Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

PlavuŠa Protiv Zle BoŽice Kali

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Obična, iako vrlo lijepa plavokosa studentica Elizaveta Shchukina neočekivano se nađe odabrana i oteta od modernog svijeta. I nađe se u kraljevstvu zle božice Kali. Tamo je djevojka studentica zatvorena. Ali oni joj pomažu da pobjegne iz crne palače monstruozne Božice. I Elizabeta upoznaje princa vilenjaka, a čekaju je nove, vrlo zanimljive avanture.

  PLAVUŠA PROTIV ZLE BOŽICE KALI
  ANOTACIJA
  Obična, iako vrlo lijepa plavokosa studentica Elizaveta Shchukina neočekivano se nađe odabrana i oteta od modernog svijeta. I nađe se u kraljevstvu zle božice Kali. Tamo je djevojka studentica zatvorena. Ali oni joj pomažu da pobjegne iz crne palače monstruozne Božice. I Elizabeta upoznaje princa vilenjaka, a čekaju je nove, vrlo zanimljive avanture.
  PROLOG
  Elizaveta je preuzela svoj kolegij s interneta i bila je zadovoljna njime. Djevojka je studirala bez puno entuzijazma, jer je bila vrlo lijepa. I kosa joj je tako svijetla, svjetlucava, poput kupola crkava na suncu, i njezina figura, i lice, i koža, sve je jednostavno savršeno.
  I naravno, s takvim izgledom zaraditi novac nije problem. Konkretno, čak i samo dopustiti da vas fotografiraju za razne časopise. Pa, i ne samo to.
  Elizaveta je također voljela ići u Aleju umjetnika u Moskvi i pozirati za portrete za razumnu naknadu. Ponekad je i sama pravila skice.
  No dogodilo se da je, primjerice, umjetnik Narcis tražio deset tisuća rubalja da umoči bosu nogu djevojke u boju i ostavi svoj elegantni otisak.
  Elizabeth je to učinila tri puta: u crvenoj, žutoj i plavoj boji, zaradivši na tako jednostavan način trideset tisuća rubalja. Istina, tada se boja morala isprati acetonom, što nije tako ugodno.
  Da, ona je izuzetno lijepa djevojka. I već je nekoliko puta snimljena, doduše u manjim ulogama.
  Sada gazi Moskvom u štiklama i razmišlja hoće li opet otići u Aleju umjetnika ili se zabaviti u lunaparku. Nije sve u novcu.
  Treba živjeti za sebe, a dok si mlad zabavljati se. Iako ne zaboravite zaštititi svoje djevičanstvo. Ne dajte ga prvoj osobi koju sretnete. Najbolje bi bilo pronaći sebi muža milijardera u osamdesetima. I ova se opcija činila optimalnom. Tako da može ostati bogata udovica.
  A onda živite za svoje zadovoljstvo, povjeravajući društvo svog supruga upravitelju.
  Djevojka je pjevala:
  Ako želiš biti bogat,
  Ako želite biti sretni...
  Nemoj se onda roditi grbav,
  I rodi se tako lijepa!
  Odjednom se pored djevojke zaustavio luksuzni Cadillac. I odande je pogledala van ... Ne , ne glava starca, već lijepog mladića u turbanu optočenom smaragdima. Bio je vrlo zgodan i tako mlad i svjež.
  Uz osmijeh je rekao:
  - Princezo moja, želiš li se sa mnom provozati do najskupljeg restorana u Moskvi?
  Elizabeth je kimnula u odgovor, bljesnula svojim bisernim zubima i zacvrkutala:
  - Sa velikim zadovoljstvom! Tako zgodan !
  Mladić je na svojim rukama bljesnuo prstenjem od velikih dijamanata i odgovorio:
  - I ja sam jako bogat, a tebi je ovo važnije.
  Plavokosa djevojka je kimnula i odgovorila:
  Ako želiš biti bogat,
  Ako želite biti sretni...
  Daj mi dijamante
  Naš dragi kralj!
  I skočila je do Cadillaca, prekrivenog zlatnim listićima. I skočila je na nečujno otvorena vrata.
  Glamurozni mladić ju je zagrlio i slasno poljubio u usne. Elizabethi se počelo vrtjeti u glavi i ispod turbana je vidjela uši poput risa kako vire umjesto ljudskih .
  Ali lijepa plavuša nije imala vremena za iznenađenje. Glava se počela više vrtjeti, a svijest u glamuroznoj glavi se isključila.
  . POGLAVLJE br. 1.
  Elizabeth je imala viziju u polusvjesnom stanju. Djevojka je sanjala...
  Kao da leti nebom, sjedeći na golemom leptiru sa svjetlucavim krilima u svim duginim bojama.
  A oko nje pahuljasti, šareni oblaci. Djevojka se naslanja na leđa kukca člankonožaca s nogama u cipelama s visokom petom.
  Plavokosa djevojka u desnoj ruci drži čarobni štapić i pjeva, naravno, u šali:
  Molim vas da se ne čudite
  Da sad postoji boks, a ne sumo!
  Ako ima, ako ima, ako postoji boks a ne sumo!
  Iz oblaka je prema njoj poletio zmaj. Ne prevelik , otprilike veličine albatrosa i s tri male glave. A ova je životinja zacvrkutala neočekivano tankim glasom:
  - Jeste li ljubazni, teta?
  Elizabeth je kimnula:
  - Da , ljubazno!
  Mali zmaj je cvilio:
  - Želim Sladoled.
  Plavokosa djevojka sa smiješkom upita:
  - Kakav sladoled?
  Troglavo malo čudovište je grgoljalo:
  - U redu pita od jabuka!
  Elizabeth ju je uzela i, tresući čarobnim štapićem, guknula:
  - Tri paketa sladoleda od čokolade!
  I pahuljice sladoleda i smeđe mase padale su na zmaja. Malo čudovište je cvrkutalo jezikom i cvrkutalo:
  - Vrlo ukusno, teta!
  Plavokosa se djevojka nasmijala. I lijepi je zmaj polizao ukusnu i slatku tvar.
  Elizabeth je ponovno zamahnula štapićem, a ukusna rajčica s vrhnjem pogodila je slatko čudovište . I zamazao je zmaja.
  Pored njega se pojavila tinejdžerica. Bila je bosa, ali u raskošnoj tunici i nakitu od dragog kamenja.
  Djevojčica u rukama ima i čarobni štapić. Zakrenula ga je, a vrhnje i čokolada su nestali. Mali zmaj reče uvrijeđeno:
  - Zašto ste tete, zar ne?
  Djevojka se nakloni i odgovori:
  - Ja sam grofica-nimfa Drahma. A tko si ti?
  Plavuša je samouvjereno odgovorila:
  - Elizaveta Ščukina. Studentica i manekenka.
  Obje ljepotice namignu jedna drugoj. A nimfa, na čijim je bosim nogama svjetlucalo dragocjeno prstenje, zabilježi:
  - Više izgledaš kao princeza.
  Zapravo, Elizabeth nosi toliko različitih ukrasa i svjetlucavih dragulja.
  Plavuša je odgovorila:
  - I ti ... Bože , zašto je tako plemenita osoba bosa?
  Drahma je sa smiješkom odgovorila:
  - Ja sam nimfa - rođak najviših bogova prirode. Tijekom čarobnjaštva, kada nema cipela, mnogo je prikladnije koristiti gole prste.
  Elizabeth je kimnula:
  - To je jasno! Jako ste lijepi, ali je li vaša kosa prirodna ili farbana?
  Bosonoga nimfa se zakikota, zatrese sedmobojnom kosom i odgovori:
  - Da i ne! Ovo nije boja, au isto vrijeme sedam boja simbolizira da sam čarobnica vrlo visoke razine!
  I ljepotica je škljocnula golim nožnim prstima, a pojavila se torta veličine dobrog tenka. U isto vrijeme , bila je tako bogato ukrašena krem cvijećem, u raznim nijansama, i vrlo je ukusno mirisala. Kolač je izgledao jako bogato.
  Elizabeth je sa slatkim osmijehom primijetila:
  - Ako pojedemo jedno od ovih, prsnut će nam želudac.
  Drahma je kimnula i odgovorila:
  - Ovaj kolač bismo dali gladnoj djeci!
  I djevojka nimfa zatrese čarobnim štapićem. I one, dvije ljepotice, našle su se u blizini prilično velike kolibe na kokošjim nogama. Uz nju je lebdjela žena koja je izgledala kao da ima tridesetak godina, duge, crvene kose. Bila je u mužaru, u jednoj ruci je bila raskošna metla s pozlaćenom drškom, au drugoj lijevoj također čarobni štapić.
  Ispred nje su u polju radila djeca, od deset do četrnaest godina. Momci su bili u poderanim dronjcima, bosi i mršavi. Obrađivali su polje, okopavali, vukli plugove, nosili nosila.
  Bičevali su ih vrlo ružni medvjedi u oklopima i čizmama, sa šljemovima na glavi.
  I svako malo zazvižde bičevi.
  Elizabeth je viknula:
  - Kako se usuđujete tako postupati s djecom!
  A plavokosa je svojim čarobnim štapićem napravila osmicu. A čokolade, slatkiši, kandirano voće, dražeje, lizalice i paketi sladoleda padali su na orke u oklopu. Poškropili su čupave medvjede, pa su se i srušili.
  A bosa, gladna djeca, pri pogledu na takvo bogatstvo, navalila su na hranu.
  Orci su ih pokušali zaustaviti i mahali bičevima i palicama. Baba Yaga udarila je metlom u zrak. Podigao se val i bilo je poput tsunamija. Elizabeta i njen leptir bili su bačeni, a mali zmaj se zavrtio.
  Nimfa Drahma zavrtjela je svoj čarobni štapić. I vihor se smirio, valovi su pali.
  Mršava, polugola, iscrpljena od teškog rada, djeca su trpala slatkiše i drugu hranu u usta. Nadglednici orka pokušali su ih pobijediti, zamahujući bičevima.
  Elizabeth je ponovno zamahnula čarobnim štapićem. I kremšnite su poletjele prema dlakavim i smrdljivim orcima. Nimfa je također dodala, škljocajući svojim golim nožnim prstima, ukrašenim prstenovima s artefaktima. I kao rezultat, buknuo je tok energije. I koža orkova se zapalila, a oklop im se počeo topiti.
  Baba Yaga, prilično lijepa i crvenokosa žena, gugutala je, otkrivajući zube i izbacujući impresivne tigrove očnjake iz usta:
  - Zašto se mučiš, Drachma? Odavno smo podijelili sfere utjecaja!
  Elizabeth je zacvilila:
  - Rugaš se djeci! A to se ne može tolerirati!
  Baba Yaga je agresivno promrmljala:
  - Tko je još ovo ? A zašto se petljaš u tuđi posao?
  Plavokosa djevojka se nasmiješila i odgovorila:
  - Tko sam ja? To možete reći pjesmom!
  Drahma je kimnula:
  - Da, moj novi prijatelj je vrlo muzikalan! Možda ćeš je poslušati?
  Orci, u poluotopljenim oklopima, uvijali su se, vrištali i zavijali. Vidjelo se da ih jako boli.
  Baba Jaga se zahihotala. Navodno joj nimalo nije žao svojih dlakavih partnera. I zarežala je:
  - Pjevaj cvijete, nemoj se sramiti!
  Elizabeth ga je uzela i zapjevala s osjećajem i entuzijazmom:
  Uopće nisam umoran od toga
  Pijte, izlazite, zaljubite se u dečke !
  I hrabro ubijajte fašiste,
  Mogu se natjecati s Adolfom!
  Mogu se natjecati s Adolfom!
  
  Prirodna plavuša,
  I ne treba vam gumica u ljubavi!
  Pola svijeta je sa mnom,
  Prirodna plavuša!
  
  Opet sam hrabro tukao fašiste,
  Postavljam nove rekorde!
  I slamim neprijatelja za stvar,
  Mogu svima razbiti lice !
  Mogu svima razbiti lice !
  
  Prirodna plavuša,
  U ljubavi mi gumica ne treba!
  Pola svijeta mi je pod nogama,
  Prirodna plavuša!
  
  Tko ne vjeruje u moju hladnokrvnost,
  Bit će tu i malo djevojačke štikle...
  Znaj da je kukavičluk glupost,
  Rušim Švabe!
  Rušim Švabe!
  
  Prirodna plavuša,
  Ne treba mi gumica u ljubavi,
  Moj muž drhti sa mnom,
  Prirodna plavuša!
  
  Želite li postati hladniji od Fuhrera?
  I razbiti fašiste u dupe...
  Ne štedi metke na Švabe,
  Igraj Penelope!
  
  Pa, bitka je krvava,
  izgaram...
  Nije sve u slavi
  Upravo tu leži misterij i rješenje!
  Upravo tu leži misterij i rješenje!
  
  Prirodna plavuša,
  U ljubavi mi gumica ne treba!
  I imam čelična leđa,
  Prirodna plavuša!
  Prirodna plavuša!
  Baba Jaga se nasmijala. Zatresla je čarobnim štapićem. Napola spaljeni orci su se smirili. Potoci kiše su se slijevali po njima. Djeca su sjela.
  Ogromna torta plutala je prema bosonogoj ekipi dječaka i djevojčica.
  Nimfa je pročitala čaroliju. I divovski torus se raspao na komade. I ispred svakog djeteta pojavio se zlatni tanjur, nož i vilica.
  Baba Yaga je zapovjedila:
  - Svima vam dopuštam da se odmorite i jedete!
  Djeca su kimnula, većinom bistre glave, i počela jesti.
  Elizabeta iznenađeno upita:
  -Gdje su roditelji ovih nesretnih momaka?
  Baba Yaga je sa smiješkom odgovorila:
  - To zapravo nisu djeca. To su duše odraslih, nakon smrti primile su dječja tijela i poslane u naš svijet na preodgoj. I priznajte, radna terapija je bila puno humanija!
  Elizabeth je pogledala oko sebe. Okolo je raslo drveće bujnog, raskošnog cvijeća, a širio se ugodan miris. Čak je i dvorac Babe Yage izgledao vrlo gostoljubivo.
  Djevojka je kimnula u znak slaganja:
  - Ovo ne izgleda kao pakao!
  Drachma je zabilježio:
  - Raj i pakao u primitivnom shvaćanju ljudi ne postoje. Postoje paralelni i viševektorski svjetovi koji imaju svoja svojstva i parametre. I ovdje ova djeca imaju priliku dobiti najbolje mjesto na suncu!
  Baba Yaga je kimnula i primijetila:
  - Da, tko je za života bio velik u dobrim djelima, može postati kralj ili princ u paralelnom svijetu, nakon smrti njegove tjelesne ljušture! Dakle, u svemiru je sve relativno. I ja sam bila kraljica u prošlom životu.
  Grofica nimfa kimne:
  "Prvo se inkarnirala kao ropkinja i radila na plantažama. Ali onda je prodana kao učenica čarobnjaku, i uzdigla se u ovom svijetu na razinu Baba Yage. A to nije nimalo slaba karijera!
  Elizabeth je zazviždala i primijetila:
  - Vau! Tko sam onda ja?
  Drahma je gugutala:
  Krhka obojena latica,
  Tek ste na početku puta...
  Iako je svijet oko nas okrutan,
  Samo treba ići naprijed!
  Jedan od dječaka, u kratkim hlačama i poderanoj majici, blještavih golih, preplanulih i izgrebanih nogu, nakon što je završio tortu, pritrčao je trima tetama koje su lebdjele u zraku i zacvrkutao:
  - Ja, markiz de Sade! Slavna osoba.
  Baba Yaga je prijeteći gugutala:
  - Očito želite markiza udarati palicama po golim petama?
  Dječak se nakloni i sa smiješkom odgovori:
  "Ja sam rob već nekoliko stoljeća." Zašto me neće uzeti u vojsku? Mogu biti i štitonoša i bubnjar. Inače, da budem iskren, postajem gluplji od posla!
  Drachma je zabilježio:
  - Možda bismo mu, zapravo, trebali dati priliku. Na primjer, ići na posao?
  Baba Yaga je primijetila:
  - Ako ga tko uzme! Znate, ovdje može biti drugačije. Markizu je ponuđeno da nekako bude, poput obrazovane osobe u prošlom životu, pomoćnik činovnika. Tako je izmislio. Nakon toga su dječaka palicama tukli po bosim petama. I kako je vrištao.
  Mladi markiz, koji je izgledao kao da ima oko dvanaest godina, primijeti:
  "Nisam nosio cipele više od dvije stotine godina." A tabani su mi tvrdi kao devini papci. A ponekad začepljeni žuljevi počnu svrbjeti . I onda štapići na petama neće toliko boljeti!
  Elizabeth se nasmijala i primijetila:
  - Šarmantno. Jeste li, dakle, nakon više od dvjesto godina i dalje ostali dijete?
  Dječak je kimnuo:
  - Samo izvana! Naša tijela se ne mijenjaju dok smo robovi. Ako odem u vojsku, onda ću već tamo rasti, iako polako. Ali ovdje se samo odjeća istroši od posla, a novu dobivamo svakih pet godina . A cipele ... Ovdje su čak četiri sunca - vrlo je toplo. Često čak i radim bez majice, mnogo je ugodnije!
  Baba Yaga je primijetila:
  - Markiz de Sade je jednostavno divan! Možda ću mu poškakljati pete nojevim perom, a on će mi ispričati bajku.
  Dječak, koji je nekoć bio titulirani plemić i ozloglašeni pisac, zabilježio je:
  Ponekad dobro pišem
  Nekad ispadne i glupost!
  Sve se na ovom svijetu baca,
  I stvarno je to samo prazna taština!
  Elizabeth je kimnula i upitala:
  - Možda želiš veliki čokoladni slatkiš?
  Dječak je ozbiljno odgovorio:
  - Radije bih veliku kriglu dobrog španjolskog vina, ili jamajčanskog ruma!
  Baba Jaga se nasmijala i rekla:
  - Djeca ne smiju piti alkohol!
  Markiz se usprotivio:
  - Ja nisam dijete! I u vojsci postoji dio grota.
  Drachma primijeti, ležerno tresući štapićem:
  - Probaj bolje bombone s likerom!
  I bačve čokolade pojavile su se u rukama mladog roba. Dječak ih je odgrizao i zapjevao:
  Ljubav i smrt, dobro i zlo,
  Što je sveto i što je grešno, nije suđeno da se shvati!
  Ljubav i smrt, dobro i zlo,
  Ne možemo umrijeti, postoji samo jedno postojanje!
  Dotrčala im je djevojka, bljeskajući golim, malim, okruglim petama. Bila je svijetle kose i vrlo slatka. Naklonila se i zacvrkutala:
  - Ja sam Lady Winter! Poznata kao moja dama. A želim i unapređenje.
  Djevojka je na sebi imala kratku poderanu tuniku s velikim rupama. Njezine male nožice bile su graciozne, ali stopala su već bila napaljena i žuljevita. Vidi se da ona ore više od jednog stoljeća.
  Elizabeth se nasmiješila i odgovorila:
  - Je li tako? Ali bolje i to nego biti starica.
  Djevojka je primijetila:
  - Smaknuta sam s dvadeset i šest godina, a nisam bila starica. Markiz de Sade je umro u sedamdeset i četvrtoj, pa barem je poživio!
  Dječak u kratkim hlačama je kimnuo, bosom nogom utisnuo kamen u travu i zapjevao:
  Iako kažu da se godine ne mogu vratiti,
  A tijelo kao da je jednostavno oronulo...
  Počinjemo naše putovanje u novom svijetu,
  A mi stvaramo svježu ideju!
  A markiz je strgao svoju otrcanu majicu i pokazao na svoj popločani trbuh. Mišićavi dečko izgledao je puno zgodnije bez majice. U kratkim hlačama, iako također poderanim , izgledao je poput mladog sportaša.
  I počeo je plesati, pokazujući svoje isklesane mišiće na rukama i nogama.
  Tada je dječak markiz golim nožnim prstima podigao kamenčić i bacio ga uvis. Zatim ga je vješto uhvatio nogom i ponovno bacio dva kamenčića. I opet ih je uhvatio.
  Elizabeth je uzviknula:
  - Lijepo! Kako super izgleda !
  Zmajčić je doletio do dječaka. Lizao je svoju okruglu, žuljevitu petu i cvrkutao:
  - Brat?
  Dječak je brisao bose tabane o travu i ljutito promrmljao:
  - Sestro!
  Mali zmaj zacvili:
  - Moj prijatelj!
  Drahma se hihotala i pjevala:
  Iz nekog razloga, djeca su okovana kao lanac,
  Biti potreban nekome u teškim vremenima...
  Ne prolijevaj vodu, svi se šale okolo,
  Eto što znači pravi, vjeran prijatelj!
  Zmaj je ugledao komad torte, pritrčao mu i počeo s tri jezika lizati meku, slatku masu.
  Djevojka-milady zacvili:
  - Šarmantna životinja. Htjela bih imati ovakvog psa!
  Elizabeth je izlanula:
  - Zašto si Anna de Bayle otrovala Constance ? Bonacieux ?
  Djevojka je bosom nogom nagazila na bombon od likera. Zgnječila ga je, zastenjala i odgovorila:
  - Zbog ljubomore. Jako sam volio Dartagnana !
  Baba Yaga se nasmiješila:
  "Zato ovu ušljivu curu svakog petka šibaju." Ubila je nedužnu dušu.
  Elizabeth je sa smiješkom upitala:
  - A za druge zločine?
  Ovdje je Drachma govorio:
  - Vojvoda od Bekingena bio je pravi gad. Da, i služila je svojoj domovini Francuskoj. Međutim, razmišljam o tome da je uzmem za svoju učenicu!
  Djevojka-milady gugutala je:
  - Naravno, uzmi. Jer mi je dosta glupog pomicanja motike po plantaži, ili nošenja nosila, ili nošenja usjeva. Postoji određena raznolikost u kamenolomima. Ovdje sam već skoro četiri stoljeća. Tužan sam !
  Elizabeth je zazviždala i primijetila:
  - Da, to je puno. I u SAD-u se nakon dvadeset godina zatvora može pomilovati osoba osuđena na doživotni zatvor!
  Baba Yaga je primijetila:
  "Davno bi bila premještena iz robinje u vojsku, ili u čarobnicu, ili čak u djevojku svećenicu, ali Milady ima previše slave. Boje se naučiti je magiji - ona je podmukla djevojka!
  Markiz de Sade, taj razigrani dječak, kimne glavom:
  - Osim povremenih predstava i zabave, radna terapija postaje dosadna . Doista, u kamenolomima možete barem izgraditi mišiće.
  Baba Yaga je kimnula glavom:
  - Uzet ću to u obzir! Pa ćeš ići u kamenolome!
  Dječak markiz je uzviknuo:
  - Molim vas, stavite me na prodaju! Netko će me sigurno kupiti na aukciji.
  Drachma se nasmijao i primijetio:
  - Vau! On sam, bivši plemić s titulama, želi se prodati, kao neka stvar!
  Markiz de Sade je pjevao:
  Naša srca zahtijevaju promjenu
  Naše oči traže promjenu...
  U našim srcima i našim suzama,
  I pulsiranje vena...
  Promjena, čekamo promjenu!
  I robinje je toptalo bosim nogama. Ovo je stvarno živi dječak.
  Mali zmaj je cvrkutao oponašajući:
  -Promjene, čekamo promjene!
  I zavrtjela se ko kolovrat, gmaz je jako sladak i sladak.
  Elizabeth je primijetila:
  - I on je vrlo sladak mali zmaj.
  Drahma je htjela nešto reći kada se na nebu pojavila svjetleća točka. Netko je letio prema njima.
  Djevojčica nimfa je cvrkutala:
  - Ovo je super ! Očito se leptir sirena juri.
  Plavokosa djevojka se iznenadila:
  - Kako je, leptir sirena?
  Baba Jaga je uz smijeh odgovorila:
  - Ovo je kad si i sirena i leptir u isto vrijeme. Što vas čudi?
  Elizabeth je slegnula ramenima i primijetila:
  - Nikada nisam čuo za tako nevjerojatna stvorenja!
  Crvenokosa vještica je odgovorila:
  - To je ono kad vidite sami. Ona može živjeti pod vodom i letjeti zrakom! I to je super .
  Doista, pojavila se djevojka sa srebrnim repom i krilima, svjetlucajući u četiri sunca sjajnija i ljepša od zlatnog listića.
  Nimfa je cvrkutala:
  - Barunice de Dashing, pozdravljam vas!
  Leptir sirena se zahihotala i odgovorila:
  - I ja vas pozdravljam, grofice! Neka bude svjetlost u svijetu.
  Markiz je cvilio:
  - Možda me možeš kupiti? Želim posjetiti morsko kraljevstvo.
  Leptir sirena pjevala je:
  U plavom moru, u bijeloj pjeni,
  Gdje bjesne uragani...
  Gdje se more njiše i brodovi tresu!
  Uzele su ga nimfa i Baba Jaga i zapjevale:
  Brodovi tonu na dno, sa sidrima i jedrima,
  I tada će zlatne škrinje biti tvoje,
  Zlatne škrinje!
  Brodovi leže razbijeni
  Škrinje su otvorene...
  Smaragdi i rubini teku kao kiša...
  Ako želiš biti bogat,
  Ako želiš biti sretan,
  Ostani s nama dečko
  Bit ćeš naš kralj!
  Bit ćeš naš kralj!
  Milady djevojka se nasmiješila. Zagrizla je kolač i oduševljeno ga uzela i zapjevala:
  Ljudi su se divili kraljici
  Svi dečki u dvorištu su se zaljubili...
  S njom sam bio nevidljiva sjena,
  Umjesto ljubavi naučila sam se strpljenju!
  Leptir sirena je zatresla krilima, a zlatne nijanse počele su svjetlucati sunčevim zrakama. A djevojka se pokazala prelijepom.
  Barunica de Likhaya zatresla je čarobnim štapićem i u Elizabethinoj se ruci pojavio buket cvijeća.
  Plavokosa djevojka se nasmijala i odgovorila:
  - Ovo je jako lijep buket!
  I namignula je partnerima. Dječak markiz ju je uzeo i zavrtio se okolo kao vrh. I bosa mu se noga zavrtjela u zraku. I tako je dječak uzeo i uhvatio srebrnog vretenca za krilo. A onda ga je mala iskra pogodila u petu i vrisnuo je.
  Baba Yaga je, pokazujući zube, primijetila:
  - Ne budi nasilnik, djevojčice !
  Markiz de Sade je bio uvrijeđen:
  - Jesam li to ja, mali ? Da, vidio sam ovo...
  I opet munja udari u gole tabane dječaka tomboya.
  I vrisnuo je. I smiješno je.
  Leptir sirena se zahihotala i primijetila:
  - Beba je jednostavno šarmantna.
  Elizabeth je primijetila:
  - Dvanaest godina, ovo nije beba. Ovo je skoro pa odrastao dječak. A ako uzmete u obzir da je star već tri stotine godina, onda je ovo već...
  Markiz de Sade je zakriještao:
  - Mladi starče!
  I namignuo je svojim pandanima.
  Drugi dječak im je pritrčao. Nasmiješio se i tužnog pogleda odgovorio:
  - Uskoro ću imati pet tisuća godina. Ali ja sam još uvijek rob i nametnuta mi je osobna zabrana. Bio sam ovdje kad se Baba Yaga još nije rodila.
  Žena s crvenom kosom je odgovorila:
  - Ovo je bivši faraon Keops. Više od dvjesto pedeset tisuća robova umrlo je zbog izgradnje piramide. Stoga se ne oslobađa ropstva.
  Dječak kimne. Bio je kratko ošišan, a sam bivši faraon nosio je samo kupaće hlače. Na ramenu je bio urezan robovski žig, a koža je bila crna, poput one Afrikanca. Ovo je stvarno neočekivano. A kosa je, naprotiv, svijetla, kao i obrve. Dječak je bio zgodan, žilav, mišićav i izvana veseo.
  Elizabeth je s uzdahom upitala:
  - Kako je biti rob gotovo pet tisuća godina?
  Dječak faraon odgovori:
  - Ne baš, ali navikao sam. Štoviše, imamo i zabavu i vikende. Robovi imaju svoja prava. - primijetio je mladić od trinaest godina. - A najkul je zdravo tijelo dječaka. Uopće se ne osjećate umorno. Veseo cijelo vrijeme . A kad radiš i kopaš zemlju, stvaraš nešto!
  Baba Yaga je kimnula glavom:
  - Da, ponekad te fantazije stvarno spase! I zabavno je i cool! Na primjer...
  Dječak markiz se zahihoće i primijeti:
  - Da, tako je! Fantazije, ovo je super ! Možete napisati nešto poput ovoga.
  Oba dječaka su ga uzela i udarila šakama. Čak su i iskre padale iz zglobova prstiju.
  Namigivali su jedno drugom i pjevali:
  Tko je bio u tami ropstva, uzmi mač,
  Čast i sloboda su u vašim rukama!
  Neka hrabrost teče u punom jeku - zov je u krvi,
  Zaboravite sumnje, nizak, podli strah!
  
  Ne budi rob, ponižen u prahu,
  Moćni orao, lebdi u visine !
  Pozovi bogove u krvavu bitku,
  Borite se za volju za svjetlom do kraja!
  
  I neka ne zadrhti oštrica ratnika,
  Ranjeni borac je uz jauk pao!
  Neka vječnost spava, neka vijenac gori u tami,
  Pozdrav s neba uz silnu prijeteću grmljavinu!
  Djevojke su se nasmiješile. Milady je duhovito primijetila:
  - Sloboda je raj!
  I lupnula je golom, dražesnom nogom.
  Ovo je djevojka koja je bila barunica, grofica i žena lorda.
  Tako su pričali.
  Leptir sirena ga je uzela i zacvrkutala:
  - Naći ćeš svoje, pazi, zauvijek si mlad, i to je super !
  Djevojka-milady je kimnula i gugutala:
  super je kad imaš vječnu mladost. Još kao dijete starost me plašila, bojao sam se da ne ispadnem star i oronuo.
  Druga djevojka koja im je pritrčala kimnula je:
  - Da znam! Kad sam se počela pretvarati u staricu, imala sam mnogo kompleksa zbog toga. Iako sam bila kraljica i imala sam sve. Ali ni to nije pomoglo, čak ni najbolji liječnici, pa čak ni sam grof de Calliostro !
  Milady je kimnula:
  - Ovo je bivša ruska carica Katarina II. Nekad je bila velika vladarica i nosila je raskošnu odjeću, a sada trči bosa i u poderanoj tunici.
  Djevojka kraljica je primijetila:
  - Ali sada sam mlad i zdrav! A to puno vrijedi.
  Markiz de Sade je kimnuo glavom:
  - Da, naravno, isplati se. Mogu to cijeniti.
  Dječak faraon je kimnuo glavom:
  - Kao što Salomon reče: - Mlado štene je bolje od starog lava!
  I sve četvero djece: dva dječaka i dvije djevojčice u popriličnoj dobi, zapjevaše:
  Čovječanstvo je u velikoj tuzi,
  Vjerojatno svi misle o njemu!
  Nad ovim morem suze su se lile,
  Čovjekov strah vatrom gori!
  
  Godine puze za godinom u karavanu,
  Baka maže obraze kanom!
  I nešto se dogodilo s djevojačkom vitkom figurom,
  Ne razumijem odakle dolaze bore!
  
  Zašto je kruna prirode svijetla?
  Tvorac strojeva mora odjednom uvenuti!
  Onaj koji je snagu vjetra upregnuo u kola,
  Ne može se nositi sa zlom starenja!
  
  Ljepotica postaje nakaza
  A junak vene pred našim očima!
  Svako ružno vrijeme sada,
  A noću me muči divlji strah!
  
  Ali ne vjerujem da spasa nema,
  S Bogom se čovjek može raspravljati!
  Tako da prijateljska obitelj postane vječna,
  Tako da cesta ide uzbrdo lako i strmo!
  
  Starice više neće imati bora,
  Učinimo da se starost stidno povuče!
  I čovječe, moćni sin napretka,
  Svijetlim očima gleda na vrhunac života!
  
  I bit će beskrajne ljepote
  Dani će teći kao rijeka u punom toku!
  Pojavit će se ljudska dobrota
  Uostalom, srce će postati čisto i plemenito!
  
  Vjeruj, doći će novo zadovoljstvo,
  S godinama će mudrost rasti!
  Uostalom, led se ne taloži u mladom tijelu,
  Kao školarac željan učenja za pet!
  
  Ocjena je viša, hajde, traži je
  Ponavljat ćeš barem sto puta!
  I možete jesti uskrsne kolače s medom,
  Pa postani sada stara cura!
  I cijela ekipa je prasnula u smijeh.
  Baba Yaga je turobno primijetila:
  - Stvarno si se naljutio. Možda te poslati na posao? Radna terapija je najbolji lijek za grešnike.
  Leptir sirena je zabilježila:
  - Ja nisam osoba. A ovo je nama leptirima sirenama nedostupno. Živimo jako dugo bez starenja. A onda prelazimo u drugi svijet.
  A djeca su jednoglasno uzviknula:
  - Za nove granice i raj!
  Izdaleka se pojavio par konjanika. Jedan je bio na narančastom konju, drugi na plavom. Brzo su se približavali. Bio je to par - dječak i djevojčica. Jako lijepo. Djevojka je nosila kratku haljinu i bosa, ukrašena nakitom. Mladić je bio u luksuznom odijelu i svjetlucavim čizmama.
  Obojica su bili dotjerani, s mačevima u rukama i lukovima na leđima. I izgledalo je super.
  A iza njih je govorio cijeli odred djevojaka. Bili su u kratkim, svijetlim tunikama, nosili su mač i štit. I ljepotice su bile bose. I prstenje im je sjalo na prstima. Kosa različitih boja vijorila je na vjetru.
  A uši su im kao u risa. Lijepo, ali uši nisu ljudske.
  Baba Jaga se nakloni:
  - Pozdrav, knez Dolgorukov i njegova prva žena. Stigli ste na vrijeme.
  Mladi vilenjak se nakloni i odgovori:
  - Da, super je . Ovdje s vama je nova i vrlo lijepa djevojka. Je li mrtva?
  Nymph de Drachma je primijetila:
  - Ne! I obično ljudi dobivaju tijela djece nakon smrti. I evo je odrasla! "Djevojčica je škljocala bosim nožnim prstima i cvrkutala. "Navodno je tijekom svog života prebačena na sljedeći svijet."
  Mladi princ kimne i odgovori:
  - Želim joj poljubiti stopalo!
  Elizabeth je zbunjeno promrmljala:
  - Moja noga?
  De Dolgorukov kimne:
  - Da, tvoja , o plavokosa božice!
  Dječak markiz je uzviknuo:
  - Kakvo zadovoljstvo!
  Djevojka kraljica je uz smijeh primijetila:
  - Da , ovo je stvarno cool! Kad sam bio mlad, noge su mi rado ljubili. A kad sam ostarjela, muškarcima se ovo zgadilo!
  Elizabeth je ispružila donji dio u cipeli s visokom petom i zacvrkutala:
  - Možete isprobati.
  Mladi princ promrmlja:
  - Izuj cipelu!
  Dječak faraon je primijetio:
  - U Egiptu su djevojke stalno bose. A kada su obuli sandale, pogotovo na visoke pete, izgledalo je jako seksi!
  Plavokosa djevojka zacvili:
  - Da, možda sljedeći put izujem cipelu. I zato, pusa u petu!
  Mladi princ je htio nešto reći kada se na nebu pojavio golemi zmaj. Imao je dvanaest glava i bio je tako svijetao i šaren.
  Mali zmaj se trgnuo i zacvrkutao:
  - Majko!
  Markiz je pjevao:
  Neka dođe mama, neka dođe mama,
  Neka me majka sigurno nađe...
  Uostalom, ovo se u svijetu ne događa,
  Neka se djeca izgube!
  Uostalom, ovo se u svijetu ne događa,
  Neka se djeca izgube!
  Ogromna žena zmaja zagrmi:
  - Vidim da se moj sinčić igra s tobom. Pa, ti Drachma si dobra djevojka, i mislim da ćeš paziti na dijete!
  Nimfa grofica se hihotala i pjevala:
  Djetetove su misli poput snijega
  Lagane blistavo svjetlucaju...
  Bar ponekad, kao da je grijeh,
  vrlo gadni !
  Čuo se prijateljski smijeh. I doista je izgledalo iznimno zabavno i ekstravagantno.
  Plemićka su djeca bila vrlo vesela i skakala gore-dolje.
  Baba Yaga je agresivno viknula:
  - Tako je, mališani! Prestani se zabavljati. Sada idemo na posao!
  Drahma je kimnula:
  - Da , djeco! Okupite svoje grijehe radnom terapijom! Radite, doći će vam sreća i dostojno mjesto u životu!
  Baba Yaga je urlala i čak udarala munjom:
  - Na mjestima!
  Djeca su počela trčati. I bljesnule su njihove gole, okrugle pete. Bile su ružičaste i lijepe.
  Elizabeth je ljutito primijetila:
  - Zašto ih tjerate da rade? Možda uz pomoć magije možete učiniti sve tako?
  Baba Jaga je urlala:
  - Grijeh mora biti kažnjen! Takva je volja Sina Boga Svevišnjega, Oca Zlog Černoboga!
  Plavokosa djevojka od straha zacvili:
  - Zašto ti treba zlo?
  Djevojčica nimfa odgovori:
  - Imati slobodu izbora. I ne samo ovo.
  Mladi princ kimne:
  - Da točno! Bez zlikovaca neće biti ni heroja. Kako kažu, treba i papra i šećera!
  Baba Yaga je kimnula i zapjevala s osjećajem i izrazom:
  Sada, ako postoje problemi u svemiru,
  To se ne događa po svaku cijenu...
  Ne želiš više promjenu
  Čovjek ne zna što hoće!
  
  I tu je Černobog sa silnom snagom,
  Veliki ima univerzalnu moć ...
  Daje ga čovjeku pravo na čelo,
  Da ljudski rod potpuno ne podivlja!
  
  Da, Svemoguća rasa ga je stvorila,
  Da ljudi imaju razloga za razvoj...
  Tako da osoba želi sve odjednom,
  I ljudi su se naučili žestoko boriti!
  
  Kao što ratnik pobjeđuje zlo,
  Taj je Rod stvorio za dobrobit čovjeka...
  I izlio je dobrotu za duše i tijela,
  Nikada nije kasno naučiti se boriti!
  
  Što svemogući Bog želi?
  Da se ne usude baciti Vilenjaka na koljena...
  Da zla kob ne vlada,
  Tako da se razvijaju stotine generacija!
  
  Da, Černobog je poticaj za ljude,
  Da ne bude lijenosti, nema stagnacije...
  Pa da fašistu razbiješ u paramparčad,
  Prošećite Orklinom u prijateljskoj formaciji!
  
  Zato se nemoj izgubiti ako je teško,
  Ako nevolja zadesi domovinu...
  Rod će to učiniti lijepo i lako,
  Samo da se ljudi pokrenu!
  
  A Černobog ti je samo stariji brat,
  Iako je strog , beskrajno te voli...
  Postići ćete najbolji rezultat
  Kad ćeš zauvijek služiti Vilenjaku!
  Djeca robovi zapljeskali su na ove riječi, plješćući rukama.
  Nakon toga je Baba Yaga oblizala usne i upitala:
  - Sada razumiješ?
  Elizabeth je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Da, to je nemoguće razumjeti!
  Mladi princ je kimnuo i rekao:
  - A sad da ti poljubim nogu!
  Plavokosa se hihotala i pjevala:
  I volim dečke
  Ubit ću ih bosom nogom!
  Ako treba, jako ću te udariti,
  Netko je prešao granicu!
  Nakon čega je plavuša izula cipelu. Njena graciozna noga bila je otkrivena, a vidjeli su se njeni skladni i isklesani prsti.
  A mladi vilenjak uze i slasno poljubi Elizabeth, najprije u potkoljenicu, zatim u ružičastu petu, i reče:
  - Živjela ženska ljepota!
  Baba Yaga je kiselo pogledala:
  - Da, smiješno je. Ali zar je ne želiš uzeti za ženu, prinče?
  Dolgorukov je s oduševljenjem odgovorio:
  - O ovome mogu samo sanjati! Slažeš li se?
  Elizabeth se nasmijala i zacvrkutala:
  - Kakvo je vaše stanje?
  Vilenjački princ se nasmiješio i odgovorio:
  - A ti si poslovna žena. Vidim praktično.
  Drachma je zabilježio:
  - Još je rano da o tome govorite. U ovom svijetu, oboje ćete imati veliku i zanimljivu misiju. Dakle, samo naprijed!
  Ženka zmaj i beba zmaja poletjeli su u nebo. Ostala su djeca radila, a opet su ih poticali nadzornici orka. Činilo se da se ništa na svijetu nije promijenilo.
  Elizabeta je vidjela da je i mladi princ izdao zapovijed. Postrojile su se djevojke ratnice iz obitelji vilenjaka. A njihove gole, preplanule, dražesne noge drhtale su.
  Plavokosa djevojka osjeti dosadu i uzdahnuvši primijeti:
  Sve će proći i tuga i radost,
  Sve će proći, tako svijet funkcionira...
  Sve će proći, samo treba vjerovati,
  Ta ljubav ne prolazi, ne!
  A onda su se vilenjakinje okrenule. A onda su princ i princeza odgalopirali. Samo su srebrna kopita svjetlucala. A djevojka je bila vrlo lijepa, ali se razlikovala po svojim ušima, koje su bile vrlo graciozne i ljupke.
  Baba Yaga je primijetila:
  - Ja bih takvog mladoženju jednostavno pojeo!
  Drahma je kimnula:
  - Princ je dobar, i stvarno vrlo bogat. Ali nije mu se svidjelo što vas prvenstveno ne zanima on, već njegov novac!
  Elizabeta je tužna pogleda primijetila:
  - Ne možete izgraditi sreću bez novca! Na isti način, iako je duhovno primarno, ne vrijedi ništa bez materijalnog.
  Grofica nimfa kimne:
  - Iako tijelo bez duše nije tijelo, kako je slaba duša bez tijela!
  Baba Yaga je primijetila:
  - Da, teška, ali zanimljiva sudbina čeka ovu djevojku.
  Elizabeta je s bijesom zapjevala:
  Ali ne treba se duriti na sudbinu,
  I bit će izlaza u borbi!
  . POGLAVLJE br. 2.
  Djevojka se probudila iz sna. I odmah sam osjetio hladno kamenje na leđima. A kad je otvorila oči, naokolo je bio sumrak tamnice. Elizabeth se stresla i osjetila čelični ovratnik na vratu koji ju je sputavao. Na djevojčinim rukama i bosim nogama također su bili okovi . Umjesto odjeće, sada je nosila prugasti ogrtač s brojem na prsima. A do njega u lancima bila je još jedna djevojka. I činila se užasno poznatom sa svojom frizurom u sedam boja, bosa.
  Da, ovo je Drahma, samo bez amuleta i nakita, u kratkoj zatvorskoj haljini na pruge, i također s izvezenim brojem na prsima. A vrat, noge i ruke su joj ukočeni. Bez dragog kamenja, njezine bose noge djeluju djetinjasto i bespomoćno.
  Elizabeth je zazviždala:
  - Vau! - Plavokosa djevojka zveckala je lancima.
  Drachma, osim svoje frizure u sedam boja, izgleda kao vrlo lijepa tinejdžerica. U ovoj prugastoj haljini, ona je poput japanske heroine anime Izgleda nevino i zbunjeno.
  Plavokosa djevojka gugutala je:
  - Zdravo! Možda se možemo naći?
  Nimfa ju je pogledala, ali je očito nije prepoznala i zacvrkutala na jeziku koji se idiotu učinio ruskim:
  - Zdravo! Jesi li čovjek?
  Elizabeth je kimnula:
  - Da, čovjek sam. A ti si, očito, nimfa?
  Drahma je potvrdila:
  - Da, ja sam grofica! I što?
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - Nema veze. Možda znate tko nas je oteo i zašto?
  Djevojčica nimfa odgovori uzdahnuvši:
  "Otele su nas sluge zle božice Kali. Ako vas ovo zanima.
  Elizabeth je zadrhtala i primijetila:
  - Misliš li na božicu zla Kali? Iz hinduizma?
  Drahma je odgovorila:
  - Ne! Ovo zapravo nije hinduizam. Ovo je stvarnost našeg svemira. A vi ste, očito, plemenita osoba, budući da ste bili smješteni u ćeliju s podom prekrivenim posebnim metalom koji neutralizira svaku magiju.
  Plavokosa djevojka je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Kako se čini, reče Vrag inkarnirani u tijelu, možda bi vaša prabaka kraljica bila jako iznenađena da vidi svoju praunuku u Moskvi!
  Nimfa se nasmijala i odgovorila:
  - Da, dogodi se da sjediš u tamnici, ali i u ovom slučaju ima i veselja, posebno zanimljivog cimera iz ćelije!
  Elizabeth je protrljala bosu nogu i primijetila:
  - Ne čini se da mi je hladno, ali počinju mi biti hladne noge.
  Drachma je kimnula s osmijehom:
  - Očigledno nemate naviku hodati bosi. A to govori ili o plemenitom porijeklu ili o ne baš blagoj klimi vašeg svijeta!
  Plavokosa djevojka odgovori uzdahnuvši:
  - Da, klima nam ne prija. Štoviše, u zadnje vrijeme nema normalne zime - bljuzgavice i susnježice. Čak je i odvratno!
  Djevojčica nimfa je bosim prstima svog gracioznog, malog stopala uhvatila žuljavog kukca i bacila ga tako spretno da je srušio muhu koja je htjela sletjeti na Elizabetin obraz.
  Plavokosa djevojka je iznenađeno uzviknula:
  - Vau! Kako si to pametno napravio.
  Drachma je zabilježio:
  - Veliko iskustvo, praksa i magija! Koliko lijepa možeš biti?
  Elizabeta odgovori uzdahnuvši:
  - Nažalost, ne mogu to učiniti. Točnije, nisam pokušavao hvatati kukce nogama.
  Nimfa se nasmijala i odgovorila:
  Ako dugo patiš, nešto će se riješiti,
  Devojko, položićeš ispit, veruj mi, sa pet,
  A ako ne uspije, pokušajte ponovno!
  Plavokosa djevojka bojažljivo upita:
  - Jeste li pokušali prerezati lance?
  Drahma odgovori duboko uzdahnuvši:
  - Naravno da sam pokušao, ali oni su nabijeni posebnom magijom. Iako imam Božansku moć u sebi, ne mogu progorjeti metal, rastaliti ga i raskomadati!
  Elizabeth je uzela lanac u ruke i pokušala trljati jednu kariku o drugu. Pročitala je u nekoj knjizi o hvatanju da se tako djevojke rješavaju okova. Istina, trebalo je dosta vremena. A postoji i način da se čelična karika pili s kosom.
  Djevojčica nimfa se nasmiješi:
  - Spretno - čelik protiv čelika!
  Plavokosa djevojka se nasmijala i odgovorila:
  - Strpljenje i malo truda!
  I djevojka ga je uzela i isprobala sa svojom kosom. Ali potonji je izgledao, možda, čak i smiješno. Djevojčica nimfa je jako lijepo mirisala. Kao da to nije ljudsko tijelo, već čitava gredica raskošnog i bujnog cvijeća.
  Eliza Veta ponovno je počela trljati kariku o kariku. To je počela činiti i njezina partnerica, ali ne rukama, već golim nožnim prstima. A bilo je i lijepo i privlačno. Općenito, Drachma je bila vrlo lijepa djevojka, i nekako posebna, ne baš ljudska, ali u isto vrijeme ugodna i privlačna.
  Elizabeth je primijetila da jako želi razgovarati dok je bila u pritvoru:
  - Možda postoji malo magije u našem svijetu, ali tehnologija je vrlo razvijena. Postoje čak i projektili s termonuklearnim punjenjem, a jedan od njih sposoban je veliki i gusto naseljeni grad pretvoriti u duboki, radioaktivni krater.
  Drachma namršti svoje crne obrve i upita:
  - Hoćeš li nas prestrašiti?
  Plavokosa djevojka negativno je odmahnula glavom:
  - Ne! Ja samo govorim o svom svijetu. Imamo planetu Zemlju, a na njoj je više od dvije stotine zemalja.
  Djevojčica nimfa se nasmijala i primijetila:
  - Više od dvjesto zemalja na jednom planetu? Što ste vi, divljaci? Kako to može biti, naizgled od normalne ljudske rase!
  Elizabeth je slegnula ramenima i počela se snažnije trljati, primijetivši:
  - Ne znam ni sam. Ali ljudi se stvarno ponašaju kao divljaci. Ratovi, vjerski sporovi, teroristički napadi i bolesti i još mnogo toga - nema raja na Zemlji!
  Drahma odgovori s uzdahom, odmahujući glavom sa sedam boja:
  -Gdje je raj? U našem svijetu to je bilo manje-više sve dok demoni božice zla Kali nisu napali. Nakon čega je sve postalo mnogo strašnije nego prije!
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - A mi imamo dovoljno problema na Zemlji i bez Kali. Činilo se da se znanost razvija, a ljudi postaju sve inteligentniji. To znači da će ratovi, sukobi i borbe postati stvar prošlosti. Ali ne, nekako postaje još gore. A s razvojem znanosti, nije sve manje ni vjerskih fanatika. "Elizabeth je zgazila svoju gracioznu, bosu nogu, zbog čega je lanac zazveckao, i nastavila. - Zbog toga ljudi stvarno zbog sitnica postaju glupi i koriste pištolje, noževe, boksere, pa čak i nuklearne bojeve glave!
  Djevojčica nimfa kimne u znak slaganja:
  - Da znam! Živio sam u svijetu više od jednog stoljeća i vidio sam mnogo. Doista, napredak i znanost ne idu uvijek ruku pod ruku s moralom i humanizmom. A razvoj znanosti nije lijek za sve, kao ni magija. Ima vrlo naprednih vračeva i čarobnica, ali su toliko zli da se jednostavno zaprepastiš. Što je s učenim ljudima? Toliko je među njima ludih, za kojima duševna bolnica plače!
  Elizabeth je , nastavljajući trljati jednu kariku lanca o drugu kako bi se oraspoložila, primijetila:
  - Ali ima i pozitivnih strana. Na primjer, tu su pametni telefoni, prijenosna računala i računalne igre koje čine dušu zabavnijom. Pa ne samo duša, nego i tijelo.
  Djevojčica nimfa upita radoznalo i također trljajući jednu kariku lanca o drugu:
  - Što su pametni telefoni i prijenosna računala?
  Plavokosa djevojka je oklijevala i nije odmah odgovorila:
  - Pa vidite, to su uređaji preko kojih možete prenositi informacije na daljinu i prikazivati razne vrste slika i slika u pokretu.
  Drahma se nasmiješi:
  - Jesu li ovo nekakvi magični artefakti?
  Elizabeth je potvrdila:
  - Da, tako nešto! Ali oni ne sadrže magiju, već mikrosklopove i razna dostignuća ljudske znanosti.
  Djevojčica nimfa je kimnula i znalački namignula:
  - Da, čuo sam da postoje svjetovi u kojima umjesto magije postoji visoka tehnologija. Ali ovo nije posve praktično.
  Plavokosa djevojka je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Kako da to kažem! Preko interneta možemo primati informacije, gledati filmove i još mnogo toga. Ovdje postoji samo gomila prilika.
  Drachma je htjela još nešto reći kad se začula buka. I djevojke su prestale piliti lance i sjele.
  Blindirana vrata su se otvorila. Pojavio se dječak samo u crnim kupaćim gaćama i s brojem. Izgledao je kao da ima oko trinaest godina, mršav, ali žilav i preplanuo. Udarajući bosim nogama, stavio je pred zatvorenice vrč s vodom, kruhom i zdjelicu kaše.
  Elizabeta ga upita:
  - Tko si ti?
  Dječak je kratko odgovorio:
  - Ja sam rob!
  I uz bljesak golih peta, dječak rob se udaljio. Plavokosa djevojka je primijetila:
  - A ovdje ima ropstva?
  Drahma je klimnula glavom sa sedam boja:
  - Da, nažalost postoji. Što , nemate ga?
  Elizabeth je samouvjereno odgovorila:
  - Službeno, ne! Ropstvo je zabranjeno u gotovo svim zemljama svijeta. Ali, naravno, ima ga i kod nas u podzemlju.
  Djevojčica nimfa samouvjereno izjavi:
  - I kod nas je to legalizirano. Kao, doista, mučenje. A možda ćete to morati i sami iskusiti.
  Plavokosa djevojka je zadrhtala. Zamišljala je da je golu vuku na stup, a dva visoka krvnika je iz sve snage tuku bodljikavom, užarenom žicom. Tijela dželata gola su do pojasa i blistaju od znoja, reljefni trbušnjaci obloženi su crijepom i njišu se poput morskog vala.
  I Elizabeth je oblizala usne.
  Drahma je sa smiješkom upitala:
  - Čini se da razmišljaš o dečkima? Vidim kako su požudno zasjale oči!
  Plavuša se posramila i pocrvenjela. Zapravo se pomalo sramila svojih erotskih fantazija. Pogotovo sado-mazo naravi.
  A ona hrabro odgovori:
  I volim dečke
  Složit ću ih...
  Uz red do puba,
  Dovest ću te sa sobom!
  Nakon čega su djevojke utihnule. Protrljali su lance i začuo se tihi, monotoni zvuk.
  Elizabeth je, kako bi sebi odvratila pozornost, počela razmišljati o nečem zanimljivom.
  Na primjer, što bi se dogodilo da Aleksandar Treći nije stradao prilikom sudara kraljevskog vlaka na pruzi kod Harkova. Snažan i autoritativan monarh nastavlja svoju vladavinu. Naravno, carska Rusija nastavlja svoju ekspanziju. U ovom slučaju u Kinu. Za vrijeme cara Aleksandra započela je izgradnja Dalekoistočne željeznice s planovima za Vladivostok i Port Arthur. U početku je bilo, kao i pod Nikolom II., samo bolje, jer su, bojeći se moćnog cara Aleksandra, manje krali.
  Pa, što je s ratom s Japanom? Aleksandar Treći je odlučio zašto izbjegavati rat? Stanovništvo carske Rusije naglo je raslo. Smanjila se smrtnost, uključujući i djecu, uvedeno je cijepljenje, proizvodilo se sve više antibiotika, sve je manje ljudi umiralo od prehlada, a natalitet je ostao vrlo visok. A carskoj je Rusiji prijetila prenaseljenost. Dakle , zašto žaliti muškarce? Žene i dalje rađaju ! A Aleksandar je također želio vojničku slavu. Nadimak mirotvorac nije dovoljan. Postati Aleksandar Veliki je ono što monarh stvarno želi. U vrijeme kada je počeo rat s Japanom, Aleksandar Treći imao je već gotovo pedeset i devet godina i, naravno, u starosti je želio pokazati svoje vojne pothvate i zadovoljiti svoje nemale ambicije.
  Ukratko, car nije činio ustupke Japanu. I rat je počeo. Samo ne kao kod Nikole II .
  Pacifičkom eskadronom zapovijedao je admiral Makarov, a ruska flota bila je u pripravnosti. I baltička eskadra je izgrađena ranije, i Port Arthur je bio bolje utvrđen, a i neki drugi gradovi. I već u prvim danima Japanci su počeli trpjeti teške gubitke.
  Elizabeta i Drahma, djevojka ratnica i djevojka nimfa, našle su se na krstarici Varyag, protiv koje je bilo četrnaest japanskih brodova: šest krstarica i osam bojnih brodova. Ali krstarica Varyag samouvjereno je ušla u bitku.
  A cijeli njegov tim sastoji se od djevojaka kojima zapovijedaju Elizabeth i Drachma.
  Ovdje djevojke trče po palubi, a svjetlucaju im bosi tabani, svjetlucaju im ružičaste, okrugle, gole pete. A ratnici žustro rašire topove od šest inča. I naslanjaju svoje gole, mišićave noge na oklop broda. Otvaraju vatru. I u isto vrijeme, Varyag manevrira tako da japanske granate prolijeću pokraj njega.
  Super je kad ekipu čine samo djevojke. Štoviše, svi su fit i mišićavi. Mišići su jako istaknuti, a jedino što nosim je bikini. A to su tanke gaćice i uske trake tkanine na prsima. Ali mišići djevojaka su savršeno vidljivi, uključujući i trbušnjake, kao na čokoladici.
  Djevojke su ovdje jako lijepe - jednostavno super. I još se smiju i pokazuju svoje velike zube, kao u vuka.
  Drachma, ova grofica-nimfa, škljocne bosim nožnim prstima, au ruci joj se pojavi čarobni štapić. Djevojka čarobnica ga je protresla i poslala pulsar magične energije prema velikoj krstarici japanske eskadre. I doista, bio sam krajnje zadovoljan. Brod Zemlje izlazećeg sunca izbačen je uvis i počeo se raspadati na komade. A metal se pretvorio u slatko vrhnje i razlio po morskoj površini.
  Elizabeth je namignula partneru i zacvrkutala, škljocajući svojim golim, gracioznim nogama i ispuštajući pulsar smrtonosne snage:
  - Ja sam najjača žena! A Japanci neće biti slabi.
  I razarač je patio od njezina pulsara. Čak je i strana bila spaljena. I popio je priličnu količinu vode. I nagnuo se i počeo tonuti.
  Djevojke su, poskakujući i trzajući svojim golim, mišićavim, snažnim nogama, urlale:
  Slava! Slava Rusiji!
  Ljepotice žure naprijed!
  Podjela žena u bikinijima -
  Pozdrav ruskom narodu!
  I gole pete djevojaka udarile su u oklopnu palubu. I ovo izgleda vrlo erotično i privlačno.
  Pa, posada na Varyagu sastoji se samo od predstavnica lijepog spola - sna svakog muškarca.
  I Drachma je ponovno uzela i zatresla svoj čarobni štapić. Na njezinim bosim, gracioznim stopalima, odnosno prstima, svjetlucalo je dragocjeno prstenje s najsjajnijim kamenjem. I izgledalo je izuzetno cool .
  A u isto vrijeme iz čarobnog štapića i prstenja na djevojčinim bosim nogama izletjeli su vatreni pulsari. Tijekom leta povećavali su se. I pretvorile su se u par pozamašnih torti s kremom, ružicama, leptirićima i ostalim ukrasima. I tako su ga uzeli i srušili se na japansku krstaricu i razarač. Napali su ih silom.
  I oba su broda bila namazana slatkim i mirisnim, uronjena u biskvit i kremu. Nakon čega su počeli tonuti, a oklop im se doslovno rastapao, korodirao i rastvarao se.
  A krstarica se zajedno s razaračem topila i topila. A japanski mornari su se pred našim očima pretvorili u čokolade, slatkiše i lizalice. I izgledalo je sjajno .
  Elizabeth je primijetila:
  - Ovo je kulinarska čarolija!
  Drahma ispravljena:
  - Slastičarna! Bilo je zlih mornara, a sada ima velikih poslastica.
  Japanci su se, doista, morali nositi s jakim i glamuroznim borcima.
  A sada je Elizabeth škljocala golim prstima svojih preplanulih i vrlo zavodljivih stopala. A onda joj je iz gole, okrugle pete izletjela čiznica. U početku je bio mali, ali je tijekom leta postao veći. I već je narastao kao pravi putnički avion. I kako uzima i nabija kruzer. I prevrnuo se od snažnog guranja golemog kolača od sira natopljenog medom i kondenziranim mlijekom. I pred našim očima počela se pretvarati u veliku, ukusnu tortu od kreme. I iz njega je izlazio vrlo jak i neugodan miris.
  A japanski mornari pretvarali su se u velike grožđice, ili glavice maka od vrhnja, ili bačve čokolade u kojima je prskalo piće. I jednostavno je divno.
  Elizabeth je tvitala:
  - Ovo su tako ukusne poslastice! Pravi crtići !
  Drahma Grofica-nimfa kimne s odobravanjem:
  - Brzo učiš.
  Nakon toga je stavila bose prste svojih gracioznih stopala u usta i zazviždala.
  Digao se val sirupa i gejzir nečeg ukusnog. I ovaj je val, poput tsunamija, prevrnuo japanski kruzer. A na njenom mjestu pojavila se vrlo bogata torta u obliku srednjovjekovne karavele s krem jedrima. I opet je sve tako naslikano. A kakvih nadjeva od čokolade i ostalih slastica ima?
  I japanski mornari ponovno su postali slatkiši, uključujući meso s roštilja. I prekriveno čokoladnim korama i puno svega bogatog i ukusnog, punog života i mirisa.
  Elizabeth je zaškripala. A iz svog isklesanog, djevojačkog stopala pustila je vatreni mlaz bjesomučne energije. I nešto neopisivo, vrlo gusto, ljepljivo počelo je juriti. I nekoliko japanskih razarača smrznulo se u džemu od malina i čokoladnom želeu. Nakon čega su pred našim očima postali još jedno slastičarsko remek-djelo, a mornari i mornarice transformirani u vrlo vesele, kremaste ukrase.
  Drahma je namignula svom partneru:
  - Nije loše! Pripremili smo toliko ukusnih stvari .
  Elizabeth se nasmijala i zacvrkutala:
  Ah, dijeta, ne jedi ovo ili ono,
  I neka vam se noge nikad ne umore od hodanja...
  Oh, dijeta, poludjet ću s ovim,
  Cupcakes te ne debljaju, a tjeraju te da pjevaš pjesme!
  Djevojčica nimfa je primijetila:
  - Što nam nedostaje?
  Plavokosi terminator je promrmljao:
  - Točno, što?
  Drahma je cvrkutala:
  - Sladoled! Evo što vam još treba.
  Elizabeth je zacvilila:
  - Raditi nešto što je potpuno pogrešno
  Slađe je čak i od sladoleda!
  I obje su se djevojke čarobnice držale za ruke. Nakon toga su ispružili svoje gole, mišićave, preplanule noge, prekrižili ih i golim prstima uzimali i ispuštali potoke čarobne hiperplazme. Poletio je i poput vala udario u preživjele japanske brodove. Jedan, dva, tri ... I sada su se umjesto samurajskih posuda pojavile čaše sa svim vrstama sladoleda s divnim i slatkim punjenjem. A japanski mornari pretvorili su se u jagode, trešnje, kriške banane i mango. A četrnaest brodova zemlje izlazećeg sunca postalo je svakakva vrlo ukusna i primamljiva stvarčica.
  A bilo je tu i sladoleda, medenjaka, torti, kolača, bombona, čokolada, sirnica i lizalica. Toliko ukusnih stvari.
  Elizabeta je pogledala ovo bogatstvo i primijetila:
  - Pa što, treba li sve ovo nestati?
  Drahma je kimnula:
  - Naravno da ne!
  Plavokosa djevojka iznenađeno upita:
  - Kome ovo treba na moru?
  Grofica Nimfa je predložila:
  - Premjestimo ga i dajmo djeci.
  Elizabeth se nasmijala i zapjevala:
  Svi ljudi na velikoj planeti,
  Uvijek bi trebali biti prijatelji...
  Djeca se uvijek trebaju smijati
  I živi u mirnom svijetu...
  Djeca se trebaju smijati
  Djeca se trebaju smijati
  Djeca se trebaju smijati
  I živite u mirnom svijetu!
  Drahma je kimnula glavom duginih boja u znak slaganja:
  - Da, djeca se trebaju smijati i živjeti u mirnom svijetu! Sada ćemo to poduzeti i dati mladima dar!
  Plavokosa djevojka zakoluta očima i u nevjerici upita:
  - Možemo li? Ovdje ima toliko toga, kako možete skupiti toliko ukusnih poslastica i takvo slastičarsko bogatstvo?
  Grofica nimfa odgovori:
  - Mi to možemo, bez ikakve sumnje. siguran sam u to. U međuvremenu moramo nešto zapjevati da se napunimo energijom.
  Elena je kimnula u znak slaganja:
  - Pjevati? Pa, zadovoljstvo nam je!
  I obje djevojke su to prihvatile i zapjevale s entuzijazmom i energijom:
  Tvoja kosa je snježno bijela,
  Zlatna satenska koža!
  Moja strast gori bezgranično,
  Mladenački žar nije nimalo izblijedio!
  
  Djevojko moja ti si lijepa
  Bosi po pijesku!
  Ti i ja smo tako sretni
  Ne mogu živjeti bez tebe!
  
  A kao odgovor ljepotica će mi reći:
  Dečko, ti si pristojan mladoženja!
  Vjeruj mi i ti se meni jako sviđaš,
  Duh ljubavi nije uvenuo!
  
  Ali život je podmukla stvar,
  Novac vlada svijetom, vjerujte mi!
  A Mamon je debela , to je glavno,
  Čovjek je čovjeku zvijer!
  
  Odgovorio sam, ne skrivajući oči;
  Znam da je siromaštvo naš zao drug!
  tebe smo bos ,
  Kao priča o Jamesu Smithu!
  
  Ali ljubav ne poznaje granice
  U njemu nema prepreka ni granica!
  Kako nam je sveti Gospodin zapovjedio,
  I ikone blaženih svijetlih lica!
  
  Pa hajde da se vjenčamo,
  Djeca će rasti u sreći!
  A onda će se naš život okrenuti,
  Na najširoj stazi na svijetu!
  
  Sluškinji je odmah postalo hladno,
  Led mi se pojavio u očima!
  Splasnula se plemenita strast,
  A u njegovim crtama ima gorčine!
  
  Ne, neću ostati skitnica
  I steći ću, znaš, palaču!
  A tebi, gladni dječače,
  Samo uz mršavu kravu kruna!
  
  Pa, posvađao sam se sa svojom voljenom,
  Mislio sam, ući u omču od tuge!
  Morate izgubiti toliko savjesti
  ološ uhvati , ubit ću te!
  
  Ali na sreću izbio je rat,
  Dobrovoljac za front odmah!
  Iako je put izboden iglama,
  Počeo sam upisivati broj mannama!
  
  Dakle, ovo je bitka, bitka,
  Prokletstvo smo u borbi i ljubavi!
  I rat se bliži kraju,
  Nule na računu sve su veće!
  
  Ali onda se dogodila tragedija,
  Proletio zalutali, zli projektil!
  Nisam ovo htio, vjeruj mi,
  Ali domine su padale u nizu!
  
  Ovdje moja duša lebdi nebom,
  Djeva stoji na grobu!
  I kristalne oči plaču,
  Gleda dolje, pati!
  
  -Konačno sam shvatio, glupane
  Zlo ljudi raste na novcu!
  Primitivni život je slobodan,
  E, sad vlada strah!
  
  Nema mi oprosta na nebu,
  U ponor svijeta, idem u samostan!
  Pjevajte pjesme svaki dan,
  Isus Otac je moj vodič!
  
  Pa sam ga uzeo i izuo cipele,
  Hodanje bosih nogu kroz snježne nanose!
  I slaveći Krista u ruševinama,
  Glasno pjeva pjesme o Bogu!
  Djevojke su to pjevale s velikim entuzijazmom. Čini se da čak iu čarobnom svijetu poznaju i priznaju Isusa Krista kao Gospodina i Boga i Spasitelja.
  Ovo je stvarno jako cool i cool.
  Nakon čega su se očito ljepotice dovoljno napunile energijom. U Elizabethinoj desnoj ruci pojavio se i čarobni štapić. I obje djevojčice čarobnice uzele su i prekrižile svoje čarobne štapiće i svoje gole, isklesane noge s prstenjem na prstima. I urlali su:
  - Abra , Mop, Kadabra !
  I njih je, uz nebrojenu količinu hrane, zahvatio vihor. I prije nego što su djevojke došle k sebi, našle su se na nekom posebnom mjestu. Uokolo je bilo nisko kamenje. A za njih su radile bezbrojne gomile djece.
  Bilo je tu i dječaka i djevojčica od sedam do četrnaest godina. Radili su polugoli i bosi. Cijepali su kamenje, stavljali tucanik na nosila, tovarili kolica, radili lopatama i pajserima. Djeca su bila polugola, bosih nogu oborenih, izgrebanih, sva u ogrebotinama i modricama.
  Dječja tijela su mršava, ali žilava. Sjajni su od znoja, prašnjavi, iscrpljeni.
  Neki dječaci su obrijani na ćelavo i imaju urezane žigove u ramena. To znači da su pokušali pobjeći. A lanci im vise i na rukama i nogama, povećavajući muku.
  I neke djevojke također imaju lance i također marke. Istina, barem se ne šišaju na ćelavo.
  A okolo su nadzornici s bičevima, a to nisu ljudi. Njihova tijela doista izgledaju poput ljudskih, samo debela i masivna, ali glave su im poput grabežljivih veprova.
  I tuku djecu s divljim bijesom i bijesom, tako da djeci robinji koža puca i krv teče.
  Elizabeta je urlala:
  - Ti gadovi ! Moramo osloboditi dječake i djevojčice!
  Drahma je energično kimnula glavom:
  - Slažem se s ovim ! Ali trebamo pomoć!
  Plavokosi ratnik iznenađeno upita:
  - Kakvu drugu pomoć?
  Nimfa grofica odgovori:
  - Moralna i magijska pomoć.
  Djevojka je škljocala bosim prstima i rasla, kao da je netko povećao filmski kadar. Nakon toga je gromkim glasom povikala:
  - Draga djeca robovi! Ako želiš postati slobodan, onda pjevaj! I pjevaj o Bogu Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu.
  Elizabeth je potvrdila, također škljocajući bosim prstima:
  - Pjesma i divni glasovi, put spasenja!
  Djeca robovi, ne obraćajući pažnju na pucketanje bičeva i prijeteće povike humanoidnih veprova nadzornika , podigoše se i zapjevaše svojim jasnim glasovima, poput slavujeva trila:
  Mi smo djeca naše nesretne domovine,
  Roditelji su griješili, a kazna je na nama!
  I tako da veliki Otkupitelj spasi sve od žalosti,
  Moramo okrenuti svoja srca Bogu upravo sada!
  
   O dragi veliki Gospodine Isuse,
  Volim te, budi slavljen Spasitelju!
  Služeći Velikog, dječak nije kukavica,
  Vjerujemo da će napasnik nestati u šeolu !
  
  Tako su djeca otišla na hadž,
  Put je težak, ali je duh uzvišen!
  Neka Krist Pobjednik bude u tvojim snovima,
  zauvijek ponižen onaj koji stvara zlo!
  
  Postimo i dugo hodamo,
  A moje bose noge već krvare!
  Ali naš planet je dom Svemogućeg,
  I tmurne noći svijetle se čine!
  
