Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Blond Przeciw ZŁej Bogini Kali

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Zwykła, choć bardzo piękna blondynka, studentka Elizaveta Shchukina, niespodziewanie zostaje wybrana i porwana ze współczesnego świata. I trafia do królestwa złej Bogini Kali. Tam więziona jest studentka. Pomagają jej jednak uciec z czarnego pałacu potwornej Bogini. A Elżbieta spotyka księcia elfów i czekają na nią nowe, bardzo ciekawe przygody.

  BLOND PRZECIW ZŁEJ BOGINI KALI
  ADNOTACJA
  Zwykła, choć bardzo piękna blondynka, studentka Elizaveta Shchukina, niespodziewanie zostaje wybrana i porwana ze współczesnego świata. I trafia do królestwa złej Bogini Kali. Tam więziona jest studentka. Pomagają jej jednak uciec z czarnego pałacu potwornej Bogini. A Elżbieta spotyka księcia elfów i czekają na nią nowe, bardzo ciekawe przygody.
  PROLOG
  Elizaveta pobrała swoje prace kursowe z Internetu i była z nich zadowolona. Dziewczyna uczyła się bez większego entuzjazmu, ponieważ była bardzo piękna. A jej włosy są tak jasne, błyszczące, jak kopuły kościołów w słońcu, a jej figura, twarz i skóra, wszystko jest po prostu idealne.
  I oczywiście przy takim wyglądzie zarabianie pieniędzy nie stanowi problemu. W szczególności nawet samo pozwolenie sobie na fotografowanie dla różnych magazynów. No i nie tylko to.
  Elżbieta uwielbiała także chodzić do Alei Artystów w Moskwie i pozować do portretów za rozsądną opłatą. Czasami nawet sama szkicowała.
  Ale zdarzyło się, że na przykład artysta Narcyz poprosił o dziesięć tysięcy rubli, aby zanurzyć bosą stopę dziewczyny w farbie i pozostawić swój elegancki ślad.
  Elżbieta zrobiła to trzykrotnie: w kolorze czerwonym, żółtym i niebieskim, zarabiając w tak prosty sposób trzydzieści tysięcy rubli. To prawda, że farbę trzeba było zmyć acetonem, co nie jest tak przyjemne.
  Tak, to niezwykle piękna dziewczyna. A ona została już nakręcona kilka razy, choć w mniejszych rolach.
  Teraz tupa po Moskwie na wysokich obcasach i zastanawia się, czy wybrać się jeszcze raz do Alei Artystów, czy pobawić się w wesołym miasteczku. Nie wszystko kręci się wokół pieniędzy.
  Trzeba żyć dla siebie i póki jesteś młody, dobrze się bawić. Chociaż nie zapomnij chronić swojego dziewictwa. Nie dawaj go pierwszej osobie, którą spotkasz. Najlepiej byłoby znaleźć sobie męża-miliardera po osiemdziesiątce. I ta opcja wydawała się optymalna. Aby mogła pozostać bogatą wdową.
  A potem żyj dla własnej przyjemności, powierzając towarzystwo męża menadżerowi.
  Dziewczyna zaśpiewała:
  Jeśli chcesz być bogaty,
  Jeśli chcesz być szczęśliwy...
  Nie rodź się więc garbaty,
  I urodzisz się taka piękna!
  Nagle obok dziewczyny zatrzymał się luksusowy cadillac. I stamtąd wyjrzała ... Nie , nie głowa starca, ale pięknego młodzieńca w turbanie wysadzanym szmaragdami. Był bardzo przystojny, taki młody i świeży.
  Z uśmiechem powiedział:
  - Moja księżniczko, czy chciałabyś pojechać ze mną do najdroższej restauracji w Moskwie?
  Elizabeth w odpowiedzi skinęła głową, błysnęła perłowymi zębami i zaćwierkała:
  - Z wielką przyjemnością! Taki przystojny !
  Młody człowiek błysnął na dłoniach pierścionkami z dużych diamentów i odpowiedział:
  - Ja też jestem bardzo bogaty i to jest dla ciebie ważniejsze.
  Blondynka skinęła głową i odpowiedziała:
  Jeśli chcesz być bogaty,
  Jeśli chcesz być szczęśliwy...
  Daj mi diamenty
  Nasz kochany królu!
  I wskoczyła do cadillaca pokrytego złotem. I wskoczyła do cicho otwartych drzwi.
  Czarujący młodzieniec przytulił ją i pocałował rozkosznie w usta. Elżbiecie zaczęło się kręcić w głowie i zobaczyła, że spod turbanu zamiast ludzkich uszu wystają uszy przypominające rysie .
  Ale piękna blondynka nie miała czasu się dziwić. Głowa zaczęła się bardziej kręcić, a świadomość w czarującej głowie została wyłączona.
  . ROZDZIAŁ nr 1.
  Elżbieta miała wizję w stanie półprzytomnym. Dziewczyna marzyła...
  To tak, jakby leciała po niebie, siedząc na ogromnym motylu ze skrzydłami błyszczącymi we wszystkich kolorach tęczy.
  A wokół niej są puszyste, kolorowe chmurki. Dziewczyna opiera się o grzbiet stawonoga, a stopy ma na wysokich obcasach.
  Blondynka trzyma w prawej ręce magiczną różdżkę i śpiewa oczywiście w ramach żartu:
  Proszę, żebyście się nie zdziwili
  Jeśli teraz jest boks, a nie sumo!
  Jeśli tak, jeśli tak, jeśli jest boks, a nie sumo!
  Z chmury wyleciał w jej stronę smok. Nie za duży , mniej więcej wielkości albatrosa i z trzema małymi głowami. A to zwierzę zaćwierkało nieoczekiwanie cienkim głosem:
  -Jesteś miła, ciociu?
  Elżbieta skinęła głową:
  - Tak , miły!
  Mały smok zawył:
  - Chcę lody.
  Blondynka zapytała z uśmiechem:
  - Jakie lody?
  Trójgłowy mały potwór zabulgotał:
  - W kolejności na szarlotkę!
  Elżbieta wzięła go i potrząsając magiczną różdżką, zagruchała:
  - Trzy paczki lodów czekoladowych!
  A na smoka spadły płatki lodów i brązowej masy. Mały potwór polizał swój język i zaćwierkał:
  - Bardzo smaczne, ciociu!
  Blondynka roześmiała się. A piękny smok zlizał pyszną i słodką substancję.
  Elizabeth ponownie machnęła różdżką, a pyszny pomidor ze śmietanką uderzył uroczego potwora . I posmarował smoka.
  Obok niego pojawiła się nastolatka. Była boso, ale miała na sobie luksusową tunikę i biżuterię wykonaną z kamieni szlachetnych.
  Dziewczyna ma także magiczną różdżkę w dłoniach. Przekręciła, a śmietanka i czekolada zniknęły. Mały smok powiedział z urazą:
  - Dlaczego jesteście ciotkami, prawda?
  Dziewczyna skłoniła się i odpowiedziała:
  - Jestem hrabina-nimfa Drachma. I kim jesteś?
  Blondynka odpowiedziała pewnie:
  - Elżbieta Szczukina. Studentka i modelka.
  Obie piękności mrugnęły do siebie. A nimfa, na której bosych stopach błyszczały cenne pierścionki, zauważyła:
  -Wyglądasz bardziej jak księżniczka.
  W rzeczywistości Elizabeth ma na sobie tak wiele różnych dekoracji i błyszczących klejnotów.
  Blondynka odpowiedziała:
  - Ty też ... O mój Boże, dlaczego taki szlachetny człowiek jest boso?
  Drachma odpowiedziała z uśmiechem:
  - Jestem nimfą - krewną najwyższych Bogów natury. Podczas czarów, gdy nie ma butów, znacznie wygodniej jest używać gołych palców.
  Elżbieta skinęła głową:
  - Jest jasne! Jesteś bardzo piękna, ale Twoje włosy są naturalne czy farbowane?
  Bosonoga nimfa zachichotała, potrząsnęła siedmiokolorowymi włosami i odpowiedziała:
  - Tak i nie! To nie jest farba, a jednocześnie siedem kolorów symbolizuje, że jestem czarodziejką na bardzo wysokim poziomie!
  A piękność pstryknęła gołymi palcami i pojawił się tort wielkości dobrego czołgu. Jednocześnie był tak bogato zdobiony kremowymi kwiatami, w różnych odcieniach, że pachniał bardzo apetycznie. Ciasto wyglądało na bardzo bogate.
  Elżbieta zauważyła ze słodkim uśmiechem:
  - Jeśli zjemy coś takiego, nasz żołądek pęknie.
  Drachma skinęła głową i odpowiedziała:
  - Dalibyśmy to ciasto głodnym dzieciom!
  A nimfa potrząsnęła swoją magiczną różdżką. A oni, dwie piękności, znaleźli się w pobliżu dość dużej chaty na udkach kurczaka. Obok niej unosiła się kobieta, wyglądająca na około trzydziestkę, z długimi rudymi włosami. Była w moździerzu, w jednej ręce trzymała luksusową miotłę ze złoconą rączką, a w drugiej lewej także magiczną różdżkę.
  Na jej oczach w polu pracowały dzieci w wieku od dziesięciu do czternastu lat. Chłopcy byli w podartych łachmanach, boso i chudzi. Uprawiali pole, uprawiali motykę, ciągnęli pługi i nosili nosze.
  Bili ich bardzo brzydkie niedźwiedzie w zbrojach i butach, z hełmami na głowach.
  I od czasu do czasu gwizdały bicze.
  Elżbieta krzyknęła:
  - Jak śmiecie tak traktować dzieci!
  A blondynka stworzyła ósemkę za pomocą swojej magicznej różdżki. A czekoladki, słodycze, kandyzowane owoce, drażetki, lizaki i paczki lodów spadły na orków w zbrojach. Posypali kudłate niedźwiedzie, a nawet się rozbili.
  A bose, głodne dzieci, na widok takiego bogactwa, zaatakowały jedzenie.
  Orkowie próbowali ich powstrzymać, machając biczami i maczugami. Baba Jaga wystrzeliła miotłą w powietrze. Podniosła się fala i było jak tsunami. Rzucono Elżbietę i jej motyla, a małego smoka obrócono.
  Nimfa Drachma zakręciła swoją magiczną różdżką. I ucichł wicher, fale opadły.
  Chude, półnagie, wyczerpane ciężką pracą dzieci wpychały do ust słodycze i inne potrawy. Nadzorcy orków próbowali ich pokonać, wymachując biczami.
  Elizabeth ponownie machnęła magiczną różdżką. A ciastka z kremem poleciały w stronę owłosionych i śmierdzących orków. Nimfa również dodała, stukając bosymi palcami u stóp, ozdobionymi pierścieniami-artefaktami. W rezultacie rozbłysnął strumień energii. Skóra orków zapaliła się, a ich zbroja zaczęła się topić.
  Baba Jaga, dość piękna rudowłosa kobieta, zagruchała, szczerząc zęby i wysuwając z pyska imponujące tygrysie kły:
  - Dlaczego się tym przejmujesz, Drachmo? Już dawno podzieliliśmy nasze strefy wpływów!
  Elżbieta pisnęła:
  -Naśmiewasz się z dzieci! A tego nie można tolerować!
  Baba Jaga mruknęła agresywnie:
  - Kto to jeszcze jest ? I po co wtrącasz się w cudze sprawy?
  Blondynka uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Kim jestem? Możesz to powiedzieć piosenką!
  Drachma skinęła głową:
  - Tak, mój nowy przyjaciel jest bardzo muzykalny! Może jej posłuchasz?
  Orki w na wpół stopionych zbrojach wiły się, krzyczały i wyły. Było jasne, że bardzo cierpieli.
  Baba Jaga zachichotała. Najwyraźniej wcale nie jest jej żal swoich owłosionych partnerów. A ona warknęła:
  - Śpiewaj kwiatku, nie wstydź się!
  Elżbieta wzięła go i zaśpiewała z uczuciem i entuzjazmem:
  Wcale nie jestem tym zmęczony
  Pij, wychodź, zakochuj się w facetach !
  I śmiało zabijajcie faszystów,
  Mogę konkurować z Adolfem!
  Mogę konkurować z Adolfem!
  
  Naturalny blond,
  I w miłości nie potrzebujesz gumki!
  Połowa świata jest ze mną,
  Naturalna blondynka!
  
  Znów odważnie pokonałem faszystów,
  Ustanawiam nowe rekordy!
  I miażdżę wroga dla sprawy,
  Mogę rozbić każdemu twarz !
  Mogę rozbić każdemu twarz !
  
  Naturalny blond,
  W miłości nie potrzebuję gumki!
  Połowa świata jest u moich stóp,
  Naturalna blondynka!
  
  Kto nie wierzy w mój spokój,
  Będzie trochę dziewczęcego obcasa...
  Wiedz, że tchórzostwo jest głupotą,
  Powalam Krautów!
  Powalam Krautów!
  
  Naturalny blond,
  W miłości nie potrzebuję gumki,
  Mój mąż drży razem ze mną,
  Naturalna blondynka!
  
  Chcesz stać się fajniejszy niż Führer?
  I skop tyłki faszystom...
  Nie szczędź kul Krautom,
  Zagraj w Penelopę!
  
  Cóż, bitwa jest krwawa,
  Wypalam się...
  Nie wszystko dla sławy
  Tutaj kryje się tajemnica i rozwiązanie!
  Tutaj kryje się tajemnica i rozwiązanie!
  
  Naturalny blond,
  W miłości nie potrzebuję gumki!
  I mam stalowe plecy,
  Naturalna blondynka!
  Naturalna blondynka!
  Baba Jaga się roześmiała. Potrząsnęła swoją magiczną różdżką. Na wpół spalone orki uspokoiły się. Spływały na nich strumienie deszczu. Dzieci usiadły.
  Ogromny tort popłynął w stronę bosej drużyny chłopców i dziewcząt.
  Nimfa przeczytała zaklęcie. I gigantyczny torus rozpadł się na kawałki. A przed każdym dzieckiem pojawił się złoty talerz, nóż i widelec.
  Baba Jaga nakazała:
  - Daję wam wszystkim pozwolenie na odpoczynek i jedzenie!
  Dzieci kiwnęły głowami, głównie bystrymi głowami, i zaczęły jeść.
  Elżbieta zapytała zdziwiona:
  -Gdzie są rodzice tych nieszczęśników?
  Baba Jaga odpowiedziała z uśmiechem:
  - To naprawdę nie są dzieci. Są to dusze dorosłych, po śmierci otrzymały ciała dzieci i zostały wysłane do naszego świata na reedukację. I trzeba przyznać, że terapia zajęciowa była o wiele bardziej humanitarna!
  Elżbieta rozejrzała się. Wszędzie rosły drzewa o bujnych, luksusowych kwiatach, a wokół unosił się przyjemny aromat. I nawet zamek Baby Jagi wyglądał bardzo gościnnie.
  Dziewczyna pokiwała głową na znak zgody:
  - To nie wygląda na piekło!
  Drachma zauważyła:
  - Niebo i piekło w prymitywnym rozumieniu ludzi nie istnieją. Istnieją światy równoległe i wielowektorowe , które mają swoje własne właściwości i parametry. A tutaj te dzieci mają szansę na najlepsze miejsce pod słońcem!
  Baba Jaga skinęła głową i zauważyła:
  - Tak, ktokolwiek za życia był wielki w dobrych uczynkach, może zostać królem lub księciem w świecie równoległym, po śmierci swojej cielesnej powłoki! Zatem we wszechświecie wszystko jest względne. Ja też byłam królową w poprzednim życiu.
  Hrabina nimfa skinęła głową:
  "Na początku wcieliła się w niewolnicę i pracowała na plantacjach. Ale potem została sprzedana jako uczennica czarownikowi i wzniosła się na tym świecie do poziomu Baby Jagi. I wcale nie jest to słaba kariera!
  Elizabeth gwizdnęła i zauważyła:
  - Wow! Kim więc jestem?
  Drachma zagruchała:
  Delikatny kolorowy płatek,
  Jesteś dopiero na początku podróży...
  Choć świat wokół jest okrutny,
  Trzeba po prostu iść do przodu!
  Jeden z chłopców w krótkich spodenkach i podartej koszulce, z błyszczącymi nagimi, opalonymi i podrapanymi nogami, skończywszy tort, podbiegł bliżej do unoszących się w powietrzu trzech ciotek i zaćwierkał:
  - Ja, markiz de Sade! Znana osoba.
  Baba Jaga zagruchała groźnie:
  - Podobno chcesz uderzyć markiza kijami w gołe pięty?
  Chłopak skłonił się i odpowiedział z uśmiechem:
  "Jestem niewolnikiem już od kilku stuleci". Dlaczego nie wezmą mnie do wojska? Mogę być zarówno giermkiem, jak i doboszem. W przeciwnym razie, szczerze mówiąc, jestem coraz głupszy od pracy!
  Drachma zauważyła:
  - Może faktycznie powinniśmy dać mu szansę. Na przykład iść do pracy?
  Baba Jaga zauważyła:
  - Jeśli ktoś to weźmie! Wiesz, tutaj może być inaczej. Markizowi zaproponowano, że w jakiś sposób, niczym wykształcona osoba w poprzednim życiu, zostanie asystentem urzędnika. Tak to wymyślił. Następnie bili chłopca kijami po bosych piętach. I jak krzyczał.
  Młody markiz, który wyglądał na około dwanaście lat, zauważył:
  "Nie noszę butów od ponad dwustu lat". A moje podeszwy są twarde jak kopyta wielbłąda. A czasami wypchane modzele zaczynają swędzić . A wtedy kije na piętach nie będą tak bardzo bolały!
  Elżbieta roześmiała się i zauważyła:
  - Uroczy. Czy po ponad dwustu latach nadal pozostajesz dzieckiem?
  Chłopak skinął głową:
  - Tylko na zewnątrz! Nasze ciała nie zmieniają się, gdy jesteśmy niewolnikami. Jeśli wstąpię do wojska, to już tam dorosnę, choć powoli. Ale tutaj tylko ubrania zużywają się po pracy i co pięć lat dostajemy nowe . A buty ... Są tu aż cztery słońca - jest bardzo ciepło. Często nawet pracuję bez koszulki, jest o wiele przyjemniej!
  Baba Jaga zauważyła:
  - Markiz de Sade jest po prostu zachwycający! Może połaskoczę go po piętach strusim piórkiem, a on opowie mi bajkę.
  Chłopiec, niegdyś utytułowany szlachcic i notoryczny pisarz, zanotował:
  Czasem dobrze piszę
  Czasami okazuje się to bzdurą!
  Wszystko na tym świecie się wali,
  A tak naprawdę to tylko pusta próżność!
  Elżbieta skinęła głową i zapytała:
  - Może masz ochotę na dużego cukierka czekoladowego?
  Chłopak odpowiedział poważnie:
  - Wolałbym duży kubek dobrego hiszpańskiego wina lub jamajskiego rumu!
  Baba Jaga roześmiała się i zauważyła:
  - Dzieciom nie wolno pić alkoholu!
  Chłopiec markiz sprzeciwił się:
  - Nie jestem dzieckiem! A w wojsku jest fragment groty.
  Drachma zauważyła, od niechcenia potrząsając różdżką:
  - Spróbuj lepszych cukierków z likierem!
  A w rękach młodego niewolnika pojawiły się beczki z czekoladą. Chłopiec odgryzł je i zaśpiewał:
  Miłość i śmierć, dobro i zło,
  Nie da się zrozumieć, co jest święte, a co grzeszne!
  Miłość i śmierć, dobro i zło,
  Nie możemy umrzeć, istnieje tylko jedno istnienie!
  Podbiegła do nich dziewczyna, pokazując swoje gołe, małe, okrągłe szpilki. Była jasnowłosa i bardzo słodka. Ukłoniła się i zaćwierkała:
  - Jestem Lady Winter! Znana jako moja pani. A ja też chcę awansu.
  Dziewczyna miała na sobie krótką, podartą tunikę z dużymi dziurami. Jej małe nogi były pełne wdzięku, ale stopy były już zrogowaciałe i zrogowaciałe. Widać, że orała od ponad stulecia.
  Elżbieta uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Czy to prawda? Ale to lepsze niż bycie starszą panią.
  Dziewczyna zauważyła:
  - Zostałam stracona w wieku dwudziestu sześciu lat i nie byłam starą kobietą. Markiz de Sade zmarł w wieku siedemdziesięciu czterech lat, więc przynajmniej przeżył!
  Chłopiec w krótkich spodenkach skinął głową, bosą stopą wcisnął kamień w trawę i zaśpiewał:
  Choć mówią, że lat nie da się zwrócić,
  I to tak, jakby ciało było po prostu zniedołężniałe...
  Rozpoczynamy naszą podróż w nowym świecie,
  I mamy nowy pomysł!
  A chłopiec markiz zerwał swój wytarty T-shirt i wskazał na swój wyłożony kafelkami brzuch. Muskularny chłopak wyglądał znacznie przystojniej bez koszuli. W krótkich spodenkach, choć też podartych , wyglądał jak młody sportowiec.
  I zaczął tańczyć, pokazując swoje wyrzeźbione mięśnie rąk i nóg.
  Wtedy chłopiec markiz podniósł gołymi palcami kamyk i rzucił go wyżej. Następnie zręcznie chwycił go stopą i ponownie rzucił dwa kamyki. I znowu ich złapał.
  Elżbieta zawołała:
  - Śliczny! Jak wspaniale to wygląda !
  Mały smok podleciał do chłopca. Oblizał okrągłą, zrogowaciałą piętę i zaćwierkał:
  - Brat?
  Chłopak wytarł bose podeszwy o trawę i mruknął ze złością:
  - Siostro!
  Mały smok pisnął:
  - Mój przyjaciel!
  Drachma zachichotała i zaśpiewała:
  Z jakiegoś powodu dzieci są przykute łańcuchem,
  Być komuś potrzebnym w trudnych chwilach...
  Nie rozlewaj wody, wszyscy wokół żartują,
  Oto, co oznacza prawdziwy, wierny przyjaciel!
  Mały smok zobaczył kawałek ciasta, podbiegł do niego i trzema językami zaczął lizać miękką, słodką masę.
  Dziewczyna-milady pisnęła:
  - Urocze zwierzę. Chciałabym mieć takiego psa!
  Elżbieta wypaliła:
  - Dlaczego Anna de Bayle otruła Constance ? Bonacieux ?
  Dziewczyna bosą stopą nadepnęła na cukierek z likierem. Zmiażdżyła go, jęknęła i odpowiedziała:
  - Z zazdrości. Bardzo kochałem Dartagnana !
  Baba Jaga uśmiechnęła się:
  "To dlatego ta parszywa dziewczyna dostaje klapsy w każdy piątek". Zabiła niewinną duszę.
  Elżbieta zapytała z uśmiechem:
  - A za inne przestępstwa?
  Tutaj Drachma przemówiła:
  - Książę Bekingen był niezłym draniem. Tak, i służyła swojej ojczyźnie Francji. Jednak myślę o przyjęciu jej na swoją uczennicę!
  Dziewczyna-milady zagruchała:
  - Oczywiście, weź to. Bo mam już dość głupiego przenoszenia motyki na plantacji, dźwigania noszy czy dźwigania plonów. W kamieniołomach panuje pewna różnorodność. Jestem tu już prawie cztery wieki. Jestem smutny !
  Elizabeth gwizdnęła i zauważyła:
  - Tak, to dużo. Nawet w USA po dwudziestu latach więzienia można ułaskawić osobę skazaną na dożywocie!
  Baba Jaga zauważyła:
  "Już dawno zostałaby przeniesiona z niewolnika do wojska, albo do czarodziejki, albo nawet do dziewczyny-kapłanka, ale Milady ma zbyt dużą sławę. Boją się uczyć ją magii - to zdradziecka dziewczyna!
  Markiz de Sade, ten wesoły chłopiec, skinął głową:
  - Oprócz okazjonalnych występów i rozrywek terapia zajęciowa staje się nudna . Rzeczywiście, w kamieniołomach można przynajmniej zbudować mięśnie.
  Baba Jaga skinęła głową:
  - Wezmę to pod uwagę! Więc pójdziesz do kamieniołomów!
  Chłopiec markiz zawołał:
  - Proszę, wystaw mnie na sprzedaż! Na pewno ktoś mnie kupi na aukcji.
  Drachma roześmiała się i zauważyła:
  - Wow! On sam, były utytułowany szlachcic, chce zostać sprzedany, jak coś!
  Markiz de Sade śpiewał:
  Nasze serca domagają się zmian
  Nasze oczy wymagają zmian...
  W naszych sercach i naszych łzach,
  I pulsowanie żył...
  Zmiany, czekamy na zmiany!
  A dziecko niewolnik tupało bosymi stopami. To naprawdę żywy chłopiec.
  Mały smok zaćwierkał, naśladując:
  -Zmiany, czekamy na zmiany!
  I kręciła się jak bączek, gad jest bardzo uroczy i uroczy.
  Elżbieta zauważyła:
  - I jest bardzo uroczym małym smokiem.
  Drachma chciała coś powiedzieć, gdy na niebie pojawił się świetlisty punkt. Ktoś leciał w ich stronę.
  Nimfa zaćwierkała:
  - To jest świetne ! Najwyraźniej motyl syrena ściga się.
  Blondynka była zaskoczona:
  - Jak to jest, motyl-syrena?
  Baba Jaga odpowiedziała chichocząc:
  - To wtedy jesteś jednocześnie syreną i motylem. Co Cię zaskakuje?
  Elizabeth wzruszyła ramionami i zauważyła:
  - Nigdy nie słyszałem o tak bajecznych stworzeniach!
  Rudowłosa wiedźma odpowiedziała:
  - Wtedy zobaczysz to na własne oczy. Potrafi żyć pod wodą i latać w powietrzu! I to jest świetne .
  Rzeczywiście pojawiła się dziewczyna ze srebrnym ogonem i skrzydłami, błyszczącą w czterech słońcach jaśniej i piękniej niż złoty liść.
  Nimfa zaćwierkała:
  - Baronowa de Dashing, pozdrawiam cię!
  Motyl-syrena zachichotała i odpowiedziała:
  - I pozdrawiam cię, hrabino! Niech na świecie będzie światło.
  Chłopiec markiza jęknął:
  - Może mnie kupisz? Chcę odwiedzić królestwo morza.
  Motyl syrena śpiewał:
  W błękitnym morzu, w białej pianie,
  Gdzie szaleją huragany...
  Gdzie morze się kołysze i statki się trzęsą!
  Nimfa i Baba Jaga wzięły go i zaśpiewały:
  Statki toną na dnie z kotwicami i żaglami,
  A wtedy złote skrzynie będą Twoje,
  Złote skrzynie!
  Statki leżą zniszczone
  Skrzynie są otwarte...
  Szmaragdy i rubiny płyną jak deszcz...
  Jeśli chcesz być bogaty,
  Jeśli chcesz być szczęśliwy,
  Zostań z nami chłopcze
  Będziesz naszym królem!
  Będziesz naszym królem!
  Milady uśmiechnęła się. Ugryzła kawałek ciasta, z entuzjazmem wzięła go i zaśpiewała:
  Ludzie podziwiali królową
  Wszyscy chłopcy na podwórku zakochali się w sobie...
  Przy niej byłem niewidzialnym cieniem,
  Zamiast miłości nauczyłam się cierpliwości!
  Motyl syrena potrząsnął skrzydłami, a złote odcienie zaczęły mienić się promieniami słońca. A dziewczyna okazała się przepiękna.
  Baronowa de Likhaya potrząsnęła magiczną różdżką, a w dłoni Elżbiety pojawił się bukiet kwiatów.
  Blondynka roześmiała się i odpowiedziała:
  - To bardzo piękny bukiet!
  I mrugnęła do swoich partnerów. Markiz wziął go i obrócił się jak top. A jego bosa stopa wirowała w powietrzu. I tak chłopiec chwycił i złapał srebrną ważkę za skrzydło. A potem mała iskra uderzyła go w piętę i krzyknął.
  Baba Jaga, szczerząc zęby, zauważyła:
  - Nie bądź tyranem, mała dziewczynko !
  Markiz de Sade poczuł się urażony:
  - Czy to ja, mały ? Tak, widziałem to...
  I znowu piorun uderza w gołe stopy chłopczycy.
  I krzyknął. I to jest zabawne.
  Motyl-syrena zachichotała i zauważyła:
  - Dziecko jest po prostu urocze.
  Elżbieta zauważyła:
  - Dwanaście lat, to nie jest dziecko. To już prawie dorosły chłopiec. A jeśli wziąć pod uwagę, że ma już trzysta lat, to już jest...
  Markiz de Sade zapiszczał:
  - Młody staruszku!
  I mrugnął do swoich odpowiedników.
  Podbiegł do nich inny chłopak. Uśmiechnął się i odpowiedział smutnym spojrzeniem:
  - Wkrótce będę miał pięć tysięcy lat. Ale nadal jestem chłopcem-niewolnikiem i nałożono na mnie osobisty zakaz. Byłem tu, kiedy Baba Jaga jeszcze się nie urodziła.
  Rudowłosa kobieta odpowiedziała:
  - To jest były faraon Cheops. W wyniku budowy piramidy zginęło ponad dwieście pięćdziesiąt tysięcy niewolników. Dlatego nie jest zwolniony z niewoli.
  Chłopiec skinął głową. Miał krótką marynarkę, a sam były faraon miał na sobie jedynie kąpielówki. Na ramieniu było wypalone piętno niewolnika, a skóra była czarna, jak u Afrykanina. To naprawdę nieoczekiwane. Wręcz przeciwnie, włosy są jasne, podobnie jak brwi. Chłopiec był przystojny, żylasty, muskularny i na zewnątrz wesoły.
  Elżbieta zapytała z westchnieniem:
  - Jak to jest być niewolnikiem przez prawie pięć tysięcy lat?
  Chłopiec faraona odpowiedział:
  - Niezupełnie, ale jestem do tego przyzwyczajony. Ponadto mamy zarówno rozrywkę, jak i weekendy. Niewolnicy mają swoje prawa. - zauważył młody chłopak, około trzynastoletni. - A najfajniejsze jest zdrowe ciało chłopca. Wcale nie czujesz się zmęczony. Cały czas wesoły . A kiedy pracujesz i kopiesz w ziemi, tworzysz coś!
  Baba Jaga skinęła głową:
  - Tak, czasami fantazje naprawdę cię ratują! I jest fajnie i fajnie! Na przykład...
  Markiz zachichotał i zauważył:
  - Tak to prawda! Fantazje, to jest świetne ! Możesz napisać coś takiego.
  Obaj chłopcy przyjęli to i zderzyli się pięściami. Nawet iskry posypały się z kostek.
  Mrugnęli do siebie i zaśpiewali:
  Kto był w ciemnościach niewoli, weź miecz,
  Honor i wolność są w Twoich rękach!
  Niech odwaga płynie pełną parą - wołanie jest we krwi,
  Zapomnij o wątpliwościach, niski, podły strach!
  
  Nie bądź niewolnikiem upokorzonym w kurzu,
  Potężny orzeł, wznoszący się na wyżyny !
  Przywołaj bogów w krwawej bitwie,
  Walcz o wolę światła do końca!
  
  I niech ostrze wojownika nie drży,
  Ranny wojownik upadł z jękiem!
  Niech wieczność śpi, niech wieniec płonie w ciemnościach,
  Pozdrowienia z nieba potężnym, groźnym grzmotem!
  Dziewczyny uśmiechnęły się. Milady zauważyła dowcipnie:
  - Wolność jest niebem!
  I tupnęła bosą, pełną wdzięku stopą.
  To dziewczyna, która była baronową, hrabiną i żoną pana.
  Tak rozmawiali.
  Motyl-syrena wzięła go i zaćwierkała:
  - Znajdziesz swoje, pamiętaj, jesteś wiecznie młody i to wspaniale !
  Dziewczyna-milady skinęła głową i zagruchała:
  - Tak, to wspaniale , gdy masz wieczną młodość. Już jako dziecko bałam się starości i bałam się, że wyjdę na starą i zniedołężniałą.
  Inna dziewczyna, która do nich podbiegła, skinęła głową:
  - Tak, wiem! Kiedy zaczęłam stawać się starą kobietą, miałam z tego powodu mnóstwo kompleksów . Chociaż byłam królową i miałam wszystko. Ale nawet to nie pomogło, nawet najlepsi lekarze, a nawet sam hrabia de Calliostro !
  Milady skinęła głową:
  - To była rosyjska caryca Katarzyna II. Niegdyś była wielką władczynią i nosiła luksusowe stroje, teraz biega boso i w podartej tunice.
  Królowa dziewczyna zauważyła:
  - Ale teraz jestem młody i zdrowy! A to jest dużo warte.
  Markiz de Sade skinął głową:
  - Tak, oczywiście, warto. Potrafię to docenić.
  Młody faraon skinął głową:
  - Jak powiedział Salomon: - Lepszy młody szczeniak niż stary lew!
  I cała czwórka dzieci: dwaj chłopcy i dwie dziewczynki w znacznym wieku, zaśpiewali:
  Ludzkość jest w wielkim smutku,
  Pewnie wszyscy o nim myślą!
  Łzy popłynęły nad tym morzem,
  Strach człowieka płonie ogniem!
  
  Lata pełzają po roku w karawanie,
  Babcia wciera hennę w policzki!
  I coś się stało ze szczupłą sylwetką dziewczyny,
  Nie rozumiem, skąd się biorą zmarszczki!
  
  Dlaczego korona natury jest jasna?
  Twórca maszyn musi nagle zwiędnąć!
  Ten, który ujarzmił siłę wiatru do wozu,
  Nie radzi sobie ze złem starzenia się!
  
  Piękność staje się dziwaczką
  A bohater więdnie na naszych oczach!
  Jakakolwiek paskudna pogoda teraz,
  A w nocy dręczy mnie dziki strach!
  
  Ale nie wierzę, że nie ma zbawienia,
  Człowiek może kłócić się z Bogiem!
  Aby przyjazna rodzina stała się wieczna,
  Aby droga wiodła pod górę łatwo i stromo!
  
  Stare kobiety nie będą już miały zmarszczek,
  Sprawmy, aby starość cofnęła się ze wstydu!
  I człowieku, potężny synu postępu,
  Patrzy na szczyt życia jasnymi oczami!
  
  I będzie nieskończone piękno
  Dni będą płynąć jak rzeka pełną parą!
  Pojawi się ludzka życzliwość
  W końcu serce stanie się czyste i szlachetne!
  
  Uwierz, nadejdzie nowa przyjemność,
  Z biegiem lat mądrość będzie rosła!
  Przecież w młodym ciele lód nie osiada,
  Jak uczeń chętny do nauki przez pięć lat!
  
  Znak jest wyższy, chodź, szukaj go,
  Do egzaminu będziesz wracać co najmniej sto razy!
  I można jeść ciasta wielkanocne z miodem,
  Cóż, zostań już starą dziewczyną!
  I cały zespół wybuchnął śmiechem.
  Baba Jaga zauważyła ponuro:
  - Naprawdę się zdenerwowałeś. Może wyśle Cię do pracy? Terapia zajęciowa jest najlepszym lekarstwem dla grzeszników.
  Syrenka-Motyl zauważyła:
  - Nie jestem osobą. A to jest niedostępne dla nas, motyli-syren. Żyjemy bardzo długo, nie starzejąc się. A potem przenosimy się do innego świata.
  A dzieci zawołały zgodnie:
  - O nowe granice i raj!
  Z daleka pojawiła się para jeźdźców. Jeden jechał na pomarańczowym koniu, drugi na niebieskim. Zbliżali się szybko. To była para - chłopak i dziewczyna. Bardzo ładny. Dziewczyna była ubrana w krótką sukienkę i bosa, ozdobiona biżuterią. Młody człowiek miał na sobie luksusowy garnitur i błyszczące buty.
  Obaj byli ubrani, z mieczami w rękach i łukami na plecach. I wyglądało to świetnie.
  A za nimi przemówił cały oddział dziewcząt. Byli w krótkich, jasnych tunikach, nieśli miecz i tarczę. Piękności również były boso. A pierścionki błyszczały na ich palcach. Włosy w różnych kolorach powiewały na wietrze.
  A ich uszy są jak rysie. Piękne, ale uszy nie ludzkie.
  Baba Jaga skłoniła się:
  - Pozdrawiam, książę Dołgorukow i jego pierwsza żona. Jesteś w samą porę.
  Młody elf skłonił się i odpowiedział:
  - Tak, jest super . Tutaj z tobą jest nowa i bardzo piękna dziewczyna. Czy ona nie żyje?
  Nimfa de Drachma zauważyła:
  - NIE! I zazwyczaj ludzie otrzymują ciała dzieci po śmierci. I oto jest dorosła! "Dziewczyna postukała bosymi palcami u nóg i zaćwierkała. "Najwyraźniej za życia została przeniesiona do innego świata".
  Młody książę skinął głową i odpowiedział:
  - Chcę pocałować jej stopę!
  Elżbieta mruknęła zmieszana:
  - Moja noga?
  De Dołgorukow skinął głową:
  - Tak, twoja , o blond bogini!
  Chłopiec markiz zawołał:
  - Co za przyjemność!
  Królowa zauważyła ze śmiechem:
  - Tak , to jest naprawdę fajne! Kiedy byłem młody, chętnie całowano moje stopy. A kiedy dorosłam, mężczyźni byli tym zniesmaczeni!
  Elizabeth wyciągnęła dolną kończynę w bucie na wysokim obcasie i zaćwierkała:
  - Możesz spróbować.
  Młody książę mruknął:
  - Zdejmij but!
  Chłopiec faraona zauważył:
  - W Egipcie dziewczyny cały czas chodzą boso. A kiedy założyły sandały, zwłaszcza buty na obcasie, wyglądało to bardzo seksownie!
  Blondynka pisnęła:
  - Tak, może następnym razem zdejmę but. A więc pocałuj piętę!
  Młody książę chciał coś powiedzieć, gdy na niebie pojawił się ogromny smok. Miał dwanaście głów i był taki jasny i kolorowy.
  Mały smok ożywił się i zaćwierkał:
  - Matka!
  Chłopiec markiz zaśpiewał:
  Pozwól mamie przyjść, pozwól mamie przyjść,
  Oby moja mama na pewno mnie znalazła...
  Przecież to się nie zdarza na świecie,
  Niech dzieci się zgubią!
  Przecież to się nie zdarza na świecie,
  Niech dzieci się zgubią!
  Ogromna smoczyca zagrzmiała:
  - Widzę, że mój synek się z tobą bawi. Cóż, ty, Drachmo, jesteś dobrą dziewczynką i myślę, że zaopiekujesz się dzieckiem!
  Hrabina nimfa zachichotała i zaśpiewała:
  Myśli dziecka są jak śnieg
  Te jasne błyszczą jasno...
  Przynajmniej czasami, jakby to był grzech,
  bardzo paskudne !
  Słychać było przyjacielski śmiech. I naprawdę wyglądało to niezwykle zabawnie i ekstrawagancko.
  Szlachetne dzieci były bardzo szczęśliwe i skakały w górę i w dół.
  Baba Jaga krzyknęła agresywnie:
  - To wszystko, maluchy! Przestań się bawić. A teraz bierzmy się do pracy!
  Drachma skinęła głową:
  - Tak , dzieci! Odpokutuj za swoje grzechy dzięki terapii zajęciowej! Praca, szczęście i godne miejsce w życiu przyjdą do Ciebie!
  Baba Jaga ryknęła, a nawet uderzyła piorunem:
  - W miejscach!
  Dzieci zaczęły biegać. I ich nagie, okrągłe obcasy błysnęły. Były różowe i piękne.
  Elżbieta zauważyła ze złością:
  - Dlaczego zmuszacie ich do pracy? Może za pomocą magii da się zrobić wszystko?
  Baba Jaga ryknęła:
  - Grzech musi zostać ukarany! Taka jest wola Syna Najwyższego Boga, Ojca Złego Czarnoboga!
  Blondynka pisnęła ze strachu:
  - Po co ci zło?
  Nimfa odpowiedziała:
  - Mieć wolność wyboru. I nie tylko to.
  Młody książę skinął głową:
  - Tak, dokładnie! Bez złoczyńców nie będzie bohaterów. Jak to mówią, potrzebny jest i pieprz, i cukier!
  Baba Jaga skinęła głową i zaśpiewała z uczuciem i wyrazem:
  Jeśli we wszechświecie są problemy,
  Nie dzieje się to za wszelką cenę...
  Nie chcesz już zmian
  Ten człowiek nie wie, czego chce!
  
  I jest Czarnobóg z potężną mocą,
  Wielki ma uniwersalną moc ...
  Daje go mężczyźnie prosto w czoło,
  Aby ludzkość nie stała się całkowicie dzika!
  
  Tak, stworzyła Go Wszechmogąca Rasa,
  Aby ludzie mieli powód do rozwoju...
  Aby człowiek chciał wszystkiego na raz,
  A ludzie nauczyli się walczyć dzielnie!
  
  Jak wojownik zwycięża zło,
  Ta laska stworzona dla dobra człowieka...
  I wylał dobroć na dusze i ciała,
  Nigdy nie jest za późno na naukę walki!
  
  Czego pragnie Bóg Wszechmogący?
  Aby nie odważyli się rzucić Elfa na kolana...
  Aby zły los nie rządził,
  Aby rozwijały się setki pokoleń!
  
  Tak, Czarnobóg jest zachętą dla ludzi,
  Żeby nie było lenistwa, stagnacji...
  Abyś roztrzaskał faszystę na kawałki,
  Spaceruj po Orklinie w przyjaznej formacji!
  
  Więc nie zgub się, jeśli jest ciężko,
  Jeśli kłopoty spadną na Ojczyznę...
  Rod zrobi to pięknie i łatwo,
  Tylko po to, żeby ludzie się ruszyli!
  
  A Czarnobóg to tylko twój starszy brat,
  Choć jest surowy , kocha Cię bezgranicznie...
  Osiągniesz najlepszy wynik
  Kiedy będziesz służył Elfowi na zawsze!
  Niewolnicze dzieci klaskały na te słowa, klaszcząc w dłonie.
  Po czym Baba Jaga oblizała usta i zapytała:
  -Czy teraz rozumiesz?
  Elżbieta wzruszyła ramionami i odpowiedziała:
  - Tak, tego nie da się zrozumieć!
  Młody książę skinął głową i powiedział:
  - A teraz pocałuję twoją stopę!
  Blondynka zachichotała i zaśpiewała:
  I kocham chłopców
  Zabiję ich moją bosą stopą!
  Jeśli będzie trzeba, mocno cię uderzę,
  Ktoś przekroczył granicę!
  Po czym blondynka zdjęła but. Jej pełna wdzięku noga była odsłonięta, a jej harmonijne i wyrzeźbione palce były widoczne.
  A młody elf objął i czule pocałował Elżbietę, najpierw w goleń, potem w różowy obcas i powiedział:
  - Niech żyje kobiece piękno!
  Baba Jaga zauważyła z kwaśną miną:
  - Tak, to zabawne. Ale czy nie chcesz wziąć jej za żonę, książę?
  Dołgorukow odpowiedział z zapałem:
  - Mogę o tym tylko marzyć! Czy sie zgadzasz?
  Elżbieta roześmiała się i zaćwierkała:
  - Jaki jest twój stan?
  Książę Elfów uśmiechnął się i odpowiedział:
  - A ty jesteś kobietą biznesu. Widzę praktyczne.
  Drachma zauważyła:
  - Jest za wcześnie, żebyś o tym mówił. Na tym świecie oboje będziecie mieli wielką i interesującą misję. Więc idź!
  Samica smoka i mały smok poleciały w niebo. Pozostałe dzieci pracowały, ale nadzorcy orków ponownie ich namawiali. Wydawało się, że nic na świecie się nie zmieniło.
  Elżbieta widziała, że młody książę również wydał rozkaz. Wojowniczki z rodziny elfów ustawiły się w kolejce. A ich nagie, opalone, pełne wdzięku nogi drżały.
  Blondynka poczuła się znudzona i z westchnieniem zauważyła:
  Wszystko przeminie i smutek i radość,
  Wszystko przeminie, tak działa świat...
  Wszystko minie, trzeba tylko wierzyć,
  Ta miłość nie przemija, nie!
  A potem elfie dziewczyny odwróciły się. A potem książę i księżniczka pogalopowali. Tylko srebrne kopyta błyszczały. A dziewczyna była bardzo piękna, ale wyróżniały ją uszy, które były bardzo wdzięczne i zachwycające.
  Baba Jaga zauważyła:
  - Po prostu zjadłbym takiego pana młodego!
  Drachma skinęła głową:
  - Książę jest dobry i naprawdę bardzo bogaty. Ale nie podobało mu się, że interesowałeś się przede wszystkim nie nim samym, ale jego pieniędzmi!
  Elżbieta zauważyła ze smutną miną:
  - Nie możesz zbudować szczęścia bez pieniędzy! Podobnie, choć duchowość jest pierwotna, bez materii nie jest ona nic warta.
  Hrabina nimfa skinęła głową:
  - Chociaż ciało bez duszy nie jest ciałem, jak słaba jest dusza bez ciała!
  Baba Jaga zauważyła:
  - Tak, tę dziewczynę czeka trudny, ale ciekawy los.
  Elżbieta zaśpiewała z wściekłością:
  Ale nie należy dąsać się do losu,
  I będą wyjścia z tej walki!
  . ROZDZIAŁ nr 2.
  Dziewczyna obudziła się ze snu. I od razu poczułem zimne kamienie na plecach. A kiedy otworzyła oczy, dookoła panował zmierzch lochu. Elizabeth otrząsnęła się i poczuła na szyi stalową obrożę, która ją krępowała. Na rękach i bosych stopach dziewczynki założono także kajdanki . Zamiast ubrania miała teraz na sobie pasiastą szatę z numerem na piersi. A obok niego w łańcuchach była inna dziewczyna. I wydawała się strasznie znajoma swojej siedmiokolorowej fryzury, boso.
  Tak, to jest Drachma, tylko bez amuletów i biżuterii, w krótkiej więziennej sukience w paski i także z wyhaftowanym numerem na piersi. A jej szyja, nogi i ramiona są sztywne. Bez szlachetnych kamieni jej bose stopy wydają się dziecinne i bezbronne.
  Elżbieta gwizdnęła:
  - Wow! - Blondynka brzęknęła łańcuchami.
  Drachma, poza siedmiokolorową fryzurą, wygląda jak bardzo piękna nastolatka. W tej pasiastej sukience wygląda jak japońska bohaterka anime Wygląda na niewinną i zdezorientowaną.
  Blondynka zagruchała:
  - Cześć! Może się spotkamy?
  Nimfa spojrzała na nią, ale najwyraźniej jej nie poznała i zaćwierkała w języku, który idiotowi wydawał się rosyjski:
  - Cześć! Jesteś człowiekiem?
  Elżbieta skinęła głową:
  - Tak, jestem człowiekiem. A ty najwyraźniej jesteś nimfą?
  Drachma potwierdziła:
  - Tak, jestem hrabiną! I co?
  Blondynka zauważyła:
  - Nieważne. Może wiesz, kto nas porwał i dlaczego?
  Nimfa odpowiedziała z westchnieniem:
  "Zostaliśmy porwani przez sługi złej bogini Kali. Jeśli jesteś tym zainteresowany.
  Elżbieta wzdrygnęła się i zauważyła:
  - Masz na myśli boginię złego Kali? Z hinduizmu?
  Drachma odpowiedziała:
  - NIE! To naprawdę nie jest hinduizm. Taka jest rzeczywistość naszego wszechświata. A ty najwyraźniej jesteś szlachetną osobą, ponieważ umieszczono cię w celi z podłogą pokrytą specjalnym metalem, który neutralizuje wszelką magię.
  Blondynka wzruszyła ramionami i odpowiedziała:
  - Jak się wydaje, powiedział wcielony w ciele diabeł, być może twoja prababcia, królowa, byłaby bardzo zaskoczona, gdyby zobaczyła swoją prawnuczkę w Moskwie!
  Nimfa roześmiała się i odpowiedziała:
  - Tak, zdarza się, że siedzisz w lochu, ale nawet w tym przypadku jest też radość, zwłaszcza ciekawy współwięzień!
  Elżbieta potarła bosą stopę i zauważyła:
  - Nie wydaje mi się, żeby było zimno, ale zaczyna mi być zimno w stopy.
  Drachma skinęła głową z uśmiechem:
  - Najwyraźniej nie masz zwyczaju chodzić boso. A to świadczy albo o szlachetnym pochodzeniu, albo o niezbyt łagodnym klimacie waszego świata!
  Blondynka odpowiedziała z westchnieniem:
  - Tak, klimat nam nie odpowiada. Co więcej, ostatnio nie było normalnej zimy - błota pośniegowego i deszczu ze śniegiem. To nawet obrzydliwe!
  Nimfa złapała swędzącego owada gołymi palcami swojej zgrabnej, małej stopy i rzuciła nim tak zręcznie, że powalił muchę, która chciała wylądować na policzku Elżbiety.
  Blondynka zawołała zaskoczona:
  - Wow! Jak sprytnie to zrobiłeś.
  Drachma zauważyła:
  - Świetne doświadczenie, praktyka i magia! Jak piękna możesz być?
  Elżbieta odpowiedziała westchnieniem:
  - Niestety, nie mogę tego zrobić. Mówiąc dokładniej, nie próbowałem łapać owadów stopami.
  Nimfa roześmiała się i odpowiedziała:
  Jeśli będziesz cierpieć długo, coś się uda,
  Dziewczyno, zdasz egzamin, uwierz mi, na piątkę,
  A jeśli to nie zadziała, spróbuj ponownie!
  Blondynka nieśmiało zapytała:
  -Próbowałeś przeciąć łańcuchy?
  Drachma odpowiedziała z głębokim westchnieniem:
  - Oczywiście, że próbowałem, ale są naładowani specjalną magią. Chociaż mam w sobie Boską moc, nie mogę przepalić metalu, stopić go i rozerwać na strzępy!
  Elizabeth wzięła łańcuch w dłonie i próbowała pocierać jedno ogniwo o drugie. W jakiejś książce o przyłapaniu przeczytała , że w ten sposób dziewczęta pozbywały się kajdan. To prawda, zajęło to sporo czasu. Jest też sposób na przepiłowanie stalowego ogniwa z włosami.
  Nimfa uśmiechnęła się:
  - Zręcznie - stal przeciwko stali!
  Blondyn zaśmiał się i odpowiedział:
  - Cierpliwości i trochę wysiłku!
  A dziewczyna wzięła to i spróbowała ze swoimi włosami. Ale to drugie wyglądało, być może, nawet zabawnie. Nimfa pachniała bardzo ładnie. Jakby to nie było ludzkie ciało, ale cały kwietnik pełen luksusowych i bujnych kwiatów.
  Eliza Veta znów zaczęła pocierać ogniwo o ogniwo. Jej partner również zaczął to robić, ale nie rękami, ale bosymi palcami. I było zarazem pięknie i atrakcyjnie. W ogóle Drachma była dziewczyną bardzo piękną i w jakiś sposób wyjątkową, nie do końca ludzką, ale jednocześnie miłą i atrakcyjną.
  Elizabeth zauważyła, że w areszcie bardzo chciała porozmawiać:
  - Może w naszym świecie jest trochę magii, ale technologia jest bardzo rozwinięta. Istnieją nawet rakiety z ładunkami termojądrowymi, a jeden z nich jest w stanie zamienić duże i gęsto zaludnione miasto w głęboki, radioaktywny krater.
  Drachma zmarszczyła czarne brwi i zapytała:
  - Chcesz nas przestraszyć?
  Blondynka pokręciła przecząco głową:
  - NIE! Mówię tylko o moim świecie. Mamy planetę Ziemię i jest na niej ponad dwieście krajów.
  Nimfa roześmiała się i zauważyła:
  - Ponad dwieście krajów na jednej planecie? Kim jesteście, dzikusy? Jak to możliwe, pozornie w przypadku normalnej rasy ludzkiej!
  Elżbieta wzruszyła ramionami i zaczęła intensywniej pocierać, zauważając:
  - Nie znam siebie. Ale ludzie naprawdę zachowują się jak dzikusy. Wojny, spory religijne, ataki terrorystyczne i choroby i wiele więcej - nie ma nieba na Ziemi!
  Drachma odpowiedziała westchnieniem, kręcąc siedmiokolorową głową:
  -Gdzie jest niebo? W naszym świecie mniej więcej trwało to do czasu inwazji demonów Bogini Zła Kali. Potem wszystko stało się znacznie bardziej przerażające niż wcześniej!
  Blondynka zauważyła:
  - I mamy dość problemów na Ziemi nawet bez Kali. Wydawało się, że nauka się rozwija, a ludzie stają się coraz inteligentniejsi. Oznacza to, że wojny, konflikty i walki staną się przeszłością. Ale nie, w jakiś sposób jest jeszcze gorzej. A wraz z rozwojem nauki nie brakuje też fanatyków religijnych. "Elizabeth tupnęła swoją zgrabną, bosą stopą, aż łańcuch zabrzęczał, i kontynuowała. - To naprawdę dlatego ludzie stają się głupi i używają pistoletów, noży, kastetów, a nawet głowic nuklearnych z powodu drobiazgów!
  Nimfa skinęła głową na znak zgody:
  - Tak, wiem! Żyję na świecie od ponad wieku i wiele widziałem. Rzeczywiście, postęp i nauka nie zawsze idą w parze z moralnością i humanizmem. A rozwój nauki nie jest panaceum, podobnie jak magia. Istnieją bardzo zaawansowani czarodzieje i czarodziejki, ale są oni tak źli, że po prostu jesteś zdumiony. A co z wykształconymi ludźmi? Jest wśród nich tylu szaleńców, za którymi płacze szpital psychiatryczny !
  Elżbieta , nie przestając pocierać jednego ogniwa łańcuszka o drugie, żeby się pocieszyć, zauważyła:
  - Ale są też pozytywne aspekty. Istnieją na przykład smartfony, laptopy i gry komputerowe, które sprawiają, że dusza jest przyjemniejsza. Cóż, nie tylko dusza, ale także ciało.
  Nimfa zapytała z ciekawością i jednocześnie pocierając jedno ogniwo łańcuszka o drugie:
  - Czym są smartfony i laptopy?
  Blondynka zawahała się i nie odpowiedziała od razu:
  - No cóż, to są urządzenia, za pomocą których można przesyłać informacje na odległość i pokazywać różnego rodzaju obrazy i obrazy w ruchu.
  Drachma uśmiechnęła się:
  - Czy to jakieś magiczne artefakty?
  Elżbieta potwierdziła:
  - Tak, coś w tym stylu! Ale nie zawierają magii, ale mikroukłady i różne osiągnięcia nauki ludzkiej.
  Nimfa skinęła głową i mrugnęła porozumiewawczo:
  - Tak, słyszałem, że są światy, w których zamiast magii jest zaawansowana technologia. Ale nie jest to całkowicie praktyczne.
  Blondynka wzruszyła ramionami i odpowiedziała:
  - Jak mogę to powiedzieć! Przez Internet możemy otrzymywać informacje, oglądać filmy i robić wiele więcej. Jest tu po prostu mnóstwo możliwości.
  Drachma już miał powiedzieć coś innego, gdy rozległ się hałas. A dziewczyny przestały piłować łańcuchy i usiadły.
  Otworzyły się pancerne drzwi. Pojawił się chłopiec ubrany tylko w czarne kąpielówki i z numerem. Wyglądał na około trzynaście lat, był chudy, ale żylasty i opalony. Klekając bosymi stopami, postawił przed więźniarkami dzbanek wody, chleb i miskę owsianki.
  Elżbieta zapytała go:
  - Kim jesteś?
  Chłopak odpowiedział krótko:
  - Jestem niewolnikiem!
  I z błyskiem bosych obcasów, chłopiec-niewolnik odszedł. Blondynka zauważyła:
  - A tu jest niewolnictwo?
  Drachma skinęła swą siedmikolorową głową:
  - Tak, niestety jest. A co , nie masz?
  Elżbieta odpowiedziała z przekonaniem:
  - Oficjalnie nie! Niewolnictwo jest zabronione w prawie wszystkich krajach świata. Ale oczywiście istnieje również w naszym kraju pod ziemią.
  Nimfa z przekonaniem stwierdziła:
  - A tutaj jest to zalegalizowane. W istocie jako tortura. Być może będziesz musiał sam tego doświadczyć.
  Blondynka wzdrygnęła się. Wyobrażając sobie, że ciągną ją nago na stojaku, a dwóch wysokich oprawców bije ją z całych sił gorącym drutem kolczastym. Ciała oprawców są nagie do pasa i lśnią od potu, ich reliefowe mięśnie brzucha są wyłożone płytkami i kołyszą się jak fala morska.
  I Elżbieta oblizała wargi.
  Drachma zapytała z uśmiechem:
  - Wydaje się, że myślisz o chłopcach? Widzę, jak oczy zaświeciły się pożądliwie!
  Blondynka zawstydziła się i zarumieniła. Właściwie czuła się trochę zawstydzona swoimi fantazjami erotycznymi. Zwłaszcza o charakterze sadomasochistycznym .
  A ona odważnie odpowiedziała:
  I kocham chłopców
  Połączę je...
  W kolejce do pubu
  Zabiorę cię ze sobą!
  Po czym dziewczyny ucichły. Potarli łańcuchy i rozległ się cichy, monotonny dźwięk.
  Elżbieta, chcąc odwrócić swoją uwagę, zaczęła myśleć o czymś interesującym.
  Na przykład, co by się stało , gdyby Aleksander Trzeci nie ucierpiał podczas katastrofy pociągu królewskiego na kolei pod Charkowem. Silny i autorytatywny monarcha kontynuuje swoje panowanie. Oczywiście Rosja carska kontynuuje swoją ekspansję. W tym przypadku do Chin. I to za cesarza Aleksandra rozpoczęto budowę kolei dalekowschodniej, planując zarówno Władywostok, jak i Port Arthur. Na początku było, podobnie jak za Mikołaja II, tylko lepiej, bo w obawie przed groźnym carem Aleksandrem rabowali mniej.
  A co z wojną z Japonią? Aleksander Trzeci zdecydował, dlaczego unikać wojny? Populacja carskiej Rosji szybko rosła. Zmniejszyła się śmiertelność, m.in. wśród dzieci, wprowadzono szczepienia, produkowano coraz więcej antybiotyków, mniej osób umierało z powodu przeziębień, a wskaźnik urodzeń utrzymywał się na bardzo wysokim poziomie. A Rosji carskiej groziło przeludnienie. Dlaczego więc współczuć mężczyznom? Kobiety nadal rodzą ! Aleksander także chciał chwały wojskowej. Przydomek "rozjemca" nie wystarczy. Zostanie Aleksandrem Wielkim jest tym, czego naprawdę pragnie monarcha. Zanim rozpoczęła się wojna z Japonią, Aleksander Trzeci miał już prawie pięćdziesiąt dziewięć lat i oczywiście na starość chciał pochwalić się swoimi militarnymi wyczynami i zaspokoić swoje spore ambicje.
  Krótko mówiąc, car nie poszedł na ustępstwa wobec Japonii. I zaczęła się wojna. Tylko nie tak jak w przypadku Mikołaja II .
  Eskadrą Pacyfiku dowodził admirał Makarow, a flota rosyjska była w pogotowiu. A eskadra bałtycka została zbudowana wcześniej, a Port Arthur był lepiej ufortyfikowany, a także niektóre inne miasta. I już w pierwszych dniach Japończycy zaczęli ponosić ciężkie straty.
  Elizabeth i Drachma, wojowniczka i nimfa, znalazły się na krążowniku Varyag, przeciwko któremu walczyło czternaście japońskich okrętów: sześć krążowników i osiem pancerników. Ale krążownik Varyag pewnie wszedł do bitwy.
  A cała jego drużyna składa się z dziewcząt, dowodzona przez Elżbietę i Drachmę.
  Tutaj dziewczyny biegają po pokładzie, ich nagie podeszwy błyszczą, ich różowe, okrągłe, nagie szpilki błyszczą. Wojownicy błyskawicznie wystrzeliwują sześciocalowe działa. I opierają swoje nagie, muskularne nogi o pancerz statku. Otwierają ogień. W tym samym czasie Varyag manewruje tak, że japońskie pociski przelatują obok.
  Świetnie jest, gdy załoga składa się wyłącznie z dziewcząt. Co więcej, wszyscy są wysportowani i muskularni. Mięśnie są bardzo widoczne i jedyne, co noszę, to bikini. A to cienkie majtki i wąskie paski materiału na klatce piersiowej. Ale mięśnie dziewcząt są doskonale widoczne, łącznie z brzuchem, jak tabliczka czekolady.
  Dziewczyny tutaj są bardzo piękne - po prostu super. I nadal się śmieją i pokazują swoje duże zęby, jak u wilka.
  Drachma, hrabina-nimfa, pstryknęła bosymi palcami, a w jej dłoni pojawiła się magiczna różdżka. Czarodziejka potrząsnęła nim i wysłała pulsar magicznej energii w stronę dużego krążownika japońskiej eskadry. I rzeczywiście, byłem w pełni zadowolony. Statek Kraju Wschodzącego Słońca został wyrzucony w górę i zaczął się rozpadać na kawałki. A metal zamienił się w słodki krem i rozprzestrzenił się na powierzchni morza.
  Elizabeth mrugnęła do partnera i zaćwierkała, stukając gołymi, wdzięcznymi nogami i uwalniając pulsar o śmiercionośnej sile:
  - Jestem najsilniejszą kobietą! A Japończycy nie będą słabi.
  A niszczyciel cierpiał z powodu pulsara. Nawet jego bok został spalony. I wypił odpowiednią ilość wody. Przechylił się i zaczął tonąć.
  Dziewczyny zrywając się i wymachując gołymi, muskularnymi, mocnymi nogami, ryczały:
  Chwała! Chwała Rosji!
  Piękności pędzą do przodu!
  Podziały kobiet w bikini -
  Pozdrowienia dla narodu rosyjskiego!
  I bose obcasy dziewcząt uderzyły w pancerny pokład. A to wygląda bardzo erotycznie i atrakcyjnie.
  Cóż, załoga Varyagu składa się wyłącznie z przedstawicieli płci pięknej - marzenie każdego mężczyzny.
  A Drachma ponownie ujęła i potrząsnęła swoją magiczną różdżką. Na jej bosych, wdzięcznych stopach, a raczej na palcach, błyszczały cenne pierścionki z najjaśniejszymi kamieniami. I wyglądało to niezwykle fajnie .
  W tym samym czasie z magicznej różdżki i pierścieni na bosych stopach dziewczyny wyleciały ogniste pulsary. W trakcie lotu powiększyły się. I zamieniły się w kilka mocnych ciast z kremem, różami, motylkami i innymi dekoracjami. Wzięli go więc i rozbili się na japońskim krążowniku i niszczycielu. Zaatakowali ich z użyciem siły.
  I oba statki wysmarowano słodyczą i zapachem, zanurzono w biszkoptach i śmietanie. Po czym zaczęli tonąć, a ich zbroja dosłownie rozpuściła się, skorodowała i rozpuściła się.
  A krążownik wraz z niszczycielem stopił się i stopił. A japońscy marynarze na naszych oczach zamienili się w czekoladki, słodycze i lizaki. I wyglądało to świetnie .
  Elżbieta zauważyła:
  - To jest magia kulinarna!
  Drachma poprawiła:
  - Cukiernia! Byli źli żeglarze, a teraz są wspaniałe smakołyki.
  Rzeczywiście, Japończycy mieli do czynienia z silnymi i efektownymi wojownikami.
  A teraz Elizabeth pstryknęła bosymi palcami swoich opalonych i bardzo uwodzicielskich stóp. A potem sernik wyleciał z jej nagiej, okrągłej szpilki. Na początku był mały, ale w trakcie lotu urósł. I już urósł jak prawdziwy samolot pasażerski. I jak to bierze i taranuje krążownik. I przewrócił się pod potężnym naciśnięciem gigantycznego sernika nasączonego miodem i skondensowanym mlekiem. I na naszych oczach zaczęło się zmieniać w duże, pyszne ciasto kremowe. I wydobywał się z niego bardzo silny i mdły zapach.
  A japońscy marynarze zamienili się w duże rodzynki, makowe główki ze śmietanki lub beczki czekolady z rozlaną wódką. I to jest po prostu cudowne.
  Elżbieta napisała na Twitterze:
  - To takie smakołyki! Prawdziwe kreskówki !
  Drachma, hrabina-nimfa, skinęła głową z aprobatą:
  - Szybko się uczysz.
  Potem włożyła bose palce swoich pełnych wdzięku stóp do ust i gwizdnęła.
  Powstała fala syropu i gejzer czegoś pysznego. I ta fala, niczym tsunami, przewróciła japoński krążownik. A na jego miejscu pojawił się bardzo bogaty tort w postaci średniowiecznej karaweli z kremowymi żaglami. I znowu wszystko jest tak pomalowane. A jakie są nadzienia czekoladowe i inne wyroby cukiernicze?
  A japońscy marynarze znów stali się cukierkami, w tym grillowanymi mięsami. A także pokryte czekoladową skórką i mnóstwem wszystkiego, co bogate i smaczne, pełne życia i aromatu.
  Elżbieta pisnęła. A ze swojej wyrzeźbionej, dziewczęcej stopy wyzwoliła ognisty strumień szaleńczej energii. I coś nie do opisania, bardzo gęste, lepkie zaczęło wypływać. I kilka japońskich niszczycieli zamarzło w konficie malinowym i galaretce czekoladowej. Po czym na naszych oczach stały się kolejnym cukierniczym arcydziełem, a marynarze i marynarze zamienili się w bardzo wesołe, kremowe dekoracje.
  Drachma mrugnęła do partnera:
  - Nie jest zły! Przygotowaliśmy mnóstwo pysznych rzeczy .
  Elżbieta roześmiała się i zaćwierkała:
  Ach, dieta, nie jedz tego czy tamtego,
  I niech Twoje nogi nigdy nie zmęczą się chodzeniem...
  Oj dieta, oszaleję z tym,
  Babeczki nie tuczą, ale sprawiają, że śpiewasz piosenki!
  Nimfa zauważyła:
  - Czego nam brakuje?
  Blond terminator mruknął:
  - Co dokładnie?
  Drachma zaćwierkała:
  - Lody! Oto, czego jeszcze potrzebujesz.
  Elżbieta pisnęła:
  - Robienie czegoś całkowicie złego
  To słodsze niż nawet lody!
  I obie czarodziejki trzymały się za ręce. Po czym wyciągnęli nagie, muskularne, opalone nogi, skrzyżowali je i gołymi palcami pobierali i uwalniali strumienie magicznej hiperplazmy. Poleciał i niczym fala uderzył w ocalałe japońskie statki. Raz, dwa, trzy ... A teraz zamiast naczyń samurajskich pojawiły się kieliszki z wszelkiego rodzaju lodami z cudownymi i słodkimi nadzieniami. A japońscy marynarze zamienili się w truskawki, wiśnie, plasterki banana i mango. A czternaście statków krainy wschodzącego słońca stało się bardzo smacznymi i apetycznymi rzeczami.
  Były też lody, pierniki, ciasta, ciastka, cukierki, czekoladki, serniki i lizaki. Tyle pysznych rzeczy.
  Elżbieta spojrzała na to bogactwo i zauważyła:
  - I co, powinno to wszystko zniknąć?
  Drachma skinęła głową:
  - Oczywiście nie!
  Blondynka zapytała ze zdziwieniem:
  - Komu to potrzebne na morzu?
  Hrabina nimfa zaproponowała:
  - Przenieśmy to i oddajmy dzieciom.
  Elżbieta roześmiała się i zaśpiewała:
  Wszyscy ludzie na wielkiej planecie,
  Zawsze powinniśmy być przyjaciółmi...
  Dzieci powinny zawsze się śmiać
  I żyj w spokojnym świecie...
  Dzieci powinny się śmiać
  Dzieci powinny się śmiać
  Dzieci powinny się śmiać
  I żyj w spokojnym świecie!
  Drachma pokiwała tęczową głową na znak zgody:
  - Tak, dzieci powinny się śmiać i żyć w spokojnym świecie! Teraz pójdziemy dalej i damy młodym prezent!
  Blondynka przewróciła oczami i zapytała z niedowierzaniem:
  - Czy możemy? Jest tu tak wiele, jak można uzbierać tyle pysznych smakołyków i takie bogactwo cukiernicze?
  Hrabina nimfa odpowiedziała:
  - Możemy to zrobić bez wątpienia. Jestem tego pewien. W międzyczasie musimy coś zaśpiewać, żeby nabrać sił.
  Elena skinęła głową, zgadzając się:
  - Śpiewać? Cóż, to nasza przyjemność!
  I obie dziewczyny przyjęły go i zaśpiewały z zapałem i energią:
  Twoje włosy są śnieżnobiałe,
  Złota satynowa skóra!
  Moja pasja płonie bezgranicznie,
  Młodzieńczy zapał wcale nie osłabł!
  
  Moja dziewczyno, jesteś piękna,
  Boso po piasku!
  Ty i ja jesteśmy tacy szczęśliwi
  Nie mogę żyć bez ciebie!
  
  A w odpowiedzi piękność powie mi:
  Chłopcze, jesteś porządnym panem młodym!
  Uwierz mi, ja też bardzo Cię lubię,
  Duch miłości nie osłabł!
  
  Ale życie jest zdradliwe,
  Pieniądze rządzą światem, uwierz mi!
  A mamona jest gruba , to najważniejsze,
  Człowiek jest dla człowieka bestią!
  
  Powiedziałem w odpowiedzi, nie zakrywając oczu;
  Wiem, że bieda jest naszym złym towarzyszem!
  Jesteśmy z Tobą boso ,
  Jak historia Jamesa Smitha!
  
  Ale miłość nie zna granic
  Nie ma w nim przeszkód i granic!
  Jak nam nakazał Święty Pan,
  I ikony błogosławionych jasnych twarzy!
  
  Więc weźmy ślub,
  Dzieci będą dorastać w szczęściu!
  A wtedy nasze życie się odwróci,
  Na najszerszej ścieżce świata!
  
  Pokojówka natychmiast zmarzła,
  W moich oczach pojawił się lód!
  Szlachetna namiętność opadła,
  I w jego rysach jest gorycz!
  
  Nie, nie pozostanę włóczęgą
  I zdobędę, wiesz, pałac!
  I tobie, głodny chłopcze,
  Tylko z chudą krową koroną!
  
  Cóż, pokłóciłem się z ukochaną,
  Pomyślałem, zawiąż się w pętlę z żalu!
  Musisz stracić tyle sumienia
  Jeśli dasz się złapać tej szumowinie , zabiję cię!
  
  Ale na szczęście wybuchła wojna,
  Zgłoś się na ochotnika na front od razu!
  Choć droga jest kłuta igłami,
  Zacząłem wpisywać liczbę mannamów!
  
  Więc to jest bitwa, bitwa,
  Cholera, jesteśmy w bitwie i zakochani!
  I wojna się kończy,
  Zera na koncie stają się coraz szersze!
  
  Ale potem wydarzyła się tragedia
  Przeleciał zabłąkany, zły pocisk!
  Nie chciałem tego, uwierz mi,
  Ale domino upadło z rzędu!
  
  Tutaj moja dusza unosi się w niebie,
  Dziewczyna stoi przy grobie!
  A kryształowe oczy płaczą,
  Patrzy w dół i cierpi!
  
  -W końcu zdałem sobie sprawę, głupcze
  Zło ludzi rośnie na pieniądzach!
  Prymitywne życie jest darmowe,
  Cóż, teraz króluje strach!
  
  W niebie nie ma dla mnie przebaczenia,
  W otchłań świata, idę do klasztoru!
  Śpiewaj pieśni każdego dnia,
  Jezus Ojciec jest moim przewodnikiem!
  
  Więc wziąłem to i zdjąłem buty,
  Chodzenie boso po zaspach!
  I wielbiąc Chrystusa w ruinie,
  Śpiewa głośno pieśni o Bogu!
  Dziewczyny zaśpiewały ją z wielkim entuzjazmem. Wydaje się, że nawet w magicznym świecie znają i uznają Jezusa Chrystusa jako Pana, Boga i Zbawiciela.
  To jest naprawdę bardzo fajne i fajne.
  Po czym najwyraźniej piękności zostały wystarczająco naładowane energią. W prawej dłoni Elżbiety pojawiła się także magiczna różdżka. I obie czarodziejki chwyciły i skrzyżowały swoje magiczne różdżki oraz nagie, wyrzeźbione nogi z pierścieniami na palcach. I ryczeli:
  - Abra , Mop, Kadabra !
  I oni wraz z niezliczoną ilością pożywienia zostali porwani przez wicher. I zanim dziewczyny zdążyły opamiętać się, znalazły się w wyjątkowym miejscu. Dookoła były niskie skały. I pracowały dla nich niezliczone rzesze dzieci.
  Byli tam zarówno chłopcy, jak i dziewczęta w wieku od siedmiu do czternastu lat. Pracowali półnago i boso. Rąbali kamienie, kładli tłuczeń na noszach, ładowali wózki, pracowali łopatami i łomami. Dzieci były półnagie, ich bose stopy były powalone, podrapane, całe pokryte otarciami i siniakami.
  Ciała dzieci są szczupłe, ale żylaste. Są błyszczące od potu, zakurzone, wyczerpane.
  Niektórzy chłopcy mają ogolone głowy na łyso i wypalone piętna na ramionach. Oznacza to, że próbowali uciec. A łańcuchy wiszą także na ich rękach i nogach, zwiększając udrękę.
  Niektóre dziewczyny mają także łańcuchy i marki. To prawda, przynajmniej nie obcinają włosów na łyso.
  A wokół są nadzorcy z biczami i to nie są ludzie. Ich ciała rzeczywiście wydają się przypominać ludzkie, tyle że grube i masywne, ale ich głowy przypominają głowy drapieżnych dzików.
  I bili dzieci z dziką wściekłością i szaleństwem, tak że skóra dzieci-niewolników pękła i popłynęła krew.
  Elżbieta ryknęła:
  - Te dranie ! Musimy uwolnić chłopców i dziewczęta!
  Drachma energicznie pokiwała głową:
  - Zgadzam się z tym ! Ale potrzebujemy pomocy!
  Blond wojownik zapytał ze zdziwieniem:
  - Jaka jeszcze pomoc?
  Hrabina nimfa odpowiedziała:
  - Pomoc moralna i magiczna.
  Dziewczyna pstryknęła bosymi palcami i urosła, jakby ktoś powiększył klatkę filmową. Po czym krzyknęła grzmiącym głosem:
  - Drogie dzieci-niewolnice! Jeśli chcesz się uwolnić, śpiewaj! I śpiewajcie o Bogu Panu i Zbawicielu Jezusie Chrystusie.
  Elizabeth potwierdziła, również stukając bosymi palcami:
  - Pieśń i cudowne głosy, droga do zbawienia!
  Dzieci-niewolnicy, nie zwracając uwagi na trzask biczów i groźne okrzyki humanoidalnych dzików nadzorców , podniosły się i zaśpiewały czystym głosem, niczym tryl słowika:
  Jesteśmy dziećmi naszej nieszczęsnej Ojczyzny,
  Rodzice zgrzeszyli i kara spada na nas!
  I aby wielki Odkupiciel wybawił wszystkich od smutków,
  Musimy już teraz zwrócić nasze serca do Boga!
  
   O drogi, Wielki Panie Jezu,
  Kocham Cię, bądź uwielbiony Zbawicielu!
  W służbie Wielkiemu chłopiec nie jest tchórzem,
  Wierzymy, że kusiciel zginie w Szeolu !
  
  Więc dzieci poszły na hadżdż,
  Droga jest trudna, ale duch jest wzniosły!
  Niech Chrystus Zwycięzca będzie w Waszych snach,
  A ten , kto stwarza zło, zostanie poniżony na wieki!
  
  Zachowujemy post i długo chodzimy,
  A moje bose stopy już krwawią!
  Ale nasza planeta jest domem Wszechmogącego,
  A ponure noce wydają się jasne!
  
  Oczywiście bogacz będzie się śmiać,
  Powie: królestwo niebieskie to chimera!
  Ale Cherub przesyła pozdrowienia,
  A aroganckie panowanie zakończy się w Gehennie!
  
  Ale przebaczamy każdemu w naszej modlitwie,
  Każda ikona ma święte imię!
  Niech ludzie staną się trochę milsi w sercu,
  Niech złoczyńcy staną się inni duchem!
  
