Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Stalin Ɔko A WƆde Siw NsƐm No

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver hu ne ho wɔ wiase bi a Stalin ne obi a odi kan fii ɔko ase tia Hitler Germany. Na nea afi mu aba ne sɛ, USSR na ɔtow hyɛɛ wɔn so dedaw, na Third Reich na wɔayɛ no basabasa. Na Hitler twa mmara a ɛko tia Yudafo no mu. Na afei USA, Britain ne wɔn ayɔnkofo reboa Third Reich ma wɔapam Stalin a ɔde nsisi tow hyɛɛ no so no basabasayɛ no.

  STALIN ƆKO A WƆDE SIW NSƐM NO
  NKYERƐKYERƐMU.
  Gulliver hu ne ho wɔ wiase bi a Stalin ne obi a odi kan fii ɔko ase tia Hitler Germany. Na nea afi mu aba ne sɛ, USSR na ɔtow hyɛɛ wɔn so dedaw, na Third Reich na wɔayɛ no basabasa. Na Hitler twa mmara a ɛko tia Yudafo no mu. Na afei USA, Britain ne wɔn ayɔnkofo reboa Third Reich ma wɔapam Stalin a ɔde nsisi tow hyɛɛ no so no basabasayɛ no.
  . TI A ƐTO SO 1
  . Na wɔde nkonyaayi ahwehwɛ mmoa tow Gulliver guu wiase a ɛne ne ho di nsɛ mu. Viscountess abeawa no yɛɛ nea obetumi biara wɔ ha. Nokwarem no, afurum mpo tumi dannan owiyammo. Na dɛm ntsi ma daa abarimaa no nko, na ɔno ne ne nnamfonom bɛhwɛ.
  Saa bere yi nso, eyi yɛ Wiase Ko II abakɔsɛm foforo.
  Wɔ June 12, 1941 no, Stalin bɔɔ Third Reich ne ne satellite ahorow a edi kan, na ofii ɔko a wɔde siw ano ase. Na gyinaesi no nyɛ mmerɛw mma ɔkannifo no. Ná Third Reich tumidi wɔ sraadi mu no korɔn yiye. Nanso USSR, ɛnyɛ titiriw. Nanso Stalin sii gyinae sɛ obesiw Hitler kwan, efisɛ na Red Army no nsiesiee ne ho mmaa ɔko a wɔde bɛbɔ wɔn ho ban.
  Na Soviet asraafo twaa ɔhye no. Ná ɔte saa, ɔde akokoduru yɛɛ ade. Na Komsomolfo asraafo dɔm bi a wɔda mpaboa tu mmirika kɔ ntua no mu. Mmabaa no ayɛ krado sɛ wɔbɛko ama ɔkyena a ɛyɛ hann. Wiɛ, ma komunism wɔ wiase nyinaa ne amanaman ntam.
  Mmabaa no tow hyɛ wɔn so na wɔto dwom;
  Yɛyɛ ahantan Komsomol mmeawa, .
  Wɔwoo no wɔ saa ɔman kɛse no mu...
  Yɛasua sɛ yɛde tuo bɛtu mmirika akɔ akyirikyiri daa, .
  Na yɛn abarimaa no ho yɛ nwini yiye!
  
  Yɛn ani gye ho sɛ yebetu mmirika a yɛn nan da hɔ wɔ awɔw bere mu, .
  Anigye ne bare heel snowdrift...
  Mmabaa no nhwiren fɛfɛɛfɛ, te sɛ roses, .
  Krautfo no a wɔbɛka wɔn akɔ wɔn adamoa mu tẽẽ!
  
  Mmabaa biara nni hɔ a wɔn ho yɛ fɛ na wɔn ho yɛ fɛ sen saa, .
  Na woantumi anhu Komsomol member a ɔsen no...
  Asomdwoe ne anigye bɛba okyinnsoromma yi nyinaa so, .
  Na yɛnhwɛ sɛ yɛnyɛ nea ɛboro aduonu!
  
  Yɛn mmeawa ko tia asono, .
  Fa no sɛ ɔkraman bi a ɔreserew...
  Yɛn ankasa kwan so no yɛyɛ ahonhommɔne ara kwa, .
  Na nkrabea bɛbɔ akuturuku!
  
  Wɔ yɛn Ɛna Russia a ɛso yɛ frɔmfrɔm no fam no, .
  Yɛde akokoduru bɛma yɛn kra, koma...
  Na yɛbɛma aman nyinaa man ayɛ fɛ, .
  Yɛbɛgyina na yɛadi nkonim bio!
  
  Agya man bɛyɛ mmerante na ne ho yɛ fɛ, .
  Comrade Stalin yɛ obi a ɔfata kɛkɛ...
  Na anigye mmepɔw bɛba amansan no mu, .
  Ne nyinaa akyi no, yɛn gyidi mu yɛ den sen dade!
  
  Yɛne Yesu yɛ nnamfo paa, .
  Yɛn deɛ, Onyankopɔn kɛseɛ ne ohoni...
  Na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ yebedi afahyɛ sɛ ohufo, .
  Efisɛ wiase no rehwɛ mmeawa no!
  
  Yɛn kurom renya nkɔso, .
  Wɔ kɔla a ɛtrɛw a ɛyɛ sare ne wuram...
  Nkonimdi bɛba, migye di sɛ May, 1999 a ɛyɛ frɔmfrɔm.
  Ɛwom sɛ ɛtɔ mmere bi a ɛyɛ nkrabea a emu yɛ den de!
  
  Yɛbɛyɛ nneɛma a ɛyɛ nwonwa ama Ɛna Man, .
  Na komunism bɛba amansan no mu...
  Momma yenni nkonim, migye di nokwarem, .
  Wɔasɛe saa fasist nniso a abufuw wom no!
  
  Nasifo yɛ adwowtwafo a wɔn ho yɛ den yiye, .
  Wɔn tank ahorow no te sɛ hell monolith...
  Nanso wɔbɛhwe atamfo no denneennen, .
  Agya Man yɛ nkrante ne kyɛm a ano yɛ nnam!
  
  Worennya biribi a ɛyɛ fɛ sen saa mma Ɛna Man, .
  Dɛn nti na ko ma no, wo ne ɔtamfo no di agoru...
  Anigye kɛse bɛba amansan no mu, .
  Na abofra no benyin abɛyɛ ɔbran!
  
  Ɛna Man nni hɔ, gye di sɛ Agya Man no korɔn, .
  Ɔyɛ yɛn Agya ne yɛn ankasa Ɛna...
  Ɛwom sɛ ɔko rebobom na wɔbɔ adan atifi de, nanso .
  Wɔahwie adom agu afi Awurade hɔ!
  
  Russia yɛ amansan nyinaa Ɛna, .
  Woko ma no na nsuro...
  N"ahoɔden wɔ akodi mu no nsakra, .
  Momma yɛnkyerɛ sɛ Rus kanea no ne amansan no!
  
  Yɛn Agya Man a ɛhyerɛn sen biara no fam no, .
  Yɛbɛhyira yɛn kra, yɛn koma, nnwom...
  Russia bɛtra komunism ase, .
  Ne nyinaa akyi no, yɛn nyinaa nim eyi - Roma a Ɛto so Abiɛsa!
  
  Ɔsraani benya dwom a ɛte saa, .
  Na Komsomol asɔremma no retu mmirika a wɔn nan da hɔ...
  Biribiara a ɛwɔ amansan yi mu bɛyɛ nea ɛyɛ anigye kɛse, .
  Na wɔasɔ atuo no, salvo - ogyaframa!
  
  Na ɛno nti yɛyɛ Komsomol asɔremma bom, .
  Momma yɛnteɛm denneennen - hurray!
  Na sɛ ɛho hia sɛ wuhu sɛnea wobɛtɔ asase a, .
  Momma yɛnsɔre, ɛwom mpo sɛ ɛnyɛ adekyee de!
  Mmabaa no de anigye kɛse too dwom. Wɔko a wɔayi wɔn mpaboa na ama wɔn nan a ɛda hɔ kwa no ayɛ mmerɛw kɛse. Na ɛyɛ adwuma ankasa. Na mmeawa no anan a ɛda hɔ kwa no hyerɛn te sɛ propeller blades.
  Natasha nso ko na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae, .
  humming:
  Mɛkyerɛ wo biribiara a ɛwɔ me mu
  Abeawa no yɛ kɔkɔɔ, ne ho yɛ nwini, na onni mpaboa!
  Zoya serewee na ɔde serew hyɛɛ no nsow sɛ:
  - Na me nso meye abeawa a ne tirim ye, na mekum obiara.
  Wɔ nna a edi kan koraa no mu no, Soviet asraafo tumi kɔɔ wɔn anim kɔɔ akyirikyiri wɔ Germanfo gyinabea ahorow mu. Nanso wɔhweree nneɛma pii. Germanfo no fii ase de ntua a wɔde ko tiae na wɔdaa wɔn asraafo no su a eye sen biara adi. Nea ɛka ho no, na efi nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Red Army no sua koraa wɔ asraafo a wɔnam fam dodow mu. Na Germanfo asraafo a wɔnam fam no tumi tu kwan kɛse.
  Wiɛ, ɛbɛdaa adi nso sɛ Soviet aprɛm foforo koraa: T-34 ne KV-1, KV-2 nsiesiee ne ho sɛ wɔde bedi dwuma wɔ ɔko mu. Wonni mfiridwuma ho nkrataa mpo. Na Soviet asraafo, sɛnea ɛbɛdaa adi no, ntumi mmubu biribiara mu ntɛm saa. Ná wɔato wɔn akode titiriw no mu na na wonsiesiee ne ho mma ɔko. Eyi bɛdaa adi ankasa sɛ ɛyɛ nneɛma a atwa ho ahyia.
  Soviet asraafo no ankyerɛ sɛ wɔyɛ pɛ koraa. Na afei ɛwɔ...
  Japan sii gyinae sɛ ɛho hia sɛ wodi Anti-Comintern Pact no mu nhyehyɛe ahorow so, na bere a wɔammɔ ɔko ho amanneɛ no, wɔbɔɔ Vladivostok akuturuku kɛse.
  Na ofii ntua no ase. Ná Japan asraafo mpanyimfo kɔn dɔ sɛ wɔbɛtɔ Khalkhin Gol so ka. Nea ɛka ho no, Britain de asomdwoe ho asɛm ma Germany ntɛm ara. Churchill kasae wɔ ntease a ɛne sɛ Hitlersom nyɛ papa koraa, nanso komunism ne Stalinsom yɛ bɔne a ɛsen saa mpo. Na sɛ, sɛnea ɛte biara no, ɛnyɛ nea ɛfata sɛ wokum wɔn ho wɔn ho sɛnea ɛbɛyɛ a Bolshevikfo betumi agye Europa.
  Enti Germany ne Britain gyaee ɔko no prɛko pɛ. Na nea efii mu bae ne sɛ wogyaee German asraafo pii. Akuw a wofi France kɔɔ ɔko mu, na Franse asraafo dɔm no nso kɔɔ ɔko.
  Akodi ahorow no danee mogyahwiegu kɛse. Bere a German asraafo retwa Vistula no, wɔde ntua a wɔde ko tiae na wɔpam Soviet asraafo dɔm no san wɔn akyi. Ɛnyɛ biribiara na ɛkɔɔ yiye maa Red Army ne Romania. Ɛwom sɛ mfiase no yetumi bubuu mu de. Germany satellite ahorow nyinaa hyɛn ɔko a wɔko tiaa USSR no mu, a Bulgaria a wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, na enni afã biara ka ho. Wiɛ, nea ɛyɛ hu kɛse mpo ne sɛ Turkey, Spain, ne Portugal de wɔn ho hyɛɛ ɔko a wɔne USSR dii no mu.
  Soviet asraafo nso tow hyɛɛ Helsinki so, nanso Finlandfo no ko akokoduru so. Sweden nso de ɔko too gua tiaa USSR. Na ɔde n"asraafo no kɔɔ baabi foforo.
  Ne saa nti, Red Army no nyaa afã foforo pii.
  Na ɔko no kɔɔ so de abufuw kɛse. Ná mmofra akwampaefo ne Komsomol mufo mpo ho pere wɔn sɛ wɔbɛko na wɔde anigye kɛse ato dwom;
  Yɛyɛ mmofra a wɔwoo yɛn maa Ɛnanom Man, .
  Dashing Komsomol akwampaefo...
  Nokwarem no, yɛyɛ asraafo-akɔre, .
  Na mmeawa no nne yɛ dɛ paa!
  
  Wɔwoo yɛn sɛ yɛmfa nni fasistfo no so nkonim, .
  Mmabun anim hyerɛn anigye so...
  Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ wode abasobɔde twa sɔhwɛ ahorow no, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ahenkurow no nyinaa betumi de yɛn hoahoa wɔn ho!
  
  Yɛn Ɛna Man kronkron no anuonyam nti, .
  Mmofra de nsi redi fascism so nkonim...
  Vladimir, wote sɛ sika kɔkɔɔ nyansahufo, .
  Ma nkaedum no nhome wɔ amusiei no mu!
  
  Yɛdɔ yɛn Maame Man paa, .
  Russia kɛse a enni ano...
  Wɔrenwia Agya Man no nnye ruble biako, .
  Ɛwom sɛ na mogya agugu afuw no nyinaa so de!
  Wɔ yɛn Maame Man din mu, kɛse, .
  Yɛn nyinaa bɛko wɔ ahotoso mu...
  Ma wiase no ntwa nkɔ ntɛmntɛm, .
  Na yɛde atopae sie yɛn akyi bag mu ara kwa!
  
  Wɔ nkonimdi foforo a abufuw mu nkonimdi mu no anuonyam mu no, .
  Ma kerubim no nhyerɛn sika kɔkɔɔ...
  Agya Man no rennya ɔhaw biara bio, .
  Ne nyinaa akyi no, wontumi nni Russiafo so nkonim wɔ akodi mu!
  
  Yiw, fasist nniso a ɛyɛ nwini abɛyɛ nea emu yɛ den yiye, .
  Amerikafoɔ nyaa nsakraeɛ...
  Nanso komunism kɛse da so ara wɔ hɔ, .
  Na hu, ɛnyɛ soronko na ɛkɔ so wɔ ha!
  
  Momma yɛnma m"ahemman no so, .
  Ne nyinaa akyi no, Ɛna Man nnim asɛmfua no - meyɛ ohufo...
  Mekora Stalin mu gyidi so wɔ me koma mu, .
  Na Onyankopɔn rensɛe no da!
  
  M"ani gye me Russia wiase kɛse no ho, .
  Faako a Yesu yɛ sodifo a ɔho hia sen biara...
  Na Lenin yɛ ɔkyerɛkyerɛfo ne ohoni...
  Ɔyɛ ɔbenfo ne abarimaa, anwonwasɛm ne sɛ!
  
  Yɛbɛma Agya Man no ayɛ den
  Na yɛbɛka anansesɛm foforo akyerɛ nkurɔfo...
  Wobɔ fasist no anim yiye, .
  Enti na saa esiam ne nsõ no bɛtɔ afi mu!
  
  Wubetumi ayɛ biribiara, wunim
  Sɛ woreyɛ mfonini wɔ pon so a...
  Nea odi nkonim no bɛba, minim May nnansa yi ara, .
  Ɛwom sɛ nokwarem no eye sɛ wubewie wɔ March mu de!
  
  Yɛn mmeawa nso ye ɔdɔ ho nimdeɛ, .
  Ɛwom sɛ mmarimaa no nyɛ nnipa a wɔba fam sen yɛn de...
  Russia rentɔn ne ho nnye sika ketewaa bi, .
  Yebenya baabi ama yɛn ho wɔ paradise a ɛhyerɛn mu!
  
  Nkate a ɛyɛ fɛ sen biara ma Ɛnanom Man, .
  Fa frankaa kɔkɔɔ no kura wo moma so, nkonimdi frankaa!
  Soviet asraafo no bɛkɔ nkɔso bi mu, .
  Ɛmmra sɛ yɛn nananom nhyɛ anuonyam mu!
  
  Yɛde awo ntoatoaso foforo reba, .
  Ahoɔfɛ, tuo a ɛwɔ komunism kɔla mu...
  Hu sɛ wobɛgye wo kurom afiri ogya mu, .
  Momma yentiatia fasistfo mmoa a wɔwea fam bɔne no so!
  
  Wɔ Russiafo mmea ne mmofra din mu no, .
  Knights no bɛko atia Nasisom...
  Na kum Fuhrer a wɔabu no dam no, .
  Ɔnyɛ onyansafo nsen aseresɛm a ɔyɛ mmɔbɔ!
  
  Dae kɛse no ntra ase kyɛ
  Owia no hyerɛn kɛse wɔ wim...
  Dabi, Satan remma Asase so, .
  Efisɛ yɛrentumi nyɛ onwini kɛse!
  
  Enti fa akokoduru ko ma Agya Man, .
  Na ɔpanyin ne abofra no ani begye...
  Na daa anuonyam mu no, komunism nokwaredi, .
  Yɛbɛkyekye amansan no Eden!
  Saa na akodi a emu yɛ den no kɔɔ so. Mmabaa no koe. Na Gulliver kowiee Soviet asasesin mu. Ná ɔyɛ abarimaa a wadi bɛyɛ mfe dumien ara kwa, na ɔhyɛ ntade tiaa, na ɔkyinkyin rebɔ ne nan a ɛda hɔ kwa.
  Ná ne nan ase ayɛ den dedaw esiane nkoasom nti, na na n"ani gye yiye sɛ ɔbɛkyinkyin akwan no so. Na mpo kɛse wɔ n"ankasa kwan so. Na ɛtɔ mmere bi a wɔ akuraa no ase no wɔbɛma abofra a ne ti nhwi yɛ fitaa no aduan. Enti ne nyinaa mu no, ɛyɛ kɛse.
  Na akodi ahorow wɔ hɔ wɔ anim. Ɛha na Natasha ne ne kuw no reyɛ adwuma sɛnea wɔyɛ daa no.
  Komsomol mmeawa kɔ ɔko a wɔhyɛ bikini nkutoo, na wɔde atuo a wɔde di dwuma ase ne atuo tow tuo. Wɔyɛ perky na wɔyɛ basabasa saa.
  Nneɛma nkɔ yiye koraa mma Red Army no. Nneɛma akɛse a wɔhwere titiriw wɔ tank ahorow mu, ne East Prussia, baabi a Germanfo abannennen a tumi wom wɔ hɔ no. Wiɛ, ɛbɛdaa adi nso sɛ Polandfo nso ani nnye Asraafo Kɔkɔɔ no ho. Hitler hyehyɛ asraafo kuw bi fi Poland abusuakuw no mu asraafo mu ntɛm ara.
  Germanfo mpo ayɛ krado sɛ wobegyae ɔtaa a wɔde ba Yudafo so mprempren. Wɔfa obiara a obetumi kɔ sraadi. Wɔ aban kwan so no, Fuhrer no ama mmara a ɛko tia Yudafo no ayɛ mmerɛw dedaw. Nea ɛbɛyɛ na wɔabua no, United States ne Britain buee Germany akontaabu ahorow ano. Na wofii ase de aguadi san bae.
  Sɛ nhwɛso no, Churchill daa ɔpɛ a ɔwɔ sɛ ɔde Matilda aprɛm a wɔde akode ayɛ yiye sen Germanfo kar biara anaa Soviet kar aduasa anan bɛma Germanfo no adi.
  Rommel asraafo dɔm no fii Afrika san bae. Eyi nyɛ pii, mpaapaemu abien pɛ, nanso wɔpaw na wɔyɛ den. Na wɔn ntua a wɔde ko tiae wɔ Romania no yɛ nea ɛho hia yiye.
  Komsomol mufo a Alena di wɔn anim no faa German ne Bulgaria asraafo no akuturuku, na wofii ase de anigye too dwom bi;
  Wɔ wiase a wotumi hyɛ ho nkɔm mu no ɛyɛ den yiye, .
  Ɛyɛ nea ɛnyɛ anigye koraa ma adesamma...
  Komsomol muni no kura ahyɛmma a ano yɛ den, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛyɛ mmerɛw ama Krauts no, mɛma wo na ɛda adi pefee!
  
  Abeawa fɛfɛ bi ko wɔ ɔko mu, .
  Komsomol muni bi tu mmirika a ne nan da hɔ wɔ awɔw mu...
  Ɛbɛyɛ akuturuku abien ama Hitler bɔne, .
  AWOL a wobɛkɔ mpo rentumi mmoa Fuhrer no!
  
  Enti nnipa pa - ko denneennen, .
  Sɛ wobɛyɛ ɔkofo a ɛsɛ sɛ wɔwo wo...
  Russiani ɔsraani panyin no huruw kɔ soro te sɛ ɔkraman, .
  Ma anim a wɔahyira so no mmoa asraafo a wɔyɛ den no!
  
  Mmabun akwampaefo no ho yɛ den te sɛ ɔbran, .
  Wɔn tumi yɛ kɛse, ɛsõ sen amansan nyinaa...
  Menim sɛ wobɛhunu - abufuo a ɛne ne ho hyia, .
  Sɛ wode akokoduru, a ɛnsɛe kosi awiei bɛkata biribiara so!
  
  Stalin a ofi yɛn Maame Man mu yɛ ɔkannifo kɛse, .
  Nyansa a ɛsen biara, komunism frankaa...
  Na ɔbɛma Russia atamfo apopo, .
  Fasist nniso a ɛyɛ hu mununkum a wɔretu afi hɔ!
  
  Enti, ahantanfo, monnye ɔhene nni, .
  Yiw, sɛ ɛte sɛ nea ɔyɛ katee dodo a...
  Mema Ɛna Agya Man no dwom, .
  Na mmeawa no abɔ dam wɔ sukyerɛmma mu a wɔn nan da hɔ!
  
  Nanso yɛn ahoɔden sõ paa, .
  Ahemman Kɔkɔɔ, Russia honhom a tumi wom no...
  Onyansafo bedi tumi, minim mfehaha pii, .
  Wɔ saa tumi a enni awiei a enni ahye biara mu!
  
  Na mma biribiara nnyɛ yɛn brɛoo, Russiafo, .
  Herculean ahoɔden ntumi mfa laser nsusuw...
  Yɛn asetra nyɛ mmerɛw, te sɛ sirikyi asaawa, .
  Hu asraafo a wɔn ho yɛ den no kosi awiei wɔ ahodwiriw mu!
  
  Yɛdi nokware ma yɛn kurom, yɛn koma te sɛ ogya, .
  Yɛn ho pere yɛn sɛ yɛbɛko, yɛn ani agye na yɛde abufuw kɛse...
  Ɛrenkyɛ yɛbɛka stake akɔ Hitler a wɔabu no dam no mu, .
  Na mpanyinyɛ a ɛyɛ abofono na enye no beyera!
  
  Afei, gye di sɛ Fuhrer, Berlin bɛhwe ase.
  Ɔtamfo no regyae ne ho mu na ɛrenkyɛ ɔbɛbobɔ ne nan...
  Na yɛn Maame no atifi no, kerubim wɔ ntaban mu, .
  Na fa agyan bɔ ɔtweaseɛ bɔne no anim!
  
  Kurom a ɛyɛ fɛ no bɛfefɛw fɛfɛɛfɛ, .
  Na lilac nhwiren akɛse...
  Anuonyam ne nidi bɛba ama yɛn knights, .
  Yebenya pii asen nea na yɛwɔ mprempren!
  Komsomol mmeawa no ko denneennen na wɔda wɔn aerobatics ne adesuakuw a ɛkorɔn sen biara adi.
  Eyinom yɛ mmea ankasa. Nanso ne nyinaa mu no, akodi ahorow no rekɔ so denneennen. Germanfo tank ahorow nyɛ papa koraa. Nanso "Matilda" ye sen saa. Ɛwom sɛ ne tuo no nyɛ den yiye - 47 mm caliber, ɛnsen German tuo a ɛwɔ T-3 no so, nanso ahobammɔ no yɛ aniberesɛm - 80 mm. Na sɔ eyi hwɛ na sɔ hwɛ.
  Na Matildas a edi kan no reba Germany hyɛn gyinabea dedaw na wɔde keteke rekɔ apuei fam. Nokwarem no, Matilda ne T-34 no ntam a ɛbɛbɔ, na ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ aniberesɛm na mogyahwiegu kɛse wom. Na ɔyɛkyerɛ ho akodi ahorow rekɔ so. Soviet aprɛm, titiriw KV, ntumi nkɔ German kar atuo mu. Nanso wɔfa atuo a ne kɛse yɛ mm 88 a ɛko tia wimhyɛn ne atuo bi a wɔakyere.
  Nanso BT ahorow a wɔde ntwahonan ayɛ no hyew te sɛ kyɛnere. Na wɔn Germanfo atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no tumi de ogya to wɔn mu mpo.
  Ne tiaatwa mu no, blitzkrieg no dii nkogu na Soviet ntua no gyaee. Na Russia kar pii rehyew wɔ sɛnkyerɛnne kwan so, asɛmfua no yɛ kyɛnere. Eyi bɛyɛɛ nea ɛnyɛ anigye koraa maa Asraafo Kɔkɔɔ no.
  Nanso akofo no da so ara de anigye to dwom. Enti mmarimaa akwampaefo no mu biako de nsi hyehyɛɛ nyankontɔn dwom;
  Ɔman foforo bɛn na ɛwɔ asraafo a wɔnam fam a wɔyɛ ahantan?
  Nokwarem no, wɔ Amerika no, ɔbarima no yɛ nantwinini.
  Nanso yɛbɛko afi asraafo dɔm biako so akɔ foforo so, .
  Ma guy biara nyɛ groovy!
  
  Obiara ntumi nni afotu tumi so nkonim, .
  Ɛwom sɛ Wehrmacht nso yɛ nea akyinnye biara nni ho sɛ ɛyɛ nwini de...
  Nanso yebetumi de bayonet abubu gorilla, .
  Agya Man no atamfo bewuwu ara kwa!
  
  Wɔdɔ yɛn na nokwarem no, wɔadome yɛn, .
  Wɔ Russia no, ɔkofo biara fi mmoa adididaka bi mu...
  Yɛbedi nkonim, minim eyi yiye
  Wɔtow wo ɔbɔnefo ngu Gehenna!
  
  Yɛn akwampaefo betumi ayɛ pii, .
  Yɛn deɛ, wunim, automatic machine no nyɛ ɔhaw...
  Momma yɛnsom sɛ nhwɛso mma adesamma, .
  Ɛmmra sɛ mmarimaa no mu biara nnya anuonyam!
  
  Tuo a wɔtow, tutu, hu sɛ eyi nyɛ ɔhaw, .
  Fa sɔw bɔ fascist no denneennen...
  Hu sɛ nsakrae akɛse wɔ w"anim, .
  Na yɛde A+ bɛtwa adesua biara!
  
  Wɔ Russia no, ɔpanyin ne abarimaa biara, .
  Otumi ko denneennen paa...
  Ɛtɔ da mpo a, yɛyɛ basabasa dodo
  Wɔ ɔpɛ a wɔwɔ sɛ wobetiatia Nasifo so no mu!
  
  Wɔ ɔkwampaefo fam no, mmerɛwyɛ ntumi nyɛ yiye, .
  Ɛkame ayɛ sɛ efi cradle no so na abarimaa no ayɛ den...
  Wunim, ɛyɛ den yiye sɛ wo ne yɛn begye akyinnye, .
  Na akyinnyegye ahorow no yɛ legion!
  
  Merempa abaw, gye me di guys
  Awɔw bere mu no, mitu mmirika a meda mpaboa wɔ sukyerɛmma mu...
  Abonsam renni ɔkwampaefo no so nkonim, .
  Mede abufuw bɛpra fasistfo no nyinaa afi hɔ!
  
  Obiara renbrɛ yɛn akwampaefo ase, .
  Wɔwoo yɛn sɛ yɛyɛ akofo a wɔyɛ den...
  Momma yɛnsom sɛ nhwɛso mma adesamma, .
  Sagittarius a ɛhyerɛn saa!
  
  Nantwinini no yɛ nokwarem no nso Russiani barima, .
  London ne Texas nyinaa yɛ yɛn kuromfoɔ...
  Yɛsɛe biribiara sɛ ogya rehyew Russiafo a, .
  Momma yɛmmɔ ɔtamfo no ani so pɛɛ!
  
  Wɔkyeree abarimaa no nso, .
  Wɔde ogya hyew no wɔ rack no so...
  Nanso ɔserewee wɔ awudifo no anim nkutoo, .
  Ɔkae sɛ ɛrenkyɛ yɛbɛfa Berlin nso!
  
  Dade no yɛ hyew, kosi ne nan ase a ɛda hɔ kwa, .
  Wɔmiaa ɔkwampaefo no, ɔyɛɛ komm...
  Abarimaa no nim sɛ na ɔwɔ Sovietfo su, .
  N"Agya Man yɛ nokware kyɛm!
  
  Wɔbubuu wɔn nsateaa, atamfo no danee nsuo a ɛreworo so no, .
  Wɔ mmuaema mu no, serew nkutoo na wotumi te...
  Ɛmfa ho sɛnea Kraut abusua no bɛboro abarimaa no, .
  Nanso nkonimdi baa awudifo no so!
  
  Mmoa yi redi n"anim dedaw sɛ ɔrekɔsɛn no, .
  Abarimaa no nantew nyinaa a wɔapirapira...
  Awiei koraa no, mekae sɛ: Migye Rod di, .
  Na afei yɛn Stalin bɛba Berlin!
  
  Bere a ɛyɛɛ komm no, ɔkra no de ahopere kɔɔ Rod nkyɛn, .
  Ɔgyee me ayamye mu paa...
  Ɔkaa sɛ, wobɛnya ahofadie koraa, .
  Na me kra san yɛɛ honam foforo!
  
  Mifii ase too tuo guu fasistfo a wɔn bo afuw no so, .
  Abusua no anuonyam nti, Krautfoɔ no kum obiara...
  Ade kronkron, nea ɛde komunism ba, .
  Ɛbɛma ɔkwampaefo no anya ahoɔden!
  
  Dae no abam, menam Berlin, .
  Yɛn atifi no, kerubim bi a ne ntaban yɛ sika kɔkɔɔ...
  Yɛde hann ne anigye brɛɛ wiase nyinaa, .
  Russia nkurofoo - nim se yerennye nkonim!
  Mmofra no nso to dwom pa ara, nanso wonnya nkɔɔ ɔko. Na Sweden akuw no ne Finlandfo afi ntua a wɔde ko tia ase dedaw. Na Soviet asraafo a wɔpaee mu kɔɔ Helsinki no nyaa ntua a emu yɛ den wɔ afã horow no so, na wotwaa atamfo no gyinabea ahorow ho hyiae. Na enti wɔkɔ tumi a ɛbɔ mu na wotwa Red Army no nkitahodi mu. Nanso Stalin baraa sɛ wɔbɛsan wɔn akyi na Sweden-Finland asraafo no bubuu mu kɔɔ Vyborg.
  Nnipa a wɔboaboa wɔn ho ano wɔ Suomi man mu, ɔmanfo no de anigye ayɛ krado sɛ wɔbɛko atia Stalin ne ne kuw no.
  Wɔ Sweden no, wɔkaee Charles a ɔto so Dumien ne n"anuonyam ɔsatu ahorow nso. Sɛ yɛbɛka no yiye a, sɛ ɔhweree, na afei deɛ ɛyɛ aweredi. Na ɛyɛ onwini yiye bere a Swedenfo asraafo dɔm mũ nyinaa boaboa wɔn ho ano ma wɔyɛ nnwuma foforo no.
  Bio nso, ɛkame ayɛ sɛ USSR ankasa tow hyɛɛ Third Reich ne Europa nyinaa so. Na wɔne Germanfo no, asraafo akuw a wotu wɔn ho ma mpo fi Switzerland bae. Na Salazar ne Franco de wɔn ho hyɛɛ ɔko a wɔne USSR no mu wɔ aban kwan so na wɔbɔɔ amanneɛ sɛ wɔbɛboaboa nnipa pii ano. Na ɛsɛ sɛ wɔka sɛ eyi yɛ adeyɛ a ɛyɛ nwini wɔ wɔn fam - a ɛde ɔhaw akɛse ba Red Army no so.
  Asraafo pii rehyɛn ɔko no mu. Titiriw fi Romania, faako a wotwaa Soviet aprɛm mu koraa no.
  Tebea no nso mu yɛɛ den esiane nneduafo a wɔsesaa wɔn ho wɔn ho nti - ne nyinaa fi Germany, Britain, Italy. Ne saa nti, wimhyɛnkafo pii a wɔtow tuo guu Britain so no san kɔɔ Luftwaffe. Nanso Italiafoɔ dodoɔ mpo san baeɛ - asraafoɔ bɛboro ɔpepem fã. Na Mussolini tow n"ahoɔden nyinaa guu USSR so.
  Na Italy, sɛ yɛnkan atubra aman no a, nnipa ɔpepem aduonum na ɛwɔ hɔ, a ɛyɛ pii koraa.
  Enti gyinabea a USSR wɔ no bɛyɛɛ den yiye. Ɛwom sɛ na Soviet asraafo da so ara wɔ Europa de. Nanso wohuu wɔn ho wɔ ahunahuna a ɛne sɛ wɔbɛbɔ wɔn ho ahyia na wɔatwa wɔn ho ahyia no ase.
  Na wɔ mmeae bi no, ɔko no kɔɔ Russia asasesin so. Wɔafi ase retow ahyɛ Vyborg so dedaw, a Finlandfo ne Swedenfo tow hyɛɛ so no.
  
  RUSSIAN MAFIA SUSU - NKYERƐKYERƐMU
  NKYERƐKYERƐMU
  Ɛkame ayɛ sɛ Russia mafia no atrɛw wɔn ntini mu wɔ wiase nyinaa. Interpol ne FSB ne CIA reko atia adwowtwafo no, ne ananmusifo ahorow ahorow, a Mosad a wagye din no ka ho, na ɔko no yɛ nkwa ne owu, na ɛsono nkonimdi.
  Nnianim asɛm
  
  
  Winter ammɔ Misha ne ne nnamfonom hu da. Nokwarem no, wɔn ani gyee nokwasɛm a ɛyɛ sɛ wotumi nantew mpaboa a wɔda mpan wɔ mmeae a nsrahwɛfo nnya akokoduru mpo mfi wɔn ahɔhodan no abrannaa so no ho. Na ɛyɛ anigye kɛse ma Misha sɛ ɔbɛhwɛ nsrahwɛfo, ɛnyɛ sɛ wɔn mmerɛwyɛ wɔ ahonyade ne wim tebea a ɛyɛ fɛ ho no maa n"ani gyei nko, na mmom esiane sɛ wotua ho ka nso nti. Wotuaa ka yiye.
  
  Nnipa pii, wɔ bere a na ɛhɔ yɛ hyew no mu no, frafraa wɔn sika, sɛ ɛbɛyɛ sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi akyerɛ wɔn mmeae a eye sen biara a wobetumi atwa mfonini anaasɛ wɔbɛbɔ abakɔsɛm mu nsɛm a bere bi na ɛhaw Belarus ho amanneɛ a mfaso nni so a. Eyi ne bere a wotuaa no ka boroo so na ne nnamfonom ani gyei dodo sɛ wɔbɛkyɛ asade no mu bere a wohyiaam wɔ keteke gyinabea bi a obiara nni hɔ bere a owia akɔtɔ akyi no.
  
  Ná Minsk sõ araa ma na ɛwɔ n"ankasa nsɛmmɔnedifo wɔ sum ase, amanaman ntam ne nketewa nyinaa. Misha a wadi mfe dunkron no nyɛ nhwɛso bɔne wɔ n"ankasa mu, nanso ɔyɛɛ nea ɛsɛ sɛ ɔyɛ na ama wawie kɔlege. Ná ne mfonini a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ bruu no yɛ nea ɛyɛ anigye wɔ Europa Apuei Fam ntease mu, na ɛtwee amannɔne nsrahwɛfo adwene kɛse. N"ani ase kurukuruwa tuntum no kaa anadwo dasum ne aduan pa a onnya nni ho asɛm, nanso n"ani bruu a ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ bruu no maa ne ho yɛ fɛ.
  
  Ɛnnɛ yɛ da titiriw. Ná ɛsɛ sɛ ɔtra Kozlova Ahɔhodan, beae a ɛnyɛ fɛ kɛse a ɛtwam kɔhwehwɛ dabere a ɛfata bere a wosusuw akansi no ho no. Ná awia owia no yɛ mmerɛw wɔ osutɔbere mu wim a mununkum nni mu no mu, nanso na ɛhyerɛn nnua no nkorabata a ɛrewuwu wɔ akwan a ɛwɔ abɔnten so atrae hɔ nyinaa no so. Ná ɔhyew no yɛ mmerɛw na ɛyɛ anigye, na na ɛyɛ da a eye ma Misha sɛ obenya sika foforo bi. Esiane sɛ na ɛhɔ yɛ fɛ nti, na ɛyɛ n"asɛyɛde sɛ ɔtwetwe Amerikafo a wɔwɔ ahɔhodan no mu no ma anyɛ yiye koraa no, wɔbɛkɔ mmeae afoforo abien akɔgye wɔn ani wɔ mfoninitwa ho.
  
  Misha ka kyerɛɛ ne nnamfonom sɛ: "Mmofra foforo a wofi Texas," na ɔnom Fest sigaret a wɔanom fã bere a na wɔaboaboa wɔn ho ano atwa ogya no ho ahyia wɔ keteke gyinabea hɔ no.
  
  "Ahe?" - bisaa n'adamfo Victor.
  
  "Nnan." Ɛsɛ sɛ ɛyɛ mmerɛw. Mmea baasa ne nantwinini a ɔyɛ srade," Misha serewee, na ne serew no tow wusiw a ɛyɛ nnyigyei a ɛyɛ dɛ fa ne hwene mu. "Na nea eye sen biara ne sɛ mmea no mu biako yɛ akokoaa fɛfɛ."
  
  "Wotumi di?" - Mikel, a ɔyɛ ɔkwantufo a ne ti nhwi yɛ tuntum, a ɔware sen wɔn nyinaa anyɛ yiye koraa no nan biako, de anigye bisae. Ná ɔyɛ aberante a ne ho yɛ nwonwa a ne honam ani kɔla te sɛ pizza dedaw.
  
  "Abeawa ketewaa bi. Twe wo ho," Misha bɔɔ kɔkɔ, "gye sɛ ɔka nea ɔpɛ kyerɛ wo, baabi a obiara ntumi nhu."
  
  Mmabun kuw bi teɛteɛɛm te sɛ wuram akraman wɔ ɔdan a ɛyɛ kusuu a na wodi so no mu awɔw mu. Egyee wɔn mfe abien ne ayaresabea nsrahwɛ mpɛn pii ansa na wɔredi asasesin mu nkonim wɔ ɔkwan a ɛfata so afi aseresɛm kuw foforo a wofi wɔn ntoaso sukuu mu hɔ. Bere a wɔreyɛ wɔn nsisi ho nhyehyɛe no, mfɛnsere a abubu bɔɔ awerɛhow nnwom na mframa a ano yɛ den twaa gyinabea dedaw a wɔagyaw hɔ no afasu a ɛyɛ fitaa no mpoa. Ná keteke kwan a ɛyɛ komm a ayɛ nwunu na ayɛ frɔmfrɔm wɔ asɛnka agua a ɛrebubu no nkyɛn.
  
  Misha kyerɛɛ sɛ: "Mikel, woyɛ gyinabea sohwɛfo a onni ti bere a Vic bɔ abɛn no." "Mɛhwɛ sɛ kar no begyina ansa na adu ɔfã kwan no so sɛnea ɛbɛyɛ a ebehia sɛ yesi fam na yɛforo asɛnka agua no." N"aniwa hyerɛn bere a ohui sɛ n"adamfo tenten no. "Na nsɛe no te sɛ bere a etwaam no. Wɔmaa meyɛɛ sɛ ɔkwasea koraa bere a wohuu wo sɛ woretow wo ho wɔ apon no so no."
  
  "Wobaa ntɛm! Ná ɛsɛ sɛ wode wɔn ba simma du pɛ mu, ɔkwasea!" Mikel yii ne ho ano denneennen.
  
  "Ɛnyɛ hwee, ɔkwasea!" Misha bɔɔ abubuw, na ɔtow sigaret no guu nkyɛn na ɔkɔɔ n"anim anammɔn biako sɛ ɔrebobom. "Ɛsɛ sɛ wosiesie wo ho ɛmfa ho nea ɛbɛba biara!"
  
  Mikel teɛɛm sɛ: "Hey, woremma me ntwitwiridii kɛse a ɛbɛma magye saa nsu a ɛyɛ fĩ no afi wo nsam."
  
  Victor huruw sɔree na ɔtetew bonsu abien a wɔwɔ testosterone no mu. "Tie! Yenni bere mma eyi! Sɛ wo kɔ ntɔkwaw mu seesei a, yɛrentumi ntoa saa basabasayɛ yi so, wote ase? Yehia kuw biara a wɔde wɔn ho to wɔn so a yebetumi atwetwe wɔn. Nanso sɛ mo baanu pɛ sɛ moko mprempren ara a, mafi adi! " .
  
  Nnipa baanu a aka no gyaee ntɔkwaw na wɔteɛɛ wɔn ntade. Ná ɛte sɛ nea Mikel ahaw. Ɔbɔɔ n"ano komm sɛ, "Minni pants biara mma anadwo yi. Eyi ne me baanu a etwa to. Me maame bɛ fucking kum me sɛ me ho agu fĩ yi a."
  
  Victor de agorɔ bɔɔ n"adamfo a ɔyɛ hu no akuturuku sɛ: "Onyankopɔn nti, gyae nyin." "Ɛrenkyɛ wobɛtumi awia ananse wɔ wimhyɛn mu."
  
  Mikel serewee, na ɔsɔɔ sigaret wɔ ne nsateaa akyi sɛ: "Anyɛ yiye koraa no, ɛno akyi no yebetumi adidi."
  
  Misha ka kyerɛɛ no sɛ: "Ɛnsɛ sɛ wohu wo nan. "Tena mfɛnsere no akyi kɛkɛ na fa asɛnka agua no so. Bere tenten a wohu wo nipadua no."
  
  Mikel gye toom sɛ eyi yɛ gyinaesi pa. Ɔde ne ti too fam, na ɔhwɛɛ ahwehwɛ mfɛnsere a abubu a owia no danee ano a ano yɛ nnam no yɛɛ kɔkɔɔ kɛse no mu . Nnua a awuwu no nnompe mpo hyerɛn kɔkɔɔ ne borɔdɔma, na Mikel yɛɛ n"adwene sɛ ogya rehyew abɔnten so atrae hɔ. Wɔ ankonamyɛ ne ahoɔfɛ a wɔagyaw hɔ nyinaa akyi no, na abɔnten so atrae no da so ara yɛ beae a asomdwoe wɔ.
  
  Wɔ awɔw bere mu no na nhaban ne sare no yɛ ahabammono tuntum na nhwiren no yɛ hann soronko - na eyi yɛ mmeae a Mikel ani gye ho kɛse wɔ Molodechno, faako a wɔwoo no na wɔtetee no no mu biako. Nea ɛyɛ awerɛhow no, wɔ awɔw bere mu no, na ɛte sɛ nea nnua no hwie wɔn nhaban gu, na ɛbɛyɛɛ ɔboda abo a enni kɔla a nsateaa a ɛbɔ wɔn ho wɔn ho. Wɔpiaa wɔn ho denneennen, hwehwɛɛ akɔre no adwene, srɛɛ wɔn sɛ wɔmma wɔn ho nyɛ hyew. Saa nsusuwii ahorow yi nyinaa tuu mmirika faa abarimaa tenten a ɔyɛ teateaa no tirim bere a ne nnamfonom resusuw agoru no ho no, nanso ne nyinaa akyi no, na ɔde n"adwene asi so. Ɛmfa ho sɛ na ɔdae dae no, na onim sɛ nnɛyi aseresɛm no bɛyɛ biribi soronko. Dɛn ntia, wantumi ansusuw ho.
  
  
  1. 1. Nnipa a wɔte saa
  Misha prank a ɔyɛ
  
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na wɔato Kozlova Ahɔhodan a nsoromma abiɛsa wom no mu, gye apontow bi a na wɔyɛ awarefo a wofi Minsk ne bere tiaa mu ahɔho kakraa bi a wɔde wɔn ani kyerɛ St. Petersburg no nkutoo. Ná ɛyɛ afe no mu bere a ɛyɛ hu ma aguadi, na awɔw bere aba awiei, na na nsrahwɛfo no mu dodow no ara yɛ wɔn a wɔadi mfe mfinimfini, a wɔmpɛ sɛ wɔsɛe sika a wɔaba sɛ wɔrebɛhwɛ abakɔsɛm mu mmeae no. Nnɔn 18:00 akyi pɛɛ no Misha puei wɔ ahɔhodan a ɛwɔ abansoro abien no mu wɔ ne Volkswagen Kombi mu na wɔyɛɛ ne nkyerɛwde no ho nhwehwɛmu yiye.
  
  Ɔhwɛɛ ne dɔn no wɔ sunsuma a ɛreba no mu. Ahɔhodan no anim a wɔde semɛnte ne birikisi ayɛ no wosow wɔ soro de kasa tiaa n"akwan a ɛyɛ katee no komm. Ná Kozlova yɛ kurow no mfitiase adan no mu biako, sɛnea na adansi a wɔyɛe wɔ afeha no mfiase mu no di ho adanse no. Esiane sɛ na Misha yɛ abarimaa ketewa nti, ne maame ka kyerɛɛ no sɛ ɔntwe ne ho mfi beae dedaw no ho, nanso wantie ne nwiinwii a na wabow nsa no da. Nokwarem no, wantie no mpo bere a ɔka kyerɛɛ no sɛ ɔrewu no, na ɛyɛ ahonu ketewaa bi wɔ ne fam. Efi saa bere no, na ɔbabun ɔkwasea no asisi ne kwan wɔ nea ogye di sɛ ɛyɛ mmɔden a etwa to a ɔbɔe sɛ ɔbɛpata ne asetra a ɛyɛ awerɛhow no mu - adesua tiawa a ɛfa abɔde mu nneɛma ne geometry mfitiase ho wɔ kɔlege.
  
  Ná ɔtan asɛm no, nanso wɔ Russia, Ukraine ne Belarus no, na ɛyɛ ɔkwan a wɔfa so nya adwuma a obu wom. Eyi nkutoo ne afotu a Misha nya fii ne maame a wawu hɔ, bere a ɔka kyerɛɛ no sɛ ne papa a wawu no yɛ abɔde mu nneɛma ho nimdefo a ofi Dolgoprudny Abɔde mu Nneɛma ne Mfiridwuma Asoɛe no akyi. Sɛnea ɔkyerɛ no, na ɛwɔ Misha mogya mu, nanso mfiase no ɔde brush guu nkyɛn, na obuu no sɛ ɛyɛ awofo akɔnnɔ. Ɛyɛ nwonwa sɛnea mmofra a wɔde wɔn bɛto afiase bere tiaa bi betumi asakra akwankyerɛ a aberante bi hia no. Nanso, esiane sɛ na Misha nni sika anaa adwuma nti, na ɛsɛ sɛ ɔde ne ho to mmɔnten so nyansa ne anifere kwan so. Esiane sɛ na wɔahyɛ Europa Apuei Famfo dodow no ara sɛ wobehu nkwaseasɛm nti, na ɛsɛ sɛ ɔsesa nea ɔde si n"ani so no ma ɛbɛyɛ ahɔho a wɔba fam, na na Amerikafo na n"ani gye wɔn ho paa.
  
  Wɔn suban a efi awosu mu a ahoɔden wom ne su horow a mpɛn pii no ɛma ahofadi no maa wobuee wɔn ani kɛse maa Wiase a Ɛto so Abiɛsa apereperedi ho nsɛm a Misha ka kyerɛɛ wɔn no. Amerikafo a wɔyɛ n"afɛfo, sɛnea ɔfrɛɛ wɔn no, de afotu a eye sen biara mae na na wɔde anigye gye "nneɛma foforo" a ne akwantu ahorow a wɔkyerɛ wɔn kwan no de ma no mu ahotoso. Bere tenten a obetumi akwati atumfoɔ a wɔsrɛɛ tumi krataa ne akwankyerɛfo a wɔkyerɛw wɔn din no, na ne ho ye. Ná ɛsɛ sɛ eyi yɛ saa anwummere a Misha ne ne mfɛfo asisifo benya sika foforo bi no mu biako. Misha ayɛ nantwinini bi a ɔyɛ srade dedaw, Owura Henry Brown III pɔtee bi a ofi Fort Worth.
  
  Misha serewee bere a kuw ketewa no fii Kozlov"s anim apon ano no sɛ: "Oo, sɛ yɛreka ɔbonsam ho asɛm a." Ɔfaa ne kar no mfɛnsere a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ foforo no mu hwɛɛ nsrahwɛfo no. Ná mmeawa baanu a wɔn mfe akɔ anim a na wɔn mu biako ne Awuraa Brown de nne a ano yɛ den rebɔ nkɔmmɔ a ɛyɛ anigye. Henry Brown hyɛɛ jeans ne atade a nsa tenten, a na ne fã bi de vest a nsa nnim a ɛkaee Misha Michael J. Fox a ofi Back to the Future - akɛse anan a ɛsõ dodo. Nea ɛne nea wɔhwɛɛ kwan bɔ abira no, Amerikani ɔdefo no paw baseball kyɛw mmom sen sɛ ɔbɛpaw kyɛw a emu duru yɛ galɔn du.
  
  "Anwummere pa, ɔba!" - Owura Brown teɛɛm denneennen bere a wɔrebɛn minivan dedaw no. "Mewɔ anidaso sɛ yɛrenka akyi."
  
  Misha serewee sɛ: "Dabi, owura," na ohuruw fii ne kar mu sɛ ɔrekɔbue ɔpon a ɛtwetwe no maa mmeawa no bere a Henry Brown wosow tuo a wɔde tuo no nkongua no. "Me kuw a edi hɔ no yɛ nnɔnkron pɛ." Nokwarem no, Misha dii atoro. Na eyi yɛ atosɛm a ɛho hia na wɔde anifere a ɛne sɛ nnipa pii hwehwɛ ne nnwuma no bedi dwuma, na ɛnam so ama hokwan a ɛwɔ hɔ sɛ wobenya sika a ɛkɔ soro bere a wɔde nkwaseasɛm no kyerɛ wɔ ahina no mu no yɛɛ kɛse.
  
  Ababaa a ne ho yɛ fɛ a wosusuw sɛ ɔyɛ Brown babea no hwim n"ani sɛ: "Ɛnde ɛbɛyɛ papa sɛ yɛbɛyɛ ntɛm." Misha bɔɔ mmɔden sɛ ɔrenkyerɛ sɛ n"ani gye ɔbabun a ne ho yɛ bruu a wasɛe no ho, nanso ohui sɛ ɛkame ayɛ sɛ wontumi nsiw no kwan. N"ani gyee adwene a ɛne sɛ ɔbɛyɛ ɔbran ho agoru anadwo yi bere a akyinnye biara nni ho sɛ nea ɔne ne mfɛfo ayɛ ho nhyehyɛe no bɛma ne ho adwiriw no no ho. Bere a wɔde kar rekɔ abɔnten so atrae no ne ne Wiase Ko II nkae abo no, Misha fii ase de n"afɛfɛde no dii dwuma.
  
  "Ɛyɛ awerɛhow sɛ worenhu gyinabea no. Ɛwɔ abakɔsɛm a ɛyɛ anigye nso," saa na Misha hyɛɛ no nsow bere a wɔdan kɔɔ Park Lane no. "Nanso migye di sɛ ne din a agye no ma nsrahwɛfo pii to nkyɛn. Mekyerɛ sɛ, me nnwontofo kuw a wɔbɔ nnɔnkron mpo pow anadwo akwantu bi."
  
  "Edin bɛn na ɛwɔ?" - ababaa Miss Brown de ahopere bisae.
  
  Misha susuwii sɛ: "Ɛyɛ hook."
  
  Ɔde ne nsa too ne ho so sɛ, "Wiɛ, beae yi agye din," ogyinae kakra wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so, "sɛ ahonhommɔne wɔ hɔ."
  
  "Wɔde dɛn a wode bedi dwuma?" Miss Brown de ne ho hyɛɛ mu, na ɔserewee ne papa a na ɔreserew no.
  
  "Damn it, Carly, ɔne wo reyɛ basabasa kɛkɛ, ɔdɔfo," Henry serewee, na wannyi n"ani amfi mmea baanu a wɔretwa mfonini no so. Wɔn yapping a ennyae no yerae bere a wɔtwee wɔn ho fii Henry ho kɛse no, na akyirikyiri no maa n"aso dwoe.
  
  Misha serewee sɛ: "Eyi nyɛ nhama a hwee nni mu, owura. Ɛhɔfo abɔ amanneɛ sɛ wɔahu mfe pii, nanso yɛde sie dodow no ara. Hwɛ, mma ɛnhaw wo, mete ase sɛ nnipa dodow no ara nni akokoduru a wɔde bɛpue akɔ gyinabea hɔ anadwo. Ɛyɛ awosu sɛ obi besuro."
  
  "Papa," Miss Brown hyɛɛ nkuran wɔ asɛm a ɛyɛ sereserew mu, na ɔtwee ne papa nsateaa.
  
  Henry serewee sɛ: "Bra, worentɔ eyi ankasa."
  
  "Papa, biribiara a mahu fi bere a yefii Poland no afono me akɔ hell. Yɛrentumi nyɛ eyi mma me kɛkɛ?" - a osii so dua. "Mesrɛ wo?"
  
  Henry, aguadifo bi a ne ho akokwaw, maa aberante no ani a ɛyɛ hyew na ɛyɛ nam di. "Ahe?"
  
  Misha buae, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔrenhyia n"ani ne ababaa a ogyina n"agya nkyɛn no sɛ: "Mma w"ani nnye mprempren, Owura Brown." "Wɔ nnipa dodow no ara fam no, saa akwantu ahorow yi yɛ mmepɔwmmepɔw kakra esiane asiane a ɛwɔ mu nti."
  
  "O me Nyankopɔn, Paapa, ɛsɛ sɛ wode yɛn ka wo ho!" ɔde anigye sui. Miss Brown danee ne ho kyerɛɛ Misha. "M"ani gye nneɛma a asiane wom ho ara kwa. Bisa me papa. Meyɛ obi a meyɛ adwumaden saa..."
  
  "Mebɔ kyakya sɛ woyɛ," Misha nne a ɛwɔ ne mu no ne akɔnnɔ hyiae bere a n"ani suaa were a ɛyɛ torotoro a wɔde marble ayɛ a ɛda ne kyɛw ne ne kɔla a wɔabue no ntam no.
  
  "Carly, biribiara nni hɔ a wɔfrɛ no keteke gyinabea a ahonhommɔne wɔ hɔ. Ne nyinaa yɛ ɔyɛkyerɛ no fã, ɛnte saa, Misha?" Henry de anigye bɔɔ ose. Ɔsan de ne ho too Misha so bio. "Ahe?"
  
  "...line and sinker!"Misha teɛɛm wɔ n'adwene a ɛyɛ anigye no mu.
  
  Carly de ahopere frɛɛ ne maame ne ne maame nuabea san kɔɔ van no mu bere a owia no yɛɛ wim atuu agyae no. Mframa a ɛbɔ brɛoo no danee ahome a ɛyɛ nwini ntɛmntɛm bere a esum kaa abɔnten so atrae hɔ no. Bere a Henry wosow ne ti wɔ ne mmerɛwyɛ wɔ ne babea no adesrɛ ho no, ɔperee sɛ ɔde ahobammɔ bɛlt no bɛkyekyere ne yafunu bere a Misha fii Volkswagen Combi no ase no.
  
  "Ɛbɛgye bere pii?" - bisaa aunt no. Ná Misha tan no. N"anim a ɛyɛ komm mpo ma ɔkaee obi a ɔte biribi a aporɔw hua.
  
  "Wopɛ sɛ midi kan de wo kɔ w"ahɔhodan mu, ma"am?" Misha hyɛɛ da tu kɔɔ baabi foforo.
  
  "Dabi, dabi, so yebetumi akɔ gyinabea hɔ kɛkɛ na yɛawie akwantu no?" Henry kae, na ɔde ne gyinaesi a emu yɛ den no kataa ne ho sɛ adesrɛ a ɛne sɛ ɔnyɛ te sɛ nea ɔyɛ anifere.
  
  Ná Misha wɔ anidaso sɛ saa bere yi de ne nnamfonom bɛyɛ krado. Na mfomso biara rentumi mma saa bere yi, titiriw na ɛnyɛ honhommɔne bi a ɔreto nsu a wɔkyeree no wɔ akwan no so. Ne ho tɔɔ no sɛ ohui sɛ gyinabea a ɛyɛ hu a obiara nni hɔ no sɛnea wɔyɛɛ nhyehyɛe no ara pɛ - a atew ne ho, ɛyɛ sum na ɛyɛ awerɛhow. Mframa no bɔɔ osutɔbere mu nhaban petepete akwan a ɛso ayɛ frɔmfrɔm no so, na ɛkotow nwura ntini wɔ Minsk anadwo.
  
  "Enti asɛm no ka sɛ sɛ wugyina Dudko keteke gyinabea no asɛnka agua 6 so anadwo a, wobɛte keteke dedaw a ɛde ɔko mu nneduafo a wɔabu wɔn fɔ kɔ Stalag 342 no abɛn," saa na Misha kaa nsɛm a wɔayɛ no atoro kyerɛɛ n"afɛfo no. "Na afei wuhu sɛ gyinabea panyin no rehwehwɛ ne ti bere a NKVD polisifo no twaa ne ti bere a na wɔrebisabisa no nsɛm no."
  
  "Dɛn ne Stalag 342?" Carly Brown bisae sɛ. Eduu saa bere yi na ne papa te sɛ nea n"ani nnye kakra efisɛ na nsɛm no mu nsɛm no te sɛ nea ɛyɛ nokware dodo sɛ ɛbɛyɛ nsisi na ɔde nne a ɛyɛ anibere buaa no.
  
  Ɔkae sɛ: "Ná ɛyɛ afiase a Soviet asraafo te, hun."
  
  Wɔnantew wɔ mmeae a ɛbɛn hɔ, na wɔmpɛ sɛ wotwa Platform 6. Hann biako pɛ a ɛwɔ ɔdan a ɛyɛ kusuu no so fi Volkswagen kar bi a ɛwɔ akyirikyiri mita kakraa bi no hann mu.
  
  "Hena ne NK...dɛn bio?" Carly bisae sɛ.
  
  Misha hoahoaa ne ho sɛ: "Soviet sum ase polisifo," na ama wɔagye n"asɛm no adi kɛse.
  
  N"ani gyee ho kɛse sɛ ɔhwɛɛ mmea no a wɔrewosow, wɔn ani te sɛ nkuku bere a na wɔhwɛ kwan sɛ wobehu gyinabea wura no su a ɛte sɛ ahonhonsɛmdi no.
  
  Misha bɔɔ mpae sɛ ne nnamfonom ntwe wɔn ho sɛ: "Bra, Victor." Ntɛm ara, keteke a ɛyɛ ankonam abɛn bi fi baabi wɔ keteke kwan no so bae, na atifi fam atɔe mframa a ɛyɛ nsukyenee no soaa no.
  
  "Oo, Onyankopɔn dɔfo!" - Owura Brown yere teateaam, nanso ne kunu gyee akyinnye.
  
  Henry kaee no sɛ: "Ɛnyɛ ankasa, Polly." "Ɛbɛyɛ sɛ nnipa kuw bi wɔ hɔ a wɔne no reyɛ adwuma."
  
  Misha amfa n"adwene ansi Henry so. Ná onim nea ɛbɛba. Nteɛteɛm foforo a ano yɛ den bɛn wɔn. Bere a Misha rebɔ mmɔden denneennen sɛ ɔbɛserew no, n"ani gyee mmɔden a ne mfɛfo bɔe no ho kɛse bere a ahum a ɛhyerɛn kakra fi sum a ɛwɔ keteke kwan no so no puei no.
  
  "Hwɛ! Krataa kronkron! Ɔno na ɔwɔ ha!" Carly de ehu kaa asɛm a ɛyɛ sereserew, na ɔde ne nsa kyerɛɛ keteke kwan a ɛkɔ mu no so kɔɔ ɔfã foforo, faako a Michael nipadua a ɛyɛ tratraa no puei no. Ne nkotodwe yɛɛ mmerɛw, nanso ɛkame ayɛ sɛ mmea afoforo a na ehu aka wɔn no mmoa no wɔ wɔn ankasa hysterics mu. Misha anserew, na ɔtoaa n"afiri no so. Ɔhwɛɛ Henry a ɔhwɛɛ sɛnea Michael a ɔkorɔn no repopo sɛ gyinabea sohwɛfo a onni ti no ara kwa no.
  
  "Wohu eyi?" Henry yere sii apini, nanso nantwinini no anka hwee. Mpofirim ara n"ani guu keteke bi a ɛrebobom hann a ɛrebɛn no so, na ɛrehuruhuruw te sɛ leviathan ɔtweaseɛ bere a ɛde ahopere rekɔ gyinabea hɔ no. Nantwinini a ɔyɛ srade no anim danee mogya bere a tete afiri bi a ɛde nsuonwini puei fi anadwo no, na ɛde aprannaa a ɛrebɔ denneennen rekɔ wɔn nkyɛn no.
  
  Misha yɛɛ n"anim basabasa. Ná wɔayɛ ne nyinaa yiye dodo kakra. Anka ɛnsɛ sɛ keteke ankasa ba, na nanso na ɛwɔ baabi a wotumi hu, na ɛde ahopere rekɔ wɔn nkyɛn. Ɛmfa ho sɛnea ɔbɔɔ n"amemene no, aberante a ne ho yɛ fɛ a ɔyɛ ɔkwasea no antumi ante nsɛm a ɛrekɔ so no ase.
  
  Mikel, wɔ adwene a ɛne sɛ Victor na ɔde abɛn no bae no, hintiw faa akwan no so sɛ ɔrekɔtwa na ɔmaa nsrahwɛfo no bɔɔ hu kɛse. Ne nan tee nka sɛ ɛrekɔ dade nnua ne abo a ayɛ mmerɛw so. Wɔ n"atade kataso ase no, n"anim a ahintaw no de anigye serewee bere a ohuu mmea no ahude no.
  
  "Mikel!" Misha teɛɛm sɛ. "Daabi! Daabi! San bra!"
  
  Nanso Mikel faa akwan no so, na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi a ɔtee ahomegye. Ntama a ɛkataa ne ti so ma ɛyɛɛ te sɛ ɔbarima a onni ti wɔ ɔkwan a etu mpɔn so no kataa n"anisoadehu so. Victor fii tekiti adwumayɛbea a na hwee nni hɔ no mu bae na ɔde ahopere kɔɔ kuw no nkyɛn. Bere a wohuu mfonini foforo no, abusua no nyinaa de ahopere teɛteɛɛm sɛ wɔregye Volkswagen no nkwa. Nokwarem no, Victor bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ ne nnamfo baanu no kɔkɔ sɛ ɛnyɛ ɔno na ɔde nea ɛrekɔ so no ho asodi to no so. Ohuruw kɔɔ akwan no so sɛ ɔrekɔpia Mikel a onsusuw ho no akɔ ɔfã foforo, nanso wansusuw ahoɔhare a ɛdaa adi wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so no ho wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so.
  
  Misha de ehu hwɛɛ sɛnea keteke no bubuu ne nnamfo, kunkum wɔn amonom hɔ ara na wannyaw hwee sɛ nnompe ne nam a ɛyɛ kɔkɔɔ a ɛyɛ yaw. Ná n"ani akɛse bruu no ayɛ nwini wɔ nea ɛwɔ hɔ, na na n"anom a ɛyɛ mmerɛw no nso ayɛ nwini. Esiane sɛ ne ho dwiriw no kɛse nti, ohui sɛ keteke no yerae wɔ mframa a ɛyɛ tratraa mu. Amerika mmea no nteɛteɛm nkutoo ne afiri a edi awu no abɛn a ɛreyera no sii akan bere a Misha adwene fii n"adwene mu no.
  
  
  2. 2.
  Balmoral abaawa
  
  
  "Afei tie abarimaa, meremma womfa ɔpon yi mu kosi sɛ wobɛma wo kotoku mu da mpan! Manya saa atoro nkwaseafo yi a wɔyɛ wɔn ade te sɛ Wally ankasa na wɔnantew ha frɛ wɔn ho K-squad yi a ɛdɔɔso. Me funu a awu no so nkutoo!" Sheamus bɔɔ kɔkɔ. N"anim kɔkɔɔ no wosow bere a ɔde mmara no too ɔbarima a ɔrebɔ mmɔden sɛ obefi hɔ no anim no. "K-squad nyɛ nea wɔde ma wɔn a wɔadi nkogu. Aane?"
  
  Mmarima kuw a wɔn ho yɛ hare na wɔn bo afuw a wogyina Seamus akyi no bɔɔ gyegyeegye sɛ wɔpene so.
  
  Aane!
  
  Seamus teateaa n"ani biako na ɔteɛɛm sɛ, "Afei! Afei, fuck!"
  
  Brunette fɛfɛ no twaa ne nsa na ɔde abotare guu ahome sɛ, "Jeez, Sam, fa nneɛma no kyerɛ wɔn kɛkɛ dedaw."
  
  Sam danee ne ho na ɔde ehu hwɛɛ no. "W"anim ne mmeawa a wɔwɔ ha no? Minsusuw saa, Nina."
  
  Ɔserewee sɛ: "Mihuu," na ne nyinaa akyi no, ɔhwɛɛ ɔkwan foforo so.
  
  Sam Cleave, nsɛm ho amanneɛbɔfo atitiriw ne mpɔtam hɔfo a wagye din a wagye din no abɛyɛ sukuuni a ne ho yɛ hyew. Ɛmfa ho sɛ na ne honam ani yɛ den na na onsuro, sɛ wɔde toto Balmoral K-squad ho a, na ɔnyɛ hwee sɛ afɔremuka so abarimaa a onnii mfe aduonu a ne ho yɛ den.
  
  Seamus serewee sɛ: "Monsɛe mo kotoku mu." Ná wɔde kyɛw a wɔanwene a ɔhyɛ wɔ po so bere a ɔrepɛ mpataa no abɔ n"anim a ɛyɛ tratraa no so, na na tawa ne kyiisi hua a na beer a ɛyɛ nsu ka ho wɔ ne home mu.
  
  Sam kaa tuo no, anyɛ saa a anka wɔrennye no ntom da wɔ Balmoral Arms no mu. Ɔmaa ne kilt so, na ɔde ne ntade a ɔda adagyaw no kyerɛɛ nnipa a wɔn kɔn yɛ den kuw a wɔfrɛɛ asawdan no sɛ fie no. Wɔyɛɛ nwini bere tiaa bi wɔ afobu mu
  
  Sam hwirew ne ho sɛ, "Ɛyɛ awɔw, mmarima."
  
  "Wrinkled - ɛno ne nea ɛyɛ!" Seamus de aseresɛm bɔɔ ose, na odii nnwontofo a wɔba hɔ no anim wɔ anigye a ɛma asotiw mu. Wobuee ɔpon no kɔɔ adwumayɛbea hɔ, na wɔmaa Nina ne mmeawa afoforo no dii kan hyɛn mu ansa na wɔde Sam a ne ho yɛ fɛ no reba a wɔde wɔn nsa abɔ n"akyi. Nina de n"ani gyei wɔ aniwu a ɔtee nka no ho na ɔde n"ani bɔɔ n"ani sɛ, "Awoda pa, Sam."
  
  Ɔde ahopopo sii apini na ɔde anigye gyee atuu a ɔde too n"ani nifa so no toom sɛ: "Ta." Ná nea etwa to no yɛ amanne a ɛkɔ so wɔ wɔn ntam ansa na wɔrebɛyɛ adɔfo dedaw mpo. Ɔde n"ani sii hɔ kakra bere a ɔtwee ne ho fii ho akyi, na n"ani gyee nkae no ho.
  
  "Onyankopɔn nti, ma ɔbarima no nnom!" - a wodi pub no mu baako teateaam, de ne nsa kyeree Sam.
  
  "Mefa no K-squad kyerɛ sɛ wobɛhyɛ kilt?" Nina susuw ho, na ɔkaa Scotlandfo a wɔn ho yɛ nwini ne wɔn tartan ahorow no ho asɛm.
  
  Sam nom ne Guinness a edi kan no bi. "Nokwarem no, "K" gyina hɔ ma nsa. Mmisa."
  
  Obuae sɛ: "Ɛno ho nhia," na ɔde beer toa kɔn guu n"anofafa a ɛyɛ maroon no so.
  
  Sam de kaa ho sɛ: "Seamus yɛ sukuu dedaw, sɛnea wubetumi ahu no." "Ɔyɛ obi a ɔpɛ atetesɛm. Ntade ase biara nni kilt no ase."
  
  Ɔserewee sɛ: "Nokwarem no. "Enti, awɔw wom dɛn?"
  
  Sam serewee na obuu n"ani guu ne fɛwdi no so. N"ani gyei wɔ kokoam sɛ Nina ka ne ho wɔ n"awoda. Sam rennye ntom da, nanso n"ani gyei sɛ onyaa ne ti didii mu wɔ apirakuru a ɛyɛ hu a onyae wɔ wɔn akwantu a etwa to a wɔde kɔɔ New Zealand no mu. Sɛ ɛnyɛ Perdue nhumu a, anka obewu, na na Sam nnim sɛ ebia obetumi adi ɔbea foforo a ɔdɔ no no wu so da bi anaa. Ná ɔdɔ no yiye, sɛ́ plato adamfo mpo. Anyɛ yiye koraa no, ɔda so ara ma no kwan ma ɔne no da, na ɛmaa n"anidaso traa ase sɛ ebia wɔbɛsan awo no bio daakye wɔ nea na wɔwɔ bere bi no mu.
  
  "So woate biribi afi Purdue hɔ?" obisae mpofirim, te sɛ nea ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛtwe ne ho afi asɛmmisa bi a ɛyɛ ahyɛde ho.
  
  Ɔkae sɛ: "Ɔda so ara wɔ ayaresabea.
  
  Sam yɛɛ n"anim basabasa sɛ: "Misusuwii sɛ Oduruyɛfo Lamar maa no sika a ɛho tew."
  
  "Yiw na ɔyɛ." Ogyee bere ansa na ne ho tɔɔ no wɔ ayaresa titiriw mu na mprempren ɔrekɔ ɔfã a edi hɔ no so," na ɔkae.
  
  "Afã a edi hɔ no?" Sam bisae sɛ.
  
  Obuae sɛ: "Wɔresiesie no ama oprehyɛn bi a wɔde besiesie no." "Worentumi mfa asodi nto ɔbarima no so. Mekyerɛ sɛ, nea ɛtoo no no gyaw akuru bi a ɛyɛ abofono. Na esiane sɛ ɔwɔ sika nti..."
  
  "Mepene so." Anka mɛyɛ saa ara," Sam de ne ti too fam. "Mereka akyerɛ wo sɛ, wɔde dade na ɛyɛ ɔbarima yi."
  
  "Adɛn nti na woka saa?" Ɔserewee.
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne ho so na ɔhome, na osusuw sɛnea wɔn adamfo a wɔn nyinaa betumi agyina ano no ho. "Nnim." Migye di sɛ akuru sa, na oprehyɛn a wɔde yɛ nipadua no san ba, nanso, Onyankopɔn, adwene mu yaw bɛn ara na na ɛwɔ hɔ saa da no, Nina."
  
  Ɔde dadwen koro no ara buae sɛ: "Woayɛ no yiye dodo, me dɔfo." "Ɔrennye ntom da, nanso misusuw sɛ ɛbɛyɛ sɛ Perdue adwene rehyia dae bɔne a wontumi nhu esiane nea ɛtoo no wɔ Kurow a Ayera no mu nti. Yesu."
  
  Sam wosow ne ti de kyerɛɛ Perdue ho anigye sɛ: "Wu denneennen, saa ɔkwasea no." Ɔmaa ne toa so hwɛɛ Nina ani so. "Perdu... mma owia nnhyew no da, na awɔ nhu n"abufuw."
  
  "Amen!" Nina kae, na ɔde Sam de no bɔɔ ne toa no mu. "Ma Purdue!"
  
  Nnipadɔm a wɔyɛ basabasa wɔ Balmoral Arms no mu dodow no ara ante Sam ne Nina toast, nanso na kakraa bi wɔ hɔ a wɔtee - na wonim nsɛmfua a wɔapaw no ntease. Ná nnipa baanu a wɔredi afahyɛ no nnim no, na obi a ɔyɛ komm fi asawdan no fã a ɛwɔ akyirikyiri rehwɛ wɔn. Ná ɔbarima a ne honam ani yɛ den a ɔrehwɛ wɔn no renom kɔfe, na ɛnyɛ nsa. N"ani a ahintaw no hwɛ nnipa baanu a egyee no adapɛn pii ansa na ɔrehu wɔn no wɔ kokoam. Anadwo yi biribiara bɛsesa, ɔdwenee ho berɛ a ɔrehwɛ wɔn sɛ wɔreserew na wɔrenom nsa.
  
  Nea na ɛsɛ sɛ ɔyɛ ara ne sɛ ɔbɛtwɛn akyɛ ansa na wɔn nsa a wɔde bɛnom no ama wɔatumi ayɛ wɔn ade wɔ ɔkwan a etu mpɔn so. Nea na ohia ara ne simma anum a ɔne Sam Cleave nkutoo bɛtra. Ansa na obetumi abisa bere a hokwan a ɛte saa bɛba no, Sam de ɔhaw sɔree fii n"akongua so.
  
  Ɛyɛ serew sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a wagye din a ɔyɛ nhwehwɛmu no kyeree counter no ano, twee ne kilt no baa fam, a na osuro sɛ n"asen bɛkyere nsrahwɛfo no telefon a wokura kyin no biako ahwehwɛ mu. Ɛyɛɛ no nwonwa koraa sɛ na eyi asi pɛn bere a wɔtwee ne mfonini a ɔhyɛ set koro no ara wɔ plastic pon a ɛwosow so wɔ Highland Afahyɛ ase mfe kakraa bi a atwam ni no. Ankyɛ na nantew a ɛnyɛ pɛpɛɛpɛ ne ne kilt a ɔde wosow a ɛyɛ awerɛhow no maa Women"s Auxiliary Corps a ɛwɔ Edinburgh no too aba sɛ Sexiest Scot wɔ afe 2012 mu.
  
  Ɔde ahwɛyiye de ne ho kɔhyɛɛ apon a ayɛ sum wɔ bar no nifa so a wɔakyerɛw so sɛ "Akokɔ" ne "Akokɔ" no ho, na ɔde ahopere de n"ani kyerɛɛ ɔpon a ɛne no hyia no so bere a Nina de anigye kɛse hwɛɛ no no, a na wasiesie ne ho sɛ sɛ ɔma mmarima ne mmea baanu no adwene tu fra wɔ mu a, ɔbɛpere ne ho akɔboa no a moment of drunken semantics.Wɔ nnipadɔm a wɔyɛ basabasa no mu no, bɔɔlbɔ no nne a ɛkɔ soro wɔ screen kɛse a ɛyɛ tratraa a wɔde asisi ɔfasu so no ma wonya amammerɛ ne atetesɛm ho nnyigyei, na Nina faa ne nyinaa.Bere a ɔtraa New Zealand ɔsram a etwaam no, ɔno ohui sɛ n"ani agye Kurow Dedaw no ne tartan ho.
  
  Sam yerae wɔ tiafi a ɛfata mu, na ɛmaa Nina de n"adwene sii ne single malt ne mmarima ne mmea a wɔn ani agye a wɔatwa ne ho ahyia no so. Wɔ wɔn nteɛm ne piapia a wɔde ahopere so nyinaa akyi no, na ɛyɛ nnipadɔm a wɔwɔ asomdwoe a wɔrekɔsra Balmoral anadwo yi. Wɔ adwene a ɛyɛ basaa a ɛfa beer a ɛrehwie agu ne wɔn a wɔnom nsa hintidua, dart asɔretiafo ne mmea a wɔsaw a wɔde tu mmirika mu no, Nina huu anomaly biako ntɛm ara - onipa bi a ɔno nkutoo te hɔ, ɛkame ayɛ sɛ onhinhim, na ɔno nkutoo yɛ komm. Na ɛyɛ anigye ankasa sɛnea ɔbarima no te sɛ nea ɛnyɛ nea ɛfata, nanso Nina sii gyinae sɛ ebia na onni hɔ sɛ ɔrebedi afahyɛ. Ɛnyɛ obiara na ɔnom nsa de dii afahyɛ. Ná onim eyi nyinaa yiye. Bere biara a ɔbɛhwere obi a ɔbɛn no anaasɛ odi awerɛhow bi wɔ bere a atwam no mu no, na ɔbow nsa. Ɛte sɛ nea ntease foforo nti na ɔhɔho yi wɔ ha, sɛ ɔrebɛnom nsa.
  
  Ná ɛte sɛ nea ɔretwɛn biribi. Ná eyi dɔɔso sɛ abakɔsɛm kyerɛwfo a ne ho yɛ fɛ no bɛma n"ani akɔ so ahwɛ no. Ɔhwɛɛ no wɔ ahwehwɛ mu wɔ asanombea no akyi bere a ɔrenom ne whisky no. Ɛkame ayɛ sɛ na ɛyɛ hu, ɔkwan a ɔfa so nhinhim, gye nsa a wɔma so bere ne bere mu sɛ ɔnom nsa no nkutoo. Mpofirim ara ɔsɔre fii n"akongua so, na Nina yɛɛ den. Ɔhwɛɛ sɛnea ɔkeka ne ho ntɛmntɛm a ɛyɛ nwonwa no, na afei ohui sɛ na ɔnom nsa, na mmom na ɔnom Ireland kɔfe a wɔde ice ayɛ.
  
  Ɔde n"ani dii n"akyi, na ɔkae wɔ ne tirim sɛ: "Oo, mihu honhom bi a n"adwene mu da hɔ." Ɔfaa Marlboros pack bi fii ne sika kotoku a wɔde aboa nhoma ayɛ mu na ɔtwee sigaret fii krataa adaka no mu. Ɔbarima no hwɛɛ n"anim, nanso Nina kɔɔ so traa sum no mu, na ɔsɔɔ sigaret. Ɛdenam wusiw a ɔhyɛɛ da bɔe so no, na otumi hwɛ no. Ɔdaa ase komm sɛ adwumakuw no amfa sigaretnom ho mmara no anhyɛ mu, efisɛ na ɛwɔ asase a David Perdue, ɔdefo ɔpepepemfo atuatewfo a na ɔne no rebɔ no wɔ so.
  
  Na onnim sɛ nea otwa to no ankasa nti na saa ɔbarima yi sii gyinae sɛ ɔbɛkɔ akɔsra Balmoral Arms anwummere yi. Esiane sɛ na ɔhɔho no nnom nsa na ɛda adi sɛ ɔnnom sigaret nti, na onni biribiara a obegyina so apaw saa asawdan yi, Nina susuwii. Eyi maa n"adwene mu yɛɛ no naa, nanso na onim sɛ kan no na ɔbɔ ne ho ban dodo, na na ɔyɛ basaa mpo, enti ogyaw hɔ mprempren na ɔsan kɔɔ adwuma a na ɔwɔ hɔ no so.
  
  "Mesrɛ wo, biako bio, Rowan!" ɔde n"ani kyerɛɛ asanom adwumayɛfo no mu biako so, na odii so ntɛm ara.
  
  "Ɛhe na saa haggis a na ɔne wo wɔ ha no wɔ?" - odii aseresɛm.
  
  Ɔserewee sɛ: "Wɔ atɛkyɛ mu no, mereyɛ Onyankopɔn nim nea."
  
  Ɔserewee bere a ɔhwiee amber pacifier foforo guu no so no. Nina de ne ho too n"anim sɛ ɔbɛkasa komm sɛnea obetumi wɔ baabi a dede wɔ saa. Ɔtwee Rowan ti kɔɔ n"ano na ɔde ne nsateaa hyɛɛ n"aso mu sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ate ne nsɛm no. "Woahyɛ ɔbarima a ɔte saa ntwea so wɔ hɔ no nsow?" - bisae, na ɔde ne ti too pon a hwee nni so no so a na nsukyenee kɔfe a wɔanom fã ka ho. "Mekyerɛ sɛ, wunim onipa ko a ɔyɛ?"
  
  Ná Rowan nim onii ko a ɔreka ne ho asɛm. Ná ɛnyɛ den sɛ wobehu nnipa a wɔyɛ osetie a ɛte saa wɔ Balmoral, nanso na onni wɔn a wɔba hɔ no ho adwene biara. Ɔwosow ne ti na ɔtoaa nkɔmmɔbɔ no so wɔ ɔkwan koro no ara so. "Nkaa nsuo?" - teateaam.
  
  Nina yɛɛ n"anim basabasa wɔ edin no ho. "Mekraa ɔbaabun anonne anadwo mũ no nyinaa. Nsã biara nni hɔ. Ná waba ha nnɔnhwerew abiɛsa bere a wo ne Sam bae no, nanso ɔkraa kɔfe a wɔde ice ayɛ ne sandwich nkutoo. Wanka biribiara ho asɛm da, wunim?"
  
  Ogyee Rowan nsɛm no toom na ɔmaa ne kuruwa so sɛ ɔde serew beyi no afi adwumam sɛ: "Oo, ɛnyɛ hwee." "Ta."
  
  Ná ɛyɛ bere tiaa bi a Sam ankɔ tiafi na ebeduu saa bere yi na wafi ase rete nka sɛ ne ho yeraw no kakra. Bio nso, na ɔhɔho no adi Sam akyi akɔ mmarima no dan mu, na na ɔno nso da so ara nni dan kɛse no mu. Biribi wɔ hɔ a na n"ani nnye ho. Na ontumi nnyɛ hwee, nanso na ɔyɛ saa nnipa a wontumi nnyae biribi nkɔ bere a ɛhaw no pɛnkoro no mu biako pɛ.
  
  "Ɛhe na worekɔ, Oduruyɛfo Gould? Wunim nea wuhu wɔ hɔ no ntumi nyɛ papa, ɛnte saa?" Seamus bɔɔ ose. Ne kuw no paee serewee na wɔteɛteɛɛm de kyerɛe sɛ wɔmpɛ, na ɛno maa abakɔsɛm kyerɛwfo no serewee ara kwa. "Ná minnim sɛ woyɛ oduruyɛfo a ɔte saa!" Wɔ wɔn anigye nteɛteɛm no mu no, Nina bɔɔ mmarima no dan no pon mu na ɔde ne ti too ɔpon no so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛte mmuae biara yiye.
  
  "Sam?" - a oteaa mu. "Sam, wo ho ye wɔ hɔ?"
  
  Wɔ mu no, na ɔte mmarima nne wɔ nkɔmmɔbɔ a ɛyɛ anigye mu, nanso na ontumi nhu sɛ ebia wɔn mu biara yɛ Sam dea anaa. "Sam?" ɔkɔɔ so haw wɔn a wɔte hɔ no denam pon a ɔbɔɔ mu no so. Akyinnyegye no danee ɔpon no fã foforo, nanso wannya akokoduru ankɔ mu.
  
  Ɔserewee sɛ: "Damn." "Ebetumi ayɛ obiara, Nina, enti mmra mu na mfa wo ho nyɛ ɔkwasea!" Bere a ɔretwɛn no, ne mpaboa a ɛkorɔn no bɔɔ fam a na onni abotare, nanso obiara amfi Akokɔ pon no mu. Ntɛm ara, wɔtee dede foforo a ano yɛ den wɔ tiafi no mu, na na ɛte sɛ nea ɛyɛ aniberesɛm koraa. Ná ano yɛ den araa ma nnipadɔm a wɔn ho yɛ hu no mpo hyɛɛ no nsow, na ɛmaa wɔn nkɔmmɔbɔ no ano brɛɛ ase kakra.
  
  China no bubui na biribi kɛse a emu yɛ duru bɔɔ ɔpon no mu, na ɛbɔɔ Nina ti nhwi ketewaa no denneennen.
  
  "Onyankopɔn pa! Dɛn koraa na ɛrekɔ so wɔ hɔ? ɔde abufuw teɛɛm, nanso na osuro nso maa Sam. Ná sekan biako mpo ntwaam ansa na ɔrebɔ ɔpon no mu na ɔretu mmirika akɔto Nina tẽẽ. Tumi no bɔɔ no fii ne nan so, nanso Sam kyeree no wɔ bere mu.
  
  "Momma yɛnkɔ, Nina! Ntɛm! Momma yɛnyi fuck no mfiri ha! Enti, Nina! Seesei!" ɔbɔɔ aprannaa, na ɔtwee ne nsateaa faa asawdan a nnipa ahyɛ mu ma no so. Ansa na obiara rebisa no, awodadi abarimaa no ne n"adamfo no yerae wɔ Scotland anadwo a awɔw wom no mu.
  
  
  3. 3.
  Nsuo a ɛyɛ nwini ne ɛyaw
  
  
  Bere a Perdue bɔɔ mmɔden sɛ obebue n"ani no, ɔtee nka sɛ ɔkwan so funu asinasin a nkwa nnim.
  
  Ɔtee sɛ: "Wiɛ, anɔpa pa, Owura Perdue," nanso wantumi anhu ɔbea nne a ɛyɛ adamfofa su no. "Wo te nka dɛn, owura?"
  
  "Mete nka sɛ me ho ayɛ me yaw kakra, meda mo ase. Mesrɛ wo, metumi anya nsu bi?" - pɛ sɛ ɔka, nanso nea Perdue bo fuwii sɛ ɔtee fii n"ankasa ano ne adesrɛ a eye sɛ wobegyaw wɔ aguamandan no apon akyi. Ɔyarehwɛfo no bɔɔ mmɔden denneennen sɛ ɔrenserew, nanso ɔno nso de serew a ɛsɛee n"adwumayɛ suban ntɛm ara ma ne ho dwiriw no na ɔde ne nsa abien nyinaa kataa n"ano.
  
  "O me Nyankopɔn, Owura Perdue, mepa wo kyɛw!" ɔbɔɔ n"ano, na ɔde ne nsa kataa n"anim, nanso na ɛte sɛ nea ne ɔyarefo no ani awu kɛse wɔ ne nneyɛe ho sen sɛnea obetumi. N"ani bruu a ɛyɛ mmerɛw no de ehu hwɛɛ no. Ɔkyerɛɛ sɛnea nsɛm a ɔhyɛɛ da kae no nnyigyei yɛ pɛpɛɛpɛ no sɛ: "Dabi, mesrɛ wo, fa kyɛ me. Mema mo awerɛhyem sɛ na ɛyɛ asɛm a wɔde sie." Awiei koraa no, Perdue nyaa akokoduru serewee, ɛwom sɛ na ɛte sɛ animtiaabu kɛse de.
  
  "Minim, Owura Perdue," ɔbarima a ne ho yɛ bruu a n"ani yɛ ahabammono no gye toom, na ɔboaa no ma ɔsɔree sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi anom nsu bi kɛkɛ. "So ɛbɛyɛ nea ɛbɛboa sɛ mɛka akyerɛ wo sɛ ma mohu sɛ mate nneɛma pii, nea enye koraa na ɛyɛ basaa sen eyi?"
  
  Perdue de nsu a ɛho tew na ɛyɛ nwini guu ne menewam na obuae sɛ, "So wubegye adi sɛ ɛremma me awerɛkyekye sɛ mahu eyi? Meda so ara ka nea mekae no, ɛwom mpo sɛ afoforo nso yɛɛ wɔn ho nkwaseafo de." Ɔpaee serewee. "Ná ɛno yɛ akyide fɛfɛɛfɛ, ɛnte saa?"
  
  Ɔyarehwɛfo Madison a na wɔakyerɛw ne din wɔ ne din so no serewee fi ne komam. Na ɛyɛ anigye serew ankasa, na ɛnyɛ biribi a ɔyɛɛ atoro sɛnea ɛbɛyɛ a ne ho bɛtɔ no. "Yiw, Owura Perdue, na ɛno yɛ botae a ɛkyɛn so."
  
  Purdue kokoam adwumayɛbea no pon buei na Oduruyɛfo Patel hwɛɛ abɔnten.
  
  Ɔserewee, na ɔmaa n"aniwa biako so kae sɛ: "Ɛte sɛ nea wo ho reyɛ yiye, Owura Perdue." "Bere a wosɔree no?"
  
  "Nokwarem no, mesɔree bere tiaa bi a atwam ni a na mete nka sɛ mewɔ ahoɔden kɛse," Perdue serew kyerɛɛ Ɔyarehwɛfo Madison bio sɛ ɔresan aka wɔn kokoam aseresɛm no bio. Ɔde n"anofafa bɔɔ mu sɛnea ɛbɛyɛ a obesiw serew bi ano na ɔde kyerɛwpon no maa oduruyɛfo no.
  
  Ɔbɔɔ mmarima baanu no nyinaa amanneɛ ansa na ɔrefi dan no mu sɛ: "Mɛsan aba ntɛm ara na madi anɔpaduan, owura."
  
  Perdue danee ne hwene so na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ, "Oduruyɛfo Patel, mɛpɛ sɛ mennidi mprempren yi ara, sɛ ɛnyɛ wo asɛm a. Misusuw sɛ nnubɔne no rema me ho ayɛ me yaw bere tenten bi."
  
  Oduruyɛfo Patel sii so dua sɛ: "Misuro sɛ ɛsɛ sɛ misi so dua, Owura Perdue." "Wɔama wo aduru a ɛma wo ho dwo bɛboro da koro dedaw, na wo nipadua hia nsu ne aduannuru bi ansa na yɛatoa ayaresa a edi hɔ no so."
  
  "Dɛn nti na na mewɔ nkɛntɛnso ase bere tenten saa?" - Perdue bisae ntɛm ara.
  