  Naravno, bogataš će se nasmijati,
  Reći će: kraljevstvo nebesko je himera!
  Ali Kerub šalje pozdrave,
  A bahato će gospodstvo završiti u pakao!
  
  Ali mi opraštamo svima u našoj molitvi,
  Svaka ikona ima sveto ime!
  Neka ljudi postanu malo blaži u srcu,
  Neka zlikovci postanu drugačiji duhom!
  
  Zašto idemo, toliko patimo na putu,
  Zašto je ovo potrebno nevinoj djeci?
  Želimo ući u grad Božji, gdje je On živio,
  Gdje je Krist trčao kroz prazne pse!
  
  I što je najvažnije, vidjevši da je vjera jaka,
  Brz opaki pao je na koljena!
  Put do spasenja je težak i dug,
  Ali nema kriminalnijeg zločina od lijenosti!
  
  Sveti Isuse, nije nam htio žalosti,
  Njegove su misli svijetle, pune mira!
  Uostalom, on nije poput drevnih bogova,
  Moto, ne pravi od osobe idola!
  
  Ali kako to da je naš svijet okrutan,
  Taj pakao vlada podzemljem!
  Kakva radost, blaženstvo samo na sat vremena,
  Da je Abel umro, a zli Kain je na prijestolju?!
  
  Gospodin odgovara: to je volja naroda,
  Kakav izbor imaju da bližnjega učine još gorim!
  Da je glavni vladar, okrutni zlikovac,
  Da je glavni idol neprincipijelni Juda!
  
  Ali vi ste djeca života, čiste duše,
  Hodali smo stotine milja preko kamenjara i čičaka!
  Želiš vladati s velikim Kristom,
  Da napasnik ne odvede zmiju u močvaru!
  
  Vjerujte da će Spasiteljeva sila biti na vama,
  On je izlio milost, liječeći rane malenih!
  Neka žar pokajanja u duši ne nestane,
  Neka budu u obitelji Vjernog Boga zemlje!
  Nakon čega su obje djevojke uzele i opet ukrstile svoje gole, preplanule, mišićave noge i čarobne štapiće zajedno, te pustile mlaz čarobne energije i riječi.
  I dobrice su počele padati odozgo. A brojni nadzornici iz reda dvonožnih veprova počeli su se pretvarati u kolače ili zlatne čaše sa sladoledom. A lanci na rukama i nogama mladih robova počeli su se raspršivati u raznobojne i ukusne dražeje. I bilo je jako lijepo.
  Djeca robovi oslobodila su se okova i radosno zabacila ruke i bose noge. Nakon čega su počeli pljeskati. Pljeskali su s velikim entuzijazmom i energijom.
  A tek nakon toga uzeli su i obrušili se na brojna slastičarska čuda koja su im se spustila s neba. Naravno, djeca robovi su bila gladna, izmoždena, iscrpljena teškim radom u kamenolomima.
  Ali u isto vrijeme, sada su se smijali i pokazivali zube. I jako su se zabavili. A veselje momaka koji su se riješili lanaca bilo je u punom jeku...
  Vjerojatno nikad u životu nisu vidjeli tako ukusne stvari, i to u ovolikim količinama.
  I dječaci i djevojčice držali su se za ruke i skakali gore-dolje. I u radosti su pjevali s velikim osjećajem i izrazom:
  Nema carstva većeg od Elfije,
  Sveta zemlja, divna zemlja!
  Želimo učiniti svijet sretnijim mjestom,
  Beskrajno ste darovani od Gospodina!
  
  Tvoje su breze kao biseri sjajni,
  I zlato jesenskih topola!
  Postat ćemo bogatiji od svih, vjerujte
  Da vidimo slavni put naše djece!
  
  Doći će vrijeme velike radosti,
  Kada će znanost uskrsnuti mrtve?
  Međutim, moramo prevladati grebene,
  Uostalom, sebičnost je okrutni parazit!
  
  Nema jedinstva, ljudi su u neslozi ,
  Rat je u toku - ne znamo mu kraj!
   Krvavi znoj pokriva kapke,
  Trnova kruna!
  
  Takva je sudbina onih koji sada žive ,
  Trpi, pucaj i ubijaj najmilije!
  Oblaci su grimizno zasvijetlili,
  Vojska je izbačena iz podzemlja!
  
  Ali što je - neizbježno je,
  Zakon je otkrio Charles Darwin, nitkov !
  Da živi imaju samo jednu nadu,
  Da bi uspio, muči sve i zgrabi!
  
  Takav smiješak ljudskog egoizma,
  Ne društvu, nego samo sebi!
  Iz toga je nastao kult orkšizma,
  A sad nema ni časti, ni duše!
  
  Ali naš Sveti Bog Isus je naš čuvar,
  Rekao je da možete nadvladati svoj grijeh!
  Tako je Gospodin učitelj zapovjedio,
  Neka nesebičnost bude vaša kći!
  
  Ali ne zaboravite,
  Služi vilenjacima, brate, svom snagom!
  Sinovi otadžbine nisu više zečevi,
  A sokol nije ušljivi vrabac!
  
  Pod zastavom pravoslavne otadžbine,
  Povest ćemo pukovniju vojnika u napad!
  Neka uspjeh bude sjajan, veličanstven,
  Slomimo red ogoljenih očnjaka!
  
  Pa, kad se prašina bitke slegne,
   Oživjet ćemo naš rodni Elf iz ruševina!
  I to je želja srca vojnika,
  Stvorimo svi zajedno blažen svijet!
  Dječja pjesma bila je puna entuzijazma i ljubavi, i poleta, i želje za borbom, ali i izgradnjom.
  Lijepa djevojka pojavila se u haljini, kao da je satkana od zvijezda, a jurila je na snježnobijelom jednorogu. A u rukama je držala čarobni štapić prekriven uvojcima. A djevojka je zacvrkutala svojim slatkim glasom:
  - Ja sam vila Malvina! Čuvat ću vas, djeco, da ste sretni i da vam nitko ne stavi jaram oko vrata!
  Drachma je kimnula Elizabeth:
  - Pa, vrijeme je da krenemo! Ovdje smo završili svoj dio misije. Sada je vrijeme da dokrajčimo T -ovu flotu .
  Plavuša se usprotivila:
  - Sada, nakon što su Japanci izgubili dvadeset razarača u napadu i još četrnaest brodova u borbi s nama, ruska eskadra je sada jača. Pa zašto ne dopustiti admiralu Makarovu da se dokaže? U isto vrijeme testirati čudesne granate u bitci , s njihovim originalnim kapama?
  Djevojčica nimfa se nasmiješila i kimnula glavom:
  - Da, Makarovu ne treba oduzeti slavu i priliku da stane u rang s Ushakovom i Nakhimovim. Ali u bitci mora sudjelovati i naša krstarica Varjag s posadom bosonogih djevojaka.
  Elizabeth je na to kimnula:
  - Sa velikim zadovoljstvom!
  A djevojke su požurile svojima kako bi se brzo borile protiv japanske flote.
  Doista, admiral Makarov poveo je eskadru na more. Unaprijed je postavljen da zapovijeda silnom caru Aleksandru III. I, naravno, vješt mornarički zapovjednik naučio je eskadrilu kako manevrirati. I vjeran sebi, u boj je pohrlio ne na najvećem, nego na najbržem brodu, krstarici Comet.
  I vješti admiral Makarov pretpostavljao je da T. neće izbjeći bitku. Doista, čast samuraja zahtijevala je da prihvati izazov Rusa. I izaći u susret neprijatelju.
  Obje su se eskadrile približile u bojnom rasporedu. I očekivano, između njih će doći do topničkog dvoboja. Togo se pripremao za linearnu taktiku u stilu Fridrika Drugog. Ali admiral Makarov postupio je drugačije.
  Svojim je brodovima napao T -ov admiralski brod. I odmah je svih sedam eskadrilnih bojnih brodova usredotočilo svoju ubojitu vatru na Mikasu .
  U tom trenutku u bitku je ušla i krstarica Varjag. A predstavlja agresivnu i lijepu ekipu bosonogih djevojaka u bikinijima. I trče, galame, vukući alat i svjetlucave, gole, okrugle, gracioznih oblina stopala, pete.
  Elizabeth i Drachma daju naredbe djevojkama. Oni uopće nisu protiv upotrebe svoje magične moći protiv japanske flote, ali ne bi trebali lišiti admirala Makarova slave.
  Međutim, djevojke čarobnice osobno ciljaju puškom od osam inča i ispaljuju smrtonosni projektil. Leti zakrivljenom putanjom i s velikom preciznošću pogađa samurajski krstaš. Probija oklop i eksplodira, točno u skladištu streljiva. Oni detoniraju i dolazi do eksplozije. Izazivaju se kolosalna razaranja.
  I kruzer Zemlje izlazećeg sunca prepolovio se i počeo tonuti.
  Mikaso također je pretrpio teška oštećenja . A najveći brod japanske flote planuo je i počeo tonuti. I bio je to ubojit prizor.
  Admiral Makarov je čak u šali zapjevao:
  I tako je pio dok je bio na dužnosti,
  I udario je poručnika ...
  Tsunami se kotrljao u osjećaju,
  I u ovim vodama se utopio!
  Elizabeth i Drachma poslale su još jednu ubojitu granatu, koja je pogodila drugu, malo veću, oklopnu krstaricu, koja je bila nešto lošija od eskadrilnog bojnog broda. I opet je slomljena strana, pa je završila u skladištu gdje je bila uskladištena shimosa. I tako snažna eksplozija da se i tako veliki brod rascijepi. I opet japanski mornari skaču u vodu i utapaju se. A mnoge odvlači i vrtlog iz velike metalne mase koja tone.
  Djevojke čarobnice stoje sa svojim bosim, vrlo očaravajućim nogama, i ponovno upiru pištolj. A japanski bojni brod " Mikaso ", zahvaćen plamenom, tone i tone na dno zajedno sa svojim admiralom Togom . Nije u ovoj priči da legendarni mornarički zapovjednik neće postati slavan i velik. Ali možda je upravo Togo najbolji admiral u povijesti Japana. Tijekom Drugog svjetskog rata Zemlja izlazećeg sunca više nije imala pomorskog zapovjednika ove razine.
  I to je, naravno, utjecalo na tijek neprijateljstava.
  A djevojke su jednim hicem potopile eskadrilni bojni brod. U to vrijeme to je bio najveći tip broda u klasifikaciji. Bojni brodovi se još nisu pojavili.
  Elena je gugutala:
  - Ovo je stvarno bitka koja nam treba.
  Drachma je zabilježio:
  - Ali i ljudi umiru.
  Plavokosi terminator ga je uzeo i zapjevao:
  Ljudi umiru za metal
  Za metal!
  Ljudi umiru za metal
  Za metal!
  Sotona tamo vlada skloništem
  Tamo je sve u modi!
  I sedam ruskih eskadrilnih bojnih brodova koncentriralo je vatru na drugi japanski brod. Pa je došlo do totalnog batinanja. I sve je djelovalo velikom energijom od letećih granata i ubojitih pušaka.
  Elizabeth i Drachma potopile su još nekoliko brodova, nakon čega su Japanci, izgubivši admirala i pretrpjevši značajne gubitke, odlučili da im je bolje pobjeći.
  Nakon čega je prestao organizirani otpor. A onda se sve pretvorilo u potjeru za neprijateljem.
  Djevojke-mornari na krstarici "Varjag" pucale su, ispaljivale granate smrtonosnom snagom, bljeskale su njihove gole, maslinaste, glatke, čiste kože, mišićave noge. I bio je to spektakl - jednostavno divan.
  Elizabeth je primijetila:
  - Imamo glamuroznu ekipu. Idemo naprijed na ukrcaj.
  Drahma je sa smiješkom potvrdila:
  - Da, i glamurozno i, u isto vrijeme, borbeno !
  Djevojke, naime, sa svojim golim, isklesanim, zavodljivim nogama, visokim grudima, tankim strukom i raskošnim bokovima jako dobro stoje. A u isto vrijeme, jedva ih pokriva bikini, vrlo seksi i izražajan. A mišići su im takve ljepote, sklada i simetrije da muškarce doslovno fasciniraju.
  I njihove ružičaste, gole potpetice blješte, i potplat je vrlo graciozno zakrivljen, i djeluje očaravajuće, a jači spol naprosto poludi .
  I kakav ukusan i ugodan miris osjete djevojke. On je kao hrana bogova, jedinstven i izluđujući, raspaljuje maštu!
  I tako su djevojke potopile još jedan japanski eskadrilni bojni brod.
  Ne može pobjeći od Varjaga.
  Elizabeth je primijetila, oblizujući usne:
  Brodovi leže razbijeni
  Škrinje su otvorene...
  Smaragdi i rubini teku kao kiša...
  Drachma je entuzijastično odjeknuo:
  Ako želiš biti bogat,
  Ako želiš biti sretan,
  Ostani s nama, djevojko
  Jako udaramo po Japancima!
  Teško smo pobijedili samuraje!
  I tako. Doista, svi veliki brodovi T -ove eskadre već su potopljeni. A sada neprijatelj više nema šanse. I posljednja plovila nestaju tijekom potjere.
  A djevojke na Varjagu su potpuno poludjele. Očito stvarno žele muškarce. One su temperamentne žene. Pa čak i vrlo agresivan.
  A u isto vrijeme tako lijepa i privlačna.
  A mišići im se pod preplanulom kožom kotrljaju poput kuglica žive.
  Kako Japanci mogu odoljeti takvima ? Djevojke ih bez problema omlate i istrijebe.
  Riječ je o djevojkama s jako velikom i elegantno oblikovanom zadnjicom koju jedva prekrivaju tanke gaćice. Predstavnici jačeg spola polude zbog toga.
  Drachma se zahihotala, uzela ga i pustila pulsar iz svog čarobnog štapića.
  Posljednji japanski kruzer gotovo se odmah pretvorio u ogromnu, mirisnu tortu. I brojni mornari na palubi nosili su slastičarske ukrase, čak i vrlo svijetle i oslikane vrhnjem, kondenziranim mlijekom, medom i drugim delicijama .
  Elizabeta je gugutala:
  - Super!
  I klikom unutra golim prstima svojih gracioznih, preplanulih, vrlo zavodljivih stopala pretvorila je japanski razarač u nešto vrlo ukusno, podsjećajući na ogromnu tortu, punjenu čokoladnom kremom i načičkanu jagodama.
  Djevojke čarobnice pjevale su u zboru:
  Iza njih su Gaskonja ,
  Slavit ćemo uspjeh...
  Japan je dobra zemlja
  Ali Elfia je najbolja!
  I nakon istovremenog škljocanja prstiju bosih nogu i drmanja čarobnim štapićima, posljednji brodovi samurajske flote pretvorili su se u zlatne, platinaste i srebrne čaše za vino s brdom raznobojnog sladoleda. A mornari su postali egzotične bobice, odnosno voće izrezano na kriške!
  . POGLAVLJE br. 3
  Još jedan dio skromne hrane donesen je Elizabeti i Drahmi. Ovoga puta kruh, kašu i mlijeko dopremila im je lijepa robinja. Bila je gotovo gola, tanke gaćice, a vrpca na elastičnim, zavodljivim grudima jedva je pokrivala bradavice. Djevojka je imala tri pletenice, sve tri različite boje, a na ramenu joj je bio spaljen ljepilo u obliku lotosovog cvijeta. Bose noge mlade robinje hodale su nečujno, a ona sama nije progovorila ni riječi. Samo da se oprosti, neočekivano je kleknula i poljubila Elizabeth u goli taban prvo desne, a zatim lijeve noge.
  Plavokosa djevojka iznenađeno upita:
  - Zašto je inače ovo?
  Mlada i lijepa robinja ne odgovori, te također šutke, bljeskajući ružičastim, čisto opranim potpeticama, ode.
  Drachma je zabilježio:
  - Očito te smatraju plemenitom osobom. Čak su nas počeli bolje hraniti. Pa, možda nas čeka nešto zabavno.
  Kaša je, doduše, bila s maslacem, sadržavala je masno meso, a mlijeko je bilo toplo i svježe.
  Nakon što je jela i pila, Elizabeth se osjećala teškom. Pa, to se obično događa nakon jela. Njene safirne oči su se zatvorile i ona je zaspala.
  I sanjala je tako nešto...
  Elizabeth je pjevala pred timom ljudi u vojničkim odorama s epoletama, k tome vrlo mladih, časnika od šesnaest do dvadeset godina, te je s velikim entuzijazmom izvela cijelu pjesmu:
  Svemirom umoran lutam,
  Toliko je okrutnosti i zla u njemu!
  Ali samo jedno molim Gospodina,
  Da zaštitite svijet svojih najmilijih!
  
  Rat, ne znajući razliku , došao je do mene,
  Pokrila me svojim nemilosrdnim krilom!
  Mač se oštri, ne poznajući korice,
  Ovdje je zli zmaj zabio njušku!
  
  Ali pruski vitez, moćni junak,
  Ne može ga slomiti, to je apsolutni pakao!
  Rekao je lopovima, vaša savjest nije krađa,
  Pošto je poštenje naše, znajte da ima nade!
  
  Lopov se uplašio, ugleda strašni mač,
  Za bezakonje je surova kazna!
  Možemo gorjeti od pohlepe odjednom,
  I visoka nagrada za domovinu!
  
  Ko nije volio, ne zna za te muke,
  Što će donijeti drugačije rješenje!
  Ali naša vatra, vjeruj mi, nije se ugasila,
  Dosta nas je ako smo dvoje zajedno!
  
  Odbrojavanje, naravno, strogi Bog dolazi,
  On je slab i plašljiv i uopće nije obrana!
  Ovo je vrsta ocjene koju su ljudi dobili,
  Da je vojska živih razbijena u paramparčad!
  Ali čovjek je kao klica,
  Kad vjeruje, znaj da neće uvenuti!
  izdanak napretka, znaš, nije presušio,
  Vidimo prostor na nebu!
  
  Što će nam na ovom svijetu, treba nam uspjeh,
  Takva je priroda čovječanstva!
  Čuje se veseli, mladi smijeh,
  I raste nova kultura!
  
  Konzervativizam je naš okrutni krvnik,
  Misao ljudi okovana je poput kamena!
  Ali ako je teško, vojniče ne plači,
  Vjerujte mi, bit ćemo ratnici u štrajku!
  
  Došla je dugo očekivana pobjeda,
  A tko bi drugi sumnjao!
  Misao je čovjek, oštra igla,
  Tko je heroj, nije klaunova predstava!
  
  Vjerujem da će planet pronaći sreću,
  Bit ćemo, znam, svi slatki i lijepi!
  I ljutnja će nam pošteno platiti račun,
  Oni će biti velikodušno ispunjeni klasovima kukuruznog polja!
  
  Mi ne znamo za mir, to je naša sudbina,
  Kako je evolucija okrutna!
   U svemiru vlada bezgranični kaos,
  stvorenje u njemu usamljeno!
  
  Nadamo se najboljem
  Da će biti sreće i nestati straha!
  I svi će sinovi biti kao obitelj,
  A mi ćemo stihom opisati novi put!
  Mladići u uniformama i uniformama plješću:
  - Super, kao Puškin ili Ljermontov. Pritom je vidljiva ljubav prema našoj zemlji.
  Elizabeth je skromno spustila oči:
  - Ja sam samo učenik velikih pjesnika. Sve u svemu, ovo je samo dio mog poziva.
  Složila se i njezina partnerica, nimfa sa sedmobojnom frizurom Drachma:
  - Da, morate puno naučiti. U međuvremenu, jedimo i pijmo.
  Jeli su, polako, i po običaju dotaknuli su se politike, razgovarajući o izgledima za nadolazeće ratove.
  Mladi stražar koji je sjedio zdesna bio je plemić iz vrlo inteligentne obitelji.
  Primijetio je:
  - Koliko je ljudi, uglavnom zarobljenika, stradalo u CSA stvarajući najrazornije oružje u čitavoj povijesti čovječanstva. Ljudi su bili ozračeni, koža im se gulila, kosa im opadala, a zauzvrat su dobivali samo batine i ersatz kruh.
  Staljinistički režim je nehuman, umjesto nekadašnje najslobodnije i najdemokratskije vlasti, postao je carstvo zla.
  Drahma je kimnula:
  - Za provođenje ideja komunizma u najslobodoljubivijoj zemlji zapadne hemisfere ne može se bez terora. Sjetimo se do čega je Hitlerov totalitarizam doveo Njemačku. Narod velike kulture pretvorio se u čopor razbojnika.
  Mladić se usprotivio:
  -Hitler je, naravno, antisemit, ali pod njim nije bilo takvog terora kao u komunističkim državama Amerike. I Židovi su bili lišeni svojih prava, dok u KSA praktički nije ostalo slobode. Osobito cvjetaju denuncijacije i torture. Gradovima se šalju planovi o broju zarobljenika i popisi za pogubljenje. Događa se da u jednom danu strijeljaju ljudi za cijelu diviziju. Uvedena je kaznena odgovornost od pete godine života. Je li se nešto slično dogodilo u Njemačkoj?
  Grofica-nimfa Drachma sjetila se da u ovom svemiru Hitler još nije uspio učiniti toliko krvavih djela kao u njihov . Uostalom, u biti, nacisti su nakon napada na Sovjetski Savez provodili masovni teror, pa tako i nad Židovima. Ovdje je Njemačka prebrzo poražena, a granične bitke su kratko trajale. Fašizam nije uspio pokazati svoj smijeh u punom sjaju. Što se tiče komunizma, dogodilo se nešto divlje, gotovo nezamislivo : Staljin je postao šef najbogatije sile na svijetu. Sada je svijet postao drugačiji. I to se moralo uzeti u obzir.
  Elizabeth je primijetila:
  - Možda je ovo kazna za SAD što su težili samoveličanju , a nisu učinili ništa za tuđe izgladnjele i osiromašene narode. Biblija, Otkrivenje apostola Ivana, govori o zvijeri s dva roga poput janjeta koja izlazi iz zemlje. Ovo je lažni prorok koji govori kao zmaj, podjarmljujući svijet zvijeri. Najvjerojatnije govorimo o SAD-u. Nekadašnje životinje izašle su iz mora, simbolizirajući zemlje i narode, odnosno njihovo gomilanje, a zemlja označava rijetko naseljeno područje.
  Drachma upita:
  - Zvijeri, je li ovo komunizam?
  - Iskrivljeno shvaćanje komunizma bez kršćanskog morala. Pokušaj izgradnje neba bez Boga je osuđen na neuspjeh. Sreća bez Boga je kao ljubav bez srca! - završila je Elizabeta.
  Mlada straža je primijetila:
  - Ovo je vrlo točna primjedba. Krist je primjer dobrote. Za dobrobit ljudi prošao je neizdržive muke prihvativši drugu smrt na križu.
  Drachma upita:
  - Što kažete na drugu?
  - Doživljaj odvojenosti od Oca. Podjela Trojstva. Iskusio je sve naše grijehe, uključujući i one najpodlije i najstrašnije. Bilo je monstruozno. - rekao je mladić.
  - U to su ga vrijeme gledali anđeli i predstavnici nepalih svjetova, koji nisu slijedili Sotonu i ostali vjerni Bogu. Pobjednička himna odjeknula je među križevima na kojima je patio Stvoritelj svega.
  - Ne pali svjetovi! Očigledno nisi skroz pravoslavac? - upitala je Drahma.
  - Ruski ustav jamči slobodu savjesti. Moji su roditelji bili pravoslavci, ali kasnije sam otkrio novu crkvu adventista sedmog dana. Naučili su me kako ispravno vjerovati na temelju svetih spisa. Konkretno, čak ni pravoslavni svećenici neće poreći da su kršćani u početku slavili samo subotu i da nisu imali ikone.
  Elizabeth je kimnula:
  - To je nasljeđe judaizma. Karakterizira ga strah od izrade bilo kakve slike ili slike. Zato među Židovima praktički nema umjetnika. Ali u Novom zavjetu nema zabrane ikona.
  Drahma je odgovorila:
  - Kako da kažem, druga zapovijed ostaje. Ne stvarajte sebi idola.
  Elizabeth je primijetila:
  - Dakle, ikone nisu idoli, nego samo posrednici između čovjeka i Krista.
  Drachma je zabilježio:
  - Kaže se u Svetom pismu: - Imamo jednog Boga, Jednog i jednog posrednika između Boga i ljudi: čovjeka Isusa Krista.
  Elizabeta se usprotivila:
  - Ovo ništa ne znači. I Bog je jedan sudac, ali je u isto vrijeme rečeno: "Sveci će suditi svijetu". Dakle, ne treba sve u Bibliji shvatiti doslovno.
  Plavokosa djevojka zacvili:
  - Ali sveci imaju isključivo savjetodavni glas. Osim toga, riječ sudac znači samo istražni sud.
  Drahma je prekinuo razgovor:
  - Ne želim slušati teološku skolastiku. Razgovarajmo o nečem svjetovnijem . I općenito, kada se priča, posebno o grijesima, apetit odmah nestaje.
  Elizabeth je kimnula:
  - I ja se osjećam kao grešnik. Ubila je toliko ljudi. Užas.
  Drahma je odmahnula rukom:
  - Rekao sam da u Bibliji zapovijed "ne ubij" znači: "ne počini zlobnog ubojstva".
  A ubijanje u ime domovine je dobro. Pogotovo ako ti je domovina sveta. Nijedna država na svijetu se nije usudila nazvati svetom, osim Rusije. Nije li to pokazatelj božje odabranosti naše zemlje?
  Elizabeth je ironično primijetila:
  - I to govori ateist.
  Grofica Nimfa je logično odgovorila:
  - Ne vjerujem u biblijskog Boga, a posebno u to da su Židovi Božji narod, ali nema sumnje da Rusija ima posebnu svrhu. Što se vjere tiče, ovo je moje mišljenje. Jednom davno postojala je civilizacija slična našoj. Počela je s kamenim sjekirama i drvenim lukovima. Ali prošle su godine, tisućljeća i pojavili su se prvi automobili. Isprva nespretno i glomazno, a onda sve brže, režući prostor. I naravno , računalo, pomoćnik svakog naroda u inteligenciji, u onom najvažnijem za civilizaciju, u misaonim procesima. Naravno
  Sama bića također su se promijenila zahvaljujući bioinženjeringu. Postali su brži, pametniji s dobrim reakcijama, a ne sporiji kao prije. Sve se mijenjalo na bolje. Stvorenja su razvila snažno oružje sposobno oboriti meteorite i asteroide. Naučili smo kontrolirati vrijeme, spriječiti prirodne katastrofe, letjeti i teleportirati se. I što je najvažnije, stvorili su zvjezdano carstvo. Koji se proširio na cijelu galaksiju, zatim na mnoge galaksije, pokrivajući svemir.
  Elizabeth je izjavila:
  - Zvuči prekrasno. Jesu li imali vjere?
  Drachma je nastavio:
  - Kao i na Zemlji, bilo je mnogo religija, ali su postupno izumirale. Postupno ih je zamijenilo povjerenje u snagu uma. Napokon su znanstvenici, koristeći snagu milijuna planeta, otkrili postojanje i naučili kako stvoriti materiju. Ovo je bio grandiozan proboj u svemir. Sada je um počeo stvarati vlastite svemire. Ogroman i vrlo stvaran. Tako je rođen naš svemir. Ovo je sasvim logično! - rekla je grofica-nimfa.
  Mladić je pogleda blistavih očiju:
  - To je tako neobično! Pa, zadivljen sam. Stvaranje drugih svemira.
  - Ovo drugo je sasvim moguće. - rekla je djevojka nimfa. - Da biste to učinili, samo trebate proširiti strukturu atoma. Konkretno, dimenzije su relativan koncept; na primjer, ako se trodimenzionalna kocka napravi četverodimenzionalnom, tada će se njezin volumen povećati osam puta. Isto vrijedi i za atom, sa šest dimenzija on je petsto dvadeset i dva puta veći od tri dimenzije. S devet dimenzija, ovo je već petsto dvadeset i dva puta petsto dvadeset i dva. I tako dalje. S brojem dimenzija koji je višekratnik milijun, jedan atom bio bi veći od galaksije. Zatim se mora vratiti u trodimenzionalno stanje, a sada već imamo materiju za galaksiju. Teže je to strukturirati, ali mislim da će naši potomci to shvatiti.
  U romanu "Iskušenje Boga" taj je problem riješilo multihiperplazma računalo. Njegova brzina bila je impresivna.
  - Što je računalo? - upita mladić.
  - Elektronski stroj. Prvo punopravno računalo stvoreno je u SSSR-u. Istina, u SAD-u se pojavio ranije, a prototip je stvoren u nacističkoj Njemačkoj. Čak je izračunao koliko će vremena trebati da se završi fizičko postojanje svih Židova u Europi. To se dogodilo u našem svijetu, u vašem , možda nacisti nisu imali vremena. Općenito, podla je patologija mrziti izabrani narod Božji. - Završeno za moju prijateljicu Elizabeth.
  Mladić je kimnuo glavom:
  - U modernoj Rusiji, Židovi su također ograničeni. Posebno oni koji ne prihvaćaju pravoslavlje. Moram reći da sam i ja bio upozoren: ako postaneš adventist, bit ćeš izbačen iz vojske. Narod ne voli takve evanđeoske sekte, a izabrana vlast o tome vodi računa. Naravno, to je loše, ali svi se sjećaju koliko je Židova bilo među boljševicima, smatrajte većinu u središnjem komitetu stranke. Zbog toga se judaizam teško podnosi. Ponekad, posebno u Mala ruska provincija, događaju se pogromi.
  Djevojke su jednoglasno uzviknule:
  - Pogromi!?
  - Da, a policija žmiri na to!
  Drahma je pokazala zube:
  - Tako je bilo u carsko vrijeme, tako će biti i sada. Židovi se moraju asimilirati. Iako sam ateist, mislim da jednovjerstvo i nije tako loše. Samo ona ne bi trebala biti pacifist kao Christian.
  Mladi časnik je potvrdio:
  - I to se već događa. Konkretno, katedrala je usvojila rezoluciju da se vojniku koji je pao na bojnom polju otpisuju svi grijesi, a njegova duša, izbjegavši iskušenje, leti ravno u nebo. Osim toga, svaki podvig i državna nagrada otpisuju određeni broj grijeha. Što je veći podvig, to su veći, daju se određeni ustupci u slučaju ozljede, krvlju okajanje krivnje. Popis svetaca se proširio: uključili su Suvorova, Brusilova, Ušakova, Makarova, Nakhimova, Kutuzova i druge. Među carevima su bili Aleksandar Drugi, Petar Veliki, Ivan Grozni, kneževi Dmitrij Donski, Vasilije Treći, Ivan Treći i mnogi drugi. Glavni kriterij za to je služba domovini. Stoga sam siguran da će Žukov, ne osobito religiozna osoba, biti proglašen svetim.
  Elizabeth je izjavila:
  - I što! Zaslužio je! Općenito, kršćanska vjera ne zahtijeva samo križ, nego i mač za obranu onoga što je dobro.
  Drahma je potvrdila:
  - Religija s mačem nije opijum za narod, hirurški skalpel koji liječi duše!
  Bolje je ubiti jednog zlikovca nego oplakivati stotinu pravednika!
  Elizabeth se nije baš složila:
  - Najopasnije oružje je Biblija u rukama zlih! Pretjerano nasilje može promijeniti sam koncept dobra.
  Dotad šutljivi stražar primijeti:
  - Lijepo je razgovarati o svemu u društvu tako šarmantnih djevojaka. Ali razgovor o vjeri je previše zamoran. Možda možemo razgovarati o nečem civiliziranijem. Konkretno, kako vam se svidio film "Trijumf volje"? Naša hrabra vojska porazila je Njemačku. Zapravo, čitao sam Mein Kapf .
  -Znate li čitati fašističku literaturu? - iznenadila se Elizabeta. - Ipak je ovo ekstremizam.
  Policajac je samouvjereno odgovorio:
  - Ali zašto! Uostalom, moderno je čitati Napoleonove memoare, a Hitler je osobnost gotovo ravna Bismarcku. Obnovio je njemačko gospodarstvo uništeno depresijom, dobrovoljno pripojio Austriju i Sudete i postigao pokroviteljstvo Čehoslovačke. I napomena, za razliku od Napoleona, bez rata. I Nijemci su pod njim počeli bolje živjeti. Nezaposlenost je nestala, svaki Nijemac je mogao kupiti auto na kredit, plaćajući samo pet maraka mjesečno. Besplatne ture po Atlantskom oceanu i Africi. Odnosno, Treći Reich se uzdizao, pretvarajući se u prosperitetnu silu. Ali on je nasrnuo na nas i bio brutalno pretučen. Čini se da to nije moglo biti bez Staljinovih provokacija. U svakom slučaju, dobro je što Nijemci nisu imali vremena stvoriti atomsku bombu, inače bi katastrofa izbila mnogo ranije.
  - Ali Staljinu, koji je postao vođa SAD-a, to je pošlo za rukom! Pustio je atomsku pesnicu prema Rusiji. - odgovorila je Elizabeta. - I naravno, platit će za to! Neće ga biti dovoljno ubiti, već ga treba prevesti ulicama Moskve u željeznom kavezu. I ostavi ga u zvjerinjaku, u vrtiću za majmune za zabavu gomile.
  Drahma je kimnula:
  - Kao što u svom svijetu nisam poštovao Staljina, u ovom svemiru on je jednostavno čudovište neprijateljski nastrojeno prema zemlji.
  Mladići su se, nakon što su popili malo šampanjca i pojeli labuđi batak, nagnuli prema djevojkama.
  - Pričaj nam o svom svijetu. Zašto je tako neshvatljiv i tajanstven?
  Elizabeth je kimnula.
  - To je duga priča!
  - Mi smo plemići i kod nas nije običaj brzo jesti.
  Plavokosa djevojka je potvrdila:
  - Onda ću vam ukratko reći. Boljševici su dobili naš građanski rat. To se dogodilo možda zato što Kolčak nije na vrijeme izdao dekret o prijenosu zemlje seljacima na vječno korištenje. U njegovoj pozadini započeli su seljački ustanci . I tu je admiral pogriješio, umjesto da postigne prijateljski dogovor, povukao je svoje trupe da suzbije pobunu, posebno izlažući južno krilo. Ovdje su Crveni udarili. Nakon toga je izgubljena inicijativa. Nakon toga rat se nastavio još nekoliko godina s promjenljivim uspjehom, ali općenito su Crveni bili u prednosti. Izgubivši Poljsku, Finsku i zapadne regije Ukrajine i Bjelorusije, boljševici su zadržali vlast.
  - Užasno! Antikrist je osvojio skoro šestinu planeta. - rekao je visoki mladi stražar.
  - Da, dogodilo se! Istina, Lenjin nije bio budala , uveo je NEP i uspio djelomično obnoviti gospodarstvo.
  - Lenjin nikad nije bio budala . Demagog najvišeg reda. - prekinuo ga je mladić. - Čitao sam njegova djela, sasvim je logično. Inače, u stilu i argumentaciji postoji određena sličnost s Hitlerom.
  - Pa da, samo je jedan uništio Njemačku, a drugi stvorio održivu državu. - izjavila je Elizabeta. - Samo bez Boga. Lenjin nije dugo živio u našem svemiru. Dobio je poseban lijek koji izaziva moždani udar, pa je njegova smrt bila slična prirodnoj . Među osumnjičenima prvenstveno Staljin i njegova svita.
  Policajac je potvrdio:
  - Podmukli tip. Očito je ostao s tobom.
  Plavuša je potvrdila:
  - Da! Iako, moram reći, ovo je osoba izvanrednog uma. Moglo bi se čak reći i genije.
  - Genije i podlost su nespojive stvari! - primijeti mladić.
  Elizabeth je kimnula svojom svijetlom glavom:
  - Puškin je tako mislio, ali većina velikih vladara bili su okrutni. Isti Žukov nije se ceremonijal s neprijateljem.
  Policajac se nije u potpunosti složio:
  - Ali poštovao je ljudska prava. Kad je Goering zarobljen, pozvao je ovog asa i zajedno su popili čašu votke. Žukov mu je odao počast kao ratniku i vojniku. Općenito, Hermann Goering je bio protiv rata s Rusijom. Sada živi u gradu Sočiju i predaje u školi letenja. Treba napomenuti da su se u Njemačkoj pojavili prvi mlazni lovci na svijetu. Reci mi više, Elizabeth.
  Plavuša je nastavila:
  - Nakon Lenjinove smrti nekoliko godina nije bilo jednog vođe. Vodila se borba između Trockog, Zinovjeva, Kamenjeva, Buharina, Rykova i Staljina. Potonji ga je , iskoristivši razlike između svojih protivnika, razbio na dijelove. Dolaskom na vlast započeo je industrijalizaciju i kolektivizaciju. Prolio je puno krvi, ubio nevjerojatan broj duša, ali je uspio stvoriti kolektivne farme i moćnu vojnu industriju.
  - Imamo i moćnu vojnu industriju, a krvotoka nema. - primijeti mladić.
  - Ovdje nije sve bilo glatko. Osobito su osujećeni mnogi planovi za industrijalizaciju. - primijeti Elizabeta. - Ali općenito, 1941. SSSR je bio spreman za rat, ali Treći Reich nije. Hitler je sporo prebacivao gospodarstvo na ratne temelje.
  Policajac se složio:
  - Da, i u ovom ratu koji imamo Njemačka nije bila spremna za rat. Konkretno, Nijemci su skladištili streljivo samo za mjesec i pol dana, a bombe za deset dana.
  Elizabeta je nastavila priču:
  "Ali zbog pogrešnih procjena rukovodstva i iznenađenja napada, Nijemci su uspjeli prodrijeti dublje u naš teritorij. Čak su se uspjeli probiti do Moskve, do samog ruba, spaliti predgrađe Krasnaja Poljana, a padobranci su čak fotografirali Kremlj.
  Mladić je s nevjericom odgovorio:
  - Prema samoj Moskvi? Teško za povjerovati. Iako su boljševici, naravno, napravili priličnu štetu vojsci.
  Plavuša se složila:
  - A ti si pronicav. Doista, Staljin je pokosio gotovo cijeli zapovjedni kadar, strijeljavši petnaest od šesnaest okružnih zapovjednika.
  Mladi časnik je urlao:
  - Vau! Koji idiot! Gruzijska budala ! Međutim, ništa bolje nije u KSA. Sav prethodni sastav je samljeven. I općenito, Yankeeji su osrednji vojnici.
  - Ne bih to rekao! Imaju mnogo nedostataka, ali brzo uče. Konkretno, boreći se s moćnom japanskom vojskom, uspjeli su brzo preokrenuti situaciju. Općenito, među njima je bilo dosta heroja, lukavih sabotera. Amerika je nastala od svih naroda svijeta. Ovdje je došlo do križanja mnogih gena, uključujući i ruske. Dakle, to je održiv prostor.
  - primijeti Elizabeta.
  Drugi mladić je grgoljao:
  - Pa ne znam! A u vašem svijetu, koje su ratove dobili?
  Plavokosa djevojka je počela govoriti:
  - Recimo, protiv Iraka 1991. godine. - U mjesec i pol poražena je više od milijunska vojska s pet i pol tisuća tenkova. Sami Amerikanci , uzimajući u obzir nesreće, izgubili su samo dvije stotine poginulih.
  Dječak poručnik je zazviždao:
  - Vau! Čak ni Žukov nije sanjao takav uspjeh. U vašem svijetu, kako se to dogodilo?
  Elizabeta je izdala:
  - Aktivna uporaba zrakoplovstva i bespilotnih projektila.
  Mladić je primijetio:
  - Amerikanci više vole doktrinu maršala Dua !
  Plavokosa djevojka je kimnula glavom:
  - Da! Vole bombardirati i zastrašivati.
  Dječak se policajac nasmijao:
  - Baš kao na ovom svijetu! Totalni terorizam.
  Drachma je zabilježio:
  - Pobijedivši SAD, Rusija će postati jedina velesila na svijetu. U ovom slučaju, čovječanstvo će biti ujedinjeno. Što je svakako dobro. Napokon možemo započeti širenje svemira.
  Elizabeth je stisnula oči:
  - Zar se ne bojiš kazne Gospodnje?
  Mladi ratnik zadrhta:
  - Što misliš?
  Plavokosa djevojka je prosiktala:
  - Kad se svi narodi i ljudi poklone zvijeri, počet će Božji sudovi. O tome piše u Otkrivenju svetoga Ivana .
  Drahma je odgovorila:
  - Sve što je Ivan napisao može se sasvim znanstveno objasniti.
  - Kako je to? - Elizabeth nije razumjela.
  Grofica Nimfa je objasnila:
  - Na primjer, pad meteorita, zvijezde pelina. Što će vodu zagorčiti. Meteoriti i asteroidi uvijek su padali na Zemlju. A budući da krajnji datum nije određen, prije ili kasnije pad mora nastupiti. Osim, naravno, ako ljudi ne naprave oružje koje će spaliti asteroid. Konkretno, bomba za uništavanje .
  Razvili smo načine za stvaranje antimaterije. Jeste li čuli za ovaj?
  Mladić je kimnuo glavom:
  - Čitao sam Beljajeva. Ovo je lider ruske znanstvene fantastike. Da, antimaterija bi trebala proizvoditi tisuću puta više energije od hidrogenske bombe za istu težinu. Štoviše, antimaterija mora imati negativnu gravitaciju. Dakle, raketni sustavi neće biti preopterećeni. U principu , takvo bi oružje bilo dobar odgovor na KSA.
  - Ne može se koristiti na Zemlji. Previše destruktivno , ali baš u svemiru. Štoviše, bit će čist, za razliku od hidrogenske bombe, i bez problema ćemo raznijeti asteroid. Raspast će se u fotone bez ostavljanja prašine. - rekla je Drahma. - Generalno, Ivanova proročanstva se neće ostvariti ako čovječanstvo razvije znanost. Konkretno, bilo koja od egzekucija je načelno moguća, ali obrana se može reproducirati. Konkretno, nove tehnologije će nas spasiti od sunčeve topline i globalnog zatopljenja. Moguće je produbiti svjetske oceane tako da kopno ne bude poplavljeno.
  Natporučnik iznenađeno upita:
  - Kako produbiti? Bager?
  Grofica Nimfa se usprotivila:
  - Ne, niz kontroliranih, čistih uništenja i subatomskih eksplozija. Činite to polako, postupno, da ne dođe do katastrofe. Ako se oceanski rovovi sporo spuštaju, recimo jedan inč dnevno, to neće uzrokovati tsunami ili kolosalnu olupinu. Naprotiv, planet će postati topliji i povoljniji za život. Promijenit će se i cirkulacija zraka. Hladne struje će se, kako ljudi žele, kretati od polova prema ekvatoru, a tople struje od ekvatora prema polovima. Klima na cijelom planetu postat će poput one na Kanarskim otocima, a površina kopna će se čak i povećati. Planet će postati raj, kako predviđa Biblija, samo snagom znanosti. I možda ćemo u budućnosti povući Zemlju prema Suncu, a naprotiv, odgurnuti Veneru.
  Elizabeta je odmahnula svojom snježnobijelom glavom, lagano posutom zlatnim listićima:
  - To su bajke!
  Pametna Drahma usprotivi se sa smiješkom:
  - Ali zašto! Uzmite nekoga tko je živio prije dvjesto godina i dovedite ga u naš svijet. Jednostavno bi bio izvan sebe od obilja čuda. Isti avion, auto, podmornica, radio teleskop, televizija. A posebno roboti, računala, internet, hologrami. Sve je to čudo, nadmašuje bajke. Biblija nije mogla predvidjeti takav razvoj događaja; govori li o računalima ili o internetu?
  Elizabeta se usprotivila:
  - Ima nešto slično kada je Sotona Kristu u tren oka pokazao sve zemlje, kraljevstva i njihovu slavu! Bilo je hladnije od interneta.
  Nimfa grofica se nasmijala:
  - Kako to možete pokazati u tren oka?
  Plavuša je cvrkutala:
  - Ovo je čudo! Nešto što ljudi pokušavaju ponoviti.
  Drahma ga je uzela i uz smijeh odgovorila:
  - Zar ne misliš da ovo nije ozbiljan razgovor? Internet je stvarnost i mi to vidimo, a ono što piše u Bibliji ima autentičnost Šeherizadinih priča .
  Elizabeth je strastveno primijetila, lupkajući nogom u elegantnoj čizmi:
  "Ljudi ne bi umrli za bajke." Ljudi su išli u smrt za ono što vi nazivate bajkama. Razapinjani su, ubijani i povjerovali su. Da apostoli nisu imali živih dokaza o Kristovom uskrsnuću, tada nitko ne bi otišao u smrt zbog himere. Prevaranti i mučenici dolaze u svim varijantama.
  Mladić je potvrdio:
  - Govori uvjerljivo.
  Drahma se nije složio.
  - I u islamu idu i u smrt, iako nemaju Kristovo svjedočanstvo. Da, i komunisti i fanatici su ginuli, trpili torture i završavali s velikodušnim obećanjima. Dakle, ovo još nije pokazatelj. Priroda fanatizma je složena, ali i ja, uvjereni ateist, ići ću na svaku torturu za dobrobit domovine. Zašto, ni sam ne znam.
  - A da uopće ne vjerujete u raj? - upita mladić.
  Djevojčica nimfa se napućila i odgovorila:
  -Možete vjerovati u ateističku besmrtnost, darovanu hiperznanošću daleke budućnosti.
  Elizabeth je odmahnula glavom:
  - Čista fantazija!
  Drahma je uzviknuo:
  - Isto se pričalo o avionu, o letu na Mjesec, o kloniranju, dok nije postalo stvarnost. Čak smo i ti i ja fantazija, djevojke rođene u epruveti i obdarene supermoći .
  Plavokosa djevojka promrmlja:
  - Ali ovo još ništa ne znači!
  Djevojčica nimfa reče:
  - Mislim da! Osim što su mogućnosti za napredak beskrajne.
  Elizabeth je odgovorila na Twitter:
  - Ali, primjerice, mnoge se bolesti još uvijek ne liječe. Isti AIDS, ili virus ebole , antraks, ptičja gripa.
  Drahma, pokazujući zube, odgovori:
  - Mislite na pošast koja je zbrisala četvrtinu čovječanstva. Ali prije je bilo i pandemija, kuge, velikih boginja, koje su ubijale stotine milijuna ljudi, ali su poražene. Ovi zastrašujući virusi također će biti prepušteni zaboravu. To je samo pitanje vremena , i to ne posebno dugog. Inače, sida, ebola i neke druge gadne stvari ne razvijaju se u našem tijelu . - rekla je grofica-nimfa. - Da ne govorimo o tome da najsmrtonosnija bolest, starost, možda neće dotaknuti naše tijelo.
  Elizabeth je žvakala komad mesa. Zatreptala je očima. Skupila sam misli u šaku.
  - Čak se i napredak može razviti samo zato što je Bogu drago. Što se tiče letova u svemir, i sami znate predviđanje.
  Drachma se naceri.
  - Ovo je najvjerojatnije antička metafora. Ako je gnijezdo figurativni izraz, onda između zvijezda, zašto bi se to shvatilo doslovno.
  Elizabeth je kimnula:
  - Generalno, zvuči logično.
  U to vrijeme dečki su već bili završili veći dio labuda i počeli s desertom.
  - Znaš li što ću ti reći? - odgovori mladić. - Vaše su misli sasvim razumne i originalne. Ali pitanje je kako ćemo dobiti sadašnji rat?
  Drachma se široko nasmiješila, a njezini veliki biserni zubi blistali su:
  - Trenutno su naše postrojbe dobile stratešku inicijativu. Tri stotine tisuća ubijenih i ništa manji broj ranjenih i osakaćenih bitno mijenja odnos snaga. Da ne spominjemo gubitak značajne količine goriva od strane neprijatelja. Što je samo po sebi ozbiljna pljuska. Također treba napomenuti da je previše ljudi nezadovoljno komunistima. Dakle, kada se krećemo po Francuskoj, bit ćemo podržani od strane lokalnog stanovništva. Dakle, pobjeda je neizbježna.
  - Onda pijmo u to ime! - predložio je mladić.
  Njih šestero zveckalo je čašama. Uglavnom, sve je izgledalo dosta idilično. Drachma je izrazila svoje mišljenje.
  - Imam neke ideje kako povećati borbeni potencijal naših vojnika i ubrzati zacjeljivanje rana.
  Elizabeth je upitala:
  - Kakve vedre misli?
  Grofica nimfa odgovori:
  - Totalni učinak. S jedne strane, ubrizgavate igle u određene točke tijela, stimulirajući živčane završetke i mišićna vlakna.
  Plavuša je odgovorila:
  - To je odavno poznata tehnika. Akupunktura se prakticira tisućama godina.
  Izdana drahma:
  - Točno! Ali u isto vrijeme, to nije uvijek dovoljno učinkovito.
  Elizabeth je zacvilila:
  - Morate znati bodove! Ima ih oko tisuću i pol.
  Grofica Nimfa je dodala:
  - Ne samo. Korisno je dodati malu količinu korisnih minerala i bilja u iglu, kao i izlaganje svjetlosti električnim pražnjenjima . Struja je niskog napona i bit će užasan učinak.
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - Bit će potrebno isprobati takvu tehniku.
  - Da, u FSB-u, izgleda da nas tako nešto nisu učili.
  - Učili smo, ali sve odvojeno. Nema složenog utjecaja.
  - Ovo je značajan nedostatak.
  Djevojke su se pogledale. Mladić upita:
  - Kako će ovo funkcionirati?
  Ratnici su jednoglasno odgovorili:
  - Vrlo učinkovito! Samo trebate detaljno opisati metodologiju. Borbena učinkovitost ruske vojske višestruko će se povećati.
  Jedan od mladića zacvili:
  - Vau!
  Drachma je dodao:
  - I ne samo, povećat će se fizička snaga, reakcija, stisak.
  Mladi časnik reče:
  - Ovo će impresionirati neprijatelje.
  Nimfa grofica zacvili:
  - I mi također! Prije svega, iznenadite sami sebe. Općenito, još uvijek imamo vremena, idemo dečki završiti s jelom i testirati novi sustav pojačanja na sebi.
  - Osim toga, naučit ću te meditirati, to će ojačati tvoje streljačke sposobnosti. - izjavila je Elizabeta.
  Djevojke su gotovo odmah pojele desert. Drachma je potaknula spore momke.
  - Pa, zašto se tako dugo petljaš s krafnom?
  Mladići su grgoljali :
  - Da, pojavili su se problemi.
  Grofica Nimfa je urlala:
  - Dogodi se, ali brzo ćemo ih riješiti.
  Mladići prasnuše u smijeh, najviši od njih reče:
  - Ipak smo mi plemići. Mora se pridržavati kulture konzumiranja hrane.
  Elizabeta se usprotivila:
  - Što ako je već svađa? I svaka sekunda je važna. Čini se da ste prilično plašljivi.
  Drachma je dodao:
  - Tko jede dugo živi kratko!
  - Pa tako se to može reći! - usprotivio se mladić. - Hranu treba temeljito žvakati.
  - Ne na štetu Domovine. - izjavila je Elizabeta. - Štoviše , naš želudac može probaviti čak i koru drveta.
  - Da, s tobom, to je jednostavno strašno! - rekli su dečki polušaljivo.
  Kad je hrana bila gotova, djevojke su predložile zajedničko tuširanje.
  - Prije vježbanja tijela moraju biti čista i prozračna.
  Naravno, spremno su pristali. Samo je vjerniku bilo neugodno:
  - Ipak ćemo biti goli!
  Drachma je samouvjereno izjavio:
  - Pa što! Golotinja je prirodna i stoga nije kaznena.
  Mladić je primijetio:
  - I ti si također gola.
  Drachma je samouvjereno izjavio:
  - Zar se u staroj Rusiji muškarci i žene nisu zajedno prali u kupkama? U ovome nema ništa za osudu .
  Mladići su piskali:
  - Samo nas nemoj zavesti.
  - Bavimo se čistom znanošću. Ne radi razvrata, nego radi časti i Domovine. - rekla je Elizabeta.
  Tuš unutar generalova hotela izgledao je impresivno, pozlaćen poludragim kamenjem. Ali najvažnije blago bile su same djevojke, tako posebne i prozračne. Njihova pojava je zavodila i očaravala, palila i drhtala u isto vrijeme. Međutim, mladi su se ponašali suzdržano, iako je sama Drachma momcima trljala leđa i tražila da to učine njoj. Elizabeth je također dopustila tipu da joj izriba prekrasne, ali tvrde noge krpom za pranje. On je radosno pristao.
  Nakon što su se oprali i osušili, dečki su krenuli u teretanu. Na sebi su imale samo gaćice. Djevojke su ih posjele na stolicu, izvadile igle i počele kuhati, mažući ih uljima i alkoholom.
  - Idemo prvo pokazati svoje maksimalne rezultate! - predložila je Elizabeth.
  Mladići su piskali:
  - Za što!
  - Želimo znati koliko je učinkovita naša metoda. - rekla je Drahma. - Vrlo je važno. Osim toga, u blizini je i streljana, pa je dobro da se tamo okušate. Slažeš li se?
  Mladić je kimnuo glavom:
  - Jako dobro pucamo!
  - Pa ovisi po kojim standardima. - primijeti Elizabeta. - Cilj nam je od vas napraviti prave asove .
  Mladići su cvrkutali:
  - Ali ne kao Goering.
  - Sigurno! On je predebeo, a ti si tako vitka. - Djevojka je jezikom polizala kut usana.
  - Da se obučemo? - upita adventist.
  - Ne! Nije vrijedno toga. Moramo vidjeti kretanje svakog vašeg mišića, kako kuca najmanja žilica. - rekla je Elizabeta. - Ovo je znanost i fizički trening , a ne razvrat.
  - Za dobrobit znanosti, spremni smo izdržati! - Dečki su se složili.
  Drachma je željno poljubila najslađeg od njih u usne. Pocrvenio je i bilo mu je neugodno:
  -Pa zašto to radiš!
  Nimfa ratnica samouvjereno odgovori:
  - Ništa, stariji sam po činu! Dakle, odgovornost će pasti na mene.
  Dečki su se počeli zagrijavati. Radili su čučnjeve, bench press, mrtvo dizanje, trbušnjake, bicepse, zamke i još mnogo toga. Uglavnom, dečki su pokazali rezultate CMS-a, što nije nimalo loše, pogotovo s obzirom na to da nisu svjesni dopinga. Čudno, najmanji od njih, koji simpatizira adventiste sedmog dana, zauzeo je prvo mjesto, približivši se majstoru sporta.
  - Nisi loš! - rekla je Drahma.
  Mladi časnik odgovori:
  - To je zato što stalno treniram i ne jedem meso. Samo riba, povrće, voće. Općenito, adventisti su crkva koja zabranjuje konzumaciju svinjetine i druge hrane zabranjene Biblijom.
  - Što je s Petrovom vizijom? - pitala je Elizabeta.
  Poručnik je odgovorio:
  - Dakle, ipak je riječ o paganima. Za ortodoksnog Židova, propovijedati poganima je kao jesti nekošer hranu. Odvratno i odvratno, zar ne?
  Nešto slično dogodilo se s Ezekielom kada mu je Gospodin ponudio da jede kolače od balege. Ili s Johnom, kad je progutao gorku knjigu, ali ovo nije bila naredba da se knjige jedu. To jest , metaforički oblik utjecaja.
  - Zanimljiv nastup? - primijeti Elizabeta.
  Mladić je nastavio:
  - Osim toga, u Otkrivenju Ivanovu kaže se da je Babilon postao utočište za razne nečiste i podle ptice, za nečiste i podle životinje.
  Plavokosi terminator upita:
  - Zvuči logično! Postoje li drugi argumenti?
  Vjerski ratnik je odgovorio:
  - U Izaiji , u zadnjem poglavlju, kaže se u kontekstu drugog Kristovog dolaska da će nestati oni koji jedu svinje, miševe i druge gadosti. Dakle, ovo je prilično ozbiljno upozorenje.
  Drachma je zabilježio:
  - Pavao je u poslanici Rimljanima rekao da je nečisto za svakoga ono što on smatra nečistim.
  Mladić je odgovorio:
  - Ovo je u kontekstu prinošenja žrtve idolima . I općenito, Biblija ne može proturječiti sama sebi.
  Elizabeth je tvitala:
  - Kako reći! Uostalom, nakon Kristove smrti, sve su žrtve postale odvratnost, a apostol Pavao je prinio žrtvu.
  Poručnik je odgovorio:
  - Bio je to samo simbol.
  Drahma ih prekine:
  - Ne dajte se poremetiti. Sada puca!
  Ni dečki nisu loše pucali, iako nisu ostavili neki dojam. A kad su se mete pomaknule, ispalo je puno gore.
  - U borbi, kada neprijatelj bježi, možete imati ozbiljnih problema. - rekla je Elizabeta.
  - I sami pokazujete kako je to potrebno! - rekao je najviši od stražara.
  Elizabeth se nacerila. Odabravši najdalju metu, uključila je maksimalnu brzinu. Zatim je otvorila vatru u forsiranom režimu.
  Prešla je golim tabanom preko mramornih ploča, cvrkućući:
  - Sada gledaj.
  Kad im se meta približila, meci su Buratinu nokautirali lice.
  - Pa kako?
  Mladići zacvile:
  - Vau, nisi ni ciljao, a tvoj prijatelj?
  - Mogu ja još bolje! - Drachma je uključio metu i ispraznio isječak. Vodeći darovi upravo su kliknuli. Napokon se pojavila tabla s natpisom:
  - Metak je budala , bajunet je super!
  Nimfa grofica zacvili:
  - Pa kako?
  Mladići su uzviknuli:
  - Klasa! Uzor snage i tehnike.
  Drugi čuvar upita:
  - Zašto ne pucaš ravno u prvih deset?
  Djevojke su jednoglasno odgovorile:
  - Limenka! Ali prilično je dosadno i rutinski.
  - Jasno je, ponekad se umorimo od monotone usluge. - rekao je mladić.
  - Mogu li vam pokazati naše sposobnosti snage? - pitala je Elizabeta.
  Mladi ratnici su uzviknuli:
  - Nema potrebe! Vjerujemo ti. Znamo da će rezultati biti nevjerojatni.
  Elizabeta je lagano udarila mladića po nosu:
  - Dobro onda! Tim bolje. Sada započnimo s vašom obradom.
  Djevojka je počela masirati lice kako bi ugasila osjećaj boli. Zatim, kad se mladić ukipio, pažljivo mu je zabila iglu u desnu nosnicu.
  - Ovo je utjecaj na točku D yu ! - Rekla je.
  Djevojka je radila vrlo pažljivo, isprva se odlučila ograničiti na dvadeset točaka, od čela do stopala. Mladići nisu osjećali gotovo nikakvu bol. Elizabeth je radila u blizini. Bockala je malo drugačije od Drachme. Proveden je svojevrstan eksperiment. Pritom su djevojke mazale igle raznim mineralima. Istovremeno su nježno milovali dečke. Bilo je jasno da su dečki iznimno uzbuđeni zbog seksa. Kratka injekcija u skrotum ublažila je bjesomučnu napetost.
  - Izvoli! - rekla je Drahma. - Sada o utjecaju struje, pokušat ću odabrati najprihvatljiviji napon.
  Mladići su se, očito, dobro zabavili. Čak su se i nasmiješili. Djevojke su ih poštedjele, koristeći daleko od najjače napetosti.
  Mogli ste vidjeti kako se isklesani mišići trzaju; učinci su postali dublji, a koža je postala bez masnoće. Sve u svemu, izgledalo je super, dečki su doslovno procvjetali.
  Elizabeth je pomilovala mladića po prsima i rekla:
  - Povećavam učinak. Osjećat ćete se kao na bijelom konju.
  Drahma je također pogladila mišićava, čisto oprana tijela. Jedva se suzdržavala da ne da oduška svojoj bjesomučnoj strasti.
  Ovdje ju je Elizabeth prekinula:
  - Sjednica predugo traje, a naše vrijeme je dragocjeno.
  Djevojke su završile tretman i oštrim pokretima izvukle igle.
  Drahma je pljesnula rukama:
  - Sada počnimo mjeriti pokazatelje.
  Mladići su poskočili, izgledali su prilično veselo:
  - Spremni smo!
  - Onda počnimo. Na početku vježbe snage.
  Dečki su počeli raditi čučnjeve s utegom. Dapače, rezultati su porasli za tridesetak kilograma, u bench pressu za dvadeset i pet, a u mrtvom dizanju za čak pedeset.
  - Ovako prilično sigurno držite svoj brend. - rekla je Elizabeta.
  Nakon provjere rastezanja, djevojke su sjele na ramena, malo poskakujući. Primjetne su bile i promjene na bolje. Povećana je plastičnost.
  Drachma je zabilježio:
  - Ovo je super, dečki.
  Elizabeth je predložila:
  -Možda ih isprobati u pucanju?
  Grofica Nimfa je izlanula:
  -Trebalo bi!
  Djevojke su upravo to radile, naizmjenično su nas vodile. Isprva su rezultati neočekivano bili još gori, dečki su bili previše zabrinuti. Uostalom, zapravo, eksperiment je riskantan, kako drugačije može završiti. Ali onda smo se navikli na to, osjetili okus i počeli se kretati i pucati mnogo brže. Postotak pogodaka naglo je porastao, a napredak je posebno bio vidljiv kod pokretnih meta.
  Elizabeth je izjavila:
  - Lijepo! Čini se da smo na dobrom putu.
  Drachma je dodao:
  - U protivnom bismo morali birati drugu kombinaciju. Općenito, struja s iglicama i mineralima uvelike pojačava učinak. Možete ga čak koristiti u liječenju bolesti. Što ti misliš, Elizabeth?
  Plavokosa ratnica, lupkajući bosim nogama, cvrkuta:
  - Nije najgora ideja!
  Drachma je, razgibavajući trbušne mišiće, zalajala :
  - Isprobat ćemo ovo na sebi.
  Djevojke su jedna drugoj u šali zabadale igle u čista čela.
  . POGLAVLJE br. 4
  Nakon čega su se veselo cerekali.
  - Savršeno otklanja umor! - primijeti Drahma. - Iako nemamo što pucati.
  Elizabeth je potvrdila:
  "Čini se da su ovi momci postigli rezultate." Brzo zapišimo metodologiju i podijelimo je vojnicima.
  Nimfa grofica je samouvjereno odgovorila:
  - To ćemo, samo s manje točaka u glavi, pogotovo kod očiju i mozga. Tako da možete ozlijediti i vojnike.
  Plavokosi ratnik je kimnuo glavom:
  - Definitivno da! Takav rizik postoji.
  - Pogotovo ako to ne rade nježne ženske ruke. - primijetio sam nakon par sekundi, vidjevši da nimfa šuti, Elizabeth.
  Drahma je cvrkutala:
  - A sada je vrijeme da svoje znanje podijelimo u centru.
  Činilo se da su dečki razočarani; duboko u sebi željeli su tjelesnu ljubav. No Drachma je shvatio da bi u ovoj još uvijek prilično konzervativnoj zemlji reputacija kurve bila velika prepreka napredovanju na vrh. Zbog toga je seks ostao samo u njenim snovima. Pa, u tom snu Elizabeth, kao istinska vjernica ( u stvarnosti je više agnostik nego kršćanka, iako voli pjevati pjesme o Isusu Kristu!) navikla je ograničavati samu sebe.
  Djevojke su ostavile auto i odlučile otići na trčanje. Jurili su vrlo brzo, ne puno brže od trkaćeg automobila. I nakon što su obukli artefakte uzete iz zone čuda, požurili su mnogo brže nego prije.
  - Zona, zona je cilj sezone, etapa slijedi! - rekla je Elizabeta.
  Bilo je gotovo nemoguće pratiti bljesak njihovih golih, preplanulih nogu. Djevojke su im izule cipele kako bi ih spasile na teškom putu. Štoviše, tako brzo trčanje ga iscrpljuje.
  Zeleno drveće udiše svježinu ranog ljeta, mirisni zrak ovog neprijateljskog, ali u isto vrijeme, prijateljskog svijeta. Gore je vidljiv avion koji leti. Ovo je jurišni zrakoplov sa zamašenim krilima i zrakoplovnim topovima. Osim toga, vidljiv je stup dima, negdje gori šuma. Djevojke lako odahnu, ali tada primjećuju sumnjivo kretanje na cesti ispred sebe. Povećajte brzinu.
  - Izgleda da je tamo diverzantska grupa u zasjedi . - kaže Drahma.
  - Vidim i čujem. Čini se da je neprijatelj nešto zapeo ako bez obzira na cijenu ubaci diverzante na ovo područje. - primijeti Elizabeta.
  Nimfa grofica zacvili:
  - Ovo je nedvojbeno.
  Zapovjednik diverzantskog odreda , potpukovnik Harry Griffind , krupni smeđi tip, bio je u velikoj potrebi. Štoviše, očito je za to odabrao krivo mjesto, pokraj mravinjaka. Zle kukce nije posebno oduševilo to što je Amerikanac odlikovan ordenima Lenjina i Staljina, te su časnika proboli na osjetljivom mjestu. Vikao je psovke, ne pokazujući nikakvu suzdržanost. Njegov podređeni, kapetan George Cruz, počeo je gaziti mrave.
  Obojica su prljavo psovali. Samo je poručnik List, sudeći po njegovom licu, bio mješanac, te je zabilježio:
  - Ovako možemo razbiti zasjedu!
  Urlik kao odgovor:
  - Ali još nema nikoga!
  A onda dolazi siktanje:
  - General je bijesan, kažu da je sam Veliki vođa naredio strijeljanje dvadeset i pet članova vrhovnog zapovjedništva zbog sabotaže.
  Cvili od straha:
  - On doista ima čelični stisak. Da, i odgovara im!
  Grgljanje kao odgovor:
  - A naš zadatak je da saznamo i izvidimo.
  Afroamerikanac je ponovno opsovao, navukao hlače i zakopčao pojas s mačem.
  - Bolje da saznam. Sada slušajte moju naredbu. Čim se neprijatelj pojavi, pucajte iz bacača granata.
  - Pokoravamo se, druže!
  I opet veprove rijeke:
  - Pogledaj me! Gađat ću jaja!
  I ponizno:
  - Da gospodine! Vođa, druže!
  Djevojke su trčale kroz šumu, pokušavajući doći iza skupine koja je ležala u zasjedi. U principu, s njihovim oružjem i "oklopnim" artefaktima bilo je moguće napasti frontalno, ali to je kontraproduktivno. Dakle, previše je riskantno, u slučaju da kamenje izgubi svoje čudotvorne moći.
  Drachma je o tome govorio:
  - Drugi svemir nije predvidljiv.
  Elizabeth je potvrdila:
  - Ovdje smo oboje slični. Dakle, postupit ćemo po svim pravilima ratnog umijeća.
  Za jakog borca šuma je saveznik. I premda je bilo stotinjak padobranaca, vidjelo se da ova jedinica nije dobro pripremljena. Mnogi su pušili, drugi pijuckali viski iz boca. U vojsci CSA cvjetala je denuncijacija . Ovdje je sve došlo do točke apsurda. Ako je zapovjednik uvrijedio vojnika, onda je napisao denuncijaciju, gotovo neodoljiv argument. Mnogi vojnici i sami su bili seksoti i bojali su ih se poput vatre. Pa kakva disciplina može biti, malo poguraš vojnike, a oni te grde kao da si špijun ili diverzant. Začudo, zamašnjak represije i špijunomanije uopće nije pretvorio vojsku u nesavladivu falangu, već je samo smanjio razinu obučenosti.
  Elizabeta je upitala Drahmu:
  - Možda ih možemo ispeći od jednostavnih "Obolenskih"?
  Ona odgovori:
  - Sasvim logično! To će povećati razinu naše obuke.
  Djevojke su ušle u domet, nanišanile, škiljeći očima. Sada je važno rasporediti red tako da četrdeset i osam krugova u svakom isječku zahvati što više vojnika. Razina disperzije također igra ulogu ovdje. Sada je vrijeme gledanja u isječku točno šest sekundi. Djevojke su se smrznule i koncentrirale, usmjerile svoje oružje, pokušavajući ući u "kaskadno" borbeno stanje. Ovo su sami smislili, kada se vrijeme usporava, a vaša osobna brzina raste, a možete ukloniti što više vojnika. Svaki metak će se percipirati zasebno, poput fragmenta.
  - Pucamo u usponu prsta. - upozorila je Drahma. Djevojke su oklijevale nekoliko sekundi i otvorile vatru.
  Sada je neprijatelj dobio "hrkanje". Posječeno je na desetke vojnika, kako onih koji su stajali, tako i onih koji su nespretno ležali u zasjedi. Mnogi su ipak sjedili, što je olakšalo zadatak.
  Čuvši pucnjeve, neprijatelj je kasno reagirao. Neki su se trgnuli, drugi su uzvratili vatru. U svakom slučaju, ispraznivši klip, djevojke su pokosile više od polovice neprijatelja.
  Drahma je zapovjedio:
  - A sada F-1 granate.
  Neprijatelj je pokušao baciti svoje . Ali ovdje nije baš uspio. Djevojka je ispalila granate u hodu. Udaraju objema rukama. Kao rezultat toga, fragmenti pogađaju one koji ih bacaju .
  - Pomozite nam, pomozite! - podrugljivo je vikala sedmobojna drahma na engleskom.
  Elizabeth je, radeći objema rukama i bosim prstima svojih zavodljivih stopala, primijetila:
  - Srušite granatu u letu, izvrsna taktika.
  Ubrzo je na životu ostalo samo nekoliko, i to samo ranjenih vojnika. Djevojke su im pritrčale. Među njima se neočekivano našao i potpukovnik Harry Griffind . Smrdio je, čudno, tijelo mu je našlo rezerve da se usra jako.
  - Predajem se! - promrmljao je. - Staljin je kaput!
  - Poznata pjesma. - rekla je Elizabeta.
  - Ne nosite smrad na sebi! - Drahma mu je pucala u noge, lomeći mu zglobove. - Sada nećeš nikamo.
  Harry je promrmljao:
  - ruski kurve ! - I onesvijestio se .
  - To je to, za sada smo završili s ovim tipom. Pozvat ćemo ekipu i oni će biti vezani. A ostalo ćemo sami spojiti. - rekla je Elizabeta.
  Djevojke su posao obavile profesionalno i brzo. Svezali su ga, a potpukovnika doveli k svijesti. Iz straha im je rekao što je znao. Ispostavilo se da su se spustile još tri desantne grupe, au stožeru je špijun s činom ne nižim od general bojnika.
  Djevojke su njegovo svjedočenje snimile na magnetofon i ostavile ga, jedna grupa je bila na putu i postavila zasjedu u blizini grada, a specijalci će se pozabaviti ostalima. Opet se moglo vidjeti kako njihove gole djevojačke štikle bljeskaju sve brže i brže .
  Grom je udario u nebo i padale su kapi kiše. Drahma je malo usporio tempo i osluškivao:
  - Miriše na jesen, iako ljeto tek počinje.
  Elizabeth je kimnula:
  - Da! Potoci kiše su tako topli da je lijepo bosim nogama prskati kroz lokvu.
  Djevojčica nimfa je cvrkutala:
  " Tvoje i moje noge mogu izludjeti sve muškarce na svijetu." Vidjeli ste kako nas je pogledala.
  Plavokosa ratnica lupnuvši golom, ružičastom petom u lokvu, gugutala je:
  - Iskreno govoreći, zgodni mladići, jedva sam suspregnuo želju.
  "Kao ateistu, bilo mi je mnogo teže učiniti ovako nešto." - rekla je Drahma ( iz nekog razloga u snu je postala ateist, iako je u stvarnosti bila rođak poganskih bogova!). - Ipak, najviše volim intelektualne muškarce. Posebno oni koji poštuju klasiku. Da, Elizabeth, ako želiš biti uspješna, ne moraš pisati samo domoljubne pjesme. A onda mi od jedne riječi Rusija počne zvoniti u ušima.
  Plavokosi ratnik se usprotivi:
  - Pa nemojte misliti da sam tako uski stručnjak. Evo, na primjer, pjesama o jeseni.
  Drahma je cvrkutala:
  - Želim čuti kako zvuče.
  Elizabeth je pjevala svojim prekrasnim, vrlo snažnim glasom, koji je mogao dati prednost svakoj opernoj pjevačici, čak i među velikima .
   Odjeven na zavist svih kraljeva,
  Grimizno, zlatno, lišće u rubinima!
  Kao večernji leptiri lebde,
  I glas vjetrova, orgulje kerubina!
  