  Po co idziemy, po drodze tak bardzo cierpiąc,
  Dlaczego niewinne dzieci tego potrzebują?
  Chcemy wejść do miasta Bożego, w którym On mieszkał,
  Gdzie Chrystus biegał po pustych psach!
  
  A co najważniejsze, widząc, że wiara jest silna,
  Dzielny niegodziwiec padł na kolana!
  Droga do zbawienia jest trudna i długa,
  Ale nie ma przestępstwa bardziej zbrodniczego niż lenistwo!
  
  Jezu Święty, nie chciałeś dla nas smutku,
  Jego myśli są jasne, pełne spokoju!
  Przecież nie jest jak starożytni bogowie,
  Motto: nie rób z człowieka idola!
  
  Ale dlaczego nasz świat jest okrutny,
  To piekło rządzi podziemiem!
  Co za radość, błogość tylko przez godzinę,
  Że Abel umarł, a na tronie zasiadł zły Kain?!
  
  Pan odpowiada: taka jest wola ludu,
  Jakiż wybór mają, żeby uczynić swojego sąsiada gorszym!
  Że główny władca, okrutny złoczyńca,
  Że głównym bożkiem jest pozbawiony zasad Judasz!
  
  Ale wy jesteście dziećmi życia, o czystej duszy,
  Przeszliśmy setki mil po skałach i osetach!
  Chcesz królować z wielkim Chrystusem,
  Aby kusiciel nie wprowadził węża na bagno!
  
  Uwierz, że moc Zbawiciela będzie nad tobą,
  Wylał łaskę, lecząc rany najmłodszych!
  Niech żar pokuty w duszy nie gaśnie,
  Niech będą w rodzinie Wiernego Boga Ojczyzny!
  Po czym obie dziewczyny złączyły i ponownie skrzyżowały swoje nagie, opalone, umięśnione nogi i magiczne różdżki, uwalniając strumień magicznej energii i słów.
  I smakołyki zaczęły spadać z góry. A liczni nadzorcy spośród dwunożnych dzików zaczęli zamieniać się w ciasta, czyli złote kieliszki z lodami. A łańcuchy na rękach i stopach młodych niewolników zaczęły się rozsypywać w wielokolorowe i pyszne drażetki. I było bardzo pięknie.
  Niewolnicze dzieci uwolniły się z kajdan i radośnie wyrzuciły w górę ręce i bose stopy. Po czym zaczęli klaskać. Klaskali z wielkim entuzjazmem i energią.
  I dopiero potem przyjęli i rzucili się na liczne cuda cukiernicze, które zstąpiły na nich z nieba. Oczywiście dzieci-niewolnice były głodne, wychudzone, wyczerpane ciężką pracą w kamieniołomach.
  Ale jednocześnie śmiali się i pokazywali zęby. I świetnie się bawili. A radość chłopaków, którzy pozbyli się łańcuchów, była pełna...
  Tak smacznych rzeczy pewnie nigdy w życiu nie widzieli i w takich ilościach.
  Zarówno chłopcy, jak i dziewczęta trzymali się za ręce i podskakiwali w górę i w dół. I w radości zaśpiewali z wielkim wzruszeniem i wyrazem:
  Nie ma imperium wyższego niż Elfia,
  Święty kraj, wspaniały kraj!
  Chcemy uczynić świat szczęśliwszym miejscem,
  Jesteście nieskończenie dawani przez Pana!
  
  Twoje brzozy są jak perły błyszczące,
  I złoto jesiennych topoli!
  Będziemy bogatsi niż wszyscy, uwierzcie,
  Zobaczmy chwalebną ścieżkę naszych dzieci!
  
  Nadejdzie czas wielkiej radości,
  Kiedy nauka wskrzesi umarłych?
  Musimy jednak pokonać rafy,
  W końcu egoizm to okrutny pasożyt!
  
  Nie ma jedności, ludzie są w niezgodzie ,
  Wojna trwa - nie znamy jej końca!
   Krwawy pot pokrywa powieki,
  Korona cierniowa!
  
  Taki jest los żyjących obecnie ,
  Cierpij, strzelaj i zabijaj bliskich!
  Chmury rozświetliły się szkarłatem,
  Armia została wyrzucona z podziemi!
  
  Ale co to jest - to jest nieuniknione,
  Prawo zostało odkryte przez Karola Darwina, łajdaka !
  Że żywi mają tylko jedną nadzieję,
  Aby odnieść sukces, dręcz wszystko i chwytaj to!
  
  Taki uśmiech ludzkiego egoizmu,
  Nie dla społeczeństwa, ale tylko po to, by służyć sobie!
  Z tego powstał kult orkszizmu,
  A teraz nie ma honoru, nie ma duszy!
  
  Ale nasz Święty Bóg Jezus jest naszym opiekunem,
  Powiedział, że możesz pokonać swój grzech!
  Tak nakazał Pan, nauczyciel,
  Niech bezinteresowność będzie Twoją córką!
  
  Ale nie zapomnij,
  Służ elfom, bracie, z całych sił!
  Synowie ojczyzny nie są już zającami,
  A sokół nie jest kiepskim wróblem!
  
  Pod sztandarem Ojczyzny Prawosławnej,
  Poprowadzimy pułk żołnierzy do ataku!
  Niech sukces będzie promienny, chwalebny,
  Przełammy szereg obnażonych kłów!
  
  Cóż, gdy opadnie kurz po bitwie,
   Obudzimy naszego rodzimego Elfa z ruin!
  I takie jest pragnienie serc żołnierzy,
  Stwórzmy wszyscy razem błogi świat!
  Dziecięca piosenka była pełna entuzjazmu i miłości, wigoru i chęci walki, ale i budowania.
  Pojawiła się piękna dziewczyna w sukience jakby utkanej z gwiazd, która ścigała się na śnieżnobiałym jednorożcu. A w dłoniach trzymała magiczną różdżkę pokrytą lokami. A dziewczyna zaćwierkała swoim słodkim głosem:
  - Jestem wróżka Malwina! Zaopiekuję się wami, dzieci, abyście byli szczęśliwi i nikt nie nakładał wam jarzma na szyję!
  Drachma skinęła głową Elżbiecie:
  - No cóż, czas już iść! Tutaj zakończyliśmy naszą część misji. Teraz nadszedł czas , aby wykończyć flotę T.
  Blondynka sprzeciwiła się:
  - Teraz, gdy Japończycy stracili w ataku dwadzieścia niszczycieli i czternaście kolejnych okrętów w bitwie z nami, rosyjska eskadra jest teraz silniejsza. Dlaczego więc nie pozwolić admirałowi Makarowowi się wykazać? Jednocześnie przetestujesz cudowne pociski w bitwie , z ich oryginalnymi nakrętkami?
  Nimfa uśmiechnęła się i skinęła głową:
  - Tak, Makarowa nie należy pozbawiać sławy i możliwości stanięcia na równi z Uszakowem i Nachimowem. Ale nasz krążownik "Wariag" z załogą bosych dziewcząt również musi wziąć udział w bitwie.
  Elżbieta skinęła głową na to:
  - Z wielką przyjemnością!
  A dziewczyny rzuciły się do siebie, aby szybko walczyć z japońską flotą.
  Rzeczywiście, admirał Makarow poprowadził eskadrę w morze. Został z góry wyznaczony na dowódcę silnego cara Aleksandra III. I oczywiście wykwalifikowany dowódca marynarki nauczył eskadrę manewrowania. I zgodnie z sobą rzucił się do bitwy nie na największym, ale najszybszym statku, krążowniku Comet.
  A zręczny admirał Makarow założył, że T. nie uniknie bitwy. Rzeczywiście, honor samuraja wymagał, aby przyjął wyzwanie Rosjan. I wyjdź na spotkanie wroga.
  Obie eskadry zbliżyły się w szyku bojowym. I zgodnie z oczekiwaniami doszło między nimi do pojedynku artyleryjskiego. Togo przygotowywał się do taktyki linearnej w stylu Fryderyka II. Ale admirał Makarow zachował się inaczej.
  Zaatakował okręt flagowy T swoimi statkami. I natychmiast wszystkie siedem pancerników eskadry skoncentrowało swój morderczy ogień na Mikasie .
  W tym momencie do bitwy wszedł także krążownik Varyag. Przedstawia agresywny i piękny zespół bosych dziewcząt w bikini. I biegają, krzątają się, ciągnąc narzędzia i błyszczące, nagie, okrągłe, z wdzięcznym wygięciem stopy, obcasy.
  Elżbieta i Drachma wydają polecenia dziewczętom. Nie są wcale przeciwni używaniu swojej magicznej mocy przeciwko japońskiej flocie, ale nie powinni pozbawiać chwały admirała Makarowa.
  Jednak czarodziejki osobiście celują z ośmiocalowego pistoletu i wystrzeliwują śmiercionośny pocisk. Leci po zakrzywionej trajektorii i z dużą celnością trafia w krążownik samurajski. Przebija pancerz i eksploduje bezpośrednio w składzie amunicji. Detonują i następuje eksplozja. Następuje kolosalne zniszczenie.
  A krążownik Kraju Wschodzącego Słońca rozpadł się na pół i zaczął tonąć.
  Mikaso również otrzymał ciężkie uszkodzenia . A największy statek japońskiej floty stanął w płomieniach i zaczął tonąć. I był to zabójczy widok.
  Admirał Makarow zaśpiewał nawet żartobliwie:
  I tak pił na służbie,
  I uderzył porucznika ...
  Tsunami przetoczyło się w uczuciach,
  I w tych wodach utonął!
  Elizabeth i Drachma wysłały kolejny zabójczy pocisk, który trafił w inny, nieco większy, opancerzony krążownik, nieco gorszy od pancernika eskadry. I znowu bok został złamany i wylądował w magazynie, w którym przechowywano shimosę. I tak potężna eksplozja, że nawet tak duży statek się rozpada. I znowu japońscy marynarze wskakują do wody i toną. Wiele z nich jest także wyciąganych przez wir z dużej, tonącej masy metalu.
  Czarodziejki stoją ze swoimi gołymi, bardzo hipnotyzującymi stopami i ponownie celują z pistoletu. A japoński pancernik " Mikaso ", objęty płomieniami, tonie i tonie na dnie wraz ze swoim admirałem Togo . To nie w tej historii legendarny dowódca marynarki wojennej nie stanie się sławny i wielki. Ale być może właśnie Togo jest najlepszym admirałem w historii Japonii. Podczas II wojny światowej w Krainie Wschodzącego Słońca nie było już dowódcy marynarki tej rangi.
  A to oczywiście wpłynęło na przebieg działań wojennych.
  A dziewczyny jednym strzałem zatopiły pancernik eskadry. W tamtym czasie był to największy typ statku w klasyfikacji. Pancerniki jeszcze się nie pojawiły.
  Elena zagruchała:
  - To jest naprawdę walka, której potrzebujemy.
  Drachma zauważyła:
  - Ale ludzie też umierają.
  Blond terminator wziął go i zaśpiewał:
  Ludzie umierają dla metalu
  Do metalu!
  Ludzie umierają dla metalu
  Do metalu!
  Szatan rządzi tam grzędą
  Tam jest cała wściekłość!
  Siedem pancerników rosyjskiej eskadry skoncentrowało ogień na innym japońskim okręcie. Zatem doszło do całkowitego pobicia. A wszystko działało z wielką energią od latających pocisków i śmiercionośnych dział.
  Elizabeth i Drachma zatopiły jeszcze kilka statków, po czym Japończycy straciwszy admirała i ponosząc znaczne straty, zdecydowali, że lepiej będzie dla nich uciec.
  Po czym zakończył się zorganizowany opór. A potem wszystko zamieniło się w pogoń za wrogiem.
  Dziewczęta-marynarze na krążowniku "Wariag" strzelały, strzelały pociskami ze śmiercionośną siłą, a ich naga, oliwkowa, gładka, czysta skóra i muskularne nogi błysnęły. I to był spektakl - po prostu cudowny.
  Elżbieta zauważyła:
  - Mamy wspaniałą załogę. Idziemy dalej na pokład.
  Drachma potwierdziła z uśmiechem:
  - Tak, zarówno efektowne, jak i waleczne !
  Rzeczywiście dziewczyny ze swoimi gołymi, wyrzeźbionymi, uwodzicielskimi nogami, wysokim biustem, wąską talią i luksusowymi biodrami są bardzo dobre. A jednocześnie ledwo zakrywa je bikini, są bardzo seksowne i wyraziste. A ich mięśnie mają takie piękno, harmonię i symetrię, że dosłownie fascynują mężczyzn.
  A ich różowe, gołe pięty błyszczą, a podeszwa jest bardzo wdzięcznie wygięta i wygląda hipnotyzując, a silniejszy seks po prostu wariuje .
  I jaki apetyczny i przyjemny zapach mają dziewczyny. Jest niczym pokarm bogów, wyjątkowy i doprowadzający do szaleństwa, rozpalający wyobraźnię!
  I tak dziewczyny zatapiają kolejny pancernik japońskiej eskadry.
  Nie może uciec od Varyaga.
  Elżbieta zauważyła, oblizując wargi:
  Statki leżą zniszczone
  Skrzynie są otwarte...
  Szmaragdy i rubiny płyną jak deszcz...
  Drachma powtórzyła entuzjastycznie:
  Jeśli chcesz być bogaty,
  Jeśli chcesz być szczęśliwy,
  Zostań z nami, dziewczyno
  Mocno uderzamy w Japończyków!
  Mocno pokonaliśmy samuraja!
  A więc. Rzeczywiście, wszystkie duże statki eskadry T zostały już zatopione. A teraz wróg nie ma już szans. A ostatnie statki giną w czasie pościgu.
  A dziewczyny na Varyagu zupełnie oszalały. Najwyraźniej naprawdę chcą mężczyzn. To temperamentne kobiety. A nawet bardzo agresywny.
  A jednocześnie taka piękna i atrakcyjna.
  A ich mięśnie pod opaloną skórą toczą się jak kule rtęci.
  Jak Japończycy mogą przeciwstawić się takim ludziom? Dziewczyny bez problemu je młócą i eksterminują.
  To dziewczyny z bardzo dużymi i elegancko ukształtowanymi tyłkami, które ledwo zakrywają cienkie majteczki. Przedstawiciele silniejszego seksu szaleją na tym punkcie.
  Drachma zachichotała, wzięła go i wypuściła pulsar ze swojej magicznej różdżki.
  Ostatni japoński krążownik niemal natychmiast zamienił się w ogromny, pachnący tort. A liczni marynarze na pokładzie nosili dekoracje cukiernicze, nawet bardzo jasne i pomalowane śmietaną, skondensowanym mlekiem, miodem i innymi smakołykami .
  Elżbieta zagruchała:
  - Super!
  I kliknięcie gołymi palcami swoich pełnych wdzięku, opalonych, bardzo uwodzicielskich stóp zamieniła japoński niszczyciel w coś bardzo apetycznego, przypominającego ogromny tort, wypełniony kremem czekoladowym i nabijany truskawkami.
  Czarodziejki zaśpiewały chórem:
  Za nimi Gaskonia ,
  Będziemy świętować sukces...
  Japonia to dobry kraj
  Ale Elfia jest najlepsza!
  A po jednoczesnym stukaniu palcami bosych stóp i potrząsaniu magicznymi różdżkami, ostatnie statki floty samurajskiej zamieniły się w złote, platynowe i srebrne kieliszki do wina z górą wielobarwnych lodów. A żeglarze stali się egzotycznymi jagodami lub owocami pokrojonymi w plasterki!
  . ROZDZIAŁ nr 3
  Elżbiecie i Drachmie przyniesiono kolejną porcję skromnego jedzenia. Tym razem chleb, owsiankę i mleko dostarczała im piękna niewolnica. Była prawie naga, w cienkich majtkach i wstążce na elastycznych, uwodzicielskich piersiach, ledwo zakrywających sutki. Dziewczyna miała trzy warkocze, wszystkie w trzech różnych kolorach, a na jej ramieniu wypalony był klej w kształcie kwiatu lotosu. Bose stopy młodej niewolnicy szły cicho, a ona sama nie wypowiedziała ani słowa. Aby się pożegnać, niespodziewanie uklękła i pocałowała Elżbietę w bosą podeszwę, najpierw prawej, a potem lewej stopy.
  Blondynka zapytała ze zdziwieniem:
  - Dlaczego jeszcze tak jest?
  Młoda i piękna niewolnica nie odpowiedziała i również w milczeniu, błyskając różowymi, czysto umytymi obcasami, odeszła.
  Drachma zauważyła:
  - Najwyraźniej biorą cię za osobę szlachetną. Zaczęli nawet lepiej nas karmić. Cóż, może czeka nas coś zabawnego.
  Rzeczywiście, owsianka była z masłem i zawierała tłuste mięso, a mleko było ciepłe i świeże.
  Po jedzeniu i piciu Elizabeth czuła się ciężko. Cóż, zwykle dzieje się to po jedzeniu. Jej szafirowe oczy zamknęły się i zapadła w sen.
  A marzyła o czymś takim...
  Elżbieta śpiewała przed zespołem ludzi w mundurze wojskowym z pagonami, a w dodatku bardzo młoda, oficerowie mieli od szesnastu do dwudziestu lat i z wielkim entuzjazmem wykonała cały wiersz:
  Wędruję zmęczony po wszechświecie,
  Jest w nim tyle okrucieństwa i zła!
  Ale proszę Pana tylko o jedno,
  Aby chronić świat swoich bliskich!
  
  Wojna, nie znając różnicy , przyszła do mnie,
  Okryła mnie swoim bezlitosnym skrzydłem!
  Miecz jest zaostrzony, nie znając pochwy,
  Tutaj zły smok wsadził swój pysk!
  
  Ale rycerz pruski, potężny bohater,
  Nie może tego złamać, to absolutne piekło!
  Do złodziei powiedział: sumienie nie jest kradzieżą,
  Ponieważ uczciwość jest nasza, wiedzcie, że jest nadzieja!
  
  Złodziej się przestraszył, widzi straszny miecz,
  Za bezprawie grozi surowa kara!
  Możemy od razu spłonąć z pożądliwości ,
  I wysoka nagroda dla Ojczyzny!
  
  Kto nie kochał, nie zna tych mąk,
  Co przyniesie inne rozwiązanie!
  Ale nasz ogień, uwierz mi, nie zgasł,
  Jest nas wystarczająco dużo, jeśli jesteśmy razem!
  
  Odliczanie oczywiście nadchodzi surowy Bóg,
  Jest słaby i bojaźliwy i wcale nie stanowi obrony!
  To jest rodzaj oceny, jaką otrzymywali ludzie,
  Że armia żywych została rozbita na kawałki!
  Ale człowiek jest jak pęd,
  Kiedy uwierzy, wiesz, że nie zniknie!
  Pęd postępu, wiesz, nie wysechł,
  Widzimy przestrzeń na niebie!
  
  Czego nam potrzeba na tym świecie, potrzebujemy sukcesu,
  Taka jest natura ludzkości!
  Słychać wesoły, młody śmiech,
  Rośnie nowa kultura!
  
  Konserwatyzm jest naszym okrutnym katem,
  Myśl o ludziach została przykuta łańcuchem jak kamień!
  Ale jeśli jest ciężko, żołnierzu, nie płacz,
  Uwierzcie mi, będziemy strajkującymi wojownikami!
  
  Nadeszło długo oczekiwane zwycięstwo,
  A kto inny miałby w to wątpić!
  Myśl to człowiek, ostra igła,
  Ktokolwiek jest bohaterem, nie jest to zabawa klauna!
  
  Wierzę, że planeta odnajdzie szczęście,
  Wiem, że staniemy się wszyscy słodcy i piękni!
  A gniew zapłaci nam sprawiedliwy rachunek,
  Będą obficie wypełnione kłoskami z pola kukurydzy!
  
  Nie znamy pokoju, taki nasz los,
  Jak okrutna jest ewolucja!
   We wszechświecie panuje nieograniczony chaos,
  stworzenie w nim jest samotne!
  
  Mamy nadzieję na najlepsze
  Aby zapanowało szczęście i zniknął strach!
  I wszyscy synowie staną się jak rodzina,
  A nową ścieżkę opiszemy wierszem!
  Młodzi mężczyźni w mundurach i mundurach klaskali:
  - Świetnie, jak Puszkin czy Lermontow. Jednocześnie widać miłość do naszego kraju.
  Elżbieta skromnie spuściła wzrok:
  - Jestem tylko uczniem wielkich poetów. Ogólnie rzecz biorąc, jest to tylko część mojego powołania.
  Jej partnerka, nimfa z siedmiokolorową fryzurą Drachma, zgodziła się:
  - Tak, musisz się jeszcze wiele nauczyć. W międzyczasie jedzmy i pijmy.
  Jedli powoli i jak zwykle poruszali tematy polityczne, dyskutując o perspektywach nadchodzących wojen.
  Młody strażnik siedzący po prawej stronie był szlachcicem z bardzo inteligentnej rodziny.
  Zauważył:
  - Ilu ludzi, głównie więźniów, zginęło w CSA, tworząc najbardziej niszczycielską broń w całej historii ludzkości. Ludzi napromieniano, złuszczano im skórę, wypadały włosy, a w zamian otrzymywali jedynie bicie i namiastkę chleba.
  Reżim stalinowski jest nieludzki; zamiast tego, co kiedyś było najbardziej wolną i najbardziej demokratyczną potęgą, stał się imperium zła.
  Drachma skinęła głową:
  - Aby wdrożyć idee komunizmu w najbardziej kochającym wolność kraju na półkuli zachodniej, nie można obejść się bez terroru. Pamiętajmy, do czego totalitaryzm Hitlera doprowadził Niemcy. Naród wielkiej kultury zamienił się w bandę rabusiów.
  Młody człowiek sprzeciwił się:
  -Hitler jest oczywiście antysemitą, ale pod jego rządami nie było takiego terroru jak w komunistycznych państwach Ameryki. I Żydów pozbawiono praw, podczas gdy w KSA wolności już praktycznie nie było. W szczególności rozkwitają donosy i tortury. Do miast przesyłane są plany dotyczące liczby więźniów i listy egzekucyjne. Zdarza się, że w ciągu jednego dnia rozstrzelani zostają ludzie z całej dywizji. Wprowadzono odpowiedzialność karną już od piątego roku życia. Czy coś podobnego wydarzyło się w Niemczech?
  Hrabina-nimfa Drachma przypomniała sobie, że w tym wszechświecie Hitlerowi nie udało się jeszcze dokonać tylu krwawych czynów, co w ich . Przecież w istocie naziści przeprowadzili masowy terror, w tym wobec Żydów, po ataku na Związek Radziecki. Tutaj Niemcy zostały pokonane zbyt szybko, a walki graniczne były krótkotrwałe. Faszyzm nie pokazał swojego uśmiechu w całej okazałości. Jeśli chodzi o komunizm, wydarzyło się coś szalonego, niemal niewyobrażalnego : Stalin został głową najbogatszej potęgi na świecie. Teraz świat stał się inny. I to należało wziąć pod uwagę.
  Elżbieta zauważyła:
  - Być może jest to kara dla Stanów Zjednoczonych za to, że dążyły do wywyższenia i nie zrobiły nic dla głodujących i zubożałych narodów innych ludzi. Biblia, Objawienie Apostoła Jana, mówi o bestii z dwoma rogami, podobnej do baranka, wychodzącej z ziemi. To fałszywy prorok, który przemawia jak smok, podporządkowując świat bestii. Najprawdopodobniej mówimy o USA. Dawne zwierzęta wyszły z morza, symbolizując kraje i ludy, a raczej ich nagromadzenie, a ziemia oznacza słabo zaludnione terytorium.
  Drachma zapytała:
  - Bestia, czy to komunizm?
  - Wypaczone rozumienie komunizmu bez chrześcijańskiej moralności. Próba zbudowania nieba bez Boga jest skazana na porażkę. Szczęście bez Boga jest jak miłość bez serca! - Elżbieta dokończyła.
  Młody strażnik zauważył:
  - To bardzo słuszna uwaga. Chrystus jest przykładem dobroci. Dla dobra ludzi przeszedł męki nie do zniesienia, przyjmując drugą śmierć na krzyżu.
  Drachma zapytała:
  - A co z drugim?
  - Doświadczenie oddzielenia od Ojca. Podział Trójcy. Doświadczył wszystkich naszych grzechów, także tych najbardziej podłych i strasznych. To było potworne. - Powiedział młody człowiek.
  - W tym czasie spojrzeli na niego aniołowie i przedstawiciele nieupadłych światów, którzy nie poszli za Szatanem i pozostali wierni Bogu. Hymn zwycięstwa zabrzmiał wśród krzyży, na których cierpiał stwórca wszechrzeczy.
  - Nie upadłe światy! Widocznie nie jesteś całkowicie ortodoksyjny? - zapytała Drachma.
  - Rosyjska konstytucja gwarantuje wolność sumienia. Moi rodzice byli ortodoksami, ale później odkryłem nowy Kościół Adwentystów Dnia Siódmego. Nauczyli mnie, jak prawidłowo wierzyć w oparciu o pisma święte. W szczególności nawet księża prawosławni nie zaprzeczą, że początkowo chrześcijanie przestrzegali tylko szabatu i nie mieli ikon.
  Elżbieta skinęła głową:
  - To jest dziedzictwo judaizmu. Cechuje go strach przed wykonaniem jakiegokolwiek obrazu czy obrazu. Dlatego wśród Żydów praktycznie nie ma artystów. Ale w Nowym Testamencie nie ma zakazu ikon.
  Drachma odpowiedziała:
  - Jakby to powiedzieć, drugie przykazanie pozostaje. Nie rób z siebie idola.
  Elżbieta zauważyła:
  - Zatem ikony nie są bożkami, lecz jedynie pośrednikami między człowiekiem a Chrystusem.
  Drachma zauważyła:
  - W Piśmie Świętym jest powiedziane: - Mamy jednego Boga, jednego i jednego pośrednika między Bogiem a ludźmi: człowieka Jezusa Chrystusa.
  Elżbieta sprzeciwiła się:
  - To nic nie znaczy. Bóg także jest jednym sędzią, ale jednocześnie jest powiedziane: "Święci będą sądzić świat". Zatem nie wszystko w Biblii należy rozumieć dosłownie.
  Blondynka pisnęła:
  - Ale święci mają głos czysto doradczy. Ponadto słowo sędzia oznacza jedynie sąd śledczy.
  Drachma przerwała rozmowę:
  - Nie chcę słuchać scholastyki teologicznej. Porozmawiajmy o czymś bardziej przyziemnym . I ogólnie, kiedy rozmawiają, zwłaszcza o grzechach, apetyt natychmiast znika.
  Elżbieta skinęła głową:
  - Ja też czuję się grzesznikiem. Zabiła tak wielu ludzi. Przerażenie.
  Drachma machnęła ręką:
  - Powiedziałem, że w Biblii przykazanie "nie zabijaj" oznacza: "nie będziesz popełniał niegodziwego morderstwa".
  A zabijanie w imię Ojczyzny jest dobre. Zwłaszcza jeśli twoja ojczyzna jest święta. Żaden kraj na świecie nie odważył się nazwać siebie świętym, z wyjątkiem Rosji. Czyż nie jest to przejawem wybrania naszego kraju przez Boga ?
  Elżbieta ironicznie zauważyła:
  - A to mówi ateista.
  Hrabina Nimfa odpowiedziała logicznie:
  - Nie wierzę w biblijnego Boga, a zwłaszcza w to, że Żydzi są narodem Bożym, ale nie ma wątpliwości, że Rosja ma szczególny cel. Jeśli chodzi o wiarę, to jest moje zdanie. Dawno, dawno temu istniała cywilizacja podobna do naszej. Zaczęła od kamiennych toporów i drewnianych łuków. Ale minęły lata, tysiąclecia i pojawiły się pierwsze samochody. Z początku nieporadny i uciążliwy, potem coraz szybszy, przecinający przestrzeń. I oczywiście komputer, asystent każdego narodu w inteligencji, w najważniejszej dla cywilizacji rzeczy, w procesach myślowych. Oczywiście
  Same stworzenia również uległy zmianie dzięki bioinżynierii. Stali się szybsi, mądrzejsi i mieli dobre reakcje, a nie tak powolni jak wcześniej. Wszystko zmieniało się na lepsze. Stworzenia opracowały potężną broń zdolną zestrzelić meteoryty i asteroidy. Nauczyliśmy się kontrolować pogodę, zapobiegać klęskom żywiołowym, latać i teleportować się. A co najważniejsze, stworzyli gwiezdne imperium. Które rozprzestrzeniły się na całą galaktykę, a następnie na wiele galaktyk, pokrywając wszechświat.
  Elżbieta stwierdziła:
  - Brzmi pięknie. Czy mieli wiarę?
  Drachma mówiła dalej:
  - Podobnie jak na Ziemi, religii było wiele, ale stopniowo wymarły. Stopniowo zastępowała je wiara w siłę umysłu. Wreszcie naukowcy, korzystając z mocy milionów planet, odkryli istnienie i nauczyli się, jak tworzyć materię. To był wspaniały przełom we wszechświecie. Teraz umysł zaczął tworzyć własne wszechświaty. Ogromny i bardzo prawdziwy. W ten sposób narodził się nasz wszechświat. To całkiem logiczne! - Powiedziała hrabina-nimfa.
  Młody człowiek spojrzał na nią, jego oczy błyszczały:
  - To takie niezwykłe! Cóż, jestem zdumiony. Stworzenie innych wszechświatów.
  - To drugie jest całkiem możliwe. - Powiedziała nimfa. - Aby to zrobić, wystarczy rozwinąć strukturę atomu. W szczególności wymiary są pojęciem względnym; na przykład, jeśli trójwymiarowy sześcian stanie się czterowymiarowy, wówczas jego objętość wzrośnie ośmiokrotnie. To samo dotyczy atomu, który ma sześć wymiarów i jest pięćset dwadzieścia dwa razy większy niż trzy wymiary. Przy dziewięciu wymiarach jest to już pięćset dwadzieścia dwa razy pięćset dwadzieścia dwa. I tak dalej. Przy liczbie wymiarów stanowiącej wielokrotność miliona jeden atom byłby większy od galaktyki. Następnie należy go przywrócić do stanu trójwymiarowego i teraz mamy już materię dotyczącą galaktyki. Trudniej jest to ustrukturyzować, ale myślę, że nasi potomkowie sobie z tym poradzą.
  W powieści "Kuszenie Boga" problem ten został rozwiązany za pomocą komputera wielohiperplazmowego. Jego prędkość była imponująca.
  - Czym jest komputer? - zapytał młody człowiek.
  - Maszyna elektroniczna. Pierwszy pełnoprawny komputer powstał w ZSRR. To prawda, że pojawił się wcześniej w USA, a prototyp powstał w nazistowskich Niemczech. Obliczył nawet, ile czasu zajmie zakończenie fizycznego istnienia wszystkich Żydów w Europie. To wydarzyło się w naszym świecie, w twoim , może naziści nie mieli czasu. Ogólnie rzecz biorąc, nienawiść do ludu wybranego przez Boga jest podłą patologią. - Skończyłem dla mojej przyjaciółki Elizabeth.
  Młody człowiek skinął głową:
  - We współczesnej Rosji Żydzi również podlegają ograniczeniom. W szczególności ci, którzy nie akceptują prawosławia. Muszę powiedzieć, że mnie też ostrzegano: jeśli zostaniesz adwentystą, zostaniesz wyrzucony z armii. Ludzie nie lubią takich sekt ewangelickich i wybrane władze biorą to pod uwagę. To oczywiście źle, ale wszyscy pamiętają, ilu Żydów było wśród bolszewików, biorąc pod uwagę większość komitetu centralnego partii. Z tego powodu judaizm jest tolerowany z trudem. Czasami, zwłaszcza w Mała rosyjska prowincja, zdarzają się pogromy.
  Dziewczyny zawołały zgodnie:
  - Pogromy!?
  - Tak, a policja przymyka oko!
  Drachma obnażyła zęby:
  - Tak było za czasów carskich i tak będzie teraz. Żydzi muszą się asymilować. Mimo że jestem ateistą, uważam, że jedna wiara nie jest taka zła. Tylko że nie powinna być tak pacyfistką jak chrześcijanka.
  Młody funkcjonariusz potwierdził:
  - I to już się dzieje. W szczególności katedra przyjęła uchwałę, że wszystkie grzechy żołnierza, który poległ na polu bitwy, są spisane, a jego dusza, uniknąwszy tej ciężkiej próby, leci prosto do nieba. Ponadto każda nagroda za wyczyn i stan odpisuje pewną liczbę grzechów. Im wyższy wyczyn, tym większe, pewne ustępstwa w przypadku zranienia, pokuta za winę krwią. Lista świętych się poszerzyła: znaleźli się na niej Suworow, Brusiłow, Uszakow, Makarow, Nachimow, Kutuzow i inni. Wśród carów byli Aleksander II, Piotr Wielki, Iwan Groźny, książęta Dmitrij Donskoj, Wasilij Trzeci, Iwan Trzeci i wielu innych. Głównym kryterium jest służba Ojczyźnie. Jestem więc pewien, że Żukow, który nie jest osobą szczególnie religijną, zostanie kanonizowany.
  Elżbieta stwierdziła:
  - I co! Zasłużył na to! Ogólnie rzecz biorąc, wiara chrześcijańska potrzebuje nie tylko krzyża, ale także miecza, aby bronić tego, co dobre.
  Drachma potwierdziła:
  - Religia z mieczem to nie opium dla ludu, skalpel chirurga, który leczy dusze!
  Lepiej zabić jednego złoczyńcę, niż opłakiwać stu sprawiedliwych!
  Elżbieta nie do końca się z tym zgodziła:
  - Najniebezpieczniejszą bronią jest Biblia w rękach niegodziwców! Nadmierna przemoc może zmienić samo pojęcie dobra.
  Dotychczas milczący strażnik zauważył:
  - Miło jest porozmawiać o wszystkim w towarzystwie tak uroczych dziewczyn. Ale mówienie o religii jest zbyt męczące. Może moglibyśmy porozmawiać o czymś bardziej cywilizowanym. W szczególności, jak podobał Ci się film "Triumf woli"? Nasza dzielna armia pokonała Niemcy. Właściwie to czytałem Meina Kapfa .
  -Umiesz czytać literaturę faszystowską? - Elżbieta była zaskoczona. - W końcu to ekstremizm.
  Oficer odpowiedział z przekonaniem:
  - Ale dlaczego! W końcu modne jest czytanie wspomnień Napoleona, a Hitler jest osobowością niemal równą Bismarckowi. Przywrócił zniszczoną przez kryzys gospodarkę niemiecką, dobrowolnie zaanektował Austrię i Sudety oraz uzyskał patronat Czechosłowacji. I uwaga, w przeciwieństwie do Napoleona, bez wojny. A pod jego rządami Niemcy zaczęli żyć lepiej. Zniknęło bezrobocie, każdy Niemiec mógł kupić samochód na kredyt, płacąc tylko pięć marek miesięcznie. Bezpłatne wycieczki po Oceanie Atlantyckim i Afryce. Oznacza to, że Trzecia Rzesza powstawała, przekształcając się w zamożną potęgę. Ale on podszedł do nas i został brutalnie pobity. Wydaje się, że nie byłoby to możliwe bez prowokacji Stalina. W każdym razie dobrze, że Niemcy nie zdążyli stworzyć bomby atomowej, w przeciwnym razie katastrofa wybuchłaby znacznie wcześniej.
  - Ale Stalinowi, który został przywódcą USA, udało się tego dokonać! Wypuścił atomową pięść na Rosję. - odpowiedziała Elżbieta. - I oczywiście, że za to zapłaci! Nie wystarczy go zabić, ale należy go transportować ulicami Moskwy w żelaznej klatce. I zostaw go w menażerii, w wylęgarni małp, dla zabawy tłumu.
  Drachma skinęła głową:
  - Tak jak w moim świecie nie szanowałem Stalina, tak w tym wszechświecie jest on po prostu potworem wrogim krajowi.
  Młodzi mężczyźni, po wypiciu odrobiny szampana i zjedzeniu łabędziej nogi, pochylili się w stronę dziewcząt.
  - Opowiedz nam o swoim świecie. Dlaczego jest tak niezrozumiały i tajemniczy?
  Elżbieta skinęła głową.
  - To długa historia!
  - Jesteśmy szlachcicami i nie jest w zwyczaju, że jemy szybko.
  Blondynka potwierdziła:
  - W takim razie opowiem ci krótko. Bolszewicy wygrali naszą wojnę domową. Stało się tak, być może dlatego, że Kołczak nie wydał dekretu o przekazaniu ziemi chłopom w celu wiecznego użytkowania w czasie. Za jego plecami rozpoczęły się powstania chłopskie . Tutaj admirał również popełnił błąd, zamiast dojść do polubownego porozumienia, wycofał swoje wojska, aby stłumić bunt, szczególnie odsłaniając południową flankę. To tutaj uderzyli Czerwoni. Po czym inicjatywa została utracona. Potem wojna trwała jeszcze kilka lat z różnym skutkiem, ale ogólnie Czerwoni mieli przewagę. Po utracie Polski, Finlandii oraz zachodnich regionów Ukrainy i Białorusi bolszewicy zachowali władzę.
  - Straszny! Antychryst podbił prawie jedną szóstą planety. - Powiedział wysoki młody strażnik.
  - Tak, stało się! To prawda, Lenin nie był głupcem , wprowadził NEP i udało mu się częściowo przywrócić gospodarkę.
  - Lenin nigdy nie był głupcem . Demagog najwyższej próby. - przerwał młody człowiek. - Czytałem jego prace, to całkiem logiczne. Nawiasem mówiąc, w stylu i argumentacji istnieje pewne podobieństwo do Hitlera.
  - No tak, tylko jeden zniszczył Niemcy, a drugi stworzył zdolne do życia państwo. - stwierdziła Elżbieta. - Tylko bez Boga. Lenin nie żył długo w naszym wszechświecie. Dostał specjalny lek wywołujący udar, więc jego śmierć była podobna do naturalnej. Wśród podejrzanych przede wszystkim Stalin i jego świta.
  Oficer potwierdził:
  - Podstępny facet. Najwyraźniej został z tobą.
  Blondynka potwierdziła:
  - Tak! Chociaż muszę przyznać, że jest to osoba o wybitnym umyśle. Można nawet powiedzieć, że geniusz.
  - Geniusz i nikczemność to rzeczy nie do pogodzenia! - zauważył młody człowiek.
  Elżbieta skinęła bystrą głową:
  - Puszkin tak myślał, ale większość wielkich władców była okrutna. Ten sam Żukow nie stanął na ceremonii z wrogiem.
  Oficer nie do końca się z tym zgodził:
  - Ale szanował prawa człowieka. Kiedy Góring został schwytany, zaprosił tego asa i wypili razem kieliszek wódki. Żukow złożył mu hołd jako wojownikowi i żołnierzowi. Ogólnie rzecz biorąc, Hermann Goering był przeciwny wojnie z Rosją. Teraz mieszka w mieście Soczi i uczy w szkole lotniczej. Należy zauważyć, że to w Niemczech pojawiły się pierwsze na świecie myśliwce odrzutowe. Powiedz mi więcej, Elżbieto.
  Blondyn kontynuował:
  - Po śmierci Lenina przez kilka lat nie było jednego przywódcy. Doszło do walki pomiędzy Trockim, Zinowiewem, Kamieniewem, Bucharinem, Rykowem i Stalinem. Ten ostatni , wykorzystując różnice między przeciwnikami, podzielił go na części. Po dojściu do władzy rozpoczął industrializację i kolektywizację. Przelał dużo krwi, zabił niesamowitą liczbę dusz, ale udało mu się stworzyć kołchozy i potężny przemysł wojskowy.
  - Mamy też potężny przemysł wojskowy i brak przepływu krwi. - zauważył młody człowiek.
  - Nie wszystko tutaj poszło gładko. W szczególności pokrzyżowano wiele planów industrializacji. - zauważyła Elżbieta. - Ale ogólnie rzecz biorąc, w 1941 r. ZSRR był gotowy do wojny, ale III Rzesza nie. Hitler powoli przenosił gospodarkę na poziom wojenny.
  Oficer zgodził się:
  - Tak, i w tej wojnie, którą mamy, Niemcy nie były gotowe do wojny. W szczególności Niemcy zaopatrzyli się w amunicję tylko na półtora miesiąca, a bomby na dziesięć dni.
  Elżbieta kontynuowała opowieść:
  "Ale z powodu błędnych obliczeń przywódców i zaskoczenia ataku Niemcom udało się wniknąć głębiej w nasze terytorium. Udało im się nawet przedostać do Moskwy, na jej obrzeża, spalić przedmieście Krasnej Połyany, a spadochroniarze fotografowali nawet Kreml.
  Młody człowiek odpowiedział z niedowierzaniem:
  - W stronę samej Moskwy? Ciężko uwierzyć. Chociaż bolszewicy oczywiście wyrządzili armii sporo szkód.
  Blondynka zgodziła się:
  - I jesteś przenikliwy. Rzeczywiście Stalin skosił prawie cały sztab dowodzenia, rozstrzeliwując piętnastu z szesnastu dowódców okręgów.
  Młody oficer ryknął:
  - Wow! Co za idiota! Gruziński głupcze ! W KSA nie jest jednak lepiej. Cała poprzednia kompozycja została zmielona. I ogólnie Yankees to przeciętni żołnierze.
  - Nie powiedziałbym tego! Mają wiele braków, ale szybko się uczą. W szczególności walcząc z potężną armią japońską, udało im się szybko odwrócić sytuację. Ogólnie rzecz biorąc, było wśród nich sporo bohaterów, przebiegłych sabotażystów. Ameryka powstała ze wszystkich narodów świata. Tutaj doszło do skrzyżowania wielu genów, w tym rosyjskich. Jest to więc opłacalna przestrzeń.
  - zauważyła Elżbieta.
  Inny młody człowiek zabulgotał:
  - Cóż, nie wiem! A w twoim świecie, jakie wojny wygrali?
  Blondynka zaczęła mówić:
  - Na przykład przeciwko Irakowi w 1991 r. - W ciągu półtora miesiąca ponad milionowa armia z pięcioma i pół tysiącami czołgów została pokonana. Sami Amerykanie , biorąc pod uwagę wypadki, stracili zaledwie dwieście zabitych osób.
  Młody porucznik gwizdnął:
  - Wow! Nawet Żukow nigdy nie marzył o takim sukcesie. Jak to się stało w twoim świecie?
  Elżbieta wydała:
  - Aktywne wykorzystanie lotnictwa i rakiet bezzałogowych.
  Młody człowiek zauważył:
  - Amerykanie wolą doktrynę marszałka Dua !
  Blondynka skinęła głową:
  - Tak! Uwielbiają bombardować i zastraszać.
  Chłopak-oficer roześmiał się:
  - Zupełnie jak na tym świecie! Totalny terroryzm.
  Drachma zauważyła:
  - Po pokonaniu USA Rosja stanie się jedyną superpotęgą na świecie. W tym przypadku ludzkość będzie zjednoczona. Co jest zdecydowanie dobrą rzeczą. Wreszcie możemy rozpocząć ekspansję kosmiczną.
  Elżbieta zmrużyła oczy:
  - Czy nie boisz się kary Pana?
  Młody wojownik wzdrygnął się:
  - Co masz na myśli?
  Blondynka syknęła:
  - Kiedy wszystkie narody i ludy oddają cześć bestii, rozpoczną się sądy Boże. Jest o tym napisane w Apokalipsie Świętego Jana .
  Drachma odpowiedziała:
  - Wszystko, co napisał Jan, można wyjaśnić całkiem naukowo.
  - W jaki sposób? - Elżbieta nie zrozumiała.
  Hrabina nimfa wyjaśniła:
  - Na przykład upadek meteorytu, gwiazdy piołunu. Co sprawi, że woda będzie gorzka. Meteoryty i asteroidy zawsze spadały na Ziemię. A ponieważ data końcowa nie jest określona, prędzej czy później upadek musi nastąpić. Chyba że ludzie stworzą broń, która spali asteroidę. W szczególności bomba zagłady .
  Opracowaliśmy sposoby wytwarzania antymaterii. Czy słyszałeś o tym?
  Młody człowiek skinął głową:
  - Czytałem Belyaeva. To lider rosyjskiej fantastyki naukowej. Tak, antymateria powinna wytworzyć tysiąc razy więcej energii niż bomba wodorowa przy tej samej masie. Co więcej, antymateria musi mieć ujemną grawitację. Dzięki temu systemy rakietowe nie zostaną przeciążone. W zasadzie taka broń byłaby dobrą odpowiedzią dla KSA.
  - Nie można go używać na Ziemi. Zbyt destrukcyjne , ale w sam raz w kosmosie. Co więcej, będzie czysta, w przeciwieństwie do bomby wodorowej i bez problemu wysadzimy asteroidę. Rozpadnie się na fotony, nie pozostawiając nawet pyłu. - Powiedziała Drachma. - Generalnie proroctwa Jana nie spełnią się, jeśli ludzkość rozwinie naukę. W szczególności każda z egzekucji jest w zasadzie możliwa, ale obronę można odtworzyć. W szczególności nowe technologie uchronią nas przed ciepłem słonecznym i globalnym ociepleniem. Możliwe jest pogłębienie oceanów świata, tak aby ląd nie został zalany.
  Porucznik zdziwiony zapytał:
  - Jak pogłębić? Koparka?
  Hrabina nimfa sprzeciwiła się:
  - Nie, seria kontrolowanej, czystej anihilacji i eksplozji subatomowych. Rób to powoli, stopniowo, aby nie doszło do katastrofy. Jeśli rowy oceaniczne będą opadać powoli, powiedzmy o cal dziennie, nie spowoduje to tsunami ani kolosalnej katastrofy. Wręcz przeciwnie, planeta stanie się cieplejsza i bardziej sprzyjająca do życia. Zmieni się także cyrkulacja powietrza. Zimne prądy będą, zgodnie z życzeniem ludzi, przemieszczać się z biegunów do równika, a ciepłe prądy z równika do biegunów. Klimat na całej planecie stanie się podobny do Wysp Kanaryjskich, a powierzchnia lądowa nawet się zwiększy. Planeta stanie się rajem, jak przepowiedziano w Biblii, tylko dzięki potędze nauki. A w przyszłości być może przyciągniemy Ziemię do Słońca, a wręcz przeciwnie, odepchniemy Wenus.
  Elżbieta pokręciła śnieżnobiałą głową, lekko posypaną płatkami złota:
  - To są bajki!
  Mądra Drachma sprzeciwiła się z uśmiechem:
  - Ale dlaczego! Weź kogoś, kto żył dwieście lat temu i sprowadź go do naszego świata. Po prostu byłby przytłoczony mnóstwem cudów. Ten sam samolot, samochód, łódź podwodna, radioteleskop, telewizor. A zwłaszcza roboty, komputery, Internet, hologramy. Wszystko to jest cudem przewyższającym bajki. Biblia nie mogła przewidzieć takiego rozwoju wydarzeń; czy mówi o komputerach czy o Internecie?
  Elżbieta sprzeciwiła się:
  - Jest coś podobnego, gdy szatan w mgnieniu oka pokazał Chrystusowi wszystkie kraje, królestwa i ich chwałę! Było fajniej niż w Internecie.
  Hrabina nimfa roześmiała się:
  - Jak pokazać to w mgnieniu oka?
  Blondynka zaćwierkała:
  - To cud! Coś, co ludzie próbują odtworzyć.
  Drachma przyjęła go i odpowiedziała chichocząc:
  - Nie sądzisz, że to nie jest poważna rozmowa? Internet jest rzeczywistością i my to widzimy, a to, co jest napisane w Biblii, ma autentyczność opowieści o Szeherizadzie .
  Elżbieta zauważyła z pasją, tupiąc nogą w eleganckim bucie:
  "Ludzie nie umieraliby za bajki". Ludzie szli na śmierć za to, co nazywacie bajkami. Zostali ukrzyżowani, zabici i uwierzyli. Gdyby apostołowie nie mieli żywego dowodu zmartwychwstania Chrystusa, nikt nie poszedłby na śmierć ze względu na chimerę. Oszuści i męczennicy występują we wszystkich odmianach.
  Młody człowiek potwierdził:
  - Mówi przekonująco.
  Drachma się nie zgodziła.
  - A w islamie też idą na śmierć, choć nie mają świadectwa o Chrystusie. Tak, nawet komuniści i fanatycy umierali, cierpieli tortury i kończyli na hojnych obietnicach. Więc to jeszcze nie jest wskaźnik. Natura fanatyzmu jest złożona, ale nawet ja, zadeklarowany ateista, poddam się wszelkim torturom w imię ojczyzny. Dlaczego, sam nie wiem.
  - Nawet nie wierząc w niebo? - zapytał młody człowiek.
  Nimfa wykrzywiła się i odpowiedziała:
  -Można wierzyć w ateistyczną nieśmiertelność, obdarzoną hipernauką odległej przyszłości.
  Elżbieta pokręciła głową:
  - Czysta fantazja!
  Drachma zawołała:
  - To samo mówiono o samolocie, o locie na Księżyc, o klonowaniu, aż stało się to rzeczywistością. Nawet ty i ja jesteśmy fantazjami, dziewczynami urodzonymi w probówce i obdarzonymi supermocami .
  Blondyn mruknął:
  - Ale to wciąż nic nie znaczy!
  Nimfa powiedziała:
  - Chyba tak! Tyle że możliwości postępu są nieograniczone.
  W odpowiedzi Elizabeth napisała na Twitterze:
  - Ale na przykład wiele chorób nadal nie jest leczonych. Ten sam AIDS, czyli wirus Ebolla , wąglik, ptasia grypa.
  Drachma szczerząc zęby odpowiedziała:
  - Masz na myśli zarazę, która zgładziła jedną czwartą ludzkości. Ale wcześniej były też pandemie, zaraza, ospa, które zabijały setki milionów ludzi, ale zostały pokonane. Te przerażające wirusy również zostaną skazane na zapomnienie. To tylko kwestia czasu i to niezbyt długiego. Nawiasem mówiąc, AIDS, Ebolla i inne paskudne rzeczy nie rozwijają się w naszym organizmie . - Powiedziała hrabina-nimfa. - Nie wspominając już o tym, że najbardziej śmiertelna choroba, starość, może nie dotknąć naszego ciała.
  Elizabeth przeżuła kawałek mięsa. Zamrugała oczami. Zebrałam myśli w pięść.
  - Nawet postęp może się rozwijać tylko dlatego, że podoba się Bogu. Jeśli chodzi o loty kosmiczne, sam znasz prognozę.
  Drachma uśmiechnęła się.
  - To najprawdopodobniej starożytna metafora. Jeśli gniazdo jest wyrażeniem przenośnym, to między gwiazdami, dlaczego należy je rozumieć dosłownie.
  Elżbieta skinęła głową:
  - Ogólnie brzmi to logicznie.
  W tym czasie chłopaki skończyli już większość łabędzia i zabrali się za deser.
  - Wiesz co ci powiem? - odpowiedział młody człowiek. - Twoje przemyślenia są całkiem rozsądne i oryginalne. Pytanie jednak brzmi: jak wygrać obecną wojnę?
  Drachma uśmiechnęła się szeroko, jej duże perłowe zęby błyszczały:
  - W tej chwili nasze wojska otrzymały inicjatywę strategiczną. Trzysta tysięcy zabitych i nie mniejsza liczba rannych i okaleczonych znacząco zmienia układ sił. Nie mówiąc już o utracie przez wroga znacznej ilości paliwa. Co samo w sobie jest poważnym policzkiem. Należy też zauważyć, że zbyt wiele osób jest niezadowolonych z komunistów. Zatem poruszając się po Francji, będziemy wspierani przez lokalną ludność. Zatem zwycięstwo jest nieuniknione.
  - No to wypijmy za to! - zasugerował młody człowiek.
  Cała szóstka stuknęła się kieliszkami. Ogólnie wszystko wyglądało dość idyllicznie. Drachma wyraziła swoją opinię.
  - Mam kilka pomysłów, jak zwiększyć potencjał bojowy naszych żołnierzy i przyspieszyć gojenie się ran.
  Elżbieta zapytała:
  - Jakie jasne myśli?
  Hrabina nimfa odpowiedziała:
  - Całkowity wpływ. Z jednej strony wstrzykuje się igły w określone punkty ciała, stymulując zakończenia nerwowe i włókna mięśniowe.
  Blondynka odpowiedziała:
  - To technika znana od dawna. Akupunktura jest praktykowana od tysięcy lat.
  Wydana drachma:
  - Prawidłowy! Ale jednocześnie nie zawsze jest to całkiem skuteczne.
  Elżbieta pisnęła:
  - Musisz znać punkty! Jest ich około półtora tysiąca.
  Hrabina nimfa dodała:
  - Nie tylko. Przydatne jest dodanie do igły niewielkiej ilości przydatnych minerałów i ziół, a także wystawienie na światło wyładowań elektrycznych . Prąd jest niskiego napięcia i będzie straszny efekt.
  Blondynka zauważyła:
  - Konieczne będzie przetestowanie takiej techniki.
  - Tak, w FSB, zdaje się, że niczego takiego nas nie nauczyli.
  - Uczyliśmy, ale wszyscy osobno. Bez złożonego wpływu.
  - To istotna wada.
  Dziewczyny spojrzały na siebie. Młody człowiek zapytał:
  - Jak to będzie działać?
  Wojownicy odpowiedzieli zgodnie:
  - Bardzo efektywne! Wystarczy szczegółowo opisać metodologię. Skuteczność bojowa armii rosyjskiej wzrośnie wielokrotnie.
  Jeden z młodych mężczyzn pisnął:
  - Wow!
  Drachma dodała:
  - I nie tylko wzrośnie siła fizyczna, reakcja, przyczepność.
  Młody oficer powiedział:
  - To zrobi wrażenie na wrogach.
  Hrabina nimfa pisnęła:
  - I my też! Przede wszystkim zaskocz siebie. W sumie mamy jeszcze czas, skończmy jeść i przetestujmy na sobie nowy system wzmacniający.
  - Dodatkowo nauczę Cię medytacji, to wzmocni Twoje umiejętności strzeleckie. - stwierdziła Elżbieta.
  Dziewczyny niemal natychmiast pochłonęły deser. Drachma ponaglała powolnych chłopaków.
  - No to dlaczego tak długo bawisz się pączkiem?
  Młodzi ludzie zabulgotali :
  - Tak, pojawiły się problemy.
  Hrabina nimfa ryknęła:
  - Zdarza się, ale szybko je rozwiążemy.
  Młodzi mężczyźni wybuchnęli śmiechem, najwyższy z nich powiedział:
  - Mimo to jesteśmy szlachtą. Należy przestrzegać kultury spożycia żywności.
  Elżbieta sprzeciwiła się:
  - A co jeśli to już jest walka? I liczy się każda sekunda. Wydajesz się być dość nieśmiały.
  Drachma dodała:
  - Ci, którzy jedzą długo, żyją krótko!
  - Cóż, można to powiedzieć inaczej! - Młodzieniec sprzeciwił się. - Jedzenie należy dokładnie przeżuć.
  - Nie ze szkodą dla Ojczyzny. - stwierdziła Elżbieta. - Co więcej , nasz żołądek jest w stanie strawić nawet korę drzew.
  - Tak, z tobą to po prostu przerażające! - Chłopaki powiedzieli pół żartem.
  Kiedy jedzenie się skończyło, dziewczyny zaproponowały wspólny prysznic.
  - Przed ćwiczeniami ciało musi być czyste i oddychające.
  Naturalnie, chętnie się zgodzili. Tylko wierzący był zawstydzony:
  - Przecież będziemy nadzy!
  Drachma z przekonaniem stwierdziła:
  - Więc co! Nagość jest czymś naturalnym i dlatego nie jest przestępstwem.
  Młody człowiek zauważył:
  - I ty też jesteś nagi.
  Drachma stwierdziła z przekonaniem:
  - Czy na starożytnej Rusi mężczyźni i kobiety nie myli się razem w łaźniach? Nie ma w tym nic nagannego .
  Młodzi ludzie zakrzyknęli:
  - Tylko nas nie uwiedź.
  - Zajmujemy się czystą nauką. Nie ze względu na rozpustę, ale ze względu na honor i Ojczyznę. - powiedziała Elżbieta.
  Prysznic w hotelu generała wyglądał imponująco, złocony kamieniami półszlachetnymi. Ale najważniejszym skarbem były same dziewczyny, takie wyjątkowe i zwiewne. Ich wygląd uwodził i oczarowywał, rozpalał i wprawiał w dreszcze jednocześnie. Młodzi zachowywali się jednak powściągliwie, choć sama Drachma gładziła chłopaków po plecach i prosiła, żeby jej to zrobili. Elizabeth pozwoliła też facetowi wyszorować myjką jej cudowne, choć twarde nogi. Z radością się zgodził.
  Po umyciu się i osuszeniu chłopaki udali się na siłownię. Mieli na sobie jedynie majtki. Dziewczyny posadziły je na krześle, wyjęły igły i zaczęły gotować, nacierając je olejkami i alkoholem.
  - Najpierw pokażmy Twoje maksymalne wyniki! - zaproponowała Elżbieta.
  Młodzi ludzie zakrzyknęli:
  - Po co!
  - Chcemy wiedzieć, jak skuteczna jest nasza metoda. - powiedziała Drachma. - To jest bardzo ważne. Dodatkowo w pobliżu znajduje się strzelnica, więc warto się tam spróbować. Czy sie zgadzasz?
  Młody człowiek skinął głową:
  - Strzelamy bardzo dobrze!
  - No cóż, to zależy od jakich standardów. - zauważyła Elżbieta. - Naszym celem jest zrobienie z Was prawdziwych asów .
  Młodzi ludzie zaćwierkali:
  - Ale nie tak jak Goering.
  - Z pewnością! On jest za gruby, a ty jesteś taka szczupła. - Dziewczyna oblizała językiem kącik ust.
  - Mamy się ubrać? - zapytał adwentysta.
  - NIE! Nie jest tego warte. Musimy zobaczyć ruch każdego z Twoich mięśni, jak bije najmniejsza żyłka. - powiedziała Elżbieta. - To jest nauka i trening fizyczny , a nie rozpusta.
  - Ze względu na naukę jesteśmy gotowi znieść! - Chłopaki zgodzili się.
  Drachma chętnie pocałowała w usta najsłodszą z nich. Zarumienił się i zawstydził:
  -No cóż, po co to robić!
  Wojownicza nimfa z pewnością odpowiedziała:
  - Nic, jestem starszy w randze! Zatem odpowiedzialność spadnie na mnie.
  Chłopaki zaczęli się rozgrzewać. Robili przysiady, wyciskanie na ławce, martwy ciąg, mięśnie brzucha, biceps, pułapki i wiele innych. Ogólnie chłopaki pokazali wyniki CMS, co wcale nie jest złe, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że nie mają świadomości stosowania dopingu. Co ciekawe, najmniejszy z nich, sympatyzujący z Adwentystami Dnia Siódmego, zajął pierwsze miejsce, bardzo blisko mistrza sportu.
  - Nie jesteś zły! - powiedziała Drachma.
  Młody oficer odpowiedział:
  -To dlatego, że ciągle trenuję i nie jem mięsa. Tylko ryby, warzywa, owoce. Ogólnie rzecz biorąc, Adwentyści Dnia Siódmego są kościołem, który zabrania spożywania wieprzowiny i innych pokarmów zabronionych przez Biblię.
  - A co z wizją Piotra? - zapytała Elżbieta.
  Porucznik odpowiedział:
  - W końcu mówimy o poganach. Dla ortodoksyjnego Żyda głoszenie poganom jest jak spożywanie niekoszernego jedzenia. Obrzydliwe i obrzydliwe, prawda?
  Coś podobnego przydarzyło się Ezechielowi , gdy Pan zaproponował mu jedzenie placków z łajna. Albo z Janem, kiedy połknął gorzką książkę, ale to nie był rozkaz jedzenia książek. To jest metaforyczna forma wpływu.
  - Ciekawy występ? - zauważyła Elżbieta.
  Młody człowiek kontynuował:
  - Ponadto w Apokalipsie Jana jest powiedziane, że Babilon stał się rajem dla różnych nieczystych i obrzydliwych ptaków, dla nieczystych i obrzydliwych zwierząt.
  Blond terminator zapytał:
  - Brzmi logicznie! Czy są jakieś inne argumenty?
  Religijny wojownik odpowiedział:
  - U Izajasza w ostatnim rozdziale jest powiedziane w kontekście drugiego przyjścia Chrystusa, że zginą ci, którzy jedzą świnie, myszy i inne obrzydliwości. Jest to więc dość poważne ostrzeżenie.
  Drachma zauważyła:
  - Paweł w swoim Liście do Rzymian stwierdził, że dla każdego to, co uważa za nieczyste, jest nieczyste.
  Młody człowiek odpowiedział:
  - To jest w kontekście składania ofiar bożkom . I ogólnie rzecz biorąc, Biblia nie może sobie zaprzeczać.
  Elżbieta napisała na Twitterze:
  - Jak powiedzieć! Przecież po śmierci Chrystusa wszelkie ofiary stały się obrzydliwością, a apostoł Paweł złożył ofiarę.
  Porucznik odpowiedział:
  - To był tylko symbol.
  Drachma przerwała im:
  - Nie przeszkadzaj. Teraz strzelam!
  Chłopaki też nieźle strzelali, choć nie robili większego wrażenia. A kiedy cele się poruszyły, okazało się, że jest znacznie gorzej.
  - W bitwie, gdy wróg ucieka, możesz mieć poważne problemy. - powiedziała Elżbieta.
  -A ty sam pokazujesz, jak to konieczne! - Powiedział najwyższy ze strażników.
  Elżbieta uśmiechnęła się. Wybierając najdalszy cel, włączyła maksymalną prędkość. Następnie otworzyła ogień w trybie wymuszonym.
  Przesunęła bosą stopą po marmurowych płytkach, ćwierkając:
  - Nowy wygląd.
  Kiedy cel się do nich zbliżył, kule powaliły twarz Buratino.
  - No cóż, jak?
  Młodzi ludzie krzyczeli:
  - Wow, nawet nie celułeś, a twój przyjaciel?
  - Potrafię jeszcze lepiej! - Drachma nakręciła cel i wyładowała magazynek. Wiodące prezenty właśnie kliknęły. Wreszcie pojawiła się tablica z napisem:
  - Kula jest głupia , bagnet jest świetny!
  Hrabina nimfa pisnęła:
  - No cóż, jak?
  Młodzi mężczyźni zawołali:
  - Klasa! Wzór siły i techniki.
  Inny strażnik zapytał:
  - Dlaczego nie strzelisz od razu do pierwszej dziesiątki?
  Dziewczyny odpowiedziały zgodnie:
  - Móc! Ale to dość nudne i rutynowe.
  - Wiadomo, czasem nudzi nas monotonna obsługa. - Powiedział młody człowiek.
  - Czy mogę pokazać ci nasze zdolności siłowe? - zapytała Elżbieta.
  Młodzi wojownicy zawołali:
  - Nie ma potrzeby! Wierzymy ci. Wiemy, że rezultaty będą niesamowite.
  Elżbieta lekko strzeliła młodzieńcowi w nos:
  - OK! Tym lepiej. Teraz zacznijmy od przetwarzania.
  Dziewczyna zaczęła masować twarz, aby wyłączyć uczucie bólu. Następnie, gdy młody człowiek zamarł, ostrożnie wbiła mu igłę w prawe nozdrze.
  - To jest wpływ na ten punkt Ty ! - Powiedziała.
  Dziewczyna pracowała bardzo ostrożnie, początkowo decydując się ograniczyć do dwudziestu punktów, od czoła do stóp. Młodzi mężczyźni prawie nie odczuwali bólu. Elizabeth pracowała w pobliżu. Kłuła trochę inaczej niż Drachma. Przeprowadzono swego rodzaju eksperyment. W tym samym czasie dziewczęta smarowały igły różnymi minerałami. W tym samym czasie czule pogłaskali chłopaków. Było jasne, że chłopaki byli niezwykle podekscytowani seksem. Krótki zastrzyk w mosznę złagodził szalone napięcie.
  - Proszę bardzo! - powiedziała Drachma. - Teraz wpływ prądu, postaram się wybrać najbardziej akceptowalne napięcie.
  Najwyraźniej młodzi mężczyźni dobrze się bawili. Nawet się uśmiechnęli. Dziewczyny oszczędziły je, stosując dalekie od najsilniejszego napięcie.
  Było widać drganie wyrzeźbionych mięśni, efekty pogłębiły się, a skóra stała się odtłuszczona. Ogólnie wyglądało świetnie, chłopcy dosłownie rozkwitli.
  Elżbieta pogładziła pierś młodzieńca i powiedziała:
  - Zwiększam wpływ. Poczujesz się jak na białym koniu.
  Drachma gładziła także muskularne, czysto umyte ciała. Nie mogła się powstrzymać, żeby nie dać upustu swojej szaleńczej namiętności.
  Tutaj Elżbieta przerwała jej:
  - Sesja trwa zbyt długo, a nasz czas jest cenny.
  Dziewczyny zakończyły zabieg i ostrymi ruchami wyjęły igły.
  Drachma klasnęła w dłonie:
  - Teraz zacznijmy mierzyć wskaźniki.
  Młodzi mężczyźni podskoczyli, wyglądali całkiem wesoło:
  - Jesteśmy gotowi!
  - No to zaczynajmy. Na początek ćwiczenia siłowe.
  Chłopaki zaczęli robić przysiady ze sztangą. Rzeczywiście wyniki wzrosły o trzydzieści kilogramów, w wyciskaniu na ławce o dwadzieścia pięć, a w martwym ciągu aż o pięćdziesiąt.
  - W ten sposób dość pewnie utrzymujesz swoją markę. - powiedziała Elżbieta.
  Po sprawdzeniu rozciągnięcia dziewczyny usiadły na ramionach, lekko podskakując. Zauważalne były także zmiany na lepsze. Zwiększyła się plastyczność.
  Drachma zauważyła:
  - To wspaniale, chłopaki.
  Elżbieta zaproponowała:
  -Może przetestować je w strzelaniu?
  Hrabina nimfa wypaliła:
  -Powinno!
  Dziewczyny właśnie to zrobiły, na zmianę nas prowadząc. Początkowo wyniki niespodziewanie okazały się jeszcze gorsze, chłopaki byli zbyt zaniepokojeni. W końcu eksperyment jest ryzykowny, jak inaczej może się zakończyć. Ale potem przyzwyczailiśmy się do tego, posmakowaliśmy tego i zaczęliśmy poruszać się i strzelać znacznie szybciej. Procent trafień gwałtownie wzrósł, a postęp był szczególnie zauważalny w odniesieniu do celów ruchomych.
  Elżbieta stwierdziła:
  - Śliczny! Wygląda na to, że jesteśmy na dobrej drodze.
  Drachma dodała:
  - W przeciwnym razie musielibyśmy wybrać inną kombinację. Ogólnie rzecz biorąc, prąd z igłami i minerałami znacznie wzmacnia efekt. Można go nawet stosować w leczeniu chorób. Co o tym myślisz, Elżbieto?
  Blond wojowniczka, tupiąc bosymi stopami, zaćwierkała:
  - Nie najgorszy pomysł!
  Drachma napinając mięśnie brzucha, warknęła :
  - Wypróbujemy to na sobie.
  Dziewczyny żartobliwie wbijały sobie igły w czyste czoła.
  . ROZDZIAŁ nr 4
  Po czym uśmiechnęli się wesoło.
  - Doskonale łagodzi zmęczenie! - zauważyła Drachma. - Chociaż nie mamy z czego strzelać.
  Elżbieta potwierdziła:
  "Wygląda na to, że ci chłopcy osiągnęli rezultaty". Zapiszmy szybko metodologię i przekażmy ją żołnierzom.
  Hrabina nimfa odpowiedziała z przekonaniem:
  - Zrobimy to, tylko z mniejszą liczbą punktów na głowie, szczególnie w pobliżu oczu i mózgu. Możesz więc także ranić żołnierzy.
  Blond wojownik skinął głową:
  - Zdecydowanie tak! Istnieje takie ryzyko.
  - Zwłaszcza jeśli nie robią tego delikatne kobiece dłonie. - zauważyłem po kilku sekundach, widząc, że nimfa milczy, Elżbieta.
  Drachma zaćwierkała:
  - A teraz przyszedł czas, abyśmy podzielili się naszą wiedzą w ośrodku.
  Chłopaki wydawali się rozczarowani, w głębi duszy pragnęli fizycznej miłości. Ale Drachma rozumiała, że w tym wciąż dość konserwatywnym kraju reputacja dziwki byłaby wielką przeszkodą w awansie na szczyt. Z tego powodu seks pozostał tylko w jej snach. Cóż, w tym śnie Elżbieta, jako prawdziwie wierząca ( w rzeczywistości jest bardziej agnostyczką niż chrześcijanką, choć uwielbia śpiewać pieśni o Jezusie Chrystusie!) jest przyzwyczajona do ograniczania się.
  Dziewczyny porzuciły samochód i postanowiły pobiegać. Ścigali się bardzo szybko, niewiele szybciej niż samochód wyścigowy. A po założeniu artefaktów zabranych ze strefy cudów, pędzili znacznie szybciej niż wcześniej.
  - Strefa, strefa celem sezonu, etap po etapie! - powiedziała Elżbieta.
  Podążanie za błyskiem ich nagich, opalonych nóg było prawie niemożliwe. Dziewczyny zdjęły buty, aby uratować je na trudnej ścieżce. Poza tym szybkie bieganie powoduje zmęczenie.
  Zielone drzewa oddychające świeżością wczesnego lata, pachnącym powietrzem tego wrogiego, a jednocześnie przyjaznego świata. Powyżej widać latający samolot. Jest to samolot szturmowy ze skośnymi skrzydłami i działami lotniczymi. Dodatkowo widać słup dymu, gdzieś płonie las. Dziewczyny oddychają łatwo, ale potem zauważają podejrzany ruch na drodze przed sobą. Zwiększ prędkość.
  - Wygląda na to, że szykuje się tam zasadzka . - mówi Drachma.
  - Widzę i słyszę. Wygląda na to, że wróg coś zauważył, jeśli bez względu na koszty rzuci w ten obszar sabotażystów. - zauważyła Elżbieta.
  Hrabina nimfa pisnęła:
  - To niewątpliwie.
  Dowódca oddziału sabotażowego , podpułkownik Harry Griffind , duży brązowy facet, był w wielkiej potrzebie. Co więcej, wyraźnie wybrał do tego niewłaściwe miejsce, obok mrowiska. Złe owady nie były szczególnie pod wrażeniem faktu, że Amerykanin został odznaczony Orderami Lenina i Stalina i przekłuł oficera w wrażliwym miejscu. Krzyczał przekleństwa, nie okazując żadnej powściągliwości. Jego podwładny, kapitan George Cruz, zaczął deptać mrówki.
  Obaj zaklęli sprośnie. Tylko porucznik List, sądząc po jego twarzy, był mieszańcem i zauważył:
  - Tak możemy rozbić zasadzkę!
  Ryk w odpowiedzi:
  - Ale nie ma jeszcze nikogo!
  A potem słychać syczenie:
  - Generał jest wściekły, mówią, że sam Wielki Przywódca nakazał rozstrzelanie dwudziestu pięciu członków naczelnego dowództwa za sabotaż.
  Piszcząc ze strachu:
  - On naprawdę ma uścisk ze stali. Tak, i to im odpowiada!
  Bulgotanie w odpowiedzi:
  - A naszym zadaniem jest dowiedzieć się i rozpoznać.
  Afroamerykanin zaklął ponownie, włożył spodnie i zapiął pas z mieczem.
  - Lepiej się dowiem. Teraz posłuchaj mojego polecenia. Gdy tylko pojawi się wróg, strzelaj z granatników.
  - Jesteśmy posłuszni, towarzyszu!
  I znowu rzeki dzików:
  - Spójrz na mnie! Strzelę do jajek!
  I służalczy:
  - Tak jest! Lider, towarzyszu!
  Dziewczyny biegały przez las, próbując przedostać się za grupę zastawioną w zasadzce. W zasadzie przy użyciu ich broni i artefaktów "pancerza" możliwy był bezpośredni atak, ale przyniosło to efekt przeciwny do zamierzonego. Jest to więc zbyt ryzykowne, w przypadku gdyby kamienie utraciły swoją cudowną moc.
  Drachma mówiła o tym:
  - Inny wszechświat jest nieprzewidywalny.
  Elżbieta potwierdziła:
  - Tutaj oboje jesteśmy podobni. Będziemy więc postępować zgodnie ze wszystkimi zasadami sztuki wojennej.
  Dla silnego wojownika las jest sprzymierzeńcem. I chociaż spadochroniarzy było około stu, było jasne, że ta jednostka nie była dobrze przygotowana. Wielu paliło, inni popijali whisky z flaszek. W armii CSA kwitła donos . Tutaj wszystko osiągnęło punkt absurdu. Jeśli dowódca obraził żołnierza, napisał donos, argument niemal nie do odparcia. Wielu żołnierzy sami było seksotami i obawiano się ich jak ognia. No cóż, jaka może być dyscyplina? Popychasz trochę żołnierzy, a oni cię karzą, jakbyś był szpiegiem lub sabotażystą. Co dziwne, koło zamachowe represji i manii szpiegowskiej wcale nie zamieniło armii w falangę nie do pokonania, a jedynie obniżyło poziom wyszkolenia.
  Elżbieta zapytała Drachmę:
  - Może usmażymy je z prostych "Oboleńskich"?
  Odpowiedziała:
  - Całkiem logiczne! Podniesie to poziom naszego szkolenia.
  Dziewczyny weszły na strzelnicę, wycelowały, mrużąc oczy. Teraz ważne jest takie rozłożenie kolejki, aby czterdzieści osiem nabojów w każdym magazynku zabrało jak najwięcej żołnierzy. Poziom dyspersji również odgrywa tutaj rolę. Teraz czas celowania w klipie wynosi dokładnie sześć sekund. Dziewczyny zamarły i skoncentrowały się, wycelowały broń, próbując wejść w stan walki "kaskadowej". Sami na to wpadli, gdy czas zwalnia, a twoja osobista prędkość wzrasta i możesz usunąć jak najwięcej żołnierzy. Każdy pocisk będzie postrzegany oddzielnie, niczym fragment.
  - Strzelamy na uniesienie palca. - ostrzegła Drachma. Dziewczyny wahały się przez kilka sekund i otworzyły ogień.
  Teraz wróg otrzymał "chrapanie". Zginęło kilkudziesięciu żołnierzy, zarówno tych, którzy stali, jak i tych, którzy niezdarnie rzucili się w zasadzkę. Wielu jednak siedziało, co ułatwiało zadanie.
  Słysząc strzały, wróg zareagował późno. Niektórzy wzdrygnęli się, inni odpowiedzieli ogniem. W każdym razie po wystrzeleniu magazynka dziewczyny skosiły ponad połowę wroga.
  Drachma rozkazał:
  - A teraz granaty F-1.
  Wróg próbował rzucić swój . Tutaj jednak nie udało mu się zbyt dobrze. Dziewczyna w locie strzelała granatami. Uderzyli obiema rękami. W rezultacie odłamki uderzały w rzucających je .
  - Pomóż nam, pomóż! - krzyknęła kpiąco siedmiokolorowa drachma po angielsku.
  Elżbieta, pracując obiema rękami i bosymi palcami uwodzicielskich stóp, zauważyła:
  - Zestrzel granat w locie, doskonała taktyka.
  Wkrótce przy życiu pozostało tylko kilku i tylko rannych żołnierzy. Dziewczyny podbiegły do nich. Wśród nich nieoczekiwanie znalazł się podpułkownik Harry Griffind . Cuchnął, co dziwne, jego organizm znalazł rezerwy, żeby się mocno srać.
  - Poddaję się! - Wymamrotał. - Stalin jest kaput!
  - Znana piosenka. - powiedziała Elżbieta.
  - Nie dźwigaj na sobie tego smrodu ! - Drachma strzeliła w jego nogi, łamiąc mu kostki. - Teraz nigdzie nie pójdziesz.
  Harry wymamrotał:
  - Rosyjski dziwki ! - I zemdlałem .
  - To wszystko, na razie skończyliśmy z tym gościem. Wezwiemy skład i będą związani. A resztę podłączymy sami. - powiedziała Elżbieta.
  Dziewczyny wykonały swoją pracę profesjonalnie i szybko. Związali go i przywrócili podpułkownikowi rozum. Ze strachu powiedział im, co wiedział. Okazuje się, że wylądowały jeszcze trzy grupy desantowe, a w kwaterze głównej przebywa szpieg w randze nie niższej niż generał dywizji.
  Dziewczyny nagrały jego zeznania na magnetofon i zostawiły go, jedna z grup była w drodze, a one wpadły w zasadzkę pod miastem, a resztą zajęła się służba specjalna. Znów było widać ich nagie, dziewczęce szpilki migające coraz szybciej .
  W niebo uderzył grzmot i spadły krople deszczu. Drachma zwolniła nieco tempo i słuchała:
  - Pachnie jesienią, chociaż lato dopiero się zaczyna.
  Elżbieta skinęła głową:
  - Tak! Strumienie deszczu są tak ciepłe, że miło jest pluskać się w kałuży bosymi stopami.
  Nimfa zaćwierkała:
  " Twoje i moje nogi mogą doprowadzić do szaleństwa wszystkich mężczyzn na świecie". Widziałeś, jak na nas patrzyła.
  Blond wojowniczka, uderzając gołą, różową piętą w kałużę, zagruchała:
  - Szczerze mówiąc, przystojni młodzi mężczyźni, nie mogłem powstrzymać pragnienia.
  "Jako ateiście znacznie trudniej było mi zrobić coś takiego". - Powiedziała Drachma ( z jakiegoś powodu we śnie została ateistką, chociaż w rzeczywistości była krewną pogańskich bogów!). - Najbardziej jednak podobają mi się intelektualiści. Zwłaszcza tych, którzy szanują klasykę. Tak, Elżbieto, jeśli chcesz odnieść sukces, musisz pisać nie tylko wiersze patriotyczne. I wtedy od jednego słowa Rosja zaczyna mi dzwonić w uszach.
  Blond wojownik sprzeciwił się:
  - Cóż, nie myśl, że jestem takim wąskim specjalistą. Oto na przykład wiersze o jesieni.
  Drachma zaćwierkała:
  - Chcę usłyszeć, jak brzmią.
  Elżbieta śpiewała swoim cudownym, bardzo mocnym głosem, który mógł dać szansę każdemu śpiewakowi operowemu, nawet tym wielkim .
   Ubrany ku zazdrości wszystkich królów,
  Karmazyn, złoto, liście w rubinach!
  Jak wieczorne motyle wznoszą się,
  I głos wiatrów, organy cherubów!
  