  Oduruyɛfo no kae wɔ ne home ase, na ɛte sɛ nea wahaw kɛse sɛ: "Nokwarem no, yenni adwene biara. Na wo sɛnkyerɛnne ahorow a ɛho hia no ma abotɔyam, eye mpo, nanso sɛ yɛbɛka a, na ɛte sɛ nea wokɔ so da. Mpɛn pii no, oprehyɛn a ɛte sɛɛ nyɛ nea asiane wom dodo, nea edi mu no yɛ 98%, na ayarefo dodow no ara nyane bɛyɛ nnɔnhwerew abiɛsa akyi."
  
  "Nanso egyee me da foforo, ma anaasɛ gye, ansa na merefi me tebea a ɛyɛ komm no mu?" Perdue yɛɛ n"anim basabasa bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtra mattress a ɛyɛ den a ɛyɛɛ n"asen a na ɛnyɛ dɛ no so yiye no. "Dɛn nti na na ɛsɛ sɛ eyi ba?"
  
  Oduruyɛfo Patel de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Hwɛ, ɛsono obiara. Ebetumi ayɛ biribiara. Anka ebetumi ayɛ hwee. Ebia w"adwene abrɛ na woasi gyinae sɛ wobɛgye w"ahome." Bangladeshni oduruyɛfo no guu ahome sɛ, "Onyankopɔn nim, egyina wo asɛm a esii ho amanneɛbɔ so no, misusuw sɛ wo nipadua no asi gyinae sɛ nea ɛdɔɔso dɔɔso ma nnɛ -na ntease pa a ɛyɛ damn nti!"
  
  Perdue gyee bere kakra susuw asɛm a oduruyɛfo a ɔyɛ oprehyɛn a wɔde yɛ oprehyɛn no kae no ho. Nea edi kan fi bere a ohyiaa amanehunu no na akyiri yi wɔde no too ayaresabea wɔ ankorankoro ayaresabea bi a ɛwɔ Hampshire no, ɔkwantufo a ɔyɛ anibiannaso na ɔwɔ sika no susuw n"amanehunu a ohyiae wɔ New Zealand no ho kakra. Nokwarem no, na ennya nkɔɔ n"adwene mu sɛnea na osuahu a onyae wɔ hɔ no yɛ hu no. Ɛda adi sɛ na Perdue adwene regyina ahodwiriw a ɛne sɛ onnim hwee a ɛkyɛe no ano. Mebɛte me ho mmɔbɔ akyiri yi.
  
  Bere a ɔsesaa asɛm no, ɔdan kɔɔ Oduruyɛfo Patel nkyɛn. "So ɛsɛ sɛ midi? So metumi anya soup a nsu wom anaa biribi bi kɛkɛ?"
  
  Onuabaa Madison kae bere a ɔde dwetɛ teaseɛnam bi kɔɔ dan no mu no sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ woyɛ obi a ɔkenkan adwene, Owura Perdue." Ná tii kuruwa, nsu kuruwa tenten ne nsu a wɔde ayɛ soup prɛte, a na ɛyɛ huam a ɛyɛ nwonwa wɔ tebea a ɛnyɛ den yi mu no te so. Ɔde kaa ho sɛ: "Ɛfa soup no ho, ɛnyɛ nsu a ɛyɛ no."
  
  Perdue gye toom sɛ: "Ɛte sɛ nea eye yiye ampa, nanso nokwarem no, mintumi nyɛ saa."
  
  "Misuro sɛ eyinom yɛ oduruyɛfo ahyɛde, Owura Perdue. Wo mpo wodi nkankyee kakraa bi pɛ?" ɔdaadaa no ma. "Bere tenten a wowɔ biribi kɛkɛ no, yɛbɛda ase."
  
  Oduruyɛfo Patel serewee sɛ: "Pɛpɛɛpɛ." "Sɔ hwɛ kɛkɛ, Owura Perdu. Sɛnea migye di sɛ w"ani begye ho no, yɛrentumi nkɔ so nsa wo yafunu a hwee nni mu. Aduru no bɛsɛe wo nipadua."
  
  Perdue de ahopere penee so sɛ: "Ɛyɛ." Ná aduan a ɛyɛ ahabammono a ɛyɛ krim a ɛwɔ n"anim no hua te sɛ ɔsoro, nanso nea ne nipadua pɛ ara ne nsu. Ɔno, nokwarem no, ɔtee nea enti a ɛsɛ sɛ odi no ase, na enti ɔfaa nsenia no bɔɔ mmɔden. Bere a ɔda ntama a ɛyɛ nwini no ase wɔ n"ayaresabea mpa so no, ɔtee nka sɛ wɔde ntama a ɛyɛ den no bɛhyɛ ne nan so bere ne bere mu. Wɔ aduru a wɔde kyekyere ne ho no ase no, na ɛyɛ mmerɛw te sɛ cherry a efi sigaret a wɔabɔ no akuturuku so, nanso ɔkɔɔ so kuraa ne gyinabea mu. Ne nyinaa akyi no, na ɔyɛ ayaresabea yi mu kyɛfa atitiriw no mu biako - Salisbury Private Health Care - na na Perdue mpɛ sɛ ɔbɛyɛ sɛ obi a ɔyɛ mmerɛw wɔ adwumayɛfo ankasa a na ɛyɛ n"asɛyɛde sɛ ɔde wɔn yɛ adwuma no anim.
  
  Bere a ɔde n"ani too ɛyaw no so no, ɔmaa nsenia no so guu n"ano na ɔhwɛɛ ankorankoro ayaresabea a ɔbɛfrɛ no fie bere bi a ɛbɛba no aduannoa ho nimdeɛ. Nanso, aduan no dɛ a ɛyɛ dɛ no antwetwe n"adwene amfi nsusuwii a ɛyɛ nwonwa a na ɔte nka no so. Wantumi annyɛ hwee sɛ obesusuw sɛnea ne nipadua a ɛwɔ fam te wɔ gauze ne teyp a wɔde akata so no ase no ho.
  
  Bere a Oduruyɛfo Patel de ne nsa hyɛɛ Purdue sɛnkyerɛnne ahorow a ɛho hia a etwa to ho nhwehwɛmu ase wɔ oprehyɛn akyi no, ɔkyerɛw Ɔyarehwɛfo Madison nnuru a ɔkyerɛw maa no dapɛn a edi hɔ no. Obuee anifuraefo a ɛwɔ Perdue dan mu no, na awiei koraa no ohui sɛ ɔwɔ abansoro a ɛto so abiɛsa so fi adiwo turo no mu.
  
  "So minni abansoro a edi kan no so?" ɔde ahopopo bisae mmom.
  
  Ɔtoo dwom, na na ɛte sɛ nea n"adwene atu afra. "Adɛn? So ɛho hia?
  
  Obuae, na ɔda so ara te sɛ nea n"adwene atu afra kakra sɛ: "Misusuw sɛ ɛnte saa."
  
  Ná ne nne no haw ne ho kakra. "So wowɔ ɔsorokɔ ho suro, Owura Perdue?"
  
  Ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Dabi, minni ehu, sɛnea ɛte no, me dɔfo." "Nokwarem no, mintumi nka nea ɛfa ho no ankasa. Ebia ɛyɛɛ me nwonwa kɛkɛ sɛ manhu turo no bere a wotwee anifuraefo no guu fam no."
  
  Ɔkae sɛ: "Sɛ yenim sɛ eyi ho hia wo a, mema wo awerɛhyem sɛ anka yɛde wo bɛto abansoro a edi kan no so, owura." "So ɛsɛ sɛ mibisa oduruyɛfo no sɛ yebetumi atu wo anaa?"
  
  Perdue kasa tiae brɛoo sɛ: "Dabi, dabi, mesrɛ wo." "Meremfa asase no nyɛ den dodo. Nea mepɛ sɛ mihu ara ne nea ɛbɛba akyi. Sɛ yɛbɛka a, bere bɛn na wobɛsesa ntama a wɔde kyekyere me nan ho no?"
  
  Ɔyarehwɛfo Madison atade a ɛyɛ ahabammono a ɛyɛ hare no de ayamhyehye hwɛɛ ne ɔyarefo no fam. Ɔkaa no brɛoo sɛ, "Mma ɛnhaw wo wɔ ho, Owura Perdue. Hwɛ, woanya ɔhaw ahorow bi a ɛyɛ abofono wɔ nea ɛyɛ hu no ho... - ɔde obu gyinaa hɔ kakra, de ahopere bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbrɛ ɔhwe no ase -... osuahu a woanya. Nanso mma ɛnhaw wo, Owura Perdue, wubehu sɛ Oduruyɛfo Patel suahu no yɛ nea wontumi ntoto ho. Wunim, ɛmfa ho sɛnea wosusuw oprehyɛn a wɔde siesie yi ho no, owura, migye di sɛ w"ani begye ho."
  
  Ɔmaa Perdue serewee a efi komam a eduu n"atirimpɔw a ɛne sɛ ɛbɛma ne bo adwo no ho.
  
  Ɔde ne ti too fam sɛ: "Meda wo ase," na serew kakra kaa n"ano. "Na so metumi asɔ adwuma no ahwɛ daakye a enni akyiri?"
  
  Ɔyarehwɛfo ketewa a wɔayɛ no frame a ne nne yɛ ayamye no boaboaa nsu kuruwa ne ahwehwɛ a hwee nni mu no ano na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔpon no ano, na ɔsan bae bere tiaa bi. Bere a obuee ɔpon no sɛ ɔrepue no, ɔsan hwɛɛ no na ɔde ne nsa kyerɛɛ soup no so. "Nanso bere a woayɛ dent pa wɔ kuruwa yi mu akyi nkutoo, Owura."
  
  Perdue yɛɛ nea obetumi biara sɛ ɔbɛma serew a edii akyi bae no atwam a ɛnyɛ yaw, ɛwom sɛ mmɔden a wɔbɔe no yɛɛ kwa de. Wɔtrɛw nhama a ɛyɛ tratraa bi mu wɔ ne honam ani a wɔde ahwɛyiye apam no so, faako a wɔde ntini a na ayera sii ananmu. Perdue bɔɔ mmɔden sɛ obedi soup no pii sɛnea obetumi, ɛwom sɛ ebeduu saa bere yi na ayɛ nwini na adan ayɛ aduan a wɔde pasta ayɛ a ɛyɛ crispy -ɛnyɛ aduan a ɔpepepemfo taa gye tom no pɛpɛɛpɛ. Ɔkwan foforo so no, na Perdue ani sɔ dodo sɛ wanya nkwa wɔ Kurow a Ayera no mufo a wɔyɛ hu no anom koraa, na na ɔrenwiinwii wɔ nsu a ɛyɛ nwini no ho.
  
  "Yɛɛ?" Ɔtee.
  
  Ɔyarehwɛfo Madison baa mu, na okura nnwinnade a ɔde bɛhohoro ne ɔyarefo no akuru ne aduru foforo a wɔde bɛkata nhama a wɔde akata so wɔ ɛno akyi. Na Perdue nnim deɛ ɔbɛyɛ wɔ saa adiyisɛm yi ho. Wante ehu anaa fɛre ketewaa biara nka, nanso nea aboa a ɔwɔ Kurow a Ayera no mu no bɛyɛ no ho adwene no maa ne ho yɛɛ no den. Nokwarem no, Perdue annya akokoduru ankyerɛ sɛnkyerɛnne biara a ɛkyerɛ sɛ obi a na ɔrebɛn ehu bɛba no.
  
  Ɔka kyerɛɛ no a wanhwɛ no sɛ: "Eyi bɛyɛ yaw kakra, nanso mɛbɔ mmɔden sɛ mɛma ayɛ nea ɛyaw nnim sɛnea metumi biara." Perdue daa ase efisɛ ɔyɛɛ n"adwene sɛ sɛnea n"anim te mprempren no nyɛ nea ɛyɛ anigye. Ɔtoaa so sɛ: "Nka bi bɛba," na ɔde nnuru a ekum mmoawa yɛɛ n"adwinnade a ɛyɛ mmerɛw no sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛsansan ahama no anoano, nanso sɛ wuhu sɛ ɛhaw wo dodo a, metumi ama wo srade a wɔde gu so."
  
  Ɔserewee kakra sɛ: "Dabi, meda wo ase." "Kɔ kɛkɛ na medi nsɛnnennen no so nkonim."
  
  Ɔmaa n"ani so kakra na ɔserewee, te sɛ nea ɔpene n"akokoduru no so. Ná ɛnyɛ adwuma a ɛyɛ den, nanso na ɔte asiane a ɛwɔ nkae a ɛyɛ hu mu ne dadwen a ebetumi de aba no ase wɔ kokoam. Ɛwom sɛ wɔanna ntua a wɔde baa David Perdue so no ho nsɛm biara ankyerɛ no da de, nanso awerɛhosɛm ne sɛ na Ɔyarehwɛfo Madison adi kan ahyia awerɛhosɛm a emu yɛ den saa. Ná onim sɛnea ɛte sɛ obi a wadi dɛm, wɔ baabi a obiara ntumi nhu mpo. Ná onim sɛ amanehunu no ho nkae amfi wɔn a wɔayɛ wɔn basabasa no da. Ebia ɛno nti na ɔtee tema kɛse maa nhwehwɛmufo a ɔwɔ sika no wɔ n"ankasa fam no.
  
  Ne home kaa ne menewam na ɔpiaa n"ani bere a ɔtetew plaster a edi kan a ɛyɛ den no fii hɔ no. Ɛyɛɛ nnyigyei a ɛyɛ abofono a ɛmaa Perdue ho popoe, nanso na onnya nsiesiee ne ho sɛ ɔbɛma n"ani a obebue no adi n"anigye a ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no ho dwuma. Ogyinaa hɔ. "Eyi ye? Wopɛ sɛ meka kar brɛoo?"
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam sɛ: "Dabi, dabi, yɛ ntɛm ara. Yɛ no ntɛm ara kɛkɛ, nanso ma me bere mfa nnye me home wɔ ntam."
  
  Onuabaa Madison a wanka asɛm biara amma mmuaeɛ no, mpofirim ara ɔde yank baako tetew aduru a wɔde kyekyere aduru no mu. Perdue de yaw teɛteɛɛm, na ɔde ne home a ɛretu ntɛm ara no miaa no.
  
  "Ji-zuss Charist!" ɔteɛɛm, na n"aniwa buei wɔ ahodwiriw mu. Ne moma so yɛɛ duru ntɛmntɛm bere a n"adwene yɛɛ hell a ɛyɛ ayayade no ho adwuma wɔ honam ani fã bi a ɛwɔ mpɔtam hɔ no.
  
  Ɔde komam paa kyɛw sɛ: "Pa kyɛw, Owura Perdue." "Wokaa sɛ ɛsɛ sɛ mekɔ m"anim kɛkɛ na miwie eyi."
  
  Ɔbɔɔ n"ano sɛ: "M-minim w-w-nea mekae," na ɔsan nyaa ne tumi a ɔde home kakra. Wanhwɛ kwan da sɛ ɛbɛyɛ te sɛ nea wɔreyɛ no ayayade bere a wɔrebisabisa no nsɛm anaasɛ wɔretwe nnadewa afi mu. "Woayɛ no yie." Mekaa saa ankasa. O me nyame, ɛkame ayɛ sɛ ekum me."
  
  Nanso nea Perdue anhwɛ kwan da ne nea obehu bere a ɔhwɛ n"akuru no.
  
  
  4. 4.
  Adeyɛ a ɛfa relativity a awu ho
  
  
  Sam de ahopere bɔɔ mmɔden sɛ obebue ne kar pon bere a Nina de ahopopo rebɔ ne nkyɛn denneennen no. Eduu saa bere yi no ohui sɛ mfaso nni so sɛ obebisabisa ne yɔnko dedaw no nsɛm wɔ biribiara ho bere a ɔde n"adwene asi nsɛm a anibere wom so no, enti ɔpaw sɛ ɔbɛhome na wakura ne tɛkrɛma mu. Ná awɔw wom anadwo ma afe no mu bere yi, na na ne nan a na ɔte mframa a ɛyɛ nwini a ɛyɛ yaw no nka no boaboaa ne ho wɔ ne kilt no ase, na na ne nsa nso ayɛ mmerɛw. Wɔtee nne ahorow fi asawdan a ɛwɔ beae no akyi no nkyɛn, te sɛ abɔmmɔfo a wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛpere wɔn ho akɔ ɔkraman anammɔn so no nteɛm.
  
  "Ɔsoro nti!" Sam bɔɔ abubuw wɔ sum no mu bere a safe no ano kɔɔ so twitwiw ɔpon no so, a wantumi anhu ɔkwan a ɔbɛfa so afi mu no. Nina san hwɛɛ nnipa a wɔn ho yɛ sum no. Wɔantwe wɔn ho amfi ɔdan no ho, nanso na otumi de akyinnyegye bi bae.
  
  Ɔde ahomegyeɛ kaa ne ho sɛ: "Sam, metumi aboa wo?"
  
  "Ɔbɛba? Ɔreba dedaw?" - bisae denneennen.
  
  Esiane sɛ na Sam guankɔbea no da so ara ho dwiriw no nti, obuae sɛ, "Hena? Ɛsɛ sɛ mihu onii a ɛsɛ sɛ mehwɛ no yiye, nanso metumi aka akyerɛ mo sɛ obiara nhwɛ yɛn so de besi nnɛ."
  
  "Th-that... saa fu-" ɔbɔɔ n"ano, "fuck guy a ɔtow hyɛɛ me so no."
  
  N"aniwa akɛse a ɛyɛ tumm no hwehwɛɛ mpɔtam hɔ, nanso sɛnea Nina tumi hui no, na biribiara nni ntɔkwaw a ɛkɔɔ so wɔ asawdan no akyi ne Sam hyɛn a asɛe no ntam. Ɔpon no buei denneennen ansa na Nina rehu onii ko a Sam repɛ akyerɛ, na ɔtee nka sɛ ne nsa akyere ne nsa. Ɔtow no guu kar no mu brɛoo sɛnea obetumi na ɔpiaa no dii n"akyi.
  
  "O me Nyankopɔn, Sam! Wo manual gear shift no yɛ hell wɔ me nan so! "- onwiinwii, na ɔrepere sɛ ɔbɛkɔ ɔkwantufo no akongua no mu. Mpɛn pii no na Sam benya aseresɛm bi afa double entendre a ɔkae no ho, nanso na onni bere mma aseresɛm mprempren. Nina de ne nsa twitwiw n"asen mu, na na ɔda so ara resusuw nea basabasayɛ no nyinaa fa ho, bere a Sam fii kar no ase no. Ne nhyehyɛe a ɛne sɛ ɔbɛto ɔpon no mu no bae bere a ɛsɛ mu bere a, ɛnyɛ kan no, mfɛnsere no mu a wɔbɔɔ denneennen maa Nina teɛteɛɛm wɔ ehu mu no.
  
  "Me Nyankopɔn!" - teateaam bere a ohui sɛ ɔbarima bi a n"ani yɛ saucer a ɔhyɛ atade a ɔpuee mpofirim fi baabiara.
  
  "Ɔba a ɔyɛ ɔbarima!" Sam bo fuwii, na odii kan de lever no kɔe na ɔmaa kar no yɛɛ ntɛmntɛm.
  
  Ɔbarima a ɔwɔ Nina pon akyi no de abufuw teɛteɛɛm guu no so, na ɔtow akuturuku ntɛmntɛm wɔ mfɛnsere no mu. Bere a Sam resiesie ne ho sɛ ɔbɛkɔ ntɛmntɛm no, bere no brɛɛ ase maa Nina. Ɔhwɛɛ ɔbarima a na nhyɛso ayɛ n"anim no yiye, na ohui ntɛm ara.
  
  Ɔde ahodwiriw bɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Ɔbaabun."
  
  Bere a kar no twee fii baabi a wɔde kar sisi no, ɔbarima no nam breki akanea kɔkɔɔ no so teɛɛm kyerɛɛ wɔn, nanso Nina ho dwiriw no dodo sɛ ɔmfa n"adwene nsi nea ɔreka no so. Ɔde n"ano abue twɛn nkyerɛkyerɛmu a ɛteɛ a Sam betumi de ama, nanso na n"adwene nyinaa ayɛ basaa. Wɔ dɔnhwerew no akyi no wɔde akanea kɔkɔɔ abien tuu mmirika faa Glenrothes abɔnten kɛse no so, na wɔde wɔn ani kyerɛɛ anafo fam kɔɔ North Queensferry.
  
  "Dɛn na wokae?" - Sam bisaa Nina bere a awiei koraa no wɔde kar no fii adi kɔɔ ɔkwan kɛse no so.
  
  "Bɛyɛ?" obisae, na ne nyinaa hyɛɛ no so araa ma ne werɛ fii nea na ɔreka ho asɛm no mu dodow no ara. "Oo, ɔbarima a ɔwɔ ɔpon no ano no? So eyi ne kili a woreguan afi ho no?"
  
  Sam buae sɛ: "Yiw. "Dɛn na wofrɛɛ no wɔ hɔ?"
  
  Ɔkae sɛ: "Oo, Ɔbaabun Kronkron." "Mehwɛɛ no wɔ asawdan mu bere a na wowɔ moor no so na mihui sɛ na ɔnom nsa. Enti n"anom nyinaa..."
  
  Sam de nyansahyɛ mae sɛ: "Mmabaa." "Mete aseɛ. Mete aseɛ." Ná n"anim ayɛ kɔkɔɔ na na n"ani da so ara yɛ wuram, nanso ɔde n"ani kɔɔ ɔkwan a ɛyɛ kyinhyia no so denam ne nnua a ɛkorɔn no so. "Ɛsɛ sɛ metɔ kar a ɛwɔ mfinimfini a wɔatoto mu ankasa."
  
  Ɔpenee so sɛ: "No shit," na ɔde ne ti nhwi hyɛɛ kyɛw a wɔapam ase. "Anka mɛsusuw sɛ eyi bɛda adi ama wo mprempren, titiriw wɔ adwuma a wowɔ mu no mu. Sɛ wobɛtaa w"afurum na wɔahaw wo mpɛn pii saa a, ebehia sɛ wode kar pa bɛkɔ."
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "M"ani gye me kar no ho.
  
  Ɔkaa asɛm no sɛ: "Eyi te sɛ mfomso, Sam, na woyɛ ɔdefo a wubetumi atɔ biribi a ɛfata w"ahiade." "Te sɛ tank."
  
  "Ɔkaa biribi kyerɛɛ wo?" Sam bisaa no sɛ.
  
  "Dabi, nanso mihuu no sɛ ɔrekɔ tiafi mu adi w"akyi. Na mansusuw ho hwee kɛkɛ. Adɛn? Ɔkaa asɛm bi kyerɛɛ wo wɔ hɔ anaasɛ ɔtow hyɛɛ wo so kɛkɛ?" Nina bisae, na ogyee bere tiaa bi de brush ne ti nhwi tuntum no wɔ n"aso akyi sɛnea ɛbɛyɛ a ne ti nhwi no afi n"anim. "O me Nyankopɔn, wo te sɛ nea wuhu obusuani bi a wawu anaa biribi."
  
  Sam hwɛɛ no. "Adɛn nti na woka saa?"
  
  Nina yii ne ho ano sɛ: "Ɛyɛ ɔkwan a mɛfa so ada m"adwene adi ara kwa." "Gye sɛ na ɔyɛ wo busuani a wawu."
  
  Sam serewee sɛ: "Nnyɛ ɔkwasea.
  
  Ɛdaa adi pefee maa Nina sɛ ne hokafo no nni ɔkwan no mmara so pɛpɛɛpɛ, esiane sɛ na ɔwɔ whisky kronkron galɔn ɔpepem biako wɔ ne ntini mu ne ahodwiriw dodow bi a wɔde susuw nneɛma pa nti. Ɔde ne nsa tuu mmirika brɛoo fii ne ti nhwi so kɔɔ ne mmati so, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremmɔ no hu. "Wunsusuw sɛ eye ma me sɛ mɛka kar?"
  
  "Wunnim me kar no. ... nnaadaa bi wɔ mu," Sam kasa tiae.
  
  Ɔserewee sɛ: "Ɛnyɛ nea ɛboro nea wowɔ no, na metumi agye wo yiye koraa." "Momma yɛnyɛ seesei." Sɛ polisifo no siw wo kwan a, wobɛkɔ nsu a emu dɔ mu, na yenhia dɛ foforo a ɛyɛ akisikuru fi anwummere yi, woate?"
  
  Ne nhyɛso a ɔde mae no dii yiye. Ɔde ahopere guu ahome komm, na odum kwan no na ɔne Nina sesaa mmeae. Esiane sɛ na nea asi no da so ara wosow Sam nti, ɔhwehwɛɛ ɔkwan a na ɛyɛ sum no so hwehwɛɛ nsɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ ɔredi n"akyi, nanso ne ho tɔɔ no bere a ohui sɛ ahunahuna biara nni hɔ no. Ɛwom sɛ na Sam abow nsa de, nanso wanna pii bere a ɔrekɔ fie no.
  
  Ɔka kyerɛɛ Nina sɛ: "Wunim, me koma da so ara rebɔ."
  
  "Yiw, me nso de. Wunni onii ko a na ɔyɛ ho adwene biara?" - a obisae.
  
  Sam gye toom sɛ: "Ná ɔte sɛ obi a minim no bere bi, nanso mintumi nka onii ankasa." Ná ne nsɛm no ayɛ basaa te sɛ nkate a ɛhyɛɛ no so no. Ɔde ne nsateaa tuu mmirika faa ne ti nhwi mu na ɔde ne nsa guu n"anim brɛoo ansa na ɔresan ahwɛ Nina. "Misusuwii sɛ obekum me. Wanbɔne anaa biribiara, nanso ɔbɔɔ n"ano na ɔpiaa me, enti me bo fuwii. Ɔkwasea no anhaw ne ho sɛ ɔbɛka "hi" a ɛnyɛ den anaa biribiara, enti mefaa no sɛ nkuranhyɛ sɛ mɛko anaasɛ misusuwii sɛ ebia ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛpia me akɔ shit no mu, wunim? " .
  
  Ɔpenee so sɛ: "Ntease wom," na ɔhwɛɛ ɔkwan a ɛwɔ wɔn anim ne wɔn akyi no yiye. "Dɛn na ɔbɔɔ nkɔmmɔ ɔkwan biara so? Ebia eyi bɛma woahu onii ko a na ɔyɛ anaa nea na ɔwɔ hɔ ma no."
  
  Sam kaee asɛm bi a emu nna hɔ, nanso biribi pɔtee biara amma n"adwenem.
  
  Obuae sɛ: "Minni adwene biara. "Bio nso, me ne adwene biara a ɛyɛ nokware ntam kwan yɛ hann mfe mprempren. Ebia whisky no hohoroo me nkae anaa biribi, efisɛ nea mekae no te sɛ Dali mfonini wɔ asetra ankasa mu. Ɛyɛ kɛkɛ sɛ biribiara," ɔbɔɔ ne nsa na ɔde ne nsa yɛɛ sɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ ɛreworo so, "wɔde aduru apete so na wɔde kɔla pii afra mu."
  
  Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔrenserew kae sɛ: "Ɛte sɛ w"awoda dodow no ara." "Mma ɛnhaw wo, ɔdɔ. Ɛrenkyɛ na woatumi ada ne nyinaa. Ɔkyena wobɛkae saa shit yi yiye. Bio nso, hokwan pa wɔ hɔ sɛ Rowan betumi aka nea ɔtoo wo mmonnaa no ho asɛm kakra akyerɛ wo, efisɛ wasom no anwummere nyinaa."
  
  Sam ti a na wabow nsa no danee ne ho hwɛɛ no denneennen na ɔdanee ne ho kɔɔ nkyɛn a na onnye nni. "Nea ɔtow me mmonnaa no? Onyankopɔn, migye di sɛ na ɔwɔ ɔdɔ efisɛ menkae sɛ ɔbɔɔ me. Afei nso...hena na ɔyɛ Rowan?"
  
  Nina hwirew n"ani. "O me Nyankopɔn, Sam, woyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo. Wubetumi afa no sɛ wunim sɛ wɔde asɛmfua no adi dwuma mfehaha pii de akyerɛ obi a ɔhaw anaa ɔhyɛ abufuw. Ɛnyɛ edin a ɛyɛ den te sɛ mmonnaatofo anaa mmonnaatofo. Na Rowan yɛ obi a ɔhwɛ asanombea wɔ Balmoral."
  
  Sam too dwom bere a n"aniwa anim guu fam no sɛ: "Oo." "Yiw, afei, yeah, na saa ɔkwasea a ɔrebɔ nkɔmmɔ no rehyɛ me abufuw hell. Mereka akyerɛ wo sɛ, mente nka sɛ wɔhaw me saa bere tenten ni."
  
  "Okay, okay, fa kasatia no to nkyɛn. Gyae nkwaseasɛm na nyane. Ɛkame ayɛ sɛ yɛadu wo fie," na ɔhyɛɛ bere a wɔde kar faa Turnhouse Golf Course no.
  
  "So woda hɔ anadwo?" obisae.
  
  Ɔkaa no denneennen sɛ: "Yiw, nanso worekɔda tẽẽ, awodadi abarimaa."
  
  "Minim sɛ yɛte saa. Na sɛ wo ne yɛn ba a, yɛbɛkyerɛ wo nea ɛte Republic of Tartan," na ɔde too gua, na ɔserew kyerɛɛ no wɔ akanea kɔkɔɔ a ɛretwam a ɛkata ɔkwan no so no hann mu.
  
  Nina guu ahome na ɔbobɔw n"ani. Ɔbɔɔ nkɔmmɔ bere a wɔdan kɔɔ abɔnten a na Sam te so no so no, ɔkae sɛ: "Ka nnamfo dedaw ahonhommɔne a wubehu ho asɛm." Wanka hwee. Na Sam adwene a na sum ayɛ no ma no wɔ autopilot so bere a ɔwosow komm wɔ kar no ntwea so bere a nsusuwii ahorow a ɛwɔ akyirikyiri kɔɔ so piaa ɔhɔho a ɔwɔ mmarima no dan mu no anim a ɛyɛ kusuu no fii ne nkae mu no.
  
  Ná Sam nyɛ adesoa kɛse bere a Nina de ne ti too pillow a ɛyɛ fĩ a ɛwɔ ne mpa mu no so no. Na ɛyɛ nsakrae a wɔde anigye gye tom fi ne ɔsɔretia a ɔde bere tenten yɛe no mu, nanso na onim sɛ ɛbɛyɛ sɛ anwummere no adeyɛ a ɛyɛ yaw no, ne Irelandni a ne bo afuw no nsa a ɔnom kaa ho no maa n"adamfo no suban yɛɛ kɛse. Ná wabrɛ, na ɛmfa ho sɛnea na ne nipadua abrɛ no, n"adwene ko tia ahomegye. Ná otumi hu wɔ sɛnea n"aniwa keka n"aniwa a wɔatoto no akyi no mu.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Da yiye, abarimaa." Ɔfew Sam n"afono ano, na ɔtwee kuntu no kɔɔ soro na ɔde ne ntama a wɔde aboa nhoma ayɛ no ano hyɛɛ ne mmati ase. Hann a ɛhyerɛn kakra maa ntama a wɔatwe fã no hyerɛn bere a Nina dum Sam mpa ho kanea no.
  
  Bere a ogyaw no wɔ anigye a abotɔyam wom mu no, ɔde n"ani kyerɛɛ dan a wɔtra mu no mu, faako a na ne pɔnkɔ a ɔdɔ no no da mantelpiece no so no.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Hello, Bruich," na ɔtee nka sɛ ɔda mpan koraa. "Wopɛ sɛ woma me ho yɛ hyew anadwo yi?" Ɔkraman no anyɛ hwee sɛ ɔhwɛɛ n"aniwa mu mpaapaemu mu de suaa n"adwene ansa na ɔreda asomdwoe mu bere a aprannaa no rebɔ wɔ Edinburgh so no. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Dabi." "Ebia anka megye wo kyerɛkyerɛfo no asɛm no atom sɛ minim sɛ wubebu w"ani agu me so a. Mo damn mmarima nyinaa yɛ pɛ."
  
  Nina hwee fam wɔ sofa no so na ɔsɔɔ TV no, na ɛnyɛ anigyede nti na mmom fekubɔ nti. Nsɛm a esisii anadwo no mu nsɛm nketenkete bi hyerɛn n"adwene mu, nanso na wabrɛ dodo sɛ ɔbɛsan asan ahwɛ mu dodo. Nea na onim ara ne sɛ nnyigyei a ɔbaabun no yɛe bere a ɔbɔɔ ne kar mfɛnsere ansa na Sam rekɔ no ama ne ho atɔ no. Na ɛte sɛ yaw a wɔde brɛoo bɔ a wɔsan bɔ wɔ brɛoo mu; nnyigyei a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu a ne werɛ rentumi mfi.
  
  Biribi twee n"adwene wɔ screen no so. Ná ɛyɛ mmɔnten so atrae a ɛwɔ ne kurom Oban a ɛwɔ Scotland atifi fam atɔe no mu biako. Wɔ abɔnten no, osu tɔe de hohoroo Sam Cleave awoda na ɛde da foforo anɔpatutuutu too gua.
  
  Anɔpa nnɔn abien.
  
  Ɔkaa sɛ: "Oo, yɛasan aba atesɛm mu bio," na ɔmaa ɛnne no kɔɔ soro sen osu no nnyigyei. "Ɛwom sɛ ɛnyɛ anigye kɛse de." Na aniberesɛm biara nni atesɛm amanneɛbɔ no mu gye sɛ na Oban kuropɔn sohwɛfo a wɔapaw no foforo no de n"ani kyerɛ ɔman nhyiam bi a ɛho hia kɛse na ɔwɔ ahotoso kɛse. Nina serewee, na ɔsɔɔ Marlboro bi sɛ: "Ahotoso, damn it." "Edin a ɛyɛ fɛ ara kwa a wɔde frɛ kokoam ntɛmpɛ kataso protocol, hey, mo abɔdamfo?" Nina de ne su a ɛyɛ animtiaabu bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte sɛnea wobetumi abu kurow sohwɛfo a ɔyɛ mmerɛw sɛ ɔho hia araa ma wɔato nsa afrɛ no aba nhyiam a ɛkorɔn saa ase no ase. Na ɛyɛ nwonwa, nanso Nina ani a ɛyɛ anhweatam no antumi annyina TV no hann bruu no ano bio, na ɔdae esiane osu no nnyigyei ne Channel 8 amanneɛbɔfo no nsɛm a ɛne ne ho nhyia na ɛreyera nti.
  
  
  5. 5.
  Ɔyarehwɛfo foforo
  
  
  Wɔ anɔpa hann a ɛfaa Perdue mfɛnsere mu bae no mu no, na n"akuru no nyɛ nwonwa koraa sɛnea na ɛte awia a atwam no bere a Ɔyarehwɛfo Madison siesiee no. Ɔde ne ahodwiriw a edi kan no siee bere a ohui sɛ mpaapaemu bruu a ɛyɛ mmerɛw no, nanso na ontumi nnye akyinnye sɛ nnuruyɛfo a wɔwɔ Salisbury Ayaresabea hɔ no adwuma yɛ nea ɛkorɔn sen biara. Sɛ yesusuw ɔsɛe kɛse a ɛbaa ne nipadua ase wɔ Kurow a Ayera no mu bun mu no ho a, na oprehyɛn a wɔde siesiee no no akɔ so yiye.
  
  Bere a ɔreyi aduru a wɔde kyekyere ne ho no, ɔka kyerɛɛ ɔyarehwɛfo no sɛ: "Ɛte sɛ nea eye sen sɛnea na misusuw no." "Ɔkwan foforo so no, ebia me ho retɔ me yiye ara kwa?"
  
  Ɔyarehwɛfo no, ababaa bi a ne mpa ho su nyɛ nea ɛfa ne ho kakra no serewee a na ɔtwentwɛn ne nan ase kyerɛɛ no. Perdue hui sɛ ɔnyɛ Ɔyarehwɛfo Madison aseresɛm no bi, nanso anyɛ yiye koraa no, na ɔwɔ adamfofa su. Ná ɛte sɛ nea ne ho nyɛ no dɛ mmom wɔ ne ho, nanso na ontumi nte nea enti a ɛte saa no ase. Esiane sɛ ɔyɛ onipa ko a ɔyɛ nti, ɔpepepemfo a ɔpɛ sɛ ɔyɛ nneɛma foforo no bisae kɛkɛ.
  
  "So wo ho yɛ wo hyew?" - odii aseresɛm.
  
  "Dabi, Owura Perdue?" - buaa no yie. "Dɛn nti na?"
  
  Ɔserewee sɛ: "Me fam."
  
  Wɔ bere tiaa bi mu no, "akraman a wɔabɔ wɔn abɔmmɔ" anim dedaw no puei wɔ n"anim, nanso ankyɛ na ne serew no maa n"adwene yɛɛ no basaa. Ntɛm ara na ɔserew kyerɛɛ no. "Hmm, dabi, menyɛ saa. Wɔsɔɔ me hwɛe na wohui sɛ wo ho atɔ me ankasa."
  
  "Ha!" - teɛɛm, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ obebu n"ani agu ɔhyew a wonim no yiye a efi nhama a wɔde ntama a ɛwɔ honam ani no mu a ɛyɛ den no so. "Ɛte sɛ nea wompɛ sɛ wobɛkasa pii, enti mede baa awiei sɛ ɛbɛyɛ sɛ aduruyɛ mu ntease bi wɔ hɔ a enti ɛte saa."
  
  Ɔyarehwɛfo no homee denneennen na ɔtwee ne ho ansa na ɔrebua no. "Eyi yɛ ankorankoro asɛm, Owura Perdue. Mesrɛ mo bɔ mmɔden sɛ woremfa m"adwumayɛ ho nimdeɛ a ɛyɛ katee no nhyɛ wo komam. Ɛyɛ me kwan ara kwa. Ayarefo nyinaa dɔ me, nanso mebɔ mmɔden sɛ meremfa wɔn ho nhyɛ wɔn ho."
  
  "Osuahu bɔne?" obisae.
  
  Obuae sɛ: "Hospice." "Sɛ́ mehu sɛ ayarefo aba awiei bere a mabɛn wɔn akyi no yɛ nea ɛboro so ma me ara kwa."
  
  Ɔde n"aniwa bɔɔ n"ano sɛ: "Damn it, mewɔ anidaso sɛ worenkyerɛ sɛ mɛwu."
  
  Ɔpoo n"asɛm no ntɛm ara sɛ: "Dabi, nokwarem no, ɛnyɛ saa na na mepɛ sɛ meka." "Migye di sɛ epuei wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so. Yɛn mu binom nyɛ nnipa a yɛne afoforo bɔ kɛse kɛkɛ. Mebɛyɛɛ ɔyarehwɛfo a mede bɛboa nkurɔfo, na ɛnyɛ sɛ mɛkɔ akɔka abusua bi ho, sɛ ɛno nyɛ me animtiaabu dodo sɛ mɛka a."
  
  Perdue nya no. "Mete aseɛ. Nkurɔfo susuw sɛ esiane sɛ meyɛ ɔdefo ne nyansahu mu nipa a wagye din ne nneɛma a ɛtete saa nti, m"ani gye ho sɛ mɛka ahyehyɛde ahorow ho na mahyia nnipa a wɔho hia." Ɔwosow ne ti. "Saa bere yi nyinaa mepɛ sɛ meyɛ nneɛma a meyɛe no ho adwuma kɛkɛ na mehwehwɛ nkɔmhyɛfo a wɔyɛ komm a efi abakɔsɛm mu a ɛboa ma nneɛma bi a ɛsan ba bio wɔ yɛn mmere yi mu mu da hɔ, wunim? Esiane sɛ yɛwɔ abɔnten hɔ, yɛrenya nkonimdi akɛse wɔ saa wiase nneɛma a ɛho hia ankasa no mu nti, nkurɔfo susuw ara kwa sɛ yɛreyɛ no ama anuonyam no."
  
  Ɔde ne ti too fam, na ɔde n"ani kyerɛɛ bere a oyii aduru a etwa to a ɛmaa Perdue homee no. "Ɛyɛ nokware dodo, owura."
  
  Ɔteɛɛm bere a nsu a ɛyɛ nwini no tetew nea wɔapam no wɔ ne nifa ntini anan no so no sɛ: "Mesrɛ wo, frɛ me David." Ne nsa fi awosu mu kyeree ne nsa, nanso ogyaee ne kankyee wɔ wim. "Onyankopɔn, eyi yɛ nkate a ɛyɛ hu. Nsuonwini a ɛwɔ nam a awu so, wunim?"
  
  Ɔde tema maa no sɛ: "Minim, mekae bere a wɔyɛɛ me oprehyɛn wɔ rotator cuff no." "Mma ɛnhaw wo, ɛkame ayɛ sɛ yɛawie."
  
  Ɔpon no mu a wɔbɔɔ mu ntɛmntɛm no bɔɔ Oduruyɛfo Patel nsrahwɛ ho amanneɛ. Ná ɛte sɛ nea wabrɛ, nanso na ne ho yɛ den. "Adekyee pa, nnipa a wɔn ani agye. Yɛn nyinaa te dɛn nnɛ?"
  
  Ɔyarehwɛfo no serewee kɛkɛ, na ɔde n"adwene sii n"adwuma so. Na ɛsɛ sɛ Perdue twɛn ma ne home san ba ansa na wabɔ mmɔden sɛ obebua, nanso oduruyɛfo no kɔɔ so suaa nhyehyɛe no a wantwentwɛn ne nan ase. Ne ɔyarefo no suaa n"anim bere a ɔrekenkan nea efii mu bae nnansa yi no, na ɔkenkan adwene a ɛda hɔ kwa.
  
  "Dɛn na asɛm no te, oduruyɛfo?" Perdue yɛɛ n"anim basabasa. "Misusuw sɛ m"akuru no hwɛ yiye dedaw, ɛnte saa?"
  
  Oduruyɛfo Patel serewee sɛ: "Mma nsusuw biribiara ho ntra so, David." "Wo ho ye na biribiara hwɛ yiye. Wɔyɛɛ no oprehyɛn anadwo biako pɛ a ɛkame ayɛ sɛ egyee biribiara fii me mu."
  
  "So ɔyarefo no na ɔyɛɛ no yiye?" Perdue dii aseresɛm, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɔnyɛ obi a onni nkate dodo.
  
  Oduruyɛfo Patel maa no anim a ɛyɛ fɛwdi, na anigyede ahyɛ no ma. "Dabi, nokwarem no, owui esiane hia a ehia sɛ onya nufu a ɛsõ sen ne kunu wura nti." Ansa na Perdue bedi ho dwuma no, oduruyɛfo no guu ahome. Ɔde kɔkɔbɔ hwɛɛ Perdue sɛ: "Silicone no akɔhyɛ ntini no mu efisɛ m"ayarefo no binom nni ayaresa a wodi akyi no akyi na wowie a wɔhyɛ nea enye koraa."
  
  Perdue kae sɛ: "Ɛyɛ anifere." "Nanso manyɛ biribiara a ɛbɛma w"adwuma ato asiane mu."
  
  Oduruyɛfo Patel kae sɛ: "Onipa pa. "Enti ɛnnɛ yebefi laser ayaresa no ase sɛnea ɛbɛyɛ a ntini a ɛyɛ den a atwa mmeae a wɔatwa no ho ahyia no pii ayɛ mmerɛw na yɛayi nhyɛso a ɛwɔ ntini ahorow no so no afi hɔ ara kwa."
  
  Ɔyarehwɛfo no fii dan no mu kakra sɛnea ɛbɛyɛ a oduruyɛfo no ne Perdu bɛkasa.
  
  Oduruyɛfo Patel hoahoaa ne ho sɛ: "Yɛde IR425 na edi dwuma," na ɛfata sɛ wɔyɛ saa. Ná Perdue yɛ obi a ɔyɛɛ mfitiase mfiridwuma na ɔyɛɛ nnwinnade a edi kan a wɔde sa yare. Afei na bere aso sɛ ɔbɔadeɛ no nya n"ankasa adwuma so mfaso, na Perdue ani gyei sɛ ohui sɛnea etu mpɔn no ankasa. Oduruyɛfo Patel de ahantan serewee. "Nhwɛsode a etwa to no boroo nea yɛhwɛɛ kwan so, David. Ebia ɛsɛ sɛ wode w"amemene di dwuma de ma Britain kɔ n"anim wɔ nnuruyɛ mfiri adwuma mu.
  
  Perdue serewee. "Sɛ menya bere, m"adamfo dɔfo a, anka mede nidi begye asɛnnennen no atom. Nea ɛyɛ awerɛhow no, nneɛma pii wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ woyi mu."
  
  Mpofirim ara na ɛte sɛ nea Oduruyɛfo Patel anibere kɛse na wahaw kɛse. "Te sɛ boa constrictors a awuduru wom a Nasifo abɔ no?"
  
  Ná ɔpɛ sɛ ɔde saa asɛm yi nya nkurɔfo adwene, na sɛ yegyina sɛnea Perdue yɛɛ n"ade so bu atɛn a, odii nkonim. Ne ɔyarefo a ne tirim yɛ den no ho yɛɛ no kusuu kakra bere a ɔkae ɔwɔ a ɔyɛ hu a na wamene no fã ansa na Sam Cleave regye no no. Oduruyɛfo Patel gyinaa hɔ kakra maa Perdue kwan ma ɔkaee nkae a ɛyɛ hu no, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ ahu sɛ ɔda so ara te sɛnea n"ani gyei sɛ otumi homee no ase.
  
  Oduruyɛfo no tuu fo brɛoo sɛ: "Mfa biribiara nyɛ hwee, ɛno ara ne nea ɛsɛ sɛ meka." "Hwɛ, mete wo ahofadi honhom ne wo awosu mu ɔpɛ a wowɔ sɛ wobɛhwehwɛ nneɛma mu no ase, Dawid. Bɔ mmɔden ara sɛ wobɛma nneɛma akɔ so yiye. Me ne wo ayɛ adwuma na mayɛ wo adwuma bere bi ni, na ɛsɛ sɛ meka sɛ wo anibiannaso adwene a ɛfa akwantu ho... anaa nimdeɛ... yɛ nea ɛfata nkamfo. Nea mebisa ara ne sɛ monhwɛ mo wuo. Animdefo te sɛ wo de no ho yɛ na koraa wɔ wiase yi mu. Nnipa a wɔte sɛ wo yɛ akwampaefo, nkɔso a edi kan. Mesrɛ wo, nwu ".
  
  Perdue antumi annyɛ hwee sɛ ɔserewee wɔ saa asɛm no ho. "Akode ho hia te sɛ nnwinnade a ɛsa ɔsɛe, Harun. Ebia ɛbɛyɛ te sɛ nea ɛte saa mma ebinom a wɔwɔ aduruyɛ wiase no mu, nanso yɛrentumi mfa akode nko ntia ɔtamfo no."
  
  Oduruyɛfo Patel buae wɔ anibiannaso bi mu sɛ: "Wiɛ, sɛ atuo nni wiase a, anka yɛrennya owu da wɔ mfiase, na atamfo biara nni hɔ a wɔrebɔ mmɔden sɛ wobekum yɛn."
  
  Perdue hyɛɛ bɔ sɛ: "Akyinnyegye yi bɛkɔ so ayɛ basaa wɔ simma kakraa bi mu, na wunim." "Sɛ ɛnyɛ ɔsɛe ne ntwitwiridii a, anka worennya adwuma, akokɔ dedaw."
  
  "Nnuruyɛfo di dwuma ahorow pii; ɛnyɛ akuru a ɔsa na oyi atuo kɛkɛ, Dawid. Awo, komayare, appendicitis ne nea ɛkeka ho bɛba bere nyinaa, a ɛbɛma yɛatumi ayɛ adwuma, mpo a akodi ne kokoam akode ahorow nni wiase mpo," oduruyɛfo no buae, nanso Perdue de mmuae tiawa foaa n"asɛm no so. "Na ahunahuna bɛba wɔn a wɔn ho nni asɛm bere nyinaa, a akodi ne kokoam akode mpo nni hɔ. Ɛyɛ papa sɛ wubenya sraadi mu ahoɔden wɔ asomdwoe bere mu sen sɛ wubehyia nkoasom ne asetɔre esiane w"anuonyam, Harun nti."
  
  Oduruyɛfo no homee na ɔde ne nsa guu n"asen so. "Mete ase, yiw. Wɔadu baabi a ɛyɛ den."
  
  Perdue ampɛ sɛ ɔtoa so wɔ saa asɛm a ɛyɛ awerɛhow no so ɔkwan biara so, enti ɔsesaa asɛm no kɔɔ nea ɔpɛ sɛ obisa oduruyɛfo a ɔyɛ oprehyɛn a wɔde yɛ oprehyɛn no so. "Ka kyerɛ me, Harun, afei dɛn na ɔyarehwɛfo yi yɛ?"
  
  "Dɛn na ɛwɔ w'adwene mu?" Oduruyɛfo Patel bisae, na ɔde ahwɛyiye hwehwɛɛ Perdue akuru no mu.
  
  Perdue de anigye kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ne ho nyɛ no dɛ koraa wɔ me ho, nanso minnye nni sɛ ɔyɛ obi a ɔde ne ho hyɛ mu ara kwa." "Biribi a ɛsen saa wɔ ne nkitahodi ahorow no mu."
  
  Oduruyɛfo Patel bɔɔ n"ano sɛ: "Minim," na ɔmaa Perdue nan so sɛ ɔrekɔhwehwɛ kuru a ɛne no bɔ abira a na ɛkɔ soro sen kotodwe no wɔ ne nantwi ba no mu no mu. "O me nyame, eyi ne nea wɔatwa a enye koraa a wɔatwa pɛn. Wunim, mede nnɔnhwerew pii duaa eyi mu."
  
  "Ɛyɛ pa ara. Adwuma no yɛ nwonwa. Enti "wonim" kyerɛ dɛn? So ɔkaa biribi? obisaa oduruyɛfo no. "Ɔyɛ hena?"
  
  Ná ɛte sɛ nea Oduruyɛfo Patel bo afuw kakra wɔ nsɛm a wotwa mu bere nyinaa no ho. Nanso, osii gyinae sɛ ɔbɛka nea ɔpɛ sɛ ohu akyerɛ Perdue, sɛ ɛbɛyɛ nea ɛbɛma nhwehwɛmufo no anyɛ n"ade te sɛ sukuuni a ɔdɔ ayɛ no ma a ohia awerɛkyekye esiane sɛ wɔagyaw no hɔ nti a.
  
  "Lilith Hearst na ɔkyerɛwee. Ɔde ne ho ahyɛ wo mu, David, nanso ɛnyɛ ɔkwan a wususuw so no so. Eyi ne ne nyinaa. Nanso mesrɛ wo, wɔ nea ɛyɛ kronkron nyinaa din mu no, mma wo ne ɔbea a wadi mfe fã nkɔbɔ, sɛ ɛyɛ nea aba so mpo a," otuu fo. "Nokwarem no, ɛnyɛ onwini sɛnea ɛte no. Mihu sɛ ɛyɛ awerɛhow koraa."
  
  Perdue de ahopopo kae sɛ: "Manka da sɛ mɛdi n"akyi, akwakoraa." "Ná ne suban yɛ soronko ma me ara kwa."
  
  "Ɛda adi sɛ na ɔyɛ nyansahufo ankasa, nanso ɔne ne yɔnko dwumayɛni no de ne ho hyɛɛ mu na wowiee no wɔwaree. Sɛnea Ɔyarehwɛfo Madison ka kyerɛɛ me no, na wɔde aseresɛm toto Madame Curie ne ne kunu ho bere nyinaa," saa na Oduruyɛfo Patel kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Enti eyi ne me wɔ yɛ dɛn?" - Perdue bisae.
  
  "Ne kunu nyaa yare a ɛma obi ho kyere no wɔ mfe abiɛsa akyi wɔ wɔn aware mu na ne tebea no sɛee ntɛmntɛm, na ɛmaa wantumi antoa n"adesua so. Na ɛsɛ sɛ ogyae ne nhyehyɛe ne ne nhwehwɛmu no na ama wanya bere pii ne no kosi sɛ obewu wɔ afe 2015 mu," Oduruyɛfo Patel kae. "Na woayɛ ne kunu nkuranhyɛfo titiriw bere nyinaa, wɔ nyansahu ne mfiridwuma mu nyinaa. Momma yɛnka kɛkɛ sɛ na onipa yi yɛ w"adwuma no akyidifo kɛse na na ɔpɛ sɛ ohyia wo bere nyinaa."
  
  "Ɛnde dɛn nti na wɔankɔ me nkyɛn ankɔhyia no? M"ani begye sɛ mehyia no, mpo sɛnea ɛbɛyɛ a mɛhyɛ ɔbarima no anigye kakra kɛkɛ," Perdue dii awerɛhow.
  
  Patel aniwa tuntum no bɔɔ Purdue bere a obuae sɛ, "Yɛbɔɔ mmɔden sɛ yɛbɛka wo ho asɛm, nanso saa bere no na woredi Helafo nkaedum bi akyi. Philip Hearst wui bere tiaa bi ansa na woresan aba nnɛyi wiase no mu."
  
  Perdue kae sɛ: "O me Nyankopɔn, ɛyɛ me yaw paa sɛ mate eyi." "Ɛnyɛ nwonwa sɛ ɔyɛ frigid kakra wɔ me ho."
  
  Ná oduruyɛfo no tumi huu ne ɔyarefo no mmɔborohunu a efi komam ne afobu a ɛrepue wɔ ɔhɔho bi a ebia onim no ho no bi; a na obetumi ama ne suban atu mpɔn. Nea ɔyɛe no, Oduruyɛfo Patel huu Perdue mmɔbɔ na osii gyinae sɛ ɔde awerɛkyekye nsɛm besiesie ne dadwen no. "Ɛnyɛ hwee, David. Ná Filipo nim sɛ woyɛ obi a onni adagyew. Ɛno da nkyɛn a, na onnim mpo sɛ ne yere rebɔ mmɔden sɛ ɔne wo bedi nkitaho. Ɛnfa ho, ne nyinaa yɛ nsuo a ɛwɔ bridge no ase. Ná nea onnim no ntumi mma n"abam mmu.
  
  Ɛno boaa. Perdue de ne ti too fam sɛ, "Misusuw sɛ woayɛ no yiye, akwakoraa. Nanso, ɛsɛ sɛ meyɛ obi a wotumi bɛn me yiye. Misuro sɛ wɔ akwantu a mekɔ New Zealand akyi no, me ho bɛtɔ me kakra, wɔ adwene ne honam fam nyinaa."
  
  Oduruyɛfo Patel kae sɛ: "Wow, ɛyɛ me anigye sɛ mate sɛ woka saa. Esiane sɛ w"adwuma mu nkonimdi ne wo pintinnyɛ nti, na misuro sɛ mɛhyɛ nyansa sɛ wɔn baanu nyinaa nnye bere bi. Afei woyɛɛ maa me. Mesrɛ wo, Dawid, gye bere kakra. Ebia wunsusuw saa, nanso wɔ w"akyi a ɛyɛ den no ase no, woda so ara wɔ onipa honhom ankasa. Nnipa akra taa paapae, twitwiw, anaa mpo sɛ wonya biribi a ɛyɛ hu ho adwene a ɛfata a. W"adwene hia ahomegye te sɛ wo honam."
  
  Perdue gye toom sɛ: "Minim. Ná ne duruyɛfo no ansusuw mpo sɛ Perdue pintinnyɛ no aboa no dedaw ma ɔde ahokokwaw asie nea ɛrehaw no no. Ná mmerɛwyɛ bi a ɛyɛ hu a ɛda adi bere biara a ɔbɛda no wɔ ɔpepepemfo no serew no akyi.
  
  
  6. 6.
  Ɔwaefo
  
  
  
  Abɔde mu Nneɛma Ho Adesuabea no Nhyiam, Bruges, Belgium
  
  
  Anadwo 10:30 no, wɔto nyansahufo nhyiam no mu.
  
  Ɔbea panyin a ofi Rotterdam a ogyinaa Dutch Allegiance Sukuupɔn ananmu bɛsraa yɛn no teɛɛm sɛ: "Anadwo pa, Kasper." Ɔde ne nsa kyerɛɛ ɔbarima a n"adwene mu yɛ no naa a ɔkasa kyerɛɛ no no ansa na ɔreforo taksi no. Ɔde ahobrɛase wosow ne nsa san n"akyi, na n"ani sɔ sɛ wankɔ ne nkyɛn wɔ ne dissertation-Einstein Amanneɛbɔ-a ɔde kɔmaa ɔsram biako a atwam no ho. Ná ɔnyɛ ɔbarima a n"ani gye sɛ wɔde wɔn adwene si no so gye sɛ efi wɔn a wobetumi ama no hann wɔ ne nimdeɛ mu no hɔ. Na wogye tom sɛ na wɔyɛ kakraa bi.
  
  Bere bi na Oduruyɛfo Casper Jacobs dii Belgium Fekuw a Ɛhwɛ Abɔde Ho Nhwehwɛmu So, Order of the Black Sun no baa dwumadibea bi a ɛwɔ kokoam wɔ Bruges no anim. Adesua Dwumadibea a ɛhyɛ Nyansahu Nhyehyɛe Dwumadibea ase no ne sum ase ahyehyɛde bi a ɛkɔhyɛn sikasɛm ne nnuruyɛ asoɛe ahorow a ɛwɔ tumi sen biara mu wɔ Europa ne Asia nyinaa yɛɛ adwuma yiye. Wiase ahyehyɛde ahorow a wɔagye din no pii na wɔde sika boaa wɔn nhwehwɛmu ne wɔn sɔhwɛ ahorow no, bere a na bagua no mufo mpanyimfo nyaa ahofadi koraa a wɔde yɛ ade ne mfaso pii a ɛkɔɔ akyiri sen aguadi mu de no.
  
  Ná ahobammɔ ho hia sen biara, sɛnea na ahotoso wɔ Ahyehyɛde no mufo atitiriw ne Europa amammuifo ne sikasɛm mu adwumayɛfo ntam no. Na aban ahyehyɛde ahorow ne ankorankoro ahyehyɛde ahorow pii wɔ hɔ a wɔyɛ adefo a wobetumi ne wɔn a wɔyɛ aniferefo ayɛ biako, nanso wɔpow asɔremma a wɔde mae no. Enti, na saa ahyehyɛde ahorow yi yɛ agoru a ɛfata wɔ abɔmmɔ mmeae a ɛbɛma wiase nyinaa anya nyansahu mu nkɔso ne sika a wɔde bɛka ho no mu tumi biako pɛ.
  
  Enti, Owia Tuntum no Nhyehyɛe no kɔɔ so dii wiase tumidi akyi a ennyae. Ɛdenam wɔn a wɔyɛ adifudepɛfo a wogyaee tumi ne nokwaredi wɔ pɛsɛmenkominya mfaso din mu no mmoa ne nokwaredi a wɔhwehwɛe so no, wonyaa dibea ahorow wɔ tumidi nhyehyɛe ahorow no mu. Ná adifudepɛ abu so araa ma na atuo towfo a wodi nokware mpo anhu sɛ wɔnsom apam ahorow a nokwaredi nnim bio.
  
  Ɔkwan foforo so no, na atuo a wɔtotow kronkron binom pɛ ankasa sɛ wɔtow tuo tẽẽ. Casper miaa ne remote locking device no so button bi na otiee biep no. Bere tiaa bi no, ne kar mu akanea nketewa no hyerɛn, na ɛde no kɔɔ ahofadi mu. Bere a abɔde mu nneɛma ho nimdefo no ne nsɛmmɔnedifo a wɔn ho akokwaw ne nyansahu wiase no mu Prodigies a wonsusuw ho bɔɔ wɔn mmati akyi no, na abɔde mu nneɛma ho nimdefo no ani abere sɛ obedu fie na wayɛ anwummere no haw a ɛho hia kɛse no ho adwuma.
  
  Ɔtee fii kar abien a ɛwɔ baabi a wɔde kar sisi hɔ no mu sɛ: "Wo dwumadi no yɛɛ kɛse, sɛnea ɛte daa no, Casper." Wɔ aso a ɛda adi pefee mu no ɛbɛyɛ nwonwa yiye sɛ wobɛyɛ wo ho sɛ wubu w"ani gu nne kɛse bi so. Casper guu ahome. Anka ɛsɛ sɛ ɔyɛ n"ade, enti ɔde ayamye a ɛyɛ hu koraa danee ne ho na ɔserewee. Ɛyɛɛ no yaw bere a ohui sɛ ɛyɛ Clifton Taft, ɔdefo kɛse bi a ɔwɔ Chicago a ɔyɛ ɔdefo a wabɔ dam.
  
  Casper buae wɔ animtew mu sɛ: "Meda wo ase, Cliff." Wansusuw da sɛ ɛsɛ sɛ ɔne Taft bedi bio bere a wɔde aniwu twaa Casper apam a wɔyɛe wɔ Taft Unified Field adwuma no ase no akyi. Enti, na ɛyɛ ahodwiriw kakra sɛ wubehu adwumayɛfo ahantanfo no bio, bere a ɔfrɛɛ Taft pefee sɛ ɔkraman a ɔwɔ sika kɔkɔɔ mpɛtea ansa na ɔretu mmirika afi Taft nnuruyɛ dan mu wɔ Washington, D.C., mfe abien a atwam ni no.
  
  Ná Casper yɛ obi a ɔfɛre ade, nanso na onnim sɛnea ne bo yɛ den ɔkwan biara so. Ná wɔn a wɔde di dwuma ɔkwammɔne so te sɛ ɔdeduani no kyi no, na ɔde wɔn ahonyade tɔɔ anwonwade a wɔpɛ sɛ wogye wɔn tom wɔ asɛmti bi a ɛhyɛ bɔ ase, na ɔde wɔn nyansa no ho anuonyam mae. Ɛdefa Oduruyɛfo Jacobs fam no, na nnipa te sɛ Taft nni biribi pa biara a wɔbɛyɛ wɔ nyansahu anaa mfiridwuma mu sen sɛ wɔde nea nyansahufo ankasa abɔ no bedi dwuma. Sɛnea Casper kyerɛ no, na Clifton Taft yɛ sika bonsu a onni n"ankasa talente biara.
  
  Taft wosow ne nsa na ɔserewee te sɛ ɔsɔfo a wakyinkyim no. "Ɛyɛ anigye sɛ wubehu sɛ moda so ara renya nkɔso afe biara. Mekenkanee mo nsusuwii hunu a aba foforo a ɛfa interdimensional portals ne probable equations a ebetumi adi nsusuwii no ho adanse prɛko pɛ ho no bi."
  
  "Oo, woyɛɛ saa?" Kasper bisae, na obuee ne kar no pon de kyerɛe sɛ ɔde ahopere ayɛ no. "Wunim, wɔboaboaa eyi fii Zelda Bessler hɔ, enti sɛ wopɛ bi a, ɛsɛ sɛ woma ogye di sɛ ɔkyɛ." Ná awerɛhow a ɛfata wɔ Casper nne mu. Ná Zelda Bessler yɛ abɔde mu nneɛma ho nimdefo panyin wɔ Order no baa dwumadibea a ɛwɔ Bruges no mu, na ɛwom sɛ ɛkame ayɛ sɛ na ɔyɛ onyansafo te sɛ Jacobs de, nanso na ɔntaa nnya kwan nyɛ n"ankasa nhwehwɛmu. Na n"agodie no ne sɛ ɔbɛto nyansahufo afoforo nkyɛn na wabɔ wɔn hu ma wɔagye adi sɛ adwuma no yɛ ne de, esiane sɛ na ɔwɔ nkɛntɛnso kɛse wɔ atuo akɛse no mu nti.
  
  "Metee, nanso misusuwii sɛ anka wobɛko denneennen sɛ wobɛkora wo tumi krataa so, adamfo," Cliff twee ne ho wɔ ne kasa a ɛyɛ yaw no mu, na ɔhwɛɛ sɛ obiara a watwa wɔn ho ahyia wɔ baabi a wɔde kar sisi no ate n"ahobrɛase no. "Ɔkwan a wobɛfa so ama ɔbea damn bi agye wo nhwehwɛmu. Mekyerɛ sɛ, Onyankopɔn, wo bɔɔl no wɔ he?"
  
  Casper hunuu sɛ afoforɔ no rehwɛ wɔn ho wɔn ho anaasɛ wɔrepiapia wɔn ho wɔn ho berɛ a wɔn nyinaa de wɔn ani kyerɛɛ wɔn kar, limousine ne taksi. Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔde n"amemene bɛto nkyɛn bere tiaa bi na ɔde ne nipadua no tiatiaa nkwa no so afi Taft mu na wabɔ ne sẽ akɛse no. Obuae brɛoo sɛ: "Me bɔɔl no wɔ tebea a edi mũ mu, Cliff." "Nhwehwɛmu bi hwehwɛ sɛ wonya nyansahu mu nyansa ankasa na ama wɔatumi de adi dwuma. Nsɛmfua a ɛyɛ fɛ a wobɛkenkan na woakyerɛw nsɛm a ɛkɔ so daa nnidiso nnidiso a nneɛma a ɛsakra no nnɔɔso sɛ wobɛdan nsusuwii ayɛ no nneyɛe. Nanso migye di sɛ nyansahufo a ne ho yɛ den te sɛ Zelda Bessler nim eyi."
  
  Casper nyaa atenka bi a na onnim. Ɛda adi sɛ na wɔfrɛ no schadenfreude, na na ɔntaa ntumi mmɔ osisifo bi bɔɔl a wɔde bɛ mu te sɛ nea ɔyɛe nkyɛe no. Ɔhwɛɛ ne dɔn, na n"ani gyee ahodwiriw hwɛbea a na ɔde rema ɔkwasea ɔdefo no ho, na ɔde ahotoso nne koro no ara paa kyɛw. "Afei sɛ wobɛpa me kyɛw a, Clifton, mewɔ date."
  
  Nokwarem no, na ɔda ne sẽ mu. Ɔkwan foforo so no, wankyerɛ onii anaa nea ɔne no rebɔ date mpo.
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a Casper kaa ahomaso a ɔde ti nhwi bɔne no ho asɛm wiei no, ɔde kar faa baabi a wɔde kar sisi no apuei fam kwan a ɛso yɛ abon no so. Ná ɔpɛ sɛ ɔkwati limousine ne Bentley ahorow a ɛyɛ fɛ a efi asa no so no ara kwa, nanso bere a ɔkaa asɛm a edii nkonim ansa na ɔregyae Taft akyi no, akyinnye biara nni ho sɛ na ɛte sɛ nea ɛno nso yɛ ahantan. Ná Oduruyɛfo Casper Jacobs yɛ abɔde mu nneɛma ho nimdefo a ne ho akokwaw na ɔyɛ nneɛma foforo, ne dwumadi afoforo, nanso na ɔbrɛ ne ho ase dodo bere nyinaa wɔ n"adwuma ne n"ahosohyira mu.
  
  Ná Owia Tuntum no Ahyehyɛde no bu no kɛse. Wɔ mfe a ɔde yɛɛ adwuma wɔ wɔn nnwuma titiriw no mu no, ohui sɛ ahyehyɛde no mufo wɔ ɔpɛ bere nyinaa sɛ wɔde adom ne nkataso bɛma wɔn ho. Wɔn ahofama, te sɛ Order no ankasa de no, yɛ nea wontumi ntoto ho; eyi yɛ biribi a Casper Jacobs ani gye ho bere nyinaa. Bere a ɔnom nsa na ofii ase yɛɛ nyansapɛ no, osusuw ho pii na onyaa asɛm biako. Sɛ nkurɔfo betumi adwen wɔn sukuu ahorow, asetra mu yiyedi ne akwahosan ho nhyehyɛe ahorow no botae ahorow nyinaa ho kɛse saa a, anka wiase no bedi yiye.
  
  Ohui sɛ ɛyɛ anigye sɛ Nasifo adwene ho animdefo kuw bi betumi ayɛ anidahɔ ne nkɔso ho nhwɛso wɔ asetra mu nhwɛso mu nnɛ. Ná Jacobs ka tebea a wiase no mu nsɛm a ɛnteɛ ne anidahɔ ho nsɛmmɔnedi a ɛde abrabɔ pa yɛɛ nkoa na esiw ankorankoro nsusuwii ano no mu pefee.
  
  Ɔkwan kɛse so akanea a ɛrehyerɛn wɔ ne mframa ahwehwɛ so no de n"adwene hyɛɛ ɔman anidan no nkyerɛkyerɛ mu. Sɛnea Kasper kyerɛ no, sɛ ɔmanfo a wɔnyɛ asraafo mmu ananmusifo no sɛ tumidi nneɛma, na wɔatow wɔn nkrabea agu atorofo, asisifo ne kapitalistfo mmoa a wɔyɛ keka bun mu a, anka ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ Ahyehyɛde no betumi atu nniso ahorow agu. Ná ahemfo, ɔmampanyin ne ɔman soafo panyin kura nkurɔfo nkrabea wɔ wɔn nsam, bere a ɛsɛ sɛ ade a ɛte saa yɛ akyide no, Kasper gye dii. Nea ɛyɛ awerɛhow no, na ɔkwan foforo biara nni hɔ a obi betumi afa so adi tumi yiye gye sɛ ɔbɛdaadaa na wadua ehu wɔ n"ankasa nkurɔfo mu. Ɔdaa awerɛhow adi sɛ wiase no mu nnipa rennya ahofadi da. Sɛ na akwan foforo a wɔbɛfa so asi ade biako pɛ a edi wiase no so no ananmu ho adwene mpo reyɛ fɛwdi.
  
  Bere a odum Ghent-Bruges asubɔnten no, ɛno akyi bere tiaa bi no, otwaa Assebroek amusiei a wosiee n"awofo baanu no nyinaa wɔ hɔ no ho. Wɔ radio so no, ɔbea bi a ɔyɛ TV so ɔyɛkyerɛfo bɔɔ amanneɛ sɛ anadwo nnɔn 11 dedaw, na Casper tee ahotɔ bi nka bere tenten a na ɔnte nka. Ɔde atenka no totoo anigye a ɛwɔ sɛ obi nyan akyiri kɔ sukuu na ohui sɛ ɛyɛ Kwasida -na na ɛte saa.
  
  Ɔserewee sɛ: "Meda Onyankopɔn ase, ɔkyena metumi ada akyiri kakra."
  
  Ná asetra ayɛ nea adagyew nnim fi bere a ofii adwuma foforo bi a saa nhomasua mu a ɔne akɔre a ɔne no yɛ pɛ, Oduruyɛfo Zelda Bessler, dii anim no. Odii nhyehyɛe bi a na ɛyɛ kokoam kɛse a na Order no mufo kakraa bi pɛ na wonim ho asɛm anim, a nea ɔkyerɛw mfitiase nnuru a wɔde yɛ nnuru no, Oduruyɛfo Casper Jacobs ankasa nka ho.
  
  Esiane sɛ na ɔyɛ asomdwoe ho ɔbenfo nti, bere nyinaa na ɔpopaa nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɔfaa n"adwuma no ho anuonyam nyinaa wɔ biakoyɛ ne kuw adwumayɛ akataso ase "ma Nhyehyɛe yiyedi", sɛnea ɔkae no. Nanso nnansa yi na wafi ase renya abufuw kɛse wɔ ne mfɛfo adwumayɛfo ho sɛ wɔayi wɔn afi wɔn kuw no mu, titiriw esiane sɛ anka nsusuwii ahorow a wotumi hu a ɔde too gua no bɛbɔ ka kɛse wɔ ahyehyɛde foforo biara mu nti. Sika a na obetumi anya wɔ ne nsam koraa. Mmom no, na ɛsɛ sɛ ogye ɛka no fã ketewaa bi pɛ, bere a na wɔpɛ wɔn a wɔbɔ ka kɛse wɔ Order no mu wɔ akatua ho dwumadibea no. Na wɔn nyinaa traa ase yiye denam ne nsusuwii hunu ne n"adwumaden so.
  
  Bere a ɔtwee ne ho kɔɔ ne dan a ɛwɔ mpɔtam bi a wɔato apon mu wɔ ɔkwan bi a ɛda ɔkwan a ɛda fam so no anim no, Casper tee nka sɛ ne ho dwiriw no. Bere tenten saa no na wakwati ɔtan a ɛwɔ ne mu wɔ ne nhwehwɛmu no din mu, nanso na nnɛyi Taft a ɔsan huu no bio no ama nitan no mu ayɛ den bio. Na ɛyɛ asɛmti a ɛnyɛ dɛ saa na ɛde n"adwene yɛɛ fĩ, nanso ampene so sɛ wobesiw ano bere nyinaa.
  
  Ohuruw foroo antweri no kɔɔ baabi a wɔde granite ayɛ a wɔde si fam a ɛkɔ n"ankasa dan no anim pon ano no. Ná kanea bi asɔ wɔ ofie kɛse no mu , nanso na ɛkɔ komm bere nyinaa sɛnea ɛbɛyɛ a ɛrenhaw ofie wura no. Sɛ wɔde Casper Jacobs toto ne mfɛfo adwumayɛfo ho a, na ɔtraa ase ankonamyɛ ne ahobrɛase asetra a ɛyɛ nwonwa. Sɛ wɔn a wowiaa n"adwuma na wonya mfaso no nkutoo nka ho a, n"ahokafo a na wɔnyɛ adwene kɛse no nso nyaa asetrade a ɛfata koraa. Sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, na Oduruyɛfo Jacobs ho tɔ no, nanso na ɔnyɛ ɔdefo ɔkwan biara so.
  
  Ɔpon no buei denneennen na sinamon hua hyɛɛ ne hwene mu ma, na ɛmaa ogyinaa esum no fã. Casper serewee na ɔsɔɔ kanea no, na ɔsii so dua sɛ ne fiewura maame de kɔmaa no wɔ kokoam.
  
  Ɔka kyerɛɛ adididan a hwee nni mu no sɛ: "Karen, woresɛe me te sɛ hell," na ɔde n"ani kyerɛɛ tray bi a raisin buns ayɛ mu ma tẽẽ. Ɔfaa paanoo abien a ɛyɛ mmerɛw ntɛmntɛm na ɔde guu n"anom ntɛmntɛm sɛnea obetumi awe. Ɔtraa kɔmputa no ho na ɔkɔɔ mu, na ɔmenee borɔdɔma paanoo a ɛyɛ dɛ asinasin.
  
  Casper hwɛɛ ne email na afei ɔkɔɔ so hwɛɛ nsɛm a aba foforo wɔ Nerd Porn, sum ase nyansahu wɛbsaet bi a na ɔyɛ ne muni. Casper tee nka mpofirim wɔ anwummere bi a na ɛyɛ shitty akyi bere a ohui sɛ ahyɛnsode bi a onim no yiye de nsɛnkyerɛnne a efi nnuru a wɔde yɛ nsɛso mu di dwuma de kyerɛw wɛbsaet bi din no.
  
  Biribi twee n"ani wɔ Recent tab no so. Ɔde ne ho kɔhyɛɛ n"anim sɛnea ɛbɛyɛ a obehu sɛ ɔrekenkan ade yiye. Ɔhwɛɛ David Perdue mfonini bi a asɛmti no wɔ so no, ɔkaa no asɛm a ɛyɛ sereserew sɛ: "Woyɛ fucking moron:
  
  "Dave Perdue ahu Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no!"
  
  Casper de ahopopo kae sɛ: "Woyɛ ɔkwasea a ɔyɛ fucking." "Sɛ ɔde saa equation yi di dwuma a, yɛn nyinaa ayɛ screwed."
  
  
  7.
  Da a edi hɔ no
  
  
  Bere a Sam nyanee no, ɔpɛe sɛ ɔwɔ amemene koraa. Esiane sɛ na wayɛ ne su sɛ ɔbɛnom nsa nti, na onim nea efi nsanom mu ba wɔ n"awoda , nanso na eyi yɛ hellgya soronko bi a ɛrehyew wɔ ne ti nhwi mu. Ɔto hintidua fii adi kɔɔ ɔkwan no so, na na anammɔn biara gyegyeegye wɔ n"aniwa ntini mu fi mu.
  
  Ɔde yaw popaa n"ani, na ɔhyɛ atade atade nkutoo sɛ: "Oo, Onyankopɔn, kum me kɛkɛ." Wɔ ne nan ase no, na fam no te sɛ hockey agodibea, bere a mframa a ɛyɛ nwini a ɛrebɔ wɔ ne pon akyi no bɔɔ kɔkɔ sɛ awɔw da foforo bɛba wɔ ɔfã foforo no. Ná TV no da so ara wɔ so, nanso na Nina nni hɔ, na ne pɔnkɔ, Bruichladdich, paw saa bere a ɛyɛ fɛre yi de fii ase nwiinwii hwehwɛɛ aduan.
  
  Sam nwiinwii, na okuraa ne moma so sɛ: "Damn my head." Ɔde mmirika kɔɔ adididan mu kɔnom kɔfe tuntum a ano yɛ den ne Anadin a wɔatow abien, sɛnea na ɛyɛ amanne wɔ saa nna no mu bere a na ɔyɛ atesɛm krataa kyerɛwfo a ɔyɛ den no. Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɛyɛ dapɛn awiei no nyɛ asɛm mma Sam. Sɛ́ ɛyɛ n"adwuma sɛ amanneɛbɔfo a ɔhwehwɛ nhwehwɛmu, n"adwuma sɛ ɔkyerɛwfo, anaasɛ ɔne Dave Perdue a ɔne Dave Perdue kɔ asɛnka no, Sam annya dapɛn awiei, dapɔnna, anaa da a ɔde gye n"ahome da. Na da biara te sɛ nea edi kan no ma no, na na ɔkan ne nna denam bere a wɔde ama ne asɛyɛde ahorow a ɛwɔ ne da biara da nsɛm mu no so.
  
  Bere a Sam maa ɔkraman kɔkɔɔ kɛse no mpataa akutu toa bi akyi no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔremma ne menewa. Ná mpataa a wɔawuwu hua a ɛyɛ hu no nyɛ hua a eye sen biara a wobetumi ahu amane bere a wosusuw ne tebea no ho no. Ɔde kɔfe a ɛyɛ hyew a ɛwɔ ɔdan a wɔtra mu no brɛɛ ɛyaw no ase ntɛm ara. Nina gyaw krataa bi sɛ:
  
  
  Mewɔ anidaso sɛ wowɔ ano aduru ne yafunu a ɛyɛ den. Mekyerɛɛ mo biribi a ɛyɛ anigye fa ahonhonsɛmdi keteke no ho wɔ wiase nyinaa nsɛm ho amanneɛbɔ mu anɔpa yi. Eye dodo sɛ wobɛpa ho kyɛw. Ɛsɛ sɛ mesan kɔ Oban kɔma ɔkasa wɔ kɔlege. Yɛwɔ anidaso sɛ wubenya nkwa wɔ Ireland atiridiinini no mu anɔpa yi. Ti pa!
  
  - Nina
  
  
  Ɔde asi apini sɛ: "Ha-ha, ɛyɛ serew yiye," na ɔde kɔfe a ano yɛ den hohoroo Anadina keeki no ase. Bere a Bruich ani gyee ho no, opuei wɔ adididan no mu. Ogyinaa n"ananmu wɔ akongua bi a hwee nni so so na ofii ase de anigye siesiee ne ho. Sam bo fuwii wɔ ne pɔnkɔ anigye a onnwen ho no ho, na yɛrenka ɔhaw a na Bruich ani gye ho a na onni koraa no ho asɛm. Sam kae sɛ: "Oo, fuck off."
  
  Ná ɔpɛ sɛ ohu Nina amanneɛbɔ ho kyerɛwtohɔ, nanso na onsusuw sɛ ne kɔkɔbɔ a ɛfa yafunu bɔne ho no yɛ nea wɔpɛ. Ɛnyɛ nea ɛne saa hangover yi. Wɔ ɔko a wɔtwee no ntɛmntɛm mu no, n"anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no dii ne yare no so nkonim na ɔbɔɔ nnwom a wɔakyere agu hama so a na ɔreka ho asɛm no. Wɔ abɔnten no, mframa no maa osu pii tɔe, enti na ɛsɛ sɛ Sam ma TV no nne kɔ soro.
  
  Wɔ asɛm a wɔatwe afi mu no mu no, nsɛm ho amanneɛbɔfo no bɔɔ mmerante ne mmabaa baanu a wowuwui wɔ ahintasɛm kwan so wɔ Molodechno kurow a ɛbɛn Minsk mu wɔ Belarus no ho amanneɛ. Ná ɔbea bi a ɔhyɛ atade a ɛyɛ den gyina baabi a ɛte sɛ keteke gyinabea dedaw bi asɛnka agua a asɛe no so. Ɔbɔɔ wɔn a wɔhwɛ no kɔkɔ wɔ mfonini ahorow a ɛyɛ mfonini no ho ansa na mfoninitwa afiri no retwa akɔ nkae a wɔde apete so wɔ keteke kwan dedaw a ayɛ nwunu so no so.
  
  "Dɛn na ɛyɛ?" Sam de n"ano yɛɛ n"anim, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte nea asi no ase.
  
  Amanneɛbɔfo no de ne nsa kyerɛɛ basabasayɛ kɔkɔɔ bi a wɔde plastic akata so wɔ asɛnka agua no ano pɛɛ so sɛ: "Ɛte sɛ nea mmerante ne mmabaa retwa keteke kwan no wɔ ha." "Sɛnea nea ɔde ne ho hyɛɛ mu biako pɛ a ɔda so te ase, a atumfoɔ da so ara de ne ho sie no asɛm kyerɛ no, ne nnamfo baanu bɔɔ... wɔ keteke a ɛyɛ ahonhonsɛmdi mu."
  
  Sam bɔɔ n"ano sɛ: "Anka mɛsusuw saa," na ɔde ne nsa kɔfaa kotoku a wɔde chips ayɛ a Nina werɛ afi sɛ obewie no. Ná onnye gyidihunu ne ahonhommɔne nni kɛse, nanso nea ɛkanyan no ma ɔdanee kasasin yi ne sɛ na ɛda adi pefee sɛ akwan no ntumi nyɛ adwuma. Bere a Sam buu n"ani guu mogya ne awerɛhosɛm a ɛda adi pefee no so, sɛnea na wɔatete no sɛ ɔnyɛ no, ohui sɛ ɔkwan no afã horow bi nni hɔ. Mfonini afoforo a wɔde twaa mfonini no kyerɛe sɛ keteke kwan no so asɛe kɛse a anka ɛremma keteke biara rentumi mfa so.
  
  Sam gyaee tuo no kakra sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ akyi no yiye. Wɔ nhaban ne nnua a ɛrenyin kɛse wɔ keteke kwan no so akyi no, wohuu ɔhyew ho sɛnkyerɛnne wɔ ɔfasu a wɔbobɔw a na ɛbɛn keteke kwan no ani. Ná ɛte sɛ nea ɛyɛ foforo, nanso na ontumi nsi pi. Ná Sam nyɛ nyansahu anaa abɔde mu nneɛma ho nimdefo kɛse, na ɔwɔ awotwaa mu atenka sɛ biribi a ɛde ɔhyew a ano yɛ den di dwuma de yɛ tumi bi a ebetumi adan nnipa baanu ma wɔayɛ no aduru na agyaw ɔhyew agyiraehyɛde tuntum no.
  
  Sam hwehwɛɛ amanneɛbɔ no mu mpɛn pii, na osusuw biribiara a ebetumi aba ho. Ɛbɔɔ n"adwene araa ma ne werɛ fii atiridii a ɛyɛ hu a nsa anyame no de hyiraa no no. Nokwarem no, na wasua sɛ obenya tiyɛ a emu yɛ den bere a ɔreyɛ nsɛmmɔnedi a emu yɛ den ne ahintasɛm a ɛtete saa ho adwuma no, enti ɔpaw sɛ obegye adi sɛ nea efii n"amemene a ɛyɛ adwumaden de bɔɔ mmɔden sɛ ebehu tebea horow ne nea enti a asɛm a ɛyɛ anigye yi bae ara kwa.
  
  "Perdue, mewɔ anidaso sɛ woasɔre na worekɔ so ayɛ yiye, m"adamfo," Sam serewee bere a ɔmaa nkekae a na ayɛ ɔfasu no fã no yɛɛ kɛse ma ɛbɛyɛɛ tuntum a ɛyɛ matte no. "Efisɛ mewɔ biribi ma wo, adamfo."
  
  Anka Perdue bɛyɛ onipa a ɔyɛ pɛ a obebisa biribi te sɛ eyi, nanso Sam kaa ntam sɛ ɔrenhaw ɔpepepemfo a ne ho akokwaw no kosi sɛ ne ho bɛtɔ no koraa afi ne oprehyɛn ahorow no mu na wate nka sɛ wasiesie ne ho sɛ ɔne afoforo bɛbɔ bio. Ɔkwan foforo so no, Sam tee nka sɛ ɛho hia sɛ ɔkɔsra Perdue kɔhwɛ sɛnea ne ho te. Ɔda ayaresabea a wɔhwɛ wɔn a wɔyare denneennen wɔ Wellington ne ayaresabea afoforo abien fi bere a ɔsan baa Scotland adapɛn abien akyi no.
  
  Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ Sam kɔkyia, mpo sɛ ɔbɛhyɛ Perdue nkuran kɛkɛ. Sɛ obi a ɔyɛ nnam saa bɛda mpa so mpofirim akyɛ saa a, ɛbɛyɛ sɛ na ɛyɛ awerɛhow kakra. Na Perdue yɛ adwene ne nipadua a ɛyɛ nnam sen biara a Sam ahyia pɛn, na na ontumi nsusuw ɔpepepemfo no abasamtu a ɛne sɛ ɛsɛ sɛ ɔde da biara da wɔ ayaresabea ahorow, gye nneɛma a wɔkra na wɔde no to afiase no ho.
  
  
  * * * .
  
  
  Sam ne Jane, Perdue ankasa boafo dii nkitaho sɛnea ɛbɛyɛ a obehu ankorankoro ayaresabea a ɔte hɔ no address. Ɔde ahopere kyerɛw akwankyerɛ ahorow wɔ Edinburgh Post krataa fitaa a ɔtɔɔ nkyɛe ansa na ɔretu kwan no so na ɔdaa no ase wɔ mmoa a ɔde mae no ho. Sam kwatii osu a ɛnam ne kar mfɛnsere mu bae no ansa na ɔrefi ase resusuw sɛnea Nina duu fie no ho.
  
  Ɔfrɛ a wɔbɛfrɛ no ntɛm no bɛdɔɔso, Sam susuwii, na ɔfrɛɛ Nina. Ɔfrɛ no kɔɔ so san kaa ho a wɔammua, enti ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde nkra bɛmena, a na ɔwɔ anidaso sɛ obebua bere a wabue ne fon no ara pɛ. Bere a Sam renom kɔfe a wɔde fi baabi a wodidi wɔ kwan ho no, ohui sɛ biribi a ɛyɛ soronko wɔ Post kratafa a edi kan no so. Na ɛnyɛ asɛmti, na mmom asɛmti a wɔde nkyerɛwde nketewa abɔ ase a ɛdɔɔso sɛ ɛbɛfa kratafa a edi kan no a ɛnyɛ nea ɛyɛ hu dodo.
  
  Wiase nyinaa nhyiam a wɔbɛyɛ wɔ beae a wonnim?
  
  Asɛm no amfa nsɛm pii amma, nanso ɛmaa nsemmisa sɔree wɔ apam a Scotland baguafo ne wɔn ananmusifo yɛe mpofirim sɛ wɔbɛkɔ nhyiam bi wɔ beae bi a wɔankyerɛ no ho. Na ɛte sɛ nea ɛnyɛ pii mma Sam, sɛ yɛde nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Oban kurow sohwɛfo foforo, Hon. Wɔsan nso bɔɔ Lance McFadden din sɛ ɔnanmusifo.
  
  "Punch kakra sen wo mu duru, Mac Fadden?" - Sam dii fɛw wɔ ne home ase, na ɔnom ne nsã nwini a aka no. "Ɛbɛyɛ sɛ wo ho hia saa. Sɛ wopɛ a," ɔserewee, na ɔtow atesɛm krataa no guu nkyɛn.
  
  Ná onim McFadden fi ɔsatu a ɔmmrɛe wɔ asram kakraa a atwam no mu. Sɛnea nnipa dodow no ara a wɔwɔ Oban kyerɛ no, na McFadden yɛ fasistni a ɔyɛ ne ho sɛ nnɛyi amrado a ɔwɔ ahofadi - "nnipa kuropɔn sohwɛfo" bi sɛ wopɛ a. Nina frɛɛ no osisifo, na na Perdue nim no fii adwuma bi a wɔbom yɛe wɔ Washington, D.C., bɛyɛ 1996 mu, bere a wɔyɛɛ biako wɔ sɔhwɛ bi a entumi nyɛ yiye a ɛfa nsakrae a ɛba afã horow mu ne nsusuwii a ɛfa nneɛma nketenkete a ɛma nneɛma yɛ ntɛmntɛm ho no. Perdue anaa Nina mu biara anhwɛ kwan da sɛ saa ɔkwasea a ɔyɛ ahantan no bedi nkonim wɔ ɔmanpanyin abatow no mu, nanso awiei koraa no, na obiara nim sɛ esiane sɛ na ɔwɔ sika pii sen nea ɔne no resi akan no nti.
  
  Nina kaa sɛ na ɔresusuw baabi a sika kɛse yi fi, efisɛ na McFadden nyɛ ɔdefo da. Dɛn nti, ɔno ankasa mpo kɔɔ Perdue nkyɛn bere bi a atwam ni sɛ ɔrekɔhwehwɛ sika fam mmoa, nanso, nokwarem no, Perdue pow no. Ɛbɛyɛ sɛ onyaa ɔkwasea bi a ontumi mfa ne so nhu ade yiye sɛ ɔbɛboa n"asɛyɛde no, anyɛ saa a anka ɔrenkɔ kurow a ɛyɛ anigye na ɛnyɛ nwonwa yi mu da.
  
  Wɔ kasamu a etwa to no awiei no, Sam kae sɛ Aidan Glaston, nsɛm ho amanneɛbɔfo panyin a ɔwɔ amammuisɛm pon so na ɔkyerɛw asɛm no.
  