  Najraskošniji mir prostran je u jesen,
  Drveće, kupole svetih crkava!
  Bilo koja grančica s uklesanim rezbarijama,
  Kapljice bisera i neprocjenjivo kamenje!
  
  Lokva je bila prekrivena tankim srebrom,
  Iskre iskre ispod konjskih kopita!
  Ponašate se ljubazno jedni prema drugima,
  Živjeli sretno pod vedrim nebom!
  
  Na jarkom suncu, sa opuštenom haljinom,
  Breze i topole plešu valcer ljubavi!
  Tužni smo zbog dana koji su u ponor potonuli,
  Čuvajte uspomene na susrete sa mnom!
  
  Doći će zima, mladost je u njoj vječna,
  Ne sijeda kosa - dijamanti u kosi!
  Okupit ćemo sve naše prijatelje za praznik,
  I izrazimo san u poletnim stihovima!
  Drachma je, kao i uvijek, izrazio nezadovoljstvo:
  - Nekako previše staromodno. Izrazi poput glasa, zlata i vaših omiljenih kerubina. Previše ste vjerski zaokupljeni.
  Elizabeta je bosim nožnim prstima zgnječila komarca koji je ujedao i gugutala:
  - Živimo u teokratskoj pravoslavnoj zemlji, u kojoj su sačuvane titule i mnoge drevne fraze. Pogledajte kako se to djeci sviđa.
  Stojeći uz autocestu, radoznalo promatrajući kolone, pljeskali su dječaci raznih vrsta, od bosonogih do prilično kulturno odjevenih. Netko je viknuo:
  - Beethoven u suknji.
  Jedan dječak je dodao:
  - I to s golim petama!
  Djevojke su pjevajući usporile tempo, a moglo ih se itekako vidjeti. Prvo što je upadalo u oči bila je kosa koja se vijorila poput bojne zastave. Zlatna Elizabeta i poput sedmobojnog plamena drahme.
  - Trče zapaliti Bremen! - povikao je jedan od plavokosih dječaka.
  Drahma je u tren oka priskočila k njemu, dječak se tek okrenuo da se bori.
  Prijeteći je viknula:
  - Kako se zoveš, pametnjakoviću?
  Dječak je gugutao:
  - Friedrich, ili samo prijateljski, Rich .
  Djevojčica sa sedam boja je cvrkutala:
  - Želite li malo američke čokolade?
  Dječak je odmahnuo glavom:
  - Ne baš, kažu da je to samo ersatz.
  Grofica Nimfa se nasmijala:
  - Ne, naravno , Latinska Amerika je još uvijek pod kontrolom CSA. Dakle, prilično su sposobni, posebno za slijetanje, proizvesti vrijedan proizvod.
  - Onda daj! - odgovori dječak.
  Drachma je gurnula čokoladicu umotanu u novčanicu od deset rubalja. Dječak se nasmiješio:
  - Ovo je novac za sve. - On je rekao. Bljeskajući golim preplanulim nogama, potrčao je svojima .
  Djetetova majica bila je još nova, izgledala je zdrava i dotjerana, rat je tek počinjao, a djeca nisu imala vremena osjetiti njegove nedaće. I dečki vole trčati bosi, pogotovo po ovoj vrućini. No, vjerojatno bi na području Rusije, a Njemačka je jedna od pokrajina velesile, već trebale biti uvedene vojne iskaznice. Obično to najteže podnose djeca jer u njihovoj dobi stalno žele jesti. No, za razliku od SSSR-a, s kolektivnim poljoprivrednim sustavom, gdje nije bilo dovoljno hrane čak ni u prosperitetnim Brežnjevljevim vremenima, moderna Rusija je preplavljena hranom. Jak vlasnik i poljoprivrednik bolje hrani zemlju nego pod prisilom i teškim radom. Elizabeta je smatrala da činjenica da je zemlja pretežno vjerska ima blagotvoran učinak na klimu. Mora se reći da se u modernoj Rusiji većina pravoslavnih kršćana malo razlikuje od ateista: piju, psuju, puše, varaju, abortiraju i nalaze se u zatvoru. I redovito ići u crkvu , barem jednom tjedno, za mnoge je fantastično. Ovdje, ako službenik propusti nedjeljnu službu bez opravdanog razloga, ne bi trebao ostati na dužnosti predugo. Božji zakon je obavezan u školama. Uključujući i muslimane.
  Ovo je snažan potez, vjerska asimilacija, kada ljudi počnu shvaćati što je za njih najbolje. Elizabeth je svojedobno čitala literaturu protestanata koji veličaju Bibliju. Ali srcem je više voljela pravoslavnu tradiciju, ne razmišljajući o tome je li ona u suprotnosti s Biblijom ili ne. Sveto pismo su gotovo u cijelosti napisali Židovi, a većina tradicije je slavensko-grčka. Bilo bi bolje da napišemo vlastitu rusku Bibliju, učinivši Krista simbolom snage, moći i odabranosti Slavena. Inače, kad čitaš Stari zavjet, naprosto se naježiš: Židovi su narod Božji! Slaveni su narod Božji i slava im Svemogući, iako su se u ovom svemiru ujedinili u jednu državu. A u njihovom svijetu odnosi između Rusije i bratske Ukrajine gori su nego sa SAD-om.
  Sada su opet ludo ubrzali, ali to me ne sprječava da razmišljam. Ako vam je suđeno da se vratite u svoj svijet, kako vratiti Ukrajinu? Ovdje morate djelovati mudro, bez grubosti. Glavno je osloniti se na mlade, poštene političare, a ne na kriminalce. Općenito, u Rusiji je iznimno važno formirati novu elitu. Ne ološ oligarsi ili stranački šefovi poput CPSU-a, već stvarna sila sposobna unaprijediti zemlju. Nova elita ne mora služiti sebi, već velikom carstvu i njegovom moćnom narodu. Isto vrijedi i za ovu zemlju, kako izbjeći kolaps velikog carstva. Glavno obilježje Rusije od bijelogardejaca je izborna vlada umjesto monarhije. Pokazalo se da je Kolčak snažan i dalekovidan vladar, oslanjajući se na moćnu predsjedničku moć. Velike ovlasti predsjednika omogućile su ujedinjenje nacije i države, pobjedu nad veseljem i bezakonjem . Nije uzalud Sjedinjene Države, unatoč svoj svojoj demokratičnosti, karakterizirala velika predsjednička moć. Ali Velika Britanija, gdje je monarhija postala čisto nominalna, a premijer previše ovisan o vlastitoj stranci, izgubila je položaj svjetske sile. Zamislite samo, njezin se teritorij u modernoj povijesti smanjio sto pedeset puta.
  U ovom svemiru, nakon što je također postala komunistička, Britanija se raspala, a gradovi su u nemiru i kaosu. Upravo će se morati uputiti prema Maglovitom Albionu.
  Kako je ljudima tamo?
  Na nebu se još uvijek čula buka, a pojavio se i izviđački avion. Obojen u skladu s nebom s prozirnim krilima, puhao je maglu. Međutim , za oštre oči takvih djevojaka to uopće nije problem. Djevojke su podigle svoje preskočne puške i jednoglasno ispalile rafal. Dva metka su čak i previše za lako oklopljenog izviđača. Nagnuo se i počeo padati.
  - Slab oklop! - rekla je Elizabeta.
  Grofica Nimfa je potvrdila:
  - Pogotovo ako udariš u staklo.
  - Takav automobil, međutim, ne bi trebao biti težak. To je kao monoplan, nema više od osamsto kilograma. - Djevojka upita Drahmu:
  - Mislite li da će pilot preživjeti?
  Sedmobojna djevojka odgovori ne baš samouvjereno:
  - Teško! Pobrkali smo sve njegove postavke.
  Elizabeta je duhovito odgovorila:
  - Toliko bolje, manje muka zatočeništva.
  Djevojkama je trčanje podiglo raspoloženje, te su u jednom dahu pohrlile u centar.
  Jedina odgoda bila je potrebna za likvidaciju zasjede. Djevojke su trčale oko zasjede, čule su prigušene pregovore.
  Zapovjednik padobranaca, bojnik specijalnih snaga Bob Dowell , nervozno se počešao po nosu. Ovo je bio loš znak, što znači da ćete dobiti novčić.
  Ovdje je zaurlao:
  - Šafranik, koje su to vrste, kako mravi gmižu?
  - Da, ovo su djeca koja voze bicikle, gospodine. - odgovori mulat Francuz.
  Uslijedio je uzvik:
  - Pucajmo!
  Mulat je logično primijetio:
  - Za tako beznačajnu svrhu otvoriti zasjedu?
  Životinja u uniformi je progunđala:
  - Ali tako su lagani. Samo čisti vragovi. Pucajmo ih tek tako, iz zabave.
  Šafranik je zabilježio:
  - Takva meta nije posebno zanimljiva.
  Podrugljiv odgovor:
  - Možda, ali zavodljivo.
  Usiljeno režanje:
  - Treba nam ljubičasti Mercedes s dvije bijele cure.
  Pitanje za pojašnjenje:
  - S dvije ribe?
  Oduševljeni uzvik:
  - Ruskinje!
  I jedna vulgarna izreka:
  - Dva, tako malo! Za cijelu tvrtku. Umrijet će ako nam služe.
  Opet vulgaran i nepristojan izraz:
  - Možemo ih imati na oba kraja.
  Hihot kao odgovor:
  - Izgleda smiješno.
  I opet gunđanje vepra tijekom estrusa:
  - Kao prvo, praktičan je!
  - Što se tiče ovog drugog, ne sumnjam. - Major se oblizne. - Vjerojatno su u pitanju nekakve psihološke mjere.
  - Niste razumjeli? - iznenadio se Šafranik.
  Policajac je urlao:
  - Navodno, kako kažu Rusi, niste prijatelji s glavicom kupusa?
  Šafranik nije baš shvatio poantu:
  - Nisam vegetarijanac, ali nisam nimalo protiv toga da se kupus koristi kao prilog, na primjer, uz piletinu.
  Policajac je zarežao:
  - Trpaš li dolare? Staviš ih u puricu.
  Šafranik se počeša po glavi:
  - Čemu ovo, zapovjedniče?
  - Nisam razumio ruski sleng. Kupus su naši dolari ili dolari , a kupus je glava. - objasni bojnik.
  Hihot kao odgovor:
  - I glava! Kakav žargon !
  Policajac je grmljao:
  - Tako je ispalo. Dobro, možeš li popiti litru ruske votke?
  Šafranik se uplaši:
  - Ruska votka? Da, ovo je živa smrt.
  Major se nasmijao i izvadio staklenu bocu od litre. Nekoliko padobranaca je zurilo u njih, trepćući očima:
  - Vau, kakva bomba!
  Bob Dowell je odvagao u ruci i predložio:
  - Imate izbor. Ili ga popiješ iz grla ili ga razbiješ po glavi.
  Uplašeno škripanje kao odgovor:
  - Postoji li neka međuvarijanta?
  Slijedi režanje:
  - Samo skini hlače i sjedni na bocu. Ukratko , birajte.
  Uz uzdah začuje se osuđeni glas :
  - Dobro, odnijet ću ga unutra. Već dugo ga želim isprobati. Ruska votka, kakav otrov .
  Zlonamjerno njišanje kao odgovor:
  - Najluđa stvar.
  Drachma i Elizabeth su čule ovaj razgovor, njihove uši su vrlo oštre, plus utjecaj artefakata. Oni su u međuvremenu otpuzali na začelje. Elizabeta iznenađeno upita:
  - Sjede u zasjedi i tako se idiotski klade!
  Grofica Nimfa je cvrkutala:
  - Što možeš učiniti! To je razina američke kulture, pomnožena zločinačkim boljševizmom.
  - Komunizam je svijetla ideja, ali se najčešće provodi u mraku! - primijeti Elizabeta.
  - Loši ljudi s dobrim idejama proliju mnogo više krvi nego loši ljudi s lošim planovima! - zaključio je Drahma.
  - To je izbor između ovrhe i konopa. Više volim izvršenje! - Elizabeth je bljesnula svojim safirnim očima. Kretali su se nečujno, kao nindže, a u sabotažama i zasjedama im nije bilo ravnih.
  U međuvremenu je kapetan Šafranik odčepio bocu i otpio gutljaj iz grla.
  - Slatko ! - promrmljao je padobranac.
  Votka je grkljala, slijevala se u široko grlo mulata Francuza.
  Čak je i zagunđao od zadovoljstva.
  - Kakva svinja! - izjavila je Elizabeta. - Začudo, čak ih želim sve pobiti.
  Drahma se nasmiješi:
  - I jedi svinjetinu!
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - Ima racionalnog zrnca u riječima adventista. Svinja je hodajuće smetlište. Ali za Židova to nije košer, nije hrana, a Biblija je prvenstveno napisana da je Židovi razumiju.
  Bosonoga nimfa grofica je cvrkutala:
  - Dobro, vidi može li se američki komunistički ratnik nositi s običnim ruskim pijancem.
  Savladavši otprilike polovicu boce, Šafranik je odjednom zadrhtao i, pustivši bocu iz ruku, počeo je podrigivati . Bob Dowell ga je udario šakom u leđa.
  - Pa slabiću jedan!
  Povratio je. Lice je izobličeno .
  Bob se nasmijao.
  - Pa, sada ćemo testirati vašu glavicu kupusa na snagu. Koliko je jak da se odupre ruskoj boci?
  Podrignuvši, Šafranik je jedva došao do daha, iscijedivši:
  - Lomio sam cigle o glavu.
  Urlik kao odgovor:
  - Pa razbit ćeš i bocu. Uzmi ga u ruke.
  Šafranik ga je pokušao uzeti, ali ga je gotovo odmah ispustio.
  - Pa ti si, što se kaže, koza! Ili bolje rečeno ovan! - Uzmi ga i drži ga čvrsto, kao jaja prostitutke.
  Kapetan je zastenjao:
  - Ja sam lud!
  Široko zamahnuvši, udario ga je u glavu, začula se zvonjava, boca je ostala netaknuta.
  - Rusi imaju sve od hrastovine, nije sasvim uzalud simbol Rusije hrast.
  Neugodno režanje kao odgovor:
  - Oak, ovo je najvjerojatnije sadržaj tvoje glave. Što, ne želiš se udariti kako treba. Kukavica, boji se boli!
  vrisak kao odgovor:
  - Nema šanse, druže majore! Bol je dobra!
  I opet rika, koja podsjeća na ranjenog mamuta:
  - Kad padneš u ruke Ministarstva časti i prava, saznat ćeš što je bol: dvije elektrode u guzicu , jedna u jezik. Daj mi bocu.
  Šafranik je bojažljivo provukao:
  - Samo me nemoj ubiti!
  Bob Dowell zgrabio ju je s obje ruke i, napravivši puni zamah svojim tijelom, udario je u glavu. Boca se razbila u krhotine. Šafranik je vrištao dobrim psovkama:
  - Tisuću đavola niz rupu!
  Krv je tekla iz razbijene glave, krhotine su je prorezale.
  Drachma je jedva suzdržala smijeh.
  - Ovo je tako smiješno!
  Elizabeta je bila ozbiljna:
  - On ili ne zna udariti, ili je namjerno zadao takav udarac da izazove veću bol. U svakom slučaju, ovo pokazuje razinu američke Crvene armije.
  Grofica-nimfa se složila:
  - U pravilu, ne visoka .
  Djevojke su se nacerile i uperile puške. U međuvremenu je Šafranik zastenjao i obrisao krv. Jasno je da on, budući da je mješanac , igra ulogu šaljivdžije pod majorom.
  I cvili kao ženka:
  - Pa zašto tako bezobrazno!
  I opet graja kao odgovor:
  - Začepi! Pogledajte, žena vozi bicikl. Srušit ću je jednim hicem, pucati u meso njezine noge. Onda je odvedemo s cijelim društvom.
  Molećivo škripanje :
  - Hoću li ga dobiti?!
  A urlik je također agresivan i strm:
  - S tako slabom glavom vjeruj ženi...
  Odgovor je vulgaran :
  - Glavno je ono što je između nogu.
  Major je viknuo:
  "Onda samo naprijed, stavi svoje dostojanstvo u bocu ili ću ti ga ja staviti u usta."
  - Brr! - Kapetan je zazviždao! - Ne možete to učiniti na ovaj način.
  Četa digla glave iz zasjede. Elizabeth je počela čitati molitvu, pokušavajući se koncentrirati. Drachma je također šutjela, lagano masirala vrat, pucati objema rukama je preteško, potrebna je precizna koordinacija. Djevojke su, svaka držeći automat u ruci, otvorile vatru iz četiri cijevi.
  - Pazite, komunistički fašisti. - šaputale su ljepotice .
  Meci su pokosili nekoliko desetina boraca. Gledali su u sasvim drugom smjeru, pokušavajući zadovoljiti svoje zvjerske instinkte. No, kako to uvijek biva s onima koji su zaboravili na dug, slijedi odmazda.
  - Lov na vukove postoji, ali mi ubijamo budale ! - rekla je Drahma.
  Nakon što su pokosili većinu desanta, djevojke su počele pucati u preživjele . Za njih je bilo dovoljno vidjeti najmanju česticu tijela i tamo unijeti naboj.
  - Kao što vidite, puno je lakše! - rekla je Elizabeta.
  A onda su se pokušale srušiti granate. Ali za djevojke koje su gađale leptire i označavale muhe na udaljenosti od dvjesto metara, to i nije tako strašna meta. Jedina stvar je da morate oboriti previše meta odjednom.
  - Sveti Bože smiluj se njihovim dušama. - prošaptale su Elizabethine usne. - Prekinuo im se grešni put na zemlji. Toliko bolje, manje paklenih muka.
  Drahma je, pucajući bez puno sentimentalnosti, primijetila:
  - Neprijatelj je neprijatelj i mora se uništiti.
  Elizabeth je, trljajući gole tabane svojih preplanulih, zavodljivih stopala, upitala:
  - Nemilosrdno?
  Grofica Nimfa je izlanula:
  - Da!
  - Ne mogu to učiniti! Ako ubijem, sigurno ću zažaliti, takva sam osoba. "Biserna suza tekla je niz izviđačev obraz.
  - Tvoj skok je grmljavina, a tvoje riječi udarac! Samo će suza sa zvijezda cijeniti Božji dar! - pjevala je Drahma.
  Elizabeth je u hodu oborila pet granata odjednom, što je izazvalo detonaciju. Među eksplodiranima bilo je igličastih, prostiranje nije bilo dvjestotinjak metara, ali je gustoća razaranja bila puno veća. Kada igla udari, ona se rotira i trga tkivo, uzrokujući strašne ozljede. Sada su to padobranci testirali na sebi. Strašno su patili oni koji nisu odmah umrli. Pogotovo kad uđe u oko, zapravo ga izbije, osakati ga.
  - Dobro Dobro! - izjavila je Elizabeta, zgnječivši golim nožnim prstima gadnog žohara - Čini se da su neprijateljske budilice utihnule.
  Drahma potvrdi samouvjerenim tonom:
  - Da dušo! Ušutkani organima smrti.
  Bojnik je preživio, ali je Šafranik zatekao laku smrt. Djevojke su dotrčale do policajca koji je stenjao. Drachma je golom petom stala na nogu Boba Dowella .
  Grofica Nimfa je zarežala:
  - Pa reci što znaš! Inače će biti nered!
  A cvilež ranjenog praščića kao odgovor:
  - Ja znam sve! sve ću ti reći!
  Ovdje morate postaviti prava pitanja. Odaberite željeni set. U isto vrijeme, dajte neprijatelju nekoliko stimulirajućih injekcija podmazanih otopinom kako biste ga naveli na razgovor. Major je, međutim, znao začuđujuće malo, a djevojke su, pljunuvši, zaustavile fizički utjecaj.
  - Ispitaj budalu , lupaj vodu u mužaru, muči, bičuj magarca! - rekla je Drahma.
  - Tu si, prijatelju! - složila se Elizabeta. - Pa idemo raditi nešto korisnije.
  Djevojke su trčale što su brže mogle, bljeskajući golim potplatima poput ogledala gracioznom krivuljom gole pete kako bi nadoknadile potrošeno vrijeme.
  Tek su na prilazu malo usporili, da netko od stražara od straha ne počne pucati.
  Djevojke su bile primljene s veseljem, a one su žurile podijeliti svoje znanje. Kako ih je obavijestio akademik Kurčatov, prvi računalni čip već je bio sastavljen i već je bilo spremno računalo s tranzistorima.
   - Nevjerojatno! - Rekla je vrlo lijepu drahmu od sedam boja. - Vidim da ne gubite vrijeme.
  - Naravno! - Kurčatov je pružio djevojci cigaru. Odbila je:
  - Pušenje sužava krvne žile mozga, što znači da šteti misaonim procesima.
  Progunđao je:
  - Naprotiv, pomaže mi.
  Drahma se energično, s izrazom smaragdnih očiju usprotivila:
  - Ovo je iluzija i samohipnoza inspirirana drogom nikotinom. Predlažem vam sljedeće. Sesije elektroterapije, akupunktura, zajedno s kemikalijama. Ovo bi vama trebalo konkretno pomoći. Poboljšat će proces razmišljanja ne samo vas, već i vaših učenika.
  Policajac je upitao:
  - Što, već imate metode?
  Drahma je samouvjereno odgovorila:
  - Neke stvari su u planu, ali za sada je ovo tek početak. U budućnosti će se opseg istraživanja još više povećati. Stvorit ćemo nove metode, jer za sada smo tek na samom početku puta. Općenito, ljudski organizam je pun rezervi. Čovjek koristi samo stotisućiti dio moždanih mogućnosti, a fizičkih jedan do dva posto. Čak smo i mi Terminatorice daleko od toga stopostotno korištenje svojih sposobnosti.
  Uzvik čuđenja kao odgovor:
  - Vau, ovo otvara široke izglede!
  Vrlo krupna i prekrasna djevojka trljala je bosu nogu o drugu i cvrkutala:
  - Ne možete ni zamisliti što! Samo misli. Ili bolje rečeno, ne razmišljaj, nego djeluj!
  Profesori su revno čitali što su ljepotice napisale , bili zadivljeni dubinom i pedantnošću tako naizgled mladih bića.
  - Briljantno! - rekao je Abrikosov. - Rade li vaša tijela sto posto?
  - Nažalost ne! No povećat ćemo vlastiti potencijal. - rekla je Drahma. - Bog je isklesao čovjeka od gline, ali to nije razlog da ostane lonac.
  Abrikosov je ohrabrio:
  - Vrlo duhovito! Ali općenito. - Spustio je glas. - Iako to u našem carstvu nije prihvaćeno, ja ne vjerujem u Boga.
  Grofica Nimfa je cvrkutala:
  - Obostrano! A moj prijatelj je opsjednut religijom. Štoviše , počela je naginjati adventizmu .
  - Ne laži Drahma! - eksplodirala je Elizabeth. - Nikad to nisam rekao.
  
  Grofica nimfa reče:
  - Ali mislio sam! Međutim, ovo nije ništa. Imam ideje kako kombinirati veliku rasprostranjenost granate AM-200 i gustoću razaranja američkih modifikacija u obliku igle.
  Profesor je upitao:
  - Komplicirano je?
  - Ne, sasvim je jednostavno. Neće biti potrebe za promjenom proizvodnih linija. - rekla je veličanstvena Drahma poskakujući na svojim preplanulim, mišićavim nogama.
  Elizabeth nije ostala dužna:
  - A ja imam ideje kako povećati početnu brzinu metka jurišne puške Obolenski, povećavajući nišanjenje i uzeti pancir za proboj.
  Profesor je promrmljao:
  - Pa nije ni to loše. Jesu li promjene značajne?
  Plavokosi terminator je izlanuo:
  - Minimalno!
  Logičan odgovor:
  - Onda neće biti preskupo.
  - Postoje i načini da se značajno poveća eksplozivna snaga dinamita. Manji dodaci. - krenule su djevojke.
  - Novi načini legiranja čelika i ojačavanja oklopa. Tehnologije budućnosti. - izjavila je Elizabeta.
  Djevojke su profesorima dale posla. Njihove glave zapamtile su sve do najsitnijih detalja, međutim, ako i među običnim ljudima postoje fenomeni koji ništa ne zaboravljaju i brzo pamte informacije, onda su oni genetski poboljšani za to još sposobniji.
  Abrikosov je primijetio:
  - Dugo sam trenirao pamćenje. Općenito, osoba, posebno pod hipnozom, može se sjetiti svega, čak i boravka u maternici. Ili nakon niza posebnih vježbi, ali nisam dosegao takve visine. Čini se da ste daleko dogurali.
  - Pomogli su nam! Općenito, FSB je akumulirao ogroman intelektualni potencijal. Postoje razne metode za obuku specijalnih snaga i znanstvenika, kao i razvijena farmakologija. Oni su u stanju obnoviti ne samo tijelo, već i um. - rekla je Drahma.
  Abrikosov je nešto zabilježio u svoju bilježnicu. Elizabeth je primijetila:
  - U moje vrijeme ti bi to samo stavio na kompjuter.
  Profesor je uzdahnuo:
  - Preglomazno je.
  - U moje bi vrijeme u kućište sata stala snaga čitavog elektroničkog ešalona.
  - Elizabeth je pokazala kompjutersku narukvicu na ruci. I škljocala bosim nožnim prstima.
  Drahma je potvrdila:
  - Uskoro ćete dobiti i ove . pomoći ćemo. Razumijete li se u mikrosklopove?
  Profesor je uzdahnuvši odgovorio:
  - Trudimo se! Nije lako staviti ovako nešto u proizvodnju. Vjerojatno je u vašem svijetu trebalo dugo da dođete do ove točke!
  Elizabeth je s patosom odgovorila:
  - Točno! I da budem iskren, većinu tehnologije razvili su Amerikanci. Istina, i mi smo posljednjih godina porasli, ponajviše zahvaljujući petrodolarima.
  Drachma je požurila dodati, a njezini bosi prsti njezinih spretnih stopala činili su prava čuda:
  -Znanstvenici su prestali bježati u inozemstvo. Međutim, bili smo razvijeni dok je zemlja još bila relativno siromašna. Ali bilo je domoljubnih znanstvenika koji se nisu bojali poteškoća.
  Abrikosov, znatiželjan, upita:
  -Tko je to točno bio?
  - Ova informacija je bila skrivena od nas. Razlog je nepoznat. - rekla je Drahma. "Ali može biti da je ova tajna previše važna da bi se povjerila čak i nama."
  Profesor je klimnuo blago sijedom glavom:
  - Pa dobro cure, izmišljajte i usudite se! Trebate li ljudski materijal za pokuse?
  - Ne spriječiti. - rekla je Elizabeta.
  Djevojke su vrlo brzo pisale, ne samo rukama, već i nogama, a dva sata su dijelile tehnologije i tehnike. Općenito, pametna drahma je primijetila:
  - Čudno je da se svi ti razvoji tako tromo koriste , pa tako i u našoj domovini. Uostalom, možemo značajno podići razinu cijele naše vojske. I ne bi škodilo ljudima da intelektualno rastu. - Djevojčica nimfa je podigla nogu i po sljepoočnici zavrtjela spretnim golim prstima s lakiranim noktima . Inače, mnogi studenti smatraju da je bitka na ledu utakmica Rusija - Kanada.
  - Kanada! Sada provincija SAD-a. Nesretni ljudi, barem polovica stanovništva, odnosno šezdeset posto, zatočeni su u koncentracijskim logorima. - rekao je profesor Abrikosov. - Ipak, u vašem svijetu ovo je valjda sasvim civilizirana zemlja.
  - I prilično bogat! Na Olimpijadi su nas čak uspjeli gurnuti u stranu. - Elizabeth je pucnula jezikom. - Ali to je zato što su službenici ukrali previše. Tijekom krize krađe su počele još više rasti. Iako sam kršćanin, vjerujem da državne službenike koji kradu treba nabiti na kolac.
  I djevojka je ponovno kliknula, ovaj put golim nožnim prstima, tako snažno da je komarac pao mrtav.
  - Dobra ideja, iako sam strah nije dovoljan! - primijetio je profesor. Osobito dužnosnik mora biti dobro zbrinut, tada neće biti potrebe za krađom.
  Drahma je nastavila pisati rukama i, što je također ostavilo dojam, svojim gracioznim nogama, okretnim, poput šapa majmuna:
  - Poznajem najnovije tehnike hipnoze.
  - Ovo je znanstveni fenomen, ali zahtijeva određeni dar. - rekao je Abrikosov. - Ali tvoja je psiha previše stabilna da bi djevojke dovodila u trans. Ipak, preporučam samohipnozu, ona će u vama probuditi dodatne sposobnosti.
  - Super ideja, svakako ćemo je isprobati. - rekla je Elizabeta. - Naše sposobnosti će rasti.
  Djevojke su morale objasniti neke detalje, kako mikrosklopove tako i zrakoplovnu tehnologiju. Konkretno, što su ultramlazni motori, udjeli aditiva u oklopu. Kako radi dinamička zaštita i još mnogo toga. Vrag je u detaljima, kako su svojedobno pisci znanstvene fantastike pokušavali opisati principe rada vremenskog stroja, prešućujući najvažnije detalje. Možemo se prisjetiti i teorije marksizma, gdje, što je najvažnije, nije bio naveden kriterij odabira elite radničke avangarde. Lenjin je napisao pedeset i pet tomova, ali je prešutio ono glavno. Staljin je postupio nespretno, iako je, općenito gledano, sebi postavio prave zadatke. Općenito, tržišna ekonomija se iscrpila, planska ekonomija je mnogo učinkovitija. Drugi svjetski rat je to dokazao, iako ne u potpunosti. Isti Amerikanci proizveli su gotovo tri puta više zrakoplova od SSSR-a, i to skupljih. Ali SAD i dalje ima nekoliko puta manje streljiva u tenkovima, ako računamo i samohotke , dok je SSSR u prednosti u topništvu i minobacačima, ali otprilike upola manje strojnica.
  Drachma je nacrtao dijagram:
  - Takvi jednokrilci mogu biti izrađeni od polistirenske pjene. Jeftin i kontroliran jednostavnim joystickom. Vrlo progresivan sustav upravljanja, zahvaljujući kojem avioni i tenkovi dobivaju dodatnu učinkovitost. Konkretno, brzina odziva, ne morate povlačiti ručicu, dovoljno je samo pritisnuti gumb. Ovo ste već savladali.
  Profesor je energično kimnuo glavom:
  - Da, izgleda progresivno.
  - Osim toga, Hruščovljev san o uzgoju kukuruza u Arktičkom krugu postao je stvarnost nakon što je gen tuljana presađen u klip. Znam njegovu formulu i kako se sintetizira. "Drahma je bosim prstima svojih spretnih stopala, s kožom nogu sjajnih od preplanulosti, ubacila žvakaću gumu u usta; bilo joj je dvostruko ugodno blistati svojom inteligencijom i u isto vrijeme osjećati nešto elastično. i slatka s njezinim jezikom.
  - Nije li to opasno za ljudski organizam? - upitao je profesor.
  Ovoga puta Elizabeta je odgovorila:
  - Ne! Štoviše , svinjski gen je uveden u kukuruz, što je omogućilo da raste brže i sadrži više hranjivih tvari.
  Brzoumni učeni muž Abrikosov upita:
  - Što je sa štakorskim genom za plodnost?
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - U ovom slučaju bolji su skakavci. Bit će učinkovitije. Općenito, miješanje gena veliki je napredak. Čak sam razmišljao i o radu na sebi.
  Profesor se malo iznenadio:
  - Ima li što posebno za poboljšati? Ti si već savršenstvo. Pogotovo izvana!
  Elizabeth je objasnila:
  - Promjena same strukture proteina. Imamo neobičan protein, modificirane, ali još uvijek prilično ranjive strukture.
  Abrikosov je ustao :
  - Bravo cure. Možete li me pomladiti?
  Plavokosa djevojka je kimnula u znak slaganja.
  - Teoretski, to je za znanost sasvim moguće.
  - Znanost-dosada ne može krasiti Iljičevu ćelavost! - Drahma je rekla u šali, antisovjetska izreka .
  Profesor se iznenadio:
  - Lenjin?
  Nimfa grofica je cvrkutala uz osmijeh:
  - Da, čak su i Petrograd nazvali njemu u čast. Postoji čak i pjesmica.
  Lenjin piše iz groba, ne zovi Lenjingrad, sagradio ga je Petar Veliki, a ne ja, ćelavi gad !
  Elizabeth je dodala:
  - Čak i Biblija kaže za Lenjina: - A ćelavi će luđak reći da nema Boga.
  A onda se plavuša dosjetila, možda je riječ o nekom drugom, ali također ćelavom i krvavom!
  Djevojke su se malo opustile i počele plesati, no idilu je prekinuo neočekivani poziv.
  - Maršal Vasilevski želi razgovarati s vama.
  Elizabeth i Drachma su kimnule:
  - Mi to možemo! Mislim da smo vas dovoljno zaokupili?
  Abrikosov je potvrdio:
  - Preko svake mjere. Glave lupaju. Tako pametne djevojke. Posebno mi se svidjelo presađivanje životinjskih gena u biljke. Moguće je samo da se genetski defekti pojave u samoj osobi.
  - Sve ćemo prilagoditi. - Drahma je napravio izražajnu gestu. - Priroda je kriva, ali ljudski um je ravnač!
  - Ovo je protiv Boga! - Elizabeth je izgledala prijeteći.
  Grofica Nimfa je logično prigovorila:
  - Ovo je protiv gluposti! Međutim, kao što sam već rekao, sama činjenica našeg postojanja je protiv Boga. Napredak ima sposobnost uzdići čovjeka, što znači približiti ga Svemogućem!
  Plavokosa djevojka je pojasnila:
  - Shvaćaš ovo previše doslovno.
  Abrikosov ih je poticao:
  - Nije dobro prisiljavati se dugo čekati na starijeg po činu. Dat ću ti najnoviji šestoti mercedes.
  - Nema potrebe, trčat ćemo kući. - rekla je Elizabeta.
  Profesor se iznenadio:
  -Možete li prestići auto?
  Kao odgovor, Drachma je razigrano zapjevala:
  - Pa zašto, zašto, zašto,
  Je li na semaforu bilo zeleno?
  Sve zato, jer, jer,
  Kakav je samo ljubavnik bio!
  U doba brzine, elektronička svjetla,
  Upalila se sama,
  Za moju najtopliju ljubav,
  Zeleno svjetlo svijetli!
  I obje su djevojke toptale bosim, gracioznim, mišićavim stopalima i pjevale:
  I svi trče, trče, trče, trče,
  I sjaji!
  I svi trče, trče, trče, trče,
  I on gori!
  I ratnici su se udarali golim petama, a iz toga su doslovno pljuštale iskre u svim duginim bojama.
  Drahma brzo reče:
  Iskrenost je selektivan pojam, prijevara je univerzalna!
  Po čemu se šah razlikuje od politike?
  U šahu je igra ravnopravna, ali u politici vlast uvijek ima prednost!
  U šahu postoji vremenski pritisak na kraju partije, ali u politici postoji uvijek!
  U šahu su žrtve dobrovoljne, ali u politici su uvijek iznuđene!
  U šahu se figure preslaguju jedna po jedna, ali u politici kad god vlast hoće!
  U šahu ne možeš povlačiti poteze, u politici to rade na svakom koraku!
  Vladar okružen ništavilima je poput kamena u lošem okviru; njegova će vrijednost pasti i neizbježno izblijediti.
  Prijestolje, za razliku od kreveta, dijele samo slabići !
  . POGLAVLJE br. 5.
  Ogromna palača božice zla Kali bila je ispunjena brojnim robovima i robinjama, ali i ratnicima. Robovi su u pravilu bili vrlo lijepi, mladi, s oblinama, a odijevanje im je ovisilo o statusu. Većina djevojaka je bosa, a grudi i bokovi su im jedva prekriveni tankim trakama tkanine. Ali robovi višeg statusa nose nakit, broševe, naušnice, perle i narukvice na rukama i gležnjevima. A na nogama su im sandale ukrašene biserima, a najplemenitiji robovi imaju čak i cipele prekrivene draguljima i s visokim potpeticama.
  Čak nalikuju na plemenite ljude. Tipično, robovi među vilenjacima ili ženskim trolovima imaju visok status. Vilenjaci se od ljudi razlikuju samo po obliku ušiju, lijepe su poput risovih, dok ženke trolova imaju veće nosove u obliku orla. A s njihovim figurama i drugim stvarima ne možete ih razlikovati od mišićavih, ljudskih djevojaka.
  A ljudske djevojke su gotovo sve nižeg statusa s golim, ružičastim potpeticama, gotovo gole, ali i vrlo lijepe, mlade, svježe i mišićave.
  U ogromnoj palači ima otprilike deset puta više robinja nego muškaraca. I posljednji, to su tinejdžeri od dvanaest do petnaest godina, samo u kupaćim hlačama i bosi. Također su lijepe , mišićave, s izraženim mišićima i trbušnjacima i slatkim licima, s uredno podšišanom kosom, obično u svijetlim bojama.
  Među dječacima tek rijetki imaju viši status. Nose kratke hlače, perle i nakit, a nose i sandale s kamenčićima. A to su također predstavnici trolova i vilenjaka.
  Osim ovih lijepih robova i robinja, tu su i stražari. Zverovi s glavama vepra, orci koji dosta liče na medvjede, samo su ružniji. Goblini visoki gotovo tri metra s velikim ušima poput krila krilatog miša. Tu su i vilenjački ratnici s lukovima i prekrasne trolove sa samostrelima. I najopasniji borci: vampiri u crvenom oklopu - čuvari božice Kali.
  Štoviše, vampiri, i muškarci i žene, nose posebno dizajnirane samostrele i mačeve s kukama na kraju.
  Sama Božica zla sjedi na zlatnom prijestolju posutom dijamantima i drugim draguljima.
  Izvana se može nazvati lijepom. Samo su mišići jako razvijeni i premasivni za ženu. A prilično dugi i oštri očnjaci strše iz usta. Da, Božica ostavlja dojam. A na glavi joj kruna sja, kao kruna od zvijezda satkana.
  Oko nje je nekoliko lijepih djevojaka i nekoliko dječaka robova koji mašu lepezama.
  Glazba također svira. A predstave se održavaju kako bi se zabavila velika i, u isto vrijeme, strašna Božica.
  Djevojčica vilenjak, jedva pokrivena tankim trakama tkanine, bori se protiv dvojice dječaka u kupaćim hlačama. Tinejdžeri je pokušavaju napasti. Djevojka odbija njihove napade, držeći mač objema rukama.
  Borci već imaju rane po tijelu i curi krv.
  Božica čini gestu. Iz Ispod crijepa bukti vatra i prži bose noge i djevojčica i dječaka. Oni nehotice vrište.
  Čuje se smijeh.
  Božica se obraća kralju trolova koji sjedi pokraj nje. Ovo je mladić odjeven u hermelin i optočen draguljima.
  - Mislite li da je vaša vojska spremna osvojiti kraljevstvo vilenjaka?
  Uz osmijeh je odgovorio:
  - Naša je vojska uvijek spremna, o najveći. Ali problem je što su i vilenjaci spremni na to. Kako ovdje kažu...
  Kali je prekinula kralja trolova:
  - Nemamo koristi od prazne priče! Razumijem kako su snage uvijek jednake, a ti me želiš zamoliti za pomoć.
  Kralj trolova je kimnuo:
  - Da, o super. I spreman sam platiti u zlatu.
  Božica se nasmijala. Smijeh joj je, s jedne strane, bio zvonak i lijep, kao od stotinu srebrnih zvona, a s druge stravičan. Jasno je da je i prijeteći trol zadrhtao.
  A utjelovljenje zla odgovori:
  - Što će mi zlato? Imam planine ovog metala. Možete li mi dati nešto korisnije?
  Kao odgovor začulo se škripanje:
  - Kako naredite, veličanstvo!
  Božica Kali je kimnula:
  - Kad pobijediš vilenjake, poslat ćeš deset tisuća robova ove rase i tisuću robova. Visoki bogovi su mudro postupili kada su u našem svijetu stvorili da među ljudima, trolovima i vilenjacima ima deset puta više predstavnika lijepog spola nego jakih.
  Kralj trolova kimne s osmijehom:
  - Da, bogovi su mudro postupili. Nema ništa ljepše od vječno mlade djevojke. Mi, trolovi i vilenjaci, ne starimo!
  Božica Kali zaurla:
  - Ali ljudi stare, osim ako ih ne učinimo svojim robovima. Mnoge su žene toliko uplašene mogućnošću da se pretvore u ružne, grbave, naborane starice da dobrovoljno odlaze u ropstvo i pristaju biti žigosane znakom maka. Sada su izgubili slobodu, ali su mladi, zdravi i vedri nekoliko stoljeća. Ali da žena postane starica, to je velika žalost, ne može biti gore!
  Dva dječaka u kupaćim hlačama počela su još energičnije masirati Božice noge. To su također bili ljudi iz redova robova. Zgodni, vrlo mišićavi tinejdžeri. Gotovo goli, ali na zapešćima i gležnjevima nalaze se narukvice od zlata i platine, ukrašene kamenjem.
  Također su dobili priliku živjeti nekoliko stoljeća, ostajući golobradi mladići, zdravi, snažni i veseli. Istina, to ne znači da je dobrovoljno.
  Ali ipak , puno je bolje masirati tijela lijepih žena. I ne samo Kali, nego i vilenjaci, i ženski trolovi, ili čak nimfe, nego, na primjer, raditi u kamenolomima.
  Kralj Trolova je potvrdio:
  - I robinje i robinje bit će ti na raspolaganju, o gospodarice!
  Kali je dodao:
  dodatno ćete poslati dvadeset i pet kola natovarenih zlatom i dragim kamenjem. Za sve morate platiti!
  A Božica Zla uzela je i bosim nožnim prstima zgrabila dječaka roba za nos. Vrištao je od boli. Ali, naravno, tvitao je:
  - Hvala Vam, gospođo!
  Kali je naredio:
  "Izbičuj dječaka odmah." Štoviše, objesite ga na stalak. Ovo će nas zabaviti.
  Doista, stalak se pojavio u zraku. A dvije vilenjakinje, jedva prekrivene nitima dragog kamenja, odvukle su dječaka na pogubljenje. Tinejdžer je bio, reklo bi se, vrlo zgodan, sa savršeno izraženim mišićima, ali bilo je posebno lijepo bičevati nekoga takvog.
  Pritom se, osim batinanja, možete opustiti i na drugi način. Djevojka gladijator se bori protiv sabljastog medvjeda. Točnije, čak dvije djevojke. Jedan s mrežom i trozubom, a drugi s mačem i bodežom. A lijepi vilenjak polugolog roba bije bičem. Ona maše njime, a udarac pada na žilavo, preplanulo tijelo lijepe tinejdžerice. A kapljice znoja i krvi lete u različitim smjerovima.
  Ovo je predstava. I zgodnog dečka šibaju, a cure se bore s egzotičnom zvijeriju teškom skoro tonu, a da ne kažem da je nespretna. Ali djevojke su vilenjaci koji su brži i jači od običnih ljudi. I vrlo iskusan. I vrlo spretno skaču, izmiču kad medvjed skoči na njih i bodu mačem ili trozubom.
  Djevojke su jako lijepe i gotovo gole, jako zavodljive.
  A dječaka roba bičuju nemilosrdno. Ali božici Kali to nije dovoljno i ona naredi:
  - Pecite pete ovom dječaku!
  Djevojka trol prinijela je baklju tinejdžerkinim bosim nogama. A on će uzeti i zavijati. Boli kad ti vatra gole pete liže.
  I jako fino miriše, kao janjetina kad se peče. Ovo je vrijedno divljenja.
  Božica zla Kali se smiješi , vrlo je zadovoljna.
  Ali među dječacima robovima postoji jedan poseban. On je bos iu kupaćim hlačama, ali na glavi ima kapu sa zvončićima. Ovaj dječak igra ulogu šaljivdžije. Izgleda kao da ima dvanaest godina, ali u stvarnosti je toliko star da broji tisuće godina. Čak se i sama božica Kali ponekad posavjetuje s njim, a ponekad osobno išiba ovog dječaka ili mu čak opeče gole pete. Ali na ovom dječaku nakon nekoliko minuta svaka rana zaraste bez traga. A imao je toliko dogodovština da nije mogao ispričati bajku niti ih opisati perom.
  Ovo je jedna stvar koja doslovno bljesne pred safirnim očima jednog vrlo mišićavog i snažnog dječaka.
  Zapovjedni stožer SATO-a i Arnold Schwarzkoff dobivali su sve više informacija o razvoju borbene operacije. Nekoliko vodećih zapovjednika Radničko-seljačke Crvene armije izdalo je svog vođu i boljševičku ideju, naredivši svojim vojskama da polože oružje.
  Na zapadu Ukrajine, lokalno stanovništvo dočekalo je trupe SATO-a kao osloboditelje i nastoje okončati boljševičku diktaturu. To ih je uzbudilo i pripremilo za nova napredovanja.
  Računalni centar dobio je nove informacije. Trodimenzionalna projekcija prikazala je Ekrainu u obliku cijelog niza karata, raznobojnih i šarenih. Sam glavni monitor prikazuje detaljan položaj svih jedinica, broj osoblja, naoružanje, tehničke karakteristike, uključujući istrošenost materijala, kao i zdravstveno stanje vojnika.
  Zatim je računalo analiziralo vlastite gubitke i neprijateljsku štetu. Do sada je odnos snaga bio pretežno u korist SATO-a. Štoviše, broj izdaja Vladimira Staljeviča je rastao. Niti jedna država na svijetu, osim nepriznate Islamske države, nije pružila potporu sovjetskoj boljševičkoj Republici New Grossia . U Kremlju je stav ostao hladan i potajno neprijateljski, a mediji su Lenjinstala uspoređivali s ocem Makhnom.
  I općenito, ideja o moći bez novca i bilo kakvog privatnog i osobnog vlasništva izgledala je previše egzotično da bi je elita prihvatila.
  Neuspjesi u prvim okršajima sa satovskom vojskom također su uzeli danak. Neprijatelj je jak i elektronički proračunava svoje poteze, a satelitski nadzor omogućio je vidljivu crtu bojišnice i sve pokrete i danju i noću. A prilike za postignuće brzo su se smanjivale.
  No, primjerice , dječak Vladimir Terkin ( tako se zvao sadašnji šaljivdžija u jednoj od misija!) imao je potpuno drugačije mišljenje. Dječak se do Tigrova dovezao na skuteru. Fanderovci su već zavladali ovim gradom i stigle su prve kolone satovske vojske. Dogodila se svojevrsna rekonkvista bivših teritorija.
   Dječak izviđač shvatio je da njegova mladost neće baš pomoći uspavljivanju opreza lokalnih policajaca. U Crvenoj armiji ima mnogo dječačkih pukova, a možda su oni puno uporniji i odaniji stvari boljševizma od odraslih trgovačkih ljudi koji su izgubili romantično raspoloženje.
  Zaista, kada ste dijete , novac je za vas nešto gotovo apstraktno. Ali odrasli se prema njima odnose s poštovanjem, često i dražim nego prema životu, osobito tuđem. Vladimir je bio očaran romantikom, željom da izgradi svijet u kojem neće dominirati merkantilni interesi, podlost i nasilje. Želja da se postigne nešto značajnije od toga da budete najamni radnik ili pohlepni krvopija mesožder. I iako izviđač ima samo jedanaest, a za mjesec dana će napuniti dvanaest godina, ima sposobnosti čuda od djeteta. A njegovo pravo ime i prezime previše je poznato da bi se otvoreno spominjalo .
  I tako, lijepa dobro poznata slika Terkina, on je elokventan i nezaboravan. Pa neka dječak igra ulogu sličnog modela.
  Općenito, čovjek je zlo stvorenje. Iz nekog razloga, mnogi zapovjednici divizija požurili su kapitulirati pri prvim zračnim napadima SATO lešinara ili su izdali svoje, primajući hrpe dolara. Ali, u svakom slučaju, sada Crvena armija trpi velike gubitke i povlači se. U takvim uvjetima gerilsko ratovanje daje najučinkovitije metode.
  Jedino je u zapadnoj Ukrajini teško pronaći lokalne snage koje bi mogle poduprijeti narodne interese i boljševičku intifadu. Ali ako pogledate, naći ćete podzemlje. Uostalom, u sovjetsko vrijeme partizani su se borili na područjima koja su se za sovjetski režim činila beznadnom.
  Vasily je sakrio svoj skuter pod drvo i obuo modernu odjeću i tenisice. U grad ne možete ići bosi - to će izazvati sumnju, pogotovo jer je još ožujak i prilično hladno. Dječaci iz Crvene armije prkosno preziru cipele i pokušavaju hodati i trčati bosi sve dok su zdravi.
  Ali općenito , kada je temperatura iznad nule, tada bez cipela, s nekom navikom, možete trčati bez ograničenja. Na snijegu je, naravno, teže, ali iskusni mladi ratnik sasvim je sposoban izdržati i nekoliko sati.
  Vladimir je bio dobro otvrdnut, osim toga, otac ga je naučio tajnim metodama koje poboljšavaju cirkulaciju krvi, tako da mu se noge i drugi udovi praktički ne smrzavaju. Dovoljno je samo ubosti određene točke iglama ili uzeti neke biljke. Usput, u srednjem vijeku, mnogi dječaci radili su bez ikakvih lukavih trikova u jakim mrazevima, pa čak nisu ni kašljali, trčeći polugoli kroz snježne nanose. A njihove pete, pomodrele od hladnoće, nisu poznavale drugog potplata osim prirodnih, sve dok se nije počela pojavljivati brada.
  Vladimir je čak pomislio da bi se možda isplatilo uzeti skuter, ali... Auto je bio vlastite montaže, a ne serijske proizvodnje. Mogle bi se pojaviti nepotrebne sumnje gdje ga je nabavio i zašto. Osim toga, skuter je zaista poseban i sklopiv, kompaktan, može ubrzati do dvjesto trideset kilometara na sat, pa čak i poskočiti. Ne, takav stroj je previše uočljiv.
  Osim toga, želio sam šetati i slušati o čemu ljudi razmišljaju.
   Unatoč svom romantičnom duhu, on je vrlo pametan dječak i pita se zašto je duh dugog dolara tako uporan i privlačan.
  Postoje li doista druge, zanimljivije vrijednosti? Iako, uostalom, čovjek najradosnije ugađa svojoj prirodi i mamonu.
   Dječak je hodao, zviždukao američki, hrabri marš. Dakle, nema sumnje. Budući da je bio prilično velik dječak, izgledao je starije od svojih godina i lako je mogao proći kao tinejdžer iz lokalne prozapadne organizacije mladih.
  Imao je čak i odgovarajuću traku na ruci s glavom zmije. Odnosno, Zmijonosac!
  Kako je izgledao tako lijepo! Half-box frizuru i plavu kosu, možete sami naručiti za poster - Hitler Jugent !
  Naprijed, na razbijenom seoskom putu, neka starica pjeva . Ona vuče ogroman ruksak koji se čini kao da će je zdrobiti. Pitam se što je starica tu dodala? Možda vuče nešto jestivo na prodaju u grad Tigrova? Bit će potrebno obići i obaviti izviđanje.
  Posljednja se rečenica pokazala toliko apsurdnom da se dječak nehotice zahihotao i ubrzao korak. Stopala u modernim tenisicama nisu navikla na vrućinu, a to je neugodno. Iako, naravno, ovako izgleda bogatije . A onda kad je njihov odred ušao u nimalo siromašnu Sloveniju, sa simpatijama i strahom gledali su na bosonogi odred dečaka. Kao da su ludi, ili potpuno osiromašeni. I dječaci brzo zakoračaše, tako da je snježni nanos zaškripao. Nacerile su se, ne obraćajući pažnju na svoje crvene pete od snježnih nanosa i modre prste. I gledajući njihove tvrde poglede i čvrsto stisnute šake, spremne na smijeh, iskrive usta od straha i od straha odvrate pogled.
  No, čini se da je ova baka potpuno iscrpljena. Vladimir se trgnuo, zašto godine tako divlje unakazuju žene. Uostalom, djevojke su lijepe, a starije dame postaju jezive.
  To je kao naborana koža, ili grbe, ili nešto slično, nije estetski ugodno. A gdje Bog gleda u ovom slučaju? Zašto mu se sviđa takva krajnja ružnoća? Što je s osjećajem za estetiku?!
  Pa, dobro, doći će vrijeme i oni će to riješiti s Bogom, natjerati ga da odgovara za sva ruganja čovječanstva. U međuvremenu, pomozimo starici, nije ona kriva što je postala tako ružna osoba.
  Vladimir je skočio do bake i uljudnim tonom na ukrajinskom upitao:
  - Vidim da ti je teško, mogu li pomoći?
  Starica je ustuknula od dječaka i ljutito prosiktala:
  - Da se nisi usudio otvoriti usta, nakazo! Misliš da ne znam da si zamahnuo na moje zelje.
  Baka je počela zamahivati štapom, a njezin se prepuni ruksak otvorio. Vladimir je izdaleka osjetio jak miris boje i sada su mu se oči razrogačile. Iz prostrane naprtnjače virilo je lišće uvelog kupusa, nespretno obojeno u zeleno. I neki je idiot slikao ovo pokvareno mjesto. Sam ruksak bio je prekriven mrljama, a gadna i bučna baka bila je malo zamrljana.
  Starica je pokušala udariti dječaka palicom po glavi, no on se lako izmaknuo i presreo još jedan zamah.
  A baba vrišti iz sveg glasa:
  - Ma, pljačkaju me! Zlikovac pokušava ugrabiti zelje ! Hej, zaštiti moj kupus!
  Terkin je ironično primijetio:
  - Uvijek je ovako! - I izviđač je pjevao. - Tko pomaže ljudima, gubi vrijeme! Dobra djela ne mogu postati poznata!
  A starica je, naime, izgledala kao Šapokljak, samo što je bila još divnija i odvratnija, čak i s grbom. Pa je uzela svoj ruksak, pritisnula ga na prsa, toliko da joj je grbavi nos zašao u šareno kupusnjače i vrisnula, iako ne baš jasno:
  - Oh, ti si moj dolar ! Baskiraj dolare ! Zaštita od razbojnika, od strašnih moskovljana!
  Vladimir se odjednom osjećao kao Stirlitz, na rubu neuspjeha. Dječak se refleksno smanjio i prstom uperio u zavoj sa zmijom i, umjetnički izmjenjujući ukrajinske riječi s engleskim, rekao:
  - Mi smo organizacija koja štiti starije ljude diljem svijeta! A mi smo ti koji im pomažemo, gradimo kuće, dajemo im bijeli kruh s čokoladnim maslacem!
  Baka se malo smirila i šapatom upitala:
  - Jeste li slučajno Amerikanac?
  Vladimir, razvukavši usne u najslađi osmijeh, potvrdi na engleskom:
  - Da, naravno, sto posto ! - I odmah vidjevši da baka, na najraširenijem jeziku na svijetu, ne plete lizalicu, dodao je na ukrajinskom. - Ja sam američki tinejdžer i izviđač!
  Starica se konačno smirila i upitala boljim tonom:
  - A koliko vila i mercedesa mogu kupiti svojim zelenjem?
  Izviđač, shvativši da je bolje ne svađati se s ludima, mirno odgovori:
  - Puno! Tako puno!
  Ali baka je bila uporna i nastavila pitati mišićavog i pametnog dječaka u godinama:
  - Koliko je ovo?
  Terkin je odgovorio ozbiljnim tonom:
  - Pa, Mercedesi dolaze u različitim modifikacijama. Što je brend noviji i luksuzniji, to više košta, što znači da treba više zelenila!
  Starica je, teško dišući, spustila ruksak i zastenjala pokazujući na šareni kupus:
  - Ovdje nema manje od šezdeset kilograma! Bojim se da ću umrijeti ako donesem toliko zelenila u grad!
  Vladimir je bio spreman da prasne u glasan smijeh, ali vidjevši koliko je uzrujano lice gadne starice, odgovori:
  - Zašto ga moraš nositi? Pronađite motociklistu i bit ćete odvezeni do Tigrova uz povjetarac i udobnost!
  Pogrbljena baka teško uzdahne i iznenada prozbori teško razumljivim brbljanjem:
  - Ma , ti si moj unuk... Pozvao sam traktoristu Fjodora da dođe k meni kući. Pa je pitao Heroda zašto sam glupo namazao truli kupus bojom. Pa mu, budali , objasnim da su kupus i zelje najveće vrijednosti na svijetu! Za zelene, mercedese i palače možete kupiti sve!
   Terkin, koji je, kao talentirani špijun, znao shvatiti značenje i razumjeti najneartikuliranije i najjezičnije mrmljanje, lukavo je predložio:
  - Je li vam traktorist obećao da će vas besplatno dostaviti u selo ?
  Starica je, iskrivivši lice, ljutito odmahnula rukom:
  - Skoro tako! Samo ne besplatno, džep šire , nego za litru kaše! Pa poslao sam ga s budalom !
  Dječak nije izdržao i glasno se nasmijao. Zaista, ispalo je urnebesno. Baka je očito dovoljno čula da su zelje i kupus najveće vrijednosti, ali je, ne shvaćajući humor, sleng shvatila previše doslovno. Pa, budući da je do proljeća ovo povrće požutjelo, poduzetna ga je baka obojila zelenom bojom.
  Ako tome dodamo da je nakon javnog spaljivanja u Tigrovu svih novčanica koje nisu stigli sakriti u gotovini nastao značajan deficit, onda je jasno zašto je dolar dobio najveću vrijednost.
  Starica je u međuvremenu nastavila biti iskrena:
  - Pa, prije bih pozvao taksi preko interneta, ali boljševici su, da bi istisnuli Đavolju mrežu, okrenuli sve telegrafske stupove. Pa čak ni običan telefon ne zapišti ! Oh, ja sam nesretan, sjedim ovdje i samo se hranim glasinama. Htio sam ići u Borisov, ali su mu konja odveli za potrebe Crvene armije. Orek je imao tako cool i lijep mercedes, pa su ga boljševici sravnili s maljevima. Kao, preluksuzan je i nije proleterski auto! Pa su oni, Antikristi, sve pokvarili. Zato sam morao sam vući zeleni kupus na tržnicu!
  Vladimir je smatrao potrebnim prekinuti bakino brbljanje. Mada, naletio sam na takvu staru, psihijatrijska bolnica s rešetkama halapljivo plače za njom !
  - Vaše zelje nije prirodno, gospođo...
  Baka se odmah uznemirila:
  - Pa što?
  Izviđač je, s mukom obuzdavajući rog koji mu je pobjegao iz prsa, objasnio:
  - A to što... Za bojano zelenilo se može kazneno goniti!
  Starica se uplašila i pocrvenjela, mršave noge u nekakvim batinama počele su se petljati kad se baka odmaknula. A plave usne su brbljale:
  - Za što? Za što ću odgovarati?
  Terkin je odgovorio logično:
  - Ne nosite prirodni kupus, nego uvenuli kupus. Dakle, pokušavate prodati lažno zelenilo u jeftinoj boji! A ovo je krivotvorina!
  A dječak izviđač napravio je sebi strašne oči.
  Starica je počela mucati i brbljati:
  - Ne smatraj me odgovornim. Boja je još uvijek vrlo svježa i prirodna. Donio joj je unuk!
  Vladimir je bio zanesen, osjećao se kao pravi Ostap Bender :
  - Pa ćemo i našeg unuka privesti pravdi za suučesništvo u proizvodnji krivotvorenih novčanica. Imat ćete obiteljski zatvor .
  Baka je neočekivano reagirala, bacila ruksak i brzo pobjegla vičući:
  - To nije moje! Ovo uopće nije moje! Čak uopće nije ni moj!
  Ruksak umrljan bojom ostao je ležati na cesti. Par tinejdžera gledalo je nastup širom otvorenih usta. Kupus je smrdio ne samo na najjeftiniju otrovnu zelenu boju, nego i na trulež. Tako da nisam imao ni najmanju želju skupljati teško smeće i stavljati ga na leđa.
  Štoviše, gubljenje vremena na ludu staricu. Ali divlji smijeh lokalnih tinejdžera nije mogao ne privući pažnju. Dječaci su imali oko četrnaest godina, a pokazalo se da su viši od Vladimira i mnogo deblji. Iako ih se, naravno, Terkin, koji je bio dobro obučen u borilačkim vještinama, uopće nije bojao. Samo neka probiju glave!
  Ali činilo se da su apsolutno oduševljeni! Deblji je progunđao:
  - Pa ti si je otpuhao! Baš kao Kogan!
  Terkin je skočio u odgovor i okrenuo gramofon u zraku. Nakon čega je, sletivši, uz terminatorski osmijeh odgovorio:
  - Može li ovaj ogromni preprodavač učiniti tako nešto?
  Tinejdžeri su uzvratili cerek, lajući :
  - Nije jeziva šala! Dođite da se družimo s nama!
  Terkina je počelo zanimati samo druženje s vršnjacima, razgovarajte s njima o aktualnim problemima. Iako, s druge strane, ne glumi baš najbolje, papagajski je ponovio nepismenu staricu, a zlo nije kaznio!
  Bilo bi lijepo lice onoga tko je baki dao ideju za ovaj slatki kupus nasapunati zelenom bojom.
  Vladimir je, međutim, osjećao gađenje prema grbavoj baki, pa je predložio:
  - Pa prevrnimo se kako treba! Bit će to jako cool zagrijavanje!
   Dečki na mopedima krenuli su u grad. Vladimir je sjeo iza najmršavijeg dječaka i zazviždao drugu melodiju. Raspoloženje je, međutim, bilo minorno, a vi se osjećate kao potpuni gad .
  Na ulazu u Tigrov Satovci su već bili postavili svoj punkt i provjeravali dokumente. Stvorio se mali kolona automobila. Momcima je odmah pala sva bahatost , a debeli je tužno primijetio:
  - Nemamo nikakve dokumente kod sebe. Poslat će te u zatvor !
  Terkin je drsko rekao:
  - Tim bolje! Onda ću im organizirati Maidan u zatvorskoj ćeliji!
  Onda je par mladih Fanderovaca zaurlalo:
  - Zalit ćemo Moskvu krvlju i stići do Urala!
  Zatim su mopedi skrenuli, očito u potrazi za obilaznicom. Terkin je bio u velikom iskušenju da dobro prebije mladog ološa , ali za sada je bilo bolje da se ne otkriva. Misli su krenule u drugom smjeru.
  Dapače, pokazalo se da su Sjedinjene Države stale na stranu SSSR-a u Drugom svjetskom ratu, čime su izazvale Japan da uđe u rat protiv samog sebe. Što bi se dogodilo s drugačijim odnosom snaga?
  Kad bi se Amerika, što je vjerojatno mnogo prirodnije za takvu zemlju, ujedinila s Hitlerom?
  U ovom slučaju, već u prvim mjesecima rata, malo je vjerojatno da bi povijest odstupila od prave. Pa, barem značajno. Sjedinjene Države bi, najvjerojatnije, pomogle Trećem Reichu najviše ekonomski i bombaškim napadima. Naravno, ulazak Japana u rat na Dalekom istoku mogao bi stvoriti određene probleme. Tada bi sovjetske divizije bile okovane u ratu sa samurajima i ne bi mogle sudjelovati u obrani Moskve.
  Međutim, to vjerojatno nije tako strašno kao što se čini na prvi pogled. Krajem listopada sovjetske su trupe zaustavile njemačku ofenzivu, unatoč činjenici da trupe s Dalekog istoka još nisu stigle, a glavne snage bile su okružene i uništene. Treba napomenuti da su sovjetske trupe imale određenu marginu sigurnosti i vjerojatno bi mogle zadržati glavni grad u težim uvjetima. Iako je moguće da u tom slučaju Crvena armija ne bi imala dovoljno snaga za protuofenzivu.
   Činilo se da su dečki pronašli ranjivo mjesto; cestu je čuvao lokalni ogranak nacionalista. Tinejdžeri nešto stariji od Terkinovih novih prijatelja čuvali su stražu. Svoj su moped dočekali cikom i vriskom.
  Stariji s bradicom je zarežao:
  - Kakva je ovo beba? Možda su se došli boriti?
  Vladimir Terkin je ljutito izlanuo:
  - Zamislite samo , da!
  Vođa je naredio:
  - U ovom slučaju, siđite s mopeda ! Moramo biti odgovorni prema tržištu!
  Izviđač je brzo skočio i odmah zauzeo stav. Činilo mu se da je sada postao utjelovljenje Brucea L u njegovoj djetinjastoj, ali ništa manje opasnoj verziji!
  - Pa hajdemo van da odmjerimo snagu!
  Vođa se, međutim, nije borio, već je kimnuo u stranu:
  - Demone, obračunaj se s njim!
  Preokrenuvši se u saltu, iskoči dječak u kimonu. Također, očito, borac odgojen kao Spartanac , bos po hladnom vremenu i brzo. Nešto stariji i viši od Vladimira, ali i još vrlo mlad ratnik, s crnim pojasom.
  Izviđaču je bilo malo neugodno. Mislio je da će imati posla sa sljedećom torbom, a tako, protiv njega, pravi profesionalac, spretan, a ne neko napumpano brdo glupih mišića.
  Vladimir je po pokretima "demona" shvatio da se radi o jakom protivniku i za svaki slučaj izuo tenisice koje su mu smetale da osjeti površinu zemlje.
  Tako će moći bolje uhvatiti svaki pokret spretnog neprijatelja.
  Oba dječaka stadoše jedan nasuprot drugoga i nakloniše se. Ostali mladi Fanderovci okružili su ih u prstenu, ostavljajući slobodan prostor za dvoboj.
  Borba je počela bez signala, Vladimirov protivnik oštro je napao protivnika u tijelo. Izviđač je postavio blok i osjetio znatnu snagu udarca. Čak mi je i punjeni zglob trnuo. Ne, ovo je doista nositelj crnog pojasa i izvanredan borac, i trebate skupiti svu svoju snagu da ga pobijedite.
  Demon je krenuo u ofenzivu, ali je Tjorkin , također prilično iskusan, djelomično parirao, a djelomično se povukao pred neprijateljem, pokušavajući ne promašiti udarce.
  Gomila militanata okolo je glasno vikala:
  - To je to, to je to! Ubij plavokosog!
  - On je kukavica! Ubij ga!
  Vladimir je kao odgovor osjetio bijes i krenuo u protuofenzivu. Neprijateljska šaka ležerno je prošla uz njegovu desnu jagodičnu kost, ali je Terkin također pogodio protivnika u prsa, natjeravši ga da se trgne i povuče.
  Udarac je pogodio nadolazeći promet, Vladimirovi zglobovi bili su utisnuti na njegovim golim, preplanulim, mišićavim prsima.
  Demon je prvi put pogledao svog protivnika s poštovanjem i promrmljao:
  - A ti uopće nisi loš!
  Terkin je, postavljajući dinamički blok, odgovorio:
  - I još opasnije nego što mislite!
  Demon je ponovno krenuo u ofenzivu. Pokušao je zadati više udaraca svojim bosim, dječačkim nogama, Vladimir je nekoliko puta postavljao blokove podstavljenom potkoljenicom i hihotao se pokušavajući prikriti protivnika. Ali iznenada mu je izmakla iz ruke i odmah se javio.
  Oba dječaka su, kako je tučnjava odmicala, imala više modrica, ogrebotina i kvrga. Neki su udarci prošli onako kako i treba, inače, u profesionalnoj borbi. Ali vaga, fluktuirajući, nije se mogla nagnuti u jednom ili drugom smjeru.
  Terkin je pokušao neprijatelja uhvatiti lukavstvom, ali profesionalni majstor nije bio nimalo jednostavan i sam je stvorio zamke. I svaki novi napad ili je prolazio u prolazu ili se pretvarao u modrice na licu. No, izviđač je primljeno vratio s kamatama . I opet je napao! Kao odgovor, nedostaju bolni ubodi .
  Oba dječaka su imala slomljene nosove i teško su disali. Borba je sve više nalikovala gladijatorskoj borbi, odnosno borbi hrvača . Dečki su sve češće ulazili u zahvat i hrvačkim tehnikama pokušavali jedan drugog prodrmati. Udarali su se glavama, ali nijedan nije popuštao drugome. Ovaj teški dvoboj bio je natjecanje ravnopravnih i tvrdoglavih.
  Postupno su se počeli umarati ne samo mladi borci, već i publika koja ih je okruživala. Pokreti i štrajkovi postajali su sve tromiji. Tako je demon, teško dišući, podigao Terkina na ramena i bacio ga dolje. Ali karatistine su noge popustile i on je pao, zakopavši glavu u snažan pritisak dječaka izviđača . Vladimir je odmah iskoristio pogrešku svog konkurenta i nogama čvrsto uhvatio "demonov" snažni vrat u "bravu".
  Ovo je držanje gušenjem, i to vrlo učinkovito. Neprijatelj ga je kao odgovor pokušao uštipnuti, ili čak stisnuti čovjekovo najosjetljivije mjesto, ali se pritisak na vratne kralješke pokazao toliko jakim da su ruke "demona" automatski zagrlile koljena dječaka koji ga je davio .
  Terkin je pojačao pritisak, povezavši tijelo s nogama i ojačavši vratnu polugu. Očajnički je uzvratio. Njegovo lijepo, iako izranjavano lice počelo je poprimati boju trešnje, a vid mu se izrazito zamutio.
  Vladimir je prosiktao:
  - Pokucaj dlanom da odustaješ!
  "Demon" je htio odgovoriti ne, ali iz njegovog stisnutog grla čulo se samo grgljanje. Čini se da je bio potpuno shrvan. Takva tehnika uglavnom je mogla biti kobna, a Vladimir je u ratu morao ubijati odrasle, a nikako male muškarce. Dakle, uzalud je karatist bio tvrdoglav. Iako je Terkinu žao što je ubio svog vršnjaka, gotovo istog uzrasta, ipak je riječ o neprijatelju - Fanderovcu. Ali neprijatelji nisu pošteđeni!
  "Demon" je pomodrio u licu i ušutio. Vasily je popustio stisak. Protivnik mu je još bio živ, ali još samo malo u nesvijesti, a čak su mu i trenirani kralješci polomljeni. Terkin je, međutim, također bio iscrpljen i nije mogao ustati od silnog umora. Dječak je ležao, teško dišući, s nogom na leđima svog onesposobljenog protivnika. Borba još nije bila gotova. Iako pravila borbe nisu bila unaprijed dogovorena, najstariji od Fanderovaca je povikao:
  - Hajde, zabilježi pobjedu u hrvačkom slobodnom pozivu !
  Vasilij je skupio snagu i očajničkim naporom gurnuo protivnika svojim izubijanim, bosim nogama. Preokrenuo se tek do pola. Opet sam morao hvatati dah i opet gurati da bi karatist napokon legao na leđa. Nakon toga stavite nogu na prsa i čekate da vam sudac polako priđe. Ili tinejdžer koji odlučuje igrati ulogu suca. Zatim će ga uzeti i odbrojavati.
   Dječak s kozačkom čelom na glavi polako i glasno kuca. Vasily se osjeća nestrpljivo. Zašto se u mojoj glavi pojavila asocijacija na glas kukavice? Ali tada ruka s nalakiranim noktima, koja izgleda kao zaporoški kozak, visi u zraku i počinje padati. I odjednom, pri trećem udarcu, karatist se tromo trgnuo i bacio Vasilijevu bosu nogu sa svojih prsa.
  U redovima okupljenih dječaka i mladića odjeknula je tutnjava. Ispalo je da će se smiješni spektakl nastaviti. Osjećaj iritacije pomogao je Terkinu da se sabere i on je očajnički udario svog kolegu u bradu svojom žuljevitom, golom, okruglom petom.
  Naslonio se i ponovno utihnuo, ležeći na leđima. I sada mu je teško ustati . Ni Vladimir, koji je uložio svoju preostalu snagu u udarac, nije se mogao približiti neprijatelju.
  Nešto je podsjećalo na dvoboj Čelubeja i Peresveta , kada su oba ratnika: Tatar i Rus ubijeni u očajničkom okršaju kopljima.
  Istina, Peresvet je i dalje ostao u sedlu, a Chelubey je izletio. Tako je ruska vojska, po cijenu kolosalnih gubitaka, porazila Mongolsko-Tatare. I to je omogućilo oslobađanje od teškog jarma.
  Ali sada sam se morao sabrati i koncentrirati te puzati ovaj metar. Kroz Ne mogu, i kroz veliki umor.
  Općenito, Vladimiru, koji je sudjelovao u najtežim bitkama na Fonbasu od travnja 3014., teški fizički napori nisu strani. I zašto je tako opušten i mlitav? Ne, rekli smo fašistima, naš narod neće tolerirati da se gruzijski mirisni kruh zove riječju ford!
  Vladimir je napuhao prsa i oštro se trgnuo približavajući se protivniku. Uspio se prevrnuti i ovoga puta položiti dlan na izgrebane mišiće štita.
  Opet im je prišao amaterski sudac za izlijevanje. Stajao je tamo neko vrijeme, neodlučan, a onda je opet počeo vrlo sporo brojati i pljeskati što je jače moguće uz uho mladog ratnika.
  I dalje se trzao pri trećem pljesku, a držanje nije bilo zaštićeno . Ali kazaljka se nije sklopila, a sudac je, gledajući u poglavicu, ponovno počeo brojati.
  Ali i još sporije nego prije. Karatist se opet trznuo.
  Vladimir je pokušao šakom probosti protivnika u sljepoočnicu, ali je njegova umorna i oslabljena ruka samo skliznula s protivnikove znojne glave. Terkin se našao na trbuhu i ponovno je teško disao. Zatim se počeo dizati uz pomoć ruku.
  U dvoboj se neočekivano umiješao poglavica rekavši s izgledom pomirljivosti:
  - Dobro, neriješeno je! - I pružio je svoj široki dlan Terkinu . - Pokazao si se kao snažan ratnik i zaslužuješ dostojno mjesto u našoj družini!
  Terkin je na to odgovorio umornim pogledom i teško se održavši na nogama:
  - Malo druženja s vama, meni osobno ne smeta , ali... Ubuduće ćemo pričekati i vidjeti!
  Vladimir je govorio oprezno, jer se osjećao nesposobnim za ozbiljnu borbu. Ali reći ne odmah rizikuje da dobijete ozbiljnu deveriku.
  Iako je općenito Terkin mogao smatrati da je položio ispit. Nosio je pravi crni pojas u karateu i zapravo pobijedio. Jer on je ostao na nogama, a protivnik je i dalje ležao. Čak i ako je to formalna pobjeda, koja se ne bilježi zadržavanjem. Ali tko je još u njegovim godinama sposoban za takvu borbu?
  Vladimir je osjetio želju za jelom, a to je znak obnovljene snage. Nekoliko djevojaka potrčalo je do "demona" i počele su trljati plavo lice karatista.
   Borba je, naravno, uspjela i svi su otišli sretni. Donesite čašu neke bistre tekućine Tyorkinu . Izviđač je bio toliko umoran da je u jednom gutljaju progutao cijeli sadržaj auta i tek kad ga je iskapio do posljednje kapi odjednom je shvatio da je to votka.
  Dvjesto pedeset grama alkohola puno je za smrtno umorno dijete, a dječak je, ne izdržavši dozu, pao u pravi, duboki alkoholni nokaut.
  Djevojke u kožnim jaknama i tetoviranim podigle su ga za ruke i noge i odnijele u šator. A ostali su Fanderovci zviždali i hukali.
  Terkin je utonuo u težak i, u isto vrijeme, vrlo zabavan san.
  Općenito, kao što se često događa, padate s tave u vatru!
  A sada je vrlo mišićav dječak s vrlo duboko uvučenim mišićima djetinjastog, ali podsjeća na tijelo od lijevanog čelika. A sposoban je za mnogo toga.
  Terkin, naravno, nikad ne bi prihvatio sudbinu šaljivdžije božice zla Kali da nije ispunio poseban zadatak boginje ljubavi Lade. A za sada se morao pomiriti s ulogom šaljivdžije s ovim Božanstvom pakla.
  Ovdje je dječak rob koji je mučen do smrti. Nakon biča, njegove ženske trolove i vilenjake tukli su užarenom žicom. A onda su kliještima crvenila od vrućine polomili sva rebra. Kako je ovo okrutno i divljačko.
  Obje vilenjačke djevojke, nakon što su zadobile nekoliko manjih rana, također su dokrajčile medvjeda sa sabljastim zubima, okončavši bitku. A robinju u gaćicama, mučenu do smrti, uhvatiše kukom za rebro i odvukoše da je prožderu divlje zvijeri.
  Vladimir je uzdahnuo, kao i uvijek vladaju okrutnost i nasilje.
  Gladijatorice su nestale. Nakon njih, dječaci su se počeli međusobno tući. Pet momaka bilo je u crvenim kupaćim hlačama, a još pet u crnim. Dječaci od dvanaest ili trinaest godina nisu imali druge odjeće. Bili su naoružani sabljama i bodežima. I deset mladih gladijatora borilo se u borbi.
  Krv je odmah potekla i rane su se pojavile na preplanulim, mišićavim tijelima.
  Povrh toga, robinje su srebrnim lopatama počele bacati vrući ugljen iz brončanih košara pod bose noge dječaka. Mladim gladijatorima gorjela su stopala i vrištali su.
  Božica Kali se nacerila, jako je voljela mučiti dječake i mučiti ih, i rugati im se. A ovo ju je stvarno napalilo. Naime, dječaci u dobi kad brada još ne raste vrlo su lijepi, a koža im je tako glatka, nježna i tako ju je ugodno zapaliti, ili rezati bičem, ili stiskati kliještima , ili ga probušite iglom. A kad čovječuljak vrisne od boli svojim zvonkim glasom, to je tako sladak zvuk i miris da se to ne može bajkom ispričati niti perom opisati.
  Tuđa bol je tako slatka. Pogotovo ako mučiš zgodnog, zgodnog, mišićavog i zdravog dečka. A nije loše ni mučiti djevojku. Ali ženki je uvijek ugodnije mučiti čak i malog mužjaka.
  Ali sada se dječaci međusobno režu i ubijaju, baš kako to voli Božica zla Kali.
  I kad goli taban malog čovjeka stane na komad ugljena. U nježnoj dobi, noge dječaka su gracioznog oblika, a ne tako grube kao kod odraslih muškaraca, a koža je glatka, čista i nije prekrivena neugodnim dlakama.
  Zato Kali jako voli mučiti slatke dječake, mnogo je estetski ugodnije i ugodnije.
  Ali možete vidjeti da je bitka prilično prolazna. Dječaci nisu dobili čak ni štitove, koji bi im omogućili da produže bitku. I sad je pobjednik na nogama, ostao je samo jedan dječak u crvenim kupaćim hlačama. A onda je toliko ranjen da na njegovom mišićavom tijelu više nema živog mjesta.
  Boginja Kali je naredila:
  - Pobjedniku dajem život - dokrajči ostalo!
  Robinje su počele prinositi baklje bosim nogama poraženih dječaka. One koji su ostali nepomični kukama su hvatali za rebra i vukli da nahrane zvjerinjak. A oni koji su vrištali bili su dokrajčeni vilenjačkim lukovima, ili ženski trolovi strelicama samostrela. Da, ovo je brutalan obračun.
  Plamen je lizao žuljevite tabane smrtno ranjenih dječaka robova, ali opranih prije bitke.
  Milošću zle Božice, jedini živi dječak dobio je čokoladnu tortu, a nesretno dijete gladijator ju je zagrizlo. I bilo mi je bolje i naklonio sam se gostima i carici pakla.
  Nakon čega je prilično čvrstim hodom otišao kući.
  Božica Kali je zabilježila:
  Ovako je svijet nesređen,
  Sudbina je tako nemilosrdan zakon...
  Za dječake život nema vrijednost,
  A u tor jednostavno smiju!
  Nakon toga, još jedan dvoboj ... Ovaj put se vilenjakinja s tri mača bori protiv dva ljudska dječaka. Dječaci, stari desetak ili jedanaest godina, dobili su drvene palice kao oružje. U kupaćim gaćama i mršavi, izgledaju kao žrtve. Djevojčica vilenjak je vrlo mišićava, lijepa i okretna. Kosa joj, poput plamena olimpijske baklje, vijori na vjetru. Iako postoje samo tri dječaka robova, njihove šanse se ne čine važnima. Točnije , njih troje protiv jedne djevojke. Ali vidi se da je iskusna i jaka. Golim nožnim prstima bacila je kamenčić i uhvatila ga. Zatim ju je zgnječila, stišćući prste donjih udova, pokazujući golemu snagu.
  Božica Kali je zabilježila:
  "Nisu li tvoji protivnici preslabi, Artemise?"
  Djevojka, prilično visoka za jednog vilenjaka, kimne u znak slaganja:
  - Da, dečki su mali. To su još uvijek samo djeca, i to mršava. Možda bi bilo bolje da se barem tinejdžeri suprotstavljaju meni?
  Carica pakla se zahihotala i gromkim glasom odgovorila:
  - Ovo ti je još lagano zagrijavanje. Možete ih jednostavno uzeti i dobro vježbati! A onda ćeš, Artemis, morati voditi ozbiljnu bitku, riskirajući svoj život!
  Djevojka vilenjak se nakloni i odgovori:
  - I ova borba će se dogoditi, siguran sam!
  Začuo se signal i dječaci su zatrubili. I bitka je počela. Tri dječaka, mašući štapovima i bljeskajući malim, golim petama, jurnuše na vilenjaka. Pokrenula je mlin svojim mačevima, a dječaci su poletjeli s nogu. Istina, odmah su skočili. Djevojka je golom petom udarila jednog od gladijatora u prsa, ponovno ga srušivši. Štoviše, ostavljajući modricu na svojim golim, preplanulim i koščatim prsima.
  Publika je pljeskala...
  Terkin je šapnuo:
  - Ovo stvarno nije igra po pravilima!
  Vilenjakinja je nastavila galopirati. Napravila je salto i hodala na rukama. Tada je njezini bosi nožni prsti zgrabili dječakov nos i bacili ga naprijed, zbog čega je pljusnuo o obojene pločice.
  Artemida je pjevala:
  - Kozmička sfera i Luciferove spletke!
  Božica Kali zaurla:
  - Ne sjećaj se Lucifera!
  Dapače, on joj je konkurent. A intraspecifična borba je možda najbrutalnija i najnemilosrdnija. A vilenjakinja se nastavila vrtjeti, i kao da je vijugavi vrh. A u isto vrijeme nije žurila sasjeći dječake. Igrao za publiku. Glumila je s energijom i određenom spretnošću.
  Artemida je čak pjevala:
  Koliko je daleko u tuđem svemiru naša domovina,
  Gdje slavuj čisto i nježno trešti!
  Tamo je ravnica uz planinu!
  I snježnobijelo paperje pada s neba!
  