  Najbardziej luksusowy pokój jest przestronny jesienią,
  Drzewa, kopuły świętych kościołów!
  Każda gałązka z rzeźbionymi rzeźbami,
  Perły w kształcie kropli rosy i bezcenne kamienie!
  
  Kałuża pokryta była cienkim srebrem,
  Iskry błyszczą spod końskich kopyt!
  Traktujcie się nawzajem życzliwie,
  Obyś żył szczęśliwie pod czystym niebem!
  
  W jasnym słońcu, w luźnej sukience,
  Brzozy i topole tańczą walc miłości!
  Jesteśmy smutni z powodu dni, które pogrążyły się w otchłani,
  Zachowaj wspomnienia spotkań ze mną!
  
  Nadejdzie zima, młodość w niej jest wieczna,
  Nie siwe włosy - diamenty we włosach!
  Zbierzemy wszystkich naszych przyjaciół na wakacje,
  I wyraźmy sen w efektownych wersetach!
  Drachma jak zawsze wyraziła niezadowolenie:
  - Jakoś zbyt staroświecki. Wyrażenia takie jak głos, złoto i ulubione aniołki. Jesteś zbyt zajęty religią.
  Elżbieta rozgniotła bosymi palcami kąsającego komara i zagruchała:
  - Żyjemy w teokratycznym kraju prawosławnym, w którym zachowały się tytuły i wiele starożytnych zwrotów. Zobacz, jak dzieciom się to podoba.
  Stojąc wzdłuż szosy, z ciekawością obserwując kolumny, chłopcy różnego typu, od bosych po raczej kulturalnie ubranych, klaskali. Ktoś krzyknął:
  - Beethoven w spódnicy.
  Jeden z chłopców dodał:
  - I na gołych obcasach!
  Śpiewając dziewczyny zwolniły tempo i było je całkiem widać. Pierwszą rzeczą, która rzucała się w oczy, były włosy powiewające jak flaga bojowa. Złota Elżbieta i jak siedmiokolorowy płomień drachmy.
  - Biegną, żeby podpalić Bremę! - krzyknął jeden z jasnowłosych chłopców.
  Drachma w mgnieniu oka podskoczyła do niego, chłopak właśnie odwrócił się do walki.
  Krzyknęła groźnie:
  - Jak masz na imię, dowcipku?
  Chłopiec zagruchał:
  - Friedrich, czyli po prostu w przyjacielskim sensie Rich .
  Siedmiokolorowa dziewczynka zaćwierkała:
  - Masz ochotę na amerykańską czekoladę?
  Chłopczyca pokręcił głową:
  - Niezupełnie, mówią, że to tylko namiastka.
  Hrabina nimfa roześmiała się:
  - Nie, naturalnie , Ameryka Łacińska jest nadal pod kontrolą CSA. Są zatem całkiem zdolne, zwłaszcza podczas lądowania, do wytworzenia cennego produktu.
  - No to daj! - odpowiedział chłopiec.
  Drachma wsunęła tabliczkę czekolady owiniętą w banknot dziesięciorublowy. Chłopak uśmiechnął się:
  - To są pieniądze dla wszystkich. - Powiedział. Pokazując nagie, opalone nogi, pobiegł do swoich.
  Koszulka dziecka była jeszcze nowa, wyglądała na zdrową i zadbaną, wojna dopiero się zaczynała, a dzieci nie miały czasu odczuć jej trudów. A chłopcy uwielbiają biegać boso, szczególnie w taki upał. Jednak prawdopodobnie na terenie Rosji, a Niemcy są jedną z prowincji mocarstwa, karty wojskowe powinny już zostać wprowadzone. Zwykle dzieci znoszą to najciężej, bo w ich wieku chcą jeść cały czas. Jednak w przeciwieństwie do ZSRR, w którym istniał system kołchozów, w którym nawet w zamożnych czasach Breżniewa nie było wystarczającej ilości żywności, współczesna Rosja jest przepełniona żywnością. Silny właściciel i rolnik lepiej karmi kraj niż pod przymusem i ciężką pracą. Elżbieta uważała, że fakt, że kraj jest w przeważającej mierze religijny, ma korzystny wpływ na klimat. Trzeba powiedzieć, że we współczesnej Rosji większość prawosławnych chrześcijan niewiele różni się od ateistów: piją, przeklinają, palą, oszukują, dokonują aborcji i przebywają w więzieniu. Regularne uczęszczanie do kościoła , przynajmniej raz w tygodniu, jest dla wielu fantastyczne. W tym przypadku, jeśli urzędnik bez ważnego powodu opuści niedzielne nabożeństwo, nie powinien sprawować swojego urzędu zbyt długo. Prawo Boże jest obowiązkowe w szkołach. Łącznie z muzułmanami.
  To mocny ruch, asymilacja religijna, kiedy ludzie zaczynają rozumieć, co jest dla nich najlepsze. Elżbieta czytała kiedyś literaturę protestantów, którzy wywyższają Biblię. Jednak całym sercem bardziej kochała tradycję prawosławną, nie zastanawiając się zbytnio, czy jest ona sprzeczna z Biblią, czy nie. Pismo Święte zostało prawie w całości napisane przez Żydów, a większość tradycji ma charakter słowiańsko-grecki. Lepiej byłoby napisać własną rosyjską Biblię, czyniąc z Chrystusa symbol siły, władzy i wybrania Słowian. W przeciwnym razie, czytając Stary Testament, po prostu dostaniesz dreszczy: Żydzi są ludem Bożym! Słowianie są ludem Bożym i chwała Wszechmogącemu, chociaż w tym wszechświecie zjednoczyli się w jedno państwo. A w ich świecie stosunki między Rosją a bratnią Ukrainą są gorsze niż ze Stanami Zjednoczonymi.
  Teraz znów nabrali szalonej prędkości, ale to nie powstrzymuje mnie od myślenia. Jeśli twoim przeznaczeniem jest powrót do swojego świata, jak zwrócić Ukrainę? Tutaj musisz postępować mądrze, bez chamstwa. Najważniejsze, aby polegać na młodych, uczciwych politykach, a nie na przestępcach. W ogóle niezwykle ważne jest utworzenie w Rosji nowej elity. Nie szumowiny oligarchów czy szefów partii jak KPZR, ale realna siła zdolna do rozwoju kraju. Nowa elita musi służyć nie sobie, ale wielkiemu imperium i jego potężnym ludziom. To samo dotyczy tego kraju, jak uniknąć upadku wielkiego imperium. Główną cechą Rosji od czasów Białej Gwardii jest rząd elekcyjny zamiast monarchii. Kołczak okazał się władcą silnym i dalekowzrocznym, opierającym się na potężnej władzy prezydenckiej. Wielka władza prezydenta umożliwiła zjednoczenie narodu i państwa, pokonanie hulanek i bezprawia . Nie bez powodu Stany Zjednoczone, pomimo całej swojej demokracji, charakteryzowały się dużą siłą prezydencką. Jednak Wielka Brytania, gdzie monarchia stała się czysto nominalna, a premier był nadmiernie zależny od własnej partii, straciła pozycję światowego mocarstwa. Pomyśl tylko, że jego terytorium we współczesnej historii zmniejszyło się sto pięćdziesiąt razy.
  W tym wszechświecie, który również stał się komunistyczny, Wielka Brytania się rozpadła, a miasta pogrążyły się w zamieszaniu i chaosie. To właśnie do Foggy Albion będą musieli się udać.
  Jak to jest dla tamtejszych ludzi?
  Na niebie nadal słychać było hałas i pojawił się samolot zwiadowczy. Pomalowany na kolor nieba za pomocą półprzezroczystych skrzydeł, rozwiewał mgłę. Jednak dla bystrych oczu takich dziewcząt nie stanowi to żadnego problemu. Dziewczęta podniosły karabiny skokowe i jednomyślnie oddały salwę. Dwa naboje to nawet za dużo dla lekko opancerzonego zwiadowcy. Przechylił się i zaczął spadać.
  - Słaby pancerz! - powiedziała Elżbieta.
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Zwłaszcza jeśli uderzysz w szkło.
  - Takie auto nie powinno jednak dużo ważyć. To jak jednopłatowiec, nie więcej niż osiemset kilogramów. - Dziewczyna zapytała Drachmę:
  - Myślisz, że pilot przeżyje?
  Siedmiokolorowa dziewczyna odpowiedziała niezbyt pewnie:
  - Ledwie! Zepsuliśmy wszystkie jego ustawienia.
  Elżbieta odpowiedziała dowcipnie:
  - Tym lepiej, mniej męki niewoli.
  Jogging podniósł dziewczyny na duchu i jednym tchem pobiegły do centrum.
  Jedyne opóźnienie było potrzebne, aby zlikwidować zasadzkę. Dziewczyny obiegły zasadzkę, usłyszały stłumione negocjacje.
  Dowódca spadochroniarza, major sił specjalnych Bob Dowell , nerwowo podrapał się po nosie. To był zły omen, co oznacza, że dostaniesz pięciocentówkę.
  Tutaj ryknął:
  - Shafranik, jakie są te typy, jak pełzają mrówki ?
  - Tak, to są dzieci na rowerach, proszę pana. - odpowiedział mulat Francuz.
  Rozległ się okrzyk:
  - Otwórzmy ogień!
  Mulat logicznie zauważył:
  - W tak błahym celu otworzyć zasadzkę?
  Zwierzę w mundurze warknął:
  - Ale one są takie lekkie. Po prostu czyste diabły. Strzelajmy do nich tak po prostu, dla zabawy.
  Szafranik zauważył:
  - Taki cel nie jest szczególnie interesujący.
  Snide odpowiedź:
  - Być może, ale uwodzicielski.
  Wymuszone warczenie:
  - Potrzebujemy fioletowego mercedesa z dwiema białymi laskami.
  Pytanie wyjaśniające:
  - Z dwoma laskami?
  Zachwycony okrzyk:
  - Rosyjskie dziewczyny!
  I wulgarne powiedzenie:
  - Dwa, tak mało! Dla całej firmy. Umrą, jeśli będą nam służyć.
  Znów wulgarne i nieprzyzwoite wyrażenie:
  - Możemy mieć ich po obu stronach.
  Chichot w odpowiedzi:
  - Wygląda zabawnie.
  I znowu chrząknięcie dzika podczas rui:
  - A przede wszystkim jest praktyczny!
  - Co do tego ostatniego, nie mam wątpliwości. - Major oblizał wargi. - Prawdopodobnie w grę wchodzą jakieś środki psychologiczne.
  - Nie zrozumiałeś? - Shafranik był zaskoczony.
  Oficer ryknął:
  - Podobno, jak mówią Rosjanie, nie przyjaźnisz się z główką kapusty?
  Shafranik nie do końca zrozumiał, o co chodzi:
  - Nie jestem wegetarianinem, ale wcale nie mam nic przeciwko używaniu kapusty jako dodatku, na przykład do kurczaka.
  Oficer warknął:
  - Wrzucasz dolary? Umieściłeś je w indyku.
  Shafranik podrapał się po głowie:
  - Po co to jest, dowódco?
  - Nie rozumiałem rosyjskiego slangu. Kapusta to nasze dolary, czyli dolary , a kapusta to głowa. - wyjaśnił major.
  Chichot w odpowiedzi:
  - I głowa! Co za żargon !
  Oficer zagrzmiał:
  - Tak to wyszło. OK, czy możesz wypić litr rosyjskiej wódki?
  Szafranik przestraszył się:
  - Rosyjska wódka? Tak, to jest śmierć za życia.
  Major zachichotał i wyjął litrową szklaną butelkę. Kilku spadochroniarzy wpatrywało się w nich, mrugając oczami:
  - Wow, co za bomba!
  Bob Dowell zważył go w dłoni i zasugerował:
  - Masz wybór. Albo wypijesz to z gardła, albo rozwalisz sobie głowę.
  W odpowiedzi przerażony pisk:
  - Czy jest jakaś opcja pośrednia?
  Następnie następuje warknięcie:
  - Po prostu zdejmij spodnie i usiądź na butelce. Krótko mówiąc , wybierz.
  Z westchnieniem słychać przeklęty głos :
  - OK, zaniosę to do środka. Już od dawna chciałam tego spróbować. Rosyjska wódka, co za trucizna .
  W odpowiedzi złośliwe rżenie:
  - Najdziksza rzecz.
  Drachma i Elizabeth usłyszały tę rozmowę, ich uszy są bardzo ostre, plus wpływ artefaktów. Tymczasem oni czołgali się do tyłu. Elżbieta zapytała zdziwiona:
  - Siedzą w zasadzce i robią taki idiotyczny zakład!
  Hrabina nimfa zaćwierkała:
  - Co możesz zrobić! To jest poziom amerykańskiej kultury, zwielokrotniony przez zbrodniczy bolszewizm.
  - Komunizm to świetny pomysł, ale najczęściej realizowany jest po omacku! - zauważyła Elżbieta.
  - Źli ludzie z dobrymi pomysłami przelali znacznie więcej krwi niż źli ludzie ze złymi planami! - zakończyła Drachma.
  - To wybór pomiędzy egzekucją a liną. Wolę wykonanie! - Elizabeth błysnęła szafirowymi oczami. Poruszali się cicho niczym ninja i nie mieli sobie równych w sabotażu i zasadzkach.
  Tymczasem kapitan Shafranik odkorkował butelkę i pociągnął łyk z gardła.
  - Słodki ! - mruknął spadochroniarz.
  Wódka zabulgotała, wlewając się do szerokiego gardła mulata Francuza.
  Nawet chrząknął z przyjemności.
  - Co za świnia! - stwierdziła Elżbieta. - Co dziwne, mam ochotę nawet ich wszystkich zabić.
  Drachma uśmiechnęła się:
  - I jedz wieprzowinę!
  Blondynka zauważyła:
  - W słowach Adwentystów Dnia Siódmego jest ziarno racjonalne. Świnia to chodzące wysypisko śmieci. Ale dla Żyda nie jest to koszerne, nie jest to jedzenie, a Biblia została napisana przede wszystkim po to, aby Żydzi mogli ją zrozumieć.
  Bosonoga nimfa hrabina zaćwierkała:
  - Dobra, zobaczmy, czy amerykański komunistyczny wojownik poradzi sobie ze zwykłym rosyjskim pijakiem.
  Po pokonaniu mniej więcej połowy butelki, Shafranik nagle zadrżał i wypuszczając butelkę z rąk, zaczął bekać . Bob Dowell uderzył go w plecy.
  - No cóż , słabeuszu!
  Wymiotował. Twarz jest zniekształcona .
  Bob roześmiał się.
  - Cóż, teraz przetestujemy twoją główkę kapusty pod kątem siły. Jak silny jest, aby oprzeć się rosyjskiej butelce?
  Po beknięciu Shafranik ledwo złapał oddech, wydając z siebie:
  - Połamałem cegły na głowie.
  Krzyk w odpowiedzi:
  - Więc i ty rozbijesz butelkę. Weź to do ręki.
  Shafranik próbował go zabrać, ale niemal natychmiast go upuścił.
  - Cóż, jesteś, jak mówią, kozą! A raczej baran! - Weź to i trzymaj mocno, jak jaja prostytutki.
  Kapitan jęknął:
  - Jestem szalony!
  Huśtając się szeroko, uderzył go w głowę, rozległ się dźwięk dzwonka, butelka pozostała nienaruszona.
  - Rosjanie mają wszystko wykonane z dębu, nie bez powodu symbolem Rosji jest dąb.
  W odpowiedzi denerwujący warkot:
  - Dąb, to najprawdopodobniej zawartość twojej głowy. Co, nie chcesz się dobrze uderzyć. Tchórz, bojący się bólu!
  W odpowiedzi przerażony pisk :
  - Nie ma mowy, towarzyszu majorze! Ból jest dobry!
  I znowu ryk, przypominający rannego mamuta:
  - Kiedy wpadniesz w ręce Ministerstwa Honoru i Praw, dowiesz się, co to jest ból: dwie elektrody w dupie , jedna w języku. Daj mi butelkę.
  Szafranik nieśmiało przeciągnął:
  - Tylko mnie nie zabijaj!
  Bob Dowell chwycił ją obiema rękami i wykonując pełny zamach ciałem, uderzył ją w głowę. Butelka rozbiła się na kawałki. Shafranik krzyczał z dobrymi przekleństwami:
  - Tysiąc diabłów w dole!
  Z rozbitej głowy lała się krew, przecinały ją odłamki.
  Drachma z trudem powstrzymywała śmiech.
  - To jest takie zabawne!
  Elżbieta mówiła poważnie:
  - Albo nie wie, jak uderzyć, albo celowo zadał taki cios, aby zadać większy ból. W każdym razie to pokazuje poziom amerykańskiej Armii Czerwonej.
  Hrabina-nimfa zgodziła się:
  - Z reguły niezbyt wysoki .
  Dziewczyny uśmiechnęły się i wycelowały broń. Tymczasem Shafranik jęknął i otarł krew. Oczywiste jest, że jako mieszaniec pełni rolę błazna pod dowództwem majora.
  I piszczy jak kobieta:
  - No, czemu taki niegrzeczny!
  I znowu ryk w odpowiedzi:
  - Zamknąć się! Spójrz, kobieta jedzie na rowerze. Powalę ją jednym strzałem, przestrzelę ciało jej nogi. Potem zabieramy ją z całą kompanią.
  Błagający pisk :
  - Dostanę to?!
  A wycie jest również agresywne i strome:
  - Mając tak słabą głowę, zaufaj kobiecie...
  Odpowiedź jest wulgarna :
  - Najważniejsze jest to, co między nogami.
  Major krzyknął:
  "No to śmiało, włóż swoją godność do butelki albo ja włożę ci ją do ust".
  - Brr! - Kapitan gwizdnął! - Nie możesz tego zrobić w ten sposób.
  Kompania podniosła głowy z zasadzki. Elżbieta zaczęła czytać modlitwę, próbując się skoncentrować. Drachma również milczała, lekko masowała szyję, strzelanie obiema rękami jest zbyt trudne, wymagana jest precyzyjna koordynacja. Dziewczyny, każda trzymając w ręku karabin maszynowy, otworzyły ogień z czterech luf.
  - Weźcie to, komunistyczni faszyści. - szepnęły piękności .
  Kule powaliły kilkudziesięciu bojowników. Patrzyli w zupełnie inną stronę, próbując zaspokoić swoje zwierzęce instynkty. Ale jak to zawsze bywa z tymi, którzy zapomnieli o długu, następuje zemsta.
  - Jest polowanie na wilki, ale zabijamy głupców ! - Powiedziała Drachma.
  Po wykoszeniu większości zwiadu dziewczęta zaczęły strzelać do ocalałych . Dla nich wystarczyło zobaczyć najmniejszą cząstkę ciała i włożyć tam ładunek.
  - Jak widzisz, jest to dużo prostsze! - powiedziała Elżbieta.
  A potem były próby zestrzelenia granatów. Ale dla dziewcząt, które zestrzeliwały motyle i oznaczały muchy w odległości dwustu metrów, nie jest to taki straszny cel. Jedyną rzeczą jest to, że musisz zestrzelić zbyt wiele celów na raz.
  - Święty Boże zmiłuj się nad ich duszami. - szepnęły usta Elżbiety. - Ich grzeszna ścieżka na ziemi została przerwana. Tym lepiej, mniej piekielnych mąk.
  Drachma, strzelając bez większego sentymentalizmu, zauważyła:
  - Wróg jest wrogiem i należy go zniszczyć.
  Elżbieta, pocierając bosą podeszwę opalonych, uwodzicielskich stóp, zapytała:
  - Bezwzględny?
  Hrabina nimfa wypaliła:
  - Tak!
  - Nie mogę tego zrobić! Jeśli zabiję, na pewno będę tego żałować, taką osobą jestem. "Perłowa łza spłynęła po policzku harcerza.
  - Twój skok to burza, a twoje słowa to cios! Tylko łza z gwiazd doceni dar Boży! - zaśpiewała Drachma.
  Elizabeth zestrzeliła w locie pięć granatów na raz, powodując ich detonację. Wśród eksplodowanych znajdowały się igłowe, których rozrzut nie był tak duży jak dwieście metrów, ale gęstość zniszczeń była znacznie większa. Kiedy igła uderza, obraca się i rozdziera tkankę, powodując straszne obrażenia. Teraz spadochroniarze testowali to na sobie. Ci, którzy nie umarli od razu, strasznie cierpieli. Zwłaszcza gdy dostanie się do oka, faktycznie je powala, paraliżując.
  - Dobrze, dobrze! - oznajmiła Elżbieta, miażdżąc bosymi palcami paskudnego karalucha. - Wygląda na to, że wrogie budziki zamilkły.
  Drachma potwierdziła pewnym tonem:
  - Tak kochanie! Wyciszony przez organy śmierci.
  Major przeżył, ale Shafranikowi śmierć była łatwa. Dziewczyny podbiegły do jęczącego funkcjonariusza. Drachma nadepnęła bosą piętą na obitą stopę Boba Dowella .
  Hrabina nimfa warknęła:
  - No , mów, co wiesz! Inaczej będzie bałagan!
  A w odpowiedzi pisk rannego prosiaka:
  - Wiem wszystko! Powiem ci wszystko!
  Tutaj musisz zadać właściwe pytania. Wybierz żądany zestaw. W tym samym czasie daj wrogowi kilka stymulujących zastrzyków nasmarowanych roztworem, aby zaczął mówić. Major wiedział jednak zaskakująco mało i dziewczyny, plując, zaprzestały fizycznego wpływu.
  - Przesłuchać głupca , wlać wodę do moździerza, torturować, biczować osła! - Powiedziała Drachma.
  - Jesteś tutaj, przyjacielu! - zgodziła się Elżbieta. - Więc zajmijmy się czymś bardziej pożytecznym.
  Dziewczyny biegły tak szybko, jak tylko mogły, błyskając swoimi gołymi, lustrzanymi podeszwami wdzięcznym wygięciem nagich obcasów, aby zrekompensować spędzony czas.
  Dopiero na podejściu nieco zwolnili, żeby któryś ze strażników nie zaczął ze strachu strzelać.
  Dziewczyny zostały przyjęte z radością i spieszyły się z podzieleniem się swoją wiedzą. Jak poinformował ich akademik Kurczatow, pierwszy chip komputerowy został już złożony i komputer z tranzystorami był już gotowy.
   - Niesamowity! - Powiedziała bardzo piękna siedmiokolorowa drachma. - Widzę, że nie marnujesz czasu.
  - Oczywiście! - Kurczatow podał dziewczynie cygaro. Odrzuciła:
  - Palenie zwęża naczynia krwionośne mózgu, co oznacza, że szkodzi procesom myślowym.
  Zabulgotał:
  - Wręcz przeciwnie, mi to pomaga.
  Drachma energicznie, z wyrazem szmaragdowych oczu, sprzeciwiła się:
  - To iluzja i autohipnoza inspirowana narkotykiem nikotyną. Proponuję Ci co następuje. Sesje elektroterapii, akupunktury, łącznie z chemikaliami. To powinno szczególnie pomóc Tobie. Usprawni to procesy myślenia nie tylko Twoje, ale także Twoich uczniów.
  Oficer zapytał:
  - Co, masz już metody?
  Drachma odpowiedziała pewnie:
  - Pewne rzeczy są w planach, ale na razie to dopiero początek. W przyszłości skala badań będzie jeszcze większa. Będziemy tworzyć nowe metody, bo na razie jesteśmy dopiero na samym początku ścieżki. Ogólnie rzecz biorąc, ciało ludzkie jest pełne rezerw. Człowiek wykorzystuje tylko sto tysięcznych możliwości mózgu i od jednego do dwóch procent możliwości fizycznych. Nawet nam, dziewczynom z Terminatora, daleko do tego stuprocentowe wykorzystanie swoich możliwości.
  W odpowiedzi okrzyk zdumienia:
  - Wow, to otwiera szerokie perspektywy!
  Bardzo duża i piękna dziewczyna potarła jedną bosą stopę o drugą i zaćwierkała:
  - Nawet nie możesz sobie wyobrazić co! Pomyśl. Albo raczej: nie myśl, ale działaj!
  Profesorowie chętnie czytali , co napisały piękności , byli zdumieni głębią i skrupulatnością tak pozornie młodych istot.
  - Genialny! - powiedział Abrikosow. - Czy Wasze ciała pracują na sto procent?
  - Niestety nie! Ale będziemy zwiększać nasz własny potencjał. - powiedziała Drachma. - Bóg wyrzeźbił człowieka z gliny, ale to nie powód, aby pozostać garnkiem.
  Abrikosow zachęcał:
  - Bardzo dowcipny! Ale generalnie. - Zniżył głos. - Chociaż w naszym imperium nie jest to akceptowane, nie wierzę w Boga.
  Hrabina nimfa zaćwierkała:
  - Wzajemnie! A mój przyjaciel ma obsesję na punkcie religii. Co więcej , zaczęła skłaniać się ku adwentyzmowi .
  - Nie kłam Drachmie! - Elżbieta eksplodowała. - Nigdy tego nie powiedziałem.
  
  Hrabina nimfa powiedziała:
  - Ale myślałem! Jednak to nic. Mam pomysły jak połączyć duży rozrzut granatu AM-200 z gęstością zniszczeń amerykańskich modyfikacji w kształcie igieł.
  Profesor zapytał:
  - To skomplikowane?
  - Nie, to całkiem proste. Nie będzie konieczności zmiany linii produkcyjnych. - powiedziała wspaniała Drachma, podskakując na opalonych, muskularnych nogach.
  Elżbieta nie pozostała zadłużona:
  - I mam pomysły, jak zwiększyć początkową prędkość pocisku karabinu szturmowego Obolensky, zwiększyć celowanie i zabrać kamizelkę kuloodporną za wyłom.
  Profesor mruknął:
  - No cóż, to też nie jest złe. Czy zmiany są istotne?
  Blond terminator wypalił:
  - Minimalne!
  Logiczna odpowiedź:
  - Wtedy nie będzie to zbyt drogie.
  - Istnieją również sposoby na znaczne zwiększenie siły wybuchowej dynamitu. Drobne dodatki. - Zaczęły dziewczyny.
  - Nowe sposoby stopowania stali i wzmacniania pancerza. Technologie przyszłości. - stwierdziła Elżbieta.
  Dziewczyny dały profesorom zadanie do wykonania. Ich głowy pamiętały jednak wszystko w najdrobniejszych szczegółach, jeśli jednak nawet wśród zwykłych ludzi istnieją zjawiska, które niczego nie zapominają i szybko zapamiętują informacje, to ci genetycznie doskonaleni są do tego jeszcze bardziej zdolni.
  Abrikosow zauważył:
  - Długo ćwiczyłem swoją pamięć. Ogólnie rzecz biorąc, osoba, szczególnie pod wpływem hipnozy, jest w stanie zapamiętać wszystko, nawet będąc w łonie matki. Lub po zestawie specjalnych ćwiczeń, ale takich wysokości nie osiągnąłem. Wygląda na to, że przebyłeś długą drogę.
  - Pomogli nam! Ogólnie rzecz biorąc, FSB zgromadziła ogromny potencjał intelektualny. Istnieją różne metody szkolenia sił specjalnych i naukowców, a także rozwinięta farmakologia. Są w stanie odnowić nie tylko ciało, ale i umysł. - Powiedziała Drachma.
  Abrikosow zanotował coś w swoim notatniku. Elżbieta zauważyła:
  - Za moich czasów po prostu umieszczałbyś to na komputerze.
  Profesor westchnął:
  - Jest zbyt obszerny.
  - Za moich czasów moc całego szczebla elektronicznego zmieściłaby się w kopercie zegarka.
  - Elizabeth pokazała bransoletkę komputerową na dłoni. I pstryknęła bosymi palcami.
  Drachma potwierdziła:
  je dostaniesz . Pomożemy. Czy rozumiesz mikroukłady?
  Profesor odpowiedział z westchnieniem:
  - Próbujemy! Nie jest łatwo wprowadzić coś takiego do produkcji. Prawdopodobnie w twoim świecie dotarcie do tego punktu zajęło dużo czasu!
  Elżbieta odpowiedziała z patosem:
  - Prawidłowy! I szczerze mówiąc, większość technologii opracowali Amerykanie. To prawda, że w ostatnich latach również odnotowaliśmy wzrost, głównie dzięki petrodolarom.
  Drachma pośpieszyła dodać, a jej bose palce u zwinnych stóp zdziałały prawdziwe cuda:
  -Naukowcy przestali uciekać za granicę. Jednak rozwinęliśmy się, gdy kraj był jeszcze stosunkowo biedny. Ale byli patriotyczni naukowcy, którzy nie bali się trudności.
  Abrikosow, zaciekawiony, zapytał:
  -Kto to właściwie był?
  - Ta informacja była przed nami ukryta. Powód jest nieznany. - Powiedziała Drachma. "Ale może się zdarzyć, że tajemnica jest zbyt ważna, aby zaufać nawet nam".
  Profesor skinął lekko siwą głową:
  - No dobrze, dziewczyny, wymyślajcie i odważcie się! Czy potrzebny jest materiał ludzki do eksperymentów?
  - Nie zapobiegać. - powiedziała Elżbieta.
  Dziewczyny pisały bardzo szybko, nie tylko rękami, ale także nogami i przez dwie godziny dzieliły się technologiami i technikami. Ogólnie rzecz biorąc, mądra Drachma zauważyła:
  - To dziwne, że wszystkie te osiągnięcia są tak opieszale wykorzystywane , także w naszej ojczyźnie. W końcu możemy znacznie podnieść poziom całej naszej armii. I nie zaszkodziłoby, gdyby ludzie rozwijali się intelektualnie. - Nimfa podniosła nogę i zakręciła przy skroni zwinnymi, gołymi palcami z lakierowanymi paznokciami . W przeciwnym razie wielu uczniów uważa, że Bitwa na lodzie to mecz Rosja - Kanada.
  - Kanada! Obecnie prowincja USA. Nieszczęśnicy, czyli co najmniej połowa populacji, a raczej sześćdziesiąt procent, przebywa w obozach koncentracyjnych. - Powiedział profesor Abrikosow. - Jednak w twoim świecie jest to prawdopodobnie całkowicie cywilizowany kraj.
  - I całkiem bogaty! Na igrzyskach udało im się nawet nas zepchnąć na bok. - Elżbieta mlasnęła językiem. - Ale to dlatego, że urzędnicy ukradli za dużo. W czasie kryzysu kradzieże zaczęły jeszcze bardziej nasilać się. Chociaż jestem chrześcijaninem, uważam, że urzędnicy państwowi, którzy kradną, powinni być wbijani na pal.
  I dziewczyna kliknęła ponownie, tym razem bosymi palcami, tak mocno, że komar padł martwy.
  - Dobry pomysł, chociaż sam strach nie wystarczy! - zauważył profesor. W szczególności urzędnik musi być dobrze zaopatrzony, wtedy nie będzie potrzeby kraść.
  Drachma dalej pisała rękami i, co też robiło wrażenie, swoimi wdzięcznymi nogami, zwinnymi jak łapy małpy:
  - Znam najnowsze techniki hipnozy.
  - To zjawisko naukowe, ale wymaga pewnego daru. - Powiedział Abrikosow. - Ale twoja psychika jest zbyt stabilna, żeby wprowadzać dziewczyny w trans. Ja jednak polecam autohipnozę, rozbudzi ona w Tobie dodatkowe zdolności.
  - Świetny pomysł, na pewno go wypróbujemy. - powiedziała Elżbieta. - Nasze umiejętności będą rosły.
  Dziewczyny musiały wyjaśnić pewne szczegóły, zarówno mikroukłady, jak i technologię lotniczą. W szczególności jakie są silniki ultraodrzutowe , jakie są proporcje dodatków w opancerzeniu. Jak działa dynamiczna ochrona i wiele więcej. Diabeł tkwi w szczegółach, jak kiedyś pisarze science fiction próbowali opisać zasadę działania wehikułu czasu, przemilczając najważniejsze szczegóły. Można też przywołać teorię marksizmu, gdzie, co najważniejsze, nie zostało określone kryterium doboru elity awangardy robotniczej. Lenin napisał pięćdziesiąt pięć tomów, ale o najważniejszym milczał. Stalin działał niezdarnie, chociaż w ogóle stawiał sobie odpowiednie zadania. Ogólnie rzecz biorąc, gospodarka rynkowa wyczerpała się, gospodarka planowa jest znacznie bardziej efektywna. Udowodniła to II wojna światowa, choć nie do końca. Ci sami Amerykanie wyprodukowali prawie trzy razy więcej samolotów niż ZSRR i droższych. Ale Stany Zjednoczone nadal mają kilka razy mniej amunicji w czołgach, jeśli liczyć działa samobieżne , podczas gdy ZSRR ma przewagę w artylerii i moździerzach, ale o połowę mniej karabinów maszynowych.
  Drachma narysowała diagram:
  - Takie jednopłatowce mogą być wykonane ze styropianu. Tani i sterowany za pomocą prostego joysticka. Bardzo postępowy system sterowania, dzięki któremu samoloty i czołgi zyskują dodatkową wydajność. W szczególności szybkość reakcji, nie trzeba ciągnąć dźwigni, wystarczy nacisnąć przycisk. Już to opanowałeś.
  Profesor energicznie pokiwał głową:
  - Tak, wygląda to postępowo.
  - Ponadto marzenie Chruszczowa o uprawie kukurydzy za kołem podbiegunowym stało się rzeczywistością po przeszczepieniu genu foki do kolby. Znam jego wzór i sposób syntezy. "Drachma gołymi palcami zwinnych stóp, ze skórą nóg błyszczącą od opalenizny, wrzuciła do ust gumę do żucia; było jej podwójnie miło, błyszczeć inteligencją i jednocześnie czuć coś elastycznego i słodka w jej języku.
  - Czy nie jest to niebezpieczne dla ludzkiego organizmu? - zapytał profesor.
  Tym razem Elżbieta odpowiedziała:
  - NIE! Co więcej , do kukurydzy wprowadzono gen świni, dzięki czemu rośnie ona szybciej i zawiera więcej składników odżywczych.
  Bystry, uczony mąż Abrikosow zapytał:
  - A co ze szczurzym genem odpowiedzialnym za płodność?
  Blondynka zauważyła:
  - W tym przypadku szarańcza jest lepsza. Będzie skuteczniej. Ogólnie rzecz biorąc, mieszanie genów to ogromny postęp. Myślałam nawet o pracy nad sobą.
  Profesor był nieco zaskoczony:
  - Coś szczególnego do poprawy? Jesteś już perfekcją. Zwłaszcza na zewnątrz!
  Elżbieta wyjaśniła:
  - Zmień samą strukturę białka. Mamy niezwykłe białko, zmodyfikowane, ale wciąż dość wrażliwą strukturę.
  Abrikosow wstał :
  - Brawo dziewczyny. Czy możesz mnie odmłodzić?
  Blondynka skinęła głową, zgadzając się.
  - Teoretycznie jest to całkiem możliwe dla nauki.
  - Nuda naukowa nie może udekorować łysiny Iljicza! - Drachma powiedziała w ramach żartu, antyradzieckiego powiedzenia .
  Profesor był zaskoczony:
  - Lenina?
  Hrabina nimfa zaćwierkała z uśmiechem:
  - Tak, nawet nazwali Piotrogród na jego cześć. Jest nawet piosenka.
  Lenin pisze z grobu, nie dzwońcie do Leningradu, to Piotr Wielki go zbudował, nie ja, ten łysy drań !
  Elżbieta dodała:
  - Nawet Biblia mówi o Leninie: - A łysy szaleniec powie, że Boga nie ma.
  I wtedy blondynka pomyślała, może mówimy o kimś innym, ale też łysym i zakrwawionym!
  Dziewczyny trochę się rozluźniły i zaczęły tańczyć, jednak idyllę przerwał niespodziewany telefon.
  - Marszałek Wasilewski chce z tobą porozmawiać.
  Elżbieta i Drachma skinęły głowami:
  - Możemy to zrobić! Myślę, że wystarczająco cię zajęliśmy?
  Abrikosow potwierdził:
  - Ponad wszelką miarę. Głowy pękają. Takie mądre dziewczyny. Szczególnie spodobało mi się przeszczepianie genów zwierzęcych do roślin. Możliwe jest jedynie, że wady genetyczne mogą powstać u samej osoby.
  - Wszystko dostosujemy. - Drachma wykonała wyrazisty gest. - Natura jest przewrotna, ale ludzki umysł jest prostownicą!
  - To jest przeciw Bogu! - Elizabeth wyglądała groźnie.
  Hrabina nimfa logicznie sprzeciwiła się:
  - To jest przeciw głupocie! Jednakże, jak już mówiłem, sam fakt naszego istnienia jest sprzeczny z Bogiem. Postęp ma zdolność wznoszenia człowieka, co oznacza przybliżanie go do Wszechmogącego!
  Blondynka wyjaśniła:
  - Bierzesz to zbyt dosłownie.
  Abrikosow namawiał ich:
  - Niedobrze jest zmuszać się do długiego oczekiwania na seniora w randze. Dam ci najnowszego sześciosetnego mercedesa.
  - Nie ma potrzeby, pobiegniemy do domu. - powiedziała Elżbieta.
  Profesor był zaskoczony:
  -Umiesz wyprzedzić samochód?
  W odpowiedzi Drachma zaśpiewała żartobliwie:
  - No cóż, dlaczego, dlaczego, dlaczego,
  Czy sygnalizacja świetlna była zielona?
  Wszystko dlatego, ponieważ, ponieważ,
  Cóż to był za kochanek!
  W dobie prędkości, oświetlenia elektronicznego,
  Sama się włączyła,
  Dla mojej najgorętszej miłości,
  Świeci zielone światło!
  I obie dziewczyny tupały bosymi, wdzięcznymi, muskularnymi stopami i śpiewały:
  I wszyscy biegną, biegają, biegają, biegają,
  I to błyszczy!
  I wszyscy biegną, biegają, biegają, biegają,
  I on się pali!
  I wojownicy uderzali się bosymi piętami, z czego dosłownie sypały się iskry we wszystkich kolorach tęczy.
  Drachma powiedziała szybko:
  Uczciwość jest pojęciem wybiórczym, oszustwo jest uniwersalne!
  Czym szachy różnią się od polityki?
  W szachach gra jest równa, ale w polityce władza zawsze ma przewagę!
  W szachach pod koniec partii występuje presja czasu, ale w polityce jest ona zawsze!
  W szachach ofiary są dobrowolne, ale w polityce zawsze są wymuszone!
  W szachach figury są przestawiane jedna po drugiej, ale w polityce, kiedy tylko władza tego chce!
  W szachach nie można cofnąć ruchów, w polityce robią to na każdym kroku!
  Władca otoczony nicościami jest jak kamień w tandetnej oprawie: jego wartość spadnie i nieuchronnie zniknie.
  Tron, w odróżnieniu od łóżka, dzielą tylko słabi !
  . ROZDZIAŁ nr 5.
  Ogromny pałac Bogini Zła Kali był wypełniony licznymi niewolnikami i kobietami, a także wojownikami. Niewolnicy z reguły byli bardzo piękni, młodzi, krągli, a ich ubiór zależał od ich statusu. Większość dziewcząt chodzi boso, a ich piersi i biodra są ledwo zakryte cienkimi paskami materiału. Ale niewolnicy o wyższym statusie noszą biżuterię, broszki, kolczyki, koraliki i bransoletki na ramionach i kostkach. A na nogach mają sandały ozdobione perłami, a najszlachetniejsi niewolnicy noszą nawet buty wysadzane klejnotami i na wysokich obcasach.
  Przypominają nawet szlachetnych ludzi. Zazwyczaj niewolnice spośród elfów lub trolli mają wysoki status. Elfy różnią się od ludzi jedynie kształtem uszu, są piękne niczym rysie, natomiast samice trolli mają większe nosy w kształcie orlich. A dzięki ich sylwetce i innym rzeczom nie można ich odróżnić od muskularnych, ludzkich dziewcząt.
  A prawie wszystkie ludzkie dziewczyny mają niższy status, mają gołe, różowe obcasy, są prawie nagie, ale też bardzo piękne, młode, świeże i muskularne.
  W ogromnym pałacu jest około dziesięć razy więcej niewolnic niż mężczyzn. A ci ostatni to nastolatki w wieku od dwunastu do piętnastu lat, ubrane tylko w kąpielówki i boso. Są też piękni , muskularni, z wyraźnymi mięśniami i mięśniami brzucha oraz uroczymi twarzami, ze starannie przystrzyżonymi włosami, zwykle w jasnych kolorach.
  Wśród chłopców tylko nieliczni mają wyższy status. Noszą szorty, koraliki i biżuterię oraz mają sandały z kamieniami. A są to także przedstawiciele trolli i elfów.
  Oprócz tych pięknych niewolnic i niewolnic są też strażnicy. Brutale z głowami dzika, orki bardzo podobne do niedźwiedzi, tylko brzydsze. Prawie trzymetrowe gobliny z dużymi uszami przypominającymi skrzydła skrzydlatych myszy. Są też elfie wojownicy z łukami i piękne trolle z kuszami. I najniebezpieczniejsi wojownicy: wampiry w czerwonej zbroi - strażnicy Bogini Kali.
  Co więcej, wampiry, zarówno mężczyźni, jak i kobiety, noszą specjalnie zaprojektowane kusze i miecze zakończone hakami.
  Sama Bogini Zła zasiada na złotym tronie usianym diamentami i innymi klejnotami.
  Zewnętrznie można ją nazwać piękną. Tylko mięśnie są bardzo rozwinięte i zbyt masywne dla kobiety. Z ust wystają raczej długie i ostre kły. Tak, Bogini robi wrażenie. A na jej głowie błyszczy korona, jak korona utkana z gwiazd.
  Wokół niej kilka pięknych dziewcząt i kilku chłopców-niewolników machających wachlarzami.
  Gra także muzyka. Odbywają się także przedstawienia, aby zabawiać wielką i zarazem straszną Boginię.
  Elfka, ledwo pokryta cienkimi paskami materiału, walczy z dwoma chłopcami w kąpielówkach. Nastolatki próbują ją zaatakować. Dziewczyna odpiera ich ataki, trzymając miecz obiema rękami.
  Zawodnicy mają już rany na ciałach i kapie z nich krew.
  Bogini wykonuje gest. Z Ogień wybucha pod płytkami i parzy bose stopy zarówno dziewcząt, jak i chłopców. Mimowolnie krzyczą.
  Słychać śmiech.
  Bogini zwraca się do siedzącego obok niej króla trolli. To młody człowiek ubrany w gronostaj i obwieszony klejnotami.
  - Czy myślisz, że twoja armia jest gotowa na podbój królestwa elfów?
  Odpowiedział z uśmiechem:
  - Nasza armia jest zawsze gotowa, o największy. Problem w tym, że elfy też są na to gotowe. Jak to tu mówią...
  Kali przerwał królowi trolli:
  - Nie mamy sensu na jałowe rozmowy! Rozumiem, że siły są zawsze równe i chcesz mnie poprosić o pomoc.
  Król Trolli skinął głową:
  - Tak, och, wspaniale. I jestem gotowy zapłacić złotem.
  Bogini roześmiała się. Jej śmiech był z jednej strony dźwięczny i piękny, jak ze stu srebrnych dzwonków, z drugiej zaś przerażający. Oczywiste jest, że groźny troll również wzdrygnął się.
  A wcielenie zła odpowiedziało:
  - Po co mi złoto? Mam góry tego metalu. Czy możesz dać mi coś bardziej przydatnego?
  W odpowiedzi rozległ się pisk:
  - Jak rozkażesz, Wasza Wysokość!
  Bogini Kali skinęła głową:
  - Kiedy pokonasz elfy, wyślesz dziesięć tysięcy niewolników tej rasy i tysiąc niewolników. Wielcy Bogowie postąpili mądrze, tworząc w naszym świecie, że wśród ludzi, trolli i elfów jest dziesięć razy więcej przedstawicieli płci pięknej niż silnej.
  Król Trolli pokiwał głową z uśmiechem:
  - Tak, bogowie postąpili mądrze. Nie ma nic piękniejszego niż wiecznie młoda dziewczyna. My, trolle i elfy, nie starzejemy się!
  Bogini Kali ryknęła:
  - Ale ludzie się starzeją, chyba że zrobimy z nich naszych niewolników. Wiele kobiet jest tak przerażonych perspektywą przekształcenia się w brzydką, garbatą, pomarszczoną staruszkę, że dobrowolnie idą w niewolę i zgadzają się na napiętnowanie znaku maku. Stracili teraz wolność, ale przez kilka stuleci są młodzi, zdrowi i pogodni. Ale dla kobiety starzenie się jest wielkim smutkiem, gorzej być nie może!
  Dwóch chłopców w kąpielówkach zaczęło jeszcze energiczniej masować nogi Bogini. Byli to także ludzie spośród niewolników. Przystojni, bardzo umięśnieni nastolatkowie. Prawie naga, ale na nadgarstkach i kostkach bransolety ze złota i platyny, ozdobione kamieniami.
  Dostali także możliwość życia przez kilka stuleci, pozostając młodzieńcami bez brody, zdrowymi, silnymi i wesołymi. To prawda, nie oznacza to, że jest to dobrowolne.
  Jednak o wiele lepiej jest masować ciała pięknych kobiet. I nie tylko Kali, ale także elfy i trolle, a nawet nimfy, niż na przykład do pracy w kamieniołomach.
  Król Trolli potwierdził:
  - Zarówno niewolnicy, jak i niewolnice będą do twojej dyspozycji, o pani!
  Kali dodał:
  - I oczywiście wyślesz dodatkowo dwadzieścia pięć wozów załadowanych złotem i drogimi kamieniami. Za wszystko trzeba zapłacić!
  A Bogini Zła chwyciła chłopca-niewolnika za nos gołymi palcami. Krzyknął z bólu. Ale oczywiście napisał na Twitterze:
  - Dziękuję pani!
  Kali zamówił:
  "W tej chwili uderz chłopca". Co więcej, powieś go na wieszaku. To będzie nas bawić.
  Rzeczywiście, w powietrzu pojawił się stojak. A dwie elfie dziewczyny, ledwo pokryte nitkami drogich kamieni, zaciągnęły chłopca na egzekucję. Nastolatek był, można powiedzieć, bardzo przystojny, miał idealną budowę ciała, ale szczególnie miło było kogoś takiego chłostać.
  Jednocześnie oprócz klapsów można odprężyć się także w inny sposób. Gladiatorka walczy z niedźwiedziem szablozębnym. Dokładniej, nawet dwie dziewczyny. Jeden z siecią i trójzębem, a drugi z mieczem i sztyletem. A piękny elf bije biczem półnagiego niewolnika. Macha nim i cios spada na żylaste, opalone ciało ślicznej nastolatki. A kropelki potu i krwi lecą w różnych kierunkach.
  To jest przedstawienie. I przystojny chłopak zostaje wychłostany, a dziewczyny walczą z egzotyczną bestią, która waży prawie tonę, żeby nie powiedzieć, że jest niezdarna. Ale dziewczyny to elfy, które są szybsze i silniejsze niż zwykli ludzie. I bardzo doświadczony. I skaczą bardzo zręcznie, robią uniki , gdy niedźwiedź na nie wskakuje i dźgają mieczem lub trójzębem.
  Dziewczyny są bardzo piękne i prawie nagie, bardzo uwodzicielskie.
  A chłopiec-niewolnik jest bezlitośnie biczowany. Ale to nie wystarczy bogini Kali i rozkazuje:
  - Upiecz pięty temu chłopcu!
  Trollowa dziewczyna przyłożyła pochodnię do bosych stóp nastolatka. A on to weźmie i będzie wył. Boli, gdy ogień liże twoje nagie pięty.
  I pachnie bardzo ładnie, jak pieczona jagnięcina. To jest godne podziwu.
  Bogini Zła Kali uśmiecha się , jest bardzo zadowolona.
  Ale wśród chłopców-niewolników jest jeden wyjątkowy. Jest bosy i w kąpielówkach, ale na głowie ma czapkę z dzwoneczkami. Ten chłopiec odgrywa rolę błazna. Wygląda, jakby miał dwanaście lat, ale w rzeczywistości jest tak stary, że liczy tysiące lat. Nawet sama Bogini Kali czasami się z nim konsultuje, a czasami osobiście chłosta tego chłopczyka, a nawet pali mu nagie pięty. Ale u tego chłopca po kilku minutach wszelkie rany goją się bez śladu. A przygód miał tyle, że nie byłby w stanie opowiedzieć bajki ani opisać ich długopisem.
  To jedna rzecz, która dosłownie pojawia się przed szafirowymi oczami bardzo umięśnionego i silnego chłopca.
  Dowództwo SATO i Arnold Schwarzkoff otrzymywali coraz więcej informacji na temat rozwoju operacji bojowej. Kilku czołowych dowódców Robotniczo-Chłopskiej Armii Czerwonej zdradziło swojego wodza i ideę bolszewicką, nakazując swoim armiom złożenie broni.
  Na zachodzie Ekrainy miejscowa ludność powitała żołnierzy SATO jako wyzwolicieli i pragnących zakończyć dyktaturę bolszewików. To ich podekscytowało i przygotowało do nowych osiągnięć.
  Centrum komputerowe otrzymało nowe informacje. Trójwymiarowa projekcja ukazała Ekrainę w postaci całej serii kart, wielobarwnych i kolorowych. Sam główny monitor pokazuje szczegółową lokalizację wszystkich jednostek, liczbę personelu, uzbrojenie, parametry techniczne, w tym zużycie materiału, a także stan zdrowia żołnierzy.
  Następnie komputer analizował własne straty i obrażenia wroga. Jak dotąd równowaga sił była w przeważającej mierze na korzyść SATO. Co więcej, rosła liczba zdrad Władimira Staljewicza . Żaden kraj na świecie, z wyjątkiem nieuznanego Państwa Islamskiego, nie udzielił wsparcia sowieckiej bolszewickiej Republice New Grossia . Na Kremlu nastawienie pozostało zimne i skrycie wrogie, a media porównały Leninstala do księdza Machno.
  I w ogóle idea władzy bez pieniędzy i jakiejkolwiek własności prywatnej i osobistej wydawała się zbyt egzotyczna, aby elita mogła ją zaakceptować.
  Niepowodzenia w pierwszych starciach z armią Satowa również dały o sobie znać. Wróg jest silny i elektronicznie kalkuluje swoje ruchy, a obserwacja satelitarna umożliwiła obserwację linii frontu i wszystkich ruchów zarówno w dzień, jak i w nocy. A możliwości osiągnięć gwałtownie malały.
  Jednak na przykład chłopak Władimir Terkin ( tak miał na imię obecny chłopak-błazen w jednej z misji!) miał zupełnie odmienne zdanie. Chłopiec podjechał do Tigrowa na skuterze. W tym mieście królowali już Fanderyci i przybyły pierwsze kolumny armii Satowa. Nastąpił swoisty rekonkwista dawnych terytoriów.
   Harcerz zrozumiał, że jego młody wiek nie pomoże uśpić czujności miejscowych policjantów. W Armii Czerwonej jest wiele pułków chłopięcych i być może są one znacznie bardziej wytrwałe i oddane sprawie bolszewizmu niż dorośli kupcy, którzy stracili romantyczny nastrój.
  Rzeczywiście, kiedy jesteś dzieckiem , pieniądze są dla ciebie czymś niemal abstrakcyjnym. Ale dorośli traktują je z szacunkiem, często nawet większym niż życie, zwłaszcza cudze. Władimira fascynował romans, chęć zbudowania świata, w którym nie dominowałyby interesy kupieckie, podłość i przemoc. Chęć osiągnięcia czegoś ważniejszego niż bycie najemnikiem lub chciwym, mięsożernym krwiopijcą. I chociaż harcerz ma dopiero jedenaście lat, a za miesiąc skończy dwanaście lat, ma zdolności cudownego dziecka. A jego prawdziwe imię i nazwisko są zbyt dobrze znane, aby je otwarcie wymieniać .
  I tak piękny, dobrze znany wizerunek Terkina, jest wymowny i niezapomniany. Pozwólmy więc chłopcu wcielić się w rolę podobnego modela.
  Ogólnie rzecz biorąc, człowiek jest złą istotą. Z jakiegoś powodu wielu dowódców dywizji skapitulowało już po pierwszych nalotach sępów SATO lub zdradziło swoich, otrzymując zwitki dolarów. Ale w każdym razie teraz Armia Czerwona ponosi ciężkie straty i wycofuje się. W takich warunkach wojna partyzancka zapewnia najskuteczniejsze metody.
  Tylko w zachodniej Ekrainie trudno jest znaleźć lokalne siły, które mogłyby wesprzeć interesy ludowe i intifadę bolszewicką . Ale jeśli spojrzysz, znajdziesz podziemie. Przecież w czasach sowieckich partyzanci walczyli na terenach, które dla reżimu sowieckiego wydawały się beznadziejne.
  Wasilij ukrył skuter pod drzewem i założył modne ciuchy i tenisówki. Do miasta nie można wejść boso - wzbudzi to podejrzenia, zwłaszcza, że jest jeszcze marzec i jest dość zimno. Chłopcy z Armii Czerwonej wyzywająco gardzą butami i starają się chodzić i biegać boso , dopóki są zdrowi.
  Ale generalnie , gdy temperatura jest powyżej zera, to bez butów, przy odrobinie przyzwyczajenia, można biegać bez ograniczeń. Na śniegu jest oczywiście trudniej, ale doświadczony młody wojownik jest w stanie wytrzymać to przez kilka godzin.
  Władimir był dobrze zahartowany, ponadto ojciec nauczył go tajnych metod poprawiających krążenie krwi, dzięki czemu jego nogi i inne kończyny praktycznie nie marzną. Wystarczy nakłuć określone punkty igłami lub zażyć trochę ziół. Nawiasem mówiąc, w średniowieczu wielu chłopców radziło sobie bez żadnych skomplikowanych sztuczek podczas silnych mrozów, a nawet nie kaszlało, biegając półnago przez zaspy śniegu. A ich obcasy, sine od zimna, nie znały innej podeszwy niż naturalne, aż zaczęła pojawiać się broda.
  Władimir nawet pomyślał, że może warto byłoby wziąć skuter, ale... Samochód był jego własnym montażem, a nie seryjnym. Mogą powstać niepotrzebne podejrzenia co do tego, skąd go zdobył i dlaczego. Ponadto hulajnoga jest naprawdę wyjątkowa i składana, kompaktowa i może przyspieszyć do dwustu trzydziestu kilometrów na godzinę, a nawet podskakiwać. Nie, taka maszyna jest zbyt zauważalna.
  Poza tym chciałam pospacerować i posłuchać, o czym myślą ludzie.
   Mimo całego swego romantyzmu jest bardzo mądrym chłopcem i zastanawia się, dlaczego duch długiego dolara jest tak uparty i pociągający.
  Czy naprawdę istnieją inne, ciekawsze wartości? Chociaż przecież człowiek najradośniej podoba się swojej naturze i mamonie.
   Chłopiec szedł, gwiżdżąc amerykański, odważny marsz. Więc nie ma żadnych podejrzeń. Będąc dość dużym chłopcem, wyglądał na starszego niż na swoje lata i z łatwością mógł uchodzić za nastolatka z lokalnej prozachodniej organizacji młodzieżowej.
  Miał nawet pasującą opaskę z głową węża. To znaczy Wężownik!
  Jak on wyglądał tak pięknie! Strzyżenie typu half-box i blond włosy, możesz zamówić sobie na plakat - Hitler Jugent !
  Przed nami, na zniszczonej wiejskiej drodze, śpiewa jakaś stara kobieta . Ciągnie ogromny plecak, który wygląda, jakby miał ją zmiażdżyć. Ciekawe, co tam dodała stara kobieta? Może ciągnie coś jadalnego na sprzedaż do miasta Tygrysów? Trzeba będzie odwiedzić i przeprowadzić rekonesans.
  Ostatnie zdanie okazało się tak absurdalne, że chłopak mimowolnie zachichotał i przyspieszył kroku. Stopy w modnych tenisówkach nie są przyzwyczajone do gorąca, a to jest nieprzyjemne. Chociaż oczywiście wygląda dzięki temu na bogatszego . A potem, kiedy ich oddział wkroczył do Słowenii, która wcale nie była biedna, ze współczuciem i strachem patrzyli na bosy oddział chłopczyc. Jakby byli szaleni albo zupełnie zubożeni. A chłopcy zrobili szybki krok, tak że zaspa zaskrzypiała. Uśmiechali się, nie zwracając uwagi na swoje czerwone obcasy z zasp i niebieskie palce u nóg. I patrząc na ich twarde spojrzenia i mocno zaciśnięte pięści, gotowe do śmiechu, wykrzywiali ze strachu usta i odwracali wzrok ze strachem.
  Ale ta babcia wydaje się być całkowicie wyczerpana. Władimir się skrzywił. Dlaczego wiek tak strasznie zniekształca kobiety. W końcu dziewczyny są piękne, a starsze panie stają się przerażające.
  To tak, jakby pomarszczona skóra, garby lub coś w tym rodzaju nie było estetyczne. A gdzie w tym przypadku patrzy Bóg? Dlaczego podoba mu się taka całkowita brzydota? A co z poczuciem estetyki?!
  No cóż, przyjdzie czas i załatwią sprawę z Bogiem, sprawią, że odpowie za całą kpinę z ludzkości. Tymczasem pomóżmy starszej pani, to nie jej wina, że stała się taką brzydką osobą.
  Włodzimierz podskoczył do babci i grzecznym tonem zapytał po ukraińsku:
  - Widzę, że jest ci ciężko, mogę pomóc?
  Stara kobieta odsunęła się od chłopca i syknęła ze złością:
  - Nie waż się otwierać ust, dziwaku! Myślisz, że nie wiem, że zamachnąłeś się na moje warzywa.
  Babcia zaczęła machać kijem i jej przepełniony plecak się otworzył. Vladimir poczuł z daleka silny zapach farby i teraz jego oczy rozszerzyły się. Z pojemnego plecaka sterczały niezgrabnie pomalowane na zielono liście uschniętej kapusty. I jakiś idiota namalował to zgniłe miejsce. Sam plecak był poplamiony, a paskudna i hałaśliwa babcia była lekko poplamiona.
  Stara kobieta próbowała uderzyć chłopca kijem w głowę, ten jednak z łatwością uchylił się i przechwycił kolejny zamach.
  A babcia krzyczy z całych sił:
  - Och, okradają mnie! Złoczyńca próbuje wyrwać warzywa ! Hej, chroń moją kapustę!
  Terkin ironicznie zauważył:
  - Zawsze tak jest! - I harcerz zaśpiewał. - Kto pomaga ludziom, marnuje swój czas! Dobre uczynki nie mogą stać się sławne!
  A stara kobieta rzeczywiście wyglądała jak Shapoklyak, tyle że była jeszcze wspanialsza i obrzydliwa, nawet z garbem. Wzięła więc plecak, przycisnęła go do piersi tak mocno, że jej garbaty nos wbił się w kolorową zieleninę kapusty i krzyknęła, choć niezbyt wyraźnie:
  - Och, jesteś moim skarbem ! Wygraj pieniądze ! Ochrona przed bandytami, przed strasznymi Moskalami!
  Władimir nagle poczuł się jak Stirlitz na skraju porażki. Chłopiec odruchowo skurczył się, wskazał palcem na bandaż z głową węża i artystycznie przeplatając ekrainskie słowa z angielskim, powiedział:
  - Jesteśmy organizacją chroniącą osoby starsze na całym świecie! A my im pomagamy, budujemy domy i dajemy im biały chleb z masłem czekoladowym!
  Babcia uspokoiła się trochę i zapytała szeptem:
  -Czy ty przypadkiem nie jesteś Amerykaninem?
  Włodzimierz rozciągając usta w najsłodszym uśmiechu, potwierdził po angielsku:
  - Tak, oczywiście, na sto procent ! - I od razu widząc, że babcia, w najpopularniejszym języku świata, ani razu nie robi na drutach, dodał po ekrainsku. - Jestem amerykańskim nastolatkiem i harcerzem!
  Stara kobieta wreszcie się uspokoiła i zapytała lepszym tonem:
  - A ile willi i mercedesów mogę kupić za moje warzywa?
  Harcerz, zdając sobie sprawę, że z szaleńcami lepiej się nie kłócić, spokojnie odpowiedział:
  - Dużo! Tak wiele!
  Babcia jednak była uparta i nadal pytała muskularnego i bystrego chłopca, mimo jego wieku:
  - Ile to kosztuje?
  Terkin odpowiedział poważnym tonem:
  - Cóż, Mercedesy występują w różnych modyfikacjach. Im nowsza i bardziej luksusowa marka, tym więcej kosztuje, a to oznacza, że potrzebuje więcej zieleni!
  Stara kobieta, ciężko oddychając, odłożyła plecak i jęknęła, wskazując na kolorową kapustę:
  - Tu jest nie mniej niż sześćdziesiąt kilogramów! Boję się, że umrę , jeśli wniosę do miasta tyle zieleni!
  Włodzimierz był już gotowy wybuchnąć głośnym śmiechem, ale widząc, jak zdenerwowana była twarz paskudnej starszej kobiety, odpowiedział:
  - Dlaczego musisz to nieść? Znajdź motocyklistę, a wiatr i komfort zabiorą Cię do Tigrowa!
  Zgarbiona babcia westchnęła ciężko i nagle zagrzechotała trudnym do zrozumienia bełkotem:
  - Ach , jesteś moim wnukiem... Zaprosiłem Fiodora, kierowcę traktora, żeby przyjechał do mnie do domu. Zapytał więc Heroda, dlaczego głupio posmarowałem farbą zgniłą kapustę. Więc tłumaczę mu, głupcowi , że kapusta i warzywa to najwyższe wartości na świecie! Za greeny, mercedesy i pałace można kupić wszystko!
   Terkin, który będąc utalentowanym szpiegiem, potrafił zrozumieć znaczenie i zrozumieć najbardziej nieartykułowane i związane z językiem mamrotanie, sprytnie zasugerował:
  - Czy traktor obiecał, że dowiezie Cię do wioski za darmo ?
  Stara kobieta wykrzywiając twarz, machała ze złością:
  - Prawie tak! Tylko nie za darmo, miej szerszą kieszeń , ale za litr zacieru! Cóż, wysłałem go z głupcem !
  Chłopak nie mógł tego znieść i głośno się roześmiał. Rzeczywiście, okazało się to zabawne. Babcia najwyraźniej słyszała już wystarczająco dużo, że warzywa i kapusta to wartości najwyższe, ale nie rozumiejąc humoru, wzięła slang zbyt dosłownie. Cóż, ponieważ wiosną to warzywo zmieniło kolor na żółty, przedsiębiorcza babcia pomalowała je zieloną farbą.
  Jeśli dodamy do tego, że po publicznym spaleniu w Tygrowie wszystkich banknotów, których nie zdążyli ukryć w gotówce , powstał znaczny deficyt, to jasne jest, dlaczego dolar osiągnął najwyższą wartość.
  Tymczasem staruszka nadal mówiła szczerze:
  - No cóż, wcześniej wezwałbym taksówkę przez Internet, ale bolszewicy, żeby wycisnąć diabelską sieć, przekręcili wszystkie słupy telegraficzne. I nawet prosty telefon nie wydaje sygnału dźwiękowego ! Oj, jestem nieszczęśliwa, siedzę i żywię się tylko plotkami. Chciałem jechać do Borysowa, ale jego konia zabrano na potrzeby Armii Czerwonej. Orek miał takiego fajnego i pięknego mercedesa, że bolszewicy go spłaszczyli młotami. Jakby to było zbyt luksusowe i nie proletariackie auto! Zatem oni, Antychryści, wszystko zniszczyli. Dlatego sam musiałem ciągnąć zieloną kapustę na rynek!
  Włodzimierz uznał za konieczne przerwanie bełkotu babci. Chociaż spotkałem taką starszą panią, szpital psychiatryczny z kratami zachłannie za nią płacze !
  - Twoje warzywa nie są naturalne, proszę pani...
  Babcia natychmiast się zdenerwowała:
  - Więc co?
  Harcerz, z trudem powstrzymując róg wydobywający się z piersi, wyjaśnił:
  - I to, że... Za pomalowaną zieleń można zostać ukaranym!
  Stara kobieta przestraszyła się i zrobiła fioletową twarz, jej chude nogi w jakichś łykowych butach zaczęły się plątać, gdy babcia się cofnęła. A niebieskie usta bełkotały:
  - Po co? Za co będę pociągnięty do odpowiedzialności?
  Terkin odpowiedział logicznie:
  - Nie nosisz naturalnej kapusty, ale kapustę zwiędłą. Próbujesz więc sprzedać sztuczną zieleń w taniej farbie! I to jest podrabianie!
  A harcerz zrobił dla siebie przerażające oczy.
  Stara kobieta zaczęła się jąkać i bełkotać:
  - Nie pociągaj mnie do odpowiedzialności. Farba jest nadal bardzo świeża i naturalna. Przyniósł to jej wnuk!
  Vladimir był pochłonięty, poczuł się jak prawdziwy Ostap Bender :
  - Zatem postawimy przed sądem także naszego wnuka za współudział w produkcji fałszywych banknotów. Będziesz miał więzienie rodzinne .
  Babcia zareagowała nieoczekiwanie, rzuciła plecak i szybko uciekła, krzycząc:
  - To nie moje! To wcale nie jest moje! To nawet wcale nie jest moje!
  Plecak poplamiony farbą leżał na drodze. Kilku nastoletnich chłopców oglądało występ z szeroko otwartymi ustami. Kapusta cuchnęła nie tylko najtańszą, trującą zieloną farbą, ale także zgnilizną. Nie miałem więc najmniejszej ochoty zbierać tego ciężkiego gratu i kłaść go na plecach.
  Poza tym marnowanie czasu na szaloną staruszkę. Ale dziki śmiech miejscowych nastolatków nie mógł powstrzymać się od przyciągnięcia uwagi. Chłopcy mieli około czternastu lat i okazali się wyżsi od Władimira i znacznie grubsi. Chociaż oczywiście Terkin, dobrze wyszkolony w sztukach walki, wcale się ich nie bał. Niech tylko wtrącą głowy!
  Ale wydawali się absolutnie zachwyceni! Grubszy mruknął:
  - No cóż, rozwaliłeś ją! Zupełnie jak Kogan!
  Terkin w odpowiedzi podskoczył i zakręcił gramofonem w powietrzu. Po czym, lądując, z uśmiechem terminatora odpowiedział:
  - Czy ten ogromny sprzedawca może zrobić coś takiego?
  Nastolatki odwzajemniły uśmiech i szczekały :
  - To nie jest straszny żart! Przyjdź pobawić się z nami!
  Terkin zainteresował się po prostu spędzaniem czasu z rówieśnikami, omawiaj z nimi bieżące problemy. Choć z drugiej strony nie radzi sobie zbyt dobrze, papugował niepiśmienną staruszkę i nie ukarał zła!
  Miło byłoby namydlić zieloną farbą twarz osoby, która podsunęła babci pomysł na tę słodką kapustę.
  Włodzimierz poczuł jednak wstręt do garbatej babci i dlatego zasugerował:
  - Cóż, wywrócimy się porządnie! To będzie bardzo fajna rozgrzewka!
   Chłopaki na motorowerach pojechali do miasta. Władimir usiadł za najchudszym chłopcem i zagwizdał kolejną melodię. Nastrój był jednak niewielki i czujesz się jak kompletny drań .
  Przy wjeździe do Tygrowa Satowici ustawili już swój punkt kontrolny i sprawdzali dokumenty. Utworzyła się niewielka kolejka samochodów. Chłopcy natychmiast stracili całą popisowość , a grubas ze smutkiem zauważył:
  - Nie mamy przy sobie żadnych dokumentów. Wyślą cię do więzienia !
  Terkin powiedział bezczelnie:
  - Tym lepiej! Wtedy zorganizuję dla nich Majdan w celi!
  Wtedy kilku młodych Fanderowitów ryknęła:
  - Zalejemy Moskwę krwią i dotrzemy do Uralu!
  Potem motorowery zawróciły, najwyraźniej szukając objazdu. Terkina bardzo kusiło, żeby porządnie pobić młodą szumowinę , ale na razie lepiej było się nie ujawniać. Myśli poszły w innym kierunku.
  Rzeczywiście okazało się, że Stany Zjednoczone stanęły po stronie ZSRR podczas II wojny światowej, prowokując w ten sposób Japonię do rozpoczęcia wojny przeciwko sobie. Co by się stało, gdyby doszło do innego układu sił?
  Czy Ameryka, co jest chyba o wiele bardziej naturalne dla takiego kraju, zjednoczyła się z Hitlerem?
  od prawdziwej w pierwszych miesiącach wojny . No, przynajmniej znacząco. Najprawdopodobniej Stany Zjednoczone pomogłyby Trzeciej Rzeszy co najwyżej ekonomicznie i poprzez ataki bombowe. Oczywiście wejście Japonii do wojny na Dalekim Wschodzie mogłoby stworzyć pewne problemy. Wtedy dywizje radzieckie zostałyby spętane w wojnie z samurajami i nie mogłyby wziąć udziału w obronie Moskwy.
  Jednak prawdopodobnie nie jest to tak straszne, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Pod koniec października wojska radzieckie wstrzymały ofensywę niemiecką, mimo że wojska z Dalekiego Wschodu jeszcze nie przybyły, a główne siły zostały otoczone i zniszczone. Należy zauważyć, że wojska radzieckie miały pewien margines bezpieczeństwa i prawdopodobnie byłyby w stanie utrzymać stolicę w trudniejszych warunkach. Chociaż możliwe jest, że w tym przypadku Armia Czerwona nie miałaby wystarczających sił do kontrofensywy.
   Wydawało się, że chłopcy znaleźli słaby punkt: drogi strzegł lokalny oddział nacjonalistów. Nastolatkowie nieco starsi od nowych przyjaciół Terkina stali na straży. Powitali swój motorower piskami i krzykami.
  Starszy z bródką zachrypiał:
  - Co to za dziecko? Może przyszli walczyć?
  Włodzimierz Terkin ze złością wypalił:
  - Wyobraź sobie , że tak!
  Lider rozkazał:
  - W takim razie zsiadaj z motoroweru ! Musimy być odpowiedzialni za rynek!
  Harcerz szybko zeskoczył i natychmiast przyjął postawę. Wydawało mu się, że stał się teraz ucieleśnieniem Bruce'a L w jego dziecięcej, ale nie mniej niebezpiecznej wersji!
  - Cóż, chodźmy i zmierzymy twoją siłę!
  Przywódca jednak nie walczył sam ze sobą, tylko skinął głową w bok:
  - Demon, rozpraw się z nim!
  Przewracając się w salto, wyskoczył chłopiec w kimonie. Poza tym najwyraźniej wojownik wychowany na Spartanina , bosy w chłodne dni i szybki. Nieco starszy i wyższy od Władimira, ale wciąż bardzo młody wojownik, z czarnym pasem.
  Skaut był trochę zawstydzony. Myślał, że z następną torbą będzie musiał się uporać, a więc naprzeciw niego prawdziwy profesjonalista, zręczny, a nie jakaś napompowana góra głupich mięśni.
  Władimir z ruchów "demona" zorientował się, że jest to bardzo silny przeciwnik i na wszelki wypadek zdjął tenisówki, które uniemożliwiały mu wyczucie powierzchni ziemi.
  Dzięki temu będzie mógł lepiej wychwycić każdy ruch zwinnego przeciwnika.
  Obaj chłopcy stanęli naprzeciw siebie i ukłonili się. Inni młodzi Fanderowici otoczyli ich pierścieniem, pozostawiając wolną przestrzeń do pojedynku.
  Walka rozpoczęła się bez sygnału, przeciwnik Władimira ostro zaatakował go korpusem. Harcerz postawił blok i poczuł znaczną siłę uderzenia. Nawet mój wypchany knykcie mrowiły. Nie, to naprawdę czarny pas i wybitny wojownik i powinieneś zebrać wszystkie siły, aby go pokonać.
  Demon przeszedł do ofensywy, lecz Tyorkin , również dość doświadczony, częściowo sparował, a częściowo wycofał się przed wrogiem, starając się nie przegapić ciosów.
  Tłum bojowników wokół krzyczał głośno:
  - To wszystko, to wszystko! Zabij blondyna!
  - To tchórz! Zabij go!
  W odpowiedzi Władimir poczuł wściekłość i rozpoczął kontrofensywę. Pięść wroga przeszła swobodnie po jego prawej kości policzkowej, ale Terkin uderzył także przeciwnika w klatkę piersiową, zmuszając go do skrzywienia się i wycofania.
  Cios uderzył w nadjeżdżający pojazd, a kostki Władimira zostały odciśnięte na jego nagiej, opalonej, muskularnej klatce piersiowej.
  Demon po raz pierwszy spojrzał na przeciwnika z szacunkiem i wymamrotał:
  - I wcale nie jesteś zły!
  Terkin, ustawiając blok dynamiczny, odpowiedział:
  - I jeszcze bardziej niebezpieczne niż myślisz!
  Demon ponownie przeszedł do ofensywy. Swoimi bosymi, chłopięcymi stopami próbował zadawać więcej ciosów, Władimir kilka razy stawiał bloki wyściełaną golenią i chichotał, próbując zasłonić przeciwnika. Ale nagle przegapił to z ręki i natychmiast odpowiedział.
  Obaj chłopcy w miarę postępu walki mieli coraz więcej siniaków, otarć i guzów. Swoją drogą, w zawodowej walce niektóre ciosy wypadły tak, jak powinny. Ale skale, które się wahały, nie mogły przechylić się w tym czy innym kierunku.
  Terkin próbował podstępem pokonać wroga, ale zawodowy mistrz wcale nie był prosty i sam stworzył pułapki. A każdy nowy atak albo przechodził przelotnie, albo kończył się siniakami na twarzy. Jednak harcerz z nawiązką odwdzięczył się tym, co otrzymał . I znowu zaatakował! W odpowiedzi brakuje bolesnych szturchnięć .
  Obaj chłopcy mieli złamane nosy i ciężko oddychali. Walka coraz bardziej przypominała walkę gladiatorów lub bitwę zapaśników . Coraz częściej chłopcy wchodzili w chwyty i próbowali się potrząsać technikami zapaśniczymi. Zderzyli się głowami, ale żaden nie ustąpił drugiemu. Ten zacięty pojedynek był rywalizacją pomiędzy równymi i upartymi.
  Stopniowo nie tylko młodzi wojownicy zaczęli się męczyć, ale także otaczający ich tłum. Ruchy i strajki stawały się coraz bardziej powolne. Więc demon z trudem, ciężko oddychając, podniósł Terkina na ramiona i rzucił go na ziemię. Nogi jednak karatece ustąpiły i upadł, zatapiając głowę w silnym nacisku harcerza . Vladimir natychmiast wykorzystał błąd konkurenta i nogami mocno chwycił silną szyję "demona" w "zamku".
  Jest to chwyt duszący i do tego bardzo skuteczny. Wróg w odpowiedzi próbował go uszczypnąć, a nawet wycisnąć najczulsze miejsce mężczyzny, jednak ucisk na kręgi szyjne okazał się tak silny, że ręce "demona" automatycznie objęły kolana dusiącego go chłopca .
  Terkin zwiększył nacisk, łącząc ciało z nogami i wzmacniając dźwignię szyi. Desperacko się bronił. Jego przystojna, choć posiniaczona twarz zaczęła przybierać wiśniowy kolor, a wzrok stał się niezwykle zamglony.
  Włodzimierz syknął:
  - Pukaj dłonią, że się poddajesz!
  "Demon" chciał odpowiedzieć "nie", ale z jego zaciśniętego gardła dobiegło jedynie bulgotanie. Wygląda na to, że był całkowicie zmiażdżony. Taka technika mogła być na ogół śmiertelna, a podczas wojny Włodzimierz musiał zabijać dorosłych, a bynajmniej nie małych ludzi. Daremnie więc chłopiec karate był uparty. Choć Terkinowi jest przykro, że zabił swojego niemal rówieśnika, to jednak nadal jest to wróg - Fanderyta. Ale wrogów nie oszczędza się!
  "Demon" posiniał na twarzy i zamilkł. Wasilij rozluźnił uścisk. Jego przeciwnik wciąż żył, ale był nieprzytomny jeszcze przez chwilę, a nawet jego wytrenowane kręgi zostały złamane. Terkin jednak również był wyczerpany i nie był w stanie wstać z powodu skrajnego zmęczenia. Chłopiec leżał, ciężko oddychając, z nogą na plecach niepełnosprawnego przeciwnika. Walka jeszcze się nie skończyła. Choć zasady walki nie zostały z góry uzgodnione, najstarszy z Fanderytów krzyknął:
  - No dalej, nagraj zwycięstwo w zapasach freecall !
  Wasilij zebrał siły i desperackim wysiłkiem odepchnął przeciwnika ubitymi, bosymi stopami. Obróciło się dopiero w połowie. Musiałem ponownie złapać oddech i ponownie pchnąć, aby chłopak od karate w końcu położył się na plecach. Następnie kładziesz nogę na klatce piersiowej i czekasz, aż sędzia powoli do Ciebie podejdzie. Albo nastolatka decydującego się na rolę sędziego. Potem go weźmie i odliczy.
   Chłopiec z kozacką grzywką na głowie puka powoli i głośno. Wasilij czuje się niecierpliwy. Dlaczego w mojej głowie pojawiło się skojarzenie z głosem kukułki? Ale wtedy ręka z pomalowanymi paznokciami, wyglądająca jak Kozak Zaporoski, wisi w powietrzu i zaczyna opadać. I nagle, przy trzecim uderzeniu, karateka szarpnęła się leniwie i zrzuciła bosą stopę Wasilija z piersi.
  W szeregach zgromadzonych chłopców i młodych mężczyzn rozległ się grzmot. Okazało się, że zabawny spektakl będzie miał ciąg dalszy. Poczucie irytacji pomogło Terkinowi się pozbierać i desperacko kopnął swojego odpowiednika w podbródek zrogowaciałym, gołym, okrągłym obcasem.
  Odchylił się do tyłu i znów ucichł, leżąc na plecach. A teraz trudno mu wstać . Władimir także, włożywszy resztę sił w cios, nie mógł zbliżyć się do wroga.
  Coś przypominało pojedynek Czelubeja z Pereswietem , kiedy w wyniku desperackiego starcia włóczniami zginęli obaj wojownicy: Tatar i Rosjanin.
  To prawda, że \u200b\u200bPeresvet nadal pozostał w siodle, a Chelubey wyleciał. Tak więc armia rosyjska kosztem kolosalnych strat pokonała Mongołów-Tatarów. I to pozwoliło pozbyć się surowego jarzma.
  Ale teraz musiałem się zebrać, skoncentrować i przeczołgać ten licznik. Przez "nie mogę" i przez skrajne zmęczenie.
  Ogólnie rzecz biorąc, Władimirowi, który od kwietnia 3014 r. brał udział w najcięższych bitwach na Fonbasie , nie jest obcy ciężki wysiłek fizyczny. I dlaczego jest taki zrelaksowany i bezwładny? Nie, powiedzieliśmy faszystom, nasz naród nie będzie tolerował określenia "ford" na gruziński pachnący chleb!
  Władimir wypiął pierś i gwałtownie szarpnął, zbliżając się do przeciwnika. Udało mu się przewrócić i tym razem położył dłoń na porysowanych mięśniach tarczy.
  Amatorski sędzia rozlewowy podszedł do nich ponownie. Stał tam przez chwilę, niezdecydowany, po czym znów zaczął bardzo powoli liczyć i klaskać tak mocno, jak to możliwe, przy uchu młodego wojownika.
  Nadal szarpał się przy trzecim klaśnięciu, a chwyt nie był chroniony . Ale ręka nie spasowała i sędzia, patrząc na wodza, zaczął od nowa liczyć.
  Ale też wolniej niż wcześniej. Karatek znów się skrzywił.
  Władimir próbował szturchnąć pięścią skroń przeciwnika, lecz jego zmęczona i osłabiona dłoń wyślizgnęła się jedynie ze spoconej głowy przeciwnika. Terkin znalazł się na brzuchu i znów ciężko oddychał. Następnie zaczął podnosić się za pomocą rąk.
  Wódz niespodziewanie wkroczył do pojedynku, mówiąc pozornie pojednania:
  - OK, remis! - I wyciągnął szeroką dłoń do Terkina . - Pokazałeś, że jesteś silnym wojownikiem i zasługujesz na godne miejsce w naszym gangu!
  Terkin odpowiedział na to zmęczonym spojrzeniem i z trudem utrzymując się na nogach:
  - Trochę z tobą posiedzę , osobiście nie mam nic przeciwko , ale... W przyszłości poczekamy i zobaczymy!
  Włodzimierz mówił ostrożnie, gdyż czuł się niezdolny do poważnej walki. Ale jeśli od razu powiesz "nie", istnieje ryzyko, że złapiesz poważnego leszcza.
  Chociaż ogólnie Terkin mógł uznać, że zdał egzamin. Walczył z prawdziwym czarnym pasem w karate i faktycznie wygrał. Ponieważ on pozostał na nogach, a jego przeciwnik wciąż leżał. Nawet jeśli jest to formalne zwycięstwo, nie odnotowane w trybie wstrzymanym. Ale kto inny w jego wieku jest zdolny do takiej walki?
  Władimir poczuł chęć jedzenia, a to oznaka odnowionych sił. Kilka dziewcząt podbiegło do "demona" i zaczęło pocierać niebieską twarz chłopca karate.
   Walka oczywiście zakończyła się sukcesem i wszyscy wyszli zadowoleni. Przynieś Tyorkinowi szklankę przezroczystego płynu . Harcerz był tak zmęczony, że jednym haustem wypił całą zawartość samochodu i dopiero gdy opróżnił go do ostatniej kropli, nagle zorientował się, że to wódka.
  Dwieście pięćdziesiąt gramów alkoholu to dużo dla śmiertelnie zmęczonego dziecka, a chłopiec, nie mogąc wytrzymać dawki, popadł w prawdziwy, głęboki alkoholowy nokaut.
  Dziewczyny w skórzanych kurtkach i tatuażach chwyciły go za ręce i nogi i zaniosły do namiotu. A pozostali Fanderyci gwizdali i pohukiwali.
  Terkin zapadł w ciężki, a jednocześnie bardzo zabawny sen.
  Ogólnie rzecz biorąc, jak to często bywa, spadasz z patelni do ognia!
  A teraz jest bardzo muskularnym chłopcem z bardzo głęboko zarysowanymi mięśniami o dziecinnym, ale przypominającym stalowe ciało. A stać go na wiele.
  Terkin oczywiście nigdy nie zaakceptowałby losu błazna Bogini Złego Kali, gdyby nie wypełnił specjalnego zadania Bogini Miłości Łady. A na razie musiał znosić rolę błazna wobec tego Bóstwa Piekła.
  Oto chłopiec-niewolnik, który został zamęczony na śmierć. Po biczu jego trolle i elfy były bite gorącym drutem. A potem połamali wszystkie żebra szczypcami czerwonymi od gorąca. Jakie to okrutne i dzikie.
  Obie elfy, otrzymawszy kilka drobnych ran, również dobiły niedźwiedzia szablozębnego, kończąc bitwę. A niewolnicę w majtkach, zamęczoną na śmierć, chwycono hakiem za żebro i ciągnięto na pożarcie przez dzikie zwierzęta.
  Władimir westchnął, jak zawsze panowało okrucieństwo i przemoc.
  Dziewczyny gladiatorki zniknęły. Po nich chłopcy zaczęli walczyć między sobą. Pięciu chłopaków było w czerwonych kąpielówkach, a pięciu kolejnych w czarnych. Chłopcy w wieku dwunastu, trzynastu lat nie mieli innego ubrania. Byli uzbrojeni w szable i sztylety. A dziesięciu młodych gladiatorów walczyło w bitwie.
  Natychmiast polała się krew, a na opalonych, muskularnych ciałach pojawiły się rany.
  Na dodatek niewolnice zaczęły rzucać rozżarzone węgle z brązowych koszy ze srebrnymi łopatami pod bose stopy chłopców. Stopy młodych gladiatorów paliły i krzyczeli.
  Bogini Kali uśmiechnęła się szeroko, naprawdę lubiła dręczyć chłopców, torturować ich i drwić z nich. I to naprawdę ją podnieciło. Tak naprawdę chłopcy w wieku, w którym broda jeszcze nie rośnie, są bardzo piękni, a ich skóra jest taka gładka, delikatna i przyjemnie jest ją podpalać, czy ciąć biczem, czy ściskać szczypcami , lub przekłuć igłą. A kiedy mały człowiek w swoim dźwięcznym głosie krzyczy z bólu, jest to tak słodki dźwięk i aromat, że nie da się tego opowiedzieć w bajce ani opisać długopisem.
  Ból kogoś innego jest taki słodki. Zwłaszcza jeśli torturujesz przystojnego, umięśnionego i zdrowego chłopca. I nie jest źle torturować dziewczynę. Ale zawsze przyjemniej jest kobiecie dręczyć nawet małego samca.
  Ale teraz chłopcy tną się i zabijają nawzajem, tak jak lubi to Bogini Zła Kali.
  I kiedy goła stopa małego człowieka stanie na kawałku węgla. W młodym wieku nogi chłopców mają pełen wdzięku kształt i nie są tak szorstkie jak u dorosłych mężczyzn, a skóra jest gładka, czysta i nie pokryta nieprzyjemnym włosem.
  Dlatego Kali naprawdę lubi torturować uroczych chłopców, jest to o wiele bardziej estetyczne i przyjemne.
  Ale widać, że walka jest dość ulotna. Chłopcom nie dano nawet tarcz, które pozwoliłyby im przedłużyć bitwę. A teraz zwycięzca stanął na nogi, został już tylko jeden chłopak w czerwonych kąpielówkach. A potem jest tak zraniony, że na jego muskularnym ciele nie ma już przestrzeni życiowej.
  Bogini Kali zamówiła:
  - Daję życie zwycięzcy - dokończ resztę!
  Niewolnice zaczęły przynosić pochodnie do bosych stóp pokonanych chłopców. Tych, którzy pozostali w bezruchu, chwytano za żebra haczykami i ciągnięto, aby nakarmić menażerię. A tych, którzy krzyczeli, dobijano elfimi łukami lub żeńskimi trollami bełtami z kuszy. Tak, to brutalne starcie.
  Płomienie lizały zrogowaciałe podeszwy śmiertelnie rannych chłopców-niewolników, ale obmyły je przed bitwą.
  Dzięki łasce złej Bogini jedyny żyjący chłopiec otrzymał ciasto czekoladowe, a nieszczęsne dziecko-gladiator ugryzło je. I poczułem się lepiej i skłoniłem się gościom i Cesarzowej Piekieł.
  Po czym dość pewnym krokiem poszedł do domu.
  Bogini Kali zauważyła:
  Oto jak niespokojny jest świat,
  Los to takie bezlitosne prawo...
  Dla chłopców życie nie ma wartości,
  I po prostu można je wpuścić do kojca!
  Po czym kolejny pojedynek ... Tym razem elfia dziewczyna z trzema mieczami walczy z dwoma ludzkimi chłopcami. Chłopcy w wieku około dziesięciu, jedenastu lat otrzymali jako broń drewniane kije. W kąpielówkach i szczupli wyglądają jak ofiary. Elfka jest bardzo muskularna, piękna i zwinna. Jej włosy niczym płomień znicza olimpijskiego trzepoczą na wietrze. Chociaż chłopców-niewolników jest tylko trzech, ich szanse nie wydają się duże. Dokładniej , jest ich trzech przeciwko jednej dziewczynie. Widać jednak, że jest doświadczona i silna. Rzuciła kamyk bosymi palcami i złapała go. Następnie zmiażdżyła go, ściskając palce jej kończyn dolnych, okazując kolosalną siłę.
  Bogini Kali zauważyła:
  "Czy twoi przeciwnicy nie są zbyt słabi, Artemis?"
  Dziewczyna, dość wysoka jak na elfa, skinęła głową na znak zgody:
  - Tak, chłopcy są mali. To wciąż tylko dzieci i są szczupli. Może lepiej byłoby przynajmniej nastawić nastolatków przeciwko mnie?
  Cesarzowa Piekieł zachichotała i odpowiedziała grzmiącym głosem:
  - To nadal jest dla ciebie łatwa rozgrzewka. Możesz je po prostu wziąć i mieć dobry trening! A potem, Artemisie, będziesz musiał stoczyć poważną bitwę, ryzykując życie!
  Elfka skłoniła się i odpowiedziała:
  - I ta walka się odbędzie, jestem pewien!
  Rozległ się sygnał i chłopcy zadęli w rogi. I rozpoczęła się bitwa. Trzej chłopcy, machając kijami i błyskając małymi, bosymi obcasami, rzucili się na elfa. Prowadziła młyn swoimi mieczami, a chłopcy zwalili się z nóg. To prawda, że \u200b\u200bod razu podskoczyli. Dziewczyna kopnęła jednego z gladiatorów w klatkę piersiową gołą piętą, przewracając go ponownie. Co więcej, zostawił siniak na jego nagiej, opalonej i kościstej klatce piersiowej.
  Publiczność klaskała...
  Terkin szepnął:
  - To naprawdę nie jest gra według zasad!
  Elfka nadal galopowała. Wykonała salto i chodziła na rękach. Potem jej bose palce chwyciły chłopca za nos i rzuciły go do przodu, powodując, że rozpryskał się na kolorowych kafelkach.
  Artemida śpiewała:
  - Kosmiczna sfera i machinacje Lucyfera!
  Bogini Kali ryknęła:
  - Nie pamiętaj Lucyfera!
  Rzeczywiście, jest jej konkurentem. A walka wewnątrzgatunkowa jest być może najbardziej brutalna i bezlitosna. A elfka nadal się kręciła, jakby była krętym wierzchołkiem. A jednocześnie nie spieszyła się z wycięciem chłopców. Grał dla publiczności. Działała z energią i pewną zręcznością.
  Artemida nawet śpiewała:
  Jak daleko w innym wszechświecie jest nasza ojczyzna,
  Gdzie słowik tryluje czysto i czule!
  Tamtejsza równina przylega do góry!
  A z nieba spada śnieżnobiały puch!
  