  Sam serewee sɛ: "Ɔkwan biara nni hɔ, ɔkraman dedaw." "So woda so ara rekyerɛw saa nkwaseasɛm yi nyinaa ho asɛm wɔ mfe yi nyinaa akyi, adamfo?" Sam kaee sɛ ɔne Aidan yɛɛ adwuma wɔ nsɛm abien a wɔdaa no adi ho mfe pii ansa na saa akwantu a edi kan a ɛyɛ awerɛhow a ɔne Purdue kɔe a ɛdanee no fii atesɛm nkrataa mu nsɛm ho amanneɛbɔ ho no. Ɛyɛɛ no nwonwa sɛ na nsɛm ho amanneɛbɔfo a wadi mfe aduonum no nkɔɔ pɛnhyen dedaw nkɔyɛ biribi a mfaso wɔ so kɛse, ebia amammuisɛm ho ɔfotufo wɔ television so dwumadi bi mu anaa biribi a ɛte saa mu.
  
  Nkra bi baa Sam telefon so.
  
  "Nina!" - teɛɛm na ɔfaa ne Nokia dedaw no sɛ ɔrekɔkenkan ne nkrasɛm no. N"ani suaa asɛmti a ɛwɔ screen no so no ho ade. "Ɛnyɛ Nina."
  
  Na ɛyɛ nkrasɛm a efi Perdue hɔ ankasa, na ɛsrɛɛ Sam sɛ ɔmfa Kurow a Ayera akwantu no ho video mmra Reichtisoussis, Perdue abakɔsɛm mu atrae. Sam yɛɛ n"anim basabasa bere a ohui sɛ nkrasɛm a ɛyɛ nwonwa no. Sɛ ɔda so ara wɔ ayaresabea a, ɛbɛyɛ dɛn na Perdue atumi aka akyerɛ no sɛ onhyiam wɔ Reichtisusis? Ne nyinaa akyi no, so na Sam ne Jane nni nkitaho nea ennu dɔnhwerew biako ansa na ɔrekɔhwehwɛ ankorankoro ayaresabea bi a ɛwɔ Salisbury address?
  
  Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔbɛfrɛ Perdue de ahwɛ ahu sɛ ɔwɔ ne fon no ankasa na ɔno na ɔfrɛɛ no ankasa. Ɛkame ayɛ sɛ Perdue yɛɛ ho biribi ntɛm ara.
  
  "Sam, wo nsa kaa me nkrasɛm no?" ɔno na ofii nkɔmmɔbɔ no ase.
  
  Sam kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Yiw, nanso misusuwii sɛ wowɔ ayaresabea."
  
  Perdue buae sɛ: "Yiw, nanso wɔreyi me afi ayaresabea awia yi." Enti, so wubetumi ayɛ nea mebisae no?"
  
  Esiane sɛ Sam faa no sɛ obi ne Perdue wɔ dan no mu nti, ɔpenee nea Perdue ka kyerɛɛ no sɛ ɔnyɛ no so ntɛm ara. "Ma menkɔ fie kɛkɛ nkɔfa eyi na mehyia wo wɔ wo fie akyiri yi anwummere yi, ɛyɛ?"
  
  Perdue buae sɛ: "Ɛyɛ pɛ," na ɔde ne fon too hɔ a na ɛnyɛ amanne kwan so. Sam gyee bere tiaa bi de dii kar a wɔtoo mu mpofirim no ho dwuma ansa na ɔrefi kar no ase sɛ ɔresan akɔ fie akɔfa akwantu no ho video. Ɔkaee sɛ Perdue ka kyerɛɛ no sɛ ɔntwa mfonini, titiriw, mfonini kɛse bi a ɛwɔ ɔfasu kɛse a ɛwɔ Nasi nyansahufo bi fie ase wɔ Neckenhall, asase bi a ɛyɛ hu wɔ New Zealand.
  
  Wohui sɛ na wonim no sɛ Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu, nanso ɛdefa nea ɛkyerɛ ankasa ho no, na Perdue, Sam, ne Nina nni adwene biara ankasa. Purdue deɛ, na ɛyɛ equation a tumi wom a nkyerɛkyerɛmu biara nni ho... de besi nnɛ.
  
  Eyi ne nea amma wannya bere wɔ ayaresabea hɔ a ne ho atɔ no na wagye n"ahome - ne titiriw no, na ahintasɛm a ɛfa Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no mfiase ho no haw no awia ne anadwo. Na ohia Sam sɛ obenya mfonini a ɛkɔ akyiri sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi asuasua akɔ dwumadi no mu na wahwehwɛ sɛnea ne akontaabu mu bɔne no te mu.
  
  Ná Sam apere ne ho. Ná ɔda so ara wɔ nnɔnhwerew kakraa bi ansa na wadidi awia, enti osii gyinae sɛ obenya Chinafo aduan bi a wɔde bɛkɔ akɔnom na wanom beer bere a ɔretwɛn wɔ fie no. Ɛno bɛma wanya bere ahwɛ mfonini no mu na wahwɛ sɛ ebia biribi pɔtee bi wɔ hɔ a ebia Purdue ani begye ho anaa. Bere a Sam twee ne kar kɔɔ kar kwan no so no, ohui sɛ obi retu ne pon ano sum. Esiane sɛ na ɔmpɛ sɛ ɔyɛ n"ade te sɛ Scotlandni ankasa na ɔne ɔhɔho no hyia kɛkɛ nti, odum engine no na ɔtwɛn nea ɔbarima a n"adwene mu yɛ no naa no pɛ.
  
  Ɔbarima no de ɔpon no ano pon no bɔɔ mmɔden mfiase no, nanso afei ɔdanee ne ho hwɛɛ Sam tẽẽ.
  
  "Yesu Kristo!" Sam teɛɛm wɔ ne kar mu. "Ɛyɛ ɔbaabun damn!"
  
  
  8. 8. Nsɛm a wɔka kyerɛ
  Anim a ɛwɔ kyɛw a wɔde ntama ayɛ ase
  
  
  Sam nsa hwee ase kɔɔ n"afã, faako a ɔde ne Beretta siee no. Saa bere no ara mu no, ɔhɔho no fii ase teɛteɛɛm denneennen bio, na otuu mmirika siane antweri no kɔɔ Sam kar no ho. Sam fii kar no ase na ɔsesaa gya no kɔɔ akyi ansa na ɔbarima no retumi aka kar no akɔ ne nkyɛn. Ne tae no tetew agyiraehyɛde tuntum a ɛyɛ hyew a ɛwɔ asphalt no so bere a ɔde ahoɔhare kɔɔ n"akyi no, na na ɔbɔdamfo a ne hwene abubu no ntumi nkɔ.
  
  Wɔ ahwehwɛ a wɔde hwɛ akyi no mu no, Sam huu ɔhɔho no sɛ ɔrensɛe bere biara sɛ ɔrehuruw akɔ ne kar no mu, Taurus bruu tuntum a ɛte sɛ nea anibuei wom na ne ho yɛ den sen ne wura no.
  
  "So woreyɛ fucking aniberesɛm? Ɔsoro nti! Worebɛbɔ me akyi ampa?" Sam teɛteɛɛm, na wannye n"aso nni. Na ɔteɛ na ɔde ne nan too fam. Ɛbɛyɛ mfomso sɛ ɔbɛfa ɔkwan a ɛda hɔ so, efisɛ ne clunker ketewa no rentumi nsen Taurus a ɛwɔ cylinder asia no da, enti ɔde n"ani kyerɛɛ ntoaso sukuu beae dedaw a wɔagyaw hɔ a efi ne dan mu kɔ hɔ yɛ akwansin kakraa bi no tẽẽ.
  
  Bere tiaa bi mpo antwam bere a ohui sɛ kar bi a ɛyɛ bruu a ɛrehuruhuruw wɔ ahwehwɛ a ɛwɔ nkyɛn no mu. Ná Sam haw wɔ wɔn a wɔnam fam ho. Ná ebegye bere kakra ansa na nnipa rentra kwan no so, na na ɛhaw no sɛ ebia obi befi ne kar a ɛrebɔ ka no anim. Adrenaline hyɛɛ ne koma mu den, nkate a ɛnyɛ dɛ sen biara no kɔɔ so traa ne yafunu mu, nanso na ɛsɛ sɛ oguan fi nea ɔtaa no a ɔyɛ basaa no nkyɛn ɔkwan biara so. Na onim no fi baabi, ɛwom sɛ na ontumi nkae nea, na sɛ yɛhwɛ Sam adwuma a, ɛda adi kɛse sɛ na n"atamfo pii no nyɛ hwee sɛ anim a wonim no yiye mprempren.
  
  Esiane mununkum agodie a ɛsakrasakra nti, na ɛsɛ sɛ Sam sɔ mframa ahwehwɛ a wɔde popa mframa ahwehwɛ a ɛyɛ den sen biara no na ama wahwɛ ahu sɛ obetumi ahu nnipa a wɔhyɛ nkatanim ase ne wɔn a wɔyɛ anibiannaso araa ma wotu mmirika fa kwan no so wɔ osu a ɛretɔ no mu. Nnipa pii antumi anhu kar abien a ɛde mmirika rekɔ wɔn kwan so no, na wɔn ntade a wɔde akata so no akata wɔn adwene so, bere a afoforo susuwii kɛkɛ sɛ kar ahorow no begyina mmeae a wɔde kar no twam no. Wodii mfomso, na ɛkame ayɛ sɛ ɛmaa wɔbɔɔ wɔn ka kɛse.
  
  Mmea baanu no teɛteɛɛm bere a ɛkaa kakraa bi na Sam benkum so kanea no bɔɔ wɔn bere a na wɔretwa abɔnten no. Bere a Sam retu mmirika wɔ ɔkwan a wɔde asphalt ne kɔnkrit ayɛ a ɛhyerɛn no so no, ɔkɔɔ so hyerɛn ne kanea na ɔbɔɔ ne abɛn. Blue Taurus no anyɛ biribiara a ɛte saa. Na nea ɔtaa no no ani gye ade biako pɛ ho - Sam Cleave. Wɔ kwan a ɛdannan denneennen wɔ Stanton Road so no, Sam bɔɔ nsa breki no na kar no hwee ase kɔɔ ntwea so. Na ɛyɛ anifere a onim fi sɛnea onim mpɔtam hɔ yiye no mu sɛ ɔbaabun no nnim. Tae a ɛrebɔ gyegyeegye bere a Taurus no dannan no, na ɛrehuruhuruw denneennen fi ɔkwan a ɛda fam so kɔ ɔkwan a ɛda nkyɛn so no. Wɔ n"anisoadehu a ɛwɔ akyirikyiri no mu no, Sam tumi huu ogyaframa a ɛhyerɛn bere a semɛnte kwan no ne aluminium hubcaps no bɔ no, nanso Taurus no kɔɔ so yɛɛ nea ɛyɛ den bere a onyaa deflection no so tumi no.
  
  "Nsɛnhunu! Nsɛnhunu! Nsɛnhunu!" Sam serewee, na ne ho fifiri yɛɛ no kɛse wɔ ne sweater a ɛyɛ den no ase. Ná ɔkwan foforo biara nni hɔ a wɔbɛfa so ayi ɔbɔdamfo a odii n"akyi wɔ n"akyi no afi hɔ. Ná atuo a wɔbɛtow no nyɛ ɔkwan a wobetumi afa so. Sɛnea ɔkan no, na wɔn a wɔnam fam ne kar afoforo pii dodo de kwan no redi dwuma ama atuo atumi atu.
  
  Awiei koraa no, sukuu gyaade dedaw no puei wɔ ne benkum so. Sam danee ne ho sɛ ɔrebɛbubu nea aka wɔ ban a wɔde daimond ayɛ no mu. Anka ɛbɛyɛ mmerɛw. Ná ɛkame ayɛ sɛ ban a ayɛ nwunu na atetew no abata ntwea so dua no ho, na ɛmaa baabi a ɛyɛ mmerɛw a na akwantufo pii ahu bere tenten ansa na Sam reba no. "Yiw, ɛno na ɛte sɛ ɛno kɛse!" - teateaam na ɔde ahoɔhare kɔɔ kwan no so tẽẽ. "Ɛbɛyɛ sɛ eyi yɛ biribi a ɛhaw wo, hey bastard?"
  
  Bere a Sam serewee denneennen no, ɔdanee ne ho denneennen kɔɔ benkum, na osiesiee ne ho sɛ ɔbɛbɔ ne kar a enye no anim bamper no so. Ɛmfa ho sɛnea Sam susuwii sɛ wasiesie ne ho no, na nhyiam no asɛe sen saa mmɔho du. Ne kɔn no wosow kɔɔ n"anim kaa ne ntaban a ɛyɛ mmerɛw no ho. Bere koro no ara mu no, wɔde atirimɔden so de ne mpampam tiaa no guu ne hwene dompe mu, anaasɛ ɛte sɛ nea ɛte saa ansa na ɔrekɔ so ako. Sam Ford dedaw no hwirew ban no ano a ayɛ nwunu no so denneennen, na etutuu fam wɔ paint no mu te sɛ ɔsebɔ nsateaa.
  
  Bere a na ne ti akɔ fam, na n"ani rehwɛ stia no atifi no, Sam de kar no kɔɔ baabi a bere bi na ɛyɛ tɛnis agodibea a apaapae no. Mprempren beae a ɛyɛ petee no wɔ hye ne adwini nkae ara kwa, na sare akuwakuw ne wuram afifide nkutoo na ɛretu mu. Taurus no bɔɔ ose kɔɔ ne nkyɛn bere a Sam tuu mmirika fii soro sɛ ɔrekɔtoa so ara pɛ. Ná semɛnte ɔfasu bi a ɛba fam nkutoo na ɛwɔ ne kar a ɛretu mmirika a ɛkɔ akyiri no anim.
  
  "Oh shit!" - teateaam, na ɔde ne sẽ twitwiw.
  
  Ɔfasu ketewaa bi a abubu ma ɛkɔɔ fam kɛse wɔ ɔfã foforo. Eyi akyi no, na S3 adesuadan dedaw a wɔde birikisi kɔkɔɔ a ɛyɛ nsensanee ayɛ no reba. Gyinabea ntɛm ara a akyinnye biara nni ho sɛ ɛbɛma Sam nkwa aba awiei. Ná onni ɔkwan foforo biara a ɔbɛfa so ayɛ saa gye sɛ ɔbɛsan abɔ nsa breki no bio, ɛwom sɛ na aka kakra dedaw de. Taurus no de ahurututu bɔɔ Sam kar no te sɛ nea ɛwɔ wimhyɛn kwan kilomita biako a ɔde bedi agoru. Ɛkame ayɛ sɛ Ford no de ahoɔden kɛse twaa ne ho wɔ ntwahonan abien so.
  
  Osu no maa Sam anisoadehu no yɛɛ kɛse. Ne stunt a ɔde tu faa ban so no maa ne mframa ahwehwɛ a wɔde popa no yɛɛ adwuma, na ɛmaa ne benkum so ahwehwɛ a wɔde popa no nkutoo yɛɛ adwuma - mfaso nni so mma nea ɔka kar a ɛde nifa di dwuma no. Nanso, na ɔwɔ anidaso sɛ ne dan a onni so no bɛma ne kar no ayɛ brɛoo araa ma ɔrenkɔhwe sukuu dan no mu. Eyi ne nea ɛhaw no ntɛm ara, esiane Taurus ɔkwantufo no adwene sɛ ɔyɛ ne boafo a ɔbɛn no sen biara nti. Ná centrifugal tumi yɛ tebea a ɛyɛ hu a ɛsɛ sɛ wowɔ mu. Ɛwom mpo sɛ kankyee no maa Sam fee de, nanso ne nkɛntɛnso no tu mpɔn saa ara wɔ ne nyinaa a wɔkoraa so no mu.
  
  Dade a ɛyɛ dede a egyinaa hɔ mpofirim a ɛrehuruhuruw dii akyi no maa Sam huruw fii n"akongua so. Nea eye ne sɛ, ne nipadua no ankɔ mframa ahwehwɛ no mu, na mmom ɛkɔɔ fam wɔ gearshift ne ɔkwantufo no nkongua dodow no ara so bere a wogyaee kyinhyia no akyi.
  
  Nnyigyei a na ɛwɔ Sam aso mu nkutoo ne osu nnyigyei ne engine a ɛma onwini a ɛrebɔ tintin. Ná ne mpampam ne ne kɔn yɛ no yaw te sɛ hellgya, nanso na ne ho ye. Sam homee denneennen bere a ohui sɛ ne nyinaa akyi no, wɔampira no kɛse saa no. Nanso mpofirim ara ɔkaee nea enti a ɔde ne ho hyɛɛ asiane yi mu wɔ nea edi kan no mu. Bere a Sam brɛɛ ne ti ase sɛ ɔbɛyɛ ne ho sɛ wawu ama nea ɔtaa no no, ɔtee nka sɛ mogya a ɛretu fi ne nsa mu a ɛyɛ hyew. Ná were no mu atetew wɔ ne nsateaa ase pɛɛ wɔ baabi a na ne nsa abɔ nsõ a wɔde gu mu no ano a wɔabue wɔ nkongua no ntam no.
  
  Ná otumi te anammɔn a ɛyɛ mmerɛw a ɛrepetepete semɛnte a ɛyɛ nsu atɛkyɛ mu. Ná osuro ɔhɔho no nwiinwii, nanso ɔbarima no nteɛteɛm a ɛyɛ abofono no maa no yɛɛ goosebump. Nea eye ne sɛ, na ɔrebɔ nkɔmmɔ kɛkɛ mprempren efisɛ na nea ɔde n"ani asi no so no nguan mfi ne nkyɛn. Sam de baa awiei sɛ bere a obi reguan afi ne nkyɛn nkutoo na wɔtee ɔbarima no nteɛteɛm a ɛyɛ hu no. Sɛ yɛbɛka no yiye a, na ɛyɛ hu, na Sam anhinhim ankɔdaadaa ne stalker a ɔyɛ nwonwa no.
  
  "Bɛn kakra, ɔkwasea," Sam susuwii bere a ne koma bɔɔ n'aso mu, na ɔresuasua aprannaa nnyigyei a ɛwɔ ne ti so no. Ne nsateaa yɛɛ den wɔ tuo no nsa so. Bere dodow a na ɔwɔ anidaso sɛ ne wu a ɔyɛe sɛ owu no bɛma ɔhɔho no anhaw no anaasɛ ɔrempira no no, ɔbarima no twee Sam pon no buei ara kwa. Nea ɔyɛɛ no bɔne no mu nne kyerɛɛ Sam sɛ: "Kakra bi kɛkɛ, sɛnea ɛbɛyɛ a metumi abɔ w"amemene a ɛyɛ fucking no." Obiara rente ne nne mpo wɔ ha wɔ osutɔ mu."
  
  Ɔbarima a ɔwɔ ɔpon no ano no kae sɛ: "Yɛ wo ho sɛ wo ho," na wanhyɛ da pow ɔpɛ a Sam wɔ sɛ ɔbɛto wɔn ntam kwan no mu. "Sh-sham na ɔkyerɛwee."
  
  Ná ɔbɔdamfo no kasa mu haw anaasɛ na n"adwene mu yɛ no naa, na na ebetumi akyerɛkyerɛ ne suban a ɛnkɔ so pɛpɛɛpɛ no mu. Ne tiawa mu no, amanneɛbɔ bi a ɛbaa Channel 8 so nnansa yi hyerɛn wɔ Sam tirim. Ɔkaee sɛ ɔtee ɔyarefo bi a waguan afi Broadmoor Asylum for the Criminally Insane ho asɛm, na osusuwii sɛ ebia eyi betumi ayɛ onipa koro no ara anaa. Nanso, wɔ saa adesrɛ yi akyi no, asɛmmisa bi sɔree sɛ ebia na onim edin Sam no yiye anaa.
  
  Wɔ akyirikyiri no, na Sam te polisifo sankubɔ. Ɛbɛyɛ sɛ ɛhɔnom aguadifo bi frɛɛ atumfoɔ no bere a kar a wɔtaa wɔn wɔ wɔn dan mu no. Ɔtee nka sɛ ne ho atɔ no. Akyinnye biara nni ho sɛ eyi na ebesi nea ɛbɛto nea ɔtaa no so no ho gyinae, na obeyi ahunahuna no afi hɔ prɛko pɛ. Mfiase no na Sam susuwii sɛ ɛyɛ ntease a ɛnteɛ a ɛba pɛnkoro pɛ, te sɛ nea ɛtaa si wɔ nsãdan mu Kwasida anadwo no. Nanso, ɔbarima a ne ho yɛ hu yi nsiyɛ no maa ɔbɛyɛɛ nea ɛsen nea ɛbae ara kwa wɔ Sam asetra mu.
  
  Ná wɔte sɛ nea ɛyɛ den kɛse, nanso na wontumi nnye ho kyim sɛ obi wɔ hɔ. Ɛyɛɛ Sam nwonwa na ɛyɛɛ no abofono sɛ ɔbarima no de mmirika kɔɔ kar no atifi na ɔkyeree nsɛm ho amanneɛbɔfo a onhinhim no, na ɔmaa no so a ɔmmɔ mmɔden biara. Mpofirim ara Sam tow ne charade no gui, nanso wantumi ankɔ ne tuo no ho wɔ bere ano na ɔtow gui nso.
  
  "Dɛn wɔ kronkron nyinaa din mu na woreyɛ, ɔkwasea a onni amemene?" Sam de abufuw teɛteɛɛm, bɔɔ mmɔden sɛ obeyi ɔbarima no nsa afi hɔ. Ɛyɛ ɔdan ketewaa bi a ɛte sɛɛ mu na awiei koraa no ohuu ɔbɔdamfo no anim awiabere. Ná anim bi a ɛbɛma adaemone asan wɔn akyi, a ɛte sɛ ne kasa a ɛhaw adwene no mu ahude, nanso sɛ ɔbɛn no a, na ɛte sɛ nea ɔte ase koraa wɔ ne kyɛw a wɔde ntama ayɛ no ase. Nea edi kan koraa no, ɔhɔho no ahoɔden a ɛyɛ hu no maa Sam gye dii sɛ ɔrensiw ano saa bere yi.
  
  Ɔtow Sam guu ne kar no mu akwantufo akongua mu. Sɛnea ɛte no, Sam bɔɔ mmɔden sɛ obebue ɔpon no afi ɔfã foforo no na waguan, nanso na ɔpon no ne nsa a wɔde hyɛ mu no nyinaa nni hɔ. Eduu bere a Sam danee ne ho sɛ ɔrebɛbɔ mmɔden sɛ obefi ofirikafo no akongua mu no, na nea ɔkyeree no no afi engine no ase dedaw.
  
  "Mukura mu denneennen," ne nea Sam kyerɛɛ ase sɛ ɔbarima no ahyɛde. Ná n"ano yɛ mpaapaemu bi kɛkɛ wɔ n"anim were a ayɛ hyew no mu. Saa bere no na Sam hui sɛ nea ɔkyeree no no nyɛ kraman anaasɛ ɔrewea afi ɔtare tuntum bi mu. Wotwitwaa ne honam ani, na ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nkasa na ɛhyɛɛ no ma ɔhyɛɛ osutɔ atade ne fedora.
  
  Sam susuwii bere a ɔrehwɛ sɛnea ɔbarima no de Blue torque afiri no reyɛ adwuma ahokokwaw so no sɛ: "O me Nyankopɔn, ɔkae me Darkman." Ná mfe pii atwam a Sam nkenkan mfonini a wɔde mfonini ayɛ anaa biribi a ɛte saa, nanso ɔkaee onipa no yiye. Bere a wofii baabi a asɛm no sii no, Sam dii ne kar a ɔhweree no ho awerɛhow, sɛ na ɛyɛ nkwaseasɛm bi a efi tete mmere mu mpo a. Bio nso, ansa na Perdue refa ne fon no, na ɛno nso yɛ tete nneɛma a efi Nokia BC na na entumi nyɛ hwee sɛ ɛde text message mena na ɔfrɛ ntɛmntɛm.
  
  "Oh shit! Purdue!" - teɛɛm wɔ akwanhyia mu, na ɔkaee sɛ ɛsɛ sɛ ɔfa mfonini no na ɔne ɔpepepemfo no hyia akyiri yi anwummere . Nea ɔkyeree no no hwɛɛ no ara kwa wɔ ntam a ɔreyɛ nneɛma a ɔde kwati sɛ obefi Edinburgh mmeae a nnipa dɔɔso wɔ hɔ no. "Tie, ɔbarima, sɛ wobɛkum me a, yɛ. Sɛ ɛnte saa a, ma memfi adi. Mewɔ nhyiam a egye ntɛmpɛ paa na nokwarem no, ɛnyɛ me asɛm sɛ wopɛ sɛ wodɔ me."
  
  Ɔbarima a wɔahyew no no serewee, na ɔkaa kar te sɛ Hollywoodni a watete no yiye a ɔyɛ nwonwa. Na ne nsɛm no yɛ nea ɛyɛ mmerɛw kɛse na ne s dodow no ara te sɛ "sh", nanso Sam hui sɛ bere kakra a ɔde traa ne fekuw mu no ma n"aso yɛɛ ne su sɛ ɔbɛma nsɛm a wɔka no pefee.
  
  Taurus no huruw faa kwan so nsɛnkyerɛnne a ɛkorɔn a wɔde kɔkɔɔ ayɛ so wɔ ɔkwan no ho baabi a wofii ɔkwan bi a wɔfa so kɔ ɔkwan kɛse no so no so. Ɛde besi saa bere yi no, na polisifo kar biara nni hɔ a wɔrekɔ. Ná wonnya nduu hɔ bere a ɔbarima no faa Sam fii beae hɔ no, na na wonnim baabi a wobefi ase ahwehwɛ no.
  
  "Ɛhe na yɛrekɔ?" Sam bisae, na ne ehu a edi kan no danee abasamtu nkakrankakra.
  
  Ɔbarima no buae sɛ: "Beae a wɔbɛkasa.
  
  Sam bɔɔ n"ano sɛ: "O me Nyankopɔn, ɛte sɛ nea wunim wo yiye."
  
  "Wobɛyɛ dɛn ahu mpo?" - a ɔkyeree sie no bisae wɔ aseresɛm mu. Na ɛda adi pefee sɛ ne dɛmdi no annya ne suban so nkɛntɛnso, na ɛmaa ɔbɛyɛɛ saa ahorow no mu biako - ɔkwan a onnwen anohyeto ahorow ho. Ɔyɔnko a otu mpɔn. Ɔtamfo a odi awu.
  
  
  9. Nsɛm a wɔka kyerɛ
  Ɔne Purdue reba fie
  
  
  Oduruyɛfo Patel sii apini bere a ɔde ahopere yii ne ɔyarefo a ɔyɛ katee no fii ayaresabea hɔ no sɛ: "Mede eyi bɛhyɛ kyerɛwtohɔ mu sɛ adwene bɔne koraa." "Minni ntease pɔtee biara a enti mɛto wo mu wɔ saa bere yi mu, David, nanso minnye nni sɛ wowɔ tebea biara mu sɛ wobɛkɔ fie de besi nnɛ."
  
  Perdue serewee, na ɔde ne ho too ne poma foforo no so sɛ: "Hyɛ no nsow." "Anyway, akwakoraa, m"abɔ mmɔden sɛ meremma me ntwitwiridii ne me nwene no nyɛ kɛse. Nea ɛka ho no, mayɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛhwɛ wɔn wɔ fie mprenu dapɛn biara akosi sɛ wɔbɛkɔ akɔhwɛ yɛn wɔ bere a edi hɔ no mu."
  
  "Woyɛɛ saa? Ɛma mete ahotɔ bi nka ampa," saa na Oduruyɛfo Patel gye toom. "Ayarehwɛ bɛn na wode di dwuma?"
  
  Perdue serew a ɛyɛ basabasa no kanyan dadwen bi wɔ oduruyɛfo a ɔyɛ oprehyɛn no mu. "Mede Ɔyarehwɛfo Hurst nnwuma dii dwuma wɔ kokoam ka mu wɔ n"adwuma bere akyi wɔ ayaresabea ha, enti ɛnsɛ sɛ ɛtwetwe n"adwuma koraa. Mpɛn abien dapɛn biara. Dɔnhwerew biako ma nhwehwɛmu ne ayaresa. Woka dɛn?
  
  Oduruyɛfo Patel yɛɛ komm, na ne ho dwiriw no. "Damn it, David, nokwarem no, wuntumi mma ahintasɛm biara ntwa wo ho, ɛnte saa?"
  
  "Hwɛ, mete nka sɛ ɛyɛ hu sɛ na minni hɔ bere a anka ne kunu betumi anya me nhyɛso so mfaso, mpo wɔ abrabɔ pa ho adwene mu ara kwa. Nea esua koraa a metumi ayɛ ne sɛ mɛbɔ mmɔden sɛ mɛfa ɔkwan bi so atua nea minni hɔ saa bere no so ka."
  
  Oduruyɛfo a ɔyɛ oprehyɛn no guu ahome na ɔde ne nsa too Perdue mmati so, na ɔde ne ho too fam sɛ ɔrebɛkae no brɛoo sɛ, "Eyi rennye biribiara nkwa, wunim. Ɔbarima no awu na onni hɔ bio. Biribiara pa biara nni hɔ a wobɛbɔ mmɔden sɛ wobɛyɛ mprempren a ɛbɛma wasan aba anaasɛ ɛbɛma n"adaeso atɔ mu."
  
  "Minim, minim, ntease nni eyi mu kɛse, nanso nea ɛte biara, Harun, ma menyɛ eyi. Sɛ biribi wɔ hɔ a, sɛ mehyia Ɔyarehwɛfo Hurst a, ɛbɛma m"ahonim ayɛ mmerɛw kakra. Mesrɛ wo ma me," Perdue srɛɛ no. Oduruyɛfo Patel antumi annye akyinnye sɛ ebetumi aba wɔ adwene mu. Na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ adwene mu asomdwoe ketewaa biara a Purdue betumi de ama no betumi aboa no ma ne ho atɔ no afi n"amanehunu a ɛbaa nnansa yi ara no mu. Akyinnye biara nni ho sɛ ɛkame ayɛ sɛ n"akuru no bɛsa yiye sɛnea na ɛte ansa na wɔreto ahyɛ no so no, nanso na ɛsɛ sɛ Perdue ma n"adwene kɔ so yɛ adwuma ɔkwan biara so.
  
  Oduruyɛfo Patel buae sɛ: "Mma ɛnhaw wo, David. "Sɛ wugye di anaasɛ wunnye nni no, mete nea worebɔ mmɔden sɛ wobɛyɛ no ase koraa. Na me ne wo wɔ hɔ, m"adamfo. Yɛ nea wubu no sɛ ɛyɛ ogye ne nteɛso. Eyi betumi ayɛ papa ama wo nkutoo."
  
  Perdue serewee, na n"ani gyee ne duruyɛfo no pene a ɔpenee so no ho ankasa sɛ: "Meda wo ase." Kommyɛ bere tiaa bi a ɛyɛ fɛreɛ twaam wɔ nkɔmmɔdie no awieeɛ ne Ɔyarehwɛfoɔ Hurst a ɔfiri baabi a wɔsesa wɔn ntadeɛ no baeɛ no ntam.
  
  Ɔde ahopere homee sɛ: "Pa kyɛw sɛ egyee me bere tenten saa, Owura Perdue." "Ná mewɔ ɔhaw kakra wɔ me stockings ho, sɛ ɛsɛ sɛ wuhu a."
  
  Oduruyɛfo Patel bɔɔ n"ano na osiw n"anigyede no ano wɔ n"asɛm no ho, nanso Perdue a na ɔyɛ ɔbarima a ɔwɔ suban pa bere nyinaa no sesaa asɛm no ntɛm ara sɛnea ɛbɛyɛ a obegye no afi aniwu foforo mu. "Ɛnde ebia ɛsɛ sɛ yɛkɔ? Mehwɛ kwan sɛ obi bɛba nnansa yi ara."
  
  "Mobom rekɔ?" Oduruyɛfo Patel bisae ntɛmntɛm, na na ɛte sɛ nea wɔakyere no a ɛnyɛ hwee.
  
  Ɔyarehwɛfo no kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Yiw, oduruyɛfo. "Mekae sɛ mɛma Owura Perdue kar bere a ɔrekɔ fie no. Misusuwii sɛ eyi bɛyɛ hokwan a mede bɛhwehwɛ ɔkwan a eye sen biara a mɛfa so akɔ n"agyapade so. Menforoo saa kwan yi so da, enti seesei metumi akae kwan no."
  
  Harun Patel buae sɛ: "Ah, mahu," ɛwom sɛ na adwenem naayɛ wɔ n"anim de. Ná ɔda so ara wɔ adwene sɛ David Perdue hia pii sen Lilith aduruyɛ ho nimdeɛ, nanso awerɛhosɛm ne sɛ, na ɛno nyɛ n"asɛm.
  
  Perdue duu Reichtisusis akyiri sen sɛnea na ɔhwɛ kwan. Lilith Hearst sii so dua sɛ wonni kan gyina hɔ nkɔhyɛ ne kar no tank mu ma, na ɛno maa wɔkyɛe kakra, nanso wɔda so ara nyaa bere pa. Wɔ mu no, na Perdue te nka sɛ abofra wɔ n"awoda anɔpa. Wantumi antwɛn sɛ obedu fie, na na ɔhwɛ kwan sɛ Sam de nkonimbo a na n"ani gye ho fi bere a wɔyerae wɔ Hell Labyrinth a ɛwɔ Kurow a Ayera no mu no bɛtwɛn no.
  
  "Onyankopɔn pa, Owura Perdue, beae bɛn ara na wowɔ wɔ ha!" Lilith teɛɛm sɛ. Ná n"ano ayɛ agape bere a ɔde ne ho too n"anim wɔ ne stia so sɛ ɔrekɔfa apon akɛse a ɛkɔ Reichtishusis no mu no. "Ɛyɛ nwonwa! Onyankopɔn, mintumi nsusuw sɛnea wo anyinam ahoɔden ho ka te ho."
  
  Perdue serewee fi komam wɔ sɛnea ɔkaa no pen no ho. Na n"asetra kwan a na ɛte sɛ nea ɛba fam no yɛ nsakrae a wɔma no akwaaba fi asasewuranom a wɔyɛ adefo, akɛse ne amammuifo fekubɔ a na wasua no mu.
  
  Ɔde ne ho dii agoru sɛ: "Ɛno yɛ fɛ yiye."
  
  Lilith hwirew n"ani kyerɛɛ no. "Ɛno ara. Te sɛ nea obi te sɛ wo behu nea onwini yɛ. Mebɔ kyakya sɛ ɛnyɛ nea ne bo nyɛ den dodo mma wo sika kotoku da." Ntɛm ara na ohuu nea na ɔretwe adwene asi so no na ɔde ahopopo kae sɛ, "Oo me Nyankopɔn. Owura Perdue, mepa wo kyɛw! Mewɔ adwenemhaw. Metaa ka nea misusuw..."
  
  Ɔserewee sɛ: "Ɛnyɛ hwee, Lilith." "Mesrɛ wo, mpa kyɛw wɔ eyi ho. Mihu sɛ ɛma ahoɔden. Masua sɛ nkurɔfo bɛfew m"afurum ano da mũ nyinaa, enti ɛyɛ anigye sɛ mɛte sɛ obi reka nea osusuw."
  
  Ɔwosow ne ti brɛoo bere a wɔretwam wɔ ahobammɔ dan no ho na wɔde kar foroo ɔkwan a ɛkɔ fam kakra no kɔɔ ɔdan dedaw kɛse a Perdue frɛɛ no fie no so. Bere a kar no bɛn abankɛse no, ɛkame ayɛ sɛ na Perdue tumi huruw fi mu kɔhwɛɛ Sam ne video kasɛt a ɛbɛka ne ho no. Ná ɔpɛ sɛ ɔyarehwɛfo no ka kar no ntɛmntɛm kakra, nanso wannya akokoduru ammisa adesrɛ a ɛte saa.
  
  Ɔkae sɛ: "Mo turo no yɛ fɛ. "Hwɛ abo adan a ɛyɛ nwonwa yi nyinaa. So na eyi yɛ abankɛse kan?"
  
  "Ɛnyɛ abankɛse, me dɔfo, na mmom ɛbɛn hɔ. Eyi yɛ abakɔsɛm mu beae, enti migye di sɛ bere bi na esiw ntua ano na ɛbɔɔ nnipa pii ho ban fii asiane ho. Bere a edi kan a yɛkɔhwɛɛ agyapade no so no yehuu mmoa dan akɛse ne asomfo atrae nkae. Asɔredan dedaw bi amamfõ mpo wɔ agyapade no apuei fam akyirikyiri," saa na ɔde awerɛhow kaa ho asɛm, na ɔtee ahomaso ketewaa bi nka wɔ ne tenabea a ɛwɔ Edinburgh no ho. Nokwarem no, na ɔwɔ afie pii wɔ wiase nyinaa, nanso obuu ofie kɛse a ɛwɔ ne kurom Scotland no sɛ ɛyɛ beae titiriw a Purdue ahonyade wɔ.
  
  Bere a kar no gyinaa apon akɛse no anim ara pɛ na Perdue buee ne pon.
  
  "Hwɛ yiye, Owura Perdue!" - a oteateaa mu. Esiane sɛ na ɔhaw no nti, odum engine no na ɔde ahopere kɔɔ ne nkyɛn, bere a Charles a ɔyɛ ne butler no buee ɔpon no ara pɛ.
  
  Charles a ne tirim yɛ den no kae wɔ ne kwan a ɛyɛ dwo so sɛ: "Ma wo akwaaba bio, owura." "Ná yɛrehwɛ wo kwan wɔ nna abien pɛ mu." Ɔsiane kɔɔ atrapoe no so sɛ ɔrekɔfa Perdue bag ahorow bere a ɔdefo ɔpepepemfo a ne ti nhwi yɛ dwetɛ no de ahopere kɔɔ antweri no so ntɛmntɛm sɛnea obetumi no. Charles kyiaa ɔyarehwɛfo no sɛ: "Awia pa, madam," na ɔno nso de ne ti too fam de gye toom sɛ onni onii ko a ɔyɛ, nanso sɛ ɔne Perdue ba a, obu no sɛ onipa a ɔho hia.
  
  Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkɔ so ne n"anammɔn tenten no abɔ n"anim sɛ: "Owura Perdue, wuntumi nhyɛ wo nan so saa de besi nnɛ." "Owura Perdue..."
  
  "Boa me kɛkɛ ma menforo atrapoe no, ɛnyɛ hwee?" - bisaa no animtew mu, ewom se ohunuu nsem a ehaw adwene a emu ye den wo ne nne mu. "Charles?"
  
  "Yiw, owura".
  
  "So Owura Cleave adu hɔ de besi nnɛ?" - Perdue bisae, na ɔde abotare kɔɔ n"anim anammɔn biara.
  
  Charles de anifere buae sɛ: "Dabi, owura." Mmuae a wɔde mae no sua, nanso na Perdue anim a ɔde buae no yɛ nea ɛyɛ hu koraa. Ogyinaa hɔ bere tiaa bi a wanhinhim, na okuraa ɔyarehwɛfo no nsa na ɔde akɔnnɔ hwɛɛ ne butler no.
  
  "Daabi?" - de ehu kaa ne ho.
  
  Saa bere no ara mu no, Lillian ne Jane, ne fiehwɛfo ne n"ankasa boafo, puei wɔ ɔpon no ano.
  
  "Dabi, owura. Ná onni hɔ da mũ nyinaa. So na worehwɛ no kwan?" Charles bisae sɛ.
  
  "So na me... w-so na mehwɛ kwan... Awurade, Charles, anka mɛbisa sɛ ɔwɔ ha sɛ manhwɛ no kwan a?" Perdue ranted wɔ ɔkwan a ɛnyɛ ne su so. Na ɛyɛ ahodwiriw sɛ wɔtee nteɛteɛm bi a efi wɔn adwumawura a ɔtaa yɛ komm no hɔ, na mmea no ne Charles a ɔkɔɔ so yɛɛ mum no sesaa wɔn ani a ɛyɛ nwonwa.
  
  "Ɔfrɛɛ no?" Perdu bisaa Jane sɛ.
  
  Obuae denneennen sɛ: "Anwummere pa ma wo, Owura Perdue." Nea ɛnte sɛ Lillian ne Charles no, na Jane mpɛ sɛ ɔbɛka n"adwumawura anim bere a wafi ntonto mu anaasɛ bere a biribi anyɛ yiye no. Ná ɔtaa yɛ n"abrabɔ pa ho kɔmpase ne nea ɔde ne nsa nifa si gyinae bere a ohia adwene no. Ohuu no sɛ ɔrebɔ ne nsa na ohui sɛ ɔreyɛ ɔkwasea.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Mepa wo kyɛw." "Meretwɛn Sam ntɛm ara kɛkɛ. Ɛyɛ me dɛ sɛ mahu mo nyinaa. Pa ara."
  
  "Yɛtee nea ɛtoo wo wɔ New Zealand, owura. M"ani agye yiye sɛ woda so ara rebɔ wo nan na wo ho retɔ wo," saa na Lillian, ɛna no odwumayɛni a na ɔserew dɛdɛ na ɔwɔ adwene a ɛnyɛ nokware no bɔɔ n"ano.
  
  Ɔhome, na na ne home gyaee esiane mmɔden a ɔbɔe ansa na ɔredu ɔpon no ano nti, "Meda wo ase, Lily." "Ɛkame ayɛ sɛ na me goose no awie, yiw, nanso na mewɔ tumi." Wotumi hui sɛ Perdue bo afuw kɛse, nanso ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkɔ so ayɛ ayamyefo. "Obiara, oyi ne Ɔyarehwɛfo Hurst a ofi Salisbury Ayaresabea. Ɔbɛsa m"akuru mprenu dapɛn biara."
  
  Bere a wɔde anigyesɛm sesaa wɔn ho wɔn ho bere tiaa bi akyi no, obiara yɛɛ komm na ɔtwee ne ho kɔɔ nkyɛn sɛ ɔrema Perdue akɔ abrannaa no so. Awiei koraa no ɔsan hwɛɛ Jane bio. Ɔde nne a ɛnyɛ fɛwdi kɛse bisaa bio sɛ, "So Sam frɛɛ no koraa, Jane?"
  
  Obuae brɛoo sɛ: "Dabi." "Wopɛ sɛ mefrɛ no bere a wotena hɔ bere tenten saa no?"
  
  Ná ɔpɛ sɛ ɔkasa tia, nanso na onim sɛ ne nsusuwii no bɛyɛ nea ɛfata. Akyinnye biara nni ho sɛ anka ɔyarehwɛfo Hurst bɛsi so dua sɛ ɔbɛhwɛ ne tebea no ansa na wakɔ, na anka Lillian bɛsi so dua sɛ ɔbɛma no aduane yie ansa na wama no akɔ anwummerɛ no. Ɔde ɔbrɛ de ne ti too fam. "Mesrɛ wo frɛ no na hu nea ɛkyɛ, Jane."
  
  Ɔserewee na ofii ase foroo antweri no kɔɔ abansoro a edi kan no so kɔɔ adwumayɛbea hɔ sɛ: "Nokwarem no." Ɔsan frɛɛ no bio. "Na mesrɛ wo, gye w"ahome kakra. Megye di sɛ Sam bɛba hɔ sɛ mantumi ankɔ ne nkyɛn mpo a."
  
  Ɔde adamfofa kwan so wosow ne nsa kyerɛɛ no sɛ: "Yiw, yiw," na ɔde ɔhaw kɔɔ so foroo antweri no. Lilith kyinkyin atrae a ɛyɛ nwonwa no mu bere a na ɔrehwɛ ne ɔyarefo no. Ná onhuu ahonyade a ɛte saa da wɔ obi a onni adehye dibea mu. Ankasa, na ɔnkɔɔ ofie a ahonyade a ɛte saa wom mu da. Esiane sɛ na watra Edinburgh mfe pii nti, na onim ɔkwantufo a wagye din a ɔde ne IQ a ɛkorɔn na ɛkyekyee ahemman no. Ná Perdue yɛ Edinburgh ɔman ba a wagye din a ne din ne ne din bɔne trɛwee wɔ wiase nyinaa.
  
  Nnipa a wɔagye din wɔ sikasɛm, amammuisɛm ne nyansahu wiase no mu dodow no ara nim David Perdue. Nanso, wɔn mu pii fii ase kyi sɛ ɔwɔ hɔ. Ná ɔno nso nim eyi yiye. Nanso, na n"atamfo mpo ntumi mpow ne nyansa. Sɛ́ obi a na anka ɔyɛ abɔde mu nneɛma ne nsusuwii mu nnuruyɛ ho osuani no, Lilith ani gyee nimdeɛ ahorow a Purdue ada no adi wɔ mfe no mu no ho. Afei ohuu nea efi nneɛma a ɔyɛe no mu bae ne nkaedum a wɔhwehwɛ ho abakɔsɛm.
  
  Wrichtishousis ahɔhodan no abrannaa a ɛkorɔn no duu abansoro abiɛsa ansa na adan ankorankoro ne abansoro ahorow no afasu a ɛsoa nnesoa no amene, sɛnea na fam no nso te. Marble ne tete limestone fam na ɛsiesiee leviathan fie no, na sɛ yɛhwɛ sɛnea na beae no te a, na ɛnyɛ nea wɔasiesie no pii ansa na afeha a ɛto so 16 no reba.
  
  Ɔhomee sɛ: "Wowɔ ofie fɛfɛ bi, Owura Perdue."
  
  Ɔserewee sɛ: "Meda mo ase." "Kan no na woyɛ nyansahufo wɔ w"adwuma mu, ɛnte saa?"
  
  Ɔde aniberesɛm kakra buae sɛ: "Ná meyɛ saa."
  
  Ɔhyɛɛ nyansa sɛ: "Sɛ wosan ba dapɛn a edi hɔ no a, ebia metumi ama woakɔhwɛ me aduruyɛdan ahorow no tiawa."
  
  Ná ɛte sɛ nea Lilith ani nnye ho kɛse sɛnea na osusuw no. "Nokwarem no, na mewɔ aduruyɛdan ahorow mu. Nokwarem no, mo adwumakuw, Scorpio Majorus, na ɛhwɛ baa dwumadibea ahorow abiɛsa so," na ɔde ahoahoaa ne ho sɛnea ɛbɛyɛ a n"ani begyee ho. Perdue ani so yɛɛ hyew wɔ basabasayɛ mu. Ɔwosow ne ti.
  
  Ɔkaa sɛ: "Dabi, me dɔfo, mekyerɛ mmeae a wɔyɛ nhwehwɛmu wɔ fie hɔ no," na ɔtee nkɛntɛnso a aduru a wɔde kum ɛyaw no de bae ne abasamtu a onyae nnansa yi wɔ Sam ho a ɛma ɔdae no nka.
  
  "Ha?" ɔmenee, na awiei koraa no ɔyɛɛ n"ade sɛnea na ɔhwɛ kwan no.
  
  "Yiw, ma"am. Wɔ fam hɔ ara, wɔ lobby level no ase. M"akyerɛ wo bere foforo," na ɔde ahoahoa ne ho. Ná n"ani gye sɛnea ɔyarehwɛfo kumaa no ho yɛɛ no kusuu wɔ ne nyansahyɛ no ho. Ne serew no maa ne ho tɔɔ no, na bere tiaa bi mu no, ogye dii sɛ ebia obetumi atua afɔre a ɛsɛ sɛ ɔde bɔ esiane ne kunu yare nti no ka. Na ɛno ne n"adwene, nanso na ɔkyerɛ pii sen ogye kakra ma David Perdue.
  
  
  10. 10. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Nsisi wɔ Oban
  
  
  Nina gyee kar bi sɛ ɔbɛsan de kar afi Sam fie akɔ Oban. Na ɛyɛ anigye sɛ mɛsan aba fie wɔ me fie dedaw a na ɛhwɛ Oban Bay nsu a ɛyɛ hyew no mu. Ade biako pɛ a na ɔtan wɔ fie a ɔbɛba bere a onni hɔ akyi ne sɛ obesiesie fie hɔ. Ná ne fie nyɛ ketewaa koraa, na na ɔno nkutoo na ɔte mu.
  
  Ná ɔfa adwumayɛfo a wosiesie hɔ a wɔbɛba pɛnkoro dapɛn biara na wɔaboa no wɔ agyapade a ɔtɔɔ mfe pii a atwam ni no mu. Awiei koraa no, ɔbrɛe sɛ ɔde tete nneɛma no bɛma mmea a wosiesie hɔ a wɔpɛ sika foforo fi tete nneɛma a wɔboaboa ano biara a onnye nni hɔ hɔ no. Sɛ yɛde nsateaa a ɛbata ho to nkyɛn a, Nina ahwere nneɛma a n"ani gye ho no bɛboro nea ɛdɔɔso ama afiehwɛfo a wɔyɛ anibiannaso, na wabubu agyapade a ɛsom bo a onyae denam ne nkwa a ɔde too asiane mu wɔ Purdue akwantu ahorow mu no so, dodow no ara. Na abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔbɛyɛ no nyɛ ɔfrɛ ma Oduruyɛfo Nina Gould, na mmom na ɛyɛ ade pɔtee bi a ɔde ne ho hyɛ mu a ɔtee nka sɛ ɛbɛn no sen nnɛyi nneɛma a ɛyɛ mmerɛw wɔ ne bere so. Ná eyi ne n"asetra. Na nea atwam no yɛ ne nimdeɛ ademude, n"abura a enni ase a kyerɛwtohɔ ahorow a ɛyɛ anigye ne nneɛma fɛfɛ a anibuei ahorow a ɛyɛ akokoduru na ɛyɛ den no kyerɛwdua ne dɔte ayɛ.
  
  Ná Sam nnya frɛɛ no, nanso ohui sɛ ɔyɛ ɔbarima a n"amemene apete na bere nyinaa onni adagyew wɔ ade foforo biako anaa foforo mu. Te sɛ mogya mu ɔkraman no, na nea ohia ara ne sɛ obenya akwantu hua anaa hokwan a obenya de ahwehwɛ mu yiye na ama watumi de n"adwene asi biribi so. Osusuw nea osusuw wɔ atesɛm amanneɛbɔ a ogyaw no hɔ sɛ ɔnhwɛ no ho, nanso na ɔnyɛ nsi saa wɔ nhwehwɛmu no ho.
  
  Na da no mu ayɛ kusuu, enti na biribiara nni hɔ a enti ɛsɛ sɛ wokɔ nantew mpoano anaasɛ wobɛkɔ cafe mu akɔsɔ bɔne ahwɛ strawberry cheesecake - wɔ frigye mu, ɛnyɛ nea wɔato. Anwonwade a ɛyɛ dɛ te sɛ cheesecake mpo antumi amma Nina ankɔ abɔnten da a osu tɔ kɛse, na na ɛkyerɛ sɛ ne ho nyɛ no dɛ wɔ abɔnten so. Nina faa ne mfɛnsere a ɛwɔ abɔnten no biako mu huu wɔn a wɔda so ara si gyinae sɛ wobepue nnɛ no akwantu a ɛyɛ yaw no, na ɔdaa ne ho ase bio.
  
  "Oo, na dɛn na woreyɛ?" - de asɛm a ɛyɛ sereserew, miaa n"anim wɔ ahama ntama no mpopaho no so na ɔhwɛɛ mu a ɛnyɛ anifere kɛse. Wɔ ne fie ase, wɔ sare no bepɔw a ɛso yɛ toro no so no, Nina huu Owura Hemming akwakoraa sɛ ɔreforo kwan no brɛoo wɔ wim tebea a ɛyɛ hu no mu, na ɔrefrɛ ne kraman.
  
  Ná Owura Hemming yɛ wɔn a wɔn mfe akɔ anim sen biara a wɔte Dunoiran Road no mu biako, na ɔyɛ okunafo a ɔwɔ abusua a agye din. Ná onim eyi efisɛ bere a ɔnom whisky kakraa bi akyi no, biribiara antumi ansiw no kwan sɛ ɔbɛka ne mmerantebere mu nsɛm. Sɛ́ ɛyɛ apontow bi ase anaasɛ asawdan mu no, mfiridwumayɛfo panyin dedaw no anhwere hokwan a ɔde bɛbɔ nkɔmmɔ kosii anɔpa nnɔnhwerew kakraa bi maa obiara a n"adwene mu da hɔ a obetumi akae. Bere a ofii ase twaa kwan no, Nina huu kar tuntum bi a ɛde ahoɔhare retu mmirika wɔ afie kakraa bi fi ne nkyɛn. Esiane sɛ na ne mfɛnsere no korɔn sen abɔnten a ɛwɔ ase hɔ no nti, ɔno nkutoo na anka obetumi ahu eyi.
  
  Ɔde ahopere de ahopere kɔɔ ɔpon no ano sɛ: "Oo, Onyankopɔn." Nina a ɔda mpaboa, a na ɔhyɛ jeans ne bra nkutoo, tuu mmirika siane atrapoe no kɔɔ ne kwan a apaapae no so. Ɔteɛɛm bɔɔ ne din bere a na ɔretu mmirika no, nanso osu ne aprannaa no amma wante ne kɔkɔbɔ no.
  
  "Owura Hemming! Hwɛ yiye wɔ kar no ho!" Nina teɛɛm, na ɛkame ayɛ sɛ ne nan nte awɔw a efi atɛkyɛ ne sare a ɛyɛ nsu a ɔfaa mu no mu no nka. Mframa a ɛyɛ nsukyenee no hyew ne honam ani a ɛda hɔ kwa. Ne ti dan kɔɔ nifa sɛ ɔresusuw kwan a ɛda kar a ɛrebɛn ntɛmntɛm no ntam bere a ɛrepetepete abura a nnipa ahyɛ mu ma no mu no. "Owura Hemming!"
  
  Eduu bere a Nina duu ɔpon a ɛwɔ ne ban no mu no, na Owura Hemming de ne nan atwa kwan no fã dedaw, na ɔrefrɛ ne kraman. Sɛnea ɛte daa no, wɔ ahopere a ɔyɛe no mu no, ne nsateaa a ɛyɛ nwini no hwirew ne ho na ɛde ɔpon no ano aduru no twitwiw, na na ontumi nyi pin no ntɛmntɛm sɛnea ɛsɛ. Bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obebue ɔpon no ano no, na ɔda so ara reteɛteɛm ne din. Esiane sɛ na nantewfo foforo biara nni hɔ a wɔabɔ dam a wobetumi akɔ abɔnten wɔ wim tebea yi mu nti, na ɔno nkutoo ne n"anidaso, ne nkɔmhyɛfo koro pɛ.
  
  Ɔde abasamtu teɛɛm bere a pin no bae no sɛ: "Oh me nyame!"Nokwarem no, ɛyɛ ne ntam a ɔkae no na awiei koraa no ɛtwee Owura Hemming adwene.Ɔyɛɛ n"anim basabasa na ɔdanee ne ho brɛoo hwɛɛ baabi a ntam no fi, nanso na ɔredan atia him., dɔn no kwan so, na ɛmma onhu kar a ɛreba no.Bere a ohui sɛ abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ no, a ɔhyɛ ntade kakraa bi no, akwakoraa no tee nka sɛ ne tete nna ho akɔnnɔ a ɛyɛ nwonwa.
  
  Ɔkyeaa no sɛ: "Hello, Oduruyɛfo Gould." Sereserew ketewaa bi puei wɔ n"anim bere a ohui sɛ ɔhyɛ ne bra no, na osusuwii sɛ wabow nsa anaasɛ wabɔ dam, dɛn ne wim tebea a ɛyɛ nwini ne ne nyinaa.
  
  "Owura Hemming!" na ɔda so ara reteɛteɛm bere a ɔretu mmirika akɔ ne nkyɛn no. Ne serew no ano brɛɛ ase bere a ofii ase gyee ɔbea a wabɔ dam no adwene wɔ ne ho kyim no. Nanso na wanyin dodo sɛ obeguan afi ne nkyɛn, enti ɔtwɛnee ɔhwe no na na ɔwɔ anidaso sɛ ɔrempira no. Ná nsu bi a ɛrehuruhuruw a ɛyɛ asotiw wɔ ne benkum so, na awiei koraa no ɔdanee ne ti hui sɛ Mercedes tuntum bi a ɛyɛ hu a ɛrehuruhuruw reba ne nkyɛn. Ntaban fitaa a ɛyɛ fĩ sɔree fii ɔkwan no afanu nyinaa bere a tae no twaa nsu no mu no.
  
  "Damn no...!" - de ahopopo, n'aniwa trɛwee wɔ ehu mu, nanso Nina soo ne nsateaa. Ɔtwee no denneennen araa ma ɔhwee ase wɔ ɔkwan a wɔde fa so no so, nanso sɛnea ɔyɛɛ no ntɛmntɛm no gyee no fii Mercedes no fender no mu. Esiane sɛ nsu asorɔkye a kar no ma so no bɔɔ Nina ne Owura Hemming akwakoraa nti, wɔboaboaa wɔn ho ano wɔ kar a esi hɔ no akyi kosii sɛ Merc no mu wosow no twaam.
  
  Ntɛm ara na Nina huruw sɔre.
  
  "Wɔbɛkyere wo wɔ eyi ho, afunumu! Mɛhwehwɛ wo na mabɔ w"afurum, afunumu!" ɔmaa n"abususɛm a ɔde maa ɔkwasea a ɔwɔ kar a ɛyɛ fɛ no mu no toom. Ne ti nhwi tuntum no yɛɛ n"anim ne ne kɔn ho mfonini, na ɛbɔɔ ne moma so nkoko so bere a ɔrebɔ gyegyeegye wɔ abɔnten so no. Mercedes no danee ne ho wɔ ɔkwan bi a ɛkɔ akyiri na ɛde nkakrankakra yerae wɔ abo a wɔde ayɛ abɔntenban bi akyi. Nina bo fuwii na ne ho yɛɛ no nwini. Ɔteɛɛ ne nsa kyerɛɛ ɔpanyin a na ne ho adwiriw no no, na na awɔw no ho popoe.
  
  Nina de nyansahyɛ mae denneennen sɛ: "Bra, Owura Hemming, ma yɛmfa wo nkɔ mu ansa na woakyere wo wu." Ne nsateaa a wɔabɔ no kurukuruwa no bɔɔ ne basa ho na ɔde ahwɛyiye maa ɔbarima a ɔyɛ mmerɛw no so sii ne nan so.
  
  Ɔbɔɔ n"ano sɛ: "Me kraman, Betsy," na ɔda so ara ho dwiriw no esiane ahunahuna no ho ehu nti, oguan bere a aprannaa no fii ase no."
  
  "Mma ɛnhaw wo, Owura Hemming, yɛbɛhwehwɛ no ama wo, ɛyɛ? Fa wo ho sie wɔ osu no ho kɛkɛ. Ɔde ahome tiawa maa no awerɛhyem sɛ: "O me Nyankopɔn, m"adi saa afunumu yi akyi."
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ bere a odii n"anim twaa abɔnten no sɛ: "Worentumi nyɛ wɔn ho hwee, Oduruyɛfo Gould." "Wɔbɛpɛ sɛ wokum wo sen sɛ wɔde simma biako bɛkyerɛ sɛ wɔn nneyɛe no teɛ, scumbags."
  
  "Hwan?" - a obisae.
  
  Ɔde ne ti too fam kɔɔ bridge a kar no yerae no so. "Wɔn! Nea bere bi na ɛyɛ kuropɔn pa bere a na nnipa a wɔfata bagua trenee di Oban so no nkaefo a wɔatow agu."
  
  Ɔyɛɛ n"anim basabasa, na na ɛte sɛ nea n"adwene atu afra. "W-dɛn? Woreka sɛ wunim nea ɔwɔ saa kar yi?"
  
  "Ɛno ara!" - buaa bere a obuee turo pon no maa no no. "Saa damn vultures a wɔwɔ kurow no mu asa so no. McFadden a ɛwɔ hɔ! Mprako bi ni! Ɔrebɛwie kuro yi, nanso mmeranteɛ ne mmabaa no mfa wɔn ho bio sɛ wɔbɛtumi akɔ so ayɛ mmaa na wɔadi apontoɔ. Eyinom ne wɔn a anka ɛsɛ sɛ wɔtow aba. Wɔtow aba sɛ wobeyi no afi hɔ, na ɛsɛ sɛ wɔyɛ, nanso wɔanyɛ saa. Sika dii nkonim. Metoo aba tiaa saa ɔkwasea yi. Meyɛɛ saa. Na ɔnim. Onim obiara a ɔtow aba tiaa no."
  
  Nina kaee sɛ ohuu McFadden wɔ atesɛm nkrataa mu bere bi a atwam ni, faako a na ɔrekɔ kokoam nhyiam bi a ɛho hia yiye, a nsɛm ho amanneɛbɔ dwumadibea ahorow no antumi ankyerɛ sɛnea ɛte no. Nnipa dodow no ara a wɔwɔ Oban ani gyee Owura Hemming ho, nanso dodow no ara susuwii sɛ n"amammui adwene no yɛ dedaw dodo, sɛ ɔyɛ saa asɔretiafo a wɔn ho akokwaw a wɔpowee sɛ wɔbɛma nkɔso ho kwan no mu biako.
  
  "Ɔbɛyɛ dɛn ahu nea ɔtow aba tiaa no? Na dɛn na na obetumi ayɛ? ɔkasa tiaa ɔbɔnefo no, nanso Owura Hemming sii ne bo sɛ ɔbɛhwɛ yiye. Ɔde boasetɔ dii n"anim foroo ne kwan a ɛso yɛ toro no, a na onim sɛ ne koma ntumi nnyina bepɔw no so nantew a emu yɛ den no ano.
  
  "Tie, Nina, onim. Mente nnɛyi mfiridwuma ase, nanso nsɛm bi wɔ hɔ sɛ ɔde mfiri di dwuma de hwɛ ɔmanfo so na na ɔde mfoninitwa mfiri a wɔde asie asisi mmeae a wɔtow aba no atifi," akwakoraa no kɔɔ so bɔɔ nkɔmmɔ, sɛnea na ɔyɛ bere nyinaa no. Saa bere yi nkutoo na na ne nsɛm a ɔkae no nyɛ anansesɛm tenten anaasɛ nna a atwam bere tenten ho nkae a ɛyɛ anigye, dabi; ɛbae wɔ sobo ahorow a anibere wom mu.
  
  "Ɔbɛyɛ dɛn atumi atɔ saa nneɛma yi nyinaa, Owura Hemming?" obisae. "Wunim sɛ ɛbɛma woahwere sika kɛse."
  
  Aniwa akɛse fii n"aniwa a ɛyɛ nsu na ɛnyɛ fɛ ase hwɛɛ Nina wɔ nkyɛnkyɛn. "Oo, ɔwɔ nnamfo, Oduruyɛfo Gould. Ɔwɔ nnamfo a wɔwɔ sika kɛse a wɔboa ne ɔsatu ahorow na wotua n"akwantu ne nhyiam horow nyinaa ho ka."
  
  Ɔde no tenaa ne ogya dan a ɛyɛ hyew no anim, faako a ogya no tetew afiri a wɔde hyew gya no ano no. Ɔfaa cashmere kuntu bi fii ne mpa so na ɔde kyekyeree ne ho, na ɔde ne nsa petepetee ntama no so sɛnea ɛbɛyɛ a ne ho bɛyɛ hyew. Ɔde nokwaredi a ɛyɛ atirimɔden hwɛɛ no denneennen. "Wususuw sɛ dɛn nti na wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobetu mmirika akɔ me so? Ná me ne wɔn a wɔsɔre tia wɔn nsusuwii ahorow no titiriw wɔ nhyiam no ase. Me ne Anton Leving, wokae? Yɛsɔre tiaa McFadden ɔsatu no."
  
  Nina de ne ti too fam. "Yiw, mekae ankasa. Saa bere no na mewɔ Spain, nanso midii ne nyinaa akyi wɔ sohyial media so. Woayɛ no yiye. Ná obiara gye di sɛ Leving benya nkongua foforo wɔ kurow no baguafo adan mu, nanso yɛn nyinaa werɛ howee bere a McFadden dii nkonim mpofirim no. So Leving rebɛkasa atia anaasɛ ɔbɛhyɛ nyansa sɛ agyinatukuw mu abatow foforo?"
  
  Akwakoraa no serewee denneennen, na ɔhwɛɛ ogya no mu denneennen, na n"ano trɛwee yɛɛ no serew a ɛyɛ awerɛhow.
  
  "Wawu".
  
  "Hwan? Tena?" - bisae a onnye nni.
  
  "Yiw, Lewing awu. Dapɛn a etwaam no ɔno," Owura Hemming de kasatia hwɛɛ no, "wonyaa akwanhyia, wɔkae."
  
  "Dɛn?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu. Nsɛm a ɛyɛ hu a ɛrekɔ so wɔ n"ankasa kurow mu no maa Nina ho dwiriw no koraa. "Deɛn na ɛsiiɛ?"
  
  Akwakoraa no kae sɛ: "Ɛda adi sɛ ɔhwee ne Victoria fie antweri so bere a na wabow nsa," nanso na n"anim abɔ kaad foforo. "Wunim, na minim Living mfe aduasa abien, na wannom nea ɛboro sherry kuruwa biako wɔ ɔsram bruu mu da." Ɛbɛyɛ dɛn na watumi abow nsa? Ɛbɛyɛ dɛn na wabow nsa araa ma wantumi anforo antweri a ɛyɛ damn a ɔde mfe aduonu nnum aforo wɔ fie koro no ara mu no, Oduruyɛfo Gould?" Ɔserewee, na ɔkaee n"ankasa osuahu a ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ awerɛhow no. "Na ɛte sɛ nea ɛnnɛ ne me dan wɔ dua no so."
  
  Ɔserewee sɛ: "Ɛbɛyɛ saa da no," na ɔdwennwen nsɛm no ho bere a ɔhyɛɛ n"atade nguguso na ɔkyekyeree no.
  
  Ɔbɔɔ kɔkɔ sɛ: "Afei de wo ho ahyɛ mu, Oduruyɛfo Gould." "Wosɛee hokwan a wɔwɔ sɛ wobekum me no. Wowɔ shit storm mfinimfini mprempren."
  
  Nina de dade hwɛɛ no kae sɛ: "Ɛyɛ." "Ɛha na meyɛ nea eye sen biara."
  
  
  dubaako
  Asɛmmisa no mu asɛm titiriw
  
  
  Nea ɔkyeree Sam no de kar fii kwan no so kɔɔ apuei fam faa A68 kwan no so, na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi a wonnim no.
  
  "Ɛhe na wode me rekɔ?" - Sam bisae, na ɔmaa ne nne yɛɛ mmerɛw na ɛyɛ adamfofa su.
  
  Ɔbarima no buae sɛ: "Wag."
  
  "Vogri Nkuraase Mmoa Yɛmmea?" Sam buae a wansusuw ho.
  
  Ɔbarima no buae sɛ: "Yiw, Sam."
  
  Sam susuw Swift mmuae ho kakra, na ɔhwɛɛ ahunahuna dodow a ɛbata beae a wɔyɛ nhyiam no ho. Na ɛyɛ beae a ɛyɛ fɛ yiye ankasa, na ɛnyɛ baabi a ɛho hia sɛ wobetu ne menewa anaasɛ wɔbɛsɛn no wɔ dua so. Nokwarem no, na wɔkɔsra abɔnten so atrae hɔ bere nyinaa efisɛ na ɛyɛ beae a kwae wɔ a nkurɔfo ba bɛbɔ golf, kɔ nantew, anaasɛ wogye wɔn mma ani wɔ agoprama a wɔte hɔ no so. Ntɛm ara na ne ho tɔɔ no. Ade biako na ɛkaa no ma obisae bio. "By the way, wo din de dɛn, buddy? Ɛte sɛ nea wunim wo yiye, nanso migye kyim sɛ minim wo ankasa."
  
  "Me din de George Masters, Sam. Wunim me fi mfonini a ɛyɛ abofono a ɛyɛ tuntum ne fitaa no mu, a yɛn adamfo a yɛn nyinaa adamfo Aidan a ofi Edinburgh Post no de mae," ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Ɛdenam Aidan ho asɛm a woka sɛ adamfo so no, so woredi kasatia anaasɛ ɔyɛ w"adamfo ankasa?" Sam bisae sɛ.
  
  George buae a wannyi n"ani amfi kwan so sɛ: "Dabi, yɛyɛ nnamfo wɔ asɛmfua no ntease dedaw mu." "Mede wo bɛkɔ Vogri sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi abɔ nkɔmmɔ, na afei magyae wo." Ɔdanee ne ti nkakrankakra sɛ ɔde n"anim hwɛbea hyiraa Sam na ɔde kaa ho sɛ, "Na ɛnyɛ mepɛ sɛ meyɛ wo akyi, nanso wowɔ su bi a wode adwemmɔne a ɛtra so yɛ w"ade ansa na woahu nea ɛrekɔ so mpo. Ɔkwan a wofa so di wo ho so bere a woreyɛ sting oprehyɛn no boro me so."
  
  Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ mu sɛ: "Na mabow nsa bere a wode me kɔtoo mmarima dan mu no, George," nanso na entumi nteɛ me so. "Dɛn na na ɛsɛ sɛ misusuw ho?"
  
  George Masters serewee. "Misusuw sɛ na wonhwɛ kwan sɛ wubehu obi a ne ho yɛ fɛ te sɛ me wɔ asanombea yi mu. Metumi ayɛ nneɛma yiye...anaasɛ wubetumi de bere pii ayɛ w"adwene."
  
  Sam yii ne ho ano sɛ: "Hey, na ɛyɛ m"awoda a ɛyɛ fucking." "Ná mewɔ hokwan sɛ me bo fuw."
  
  George buae sɛ: "Ebia saa, nanso ɛnyɛ hwee mprempren." "Woguan saa bere no na wuguan bio a woamma me hokwan mpo sɛ menkyerɛkyerɛ nea mepɛ mfi wo hɔ no mu."
  
  Sam guu ahome bere a wɔdan kɔɔ ɔkwan a ɛkɔ Vogri mpɔtam fɛfɛ no so no sɛ: "Misusuw sɛ woayɛ no yiye." Victoriafo fie a abɔnten so atrae no nyaa ne din fii mu no nam nnua no mu puei bere a kar no brɛɛ ase kɛse no.
  
  George kae sɛ: "Asubɔnten no bɛkata yɛn nkɔmmɔbɔ no so, sɛ ebia wɔrehwɛ anaasɛ wɔretie asɛm no a."
  
  "Wɔn? Sam yɛɛ n"anim basabasa, na n"ani gyee nea ɔkyeree no no adwenemhaw no ho, ɔbarima koro no ara a bere tiaa bi a atwam ni no na ɔkasa tia Sam ankasa adwenemhaw no. "Wokyerɛ sɛ, obiara a onhuu apontow a ɛyɛ ahoɔhare-fucking a na yɛreyɛ wɔ fie a ɛbɛn hɔ no?"
  
  "Wunim nnipa ko a wɔyɛ, Sam. Wɔnyaa abotare a ɛyɛ nwonwa, wɔhwɛɛ wo ne abakɔsɛm kyerɛwfoɔ fɛfɛ no... wɔhwɛɛ David Perdue...," ɔkaa saa berɛ a wɔnantew kɔɔ Asubɔnten Tyne a ɛsen fa agyapadeɛ no mu no ano.
  
  "Twɛn, wunim Nina ne Perdue?" Sam de ahomegyeɛ guu mu. "Dɛn na wɔne nea enti a woredi m"akyi no wɔ yɛ?"
  
  George guu ahome. Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ yɛkɔ asɛm no mu titiriw. Ogyinaa hɔ a wanka asɛm foforo, na ɔde n"aniwa a ɔde asie n"aniwa a asɛe ase no hwehwɛɛ wim. Nsu no maa Sam nyaa asomdwoe, Hawa wɔ mununkum fitaa a ɛretu no ase. Ne ti nhwi no hwirew n"anim bere a ɔretwɛn sɛ George bɛma n"atirimpɔw mu ada hɔ no.
  
  George kae sɛ: "Mɛma ayɛ tiawa, Sam." "Mintumi nkyerɛkyerɛ sɛnea minim eyinom nyinaa mu mprempren, nanso gye me di kɛkɛ sɛ minim." Bere a ɔhyɛɛ no nsow sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo no hwɛɛ no ara kwa a n"ani nnye ho no, ɔtoaa so. "So woda so ara wɔ Dread Serpent video no, Sam? Video a mokyeree bere a na mo nyinaa wɔ Kurow a Ayera no mu no, mowɔ bi?"
  
  Sam susuw ho ntɛm ara. Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔbɛma ne mmuae ahorow no mu nna hɔ kosi sɛ obegye George Masters adwene adi. "Dabi, migyaw krataa bi maa Oduruyɛfo Gould, nanso ɔwɔ amannɔne."
  
  "Pa ara?" George buae a na ɔnyɛ anibiannaso. "Ɛsɛ sɛ wokenkan atesɛm nkrataa, Owura Famous Journalist. Ɔgyee ne kurom muni bi a wagye din nkwa nnansa yi, enti woredi atoro akyerɛ me anaasɛ otumi yɛ bilocation."
  
  "Hwɛ, ka nea ɛsɛ sɛ woka kyerɛ me kyerɛ me kɛkɛ, Onyankopɔn nti. Esiane wo shitty suban nti me kyerɛw me kar no na meda so ara hia sɛ midi saa shit no ho dwuma bere a woadi agoru awie wɔ play park no," Sam snapped.
  
  "So wowɔ "Ɔwɔ a Ɔyɛ Hu" no ho video bi ka wo ho?" George de n"ankasa ɔkwan a ɔfa so bɔɔ hu no san kaa saa. Ná asɛmfua biara te sɛ hama a ɛrebɔ anvil wɔ Sam aso mu. Ná onni ɔkwan biara a ɔbɛfa so afi nkɔmmɔbɔ no mu, na na onni ɔkwan biara a ɔbɛfa so afi abɔnten so a George nka ho.
  
  "Ɔwɔ... Ɔwɔ a Ɔyɛ Hu no?" Sam kɔɔ so yɛɛ saa. Ná onnim nneɛma a na Perdue reka akyerɛ no sɛ ɔnyɛ sini wɔ bepɔw bi a emu dɔ mu wɔ New Zealand no ho nsɛm pii, na na ɔpɛ sɛ ɔyɛ saa. Mpɛn pii no, na nea n"ani gye ho nkutoo na na n"ani gye ho sɛ obehu nneɛma pii, na na ɛnyɛ abɔde mu nneɛma ne akontaahyɛde ne ade a emu yɛ den.
  
  "Yesu Kristo!" George bo fuwii wɔ ne kasa a ɛyɛ brɛoo na ɛyɛ mmerɛw no mu. "Ɔwɔ a Ɔyɛ Hu, mfonini a wɔde nneɛma a ɛsakra ne sɛnkyerɛnnede ahorow a ɛtoatoa so ayɛ, Splinter! Wɔsan frɛ no equation! Ɛhe na saa asɛm a wɔakyere agu hama so yi wɔ?
  
  Sam maa ne nsa so de kyerɛɛ ne ho so. Nkurɔfo a wɔhyɛ nkatanim ase huu mmarima baanu nne a ɛkɔ soro a wɔrehwɛ wɔn ho afi mmeae a wɔde wɔn ho ahintaw no, na nsrahwɛfo no danee wɔn ho hwɛɛ nea basabasayɛ no fa ho. "Ɛyɛ, Onyankopɔn! Gye w"ahome," Sam de asɛm no too n"ano denneennen. "Minni mfonini a wɔatwa no wɔ me nkyɛn, George. Ɛnyɛ ha ne mprempren. Adɛn?"
  
  "Ɛnsɛ sɛ mfonini ahorow yi kɔ David Perdu nsam da, wote ase?" - George de ahopopo a ɛyɛ dede bɔɔ kɔkɔ. "Da! Nea wobɛka akyerɛ no no mfa me ho, Sam. Popa no kɛkɛ. Fa fael ahorow no sɛe, nea ɛte biara."
  
  Sam bɔɔ no amanneɛ sɛ: "Ɛno nkutoo ne nea ɛho hia no, adamfo." "Mɛkɔ akyiri araa ma mɛka sɛ n"ani gye ho kɛse."
  
  George san de asɛm a ɛyɛ yaw kyerɛɛ Sam sɛ: "Minim saa, adamfo." "Ɛno ne ɔhaw a ɛyɛ damn no. Abofra a ɔyɛ abofra a ɔsõ sen ɔno koraa, koraa na ɔde no redi dwuma."
  
  "Wɔn?" Sam bisae de fɛwdi, na ɔkaa George adwene a ɛyɛ hu no ho asɛm.
  
  Ná ɔbarima a ne honam ani ayɛ kusuu no anya Sam Cleave mmerantebere mu anigyede no adɔɔso na ɔde ahopere kɔɔ n"anim, na ɔkyeree Sam ne kɔla na ɔde ahoɔden a ɛyɛ hu wosow no. Wɔ bere tiaa bi mu no, Sam tee nka te sɛ abofra ketewaa bi a Ɔhotefo Bernard bi reto ne ho akɔneaba, na ɛma ɔkaee sɛ ɛkame ayɛ sɛ George honam fam ahoɔden nyɛ onipa de.
  
  "Afei tie, na tie no yiye, adamfo," ɔde abubuw bɔɔ Sam anim, na na ne home hua te sɛ tawa ne mint. "Sɛ David Perdue nya saa nsɛso yi a, Order of the Black Sun bedi nkonim!"
  
  Sam bɔɔ mmɔden kwa sɛ obegyae ɔbarima a wɔahyew no no nsa, na ɛmaa ne bo fuwii Hawa kɛse mpo. George wosow no bio na afei ogyaa no mpofirim araa ma ɔto hintidua san n"akyi. Bere a Sam rebɔ mmɔden sɛ obenya ne nan no, George bɛn no. "So wote nea wode reba no ase mpo? Ɛnsɛ sɛ Perdue ne Dread Serpent no yɛ adwuma. Ɔno ne genius a wɔatwɛn sɛ ɔbɛdi saa damn math problem yi ho dwuma firi berɛ a wɔn kan sika kɔkɔɔ abarimaa no yɛɛ no. Awerɛhosɛm ne sɛ, kaa sɛ sika kɔkɔɔ abarimaa no wɔ ahonim na ɔsɛee n"adwuma, nanso ɛnyɛ ansa na abaawa no resuasua bere a ɔresiesie ne dan mu no. Ɛho nhia sɛ meka kyerɛ wo sɛ na ɔyɛ obi a ɔyɛ adwuma, na ɔyɛ adwuma ma Gestapo."
  
  "Ɛnde na hena ne wɔn sika kɔkɔɔ ba no?" Sam bisae sɛ.
  
  George hwɛɛ Sam, na ne ho dwiriw no. "Wo nnim? Woate ɔbarima bi a wɔfrɛ no Einstein, m"adamfo no ho asɛm pɛn? Na Einstein, "Theory of Relativity" guy no, reyɛ biribi a ɛsɛe ade kakra sen atom ɔtopae no, nanso na ɛwɔ su a ɛte saa ara. Hwɛ, meyɛ nyansahufo, nanso menyɛ ɔbenfo. Aseda nka Onyankopɔn sɛ obiara antumi anwie saa nsɛsoɔ yi, ɛno nti na owufoɔ Oduruyɛfoɔ Kenneth Wilhelm kyerɛw too hɔ wɔ The Lost City mu no. Ná ɛnsɛ sɛ obiara nya nkwa wɔ ɔwɔ amoa a ɛyɛ fucking yi mu."
  
  Sam kaee Oduruyɛfo Wilhelm a na ɔwɔ afuw bi wɔ New Zealand baabi a Kurow a Ayera no wɔ no. Ná ɔyɛ Nasi nyansahufo, a nnipa dodow no ara nnim no, na ɔde edin Williams kɔe mfe pii.
  
  "Papa pa." Fa no sɛ metɔɔ eyinom nyinaa," Sam srɛɛ no, na ɔmaa ne nsa so bio. "Dɛn ne nea efi saa nsɛso yi mu ba? Mehia anoyie a ɛyɛ nokware ankasa de abɔ eyi ho amanneɛ akyerɛ Perdue, a, ɔkwan bi so no, ɛbɛyɛ sɛ ɔreyɛ me wu ho nhyehyɛe mprempren. Wo kraman akɔnnɔ no maa mihyiaa no. Onyankopɔn, ɛsɛ sɛ ne bo fuw."
  
  George de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Anka ɛnsɛ sɛ wuguan."
  
  Ná Sam nim sɛ ɔteɛ. Sɛ Sam ne George hyiae wɔ n"anim pon ano kɛkɛ na obisae a, anka ebegye no afi ɔhaw pii mu. Nea edi kan koraa no, na ɔbɛda so ara anya kar. Ɔkwan foforo so no, na awerɛhow a wodi wɔ shit a na aba hann mu dedaw ho no nyɛ Sam yiye.
  
  George gye toom sɛ: "M"ani nna hɔ wɔ nsɛm a ɛyɛ fɛ no ho, Sam, nanso wɔ me ne Aidan Glaston ntam no, adwene a ɛwɔ hɔ nyinaa ne sɛ saa nsɛso yi bɛboa ma nsakrae kɛse aba mprempren abɔde mu nneɛma ho nhwɛso no mu." "Efi nea Aidan atumi aboaboa ano afi ne fibea ahorow mu no, saa akontaabu yi bɛma basabasayɛ aba wiase nyinaa. Eyi bɛma ade no atumi abubu nkatanim no mu wɔ nsusuwii ahorow ntam, na ama yɛn ankasa abɔde mu nneɛma ho nimdeɛ ne nea ɛwɔ ɔfã foforo no abɔ. Nasifo no sɔɔ hwɛe, na ɛte sɛ nea Unified Field Theory no ka no, na wɔantumi ankyerɛ sɛ ɛyɛ nokware."
  
  "Na ɔkwan bɛn so na Black Sun benya eyi so mfaso, Awuranom?" - Sam bisae, de ne nsɛm ho amanneɛbɔ talente dii dwuma de te shit ase. "Wɔte bere ne beae koro no ara mu te sɛ wiase no fã a aka no. Ɛyɛ fɛwdi sɛ wubesusuw sɛ wɔbɛsɔ nkwaseasɛm a ɛbɛsɛe wɔn aka biribiara ho ahwɛ."
  
  "Ebia saa, nanso so wuhuu nsɛmmɔnedi a ɛyɛ nwonwa a wɔakyinkyim a wɔyɛe ankasa wɔ Wiase Ko II mu no fã?" George kasa tiae. "Nea wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛyɛ no mu dodow no ara nyɛ nea mfaso biara nni so koraa, na nanso wɔkɔɔ so yɛɛ sɔhwɛ ahorow a ɛyɛ hu sɛnea ɛbɛyɛ a wobedi akwanside yi so ara kwa, a na wogye di sɛ ɛbɛma wɔn nimdeɛ a wɔwɔ wɔ nyansahu afoforo dwumadi ho no anya nkɔso - saa nyansahu ahorow no nea yentumi nanso wote ase. Hena na ɔbɛka sɛ eyi nyɛ mmɔden foforo a ɛyɛ fɛwdi a wɔbɔ sɛ wɔbɛma wɔn abɔdamfo ne wɔn tumidi akɔ so ara kwa?"
  
  "Mete nea woreka no ase, George, nanso nokwarem no, minsusuw sɛ wɔn mpo abɔ dam saa. Sɛnea ɛte biara no, ɛsɛ sɛ wonya ntease bi a wotumi hu a enti wɔpɛ sɛ wonya eyi, nanso dɛn na ebetumi ayɛ? Sam gyee akyinnye. Ná ɔpɛ sɛ ogye George Masters di, nanso na ntokuru pii wɔ ne nsusuwii ahorow no mu dodo. Ɔkwan foforo so no, sɛ yegyina ɔbarima yi abasamtu so bu atɛn a, anyɛ yiye koraa no, na ɛfata sɛ yɛhwɛ n"asɛm no mu.
  
  George srɛɛ no sɛ: "Hwɛ, Sam, sɛ́ wugye me di anaasɛ wunnye nni no, yɛ me adɔe bi kɛkɛ na hwɛ eyi ansa na woama David Perdue anya ne nsa wɔ saa nsɛso yi so."
  
  Sam de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so. "Ɔyɛ onipa pa." Sɛ aniberesɛm bi wɔ sobo ahorow yi mu a, anka ɔno ankasa bɛsɛe no, gye me di."
  
  "Minim sɛ ɔyɛ ɔyamyefo. Minim sɛnea ɔde ne ho bɔɔ Black Sun akwan asia kosii Kwasida bere a ohui nea wɔreyɛ ho nhyehyɛe ama wiase no, Sam," saa na nyansahufo a ɔkasa tiaa no kyerɛkyerɛɛ mu a onni abotare. "Nanso nea ɛte sɛ nea mintumi mfa nkyerɛ wo ne sɛ Purdue nnim dwuma a edi wɔ ɔsɛe no mu. Ɔde anigye nnim sɛ wɔde ne nyansa ne n"awosu mu anigye a ɔwɔ sɛ obehu nneɛma no redi dwuma de akyerɛ no kwan akɔ bun no mu tẽẽ. Ɛnyɛ asɛm a ɛfa sɛ ɔpene so anaasɛ ɔmpene so. Ɛyɛ papa sɛ onni adwene biara wɔ baabi a equation no wɔ anyɛ saa a wobekum no... ne wo ne ɔbea a ofi Oban no."
  
  Awiei koraa no, Sam nyaa asɛm no. Osii gyinae sɛ ɔbɛtwɛn ne bere ansa na ɔde mfonini no ama Perdue, sɛ ɛbɛma George Masters anya adwenem naayɛ no so mfaso nkutoo a. Ɛbɛyɛ den sɛ wɔbɛma adwenem naayɛ no mu ada hɔ a wɔmfa nsɛm a ɛho hia nkɔma mmeae a wɔanhyɛ da. Sɛ ɛnyɛ Perdue a, na nnipa kakraa bi na wobetumi atu no fo wɔ asiane a ɛda hɔ wɔ saa akontaabu yi mu no ho, na wɔn a wobetumi mpo... ɔrenhu da sɛ wobetumi de wɔn ho ato wɔn so anaa.
  
  Sam bisaa nea ɔkyeree no no sɛ: "Mesrɛ wo, fa me kɔ fie." "Mɛhwɛ eyi mu ansa na mayɛ biribiara, ɛyɛ?"
  
  George kae sɛ: "Mewɔ wo mu ahotoso, Sam. Ná ɛte sɛ nea wɔde ahyɛde a etwa to sen ahotoso a wɔde bɛma. "Sɛ woansɛe ade a wɔakyere agu hama so yi a, wubenu wo ho wɔ nea aka wɔ w"asetra mu no ho bere tiaa bi."
  
  
  12. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Olga na ɔkyerɛwee
  
  
  Wɔ ne aseresɛm no awiei no, Casper Jacobs de ne nsateaa tuu mmirika faa ne ti nhwi a anhwea wom no mu, na ogyaw no sɛ ɛyɛ nsensanee wɔ ne ti so te sɛ mfe Aduɔwɔtwe pop nnwontofo. Na mogya ayɛ n'ani so afiri akenkan anadwo mũ nyinaa, a ɛne nea na ɔhwɛ kwan anadwo no bɔ abira - sɛ ɔbɛgye n'ahome na wada kakra. Mmom no, Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu a wɔahu no ho amanneɛbɔ no hyɛɛ no abufuw. Ná ɔwɔ anidaso kɛse sɛ Zelda Bessler anaa ne lapdogs no da so ara nnim amanneɛbɔ no.
  
  Na obi a ɔwɔ abɔnten reyɛ dede a ɛyɛ hu, a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obebu n"ani agu so mfiase no, nanso wɔ ne suro a ɔwɔ wɔ wiase bɔne a ɛreba no ho ne nna a onni no ntam no, na nneɛma pii wɔ hɔ a ontumi nnyina ano nnɛ. Na ɛte sɛ mprɛte a ɛrebɔ ne akwanhyia bi a edii akyi bae wɔ ne pon anim, na kar alarm bi a ɛrebɔ denneennen dii akyi.
  
  "Oo, Onyankopɔn nti, afei dɛn?" - teateaa mu denden. Ɔde ahopere kɔɔ anim pon no ano, a na wasiesie ne ho sɛ ɔde n"abasamtu no bɛto obiara a wahaw no so. Ɔpiaa ɔpon no kɔɔ nkyɛn no, Casper teɛɛm sɛ, "Dɛn wɔ kronkron nyinaa din mu na ɛrekɔ so wɔ ha?" Nea ohui wɔ antweri a ɛkɔ ne kar kwan no ase no maa ogyaee akode ntɛm ara. Ná ɔbarima a ne ho yɛ bruu a ne ho yɛ nwonwa sen biara no abɔ ne kar nkyɛn, na na ɛte sɛ nea wayɛ basaa. Na keeki ne icing balls a kan no na ɛyɛ ayeforohyia keeki kɛse bi de ayɛ basabasa wɔ n"anim kwan no so.
  
  Bere a ɔde srɛɛ hwɛɛ Casper no, n"ani a ɛyɛ ahabammono a emu da hɔ no maa ne ho dwiriw no. "Mesrɛ wo, owura, mesrɛ wo, mma wo bo mmfuw! Metumi apopa ne nyinaa prɛko pɛ. Hwɛ, nkekae a ɛwɔ wo kar so no yɛ nsukyenee ara kwa."
  
  Ɔkasa tiae sɛ: "Dabi, dabi," na ɔteɛɛ ne nsa mu de kyɛw, mesrɛ wo, mma ɛnhaw wo wɔ me kar no ho. Ɛha yi, ma memmoa wo." Nteɛteɛm abien ne remote control button a ɛwɔ ne nsafe ahorow no so a ɔbɔe no maa osu a ɛrebɔ kɔkɔ no yɛɛ komm. Casper yɛɛ ntɛm kɔboaa ɔhoɔfɛfo a ɔresu no ma ɔfaa keeki a asɛe no. "Mesrɛ wo, nsu." Hey, mɛka nea ɛyɛ akyerɛ wo. Sɛ yɛsiesie eyi wie a, mede wo bɛkɔ wo mpɔtam hɔ fie paanootɔnbea na mede keeki no asi ananmu. Me so."
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Meda wo ase, nanso wuntumi nyɛ eyi," na ɔboaboaa nsa a wɔde asiesie batter ne marzipan ano. "Woahu, m"ankasa na metoo keeki yi. Egyee me nna abien, na eyi yɛ bere a mede nsa ayɛ nneɛma a wɔde siesie fie no nyinaa akyi. Woahu, na ɛyɛ ayeforohyia keeki. Yɛrentumi ntɔ ayeforohyia keeki kɛkɛ mfi sotɔɔ biara mu wɔ baabiara."
  