  Uostalom, svačija je radost u boji dana,
  Vidjeti različak koji miluje oko!
  Uostalom, svaki Elfaslav je naš rod,
  Gospod je nagradio Vilenjaka i napravio mu raj!
  
  Iznad kupole crkvenih kupola,
  Elfstov križ blista iznad svega!
  Nije vrijeme za zabavu, viteže,
  Ne vidim dovoljno akcije!
  
  Zašto je naš vilenjački duh,
  U nevolji se samo treba probuditi!
  Kad mirni duh nestane,
  Zlo cvate u lijenosti i pijanstvu!
  
  I trebamo ojačati našu vjeru,
  I usrdno molite Gospodina!
  Naporno radi i ne pij
  Paze na svako sveto lice!
  
  Neumitno galopirajuće godine,
  Krenuli su u bijesni galop!
  I vrijeme curi kao val,
  Trenuci su divljački pljuštali!
  
  Ti si vilenjak heroj,
  Zapamtite, vaša je sudbina da se borite!
  Osvoji prostranstvo svemira,
  Donesite vjeru u bratstvo svim bićima!
  
  I što se kreće u tami,
  Kao zvuk slomljenog šaša!
  Ima nas na milijarde na Elfi,
  sam na ovom svijetu !
  
  Dođimo u drugi svemir,
  Svi su nas razumno pitali!
  Beskrajni svjetovi su poziv,
  Služi svojoj ljubavi - Elfia!
  Djevojčica vilenjak, skačući, udarila je dječake po stražnjoj strani glave svojim ubojitim nogama. I oni su pali i onesvijestili se. Robinje su uzele baklje i prinijele ih bosim tabanima dječaka. I oni su, vrišteći, došli k sebi. Osvrnuvši se u strahu, poskočili su.
  Vidjelo se da dečke boli. Iako su im goli tabani ogrubjeli, još uvijek su živi, a plamen iz baklji koje lijepe robinje koriste jako je vreo.
  Artemis je upitao Kali:
  - Možda im možemo spasiti živote?
  Zlo božanstvo se nasmijalo i odgovorilo:
  - U REDU! Dajte im tisuću udaraca bičem! Ako prežive, onda kada koža bude zdrava, opet će se boriti u gladijatorskom ringu. A ako ne podnesu, onda...
  Robinje su napale dječake robove i vezale ih za kaznene stupove. I stupovi su izašli u velikoj prijestolnoj dvorani, izravno ispod pločica pomoću mehanizma.
  A nesretni dječaci, koji su od ranog djetinjstva poznavali samo batine i težak rad, bili su pričvršćeni u posebne dječje okove.
  Božica Kali je prosiktala:
  - Ali za tebe Artemis sada očekuje ne laka, nego teška bitka!
  Djevojka vilenjak se naklonila i zapjevala:
  Hrabro ćemo ići u boj,
  Za stvar svijeta...
  Pobijedit ćemo sve neprijatelje,
  U borbi za to!
  . POGLAVLJE br. 6
  Nakon burnog sna Elizabeta se probudila u zatvoru. I postala je još tužnija. Osim toga, jako su me boljela leđa nakon ležanja na kamenoj ploči, a djevojka je dosta dugo spavala.
  Drachma je s osmijehom namignula partneru i upitala:
  - Snila , nešto borbeno?
  Elizabeth se zahihotala i odgovorila:
  - Čak vrlo borbeno!
  Vilenjačka grofica je zabilježila:
  - Ali stvarnost je mnogo tužnija i gadnija !
  Plavokosa djevojka je kimnula i zapjevala:
  Zlo prokleta stvarnost
  Može vas izluditi...
  Sva snaga strašnog atoma,
  Sotona se zabio u Zemlju!
  Nakon toga su se vrata tamnice uz škripu otvorila. Bosonogi, mršavi dječak dao je lijepim zatočenicama vrč mlijeka, kaše i somun. Elizabeth je upitala:
  - Kako se zoveš?
  Dječak ne odgovori i žurno se udalji, bljeskajući petama na kojima su ostali tragovi svježih žuljeva. Izgledalo je kao da su dječakova bosa stopala opržena.
  Djevojka je prezalogajila. Nakon toga su opet počeli piliti svoje lance, jednu kariku naspram druge. Posao je išao vrlo sporo.
  Elizabeth je kimnula i ponovno utonula u svoj fantastičan i nevjerojatan san;
  Ovo je zanimljivo pitanje, tu možemo biti iskreni.
  - Pa, uz pomoć artefakata možemo. A sami ćemo prestići svakog olimpijskog prvaka. Iako, tko zna, njihov utjecaj može prestati. - uzdahne Drahma.
  Profesor je sumnjičavo upitao:
  - Ali ne bi li ispalo da će artefakti trošiti energiju od česte upotrebe?
  - Ne mislim tako. - rekla je Elizabeta. - Da, i trčanje bosih, mladih nogu je korisno. Ipak smo mi cure. I puno je sigurnije trčati nego u automobilu.
  Abrikosov se usprotivio:
  - Šerifovo osiguranje to možda neće tako shvatiti. Osim toga, bit će previše uočljivo ako projurite. A maršal je htio da sastanak bude tajan.
  Drahma je kimnula:
  - Nagovorio nas je. Doista, naše rase izazivaju previše nepotrebnih glasina, a neprijatelj ne spava.
  Elizabeth je sa smiješkom predložila:
  - Možemo juriti kroz šumu, onda nas nitko neće primijetiti!
  Grofica Nimfa je odmahnula glavom sa sedam boja:
  - I ovo je jako teško. Grane se lome. I u svakom slučaju, zašto se ne provozati.
  Plavokosa djevojka je ljutito lupila golom, isklesanom, vrlo zavodljivom nogom i zarežala:
  - Odlučeno je, na šeststotom Mercedesu!
  su krenule prema izlazu. Činilo se da dan ide dobro.
  Međutim, već se bližila večera. Ljepotice su nešto marendale u šetnji.
  Još jedno iznenađenje čekalo ih je u velikom automobilu, puno većem od običnog Mercedesa . Dmitry Polevoy, bivši zombi časnik se vratio. Kad su se odvezli, mladić je postavljao pitanja:
  - Pa, čini mi se da ti nedostajem? - Upitao.
  Elizabeta je urlala:
  - Nema vremena za dosadu i bolest!
  Mladi ratnik je inzistirao:
  - Imate naramenice bojnika. Očigledno je veliki napredak u časničkom činu.
  Drachma oštro primijeti:
  - Da, nismo mi takve djevice da usporavamo! Kako ste napredovali?
  Poručnik je ponosno nadimao prsa:
  - Obećali su mi dati kapetana! Dobre šanse za napredovanje. Ne zaboravite, ovo je naša prošlost. Neka je slavna, ali ipak prošlost. A mi iz budućnosti, dakle, možemo postići mnogo više. Drugačija količina znanja, modernije metode treninga. Osim toga, služio sam u samoj Alpha Pioneer, a to je pokazatelj.
  - Naravno! - Drahmu je grizla znatiželja. -Koji svijet ti se najviše sviđa? Naš ili ovaj? Mladi poručnik samouvjereno odgovori:
  - S obzirom da je ovaj svijet prošao bez sedamdeset godina boljševičke vladavine, zemlja je postigla više. Općenito, Rusija je ovdje ogromna sila, a ne škrta federacija kao što je naša.
  Elizabeth ga je uzela i zacvilila:
  - Da, a naša država nije mala.
  Mladi ratnik i bivši zombi samouvjereno je odgovorio:
  - Ali ima još ljudi! Staljin i komunistička vlast općenito su negativno utjecali na stanovništvo. A evo povećanja od tri posto godišnje, zar nije pokazatelj?
  Drahma ga je uzela i nacerila se:
  - S demografske strane sve je u redu. Što je s praktičnim?
  I djevojka nimfa je lupkala bosom nogom.
  Natporučnik je samouvjereno odgovorio:
  - Isto! Da budem iskren, Žukov mi se mnogo više sviđa od sadašnjeg predsjednika. Georgij Konstantinovič je iskusan vojskovođa, a naš vođa je sin profesora i Židovke! Nitko ga se ne boji.
  Elizabeth je kimnula:
  - Trebaju se bojati predsjednika!
  Drachma je dodao:
  - A za to je potrebna demonstracija sile. Općenito, Staljin je bio veličanstven tiranin, iako izvana nije bio strašan. Fizički također nije bio osobito jak, ali je svojom voljom bio nadmoćan.
  Dmitrij se složio:
  - Uvijek sam poštovao Staljina, ali u ovom svijetu ispao je takav grubijan. Općenito, moji su preci služili u policiji, a moj pradjed je strijeljan. Ali nisam uvrijeđen na Staljina.
  Dmitrij je obrisao suzu s rumenog obraza i dodao. -
  Ovo je plaćanje za novi svijet, neizbježno.
  Djevojčica nimfa zaurla:
  - Možda ste u pravu, ali sada se ovaj gruzijski manijak mora zaustaviti. Znate li možda koja je najslabija točka Gruzijaca?
  - Staljin je po ocu Rus, pa spaja različite sposobnosti. - primijeti Elizabeta. - Zapravo, predlažem sljedeću opciju. Infiltrirajte se u Washington i tamo srušite velikog kriminalca.
  - Jako je teško! - počela je Drahma - Sjećam se da su Nijemci planirali atentat na Staljina, ali ovaj vođa nije nikome vjerovao. Nitko nije znao u koji će auto ući, u kojoj sobi će biti. Čak je i osiguranje bilo u strahu. Na primjer, jedan od tjelohranitelja kretao se nečujno. Staljin je zaključio da ga je u stanju zadaviti golim rukama. I zaštitaru je to teško palo!
  Plavokosi terminator je primijetio:
  - Vau! Mnoge specijalne snage su sposobne za to. Dakle, možete posumnjati na svakog borca koji je prošao posebnu obuku .
  Nimfa grofica potvrdi, pokazujući zube:
  - Dakle, našao je manu ovom tipu. Pogledao me u oči. Nešto mi se nije svidjelo i naredio sam da ga uhapse. Pa naravno da je bilo urote, mučenja i smaknuća! Prije nego što je dobio metak u potiljak, stražar je uzviknuo: "Živio Staljin!"
  - Vidite kakav je čovjek posvećen stranci. - tužno se nasmiješila Elizabeta.
  Drahma nije mogla a da ne uvrijedi svoju prijateljicu:
  - I vi ste, kršćanski vjernici, potpuno isti.
  Plavokosa terminatorica je napuhala obraze:
  - Zašto?
  - Bog te ne čuva. Osuđenosti na smrt, torture, smrt rodbine i prijatelja. A vi molite, slavite Ga. Razmislite, na primjer, koliko puta u životu obični ljudi trpe bol. Pa starost je najsporije i najdivlje mučenje koje možete zamisliti. Mi to shvaćamo čisto teoretski, ali Bog je stvaranjem čovjeka i starenjem počinio najveće zlodjelo na svijetu. Sve ostalo, glad, virusi, epidemije, potresi, prirodne katastrofe, samo su sitnice, na pozadini promjena u tijelu povezanih sa starenjem. Čak i ovaj užasni koronavirus ! - Drachmine su oči zaiskrile.
  Dmitrij Polevoj ju je podržao:
  - Bog se ponaša gore od Staljina. Uvelike provodi prisilne represije nad nezadovoljnom manjinom, a Bog je sve stvorio smrtnima, pa čak i ružnima i oronulima tijekom godina, a posebno žene, koje su takve vještice i boje se ljudi . I što je najvažnije, nemoguće je pronaći osobu koja nije osjetila vlastitu bol, ili tuđu, fizičku ili moralnu.
  Drachma je dodao:
  - Upravo tako možete to učiniti svojoj djeci. Osuđen na monstruozne muke. Grijeh je čak i udariti dijete, ali ovdje postoji tako čudan fanatizam, nešto što ne pristaje uz viši um.
  Elizabeta se usprotivila:
  - Roditelj pun ljubavi odgaja svoju djecu, uključujući i kažnjavanje.
  Drachma je bio skeptičan:
  - Vidimo kaznu, a ne razmjernu, ali gdje je tu odgoj. Sama činjenica da postoji tri tisuće kršćanskih denominacija, odnosno sekti, govori koliko su obrazovanje i odgoj zapostavljeni. Osim toga, roditelji ne bi smjeli puštati djecu i skrivati se od njih. Zašto se Bog ne otkriva svome potomstvu? Gdje je tu logika?
  Elizabeta je htjela odgovoriti, kao što to svećenici obično čine: Kažu da će za grešnike otkriće Boga biti ravno smrti, ali to nije učinila. Ne zvuči uvjerljivo, zar prisustvo roditelja ne bi trebalo djeci uliti samopouzdanja i hrabrosti, zaštititi ih, a ne ubiti. Čak i ako djeca nisu poslušna, kako im je lijepo nasloniti se na veliko i moćno roditeljsko koljeno. Osjetiti dodir snažne ruke na kosi, slušati pouku osobno od Velikog Oca, a ne od posrednika, koji su, zamišljeni , gori od samih grešnika. Uostalom, većina pravoslavnih svećenika je grešna kao i svijet kojem propovijedaju. Protestanti su po tom pitanju stroži, ali i oni su daleko od svetaca. Stoga je Elizabeth odlučila promijeniti temu razgovora. Uhvatila je golom nogom muhu u letu, htjela je zgnječiti, ali pomislila je kako nije dobro ubiti živo biće, pa makar i muhu koja nosi zarazu i klice, i pustiti ga.
  Nakon čega je djevojka rekla:
  - Velik je i mudar Gospodin, ako se ne objavi, to znači da postoje razlozi vama grješnima neshvatljivi. Razgovarajmo umjesto toga o oružju. Konkretno, Obolenski je u mnogočemu sličan Kalašnjikovu, ali ima nešto manji kalibar, nešto veću početnu brzinu paljbe i sličnu duljinu.
  - I zašto? - upitala je Drahma.
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - Kanal je glatkiji i postoji dodatni akcelerator prilikom pomicanja eksploziva. Odnosno, nešto je bolji od ranih modela Kalasha i gotovo jednako dobar kao kasniji.
  Grofica-nimfa ga je uzela i zabilježila:
  - Predložio sam kombiniranje njihovih korisnih svojstava. - Elizabeth je pogledala prizmu koja je visjela na opruzi. - Mislim na "kalašnjikov" i "abakan", kao i na M-16, stvarajući izvanrednu pušku. - I uspio sam u nečemu. Općenito, ruska vojska krenula je putem povećanja brzine paljbe mitraljeza, u kojem će slučaju, ako dođe do velikog rata, jednostavno doći do katastrofalnih problema s opskrbom .
  Elizabeth ju je prekinula:
  "Ali ne možete smisliti ništa bolje od anihilacijskog pulsnog lasera." Možda gravilaser.
  - Što je to? - iznenadila se Drahma.
  Ljepotica s kosom bijelom poput snijega, blago posutom zlatnim prahom, odgovori:
  - Znanje vojne misli! Zamislite, fotoni imaju energiju deset na četrdesetu potenciju veću od gravitacije. Ako prevedemo u vrijednosti prihvatljivije ljudima, onda deset sekstilijuna kvintilijuna puta od gravitacijske prirode. A u isto vrijeme, gravitacija prodire posvuda , cijeli svemir drži na okupu, au crnim rupama fotoni su protiv nje nemoćni. Što ako kombinirate obje ove konstante, brzina zrake će se povećati od oko deset do petsto trilijuna puta u usporedbi sa brzinom svjetlosti. A snaga... Možete li zamisliti kakav će monstruozni pritisak graviolazer stvoriti na običnom predmetu. Međuatomske veze bit će podložne nevjerojatnom gravitacijskom utjecaju, a oklop zvjezdanog broda jednostavno će popucati. Čak i s relativno malim pištoljem bit će moguće uništiti najjače brodove, zračne ili pomorske. Osim toga, nije isključena selektivna ekspozicija širokim snopom, koja kolosalnom snagom siječe cijele zvjezdane armade.
  Drachma je prekinula Elizabeth.
  -Govorite kao da već vodimo svemirske ratove.
  Plavokosa djevojka odgovori:
  - Vjerujem da je rat u svemiru neizbježan.
  Grofica Nimfa se skeptično nasmiješila:
  - Kako se to slaže s Biblijom?
  Elizabeth je sa slatkim osmijehom rekla:
  - Objava teologa Ivana govori o velikoj kozmičkoj bitci. Možda su ovo slike budućih zvjezdanih bitaka. Baš kao što je trećina zvijezda potamnila, tj. zarobila ih je đavolska sila.
  Drahma je, igrajući se svojim golim, mišićavim listovima, primijetila:
  - Ako to ovako tumačite, onda se slažem. Bit će ratova zvijezda, takva je priroda čovjeka, i ne samo njega. Općenito, želio bih posjetiti druge svjetove, inače je ovdje malo dosadno.
  Dmitrij Polevoj je pogledao cestu. U blizini je bio krater, a stablo je palo na kolnik i blokiralo put. Blindirani Mercedes se zaustavio.
  Poručnik je uzviknuo:
  - Čini se da smo stigli!
  Elizabeth je stisnula oči:
  - Vidim dva snajperista u zasjedi. Ili bolje rečeno, tri!
  Drachma je zabilježio:
  - Ovo je također jedan od usamljenih diverzanata. Štoviše, stablo je minirano kako bi eksplodiralo ako ga netko želi ukloniti.
  Dmitrij je upitao:
  - Dakle, što ćeš učiniti?
  Grofica Nimfa je urlala:
  - Ubit ćemo dva snajperista. Uzet ćemo jednog zarobljenika i razoružati minu.
  Mladić je potvrdio:
  - Odlična ideja.
  Elizabeth ga je uzela i pojasnila:
  - Dvojica nisu dovoljno profesionalna, optički ciljnici blještaju, a treći je u sjeni, očito specijalist.
  Drahma je potvrdila:
  - Pa ćemo ga zarobiti.
  Djevojke su brzinom milovanja iskočile iz blindiranog automobila, istovremeno pucajući iz ruke. Uspjeli su pogoditi svoje kolege prije nego što su reagirali. Ljepotice su se vrlo brzo poput zmija provukle kroz grmlje pokušavajući zgrabiti treću. Ispao je pametan i nije pucao u gotovo nedokučivu metu. Skriven.
  Ali Dmitrij je odlučio iskočiti i zamalo umro, spasila ga je samo činjenica da je Elizabeth bila stotinku sekunde ispred neprijatelja, udarivši pušku, srušivši nišan.
  Zatim je bosom nogom bacila komad stakla, rasjekavši komarca na dva dijela, i rekla:
  - Pucam precizno! Polaganje u odsutnosti!
  Djevojke su ubrzale. Padobranac je odlučio pobjeći, počeo je puzati natrag, ali su ga djevojke sustigle. Štoviše, u isto vrijeme. Jedan ju je uhvatio za noge, drugi za vrat.
  - Pa gdje! - naceri se Drachma. - Hoćeš li poškakljati grlo?
  Zatvorenik je, očito, bio napola Azijat, napola Europljanin, prilično ugodnih crta lica.
  - Tako si lijepa! - On je rekao. - Drago mi je da su me zarobile tako ljupke djevojke.
  - Ni nama ne smeta da se zabavljamo s tobom, čovječe. - drahma ga udari po nosu. - Stvarno mi ne smeta, ali nemam vremena. Pođi s nama u auto i reci nam što znaš. Čini se da ste stariji poručnik.
  Promrmljao je:
  - Da, veličanstveno.
  - Nisam li lijepa? - ogorčena je Elizabeta.
  Policajac je promucao:
  - Nisi ništa gori! Volim plavuše.
  Ratnik biserne kose se napuhao :
  - Što mi nedostaje?
  Zatvorenik je cvilio:
  - Iskreno?
  Elizabeth je izlanula:
  - Da!
  Policajac je zastenjao:
  - Preplanula, čokolada. Ipak tako ukusno.
  Grofica nimfa promrmlja:
  - Moramo naučiti prosjaka !
  Elizabeth ga je dlanom udarila po čelu.
  Drachma je podigla svog dvojnika na ramena i potrčala. Jako je brzo, cure su uskočile u auto. Elizabeth je malo zastala dok je razoružavala minu i bacila bor u stranu. Zatim je udarcem gole pete slomila prilično debelo deblo poput šibice.
  - Sada smo završili s ovim.
  Mercedes se odvezao, režući zrak. Elizabeth je pregledala oružje. Puška je bila neobična, na šarkama, odnosno moglo se pucati iz zaklona, zakrivljena cijev. Pristojna optika s uređajem za noćno gledanje. Očigledno, velika zaustavna moć. A meci su posebni, pernati, napravljeni od mnogo slojeva metala. Naravno, oni su užasno skupi, ali su sposobni probiti gotovo svaki oklop. U principu bi mogli isprobati i blindirano staklo automobila. Istina, savršeno nijansiranje nas je natjeralo da snimamo naslijepo.
  - Jako dobro oružje! - primijeti Elizabeta.
  Drahma je potvrdila:
  - Da, naizgled skupi, a nema ih puno u američkoj vojsci.
  Plavokosi terminator je odgovorio:
  - Moramo saznati je li to bio lov isključivo na nas.
  Nimfa-grofica ga je uzela i zabilježila:
  - Ovako nešto ne isključujem!
  Elizabeth je kimnula:
  - Provjera neće škoditi!
  Drachma je odlučio ispitati zatvorenika. Istodobno mu je ubrizgala nekoliko igala u glavu, isključivši neke režnjeve mozga, stvarajući zonu javljanja.
  Elizabeth je zijevnula:
  -Ispitivanje zombija je prilično dosadno.
  Nimfa grofica zaurla:
  - U redu je, saznat ću nešto.
  Drachma je uspjela nešto saznati. Istina, glavna stvar je da se činilo da poručnik nije znao zna li zapovjedništvo Crvenih Jenkija za njihovo postojanje. Iako je rekao da u vojsci CSA postoje glasine da svemirski vanzemaljci pomažu Rusima.
  Začuo se grgljavi zvuk:
  - Ministarstvo časti i prava divlja! Mnogi službenici su uhićeni, uključujući i mog neposrednog nadređenog. Postoje i glasine o novom oružju koje su razvili ruski znanstvenici.
  Drachma je promrmljao:
  - Kakvi su podaci o opskrbljenosti vojske gorivom?
  Također gunđa kao odgovor:
  - Krajnje kontradiktorno. Ali znam da su neke tenkove, posebno superteški IS-7, vukli na volovima.
  Elizabeth je upitala:
  - Kakav je tenk IS-7?
  Spremno je odgovorio:
  - Sa sedam kupola , težine tristo pedeset tona, osam topova i šesnaest mitraljeza.
  Drahma je uzviknuo:
  - Opa, baterija na kotačima!
  Također mrmljajući kao odgovor:
  - Kažu da će se Rusi prestrašiti od samog pogleda na njega.
  Elizabeta je logično primijetila:
  - Ali ni jedan most neće izdržati.
  Zombi ratnik je izlanuo:
  - Pod vodom je!
  Drachma je sa zadovoljnim pogledom primijetila:
  - Pa, ovo daje neke šanse.
  Policajac je rekao još puno korisnih stvari. Konkretno, činjenica da je neprijatelj napustio nekoliko desantnih grupa, te činjenica da Jenkiji, unatoč gubicima, i dalje žele krenuti u protunapad, ali ovaj put sa strane utvrđene linije Zidrig .
  Djevojčica nimfa upita:
  - Je li to razumno? Možda je ovo dezinformacija. Napad na utvrđeni pojas je samoubojstvo.
  Elizabeth je logično primijetila:
  - To je tipično za Staljina. A baražni odredi dolaze s leđa i pucaju u leđa onima koji ne trče dovoljno brzo prema neprijatelju.
  Drachma je otkrio da je poručnik pola Japanac, pola Francuz i nije baš sklon komunističkoj ideologiji. Život u Francuskoj je postao lošiji, posebno onima s bijelom kožom. Ljude su zatvarali i na najmanju prijavu, a često i bez prijave, dovoljno je bilo biti rođak potisnutog. Nije bilo dovoljno kampova, a za njih su bili prilagođeni stadioni i prijenosni centri. Mučenje i divlji strah su cvjetali.
  Čuo se molećiv zvuk:
  - Mnogi će dolazak ruske vojske doživjeti kao oslobođenje. A tada će mnoge francuske jedinice baciti oružje.
  Drachma insinuirajuće upita:
  - Kakva je vaša opskrba hranom?
  Policajac promuklo odgovori:
  - Glad! Kruh na karte. Sve je strogo ograničeno.
  Grofica Nimfa je ljutito uzviknula:
  - Eto do čega su doveli narod!
  Djevojke su mogle dugo žaliti kada su se pred njima pojavile zgrade Hamburga. Na ulazu su ih dočekali vojnici s punkta. Pregledali su dokumente i pustili nas. Djevojke nisu mogli vidjeti jer su se na zahtjev vozača pokrile zatamnjenim staklima.
  Drachma je bez žalbe rekao:
  - Nemaju razloga vidjeti te.
  Osiguranje je jako. Vidi se čak i teški tenk s topom kalibra sto trideset milimetara.
  - Ovaj će slomiti IS-7. - izjavila je Elizabeta.
  Grofica Nimfa je dodala:
  - Ako ima puno tornjeva, onda ima problema s rezervacijom.
  Djevojke su primijetile da u gradu vlada razaranje. Nedavno je bombardirano. Iz nekih se zgrada još dimilo. U gašenju požara sudjelovale su različite ekipe, od kojih su mnogi bili tinejdžeri. Unatoč hladnoći, neka su djeca bila bosa i u kratkim hlačama.
  Elizabeth je primijetila:
  - Ovdje je dobro organizirano!
  - Budite oprezni, možda ima mina. - upozorio je Dmitrij Polevoj.
  - Što smo mi, đubre bez pojma? - ogorčena je bila Dračma. "Mi sami znamo što je što, ali već se zna da neprijatelj može raspršiti tko zna što."
  Elizabeth je vrisnula:
  - Pogledaj!
  Djevojčica je pružila ruku prema napuštenoj igrački u obliku slatke žirafe. U tom trenutku nešto je eksplodiralo u rukama nesuđenog djeteta. Geler je posjekao djevojčicu i teško ranio dvojicu dječaka od oko sedam godina koji su se vrzmali u blizini, a pogodio je i djevojčicu, jedva stariju od šesnaest godina.
  - Ti gadovi ! - Elizabeth je vrisnula. "Samo stvorenja opsjednuta demonima mogu to učiniti maloj djeci."
  Drachma je zabilježio:
  - Postoji više ovakvih igračaka. - Djevojčice su pucale naglavačke kada je prćasti dječak plave kose posegnuo za medvjedom. Čini se da je uspjela ispaliti detonator, pokazalo se da dijete nije kukavica , rukom je gladila izrešetanog medvjeda.
  - Dobar si, drvene moj! - rekao je dječak i, kako se djevojčicama učinilo, namignuo.
  Elizabeth se nagnula iz mercedesa i povikala gromoglasnim, posebno uvježbanim glasom:
  - Djeco, ne dirajte nepoznate igračke. Odrasli, dobro pripazite na svoju djecu.
  Kao odgovor, začuo se urlik odobravanja i povici upozorenja. Policija je pobjegla, pregledavajući zamke. Elizabeta je briznula u plač:
  "Nikada sebi neću oprostiti činjenicu da je djevojka umrla." Pa, kako možete smisliti takav kaos ?
  - Kažu da su to učinili nacisti! - rekla je Drahma ljutito cerekajući zubima . - Iako u tome nema nikakvog praktičnog smisla. Uostalom, dok ubijena djeca odrastu, rat će završiti.
  - Ali ako dijete ostane bogalj, onda će to biti veliki teret za zaraćenu državu. Sjetite se sami koliko koštaju njega i štake. - primijeti Elizabeta i uzdahne.
  Grofica nimfa se složila:
  - Da, ima u tome racionalnog zrnca. Sjećam se da su nas učili da je ponekad bolje raniti nego ubiti, pogotovo ako lomite kosti. To također odvlači dio tima od potjere. Istu ranjenika potrebno je evakuirati u bolnicu.
  Plavokosi terminator se složio:
  - Ovo je aritmetika. Ranio je šestoricu, dvanaestoricu su nosili na nosilima.
  Drahma, živnuvši, primijeti:
  - Da! Ali to je tipično za sadašnje ratove. Za buduće svemirske sukobe koristit će se posebne medicinske kapsule kojima upravljaju računala. Osim toga, oporavak ranjenika će se dogoditi vrlo brzo, tako da će se brže izdati zapovijed: ubij!
  Elizabeth se složila:
  - Da, najvjerojatnije će napredak samo očvrsnuti karaktere. Ovo dokazuje postojanje đavla. A ako postoji tama, postoji i svjetlo!
  Grofica Nimfa se zahihotala i primijetila:
  - Ili, najvjerojatnije, nemilosrdna teorija evolucije. Usput, ako ne samo tijela, nego i bioplazma podliježu evoluciji, zašto se onda ne pojavi besmrtna duša. Usput, još niste imali vremena raspravljati s tim mladićem. Uostalom, adventisti ne vjeruju u besmrtnost duše.
  Plavokosi ratnik se naceri:
  - I potpuno uzalud! Znam primjere kada je duša napuštala tijelo i putovala svjetovima. Ove činjenice je utvrdila i dokazala znanost, zabilježili FSB laboratoriji. Ovdje se više nema što pokriti.
  Drahma je logično primijetila:
  - Kako reći! Možda to nije duša koju Crkva ima na umu.
  Elizabeth se nije svađala:
  - Može biti! Štoviše, svaka crkva ima nešto drugačiju ideju o zagrobnom životu.
  Auto se zamalo sudario s drugim, vozač je jedva uspio skrenuti.
  - Kakav gad ! - kroz zube je opsovao vozač.
  Drachma to nije izdržala, iskočila je u hodu i s nekoliko skokova pretekla drskog čovjeka . Kako se pokazalo, vozio je sam general. To djevojku nije spriječilo da prstom razvali vrata i udari tešku pljusku po licu. Povrh svega, eminentni vozač zaudarao je na dim. Vrisnuo je:
  - Uzmi kučku!
  Ađutanti su se trgnuli i potonuli. Drachma je zaustavio auto i izvukao generala van za gušu.
  - Čini se da ste potpuno zaboravili kako biti pristojan. Hajde, ljubi mi stopala!
  Djevojka mu pruži svoje boso, preplanulo stopalo, prekriveno laganim slojem prašine od brzog trčanja.
  - Jebi se! - opsovao je general. A onda je zastenjao od nesnosnih bolova u zglobu. Drachma je znala što radi.
  Djevojka sa frizurom od sedam boja zaurla:
  - E, sad ćeš me poljubiti! Ili ćeš postati bogalj.
  General je graknuo:
  - Will!
  Nimfa grofica zaurla:
  - Onda neka!
  Tako lijepe, besprijekorno oblikovane noge kao što su one djevojke Drahme, čovjeku je čak ugodno poljubiti. Nije kao trpjeti jaku bol. Dao je sve od sebe.
  - Svaki prst posebno, sa spužvama. A sada peta! - Zapovjedila je.
  Elizabeta joj je prišla:
  - Vrijedi li ga tako ponižavati? Ipak je ovo general!
  Djevojka sa frizurom u sedam boja viknula je:
  - Prije svega, on je čovjek, što znači da mora odgovarati za svoje postupke. I općenito, neka te poljubi i Lizonka.
  General se ukočio, a Drahma je zavrnuo zglobom:
  - Dođi.
  Birokrat se morao sagnuti do Elizabethinih bosih nogu, iako prilično čistih, opranih u lokvi. Bile su tople, ugodne na dodir, samo malo oštre. Unatoč brojnim udarcima, a tijekom treninga, prsti su udarani čekićem kako bi im se dala tvrdoća, isklesani su kao u princeze. General se ljubio čak i s pretjeranim žarom.
  Dečki oko njega su zviždali, svi su se zabavljali gledajući kako se uglednik ponižava.
  - Dovoljno! - rekla je Drahma. "Nama je to u redu, osim toga, tvoja usta nisu osobito čista." Možete ići.
  Nakon toga su djevojke demonstrativno isprale noge u lokvi. Sjeli smo i bez žurbe i udobno se odvezli natrag.
  Mladi časnik upita:
  - Ne mislite li da ste sebi u liku general-pukovnika stvorili smrtnog neprijatelja ?
  - Ne, ne mislim tako. General-pukovnik nije posljednja ptica, ali nije ni orao. - primijeti Drahma.
  - Koliko god gusku hranio, žiral se neće utopiti! - složila se Elizabeta. - Pogotovo kad nas je dvoje! A svaki vrijedi cijelu vojsku.
  - Ne znam! Ali prije važnog zadatka, bolje je ne ostavljati nikakve repove iza sebe. - primijeti Dmitrij. - Pogotovo generali.
  Grad je bio velik, zapravo milijunski. Neke moderne zgrade bile su velike poput nebodera. Na ulicama nema baš puno automobila, očito zbog blizine fronte. Vojnici također nisu previše šareni, većina je na fronti, priprema se za ofenzivu. Vladina četvrt je umjereno luksuzna, puna starih zgrada. Navodno se sjedište nalazi negdje ovdje.
  Vozač je putem radija dobio naredbu:
  - Siđi pod zemlju!
  Vrata garaže su se otvorila i auto se spustio.
  Našavši se u polumraku, Elizabeth reče:
  "Iz nekog razloga, svi se stožeri pokušavaju sakriti dublje , iako je na površini manevriranje puno bolje.
  Djevojčica nimfa je pojasnila:
  - Po kojem planu?
  Plavokosi ratnik odgovori:
  - Kako je to učinio Sadam Husein: rastočivši se među civilnim stanovništvom i istovremeno vodeći obranu.
  - Bio je to jak politički potez. - primijeti Drahma.
  Djevojke su brzo obule cipele, izašle iz auta i krenule niz hodnik. Lagano je išla prema dolje i lagano se uvijala u spiralu. Izvana je izgledalo kao metro stanica, misteriozni kandelabri, maske životinja i demona. Sve je izgledalo vrlo zanimljivo, kao da je tajanstveni sumrak vladao u kanibalovoj tamnici.
  Elizabeth je primijetila:
  - Ima ovdje slika viteških borbi. Prilično lijepo, pogotovo kad ratnici odjednom slome koplja.
  Drahma se složila:
  - Njemački vitezovi su dosta jaki momci. Među njima je bilo dosta heroja, iako su se općenito Slaveni smatrali jačima.
  Plavokosi terminator je primijetio:
  - Pogledaj koliko je težak oklop, treba ti puno zdravlja da ga nosiš.
  Grofica Nimfa gugutala je:
  - Slažem se, Lizonka. Ne premalo! Ali to ne poboljšava spretnost u borbi.
  Elizabeth je primijetila:
  - Svojedobno su njemački vitezovi potučeni na Čudskom jezeru iu bitki kod Grunwalda .
  Drahma se nasmiješi i odgovori:
  - Znam! No, bilo je neslaganja oko gubitaka, u cijelom redu nije bilo pet stotina vitezova, a ne više od dvije stotine. No, mora se reći da je započeti pohod na Rusiju u vrijeme kada je Europa bila izložena Batuovoj invaziji potpuna ludost.
  Pas ovčar protrčao je pokraj djevojaka, ponjušio ih i mahnuo repom. Razlog je bio taj što djevojke gotovo uopće nisu mirisale. Dodatni miris odaje vas kao sabotera, a još je teže počiniti sabotažu. Djevojke su nečujno koračajući snažnim nogama prolazile pokraj njega, udostojavajući se psa samo usputnim kimanjem glave. Stražari su im salutirali.
  - Ovdje! Maršal vas tamo čeka!
  - Vojnici čekaju naredbe, a maršal nas čeka! Ovo je univerzalna ravnoteža. - rekla je Drahma.
  Elizabeth je dodala:
  - Kao pustinja koja čeka kišu!
  Hodali su pedesetak metara hodnikom, salutirali stražarima i konačno ušli u maršalov prostrani, ali skromni ured. Sa zida su gledali Petar Veliki na konju i sa sabljom čiji je balčak bio optočen dijamantima, Suvorov s teleskopom i maršal Žukov za komandama aviona. Portreti ne najgorih umjetnika u ulju s dodatkom fosfora; svijetlio je u sumraku ureda. I sam prilično veseo, izgledajući mlađe od svojih godina, Vasilevski je s osmijehom pozdravio djevojke.
  Glas slavnog zapovjednika bio je blag iu njemu su se čule pokroviteljske note:
  - Međutim, ne gubite vrijeme! I rusku nauku unapređuješ, i jezik si uhvatio!
  Elizabeth je napravila izražajan pokret:
  - Kako drugačije. Domovino, ovo je prevažno za nas, i za sve. Nismo mogli drugačije.
  Vasilevsky je potvrdio:
  - Naravno! - Dvije tvrtke su pokošene. Nevjerojatno je kako možeš tako pucati.
  Drachma je izjavio:
  - Pa ne odmah, naravno, ali s vremenom mnogi mogu doći do ove razine. Čak mislim jako puno. Trebaju nam tehnike. Osim toga, ni sami nismo dosegli svoj limit. Još uvijek vrlo mlade djevojke.
  Maršal potvrdi s uzdahom:
  - Znam! Općenito, to nije laka odluka, ali rekli su da je Staljin pripremio strašno oružje, brod s hidrogenskom bombom od tisuću megatona.
  Elizabeth je kimnula svojom zlatnom glavom:
  - Da! On ima takvo što.
  Zapovjednik je primijetio:
  - Sjajno, bolje rečeno, tragično. Stvarno te trebamo ovdje, ali ne znam tko je sposobniji izvršiti takav zadatak od tebe.
  Drahma je uzviknuo:
  - Želite li da pronađemo i deaktiviramo bombu?
  Vasilevsky je potvrdio:
  - To je to! Uhvati u letu.
  - Bilo nam je očito kad ste pozvali čudo - cure k sebi. - rekla je grofica-nimfa.
  - Sigurno! U ovom slučaju govorimo o sudbini Europe i europskog dijela Rusije. - rekao je maršal.
  Elizabeta je gugutala:
  - Ovo drugo nam je već jasno. Primimo se posla. Prvo moramo stići u Englesku.
  Marshall je kimnuo:
  - Koristit ćemo eksperimentalni visinski izviđački zrakoplov za vaš prijevoz. Nadam se da ćeš dobro podnijeti skok u rijetkom okruženju ili je bolje ići dolje?
  - Do dvadeset kilometara nema problema. Ako je veći, možete početi osjećati vrtoglavicu. - rekla je Elizabeta.
  Vasilevski je djelovao zadovoljno:
  - Pa, ako je tako , onda je divno. Općenito, proučavanje karakteristika vašeg tijela je jedinstveno. Da, ako završiš s neprijateljem i budeš mučen? Hoće li na primjer spaliti goli taban užarenom električnom peći?
  - Osjećamo bol, ali smo je sasvim sposobni lokalizirati! - potpuno je samouvjereno izjavio Drachma. - Nećemo biti podijeljeni!
  Maršal reče sumnjičavo:
  - A strah od smrti?
  Elizabeth je, također vrlo samouvjereno, rekla:
  - Mene osobno to ne plaši. Duša se ne može zarobiti ni porobiti!
  Elizabeth je s patosom izjavila:
  - I ja isto! Iako, ovo nije pitanje vjere, već odmazde!
  Slavni zapovjednik kimne:
  - Pa vjerujem ti. Pod kojim ćete krinkom prodrijeti u položaj neprijateljskih trupa?
  Elizabeth je polako rekla:
  - Ovisit će o konkretnoj situaciji. Svaki put će biti nešto novo i improvizacija.
  - Rutina je destruktivna u inteligenciji. - dodao je Drahma.
  Heroj Rusije upita zadovoljnog izgleda:
  - Pa to je super! Trebate li šminku?
  - Zgrabimo nešto. - rekla je Drahma. - Općenito, mislim da u početku trebaš poprimiti izgled crnih djevojaka.
  Maršal Vasilevski je jedva suzdržao svoj smijeh:
  - Želite li postati crnke?
  Nimfa-grofica se nadimala :
  - Da! I zašto vas ovo čudi?
  Zapovjednik je primijetio:
  - Nimalo, iako je tako egzotično.
  -Jeste li čitali kolibu ujaka Tome? - upitala je Drahma.
  - Da! - odgovorio je maršal. - Izvrsno djelo, dosta suptilno prikazuje iskustva raznih likova, jaz između gospodara i robova. Patnja običnih ljudi i djece.
  Elizabeth je oduševljeno odgovorila:
  - Točno! Ali zamislite, Afrikanci su dugo bili potlačena nacija, potomci robova, a sada su dočekali slobodu. I ne samo sloboda, nego zapravo više prava od bijelaca. Formalno, CSA ima jednaka prava među rasama, ali zapravo se Afroamerikancima povjeravaju sva rukovodeća mjesta.
  Marshall je primijetio:
  - Crnci nisu idioti, kako neki misle. Ovo je najstarija ljudska rasa na Zemlji i ima prilično dobre sposobnosti. Konkretno , imamo velik broj crnaca koji studiraju u Moskvi.
  Drahma je odgovorila:
  - Da, ne smatram ih budalama , ali svaka druga rasa izaziva jaku sumnju. Osim toga, Staljin, primijetio sam, pokušava promovirati žene na rukovodeća mjesta. To je također bilo tipično za sovjetska vremena, kada je veliki broj mljekarica i tkalja sjedio u prezidiju Vrhovnog vijeća.
  Vasilevsky je potvrdio:
  - Da, među zastupnicama u CSA ima mnogo crnkinja. Ima ih i među vojskom. Istina, Crveni Jenkiji štite žene i ne puštaju ih u zbivanja, ali ima ih dosta među nadzornicima u koncentracijskim logorima. Da, i u inteligenciji.
  - Dakle, mi ćemo igrati ulogu crnki, sve će biti napravljeno jasno. - reče Drahma - Ti, Lizonka, nadam se da nas nećeš iznevjeriti?
  - Ni u kom slučaju! - rekla je plavokosa djevojka.
  - Kako ćete ostati u kontaktu s nama? - upita maršal.
  Drahma je samouvjereno odgovorila:
  - Imamo minijaturne odašiljače. Proizveli smo posebne ploče koje nam omogućuju presretanje signala, čak i korištenjem moderne, nesavršene tehnologije.
  Vasilevski je sa smiješkom rekao:
  - Ovo je dobro! Vidim da si na sve mislio.
  Grofica Nimfa je urlala:
  - Sigurno! Nismo uzalud cool cure, nismo navikle stajati po strani!
  Maršal reče hladnijim tonom:
  - Dobro! Samo pokušajte to učiniti u minimalnom vremenu. Vrlo smo zabrinuti zbog komunističke Kine. Ako tako jaka država otvori drugu frontu, proći ćemo jako loše. U svakom slučaju, ofenziva na Aljasku postat će nemoguća, što znači da će se rat odužiti. Neprijatelj će moći razviti balističke projektile, od kojih, za razliku od zrakoplovstva, neće moći pobjeći. Smrt gradova u nuklearnom uraganu.
  - Za cijelu operaciju izdvajamo tri dana, najviše pet. - rekla je Elizabeth upornim tonom. "Ako to ne obavimo, odsjeći ćemo si jedan prst."
  - Ma daj, ovo su gluposti! - rekao je maršal. - Unakaziti tako divne ruke poput vilinskih.
  Plavokosa djevojka je uz osmijeh odgovorila:
  - Kako reći! Primjer Yakuza! Također, ne brinite, vaši će prsti ponovno rasti jednako dobro kao prije .
  Zapovjednik se usprotivio, lupivši šakom po stolu:
  - Svejedno, nije u tome stvar!
  - Lizonka ima osebujan smisao za humor. - prekine ga Drachma. - Sugerira pretenciozne izraze. Zapravo, mislim da su tri dana dovoljna. Uostalom, mi smo veliki asovi-terminatori u inteligenciji.
  Vasilevski je uzviknuo:
  - Onda djeluj energično!
  Grofica Nimfa je uzviknula:
  - Vjerujte mi, vaš san o globalnom prosperitetu blizu je ispunjenja kao i uvijek.
  Elizabeth je pomalo bojažljivo upitala:
  - Prije nego što krenem, želio bih primiti blagoslov od svećenika. Najbolje od Metropolitena.
  Maršal se namršti:
  - Vaša misija je sveta i ne bih želio povećavati krug inicijanata .
  Plavuša je nesigurno brbljala:
  - Ali pravoslavni pop ga neće dati.
  Vasilevski je hladnijim tonom izjavio:
  - Kako reći! Nekada su mnogi svećenici blagoslovili Batu-kana - a sam Staljin studirao je u sjemeništu. "Ali ton slavnog zapovjednika se smekšao. - Pa, dobro, mitropolit Aleksej bi trebao posjetiti Hamburg, možda je već stigao na osvećenje velike pravoslavne crkve. Dobar čovjek, dugo je surađivao s nama, gorljivi antikomunist, anatemisao je Staljina. On će vas blagosloviti za vaše sveto djelo.
  Drahma je odmahnula rukom:
  - Ne treba mi! ne vjerujem. Uvjereni ateist.
  A djevojka nimfa ( koja je u snu zaboravila da je rođakinja poganskih bogova!) ljutito je lupnula nogom, zavodljiva savršenstvom i skladom linija.
  Elizabeta se usprotivila:
  - Od ovoga neće biti štete. Samo korist.
  Drachma je izjavio:
  - Samo nemoj o onome što si nam dodijelio. Bez opasnosti. A tko zna, ovi svećenici, apostol je samoga Krista izdao za samo trideset srebrnjaka. A ako nam ponude bogatstvo, i oni će nas predati.
  Vasilevski je mirno izjavio:
  - Nitko ne zna detalje vaše misije osim mene i Zhukova. Svi ostali su samo izvođači. I oni su nas uputili, oni će to ispuniti. Uključujući i pilota koji će vas odbaciti. Što se tiče blagoslova, ne mogu vam dati više od sat vremena. Vrijeme je previše ograničeno. I poželjno je da ga oboje prime.
  - Ja sam, bio i uvijek ću biti uvjereni ateist! - oporim tonom reče Drahma.
  Maršal je s osmijehom odgovorio:
  - Znate, u modernoj Rusiji ateizam je kraj karijere. Mada, da budem iskren, i ja sumnjam u pravoslavlje.
  - Zar nisi završio bogosloviju? - pitala je Elizabeta. - Pročitao sam vašu biografiju i memoare.
  Vasilevski je potvrdio, podižući glas:
  - Da, završio sam! Ali učinio je to zbog civilne karijere, a ne zbog pretjerane religioznosti. Općenito, početkom dvadesetog stoljeća među mladima bili su moderni Darwinova teorija evolucije i ateizam. To se smatralo sasvim modernim, u skladu s duhom slobode.
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - I dovela je do revolucije!
  Maršal je logično potvrdio:
  - Da, sada nije moderno. Iako se tu i tamo predaje teorija evolucije. Mnogi svećenici ga se pridržavaju. Postoji i teorija o raskidu i spoju. U svakom slučaju, kreacionisti imaju problema sa slojevima u zemlji. Međutim, ovdje je već takva džungla da je teško dokučiti smisao.
  - Bez boce! - našalio se Drahma.
  Maršal je nazvao, lice mu je bilo obasjano osmijehom:
  - Mitropolit Aleksej je već stigao. Pa Lizonka idi k njemu, a ti Drahma, da ne gubiš vrijeme, napiši još nešto na temu otkrića i razvoja. Glavna stvar je, nemojte preskočiti detalje, znanstvenici će to shvatiti.
  Elizabeta je slušala mitropolitov glas na telefonu. Bio je to ugodan bas, osjetila se snaga svećenika.
  - Dobro, obavit ću obred posvećenja. - On je rekao. - Ali čemu tolika hitnost?
  - Vojna tajna! - ozbiljno je odgovorio maršal Vasilevski.
  Mitropolit tiho odgovori:
  - Ako je tako, onda se ne usuđujem prigovoriti.
  Elizabeth se nakloni.
  - Idem!
  Zapovjednik mirno reče:
  - Oni će vas otpratiti.
  S njom je bio i specijalac . Jurili su poput hrtova; naravno, Elizabeth je poštedjela svog dvojnika. On je, međutim, bio majstor sporta i teško se držao. Brzo su se odvezli do crkve, a Elizaveta je sama sjela za volan. Bilo je nekoliko automobila koji su dolazili ususret, a djevojka je skoro slomila pedalu. Vršila je toliki pritisak na nju. Hram je bio velik, ali je jedna od kupola oštećena kao rezultat zračnog napada.
  Istina, ne mnogo, jer se najvjerojatnije radilo o montiranoj bombi kakve se vješaju na krilo lovca. Elizabeta se tri puta prekrižila i šapnula molitvu "Oče naš".
  Zatim je krenula prema hramu.
  Nije bilo posluge i bila je sama. Mitropolit je nije pozdravio ljubaznim pogledom.
  Naravno, čudesno lijepa djevojka, odiše seksualnošću, u vojnoj uniformi, neobično jarke boje kose. Izgledala je skromno, ali se u isto vrijeme nasmiješila cijelom širinom usta u kojima su sjajili veliki biserni zubi. Ili bolje rečeno, ni najčišći biseri ne mogu tako sjati. Gospodin je bio zbunjen:
  - Dijete moje malo, što želiš?
  Plavokosa djevojka se naklonila i zacvrkutala:
  - Posveti me, oče, blagoslovi me za podvige u ime domovine.
  - Pa, to je dobar zahtjev. - Mitropolit je pregledao majorove naramenice; Elizabeth je skromno sakrila naredbu. -Je li vas poslao osobno maršal Vasilevski?
  Anđeo u tijelu ponizno odgovori:
  - Da gospodine.
  Knez Crkve reče blagim tonom:
  - Pa dobro, klekni i pomoli se. Ja ću obaviti ceremoniju.
  . POGLAVLJE br. 7.
  Elizabeth je napola zatvorila oči; u crkvi je vladao tajanstveni sumrak. Mitropolit je čitao molitve i poškropio svetom vodom. Djevojka ih je slušala i osjećala ushićenje. Činilo joj se da je sasvim moguće pomaknuti planine i otopiti nebo. Ako su misli okrenute Kristu i Domovini.
  - Gospodine, daj nam snage da pobijedimo! - šapnula je klečeći, a njezine gole, čiste, okrugle pete zasjale su poput zrcala u plamenu svijeća.
  Plavuša je jedva čujno zacvrkutala:
  Neka vam Gospodin podari uspjeh,
  Jedan za sve Ruse!
  Pobijedit ćemo naše neprijatelje
  Bez trošenja riječi više!
  Usne su joj šaputale. Oglasio se alarm. Zavijale su sirene, što je značilo da je u gradu još jedan napad. Obred posvećenja ne traje predugo, a mitropolit ga je žurio završiti.
  "Gospode, čuo sam tvoju molitvu i djevojka će biti uspješna u teškom vojnom zadatku." - završio je Vladyka gromoglasnim, sočnim basom.
  U tom trenutku bomba je pala skoro u blizini. Zatresle su se kupole pravoslavne crkve i palo je nekoliko ikona. Elizabeth je poskočila.
  I ona je glasno uzviknula:
  - Oprosti oče. Vrijeme je da slomite svoje neprijatelje.
  Mitropolit se iznenadio:
  - Kako ćeš to učiniti, dijete?
  - Iz mitraljeza!
  Doista, na ulazu je Elizabeth primijetila oklopni transporter s mitraljezom, koji je čuvao hram.
  Općenito, Elizabeth je shvatila da se jednostavna strojnica možda neće moći nositi s velikim strateškim bombarderom. Pogotovo kao što je "Leteća tvrđava", posebno, sa zrakoplovom "LIS" - 6. LIS - kratica za Flying Joseph Stalin. Ali protuavionski teški mitraljez je prilično sposoban ako pogađa vrlo precizno. U spojevima oklopa, u staklu, na kraju trupa, ispod kotača. Ovdje je, u svakom slučaju, ogromna šansa.
  Pucali su na bombardere. Nekad su pogodili, nekad promašili. Ali općenito, bio je to djed protuzračne obrane. Nije bilo modernih raketnih sustava. Stoga je Elizabeth morala pucati, oslanjajući se na odbijanac i svoju fenomenalnu intuiciju.
  - Da bih pogodio ispravno, metak mora biti u mom srcu! Ili bolje rečeno, potpuni osjećaj neprekinute cjeline. - prošaptala je Elizabeta.
  A djevojka se čvrsto oslanjala na ploče pločnika svojim upornim nogama, poput pavijanskih šapa.
  Začudo, uspjela je. Dva FOX-5 su oborena u prvim sekundama. Sljedeći je bio "LIS" - 4. Teže je bilo s teško oklopljenim "LIS" - 6. Taj je zrakoplov bio dobro zaštićen, ali je zbog viška težine izgubio na manevarskim sposobnostima. Međutim, Elizabeth je, koristeći princip rikošeta, pogodila mlaznicu.
  - Postoji jedan! - rekla je kad je vidjela dim.
  Okrenula se i ponovno gurnula:
  - Postoji i drugi!
  Meci su izazvali detonaciju, onesposobivši motore u reakcijskoj smjesi.
   - I treći! - oduševila se Elizabeta. Zrakoplov je počeo gubiti visinu i urušavati se. Posljednji rafal onesposobio je sva četiri motora. U isto vrijeme , djevojčini su prsti drhtali od napetosti. "LIS" 6 - težio je više od sedamdeset tona, a mogao je nositi i do dvadeset tona bombi. Upravo iz takve letjelice bačena je hidrogenska bomba na područje Ruhra.
  Djevojka je naciljala drugi avion iste klase. Ili bolje rečeno, nije ciljala, nego je pogodila iz hira. Ovaj put je "FOX" - 6 uništen još brže. Sljedeći je bio FIS - 5, pa dva FIS -4, te listopadski bombarder - 7. Bilo je i onih oborenih protuavionskim topovima. Općenito, nevjerojatno ga je teško oboriti, čak i ako uzmemo u obzir da je mitraljez 17 mm, jer su zrakoplovi na velikoj visini i jure nevjerojatnom brzinom.
  Djevojka je udarila u još tri automobila dok su se ostali udaljavali, izvan dometa.
  - Pa, " komunjari " su shvatili! - sažela je Elizabeth. - Ipak, kakva je drahma bila budala, nedostajala joj je takva zabava. Oni to dobro kažu , ne štedite na molitvi i liječenju.
  U ovom svijetu dogodilo se sljedeće: budući da je Staljin pobjegao iz egzila u SAD-u i već tamo, u vrijeme Velike depresije, digao revoluciju, točnije oružanu pobunu i došao na vlast, tada ga više nije bilo u SSSR-u. A bijelogardejci su dobili građanski rat, i to vrlo brzo. Ali Žukov i Vasilevski su svoje karijere napravili u buržoaskoj Rusiji.
  To objašnjava zašto je u SAD-u komunistički režim vrlo krvav i represivan, dok je u Rusiji buržoaska, iako autoritarna, demokracija.
  Djevojka je krenula prema crkvi. Mitropolit je pokušao objesiti natrag ikonu svetog generalisimusa Suvorova. Ugledavši Elizabeth, rekao je:
  "Zar se nisi uplašila, kćeri moja?"
  Plavokosi ratnik samouvjereno odgovori:
  - Ne! Dapače, čak je i ugodno. Ubijanje barbara koji ruše hramove za dobrobit Boga.
  Episkop Aleksej je napomenuo:
  - Tako je, kćeri moja! Vi stvarate iskupljenje.
  Ljepotica zlatne kose je kimnula:
  - Pokušavam!
  Mitropolit je izrazito tiho rekao:
  - Upozoren sam, imaš premalo vremena. Tako da ne mogu odgovoriti na više od nekoliko pitanja.
  Elizabeth, ne mogavši odoljeti, izlane:
  - Oče, tko su adventisti sedmog dana?
  Gospodin je suzio oči:
  - Heretici i sektaši!
  Plavokosi ratnik reče molećivo:
  - Ali oni su točno predvidjeli budućnost. Pogotovo u mom svijetu, a i u tvom.
  Mitropolit se namršti:
  - Očigledno mislite na Ellen White?
  Elizabeth je kimnula i strastveno rekla:
  - Čak i ako je njezin! Posebno je predvidjela potrese i prirodne katastrofe. Dok su SAD još bile sporedna država, budućnost supersile i njena fatalna uloga za čovječanstvo. Imala je mnogo prekrasnih stvari, uključujući predviđanja o televiziji i internetu.
  Vladika Aleksej je kimnuo glavom:
  - Naravno, bila je jaka proročica, ali i Sotona može proricati budućnost. Sjetite se mnogih mudraca, uključujući istočnjačke, ili gurua, pa čak i Nostradamusa - ne biblijskog proroka. A Ellen White nije priznavala mnoge pravoslavne kanone i ikone.
  - Biblija također ne poznaje štovanje relikvija i ikona. Ovo poganstvo, čak i sliku bakrene zmije, Bog je naredio da se uništi kada je postala uzor za štovanje. - rekla je Elizabeta.
  Mitropolitov glas postade stroži:
  - O, da, pokupio si protestantsku herezu, pretpostavljam da čitaš baptističku literaturu protiv ikona i relikvija.
  Plavokosa djevojka reče strastveno:
  - Sve sam pročitao! Poznajem sve religije. Čitam vrlo brzo, mogu progutati knjigu veličine Tri mušketira i Dvadeset godina poslije zajedno u minuti !
  Vladika Aleksej je kimnuo glavom:
  - To ti je problem u znanju. Da, možda ove ikone nisu u skladu s Biblijom, ali praksa i čuda potvrđuju istinu i potrebu njihovog štovanja. Općenito, kćeri moja, ti se žuri i kada završiš zadatak, razgovarat ćemo o svemu detaljno i detaljno. U vašim godinama bojnik je vrlo respektabilan čin, a za izvršenje tako važne misije bit ćete najmanje pukovnik i s Ordenom svetog Andrije Prvozvanog.
  Plavokosa se djevojka naklonila i gotovo istrčala iz hrama. Vidjela je da mitropolit nije zadovoljan s njom. Elizabetu to, međutim, nije posebno uznemirilo. Bila je mnogo zadovoljnija što su se strojnice pokazale moćnim oružjem, čak i protiv zračnih sila. Sada smo se morali vratiti da odletimo na prvu liniju.
  Večernji zalazak svjetiljke u ovom svemiru jako je podsjetio djevojku na njezin svijet. Bilo je prekrasno, činilo se kao da su mi u duši procvjetali zaboravci. A zrake svjetlucaju kao mačevi, prolijevaju krv. U takvom trenutku pomisliš, život je dobar, a zašto je potreban ovaj prokleti rat? Zar Staljinu zemlja nije dovoljna? Općenito, Rusija je većinu svojih ratova vodila kao broj dva; to nije bilo ono što je htjela, ali je bila prisiljena. No, bilo je i pobjeda. Razdoblje od tisuću šesto osamnaest do tisuću osamsto pedeset tri. Za četvrt tisućljeća Rusija nije izgubila više od jednog rata i tek povremeno izgubila pojedine bitke. I što je najvažnije, koji su ratovi dobiveni. Pobijedili su Napoleona, Fridrika Velikog i gotovo sve narode svijeta, osim Engleske. Općenito, ovo je zemlja u koju ćete letjeti. Jedino carstvo protiv kojeg Rusija nikada nije dobila rat. Iako, općenito gledano, izravnih vojnih sukoba sa Sjedinjenim Državama nije bilo, samo neizravnih. No, generalno, moramo priznati da su Rusi izgubili Hladni rat.
  - Da, sada je pred nama odlučujući revanš. - rekla je Elizabeth ubrzavajući auto do krajnjih granica.
  Ponovno je skinula cipele. Njezina bosa, idealna, pravilno oblikovana stopala vrlo su spretno pritiskala i pedale i poluge.
  Nakon susreta s Drachmom, Elizabeth nije zaboravila govoriti o zračnom napadu i zrakoplovima koje je oborila.
  Plavokosi terminator je strastveno rekao:
  - Puno ste izgubili! To je osjećaj koji imate kada pucate iz mitraljeza. Obarate neprijateljska vozila koja se čine neranjiva. "FOX" -6, ovo je vrijednost.
  Drahma se složila:
  - Naravno, to je super . Zato su mitraljezi stvoreni, da ubijaju. Ovo je i cilj i dizajn borbenog sna. Općenito, djevojko, govoreći o novim vrstama oružja, ja sam svojoj domovini donio mnogo više od tebe. Uostalom, znam puno.
  Elizabeth je samouvjereno odgovorila:
  - Nisam ništa manje! Što je s gravio laserom!? Oružje olimpijskih bogova?
  - Sjajno! Također ćemo ga koristiti za našu svetu svrhu. - reče Drahma zabavljajući se.
  Dva policajca su prišla djevojkama:
  - Moramo vas otpratiti do podzemnog aerodroma.
  Elizabeth je veselo odgovorila:
  - Zadnja ideja nije loša! Borit ćemo se kao orlovi, pobijedit ćemo silu horde!
  - Prati nas. - rekli su službenici.
  Djevojke su se kretale hodnicima , tiho koračajući gole, preplanule, žilavih nožnih prstiju poput gepardovih. Očito su se kretali u suprotnom smjeru. Ovdje je bila stanica metroa. Djevojke su se okrenule na prstima i ušle u malu elegantnu kočiju. Nakon čega je požurio.
  Usput su Elizabeth i Drachma otvorile diplomat sa šminkom koji im je uručen. Sada su djevojke samo trebale našminkati se. Ali to će učiniti tek nakon slijetanja. Ni pilotu ne biste trebali davati nepotrebne informacije.
  - Postanimo Negritosi ! - rekla je vesela nimfa dugine kose, Drahma, cereći se.
  - Već smo bili crnci. Sada da vidimo kako je to postati žena. - izjavila je Elizabeta.
  Tunel se neko vrijeme spuštao, a onda se počeo dizati. Elizabeth se sjetila jedne fantastične priče. U njemu su se putnici spuštali dok se nisu našli u podzemlju. Bilo je prilično zabavno i, možda, malo zastrašujuće, s raznim torturama i mukama za grešnike. Dok na kraju jedan pametnjaković nije sve uništio riječima: "Ne vjerujem u ovo!" Uopće, mnogi su pisci izmislili da pakao ne postoji, ali raj postoji! Naivna ideja. Osim toga, nitkovi i manijaci mogu učiniti život pravednika nepodnošljivim. Konkretno, ona i Drachma, mogu li se takve djevojke pustiti u Viry ? Međutim, zašto ne, prilično su uravnoteženi i, možda, ljubazni. I, u svakom slučaju, neće nikoga tući bez razloga. Samo ponekad razlozi nastaju prelako i jednostavno. Kao što je, na primjer, jedan gangster ustrijelio čovjeka samo zato što je slučajno kihnuo na njega.
  Elizabeth je ipak postavila Drachmi pitanje:
  - Kad sam prvi put vidio moskovski metro, bio je to grandiozan prizor. Ostavio je dobar dojam, posebno starije postaje . A ti?
  Grofica Nimfa kimne:
  - Isto! Posebno središnji kolodvori, uređeni još u Staljinovo doba. Ali sam podzemni grad Moskva-2 prilično je sumoran i strog. Impresionira više svojom veličinom nego ljepotom i elegancijom svoje obloge.
  Plavokosa djevojka upita:
  - Što je s lokalnom podzemnom?
  - Samo tunel u koji se spuštaju grešnici. Prilično im je teško pri duši. - Drahma je poljubila Elizabetu u usne i šapnula:
  - Znaš , tijelo traži nježnost.
  Plavokosa se čak trznula:
  - Mi nismo lezbijke.
  Nimfa grofica gugutala je:
  - Ne, ali su ludo lijepe ! Vi učinite kako želite, a ja ću poljubiti časnika.
  Nakon ovih riječi, Elizabeth je sada osjetila vrućinu u cijelom tijelu. Ona se, ne mogavši obuzdati svoj poriv, nagne prema policajcu i pohlepno ga poljubi, šapnuvši:
  - Pogladi me po prsima!
  Drahma je isto učinila, časnici su bili odabrani, krv i mlijeko, plemeniti soj se jasno osjetio. Da, i parfem, iako je muški, ipak je tako uzbudljiv. Ugodno je osjetiti dodir ruku, a posebno usana na natečenim bradavicama. Djevojke čak pomalo i stenju od uzbuđenja. Napalile su se i časnice, takve su žene jednostavno neodoljive. Svaka je inkarnacija Afrodite, strastvene i bijesne.
  Međutim, djevojka i mladići nisu smjeli uživati kako treba. Kočija je stigla na mjesto. Elizabeth i Drachma odmah su se odjenule, ostavljajući posramljene časnike u kočiji. Brzo su se doveli u red.
  Ljepotice su u zboru viknule:
  - Opustite se momci, malo ćemo se zabaviti s vama!
  Djevojke su bile uzbuđene i veselo su se smijale. Ali tijela su gorjela, željela su nježnost, a ljepotice su čak zaplesale. Njihovi divlji skokovi preplašili su stražare.
  Postalo je malo lakše, a ljepotice, blistave bose noge, ružičaste potpetice s gracioznom krivinom potplata, uskočile su u izviđački avion. Ovaj stroj izgledao je poput dječje igračke napravljene od papira. Takve avione obično izrađuju školarci. Istina, Elizabeth i Drachma nikad nisu išle u školu. Za njih je to bilo kao kuhanje olimpijskog pobjednika u "bazenu za veslanje".
  U svakom slučaju, to je bilo njihovo sjećanje u snu. I u snovima se često pojavljuje sjećanje na prethodne snove, koje je bilo zaboravljeno u stvarnosti iu stvarnosti, ali se može ponovno pojaviti u naručju Morpheusa. I tada ste već malo drugačija osoba.
  Konkretno, odrasli se ponekad osjećaju kao da su opet djeca, pa se čak prisjećaju već zaboravljenih detalja iz djetinjstva. I vjeruju u trenutku sna da su stvarno mladi i mali.
  Ukratko, Elizabeth je u snu promijenila sjećanje i naizmjenično razmišljala o prošlosti. Baš kao što je unuka Bogova Demijurga, nimfa Drahma, odjednom postala uvjereni ateist i materijalist!
  Ovdje dolaze nevjerojatne i fantastične uspomene.
  Jednom su, međutim, posjetili školu; uskoro se gomila okupila u blizini Elizabeth, djevojka je čitala propovijedi. Drahma je aktivno zasvijetlila, pa čak i počela zapovijedati. Uglavnom, djevojke su pokazale svoju "najbolju" stranu.
  Međutim, na izviđačkom avionu djevojke su se ponašale sasvim korektno. Sjeli smo na stražnja sjedala, obukli artefakte i konačno poletjeli.
  Klizna vrata otvorila su se poput usta čudotvorne ribe-kita, a zvijezde su bljesnule iznad.
  "Prekrasno!" rekla je Elizabeth. - Letimo visoko! Vinite se iznad zvijezda slobodno i lako!
  Avion je dobio na visini, letio je gotovo okomito, kombinirajući kvalitete mlaznog helikoptera i lovca. U Hamburgu praktički nije bilo svjetla, zamračenje je igralo ulogu.
  Kako smo se približavali pragu stratosfere, postajalo je sve hladnije. Avion je letio vrlo visoko. Kako se ne bi srušio, koristio je posebno gorivo bez kisika, fluorida. To nam je omogućilo da se približimo na trideset kilometara.
  Elizabeth je primijetila:
  - U našem svijetu SAD i Rusija razvile su posebne svemirske zrakoplove. Sposoban letjeti pri brzini bijega u vakuumu, a zatim udariti u visokom luku.
  - Znam! Čak je dala i nekoliko savjeta o ovom pitanju. Općenito, ruski znanstvenici imaju slabost propuštati neke sitnice u oružju, pretvarajući izvrstan model u osrednji , kao, na primjer, s hipersoničnim projektilom Kinžal, u kojem su promašili nekoliko dodira. - rekla je Drahma. - Osim toga, pijanstvo je sasvim uobičajeno. To sužava svijest, a kao rezultat toga, razvoju mnogo toga nedostaje. Upravo zbog toga američko oružje često pobjeđuje u ratovima.
  Plavokosi ratnik je ljutito primijetio:
  - Nasljeđe Staljinovog vremena. Prisjetimo se koliko su nedostataka imali sovjetski tenkovi i avioni. Posljedica toga su veliki gubici i gotovo izgubljen rat. Usput, komunistički sustav u CSA također bi trebao dovesti do činjenice da oružje Crvenih Amerikanaca ima mnogo nedostataka.
  Grofica Nimfa je potvrdila:
  - Naravno da će to dovesti do poraza u ratu.
  Elizabeth je, pokazujući zube, upitala:
  - Ali što je s našom braćom s kvalitetom?
  Drahma je slegnuo ramenima:
  - Ne znam! Ipak, kapitalizam promovira kvalitetu u većoj mjeri nego socijalizam. Tako da je sve moguće. Tijekom rata u Iraku, sovjetski projektili Scud , koje je koristila Sadamova vojska , pokazali su se loše kvalitete, uglavnom su promašivali metu i nisu dosezali. Sovjetski sustav pridonio je propadanju i promjenama mentaliteta.
  Plavokosa djevojka uzdahnuvši primijeti:
  - Da, Rusija je ponovno postala kapitalistička, ali nasljeđe prošlosti ima negativan utjecaj. I ako su se pod Staljinom borili za kvalitetu robe pomoću sabotaže članka. Tada je pod njegovim nasljednicima nestalo straha i ljudi su se, izgubivši bič, razišli. Dakle, postoje ozbiljni problemi s tehnologijom.
  Djevojke su utihnule, micale su samo bosim prstima i svojim slatkim stopalima. Zrakoplov je sada bio visoko, ali je oštar sluh djevojaka u kanonadi prednje strane detektirao određene vrste oružja. Bile su katjuše i njihova djeca, nešto kao Grad. Istina, u ovoj vojsci su ih zvali "prinčevima". Pucali su i protuavionski topovi i prve rakete zemlja-zrak. Također vrlo moćno oružje, bez računala, bilo je usmjereno na toplinu. No, to nije ugrozilo njihovog skauta. Svojedobno, prije revolucije, ruski zrakoplovi postavili su svjetske rekorde u brzini, nosivosti i naoružanju. Prvi dvomotorni zrakoplov na svijetu, prvi četveromotorni zrakoplov na svijetu. Mora se reći da iako u carskoj Rusiji nije bilo općeg srednjeg obrazovanja, vrata prema vrhu bila su otvorena za najdarovitije predstavnike nižih društvenih klasa. Konkretno, čak i sin zemljoradnika, ako je imao mogućnosti, dobivao je besplatno školovanje kroz razne fondove. Pod komunistima je bilo drugačije. Posljednji mediokritet provukao se kroz deset razreda. Tada su akademske titule često dobivali mediokriteti .
  Općenito, Andropov je bio bistra glava. Počeo je uspostavljati red, boriti se protiv korupcije i čistiti redove znanstvenika. U istraživačkom institutu učestale su kontrole i znanstvenici su počeli dobivati poticaje. Glavni tajnik i predsjednik KGB-a shvatili su da su potrebne promjene, kao i da sovjetski narod nije sazreo za demokraciju. Andropov je predložio kinesku verziju kao najbolju. Spor evolucijski rast na tržištu uz zadržavanje snažnog industrijskog potencijala. Ta je ideja bila možda i najrazumnija, posebno s obzirom na mentalitet Rusije, nesposobnost naroda i, što je najvažnije, elite da cijene čari demokracije. Da je Andropov poživio dulje, ili ranije došao na vlast, možda bi Sovjetski Savez preživio. Gorbačov je započeo demokratizaciju i u uvjetima ekonomske krize, pada cijena nafte, smanjenja discipline i prihoda od alkohola doveo je do katastrofe. Državni odbor za hitne slučajeve bio je posljednji pokušaj da se spasi carstvo. Nedostatak volje i jakog, odlučnog vođe spriječili su odbor da održi vlast.
  Drachma je zabilježio:
  - Državni odbor za hitna stanja je hrpa kretena koji nisu sposobni izvesti vojni udar. Da sam potpredsjednik, prije svega bih ubio Jeljcina i njegovu svitu. Tim specijalnih snaga bi to učinio. I Gorbačov bi dobio injekciju da ga paralizira.
  Elizabeth je čvrsto stisnuvši šake odlučno odgovorila:
  - I bilo bi bolje!
  Grofica nimfa, napuhavši obraze, reče:
  - Da sam ja pravila, bilo bi bolje! Općenito, željezni lanac i čelične lisice najbolje osiguravaju jedinstvo. Osim toga, potreban je totalni nadzor nad propagandom kako bi se umovi kontrolirali doslovno od kolijevke.
  Elizabeth se složila:
  - Propaganda je velika sila. Ali moram reći da je u poststaljinovim vremenima primjetno šepala. Osim toga, priče o Lenjinu bile su toliko naivne, glupe i djetinjaste da ih nitko ne bi nazvao uvjerljivima. Nedostajalo je ono najvažnije: veličina vođe!
  - Ni ja ne vidim veličinu u bajkama o Kristu. Pogotovo kad je bio bičevan i tučen. - zadirkivala ga je Drahma.
  Plavokosi ratnik se odlučno usprotivio:
  -Ti ne razumiješ pravu veličinu. Koliko je Isus Bog Sin ljubio svijet da je zbog ljudi otišao na strašna poniženja, okrutnu smrt. Primijetite da se stvoritelj svemira, koji ga drži svojom moći - kralj onih koji vladaju i Gospodar onih koji vladaju - ponizio.
  - Hajde, Lizonka! Svemogući Stvoritelj svemira pao je pod križem, a možda i pod kladom. - Drachma pokazuje svoj dugi, ružičasti, pokretni jezik.
  - Ne bogohuli! - Elizabeta je pokazala šaku. - Postao je potpuno kao osoba, sa svojom boli i slabostima. Općenito, ne želim vam govoriti o svetinjama, biseri se ne bacaju pred svinje.
  Nimfa grofica je grubo uzviknula:
  "Ne želim ni s tobom raspravljati, spava mi se, a sljedeća noć pred nama bit će burna."
  Plavokosa terminatorica je klimnula glavom:
  - Ipak bih! Možda uopće nećemo morati spavati.
  Drachma je izjavio:
  - Stoga vam nudim Lizonku. Samo pjevajmo.
  Ratnik se trgnuo:
  - To je dobra ideja! Hoćemo li otpjevati duet?
  Grofica nimfa potvrdi:
  - Naravno, ali kako drugačije!
  Djevojke su se nakašljale, a Elizabeth je počela pjevati, skladajući u hodu, a Drachma ju je skladno pratila čudesnim glasom:
  Dat ću svojoj rodnoj Rusiji,
  Sveto nadahnuće ljubavi!
  Suze teku kao potok,
  Gospodin će nam uslišiti molbu!
  