  W końcu radość każdego jest w kolorze dnia,
  Widzieć chabra, który pieści oko!
  Przecież każdy Elfaslav jest naszym krewnym,
  Pan nagrodził Elfa i uczynił go rajem!
  
  Nad kopułą kopuł kościoła,
  Elfsta błyszczy przede wszystkim!
  To nie czas na zabawę, rycerzu,
  Nie widzę wystarczającej ilości akcji!
  
  Dlaczego nasz duch elfów,
  W tarapatach po prostu musisz się obudzić!
  Gdy zniknie spokojny duch,
  Zło kwitnie w lenistwie i pijaństwie!
  
  Musimy umocnić naszą wiarę,
  I żarliwie módlcie się do Pana!
  Pracuj ciężko i nie pij
  Obserwują każdą świętą twarz!
  
  Nieubłaganie galopujące lata,
  Ruszyli wściekłym galopem!
  A czas płynie jak fala,
  Chwile leciały jak szalony!
  
  Jesteś elfim bohaterem,
  Pamiętaj, Twoim przeznaczeniem jest walka!
  Podbij przestrzeń wszechświata,
  Nieść wiarę w braterstwo wszystkim istotom!
  
  I co porusza się w ciemności,
  Jak dźwięk połamanej turzycy!
  Na Elfie jest nas miliardy,
  sam na tym świecie !
  
  Przejdźmy do innego wszechświata,
  Wszyscy rozsądnie nas pytali!
  Bezgraniczne światy są wezwaniem,
  Służ swojej miłości - Elfio!
  Elfka podskakując, uderzyła chłopców w tył głowy swoimi zabójczymi nogami. A oni upadli i zemdleli. Niewolnice wzięły pochodnie i przyniosły je do gołych stóp chłopców. A oni, krzycząc, opamiętali się. Rozglądając się ze strachem, podskoczyli.
  Było widać, że chłopaków bardzo boli. Choć ich nagie podeszwy stały się szorstkie, wciąż żyją, a płomienie pochodni, których używają piękne niewolnice, są bardzo gorące.
  Artemida zapytała Kali:
  - Może uda nam się uratować im życie?
  Złe Bóstwo roześmiało się i odpowiedziało:
  - OK! Daj im tysiąc rzęs! Jeśli przeżyją, to gdy skóra będzie zdrowa, ponownie staną do walki na ringu gladiatorów. A jeśli tego nie zniosą, to...
  Niewolnice zaatakowały chłopców-niewolników i przywiązały ich do stanowisk karnych. A filary wyszły w dużej sali tronowej, bezpośrednio spod płytek za pomocą mechanizmu.
  A nieszczęsnych chłopców, którzy od wczesnego dzieciństwa znali tylko bicie i ciężką pracę, zakuwano w specjalne dziecięce kajdany.
  Bogini Kali syknęła:
  - Ale dla ciebie Artemis oczekuje teraz nie łatwej, ale trudnej bitwy!
  Elfka skłoniła się i zaśpiewała:
  Odważnie wyruszymy do bitwy,
  Za sprawę świata...
  Pokonamy wszystkich wrogów,
  W walce o to!
  . ROZDZIAŁ nr 6
  Po burzliwym śnie Elżbieta obudziła się w więzieniu. I stała się jeszcze smutniejsza. Poza tym strasznie bolały mnie plecy po leżeniu na kamiennej płycie, a dziewczyna spała dość długo.
  Drachma mrugnęła do partnera z uśmiechem i zapytała:
  - Snila , coś bojowego?
  Elżbieta zaśmiała się i odpowiedziała:
  - Nawet bardzo waleczny!
  Elfia hrabina zauważyła:
  - Ale rzeczywistość jest o wiele smutniejsza i nikczemna !
  Blondynka skinęła głową i zaśpiewała:
  Zło przeklęło rzeczywistość
  To może doprowadzić Cię do szaleństwa...
  Cała moc potężnego atomu,
  Szatan wjechał na Ziemię!
  Potem drzwi do lochu otworzyły się ze skrzypieniem. Bosy, chudy chłopiec podawał pięknym więźniom dzbanek mleka, owsiankę i podpłomyk. Elżbieta zapytała:
  - Jak masz na imię?
  Chłopak nie odpowiedział i pospiesznie odszedł, machając obcasami, na których widniały ślady świeżych pęcherzy. Wyglądało, jakby bose stopy chłopca-niewolnika zostały przypalone.
  Dziewczyna zjadła przekąskę. Potem znowu zaczęli widzieć swoje łańcuchy, jedno ogniwo przy drugim. Praca szła bardzo powoli.
  Elżbieta skinęła głową i ponownie zapadła w swój fantastyczny i niesamowity sen;
  To interesujące pytanie; możemy być tu szczerzy.
  - Cóż, przy pomocy artefaktów możemy. I sami wyprzedzimy każdego mistrza olimpijskiego. Chociaż, kto wie, ich wpływ może się skończyć. - Drachma westchnęła.
  Profesor zapytał z powątpiewaniem:
  - Ale czy nie okazałoby się, że artefakty będą zużywać energię w wyniku częstego używania?
  - Nie sądzę. - powiedziała Elżbieta. - Tak, a bieganie z gołymi, młodymi stopami jest pożyteczne. W końcu jesteśmy dziewczynami. A bieganie jest dużo bezpieczniejsze niż w samochodzie.
  Abrikosow sprzeciwił się:
  - Ochrona marszałka może tego nie rozumieć. Poza tym będzie to zbyt zauważalne, jeśli się spieszysz. A marszałek chciał, żeby spotkanie było tajne.
  Drachma skinęła głową:
  - Przekonał nas. Rzeczywiście, nasze rasy powodują zbyt wiele niepotrzebnych plotek, a wróg nie śpi.
  Elżbieta zaproponowała z uśmiechem:
  - Możemy pędzić przez las, wtedy nikt nas nie zauważy!
  Hrabina nimfa pokręciła siedmiokolorową głową:
  - To też jest bardzo trudne. Gałęzie pękają. A tak w ogóle, dlaczego by nie pojechać na przejażdżkę.
  Blondynka ze złością tupnęła swoją gołą, wyrzeźbioną, bardzo uwodzicielską stopą i warknęła:
  - Zdecydowano, że w sześćsetnym mercedesie!
  Dziewczyny terminatorów skierowały się w stronę wyjścia. Wydawało się, że dzień przebiega dobrze.
  Jednak do kolacji było już coraz bliżej. Piękności jadły przekąskę podczas spaceru.
  W dużym samochodzie, znacznie większym od zwykłego mercedesa, czekała ich kolejna niespodzianka . Dmitry Polevoy, były oficer zombie, powrócił. Kiedy odjechali, młody człowiek zadał pytania:
  - Cóż, wygląda na to, że tęsknisz za mną? - On zapytał.
  Elżbieta ryknęła:
  - Nie ma czasu na nudę i chorobę!
  Młody wojownik nalegał:
  - Masz ramiączka majora. Jak widać, stopień oficerski znacznie się rozwinął.
  Drachma zauważyła ostro:
  - Tak, nie jesteśmy takimi dziewicami, żeby zwalniać! Jak poczyniłeś postępy?
  Porucznik wydął z dumą pierś:
  - Obiecali, że dadzą mi kapitana! Duże szanse na awans. Nie zapominaj, że to nasza przeszłość. Niech będzie chwalebnie, ale to wciąż przeszłość. A my, z przyszłości, możemy zatem osiągnąć znacznie więcej. Inny zasób wiedzy, nowocześniejsze metody szkoleniowe. Poza tym służyłem w samej Alpha Pioneer i to jest wyznacznik.
  - Oczywiście! - Drachmę gryzła ciekawość. -Jaki świat lubisz najbardziej? Nasz czy ten? Młody porucznik odpowiedział pewnie:
  - Biorąc pod uwagę, że świat obył się bez siedemdziesięciu lat rządów bolszewików, kraj osiągnął więcej. Ogólnie rzecz biorąc, Rosja jest tutaj ogromną potęgą, a nie tak skąpą federacją jak nasza.
  Elżbieta wzięła go i pisnęła:
  - Tak, a nasz kraj nie jest mały.
  Młody wojownik i były zombie z pewnością odpowiedział:
  - Ale ludzi jest więcej! Rządy stalinowskie i komunistyczne miały ogólnie negatywny wpływ na ludność. A oto trzyprocentowy wzrost rocznie, czyż nie jest to wskaźnik?
  Drachma wzięła go i uśmiechnęła się:
  - Z demograficznego punktu widzenia wszystko jest w porządku. A co z praktycznym?
  A nimfa tupała bosą stopą.
  Porucznik odpowiedział z przekonaniem:
  - To samo! Szczerze mówiąc, znacznie bardziej lubię Żukowa niż obecnego prezydenta. Georgy Konstantinovich jest doświadczonym dowódcą wojskowym, a nasz przywódca jest synem profesora i Żydówki! Nikt się go nie boi.
  Elżbieta skinęła głową:
  - Powinni się bać Prezydenta!
  Drachma dodała:
  - A to wymaga demonstracji siły. Ogólnie rzecz biorąc, Stalin był wspaniałym tyranem, choć na zewnątrz nie był straszny. Fizycznie też nie był szczególnie silny, ale swoją wolą przebijał.
  Dmitrij zgodził się:
  - Zawsze szanowałem Stalina, ale na tym świecie okazał się takim brutalem. Ogólnie rzecz biorąc, moi przodkowie służyli w policji, a mój pradziadek został zastrzelony. Ale nie obrażam się na Stalina.
  Dmitry otarł łzę z różowego policzka i dodał. -
  To jest zapłata za nowy świat, nieunikniona.
  Nimfa ryknęła:
  - Być może masz rację, ale teraz trzeba powstrzymać tego gruzińskiego maniaka. Czy wiesz, jaki jest najsłabszy punkt Gruzinów?
  - Stalin jest Rosjaninem ze strony ojca, więc łączy w sobie różne zdolności. - zauważyła Elżbieta. - Właściwie proponuję następującą opcję. Zinfiltruj Waszyngton i powal tam wielkiego przestępcę.
  - To jest bardzo trudne! - zaczęła Drachma - Pamiętam, że Niemcy planowali zamach na Stalina, ale ten przywódca nikomu nie ufał. Nikt nie wiedział, do jakiego samochodu wsiądzie, w jakim pokoju będzie. Nawet ochrona była przestraszona. Na przykład jeden z ochroniarzy poruszał się cicho. Stalin uznał, że jest w stanie go udusić gołymi rękami. A ochroniarzowi było to trudne!
  Blond terminator zauważył:
  - Wow! Wiele sił specjalnych jest do tego zdolnych. Można więc podejrzewać każdego zawodnika, który przeszedł specjalne szkolenie .
  Hrabina nimfa potwierdziła, szczerząc zęby:
  - Więc znalazł winę u tego gościa. Spojrzał mi w oczy. Coś mi się nie podobało i kazałem go aresztować. Cóż, oczywiście doszło do spisku, tortur i egzekucji! Przed otrzymaniem kuli w tył głowy strażnik krzyczał: "Niech żyje Stalin!"
  - Widzisz, jaką jest osobą oddaną sprawie partii. - Elżbieta uśmiechnęła się smutno.
  Drachma nie mogła powstrzymać się od urazenia swojej przyjaciółki:
  - A wy, wierzący chrześcijanie, jesteście dokładnie tacy sami.
  Blond terminatorka wydęła policzki:
  - Dlaczego?
  - Bóg cię nie chroni. Skaz na śmierć, tortury, śmierć bliskich i przyjaciół. A wy się modlicie, chwalcie Go. Pomyśl na przykład, ile razy w życiu zwykli ludzie odczuwają ból. Cóż, starość to najwolniejsza i najbardziej brutalna tortura, jaką można sobie wyobrazić. Rozumiemy to czysto teoretycznie, ale stwarzając człowieka i stając się, Bóg dopuścił się największej zbrodni na świecie. Wszystko inne, głód, wirusy, epidemie, trzęsienia ziemi, klęski żywiołowe, to drobnostka na tle zmian w organizmie związanych z wiekiem. Nawet ten straszny koronawirus ! - Oczy Drachmy zabłysły.
  Wspierał ją Dmitrij Polevoy:
  - Bóg zachowuje się gorzej niż Stalin. W dużej mierze dokonuje on przymusowych represji wobec niezadowolonej mniejszości, a Bóg uczynił z biegiem lat wszystkich śmiertelnymi, a nawet brzydkimi i zgrzybiałymi, zwłaszcza kobiety, które są takimi czarownicami i boją się ludzi . A co najważniejsze, nie można znaleźć osoby, która nie odczułaby własnego bólu lub bólu fizycznego lub moralnego innej osoby.
  Drachma dodała:
  - Dokładnie tak możesz to zrobić swoim dzieciom. Skazany na potworne męki. Grzechem jest nawet uderzyć dziecko, ale panuje tu taki dziwny fanatyzm, coś, co nie pasuje do wyższego umysłu.
  Elżbieta sprzeciwiła się:
  - Kochający rodzic wychowuje swoje dzieci, także poprzez kary.
  Drachma była sceptyczna:
  - Widzimy karę, i to nieproporcjonalną, ale gdzie jest edukacja. Już sam fakt, że istnieje trzy tysiące wyznań, czyli sekt chrześcijańskich, świadczy o tym, jak zaniedbana jest edukacja i wychowanie. Ponadto rodzice nie powinni pozwalać swoim dzieciom odejść i ukrywać się przed nimi. Dlaczego Bóg nie objawia się swojemu potomstwu? Gdzie jest logika?
  Elżbieta chciała odpowiedzieć, jak to zwykle czynią księża: Mówią, że dla grzeszników odkrycie Boga będzie równoznaczne ze śmiercią, ale tego nie zrobiła. Nie brzmi to przekonująco, czyż obecność rodziców nie ma dodawać dzieciom pewności siebie i odwagi, chronić je, a nie zabijać. Nawet jeśli dzieci nie są posłuszne, jak miło jest dla nich oprzeć się o kolano wielkiego i potężnego rodzica. Poczuć dotyk silnej dłoni na włosach, posłuchać osobistego zbudowania od Wielkiego Ojca, a nie od pośredników, którzy poczęci są gorsi od samych grzeszników. Przecież większość prawosławnych księży jest tak samo grzeszna, jak świat, któremu głoszą. Protestanci są pod tym względem bardziej rygorystyczni, ale daleko im też do świętych. Dlatego Elizabeth zdecydowała się zmienić temat rozmowy. Złapała bosą stopą muchę w locie, chciała ją zmiażdżyć, ale pomyślała, że nie warto zabijać żywej istoty, nawet takiej jak mucha, która przenosi infekcję i zarazki, i wypuścić ją.
  Po czym dziewczyna powiedziała:
  - Pan jest wielki i mądry, jeśli się nie objawia, to znaczy, że istnieją powody niezrozumiałe dla was, grzesznych ludzi. Zamiast tego porozmawiajmy o broni. W szczególności Obolensky jest pod wieloma względami podobny do Kałasznikowa, ale ma nieco mniejszy kaliber, nieco większą początkową szybkostrzelność i podobną długość.
  - I dlaczego? - zapytała Drachma.
  Blondynka zauważyła:
  - Kanał jest gładszy i występuje dodatkowy przyspieszacz podczas przenoszenia materiałów wybuchowych. Czyli jest nieco lepszy od wczesnych modeli Kalasha i prawie tak dobry jak późniejsze.
  Hrabina-nimfa wzięła go i zauważyła:
  - Zasugerowałem połączenie ich przydatnych właściwości. - Elżbieta spojrzała na pryzmat zwisający na sprężynie. - Mam na myśli "Kałasznikowa" i "Abakana", a także M-16, tworząc karabin wybitny. - I coś mi się udało. Ogólnie rzecz biorąc, armia rosyjska poszła drogą zwiększenia szybkostrzelności karabinów maszynowych, w takim przypadku, jeśli dojdzie do wielkiej wojny, po prostu wystąpią katastrofalne problemy z zaopatrzeniem .
  Elżbieta przerwała jej:
  "Ale nie można wymyślić nic lepszego niż laser pulsujący anihilację". Może grawilaser.
  - Co to jest? - Drachma była zaskoczona.
  Piękność o włosach białych jak śnieg, lekko posypanych złotym proszkiem, odpowiedziała:
  - Znajomość myśli wojskowej! Wyobraź sobie, że fotony mają energię od dziesięciu do czterdziestej potęgi większą od grawitacji. Jeśli przełożymy na wartości bardziej akceptowalne dla ludzi, to dziesięć trylionów trylionów razy więcej niż natura grawitacyjna. A jednocześnie grawitacja przenika wszędzie , utrzymuje cały wszechświat, a w czarnych dziurach fotony są wobec niej bezsilne. A jeśli połączyć obie te stałe, prędkość wiązki wzrośnie od około dziesięciu do pięciuset bilionów razy w porównaniu do światła. I moc... Czy możesz sobie wyobrazić, jakie potworne ciśnienie wytworzy grawiolazer na zwykłym przedmiocie. Wiązania międzyatomowe zostaną poddane niesamowitemu wpływowi grawitacji, a pancerz statku kosmicznego po prostu pęknie. Nawet stosunkowo małym pistoletem możliwe będzie zniszczenie najpotężniejszych statków, powietrznych lub morskich. Ponadto nie jest wykluczona selektywna ekspozycja szeroką wiązką, przecinająca całe armady gwiazd z kolosalną mocą.
  Drachma przerwała Elżbiecie.
  -Mówisz tak, jakbyśmy już toczyli wojny kosmiczne.
  Blondynka odpowiedziała:
  - Wierzę, że wojna w kosmosie jest nieunikniona.
  Hrabina nimfa uśmiechnęła się sceptycznie:
  - Jak to się ma do Biblii?
  Elżbieta powiedziała ze słodkim uśmiechem:
  - Objawienie teologa Jana mówi o wielkiej kosmicznej bitwie. Być może są to obrazy przyszłych bitew gwiezdnych. Gdy jedna trzecia gwiazd pociemniała, to znaczy, że zostały schwytane przez moc diabła.
  Drachma bawiąc się nagimi, umięśnionymi łydkami zauważyła:
  - Jeśli tak to interpretujesz, to się zgodzę. Będą gwiezdne wojny, taka jest natura człowieka i nie tylko jego. Ogólnie chciałbym odwiedzić inne światy, bo inaczej jest tu trochę nudno.
  Dmitrij Polevoy patrzył na drogę. W pobliżu znajdował się krater, a drzewo spadło na jezdnię, blokując ścieżkę. Opancerzony mercedes się zatrzymał.
  Porucznik zawołał:
  - Wygląda na to, że dotarliśmy!
  Elżbieta zmrużyła oczy:
  - Widzę dwóch snajperów w zasadzce. A raczej trzy!
  Drachma zauważyła:
  - To także jeden z samotnych sabotażystów. Co więcej, drzewo zostało zaminowane, aby eksplodować, gdyby ktoś chciał je usunąć.
  Dmitrij zapytał:
  - Więc co zamierzasz zrobić?
  Hrabina nimfa ryknęła:
  - Zabijemy dwóch snajperów. Weźmiemy jednego jeńca i rozbroimy minę.
  Młody człowiek potwierdził:
  - Świetny pomysł.
  Elżbieta przyjęła to i wyjaśniła:
  - Dwóch nie jest wystarczająco profesjonalnych, celowniki optyczne dają odblaski, a trzeci jest w cieniu, najwyraźniej specjalista.
  Drachma potwierdziła:
  - Więc weźmiemy go do niewoli.
  Dziewczyny wyskoczyły z samochodu pancernego z szybkością pieszczot, jednocześnie strzelając z ręki. Udało im się trafić swoich odpowiedników, zanim zareagowali. Piękności bardzo szybko przeczołgały się przez krzaki, jak węże, próbując złapać trzeciego. Okazał się sprytny i nie strzelił do prawie nieuchwytnego celu. Ukryty.
  Ale Dmitry postanowił wyskoczyć i prawie zginął, uratował go jedynie fakt, że Elżbieta była o setną sekundę przed wrogiem, trafiając w karabin, strącając celownik.
  Następnie bosą stopą rzuciła kawałek szkła, przecinając komara na dwie części i powiedziała:
  - Strzelam celnie! Przekazanie go zaocznie!
  Dziewczyny przyspieszyły. Spadochroniarz postanowił uciec, zaczął się czołgać, ale dziewczyny go wyprzedziły. Co więcej, jednocześnie. Jeden chwycił ją za nogi, drugi za gardło.
  - No, gdzie! - Drachma uśmiechnęła się. - Chcesz połaskotać gardło?
  Więzień był najwyraźniej w połowie Azjatą, w połowie Europejczykiem, o dość przyjemnych rysach.
  - Jesteś taka piękna! - Powiedział. - Cieszę się, że ujęły mnie tak przemiłe dziewczyny.
  - My też nie mamy nic przeciwko zabawie z tobą, stary. - Drachma strzeliła go w nos. - Naprawdę nie mam nic przeciwko, ale nie mam czasu. Wejdź z nami do samochodu i powiedz nam, co wiesz. Wygląda na to, że jesteś starszym porucznikiem.
  Wymamrotał:
  - Tak, wspaniale.
  - Czy nie jestem piękny? - Elżbieta była oburzona.
  Oficer wyjąkał:
  - Nie jesteś gorszy! Kocham blondynki.
  Wojownik z nadętymi perłowymi włosami :
  - Czego mi brakuje?
  Więzień jęknął:
  - Szczerze mówiąc?
  Elżbieta wypaliła:
  - Tak!
  Oficer jęknął:
  - Za bardzo opalona, czekolada. Jednak tak smaczne.
  Hrabina nimfa mruknęła:
  - Musimy uczyć tego głupka !
  Elizabeth uderzyła go dłonią w czoło.
  Drachma wzięła swoją odpowiedniczkę na ramiona i pobiegła. Jest bardzo szybko, dziewczyny wskoczyły do samochodu. Elżbieta zatrzymała się na chwilę podczas rozbrajania miny i odrzuciła sosnę na bok. Następnie uderzeniem gołej pięty złamała dość gruby pień niczym zapałka.
  - Teraz już z tym skończyliśmy.
  Mercedes odjechał, przecinając powietrze. Elizabeth przyjrzała się broni. Karabin był nietypowy, na zawiasach, to znaczy można było z niego strzelać z ukrycia, z zakrzywioną lufą. Przyzwoita optyka z noktowizorem. Podobno świetna siła hamowania. A kule są wyjątkowe, piórkowe, wykonane z wielu warstw metalu. Są oczywiście strasznie drogie, ale są w stanie przebić niemal każdy kamizelkę kuloodporną. W zasadzie mogliby także wypróbować pancerne szyby samochodu. To prawda, idealne zabarwienie zmusiło nas do strzelania na ślepo.
  - Bardzo dobra broń! - zauważyła Elżbieta.
  Drachma potwierdziła:
  - Tak, podobno drogie, a w amerykańskiej armii nie ma ich zbyt wiele.
  Blond terminator odpowiedział:
  - Musimy się dowiedzieć, czy to było polowanie specjalnie dla nas.
  Nimfa-hrabina wzięła go i zauważyła:
  - Nie wykluczam czegoś takiego!
  Elżbieta skinęła głową:
  - Sprawdzenie nie zaszkodzi!
  Drachma postanowiła przesłuchać więźnia. Jednocześnie wstrzyknęła mu w głowę kilka igieł, wyłączając niektóre płaty mózgu, tworząc strefę raportowania.
  Elżbieta ziewnęła:
  -Przesłuchiwanie zombie jest dość nudne.
  Hrabina nimfa ryknęła:
  - W porządku, dowiem się czegoś.
  Drachmie udało się czegoś dowiedzieć. To prawda, że najważniejsze jest to, że porucznik nie wiedział, czy dowództwo Red Yankee wiedziało o ich istnieniu. Chociaż powiedział, że w armii CSA krążą pogłoski, że kosmici pomagają Rosjanom.
  Rozległ się bulgoczący dźwięk:
  - Ministerstwo Honoru i Praw jest nieokiełznane! Aresztowano wielu funkcjonariuszy, w tym mojego bezpośredniego przełożonego. Krążą także pogłoski o nowej broni opracowanej przez rosyjskich naukowców.
  Drachma mruknęła:
  - Jakie są dane na temat zaopatrzenia armii w paliwo?
  Również chrząkając w odpowiedzi:
  - Niezwykle sprzeczne. Wiem jednak, że niektóre czołgi, zwłaszcza superciężki IS-7, ciągnięto na wołach.
  Elżbieta zapytała:
  - Jakim rodzajem czołgu jest IS-7?
  Odpowiedział chętnie:
  - Siedem wież , waga trzysta pięćdziesiąt ton, osiem dział i szesnaście karabinów maszynowych.
  Drachma zawołała:
  - Wow, bateria na kółkach!
  Również mrucząc w odpowiedzi:
  - Mówią, że Rosjan przestraszy się na sam jego widok.
  Elżbieta logicznie zauważyła:
  - Ale ani jeden most nie wytrzyma.
  Wojownik zombie wypalił:
  - To jest pod wodą!
  Drachma zauważyła z zadowolonym wyrazem twarzy:
  - No cóż, to daje pewne szanse.
  Oficer powiedział o wiele więcej przydatnych rzeczy. W szczególności fakt, że wróg porzucił kilka grup desantowych oraz fakt, że Jankesi pomimo strat nadal chcą przeprowadzić kontratak, choć tym razem od strony ufortyfikowanej linii Zidrig .
  Nimfa zapytała:
  - Czy to rozsądne? Być może jest to dezinformacja. Atak na ufortyfikowany pas to samobójstwo.
  Elżbieta zauważyła logicznie:
  - To typowe dla Stalina. A oddziały zaporowe nadchodzą od tyłu i strzelają w plecy tym, którzy nie biegną wystarczająco szybko w stronę wroga.
  Drachma dowiedziała się, że porucznik jest w połowie Japończykiem, w połowie Francuzem i niezbyt przepada za ideologią komunistyczną. Życie we Francji stało się gorsze, szczególnie dla osób o białej skórze. Więziono ludzi za najmniejszy donos, a często nawet bez donosu, wystarczyło być krewnym represjonowanych. Obozów było za mało, przystosowano dla nich stadiony i ośrodki przenośne. Rozkwitły tortury i dziki strach.
  Rozległ się błagalny dźwięk:
  - Wielu uzna przybycie armii rosyjskiej za wyzwolenie. A wtedy wiele francuskich jednostek rzuci broń.
  Drachma zapytała insynuując:
  - Jak tam twoje zaopatrzenie w żywność?
  Oficer odpowiedział ochryple:
  - Głód! Chleb na kartach. Wszystko jest ściśle ograniczone.
  Hrabina nimfa zawołała ze złością:
  - To właśnie do tego doprowadzili ludzi!
  Dziewczyny mogły długo lamentować, gdy przed nimi ukazały się budynki Hamburga. Przy wejściu powitali ich żołnierze z punktu kontrolnego. Sprawdzili dokumenty i nas przepuścili. Nie widzieli dziewcząt, gdyż na prośbę kierowcy zasłoniły się przyciemnianymi szybami.
  Drachma powiedziała bez odwołania:
  - Nie mają powodu cię widzieć.
  Bezpieczeństwo jest ścisłe. Widoczny jest nawet czołg ciężki z działem kalibru sto trzydzieści milimetrów.
  - Ten zmiażdży IS-7. - stwierdziła Elżbieta.
  Hrabina nimfa dodała:
  - Jeśli wież jest dużo, pojawiają się problemy z rezerwacją.
  Dziewczyny zauważyły, że w mieście doszło do zniszczenia. Niedawno został zbombardowany. Niektóre budynki nadal dymiły. W pożarze wzięły udział różne zespoły, wiele z nich składało się z nastolatków. Pomimo chłodu część dzieci była boso i miała na sobie szorty.
  Elżbieta zauważyła:
  - Tu jest dobrze zorganizowane!
  - Uważaj, mogą być miny. - ostrzegł Dmitrij Polevoy.
  - Kim jesteśmy, szumowiny bez pojęcia? - Drachma była oburzona. "Sami wiemy, co jest co, ale wiadomo już, że wróg może rozproszyć nie wiadomo co".
  Elżbieta krzyknęła:
  - Patrzeć!
  Mała dziewczynka wyciągnęła rękę po porzuconą zabawkę w kształcie uroczej żyrafy. W tym momencie coś eksplodowało w rękach niczego niepodejrzewającego dziecka. Odłamek zranił dziewczynę i poważnie ranił dwóch biegających w pobliżu chłopców w wieku około siedmiu lat, a także trafił dziewczynkę, niewiele starszą niż szesnaście lat.
  - Te dranie ! - krzyknęła Elżbieta. "Tylko istoty opętane mogą zrobić coś takiego małym dzieciom".
  Drachma zauważyła:
  - Jest więcej niż jedna taka zabawka. - Dziewczyny wystrzeliły do góry nogami , gdy zadarty blond chłopiec sięgnął po niedźwiedzia. Wygląda na to, że udało jej się odpalić detonator, dziecko okazało się nie tchórzem i głaskało dłonią podziurawionego kulami niedźwiedzia.
  - Jesteś dobry, mój drzewny! - powiedział chłopak i, jak się wydawało dziewczynom, mrugnął.
  Elizabeth wychyliła się z mercedesa i krzyknęła grzmiącym, specjalnie wyszkolonym głosem:
  - Dzieci, nie dotykajcie nieznanych zabawek. Dorośli, uważajcie na swoje dzieci.
  W odpowiedzi rozległ się ryk aprobaty i okrzyki ostrzeżenia. Policja uciekła, sprawdzając pułapki. Elżbieta zalała się łzami:
  "Nigdy sobie nie wybaczę, że dziewczyna zmarła". No bo jak można wymyślić taki chaos ?
  - Mówią, że zrobili to naziści! - powiedziała Drachma, szczerząc gniewnie zęby . - Chociaż nie ma to praktycznego sensu. Przecież zanim zabite dzieci dorosną, wojna się skończy.
  - Ale jeśli dziecko zostanie kaleką, będzie to wielkim ciężarem dla walczącego państwa. Pomyśl sam, ile kosztuje opieka i kule. - Elżbieta zauważyła i westchnęła.
  Hrabina nimfa zgodziła się:
  - Tak, jest w tym racjonalne ziarno. Pamiętam, że uczono nas, że czasami lepiej zranić niż zabić, zwłaszcza jeśli łamie się kości. To także odwraca uwagę części drużyny od pościgu. Tę samą ranną osobę należy ewakuować do szpitala.
  Blond terminator zgodził się:
  - To jest arytmetyka. Ranił sześciu, dwanaście osób niesiono na noszach.
  Drachma ożywiając się, zauważyła:
  - Tak! Ale to jest typowe dla obecnych wojen. Do przyszłych konfliktów kosmicznych wykorzystane zostaną specjalne kapsuły medyczne sterowane komputerowo. Poza tym powrót do zdrowia rannych nastąpi bardzo szybko, dzięki czemu szybciej zostanie wydany rozkaz: zabić!
  Elżbieta zgodziła się:
  - Tak, najprawdopodobniej postęp tylko wzmocni postacie. To dowodzi istnienia diabła. A jeśli jest ciemność, jest też światło!
  Hrabina nimfa zachichotała i zauważyła:
  - Lub, najprawdopodobniej, bezwzględna teoria ewolucji. Nawiasem mówiąc, jeśli ewolucji nie tylko ciała, ale także bioplazma podlegają ewolucji, to dlaczego nie pojawiłaby się nieśmiertelna dusza. Swoją drogą, nie miałeś jeszcze czasu na dyskusję z tym młodym mężczyzną. Przecież adwentyści nie wierzą w nieśmiertelność duszy.
  Blond wojownik uśmiechnął się:
  - I zupełnie na próżno! Znam przykłady, kiedy dusza opuściła ciało i podróżowała po światach. Fakty te zostały ustalone i udowodnione przez naukę, zarejestrowane przez laboratoria FSB. Nie ma tu już nic do zakrycia.
  Drachma logicznie zauważyła:
  - Jak powiedzieć! Być może nie jest to dusza, o której myśli Kościół.
  Elżbieta nie protestowała:
  - Może! Co więcej, każdy kościół ma nieco inne wyobrażenie o życiu pozagrobowym.
  Samochód prawie zderzył się z innym, kierowcy ledwo udało się zawrócić.
  - Co za drań ! - Kierowca przeklął przez zęby.
  Drachma nie wytrzymała, wyskoczyła idąc i kilkoma skokami wyprzedziła bezczelnego mężczyznę . Jak się okazało, prowadził sam generał. Nie powstrzymało to dziewczyny przed wyważeniem drzwi palcem i mocnym uderzeniem w twarz. Na domiar złego od wybitnego kierowcy śmierdziało spalinami. Krzyknął:
  - Weź sukę!
  Adiutanci zachwiali się i opadli. Drachma zatrzymała samochód i wyciągnęła generała za kark.
  - Wygląda na to, że zupełnie zapomniałeś, jak być uprzejmym. No dalej, pocałuj moje stopy!
  Dziewczyna podała mu swoją bosą, opaloną stopę, pokrytą lekką warstwą kurzu od szybkiego biegu.
  - Pieprz się! - Generał przysiągł. A potem jęknął z nieznośnego bólu w stawie. Drachma wiedziała, co robi.
  Dziewczyna z siedmiokolorową fryzurą ryknęła:
  - Cóż, teraz mnie pocałujesz! Albo zostaniesz kaleką.
  Generał wychrypiał:
  - Będzie!
  Hrabina nimfa ryknęła:
  - Wtedy pozwolić!
  Tak piękne, nienagannie ukształtowane nogi jak dziewczyna Drachmy są nawet przyjemne do całowania przez mężczyznę. To nie jest tak, jak znosić silny ból. Starał się jak mógł.
  - Każdy palec osobno, z gąbkami. A teraz pięta! - Rozkazała.
  Elżbieta podeszła do niej:
  - Czy warto go tak poniżać? W końcu to generał!
  Dziewczyna z siedmiokolorową fryzurą krzyknęła:
  - Przede wszystkim jest człowiekiem, co oznacza, że musi odpowiadać za swoje czyny. I w ogóle niech Lizonka też cię pocałuje.
  Generał zamarł, a Drachma wykręcił mu nadgarstek:
  - Pospiesz się.
  Biurokrata musiał schylić się do bosych stóp Elżbiety, choć raczej czystej, umytej w kałuży. Były ciepłe, przyjemne w dotyku, tylko lekko szorstkie. Pomimo wielu uderzeń, a także podczas treningu, palce zostały uderzone młotkiem, aby nadać im twardość, są wyrzeźbione jak u księżniczki. Generał całował nawet z nadmiernym zapałem.
  Chłopcy wokół niego gwizdali, wszyscy dobrze się bawili, obserwując, jak dostojnik się poniża.
  - Wystarczająco! - powiedziała Drachma. - Nam to nie przeszkadza, poza tym twoje usta nie są szczególnie czyste. Możesz iść.
  Następnie dziewczęta demonstracyjnie opłukały stopy w kałuży. Usiedliśmy i bez pośpiechu i w komforcie pojechaliśmy z powrotem.
  Młody oficer zapytał:
  generała porucznika zrobiłeś sobie śmiertelnego wroga ?
  - Nie, nie sądzę. Generał porucznik nie jest ostatnim ptakiem, ale nie jest też orłem. - zauważyła Drachma.
  - Nieważne, ile nakarmisz gęsi, gyrfalcon nie utonie! - zgodziła się Elżbieta. - Szczególnie, gdy jest nas dwóch! A każdy jest wart całej armii.
  - Nie wiem! Ale przed ważnym zadaniem lepiej nie zostawiać żadnych ogonów. - zauważył Dmitrij. - Zwłaszcza generałowie.
  Miasto było duże, właściwie milionerskie. Niektóre nowoczesne budynki były tak duże jak drapacze chmur. Na ulicach nie ma zbyt wielu samochodów, najwyraźniej ze względu na bliskość frontu. Żołnierze też nie są zbyt kolorowi, większość jest na froncie, przygotowując się do ofensywy. Dzielnica Rządowa jest umiarkowanie luksusowa, pełna starożytnych budynków. Podobno siedziba główna mieści się gdzieś tutaj.
  Kierowca otrzymał przez radio komendę:
  - Zejdź do podziemia!
  Drzwi do garażu otworzyły się i samochód zjechał na dół.
  Znajdując się w półmroku, Elżbieta powiedziała:
  "Z jakiegoś powodu cała kwatera główna próbuje ukryć się głębiej , chociaż na powierzchni zwrotność jest znacznie lepsza.
  Nimfa wyjaśniła:
  - Według jakiego planu?
  Blond wojownik odpowiedział:
  - Jak tego dokonał Saddam Husajn: rozpływając się wśród ludności cywilnej i jednocześnie dowodząc obroną.
  - To było mocne posunięcie polityczne. - zauważyła Drachma.
  Dziewczyny szybko założyły buty, wysiadły z samochodu i ruszyły korytarzem. Poszło gładko w dół i zakręciło się lekko po spirali. Na zewnątrz wyglądało to jak stacja metra, tajemnicze kandelabry, maski zwierząt i demonów. Wszystko wyglądało bardzo interesująco, jakby w lochu kanibala panował tajemniczy zmierzch.
  Elżbieta zauważyła:
  - Są tu zdjęcia walk rycerskich. Całkiem piękne, zwłaszcza gdy wojownicy od razu łamią włócznie.
  Drachma zgodziła się:
  - Niemieccy rycerze to dość silni goście. Wśród nich było sporo bohaterów, chociaż ogólnie Słowian uważano za silniejszych.
  Blond terminator zauważył:
  - Spójrz, jak ciężka jest zbroja, potrzeba dużo zdrowia, aby ją nosić.
  Hrabina nimfa zagruchała:
  - Zgadzam się, Lizonko. Nie za mało! Nie poprawia to jednak zręczności w walce.
  Elżbieta zauważyła:
  - Swego czasu rycerze niemieccy zostali pobici nad jeziorem Peipus i w bitwie pod Grunwaldem .
  Drachma uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  - Ja wiem! Nie było jednak zgody co do strat, w całym zakonie było nie pięciuset rycerzy i nie więcej niż dwustu. Trzeba jednak powiedzieć, że rozpoczynanie kampanii przeciwko Rusi w czasie, gdy Europa była poddana inwazji Batu, jest całkowitym szaleństwem.
  Owczarek przebiegł obok dziewcząt, obwąchał je i machał ogonem. Powodem było to, że dziewczyny prawie nie miały zapachu. Dodatkowy zapach zdradza, że jesteś sabotażystą, a sabotaż jest jeszcze trudniejszy. Dziewczyny, cicho stąpając na mocnych nogach, przechodziły obok, racząc psa jedynie niedbałym skinieniem głowy. Strażnicy im zasalutowali.
  - Tutaj! Marszałek tam na Ciebie czeka!
  - Żołnierze czekają na rozkazy, a marszałek na nas! To jest uniwersalna równowaga. - powiedziała Drachma.
  Elżbieta dodała:
  - Jak pustynia czekająca na deszcz!
  Przeszli pięćdziesiąt metrów korytarzem, zasalutowali strażnikom i w końcu weszli do przestronnego, ale skromnego biura marszałka. Piotr Wielki na koniu i z szablą, której rękojeść była wysadzana diamentami, Suworow z lunetą, a marszałek Żukow za sterami samolotu spoglądał ze ściany. Portrety nie najgorszych artystów w oleju z dodatkiem fosforu, mieniły się w półmroku biura. Sam całkiem wesoły, wyglądający młodziej niż na swój wiek, Wasilewski przywitał dziewczyny z uśmiechem.
  Głos słynnego dowódcy był cichy i brzmiały w nim protekcjonalne nuty:
  - Jednak nie marnujesz czasu! A ty rozwijasz rosyjską naukę i opanowałeś język!
  Elżbieta wykonała wyrazisty gest:
  - Jak inaczej. Ojczyzno, to jest zbyt ważne dla nas i dla wszystkich. Nie mogliśmy zrobić inaczej.
  Wasilewski potwierdził:
  - Oczywiście! - Dwie firmy zostały skoszone. To niesamowite, jak można tak strzelać.
  Drachma stwierdził:
  - Cóż, oczywiście nie od razu, ale z czasem wielu może osiągnąć ten poziom. Myślę, że nawet bardzo dużo. Potrzebujemy technik. Poza tym sami nie osiągnęliśmy jeszcze limitu. Wciąż bardzo młode dziewczyny.
  Marszałek potwierdził westchnieniem:
  - Ja wiem! Ogólnie nie jest to łatwa decyzja, ale powiedzieli, że Stalin przygotował straszliwą broń, statek z tysiącmegatonową bombą wodorową.
  Elżbieta skinęła złotą głową:
  - Tak! On ma coś takiego.
  Dowódca zauważył:
  - Świetnie, a raczej tragicznie. Bardzo Cię tu potrzebujemy, ale nie wiem, kto jest w stanie wykonać takie zadanie lepiej niż Ty.
  Drachma zawołała:
  - Chcesz, żebyśmy znaleźli i rozbroili bombę?
  Wasilewski potwierdził:
  - Otóż to! Łap w locie.
  - To było dla nas oczywiste, kiedy wezwałeś cud - dziewczyny do siebie. - Powiedziała hrabina-nimfa.
  - Z pewnością! W tym przypadku mówimy o losach Europy i europejskiej części Rosji. - Powiedział marszałek.
  Elżbieta zagruchała:
  - To drugie jest już dla nas jasne. Przejdźmy do interesów. Najpierw musimy dostać się do Anglii.
  Marszałek skinął głową:
  - Do transportu użyjemy eksperymentalnego, wysokogórskiego samolotu rozpoznawczego. Mam nadzieję, że dobrze poradzisz sobie ze skokiem w rzadkim środowisku, czy lepiej zejść na dół?
  - Do dwudziestu kilometrów nie ma problemów. Jeśli jest wyższa, możesz zacząć odczuwać zawroty głowy. - powiedziała Elżbieta.
  Wasilewski wydawał się zadowolony:
  - Cóż, jeśli tak , to cudownie. Ogólnie rzecz biorąc, badanie cech swojego ciała jest wyjątkowe. Tak, jeśli trafisz na wroga i będziesz torturowany? Na przykład, czy spalą gołą podeszwę rozżarzoną do czerwoności kuchenką elektryczną?
  - Czujemy ból, ale potrafimy go zlokalizować! - stwierdziła Drachma z całkowitą pewnością. - Nie będziemy podzieleni!
  Marszałek powiedział z powątpiewaniem:
  - A strach przed śmiercią?
  Elżbieta, również bardzo pewna siebie, powiedziała:
  - Osobiście mnie to nie przeraża. Duszy nie można schwytać ani zniewolić!
  Elżbieta stwierdziła z patosem:
  - I ja też! Chociaż nie jest to kwestia religii, ale zemsty!
  Słynny dowódca skinął głową:
  - Cóż, wierzę ci. Pod jakim pozorem przenikniesz do lokalizacji wojsk wroga?
  Elżbieta powiedziała powoli:
  - Będzie to zależeć od konkretnej sytuacji. Za każdym razem będzie coś nowego i improwizacja.
  - Rutyna niszczy inteligencję. - dodała Drachma.
  Bohater Rosji zapytał z zadowolonym wyrazem twarzy:
  - Więc to świetnie! Czy potrzebujesz makijażu?
  - Złapmy coś. - Powiedziała Drachma. - Generalnie uważam, że na początek trzeba zająć się wyglądem czarnych dziewcząt.
  Marszałek Wasilewski z trudem powstrzymał chichot:
  - Czy chcesz zostać czarną kobietą?
  Nimfa-hrabina nadęła się :
  - Tak! A dlaczego Cię to dziwi?
  Dowódca zauważył:
  - Wcale nie, choć to takie egzotyczne.
  Czy czytałeś Chatę wujka Toma? - zapytała Drachma.
  - Tak! - odpowiedział marszałek. - Znakomite dzieło, dość subtelnie ukazujące doświadczenia różnych postaci, przepaść pomiędzy panami i niewolnikami. Cierpienie zwykłych ludzi i dzieci.
  Elżbieta odpowiedziała z radością:
  - Prawidłowy! Ale wyobraźcie sobie, że Afrykanie od dawna są narodem uciskanym, potomkami niewolników, a teraz otrzymali wolność. I nie tylko wolność, ale właściwie więcej praw niż biali. Formalnie CSA ma równe prawa między rasami, ale w rzeczywistości Afroamerykanom ufa się na wszystkich stanowiskach kierowniczych.
  Marshall zauważył:
  - Czarni nie są idiotami, jak niektórzy myślą. Jest to najstarsza rasa ludzka na Ziemi i posiada całkiem niezłe zdolności. W szczególności mamy dużą liczbę czarnych studiujących w Moskwie.
  Drachma odpowiedziała:
  - Tak, nie uważam ich za głupców , ale każda inna rasa budzi poważne podejrzenia. Poza tym Stalin, jak zauważyłem, stara się awansować kobiety na stanowiska kierownicze. Było to typowe także w czasach sowieckich, kiedy w prezydium Rady Najwyższej zasiadała duża liczba dojarzy i tkaczy.
  Wasilewski potwierdził:
  - Tak, wśród posłów w CSA jest wiele czarnych kobiet. Istnieją także wśród żołnierzy. Co prawda Czerwoni Jankesi chronią kobiety i nie wpuszczają ich w wir wydarzeń, ale wśród nadzorców obozów koncentracyjnych jest ich wielu. Tak, i w inteligencji.
  - Więc zagramy rolę czarnych kobiet, wszystko zostanie zrobione jasno. - Powiedziała Drachma - Ty Lizonko, mam nadzieję, że nas nie zawiedziesz?
  - W żadnym wypadku! - Powiedziała blondynka.
  -Jak będziesz się z nami kontaktować? - zapytał marszałek.
  Drachma odpowiedziała pewnie:
  - Mamy miniaturowe nadajniki. Wyprodukowaliśmy specjalne płytki, które pozwalają nam przechwytywać sygnały, nawet przy użyciu nowoczesnej, niedoskonałej technologii.
  Wasilewski powiedział z uśmiechem:
  - To jest dobre! Widzę, że pomyślałeś o wszystkim.
  Hrabina nimfa ryknęła:
  - Z pewnością! Nie bez powodu jesteśmy fajnymi dziewczynami, nie jesteśmy przyzwyczajeni do stania z boku!
  Marszałek powiedział już chłodniejszym tonem:
  - Cienki! Po prostu spróbuj to zrobić w jak najkrótszym czasie. Jesteśmy bardzo zaniepokojeni komunistycznymi Chinami. Jeśli tak silny kraj otworzy drugi front, będziemy mieli bardzo złe czasy. W każdym razie ofensywa na Alasce stanie się niemożliwa, co oznacza, że wojna będzie się przeciągać. Wróg będzie mógł opracować rakiety balistyczne, przed którymi w przeciwieństwie do lotnictwa nie będzie ucieczki. Śmierć miast w huraganie nuklearnym.
  - Na całą operację przeznaczamy trzy, maksymalnie pięć dni. - Elżbieta powiedziała stanowczym tonem. "Jeśli tego nie zrobimy, odetniemy sobie jeden palec".
  - Daj spokój, to nonsens! - Powiedział marszałek. - Aby zniekształcić tak wspaniałe ręce jak wróżki.
  Blondynka odpowiedziała z uśmiechem:
  - Jak powiedzieć! Przykład Yakuzy! Nie martw się też, Twoje palce odrosną tak samo dobrze, jak wcześniej .
  Dowódca sprzeciwił się, uderzając pięścią w stół:
  - Zresztą, nie o to chodzi!
  - Lizonka ma specyficzne poczucie humoru. - przerwała Drachma. - Sugeruje pretensjonalne wyrażenia. Właściwie myślę, że trzy dni wystarczą. W końcu jesteśmy świetnymi asami-terminatorami w inteligencji.
  Wasilewski zawołał:
  - Więc działaj energicznie!
  Hrabina nimfa zawołała:
  - Uwierz mi, Twoje marzenie o globalnym dobrobycie jest tak blisko spełnienia, jak nigdy dotąd.
  Elżbieta zapytała nieco nieśmiało:
  - Zanim wyruszę, chciałbym otrzymać błogosławieństwo od księdza. Najlepiej od Metropolitan.
  Marszałek zmarszczył brwi:
  - Twoja misja jest święta i nie chciałbym powiększać kręgu wtajemniczonych .
  Blondynka bełkotała niepewnie:
  - Ale ksiądz prawosławny go nie wyda.
  Wasilewski stwierdził chłodniejszym tonem:
  - Jak powiedzieć! Kiedyś wielu księży pobłogosławiło Batu Khana , a sam Stalin studiował w seminarium. "Ale ton słynnego dowódcy złagodniał. - No cóż, metropolita Aleksiej ma odwiedzić Hamburg, może już przyjechał na konsekrację dużej cerkwi. Dobry człowiek, od dawna z nami współpracuje, zagorzały antykomunista, wyklinał Stalina. On będzie ci błogosławił za twoją świętą pracę.
  Drachma machnęła ręką:
  - Nie potrzebuję tego! Nie wierzę. Zdeklarowany ateista.
  A nimfa ( która zapomniała we śnie, że jest krewną pogańskich bogów!) ze złością tupnęła nogą, uwodzicielska doskonałością i harmonią linii.
  Elżbieta sprzeciwiła się:
  - Nie będzie z tego żadnej szkody. Tylko korzyść.
  Drachma stwierdził:
  - Tylko nie mów o tym, co nam przypisałeś. Z dala od niebezpieczeństwa. A kto wie, ci kapłani, apostoł zdradził samego Chrystusa za jedyne trzydzieści srebrników. A jeśli zaoferują nam fortunę, to i nas wydadzą.
  Wasilewski spokojnie stwierdził:
  - Nikt nie zna szczegółów twojej misji oprócz mnie i Żukowa. Wszyscy inni są tylko wykonawcami. I poinstruowali nas, i wypełnią. Łącznie z pilotem, który cię zrzuci. Jeśli chodzi o błogosławieństwo, mogę dać ci nie więcej niż godzinę. Czas jest zbyt ograniczony. I pożądane jest, aby oboje to otrzymali.
  - Jestem, byłem i zawsze będę zdeklarowanym ateistą! - Drachma powiedziała ostrym tonem.
  Marszałek odpowiedział z uśmiechem:
  - Wiesz, we współczesnej Rosji ateizm oznacza koniec kariery. Chociaż szczerze mówiąc, też wątpię w prawosławie.
  - Nie skończyłeś seminarium? - zapytała Elżbieta. - Czytałem twoją biografię i wspomnienia.
  Wasilewski potwierdził podnosząc głos:
  - Tak, skończyłem! Zrobił to jednak ze względu na karierę cywilną, a nie z powodu nadmiernej religijności. Ogólnie rzecz biorąc, na początku XX wieku wśród młodych ludzi modna była teoria ewolucji Darwina i ateizm. Uznano to za dość nowoczesne, zgodne z duchem wolności.
  Blondynka zauważyła:
  - I to doprowadziło do rewolucji!
  Marszałek logicznie potwierdził:
  - Tak, to nie jest teraz modne. Chociaż teorii ewolucji uczy się tu i ówdzie. Przestrzega go wielu księży. Istnieje również teoria zerwania i połączenia. W każdym razie kreacjoniści mają problemy z warstwami ziemi. Jednak panuje tu już taka dżungla, że trudno to ogarnąć.
  - Bez butelki! - zażartowała Drachma.
  Marszałek zawołał z twarzą rozjaśnioną uśmiechem:
  - Metropolita Aleksiej już przybył. Więc Lizonka idź do niego, a ty Drachma, żeby nie tracić czasu, napisz coś jeszcze na temat odkryć i odkryć. Najważniejsze, żeby nie pomijać szczegółów, naukowcy sami to rozwiążą.
  Elżbieta słuchała głosu metropolity w telefonie. To był przyjemny bas, czuć było moc księdza.
  - Dobrze, dokonam ceremonii poświęcenia. - Powiedział. - Ale dlaczego taka pilność?
  - Tajemnica wojskowa! - odpowiedział poważnie marszałek Wasilewski.
  Metropolita odpowiedział cicho:
  - Jeśli tak, to nie odważę się sprzeciwić.
  Elżbieta skłoniła się.
  - Idę!
  Dowódca powiedział spokojnie:
  - Będą cię eskortować.
  Towarzyszył jej funkcjonariusz sił specjalnych . Ścigali się jak charty; Elizabeth oczywiście oszczędziła swojego odpowiednika. On jednak był mistrzem sportu i miał trudności z utrzymaniem się. Szybko podjechali pod kościół i Elżbieta sama usiadła za kierownicą. Nadjeżdżających samochodów było niewiele, a dziewczyna prawie złamała pedał. Wywarła na nią tak wielką presję. Świątynia była duża, jednak w wyniku nalotu jedna z kopuł została zniszczona.
  To prawda, niewiele, ponieważ najprawdopodobniej była to zamontowana bomba tego rodzaju, którą wiesza się na skrzydle myśliwca. Elżbieta przeżegnała się trzykrotnie i wyszeptała modlitwę "Ojcze nasz".
  Następnie udała się do świątyni.
  Nie było służby i była sama. Metropolita nie przywitał jej miłym spojrzeniem.
  Oczywiście cudownie piękna dziewczyna, oddychająca seksualnością, w mundurze wojskowym, o niezwykle jasnym kolorze włosów. Wyglądała pokornie, ale jednocześnie uśmiechała się całą szerokością ust, w których błyszczały duże perłowe zęby. A raczej nawet najczystsze perły nie mogą tak błyszczeć. Pan był zmieszany:
  - Moje małe dziecko, czego chcesz?
  Miodowa blondynka skłoniła się i zaćwierkała:
  - Uświęć mnie, ojcze, pobłogosław mnie za czyny w imię Ojczyzny.
  - Cóż, to dobra prośba. - Metropolita zbadał ramiączka majora, Elżbieta skromnie ukryła rozkaz. -Czy przysłał cię sam marszałek Wasilewski?
  Anioł w ciele pokornie odpowiedział:
  - Tak jest.
  Książę Kościoła powiedział łagodnym tonem:
  - No dobrze, uklęknij i pomódl się. Przeprowadzę ceremonię.
  . ROZDZIAŁ nr 7.
  Elżbieta na wpół przymknęła oczy, w kościele zapanował tajemniczy zmierzch. Metropolita odczytał modlitwy i pokropił wodą święconą. Dziewczyna słuchała ich i czuła uniesienie. Wydawało jej się, że całkiem możliwe jest przesuwanie gór i topienie nieba. Jeśli myśli są zwrócone ku Chrystusowi i Ojczyźnie.
  - Panie, daj nam siłę do zwycięstwa! - szepnęła, klękając, a jej gołe, czyste, okrągłe szpilki błyszczały jak lustro w płomieniu świec.
  Blondynka zaćwierkała ledwo słyszalnie:
  Niech Pan obdarzy Cię sukcesem,
  Jeden dla wszystkich Rosjan!
  Pokonamy naszych wrogów
  Nie marnując więcej słów!
  Jej usta szeptały. Rozległ się alarm. Zawyły syreny, co oznaczało kolejny nalot na miasto. Ceremonia poświęcenia nie jest zbyt długa, a Metropolita spieszył się, aby ją zakończyć.
  "Panie, wysłuchałem Twojej modlitwy, a dziewczyna pomyślnie wykona trudne zadanie wojskowe". - Wladyka zakończyła grzmiącym, soczystym basem.
  W tym momencie niemal w pobliżu wybuchła bomba. Kopuły cerkwi zatrzęsły się i upadło kilka ikon. Elżbieta podskoczyła.
  A ona zawołała głośno:
  - Przepraszam ojcze. Nadszedł czas, aby zmiażdżyć swoich wrogów.
  Metropolita był zaskoczony:
  - Jak to zrobisz, dziecko?
  - Z karabinu maszynowego!
  Rzeczywiście, przy wejściu Elżbieta zauważyła transporter opancerzony z karabinem maszynowym, który strzegł świątyni.
  Ogólnie rzecz biorąc, Elżbieta rozumiała, że prosty karabin maszynowy może nie być w stanie poradzić sobie z dużym bombowcem strategicznym. Zwłaszcza takie jak "Latająca Twierdza", w szczególności z samolotem "LIS" - 6. LIS - oznacza Latający Józef Stalin. Ale ciężki przeciwlotniczy karabin maszynowy jest całkiem skuteczny, jeśli trafia bardzo celnie. W złączach pancerza, w szybie, na końcu kadłuba, pod kołami. W każdym razie tutaj jest ogromna szansa.
  Strzelali do bombowców. Czasem trafiali, czasem chybiali. Ale ogólnie rzecz biorąc, był to dziadek obrony powietrznej. Nie było nowoczesnych systemów rakietowych. Elizabeth musiała więc oddać strzał, zdając się na odbicie i fenomenalną intuicję.
  - Aby trafić poprawnie, kula musi trafić w serce! A raczej pełne poczucie nieprzerwanej całości. - szepnęła Elżbieta.
  A dziewczyna twardo opierała się na płytach chodnika swoimi nieustępliwymi nogami niczym łapy pawia.
  Co zaskakujące, jej się to udało. W ciągu pierwszych sekund zestrzelono dwa FOX-5 . Następnym był "LIS" - 4. Trudniej było z ciężko opancerzonym "LIS" - 6. Samolot ten był dobrze chroniony, lecz z powodu nadmiernej masy stracił na manewrowości. Jednak Elizabeth, stosując zasadę rykoszetu, trafiła w dyszę.
  - Jest jeden! - Powiedziała, gdy zobaczyła dym.
  Odwróciła się i pchnęła ponownie:
  - Jest drugi!
  Pociski spowodowały detonację, paraliżując silniki w mieszaninie reakcyjnej.
   - I trzeci! - Elżbieta była zachwycona. Samolot zaczął tracić wysokość i zapadać się. Ostatnia seria wyłączyła wszystkie cztery silniki. Jednocześnie palce dziewczyny drżały z napięcia. "LIS" 6 - ważył ponad siedemdziesiąt ton i mógł przenosić do dwudziestu ton ładunku bombowego. To z takiego samolotu zrzucono bombę wodorową na Zagłębie Ruhry.
  Dziewczyna wycelowała w inny samolot tej samej klasy. A raczej nie celowała, tylko trafiała dla kaprysu. Tym razem "FOX" - 6 został zniszczony jeszcze szybciej. Następne były FIS - 5, potem dwa FIS -4 i bombowiec Październikowy - 7. Były też te zestrzelone z dział przeciwlotniczych. Ogólnie rzecz biorąc, zestrzelenie jest niezwykle trudne, nawet biorąc pod uwagę, że karabin maszynowy ma 17 mm, ponieważ samoloty są na dużych wysokościach i pędzą z niewiarygodną prędkością.
  Dziewczyna uderzyła w trzy kolejne samochody, gdy pozostałe wycofały się poza zasięg.
  - Cóż, " komuniści " zrozumieli! - podsumowała Elżbieta. - Ale jaka głupia była Drachma, ominęła ją taka rozrywka. Słusznie mówią : nie oszczędzaj na modlitwie i leczeniu.
  Na tym świecie wydarzyło się co następuje: skoro Stalin uciekł z wygnania w USA i już tam, w czasie Wielkiego Kryzysu, zorganizował rewolucję, a dokładniej zbrojny bunt i doszedł do władzy, to nie było go już w ZSRR. A Biała Gwardia wygrała wojnę domową i to bardzo szybko. Ale Żukow i Wasilewski zrobili karierę w burżuazyjnej Rosji.
  To wyjaśnia, dlaczego w USA reżim komunistyczny jest bardzo krwawy i represyjny, podczas gdy w Rosji jest to demokracja burżuazyjna, choć autorytarna.
  Dziewczyna udała się do kościoła. Metropolita próbował zawiesić ikonę św. Generalissimusa Suworowa. Widząc Elżbietę, powiedział:
  "Nie bałaś się, moja córko?"
  Blond wojownik odpowiedział pewnie:
  - NIE! Raczej jest to nawet przyjemne. Zabijanie barbarzyńców, którzy niszczą świątynie dla dobra Boga.
  Biskup Aleksiej zauważył:
  - Zgadza się, moja córko! Tworzysz odkupienie.
  Piękność o złotych włosach skinęła głową:
  - Próbować!
  Metropolita powiedział stanowczo i cicho:
  - Ostrzegano mnie, masz za mało czasu. Dlatego nie mogę odpowiedzieć na więcej niż kilka pytań.
  Elżbieta, nie mogąc się powstrzymać, wypaliła:
  - Ojcze, kim są Adwentyści Dnia Siódmego?
  Pan zmrużył oczy:
  - Heretycy i sekciarze!
  Blond wojownik powiedział błagalnie:
  - Ale dokładnie przewidzieli przyszłość. Zwłaszcza w moim świecie i w twoim też.
  Metropolita zmarszczył brwi:
  - Najwyraźniej masz na myśli Ellen White?
  Elżbieta skinęła głową i powiedziała z pasją:
  - Nawet jeśli to jej! W szczególności przepowiadała trzęsienia ziemi i klęski żywiołowe. Kiedy USA były jeszcze małym krajem, przyszłość superpotęgi i jej fatalna rola dla ludzkości. Miała wiele wspaniałych rzeczy, w tym przepowiednie dotyczące telewizji i Internetu.
  Władyka Aleksiej skinęła głową:
  - Oczywiście była silną prorokinią, ale szatan potrafi też przepowiadać przyszłość. Pamiętajcie o wielu mędrcach, także wschodnich, guru czy nawet Nostradamusie - nie o biblijnym proroku. A Ellen White nie rozpoznała wielu ortodoksyjnych kanonów i ikon.
  - Biblia również nie uznaje kultu relikwii i ikon. To pogaństwo, nawet obraz miedzianego węża, Bóg nakazał zniszczyć, gdy stał się wzorem kultu. - powiedziała Elżbieta.
  Głos metropolity stał się ostrzejszy:
  - O tak, wychwyciłeś herezję protestancką, przypuszczam, że czytasz literaturę baptystów przeciwko ikonom i relikwiom.
  Blondynka powiedziała z pasją:
  - Czytam wszystko! Znam wszystkie religie. Czytam bardzo szybko, książkę wielkości Trzech muszkieterów i Dwadzieścia lat później mogę pochłonąć w ciągu minuty !
  Władyka Aleksiej skinęła głową:
  - To twój problem z wiedzą. Tak, może te ikony nie są zgodne z Biblią, ale praktyka i cuda potwierdzają prawdę i potrzebę czczenia ich. Ogólnie rzecz biorąc, moja córko, spieszysz się, a kiedy wykonasz zadanie, porozmawiamy o wszystkim szczegółowo i szczegółowo. W twoim wieku major to bardzo przyzwoity stopień, a za wypełnienie tak ważnej misji będziesz co najmniej pułkownikiem i Orderem Świętego Andrzeja Pierwszego Powołanego.
  Blondynka skłoniła się i prawie wybiegła ze świątyni. Widziała, że metropolita nie był z niej zadowolony. Elizabeth jednak nie była tym szczególnie zmartwiona. Była znacznie bardziej zadowolona, że karabiny maszynowe okazały się potężną bronią, nawet przeciwko siłom powietrznym. Teraz trzeba było wracać i lecieć na linię frontu.
  Wieczorny zachód słońca luminarza w tym wszechświecie bardzo przypomniał dziewczynie jej świat. Było pięknie, wydawało mi się, że w duszy kwitły niezapominajki. A promienie błyszczą jak miecze, przelewając krew. W takim momencie myślisz: życie jest dobre i dlaczego ta przeklęta wojna jest konieczna? Czy ziemia nie wystarczy dla Stalina? Ogólnie rzecz biorąc, Rosja toczyła większość swoich wojen jako numer dwa; nie tego chciała, ale została do niej zmuszona. Jednak były też zwycięstwa. Okres od tysiąc sześćset osiemnaście do tysiąca osiemset pięćdziesiąt trzy. Przez ćwierć tysiąclecia Rosja nie przegrała więcej niż jednej wojny i tylko sporadycznie przegrywała pojedyncze bitwy. A co najważniejsze, które wojny zostały wygrane. Pokonali Napoleona, Fryderyka Wielkiego i prawie wszystkie narody świata z wyjątkiem Anglii. Ogólnie rzecz biorąc, jest to kraj, do którego polecisz. Jedyne imperium, z którym Rosja nigdy nie wygrała wojny. Chociaż w ogóle nie było bezpośrednich konfliktów zbrojnych ze Stanami Zjednoczonymi, tylko pośrednie. Jednak ogólnie rzecz biorąc, musimy przyznać, że Rosjanie przegrali zimną wojnę.
  - Tak, teraz przed nami zdecydowana zemsta. - powiedziała Elżbieta, przyspieszając samochód do granic możliwości.
  Znowu zdjęła buty. Jej bose, idealne, regularnie ukształtowane stopy bardzo zręcznie naciskały zarówno pedały, jak i dźwignie.
  Po spotkaniu z Drachmą Elżbieta nie zapomniała porozmawiać o nalocie i zestrzelonych samolotach.
  Blond terminator powiedział z pasją:
  - Dużo straciłeś! To uczucie, gdy strzelasz z karabinu maszynowego. Zestrzeliwujesz pojazdy wroga, które wydają się niezniszczalne. "FOX" -6, to jest wartość.
  Drachma zgodziła się:
  - Oczywiście, to wspaniale . Dlatego stworzono karabiny maszynowe, żeby zabijać. Jest to zarówno cel, jak i projekt marzenia o walce. W ogóle, dziewczyno, mówiąc o nowych rodzajach broni, wniosłem do Ojczyzny znacznie więcej niż ty. W końcu dużo wiem.
  Elżbieta odpowiedziała z przekonaniem:
  - Nie jestem mniej! A co z laserem grawiowym !? Broń bogów olimpijskich?
  - Świetnie! Wykorzystamy go również do naszego świętego celu. - powiedziała Drachma, dobrze się bawiąc.
  Do dziewcząt podeszło dwóch funkcjonariuszy:
  - Musimy cię odprowadzić na podziemne lotnisko.
  Elżbieta odpowiedziała radośnie:
  - Ostatni pomysł nie jest zły! Będziemy walczyć jak orły, pokonamy potęgę hordy!
  - Podążaj za nami. - powiedzieli funkcjonariusze.
  Dziewczyny poruszały się po korytarzach , w milczeniu, krocząc nago, opalone z wytrwałymi palcami niczym u geparda. Wyraźnie poruszali się w przeciwnym kierunku. Tu była stacja metra. Dziewczyny odwróciły się na palcach i weszły do małego, eleganckiego powozu. Po czym pospieszył.
  Po drodze Elżbieta i Drachma otworzyły dyplomatę z przekazanym im makijażem. Teraz dziewczyny musiały tylko nałożyć makijaż. Ale zrobią to dopiero po wylądowaniu. Nie należy podawać niepotrzebnych informacji nawet pilotowi.
  - Zostańmy Negritos ! - Powiedziała wesoła nimfa o tęczowych włosach Drachma uśmiechając się.
  - Byliśmy już czarnymi mężczyznami. A teraz zobaczmy, jak to jest zostać kobietą. - stwierdziła Elżbieta.
  Tunel przez jakiś czas opadał, po czym zaczął się wznosić. Elizabeth przypomniała sobie jedną fantastyczną historię. W nim podróżnicy przemieszczali się w dół, aż trafili do podziemi. Było całkiem zabawnie i może trochę strasznie, z różnymi torturami i udrękami dla grzeszników. Aż w końcu jeden mądry facet zniszczył to wszystko słowami: "Nie wierzę w to!" Ogólnie rzecz biorąc, wielu pisarzy wymyśliło, że piekła nie ma, ale niebo istnieje! Naiwny pomysł. Ponadto łajdacy i maniacy mogą sprawić, że życie sprawiedliwych stanie się nie do zniesienia. W szczególności ona i Drachma, czy takie dziewczyny mogą zostać wpuszczone do Viry ? Jednak czemu nie, są dość zrównoważeni i być może mili. A w każdym razie nikogo bez powodu nie pokonają. Tylko czasami przyczyny pojawiają się zbyt łatwo i prosto. Jak na przykład jeden gangster zastrzelił mężczyznę tylko dlatego, że przypadkowo na niego kichnął.
  Elżbieta zadała jednak Drachmie pytanie:
  - Kiedy po raz pierwszy zobaczyłem moskiewskie metro, był to wspaniały widok. Robiło to spore wrażenie, szczególnie starsze stacje . Co z tobą?
  Hrabina nimfa skinęła głową:
  - To samo! Zwłaszcza dworce centralne, udekorowane jeszcze w czasach stalinowskich. Ale samo podziemne miasto Moskwa-2 jest dość ponure i surowe. Zachwyca bardziej swoimi rozmiarami niż pięknem i elegancją okładziny.
  Blondynka zapytała:
  - A co z lokalnym metrem?
  - Tylko tunel, w którym spuszcza się grzeszników. To dość trudne dla ich dusz. - Drachma pocałowała Elżbietę w usta i szepnęła:
  - Wiesz , ciało pragnie czułości.
  Blondynka nawet się wzdrygnęła:
  - Nie jesteśmy lesbijkami.
  Hrabina nimfa zagruchała:
  - Nie, ale są szalenie piękne ! Rób, co chcesz, a ja pocałuję oficera.
  Po tych słowach Elżbieta poczuła ciepło w całym ciele. Ona, nie mogąc powstrzymać odruchu, pochyliła się w stronę oficera i namiętnie go pocałowała, szepcząc:
  - Pogłaszcz moją klatkę piersiową!
  Drachma zrobiła to samo, wybrano oficerów, krew i mleko, wyraźnie dało się wyczuć szlachetną rasę. Tak, a perfumy, mimo że są męskie, nadal są tak ekscytujące. Przyjemnie jest czuć dotyk dłoni, a zwłaszcza ust na opuchniętych sutkach. Dziewczyny nawet trochę jęczą z podniecenia. Funkcjonariusze też byli podnieceni, takim kobietom po prostu nie można się oprzeć. Każdy z nich jest wcieleniem Afrodyty, namiętnym i wściekłym.
  Jednak dziewczynie i chłopcom nie pozwolono się dobrze bawić. Karetka dotarła na miejsce. Elżbieta i Drachma natychmiast się ubrały, zostawiając zawstydzonych funkcjonariuszy w powozie. Szybko zaprowadzili porządek.
  Piękności krzyknęły chórem:
  - Spokojnie chłopcy, pobawimy się z wami!
  Dziewczyny były podekscytowane i wesoło się śmiały. Ale ciała płonęły, pragnęły uczucia, a piękności nawet zaczęły tańczyć. Ich dzikie skoki przestraszyły strażników.
  Stało się trochę łatwiej, a piękności, błyskając bosymi stopami, w różowych obcasach z wdzięcznym zaokrągleniem podeszwy, wskoczyły do samolotu zwiadowczego. Ta maszyna wyglądała jak dziecięca zabawka wykonana z papieru. Takie samoloty są zwykle produkowane przez dzieci w wieku szkolnym. To prawda, że Elżbieta i Drachma nigdy nie chodziły do szkoły. Dla nich było to jak gotowanie mistrza olimpijskiego w "brodziku".
  W każdym razie takie było ich wspomnienie ze snu. A w snach często pojawia się wspomnienie poprzednich snów, które w rzeczywistości i w rzeczywistości zostały zapomniane, ale mogą pojawić się ponownie w ramionach Morfeusza. A wtedy jesteś już trochę inną osobą.
  Zwłaszcza dorośli czasami czują się , jakby znów byli dziećmi, a nawet pamiętają już zapomniane szczegóły z dzieciństwa. A w chwili snu wierzą, że są naprawdę młodzi i mali.
  Krótko mówiąc, Elżbieta we śnie zmieniła pamięć i na przemian myślała o przeszłości. Podobnie jak wnuczka Bogów Demiurga, nimfa Drachma, nagle stała się zadeklarowaną ateistką i materialistką!
  Oto wspaniałe i fantastyczne wspomnienia.
  Któregoś razu jednak odwiedzili szkołę, wkrótce pod Elżbietą zebrał się tłum, dziewczyna czytała kazania. Drachma aktywnie się rozświetliła, a nawet zaczęła dowodzić. Ogólnie dziewczyny pokazały się z "najlepszej" strony.
  Jednak w samolocie zwiadowczym dziewczyny zachowały się całkiem poprawnie. Usiedliśmy na tylnych siedzeniach, założyliśmy artefakty i w końcu wystartowaliśmy.
  Przesuwane wrota otworzyły się jak paszcza cudownego wieloryba, a nad nimi rozbłysły gwiazdy.
  "Pięknie!" - powiedziała Elżbieta. - Lecimy wysoko! Wznieś się ponad gwiazdy swobodnie i łatwo!
  Samolot nabrał wysokości, poleciał niemal pionowo, łącząc w sobie cechy helikoptera odrzutowego i myśliwca. W Hamburgu praktycznie nie było świateł, pewną rolę odegrało zaciemnienie.
  Gdy zbliżyliśmy się do progu stratosfery, zrobiło się zimniej. Samolot leciał bardzo wysoko. Aby się nie rozbić, zastosowano w nim specjalne, beztlenowe, fluorkowe paliwo. To pozwoliło nam zbliżyć się do trzydziestu kilometrów.
  Elżbieta zauważyła:
  - W naszym świecie USA i Rosja opracowały specjalne samoloty kosmiczne. Potrafi latać z prędkością ucieczki w próżni, a następnie uderzać po wysokim łuku.
  - Ja wiem! Dała nawet kilka rad w tej kwestii. Ogólnie rzecz biorąc, rosyjscy naukowcy mają słabość do pomijania niektórych drobiazgów w broni, zamieniając doskonały model w przeciętny , jak na przykład w przypadku rakiety hipersonicznej Kinzhal, w której przegapili kilka dotknięć. - Powiedziała Drachma. - Poza tym pijaństwo jest dość powszechne. Zawęża świadomość, przez co w rozwoju wiele brakuje. Właśnie dlatego amerykańska broń często wygrywa wojny.
  Blond wojownik zauważył ze złością:
  - Dziedzictwo czasów stalinowskich. Przypomnijmy, ile niedociągnięć było w radzieckich czołgach i samolotach. W rezultacie ciężkie straty i prawie przegrana wojna. Nawiasem mówiąc, system komunistyczny w CSA powinien również prowadzić do tego, że broń Czerwonych Amerykanów ma wiele wad.
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Oczywiście doprowadzi to do porażki w wojnie.
  Elżbieta, szczerząc zęby, zapytała:
  - A co z naszymi braćmi z jakością?
  Drachma wzruszyła ramionami:
  - Nie wiem! Jednak kapitalizm w większym stopniu niż socjalizm promuje jakość. Zatem wszystko jest możliwe. Podczas wojny w Iraku radzieckie rakiety Scud , których używała armia Sadama , wykazywały się słabą jakością, w większości nie trafiały w cel i nie dosięgały. System sowiecki przyczynił się do rozkładu i zmian mentalnościowych.
  Blondynka zauważyła z westchnieniem:
  - Tak, Rosja znów stała się kapitalistyczna, ale dziedzictwo przeszłości ma negatywny wpływ. A jeśli za Stalina walczyli o jakość towarów, stosując sabotaż artykułów. Potem za jego następców zniknął strach i po utracie bata ludzie się rozwiązali. Istnieją zatem poważne problemy technologiczne.
  Dziewczyny umilkły, poruszając jedynie bosymi palcami i uroczymi stopami. Teraz samolot był wysoko, ale bystry słuch dziewcząt wykrył w armacie frontu określone rodzaje broni. Byli Katiusze i ich dzieci, coś w rodzaju Grada. To prawda, że \u200b\u200bw tej armii nazywano ich "książętami". Wystrzelono także działa przeciwlotnicze i pierwsze rakiety ziemia-powietrze. Również bardzo groźna broń, pozbawiona komputerów, była jednak wycelowana w ciepło. Nie zagroziło to jednak ich zwiadowcy. Kiedyś, przed rewolucją, rosyjskie samoloty ustanawiały rekordy świata pod względem prędkości, ładowności i uzbrojenia. Pierwszy na świecie samolot dwusilnikowy, pierwszy na świecie samolot czterosilnikowy. Trzeba powiedzieć, że choć w carskiej Rosji nie było powszechnego szkolnictwa średniego, to drzwi na sam szczyt były otwarte dla najzdolniejszych przedstawicieli niższych klas społecznych. W szczególności nawet syn robotnika rolnego, jeśli miał taką możliwość, otrzymywał bezpłatną edukację z różnych funduszy. Za komunistów było inaczej. Ostatnią przeciętność przeciągnięto przez dziesięć klas. Wtedy stopnie naukowe często otrzymywali miernoty .
  Ogólnie Andropow był bystrą głową. Zaczął przywracać porządek, zwalczać korupcję i oczyszczać szeregi naukowców. W instytucie badawczym inspekcje stały się częstsze, a naukowcy zaczęli otrzymywać zachęty. Sekretarz generalny i prezes KGB zrozumiał, że potrzebne są zmiany, a także, że naród radziecki nie dojrzał do demokracji. Andropow za najlepszą uznał wersję chińską. Powolny ewolucyjny wzrost na rynek przy jednoczesnym zachowaniu potężnego potencjału przemysłowego. Pomysł ten był być może najrozsądniejszy, zwłaszcza biorąc pod uwagę mentalność Rosji, niezdolność narodu i, co najważniejsze, elity, do docenienia uroków demokracji. Gdyby Andropow żył dłużej lub doszedł do władzy wcześniej, być może Związek Radziecki przetrwałby. Gorbaczow rozpoczął demokratyzację, która w warunkach kryzysu gospodarczego, spadających cen ropy, spadku dyscypliny i dochodów z alkoholu doprowadziła do katastrofy. Państwowy Komitet Nadzwyczajny był ostatnią próbą ratowania imperium. Brak woli i silnego, zdecydowanego przywódcy uniemożliwił komitetowi utrzymanie władzy.
  Drachma zauważyła:
  - Państwowy Komitet ds. Sytuacji Nadzwyczajnych to banda kretynów , którzy nie są w stanie przeprowadzić wojskowego zamachu stanu. Gdybym był wiceprezydentem, zabiłbym przede wszystkim Jelcyna i jego świtę. Zrobiłby to zespół sił specjalnych. A Gorbaczow dostałby zastrzyk, który go paraliżował.
  Elżbieta, zaciskając mocno pięści, odpowiedziała zdecydowanie:
  - I byłoby lepiej!
  Hrabina nimfa, wydymając policzki, powiedziała:
  - Gdybym był zasadami, byłoby lepiej! Ogólnie rzecz biorąc, żelazny łańcuch i stalowe kajdanki najlepiej zapewniają jedność. Ponadto potrzebny jest całkowity nadzór nad propagandą, aby kontrolować umysły dosłownie od kołyski.
  Elżbieta zgodziła się:
  - Propaganda to wielka siła. Ale muszę powiedzieć, że w czasach poststalinowskich kuśtykała zauważalnie. Poza tym opowieści o Leninie były tak naiwne, głupie i dziecinne, że nikt nie nazwałby ich przekonującymi. Zabrakło najważniejszego: wielkości lidera!
  - W baśniach o Chrystusie też nie widzę wielkości. Zwłaszcza, gdy był biczowany i bity. - zażartowała Drachma.
  Blond wojownik stanowczo sprzeciwił się:
  -Nie rozumiesz prawdziwej wielkości. Do jakiego stopnia Jezus Bóg Syn umiłował świat, że dla ludzi poszedł na straszliwe upokorzenie, okrutną śmierć. Zauważ, że stwórca wszechświata, który dzierży go swoją mocą - król tych, którzy królują i Pan tych, którzy rządzą - uniżył się.
  - Chodź, Lizonko! Wszechmogący stwórca wszechświata upadł pod krzyżem, a może nawet pod kłodą. - Drachma pokazuje swój długi, różowy, ruchomy język.
  - Nie bluźnij! - Elizabeth pokazała pięść. - Stał się całkowicie podobny do człowieka, ze swoim bólem i słabościami. W ogóle nie chcę z wami rozmawiać o sacrum, pereł nie rzuca się przed wieprze.
  Hrabina nimfa zawołała ostro:
  "Ja też nie chcę z tobą rozmawiać, to mnie usypia, a następna noc przed nami będzie burzliwa".
  Blond terminatorka skinęła głową:
  - Nadal tak! Być może w ogóle nie będziemy musieli spać.
  Drachma stwierdził:
  - Dlatego ofiaruję Ci Lizonkę. Po prostu zaśpiewajmy.
  Wojownik ożywił się:
  - To jest dobry pomysł! Zaśpiewamy w duecie?
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Oczywiście, ale jak inaczej!
  Dziewczyny zakaszlały, a Elżbieta zaczęła śpiewać, komponując po drodze, a Drachma podążała za nią chórem, wydając cudowny głos:
  Oddam mojej rodzinnej Rosji,
  Święta inspiracja miłości!
  Łzy płyną jak strumień,
  Pan spełni naszą prośbę!
  