  N"ani a mogya ayɛ no ma a nusu ayɛ no ma no bubuu Casper koma. Ɔde ne nsa too n"abasa so a na ɔmpɛ na ɔde petepetee so brɛoo de kyerɛɛ ne tema. Esiane sɛ na ne nnommum koraa nti, ɔtee yaw bi wɔ ne moma so, saa abasamtu yaw a onim no yiye a ɛba bere a ohyia nokwasɛm a emu yɛ den no. Casper tee ɛyaw bi wɔ ne mu. Ná ɔmpɛ sɛ ɔte mmuae no, nanso na ɔpɛ paa sɛ obisa asɛm no. "Ɛyɛ... me-ne keeki f-ma w"aye... ayeforohyia?" ɔtee sɛ n"anofafa reyi no ama.
  
  "Mesrɛ wo ka sɛ dabi! Mesrɛ wo yɛ ayeforohyia anaa biribi a ɛte saa. Onyankopɔn dɔ nti, mesrɛ wo mma nyɛ ayeforo!" na ɛte sɛ nea ne koma reteɛteɛm. Na onnyaa ɔdɔ da, gye mfiridwuma ne nyansahu, ɛno ne. Blonde a ɔyɛ mmerɛw no faa ne nusu mu hwɛɛ no. A nnyigyei ketewaa bi a wɔabɔ no guan fii ne ho bere a serew a ɛyɛ yaw puei wɔ n"anim fɛfɛ no so no.
  
  Ɔwosow ne ti, na ɔserewee na ɔserewee nkwaseasɛm mu sɛ: "O Onyankopɔn, dabi." "So ɛte sɛ nea meyɛ ɔkwasea saa ankasa ma wo?"
  
  "Meda wo ase, Yesu!" Abɔde mu nneɛma ho nimdefo a n"ani agye no tee ne mu nne a ɛredi ahurusi. Ɔserewee kɛse mpofirim kyerɛɛ no, na ɔtee nka sɛ ne ho atɔ no kɛse sɛ ɛnyɛ sɛ ɔyɛ sigyani nko, na mmom ɔwɔ aseresɛm nso. "Ha! Ná mintumi nnye ntom nsen saa! Bachelor wɔ ha! "ɔde fɛre bɔɔ n"ano. Bere a Casper huu sɛnea na ɛte sɛ nkwaseasɛm no, osusuwii sɛ obetumi aka biribi a ahobammɔ wom. Ɔteɛɛ ne nsa a ɛyɛ mmerɛw so kae sɛ: "Sɛ yɛbɛka a, me din de Casper." "Oduruyɛfo Casper Jacobs." Ɔhwɛɛ sɛ ɔbɛhyɛ ne din nsow.
  
  Ɔbea fɛfɛ no de anigye soo ne nsateaa a ɛyɛ frosting-sticky no soo ne nsa na ɔserewee sɛ, "Wo te sɛ James Bond ara kwa. Me din de Olga Mitra, uh... paanootofo."
  
  Ɔserewee sɛ: "Olga, paanootofo no." "M'ani gye ho".
  
  Ɔde ne nsateaa popaa n"afono anibere so kae sɛ: "Tie, mihia sɛ wɔde keeki yi bɛkɔ ayeforohyia no ase wɔ nea ennu dɔnhwerew biako mu. So wowɔ adwene bi?"
  
  Casper dwenee ho kakra. Ná ɛnyɛ sɛ obegyaw abeawa a ne ho yɛ fɛ saa wɔ asiane mu koraa. Ná eyi nkutoo ne hokwan a onyae sɛ ɔbɛma nkurɔfo anya adwene a ɛtra hɔ daa, na na ɛyɛ hokwan pa wɔ saa bere no mu. Ntɛm ara na ɔtetew ne nsateaa mu na adwene bi baa ne tirim, na ɛmaa keeki no asinasin tu tetew mu. "Ebia mewɔ adwene bi, Akyerɛbaa Mithra. Twɛn wɔ ha."
  
  Casper a ɔtaa brɛ ne ho ase no de anigye foforo tuu mmirika foroo antweri no kɔɔ ne fiewura fie kɔsrɛɛ Karen sɛ ɔmmoa no. Ne nyinaa akyi no, na ɔreto paanoo bere nyinaa, na na ogyaw bun ne bagels a ɛyɛ dɛ wɔ ne dan atifi bere nyinaa. Nea ɛmaa n"ani gyei ne sɛ ofiewura no maame penee so sɛ ɔbɛboa Casper adamfowa foforo no ma wagye ne din. Na wɔwɔ ayeforohyia keeki foforo a wɔasiesie wɔ bere a ɛsen biara mu bere a Karen ankasa frɛɛ n"ankasa frɛ kakraa bi akyi no.
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a wɔde bere tuu mmirika yɛɛ ayeforohyia keeki foforo no, a anigyesɛm ne sɛ na Olga ne Karen yɛ nea ɛba fam wɔ mfiase no akyi no, na wɔn mu biara wɔ sherry kuruwa bi de toast wɔn nkonimdi no.
  
  Karen a ne ho yɛ fɛ no maa ne kuruwa so kyiaa no sɛ: "Ɛnyɛ sɛ manya ɔhokafo a ɔyɛ pɛ wɔ nsɛmmɔnedi mu wɔ adididan mu nko, na mmom manya adamfo foforo nso!" Here"s to biakoyɛ ne nnamfo foforo!"
  
  Casper serewee anifere kwan so, na ɔne mmea baanu a wɔwɔ anigye bɔɔ ahwehwɛ mu sɛ: "Mefoa eyi so." Wantumi nyi n"ani mfi Olga so. Afei a na ne ho adwo no na n"ani agye bio no, na ɔhyerɛn te sɛ champagne.
  
  Olga de n"ani kyerɛɛ sɛ: "Meda wo ase mpɛn ɔpepem biako, Karen." "Sɛ woannye me nkwa a, anka mɛyɛ dɛn?"
  
  "Wiɛ, misusuw sɛ ɛyɛ wo knight a ɔwɔ hɔ no na ɔde ne nyinaa sii hɔ, ɔdɔfo," Karen a wadi mfe aduosia anum a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no kae, na ɔde ne glass kyerɛɛ Casper.
  
  Olga penee so sɛ: "Ɛno yɛ nokware. Ɔdanee ne ho kyerɛɛ Casper na ɔhwɛɛ n"ani mu kɔɔ akyiri. "Ɛnyɛ sɛ ɔde me kyɛɛ me kyɛɛ ne basabasayɛ a ɛwɔ ne kar mu nko, na mmom ogyee m"afurum nso... Na wɔka sɛ apɔnkɔsotefo awu."
  
  Casper koma no huruwii. Ná sukuuni abarimaa bi a ne ho ayɛ kusuu wɔ mmeawa dan a wɔde nneɛma gu mu no akyi. "Ɛsɛ sɛ obi gye ɔhemmaa no nkwa na ɔmfa ne nan nsi atɛkyɛ no mu. Ebia ɛbɛyɛ me nso," ɔde n"ani kyerɛɛ baabi, na n"ankasa afɛfɛde no maa ne ho dwiriw no. Ná Casper nyɛ obi a ne ho nyɛ fɛ ɔkwan biara so, nanso n"anigye a na ɔwɔ wɔ n"adwuma ho no maa ɔbɛyɛɛ obi a ɔmpɛ fekubɔ kɛse. Nokwarem no, na onnye nni sɛ n"ani agye sɛ ohuu Olga. Ɛnyɛ sɛ na ɛte sɛ nea n"adwene sii no so nko, na mmom ɛkame ayɛ sɛ ɔdaa ne ho adi wɔ ne pon ano. Ankorankoro a wɔde ma, a nkrabea de mae, na osusuwii.
  
  "Wo ne me bɛba abɛfa keeki no?" - bisaa Casper. "Karen, mɛsan aba ntɛm ara abɛboa wo ma woasiesie wo ho."
  
  Karen de agoru teɛɛm sɛ: "Nkwaseasɛm." "Mo baanu, monkɔ nkɔyɛ nhyehyɛe ma wɔde keeki no bɛkɔ. Brandy toa fã brɛ me kɛkɛ, wunim, ɔhaw no nti," ɔde n"ani kyerɛɛ baabi.
  
  Olga ani gyei nti, ɔfew Karen ano. Karen ne Casper sesaa nkonimdi ani wɔ owia hann bi a ɛnantew a ɛbaa wɔn asetra mu mpofirim no ho. Te sɛ nea Karen tumi te nea ɔdansefo no nsusuwii no, obisae sɛ, "Ɛhe na wufi bae, ɔdɔfo? So wo kar asi baabi a ɛbɛn hɔ?"
  
  Casper hwim n"ani kyerɛɛ no. Ná ɔpɛ sɛ ɔkɔ so yɛ obi a onnim asɛmmisa a ɛno nso baa n"adwene mu no, nanso afei de Karen a ɔkasa penpen no kaa ho asɛm. Olga brɛɛ ne ti ase na obuaa wɔn a wanhinhim. "Oo yiw, me kar no asi abɔnten. Na merebɔ mmɔden sɛ mɛsoa keeki no afi me dan mu akɔ me kar mu bere a mehweree me kari pɛ esiane ɔkwan a ɛso yɛ toro nti."
  
  "Wo dan mu?" Kasper bisae sɛ. "Ha?"
  
  "Yiw, ofie a ɛbɛn hɔ no, fa ban no mu. Ɔserewee sɛ: "Meyɛ wo fipamfo, ɔkwasea." "So woante dede no bere a mekaa kar baa mu Dwoda no? Wɔn a wotu kɔtra baabi foforo no yɛɛ dede araa ma misusuwii sɛ wɔreka me anim denneennen, nanso anigyesɛm ne sɛ obiara amma."
  
  Casper de ahodwiriw nanso anigye serew hwɛɛ Karen. "So wubetumi ate saa asɛm no, Karen? Ɔyɛ yɛn fipamfo foforo."
  
  Karen dii fɛw sɛ: "Mete, Romeo. "Afei fi ase. M"anom nsa resa."
  
  Olga teɛɛm sɛ: "Oo hell, yiw."
  
  Ɔde ahwɛyiye boaa no ma ɔmaa keeki no ase, nnua a ɛyɛ den a ne nsɛso te sɛ sika, a wɔde krataa a wɔahyɛ no den akata so de akyerɛ no so. Ná pie no nyɛ nea ɛyɛ den dodo, enti na ɛnyɛ den sɛ wobenya nea ɛkari pɛ wɔ abien no ntam. Te sɛ Kasper no, na Olga tenten. Esiane sɛ na n"afono nnompe a ɛkorɔn, ne honam ani yɛ fitaa ne ne ti nhwi, na na ne nipadua yɛ tratraa a ɔde bɛbɔ ne mpaboa nti, na ɔyɛ Europa Apuei Famfo a wɔtaa de di dwuma wɔ ahoɔfɛ ne ne tenten ho. Wɔde keeki no kɔɔ ne Lexus no mu na wotumi de guu akyi nkongua no mu.
  
  Ɔtow nsafe no tow no kae sɛ: "Wo na wudi anim." "Mɛtena akyi de keeki no."
  
  Bere a wɔreka kar no, na Casper wɔ nsɛm apem a ɔpɛ sɛ obisa ɔbea a ne ho yɛ nwonwa no, nanso osii gyinae sɛ ɔbɛbɔ no nwini. Onyaa akwankyerɛ fii ne hɔ.
  
  Bere a woduu agyede dan no akyi no, ɔde ahoahoa ne ho sɛ: "Ɛsɛ sɛ meka sɛ, eyi kyerɛ ara kwa sɛ metumi aka kar biara a memmɔ mmɔden biara."
  
  "Anaasɛ me kar no yɛ mmerɛw ara kwa sɛ mede bedi dwuma. Wunim, enhia sɛ woyɛ rɔke ho nyansahufo ansa na woatumi atu," na ɔde dii aseresɛm. Wɔ abasamtu bere tiaa bi mu no, Casper kaee Dire Serpent a ohui no na ɛda so ara hia sɛ ɔhwɛ hu sɛ David Perdue ansua ho ade. Ɛbɛyɛ sɛ ɛdaa adi wɔ n"anim bere a ɔboaa Olga ma ɔde keeki no kɔɔ adididan a ɛwɔ asa no so no.
  
  "Casper?" ɔde ne ho hyɛɛ mu. "Casper, biribi anyɛ yiye?"
  
  Ɔserewee sɛ: "Dabi, nokwarem no, ɛnte saa." "Adwuma mu nneɛma ho a wosusuw kɛkɛ."
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nka nkyerɛ no sɛ ne mmae ne ne honam ani hwɛbea fɛfɛ no apopa nneɛma a ɛho hia nyinaa afi n"adwene mu, nanso nokware no ne sɛ apopa. Afei nkutoo na ɔkaee sɛnea ɔbɔɔ mmɔden denneennen sɛ ɔne Perdue bedi nkitaho a wamfa biribiara amma sɛ ɔreyɛ saa. Ne nyinaa akyi no, na ɔyɛ Order no muni, na sɛ wohu sɛ ɔne David Perdue yɛ biako a, akyinnye biara nni ho sɛ wobewie no.
  
  Na ɛyɛ awerɛhosɛm a ɛbae ara kwa sɛ abɔde mu nneɛma ho adesua ankasa a Kasper dii n"anim no bɛyɛ The Dread Serpent asɛmti. Na osuro nea eyi betumi de aba sɛ wɔde di dwuma yiye a, nanso Oduruyɛfo Wilhelm anifere kwan so de kyerɛɛ equation no maa Kasper ho tɔɔ no... de besi nnɛ.
  
  
  13. Nsɛm a wɔka kyerɛ
  Purdue Pawn na ɛwɔ hɔ
  
  
  Perdue bo fuwii kɛse. Ná ɔbenfo a ɔtaa yɛ ne ti yɛ pɛ no ayɛ n"ade te sɛ obi a wabɔ dam fi bere a Sam antumi anhyɛ ne bere mu no. Esiane sɛ na Perdue antumi anhu Sam denam email, telefon anaa satellite tracking so wɔ ne kar so nti, ɔtetew ne ho wɔ atenka a ɛne sɛ wɔayi no ama ne ehu ntam. Ɔde nsɛm a ɛho hia sen biara a Nasifo de asie pɛn no hyɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo bi a ɔyɛ nhwehwɛmu nsa, na afei ohui sɛ ɔde asaawa a ɛyɛ tratraa bi a ɛyɛ adwene sɛn no.
  
  "Sɛ Sam ayera anaa ɔyare a, ɛnyɛ me asɛm!" - a oboboo Jane. "Nea mepɛ ara ne kurow no fasu a ayera no ho mfonini a ɛyɛ damn, Onyankopɔn nti! Mepɛ sɛ wokɔ ne fie bio nnɛ, Jane, na sɛ ɛho hia a, mepɛ sɛ wobubu ɔpon no."
  
  Jane ne Charles, butler no de adwen kɛse hwɛɛ wɔn ho wɔn ho. Ɔremfa ne ho nhyɛ nsɛmmɔnedi biara mu da esiane biribiara nti, na na Perdue nim eyi, nanso na ofi komam hwɛɛ kwan fii ne hɔ. Charles, sɛnea ɛte daa no, gyinaa kommyɛ a emu yɛ den mu wɔ Perdue anwummere pon no nkyɛn, nanso n"ani kyerɛɛ sɛnea na ɔhaw no wɔ nkɔso foforo no ho.
  
  Wɔ adididan kɛse a ɛwɔ Reichtisusis no pon ano no, Lilian, ofiehwɛfo no, gyinaa hɔ tiee. Bere a ɔrepopa nkuku no bere a wasɛe anɔpaduan a wayɛ no akyi no, na anigye a ɔtaa yɛ no atwam wɔ baabi a ɛba fam na akɔ fam akodu baabi a ɛyɛ awerɛhow.
  
  "Dɛn na ɛreto yɛn abankɛse no?" - obooboo, na owosow ne ti. "Dɛn na ɛhaw agyapade wura no araa ma ɔdanee aboa kɛse a ɔte saa?"
  
  Odii nna a na Perdue ankasa yɛ no ho awerɛhow -ɔyɛ komm na ɔboaboa nneɛma ano, ɔyɛ obi a ne ho yɛ hare na ɛtɔ mmere bi mpo a na ne ho yɛ den. Afei na nnwom biara nni hɔ a ɛrebɔ mfi ne lab bio, na na bɔɔl biara nni TV no so bere a na ɔreteɛteɛm gu ɔtemmufo no so no. Ná Owura Cleave ne Oduruyɛfo Gould nni hɔ, na na ɛsɛ sɛ Jane ne Charles ahiafo no gyina ɔpanyin no ne n"adwene foforo a ɔde ahyɛ ne so no ano, nsɛso a ɛyɛ hu a wohui wɔ wɔn akwantu a etwa to no mu.
  
  Na ɛte sɛ nea hann mpo anhyɛn abankɛse no mfɛnsere atenten no mu. N"ani kyinkyin ɔdan atifi a ɛkorɔn ne nneɛma a wɔde asiesie hɔ a ɛyɛ fɛ, nkaedum ne mfonini akɛse no so. Ná eyinom mu biara nyɛ fɛ bio. Lillian tee nka te sɛ nea kɔla ahorow no ankasa ayera afi abankɛse a ɛhɔ yɛ komm no mu. Ɔdanee ne ho guu ahome sɛ: "Te sɛ funnaka." Nnipa bi gyinaa n"akwan mu, na ne ho yɛ den na ɔyɛ kɛse, na Lillian nantew kɔɔ mu tẽẽ. Nteɛteɛm a ano yɛ den guan fii Lillian a na ehu aka no no ho.
  
  Ɔyarehwɛfo no serewee, na ɔde atuu kyekyee ofiehwɛfo a ne ho yɛ bruu no werɛ sɛ: "O me Nyankopɔn, Lily, ɛyɛ me nkutoo." "Ɛnde dɛn na ama w"ani agye saa?"
  
  Lillian tee nka sɛ ne ho tɔ no bere a ɔyarehwɛfo no puei no. Ɔde mpopaho a wɔde yɛ aduan hyerɛn n"anim, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne ho atɔ no bere a wafi ase awie no. Ɔde abubuw kae sɛ: "Meda Onyankopɔn ase sɛ woaba ha, Lilith." "Owura Perdue rebɔ dam, meka ntam. So wubetumi ama no aduru a ɛma obi dwo nnɔnhwerew kakraa bi? Adwumayɛfo no abrɛ wɔ nea ɔhwehwɛ a ɛyɛ nkwaseasɛm no ho."
  
  "Mefa no sɛ woda so ara nnya nhuu Owura Cleave?" - de nyansahyɛ mae sɛ Onuabaa Hurst de anidasoɔ biara hwɛeɛ.
  
  "Dabi, na Jane wɔ nteaseɛ a ɔde gye di sɛ biribi ato Owura Cleave, nanso onni koma a ɔde bɛka akyerɛ Owura Perdue... de besi nnɛ. Ɛnyɛ kosi sɛ ɔbɛyɛ ketewaa kakra, wunim," Lillian yɛɛ n"anim animtiaabu de daa Perdue abufuw adi.
  
  "Dɛn nti na Jane susuw sɛ biribi ato Sam?" - nurse no bisaa aduannoafo a wabrɛ no.
  
  Lillian kotoo ne ho na ɔkaa no asɛm a ɛyɛ sereserew sɛ, "Ɛda adi sɛ wohuu sɛ ne kar no akɔbɔ ban bi wɔ sukuu gyaade wɔ Old Stanton Road, na ɛyɛ nea wɔakyerɛw agu hɔ koraa."
  
  "Dɛn?" Onuabaa Hearst de ahomegyeɛ guu mu komm. "Oh me Nyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ ne ho ye?"
  
  "Yennim biribiara. Nea Jane tumi hui ara ne sɛ polisifo huu Owura Cleave kar no bere a mpɔtam hɔfo ne nnwumawuranom pii frɛɛ sɛ wɔrebɛbɔ amanneɛ sɛ wɔretaa no ntɛmntɛm," saa na ofiehwɛfo no ka kyerɛɛ no.
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam sɛ: "O me Nyankopɔn, ɛnyɛ nwonwa sɛ Dawid haw saa." "Ɛsɛ sɛ woka kyerɛ no ntɛm ara."
  
  "Wɔ obu a ɛfata nyinaa mu, Akyerɛbaa Hearst, so onnya nyɛɛ kraman sɛnea ɛsɛ? Saa asɛm yi bɛpia no akɔ akyiri. Wanni biribiara, sɛnea wubetumi ahu no," Lillian de ne nsa kyerɛɛ anɔpaduan a wɔatow agu no so, "na ɔnna koraa, gye bere a woma no dodow bi."
  
  "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ ɔka. Saa bere yi de, ebia osusuw sɛ Owura Cleave ayi no ama anaasɛ ɔrebu n"ani agu no so kɛkɛ a ntease biara nnim. Sɛ onim sɛ obi abɔ n"adamfo no akuturuku a, ebia ɔnte nka sɛ ɔrentɔ aweredi kɛse. So woasusuw eyi ho pɛn?" Onuawa Hurst de nyansahyɛ mae. "Me ne no bɛkasa".
  
  Lillian de ne ti too fam. Ebia na ɔyarehwɛfo no teɛ. "Wiɛ, anka wobɛyɛ onipa a oye sen biara a wobɛka akyerɛ no. Ne nyinaa akyi no, ɔde wo kɔhwɛɛ ne labs na ɔne wo bɔɔ nyansahu mu nkɔmmɔ ahorow bi. Ɔde ne ho to wo so."
  
  Ɔyarehwɛfo no gye toom sɛ: "Woayɛ no yiye, Lily." "Ma me ne no nkasa bere a merehwɛ sɛnea ɔrenya nkɔso no. Mɛboa no wɔ eyi mu."
  
  "Meda wo ase, Lilith. Woyɛ akyɛde a efi Onyankopɔn hɔ. Saa beae yi abɛyɛ afiase ama yɛn nyinaa fi bere a adwumam panyin no san bae no," saa na Lillian nwiinwii wɔ tebea no ho.
  
  Onuabaa Hearst de n"ani a ɛma awerɛhyem buae sɛ: "Mma ɛnhaw wo, ɔdɔfo." "Yɛbɛsan ama wakɔ tebea pa mu."
  
  Ɔyarehwɛfo no serewee bere a ɔhyɛn adidibea hɔ no sɛ: "Adekyee pa, Owura Perdue."
  
  Ɔbrɛe kyiaa no sɛ: "Anɔpa pa, Lilith."
  
  "Ɛyɛ soronko." So woadi biribi? Ɔkae sɛ. "Ɛsɛ sɛ wudi na matumi ayɛ wo yare.
  
  Perdue a onni abotare kae sɛ: "Onyankopɔn nti, midii toast asinasin." "Sɛnea minim no, eyi bɛdɔɔso."
  
  Ná ontumi ne saa asɛm no nnye akyinnye. Onuabaa Hearst tumi tee nhyɛsoɔ a ɛwɔ dan no mu no nka. Jane de ahopere twɛn sɛ Perdue de ne nsa bɛhyɛ krataa no ase, nanso wampene sɛ ɔde ne nsa bɛhyɛ ase ansa na ɔrekɔ Sam fie akɔhwehwɛ mu.
  
  "Ebetumi atwɛn?" - ɔyarehwɛfoɔ no bisaa Jane brɛoo. Jane ani kyerɛɛ Perdue, nanso ɔpiaa n"akongua no san n"akyi na ɔhintiw sɔre gyinaa ne nan so denam mmoa bi a Charles de maa no so. Ɔde ne ti too fam kyerɛɛ ɔyarehwɛfo no na ɔboaboaa nkrataa no ano, na ntɛm ara ɔfaa Ɔyarehwɛfo Hurst asɛm no.
  
  "Kɔ Jane, kɔgye me mfonini no fi Sam hɔ!" Perdue teɛɛm dii n"akyi bere a ofii dan kɛse no mu kɔɔ n"adwumayɛbea hɔ no. "So ɔtee me asɛm?"
  
  Onuabaa Hearst sii so dua sɛ: "Ɔtee wo." "Migye di sɛ ɛrenkyɛ obefi hɔ."
  
  Perdue teɛɛm guu ne butler no so, na ɔde no kɔe sɛ: "Meda wo ase, Charles, metumi adi eyi ho dwuma."
  
  Charles buae na ofii hɔ kɔe sɛ: "Yiw, owura." Mpɛn pii no na abasamtu ne awerɛhow kakra ahyɛ butler no anim a ɛte sɛ abo no mu, nanso na ɛsɛ sɛ ɔde adwuma no hyɛ turoyɛfo ne wɔn a wosiesie hɔ no nsa.
  
  Ɔyarehwɛfo Hurst de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Woreyɛ ahometew, Owura Perdue," na odii Perdue anim kɔɔ ɔdan a wɔtra mu no mu, faako a na ɔtaa susuw ne nkɔso ho no.
  
  Ɔteɛɛ no so sɛ: "David, me dɔfo, David anaa Dave."
  
  Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne nne akɔ so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremma ɔnyɛ ɔtan mpo sɛ: "Ɛyɛ, gyae wo adwumayɛfo no animtiaabu saa." "Ɛnyɛ wɔn mfomso."
  
  "Ná Sam da so ara yerae. Wonim no?" Perdue bɔɔ abubuw bere a ɔtwee ne nsateaa no.
  
  Obuae sɛ: "Mate. "Sɛ ebia mibisa a, dɛn na ɛyɛ soronko saa wɔ saa mfonini yi ho? Ɛnyɛ sɛ woretow documentary bi wɔ bere a wɔahyɛ a emu yɛ den anaa biribi a ɛte saa mu."
  
  Perdue huu Ɔyarehwɛfo Hearst sɛ ɔyɔnko a wɔntaa nhu, obi a ɔte nyansahu ho anigye a ɔwɔ no ase. Ná ɛnhaw no sɛ obegye no adi. Esiane sɛ Nina nni hɔ na Jane yɛ obi a ɔhyɛ ne ase nti, na ne ɔyarehwɛfo nkutoo ne ɔbea a ɔtee nka sɛ ɔbɛn no nnansa yi.
  
  "Sɛnea nhwehwɛmu kyerɛ no, wogye di sɛ na eyi yɛ Einstein nsusuwii ahorow no mu biako, nanso na adwene a ɛne sɛ ebetumi ayɛ adwuma wɔ nneyɛe mu no yɛ hu araa ma ɔsɛee no. Adeɛ baako pɛ ne sɛ, wɔsuasuaeɛ ansa na wɔresɛe no, wunim," Perdue kaa saa, na n"ani bruu a ɛyɛ hann no yɛɛ tumm esiane sɛ ɔde n"adwene asi biribi so nti. Ná David Perdue aniwa yɛ kɔla soronko. Biribi yɛɛ mununkum, biribi kɔɔ akyiri sen ne nipasu. Nanso na Ɔyarehwɛfo Hurst nnim Perdue nipasu te sɛ afoforo, enti na ontumi nhu sɛnea nneɛma asɛe kɛse wɔ ne ɔyarefo no ho."
  
  "Na Sam wɔ saa nsɛso yi?" obisae.
  
  "Ɔyɛ saa." Na ɛsɛ sɛ mifi ase yɛ saa asɛm no ho adwuma," Perdue kyerɛkyerɛɛ mu. Afei na ɛkame ayɛ sɛ ne nne te sɛ nea ntease wom. "Ɛsɛ sɛ mihu nea ɛyɛ, nea ɛyɛ. Ɛsɛ sɛ mihu nea enti a Order of the Black Sun no de eyi siee bere tenten saa, nea enti a Oduruyɛfo Ken Williams tee nka sɛ ɛho hia sɛ wosie wɔ baabi a obiara ntumi nkɔ hɔ. Anaasɛ," ɔbɔɔ n"ano sɛ, "...dɛn nti na wɔtwɛn."
  
  "Ahyɛde a ɛyɛ dɛn?" Ɔde n"anim yɛɛ kusuu.
  
  Mpofirim ara ɛdaa adi pefee maa Perdue sɛ ɔne Nina, anaa Sam, anaa Jane, anaa obiara a onim ne kokoam asetra na ɔne no rekasa. "Hmm, ahyehyɛde biako pɛ a me ne no ayɛ run-ins pɛn. Biribiara titiriw biara nni hɔ."
  
  Otuu fo sɛ: "Wunim, saa adwennwen yi nyɛ nea ɛboa ma w"ayaresa, Dawid." "Mɛyɛ dɛn aboa wo ma woanya saa nsɛso yi? Sɛ wowɔ saa a, wubetumi akɔ so ayɛ adagyew mmom sen sɛ wode saa abufuw yi nyinaa bɛbɔ me ne w"adwumayɛfo no hu. Wo mogya mmoroso yɛ kɛse na w'abufuw tiawa no rema w'akwahosan asɛe, na mintumi mma ɛno nsi kɛkɛ."
  
  Perdue de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Minim sɛ ɛyɛ nokware, nanso kosi sɛ menya Sam ho video no, mintumi nnye m"ahome."
  
  "Oduruyɛfo Patel hwɛ kwan sɛ medi ne gyinapɛn ahorow mu wɔ asoɛe no akyi, wote ase? Sɛ mekɔ so de ɔhaw ahorow a ɛde ne nkwa to asiane mu ba no a, obetu me afi adwumam efisɛ ɛte sɛ nea mintumi nyɛ m"adwuma," saa na ɔhyɛɛ da sii apini sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛte mmɔbɔ.
  
  Ná Perdue nnim Lilith Hearst akyɛ, nanso wɔ afobu a ofi awosu mu wɔ nea ɛtoo ne kunu no ho akyi no, na ɔwɔ abusuabɔ bi a ɛfa nyansahu ho wɔ ne ho. Ɔtee nka nso sɛ obetumi ayɛ ne yɔnko dwumayɛni koro pɛ wɔ ne hwehwɛ a ɔbɔe sɛ obenya Sam mfonini ahorow no mu, titiriw esiane sɛ na onni biribiara a obesiw ano wɔ ho nti. Ná ne nimdeɛ a onni no yɛ n"anigye ampa. Nea na onnim no bɛma watumi aboa no wɔ atirimpɔw koro pɛ a ɛne sɛ ɔbɛboa no a ɔrenkasatia anaa adwene biara - sɛnea Perdue ani gyee ho no ara pɛ.
  
  Obu ɔpɛ a emu yɛ den a na ɔwɔ sɛ obenya nsɛm ma ayɛ te sɛ nea ɔyɛ osetie na ntease wom no adewaa. "Sɛ ebia wubetumi ahu Sam kɛkɛ na woabisa no mfonini no a, ɛno bɛyɛ mmoa kɛse."
  
  Ɔkyekyee no werɛ sɛ: "Ɛyɛ, ma menhwɛ nea metumi ayɛ, nanso ɛsɛ sɛ wohyɛ me bɔ sɛ wobɛma me nna kakraa bi. Momma yennye ntom sɛ ɛsɛ sɛ menya dapɛn a edi hɔ no bere a yɛayɛ yɛn nhyiam a edi hɔ no. Te sɛ eyi?"
  
  Perdue de ne ti too fam. "Ɛte sɛ nea ntease wom."
  
  "Okay, afei deɛ wɔrenka akontaabu ne frame a ɛyera ho asɛm bio. Ɛsɛ sɛ wohome ma nsakrae bi. Lily ka kyerɛɛ me sɛ ɛkame ayɛ sɛ wunna da, na sɛ yɛbɛka no pen a, wo nsɛnkyerɛnne a ɛho hia no teɛteɛm sɛ ɛyɛ nokware, David," saa na ɔde nne a ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ ayamye a ɛhyɛɛ ne talente a ɔwɔ wɔ aman ntam nkitahodi mu no so dua.
  
  "Deɛn ni?" - bisaa bere a ɔretwe nsuo a ɛyɛ nsuo aduru ketewa bi akɔ syringe no mu.
  
  Ɔde n"ani susuw dodow no ho sɛ: "Valium IV bi kɛkɛ a ɛbɛboa wo ma woada nnɔnhwerew kakraa bi bio." Ɛdenam afiri a wɔde twitwiw nipadua no mu no so no, hann no ne ade a ɛwɔ mu no dii agoru, na ɛmaa ɛhyerɛn kronkron a ohui sɛ ɛyɛ fɛ. Osusuwii sɛ sɛ Lillian betumi ahu, sɛnea ɛbɛyɛ a obegye adi sɛ hann fɛfɛ bi da so ara wɔ Reichtisusis. Esum a na ɛwɔ Perdue ani so no maa ɔdaa a asomdwoe wom bere a aduru no fii ase yɛɛ adwuma no.
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam bere a hellgya nkate a ɛne sɛ acid a ɛrehyew wɔ ne ntini mu no yɛɛ no ayayade no, nanso ɛkɔɔ so sikɔne kakraa bi pɛ ansa na ɛreduru ne koma mu. Esiane sɛ na Perdue ani gyee sɛ Ɔyarehwɛfo Hurst apene so sɛ ɔbɛma no nnuru a wɔde yɛ aduan a efi Sam video no mu no nti, ɔmaa kwan ma velvet sum no dii no. Nne ahorow bi gyegyeegye wɔ akyirikyiri ansa na ɔreda koraa. Lillian de kuntu ne pillow bae, na ɔde aboa nhoma kuntu kataa ne so. Onuabaa Hearst tuu fo sɛ: "Kata so kɛkɛ." "Ma ɔnda mpa so ha mprempren. Ade a ɛyɛ ohiani. Ɔabrɛ."
  
  Lillian penee so sɛ: "Yiw," na ɔboaa Ɔyarehwɛfo Hearst ma ɔde agyapade no wura siei, sɛnea Lillian frɛɛ no no. "Na esiane wo nti, yɛn nyinaa nso betumi anya ahomegye."
  
  Onuabaa Hearst serewee sɛ: "Wɔma wo akwaaba." N"anim memee kɔɔ awerɛhow kakra mu. "Minim sɛnea ɛte sɛ nea wo ne ɔbarima a ne ho yɛ den bedi wɔ fie. Ebia wobesusuw sɛ wɔn na wodi so, nanso sɛ wɔyare anaa wopirapira a, wobetumi ayɛ afunumu yaw ankasa."
  
  Lillian buae sɛ: "Amen.
  
  Charles de brɛoo kasa tiaa no sɛ: "Lillian," ɛwom sɛ ɔne ofiehwɛfo no yɛɛ adwene koraa de. "Meda wo ase, Onuawa Hurst. Wobɛtena hɔ akɔdidi awia?"
  
  Ɔyarehwɛfo no serewee, na ɔboaboaa n"aduruyɛ kotoku no ano na ɔtow aduru dedaw a wɔde kyekyere nneɛma ho no guu hɔ sɛ: "Oo, dabi, meda wo ase, Charles." "Ɛsɛ sɛ mitu mmirika kɔyɛ nnwuma bi ansa na mayɛ adwuma anadwo wɔ ayaresabea hɔ anwummere yi."
  
  
  14. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Gyinaesi a ɛho hia
  
  
  Sam antumi anhu adanse biara a ɛyɛ nokware a ɛkyerɛ sɛ Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no tumi yɛ atirimɔdensɛm ne ɔsɛe a George Masters bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma wagye adi no. Baabiara a ɔdan ne ho no, wohyiaa no gyidi a wonni anaasɛ nimdeɛ a wonni, na ɛno sii ne gyidi a ɛne sɛ Masters yɛ ɔbɔdamfo bi a ne ho yɛ hu no so dua. Nanso, na ɛte sɛ nea ofi komam araa ma Sam de ne ho too Perdue anim kosii sɛ onyaa adanse a ɛdɔɔso, a na ontumi nnya mfi mmeae a ɔtaa nya no.
  
  Ansa na ɔde mfonini no rekɔma Purdue no, Sam sii gyinae sɛ ɔbɛtu kwan a etwa toɔ akɔ baabi a wotumi de ho to so yie a ɛyɛ nhyɛsoɔ ne kokoam nyansa sohwɛfoɔ - Aidan Glaston baako pɛ. Esiane sɛ na Sam ahu sɛ wɔatintim Glaston asɛm no wɔ atesɛm krataa bi a ɛbae nnansa yi mu nti, osii gyinae sɛ Irelandni no bɛyɛ onipa a oye sen biara a obebisa Dread Serpent ne n"anansesɛm ahorow ho asɛm.
  
  Esiane sɛ na Sam nni ntwahonan abien nti, ɔfrɛɛ taksi. Na eye sen sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obegye nneɛma a asɛe a ɔfrɛɛ no ne kar no, na ɛno bɛma wahu. Nea na onhia ne polisifo nhwehwɛmu a wɔbɛyɛ wɔ ahoɔhare a wɔde taa nkurɔfo akyi ne nea ebetumi aba sɛ wɔbɛkyere no akyiri yi esiane sɛ ɔde ɔmanfo nkwa too asiane mu ne kar a wɔde ahwɛyiye kaa kar nti. Bere a mpɔtam hɔ atumfoɔ buu no sɛ wayera no, onyaa bere hwehwɛɛ nokwasɛm ahorow no mu bere a awiei koraa no ɔbaa hɔ no.
  
  Bere a oduu Edinburgh Post no, wɔka kyerɛɛ no sɛ Aidan Glaston wɔ dwumadi mu. Ná samufo foforo no nnim Sam ankasa, nanso ɔmaa no kwan ma ɔde simma kakraa bi traa n"adwumayɛbea hɔ.
  
  Ɔserewee sɛ: "Janice Noble. "Ɛyɛ anigye sɛ yebehyia yɛn adwuma no ananmusifo a wobu no saa. Mesrɛ mo, monnya nkongua."
  
  Sam buae, na ne ho tɔɔ no sɛ adwumayɛfo dodow no ara nni adwumayɛbea ahorow no mu nnɛ sɛ: "Meda wo ase, Akyerɛbaa Noble." Ná onni adwene biara sɛ obehu slugs dedaw a wɔtiatia no so bere a na ɔyɛ rookie no, na na onni wɔn hwene mpo wɔ ne din a wagye din ne nkonimdi no ho. Ɔkae sɛ: "Mɛyɛ no ntɛm." "Nea ehia ara ne sɛ mihu baabi a metumi ne Aidan adi nkitaho. Minim sɛ eyi yɛ kokoam nsɛm, nanso ɛsɛ sɛ me ne no di nkitaho fa m"ankasa nhwehwɛmu ho mprempren ara."
  
  Ɔde ne ho too n"anim wɔ ne nsateaa so na ɔde ne nsa bɔɔ mu brɛoo. Ná wɔde sika kɔkɔɔ a ɛyɛ den nkaa asiesie ne nsateaa abien no nyinaa, na nkapo no yɛɛ nnyigyei a ɛyɛ hu bere a ɛbɔɔ pon no ani a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ no. "Owura Cleave, m"ani begye ho sɛ mɛboa wo, nanso sɛnea madi kan aka no, Aidan reyɛ adwuma wɔ sum ase wɔ asɛmpatrɛw adwuma bi a ɛyɛ amammuisɛm mu na yentumi ntua ne kataso no. Wote sɛnea ɛte ase. Anka ɛnsɛ sɛ wubisa me saa mpo."
  
  Sam buae sɛ: "Minim, nanso nea mede me ho hyɛ mu no ho hia kɛse sen amammuifo bi kokoam n"ankasa asetra anaasɛ akyi a wɔde sekan a wɔtaa bɔ a tabloid ahorow no ani gye ho sɛ wɔbɛkyerɛw ho asɛm no."
  
  Ɛte sɛ nea samufo no abam abu amonom hɔ ara. Ɔne Sam faa ɛnne a emu yɛ den kɛse. "Mesrɛ wo, nsusuw saa esiane sɛ woanya din ne ahonyade denam wo ho a wode ahyɛ mu a ɛnyɛ fɛ kɛse so nti wubetumi abɔ wo ho ban wɔ ha na woafa no sɛ wunim nea me nkurɔfo reyɛ ho adwuma."
  
  "Tie me, awuraa. Mihia nsɛm a ɛyɛ nkate kɛse, na aman mũ nyinaa a wɔbɛsɛe no ka ho," Sam buae denneennen. "Nea mihia ara ne telefon nɔma."
  
  Ɔde n"anim yɛɛ kusuu. "Hena na woreyɛ adwuma ama wɔn wɔ asɛm yi ho?"
  
  Obuae ntɛm ara sɛ: "Freelance." "Eyi yɛ biribi a misua fii obi a minim no hɔ, na mewɔ nea enti a ɛsɛ sɛ migye di sɛ ɛfata. Aidan nkutoo na obetumi asi eyi so dua ama me. Mesrɛ wo, Akyerɛbaa Noble. Mesrɛ wo."
  
  Ɔkyerɛw amannɔne telefon nɔma bi a ɛwɔ asase so no gye toom sɛ: "Ɛsɛ sɛ meka sɛ, m"ani gye ho." "Eyi yɛ nhama a ahobammɔ wom, nanso frɛ pɛnkoro pɛ, Owura Cleave. Mehwɛ line yi sɛ ebia woretwitware yɛn nipa no mu bere a ɔreyɛ adwuma no."
  
  "Ɔhaw nni hɔ. Mehia ɔfrɛ biako pɛ," Sam de ahopere kae. "Meda mo ase, meda mo ase!"
  
  Ɔteɛteɛɛ n"ano bere a ɔrekyerɛw no, na ɛda adi pefee sɛ nea Sam aka no haw no. Bere a ɔrepia krataa no akɔ ne nkyɛn no, ɔkae sɛ, "Hwɛ, Owura Cleave, ebia yebetumi ayɛ biako wɔ nea wowɔ no ho?"
  
  "Ma menni kan nsi so dua sɛ ebia ɛfata sɛ wodi eyi akyi anaa, Miss Noble. Sɛ biribi wɔ mu a, yebetumi akasa," ɔde n"ani kyerɛɛ baabi. Ná ɛte sɛ nea n"ani agye. Sam a ne ho yɛ fɛ na ne ho yɛ fɛ no betumi ama wakɔ Pearly Gates bere a na ɔwɔ nhoma mmobɔwee so no.
  
  Wɔ taksi a na ɛrekɔ fie no mu no, radio so amanneɛbɔ bɔɔ amanneɛ sɛ nhyiam a etwa to a wɔbɛfrɛ no no bɛyɛ nea ɛfa ahoɔden a wɔyɛ no foforo ho. Wiase akannifo pii, ne nhyiamfo pii a wofi Belgium nyansahufo kuw no mu bɛba nhyiam no ase.
  
  "Dɛn nti na Belgium, wɔ mmeae nyinaa?" Sam huu ne ho sɛ ɔrebisa no den. Ná onnim sɛ ofirikafo no, ɔbea bi a wadi mfe mfinimfini a ne ho yɛ fɛ no retie.
  
  Ɔkae sɛ: "Ebia na ɛyɛ saa ɔhaw ahorow a ahintaw no mu biako."
  
  "Dɛn na ɛwɔ w'adwene mu?" Sam bisae, na anigye a ɛbaa mpofirim no yɛɛ no nwonwa yiye.
  
  Ɔkaa sɛ: "Wiɛ, sɛ nhwɛso no, Belgium yɛ NATO ne Europa Aman Nkabom no fie, enti metumi asusuw sɛ ebia wɔbɛyɛ biribi a ɛte sɛɛ ho ahɔhoyɛ."
  
  "Biribi te sɛ... dɛn? " Sam bisae sɛ. Efi bere a Purdue/Masters asɛm yi nyinaa fii ase no, na n"ani nnye nsɛm a ɛrekɔ so mprempren ho koraa, nanso na ɛte sɛ nea awura no nim nsɛm yiye, enti n"ani gyee ne nkɔmmɔbɔ no ho mmom. Ɔbobɔɔ n"ani.
  
  Ɔserewee sɛ: "Oo, wo nsusuwii no ye te sɛ me de no, me babarima." "Frɛ me paranoid, nanso na migye di bere nyinaa sɛ saa nhyiam nketewa yi nyɛ hwee sɛ charade a wɔde susuw nhyehyɛe bɔne a wɔayɛ de asɛe nniso ahorow bio ho..."
  
  N"aniwa trɛwee na ɔde ne nsa kataa n"ano. Ɔpaa kyɛw sɛ: "O me Nyankopɔn, fa kyɛ me sɛ mekaa ntam," na ɛmaa Sam ani gyei.
  
  Ɔserewee sɛ: "Mma w"ani nnye ho koraa, madam." "Mewɔ abakɔsɛm kyerɛwfo adamfo bi a na obetumi ama hyɛn mu adwumayɛfo ho adwiriw wɔn."
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Oo, ɛnyɛ hwee." "Mpɛn pii no, me ne m"akwantufo no nnye akyinnye da."
  
  "Enti wususuw sɛ saa na wɔsɛe nniso ahorow?" ɔserewee, na na ɔda so ara ani gye ɔbea no nsɛm a ɛyɛ serew no ho.
  
  "Yiw, minim." Nanso, woahu, mintumi nkyerɛkyerɛ mu ankasa. Ɛyɛ saa nneɛma no mu biako a mete nka kɛkɛ, wunim? Sɛ nhwɛso no, dɛn nti na wohia wiase akannifo baason nhyiam? Na aman a aka no nso ɛ? Mepɛ sɛ mete nka sɛ ɛte sɛ sukuu gyaade a nnomaa akuwakuw bi reyɛ nhyiam wɔ ahomegye bere mu na mmofra afoforo no te sɛ, "Hey, ɛno kyerɛ dɛn?" ... Wonim?" - a ewo n'ano a ennye nhyia.
  
  Ɔpenee so sɛ: "Yiw, mete nea woreyɛ no ase." "Enti wɔamfi adi anka nea na summit no fa ho?"
  
  Ɔwosow ne ti. "Wɔresusuw ho. Damn nsisi. Mereka akyerɛ wo sɛ, nsɛm ho amanneɛbɔfo yɛ saa basabasayɛfo yi abofra."
  
  Ná ɛsɛ sɛ Sam serew. Ná ɔkasa te sɛ Nina yiye, na na Nina taa ka nea ɔhwɛ kwan no pɛpɛɛpɛ. "Mete wo." Wiɛ, nya awerɛhyem sɛ yɛn mu binom a yɛyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo rebɔ mmɔden sɛ yɛbɛma nokware no ada adi, ɛmfa ho sɛnea ɛho ka te biara."
  
  Ne ti danee ne fã ma ɛkaa kakraa bi na ɔsan hwɛɛ no, nanso ɔkwan no hyɛɛ no sɛ wannyɛ saa. "O me Nyankopɔn! Mede me nan a ɛyɛ damn no ahyɛ m"ano damn no mu bio!" - a onwiinwii. "So woyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo no muni?"
  
  Sam de n"ani bɔɔ n"ani sɛ: "Meyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a meyɛ nhwehwɛmu," na ɔde nnaadaa koro no ara a ɔde dii dwuma wɔ VIPfo a obisabisaa wɔn nsɛm no yerenom so no. Ɛtɔ mmere bi a na obetumi ahyɛ wɔn ma wɔada wɔn kununom ho nokwasɛm a ɛyɛ hu adi.
  
  "Dɛn na woreyɛ ho nhwehwɛmu?" obisae wɔ ne kwan a ɛyɛ anigye a ɛyɛ asɔremma so. Sam tumi hui sɛ onni nsɛmfua ne nimdeɛ a ɛfata, nanso na n"adwene a ɛfata ne n"adwenkyerɛ ahorow a ɔkae no mu da hɔ na ntease wom.
  
  Sam dii aseresɛm sɛ: "Meresusuw pɔw bi a ebetumi asiw ɔdefo bi kwan sɛ ɔnyɛ mpaapaemu tenten na wasɛe wiase no wɔ saa adeyɛ no mu ho."
  
  Bere a ɔde n"ani kyerɛɛ ahwehwɛ a ɛhwɛ akyi no so no, ɔbea a ɔka taksi no serewee na afei ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ, "Ɛnde, ɛyɛ yiye. Mma nnkyerɛ me ".
  
  Ná ne kwantufo a ne ti nhwi yɛ tuntum no da so ara ho dwiriw no na ɔhwɛɛ mfɛnsere mu komm bere a ɔresan akɔ ne dan mu no. Ɛte sɛ nea ne ho popoe bere a wɔretwam wɔ sukuu gyaade dedaw no mu no, nanso ammisa nea enti a ɛte saa. Bere a odii n"ani a ɔde hwɛɛ no akyi no, nea ɛte sɛ ahwehwɛ a abubu a efi kar akwanhyia mu no asɛe nkutoo, nanso ohui sɛ ɛyɛ nwonwa sɛ kar bi abɔ wɔ beae a ɛte saa.
  
  "Mesrɛ wo, wubetumi atwɛn me?" - Sam bisaa no bere a wɔrebɛn ne fie no.
  
  "Ɛno ara!" - a oteaa mu.
  
  Bere a ofii kar no mu no, ɔhyɛɛ bɔ sɛ: "Meda wo ase, mɛfa eyi mu ntɛm."
  
  Ɔserewee sɛ: "Gye wo bere, ɔdɔfo." "Mita no reyɛ adwuma."
  
  Bere a Sam paee kɔɔ ɔdan no mu no, ɔbɔɔ ɛlɛtrɔnik afiri no mu, na ɔhwɛɛ sɛ wɔato apon no mu yiye wɔ n"akyi ansa na ɔretu mmirika aforo antweri no akɔ n"anim pon no so. Ɔfrɛɛ Aidan wɔ nɔma a Post samufo no de ama no no so. Ɛyɛɛ Sam nwonwa sɛ ɛkame ayɛ sɛ ne yɔnko dwumayɛni dedaw no buae ntɛm ara.
  
  Ná Sam ne Aidan nni ahomegye bere pii, enti wɔmaa nkɔmmɔbɔ no yɛɛ tiaa.
  
  "Enti ɛhe na wɔde w"afurum a wɔaboro no no kɔmaa saa bere yi, adamfo?" Sam serewee, faa soda a wanom fã fii frigye mu na ɔnom no pɛnkoro. Ná bere tiaa bi atwam a na onnidi anaa wannom biribiara, nanso afei de na wapere ne ho dodo.
  
  Aidan de anigye buae sɛ: "Mintumi nka saa nsɛm no adi, Sammo," na bere nyinaa na odi Sam ho fɛw sɛ wamfa no ankɔ asɛmpatrɛw adwuma bere a na wɔda so ara reyɛ adwuma wɔ atesɛm krataa no mu no.
  
  Sam kae sɛ: "Bra," na ɔde anonne a ohwie gui no bɔɔ n"ano komm. "Tie, woate anansesɛm bi a wɔfrɛ no Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no ho asɛm pɛn?"
  
  Mintumi nka nea mewɔ nkyerɛ wo, ɔba," Aidan buae ntɛm ara. "Deɛn ni? Wɔde abata Nasi nkaedum bi ho bio?"
  
  "Aane. Daabi. Mennim. Wogye di sɛ Albert Einstein ankasa na ɔyɛɛ saa nsɛso yi bere bi wɔ 1905 krataa no tintim akyi, efi nea wɔaka akyerɛ me no mu," Sam maa emu daa hɔ. "Wɔka sɛ sɛ wɔde di dwuma yiye a, ɛkura safe a ɛma obi nya nea ɛyɛ hu bi. Wunim biribi a ɛte saa?"
  
  Aidan de adwene bɔɔ gyegyeegye na awiei koraa no ogye toom sɛ, "Dabi. Dabi, Sammo. Mentee biribi a ɛte sɛɛ ho asɛm da. Either wo source no rema woakɔ biribi kɛse bi mu araa ma wɔn a wɔkorɔn sen biara nkutoo na wonim ho asɛm... Anaasɛ wɔrebɔ wo, buddy."
  
  Sam guu ahome. "Ɛnde, ɛyɛ OK." Ná mepɛ sɛ me ne mo susuw eyi ho ara kwa. Hwɛ Ade, nea wobɛyɛ biara, hwɛ yiye kɛkɛ, wote?"
  
  Aidan dii fɛw sɛ: "Oo, na minnim sɛ wudwen wo ho, Sammo." "Mehyɛ bɔ sɛ mɛhohoro m"aso akyi anadwo biara, ɛyɛ?"
  
  "Yeah, okay, fuck wo nso," Sam serewee. Ɔtee sɛ Aidan reserew wɔ ne nne dedaw a ɛyɛ dede no mu ansa na ɔrewie ɔfrɛ no. Esiane sɛ na ne kan yɔnko dwumayɛni no nnim Masters dawurubɔ no nti, ɛkame ayɛ sɛ na Sam wɔ awerɛhyem sɛ wɔabu nsɛm a wɔka de hyɛ nkurɔfo nkuran kɛse no ma ɛboro so. Ne nyinaa akyi no, na asiane biara nni ho sɛ wɔde video kasɛt a ɛkyerɛ Einstein nsɛso no bɛma Perdue. Nanso, ansa na ɔrekɔ no, na ade biako a etwa to wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ ɔhwɛ so.
  
  "Lacey!" - teɛɛm kɔɔ ɔkwan a ɛkɔ ɔdan a ɛwɔ ne fam no ntwea so no mu. "Lacey!"
  
  Abeawa a onnii mfe aduonu no hintiw fii adi, na ɔsesaa ribbon a ɛwɔ ne ti nhwi mu no.
  
  Ɔfrɛɛ no sɛ: "Hey, Sam," na ɔde mmirika san kɔɔ ne fie. "Mereba. Mereba."
  
  "Mesrɛ wo hwɛ Bruich ma me anadwo biako pɛ, ɛnyɛ hwee?" - de ahopere srɛɛ, na ɔmaa ɔkraman dedaw a n"ani nnye no so fii sofa a na ɔda so no so.
  
  "W"ani agye sɛ me maame dɔ wo, Sam," Lacy kaa asɛm no bere a Sam de mpataa aduan guu ne kotoku mu no. "Ɔtan mpataa."
  
  Ɔpaa kyɛw sɛ: "Minim, mepa wo kyɛw, nanso ɛsɛ sɛ mede nneɛma bi a ɛho hia kɔ m"adamfo no fie."
  
  "Spy nneɛma?" ɔde anigye guu ahome.
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ, "Yiw, top secret shit."
  
  Ɔserewee, na ɔde ne nsa bɔɔ Bruich brɛoo sɛ: "Ɛyɛ nwonwa." "Okay, bra, Bruich, ma yɛnkɔ! Bye, Sam!" Na ɔkaa saa no, ofii hɔ, na ɔsan de n"ani kyerɛɛ mu fii semɛnte kwan a ɛyɛ nwini na ɛyɛ nsu no so.
  
  Ennu simma anan na Sam gyee ansa na ɔreboaboa n"akwantu bag ano na ɔde mfonini a n"ani beree kɛse no guu ne mfoninitwa afiri kotoku mu. Ankyɛ na ɔyɛɛ krado sɛ obefi hɔ akɔma Perdue atɔ ne yam.
  
  Sam susuwii sɛ: "Onyankopɔn, ɔrebɛbɔ me honam ani." "Ɛbɛyɛ sɛ ne bo afuw saa damn."
  
  
  15. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Mpɔtorɔ a wɔwɔ atoko mu
  
  
  Ná Aidan Glaston a otumi gyina tebea horow ano no yɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a waben. Na ɔwɔ asɛmpatrɛw adwuma pii mu wɔ Ɔko Nwininwini no mu, wɔ amammuifo a wɔyɛ kronkron pii nniso mu, na na onya n"asɛm no bere nyinaa. Ɔpaw adwuma kwan a ɛnyɛ hwee bere a ɛkaa kakraa bi na wokum no wɔ Belfast akyi. Nnipa a na ɔreyɛ nhwehwɛmu saa bere no bɔɔ no kɔkɔ mpɛn pii, nanso anka ɛsɛ sɛ ohu ho asɛm ansa na obiara a ɔwɔ Scotland. Ɛno akyi bere tiaa bi no, karma yɛɛ nea ɛyɛ hu na na Aidan yɛ nnipa pii a atuo a wɔde tow atopae pirapirae wɔ IRA atopae mu no mu biako. Ɔfaa hint no na ɔsrɛɛ adwuma sɛ administration kyerɛwfo.
  
  Afei deɛ na wasan aba afuom. Ná onnya nnya nnii mfe aduosia yiye sɛnea na osusuw no, na ankyɛ na amanneɛbɔfo a ne tirim yɛ den no hui sɛ mfonoe bekum no bere tenten ansa na sigaret anaa srade anom. Bere a Aidan srɛsrɛ ade asram pii na wɔmaa no mfaso a eye sen nsɛm ho amanneɛbɔfo afoforo akyi no, ɔmaa Akyerɛbaa Noble a ɔyɛ basabasa no gye dii sɛ ɔno ne ɔbarima a obetumi ayɛ adwuma no. Ne nyinaa akyi no, ɔno na ɔkyerɛw kratafa a edi kan asɛm a ɛfa McFadden ne Scotland nhyiam a ɛyɛ soronko sen biara a ɛfa kurow so ahwɛfo a wɔapaw wɔn ho no ho. Saa asɛmfua no nkutoo, nea wɔpaw no no, maa obi te sɛ Aidan ahotoso a wonni hyɛɛ no ma.
  
  Wɔ ne dan a ɔdaa mu a wagye ho ka wɔ Castlemilk no hann kɔkɔɔ mu no, ɔnom sigaret a ne bo nyɛ den na ɔkyerɛw amanneɛbɔ bi a wɔayɛ ho nhyehyɛe wɔ ne kɔmputa so sɛ ɔbɛyɛ akyiri yi. Na Aidan nim yie sɛ wahwere nsɛm a ɛsom boɔ kane, enti na ɔwɔ ahobammɔ a ɛyɛ den - berɛ a ɔwiee draft biara akyi no, ɔde email kɔmaa ne ho. Saa kwan yi so no na ɔwɔ backups bere nyinaa.
  
  Misusuw nea enti a nkurow akɛse mu mpanyimfo bi a wɔwɔ Scotland nkutoo na wɔde wɔn ho hyɛɛ mu no ho, na mihuu eyi bere a medaadaa me kɔɔ mpɔtam hɔ nhyiam bi ase wɔ Glasgow no. Ɛbɛdaa adi pefee sɛ ɛnyɛ nea wɔhyɛɛ da na ɛyɛɛ nsu a ɛretu a na mebɔɔ mu no efisɛ akyiri yi me fibea no yerae fii radar no so. Wɔ Scotland nkurow akɛse mu amradofo nhyiam bi ase no, mihui sɛ nea wɔbom yɛ no nyɛ wɔn adwuma. So eyi nyɛ anigye?
  
  Nea wɔn nyinaa yɛ pɛ ne sɛ wɔyɛ wiase nyinaa ahyehyɛde kɛse bi de ankasa, anaasɛ yɛbɛka no yiye a, nnwumakuw ne fekuw ahorow a tumi wom a wɔaka abom. McFadden a na m"ani gye ne ho kɛse no bɛdaa adi sɛ ɔnyɛ yɛn dadwen ketewaa bi. Bere a na misusuw sɛ ɛyɛ kurow so mpanyimfo nhyiam no, ɛbɛdaa adi sɛ wɔn nyinaa yɛ saa kuw a wɔammɔ wɔn din yi mufo, a amammuifo, sikasɛm mu adwumayɛfo ne asraafo mpanyimfo ka ho. Ná nhyiam yi nyɛ mmara nketenkete anaa kurow no mu baguafo nhyehyɛe ahorow ho asɛm, na mmom na ɛfa biribi a ɛsõ sen saa koraa ho; nhyiam a wɔyɛe wɔ Belgium, a yɛn nyinaa tee ho asɛm wɔ atesɛm nkrataa mu. Na Belgium ne baabi a mɛkɔ kokoam nhyiam a edi hɔ no ase. Ɛsɛ sɛ mihu sɛ ebia eyi bɛyɛ ade a etwa to a mɛyɛ anaa.
  
  Ɔpon no mu a ɔbɔɔ mu twaa n"amanneɛbɔ no mu, nanso ɔde bere ne da no kaa ho ntɛm ara sɛnea ɔtaa yɛ ansa na ɔredum ne sigaret. Kronkron no bɛyɛɛ nea ɛyɛ den, nea ɛyɛ den mpo.
  
  "Hey, kɔ so hyɛ wo pants, merekɔ!" - oboboom a onni abotare. Ɔtwee ne trako no so na sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhyɛ nea ɔfrɛɛ no no abufuw no, osii gyinae sɛ obedi kan de ne draft no abata email no ho na ɔde amena ansa na wabue ɔpon no. Wɔbɔɔ no denneennen na ɛtaa ba, nanso bere a ɔhwɛɛ tokuru a wɔde hwɛ nneɛma mu no, ohui sɛ Benny Dee, ne fibea titiriw. Ná Benny yɛ ankorankoro boafo wɔ ankorankoro sikasɛm adwumakuw bi baa dwumadibea a ɛwɔ Edinburgh no mu.
  
  "Yesu, Benny, dɛn koraa na woreyɛ wɔ ha? Misusuwii sɛ woayera afi okyinnsoromma yi anim," Aidan bɔɔ n"ano bere a obuee ɔpon no. Ná Benny D gyina n"anim wɔ ɔdan a wɔda mu no kwan a ɛho ntew no so, na na ne ho yɛ bruu na ɔyare.
  
  Benny paa kyɛw sɛ: "Ɛyɛ me yaw paa sɛ manfrɛ wo bio, Aidan." "Na misuro sɛ wɔbɛsusuw me ho, wunim..."
  
  "Minim, Benny. Minim sɛnea saa agodie yi yɛ adwuma, ɔba. Bra mu," Aidan too nsa frɛɛ no. "Sɛ woba mu a, to apon no mu kɛkɛ."
  
  Snitch a ɔrewosow no de ahopopo homee sɛ: "Ɛyɛ."
  
  Nsɛm ho amanneɛbɔfo a ne mfe akɔ anim no de nyansahyɛ mae sɛ: "Wɔpɛ whisky bi?" Ɛte sɛ nea wubetumi de bi adi dwuma." Ansa na ne nsɛm no renya bere adwo no, dede bi a ɛyɛ kusuu baa n"akyi.Ɛnkyɛre bere tiaa bi mpo no, Aidan tee nka sɛ mogya foforo bi repetepete no wɔ ne kɔn a ɛda hɔ kwa ne n"akyi atifi.Ɔdanee ne ho wɔ ahodwiriw mu na n"aniwa trɛwee bere a ohui sɛ Benny ti nhwi a abubu no wɔ baabi a ɔhwee ase koduu ne nkotodwe so no.Ne nipadua a ɛyɛ mmerɛw no hwee ase na Aidan ho popoe wɔ kɔbere hua a ɛwɔ ne fibea titiriw no ti nhwi a wɔabubu no foforo no ho.
  
  Ná nnipa baanu gyina Benny akyi. Ná obiako rebɔ ɔpon no mu, na na ɔfoforo no a ɔyɛ basabasa kɛse bi a ɔhyɛ atade rehohoro ne muffler no ano. Ɔbarima a ɔwɔ ɔpon no ano no fii sunsuma no mu na ɔdaa ne ho adi.
  
  Oguadifo a n"anim te sɛ ɔkraman no serewee sɛ: "Benny rennom whisky, Owura Glaston, nanso me ne Wolf rennom nsa biako anaa abien."
  
  Aidan serewee sɛ: "McFadden." "Anka meremfa me nsu nsɛe wo, na kampɛsɛ matɔ single malt pa."
  
  Ɔkraman no bɔɔ n"ano te sɛ aboa a ɔyɛ no, na ɛhaw no sɛ ɛsɛ sɛ ogyaw amanneɛbɔfo dedaw no nkwa mu kosi sɛ wɔbɛka akyerɛ no sɛ ɛnte saa. Aidan de animtiaabu hyiaa n"ani. "Deɛn ni? So wubetumi atɔ ɔwɛmfo a otumi kyerɛw nsɛmfua a ɛfata? Misusuw sɛ wunya nea wubetumi atɔ, hey?"
  
  McFadden serew no ano brɛɛ ase wɔ kanea hann no mu, na sunsuma maa n"anim a ɛte sɛ ɔkraman no fã biara mu yɛɛ den. Ɔbɔɔ adwowtwafo no din wɔ Germanfo kwan so sɛ: "Ɛnyɛ den, Ɔkraman." Aidan hyɛɛ edin no ne sɛnea wɔbɔ din no nsow na ohui sɛ ebia eyi betumi ayɛ ɔwɛmfo no din ankasa. McFadden dii fɛw, na ɔde nkakrankakra twaa nsɛm ho amanneɛbɔfo no ho hyiae sɛ: "Metumi atɔ pii sen sɛnea wususuw, wo hack a edi mũ." Aidan de n"ani sii Wulf so kosii sɛ Oban kuropɔn sohwɛfo no twaa ne ho hyiae na ogyinaa ne laptop no ho. "Mewɔ nnamfo bi a wɔwɔ nkɛntɛnso kɛse."
  
  Aidan serewee sɛ: "Ɛda adi sɛ." "Nneɛma a ɛyɛ nwonwa bɛn na na ɛsɛ sɛ woyɛ bere a na wokotow wɔ nnamfo yi anim, Onuonyamfo Lance McFadden?"
  
  Wolf de ne ho gyee mu na ɔbɔɔ Aidan denneennen araa ma ɔtoo hintidua na ɔhwee fam. Ɔteɛteɛɛm guu mogya ketewaa a na aboaboa ano wɔ n"ano no so na ɔserewee. McFadden de ne laptop tenaa Aidan mpa so na ɔhwɛɛ ne nkrataa a wɔabue mu, a nea na Aidan rekyerɛw ansa na wɔretwa n"ano no ka ho. LED bruu bi hyerɛn n"anim a ɛyɛ abofono no mu bere a n"aniwa tu mmirika komm fi ɔfã biako kɔɔ ɔfã foforo no. Wolf gyinaa hɔ a onhinhim, na ɔde ne nsa abɔ n"anim a na tuo no afiri a ɛma kommyɛ no pue fii ne nsateaa mu, na ɔretwɛn ahyɛde no ara kwa.
  
  McFadden sii apini sɛ, "Enti, wuhui sɛ kurow sohwɛfo nhyiam no nyɛ nea ɛpaapaee sɛ ɛbɛyɛ no ankasa, ɛnte saa?"
  
  Nsɛm ho amanneɛbɔfo no kae sɛ: "Yiw, wo nnamfo foforo no wɔ tumi kɛse sen sɛnea wobɛyɛ da biara." "Ɛda no adi ara kwa sɛ woyɛ pawn kɛkɛ. Dick no nim nea wohia wo. Ɛkame ayɛ sɛ wontumi mfrɛ Oban kurow a ɛho hia... ɛkame ayɛ sɛ wɔ asɛm biara mu."
  
  McFadden hoahoaa ne ho sɛ: "Ɛbɛyɛ wo nwonwa, ɔhokafo, sɛnea Oban bɛsom bo bere a 2017 Belgium nhyiam no afi ase no." "Mewɔ m"agodie no atifi sɛ mɛhwɛ sɛ yɛn kurow ketewa a ɛhɔ yɛ fɛ no benya asomdwoe bere a bere no adu no."
  
  "Dɛn nti na? Bere bɛn na ɛbɛyɛ dɛn?" Aidan bisae, nanso ɔbɔnefo a n"anim te sɛ ɔkraman no serewee a ɛyɛ ahometew nkutoo. McFadden de ne ho too Aidan a na ɔda so ara kotow wɔ rug no so wɔ mpa a Wolf somaa no no anim no. "Worenhu da, me tamfo ketewa a ɔyɛ hwene. Worenhu da. Ɛbɛyɛ sɛ eyi yɛ hell ma mo mmarima, hey? Efisɛ ɛsɛ sɛ wuhu biribiara kɛkɛ, ɛnte saa?"
  
  Aidan sii so dua, na na ɛte sɛ nea ɔyɛ ɔsɔretia, nanso na ehu aka no. "Kae sɛ mahu sɛ wo ne wo mfɛfo adwumayɛfo mpanyimfo ne wo nuabarima panyin ne wo nuabea reyɛ biako, na woreyɛ adwuma akɔ soro denam wɔn a wohu ade yiye denam wo so no a wobɔ hu no so."
  
  Aidan anhu mpo sɛ ahyɛde no fi McFadden ani so kɔ ne kraman so. Wolf mpaboa no de ɔhwe a emu yɛ den biako bubuu nsɛm ho amanneɛbɔfo no moma so benkum so. Aidan de ɛyaw teɛteɛɛm bere a ogya tɔɔ ne honam ani esiane mpaboa a wɔde dade ahyɛ mu den a na nea ɔtow hyɛɛ no so no hyɛ no nti no. Ɔbɔɔ fam mmɔho abien, na ɔsɔɔ ne mogya a ɛyɛ hyew no hwɛe pii wɔ n"anom.
  
  "Afei ka kyerɛ me, Aidan, so woatra afuw bi mu pɛn?" McFadden bisae sɛ.
  
  Aidan antumi ammua. Ná ogya rehyew n"ahurututu mu na na wampene sɛ ɛbɛhyɛ ma ma watumi akasa. Hissing nkutoo na efi ne hɔ. McFadden too dwom de hyɛɛ no nkuran sɛ: "Aidan." Nea ɛbɛyɛ na wɔakwati asotwe foforo no, nsɛm ho amanneɛbɔfo no de ne ti too fam denneennen de maa mmuae bi. Nea eye ma no ne sɛ, na ɛyɛ nea abotɔyam wom mprempren. Bere a na Aidan tee mfutuma hua a efi fam a ɛho agu fĩ no mu no, ɔnom mframa pii sɛnea obetumi bere a ne mpampam bubuu n"akwaa ahorow no.
  
  "Mete afuw bi mu bere a na meyɛ ɔbabun no. Ná me papa dua awi. Ná yɛn afuw no yɛ ahohuru bere mu atoko afe biara, nanso mfe pii, ansa na yɛde nkotoku no bɛkɔ gua so no, yɛde sie bere a yɛretwa no," saa na Oban kuropɔn sohwɛfo no kae brɛoo. "Ɛtɔ mmere bi a na ɛsɛ sɛ yɛyɛ adwuma ntɛmntɛm yiye efisɛ, wuhu, na yɛwɔ ɔhaw bi wɔ nneɛma a wɔkora so ho. Mibisaa me papa nea enti a ɛsɛ sɛ yɛyɛ adwuma ntɛmntɛm saa na ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ yɛwɔ ɔhaw bi wɔ mmoawa a wɔsɛe nnɔbae ho. Mekae ahohuru bere bi a na ɛsɛ sɛ yɛsɛe berebuw mũ a wɔasie wɔ atoko ase, na yɛde awuduru gu ɔkraman biara a yebehu mu no. Na wɔdɔɔso bere nyinaa bere a wugyaw wɔn nkwa mu no, wunim?"
  
  Aidan tumi huu baabi a eyi bɛkɔ, nanso ɛyaw no maa n"adwene kɔɔ so traa n"adwene akyi. Wɔ kanea no hann mu no, na otumi hu sɛ ɔkorɔmfo no sunsuma kɛse no retu bere a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛma n"ani so no, nanso wantumi annan ne kɔn ankɔ akyiri sɛnea ɛbɛyɛ a obehu nea ɔreyɛ. McFadden de Aidan Wolfe laptop no maa no. "Hwɛ eyi nyinaa so... nsɛm, ɛyɛ? Vielen Dank." Ɔsan de n"adwene sii nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔwɔ ne nan ase no so. "Afei, migye di sɛ woredi m"akwankyerɛ akyi wɔ ntotoho yi mu, Aidan, nanso sɛ ɛba sɛ mogya no ahyɛ w"aso ma dedaw a, ma menkyerɛkyerɛ mu."
  
  'Dada? Dɛn na ɔpɛ sɛ ɔka dedaw?"Aidan susuwii. Laptop a wɔrebubu asinasin no nnyigyei twaa n"aso mu. Esiane biribi nti, nea na n"ani gye ho ara ne sɛnea na ne samufo no bɛnwiinwii wɔ adwumakuw no mfiridwuma a wɔahwere no ho.
  
  McFadden toaa so brɛoo sɛ: "Woahu, woyɛ saa mpɔtorɔ no mu biako." Ɔde ahopopo guu ahome wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so sɛ: "Wotutu fam kosi sɛ wobɛyera akɔ basabasayɛ mu, na afei ɛyɛ den kɛse sɛ wobehu wo. Saa bere yi nyinaa mosɛe na mosɛe adwuma ne ɔhwɛ a wɔde kɔ otwa adwuma no nyinaa mu."
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na Aidan ntumi nhome. Ná ne nipadua a ɛyɛ tratraa no mfata sɛ wɔde honam fam asotwe. Ne tumi no fã kɛse no ara fi n"adwene, n"adwene a ɛfata, ne sɛnea otumi twetwe nneɛma fi mu no mu. Nanso, na ne nipadua no yɛ mmerɛw ma ɛyɛ hu sɛ wɔde toto ho a. Bere a McFadden reka mpɔtorɔ a wɔbɛtɔre wɔn ase ho asɛm no, ɛbɛdaa adi pefee maa nsɛm ho amanneɛbɔfo a waben no sɛ Oban kuropɔn sohwɛfo ne n"ayɛmmoa orangutan rennyaw no nkwa mu.
  
  Wɔ n"anisoadehu kwan so no, na otumi hu serew kɔkɔɔ a ɛwɔ Benny ti nhwi so, na ɛkyinkyim n"ani a ayɛ kurukuruwa a awu no nsusuwii. Na ɔnim sɛ ɛrenkyɛ ɔbɛba, nanso berɛ a Wolfe bɔɔ ne mu ase wɔ ne nkyɛn na ɔde laptop hama no kyekyeree ne kɔn no, Aidan nim sɛ ɔkwan biara nni hɔ a ɔbɛfa so ntɛmntɛm ama no. Ná ɛyɛ den ma no dedaw sɛ ɔbɛhome, na anwiinwii biako pɛ a efi eyi mu bae ne sɛ ɔrennya nsɛm a etwa to a ɛyɛ asɔretia biara mma n"akumfo no.
  
  "Ɛsɛ sɛ meka sɛ, eyi yɛ anwummere a mfaso wɔ so koraa ma me ne Wolfe," McFadden de ne nne a ɛyɛ den hyɛɛ Aidan bere a etwa to no ma. "Mpɔtorɔ abien anadwo biako, na woyii nsɛm a ɛyɛ hu pii fii hɔ."
  
  Nsɛm ho amanneɛbɔfo dedaw no tee nka sɛ Germanni basabasayɛfo no ahoɔden a wontumi nsusuw ho no mia ne menewam. Ná ne nsa ayɛ mmerɛw dodo sɛ ɔbɛtetew waya no afi ne menewam, enti osii gyinae sɛ obewu ntɛm sɛnea obetumi a ɔmmrɛ ne ho wɔ apereperedi a mfaso nni so mu. Nea na obetumi asusuw ho bere a ne ti fii ase hyewee wɔ n"ani akyi ara ne sɛ ebia na Sam Cleave ne saa nsisifo a wɔkorɔn yi wɔ kratafa koro no ara. Afei Aidan kaee asɛm foforo a ɛyɛ aseresɛm. Ɛnboro simma dunum a atwam ni, wɔ n"amanneɛbɔ no ho nhyehyɛe mu no, ɔkyerɛwee sɛ ɔbɛpa saa nkurɔfo yi ho ntama, sɛ ɛyɛ ade a etwa to a ɔyɛe mpo a. Ná ne email no bɛkɔ so ayɛ viral. Wolf antumi mpopa nea na ɛwɔ kɔmputa so dedaw no.
  
  Bere a esum kataa Aidan Glaston so no, otumi serewee.
  
  
  16. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Oduruyɛfo Jacobs ne Einstein nsɛso no
  
  
  Casper de ne ogyaframa foforo, Olga Mitra a ne ho yɛ nwonwa nanso ɔyɛ ɔkwasea no saw. N"ani gyei, titiriw bere a abusua no too nsa frɛɛ wɔn sɛ wɔmmɛtra hɔ na wɔn ani nnye ayeforohyia apontow a Olga de keeki bae no ho no.
  
  Ɔserewee bere a ɔde agoru twaa ne ho hyiae na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde no bɛhyɛ nsu mu no sɛ: "Akyinnye biara nni ho sɛ ayɛ da kɛse." Casper antumi annye Olga serew a ɛkorɔn na ɛyɛ brɛoo a anigye ahyɛ mu ma no nnɔɔso.
  
  Ɔserewee sɛ: "Mepene saa asɛm no so.
  
  Ogye toom sɛ: "Bere a saa keeki no fii ase bubui no, meka ntam sɛ, metee nka sɛ m"asetra nyinaa regu. Eyi ne m"adwuma a edi kan wɔ ha na na me din wɔ line no so... wunim sɛnea ɛkɔ."
  
  Ɔde tema maa no sɛ: "Minim." "Afei a misusuw ho no, na me da no yɛ nkwaseasɛm kosii sɛ wo sii."
  
  Wannwen nea ɔreka no ho. Nokwaredi a ɛda hɔ kwa fii n"ano, na ohui bere tiaa bi akyi bere a ohui sɛ ne ho adwiriw no, na ɔrehwɛ n"ani so denneennen no.
  
  Ɔkae sɛ: "Wow." "Casper, eyi ne asɛm a ɛyɛ nwonwa sen biara a obiara aka akyerɛ me pɛn."
  
  Ɔserewee ara kwa bere a ogyaframa paee wɔ ne mu no. "Yiw, anka me da no betumi aba awiei a enye koraa mpɛn apem, titiriw ɔkwan a efii ase no." Mpofirim ara, nsɛm a emu da hɔ maa Casper. Ɛbɔɔ no wɔ n"ani ntam pɛɛ araa ma ɛkaa kakraa bi na n"adwene fii ase. Wɔ bere tiaa bi mu no, nsɛm a ɛyɛ hyew na eye a esisii wɔ da no mu nyinaa tu fii ne tirim, na nea na ɛreyɛ n"amemene ayayade anadwo mũ no nyinaa ansa na ɔrete Olga nteɛm a ɛyɛ awerɛhow wɔ ne pon akyi no besii ananmu.
  
  David Perdue ne Dread Snake ho adwene puei ntɛm ara, na ɛhyɛn n"amemene no mu nsateakwaa biara mu. Ɔde n"anim butubutuw fam sɛ: "O Onyankopɔn."
  
  "Dɛn na ɛyɛ bɔne?" - a obisae.
  
  Ogye toom sɛ: "Me werɛ fii biribi a ɛho hia paa," na ɔtee nka sɛ asase no ayera afi ne nan ase. "Sɛ yɛkɔ a, ɛhaw wo?"
  
  "Dada?" - a wode asi apini. "Nanso yɛaba ha simma aduasa pɛ."
  
  Ná Casper nyɛ obi a ne bo fuw fi awosu mu, nanso ɔmaa ne nne so de kyerɛɛ sɛnea tebea no gye ntɛmpɛ, de kyerɛɛ sɛnea ɔhaw no mu yɛ den. "Mesrɛ wo, yebetumi akɔ? Yɛde wo kar na ɛbae, anyɛ saa a anka wubetumi atra hɔ akyɛ."
  
  "Onyankopɔn, adɛn nti na ɛsɛ sɛ mepɛ sɛ metra hɔ kyɛ?" ɔtow hyɛɛ no so.
  
  Nea ebetumi ayɛ abusuabɔ kɛse no mfiase kɛse. Osusuwii sɛ eyi anaa eyi yɛ ɔdɔ ankasa. Nanso na ne basabasayɛ no yɛ dɛ ankasa. Metraa hɔ kyɛe saa sɛ me ne wo bɛsaw kɛkɛ? Dɛn nti na mɛpɛ sɛ metra hɔ sɛ wo ne me nni ha a? "
  
  Ná ontumi bo fuw wɔ ho. Ɔbea fɛfɛ no ne wiase no sɛe a ɛreba wɔ atirimɔdensɛm mu akasakasa mu no hyɛɛ Casper nkate so. Awiei koraa no, ɔbrɛɛ hysteria no ase sɛ ɔnsrɛsrɛ sɛ, "Mesrɛ wo, yebetumi afi hɔ ara kwa? Ɛsɛ sɛ me ne obi di nkitaho fa biribi a ɛho hia paa ho, Olga. Mesrɛ wo?"
  
  Ɔkae sɛ: "Nokwarem no. "Yɛbɛtumi akɔ." Ɔkyeree ne nsa na ɔde ahopere fii nnipadɔm no ho, na ɔserewee na ɔde n"ani kyerɛɛ n"ani. Ɛno da nkyɛn a, wɔatua me ka dedaw."
  
  Obuae sɛ: "Oo, eye, nanso metee nka bɔne."
  
  Wohuruw fii adi, na Olga de kar san kɔɔ Casper fie, nanso na obi foforo retwɛn no dedaw wɔ hɔ, na ɔte abrannaa no so.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ bere a Olga de ne kar sii abɔnten so no, ɔkae sɛ: "Oh hell dabi."
  
  "Hwan ni?" - a obisae. "Ɛte sɛ nea w"ani nnye sɛ wubehu wɔn."
  
  Ɔsii so dua sɛ: "M"ani nnye saa." "Ɛyɛ obi a ofi adwumam, Olga, enti sɛ ɛnhaw wo a, mempɛ ankasa sɛ obehyia wo."
  
  "Adɛn?" - a obisae.
  
  Ɔsan bo fuwii kakra sɛ: "Mesrɛ wo kɛkɛ, gye me di. Mempɛ sɛ wubehu saa nkurɔfo yi. Ma menka ahintasɛm bi nkyerɛ wo. M"ani gye wo ho ankasa, ankasa."
  
  Ɔserewee anigye so. "Saa ara na mete nka."
  
  Mpɛn pii no, anka Casper ho bedwiriw no esiane anigye a ɔwɔ wɔ eyi ho nti, nanso sɛnea ɔhaw a na ɔredi ho dwuma no gye ntɛmpɛ no boroo nneɛma a ɛyɛ anigye no so. "Enti afei wobɛte ase sɛ mempɛ sɛ mɛma obi a ɔma meserew ne obi a metan no adwene atu afra."
  
  Ɛyɛɛ no nwonwa sɛ ɔtee ne haw no ase koraa. "Ɛno ara. Mɛkɔ sotɔɔ no mu bere a woakɔ no. Meda so ara hia ngodua ngo bi ma me ciabatta."
  
  "Meda wo ase wɔ wo ntease ho, Olga. Mɛba abɛhwɛ wo bere a madi eyi nyinaa ho dwuma no, ɛyɛ?" ɔhyɛɛ bɔ, na ɔpiaa ne nsa brɛoo. Olga kotow yɛɛ no atuu wɔ n"afono so, nanso wanka hwee. Casper sii kar no mu na ɔtee sɛ ɛrekɔ n"akyi. Ná wonni Karen wɔ baabiara, na na ɔwɔ anidaso sɛ Olga bɛkae half-jack a ɔsrɛɛ sɛ akatua wɔ paanoo a ɔtoo anɔpa mũ no nyinaa ho.
  
  Casper bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛda ne ho adi sɛ ɔnyɛ anibiannaso bere a ɔnam kar kwan no so no, nanso nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɛsɛ sɛ ɔkyinkyin kar kɛse a ɛtra so a esi ne dan mu no ho no twitwaa ne kommyɛ te sɛ anhwea krataa. Ná Clifton Taft a wɔka ne ho fɔ no te Casper agua so wɔ abrannaa so, te sɛ nea beae no yɛ ne dea. Ná okura Helafo bobe akuwakuw bi wɔ ne nsam, na ɔtetew mu mmiako mmiako na ɔde hyɛɛ ne sẽ akɛse a ɛte saa ara mu.
  
  "So anka ɛnsɛ sɛ wosan kɔ United States mprempren?" Casper serewee, na ɔmaa ne nne no kɔɔ so traa fɛwdi ne aseresɛm a ɛmfata ntam.
  
  Clifton serewee, na ogyee nea etwa to no dii. "Ɛyɛ me yaw sɛ mede me ho ahyɛ w"adwuma mu saa, Casper, nanso migye di sɛ ɛsɛ sɛ me ne wo bɔ nsɛm ho nkɔmmɔ."
  
  Casper buae, na obuee ne pon no sɛ: "Ɛno yɛ adefo, efi wo hɔ." Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔbɛkɔ ne laptop so ansa na Taft ahu sɛ ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛhwehwɛ David Perdue.
  
  "Seesei. Mmara nhoma biara nni hɔ a ɛka sɛ yɛrentumi nsan nnya yɛn fekubɔ dedaw no bio, ɛnte saa?" Bunch dii n"akyi wɔ ne nan ase, na ɔfaa no kɛkɛ sɛ wɔato nsa afrɛ no sɛ ɔmmɛhyɛn mu.
  
  Casper yɛɛ ntɛm bobɔɔ mfɛnsere no mu na ɔtoo ne laptop no ano. "Ayɔnkofa?" Casper de serew serewee. "So wo ne Zelda Bessler fekubɔ no amma nea na wohwɛ kwan no amma? Misusuw sɛ na meyɛ obi a ɔnanmusifo kɛkɛ, nkwasea nhyɛso ma mo baanu. Dɛn ne asɛm no? So onnim sɛnea wɔde akontaabu a emu yɛ den di dwuma, anaasɛ n"adwene a ɔde bɛkɔ akɔma afoforo no asa?"
  
  Clifton Taft de serew a ɛyɛ yaw de ne ti too fam. "Fa akuturuku a ɛba fam a wopɛ nyinaa, m"adamfo. Merennye akyinnye sɛ wofata saa abufuw yi. Awiei koraa no, woteɛ wɔ saa nsusuwii ahorow yi nyinaa mu. Onni nea ɔbɛyɛ ho adwene biara."
  
  "Toa so?" Casper yɛɛ n"anim basabasa. "Dɛn so?"
  
  "Nokwarem no, w"adwuma a woadi kan ayɛ no. So ɛnyɛ adwuma a wugye dii sɛ owiaa wo de hwehwɛɛ ne mfaso no ni?" Taft bisae sɛ.
  
  Abɔde mu nneɛma ho nimdefo no sii so dua sɛ: "Wiɛ, yiw," nanso na ɛda so ara te sɛ nea ne ho adwiriw no kakra. "Me... susuwii kɛkɛ... na misusuw sɛ woatwa saa huammɔdi no mu."
  
  Clifton Taft serewee na ɔde ne nsa guu n"asen so. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde adom bɛmene n"ahantan no, nanso na ɛnkyerɛ hwee, na ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛre kɛkɛ. "Ná ɛnyɛ huammɔdi, na ɛnyɛ nea edi mũ. Um, yɛanka eyi ankyerɛ wo da bere a wufii adwuma no mu akyi, Oduruyɛfo Jacobs, nanso," Taft twentwɛnee ne nan ase, na ɔhwehwɛɛ ɔkwan a ɛyɛ brɛoo sen biara a ɔbɛfa so abɔ amanneɛ no, "yɛannyae adwuma no da.
  
  "Dɛn? So mo nyinaa abɔ fucking kraman?" Ná Casper reyɛ ayɛ hyew. "So wunim nea ebefi sɔhwɛ no mu aba mpo?"
  
  "Yɛyɛ saa!" Taft fi komam maa no awerɛhyem.
  
  "Pa ara?" Kasper frɛɛ ne bluff no. "Wɔ nea ɛtoo George Masters akyi mpo no, so woda so ara gye di sɛ wubetumi de abɔde mu nneɛma bi ahyɛ sɔhwɛ bi mu? Wobɔ dam te sɛ nea woyɛ ɔkwasea."
  
  Taft bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Hey, afei," nanso na Casper Jacobs de ne ho ahyɛ n"asɛnka mu dodo sɛ ɔbɛnwen nea ɔkae ne onii ko a ɛyɛ abufuw ma no ho.
  
  "Daabi. Abɔde mu nneɛma ho nimdefo a ɔtaa yɛ obi a ɔmfa ne ho nhyɛ mu na ɔbrɛ ne ho ase no nwiinwii sɛ: "Tie me." "Gye tom." Sika nti na woaba ha kɛkɛ. Cliff, wunnim nsonsonoe a ɛda variable ne nantwi awotwaa ntam, nanso yɛn nyinaa nim! Enti yɛsrɛ sɛ gyae fa a wubesusuw sɛ wote nea worebɔ ho ka ankasa wɔ ha no ase!"
  
  "So wuhu sika dodow a yebetumi anya sɛ adwuma yi di yiye a, Casper?" Taft sii so dua sɛ. "Eyi bɛma nuklea akode nyinaa, nuklea ahoɔden fibea nyinaa ayɛ nea ne bere atwam. Eyi beyi pɛtro a efi abo mu a ɛwɔ hɔ dedaw ne nea woyi fi hɔ nyinaa afi hɔ. Yɛbɛyi asase no so afiri drilling ne fracking foforɔ. Wonte ase anaa? Sɛ adwuma yi di yiye a, akodi biara rensi wɔ ngo anaa nneɛma ho. Yɛn nkutoo na yɛbɛma ahoɔden a ɛnsa."
  
  "Na hena na ɔbɛtɔ eyi afi yɛn hɔ? Nea wopɛ sɛ woka ne sɛ wo ne w"ahemfie a wɔyɛ atitiriw no benya eyinom nyinaa so mfaso, na yɛn a yɛmaa eyi sii no bɛkɔ so ahwɛ ahoɔden yi a wɔyɛ so," saa na Casper kyerɛkyerɛɛ mu kyerɛɛ Amerikani ɔpepepemfo no. Taft antumi annye eyinom mu biara ntom ankasa sɛ ɛyɛ nkwaseasɛm, enti ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so kɛkɛ.
  
  "Yɛhia mo na moama eyi abam, a Awuranom no mfa ho. Nea esii wɔ hɔ no yɛ nnipa mfomso," saa na Taft daadaa ɔbenfo a ɔmpɛ sɛ ɔyɛ saa no.
  