  Krist je raširio nebo,
  I snagom duha stvori svijet!
  za tjelesno slabe ,
  On ima bezgranične moći u svojim rukama!
  
  Sa mnom je pravoslavna Rusija,
  Bori se hrabro, slavni ratniče!
  Svojom dušom teži Svevišnjem,
  Dostojan si prihvatiti Krista kao čast !
  
  Sudbina se namrštila - prijekor,
  Nemarno si služio domovini!
  Mačke se od sada češu,
  Ali nada pobjeđuje tugu!
  
  I domovina u srcima stoljeća,
  Kako mi je trenutak bljesnuo pred očima!
  Za sada ću pjevati svoju himnu,
  S nama će domovina biti sretna!
  Drahma se, govoreći o Kristu, mrštila i trzala, ali je ipak pjevala. Glasovi djevojaka stalno su mijenjali ritam, zatim se smrzavali, a zatim, naprotiv, rasplamsali. Čak su voljeli slušati sami sebe, diveći se vlastitom letu misli.
  Elizabeth je iznenada prekinula pjesmu:
  - Znate, vidim kretanje točno ispod nas.
  Drahma se složila:
  - I ja to osjećam.
  Djevojke su se okrenule prema pilotu.
  - Napadnuti smo.
  Zbunjeno je odgovorio:
  - Pa što! - Imamo samo jednu mitraljez kako bismo smanjili težinu zrakoplova, težina je minimalna.
  - Onda bi trebao učiniti ovo! - Drachma skoči do oružja i nacilja. - Neprijatelj neće biti povrijeđen!
  Djevojčica nimfa je otvorila vatru. Mitraljez je pogodio olovnim mecima. Elizabeth je primijetila kako se rep neprijateljskog lovca zapalio.
  - I uspio je doći ovamo. Na tako nedostupnu visinu. - primijetio je pilot. - Ako ti se ne sviđa.
  Drahma je odgovorila:
  - Nemam halucinacija.
  - Ali ima začkoljica! - kroz smijeh je rekla Elizabeta.
  - Gle tko govori! - Drachma je pokušala udariti prijateljicu po nosu, ali ju je ona zgrabila za ruku.
  Plavuša je ciknula:
  - Ne puštaj!
  Grofica Nimfa je urlala:
  - Ne dajte šapama na volju!
  Djevojke su se još malo borile, vidjelo se tko je jači. Borba je pokazala približnu ravnopravnost snaga. Nakon što su se smirili, prijatelji su ponovno pregledali svoju opremu, posebno perle artefakta.
  Elizabeta se molila, uvjeravajući Svemogućeg:
  - Neka nas ovi kamenčići stvoreni tvojom voljom ne iznevjere u svetoj borbi koju vodimo za dobrobit cijelog čovječanstva. A prije svega za dobrobit naše Domovine.
  Avion je preletio Kanal i malo se spustio. Pilot je zapovjedio:
  - A sada imate izbor. Ako si siguran u svoju opremu, onda možeš odmah skočiti, ako ne, ići ću još niže.
  - Dovoljno! - rekla je Elizabeta navlačeći čizme, no vidjevši da prijateljica ne obuva cipele, ponovno ih je izula kako bi, ako treba, mogla i golim prstima. - Preživjet ćemo!
  Drachma je dodao:
  - Zašto riskirati? Ovdje možda postoje lovci na velikim visinama i nije činjenica da nećemo biti oboreni. Ali gladovanje kisikom apsolutno nije zastrašujuće za nas, naša fiziologija je gotovo savršena!
  Pilot je zapovjedio:
  - Onda skoči!
  Djevojke su navukle lagane ruksake s manjim padobranima nego inače.
  Odgurnuli su se i iskočili. Prvi dio pada trebao se odvijati u režimu slobodnog leta. Djevojke su se našle u razrijeđenom, ledeno hladnom okruženju. Činilo mi se kao da mi pluća pucaju, a oči kolutaju iz glave. I omča mi je stisnula vrat. Djevojke su se nastojale što manje kretati, trošeći manje zraka. Zatim smo pokušali disati, kao planinski gušteri, koristeći gornji dio bronha.
  Kad je atmosfera postala gušća i pad se usporio , Drachma reče zagušenim glasom:
  "Nisam znao da usisavanje može biti tako bolno."
  Elizabeth je iznenađeno odgovorila:
  - Nisu li vas pregledali u vakuumskoj komori?
  Grofica nimfa potvrdi:
  - Da, bilo je tako nešto. Ali to je nekako umjetno, i u početku sam se čak i bojao.
  Plavokosi terminator je potvrdio:
  - Ja isto! Nikad prije nisam skočio s tolike visine. Uostalom, dvadeset i pet kilometara.
  Drachma reče s namjernom nepažnjom:
  - Nije nista.
  Djevojke su se počele aktivnije kretati, pokušavajući sletjeti točno u šumu. Nikada nisu koristili padobrane, očito vjerujući da je obična kabanica dovoljna za uspješno slijetanje. Elizabeth je zacvilila:
  - Generalno, padobran je samo dodatna težina.
  Drachma je promrmljao:
  - Zakopat ćemo ga čim sletimo.
  Slijetanje u šumi bilo je grubo, Elizabeth je bosom nogom udarila o oštru grančicu, ali nije obraćala pažnju na to.
  Plavuša je uzviknula:
  - Ništa strašno, skaut mora izdržati bol.
  Drahma je potvrdila:
  - Tolerirajte, ali ne tražite namjerno. Međutim, vama vjernicima svojstveno je tražiti teške kušnje.
  
  Elizabeta je sasvim logično odgovorila:
  - Treba biti spreman na sve. A sada predlažem promjenu kamuflaže. Vrijeme je da obučete cipele potlačene crne žene.
  Djevojke su se besprijekorno našminkale, promijenile boju kože. Sada su postale divne crnke, čak su promijenile i boju očiju.
  Međutim, potonje se može postići naporom volje, bez kemikalija.
  Nakon toga smo počeli trčati kroz šumu. Djevojke su bile u žurbi. Ovdje su došli na cestu. Sada smo morali pronaći prijevoz.
  "Još uvijek je dug put do prve crte i ne mislim da su previše oprezni." - rekla je Drahma.
  Cesta nije bila osobito široka, ali glatka. Nebo je oblačno, tipično britansko vrijeme.
  Elizabeth je primijetila:
  - Zanimljivo je biti u zemlji Richarda Lavljeg Srca i Sherlocka Holmesa. Najprogresivnija i, paradoksalno, u isto vrijeme konzervativna zemlja na svijetu.
  Drachma je izjavio:
  - Britanija je ogromno carstvo. Na svom vrhuncu bila je veća čak i od Ruskog Carstva. Općenito, u modernoj povijesti Rusija je bila najmoćnija u posljednjim godinama Staljina i uoči Prvog svjetskog rata.
  Elizabeth je logično primijetila:
  - Prvi svjetski rat izgubljen je zbog nedostatka jake vlasti. Car ne mora biti Staljin. I Katarina Druga je bila dosta blaga vladarica, ali je pobijedila u dva turska rata i podijelila Poljsku. Sama momčad, naravno, nije odigrala svoju ulogu.
  Grofica-nimfa se složila:
  - Da, ekipa nije bila dovoljna za Nikolu Krvavog. Katarina je imala čitavu plejadu zapovjednika i državnika, ali Nikola je imao samo Stolipina, a on je ubijen.
  Plavokosi ratnik je dodao:
  - Brusilov je jak zapovjednik. Šteta što nisu svi generali bili takvi. Posebno Kuropatkina. Povrh svega, bio je kukavica i slabo se razumio u moderno ratovanje. Nakon poraza od Japana, Ivan Grozni bi takvog zapovjednika nabio na kolac.
  Drahma je racionalno primijetio:
  - Žukov je uvijek bio čvrst. On je najpopularniji političar dvadesetog stoljeća. Iako su govorili da je velikom krvlju pobijedio.
  Elizabeth, prskajući bosim nogama kroz lokve, podižući fontane prskanja, smatrala je potrebnim razjasniti:
  - S obzirom na to da su Nijemci bili u pouzdanoj, dobro razrađenoj obrani, ipak ju je bilo nemoguće probiti s malo krvi. I općenito, lako je biti pametan unatrag. No, pazite, probiti najjaču obranu Berlina, Žukov je to uspio u dva tjedna. Nije li ovo postignuće?
  Nimfa grofica je oblizala usne:
  - Pristajem! A da je juriš kasnio, gubici bi bili još veći.
  Plavokosi ratnik je prosiktao:
  - Ološ pokušava klevetati Žukova . Osobito je o njemu klevetao izdajica i špijun Suvorov- Rezun .
  Drahma je urlala:
  - Rezun ! Vratit ćemo se, izvršiti operaciju, oteti Rezuna iz Engleske i isporučiti ga u Rusiju. Provest će vrijeme u zatvoru i postati mudriji.
  Elizabeth je prosiktala:
  - Da, i takav se ološ rađa. Na primjer, ne možemo razumjeti izdajice. Što nije u redu s bojnikom KGB-a u SSSR-u .
  Grofica Nimfa je urlala:
  - Mislim da je obrnuto.
  Plavokosi špijun je potvrdio:
  - Sigurno! Život u Britaniji nije bolji nego u SSSR-u.
  Drahma je zarežao:
  - A i da je bolje, nije za izdajice. Uostalom, čak ni vlasnici ne vole takve ljude, usprkos svim pogodnostima koje imaju.
  Djevojke su gledale u tamu. Autocesta nije bila osobito prometna. Nitko nije dolazio, curama je bilo dosadno.
  Drachma upita:
  - Pa što ćemo učiniti?
  - Idemo tražiti aktivniju autocestu. - predložila je Elizabeth.
  Vjetar je puhao i sjene drveća su se pomicale, lagano se naginjući kao da podržavaju ovaj prijedlog.
  - Što bi Sherlock Holmes predložio u ovoj situaciji? - u šali je upitao Drahma.
  - Pribjegavajte metodi dedukcije! - odgovorila je Elizabeta.
  Djevojke su izašle na središte autoceste i njuškale. Naravno, obule su cipele kako ne bi pokazale svoja previše graciozna, djevojačka stopala. Sudeći po mirisu, ovuda je tijekom dana prošla kolona automobila. Borbena vozila pješaštva i oklopni transporteri, nekoliko automobila i, sudeći po tragovima, laki tenk.
  - Da, i tu je došlo do povećanja. - rekla je Drahma. - Tenk je, sudeći po svjetlosnim otiscima, bio težak četrdeset dvije tone i imao je tri gusjenice. Ovo je nešto specifično.
  - Ne baš! Polusrednji tenk, za razliku od Crvenog Cromwella, koji je težak šezdeset sedam tona i ima top od sto dvadeset milimetara, naoružan je kalibrom devedeset. - izjavila je Elizabeta. - Inače, vozač ovog tenka puši Mobil i također je ljevak.
  Grofica Nimfa je sumnjala:
  - Zadnja izjava je kontroverzna.
  Plavokosi izviđač se usprotivio:
  - Zašto! Trenutačni tenkovi još nisu na joysticku, tako da navika da budete aktivniji s jačom rukom utječe na kvalitetu pokreta.
  - Da, još uvijek želim povući ručicu. - Drachma je vrhom svoje američke čizme pokupila opušak i bacila ga u usta. - Uf! To je odvratno. Ove cigarete su jednostavno šokantne.
  Elizabeth se spremno složila:
  - Može biti! Općenito, naš svijet je pun sranja , pa nemojte time puniti usta.
  Djevojke su polako hodale cestom, a onda su usporile. Sada su se našli na raskrižju. U blizini je bio punkt, pa smo ga morali zaobići.
  Osiguranje nije bilo veliko, dvadesetak ljudi, ali nisam želio previše galamiti.
  Djevojke su se penjale prilično daleko. I počeli su raspravljati o daljnjem planu djelovanja.
  - Moramo napasti kolonu. - predložila je Elizabeth.
  Drahma se iznenada usprotivi:
  - Previše bezobrazan i krvoločan!
  Plavuša se iznenadi:
  - I što drugo!? I otkad je ateist postao pacifist?
  Ne obazirući se na napad, nimfa grofica reče:
  - Predlažem da glasate!
  Elizabeth je zacvilila:
  - Zar se ne bojiš zalutalog metka?
  Drahma je mirno prigovorio:
  - Neće se usuditi uvrijediti djevojke, pa čak ni crne.
  Plavokosa izviđačica je ispod glasa promrmljala:
  - Dobro, riskirajmo!
  Osvijetlivši se svjetiljkom i temeljito raščupavši kosu, djevojke su stale na cestu. Osjećali su se vrlo samouvjereno.
  - Naša će misija biti ispunjena! - rekla je Elizabeta.
  Začudo, nekoliko kolona se provozalo, ne obraćajući pažnju na crne djevojke koje glasaju.
  Drahma se čak naljutila:
  - Što su oni, svi eunusi?
  - Možda su pod stresom! - izjavila je Elizabeta.
  Nimfa grofica zacvili:
  - Dobro, da vidimo.
  Djevojke su počele čekati i nastalo je zatišje. Bila su već dva sata ujutro, vrijeme kada promet staje.
  - Može pješice prema gradu. - predložila je Elizabeth.
  Drachma je oklijevajući odgovorila:
  - Glupa misao! Tako da ćemo se teško snaći.
  Plavokosi špijun iznio je razumne argumente:
  - I, po mom mišljenju, naprotiv, u tako velikom gradu kao što je London, lako se izgubiti. Pogotovo crnci poput nas.
  - Vrag se krije u paklu, a pop u džepu župljanina! - našalio se Drahma.
  Elizabeth je prijekorno odmahnula glavom.
  "Glava ti je puna gadnih stvari, stvarno si vrag!"
  - Kako reći. Vrag ima crno krzno - svećenik ima dušu! - primijeti Drahma.
  Plavuša se usprotivila:
  - Ali nemaju svi veličanstvene svećenike s anđeoskom dušom.
  Grofica nimfa je uzvratila:
  - Iznimka samo potvrđuje pravilo.
  Djevojke su se malo hrvale na prstima, prvo srednjim prstima, kažiprstima, pa križić na križić .
  Prsti su se zagrijali, ali se prednosti nisu mogle identificirati. Elizabeth je predložila da igraju šah.
  - Imamo džepne , možemo se boriti.
  Djevojke su se odlučile zaigrati i posložile komade. Elizabeta je odabrala sicilijansku obranu s crnim. Utakmica je ispala oštra i s obiljem napada, no na kraju je sve završilo prekinutom, izjednačenom završnicom.
  Drachma je dugo odbijala priznati remi, pokušavajući pronaći nešto u stilu Karpova ili Carlesona. Općenito, ovu djevojku karakterizira želja za pobjedom pod svaku cijenu.
  Utakmica je prekinuta pojavom novog konvoja. Obje ljepotice prekinule su igru i počele glasati.
  Odjednom su se zaustavila dva kamiona, iz kojih su iskočili specijalci. Uperili su puške u Elizabeth i Drachmu.
  Čuo se urlik:
  - Tko su oni i što trebate?
  Djevojke su jednoglasno odgovorile :
  - Mi smo specijalci Gili i Meri, izveli smo akciju protiv partizana i malo zaostali za svojima .
  Iz njihove je kabine virilo žensko lice s epoletama pukovnika specijalnih snaga.
  Začuo se glas s nevjericom:
  -Protiv kojih ste se partizana borili?
  - Strašni gadovi ! Iz grupe Lev. - rekla je Elizabeta. "Nije znala sa sigurnošću, naravno, ali je očekivala da će vjerojatno postojati takva grupa u Britaniji."
  Pukovnica je zaurlala:
  - Bijeli lav. Ovo je ozbiljno! Strašni dečki. Ali izgledate svježe.
  - Zašto bi nas tukli ? - usprotivi se Drahma.
  Od stupa do stupa,
  Nema jače vojske
  Borimo se s bijesom
  Za sreću ljudi!
  
  A Staljin je krila sokolova,
  Svjetlo daje nadu!
  Udarac čeličnog čekića,
  Zora će nas obasjati!
  
  Zločesta sila mraka,
  Štit vjere se ne može probiti!
  Amerika slobodna,
  Mi ćemo moći zaštititi!
  Drachma i Elizabeth su pjevale zajedno. Njihovi prekrasni operni glasovi doimali su se poput orkestra. Borci specijalaca su ustali.
  Dvije su se žene nagnule. Nisu imali više od trideset, crni, bolje rečeno smeđi, u SAD-u, posebno u New Yorku, crnci su svjetliji. I kosu su obojili u narančasto.
  Pukovnica i potpukovnica su prilično lijepe, iako debeljuškaste, vidi se da su snažni borci. Mora se reći da su Elizabeth i Drachma također izgledale snažno zbog svojih širokih ramena.
  Policajke su režale:
  - Dobro, jasno je da si naš. Imate li kakvih dokumenata?
  - Sigurno! - odgovorila je Elizabeta ispruživši komad papira.
  Drahma je također gurnula ksivu .
  - Sve je u punom jeku!
  Kratko je pogledala pohabane dokumente. Bile su prave, skinute s mrtvih djevojaka i malo pohabane kako ne bi izazvale sumnju.
  Zadovoljan glas reče:
  - Pa možete sjesti, vi ste tipične Amerikanke.
  Drachma je pozvala komandosa prstom, pljesnuvši ga po obrazu.
  - Dobar dečko.
  Djevojke su lako uskočile u auto.
  Bio je to blindirani oklopni automobil s dva mitraljeza na bokovima. Sasvim zgodno sredstvo za prijevoz pješaštva. Djevojke su predle od zadovoljstva osjetivši dodir muških ruku na svojim tijelima. Unutra je bilo i muškaraca i žena. Nisu se ustručavali maziti jedno drugo.
  Elizabeth je čak nešto zazviždala. Općenito, crnci imaju posebnu seksualnost. To su specijalne snage, a iz jakih, čisto opranih tijela dolazi specifičan miris, poput mirisa mačjih grabežljivaca. Uzbuđuje i izaziva želju. Djevojka pokušava odgurnuti njihove ruke, ali dečki to doživljavaju samo kao element ljubavne igre. Ovdje je crnac pohlepno ljubi u usne, ruke drugog uzbuđuju njezine bradavice. Drachma želi više. Odabravši krupnijeg tipa , opkoračila ga je. Čuju se sladostrasni jauci.
  Pukovnik je prekinuo njihov odnos:
  - Što je ovo, bordel? Ne možete više izdržati? Doći ćemo do Londona i tamo se odmoriti. Idemo se zabaviti .
  Elizabeta kima:
  - Tako je, ovdje je nepristojno!
  Pukovnica je zarežala:
  - Pristojnost je buržoaski pojam!
  - Sigurno! Ali postoji i proleterska pristojnost. - primijeti Elizabeta. - Moralni kodeks komuniste.
  - Da, postoji takva stvar. Ali žena u redovima ne bi trebala odbiti dostojne momke. Pogotovo ratni heroji. - Pukovnik joj je pokazao zlatnu zvijezdu na prsima.
  - Pa to je pošteno! - složila se Elizabeta. - Ali pravo izbora ipak pripada ženi.
  - Sam ću odlučiti kojeg ću od nekoliko junaka izabrati. - složila se Drahma. - Ili možda čak tri odjednom. Ovo mi je zabavnije, a nitko od dečki se ne uvrijedi!
  Pukovnica je promrmljala:
  - Vi ste, vidim, zgodne cure, ali kakve ste u boju! Općenito, naš odred mora stati u jednom selu na putu za London. Jedan od zapovjednika skupine White Lion je tamo, morate ga uzeti.
  Elizabeth se složila:
  - Razumije se samo po sebi!
  Drahma je zalajala :
  - Ja sam zvijer u borbi.
  Pukovnica reče dubokim glasom:
  - Najvjerojatnije neće biti borbe. Pomagali su nam domaći komunisti.
  - Oslanjanje na lokalne snage uspjeh je revolucije, kako je rekao Lenjin. - primijeti Elizabeta. - Ovo će nas, međutim, razočarati.
  Crna žena je primijetila:
  - Kako reći. Osim bitke, postoji još nešto ugodno.
  Plavuša upita:
  - Na primjer?
  Pukovnica je oblizala pune usne:
  - Isto mučenje.
  - Wow, ovo je intrigantno! - rekla je Drahma.
  Pohotna crnka je zastenjala:
  - Tako nešto još nećete čuti. Znaš kako je lijepo slušati ženu kako zavija. Ili mladi zdrav čovjek stenje.
  Grofica Nimfa je cvrkutala:
  - Možemo zamisliti.
  I oblizala je usne, zamišljajući kako se muči i muči lijep, mišićav mladić plave kose i hrabre brade - poput Apolona.
  I obje su ga djevojke uzele i horski zapjevale:
  Ratnici svijeta - komsomolski borci,
  Borimo se za slavu svete domovine...
  Ne možeš ostaviti Fuhrera- kopile AWOL,
  Zauvijek Rusija, bit ćemo s tobom!
  
  Sveti barjak blista nad nama,
  A veliki Staljin, on nam je osvjetljavao put...
  Neka domovina zauvijek bude s nama,
  Krist je nadahnuo Komsomol da postigne ovaj podvig!
  
  Vječna domovina, jaka, slobodna...
  Prijateljstvo naroda oslonac je stoljećima ...
  Pravna vlast, narodna vjera -
  Uostalom, jednostavan čovjek se zalaže za jedinstvo!
  
  Nema Lenjina, vjeruj mi, postoji mudriji čovjek na svijetu,
  A Staljin je veliki, lijepi orao...
  I zajedno s našim očevima postat ćemo jači,
  Unija crvenih naroda je postala velika!
  
  Borimo se hrabro protiv podlog fašizma,
  glava odsječena, vjerujte...
  A u zemlji će se graditi mir s komunizmom,
  Vrlo krvoločna zvijer je poražena!
  
  U ime naroda, komsomolci,
  Hrabro trče kroz snijeg bosi...
  Fašizam se ne spašava lukavstvom, trikovima,
  Ruski Bog će ga razbiti šakom!
  
  Kad hodamo Berlinom ozaren
  Djevojačke čizme svjetlucaju na suncu...
  Zastava će plamtjeti nad domovinom vatrom,
  I naši nas neprijatelji nikada neće moći oboriti!
  
  Vjeruj nam, podijelit ćemo domovinu na dvije obale,
  Dajmo ocean beskrajne ljubavi -
  Pod zastavom velike, svete Amerike,
  Vi ste vitez neprijatelja, kao Samson, rastrgajte ga!
  . POGLAVLJE br. 8.
  U palači božice zla Kali nastavila se zabava i, ujedno, strašna zabava.
  Ovaj put Artemis je morao voditi mnogo ozbiljniju i konkurentniju bitku. Nije da iskusni vilenjak ispušta male, polugole i bose dječake.
  Božica Kali za sada je poštedjela dječake. Ali ona je naredila da ih se temeljito išiba. Da se mladi robovi ne opuste. A dječaci su bili podignuti na stražnje noge, s rukama svezanim na leđima. A lijepe robinje udarale su vrbovim grančicama nesretnu djecu robove. I boli, i možeš ga zeznuti do smrti.
  Ali vilenjak Artemis imao je sudbinu da se bori s nečim monstruoznim.
  Božica zla Kali održala je riječ.
  I beba Tyrannosaurus rexa uskočila je u Arenu. Bio je visok dobra četiri metra, iako je još uvijek bio samo dječak iz rase dinosaura. A odrasli tiranosaur mogao je dosegnuti dobrih dvadesetak metara.
  Božica Kali pljusnula je rukama i gugutala:
  - Pa, Artemis? Sada se borite za svoj život!
  Vilenjakinja, koja je također nosila titulu markize, nakloni se i odgovori:
  - Dvije smrti se ne mogu dogoditi, ali ni jednu ne možete izbjeći!
  Božica Kali pucnula je golim nožnim prstima i kupola se pojavila oko para gladijatora. Tako da, ako se nešto dogodi , beba tiranosaurusa ne zgnječi ili rastrgne bilo koga od gostiju.
  Kupola je bila prozirna, a bitka se jasno vidjela. Ogromni i agresivni gušter brzo je napao vilenjačku markizu. Ali Artemis se s dva oštra mača pomaknuo s linije skoka i čak uspio ogrebati tiranosaurusovu kožu. Istina, ljuske tiranosaurusa su debele i ne možete se lako probiti kroz njih. Ali barem je ostala svijetla pruga na crveno-smeđoj pozadini.
  Božica Kali je zabilježila:
  - Postoji intriga i to je ono što me najviše zanima. Hajde, bori se, i zvijer, naravno, neće poštedjeti djevojku, ali djevojka neće poštedjeti zvijer.
  Kralj trolova je primijetio:
  "Bit će šteta da umre gladijator tako visoke razine kao što je markiza Artemis!"
  Kao odgovor, zlo božanstvo se nasmijalo i odgovorilo:
  - I ovako karta pada! Ali u svakom slučaju, bit će to dobra borba, pamtit ćemo je opet.
  Doista, bitka je bila vrlo zanimljiva. Mladunče dinosaura je napalo, a Artemida je manevrirala i izmicala, praveći suptilne ogrebotine svojim mačevima kao odgovor. Za nju, ratnicu, može se reći da je veličanstvena. I tako brzo.
  Dječak šaljivdžija, a ujedno i obavještajni časnik Vladimir Terkin, gledao je na to s velikim entuzijazmom i iznenađenjem. Čini se kao da mu je samo dvanaest, a zapravo je star nekoliko tisuća godina. A što nije vidio?
  No, u ovom slučaju spektakl se isplatio, a djevojka je pokazala vrlo zanimljive salto, zavoje, skokove i skokove.
  Nije uzalud vilenjačka markiza zvijezda među gladijatorima i ratnicima. I bori se na vrhu. Samo je neprijatelj Tyrannosaurus prejak. Mnogo je lakše boriti se s lavom, pa čak i s nosorogom. I ovo je stvarno, postoji čudovište. I visina, i težina, i vrlo izdržljiva koža, kroz koju se jako teško probija.
  I iznimno ga je teško pobijediti. Ali spektakl je vrhunski. I gosti su oduševljeni. Dječaci robovi su također živnuli, a oči njihove djece zaiskrile su od radosti takvog prizora.
  Terkin je sa znatiželjom promatrao ovaj spektakl, au isto vrijeme, neprimjetno za sebe, uronio je u sjećanja na vlastite podvige.
  Izviđač se osjećao kao na pokretnim stepenicama. Polako, ili čak ne baš polako, spuštate se. I tako dolje mjehuri bijesni plamen ljutog vulkana. Opeći će vas izuzetno bolno, tako da će vam se i koža oguliti i neće joj biti spasa.
  A kretanje pokretnih stepenica se ubrzava, a crveni plameni jezici već pohlepno i vrlo bolno ližu dječakove gole, grube pete. Debela koža tabana postaje crvena i prekrivena malim, ljubičastim i vrlo bolnim mjehurićima.
  Vladimir napreže sve svoje snage, ne želi završiti u mesožderskoj vatrenoj geheni. Ali naprotiv, svaka zrna duše teži da se što prije probije do vrha i tamo uspostavi ... Komunizam?
  Odjednom se pokretne stepenice zalede, a dječak izviđač dobije priliku poput rakete pojuriti prema gore. Napokon će stići iz ognjene džehenneme u nebo i Huris!
  Put do vrha pokazao se kraćim nego što je Terkin mislio. Dječak je iskočio na površinu i našao se u iznenađujuće luksuznim odajama.
  Vladimir Terkin, unatoč svojim mladim godinama, uspio je posjetiti mnoga mjesta, uključujući Ermitaž i Peterhof; dječak nikada nigdje nije vidio takvo nevjerojatno bogatstvo. Bio je to tako nevjerojatan prizor da ga ne mogu ispričati u bajci niti opisati perom.
  Sve je prošarano dragim kamenjem, tako jarkih boja i elegancije dizajna da im nema ravnih na Zemlji, a teško je takvo što i zamisliti. Morate biti poput Leonarda Da Vincija ili Rafaela da zamislite takvu veličanstvenost.
  Ali najljepša stvar u palači bila je djevojka blistave ljepote, s kosom sjajnijom od sunca. Pogledala je polugolog dječaka očiju sjajnih u svim duginim bojama i tihim glasom rekla:
  - Ti si, vidim, hrabar i odvažan dječak! Ovo nam stvarno treba ovdje!
  Vladimir je nesigurno meškoljio bosim nogama. Nakon opeklina zadobivenih plamenom, skupocjeni pod ugodno je hladio žuljeve na golim tabanima i izazivao vesele asocijacije. Izviđač je postavio očito pitanje:
  - Gdje je, ovdje?
  Ljepotica je s najnevinijim izrazom lica odgovorila:
  - Gdje? U paklu!
  Terkin je zazviždao i raširio ruke:
  - I u paklu ima mjesta za šalu!
  Napisana kraljica još je jače zasjala i ozbiljnim tonom odgovorila:
  - Pa dobro, zašto misliš da je pakao isključivo mjesto muke? Zapravo, pakao je alternativni raj, gdje je sve stvarno, kao na Zemlji, a često i zanimljivije i bolje!
  Vladimir se nasmiješio, ljepotičina šala izgledala je vrlo smiješno i simpatično na svoj način. Iako, s druge strane, sve u svemiru može biti potpuno suprotno, pa tako i podzemlje. Zato ljudi cijelo vrijeme slikaju pakao istom crnom i crvenom bojom? Zapravo...
  Djevojčica, vidjevši da se dječak ceri, ljubazno mu kimne i nastavi:
  - Ovdje u mom podzemlju postoji puno različitih, vrlo lijepih kozmičkih svjetova. Ali u nekima od njih stvorenja su se pobunila i odbila me obožavati kao Božanstvo.
  Vladimir je bijesno i bezobrazno predložio:
  - Zato pošalji svoju kaznu na njih! Ti to možeš - sotono!
  Blistava ljepotica tome je logično prigovorila:
  - Znate, mi smo kreatori raznih svjetova, u pravilu se otvoreno ne miješamo u stvari stvorenog. Dakle, ti ćeš, dječače, morati učiniti mnogo sam!
  Vladimir je razvukao usne sa širokim osmijehom:
  - I znaš, lijepo je!
  Prije nego što je dječak uspio završiti, našao se na drugom mjestu i svijetu. Transfer se dogodio momentalno. A novi se svijet pokazao doista nevjerojatnim. Tako je došlo do okrutnog uboda u oči, koji me prisilio da nehotice zatvorim oči.
  Sada je usred svemirske bitke. Dječak izviđač je za kormilom lovca jednosjeda, a oko njega se vodi ozbiljna bitka. Nekoliko stotina borbenih zvjezdanih brodova s obje strane izmjenjuju hiperplazmičke pucnjeve, a samog Terkina napada njegov protivnik.
  Njegov protivnik borac je spljošten poput raže i proziran. Mlazići boje izlijeću iz nosnica. Vladimirov auto izleti od udarca. Srećom, polje sile ispred borca gasi inerciju kaskadnog i vrućeg udara, ali dječak je uspio osjetiti vrući poljubac tropske pustinje na svom licu.
  On je odgovorio uzvrativši paljbu. Štoviše, tijelo je proradilo samo od sebe i mnogo prije nego svijest.
  Neprijatelj je dobio svoju porciju na čelu i počeo se izvijati u očitom pokušaju da priđe Vladimiru iza leđa.
  Tsarinat , sličan ribi pirani, napao je tri krstarice Kaganate. (Informacije o protivnicima pojavile su se u telepatskom impulsu koji je probio mozak dječaka izviđača!).
  Postalo je toliko vruće da je otkinulo rotirajuću jurišnu kupolu s trupa teškog broda i počeli su padati komadići slomljenog i otopljenog oklopa.
  Desetak borbenih robota i nekoliko čovjekolikih boraca kozmonauta kovitlalo se u eksplozivnoj mješavini atmosfere i vakuuma. Sam je zrak izbio i žarko žario, izbacujući prave baklje vatre. Ovdje je jedna djevojka s bujnim, baršunastim laticama umjesto kose, zacvrčala je tanko i ukočila se , pretvarajući se u svijećnjak.
  Terkin je zamalo promašio izlaz na rep, ali reagirajući instinktivno, uspio je poslati nalet smrtonosnog uništenja iznad sebe.
  Čak je i mladi ratnik isplazio jezik:
  - Vukovi, ovo su sranje! Zli kao psi!
  Nakon čega se dječak pokušao izmigoljiti ispod napada upornog neprijatelja. Bio je očit Vladimirov nedostatak iskustva u svemirskim bitkama. Trebalo je postupiti drugačije, ali kako... U svakom slučaju, Terkin je intuitivno pokušao baciti neprijatelja s cilja. Izviđač se prisjetio kako su ga naoružani odrasli progonili od travnja 3014. godine. Potom je najbližeg napunio kamenom i pobjegao izbjegavajući metke.
  Tada se pojavila prava taktička vještina - povući smrt za brk, a staricu s kosom ostaviti s nosom.
  I sada se još uvijek nije mogao riješiti upornog neprijatelja i otrgnuti se, iako je Vladimir pokazao titanske napore, au kokpitu svemirskog lovca postajalo je sve sparnije.
  Tada je Terkin odlučio pribjeći drugačijoj tehnici, odnosno taktičkoj prijevari. A izviđač je očajnički okretao auto oponašajući ovna. Proračun se temeljio na tome da će se neprijatelj preplašiti, a onda će mu u trenutku raspoređivanja biti moguće presjeći put!
  Vladimiru je u glavi odzvanjala pjesma:
  "Pomislio sam, kao u potpunom deliriju, da ću otići, umoran sam od rana!" Ali ovaj koji sjedi u meni me je očito odlučio nabiti!
  Poslao ubojiti tok hiperplazme,
  I napunit će vaš hram užasnim pulsarom!
  Ali u tom je trenutku njegov dvojnik pokazao hrabrost, ili se možda i nadao da neprijatelj neće izdržati blef, te se okrenuo u ovna.
  Uslijedio je sudar, a zatim je super-blistavi bljesak preplavio svaku molekulu i svaki kvantum dječakova tijela. I našao si se u ponoru, gdje plamti utroba malene, ali strašno goruće zvijezde!
  Terkin je s mukom otvorio, točnije otvorio kapke. Činilo mu se da vidi, takoreći, zvjezdano nebo, ali tako svijetlo i raznobojno da mu je bilo nemoguće zamisliti jednako. A veliki i blistavo sjajni anđeli s mačevima skaču po nebu. Štoviše, sjajne zvijezde svjetlucaju na vrhu mača i njegovim drškama, izjedajući oči.
  Iznenađen, mladi ratnik je zatvorio oči, a onda ih opet, uz napor titana Herkula, otvorio. Da, doista, on vidi čudan zvjezdani tepih nezemaljskog porijekla, izuzetno gusto prošaran dragocjenim vijencima svjetiljki. Deseci tisuća najsjajnijih zvijezda zasljepljuju i zadivljuju maštu. Samo tijelo kao da je lebdjelo u vakuumu, ne osjećajući nikakav oslonac. Neviđeni prizor toliko je šokirao izviđača da je na nekoliko sekundi izgubio svijest, odvojen od stvarnosti.
  Kad mu se ponovno vratila sposobnost razmišljanja, već je mogao kontrolirati svoje emocije. Pod njim je opet bila tvrda podloga, dječak se s mukom uspravio na izgrebane i izranjavane noge.
  Prizor koji se ukazao pred njim nije bio za one sa slabim srcem, niti za momke čija je snaga bila ni manje ni više nego titan. Izviđač je isprva mislio da će poludjeti. Veličanstveni grad, prijestolnica galaksije, - zacvrčao je glas u mom uhu, - Kaganatsko Carstvo, pojavilo se u svoj svojoj najdivljoj i blistavoj slavi.
  Vladimir je mehanički ponovio frazu Ostapa Bendera:
  - Prešik - mašta idiota!
  Raskošni višekilometarski neboderi, gigantski hramovi s brojnim kupolama i simbolima ukrašenim dragim kamenjem, nezamislivo gigantski kipovi, kaskade vrtova i fontana, svjetleći uređaji, kolosalni reklamni panoi u koje bi stalo pedesetak olimpijskih stadiona i još mnogo toga. Na primjer, strukture od tekućeg metala koje mijenjaju oblik i boju uz nevjerojatne nijanse! Ako tome dodamo milijune različitih tipova šarenih i ekstravagantnih letjelica, onda je to za jedanaestogodišnjeg dječaka s početka 21. stoljeća bilo van svake granice.
  Još ako uzmete u obzir da je ovaj klinac pravo čudo!
  A ipak nije bilo straha. Zavladalo je iznimno uzbuđenje, pa i neopisivo oduševljenje pri pogledu na tako nezamislivo šareni sjaj stvoren rukama inteligentnih bića. Sve je u ovoj metropoli ispalo grandiozno i očaravajuće. Na nebu je sjalo nekoliko sunčanih zvijezda. Najsjajnija ružičasto-žuta s nijansom topaza je blistavo nebesko tijelo, dva zelena, jedan plavi i dva gotovo nevidljiva trešnja-safira, što je prirodno pri tako intenzivnom osvjetljenju. Međutim, unatoč jakom svjetlu , nije me boljelo u očima i nije bilo iscrpljujuće vruće. Temperatura je vrlo ugodna, s blagim hladnim povjetarcem.
  Terkin je pogledao leteće stvorenje, slično sedmoglavoj žirafi s pjegama raznih boja i različitih oblika, i zazviždao. Uši stvorenja, poput svijetlih krila leptira, zvučale su kao odgovor slavujevim treskom.
  Mladi skaut je progovorio:
  - A što Sotona može stvoriti? Isto kao Bog, ali mnogo zabavnije!
  Izviđač je već hodao puno veselije, gotovo galopirao,
  duž pločnika u sedam boja obrubljenog cvijećem, kipovima, raznobojnim blještavim svjetlima i kristalno poliranim pločicama. Goli su potplati bili vrlo glatki, možda čak i skliski, poput leda, dajući blistavu, ali srećom ne previše vruću površinu. I ovo je podiglo raspoloženje i natjeralo nas na zvižduke. Sedmeroglava žirafa s ušima poput leptirovih krila već se uspjela podići u zrak i tamo se kretala svojim papcima u obliku raka .
  Proletjelo je nekoliko egzotičnih ptica. Zamislite kornjačin oklop na tijelu, a repovi su poput pauna , s kamenjem ljepšim i sjajnijim od dijamanata.
  Vladimir je mahnuo dlanom i njim, cvrkućući:
  - Tko je veseo, smije se, a zvuk će doći do sunca! Tko traži uvijek će naći!
  Sve je u ovoj futurističkoj, doista kozmičkoj metropoli bilo blistavo kao u zrcalu i blistavo veličanstveno, čak su i odlagališta za smeće bila napravljena u obliku egzotičnih životinja, insekata, riba i ptica. Otvarali su usta i pristojno im se zahvaljivali kad su na njih bacali smeće. Kad je Vasily zbacio otopljenu i iskrivljenu cipelu mini-vojnika, ptica strvinara iskočila je s pločnika, kao da je bila površina vode. Imao je glavu orla, ali s proporcionalno velikim kljunom, i tijelom prugastog patlidžana, uokvirenog s tri reda bujnih latica. Svaki red razlikovao se u boji i obliku izdanaka, a krila su čak imala pokretnu boju, poput video isječka. Pernati, a istodobno cvjetni strvinar progutao je iznošene cipele koje su postale nepodobne, melodično cvrkućući:
  Nemamo razloga da se mučimo sumnjama ! Nema više očajnika u cijelom svemiru! Pravi muškarci bacaju smeće - ubijaju tuđi čelik ! Uhodi ubij nekog drugog!
  Vladimir je zbunjeno odmahnuo rukom prema "divi smetlaru " i duhovito rekao:
  - Najnevjerojatnije kod čovjeka je to što se ne čudi očaravajućem, nego se čudi banalnom!
  No, čudno je da su se teške vojničke cipele otopile, a on sam nije zadobio teže, osim manjih, opeklina. No, čini se da odjeća nije previše oštećena, iako je raskošni kombinezon izgubljen. Ali nešto je sačuvano i nije ga toliko sram hodati gradom u elegantnoj majici i kratkim hlačama, normalnoj odjeći za dječaka po vrućem vremenu.
  Iako je Terkinu bilo neugodno zbog njegovih bosih nogu, što je bilo krajnje neprikladno u glavnom gradu, gdje je svaki kip, automobil, fontana, kompozicija, ova ili ona građevina blistala zaglušujućom blještavom raskoši. Poput odrpanog prosjaka u vladinoj četvrti Petrograda, nehotice pocrveniš kad ti priđe jedan od plemenitih plemića.
   Na ulicama trenutno nije bilo puno pješaka, uglavnom su bila djeca koja su ličila na ljude. Budući da je ovo jedan od središnjih sektora metropole, ovdje su se nastanili poznati vilenjaci boje Stalik. Bilo je samo razdoblje kada su mini-vojnici glamuroznog carstva pod čudnim imenom Kaganate dobivali kratke odmore kako bi barem malo iskusili život bez iscrpljujućeg drila, kako bi osjetili radosti djetinjstva. Osim toga, ovo kratko razdoblje odmora, u odnosu na vojarnsko, bilo je svojevrstan poticaj za uspjeh u učenju i borbenoj obuci.
  Imati barem malo prilike raspolagati svojim vremenom kako želiš je sreća! Upravo zato prizor bezazlene djece koja se smiju, od kojih su mnoga, veselo se igrajući, čak i letjela u zrak, radila salto, vrtjela se poput vrha, ispuštajući kaleidoskopske holograme, čarobnom je gradu davala čudesno idiličan izgled.
  Terkin im je htio prići i postaviti nekoliko pitanja, ali se bojao. Bojao sam se da miroljubivi, lijepi dječaci i djevojčice poput vilenjaka u cvijeću u svojim svjetlucavim kostimima možda i nisu tako mirni kako izgledaju na prvi pogled. Štoviše , to obično nije tipično za ljude, čak su i djevojke s kosom latice igrale očito ratne igre. Istina, čini se da su se odvijale bajkovite i anime-fantastične vrste , a ne bitke koje je stvorio čovjek. Pojedinačne holografske projekcije bile su velike i toliko svijetle da su vjerno reproducirale detalje. Ono što se činilo , a zapravo, odjednom su se iz zraka pojavili bajkoviti dvorci, tvrđave i kuće, a zatim nestali.
  Zaprepašten onim što je vidio, izviđač je hodao i hodao, nastavljajući ispitivati grad. Kakva zadivljujuća stabla i divovsko cvijeće, desetke i stotine metara dugačko, s fontanama i letećim životinjama koje vise na kristalnim balkonima, svjetlucajući na suncu u višestrukoj bajkovitoj paleti. Na laticama cvijeća pojavljuju se razne pokretne slike koje se stalno mijenjaju, najčešće borilačke vještine raznih izvanzemaljaca ili bitke u retro stilu.
  "Možda su ovo polja sile!" pomislio je izviđač trljajući sljepoočnice, mozak mu je bio spreman proključati od obilja dojmova. "Ovdje ima nekoliko svjetiljki, takva igra svjetla i boja je neponovljiva na našem planetu! Što čudne oblike poprimaju njihove kreacije uma!"
  Ovdje je jedna od kuglastih zgrada koje vise na sedam nogu, obrubljene lišćem, uokvirene dragim kamenjem, od kojih je svaka obojena u boju zastave Stalik-boje-vilenjaka. Druga struktura bila je napravljena u obliku sedmokrake zvijezde i polako se okretala oko svoje osi. Treće, pet krokodila, čiji su se repovi križali u obliku svastičnog peterokuta, i fontane hiperplazmičkih prskanja i mrlja ispale su iz njihovih usta. Svaka takva mrlja odavala je poseban, jedinstven shimmer.
  Ostale zgrade nalikovale su novogodišnjim drvcima, kolačima s vatrenim bakljama i olujnim raznobojnim vodopadima, ogromnim potocima koji idu u stratosferu. Neke gigantske fontane u obliku raznih izvangalaktičkih čudovišta u dragom kamenju izbacivale su rastopljeni metal i čudne plinove, osvijetljene laserskim i magolaserskim zrakama.
  Donji katovi luksuznih zgrada bili su puni šarenih ulaza i izlaza s imenima koja su svjetlucala na ekranima. I ono što je čudno je da su svi nazivi potpuno jasni: restorani, trgovine, kozmetički saloni, streljane, zabavni centri svih razina i vrsta, razne usluge.
  Podsjećala je na višestruko povećavanu i neusporedivo luksuzniju Središnju predsjedničku aveniju Moskve. Terkin je tada još bio vrlo malen, sjećao se nejasno i sada je, doslovno, očima proždirao blistavi carski sjaj. Naravno, mnoge stvari ovdje nisu imale analoga na zemlji. Pa, kakav bi to ljudski dizajner postavio strme tornjeve, kupole i bazene sa živopisnim stvorenjima kao što su sirene, s mnogo cvjetnih repova i neopisivo zastrašujuća čudovišta. Kao sabljasti kitovi sperme, ili hibrid rogatog mamuta i šarenog morskog psa! Čak je i strašno gledati, čini se da će vam se sve srušiti na glavu i progutati vas cijelog.
  Jedna od vilenjakinja preletjela ga je, lagano ga dotaknuvši sjajnom cipelom s dugom petom. Terkin se lagano zaljuljao od udarca, već je bio umoran, hodao je nekoliko kilometara.
  - Vjerojatno dugo nisi jeo, zvjezdani ratniče? - zazvonio je anđeo poput srebrnog zvona.
  Ako je i bilo pokretnih tragova, očito su bili isključeni. Očito su se u ultrametropoli daleke budućnosti pretjerano brinuli o fizičkoj spremi. Površina je postala grublja sa šiljcima od tvrdog metala. Svijet se nacerio, a mene bose noge počele žuljati i žuljati.
  Čak sam se sjetio poznatog aforizma slavnog pisca i pjesnika Olega Rybakova: "Za skitnice je cijeli svijet posut trnjem, koje nam se čini uglađenim zbog naše čizme!"
  Terkin je jako želio jesti, jer se osjećao kao da je gladan nekoliko dana, samo što...
  Ali tko može znati koliko je dugo proveo onesviješten .
  Ulica je puna šarenih, primamljivih, vrlo zavodljivo oblikovanih strojeva. Jedna misao počinje dominirati u plavoj glavi mladog izviđača: "Vrijeme je za jelo!"
  Mladi ratnik-izvidnik sasvim logično odlučuje:
  - Ne možete imati dvije smrti, ne možete izbjeći jednu! A s praznim trbuhom nema života, dobro je pasti!
  Čim ste prišli stroju, odmah se pojavila trodimenzionalna projekcija prekrasne sedmobojne djevojke s krilima. Na jeziku koji je izgledao ruski, čudesna nimfa reče:
  - Što želi mali, ali hrabri osvajač Svemira?
  - Jedi! - iskreno je rekao Terkin, u dječakovim plavim očima vidjela se gladna iskra.
  - Na usluzi vam je set od sto petnaest milijuna proizvoda od sto tisuća bioloških i kemijskih elemenata. - Zacvrkuta vila vila dodajući krilima veličinu i sjaj.
  - Zatim sladoled Kremlj, limunada, sok, torta i čokolada. - brbljao je oduševljeni dječačić.
  - Koje vrste? Navedite svoju narudžbu! - Bile su dvije djevojke leptirice i cerile su se neprirodno veliko.
  - Nije važno, samo da je ukusno. - zbunjeno je promrmljao Terkin.
  Uzbuđeno često trepćući i bespomoćno šireći ruke.
  - Je li što ukusnije? U skladu s najpopularnijim standardom? - insinuirajuće je upitao nježan, ženstven glas. Očito je kibernetički sluga više puta imao posla s klijentima koji ne razumiju što žele.
  - Da! - Izviđač Terkin ispao je s olakšanjem.
  - Podignite ruke, gledajte ravno. Ili izvadi svoju osobnu iskaznicu, mini-vojniče. - rekle su hologramske nimfete u zboru.
  Izviđač je podigao obje ruke. Bljesnulo je prigušeno žuto svjetlo, očito je bilo skenirano.
  - Vaš identitet se ne pojavljuje u kartoteci, nemate osobnu vojnu iskaznicu, pa ne možete biti usluženi. - Djevojke s frizurama u obliku latica zaškripale su i odmah pocrvenjele, prekrižile ruke u zabranjujućem pokretu vilenjaka u boji Stabljika.
  Terkin se žurno udaljio od mitraljeza, pete su mu doslovno gorjele. Čini se da je ovo tehnotronički identifikacijski komunizam. Samo što mi od ovog otkrića nije nimalo lakše u glavi, nego mi je želudac još prazniji.
  Terkin je sjeo na složeni rubnik, ukočen, pogrbljen i naslonjen bradom na dlanove. Razmišljao sam... Budućnost je bila prikazana najmračnijim bojama. Potpuno je sam u drugoj galaksiji, okružen bićima iz drugog svijeta , bićima koja su gora od najgrabežljivijih, divljih životinja. I nikakva spasonosna ideja ne može pasti na pamet. Oliveru Twistu bilo je bolje u Londonu, tamo je barem bilo ljudi poput samog bjegunca beskućnika. Sada, gdje će otići? Treba li se sam predati, računajući na milost u zatvoru? Tamo će vas barem nahraniti, doduše ovako ponižavajuće, kroz crijevo.
  Ovdje se Vladimir zaista našao na mjestu Olivera Twista. Mršavi i gladni dječak više nije imao snage nigdje ići, a noge su mu nemilosrdno bile razbijene u krv na kaldrmi i krupnom šljunku londonskih staza.
  Također je hladno, sunce je skriveno iza oblaka, a sjeverni vjetar puše Londonom. A ti si samo mršavo dijete, a nikako superčovjek koji je prvu odraslu žrtvu ubio s devet godina. Ili ne, možda on ipak nije Oliver Twist, već sin vrijednog čovjeka i sposoban je za mnogo, čak iu stranim svjetovima. Uostalom , ovdje je toplo i nije tako loše.
  Dječaka je iz misli trgnuo zvonki glas koji je, kako se Vladimiru učinilo, pripadao ruskom jeziku.
  - Zašto si depresivan, fotone? Vidim da ližeš usne. Čini se da želite utjerati princeps -plazmu u želudac?
  Nepoznati dječak u svjetlucavoj odjeći pružio mu je ruku, smiješeći se. Kako je to ljudski! Lice vilenjaka u boji je okruglo, djetinjasto, nimalo zločesto, trebalo bi se pojaviti u reklamama o pravilnoj prehrani, ali prejako stišće dlan. Čelo je visoko, kosa tri boje - narančasta, zelena, ljubičasta u obliku latica, široko razmaknute plave i smaragdne šarenice. Istina, preplanula, žilava ruka, kao od čelika, sposobna slomiti kost. Vladimir se jedva suzdržavao, ne pokazujući da ga jako boli, djetetov dlan bio je stisnut kao u škripcu za mučenje.
  U glasu dječaka izviđača osjećala se ozbiljna tjeskoba:
  - Da, gladan sam!
  - Vi ste očito iz dalekih kolonija, jako ste opečeni, a izgledate odrpano i čudno. - rekao je mladi cvjetni vilenjak s malo suosjećanja u glasu .
  Vladimir, ne znajući što da odgovori, zbunjeno se pogleda. Odjeća je, naime , mjestimice već počela tinjati, a koža je bila crvena i ljuštila se. Ili od lokalnog zračenja, ili odgođene reakcije na eksploziju. Terkin je osjetio ledenu hladnoću u želucu i rekao drhtavim glasom:
  - Pogodio sam, bio sam u epicentru toplinskog naboja.
  - Uzet ću hranu najvećom brzinom, a onda ćeš mi reći. - Dječak je pobjegao, kao u brzom pokretu, ne dotaknuvši čizmama vješto izrađenu površinu avenije.
  Zašto je Vladimir imao povjerenja u ovo mladunče agresivne, iako užasno lijepe rase, teško je objasniti. Možda su moja mladost i stres učinili svoje. Natrag, novo prijatelj mu je dobacio nekoliko ružičastih pupoljaka lijepog mirisa. Mladi skaut počeo je pričati svoju priču, ne suzdržavajući se ništa, kipjelo je, želio je izliti dušu.
  Dječak cvjetni vilenjak pozorno je slušao. Bio je visok kao Terkin, a vjerojatno je bio i mlađi. Tijekom razgovora na njegovom lijepom licu uvijek je igrao čisti osmijeh. Istina, zubi djeteta ratničke rase već su vrlo veliki, bjelji od snijega, a zrake nekoliko svjetiljki reflektirale su se od njih poput sunčevih zraka. Hrana uzeta iz automata pokazala se preukusnom, pretjerano je stimulirala receptore i, umjesto da zasiti, otvorila apetit.
  Kad je Vladimir, konačno progovorivši, ušutio, mladi cvjetni vilenjak i čelik razborito reče:
  - Da, izgleda kao čudo, ali ovdje nećete preživjeti. Brzo ćete biti identificirani, pogotovo jer se svaki dan vrši kompjuterska provjera svih osobnosti. Prije nekoliko dana, vrlo blizu, bio je takav " mlinac za plazmu "; zvjezdani brodovi eksplodirali su poput super vatrometa . Čak se i s površine moglo vidjeti kako su razdrli brodovi obojili nebo. Dobro je da je glavni " pulover " otišao preko reda.
  Cvjetni vilenjak pokazao je na središnju zvijezdu Rifumuru .
  - Sada je sve postalo puno strože, totalni režim provjere. - Dječak je izgledao zabrinuto. - Da, i prije je kontrola bila ozbiljna. Sigurno je i ovaj stroj, kao i drugi, povezan s Ministarstvom ljubavi i pravde.
  - Znači zove se vaša tajna policija? - Vladimir se, vragolasto igrajući, smiješio kako smiješno zvuči pojam ljubavi u narodu na čijoj pozadini su fašisti bile vrtićke nestašnice.
  - Da, ima nekoliko resora, a svi pričaju o ljubavi. - Dječak cvjetni vilenjak skupio je obrve, a pogled mu je postao strog. - To je kao ismijavanje zdravog razuma. Čak se i moj otac, ekonomski general četvrtog ranga, boji ovih resora. Hajde, brzo odlazi . odvest ću te tamo.
  Vladimir je počeo trčati, a njegov novi partner poletio je još više i zgrabio izviđača za ovratnik, rekavši:
  - Najbolje se sakriti u noćnom baru, pun je svakakvog smeća !
  Čini se da je ovaj obojeni vilenjak znao mnogo, jer kada je izvadio Rubikovu kocku iz džepa i okrenuo je, ogromna riba se pojavila nasred staze, pogledala je svojim tupim očima i iznenađeno namignula dečkima . Istina, osam redova zuba od dragog kamenja nije izgledalo nimalo bezazleno, ali oči su bile tako mile, baš kao u Vladimira Iljiča Lenjina na plakatu.
  Partner je gurnuo Vasilija i zarežao:
  - Skoči za mnom! Tada će ti biti puno lakše, mala !
  I ne tražeći odgovor, povukao je Terkina za sobom...
  Našli su se u pravom labirintu bezbrojnih hodnika i dvorana. Pravi, poseban podvodni svijet, u kojem ima puno toga prekrasnog. Terkin je pojurio za svojim kolegom.
  U hodnicima je svjetlucala poligamija lampica i ukrasa različitih oblika i sastava. Štoviše, izgledale su vrlo šareno, kao u moskovskom metrou, a možda i ljepše. U isto vrijeme , dječaci su se brzo kretali. Terkin se osjećao prilično snažno i jurio je što je brže mogao, ali još uvijek nije mogao držati korak sa svojim partnerima. Okolina oko njih neprestano se mijenjala. Ili su se pojavile velike dvorane s visokim stropovima, ili su se srušile avenije duž kojih su se kotrljali izuzetno složeni automobili, a samovar na gusjenicama s češljem diplodokusa nije se činio nimalo najsloženijim umjetničkim djelom.
  Vladimir je jedva imao vremena skočiti unatrag, noga mu je bila skoro smrskana. Odmah se pojavio trgovac, nalik na žabokrečinu s rozetastim nosom. Nježno je cvrkutala:
  - Želite li kupiti moderne leteće tenisice?
   Dječak izviđač se naceri:
  - Da, lakše je trčati bez cipela !
  Dječak cvjetni vilenjak neočekivano je potvrdio:
  - Imam par viška, ali neka zasad bježi , više će ličiti na mog slugu!
  Vladimir je bio uvrijeđen i glasno je uzviknuo:
  - Nikad neću biti rob!
  Cvjetni vilenjak se nasmijao kao odgovor i upozorio:
  - Nećeš ni koraka ovdje bez mene. Bez svađe!
  Dječaci su malo usporili i stali na pokretnu stazu. Nosila ih je kao potok što teče, a i dječaci su toptali nogama. U susjednoj sobi, sasvim zemaljski dječaci u prozirnim kupaćim hlačama radili su na pumpama. Cvjetni vilenjak sišao je sa staze i Vladimiru pokazao na znojne, preplanule dječake.
  - Vidite, ovo su antropoidni primati - potpuno isti kao i vi. U našem carstvu oni su robovi, pa ne budi previše drzak. - Pogled šarenog vilenjaka kao da je govorio Vladimiru, ti si nesretnik. Skoro ćeš se srušiti.
  Zapravo, mladi robovi izgledali su iscrpljeno, a tijela su im bila suha od umjerene prehrane i napornog rada. Istina, kada se dječak cvjetni vilenjak pojavio ispred njih i mahnuo rukom, dječaci robovi su se počeli smijati, pokazujući svoje zdrave zube. A onda im je i Vladimir odmahnuo rukom.
  Nakon toga su ponovno stali na traku za trčanje i ubrzali tempo, dodajući brzinu. Cvjetni vilenjak je prilično razborito rekao:
  - Pošto si čovjek, onda u našem carstvu možeš biti samo kao rob. - Uhvativši Vladimirov ljutiti pogled, snishodljivo je objasnio gospodin dječak. - Ali robovi su drugačiji. Neki od njih i sami imaju robove, ili čak punašne robove!
  I generalov sin je dugim prstom pokazao na susjednu dvoranu. Tu su već radili goli robovi. Djevojke su se međusobno razlikovale crtama lica ili bojom kose, ali su u isto vrijeme, bez iznimke, sve bile lijepe i mlade. Ropstvo i težak rad nisu nimalo pokvarili proporcije njihovih figura.
  Vladimir se nehotice zaljubio u robinje. Odlikovali su se ljepotom i elastičnom kožom, atletizmom, ali nimalo mesnatima. Na planeti Zemlji ne viđate često takvo savršenstvo djevojačkih tijela, i to u tolikoj količini. Nema masnoće , nema opuštene kože, sve je tako skladno i savršeno, a što je najvažnije ovdje ima tisuće djevojaka.
  Terkin je entuzijastično rekao:
  - Toliko ljepote na jednom mjestu!
  Cvjetni vilenjak je upozorio dječaka:
  - Nisi baš dobar! Neke djevojke ovdje stare su pet tisuća godina.
  Terkin je automatski odgovorio:
  - Zviždanje!
   Upravitelj se pojavio u liku morskog psa sa šest nogu i kapom na glavi, s perajama koje vire ispod vizira. Nadzornik je zavrtio svojim malim bokserom, a iz njega je izletio blistavi mlaz, udarajući djevojkama u leđa, noge i prsa, tjerajući ih da srceparajuće ciče i skaču.
  Terkin to više nije mogao podnijeti. Izviđač je napao morskog psa čuvara bijesom tigrića. Pucao je na odvažnog napadača, ali se Vladimir uspio izmaknuti i svom snagom pogoditi kopnenu barakudu u utrobu . Krupni je čovjek hripao i pokušavao odbaciti dječaka zamahima svoje četiri šape. Kao odgovor, Vladimir je pucao u neprijateljevu bradu, iako je njegova potkoljenica popustila od akutne boli, ali je neprijateljev kitinski pokrov također prsnuo, zbog čega je prolio grimiznu krv.
  Terkin je prasnuo kad je morski pas izgubio ravnotežu i dodao koljeno na sljepoočnicu u nadolazećem pokretu. Grabežljivo stvorenje je utihnulo, a brojne su djevojke počele klicati od radosti.
  Ali najviše se obradovao cvjetni vilenjak, ovaj veseli dječak, koji je s odobravanjem potapšao Vladimira po ramenu:
  - Ponašaš se dostojanstveno! Hrabro i cool!
  Terkin je neočekivano skromno rekao:
  - Zapravo, nisam tako cool kao što mislim. Trenutno se čak i malo bojim.
  Dječak cvjetni vilenjak snishodljivo je kimnuo:
  - Upravo si osakatio roba. U našem carstvu svi građani, osim obojenih vilenjaka , imaju status robova. - Kreštavo se nasmijao gospodin dječak . - Ali, naravno, sami robovi su različitog ranga! A vi, ljepotice, ljubite stopala moje robinje ratnice.
  Djevojke su se naklonile i jedna po jedna prilazile Terkinu. Dječak im je rado dopustio da mu ljube donje udove. Baš je lijepo kad te poljupcima do koljena obasipaju tako lijepe robinje, koje se, međutim, međusobno mijenjaju i izmjenjuju. Što ga čini još dražesnijim i pomalo škakljivijim.
  Vladimir se probudio s činjenicom da ga, zapravo, ljube djevojke. Istina, ne tako lijepe kao u snu, i s tetovažama na licu, ali dobro građene i potpuno razvijene. A bilo ih je šest, poljupcima su obasipali ne samo noge, već i lice.
  Terkin se osjećao neizdrživo posramljenim, a istovremeno je u njemu progovorio sitan, ali uporan čovjek. A onda je sve pojurilo naprijed u bjesomučnoj pantomimi Erosa, kad potresi tresu oceane i na dnu eruptiraju plameni vulkani. Sve je zemaljsko, fizičko i kozmičko u isto vrijeme.
  Nakon nekoliko sati tornada, Vladimir se ponovno onesvijestio i gotovo odmah vratio u serijski san.
  U međuvremenu, Artemis je još uvijek bio u stanju izvršiti ciljani napad na neprijatelja i probiti mozak tiranosaurusa. A ogromna životinja, mlatarajući u agoniji, grebući pločicu svojim velikim i krivim pandžama, ukočila se.
  Artemida je umočila svoju bosu, isklesanu nogu u crveno-smeđu lokvu, ostavljajući nekoliko lijepih, dražesnih otisaka, i uzviknula, podižući oba krvava mača:
  - Pobjeda!
  Publika je pljeskala...
  Božica Kali, moramo joj odati priznanje, uzela ga je i učinila velikodušnu gestu. Pucnula je prstima desne ruke. A na dlanu Artemide pojavio se zlatni prsten s velikim dijamantom, veličine oraha.
  Boginja Kali reče s oduševljenjem:
  - Prihvati moj velikodušni dar, o dostojni od dostojnih!
  Artemida joj se nakloni. A onda u dvoranu. Nakon čega je, udarajući po bosim, gracioznim, vrlo lijepim i zavodljivim stopalima pravog ženskog anđela, otišla na počinak. Za nju je bitka dobivena.
  I prošetala je ponosno, samo u gaćicama, budući da joj je u dugotrajnoj borbi pukao grudnjak, a otkrile su joj se pune grudi s grimiznim bradavicama.
  Tako divna, priznajmo, gladijatorica vodila je bitku s čudovištem i strašnim čudovištem.
  A u dvoranu je ušao već pomalo zaboravljeni princ, u pratnji strijelaca vilenjaka. Onaj isti koji je zaveo Elizabeth i uvukao je u burnu avanturu. Međutim, do sada je ova avantura bila ograničena na zatvor i vrlo egzotične, čak i zanimljive snove.
  Princ vilenjaka bio je vrlo zgodan. Kao i svi vilenjaci, imao je glatko, bez dlaka, rumeno lice, poput lijepog tinejdžera, ali s hrabrom bradom.
  Na glavi mu je bio turban ukrašen velikim smaragdima.
  Uzeo ga je i poklonio se božici zla Kali. Uzvratila mu je s osmijehom i gugutala:
  - Zdravo, prinče Sulejmane! Mislim da si mi donio dar?
  Vilenjak u turbanu samouvjereno odgovori:
  - Naravno, o božice! I mislim da ćeš biti sretan s mojim darom.
  Djevojke strijelci donijele su Kali škrinju u kojoj je bilo nešto prilično teško.
  Dječaci robovi uzeli su ovu škrinju iz ruku vilenjaka i približili je gospodarici. I dosta su spretno otvorili poklopac.
  Zlato i skupocjeni nakit tamo su doista svjetlucali.
  Božica Kali, izvana vrlo zadovoljna, reče:
  - Vrlo dobar poklon. Pa, Sulejmane, možeš sjesti pored mene.
  Princ se naklonio i zapravo sjeo bliže velikoj božici.
  Pa je s osmijehom tigrice rekla:
  - Kako je naš gost?
  Vilenjački princ je pojasnio:
  - Misliš na Elizabeth?
  Božica Kali kimnula je u znak slaganja:
  - To je upravo ona!
  Sulejman, slatko se nasmijavši, reče:
  - Ništa posebno! Sjedi u zatvoru u istoj ćeliji s groficom-nimfom Drachmom. Jedino što ona vidi neke nevjerojatne i divlje snove.
  Božica Kali je živnula:
  - Kakve još snove?
  Vilenjački princ je samouvjereno odgovorio:
  - Iz jednog posebnog svijeta koji se ne može nazvati magičnim, nego je tehnički, samo ne na kozmičkoj, nego na atomskoj razini. Odnosno, kada već postoji nuklearno oružje, ali još nema letova u svemir.
  Božica Kali se namrštila i upitala:
  - Nije li ona iz dvadeset i prvog stoljeća povijesti Zemlje? Proizvode li pametne telefone, ali ne lete u svemir?
  Sulejman se nasmijao i odgovorio:
  - Pokušavaju letjeti, ali slabo. Ne mogu se ni popeti na Mjesec. Što možete , primitivce!
  Božanstvo je primijetilo:
  - Ali njihova računala su vrhunska?
  Vilenjački princ kimne:
  - Nije loše! Posebno su mi se svidjeli iPhone uređaji . Ako im dodate magiju, onda će možda biti smisla.
  Kralj trolova je primijetio:
  - Bolje od tehnomagije ! Tada se tehnologija i magija spajaju kako bi proizveli nevjerojatne učinke.
  Sulejman je slegnuo ramenima i odgovorio:
  - Ne znam za magiju, ali tehnologija kod nas nije baš popularna. Ali zapravo, u snu, ona je u svijetu koji je još uvijek slabo razvijen u smislu elektronike. Međutim, postoje svjetovi u kojima ljudi lete između zvijezda, pa čak i stvaraju svemirska carstva. I ovo je također nedvojbeni faktor!
  Božanstvo Kali se nasmiješi i odgovori, ova žena izuzetne ljepote:
  - Naravno, postoji takva stvar! I tehnologija, i magija, i svjetovi u kojima se grade zvjezdani brodovi veličine pristojnog asteroida. Pa što?
  Kralj trolova je primijetio:
  - Volio bih takve tehnologije. Na primjer, napravite atomsku bombu i bacite je na cijelu vojsku odjednom!
  Sulejman je zarežao:
  - Pa Bože sačuvaj!
  Božica zla Kali se zahihotala, otkrivajući zube:
  - Da, to bi bilo puno cool. Iako, moramo odati priznanje da bi takvo što bilo krajnje okrutno. Iako, ja sam okrutan!
  A onda je naredila:
  - Idemo u novu svađu, hoćemo zabavu!
  Publika je podržala Božicu koja se ne želi zabavljati . A onda se ponovno oglasi signal. Ovaj put je u bitku krenuo najprirodniji patuljak. Nije visok , oko metar i pol, ali ima ramena kao ormar i dugu bradu. On sam u oklopu i čizmama. Naizgled iskusan borac, u rukama drži oružje, u desnoj sjekiru, a u lijevoj bodež. A pogled je tako samouvjeren.
  Božica Kali se smiješi i primjećuje:
  - Bit će krvave bitke! Patuljak je u ovom slučaju zao, i za razliku od Artemide, on neće pokazati milost!
  Četiri dječaka, oko dvanaest-trinaest godina, istrčala su u arenu s druge strane. Oni su, prema tradiciji robova, nosili samo plave kupaće gaće. Preplanuo, bos i mršav. Dječaci su u desnoj ruci držali mač, a u lijevoj štit. Vrlo slatki robovi.
  Vilenjačka vojvotkinja, sjedeći pokraj božice Kali, zabilježila je:
  - Šteta slatke momke poslati u smrt !
  Carica zla je promrmljala:
  - Šteta za pčelu, ali pčela je na božićnom drvcu!
  Zatim je dodala:
  - Patuljak također može umrijeti - četiri su, a već su se borili u dvobojima!
  Doista, dječaci robovi su počeli šaputati i poprijeko bacati poglede na patuljka, koji nije bio viši od njih, a bio je samo jedan.
  Kalijeva pratnja počela se kladiti. Već su vidjeli gnoma na djelu. Češće je ubio lava ili vuka, a nekoliko puta i dječake. I većina oklada bila je na njega.
  Božica Kali je zabilježila:
  - Borba će biti vrlo zanimljiva. Hajde idemo!
  Zvuči gong. A patuljak zamahne sjekirom i pojuri na svoje neprijatelje. I dečki su se razišli i stali u polukrug. A dječaci su se, očito, pripremali za takvu bitku. Prilično su se vješto pomaknuli kad je patuljak pokušao zamahnuti sjekirom, izbjegavajući izravan udarac. A sjekira se i dalje vrtjela.
  Patuljak je, naravno, fizički vrlo jak i, unatoč svom nespretnom izgledu, brz je. I tako je njegova sjekira zahvatila jednog od mladih gladijatora tako da je štit od udarca pukao, a dijete je bilo ranjeno.
  Tu je dječak šaljivac, da bi razveselio nesretne momke poslane na klanje, počeo pjevati:
   Ja sam hit i promašaj, čak i ako sam još dječak,
  Uvijek spreman za borbu s orcima...
  Iako je ponekad sreća poput budale,
  Ali mlade godine pomažu!
  