  Chrystus rozpostarł niebiosa,
  I mocą ducha stworzył świat!
  dla słabych na ciele,
  Ma nieograniczoną moc w swoich rękach!
  
  Ruś prawosławna jest ze mną,
  Walcz dzielnie, chwalebny wojowniku!
  Dąż do Wszechmogącego swoją duszą,
  Jesteście godni przyjąć Chrystusa jako zaszczyt !
  
  Los zmarszczył brwi - wyrzut,
  Niedbale służyłeś Ojczyźnie!
  Od tej pory koty się drapią,
  Ale nadzieja zwycięża smutek!
  
  I Ojczyzna w sercach stulecia,
  Jakże ta chwila przemknęła mi przed oczami!
  Na razie zaśpiewam swój hymn,
  Ojczyzna będzie z nami szczęśliwa!
  Drachma, mówiąc o Chrystusie, marszczyła brwi i krzywiła się, ale mimo to śpiewała. Głosy dziewcząt nieustannie zmieniały rytm, potem zastygały, a wręcz przeciwnie, stawały się zaognione. Lubili nawet słuchać siebie, podziwiając własny tok myślenia.
  Elżbieta nagle przerwała piosenkę:
  - Wiesz, widzę ruch tuż pod nami.
  Drachma zgodziła się:
  - Ja też to czuję.
  Dziewczyny zwróciły się do pilota.
  - Jesteśmy atakowani.
  Odpowiedział zmieszany:
  - Więc co! - Mamy tylko jeden karabin maszynowy, aby zmniejszyć masę samolotu, waga jest minimalna.
  - Więc powinieneś to zrobić! - Drachma skoczyła do broni i wycelowała. - Wróg nie zostanie ranny!
  Nimfa otworzyła ogień. Karabin maszynowy trafił ołowianymi kulami. Elizabeth zauważyła, jak zapalił się ogon wrogiego myśliwca.
  - I udało mu się tu dotrzeć. Na tak niedostępną wysokość. - zauważył pilot. - Jeśli ci się to nie podoba.
  Drachma odpowiedziała:
  - Nie mam halucynacji.
  - Ale są załamania! - powiedziała ze śmiechem Elżbieta.
  - Patrz kto mówi! - Drachma próbowała klepnąć przyjaciółkę w nos, ale ta złapała ją za rękę.
  Blondynka pisnęła:
  - Nie puszczaj!
  Hrabina nimfa ryknęła:
  - Nie dawaj łapom spokoju!
  Dziewczyny jeszcze trochę powalczyły, chcąc dowiedzieć się, kto jest silniejszy. Walka ujawniła przybliżoną równość sił. Uspokoiwszy się, przyjaciele ponownie sprawdzili swój sprzęt, zwłaszcza koraliki artefaktów.
  Elżbieta modliła się, przekonując Wszechmogącego:
  - Niech te kamyki, stworzone z Twojej woli, nie zawiodą nas w świętej walce, którą toczymy dla dobra całej ludzkości. A przede wszystkim w imię naszej Ojczyzny.
  Samolot przeleciał nad kanałem La Manche i nieco opadł. Pilot wydał rozkaz:
  - A teraz masz wybór. Jeśli jesteś pewien swojego sprzętu, możesz od razu skakać, jeśli nie, zejdę jeszcze niżej.
  - Dość! - powiedziała Elżbieta, wciągając buty, ale widząc, że koleżanka nie zakłada butów, zdjęła je ponownie, aby w razie potrzeby móc skorzystać z bosych palców. - Przetrwamy!
  Drachma dodała:
  - Po co ryzykować? Mogą tu być myśliwce latające na dużych wysokościach i nie jest faktem, że nie zostaniemy zestrzeleni. Ale głód tlenu absolutnie nam nie straszny, nasza fizjologia jest prawie idealna!
  Pilot wydał rozkaz:
  - Więc skacz!
  Dziewczyny założyły lekkie plecaki z mniejszymi niż zwykle spadochronami.
  Odepchnęli się i wyskoczyli. Pierwsza część upadku miała odbyć się w trybie swobodnego lotu. Dziewczyny znalazły się w rzadkim, mroźnym środowisku. Miałem wrażenie, że płuca mi pękają, a oczy wychodzą mi z orbit. A pętla ścisnęła moją szyję. Dziewczyny starały się poruszać jak najmniej, zużywając jak najmniej powietrza. Następnie próbowaliśmy oddychać, robiąc to jak jaszczurki górskie, używając górnej części oskrzeli.
  Kiedy atmosfera stała się gęstsza i opadanie zwolniło , Drachma powiedziała zdławionym głosem:
  "Nie wiedziałam, że odkurzanie może być tak bolesne".
  Elżbieta odpowiedziała ze zdziwieniem:
  - Nie sprawdzali cię w komorze próżniowej?
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Tak, było coś takiego. Ale to jest jakoś sztuczne i na początku nawet się bałam.
  Blond terminator potwierdził:
  - Ja też! Nigdy wcześniej nie skakałem z takiej wysokości. W końcu dwadzieścia pięć kilometrów.
  Drachma powiedziała z rozmyślną nieostrożnością:
  - To nic.
  Dziewczyny zaczęły aktywniej się poruszać, próbując wylądować bezpośrednio w lesie. Nigdy nie używali spadochronów, najwyraźniej wierząc, że do udanego lądowania wystarczy zwykły płaszcz przeciwdeszczowy. Elżbieta pisnęła:
  - Ogólnie rzecz biorąc, spadochron to po prostu dodatkowy ciężar.
  Drachma mruknęła:
  - Pochowamy to, jak tylko wylądujemy.
  Lądowanie w lesie było trudne, Elżbieta uderzyła bosą stopą w ostrą gałązkę, ale nie zwróciła na to uwagi.
  Blondynka wykrzyknęła:
  - Nic wielkiego, harcerz musi znieść ból.
  Drachma potwierdziła:
  - Toleruj, ale nie szukaj tego celowo. Jednakże wy, wierzący, typowe jest, że szukacie surowych prób.
  
  Elżbieta odpowiedziała całkiem logicznie:
  - Musisz być przygotowany na wszystko. A teraz sugeruję zmianę kamuflażu. Czas włożyć buty uciskanej czarnej kobiety.
  Dziewczyny postawiły na nienaganny makijaż, zmieniając kolor skóry. Teraz stały się zachwycającymi czarnymi kobietami, zmieniając nawet kolor oczu.
  Jednak to drugie można osiągnąć wysiłkiem woli, bez użycia środków chemicznych.
  Potem zaczęliśmy biec przez las. Dziewczynom się spieszyło. Tutaj dotarli do drogi. Teraz trzeba było skorzystać z transportu.
  "Do linii frontu jeszcze daleka droga i nie sądzę, żeby byli zbyt czujni". - powiedziała Drachma.
  Droga nie była szczególnie szeroka, ale gładka. Niebo jest pochmurne, typowa brytyjska pogoda.
  Elżbieta zauważyła:
  - Ciekawie jest być w kraju Ryszarda Lwiego Serca i Sherlocka Holmesa. Najbardziej postępowy i paradoksalnie jednocześnie konserwatywny kraj na świecie.
  Drachma stwierdził:
  - Wielka Brytania to ogromne imperium. W szczytowym okresie było nawet większe niż Imperium Rosyjskie. Ogólnie rzecz biorąc, we współczesnej historii Rosja była najpotężniejsza w ostatnich latach Stalina i w przededniu pierwszej wojny światowej.
  Elżbieta zauważyła logicznie:
  - Pierwsza wojna światowa została przegrana z powodu braku silnego rządu. Car nie musi być Stalinem. Katarzyna II też była władczynią raczej łagodną, ale wygrała dwie wojny tureckie i podzieliła Polskę. Sam zespół oczywiście nie odegrał swojej roli.
  Hrabina-nimfa zgodziła się:
  - Tak, drużyna nie wystarczyła Mikołajowi Krwawemu. Katarzyna miała całą galaktykę dowódców i mężów stanu, ale Mikołaj miał tylko Stołypina i został zabity.
  Blond wojownik dodał:
  - Brusiłow to silny dowódca. Szkoda, że nie wszyscy generałowie tacy byli. Zwłaszcza Kuropatkina. Na domiar złego był tchórzem i nie miał zielonego pojęcia o współczesnej wojnie. Po klęsce z Japonią Iwan Groźny wbiłby takiego dowódcę na pal.
  Drachma racjonalnie zauważyła:
  - Żukow zawsze był twardy. Jest najpopularniejszym politykiem XX wieku. Choć mówili, że zwyciężył wielką krwią.
  Elżbieta, pluskając bose stopy w kałużach, wznosząc fontanny rozprysków, uznała za konieczne wyjaśnienie:
  - Biorąc pod uwagę, że Niemcy mieli niezawodną, dobrze rozwiniętą obronę, nadal nie można było jej przebić przy niewielkiej ilości krwi. I ogólnie rzecz biorąc, z perspektywy czasu łatwo jest być mądrym. Ale pamiętajcie, przebijając się przez najpotężniejszą obronę w Berlinie, Żukowowi udało się to zrobić w dwa tygodnie. Czy to nie osiągnięcie?
  Hrabina nimfa oblizała wargi:
  - Zgadzać się! A gdyby atak został opóźniony, straty byłyby jeszcze większe.
  Blond wojownik syknął:
  - dranie próbują oczerniać Żukowa . W szczególności zdrajca i szpieg Suworow- Rezun napisał o nim oszczerstwa.
  Drachma ryknęła:
  - Rezunie ! Wrócimy, przeprowadzimy operację, porwiemy Rezuna z Anglii i dostarczymy go do Rosji. Spędzi trochę czasu w więzieniu i stanie się mądrzejszy.
  Elżbieta syknęła:
  - Tak, i rodzą się takie szumowiny. Na przykład nie możemy zrozumieć zdrajców. Co jest nie tak z majorem KGB w ZSRR ?
  Hrabina nimfa ryknęła:
  - Myślę, że jest odwrotnie.
  Blond szpieg potwierdził:
  - Z pewnością! Życie w Wielkiej Brytanii nie jest lepsze niż w ZSRR.
  Drachma warknęła:
  - A nawet jeśli jest lepiej, to nie dla zdrajców. Przecież nawet właściciele nie lubią takich ludzi, pomimo wszystkich korzyści, jakie czerpią.
  Dziewczyny wpatrywały się w ciemność. Autostrada nie była szczególnie ruchliwa. Nikt nie przychodził, dziewczyny się nudziły.
  Drachma zapytała:
  - No cóż, co zrobimy?
  - Poszukajmy bardziej aktywnej autostrady. - zaproponowała Elżbieta.
  Wiał wiatr, a cienie drzew poruszały się, pochylając się lekko, jakby chciały poprzeć tę propozycję.
  - Co zasugerowałby Sherlock Holmes w tej sytuacji? - zapytała żartobliwie Drachma.
  - Skorzystaj z metody dedukcji! - odpowiedziała Elżbieta.
  Dziewczyny wyszły na środek autostrady i powąchały. Oczywiście założyły buty, żeby nie eksponować zbyt zgrabnych, dziewczęcych stóp. Sądząc po zapachu, w ciągu dnia przejeżdżał tędy konwój samochodów. Bojowe wozy piechoty i transportery opancerzone, kilka samochodów i, sądząc po śladach gąsienic, czołg lekki.
  - Tak, tutaj też nastąpił wzrost. - Powiedziała Drachma. - Czołg, sądząc po jasnych śladach, ważył czterdzieści dwie tony i miał trzy gąsienice. To jest coś konkretnego.
  - Nie bardzo! Czołg półśredni, w przeciwieństwie do Czerwonego Cromwella, który waży sześćdziesiąt siedem ton i ma działo sto dwadzieścia milimetrów, jest uzbrojony w kalibrze dziewięćdziesiąt. - stwierdziła Elżbieta. - Swoją drogą, kierowca tego czołgu pali Mobil i też jest leworęczny.
  Hrabina nimfa wątpiła:
  - Ostatnie stwierdzenie jest kontrowersyjne.
  Blond harcerz sprzeciwił się:
  - Dlaczego! Obecne czołgi nie są jeszcze na joystickach, więc nawyk bycia bardziej aktywnym z mocniejszą ręką wpływa na jakość ruchu.
  - Tak, nadal chcę pociągnąć za dźwignię. - Drachma podniosła niedopałek czubkiem amerykańskiego buta i wrzuciła go do ust. - Uch! To jest obrzydliwe. Te papierosy są po prostu szokujące.
  Elżbieta chętnie się zgodziła:
  - Może! Ogólnie rzecz biorąc, nasz świat jest pełen bzdur , więc nie napełniaj nimi ust.
  Dziewczyny szły drogą powoli, po czym zwolniły. Teraz znaleźli się na rozdrożu. W pobliżu był punkt kontrolny, więc musieliśmy go ominąć.
  Ochrona nie była zbyt duża, około dwudziestu osób, ale nie chciałem robić zbyt wiele hałasu.
  Dziewczyny wspięły się na spory dystans. I zaczęli omawiać dalszy plan działania.
  - Musimy zaatakować kolumnę. - zaproponowała Elżbieta.
  Drachma nagle sprzeciwiła się:
  - Zbyt niegrzeczny i krwiożerczy!
  Blondynka była zaskoczona:
  - I co jeszcze!? A od kiedy ateista stał się pacyfistą?
  Ignorując atak, hrabina nimfa powiedziała:
  - Sugeruję głosowanie!
  Elżbieta pisnęła:
  - Nie boisz się zabłąkanej kuli?
  Drachma spokojnie sprzeciwiła się:
  - Nie odważą się obrażać dziewcząt, a nawet czarnych.
  Blond harcerka mruknęła pod nosem:
  - Dobra, zaryzykujmy!
  Po oświetleniu się latarką i dokładnym zmierzwieniu włosów dziewczyny stanęły na drodze. Poczuli się bardzo pewnie.
  - Nasza misja zostanie wykonana! - powiedziała Elżbieta.
  Co dziwne, obok przejechało kilka kolumn, nie zwracając uwagi na głosujące czarne dziewczyny.
  Nawet drachma się wkurzyła:
  - Kim oni są, wszyscy eunuchowie?
  - Może są zestresowani! - stwierdziła Elżbieta.
  Hrabina nimfa pisnęła:
  - OK, zobaczmy.
  Dziewczyny zaczęły czekać i nastąpiła cisza. Była już druga w nocy, godzina, kiedy wstrzymuje się ruch.
  - Może chodzić w kierunku miasta na piechotę. - zaproponowała Elżbieta.
  Drachma odpowiedziała z wahaniem:
  - Głupia myśl! Dlatego ciężko będzie nam się porozumieć.
  Blond szpieg przedstawił rozsądne argumenty:
  - A moim zdaniem wręcz przeciwnie, w tak ogromnym mieście jak Londyn łatwo się zgubić. Szczególnie czarni jak my.
  - Diabeł kryje się w piekle, a ksiądz w kieszeni parafianina! - zażartowała Drachma.
  Elżbieta potrząsnęła głową z wyrzutem.
  "Masz głowę pełną paskudnych rzeczy, naprawdę jesteś diabłem!"
  - Jak powiedzieć. Diabeł ma czarne futro - ksiądz ma duszę! - zauważyła Drachma.
  Blondynka sprzeciwiła się:
  - Ale nie każdy ma wspaniałych kapłanów o anielskiej duszy.
  Hrabina nimfa odpowiedziała:
  - Wyjątek tylko potwierdza regułę.
  Dziewczyny mocowały się trochę na palcach, najpierw palcami środkowymi, palcami wskazującymi, a następnie krzyżowo .
  Palce się rozgrzały, ale korzyści nie udało się zidentyfikować. Elżbieta zaproponowała grę w szachy.
  - Mamy kieszonkowe , możemy walczyć.
  Dziewczyny postanowiły się pobawić i ułożyć elementy. Elżbieta wybrała obronę sycylijską czarnym kolorem. Gra okazała się zacięta i obfitowała w ataki, ale ostatecznie wszystko zakończyło się przerwaną, remisową końcówką.
  Drachma długo nie chciała uznać remisu, próbując znaleźć coś w stylu Karpova czy Carlesona. Ogólnie rzecz biorąc, tę dziewczynę charakteryzuje chęć zwycięstwa za wszelką cenę.
  Grę przerwało pojawienie się nowego konwoju. Obie piękności przerwały grę i zaczęły głosować.
  Nagle zatrzymały się dwie ciężarówki, z których wyskoczyli żołnierze sił specjalnych. Wycelowali broń w Elizabeth i Drachmę.
  Słychać było ryk:
  - Kim oni są i czego potrzebujesz?
  Dziewczyny odpowiedziały zgodnie:
  - Jesteśmy oficerami sił specjalnych Gili i Mary, przeprowadziliśmy operację przeciwko partyzantom i zostaliśmy trochę w tyle za swoimi .
  Z ich kabiny wystawała twarz kobiety w epoletach pułkownika sił specjalnych.
  Usłyszano niedowierzający głos:
  -Z jakimi partyzantami walczyłeś?
  - Straszne dranie ! Z grupy Lew. - powiedziała Elżbieta. "Oczywiście nie była tego pewna, ale spodziewała się, że prawdopodobnie w Wielkiej Brytanii będzie taka grupa".
  Pułkownik ryknął:
  - Biały lew. To jest poważne! Straszni chłopaki. Ale wyglądacie świeżo.
  - Dlaczego powinniśmy być bici ? - Drachma sprzeciwiła się.
  Od bieguna do bieguna,
  Nie ma silniejszej armii
  Walczymy z wściekłością
  O szczęście dla ludzi!
  
  A Stalin to skrzydła sokoła,
  Światło daje nadzieję!
  Uderzenie stalowego młotka,
  Świt nas oświeci!
  
  Nikczemna siła ciemności,
  Tarczy wiary nie da się przebić!
  Ameryka wolna,
  Będziemy w stanie chronić!
  Drachma i Elżbieta śpiewały razem. Ich wspaniałe operowe głosy przypominały orkiestrę. Bojownicy sił specjalnych wstali.
  Wychyliły się dwie kobiety. Nie mieli więcej niż trzydzieści lat, byli czarni, a raczej brązowi, w USA, zwłaszcza w Nowym Jorku, czarni są jaśniejsi. I ufarbowali sobie włosy na pomarańczowo.
  Pułkownik i podpułkownik są całkiem ładni, choć pulchni, widać, że są potężnymi wojownikami. Trzeba przyznać, że Elżbieta i Drachma również sprawiały wrażenie silnych ze względu na szerokie ramiona.
  Oficerki warczały:
  - OK, jasne , że jesteś nasz. Czy masz jakieś dokumenty?
  - Z pewnością! - odpowiedziała Elżbieta, wyciągając kartkę papieru.
  Drachma pchnęła także ksivu .
  - Wszystko idzie pełną parą!
  Rzuciła krótkie spojrzenie na zniszczone dokumenty. Były oryginalne, zabrane od zmarłych dziewcząt i lekko podarte, żeby nie budzić podejrzeń.
  Zadowolony głos powiedział:
  - No cóż, możesz usiąść, jesteś typową Amerykanką.
  Drachma skinęła palcem na komandosa, uderzając go w policzek.
  - Dobry chłopak.
  Dziewczyny bez problemu wskoczyły do samochodu.
  Był to opancerzony samochód pancerny z dwoma karabinami maszynowymi po bokach. Całkiem wygodny środek transportu piechoty. Dziewczyny mruczały z przyjemności, gdy poczuły dotyk męskich dłoni na swoich ciałach. W środku byli zarówno mężczyźni, jak i kobiety. Nie wahali się pieścić się nawzajem.
  Elizabeth nawet coś gwizdnęła. Ogólnie rzecz biorąc, czarni mają szczególną seksualność. To siły specjalne, a z mocnych, czysto umytych ciał wydobywa się specyficzny zapach, przypominający zapach kocich drapieżników. Podnieca i budzi pożądanie. Dziewczyna próbuje odepchnąć ich ręce, ale chłopaki odbierają to jedynie jako element miłosnej gry. Tutaj czarny mężczyzna zachłannie całuje ją w usta, ręce innego podniecają jej sutki. Drachma chce więcej. Wybrawszy większego faceta , usiadła na nim okrakiem. Słychać zmysłowe jęki.
  Pułkownik przerwał ich rozmowę:
  - Co to jest, burdel? Nie możesz już tego znieść? Dojedziemy do Londynu i tam odpoczniemy. Bawmy się świetnie.
  Elżbieta kiwa głową:
  - Zgadza się, tu jest nieprzyzwoicie!
  Pułkownik warknął:
  - Przyzwoitość to pojęcie burżuazyjne!
  - Z pewnością! Ale jest też proletariacka przyzwoitość. - zauważyła Elżbieta. - Kodeks moralny komunisty.
  - Tak, istnieje coś takiego. Ale kobieta w szeregach nie powinna odmawiać godnym facetom. Zwłaszcza bohaterowie wojenni. - Pułkownik pokazał jej na piersi złotą gwiazdę.
  - Cóż, to sprawiedliwe! - zgodziła się Elżbieta. - Ale prawo wyboru nadal należy do kobiety.
  - Sam zdecyduję, którego z kilku bohaterów wybrać. - zgodziła się Drachma. - A może nawet trzy na raz. To dla mnie większa zabawa i żaden z chłopaków nie czuje się urażony!
  Pułkownik mruknęła:
  - Widzę, że jesteście gorącymi dziewczynami, ale jakie jesteście w bitwie! Ogólnie rzecz biorąc, nasz oddział musi zatrzymać się w wiosce w drodze do Londynu. Jest tam jeden z dowódców grupy Białego Lwa, musisz go zabrać.
  Elżbieta zgodziła się:
  - To jest oczywiste!
  Drachma warknęła :
  - Jestem bestią w walce.
  Pułkownik powiedziała głębokim głosem:
  - Najprawdopodobniej nie będzie walki. Pomogli nam lokalni komuniści.
  - Oparcie się na lokalnych siłach jest sukcesem rewolucji, jak powiedział Lenin. - zauważyła Elżbieta. - To nas jednak rozczaruje.
  Czarna kobieta zauważyła:
  - Jak powiedzieć. Oprócz bitwy jest jeszcze coś przyjemnego.
  Blondynka zapytała:
  - Na przykład?
  Pułkownik oblizała pełne wargi:
  - Te same tortury.
  - Wow, to intrygujące! - powiedziała Drachma.
  Pożądliwa czarna kobieta jęknęła:
  - Jeszcze czegoś takiego nie usłyszysz. Wiesz, jak miło jest słuchać wycia kobiety. Albo młody, zdrowy mężczyzna jęczy.
  Hrabina nimfa zaćwierkała:
  - Możemy sobie wyobrazić.
  I oblizała wargi, wyobrażając sobie, jak przystojny, muskularny młody mężczyzna o blond włosach i odważnym podbródku - jak Apollo - był dręczony i torturowany.
  I obie dziewczyny przyjęły to i zaśpiewały chórem:
  Wojownicy świata - bojownicy Komsomołu,
  Walczymy o chwałę Ojczyzny Świętej...
  Nie możesz zostawić Führera- skurwiela AWOL,
  Na zawsze Rosja będziemy z tobą!
  
  Święty sztandar świeci nad nami,
  A wielki Stalin oświetlił nam drogę...
  Niech Ojczyzna będzie z nami na zawsze,
  Chrystus zainspirował Komsomoł do osiągnięcia tego wyczynu!
  
  Ojczyzna Wieczna, silna, wolna...
  Przyjaźń narodów to wsparcie od wieków ...
  Władza prawna, wiara ludzi -
  W końcu prosty człowiek oznacza jedność!
  
  Nie ma Lenina, wierz mi, jest na świecie mądrzejszy człowiek,
  A Stalin to wielki, piękny orzeł...
  I razem z naszymi ojcami staniemy się silniejsi,
  Związek Narodów Czerwonych nabrał wielkości!
  
  Walczymy dzielnie z podłym faszyzmem,
  Głowa smoka została odcięta, wierz mi...
  A pokój z komunizmem będzie w kraju budowany,
  Bardzo krwiożercza bestia została pokonana!
  
  W imieniu narodu, bojowników Komsomołu,
  Dzielnie biegają po śniegu boso...
  Faszyzmu nie ratuje się przebiegłością, sztuczkami,
  Rosyjski Bóg zmiażdży go pięścią!
  
  Kiedy spacerujemy po Berlinie rozpromienieni
  Buty dziewczęce mienią się w słońcu...
  Sztandar zapłonie ogniem nad Ojczyzną,
  A nasi wrogowie nigdy nie będą w stanie nas zestrzelić!
  
  Wierzcie nam, podzielimy Ojczyznę na dwa brzegi,
  Podarujmy ocean nieskończonej miłości -
  Pod flagą wielkiej, świętej Ameryki,
  Jesteś rycerzem wrogów, jak Samson, rozerwij go na strzępy!
  . ROZDZIAŁ nr 8.
  W pałacu Bogini Zła Kali trwała zabawa i jednocześnie straszna rozrywka.
  Tym razem Artemis musiał stoczyć znacznie poważniejszą i bardziej konkurencyjną bitwę. To nie jest tak, że doświadczony elf upuszcza małych, półnagich i bosych chłopców.
  Bogini Kali na razie oszczędziła chłopców. Ona jednak kazała ich dokładnie wychłostać. Aby młodzi niewolnicy nie odpoczywali. A chłopców podciągnięto na tylnych łapach, ręce mieli związane z tyłu. A piękne niewolnice biły nieszczęsne niewolnice gałązkami wierzby. I to boli, i można to schrzanić na śmierć.
  Ale elfa Artemisa spotkał los walki z czymś potwornym.
  Bogini Zła Kali dotrzymała słowa.
  I mały Tyrannosaurus rex wskoczył na arenę. Jego wzrost wynosił dobre cztery metry, chociaż był jeszcze tylko chłopcem z rasy dinozaurów. A dorosły tyranozaur mógł osiągnąć dobre dwadzieścia metrów.
  Bogini Kali rozłożyła ręce i zagruchała:
  - No cóż, Artemisie? Teraz walcz o swoje życie!
  Elf, który również nosił tytuł markizy, skłonił się i odpowiedział:
  - Dwie śmierci nie mogą się zdarzyć, ale nawet ty nie możesz uniknąć jednej!
  Bogini Kali strzeliła bosymi palcami i wokół pary gladiatorów pojawiła się kopuła. Aby, jeśli coś się stanie , mały tyranozaur nie zmiażdżył ani nie rozerwał żadnego z gości.
  Kopuła była przezroczysta i bitwa była wyraźnie widoczna. Ogromna i agresywna jaszczurka szybko zaatakowała elfiego markiza. Ale Artemida, mając dwa ostre miecze, odsunęła się od linii skoku i nawet zdołała podrapać skórę tyranozaura. To prawda, że łuski tyranozaura są grube i nie da się ich łatwo przebić. Ale przynajmniej jasny pasek na czerwono-brązowym tle pozostał.
  Bogini Kali zauważyła:
  - Jest intryga i to mnie najbardziej interesuje. No dalej, walcz, a bestia oczywiście nie oszczędzi dziewczyny, ale dziewczyna nie oszczędzi bestii.
  Król Trolli zauważył:
  "Byłaby szkoda, gdyby zginął gladiator tak wysokiego poziomu jak markiz Artemis!"
  W odpowiedzi złe Bóstwo roześmiało się i odpowiedziało:
  - I tak spada karta! Ale w każdym razie to będzie dobra walka i będziemy ją jeszcze wspominać.
  Rzeczywiście, walka była bardzo ciekawa. Mały dinozaur zaatakował, a Artemida manewrowała i robiła uniki, w odpowiedzi wykonując subtelne zadrapania mieczami. Można powiedzieć, że ona, wojowniczka, jest wspaniała. I tak szybko.
  Błazen, a jednocześnie oficer wywiadu Władimir Terkin, patrzył na to z wielkim entuzjazmem i zdziwieniem. Wygląda, jakby miał dopiero dwanaście lat, ale w rzeczywistości ma kilka tysięcy lat. A czego nie widział?
  Ale w tym przypadku spektakl się opłacał, a dziewczyna pokazała bardzo ciekawe salta, zwroty akcji, podskoki i podskoki.
  Nie bez powodu markiz elfów jest gwiazdą wśród gladiatorów i wojowników. I walczy na górze. Tylko wróg Tyranozaur jest zbyt silny. O wiele łatwiej jest walczyć z lwem, a nawet nosorożcem. I to jest prawda, istnieje potwór. I wzrost, i waga, i bardzo wytrzymała skóra, przez którą bardzo trudno jest przeniknąć.
  A pokonać go jest niezwykle trudno. Ale spektakl jest na najwyższym poziomie. A goście zachwyceni. Chłopcy-niewolnicy również się ożywili, a oczy ich dzieci błyszczały radością na taki widok.
  Terkin z ciekawością patrzył na ten spektakl, a jednocześnie niezauważalnie dla siebie pogrążył się we wspomnieniach własnych wyczynów.
  Harcerz czuł się, jakby był na ruchomych schodach. Powoli, a nawet niezbyt powoli, schodzisz w dół. I tak wściekły płomień wściekłego wulkanu bulgocze poniżej. Spali cię niezwykle boleśnie, aż nawet skóra się złuszczy i nie będzie dla niej ratunku.
  A ruch schodów ruchomych przyspiesza, a czerwone języki płomieni już łapczywie i bardzo boleśnie liżą nagie, szorstkie pięty chłopca. Gruba skóra podeszwy zmienia kolor na czerwony i pokrywa się małymi, fioletowymi i bardzo bolesnymi pęcherzami.
  Włodzimierz wytęża wszystkie siły, nie chce wylądować w mięsożernej ognistej Gehennie. A wręcz przeciwnie, każde włókno duszy dąży do jak najszybszego przedostania się na szczyt i ustanowienia tam ... Komunizm?
  Nagle schody ruchome zamarzają, a harcerz dostaje szansę niczym rakieta, aby pobiec w górę. Wreszcie dostanie się z ognistej Gehenny do nieba i hurys!
  Droga na szczyt okazała się krótsza, niż myślał Terkin. Chłopak wyskoczył na powierzchnię i znalazł się w zaskakująco luksusowych komnatach.
  Władimir Terkin, mimo młodego wieku, zdążył odwiedzić wiele miejsc, w tym Ermitaż i Peterhof, chłopiec nigdy nie widział nigdzie tak bajecznego bogactwa. Był to tak niesamowity widok, że nie potrafię go opowiedzieć w bajce ani opisać piórem.
  Wszystko usiane jest drogimi kamieniami, o tak jaskrawych kolorach i tak eleganckim wzornictwie, że nie mają sobie równych na Ziemi, a coś takiego trudno sobie nawet wyobrazić. Trzeba być jak Leonardo Da Vinci czy Rafael, żeby wyobrazić sobie taką wspaniałość.
  Ale najpiękniejszą rzeczą w pałacu była dziewczyna o promiennej urodzie, z włosami jaśniejącymi niż słońce. Spojrzała na półnagiego chłopca oczami świecącymi wszystkimi kolorami tęczy i powiedziała ospałym głosem:
  - Widzę, że jesteś odważnym i odważnym chłopcem! Naprawdę ich tutaj potrzebujemy !
  Władimir niepewnie przesunął bosymi stopami. Po oparzeniach od płomieni drogocenna podłoga przyjemnie chłodziła pęcherze na gołych podeszwach i budziła wesołe skojarzenia. Harcerz zadał oczywiste pytanie:
  - Gdzie to jest, tutaj?
  Piękna odpowiedziała z najbardziej niewinnym wyrazem twarzy:
  - Jak gdzie? W piekle!
  Terkin zagwizdał i rozłożył ręce:
  - W piekle też jest miejsce na żarty!
  Pisana królowa zaświeciła jeszcze jaśniej i odpowiedziała poważnym tonem:
  - No cóż, dlaczego uważasz, że piekło jest wyłącznie miejscem męki? Tak naprawdę piekło to alternatywne niebo, gdzie wszystko jest prawdziwe, jak na Ziemi, a często jeszcze ciekawsze i lepsze!
  Vladimir uśmiechnął się, żart piękności wyglądał na swój sposób bardzo zabawnie i uroczo. Chociaż z drugiej strony wszystko we wszechświecie może być zupełnie odwrotne, łącznie z podziemnym światem. Dlatego ludzie cały czas malują piekło tą samą czarną i czerwoną farbą? W rzeczywistości...
  Dziewczyna widząc, że chłopak się uśmiecha, życzliwie skinęła mu głową i mówiła dalej:
  - Tutaj, w moim podziemnym świecie, istnieje wiele różnych, bardzo pięknych kosmicznych światów. Ale w niektórych z nich stworzenia zbuntowały się i odmówiły oddania mi czci jako Bóstwa.
  Włodzimierz wściekle i bezmyślnie zasugerował:
  - Więc ześlij na nich swoją karę! Dasz radę - Szatanie!
  Olśniewająca piękność logicznie sprzeciwiła się temu:
  - Wiadomo, jesteśmy twórcami różnych światów, z reguły nie wtrącamy się otwarcie w sprawy stworzenia. Więc ty, chłopcze, będziesz musiał wiele zrobić sam!
  Władimir oblizał wargi z szerokim uśmiechem:
  - I wiesz, to jest cudowne!
  Zanim chłopak zdążył dokończyć, znalazł się w innym miejscu i świecie. Transfer nastąpił błyskawicznie. A nowy świat okazał się naprawdę niesamowity. Poczułem okrutne ukłucie w oczach, które zmusiło mnie do mimowolnego zamknięcia oczu.
  Teraz jest w trakcie kosmicznej bitwy. Na czele jednomiejscowego myśliwca stoi harcerz, a wokół niego toczy się poważna bitwa. Kilkaset statków bojowych po obu stronach wymienia hiperplazmatyczne salwy, a sam Terkin zostaje zaatakowany przez swojego przeciwnika.
  Jego myśliwski przeciwnik jest spłaszczony jak płaszczka i przezroczysty. Z pni nozdrzy wylatują strumienie kolorów. Samochód Władimira wywraca się po uderzeniu. Na szczęście pole siłowe przed myśliwcem wygasza bezwładność kaskadowego i gorącego uderzenia, chłopiec jednak zdążył poczuć na twarzy gorący pocałunek tropikalnej pustyni.
  Ten odpowiedział ogniem. Co więcej, ciało pracowało samodzielnie i znacznie wcześniej niż świadomość.
  Wróg otrzymał swoją porcję w czoło i zaczął wykręcać się w oczywistej próbie przejścia za Władimira.
  Tsarinat , podobny do ryby piranii, został zaatakowany przez trzy krążowniki Kaganate. (Informacja o przeciwnikach pojawiła się w impulsie telepatycznym , który przeszył mózg harcerza!).
  Zrobiło się tak gorąco, że oderwała obracającą się wieżę szturmową od kadłuba ciężkiego statku, a fragmenty połamanego i stopionego pancerza zaczęły spadać.
  Tuzin robotów bojowych i kilka przypominających ludzi myśliwców-kosmonautów wirowało w wybuchowej mieszaninie atmosfery i próżni. Samo powietrze wybuchło i zajarzyło się gorąco, wyrzucając prawdziwe pochodnie ognia. Oto jedna dziewczyna z bujnymi, aksamitnymi płatkami zamiast włosów, pisnęła cienko i zamarła , zamieniając się w niedopałek świecy.
  Terkinowi prawie nie udało się trafić w ogon, jednak reagując instynktownie, udało mu się wysłać nad siebie ładunek śmiercionośnej anihilacji.
  I nawet młody wojownik wysunął język:
  - Wilki, to bzdury! Zło jak psy!
  Po czym chłopiec próbował wyrwać się spod ataku uporczywego wroga. Brak doświadczenia Władimira w bitwach kosmicznych był ewidentny. Trzeba było działać inaczej, ale jak... W każdym razie Terkin intuicyjnie próbował wyrzucić wroga poza cel. Harcerz pamiętał, jak od kwietnia 3014 roku ścigali go uzbrojeni dorośli. Następnie rzucił kamieniem najbliższego i uciekł, unikając kul.
  Potem pojawiła się prawdziwa umiejętność taktyczna - ciągnąć śmierć za wąsy i zostawiać staruszkę z kosą nosem.
  A teraz nadal nie mógł pozbyć się uporczywego wroga i oderwać się, chociaż Władimir wykazał tytaniczne wysiłki, a w kokpicie kosmicznego myśliwca robiło się coraz bardziej duszno.
  Następnie Terkin zdecydował się zastosować inną technikę, a mianowicie oszustwo taktyczne. A harcerz desperacko zawrócił samochód, udając barana. Obliczenia opierały się na tym, że wróg będzie przestraszony, a wtedy w momencie rozmieszczenia będzie można go odciąć!
  W głowie Władimira zabrzmiała piosenka:
  "Pomyślałem, jak w kompletnym delirium, wyjdę, mam dość ran!" Ale ten, który we mnie siedzi, najwyraźniej postanowił mnie staranować!
  Wysłałem zabójczy strumień hiperplazmy,
  I naładuje twoją świątynię strasznym pulsarem!
  Ale w tym momencie jego odpowiednik wykazał się odwagą, a może miał też nadzieję, że wróg nie wytrzyma blefu i rzucił się w barana.
  Nastąpiło zderzenie, a potem superjasny błysk zalał każdą cząsteczkę i każdy kwant ciała chłopca. I znalazłeś się w otchłani, gdzie płoną wnętrzności małej, ale strasznie płonącej gwiazdy!
  Terkin z trudem otworzył, a raczej otworzył powieki. Wydawało mu się, że widzi jakby gwiaździste niebo, ale tak jasne i wielokolorowe, że nie można sobie wyobrazić równego mu. A wielcy i olśniewająco świecący aniołowie z mieczami skaczą po niebie. Co więcej, na czubku miecza i jego rękojeściach błyszczą promienne gwiazdy, pożerając wzrok.
  Zaskoczony młody wojownik zamknął oczy, a następnie ponownie, wysiłkiem Tytana Herkulesa, otworzył je. Tak, rzeczywiście, widzi dziwny gwiaździsty dywan nieziemskiego pochodzenia, niezwykle gęsto usiany cennymi girlandami luminarzy. Dziesiątki tysięcy najjaśniejszych gwiazd olśniewają i zadziwiają wyobraźnię. Samo ciało zdawało się unosić w próżni, nie czując żadnego wsparcia. Niespotykany widok tak zszokował harcerza, że na kilka sekund stracił przytomność, oderwany od rzeczywistości.
  Kiedy znów powróciła do niego zdolność myślenia, potrafił już panować nad swoimi emocjami. Znów była pod nim twarda powierzchnia, chłopak z trudem utrzymywał się na podrapanych i posiniaczonych nogach.
  Widok, który się przed nim pojawił, nie był przeznaczony dla osób o słabych nerwach ani facetów, których siła była nie mniejsza niż tytanu. W pierwszej chwili harcerz myślał, że zwariował. Majestatyczne miasto, stolica galaktyki - zapiszczał głos w moim uchu - Imperium Kaganate ukazało się w całej swojej najdzikszej i promiennej chwale.
  Władimir machinalnie powtórzył zdanie Ostapa Bendera:
  - Zbyt szykowne - wyobraźnia idioty!
  Luksusowe wielokilometrowe drapacze chmur, gigantyczne świątynie z wieloma kopułami i symbolami ozdobionymi drogocennymi kamieniami, niewyobrażalnie gigantyczne posągi, kaskady ogrodów i fontann, urządzenia świetlne, kolosalne billboardy, które zmieściłyby się na pięćdziesięciu stadionach olimpijskich i wiele więcej. Na przykład konstrukcje z ciekłego metalu, które zmieniają kształt i kolor w bajecznych odcieniach! Jeśli do tego dodamy miliony różnych typów kolorowych i ekstrawaganckich samolotów, to dla jedenastoletniego chłopca na początku XXI wieku było to poza wszelkimi granicami.
  Nawet jeśli weźmiesz pod uwagę, że ten dzieciak to prawdziwe cudowne dziecko!
  A jednak nie było strachu. Panowało ogromne wzruszenie, a nawet nieopisana radość na widok tak niewyobrażalnie kolorowego splendoru stworzonego rękami inteligentnych istot. Wszystko w tej metropolii okazało się wspaniałe i urzekające. Na niebie świeciło kilka gwiazd słońca. Najjaśniejszy różowo-żółty z topazowym odcieniem to promienne ciało niebieskie, dwa zielone, jeden niebieski i dwa prawie niewidoczne wiśniowo-szafirowe, co jest naturalne przy tak intensywnym oświetleniu. Jednak pomimo mocnego światła nie raziło mnie to w oczy i nie było aż tak wyniszczająco gorąco. Temperatura jest bardzo przyjemna, wieje lekki chłodny wiatr.
  Terkin spojrzał na latające stworzenie, podobne do siedmiogłowej żyrafy z plamami w wielu kolorach i różnych kształtach, i gwizdnął. W odpowiedzi uszy stworzenia, niczym jasne skrzydła motyla, zabrzmiały tryl słowika.
  Młody harcerz przemówił:
  - A co może stworzyć szatan? Taki sam jak Bóg, ale o wiele zabawniejszy!
  Harcerz chodził już znacznie radośnie, niemal galopował,
  wzdłuż siedmiokolorowego chodnika wyłożonego kwiatami, posągami, wielokolorowymi migającymi światłami i polerowanymi kryształami kafelkami. Nagie podeszwy wydawały się bardzo gładkie, może nawet śliskie jak lód, dając luminescencyjną, ale na szczęście niezbyt gorącą powierzchnię. To poprawiło nastrój i sprawiło, że zaczęliśmy gwizdać. Siedmiogłowa żyrafa z uszami przypominającymi skrzydła motyla zdążyła już wzbić się w powietrze i poruszała się tam swoimi kopytami w kształcie kraba .
  Przeleciało kilka egzotycznych ptaków. Wyobraź sobie skorupę żółwia na ciele, a ogony są jak pawie , z kamieniami piękniejszymi i jaśniejszymi niż diamenty.
  Władimir machnął ręką i zaćwierkał:
  - Ten, kto jest wesoły, śmieje się, a dźwięk dotrze do słońca! Kto szuka, zawsze znajdzie!
  Wszystko w tej futurystycznej, prawdziwie kosmicznej metropolii błyszczało jak lustro i było olśniewająco wspaniałe, nawet na wysypisku śmieci znajdowały się egzotyczne zwierzęta, owady, ryby i ptaki. Otworzyli usta i grzecznie podziękowali, gdy rzucano w ich stronę śmieciami. Kiedy Wasilij zrzucił stopiony i wypaczony but miniżołnierza, z chodnika wyskoczył padlinożerca, jakby był powierzchnią wody. Miał głowę orła, ale z proporcjonalnie dużym dziobem i ciało pasiastego bakłażana, otoczone trzema rzędami bujnych płatków. Każdy rząd różnił się kolorem i kształtem pędów, a skrzydła miały nawet ruchomą kolorystykę, niczym klip wideo. Pierzasty, a jednocześnie kwiecisty padlinożerca połknął znoszone buty, które stały się nie do noszenia, melodyjnie ćwierkając:
  Nie mamy powodu zadręczać się wątpliwościami ! W całym wszechświecie nie ma już zdesperowanych facetów! Prawdziwi mężczyźni wyrzucają śmieci - zabij cudzą stal ! Stalk zabij kogoś innego!
  Władimir machnął ręką na "zmiatacza diwy " ze zdziwieniem i dowcipnie powiedział:
  - Najbardziej niesamowitą rzeczą w człowieku jest to, że nie jest zaskoczony urokiem, ale jest zdumiony banalnością!
  Dziwne jednak, że ciężkie buty wojskowe stopiły się, a on sam nie doznał poważnych, poza drobnymi, oparzeń. Jednak ubrania nie wydawały się zbyt zniszczone, chociaż luksusowy kombinezon zaginął. Coś jednak zostało zachowanego i już nie wstydzi się chodzić po mieście w eleganckim T-shircie i spodenkach, czyli normalnym ubraniu dla chłopca w upalne dni.
  Chociaż Terkin był zawstydzony swoimi bosymi stopami, co było wyjątkowo niewłaściwe w stolicy, gdzie każdy posąg, samochód, fontanna, kompozycja, ta czy inna konstrukcja lśniła ogłuszającym, efektownym luksusem. Jak obdarty żebrak w dzielnicy rządowej Petersburga, mimowolnie rumienisz się, gdy podchodzi do ciebie któryś ze szlachciców.
   W tej chwili na ulicach nie było zbyt wielu pieszych, głównie dzieci, które wyglądały jak ludzie. Ponieważ jest to jeden z centralnych sektorów metropolii, osiedliły się tu słynne elfy w kolorze stalika. Był tylko okres, kiedy mini-żołnierze wspaniałego imperium pod dziwną nazwą Kaganate otrzymywali krótkie wakacje, aby choć odrobiny życia bez wyczerpującej musztry, pozwolić im poczuć radości dzieciństwa. Ponadto ten krótki okres urlopu w porównaniu z okresem koszarowym był swego rodzaju zachętą do osiągania sukcesów w nauce i szkoleniu bojowym.
  Szczęściem jest posiadanie chociaż niewielkiej możliwości zarządzania czasem według własnych upodobań! Dlatego właśnie widok nieszkodliwie roześmianych dzieci, z których wiele podczas radosnej zabawy wzbijało się nawet w powietrze, wykonywało salta, wirowało jak top, uwalniając kalejdoskopowe hologramy, nadawało magicznemu miastu cudownie idylliczny wygląd.
  Terkin chciał do nich podejść i zadać kilka pytań, ale się bał. Bałam się, że spokojni, piękni chłopcy i dziewczęta niczym elfy w kwiatach, w błyszczących kostiumach, mogą nie być tak spokojni, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Co więcej , nie jest to zazwyczaj typowe dla ludzi, nawet dziewczyny z płatkami włosów bawiły się wyraźnie w gry wojenne. To prawda, wygląda na to, że rozwijały się typy baśniowe i anime-fantasy , a nie bitwy wymyślone przez człowieka. Poszczególne projekcje holograficzne były duże i tak jasne, że wiernie odtwarzały szczegóły. To, co wydawało się , a właściwie nagle, baśniowe zamki, twierdze i domy pojawiło się gdzieś w powietrzu, a następnie zniknęło.
  Oszołomiony tym, co zobaczył, harcerz szedł i szedł, kontynuując badanie miasta. Cóż za wspaniałe drzewa i gigantyczne kwiaty, długie na dziesiątki i setki metrów, z fontannami i latającymi zwierzętami wiszącymi na kryształowych balkonach, mieniącymi się w słońcu wielobajkową paletą. Na płatkach kwiatów pojawiają się różne ruchome obrazy, ciągle zmieniające się, najczęściej sztuki walki różnych kosmitów , lub bitwy w stylu retro.
  "Może to pola siłowe!" - pomyślał harcerz, pocierając skronie, mózg mu się gotował od natłoku wrażeń. "Jest tu kilku luminarzy, taka gra światła i kolorów jest nie do odtworzenia na naszej planecie! Co za dziwne formy przybierają wytwory ich umysłu!"
  Oto jeden z kulistych budynków wiszący na siedmiu nogach, obszyty liśćmi, obramowany drogimi kamieniami, każdy pomalowany na kolor flagi elfów w kolorze Stalików. Kolejna konstrukcja została wykonana w kształcie siedmioramiennej gwiazdy i powoli obracała się wokół własnej osi. Po trzecie, pięć krokodyli, których ogony skrzyżowały się na kształt pięciokąta swastyki, a z ich pysków popłynęły fontanny hiperplazmatycznych plam i plam. Każda taka plama wydzielała specjalny, niepowtarzalny połysk.
  Inne budynki przypominały choinki noworoczne, ciasta z ognistymi pochodniami i burzliwe wielokolorowe wodospady, gigantyczne strumienie wpadające w stratosferę. Niektóre gigantyczne fontanny w postaci różnych pozagalaktycznych potworów w szlachetnych kamieniach wypluwały stopiony metal i dziwne gazy, oświetlone wiązkami laserów i magolaserów .
  Dolne piętra luksusowych budynków pełne były kolorowych wejść i wyjść z nazwami migającymi na ekranach. A co dziwne, wszystkie nazwy są absolutnie jasne: restauracje, sklepy, salony kosmetyczne, strzelnice, centra rozrywki każdego poziomu i rodzaju, różne usługi.
  Przypominała wielokrotnie powiększoną i nieporównywalnie bardziej luksusową Centralną Aleję Prezydencką Moskwy. Terkin był wtedy jeszcze bardzo mały, pamiętał niejasno, a teraz dosłownie pochłaniał oczami olśniewający imperialny splendor. Oczywiście wiele rzeczy tutaj nie miało odpowiednika na ziemi. Cóż, jaki ludzki projektant umieściłby skierowane w dół iglice, kopuły i baseny z kolorowymi stworzeniami, takimi jak syreny, z wieloma kwiatowymi ogonami i nieopisanymi potworami. Jak kaszaloty szablozębne albo hybryda mamuta rogatego i rekina szablozębnego! Aż strach na to patrzeć, wydaje się, że wszystko za chwilę zawali się na twoją głowę i pochłonie cię w całości.
  Jedna z elfek przeleciała nad nim, lekko dotykając go błyszczącym butem na długim obcasie. Terkin zachwiał się lekko od uderzenia, był już zmęczony, przeszedł kilka mil.
  - Prawdopodobnie nie jadłeś przez długi czas, gwiezdny wojowniku? - mały aniołek zadzwonił jak srebrny dzwonek.
  Jeśli były jakieś ruchome ślady, najwyraźniej je wyłączono. Najwyraźniej w ultrametropolii odległej przyszłości zbytnio dbali o sprawność fizyczną. Powierzchnia stała się bardziej szorstka od kolców z twardego metalu. Świat się uśmiechnął, a moje bose stopy zaczęły swędzieć i swędzieć.
  Przypomniałem sobie nawet słynny aforyzm słynnego pisarza i poety Olega Rybakowa: "Dla włóczęgów cały świat jest usiany cierniami, które nam wydają się gładkie dzięki naszej obutej świadomości!"
  Terkinowi naprawdę bardzo chciało się jeść, bo czuł się, jakby był głodny od kilku dni, tyle że...
  Ale kto może wiedzieć, jak długo był nieprzytomny .
  Ulica jest pełna kolorowych, zachęcających maszyn o bardzo uwodzicielskich kształtach. W blond głowie młodego harcerza zaczyna dominować jedna myśl: "Czas jeść!"
  Młody wojownik-zwiadowca decyduje całkiem logicznie:
  - Nie możesz mieć dwóch śmierci, nie możesz uniknąć jednej! A z pustym brzuchem nie ma życia, warto upaść!
  Gdy tylko podeszłeś do maszyny, od razu pojawiła się trójwymiarowa projekcja pięknej siedmiokolorowej dziewczynki ze skrzydłami. W języku, który wydawał się rosyjski, cudowna nimfa powiedziała:
  - Czego pragnie mały, ale odważny zdobywca Wszechświata?
  - Jeść! - Terkin powiedział szczerze, w niebieskich oczach chłopca widać było głodny błysk.
  - Do Twojej dyspozycji jest zestaw stu piętnastu milionów produktów ze stu tysięcy pierwiastków biologicznych i chemicznych. - Wróżka zaćwierkała, dodając skrzydełkom rozmiaru i blasku.
  - Następnie lody Kremla, lemoniada, sok, ciasto i czekolada. - bełkotał zachwycony chłopczyca.
  - Jakie typy? Określ swoje zamówienie! - Były tam dwie dziewczyny-motylki i uśmiechały się nienaturalnie szeroko.
  - Nieważne, ważne, że smaczne. - mruknął zmieszany Terkin.
  Często mrugał z podniecenia i bezradnie rozkładał ramiona.
  - Czy jest tak smaczne, jak to możliwe? Zgodnie z najpopularniejszym standardem? - zapytał podstępnie delikatny, kobiecy głos. Najwyraźniej cybernetyczny sługa nie raz miał do czynienia z klientami, którzy nie rozumieli, czego chcą.
  - Tak! - Harcerz Terkin odetchnął z ulgą.
  - Podnieś ręce, spójrz prosto. Albo wyjmij swój dowód osobisty, miniżołnierzu. - Holograficzne nimfetki powiedziały chórem.
  Skaut podniósł obie ręce. Błysnęło słabe, żółte światło, najwyraźniej zostało zeskanowane.
  - Twoja tożsamość nie widnieje w indeksie karty, nie posiadasz osobistej karty wojskowej, więc nie możesz zostać obsłużony. - Dziewczyny z płatkami fryzury pisnęły i natychmiast zrobiły się szkarłatne, skrzyżowały ramiona w zakazującym geście kolorowych elfów z Łodyg.
  Terkin pospiesznie odszedł od karabinu maszynowego, jego pięty dosłownie płonęły. To wydaje się być technotronicznym komunizmem identyfikacyjnym. Tylko to odkrycie nie rozjaśnia mi głowy, ale żołądek jest jeszcze bardziej pusty.
  Terkin usiadł na wyszukanym krawężniku, zmarznięty, zgarbiony i oparty brodą na dłoniach. Myślałem... Przyszłość została przedstawiona w najciemniejszych kolorach. Jest zupełnie sam w innej galaktyce, otoczony przez nieziemskie stworzenia , stworzenia gorsze od najbardziej drapieżnych, dzikich zwierząt. I żaden pomysł na oszczędzanie nie przychodzi mi do głowy. Oliverowi Twistowi było lepiej w Londynie, przynajmniej byli tam ludzie tacy jak sam bezdomny uciekinier. Gdzie teraz pójdzie? Czy w więzieniu powinien się poddać, licząc na miłosierdzie? Tam przynajmniej nakarmią Cię, choć w tak upokarzający sposób, przez wąż.
  Tutaj Vladimir naprawdę znalazł się na miejscu Olivera Twista. Chudy i głodny chłopiec nie miał już siły nigdzie iść, a jego nogi bezlitośnie połamały się we krwi na bruku i grubym żwirze londyńskich ścieżek.
  Jest też zimno, słońce kryje się za chmurami, a nad Londynem wieje północny wiatr. A ty jesteś tylko wychudzonym dzieckiem, a wcale nie supermanem, który zabił swoją pierwszą dorosłą ofiarę w wieku dziewięciu lat. Albo nie, może przecież nie jest Oliverem Twistem, ale synem wartościowego człowieka i potrafi wiele, nawet w obcych światach. A przecież jest tu ciepło i nie jest tak źle.
  Z zamyśleń chłopca wyrwał dźwięczny głos, który - jak się wydawało Włodzimierzowi - należał do języka rosyjskiego.
  - Dlaczego jesteś przygnębiony, fotonie? Widzę, że oblizujesz usta. Wygląda na to, że chcesz wbić Princeps -plazmę do żołądka?
  Nieznajomy chłopak w błyszczącym ubraniu wyciągnął rękę z uśmiechem. Jakie to ludzkie! Twarz kolorowego elfa jest okrągła, dziecinna, wcale nie zła, powinien pojawiać się w reklamach dotyczących prawidłowego odżywiania, ale za mocno ściska dłoń. Czoło wysokie, włosy w trzech kolorach - pomarańczowym, zielonym, fioletowym w formie płatków, szeroko rozstawione niebieskie i szmaragdowe tęczówki. To prawda, opalona, muskularna dłoń, jakby ze stali, zdolna złamać kość. Władimir z trudem się powstrzymywał, nie okazując, że bardzo go boli, dłoń dziecka była zaciśnięta jak w imadle tortur.
  W głosie harcerza pobrzmiewała poważna udręka:
  - Tak, jestem głodny!
  - Najwyraźniej pochodzicie z odległych kolonii, zostaliście mocno poparzeni, wyglądacie obdarcie i dziwnie. - powiedział młody kwiatowy elf z nutą współczucia w głosie .
  Władimir, nie wiedząc, co odpowiedzieć, rzucił na siebie zdezorientowane spojrzenie. Ubranie faktycznie zaczęło się już miejscami tlić, a skóra była czerwona i łuszcząca się. Albo z lokalnego promieniowania, albo z opóźnionej reakcji na eksplozję. Terkin poczuł lodowaty dreszcz w żołądku i powiedział drżącym głosem:
  - Zgadłem, byłem w epicentrum ładunku termicznego.
  - Wezmę jedzenie na maksymalnej prędkości, a potem mi powiesz. - Chłopiec uciekł, jakby w przyspieszonym tempie, nie dotykając butami misternie wykonanej nawierzchni alei.
  Trudno wyjaśnić, dlaczego Władimir zaufał temu młodemu agresywnej, choć strasznie pięknej rasy. Może młodość i stres zrobiły swoje. Powrót, nowy jego przyjaciel rzucił mu kilka różowych, cudownie pachnących pąków. Młody harcerz zaczął opowiadać swoją historię, nie powstrzymując się od niczego, gotował się, chciał wylać swoją duszę.
  Kwiatowy elf słuchał uważnie. Był tak wysoki jak Terkin, a prawdopodobnie był jeszcze młodszy. Podczas rozmowy na jego przystojnej twarzy zawsze gościł czysty uśmiech. To prawda, że zęby dziecka rasy wojowników są już bardzo duże, bielsze niż śnieg, a promienie kilku luminarzy odbijały się od nich jak promienie słoneczne. Jedzenie pobrane z automatu okazało się przesadnie smaczne, nadmiernie pobudziło receptory i zamiast nasycić, zaostrzyło apetyt.
  Kiedy Władimir w końcu się odezwał, zamilkł, młody kwiatowy elf i steelik powiedzieli rozsądnie:
  - Tak, to wygląda na cud, ale tutaj nie przeżyjesz. Szybko zostaniesz zidentyfikowany, zwłaszcza, że każdego dnia odbywa się komputerowa weryfikacja wszystkich osobowości. Kilka dni temu bardzo blisko znajdował się taki " młynek plazmowy ", statki kosmiczne eksplodowały niczym superfajerwerki . Nawet z powierzchni widać było, jak rozdarte statki zabarwiają niebo. Dobrze, że główny " sweter " przekroczył granicę.
  Kwiatowy elf wskazał na centralną gwiazdę Rifumuru .
  - Teraz wszystko stało się znacznie bardziej rygorystyczne, całkowity system weryfikacji. - Chłopak wyglądał na zaniepokojonego. - Tak, a wcześniej kontrola była poważna. Z pewnością nawet ta maszyna, podobnie jak inne, jest powiązana z Departamentem Miłości i Sprawiedliwości.
  - Więc wezwano twoją tajną policję? - Władimir, bawiąc się złośliwie, skrzywił się z uśmiechem, jak zabawnie brzmiała koncepcja miłości w narodzie, na tle którego faszyści byli niegrzecznymi dziewczynkami z przedszkola.
  - Tak, jest kilka działów i wszyscy mówią o miłości. - Kwiatowy elf zmarszczył brwi, a jego spojrzenie stało się surowe. - To jak kpina ze zdrowego rozsądku. Nawet mój ojciec, generał gospodarczy czwartej rangi, boi się tych departamentów. Chodź, wyjdź szybko . Zabiorę Cię tam.
  Włodzimierz zaczął biec, a jego nowy partner wzbił się wyżej i chwycił harcerza za kołnierz, podpowiadając:
  - Najlepiej schować się w nocnym barze, jest tam pełno najróżniejszych śmieci !
  Wygląda na to, że ten kolorowy elf wiedział dużo, bo kiedy wyjął kostkę Rubika z kieszeni i obrócił ją, na środku ścieżki pojawiła się ogromna ryba, patrzyła swoimi matowymi oczami i mrugała do chłopaków ze zdziwienia . To prawda, że osiem rzędów zębów wykonanych z kamieni szlachetnych wcale nie wyglądało na nieszkodliwe, ale oczy były takie życzliwe, zupełnie jak Włodzimierz Iljicz Lenin na plakacie.
  Partner popchnął Wasilija i warknął:
  - Skocz za mną! Wtedy będzie ci dużo łatwiej, maleńka !
  I nie pytając o odpowiedź, pociągnął Terkina za sobą....
  Znaleźli się w prawdziwym labiryncie niezliczonych korytarzy i sal. Prawdziwy, wyjątkowy podwodny świat, w którym kryje się mnóstwo cudownych rzeczy. Terkin rzucił się za swoim odpowiednikiem.
  W korytarzach błyszczała poligamia lamp i ozdób o różnych kształtach i kompozycjach. Co więcej, wyglądały bardzo kolorowo, jak w moskiewskim metrze, a może nawet piękniej. W tym samym czasie chłopcy szybko się poruszali . Terkin czuł się dość energicznie i biegł tak szybko, jak tylko mógł, ale wciąż nie mógł dotrzymać kroku swoim partnerom. Otoczenie wokół nich stale się zmieniało. Pojawiały się albo duże sale z wysokimi sufitami, albo zapadały się aleje, po których toczyły się niezwykle wyszukane samochody, a samowar na gąsienicach z grzebieniem diplodokowym nie wydawał się wcale najbardziej wyszukanym dziełem sztuki.
  Władimir ledwo zdążył odskoczyć, jego noga była prawie zmiażdżona. Natychmiast pojawił się kupiec, wyglądający jak muchomor z rozetowym nosem. Zaćwierkała czule:
  - Chcesz kupić modne latające trampki?
   Skaut uśmiechnął się:
  - Tak, łatwiej biegać bez butów !
  Kwiatowy elf nieoczekiwanie potwierdził:
  - Mam zapasową parę, ale niech na razie ucieka , będzie bardziej przypominał mojego służącego!
  Władimir poczuł się urażony i głośno zawołał:
  - Nigdy nie będę niewolnikiem!
  Kwiatowy elf zachichotał w odpowiedzi i ostrzegł:
  - Beze mnie nie zrobisz tu ani kroku. Żadnych kłótni!
  Chłopcy zwolnili trochę i stanęli na ruchomym chodniku. Niosła je jak rwący strumień, a chłopcy też tupali. W sąsiednim pokoju przy pompach pracowali całkiem ziemscy chłopcy w przezroczystych kąpielówkach. Kwiatowy elf zszedł ze ścieżki i wskazał Władimirowi spoconych, opalonych chłopców.
  - Widzisz, to są naczelne antropoidalne - dokładnie takie same jak ty. W naszym imperium są niewolnikami, więc nie bądź zbyt pewny siebie. - Wygląd kolorowego elfa zdawał się mówić Władimirowi: masz pecha. Zaraz upadniesz.
  W rzeczywistości młodzi niewolnicy wyglądali na wyczerpanych, a ich ciała były suche z powodu umiarkowanego odżywiania i ciężkiej pracy. To prawda, że kiedy pojawił się przed nimi kwietny elf i machnął ręką, niewolnicy zaczęli się uśmiechać, pokazując swoje zdrowe zęby. I wtedy Władimir również machnął do nich ręką.
  Po czym ponownie stanęli na bieżni i zwiększyli tempo, dodając szybkości. Kwiatowy elf powiedział całkiem rozsądnie:
  - Ponieważ jesteś człowiekiem, możesz przebywać w naszym imperium jedynie jako niewolnik. - Wychwytując wściekłe spojrzenie Władimira, chłopak-dżentelmen wyjaśnił protekcjonalnie. - Ale niewolnicy są inni. Niektórzy z nich sami mają niewolników, a nawet hojnych niewolników!
  A syn generała długim palcem wskazał na sąsiednią salę. Pracowali tam już nadzy niewolnicy. Dziewczyny różniły się między sobą rysami twarzy czy kolorem włosów, ale jednocześnie wszystkie bez wyjątku były piękne i młode. Niewolnictwo i ciężka praca wcale nie zepsuły proporcji ich postaci.
  Władimir mimowolnie zakochał się w niewolnicach. Wyróżniały się pięknem i elastyczną skórą, atletyzmem, ale wcale nie mięsiste. Na planecie Ziemia nieczęsto widuje się taką perfekcję ciał dziewcząt i to w takiej ilości. Żadnej tkanki tłuszczowej , żadnej obwisłej skóry, wszystko jest takie harmonijne i idealne, a co najważniejsze, są tu tysiące dziewczyn.
  Terkin powiedział entuzjastycznie:
  - Tyle piękna w jednym miejscu!
  Kwiatowy elf ostrzegł chłopca:
  - Nie jesteś zbyt dobry! Niektóre dziewczyny tutaj mają pięć tysięcy lat.
  Terkin odpowiedział automatycznie:
  - Gwizdanie!
   Strażnik pojawił się pod postacią rekina o sześciu nogach i czapce na głowie, z płetwami wystającymi spod przyłbicy. Nadzorca zakręcił swoimi małymi, mosiężnymi kłykciami i wyleciał z niego oślepiający strumień, uderzając w plecy, nogi i klatkę piersiową dziewcząt, powodując ich rozdzierający pisk i podskakiwanie.
  Terkin nie mógł już tego znieść. Harcerz zaatakował rekina strażnika z wściekłością małego tygrysa. Strzelił do śmiałego najeźdźcy, lecz Władimirowi udało się wykonać unik i z całej siły trafić lądową barakudę w brzuch . Wielki mężczyzna sapnął i próbował odrzucić chłopca machnięciami czterech łap. W odpowiedzi Władimir strzelił w podbródek wroga, choć jego goleń ustąpiła ostremu bólowi, ale chitynowa osłona wroga również pękła, powodując przelanie szkarłatnej krwi.
  Terkin warknął, gdy rekin stracił równowagę, i w nadchodzącym ruchu przyłożył kolano do skroni. Drapieżne stworzenie ucichło, a liczne dziewczyny zaczęły wiwatować z radości.
  Ale najbardziej szczęśliwy był elf kwiatowy, ten wesoły chłopak, który z aprobatą poklepał Władimira po ramieniu:
  - Zachowujesz się z godnością! Odważny i fajny!
  Terkin niespodziewanie skromnie powiedział:
  - Właściwie, nie jestem taki fajny, jak myślę. Teraz nawet trochę się boję.
  Kwiatowy elf pokiwał głową protekcjonalnie:
  -Właśnie okaleczyłeś niewolnika. W naszym imperium wszyscy obywatele, z wyjątkiem kolorowych elfów , mają status niewolników. - Chłopak-dżentelmen zaśmiał się przenikliwie. - Ale oczywiście sami niewolnicy są różnej rangi! A wy, piękności, całujcie stopy mojego wojowniczego niewolnika.
  Dziewczyny skłoniły się i jedna po drugiej podeszły do Terkina. Chłopiec chętnie pozwolił im całować swoje kończyny dolne. Jak miło, gdy jesteście obsypywani pocałunkami aż po kolana przez takie piękne niewolnice, które jednak zmieniają się i zmieniają. Co czyni go jeszcze bardziej uroczym i trochę łaskotliwym.
  Władimir obudził się i zdał sobie sprawę, że tak naprawdę był całowany przez dziewczyny. Co prawda nie tak piękne jak we śnie i z tatuażami na twarzach, ale dobrze zbudowane i w pełni rozwinięte. A było ich sześciu, obsypywali całusami nie tylko po nogach, ale i po twarzy.
  Terkin poczuł nieznośny wstyd, a jednocześnie przemówił w nim mały, ale uparty człowieczek. A potem wszystko potoczyło się naprzód w szalonej pantomimie Erosa, kiedy trzęsienia ziemi wstrząsają oceanami, a na dnie wybuchają płonące wulkany. Wszystko jest ziemskie, fizyczne i kosmiczne jednocześnie.
  Po kilku godzinach tornada Władimir ponownie stracił przytomność i niemal natychmiast powrócił do seryjnego snu.
  Tymczasem Artemis nadal był w stanie zadać wrogowi ukierunkowany cios i przebić mózg tyranozaura. A ogromne zwierzę, miotające się w agonii, drapiące płytki swoimi dużymi i krzywymi pazurami, zamarło.
  Artemida zanurzyła bosą, wyrzeźbioną stopę w czerwonobrązowej kałuży, zostawiając kilka pięknych, wdzięcznych śladów i zawołała, unosząc oba zakrwawione miecze:
  - Zwycięstwo!
  Publiczność oklaskiwała...
  Bogini Kali, musimy przyznać jej zasługę, przyjęliśmy ją i wykonaliśmy hojny gest. Pstryknęła palcami prawej ręki. A na dłoni Artemidy pojawił się złoty pierścionek z dużym diamentem wielkości orzecha włoskiego.
  Bogini Kali powiedziała z zachwytem:
  - Przyjmij mój hojny dar, o godny godnych!
  Artemida skłoniła się przed nią. A potem do sali. Po czym, bijąc gołymi, wdzięcznymi, bardzo pięknymi i uwodzicielskimi stopami prawdziwego anioła, poszła odpocząć. Dla niej bitwa została wygrana.
  I chodziła dumnie, ubrana tylko w majtki, gdyż podczas długotrwałej bitwy pękł jej stanik i odsłonięte były pełne piersi ze szkarłatnymi sutkami.
  Taka cudowna, spójrzmy prawdzie w oczy, gladiatorka stoczyła bitwę z potworem i to strasznym potworem.
  I do sali wszedł już nieco zapomniany książę w towarzystwie elfów łuczników. Ten sam, który uwiódł Elżbietę i wciągnął ją w burzliwą przygodę. Jednak jak dotąd ta przygoda ograniczała się do więzienia i bardzo egzotycznych, wręcz ciekawych snów.
  Książę Elfów był bardzo przystojny. Jak wszystkie elfy miał gładką, bezwłosą, rumianą twarz, jak u ładnego nastolatka, ale z odważnym podbródkiem.
  Na głowie miał turban ozdobiony dużymi szmaragdami.
  Wziął go i pokłonił się Bogini Zła Kali. Skinęła mu głową z uśmiechem i zagruchała:
  - Witaj, książę Sulejmanie! Myślę, że przyniosłeś mi prezent?
  Elf w turbanie odpowiedział pewnie:
  - Oczywiście, o Bogini! I myślę, że będziesz zadowolony z mojego prezentu.
  Łuczniczki przyniosły Kali skrzynię, w której znajdowało się coś dość ciężkiego.
  Chłopcy-niewolnicy odebrali tę skrzynię z rąk elfów i przybliżyli ją do pani. I całkiem zręcznie otworzyli pokrywę.
  Rzeczywiście błyszczało tam złoto i cenna biżuteria.
  Bogini Kali, wyglądając na bardzo zadowoloną, powiedziała:
  - Bardzo dobry prezent. Cóż, Sulejmanie, możesz usiąść obok mnie.
  Książę skłonił się i faktycznie usiadł bliżej wielkiej Bogini.
  Więc z uśmiechem tygrysicy powiedziała:
  - Jak się ma nasz gość?
  Książę Elfów wyjaśnił:
  - Masz na myśli Elżbietę?
  Bogini Kali skinęła głową na znak zgody:
  - To dokładnie ona!
  Sulejman, uśmiechając się słodko, powiedział:
  - Nic specjalnego! Siedzi w więzieniu w tej samej celi z hrabiną-nimfą Drachmą. Jedyną rzeczą jest to, że widzi niesamowite i dzikie sny.
  Bogini Kali ożywiła się:
  - Jakie jeszcze marzenia?
  Książę Elfów odpowiedział z przekonaniem:
  - Ze specjalnego świata, którego nie można nazwać magicznym, jest raczej techniczny, tylko nie na poziomie kosmicznym, ale raczej na poziomie atomowym. To znaczy, gdy jest już broń nuklearna, ale nie ma jeszcze lotów w kosmos.
  Bogini Kali zmarszczyła brwi i zapytała:
  - Czy ona nie pochodzi z XXI wieku historii Ziemi? Robią smartfony, ale nie latają w kosmos?
  Sulejman zaśmiał się i odpowiedział:
  - Próbują latać, ale słabo. Nie potrafią nawet wspiąć się na Księżyc. Cóż możesz zrobić , prymityw!
  Bóstwo zauważyło:
  - Ale ich komputery są na najwyższym poziomie?
  Książę Elfów skinął głową:
  - Nie jest zły! Szczególnie podobały mi się iPhone'y . Jeśli dodasz do nich magię, może będzie jakiś sens.
  Król Trolli zauważył:
  - Lepsze niż technomagia ! To wtedy technologia i magia łączą się, aby uzyskać niesamowite efekty.
  Sulejman wzruszył ramionami i odpowiedział:
  - Nie wiem, jak magia, ale technologia nie jest u nas zbyt popularna. Ale tak naprawdę we śnie znajduje się w świecie, który jest wciąż słabo rozwinięty pod względem elektroniki. Są jednak światy, w których ludzie latają między gwiazdami, a nawet tworzą kosmiczne imperia. I to jest również niewątpliwy czynnik!
  Bóstwo Kali uśmiechnęło się i odpowiedziało, ta kobieta o niezwykłej urodzie:
  - Oczywiście, że istnieje coś takiego! I technologia, i magia, i światy, w których budowane są statki kosmiczne wielkości przyzwoitej asteroidy. Więc co?
  Król Trolli zauważył:
  - Chciałbym takie technologie. Na przykład stwórz bombę atomową i zrzuć ją na całą armię na raz!
  Sulejman warknął:
  - No, nie daj Boże!
  Bogini Zła Kali zachichotała, szczerząc zęby:
  - Tak, byłoby znacznie fajniej. Chociaż musimy złożyć hołd, że coś takiego byłoby niezwykle okrutne. Chociaż jestem okrucieństwem!
  A potem rozkazała:
  - Zróbmy nową walkę, chcemy dobrej zabawy!
  Publiczność wspierała Boginię, która nie chciała się bawić . A potem sygnał rozbrzmiewa ponownie. Tym razem do bitwy wkroczył najbardziej naturalny krasnolud. Nie jest wysoki , około półtora metra, ale ma ramiona jak szafa i długą brodę. On sam w zbroi i butach. Najwyraźniej jest doświadczonym wojownikiem, trzymającym w rękach broń, topór w prawej i sztylet w lewej. A spojrzenie jest takie pewne siebie.
  Bogini Kali uśmiecha się i zauważa:
  - Będzie krwawa bitwa! Krasnolud w tym przypadku jest zły i w przeciwieństwie do Artemidy nie okaże miłosierdzia!
  Z drugiej strony na arenę wbiegło czterech chłopców w wieku około dwunastu, trzynastu lat. Zgodnie z tradycją niewolników mieli na sobie jedynie niebieskie kąpielówki. Opalona, bosa i szczupła. Chłopcy trzymali miecz w prawej ręce, a tarczę w lewej. Całkiem mili niewolnicy.
  Elfia Księżna siedząca obok Bogini Kali zauważyła:
  - Szkoda, że słodkich chłopców wysyła się na śmierć !
  Cesarzowa Zła mruknęła:
  - Szkoda pszczoły, ale pszczoła jest na choince!
  Następnie dodała:
  - Krasnolud też może zginąć - jest ich czterech i walczyli już w pojedynkach!
  Rzeczywiście, chłopcy-niewolnicy zaczęli szeptać i zerkać z ukosa na krasnoluda, który nie był od nich wyższy, a był tylko jeden.
  Orszak Kali zaczął robić zakłady. Widzieli już gnoma w akcji. Częściej zabijał lwa lub wilka, a kilka razy chłopców. A większość zakładów była na niego.
  Bogini Kali zauważyła:
  - Walka będzie bardzo ciekawa. Dalej, chodźmy!
  Rozbrzmiewa gong. A krasnolud macha toporem i rzuca się na swoich wrogów. I chłopcy rozproszyli się i stanęli w półkolu. A chłopcy najwyraźniej przygotowywali się do takiej bitwy. Poruszały się dość zręcznie, gdy krasnolud próbował zamachnąć się toporem, unikając bezpośredniego trafienia. A topór kręcił się dalej.
  Krasnolud jest oczywiście bardzo silny fizycznie i pomimo swojego niezdarnego wyglądu jest szybki. I tak jego topór trafił jednego z młodych gladiatorów , tak że tarcza pękła od ciosu, a dziecko zostało ranne.
  Tutaj błazen, chcąc pocieszyć nieszczęśników wysłanych na rzeź, zaczął śpiewać:
   Jestem hitem i chybionym, nawet jeśli wciąż jestem chłopcem,
  Zawsze gotowy do walki z orkami...
  Chociaż czasami fortuna jest jak głupiec,
  Ale młode lata pomagają!
  