  "Yiw, na ɛte saa!" Casper de ahomegyeɛ guu mu. "Wo! Wo ne wo lapdogs a wɔkorɔn na wɔyɛ den a wɔhyɛ ntade fitaa. Ɛyɛ wo mfomso na ɛkame ayɛ sɛ ekum saa nyansahufo no. Dɛn na woyɛe bere a mifii hɔ no? Wotuaa no ka anaa?"
  
  "Wo werɛ mfi ne ho." Ɔwɔ biribiara a ohia na ɔde abɔ n"asetra," Taft ka kyerɛɛ Casper. "Sɛ wosan kɔ wɛbsaet no so bio kɔhwɛ sɛ wubetumi asiesie Einstein nsɛso no ama yɛn a, mɛbɔ w"akatua mmɔho anan. Mɛpaw wo sɛ abɔde mu nneɛma ho nimdefo panyin. Wobɛnya adwuma no so tumi koraa, sɛ wobɛtumi de ahyɛ adwuma a ɛrekɔ so mprempren no mu ansa na October 25 adu."
  
  Casper tow ne ti san n"akyi na ɔserewee. "Worebɔ me ho fɛw, ɛnte saa?"
  
  Taft buae sɛ: "Dabi. "Wobɛma eyi abam, Oduruyɛfo Jacobs, na wobɛkɔ abakɔsɛm nhoma ahorow mu sɛ ɔbarima a ogyee Einstein nyansa na ɔboroo no."
  
  Kasper gyee ɔdefo a onni hwee no nsɛm no too ne mu na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte sɛnea ɔbarima a ne kasa ho akokwaw saa betumi anya ɔhaw a ɛte saa wɔ asiane no ntease mu no ase. Ɔtee nka sɛ ɛho hia sɛ ɔfa ɛnne a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ komm de sɔ hwɛ nea etwa to.
  
  "Cliff, yenim nea nea ebefi adwuma bi a edi mu mu aba, ɛnte saa? Afei ka kyerɛ me, sɛ sɔhwɛ yi ankɔ yiye bio a, dɛn na ɛba? Ade foforo a ɛsɛ sɛ midi kan hu ne sɛ hena na woreyɛ nhyehyɛe sɛ wode bɛyɛ wo guinea mprako saa bere yi?" Kasper bisae sɛ. Ɔhwɛɛ sɛ n"adwene no bɛyɛ te sɛ nea ɛyɛ nokware sɛnea ɛbɛyɛ a obehu nhyehyɛe a Taft ne Order no yɛe no ho nsɛm a ɛyɛ abofono no.
  
  "Nha wo ho. Wode equation no di dwuma kɛkɛ," Taft kae wɔ ahintasɛm kwan so.
  
  Casper serewee sɛ: "Ɛnde anigye pa." "Menyɛ adwuma biara fã gye sɛ minim nokwasɛm ahorow a ɛda adi pefee a ɛsɛ sɛ meboa ma basabasayɛ no atwa ho ahyia no."
  
  Taft serewee sɛ: "Oo mesrɛ wo." "Basabasayɔ. Woyɛ dramatic paa."
  
  "Bere a etwa to a yɛbɔɔ mmɔden sɛ yɛde Einstein nsɛso bedi dwuma no, yɛn asɛmti no yɛɛ fried. Eyi di adanse sɛ yɛrentumi mfi adwuma yi ase yiye a yɛrenhwere nkwa. Ɛyɛ adwuma wɔ nsusuwii mu, Cliff," Casper kyerɛkyerɛɛ mu. "Nanso wɔ nneyɛe mu no, ahoɔden a yɛbɛma ayɛ kɛse wɔ dimension bi mu no bɛma wɔasan akɔ yɛn dimension no mu, na ɛbɛma onipa biara a ɔwɔ okyinnsoromma yi so ayɛ fĩ. Nhwɛso biara a abɔde a nkwa wom fã bi ka ho wɔ sɔhwɛ yi mu no bɛma wɔatɔre ase. Sika a ɛwɔ wiase nyinaa antumi antua saa agyede no, buddy."
  
  "Bio nso, saa adwemmɔne yi nyɛɛ nkɔso ne nkɔso nnyinaso da, Casper. Yesu Kristo! Wususuw sɛ Einstein susuwii sɛ eyi ntumi nyɛ yiye?" Taft bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma Oduruyɛfo Jacobs agye adi.
  
  Kasper kasa tiae sɛ: "Dabi, na onim sɛ ebetumi aba, na ɛyɛ eyi nti na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsɛe Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no. Wo fucking ɔkwasea!"
  
  "Hwɛ wo nsɛm no, Jacobs! I"ll put up with a lot, nanso saa shit yi renkɔ so ntra me so nkyɛ," Taft seethed. N"anim danee kɔkɔɔ na nsu kataa n"ano ntwea so. "Yebetumi abisa obi foforo bere nyinaa sɛ onwie Einstein nsɛso, Ɔwɔ a Ɔyɛ Hu no, mma yɛn. Mma nsusuw sɛ worentumi nsɛe, adamfo."
  
  Ná Oduruyɛfo Jacobs suro sɛ Taft ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea no bɛdan n"adwuma no. Taft anka Perdue ho asɛm, a ɛkyerɛ sɛ na onnya nhui sɛ Perdue ahu Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no dedaw. Sɛ Taft ne Order of the Black Sun huu eyi pɛ a, na Jacobs bɛyɛ nea wɔsɛe no, na na ontumi mfa ne ho nto asiane mu sɛ wobeyi no afi adwumam saa daa.
  
  Ɔde ahomegyeɛ hwɛɛ Taft abotɔyam a ɛyɛ yareɛ no sɛ: "Ɛyɛ." "Mɛsan akɔ adwuma no mu, nanso saa bere yi de mempɛ nnipa nneɛma biara. Eyi yɛ duru dodo wɔ m"ahonim so, na nea wo anaa Order no susuw mfa me ho. Mewɔ abrabɔ pa."
  
  
  17. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Na wɔasiesie krampɔn no
  
  
  "O me Nyankopɔn, Sam, na misusuw sɛ wɔakum wo wɔ ɔko mu. Akronkronne nyinaa din mu ɛhe na woakɔ?" Perdue bo fuwii bere a ohui sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo tenten a ne tirim yɛ den no gyina ne pon ano no. Ná Perdue da so ara wɔ nnuru a ɔde aduru a ɛma obi dwo nnansa yi no nkɛntɛnso ase, nanso na ogye di sɛnea ɛsɛ. Ɔsɔre tenaa mpa so. "So wode mfonini a efi The Lost City mu no bae? Ɛsɛ sɛ mifi ase yɛ equation no ho adwuma."
  
  "Awurade, wo bo dwo, ɛnyɛ hwee?" Sam yɛɛ n"anim basabasa. "Mafa hell na masan aba ama wo fucking equation yi, enti "hi" a ɛyɛ animtew ne nea esua koraa a wubetumi ayɛ."
  
  Sɛ Charles wɔ nipasu a ɛhyerɛn sen saa a, anka ɔbɛbɔ n"ani dedaw. Mmom no, ogyinaa hɔ pintinn na ɔteɛ no so, bere a bere koro no ara mu no, mmarima baanu a wɔtaa yɛ anigye no ani gyee ho no. Wɔn baanu nyinaa danee bɔne wɔ anwanwakwan so! Perdue ayɛ obi a wabɔ dam fi bere a ɔbaa fie, na Sam Cleave abɛyɛ obi a ɔyɛ ahomaso. Charles buu akontaa yiye sɛ mmarima baanu no nyinaa anya nkate fam ahodwiriw a emu yɛ den na wɔn mu biara ankyerɛ akwahosan pa anaa nna pa ho sɛnkyerɛnne biara.
  
  "Wohia biribi foforo biara, owura?" Onyaa akokoduru bisaa n"adwumawura, nanso nea ɛyɛ nwonwa no, na Perdue yɛ komm.
  
  "Dabi, meda wo ase, Charles. Mesrɛ wo, wubetumi ato ɔpon no mu wɔ w"akyi?" Perdue bisae wɔ nidi mu.
  
  Charles buae sɛ: "Nokwarem no, owura."
  
  Bere a ɔpon no bɔɔ mu akyi no, Perdue ne Sam hwɛɛ wɔn ho wɔn ho denneennen. Nea wɔtee wɔ Perdue mpa mu kokoam ara ne finches a wɔte pine dua kɛse a ɛwɔ abɔnten no mu no nnwom na Charles ne Lillian resusuw ntama foforo ho wɔ apon kakraa bi a ɛwɔ ɔkwan no so no.
  
  "Enti, wo ho te dɛn?" - Perdue bisae, na oye animtew a edi kan a eye ahyedee no. Sam serewee. Obuee ne mfoninitwa afiri kotoku no na ɔtwee abɔnten hard drive bi fii ne Canon no akyi. Ɔde too Perdue kɔn mu na ɔkaa sɛ, "Mommma yɛmfa nneɛma a ɛyɛ fɛ nnnaadaa yɛn ho. Ɛno ara ne nea wopɛ fi me hɔ, na sɛ meka nokware a, m'ani agye damn sɛ mayi video kasɛt a mogya ayɛ no ma no afi hɔ prɛko pɛ."
  
  Perdue serewee, na ɔwosow ne ti. Ɔserew kyerɛɛ n"adamfo no sɛ: "Meda wo ase, Sam." "Nanso, aniberesɛm nyinaa mu no, dɛn nti na w"ani gye saa sɛ wubeyi eyi afi hɔ? Mekae sɛ wokae sɛ wopɛ sɛ wosiesie no ma ɛyɛ kyerɛwtohɔ ma Wildlife Society anaa biribi."
  
  Sam gye toom sɛ: "Mfiase no na ɛno ne nhyehyɛe no, nanso ne nyinaa abrɛ me ara kwa. Ɔbɔdamfo bi kyeree me, bɔɔ me kar, na miwiee ase no, mehweree me yɔnko dwumayɛni dedaw bi a medɔ no, ne nyinaa wɔ nnansa ntam, adamfo. Sɛnea ne post a etwa to kyerɛ no, me hacked ne email," Sam kyerɛkyerɛɛ mu, "sɛnea eyi kyerɛ no, na ɔwɔ biribi kɛse bi so."
  
  "Kɛseɛ?" Perdue bisae bere a ɔde nkakrankakra siesiee ne ho wɔ ne tete rosewood screen no akyi no.
  
  Sam gye toom sɛ: "Ɛyɛ wiase awiei kɛse.
  
  Perdue hwɛɛ adwini a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ no so. Ná ɔte sɛ meerkat a ne ho akokwaw a ogyina hɔ a wɔrehwɛ no. "NE? Dɛn na ɔkae? Na dɛn ne asɛm yi a ɛfa ɔbɔdamfo no ho?"
  
  Sam guu ahome, na na ɔda so ara rewosow wɔ amanehunu no ho sɛ: "Oo, ɛyɛ asɛm tenten." "Polisifo no bɛhwehwɛ me efisɛ mekyerɛw me kar no fii hɔ awiabere... wɔ kar akyidi a ɛfa Kurow Dedaw no mu, de nkurɔfo too asiane mu ne nneɛma a ɛtete saa."
  
  "Oo me Nyankopɔn, Sam, ne haw ne dɛn? Wo na wode krataa no maa no?" - Perdue bisae, na osii apini bere a ɔretwe ne ntade no.
  
  Sam kae sɛ: "Sɛnea mekae no, ɛyɛ asɛm tenten, nanso nea edi kan no ɛsɛ sɛ miwie dwumadi bi a na me kan yɔnko dwumayɛni a ɔwɔ The Post no reyɛ ho adwuma." N"aniwa yɛɛ nwini, nanso ɔkɔɔ so kasae. "So woate Aidan Glaston ho asɛm pɛn?"
  
  Perdue wosow ne ti. Ɛbɛyɛ sɛ ohuu saa din yi wɔ baabi, nanso na ɛnkyerɛ hwee mma no. Sam de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Wɔkum no. Nna abien a atwam ni no, wohuu no wɔ dan a ne samufo no somaa no sɛ ɔnkyerɛw ne din wɔ sting oprehyɛn wɔ Castlemilk no mu. Na guy bi ka ne ho a ebia onim, shot execution style. Aidan nyaa hama te sɛ mprako a ɔyɛ fucking, Perdue."
  
  "O me Nyankopɔn, Sam. Ɛyɛ me yaw paa sɛ mate saa," Perdue nyaa tema. "So woregye n"ananmu wɔ asɛmpatrɛw adwuma no mu?"
  
  Sɛnea na Sam hwɛɛ kwan no, na Perdue ani gye ho kɛse sɛ obetumi ayɛ equation no ho adwuma ntɛm ara sɛnea obetumi araa ma ne werɛ fii sɛ obebisa ɔbɔdamfo a na ɔredi Sam akyi no ho asɛm. Anka ɛbɛyɛ den dodo sɛ wɔbɛkyerɛkyerɛ mu wɔ bere tiaa bi mu na wɔde wɔn ho bɛto asiane mu sɛ wɔbɛtwe Purdue afi wɔn ho. Ɔrempɛ sɛ obehu sɛ na wobu adwuma a na ɔrewu sɛ obefi ase no sɛ adwinnade a wɔde sɛe ade. Nokwarem no, anka ɔde chalk bɛto so sɛ paranoia anaasɛ Sam hyɛ da de ne ho gyee mu, enti nsɛm ho amanneɛbɔfo no gyaw no sɛnea ɛte no.
  
  "Me ne ne samufo kasae na ɔresoma me akɔ Belgium ama saa kokoam nhyiam yi a wɔakata ne ho sɛ ɔkasa a ɛfa ahoɔden a wɔyɛ no foforo ho. Aidan susuwii sɛ ɛyɛ biribi a ɛyɛ hu ho kataso, na Oban Mayor yɛ wɔn mu biako," saa na Sam kyerɛkyerɛɛ mu tiawa. Na ɔnim sɛ Perdue mfa n"adwene nsi so kɛseɛ ɔkwan biara so. Sam sɔre gyinaa hɔ na ɔtoo ne mfoninitwa afiri kotoku mu, na ɔhwɛɛ diski a ogyaw maa Perdue no. Ne yafunu mu wosow bere a ɔhwɛɛ no sɛ ɛda hɔ, na ɛrehunahuna no komm no, nanso na ne dwensɔtwaa mu nkate no nni mudi mu kura a nokwasɛm biara nni mu a ɛfoa so. Nea na obetumi ayɛ ara ne sɛ obenya anidaso sɛ George Masters adi mfomso na ɛnyɛ sɛ ɔno, Sam, de adesamma asetɔre no ahyɛ abɔde mu nneɛma ho ɔbenfo bi nsa kɛkɛ.
  
  
  * * * .
  
  
  Sam ho tɔɔ no sɛ ofii Reichtisousis. Ná ɛyɛ nwonwa efisɛ na ɛte sɛ ne fie a ɛto so abien. Biribi a ɛfa equation a ɛwɔ video kasɛt a ɔde maa Perdue no ho maa ne ho yɛɛ no yaw. Ná wanya eyi mu osuahu mpɛn kakraa bi pɛ wɔ n"asetra mu, na mpɛn pii no na ɛyɛ bere a wayɛ nneyɛe bɔne akyi anaasɛ bere a odii atoro kyerɛɛ n"ayeforokunu é Patricia a wawu no. Saa bere yi de na nneɛma te sɛ nea ɛyɛ sum, ɛyɛ nea ɛyɛ pintinn, nanso ɔde chalk guu n"ankasa ahonim a edi fɔ no so.
  
  Perdue yɛɛ ayamye sɛ ɔde ne 4x4 no fɛm Sam kosii sɛ obetumi anya ntwahonan foforo. Ná ne kar dedaw no nni insurance efisɛ na Sam pɛ sɛ ɔde ne ho sie ɔmanfo kyerɛwtohɔ ne server ahorow a ahobammɔ nnim esiane sɛ na osuro sɛ ebia Black Sun ani begye ho nti. Ne nyinaa akyi no, ebia sɛ polisifo no di n"akyi a, na wɔde no bɛto nkyɛn. Na ɛyɛ adiyisɛm sɛ wɔankyerɛw ne kar a onya fii n"adamfo sukuufo bi a wawu hɔ no din wɔ ne din mu.
  
  Ná ɛyɛ anwummere. Sam de ahantan nantew kɔɔ Nissan kɛse no nkyɛn na ɔde abɛn te sɛ ɔkraman, miaa immobilizer button no. Kanea no hyerɛn mprenu na edum ansa na ɔrete sɛ mfinimfini locking no rebɔ. Ɔbea fɛfɛ bi fii nnua no mu puei, na ɔde n"ani kyerɛɛ abankɛse no anim pon no ano. Ná ɔwɔ aduruyɛ bag, nanso na ɔhyɛ ntade a ɔhyɛ daa. Bere a ɔretwam no, ɔserew kyerɛɛ no sɛ: "So na ɛno yɛ abɛn ma me?"
  
  Ná Sam nni sɛnea ɔbɛyɛ n"ade ho adwene biara. Sɛ ɔkaa sɛ yiw a, ebia anka ɔbɛbɔ no akuturuku na wadi atoro. Sɛ ɔpow eyi a, anka ɔbɛyɛ obi a ɔyɛ nwonwa, a wɔatow no ayɛ no afiri. Ná Sam yɛ obi a odwen nneɛma ho ntɛmntɛm, na ogyina hɔ te sɛ ɔkwasea a ɔama ne nsa so.
  
  "So woyɛ Sam Cleave?" - a obisae.
  
  Bingo!
  
  Ɔde hann kae sɛ: "Yiw, ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛ me." "Na wo ne hena?"
  
  Ababaa no nantew kɔɔ Sam nkyɛn na ɔpopaa serew no fii n"anim. "So wode nea wɔakyere agu hama so a ɔsrɛɛ no brɛɛ no, Owura Cleave? Ne wo? Mewɔ anidaso sɛ ɛte saa, efisɛ na n"akwahosan resɛe ntɛmntɛm bere a wugyee bere a ɛyɛ damn no de kɔmaa no no."
  
  Wɔ n"adwene mu no, ne adwemmɔne a ɛbaa mpofirim no kɔɔ akyiri sen nea wɔma ho kwan. Ná ɔtaa hu mmea akokodurufo sɛ asɛnnennen a ɛyɛ anigye, nanso nnansa yi na nsɛnnennen no ama wayɛ osetie kakra.
  
  "Fa kyɛ me, doll, nanso wo ne hena na wobɛka akyerɛ me?" Sam san de adom no bae. "Efi nea merehu wɔ ha a wo bag ketewa no ka ho no, woyɛ ofie hwɛ adwumayɛfo, ɔyarehwɛfo wɔ nea eye sen biara mu, na akyinnye biara nni ho sɛ wonyɛ Purdue a ɔne no akyɛ no mu biako." Obuee ofirikafo no nkyɛn pon no. "Afei, dɛn nti na wontwa eyi so na wonyɛ nea wotua wo ka sɛ yɛ, hey? Anaasɛ wohyɛ ayarehwɛfo atade ma saa frɛ titiriw no?"
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na woanya akokoduru?" - hwirew, nanso Sam ante ntoaso no. Ná ahotɔ a ɛyɛ fɛ a ɛwɔ 4x4 dan no mu no ye titiriw wɔ nnyigyei a wɔde siw ano mu, na ɛtew ne nsɛm a ɔka no so ma ɛbɛyɛɛ nkɔmmɔ a ano yɛ den. Ɔhyɛɛ kar no engine ase na n"ani gyee nneɛma a ɛyɛ fɛ no ho ansa na ɔresan n"akyi wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so bɛn ɔhɔho bi a wahaw a okura aduruyɛ bag.
  
  Bere a Sam serewee te sɛ abofra a ɔyɛ ɔkwasea no, ɔde ne nsa kyerɛɛ awɛmfo a wɔwɔ ɔpon no ano no, na ogyaw Reichtishusis wɔ n"akyi. Bere a ɔnam ɔkwan a ɛyɛ kyinhyia a ɛkɔ Edinburgh no so no, ne telefon bɔɔ. Ɛyɛ Janice Noble, Edinburgh Post samufo, na ɔkaa beae bi a wohyiam wɔ Belgium a na ɛsɛ sɛ ohyia ne mpɔtam hɔ nsɛm ho amanneɛbɔfo no ho asɛm kyerɛɛ no. Wofii hɔ de no kɔɔ ankorankoro nnaka a ɛwɔ La Monnaie abrannaa no biako mu sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi aboaboa nsɛm pii ano sɛnea obetumi.
  
  Awiei koraa no, ɔkae sɛ: "Mesrɛ wo hwɛ yiye, Owura Cleave." "Wɔde wo wimhyɛn tekiti akɔma wo wɔ email so."
  
  Sam buae sɛ: "Meda wo ase, Akyerɛbaa Noble." "Mɛba hɔ wɔ da a edi hɔ no mu. Yɛbɛkɔ eyi ase."
  
  Sam too telefon no so ara pɛ na Nina frɛɛ no. Bere a edi kan wɔ nna mu no, n"ani gyei sɛ ɔtee sɛ obi reka eyi. "Hello Ɔhoɔfɛfo!" - a okyia.
  
  "Sam, woda so ara bow nsa?" - ne ne mmuaee a edi kan.
  
  Ɔde anigye a ɛyɛ mum buae sɛ: "Um, dabi." "M"ani agye ara kwa sɛ mate wo asɛm. Eyi ne ne nyinaa."
  
  Ɔkae sɛ: "Oo, ɛnyɛ hwee." "Tie, ɛsɛ sɛ me ne wo kasa. Ebia wubetumi ahyia me wɔ baabi?"
  
  "Wɔ Oban? Merefi ɔman no mu ankasa," saa na Sam kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Dabi, mifii Oban anadwo a etwaam no. Nokwarem no, eyi ne nea mepɛ sɛ me ne mo kasa ho asɛm pɛpɛɛpɛ. Mewɔ Radisson Blu a ɛwɔ Royal Mile no so," na ɔkae, na na ɛte sɛ nea ne ho adwiriw no kakra. Sɛnea Nina Gould gyinapɛn kyerɛ no, "knackered" kyerɛ sɛ biribi kɛse bi asi. Ná ɛnyɛ mmerɛw sɛ mɛhyɛ no abufuw.
  
  "Okay, hwɛ mu. Mɛfa wo na afei yɛatumi abɔ nkɔmmɔ wɔ me fie bere a mereboaboa me nneɛma ano no. Eyi te sɛn?" Ɔde nyansahyɛ mae.
  
  "Bere a wɔabu akontaa sɛ wobedu hɔ?" - a obisae. Ná Sam nim sɛ ɛbɛyɛ sɛ biribi rehaw Nina sɛ wanhaw ne ho mpo sɛ obebisa no nsɛm nketenkete mpo a. Sɛ obisa bere a wɔahyɛ sɛ obedu hɔ no tẽẽ a, na wasi gyinae dedaw sɛ obegye nea ɔde rema no no atom.
  
  Ɔsii so dua sɛ: "Mɛba hɔ bɛyɛ simma aduasa akyi esiane kar akwan nti," na ɔhwɛɛ dijitaal dɔn a ɛwɔ dashboard no so no.
  
  Ɔde nne a ɛyɛ mmerɛw a ɛmaa ne ho dwiriw no kae sɛ: "Meda wo ase, Sam." Afei ofii hɔ kɔe. Bere a Sam kɔɔ n"ahɔhodan mu nyinaa no, ɔtee nka te sɛ nea wɔde no ahyɛ kɔndua kɛse bi ase. Aidan ohiani no nkrabea a ɛyɛ hu no, ne ne nsusuwii ahorow a ɛfa McFadden, Perdue adwene a ɛyɛ mercurial, ne George Masters adwene a ɛnyɛ mmerɛw wɔ Sam ho no maa dwen a afei de na ɔte nka wɔ Nina ho no yɛɛ kɛse. Ná ne yiyedi ho hia no araa ma ɛkame ayɛ sɛ wanhu bere a ɔretwa Edinburgh mmɔnten a nnipa pii fa so no. Simma kakraa bi akyi no oduu Nina ahɔhodan mu.
  
  Ohuu no ntɛm ara. Mpaboa ne jeans maa ɔyɛɛ te sɛ rock nnwontofo sen abakɔsɛm kyerɛwfo, nanso suede blazer a ɛyɛ teateaa ne pashmina scarf maa ne ho yɛɛ mmerɛw kakra, na ɛdɔɔso sɛ ɛmaa ne ho yɛ fɛ sɛnea na ɔte ankasa. Ɛmfa ho sɛnea na ɔhyɛ ntade fɛfɛ no, annye n"anim a na wabrɛ no. Ná abakɔsɛm kyerɛwfo no aniwa akɛse a ɛyɛ tuntum no ayɛ fɛ wɔ abɔde mu mpo.
  
  Na ɔwɔ pii ka kyerɛ Sam na na onni bere kakraa bi pɛ a ɔde bɛyɛ. Wansɛe bere biara wɔ lɔre no mu na ɔde ne ho hyɛɛ adwuma mu ntɛm ara. "Hi Sam. So metumi ada wo fie anadwo bere a wo Nyankopɔn nim baabi?"
  
  Obuae sɛ: "Nokwarem no." "Ɛyɛ me anigye sɛ mahu wo nso."
  
  Na ɛyɛ nwonwa sɛnea, da koro mu no, Sam ne ne nnamfo paa baanu no nyinaa san boom, na wɔn baanu nyinaa de anibiannaso ne wiase brɛ esiane amanehunu nti kyiaa no.
  
  
  18. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Kaneadan a ɛwɔ anadwo bi a ɛyɛ hu mu
  
  
  Nea ɛnyɛ ne su no, ɛkame ayɛ sɛ Nina anka hwee bere a na ɔrekɔ Sam dan mu no. Ɔtraa hɔ ara kwa, na ɔhwɛɛ kar no mfɛnsere mu denneennen, na na onni biribiara pɔtee biara. Nea ɛbɛyɛ na Sam ayɛ tebea no, ɔsɔɔ mpɔtam hɔ radio dwumadibea no sɛnea ɛbɛyɛ a obedi kommyɛ a ɛyɛ fɛre ade no so. Na ɛyɛ no yaw sɛ obebisa Nina nea enti a oguan fii Oban nkyɛn, sɛ nna kakraa bi pɛ mpo a, efisɛ na onim sɛ ɔwɔ apam sɛ ɔbɛma ɔkasa wɔ mpɔtam hɔ kɔlege a ɛwɔ hɔ anyɛ yiye koraa no asram asia bio. Nanso, sɛnea ɔyɛɛ n"ade no, na onim sɛ eye sɛ ɔrenhwehwɛ obi foforo adwuma mu-mprempren.
  
  Bere a woduu Sam dan mu no, Nina de mmirika kɔɔ mu na ɔtraa mpa a Sam ani gye ho kɛse a Bruich taa tra so no so. Na ɔmfa ahopere, ankasa, nanso Sam fii ase boaboaa biribiara a ebia obehia ano ama amanneɛbɔ a wɔboaboa ano bere tenten saa. Esiane sɛ na ɔwɔ anidaso sɛ Nina bɛkyerɛkyerɛ ne tebea a emu yɛ den no mu nti, wanmia no. Ná onim sɛ onim sɛ ɛrenkyɛ obefi hɔ akɔyɛ dwumadi, na ɛno nti, sɛ ɔwɔ asɛm bi ka a, ɛsɛ sɛ ɔka.
  
  Bere a ɔretwam wɔ ne nkyɛn no, ɔkae sɛ: "Merekɔguare." "Sɛ ɛho hia sɛ wokasa a, bra mu kɛkɛ."
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na onsian ne trako no sɛ ɔbɛwea nsu a ɛyɛ hyew no ase bere a ohui sɛ Nina sunsuma no retwe ne ho atwam wɔ n"ahwehwɛ no ho no. Ɔtraa tiafi no akataso so, na ogyaw no sɛ ɔnkɔyɛ ne ntadehoro adwuma, a wanka asɛmfua biako mpo de adi agoru anaasɛ wandi fɛw, sɛnea na ɔyɛ ne su no.
  
  Ɔkaa no tiawa sɛ: "Wɔkum Owura Hemming akwakoraa, Sam." Ná otumi hu no sɛ ɔda tiafi so, na ne nsa abɔ ne nkotodwe ntam, na ne ti akɔ fam wɔ abasamtu mu. Sam kyerɛe sɛ Hemming suban no yɛ obi a ofi Nina mmofraase.
  
  "W'adamfo no?" ɔde nne a ɛkorɔn bisae, na ɔsɔre tiaa osu a ɛretu ntɛmntɛm no.
  
  "Yiw, sɛ yɛbɛka a. Oban ɔman ba a wagye din fi afe 400 A.Y.B., wunim? "- obuaa no tiawa.
  
  Sam kae sɛ: "Pa kyɛw, ɔdɔ." "Ɛbɛyɛ sɛ wodɔ no paa sɛ wobɛfa no denneennen saa." Afei ɛdaa adi pefee maa Sam sɛ waka sɛ obi na wakum akwakoraa no.
  
  Ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Dabi, na ɔyɛ obi a yenim no ara kwa, nanso yɛbɔɔ nkɔmmɔ mpɛn kakraa bi.
  
  "Twɛn, hena na okum no? Na wobɛyɛ dɛn ahu sɛ wokum no? Sam bisae a na onni abotare. Ná ɛte sɛ Aidan nkrabea wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so. Ahyiasɛm?
  
  "McFadden Rottweiler a ɔyɛ fucking no kum no, Sam. Ɔde ahopere kae sɛ: "Okum ɔpanyin bi a ɔyɛ mmerɛw wɔ m"anim pɛɛ." Sam tee nka sɛ ne moma so abɔ akuturuku a aniwa nhu. Ahodwiriw tuu mmirika faa ne mu.
  
  "W'anim? So ɛkyerɛ sɛ...?" - hyɛɛ aseɛ berɛ a Nina ne no hyɛnee shower no mu. Na ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ nwonwa ne nkɛntɛnso a ɛyɛ hu wɔ ne nyinaa mu bere a ohuu ne nipadua a ɛda adagyaw no. Ná bere tenten ni a onhuu no saa, nanso saa bere yi de na ɛnyɛ sexy koraa. Nokwarem no, Sam koma bubui bere a ohui sɛ akuru a ɛwɔ n"asen ne ne mpampam no. Afei ohui sɛ akuru a ɛwɔ ne moma so ne n"akyi ne sekan a wɔapam no basabasa wɔ ne kɔn benkum dompe mu ne ne nsa benkum ase, a ɔyarehwɛfo bi a wakɔ pɛnhyen a ɔhyɛɛ bɔ sɛ ɔrenka nkyerɛ obiara de mae.
  
  "Yesu Kristo!" - a oteateaa mu. Na ne koma rebɔ na nea na obetumi asusuw ho ara ne sɛ ɔbɛkyere no na wayɛ no atuu denneennen. Wansu, na ɛno maa ne ho dwiriw no. "So na eyi yɛ ne Rottweiler adwuma?" - bisaa ne ti nhwi a ɛyɛ nsuo no mu, na ɔkɔɔ so few ne tiri atifi.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ wɔ nsu a ɛyɛ hyew a ɛsen fa ne moma so a ɛyɛ ntini no mu sɛ: "Ne din, ɔkwan bi so no, ne Ɔkraman, te sɛ Wolfgang." "Wɔbaa mu ara na wɔtow hyɛɛ Owura Hemming so, nanso metee dede bi fii abansoro so baabi a na mede kuntu foforo rebrɛ no no. Bere a miduu fam no," ɔde ahometew kae sɛ, "na wɔatwe no afi n"akongua so na wɔadi kan atow ne ti agu ogya a ɛwɔ ogya dan no mu no mu. Nyame! Wannyina kwan!"
  
  "Ɛnde wɔtow hyɛɛ wo so?" - bisae.
  
  "Yiw, wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛma ayɛ te sɛ akwanhyia. Wolfe tow me guu antweri no so, nanso bere a mesɔree no, ɔde me mpopaho a ɛyɛ hyew no dii dwuma ara kwa bere a na merebɔ mmɔden sɛ meguan no," na ɔde ahomegye kae. "Awiei koraa no, ɔde sekan bɔɔ me kɛkɛ na ogyaw me hɔ ma mogya tu me."
  
  Ná Sam nni nsɛm a ɔde bɛma nneɛma ayɛ yiye. Na ɔwɔ nsɛmmisa ɔpepem biako fa polisifo ho, akwakoraa no amu ho, sɛnea oduu Edinburgh ho, nanso na ɛsɛ sɛ ɛno nyinaa twɛn. Afei na ɛsɛ sɛ ɔma no awerɛhyem na ɔkae no sɛ ne ho nni asɛm, na na wabɔ ne tirim sɛ ɔbɛma wakɔ so atra hɔ saa.
  
  McFadden, wo ne nnipa a wɔnyɛ basabasa kɛkɛ, ɔdwenee ho. Afei na ɔwɔ adanse a ɛkyerɛ sɛ McFadden na ɔhyɛ Aidan awudi no akyi ampa. Ɛsan sii so dua sɛ ne nyinaa akyi no, na McFadden yɛ Order of the Black Sun no muni. Ná bere a ɔde kɔɔ Belgium no rebɛn n"awiei. Ɔpopaa ne nusuo na ɔkaa sɛ, "Ma wo ho to wo ho, nanso nsiesie wo ho de besi nnɛ. Me deɛ mɛtwa wo pira no mfoni na afei wo ne me bɛba Belgium. Meremfa w"ani mfi wo so simma biako mpo kosi sɛ m"ankasa mɛyɛ ɔkwasea a ɔyɛ ɔkwasea yi honam ani."
  
  Saa bere yi de Nina ankasa atia. Ɔmaa Sam dii ne so. Akyinnyegye biako mpo nni n"adwene mu sɛ ɔno ne n"aweredifo. Wɔ ne tirim, bere a Sam Canon hyerɛn n"ahintasɛm so no, na ɔda so ara te sɛ Owura Hemming rebɔ no kɔkɔ sɛ wɔahyɛ no agyirae. Nanso, na obegye no bio, na na onim mprako ko a ɔne no redi mpo.
  
  Bere a onyaa adanse a ɛdɔɔso na wɔn baanu nyinaa siesiee wɔn ho no, osiesiee Horlicks kuruwa maa no sɛnea ɛbɛyɛ a ne ho bɛyɛ hyew ansa na wɔakɔ.
  
  "Wowɔ akwantu tumi krataa?" obisaa no sɛ.
  
  Ɔkae sɛ: "Yiw, so wowɔ nnuru bi a wɔde kum ɛyaw?"
  
  Obuae wɔ nidi mu sɛ: "Meyɛ Dave Perdue adamfo, nokwarem no, mewɔ nnuru a wɔde kum ɛyaw."
  
  Nina antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛserew, na na ɛyɛ nhyira ma Sam aso sɛ ɔtee sɛ n"adwene mu ayɛ hare.
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a wimhyɛn no rekɔ Brussels no, wɔsesaa nsɛm a ɛho hia a wɔaboaboa ano wɔ ɔkwan soronko so wɔ dapɛn a atwam no mu. Na ɛsɛ sɛ Sam si nokwasɛm ahorow a enti ɔte nka sɛ ɛyɛ n"asɛyɛde sɛ ɔyɛ Aidan Glaston dwumadi no so dua sɛnea ɛbɛyɛ a Nina bɛte nea ɛsɛ sɛ wɔyɛ no ase. Ɔkaa n"ankasa amanehunu a ɔne George Masters dii ne adwenem naayɛ a na ɔwɔ wɔ Perdue a ɔwɔ Dread Serpent no ho asɛm kyerɛɛ no.
  
  Awiei koraa no ɔkae sɛ: "O me Nyankopɔn, ɛnyɛ nwonwa sɛ wote sɛ nea owu ayɛ hyew." "Mfomso biara nni hɔ." Megye di sɛ me nso me te sɛ crap. Akyinnye biara nni ho sɛ mete nka sɛ meyɛ nkwaseasɛm."
  
  Ɔde ne ho twitwiw ne kurukuruwa tuntum a ɛyɛ den no mu na ɔfew n"anom ano. "Mfomso biara nni hɔ, me dɔfo. Nanso yiw, wote sɛ nkwaseasɛm ankasa."
  
  Ɔde ne nsateaa piapiaa no brɛoo, sɛnea ɔyɛ bere nyinaa bere a ɔka atirimɔdensɛm bi sɛ aseresɛm no, nanso nokwarem no, wantumi amfa ahoɔden nyinaa anbɔ no. Sam serewee na ɔfaa ne nsa. "Aka nea ennu nnɔnhwerew abien pɛ na aka ansa na yɛadu Belgium. Gye w"ahome na gye w"ahome, ɛyɛ? Saa nnuru a mede maa wo no yɛ nwonwa, wubehu."
  
  Ɔde ne ti san tow akongua no ti so de dii fɛw sɛ: "Ɛsɛ sɛ wuhu ɔkwan pa a wobɛfa so abɔ abeawa bi."
  
  "Minhia nnubɔne. Nnomaa ani gye abɔgyesɛ atenten ne abɔgyesɛ a wɔde nhama ayɛ dodo," na ɔde ne nsateaa tuu mmirika nkakrankakra faa n"afono ne n"anom. "W"ani agye sɛ mewɔ baabi a ɛyɛ mmerɛw ma wo. Eyi nkutoo nti na meda so ara yɛ sigyani, na meretwɛn sɛ wobɛba w"adwene mu."
  
  Sam ante kasatia nsɛm no. Bere a ɔhwɛɛ Nina no, na wada denneennen, na na wabrɛ wɔ hellgya a ɛsɛ sɛ ɔfa mu no ho. Osusuwii sɛ na eye sɛ obehu sɛ wagye n"ahome kakra.
  
  Ɔkae sɛ: "Me nkyerɛwde a eye sen biara no hwe ase wɔ asotifo aso so bere nyinaa," na ɔde ne ho too n"akyi sɛ ɔrebɛkyere n"ani kakraa bi.
  
  
  19. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Pandora bue
  
  
  Nneɛma asesa wɔ Reichtisusis, nanso ɛnyɛ nea ɛkyerɛ sɛ ɛyɛ papa. Ɛwom sɛ na Perdue nyɛ n"adwumayɛfo a ɔyɛ basabasa na na ne yam ye de, nanso ɔhaw foforo trɛw ne kɔn mu. Ntwitwiridii a ɛwɔ wimhyɛn abien mu.
  
  "Dawid wɔ he?" Onuabaa Hearst bisae denneennen berɛ a Charles buee ɔpon no.
  
  Ná Perdue butler no yɛ ahosodi mfonini, na na ɛsɛ sɛ ɔno mpo ka n"ano.
  
  Obuae sɛ: "Ɔwɔ aduruyɛdan mu, madam, nanso ɔnhwɛ wo kwan."
  
  Ɔde awɔw kae sɛ: "N"ani begye sɛ obehu me." "Sɛ n"adwene mu yɛ no naa wɔ me ho a, ɔno ankasa nka nkyerɛ me."
  
  Nanso, Charles dii ɔyarehwɛfo ahantanfo no akyi kɔɔ Purdue kɔmputa dan no mu. Ná ɔdan no pon no abue kakra, na na ɛkyerɛ sɛ na Perdue nni adagyew nanso na wɔnto mu mma ɔmanfo. Ná tuntum ne chrome server ahorow no korɔn fi ɔfasu so kosi ɔfasu so, na akanea a ɛrehyerɛn a ɛrehyerɛn te sɛ koma a ɛbɔ nketenkete wɔ wɔn plexiglass ne plastic nnaka a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ no mu.
  
  "Owura, Onuawa Hearst yii ne ho adi a wɔammɔ no amanneɛ. Ɔka no denneennen sɛ wopɛ sɛ wuhu no?" Charles de nne a ɛkorɔn daa ne nitan a wɔahyɛ no so no adi.
  
  N"adwumawura no teɛɛm wɔ mfiri ahorow no dede denneennen sɛ: "Meda wo ase, Charles." Perdue traa dan no ntwea so akyirikyiri, na na ɔhyɛ afiri a wɔde bɔ asom sɛnea ɛbɛyɛ a obesiw dede a ɛwɔ dan no mu ano. Ná ɔte pon kɛse bi ho. Ná laptop anan wɔ so, a wɔde abɔ mu na wɔde abɔ adaka kɛse foforo ho. Perdue abotiri fitaa a ne ti nhwi yɛ den na ɛyɛ asorɔkye no sɔree fii kɔmputa no akataso akyi. Ná ɛyɛ Kwasida na na Jane nni hɔ. Te sɛ Lillian ne Charles no, Jane mpo fii ase bo fuwii kakra wɔ ɔyarehwɛfo no a na ɔwɔ hɔ bere nyinaa no ho.
  
  Adwumayɛfo baasa gye dii sɛ ɔnyɛ Purdue ɔwɛmfo ara kwa, ɛwom sɛ na wonnim sɛ n"ani gye nyansahu ho de. Na ɛte sɛ okunu ɔdefo anigye a ɔwɔ sɛ obegye no afi okunafo mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɛho renhia sɛ osiesie afoforo nwura da mũ nyinaa na odi owu ho dwuma. Nokwarem no, esiane sɛ na wɔyɛ adwumayɛfo a wɔyɛ adwumaden nti, wɔammɔ no sobo da wɔ Perdue anim.
  
  "Wo ho te sɛn, Dawid?" Onuabaa Hurst bisae.
  
  Ɔserewee sɛ: "Eye paa, Lilith, meda wo ase." "Bra bɛhwɛ."
  
  Ohuruw kɔɔ ne nkyɛn wɔ pon no so na ohuu nea ɔde ne bere di dwuma nnansa yi. Wɔ screen biara so no, ɔyarehwɛfo no huu nɔma ahorow a ɛtoatoa so a ohui.
  
  "Equation no? Nanso dɛn nti na ɛkɔ so sakra? Dɛn nti na eyi yɛ?" - bisae, na ɔhyɛɛ da de ne ho kɔtoo ɔpepepemfo no ho sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ate ne hua. Ná Perdue de ne ho ahyɛ ne dwumadi ahorow mu, nanso wammu n"ani ngu so da sɛ ɔbɛdaadaa mmea.
  
  Ɔhoahoaa ne ho sɛ: "M"ani nnye ho koraa kosi sɛ dwumadi yi bɛka akyerɛ me."
  
  "Eyi yɛ nkyerɛkyerɛmu a emu nna hɔ mmom. So wunim nea ɛka ho mpo?" obisae, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ntease aba nnidiso nnidiso a ɛsakra wɔ sini ahorow no so no mu.
  
  Perdue de anigye kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Wɔgye di sɛ Albert Einstein na ɔkyerɛwee bere bi wɔ Wiase Ko I mu, bere a na ɔte Germany no, wunim." Ɔde ahopopo kae sɛ: "Ná wosusuw sɛ wɔasɛe no, na yiw, efi saa bere no, abɛyɛ anansesɛm bi wɔ nyansahu akuw mu."
  
  Ɔde ne ti too fam, na ɛte sɛ nea n"ani gye ho kɛse sɛ: "Oo, na wodaa no adi." "Na dɛn ne eyi?" Ɔde ne nsa kyerɛɛ kɔmputa foforo so, afiri dedaw bi a ɛsõ sen saa a na Perdue reyɛ ho adwuma. Ná ɛwɔ laptop ne server biako so, nanso na ɛno nkutoo ne mfiri a na ɔde nsiyɛ rekyerɛw so.
  
  Ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ɛha na minni adagyew sɛ mɛkyerɛw dwumadi bi de akyerɛkyerɛ mu." "Ɛsɛ sɛ wɔsan kyerɛw no bere nyinaa sɛnea data a efi input source no mu ba no te. Awiei koraa no, mfiri yi algorithm no bɛboa me ma mahu sɛnea nsɛso no te, nanso mprempren de, ɛte sɛ quantum mfiridwuma ho nkyerɛkyerɛ foforo."
  
  Lilith Hearst yɛɛ n"anim basabasa kɛse, na osuaa screen a ɛto so abiɛsa no ho ade kakra. Ɔhwɛɛ Perdue. "Ɛte sɛ nea saa akontaabu a ɛwɔ hɔ no gyina hɔ ma atom ahoɔden. Woahyɛ no nsow?"
  
  Perdue serewee, na n"aniwa hyerɛn wɔ ne nimdeɛ ho sɛ: "O me Nyankopɔn, wosom bo." "Woayɛ no yiye koraa." Ɛkɔ so teɛteɛ nsɛm a ɛde me san kɔ nhyiam bi a ɛbɛma atom ahoɔden kronkron aba mu."
  
  Ɔkae sɛ: "Ɛte sɛ nea asiane wom." "Ɛma mekae CERN supercollider no ne nea wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔde nneɛma nketenkete a ɛma ɛyɛ ntɛmntɛm bɛyɛ."
  
  "Misusuw sɛ eyi ne nea Einstein hui titiriw, nanso sɛnea ɛte wɔ 1905 krataa no mu no, obuu nimdeɛ a ɛte saa sɛ ɛsɛe ade dodo ma nkwaseafo a wɔhyɛ ntade ne suit. Ɛno nti na obuu no sɛ ɛyɛ hu dodo sɛ obetintim no," Perdue kae.
  
  Ɔde ne nsa too ne mmati so. "Nanso wo nhyɛ atade anaa atade seesei, ɛnte saa, David?" ɔde n"ani kyerɛɛ baabi.
  
  Obuae, na ɔde abotɔyam si apini san kɔhyɛɛ n"akongua so sɛ: "Akyinnye biara nni ho sɛ minnim."
  
  Telefon no bɔɔ wɔ abrannaa no so. Ná Jane anaa Charles taa bua telefon a ɛwɔ abankɛse no so no, nanso na onni adwuma mu na ɔne obi a ɔde nneɛma kɔma nkurɔfo wɔ abɔnten. Wɔde telefon pii sii agyapade no nyinaa mu , na na wobetumi abua ne nɔma a wɔtaa de di dwuma wɔ ofie no mu baabiara. Ná Jane ntrɛwmu no nso rebɔ denneennen, nanso na n"adwumayɛbea no wɔ akyirikyiri dodo.
  
  Lilith kae sɛ: "M"ani begye."
  
  Perdue de ayamye kaee no sɛ: "Woyɛ ɔhɔho, wunim."
  
  "Da so? Onyankopɔn, Dawid, maba ha nnansa yi araa ma ɛyɛ me nwonwa sɛ womfaa dan mmaa me de besi nnɛ," ɔde ne nsa kyerɛɛ so, na ɔde ahoɔhare faa ɔpon no ano na ɔde ahopere foroo antweri no kɔɔ abansoro a edi kan no so. Perdue antumi ante biribiara wɔ dede a ɛyɛ den no so.
  
  "Hɛlo?" - buae, na ohwehwe se wannkyere ne ho.
  
  Ɔbarima nne bi buae, na ɛte sɛ nea ɛyɛ ananafo de. Ná ɔwɔ Dutch kasa a emu yɛ den, nanso na otumi te no ase. "Mesrɛ wo, metumi ne David Perdue akasa? Ɛyɛ ntɛm ara."
  
  "Ɔnni hɔ mprempren. Nokwarem no, wɔ nhyiam bi ase. So metumi ama no nkra sɛnea ɛbɛyɛ a ebia obetumi afrɛ wo bio bere a wawie no? " obisae, na ɔfaa kyerɛwdua bi fii ne pon so drawer mu sɛ ɔrekyerɛw wɔ nkrasɛm krataa ketewa bi so.
  
  Ɔbarima no daa ne ho adi sɛ: "Oyi ne Oduruyɛfo Casper Jacobs." "Mesrɛ wo ka kyerɛ Owura Perdue sɛ ɔmfrɛ me ntɛm ara."
  
  Ɔde ne nɔma maa no na ɔsan frɛɛ no ntɛm ara.
  
  "Ka kyerɛ no kɛkɛ sɛ ɛfa Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no ho. Minim sɛ ntease nnim, nanso ɔbɛte nea mereka ho asɛm no ase," Jacobs sii so dua.
  
  "Belgium na ɛyɛ? Wo nɔma prefix," na obisae.
  
  Ɔsii so dua sɛ: "Ɛno yɛ nokware." "Meda wo ase pa ara".
  
  Ɔkae sɛ: "Ɔhaw biara nni hɔ. "Akyire".
  
  Ɔtetew krataa a ɛwɔ soro no mu na ɔsan kɔɔ Perdue.
  
  "Hena na na ɔyɛ saa?" obisae.
  
  Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Nnɔmba a ɛnteɛ." Ɔserewee, na ɔde krataa no guu ne kotoku mu sɛ: "Ná ɛsɛ sɛ mekyerɛkyerɛ mu mprɛnsa sɛ eyi nyɛ Tracy Yoga Studio na wɔato mu."
  
  Perdue serewee sɛ: "Eyi yɛ nea edi kan." "Yɛnni wɔn a wɔakyerɛw wɔn din no mu mpo. Mepɛ sɛ mekɔ so brɛ me ho ase."
  
  "Eyi ye." Meka bere nyinaa sɛ ɛnsɛ sɛ nnipa a wonnim me din bere a merebua me telefon a ɛwɔ asase so no bɔ mmɔden mpo sɛ wɔbɛdaadaa me," na ɔserewee. "Afei san kɔ wo programming no so na m"agye yɛn biribi anom."
  
  Bere a Oduruyɛfo Casper Jacobs antumi ankɔ David Perdue nkyɛn sɛ ɔremmɔ no kɔkɔ wɔ nsɛso no ho akyi no, na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ mmɔden a ɔbɔe mpo no ma ne ho tɔɔ no. Nea ɛyɛ awerɛhow no, nkɔso kakra a ɛbaa nneyɛe mu no ankyɛ.
  
  "Hena na na wo ne no rekasa? Wunim sɛ wɔmma telefon ho kwan wɔ saa beae yi, ɛnte saa, Jacobs? "- a ɔyɛ abofono Zelda Bessler a ɔhyɛɛ no firi Casper akyi. Ɔde ahomaso buaa no danee ne ho kyerɛɛ no. "Ɛno ne Oduruyɛfo Jacobs ma wo, Bessler. Saa bere yi de, me na mehwɛ adwuma yi so."
  
  Ná ontumi mpow. Clifton Taft kaa apam bi a wɔbɛyɛ de ayɛ adwini a wɔayɛ mu nsakrae a ɛbɛma Oduruyɛfo Casper Jacobs ahwɛ hyɛn a ehia ma sɔhwɛ no so no ho asɛm pɔtee. Ɔno nkutoo na ɔtee nsusuwii ahorow a ɛfa nea na Ahyehyɛde no rebɔ mmɔden sɛ ebenya ho a egyina Einstein nnyinasosɛm so no ase, enti wɔde mfiridwuma fã no nso hyɛɛ ne nsa. Wɔ bere tiaa bi mu no, na ɛsɛ sɛ wowie hyɛn no. Esiane sɛ na ade foforo no mu yɛ duru na ɛyɛ ntɛmntɛm kɛse nti, na ɛsɛ sɛ ɛsõ kɛse sen nea atwam no, na ɛno maa nyansahufo no pirapirae na ɛmaa Jacobs twee ne ho fii adwuma no ho.
  
  "Nneɛma rekɔ so dɛn wɔ adwumayɛbea ha, Oduruyɛfo Jacobs?" - a na Clifton Taft nne a eye gyegyeegye a Casper tan no paa no bae. "Mewɔ anidaso sɛ yɛadu bere nhyehyɛe so."
  
  Zelda Bessler de ne nsa hyɛɛ ne lab atade fitaa no kotoku mu na ɔwosow ne nipadua no kakra fii benkum kɔɔ nifa ne n"akyi bio. Ná ɔte sɛ sukuuni abeawa ketewaa kwasea bi a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛma obi a ɔpɛ koma no ani agye, na ɛmaa Jacobs tee nka sɛ ɔyare. Ɔserew kyerɛɛ Taft. "Sɛ wansɛe bere pii saa wɔ telefon so a, ebia anka obetumi ayɛ pii."
  
  Casper deadpanned sɛ: "Minim nneɛma a ɛwɔ sɔhwɛ yi mu a ɛdɔɔso araa ma mefrɛ nkurɔfo bere ne bere mu." "Mewɔ asetra bi a ɛnyɛ saa kokoam nsukorabea a wote mu yi akyi ampa, Bessler."
  
  Ɔsuasuaa no sɛ: "Oo." "Mepɛ sɛ meboa..." Ɔde nnaadaa hwɛɛ Amerikani ɔdefo no, "adwumakuw bi a wɔwɔ tumi a ɛkorɔn."
  
  Taft sẽ akɛse no fii n"ano ase, nanso wanyɛ n"ade wɔ nea ɔde baa awiei no ho. Ɔkaa sɛ, "Aniberesɛm, Oduruyɛfo Jacobs," na ɔde brɛoo faa Casper nsa na ɔde no kɔɔ baabi foforo sɛnea ɛbɛyɛ a Zelda Bessler rentumi nte, "yɛreyɛ dɛn wɔ atuo no ho nhyehyɛe no ho?"
  
  Casper gye toom sɛ: "Wunim, Cliff, metan sɛ wofrɛ no saa."
  
  "Nanso saa na ɛte. Sɛnea ɛbɛyɛ a yɛbɛma nea efi sɔhwɛ a etwa to no mu aba no ayɛ kɛse no, yebehia biribi a ɛde mmirika tu mmirika te sɛ atuo, a emu duru ne ahoɔhare a ɛtrɛw pɛpɛɛpɛ na ama yɛatumi ayɛ adwuma no," saa na Taft kaee no bere a mmarima baanu no twee wɔn ho fii ho no Bessler a n"abam abu no. Ná beae a wosii adan no wɔ Meerdalwood, beae bi a nnua wɔ wɔ Brussels apuei fam. Ná adwumayɛbea a ɛwɔ afuw bi a Tuft na ɛwɔ mu no wɔ baabi a ɛba fam no, na ɛwɔ asase ase akwan a wɔde fa nsu mu a wowiee mfe pii a atwam ni. Nyansahufo a aban a ɛwɔ mmara kwan so ne sukuupɔn mu nhomanimfo de wɔn bae no mu kakraa bi na wohuu sum ase adwuma no pɛn, nanso na ɛwɔ hɔ.
  
  Casper kae sɛ: "Ɛkame ayɛ sɛ mawie, Cliff." "Nea aka a ɛsɛ sɛ wobu ho akontaa ara ne mu duru a mihia nyinaa fi wo hɔ. Kae sɛ, sɛ sɔhwɛ no bedi nkonim a, ɛsɛ sɛ wode anwenne no mu duru pɔtee ma me, anaa "tuo" sɛnea woka no. Na, Cliff, ɛsɛ sɛ ɛyɛ pɛpɛɛpɛ ma gram no, anyɛ saa a, genius equation biara remmoa me mma matwe no."
  
  Clifton Taft serewee denneennen. Te sɛ ɔbarima a ɔrebɛka asɛmmɔne paa bi akyerɛ n"adamfo pa no, ɔnam serew a ɛyɛ fɛre a ɛwɔ n"anim a ɛyɛ fɛre so no so tew ne menewam.
  
  "Dɛn? Wubetumi de ama me anaa dɛn?" Casper miaa ne ho so.
  
  Taft kae sɛ: "Mɛma mo saa nsɛm yi wɔ ɔkyena nhyiam a wɔbɛyɛ wɔ Brussels no akyi bere tiaa bi."
  
  "Wopɛ sɛ woka amanaman ntam nhyiam a wɔyɛ wɔ atesɛm nkrataa mu no?" Kasper bisae sɛ. "M'ani nnye amammuisɛm ho".
  
  Taft nwiinwii te sɛ akwakoraa a ne ho yɛ fĩ sɛ: "Saa na ɛsɛ sɛ ɛyɛ, adamfo." "Wɔ nnipa nyinaa mu no, wo na wode wo ho hyɛ sɔhwɛ yi mu titiriw. Ɔkyena Amanaman Ntam Atom Ahoɔden Dwumadibea no behyia amanaman ntam tumi a wɔde siw NPT no ano."
  
  "NPT?" Casper yɛɛ n"anim basabasa. Na ɔwɔ adwene a ɛne sɛ ne ho a ɔde hyɛɛ adwuma no mu no yɛ sɔhwɛ ara kwa, nanso na NPT yɛ amammuisɛm.
  
  "Akode a Wɔmma Ntrɛwmu Apam, adamfo. Geez, nokwarem no, wonhaw wo ho sɛ wobɛyɛ nhwehwɛmu wɔ baabi a w"adwuma bɛkɔ bere a woatintim wo aba no akyi, ɛnte saa?" Amerikani no serewee, na ɔde agoru bɔɔ Casper akyi. "Ɛsɛ sɛ wɔn a wɔde wɔn ho hyɛ adwuma yi mu denneennen nyinaa gyina Ahyɛde no ananmu ɔkyena anwummere, nanso yehia mo wɔ ha sɛ mobɛhwɛ nneɛma a etwa to no so."
  
  "So wiase akannifo yi nim Ahyehyɛde no ho asɛm mpo?" - Casper bisae wo nsusuwii mu.
  
  "Owia Tuntum no nhyehyɛe wɔ baabiara, m"adamfo. Ɛyɛ wiase nyinaa tumi a ɛwɔ tumi sen biara fi bere a Roma Ahemman no bae, nanso nnipa atitiriw nkutoo na wonim. Yɛwɔ nnipa a wɔwɔ dibea a ɛkorɔn wɔ NPT aman no mu biara mu. Ɔmampanyin abadiakyiri, adehye abusua no mufo, ɔmampanyin afotufo ne wɔn a wosi gyinae," saa na Taft kae wɔ dae mu. "Kurow akɛse mu mpanyimfo a wɔboa yɛn ma yɛde di dwuma wɔ nkurow akɛse mu mpo. Fa wo ho hyɛ mu. Sɛ́ yɛn tumi tu a edi hɔ no ho nhyehyɛefo no, wowɔ hokwan sɛ wunya asade no mu anigye, Casper."
  
  Casper ti kɔɔ twitwiw fi saa ade a ohui yi mu. Ne koma bɔɔ wɔ ne lab coat ase, nanso ɔkɔɔ so kuraa ne gyinabea mu na ɔde ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpene so. "Fa anigye hwɛ!" ɔmaa ne ho gye dii. "Wow, m"ani agye. Ɛte sɛ nea awiei koraa no merenya agyede a ɛfata me," ɔde ne hoahoaa ne ho wɔ ne charade no mu, na Taft gyee asɛmfua biara dii.
  
  "Honhom bɛn ara ni! Afei siesie biribiara sɛnea ɛbɛyɛ a akontaahyɛde a ɛsɛ sɛ yefi ase no nkutoo na wobetumi de ahyɛ akontaabu no mu, ɛyɛ?" Taft de anigye bɔɔ ose. Ogyaw Casper kɔkaa Bessler ho wɔ ɔkwan no so, na ɛmaa Casper ho dwiriw no na n"adwene tu frae, nanso ade biako na na ogye di. Na ɛsɛ sɛ ɔne David Perdue di nkitaho anyɛ saa a ɛsɛ sɛ ɔsɛe n"ankasa adwuma.
  
  
  20. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Abusua mu abusuabɔ
  
  
  Casper tuu mmirika kɔɔ ne fie na ɔtoo ɔpon no mu wɔ n"akyi. Bere a ɔyɛɛ adwuma mprenu akyi no na wabrɛ koraa, nanso na bere biara nni hɔ a ɔde bɛbrɛ. Ná bere rekyere no, na na ɔda so ara ntumi ne Perdue nkasa. Ná nhwehwɛmufo a ne ho akokwaw no wɔ ahobammɔ nhyehyɛe a wotumi de ho to so, na mpɛn pii no na wɔde no sie dwoodwoo wɔ aniwa a ɛhwehwɛ nneɛma mu. N"ankasa boafo na odii ne nkitahodi dodow no ara ho dwuma, nanso oyi ne ɔbea a Casper susuwii sɛ ɔne no rekasa bere a ɔne Lilith Hearst kasae no.
  
  Ɔpon no mu a ɔbɔɔ mu no maa ne koma gyaee kakra.
  
  "Ɛyɛ me!" - tee firi pono no afa a aka, nne bi a ewo soro kakra wo bokiti a ewo mu no mu.
  
  "Olga!" - homee, obuee pono no ntɛmntɛm na ɔtwee no kɔɔ mu.
  
  "Wow, dɛn na woreka ho asɛm seesei?" - bisae, na ɔde anigyeɛ few n"ano. "Misusuwii sɛ wobɛba abɛhwɛ me anwummere, nanso wunnyee me frɛ biara da mũ nyinaa."
  
  Wɔ ne suban a ɛyɛ brɛoo ne ne nne a ɛyɛ brɛoo mu no, Olga a ɔdɔ no no kɔɔ so kaa sɛnea wobu ani gu ne so ne saa chick flick nkwaseasɛm afoforo a n"adamfo abarimaa foforo no ankasa ntumi nhu amane anaasɛ ɔmfa asodi no ntom no nyinaa ho asɛm. Ɔkyeree no denneennen na ɔde no tenaa akongua bi so. Sɛnea ɛbɛyɛ na wɔayɛ saa no, Casper de atuu ankasa kaee no sɛnea ɔdɔ no kɛse, nanso ɛno akyi no, na bere aso sɛ ɔkyerɛkyerɛ biribiara mu kyerɛ no. Ná ɔyɛ ntɛm te nea ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛka no ase bere nyinaa, enti na onim sɛ obetumi de asɛm a anibere wom kɛse yi agye no adi.
  
  "So metumi de nsɛm a ɛyɛ kokoam paa de me ho ato wo so, ɔdɔfo?" ɔde asɛm no too n"aso mu denneennen.
  
  "Ɛno ara. Biribi rebɔ wo dam na mepɛ sɛ woka ho asɛm kyerɛ me, wunim? " - okaa saa. "Mempɛ sɛ ahintasɛm bɛda yɛn ntam."
  
  "Kukuruoo!" - a oteaa mu. "Kamakama. Hwɛ, medɔ wo agyimisɛm, nanso m"adwuma reyɛ nea egye ne nyinaa." Ɔde ne ti too fam brɛoo bere a ɔtoaa so no. "Mɛma ayɛ mmerɛw. Na mereyɛ sɔhwɛ bi a ɛyɛ kokoam kɛse, na mereyɛ dan bi a ɛte sɛ atuo a wɔde bɛsɔ ahwɛ, ɛnte saa? Ɛkame ayɛ sɛ awie, na nnɛ ara na masuae," ɔmenee denneennen, "sɛ nea mayɛ ho adwuma no reyɛ de adi dwuma wɔ atirimpɔw bɔne paa mu. Ɛsɛ sɛ mifi ɔman yi mu na meyera, wote ase?"
  
  "Dɛn?" - a oteateaa mu.
  
  "Wokae afunumu a ɔtraa m"abrannaa so saa da no bere a yɛsan fii ayeforohyia no ase no? Ɔredi oprehyɛn bɔne bi anim, na, na misusuw sɛ... misusuw sɛ wɔreyɛ nhyehyɛe sɛ wobekum wiase akannifo kuw bi wɔ nhyiam bi ase," ɔkyerɛkyerɛɛ mu ntɛm ara. "Onipa biako pɛ a obetumi akyerɛ nsɛso a ɛteɛ no ase na wagye atom. Olga, ɔreyɛ ho adwuma mprempren wɔ ne fie wɔ Scotland, ɔbɛhu nsakraeɛ no nnansa yi ara! Sɛ ɛba saa a, afunumu a meyɛ adwuma ma no (mprempren Olga ne Casper code ma Tuft) de saa equation no bedi dwuma wɔ device a meyɛɛ wɔn no so. Kasper wosow ne ti, na osusuw nea enti a ɛsɛ sɛ ogyaw eyinom nyinaa ma paanootofo fɛfɛ no mpo, nanso na onim Olga bere tiaa bi pɛ. Ná ɔno ankasa wɔ ahintasɛm ahorow pii.
  
  Ɔkaa no pen sɛ: "Mfomso."
  
  "Dɛn?" Ɔde n"anim butubutuw fam.
  
  "Me man a woyi no mae. Wontumi nka wo wɔ hɔ," na ɔsan kaa no bio. "Mefi Belarus. Me nuabarima yɛ abɔde mu nneɛma ho nimdefo a ofi Physico-Technical Institute, na ɔyɛ adwuma wɔ mmeae koro no ara a woyɛ no. Ebia obetumi aboa wo?"
  
  Casper tee nka sɛ ɔyɛ nwonwa. Ehu maa ahotɔ nyaa baabi, nanso afei pefeeyɛ hohoroo ho. Ogyinaa hɔ simma biako anaa nea ɛte saa, bɔɔ mmɔden sɛ obedi nsɛm no nyinaa ho dwuma de aka ne dɔfo foforo no abusua ho nsɛm a ɛyɛ nwonwa no ho. Ɔyɛɛ komm sɛnea ɛbɛyɛ a obesusuw nneɛma ho, na ɔde ne nsateaa bɔɔ ne nsateaa. Osusuwii sɛ na ɛyɛ adwene pa sɛ obetumi aguan ansa na Taft ahu. Ɛbɛyɛ dɛn na abɔde mu nneɛma ho nimdefo panyin a ɔreyɛ adwuma no betumi ahwe ase kɛkɛ a obiara renhu?
  
  "Sɛn?" - daa n'adwene mu naa. "Mɛyɛ dɛn atumi agyae?"
  
  "Worekɔ adwuma." Wosɛe w"adwuma no mfonini nyinaa na wode wɔn adwini ho nsɛm nyinaa kɔ. Minim eyi efisɛ me papa nua ba yɛɛ no mfe pii a atwam ni," na ɔkae.
  
  "Ɔno nso wɔ hɔ?" Kasper bisae sɛ.
  
  "Hwan?"
  
  Obuae sɛ: "Wo papa nua barima.
  
  Ɔwosow ne ti a na ɔnyɛ anibiannaso. "Daabi. Wawu. Wokum no bere a wohui sɛ ɔsɛee ahonhonsɛmdi keteke no."
  
  "Dɛn? "ɔteɛɛm, na ɔdan n"adwene fii ne papa nua ba a wawu no asɛm no so ntɛm ara bio. Ne nyinaa akyi no, nea ɔkae no, ne papa nua ba wui esiane nea na Casper rebɛsɔ ahwɛ nti.
  
  Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Ahonhonsɛm keteke sɔhwɛ no." "Ɛkame ayɛ sɛ me papa nua ba yɛ ade koro no ara a woyɛe. Ná ɔyɛ Russia Ahintasɛm Nipadua Fekuw no muni. Wɔyɛɛ sɔhwɛ yi a ɛne sɛ wɔbɛsoma keteke afa nnyigyei akwanside, anaa ahoɔhare akwanside, anaa nea ɛte biara." Olga serewee wɔ ne ho a ontumi nyɛ ho hwee no ho. Ná onnim nyansahu ho hwee, enti na ɛyɛ den ma no sɛ ɔbɛka nea ne papa nua barima ne ne mfɛfo adwumayɛfo ayɛ no adi pɛpɛɛpɛ.
  
  "Na afei?" Casper miaa ne ho so. "Dɛn na keteke no yɛe?"
  
  "Wɔka sɛ na ɛsɛ sɛ ɛyɛ teleport anaasɛ ɛkɔ dimension foforo... Casper, nokwarem no, minnim biribiara fa saa nneɛma yi ho. Worema mate nka sɛ meyɛ ɔkwasea kɛse wɔ ha," ɔde anoyi twaa ne nkyerɛkyerɛmu no mu, nanso Casper tee ase.
  
  "Ɛte sɛ nea wonyɛ ɔkwasea, ɔdɔfo. Sɛnea woka no mfa me ho, bere tenten a mewɔ adwene bi no," ɔdaadaa no, na ɔserewee nea edi kan. Ná ɔnyɛ ɔkwasea ankasa. Olga tumi huu nhyɛso a ɛwɔ ne dɔfo no serew mu.
  
  "Me papa nua barima kae sɛ keteke no mu yɛ den dodo, sɛ ɛbɛhaw ahoɔden a ɛwɔ ha no na ama ɔtopae anaa biribi. Afei nnipa a wɔwɔ asase so nyinaa... ...anka wobewuwu?" ne ho popoe, na ɔhwehwɛɛ n"anim dom. "Wɔka sɛ ne mfɛfo adwumayɛfo da so ara rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛma ayɛ adwuma denam keteke akwan a wɔagyaw hɔ so." Ná onnim ɔkwan a ɔbɛfa so ama n"abusuabɔ no aba awiei, nanso Casper ani gyei.
  
  Casper de ne nsa kyekyeree no na ɔtwee no kɔɔ soro, na okuraa no wɔ mframa a efi fam no mu bere a ɔde atuu nketenkete a enni ano bɔɔ n"anim nyinaa no. Olga ante nka bio sɛ ɔyɛ ɔkwasea.
  
  Ɔde aseresɛm kae sɛ: "O me Nyankopɔn, m"ani nnyee saa da sɛ mate nnipa asetɔre ho asɛm." "Honey, ɛkame ayɛ sɛ wokaa nea merepere wɔ ha no ho asɛm pɛpɛɛpɛ. Ɛte saa, ɛsɛ sɛ midu adwumayɛbea hɔ. Afei ɛsɛ sɛ medan kɔ nsɛm ho amanneɛbɔfo no so. Daabi! Ɛsɛ sɛ me ne nsɛm ho amanneɛbɔfo a wɔwɔ Edinburgh no di nkitaho. Aane!" - toaa so, na ɔdanee nneɛma mpempem pii a ɛho hia wɔ n"adwene mu. "Hwɛ, sɛ mema Edinburgh atesɛm nkrataa tintim eyi a, ɛnyɛ sɛ ɛbɛpa Order and Experiment nko, na mmom David Perdue bɛte ho asɛm na wagyae adwuma a ɔyɛ wɔ Einstein nsɛso ho no!"
  
  Bere a na ehu aka Casper wɔ nea ɛda so ara yɛ ho no, ɔtee ahofadi nka nso. Awiei koraa no, na obetumi ne Olga atra a ɛho nhia sɛ ɔkata n"akyi fi akyidifo a wɔyɛ abofono ho. Ná wɔrenkyinkyim n"adwuma no, na wɔremfa ne din mmɔ wiase nyinaa atirimɔdensɛm ho.
  
  Bere a Olga reyɛ no tii no, Casper faa ne laptop na ɔhwɛɛ "Edinburgh"s Best Investigative Reporters". Wɔ nkitahodi ahorow a wɔde mae nyinaa mu, na na ɛdɔɔso no, edin biako na ɛdaa nsow titiriw, na na ɛnyɛ den sɛ wo ne onipa yi bedi nkitaho ma ɛyɛ nwonwa.
  
  Casper kenkan denden kyerɛɛ Olga sɛ: "Sam Cleave." "Ɔyɛ nhwehwɛmu nsɛm ho amanneɛbɔfo a wagye abasobɔde, ɔdɔfo. Ɔte Edinburgh na ɔyɛ freelancer, nanso na ɔyɛ adwuma ma mpɔtam hɔ atesɛm nkrataa pii... ansa na..."
  
  "Kosi dɛn? Woma mepɛ sɛ mihu nneɛma pii. Kasa!" ɔfrɛɛ fii adididan a wɔabue ano no mu.
  
  Casper serewee. "Mete nka sɛ meyɛ ɔbea a onyinsɛn, Olga."
  
  Ɔpaee serewee. "Ɛte sɛ nea wunim sɛnea ɛte. Akyinnye biara nni ho sɛ woyɛɛ w"ade te sɛ wɔn mu biako. Ɛno yɛ nokware. Adɛn nti na woka saa, me dɔfo?"
  
  "Nkate pii saa prɛko pɛ. Mepɛ sɛ meserew na misu na meteɛteɛm," na ɔserewee, na na ne ho ye sen sɛnea na ɔte simma biako a atwam ni no. "Sam Cleave, ɔbarima a mepɛ sɛ meka saa asɛm yi kyerɛ no? Guess what? Ɔyɛ ɔkyerɛwfo ne ɔkwantufo a wagye din a ɔde ne ho ahyɛ akwantu ahorow pii a David biako pɛ a ɔrebɔ Perdue a ɔne no bɔ akuturuku no di anim mu!"
  
  "Hena ne no?" - a obisae.
  
  Casper kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ɔbarima a ɔwɔ equation a ɛyɛ hu a mintumi nkɔ." "Sɛ ɛsɛ sɛ meka nhyehyɛe bi a ɛyɛ anifere ho asɛm kyerɛ amanneɛbɔfo bi a, hena na oye sen obi a n"ankasa nim onipa a ɔwɔ Einstein"s equation no?"
  
  "Pɛpɛɛpɛ!" - a oteaa mu. Bere a Casper frɛɛ Sam nɔma no, biribi sesae wɔ ne mu. Ná ɛnyɛ nea ɛfa sɛnea asiane wom sɛ wobeguan afi hɔ no ho. Ná wasiesie ne ho sɛ ɔbɛbɔ ne gyinabea ho ban.
  
  
  21. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Kari a wɔkari
  
  
  Bere adu sɛ wɔboaboa nnipa atitiriw a wɔwɔ wiase nyinaa nuklea ahoɔden nniso mu ano ma wɔboaboa wɔn ho ano wɔ Brussels. Hon. Lance McFadden na ɔyɛɛ dwumadi no ho nhyehyɛe bere a na ɔne Amanaman Ntam Atom Ahoɔden Dwumadibea adwumayɛbea a ɛwɔ United Kingdom no de ne ho hyɛɛ mu bere tiaa bi ansa na ɔrebɔ ɔsatu a ɔde hwehwɛɛ Oban kuropɔn sohwɛfo no.
  
  Wolfe bɔɔ McFadden amanneɛ bere a wɔrehwɛ sɛnea nhyiamfo no retra wɔn nkongua so wɔ La Monnaie Opera House a ɛyɛ fɛ no mu no sɛ: "Ɔha biara mu ɔha na wɔbaa ase, owura." "Yɛretwɛn sɛ Clifton Taft bɛba kɛkɛ, owura. Sɛ ɔba ha pɛ a, yebetumi afi ase ayɛ," ogyinae kakra wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so, "ɔkwan a wɔfa so de nneɛma besi ananmu no."
  
  Ná McFadden ahyɛ ne ntade a eye sen biara a ɔhyɛ Kwasida. Efi bere a ɔne Taft ne Order no bɔɔ fekuw no, na wahu ahonyade, ɛwom sɛ amma wamfa adesuakuw bi amma no de. Ɔdanee ne ti komm na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Calibration no dii yiye? Ɛsɛ sɛ mede saa nsɛm yi kɔma yɛn nipa, Jacobs, ansa na ɔkyena adu. Sɛ onni akwantufo no nyinaa mu duru pɛpɛɛpɛ a, sɔhwɛ no rentumi nyɛ adwuma da."
  
  Wolf bɔɔ no amanneɛ sɛ: "Ná wɔde nneɛma a ɛma wohu ne nipadua mu duru pɛpɛɛpɛ sɛnea ɛfata ahyɛ nkongua biara a wɔahyɛ da ayɛ ama ananmusifo no mu." "Wɔayɛ sensor ahorow no sɛnea ɛbɛyɛ a wɔde nyansahu mu mfiridwuma foforo a ɛyɛ nwonwa bɛkari nneɛma a ɛyɛ tratraa mpo no pɛpɛɛpɛ a edi awu." Ɔkorɔmfo a ɔyɛ abofono no serewee. "Na w"ani begye ho, owura. David Perdue biako pɛ na ɔyɛɛ saa mfiridwuma yi na ɔyɛɛ no."
  
  McFadden de ahometew bere a ɔtee nhwehwɛmufo a ne ho akokwaw no din no. "Me Nyankopɔn! Pa ara? Woayɛ no yie dodo, Wolf. M"ani gye aseresɛm a ɛwɔ eyi mu no ho. Misusuw sɛnea ɔte wɔ saa akwanhyia a onyae wɔ New Zealand no akyi no ho."
  
  "Ɛda adi sɛ wahu Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no, owura. Ɛde besi ha no, wonnya nsii asɛm no so dua, nanso esiane sɛ onim Perdue nti, ebia ohui ampa," Wolf hyɛɛ nyansa. Wɔ McFadden fam no, na ɛyɛ ade pa a wohui ne nea ɛyɛ hu.
  
  "Yesu Kristo, Ɔkraman, ɛsɛ sɛ yenya eyi fi ne hɔ! Sɛ yɛkyerɛ Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no ase a, yebetumi de adi dwuma wɔ sɔhwɛ no mu a ɛho nhia sɛ yɛfa saa nkwaseasɛm yi nyinaa mu," McFadden kae, na ɛte sɛ nea nokwasɛm yi ho dwiriw no wɔ ɔkwan pa so. "So owiee nsɛso no? Misusuwii sɛ ɛyɛ anansesɛm."
  
  "Nnipa pii susuwii saa kosii sɛ ɔfrɛɛ n"aboafo baanu ma wɔboaa no ma ohui. Sɛnea wɔaka akyerɛ me no, ɔreyɛ adwumaden de adi afã horow a ayera ho haw no ho dwuma, nanso onnya nnii ho dwuma," Wolf dii nsɛmmɔne. "Ɛda adi sɛ na n"ani gye ho araa ma ɛkame ayɛ sɛ ɔnda bio."
  
  "So yebetumi anya? Akyinnye biara nni ho sɛ ɔremfa mma yɛn, na esiane sɛ wo ne n"adamfo abeawa ketewa, Oduruyɛfo Gould, wiee nneɛma nti, yɛwɔ n"adamfo abeawa biako a sua koraa a ɔbɛbɔ no sobo wɔ ho. Sam Cleave yɛ obi a wontumi nkɔ mu. Ɔno ne onipa a otwa to a mede me ho bɛto no so sɛ obeyi Perdue ama," McFadden de asɛm a ɛyɛ sereserew kae bere a aban ananmusifo bɔɔ nkɔmmɔ komm wɔ akyi no. Ansa na Wolf rebua no, EU Bagua no ahobammɔ sohwɛfo ɔbea bi a ɔhwɛ asɛm no so twaa n"ano.
  
  Ɔka kyerɛɛ McFadden sɛ: "Fa kyɛ me, owura, ɛyɛ nnɔnwɔtwe pɛpɛɛpɛ."
  
  McFadden atoro serew no daadaa no sɛ: "Meda wo ase, meda wo ase." "Ɛbɛyɛ wo ayamye sɛ wobɛma mahu."
  
  Ɔsan hwɛɛ Wolf bere a ofii asɛnka agua so kɔɔ asɛnka agua so sɛ ɔrekɔkasa akyerɛ wɔn a wɔkɔɔ nhyiam no ase no. Akongua biara a Amanaman Ntam Atom Ahoɔden Dwumadibea no muni bi a ɔyɛ nnam, ne aman a wɔyɛ NPT no mufo te so no, de nsɛm kɔmaa Black Sun kɔmputa a ɛwɔ Meerdalwood no.
  
  Bere a na Oduruyɛfo Casper Jacobs reboaboa n"adwuma a ɛho hia no ano, na ɔrepopa ne data sɛnea obetumi biara no, nsɛm no duu server no so. Onwiinwii sɛ wawie anwenne a wɔde bɛyɛ sɔhwɛ no. Anyɛ yiye koraa no, na n"ankasa betumi akyinkyim nsɛso a ɔyɛe no, a ɛte sɛ Einstein nsɛso no, nanso na ɔmfa ahoɔden pii nni dwuma.
  
  Te sɛ Einstein no, na ɛsɛ sɛ osi gyinae sɛ ebia ɔbɛma kwan ma wɔde ne nyansa no ayɛ nneyɛe a ɛyɛ abofono anaasɛ ɔremma kwan mma wonkum n"adwuma. Ɔpaw nea etwa to no na bere a ɔde n"ani sii mfoninitwa mfiri a wɔde hwɛ ahobammɔ so a wɔde ahyɛ mu no so no, ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔreyɛ adwuma. Nokwarem no, na abɔde mu nneɛma ho nimdefo a ne ho akokwaw no redi ne akontaabu no atoro de asɛe sɔhwɛ no. Casper tee afobu nka araa ma na wayɛ anwenne kɛse bi a ɛyɛ kurukuruwa dedaw. Ná nea otumi yɛ no remma no kwan bio sɛ ɔbɛsom Taft ne ne som a ɛnyɛ kronkron no.
  
  Casper pɛe sɛ ɔserew bere a wɔsesaa ne nsɛso no nkyerɛwde a etwa to no sɛnea ɛbɛyɛ a wobegye atom nanso ɛnyɛ adwuma no. Ohuu nɔma ahorow a wɔde fi Opera House remena no, nanso obuu n"ani guu so. Edu bere a Taft, McFadden ne afoforo bɛba abɛma sɔhwɛ no ayɛ adwuma no, na ayera akyɛ.
  
  Nanso onipa biako a na n"abam abu a na wansusuw ho wɔ ne guankɔbea akontaabu mu ne Zelda Bessler. Ɔhwɛɛ no fi ɔdan bi a atew ne ho a ɛwɔ beae kɛse a hyɛn kɛse no retwɛn no mu pɛɛ. Te sɛ ɔkraman no, ɔhwɛɛ ne bere, na ɔmaa no yɛɛ biribiara a osusuw sɛ obetumi anya ne ho. Zelda serewee. Ná tablɛt bi a wɔde abɔ nkitahodibea bi a ɛda Order of the Black Sun adwumayɛfo ntam no wɔ ne kɔn mu. Esiane sɛ na nnyigyei biara nni hɔ a ɛkyerɛ sɛ ɔwɔ hɔ nti, ɔkyerɛw "Detain Olga na fa no to Valkyrie so" na ɔde nkra kɔmaa Wolf asefo a wɔwɔ Bruges.
  
  Oduruyɛfo Casper Jacobs yɛɛ ne ho sɛ ɔreyɛ adwumaden wɔ sɔhwɛ nhwɛsode bi ho, a na onni adwene biara sɛ wɔrebɛda n"adamfo abeawa no adi wɔ ne wiase no mu. Ne fon no bɔɔ. Esiane sɛ na ɛte sɛ nea dadwen a ɛbae mpofirim no ayɛ no basaa mmom nti, ɔsɔree ntɛm ara na ɔkɔɔ mmarima no dan mu. Eyi ne ɔfrɛ a na ɔretwɛn no.
  
  "Sam?" - kaa seesei, na ohwehwe se stalls a ewo tiafi no mu nyinaa ye free. Ɔkaa sɔhwɛ a ɛreba no ho asɛm kyerɛɛ Sam Cleave, nanso Sam mpo antumi amma Perdue ankɔ telefon so sɛ ɔnsakra n"adwene wɔ equation no ho. Bere a Casper rehwɛ nwura kotoku no mu sɛ ebia mfiri bi wɔ hɔ a wɔde tie asɛm no, ɔtoaa so. "Wowɔ ha?"
  
  Sam de asɛm a ɛyɛ sereserew kae wɔ nhama no ano a aka sɛ: "Yiw." "Mewɔ ɔdan bi mu wɔ Opera House sɛnea ɛbɛyɛ a metumi atie asɛm no yiye, nanso ɛde besi ha no, mintumi nhu bɔne biara a mɛbɔ ho amanneɛ. Nhyiam no afi ase ara pɛ, nanso..."
  
  "Dɛn? Dɛn na ɛrekɔ so?" Kasper bisae sɛ.
  
  Sam kae denneennen sɛ: "Twɛn." "So wunim biribi fa keteke a wode bɛkɔ Siberia ho?"
  
  Casper yɛɛ n"anim basabasa a na n"adwene atu afra koraa. "Dɛn? Dabi, biribiara nni hɔ a ɛte saa. Adɛn?"
  
  Sam kaa sɛ: "Russia ahobammɔ panyin bi kaa biribi faa wimhyɛn a ɛrekɔ Moscow nnɛ ho," nanso na Kasper nte biribiara a ɛte saa mfi Taft anaa Bessler hɔ. Sam de kaa ho sɛ: "Mewɔ dwumadi bi a miwiaa fii baabi a wɔkyerɛw wɔn din no. Sɛnea mete ase no, eyi yɛ nnansa nhyiam. Ɛnnɛ wɔwɔ ɔkasa a wɔakyekyem wɔ ha, afei ɔkyena anɔpa wɔrekɔ wimhyɛn mu wɔ kokoam akɔ Moscow akɔforo keteke bi a ɛyɛ fɛ a wɔfrɛ no Valkyrie. Wunnim eyi ho hwee?"
  
  "Eye, Sam, akyinnye biara nni ho sɛ minni tumi kɛse wɔ ha atwa ho ahyia, wunim?" Casper bɔɔ n"ano komm sɛnea obetumi. Mfiridwumayɛfo no mu biako baa mu sɛ ɔrebɛfa nsu a ɛretu, na ɛmaa nkɔmmɔbɔ a ɛte sɛɛ antumi ankɔ. "Ɛsɛ sɛ mekɔ, ɔdɔfo. Lasagna bɛyɛ kɛse. Ɔkaa sɛ: "Medɔ wo," na ɔde telefon no too hɔ. Mfiridwumayɛfo no serewee fɛre ara kwa bere a na ɔretotɔ nsu no, na na onni nea adwuma no sohwɛfo no resusuw ho ankasa no ho adwene biara. Casper fii tiafi no mu bae na ne ho nyɛ no dɛ wɔ asɛmmisa a Sam Cleave bisae wɔ keteke a wɔde bɛkɔ Siberia ho no ho.
  
  Sam kae wɔ ne fam sɛ: "Me nso medɔ wo, ɔdɔfo," nanso na abɔde mu nneɛma ho nimdefo no ato telefon no mu dedaw. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛfrɛ Perdue satellite nɔma no, a egyina ɔpepepemfo no ankasa akontaabu so, nanso ɛhɔ mpo obiara ammua. Ɛmfa ho sɛnea ɔbɔɔ mmɔden biara no, na ɛte sɛ nea Perdue yera fii asase so, na ɛno haw Sam sen ehu no. Nanso, na ɔkwan biara nni hɔ a ɔbɛfa so asan akɔ Edinburgh mprempren, na esiane sɛ na Nina ka ne ho nti, ɛda adi sɛ ɔrentumi nsoma no nkɔhwɛ sɛnea Perdue te.
  
  Wɔ bere tiaa bi mu no, Sam susuw ho mpo sɛ ɔbɛsoma Masters, nanso esiane sɛ na ɔda so ara apow ɔbarima no nokwaredi denam equation no a ɔde maa Perdue so nti, na ogye kyim sɛ Masters benya ɔpɛ sɛ ɔbɛboa no. Bere a Sam de ne ho too adaka a Miss Noble nkitahodifo no ayɛ ho nhyehyɛe ama no no mu no, osusuw asɛmpatrɛw adwuma no nyinaa ho. Ɛkame ayɛ sɛ ohui sɛ ɛho hia ntɛm ara sɛ obesiw Purdue kwan sɛ onwie Einstein Equation no sen sɛ obedi asiane a ɛreba a Black Sun ne n"akyidifo a wɔagye din no hyehyɛe no akyi.
  
  Ná Sam atetew wɔ n"asɛyɛde ahorow ntam, na wahwete dodo na ɔde ne ho too mu wɔ nhyɛso ase. Ná ɛsɛ sɛ ɔbɔ Nina ho ban. Ná ɛsɛ sɛ ogyae wiase awerɛhosɛm bi a ebetumi aba. Na ɛsɛ sɛ osiw Purdue kwan sɛ onwie ne akontaabu. Ná nsɛm ho amanneɛbɔfo no ntaa nkɔ abasamtu mu, nanso saa bere yi de na onni ɔkwan foforo biara. Ná ɛsɛ sɛ obisa Awuranom. Ná ɔbarima a wɔatwitwa ne nipadua no nkutoo ne anidaso a ɔwɔ sɛ obegyae Purdue.
  
  Osusuwii sɛ ebia Oduruyɛfo Jacobs ayɛ n"ahosiesie nyinaa sɛ obetu akɔ Belarus anaa, nanso na ɛno yɛ asɛmmisa a Sam da so ara betumi akyere bere a ohyiaa Jacobs redidi anwummere no. Mprempren yi ara na ɛsɛ sɛ ohu wimhyɛn a ɛkɔ Moscow, baabi a nhyiam no ananmusifo befi hɔ akɔforo keteke no ho nsɛm. Efi nkɔmmɔbɔ ahorow a wɔbɔe wɔ aban nhyiam no akyi no mu no, Sam hui sɛ wɔde nna abien a edi hɔ no bɛkɔ akɔsra mmeae ahorow a wɔyɛ nneɛma a wɔde yɛ nneɛma a ɛwɔ Russia a ɛda so ara yɛ nuklea ahoɔden.
  
  "Enti NPT aman ne Amanaman Ntam Atom Ahoɔden Dwumadibea no rekɔ akwantu bi mu akɔhwɛ anyinam ahoɔden mfiri ahorow no mu?" Sam bɔɔ n"ano wɔ ne recorder no mu. "Meda so ara nhu baabi a ahunahuna no betumi adan awerɛhosɛm. Sɛ mema Masters no siw Perdue a, ɛrenyɛ hwee wɔ baabi a Black Sun de n"akode sie. Sɛ ɛnyɛ Einstein nsɛso no a, anka eyi nyinaa bɛyɛ kwa ɔkwan biara so."
  
  Ɔde ne ho fii adi komm, na ɔfaa nkongua a ɛtoatoa so no so kɔɔ baabi a wɔadum akanea no. Obiara antumi anhu no mpo mfi ɔfã a kanea a ɛhyerɛn wɔ ase hɔ, baabi a na gyegyeegye kɛse wɔ hɔ no. Na ɛsɛ sɛ Sam fa Nina, frɛ Masters, ne Jacobs hyia, na afei ɔhwɛ hu sɛ ɔwɔ saa keteke no mu. Sam fii ne nyansa mu tee wimhyɛn gyinabea bi a wɔyɛ atitiriw wɔ kokoam a wɔfrɛ no Koschey Strip a efi Moscow kɔ hɔ yɛ akwansin kakraa bi, baabi a na wɔayɛ nhyehyɛe sɛ ananmusifo no besi fam da a edi hɔ awia no ho asɛm. Wɔde wɔn befi hɔ akɔ Valkyrie, Trans-Siberia keteke kɛse no mu akɔ akwantu a ɛyɛ fɛ a wɔde bɛkɔ Novosibirsk.
  