  Gdje god je bilo nestašno dijete,
  Sudbina nas ponekad baci na Mars...
  U domovini svaka pelena je ratnik,
  A Karabas ga neće uhvatiti u mrežu!
  
  Ja sam hrabar i vrlo vješt dječak,
  Ne popuštaj pred poteškoćama je moto...
  Danas djeca, sutra oficiri,
  Hajdemo uskoro izgraditi cool elfinizam !
  
  Ima mnogo velikih ratnika u Elphiji,
  Svako od nas je borac i pionir...
  Zaustavit ćemo juriš divljih orka,
  Pokažimo svijetu primjer hrabrosti!
  
  Nema riječi za nas - slabost i umor,
  Djeca-vitezovi su sposobni za sve...
  I neće doći, vjerujem u to, starost,
  Iako ponekad ima nula!
  
  Postao sam pionir u krvavoj borbi,
  Prošle su sve divljine, bijesni uragan...
  I nestaju protivnici Orki,
  Udarit ćemo Fuhrera!
  
  Ne vjeruj onima koji su lukavi i pričaju,
  Zapravo, grozota je lukava lisica...
  Danas dušo, sutra s dželatima,
  Ali pionirska je savjest tako čista!
  
  Vjerujem da će doći vrijeme svjetlije od svjetla,
  U kojoj vlada vječni elfinizam...
  U viteškim pjesmama san se pjeva,
  Bijesni orkšizam je bačen u ponor !
  
  Pa ljudi, vjerujte, divna sudbina čeka ,
  Zaista ćemo poraziti gnomove...
  Rastjerat ćemo se, znam, mi smo oblaci na nebu,
  Položimo ispit pošteno i s peticom!
  
  U Elfiji je ratnik, i dijete iz jaslica,
  Nismo jači, hladniji nas nema...
  A dječakov glas je vrlo zvonak,
  Znajte da naš pionir neće skrenuti s puta!
  
  Ostvari dječaku veliku sudbinu,
  Postanite demijurg i činite dobro...
  Blagoslovljena su lica na ikonama,
  Na krvi se sreća ne može graditi!
  
  Postat ćemo viši i iznad cijelog svemira,
  Elfia je moćna država...
  A snaga Obitelji u borbi je nepromijenjena,
  Neka vas uništi Orkler Sotona!
  
  Uskoro ćemo marširati uz Orklin,
  I zauvijek ću biti pionir...
  Iako smo postali puno starija djeca,
  No, za polovične mjere ipak nema potrebe!
  
  Želimo našu domovinu učiniti velikom,
  Postigni slavu iz sijedih stoljeća...
  Za Najuzvišeniju obitelj s tisuću lica,
  Dodat će snagu našim šakama!
  