  Gdziekolwiek było psotne dziecko,
  Los czasem rzucał nas na Marsa...
  W Ojczyźnie każda pielucha jest wojownikiem,
  A Karabas w siatkę go nie złapie!
  
  Jestem odważnym i bardzo zręcznym chłopcem,
  Nie poddawaj się trudnościom - to motto...
  Dziś dzieci, jutro funkcjonariusze,
  Zbudujmy wkrótce fajny elfinizm !
  
  W Elfii jest wielu wielkich wojowników,
  Każdy z nas jest wojownikiem i pionierem...
  Powstrzymamy natarcie dzikich orków,
  Pokażmy światu przykład odwagi!
  
  Nie ma dla nas słowa - słabość i zmęczenie,
  Dzieci-rycerze są zdolni do wszystkiego...
  I nie nadejdzie, wierzę w to, starość,
  Chociaż czasami są zera!
  
  Stałem się pionierem w krwawej bitwie,
  Wszystkie dzikie tereny minęły, wściekły huragan...
  A przeciwnicy orków giną,
  Uderzymy Führera!
  
  Nie wierzcie tym, którzy są lisi i gadają,
  Tak naprawdę obrzydliwością jest przebiegły lis...
  Dziś kochanie, jutro z katami,
  Ale sumienie pioniera jest takie czyste!
  
  Wierzę, że nadejdzie czas jaśniejszy niż światło,
  W którym króluje wieczny elfinizm...
  W wierszach rycerzy śpiewa się sen,
  Wściekły orkszizm został wrzucony w otchłań !
  
  Wierzcie więc ludzie, że czeka nas wspaniały los ,
  Naprawdę pokonamy gnomy...
  Rozwiejemy, wiem, jesteśmy chmurami na niebie,
  Zdajmy egzamin uczciwie i na piątkę!
  
  Jest wojownik w Elfii i dziecko ze żłóbka,
  Nie jesteśmy silniejsi, nie można uznać nas za fajniejszych...
  A głos chłopca jest bardzo dźwięczny,
  Wiedzcie, że nasz pionier nie zejdzie ze ścieżki!
  
  Osiągnij chłopcu wielki los,
  Zostań demiurgiem i czyń dobro...
  Błogosławione są twarze na ikonach,
  Nie można budować szczęścia na krwi!
  
  Staniemy się wyżej i ponad całym wszechświatem,
  Elfia to potężny kraj...
  A siła Rodziny w walce pozostaje niezmieniona,
  Daj się zniszczyć Orklerowi Szatanowi!
  
  Wkrótce będziemy maszerować wzdłuż Orklinu,
  I na zawsze pozostanę pionierem...
  Chociaż staliśmy się już dużo starszymi dziećmi,
  Ale nadal nie ma potrzeby stosowania półśrodków!
  
  Pragniemy uczynić naszą Ojczyznę Wielką,
  Zdobądź chwałę ze starych wieków...
  Za Najwyższą Rodzinę o Tysieniu Twarzy,
  Doda siły naszym pięściom!
  