  Ná nneɛma ɔpepem biako wɔ Sam adwene mu, nanso ade a edi kan a na ɛsɛ sɛ ɔyɛ ne sɛ ɔbɛsan akɔ Nina nkyɛn akɔhwɛ sɛ ne ho ye anaa. Na onim sɛ ɛnsɛ sɛ obu nnipa te sɛ Wolfe ne McFadden nkɛntɛnso adewa, titiriw bere a wohui sɛ ɔbea a wogyaw no sɛ wawu no te ase kɛse na obetumi de wɔn ho ahyɛ mu akyi.
  
  Bere a Sam hwee ase fii Scene 3 pon no mu, faa prop closet a ɛwɔ akyi no mu akyi no, anadwo bi a awɔw wom, a adwenem naayɛ ne ahunahuna ahyɛ mu ma wɔ wim gyee no. Ɔtwee sweatshirt no denneennen wɔ anim, na ɔde bɔton bɔɔ scarf no so. Bere a ɔde ne ho siei no, ɔde ahoɔhare twaa baabi a wɔde kar sisi akyi baabi a lɔre ahorow a wɔde nneɛma gu mu ne nneɛma a wɔde kɔma nkurɔfo taa ba no. Anadwo bi a ɔsram ayɛ hann no, na Sam te sɛ sunsuma, nanso na ɔte nka sɛ ɔyɛ honhom. Ná wabrɛ, nanso wɔamma no kwan sɛ ɔnhome. Na nneɛma pii wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ ɔyɛ de hwɛ hu sɛ ɔbɛforo saa keteke no ɔkyena awia araa ma ɔrennya bere anaa n"adwene da sɛ ɔbɛda.
  
  Wɔ ne nkaeɛ mu no, ɔhunuu Nina nipadua a wɔaboro no, wɔsan yɛɛ saa asɛm no mpɛn pii. Ne mogya no bowee wɔ ntɛnkyea a ɛwɔ mu no ho, na na ɔwɔ anidaso kɛse sɛ Wulf bɛtra saa keteke no mu.
  
  
  22. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Jericho Asubɔnten
  
  
  Te sɛ obi a wabɔ dam no, Perdue sesaa ne program no algorithm bere nyinaa ma ɛne data a wɔde hyɛ mu no hyia. Ɛde besi ha no na adi nkonim kakra, nanso na nneɛma bi wɔ hɔ a ɛsakra a entumi nni ho dwuma, na ɛmaa ogyinaa ne kar dedaw no ho wɛn. Ɛkame ayɛ sɛ bere a ɔda kɔmputa dedaw no anim no, ɔbɛtwe ne ho afi ne ho kɛse. Lilith Hearst nkutoo na wɔmaa no kwan sɛ "ɔhaw" Perdue. Esiane sɛ na otumi ka nea efii mu bae no ho asɛm nti, n"ani gyee ne nsrahwɛ ahorow no ho, bere a ɛda adi pefee sɛ na n"adwumayɛfo no nni ntease a ɛfa afuw a ehia sɛ wɔde ano aduru a ɛyɛ den ma te sɛ ɔno no ho.
  
  Lillian kaee no sɛ: "Ɛrenkyɛ na mafi ase asiesie anwummere aduan, owura." Mpɛn pii no, sɛ ɔma no saa nhama yi a, na n"adwumawura a ne ti nhwi yɛ dwetɛ na n"ani agye no ma no nnuan ahorow a obetumi apaw. Afei na ɛte sɛ nea nea ɔpɛ sɛ ɔhwɛ ara ne nsɛm a edi hɔ a wɔakyerɛw wɔ ne kɔmputa so no.
  
  Perdue de anifere kae sɛ: "Meda wo ase, Lily."
  
  Ɔtwentwɛn ne nan ase srɛɛ sɛ wɔmma no ntease. "Na dɛn na ɛsɛ sɛ misiesie, owura?"
  
  Perdue buu n"ani guu no so sikani kakraa bi, na osuaa screen no yiye. Ɔhwɛɛ asaw nɔma a ɛda adi wɔ n"aniwa ahwehwɛ mu no, na ɔtwɛn mmuae. Awiei koraa no, osii apini na ɔhwɛɛ no.
  
  "Um, kuku a ɛyɛ hyew bɛyɛ pɛpɛɛpɛ, Lily. Ebia ɛwɔ Lancashire kuku a ɛyɛ hyew mu, sɛ ɛwɔ oguammaa bi wɔ mu a. Lilith ani gye oguammaa ho. Ɔka kyerɛɛ me sɛ: "Ɔserewee, nanso wannyi n"ani amfi screen no so.
  
  "Wopɛ sɛ menoa aduan a n"ani gye ho paa ma w"anwummere aduan, owura?" Lillian bisae, na na ɔte nka sɛ n"ani rennye mmuae no ho. Ná ɔnyɛ mfomso. Perdue maa n"ani so hwɛɛ no bio, na ɔde n"ani kyerɛɛ n"aniwa ahwehwɛ no so.
  
  "Yiw, Lily. Ɔrebɛka me ho adidi anwummere anadwo yi na mɛpɛ sɛ woyɛ Lancashire kuku a ɛyɛ hyew bi. Meda mo ase," na ɔde abufuw san kaa no bio.
  
  Lillian de obu san n"akyi sɛ: "Nokwarem no, owura." Mpɛn pii no na ofiehwɛfo no wɔ hokwan sɛ onya n"adwene, nanso efi bere a ɔyarehwɛfo no piapiaa Reichtisusis mu no, na Perdue antie obiara afotu gye ne de. "Enti, anwummere aduan yɛ nnɔnson?"
  
  "Yiw, meda wo ase, Lily. Afei mesrɛ wo, so wubetumi ama masan akɔ adwuma?" ɔsrɛɛ ade. Lillian ammua. Ɔde ne ti too fam kɛkɛ na ofii server dan no mu, bɔɔ mmɔden sɛ ɔrenkɔ tangent so. Ná Lilian, te sɛ Nina, yɛ Scotlandni abeawa a ɔtaa yɛ wɔ mmeawa dedaw sukuu mu. Ná ɛnyɛ nea ɛsua sɛ wɔbɛyɛ saa mmeawa yi sɛ ɔman mma a wɔto so abien, na esiane sɛ na Lillian yɛ Reichtisusi adwumayɛfo no matriarch nti, Perdue nneyɛe a ɔyɛe nnansa yi no haw no kɛse. Ɔpon akɛse no so dɔn no bɔɔ. Bere a ɔretwam wɔ Charles ho bere a ɔretwa abrannaa no so sɛ ɔrekɔbue ɔpon no, ɔkae komm sɛ, "Ɛyɛ ɔkwasea."
  
  Nea ɛyɛ nwonwa no, butler a ɔte sɛ android no buae wɔ anifere kwan so sɛ, "Minim."
  
  Saa bere yi de ɔkwatii sɛ ɔbɛkasa atia Lillian sɛ ɔkaa ahɔho no ho asɛm wɔ ahofadi mu. Ná eyi yɛ ɔhaw ho sɛnkyerɛnne a edi mu. Sɛ butler a ɔyɛ katee na ɔwɔ suban pa dodo no penee Lilith Hearst animtiaabu no so a, na ntease wɔ hɔ a enti ɛsɛ sɛ wɔbɔ hu. Obuee ɔpon no, na Lilian tiee nea ɔhyɛn mu no ahobrɛase a ɔtaa yɛ no, pɛe sɛ ɔde awuduru bɛhyɛ Lancashire hyɛmma a wɔde nsu gu mu no mu. Nanso na ɔdɔ n"adwumawura dodo sɛ ɔde ne ho bɛto asiane a ɛte saa mu.
  
  Bere a Lillian resiesie anwummere aduan wɔ adididan mu no, Lilith sian kɔɔ Perdue server dan mu te sɛ nea beae no yɛ ne dea. Ɔde fɛfɛɛfɛ siane antweri no so, na ɔhyɛɛ atade a wɔde cocktail a ɛkanyan akɔnnɔ ne shawl. Ɔhyɛɛ aduru na ɔtwee ne ti nhwi yɛɛ no bun de sii suit asomuade a ɛyɛ nwonwa a ɛwosow wɔ n"aso ase bere a ɔnam no so dua.
  
  Perdue hyerɛn bere a ohui sɛ ɔyarehwɛfo kumaa no rehyɛn dan no mu no. Anadwo yi na ne ho yɛ soronko sen sɛnea ɔtaa yɛ no. Sɛ́ anka ɔbɛhyɛ jeans ne ballet mpaboa no, na ɔhyɛ stokɛ ne asen.
  
  Ɔserewee sɛ: "O me Nyankopɔn, wo ho yɛ nwonwa, me dɔfo."
  
  Ɔde n"ani kyerɛɛ baabi sɛ: "Meda wo ase." "Wɔtoo nsa frɛɛ me kɔɔ black tie event bi ase maa me kɔlege. Misuro sɛ mannya bere ansesa efisɛ mifii asɛm yi mu baa ha tẽẽ. Mewɔ anidaso sɛ ɛrenhaw wo sɛ mesesaa kakra maa anwummere aduan."
  
  "Wɔ ɔkwan biara so!" - teɛɛm, na ɔde ne ti nhwi no san n"akyi bere tiaa bi de siesiee ne ho kakra. Ná ɔhyɛ cardigan a asɛe ne nnɛra trako, a na ɛne moccasins nhyia yiye na ama awerɛkyekye. "Mete nka sɛ ɛsɛ sɛ mepa kyɛw wɔ sɛnea mete sɛ nea mabrɛ kɛse no ho . Misuro sɛ mahwere bere, sɛnea ebia wubetumi asusuw ho no."
  
  "Menim. So woanya nkɔso? - a obisae.
  
  "Mewɔ. Nea ɛho hia," na ɔde ahoahoa ne ho. "Edu ɔkyena, anaasɛ ebia anadwo yi mpo a, ɛsɛ sɛ mitumi di saa nsɛso yi ho dwuma."
  
  "Na afei?" - bisae, na ote ase a etia no. Perdue ani gyee ne mmeranteberem ne n"ahoɔfɛ ho bere tiaa bi. Wɔ ne fam no, na obiara nni hɔ a oye sen Nina ketewaa bi, a n"anuonyam a ɛyɛ hu ne hell wɔ n"ani so. Nanso, na ɔyarehwɛfo no honam ani hwɛbea a mfomso biara nni ho ne nipadua a ɛyɛ tratraa a wobetumi akura mu wɔ ne mfe a ɛyɛ mmerɛw mu nkutoo, na sɛ yegyina ne nipadua kasa so bu atɛn anadwo yi a, na ɔrebɛfa so mfaso.
  
  Nokwarem no, na anoyi a ɔde mae wɔ n"atade ho no yɛ atoro, nanso wantumi ankyerɛkyerɛ mu ankɔ akyiri amfa nokware no ankɔ. Ɛkame ayɛ sɛ na Lilith ntumi nka nkyerɛ Perdue sɛ ɔde akwanhyia fii adi sɛ ɔrekɔdaadaa no a wannye antom sɛ ɔrehwehwɛ ɔdɔfo a ɔyɛ ɔdefo. Ɛnyɛ saa mpo na obetumi agye atom sɛ ɔpɛ sɛ onya ne so nkɛntɛnso bere tenten ma owia n"adwinni a ɛyɛ nwonwa no, kan n"ankasa mfaso horow, na ɔko sɛ ɔbɛsan akɔ nyansahufo kuw no mu.
  
  
  * * * .
  
  
  Nnɔnkron no Lillian bɔɔ amanneɛ sɛ wɔasiesie anwummere aduan.
  
  Ɔde too gua sɛ: "Sɛnea wosrɛɛ no, owura, wɔde anwummere aduan ma wɔ adidibea kɛse no mu," na ɔmfa n"ani mpo ankyerɛ ɔyarehwɛfo a na ɔrepopa n"ano no.
  
  Obuae, na ɔte sɛ Perdue dedaw no kakra sɛ: "Meda wo ase, Lily." Nea ɔpaw sɛ ɔsan kɔɔ ne suban dedaw a ɛyɛ anigye no so wɔ Lilith Hearst anim nkutoo no maa ofiehwɛfo no yɛɛ abofono.
  
  Na ɛda adi pefee ma Lilith sɛ ade a n"atirimpɔw wom no nni ne nkurɔfo su a emu da hɔ wɔ ne botae ahorow a wɔhwehwɛ mu no mu. Na anibiannaso a na ɔwɔ wɔ ne ba a ɔde ne ho hyɛ mu no ho no yɛɛ no nwonwa mpo. Lilith daa no adi yiye sɛ nyansa ne ntease a ɛfata a wɔde di dwuma yɛ nyansa ahorow abien a ɛsono emu biara koraa. Nanso, na ɛno ne ade ketewaa bi a ɛhaw no mprempren. Perdue dii ne nsam na ɔyɛɛ nea obetumi biara sɛ obenya nea ɔde bedi dwuma de adi nkonim wɔ n"adwuma mu.
  
  Bere a na Lilith ahoɔfɛ, anifere, ne nna mu nkɔso ama Perdue abow nsa no, wanhu sɛ wɔde asabow foforo aba de ahwɛ ahu sɛ obedi so. Wɔ Reichtisusis abansoro a edi kan no ase no, wowiee Einstein Nsɛso no koraa, na ɛno nso yɛ nea efii mfomso a ɔhyehyɛɛ adwene no dii mu bae a ɛyɛ hu bio. Wɔ eyi mu no, mmea a na wɔn nyansa sua koraa na wɔde Einstein ne Perdue nyinaa dii dwuma, na ɛmaa nkurɔfo nyaa adwene sɛ wɔtew mmarima a wɔn ani atew mpo so ma wɔyɛɛ nkwaseasɛm denam mmea a wɔnyɛ a wogye toom no so. Anyɛ yiye koraa no, na eyi yɛ nokware esiane nkrataa a asiane wom a mmea a wobuu wɔn sɛ wɔnyɛ asiane biara boaboaa ano nti.
  
  Woyii Lillian fii adwumam anwummere no, na Charles nkutoo na ɛkaa hɔ ma osiesiee hɔ bere a Perdue ne ne hɔho no wiee anwummere aduan no. Butler a ɔteɛ no so no yɛɛ n"ade te sɛ nea biribiara nsii, bere mpo a Perdue ne ɔyarehwɛfo no de basabasayɛ hyɛɛ akɔnnɔ mu wɔ ɔkwan a ɛkɔ ɔdan kɛse no mu fã no. Charles homee denneennen. Obu n"ani guu apam a ɛyɛ hu a na onim sɛ ɛrenkyɛ ɛbɛsɛe n"adwumawura no awiei, nanso wannya akokoduru amfa ne ho annye mu no so.
  
  Ná eyi yɛ aniwu kɛse ma butler nokwafo a ɔde mfe pii ayɛ adwuma ama Perdue no. Perdue mpɛ sɛ ɔte Lilith Hearst kasatia no ho hwee, na na ɛsɛ sɛ ofie adwumayɛfo no hwɛ sɛnea ɔde nkakrankakra refura n"ani kɛse da biara da no. Seesei abusuabɔ no akɔ soro, na ama Charles, Lillian, Jane ne obiara a ɔwɔ Perdue adwuma mu no suro wɔn daakye. Sam Cleave ne Nina Gould annya wɔn adwene bio. Na wɔyɛ Purdue asetra a ɛyɛ kokoam asetra a ɛyɛ kokoam kɛse no mu hann ne nea ɛma nkwa, na na ɔpepepemfo no nkurɔfo som wɔn.
  
  Bere a na adwenem naayɛ ne ehu ayɛ Charles adwene mununkum, bere a na Perdue nam anigye so yɛɛ akoa no, Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no baa nkwa mu wɔ server dan no ase. Ɛde komm, sɛnea ɛbɛyɛ a obiara rentumi nhu anaa ɔnte asɛm no, bɔɔ n"awiei ho amanneɛ.
  
  Saa anɔpa a emu dɔ na ɛyɛ sum yi, akanea a ɛwɔ abankɛse no mu no yɛɛ kusuu, nea ɛkaa so no. Ná ofie kɛse no nyinaa ayɛ dinn, gye mframa a ɛrebɔ ose wɔ tete afasu no akyi no nkutoo. Wɔtee sɛ wɔrebɔ antweri kɛse no so kakra. Lilith nan a ɛyɛ tratraa no annya hwee sɛ ahomegye wɔ kapet a ɛyɛ den no so bere a ɔde anifere sian kɔɔ abansoro a edi kan no so no. Ne sunsuma no faa ɔkwan kɛse no afasu atenten no so ntɛmntɛm na ɛkɔɔ fam koduu abansoro a ɛwɔ fam no so, baabi a na wɔn a wɔsom adwuma no bɔɔ gyegyeegye bere nyinaa no.
  
  Wansɔ kanea no, na mmom ɔde ne fon so screen dii dwuma de kanea kɔɔ pon a na Perdue kar no si so no so. Lilith tee nka sɛ abofra wɔ Buronya anɔpa, na ne ho pere no sɛ obehu sɛ n"apɛde no abam dedaw anaa, na n"abam ammu. Ɔde flash drive no kuraa ne nsateaa ntam na ɔde hyɛɛ ne kɔmputa dedaw no USB port mu, nanso ankyɛ na ohui sɛ David Perdue nyɛ ɔkwasea.
  
  Alarm bi bɔɔ, na wɔ screen no so no, equation no fã a edi kan no fii ase popaa ne ho.
  
  "O Yesu, dabi!" - a ewo hwirem wo esum mu. Ná ɛsɛ sɛ osusuw nneɛma ho ntɛm. Lilith kyeree nkyekyem a ɛto so abien no wɔ ne tirim bere a ɔbɔɔ ne fon no mfoninitwa afiri no so na ɔtwee ɔfã a edi kan no screenshot ansa na wɔrepopa akɔ akyiri no. Afei ɔde ne ho kɔhyɛɛ server a ɛto so abien a na Perdue de redi dwuma sɛ backup mu na ogyee equation no nyinaa ansa na ɔde akɔ n"ankasa mfiri so. Ɛmfa ho ne mfiridwuma mu nimdeɛ nyinaa no, na Lilith nnim baabi a obesiw alarm no ano na ɔhwɛɛ sɛnea equation no repopa ne ho nkakrankakra.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Pa kyɛw, David."
  
  Esiane sɛ na onim sɛ ɔrensɔre kosi adekyee no ara nti, ɔyɛɛ atoro sɛ circuit tiawa bi wɔ wiring a ɛda Omega Server ne Kappa Server ntam no mu. Eyi maa anyinam ahoɔden ogya ketewaa bi tɔɔ mu, a ɛdɔɔso sɛ ɛbɛma nhama ayow na mfiri a ɛka ho no ayɛ adwuma, ansa na ɔde adum a efi Purdue nkongua so redum ogyaframa no. Lilith hui sɛ ɛrenkyɛ na ahobammɔfo a wɔwɔ ɔpon no ano no anya sɛnkyerɛnne bi afi ofie no mu alarm no mu afa wɔn adwumayɛbea ti no so. Wɔ abansoro a edi kan no awiei koraa no, na ɔte sɛ awɛmfo no rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛkanyan Charles denam ɔpon no a wɔbɛbɔ so.
  
  Nea ɛyɛ awerɛhow no, Charles dae wɔ ofie no fã foforo wɔ ne dan a ɛbɛn agyapade no mu aduannoa dan ketewa no mu. Na ontumi nte server room alarm a USB port sensor no de bae no. Lilith too ɔpon no wɔ n"akyi na ɔfaa akyi kwan a ɛkɔ ɔdan kɛse bi a wɔde nneɛma gu mu no so. Ne koma fii ase bɔɔ denneennen bere a ɔtee sɛ First Division ahobammɔ mmarima no nyane Charles na wɔde wɔn ani kyerɛɛ Perdu dan mu no. Afiri a ɛto so abien no kɔɔ baabi a alarm no fi bae no tẽẽ.
  
  "Yehuu nea enti a ɛte saa!" ɔtee sɛ wɔreteɛteɛm bere a Charles ne afoforo no de ahopere sian kɔɔ abansoro a ɛba fam no so sɛ wɔrekɔka wɔn ho no.
  
  Ɔhome sɛ: "Ɛyɛ pɛ." Esiane sɛ na mmarima a wɔreteɛteɛm no adwene atu afra wɔ beae a anyinam ahoɔden gya no wɔ no nti, wɔantumi anhu bere a Lilith de ahopere san kɔɔ Perdue mpa mu no. Bere a Lilith huu ne ho sɛ ɔsan da mpa so a ɔne onyansafo a onnim hwee no, ɔkɔɔ ne telefon so nsɛmma nhoma no mu na ɔfrɛɛ nkitahodi mmara no ntɛm ara. Ɔde ahopere kae bere a telefon no buee screen no sɛ: "Ntɛmntɛm." "Ntɛmntɛm sen saa, papayɛ nti."
  
  Charles nne mu da hɔ bere a ɔne mmarima pii bɛn Perdue mpa no. Lilith kekaa n"ano bere a na ɔretwɛn sɛ Einstein Equation transmission no bɛwie loading wɔ Meerdaalwoud wɛbsaet no so.
  
  "Sa!" Charles bɔɔ ose mpofirim, na ɔbɔɔ ɔpon no mu. "Woasɔre anaa?"
  
  Ná Perdue nnim hwee na wammua, na ɛmaa wɔde nsusuwii hunu pii mae wɔ ɔkwan no so. Lilith tumi huu wɔn nan sunsuma wɔ ɔpon no ase, nanso na wonnya nwiee nea wɔatwe no. Bio nso, butler no bɔɔ ɔpon no mu. Lilith de telefon no hwim mpa no ho pon no ase sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛtoa nkrasɛm no so bere a ɔde satin ntama no kyekyeree ne nipadua no.
  
  Bere a ɔrekɔ ɔpon no ano no, ɔteɛɛm sɛ: "Kura mu, kura mu, damn it!"
  
  Obuee ɔpon no, na na ɛte sɛ nea ne bo afuw. "Akronkronne nyinaa din mu bɛn na wo haw?" - a wode hyee ase. "Monyɛ komm! Dawid ada."
  
  "Ɔbɛyɛ dɛn atumi ada wɔ eyinom nyinaa mu?" Charles bisae denneennen. Esiane sɛ na Perdue nnim hwee nti, anka ɛnsɛ sɛ ɔkyerɛ obu ma ɔbea a ɔhyɛ abufuw no. "Dɛn na wo ne no yɛe?" - boboo ne so, piapiaa no kɔɔ nkyɛn sɛ ɔrebɛhunu n"adwumawura tebea.
  
  "Kafra?" ɔteɛɛm, na ɔhyɛɛ da buu n"ani guu ntama no fã bi so de twee awɛmfo no adwene denam ne nufu ne n"asen a ɛrehyerɛn no so. Nea ɛmaa n"abam bui ne sɛ na wonni adagyew wɔ wɔn adwuma no mu dodo na wɔmaa no kɔɔ kɔn mu kosii sɛ butler no maa wɔn mmuae.
  
  Ɔde anifere hwɛɛ Lilith kae sɛ: "Ɔte ase." "Nnubɔne a wɔde di dwuma kɛse, ɛno te sɛ ɛno kɛse."
  
  Ɔde abufuw yii ne ho ano sɛ: "Yɛnom nsa pii. "So ontumi nnye n"ani kakra, Charles?"
  
  Charles buae sɛ: "Wo, madam, nni ha sɛ worebɛgye Owura Perdue ani." "Woadi w"atirimpɔw ho dwuma wɔ ha, enti yɛ yɛn nyinaa adɔe na san kɔ akyi berɛmo a ɛpam wo no mu."
  
  Wɔ mpa ho pon no ase no, na loading bar no kyerɛ sɛ wɔawie 100%. Owia Tuntum no Ahyehyɛde no nyaa Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no wɔ n"anuonyam nyinaa mu.
  
  
  23. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Afã abiɛsa na ɛwɔ hɔ
  
  
  Bere a Sam frɛɛ Masters no, mmuae biara amma. Nina da mpa abien a ɛwɔ wɔn ahɔhodan dan mu no so, na na ne ho popoe esiane aduru a ano yɛ den a ɛma obi dwo nti. Ná ɔwɔ nnuru bi a wɔde kum ɛyaw wɔ ɛyaw a efi akuru ne nhama a wɔde apam no mu bae, a ɔyarehwɛfo a wakɔ pɛnhyen a wammɔ ne din a ɔboaa no ma ɔyɛɛ nhama no wɔ Oban no fi ayamye mu de mae. Ná Sam abrɛ, nanso ne adrenaline dodow ampene so sɛ ɛbɛbrɛ ase. Wɔ kanea no hann a ɛyɛ mmerɛw a efi Nina nkyɛn no mu no, ɔtraa ase a ɔkotow, na ɔde ne nsateaa kura telefon no wɔ ne nkotodwe ntam, na odwennwen ho. Ɔmiaa redial so, a na ɔwɔ anidaso sɛ Masters bɛfa.
  
  "Oh me Nyankopɔn, ɛte sɛ nea obiara foroo fucking rocket na ɔrekɔ ɔsram no so," he seethed komm sɛnea obetumi. Esiane sɛ na ɛhaw Sam a wontumi nka ho asɛm sɛ wankɔ Perdue anaa Masters nti, osii gyinae sɛ ɔbɛfrɛ Oduruyɛfo Jacobs a na ɔwɔ anidaso sɛ ebia wahu Perdue dedaw. Nea ɛbɛyɛ na ne dadwen no ano abrɛ ase no, Sam maa TV no nne kɔɔ soro kakra. Nina gyaw no ma ɛdaa akyi, nanso ɛdan fii sini kwan no so kɔɔ Channel 8 so maa amanaman ntam amanneɛbɔ.
  
  Ná amanneɛbɔ nketenkete a ɛfa nneɛma a mfaso biara nni so mma Sam tebea no so ahyɛ atesɛm no mu ma bere a ɔnam dan no mu, na ɔfrɛɛ nɔma biako akyi foforo no. Ɔne Miss Noble yɛɛ nhyehyɛe wɔ Post no sɛ ɔbɛtɔ tekiti ama ɔne Nina atu kwan akɔ Moscow anɔpa, na ɔbɔɔ Nina din sɛ n"abakɔsɛm ho ɔfotufo wɔ dwumadi no ho. Ná Miss Noble nim Oduruyɛfo Nina Gould din a ɛyɛ nsoromma no yiye, ne din a ne din agye wɔ nhomasua mu nso. Anka ɔbɛyɛ tumidifo wɔ Sam Cleave amanneɛbɔ no so.
  
  Sam telefon no bɔɔ, na ɛmaa ne ho yɛɛ no den sekan biako. Saa bere no, nsusuwii pii bae na ɛkɔɔ so wɔ onii ko a ebetumi ayɛ ne sɛnea ebia tebea no te ho. Oduruyɛfo Jacobs din hyerɛn wɔ ne fon so.
  
  "Oduruyɛfo Jacobs? So yebetumi de anwummere aduan akɔ ahɔhodan bi mu wɔ ha sen sɛ yɛde bɛkɔ wo fie?" Sam kae ntɛm ara.
  
  "So woyɛ ahonhonsɛmdifo, Owura Cleave?" Casper Jacobs bisae sɛ.
  
  "D-dɛn ntia? Dɛn?" Sam yɛɛ n"anim basabasa.
  
  "Ná merebɛtu wo ne Oduruyɛfo Gould fo sɛ mma mommra me fie anadwo yi efisɛ migye di sɛ wɔapam me. Sɛ wohyia me wɔ beae yi a, ɛbɛyɛ asiane, enti mede m"ani kyerɛ mo ahɔhodan mu ntɛm ara," saa na abɔde mu nneɛma ho nimdefo no bɔɔ Sam amanneɛ, na ɔkaa nsɛm no ntɛmntɛm araa ma ɛkame ayɛ sɛ na Sam antumi ne nokwasɛm ahorow no ankɔ so.
  
  Sam maa no awerɛhyem sɛ: "Yiw, Oduruyɛfo Gould abɔ dam kakra, nanso nea ehia ara ne sɛ mɛbɔ m"asɛm no ho nsɛm mua." Nea ɛhaw Sam kɛse ne Casper nne. Ɛte sɛ nea ne ho dwiriw no. Ne nsɛm ho popoe, na ahome a ɛyɛ mmerɛw na ɛtwaa mu.
  
  "Merekɔ mprempren yi ara, na Sam, mesrɛ wo hwɛ hu sɛ obiara nni w"akyi. Ebia wɔrehwɛ wo ahɔhodan dan mu. Yebehyia wɔ simma dunum akyi," Kasper kae. Ɔfrɛ no baa awiei, na ɛmaa Sam adwene tu frae.
  
  Sam guaree ntɛmntɛm. Bere a owiee no, ɔtenaa mpa no so sɛ ɔrekyekyere ne mpaboa. Ohuu biribi a onim wɔ TV so.
  
  Nkrasɛm no kae sɛ: "Nnanmusifo a wofi China, France, Russia, United Kingdom ne United States fi La Monnaie opera dan a ɛwɔ Brussels no mu kɔto nkyɛn kosi ɔkyena." "Atom Ahoɔden Nhyiam no bɛkɔ so wɔ keteke a ɛyɛ fɛ a ɛbɛma ɔkasa a wɔaka abom no mu, wɔ kwan so rekɔ nuklea afiri titiriw a ɛwɔ Novosibirsk, Russia no mu."
  
  Sam bɔɔ n"ano sɛ: "Ɛyɛ fɛ." "Nsɛm kakraa bi a wubetumi afa beae a asɛnka agua a mo nyinaa fi so foro no ho, hey McFadden? Nanso mɛhunu wo, na yɛbɛtena saa keteke no mu. Na m"ahwehwɛ Wolf ama koma-ne-koma kakra."
  
  Bere a Sam wiei no, ɔfaa ne fon no de n"ani kyerɛɛ abɔnten. Ɔhwɛɛ Nina so nea etwa to ansa na ɔreto ɔpon no mu. Efi benkum kɔ nifa no, na obiara nni ɔkwan no so. Sam hwɛɛ sɛ obiara mfii dan abien no mu biara mu bere a ɔrekɔ elevator no so no. Ná ɔrebɛtwɛn Oduruyɛfo Jacobs wɔ abrannaa so, a na wasiesie ne ho sɛ ɔbɛkyerɛw nea enti a ɔde ahopere guan kɔɔ Belarus no ho nsɛm a ɛyɛ fĩ nyinaa.
  
  Bere a Sam renom sigaret wɔ ahɔhodan no pon kɛse no akyi pɛɛ no, ohui sɛ ɔbarima bi a ɔhyɛ atade reba ne nkyɛn a ɔde aniberesɛm a edi awu reba no. Ná ɔte sɛ nea ne ho yɛ hu, na wɔabɔ ne ti nhwi asan te sɛ ɔkwansrafo a ofi mfe aduɔson ho anigyesɛm bi mu.
  
  Wɔ nneɛma nyinaa mu no, esiane sɛ na Sam ansiesie ne ho nti, osusuwii ho bere a ohyiaa ɔbarima a ne ho yɛ hu no ani a ɔde hwɛɛ no no. Hyɛ no nsow ma wo ho. Nya atuo foforo.
  
  Ɔbarima bi nsa puei fii ne kotoku kotoku mu. Sam de ne sigaret no too nkyɛn na osiesiee ne ho sɛ ɔbɛkwati atuo no. Nanso na ɔbarima no kura biribi a ɛte sɛ abɔnten hard drive wɔ ne nsam. Ɔbɛn hɔ na ɔkyeree nsɛm ho amanneɛbɔfo no kɔla. Ná n"aniwa ayɛ kɛse na ayɛ nsu.
  
  "Sam?" - a ode ahopopo. "Sam, wɔfaa me Olga!"
  
  Sam tow ne nsa kɔɔ soro na ɔde ahometew kae sɛ, "Oduruyɛfo Jacobs?"
  
  "Yiw, ɛyɛ me, Sam. Me Googled wo sɛ mɛhwɛ sɛnea wo te sɛ mɛhu wo anadwo yi. Me Nyankopɔn, wɔfaa me Olga na minni baabi a ɔwɔ ho adwene biara! Sɛ mansan ankɔ complex a meyɛɛ po so hyɛn no mu a, wɔbɛkum no!"
  
  Sam gyaee Casper abufuw no ntɛm ara sɛ: "Twɛn, na tie me. Ɛsɛ sɛ wo bo dwo, wunim? Ɛnboa." Sam hwɛɛ ne ho hyiae, na ɔhwɛɛ nneɛma a atwa ne ho ahyia no. "Titiriw bere a ebia wobɛtwetwe adwene a wompɛ no."
  
  Ná ɔforo kɔ soro ne fam wɔ mmɔnten a ɛso yɛ nsu so, na na ɔrehyerɛn wɔ mmɔnten so akanea a ɛyɛ bruu no ase, na ɔhwɛɛ biribiara a ɔkeka ne ho sɛnea ɛbɛyɛ a obehu onii a ɔrehwɛ. Nnipa kakraa bi na wɔde wɔn adwene sii ɔbarima a ɔrebɔ nkɔmmɔ a ɔte Sam nkyɛn no so koraa, nanso nnipa kakraa bi a wɔnam fam, a wɔn mu dodow no ara yɛ awarefo a wɔnantew, de wɔn ani kyerɛɛ wɔn ntɛmntɛm ansa na wɔretoa wɔn nkɔmmɔbɔ so.
  
  Sam hyɛɛ nyansa sɛ: "Bra, Oduruyɛfo Jacobs, ma yɛnkɔ mu nkɔnom whisky," na ɔde ɔbarima a ɔrepopo no faa ahwehwɛ apon a ɛtwetwe no mu brɛoo. "Anaasɛ, wɔ wo fam no, dodow bi."
  
  Wɔtraa ahɔhodan no adidibea hɔ asawdan mu. Akanea nketewa a wɔde si ɔdan no atifi no ma tebea no te wɔ adwumayɛbea hɔ, na piano nnwom a ɛyɛ brɛoo hyɛ adidibea hɔ ma. Na nwiinwii a ɛyɛ komm kaa nkuku a wɔde yɛ nkuku a ɛrebɔ denneennen ho bere a Sam kyeree ne bere a ɔne Oduruyɛfo Jacobs yɛe no guu kasɛt so no. Kasper kaa Ɔwɔ a Ɔyɛ Ɔbɔnefo no ne abɔde mu nneɛma ho nimdeɛ pɔtee a ɛka nneɛma a ɛyɛ hu a ebetumi aba yi ho asɛm kyerɛɛ no, a Einstein susuwii sɛ eye sɛ obeyi afi hɔ. Awiei koraa no, bere a ɔdaa Clifton Taft a wɔde sii hɔ no ahintasɛm nyinaa adi, faako a wɔde Ahyehyɛde no mu abɔde a wɔyɛ abofono no sie no, ofii ase sui. Esiane sɛ na Casper Jacobs adwene atu afra nti, wantumi anhyɛ ne ho so bio.
  
  "Na enti, bere a mesan baa fie no, na Olga nni hɔ bio," na ɔde ne nsa akyi popaa n"ani, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ obi a obiara nhu no. Nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔyɛ katee no de ayamhyehye gyaee nea wɔakyere agu hama so no wɔ ne laptop kɔmputa so na ɔde ne nsa bɔɔ ɔbarima a ɔresu no akyi mprenu. Sam yɛɛ sɛnea ɛbɛyɛ sɛ ɔbɛyɛ Nina hokafo ho mfonini wɔ n"adwenem, sɛnea na wayɛ mpɛn pii pɛn no, na ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔbɛsan akɔ fie abɛhu sɛ Owia Tuntum no afa no.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Yesu, Casper, mepa wo kyɛw, adamfo," na ɔyɛɛ sɛnkyerɛnne maa bartender no sɛ ɔmfa Jack Daniels nhyɛ ahwehwɛ no mu ma. "Yɛbɛhwehwɛ no ntɛm ara sɛnea yebetumi, ɛyɛ? Mehyɛ wo bɔ sɛ, wɔrenyɛ no hwee kɔsi sɛ wɔbɛhunu wo. Wo screwed wɔn nhyehyɛe na obi nim. Obi a ɔwɔ tumi. Wɔfaa no sɛ ɔrebɛtɔ wo so were, sɛ ɔrebɛma woahu amane. Eyi ne nea wɔyɛ."
  
  Kasper sui, na ɔde n"anim siee ne nsa mu sɛ: "Minnim baabi a obetumi akɔ mpo." "Migye di sɛ wɔakum no dedaw."
  
  "Nka saa, wote?" Sam de ahotoso siw no kwan. "Meka kyerɛɛ wo kɛkɛ. Yɛn baanu nyinaa nim sɛnea Order te. Wɔyɛ kuw bi a wɔhwere ade a ɛyɛ yaw, Casper, na wɔn akwan no nnyinii wɔ abɔde mu. Wɔyɛ asisifo, na ɛsɛ sɛ mo, nnipa nyinaa mu, hu eyi."
  
  Casper wosow ne ti a anidaso biara nni mu, awerɛhow maa ne kankyee brɛɛ ase, bere a Sam de ahwehwɛ no hyɛɛ ne nsam na ɔkae sɛ, "Nom eyi." Ɛsɛ sɛ woma wo ntini dwo. Tie, ntɛm ahe na wubetumi adu Russia?"
  
  "W-dɛn?" Kasper bisae sɛ. "Ɛsɛ sɛ mehwehwɛ m"adamfo abeawa no. To hell ne keteke no ne nhyiamfo no. Ɛmfa me ho, wɔn nyinaa betumi awuwu bere tenten a metumi ahu Olga no."
  
  Sam guu ahome. Sɛ na Casper wɔ n"ankasa fie kokoam a, anka Sam bɛbɔ no akuturuku te sɛ ɔbarima a ne tirim yɛ den. Ɔserewee, na ɔbrɛe dodo sɛ ɔbɛbɔ abɔde mu nneɛma ho nimdefo no akuturuku bio sɛ: "Hwɛ me, Oduruyɛfo Jacobs." Casper de n"ani a mogya ayɛ no ma hwɛɛ Sam. "Wususuw sɛ ɛhe na wɔde no kɔe? Wususuw sɛ ɛhe na wɔpɛ sɛ wɔde wo kɔ? Dwene! Susuw ho hwɛ, Onyankopɔn nti!"
  
  "Wunim mmuae no, ɛnte saa?" Casper susuw ho sɛ ɛbɛyɛ saa. "Minim nea woredwen ho. Meyɛ damn smart paa na me ntumi nsusuw ho, nanso Sam, mintumi nsusuw ho mprempren. Seesei ara nea mihia obi a obesusuw nneɛma ho ama me sɛnea ɛbɛyɛ a manya akwankyerɛ bi."
  
  Ná Sam nim sɛnea ɛte. Ná ɔwɔ nkate tebea a ɛte saa mu pɛn bere a obiara amfa mmuae biara amma no no. Eyi ne hokwan a onyae sɛ ɔbɛboa Casper Jacobs ma wanya ne kwan. "Ɛkame ayɛ sɛ migye di ɔha biara mu ɔha sɛ wɔde no rekɔ Siberia keteke mu ne nhyiamfo, Kasper."
  
  "Dɛn nti na na wɔbɛyɛ eyi? Ɛsɛ sɛ wɔde wɔn adwene si sɔhwɛ no so," Kasper buae.
  
  "So wonte ase?" Sam kyerɛkyerɛɛ mu. "Obiara a ɔwɔ keteke yi mu yɛ ahunahuna. Saa akwantufo atitiriw yi si gyinae wɔ nuklea ahoɔden ho nhwehwɛmu ne ntrɛwmu mu. Aman a wɔwɔ veto power nkutoo no, so woahyɛ no nsow? Atomic Energy Agency mpanyimfo nso yɛ akwanside ma Black Sun efisɛ wɔhyɛ wɔn a wɔde nuklea ahoɔden ma no sohwɛ ho mmara."
  
  Casper sii apini bere a ɔde ne Jackpot no guu hɔ no sɛ: "Eyi yɛ amammuisɛm ho nsɛm a ɛboro so, Sam." "Ka mfitiasesɛm no kyerɛ me kɛkɛ efisɛ mabow nsa dedaw."
  
  "Olga bɛtra Valkyrie no so efisɛ wɔpɛ sɛ woba bɛhwehwɛ no. Sɛ woannye no nkwa a, Casper," Sam de asɛm no too n'ano, nanso na ne nne no yɛ asɛmmɔne, "ɔbɛwu ne nhyiamufoɔ a wɔwɔ saa damn keteke no mu nyinaa! Sɛnea minim fa Ahyɛde no ho no, wɔwɔ nnipa a wɔwɔ hɔ dedaw a wɔde besi mpanyimfo a wɔawuwu ananmu, na wɔde aman a wɔyɛ tumidifo so tumidi ma Owia Tuntum no Ahyehyɛde no wɔ akataso a ɛne sɛ wɔbɛsakra amammui mu tumidi a ɛwɔ hɔ no ase. Na eyinom nyinaa bɛyɛ mmara kwan so de!"
  
  Ná Casper rehome te sɛ ɔkraman a ɔwɔ sare so. Ɛmfa ho sɛ ɔnom nsa dodow ahe biara no, na ɔda mpan na sukɔm dee no. Wɔ anhyɛ da no, ɔbɛyɛɛ obi a ɔbɔ bɔɔl titiriw wɔ agoru bi a na ɔnyɛ n"adwene da sɛ ɔbɛyɛ ne fã no mu.
  
  Ɔka kyerɛɛ Sam sɛ: "Metumi aforo wimhyɛn anadwo yi. Esiane sɛ Sam ani gyee ho nti, ɔde ne nsa bɔɔ Casper akyi.
  
  "Onipa pa!" - kaa saa. "Seesei mede eyi bɛmena Purdue denam email a ahobammɔ wom so. Ebia sɛ wobɛka akyerɛ no sɛ onnyae equation no ho adwuma a, ɛbɛyɛ anidaso kakra, nanso anyɛ yiye koraa no, ɛdenam w"akenkan ne data a ɛwɔ saa hard drive no so no so no, n"ankasa betumi ahu nea ɛrekɔ so ankasa. Mewɔ anidaso sɛ ɔte ase sɛ ɔyɛ n"atamfo abofra.
  
  "Na sɛ wosiw ano nso ɛ?" Casper susuwii sɛ. "Bere a mebɔɔ mmɔden sɛ mɛfrɛ no no, ɔbea bi a ɛda adi sɛ wamfa nkra biara amma no da na obuaa me frɛ no."
  
  "Jane?" Sam bisae sɛ. "So na eyi yɛ adwuma bere mu?"
  
  Casper gye toom sɛ: "Dabi, nnɔnhwerew akyi." "Adɛn?"
  
  Sam homee sɛ: "Fuck me," na ɔkaee ɔyarehwɛfo a ɔyɛ bitchy ne ne suban ho haw no, titiriw bere a Sam maa Pardue nsɛso no akyi. "Ebia woaka no yiye, Casper. Me Nyankopɔn, wubetumi anya awerɛhyem koraa wɔ ho, sɛ wususuw ho a."
  
  Ɛhɔ ara na Sam sii gyinae sɛ ɔde Miss Noble ho nsɛm nso bɛmena Edinburgh Post, sɛ ɛba sɛ wɔabɔ Purdue email server no mu a.
  
  Casper kae sɛ: "Merenkɔ fie, Sam."
  
  "Yiw, wuntumi nsan nkɔ akyi. Ebia wɔrehwɛ anaasɛ wɔretwɛn wɔn bere," Sam penee so. "Fa wo din hyɛ ha, na ɔkyena yɛn baasa nyinaa bɛkɔ asɛmpatrɛw adwuma bi mu akɔgye Olga. Hena na onim, bere koro no ara mu no, yebetumi de asodi no ato Taft ne McFadden so wɔ wiase nyinaa anim na yɛapopa wɔn afi slate no so esiane sɛ wɔadi yɛn ho fɛw ara kwa nti."
  
  
  24. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Raichtishow yɛ nusu
  
  
  Perdue nyanee, na ɔsan nyaa oprehyɛn no mu yaw no fã bi. Ne menewa yɛɛ te sɛ anhwea krataa na na ne ti mu duru yɛ tɔn biako. Awia hann bi a ɛhyerɛn faa ntama no mu na ɛbɔɔ no wɔ n"ani ntam. Bere a ohuruw fii mpa so a ɔda adagyaw no, ɔkaee anadwo a na ɔne Lilith Hearst yɛe no wɔ ɔkwan a emu nna hɔ so mpofirim, nanso ɔpiaa no kɔɔ nkyɛn de n"adwene sii awia hann a ɛyɛ awerɛhow a na ɛsɛ sɛ oyi fi n"ani a ɛyɛ ohiani no so no so.
  
  Bere a ɔde ntama no kataa kanea no so no, ɔdanee ne ho hui sɛ aberante a ne ho yɛ fɛ no da so ara da ne mpa no fã foforo. Ansa na ɔrehu no wɔ hɔ no, Charles bɔɔ brɛoo. Perdue buee ɔpon no.
  
  Ɔkae sɛ: "Awia pa, owura.
  
  Perdue de ahomegyeɛ kaa ne ti sɛ: "Anɔpa pa, Charles." Ɔtee nka sɛ wɔrekɔ sraadi, na ɛno akyi ansa na ohui sɛ osuro sɛ wɔbɛboa no. Nanso afei na aka akyi dodo sɛ ɔbɛka ho asɛm kɛse, enti ɔyɛɛ ne ho sɛ fɛre biara nni ɔne Charles ntam. Ne butler a na ɔyɛ adwumayɛfo bere nyinaa no nso buu n"ani guu nokwasɛm yi so.
  
  "Metumi ne wo aka asɛm bi, owura?" Charles bisae sɛ. "Nokwarem no, sɛ woasiesie wo ho ara pɛ."
  
  Perdue de ne ti too fam, nanso ɛyɛɛ no nwonwa sɛ ohui sɛ Lillian wɔ akyi, a na ɔno nso te sɛ nea wahaw koraa. Perdue nsa de mmirika kɔɔ ne kɔn mu ntɛmntɛm. Ɛte sɛ nea Charles hwɛɛ dan no mu hwɛɛ Lilith a wada no na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ ne wura sɛ: "Owura, mesrɛ wo, nka nkyerɛ Akyerɛbaa Hearst sɛ me ne wo wɔ biribi a yɛbɛbɔ ho nkɔmmɔ."
  
  "Adɛn? Dɛn na ɛrekɔ so?" - Perdue de asɛm a ɛyɛ sereserew. Anɔpa yi ɔtee nka sɛ biribi asɛe wɔ ne fie, na ahintasɛm a ɛwɔ mu no resrɛsrɛ sɛ wɔda no adi.
  
  "David," akɔnnɔ mu nteɛm bi fi ne mpa mu sum a ɛyɛ brɛoo no mu bae. "San kɔda."
  
  Charles bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsan aka no ntɛmntɛm sɛ: "Owura, mesrɛ wo," nanso Perdue too ɔpon no mu wɔ n"anim. Esiane sɛ na Charles ayɛ kusuu na ne bo afuw kakra nti, ɔhwɛɛ Lillian a na ɔne no nkate koro no ara. Wanka hwee, nanso na onim sɛ ɔno nso te nka saa ara. Wɔanka asɛm biara, butler ne ofiehwɛfo no sian antweri no kɔɔ adididan no mu, faako a wɔbɛbɔ anammɔn a edi hɔ wɔ wɔn adwuma no mu ho nkɔmmɔ wɔ David Perdue akwankyerɛ ase.
  
  Na ahobammɔ a wɔde bɛba no yɛ wɔn asɛm no bem a ɛda adi pefee, nanso kosi sɛ Perdue betumi ayi ne ho afi ɔdaadaafo a ɔwɔ adwemmɔne no ho no, wɔantumi anka wɔn asɛm no. Anadwo a alarm no bɔɔ no, wɔmaa Charles yɛɛ ofie nkitahodifo kosii sɛ Perdue nyaa n"adwene bio. Ná adwumakuw a ɛhwɛ ahobammɔ so no retwɛn sɛ wɔbɛte ne nka kɛkɛ, na na ɛsɛ sɛ wɔfrɛ de kyerɛ Perdue video a ɛkyerɛ sɛnea wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛsɛe nneɛma no. Sɛ́ ebia na ɛyɛ nhama a enye ara kwa no, na ɛnyɛ nea ɛda adi koraa esiane sɛnea Purdue siesie ne mfiridwuma no denneennen nti, na na Charles abɔ ne tirim sɛ ɔbɛma ɛno ada adi pefee.
  
  Wɔ abansoro no so no, Perdue san de n"agode foforo no hwirew ne ho wɔ sare no mu.
  
  "So ɛsɛ sɛ yɛsɛe eyi?" Lillian dii aseresɛm.
  
  Charles guu ahome sɛ: "M"ani begye ho, Lillian, nanso awerɛhosɛm ne sɛ m"ani gye m"adwuma no ho ankasa." "Metumi ayɛ wo tii kuruwa?"
  
  Ɔtenaa adidipon ketewa a ɛnyɛ den no so sii apini sɛ: "Ɛno bɛyɛ nwonwa, me dɔfo." "Sɛ ɔware no a, dɛn na yɛbɛyɛ?"
  
  Ɛkaa kakraa bi na Charles de ne porcelain nkuruwa no gui bere a osusuwii no ho. N"ano wosow komm. Ná Lillian nhuu no saa da. Asomdwoe ne ahosodi ho nhwɛso no bɛyɛɛ nea ɛyɛ hu mpofirim. Charles hwɛɛ mfɛnsere mu denneennen, na n"ani nyaa awerɛkyekye wɔ Reichtisousis turo ahorow a ɛyɛ nwonwa no mu ahabammono a ɛyɛ frɔmfrɔm no mu.
  
  Ofi komam buae sɛ: "Yɛrentumi mma eyi ho kwan."
  
  Lillian hyɛɛ nyansa sɛ: "Ebia ɛsɛ sɛ yɛto nsa frɛ Oduruyɛfo Gould sɛ ɔmmra bɛkae no nea ɔrehwehwɛ ankasa." "Ɛno da nkyɛn a, Nina bɛbɔ Lilith akuturuku..."
  
  "Enti, na wopɛ sɛ wuhu me?" Perdue nsɛm no maa Lillian mogya yɛɛ nwini mpofirim. Ɔdanee ne ho denneennen na ohui sɛ n"adwumawura no gyina ɔpon no ano. Ná ne ho yɛ hu, nanso na ogye di.
  
  Ɔkae sɛ: "O me Nyankopɔn, owura, metumi ama wo nnuru bi a wɔde kum ɛyaw?"
  
  Obuae sɛ: "Dabi, nanso m"ani begye toast a ɛyɛ dry slice ne kɔfe tuntum a ɛyɛ dɛ bi ho ankasa." Eyi ne hangover a enye koraa a manya pɛn."
  
  Charles kae sɛ: "Wo nni hangover, owura. "Sɛnea minim no, nsa kakraa bi a woanom no ntumi mma w"adwene mu yɛ wo naa wɔ ɔkwan bi so a anka worentumi nnya adwene bio wɔ anadwo alarm ntua mpo mu."
  
  "Kafra?" Perdue yɛɛ n"anim basabasa kyerɛɛ butler no.
  
  "Ɛhe na ɔwɔ?" Charles bisae no tẽẽ. Ná ne nne yɛ katee, ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ ɔsɔretia, na wɔ Perdue fam no na ɛyɛ sɛnkyerɛnne a edi mu a ɛkyerɛ sɛ ɔhaw bi wɔ hɔ.
  
  "Wɔ shower no mu." Adɛn?" Perdue buae. "Meka kyerɛɛ no sɛ mɛtow agu wɔ tiafi a ɛwɔ fam no mu efisɛ na mete nka sɛ me ho ayɛ me yaw."
  
  Lillian maa n"adwumawura akwaaba bere a ɔdanee toast no sɛ: "Ayiyi pa, owura."
  
  Perdue hwɛɛ no denneennen te sɛ nea ɔyɛ ɔkwasea. "Metow me ho fii me ho ankasa efisɛ mete nka sɛ me ho ayɛ me yaw ankasa, Lily. Dɛn na na woredwen ho? So wususuwii sɛ medi atoro akyerɛ no sɛnea ɛbɛyɛ a mɛboa wo pɔw a wobɔ tia no yi ara kwa?"
  
  Charles de ahodwiriw bɔɔ ne hwene mu denneennen wɔ Purdue anibiannaso a ɔyɛe bere nyinaa no ho. Lillian nso bo fuwii wɔ eyi ho saa ara, nanso na ɛsɛ sɛ ɔyɛ komm ansa na Perdue asi gyinae sɛ obeyi n"adwumayɛfo afi adwumam esiane ahotoso a onni nti. Ɔka kyerɛɛ Perdue sɛ: "Nokwarem no, ɛnte saa." "Ná meredi aseresɛm kɛkɛ".
  
  Perdue bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Nsusuw sɛ memfa m"ani nsi nea ɛrekɔ so wɔ m"ankasa me fie no so." "Mo nyinaa ama ada adi pefee mpɛn pii sɛ mompene sɛ Lilith bɛba ha, nanso mo werɛ afi ade biako. Me ne ofie yi wura, na minim biribiara a ɛkɔ so wɔ afasu yi ntam."
  
  Charles kae sɛ: "Gye sɛ bere a Rohypnol ma wotɔ piti bere a ɛsɛ sɛ w"awɛmfo ne adwumayɛfo a wosiesie wo fie no siw ogya a ɛbɛtɔ wo fie ho ahunahuna ano no." Lillian bɔɔ ne nsa mu wɔ saa asɛm yi ho, nanso na aka akyi dodo. Ná wɔabu butler nokwafo no pɛyɛ ho nsuyiri apon no so. Perdue anim danee nsõ, na ɛboroo ne honam ani hwɛbea a ayɛ mmerɛw dedaw no mpo. "Mepa kyɛw sɛ mekaa asɛm no penpen saa, owura, nanso merennyina hɔ kwa bere a wench bi a ɔto so abien hyɛn m"adwumam ne m"adwuma mu sɛ ɔrebɛsɛe m"adwumawura no." Charles ho dwiriw no wɔ nea ɔkae no ho te sɛ ofiehwɛfo no ne Perdue. Butler no hwɛɛ Lillian anim a ɛyɛ nwonwa no na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne mu sɛ: "Wɔde sika ketewaa bi, nkaribo biako, Lily."
  
  Ɔnwiinwii sɛ: "Mintumi. "Mihia adwuma yi."
  
  Charles animtiaabu no maa Perdue ho dwiriw no araa ma na ontumi nka kasa ankasa. Butler no de anibiannaso hwɛɛ Perdue na ɔde kaa ho sɛ: "Ɛyɛ me yaw sɛ mɛka eyi, owura, nanso mintumi mma ɔbea yi kwan mma ɔnkɔ so mfa wo nkwa nto asiane mu."
  
  Perdue sɔre gyinaa hɔ, na ɔtee nka sɛ wɔde sledgehammer abɔ no, nanso na ɔwɔ biribi ka. "Ɛbɛyɛ dɛn na woanya akokoduru? Wunni gyinabea biara a wode bɛbɔ sobo a ɛte saa!" - de aprannaa too butler no so.
  
  Lillian bɔɔ mmɔden, na ɔde obu twitwiw ne nsa sɛ: "Wo yiyedi nkutoo na ɛhaw no, owura."
  
  Mmarima baanu no nyinaa teɛɛm guu no so bere koro mu, na ɛmaa ɔyɛɛ basaa sɛ: "Ka komm, Lillian." Ofiehwɛfo a ne suban yɛ dɛ no tuu mmirika fii akyi pon no mu a wanhaw ne ho mpo sɛ obedi n"adwumawura anɔpaduan ahyɛde no so.
  
  Perdue serewee sɛ: "Hwɛ nea wode wo ho ahyɛ mu, Charles."
  
  "Ɛnyɛ me na meyɛe, owura. Nea ɛde akyinnyegye yi nyinaa ba no wɔ w"akyi pɛɛ," saa na ɔka kyerɛɛ Perdue. Perdue hwɛɛ n"akyi. Lilith gyinaa hɔ, na na ɔte sɛ akraman ba a wɔabɔ no akuturuku. Ná Perdue nkate a ɔde dii dwuma wɔ n"adwene mu no nnim anohyeto biara. Ná ɛte sɛ nea wapira kɛse na wayɛ mmerɛw kɛse, na ɔwosow ne ti.
  
  "Mepa wo kyɛw paa, David. Mebɔɔ mmɔden sɛ mɛsɔ wɔn ani, nanso ɛte sɛ nea wɔmpɛ sɛ wobehu sɛ w"ani agye kɛkɛ. Mɛkɔ wɔ simma aduasa akyi. Ma minnye me nneɛma kɛkɛ," na ɔkae, na ɔdanee ne ho sɛ ɔrekɔ.
  
  "Nhinhim, Lilith!" Perdue na ɔhyɛɛ sɛ. Ɔhwɛɛ Charles, na n"ani bruu no de abasamtu ne ɛyaw bɔɔ butler no mu. Ná Charles adu nea obetumi ayɛ ho. "Ɔno... anaa yɛn... owura."
  
  
  25. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Mesrɛ sɛ wɔmma me adɔe bi
  
  
  Nina tee nka sɛ ɔyɛ ɔbea foforo koraa bere a ɔdaa Sam ahɔhodan dan mu nnɔnhwerew dunwɔtwe akyi no. Nanso na Sam de, na wabrɛ bere a na ɛkame ayɛ sɛ ɔdaa n"ani so. Bere a wɔdaa Oduruyɛfo Jacobs ahintasɛm adi akyi no, na ogye di sɛ wiase no de n"ani asi asiane mu, ɛmfa ho sɛnea nnipa pa bɔ mmɔden sɛ wobesiw nkwaseafo a wɔpɛ wɔn ho asɛm te sɛ Taft ne McFadden atirimɔdensɛm ano no. Ná ɔwɔ anidaso sɛ wanni mfomso wɔ Olga ho. Ná egyee no nnɔnhwerew pii ansa na ɔrema Casper Jacobs agye adi sɛ anidaso wɔ hɔ, na na Sam suro bere a wɔde susuw nneɛma ho bere a wobehu Olga amu no.
  
  Wɔbɛkaa Casper ho wɔ ne fam abrannaa so.
  
  "Wodaa dɛn, Oduruyɛfo Jacobs?" Nina bisae sɛ. "Ɛsɛ sɛ mepa kyɛw sɛ mankɔ fam anadwo a etwaam no."
  
  Ɔserewee sɛ: "Dabi, mesrɛ wo, mma ɛnhaw wo, Oduruyɛfo Gould." "Sam de Scotlandfo ahɔhoyɛ a akyɛ hwɛɛ me bere a anka ɛsɛ sɛ mema mo baanu akwaaba a ɛyɛ Belgiumfo no. Bere a wɔnom whisky pii saa akyi no, na ɛnyɛ den sɛ obi bɛda, ɛwom mpo sɛ na aboa kɛse ahyɛ nna po no mu ma de."
  
  Sam bɔɔ n"ano sɛ: "Metumi ate ase.
  
  Ɔkyekyee no werɛ, na ɔde ne nsa tuu mmirika faa ne ti nhwi tuntum a asɛe no mu sɛ: "Mma ɛnhaw wo, Sam, mɛboa wo akosi awiei." "Woanyi wo ti nhwi anɔpa yi."
  
  Bere a wɔde wɔn nan sii elevator no mu no, ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Misusuwii sɛ Siberia bɛfata sɛ obi hwɛ ne ho yɛ basabasa." "Nea ɛka ho no, ɛbɛma m"anim ayɛ hyew... na ɛnyɛ nea wontumi nhu."
  
  Casper penee so wɔ ɔkwan a ɛnyɛ den so sɛ: "Adwene pa."
  
  "Sɛ yedu Moscow a, dɛn na ɛba, Sam?" Nina bisae wɔ kommyɛ a emu yɛ den a ɛwɔ elevator no mu no mu.
  
  "Mɛka akyerɛ wo wɔ wimhyɛn mu. Ɛyɛ nnɔnhwerew abiɛsa pɛ na wode akɔ Russia," na obuae. N"ani a ɛyɛ tuntum no hwirew ne ho hwɛɛ mfoninitwa afiri a ɛhwɛ afiri a wɔde bɔ abansoro so no so. "Mintumi mfa anofafa akenkan nto asiane mu."
  
  Ɔdii n"ani akyi na ɔde ne ti too fam. "Aane".
  
  Kasper ani gyee ne mfɛfo adwumayɛfo baanu a wofi Scotland no abɔde mu nnyigyei ho, nanso ɛkaee no Olga ne nkrabea a ɛyɛ hu a ebia na wahyia dedaw no nkutoo. Na ontumi ntwɛn sɛ ɔde ne nan bɛto Russia asase so, sɛ wɔde no kɔɔ baabi a ɛnteɛ mpo a, sɛnea Sam Cleave susuwii no. Bere tenten a obetumi atua Taft a na ɔyɛ bepɔw a ɛfa Siberia so no fã titiriw no so ka no.
  
  "Wimhyɛn gyinabea bɛn na wɔde redi dwuma?" Nina bisae sɛ. "Mintumi nsusuw sɛ wɔde Domodedovo bedi dwuma ama nnipa a wɔho hia saa."
  
  "Eyi yɛ mfomso." Wɔde ankorankoro wimhyɛn gyinabea bi a ɛwɔ atifi fam atɔe a wɔfrɛ no Koschey di dwuma," saa na Sam kyerɛkyerɛɛ mu. "Metee saa wɔ opera dan no mu bere a miwiaa me ho kɔɔ mu no, wokae? Ɛyɛ Russiafo a wɔyɛ Amanaman Ntam Atom Ahoɔden Dwumadibea no mu biako dea."
  
  Nina serewee sɛ: "Eyi hua yɛ adwenem naayɛ."
  
  Casper sii so dua sɛ: "Ɛno yɛ nokware." "Adwumakuw no mufo pii, sɛnea ɛte wɔ Amanaman Nkabom ne Europa Aman Nkabom no, Bilderberg ananmusifo... wɔn nyinaa di nokware ma Order of the Black Sun. Nkurɔfo ka Wiase Nhyehyɛe Foforo no ho asɛm, nanso obiara nnim sɛ ahyehyɛde a ɛyɛ hu sen saa koraa reyɛ adwuma. Te sɛ adaemone no, egye wiase nyinaa ahyehyɛde ahorow a wonim no yiye yi na ɛde di dwuma sɛ afɔrebɔde ansa na aforo wɔn po so ahyɛn wɔ nokwasɛm no akyi."
  
  Nina kae sɛ: "Nsɛdi a ɛyɛ anigye.
  
  Sam penee so sɛ: "Nokwarem no, ɛno yɛ nokware." "Biribi wɔ Black Sun ho fi awosu mu, biribi a ɛboro wiase nyinaa tumidi ne nnipa atitiriw nniso so. Ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ ahintasɛm wɔ abɔde mu, na ɛde nyansahu di dwuma de nya nkɔso."
  
  Bere a wobuee elevator apon no mu no, Casper de kaa ho sɛ: "Ɛma wususuw ho sɛ ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔbɛsɛe ahyehyɛde a agye ntini kɛse na mfaso wɔ so saa."
  
  "Yiw, nanso yɛbɛkɔ so anyin wɔ wɔn awotwaa so te sɛ mmoawa a ɛyɛ den bere tenten a yɛwɔ tumi a yɛde bɛma wɔn ho ayɛ wɔn yaw na wɔahyew no," Sam serewee na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi, na ogyaw baanu a aka no wɔ nhama mu.
  
  Nina serewee, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhyehyɛ ne ho sɛ: "Meda wo ase wɔ saa asɛm no ho, Sam." "Sɛ yɛreka nsɛdi ahorow a ɛyɛ anigye ho asɛm a!"
  
  Wɔfaa taksi kɔɔ wimhyɛn gyinabea hɔ na na wɔwɔ anidaso sɛ wobetumi adu ankorankoro wimhyɛn gyinabea hɔ wɔ bere ano akɔfa keteke no. Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛfrɛ Perdue nea etwa to, nanso bere a ɔbea bi buae no, ohui sɛ Oduruyɛfo Jacobs asɛm no teɛ. Ɔde ne haw hwɛɛ Casper Jacobs.
  
  "Dɛn na ɛyɛ bɔne?" Kasper bisae sɛ.
  
  Sam ani so tetew no. "Ɛnyɛ Jane na na ɔyɛ. Minim Perdue ankasa boafo no nne yiye. Minnim nea hell rekɔ so, nanso misuro sɛ wɔde Perdue ayɛ dommum. Sɛ́ onim anaasɛ onnim no mfa ho. Me frɛ Masters bio. Ɛsɛ sɛ obi kɔhwɛ nea ɛrekɔ so wɔ Reichtisusis." Bere a wɔretwɛn wɔ wimhyɛn adwumayɛbea hɔ no, Sam frɛɛ George Masters nɔma bio. Ɔde telefon no too akasam so sɛnea ɛbɛyɛ a Nina bɛte asɛm bere a Casper kɔfaa kɔfe fii afiri a wɔde tɔn nneɛma no mu no. Ɛyɛɛ Sam nwonwa sɛ George de nne a ɛyɛ nna buaa ɔfrɛ no.
  
  "Awuranom?" Sam teɛɛm sɛ. "Damn no! Oyi ne Sam Cleave. Ɛhe na woakɔ?"
  
  Masters buae denneennen sɛ: "Merehwehwɛ wo," na mpofirim ara ɔbɛyɛɛ obi a ɔdaadaa nkurɔfo kakra. "Womaa Purdue f---ing equation bere a meka kyerɛɛ wo wɔ nsɛm a ɛnyɛ nokware mu sɛ ɛnsɛ sɛ woyɛ no akyi."
  
  Nina tiee no yiye a na n"ani abue. Ɔde n"ano nkutoo kae sɛ: "Ɛte sɛ nea ne bo afuw damn!"
  
  Sam fii ne anoyi no ase sɛ: "Hwɛ, minim, nanso nhwehwɛmu a meyɛe wɔ eyi ho no anka biribi a ɛyɛ hu te sɛ nea woka kyerɛɛ me no ho asɛm."
  
  George de asɛm a ɛyɛ yaw kae sɛ: "Mfaso biara nni wo nhwehwɛmu no so, adamfo." "So wususuwii ankasa sɛ ɛnyɛ den sɛ obiara betumi anya ɔsɛe a ɛkɔ akyiri yi? Dɛn, wususuwii sɛ wubehu eyi wɔ Wikipedia so? BI? Yɛn a yɛnim no nko ara na yɛnim deɛ ɛbɛtumi ayɛ. Seesei woakɔ akɔsɛe biribiara, abarimaa nyansafo!"
  
  Sam de nyansahyɛ mae sɛ: "Hwɛ, Awuranom, mewɔ ɔkwan bi a mɛfa so asiw ano sɛ wɔmfa nni dwuma." "Wubetumi akɔ Perdue fie sɛ m"asomafo na woakyerɛkyerɛ eyi mu akyerɛ no. Nea eye sen saa no, sɛ wubetumi ayi no afi hɔ a."
  
  "Adɛn nti na mihia?" Masters dii agoru denneennen.
  
  "Efisɛ wopɛ sɛ wugyae, ɛnte saa?" Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔne ɔbarima a wɔatwitwa ne honam ani no besusuw nsɛm ho. "Hey, wobɔɔ me kar no na wofaa me dommum. Mɛka sɛ wode biako ka me."
  
  "Yɛ w"ankasa adwuma a ɛho ntew, Sam. Mebɔɔ mmɔden sɛ mɛbɔ wo kɔkɔ, na wopoo me nimdeɛ. So wopɛ sɛ wusiw no kwan sɛ ɔmfa Einstein nsɛso no nni dwuma? W"ankasa yɛ, sɛ wo ne no wɔ adamfofa su saa a," Masters bɔɔ n"ano.
  
  Sam kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Mewɔ amannɔne, anyɛ saa a anka mɛyɛ eyi. "Mesrɛ wo, awuranom. Hwɛ ne ho kɛkɛ."
  
  "Wowɔ he?" Masters bisae, na ɛte sɛ nea obuu n"ani guu Sam adesrɛ no so.
  
  "Belgium, dɛn ntia?" Sam buae sɛ.
  
  Ɔde ahunahuna ka kyerɛɛ Sam sɛ: "Nea mepɛ sɛ mihu baabi a wowɔ ara kwa sɛnea ɛbɛyɛ a metumi ahu wo." Wɔ saa nsɛm yi so no, Nina ani so tetew no kɛse mpo. N"ani a ɛyɛ bruu tuntum no hyerɛn wɔ n"anim a ɛyɛ mmerɛw no ase. Ɔhwɛɛ Casper a na ogyina kar no ho no a na n"anim ayɛ basaa.
  
  Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔne nyansahufo a ne bo afuw no bedi nkitaho sɛ: "Awuranom, mubetumi abɔ mframa no afi me mu bere a eyi aba awiei ara pɛ." "Mebɛtow akuturuku kakraa bi mpo ama ayɛ te sɛ nea ɛyɛ akwan abien, nanso Onyankopɔn dɔ nti, mesrɛ wo kɔ Reichtisousis na ka kyerɛ ahobammɔfo a wɔwɔ apon no ano sɛ wɔmma wo babea no nkɔ Inverness. " .
  
  "Kafra?" Awuranom bɔɔ ose, na wofi komam serewee. Sam serewee komm bere a Nina de n"anim a ɛyɛ nkwaseasɛm sen biara a ɛyɛ serew sen biara kyerɛɛ n"adwene a ɛyɛ basaa no.
  
  Sam san kae sɛ: "Ka saa kyerɛ wɔn kɛkɛ." "Wɔbɛgye wo atom na wɔaka akyerɛ Perdue sɛ woyɛ m"adamfo."
  
  "Ɛnde dɛn?" - dii anwiinwii a ontumi nnyina ano no ho fɛw.
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Biribiara a ɛsɛ sɛ woyɛ na ama wanya Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no mu ade a ɛyɛ hu no." "Na ma eyi ntra w"adwenem. Ɔwɔ ɔbea bi ka ne ho a osusuw sɛ ɔno na odi ne so. Ne din de Lilith Hearst, ɔyarehwɛfo a ɔwɔ Onyankopɔn adwene."
  
  Awuranom yɛɛ komm a ɛyɛ owu.
  
  "Hey, wubetumi ate me asɛm? Mma no nnya wo ne Perdue nkɔmmɔbɔ so nkɛntɛnso..." Sam toaa so. Masters mmuae a ɛyɛ brɛoo a na wɔnhwɛ kwan no twaa n"ano. "Lilith Hearst na ɔkyerɛwee? Wokaa sɛ Lilith Hearst?"
  
  Sam bɔɔ no amanneɛ sɛ: "Yiw, na ɔyɛ Purdue ɔyarehwɛfo, nanso ɛda adi sɛ ohu abusua honhom bi wɔ ne mu efisɛ wɔwɔ nyansahu ho dɔ koro." Nina huu nnyigyei a na adwumfo no reyɛ wɔ nhama no fã foforo no. Ná ɛyɛ ɔbarima bi a n"adwene atu afra a ɔrekae awaregyae bɔne bi nnyigyei. Ná ɛyɛ nkate mu basabasayɛ nnyigyei a ɛda so ara yɛ hyew.
  
  Ɔkaa mpofirim sɛ: "Awuranom, oyi ne Nina, Sam yɔnko dwumayɛni," na ɔkyeree Sam nsa sɛ ɔde bɛhyɛ telefon no mu den. "Wonim no?"
  
  Ná ɛte sɛ nea Sam adwene atu afra, nanso esiane sɛ na onni Nina ɔbea nkate wɔ asɛm no ho nti. Awuranom homee denneennen na afei wɔhome nkakrankakra. "Menim no." Ɔde ne ho hyɛɛ sɔhwɛ bi a ɛmaa meyɛɛ te sɛ nea merebɔ Freddy Krueger, Oduruyɛfo Gould a ɔrebɔ ne ho ban mu."
  
  Sam tee nka sɛ ahude bi retu ne moma so. Ná onni adwene biara sɛ Lilith Hearst yɛ nyansahufo a ɔwɔ ayaresabea aduruyɛdan no afasu akyi ankasa. Ntɛm ara na ohui sɛ ɔyɛ asiane kɛse sen sɛnea na ohu pɛn.
  
  Sam twaa n"asɛm mu, na ɔbɔɔ bere a dade no yɛ hyew no, "Eye, ɔba, nea enti a ɛsɛ sɛ wokɔsra Perdue na wokyerɛ Perdue nea n"adamfo abeawa foforo no betumi ayɛ."
  
  
  26. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Wɔn nyinaa wɔ hyɛn no mu!
  
  
  
  Koschey Wimhyɛn Gyinabea, Moscow - nnɔnhwerew 7 akyi
  
  
  Bere a nhyiam no ananmusifo no duu Koschey wimhyɛn gyinabea a ɛwɔ Moscow akyi no, na anwummere no nyɛ bɔne dodo wɔ gyinapɛn dodow no ara mu, nanso esum duu ntɛm. Obiara akɔ Russia pɛn, nanso wɔmfaa amanneɛbɔ ne nyansahyɛ ahorow a wɔmmrɛ mmae da wɔ keteke a ɛyɛ fɛ a ɛretu mu, baabi a na sika betumi atɔ aduan ne dabere a eye sen biara nkutoo. Bere a ahɔho no fii ankorankoro wimhyɛn ahorow no mu no, wɔde wɔn nan sii semɛnte asɛnka agua a ɛyɛ torotoro so a ɛkɔ ɔdan a ɛnyɛ den nanso ɛyɛ fɛ mu - Koschey keteke gyinabea.
  
  Clifton Taft serewee, na ogyinaa n"ananmu wɔ ɔpon no anim, "Mepɛ sɛ megyina me hokafo ne Trans-Siberian Valkyrie wura, Owura Wolf Kretchoff ananmu ma mo akwaaba ba Russia!"
  
  Nsam a wɔbɔe a ɛyɛ asotiw a efi kuw a wɔagye din no hɔ no kyerɛe sɛ wɔkyerɛɛ mfitiase adwene no ho anisɔ. Ná ananmusifo pii adi kan ada wɔn pɛ adi sɛ wɔbɛyɛ ɔkasa a wɔakyekyem yi wɔ tebea a ɛyɛ anigye kɛse mu, na awiei koraa no eyi betumi abam. Wolf fii adi kɔɔ beae ketewaa a ɛwɔ ɔpon no ano a na obiara retwɛn sɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ mu no.
  
  Ɔde ne kasa a ɛyɛ den no kaa asɛm no sɛ: "Me nnamfo ne mfɛfo adwumayɛfo a wɔn ho yɛ nwonwa no, ɛyɛ me nidi ne hokwan kɛse sɛ m"adwumakuw, Kretchoff Security Conglomerate, yɛ afe yi nhyiam no wɔ yɛn keteke mu. M"adwumakuw no ne Tuft Industries ayɛ adwuma yi ho adwuma mfe anan a atwam ni, na awiei koraa no wɔde nnwom foforo koraa no bedi dwuma."
  
  Esiane sɛ nhyiamfo no ani gyee aguadifo a ne honam ani yɛ den no anigye ne ɔkasa pa ho nti, wɔbɔɔ wɔn nsam bio. Wɔde wɔn ho ahintaw ɔdan no abrannaa bi a ɛwɔ akyirikyiri mu no, na nnipa baasa kotow wɔ sum no mu, na wɔretie. Nina ho popoe wɔ Wolfe nne nnyigyei no ho, na na ɔda so ara kae ne ɔtan akuturuku no. Ɔno anaa Sam mu biara antumi annye nni sɛ ɔkwasea a ɔyɛ ɔkwasea yɛ ɔman ba a ɔwɔ sika. Wɔ wɔn fam no, na ɔyɛ McFadden kraman a ɔtow hyɛ no so ara kwa.
  
  Ɔtoaa so sɛ: "Koschei Strip ayɛ m"ankasa keteke a mede si fam mfe pii fi bere a metɔɔ asase no, na ɛnnɛ manya anigye sɛ mɛda yɛn ankasa keteke gyinabea a ɛyɛ fɛ no adi." "Mesrɛ wo, di m"akyi." Ɔkaa saa nsɛm yi faa apon no mu, na Taft ne McFadden dii n"akyi, na nhyiamfo no dii akyi a na wɔde obu nsɛm a wɔka wɔ wɔn kasa mu no rebɔ gyegyeegye. Wɔnantew twaa gyinabea ketewaa nanso ɛyɛ fɛ no ho hyiae, na wɔn ani gyee adansi a ɛyɛ katee no ho wɔ Krutitsky adiwo honhom mu. Wɔyɛɛ abrannaa abiɛsa a ɛkɔ ɔkwan a wɔfa so fi asɛnka agua no so no wɔ Baroque kwan so a na mfinimfini mmere mu adansi a wɔayɛ no dɛ a emu yɛ den a wɔayɛ no sɛnea wim tebea a emu yɛ den no te.
  
  McFadden ho popoe, na na ne ho pere no sɛ wɔbɛte no sɛ: "Ɛyɛ nwonwa ara kwa." Wolf serewee kɛkɛ bere a odii kuw no anim kɔɔ abɔnten apon a ɛwɔ asɛnka agua no so no, nanso ansa na ɔrekɔ no, ɔdanee ne ho bio sɛ ɔrebɛma ɔkasa.
  
  Ɔteɛɛm sɛ: "Na afei, awiei koraa no, mmea ne mmarima a wɔwɔ Nuklea Ahoɔden a Wɔyɛ Foforo Nhyiam no mu, mepɛ sɛ mede aduan biako a etwa to ma mo. Tebea foforo a tumi kɛse wɔ m"akyi wɔ yɛn pɛyɛ akyi a yɛhwehwɛ a enni awiei no mu. Mesrɛ wo bra bɛka me ho wɔ n"akwantu a edi kan no mu."
  
  Russiani kɛse no dii wɔn anim kɔɔ asɛnka agua no so.
  
  United Kingdom ananmusifo no ka kyerɛɛ ne yɔnko dwumayɛni bi sɛ: "Minim sɛ ɔnte Borɔfo kasa, nanso misusuw sɛ na ɔpɛ sɛ ɔfrɛ keteke yi "force majeure" anaasɛ ebia na ɔnte kasasin no ase yiye sɛ ɛkyerɛ biribi a tumi wom?"
  
  Ɔfoforo nso de nyansahyɛ mae wɔ animtew mu sɛ: "Misusuw sɛ na ɔkyerɛ nea otwa to no." "M"ani sɔ kɛkɛ sɛ ɔka Borɔfo kasa koraa. So ɛnyɛ nea ɛhyɛ wo abufuw bere a "mmanoma a wɔaka abom" sɛn baabiara rebɛkyerɛ ase ama wɔn no?"
  
  Ɔnanmusifo a odi kan no penee so sɛ: "Ɛyɛ nokware dodo.
  
  Ná keteke no retwɛn wɔ ntama a ɛyɛ den bi ase. Ná obiara nnim sɛnea ɛbɛyɛ, nanso sɛ yegyina ne kɛse so bu atɛn a, akyinnye biara nni ho sɛ anka ebegye mfiridwumayɛfo a ne ho akokwaw na watumi ayɛ.
  
  Ɔde ahantan serewee sɛ: "Afei na yɛpɛ sɛ yɛkora kar a ɛyɛ nwonwa yi so wɔ ɔkwan koro no ara so sɛnea TE dedaw no yɛe no, na yɛde nuklea ahoɔden a egyina thorium so dii dwuma de maa engine no ahoɔden sen sɛ yɛde nsuonwini bedi dwuma." "Ɔkwan pa bɛn na wobetumi afa so de pɛtro ahyɛ keteke a ɛbɛba daakye no mu bere a wɔreyɛ ɔkasa a ɛfa ahoɔden foforo a ne bo nyɛ den a wɔde besi ananmu ho?"
  
  Sam, Nina ne Casper de wɔn ho siee ananmusifo a etwa to no akyi pɛɛ. Bere a wɔkaa sɛnea keteke mu pɛtro te ho asɛm no, nyansahufo binom yɛɛ sɛ nea wɔn ani awu kakra, nanso wɔannya akokoduru ankasa atia. Casper da so ara de ahopopo rebɔ ahome.
  
  "Dɛn?" Nina de nne a ɛba fam bisae. "Dɛn na ɛyɛ bɔne?"
  
  Casper buae, na na ɛte sɛ nea ehu aka no koraa sɛ: "Nuklea ahoɔden a egyina Thorium so." "Saa shit yi yɛ next level, me nnamfonom. Wɔ wiase nyinaa ahoɔden ho no, wɔda so ara resusuw ɔkwan foforo a wɔbɛfa so asi thorium ananmu ho. Sɛnea minim no, wonnya nyɛɛ pɛtro a ɛte saa a wɔde bedi dwuma saa," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu brɛoo.
  
  "So ɛbɛpae?" - a obisae.
  
  "Dabi, yie... woahu, ɛnyɛ nea ɛyɛ hyew te sɛ, sɛ yɛbɛka no yiye a, plutonium, nanso esiane sɛ ɛwɔ tumi a ɛbɛma ayɛ ahoɔden fibea a tumi kɛse wom nti, ahoɔhare a yɛrehu wɔ ha no haw me kakra," ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Adɛn?" - Sam de asɛm a ɛyɛ sereserew, n"anim ahintaw ne hood. "Ɛsɛ sɛ keteke kɔ ntɛmntɛm, ɛnte saa?"
  
  Kasper bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ mu akyerɛ wɔn, nanso na onim sɛ abɔde mu nneɛma ho animdefo ne wɔn a wɔte saa nkutoo na wɔbɛte nea ɛrehaw no no ase ankasa. "Hwɛ, sɛ ɛyɛ keteke a... ɛyɛ... ɛyɛ steam engine. Ɛte sɛ nea wode Ferrari engine ahyɛ nkokoaa stroller mu."
  
  Sam kae sɛ: "Oo shit." "Ɛnde dɛn nti na wɔn abɔde mu nneɛma ho animdefo anhu eyi bere a wosii ade a ɛyɛ damn no?"
  
  Casper kaee n"adamfo foforo no sɛ: "Wunim sɛnea Owia Tuntum no te, Sam." "Wɔmfa ahobammɔ ho hwee bere tenten a wɔwɔ dick kɛse no."
  
  Sam penee so sɛ: "Yiw, wubetumi de wo ho ato ɛno so."
  
  "Fuck me!" Nina de ahomegyeɛ a ɛyɛ dede bɔɔ ahome mpofirim.
  
  Sam maa no hwɛɛ no kyɛe. "Seesei? Afei woama me kwan a mɛpaw?"
  
  Kasper serewee, na ɔserewee nea edi kan fi bere a ɔhweree ne Olga no, nanso na Nina aniberesɛm kɛse. Ɔhome denneennen na ɔde n"aniwa miaa n"ani, sɛnea ɔyɛ bere nyinaa bere a ɔhwehwɛ nokwasɛm ahorow mu wɔ ne tirim no.
  
  "Wokaa sɛ engine no yɛ TE model steam engine?" obisaa Casper sɛ. Ɔde ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɛyɛ nokware. "So wunim nea TE yɛ ankasa?" - bisaa mmarima no. Wɔsesaa wɔn ani so kakra na wɔwosow wɔn ti. Ná Nina rebɛma wɔn abakɔsɛm ho adesua a ɛyɛ ntɛm a ɛbɛkyerɛkyerɛ pii mu. Ɔkae sɛ: "Wɔpaw wɔn sɛ TE bere a wɔbɛyɛɛ Russia agyapade wɔ Wiase Ko II akyi no." "Wɔ Wiase Ko II mu no, wɔyɛɛ wɔn sɛ Kriegslokomotiven, "ɔko keteke". Wɔyɛɛ wɔn akuwakuw, danee DRG 50 mfonini ahorow no yɛɛ no DRB 52 ahorow, nanso ɔko no akyi no wɔde wɔn yɛɛ ankorankoro de wɔ aman te sɛ Russia, Romania ne Norway mu."
  
  Sam guu ahome sɛ: "Nasifo adwene mu nipa." "Na misusuwii sɛ yɛanya ɔhaw ahorow pɛn. Afei ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ Olga bere a yɛredwen nuklea ahoɔden a ɛwɔ yɛn mfurum ase no ho no. Damn no."
  
  "Te sɛ tete mmere no, hey Sam?" Nina serewee. "Bere a na woyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔyɛ nhwehwɛmu a ɔyɛ anibiannaso no."
  
  Ɔserewee sɛ: "Yiw, ansa na merebɛyɛ obi a ɔhwehwɛ nneɛma mu a ɔyɛ anibiannaso wɔ Purdue mu."
  
  Casper sii apini wɔ Perdue din nnyigyei no mu sɛ: "O Onyankopɔn." "Mewɔ anidaso sɛ ogye wo amanneɛbɔ a ɛfa Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no ho no di, Sam."
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Ɔbɛyɛ anaasɛ ɔrenyɛ." "Yɛyɛɛ nea yebetumi biara wɔ yɛn fam. Afei ɛsɛ sɛ yɛfa keteke yi kɔhwehwɛ Olga. Ɛno ara na ɛsɛ sɛ yɛdwene ho kosi sɛ ne ho bɛtɔ no."
  
  Wɔ asɛnka agua no so no, nhyiamfo a wɔn ani gyee ho bɔɔ keteke foforo koraa a ɛte sɛ tete de no ho anigye. Akyinnye biara nni ho sɛ na ɛyɛ afiri a ɛyɛ nwonwa, ɛwom sɛ kɔbere ne dade foforo no maa ɛyɛɛ te sɛ nea ɛyɛ nwonwa, a ɛyɛ steampunk a ɛfɛm ne honhom de.
  
  "Ɛyɛɛ dɛn na wotumi maa yɛn kɔɔ beae yi ntɛm saa, Sam?" - bisaa Casper. "Esiane sɛ woka ahobammɔ kuw bi a agye din a ɛwɔ wiase no mu abɔnefo ahyehyɛde a ɛyɛ abofono sen biara no ho nti, wubesusuw sɛ ɛbɛyɛ den sɛ wubedu ha."
  
  Sam serewee. Ná Nina nim saa hwɛbea no. "O Onyankopɔn, dɛn na woayɛ?"
  
  Sam de anigye buae sɛ: "Mmarima no de yɛn ho hyɛɛ mu."
  
  "Dɛn?" Casper de anigye kaa asɛm no aseresɛm.
  
  Nina hwɛɛ Casper. "Russiafo mafia a ɔreyɛ fuw, Oduruyɛfo Jacobs." Ɔkasae te sɛ ɛna bi a ne bo afuw a wahu bio sɛ ne ba no ayɛ nsɛmmɔnedi no bio. Mpɛn pii ansa na ɛno reba no, na Sam ne nnipa bɔne a wɔwɔ block no so no di agoru sɛnea ɛbɛyɛ a obenya nneɛma a mmara mma ho kwan, na Nina annyae sɛ ɔbɛka akyerɛ no da wɔ ho. N"ani tuntum no de afobu a ɛyɛ komm bɔɔ no mu, nanso ɔserewee sɛ abarimaa.
  
  Ɔkaee no sɛ: "Hey, wuhia ɔyɔnko a ɔte saa tia Nasi nkwaseafo yi." "GULAG ahobammɔ asraafo ne basabasayɛfo akuw mmabarima. Wɔ wiase a yɛte mu no mu no, anka mɛsusuw sɛ anka w"ani begye ho mprempren sɛ ace a ɛyɛ tuntum sen biara a wobɛbobɔw no di nkonim wɔ agoru no mu bere nyinaa. Sɛ ɛba ahemman bɔne so a, biribiara nni hɔ a wɔfrɛ no fair play. Bɔne ne bɔne a enye koraa nkutoo na ɛwɔ hɔ. Mfaso wɔ so sɛ wubenya trump card wɔ wo nsateaa so."
  
  Ɔkae sɛ: "Ɛyɛ, ɛnyɛ hwee." "Ɛnsɛ sɛ wopia Martin Luther King nyinaa ba me so. Misusuw kɛkɛ sɛ Bratva no ka a mede bɛbɔ no yɛ adwene bɔne."
  
  "Wobɛyɛ dɛn ahu sɛ minnya ntuaa wɔn ka?" ɔde fɛwdi dii agoru.
  
  Nina hwirew n"ani. "Oo, bra. Dɛn na wohyɛɛ wɔn bɔ?"
  
  Ɛte sɛ nea na Casper nso pɛ sɛ ɔte mmuae no. Ɔne Nina nyinaa de wɔn ho too pon no so twɛn Sam mmuae. Esiane sɛ na Sam twentwɛn ne nan ase esiane ɔbrasɛe a ɔde mae nti, na onim sɛ ɛsɛ sɛ ɔne ne mfɛfo no nya adwene. "Mehyɛɛ wɔn bɔ sɛ nea wɔpɛ. Wɔn akansi no ti."
  
  Casper kae sɛ: "Ma mensusuw ho." "Wɔn a ɔne wɔn reko no ne saa Ɔkraman nipa no, ɛnte saa?"
  
  Nina anim yɛɛ tumm bere a wɔkaa ɔkorɔmfo no ho asɛm no, nanso ɔkaa ne tɛkrɛma.
  
  "Yiw, wohia ɔkannifo ma wɔn akansi no, na nea ɔyɛɛ Nina akyi no, mɛyɛ nea ɛho hia biara na ama manya me kwan," Sam gye toom. Nina tee nka sɛ ne ho yɛ hyew wɔ n"ahofama no ho, nanso biribi a ɛfa nsɛmfua a ɔpaw no ho maa ne ho dwiriw no.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Twɛn kakra." "Wokyerɛ sɛ wɔpɛ ne ti ankasa?"
  