  Ukratko, borit ćemo se hrabro,
  Vjerujem da ćemo poraziti Orkšiste odlučno...
  Ono što je važno čuvali smo u našim srcima,
  Nad nama je Obitelj i Božji Kerub!
  Nad nama je Obitelj i Božji Kerub!
  . POGLAVLJE br. 9.
  Plavokosa djevojka se probudila. I lanci zveckaju, leđa ju bole od laganja. Istina, bacili su malo slame da ljepoticama bude mekše.
  Ćelija je bila čista, bez štakora, čak se kroz rešetke mogao vidjeti topao, ali svjež zrak.
  Drahma je sa smiješkom odgovorila:
  - Zaspao si, ali popij malo mlijeka. Počeli su nas voljeti!
  Stvarno je bio vrč svježeg mlijeka i kolača. Djevojka je malo popila i pojela somun sa sirom. I primijetila je:
  - Pa zašto sjedimo ovdje? Možda je vrijeme da nas pozovete na ispitivanje?
  Djevojčica nimfa je primijetila:
  -Imaš vrlo žive snove. A mađioničari iz pratnje božice Kali gledaju u njih.
  Elizabeta se iznenadila:
  - Kako to znaš?
  Drahma je sa smiješkom odgovorila:
  - Izvukli su Diamond Morph . Osjećam njegovu prisutnost. I uz njegovu pomoć preuzimaju vaše snove, čineći ih poput filma.
  Plavokosa se pljesnula bosim nogama i gugutala:
  - Vau! I to je super! Snimaju filmove od mojih snova! I to mi pričinjava veliko zadovoljstvo!
  Grofica Nimfa kimne:
  - Da, zadovoljstvo vam je, ali ... Malo je vjerojatno da božica zla Kali to radi u dobru svrhu. To će sigurno nanijeti štetu ljudima. I ne samo, naravno, ljudi. Ali i drugim živim bićima.
  Elizabeta je oštro zapjevala:
  Zlo se ponosi svojom moći,
  Boginja Kali isukala je svoj mač...
  Ali s plavom djevojkom ja sam kerubin,
  Iza nje će biti snaga Boga obitelji!
  I s guštom je pila mlijeko, grickajući prilično svježu i ukusnu lepinju sa sirom i cimetom. Ali očito je bilo nešto umiješano u mlijeko.
  Safirne oči plavokose djevojke počele su se zatvarati i ona je gugutala:
  - Koji vrag!
  Drahma je kimnula:
  - Da, žele ponovno pustiti film. Ali svejedno ne boli.
  Elizabeth je htjela nešto odgovoriti, ali su joj se oči konačno zatvorile i duboko je zaspala.
  Ali snovi su doista bili vrlo živi, a osjećaji su se malo razlikovali od stvarnosti.
  Nazalni glas je progunđao:
  - Treba imati praksu.
  - Da nismo jučer rođeni, a partizani nisu bili mučeni. "Elizabeth se pretvarala da je uvrijeđena, njezino crno lice čak je napravilo grimasu, kao da panteru boli zub. - Fizički i moralni utjecaj, to je tako prirodno.
  Dva blindirana kamiona dovezla su se na seoski put. Automobili su se tresli dok su vozili po neravnim površinama. Općenito, više nije bilo tako ugodno. Jedan od moćnih vojnika svako malo se pokušavao osloniti laktom na Elizabeth. Djevojka je odlučila pokazati svoj karakter i žestoko ga je ošamarila.
  Odletio je od jakog udarca. Istina, nije se isključio. U bijesu je jurnuo na Elizabeth:
  - Dobit ćeš po guzici, droljo! - vrištao je iz sveg glasa . Ostali vojnici su se smijali i urlali.
  - Gdje, ali nemaš za više! - Djevojka ga je oštricom kobre udarila rubom dlana u grlo. Borac je klonuo, pao je poput vreće. - Da, nisi dovoljno debela koža za boksača.
  Pukovnik je pogledao u kupe.
  - Što je to? - strogo je upitala. Točnije, glas joj je nalikovao rici gladnog tigra.
  - Iskoristimo svoje pravo na izbor! - odgovorila je Elizabeta.
  Sad je urlik pukovnice odobravao:
  - Jeste li nokautirali Davida Hayea ? Kakva sjajna djevojka. Nije svaki vojnik sposoban za ovo, ovaj momak ima crni pojas u karateu.
  - I skupina mozgova! - završila je plavokosa djevojka.
  Urlik kao odgovor:
  - Kakva grupa?
  Elizabeth je izlanula:
  - Invaliditet!
  Pukovnica je oblizala pune usne i odmahnula dvostrukom bradom:
  - Pa ti si pametnjaković. U redu, odvest ću tebe i tvog prijatelja na ispitivanje. Bit će zabavno.
  Do sela su stigla dva oklopna vozila. Vojnici su se raštrkali po periferiji. Bilo ih je šezdeset, pedeset muškaraca i deset žena. Plus još dvije djevojke. Specijalne postrojbe djelovale su usklađeno, ali su ipak iskusni ratnici Elizaveta i Drakhma uočili prisutnost pogrešnih procjena u pripremi. Očito su masovne represije među vojnim osobljem imale učinka. Nekad, inače, crnce uopće nisu primali u zelene beretke, a sada su svi crnci. Staljinova politika uzima svoj danak. Pod nogama šušti opalo lišće, nebo je još crno i tmurno, nedostaje samo zavijanje vukova. Kapelica je vidljiva, no umjesto križa na njoj visi zvijezda petokraka s povećim gornjim repom.
  Djevojke jako žele izuti čizme i trčati bose, pogotovo s golim potplatima tako je lijepo osjetiti hrapavost i neravnine tla, kad se osjeti svaka kvrga, svaka grančica i kvrga.
  Ovdje se približavaju kući označenoj žutom kredom ispisanim križem.
  Elizabeta šapne:
  - Simbolično, žuta je boja izdaje.
  Drahma je odgovorila:
  - To je kao bajka o Ali Babi i četrdeset razbojnika. Ista naivnost topnika. Koliko je ovo glupo, tko ovako cilja?
  Pas u separeu počinje lajati.
  - Evo još jednog uboda , k vragu sa svom iznenadnošću. Sada će to biti potpuni promašaj.
  Na pragu se pojavi dječak od desetak godina. Plavokosi, poput većine djece, s blagom preplanulošću, nećete postati brončani pod britanskim suncem. Kroz dronjke nazire se mršavo tijelo. Dotrči, bljeskajući mali, bosi, oboreni i izgrebani, psu i kaže:
  - Tufi , ima li ovdje stranaca?
  - Deaktiviraj, ali ne ubijaj! - zapovijeda pukovnik.
  Specijalci jure prema dječaku. Dijete vrišti:
  - Majko! Za pomoć! - I pobjegne, bljeskajući golim, prljavim petama.
  Jure za njim, laso leti, zahvaća mu gležanj. Dječak pada, trza se, uzalud pokušava pobjeći.
  Pukovnica mu je pritrčala i grubo ga bocnula nogom:
  - Šuti, psiću. Je li vojvotkinja ovdje?
  Dječak je negativno odmahnuo glavom:
  - Eto tako je! Lažeš!
  Dijete je od straha ciknulo:
  - Nema šanse! Ja govorim istinu!
  - Ovdje je nacrtan žuti križ. - rekao je pukovnik. - Međutim, gledajte.
  Na pragu se pojavila starica. Lice joj je bilo odvratno i naborano, bljesnuo je zlatni zub. Rekla je pucketavim glasom:
  - Vojvotkinja od Valencije spava.
  Pukovnica je zarežala:
  - Je li jako?
  Ružna stara izdajica graknu:
  - Pomiješao sam je s infuzijom drveta.
  Crna dama je urlala:
  - Vežite dječaka, pa ćemo razgovarati s njom na licu mjesta.
  Vojnici su upali u kuću. Atmosfera je u njoj bila jednostavna, rustikalna. Sama je plemenita gospođa zaspala ne svlačeći se na krevetu. Vojvotkinja je bila u uobičajenoj vojnoj kamuflaži, blijeda i svijetlokosa kći Britanije.
  Ljepota je posebna, poput one srednjovjekovne princeze, odiše posebnom aristokracijom.
  Crna žena- pukovnik je pokazala zube:
  - Jako volim plavuše. - I zgrabila je svojom crnom šapom vojvotkinjinu snježnobijelu kosu.
  Njezin partner, potpukovnik, primijetio je:
  - Prerano je za povlačenje. Ona je kao klada. Moramo Snjeguljicu prizvati pameti.
  - Pristajem! - rekao je pukovnik.
  Iz pojasa je izvadila malu špricu i ampulu. Otvorila ju je pucketanjem prstiju i zagrabila kockicu.
  - Tako se obračunavamo s neistomišljenicima . - rekla je trgajući rukav svoje majice i ubrizgavajući bod u venu.
  Vojvotkinjino lice postalo je ružičasto, a oči su joj se otvorile.
  - Sretno ti buđenje! - Pukovnik je udari rukom po obrazu, ona odmah pocrveni. - Pa, kako si spavala, ljepotice ?
  Vojvotkinja je pogledala oko sebe. Oko nje su se nazirala isključivo crna lica američkih specijalaca, koji su je radoznalo promatrali, poput čudne životinje.
  Pukovnik je uperio pištolj:
  - Sad ćeš nam sve ispričati.
  - Neka otkrije Druidovo sklonište. - predložila je pokvarena i vrlo gadna starica.
  Pukovnica je pokazala zube:
  - To je to! Stvorili su podzemlje koje je opasno za sadašnju vlast. I hitno ga treba razotkriti.
  Potpukovnik je dodao:
  - Govori, de Valenska , inače ću te jako povrijediti.
  Vojvotkinja je napućila usne, pogledavši ih prezirno.
  - Neću vam ništa reći, crveni Jenkiji.
  Pukovnica je viknula:
  - Eto tako je! Onda je skini!
  Vojvotkinjina košulja bila je istog trenutka razderana, moćne ruke specijalaca otrgnule su joj remen, skinuvši joj hlače, otkrivajući njezine vitke noge. Čizme su bile poderane, a zatim i donje rublje. Činilo se da borci ljušte orahe svojom brzinom kretanja. Ponosna vojvotkinja, jedna od najuglednijih britanskih dama, našla se gola pred grubim crnim vojnicima koji su je gledali s očitim zanimanjem i zbijali slane šale.
  Čuo se urlik:
  - Vau, kakvo bijelo tijelo ima!
  Divlji smijeh i podrugljive riječi:
  - Izgleda kao da je ispala u snijeg!
  Opet smijeh:
  - Ne, u kredu!
  Groktanje pohotnog vepra:
  - Kakva će ova koža biti ako se prekrije opeklinama?
  - I usta! Usne boje maka kao stvorene da služe nama! - Reče najveći crnac.
  Vojvotkinjina čednost uvelike je patila kao naga princeza pred ljudima niskoga roda. Lice joj je pocrvenjelo od ljutnje i srama.
  Plemenita djevojka je vrisnula:
  - Ne, vrati mi odjeću i ne gledaj me tako!
  Pukovnik je stavio svoju neženstveno dlakavu ruku na njezina prsa i uštipnuo grimiznu bradavicu boje zrele jagode.
  - Ne, kako je dobra ! Znaš, mogu narediti i pedeset muškaraca će te silovati na razne načine.
  - Ne usuđuješ se to učiniti. - šapnula je, drhteći cijelim tijelom, vojvotkinja de Valenne .
  Okrutna ženka je zarežala:
  - A zašto je to tako!
  Gola lijepa djevojka grakne:
  - U suprotnosti je s kodeksom komunističkog morala.
  Pukovnik se nasmijao i povukao bradavicu njezine desne dojke, primijetivši kako Vojvotkinjino srce divlje lupa. Zatim je prešla rukom preko trbuha, grebući noktima, i spustila se niže. Vojvotkinja je bila uvrnuta, ali nije mogla ništa učiniti jer je bila vezana za krevet, a čak su je i nasilnici držali za ruke i noge.
  Glas časnice bio je odvratan kao ljepilo:
  - Kao ovo! Lijepo je ponižavati kraljevsku obitelj. Znate li kako je Staljin naredio smrt engleskog kralja?
  Vojvotkinja je graknula od straha:
  - Čuo sam ! Ovo je azijski barbar.
  Uživajući u tim riječima, pukovnica je, oblizujući pune usne od zadovoljstva, rekla:
  dupe bio zabijen rog zura i u njega je uliveno vrelo olovo. Čak je snimljeno na kasetu i prikazano nam. Da svi vide kako naši slavni organi lome tvrdoglave i ohole. Nikakav čin vas ne može zaštititi od kaznenog odjela "CHIP-a" ili "Časti i prava".
  Plemenita djevojka vikne:
  - Da , najvjerojatnije, vi ste samo jadni krvnici. Osjećajući se beznačajnim ljudima, pokušavate se uzdići na račun tuđe patnje.
  Pukovnik se naceri:
  - Ovo je slatka osveta!
  Drachma je primijetio:
  - Seoski zvonik je beznačajan među neboderima, ali veličanstven među kolibama!
  A onda je dodala, cereći se u licu:
  Rob koji ponizi kralja, bog je jedan sat, a vrag zauvijek!
  Pukovnik joj stavi ruku na rame:
  - Dobro napravljeno. Vrlo dobro govoriš. Čak razmišljam o tome da ti dam pravo da bičuješ tvrdoglavu vojvotkinju.
  Grofica Nimfa se usprotivila:
  - Mislim da se ne isplati. Ruka mi je preteška. U tom će slučaju njezino tijelo brzo izgubiti osjetljivost.
  - Slažem se s ovim. Prvih dvanaest udaraca su moji. - Pukovnik joj izvadi gumeni bič iz njedara .
  Drachma je primijetila koliko je Elizabeth bila napeta i zabrinuta, ispunjena pravednim gnjevom. Pokušala ju je smiriti šapćući joj na uho:
  - Budite suzdržani.
  Odgovorila je jedva čujnim glasom:
  - Ne mogu. Žena je mučena.
  Drahma se logično umirila:
  - Imamo provedbeni zadatak. Što je, u usporedbi s tim, život vojvotkinje. Štoviše , to je tuđa krv.
  Elizabeth je zašutjela. Pukovnik je zapovjedio:
  - Okreni!
  Nasilnici su upravo to i učinili, položivši princezu na trbuh. Bič je zazviždao, pao na glatka bijela leđa.
  - Jednom! - zapovjedi si pukovnica. Udarala je snažno i vješto, pružajući bičeve. Vojvotkinja je, ne mogavši si pomoći, vrisnula, ostavljajući nekoliko pruga na leđima.
  - Dva! Tri! četiri! - Pukovnik je udario gotovo bez zamaha, uzrokujući bol, ali izbjegavši ozbiljne posjekotine. - Sad, kako Rusi vole reći, topla kupka, s metlom.
  - Studirao si s de Sadeom. - vrištala je vojvotkinja de Valencia.
  Policajka je oblizala usne i kimnula:
  - Može biti! Jedan od rijetkih bijelaca koje poštujem .
  Pukovnik joj je nastavio mučiti leđa, pokušavajući ih ravnomjerno prekriti od stražnjice do ramena. Uspjela je, izašlo je tek nekoliko kapi krvi.
  Crnokosa lisica zaurla :
  - Pa, prvi dio postupka je završen. Hoćeš li govoriti? Recite nam gdje se Druidi skrivaju?
  - Ne nikada! Možeš mi uzeti život! - rekla je vojvotkinja.
  Potpukovnica je predložila:
  - Možda da joj pospe malo crvene paprike na ogrebotine? Ovo će je natjerati da divlje zavija.
  Pukovnik ga prekine:
  - Nije vrijedno toga! Od bolnog šoka će izgubiti svijest. Može biti isključen na duže vrijeme.
  Sadistička žena je predložila:
  - Onda struja! Ovo je jedan od najčišćih oblika mučenja.
  - Pa da probamo, Brown i Kim donesu elektrode i dinamo. - rekao je pukovnik. - Zapravo, ovo mi je jedna od najdražih vrsta mučenja.
  Dok su bili zaokupljeni vojvotkinjom, starica je, nastojeći se dodvoriti, ispitivala svezanog, bosonogog dječaka, koji je pod okupacijom već smršavio.
  - Pa, hoćeš li da ti dam malo meda? Reci mi gdje su Druidi. Tada ćete dobiti mnogo novca od crvenih zapovjednika.
  Dječak je šapnuo:
  - Molim te, pogladi me po glavi.
  - Samo! Sigurno! - pružila mu je starica ruku. U tom trenutku dječak joj je, smišljeno, zgrabio prst zubima grabežljivog vučića. Uspio je odgristi komad kože.
  - Tako ti i služi, izdajice. - rekao je dječak.
  Starica je vrisnula, skrećući pažnju na sebe.
  Pukovnik je skočio do nje!
  - Zašto režiš, stara vještice ?
  Baka slična vještici je prosiktala:
  - Da, ovo štene grize.
  Potpukovnica je zarežala:
  - Pa možda ga objesiti?
  Starica je napravila lukavu facu:
  - Nije vrijedno toga! Ovaj dječak je glasnik Druida. On vam može reći gdje su.
  Pukovnica je zarežala:
  - Je li tako? - Dakle, treba ga ispitati.
  Dječaka su iznijeli i postavili pred pukovnika. Plavokosi dječak bio je uplašen, ali je pokušao dati hrabar izraz lica, skupljajući male obrve.
  Pukovnik se naceri:
  - Fin dečko, ali ujedno i naš neprijatelj. Možda nam sve možete sami ispričati? Zatim ćete dobiti čokoladni slatkiš.
  Dječak je energično odmahnuo svojom plavom, kutijasto ošišanom glavom:
  - Ne!
  - Je li tako? Onda ga moramo malo razveseliti šibom. - kimne pukovnik vojnicima. Lako su strgnuli djetetove otrcane dronjke, otkrivajući njegova mršava leđa s stršećim oštrim lopaticama.
  Policajka je urlala:
  - Očigledno, ovdje ne uživaju u dobroj hrani.
  - Vaša vladavina dovela je bogate ljude do siromaštva. - odgovori dječak. - Ljudi gladuju.
  - Ali svjetlo zabave grije. - Pukovnica je podigla bič. - Ovdje je vojvotkinja molila:
  - Nemoj ga udarati!
  Crna žena je urlala:
  - Ah! Da, ti si milostiv! Pa ćeš nam sve reći.
  Lijepa djevojka je molila:
  - Ne! Bolje me udari.
  Pukovnica se zahihotala:
  - Za ovo ćemo uvijek imati vremena.
  Potpukovnik je primijetio:
  - Dječak je radio kao glasnik za Druide. Pogledajte kako su mu noge slomljene.
  Doista, djetetova bosa stopala bila su prekrivena ogrebotinama, modricama i izbušena čičkom. Bilo je jasno da je pretrčao stotine kilometara, a vene na gležnjevima bile su mu nabrekle, što je upućivalo na veliko opterećenje. Potpukovnica je prstima dotakla dječakovo žuljevito stopalo:
  - Teško , možda i po zimskoj hladnoći hoda bos.
  Pukovnik je primijetio:
  "Dakle, bol mu nije strana." - I ona spusti bič na djetetova ramena.
  Dječak je zadrhtao, okruglo mu se lice naboralo, ali je šutio.
  - Već je bio bičevan. - primijetio je potpukovnik.
  Pukovnica je zarežala:
  - Smislit ćemo to!
  Još jedan udarac. Bez reakcije. Sada između lopatica. Dječak je samo šutio, teško je disao, padale su kapljice krvi.
  Pukovnik je zadao dvanaest udaraca i stao, očito ga je dječakova izdržljivost lišavala zadovoljstva.
  - I on je od željeza, može izdržati takve udarce.
  Potpukovnik je primijetio:
  - Svježa zdrava krv bijelog proletera.
  - Ne misliš li da dječakovo lice pomalo nalikuje vojvotkinji? "Žena pukovnica je nakrivila lice.
  Potpukovnica je logično prigovorila:
  - Ne baš! Samo se tako čini. Ne mogu biti u srodstvu. Plava kosa je samo uobičajena u Britaniji.
  Crni sadist se zahihotao:
  - Moguće, ali i to je sumnjivo.
  Partner joj je sasvim logično uzvratio:
  - Dođi! Plemeniti sin neće trčati bos po trnju. U svakom slučaju, vrijeme je za početak mučenja električnim šokom.
  Dva visoka komandosa unijela su dinamo u sobu.
  - Pa stigao je procesor za rezanje. Pa, od koga da počnemo? - upitao je potpukovnik.
  - Bolje s vojvotkinjom. Ona tako lijepo vrišti. - odgovori cool pukovnica.
  - Onda spojimo elektrode. - rekla je zla žena.
  Pukovnik izvadi iz njezina džepa veliku šibicu, zapali je i prinese dječakovoj goloj peti. Mali je plamen lizao zbijene žuljeve djetetova stopala. Trznuo se, ali se ugrizao za usnu i suzdržao krike; smrdio je na spaljeno meso.
  Pukovnica se nasmiješila:
  - Ne! Ovaj dječak definitivno nije tako jednostavan. Stoga, prvo vojvotkinja.
  Spojivši elektrode, krvnici su uključili struju. Iskre su prošle kroz vojvotkinjino bijelo tijelo, ona se izvila, a žena je ispustila divlji vrisak.
  Ovdje su ga prekinuli pucnji strojnice, meci su probili pukovnicu i potpukovnicu, prskajući ostale vojnike.
  Drachma je krajičkom oka primijetila da Elizabeth puca. Grofica ratnica reče:
  - I dalje nisam mogao izdržati.
  Elizabeta je urlala:
  - Zašto, moram izdržati takvu torturu. Uostalom, to su samo izrodi podzemlja.
  - Pristajem! - podržao ju je pak Drahma otvorivši bjesomučnu vatru.
  Plavokosi ratnik je pjevao:
  - Ne štedite ih, istrijebite zle gmazove poput bukovača, spalite ih poput žohara!
  Nakon što su snimile isječke, djevojke su izbjegle metke, ponovno napunile i napale preživjele . Većina specijalaca bila je zbijena u prostranoj prostoriji i bilo ih je puno teže ubiti. Stara izdajica je pobjegla, ali je naletjela na bajunet-nož vlastitog partnera.
  - Kao ovo! - Gad je to dobio od svojih ljudi . - saže Drahma i pljune tako da joj je slina spljoštila žohara.
  Elizabeth je dovršila posljednje dvije. Jedan od njih uspio je baciti granatu, a djevojka ju je presrela nogom u čizmi u letu i poslala je kroz prozor.
  Plavokosi terminator je promrmljao:
  - Nemoj povrijediti ljude.
  Iza prozora se začula jaka buka i čuli su se krici. Neki ljudi nisu imali sreće i nisu odmah poginuli, sad je čekala agonija.
  Dokrajčivši četrdesetak ljudi, odnosno životinja u kući, Elizabeth i Drachma iskočile su da dokrajče ostale. U isto vrijeme , djevojke nisu prezirale koristiti bodeže i udarac.
  Konkretno, Drachma je, napravivši nevjerojatan skok, petom udarila svog protivnika u nos, istovremeno mu izbacivši koštano tkivo u mozak. Smrt je bila trenutna. Elizabeth je koljenom zgnječila čeljust, istovremeno zgnječivši Adamovu jabučicu. U isto vrijeme , uspjela je ne zaprljati se krvlju.
  Plavokosi ratnik reče:
  - Ti si kao Krizostom, iskrvario si.
  Djevojka je izbjegla liniju, koja, međutim, sa svojim artefaktima nije bila zastrašujuća, i sama je nabila neprijatelja svjetlom.
  Elizabeth je zacvilila:
  - Skini gad s reda.
  Drahma nije zaostajala:
  - Vrijeme je da svima povedemo obračun.
  Specijalaca je bilo malo i bili su zbunjeni jer su izgubili svoje zapovjednike. Ispostavilo se da je iritantno lako ubiti preživjele . Što su djevojke i učinile. Posljednjeg je Drahma bacio visoko, toliko da ga je probo kolac u trbuh.
  Grofica Nimfa reče:
  - Tretiram te kao vampira! Molite se da vas tapir ne zgnječi !
  Djevojka se otrovno nasmijala. Elizabeta joj je prišla:
  - Oko nas nema mirisa žive vojske. Mirišu samo svježi leševi.
  - A ovaj vojnik je mrtvac, obučen u kožuh! - našalio se Drahma. - Pa, što ćemo sad?
  Plavokosi terminator je predložio:
  - Pogledajmo naše zatvorenike.
  Elizabeth je krenula prema kući, drahma iza nje. Na pragu je umirala starica.
  Elizabeth se nagnula prema njoj:
  - Trebam li te eutanazirati?
  Baka izdajica reče:
  - Ne znam kakav nacist !
  Plavokosi terminator je rekao:
  - Bez mučne smrti!
  Ružna starica odgovori:
  - Hej! Ovaj! Loše sam živio, loše umirem. Za kraj ću reći da su mi vampiri, vječni konkurenti druida, smjestili izdaju.
  Elizabeta se iznenadila:
  - Što, postoje li vampiri?
  Baka izdajica je hripajući potvrdila:
  - Da naravno. Ali njih je malo i žive potajno! Ako želite upoznati jednog od njih, onda idite na adresu, Trapmlilirova ulica , broj dvadeset. Lozinka je "Križ i grob".
  Baka je grgoljala i ušutjela, padajući u nesvijest.
  Plavokosi terminator je zbunjeno primijetio:
  - Preminula je! Upravo to nam može pružiti susret s vampirom.
  Drahma je odgovorila:
  - Puno, Lizonka. Prvo, među vampirima vjerojatno ima nezadovoljnih novim crvenim režimom, a drugo, ako postoje, onda će to biti vrijedno otkriće.
  Elizabeth, znatiželjna, upita:
  - Pa kako znanost negira njihovo postojanje?
  Grofica Nimfa sa smiješkom je potvrdila:
  - Barem ovuda! Međutim, ne sve. Mnogi ugledni znanstvenici uvjereni su u postojanje krvopija. Štoviše, čak su napisali i disertacije na tu temu.
  Plavokosi terminator gugutao je:
  - Da, znam za to. Čak sam morao pročitati i obrazloženje mita o Koščeju Besmrtnom.
  Drachma je odgovorila s osmijehom, a njezini su biserni zubi blistali:
  - Što god bilo, tu ćemo mogućnost imati na umu.
  Djevojke su utrčale u kuću.
  Dječak je već uspio prerezati užad i dozvati k sebi vojvotkinju. Pokušao je navući poderanu košulju. Vidjevši da Elizabeth i Drachma ulaze, žurno se pokrila, au očima su joj zasjala alarmantna svjetla. Djevojke su bile u uniformama Crvene armije CSA.
  I u šminki s crnom kožom i kovrčavom kosom.
  Elizabeth je pružila ruku:
  - Ne bojte se! - Nježno je rekla.
  - I ja isto! - potvrdio je Drahma. - Mi grizemo samo velikoruske neprijatelje i one koji nas žele strijeljati.
  Dječak se nasmiješio.
  - Valencia, ovo su naši prijatelji! Došli su s dobrim stvarima.
  Vojvotkinja je upitala:
  -Jeste li vi ruski agenti?
  - Da, možete nam vjerovati! - rekla je Elizabeta.
  Djevojka je odmahnula golom, bijelom nogom i iznenađeno rekla:
  - Ali u isto vrijeme crna!
  - Ovo je naša velika tajna. - odgovori Drahma. - U principu, ne moramo nikome odgovarati.
  - Pa, slažem se s ovim. - Vojvotkinja je pokušala ustati, dječak ju je podržao. Drahma primijeti da je dijete mršavo, ali žilavo i jače od svojih godina:
  - Jeste li druid? - upitala ga je.
  Dječak je odgovorio:
  - Ja sam samo glasnik Arthure. Istina, sudjelovao je u nekim ritualima. Osjećam snagu.
  - A što osjećate prema nama? - pitala je Elizabeta.
  Sposobno dijete samouvjereno odgovori:
  - Da ste stvorenja s drugog svijeta, obdarena neobično golemim sposobnostima. Osim toga, ove kuglice koje imate ispod odjeće daju opipljiv protok energije, stvarajući polje oko vas.
  Drahma upita sumnjičavo:
  - Da, stvarno jesi druid, ali zašto hodaš u dronjcima?
  Dječak je odgovorio zadivljujućom iskrenošću:
  - Ovo je asketski odgoj. Formira čistu auru oko duše, jača tijelo i pruža zaštitu. Što je tvrđe vaše tijelo, veća je snaga vašeg duha.
  Elizabeth je gorljivo potvrdila:
  - Onda razumijem! Ovo je poput indijskih jogija koji su se penjali goli na ledene vrhove planina kako bi dobili pristup višim oblicima energije.
  - Da, proučavali smo praksu joge. - rekao je dječak. - Ovo je vrlo zanimljivo. Iskustvo drugih naroda zaslužuje proučavanje, a ne zanemarivanje. Vi Rusi također imate vještičjačke organizacije. Zbog progona iz pravoslavne crkve skrivaju se, pa ni u vjeri nije sve sretno.
  Drahma je kimnula:
  - Zapravo, da nisam ateist, više bih volio vjeru svojih predaka: staroslavensku. Kršćanstvo je religija robova koji su najmoćniji i najslobodniji narod pretvorili u stado ovaca. Uostalom, upravo zahvaljujući pravoslavlju u Rusiji je uspostavljeno kmetstvo. Svećenik poučavao: Bog je trpio i zapovijedao nam!
  Elizabeth, ne posve samouvjereno, reče:
  - U srednjem vijeku je bilo puno grešaka, ali sada svećenici kao da nisu protiv napretka.
  - Oni nisu protiv napretka na riječima , ali koče razvoj ljudskih sposobnosti. Ljudska rasa će ili postići svemoć ili nestati! Čovjeku je suđeno ili živjeti kao bog ili umrijeti kao crv! - izjavi Drahma bez imalo sumnje.
  - Ovo je vrlo slično istini. - složila se Elizabeta ne baš veselog pogleda. - Ali nemoguće je postati bog bez Boga!
  Drahma je izlanula, podupirući se šakama po bokovima:
  - Ili je možda obrnuto!
  Dječak ih je prekinuo:
  - Mi druidi priznajemo Boga, ali vjerujemo da je Biblija netočno napisana i prevedena.
  - Pa, Arthure! - Nije stvar u prijevodu. Samo nemojte brusiti kaldrmu, neće postati biser. - rekla je Drahma.
  Dijete s predznakom filozofa izlanuo je:
  - Dobro govoriš. Crvena. Samo će se puno krvi proliti zbog crvenih govora.
  - A također i svijetle ideje i dobre namjere. - primijeti Drahma.
  - Što je ideja čišća, to se više prljavštine lijepi na nju tijekom provedbe! - primijetio je dječak Arthur. - I vi Rusi želite ujediniti cijeli svijet u bratsku obitelj naroda.
  - Kako reći! - Elizabeth je oklijevala. - Formalno, tek za vrijeme SSSR-a u ustavu je stajalo da će proces formiranja Sovjetskog Saveza biti dovršen uključivanjem posljednje republike. A u modernoj Rusiji čak i zakon zabranjuje izravnu kampanju za svjetski rat.
  Drachma je zabilježio:
  - Rusija je oduvijek težila, kao Britanija i svaka druga država, ekspanziji. A ujedinjeno čovječanstvo, pod vladavinom zajedničke vlade, naša je budućnost. I bolje je da dominiraju predstavnici Rusije. Barem za nas. Usput, u našem svijetu samo dvije zemlje mogu više ili manje adekvatno upravljati planetom: Rusija i SAD.
  - A Kina? - upita Elizabeta.
  - Pod vodstvom Komunističke partije osuđena je na degradaciju. I općenito, devedeset posto kineskog gospodarskog rasta su zapadna ulaganja. U principu, Komunistička partija je postala buržujska! - ljutito će Drahma.
  Plavokosa djevojka reče mirnim tonom:
  - Vjerujem da bi se ekonomska politika, da je Zjuganov pobijedio u Rusiji, malo razlikovala od moderne.
  Djevojčica nimfa je spremno potvrdila:
  - Bilo bi to lijevo, ali to bi u biti bio isti kapitalizam . Općenito, ruski komunisti nisu imali sreće sa svojim vodstvom. Samo mladi, energični kadrovi mogu spasiti Komunističku partiju.
  Dječak je izjavio:
  - Ne treba vam Ruska komunistička partija. Oni su ovdje već došli na vlast, većina stanovništva živi od obroka, nemoguće je kupiti normalnu odjeću. A mnogi ljudi su zaboravili što je meso. Na primjer, samo sam ga jednom probao za Božić.
  Elizabeth je zacvilila:
  - I kako?
  Mladi druid je odgovorio:
  - Ukusno! Mada, čokolada je bolja. Nekako sam uspio ukrasti jednu pločicu. Za počinjeno djelo krađe morao sam pretrpjeti astralnu okajnicu: trideset i tri udarca bičem. Leđa su mu bila krvava, a nakon bičevanja je zahvaljivao učiteljima na njihovoj nauci.
  Plavokosa djevojka je tvitala:
  - Pa, ovo je općenito dobro. U redu, dečko, upoznaj nas s Druidima.
  Dječak lupnu bosom, malom, slomljenom nogom i odgovori :
  - Nemam ovlasti za ovo. Reći ću svojoj braći o tebi. Zatim će vas, ako budu smatrali potrebnim, kontaktirati. Neću kriti da je i stisak pravoslavlja čvrst, htjeli bismo neovisnost Britanije, a ne engleske provincije.
  - Možda će proruska vlada jednostavno doći na vlast u Britaniji. - rekla je Drahma. - Osim toga, razgovarat ću sa Žukovom kako bi oslabio utjecaj pravoslavne crkve. To dovodi do pretjeranog očuvanja znanosti i napretka.
  Elizabeth je primijetila:
  - Nije jasno da je napredak usporen.
  Grofica Nimfa je zabilježila:
  - Ovo je suptilan proces, ali sami procijenite ima li kršćanstvo potrebnu vitalnost.
  Elizabeth je otkrila zube:
  - Svi ateistički režimi su propali, ili, kao u Kini, postoji proces oživljavanja kršćanstva. Uglavnom, ortodoksni komunisti ostali su samo u osiromašenoj Sjevernoj Koreji, a čak se i Fidel Castro priklonio papi. Kršćanstvo nipošto nije izgubilo tlo u našem svemiru. Čak i ako je na nekim mjestima inferioran, to je u odnosu na islam, a ne u odnosu na ateizam. Priznajte, koliko ima 100% ateista?
  Drahma je sarkastično odgovorila:
  - Pretpostavljam više od 100% kršćana.
  Vojvotkinja ih prekine:
  - Ja sam katolik! Istina, ne fanatično. Priznajem da je rimsko papinstvo imalo mnogo grijeha i pogrešaka. Ali u isto vrijeme, katoličke i pravoslavne crkve su sestre. U Rusiji je preveliki pritisak na one koji nisu pravoslavci . Ako nema toliko katolika i luterana, onda su, primjerice, baptisti gotovo izvan zakona. Mislim da bi tu trebalo biti više slobode.
  Elizabeth je kimnula:
  - U Engleskoj su baptiste nekada spaljivali na lomači. Inače, ni u Rusiji me nisu pogladili po glavi. Sada je moral postao slobodniji. Ali u stvarnosti sva uvjerenja ne mogu biti točna. Sam Krist je rekao: Jedna vjera, jedan pastir, jedno krštenje! Stoga pokušavamo konsolidirati sve narode u višenacionalnom carstvu kroz jednu vjeru. U konačnici, to bi trebalo ojačati nacionalni sklad.
  Dječak se usprotivio:
  - Prisila uništava ljubav, bič možeš poljubiti, ali je lakše u njega zagristi zube.
  - Dobro govoriš, mladi filozofe! Nadam se da ćemo se opet sresti, ali sada idemo u London. Da, i upozoravam vas, promijenit ćemo svoj identitet . - rekla je Drahma.
  Dječak im pruži kesten:
  - Uzmi! Ovo je artefakt pretraživanja, uz njegovu pomoć uvijek ćemo vas pronaći ako je potrebno.
  Elizabeth se nasmiješila:
  - Izgleda djetinjasto, ali iz nekog razloga vjerujem u to.
  - Trebate ga uzeti u usta i šapnuti: - Trebam pomoć - I čut ćemo! - rekao je Arthur.
  - Nevjerojatno! Tako ćemo i učiniti. Ali pitanje je što ako završimo predaleko? - upita Elizabeta.
  Bosonogi, zgodni dječak samouvjereno odgovori:
  "Onda ću doći sam i pomoći."
  Drahma je sumnjala:
  -Da, kako joj možete pomoći! Vidjeli smo te tako bespomoćnog.
  Arthur je odgovorio sa slatkim osmijehom:
  - Vaše pravo vjerovati ili ne vjerovati.
  - Onda smo otišli, i izgubili toliko vremena. - rekla je Elizabeta.
  Djevojke su se oprostile, uzele dokumente od pukovnika i potpukovnika i praktički neozlijeđene krenule dalje. Njihov plan se malo promijenio. Bilo je potrebno preuzeti novi identitet . Pukovnik i potpukovnik bili su savršeno prikladni za to. Leševe su im polili benzinom i zapalili. Da, za svaki slučaj. Ostala su tijela bačena u septičku jamu. To je okrutno, ali neophodno. Legenda da je bila bitka s partizanima nije odgovarala. Presumnjivo, poginulo je šezdeset ljudi, a samo su dva zapovjednika uspjela preživjeti. Mirisalo je na sud.
  Bit će potrebno izvijestiti da su vojnici opozvani zbog važne misije. Nekoliko dana bi moglo djelovati, ali više nije potrebno.
  Drahma je ljutito odgovorila:
  - Zapravo, uvalili smo se u nevolju , Elizabeth. Stvarno smo upali u nevolju ! Nisi trebao pucati.
  Plavokosi ratnik se usprotivi:
  - Zašto? Spasili smo dvoje divnih ljudi od smrti i fanatizma. Vojvotkinja i dječak, koji uopće nije tako jednostavan. Osim toga, ubijena su šezdeset dva ne posljednja ratnika CSA vojske. Ovo je ozbiljan plus!
  Grofica Nimfa je promrmljala:
  - Što je s nedostacima?
  - Koji su nedostaci? Sada možemo sigurno putovati cijelom zemljom. Pročitajte dokumente. Posebno ovlaštene specijalne postrojbe "Commando". Sada imamo pristup samom vrhu. - Elizabeth je stisnula oči. "Zar ne možete jednostavnim pogledom vidjeti sve naše prednosti?"
  Drahma se počešala po svojoj gustoj glavi pocrnjele kose. Zatim je, s priličnom skepsom, primijetila:
  - Povećava se rizik od izlaganja. Ne znamo ništa o njima, ali drugi bi mogli znati.
  Plavokosi ratnik samouvjereno odgovori:
  - Svi Jenkiji su otprilike isti. Samo treba biti bahat prema podređenima i servilan pred nadređenima.
  Grofica Nimfa se nasmiješila:
  - Možda ste u pravu.
  Pukovnik i potpukovnik bili su po građi približno jednaki djevojkama. Jesu li se prezivali drug Dietrich i Zitrich? Žene su bile malo deblje od djevojaka, ali to nije bio problem. Promjena lica u principu nije teška. Općenito, s njihovom umjetnošću kamuflaže problemi mogu nastati samo ako je objekt zamjene bio vrlo visok ili, obrnuto, premalen. Što se tiče glasa, čak i obični ljudi vladaju umijećem imitacije. Djevojke su sjele u automobile i odvezle se u London.
   Budući da su bili u različitim oklopnim vozilima , vozili su se u tišini, bez ikakve rasprave. Općenito, najteže je natjerati alkoholičara da se odrekne boce, a vjerskog fanatika da se odrekne svojih stavova!
  Putem su pet puta naišli na blokade. Tri su prošla bez odlaganja, na dva su htjeli tražiti dokumente, ali su doznali da su pukovnik Dietrich i potpukovnik Zitrich propušteni.
  - Vršite svoju dužnost, momci! - vikala je Elizabeta.
  - Samo nemoj viriti glavu! Otkinut će ih sa svime što jedete! - našalio se Drahma.
  "Da, s našim obrocima", započeo je časnik. -
  Drachma je napao:
  - Što, nisi zadovoljan lemljenjem?!
  Brzo je odgovorio:
  - Ne, zadovoljan sam sa svime, svaka čast druže Staljinu!
  Nimfa grofica zaurla:
  - Zato šuti!
  Šesta kontrolna točka bila je na samom ulazu u britansku prijestolnicu. Temza je tekla lijevo, a Corfe, poznata tvrđava, uzdizala se desno. Iz njega su virile dugačke cijevi protuavionskih topova. Mogli su se koristiti i protiv tenkova i protiv zrakoplova.
  Zidovi su debeli i kao da su posebno zapečaćeni. Sve u svemu, moćna citadela koja pokriva London. Elizabeth se sjetila da je tijekom zračne bitke za Englesku Hitler dodijelio četiri stotine zrakoplova za uništenje Krfa. Ali gradske su zidine stajale. Istina, nacisti su spalili grad Coventry. Hitler je čak uveo izraz nakon ovoga: coventrify !
  Od djevojaka su tražili dokumente. Gledali smo u svjetlo. I, očito, oni su to prepoznali i razbacili osmijeh.
  - Gospođa Zitrich. - Policajac se okrenuo prema Elizabeth. - Kako stvari idu?
  Prerušena plavuša je viknula:
  - Razbijamo partizane i ostale zle duhove . Partizani su slabi, ali je unutarnji neprijatelj jači. Možda bih te trebao provjeriti?
  Policajac se okrenuo i promrmljao:
  - Ja sam pouzdan!
  Djevojka ubojica je poludjela:
  - Što ako staviš elektrode u usta? Hoćeš li onda priznati?
  Kao odgovor, uplašeno brbljanje:
  - Nema potrebe! druže Zitrich.
  Plavokosa djevojka nastavila je biti drska:
  - I zvali ste me gospođom. Ovo je prepuno kazne.
  Policajac se doslovno gušio od straha:
  - Pogriješio sam! Neka vrsta zaokreta!
  - U REDU! Šuti, ne govori ništa, u srcu ti je zima. - Elizabeth se odvezla.
  Drachma se pokazala suzdržanijom u komunikaciji, lagano je odmahnula glavom, ali nije ništa odgovorila:
  - Moja putovnica ostaje kod mene. - Rekla je.
  London je noću bio gotovo pust. Ulicama su lutali policajci s buldozima. Na snazi je bio policijski sat. Djevojke su više puta zaustavljane u samom gradu. Sve dok nisu stigli u hotel Red Fist. Ovdje bismo mogli usporiti. U samoj kući nalazio se 24-satni časnički restoran.
  - Zar ne želite spavati, druže Zitrich? - podrugljivo je upitala Drachma Elizabeth .
  -Zavisi kome, druže Dietrich! - Javio se plavokosi terminator. - Ne s kladom.
  - Možeš i s cjepanicom, ako je velika. - izjavila je Drachma s vulgarnim prizvukom. - Reći ću vam, ne smatrajući to čašću i ne držeći me za riječ, bordeli su naša slava, laskanje, moljci su im bundu pojeli!
  Plavokosi ratnik je primijetio:
  - O čemu pričaš, Dietrich? - Izgleda kao apsolutna besmislica.
  Grofica Nimfa je promrmljala:
  - Nemoj reći Lizonki! Tako je, duhovito.
  Elizabeth je pojasnila:
  - I prilično ravno.
  Djevojke su krenule prema restoranu. Htjeli su jesti, u isto vrijeme, slušati razgovore pijanih časnika. Čak i pod totalitarnim staljinističkim režimom postojali su neki ustupci za časnike. Konkretno, u restoranu ih se nije moglo uhititi zbog razgovora, osim ako se nije radilo o izravnoj izdaji. Dakle, imalo se što naučiti.
  Elizabeth je hodala gotovo nečujno, a Drachma je, naprotiv, gazila - pa, dva visoka časnika nisu mogla hodati kako su željela, naime bosa. Morao sam se pomiriti s čizmama koje su bile daleko od udobnih. Na ulazu su bili stražari, dva prilično čvrsta izbacivača, ali su bez daljnjega propustili djevojke.
  - Uđite, druže pukovnici. - Rekli su.
  Ratnici su se cerili svojim crnim licima:
  - Naravno! Inače je prepuno!
  U restoranu su bili lusteri, a na zidu visjela koža slona, što je prostoriji davalo domaći izgled.
  Djevojke su prišle pultu i naručile pizzu martini, kao i komad masne svinjetine. S jedne strane, to bi se moglo smatrati lošim ukusom, ali crveni Amerikanci vole jesti, baš tako. Osim toga, čini se da svinjetina naglašava vaš ateizam.
  Uostalom, čak je i mnogi kršćani smatraju nečistom.
  Elizabeth je samo otpila gutljaj martinija, a Drachma je, naravno, popila cijelu čašu ni ne trznuvši. No časnici su počeli govoriti tiše. Pojela sam pizzu.
  Okus mesa losa, kobasice, gljiva, rajčice, sira sa slatkim alkoholom bio je neobičan. Sasvim ugodno. Za pokus, Elizabeth je namazala komad svinjskog mesa čokoladnim maslacem. Općenito, u CSA je vladala nestašica bilo koje robe, pogotovo hrane, ali američki časnici, posebno elitne postrojbe, kao da su živjeli u drugom svijetu. Tako su se mogli razmetati , pogotovo ako su imali novca. Pa, Drachma i Elizabeth imale su sasvim dovoljno dolara. Sami Dietrich i Zitrich bili su bogati, a oni oko njih imali su nešto. Drachma je također isprobao ulja na masnom sloju i primijetio:
  - Ukusno.
  Elizabeth je zacvilila:
  - Pa jedi i pij!
  Policajci su nastavili razgovor. Razgovarali smo o događajima na frontama i partizanskim napadima.
  Ovo posljednje je, međutim, bila sporedna tema:
  - Militanti iz skupine Bijeli lav digli su vlak u zrak. Poginulo je trideset vojnika i šest časnika. Više od stotinu je ozlijeđeno.
  - Ti gadovi ! Naše ljude tuku. - rekao je časnik u bojničkoj uniformi. - Moramo uvesti pogubljenja talaca. Za svakog našeg po stotinu Engleza.
  - Već ušao! Provođena su pogubljenja. Izgorjelo je oko pet stotina žena i djece. - javi se onaj drugi. Sada će partizani dobiti žestoki odboj. Sam Staljin je rekao: "Upotrijebite sve metode, čak i najoštrije, protiv terorista i bandita." Konkretno, obitelji moraju preuzeti odgovornost za gerilce.
  - Jučer smo mučili bijele razbojnike. Dali su nam svoje suučesnike.
  - Da, još trebamo strijeljati poznanike i druge koji su povezani s partizanima.
  Ton razgovora postao je tiši:
  "Naše su trupe na istočnoj bojišnici pretrpjele teške gubitke. Rusi su upotrijebili atomske bombe protiv koncentracije naših trupa. Stotine tisuća ubijenih i ranjenih.
  Uplašeno gunđanje kao odgovor:
  - Da, i sam sam vidio spaljene časnike kako iskrcavaju u transportne avione. Mnogi od njih jednostavno su oslijepili, a oči su im iskrvarile. Kome je kosa izašla?
  I glupo klokotanje:
  - Kakvi su barbari ovi Rusi! Imaju medvjede koji šetaju ulicama.
  I još jedno uplašeno hripanje:
  - I tigrovi također govore.
  Sljedeći je uzvik bio skeptičniji:
  - Po ovako hladnom vremenu nema tigrova.
  Jedan od policajaca stavio je prst na usne i rekao:
  - A imaju posebna, sabljozuba čudovišta!
  . POGLAVLJE br. 10
  Elizabeth je jedva suzdržala smijeh:
  - Mogu te ubiti svojom čaršijom.
  Drahma ju je prekinula:
  - Slušajte pažljivije, možda naletite na nešto vrijedno.
  - Sam pukovnik mi je rekao da su u ruskim laboratorijima spojili genom ljudi i tigrova. Pokazalo se da su strašni ratnici. Gotovo neranjiv, sposoban visoko skočiti. Kao da izgledaju kao žene s lavljom grivom. - započeo je mladi kapetan mulata.
  Major ga prekine:
  - Sve su to glasine! Ali čuo sam da smo ozbiljno kombinirali genome štakora, ljudi i gorila. To je za takve borce, niti jedan metak te ne može ubiti, čak i ako ih pogodiš u glavu. Strašni mutanti. Oni će nam dati slavnu pobjedu nad Rusima! Najmoćniji brodovi već su spremni za to; oni će prevesti vrtić.
  - Nije li ovo fikcija? - Čuli su se glasovi.
  Policajac je uzviknuo:
  - Ne! Sve je točno kako treba!
  Buka je malo utihnula. Djevojkama je prišao pukovnik od četrdesetak godina. Pružio je ruku.
  Čuo se dubok glas:
  - Vi ste, vidim, moji kolege. Što radiš?
  - Ništa, jedemo i ne spavamo! - šaljivo odgovori Drahma.
  Pukovnik je ljubazno predložio:
  - Zar ne želiš plesati sa mnom?
  Grofica Nimfa je zacvilila:
  - Prvo šampanjac!
  - Konobar, daj nam teksaški pjenušac! - vikao je pukovnik.
  Drachma je stisnula oči. Mlada djevojka u laganoj haljini dotrčala im je i pružila pladanj s natočenim čašama.
  Ljepotica je tvitala:
  - Molim vas, gospodo!
  - Obostrano! - Pukovnik je uštipnuo vrlo mlado stvorenje, koje nije izgledalo starije od šesnaest godina, za dno. - Budi uz mene, pjevaj pjesmu! Neka Staljin-Cola zapjeni.
  Elizabeth se trgnula:
  - Da, i naruči nam staljin-kolu i viski.
  Stariji se časnik nježno nasmiješio:
  - Sjajno! Imate poseban ukus.
  Stalin-Cola bila je plava tekućina s blagim smaragdnim okusom. Nešto poput estragona, samo jačeg i slađeg okusa. Možda čak i preslatko, čak i dosadno.
  Plavokosa djevojka promrmlja:
  - Da, ovo je previše!
  Pukovnik je pokazao zube:
  - Previše je surogatnih zamjena za šećer. Nemojte se sramiti, dodajte još viskija i dobit ćete koktel.
  - Hvala na savjetu! - rekla je Drahma.
  Djevojke su puno pile, ali su zadržale svježu glavu. Iako su se miješali u razne gluposti.
  Plavokosi ratnik reče:
  - Da, ovo je jednostavno super!
  Zatim su počeli plesati, ali pukovnik je imao gracioznost nilskog konja. Elizabeth i Drachma lepršale su poput leptira. Možda su se čak i zanijeli. Neočekivana rečenica zamalo je prekinula njihov ples.
  - Dietrich i Zitrich, gdje ste naučili tako dobro plesati? - promrmlja tip u odori kapetana Ministarstva časti i prava.
  - Oh, bok stari! - upita ga Drahma. - Možda bi nam se htio pridružiti.
  Bradata sovjetska šala bljesnula je kroz Elizabethinu glavu.
  Müller pita SS pukovnika:
  - Kako je Stirlitzu dugo godina živjeti u stranoj zemlji, pod stranim imenom, sa stranim jezikom? Priznajte, skrivate li se od plaćanja alimentacije?
  Glas iza scene:
  - Nikad prije Stirlitz nije bio tako blizu neuspjeha.
  I sada igra gluposti nije uspjela.
  Umjesto odgovora, zaštitar je izvadio pištolj i uperio ga.
  - Pa, ruke iza glave. Hodajte sa mnom i bit će provjere identiteta! - rekao je kapetan.
  - Ili možda gotovina! - Drahma je bacio iglu na kapetana, bila je gotovo nevidljiva, i pogodio ga u čelo. Djevojčica mu je pritrčala, izvukla iglu i pritisnula mu prst na vrat. Nakon toga sjećanje na nesretnog špijuna potpuno se izgubilo, a dan kasnije trebao je umrijeti od udarca.
  - Vidite, izgleda da te krave nisu znale za buržoaske plesove. - prošaptala je jedva čujno.
  - Da! - rekla je Elizabeth - Lažni startovi i tango nisu za njih.
  - Zasad su naši rezultati nula, nismo ništa saznali. - govorila je Drachma ne mičući usnama, pa se izvana činilo da se djevojke jednostavno smješkaju.
  Elizabeth je primijetila:
  - Znate li što ja mislim!?
  Grofica Nimfa reče gotovo tiho:
  - Govori, bistra glavo!
  Plavokosa djevojka je predložila:
  - Moramo ispitati šefa londonskog, odnosno britanskog, Odjela za čast i prava. Svakako bi trebao biti svjestan da ne dođe do apsurda. Znate do čega akcija može dovesti bez ijednog koordinatora.
  Drahma se nije svađala:
  - Razumijem! Ali još ne znamo njegovo ime.
  Elizabeth je gugutala uz osmijeh:
  - Hajde da vidimo! Naš neposredni nadređeni, drug general pukovnik Brumer. Ovoga treba biti svjestan.
  Nimfa ratnica se složila:
  - Kad ćemo k njemu? Upravo sada noću?
  Lijepa plavuša nije se svađala:
  - Zašto ne! Obično ljudi poput njega cijelu noć rade u stilu Staljina, a u pet sati, što je tek ljetna zora, idu spavati.
  Drahma je sa smiješkom primijetila:
  - Pa to je logično!
  Elizabeth je zatresla snažnim bokovima, slegnula mišićavim ramenima i odlučno predložila:
  - Pa smo jeli, pili, a sad je vrijeme da posjetimo gazdu.
  Grofica Nimfa jedva čujno upita:
  - Sjećate li se dobro Zitrichovog hoda? Gledajte, mogli bismo pobuditi jake sumnje.
  Plavokosi ratnik je umirivao:
  - Naravno, ništa ne zaboravljamo.
  Drachma je podigla pukovnika i, uspavljujući ga svojim dodirom, posjela časnika na stolicu. Ostali vojnici nastavili su pričati.
  Jedan od njih reče dubokim glasom:
  - Jednom smo uhvatili cool Ruskinju. Tako velik, dva metra visok.
  Čuli su se nevjerni uzvici:
  - Pa ti točiš! Takve stvari ne postoje !
  Kao odgovor, duhoviti hihot:
  - Ovo je Ruskinja, radni konj. Pa smo joj se nas šest pridružili i natrpali kobasicama do mile volje.
  Čuli su se rogovi:
  - Isprašili su je !
  Sljedeće je vulgarno:
  - Sigurno! Bila je jako zadovoljna!
  I opet smijeh:
  -Da li ste probali imati odnos sa tigricama !?
  I zadovoljno cerekanje:
  - Svakako ću probati! Ovo će biti kuken-huken !
  Amerikanci, većinom crnci, su se smijali. Elizabeth je šapnula Drachmi:
  - Možda ih ubiti!? Kakvi gadovi !
  Grofica Nimfa je logično prigovorila:
  - Zašto sjaj? Osim toga, oni su već osuđeni na propast. Njihovim ubijanjem samo ćemo otkriti svoje karte.
  Plavokosi terminator je predložio:
  - Možete to učiniti tiho i neprimjetno, izvodeći udar koji su nas učili u FSB-u, odgođenu smrt.
  Prerušena nimfa je postala znatiželjna:
  - Vau, ovo je zanimljiv prijedlog.
  Elizabeth i Drachma prišle su časnicima.
  Gotovo unisono su uzviknuli:
  - Pa, ljudi, možda želite prave žene, a ne Ruskinje blijede kao smrt.
  - Što, vi ste cool cure. - momcima su zasjale oči.
  Elizabeth i Drachma prišle su jedna po jedna i brzo zagrlile dečke. Svima su to radili, a onda su se okrenuli. Plavokosa djevojka je tiho uključila voki-toki, a on je zapištao.
  - Zapravo, zovu nas, za sada.
  Lažne crnke ostavile su zbunjene tipove. Elizabeth je poštedjela samo jednog svijetloputog časnika; bio je premlad i prezgodan. Sada su se momci suočili sa smrću od moždanog i srčanog udara u roku od dva dana. Tako su ljepotice obavile nježno čišćenje. U ovom prekrasnom snu, oni su igrali ulogu super boraca koji su imali jednostavno fantastične vještine, i bili sposobni učiniti stvari na kojima bi im pozavidjele elitne specijalne postrojbe bilo koje zemlje.
  - Pa zasad sve ide po planu. - rekla je Drahma.
  Elizabeth je pojasnila:
  - Misliš na improvizaciju.
  Grofica Nimfa je potvrdila:
  - General Brumaire nas vjerojatno čeka.
  Gdje se nalazi središte Ministarstva časti i prava , djevojke su otkrile prema kartama snimljenim od krvnika koje su ubile. Odatle su znali ime svog neposrednog nadređenog. Ali općenito, karta je dala ideju o Londonu, unatoč ne osobito složenoj enkripciji.
  - Grad nije preslabo branjen. - rekla je sama sebi Elizabeth.
  Drachma je to potvrdila s osmijehom:
  - U njemu možete vidjeti oko pedeset tisuća američkih i otprilike isto toliko engleskih vojnika regularne vojske. Plus sto trideset pet tisuća policajaca iz više od trećine plaćenika.
  Plavokosi obavještajac je primijetio:
  - U samom gradu, ako je bilo razaranja, ono je uklonjeno. Pa, izgleda prilično dobro.
  Djevojke su, izlazeći iz restorana, imitirale blagu alkoholiziranost, teturale i koketirale s osiguranjem. Nakon toga su se opustili i hodali elastičnim hodom.
  Za početak su odlučili da bi pukovnikov službeni automobil bio prikladniji za putovanje.
  Vozač se pokušao usprotiviti, ali je dobio iglu u vrat i ukipio se. Drachma ga je posjela i rekla mu adresu.
  Lampioni su opet bljeskali, unatoč tome što su se komunisti hvalili svojim redom, par lampi je bilo nakrivo i nisu gorjele. Na ulicama je mnogo crvenih i modificiranih britanskih zastava sa srpom i čekićem. I Staljinovi portreti su ogromni, ogromni spomenici su podignuti. Jedan od njih je u središtu Londona, ni manje ni više nego dvjesto dvadeset pet metara. Staljin pokazuje prstom desne ruke prema istoku, au lijevoj ruci drži granatu.
  Drachma je rekao:
  - Baš neukusan komad!
  Elizabeth se složila:
  - Možda je autora trebalo zatvoriti zbog prebacivanja narodnog novca. Za ovaj spomenik možete izgraditi nosač zrakoplova ili dva bojna broda.
  Drachma, postalo je smiješno:
  - Tko zna! Možda već sjedi.
  - Amerika je kao ogroman autobus, jedna polovica sjedi, druga se trese, samo je jedan kontrolor, a svi ostali su zečevi! - našalila se Elizabeta.
  - Ne, više je kao brod u oluji, pola je bolesno, a drugo juri okolo! - Drahma je protrljala uho. - Nešto me žulja. Možda je to šminka pomiješana s maskarom?
  Plavokosi špijun je primijetio:
  - Kvaliteta mi se ne čini najlošija, a ni u vodi ne bi smjela zaostajati, a maskare ovdje nema.
  Djevojke su se vozile oko spomenika i našle se u blizini masivne zgrade ministarstva ili, kako se prije zvalo, Narodnog komesarijata časti i prava.
  - Ipak je čudno! Zašto se nisu smjestili u Tower? - pitala je Elizabeta.
  Drahma je izrazila svoju misao:
  - Možda da izbjegnem neugodne asocijacije. Ovo je politički zatvor!
  Plavuša je sumnjičavo primijetila:
  - Ali ruska vlada nije se bojala nastaniti u Bijeloj kući.
  Grofica Nimfa gugutala je:
  - Možda je zato tako lako dignuto u zrak.
  Zgrada je bila niska i išla je dobrih deset katova u zemlju.
  Elizabeth i Drachma iskliznule su iz auta. Činilo se da ih je ljutnja nadahnula na podvige. A baš su se htjele riješiti cipela i opipati podlogu svojim golim, elastičnim potplatima, što je i spretnije i vrlo ugodno za vječno mlade djevojke.
  Međutim, na ulazu djevojke su se suzdržale naporom volje, pokušavajući svojim hodom dati lijenost karakterističnu za Dietrich i Zitrich.
  Tražili su dokumente i pažljivo ih pregledali. No očito Dietrich i Zitrich nisu bili pridošlice i odmah su ih prepoznali.
  - Pa, kakav je bio lov?! - pitali su na ulazu. Veseli major postavi pitanje.
  - Super, uspjeli smo lasom izboriti veliku utakmicu. - odgovori Drahma.
  Mladić je namignuo svojim smeđim očima:
  - Da, smiješno je!
  Elizabeth ga je prekinula:
  "Imamo hitne informacije i moramo podnijeti izvještaj generalu Brumaireu."
  Drahma je kimnula:
  - Vrlo važna informacija i mislim da bi bilo bolje ne odgađati je unedogled.
  Policajac je odgovorio:
  - General je trenutno zauzet, ali odvest ćemo vas do njega. Osim toga, možda će htjeti razgovarati s vama tijekom ispitivanja.
  - Ovo nije najgora ideja. - složila se Drahma.
  Elizabeth je dodala:
  - Mi sami volimo i znamo mučiti.
  Policajac je namignuo:
  - Znate, najteže je, a ujedno i majstorski, razdvojiti partnera bez pribjegavanja metodama fizičke sile.
  Drahma se nasmiješi:
  - Mogu natjerati svakog čovjeka da pjeva i nasmije se bez pribjegavanja gruboj sili. Možda ga mogu isprobati na tebi?
  Policajac se našalio:
  - Nemoj, zdrobit ćeš me! Uđi!
  Djevojke su ušle u hodnik. U principu, u modernoj obavještajnoj službi dali bi im uzeti otiske prstiju i mrežnicu. Ali ovdje je još uvijek vladalo kameno doba. Međutim, djevojke su bile spremne promijeniti dizajn svojih dlanova. Da biste to učinili, morate odrezati kožu svojih žrtava, umočiti ih u posebnu otopinu i staviti ove neobične rukavice na ruke. Općenito , djevojke su upravo to učinile; s ove strane se nisu imale čega bojati . Ali još nisu razmišljali o mrežnici.
  Ali zašto stalno provjeravati koga već poznaju, a imaju i potpuno autentične dokumente.
  - Sjećate li se Stirlitza? - rekla je Elizabeth ne otvarajući usta. (Za njihov osjetljiv sluh dovoljna je jezična artikulacija) - Prema legendi, nije pao s neba, već je zamijenio sasvim stvarnu osobu.
  Drahma, čije je znanje o planeti Zemlji u snu postalo mnogo šire, spremno je odgovorila:
  - Von Stirlitz! Da, ovo je, naravno, fikcija, ali postojao je pravi prototip, koji je, budući da je bio sto posto Nijemac, regrutiran za puno novca.
  Plavokosi špijun revno odgovori:
  - I dalje su najbolji agenti oni koji rade za ideologiju. Pomažu nesebično i učinkovito.
  Grofica Nimfa je potvrdila:
  - Nema ih baš puno. Iako su tijekom Velikog domovinskog rata milijuni ljudi diljem svijeta, uključujući i nacističku Njemačku, vjerovali u komunizam.
  Elizabeth je uz osmijeh primijetila:
  - Moderna Rusija ima problem. Kako privući potencijalnog izdajicu? Ako samo zbog novca, onda će biti potpuni ološ koji ubaci krive podatke.
  Djevojke su sišle niz stepenice. Hodnici su bili jarko osvijetljeni. Na zidovima su bili plakati. Mnogo je radnika, među kojima su mnoge žene. U raznim projekcijama i građevinskim projektima stoljeća. Radnici su u pravilu muškarci i crnci, a kolhozi su, naprotiv, žene i bijelci. Vojnika je mnogo, među njima je približno jednak broj bijelaca i crnaca. I također djeca! Začudo, većina njih je već bijela, i k tome mutna.
  Drachma se pretvarao da je bijesan.
  - Zašto crtaju toliko blijedolikih udomljenih ?
  Major koji je išao naprijed odgovori:
  - To je tradicija. Vjeruje se da će nova generacija biti oslobođena vjerskih i nacionalnih predrasuda. Općenito, u KSA imamo jednakost prava sadržanu u ustavu. Što, ovo ti ne odgovara?
  - Naša rasa je glavni oslonac komunizma! - rekla je Elizabeta.
  - General Brumaire je također bijelac! - rekao je časnik. - A ja sam Sambo!
  - A to znači džudo! - našalio se Drahma.
  Djevojke su se zaustavile na sedmom katu podzemne. Klizna vrata su se otvorila i našli su se u sobi u kojoj je na ulazu stajalo desetak ljudi. Sve jako krupni momci, visoki dva metra i četvrtastih ramena. Kad su vidjeli pukovnike, salutirali su.
  - Ući! Gospođa.
  Djevojke su ušle unutra.
  General Brumaire, s tamnim naočalama i kukastim nosom, izgledao je više Japanac nego Europljanin.
  General bojnik Vichy klizio je pokraj njega. Ovaj put klasični crnac.
  Začudo, u sobi je bio svjež zrak i miris cvijeća.
  Elizabeth i Drachma očekivale su da će naići na ustajao zrak i uzdisanje zatvorenika, ali bile su pomalo zbunjene. General Brumaire pokušavao je u nešto uvjeriti mladu djevojku, ne stariju od šesnaest godina.
  Velikodostojnik je promucao:
  - Molim te, princezo Diana, budi razumna. Ako ne zbog sebe, onda zbog svog naroda.
  Princeza je promrmljala:
  - U kojem smislu!
  Brumaire je progunđao:
  - Ako se javno odreknete trule i, u biti, od nas uništene dinastije Windsor , i pridružite se Komunističkoj partiji, tada ćete spasiti život ne samo sebi, već i svojim najmilijima.
  Djevojka je bila ogorčena:
  - Postati izdajica?
  General je nastavio uvjeravati:
  - Ne, budi razuman. Spasite živote mnogih, i zbog toga umanjite svoj ponos.
  Princeza je bila ogorčena:
  - Juda je vjerovao da će izdajom Krista donijeti oslobođenje svom narodu. Nudiš li mi nešto slično?
  Brumaire i Vichy jednoglasno su kimnuli:
  - Ne potičemo te na izdaju Boga!
  Djevojka je uzviknula:
  - Nije li izdaja postati komunist? Uostalom, to a priori implicira ateizam.
  General sigurnosne službe je na svoj način logično primijetio:
  - Ne! Možete formalno postati komunist, ali duboko u srcu ostati vjernik. Uostalom, još ne možemo gledati u misli.
  Princeza je uzviknula:
  - I slava Svemogućem.
  Brumaire je nastavio svoje opomene:
  - Zapravo , obratite pozornost. Još vas nismo fizički mučili. Nisu im gurali vruće igle pod nokte, nisu ih šokirali, nisu ih umakali u kiselinu. Znate li uopće kakvu bol osjećate kad se uronite u kipuću lužinu?
  Djevojka, već blijeda, postade poput mrtvaca. Zateturala je, ali je ostala čvrsta. Usne su još glasno šaptale:
  - Za ime Krista spreman sam izdržati!
  Vishy se nacerio, a oči su mu poprimile predatorski izraz:
  - Dobro onda! Prije nego počnemo vas mučiti, mučit ćemo druge. Puno je ljepše. Gdje ćemo početi, šefe?
  - Mislim od djevojke. Imamo stotine djece talaca. - general je pokazao na zubarsku stolicu. "Stavit ćemo je ovdje i bušiti joj zdrave zube dok ne izgubi svijest." Onda ćemo dovesti još jednu djevojčicu ili dječaka, pa ćemo uživati u njihovoj vrišti.
  - Žena te rodila, ili vučica! - prošaptala je princeza.
  Brumaire je uzviknuo, nadimajući obraze:
  - Nas je rodila partija i drug Staljin. I rekao je da je glupo i neodgovorno vjerovati da djetinjstvo štiti od pravedne odmazde i narodne pravde!
  Suze su se kotrljale niz princezine obraze. Nije mogla dati pristanak, ali gledati kako druge muče bilo je izvan njezine snage.
  - Možda da razmislim. - Rekla je da dobije na vremenu.
  Vishy se odvratno nasmiješio i rekao nazalnim glasom:
  - Možete razmišljati, ali ne predugo. Kako reče drug Staljin: "U ratu jedna sekunda vrijedi više od tisuću granata!"
  Dok je trajalo ispitivanje, Elizabeth i Drachma prišle su osmorici stražara. Toliki broj ogromnih i istreniranih komada mesa bio je sasvim dovoljan da čuva i drži na nišanu nejaku, krhku djevojčicu, gotovo dijete. Ali kada dvije lijepe Amerikanke počnu flertovati i, glumeći drolje, grabiti muškarce za njihovo dostojanstvo, one im zauzvrat počnu poigravati. Ukratko, djevojke su ih potpuno paralizirale pritiskom na njihove živčane centre, a zatim pogledale u kameru koja je snimala sobu. Drahma reče slatkog pogleda:
  - Da, sad ćemo to podijeliti! Samo naredite da se kamera isključi.
  - Za što? - upitao je general pukovnik Brumer.
  - Neke informacije koje znamo bolje je ne znati ni bliskim prijateljima. - Drahma je pogledala rječitim pogledom, kao da je nagovijestila, ne budi budala , imaš priliku osobno napuniti svoj džep.
  - Eto tako je! - Red: ugasi kameru.
  Vojnici straže stajali su poput smrznutih idola i nisu izazivali mnogo sumnje.
  Elizabeta ih je čak malo i pogladila!
  Drahma se okrene kneginjici.
  Grofica nimfa reče nježno:
  - Smiri se, dušo! Nećemo te mučiti. Ali zar ne znate da mi komunisti želimo sreću za sve ljude? Kako bi naša djeca imala besplatnu hranu i obrazovanje, au budućnosti uz pomoć znanosti postigla besmrtnost.
  Djevojka Diana je odgovorila:
  - I zbog toga mučite djecu!
  Drahma nastavi strastveno:
  - Ovo je iznuđena žrtva. Ali ubuduće će svi oni biti uskrsnuti snagom komunističke nauke i preodgojeni za dobrobit komunizma, dobrote i sreće!
  Princeza odgovori uzdahnuvši:
  - Samo Gospodin Bog može uskrisiti mrtve.
  Grofica Nimfa sa smiješkom upita:
  - Što misliš, znanost je nemoćna?
  Diana je ne baš samouvjereno odgovorila:
  - To su crvene bajke.
  Drahma reče strastveno:
  - Nekada su avion, kao i televizija i, posebno, atomska bomba smatrani bajkama, ali sve je postalo stvarnost. Isto tako, komunističke ideje će nadmašiti vaše najluđe snove. Možete čak i zamisliti kakva nas snaga čeka!
  Djevojka ju je pažljivije pogledala:
  - A ti si pametan! Ali vi i dalje mislite da se nebo može izgraditi bez Boga.
  Grofica-nimfa je patetično odgovorila:
  - Samo čovjek može izgraditi nebo. A sve ostalo je prava bajka, o dobrim čarobnjacima i velikodušnim bogovima.
  General Brumaire ju je prekinuo:
  - Sve je ovo zanimljivo, ali mislim da ste izvršili moj zadatak i pronašli gdje se Druidi skrivaju, i što je najvažnije, njihovo blago.
  Elizabeta je prišla generalu i odglumila da mu šapće na uho, pritiskajući mu sljepoočnicu:
  - Sada ćete položiti račun samom Staljinu.
   Drachma je učinio isto s Vishyjem i rekao:
  - Sada sam Josif Staljin!
  Elizabeth je nastavila:
  - A ja sam šef Ministarstva časti i prava, Lavrenty Kissenger . Djevojke su ubrizgale igle u generale, potpuno isključivši njihovu volju. Nakon čega su oštrim tonom rekli:
  - Sada ćete nam dati konačno izvješće o svim posljednjim operacijama.
  Brumaire je problijedio:
  - Nisam ja kriv za krađu blaga iz palače, Fritz Game osobno mi je dao dopuštenje.
  Staljin je, pred Drahmom, pomaknuo obrve do vrha nosa:
  -Tko je ovo, Fritz Game?
  General, gušeći se od straha, odgovori:
  - načelnik Odjela za Britaniju i sjevernu Europu, general vojske. Znate ga, druže Staljine.
  Nimfa je, oponašajući Staljinov naglasak, rekla:
  - Sve znam, ali kad voditelj pita, moraš odgovarati. Reci mi što znaš o planovima za prijevoz superbombe s bojevom glavom od tisuću megatona.
  Brumaire je graknuo:
  - Vrlo malo, druže Staljine. Nisam ni znao hoće li tamo biti hidrogenska bomba. Upravo su mi rekli da bi vrlo vrijedan teret trebao stići sutra popodne u tajnu luku Red Ariston. Zašto postoji ogromna količina sigurnosti?
  Drahma pritisnuta:
  - Znači tu je bomba!?
  Opet generalovo hripanje:
  - Nemam pojma o tome, druže veliki Staljine. Samo Fritz Geim zna sve, on ima sve konce i veze.
  Djevojčica nimfa reče samouvjerenim tonom i s blagim kavkaskim naglaskom, karakterističnim za Staljinov glas:
  - Pa vi ga sad nazovite, recite mu da postoje toliko tajni podaci da se ne mogu povjeriti telefonima, pa ćemo otići do njega.
  Brumaire je promrmljao:
  - Dobro, druže Staljine. - Trebam li reći da ideš sa mnom?
  Drachma je odlučno izjavio:
  - Ni u kom slučaju! Ovo bi trebalo biti malo iznenađenje. Osim toga, nije li me veliko zadovoljstvo vidjeti?
  General je grgoljao:
  - Naravno, druže Staljine.
  Elizabeth je postavila niz drugih pitanja od Vichyja, uključujući o vojnom potencijalu Britanskog otočja, o novim vrstama oružja, te je dobila neke informacije.
  Plavokosa djevojka je tvitala:
  - Da, oni također žele postaviti nuklearno oružje na podmornice i poslati ih u Petrograd. Istina, ne zna kada ni njihov točan broj!
  Drachma energično kimne:
  - Svakako ćemo obavijestiti naše prijatelje. Što drugo!
  Elizabeth je izvijestila:
  - Svašta, ali najviše u Engleskoj. Pretpostavlja se, međutim, da se Rusi neće početi iskrcavati na Britansko otočje prije nego što se obračunaju sa skupinom u Francuskoj.
  Djevojčica nimfa reče:
  -Čini se da nisu osobito optimistični u pogledu svojih šansi?
  Plavokosi špijun je kimnuo.
  - Točno! Ali to samo povećava vjerojatnost agresije i nuklearnog terorizma.
  Princeza im priđe:
  - Tko si ti?
  Elizabeth je samouvjereno rekla:
  - Vaši prijatelji, u ovom trenutku ćemo spasiti, ako ne cijeli svijet, onda Europu.
  Diana je pojasnila:
  -Jeste li vi ruski agenti?
  Drachma je odlučno izjavio:
  - Izvući ćemo te odavde, ali moraš zaboraviti da si nas vidio.
  Djevojčica je gugutala:
  - Tako svijetle ličnosti, to je nemoguće!
  - Ne brini, mi ćemo pomoći. - Elizabeth je stavila ruku na čelo i pogladila Dianu. - Od ovoga ćete se i sami osjećati bolje i lakše. Sada ćeš nas slijediti.
  General Brumaire okrene broj hitne pomoći i promrmlja:
  - Kaže general-pukovnik Ministarstva časti i prava Michael Brumer.
  Hladan glas odgovori:
  - Tajnica sluša!
  General je samouvjereno rekao:
  - Imam izuzetno važne i tajne podatke za Fritza Geima. Preporučljivo je osobno mu ga predati i razgovarati licem u lice.
  Tajnica je odgovorila:
  - U redu, general-pukovniče, uputit ću zahtjev generalu vojske.
  Brumaire je okrenuo lice:
  - Vidite, poznaju me i cijene.
  - Glavno je da te cijenim! - rekla je Drahma.
  Dostojanstvenik je stajao mirno:
  - Tako je, druže Staljine.
  Začuo se klik, a s druge strane promukli baritonski glas:
  - Fritz sluša!
  Brumaire je promucao:
  - Druže generale armije. Hitno se moram naći s tobom. To je toliko važno da ne možete vjerovati telefonima.
  Glas s druge strane linije nije izrazio oduševljenje:
  - Ne lažeš, Mike? Ako si me uzalud gnjavio, tvoja je pjesma gotova. Jasno?
  General je zazujao:
  - Što sam ja, nemam pojma! - Sa mnom će biti Vichy i dvije važne osobe.
  Fritz je izdao:
  - Dobro, bit će im u susret. Naći ćemo se za pola sata u lavljoj jazbini.
  Brumaire je očito bio zadovoljan:
  - Sjajno! Dolazim za minutu.
  Drahma ga udari po nosu i reče:
  - Hammere, sad ćemo prošetati zajedno s ovom djevojkom. Napišite joj hitnu univerzalnu propusnicu za izlazak iz grada i dajte joj auto s vozačem.
  General je energično kimnuo:
  - Sa zadovoljstvom, druže Staljine.
  Izašlo je njih pet, a Diana nije bila odjevena kao tamničar, nego kao društvo. Da, ne bosa djevojka u dronjcima, već raskošna haljina na njoj, i cipele s visokom petom, pa čak i nakit s kamenjem.
  Iako je njezin izgled kod nekih izazivao sumnju, dvojici generala nitko se nije usudio prigovoriti.
  "Uđite, veliki drugovi." Vojnici su salutirali.
  Elizabeth je odvela djevojku do auta. Brumaire je naredio vozaču.
  - Odnesi na mjesto gdje ona naruči.
  Škljocao je petama svojih čizama:
  - Pokoravam se, druže generale.
  Diana se naklonila. Osjećala se samouvjereno, kao da kontrolira situaciju.
  Elizabeth je kimnula glavom dobrodošlice:
  - Zbogom, Diana! Pazite da vas drugi put ne uhvate, bogovi se ne vole ponavljati.
  Princeza je pojasnila:
  - I ljudi također!
   Djevojke su zajedno sa nasamarenim generalima krenule prema vučjoj jazbini. Izgledali su kao da su napušeni . Sjeli smo u specijalni auto, luksuzan, blindiran, mješavina tenka i kadilaka.
  Imao je osam kotača, a bili su široki, poput trkaćeg automobila, što mu je davalo ogromnu brzinu i dobru upravljivost. Vozili su, međutim, bez neke posebne žurbe. Drijada je usput postavila par pitanja.
  - Planirate li upotrijebiti kemijsko oružje?
  Brumaire je spremno odgovorio:
  - Da! Ovo se podrazumijeva. Budući da Rusi imaju dobre plinske maske, mi koristimo Coffin gas -3, koji je mješavina nekoliko otrovnih tvari i kiseline koja se prenosi zrakom. Prodire u kožu i stvara strašne čireve. Općenito, užasna tvar, samo protiv ruskih barbara.
  Elizabeth je primijetila:
  - "Kovčeg" je simboličan naziv.
  Vishu je potvrdio:
  - Izmislio ga je sam Staljin. Ili znanstvenici e- zatvorenici. Mučeni su, a kako bi izbjegli patnju, smišljaju izume.
  Drahma se zahihotala:
  - Savršen sustav.
  Brumaire je podijelio otkriće:
  - Ali predložili smo da Vasilevski prijeđe na našu stranu. Zauzvrat ćemo dati cijelu Poljsku, ali on je odbio.
  Djevojčica nimfa je promrmljala:
  "Vjerojatno sam shvatio da će se u protivnom suočiti s mučenjem i smrću."
  General je graknuo:
  - To je moguće! Ili bolje rečeno, to je, kako Rusi kažu, obrada sisa i lov na živi mamac. A kad ga uhvatiš, pokupiš bič.
  Elizabeth je postavila svoje pitanje:
  - I bakteriološko oružje! Je li već spremno?
  Vishu je, gušeći se, počeo govoriti:
  - Razvoj je u tijeku! Ovdje su pronađene spore mnogih bacila. Križamo viruse i bakterije, zračimo ih raznim izotopima, dodajemo im kemikalije, organske i anorganske. Odnosno, već postoji nešto. Stvaraju se tako strašni virusi. Dovode do razgradnje tjelesnih stanica i hemoglobina. Oni su plodni i opstaju u okolišu dugo vremena . A najnoviji razvoj nazvan je "Soyuz", takva monstruozna mješavina bacila i virusa. Možete uništiti cijelo čovječanstvo. Ipak, nego živjeti u tami, bolje je umrijeti na svjetlu!
  - Nije kirurški reflektor! - našalio se Drachma. Kada će Soyuz stići?
  General je promucao:
  - Još nije gotova, ali mislim da će vrlo brzo biti pokrenuta. Istina, ovaj ultravirus lako izmiče kontroli i možda više neće biti ni pobjednika ni gubitnika!
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - Bespredmetno oružje!
  Brumaire je logično primijetio:
  - Ima li hidrogenska bomba smisla? Ovo je samo sredstvo za uništenje čovječanstva. Okrutno sredstvo, kao batina u glavu.
  Djevojke su se namrštile, a Elizabeth je primijetila:
  - Čovječanstvo se na početku trebalo ujediniti, pa tek onda stvoriti takvo razorno oružje.
  - Ideje komunizma ujedinjuju se čvrsto kao i uvijek! - primijeti general. - Oni imaju međunarodnu bit i ateističku komponentu, koja podjednako uklanja sve religije.
  Drahma se složila:
  - Točno! Lakše je od muslimana ili Židova napraviti ateista nego kršćanina. Potreba za sumnjom u postojanje svih bogova svojstvena je višem "ja" čovjeka.
  - To je isto kao sumnjati u postojanje svog oca. - primijeti Elizabeta.
  Grofica nimfa se sasvim logično usprotivila:
  - Ako se skriva od djeteta i ostavlja ga na milost i nemilost, onda nije grijeh sumnjati u njega. Ako se djeca igraju šibicama ili hidrogenskim bombama, a otac to vidi, ali ga ne želi ni upozoriti, što onda reći za takvog oca.
  Plavokosi terminator je rekao:
  - Možda nam je samo dao više slobode!
  Drachma je duhovito izjavio:
  - Ne bih rekao, jer ima još paklenih muka. Općenito, dijete je prazan list papira, ako se zaprlja, onda su, u pravilu, odrasli krivi. Na isti način, osoba je dijete Božje, koje je zagadilo svoju čistu dušu, učinivši od nevinih izvor zla. Ako ne sam Bog, onda njegova najsavršenija kreacija, Lucifer. Ali nije li Svemogući odgovoran za stvaranje Oca Zla? Osim toga, znajući koliko su njegova djeca slaba i neiskušana, morao ih je zaštititi od loših utjecaja. Uostalom, to je sasvim logična reakcija roditelja da spriječe kontakt djeteta i nasilnika. Uostalom, čak i država uvodi pluseve za crtiće. A ovdje je riječ o dodiru s takvim majstorom prijevare kakav je Sotona - pečat savršenstva, punina mudrosti, kruna ljepote!
  Elizabeth nije bila zadovoljna ovim razgovorom. Njezin logičan i, u isto vrijeme, gotovo djetinji um nije mogao pronaći argumente usporedive u uvjerljivosti. Najgluplje je što nije čitala ozbiljne teološke rasprave i nije znala zamjerke crkve na te napade. Općenito, prije je bila posramljena činjenicom da je više ljudi umrlo nego ljudi koji su se spasili. Trebalo bi biti obrnuto. Uostalom, beskonačni um Stvoritelja omogućio je nadigravanje đavla na njegovom vlastitom terenu. I tu se pojavio paradoks: u borbi za duše Sotona je često pobjeđivao! A ovo se kosi s logikom. Bog može izgubiti samo namjerno. Ali želi li Svevišnji izgubiti bitku za duše? Čak i Biblija kaže da Bog želi spasiti sve!
  Drachma je generalu postavio još nekoliko pitanja i napustili su London.
  Sa strane je ostalo nekoliko moćnih utvrda s topovima, jedan top je bio doista kraljevski kalibra od tisuću milimetara. Pogađao je s udaljenosti do dvjesto kilometara, iako s niskom preciznošću. Elizabeta se sjetila da su i Nijemci imali sličnu "Doru", koju su Rusi prozvali Big Fedora, ili budala .
  Ispalio je granate teške sedam tona. To je skupa stvar i nije se u potpunosti opravdala. Teški bombarder je vjerojatno bolji. Kada su Rusi zarobili Doru, Berija je, po Staljinovoj naredbi, naredio reprodukciju topa koji bi mogao granatirati britansko otočje i američki teritorij s onu stranu Urala. Ovo je činjenica iz stvarne priče. Istina, kasnije su ih znanstvenici na šaraški ipak uspjeli uvjeriti u besmislenost tako skupog projekta. Jedan od glavnih problema je ograničena brzina ekspanzije eksploziva. Zbog toga čak ni veća duljina cijevi nije osobito korisna. I točnost je loša. Projektil je puno lakše prilagoditi. U stvarnoj povijesti, Staljin je bio skeptičan prema raketnoj tehnologiji, možda djelomično u inat Hitleru. Ako je prije Velikog Domovinskog rata Staljin volio teške tenkove velikih dimenzija, a Hitler je, naprotiv, preferirao male, ali okretne, kako je sukob napredovao, ukusi su se mijenjali. Ako je u trideset osmoj godini T-4 težak sedamnaest tona klasificiran kao težak, tada je u četrdeset četvrtoj T-5 "B" Royal Panther već težio pedeset tona i smatrao se srednjim tenkom. Staljin je zabranio proizvodnju tenkova težih od četrdeset sedam tona. Istina, nakon rata pojavio se IS-4 težak šezdeset i dvije tone, tenk s izvrsnom zaštitom.
  Elizabeth je razmišljala o neobičnoj specifičnosti sudbine. Staljin, čiji je izvanredni um trebao služiti za dobrobit Rusije i koji je SSSR učinio najmoćnijom silom na svijetu, sada je neprijatelj. A komunizam je propao u svim zemljama svijeta, crveni kapitalizam je u Kini, a Sjeverna Koreja izdiše, na Kubi su procvjetali crno tržište i prostitucija.
  Brr! Ipak, socijalizam u Americi ne može ne biti krvaviji nego u SSSR-u, gdje je društvena baza komunizma uža.
  Oklopni automobil dovezao se do litice. Obrasla šumom, stajala je, kako se činilo, slijepa i napuštena od svih. Sa strane su se otvorila vrata i generalov auto je ušao unutra. Tamo su ga dočekali specijalci. Tražili su dokumente. Pažljivo su ih pregledali i postavili nekoliko pitanja. Natjerali su me da predam oružje, ali su ostavile perle.
  Uvjerivši se da su pred njima generali, u pratnji dvojice časnika, ali poznatih ličnosti, propušteni su.
  - Ti nas vodi!
  Da bi došao do Fritza, morao je proći nekoliko hodnika sa stražarima. Unutrašnje uređenje bilo je gotovo srednjovjekovno. Tu i tamo visjele su stare slike i kože. Brojni radovi bili su značajne vrijednosti.
  - Tu kao da se skupljaju najbolje kreacije. - rekla je Drahma. - Onda to uzmu u svoju kasicu prasicu.
  Elizabeta odgovori uzdahnuvši:
  - Čak se i Žukov pojavio skrivajući trofeje, što reći za obične Jenki generale.
  Ušli su u posebnu prostoriju. Desetak vojnika stajalo je sa strane, a sam Fritz sjedio je na stolici prekrivenoj debelim oklopnim staklom. Nacionalnost generala vojske bila je kontroverzna. Bilo je u njemu nešto od Indijanca, crnca i Azijata. Nos je dugačak, gotovo orlovski, oči su lukave. Pogledao je svoje podređene ispod obrva.
  No, kad mu je pogled pao na Elizabeth, glumila je mlađu i ljepšu crnku, smekšao se.
  - Budi kratak, imam premalo vremena.
  Drahma je počela prva:
  - Rusi su postali svjesni da hidrogenska superbomba treba stići u Britaniju.
   Cilj je uništiti i zaraziti rusku Europu.
  Fritz je zaurlao kao ranjeni bik:
  -Jesi li poludio? Ovo ne može biti istina!
  - Kako reći! - podržala je prijateljicu Elizabeta. - Kako onda to znamo?
  Vicemaršal je uzviknuo:
  - To je to! Kako to znaš?
  Grofica Nimfa gugutala je:
  - Druidi! Oni vladaju drevnom magijom i mogli su čitati misli iz daljine. U svakom trenutku Rusi mogu saznati. Zatim će udariti na brod bombu.
  - Pa nije to tako jednostavno! Ovaj brod je sposoban, poput podmornice, potonuti na dno! - rekao je Fritz. - Neću vam reći više.
  Drahma je grkljala:
  - Luka Krasny Ariston je pod jakim osiguranjem.
  Crne oči Fritza Heima bljesnule su:
  - Druidi su bili u zabludi, brod uopće nije trebao stići u ovu luku. Općenito, nisu svemogući. Jeste li im na tragu?
  Elizabeth je izlanula:
  - Da, druže Igra!
  Vicemaršal , odnosno armijski general, poviče:
  - Odmah ih sve uhapsite!
  -Oni vladaju umijećem teleportacije. - izlane Drahma i zatrese snažne mišiće.
  Fritz je urlao:
  - Kakva glupost!
  Elizabeth se nagnula:
  - Uklonite vojnike i isključite videonadzor. Želimo vam reći nešto važno.
  Fritz se napeo, na licu mu se pojavila sumnja:
  - Zar to nisi ti?
  Plavokosa djevojka gugutala je:
  "Dvadeset godina radim za vlasti, prvu sam prijavu napisao s deset godina i razumijem koliko dodatni svjedoci mogu biti opasni ."
  Fritz pomisli, odavde ionako nema izlaza, planina je puna stražara. Osim toga, uvijek će imati vremena poslati signal alarma, na primjer, s prstenom. A zašto bi se bojao? Generali i časnici su kukavice i oružje su predali na ulazu. I općenito, ovdje su svi naši, da vidimo što će cure reći.
  Uslijedio je snažan urlik:
  - Skinut je sav video nadzor! Kod nas je sve jednostavno. I konvoj je besplatan. Korak marš!
  Dvanaest militanata napustilo je prostorije. Kretali su se mehanički i bili su tako monstruozno napumpani da su izazivali pomisao na jake anaboličke steroide.
  Drahma se nagnula prema staklu. Elizabeth joj je prišla; nije gubila vrijeme. Moramo pronaći način da trenutačno odvojimo prianjanje oklopnog stakla tako da se odmakne, a zatim baciti iglu. Općenito, ovdje je sve trebalo biti učinjeno vrlo precizno da se ne digne uzbuna. Brutalno ubojstvo Fritza moglo bi uzrokovati korekciju kretanja broda, au tom slučaju sve će morati krenuti iznova:
  General armije je promrmljao:
  - Reci mi tajne podatke!
  Drahma je počeo insinuirajućim glasom:
  - Druidi znaju gdje je skriven rezervni fond kraljeva Britanije.
  - Što? - Fritz je iskolačio oči. - Ovo je super .
  - Da točno! Tamo se nalaze golema blaga, skupljana stoljećima po cijelom svijetu. Iz različitih zemalja: Indije, Australije, Kanade, Pakistana, Južne Afrike i Egipta. - insinuirajuće će Drachma. - Blago faraona i Napoleona Bonapartea, turskih sultana, afričkih vođa, kineskih bogova. Mašta je nemoćna da zamisli koliko je zemalja i naroda Engleska opljačkala.
  Fritz ju je prekinuo:
  - Da, znamo to. Zbog toga je Staljin digao ustanak kako bi zaustavio iskorištavanje i pljačku kolonija. Ovo je općenito divan potez s njegove strane da izjednači sve zemlje i narode!
  (U siromaštvu) - pomisli Elizabeta.
  Drahma je viknula:
  - A sada se ovo blago može ponovno staviti u promet. Postoji čak i drevna kruna kralja Arthura.
  General se iznenadio:
  - Nisu li Vitezovi okruglog stola bajka!?
  - Ne! Ovo je stvarnost! Došli smo do tako divnog otkrića. - reče Drahma u dahu. - A zašto, zahvaljujući tako jednostavnom, nekompliciranom sredstvu kao što su električna struja i vruće igle pod nokte.
  Elizabeta revno odgovori:
  - Istezanje i uvijanje zglobova također nije loše. Pogotovo ako to rade dječaci. U nježnoj dobi toliko su fleksibilni i pokretni da ih je prava poslastica mučiti izvijajući figure iz tijela. - Elizabeta je progovorila, ali ruke su joj radile.
  - Da , također je lijepo mučiti dječake! - napomenuo je Fritz. "Volio bih da ih mogu mučiti upravo sada, ali nema vremena." Hajde, reci nam pobliže gdje su skrivena blaga.
  - A ti ćeš zajedno s nama mučiti djevojke. Lijepo im je prste polomiti vrućim kliještima!
  - Naravno, kako ti kažeš! - Fritz je iskrivio njušku .
  - Nagni se, neću da dva generala slušaju ovo:
  - Da, priredit ću im nesreću svaki čas. - zaprijetio je Fritz. Neće hrđati iza mene.
  - Što! I poljubi te u usne! Osjeti junakove usne. - rekla je Drahma.
  - Govori brzo, pa ću te poljubiti!
  - To je u škotskim planinama.
  - Da, adresu, nigdje točnije!
  - Među njima postoji planina koja se zove jorgovan vene. Međutim, zašto bismo patili, radije bih vam nacrtao kartu.
  Drachma je počela nešto crtati, i to namjerno sitnim slovima. Fritz se koprcao od nestrpljenja, a noge su mu čak i stepovale.
  - Pa, zar ne možeš brže!
  - Najmanja netočnost može pokvariti crtež. - odgovori Drahma. - Znate koliko je svaki detalj važan u crtanju.
  - Dobro, dobro, samo nemoj ići predaleko!
  Drachma je nastavio pokazivati i rekao:
  - Spremni!
  Fritz je pojurio prema crtežu i naišao na prozirni oklop. Frustrirano je pritisnuo polugu. Oklop se razdvojio i ruka je zgrabila papir. Zatim su djevojke djelovale na njega, trenutno paralizirajući Fritza.
  - Ovako smo s tobom završili! - rekla je Elizabeta. - E, sad ćeš ti odgovoriti na naša pitanja!
  - Pitajte njega, druže Staljine! - rekao je Brumaire razrogačenih očiju.
  Djevojke su mu dale nekoliko injekcija tankim iglama u glavu i konačno ga pokorile.
  - Sad si naš! Javite nam izvještaj!
  Elizabeth je zakolutala očima i upitala:
  stići teret hidrogenska bomba od tisuću megatona?
  - Točnije, ima tisuću i dvjesto megatona, a brod se djetinjasto zove Sunce.
  Drahma je teško uzdahnuo:
  - Ovako san se smijala!
  Fritz je pjevušio:
  - Jao, takav je život!
  - Gdje bi trebao stići?
  - Na sjeveru Škotske do luke Red Harvard. Ovo je prilično ozbiljan zahtjev. Odatle će ga prevesti do obala Danske. Brod je u stanju uroniti u vodu i plutati poput podmornice. Konačni cilj je Petrograd. Eksplozija bi trebala uništiti najvažnija industrijska postrojenja Rusije u središtu Europe.
  - Pa ideja je sasvim jasna!
  - Da, druže Staljine. Ovo je Kissingerova ideja da eksplodira superbomba i izazove supertsunami !
  - Ovo je vrlo zanimljiva ideja! - primijeti Drahma.
  Djevojke su nastavile s pitanjima.
  - Kakva je sigurnost konvoja?
  - Vrlo pristojno , dvadeset podmornica, deset brodova, od toga sedam razarača, dvije krstarice i jedan bojni brod. Cijela eskadrila. Osim toga, kružit će stotinjak lovaca koji će ih pokrivati s nosača zrakoplova.
  - Wow, to je prilično malo snage.
  - Općenito, u početku se planiralo koristiti još veću skupinu, ali tada se smatralo da bi to moglo izazvati pretjeranu pozornost neprijatelja. Stoga smo se odlučili ograničiti na ovo.
  - Univerzalni brod "Solnyshko" ide pod vodu!
  . POGLAVLJE br. 11
  U palači carice pakla i božice zla Kali nastavljena je zabava i borbe gladijatora.
  Budući da je kraljevski dječak luda Vladimir Terkin počeo pjevati bez pitanja, time je izazvao bijes javnosti.
  Kralj trolova je uzviknuo:
  - Gle , pjevaš! Uvedite ga u ring! Do prstena!
  Božica Kali kimnula je u znak slaganja:
  - Da, točno do prstena! Neka se moj dragi šaljivdžija sam bori s gnomom. I bičevati gladijatore!
  Robinje su pojurile prema dječacima, bljeskajući golim, ružičastim potpeticama. Izvrtali su im ruke i odvukli ih do koza na bičevanje. Mladi robovi su se slabo odupirali.
  Bili su čvrsto vezani za koze. Robinje su uzele bičeve u ruke i počele snažno udarati po golim, mišićavim leđima tinejdžerskih robova. Dječaci robovi su stisnuli zube i šutjeli, pokušavajući zadržati svoje dostojanstvo.
  I Vladimir Terkin je krenuo protiv gnoma. Izgledao je poput dječaka od dvanaestak godina, samo u kupaćim hlačicama, skinuvši kapu sa zvončićima s glave.
  Patuljak u čizmama bio je malo viši, ali to je bilo zbog čizama, a bio je i nizak, a ramena su mu bila samo blok. Stao je nasuprot dječaku.
  Vladimir se osvrne i upita:
  - Možda mi možete dati oružje?
  Boginja Kali se zahihotala i odgovorila:
  - Ne, glupane moj! Ovaj put ćete se boriti golim rukama! Nećete imati oružje.
  Dječak u kupaćim hlačama je primijetio:
  - A tko će vas zabavljati, gospođo?
  Carica Ada samouvjereno odgovori:
  - Mislim da me tvoj duh neće zabaviti ništa gore nego tvoje tijelo. Štoviše, znam da nemaš prostu dušu!
  Patuljak je urlao:
  - Daj mu mač! Muka mi je od ubijanja nenaoružanog djeteta!
  Božica Kali se nasmiješila i odgovorila:
  -Daj mu mač jednog od dječaka gladijatora.
  Robinja je pritrčala i gurnula mač jednog od dječaka u Vladimirove ruke.
  Mladi ratnik uzeo je oružje i osjetio samopouzdanje.
  Boginja Kali je naredila:
  - A sad da se kladimo, gospodo!
  A onda su se počeli kladiti razni kraljevi i prinčevi. Sklapale su se razne vrste oklada.
  Patuljak je s osmijehom primijetio:
  - Siromašni dječak! Pa, ubijao sam i mlađe od tebe! Moli se bogovima koje vidiš da postoje!
  Vovka se zahihotao i zacvrkutao:
  Bogovi dječaka iz Veda su jaki,
  Ali oni ne pomažu slabima ...
  Ako si vjeran mudroj sili,
  Onda se bori za čast i slavu!
  Božica Kali agresivno je kimnula glavom sa svijetlom kosom i teškom krunom:
  - Početak!
  Začuo se tradicionalni gong - znak za bitku. Patuljak je napravio prvi korak sa smiješkom. Zatim je, neočekivano za tako gusto tijelo, naglo ubrzao. I njegova je sjekira bljesnula iznad dječakove glave. Vovka se izmigolji jedva primjetnim pokretom. Tada je njegov mač pogodio patuljka po obrazu, ostavljajući crvenu brazdu. Opet je sijevnula sjekira, ali dječak je opet otišao bez problema. I pokazao se vrlo okretnim.
  Publika je urlala s odobravanjem.
  Kralj trolova je sa zadovoljnim osmijehom primijetio:
  - A on ti je vrlo pametan šaljivdžija!
  Božica Kali se nasmiješila i primijetila:
  - Zato je ovo moja šala!
  Patuljak je ponovno pokušao napasti, zamahujući sjekirom. Pokreti su mu bili brzi, ali dječak luda bio je mnogo brži. Ovdje je djetetova gola peta pogodila ravno u gnomov nos. Udar je čak izazvao prskanje krvi i otjecanje kože.
  Patuljasti borac izgovorio je prljavu kletvu. Iz publike se čuo smijeh i graja. Da, izgledalo je pomalo komično. Dječak je lebdio oko patuljka, ali ga nije mogao pogoditi. Vladimir Terkin je pjevao:
  Mrtvo oko -
  Kose ruke...
  Dobit ćeš ga u usta
  Kratkovidan!
  I njegov je mač udario u zalemljeni metal, ranivši patuljka u rame. I opet je zamahnuo sjekirom i opet promašio. Vrh je proletio...
  Publika je bila jednostavno oduševljena. Pravila je priličnu buku.
  Par dječaka robova snažno je masirao bosa stopala boginje Kali, a ova je ratnica doslovno gugutala od zadovoljstva.
  I bitka se nastavila. Patuljasti borac je nastavio zamahivati mačem. I napraviti agresivne zamahe. A njegovo je oružje nastavilo udarati u zrak.
  Vilenjački princ reče sa slatkim osmijehom:
  - Da, stvarno je to borba s devet varijabli.
  Vilenjačka vojvotkinja se usprotivila:
  - Ili možda više kao devet stalnih. Ovdje su pretukli gnoma kao učenika prvog razreda!
  Kralj trolova je kimnuo u znak slaganja:
  - Da, postoji takva stvar. Ali ovo je čak i super !
  Vladimir Terkin se stvarno kretao mnogo brže od patuljka. I izgledao je nezgrapno naspram svoje pozadine. Mladi se ratnik osjećao pun entuzijazma. A Vovka, kako ga je volio, uze ga i zapjeva s velikim žarom:
  Ja sam moderan dečko,
  Za mene je kompjuter najviša klasa.
  Čak i ako more silno nabuja,
  Neće nas progutati fašistički dikobraz!
  
  Ja sam ratnik tek drsko iz pelena,
  Sjedio je na kahlici i pucao iz lasera...
  Ima puno dječaka i djevojčica,
  Za koga je Staljin idealan!
  
  Sve mogu uz prigodnu šalu ,
  Laptop, pa udari ih po glavi .
  Učinit ćemo svijet izuzetno zanimljivim,
  Rusi su navikli svugdje pobjeđivati!
  
  Završio sam, u šali, klinac u svjetskom ratu,
  Jako momci u žustrom ratu...
  Od fašista mogu napraviti komadić,
  Uostalom, besposlica mi nije nimalo po volji!
  
  Za dječaka , vjeruj mi, nema prepreka,
  Moći će poraziti Švabe...
  Uskoro će biti parade na Zemlji,
  Medvjed se naljutio i zaurlao!
  
  Ja sam tako cool dečko ,
  Postao je pionir u bitkama...
  Za mene rat uopće nije previše,
  I uzalud je Fuhrer psovao!
  
  Zima je, bosa sam na hladnoći,
  Ogolivši zube, brzo trčim.
  Moja cura ima crvene pletenice,
  I najsmrtonosniji dar neprijatelju!
  
  Fašiste hrabro tuci momče,
  Staljin mi je osobno naredio da dođem...
  Prst pritišće okidač,
  Uništio sam moćnog Tigra !
  
  Što su Švabe htjele, to su i dobile.
  Dečki su od mene cijeli lijes .
  Dječak je skupio neke lude milje,
  Udarac nacistima ravno u čelo!
  
  Vjeruj mi, ništa nas neće zaustaviti,
  Fašist nikada neće pobijediti.
  Čak i ludi kralj na prijestolju
  Čak i zli izdajica-parazit!
  
  Mi dečki smo hrabri dečki,
  A mi smo se navikli pobjeđivati Švabe...
  Uostalom, čak i predškolska djeca su hrabra u borbi,
  Ispite uvijek polažemo s peticama!
  
  Slaveni ne mogu podnijeti poniženje,
  Svi ćemo postati planina protiv Švaba...
  Uostalom, plamen osvete gori u našim srcima -
  Slomimo neprijatelje čeličnom rukom!
  
  Rusko pleme je pleme divova,
  Sposobni smo rastrgati zle .
  Uostalom, narod i vojska su složni ,
  Fašistima dati pamet!
  
  Nećemo moći poraziti
  Pa onda smo mi sami bezvrijedni.
  Zamoli susjeda za oprost -
  Digni se s koljena, zemljo moja!
  
  Imamo rakete, avione,
  Ali iza Fritza stoji moćni ujak Sam.
  U budućnosti ćemo graditi zvjezdane brodove -
  I hrabro gradimo računalo!
  
  Naša se snaga ne može lako izmjeriti,
  Ona je poput bijesnog vulkana...
  Netko sije proso na proplanku,
  Pa podići ćemo uragan!
  
  Nema mjesta na planeti više od domovine,
  To znači da su svi ratnici i borci.
  Djeca se smiju od radosti, od sreće,
  Nestat će tuge i tuge - kraj!
  