  Krótko mówiąc będziemy walczyć dzielnie,
  Wierzę, że zdecydowanie pokonamy orków...
  Zachowaliśmy w sercach to, co ważne,
  Nad nami Rodzina i Cherubin Boży!
  Nad nami Rodzina i Cherubin Boży!
  . ROZDZIAŁ nr 9.
  Blondynka obudziła się. I łańcuchy brzęczały, plecy bolały ją od leżenia. To prawda, rzucili trochę słomy, żeby była bardziej miękka dla piękności.
  Cela była czysta, bez szczurów, widać było nawet ciepłe, ale świeże powietrze wdmuchujące przez kraty.
  Drachma odpowiedziała z uśmiechem:
  - Zaspałeś, ale napij się mleka. Zaczęli nas kochać!
  Naprawdę był tam dzbanek świeżego mleka i ciasta. Dziewczyna wypiła trochę i zjadła podpłomyk z serem. I zauważyła:
  - Więc dlaczego tu siedzimy? Może już czas zadzwonić do nas na przesłuchanie?
  Nimfa zauważyła:
  -Masz bardzo wyraziste sny. A magowie ze orszaku Bogini Kali patrzą na nich.
  Elżbieta była zaskoczona:
  - Skąd to wiesz?
  Drachma odpowiedziała z uśmiechem:
  - Wyciągnęli Diamond Morph . Czuję jego obecność. I za jego pomocą pobierają Twoje sny, dzięki czemu wyglądają jak film.
  Blondynka klepnęła się po bosych stopach i zagruchała:
  - Wow! I to jest fajne! Robią filmy z moich snów! I sprawia mi to ogromną przyjemność!
  Hrabina nimfa skinęła głową:
  - Tak, to dla ciebie przyjemność, ale ... Jest mało prawdopodobne, aby Bogini Zła Kali zrobiła to w dobrym celu. Z pewnością wyrządzi to ludziom krzywdę . I nie tylko, oczywiście, ludzie. Ale także do innych żywych istot.
  Elżbieta zaśpiewała szorstko:
  Zło jest dumne ze swojej mocy,
  Bogini Kali wyciągnęła swój miecz...
  Ale z blondynką jestem cherubinem,
  Za nią będzie moc Boga Rodziny!
  I ze smakiem piła mleko, zajadając się dość świeżą i smaczną bułką z serem i cynamonem. Ale najwyraźniej coś było zmieszane w mleku.
  Szafirowe oczy blondynki zaczęły się zamykać, a ona zagruchała:
  - Co do cholery!
  Drachma skinęła głową:
  - Tak, chcą odtworzyć film jeszcze raz. Ale to i tak nie boli.
  Elizabeth chciała coś powiedzieć w odpowiedzi, ale w końcu zamknęły się jej oczy i zapadła w głęboki sen.
  Ale sny były naprawdę bardzo żywe, a doznania niewiele różniły się od rzeczywistości.
  Nosowy głos chrząknął:
  - Musisz mieć praktykę.
  - Że nie urodziliśmy się wczoraj i partyzantów nie torturowano. "Elizabeth udawała obrażona, jej czarna twarz nawet wykrzywiła się w grymasie, jakby panterę bolał ząb. - Wpływ fizyczny i moralny, to takie naturalne.
  Dwie opancerzone ciężarówki wjechały na wiejską drogę. Samochody trzęsły się, gdy jechały po nierównych nawierzchniach. Ogólnie nie było już tak wygodnie. Jeden z potężnych żołnierzy od czasu do czasu próbował oprzeć łokieć na Elizabeth. Dziewczyna postanowiła pokazać swój charakter i mocno uderzyła go w twarz.
  Odleciał od silnego ciosu. To prawda, nie wyłączył się. Wściekły rzucił się na Elżbietę:
  - Dostaniesz to w tyłek, dziwko! - Krzyknął ile sił w płucach . Pozostali żołnierze śmiali się i pohukiwali.
  - Gdzie, ale na więcej nie masz dość! - Dziewczyna uderzyła go krawędzią dłoni w gardło z szybkością kobry. Zawodnik zwiotczał i upadł jak worek. - Tak, nie jesteś wystarczająco gruboskórny na boksera.
  Pułkownik zajrzał do przedziału.
  - Co to jest? - Zapytała surowo. Dokładniej, jej głos przypominał ryk głodnego tygrysa.
  - Korzystajmy z prawa wyboru! - odpowiedziała Elżbieta.
  Teraz ryk pułkownika był pełen aprobaty:
  -Czy znokautowałeś Davida Haye'a ? Co za wspaniała dziewczyna. Nie każdy żołnierz jest do tego zdolny, ten facet ma czarny pas w karate.
  - I grupa mózgów! - Skończyła blondynka.
  Ryk w odpowiedzi:
  - Jaka grupa?
  Elżbieta wypaliła:
  - Inwalidztwo!
  Pułkownik oblizała pełne wargi i potrząsnęła podwójnym podbródkiem:
  - Cóż, jesteś dowcipny. OK, zabiorę ciebie i twojego przyjaciela na przesłuchanie. To będzie zabawne.
  Do wioski dotarły dwa pojazdy opancerzone. Żołnierze rozproszyli się po obrzeżach. Było ich sześćdziesięciu, pięćdziesięciu mężczyzn i dziesięć kobiet. Plus jeszcze dwie dziewczyny. Siły specjalne działały wspólnie, ale mimo to doświadczeni wojownicy Elizaveta i Drakhma zauważyli w przygotowaniu błędy w obliczeniach. Najwyraźniej masowe represje wśród personelu wojskowego odniosły skutek. Nawiasem mówiąc, kiedyś czarni w ogóle nie byli przyjmowani do zielonych beretów, ale teraz wszyscy są czarni. Polityka Stalina zbiera swoje żniwo. Opadłe liście szeleszczą pod nogami, niebo wciąż jest czarne i ponure, brakuje tylko wycia wilków. Kaplicę widać jednak zamiast krzyża widnieje pięcioramienna gwiazda z wiszącym na niej większym górnym ogonem.
  Dziewczyny bardzo chcą zdjąć buty i biegać boso, zwłaszcza z gołymi podeszwami, miło jest poczuć szorstkość i nierówność gleby, gdy wyczuwa się każdy guzek, każdą gałązkę i nierówności.
  Tutaj zbliżają się do domu oznaczonego krzyżem napisanym żółtą kredą.
  Elżbieta szepcze:
  - Symbolicznie żółty jest kolorem zdrady.
  Drachma odpowiedziała:
  - To jak bajka o Ali Babie i czterdziestu rozbójnikach. Ta sama naiwność strzelców. Jakie to głupie, kto celuje w tę stronę?
  Pies w budce zaczyna szczekać.
  - Tu jest kolejne przebicie , do cholery z tą nagłością. Teraz będzie to kompletna porażka.
  W progu pojawia się około dziesięcioletni chłopiec. Jasnowłosa, jak większość dzieci, z lekką opalenizną, nie brązowiejesz pod brytyjskim słońcem. Przez szmaty widać chude ciało. Podbiega, błyskając małymi, bosymi stopami, przewróconymi i podrapanymi, do psa i mówi:
  - Tufi , czy są tu obcy?
  - Rozbrajaj, ale nie zabijaj! - Pułkownik rozkazuje.
  Siły specjalne ruszają w stronę chłopca. Dziecko krzyczy:
  - Matka! O pomoc! - I ucieka, pokazując nagie, brudne szpilki.
  Biegną za nim, lasso leci, pochłaniając jego kostkę. Chłopiec upada, drży, daremnie próbując uciec.
  Pułkownik podbiegł do niego i brutalnie szturchnął go stopą:
  - Zamknij się, szczeniaku. Czy księżna jest tutaj?
  Chłopak pokręcił przecząco głową:
  - Tak właśnie jest! Kłamiesz!
  Dziecko zapiszczało ze strachu:
  - Nie ma mowy, nie! Mówię prawdę!
  - Tutaj jest narysowany żółty krzyż. - Powiedział pułkownik. - Jednak spójrz.
  Na progu pojawiła się starsza kobieta. Jej twarz była obrzydliwa i pomarszczona, błysnął złoty ząb. Powiedziała łamiącym się głosem:
  - Księżna Walencji śpi.
  Pułkownik warknął:
  - Czy jest mocny?
  Brzydka stara zdrajczyni wychrypiała:
  - Zmieszałem ją z naparem drzewnym.
  Czarna dama ryknęła:
  - Zwiążcie chłopca, a my z nią porozmawiamy na miejscu.
  Żołnierze wpadli do domu. Atmosfera w nim była prosta, rustykalna. Sama szlachcianka zasnęła bez rozbierania się na łóżku. Księżna miała na sobie zwykły wojskowy kamuflaż i była bladą, jasnowłosą córką Wielkiej Brytanii.
  Piękno jest wyjątkowe, niczym u średniowiecznej księżniczki, cuchnącej wyjątkową arystokracją.
  Czarna kobieta- pułkownik obnażyła zęby:
  - Bardzo lubię blondynki. - I czarną łapą chwyciła śnieżnobiałe włosy księżnej.
  Jej partner, podpułkownik, zauważył:
  - Jest za wcześnie, żeby to wyciągnąć. Ona jest jak kłoda. Musimy sprowadzić Śnieżkę do zmysłów.
  - Zgadzać się! - Powiedział pułkownik.
  Zza paska wyjęła małą strzykawkę i ampułkę. Otworzyła ją pstryknięciem palców i wyjęła kostkę.
  - Tak postępujemy z dysydentami . - Powiedziała, rozrywając rękaw koszuli i wstrzykując czubek w żyłę.
  Twarz księżnej zaróżowiła się i otworzyła oczy.
  - Szczęśliwego przebudzenia! - Pułkownik uderzył ją dłonią w policzek, a ona natychmiast się zarumieniła. - No i jak spałeś, piękna ?
  Księżna rozejrzała się. Wokół niej widoczne były wyłącznie czarne twarze amerykańskich sił specjalnych, które patrzyły na nią z ciekawością, jak dziwne zwierzę.
  Pułkownik wycelował pistolet:
  - Teraz nam wszystko powiesz.
  - Niech ujawni schronienie Druidów. - zaproponowała skorumpowana i bardzo paskudna staruszka.
  Pułkownik obnażyła zęby:
  - Otóż to! Stworzyli podziemie niebezpieczne dla obecnej władzy. I trzeba to pilnie ujawnić.
  Podpułkownik dodał:
  - Mów, de Valenska , bo inaczej bardzo cię skrzywdzę.
  Księżna wydęła usta, rzucając im pogardliwe spojrzenie.
  - Nic ci nie powiem, Czerwoni Jankesi.
  Pułkownik krzyknął:
  - Tak właśnie jest! Więc ją rozbierz!
  Koszula księżnej została natychmiast zerwana, potężne ręce funkcjonariuszy specjalnych zerwały jej pasek, ściągając spodnie, odsłaniając smukłe nogi. Zerwano buty, a potem bieliznę. Wydawało się, że wojownicy oszaleli na punkcie szybkości ich ruchów. Dumna księżna, jedna z najwybitniejszych dam Wielkiej Brytanii, znalazła się nago przed szorstkimi czarnymi żołnierzami, którzy patrzyli na nią z wyraźnym zainteresowaniem i opowiadali słone żarty.
  Słychać było wycie:
  - Wow, jakie ona ma białe ciało!
  Dziki śmiech i drwiące słowa:
  - Wygląda jakby wypadła w śnieg!
  Znowu śmiech:
  - Nie, kredą!
  Pochrząkiwanie pożądliwego dzika:
  - Jaka będzie ta skóra, jeśli pokryje się oparzeniami?
  - I usta! Usta w kolorze maku jakby stworzone, żeby nam służyć! - Powiedział największy czarny mężczyzna.
  Czystość księżnej jako nagiej księżniczki bardzo ucierpiała przed mężczyznami niskiego urodzenia. Jej twarz zrobiła się czerwona ze złości i wstydu.
  Szlachetna dziewczyna krzyknęła:
  - Nie, oddaj mi ubranie i nie patrz tak na mnie!
  Pułkownik położył jej niekobiecą, owłosioną dłoń na jej piersi i uszczypnął szkarłatny sutek w kolorze dojrzałej truskawki.
  - Nie, jaka ona dobra ! Wiesz, mogę rozkazać i pięćdziesięciu mężczyzn zgwałci cię na różne sposoby.
  - Nie masz odwagi tego zrobić. - szepnęła, cała drżąca, księżna de Valenne .
  Okrutna kobieta warknęła:
  - A czemu to!
  Naga piękna dziewczyna zaskrzeczała:
  - Jest sprzeczny z kodeksem moralności komunistycznej.
  Pułkownik roześmiał się i pociągnął za sutek prawej piersi, zauważając, jak mocno bije serce księżnej. Potem przesunęła dłonią po brzuchu, drapiąc paznokciami, i opadła niżej. Księżna była skręcona, ale nie mogła nic zrobić, ponieważ była przywiązana do łóżka, a nawet bandyci trzymali ją za ręce i nogi.
  Głos oficerki był obrzydliwy jak klej:
  - Lubię to! Miło jest poniżać członków rodziny królewskiej. Czy wiesz, jak Stalin nakazał śmierć angielskiego króla?
  Księżna krzyknęła ze strachu:
  - Słyszałem ! To azjatycki barbarzyńca.
  Delektując się tymi słowami, pułkownik, oblizując z przyjemności pełne wargi, powiedziała:
  tyłku róg tura i wlewano do niego gorący ołów. Zostało to nawet nagrane na taśmę i nam pokazane. Aby każdy mógł zobaczyć, jak nasze chwalebne organy łamią upartych i pysznych. Żadna ranga nie ochroni cię przed karnym działem "CHIP" lub "Honor i prawa".
  Szlachetna dziewczyna krzyknęła:
  - Tak , najprawdopodobniej jesteście po prostu żałosnymi katami. Czując się nieistotnymi ludźmi, próbujesz się podnieść kosztem cierpienia innych ludzi.
  Pułkownik uśmiechnął się:
  - To słodka zemsta!
  Drachma zauważyła:
  - Wiejska dzwonnica jest niewielka wśród drapaczy chmur, ale majestatyczna wśród chat!
  A potem dodała, uśmiechając się szeroko:
  Niewolnik, który poniża króla, jest bogiem na godzinę i diabłem na wieki!
  Pułkownik położył jej rękę na ramieniu:
  - Dobrze zrobiony. Mówisz bardzo dobrze. Zastanawiam się nawet, czy dać ci prawo do chłostania upartej księżnej.
  Hrabina nimfa sprzeciwiła się:
  - Nie sądzę, że warto. Moja dłoń jest za ciężka. W takim przypadku jej ciało szybko straci wrażliwość.
  - Zgadzam się z tym. Pierwsze dwanaście uderzeń jest mojego autorstwa. - Pułkownik wyjął z jej piersi gumowy bicz.
  Drachma zauważyła, jak bardzo Elżbieta była napięta i zmartwiona, przepełniona słusznym gniewem. Próbowała ją uspokoić szepcząc jej do ucha:
  - Bądź powściągliwy.
  Odpowiedziała ledwo słyszalnym głosem:
  - Nie mogę. Kobieta jest torturowana.
  Drachma logicznie zapewniła:
  - Mamy zadanie wykonawcze. Czym dla porównania jest życie księżnej? Co więcej , jest to krew kogoś innego.
  Elżbieta zamilkła. Pułkownik rozkazał:
  - Obróć to!
  Zbiry właśnie to zrobiły, kładąc księżniczkę na brzuchu. Bicz zagwizdał i upadł na gładkie białe plecy.
  - Raz! - rozkazał sobie pułkownik. Uderzała mocno i umiejętnie, wyciągając bicze. Księżna nie mogąc się powstrzymać, krzyknęła, zostawiając na plecach kilka pasm.
  - Dwa! Trzy! Cztery! - Pułkownik uderzył niemal bez zamachu, powodując ból, unikając jednak poważnych skaleczeń. - A teraz, jak mówią Rosjanie, gorąca kąpiel z miotłą.
  -Uczyłeś się u de Sade'a. - krzyknęła księżna de Valencia.
  Oficerka oblizała wargi i skinęła głową:
  - Może! Jeden z nielicznych białych ludzi, których szanuję .
  Pułkownik nadal dręczył jej plecy, starając się je równomiernie zakryć od pośladków po ramiona. Udało się, wyszło tylko kilka kropel krwi.
  Czarnowłosa lisica ryknęła:
  - Cóż, pierwsza część procedury została zakończona. Czy będziesz mówił? Powiedz nam, gdzie ukrywają się Druidzi?
  - Nie, nigdy! Możesz odebrać mi życie! - Powiedziała księżna.
  Podpułkownik zaproponował:
  - Może posyp jej otarcia odrobiną czerwonego pieprzu? To sprawi, że zacznie dziko wyć.
  Pułkownik przerwał:
  - To nie jest tego warte! Straci przytomność z powodu bolesnego szoku. Może być odłączony przez dłuższy czas.
  Sadystyczna kobieta zasugerowała:
  - Więc aktualne! To jedna z najczystszych form tortur.
  - No cóż, spróbujmy, Brown i Kim przynoszą elektrody i dynamo. - Powiedział pułkownik. - Właściwie to jeden z moich ulubionych rodzajów tortur.
  Kiedy byli zajęci księżną, stara kobieta, próbując wkurzyć sobie przychylność, przesłuchiwała związanego, bosego chłopca, który już podczas okupacji schudł.
  - Cóż, chcesz, żebym dał ci trochę miodu? Powiedz mi, gdzie są Druidzi. Otrzymasz wtedy dużo pieniędzy od czerwonych dowódców.
  Chłopak szepnął:
  - Proszę, pogłaskaj mnie po głowie.
  - Tylko! Z pewnością! - Stara kobieta wyciągnęła do niego rękę. W tym momencie chłopak, wymyślony, chwycił ją za palec zębami drapieżnego wilczka. Udało mu się odgryźć kawałek skóry.
  - Słusznie ci, zdrajco. - powiedział chłopiec.
  Stara kobieta krzyknęła, zwracając na siebie uwagę.
  Pułkownik podskoczył do niej!
  - Dlaczego warczysz, stara wiedźmo ?
  Babcia-czarownica syknęła:
  - Tak, ten szczeniak gryzie.
  Podpułkownik warknął:
  - Więc może go powiesić?
  Starsza pani zrobiła chytrą minę:
  - To nie jest tego warte! Ten chłopiec jest posłańcem Druidów. Może ci powiedzieć, gdzie oni są.
  Pułkownik warknął:
  - Czy to prawda? - Więc trzeba go przesłuchać.
  Chłopca wyniesiono i postawiono przed pułkownikiem. Blondyn był przestraszony, ale starał się nadać sobie odważny wyraz, marszcząc swoje małe brwi.
  Pułkownik uśmiechnął się:
  - Miły chłopak, ale jednocześnie nasz wróg. Może sam nam wszystko opowiesz? Następnie otrzymasz cukierek czekoladowy.
  Chłopak energicznie pokręcił swoją blond, krótko przyciętą głową:
  - NIE!
  - Czy to prawda? Potem musimy go trochę pocieszyć biczem. - Pułkownik skinął głową żołnierzom. Z łatwością oderwały od dziecka wytarte szmaty, odsłaniając jego chude plecy z wystającymi ostrymi łopatkami.
  Oficerka ryknęła:
  - Najwyraźniej nie mają tu ochoty na dobre jedzenie.
  - Twoje rządy doprowadziły bogatych do biedy. - odpowiedział chłopiec. - Ludzie głodują.
  - Ale światło imprezy się ociepla. - Pułkownik uniósł bat. - Tutaj księżna błagała:
  - Nie bij go!
  Czarna kobieta ryknęła:
  - Ach! Tak, jesteś miłosierny! Więc powiesz nam wszystko.
  Piękna dziewczyna błagała:
  - NIE! Lepiej mnie uderz.
  Pułkownik zachichotała:
  - Zawsze będziemy mieli na to czas.
  Podpułkownik zauważył:
  - Chłopiec pracował jako posłaniec Druidów. Zobacz, jakie ma połamane nogi.
  Rzeczywiście, bose stopy dziecka były pokryte otarciami, siniakami i podziurawione osetami. Było jasne, że przebiegł setki mil, a żyły na kostkach mu spuchły, co wskazywało na duże obciążenie. Podpułkownik dotknął palcami zrogowaciałej stopy chłopca:
  - Trudno , może nawet w zimowe mrozy chodzi boso.
  Pułkownik zauważył:
  "Więc ból nie jest mu obcy." - I spuściła bicz na ramiona dziecka.
  Chłopiec wzdrygnął się, jego okrągła twarz zmarszczyła się, ale milczał.
  - Był już wcześniej bity. - zauważył podpułkownik.
  Pułkownik warknął:
  - Rozwiążemy to!
  Kolejna rzęsa. Brak reakcji. Teraz między łopatkami. Chłopiec tylko milczał, jego oddech był ciężki, spadały kropelki krwi.
  Pułkownik zadał dwanaście ciosów i zatrzymał się, najwyraźniej wytrzymałość chłopca pozbawiała go przyjemności.
  - A on jest z żelaza, wytrzyma takie ciosy.
  Podpułkownik zauważył:
  - Świeża, zdrowa krew białego proletariatu.
  - Nie sądzisz, że twarz chłopca przypomina trochę księżną? "Pułkownik przekrzywił twarz.
  Podpułkownik logicznie sprzeciwił się:
  - Nie bardzo! Tylko tak się wydaje. Nie mogą być ze sobą powiązane. Blond włosy są po prostu powszechne w Wielkiej Brytanii.
  Czarny sadysta zachichotał:
  - Być może, ale to też jest podejrzane.
  Jej partner odpowiedział całkiem logicznie:
  - Pospiesz się! Szlachetny syn nie będzie biegał boso po cierniach. Tak czy inaczej, czas rozpocząć tortury elektrowstrząsami.
  Dwóch wysokich komandosów wniosło do pokoju dynamo.
  - Cóż, przybył procesor tnący. No cóż, od kogo powinniśmy zacząć? - zapytał podpułkownik.
  - Lepiej z księżną. Ona tak pięknie krzyczy. - odpowiedziała fajna pułkownik.
  - Następnie podłączmy elektrody. - Powiedziała zła kobieta.
  Pułkownik wyjął z jej kieszeni dużą zapałkę, zapalił ją i przyłożył chłopcu do bosej pięty. Mały płomień polizał zbite odciski na małej stopce dziecka. Drgnął, ale zagryzł wargę i powstrzymał krzyki; śmierdział spalonym mięsem.
  Pułkownik uśmiechnęła się:
  - NIE! Ten chłopak na pewno nie jest taki prosty. Dlatego najpierw księżna.
  Po podłączeniu elektrod oprawczynie włączyły prąd. Iskry przeszły przez białe ciało księżnej, wygięła się w łuk, a kobieta wydała dziki krzyk.
  Tutaj przerwały mu strzały z karabinu maszynowego, kule przeszyły pułkownika i podpułkownika, opryskując innych żołnierzy.
  Drachma kątem oka dostrzegła, że Elżbieta strzela. Wojownicza hrabina powiedziała:
  - Nadal nie mogłem tego znieść.
  Elżbieta ryknęła:
  - No cóż, muszę znosić takie tortury. W końcu są to po prostu degeneraci ze świata podziemnego.
  - Zgadzać się! - Drachma z kolei ją wspierała, otwierając szaleńczy ogień.
  Blond wojownik zaśpiewał:
  - Nie oszczędzaj ich, eksterminuj złe gady jak dynie, pal je jak karaluchy!
  Po nakręceniu klipów dziewczyny uniknęły kul, przeładowały i zaatakowały ocalałych . Większość sił specjalnych była stłoczona w przestronnym pomieszczeniu i znacznie trudniej było ich zabić. Stara zdrajczyni uciekła, ale wpadła na nóż bagnetowy własnego partnera.
  - Lubię to! - Ten drań dostał to od swoich ludzi . - podsumowała Drachma i splunęła tak, że jej ślina spłaszczyła karalucha.
  Elizabeth dokończyła dwa ostatnie. Jednemu z nich udało się rzucić granat, a dziewczyna w locie przechwyciła go obutą stopą, wyrzucając go przez okno.
  Blond terminator mruknął:
  - Nie krzywdź ludzi.
  Za oknem rozległ się hałas i krzyki. Niektórzy nie mieli szczęścia i nie zostali zabici od razu, teraz czekała ich męka.
  Wykończywszy w domu około czterdziestu osób, a właściwie zwierząt, Elżbieta i Drachma wyskoczyły, żeby dobić resztę. Jednocześnie dziewczęta nie gardziły użyciem sztyletów i kopnięć.
  W szczególności Drachma, wykonując niesamowity skok, uderzyła przeciwnika piętą w nos, jednocześnie wybijając jego tkankę kostną do mózgu. Śmierć była natychmiastowa. Elżbieta zmiażdżyła sobie szczękę kolanem, miażdżąc jednocześnie jabłko Adama. Jednocześnie udało jej się nie poplamić krwią.
  Blond wojownik powiedział:
  - Jesteś jak Chryzostom, wykrwawiłeś się na śmierć.
  Dziewczyna ominęła linię, która jednak przy jej artefaktach nie była straszna i sama staranowała wroga światłem.
  Elżbieta pisnęła:
  - Wyjdź z kolejki z tym draniem .
  Drachma nie pozostała w tyle:
  - Czas rozliczyć wszystkich.
  Żołnierzy sił specjalnych było niewielu i byli zdezorientowani, straciwszy dowódców. Zabicie ocalałych okazało się irytująco łatwe . To właśnie zrobiły dziewczyny. Drachma rzucił ostatniego tak wysoko, że został przebity kołkiem w brzuch.
  Hrabina nimfa powiedziała:
  - Traktuję cię jak wampira! Módlcie się, aby nie został zmiażdżony przez tapir!
  Dziewczyna parsknęła trującym śmiechem. Elżbieta podeszła do niej:
  - Wokół nas nie ma zapachu żywych żołnierzy. Pachną tylko świeże zwłoki.
  - A ten żołnierz to trup ubrany w kożuch! - zażartowała Drachma. - No dobrze, co teraz zrobimy?
  Blond terminator zasugerował:
  - Przyjrzyjmy się naszym więźniom.
  Elizabeth ruszyła w stronę domu, Drachma za nią. Na progu umierała stara kobieta.
  Elżbieta nachyliła się do niej:
  - Mam cię uśpić?
  Zdrajcza babcia powiedziała:
  - Nie wiem, co za nazista !
  Blond terminator powiedział:
  - Bez bolesnej śmierci!
  Brzydka staruszka odpowiedziała:
  - Hej! Ten! Źle żyłem i źle umieram. Na zakończenie powiem, że to wampiry, odwieczni rywale druidów, wystawili mnie na zdradę.
  Elżbieta była zaskoczona:
  - Co, czy wampiry istnieją?
  Zdrajcza babcia potwierdziła sapnięciem:
  - Tak, oczywiście. Ale jest ich niewielu i żyją w ukryciu! Jeśli chcesz spotkać jednego z nich, udaj się pod adres Trapmlilirov Street , numer dwadzieścia. Hasło brzmi "Krzyż i Grób".
  Babcia zabulgotała i zamilkła, tracąc przytomność.
  Blond terminator, zakłopotany, zauważył:
  - Umarła! To właśnie może nam dać spotkanie z wampirem.
  Drachma odpowiedziała:
  - Dużo, Lizonko. Po pierwsze, wśród wampirów prawdopodobnie są niezadowoleni z nowego czerwonego reżimu, a po drugie, jeśli takie istnieją, będzie to cenne odkrycie.
  Zaciekawiona Elżbieta zapytała:
  - Jak więc nauka zaprzecza ich istnieniu?
  Hrabina Nimfa potwierdziła z uśmiechem:
  - Przynajmniej w ten sposób! Jednak nie wszystkie. Wielu renomowanych naukowców jest przekonanych o istnieniu ludzi krwiopijców. Co więcej, pisali nawet rozprawy doktorskie na ten temat.
  Blond terminator zagruchał:
  - Tak, wiem o tym. Musiałem nawet przeczytać uzasadnienie mitu o Nieśmiertelnym Koszeju.
  Drachma odpowiedziała z uśmiechem, a jej perłowe zęby błyszczały:
  - Cokolwiek to jest, będziemy mieć na uwadze taką możliwość.
  Dziewczyny pobiegły do domu.
  Chłopakowi udało się już przeciąć liny i doprowadzić księżną do rozsądku. Spróbował wciągnąć podartą koszulę. Widząc wchodzące Elizabeth i Drachmę, pospiesznie się zakryła, a w jej oczach zaświeciły się niepokojące światła. Dziewczyny były w mundurach Armii Czerwonej CSA.
  I w makijażu z czarną skórą i kręconymi włosami.
  Elżbieta wyciągnęła rękę:
  - Nie bój się! - Powiedziała czule.
  - I ja też! - potwierdziła Drachma. - Gryziemy tylko wrogów Wielkiej Rosji i tych, którzy chcą nas zastrzelić.
  Chłopiec uśmiechnął się.
  - Valencia, to nasi przyjaciele! Przyjechali z dobrymi rzeczami.
  Księżna zapytała:
  -Jesteście rosyjskimi agentami?
  - Tak, możesz nam wierzyć! - powiedziała Elżbieta.
  Dziewczyna potrząsnęła nagą, białą nogą i ze zdziwieniem powiedziała:
  - Ale jednocześnie czarny!
  - To nasz wielki sekret. - odpowiedziała Drachma. - W zasadzie nie musimy przed nikim odpowiadać.
  - No cóż, zgadzam się z tym. - Księżna podjęła próbę wstania, chłopak ją podtrzymał. Drachma zauważyła, że dziecko było chude, ale żylaste i silniejsze niż na swój wiek:
  -Jesteś druidem? - Ona zapytała go.
  Chłopiec odpowiedział:
  - Jestem tylko posłańcem Arthurem. To prawda, że brał udział w niektórych rytuałach. Czuję siłę.
  - A co od nas czujesz? - zapytała Elżbieta.
  Zdolne dziecko z pewnością odpowiedziało:
  - Że jesteście istotami z innego świata, obdarzonymi niezwykle ogromnymi zdolnościami. Dodatkowo te koraliki, które masz pod ubraniem dają namacalny przepływ energii, tworząc wokół Ciebie pole.
  Drachma zapytała z powątpiewaniem:
  - Tak, naprawdę jesteś druidem, ale dlaczego chodzisz w łachmanach?
  Chłopiec odpowiedział z urzekającą szczerością:
  - To jest ascetyczna edukacja. Tworzy wokół duszy czystą aurę, wzmacnia ciało i zapewnia ochronę. Im trudniejsze jest twoje ciało, tym większa jest siła twojego ducha.
  Elżbieta z zapałem potwierdziła:
  - Więc rozumiem! To tak, jak z indyjskimi joginami, którzy wspinali się nago na lodowate szczyty gór, aby uzyskać dostęp do wyższych form energii.
  - Tak, studiowaliśmy praktykę jogi. - Powiedział chłopak. - To całkiem interesujące. Doświadczenie innych narodów zasługuje na zbadanie, a nie na zaniedbanie. Wy, Rosjanie, także macie organizacje czarodziejów. Z powodu prześladowań ze strony Cerkwi prawosławnej ukrywają się, dlatego też w religii nie wszystko jest szczęśliwe.
  Drachma skinęła głową:
  - Właściwie gdybym nie był ateistą, wolałbym wiarę moich przodków: staro-cerkiewno-słowiańską. Chrześcijaństwo jest religią niewolników, która zamieniła najpotężniejszy i wolny naród w stado owiec. Przecież to dzięki prawosławiu na Rusi wprowadzono poddaństwo. Kapłan nauczał: Bóg nas wytrzymał i nakazał!
  Elżbieta, nie do końca pewna siebie, powiedziała:
  - W średniowieczu było wiele błędów, ale teraz wydaje się, że księża nie sprzeciwiają się postępowi.
  - Nie są przeciwni postępowi w słowie , ale utrudniają rozwój ludzkich zdolności. Ludzkość albo osiągnie wszechmoc, albo zniknie! przeznaczeniem człowieka jest albo żyć jak bóg, albo umrzeć jak robak! - Drachma stwierdziła bez cienia wątpliwości.
  - To jest bardzo podobne do prawdy. - zgodziła się Elżbieta z niezbyt wesołym spojrzeniem. - Ale nie można zostać bogiem bez Boga!
  Drachma wypaliła, podpierając się pięściami po bokach:
  - A może jest odwrotnie!
  Chłopak im przerwał:
  - My, Druidzi, uznajemy Boga, ale wierzymy, że Biblia została błędnie napisana i przetłumaczona.
  - No cóż, Artur! - To nie jest kwestia tłumaczenia. Tylko nie szlifuj bruku, bo nie stanie się perłą. - powiedziała Drachma.
  Dziecko z zadatkami na filozofa wypaliło:
  - Dobrze mówisz. Czerwony. Tylko dużo krwi zostanie przelane z powodu czerwonych przemówień.
  - A także błyskotliwe pomysły i dobre intencje. - zauważyła Drachma.
  - Im czystszy pomysł, tym więcej brudu przywiera do niego podczas realizacji! - Chłopiec zauważył Arthur. - Wy, Rosjanie, także chcecie zjednoczyć cały świat w braterskiej rodzinie narodów.
  - Jak powiedzieć! - Elżbieta zawahała się. - Formalnie dopiero w czasach ZSRR w konstytucji zapisano, że proces tworzenia Związku Radzieckiego zakończy się włączeniem ostatniej republiki. A we współczesnej Rosji nawet prawo zabrania bezpośredniego prowadzenia kampanii na rzecz wojny światowej.
  Drachma zauważyła:
  - Rus zawsze, jak Wielka Brytania i każdy kraj, dążyła do ekspansji. A zjednoczona ludzkość pod rządami wspólnego rządu jest naszą przyszłością. I lepiej, jeśli dominują w nim przedstawiciele Rosji. Przynajmniej dla nas. Nawiasem mówiąc, w naszym świecie tylko dwa kraje mogą mniej więcej odpowiednio zarządzać planetą: Rosja i USA.
  - A Chiny? - zapytała Elżbieta.
  - Pod przywództwem Partii Komunistycznej jest ona skazana na degradację. Ogólnie rzecz biorąc, dziewięćdziesiąt procent wzrostu gospodarczego Chin to inwestycje zachodnie. W zasadzie partia komunistyczna stała się burżuazyjna! - Drachma powiedziała gniewnym głosem.
  Blondynka powiedziała spokojnym tonem:
  - Uważam, że gdyby Ziuganow wygrał w Rosji, polityka gospodarcza niewiele różniłaby się od współczesnej.
  Nimfa chętnie potwierdziła:
  - Byłby lewicowy, ale byłby to w istocie ten sam kapitalizm . Ogólnie rzecz biorąc, rosyjscy komuniści nie mieli szczęścia do swojego przywództwa. Tylko młode, energiczne kadry mogą uratować partię komunistyczną.
  Chłopiec stwierdził:
  - Nie potrzebujesz Rosyjskiej Partii Komunistycznej. Tu już doszli do władzy, większość ludności żyje z kartek żywnościowych, normalnych ubrań nie da się kupić. Wiele osób zapomniało, czym jest mięso. Na przykład próbowałem tego tylko raz na Boże Narodzenie.
  Elżbieta pisnęła:
  - I jak?
  Młody druid odpowiedział:
  - Smaczny! Chociaż czekolada jest lepsza. Jakoś udało mi się ukraść jedną płytkę. Za popełniony akt kradzieży musiałem doznać astralnej pokuty: trzydzieści trzy uderzenia batem. Jego plecy były całe we krwi, a po chłoście dziękował nauczycielom za ich naukę.
  Blondynka napisała na Twitterze:
  - Cóż, ogólnie rzecz biorąc, jest dobrze. OK, chłopcze, przedstaw nas Druidom.
  Chłopiec tupnął bosą, małą, złamaną nogą i odpowiedział :
  - Nie mam do tego uprawnień. Opowiem o tobie moim braciom. Następnie, jeśli uznają to za konieczne, skontaktują się z Tobą. Nie będę ukrywał, że uścisk ortodoksji też jest mocny, chcielibyśmy niepodległości Wielkiej Brytanii, a nie angielskiej prowincji.
  - Być może w Wielkiej Brytanii po prostu do władzy dotrze prorosyjski rząd. - Powiedziała Drachma. - Ponadto będę rozmawiać z Żukowem, aby osłabił wpływy Cerkwi prawosławnej. Prowadzi to do nadmiernej ochrony nauki i postępu.
  Elżbieta zauważyła:
  - Nie jest jasne, czy postęp uległ spowolnieniu.
  Hrabina nimfa zauważyła:
  - To subtelny proces, ale oceńcie sami, czy chrześcijaństwo ma niezbędną witalność.
  Elżbieta zauważyła, szczerząc zęby:
  - Upadły wszystkie reżimy ateistyczne lub, jak w Chinach, następuje proces odrodzenia chrześcijaństwa. W ogóle ortodoksyjni komuniści pozostali jedynie w zubożałej Korei Północnej i nawet Fidel Castro kłaniał się papieżowi. Chrześcijaństwo w żadnym wypadku nie straciło miejsca w naszym wszechświecie. Nawet jeśli w niektórych miejscach jest gorszy, to w stosunku do islamu, a nie ateizmu. Przyznaj się, ilu jest stuprocentowych ateistów?
  Drachma odpowiedziała sarkastycznie:
  - Przypuszczam, że więcej niż 100% chrześcijan.
  Księżna przerwała im:
  - Jestem katolikiem! To prawda, nie fanatyk. Przyznaję, że papiestwo rzymskie miało wiele grzechów i błędów. Ale jednocześnie katolicy i cerkwie są siostrami. W Rosji wywierana jest zbyt duża presja na tych, którzy nie są prawosławnymi . Jeśli nie ma tak wielu katolików i luteranów, to na przykład baptyści są prawie wyjęci spod prawa. Uważam, że tutaj powinno być więcej swobody.
  Elżbieta skinęła głową:
  - W Anglii baptystów spalono kiedyś na stosie. Swoją drogą nawet w Rosji nie poklepali mnie po głowie. Teraz moralność stała się bardziej swobodna. Ale w rzeczywistości wszystkie przekonania nie mogą być prawidłowe. Sam Chrystus powiedział: Jedna wiara, jeden pasterz, jeden chrzest! Dlatego staramy się skonsolidować wszystkie narody w wielonarodowym imperium poprzez jedną religię. Docelowo powinno to wzmocnić harmonię narodową.
  Chłopak sprzeciwił się:
  - Przymus niszczy miłość, można pocałować bicz, ale łatwiej jest wgryźć się w niego zębami.
  - Dobrze mówisz, młody filozofie! Mam nadzieję, że jeszcze się spotkamy, ale teraz jedźmy do Londynu. Tak i ostrzegam, zmienimy naszą tożsamość . - powiedziała Drachma.
  Chłopiec podał im kasztan:
  - Weź to! To artefakt wyszukiwania, za jego pomocą zawsze Cię znajdziemy, jeśli zajdzie taka potrzeba.
  Elżbieta uśmiechnęła się:
  - Wygląda to dziecinnie, ale z jakiegoś powodu w to wierzę.
  - Trzeba to wziąć do ust i szepnąć: - Potrzebujesz pomocy - I usłyszymy! - Powiedział Artur.
  - Niesamowity! Zrobimy to. Pytanie jednak brzmi: co się stanie, jeśli zajdziemy za daleko? - zapytała Elżbieta.
  Bosy, przystojny chłopak odpowiedział pewnie:
  - W takim razie przyjdę sam i pomogę.
  Drachma wątpiła:
  -Tak, jak możesz jej pomóc! Widzieliśmy cię tak bezradnego.
  Artur odpowiedział ze słodkim uśmiechem:
  - Twoje prawo wierzyć lub nie wierzyć.
  - Potem pojechaliśmy i straciliśmy mnóstwo czasu. - powiedziała Elżbieta.
  Dziewczyny rozeszły się, odebrały dokumenty od pułkownika i podpułkownika i praktycznie bez szwanku ruszyły dalej. Ich plan uległ niewielkiej zmianie. Trzeba było przyjąć nową tożsamość . Pułkownik i podpułkownik doskonale się do tego nadawali. Ich zwłoki oblano benzyną i podpalono. Tak, na wszelki wypadek. Pozostałe ciała wrzucono do szamba. To okrutne, ale konieczne. Legenda o bitwie z partyzantami nie pasowała. Zbyt podejrzane, zginęło sześćdziesiąt osób, a tylko dwóm dowódcom udało się przeżyć. Cuchnęło jak trybunał.
  Trzeba będzie zgłosić, że żołnierze zostali wezwani do ważnej misji. Na kilka dni może działać, ale więcej nie jest konieczne.
  Drachma odpowiedziała gniewnie:
  - Właściwie to wpakowaliśmy się w kłopoty , Elizabeth. Naprawdę wpadliśmy w kłopoty ! Nie powinieneś był strzelać.
  Blond wojownik sprzeciwił się:
  - Dlaczego? Uratowaliśmy dwójkę wspaniałych ludzi od śmierci i fanatyzmu. Księżna i chłopiec, który wcale nie jest taki prosty. Ponadto zginęło sześćdziesięciu dwóch nie ostatnich wojowników armii CSA. To poważny plus!
  Nimfa hrabina mruknęła:
  - A co z wadami?
  - Jakie są wady? Możemy już bezpiecznie podróżować po całym kraju. Przeczytaj dokumenty. Specjalnie upoważnione siły specjalne "Komando". Mamy teraz dostęp na samą górę. - Elżbieta zmrużyła oczy. "Czy jednym spojrzeniem nie widzisz wszystkich naszych zalet?"
  Drachma podrapała się po gęstej, poczerniałej głowie. Następnie ze sporym sceptycyzmem zauważyła:
  - Zwiększa się ryzyko narażenia. Nic o nich nie wiemy, ale inni mogą wiedzieć.
  Blond wojownik odpowiedział pewnie:
  - Wszyscy Yankesi są mniej więcej tacy sami. Wystarczy, że będziesz arogancki wobec podwładnych i służalczy wobec przełożonych.
  Hrabina nimfa uśmiechnęła się szeroko:
  - Być może masz rację.
  Pułkownik i podpułkownik byli mniej więcej równą budową dziewcząt. Czy nazywali się towarzysze Dietrich i Zitrich? Kobiety były nieco grubsze od dziewcząt, ale nie stanowiło to problemu. Zmiana twarzy w zasadzie nie jest trudna. Ogólnie rzecz biorąc, w przypadku ich sztuki kamuflażu problemy mogą pojawić się tylko wtedy, gdy przedmiot wymiany jest bardzo wysoki lub odwrotnie, za mały. Jeśli chodzi o głos, nawet zwykli ludzie opanowują sztukę naśladowania. Dziewczyny wsiadły do samochodów i pojechały do Londynu.
   Ponieważ znajdowali się w różnych pojazdach opancerzonych , jechali w milczeniu, nie wszczynając żadnych dyskusji. Ogólnie rzecz biorąc, najtrudniej jest nakłonić alkoholika do porzucenia butelki, a fanatyka religijnego do porzucenia swoich poglądów!
  Po drodze pięciokrotnie natrafili na blokady drogowe. Trzej przeszli bez zwłoki, na dwóch chcieli żądać dokumentów, lecz gdy dowiedzieli się, że przepuszczono pułkownika Dietricha i podpułkownika Zitricha.
  - Czyńcie swoje obowiązki, chłopcy! - krzyknęła Elżbieta.
  - Tylko nie wychylaj głowy! Rozerwą je czymkolwiek, co zjesz! - zażartowała Drachma.
  - Tak, z naszymi racjami żywnościowymi - zaczął oficer. -
  Drachma krzyknęła:
  - Co, nie jesteś zadowolony z lutowania?!
  Szybko odpowiedział:
  - Nie, jestem zadowolony ze wszystkiego, chwała towarzyszowi Stalinowi!
  Hrabina nimfa ryknęła:
  - Więc zamknij się!
  Szósty punkt kontrolny znajdował się przy samym wjeździe do stolicy Wielkiej Brytanii. Tamiza płynęła po lewej stronie, a Corfe, słynna forteca, wznosiła się po prawej stronie. Wystawały z niego długie lufy dział przeciwlotniczych. Można ich było używać zarówno przeciwko czołgom, jak i samolotom.
  Ściany są grube i wydają się być specjalnie uszczelnione. Ogólnie potężna cytadela obejmująca Londyn. Elżbieta przypomniała sobie, że podczas bitwy powietrznej o Anglię Hitler przeznaczył czterysta samolotów do zniszczenia Korfu. Ale mury miasta stały. To prawda, że naziści spalili miasto Coventry. Hitler wprowadził nawet po tym sformułowanie: coventrify !
  Dziewczyny poproszono o dokumenty. Patrzyliśmy na światło. I najwyraźniej to rozpoznali i wybuchnęli uśmiechem.
  - Pani Zitrich. - Oficer zwrócił się do Elżbiety. - Jak leci?
  Przebrana blondynka krzyknęła:
  - Miażdżymy partyzantów i inne złe duchy . Partyzanci są słabi, ale wróg wewnętrzny jest silniejszy. Może powinienem cię sprawdzić?
  Oficer odwrócił się i mruknął:
  - Jestem niezawodny!
  Zabójcza dziewczyna wpadła w szał:
  - A co jeśli włożysz elektrody do ust? Wtedy się przyznasz?
  W odpowiedzi przestraszone bełkotanie:
  - Nie ma potrzeby! Towarzyszu Zitrich.
  Blondynka nadal była bezczelna:
  - I nazwałeś mnie panią. Grozi to karą.
  Oficer dosłownie dławił się ze strachu:
  - Źle się wyraziłem! Coś w rodzaju skrętu!
  - OK! Milcz, nic nie mów, w sercu masz zimę. - Elżbieta odjechała.
  Drachma okazała się bardziej powściągliwa w komunikacji, lekko pokręciła głową, ale nic nie odpowiedziała:
  - Mój paszport pozostaje przy mnie. - Powiedziała.
  Londyn nocą był prawie pusty. Po ulicach błąkali się policjanci z buldogami. Obowiązywała godzina policyjna. W samym mieście dziewczęta były kilkakrotnie zatrzymywane. Aż dotarli do hotelu Red Fist. Tutaj mogliśmy zwolnić. W samym domu mieściła się całodobowa restauracja oficerska.
  - Nie chcesz spać, towarzyszu Zitrich? - Drachma zapytała kpiąco Elżbietę .
  -To zależy dla kogo, towarzyszu Dietrich! - odpowiedział blond terminator. - Nie z logiem.
  - Można to zrobić kłodą, jeśli jest duża. - stwierdziła Drachma z wulgarną nutą. - Powiem ci, nie uważając tego za zaszczyt i nie wierząc mi na słowo, burdele są naszą chwałą, pochlebstwem, ćmy zjadły ich futro!
  Blond wojownik zauważył:
  - O czym mówisz, Dietrichu? - Wygląda to na absolutny nonsens.
  Nimfa hrabina mruknęła:
  - Nie mów Lizonce! Zgadza się, humorystyczne.
  Elżbieta wyjaśniła:
  - I całkiem płaskie.
  Dziewczyny udały się do restauracji. Chcieli przy tym jeść i przysłuchiwać się rozmowom pijanych funkcjonariuszy. Nawet w totalitarnym reżimie stalinowskim istniały pewne ustępstwa dla oficerów. W szczególności w restauracji nie można było ich aresztować za rozmowę, chyba że chodziło o bezpośrednią zdradę stanu. Było więc czego się nauczyć.
  Elżbieta szła prawie bezgłośnie, a Drachma wręcz tupała - cóż, dwóch wysokich rangą oficerów nie mogło chodzić tak, jak im się podobało, czyli boso. Musiałam pogodzić się z noszeniem butów, które nie były wygodne. Przy wejściu stali strażnicy, dwóch dość twardych bramkarzy, ale przepuścili dziewczyny bez zbędnych ceregieli.
  - Wejdźcie, towarzysze pułkownicy. - Oni powiedzieli.
  Wojownicy uśmiechnęli swoje czarne twarze:
  - Oczywiście! W przeciwnym razie jest to napięte!
  W restauracji wisiały żyrandole, a na ścianie wisiała skóra słonia, co nadawało pomieszczeniu rodzimy wygląd.
  Dziewczyny podeszły do lady i zamówiły pizzę martini oraz kawałek tłustej wieprzowiny. Z jednej strony można to uznać za brak gustu, ale czerwoni Amerykanie lubią jeść i tak po prostu. Poza tym wieprzowina zdaje się podkreślać twój ateizm.
  Przecież nawet wielu chrześcijan uważa ją za nieczystą.
  Elizabeth upiła tylko łyk martini, a Drachma oczywiście bez mrugnięcia okiem wypiła cały kieliszek. Funkcjonariusze zaczęli jednak mówić ciszej. Zjadłem pizzę.
  Smak mięsa łosia, kiełbasy, grzybów, pomidorów, sera ze słodkim alkoholem był niezwykły. Całkiem przyjemne. Na potrzeby eksperymentu Elizabeth posmarowała kawałek wieprzowiny masłem czekoladowym. Ogólnie rzecz biorąc, w CSA brakowało jakichkolwiek towarów, zwłaszcza żywności, ale amerykańscy oficerowie, zwłaszcza elitarne jednostki, zdawali się żyć w innym świecie. Mogli się więc popisywać , zwłaszcza jeśli mieli pieniądze. Cóż, Drachma i Elżbieta miały dość dolarów. Sami Dietrich i Zitrich byli bogaci, a otaczający ich ludzie mieli coś. Drachma wypróbowała również olejki na warstwę tłuszczową i zauważyła:
  - Smaczny.
  Elżbieta pisnęła:
  - Więc jedz i pij!
  Funkcjonariusze kontynuowali rozmowę. Rozmawialiśmy o wydarzeniach na frontach i atakach partyzantów.
  To ostatnie było jednak tematem pobocznym:
  - Bojownicy z grupy Białego Lwa wysadzili pociąg. Zginęło trzydziestu żołnierzy i sześciu oficerów. Ponad stu zostało rannych.
  - Te dranie ! Nasi ludzie są bici. - powiedział oficer w mundurze majora. - Trzeba wprowadzić egzekucje zakładników. Na każdego z nas stu Anglików.
  - Już wpisane! Dokonano egzekucji. Spłonęło około pięciuset kobiet i dzieci. - odpowiedział drugi. Teraz partyzantów czeka ostry odpór. Sam Stalin powiedział: "Wobec terrorystów i bandytów użyj wszelkich, nawet najsurowszych metod". W szczególności rodziny muszą wziąć odpowiedzialność za partyzantów.
  - Wczoraj torturowaliśmy białych bandytów. Dali nam swoich wspólników.
  - Tak, nadal musimy rozstrzelać znajomych i inne osoby powiązane z partyzantami.
  Ton rozmowy stał się spokojniejszy:
  "Nasze wojska na froncie wschodnim poniosły dotkliwe straty. Rosjanie użyli bomb atomowych przeciwko koncentracji naszych wojsk. Setki tysięcy zabitych i rannych.
  W odpowiedzi przestraszone chrząknięcie:
  - Tak, sam widziałem, jak wyładowywano spalonych oficerów na samoloty transportowe. Wielu z nich po prostu oślepło, a ich oczy krwawiły. Komu wypadły włosy?
  I głupie bulgotanie:
  - Co za barbarzyńcy ci Rosjanie! Mają niedźwiedzie chodzące po ulicach.
  I kolejny przerażony świszczący oddech:
  - Tygrysy też mówią.
  Następny okrzyk był bardziej sceptyczny:
  - Przy tak zimnej pogodzie nie ma tygrysów.
  Jeden z funkcjonariuszy położył palec na ustach i powiedział:
  - I mają specjalne szablozębne potwory!
  . ROZDZIAŁ nr 10
  Elżbieta z trudem powstrzymywała się od śmiechu:
  - Mogą cię zabić swoim bazarem.
  Drachma przerwała jej:
  - Słuchaj uważniej, może natkniesz się na coś wartościowego.
  - Sam pułkownik powiedział mi, że w rosyjskich laboratoriach połączono genom człowieka i tygrysa. Okazali się strasznymi wojownikami. Prawie niezniszczalny, zdolny do wysokiego skakania. To tak, jakby wyglądały jak kobiety z lwimi grzywami. - zaczął młody kapitan mulat.
  Major przerwał mu:
  - To wszystko plotki! Ale słyszałem, że poważnie połączyliśmy genomy szczurów, ludzi i goryli. To sprawia, że są tacy wojownicy; żadna kula nie może cię zabić, nawet jeśli trafisz ich w głowę. Straszne mutanty. To oni dadzą nam chwalebne zwycięstwo nad Rosjanami! Najpotężniejsze statki są już na to gotowe i będą transportować żłobek.
  - Czy to nie fikcja? - Słychać było głosy.
  Oficer wykrzyknął:
  - NIE! Wszystko się zgadza!
  Hałas trochę ucichł. Do dziewcząt podszedł pułkownik około czterdziestoletni. Wyciągnął rękę.
  Rozległ się głęboki głos:
  - Widzę, że jesteście moimi kolegami. Co robisz?
  - Nic, jemy i nie śpimy! - Drachma odpowiedziała żartem.
  Pułkownik uprzejmie zaproponował:
  - Nie chcesz ze mną zatańczyć?
  Hrabina nimfa zapiszczała:
  - Najpierw szampan!
  - Kelner, daj nam trochę wina musującego z Teksasu ! - krzyknął pułkownik.
  Drachma zmrużyła oczy. Podbiegła do nich młoda dziewczyna w lekkiej sukience i podała tacę z nalanymi szklankami.
  Piękna napisała na Twitterze:
  - Proszę, panowie!
  - Wzajemnie! - Pułkownik uszczypnął na dole bardzo młode stworzenie, które wyglądało na nie więcej niż szesnaście lat. - Bądź ze mną, zaśpiewaj piosenkę! Niech Stalin-Cola się spieni.
  Elżbieta ożywiła się:
  - Tak, i zamów nam Stalin-Colę i whisky.
  Starszy oficer uśmiechnął się czule:
  - Świetnie! Masz specyficzny gust.
  Stalin-Cola była niebieską cieczą o lekko szmaragdowym smaku. Coś w rodzaju estragonu, tylko mocniejsze i słodsze w smaku. Być może nawet zbyt słodki, a nawet mdły.
  Blondyn mruknął:
  - Tak, to za dużo!
  Pułkownik obnażył zęby:
  - Istnieje zbyt wiele zastępczych substytutów cukru. Nie wstydź się, dodaj więcej whisky, a otrzymasz koktajl.
  - Dzięki za radę! - powiedziała Drachma.
  Dziewczyny dużo piły, ale zachowały świeżą głowę. Chociaż mieszali różne bzdury.
  Blond wojownik powiedział:
  - Tak, to jest po prostu super!
  Potem zaczęli tańczyć, ale pułkownik miał wdzięk hipopotama. Elżbieta i Drachma trzepotały jak motyle. Być może nawet dali się ponieść. Nieoczekiwane zdanie prawie przerwało ich taniec.
  - Dietrich i Zitrich, gdzie nauczyliście się tak dobrze tańczyć? - mruknął facet w mundurze kapitana Ministerstwa Honoru i Praw.
  - O, cześć, stary! - zapytała go Drachma. - Może chciałbyś do nas dołączyć.
  Brodaty radziecki żart przemknął przez głowę Elżbiety.
  Müller pyta pułkownika SS:
  - Jak to jest, że Stirlitz mieszka przez wiele lat w obcym kraju, pod obcym nazwiskiem i językiem obcym? Przyznaj się, ukrywasz się przed płaceniem alimentów?
  Głos zza sceny:
  - Nigdy wcześniej Stirlitz nie był tak bliski porażki.
  A teraz ta gra w głupotę nie zadziałała.
  Zamiast odpowiedzieć, ochroniarz wyciągnął broń i wycelował.
  - No cóż, ręce za głową. Chodź ze mną, a będzie kontrola tożsamości! - Powiedział kapitan.
  - A może gotówka! - Drachma rzuciła w kapitana igłą, była prawie niewidoczna, i uderzyła go w czoło. Dziewczyna podbiegła do niego, wyciągnęła igłę i przycisnęła palec do jego szyi. Potem pamięć o nieszczęsnym szpiegu została całkowicie utracona, a dzień później miał umrzeć od ciosu.
  - Widzisz, wygląda na to, że te krowy nie znały tańców mieszczańskich. - szepnęła ledwo słyszalnie.
  - Tak! - powiedziała Elżbieta - Falstarty i tango nie są dla nich.
  - Na razie nasze wyniki są zerowe, niczego się nie dowiedzieliśmy. - Drachma mówiła, nie poruszając ustami, więc z zewnątrz wydawało się, że dziewczyny po prostu się uśmiechają.
  Elżbieta zauważyła:
  - Wiesz co myślę!?
  Nimfa hrabina powiedziała niemal bezgłośnie:
  - Mów, jasna główko!
  Blondynka zaproponowała:
  - Musimy przesłuchać szefa londyńskiego, czyli brytyjskiego Departamentu Honoru i Praw. Na pewno powinien mieć tego świadomość, aby nie doszło do absurdów. Wiesz do czego może prowadzić działanie bez jednego koordynatora.
  Drachma nie protestowała:
  - Rozumiem! Ale nie znamy jeszcze jego imienia.
  Elżbieta zagruchała z uśmiechem:
  - Dowiedzmy Się! Nasz bezpośredni przełożony, towarzysz generał porucznik Brumer. Ten powinien być świadomy.
  Wojownicza nimfa zgodziła się:
  - Kiedy do niego pójdziemy? Teraz w nocy?
  Piękna blondynka nie protestowała:
  - Dlaczego nie! Zwykle ludzie tacy jak on całą noc pracują w stylu Stalina, a o piątej, czyli letnim świcie, idą spać.
  Drachma zauważyła z uśmiechem:
  - No cóż, to logiczne!
  Elżbieta potrząsnęła mocnymi biodrami, wzruszyła muskularnymi ramionami i zdecydowanie zasugerowała:
  - Więc zjedliśmy, wypiliśmy, a teraz czas odwiedzić szefa.
  Nimfa hrabina zapytała ledwo słyszalnie:
  - Czy dobrze pamiętasz chód Zitricha? Słuchaj, możemy wzbudzić poważne podejrzenia.
  Blond wojownik zapewnił:
  - Oczywiście, że o niczym nie zapominamy.
  Drachma podniosła pułkownika i uśpiając go swoim dotykiem, posadziła oficera na krześle. Pozostali żołnierze kontynuowali rozmowę.
  Jeden z nich powiedział głębokim głosem:
  - Kiedyś złapaliśmy fajną Rosjankę. Taki duży, wysoki na dwa metry.
  Słychać było niedowierzające okrzyki:
  - No cóż, nalewasz! Nie ma takich rzeczy !
  W odpowiedzi dowcipny chichot:
  - To Rosjanka, koń pociągowy. Dołączyliśmy więc do niej w szóstkę i nafaszerowaliśmy się kiełbaskami do woli.
  Słychać było rogi:
  - Skopali jej tyłek !
  Dalej jest wulgarnie:
  - Z pewnością! Była bardzo zadowolona!
  I znowu chichot:
  -Czy próbowałeś odbyć stosunek z tygrysicą !?
  I zadowolony chichot:
  - Na pewno spróbuję! To będzie kuken-huken !
  Amerykanie, głównie czarni, roześmiali się. Elżbieta szepnęła do Drachmy:
  - Może ich zabić!? Co za chamy !
  Hrabina nimfa logicznie sprzeciwiła się:
  - Dlaczego świecić? Poza tym są już skazani na zagładę. Zabijając ich, odsłonimy jedynie nasze karty.
  Blond terminator zasugerował:
  - Można to zrobić delikatnie i niezauważalnie, przeprowadzając strajk, którego uczono nas w FSB, opóźniając śmierć.
  Przebrana nimfa zaciekawiła się:
  - Wow, to ciekawa propozycja.
  Elżbieta i Drachma podeszły do funkcjonariuszy.
  Prawie jednogłośnie zawołali:
  - Cóż, chłopaki, może chcecie prawdziwych kobiet, a nie Rosjan blady jak śmierć.
  - Co, jesteście fajnymi laskami. - Oczy chłopaków się zaświeciły.
  Elizabeth i Drachma podeszły jedna po drugiej i szybko uściskały chłopaków. Robili to każdemu, a potem się odwrócili. Blondynka cicho włączyła krótkofalówkę, która wydała sygnał dźwiękowy.
  - Właściwie to do nas dzwonią, na razie.
  Fałszywe czarne kobiety opuściły zdezorientowanych facetów. Elżbieta oszczędziła tylko jednego oficera o jasnej karnacji, był on za młody i przystojny. Teraz chłopakom w ciągu dwóch dni groziła śmierć z powodu udaru i zawału serca. Więc piękności przeprowadziły delikatne czyszczenie. W tym cudownym śnie wcielili się w rolę super wojowników , którzy mieli po prostu fantastyczne umiejętności i byli w stanie robić rzeczy, których pozazdroszczyłyby elitarne siły specjalne każdego kraju.
  - Cóż, na razie wszystko idzie zgodnie z planem. - powiedziała Drachma.
  Elżbieta wyjaśniła:
  - Masz na myśli improwizację.
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Generał Brumaire prawdopodobnie na nas czeka.
  Gdzie znajduje się centrum Ministerstwa Honoru i Praw , dziewczyny odkryły na podstawie map zdobytych od oprawców, które zabiły. Stąd znali nazwisko swojego bezpośredniego przełożonego. Ale ogólnie mapa dawała wyobrażenie o Londynie, pomimo niezbyt skomplikowanego szyfrowania.
  - Miasto nie jest zbyt słabo bronione. - powiedziała sobie Elżbieta.
  Drachma potwierdziła to z uśmiechem:
  - Można w nim zobaczyć około pięćdziesięciu tysięcy amerykańskich i mniej więcej tyle samo angielskich żołnierzy regularnej armii. Plus sto trzydzieści pięć tysięcy policjantów z ponad jednej trzeciej najemników.
  Blond oficer wywiadu zauważył:
  - W samym mieście, jeśli doszło do zniszczenia, zostało ono usunięte. Cóż, wygląda całkiem nieźle.
  Dziewczyny wychodząc z restauracji udawały lekkie upojenie, zataczały się i flirtowały z ochroną. Potem zrelaksowali się i szli sprężystym krokiem.
  Na początek zdecydowali, że na tę podróż lepiej sprawdzi się służbowy samochód pułkownika.
  Kierowca próbował sprzeciwić się, ale został wbity igłą w szyję i zamarł. Drachma posadziła go i podała adres.
  Latarnie znów się rozbłysły, mimo że komuniści przechwalali się swoim porządkiem, kilka lamp było przekrzywionych i nie paliło się. Na ulicach wisi wiele czerwonych i zmodyfikowanych brytyjskich flag z sierpem i młotem. A portrety Stalina są ogromne, wzniesiono ogromne pomniki. Jeden z nich znajduje się w centrum Londynu, nie mniej niż dwieście dwadzieścia pięć metrów. Stalin wskazuje palcem prawej ręki na wschód, a w lewej ściska granat.
  Drachma stwierdziła:
  - Całkiem niesmaczny kawałek!
  Elżbieta zgodziła się:
  - Być może autor powinien zostać uwięziony za przesyłanie cudzych pieniędzy. Do tego pomnika można zbudować lotniskowiec lub dwa pancerniki.
  Drachma, zrobiło się zabawnie:
  - Kto wie! Może już siedzi.
  - Ameryka jest jak ogromny autobus, jedna połowa siedzi, druga się trzęsie, jest tylko jeden kontroler, a cała reszta to zające! - zażartowała Elżbieta.
  - Nie, to raczej statek podczas burzy, połowa jest chora, a druga pędzi! - Drachma potarła ucho. - Coś swędzi. Może to makijaż zmieszany z tuszem do rzęs?
  Blond szpieg zauważył:
  - Jakość nie wydaje się najgorsza, w wodzie nie powinien odstawać, a tuszu tu nie ma.
  Dziewczyny objechały pomnik i znalazły się w pobliżu masywnego gmachu ministerstwa, czyli, jak to wcześniej nazywano, Ludowego Komisariatu Honoru i Praw.
  - Ale to dziwne! Dlaczego nie osiedlili się w Wieży? - zapytała Elżbieta.
  Drachma wyraziła swoją myśl:
  - Być może, aby uniknąć nieprzyjemnych skojarzeń. To więzienie polityczne!
  Blondynka zauważyła z powątpiewaniem:
  - Ale rząd rosyjski nie bał się osiedlić w Białym Domu.
  Hrabina nimfa zagruchała:
  - Może dlatego tak łatwo go wysadzili.
  Budynek był niski i sięgał dobre dziesięć pięter pod ziemię.
  Elizabeth i Drachma wymknęły się z samochodu. Gniew zdawał się inspirować ich do wyczynów. I bardzo chciały pozbyć się butów i poczuć powierzchnię gołymi, elastycznymi podeszwami, co jest zarówno zręczniejsze, jak i bardzo przyjemne dla wiecznie młodych dziewcząt.
  Jednak przy wejściu dziewczęta powstrzymały się wysiłkiem woli, starając się nadać swoim krokom lenistwo charakterystyczne dla Dietricha i Zitricha.
  Poproszono ich o dokumenty i dokładnie je zbadano. Ale najwyraźniej Dietrich i Zitrich nie byli nowicjuszami i natychmiast zostali rozpoznani.
  - No i jak poszło na polowaniu?! - Zapytali przy wejściu. Wesoły major zadał pytanie.
  - Świetnie, udało nam się złapać na lasso ważną grę. - odpowiedziała Drachma.
  Młody człowiek mrugnął swoimi brązowymi oczami:
  - Tak, to zabawne!
  Elżbieta przerwała:
  "Mamy pilne informacje i musimy złożyć raport generałowi Brumaire".
  Drachma skinęła głową:
  - Bardzo ważna informacja i myślę, że lepiej nie odkładać jej w nieskończoność.
  Oficer odpowiedział:
  - Generał jest teraz zajęty, ale zabierzemy cię do niego. Ponadto może chcieć z Tobą porozmawiać w trakcie przesłuchania.
  - To nie jest najgorszy pomysł. - zgodziła się Drachma.
  Elżbieta dodała:
  - Sami kochamy i umiemy torturować.
  Oficer mrugnął:
  - Wiesz, najtrudniejszą, a zarazem mistrzowską rzeczą jest rozdzielić partnera bez uciekania się do metod siły fizycznej.
  Drachma uśmiechnęła się:
  - Potrafię sprawić, że każdy mężczyzna będzie śpiewał i śmiał się bez uciekania się do brutalnej siły. Może wypróbuję to na Tobie?
  Oficer zażartował:
  - Nie rób tego, zmiażdżysz mnie! Wchodź!
  Dziewczyny weszły na korytarz. W zasadzie w nowoczesnym wywiadzie pobierano by im odciski palców i siatkówkę oka. Ale nadal panowała tu epoka kamienia. Jednak dziewczyny były gotowe zmienić projekt swoich dłoni. Aby to zrobić, musisz odciąć skórę swoim ofiarom, zanurzyć je w specjalnym roztworze i założyć na dłonie te osobliwe rękawiczki. Generalnie dziewczyny tak właśnie zrobiły, z tej strony nie miały się czego bać . Ale nie pomyśleli jeszcze o siatkówce.
  Ale po co ciągle sprawdzać, kogo już znają, skoro oni też mają całkowicie autentyczne dokumenty.
  - Pamiętasz Stirlitza? - powiedziała Elżbieta, nie otwierając ust. (Dla ich wrażliwego słuchu wystarczy artykulacja językowa ) - Według legendy nie spadł z nieba, ale zastąpił bardzo realną osobę.
  Drachma, której wiedza o planecie Ziemia we śnie stała się znacznie szersza, chętnie odpowiedziała:
  - Von Stirlitz! Tak, to oczywiście fikcja, ale istniał prawdziwy prototyp, który będąc w stu procentach Niemcem, został zrekrutowany za duże pieniądze.
  Blond szpieg odpowiedział skwapliwie:
  - Najlepszymi agentami nadal są ci, którzy pracują dla ideologii. Pomagają bezinteresownie i skutecznie.
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Nie ma ich zbyt wielu. Chociaż podczas Wielkiej Wojny Ojczyźnianej miliony ludzi na całym świecie, w tym w nazistowskich Niemczech, wierzyły w komunizm.
  Elżbieta zauważyła z uśmiechem:
  - Współczesna Rosja ma problem. Jak przyciągnąć potencjalnego zdrajcę? Choćby tylko dla pieniędzy, to będą kompletnymi szumowinami , którzy podają błędne informacje.
  Dziewczyny zeszły po schodach. Korytarze były jasno oświetlone. Na ścianach wisiały plakaty. Jest wielu pracowników, wiele z nich to kobiety. W różnych prognozach i projektach budowlanych stulecia. Robotnicy to z reguły mężczyźni i czarni, natomiast kołchozowie to kobiety i biali. Żołnierzy jest wielu, wśród nich jest mniej więcej równa liczba białych i czarnych. A także dzieci! Co dziwne, większość z nich jest już biała i kręci im się w głowie.
  Drachma udała, że jest oburzona.
  - Dlaczego przyciągają tak wielu wychowanków o bladych twarzach ?
  Major idący z przodu odpowiedział:
  - Taka jest tradycja. Uważa się, że nowe pokolenie będzie wolne od uprzedzeń religijnych i narodowych. Generalnie w KSA mamy równość praw zapisaną w konstytucji. Co, nie pasuje ci to?
  - Nasza rasa jest główną podporą komunizmu! - powiedziała Elżbieta.
  - Generał Brumaire też jest biały! - Powiedział oficer. - A ja jestem Sambo!
  - A to oznacza judo! - zażartowała Drachma.
  Dziewczyny zatrzymały się na siódmym piętrze metra. Rozsuwane drzwi otworzyły się i znaleźli się w pomieszczeniu, w którym przy wejściu stało około dziesięciu osób. Wszyscy bardzo duzi, dwa metry wzrostu i kwadratowe ramiona. Widząc pułkowników, zasalutowali.
  - Wejdź! Szanowna Pani.
  Dziewczyny weszły do środka.
  Generał Brumaire, w ciemnych okularach i zakrzywionym nosie, wyglądał bardziej na Japończyka niż Europejczyka.
  Generał dywizji Vichy przesunął się obok niego. Tym razem klasyczny murzyn.
  Co dziwne, w pokoju było świeże powietrze i zapach kwiatów.
  Elżbieta i Drachma spodziewały się spotkać zatęchłe powietrze i jęczących więźniów, ale były nieco zdezorientowane. Generał Brumaire próbował przekonać o czymś młodą dziewczynę, nie starszą niż szesnaście lat.
  Dostojnik zająknął się:
  - Proszę, księżna Diano, o rozsądek. Jeśli nie dla siebie, to dla dobra swoich ludzi.
  Księżniczka mruknęła:
  - W jakim sensie!
  Brumaire zabulgotał:
  - Jeśli publicznie wyrzekniesz się zgniłej i w zasadzie zniszczonej przez nas dynastii Windsorów i wstąpisz do partii komunistycznej, uratujesz życie nie tylko sobie, ale także swoim bliskim.
  Dziewczyna była oburzona:
  - Zostać zdrajcą?
  Generał nadal przekonywał:
  - Nie, bądź rozsądny. Ratuj życie wielu ludzi i przez to zmniejsz swoją dumę.
  Księżniczka była oburzona:
  - Judasz wierzył, że zdradzając Chrystusa, przyniesie swojemu ludowi wyzwolenie. Oferujesz mi coś podobnego?
  Brumaire i Vichy zgodnie skinęli głowami:
  - Nie namawiamy Cię do zdrady Boga!
  Dziewczyna wykrzyknęła:
  - Czy bycie komunistą nie jest zdradą? Przecież to a priori implikuje ateizm.
  Generał bezpieki zauważył logicznie na swój sposób:
  - NIE! Formalnie możesz zostać komunistą, ale w głębi serca pozostań wierzącym. Przecież nie możemy jeszcze zaglądać w myśli.
  Księżniczka zawołała:
  - I chwała Wszechmogącemu.
  Brumaire kontynuował swoje nawoływania:
  - Właściwie , uważaj. Jeszcze cię nie torturowaliśmy fizycznie. Nie wbijali gorących igieł pod paznokcie, nie szokowali, nie zanurzali w kwasie. Czy wiesz w ogóle jaki ból odczuwasz zanurzając się we wrzącym ługu?
  Dziewczyna, już blada, stała się jak trup. Zachwiała się, ale stanęła twardo. Usta wciąż szeptały głośno:
  - Ze względu na Chrystusa jestem gotowy znieść!
  Vishy uśmiechnął się, a jego oczy przybrały drapieżny wyraz:
  - No więc! Zanim zaczniemy cię dręczyć, będziemy torturować innych. Jest o wiele ładniej. Od czego zaczniemy, szefie?
  - Myślę, że od dziewczyny. Mamy setki dzieci-zakładników. - Generał wskazał na fotel dentystyczny. "Umieścimy ją tutaj i będziemy wiercić jej zdrowe zęby, aż straci przytomność". Potem przyprowadzimy kolejną dziewczynę lub chłopca i będziemy cieszyć się ich krzykami.
  - Kobieta cię urodziła, albo wilczyca! - szepnęła księżniczka.
  Brumaire zawołał, wydymając policzki:
  - Urodziliśmy się z partii i towarzysza Stalina. I stwierdził, że głupotą i nieodpowiedzialnością jest wierzyć, że dzieciństwo chroni przed sprawiedliwą zemstą i powszechną sprawiedliwością!
  Łzy spłynęły po policzkach księżniczki. Nie mogła wyrazić zgody, ale patrzenie na tortury innych przekraczało jej siły.
  - Może daj mi pomyśleć. - Powiedziała, żeby zyskać na czasie.
  Vishy uśmiechnął się obrzydliwie i powiedział nosowym głosem:
  - Możesz myśleć, ale nie za długo. Jak powiedział towarzysz Stalin: "Na wojnie jedna sekunda jest warta więcej niż tysiąc pocisków!"
  W trakcie przesłuchania Elżbieta i Drachma podeszły do ośmiu żołnierzy straży. Ta liczba ogromnych i wytrenowanych kawałków mięsa wystarczyła, aby chronić i trzymać na muszce słabą, delikatną dziewczynę, prawie dziecko. Ale kiedy dwie ładne Amerykanki zaczynają flirtować i udając dziwki, chwytają mężczyzn za ich godność, one w zamian zaczynają się bawić. Krótko mówiąc, dziewczyny całkowicie je sparaliżowały, naciskając na ich ośrodki nerwowe, a następnie spojrzały w kamerę filmującą pomieszczenie. Drachma powiedziała ze słodkim spojrzeniem:
  - Tak, teraz to podzielimy! Wystarczy nakazać wyłączenie aparatu.
  - Po co? - zapytał generał porucznik Brumer.
  - Niektórych informacji, które znamy, lepiej nie znać nawet bliskim przyjaciołom. - Drachma spojrzała wymownym spojrzeniem, jakby dając do zrozumienia, nie bądź głupcem , masz szansę osobiście napełnić sobie kieszeń.
  - Tak właśnie jest! - Rozkaz: wyłącz aparat.
  Żołnierze straży stali niczym zamarznięci bożkowie i nie budzili większych podejrzeń.
  Elizabeth nawet je trochę pogłaskała!
  Drachma zwróciła się do księżniczki.
  Hrabina nimfa powiedziała czule:
  - Uspokój się, kochanie! Nie będziemy cię torturować. Ale czy nie wiecie, że my, komuniści, chcemy szczęścia dla wszystkich ludzi? Aby nasze dzieci miały darmowe wyżywienie i edukację, a w przyszłości przy pomocy nauki osiągnęły nieśmiertelność.
  Dziewczyna Diana odpowiedziała:
  - I za to torturujecie dzieci!
  Drachma ciągnęła dalej z pasją:
  - To wymuszona ofiara. Ale w przyszłości wszyscy zostaną wskrzeszeni przez moc komunistycznej nauki i ponownie wykształceni dla dobra komunizmu, dobroci i szczęścia!
  Księżniczka odpowiedziała westchnieniem:
  - Tylko Pan Bóg może wskrzesić umarłych.
  Nimfa hrabina zapytała z uśmiechem:
  - Jak myślisz, nauka jest bezsilna?
  Diana odpowiedziała niezbyt pewnie:
  - To są czerwone bajki.
  Drachma powiedziała z pasją:
  - Dawno, dawno temu samolot, telewizja, a zwłaszcza bomba atomowa były uważane za bajki, ale wszystko stało się rzeczywistością. Podobnie idee komunistyczne przerosną Twoje najśmielsze marzenia. Możesz sobie nawet wyobrazić, jaką moc na nas czeka!
  Dziewczyna przyjrzała się jej uważniej:
  - I jesteś mądry! Ale nadal myślisz, że niebo można zbudować bez Boga.
  Hrabina-nimfa odpowiedziała żałośnie:
  - Tylko człowiek może zbudować niebo. A wszystko inne to tak naprawdę bajka o dobrych czarodziejach i hojnych bogach.
  Generał Brumaire przerwał jej:
  - To wszystko ciekawe, ale myślę, że wykonałeś moje zadanie i odkryłeś, gdzie ukrywają się Druidzi i co najważniejsze, jakie są ich skarby.
  Elżbieta podeszła do generała i udając, że szepcze mu do ucha, naciskając na jego skroń:
  - Teraz zdasz relację samemu Stalinowi.
   Drachma zrobiła to samo z Vishym i powiedziała:
  - Teraz jestem Józefem Stalinem!
  Elżbieta mówiła dalej:
  - A ja jestem szefem Ministerstwa Honoru i Praw, Lavrenty Kissenger . Dziewczyny wstrzyknęły generałom igły, całkowicie wyłączając ich wolę. Po czym powiedzieli ostrym tonem:
  - Teraz złożysz nam raport końcowy ze wszystkich ostatnich operacji.
  Brumaire zbladł:
  - Nie jestem winien kradzieży skarbów z pałacu, Fritz Game osobiście udzielił mi pozwolenia.
  Stalin w obliczu Drachmy uniósł brwi na nasadę nosa:
  -Kto to jest, Fritz Game?
  Generał, dusząc się ze strachu, odpowiedział:
  - Szef Departamentu Wielkiej Brytanii i Europy Północnej, generał armii. Znacie go, towarzyszu Stalin.
  Nimfa, naśladując akcent Stalina, powiedziała:
  - Wiem wszystko, ale kiedy lider pyta, musisz odpowiedzieć. Powiedz mi, co wiesz o planach transportu superbomby z głowicą o mocy tysiąca megaton.
  Brumaire wychrypiał:
  - Bardzo niewiele, towarzyszu Stalin. Nie wiedziałem nawet, czy będzie tam bomba wodorowa. Właśnie powiedzieli mi, że bardzo cenny ładunek powinien przybyć jutro po południu do tajnego portu Czerwonego Ariston. Dlaczego istnieje tak duża ilość zabezpieczeń?
  Drachma wciśnięta:
  - Więc tam jest bomba!?
  Znów sapanie generała:
  - Nie mam o tym pojęcia, towarzyszu Wielki Stalin. Tylko Fritz Geim wie wszystko, on ma wszystkie wątki i powiązania.
  Nimfa powiedziała pewnym siebie tonem i z delikatnym kaukaskim akcentem, charakterystycznym dla głosu Stalina:
  - Więc teraz do niego zadzwoń, powiedz mu, że są tak tajne informacje, że nie można ufać telefonom, a my do niego pojedziemy.
  Brumaire mruknął:
  - Dobrze, towarzyszu Stalin. - Mam powiedzieć, że idziesz ze mną?
  Drachma stwierdził stanowczo:
  - W żadnym wypadku! To powinna być mała niespodzianka. Poza tym, czy to nie wielka przyjemność mnie widzieć?
  Generał zabulgotał:
  - Oczywiście, towarzyszu Stalin.
  Elżbieta zadała Vichy szereg innych pytań, m.in. o potencjał militarny Wysp Brytyjskich, nowe rodzaje broni i otrzymała pewne informacje.
  Blondynka napisała na Twitterze:
  - Tak, oni też chcą umieścić broń nuklearną na okrętach podwodnych i wysłać ją do Piotrogrodu. To prawda, nie wie, kiedy ani jaka jest ich dokładna liczba!
  Drachma energicznie pokiwała głową:
  - Na pewno powiadomimy naszych znajomych. Co jeszcze!
  Elżbieta doniosła:
  - Wiele rzeczy, ale głównie w Anglii. Zakłada się jednak, że Rosjanie nie rozpoczną lądowania na Wyspach Brytyjskich, zanim nie rozprawią się z grupą we Francji.
  Nimfa powiedziała:
  -Wygląda na to, że nie są szczególnie optymistyczni co do swoich szans?
  Blond szpieg skinął głową.
  - Prawidłowy! Ale to tylko zwiększa prawdopodobieństwo agresji i terroryzmu nuklearnego.
  Księżniczka podeszła do nich:
  - Kim jesteś?
  Elżbieta powiedziała z przekonaniem:
  - Wasi przyjaciele, w tej chwili uratujemy jeśli nie cały świat, to Europę.
  Diana wyjaśniła:
  -Jesteście rosyjskimi agentami?
  Drachma stwierdził stanowczo:
  - Wyciągniemy cię stąd, ale musisz zapomnieć, że nas widziałeś.
  Dziewczyna zagruchała:
  - Takie bystre osobowości, to niemożliwe!
  - Nie martw się, pomożemy. - Elżbieta położyła dłoń na czole i pogłaskała Dianę. - Sam poczujesz się dzięki temu lepiej i łatwiej. Teraz będziesz nas śledzić.
  Generał Brumaire wybrał numer alarmowy i mruknął:
  - mówi generał broni Ministerstwa Honoru i Praw Michael Brumer.
  Odpowiedział zimny głos:
  - Sekretarka słucha!
  Generał powiedział z przekonaniem:
  - Mam niezwykle ważne i tajne informacje dla Fritza Geima. Wskazane jest wręczenie mu go osobiście i rozmowa twarzą w twarz.
  Sekretarz odpowiedział:
  - Dobrze, generale poruczniku, zwrócę się z prośbą do generała armii.
  Brumaire odwrócił twarz:
  - Widzisz, oni mnie znają i doceniają.
  - Najważniejsze, że cię doceniam! - powiedziała Drachma.
  Dostojnik stanął na baczność:
  - Zgadza się, towarzyszu Stalin.
  Rozległo się kliknięcie i po drugiej stronie rozległ się ochrypły barytonowy głos:
  - Fritz słucha!
  Brumaire wyjąkał:
  - Towarzyszu Generalnym Armii. Muszę pilnie się z tobą spotkać. To jest tak ważne, że nie można ufać telefonom.
  Głos po drugiej stronie linii nie wyrażał entuzjazmu:
  - Nie kłamiesz, Mike? Jeśli nie przeszkadzałeś mi bez powodu, twoja piosenka jest skończona. Zrozumiany?
  Generał zabrzęczał:
  - Kim jestem, nie mam pojęcia! - Vichy i dwie ważne osoby będą ze mną.
  Fritz wydał:
  - OK, spotkają się. Spotkamy się za pół godziny w jaskini lwa.
  Brumaire był wyraźnie zadowolony:
  - Świetnie! Będę tam za minutę.
  Drachma strzeliła go w nos i powiedziała:
  - Hammer, teraz pójdziemy razem z tą dziewczyną. Napisz jej awaryjną, uniwersalną przepustkę na wyjazd z miasta i podaruj jej samochód z kierowcą.
  Generał energicznie pokiwał głową:
  - Z przyjemnością, towarzyszu Stalin.
  Wyszło ich pięciu, a Diana była ubrana nie jak strażnik więzienny, ale jak bywalczyni towarzystwa. Tak, nie bosa dziewczyna w łachmanach, ale luksusowa sukienka i buty na wysokich obcasach, a nawet biżuteria z kamieniami.
  Choć jej wygląd wzbudził wśród niektórych podejrzenia, nikt nie odważył się sprzeciwić dwóm generałom.
  "Wejdźcie, wielcy towarzysze". Żołnierze zasalutowali.
  Elizabeth zaprowadziła dziewczynę do samochodu. Brumaire wydał rozkaz kierowcy.
  - Zanieś to do miejsca, gdzie ona zamawia.
  Stuknął obcasami butów:
  - Jestem posłuszny, towarzyszu generale.
  Diana skłoniła się. Poczuła się pewnie, jakby kontrolowała sytuację.
  Elżbieta skinęła głową serdecznie:
  - Do widzenia, Diano! Uważaj, żeby nie dać się złapać drugi raz, bogowie nie lubią się powtarzać.
  Księżniczka wyjaśniła:
  - I ludzie też!
   Dziewczyny wraz z oszukanymi generałami ruszyły w stronę wilczego legowiska. Wyglądały jakby były wysokie . Wsiedliśmy do specjalnego samochodu, luksusowego, opancerzonego, będącego połączeniem czołgu i cadillaca.
  Miał osiem kół i były one szerokie jak samochód wyścigowy, co zapewniało mu ogromną prędkość i dobrą zwrotność. Jechali jednak bez szczególnego pośpiechu. Po drodze driada zadała kilka pytań.
  -Czy planujecie użyć broni chemicznej?
  Brumaire odpowiedział chętnie:
  - Tak! Jest to oczywiste. Ponieważ Rosjanie mają dobre maski gazowe, używamy gazu trumiennego -3, który jest mieszaniną kilku toksycznych substancji i kwasu unoszącego się w powietrzu. Wnika w skórę i tworzy straszne czyraki. Ogólnie rzecz biorąc, straszna substancja, akurat przeciwko rosyjskim barbarzyńcom.
  Elżbieta zauważyła:
  - "Trumna" to nazwa symboliczna.
  Vishu potwierdził:
  - Sam Stalin to wymyślił. Albo naukowcy e- więźniowie. Są torturowani, a żeby uniknąć cierpienia, wymyślają wynalazki.
  Drachma zachichotała:
  - Idealny system.
  Brumaire podzielił się odkryciem:
  - Ale zasugerowaliśmy, aby Wasilewski przeszedł na naszą stronę. W zamian oddamy całą Polskę, ale on odmówił.
  Nimfa mruknęła:
  "Prawdopodobnie zdałem sobie sprawę, że w przeciwnym razie groziłyby mu tortury i śmierć".
  Generał wychrypiał:
  - To jest możliwe! A raczej jest to, jak mówią Rosjanie, przetwarzanie frajerów i łowienie na żywą przynętę. A gdy już go złapiesz, bierzesz do ręki bicz.
  Elżbieta zadała swoje pytanie:
  - I broń bakteriologiczna! Czy jest już gotowy?
  Vishu, krztusząc się, zaczął mówić:
  - Rozwój trwa! Znaleziono tu zarodniki wielu prątków. Krzyżujemy wirusy i bakterie, napromieniowujemy je różnymi izotopami, dodajemy do nich chemikalia, substancje organiczne i nieorganiczne. To znaczy, że już coś jest. Tworzą się takie straszne wirusy. Prowadzą do rozpadu komórek organizmu i hemoglobiny. Są płodne i utrzymują się w środowisku przez długi czas.A najnowszy wynalazek nazwano "Sojuz", czyli potworną mieszaniną prątków i wirusów. Możesz zniszczyć całą ludzkość. Jednak zamiast żyć w ciemności, lepiej umrzeć w świetle!
  - To nie jest chirurgiczny reflektor! - zażartowała Drachma. Kiedy przybędzie Sojuz?
  Generał zająknął się:
  - Nie jest jeszcze gotowy, ale myślę, że wkrótce zostanie uruchomiony. To prawda, że ten ultrawirus łatwo wymyka się spod kontroli i może nie być już zwycięzców ani przegranych!
  Blondynka zauważyła:
  - Bezsensowna broń!
  Brumaire logicznie zauważył:
  - Czy bomba wodorowa ma sens? To jest po prostu sposób na zniszczenie ludzkości. Środek okrutny, jak kij w głowę.
  Dziewczyny zmarszczyły brwi, a Elżbieta zauważyła:
  - Ludzkość powinna była zjednoczyć się na początku, a dopiero potem stworzyć tak niszczycielską broń.
  - Idee komunizmu jednoczą się tak mocno jak zawsze! - zauważył generał. - Mają istotę międzynarodową i składnik ateistyczny, który w równym stopniu usuwa wszystkie religie.
  Drachma zgodziła się:
  - Prawidłowy! Łatwiej zrobić ateistę z muzułmanina lub Żyda niż z chrześcijanina. Potrzeba wątpienia w istnienie wszystkich bogów jest nieodłączną częścią wyższego "ja" człowieka.
  - To tak samo, jak wątpić w istnienie własnego ojca. - zauważyła Elżbieta.
  Hrabina nimfa sprzeciwiła się całkiem logicznie:
  - Jeśli ukrywa się przed dzieckiem i zostawia je na łasce losu, wątpienie w niego nie jest grzechem. Jeśli dzieci bawią się zapałkami lub bombami wodorowymi, a ojciec to widzi, ale nawet nie chce go ostrzec, to co można powiedzieć o takim ojcu.
  Blond terminator powiedział:
  - Może po prostu dał nam więcej wolności!
  Drachma żartobliwie stwierdziła:
  - Nie powiedziałbym, bo wciąż są piekielne męki. Ogólnie rzecz biorąc, dziecko jest czystą kartką papieru, jeśli się zabrudzi, z reguły winni są dorośli. Podobnie człowiek jest dzieckiem Bożym, które zanieczyściło swą czystą duszę, czyniąc z niewinnego źródło zła. Jeśli nie sam Bóg, to jego najdoskonalsze stworzenie, Lucyfer. Ale czy Wszechmogący nie jest odpowiedzialny za stworzenie Ojca Zła? Ponadto, wiedząc, jak słabe i niekuszone są jego dzieci, musiał je chronić przed złymi wpływami. W końcu jest to całkowicie logiczna reakcja rodziców, którzy chcą zapobiec kontaktowi dziecka z prześladowcą. Przecież nawet państwo wprowadza plusy do kreskówek. I tutaj mówimy o kontakcie z takim mistrzem oszustwa jak Szatan - pieczęcią doskonałości, pełnią mądrości, koroną piękna!
  Elizabeth nie była zadowolona z tej rozmowy. Jej logiczny, a zarazem niemal dziecinny umysł nie potrafił znaleźć argumentów o porównywalnej przekonywalności. Najgłupsze jest to, że nie czytała poważnych traktatów teologicznych i nie znała zastrzeżeń Kościoła wobec tych ataków. W ogóle wcześniej była zawstydzona faktem, że więcej ludzi umiera, niż zostaje ocalonych. Powinno być odwrotnie. Przecież nieskończony umysł Stwórcy umożliwił pokonanie diabła na jego własnym polu. I tu pojawił się paradoks: w walce o dusze szatan często zwyciężał! A to jest sprzeczne z logiką. Bóg może przegrać tylko celowo. Ale czy Wszechmogący chce przegrać bitwę o dusze? Nawet Biblia mówi, że Bóg chce zbawić wszystkich!
  Drachma zadała generałowi jeszcze kilka pytań i opuścili Londyn.
  Z boku pozostało kilka potężnych fortów z armatami, jedno z dział było iście królewskie o kalibrze tysiąca milimetrów. Uderzał z odległości do dwustu kilometrów, choć z niską celnością. Elżbieta przypomniała sobie, że Niemcy też mieli podobną "Dorę", zwaną przez Rosjan Wielką Fedorą, czyli Błazen .
  Wystrzelił siedmiotonowe pociski. Jest to rzecz kosztowna i nie do końca uzasadniona. Prawdopodobnie lepszy jest ciężki bombowiec. Kiedy Rosjanie zdobyli Dorę, Beria na rozkaz Stalina nakazał reprodukcję armaty zdolnej ostrzeliwać Wyspy Brytyjskie i terytorium USA spoza Uralu. To fakt z prawdziwej historii. To prawda, że później naukowcom z Sharashki udało się ich przekonać o daremności tak drogiego projektu. Jednym z głównych problemów jest ograniczona szybkość ekspansji materiałów wybuchowych. Z tego powodu nawet dłuższa lufa nie jest szczególnie pomocna. A dokładność jest słaba. Pocisk jest znacznie łatwiejszy w regulacji. W prawdziwej historii Stalin był sceptyczny wobec technologii rakietowej, być może częściowo na złość Hitlerowi. Jeśli przed Wielką Wojną Ojczyźnianą Stalin kochał ciężkie, duże czołgi, a Hitler wręcz przeciwnie, wolał małe, ale zwinne, to w miarę postępu konfliktu gusta się zmieniały. Jeśli w trzydziestym ósmym roku T-4 ważący siedemnaście ton został sklasyfikowany jako ciężki, to w czterdziestym czwartym T-5 "B" Royal Panther ważył już pięćdziesiąt ton i był uważany za czołg średni. Stalin zakazał produkcji czołgów cięższych niż czterdzieści siedem ton. To prawda, że po wojnie IS-4 ważył sześćdziesiąt dwie tony i pojawił się czołg o doskonałej ochronie.
  Elżbieta pomyślała o osobliwej specyfice losu. Stalin, którego wybitny umysł miał służyć dobru Rosji i który uczynił ZSRR najpotężniejszą potęgą na ziemi, jest teraz wrogiem. I komunizm upadł we wszystkich krajach świata, czerwony kapitalizm jest w Chinach, a Korea Północna wydaje ostatnie tchnienie, na Kubie rozkwitł czarny rynek i prostytucja.
  Brr! Jednak socjalizm w Ameryce nie może nie być bardziej krwawy niż w ZSRR, gdzie baza społeczna komunizmu jest węższa.
  Samochód pancerny podjechał do klifu. Porośnięta lasem stała, jak się wydawało, ślepa i opuszczona przez wszystkich. Z boku otworzyły się drzwi i do środka wjechał samochód generała. Tam powitali go żołnierze sił specjalnych. Zażądali dokumentów. Obejrzeli je dokładnie i zadali kilka pytań. Zmusili mnie do oddania broni, ale zostawili paciorki.
  Upewniwszy się, że przed nimi stoją generałowie w towarzystwie dwóch oficerów, ale znanych osobistości, przepuszczono ich.
  - Ty nas prowadzisz!
  Aby dostać się do Fritza, musiał przejść przez kilka korytarzy ze strażnikami. Wystrój wnętrz był niemal średniowieczny. Tu i ówdzie wisiały stare obrazy i skóry. Wiele prac miało znaczną wartość.
  - To tutaj zdaje się gromadzić najlepsze dzieła. - powiedziała Drachma. - Potem zabierają do swojej skarbonki.
  Elżbieta odpowiedziała westchnieniem:
  - Nawet Żukow pojawił się w ukrywaniu trofeów, co możemy powiedzieć o zwykłych generałach Jankesów.
  Weszli do specjalnego pomieszczenia. Po bokach stało kilkunastu żołnierzy, a sam Fritz siedział na krześle pokrytym grubym pancernym szkłem. Narodowość generała armii była kontrowersyjna. Było w nim coś z Hindusa, Murzyna i Azjaty. Nos długi, prawie orli, oczy przebiegłe. Spojrzał na swoich podwładnych spod brwi.
  Kiedy jednak jego wzrok padł na Elizabeth, grającą młodszą i ładniejszą czarnoskórą kobietę, złagodniał.
  - Mów krótko, mam za mało czasu.
  Najpierw zaczęła się drachma:
  - Rosjanie dowiedzieli się, że do Wielkiej Brytanii wkrótce przybędzie superbomba wodorowa.
   Celem którego jest zniszczenie i zainfekowanie rosyjskiej Europy.
  Fritz ryknął jak ranny byk:
  -Oszalałeś? To nie może być prawda!
  - Jak powiedzieć! - Elżbieta wspierała swoją przyjaciółkę. - Skąd więc to wiemy?
  Wicemarszałek zawołał:
  - Otóż to! Skąd ty to wiesz?
  Hrabina nimfa zagruchała:
  - Druidzi! Opanowali starożytną magię i potrafili czytać w myślach na odległość. W każdej chwili Rosjanie mogą się o tym dowiedzieć. Następnie uderzą w statek bombowy.
  - No cóż, to nie jest takie proste! Ten statek jest w stanie, niczym łódź podwodna, zatonąć na dnie! - powiedział Fritz. - Nie powiem ci więcej.
  Drachma zabulgotała:
  - Port Krasny Ariston jest pod ścisłą ochroną.
  Czarne oczy Fritza Heima błysnęły:
  - Druidzi się mylili; statek w ogóle nie powinien docierać do tego portu. Generalnie nie są wszechmocni. Czy jesteś na ich tropie?
  Elżbieta wypaliła:
  - Tak, towarzyszu Gra!
  Wicemarszałek , a raczej generał armii krzyknął:
  - Aresztować ich wszystkich natychmiast!
  -Opanowują sztukę teleportacji. - wypaliła Drachma i potrząsnęła mocnymi mięśniami.
  Fritz ryknął:
  - Co za bezsens!
  Elżbieta pochyliła się:
  - Usuń żołnierzy i wyłącz monitoring wideo. Chcemy Ci powiedzieć coś ważnego.
  Fritz napiął się, na jego twarzy pojawiło się podejrzenie:
  - Czy to nie ty?
  Blondynka zagruchała:
  "Pracuję dla władz od dwudziestu lat, pierwsze donosy napisałem w wieku dziesięciu lat i rozumiem, jak niebezpieczni potrafią być dodatkowi świadkowie".
  Fritz pomyślał, że i tak nie ma stąd wyjścia, góra jest pełna strażników. Ponadto zawsze będzie miał czas, aby wysłać sygnał alarmowy, na przykład za pomocą dzwonka. A dlaczego miałby się bać? Generałowie i oficerowie są tchórzami i oddają broń przy wejściu. I ogólnie wszyscy tutaj są nasi, zobaczmy, co mówią dziewczyny.
  Rozległ się potężny ryk:
  - Cały monitoring wideo został usunięty! Z nami wszystko jest proste. A konwój jest bezpłatny. Krok marsz!
  Dwunastu bojowników opuściło teren. Poruszały się mechanicznie i były tak potwornie napompowane, że przywodziły na myśl silne sterydy anaboliczne.
  Drachma pochyliła się w stronę szyby. Elizabeth podeszła do niej i nie traciła czasu. Musimy znaleźć sposób na natychmiastowe oddzielenie zrostów szkła pancernego, tak aby się rozsunęło, a następnie wyrzucić igłę. Generalnie wszystko tutaj trzeba było zrobić z niezwykłą precyzją, żeby nie wywołać alarmu. Brutalne morderstwo Fritza może spowodować korektę ruchu statku i w takim przypadku wszystko będzie musiało zacząć się od nowa:
  Generał armii mruknął:
  - Powiedz mi tajne informacje!
  Drachma zaczęła insynuującym głosem:
  - Druidzi wiedzą, gdzie ukryty jest fundusz rezerwowy królów Wielkiej Brytanii.
  - Co? - Oczy Fritza wyszły na wierzch. - To jest świetne .
  - Tak, dokładnie! Znajdują się tam ogromne skarby, gromadzone przez wieki na całym świecie. Z różnych krajów: Indii, Australii, Kanady, Pakistanu, Republiki Południowej Afryki i Egiptu. - Drachma powiedziała insynuując. - Skarby faraonów i Napoleona Bonaparte, sułtanów tureckich, przywódców afrykańskich, chińskich bogów. Wyobraźnia nie jest w stanie wyobrazić sobie, ile krajów i ludów ograbiła Anglia.
  Fritz przerwał jej:
  - Tak, wiemy o tym. Dlatego Stalin wszczął powstanie, aby położyć kres wyzyskowi i grabieży kolonii. Jest to ogólnie wspaniały ruch z jego strony, mający na celu zrównanie wszystkich krajów i narodów!
  (W biedzie) - pomyślała Elżbieta.
  Drachma krzyknęła:
  - A teraz te skarby można ponownie wprowadzić do obiegu. Jest nawet starożytna korona króla Artura.
  Generał armii był zaskoczony:
  - Czy Rycerze Okrągłego Stołu nie są bajką!?
  - NIE! To jest rzeczywistość! Dokonaliśmy tak wspaniałego odkrycia. - Drachma powiedziała z westchnieniem. - A dlaczego dzięki tak prostemu, nieskomplikowanemu sposobowi jak prąd elektryczny i gorące igły pod paznokciami.
  Elżbieta odpowiedziała z zapałem:
  - Rozciąganie i skręcanie stawów też nie jest złe. Zwłaszcza jeśli robią to chłopcy. W młodym wieku są tak elastyczne i mobilne, że torturowanie ich poprzez wykręcanie figurek z ich ciał to prawdziwa przyjemność. - Elizabeth mówiła, ale jej ręce pracowały.
  - Tak , chłopców też miło jest torturować! - zauważył Fritz. "Chciałbym móc ich teraz torturować, ale nie ma czasu". No dalej, powiedz nam bardziej szczegółowo, gdzie ukryte są skarby.
  - A ty razem z nami będziesz torturować dziewczyny. Miło jest łamać im palce gorącymi szczypcami!
  - Oczywiście, jak mówisz! - Fritz wykręcił pysk .
  - Pochyl się, nie chcę, żeby dwóch generałów tego słuchało:
  - Tak, w każdej chwili zorganizuję im wypadek. - zagroził Fritz. Nie zardzewieje za mną.
  - Co! I całuję cię w usta! Poczuj usta bohatera. - powiedziała Drachma.
  - Mów szybko, a wtedy cię pocałuję!
  - To jest w szkockich górach.
  - Tak, adres, nigdzie dokładniejszy!
  - Wśród nich jest góra zwana Kłębem Liliowym. Jednak dlaczego mielibyśmy cierpieć, wolę narysować ci mapę.
  Drachma zaczęła coś rysować i zrobiła to celowo drobnym drukiem. Fritz wiercił się z niecierpliwości, a jego nogi nawet stepowały.
  - Cóż, nie możesz poruszać się szybciej!
  - Najmniejsza niedokładność może zrzucić rysunek. - odpowiedziała Drachma. - Wiesz, jak ważny w rysunku jest każdy szczegół.
  - No dobrze, tylko nie przesadzaj!
  Drachma nadal wskazywała i mówiła:
  - Gotowy!
  Fritz podbiegł do rysunku i natknął się na przezroczystą zbroję. Sfrustrowany nacisnął dźwignię. Pancerz rozstąpił się i dłoń chwyciła papier. Potem dziewczyny zaczęły nad nim pracować, natychmiast paraliżując Fritza.
  - Tak z tobą skończyliśmy! - powiedziała Elżbieta. - Cóż, teraz odpowiesz na nasze pytania!
  - Zapytajcie go, towarzyszu Stalin! - powiedział Brumaire z szeroko otwartymi oczami.
  Dziewczyny dały mu kilka zastrzyków cienkimi igłami w głowę, ostatecznie go ujarzmiając.
  - Teraz jesteś nasz! Zdaj nam raport!
  Elizabeth przewróciła oczami i zapytała:
  przybyć ładunek tysiącmegatonowa bomba wodorowa?
  - Dokładniej, jest tysiąc dwieście megaton, a statek nazywa się "Słońce" w dziecinny sposób.
  Drachma westchnęła ciężko:
  - Tak śmieją się ze snu!
  Fritz zamruczał:
  - Niestety, takie jest życie!
  -Gdzie powinien przybyć?
  - Na północ Szkocji do portu Red Harvard. To dość poważna prośba. Stamtąd zostanie przetransportowany do wybrzeży Danii. Statek może zanurzyć się w wodzie i pływać jak łódź podwodna. Ostatecznym celem jest Piotrogród. Eksplozja powinna zniszczyć najważniejsze obiekty przemysłowe Rosji w centrum Europy.
  - Cóż, pomysł jest całkiem jasny!
  - Tak, towarzyszu Stalin. To pomysł Kissingera, aby zdetonować superbombę i wywołać supertsunami !
  - To bardzo ciekawy pomysł! - zauważyła Drachma.
  Dziewczyny kontynuowały zadawanie pytań.
  - Jaka jest ochrona konwoju?
  - Bardzo przyzwoite , dwadzieścia okrętów podwodnych, dziesięć okrętów, z czego siedem to niszczyciele, dwa krążowniki i jeden pancernik. Cała eskadra. Ponadto około stu myśliwców będzie krążyć, zapewniając osłonę przed lotniskowcem.
  - Wow, to całkiem spora moc.
  - Generalnie początkowo planowano użyć jeszcze większej grupy, ale potem uznano, że może to spowodować nadmierną uwagę wroga. Postanowiliśmy więc ograniczyć się do tego.
  - Uniwersalny statek "Solnyszko" idzie pod wodę!
  . ROZDZIAŁ nr 11
  W pałacu Cesarzowej Piekła i Bogini Złego Kali trwały rozrywki i walki gladiatorów.
  Ponieważ królewski błazen Władimir Terkin zaczął śpiewać bez pytania, wzbudził w ten sposób gniew publiczności.
  Król Trolli wykrzyknął:
  - Spójrz , śpiewasz! Wprowadź go na ring! Do ringu!
  Bogini Kali skinęła głową na znak zgody:
  - Tak, dokładnie do ringu! Niech mój drogi błazen walczy z samym gnomem. I bicz chłopców gladiatorów!
  Niewolnice rzuciły się w stronę chłopców, pokazując nagie, różowe obcasy. Wykręcali im ręce i zaciągali je do kóz, aby je wychłostały. Młodzi niewolnicy stawiali słaby opór.
  Byli mocno przywiązani do kóz. Niewolnice chwyciły w dłonie bicze i zaczęły z całą siłą uderzać w nagie, muskularne plecy nastoletnich niewolnic. Chłopcy-niewolnicy zacisnęli zęby i milczeli, starając się zachować godność.
  A Władimir Terkin wystąpił przeciwko gnomowi. Wyglądał jak chłopiec w wieku około dwunastu lat, ubrany tylko w kąpielówki, po zdjęciu z głowy czapki z dzwoneczkami.
  Krasnolud w butach był trochę wyższy, ale to z powodu butów, a poza tym był niski, a jego ramiona były zaledwie przecznicą. Stał naprzeciwko chłopca.
  Włodzimierz rozejrzał się i zapytał:
  - Może dasz mi broń?
  Bogini Kali zachichotała i odpowiedziała:
  - Nie, mój bufonie! Tym razem będziesz walczyć gołymi rękami! Nie będziesz miał broni.
  Chłopiec w kąpielówkach zauważył:
  - A kto będzie cię bawił, pani?
  Cesarzowa Ada odpowiedziała pewnie:
  - Myślę, że twój duch będzie mnie bawił nie gorzej niż twoje ciało. Co więcej, wiem, że nie masz prostej duszy!
  Krasnolud ryknął:
  - Daj mu miecz! Mam dość zabijania bezbronnego dziecka!
  Bogini Kali uśmiechnęła się i odpowiedziała:
  -Daj mu miecz jednego z chłopców gladiatorów.
  Niewolnica podbiegła i wbiła miecz jednego z chłopców w ręce Włodzimierza.
  Młody wojownik chwycił za broń i poczuł się pewnie.
  Bogini Kali zamówiła:
  - A teraz stawiamy zakłady, panowie!
  A potem wszelkiego rodzaju królowie i książęta zaczęli stawiać zakłady. Robiono różne rodzaje zakładów.
  Krasnolud zauważył z uśmiechem:
  - Biedny chłopiec! Cóż, zabijałem też ludzi młodszych od ciebie! Módlcie się do bogów, których istnienie widzicie!
  Wowka zachichotała i zaćwierkała:
  Bogowie chłopców z Wed są silni,
  Ale nie pomagają słabym ...
  Jeśli jesteś wierny mądrej mocy,
  Walcz więc o honor i chwałę!
  Bogini Kali agresywnie kiwnęła głową z jasnymi włosami i ciężką koroną:
  - Początek!
  Zabrzmiał tradycyjny gong - sygnał do bitwy. Krasnolud zrobił pierwszy krok z uśmiechem. Następnie, niespodziewanie jak na tak gęste ciało, gwałtownie przyspieszyło. I jego topór przeleciał nad głową chłopca. Vovka uchylił się ledwo zauważalnym ruchem. Następnie jego miecz uderzył krasnoluda w policzek, zostawiając czerwoną ranę. Topór błysnął ponownie, ale chłopiec znów wyszedł bez żadnych problemów. I okazał się bardzo zwinny.
  Publiczność ryknęła z aprobatą.
  Król Trolli zauważył z zadowolonym uśmiechem:
  - A to bardzo sprytny z ciebie błazen!
  Bogini Kali uśmiechnęła się i zauważyła:
  - Dlatego to mój żart!
  Krasnolud próbował ponownie zaatakować, machając toporem. Jego ruchy były szybkie, ale błazen był znacznie szybszy. Tutaj bosa pięta dziecka trafiła prosto w nos gnoma. Uderzenie spowodowało nawet rozpryskiwanie się krwi i spływanie skóry.
  Krasnoludzki wojownik rzucił brudną klątwę. Ze strony publiczności rozległ się śmiech i piski. Tak, wyglądało to nieco komicznie. Chłopiec krążył wokół gnoma, lecz nie był w stanie go trafić. Władimir Terkin śpiewał:
  Martwe oko -
  Ukośne dłonie...
  Dostaniesz to w usta
  Krótkowzroczny!
  A jego miecz uderzył w lutowany metal, raniąc krasnoluda w ramię. I znów machnął toporem i znowu chybił. Końcówka przeleciała...
  Publiczność była po prostu zachwycona. Zrobiła niezły hałas.
  Para chłopców-niewolników energicznie masowała bose stopy Bogini Kali, a wojownik dosłownie gruchał z przyjemności.
  A bitwa trwała. Krasnoludzki wojownik nadal machał mieczem. I wykonuj agresywne zamachy. A jego broń wciąż uderzała w powietrze.
  Książę Elfów powiedział ze słodkim uśmiechem:
  - Tak, to naprawdę jest walka z dziewięcioma zmiennymi.
  Księżna Elfów sprzeciwiła się:
  - A może raczej dziewięć stałych. Tutaj biją krasnala jak pierwszoklasistę!
  Król Trolli skinął głową, zgadzając się:
  - Tak, istnieje coś takiego. Ale to jest nawet świetne !
  Władimir Terkin naprawdę poruszał się znacznie szybciej niż krasnolud. I wyglądał niezręcznie na swoim tle. Młody wojownik był pełen entuzjazmu. A Wowka, bo mu się to podobało, wziął to i śpiewał z wielkim entuzjazmem:
  Jestem nowoczesnym chłopcem,
  Dla mnie komputer to najwyższa klasa.
  Choćby morze gwałtownie wezbrało,
  Faszystowski jeżozwierz nas nie połknie!
  
  Jestem wojownikiem, który właśnie bezczelnie skończył z pieluchami,
  Siedział na nocniku i strzelał z lasera...
  Jest mnóstwo chłopców i dziewcząt,
  Dla kogo Stalin jest idealny!
  
  Wszystko mogę zrobić odpowiednim żartem ,
  Laptop, więc uderz ich w głowę .
  Sprawimy, że świat będzie niezwykle ciekawy,
  Rosjanie są przyzwyczajeni do wygrywania wszędzie!
  
  Skończyłem, żartując, jako dzieciak na wojnie światowej,
  Bardzo chłopcy w porywającej wojnie...
  Umiem zrobić posiekany faszyzm,
  W końcu bezczynność wcale mi nie odpowiada!
  
  Dla chłopca wierz mi, nie ma barier,
  Będzie w stanie pokonać Krautów...
  Już niedługo na Ziemi odbędą się parady,
  Niedźwiedź rozgniewał się i zaryczał!
  
  Jestem takim fajnym chłopakiem ,
  Stał się pionierem w bitwach...
  Dla mnie wojna to wcale nie za dużo,
  I na próżno Führer wykrzykiwał przekleństwa!
  
  Jest zima, chodzę boso na zimnie,
  Szczerząc zęby, biegnę szybko.
  Moja dziewczyna ma rude warkocze,
  I najbardziej zabójczy prezent dla wroga!
  
  Pokonaj faszystów odważnie, chłopcze,
  Stalin osobiście mnie tam kazał...
  Palec naciska spust,
  Zniszczyłem potężnego Tygrysa !
  
  Czego chcieli Krauci, to dostali,
  Chłopcy to dla mnie cała trumna .
  Chłopak przejechał kilka szalonych mil,
  Uderzenie nazistów prosto w czoło!
  
  Uwierz mi, nic nas nie zatrzyma,
  Faszysta nigdy nie zwycięży.
  Nawet szalony król na tronie
  Nawet zły zdrajca-pasożyt!
  
  My, chłopcy, jesteśmy odważni,
  I przyzwyczailiśmy się do pokonywania Krautów...
  Przecież nawet dzieci w wieku przedszkolnym są odważne w walce,
  Zawsze zdajemy egzaminy na piątki!
  
  Słowianie nie mogą znieść upokorzenia,
  Wszyscy staniemy się górą przeciwko Krautom...
  Przecież płomień zemsty płonie w naszych sercach -
  Zmiażdżmy naszych wrogów stalową ręką!
  
  Plemię rosyjskie to plemię gigantów,
  Jesteśmy w stanie rozerwać na kawałki zło .
  Przecież naród i armia są zjednoczeni ,
  Aby dać faszystom mózgi!
  
  Nie będziemy w stanie pokonać
  Cóż, w takim razie sami jesteśmy bezwartościowi.
  Proś bliźniego o przebaczenie -
  Powstań z kolan, mój kraj!
  
  Mamy rakiety, samoloty,
  Ale za Fritzem stoi potężny Wujek Sam.
  W przyszłości będziemy budować statki kosmiczne -
  I śmiało zbudujmy komputer!
  
  Naszej siły nie da się łatwo zmierzyć,
  Ona jest jak wściekły wulkan...
  Ktoś sieje proso na polanie,
  Cóż, wywołamy huragan!
  
  Nie ma miejsca na planecie wyżej niż Ojczyzna,
  Oznacza to, że każdy jest wojownikiem i wojownikiem.
  Dzieci śmieją się z radości, szczęścia,
  Smutek i smutek znikną - koniec!
  