  I kad hodamo Berlinom,
  Korak momaka koji juri po pločniku.
  Kerubini nam osvjetljavaju put,
  Svatko je čarobnjak, moćni čarobnjak!
  Na posljednjoj riječi, Vladimir je uzeo vrh svog mača i zabio ga patuljku ravno u oko. I pokazalo se da je to bio posljednji dodir bitke. Patuljak se srušio mrtav i utihnuo.
  Publika se na sekundu sledila. A onda ju je uzela i prasnula u gromoglasni pljesak. Stvarno, bilo je cool. Ovaj stav nepopustljivosti pokazao se kao entuzijazam.
  Kralj trolova je s vrlo zadovoljnim pogledom primijetio:
  - Pa ispala je to dobra tučnjava sa smrtnim ishodom!
  Božica Kali je kimnula:
  - Bravo ludo, nije razočarao! Za ovo mu dopuštam da mi ljubi petu. Osim toga, pošto je i dobro pjevao, iako nešto što nisam baš razumio, poklanjam mu platinasto zvono za kapu. I nadam se da će biti zadovoljan!
  I pružila svoju golu, preplanulu, mišićavu, gracioznu nogu.
  Dječak šaljivdžija morao je kleknuti i poljubiti goli taban vrlo lijepe, a u isto vrijeme krvave žene.
  Učinio je tako, pa takva je sudbina roba. Nakon čega je oštro poslan u počasnu stolicu. I robinja mu je zapravo predala platinasto zvono.
  U međuvremenu, orgijanje se nastavilo. Točnije, publika je već predugo sjedila, a boginja Kali je škljocala golim nožnim prstima. Uokolo se pojavila grimizna magla, a svita je bila pokrivena.
  Zajedno su pali u san crvenog lotosa. I Vladimir je osjećao neku težinu u sebi.
  Dječak luda sjeo je u pozu lotosa i uronio u vrlo živa sjećanja na svoje neobično krvave, a ujedno i fascinantne podvige jedne od svojih brojnih misija.
  Hologram je bio ogroman, trodimenzionalan, na njemu se pojavio svemir s bezbrojnim vijencima zvijezda koje su svjetlucale u dragocjenom rasutu. I ravnomjeran niz aerodinamičnih ruskih zvjezdanih brodova, u obliku morskih grabežljivaca. Vakuumska aerodinamika bila je gotovo optimalna, a opet, svaki je brod bio veličanstven na svoj način, zadivljujući elegancijom svojih oblika.
  - Stanite u red za izlaz. - oglasio se strogi, ženski glas računala. Tvrtka u kojoj su se nalazili Vasilisa, Antonina i Vladimir Terkin trebala bi prva sletjeti. Vojnici su postrojeni, dobili su desantna borbena odijela , naoružanje, uključujući jurišne granate s graviofotonskim akceleratorom i anihilacijske granate, te su bačeni u kapsulu. Ovi mali kamenčići su pak bili skriveni u desantnim brodovima, koji su se trebali maskirati u roj meteorita.
  Odlučeno je da se sleti na planet Dzudduk . Ovaj golemi svijet, zasićen trupama, ostavio je jeziv dojam; šest zvijezda odjednom je grijalo površinu, koja se uglavnom sastojala od pustinja, a samo su se izolirane oaze mogle vidjeti u narančastim džunglama s grabežljivim biljkama.
  - Ovaj planet stvarno podsjeća na podzemlje. - rekla je zamišljena djevojka Antonina.
  - Oni ne idu iz pakla u pakao. - Čudno, uoči bitke, Vladimir je postao veseo. - Razlika između pakla i podzemlja je u tome što je prvi uvijek s tobom, a drugi se može ostaviti!
  Osim džungle, dolje su prskala mora; čudno, na tako visokoj temperaturi nisu proključala, već su se, naprotiv, smrznula. Element zidigir bio je gusto umiješan u vodu , kad je bila vruća izazivao je kristalizaciju, ali se rastopio kad se ohladio. Vrući led je u isto vrijeme bio izdržljiv i po njemu su se trupe mogle lako kretati.
  Desantni brodovi klase Shilo jedan za drugim ispadali su iz unutrašnjosti krstarice Mars. Stvarno su izgledale poput velikih vatrenih kugli. Ispred su prolazili gama- neutrino minolovci koji su izbacivali posebne projektile koji su izazivali detonaciju mina u svemiru i podsvemiru . Tako su raščistili put " desantu ".
  - Na ovom planetu ima previše vrijednih minerala koji su potrebni za rat, stoga je bombardiranje nemoguće. Morat ćemo ga uzeti na juriš. - Tako su objasnili u uputama. Osim ljudi, u jurišu su trebali sudjelovati i borbeni roboti, ali je topovsko meso bilo jeftinije od skupih kibernetičkih sustava. Stoga su vojnici morali igrati glavnu ulogu, obilno natapajući tuđu zemlju krvlju. O čemu su razmišljali, možda o tome da je mnogima od njih ovo posljednji dan, pa o svojim najmilijima, supruzi, ako je imaju, djeci. Neki su ljudi sanjali o činovima i nagradama, ali takvi su ljudi, u pravilu, u manjini.
  Kad su desantni brodovi ušli u vrlo gustu atmosferu, na njih su ispaljeni projektili, a nebo su osvijetlile laserske zrake. Prerušavanje zacijelo nije zavaralo Daraghe ili su za svaki slučaj otvorili vatru. Brod je počeo dobivati brzinu, ubrzavajući poput kometa, pokušavajući brzo doći do površine. Njegov pad je bio tako brz da je morao uključiti generator za hlađenje, inače bi se oplata otopila i svi vojnici bi umrli. Činilo se da meteorit leti u vatrenoj kugli vruće plazme. Takav manevar bio je vrlo riskantan; najmanji nedostatak u dizajnu vozila za slijetanje mogao bi ubiti cijelu posadu. Vatra se pojačala, u blizini su se kovitlali hiperplazmični vrtlozi, zatim je jedan od njih zahvatio susjedni brod, eksplodirao je i vidjelo se kako se stotine ljudi pretvara u nuklearnu prašinu. Presretači su pokušali poletjeti prema njima, ali kad su dobili na visini, bilo je prekasno. Prije slijetanja, mini-zvjezdani brodovi ispalili su salve ledenih projektila, oslobađajući val leda. Ocean se odmah otopio i desantni brodovi su oslobodili kapsule.
  Kočenje je malo ublaženo, prvo antigravitacijskim poljima, a zatim vodom. Padobranci su, unatoč snažnom podrhtavanju, zadržali vanjski mir, megamagnetske stezaljke pouzdano su držale svoju formaciju.
  razborito je rekao Vladimir Terkin kroz gravitacijski odašiljač .
  - Vidite, prošli smo, nijedan nas projektil nije pogodio.
  - Štoviše, sletjeli smo prvi. - sa slabo skrivenim ponosom odgovori Vasilisa.
  Gromoglasni glas prekinuo je razmišljanje:
  - Svi van, počnite s napadom.
  U svakoj kapsuli bilo je društvo i, kako to uvijek biva, bilo je i nespretnjaka . Jedan vojnik nije mogao spustiti vizir, pa je izbačen otvorenog lica. Prvo je pao u ledenu vodu, a zatim je bačen u otrovnu atmosferu sumpora.
  Ostatak ratnika i ratnica izletio je iz kapsule bez incidenta. Zapovjednik satnije, natporučnik Stanislav Lapot, nije osjetio ništa, već je bio prilično iskusan u borbi, a da je bio malo lukaviji i ne tako bahat prema svojim nadređenima, nosio bi naramenice barem jednog. pukovnik. I tako je, poput robota, pratio vrijeme pomoću vatrene računalne narukvice, slao zahtjev pilotu broda i promatrao svoje padobrance.
  Međutim, zapovjednik je krajičkom oka i dijelom svijesti uspio primijetiti da je Semeon Markov prije slijetanja na brzinu povukao dim nečeg jačeg od morske trave, a Maksim Poltaranin , koji je sjedio do njega, sakrio je začarani amulet donesen iz daleke galaksije Minotaur ispod oklopne ploče.
  Sam Lapot držao je na vratu mali , već prilično potamnjeli, srebrni križ; Isusov lik već je bio potpuno izbrisan kroz nekoliko dugih stoljeća.
  Vojnici su ovdje bili mladi, neki su imali jedva brkove, bilo je mnogo djevojaka, jedna je nervozno drhtala, druga se molila i križala. A treći mu se smijao.
  - Pa ti si opskurant, rukama tjeraš vragove.
  Kao odgovor, rekao je nešto zlobno :
  - A demon te već otjerao! Vidite kako se vrti!
  U ovaj bolno dugi trenutak nadolazećeg užasa stane cijeli život ljudi koji stoje na rubu nepoznatog.
  Samo se ovaj mali majmun, Vladimir Terkin, veselo smije i ceri , kao da ne ide u bitku, već na praznik. Pa što uzeti od izviđača koji je skoro pa dijete. A ove dvije učene mlade djevojke koje su sjedile do njega su ozbiljne, vidno uplašene, iako to ne pokazuju. U redu je što su ratnici mršavi, uglasti, ali žilavi, vrlo brzi, najvjerojatnije nemaju minimalne zahtjeve za pozivanje šesnaest ciklusa.
  Prije su ih regrutirali s osamnaest godina, ali je neki pametnjaković otkrio da u ranijoj dobi vojnici brže i bolje uče vojnu pismenost. A da su sa šesnaest godina još djeca, služe i žene, postoje posebne ženske čete, pa i korpusi s divizijama, još su jadniji od dječaka . Ovdje je još uvijek tri puta više dječaka nego djevojčica.
  On Laptya je morao zapovijedati ženskom četom, ne, nositi se sa ženama još je teže nego s muškarcima, iako se bore pristojno, užasno su hirovite. Da je njegova volja, on bi, kao nekada, ženama zabranio da se svađaju, to nije stvar njihovih ruku i ramena.
  Opet zagrmi odozgo, eksplodira još jedan desantni brod, Stanislav Lapot krajnje oštro zapovjedi:
  Svi, plivajte ispod leda, nemojte iskakati na površinu, izronit ćemo samo blizu obale.
  Kapsula se otvorila na takav način da se cijela tvrtka u trenutku našla u vodi.
  Vladimir Terkin se osjećao kao u usporenom filmu, sve mu se činilo tako nestvarno. Činilo se da se Antonina i Vasilisa nisu osjećale ništa bolje; lijepe su djevojke postajale nervozne . Osjećali su se kao izvana, kao da se sve to ne događa njima, nego nekom drugom. Srca su im snažno kucala u sklad i činilo se da jedno drugome mogu čitati misli.
  - Zadrži! - urlao je skaut Vladimir kao iskusni zvjezdani rendžer. - Tijekom bitke formirat ćemo leteću trojku i pokrivati leđa.
  Pod vodom, vojnici su se kretali glatko, zatim su fleksibilna borbena odijela poprimila aerodinamičan oblik, fotonski gravitacijski motori su se uključili punom snagom, a desantna četa je pojurila u juriš.
  Zapovjednikov glas zvučao je nerazumljivo; očito su tokovi vode stvarali jake zvukove ili su možda daraghi uključili uređaje koji reproduciraju gravitacijske smetnje .
  - Usredotočite se na gravitacijski svjetionik , nemojte zaostajati i ne kvarite svoj stav; kada budete trebali ustati, poslat ću dodatni signal.
  - Ronjenje. - rekao je Vladimir Terkin, pokazujući zube - Kao kod kapetana Nema.
  - Ovo je vrlo stara knjiga. - uzdahne Antonina. - Bilo bi lijepo odletjeti u prošlost, kada je Zemlja još bila cjelovita i cvjetala planeta. Mora da je tamo bila nevjerojatno lijepa priroda, ali sada je sve uništeno, ostali su samo krateri i radioaktivna pustinja.
  Plavokosa ljepotica Vasilisa, teško uzdahnuvši, reče:
  - Jednom sam gledao prijenos, na Zemlji je još uvijek tolika radijacija da je nemoguće biti bez specijalnog odijela . Istina, obećavaju da će obnoviti planet; tehnologije su već razvijene.
  - Pa ovo je poslije rata. Sve je to preskupo, au ovakvom totalnom neredu svaka lipa se računa. - završila je svoju misao Antonina.
  - Ne budite tužne cure, još ćemo hodati po majci zemlji. Tako će i biti, cure. - u šali, kao da je i sam puno stariji, zadirkivao je Vladimir svoje partnerice.
  - Ispred su mine. - zapovjedio je Lapot. - Uključite Pyrrh-6 zračenje i molite se da pomogne.
  Pirovo zračenje poremetilo je postavke većine malih protupješačkih mina s mini-uništećim punjenjima, ali ne svih i ne uvijek, pa se i tu moralo pouzdati u sreću.
  Dvojica momaka iz njihovog društva nisu imala sreće, kao da su ih grabežljive pirane napale malim nabojima veličine kokošjeg jajeta i raznijele dječake. Čak se i iz daljine mogao osjetiti šok.
  - Samo dva, nije tako loše, očekivao sam najgore. - promrmljao je Lapot.
  Tri su mine odjednom pojurile za Vladimirom, ali dječak je ispalio dvije, a Vasilisa je odsjekla još jednu; od vrućih zraka odmah su se stvorili komadi leda u obliku strijele.
   Djevojka ratnica je proklela:
  - Privlačiš nevolje na sebe.
  - Ali sve je prošlo, umoran sam od plivanja, radije bih išao u borbu. - Vladimir Terkin se čak tresao od nestrpljenja.
  Djevojka je rubom ruke prešla preko grla:
  - Pucat ćemo dok nam ne pozli.
  Konačno su stigli do obale, bila je to čvrsta, čvrsta stijena od granita, kvarca i tvrđih i izdržljivijih elemenata Grustira , Meffoblok , Tikikaka , Scatarra .
  - Idemo na površinu! - vikao je Lapot.
  Ledeće granate letjele su u led, debela tvrda površina bila je izgrizena, a zatim su, izvijajući se poput zmija, padobranci počeli iskakati.
  Među prvima se probio Vladimir Terkin, a gotovo odmah ih je dočekao plazma pljusak. Dječak je odgovorio otvorivši vatru s obje ruke odjednom. Krajičkom oka uspio je primijetiti kako se jedan od vojnika, nakon nekoliko udaraca, raspao, glava, ruke i dio prsnog koša odletjeli su mu unazad, a noge su ostale stajati na zemlji.
   Uništavajuća granata pogodila je Vladimira, gravitacijski val ga je oborio s nogu, no dječak je odmah skočio i bacio vlastiti naboj. Nešto je vrisnulo i dva Daragha su se rastrgala. Tada je Vladimir ponovno pogođen, ali očito pod dobrim kutom, a dječak terminator uspio se oduprijeti.
  Opreznija, zmija u suknji, Antonina se sagnula do zemlje, već su napustile led, i pogledala oko sebe. Bilo je puno svjetla, bilo je nepodnošljivo svijetlo, raznobojno i kao da je preplavilo cijelu površinu.
  Ruski oklopni vojnici žestoko su pucali na darage i nekoliko velikih robota koji su trčali između tri velika hangara.
  Bilo je jasno da su ruski lovci uspjeli postići taktičko iznenađenje, obrana neprijatelja bila je organizirana na brzinu, odnosno vrlo loše. Uzvratna vatra bila je prilično kaotična, ali pametni mladić, koji je bio pametan iznad svojih godina, shvatio je da će obamrlost Daragovih uskoro proći, a onda će se morati nositi s mačem koji kažnjava javorove bogove .
  Dobro je da su se približili, pa zato teška hiperplazmatska artiljerija šuti, inače bi im to bila ruska kupelj.
  Kapsula se podigla ispod spaljenog leda, vrućina je bila tolika da se na neobičnoj vodi odmah stvorila mreža koju je trebalo razbiti. Pilot je otvorio vatru iz mitraljeza snopa i igle, uništivši brojne darage. Jedan od robota izbio je iz teške hiperplazmatične instalacije - ultrafotonskog vatrenog sustava. Dva projektila za uništavanje eksplodirala su uz urlik i djelomično udarila u polje sile, gotovo prekrivši desni motor.
  Iskusni pilot odmah je napustio liniju napada. Međutim, mehanička čudovišta nastavila su pucati, šok ruskih padobranaca je odbačen uvis, a oni koji su stajali bliže epicentru eksplozije kotrljali su se po tlu poput zrna graška, očajnički pokušavajući uhvatiti se.
  Ipak, i mladi borci koji barut nisu osjetili, bili su dobro uvježbani , vješto su usporili i odmah, pronašavši prirodni zaklon, zauzeli položaje.
  Jedna za drugom, nove kapsule su se pojavljivale, igrale su ulogu napadačkih zrakoplova, uništavajući pokrivač tla i sve pristigle Dagove .
  Ubrzo je jedan od njih ozbiljno oštećen i, gorući plavičastim plamenom, bio je prisiljen sjesti.
  Antonina je bacila novu granatu i pojačala vatru, a Vasilisa je pomogla vojniku kojeg je granata pogodila da ustane. Začudo, bio je to jedan od tri sultanova prijatelja, ali mladi borac nije obraćao pažnju na to. Nakon što si je ubrizgao stimulans, krupni tip brzo je došao k sebi, šapnuo je.
  - Naši ljudi napreduju, vrijeme je da nastavimo!
  Doista, ruski vojnici, ubivši prednji lanac bodaka , krenuli su naprijed.
  Skrivajući se iza oklopnih kolosa, deset jedinica napalo je neprijatelja odjednom. Dok su gubici bili relativno mali, uspjeli su slomiti neprijatelja, a ponegdje je došlo i do borbe prsa u prsa, očišćena su tri prednja hangara.
  Ubrzo su prilazi najbližem hangaru bili potpuno pod kontrolom desantnih snaga. U jednom se nalazila značajna količina vojne opreme, robota i letećih tenkova. Uletjevši unutra, ruski vojnici bacali su granate za uništavanje na one koji su se kretali i pokušavali pucati, a iz ventilacijskih otvora građevine izlazio je grimizno-ljubičasti teški dim sa sadržajem sumpora i kisika.
  Nakon što su savladali hangar, padobranci su požurili u središnji dio baze. Uspjeh je trebalo nadograđivati, tim više što su se u zraku, ovaj put, ponovno pojavili neprijateljski jurišni zrakoplovi koji su mogli izazvati ozbiljne probleme.
  na gravitacijskom jastuku , u slučaju da se bitka oduži, njime je upravljao samo jedan vojnik pomoću gravitacijskog radija . Glavnina se zaustavila između gorućeg i još nedirnutog hangara. Činilo se da se neprijatelj oporavio od zbrke izazvane neočekivanim podvodnim manevrom ruske vojske i otvorio jaku vatru duž linije između dva reda hangara.
   Kao rezultat toga, Vladimir, Antonina, Vasilisa i značajan dio odreda, koji su uspjeli doći do trećeg reda skladišta, našli su se odsječeni. Vojnik je pritisnuo vatru bodeža na zemlju. Samo je ludi Vladimir, kao da je začaran, iskočio kao vrag i bacio granatu. Snažni robot je uništen, a glava mu je odletjela stotinjak metara.
  Vojnici su se zahihotali, iznenađeni takvom hrabrošću, ali u tom trenutku na njih su pale projektile za samonavođenje. Ovo više nije bila stvar za smijeh; morali smo uključiti razorno zračenje punom snagom i očekivati da će oružje pucati naslijepo. Trinaesta četa preuzela je glavninu napada. Njegovi su vojnici neprestano bili gađani raketama, no oni koji nisu odmah poginuli uspjeli su ustati i otvoriti vatru, pokrivajući prilaze.
  Stanislav Lapot je shvatio da je u takvim uvjetima vlastita smrt i uništenje cijele tvrtke pitanje vremena, i to iznimno kratkog.
  "Hitno moramo potražiti izlaz prije nego što budemo uništeni."
  - Znam što mi je činiti. - vikala je Antonina u gravitacijski odašiljač .
  Lapot, koji baš i nije volio te, kako je smatrao, pičkice, čuda od djevojčica, nezadovoljno je viknuo:
  - Jeste li ovo vi, profesore? Pa brzo reci što ti je tvoja učena pamet rekla, inače ćemo svi najebati.
  Antoninine su čizme odletjele s nogu eksplozijom barijeve granate. Djevojčine bose noge bile su crvene od eksplozije i ekstremne temperature, prekrivene brojnim posjekotinama. Djevojka je trljajući osakaćene udove zarežala:
  - Treba dignuti u zrak debeli zid hangara i cijela četa sići u njega.
  Lapot odgovori sandalu skeptičnim tonom:
  - Što ako tamo ima daragha?
  Djevojčica je, kapajući regenerirajuću otopinu na žulj koji joj je natekao na peti, zacviljela:
  - Ubit ćemo ih, u krivudavim hodnicima više neće moći voditi kontinuiranu paljbu bodežima, a mi ćemo imati priliku.
  Zapovjednik je, ublaživši ton, pristao:
  - Čini se da predlažete dogovor, pa ćemo tako i učiniti.
  Nakon što su postavili tešku kumulativnu bombu za uništenje , saperi satnije su se povukli na daljinu; možda nije bilo dovoljno eksploziva, jer je polje sile vibriralo. Ali probiti se do ulaza bilo je samoubojstvo.
  Kad je odjeknula eksplozija, zid se razdvojio i ukazali su se obrisi goleme sobe. Napredni padobranci ispalili su hiperplazma lanser , nekoliko robota je eksplodiralo.
  "Bacajte granate!" zapovjedio je Lapot.
  Na podu između naslaganih kutija, valovite su granate skakale i vrtjele se poput vrha, zaslijepljujući opremu i destabilizirajući rad robota. Međutim, većina vozila nije bila u borbenom stanju. Vojnici su se kretali kao ježevi u magli, ali su ipak uspjeli onesposobiti robote. Soba je bila ispunjena dimom i, kako bismo mogli navigirati, morali smo uključiti matrix navođenje. Naše vlastite siluete kompjuter, neprijatelji i sve što je disalo i micalo odmah su obojili u crveno .
  Vladimir Terkin se vješto prstima, poput čimpanze , popeo na vrh hrpe oklopnih kutija, odozgo se sve savršeno vidjelo i moglo se koordinirano gađati.
  Pred vama gmiže čudovište sa šest plazma topova, morate pogoditi trenutak kada otvara vatru, lagano otvarajući polje sile, i baciti granatu na njega. Ovdje odlučuju stotinke sekunde.
  I kao da Bog čuva nevino dijete, ili dječak ima jako razvijenu intuiciju, ali definitivno pogađa kibernetičko središte, a petnaestak metara dugačak kolos raspada se u komade.
  Sada se padobranci ne mogu zadržati; oni se kreću poput ovna za udaranje, slamajući Darage i robote.
  - Vidjeli ste kako sam ga udario! - viče Vladimir. - Ja sam pravi super ratnik !
  Bosa, slomljenih nogu, djevojka odgovori:
  - Bravo, naš mali prijatelju, ali za sada treba preživjeti.
   Antonini je u susret istrčao neobično velik dag , raširio je javorove ruke, kao da je želi zgrabiti, ili možda zarobiti.
  Obje djevojke pogodile su ga beam puškama, neprijatelj je odletio u stranu, a njegov mitraljez skočio je na pod od gravito -titana. Budući da su pucali blizu, borbeno odijelo je bilo probušeno, a darag se više nije pomicao.
  Padobranci i padobranci su se probili do ulaza.
  - Samo naprijed, sad ćemo izaći iz mišolovke. - Oralni lapot.
  "Mislim da nas tamo čeka zasjeda, bolje je pustiti borce da idu okolo." - predloži Vasilisa.
  - Ja sam zapovjednik i ja odlučujem. - odbrusio je Lapot.
  Međutim, u tom trenutku udarile su debele široke zrake i četiri ruska lovca odmah su bila rasječena na komade, bilo je jasno da su aktivirani teški laserski topovi s barem mega-anihilacijskim pumpanjem.
  -Želiš da svi budemo uništeni. Pa dođite tamo sami. - vikala je golonoga Antonina.
  - Dobro, idemo okolo. - nevoljko se složio Lapot.
  Vojnici su se počeli probijati kroz hrpe do druge strane hangara, nadajući se da će ili prevariti neprijatelja ili otići u njegovu pozadinu.
  Tada je Antonina, bosa i sa slomljenom nogom, napipala tajna vrata izlaza za slučaj opasnosti.
  "Ovdje svi možemo izaći." Pokušat ću razbiti cyber kod.
  Očajnički uzvraćajući paljbu, Lapot je promrmljao:
  - Požuri, inače ćemo zaglaviti .
  Daroga već su prodirali kroz vrata , probili su se, ali su ih ruski vojnici dočekali vatrom i natjerali ih da se uguše u krvi.
  Jedan od mladića je očajnički vrisnuo:
  - Brže, brže, odjednom dižu top i bacaju bombu.
  Vasilisa mirno odgovori:
  - Darage su pohlepne, a ovdje ima previše dobrih stvari. Bolje je ne gurati je za ruke i pustiti ih da pomognu Antonini.
  Stvari su se između njih dvoje odvijale mnogo brže, a minutu kasnije otvorila su se vrata.
  - Ovo je puno bolje. Sada idemo van.
  Ispred njih, vojnici su naišli na gravitacijski toranj . Popevši se, našli su se u samom začelju raketara koji su nastavili gađati prazno mjesto.
  Drugi dio ekipe popeo se na susjedni krov pomoću kutija. Stanislav Lapot je zapovjedio:
  - Maksimalna paljba za ubijanje.
  Čitavo more zapljusnu pod njima, mnoge stotine neprijateljskih daraga. Ustajući i uperivši svoje bacače snopova , vojnici su svu svoju mržnju sručili na neprijatelja.
  Neprijatelj je bio zapanjen i potišten, nisu odmah shvatili odakle dolazi vatra, pa su pojačali bombardiranje u zraku. Začudo, roboti su to prvi shvatili i kasno počeli pucati. Međutim, napadnuti su s tri strane odjednom, a uz to su Rusi koristili raketne bacače Daraga zarobljene u skladištu.
  Učinak njihove upotrebe pokazao se jakim, uključujući i zato što polja sile Daraga nisu bila prilagođena pucanju takvog intenziteta, osim toga, uvijek je teže obraniti se od vlastitog oružja.
  Posebno se hrabro isticao Vladimir Terkin, dječak je vjerovao u vlastitu nepovredivost .
  -Sakrij se, mali vraže! - vikala je Antonina. Ali gdje je?
  - Ruski ratnik ne treba se bojati smrti! - odgovori očajno dijete ratnik.
  Goli đavo odgovori logično:
  - Samo ološ ne treba se ničega bojati, ali vojnik mora znati preživjeti.
  Vladimir je patio:
  - Vojnik prije svega mora biti hrabar, ali ti se usrao u gaće.
  Djevojka je oštro odgovorila:
  - Vidi, ako se ozlijediš, nećemo te liječiti.
  Terkin se nasmijao i isplazio jezik:
  - Mogu me ubiti, ali neću ostati bogalj, medicina je daleko zakoračila naprijed.
   Još jednu minutu kasnije, cijela pukovnija Daraga je ubijena, a vojnici su, preoravši zemlju, prešli u sljedeći hangar, gdje su jednostavno otišli u pozadinu branitelja.
  U hangaru je bilo nekoliko tenkova, pa smo morali petljati s njihovim izbacivanjem. Novi hangar je uništen, vojnici su trčali s mjesta na mjesto, a negdje u svemiru bjesnila je jednako žestoka bitka.
  U drugom sektoru baze, ne mogavši prijeći liniju vatre i spojiti se s dijelom odreda, tri odreda povukla su se na svoje izvorne položaje i počela se pregrupirati.
  Zatim su krenuli duž sljedeće linije hangara, s ciljem da unište skladišta. Trebalo im je pomoći, a brzo trčeći preko i pokrivajući jedni druge , padobranci su pohitali u pomoć. Ali iznenada ih je s boka pogodila velika brigada Daraga i plaćenika rase Chembur; to su bila prava čudovišta, visoka i do pet metara, kretala su se u pratnji robota.
  - Čak je iznenađujuće da takvog kolosa nismo primijetili prije. - rekao je Vladimir Terkin.
  - Navodno su držani u zasjedi. - rezonirala je Antonina.
  Prijeteći su se uzdizali iznad redova Daragha i, ispruživši dugačke cijevi plazma topova, prilično precizno pogodili padobrance u bijegu. Granate su bile snažne, a jedan pogodak bio je dovoljan da ispari vojnika, iako je brzina paljbe bila slabija od one kod zračnih pušaka, ali računalo im je pomoglo u ciljanju.
  Ruske trupe su presječene na dva, pa na tri dijela i međusobno odsječene borile su se s nadmoćnijim neprijateljskim snagama.
  ponovila je manevar satnije br. Ali činjenica je da ih je od samog početka bilo mnogo više i oni su mogli nadoknaditi štetu, ali Rusi, odsječeni od svojih, nisu mogli.
  Situacija na trećoj liniji hangara postala je potpuno kritična . Broj poginulih vojnika je rastao, a roboti su se zajedno s Chemburima probili u pozadinu.
  Vladimir Terkin ni u tako teškim uvjetima nije klonuo duhom, uspio je uhvatiti jednog od superrobota raznijevši ga granatom, a ni ostali dečki nisu zaostajali. Stanislav Lapot je u tom trenutku bio teško ranjen, hiperplazma projektil je pogodio njegovo borbeno odijelo , otkinuvši mu ruku do ramena. Nadporučnik je od šoka boli izgubio svijest.
  I samo činjenica da je borbeno odijelo uspjelo stisnuti pojedine dijelove na vrijeme omogućilo nam je da izbjegnemo smrt od depresurizacije.
   Darage su općenito postale previše odvažne i, prilazeći blizu, dolazile su do borbe prsa u prsa. Koristili su bajunete izrađene od čvrstih mehaničkih lasera, sposobni su probušiti borbeno odijelo i rastrgati napadača . Izvana, ne baš veliki dječaci i mali Vladimir Terkin borili su se vrlo vješto, a drugi vojnici nisu im bili inferiorni. Pa ipak, Daraghi su bili u velikom broju, njihovi su drugovi pali pored dječaka, nabijeni na kolac i uništeni; jedva je trećina čete preživjela.
  Roboti su u ovoj situaciji prestali pucati, bojeći se da će pogoditi vlastite vojnike, a Chembursi su pucali i na svoje i na tuđe. Zapovjednik daraga, Niduraškov, postao je žrtva takvog nepromišljenog čina . Javor se nakon toga naljutio i uzvratio paljbu, ubrzo je počelo odlaganje. Iskoristivši to, Rusi su krenuli u ofenzivu, borili su se, bijesno shvaćajući da im je to jedina šansa za preživljavanje. Darage su bile manje obučene u vještini borbe prsa u prsa i, štoviše, svoju su pozornost usmjerile na Chemburse.
  Ubrzo je cijelo polje bilo išarano Daraginim leševima.
  - Roboti se mogu uništiti. - Suočena sa smrću zapovjednika, Antonina je preuzela zapovjedništvo. - Trčite iz neposredne blizine i koncentrirajte svoju prijateljsku vatru na jedno vozilo. Ako zajedno pogodite donju točku, niti jedno čudovište neće preživjeti.
  - Ja ću vam ovo prvi pokazati! - vikao je Vladimir Terkin.
  Koncentrirana vatra je igrala ulogu, jedan za drugim roboti ubojice su otkazivali. Jedan od njih uspio ga je pogoditi plazmom, umalo pogodivši Terkina, no sretnik je ponovno preživio.
  - Karabas Ne možeš uhvatiti Barabasa ! - I napravio nos, istovremeno bacivši granatu u sada već ranjivi trbuh.
  Kada su Darage konačno poražene, ostaci odreda otišli su iza glavnih snaga napadajući preostale ruske odrede.
  Još snažniji Skeleton - 10 robota krenulo je u bitku sa strane Daraga. Djelovali su po dobro uhodanoj shemi, ispaljivali su velike projektile koji su unosili kaos razaranja, izbijali velike kratere, zatim su se približavali, koristeći plazma topove i prisiljavali bacači grede .
  - Vau, kakvi divovi. - napomenuo je Vladimir . "Bit će ih teško uništiti čak i koncentriranom vatrom."
  Udarajući svoje opečene, gole noge, Antonina se samouvjereno usprotivila:
  - Pa ipak, moramo djelovati prema ovoj shemi, koncentrirana vatra će oslabiti obranu, a tada će netko hrabar i hrabar baciti hrpu uništavajućih granata ispod trbuha.
  Terkin je, kao i uvijek, ispred svih:
  - Bit ću to ja.
  Sandal djevojka je bila ogorčena:
  - Zašto ti?
  Vladimir Terkin je razumno primijetio:
  - Ja sam najmanji i bit će mi lakše ušuljati se neopažen.
  Djevojčica je gurnula dječaka golim tabanom:
  - Onda djeluj.
  Vladimir Terkin je, koristeći velike kratere i mnogo leševa, kao i činjenicu da je tlo gorjelo, doista uspio proći neprimjećen. Iskoristivši trenutak kada je polje sile zaiskrilo od preopterećenja, bacio je cijelu hrpu. Ogromni "Iblisovi kosturi" su eksplodirali, raspali se u komade, neki, budući da nisu bili potpuno uništeni, zamrznuli su se poput ružnih skulptura.
  S takvom operacijom morate imati priličnu količinu vještine da precizno bacite hrpu, kao i osjećaj opasnosti. U početku, Darage nisu obraćale pozornost na činjenicu da se strašni divovi raspadaju, a onda su shvatili da nešto nije u redu, počeli su pucati u njihovu pozadinu. Međutim, Vladimirov anđeo čuvar bio je na oprezu, nastavio je uništavati graviotitanske divove. Ali trinaesta satnija nastavila se prorjeđivati.
  I Daraghi su poslali nova pojačanja u bitku. U tom trenutku sreća se odjednom okrenula od Vladimira Terkina, dječak se predugo igrao s njom i riskirao. Gorući ubod hiperplazmatične strune koju je emitirao robot pogodio je hrabrog dječaka, odbivši mu nogu.
  Vladimir Terkin je vrisnuo, ali svladavajući bol, snažno je bacio napad, napadajući dječaka , " Azazelov kostur " raspao se poput poluraspadnutog leša.
  Dječak, ne mogavši to izdržati, lio je krvave suze:
  - Povrijeđen sam. Bio sam bogalj, nemam nogu.
  - Ne očajavaj Vovka, ako preživimo, dat će ti drugu nogu i za koji dan ćeš opet trčati. Molite Boga da ostanete živi. - umiri se dobrodušna Vasilisa.
  Sa svih strana, poput pauka, dopuzale su darage i borbeni roboti, bilo ih je na tisuće.
  Preživjela trojka nije imala praktički nikakve šanse za preživljavanje, nadmoć neprijatelja bila je prevelika, ali nitko nije razmišljao o predaji i molio za milost.
   Djevojčice Antonina, Vasilisa i izviđač Vladimir Terkin borili su se kao Spartanci zarobljeni u Termopilima. Ali svakome je jasno da se nema šanse suprotstaviti mnogim tisućama neprijateljski razjarenih, od kojih su mnogi ogromni, strašni tuđinski galaksiji koji užasno zveckaju oružjem, u onom trenutku, kad je zla smrt zarila svoje prazne očne duplje u lice, Vladimir Terkin je pjevao na brzinu sastavljenu melodiju.
  Podli lažac koji kaže
  Kao da je domovina prašina!
  Da je glavna stvar u svemu lov na rubalj,
  I treba ići s tokom sudbine!
  
  Ali ne takav vojnik zemlje Svete Rusije,
  Uostalom, njemu je rat primarni poziv!
  Kraljeva naredba je jednostavna: bori se i ne boj se,
  Ledeni dah neće uplašiti smrt!
  
  A prostor je ono što čovjek zna,
  Dano mu je da leti i osvaja svemir!
  Prvo bojažljiv start, zatim strmi trk,
   U postojat će kraljevstvo milijuna galaksija !
  
  Nemoguće je stati, iako krv teče kao rijeka,
  Rat među ljudima, s lošim ludilom!
  Želim se opustiti, pojesti aspik pitu,
  I lezi u travu ispod slatke košnice!
  
  Ali tamo gdje ćeš pronaći sreću nije u raju ili paklu,
  Uvijek je s tobom, a opet daleko!
  Tražiš svoju odabranu zvijezdu na nebu,
  Da srce ostane u svetom dijelu!
  
  Ali tu je domovina, i sunce i mjesec,
  Ona je kao tvoje čudesno oko, tvoj zaštitnik!
  A ako treba, onda počupati, čak do pupka,
  O, kako su tanke i pokidane niti života!
  
  Rusija zauvijek, za sve narode ti si,
  Kao ocean u kojem sreća prska!
  Veličina ljepote, i smjelosti i snova,
  I taj oganj ljubavi koji se neće ugasiti!
  Sjećanja na dječaka šaljivdžiju nadahnula su vječno dijete na nove podvige. I šutke izađe iz dvorane. I krenuo izvršiti novi zadatak.
  Posebno je dječaka šaljivdžiju jako zanimala plavokosa djevojka koju je princ vilenjaka namamio u zamku. Pitam se, međutim, u koju svrhu. I onda treba nešto učiniti.
  Dječak šaljivdžija, bez razmišljanja, bljeskajući golim , okruglim petama, krenuo je prema zatvoru.
  Orkovi stražari su mu doviknuli:
  - Kamo ideš, budale?
  Vladimir Terkin odgovori odmjerenim tonom:
  "Najveća carica pakla naredila mi je, za kaznu, da služim hranu poput običnog zatvorskog roba."
  Obezbeđenje se zahihotalo i progunđavši reklo:
  - Tim bolje! Dođi brzo, mala vaško!
  Dječak šaljivdžija počeo je pjevati, pjevajući:
  Ja sam poput sante leda u oceanu
  Sve lebdi u potpunoj magli...
  Predstoje velike bitke
  Ni molitve neće pomoći!
  . EPILOG
  Elizabeth se probudila na najzanimljivijem mjestu. A kad se probudila, stresla se zveckajući lančićem.
  Drahma je sa slatkim osmijehom primijetila:
  - Pa ti si spavala, ljepotice! Nemam ni s kim razgovarati.
  Plavokosa djevojka je uz osmijeh odgovorila:
  - Pa sanjaj nešto! Zamislite šarene slike ili epske bitke.
  Grofica Nimfa se nasmijala i primijetila:
  - Pa ima nešto u ovome! Zapamtite nešto epsko.
  Čulo se zveckanje brave. I opet se otvoriše vrata tamnice. I pojavi se dječak rob. Istina, ovaj put je drugačije. Također samo u kupaćim gaćicama, ali puno mišićavije , s vrlo istaknutim mišićima, poput lijevanog čelika.
  Nosio im je mlijeko, kašu, kolače i uz to je imao torbu. A rob je izvadio ključeve. Djevojke su razrogačile oči.
  Vladimir Terkin je stavio kažiprst na usne i prosiktao:
  - Smiri se! Imate priliku pobjeći!
  Nakon toga je šaljivdžija brzo otvorio brave na lancima i šapnuo:
  - Nemojte piti mlijeko, neuredno je!
  Lanci su pali i Elizabeth je poskočila veselo istežući udove. Sada je bila relativno slobodna. A momak šaljivdžija izvadi iz svoje torbe nekoliko prstenova i talisman i šapne:
  - Madam Drachma, evo vaših čarobnih artefakata. Sad više nećeš biti tako bespomoćan!
  Djevojka je dio prstenja stavila na gole prste, a dio na ruke, kao i talisman na vrat. Nakon toga je osjetila nalet snage u sebi i zapjevala:
  Moj dečko, moja beba,
  U ovo doba ne spavate...
  Princ velike nepoznate zemlje,
  Sotonine sluge napadaju!
  Vladimir Terkin reče s uzdahom:
  - A bio je i princ. Imam dugu biografiju. Ali najbolje ti je da pobjegneš dok stražari spavaju. I preporučljivo je sakriti se na sigurno mjesto.
  Grofica Nimfa je primijetila:
  - U bilo kojoj šumi sam, kao kod kuće. Mislim da se Elizabeth i ja možemo sakriti, ali to, naravno, nije dovoljno.
  Rob je s osmijehom upitao:
  - Želiš li pobijediti zlu božicu Kali?
  Elizabeth se zahihotala i odgovorila:
  - Još maloprije bih rekao, nema ovdje vremena za mast, samo da živim! Ali u snu sam radio takve stvari da se sada osjećam kao potpuno druga osoba. Nešto je u meni postalo kao Ivana Orleanka nakon božanskih vizija! Srce traži osvetu, osveta traži žrtvu!
  Vladimir Terkin je kimnuo i iz torbe izvadio prilično veliki dijamant koji je odsjavao u svim duginim bojama:
  - Tako nastaje vaš san, a snima se na posebnom čarobnom filmu. Mislim da Božica zla Kali želi stvoriti hidrogensku bombu kombinirajući moć fuzije atomskih jezgri i magiju. A to može generirati energiju neviđene snage. Što je izuzetno opasno za okolne svjetove. Zlo i dobro su relativni pojmovi; božanstvo Kali počelo je previše tvrditi. Dakle, on mora biti zaustavljen!
  Grofica nimfa gorljivo odgovori:
  "Ali moja najveća želja je napustiti ovaj zatvor što je prije moguće." Dosta mi je biti iza rešetaka!
  Dječak šaljivdžija kimne:
  - Dobro! I ja ću morati pobjeći s tobom. Zla Kali mi neće oprostiti ono što sam učinio. Ali ako se nešto dogodi, imam iznenađenje za nju.
  Elizabeth je promrmljala:
  - U međuvremenu, izađite iz tamnice!
  Bljesnula su tri para golih potplata, dvije djevojke i jedan dječak. Noge i djevojčice i dječaka bile su lijepe, pravilnog oblika, graciozne i prašina se nije lijepila na njih. Sada već trče po hodnicima. Dječak je malo zastao i otvorio drugu ćeliju. Bila su tu dva prekrasna, bosa vilenjaka u bijelim dronjcima.
  Dječak šaljivdžija brzo je oslobodio djevojke lanaca. A sad je pet pari bosih nogu batinalo. Bilo je i drugih zarobljenika, ali dječak je upozorio:
  - Zmaj će uzeti samo pet. A bez njega imamo premale šanse otići .
  Elizabeta iznenađeno upita:
  - Zmaj?
  Vovka Terkin kimne:
  - Naravno! Inače bismo imali premale šanse za bijeg ; Kali ima druge zmajeve koje možemo poslati u potjeru za nama. Ali ovaj je prebrz.
  Drahma se složila:
  - Nemojmo biti izbirljivi! Treba se stvarno spašavati, doći će vrijeme i vratit ćemo se!
  Stražari su doista spavali. A četiri djevojčice i dječak projurili su pokraj uspavanih arki, goblina, trolova, pa čak i vilenjaka s lukovima. Nakon toga ekipa je odjurila dalje.
  I doista, na širokom zidu tvrđave nalazio se žuto-crveni zmaj. Bio je malen i imao je samo tri glave. Pa je petorici bilo jako teško stati na njega.
  Vovka je tvitao:
  - U šumu krunske nimfe! Neće nas tamo odvesti!
  Zmaj je kimnuo u znak slaganja:
  - Ako Elizabeta bude odabranica, sigurno ću je isporučiti i tebe s njom!
  Dječak šaljivdžija kimne:
  - To možete provjeriti gledajući u dijamant Boga hipnoze. On je uistinu sposoban za puno. A sada, djevojke, možete gledati nastavak vlastitog sna!
  Elizabeta se iznenadila i trepćući upitala:
  - Kako je ovo nastavak tvog vlastitog sna?
  Vovka je potvrdio:
  - Vidjet ćeš u letu! U međuvremenu, počnimo!
  Zmaj je poletio, praktički bez mahanja krilima. Djevojke i mladić rukama i bosim nogama čvrsto su uhvatili vagu. Nakon čega je živi troglavi stroj počeo ubrzavati.
  Dječak šaljivdžija, kada se zmaj izravnao, izvadio je dijamant boga hipnoze i stavio ga pred Elizabeth, rekavši:
  - Sada svi možemo razmišljati o tvom prekrasnom snu!
  Plavuša je klimnula glavom:
  - Ovo je cool !
  I pred publikom se pojavio trodimenzionalni hologram u boji i počeo se prikazivati pravi film;
  Saslušani velikodostojnik promrmlja:
  - Ne, kraj! - Pod vodom bi njegova brzina bila premala. Gubili bismo vrijeme.
  Djevojka, prerušena u crnku, nastavila je ispitivanje:
  - Shvaćam, ali kakve su konture broda?
  General armije je promrmljao:
  - Malo izduženi razarač, samo su bokovi okrugli i aerodinamični. Ima nešto iz podmornice.
  Elizabeta, koja je bila u uniformi potpukovnika, zacvili:
  - Super, daj nam rutu.
  - Može se promijeniti u svakom trenutku. Znam samo određene točke, poput Red Harvarda.
  - Imenuj ostale na isti način. - rekla je Drahma obučena kao crna pukovnica.
  Dostojanstvenik je zakikotao:
  - Luka Brest je u Danskoj, ali on tamo neće. Ići će okolo pod vodom.
  - Super, to je već nešto! Hajde, nastavi bockati! - rekla je djevojka nimfa. - A njezini bijeli, krupni zubi, kao u vuka, zlokobno su blistali.
  - Ja ću vam dati sve informacije.
  - Što još znaš o vrijednosti?
  Armijski general je brbljao :
  - Pojavili su se novi vojnici, mješavina štakora, majmuna i ljudi. Bave se sabotažama iza neprijateljskih linija. Moćni borci i vrlo izdržljivi. Oni ne umiru čak i ako je mozak uništen.
  - Pa to je logično. Zašto vojniku treba mozak? - rekla je Drahma. - Možda, da bolje razmislim o AWOL-u.
  Dostojanstvenik je promrmljao:
  - Uskoro će se novi vojnici naučiti razmnožavati. Oni će postati novo čovječanstvo, sposobno izgraditi socijalizam i komunizam.
  Grofica nimfa se zahihotala:
  - Bit će divno. Raj za štakore, to je sve što ljudima preostaje.
  Opijen djelovanjem na živčane završetke, general vojske je zapilio:
  - Vi znate bolje, druže Staljine.
  Drahma strogo uređena:
  - Otvorite nam sef s neposrednim strateškim planovima zapovjedništva.
  Fritz je poslušao:
  - Pokoravam se, druže Staljine.
  Sef se nalazio iza slike, ali ne Staljina, već polugole sirene. Očito se računalo da ga nitko neće otrgnuti.
  Elizabeth i Drachma u mislima su skenirale sve podatke, srećom pamćenje dopušta, kao i imena svih stanovnika. Među njima je čak bilo nekoliko generala, uključujući one iz okruženja Vasilevskog i načelnika stožera, kao i zamjenika ministra financija i zamjenika predsjednika Komiteta za borbu protiv svjetskog komunizma.
  Sve u svemu, skauti su odradili odličan posao. Također se moglo doznati da je Staljin aktivno vršio pritisak na kinesko vodstvo, pokušavajući ga natjerati da djeluje protiv Rusije. A Kina je moć! Kako se ispostavilo, čelnik velike zemlje obećao je dati konačni odgovor u roku od tri dana. Dakle, rokovi su bili pritisnuti. U Kini je već najavljena mobilizacija, a vojska od trideset milijuna sprema se za raspoređivanje. Istina, ima malo tenkova i zrakoplova, a i oni su zastarjeli . Čelnik Kineza, pak, želi od Staljina dobiti najmanje dvije tisuće najnovijih tenkova klase IS i desetak atomskih bombi.
  Elizabeth je promrmljala:
  - Da, grablje im ruke.
  General vojske je potvrdio:
  - Staljin je obećao opskrbu. Samo Kini ne vjeruje posebno. Vođu je nazvao rotkvicom: izvana crvena, iznutra bijela.
  Drahma je sa smiješkom rekla:
  "Vjerojatno ne bi imao ništa protiv da ga pogubi."
  Fritz se zahihotao:
  - Sve nemoguće je moguće! Za CHIP je to moguće.
  Elizabeth je tvitala:
  - U kojoj je fazi razvoj čudovišnih vojnika?
  Armijski general zbunjeno promrmlja:
  - Ne znam! Poznato je da su se u zračenju koristili kobalt, radij i plutonij. Različiti izotopi, uključujući one izvađene iz meteorita. Tako je ispalo nešto stvarno zastrašujuće. Istina, kažu da su ti borci bez mozga i da se za njihovu kontrolu koriste "bube".
  - Ali oni neće dezertirati! - zaključio je Drahma.
  Fritz je rekao u području izvještavanja:
  - Osim toga, uspostavljeni su kontakti s vampirima. Ovdje također postoje zanimljivi izgledi.
  Djevojčica nimfa se iznenadila:
  - S vampirima?
  General vojske je potvrdio:
  - Tri puta su jači od običnog čovjeka i vrlo su žilavi. Odsjeci takvu ruku, opet će izrasti. Jedino se oni boje sunca, ali vide u mraku kao mačke, ako ne i bolje, a neki znaju i letjeti.
  Drahma je tražila pojašnjenje:
  - Što je s češnjakom? Ili srebro.
  Fritz je iskreno odgovorio:
  - Srebro ne vole, peče ih, češnjak izaziva opekotine.
  Elizabeth je upitala:
  - Što je s raspelom ili svetom vodom?
  Uglednik je izlanuo:
  -Beskoristan!
  Plavokosa djevojka zbunjeno upita:
  -Zašto?
  General armije je grgoljao kao gejzir:
  - Za njih je križ samo komad drveta ili metala. A u legendi, raspelo je djelovalo samo u rukama svete osobe.
  Drachma je zabilježio:
  - Nemamo svetaca, samo jednu časnu sestru terminatoricu. Istina, ne znam računa li se ovo ili obrnuto.
  Fritz je trepnuo očima:
  - Veliki Staljin je zabranio samostane. Sada mu je glavni slogan više djece, plodite se, množite se. Svi, i bijeli i crni. Bijeli proleteri i kolhoznici. Neka je vječna slava Staljinu!
  Elizabeth je uz smijeh odgovorila:
  - Mislim da nikada neće biti zaboravljen! Svijetla karizmatična osobnost. Upravo je došla do točke ludila u svojoj okrutnosti!
  Gušeći se od oduševljenja, velikodostojnik reče:
  - Vampiri su obećali primiti Staljina u svoje redove, što znači da će vođa moći živjeti gotovo tisuću godina. Zamislite, veliki vođa i još vampir.
  Drahma se nasmiješi:
  - Staljin vampir, ili ghoul, smiješno je. I vrlo cool. Ali kako će sunce živjeti bez sunca?
  General armije samouvjereno je izjavio:
  - Znanstvenici će razviti formulu koja će Staljina zaštititi od češnjaka, srebra, pa čak i sunčeve svjetlosti.
  Elizabeth je, pokazujući zube, rekla:
  - Ali ima i jasikov kolac! Ona u kojoj je Drakula završio svoje dane. Juda se objesio o jasiku.
  Fritz je promrmljao:
  - O tome ćemo razmišljati u dogledno vrijeme.
  Elizabeth je postavila još nekoliko pitanja. Nježno se nasmiješila, ali se jedva suzdržala da ne zadavi protivnicu. Konačno su djevojke iscrpile svoja pitanja, jedno od posljednjih bila je poruka o znanju. Ispostavilo se da je stvoreno novo oružje. Kao portal. Istina, nije jasno o čemu govorimo, ali je vrlo lukavo i posebno.
  Drachma je pokušao razjasniti, ali sam Fritz nije ništa znao. U principu, on je šef tajne policije, ali ne i znanstvenik.
  Ne možete predugo ostati isključeni, pogotovo jer se glavna stvar već zna. Sada je najvažnije izbrisati Fritzovo sjećanje i stvoriti alibi kako ne bi bilo posebnih problema. Djevojke su generalu vojske uključile sljedeći program.
  Povjerava im se posebno važna zadaća i daju im se ogromne ovlasti. Uključujući inspekciju luka.
  Ovo je prvi. Drugo , djevojkama su dodijeljeni posebni brojevi. Postali su specijalni agenti CSA i velike su im se snage mogle pokoravati. I što je najvažnije, imali su zadatak pronaći bojnu magiju Druida, a morali su je tražiti na brodovima.
  Sve u svemu, djevojke su shvatile glavnu stvar i sada se bez problema mogu kretati Ujedinjenim kraljevstvom.
  Zajedno s generalima napustili su vučju jazbinu. Fritz im je poljubio ruke na rastanku:
  - Tako su meke i tvrde. - On je rekao.
  - A osim toga, smrtonosni su ! - rekla je Drahma.
  Djevojke su ušle u generalov auto, imale su papire s hitnim ovlastima, uključujući i pravo preuzimanja kontrole nad bilo kojom opremom.
  Elizabeth je sa zadovoljstvom primijetila da je drugi potez prema neprijateljskim položajima bio uspješan.
  Plavokosi ratnik upita:
  - Sad Drahmačka , što ćemo!?
  Nimfa grofica odgovori:
  - Uđimo u brod i neutralizirajmo njegov sadržaj. Ovo je najlogičnije.
  Elizabeth je potvrdila:
  - Da, naravno, upravo to ćemo učiniti.
  Djevojke su postale zamišljene. Vodikova bomba zahtijeva veliku količinu neuterija i deuterija, dva i tri atoma vodika, kao i nekoliko nuklearnih punjenja. A ako uzmete u obzir da je bomba ogromna, onda će biti postavljene s različitih strana. Drugi problem je kako ući na brod Solnyshko?
  Ovdje mogu biti različite ideje. Najlakši način za to je pravni pregled predmeta, kao provjera zaštite od magije. Već su uspjeli ugrabiti takav dokument od Fritza Geima.
  - Tako je pravni put najlakši i najbrži. - sažeo je Drachma.
  Elizabeth je čak sumnjala:
  - Nije li prelako? U zadnje vrijeme nismo ni pucali.
  Grofica Nimfa je primijetila:
  - Misliš, prošle noći. Ali u tome se sastoji umijeće izviđanja: izvesti najsloženiju operaciju bez gubitaka, po mogućnosti čak i bez paljbe. Možete čestitati našim učiteljima, imamo izvrsnu obuku.
  Plavokosi terminator je primijetio:
  - Odnosno , napravili smo puno posla.
  Drahma je grkljala:
  - Da, a ostalo nam je još malo vremena, otići ćemo u hotel i odspavati pola sata.
  Elizabeth se složila:
  - Pred nama je još težak posao.
  Već je svanulo kad su djevojke stigle do svojih kreveta. Na putu im je vratar ponudio nekoliko djevojaka i momaka da prespavaju, no oni su to odbili.
  - Imamo još puno trčanja! U međuvremenu, odmorite se.
  Djevojke su spavale u istoj sobi, gotovo nečujno. Navika i vještina pomogle su im da zaspu odmah i bez snova. Bilo je bolje tako, naravno. Djevojke su spavale cijeli sat i skakale iz kreveta vesele i vesele. Počeli su raditi vježbe, saginjući se i savijajući se do kraja. Uglavnom, dosta smo se zagrijali, hodali na rukama, pa i skakali.
  - Mi smo moćni ratnici sjeverne zemlje! - Pjevali su.
  Djevojke su se malo vrtjele, otuširale, a onda izašle van. Sada su imali nešto drugo za raditi. Konkretno, nabavite vlastito naprednije oružje. U slučaju da se morate ozbiljno boriti.
  - Mi smo miroljubivi ljudi, ali naš oklopni vlak je krenuo u ofenzivu svim brzinama! Krenite u napad, ne ostavljajte sumnju! - rekla je Drahma.
  - Ostavite sumnju! - podignula je Elizabeth.
  Djevojke su hodale žustro, obilježavajući svoje korake čizmama sa šiljcima. Policijski sat je završio. Na ulici su se pojavili ljudi. Išli su u formaciji, odmjeravajući korake. Pokušavajući hodati striktno po liniji. Samo su djeca, uglavnom bosa i odrpana, bila malo slobodnija . Međutim, Elizabeth i Drachma ubrzo su primijetile red pionira koji su marširali. Oni koji su išli ispred, dječaci i djevojčice, bili su u bijelim uniformama, crvenim kravatama i skoro novim cipelama. Iza njih u koloni išli su došljaci, također s crvenim kravatama, ali odrpani i bosi. Ipak, složno su salutirali časnicima, nastojeći se što više uspraviti.
  Djevojke su stajale na prstima, pokušavajući izgledati više. Elizabeth je mahnula za njima, smiješeći se bijelih zuba.
  Nakon toga djevojke su otišle na svoje sletište po pripremljene strojnice. "The Destroyers " se možda dosađivalo, čekajući vlastitu upotrebu.
  Dnevni London djelovao je veselije i svjetlije nego noćni. Čula se čak i glazba, a neki general je svirao svadbu u Buckinghamskoj palači. Općenito, Red Yankees su se dobro osjećali, zvučali su Marseljezu, internacionalnu glazbu i mješavinu rapa i klasične glazbe. Djevojke su ušle na minutu i pijuckale čašu šampanjca za zdravlje mladih.
  - Nadam se da ćemo živjeti u jednom sretnom svijetu. - rekla je Drahma.
  Djevojke su laka srca napustile vjenčanje. General je oženio damu upola mlađu od sebe. A ovo je već previše.
  Drachma je zabilježio:
  - Iz nekog razloga, muškarci u pravilu više vole mlade žene. Postoji takva tendencija.
  Elizabeth je izrazila svoju verziju:
  - Možda se i sami žele pomladiti? Uostalom, ako ležite okruženi ružama, i sami počinjete mirisati mirisno, a tijela mladih djevojaka su slatka.
  Grofica Nimfa gugutala je:
  - Pristajem! Uskoro će znanost stati na kraj starosti, a tada će se otvoriti novi svijet. Dobar , mlad i neobičan u svom sjaju.
  - Nada! - rekla je Elizabeta. - Osim, naravno, ako se ljudi ne unište.
  Drahma je zacvrkutala sa smiješkom:
  - Ovo drugo je sasvim vjerojatno! Kao i mogućnost umiranja u prirodnim katastrofama.
  London, s portretima Staljina i povremeno Lenjina, ali i drugih vođa, izgledao je previše egzotično. I toliko je crvenih zastavica okolo, a sve ih se više podiže.
  Na punktovima su djevojke, vidjevši opći mandat, bez zadržavanja propuštene. Naprotiv, čak su i salutirali.
  Napokon je veliki grad ostao iza nas. Na ulazu je, međutim, bio vidljiv prilično egzotičan spomenik. S jedne strane izgleda kao tenk, a s druge, umjesto tornja, nalazi se glava Staljina koji u ustima drži veliku lulu. Da, sam spomenik nije malen, visok je trideset i osam metara.
  - Kakav nadrealizam? - pitala je Elizabeta.
  - To je naizgled crveni postmodernizam. - primijeti Drahma. - Egzotičan stil, ali zanimljiv.
  Plavuša je izlanula:
  - Voditelja maltretiraju!
  - Ali sam Staljin očito sebe nije doživljavao takvim! - Drahma se osjećala sretno. "Iako bi mu bolje pristajalo tijelo magarca nego tenka."
  Djevojke su se nasmijale:
  - Ili možda, naprotiv, tijelo Staljina i glava magarca.
  Nakon odlaska iz Londona, ljepotice su razvezale jezik:
  "Vozili smo se kroz ovaj grad, ali još uvijek nismo razgovarali s vampirima."
  Drahma je zaškripala:
  - Možda ipak moramo.
  Elizabeth je predložila:
  - Pitam se je li Sherlock Holmes lovio vampire?
  Grofica je zacvrkutala:
  - U nekim kasnijim postmodernističkim romanima on je lovio. Postojala je čak i opcija u kojoj su Sherlock i Watson prodrli u svemir. Tako je zanimljivo.
  Plavokosi ratnik promrmlja:
  - Pa, možda ih sretnemo.
  Drahma se iznenadi:
  - Kako je to?
  Elizabeth je samouvjereno odgovorila:
  - Jednom u drugom svemiru. Pomaknuvši se malo dalje u prošlost. Onda možete popušiti lulu sa slavnim detektivom.
  Grofica Nimfa se zahihotala:
  - Ovo bi bio najprijatniji način da otruješ svoja pluća, ali prosvijetli glavu i srce.
  Plavuša je cvrkutala:
  - Sherlock Holmes je lik koji je izmislio Conan Doyle. Kao i profesor Challenger. Čitali ste o njemu.
  Drahma je pokazala svoje znanje:
  - Umjetnički svijetla osobnost. Čak je snimljen i u Hollywoodu.
  Ratnik zlatne kose je zabilježio:
  - Jednom će snimati filmove o nama. Dobri anđeo Elizabeta i zli đavo Drahma. Čini se da se oboje nadopunjujemo i uravnotežujemo.
  Grofica nimfa reče:
  - Kao Bog i vrag!
  Plavokosi terminator je nastavio:
  - Sigurno! Da nije bilo Lucifera i da svijet postoji bez grijeha, onda se Svemogući ne bi imao s kim boriti. Zamislite kako je superinteligenciji teško bez cilja, bez konkurenata. Iako može postojati beskonačan broj Svemogućih Bogova, svaki od njih jednostavno kontrolira svoj vlastiti svemir.
  Drahma je to uzela i pojasnila:
  - Conan Doyle je bio ateist, ali je ipak pokazao koliko je čovjek krhak. Zapamtite, jednom u hipersvemirskom polju sav život na Zemlji gotovo je nestao.
  - Ali ovako nešto je sasvim moguće! - primijeti Elizabeta.
  Grofica nimfa potvrdi:
  - Da, moguće je! Iako vjerojatnost pada u zakrivljeni prostor nije tako velika.
  Plavokosa djevojka je primijetila:
  - Ovo što nam se događa nije izvan okvira znanstvene fantastike. Osim što Staljin, predsjednik KSA, izgleda previše egzotično.
  Drachma je zabilježio:
  - Tko zna, ovo je zanimljiva filozofija. Može li komunizam ijednom narodu donijeti sreću?
  Elizabeth je izrazila ideju:
  - Postoji mišljenje da su se loši ljudi prihvatili provedbe dobrih ideja.
  Grofica Nimfa je zabilježila:
  -Gdje mogu nabaviti druge? Osim toga, na primjer, Dzerzhinsky nije bio tako nemilosrdan krvnik. Imao je dobro srce, teško je potpisivao smrtne presude, čak je i razderao srce i umro u četrdeset i osmoj godini.
  Plavokosi ratnik je primijetio:
  - Kažu da je Hitler bio jako zabrinut kad je maknuo Rema.
  Drahma je potvrdila:
  - Sasvim moguće. Hitler je općenito bio nervozan. Volio bih da ga mogu uhvatiti. Razgovarajte s njim o tome kakva je osoba. Zašto je toliko mrzio Židove?
  Elizabeta je gugutala:
  - Židovi su vrlo pametni, talentirani ljudi. Kažu da je i među tvorcima automata Kalašnjikov bilo dvanaest Židova i samo jedan Rus, sam Kalašnjikov. Zato je bio uzdignut.
  Djevojčica nimfa je tužno rekla:
  "Mi smo mrtvi u našem svijetu; sumnjam da će naše postojanje ikada biti deklasificirano." Osim ako Rusija ne postigne apsolutnu hegemoniju.
  Plavokosi špijun zacvili:
  - I ovo je također važno.
  Djevojke su u usta bacale lokalne žvakaće gume. Kvaliteta je bila sasvim prihvatljiva, bilo je dovoljno prirodnih proizvoda.
  Elizabeta je gugutala:
  - Zanimljivo, Hitler je, kao što znate, volio naranče; navodno su mu ih dopremali iz Afrike podmornicama.
  Drahma je prosiktala:
  - Jedan Fuhrer može dobiti stol. Ali, na primjer, jeli smo svinjetinu s čokoladnim maslacem i džemom. I to je super .
  Plavokosi ratnik je logično primijetio:
  - Osoba može doživjeti probavne smetnje zbog toga.
  Djevojke su zaustavljene punkt , tražili su dokumente. Vidjeti hitni mandat jednak utjecaju zlatnog tigra paisea Džingis-kana. Ustali su i promrmljali:
  - Idite, druže pukovnici. Samo imajte na umu da nije sigurno ići dalje, partizani se šale.
  Elizabeta je pokazala zube:
  - A ti misliš da mi ne znamo pucati! Specijalci!
  Uplašeno škripanje kao odgovor:
  - Ne, ne mislim tako!
  - Uostalom, pogledajte! - Drahma je bacila novčić od pet centi, veliki bakreni. Ispalila je pištolj na brzinu. Zatim ga je uhvatila u letu i pokazala rupu točno u sredini.
  - Pa kako?
  Policajac je zazujao:
  - Prekrasan pogodak! Ovo sam viđao samo u filmovima o kaubojima. Samo Staljin bolje puca.
  Grofica nimfa je zarežala:
  - Pa da, Staljin je izvan konkurencije.
  Plavokosi špijun reče:
  - Spremni smo jurnuti u boj. Pa gledajte što se događa s partizanima.
  Djevojke su se rukovale i krenule dalje.
  Elizabeth je primijetila:
  - Općenito, dobro je da u Britaniji ima partizana, unatoč teroru, Britanci se nisu pomirili s despotizmom.
  Drachma je izjavio:
  - Općenito, Britanija je osvojena prije tisuću godina. Normani, predvođeni Williamom Osvajačem, porazili su Anglosaksonce. I nakon toga Britaniju nitko nije osvojio.
  Plavokosi obavještajac je primijetio:
  - Sve je ovo jako zanimljivo. Ali Staljin je slomio i Britaniju, pretvorivši je u crveno-smeđu.
  Nimfa grofica zacvili:
  - Nije smiješno!
  Oklopni automobil je vozio sporo. Iznad njih je letio veliki helikopter, ne mlažnjak, prilično sporo.
  - Nema nikoga u blizini. - izjavila je Elizabeta.
  - Partizani rijetko napadaju danju. Osim toga, vojska KSA još nije dovoljno opremljena uređajima za noćno gledanje.
  Proletjelo je još nekoliko helikoptera. Velik, ali vrlo nespretan.
  Elizabeth je primijetila još jedan helikopter. Bio je sam i, za razliku od prethodnih kolega, pucao je da ubije.
  Drachma upita:
  - A gdje puca?
  Plavokosi špijun je primijetio:
  - Mislim da su zbog djece otišli u branje gljiva i bobičastog voća.
  Elizabeth je pucala iz preskočne puške eksplozivnim metkom. Ogromni helikopter, otprilike dvostruko veći od MI-24, zapalio se i počeo urušavati.
  - Iza mene je došao Junkers, ali se zadimilo, propeleri su dosadno zavijali, ne trebaju im ni križevi na grobovima, dovoljni su i križevi na krilima! - pjevala je Elizabeta.
  Drahma je bila vesela:
  - Ipak sam ga oborio!
  Helikopter je eksplodirao, razbivši se u komadiće.
  - Udarac je nokaut!
  Djevojka se naslonila i odmahnula glavom:
  - Možda još jedan hitac?
  Djevojke su malo vozile. Pojavila su se još dva helikoptera i vraćala su se.
  - Sada ih odmah skinimo.
  Djevojke su odmah nanišanile i uperile puške. I oni su ispalili rafal i čula se graja.
  Elizabeth je zacvilila:
  - Ovo je vulkan Krakatoa! U minijaturi!
  Drahma je urlala:
  - Ovo će biti snažan udarac.
  Dva su helikoptera postala nekoordinirana, ostavljajući za sobom duge smeđe repove dima. Polako su gubili brzinu i također eksplodirali, očito je benzin koji se širio došao do punjenja streljiva.
  - Pa, idemo! Vjetrenjača iz... ili možda! - rekao je pomalo vulgarno Drahma.
  Elizabeth je strogo rekla:
  - Prestrogo se izražavaš. Necivilizirano, druže pukovniče.
  Grofica Nimfa je zabilježila:
  - Mat, ovo je sastavni dio ruskog folklora. Vrlo značajan dio nacionalne kulture.
  - Slažem se s ovim. - Elizabeth je kimnula glavom. Istina, većina psovki dolazila je od Mongolo-Tatara.
  Djevojke su se odvezle dalje; nisu imale potrebe za dodatnom koncentracijom neprijateljskih trupa.
  Apsolutna memorija omogućila je točan izračun mjesta slijetanja. Djevojke su skrenule na seoski put.
  - Pa postali smo partizani! - primijeti Elizabeta.
  - Vjerojatnije čak i pokretne lovce. - rekao je Drachma - Taktika: pogoditi i odmah se povući.
  Stigli smo do gustog grmlja i sakrili auto. Zatim su počeli trčati. Bilo je čak brže od vožnje automobila.
  Elizabeth je primijetila:
  - Ako su svi ljudi kao mi, zašto nam onda uopće trebaju automobili?
  Drahma se filozofski usprotivila:
  - Osigurati nova radna mjesta. Općenito, postotak nezaposlenih raste i protiv toga se moramo boriti.
  Plavokosi špijun je podsjetio:
  - Pod komunistima nije bilo nezaposlenosti. Naprotiv, radna mjesta su stalno bila potrebna.
  Grofica Nimfa reče strastveno:
  - Pa i ovo daje prednost socijalizmu. Nije kao sada, ne možete dobiti posao, ali ćete protegnuti noge na beneficijama. S toliko novca i petrodolara, je li doista nemoguće pružiti ljudima sreću? Pod SSSR-om nije bilo nezaposlenosti, iako su cijene nafte bile znatno niže.
  Elizabeth je pojasnila:
  - Pod SSSR-om, nezaposlenost je bila razrijeđena poput betona kefirom, većina Trudovika je radila koliko je mogla.
  Drahma se nasmijala:
  - Pola, nije to ništa, mnogi su desetina.
  Plavokosi obavještajac je primijetio:
  - Ali pod Staljinom su ljudima sve vene iščupane. Stoga će kontinuirano naporno raditi.
  Grofica Nimfa je potvrdila:
  - Tisućljetno iskustvo pokazuje da robovski rad, iako najjeftiniji, nije i najučinkovitiji.
  Elizabeth je prosiktala:
  - Naravno, rob radi bez imalo želje, čim se nadglednik okrene, odmah radi sporije. I općenito pokušava skrenuti pogled.
  Drachma je pojasnio:
  - I još uvijek sam spreman dići pobunu. Kažu da su neki narodi izmislili tehnike. Konkretno, lijekovi su napravljeni od otrova riba i kornjača koji su umrtvili određene dijelove mozga, pretvarajući ljude u zombije.
  Plavokosi špijun je dodao:
  - Ili mankurti! Također kažu da se osoba može genetski promijeniti, čineći je poslušnijom.
  Grofica nimfa potvrdi:
  - Sasvim realno, sličan posao se odvijao i pod Hitlerom.
  Elizabeth je predložila:
  - Stvaranje vijeća za eugeniku uopće ne bi bilo loše. Tako da se brakovi sklapaju na način da postoji optimalna kombinacija gena. U tom slučaju bi naši ljudi postali drugačiji, zdravi, pametni, jaki.
  ljepotica iz roda bogova:
  - Postat će takvi, samo selekcija ne smije biti slijepa, bestijalna, nego čisto znanstvena.
  Plavuša reče:
  - Kako je bez nas?
  - I mi ćemo sudjelovati u ovome. - rekla je Drahma.
  Djevojke su trčale i razgovarale. Pred njima se ukazao hrast. Udubina u kojoj su sakrili svoje stvari bila je gotovo nevidljiva, koliko god su je izviđači pažljivo zazidavali.
  - Pa, sad se možemo naoružati.
  Djevojke su pogledale unutra, mitraljezi Destroyer-2 su odmah dali svoje glasove, onaj Drachmin je rekao:
  - Kako si preplanula, curo. Crno vam stoji, ali crvena kosa je puno ljepša.
  Elizabeth je odgovorila:
  - Poznavatelju očiju, što mislite o Afroamerikancima općenito ?
  Grofica Nimfa hladno odgovori:
  - Kako do potencijalne mete. Boja kože ili rasa nisu važni.
  - A vi ste zapravo diplomat.
  Elizabeth je upitala vlastitu strojnicu.
  - Zašto šutiš?
  Računalni program u oružju proizveo je ironičan zapis:
  - Nije dobro brbljati. Iz nekog razloga ljudi hodaju po zemlji lupajući nogama, što je i glupo i užasno ružno.
  Plavuša je ciknula:
  - Što je s mojim nogama?
  Kompjuterski čip je odgovorio:
  - Tvoje, dosta estetski! Možda možemo igrati pasijans? Što vi osobno preferirate, zelenilo ili navijače?
  - Tri mača! No, nemamo vremena za igru , brbljavi kolege, moramo malo pucati!
  Mini-računala izdana:
  - Super patrone ili standardni kalibar?
  Elizabeth je potvrdila:
  - Različiti putevi. Uostalom, prilagođeni ste vođenju forsirane vatre, bez obzira na veličinu kalibra.
  Elektronika budućnosti je odgovorila:
  - Općenito, da! U isto vrijeme uključite glazbu. S kim god želite, što kažete na Michaela Jacksona sa svemirskim hitom?
  - Oh, ovo je zanimljivo! U trodimenzionalnoj projekciji.
  Mali hologrami bljeskali su iznad dva stroja, prikazujući grandioznu bitku carstava. I na toj pozadini pjevali su Michael i Madonna. Sve u svemu, izgledalo je kao da ga maltretiraju, Madonna je opkoračila Jacksona, a on je pocrnio od tuge.
  - Da, jako je smiješno! - rekla je Elizabeta. Ali nemamo vremena gledati ovaj dječji cirkus.
  Drachma je dodao:
  - Možemo igrati samo hiper šah u pokretu , ovo će nas trenirati.
  - Samo brzim tempom. - Predložio je mitraljez.
  - Odneseno je! - složila se Drahma.
  Hiper šah je bio posebna vrsta strategije na poteze. Različite vrste zvjezdanih brodova kretale su se duž velike ploče od četiri stotine polja. Stotinu likova nastojalo je uništiti jedno drugo. Svojstva nekih su se pojačala dolaskom na suprotni rub polja. Osim toga, u ovoj je igri bilo moguće kupiti dodatne zvjezdane brodove svakih deset okretaja. Sve u svemu, igra je zanimljiva, ali duga. A tempo blic je potpuno samoubojstvo. No, osim istrebljenja, postojao je još jedan cilj: matirati! To je bilo vezano uz šah i izazvalo je dodatni interes.
  Djevojčice su hodale polako, a Drachma se mogla igrati u hodu. Minijaturni procesor sposoban ubrzati do mnogo teraherca pucketao je pod naponom, boreći se s genetski poboljšanim ljudskim mozgom.
  Drachma je, međutim, također jedva imala vremena donijeti odluku. Ponesena borbom s autom, naletjela je na drvo. Od snažnog udarca ostalo mu je nekoliko ogrebotina na licu.
  - Uf, kako nisam pažljiva, hiperšah me osvaja!
  Elizabeth je tvitala:
  - Ali samo šah, zar nije loše!
  Drahma se hvalio:
  - U njima sam pobijedio Kasparova!
  Plavuša je ciknula:
  - Baš si samouvjerena! Harry je već star.
  Grofica Nimfa je prosiktala:
  - Ananda je pobijedio! I Carleson!
  Elizabeth je pojasnila:
  - Tijekom simultane igre.
  Drahma ga je uzela i rekla :
  - Čak i tako. Ali, vrlo samouvjereno, ne dajući mu priliku. No, ako dođe do generalke, porazit ću ga, ne bojte se. Pobijedio sam računala s ELO 3000. To je više od Ananda i Garika Kasparova, pa čak i od Carlesona.
  Plavokosi obavještajac je primijetio:
  - Računalo je samo tvorevina u rukama čovjeka. Može li stvorenje biti više od svog stvoritelja?
  Grofica Nimfa je prosiktala:
  - To je jako teško pitanje. Na kraju krajeva, svjetske prvake u svijetu porazila su računala. Iako nije sve savršeno u ovom programu. Imate šah-mat u devet poteza.
  Mitraljez "razarač" bio je uvrijeđen:
  - Vidjet ćemo. Kupujem protonski bojni brod.
  Drahma je samouvjereno odgovorila:
  - Nema koristi, dječače moj. Jednostavno nećete imati vremena odvući ga na prvu liniju.
  Mini-računalo se nije složilo:
  - Ili će možda, sasvim suprotno, kvantuma doći na kvantu!
  - Ne baš! Vidjet ćete koliko je zakasnio. - odlučno će Drahma.
  Djevojka je napravila još nekoliko pokreta. Neprijatelj je gunđao i predao se. Nakon čega je zapjevao:
  - Pa tigrica si, tvoj skok je grmljavina, a tvoje riječi su udarac, samo će moja suza cijeniti Božji dar.
  Drachma je prstom pritisnula stroj na reflektor.
  - Ti si cool tip.
  Elizabeth ju je prekinula:
  - Znate, čujem pucnjavu s desne strane. Sudeći po kombinaciji zvukova, tamo čiste pobunjenike, vjerojatno kaznene snage!
  Grofica nimfa reče:
  - Vau! Kao i uvijek, svinja će pronaći prljavštinu.
  Plavokosi terminator je primijetio:
  "Ono što su ovdje pronašli nije bila prljavština, već krv."
  Rođak bogova upita:
  - Što da radim u ovom slučaju?
  Elizabeth je prosiktala:
  - Pa dobro, što ti misliš, Drahma, što pravda traži od nas?
  - Naravno, pomoći pobunjenicima. Protiv njih su bačene nadmoćne snage i njihov se monstruozni pritisak mora odbiti.
  Drahma radosno promrmlja:
  - Sad ćemo ti dušu uzeti dobrim krvoprolićem!
  Djevojke su trčale svojoj sudbini nausret. Pritom nisu zaboravili obući ni maskirne ogrtače. Drahma i Elizabeta su vrlo brzo pojurile, a kako ne bi poderale čizme, trčale su bose. Ali crna se šminka počela rušiti od brzog trčanja i dodirivanja trave, otkrivajući zlatnomaslinastu kožu. Što, međutim, i nije tako strašno. Dok su trčale, djevojke su ozljeđivale stopala o korijenje drveća, šišarke i grane. To, međutim, nije usporilo njihova brza bacanja.
  Ljepotice su letjele na stablo, gledale okolo odozgo i tresle strojnicama.
  - Sličimo Crvenokošcima ! - izjavila je Elizabeta.
  Drahma je, gušeći se od oduševljenja, brbljala:
  - Znaš kako je osjećati se kao tigrica, bolje je nego kao kraljica.
  Djevojke su sišle, pokušale su požuriti brzo, ali istovremeno pažljivo, kako ne bi stvarale nepotrebnu buku. Neprijatelj se približavao, čuli su se ratni zvuci i buka motora, no pucnji su postajali pojedinačni. Miris paljevine, uključujući leševe i živo ljudsko meso, postajao je sve jači i jači.
  Ratnik reče jednoglasno:
  - Ovo je jako cool, izgleda kao dobar vojni zahvat.
  Djevojke su se još više približile, popele se na vrh visoke topole i pred njihovim se pogledom otvorila čistina. Na rubu šume vidjelo se malo selo. Kuće su gorjele.
  Ali to nije glavno. Iz kuća, uglavnom urednih, starih zidanih zgrada, izvodili su civile. Uglavnom žene, djeca, starci. Satjerani su na hrpu. Na periferiji se vidjelo pet vješala, na njima su visjele dvije žene, dva tinejdžera i jedan starac koji je izgledao kao svećenik. Još troje ljudi razapeto je na stupovima s prečkom i glavom prema dolje. Štoviše , jedno od njih još je bilo dijete. Seljane su gurali kundacima, tukli, a nekima su pucali u noge. Sve u svemu, situacija je bila barbarska.
  Elizabeth je izjavila:
  - A ovo je bitka s partizanima!
  Drachma podržava:
  - Pod takvim režimom i sam bih otišao u partizane.
  Dva su se tinejdžera zakačila i počela su ih podizati, ljuljajući se, pokušavajući izazvati još veću bol. Istodobno su ostale nesretnike satjerali u staju. U blizini su bile kante benzina.
  Elizabeth je šapnula:
  - Oni su baš kao nacistička čudovišta.
  Drahma je potvrdila:
  - Nije bolje. Istina, Engleska se doima kao civilizirana zemlja, ali je također postala poznata po masovnim zločinima.
  Plavuša je ciknula:
  - Kada?
  Nimfa grofica odgovori:
  - Na primjer, Burski rat. U ovom slučaju primijenjena je tortura. No, Amerikanci, pogotovo u ratu s Indijancima, nisu štedjeli nikoga. Rastrgali su žene i djecu.
  Elizabeta je urlala:
  - Dosta priče! Napadajmo! Ti si desno, ja sam lijevo!
  Drachma je zabilježio:
  - Ovdje su četiri tenka!
  - Tim bolje, uhvatimo ih.
  Djevojke su pojurile na tenkove. Dva od njih su bili veliki IS-7, bez aktivnog oklopa, ali očito visoke kvalitete. Neće svaka granata uzeti takve bandure. Druga dva su nešto manja , osim njih tu je i desetak oklopnih transportera.
  Elizabeta je čak prasnula u smijeh:
  - Zakonski ćemo to neutralizirati.
  Djevojke su obule čizme i usporile!
  Kada su im vojnici prišli, pokazali su na svoje mandate.
  - Hitna provjera, pukovniče? - Rekli su.
  Komandir je ustao:
  - Sve se radi prema master planu komesarijata.
  Drahma je predla:
  - Sjajno! Sada pogledajmo unutrašnjost spremnika. Po mom mišljenju, tornjevi su malo zaglavljeni .
  Vojnici su uslužno otvorili otvore:
  - Vidite, kod nas je sve u redu.
  Djevojke su uskočile u automobile. Bilo je sedam članova posade. Ali za hrabre ratnike poput ovih djevojaka to nije problem. Tiho, bez nepotrebne buke, Elizaveta je potapšala vozača po ramenu.
  - Pa, kako vidiš, druže?
  Jednostavno se srušio. Djevojka se zahihotala, udarivši dvojicu odjednom u sljepoočnice. Zatim je dokrajčila ostatak. Četiri člana posade imala su vremena samo pitati:
  - Što je ovo, test?
  - Da! Metode autogenog treninga. - rekla je Elizabeta.
  Drachma je dokrajčila trojicu metodom poljupca. S ostalima je bilo lakše, ali snimio sam jednu za promjenu:
  - Iako je gruba, takva smrt je hrabrija.
  Djevojke su bez riječi poravnale cijevi tenkova. Usput , za njih je punjenje izvršeno metodom pojasa. Dakle, nema potrebe za ispaljivanjem granata. Međutim, još se nisu sjetili joysticka. A ovo je komplicirana stvar. Djevojke su, međutim, već imale iskustva u vožnji tenkova iz pedesetih, posebno T-54, T-55. Oni su se još uvijek koristili u nekim arapskim zemljama. A obavještajne službenice obučavane su, uključujući i instruktorice, primjerice u Iraku, Siriji, Libiji, Iranu. Za svaki slučaj.
  Ovdje je prekinuto emitiranje nevjerojatnog i bajkovitog sna. Žuto-crveni zmaj je primijetio:
  - Sada letimo u hipermagijsko zaštitno polje koje sprječava trupe božice Kali da uđu na teritorij gdje žive nimfe i drijade. To znači da će nam trebati i pojačana zaštita kako bismo ga prevladali!
  Drachma je kimnula svojim partnerima i dječaku:
  - Ne brini! To nam je mali problem. Talisman će to riješiti. Samo mi treba tvoja mala čarobna pomoć.
  Vovka Terkin kimne:
  - Znam! Moramo pjevati. Ovo je najbolja opcija.
  Grofica Nimfa je potvrdila:
  - Tako je, pjevaj! Baš nešto lijepo i lirsko.
  Dječak šaljivdžija je počeo pjevati, a ostale djevojke su mu se pridružile:
  Svemir je bio rastrgan
  Zvijezde pogasile, katastrofa-smrt!
  Jecaju i stenju u mukama paklenih daljina,
  A za one koji su preživjeli: samo je šteta izdržati!
  
  Kao Bog, vlada svim zakonima,
  Zaboravljajući na savjest i odbacujući čast!
  Vanzemaljska rasa stvara novi svijet,
  Poslala nam je izazov - loše vijesti!
  
  Iako je vojska moje svete Rusije ,
  Hrabro se borila i osvojila svemir!
  Ali ovaj put protivnik je svemoćan,
  Svira svoju monstruoznu melodiju!
  
  On para i vrijeme i prostor,
  Sposoban srušiti kvazar malim prstom!
  Neka je Božja sila, ali u duši je prijevara,
  Nemilosrdan udarac!
  
  Kosmos tromo teče suzama,
  Kometi pjevaju žalosnu žalost!
  O domovino, sveta za sve ljude,
   Zgaženi , gdje sad skloniti se!
  
  Ali ja ne vjerujem da zlo nije svemoćno,
  I doći će vrijeme, Rus' će se ponovo roditi!
  Naš kraj još gušće cvjeta,
  Hrabro se borim za ovo dobro!
  
  Naravno, nema uspjeha samo snagom,
  Ali s nama su vjera, mudrost i ljubav!
  I da vlak sreće ne ode,
  Pamet treba pogoditi u oko, a ne u obrvu!
  
  Vjerujem da će dečko upoznati djevojku,
  U ustima ti gori plamen, kao u peći...
  U svojim mislima sam odrasla osoba, čak i previše
  Vatra može, znate, rasplamsati ljubav!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"