  A kiedy idziemy przez Berlin,
  Krok chłopaków goniących chodnik .
  Cheruby oświetlają nam drogę,
  Każdy jest czarodziejem, potężnym magiem!
  Przy ostatnim słowie Władimir chwycił czubek miecza i wbił go prosto w oko krasnoluda. I to okazało się ostatnim akcentem bitwy. Krasnolud padł martwy i zamilkł.
  Publiczność zamarła na sekundę. A potem wzięła go i wybuchnęła gromkimi brawami. Naprawdę, było fajnie. Ta nieugięta postawa okazała się entuzjazmem.
  Król Trolli zauważył z bardzo zadowolonym wyrazem twarzy:
  - Cóż, okazało się, że była to dobra walka z fatalnym skutkiem!
  Bogini Kali skinęła głową:
  - Brawo błazen, nie zawiódł! W tym celu pozwalam mu pocałować moją piętę. Poza tym, że też nieźle śpiewał, choć o czymś, czego nie do końca rozumiałem, daję mu platynowy dzwonek za czapkę. I mam nadzieję, że będzie zadowolony!
  I wyciągnęła swoją nagą, opaloną, muskularną, pełną wdzięku nogę.
  Błazen musiał uklęknąć i pocałować gołą podeszwę bardzo pięknej, a jednocześnie zakrwawionej kobiety.
  Tak zrobił, cóż, taki los niewolnika. Po czym został surowo wysłany na honorowe krzesło. A niewolnica wręczyła mu platynowy dzwonek.
  Tymczasem orgia trwała dalej. Mówiąc dokładniej, publiczność siedziała już zbyt długo i Bogini Kali pstryknęła bosymi palcami. Wokół pojawiła się szkarłatna mgła i orszak był pokryty.
  Razem zapadli w sen czerwonego lotosu. Władimir także czuł w sobie pewien ciężar.
  Chłopiec-błazen usiadł w pozycji lotosu i pogrążył się w bardzo żywych wspomnieniach swoich niezwykle krwawych, a jednocześnie fascynujących wyczynów podczas jednej z licznych misji.
  Hologram był ogromny, trójwymiarowy, pojawiła się na nim przestrzeń z niezliczonymi girlandami gwiazd mieniących się cennym rozproszeniem. I równa linia opływowych rosyjskich statków kosmicznych w postaci morskich drapieżników. Aerodynamika próżni była niemal optymalna, a jednak każdy statek był wspaniały na swój sposób, uderzając elegancją swoich form.
  - Ustaw się w kolejce do wyjścia. - Zabrzmiał surowy, kobiecy głos komputera. Jako pierwsza powinna wylądować firma, w której znajdowali się Wasilisa, Antonina i Władimir Terkin. Żołnierzy ustawiono w szeregu, wyposażono w kombinezony desantowe , broń, w tym granaty szturmowe z akceleratorem grawioftonowym i granaty anihilacyjne, i zrzucono w kapsule. Te drobne kamyczki z kolei ukrywano na statkach desantowych, które miały zamaskować się jako rój meteorytów.
  Postanowiono wylądować na planecie Dzudduk . Ten ogromny świat, przesiąknięty wojskiem, robił niesamowite wrażenie; sześć gwiazd na raz rozgrzało powierzchnię, składającą się głównie z pustyń, a w pomarańczowych dżunglach z drapieżnymi roślinami można było zobaczyć tylko pojedyncze oazy.
  - Ta planeta naprawdę przypomina podziemny świat. - Powiedziała zamyślona dziewczyna Antonina.
  - Nie idą z piekła do piekła. - Co dziwne, w przeddzień bitwy Władimir stał się wesoły. - Różnica między piekłem a podziemiem polega na tym, że pierwszy jest zawsze z tobą, a drugi można zostawić!
  Oprócz dżungli morza pluskały poniżej, co dziwne, w tak wysokiej temperaturze nie gotowały się, a wręcz przeciwnie, zamarzały. Pierwiastek zidigir był gęsto wymieszany z wodą , gdy była gorąca, powodował krystalizację, ale po ochłodzeniu topił się. Gorący lód był jednocześnie trwały i wojska mogły z łatwością się po nim poruszać.
  Desantowe okręty klasy Shilo jeden po drugim wypadały z wnętrza krążownika marsjańskiego. Naprawdę wyglądały jak wielkie kule ognia. Trałowce gammanutrino przeszły przed siebie , wyrzucając specjalne pociski, które powodowały detonację min w przestrzeni i podprzestrzeni . W ten sposób otwarli drogę dla " zwiadu ".
  - Na tej planecie jest zbyt wiele cennych minerałów potrzebnych do wojny, dlatego bombardowanie jest niemożliwe. Będziemy musieli wziąć to szturmem. - Tak wyjaśnili w instrukcji. Oprócz ludzi w ataku miały brać udział także roboty bojowe, jednak mięso armatnie było tańsze od drogich systemów cybernetycznych. Dlatego główną rolę musieli odegrać żołnierze, obficie nawadniając obcą ziemię krwią. O czym myśleli, może dla wielu z nich był to ostatni dzień, a także o bliskich, żonie, jeśli taką mają, o dzieciach. Niektórzy marzyli o stopniach i nagrodach, ale tacy ludzie z reguły są w mniejszości.
  Gdy statki desantowe weszły w bardzo gęstą atmosferę, wystrzelono w ich stronę rakiety, a niebo rozświetliły promienie laserowe. Przebranie nie mogło zmylić Daraghów, bo na wszelki wypadek otworzyli ogień. Statek zaczął nabierać prędkości, przyspieszając niczym kometa, próbując szybko wydostać się na powierzchnię. Jego upadek był tak gwałtowny, że musiał włączyć generator zimna, w przeciwnym razie poszycie stopiłoby się i wszyscy żołnierze zginęliby. Wydawało się, że meteoryt leciał w kuli ognia gorącej plazmy. Taki manewr był bardzo ryzykowny, najmniejsza wada konstrukcji pojazdu desantowego mogła zabić całą załogę. Pożar nasilił się, w pobliżu zawirowały hiperplazmatyczne wiry, po czym jeden z nich złapał sąsiedni statek, eksplodował i było widać, jak setki ludzi zamieniło się w pył nuklearny. Przechwytywacze próbowały wystartować w ich kierunku, ale zanim nabrali wysokości, było już za późno. Przed lądowaniem ministatki wystrzeliły salwę zamrażających rakiet, uwalniając falę lodu. Ocean natychmiast się stopił, a statki desantowe wypuściły kapsuły.
  Hamowanie zostało nieco złagodzone, najpierw przez pola antygrawitacyjne, a następnie przez wodę. Spadochroniarze, pomimo silnych wstrząsów, zachowali spokój zewnętrzny, megamagnetyczne zaciski niezawodnie utrzymywały formację.
  Władimir Terkin powiedział rozsądnie przez nadajnik grawitacyjny .
  - Widzisz, przeżyliśmy, ani jeden pocisk w nas nie trafił.
  - Co więcej, wylądowaliśmy pierwsi. - odpowiedziała Wasylisa ze słabo skrywaną dumą.
  Grzmiący głos przerwał rozważania:
  - Wszyscy, wyjdźcie i rozpocznijcie atak.
  W każdej kapsule było towarzystwo i jak to zawsze bywa, nie zabrakło klutzów . Jeden z żołnierzy nie mógł opuścić przyłbicy, więc został wyrzucony z otwartą twarzą. Najpierw wpadł do lodowatej wody, potem został wrzucony w trującą atmosferę siarki.
  Reszta wojowników i wojowników wyleciała z kapsuły bez żadnych incydentów. Dowódca kompanii, starszy porucznik Stanisław Lapot, nic nie czuł, był już dość zaprawiony w walce i gdyby był trochę sprytniejszy i nie tak arogancki w stosunku do przełożonych, nosiłby naramienniki co najmniej pułkownik. I tak niczym robot odmierzał czas za pomocą ognistej bransoletki komputerowej, wysyłał zapytanie do pilota statku i obserwował swoich spadochroniarzy.
  Dowódca zdołał jednak odnotować kątem oka i częścią świadomości, że Siemion Markow przed lądowaniem pośpiesznie zaciągnął się czymś silniejszym niż wodorosty, a siedzący obok niego Maksym Połtaranin ukrył zaczarowany amulet przywieziony z odległej galaktyki Minotaurów pod pancerną płytą.
  Sam Lapot trzymał na szyi mały , już dość zmatowiały, srebrny krzyżyk; wizerunek Jezusa został już całkowicie zatarty przez kilka długich stuleci.
  Żołnierze tu byli młodzi, niektórzy mieli zaledwie wąsy, było dużo dziewcząt, jedna nerwowo się trzęsła, druga modliła się i żegnała. A trzeci facet się z niego śmiał.
  - Cóż, jesteś obskurantystą, gonisz diabły rękami.
  W odpowiedzi powiedział coś złośliwego :
  - A demon już cię wypędził! Zobacz jak to się trzęsie!
  W tej boleśnie długiej chwili zbliżającego się horroru, całe życie ludzi stojących na krawędzi nieznanego burzy się.
  Tylko ta mała małpka, Władimir Terkin, śmieje się wesoło i szeroko się uśmiecha , jakby nie jechał na bitwę, ale na wakacje. No cóż, czego można nauczyć harcerza, który jest już prawie dzieckiem. A te dwie uczone młode dziewczyny , które siedziały obok niego, są poważne, wyraźnie przestraszone, choć tego nie dają po sobie poznać. To w porządku, że wojownicy są szczupli, kanciaści, ale żylasti, bardzo szybcy, najprawdopodobniej nie mają minimalnych wymagań do wywołania szesnastu cykli.
  Wcześniej powoływano ich w wieku osiemnastu lat, ale jakiś mądry facet odkrył, że we wcześniejszym wieku żołnierze szybciej i lepiej uczą się umiejętności wojskowych. I że w wieku szesnastu lat są jeszcze dziećmi, kobiety też służą, są specjalne kompanie kobiece, a nawet korpusy z dywizjami, są jeszcze bardziej żałosne niż chłopcy . W dalszym ciągu jest tu trzy razy więcej chłopców niż dziewcząt.
  Laptya musiał dowodzić kobiecym towarzystwem, nie, z kobietami jest jeszcze trudniej niż z mężczyznami, chociaż walczą przyzwoicie, są strasznie kapryśne. Gdyby taka była jego wola, tak jak za dawnych czasów zabroniłby kobietom walczyć; to nie jest sprawa ich rąk i ramion.
  Z góry rozległ się kolejny grzmot, eksplodował kolejny statek desantowy, Stanisław Lapot rozkazał niezwykle surowo:
  "Płyńcie wszyscy pod lodem, nie wyskakujcie na powierzchnię, wypłyniemy dopiero blisko brzegu".
  Kapsuła otworzyła się w taki sposób, że całe towarzystwo momentalnie znalazło się w wodzie.
  Władimir Terkin czuł się jak w filmie w zwolnionym tempie, wszystko wydawało mu się takie nierealne. Antonina i Wasylisa zdawały się wcale nie czuć lepiej, piękne dziewczyny stawały się coraz bardziej zdenerwowane . Czuli się jakby z zewnątrz, jakby to wszystko nie działo się z nimi, ale z kimś innym. Ich serca biły mocno, zgodnie i wydawało się, że potrafią czytać w swoich myślach.
  - Trzymać! - krzyknął harcerz Władimir jak doświadczony gwiezdny strażnik. - Podczas bitwy uformujemy latające trio i będziemy się bronić.
  Pod wodą żołnierze poruszali się płynnie, następnie elastyczne kombinezony bojowe nabrały opływowego kształtu, silniki fotonowo -grawitacyjne włączono na pełną moc, a kompania desantowa rzuciła się do szturmu.
  Głos dowódcy brzmiał niezrozumiało; najwyraźniej przepływy wody powodowały silne hałasy, a może daraghowie włączyli urządzenia odtwarzające zakłócenia grawitacyjne .
  - Skoncentruj się na sygnale grawitacyjnym , nie pozostawaj w tyle i nie zmieniaj swojej postawy, gdy będziesz musiał wstać, wyślę dodatkowy sygnał.
  - Nurkowanie. - Powiedział Włodzimierz Terkin, szczerząc zęby - To jak kapitan Nemo.
  - To bardzo stara księga. - westchnęła Antonina. - Miło byłoby przenieść się w przeszłość, kiedy Ziemia była jeszcze całą i kwitnącą planetą. Jaka tam musiała być bajecznie piękna przyroda, a teraz wszystko zostało zniszczone, pozostały tylko kratery i radioaktywna pustynia.
  Piękność o niebieskich włosach Vasilisa, wzdychając ciężko, powiedziała:
  - Widziałem kiedyś transmisję; na Ziemi nadal panuje tak wysoki poziom promieniowania, że nie sposób obejść się bez specjalnego kombinezonu . To prawda, że \u200b\u200bobiecują przywrócenie planety; technologie zostały już opracowane.
  - No cóż, to już po wojnie. To wszystko jest za drogie, a przy takim totalnym bałaganie liczy się każdy grosz. - Antonina dokończyła myśl.
  - Nie smućcie się, dziewczyny, nadal będziemy chodzić po naszej matce ziemi. Tak będzie, dziewczyny. - W żartach, jakby sam był znacznie starszy, Władimir dokuczał swoim partnerom.
  - Przed nami są miny. - rozkazał Lapot. - Włącz promieniowanie Pyrr-6 i módl się, aby pomogło.
  Promieniowanie Pyrrhusa zakłócało ustawienia większości małych min przeciwpiechotnych za pomocą ładunków minianihilacyjnych, ale nie wszystkich i nie zawsze, więc i tutaj trzeba było zdać się na szczęście.
  Dwóch chłopaków z ich towarzystwa miało pecha, jakby drapieżne piranie zaatakowały ich małymi ładunkami wielkości kurzych jaj i wysadziły chłopców. Nawet z daleka dało się wyczuć szok.
  - Tylko dwa, nie tak źle, spodziewałem się najgorszego. - mruknął Lapot.
  Trzy miny natychmiast pobiegły za Włodzimierzem, ale chłopiec wystrzelił dwie, a Wasylisa odciął kolejną; z gorących promieni natychmiast utworzyły się kawałki lodu w kształcie strzał.
   Wojownicza dziewczyna przeklęła:
  -Przyciągasz do siebie kłopoty.
  - Ale wszystko się udało, mam dość pływania, wolę walczyć. - Władimir Terkin nawet trząsł się z niecierpliwości.
  Dziewczyna przesunęła krawędzią dłoni po gardle:
  - Będziemy strzelać, dopóki nie zachorujemy.
  W końcu dotarli do wybrzeża, były tam solidne, solidne skały zbudowane z granitu, kwarcu oraz twardszych i trwalszych elementów Grustira , Meffoblok , Tikikaka , Scatarra .
  - Wyjdźmy na powierzchnię! - krzyknął Lapot.
  Granaty zamrażające wleciały w lód, gruba, twarda powierzchnia została wgryziona, po czym wijąc się jak węże, spadochroniarze zaczęli wyskakiwać.
  Władimir Terkin był jednym z pierwszych, który się przedarł i niemal natychmiast napotkał deszcz plazmowy. Chłopiec odpowiedział, otwierając ogień obiema rękami jednocześnie. Kątem oka zauważył, jak jeden z żołnierzy po kilku trafieniach rozpadł się, jego głowa, ramiona i część klatki piersiowej odleciały do tyłu, a nogi nadal stały na ziemi.
   Granat unicestwiający trafił Władimira, fala grawitacyjna zwaliła go z nóg, lecz chłopiec natychmiast podskoczył i rzucił własny ładunek. Coś krzyknęło i obaj Daraghowie zostali rozdzieleni. Potem Władimir został uderzony ponownie, ale najwyraźniej pod dobrym kątem, a chłopak-terminator zdołał stawić opór.
  Bardziej ostrożna, żmija w spódnicy, Antonina pochyliła się nad ziemią, wyszli już z lodu i rozejrzeli się. Było dużo światła, było nieznośnie jasne, wielokolorowe i zdawało się zalewać całą powierzchnię.
  Rosyjscy żołnierze pancerni ostrzelali mocno daragi i kilka dużych robotów biegających między trzema dużymi hangarami.
  Było jasne, że rosyjskim myśliwcom udało się dokonać taktycznego zaskoczenia, obrona wroga była zorganizowana pośpiesznie, czyli bardzo słabo. Ogień zwrotny był raczej chaotyczny, ale bystry młody człowiek, mądry ponad swój wiek, zrozumiał, że odrętwienie Daragasów wkrótce minie i wtedy będzie musiał stawić czoła karzącemu mieczowi klonopodobnych bogów .
  Dobrze, że podeszli bliżej i dlatego ciężka artyleria hiperplazmowa milczy, w przeciwnym razie byłaby to dla nich rosyjska łaźnia.
  Kapsuła wynurzyła się spod spalonego lodu, upał był taki, że na dziwnej wodzie natychmiast utworzyła się sieć, którą trzeba było rozbić. Pilot otworzył ogień z karabinów maszynowych promieniowych i igłowych, niszcząc liczne daragi. Jeden z robotów odciął się od ciężkiej instalacji hiperplazmatycznej - ultrafotonowego systemu ognia. Dwa pociski anihilacyjne eksplodowały z rykiem i częściowo staranowały pole siłowe, prawie zakrywając prawy silnik.
  Doświadczony pilot natychmiast opuścił linię ataku. Jednak mechaniczne potwory strzelały dalej, szok rosyjskich spadochroniarzy został wyrzucony w górę, a ci, którzy stali bliżej epicentrum eksplozji , tarzali się po ziemi jak groszek, desperacko próbując się złapać.
  Niemniej jednak nawet młodzi wojownicy, którzy nie poczuli prochu, byli dobrze wyszkoleni w treningu , zręcznie zwolnili i natychmiast po znalezieniu naturalnej osłony zajęli pozycje.
  Jedna po drugiej pojawiały się nowe kapsuły, które pełniły rolę samolotów szturmowych, niszcząc pokrycie naziemne i wszystkie przybywające Dagi .
  Wkrótce jeden z nich doznał poważnych obrażeń i płonąc niebieskawym płomieniem, został zmuszony do siedzenia.
  Antonina rzuciła nowy granat i zwiększyła ogień, a Wasylisa pomogła wstać trafionemu granatem żołnierzowi. Co dziwne, był to jeden z trzech przyjaciół sułtana, ale młody wojownik nie zwrócił na to uwagi. Po wstrzyknięciu sobie środka pobudzającego, duży facet szybko opamiętał się - szepnął.
  - Nasi ludzie robią postępy, czas działać dalej!
  Rzeczywiście, żołnierze rosyjscy, po zabiciu przedniego łańcucha dagów , ruszyli do przodu.
  Kryjąc się za opancerzonymi kolosami, dziesięć jednostek zaatakowało wroga na raz. Choć ich straty były stosunkowo niewielkie, udało im się zmiażdżyć wroga, a w niektórych miejscach doszło do walki wręcz, trzy frontowe hangary zostały oczyszczone.
  Wkrótce podejścia do najbliższego hangaru były całkowicie pod kontrolą sił desantowych. W jednym z nich znajdowała się znaczna ilość sprzętu wojskowego, robotów i latających czołgów. Wtargnąwszy do środka, rosyjscy żołnierze rzucili granaty anihilacyjne w poruszających się i próbujących strzelać, a z otworów wentylacyjnych budowli wydobywał się szkarłatno-fioletowy, ciężki dym siarkowo-tlenowy.
  Po pokonaniu hangaru spadochroniarze rzucili się do centralnej części bazy. Należało wykorzystać sukces, zwłaszcza że tym razem w powietrzu ponownie pojawiły się samoloty szturmowe wroga , które mogły sprawić poważne kłopoty.
  na poduszce grawitacyjnej , na wypadek przeciągania się bitwy sterował nim tylko jeden żołnierz za pomocą radia grawitacyjnego . Główne siły zatrzymały się pomiędzy płonącym hangarem a tym wciąż nietkniętym. Wydawało się, że wróg otrząsnął się z zamieszania wywołanego nieoczekiwanym podwodnym manewrem armii rosyjskiej i otworzył ciężki ogień wzdłuż linii pomiędzy dwoma rzędami hangarów.
   W rezultacie Włodzimierz, Antonina, Wasylisa i znaczna część oddziału, którym udało się dotrzeć do trzeciego rzędu magazynów, zostali odcięci. Żołnierz przycisnął ogień sztyletu do ziemi. Tylko szalony Włodzimierz, jakby wierząc, że jest pod wpływem czaru, wyskoczył jak diabeł i rzucił granat. Potężny robot został zniszczony, a jego głowa odleciała na odległość stu metrów.
  Żołnierze chichotali, zaskoczeni taką odwagą, ale w tym momencie spadły na nich samonaprowadzające rakiety. To już nie było do śmiechu, musieliśmy włączyć zakłócające promieniowanie z pełną mocą i oczekiwać, że broń będzie strzelać na ślepo. Trzynasta kompania przyjęła na siebie ciężar ataku. Jej żołnierze byli nieustannie trafiani rakietami, ale ci, którzy nie zginęli od razu, zdołali wstać i otworzyć ogień, osłaniając podejście.
  Stanisław Lapot zrozumiał, że w takich warunkach jego własna śmierć i zniszczenie całej kompanii jest kwestią czasu, i to niezwykle krótkiego.
  "Musimy pilnie znaleźć wyjście, zanim zostaniemy zniszczeni".
  - Wiem, co robić. - krzyknęła Antonina do nadajnika grawitacyjnego .
  Lapot, który niezbyt lubił te, jak uważał, maminsynki, cudowne dziewczynki, krzyknął z niezadowoleniem:
  - Czy to ty, profesorze? Cóż, powiedz szybko, co powiedział ci twój uczony mózg, w przeciwnym razie wszyscy będziemy mieli przechlapane.
  Buty Antoniny zwaliły się z nóg w wyniku eksplozji pocisku barowego . Bose stopy dziewczyny były czerwone od eksplozji i ekstremalnej temperatury, pokryte wieloma skaleczeniami. Dziewczyna, pocierając okaleczone kończyny, warknęła:
  - Musimy wysadzić grubą ścianę hangaru i cała kompania zejdzie do niej.
  Lapot odpowiedział sandałowi sceptycznym tonem:
  - A jeśli tam są daragh?
  Dziewczyna, kapując roztwór regenerujący na spuchnięty pęcherz na pięcie, jęknęła:
  - Zabijemy ich, w krętych korytarzach nie będą już w stanie prowadzić ciągłego ostrzału sztyletem, a my będziemy mieli szansę.
  Dowódca złagodząc ton, zgodził się:
  - Wygląda na to, że proponujesz umowę, więc to zrobimy.
  Po podłożeniu ciężkiej bomby kumulatywnej zagłady saperzy kompanii wycofali się na odległość; mogło nie wystarczyć materiałów wybuchowych, ponieważ pole siłowe wibrowało. Ale przedarcie się do wejścia było samobójstwem.
  Kiedy zagrzmiała eksplozja, ściana rozstąpiła się i ukazały się kontury ogromnego pomieszczenia. Zaawansowani spadochroniarze wystrzelili z wyrzutni hiperplazmy , kilka robotów eksplodowało.
  "Rzuć granaty!" - rozkazał Lapot.
  Na podłodze pomiędzy stosami skrzynek granaty falowe podskakiwały i wirowały jak top, oślepiając sprzęt i destabilizując pracę robotów. Jednak większość pojazdów nie była w stanie bojowym. Żołnierze poruszali się jak jeże we mgle, ale mimo to udało im się unieruchomić roboty. Pomieszczenie było wypełnione dymem i aby nawigować, musieliśmy włączyć naprowadzanie matrycowe. Komputer, wrogowie i wszystko, co oddychało i poruszało się, natychmiast pomalowały na czerwono nasze sylwetki na zielono.
  Władimir Terkin, zręcznie posługując się palcami, niczym szympans wspiął się na szczyt stosów pancernych skrzyń, z góry wszystko było doskonale widoczne i można było prowadzić skoordynowany ogień.
  Przed tobą pełza potwór z sześcioma działami plazmowymi, musisz odgadnąć moment, w którym otworzy ogień, lekko otwierając pole siłowe i rzucić w niego granatem. Tutaj decydują setne sekundy.
  I jest tak, jakby Bóg chronił niewinne dziecko, albo chłopiec miał wysoko rozwiniętą intuicję, ale zdecydowanie trafił w cybernetyczne centrum, a piętnastometrowy kolos rozpadł się na kawałki.
  Teraz spadochroniarzy nie da się powstrzymać; poruszają się jak taran, miażdżąc Daragas i roboty.
  - Widziałeś, jak go uderzyłem! - krzyczy Włodzimierz. - Jestem prawdziwym super wojownikiem !
  Bosa, z połamanymi nogami, dziewczyna odpowiedziała:
  - Dobra robota, nasz mały przyjacielu, ale na razie musimy przetrwać.
   Na spotkanie Antoniny wybiegł niezwykle duży dag , rozłożył klonowe ramiona, jakby chciał ją złapać, a może wziąć do niewoli.
  Obie dziewczyny uderzyły go działami promieniowymi, wróg odleciał na bok, a jego karabin maszynowy wyskoczył na grawitotytanową podłogę. Ponieważ strzelali z bliska, kombinezon bojowy został przebity, a darag już się nie poruszał.
  Spadochroniarze i spadochroniarze przedarli się do wejścia.
  - Śmiało, teraz wydostaniemy się z pułapki na myszy. - Doustny Lapot.
  "Myślę, że czeka tam na nas zasadzka, lepiej pozwolić wojownikom odejść". - zaproponowała Wasylisa.
  - Jestem dowódcą i ja decyduję. - warknął Lapot.
  Jednak w tym momencie uderzyły grube, szerokie promienie i cztery rosyjskie myśliwce zostały natychmiast pocięte na kawałki; było jasne, że uruchomiono ciężkie działa laserowe z pompą co najmniej mega-niszczycielską.
  -Chcesz, żebyśmy wszyscy zostali zniszczeni. Więc idź tam sam. - krzyknęła bosonoga Antonina.
  - OK, przejdźmy się. - Lapot zgodził się niechętnie.
  Żołnierze zaczęli przedostawać się przez stosy na drugą stronę hangaru, mając nadzieję, że albo oszukają wroga, albo zajdą na jego tyły.
  Wtedy Antonina bosa i ze złamaną nogą zaczęła szukać tajnych drzwi wyjścia awaryjnego.
  "Tutaj wszyscy możemy się wydostać". Spróbuję złamać cyberkod.
  Desperacko odpowiadając ogniem, Lapot wymamrotał:
  - Pospiesz się, bo inaczej utkniemy .
  Darog już penetrowali drzwi , przedarli się, lecz żołnierze rosyjscy spotkali ich ogniem i zmusili do udławienia się krwią.
  Jeden z młodych mężczyzn krzyknął rozpaczliwie:
  - Szybciej, szybciej, nagle wyciągają armatę i rzucają bombę.
  Wasilisa odpowiedział spokojnie:
  - Daragowie są chciwi, a tu jest przechowywanych zbyt wiele dobrych rzeczy. Lepiej nie popychać jej za ramiona i pozwolić im pomóc Antoninie.
  Sprawy potoczyły się między nimi znacznie szybciej i minutę później drzwi się otworzyły.
  - To jest dużo lepsze. Teraz wyjdźmy.
  Przed nimi żołnierze natknęli się na wieżę grawitacyjną . Wspinając się, znaleźli się na samym końcu rakietników, którzy nadal strzelali w puste miejsce.
  Pozostała część oddziału wspięła się po skrzynkach na sąsiedni dach. Stanisław Lapot rozkazał:
  - Maksymalny ogień do zabicia.
  Pod nimi rozlało się całe morze, wiele setek wrogich daragów. Wstając i celując miotaczami promieni , żołnierze spuścili całą swoją nienawiść na wroga.
  Wróg był oszołomiony i przygnębiony, nie od razu zorientował się, skąd pochodzi ogień, więc zintensyfikowali bombardowania w powietrzu. Co dziwne, roboty jako pierwsze to zauważyły i z opóźnieniem zaczęły strzelać. Zaatakowano ich jednak z trzech stron jednocześnie, a dodatkowo Rosjanie użyli zdobytych w magazynie wyrzutni rakiet Daraga .
  Efekt ich użycia okazał się silny m.in. dlatego, że pola siłowe Daragasów nie były przystosowane do strzelania z taką intensywnością, ponadto zawsze trudniej jest bronić się przed własną bronią.
  Szczególnie odważnie wyróżniał się Władimir Terkin, chłopiec wierzył we własną nietykalność .
  -Ukryj się, mały diable! - krzyknęła Antonina. Ale gdzie to jest?
  - Rosyjski wojownik nie powinien bać się śmierci! - odpowiedziało zdesperowane dziecko-wojownik.
  Bosonogi diabeł odpowiedział logicznie:
  - Tylko dranie nie powinni się niczego bać, ale żołnierz musi umieć przeżyć.
  Włodzimierz cierpiał:
  - Żołnierz przede wszystkim musi być odważny, ale srasz w gacie.
  Dziewczyna odpowiedziała ostro:
  - Słuchaj, jeśli zostaniesz ranny, nie będziemy cię leczyć.
  Terkin roześmiał się i wystawił język:
  - Mogą mnie zabić, ale kaleką nie zostanę, medycyna poszła daleko do przodu.
   Minutę później cały pułk Daragas został zabity, a żołnierze po zaoraniu ziemi przenieśli się do następnego hangaru, gdzie po prostu udali się na tyły obrońców.
  W hangarze znajdowało się kilka czołgów, więc musieliśmy majstrować przy ich strącaniu. Nowy hangar został zniszczony, żołnierze uciekali z miejsca na miejsce, a gdzieś w kosmosie toczyła się równie zacięta bitwa.
  W innym sektorze bazy, nie mogąc przekroczyć linii ognia i połączyć się z częścią oddziału, trzy oddziały wycofały się na pierwotne pozycje i zaczęły się przegrupowywać.
  Następnie ruszyli wzdłuż kolejnej linii hangarów, mając na celu zniszczenie magazynów. Należało im pomóc, a spadochroniarze szybko biegnąc i osłaniając się nawzajem , rzucili się na ratunek. Ale nagle zostali trafieni z flanki przez dużą brygadę Daragas i najemników rasy Chembur; były to prawdziwe potwory, wysokie na pięć metrów, poruszały się w towarzystwie robotów.
  - Aż dziw bierze, że wcześniej nie zauważyliśmy takiego kolosa. - Powiedział Władimir Terkin.
  - Najwyraźniej trzymano ich w zasadzce. - rozumowała Antonina.
  Górowali groźnie nad szeregami Daraghów i wyciągając długie lufy dział plazmowych, dość celnie trafiali uciekających spadochroniarzy. Pociski były potężne i wystarczyło jedno trafienie, aby wyparować żołnierza, chociaż szybkostrzelność była słabsza niż w przypadku dział promieniowych, ale komputer pomagał im w celowaniu.
  Oddziały rosyjskie zostały przecięte na dwie, a następnie na trzy części i odcięte od siebie, walczyły z przeważającymi siłami wroga.
  powtórzyła manewr kompanii nr 1. Ale faktem jest, że od samego początku było ich znacznie więcej i mogli zrekompensować szkody, ale odcięci od swoich Rosjanie nie mogli.
  Sytuacja w trzeciej linii hangarów stała się całkowicie krytyczna . Liczba zabitych żołnierzy wzrosła, a roboty wraz z Chemburami przedarły się na tyły.
  Władimir Terkin nie tracił zapału nawet w tak trudnych warunkach, udało mu się złapać jednego z superrobotów , wysadzając go w powietrze granatem, a pozostali nie pozostali w tyle. W tym momencie Stanisław Lapot został ciężko ranny, pocisk hiperplazmowy trafił w jego kombinezon bojowy , rozdzierając mu ramię aż po ramiona. Starszy porucznik stracił przytomność w wyniku szoku bólowego.
  I tylko fakt, że kombinezon bojowy był w stanie z czasem skompresować poszczególne części, pozwolił nam uniknąć śmierci z powodu rozhermetyzowania.
   Ogólnie rzecz biorąc, Daragowie stali się zbyt odważni i podchodząc blisko, przystąpili do walki wręcz. Używali bagnetów wykonanych z solidnych mechanicznych laserów, które były w stanie przebić kombinezon bojowy i rozszarpać napastnika . Na zewnątrz niezbyt duzi chłopcy i mały Władimir Terkin walczyli bardzo umiejętnie, a inni żołnierze nie byli od nich gorsi. A jednak Daraghowie zostali wzięci licznie, ich towarzysze polegli obok chłopców, zostali wbici na pal i zniszczeni; ledwie jedna trzecia kompanii przeżyła.
  Roboty w tej sytuacji przestały strzelać, bojąc się trafić własnych żołnierzy, a Chemburowie strzelali zarówno do siebie , jak i do innych. Ofiarą takiego bezmyślnego czynu stał się dowódca daragów Niduraszkow . Maple rozgniewał się potem i odpowiedział ogniem, wkrótce zaczął się wysypisko. Korzystając z tego, Rosjanie rozpoczęli ofensywę, walczyli, wściekle zdając sobie sprawę, że to ich jedyna szansa na przeżycie. Daragowie byli mniej wyszkoleni w sztuce walki wręcz, a ponadto skupili swoją uwagę na Chemburach.
  Wkrótce całe pole było usiane ciałami Daragi.
  - Roboty można zniszczyć. - W obliczu śmierci dowódcy dowództwo objęła Antonina. - Podbiegnij na bliską odległość i skoncentruj swój przyjacielski ogień na jednym pojeździe. Jeśli razem traficie w dolny punkt, ani jeden potwór nie przeżyje.
  - Będę pierwszym, który ci to pokażę! - krzyknął Władimir Terkin.
  Skoncentrowany ogień odegrał rolę, zabójcze roboty jeden po drugim zawiodły. Jednemu z nich udało się trafić go plazmą, prawie trafiając Terkina, ale szczęściarz znów przeżył.
  - Karabas Nie możesz złapać Barabasa ! - I zrobił nos, wrzucając jednocześnie granat w swój teraz bezbronny brzuch.
  Kiedy Daragowie zostali ostatecznie pokonani, resztki oddziału ruszyły za główne siły, atakując pozostałe oddziały rosyjskie.
  Jeszcze potężniejszy Szkielet - od strony Daragas do walki wyruszyło 10 robotów, które działały według ustalonego schematu, wystrzeliwując duże rakiety, które niosły chaos zniszczenia, wybijając duże kratery, po czym podeszły bliżej, używając dział plazmowych i zmuszając miotacze promieni .
  - Wow, co za olbrzymy. - zauważył Włodzimierz . "Trudno będzie je zniszczyć nawet skoncentrowanym ogniem".
  Kopając swoje poparzone, gołe nogi, Antonina stanowczo sprzeciwiła się:
  - A przecież trzeba działać według tego schematu, skoncentrowany ogień osłabi obronę, wtedy ktoś odważny i odważny wrzuci pod brzuch garść granatów anihilacyjnych .
  Terkin jak zawsze wyprzedza wszystkich:
  - To będę ja.
  Dziewczyna w sandałach była oburzona:
  - Dlaczego ty?
  Władimir Terkin słusznie zauważył:
  - Jestem najmniejszy i łatwiej będzie mi przekraść się niezauważony.
  Dziewczyna szturchnęła chłopca gołą podeszwą:
  - Więc działaj.
  Władimir Terkin, wykorzystując duże kratery i wiele zwłok, a także fakt, że ziemia płonęła, naprawdę zdołał przejść niezauważony. Wykorzystując moment, w którym od przeciążenia zaiskrzyło pole siłowe, rzucił całą masę. Ogromne "Szkielety Iblisa" eksplodowały, rozsypały się na kawałki, niektóre, nie do końca zniszczone, zamarły jak brzydkie rzeźby.
  Przy takiej operacji trzeba mieć spore umiejętności, aby celnie rzucić wiązkę, a także poczucie zagrożenia. Początkowo Daragowie nie zwracali uwagi na fakt, że potężni olbrzymy się załamywały, po czym zdając sobie sprawę, że coś jest nie tak, zaczęli strzelać w ich tyły. Jednak anioł stróż Władimira był w pogotowiu i kontynuował niszczenie grawiotytanowych gigantów. Ale trzynasta kompania nadal się przerzedzała.
  A Daraghowie wysłali do bitwy nowe posiłki. W tym momencie los nagle odwrócił się od Władimira Terkina, chłopiec zbyt długo igrał z nim i ryzykował. Płonące żądło hiperplazmatycznej struny wyemitowanej przez robota trafiło dzielnego chłopca, odstrzeliwując mu nogę.
  Włodzimierz Terkin krzyknął, lecz przezwyciężając ból, rzucił z całą siłą ładunek, atakując chłopca . " Szkielet Azazela " rozpadł się jak na wpół rozkładający się trup.
  Chłopiec nie mogąc tego znieść, zalał się krwawymi łzami:
  - Zostałem ranny. Byłem kaleką, nie mam nogi.
  - Nie rozpaczaj Vovka, jeśli przeżyjemy, dodadzą ci kolejną nogę i za dzień znów będziesz biegać. Módl się do Boga, aby pozostał przy życiu. - Dobroduszna Wasylisa uspokoiła się.
  Ze wszystkich stron niczym pająki, daragi i roboty bojowe wpełzły do środka, było ich wiele tysięcy.
  Ocalała trójka nie miała praktycznie żadnych szans na przeżycie, przewaga wroga była zbyt duża, ale nikt nie myślał o poddaniu się i błaganiu o litość.
   Dziewczyny Antonina, Wasylisa i harcerz Władimir Terkin walczyli jak Spartanie uwięzieni w Termopilach. Ale dla każdego jest jasne, że nie ma szans przeciwstawić się wielu tysiącom rozwścieczonych przez wroga, z których wiele jest ogromnymi, strasznymi obcymi galaktykami , strasznie brzęczącymi bronią, w tym momencie, gdy zła śmierć wbiła swoje puste oczodoły w twarzą, Władimir Terkin zaśpiewał pospiesznie skomponowaną melodię.
  Podły kłamca, który mówi
  To tak, jakby Ojczyzna była tylko pyłem!
  Że najważniejsze we wszystkim jest polowanie na rubla,
  I trzeba iść z biegiem losu!
  
  Ale nie taki żołnierz kraju Świętej Rusi,
  Przecież dla niego wojna jest jego głównym powołaniem!
  Rozkaz króla jest prosty: walcz i nie bój się,
  Lodowaty oddech nie przestraszy śmierci!
  
  A przestrzeń jest tym, co człowiek zna,
  Dano mu latać i podbijać kosmos!
  Najpierw nieśmiały start, potem stromy bieg,
   W będzie królestwo milionów galaktyk !
  
  Nie da się zatrzymać, choć krew płynie jak rzeka,
  Wojna między ludźmi, ze złym szaleństwem!
  Chcę odpocząć, zjeść galaretkę,
  I połóż się w trawie pod słodkim ulem!
  
  Ale tam, gdzie znajdziesz szczęście, nie ma go w niebie ani w piekle,
  Jest zawsze z tobą, a jednocześnie daleko!
  Szukasz wybranej przez siebie gwiazdy na niebie,
  Aby utrzymać serce w świętej części!
  
  Ale tam jest Ojczyzna i słońce i księżyc,
  Ona jest jak Twoje cudowne oko, Twoja patronka!
  A jeśli to konieczne, rozerwij się nawet do pępka,
  O, jak cienkie i podarte są nici życia!
  
  Rosja na zawsze, dla wszystkich narodów jesteś,
  Jak ocean, w którym rozpryskuje się szczęście!
  Wielkość piękna, śmiałości i marzeń,
  I ten ogień miłości, który nie gaśnie!
  Wspomnienia chłopca błazna zainspirowały wieczne dziecko do nowych wyczynów. I po cichu opuścił salę. I wyruszył, aby wykonać nowe zadanie.
  W szczególności błazen był bardzo zainteresowany blondynką, która została zwabiona w pułapkę przez elfiego księcia. Zastanawiam się jednak w jakim celu. A potem trzeba coś zrobić.
  Błazen, nie zastanawiając się dwa razy, błyskając bosymi , okrągłymi obcasami, ruszył w stronę więzienia.
  Orkowie strażnicy zawołali do niego:
  -Gdzie idziesz, bufonie?
  Władimir Terkin odpowiedział wyważonym tonem:
  "Największa Cesarzowa Piekła kazała mi za karę podawać jedzenie jak zwykły więzienny niewolnik".
  Ochrona zachichotała i chrząkając powiedziała:
  - Tym lepiej! Chodź szybko, mała wszy!
  Błazen chłopiec zaczął śpiewać, śpiewając:
  Jestem jak góra lodowa w oceanie
  Wszystko unosi się w całkowitej mgle...
  Przed nami wielkie bitwy
  Modlitwy też nie pomogą!
  . EPILOG
  Elizabeth obudziła się w najciekawszym miejscu. A kiedy się obudziła, otrząsnęła się, brzęcząc łańcuchem.
  Drachma zauważyła ze słodkim uśmiechem:
  - Cóż, spałaś, piękna! Nawet nie mam z kim porozmawiać.
  Blondynka odpowiedziała z uśmiechem:
  - Więc śnij o czymś! Wyobraź sobie kolorowe obrazy lub epickie bitwy.
  Hrabina nimfa roześmiała się i zauważyła:
  - No cóż, coś w tym jest! Przypomnij sobie coś epickiego.
  Słychać było szczęk zamka. I znowu drzwi do lochu się otworzyły. I pojawił się chłopiec-niewolnik. To prawda, że tym razem jest inaczej. Również w samych kąpielówkach, ale znacznie bardziej umięśniony , z bardzo wystającymi mięśniami, jak odlew staliwny.
  Przynosił im mleko, owsiankę, ciasta i dodatkowo miał torbę. A niewolnik wyjął klucze. Dziewczyny rozszerzyły oczy.
  Władimir Terkin położył palec wskazujący na ustach i syknął:
  - Uspokoić się! Masz szansę uciec!
  Po czym błazen szybko otworzył zamki na łańcuchach i szepnął:
  - Nie pij mleka, jest brudne!
  Łańcuchy opadły, a Elżbieta podskoczyła, radośnie rozciągając kończyny. Była teraz stosunkowo wolna. A błazen wyjął z torby kilka pierścionków i talizman i szepnął:
  - Madam Drachma, oto twoje magiczne artefakty. Teraz nie będziesz taki bezradny!
  Dziewczyna założyła część pierścionków na gołe palce u stóp, część na dłonie, a także talizman na szyję. Po czym poczuła w sobie przypływ wigoru i zaśpiewała:
  Mój chłopcze, moje kochanie,
  O tej porze nie śpisz...
  Książę wielkiego nieznanego kraju,
  Słudzy szatana atakują!
  Władimir Terkin powiedział z westchnieniem:
  - I był też księciem. Mam długą biografię. Ale najlepiej będzie uciec, gdy strażnicy śpią. I wskazane jest ukrycie się w bezpiecznym miejscu.
  Hrabina nimfa zauważyła:
  - Jestem w dowolnym lesie, jak w domu. Myślę, że Elizabeth i ja możemy się ukryć, ale to oczywiście nie wystarczy.
  Niewolnik zapytał z uśmiechem:
  - Chcesz pokonać złą Boginię Kali?
  Elżbieta zaśmiała się i odpowiedziała:
  - Jeszcze niedawno powiedziałabym, że tu nie ma czasu na grubasy, gdybym tylko mogła żyć! Ale we śnie zrobiłem takie rzeczy, że teraz czuję się jak zupełnie inna osoba. Coś we mnie stało się jak Joanna d' Arc po Boskich wizjach! Serce żąda zemsty, zemsta wymaga poświęcenia!
  Władimir Terkin skinął głową i wyjął z torby dość duży diament, który odbijał wszystkie kolory tęczy:
  - W ten sposób powstaje Twój sen i zostaje on zarejestrowany na specjalnym magicznym filmie. Myślę, że Bogini Zła Kali chce stworzyć bombę wodorową, łącząc moc fuzji jąder atomowych i magii. A to może generować energię o niespotykanej dotąd mocy. Co jest niezwykle niebezpieczne dla otaczających światów. Zło i dobro to pojęcia względne; Bóstwo Kali zaczęło żądać zbyt wiele. Więc trzeba go powstrzymać!
  Hrabina nimfa odpowiedziała żarliwie:
  "Ale moim największym pragnieniem jest jak najszybsze opuszczenie tego więzienia". Mam dość przebywania za kratami!
  Błazen pokiwał głową:
  - Cienki! Ja też będę musiał z tobą uciec. Zły Kali nie wybaczy mi tego, co zrobiłem. Ale jeśli coś się stanie, mam dla niej niespodziankę.
  Elżbieta mruknęła:
  - A tymczasem wyjdź z lochu!
  Mignęły trzy pary gołych podeszew, dwie dziewczynki i jeden chłopak. Nogi zarówno dziewcząt, jak i chłopca były piękne, o regularnym kształcie, pełne wdzięku, a kurz do nich nie przylegał. Teraz biegają już po korytarzach. Chłopiec przystanął na chwilę i otworzył kolejną celę. Stały tam dwa piękne, bose elfy w białych łachmanach.
  Błazen szybko uwolnił dziewczyny z łańcuchów. A teraz pięć par bosych stóp dawało klapsy. Byli też inni więźniowie, ale chłopiec ostrzegł:
  - Smok zajmie tylko pięć. A bez niego mamy zbyt małe szanse na wyjście .
  Elżbieta zapytała zdziwiona:
  - Smok?
  Wowka Terkin skinęła głową:
  - Oczywiście! W przeciwnym razie mielibyśmy zbyt małe szanse na ucieczkę ; Kali ma inne smoki, które można wysłać w pogoń za nami. Ale ten jest za szybki.
  Drachma zgodziła się:
  - Nie bądźmy wybredni! Naprawdę powinniśmy się ratować, nadejdzie czas i wrócimy!
  Strażnicy rzeczywiście spali. A cztery dziewczyny i chłopiec przebiegli obok śpiących Arek, goblinów, trolli, a nawet elfów z łukami. Po czym zespół ruszył dalej.
  I rzeczywiście, na szerokiej ścianie twierdzy znajdował się żółto-czerwony smok. Był niewielkich rozmiarów i miał tylko trzy głowy. Dlatego naprawdę trudno było tej piątce się na nim zmieścić.
  Vovka napisała na Twitterze:
  - Do lasu nimfy koronnej! Nie dowiozą nas tam!
  Smok pokiwał głową na znak zgody:
  - Jeśli Elżbieta jest wybrańcem, na pewno ją wybawię, a ty razem z nią!
  Błazen pokiwał głową:
  - Możesz to sprawdzić, zaglądając do diamentu Boga Hipnozy. On naprawdę potrafi wiele. A teraz, dziewczyny, możecie obejrzeć kontynuację własnego marzenia!
  Elżbieta była zaskoczona i mrugając, zapytała:
  - W jaki sposób jest to kontynuacja twojego własnego marzenia?
  Wowka potwierdziła:
  - Zobaczysz w locie! Tymczasem zaczynajmy!
  Smok wzleciał, praktycznie bez machania skrzydłami. Dziewczęta i chłopiec mocno chwycili wagę rękami i bosymi stopami. Po czym żywa trójgłowa maszyna zaczęła nabierać prędkości.
  Kiedy smok się wyrównał, chłopiec-błazen wyjął diament boga hipnozy i położył go przed Elżbietą, mówiąc:
  - Teraz wszyscy możemy kontemplować twój cudowny sen!
  Blondynka skinęła głową:
  - To jest fajne !
  I przed publicznością pojawił się trójwymiarowy kolorowy hologram i zaczęto wyświetlać prawdziwy film;
  Przesłuchiwany dostojnik mruknął:
  - Nie, koniec! - Pod wodą jego prędkość byłaby zbyt niska. Stracilibyśmy czas.
  Dziewczyna przebrana za czarną kobietę kontynuowała przesłuchanie:
  - Rozumiem, ale jakie są kontury statku?
  Generał armii mruknął:
  - Lekko wydłużony niszczyciel, jedynie boki są zaokrąglone i opływowe. Jest coś z łodzi podwodnej.
  Elżbieta, która była w mundurze podpułkownika, pisnęła:
  - Świetnie, podaj nam trasę.
  - To może się zmienić w każdej chwili. Znam tylko niektóre punkty, jak Red Harvard.
  - Nazywaj pozostałych w ten sam sposób. - powiedziała Drachma przebrana za czarną pułkownikkę.
  Dostojnik zarechotał:
  - Port w Brześciu jest w Danii, ale on tam nie pojedzie. Będzie krążyć pod wodą.
  - Świetnie, to już coś! No dalej, kłuj dalej! - Powiedziała nimfa. - A jej białe, duże zęby, niczym u wilka, błyszczały złowieszczo.
  - Przekażę ci wszystkie informacje.
  - Co jeszcze wiesz wartościowego?
  Generał armii bełkotał :
  - Pojawili się nowi żołnierze, mieszanka szczurów, małp i ludzi. Angażują się w sabotaż za liniami wroga. Potężni wojownicy i bardzo wytrzymali. Nie umierają nawet po zniszczeniu mózgu.
  - Cóż, to logiczne. Dlaczego żołnierz potrzebuje mózgu? - Powiedziała Drachma. - Może lepiej pomyśl o AWOL-u.
  Dostojnik mruknął:
  - Wkrótce nowi żołnierze nauczą się rozmnażać. Staną się nową ludzkością, zdolną do budowania socjalizmu i komunizmu.
  Hrabina nimfa zachichotała:
  - Będzie wspaniale. Szczury raj, to wszystko, co pozostało ludziom.
  Odurzony wpływem na zakończenia nerwowe generał armii pił:
  - Ty wiesz lepiej, towarzyszu Stalin.
  Drachma surowo nakazała:
  - Otwórz nam sejf z najbliższymi planami strategicznymi dowództwa.
  Fritz posłuchał:
  - Jestem posłuszny, towarzyszu Stalin.
  Sejf znajdował się za obrazem nie przedstawiającym Stalina, ale półnagiej syreny. Najwyraźniej obliczono, że nikt tego nie oszuka.
  Elżbieta i Drachma skanowały w myślach wszystkie informacje, na szczęście pamięć na to pozwala, oraz nazwiska wszystkich mieszkańców. Wśród nich było nawet kilku generałów, w tym ci ze świty Wasilewskiego i szef sztabu, a także wiceminister finansów i wiceprzewodniczący komitetu do walki ze światowym komunizmem.
  Ogólnie rzecz biorąc, harcerze wykonali świetną robotę. Można było się także dowiedzieć, że Stalin aktywnie wywierał presję na chińskie przywództwo, próbując nakłonić je do działań przeciwko Rosji. A Chiny to potęga! Jak się okazało, przywódca wielkiego kraju obiecał dać ostateczną odpowiedź w ciągu trzech dni. Terminy były więc napięte. W Chinach ogłoszono już mobilizację, a trzydziestomilionowa armia przygotowuje się do rozmieszczenia. Co prawda ma niewiele czołgów i samolotów, a nawet te są przestarzałe . Przywódca Chińczyków chce jednak otrzymać od Stalina co najmniej dwa tysiące najnowszych czołgów klasy IS i kilkanaście bomb atomowych.
  Elżbieta mruknęła:
  - Tak, ręce im opadają.
  Generał armii potwierdził:
  - Stalin obiecał zaopatrzenie. Tyle że on nie szczególnie ufa Chinom. Przywódcę nazwał rzodkiewką: czerwoną na zewnątrz, białą w środku.
  Drachma powiedziała z uśmiechem:
  "Prawdopodobnie nie miałby nic przeciwko straceniu go".
  Fritz zarechotał:
  - Wszystko niemożliwe jest możliwe! W przypadku CHIP-a jest to możliwe.
  Elżbieta napisała na Twitterze:
  - Na jakim etapie jest rozwój żołnierzy-potworów?
  Generał armii mruknął zmieszany:
  - Nie wiem! Wiadomo, że do napromieniania stosowano kobalt, rad i pluton. Różne izotopy, w tym te ekstrahowane z meteorytów. Stało się więc coś naprawdę przerażającego. To prawda, że mówią, że ci wojownicy są bezmózgi , a do kontrolowania ich używa się "robaków".
  - Ale oni nie zdezerterują! - zakończyła Drachma.
  Fritz powiedział w obszarze raportowania:
  - Ponadto nawiązano kontakty z wampirami. Tutaj też są ciekawe perspektywy.
  Nimfa była zaskoczona:
  - Z wampirami?
  Generał armii potwierdził:
  - Są trzy razy silniejsi od zwykłego człowieka i bardzo wytrwali. Odetnij taką rękę, a odrośnie. Tylko boją się słońca, ale w ciemności widzą jak koty, jeśli nie lepiej, a niektórzy nawet potrafią latać.
  Drachma chciała wyjaśnień:
  - A co z czosnkiem? Albo srebro.
  Fritz odpowiedział szczerze:
  - Nie lubią srebra, pali je, czosnek powoduje oparzenia.
  Elżbieta zapytała:
  - A co z krucyfiksem i wodą święconą?
  Dostojnik wypalił:
  -Bezużyteczny!
  Blondynka zapytała zdezorientowana:
  -Dlaczego?
  Generał armii zabulgotał jak gejzer:
  - Dla nich krzyż to po prostu kawałek drewna lub metalu. A według legendy krucyfiks działał tylko w rękach świętej osoby.
  Drachma zauważyła:
  - Nie mamy świętych, tylko jedną zakonnicę terminatorkę. To prawda, nie wiem, czy to się liczy, czy odwrotnie.
  Fritz zamrugał oczami:
  - Wielki Stalin zakazał klasztorów. Teraz jego głównym hasłem jest: więcej dzieci, bądźcie płodni, rozmnażajcie się. Wszyscy, zarówno biali, jak i czarni. Biali proletariusze i kolektywni rolnicy. Niech wieczna chwała będzie Stalinowi!
  Elżbieta odpowiedziała ze śmiechem:
  - Myślę, że nigdy go nie zapomnę! Jasna, charyzmatyczna osobowość. Właśnie osiągnęła punkt szaleństwa w swoim okrucieństwie!
  Dusząc się z zachwytu, dostojnik powiedział:
  - Wampiry obiecały przyjąć Stalina w swoje szeregi, co oznacza, że przywódca będzie mógł żyć przez prawie tysiąc lat. Wyobraź sobie wielkiego przywódcę i zarazem wampira.
  Drachma uśmiechnęła się:
  - Stalin, wampir lub ghul, to zabawne. I bardzo fajne. Ale jak słońce będzie żyć bez słońca?
  Generał armii z przekonaniem stwierdził:
  - Naukowcy opracują formułę, która ochroni Stalina przed czosnkiem, srebrem, a nawet światłem słonecznym.
  Elżbieta, szczerząc zęby, powiedziała:
  - Ale jest też osikowy kołek! Ten, w którym Dracula zakończył swoje dni. Judasz powiesił się na osice.
  Fritz mruknął:
  - Pomyślimy o tym we właściwym czasie.
  Elizabeth zadała jeszcze kilka pytań. Uśmiechnęła się czule, lecz ledwo mogła się powstrzymać przed uduszeniem przeciwnika. Wreszcie dziewczyny wyczerpały swoje pytania, jednym z ostatnich była wiadomość dotycząca know-how. Okazało się, że stworzono nową broń. Jak portal. To prawda, że nie jest jasne, o czym mówimy, ale jest to bardzo przebiegłe i wyjątkowe.
  Drachma próbowała to wyjaśnić, ale sam Fritz nic nie wiedział. W zasadzie jest szefem tajnej policji, ale nie naukowcem.
  Nie można zbyt długo pozostać wyłączonym, zwłaszcza że najważniejsze jest już znane. Teraz najważniejsze jest wymazanie pamięci Fritza i stworzenie alibi, aby nie było żadnych specjalnych problemów. Dziewczyny włączyły następujący program generałowi armii.
  Powierzono im szczególnie ważne zadanie i nadano im ogromne uprawnienia. Łącznie z inspekcją portów.
  To jest pierwszy. Po drugie , dziewczętom przydzielono specjalne numery. Zostali agentami specjalnymi CSA i duże siły mogły im być posłuszne. A co najważniejsze, mieli za zadanie odnaleźć magię bojową Druidów i musieli jej szukać na statkach.
  Ogólnie rzecz biorąc, dziewczyny zorientowały się, co najważniejsze i mogły teraz bez problemu poruszać się po Wielkiej Brytanii.
  Razem z generałami opuścili wilczą jaskinię. Fritz ucałował ich dłonie na pożegnanie:
  - Są takie miękkie i twarde. - Powiedział.
  - A poza tym są zabójcze ! - Powiedziała Drachma.
  Dziewczyny wsiadły do samochodu generała, miały papiery z uprawnieniami awaryjnymi, w tym z prawem do przejęcia kontroli nad wszelkim sprzętem.
  Elżbieta z przyjemnością zauważyła, że drugi ruch na pozycje wroga zakończył się sukcesem.
  Blond wojownik zapytał:
  - A teraz Drahmachka , co zrobimy!?
  Hrabina nimfa odpowiedziała:
  - Spenetrujmy statek i zneutralizujmy jego zawartość. To jest najbardziej logiczne.
  Elżbieta potwierdziła:
  - Tak, oczywiście, dokładnie to zrobimy.
  Dziewczyny zamyśliły się. Bomba wodorowa wymaga dużej ilości neuteru i deuteru, dwu- i trójatomowego wodoru, a także kilku ładunków jądrowych. A jeśli weźmie się pod uwagę, że bomba jest gigantyczna, to zostaną podłożone z różnych stron. Kolejnym problemem jest to, jak dostać się na statek Solnyszko?
  Tutaj mogą być różne pomysły. Najłatwiej to zrobić, legalnie sprawdzając przedmiot, tak jakby sprawdzał ochronę przed magią. Udało im się już wyrwać taki dokument Fritzowi Geimowi.
  - Zatem droga prawna jest najłatwiejsza i najszybsza. - podsumował Drachma.
  Elżbieta nawet wątpiła:
  - Czy to nie jest zbyt łatwe? Ostatnio nawet nie strzelaliśmy.
  Hrabina nimfa zauważyła:
  - Masz na myśli ostatnią noc. Ale na tym polega sztuka rozpoznania: przeprowadzić najbardziej skomplikowaną operację bez strat, a najlepiej nawet bez ostrzału. Możesz pogratulować naszym nauczycielom, mamy doskonałe szkolenie.
  Blond terminator zauważył:
  - To znaczy , że wykonaliśmy dużo pracy.
  Drachma zabulgotała:
  - Tak, zostało nam jeszcze trochę czasu, pojedziemy do hotelu i prześpimy się na pół godziny.
  Elżbieta zgodziła się:
  - Przed nami jeszcze ciężka praca.
  Był już świt, gdy dziewczyny dotarły do łóżek. Po drodze portier zaproponował im na noc kilka dziewcząt i chłopaków, ale odmówili.
  - Mamy jeszcze sporo do zrobienia! W międzyczasie odpocznij.
  Dziewczyny spały w tym samym pokoju, prawie bezgłośnie. Przyzwyczajenie i umiejętności pomogły im zasnąć natychmiast i bez snów. Tak było oczywiście lepiej. Dziewczyny spały całą godzinę i wyskakiwały z łóżek wesołe i wesołe. Zaczęli wykonywać ćwiczenia, pochylając się i pochylając do końca. Ogólnie trochę się rozgrzewaliśmy, chodziliśmy na rękach, a nawet skakaliśmy.
  - Jesteśmy potężnymi wojownikami północnego kraju! - Śpiewali.
  Dziewczyny kręciły się przez chwilę, wzięły prysznic i wyszły na zewnątrz. Teraz mieli co innego do roboty. W szczególności zdobądź własną, bardziej zaawansowaną broń. Na wypadek, gdybyś musiał poważnie walczyć.
  - Jesteśmy pokojowymi ludźmi, ale nasz pociąg pancerny ruszył do ofensywy przy każdej prędkości! Ruszaj do ataku, nie pozostawiaj wątpliwości! - Powiedziała Drachma.
  - Zostaw wątpliwości! - odebrała Elżbieta.
  Dziewczyny szły energicznie, zaznaczając swoje kroki kolcami. Godzina policyjna dobiegła końca. Ludzie pojawili się na ulicy. Szli w szyku, mierząc swoje kroki. Staram się iść ściśle wzdłuż linii. Tylko dzieci, przeważnie bose i obdarte, miały trochę więcej swobody . Jednak Elżbieta i Drachma wkrótce zauważyły szereg maszerujących pionierów. Ci, którzy szli z przodu, chłopcy i dziewczęta, byli w białych mundurach, czerwonych krawatach i prawie nowych butach. Za nimi w kolumnie szli przybysze, również ubrani w czerwone krawaty, ale obdarci i boso. Niemniej jednak zgodnie zasalutowali funkcjonariuszom, starając się jak najbardziej wyprostować.
  Dziewczyny stanęły na palcach, próbując wyglądać na wyższe. Elizabeth machała do nich, uśmiechając się białymi zębami.
  Następnie dziewczyny udały się na lądowisko, aby zabrać przygotowane karabiny maszynowe. "Niszczyciele " mogli się nudzić, czekając na swój własny użytek.
  Londyn w dzień wydawał się weselszy i jaśniejszy niż nocny. Słychać było nawet muzykę, a jakiś generał grał wesele w pałacu Buckingham. Ogólnie rzecz biorąc, Red Yankees czuli się dobrze, brzmieli Marsyliankę, muzykę międzynarodową oraz mieszankę rapu i muzyki klasycznej. Dziewczyny weszły na chwilę i wypiły lampkę szampana w intencji zdrowia młodych ludzi.
  - Mam nadzieję, że będziemy żyć w jednym szczęśliwym świecie. - powiedziała Drachma.
  Dziewczyny opuściły wesele z lekkim sercem. Generał poślubił kobietę o ponad połowę młodszą. A to już jest za dużo.
  Drachma zauważyła:
  - Z jakiegoś powodu mężczyźni z reguły wolą młode kobiety. Jest taka tendencja.
  Elżbieta przedstawiła swoją wersję:
  - Może sami chcą się odmłodzić? W końcu, jeśli leżysz otoczony różami, sam zaczynasz pachnieć, a ciała młodych dziewcząt są słodkie.
  Hrabina nimfa zagruchała:
  - Zgadzać się! Wkrótce nauka położy kres starości i wtedy otworzy się nowy świat. Dobra , młoda i niezwykła w swoim blasku.
  - Mieć nadzieję! - powiedziała Elżbieta. - Chyba, że ludzie sami się zniszczą.
  Drachma zaćwierkała z uśmiechem:
  - To drugie jest całkiem prawdopodobne! Jak również możliwość śmierci w wyniku klęsk żywiołowych.
  Londyn z portretami Stalina i czasami Lenina, a także innych przywódców, wyglądał zbyt egzotycznie. Wokół jest tak wiele czerwonych flag, a coraz więcej jest wywieszanych.
  Na punktach kontrolnych dziewczyny, widząc ogólny mandat, zostały bezzwłocznie przepuszczone. Wręcz przeciwnie, nawet salutowali.
  Wreszcie wielkie miasto zostało w tyle. Przy wejściu widoczny był jednak dość egzotyczny zabytek. Z jednej strony przypomina czołg, z drugiej zamiast wieży widać głowę Stalina, trzymającą w ustach dużą fajkę. Tak, sam pomnik nie jest mały, ma trzydzieści osiem metrów wysokości.
  - Jaki rodzaj surrealizmu? - zapytała Elżbieta.
  - To najwyraźniej czerwony postmodernizm. - zauważyła Drachma. - Styl egzotyczny, ale ciekawy.
  Blondynka wypaliła:
  - Lider jest zastraszany!
  - Ale sam Stalin najwyraźniej nie postrzegał siebie jako takiego! - Drachma poczuła się szczęśliwa. "Chociaż ciało osła pasowałoby mu lepiej niż czołg".
  Dziewczyny się roześmiały:
  - A może wręcz przeciwnie, ciało Stalina i głowa osła.
  Po opuszczeniu Londynu piękności rozwiązały języki:
  "Jechaliśmy przez to miasto, ale nadal nie rozmawialiśmy z wampirami."
  Drachma pisnęła:
  - Być może nadal musimy.
  Elżbieta zaproponowała:
  - Zastanawiam się, czy Sherlock Holmes polował na wampiry?
  Hrabina zaćwierkała:
  - W niektórych późniejszych powieściach postmodernistycznych polował. Była nawet opcja, w której Sherlock i Watson przedostali się w kosmos. To takie interesujące.
  Blond wojownik mruknął:
  - No cóż, może ich spotkamy.
  Drachma była zaskoczona:
  - W jaki sposób?
  Elżbieta odpowiedziała z przekonaniem:
  - Raz w innym wszechświecie. Przenieśmy się nieco dalej w przeszłość. Wtedy będziesz mógł zapalić fajkę ze słynnym detektywem.
  Hrabina nimfa zachichotała:
  - To byłby najprzyjemniejszy sposób na zatrucie płuc, ale oświeć głowę i serce.
  Blondynka zaćwierkała:
  - Sherlock Holmes to postać wymyślona przez Conana Doyle'a. Podobnie profesor Challenger. Czytałeś o nim.
  Drachma pokazała swoją wiedzę:
  - Artystycznie jasna osobowość. Film kręcono nawet w Hollywood.
  Wojownik o złotych włosach zauważył:
  - Kiedyś nakręcą o nas filmy. Dobry anioł Elżbieta i zły diabeł Drachma. Wydaje się, że oboje się uzupełniamy i równoważymy.
  Hrabina nimfa powiedziała:
  - Jak Bóg i diabeł!
  Blond terminator kontynuował:
  - Z pewnością! Gdyby nie było Lucyfera, a świat istniałby bez grzechu, Wszechmogący nie miałby z kim walczyć. Wyobraź sobie, jak trudno jest superinteligencji bez celu, bez konkurentów. Chociaż może istnieć nieskończona liczba Wszechmogących Bogów, każdy z nich po prostu kontroluje swój własny wszechświat.
  Drachma przyjęła to i wyjaśniła:
  - Conan Doyle był ateistą, a mimo to pokazał, jak kruchy jest człowiek. Pamiętajcie, że po wejściu w pole nadprzestrzenne całe życie na Ziemi prawie zniknęło.
  - Ale coś takiego jest całkiem możliwe! - zauważyła Elżbieta.
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Tak, to możliwe! Chociaż prawdopodobieństwo wpadnięcia w zakrzywioną przestrzeń nie jest tak duże.
  Blondynka zauważyła:
  - To, co się z nami dzieje, nie wykracza poza zakres science fiction. Tyle że Stalin, prezes KSA, wygląda zbyt egzotycznie.
  Drachma zauważyła:
  - Kto wie, to ciekawa filozofia. Czy komunizm może przynieść szczęście komukolwiek?
  Elżbieta wyraziła tę myśl:
  - Istnieje opinia, że źli ludzie podjęli się realizacji dobrych pomysłów.
  Hrabina nimfa zauważyła:
  -Gdzie mogę dostać inne? Poza tym na przykład Dzierżyński nie był tak bezwzględnym katem. Miał dobre serce i trudno było podpisywać wyroki śmierci, rozdarł nawet serce i zmarł w wieku czterdziestu ośmiu lat.
  Blond wojownik zauważył:
  - Mówią, że Hitler bardzo się martwił, kiedy usunął Rema.
  Drachma potwierdziła:
  - Całkiem możliwe. Hitler był ogólnie zdenerwowany. Chciałbym go złapać. Porozmawiaj z nim o tym, jakim jest człowiekiem. Dlaczego tak bardzo nienawidził Żydów?
  Elżbieta zagruchała:
  - Żydzi to bardzo mądry, utalentowany naród. Mówią, że nawet wśród twórców karabinu szturmowego Kałasznikow było dwunastu Żydów i tylko jeden Rosjanin, sam Kałasznikow. Dlatego został wywyższony.
  Nimfa powiedziała ze smutkiem:
  "W naszym świecie jesteśmy martwi; wątpię, czy nasze istnienie kiedykolwiek zostanie odtajnione". Chyba że Rosja osiągnie absolutną hegemonię.
  Blond szpieg pisnął:
  - A to też ma znaczenie.
  Dziewczyny wrzucały do ust lokalną gumę do żucia. Jakość była całkiem do zaakceptowania, było wystarczająco dużo naturalnych produktów.
  Elżbieta zagruchała:
  - Co ciekawe, Hitler, jak wiadomo, uwielbiał pomarańcze, podobno dostarczano mu je z Afryki na łodziach podwodnych.
  Drachma syknęła:
  - Jeden Fuhrer może być wyposażony w stół. Ale na przykład jedliśmy wieprzowinę z masłem czekoladowym i dżemem. I to jest świetne .
  Blond wojownik logicznie zauważył:
  - Osoba może doświadczyć niestrawności z tego powodu.
  Dziewczyny zostały zatrzymane punkcie kontrolnym , zażądali dokumentów. Widzenie nadzwyczajnego mandatu o skutkach równych złotemu tygrysiemu paiseowi Czyngis-chana. Wstali i wymamrotali:
  - Idźcie, towarzysze pułkownicy. Pamiętaj tylko, że pójście dalej nie jest bezpieczne, partyzanci robią sobie psikusy.
  Elżbieta obnażyła zęby:
  - I myślisz, że nie umiemy strzelać! Funkcjonariusze SWAT!
  W odpowiedzi przerażony pisk:
  - Nie, nie sądzę!
  - W każdym razie, spójrz! - Drachma rzuciła pięciocentową monetę, dużą miedzianą. Wystrzeliła z pistoletu z ręki. Potem złapała go w locie i pokazała dziurę dokładnie pośrodku.
  - No cóż, jak?
  Oficer zabrzęczał:
  - Wspaniały strzał! Widziałem to tylko w filmach o kowbojach. Tylko Stalin strzela lepiej.
  Hrabina nimfa warknęła:
  - No tak, Stalin jest poza konkurencją.
  Blond szpieg powiedział:
  - Jesteśmy gotowi ruszyć do bitwy. Więc obserwujcie, co dzieje się z partyzantami.
  Dziewczyny uścisnęły sobie dłonie i poszły dalej.
  Elżbieta zauważyła:
  - W ogóle dobrze, że w Wielkiej Brytanii są partyzanci, Brytyjczycy pomimo terroru nie pogodzili się z despotyzmem.
  Drachma stwierdził:
  - Ogólnie rzecz biorąc, Wielka Brytania została podbita tysiąc lat temu. Normanowie pod wodzą Wilhelma Zdobywcy pokonali Anglosasów. A potem nikt już nie podbił Wielkiej Brytanii.
  Blond oficer wywiadu zauważył:
  - Wszystko to jest bardzo interesujące. Ale Stalin zmiażdżył także Wielką Brytanię, zmieniając ją w czerwonobrązową.
  Hrabina nimfa pisnęła:
  - Nie śmieszne!
  Samochód pancerny jechał powoli. Nad głową przeleciał duży helikopter, a nie odrzutowiec, raczej wolno.
  - Nie ma nikogo w pobliżu. - stwierdziła Elżbieta.
  - Partyzanci rzadko atakują w ciągu dnia. Ponadto armia KSA nie jest jeszcze dostatecznie wyposażona w noktowizory.
  Przeleciało jeszcze kilka helikopterów. Duży, ale bardzo niezdarny.
  Elizabeth zauważyła kolejny helikopter. Był sam i w przeciwieństwie do poprzednich kolegów został zwolniony, żeby zabić.
  Drachma zapytała:
  - A gdzie on strzela?
  Blond szpieg zauważył:
  - Myślę, że to ze względu na dzieci poszły na grzyby i jagody.
  Elizabeth strzeliła z karabinu skokowego wybuchową kulą. Ogromny helikopter, około dwukrotnie większy od MI-24, zapalił się i zaczął się walić.
  - Za mną podleciał Junkers, ale zaczął dymić, śmigła wyły irytująco, nawet nie trzeba im krzyży na grobach, wystarczą krzyże na skrzydłach! - śpiewała Elżbieta.
  Drachma była wesoła:
  - Przecież go zestrzeliłem!
  Helikopter eksplodował, rozpadając się na kawałki.
  - Cios to nokaut!
  Dziewczyna odchyliła się i pokręciła głową:
  - Może jeszcze jeden strzał?
  Dziewczyny trochę pojechały. Pojawiły się i wracały jeszcze dwa helikoptery.
  - A teraz zdejmijmy je natychmiast.
  Dziewczyny od razu wycelowały i wycelowały broń. I wystrzelili salwę, i rozległ się ryk.
  Elżbieta pisnęła:
  - To jest wulkan Krakatoa! W miniaturze!
  Drachma zawyła:
  - To będzie potężny cios.
  Obydwa helikoptery utraciły koordynację, pozostawiając za sobą długie, brązowe smugi dymu. Powoli traciły prędkość i również eksplodowały, najwyraźniej rozprzestrzeniająca się benzyna osiągnęła ładunek amunicji.
  - No cóż, zaczynamy! Wiatraczek od... a może! - Drachma powiedziała nieco wulgarnie.
  Elżbieta powiedziała surowo:
  - Wyrażasz się zbyt ostro. Niecywilizowane, towarzyszu pułkowniku.
  Hrabina nimfa zauważyła:
  - Mat, to integralna część rosyjskiego folkloru. Bardzo znacząca część kultury narodowej.
  - Zgadzam się z tym. - Elżbieta skinęła głową. To prawda, że większość przekleństw pochodziła od Tatarów mongolskich.
  Dziewczyny pojechały dalej, nie potrzebowały dodatkowej koncentracji wojsk wroga.
  Pamięć absolutna umożliwiła dokładne obliczenie miejsca lądowania. Dziewczyny skręciły w wiejską drogę.
  - Więc zostaliśmy partyzantami! - zauważyła Elżbieta.
  - Bardziej prawdopodobne, nawet mobilne myśliwce. - Powiedziała Drachma - Taktyka: uderz i natychmiast się wycofaj.
  Dotarliśmy do gęstych zarośli i ukryliśmy samochód. Potem zaczęli uciekać. Było to nawet szybsze niż jazda samochodem.
  Elżbieta zauważyła:
  - Jeśli wszyscy ludzie są tacy jak my, to po co nam w ogóle samochody?
  Drachma sprzeciwiła się filozoficznie:
  - Aby zapewnić nowe miejsca pracy. Ogólnie rzecz biorąc, odsetek bezrobotnych rośnie i musimy z tym walczyć.
  Blond szpieg przypomniał:
  - Za komunistów nie było bezrobocia. Wręcz przeciwnie, stale potrzebne były miejsca pracy.
  Nimfa hrabina powiedziała z pasją:
  - No cóż, to też daje przewagę socjalizmu. To nie jest tak, że teraz nie dostaniesz pracy, ale na zasiłku rozprostujesz nogi. Czy przy tak dużej ilości pieniędzy i petrodolarów naprawdę niemożliwe jest zapewnienie ludziom szczęścia? W ZSRR nie było bezrobocia, chociaż ceny ropy były znacznie niższe.
  Elżbieta wyjaśniła:
  - W ZSRR bezrobocie rozcieńczano jak beton kefirem, większość Trudovików pracowała tak ciężko, jak tylko mogła.
  Drachma roześmiała się:
  - W połowie to nic, wielu to dziesiąta.
  Blond oficer wywiadu zauważył:
  - Ale za Stalina wszystkie żyły zostały wyciągnięte z ludzi. Dlatego będą ciężko pracować bez przerwy.
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Doświadczenia tysięcy lat pokazują, że niewolnicza praca, choć najtańsza, nie jest najskuteczniejsza.
  Elżbieta syknęła:
  - Oczywiście niewolnik pracuje bez najmniejszej chęci, gdy tylko nadzorca się odwróci, od razu pracuje wolniej. I ogólnie próbuje odwrócić wzrok.
  Drachma wyjaśniła:
  - I nadal jestem gotowy rozpocząć bunt. Mówią, że niektórzy ludzie wymyślili techniki. W szczególności z trucizny ryb i żółwi wytwarzano leki, które tłumiły niektóre części mózgu, zamieniając ludzi w zombie.
  Blond szpieg dodał:
  - Albo mankurty! Mówią też, że człowieka można zmienić genetycznie, czyniąc go bardziej posłusznym.
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - Całkiem realistycznie, podobną pracę przeprowadzono nawet za Hitlera.
  Elżbieta zaproponowała:
  - Utworzenie rady ds. eugeniki nie byłoby wcale złe. Aby małżeństwa były zawierane w taki sposób, aby istniała optymalna kombinacja genów. W tym przypadku nasi ludzie staliby się inni, zdrowi, mądrzy, silni.
  Piękność z rasy bogów pisnęła:
  - Staną się tacy, tylko selekcja nie powinna być ślepa, bestialska, ale mieć charakter czysto naukowy.
  Blondynka powiedziała:
  - Jak to jest bez nas?
  - My też weźmiemy w tym udział. - powiedziała Drachma.
  Dziewczyny biegały i rozmawiały. Przed nimi pojawił się dąb. Zagłębienie, w którym ukryli swoje rzeczy, było prawie niewidoczne, niezależnie od tego, jak starannie zamurowali je harcerze.
  - Cóż, teraz możemy się uzbroić.
  Dziewczyny zajrzały do środka, karabiny maszynowe Destroyer -2 od razu dały głos, ten należący do Drachmy powiedział:
  - Jaka jesteś opalona, dziewczyno. Czarny Ci pasuje, ale rude włosy są o wiele piękniejsze.
  Elżbieta odpowiedziała:
  - Koneser oczu, co ogólnie sądzisz o Afroamerykanach ?
  Hrabina nimfa odpowiedziała chłodno:
  - Jak dotrzeć do potencjalnego celu. Kolor skóry czy rasa nie mają znaczenia.
  - A ty właściwie jesteś dyplomatą.
  Elizabeth zapytała swój własny karabin maszynowy.
  - Dlaczego milczysz?
  Program komputerowy w broni wygenerował ironiczny wpis:
  - Niedobrze jest rozmawiać. Z jakiegoś powodu ludzie chodzą po ziemi, tupiąc nogami, co jest zarówno głupie, jak i strasznie brzydkie.
  Blondynka pisnęła:
  - A co z moimi nogami?
  Chip komputerowy odpowiedział:
  - Twoje, całkiem estetyczne! Może zagramy w pasjansa? Co osobiście wolisz, greensów czy fanów?
  - Trzy miecze! Jednak nie mamy czasu na zabawę , moi gadatliwi koledzy, musimy trochę pokręcić!
  Wydane minikomputery:
  - Super naboje czy standardowy kaliber?
  Elżbieta potwierdziła:
  - Różne sposoby. W końcu jesteś przystosowany do prowadzenia wymuszonego ognia, niezależnie od wielkości kalibru.
  Elektronika przyszłości odpowiedziała:
  - Ogólnie rzecz biorąc, tak! Jednocześnie włącz muzykę. Z kimkolwiek chcesz, co powiesz na Michaela Jacksona z wizerunkiem kosmicznego hitu?
  - Och, to interesujące! W projekcji trójwymiarowej.
  Nad obiema maszynami błysnęły małe hologramy, pokazujące wspaniałą bitwę imperiów. I na tym tle śpiewali Michael i Madonna. Ogólnie rzecz biorąc, wyglądało to, jakby był prześladowany, Madonna siedziała okrakiem na Jacksonie, a on poczerniał z żalu.
  - Tak, to bardzo zabawne! - powiedziała Elżbieta. Ale nie mamy czasu na oglądanie tego dziecięcego cyrku.
  Drachma dodała:
  W hiperszachy możemy grać tylko będąc w ruchu , to nas wyszkoli.
  - Tylko w błyskawicznym tempie. - Zaproponował karabin maszynowy.
  - Zostało zmiecione! - zgodziła się Drachma.
  Hyper szachy były szczególnym rodzajem turowej strategii gwiazd. Po dużej planszy o powierzchni czterystu kwadratów poruszały się różne typy statków kosmicznych. Sto postaci próbowało się nawzajem zniszczyć. Właściwości niektórych z nich uległy wzmocnieniu po dotarciu do przeciwnej krawędzi pola. Ponadto w tej grze można było kupić dodatkowe statki kosmiczne co dziesięć tur. Ogólnie gra jest ciekawa, choć długa. A tempo ataku jest całkowicie samobójcze. Jednak oprócz eksterminacji był jeszcze jeden cel: dać mata! Miało to związek z szachami i budziło dodatkowe zainteresowanie.
  Dziewczyny szły powoli, a Drachma mogła bawić się w drodze. Miniaturowy procesor zdolny rozpędzać się do wielu teraherców trzaskał pod napięciem, walcząc z genetycznie ulepszonym ludzkim mózgiem.
  Drachma jednak również ledwo miała czas na podjęcie decyzji. Porwana walką z samochodem, wpadła na drzewo. Silny cios pozostawił na jego twarzy kilka zadrapań.
  - Uch, jaki jestem nieuważny, Hyper szachy mnie urzekają!
  Elżbieta napisała na Twitterze:
  - Ale to tylko szachy, czyż nie jest źle!
  Drachma przechwalała się:
  - Pokonałem w nich Kasparową!
  Blondynka pisnęła:
  - Jesteś taki pewny siebie! Harry jest już stary.
  Hrabina nimfa syknęła:
  - Ananda wygrał! I Carlesona!
  Elżbieta wyjaśniła:
  - Podczas jednoczesnej sesji gry.
  Drachma wzięła go i powiedziała :
  - Nawet jeśli. Ale bardzo pewnie, nie dając mu szansy. Jeśli jednak dojdzie do meczu generalnego, pokonam go, nie bójcie się. Pokonuję komputery z ELO 3000. To więcej niż Anand i Garik Kasparow, a nawet Carleson.
  Blond oficer wywiadu zauważył:
  - Komputer jest jedynie wytworem w rękach człowieka. Czy stworzenie może być wyższe od swego stwórcy?
  Hrabina nimfa syknęła:
  - To bardzo trudne pytanie. W końcu mistrzowie świata ludzi zostali pokonani przez komputery. Choć nie wszystko w tym programie jest idealne. Masz mata w dziewięciu ruchach.
  Karabin maszynowy "Niszczyciel" obraził się:
  - Zobaczymy. Kupuję pancernik protonowy .
  Drachma odpowiedziała pewnie:
  - To nie ma sensu, mój chłopcze. Po prostu nie będziesz miał czasu, aby wyciągnąć go na linię frontu.
  Minikomputer nie zgodził się z tym:
  - A może, wręcz przeciwnie, kwant stanie się kwantem!
  - Nie bardzo! Zobaczysz, jak się spóźnił. - stwierdziła zdecydowanie Drachma.
  Dziewczyna wykonała jeszcze kilka ruchów. Wróg zrzędził i poddał się. Po czym zaśpiewał:
  - Cóż, jesteś tygrysicą, twój skok jest burzą, a twoje słowa są ciosem, tylko moja łza doceni dar Boży.
  Drachma kliknęła palcem maszynę w reflektor.
  - Jesteś spoko gościem.
  Elżbieta przerwała jej:
  - Wiesz, słyszę strzelanie z prawej strony. Sądząc po kombinacji dźwięków, usuwają tam rebeliantów, prawdopodobnie siły karne!
  Hrabina nimfa powiedziała:
  - Wow! Jak zawsze świnia znajdzie brud.
  Blond terminator zauważył:
  "To, co tu znaleźli, to nie był brud, ale krew".
  Krewny bogów zapytał:
  - Co mam zrobić w tej sytuacji?
  Elżbieta syknęła:
  - No cóż, jak myślisz, Drachmo, czego wymaga od nas sprawiedliwość?
  - Oczywiście, żeby pomóc rebeliantom. Rzucono przeciwko nim przeważające siły i należy odeprzeć ich potworny nacisk.
  Drachma mruknęła radośnie:
  - Teraz zabierzemy ci duszę dobrą rzezią!
  Dziewczyny pobiegły ku swemu losowi. Jednocześnie nie zapomnieli założyć szat kamuflażowych. Drachma i Elżbieta rzuciły się bardzo szybko i aby nie porwać butów, biegły boso. Ale czarny makijaż zaczął się kruszyć od szybkiego biegania i dotykania trawy, odsłaniając złocisto-oliwkową skórę. Co jednak nie jest takie straszne. Biegając, dziewczyny zraniły się w stopy o korzenie drzew, szyszki i gałęzie. Nie spowolniło to jednak ich szybkich rzutów.
  Piękności wleciały na drzewo, rozejrzały się z góry i potrząsnęły karabinami maszynowymi.
  - Przypominamy Czerwonoskórych ! - stwierdziła Elżbieta.
  Drachma, krztusząc się z zachwytu, bełkotała:
  - Wiesz, jak to jest czuć się jak tygrysica, to lepsze niż królowa.
  Dziewczyny zeszły na dół, starały się spieszyć szybko, ale jednocześnie ostrożnie, aby nie robić niepotrzebnego hałasu. Wróg się zbliżał, słychać było odgłosy wojny i warkot silników, jednak strzały stały się pojedyncze. Zapach spalenizny, w tym zwłok i żywego mięsa ludzkiego, stawał się coraz silniejszy.
  Wojownik powiedział zgodnie:
  - To jest całkiem fajne, wygląda jak niezłe przeszukanie armii.
  Dziewczyny podeszły jeszcze bardziej, wspięły się na szczyt wysokiej topoli i ich oczom ukazała się polana. Na skraju lasu widać było małą wioskę. Domy płonęły.
  Ale nie to jest najważniejsze. Wyprowadzano ludność cywilną z domów, przeważnie schludnych, starych ceglanych budynków. Głównie kobiety, dzieci, starcy. Zapędzono ich w kupę. Na obrzeżach widać było pięć szubienic, na których wisiały dwie kobiety, dwie nastolatki i jeden starszy mężczyzna wyglądający na księdza. Trzy kolejne osoby zostały ukrzyżowane na słupach z poprzeczką i do góry nogami. Co więcej , jeden z nich był jeszcze dzieckiem. Wieśniaków popychano kolbami karabinów, bito, a niektórym strzelano w nogi. Ogólnie rzecz biorąc, sytuacja była barbarzyńska.
  Elżbieta stwierdziła:
  - A to jest bitwa z partyzantami!
  Obsługiwane drachmy:
  - W takim reżimie sam poszedłbym do partyzantów.
  Dwóch nastolatków zostało zaczepionych i zaczęto je podnosić, kołysząc się, próbując wywołać większy ból. W tym samym czasie do stodoły zapędzono pozostałych nieszczęśników. W pobliżu znajdowały się kanistry z benzyną.
  Elżbieta szepnęła:
  - Są jak nazistowskie potwory.
  Drachma potwierdziła:
  - Nie lepiej. To prawda, że Anglia wydaje się być krajem cywilizowanym, ale zasłynęła także z masowych okrucieństw.
  Blondynka pisnęła:
  - Gdy?
  Hrabina nimfa odpowiedziała:
  - Na przykład wojna burska. W tym przypadku zastosowano tortury. Jednak Amerykanie, zwłaszcza w wojnie z Indianami, nikogo nie oszczędzili. Rozdzierali kobiety i dzieci.
  Elżbieta ryknęła:
  - Dość gadania! Atakujmy! Ty jesteś po prawej stronie, ja po lewej!
  Drachma zauważyła:
  - Tu są cztery czołgi!
  - Tym lepiej, złapmy ich.
  Dziewczyny rzuciły się do czołgów. Dwa z nich to duże IS-7, bez aktywnego pancerza, ale wyraźnie wysokiej jakości. Nie każdy granat wytrzyma takie bandury. Pozostałe dwa są nieco mniejsze , oprócz nich znajduje się tu także kilkanaście transporterów opancerzonych.
  Elżbieta nawet wybuchnęła śmiechem:
  - Zneutralizujemy to legalnie.
  Dziewczyny założyły buty i zwolniły!
  Kiedy żołnierze podeszli do nich, wskazali na swoje mandaty.
  - Kontrola awaryjna, pułkowniku? - Oni powiedzieli.
  Dowódca wstał:
  - Wszystko odbywa się zgodnie z planem generalnym komisariatu.
  Drachma mruknęła:
  - Świetnie! Zajrzyjmy teraz do wnętrza zbiorników. Moim zdaniem wieże są lekko zatłoczone .
  Żołnierze pomocnie otworzyli włazy:
  - Słuchaj, u nas wszystko w porządku.
  Dziewczyny wskoczyły do samochodów. Załoga liczyła siedmiu członków. Ale dla odważnych wojowników, takich jak te dziewczyny, nie stanowi to problemu. Cicho, bez niepotrzebnego hałasu, Elżbieta poklepała kierowcę po ramieniu.
  - No i jak widzisz, kolego?
  Po prostu upadł. Dziewczyna zachichotała, uderzając dwóch z nich na raz w skronie. Potem dokończyła resztę. Czterech członków załogi miało czas jedynie zadać pytanie:
  - Co to jest, test?
  - Tak! Metody treningu autogennego. - powiedziała Elżbieta.
  Drachma wykończyła trójkę metodą pocałunku. Z resztą było łatwiej, ale dla odmiany strzeliłem jednego:
  - Choć to niegrzeczne, taka śmierć jest odważniejsza.
  Bez słowa dziewczyny wyrównały lufy czołgów. Nawiasem mówiąc , dla nich ładowanie odbywało się metodą pasową. Nie ma więc potrzeby strzelać. Jednak nie pomyśleli jeszcze o joystickach. A to skomplikowane sprawy. Dziewczyny natomiast miały już doświadczenie w prowadzeniu czołgów z lat pięćdziesiątych, w szczególności T-54, T-55. Były one nadal używane w niektórych krajach arabskich. Szkolono także oficerki wywiadu, m.in. na instruktorki m.in. w Iraku, Syrii, Libii, Iranie. W razie czego.
  Tutaj transmisja niesamowitego i bajecznego snu została przerwana. Żółto-czerwony smok zauważył:
  - Teraz lecimy w hipermagiczne pole ochronne, które uniemożliwia oddziałom Bogini Kali przedostanie się na terytorium, na którym żyją nimfy i driady. Oznacza to, że aby go przezwyciężyć, będziemy potrzebować wzmocnionej ochrony!
  Drachma skinęła głową swoim partnerom i chłopcu:
  - Nie martw się! Dla nas jest to mały problem. Talizman sobie z tym poradzi. Potrzebuję tylko odrobiny magicznej pomocy od ciebie.
  Wowka Terkin skinęła głową:
  - Ja wiem! Musimy śpiewać. To najlepsza opcja.
  Hrabina nimfa potwierdziła:
  - To wszystko, śpiewaj! Po prostu coś pięknego i lirycznego.
  Błazen zaczął śpiewać, a reszta dziewcząt przyłączyła się:
  Wszechświat został rozdarty
  Gwiazdy przygasły, katastrofa - śmierć!
  Szlochają i jęczą w mękach piekielnych odległości,
  A dla tych, którzy przeżyli: po prostu szkoda to znosić!
  
  Jak Bóg, rządzący wszystkimi prawami,
  Zapominając o sumieniu i odrzucając honor!
  Obca rasa tworzy nowy świat,
  Wysłała nam wyzwanie - zła wiadomość!
  
  Chociaż armia mojej świętej Rosji ,
  Walczyła dzielnie i podbiła kosmos!
  Ale tym razem przeciwnik jest wszechmocny,
  Gra swoją potworną melodię!
  
  Niszczy czas i przestrzeń,
  Potrafi powalić kwazara swoim małym palcem!
  Niech moc Boża, ale w duszy jest oszustwo,
  Bezlitosny cios!
  
  Kosmos leniwie płynie łzami,
  Komety śpiewają bolesną żałobę!
  Ojczyzno, święta dla wszystkich ludzi,
   Zdeptany , gdzie teraz szukać schronienia!
  
  Ale nie wierzę, że zło nie jest wszechmocne,
  I nadejdzie czas, Rus odrodzi się!
  Nasz region rozkwita jeszcze gęściej,
  Walczę dzielnie o to dobro!
  
  Oczywiście sukcesu nie ma tylko siłą,
  Ale wiara, mądrość i miłość są z nami!
  I aby pociąg szczęścia nie odjechał,
  Umysł powinien uderzać w oko, a nie w brwi!
  
  Wierzę, że chłopak pozna dziewczynę,
  Płomień płonie w twoich ustach jak piec...
  Jestem dorosła w swoim mniemaniu, nawet za bardzo
  Ogień może, wiesz, rozpalić miłość!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"