  Sam serewee bere a Casper de n"ani kyerɛɛ Nina fã foforo no. "Yiw, wɔpɛ sɛ wɔsɛe no na wɔyɛ no te sɛ nea n"ankasa mfɛfo no mu biako na ɔyɛe. Ɔde nkwaseasɛm no serewee sɛ: "Minim sɛ meyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔbrɛ ne ho ase ara kwa, nanso mede bere a ɛdɔɔso atwa nnipa a wɔte saa ho ahyia na ama mahu sɛnea mɛhyehyɛ obi."
  
  Nina guu ahome sɛ: "O me Nyankopɔn, Sam." "Wobɛyɛ sɛ wɔn sen sɛnea wususuw."
  
  Kasper kae sɛ: "Me ne no yɛ adwene, Nina." "Wɔ adwuma yi mu no, yentumi mfa mmara no nni agoru. Yɛrentumi mpo nkura yɛn gyinapɛn ahorow mu wɔ saa bere yi mu. Nnipa a wɔte sɛ eyi a wɔpɛ sɛ wɔpira nnipa a wɔn ho nni asɛm de hwehwɛ wɔn ankasa mfaso no mfata nhyira a efi ntease pa mu.Nnipa a wɔte sɛ eyi yɛ mmoawa ma wiase no na wɔfata sɛ wɔyɛ wɔn ade te sɛ nsunsu a ɛwɔ ɔfasu ho no ara pɛ."
  
  "Aane! Saa pɛpɛɛpɛ na mepɛ sɛ meka," Sam kae.
  
  Nina kasa tiae sɛ: "M"ani nnye ho koraa. "Nea mereka ara ne sɛ ɛsɛ sɛ yɛhwɛ hu sɛ yɛremfa nnipa te sɛ Bratva no mmɔ esiane sɛ yɛwɔ ɔtamfo biako nti."
  
  Ɔmaa no awerɛhyem sɛ: "Ɛyɛ nokware, nanso yɛrenyɛ da." "Wunim sɛ yenim baabi a yɛwɔ wɔ nneɛma nhyehyɛe mu bere nyinaa. Ankasa, m"ani gye adwene a ɛne sɛ "wonyɛ me ho fɛw, me nni wo ho agoru" no ho. Na mɛbata ho bere tenten a metumi."
  
  "Hei!" Casper bɔɔ wɔn kɔkɔ. "Ɛte sɛ nea wɔte ase. Dɛn na ɛsɛ sɛ yɛyɛ?"
  
  Sam gyinaa abɔde mu nneɛma ho nimdefo a onni abotare no anim sɛ: "Twɛn." "Asɛnka agua so akwankyerɛfo no mu biako ne Bratva. Ɔbɛma yɛn sɛnkyerɛnne."
  
  Egyee bere kakra ansa na anuonyamfo no reforo keteke a ɛyɛ fɛ a ɛwɔ wiase dedaw mu fɛ no. Efi engine no mu, te sɛ keteke a ɛde nsuonwini a ɛyɛ ɔkwan biara so no, nsuonwini mununkum fitaa puei, a efi dade paipu mu puei. Nina gyee bere tiaa bi de ani gyee sɛnea ɛyɛ fɛ no ho ansa na ɔretie sɛnkyerɛnne no. Bere a obiara kɔɔ hyɛn no mu pɛ no, Taft ne Wolf sesaa wɔn ho wɔn ho asɛm tiawa bi a ɛbaa awiei wɔ serew mu. Afei wɔhwɛɛ wɔn dɔn mu na wɔfaa teaseɛnam a ɛto so abien no pon a etwa to no mu.
  
  Ɔbarima bi a ne ho yɛ den a ɔhyɛ atade kotow sɛ ɔrebɛkyekyere ne mpaboa.
  
  "Ɛno ara ne no!" Sam maa ne mfɛfo no gye dii. "Eyi ne yɛn sɛnkyerɛnne. Ɛsɛ sɛ yɛfa ɔpon a ɔrekyekyere ne mpaboa no mu. Momma yɛn!"
  
  Wɔ anadwo dome a ɛyɛ sum no ase no, baasa no sii kwan so sɛ wɔrekɔgye Olga na wɔasɛe biribiara a Black Sun ayɛ ho nhyehyɛe ama wiase nyinaa ananmusifo a wofi wɔn pɛ mu kyeree wɔn ara kwa no.
  
  
  27. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Lilith nnome
  
  
  George Masters ho dwiriw no wɔ ɔdan a ɛyɛ nwonwa a ɛrehuruhuruw wɔ kar kwan no so bere a ogyinaa ne kar no na ɔde sii baabi a Reichtishousis awɛmfo ka kyerɛɛ no sɛ ɔnkɔ no. Anadwo no yɛɛ mmerɛw bere a ɔsram a ayɛ ma no hwɛɛ mununkum a ɛretwam no mu no. Wɔ aponkɛse no ano kɛse no nyinaa so no, nnua atenten yɛɛ gyegyeegye wɔ mframa mu, te sɛ nea ɛrefrɛ wiase no sɛ wɔnyɛ komm. Masters tee asomdwoe ho adwene a ɛyɛ nwonwa nka sɛ ɛrefrafra ne suro a na ɛrenya nkɔanim no mu.
  
  Nim a na onim sɛ Lilith Hearst wɔ mu no maa ɔpɛ a ɔwɔ sɛ ɔbɛtow ahyɛ so no yɛɛ kɛse. Eduu saa bere yi no, na ahobammɔfo abɔ Perdue amanneɛ sɛ Masters reforo dedaw. Bere a Masters tuu mmirika foroo atrapoe a ɛyɛ abohene a ɛyɛ den a ɛwɔ anim kɛse no, de n"adwene sii adwuma a na ɛwɔ hɔ no so. Ná ɔnyɛ nkitahodifo pa da, nanso na eyi bɛyɛ n"aman ntam nkitahodi ho sɔhwɛ ankasa. Akyinnye biara nni ho sɛ Lilith de hysterics bɛyɛ n"ade, na osusuwii, efisɛ na ɔwɔ adwene a ɛne sɛ wawu ase.
  
  Bere a Masters buee ɔpon no, ne ho dwiriw no bere a ohuu ɔpepepemfo a ɔware sen biara na ɔyɛ teateaa no. Ná wonim n"abotiri fitaa no yiye, nanso wɔ tebea a ɔwɔ mprempren mu no, na biribi foforo biara nni hɔ a ɛte sɛ mfonini ahorow a ɛwɔ tabloid ahorow ne aban adɔe apontow ahorow mu no. Ná Perdue anim yɛ ɔbo, bere a na wonim no sɛ ɔde anigye ne animtew ne nkurɔfo di nkitaho no. Sɛ Masters nnim sɛnea Perdue te a, ebia anka obesusuw yiye sɛ ɔbarima a ɔwɔ n"anim no yɛ doppelgänger a ofi ɔfã a ɛyɛ sum no. Na ɛte sɛ nea ɛyɛ nwonwa ma Masters sɛ agyapade wura no bebue n"ankasa pon, na na Perdue wɔ nhumu bere nyinaa araa ma ɔkenkan n"anim.
  
  Perdue a onni abotare kae sɛ: "Mewɔ butlers no ntam."
  
  Masters daa ne ho adi sɛ: "Owura Perdue, me din de George Masters." "Sam Cleave somaa me sɛ memmɛma wo nkra."
  
  "Deɛn ni? Nkrasɛm no, ɛyɛ dɛn?" - Perdue bisae denneennen. "Mprempren minni adagyew kɛse sɛ mɛsan ayɛ nsusuwii no, na minni bere kakraa bi a mede bewie, sɛ ɛnhaw wo a."
  
  Masters buae ntɛm ara sɛ: "Nokwarem no, ɛno ne nea maba ha sɛ merebɛka ho asɛm." "Ɛsɛ sɛ mema wo nhumu bi wɔ... yie,... Ɔwɔ a Ɔyɛ Hu no ho."
  
  Mpofirim ara Perdue nyanee firii ne ho, na n"ani sii ɔhɔho bi a ɔhyɛ kyɛw a ɛtrɛw ne atade tenten so tẽẽ. "Wobɛyɛ dɛn ahu Ɔwɔ a Ɛyɛ Hu no ho asɛm?"
  
  Masters srɛɛ no sɛ: "Ma menkyerɛkyerɛ mu." "Emu".
  
  Perdue ampɛ sɛ ɔhwɛɛ abrannaa no so hwɛɛ sɛ wɔn nkutoo na wɔwɔ hɔ. Ná ɔde ahopere rekora nea aka wɔ equation a wɔayi afi hɔ fã no mu, nanso na ɛsɛ sɛ ohu ho nsɛm pii sɛnea obetumi nso. Ɔde ne ho too nkyɛn. "Bra mu, Owura Awuranom." Perdue de ne nsa kyerɛɛ benkum so, baabi a na wotumi hu adidibea a ɛyɛ fɛ no pon tenten no. Wɔ mu no, na ogya a ɛwɔ ogya dan no mu no hyerɛn denneennen. Ná ne nnyigyei a ɛyɛ krak no nkutoo ne nnyigyei a ɛwɔ fie hɔ, na ɛmaa beae no nyaa awerɛhow mframa a akyinnye biara nni ho.
  
  "Brandy?" Perdu bisaa ne hɔho no sɛ.
  
  Masters buae sɛ: "Meda mo ase, yiw." Perdue pɛe sɛ oyi ne kyɛw, nanso na onnim sɛnea ɔbɛka akyerɛ no sɛ ɔnyɛ. Ɔhwiee anonne no guu mu na ɔyɛɛ Masters sɛnkyerɛnne sɛ ɔntra ase. Te sɛ nea ebia Masters bɛte nka sɛ ɛmfata no, osii gyinae sɛ ɔbɛpa kyɛw wɔ n"atade a ɔhyɛe no ho.
  
  Ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Mepɛ sɛ meka kyerɛ wo kɛkɛ sɛ fa me suban ho kyɛw, Owura Perdue, nanso ɛsɛ sɛ mehyɛ saa kyɛw yi bere nyinaa." "Anyɛ yiye koraa no, wɔ baguam."
  
  "So metumi abisa nea enti a?" Perdu bisae sɛ.
  
  Masters kae sɛ: "Ma menka kɛkɛ sɛ menyaa akwanhyia mfe kakraa bi a atwam ni a ɛmaa me ho nyɛ me dɛ kakra." "Nanso sɛ ɛyɛ awerɛkyekye biara a, mewɔ nipasu a ɛyɛ nwonwa."
  
  Perdue serewee. Ná ɛyɛ nea wɔnhwɛ kwan na ɛyɛ nwonwa. Nokwarem no, na Awuranom ntumi nserew.
  
  Masters kae sɛ: "Mɛkɔ asɛm no so tẽẽ, Owura Perdue." "Dread Serpent a moahu no nyɛ ahintasɛm wɔ nyansahufo mu, na ɛyɛ me yaw sɛ mɛbɔ mo amanneɛ sɛ amanneɛbɔ no adu sum ase nnipa atitiriw no fã a ɛyɛ abofono sen biara no."
  
  Perdue yɛɛ n"anim basabasa. "Sɛn? Me ne Sam nkutoo na yɛwɔ nsɛm no."
  
  Masters nwiinwii sɛ: "Misuro sɛ ɛnte saa, Owura Perdue." Sɛnea na Sam abisa no, ɔbarima a wɔahyew no no dii n"abufuw ne abotare a onni wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛkari pɛ wɔ David Perdue ntam. "Efi bere a wufi Kurow a Ayera no mu bae no, obi de amanneɛbɔ no akɔma sum ase mmeae pii ne aguadifo a wɔkorɔn."
  
  Perdue serewee sɛ: "Eyi yɛ fɛwdi." "Efi bere a wɔyɛɛ me oprehyɛn no, menkasae wɔ me nna mu, na Sam nso nhia sɛ wɔde wɔn adwene si so."
  
  "Dabi, mepene so. Nanso na afoforo nso wɔ hɔ bere a wogyee wo kɔɔ ayaresabea no, so meteɛ?" Awuranom hinted.
  
  Perdue buae sɛ: "Nnuruyɛfo nkutoo." "Oduruyɛfo Patel nni nea Einstein nsɛso no kyerɛ ho adwene biara. Ɔbarima no di oprehyɛn a wɔde san yɛ ne nnipa abɔde a nkwa wom ho adesua nkutoo ho dwuma."
  
  "Na ayarehwɛfo no nso ɛ?" Masters hyɛɛ da bisae, na ɔbɔɔ mum na ɔnom brandy. Ná otumi hu sɛ Perdue ani ayɛ den bere a ɔresusuw eyi ho no. Perdue de nkakrankakra wosow ne ti fii ɔfã biako kɔɔ ɔfã foforo bere a n"adwumayɛfo no ne ne dɔfo foforo no haw ahorow daa adi wɔ ne mu no.
  
  Osusuwii sɛ: "Dabi, eyi rentumi nyɛ saa." "Lilith wɔ m"afã." Nanso ɛnne foforo baa ne nsusuwii mu. Ɛkaee no fi komam alarm a wantumi ante anadwo a edii ɛno anim no, sɛnea ahobammɔ adwumayɛbea ti no faa no sɛ wɔahu ɔbea bi wɔ sum mu wɔ wɔn nsɛm a wɔakyere agu hama so no so, ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ wɔde nnubɔne dii dwuma no. Ná obi foforo biara nni ahemfie no mu gye Charles ne Lillian, na wɔansua hwee amfi data a ɛwɔ equation no mu no mu.
  
  Bere a ɔtraa ase susuw nneɛma ho no, ahodwiriwde foforo nso haw no, titiriw esiane sɛnea emu da hɔ mprempren a na adwenem naayɛ wɔ ne dɔfo Lilith ho nti. Ne koma srɛɛ no sɛ onbu n"ani ngu adanse no so, nanso ne ntease no bunkam ne nkate so araa ma ɛmaa n"adwene mu da hɔ ara kwa.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Ebia ɔyarehwɛfo bi."
  
  Ne nne twaa dan no mu kommyɛ no mu. Lilith de ahopopo kae sɛ: "Wunnye nkwaseasɛm yi nni anibere so, David," na ɔsan yɛɛ nea wɔayɛ no bɔne no ho dwuma bio.
  
  Ɔteɛɛ no so sɛ: "Manka sɛ migye di, ɔdɔfo."
  
  Ɔte sɛ nea ne bo afuw kae sɛ: "Nanso wususuw ho." N"aniwa de mmirika kɔɔ ɔhɔho a ɔte sofa no so no so, na ɔde ne nipasu siei wɔ kyɛw ne atade ase. "Na hena ne no?"
  
  Perdue ka kyerɛɛ no denneennen kakra sɛ: "Mesrɛ wo, Lilith, merebɔ mmɔden sɛ me ne m"ahɔho nkutoo bɛkasa."
  
  Ɔkaa asɛm a onnyinii sɛ: "Ɛyɛ, sɛ wopɛ sɛ woma ahɔho ba wo fie a wobetumi ayɛ akwansrafo ama ahyehyɛde a wode wo ho ahintaw no yiye a, ɛno ne wo haw."
  
  Perdue buae ntɛm ara sɛ: "Wiɛ, ɛno ne nea meyɛ." "Ne nyinaa akyi no, ɛnyɛ ɛno na ɛde wo baa me fie?"
  
  Awuranom pɛe sɛ obetumi aserew. Wɔ nea Hearst abusua no ne wɔn mfɛfo yɛɛ no wɔ Taft nnuruyɛbea hɔ akyi no, na ɛfata sɛ wosie no nkwa mu, na yɛrenka ɔhwe a wonya fi ne kunu ohoni no hɔ ho asɛm.
  
  Ɔde abubuw kae sɛ: "Minnye nni sɛ wokaa saa ara, David." "Merennye eyi ntom mfi ɔkwasea bi a ɔhyɛ trench coat a ɔba ha bɛsɛe mo no hɔ. Woka kyerɛɛ no sɛ wowɔ adwuma a ɛsɛ sɛ woyɛ?"
  
  Perdue hwɛɛ Lilith a na onnye nni. "Ɔyɛ Sam adamfo, me dɔfo, na meda so ara yɛ ofie yi wura, sɛ mɛkae wo a?"
  
  "Ofie yi wura? Ɛyɛ serew efisɛ w"ankasa w"adwumayɛfo antumi annye wo suban a wuntumi nhu no ano bio!" - a wode kasatia kaa saa. Lilith kotow hwɛɛ Perdue so hwɛɛ ɔbarima a ɔhyɛ kyɛw no, a na ɔtan no esiane sɛ ɔde ne ho gyee mu nti. "Minnim onipa ko a woyɛ, owura, nanso eye sɛ wufi hɔ. Woreyɛ abasamtuo wɔ David adwuma mu."
  
  "Dɛn nti na worenwiinwii sɛ mawie m"adwuma, me dɔfo?" - Perdue bisaa no odwo mu. Ɔserew a ɛyɛ mmerɛw hunahunaa sɛ ɛbɛda adi wɔ n"anim. "Bere a wunim yiye sɛ wowiee nsɛso no anadwo abiɛsa a atwam ni no."
  
  Ɔkasa tiae sɛ: "Minnim biribi a ɛte saa. Lilith bo fuwii wɔ sobo ahorow no ho, titiriw esiane sɛ na ɛyɛ nokware na na osuro sɛ ɔrebɛhwere David Perdue dɔ so tumi nti. "Ɛhe na wunya atosɛm yi nyinaa fi?"
  
  Ɔda so ara kura ɛnne a ɛyɛ komm mu sɛ: "Ahobammɔ mfoninitwa mfiri nni atoro."
  
  "Wɔnkyerɛ hwee sɛ sunsuma a ɛkeka ne ho na wunim!" - de ne ho yii ne ho ano denneennen. Ne bitchiness no gyaee nusu, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛbɔ mmɔborohunu krataa no, nanso ankosi hwee. "Wo ahobammɔ adwumayɛfo ne wo fie adwumayɛfo yɛ biako! So wuntumi nhu? Nokwarem no wɔbɛkyerɛ sɛ na ɛyɛ me."
  
  Perdue sɔre gyinaa hɔ hwiee brandy pii guu ne ho ne ne hɔho no. "Wo nso w"ani begye eyi ho, me dɔfo?" obisaa Lilith sɛ. Ɔde abufuw teɛɛm.
  
  Perdue de kaa ho sɛ: "Ɛbɛyɛ dɛn bio na nyansahufo ne aguadifo a wɔn ho yɛ hu pii ahu sɛ mihuu Einstein nsɛso no wɔ The Lost City mu? Dɛn nti na woasi wo bo araa ma miwiee? Wo ne wo mfɛfo adwumayɛfo akyɛ data a enni mũ na ɛno nti na worepiapia me sɛ menhyehyɛ bio no. Sɛ ano aduru nni hɔ a, ɛkame ayɛ sɛ mfaso biara nni so. Ɛsɛ sɛ wode saa asinasin kakraa bi a etwa to no mena na ama ayɛ adwuma."
  
  Masters kasae nea edi kan sɛ: "Ɛte saa."
  
  "Wo! Monto wo ho ano!" - a oteateaa mu.
  
  Ná Perdue ntaa mma obiara nteɛteɛm nkyerɛ n"ahɔho, nanso na onim sɛ ne nitan no yɛ sɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ wɔagye no atom. Awuranom sɔre fii n"akongua so. Ɔde ahwɛyiye yii ne kyɛw wɔ anyinam ahoɔden kanea a ɛwɔ akanea no mu no mu, bere a ogya dan no hyerɛn maa n"anim a ɛyɛ nwonwa no yɛɛ fɛ no. Perdue ani yɛɛ nwini wɔ ehu mu bere a ohui sɛ ɔbarima a wɔatwitwa ne honam ani no. Ne kasa no kyerɛe dedaw sɛ wadi dɛm, nanso na ɔte sɛ nea ɔyɛ bɔne koraa sen sɛnea na ɔhwɛ kwan.
  
  Lilith Hearst san n"akyi, nanso na ɔbarima no anim ayɛ basaa araa ma wanhu no. Perdue maa ɔbarima no kwan ma ɔfaa bere no efisɛ na ɔpɛ sɛ ohu nneɛma pii.
  
  Masters kaa no basabasa sɛ: "Kae, Lilith, Taft nnuruyɛbea a ɛwɔ Washington, D.C.."
  
  Ɔde ehu wosow ne ti, a na ɔwɔ anidaso sɛ sɛ ɔpow a, ɛbɛma ayɛ nea ɛnyɛ nokware. Ɔne Phillip a wɔde po so hyɛn no sii hɔ no ho nkae san bae te sɛ nkrantɛ a wɔde sekan rebɔ ne moma so. Ɔkotow na ɔkyeree ne ti, na ɔde n"ani sii hɔ denneennen.
  
  "Dɛn na ɛrekɔ so, George?" Perdue bisaa Masters sɛ.
  
  "O Onyankopɔn, dabi, eyi ntumi nyɛ!" Lilith sui, na ɔde ne nsa kataa n"anim. "George Masters na ɔyɛɛ saa! George Masters awu!"
  
  "Dɛn nti na wususuwii sɛ sɛ woanyɛ nhyehyɛe sɛ mɛhyew me a? Wo ne Clifton Taft, Phillip ne abɔdamfo afoforo a wɔyare de Belgium abɔde mu nneɛma ho nimdefo yi nsusuwii no dii dwuma a na wowɔ anidaso sɛ wubetumi agye anuonyam no ama wo ho, wo bitch! Awuranom twee wɔn ho bere a ɔbɛn Lilith a na ne ho yeraw no no.
  
  "Ná yennim! Anka ɛnsɛ sɛ ɛhyew saa!" ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkasa atia, nanso ɔwosow ne ti.
  
  Masters teɛɛm guu no so sɛ: "Dabi, mfitiase sukuu nyansahu kyerɛkyerɛfo mpo nim sɛ ahoɔhare a ɛte saa bɛma hyɛn no asɔ ntɛmntɛm saa." "Ɛnde woasɔ nea worebɛsɔ ahwɛ mprempren no ahwɛ, saa bere yi nkutoo na woreyɛ no wɔ ɔkwan kɛse a ɛyɛ ahonhommɔne so, ɛnte saa?"
  
  Perdue gyaee adiyisɛm no sɛ: "Twɛn." "Sɛnea nsenia no kɛse te dɛn? Dɛn na wɔyɛe?"
  
  Masters hwɛɛ Perdue, na n"ani a emu dɔ no hyerɛn fi ne moma so a wɔatow no ase. Ɔserew a ɛyɛ dede guan fii ɔkwan a na aka wɔ n"ano no mu.
  
  "Clifton Taft na ɔde sika maa Lilith ne Philip Hearst sɛ wɔmfa nsɛso bi a ɛkame ayɛ sɛ egyina Dire Serpent a agye dimmɔne no so nni dwuma wɔ sɔhwɛ no mu. Me ne obi a ɔyɛ ɔbenfo te sɛ wo, ɔbarima bi a wɔfrɛ no Casper Jacobs yɛɛ adwuma," na ɔkae brɛoo. "Wohui sɛ Oduruyɛfo Jacobs adi Einstein nsɛso no ho dwuma, ɛnyɛ nea agye din, na mmom ade a ɛyɛ hu a ebetumi aba wɔ abɔde mu nneɛma ho nimdeɛ mu."
  
  Perdue bɔɔ n"ano sɛ: "Ɔwɔ a ne ho yɛ hu."
  
  Ɔtwentwɛnee ne nan ase sɛ ebia ɔbɛfrɛ no nea ɔpɛ sɛ: "Eyi, ɔbea no ne ne mfɛfo no gyee Jacobs tumi fii ne nsam. Wɔde me yɛɛ obi a wɔsɔ me hwɛ, a na wonim sɛ sɔhwɛ no bekum me. Ahoɔhare a mede faa akwanside no mu no sɛee ahoɔden a ɛwɔ adwumayɛbea hɔ no, na ɛmaa ɔtopae kɛse bi, na ɛmaa wusiw ne nam yɛɛ basabasa!"
  
  Ɔkyeree Lilith ti nhwi. "Hwɛ me mprempren!"
  
  Ɔtwee Glock bi fii ne jacket kotoku mu na ɔtow Masters tuo a ɛnyɛ hwee wɔ ne ti so ansa na ɔde n"ani asi Perdue so tẽẽ.
  
  
  28. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Ehu Keteke
  
  
  Nhyiamfo no tee nka sɛ wɔwɔ fie wɔ Trans-Siberia keteke a ɛde mmirika kɛse no mu. Nna abien akwantu no hyɛɛ bɔ sɛ wɔbɛma ahɔhodan a ɛyɛ fɛ biara a ɛwɔ wiase no ayɛ pɛ, gye hokwan ahorow a ɛwɔ ɔtare no mu, a obiara renkyerɛ ho anisɔ wɔ Russia osutɔbere mu ɔkwan biara so. Na wɔde mpa a ne kɛse te sɛ ɔhemmaa, minibar, ankorankoro aguaree ne ɔhyew afiri ahyɛ ɔdan kɛse biara mu.
  
  Wɔbɔɔ amanneɛ sɛ esiane sɛnea wɔyɛɛ keteke no nti, wɔrennya telefon a wokura kyin anaa Intanɛt so nkɔ Tyumen kurow no mu.
  
  McFadden de ahoɔyaw serewee sɛ: "Ɛsɛ sɛ meka sɛ, Taft de ne mmɔdenbɔ a eye sen biara hyɛɛ dan no mu ankasa." Ɔkuraa ne champagne kuruwa no mu na osuaa keteke no mu ade, na Ɔkraman wɔ ne nkyɛn. Ankyɛ na Taft bɛkaa wɔn ho. Ná ɛte sɛ nea ɔde n"adwene asi biribi so nanso na ne ho adwo no.
  
  "So woate biribi afi Zelda Bessler hɔ de besi nnɛ?" ɔbisaa Ɔkraman.
  
  Ɔkraman buae, na ɔwosow ne ti sɛ: "Dabi." "Nanso ɔka sɛ Jacobs guan fii Brussels bere a yɛfaa Olga akyi no. Ebia na damn coward no susuwii sɛ ɔno na odi hɔ...na ɛsɛ sɛ ofi adi. Nea eye sen biara ne sɛ osusuw sɛ sɛ ɔde n"adwuma kɔ a, ɛma yɛda mpan."
  
  Amerikani a ɔyɛ abofono no serewee sɛ: "Yiw, minim." "Ebia ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ ɔbran na ɔreba abegye no nkwa." Wɔsiw wɔn serew ano sɛnea ɛbɛyɛ a ɛne wɔn mfonini sɛ amanaman ntam bagua no mufo bɛyɛ pɛ, McFadden bisaa Wolfe sɛ, "Sɛ yɛbɛka a, ɔte he?"
  
  "Ɛhe na wususuw?" Wolf serewee. "Ɔnyɛ ɔkwasea. Obehu baabi a ɔbɛhwehwɛ."
  
  Taft ani annye ɔhaw ahorow no ho. Ná Oduruyɛfo Jacobs yɛ ɔbarima a ɔwɔ nhumu kɛse, ɛwom mpo sɛ na ɔyɛ ɔkwasea koraa de. Ná onni adwenem naayɛ biara sɛ anyɛ yiye koraa no, nyansahufo bi a ɔtwetwe adwene no bɛbɔ mmɔden sɛ obedi n"adamfo abeawa no akyi.
  
  Taft ka kyerɛɛ mmarima baanu a aka no sɛ: "Sɛ yesi fam wɔ Tyumen ara pɛ a, adwuma no bɛkɔ so denneennen." "Ɛsɛ sɛ yɛma Casper Jacobs te keteke yi mu saa bere no sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ne nhyiamfo a aka no awu. Nsusuwii a ɔbɔ maa po so hyɛn no gyina keteke yi mu duru so, na woyi wo, me ne Bessler mu duru nyinaa fi mu."
  
  "Ɛhe na ɔwɔ?" McFadden bisae bere a ɔhwɛɛ ne ho hyiae na ohui sɛ wayera wɔ apontow kɛse a ɛkorɔn no mu.
  
  Taft kae komm sɛnea obetumi sɛ: "Ɔwɔ keteke a wɔhwɛ so dan mu, retwɛn data a Hearst de yɛn ka." "Sɛ yenya equation no nkae no wie a, wɔato adwuma no mu. Yefi hɔ bere a yegyina Tyumen bere a nhyiamfo no kyinkyin kurow no mu anyinam ahoɔden afiri mu na wotie wɔn amanneɛbɔ ho ɔkasa a mfaso nni so no." Wolf yɛɛ ahɔho a wɔwɔ keteke no mu nhwehwɛmu bere a Taft hyehyɛɛ nhyehyɛe bi maa McFadden a onnim hwee bere nyinaa no. "Edu bere a keteke no bɛtoa so akɔ kurow a edi hɔ no mu no, ɛsɛ sɛ wɔhyɛ no nsow sɛ yɛafi hɔ... na anka ɛbɛkyɛ dodo."
  
  McFadden kae sɛ: "Na wopɛ sɛ Jacobs ne wɔn a wɔde wɔn ho hyɛɛ ɔkasa a wɔakyekyem no mu no tra keteke no mu."
  
  Taft sii so dua sɛ: "Ɛno yɛ nokware." "Onim biribiara, na na ɔrekɔ sare so. Onyankopɔn nim nea anka ɛbɛto yɛn adwumaden no sɛ ɔkɔɔ baguam de nea yɛreyɛ ho adwuma no."
  
  McFadden penee so sɛ: "Pɛpɛɛpɛ." Ɔdanee n"akyi kakra kyerɛɛ Wolfe sɛ ɔne Taft bɛkasa wɔ nne a ɛba fam mu. Wolf yii ne ho ano sɛ ɔbɛhwɛ sɛnea nhyiamfo adidi kar no ahobammɔ te. McFadden twee Taft kɔɔ nkyɛn.
  
  "Menim sɛ ebia seesei ɛnyɛ bere a ɛfata, nanso bere bɛn na menya me..." ɔde fɛreɛ tew ne menewam, "stage two grant?"Masiesie ɔsɔretia no ama wo wɔ Oban sɛnea ɛbɛyɛ a metumi aboa nyansahyɛ no sɛ wode biako besisi hɔ afi wo reactors mu."
  
  "So wuhia sika pii dedaw?" Taft yɛɛ n"anim basabasa. "Maboa mo abatow no dedaw na mede euro ɔpepem awotwe a edi kan no akɔ mo akontaabu a ɛwɔ mpoano no mu."
  
  McFadden de ne nsa kyerɛɛ ne ho so, na na ɛte sɛ nea n"ani awu kɛse. "Mepɛ sɛ mehyɛ m"anigye a mewɔ wɔ Singapore ne Norway no mu den kɛkɛ, wunim, sɛ ɛba saa a."
  
  "Sɛ ɛba saa a, dɛn?" Taft bisae a na onni abotare.
  
  "Eyi yɛ amammui tebea a wontumi nsi pi. Nea mihia ara ne insurance bi. Ahobammɔ afiri," McFadden de ahopopo kae.
  
  "McFadden, wubenya sika bere a wɔawie adwuma yi. Bere a wiase nyinaa gyinaesifo a wɔwɔ NPT aman no mu ne IAEA nkurɔfo no aba awiei a ɛyɛ awerɛhow wɔ Novosibirsk akyi nkutoo na wɔn aban mpanyimfo no rennya ɔkwan foforo biara sɛ wɔbɛpaw wɔn a wobedi wɔn ade," saa na Taft kyerɛkyerɛɛ mu. "Mprempren ɔmampanyin abadiakyiri ne wɔn a wɔpɛ sɛ wɔyɛ asomfo nyinaa yɛ Black Sun kuw no mufo. Sɛ wɔka ntam wie a, yebenya tumi a yɛde di dwuma biako pɛ, na ɛno ansa na wubenya wo sika a ɛto so abien sɛ Ahyɛde no kokoam ananmusifo."
  
  "Enti, so wobɛma keteke yi afi keteke kwan so?" Wobisabisaa McFadden nsɛm. Ná ɔkyerɛ kakraa bi ma Taft ne ne mfonini kɛse no araa ma na ɔmfata sɛ wɔka ne ho asɛm. Nanso, dodow a McFadden nim no, dodow no ara na na ɛsɛ sɛ ɔhwere, na eyi maa Taft kuraa ne bɔɔl no mu yɛɛ den. Taft yɛɛ ɔtemmufo ne ɔmanpanyin a ɔho nhia no atuu.
  
  Taft kyerɛkyerɛɛ mu wɔ ɔkwan a ɛboa no sen biara so sɛ: "Wɔ Novosibirsk akyi, wɔ n"afã foforo, wɔ keteke kwan yi awiei no, bepɔw kɛse bi a Wolf ahokafo asi wɔ hɔ," efisɛ na Oban kuropɔn sohwɛfo no yɛ ɔsɔremma koraa. "Wɔde abo ne nsukyenee na ɛyɛe, nanso emu no, ɛwɔ aduru kɛse bi a ɛbɛfa atom ahoɔden a wontumi nsusuw a akwanside no mu a ɛpaapae no de ba no na akura mu. Saa capacitor yi bɛkura ahoɔden a wɔayɛ no."
  
  McFadden hyɛɛ nyansa sɛ: "Te sɛ nea wɔde yɛ nneɛma a ɛma nneɛma yɛ kɛse."
  
  Taft guu ahome. "Yiw, ɛno ara ne no. Yɛayɛ module a ɛte saa ara wɔ aman pii so wɔ wiase nyinaa. Nea yehia ara ne ade a emu yɛ duru yiye a ɛde ahoɔhare a ɛyɛ nwonwa retu kwan asɛe akwanside yi. Sɛ yehu nuklea ahoɔden ko a keteke a asɛe yi de reba wie a, yebehu baabi ne ɔkwan a yɛbɛfa so ayɛ nsakrae wɔ po so ahyɛn a edi hɔ no mu ma ɛne no ahyia na ama ayɛ adwuma yiye."
  
  "So wɔn nso benya akwantufo?" McFadden de anigye bisae.
  
  Wolf baa n"akyi na ɔserewee sɛ: "Dabi, eyi ara."
  
  
  * * * .
  
  
  Wɔ teaseɛnam a ɛto so abien no akyi no, nnipa baasa a wɔde wɔn ho sie twɛn kosii sɛ wowiee anwummere aduan fii ase hwehwɛɛ Olga. Ná aka akyi yiye dedaw, nanso ahɔho a wɔasɛe no no de bere foforo nom nsa bere a wɔadi anwummere aduan awie no.
  
  Nina de ahopopo nwiinwii sɛ: "M"ayɛ nwini." "Wususuw sɛ yebetumi anya biribi a ɛyɛ hyew?"
  
  Casper fi ɔpon no akyi hwɛɛ mu simma kakraa biara. Ná ɔde n"adwene asi Olga a obehu no so araa ma wante awɔw anaa ɔkɔm nka, nanso na otumi te ase sɛ abakɔsɛm kyerɛwfo a ne ho yɛ fɛ no te nka sɛ awɔw wom. Sam de ne nsa twitwiw ne nsa. "Ɛsɛ sɛ mehwehwɛ Dima, yɛn guy a ofi Bratva no. Migye di sɛ obetumi ama yɛn biribi."
  
  Casper hyɛɛ nyansa sɛ: "Mɛkɔ akɔfa no."
  
  "Daabi!" Sam teɛɛm, na ɔteɛɛ ne nsa. "Wɔnam nea wohu so nim wo, Casper. So woabɔ dam? Mebɛkɔ".
  
  Sam fii hɔ kɔhwehwɛɛ Dima, atoro kwankyerɛfo a ɔne wɔn foroo keteke no. Ohuu no wɔ galley a ɛto so abien no mu, na ɔde ne nsateaa rehyɛ nantwinam stroganoff a ɛwɔ aduannoafo no akyi no mu. Ná adwumayɛfo no nyinaa nnim nea wɔayɛ ho nhyehyɛe ama keteke no. Wɔfaa no sɛ Sam yɛ ɔhɔho a wasiesie ne ho yiye.
  
  "Hey dude, yebetumi anya kɔfe ahina?" Sam bisaa Dima sɛ.
  
  Bratva asraafo a wɔnam fam no serewee. "Ɛyɛ Russia." Vodka dan hyew sen kɔfe."
  
  Ɔserew a ɛpaee wɔ aduannoafo ne wɔn a wɔtwɛn no mu no maa Sam serewee. "Yiw, nanso kɔfe boa wo ma woda."
  
  Dima de n"ani kyerɛɛ baabi sɛ: "Ɛno nti na ɔbea wɔ hɔ no." Saa bere yi nso adwumayɛfo no de serew ne pene a wɔpenee so teɛteɛɛm bio. Wolf Kretchoff fi baabiara puei wɔ ɔpon a ɛne no bɔ abira no mu, na ɔmaa obiara yɛɛ komm bere a wɔresan akɔ wɔn nnwuma mu wɔ fie no ho no. Na ɛyɛ ntɛmntɛm dodo sɛ Sam betumi aguan wɔ ɔfã foforo no, na ohui sɛ Wolfe ahu no. Wɔ mfe a ɔde yɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔhwehwɛ nneɛma mu nyinaa mu no, na wasua sɛ ɛnsɛ sɛ ne ho popo ansa na tuo a edi kan no atu. Sam hwɛɛ sɛnea basabasayɛfo bi a ɔyɛ hu a ɔwɔ ɔkraman ne n"ani a ɛyɛ nsukyenee baa ne nkyɛn.
  
  "Wowɔ he?" - bisaa Sam.
  
  Sam buae ntɛmntɛm sɛ: "Mia."
  
  "Wo pass no wɔ he?" Ná Ɔkraman pɛ sɛ ohu.
  
  Sam buae sɛ: "Wɔ yɛn nanmusifo no dan mu," na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɛbɛyɛ sɛ Wolfe nim nhyehyɛe no.
  
  "Ɔman bɛn mu?"
  
  "United Kingdom," Sam de ahotoso kae bere a n"aniwa tow aboa a ontumi ntwɛn sɛ ɔno nkutoo behyia wɔ keteke no mu baabi no mu pɛɛ no. Ne koma huruw bere a ɔne Wulf hwɛɛ wɔn ho wɔn ho denneennen no, nanso Sam ante ehu biara nka, ɔtan nkutoo. "Dɛn nti na wonsiesiee wo galley no sɛ wode kɔfe bɛma ntɛmntɛm, Owura Kretchoff? Wɔkyerɛ sɛ ɛyɛ keteke a ɛyɛ fɛ."
  
  "So woyɛ adwuma wɔ nsɛm ho amanneɛbɔ mu anaasɛ mmea nsɛmma nhoma, rating service mu?" Ɔkraman no dii Sam ho fɛw, bere a nea wɔtee wɔ mmarima baanu no ho ara ne nnade ne nkuku a ɛrebɔ denneennen no.
  
  Sam kaa no pen sɛ: "Sɛ meyɛ saa a, anka worennya nsusuwho pa."
  
  Dima gyinaa fononoo no ho, na ɔde ne nsa twaa ne moma so, hwɛɛ sɛnea nsɛm a esisi no rekɔ so. Wɔhyɛɛ no sɛ ɔnkyerɛ Sam ne ne nnamfo kwan dwoodwoo wɔ Siberia asase no so, nanso ɛnsɛ sɛ ɔmfa ne ho nnye n"akyi anaasɛ ɔmmɔ ne kataso no. Nanso, obuu Wolf Kretchoff animtiaa, sɛnea wɔn nyinaa yɛe wɔ ne ti no mu no. Awiei koraa no, Wolf danee ne ho kɛkɛ na ɔkɔɔ ɔpon a na Dima gyina hɔ no ho. Bere a ofii hɔ na obiara gyee n"ahome ara pɛ na Dima hwɛɛ Sam, na ɔde ahotɔ kɛse rehome. "Afei wobɛpɛ vodka bi?"
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a obiara fii hɔ wiei no, ɔkwan teateaa no so akanea nkutoo na ɛmaa keteke no hyerɛn. Na Casper resiesie ne ho sɛ obehuruw, na na Sam rekyekyere nea n"ani gye ho foforo no biako, rɔba kɔla a wɔde mfoninitwa afiri ahyɛ mu a ɔde di dwuma de tu nsu mu, nanso na Perdue ayɛ no pɛpɛɛpɛ ama no. Na ɛde mfonini a wɔakyere agu hama so nyinaa bɛkɔ server a ɛde ne ho a Perdue hyehyɛe titiriw maa eyi. Bere koro no ara mu no, ɔde nsɛm a wɔakyere agu hama so no siee memory card ketewaa bi so. Eyi amma Sam ankyere no sɛ ɔreyɛ sini wɔ baabi a ɛnsɛ sɛ ɔyɛ sini.
  
  Wɔmaa Nina adwuma sɛ ɔnwɛn berebuw no na ɔne Sam dii nkitaho denam tablɛt bi a wɔde abɔ ne dɔn so. Kasper hwɛɛ synchronization ne coordination, nsakrae ne ahosiesie nyinaa, bere a keteke no yɛɛ dede komm no. Ɔwosow ne ti. "Damn, mo baanu te sɛ biribi a efi MI6 mu."
  
  Sam ne Nina serewee na wɔde anigyede a ɛyɛ basabasa hwɛɛ wɔn ho wɔn ho. Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ, "Saa asɛm no yɛ hu sen sɛnea wususuw, Casper."
  
  Sam kyerɛɛ sɛ: "Ɛyɛ, mɛhwehwɛ engine dan no ne anim fã no mu, na wo na wohwɛ kar ne kar ahorow no so, Casper." Ná Kasper mfa keteke no fã a ofii ase hwehwɛɛ no ho, bere tenten a wohuu Olga no. Bere a Nina wɛn wɔn bere tiaa mu gyinabea no, Sam ne Casper kɔɔ wɔn anim kosii sɛ woduu teaseɛnam a edi kan no ho, na wofii mu paapaee.
  
  Sam wiaa ne ho twaa dan no ho wɔ keteke a ɛretu mmirika no dede no mu. Ná n"ani nnye adwene a ɛne sɛ nnwom no renbɔ wɔ nnyigyei a ɛma obi da no mu sɛnea na ɛte wɔ tete mmere no mu, bere a dade ntwahonan da so ara kyere nkwaa a ɛwɔ akwan no mu no. Bere a oduu adidibea hɔ no, ohui sɛ kanea bi a ano nyɛ den fi apon abien a ɛwɔ soro afã abien no mu reba.
  
  "Engine dan mu. So ebetumi aba sɛ ɔwɔ hɔ?" obisae bere a ɔtoaa so no. Na ne honam ani yɛ nsukyenee wɔ ne ntade ase mpo, a na ɛyɛ nwonwa efisɛ na keteke no nyinaa yɛ wim tebea a wɔahyɛ da ayɛ. Ebia esiane nna a onni anaasɛ ebia esiane The prospect of finding Olga dead made Sam's honam ani hwɛbea a ɛwea.
  
  Sam de ahwɛyiye kɛse buee na ɔfaa ɔpon a edi kan no mu, na ɔhyɛn ɔfã a adwumayɛfo nkutoo na wɔte mu no mu wɔ engine no anim tẽẽ. Ɛhohuru te sɛ hyɛn dedaw a ɛde nsuonwini di dwuma, na Sam hui sɛ ɛyɛ nwonwa sɛ ɛma obi dwo. Ɔtee nne ahorow wɔ engine dan no mu, na ɛkanyan n"abɔde mu su a ɛne sɛ ɔbɛhwehwɛ nneɛma mu.
  
  Taft ka kyerɛɛ ɔbea a ɔwɔ control room no mu no sɛ: "Mesrɛ wo, Zelda, wuntumi nyɛ adwemmɔne saa." Sam de ne mfoninitwa afiri no sii baabi foforo a wɔde kyere mfonini na ama wɔatumi ahu ne nnyigyei yiye.
  
  Bessler nwiinwii sɛ: "Ogye bere tenten dodo." "Wɔkyerɛ sɛ Hurst yɛ yɛn a eye sen biara no mu biako, na ha na yɛwɔ hyɛn no mu, na ɛda so ara hia sɛ ɔde nɔma kakraa bi a etwa to no mena."
  
  Taft kae sɛ: "Kae sɛ ɔka kyerɛɛ yɛn sɛ Purdue rewie bere a yɛrekasa no." "Ɛkame ayɛ sɛ yɛadu Tyumen. Afei yebetumi afi akyirikyiri akɔhwɛ. Bere tenten a wode ahoɔhare no si hypersonic so bere a kuw no asan akɔ adwuma akyi no, yebetumi adi nea aka no ho dwuma."
  
  "Dabi, yɛrentumi, Clifton!" - a wode hyee ase. "Nokwarem no, asɛm no." Enkosi sɛ Hurst de ano aduru a ɛwɔ variable a etwa to no bɛmena me no, mintumi nyɛ ahoɔhare no ho nhyehyɛe. Sɛ yɛantumi ansiesie ahoɔhare no ansa na wɔn nyinaa asan asɔ wɔ ɔfã bɔne no mu a, dɛn na ɛba? Ebia yebetumi ama wɔn keteke a ɛyɛ fɛ akɔ Novosibirsk kɛkɛ? Nnyɛ fucking idiot."
  
  Sam home gyee esum no mu. "Ahoɔhare a ɛkɔ ahoɔhare a ɛyɛ hypersonic so? Yesu Kristo, eyi bekum obiara, a yɛrenka sɛnea nkɛntɛnso no te ho asɛm, bere a yɛn akwan no sae no!" ne nne a ɛwɔ yɛn mu no bɔɔ kɔkɔ. Owuranom yɛɛ pɛpɛɛpɛ wɔ ne nyinaa akyi, Sam susuwii. Ɔsan de ahopere san kɔɔ keteke no akyi, na ɔkasae into his communicator. " Nina. Casper," he whispered. "Ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ Olga mprempren! Sɛ yɛda so ara wɔ keteke yi mu wɔ Tyumen akyi a, yɛayɛ screw."
  
  
  29. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Porɔ
  
  
  Ahwehwɛ ne nkotoku paee wɔ Perdue ti so bere a Lilith tow tuo no. Na ɛsɛ sɛ ɔde ne ho to ogya dan no akyi bere tenten efisɛ na ɔne Lilith ntam kwan ware dodo sɛ ɔbɛbrɛ no ase ansa na watwe afiri no. Afei de na wɔasan n"akyi akɔ ntwea bi so. Ɔfaa tequila toa bi na ɔwosow toa a wɔabue mu no sɛnea ɛbɛyɛ a emu nneɛma no petepetee counter no so nyinaa. Ɔfaa kanea bi fii ne kotoku mu, na ɔde sɔ ogya wɔ ogya dan mu, na ɔsɔɔ nsa no de twetwee Lilith adwene.
  
  Bere a ogyaframa sɔree wɔ counter no ho no, ohuruw sɔre tow hyɛɛ no so. Purdue ankɔ ntɛmntɛm sɛnea na ɛte kan no, esiane sɛnea ne adwumayɛ mu ntwitwiridii foforo koraa no sɛee nti. Nea eye ma no ne sɛ, na ɔyɛ tuo a enye bere a na ti nhwi no ne no ntam kwan yɛ nsateakwaa pɛ na ɔtee sɛ ɔreto tuo abiɛsa foforo. Wusiw fii counter no so bere a Perdue tow hyɛɛ Lilith so, bɔɔ mmɔden sɛ obegye tuo no afi ne nsam no.
  
  "Na na merebɔ mmɔden sɛ mɛboa wo ma woasan anya nyansahu ho anigye kakra!" - obooree wo apereperedi no nhyɛso ase. "Afei na woada no adi nkyɛe sɛ woyɛ owudifo a wo ho yɛ nwini, sɛnea ɔbarima yi kae no ara pɛ!"
  
  Ɔde ne nsateaa bɔɔ Perdue. Mogya sen faa ne hwene mu na efii ne hwene mu, na ɛne Masters mogya a ɛwɔ fam no frafrae. Ɔde abubuw kae sɛ, "Nea na ɛsɛ sɛ woyɛ ara ne sɛ wubewie equation no bio, nanso na ɛsɛ sɛ wuyi me ma esiane ɔhɔho bi ahotoso nti! Woyɛ bɔne te sɛ nea Filipo kae bere a owui no! Ná onim sɛ woyɛ pɛsɛmenkominya ɔkwasea ara kwa a wode nkaedum ne aman foforo akorade a wogye fi wo nsam ho hia kɛse sen sɛ wubedwen nnipa a wɔn ani gye wo ho no ho."
  
  Perdue sii gyinae sɛ ɔrente afobu nka wɔ ho bio.
  
  "Hwɛ baabi a nnipa a mehwɛ wɔn no de me aba, Lilith!" - kasa tiaa, na ɔtow no guu fam. Awuranom mogya bataa ne ntade ne ne nan ho te sɛ nea nea okum no no wɔ no, na ɔteɛɛm wɔ saa adwene no ho. Perdue bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtow ne tuo nsa agu fam sɛ: "Woyɛ ɔyarehwɛfo." "Ɛyɛ mogya ara kwa, ɛnte saa? Fa wo damn aduru!"
  
  Lilith anbɔ bɔɔl a ɛfata. Ɔde n"ahoɔden nyinaa miaa Perdue akuru foforo no so, na ɛmaa ɔde yaw teɛɛm. Wɔ ɔpon no ano no, ɔtee sɛ ahobammɔfo rebɔ mmɔden sɛ wobebue, na wɔreteɛm abɔ Perdue din bere a ogya ho kɔkɔbɔ no bɔɔ no. Lilith gyaee adwene a ɛne sɛ obekum Perdue no, na ɔpaw sɛ obeguan. Nanso ɛnyɛ ansa na ɔde ahopere siane antweri no kɔɔ server dan no mu sɛ ɔrekɔsan agye data a etwa to a na ɛnsakra wɔ afiri dedaw no so no. Ɔkyerɛw wɔn guu Perdue kyerɛwdua mu na ɔde ahopere kɔɔ soro kɔɔ ne mpa mu sɛ ɔrekɔfa ne bag ne ne nkitahodi mfiri ahorow.
  
  Wɔ ase hɔ no, ahobammɔfo bɔɔ ɔpon no mu, nanso na Perdue pɛ sɛ ɔkyere no bere a na ɔwɔ hɔ no. Sɛ obue ɔpon no ma wɔn a, Lilith benya bere aguan. Ne nipadua nyinaa yɛɛ no yaw na ɛhyew esiane ne ntua no nti, ɔde ahopere foroo antweri no sɛ ɔrekɔsiw no kwan.
  
  Perdue tuu mmirika kɔtoo no wɔ ɔkwan bi a ɛso yɛ sum abrannaa so. Esiane sɛ na ɛte sɛ nea ɔne obi a ɔtwitwa sare akodi ntɔkwaw nti, Lilith de Glock no kyerɛɛ no tẽẽ. "Aka akyi dodo, David. Mede Einstein nsɛso no fã a etwa to no akɔma me mfɛfo adwumayɛfo a wɔwɔ Russia no nkyɛe."
  
  Ne nsateaa fii ase yɛɛ den, na saa bere yi de na amma wannya ɔkwan biara a ɔbɛfa so aguan. Ɔkan n"atuo no na na ɔda so ara wɔ clip fã. Perdue ampɛ sɛ ɔde ne bere a etwa to no bɛteɛ ne ho so wɔ ne mmerɛwyɛ ahorow a ɛyɛ hu no ho. Ná onni baabiara a obetu mmirika efisɛ na ɔkwan no afasu abien no nyinaa atwa ne ho ahyia wɔ afã abien no nyinaa na na ahobammɔfo da so ara reto apon no so. Mfɛnsere bi bubui wɔ fam hɔ na wɔtee sɛ awiei koraa no afiri no paee fie hɔ.
  
  Ɔde ne sẽ a abubu serewee sɛ: "Ɛte sɛ nea bere aso sɛ mifi hɔ."
  
  Ɔbarima tenten bi fii n"akyi puei wɔ sunsuma mu, na ne hwe no sii fam pɛpɛɛpɛ wɔ ne ti nhwi ase. Lilith hwee ase ntɛm ara, na ɔdaa no adi sɛ Perdue ne nea ɔtow hyɛɛ no so. "Yiw, madam, mewɔ akokoduru ka sɛ bere aso sɛ wo fucking yɛ eyi," butler a ɔyɛ katee no kae.
  
  Perdue de anigye ne ahotɔ teɛɛm. Ne nkotodwe bɔɔ mu, nanso Charles kyeree no wɔ bere a ɛsɛ mu. "Charles, woyɛ ade a ɛsɛ sɛ wohu," Perdue bɔɔ n"ano bere a ne butler no sɔɔ kanea no sɛ ɔreboa no ma wakɔ mpa no so no. "Dɛn na woreyɛ wɔ ha?"
  
  Ɔtenaa Perdue ase hwɛɛ no te sɛ nea wabɔ dam. "Eye, owura, mete ha."
  
  Ná Perdue abrɛ na ɔte yaw, na ne fie hua te sɛ fononoo, na na wɔde owufo bi asiesie adidibea no fam, nanso ɔde anigye serewee.
  
  Charles kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Yɛtee atuo a wɔtow. "Mebaa sɛ merebɛfa me nneɛma afi me dan mu. Esiane sɛ na ahobammɔfo no ntumi nkɔ mu nti, mefaa adididan no mu hyɛn mu, sɛnea ɛte daa no. Meda so ara wɔ me safe, ahwɛ?"
  
  Perdue ani gyee kɛse, nanso na ɛsɛ sɛ onya Lilith afiri a ɛde nsɛm kɔ amannɔne no ansa na watotɔ piti. "Charles, so wubetumi afa ne bag no de aba ha?" Mempɛ sɛ polisifo no san de ma no bere a wɔadu ha ara pɛ."
  
  Na butler no buae te sɛ nea onnya mfii hɔ da sɛ: "Nokwarem no, owura."
  
  
  aduasa
  Basabasayɛ, Ɔfã I
  
  
  Ná Siberia anɔpa awɔw no yɛ hell soronko bi. Na ɔhyew biara nni baabi a Nina, Sam ne Casper ahintaw. Ná ɛte sɛ ɔdan ketewa bi a wɔde nnwinnade ne nwera foforo gu mu kɛse, ɛwom sɛ na Valkyrie no rebɛn asiane na na ɛkame ayɛ sɛ na enhia baabi a wɔde nneɛma a ɛma ahotɔ besie de. Ná Nina rewosow denneennen, na na ɔde ne nsa a wɔde nsateaa ahyɛ mu no repetepete mu. Esiane sɛ na ɔwɔ anidaso sɛ wɔahu Olga nti, ɔtwɛn sɛ Sam ne Casper bɛsan aba. Ɔkwan foforo so no, na onim sɛ sɛ wohu no a, ɛde basabasayɛ bi bɛba.
  
  Nsɛm a Sam de mae no maa Nina bɔɔ hu ma owui. Wɔ asiane ahorow a na wahyia wɔ Purdue akwantu ahorow no mu nyinaa akyi no, na ɔmpɛ sɛ obesusuw ho sɛ obehyia n"awiei wɔ nuklea ɔtopae bi mu wɔ Russia. Ná ɔresan aba, na na ɔrehwehwɛ kar a wodidi ne kar a wɔde fa nsu mu no mu. Kasper hwɛɛ adan a hwee nni mu no mu, nanso na ɔwɔ adwenem naayɛ a emu yɛ den sɛ abɔnefo atitiriw a wɔwɔ keteke no mu no mu biako na okura Olga.
  
  Wɔ teaseɛnam a edi kan no awiei pɛɛ no ogyinaa Taft dan no anim. Sam bɔɔ amanneɛ sɛ ohui sɛ Taft ne Bessler wɔ engine dan no mu, na na ɛte sɛ bere a eye ma Casper sɛ ɔbɛhwɛ Taft dan a hwee nni hɔ no. Ɔde n"aso too ɔpon no so, otiee. Nnyigyei biara nni hɔ gye keteke no dede ne afiri a ɛma ɔhyew no. Nokwarem no, na wɔato ɔdan no mu bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obebue ɔpon no. Casper hwehwɛɛ nnua a ɛwɔ ɔpon no nkyɛn no mu sɛnea ɛbɛyɛ a obehu ɔkwan a wɔfa so kɔ dan no mu. Ɔtwee dade a wɔde kata so fii ɔpon no ano, nanso na ɛyɛ den dodo.
  
  Biribi twee n"adwene wɔ ahaban a ayɛ mmerɛw no ase, biribi a ɛmaa awɔw baa n"akyi berɛmo so. Casper de ahopopo bɔɔ ne mu ase bere a ohui sɛ titanium a ɛwɔ ase no ne sɛnea wɔayɛ no no. Biribi bɔɔ dan no mu, na ɛhyɛɛ no ma ɔhwehwɛɛ ɔkwan a ɔbɛfa so akɔ mu.
  
  Fa wo ti susuw ho. Woyɛ engineer," ɔka kyerɛɛ ne ho.
  
  Sɛ ɛyɛ nea osusuwii a, ɛnde na onim sɛnea wobue ɔpon no. Ɔsan de ahoɔhare kɔhyɛɛ akyi dan a na Nina wɔ mu no mu, a na ɔwɔ anidaso sɛ obenya nea ohia wɔ nnwinnade no mu.
  
  "Oo, Casper, worebɛma me komayare!" Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kae bere a ofii ɔpon no akyi puei no. "Sam wɔ he?"
  
  Obuae ntɛm ara, na ɛte sɛ nea wahaw koraa sɛ: "Minnim." "Nina, mesrɛ wo hwehwɛ biribi te sɛ magnet ma me. Faster Mesrɛ wo ".
  
  Ofii ne si so dua no mu hui sɛ bere nni hɔ a obebisabisa nsɛm, enti ofii ase hwehwɛɛ nnaka a wɔde nnua ayɛ ne nneɛma a wɔde gu nneɛma so no mu hwehwɛɛ magnet. "So wugye di sɛ na magnet ahorow wɔ keteke no mu?" - bisaa no.
  
  Ne home yɛɛ ntɛmntɛm bere a ɔhwehwɛɛ nneɛma mu no. "Keteke yi tu wɔ magnetic field a keteke kwan no de ba mu. Ɛbɛyɛ sɛ kobalt anaa dade asinasin a ɛho ayɛ hare wɔ ha."
  
  "Ɛte sɛn?" na ɔpɛ sɛ ohu bere a okura biribi wɔ ne nsam no.
  
  Ɔhyɛɛ no nsow sɛ: "Dabi, ɛyɛ angle tap kɛkɛ." "Hwehwɛ biribi a ɛyɛ mfonoe kɛse. Wunim sɛnea magnet te. Nneɛma a ɛte sɛɛ, nanso ɛsõ sen saa ara."
  
  "Te sɛ eyi?" - bisae, na ohyehye ne boasetɔ, nanso na ɔrebɔ mmɔden ara sɛ ɔbɛboa. Casper sii apini no, ɔne no yɛɛ adwene na ɔhwɛɛ nea ɔwɔ. Ná okura disk a ɛyɛ fitaa bi wɔ ne nsam.
  
  "Nina!" - a oteaa mu. "Aane! Ɛyɛ pɛpɛɛpɛ!"
  
  Afew a wɔyɛe wɔ n"afono so no tuaa Nina ka sɛ onyaa kwan kɔɔ Taft dan mu, na ansa na ɔrehu no, na Casper wɔ ɔpon no akyi. Ɔhwee Sam tẽẽ wɔ sum no mu, na mmarima baanu no nyinaa teɛteɛɛm wɔ mfiase mpofirim no mu.
  
  "Woreyɛ dɛn?" Sam bisae wɔ nne a egye ntɛmpɛ mu.
  
  "Mede eyi bedi dwuma de akɔ Taft dan mu, Sam. I"m pretty sure he had Olga there," Casper de ahopere de mmirika, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛpia ne ho atwam Sam, nanso Sam siw ne kwan.
  
  "Worentumi nkɔ hɔ mprempren. Ɔsan aba ne dan mu nkyɛe, Casper. Eyi na ɛmaa mesan baa ha. Wo ne Nina san nkɔ mu," na ɔhyɛɛ, na ɔhwɛɛ ɔkwan a ɛda wɔn akyi no mu. Ná onipa foforo bi rebɛn, na ɔyɛ onipa kɛse a ɔyɛ nwonwa.
  
  Casper sii apini sɛ: "Sam, ɛsɛ sɛ minya no."
  
  "Yiw, na wobɛyɛ, nanso fa wo ti susuw ho, dude," Sam buae, na ɔde amanne biara piaa Casper kɔɔ adekoradan no mu. "Worentumi nkɔ hɔ bere a ɔwɔ hɔ no."
  
  "Mɛtumi. I"ll just kill him and take her," saa na abɔde mu nneɛma ho nimdefo a n"adwene atu afra no teɛɛm, na ɔtee nneɛma a ebetumi aba a ɔmfa anifere kwan so no ase.
  
  "Tena ase na gye w"ahome kɛkɛ. Ɔrenkɔ baabiara kosi ɔkyena. Anyɛ yiye koraa no, yɛwɔ baabi a ɔwɔ ho adwene, nanso mprempren yi ara ɛsɛ sɛ yɛto hellgya no mu. Ɔkraman no reba," Sam kaa no denneennen. Saa bere yi nso, ne din a wɔbɔɔ no no maa Nina tee nka sɛ ɔyare. Wɔn baasa no boaboaa wɔn ho ano na wɔtraa ase a wɔanhinhim wɔ sum no mu, tiee sɛ Ɔkraman retwam, na ɔrehwɛ ɔkwan no so. Ɔde ne nsa twitwiw ne ho kogyinaa wɔn pon no anim. Sam, Casper ne Nina kuraa wɔn home mu. Wolff de ɔpon no ano a wɔde bɛkɔ wɔn hintabea no bɔɔ sanku na wɔsiesiee wɔn ho sɛ wobehu, nanso mmom ɔtoo ɔpon no mu denneennen na ofii hɔ.
  
  "Yɛbɛyɛ dɛn apue?" Nina de ahopopo bɔɔ ne mu ase. "Eyi nyɛ ɔdan a wotumi fi mu bue mu! Onni biribiara a obesiw no kwan!"
  
  Casper kae sɛ: "Mma ɛnhaw wo. "Yɛbɛtumi abue ɔpon yi te sɛ nea na merebɛbue Taft pon no."
  
  Nina buae sɛ: "Ɛdenam magnet mmoa so.
  
  Ná Sam adwene atu afra. "Ka kyerɛ".
  
  Casper kae sɛ: "Misusuw sɛ woayɛ no yiye sɛ ɛsɛ sɛ yesi keteke yi so ntɛm ara sɛnea yebetumi, Sam." "Woahu, ɛnyɛ keteke ankasa. Mehu ne nhyehyɛɛ ɛfiri sɛ... me na mesii. Eyi ne hyɛn a meyɛɛ ho adwuma maa Commission no! Eyi yɛ po so hyɛn a wɔde sɔ hwɛ a wɔyɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔde ahoɔhare, emu duru ne ahoɔhare bedi dwuma de abubu akwanside no. Bere a mebɔɔ mmɔden sɛ mɛkɔ Taft dan mu no, mihuu nnua a ɛwɔ ase, magnetic nkratafa, a mede guu hyɛn bi mu wɔ Meerdalwood adansi beae no. Oyi ne sɔhwɛ bi a ɛkɔɔ bɔne kɛse mfe kakraa bi a atwam ni no nua kɛse, nea enti a migyaee adwuma no na mefaa Taft adwuma no."
  
  "Oh me Nyankopɔn!" Nina de ahomegyeɛ guu mu. "So eyi yɛ sɔhwɛ?"
  
  Sam penee so sɛ: "Yiw. Seesei ntease wɔ biribiara mu. "Awuranom kyerɛkyerɛɛ mu sɛ wɔde Einstein nsɛso a Purdue hui wɔ The Lost City mu no bedi dwuma de ama keteke yi-hyɛn yi-akɔ ntɛmntɛm akodu ahoɔhare a ɛboro so na ama nsakrae a ɛba ne kɛse mu no atumi?"
  
  Casper de koma a emu yɛ duru guu ahome. "Na mekyekyeree no. Wɔwɔ module bi a ɛbɛkyere atom ahoɔden a asɛe no wɔ beae a ɛbɛbɔ no na wɔde adi dwuma te sɛ capacitor. Wɔn mu pii wɔ aman pii so, a wo kurom Nina ka ho."
  
  Ohui sɛ: "Ɛno nti na wɔde McFadden dii dwuma no." "Fuck me."
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Ɛsɛ sɛ yɛtwɛn kosi anɔpa." "Taft ne n"abasayɛfo no si fam wɔ Tyumen, baabi a ananmusifo bi bɛhwɛ Tyumen anyinam ahoɔden adwumayɛbea no. Nea wɔkyere ne sɛ wɔnsan nkɔ delegation. Tyumen akyi no, keteke yi de n"ani kyerɛ mmepɔw no so tẽẽ twam wɔ Novosibirsk, na ɛkɔ ntɛmntɛm wɔ sekan biara mu."
  
  
  * * * .
  
  
  Ade kyee, bere a na awɔw wom anadwo a na nna kakraa bi akyi no, nnipa baasa a wɔde wɔn ho ahyɛ mu no tee sɛ Valkyrie hyɛn no rehyɛn gyinabea hɔ wɔ Tyumen. Wɔ intercom no so no, Bessler de too gua sɛ: "Nnuanom ne mmarima, moma mo akwaaba ba yɛn nhwehwɛmu a edi kan, Tyumen kurow no mu."
  
  Sam yɛɛ Nina atuu denneennen, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne ho ayɛ hyew. Ɔde ahome tiawa hyɛɛ ne ho nkuran na ɔhwɛɛ ne mfɛfo no. "Nokware bere, nkurɔfo. Sɛ wɔn nyinaa si keteke no mu ara pɛ a, yɛn mu biara bɛfa n"ankasa dan mu akɔhwehwɛ Olga."
  
  Kasper kae sɛ: "Mebubuu magnet no mu abiɛsa sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi adu baabi a ɛsɛ sɛ yɛkɔ."
  
  "Sɛ wuhyia wɔn a wɔtwɛn anaa adwumayɛfo afoforo a, yɛ w"ade brɛoo kɛkɛ. Wonnim sɛ yɛnni nnwontofo kuw bi mu," saa na Sam tuu fo. "Kɔ. Yɛwɔ dɔnhwerew biako a ɛboro so."
  
  Wɔn baasa no mu paapaee, na wɔde anammɔn biara faa keteke a enhinhim no mu kɔhwehwɛɛ Olga. Sam susuwii sɛnea Masters ayɛ n"asɛmpatrɛw adwuma no ne sɛ ebia watumi ama Perdue agye adi sɛ onwie nsɛso no. Bere a na ɔrehwehwɛ nneɛma a wɔde siesie nneɛma mu, mpa ne apon ase no, ɔtee dede bi wɔ hyɛn no mu bere a na wɔresiesie wɔn ho sɛ wobefi hɔ no. Wɔn adwuma a wɔyɛe no baa awiei wɔ keteke yi mu.
  
  Casper toaa ne nhyehyɛe a ɔyɛe sɛ obebu akɔ Taft dan mu no so, na ne nhyehyɛe a ɛto so abien ne sɛ obesiw ananmusifo no kwan sɛ wɔrenforo keteke no bio. Bere a ɔde magnetic manipule dii dwuma no, otumi kɔɔ dan no mu. Bere a Casper hyɛn dan no mu no, ɔmaa ehu nteɛm a Sam ne Nina nyinaa tee. Wɔ mpa no so no ohuu Olga a wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn abɔ no na ɔyɛ otirimɔdenfo. Nea enye koraa no, ohui sɛ Ɔkraman ne no te mpa no so.
  
  Wolf serewee wɔ ne kwan a ɛyɛ basabasa no so sɛ: "Hey Jacobs." "Ná meretwɛn wo nkutoo."
  
  Ná Casper nni nea ɔbɛyɛ ho adwene biara. Osusuwii sɛ Wolf ka afoforo no ho, na sɛ ohu sɛ ɔte Olga nkyɛn a, na ɛyɛ dae bɔne. Wolf de serew bɔne de ahopere kɔɔ n"anim na ɔkyeree Casper. Ná Olga nteɛteɛm no ano brɛɛ ase, nanso ɔko tiaa nea ɛhyɛ no so denneennen araa ma wɔtetew ne honam ani wɔ mmeae bi. Mfaso biara nni Casper akuturuku no so wɔ ɔkorɔmfo no dade nipadua no ho. Sam ne Nina de ahopere fii ɔkwan no so baa hɔ sɛ wɔrebɛboa no.
  
  Bere a Wolf huu Nina no, n"ani so yɛɛ no nwini. "Wo! Mekum wo."
  
  "Fuck wo, wo freak!" Nina twaa no mpoa, na ɔmaa ne ntam kwan ware. Ɔtwetwee n"adwene bere tenten ara kwa ma Sam yɛɛ ho biribi. Sam de ahoɔden nyinaa bɔɔ Wolfe kotodwe, na ɔbubuu no wɔ ne kotodwe ano. Ɔde ɛyaw ne abufuw dede gyegyeegye, Wolf memee, na ogyaw n"anim kɛse maa Sam sɛ osu bɛtɔ ne nsateaa so. Ná adwowtwafo no asua sɛ ɔbɛko na ɔtow Sam tuo mpɛn pii.
  
  "Gye no na sian keteke a ɛyɛ damn yi! Seesei!" Nina teɛɛm guu Casper so.
  
  Ɔkasa tiae sɛ: "Ɛsɛ sɛ meboa Sam," nanso abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ animtiaabu no soo ne nsa piaa no kɔɔ Olga nkyɛn.
  
  "Sɛ mo baanu amnsi keteke yi mu a, ne nyinaa bɛyɛ kwa, Oduruyɛfo Jacobs!" Nina teɛɛm. Ná Casper nim sɛ ɔteɛ. Ná bere nni hɔ a wɔde begye akyinnye anaasɛ wobesusuw akwan foforo a wɔbɛfa so ayɛ ho. Ɔsan kyekyeree n"adamfo abeawa no bere a Wolf de kotodwe a ɛyɛ den too Sam yafunu mu no. Nina bɔɔ mmɔden sɛ obenya biribi a ɔbɛbɔ no ahwe fam, nanso anigyesɛm ne sɛ, Dima, Bratva no nkitahodifo no bɛkaa ne ho. Esiane sɛ na Dima nim ɔko a ɛbɛn ho nneɛma pii nti, okum Wolf ntɛm ara, na ogyee Sam fii ɔhwe foforo a wɔde bɔɔ n"anim no mu.
  
  Kasper soaa Olga a na wapira kɛse no na ɔsan hwɛɛ Nina ansa na ɔresi Valkyrie no so. Abakɔsɛm kyerɛwfo no bɔɔ wɔn atuu na ɔyɛɛ wɔn sɛnkyerɛnne sɛ wontu ansa na ɔreyera asan akɔ dan no mu. Ná ɛsɛ sɛ ɔde Olga kɔ ayaresabea, na obisa wɔn a wɔretwam no baabi a aduruyɛbea a ɛbɛn no wɔ. Wɔboaa awarefo a wɔapirapira no ntɛm ara, nanso wɔ akyirikyiri no, na ananmusifo no resan aba.
  
  Zelda Bessler nsa kaa transmission a Lilith Hearst de kɔmaa no ansa na butler a ɔwɔ Reichtisusis no rehyɛ no so na wɔhyehyɛɛ bere timer a ɛwɔ engine no so no sɛ ɛnhyɛ aseɛ. Ná akanea kɔkɔɔ a ɛrehyerɛn wɔ panel no ase no kyerɛ sɛ afiri a wɔde di dwuma wɔ akyirikyiri a Clifton Taft kura no ayɛ adwuma. Ɔtee sɛ kuw no resan akɔhyɛn hyɛn no mu na ɔde n"ani kyerɛɛ keteke no akyi sɛ ɔrekɔfi hyɛn no mu. Bere a ɔtee dede wɔ Taft dan mu no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtwam, nanso Dima siw no kwan.
  
  "Wobɛtena hɔ!" - teateaam. "San kɔ control room no mu na dum!"
  
  Zelda Bessler ho dwiriw no bere tiaa bi, nanso nea na Bratva sraani no nnim ne sɛ na okura akode, te sɛ ɔno ara pɛ. Ɔtow tuo guu no so, na ɔtetew ne yafunu mu yɛɛ no nam kɔkɔɔ. Nina yɛɛ komm sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrentwetwe adwene. Ná Sam nnim hwee wɔ fam, sɛnea na Wolf nso te no, nanso na ɛsɛ sɛ Bessler kyere elevator no na osusuwii sɛ wɔawuwu.
  
  Nina bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma Sam ho atɔ no. Ná ne ho yɛ den, nanso na ɔkwan biara nni hɔ a ɔbɛfa so ayɛ saa. Nea ɛyɛɛ no hu ne sɛ ɔtee nka sɛ keteke no afi ase retu na dawurubɔ bi a wɔakyere agu hama so fii akasafo no hɔ bae. "Nnuanom ne mmarima, moma mo akwaaba asan aba Valkyrie." Yɛn nhwehwɛmu a edi hɔ no bɛyɛ wɔ Novosibirsk kurow no mu."
  
  
  31. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Nneɛma a wɔde teɛteɛ nneɛma
  
  
  Bere a polisifo fii Reichtisusis asase no so a George Masters kura nipadua kotoku mu na Lilith Hearst de nkɔnsɔnkɔnsɔn ahyɛ mu akyi no, Perdue de ne nan faa mmeae a ɛyɛ kusuu a atwa n"abrannaa so ne adan a wɔtra mu ne adidibea ahorow a ɛbɛn hɔ no mu. Ɔhwɛɛ sɛnea atuo ntokuru a ɛwɔ ne rosewood ɔfasu ne nneɛma a wɔde siesie mu no sɛee beae no. Ɔhwɛɛ mogya a ɛwɔ ne Persiafo ntama a ne bo yɛ den ne ne ntama a wɔde ayɛ ntama so no denneennen. Ná wɔhwɛ kwan sɛ wobesiesie dua a ahyew ne ɔdan no atifi a asɛe no begye bere kakra.
  
  "Tia, owura?" Charles bisae, nanso na Perdue te sɛ hell wɔ ne nan so. Perdue nantew kɔɔ ne server dan mu komm. "M"ani begye tii bi, meda wo ase, Charles." Perdue ani baa Lillian a ogyina adididan no pon ano, na ɔreserew akyerɛ no no ho. "Hi Lily."
  
  Ɔde anigye kae sɛ: "Hi, Owura Perdue," na n"ani gyei sɛ ohui sɛ ne ho ye.
  
  Perdue nantew kɔɔ dan bi a ɛyɛ hyew na ɛyɛ dede a ɛlɛtrɔnik mfiri ahyɛ mu ma mu ankonamyɛ a ɛyɛ sum no mu, baabi a ɔtee nka sɛ ɔwɔ fie. Ɔhwehwɛɛ nsɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ wɔahyɛ da asɛe ne nhama no mu na ɔwosow ne ti. "Na wosusuw nea enti a metra sigyani no ho."
  
  Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔbɛhwɛ nkrasɛm no mu denam ne kokoam server ahorow so na ne ho dwiriw no bere a ohuu asɛm bi a ɛyɛ sum na ɛyɛ hu fii Sam hɔ, ɛwom sɛ na aka akyi kakra de. Perdue ani hwehwɛɛ George Masters nsɛm, nsɛm a efi Oduruyɛfo Casper Jacobs hɔ, ne nsɛm a Sam ne no bisabisaa no nyinaa wɔ kokoam nhyehyɛe a wɔde bekum nhyiamfo no ho. Perdue kaee sɛ na Sam de n"ani kyerɛ Belgium, nanso efi saa bere no, wɔntee biribiara mfii ne hɔ.
  
  Charles de ne tii bae. Ná Earl Gray hua a ɛwɔ kɔmputa akyidifo hua a ɛyɛ hyew mu no yɛ ɔsoro ma Perdue. Ɔka kyerɛɛ butler a ogyee ne nkwa no sɛ: "Mintumi mpa kyɛw sɛnea ɛsɛ, Charles." "Ɛyɛ me aniwu wɔ sɛnea ɛnyɛ den sɛ wobenya me so nkɛntɛnso ne sɛnea meyɛɛ m"ade no ho, ne nyinaa esiane ɔbea bi a ɔyɛ damn nti."
  
  Charles de ne kwan a ɛyɛ dwo dii aseresɛm sɛ: "Na nna mu mmerɛwyɛ a ɛma mpaapaemu kyɛ nti." Ná ɛsɛ sɛ Perdue serew bere a na ne nipadua yɛ no yaw no. "Biribiara ye, owura. Bere tenten a biribiara ba awiei yiye no."
  
  Perdue serewee, na ɔwosow Charles nsa a wɔde nsateaa ahyɛ mu no sɛ: "Saa na ɛbɛyɛ." "Wunim bere a ɛbae, anaasɛ Owura Cleave frɛɛ?"
  
  Butler no buae sɛ: "Awerɛhosɛm ne sɛ, dabi, owura."
  
  "Oduruyɛfo Gould?" obisae.
  
  Charles buae sɛ: "Dabi, owura. "Ɛnyɛ asɛmfua biara." Jane bɛsan aba ɔkyena sɛ ɛno boa a."
  
  Perdue hwɛɛ ne satellite mfiri, email, ne n"ankasa fon so na ɔhunuu sɛ ne nyinaa ayɛ ma wɔ frɛ a wɔannye afiri Sam Cleave hɔ. Bere a Charles fii dan no mu no, na Perdue rewosow. Ná basabasayɛ dodow a Einstein nsɛso a ɔde ne ho hyɛɛ mu no de bae no yɛ nea ɛyɛ akasakasa, na sɛ yɛbɛka a, na ɛsɛ sɛ ofi ase siesie fie.
  
  Ná Lilith sika kotoku mu nneɛma wɔ ne pon so. Ɔde ne bag a wɔahwehwɛ mu dedaw no maa polisifo. Wɔ mfiridwuma a na okura no mu no, ohuu ne transmitter no. Bere a ohui sɛ wɔde equation a wɔawie no akɔ Russia no, Perdue koma gyaee.
  
  "Nsu kronkron!" - a ode ahome.
  
  Ntɛm ara na Perdue huruw kɔɔ soro. Ɔnom ne tii ntɛmntɛm na ɔde ahopere kɔɔ server foforo a ebetumi aboa satellite transmission so. Ne nsa wosow bere a ɔde ahopere reyɛ no. Bere a wɔde nkitahodi no sii hɔ wiei no, Perdue fii ase kyerɛw mmara te sɛ ɔkraman, na ɔde ahinanan yɛɛ ɔkwan a wotumi hu no de hwehwɛɛ baabi a nea ogye no wɔ. Bere koro no ara mu no, na edi afiri a ɛwɔ akyirikyiri a ɛhwɛ ade a wɔde equation no kɔ hɔ no so no akyi.
  
  "Wopɛ sɛ wobɔ ɔko ho agoru?" obisae. "Ma menkae wo onii ko a wo ne no redi."
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a Clifton Taft ne n"adwumayɛfo no de abotare nom martini na wɔde anigye retwɛn nea ebefi wɔn huammɔdi a mfaso wɔ so no mu aba no, wɔn limousine no de n"ani kyerɛɛ atifi fam apuei kɔɔ Tomsk. Ná Zelda wɔ transmitter a ɛhwɛ Valkyrie no lock ne encounter data so.
  
  "Nneɛma rekɔ so dɛn?" Taft bisae sɛ.
  
  "Mprempren ahoɔhare no wɔ botae so. Ɛsɛ sɛ wɔbɛn Mach 1 wɔ bɛyɛ simma aduonu mu," Zelda de ahomaso kae. "Ɛte sɛ nea Hearst yɛɛ n"adwuma wɔ ne nyinaa akyi. Wolf faa n"ankasa convoy?"
  
  McFadden kae sɛ: "Adwene biara nni hɔ." "Mebɔɔ mmɔden sɛ mɛfrɛ no, nanso na wɔadum ne fon a wɔde di dwuma wɔ nsa so. Sɛ mɛka nokware a, ɛyɛ me anigye sɛ enhia sɛ me ne no bedi bio. Anka ɛsɛ sɛ wuhu nea ɔyɛɛ Oduruyɛfo Gould. Ɛkame ayɛ sɛ, ɛkame ayɛ sɛ, metee no mmɔbɔ."
  
  "Ɔyɛɛ ne fam de. Ebia ɔkɔɔ fie sɛ ɔrekɔbɔ ne spotter no akuturuku," Taft de serew a wɔakyinkyim no bɔɔ ose. "Sɛ yɛbɛka a, mihuu Jacobs wɔ keteke no mu anadwo a etwaam no, sɛ ɔrebɔ me dan pon ho agoru."
  
  Bessler serewee, na n"ani gyei sɛ obesi n"ananmu sɛ adwuma no sohwɛfo sɛ: "Ɛyɛ, afei wɔahwɛ no nso."
  
  
  * * * .
  
  
  Saa bere no nyinaa, wɔ Valkyrie hyɛn no mu no, na Nina rebɔ mmɔden denneennen sɛ ɔbɛkanyan Sam. Ná otumi te sɛ keteke no retu mmirika bere ne bere mu. Ne nipadua no anni atoro, na ɔtee G-force nkɛntɛnso a keteke a ɛretu mmirika no de ba no nka. Wɔ abɔnten wɔ ɔkwan no so no, na ɔte amanaman ntam ananmusifo no nwiinwii a ɛyɛ basaa no. Wɔn nso tee keteke no wosow nka na esiane sɛ na wonni keteke a wɔde fa nsu mu anaasɛ asawdan biara nti, wofii ase gyee Amerikani ɔdefo no ne wɔn a wɔka ne ho no adwenem naayɛ.
  
  "Wɔnni ha. Mehwɛɛ mu," saa na ɔtee sɛ United States ananmusifo no reka akyerɛ afoforo no.
  
  "Ebia wɔbɛtena akyi?" Chinani ananmusifo no de nyansahyɛ mae.
  
  "Dɛn nti na wɔn werɛ fii sɛ wɔbɛforo wɔn ankasa keteke?" - obi foforo de nyansahyɛ mae. Wɔ teaseɛnam a edi hɔ no mu baabi no obi fii ase fee. Nina mpɛ sɛ ɔde ehu bɛba denam tebea no a ɔbɛma emu ada hɔ so, nanso ɛbɛyɛ papa sen sɛ ɔbɛma wɔn nyinaa asusuw nneɛma ho na wɔabɔ dam
  
  Bere a Nina hwɛɛ ɔpon no mu no, ɔyɛɛ sɛnkyerɛnne maa Atom Ahoɔden Dwumadibea no panyin sɛ ɔmmɛn ne nkyɛn. Ɔtoo mu wɔ n"akyi sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbarima no renhu Ɔkraman Kretchoff amu a onnim hwee no.
  
  "Owura, me din de Oduruyɛfo Gould a ofi Scotland. Metumi aka nea ɛrekɔ so akyerɛ wo, nanso mihia wo sɛ wobɛkɔ so ayɛ komm, woate ase? "- na ofii ase.
  
  "Dɛn na ɛfa ho?" - bisae denneennen.
  
  "Tie yiye." Mennyɛ mo tamfo, nanso minim nea ɛrekɔ so na mihia sɛ wode nkyerɛkyerɛmu bɛkasa akyerɛ ananmusifo no bere a merebɔ mmɔden sɛ medi ɔhaw no ho dwuma no," na ɔkae. Ɔde nkakrankakra ne odwo kaa nsɛm no kyerɛɛ ɔbarima no. Ná otumi hu sɛ ehu reyɛ kɛse, nanso ɔmaa ne nne yɛɛ komm na ɔhyɛɛ ne ho so sɛnea obetumi. N"anim danee fitaa, nanso ɔkɔɔ so yɛɛ komm. Ɔde ne ti too fam kyerɛɛ Nina, na ofii hɔ sɛ ɔne afoforo no rekɔkasa.
  
  Ɔsan de ahopere kɔɔ dan no mu na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkanyan Sam.
  
  "Sam! Nyan, Kristo nti! Me hia wo!" ɔde abubuw bɔɔ Sam hwene, bɔɔ mmɔden sɛ ɔremma n"abam abu araa ma ebia ɔbɛbɔ no. "Sam! Yɛrekɔ wuwu. Mepɛ fekubɔ!"
  
  Wolf de fɛwdi kae sɛ: "M"akɔ so atra wo nkyɛn." Ɔnyanee fii ɔhwe a ɛyɛ hu a Dima bɔɔ no no mu, na n"ani gyei sɛ ohui sɛ mafia sraani bi a wawu wɔ mpa no ase, baabi a na Nina akotow Sam so no.
  
  Ɔde n"ano bɔɔ n"anim sɛ: "Onyankopɔn, Sam, sɛ bere pa bi wɔ hɔ a wobɛsɔre a, ɛyɛ mprempren." Ɔkraman no serew no maa Nina yɛɛ hu ankasa, na ɛmaa ɔkaee atirimɔdensɛm a ɔyɛ kyerɛɛ no no. Ɔweawe faa mpa no so, na n"anim ayɛ mogya na na ɔyɛ ɔkwasea.
  
  "Wopɛ pii?" ɔserewee, na mogya puei wɔ ne sẽ so. "Mema woteɛteɛm denneennen saa bere yi, ɛnte saa?" Ɔserewee denneennen.
  
  Na ɛda adi sɛ na Sam reyɛ n"ade wɔ ne ho. Nina yɛɛ komm de ne nsa kaa Dima khanjali a ne kɛse yɛ nsateakwaa du, nkrante a ano yɛ nnam a ɛyɛ nwonwa na edi awu a ɛwɔ kotoku mu wɔ ne nsa ase no. Bere a onyaa ne tumi no, ɔtee ahotoso nka kɛse, na Nina nsuro sɛ obegye atom wɔ ne ho sɛ n"ani sɔ hokwan a onyae sɛ obetua no so ka.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Meda wo ase, Dima," bere a n"ani sii aboa a ɔkyere mmoa we no so no.
  
  Nea na ɔnhwɛ kwan ne ntua a ɔde baa no so mpofirim no. Ne nipadua kɛse no de ne ho too mpa no ano sɛ ɛbɛbubu no, nanso Nina yɛɛ n"ade ntɛm ara. Bere a ɔrehuruhuruw akɔ no, ɔkwatii ne ntua no na ɔtwɛn bere a ɔhwee fam no. Nina twee sekan, de kyerɛɛ ne menewam tẽẽ, na ɔde sekan bɔɔ Russiani adwowtwafo a ɔhyɛ atade a ne bo yɛ den no. Nkrantɛ no hyɛn ne menewam na ɛfaa ne mu pɛɛ. Ɔtee nka sɛ dade no ano retu akyi berɛmo a ɛwɔ ne kɔn mu no, na atwa akyi berɛmo no mu.
  
  Hysterical, Nina antumi annyina ano bio. Valkyrie yɛɛ ntɛmntɛm kakra bio, na ɔpiaa bile no fii ne mu na ɛkɔhyɛɛ ne menewam. "Sam!" ɔteɛɛm kosii sɛ ne nne bubui. Na ɛnyɛ hwee, efisɛ na nhyiamfo a wɔwɔ kar a wodidi no mu no bo afuw saa ara. Sam nyanee, na n"aniwa saw wɔ wɔn sockets mu. "Sɔne, ɛna a ɔyɛ ɔbarima!" - a oteateaa mu.
  
  "Me sɔre!" ɔpopoe, na ɔsii apini.
  
  "Sam, ɛsɛ sɛ yedu engine dan no mu mprempren!" - hwehwee, na osui ahodwiriw mu wo ne sɔhwɛ foforo a ɔne Wulf yɛe no akyi. Sam tenaa ase yɛɛ no atuu na ohui sɛ mogya resen fi aboa kɛse no kɔn mu.
  
  Ɔteɛɛm sɛ: "Manya no, Sam."
  
  Ɔserewee sɛ: "Anka merentumi nyɛ adwuma a ɛsen eyi."
  
  Nina refew ne ho, na ɔsɔre gyinaa hɔ na ɔteɛɛ ne ntade. "Engine dan mu!" Sam kae sɛ. "Eyi nkutoo ne beae a wogye ahɔho, migye di." Wɔhohoroo wɔn nsa ntɛmntɛm wɔ ahina no mu na wɔde ahopere kɔɔ Valkyrie no anim. Bere a Nina retwam wɔ nhyiamfo no ho no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma wɔn bo adwo, ɛwom sɛ na ogye di sɛ wɔn nyinaa de wɔn ani kyerɛ Hell de.
  
  Bere a woduu engine dan no mu no, wɔde ahwɛyiye hwehwɛɛ akanea a ɛrehyerɛn ne nea wɔde di dwuma no mu.
  
  Sam de abasamtu teɛɛm sɛ: "Eyi mu biara ne keteke yi a wɔde tu mmirika no nni hwee yɛ." Oyii ne fon fii ne kotoku mu. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ obenya sɛnkyerɛnne bi, ɔkae sɛ: "Onyankopɔn, minnye nni sɛ eyi da so ara reyɛ adwuma." Keteke no de ahoɔhare kɔɔ soro bio, na nteɛteɛm hyɛɛ nteaseɛnam no ma.
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam sɛ: "Worentumi nteɛteɛm, Sam." "Wonim no".
  
  Ɔfefe esiane ahoɔhare no ahoɔden nti: "M"afrɛ." "Ɛrenkyɛ yɛrentumi ntu. Afei yɛn nnompe befi ase abubu."
  
  Ɔhwɛɛ no nkyɛnkyɛn. "Ɛho nhia sɛ mete eyi."
  
  Ɔde mmara bi hyɛɛ ne fon mu, mmara bi a Perdue de ama no, na ama watumi akɔ satellite tracking system no so, a na enhia sɛ wosiesie no biara na ama ayɛ adwuma. "Mesrɛ wo, Onyankopɔn, ma Purdue nhu eyi."
  
  Nina kae sɛ: "Ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye.
  
  Ɔde ahotoso hwɛɛ no. "Hokwan biako pɛ a yɛwɔ."
  
  
  32. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Basabasayɛ, Ɔfã II
  
  
  
  Keteke Ayaresabea Ayaresabea - Novosibirsk
  
  
  Ná Olga da so ara wɔ tebea a emu yɛ den mu, nanso woyii no fii baabi a wɔhwɛ wɔn a wɔyare denneennen no, na ne ho tɔɔ no wɔ ankorankoro dan bi a Casper Jacobs a ɔtraa ne mpa ho tuaa ho ka mu. Bere ne bere mu no na n"adwene san ba na ɔkasa kakra, na ɔsan da.
  
  Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɛsɛ sɛ Sam ne Nina tua nea ɔsom a ɔde maa Owia Tuntum no de bae no ho ka no hyɛɛ no abufuw. Ɛnyɛ sɛ eyi hyɛɛ no abufuw nko, na mmom ɛmaa ne bo fuwii nso sɛ Amerikani ɔkraman Taft tumi nyaa nkwa wɔ awerɛhosɛm a ɛreba no mu na ɔne Zelda Bessler ne saa Scotlandni McFadden a ɔhweree no dii ho afahyɛ. Nanso nea ɛmaa ɔkɔɔ ano ne nim a na ɔwɔ sɛ Wolf Kretchoff benya ne ho afi nea ɔyɛɛ Olga ne Nina no ho.
  
  Bere a nyansahufo a na ne ho yeraw no no susuw nneɛma ho denneennen no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ obenya ɔkwan bi a ɔbɛfa so ayɛ biribi. Nea eye ne sɛ, osii gyinae sɛ ne nyinaa ayera . Ɔfrɛɛ Perdue, te sɛ bere a edi kan no ara pɛ, bere a ɔkɔɔ so bɔɔ mmɔden sɛ obedu ne nkyɛn no, saa bere yi nkutoo na Perdue buae.
  
  "Me Nyankopɔn! Minnye nni sɛ mefaa wo nkyɛn," Casper homee.
  
  Perdue buae sɛ: "Misuro sɛ m"adwene tu frae kakra." "So oyi ne Oduruyɛfo Jacobs?"
  
  "Wobɛyɛ dɛn ahu?" Kasper bisae sɛ.
  
  "Mihu wo nɔma wɔ me satellite tracker no so. So wo ne Sam wɔ hɔ? Perdue bisae sɛ.
  
  Casper buae sɛ: "Dabi, nanso ɔno nti na merefrɛ no." Ɔkyerɛkyerɛɛ biribiara mu kyerɛɛ Perdue, kosii baabi a na ɛsɛ sɛ ɔne Olga si keteke no mu pɛɛ, na na onni baabi a Taft ne n"akyidifo no rekɔ ho adwene biara. Casper Perdue kae sɛ: "Nanso, migye di sɛ Zelda Bessler wɔ akyirikyiri control ma Valkyrie control panels no."
  
  Ɔpepepemfo no serewee bere a na ne kɔmputa no so ayɛ hyew no. "Enti, so eyi ne nea ɛte?"
  
  "Wowɔ dibea bi?" - Casper de anigye teaam. "Owura Perdue, mesrɛ wo, metumi anya saa tracking code yi?"
  
  Purdue sua fii Oduruyɛfo Jacobs nsusuwii ahorow a ɔkenkanee mu sɛ ɔbarima no yɛ ɔbenfo wɔ n"ankasa mu. "Wowɔ kyerɛwdua?" Perdue serewee, na ɔtee nka sɛ ne nipasu dedaw a ne ho ayɛ no basaa no bio. Ɔsan yɛɛ tebea no ho adwuma bio, na ne mfiridwuma ne ne nyansa antumi anka no, te sɛ tete no ara pɛ. Ɔhwɛɛ sɛnkyerɛnne a efi Bessler akyirikyiri mfiri no mu na ɔmaa Casper Jacobs tracking code no. "Dɛn na worekɔyɛ?" - bisaa Casper.
  
  Casper buae wɔ ayamye mu sɛ: "Mede sɔhwɛ bi a entumi nyɛ yiye bedi dwuma de ahwɛ ahu sɛ wobetu ase yiye." "Ansa na mɛkɔ. Mesrɛ wo, yɛ ntɛm sɛ wubetumi ayɛ biribiara a ɛbɛma Valkyrie magnetism ayɛ mmerɛw a, Owura Perdu. Ɛrenkyɛ wo nnamfo bɛkɔ tebea bi a asiane wom mu a wɔrensan mfi hɔ bio."
  
  Perdue de ne yɔnko foforo no dii nkra sɛ: "Akwaaba, akwakoraa." Ntɛm ara na ɔde ne ho bɔɔ hyɛn a ɛretu no sɛnkyerɛnne no ho, bere a bere koro no ara ɔde ne ho kɔhyɛɛ keteke nhyehyɛe a na ɛnam mu no mu no. Ná ɔde n"ani kyerɛ kwan bi so wɔ Polskaya kurow no mu, baabi a sɛnea akontaabu kyerɛ no, na ɛsɛ sɛ ɔde ahoɔhare kɔ Mach 3."
  
  "Hɛlo?" - tee firi akasam a woaka ne nkitahodie nhyehyeee no ho.
  
  "Sam!" - Perdue teɛɛm sɛ.
  
  "Di akyi! Boa yɛn!" - teateaam fa akasam no so. "Nina hweree n"adwene. Nnipa dodow no ara a wɔwɔ keteke no mu wɔ bi. M"ani reyera ntɛmntɛm, na ɛte sɛ fononoo a ɛyɛ damn wɔ ha!"
  
  "Tie, Sam!" - Perdue teɛɛm wɔ ne nne so. "Meresan de m"adwene asi track mechanics so bere a yɛrekasa no. Twɛn simma abiɛsa bio. Sɛ Valkyrie no sesa ɔkwan a ɔfa so no ara pɛ a, ɛbɛhwere ne magnetic awo ntoatoaso no na ɛbɛbrɛ ase!
  
  "Yesu Kristo! Simma abiɛsa? Ɛbedu saa bere no na yɛayɛ toast!" Sam teɛɛm sɛ.
  
  "Simma abiɛsa, Sam! Twɛn!" Perdue teɛɛm sɛ. Wɔ server dan no pon ano no, Charles ne Lillian baa hɔ sɛ wɔrebɛhwɛ nea dede no de reba. Ná wonim yiye sen sɛ wobebisa anaasɛ wɔde wɔn ho bɛhyɛ mu, nanso wofi akyirikyiri tiee drama no, na na ɛte sɛ nea wɔahaw kɛse. Ɔka kyerɛɛ n"adwumayɛfo baanu sɛ: "Nokwarem no, akwan a wɔbɛsakra no de asiane a ɛne sɛ wɔbɛbɔ wɔn ti, nanso mprempren yi ara minhu keteke foforo biara." Lillian bɔɔ mpae. Charles menee ade denneennen.
  
  Wɔ keteke no mu no, Sam de ahome hwehwɛɛ mframa, na wannya awerɛkyekye biara wɔ nsukyenee asase a na ɛrewosow bere a Valkyrie no twaam no mu. Ɔfaa Nina sɛ ɔrebɛsan akanyan no, nanso na ne nipadua no mu yɛ duru te sɛ kar a ɛwɔ ntwahonan 16 na na ontumi nkɔ akyiri bio. "Mach 3 wɔ sikani kakraa bi mu. Yɛn nyinaa awuwu."
  
  Polskaya sɛnkyerɛnne bi puei wɔ keteke no anim na ɛfaa wɔn ho wɔ aniwa mu. Sam kuraa ne home mu, na ɔtee nka sɛ n"ankasa nipadua mu duru kɔ soro ntɛmntɛm. Ná ontumi nhu biribiara bio, bere a mpofirim ara ɔtee keteke kwan so switch bi a ɛrebɔ denneennen no. Ɛte sɛ nea Valkyrie no afi keteke kwan so esiane magnetic field no a ɛpaapaee mpofirim kɔɔ ɔkwan a ɛfata so nti, nanso Sam kuraa Nina mu. Na basabasayɛ no yɛ kɛse na wɔtow Sam ne Nina afunu guu dan no mu nnwinnade mu.
  
  Sɛnea na Sam suroe no, bere a ɔnantew kilomita foforo akyi no, Valkyrie no fii ase fii keteke kwan so. Ná ɔrekɔ ntɛmntɛm dodo ara kwa sɛ ɔbɛtra keteke kwan no so, nanso ebeduu saa bere yi no na wabrɛ ne ho ase araa ma ɔde ahoɔhare rekɔ fam sen ahoɔhare a ɛfata. Ɔboaboaa n"akokoduru ano na ɔyɛɛ Nina nipadua a na onnim hwee no atuu wɔ ne ho, na ɔde ne nsa kataa ne ti so. Mpaapaemu kɛse bi dii akyi bae, na ɛno akyi no, anwenne a ɔbonsam ahyɛ mu ma no bubui wɔ ahoɔhare a ɛda so ara yɛ nwonwa so. Afiri bi a ɛhwee ase a ɛma aso yɛ den bobɔɔ afiri no mu abien, na ɛmaa mprɛte hwie guu akyi.
  
  Bere a Sam nyanee wɔ akwan no nkyɛn no, nea edi kan a osusuwii ne sɛ obeyi obiara afi hɔ ansa na pɛtro no ahyew. Ne nyinaa akyi no, na ɛyɛ nuklea pɛtro, na osusuwii. Ná Sam nyɛ obi a onim aboɔden abo a ɛyɛ hyew sen biara, nanso na ɔmpɛ sɛ ɔde thorium bɛto asiane biara mu. Nanso, ohui sɛ ne nipadua no adi no huammɔ koraa na ontumi nhinhim nsateakwaa biako mpo. Bere a ɔte hɔ wɔ Siberia nsukyenee mu no, ohui sɛnea ɔte nka sɛ ɔnyɛ nea ɛfata. Ná ne nipadua no da so ara mu duru tɔn biako na bere tiaa bi a atwam ni no na wɔayam no nkwa mu, nanso afei de na awɔw wom.
  
  Nnanmusini no mufo binom a wonyaa wɔn ti didii mu no de nkakrankakra wee fii adi kɔɔ sukyerɛmma a na awɔw wom no so. Sam hwɛɛ sɛnea Nina de nkakrankakra baa n"adwene mu na onyaa akokoduru serewee. N"ani tuntum no hwirew bere a ɔhwɛɛ no no. "Sam?"
  
  Ɔfefe na ɔserewee sɛ: "Yiw, me dɔfo." "Ne nyinaa akyi no, Onyankopɔn bi wɔ hɔ."
  
  Ɔserewee na ɔhwɛɛ wim a ɛyɛ fitaa a ɛwɔ ne ti so no, na ɔde ahotɔ ne ɛyaw rehome. Ɔde aseda kae sɛ, "Meda wo ase, Perdue."
  
  
  33. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Ɔgyeɛ
  
  
  
  Edinburgh - adapɛn abiɛsa akyi
  
  
  Wɔsaa Nina yare wɔ aduruyɛbea a ɛfata bere a wɔde ɔne afoforo a wonyaa wɔn ti didii mu no kɔɔ wimhyɛn mu a na wapira no nyinaa akyi. Egyee ɔne Sam adapɛn abiɛsa ansa na wɔresan akɔ Edinburgh, faako a nea edi kan a wogyinae ne Reichtisousis no. Purdue, wɔ mmɔden a ɔbɔe sɛ ɔne ne nnamfonom bɛsan anya abusuabɔ mu no, ɔyɛɛ nhyehyɛe maa adwumakuw kɛse bi a wɔma nnuan yɛɛ anwummere adidi sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi adɔ n"ahɔho.
  
  Perdue a wonim no sɛ ɔyɛ obi a ɔyɛ nwonwa no yɛɛ nhwɛso bere a ɔtoo nsa frɛɛ ne fiehwɛfo ne ne butler sɛ wɔmmra kokoam anwummere aduan bi ase no. Ná Sam ne Nina da so ara yɛ tuntum ne bruu, nanso na wonni ahobammɔ.
  
  Ɔmaa ne crystal champagne kuruwa so kae sɛ: "Misusuw sɛ toast bi ayɛ nea ɛfata." "Ma me nkoa a wɔyɛ adwumaden na wodi nokware bere nyinaa, Lily ne Charles."
  
  Lily serewee bere a Charles kɔɔ so yɛɛ n"anim tẽẽ no. Ɔpiaa no wɔ ne mpampam. "Nwene".
  
  Obuae wɔ aseresɛm mu sɛ: "Bere bi na ɔyɛ butler, bere nyinaa na ɔyɛ butler, me dɔfo Lillian," na ɛmaa afoforo no serewee.
  
  Sam de ne ho gyee mu sɛ: "Na m"adamfo David nso." "Momma onnya ayaresa wɔ ayaresabea nkutoo na onnyae ofie hwɛ daa!"
  
  Perdue penee so, na n"ani so tetew no sɛ: "Amen."
  
  "Sɛ yɛbɛka a, so yɛpaa biribiara wɔ bere a na yɛn ho retɔ yɛn wɔ Novosibirsk no mu?" - Nina bisae a na n'ano ayɛ caviar ne nkyene biscuit.
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne ho so na ɔmenee ne champagne de hyɛɛ ne whisky no mu sɛ: "M"ani nnye ho."
  
  Perdue de n"ani so hwirew maa wɔn awerɛhyem sɛ: "Ebia mubehu sɛ eyi yɛ anigye." "Na ɛwɔ atesɛm nkrataa mu bere a wɔbɔɔ amanneɛ sɛ nnipa a wowuwui na wopirapirae wɔ keteke mu awerɛhosɛm no mu akyi. Mekyerɛw eyi too hɔ da a edi hɔ a wɔde wo kɔɔ ayaresabea a ɛwɔ hɔ no. Bra bɛhwɛ."
  
  Wɔdan kɔɔ laptop screen a na Perdue wɔ wɔ bar counter a ɛda so ara yɛ hyew no so. Nina de ahopopo bɔɔ Sam bere a ohui sɛ amanneɛbɔfo koro no ara a na ɔrebɔ amanneɛ wɔ keteke a ɛyɛ ahonhonsɛmdi a saa bere no wakyere agu hama so ama Sam no so no. Ná ɛwɔ asɛmti ketewa bi.
  
  "Bere a wɔka sɛ keteke a ɛyɛ ahonhonsɛmdi kunkum mmabun baanu wɔ keteke akwan a obiara nni hɔ so adapɛn kakraa bi a atwam ni akyi no, amanneɛbɔfo yi san de nea wunsusuw ho brɛ wo bio."
  
  Ná Russia kurow bi a wɔfrɛ no Tomsk wɔ ɔbea no akyi, wɔ akyi.
  
  Amerikani ɔdefo kɛse Clifton Taft, Belgium nyansahufo Oduruyɛfo Zelda Bessler ne Scotlandni a ɔpɛ sɛ ɔyɛ kurow sohwɛfo Hon. Nnɛra wohuu Lance McFadden wɔ keteke kwan so. Ɛhɔfo bɔɔ amanneɛ sɛ wohuu keteke bi a ɛte sɛ nea efi baabiara, bere a wɔbɔɔ amanneɛ sɛ na nnipa baasa a wɔba hɔ no nam akwan no so bere a wɔn limousine no asɛe akyi no.
  
  Perdue fi baabi a ɔwɔ wɔ counter no so serewee sɛ: "Electromagnetic pulses na ɛyɛ saa."
  
  Tomsk Mayor Vladimir Nelidov kasa tiaa awerɛhosɛm no, nanso ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ nea wɔfrɛ no ahonhonsɛmdi keteke no puei no fi keteke a ɛfaa sukyerɛmma kɛse a ɛtɔe nnansa yi no mu ara kwa. Ɔsii so dua sɛ biribiara nni asɛm a ɛyɛ hu no ho a ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ akwanhyia a ɛyɛ awerɛhow ara kwa esiane sɛ wɔanhu ade yiye nti.
  
  Perdue dum no na ɔwosow ne ti, na ɔserewee.
  
  Perdue serewee sɛ: "Ɛte sɛ nea Oduruyɛfo Jacobs agye Olga papa nua barima a wawu no mfɛfo a wɔwɔ Russia Secret Physical Society no mmoa," na ɔkaee sɛ Kasper kaa abɔde mu nneɛma ho sɔhwɛ bi a entumi nyɛ yiye ho asɛm wɔ nsɛm a wobisabisaa Sam no mu.
  
  Nina nom ne sherry no. "Me yam a anka mɛka sɛ mepa wo kyɛw, nanso menyɛ saa. So eyi ma meyɛ onipa bɔne?"
  
  Sam buae sɛ: "Dabi. "Woyɛ ɔhotefo, ɔhotefo a wunya akyɛde fi Russia basabasayɛfo kuw no hɔ esiane sɛ wode nkrante a ɛyɛ fuw kum wɔn tamfo titiriw nti." N"asɛm no maa ɔserewee kɛse sen sɛnea osusuwii no.
  
  Perdue guu ahome sɛ: "Nanso ne nyinaa mu no, ɛyɛ me anigye sɛ mprempren Oduruyɛfo Jacobs wɔ Belarus, a ɔne Nasifo atitiriw no akɔre ntam kwan ware." Ɔhwɛɛ Sam ne Nina. "Onyankopɔn nim sɛ osiesiee ne nneyɛe no mmɔho apem bere a ɔfrɛɛ me no, anyɛ saa a anka minnim da sɛ wowɔ asiane mu."
  
  Nina kaee no sɛ: "Npow wo ho, Perdue." "Ɛyɛ ade biako sɛ ɔbɔɔ wo kɔkɔ, nanso woda so ara sii gyinae a ɛho hia sɛ wobɛpata w"afobu."
  
  Ɔde n"ani kyerɛɛ baabi sɛ: "Woabuae."
  
  
  AWIEEƐ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Abofra na ɔkyerɛwee
  Babilonfo akataso
  
  
  Ɛhe na ntease wɔ nkate mu bere a anim nni hɔ no?
  
  Ɛhe na Anifuraefo no kyinkyin bere a esum ne ntokuru ne hunu a atwa ho ahyia nkutoo na ɛwɔ hɔ no?
  
  Ɛhe na Koma no kasa a ennyae ne tɛkrɛma mfi n"ano mfa nkɔka?
  
  Ɛhe na roses hua a ɛyɛ dɛ ne ɔdɔfo home wɔ bere a atosɛm hua nni hɔ no?
  
  Mɛyɛ dɛn aka akyerɛ wo?
  
  Mɛyɛ dɛn aka akyerɛ wo?
  
  Dɛn na wɔde asie wɔn akatawia akyi?
  
  Bere a wɔde wɔn anim asie na wɔhyɛ wɔn nne?
  
  So wokura Ɔsoro?
  
  Anaasɛ wɔn na wɔwɔ Hell?
  
   - Masque de Babel (bɛyɛ afe 1682 - Versailles)
  
  
   Ti 1 - Onipa a Ɔhyew
  
  
  Nina bɔɔ n"ani kɛse.
  
  N"ani tiee ne synapses bere a ne nna no hwee ase kɔɔ REM nna mu, na ɛmaa no kɔɔ n"adwene ase atirimɔden so no. Ná akanea no sɔ wɔ Heidelberg Sukuupɔn Ayaresabea no ankorankoro dan mu anadwo a na wɔde Oduruyɛfo Nina Gould kɔɔ ayaresabea sɛnea ɛbɛyɛ a sɛ ɛbɛyɛ yiye a, wɔayi mframa a ano yɛ den a ɛde mframa bɔne ba no afi hɔ. Ɛde besi nnɛ no, na ɛyɛ den sɛ yebehu sɛnea na n"asɛm no mu yɛ den ankasa, efisɛ ɔbarima a ɔkaa ne ho no ankyerɛ sɛnea ɔdaa ne ho adi no pɛpɛɛpɛ. Nea eye sen biara a obetumi aka ne sɛ ohui sɛ ɔkyinkyin Chernobyl asase ase akwan mu nnɔnhwerew pii sen sɛnea abɔde biara a ɔte ase betumi anya ahoɔden.
  
  Ɔyarehwɛfo Barken sii so dua kyerɛɛ n"asefo kuw ketewaa bi sɛ: "Wanka biribiara ankyerɛ yɛn, nanso na mewɔ adwenem naayɛ soronko bi sɛ ɛnyɛ nea ɛsɛ sɛ Oduruyɛfo Gould fa mu wɔ fam hɔ ansa na ɔreka sɛ wafa mu no fã mpo huu no." . Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so na ɔde ahomegyeɛ guu ahome. "Awerɛhosɛm ne sɛ, sɛ yɛankyere no wɔ nsɛmmɔnedi bi a yenni adanse biara ho a, na ɛsɛ sɛ yegyae no kɔdi nsɛm kakraa bi a na yɛwɔ no ho dwuma."
  
  Na tema a ɛyɛ ahyɛde no dii agoru wɔ wɔn a wɔreyɛ adwuma wɔ hɔ no anim, nanso na wɔrekata anadwo no mu mfonoe no so wɔ adwumayɛfo animtiaabu ase kɛkɛ. Wɔn mogya nkumaa too dwom maa ahofadi a ɛwɔ asawdan a kuw no taa hyiam wɔ wɔn adwuma a wɔbom yɛ adwuma akyi no, anaasɛ wɔn adɔfo a wɔyɛ wɔn atuu wɔ anadwo bere yi mu no. Onuawa Barken annya abotare kɛse wɔ wɔn nsɛm a emu nna hɔ no ho na na ɔhwere n"atipɛnfo fekubɔ, baabi a obetumi ne wɔn a wɔfata na wɔn ani gye nnuruyɛ ho saa ara no asesa atemmu a ɛyɛ nokware na ɛyɛ den no.
  
  N"aniwa a ayɛ kurukuruwa no hwehwɛɛ mu mmiako mmiako bere a ɔreka Oduruyɛfo Gould tebea no ho asɛm no. N"anofafa a ɛyɛ tratraa no ntwea a ɛyɛ mmerɛw no dan kɔɔ fam, na ɛdaa anigye a na ɔtaa da no adi wɔ ne nne a ɛyɛ katee na ɛba fam mu bere a ɔrekasa no adi. Sɛ Germanfo aduruyɛ adwuma a wodii akyi wɔ Heidelberg Sukuupɔn mu no mu ɔkofo a ne ho yɛ den da nkyɛn a, na wonim no nso sɛ obi a ne ho akokwaw mmom wɔ ɔyare a wɔde hwehwɛ yare mu. Ɛyɛɛ ne mfɛfo adwumayɛfo nwonwa sɛ wanhaw ne ho da sɛ ɔbɛma n"adwuma no akɔ anim denam oduruyɛfo anaa bere nyinaa ɔfotufo mpo a ɔbɛbɛyɛ so.
  
  "Ne tebea te dɛn, Onuawa Barken?" - bisaa ɔyarehwɛfo kumaa no, na ɔde anigye ankasa a ɔdaa no adi no maa ne nuabea ho dwiriw no. Ɔpanyin a ɔwɔ apɔwmuden a wadi mfe aduonum no gyee simma biako buaa, na ɛkame ayɛ sɛ na ɛte sɛ nea n"ani agye sɛ wobisaa no asɛm no mmom sen sɛ ɔbɛhwɛ mmirikatufo a wɔato din no ani a ɛyɛ comatose anadwo mũ no nyinaa.
  
  "Wiɛ, ɛno ara ne nea yebetumi ahu afi Germanni ɔbarima a ɔyɛ ɔbarima pa a ɔde no baa ha, Ɔyarehwɛfo Marx hɔ. Yɛantumi anhu nea ɛde ne yare no ho adanse biara a ɛnyɛ nea ɔbarima no ka kyerɛɛ yɛn no." Ɔde ahopopo guu ahome, na n"abam bui esiane sɛ na onnya Oduruyɛfo Gould tebea no ho nsɛm nti. "Nea metumi aka ara ne sɛ ɛte sɛ nea wogyee no wɔ bere ano sɛnea ɛbɛyɛ a obenya ayaresa. Ɛwom sɛ ɔwɔ awuduru a emu yɛ den ho sɛnkyerɛnne nyinaa de, nanso ɛte sɛ nea ne nipadua no tumi di ho dwuma ma abotɔyam... mprempren de."
  
  Onuawa Marx de ne ti too fam, na obuu n"ani guu sɛnea ne mfɛfo adwumayɛfo yɛ wɔn ade wɔ fɛwdi ho no so. Eyi maa n"ani gyee ho. Ne nyinaa akyi no, na wate Nina Gould yi ho asɛm pii afi ne maame hɔ. Mfiase no, esiane ɔkwan a ɔfaa so bɔɔ ne ho nkɔmmɔ nti, osusuwii sɛ ne maame nim Scotlandni abakɔsɛm kyerɛwfo ketewaa no ankasa. Nanso, annye aduruyɛ ho osuani Marlene Marks bere tenten ansa na ɔrehu sɛ na ne maame yɛ obi a ɔpɛ nsɛmma nhoma ne nhoma abien a Gould tintim no yiye ara kwa. Enti, na Nina Gould yɛ obi a wagye din wɔ ne fie.
  
  So na eyi yɛ kokoam akwantu ahorow a abakɔsɛm kyerɛwfo no yɛe no mu biako foforo, te sɛ nea ɔkaa ho asɛm brɛoo wɔ ne nhoma ahorow mu no? Ná Marlene taa bisa nea enti a Oduruyɛfo Gould ankyerɛw n"akwantu ahorow a ɔne Edinburgh ɔkwantufo ne adebɔfo a wagye din David Perdue kɔe no ho asɛm pii, na mmom ɔkaa akwantu pii ho asɛm. Afei na abusuabɔ a wonim no yiye a ɛda nsɛm ho amanneɛbɔfo nhwehwɛmufo a wagye din wɔ wiase nyinaa Sam Cleave a Oduruyɛfo Gould kyerɛw ne ho asɛm no ntam nso wɔ hɔ. Ɛnyɛ sɛ Maame Marlene kaa Nina ho asɛm sɛ abusua adamfo nko, na mmom ɔkaa n"asetra nso te sɛ nea abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ katee no yɛ samina a ɔnam so.
  
  Na ɛyɛ bere tiaa bi ansa na Marlene maame afi ase akenkan nhoma ahorow a ɛfa Sam Cleave ho anaa nea ɔno ankasa tintimii ho, sɛ ɛbɛyɛ sɛ obesua pii afa adan afoforo a ɛwɔ Gould abankɛse kɛse no mu no ho a. Ɛyɛ saa adwenem naayɛ yi nyinaa nti na ɔyarehwɛfo no maa Gould tra wɔ Heidelberg no yɛɛ kokoamsɛm, na na osuro sɛ ne maame bɛfa ɔbea biako nantew akɔ afeha a ɛto so 14 aduruyɛbea no atɔe fam ntaban mu de akasa atia n"afiasenna anaa biribi a ɛte saa. Eyi maa Marlene serewee wɔ ne tirim, nanso esiane asiane a ɛne sɛ obenya Onuawa Barken abufuw a ɔde ahwɛyiye kwati nti, ɔde n"anigyede no siei.
  
  Ná aduruyɛ ho adesuafo kuw no nnim nnipa a wɔapirapira a wɔrewea a wɔrebɛn dan a wɔhwɛ wɔn a wɔwɔ ayaresa a egye ntɛmpɛ mu wɔ fam a ɛwɔ ase hɔ no. Wɔ wɔn nan ase no, ayarehwɛfo kuw bi a wɔyɛ nhyehyɛe ne ayarehwɛfo anadwo twaa aberante bi a ɔreteɛteɛm a wampene sɛ wɔbɛkyekyere no wɔ kar a wɔde fa nnipa mu ho hyiae.
  
  "Mesrɛ wo owura, ɛsɛ sɛ wugyae nteɛteɛm!" - ɔyarehwɛfo panyin a ɔreyɛ adwuma no srɛɛ ɔbarima no, na ɔde ne nipadua kɛse mmom siw ne ɔsɛe kwan a abufuw wom no kwan. N"aniwa de mmirika kɔɔ nhyehyɛe sohwɛfo no mu biako a okura succinylcholine a wɔde twitwiw nipadua no so, na ɔbɛn nea wɔahyew no no wɔ kokoam. Ɔbarima a ɔresu no a ohui wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so no maa adwumayɛfo foforo baanu no menee wɔn, na ɛkame ayɛ sɛ wɔankura wɔn mu bere a wɔretwɛn sɛ ɔyarehwɛfo panyin no bɛteɛm ama n"ahyɛde a edi hɔ no. Nanso, wɔ wɔn mu dodow no ara fam no, na ɛyɛ ehu a ɛtaa ba, ɛwom sɛ na ɛsono tebea biara de. Sɛ nhwɛso no, na wonnyaa obi a wɔahyew no ntuu mmirika nkɔ dan a wɔhwɛ wɔn a wɔwɔ ayaresa a egye ntɛmpɛ mu da, na kampɛsɛ na wusiw da so ara fi ne mu bere a ɔrehuruhuruw, na ɔhwere nam asinasin fii ne moma so ne ne yafunu mu wɔ kwan no so.
  
  Ná ɛte sɛ nea sikani aduasa anum yɛ nnɔnhwerew abien ma Germanfo nnuruyɛfo a na wɔn adwene atu afra no. Bere a ɔbea kɛse no de ne ti ne ne koko yɛɛ tuntum no bɔɔ nea ɔrekum no no ntwea so akyi bere tiaa bi no, nteɛteɛm no gyaee mpofirim, na ɛde ahomegye a ɛyɛ hu sii ananmu.
  
  "Mframa kwan a ɛho ahonhon!" ɔde nne a ano yɛ den a wotumi te wɔ dan a wɔhwɛ wɔn a wɔwɔ yare a egye ntɛmpɛ mu no nyinaa bɔɔ ose. "Intubation, ntɛm ara!"
  
  Ɔyarehwɛfo barima a ɔkotow no de ahopere kɔɔ n"anim, na ɔde ade no guu ɔbarima a na ɔrebɔ mframa hwehwɛ no honam ani a ɛreyɛ ayɛ kurukuruwa no mu, na ɔde ne ho miaa plunger no mu a wantwentwɛn ne nan ase. Ɔde n"anim butubutuw fam bere a syringe no hwirew ɔyarefo hiani no honam ani no, nanso na ɛsɛ sɛ wɔyɛ.
  
  "Nyame! Saa hua yi yɛ abofono! "- ayarehwɛfoɔ no mu baako hwirew ne home ase, danee ne ho kyerɛɛ ne yɔnko dwumayɛni no, na ɔde ne ti too fam de kyerɛɛ sɛ ɔpenee so. Wɔde wɔn nsa kataa wɔn anim bere tiaa bi sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛhome bere a nam a wɔanoa hua no tow hyɛɛ wɔn nkate so no. Na ɛnyɛ adwumayɛfo de kɛse, nanso na wɔyɛ nnipa nkutoo wɔ ne nyinaa akyi.
  
  "Fa no kɔ OR B!" - de aprannaa maa awuraa a ne ho ye den no kaa ne poma no ho. "Schnell a ɔkae sɛ! Ɔrekɔ komayare mu, nkurɔfo! Kɔ fa!" Wɔde oxygen akataso guu ɔyarefo a na ne ho popo no so bere a ne nhyiam no yɛɛ mmerɛw no. Obiara anhu akwakoraa tenten bi a ɔhyɛ atade tuntum redi n"akyi. Ne sunsuma tenten a ɛware no maa ɔpon a ogyina hɔ no ahwehwɛ a wɔmfaa nsa nkaa no yɛɛ sum, na na ɔrehwɛ sɛnea wɔrefa funu a ɛreyɛ wusiw no. N"ani a ɛyɛ ahabammono no hyerɛn fii ne kyɛw a wɔde ntama ayɛ no ano ase, na n"ano a ayow no serewee wɔ nkogudi mu.
  
  Esiane basabasayɛ a ɛwɔ dan a wɔhwɛ wɔn a wɔwɔ yare a egye ntɛmpɛ mu nyinaa nti, na onim sɛ wɔrenhu no, na ɔde ne ho faa apon no mu kɔsraa dan a wɔde nneɛma gu mu a ɛwɔ abansoro a edi kan no so, a efi baabi a wɔtwɛn no ntam kwan yɛ anammɔn kakraa bi no. Bere a oduu baabi a wɔde nneɛma gu mu no, ɔkwatii sɛ wobehu no denam kanea nketewa a ɛwɔ soro a ɛwɔ benkyi ahorow no atifi a ɔkwatii no so. Esiane sɛ na ɛyɛ anadwo fã adwuma nti, ebia na nnuruyɛfo biara rentra dan a wɔde nneɛma gu mu no mu, enti ɔfaa nsu a wɔde twitwiw nneɛma abien na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi a wɔde nsu gu no. Wɔ ntamadan a esum ayɛ sum no biako mu no, akwakoraa bi yii ne ntade.
  
  Wɔ akanea nketenkete kurukuruwa a ɛwɔ n"atifi no ase no, ne nipadua a ɛyɛ nnompe a ɛte sɛ powder no puei wɔ plexiglass no mu hann no mu. Na ne nsa atenten a ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ mmerɛw no hwiee ne suit no gui na ɔhyɛɛ n"atade a wɔde kotoku ayɛ no. Ne home a emu yɛ duru no puei denneennen bere a ɔretu no, na osuasua robɔt bi a ɔhyɛ android honam ani a ɔde nsu nsu fa ne nkwaa mu wɔ adwuma biara mu. Bere a oyii ne fedora de kyɛw sii ananmu no, ne ti nhwi a ɛnteɛ no dii ne ho fɛw wɔ plexiglass ahwehwɛ mfonini no mu. Hann no anim sii ne ti nhwi a ɛyɛ mmerɛw ne nea ɛbɛpue biara so dua, nanso ɔmaa ne ti danee ne ho sɛnea obetumi bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhyɛ kyɛw no so no. Ná ɔmpɛ sɛ obehyia ne sintɔ kɛse, ne fĩ a tumi wom sen biara-n"anim a enni hɔ.
  
  Wɔ n"anim a ɛyɛ onipa no so no, na n"ani nkutoo na wotumi hu, na ɛyɛ nea ɛfata, nanso na ɛyɛ ankonam wɔ sɛnea ɛte daa no mu. Akwakoraa no antumi annyina animguase a ɛbaa n"ankasa nsusuwii mu no ano, bere a n"afono nnompe yɛɛ n"anim a na enni nkyerɛkyerɛmu no ho mfonini no. Ɛkame ayɛ sɛ na ɔkwan biara nni n"anofafa a ɛkame ayɛ sɛ enni hɔ ne n"ano ketewaa no atifi, na mpaapaemu nketenkete abien pɛ na ɛyɛɛ hwene. Ade a etwa to wɔ n"anifere a ɔde kata ne ho no mu bɛyɛ oprehyɛn akataso, a ɔde fɛfɛɛfɛ bewie n"anifere no.
  
  Bere a ɔde ne suit no hyɛɛ ɔdan a ɛwɔ akyirikyiri sen biara mu a ɛne apuei fam ɔfasu no hyiae na ɔtoo ɔpon teateaa no mu ara kwa no, ɔteɛteɛɛ sɛnea ogyina hɔ no.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Kɔ."
  
  Ɔwosow ne ti. Dabi, na ne kasa a ɔka no yɛ mfomso. Ɔtew ne menewam na ogyinae kakra boaboaa n"adwene ano. "Bere wo ho." Daabi. Bio. Ɔkaa no pefee sɛ: "Ah, kotow," na otiee ne nne a ɛyɛ dede no. Ɛkame ayɛ sɛ na nnyigyei a wɔde kasa no wɔ hɔ; na aka mmɔdenbɔ biako anaa abien bio.
  
  Ɔkaa no pefee na ɔde nne kɛse kae bere a wobuee ɔdan a wɔde nneɛma gu mu no pon no sɛ: "Kɔ." Aka akyi dodo. Ɔkuraa ne home mu sɛ ɔrebɛka asɛm no.
  
  "Abend, Herr Oduruyɛfo," nhyehyɛe sohwɛfo no de serew hyɛn mu, na ɔde n"ani kyerɛɛ dan a edi hɔ no mu sɛ ɔrekɔfa nsu a wɔde gu mu no adi dwuma. "Wie geht deɛ?"
  
  Akwakoraa no de ahopere buae, na n"ani gyei sɛ ɔyarehwɛfo no werɛ afi no sɛ: "Giblets, giblets." Ɔtew ne menewam na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔpon no ano. Ná ade asa na na ɔda so ara wɔ adwuma a onwiei wɔ nea ɔba foforo a ne ho yɛ hyew no ho.
  
  Esiane sɛ ɛkame ayɛ sɛ na n"ani awu wɔ ɔkwan a ɛyɛ mmoa a ɔfaa so hwehwɛɛ aberante a odii n"akyi kɔɔ dan a wɔhwɛ wɔn a wɔwɔ ayaresa a egye ntɛmpɛ mu no nti, ɔde ne ti too n"akyi na ɔhwee mframa no. Saa hua a onim no yiye no maa odii n"akyi te sɛ ɔkraman a ɔmfa ne ho nhyɛ mogya akyi wɔ nsu akwansin pii mu. Wamfa n"adwene ansi adwumayɛfo, wɔn a wosiesie nneɛma ne nnuruyɛfo a wɔyɛ adwuma anadwo no nkyia a wɔde nidi ma no no so kɛse. Ne nan a ɔhyɛ atade no tu komm anammɔn biara bere a otie nam a ɛrehyew ne nnuru a ekum mmoawa hua a ano yɛ den a ɛhyɛn ne hwene mu denneennen sen biara no.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Zimmer 4," bere a hwene no de no kɔɔ benkum kɔɔ akwan bi a ɛwɔ T-junction so no. Na obesere - se obetumi a. Ne nipadua a ɛyɛ tratraa no wee faa baabi a wɔhyew no no kwan so kɔɔ baabi a na wɔresa aberante no yare no. Ná otumi te oduruyɛfo no ne ayarehwɛfo no nne fi dan no akyi sɛ wɔrebɔ hokwan a ɔyarefo no wɔ sɛ obenya nkwa ho amanneɛ.
  
  Oduruyɛfo barima no de ayamhyehye si apini sɛ: "Nanso, ɔbɛtra ase, minsusuw sɛ obetumi akura n"anim dwumadi ahorow mu-nneɛma ahorow, yiw, nanso ne hua ne dɛ a ɔte nka no bɛsɛe koraa na asɛe koraa."
  
  "So ɔda so ara wɔ anim wɔ ne nyinaa ase, Oduruyɛfo?" - ayarehwɛfo no bisae komm.
  
  "Yiw, nanso ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye, efisɛ sɛe honam ani hwɛbea no bɛma n"anim... yiw... ayera kɛse mpo wɔ n"anim. Ne hwene renda nsow, na n"anofafa," ɔtwentwɛnee ne nan ase, na ohuu aberante a ne ho yɛ fɛ a ɔwɔ karka tumi krataa a ɛkame ayɛ sɛ wɔankora so wɔ sika kotoku a wɔahyew mu no mmɔbɔ, "yerae. Abofra ohiani. Ɛkame ayɛ sɛ na wadi mfe aduonu ason, na eyi to no."
  
  Ɛkame ayɛ sɛ oduruyɛfo no wosow ne ti a na onhu. "Mesrɛ wo, Sabina, fa nnuru bi a ɛma ɛyaw ano brɛ ase fa ntini mu na fi ase mfa nsu si ananmu ntɛm ara."
  
  "Yiw, oduruyɛfo." Osii apini na ɔboaa ne yɔnko dwumayɛni no ma ɔboaboaa aduru a wɔde kyekyere aduru no ano. Ɔkae sɛ: "Ɛsɛ sɛ ɔhyɛ akatawia ne nkwa nna nyinaa," na wankasa akyerɛ obiara pɔtee. Ɔtwee teaseɛnam no bɛn hɔ, na na okura nnuru a wɔde kyekyere ne ho a ɛnyɛ ɔyare mmoawa ne nkyene a wɔde afra mu. Wɔanhu sɛ ɔhɔho a ɔwɔ hɔ a ɔhyɛn mu no fi ɔkwan no so rehwɛ mu na ɔreda nea ɔrehwehwɛ no adi denam ɔpon no mu mpaapaemu a ɛreto mu nkakrankakra no so. Asɛm biako pɛ na eguan fii ne ho komm.
  
  "Nkataanim".
  
  
  Ti 2 - Perdue Kidnapping
  
  
  Esiane sɛ Sam tee nka sɛ ne ho nyɛ no dɛ kakra nti, ɔde anifere nantew faa ankorankoro adwumayɛbea bi a ɛbɛn Dundee turo akɛse mu wɔ Scotland wim a na ɛrebobom no ase. Ne nyinaa akyi no, so na mmoa ahorow foforo bi wɔ hɔ? Nanso, na ɔte nka yiye wɔ ne mu. Hunu. Ná nneɛma pii ato ɔne ne nnamfonom nnansa yi araa ma na ɛyɛ nwonwa sɛ ɛho renhia sɛ wosusuw biribiara ho ansa na nsakrae aba. Sam san fii Kazakhstan dapɛn biako a atwam ni na onhuu Nina anaa Perdue fi bere a ɔsan baa Edinburgh no.
  
  Wɔbɔɔ no amanneɛ sɛ Nina apirapira kɛse esiane mframa a wɔde maa no nti, na wɔde no too ayaresabea wɔ ayaresabea bi wɔ Germany. Bere a ɔsomaa Detlef Holzer a onim no foforo sɛ ɔnkɔhwehwɛ no akyi no, ɔtraa Kazakhstan nna pii na wantumi annye Nina tebea no ho amanneɛbɔ biara. Ɛda adi sɛ wohuu Dave Perdue nso wɔ beae koro no ara a Nina huu no, na Detlef brɛɛ no ase wɔ ne nneyɛe a ɛyɛ nwonwa a ɔyɛ basabasa no ho. Nanso ɛde besi nnɛ no, na eyi nso yɛ nsusuwii hunu wɔ nea eye sen biara mu.
  
  Perdue ankasa ne Sam dii nkitaho da a edii ɛno anim no sɛ ɔrebɔ no amanneɛ wɔ n"ankasa afiasenna ho wɔ Sinclair Medical Research Center. Sinclair Aduruyɛ Nhwehwɛmubea a Renegade Brigade na ɛde sika boa na wɔhwɛ so no yɛ Perdue kokoam yɔnko wɔ ɔko a atwam a ɔne Order of the Black Sun dii no mu. Ɛbaa saa a na fekuw no mufo yɛ wɔn a na anka wɔyɛ Black Sun no mufo; awaefo, sɛ yɛbɛka a, efi gyidi a na Sam nso abɛyɛ ne muni mfe pii a atwam no mu. Ná oprehyɛn a ɔyɛ maa wɔn no sua koraa, efisɛ na wɔn hia a ehia sɛ wonya nyansa no yɛ nea ɛba bere ne bere mu. Sɛ́ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔyɛ ɔbadwemma na otu mpɔn a ɔyɛ nhwehwɛmu no, na Sam Cleave som bo kɛse ma Brigade no wɔ eyi mu.
  
  Sɛ nea etwa to no da nkyɛn a, na ɔwɔ ahofadi sɛ ɔyɛ n"ade sɛnea ɔpɛ na ɔyɛ n"ankasa adwuma a ɔde ne ho bere biara a ɔpɛ. Esiane sɛ na Sam abrɛ sɛ ɔbɛyɛ biribiara a ɛyɛ den te sɛ n"asɛmpatrɛw adwuma a etwa to no bere biara a ɛrenkyɛ, osii gyinae sɛ obegye bere akɔsra Perdue wɔ saa guankɔbea a ɛyɛ agyimisɛm a nhwehwɛmufo a ɔyɛ nwonwa no kɔɔ hɔ saa bere yi no mu.
  
  Ná nsɛm kakraa bi pɛ na ɛwɔ Sinclair a wɔde sii hɔ no ho, nanso na Sam wɔ hwene a ɛma nam hua te wɔ nkataso no ase. Bere a ɔrebɛn beae no, ohui sɛ na nnua wɔ mfɛnsere no so wɔ abansoro anan a ɔdan no hoahoa ne ho no abansoro a ɛto so abiɛsa no nyinaa so.
  
  "Mebɔ kyakya sɛ wowɔ saa adan yi mu biako mu, hey Perdue?" Sam serewee wɔ ne tirim bere a ɔkɔɔ ɔdan a ɛyɛ hu a n"afasu fitaa dodo no pon kɛse no ano no. Awɔw bi faa Sam nipadua mu bere a ɔhyɛn abrannaa no mu no. "O me Nyankopɔn, Hotel California reyɛ ne ho sɛ Stanley Pii?"
  
  Agyedefo ketewaa a ne ho yɛ bruu no kyiaa Sam sɛ: "Anɔpa pa." Ná ne serew no fi komam. Ne honam ani hwɛbea a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ sum no maa n"ani gyee ho ntɛm ara, sɛ mpo na wanyin a obetumi ayɛ ne nuabarima panyin koraa anaasɛ ɛkame ayɛ sɛ ne papa nua barima a wanyin dodo a.
  
  Sam de anigye penee so sɛ: "Yiw, ɛte saa, ababaa." "Meba ha sɛ merebɛhwɛ David Perdue."
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam sɛ: "Ɛnde hena na nhwiren yi yɛ ma, owura?"
  
  Sam bɔɔ n"ani kɛkɛ na ɔde ne nsa nifa sii fam sɛ ɔde nhwiren a wɔahyehyɛ no besie counter no ase. "Shh, nka nkyerɛ no. Ɔtan akutu."
  
  Ɔde adwenem naayɛ kɛse kae sɛ: "Um, ɔte dan 3 mu, abansoro abien, ɔdan 309 mu."
  
  "Tha," Sam serewee na ɔbɔɔ abɛn bere a ɔnam antweri a wɔde fitaa ne ahabammono ahyɛ no agyirae no so no, "Ward 2, Ward 3, Ward 4," ɔde ɔbrɛ wosow ne nhwiren bere a ɔreforo no. Wɔ ahwehwɛ mu no, ababaa a n"adwene atu afra a na ɔda so ara rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛte nea nhwiren no yɛ ma ase no ani a ɛsakrasakra no maa n"ani gyei kɛse.
  
  "Yiw, sɛnea na misusuw no ara pɛ," Sam bɔɔ n"ano bere a ohuu ɔkwan a wɔfa so si fam no nifa so, faako a sɛnkyerɛnne koro no ara a ɛyɛ ahabammono ne fitaa a ɛyɛ pɛ no ka sɛ "Ward 3." "Ɛyɛ fam a ɛyɛ kraman a nsãdan wom na Perdue ne ɔmanpanyin."
  
  Nokwarem no, saa beae yi nte sɛ ayaresabea ɔkwan biara so. Ná ɛte sɛ aduruyɛ adwumayɛbea ne adwumayɛbea ahorow a wɔaka abom kɛse wɔ aguadidan kɛse bi mu, nanso na ɛsɛ sɛ Sam gye tom sɛ ohui sɛ abɔdamfo a wɔhwɛ kwan a enni hɔ no yɛ nea ɛhaw no kakra. Wanhu nnipa a wɔhyɛ ayaresabea ntade fitaa anaa mmubuafo akongua wɔ baabiara sɛ wɔde wɔn a wɔawuwu fã na wɔn ho yɛ hu rekɔ. Ná nnuruyɛfo no mpo a na wɔn ntade fitaa nkutoo na otumi hu wɔn no, na ɛte sɛ nea wɔn ho adwo wɔn na wɔnyɛ hwee wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so.
  
  Wɔde wɔn ti too fam na wɔde ayamye kyiaa no bere a ɔretwam wɔ wɔn nkyɛn no, a wɔammisa nhwiren a okura wɔ ne nsam no ho asɛm biako mpo. Saa bɔneka yi yii aseresɛm no fii Sam mu ara kwa, na ɔtow nhwiren no guu nwura kotoku a ɛbɛn hɔ no mu ansa na ɔredu dan a wɔde ama no no mu. Nokwarem no, na wɔato ɔpon no mu, efisɛ na ɛwɔ fam a wɔatoto mu, nanso Sam yɛɛ mum bere a ohui sɛ wɔabue mu no. Nea ɛyɛ nwonwa kɛse mpo ne dan no mu.
  
  Sɛ mfɛnsere biako a wɔakata so yiye ne nkongua abien a ɛyɛ fɛ a wɔde nsa ayɛ a ɛyɛ fɛ da nkyɛn a, na biribi foforo biara nni ha gye kapet no nkutoo. N"aniwa tuntum no hwehwɛɛ dan a ɛyɛ nwonwa no mu. Ná enni mpa ne aguaree a ɛwɔ dan mu a ɛyɛ kokoam. Perdue tenaa ase de n"akyi kyerɛɛ Sam, na ɔhwɛɛ mfɛnsere mu.
  
  Ɔde anigye, ɔdefo sen Onyankopɔn nne koro no ara a na ɔtaa de kasa kyerɛ ahɔho wɔ n"abankɛse mu no kae sɛ: "M"ani agye paa sɛ woaba, akwakoraa."
  
  Sam buae, na na ɔda so ara rebɔ mmɔden sɛ obesiesie dan mu nneɛma ho ahodwiriwde no sɛ: "M"ani gye." Perdue danee ne ho hwɛɛ n"anim, na na ɔte sɛ nea ɔwɔ apɔwmuden na ne ho adwo no.
  
  Ɔtoo nsa frɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a n"adwene atu afra no, a sɛ yɛhwɛ sɛnea n"anim yɛ a, na ɔrehwehwɛ dan no mu ahwɛ sɛ ebia mmoawa anaa nneɛma a ɛpaapae ahintaw anaa. Sam tenaa ase. Perdue fii ase sɛ: "Enti, ɛhe na me nhwiren wɔ?"
  
  Sam hwirew n"ani kyerɛɛ Perdue. "Misusuwii sɛ mewɔ adwene so tumi?"
  
  Ná ɛte sɛ nea Sam asɛm no anhaw Perdue, biribi a na wɔn baanu nyinaa nim nanso wɔn mu biara annye ntom. "Dabi, mihuu wo sɛ worefa ɔkwan no so a wokurakura wo nsam, akyinnye biara nni ho sɛ woatɔ de ahyɛ me aniwu ɔkwan bi so anaa ɔkwan foforo so."
  
  Sam guu ahome sɛ: "Onyankopɔn, worehu me yiye dodo." "Nanso wobɛyɛ dɛn ahu biribiara wɔ ahobammɔ a ɛsen biara a ɛwɔ ha no akyi? Mihui sɛ wɔagyaw nneduafo no afiase a wɔabue mu. Sɛ wɔma mo apon bue a, mfaso bɛn na ɛwɔ so sɛ wɔbɛto wo mu?"
  
  Perdue serewee, gyee n"ani, na ɔwosow ne ti. "Oo, ɛnyɛ sɛ ɛbɛma yɛasiw yɛn kwan sɛ yɛbɛguan, Sam. Eyi yɛ sɛnea ɛbɛyɛ a yɛrenhuruw." Nea edi kan koraa no, na Perdue nne te sɛ nea ɛyɛ nwononwono na ɛyɛ adwemmɔne. Sam tee nka sɛ n"adamfo no dadwen reba anim bere a n"ahosodi no brɛɛ ase na ɛresen no. Ɛbɛdaa adi sɛ na Perdue kommyɛ a ɛda adi sɛ ɔyɛ no yɛ akataso a ɛwɔ saa abotɔyam a ɛnyɛ ne su yi akyi ara kwa.
  
  "So wotaa yɛ ade a ɛte sɛɛ?" - Sam bisae.
  
  Perdue de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Minnim, Owura Cleve. Simma biako biribiara ye, na nea edi hɔ no masan aba mpataa ahina a wɔabɔ dam yi mu, a me yam a anka mɛmene ntɛmntɛm sen sɛnea saa apataa a ɛwɔ inky no betumi amene m"amemene."
  
  Perdue anim sesae ntɛm ara fii nkwaseasɛm a ɛyɛ anigye so kɔɔ adwenemhaw a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu a afobu ne dadwen ahyɛ mu ma. Sam nyaa akokoduru de ne nsa too Perdue mmati so, na na onni adwene biara sɛnea ɔdefo ɔpepepemfo no bɛyɛ n"ade. Nanso Perdue anyɛ hwee bere a Sam nsa maa n"adwene yɛɛ no basaa no.
  
  "So eyi ne nea woreyɛ wɔ ha? So worebɔ mmɔden sɛ wobɛdan amemene mu ahohoro a Nasifo a ɔyɛ fucking no de wo faa mu no?" Sam bisaa no akokoduru so. "Nanso ɛno ye, Purdue. Ayaresa no rekɔ so dɛn? Wɔ akwan pii so no, wote sɛ wo ara."
  
  "Pa ara?" Perdue serewee. "Sam, wunim sɛnea ɛte sɛ nea wunnim? Ɛyɛ bɔne sen sɛ wubehu, metumi ama wo awerɛhyem. Nanso mahu sɛ nimdeɛ wo ɔbonsam foforo sen sɛ obi werɛ befi ne nneyɛe."
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?" Sam yɛɛ n"anim basabasa. "Sɛnea mete ase no, nkae ankasa bi asan aba; biribi a na wuntumi nkae kan?"
  
  Perdue aniwa bruu a ɛyɛ mmerɛw no de n"aniwa ahwehwɛ a emu da hɔ no hwɛɛ n"anim tẽẽ kɔɔ ahunmu bere a na ɔresusuw Sam adwene ho ansa na ɔrekyerɛkyerɛ mu no. Ɛkame ayɛ sɛ na ɛte sɛ nea wayɛ basaa wɔ wim tebea a mununkum wom a ɛresen fa mfɛnsere no mu no hann a ɛreyɛ sum no mu. Ne nsateaa atenten a ɛyɛ tratraa no de nsateaa yɛɛ nwene a ɛwɔ nkongua no nnua basa no so bere a na n"adwene atu afra no. Sam susuwii sɛ eye sɛ ɔbɛsesa asɛm no mprempren.
  
  "Enti adɛn nti na hell no mpa biara nni hɔ?" - teɛɛm, na ɔhwɛɛ dan a ɛkame ayɛ sɛ ɛda mpan no.
  
  "Me nna da".
  
  Ná ɛno ara ne no.
  
  Ɛno ara ne nea na ɛsɛ sɛ Perdue ka wɔ asɛm no ho. Nea wankyerɛkyerɛ mu yiye no maa Sam ho dwiriw no efisɛ na ɛne ɔbarima no suban a ɔde ne nsa hyɛɛ ase no bɔ abira koraa. Mpɛn pii no na ɔtow nea ɛfata anaa nea esiw ano nyinaa gu na ɔtow asɛm kɛse bi a nea, nea enti ne onii ahyɛ mu ma. Afei na n"ani gyee nokwasɛm no ara ho, enti ɛnyɛ sɛ Sam hwehwɛɛ mu sɛ ɔbɛma Perdue akyerɛkyerɛ mu nko, na mmom esiane sɛ na ɔpɛ sɛ ohu ankasa nti. "Wunim sɛ eyi rentumi nyɛ yiye wɔ abɔde mu, gye sɛ wopɛ sɛ wuwu wɔ adwenemhaw mu."
  
  Nhwɛsoɔ a Perdue maa no no maa awɔw baa Sam akyi berɛmo mu. Ná ɛyɛ biribi a ɛda abɔdamfo ne anigye a edi mũ ntam; wuram aboa bi a wɔrema no aduan hwɛbea, sɛ ɛsɛ sɛ Sam susuw ho a. Ná ne ti nhwi a ɛyɛ nkyene ne ɛmo a ɛyɛ bruu no yɛ nea ɛyɛ yaw sɛnea ɛte daa no, na na wɔasan ayɛ no nhama atenten a ɛtetew mu afi n"afã a ɛyɛ fitaa no ho. Sam yɛɛ Perdue mfonini a ne ti nhwi ayɛ kurukuruwa wɔ ɔmanfo aguaree no mu, saa anim a ɛyɛ bruu a ɛyɛ mmerɛw a ɛyɛ hu a awɛmfo no de hwɛɛ no bere a wohuu no sɛ ɔrewe obi aso no. Nea ɛhaw no kɛse ne sɛnea na ɛte sɛ nea tebea a ɛte saa nyɛ nwonwa mpofirim mma tebea a n"adamfo no wom no. Perdue nsɛm no maa Sam fii n"adwene a ɛyɛ abofono no mu.
  
  "Na dɛn na wususuw sɛ saa akokɔ dedaw no te w"anim ha yi ara?" Perdue serewee, na ɛte sɛ nea n"ani awu mmom wɔ ne tebea no ho wɔ serew a ɛyɛ mmerɛw a na ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛkɔ so ne adwene no akɔ so no ase. "Eyi ne sɛnea adwene mu yare te, ɛnyɛ Hollywood nkwaseasɛm a nkurɔfo yɛ boro so, a nkurɔfo tetew wɔn ti nhwi na wɔkyerɛw wɔn din de nkwaseasɛm gu afasu so no. Ɛyɛ ade a ɛyɛ komm, kokoram a ɛwea a ɛyɛ komm a ɛma wunnwen nea ɛsɛ sɛ woyɛ na ama woakɔ so atra ase no ho bio. Woagyaw wo nkutoo wɔ w"adwene ne wo nsɛm ho, a wunsusuw aduan ho..." Ɔsan hwɛɛ kapet a ɛda hɔ kwa a anka ɛsɛ sɛ mpa no wɔ no, "...da. Mfiase no na me nipadua no kyekyere me ho wɔ asomdwoe nhyɛso ase. Sam, anka ɛsɛ sɛ wuhu me. Esiane sɛ na m"adwene atu afra na mabrɛ nti, metotɔ piti wɔ fam." Ɔtu kɔɔ baabi a ɔbɛn Sam. Nsɛm ho amanneɛbɔfo no ho popoe sɛ ɔtee aduruyɛ mu nnuhuam ne sigaret dedaw hua wɔ Perdue home so.
  
  "Di akyi..."
  
  "Dabi, dabi, wubisae. Afei wo l-tie, al-okay?" Perdue sii so dua wɔ asɛm bi a ɛyɛ sereserew mu. "Manna bɛboro nnanan a edi ntoatoaso, na wunim dɛn? Mete nka sɛ meyɛ kɛse! Mekyerɛ sɛ, hwɛ me. So menyɛ sɛ akwahosan ho mfonini no?"
  
  Sam de n"anim twitwiw ne ti akyi sɛ: "Ɛno ne nea ɛrehaw me, adamfo." Perdue serewee. Ná ɛnyɛ serew a ɛyɛ agyimisɛm ɔkwan biara so, na mmom na ɛyɛ anibuei, serew a ɛyɛ brɛoo. Perdue menee n"anigyede no sɛ ɔrebɔ n"ano sɛ, "Wunim nea misusuw?"
  
  "Sɛ menni ha ankasa?" Sam susuw ho sɛ ɛte saa. "Onyankopɔn nim, beae a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ mfonoe yi bɛma magye nokwasɛm ho kyim anibere so."
  
  "Daabi. Daabi. Misusuw sɛ bere a Black Sun hohoroo m"amemene no wɔ ɔkwan bi so yii m"ahiade a ɛne sɛ mɛda no fii hɔ. Ɛbɛyɛ sɛ wɔsan yɛɛ m"amemene ho nhyehyɛe... buee... saa tete tumi a wɔde dii dwuma wɔ asraafo a wɔyɛ den so wɔ Wiase Ko II mu de danee nnipa mmoa no. Wɔanhwe ase bere a wɔtoo wɔn tuo no, Sam. Wɔkɔɔ so kɔɔ akyiri, kɔɔ akyiri na wɔkɔɔ akyiri..."
  
  "Screw eyi. M"ayi wo afi ha," Sam sii gyinae.
  
  "Me ne bere nsɛee, Sam. Ma mentra hɔ na ma wɔmpopa nneyɛe a ɛyɛ hu yi nyinaa," Perdue sii so dua, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛda ne ho adi sɛ ɔwɔ ntease na ɔwɔ adwene mu apɔwmuden, ɛwom sɛ nea na ɔpɛ sɛ ɔyɛ ara ne sɛ obefi asoɛe no mu na watu mmirika asan akɔ ne fie wɔ Reichtisusis de.
  
  Sam de nne a nyansa wom wosow no sɛ: "Woka saa, nanso ɛnyɛ ɛno ne nea wopɛ sɛ woka."
  
  Ɔtwee Perdue fii n"akongua so. Ɔpepepemfo no serew kyerɛɛ n"agyenkwa no, na na ɛda adi sɛ n"ani agye. "Akyinnye biara nni ho sɛ woda so ara wɔ tumi a wode bedi w"adwene so."
  
  
  Ti 3 - Mfonini a wode nsɛmfua bɔne ka ho
  
  
  Nina nyanee, na ne ho nyɛ no dɛ, nanso na ohu nneɛma a atwa ne ho ahyia no pefee. Ɛno ne bere a edi kan a ɔsɔree a ɔyarehwɛfo bi nne anaa oduruyɛfo bi a wɔsɔɔ no hwɛe sɛ ɔbɛma no aduru bi wɔ anɔpa dɔnhwerew a enni Nyankopɔn mu no annyane no. Ná n"ani gye sɛnea ayarehwɛfo no nyane ayarefo bere nyinaa ma wɔma wɔn "biribi a wɔbɛda" wɔ nnɔnhwerew a ɛyɛ fɛwdi mu, a mpɛn pii no ɛyɛ anɔpa nnɔn abien kosi anum no ho bere nyinaa. Ntease a ɛwɔ nneyɛe a ɛtete saa mu no kwatii no koraa, na wansie n"afuw wɔ nkwaseasɛm a ɛte saa ho, a nkyerɛkyerɛmu ahorow a wɔde mae wɔ ho no mfa ho. Ná ne nipadua yɛ yaw wɔ mframa a ano yɛ den awuduru a ɛyɛ hu no ase, nanso ɔbɔɔ mmɔden sɛ obegyina ano bere tenten biara a obetumi.
  
  Nea ɛmaa ne ho tɔɔ no ne sɛ ohui fii oduruyɛfo a na ɔreyɛ adwuma no hɔ sɛ bere a bere kɔ so no, ɔhyew a ɛba ne honam ani bere ne bere mu no bɛsa, na na nea ɔde ne ho ahyɛ mu wɔ Chernobyl no sua koraa ma beae a asiane wɔ saa. Na akisikuru haw no da biara da, anyɛ yiye koraa no kosii sɛ nnuru a ekum ɔyare mmoawa no sae, nanso mogya a ɛretu no no da so ara yɛ ade titiriw a ɛhaw no.
  
  Nina tee sɛnea ɛhaw no wɔ ne nipadua mu ahoɔden a ɛko tia nyarewa no a ɛsɛe ho no ase, nanso na akuru a enye koraa wɔ hɔ ma no, wɔ nkate ne honam fam nyinaa. Wantumi mfa n"adwene nsi n"adwene mu yiye fi bere a wogyee no fii akwan a ɛkɔ akwan no mu no. Na ɛnyɛ nea ɛda adi sɛ ebia nea ɛde eyi bae esiane bere tenten a wontumi nhu ade esiane nnɔnhwerew pii a wɔde traa sum mu koraa nti, anaasɛ efi nuklea asorɔkye dedaw a ɛdɔɔso a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu nso. Eyi nyinaa akyi no, na ne nkate fam ahodwiriw no yɛ kɛse sen honam fam yaw ne ne honam ani akisikuru no.
  
  Ná ɔda dae bɔne fa Perdue a ɔrebɔ no abɔmmɔ wɔ sum mu ho. Bere a ɔsan nyaa nkae nketenkete no, n"adaeso ahorow no kaee no si apini a obesi bere a waserew bɔne wɔ baabi wɔ Ukraine asase ase wiase a wɔaka wɔn ho abom no hell sum mu no. Ɛdenam IV nhama foforo so no, nnuru a ɛma n"adwene dwo no maa n"adwene kɔɔ so too adaeso ahorow mu, na amma wannyane koraa na waguan afi mu. Na ɛyɛ ayayade a ɔyɛ wɔ n"adwene mu a ontumi nka ho asɛm nkyerɛ nnipa a wɔwɔ nyansahu mu adwene a na ne honam fam nyarewa a wɔbɛtew so nkutoo na ɛhaw wɔn. Wɔannya bere ansɛe wɔ n"abɔdamfo a na ɛreba no ho.
  
  Wɔ mfɛnsere no akyi no, na adekyee ho ahunahuna a ɛyɛ mmerɛw no hyerɛn, ɛwom sɛ na wiase a atwa ne ho ahyia no nyinaa da so ara da de. Ɔtee nne a ɛba fam ne nsɛm a wɔka no aseresɛm a wɔde sesa wɔn ho wɔn ho wɔ nnuruyɛfo no mu wɔ ɔkwan a emu nna hɔ so, a tii nkuruwa ne kɔfe fononoo a ɛrebɔ denneennen a ɛyɛ nwonwa no na ɛde agyiraehyɛde mae. Ɛkaee Nina anɔpatutuutu wɔ sukuu akwamma bere mu bere a na ɔyɛ abeawa ketewaa bi wɔ Oban no. N"awofo ne ne maame papa bɔɔ nkɔmmɔ wɔ ɔkwan koro no ara so bere a na wɔreboaboa wɔn nnwinnade a wɔde bɛkɔ nsraban mu ama akwantu bi akɔ Hebrides no. Wɔhwɛɛ yiye sɛ wɔrennyan Nina kumaa bere a wɔrehyehyɛ kar ahorow no, na awiei koraa no na ne papa wia ne ho bɛkɔ ne dan mu, de ntama abɔ no te sɛ hot dog roll, na wasoa no akɔ anɔpa mframa a ɛyɛ nwini no mu akɔda no wɔ akyi nkongua no so.
  
  Na ɛyɛ nkae a ɛyɛ anigye a afei de ɔsan kɔɔ so bere tiaa bi wɔ ɔkwan koro no ara so. Ayarehwɛfo baanu hyɛn ne dan mu sɛ wɔrekɔhwɛ ne IV na wɔasesa ntama a ɛwɔ mpa a hwee nni so a ɛwɔ n"anim no so. Ɛwom mpo sɛ wɔde nne a ɛyɛ komm kasa de, nanso Nina tumi de nimdeɛ a ɔwɔ wɔ German kasa mu no dii dwuma de tiee asɛm no, te sɛ saa anɔpa no bere a n"abusua susuwii sɛ wada denneennen no. Ɛdenam Nina a wankɔ so anhinhim na ɔhome denneennen wɔ ne hwene mu so no, otumi daadaa ɔyarehwɛfo a ɔreyɛ adwuma no ma ogye dii sɛ wada denneennen.
  
  "Ɔte dɛn?" - ɔyarehwɛfoɔ no bisaa n"adwumawura berɛ a ɔde roughly bobɔɔ ntama dedaw a ɔgyeeɛ firi mattress a hwee nni mu no mu.
  
  Onuawa panyin no buae komm sɛ: "Ne nsɛnkyerɛnne a ɛho hia no ye."
  
  "Ná m"asɛm ne sɛ anka ɛsɛ sɛ wɔde Flamazine pii gu ne honam ani ansa na wɔde akataso no ahyɛ no. Misusuw sɛ ɛteɛ sɛ mɛhyɛ eyi ho nyansa. Ná Oduruyɛfo Hilt nni biribiara a obegyina so aka me ti," saa na ɔyarehwɛfo no nwiinwii wɔ asɛm a esii no ho, a Nina gye di sɛ wɔkaa ho asɛm ansa na wɔreba abɛhwɛ no.
  
  "Wonim sɛ me ne wo yɛ adwene wɔ eyi mu, nanso ɛsɛ sɛ wokae sɛ wuntumi nnye ayaresa anaa dodow a nnuruyɛfo a wɔfata yiye, Marlene, akyerɛw ama - anaasɛ wɔde ama - no ho kyim. Fa wo diagnosis no sie wo ho kɛkɛ kosi sɛ wubenya gyinabea a emu yɛ den wɔ aduan nkɔnsɔnkɔnsɔn no mu wɔ ha, okay? "- onuabaa a ne ho ye durudurufoo no tuu nea ohye n"ase no fo.
  
  "So ɔbɛtra mpa yi so bere a ofi ICU aba no, Ɔyarehwɛfo Barken?" ɔde anigye bisae. "Ha? Ɔne Oduruyɛfo Gould?
  
  "Aane. Adɛn na daabi? Eyi nyɛ Mfinimfini Mmere anaa mfitiase sukuu nsraban, me dɔfo. Wunim, yɛwɔ wards ma mmarima a wɔwɔ tebea soronko. Ɔyarehwɛfo Barken serewee kakra bere a ɔkasa tiaa ɔyarehwɛfo a nsoromma ayɛ no ma a onim sɛ ɔsom Oduruyɛfo Nina Gould no. Hena? Nina susuw ho. Henanom na wɔreyɛ nhyehyɛe ne me akɔ dan mu a ɔfata sɛ wɔde wɔn adwene si no so saa damn?
  
  Ɔyarehwɛfo Barken kae sɛ: "Hwɛ, Oduruyɛfo Gould anim ayɛ kusuu," na na onni adwene biara sɛ eyi fi sɛnea Nina ani nnye ho sɛ ankyɛ na wanya obi a ɔne no te dan mu a ɔmpɛ koraa no. Nsusuwii a ɛyɛ komm a ɛkanyan no dii n"anim. "Ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛ tiyɛ a ɛpaapae a ɛbata mframa a ano yɛ den no ho no. Ohiani." Yiw! Nina susuw ho. Tiyɛ rekum me, ɔkwan bi so no. Wo nnuru a wɔde kum ɛyaw no yɛ kɛse ma apontow bi, nanso wɔnyɛ damn ade biara mma frontal lobe throbbing attack, wunim?
  
  Ne nsa a ɛyɛ den na ɛyɛ nwini no piapiaa Nina nsateaa mpofirim, na ɛde ahodwiriw faa abakɔsɛm kyerɛwfo no nipadua a na atiridii wom a na ɛyɛ hyew dedaw no mu. Wɔanhyɛ da, Nina aniwa akɛse a ɛyɛ tumm no huruw buei.
  
  "Yesu Kristo, ɔbea! So wopɛ sɛ wode saa nsateaa a ɛte sɛ nsukyenee no tetew me were fi me ntini mu?" ɔteɛɛm. Ɛyaw a ɛhyerɛn no bɔɔ Nina ntini mu, na ne mmuae a ɛma asotiw no maa ayarehwɛfo baanu no nyinaa yɛɛ basaa.
  
  "Oduruyɛfo Gould!" Onuabaa Barken de ahodwiriw teɛɛm wɔ Borɔfo kasa a edi mũ mu. "Mepa wo kyɛw paa! Wɔhwɛ kwan sɛ wɔbɛma wo aduru a ɛma wo ho dwo." Wɔ asa no fã foforo no, na ɔyarehwɛfo kumaa bi reserew fi aso so akɔ aso so.
  
  Bere a Nina hui sɛ oyii ne charade no mae nkyɛe wɔ ɔkwan a ɛyɛ animtiaabu sen biara so no, osii gyinae sɛ ɔbɛyɛ nea wɔayɛ no bɔne no ho mfonini de asie n"aniwu. Ntɛm ara na ɔkyeree ne ti, na osii apini kakra. "Nea ɛma obi dwo? Ɛyaw no twa nnuru a wɔde kum ɛyaw no nyinaa mu pɛɛ. Mepa kyɛw sɛ mabɔ wo hu, nanso...ɛyɛ me honam ani gya a ɛrehyew," Nina too dwom. ɔyarehwɛfo foforo de ahopere bɛn ne mpa no, na na ɔda so ara serew te sɛ fan a wanya stage pass.
  
  "Ɔyarehwɛfo Marks, so wobɛyɛ ayamye araa ma wode biribi abrɛ Oduruyɛfo Gould ama ne ti a ɛyɛ no yaw?" - Onuabaa Barken bisae. Ɔkaa no denneennen kakra sɛ: "Bite," sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛtwetwe aberantewa Marlene Marks adwene afi ne nkwaseasɛm a ɔde si n"ani so no so.
  
  Obuae sɛ: "Um, yiw, nokwarem no, onuawa," na ɔde ahopere gyee n"adwuma no toom ansa na ɛkame ayɛ sɛ ɔrehuruw afi dan no mu.
  
  Nina kae sɛ: "Abeawa a ne ho yɛ dɛ.
  
  "Fa kyɛ no. Ɔyɛ ne maame ankasa - wɔyɛ wo fans akɛse. Wonim w"akwantu ahorow nyinaa, na nneɛma bi a wokyerɛw faa ho no maa Ɔyarehwɛfo Marks ani gyee ho koraa. Enti mesrɛ wo bu w"ani gu n"ani a ɔde hwɛ ade no so," saa na Onuawa Barken kyerɛkyerɛɛ mu wɔ ayamye mu.
  
  Nina kɔɔ asɛm no mu tẽẽ kosii sɛ akraman ba bi a ɔretu nsu a ɔhyɛ aduruyɛ atade a na ɛrenkyɛ na ɔsan ba no haw wɔn. "Hena na ɔbɛda hɔ saa bere no? Obiara a minim no?"
  
  Onuabaa Barken wosow ne ti. Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Minsusuw sɛ ɛsɛ sɛ ohu onii ko a ɔyɛ ankasa mpo." "Adwuma mu no, minni hokwan sɛ mekyɛ, nanso esiane sɛ wo ne ɔyarefo foforo bɛkyɛ dan biako nti..."
  
  Ɔbarima no fi ɔpon no ano kae sɛ: "Guten Morgen, onuawa." Oprehyɛn akataso no maa ne nsɛm no ano brɛɛ ase, nanso Nina tumi hui sɛ ne kasa no nyɛ German kasa ankasa.
  
  Bere a Ɔyarehwɛfo Barken kɔɔ hɔ sɛ ɔrekɔkasa akyerɛ onipa tenten no sɛ: "Fa kyɛ me, Oduruyɛfo Gould." Nina tiee no yiye. Wɔ dɔnhwerew a na ɛda hɔ yi mu no, na ɔdan no mu da so ara yɛ dinn kakra, na ɛmaa ɛyɛɛ mmerɛw sɛ wobetie, titiriw bere a Nina mum n"ani no.
  
  Oduruyɛfo no bisaa Nurse Barken aberante a wɔde no bae anadwo a edii ɛno anim no ne nea enti a ɔyarefo no nni nea Nina frɛɛ no "Ward 4" bio no ho asɛm. Ne yafunu twitwiw yɛɛ no nhama bere a ne nuabea bisaa oduruyɛfo no adansedi krataa na ɔde ahunahuna buae no.
  
  "Onuawa, sɛ woamma me nsɛm a mihia a, obi bewu ansa na woatumi afrɛ security. Metumi ama mo awerɛhyem wɔ eyi ho."
  
  Nina home yɛɛ no den. Dɛn na na ɔrekɔyɛ? Bere a n"ani abue mpo no, na ɛyɛ den ma no sɛ obehu ade yiye, enti ɛkame ayɛ sɛ na mfaso biara nni mmɔden a ɔbɛbɔ sɛ ɔbɛkyere n"anim no gu ne tirim. Ade a eye sen biara a ɛsɛ sɛ ɔbɛyɛ ara ne sɛ ɔbɛyɛ ne ho sɛ ɔnte German kasa na ne ho adwo no dodo sɛ ɔbɛte biribiara ɔkwan biara so.
  
  "Daabi. So wususuw sɛ eyi ne bere a edi kan a quack abɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ me hu wɔ mfe aduonu ason a mede ayɛ aduruyɛ ho nimdefo no mu? Fi adi, anyɛ saa a m"ankasa mɛboro wo," Onuawa Barken hunahunaa no. Ɛno akyi no, onuawa no anka hwee, nanso Nina huu gyegyeegye a ɛyɛ hu, na ɛno akyi no, wɔyɛɛ komm a ɛyɛ hu. Ɔde akokoduru danee ne ti. Wɔ ɔpon no ano no, na ɔbea no fasu no gyina pintinn, nanso ɔhɔho no yerae.
  
  Nina kae wɔ ne home ase sɛ: "Ná ɛyɛ mmerɛw dodo," nanso odii agoru sɛ mum esiane obiara yiyedi nti. "So oyi ne me duruyɛfo?"
  
  Onuawa Barken buae sɛ: "Dabi, me dɔfo." "Na mesrɛ wo, sɛ wuhu no bio a, bɔ me anaa adwumayɛfo foforo biara amanneɛ ntɛm ara." Ná ɛte sɛ nea ne bo afuw kɛse, nanso wankyerɛ ehu biara bere a ɔsan kɔkaa Nina ho wɔ ne mpa ho no. "Ɛsɛ sɛ wɔwo ɔyarefo foforo wɔ da a edi hɔ no mu. Wɔama ne tebea no ayɛ nea ɛyɛ den mprempren. Nanso mma ɛnhaw wo, wɔde aduru a ɛma obi dwo kɛse. Ɔrenyɛ akwanside mma wo."
  
  "Wɔde me bɛto afiase wɔ ha akosi da bɛn?" Nina bisae sɛ. "Na nkasa kosi sɛ me ho bɛtɔ me. " .
  
  Ɔyarehwɛfo Barken serewee. "Wo ka kyerɛ me, Oduruyɛfo Gould. Wode tumi a wode ko tia ɔyare mmoawa no ama obiara ho adwiriw no na woada ayaresa tumi a ɛboro nnipa de so adi wɔ ɔhye so. So woyɛ vampire bi?
  
  Ná ɔyarehwɛfo no aseresɛm no fata pɛpɛɛpɛ. Nina ani gyei sɛ ohui sɛ nnipa bi da so ara wɔ hɔ a wɔtee nka sɛ wɔn ho adwiriw wɔn kakra. Nanso nea wantumi ankyerɛ nnipa a wɔn adwene abue sen biara mpo ne sɛ ne ayaresa tumi a ɛboro nnipa de so no fi mogya a wɔde maa no mfe pii a atwam ni no. Wɔ owu apon ano no, wɔde ɔtamfo bɔne titiriw bi mogya gyee Nina nkwa, Himmler sɔhwɛ ahorow a ɔbɔe sɛ ɔbɛbɔ onipa a ɔsen biara, anwonwade akode no mu nkae ankasa. Ná ne din de Lyta, na na ɔyɛ aboa kɛse bi a ɔwɔ mogya a tumi wom ankasa.
  
  Nina buae sɛ: "Ebia na nneɛma a wɔsɛee no anyɛ kɛse sɛnea nnuruyɛfo no susuwii mfiase no. "Ɛno da nkyɛn a, sɛ mesa yare yie saa a, adɛn nti na m"anifura?"
  
  Onuabaa Barken de ahwɛyiye de ne nsa too Nina moma so. "Ebia eyi yɛ wo electrolyte a ɛnkari pɛ anaa insulin dodow ho sɛnkyerɛnne ara kwa, me dɔfo. Migye di sɛ w"anisoadehu no bɛda hɔ nnansa yi ara. Nha wo ho. Sɛ wotoa ɔkwan a wote so seesei no so a, ɛrenkyɛ wubefi ha."
  
  Nina nyaa anidaso sɛ ɔbea no nsusuwii no teɛ efisɛ na ɛsɛ sɛ ɔhwehwɛ Sam na obisa Perdue ho asɛm. Ná ohia telefon foforo nso. Ɛde besi saa bere no, na ɔrehwɛ atesɛm nkrataa mu ara kwa sɛ ebia Perdue ho biribi wɔ hɔ anaa, efisɛ ebia na wagye din araa ma watumi ayɛ amanneɛbɔ wɔ Germany. Ɛwom sɛ ɔbɔɔ mmɔden sɛ obekum no de, nanso na ɔwɔ anidaso sɛ ne ho ye -baabiara a ɔwɔ.
  
  "Ɔbarima a ɔde me baa ha no... ɔkae mpo sɛ ɔbɛsan aba?" Nina bisaa Detlef Holzer, obi a onim no a wapira no ansa na ɔregye no afi Purdue ne ɔbonsam ntini a ɛwɔ Reactor 4 a agye dimmɔne a ɛwɔ Chernobyl no ase no ho asɛm.
  
  Onuawa Barken gye toom sɛ: "Dabi, efi saa bere no, yɛntee ne ho asɛm biara." "Ná ɔnyɛ m"adamfo abarimaa wɔ dibea biara mu, ɛnte saa?"
  
  Nina serewee, na ɔkaee ɔwɛmfo a ne ho yɛ dɛ na ɔyɛ brɛoo a ɔboaa no, Sam ne Perdue ma wohuu Amber Room a agye din no ansa na biribiara resɛe wɔ Ukraine no. Ɔserewee bere a na ne nuabea a ɔma nufu no mfonini a ɛyɛ kusuu no serewee sɛ: "Ɛnyɛ ɔbarima." "Okunafo".
  
  
  Ti 4 - Nkyerεkyerεmu
  
  
  "Nina te dɛn?" - Perdue bisaa Sam bere a wofii dan no mu a na wonni mpa a Perdue atade ne bag ketewa bi ye nneɛma.
  
  "Detlef Holzer de no kɔɔ ayaresabea bi a ɛwɔ Heidelberg. Meyɛ nhyehyɛe sɛ mɛkɔ akɔhwɛ no wɔ dapɛn biako anaa nea ɛte saa mu," Sam de asɛm a ɛyɛ sereserew kae, na ɔhwɛɛ ɔkwan no so. "Ɛyɛ papa sɛ Detlef nim sɛnea ɔde bɔne kyɛ, anyɛ saa a anka w"afurum no bɛkyinkyin Pripyat dedaw."
  
  Bere a Sam dii kan hwɛɛ benkum ne nifa no, ɔyɛɛ n"adamfo no sɛnkyerɛnne sɛ onni n"akyi nkɔ nifa, baabi a na ɔde n"ani kyerɛ antweri no. Wɔtee nne ahorow a wɔrebɔ nkɔmmɔ a ɛreforo baabi a wɔde si fam no. Bere a Sam twentwɛnee ne nan ase kakra no, ogyinae na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔrebɔ nkɔmmɔ a emu dɔ wɔ telefon so.
  
  "Wɔnyɛ Satan ananmusifo, Sam. Bra," Perdue serewee, na ɔtwee Sam faa ne nsateaa so twaa adan ho adwumayɛfo baanu a na wɔrebɔ nkɔmmɔ afa nsɛm a ɛho nhia ho no ho. "Wɔnnim mpo sɛ meyɛ ɔyarefo. Sɛnea wonim no, woyɛ me boasetɔ."
  
  "Owura Perdue!" ɔbea bi teɛɛm fii n"akyi, na ɔde ɔkwan a ɛyɛ anifere twaa Perdue asɛm no mu.
  
  Perdue bɔɔ n"ano sɛ: "Kɔ so nantew."
  
  "Adɛn?" Sam dii fɛw denneennen. "Wɔsusuw sɛ meyɛ wo ɔyarefo, wokae?"
  
  "Sam! Onyankopɔn nti, kɔ so," Perdue sii so dua, na Sam mmofra nteɛm no gyee n"ani brɛoo.
  
  "Owura Perdue, mesrɛ wo, gyina ha yi ara. Ɛsɛ sɛ me ne wo sesa nsɛm kakraa bi," saa na ɔbea no san kae. Ɔde nkogudi ho ahome gyinaa hɔ na ɔdanee ne ho hwɛɛ ɔbea a ne ho yɛ fɛ no. Sam tew ne menewam. "Mesrɛ wo ka kyerɛ me sɛ eyi ne wo duruyɛfo, Perdue. Efisɛ...wiɛ, na obetumi ahohoro m"amemene mu da biara."
  
  Perdue bɔɔ n"ano sɛ: "Ɛte sɛ nea wayɛ dedaw," na ɔde n"ani kyerɛɛ ne hokafo no denneennen.
  
  Ɔserewee, na ohyiaa Sam ani a ɔde hwɛɛ ade no sɛ: "Mannya anigye no."
  
  "Wobɛpɛ sɛ woyɛ saa?" - Sam bisae, na onyaa elbow a tumi wom firii Perdue hɔ.
  
  "Kafra?" - bisae, na ɔde ne ho bɔɔ wɔn.
  
  Perdue dii atoro sɛ: "Ɔfɛre ade kakra." "Misuro sɛ ɛsɛ sɛ osua sɛnea ɔbɛkasa denneennen. Ɛbɛyɛ sɛ ɛte sɛ nea ɔyɛ basabasa saa, Melissa. Kafra."
  
  "Melissa Argyle na ɔyɛ ɔkyerɛwfo." Ɔserewee bere a ɔde ne ho kyerɛɛ Sam no.
  
  Ɔkaa no tiawa sɛ: "Sam Cleave," na ɔhwɛɛ Perdue kokoam nsɛnkyerɛnne a ɛwɔ ne peripheral so no. "Wo ne dɛn, Owura Perdue amemene a wokum mmoa..."?
  
  "... adwene ne nneyɛe ho ɔbenfo a ɔresa?" Sam bisae, na ɔtoo n"adwene mu dwoodwoo.
  
  Ɔserewee fɛre so na ɔyɛɛ serew. "Daabi! Oh dabi. Me yam a anka mewɔ saa tumi no. Meyɛ adwumayɛfo panyin ara kwa wɔ Sinclair ha fi bere a Ella kɔɔ awo akwamma."
  
  "Enti worekɔ wɔ asram abiɛsa akyi?" Sam yɛɛ ne ho sɛ wanu ne ho.
  
  Obuae sɛ: "Misuro saa. "Nanso biribiara bɛyɛ yiye. Mewɔ adwuma boafo wɔ Edinburgh Sukuupɔn mu sɛ Adwene ne Nkate Ho Adesua Panyin no boafo anaa ɔfotufo."
  
  "Wobɛtumi ate saa asɛm no, Perdue?" Sam ani gyee ho dodo. "Ɔwɔ Fort Edinburgh! Ɛyɛ wiase ketewaa bi. Mekɔ saa beae yi nso, nanso dodow no ara hwehwɛ nsɛm bere a meresua me dwumadi ahorow no."
  
  Perdue serewee sɛ: "Oh yeah." "Menim baabi a ɔwɔ - ɔreyɛ adwuma."
  
  "Wususuw sɛ hena na ɔmaa me saa dibea yi?" ne ho popoe na ɔde ɔsom kɛse hwɛɛ Perdue. Sam antumi amfa hokwan a ɔwɔ sɛ ɔyɛ basabasa no ntwam.
  
  "Oo, ɔyɛɛ saa? Wo ɔkwasea dedaw, Dave! Nyansahufo a wɔwɔ nimdeɛ, a wɔreyɛ adwuma mfiase no a wobɛboa wɔn ma wɔanya dibea ahorow, sɛ wunnyaa ho dawurubɔ biara anaa biribi a ɛte saa mpo a. So ɛnyɛ ɔno na ɔsen biara, Melissa?" Sam kamfoo n"adamfo no a wandaadaa Perdue koraa, nanso na Melissa gye di sɛ odi nokware.
  
  Ɔde gyegyeegye kae sɛ: "Mede Owura Perdue ka kɛse." "Mewɔ anidaso ara kwa sɛ onim sɛnea m"ani sɔ. Nokwarem no, ɔmaa me saa kyerɛwdua yi." Ɔde ne kyerɛwdua no akyi tuu mmirika fii benkum kɔɔ nifa faa n"anofafa a ɛyɛ pink tuntum no so bere a ɔde ne ho too so wɔ n"adwenem no, na ɛkame ayɛ sɛ na ne ti nhwi kɔkɔɔ no nkata ne nufu a ɛyɛ den a ɛda adi wɔ ne cardigan a ɛyɛ beige no mu no so.
  
  Sam kaa no pen sɛ: "Migye di sɛ Pen nso ani sɔ wo mmɔdenbɔ no."
  
  Perdue danee fitaa, na ɔde n"adwene teɛteɛɛm kyerɛɛ Sam sɛ ɔnyɛ komm. Ntɛm ara na blonde no gyaee ne knob no nufu bere a ohui nea ɔreyɛ no. "Dɛn na wopɛ sɛ woka, Owura Cleave?" - bisae denneennen. Ná Sam anyɛ basaa.
  
  Sam serewee ahotoso mu sɛ: "Mekyerɛ sɛ, Pen ani begye ho sɛ wobɛhwɛ Owura Perdue wɔ simma kakraa bi mu." Perdue antumi annye anni. Na Sam nni adagyew sɛ ɔde ne talente nwonwaso no bedi dwuma wɔ Melissa so de ama wayɛ nea ɔpɛ, ohui ntɛm ara. Bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔrenserew wɔ nsɛm ho amanneɛbɔfo no akokoduru no ho no, ɔkɔɔ so yɛɛ n"anim a ɛyɛ anigye.
  
  Ɔde n"ani kyerɛɛ sɛ: "Korakora." "Ma memfa nkrataa a wɔde gyae adwuma no kɛkɛ na mɛhyia mo baanu nyinaa wɔ abrannaa so wɔ simma du akyi."
  
  Bere a ɔresiane antweri no so no, Sam frɛɛ n"akyi sɛ: "Meda wo ase pii, Melissa."
  
  Nkakrankakra ne ti danee ne ho huu Perdue anim a ɛyɛ nwonwa no.
  
  Ɔkaa wo anim sɛ: "Woyɛ obi a wontumi nsiesie, Sam Cleave."
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne ho so.
  
  Ɔserewee sɛ: "Kae me sɛ mentɔ Ferrari ma wo Buronya." "Nanso nea edi kan no yɛbɛnom nsa akosi Hogmanay ne akyiri!"
  
  "Rocktober afahyɛ no yɛ dapɛn a etwaam no, wunnim?" Sam kaa saa asɛm a ɛyɛ nokware bere a wɔn baanu sian kɔɔ baabi a wogye ahɔho wɔ abansoro a edi kan no so no.
  
  "Aane".
  
  Wɔ anim pon no akyi no, abeawa a na n"adwene atu afra a na Sam ayɛ basaa no san hwɛɛ no denneennen. Na ɛho nhia sɛ Perdue bisa. Ná otumi susuw adwene mu agodie ko a ɛbɛyɛ sɛ na Sam ne abeawa hiani no redi ho. "Munim sɛ sɛ wode wo tumi di dwuma bɔne a, anyame no begye afi wo nsam, ɛnte saa?" obisaa Sam.
  
  "Nanso memfa wɔn nyɛ bɔne. M"ayi m"adamfo dedaw no afi ha," Sam yii ne ho ano.
  
  "Ɛnyɛ me, Sam. Mmea," Perdue teɛɛ nea na Sam nim dedaw sɛ ɔrepɛ akyerɛ no so. "Hwɛ wɔn anim. Woyɛɛ biribi."
  
  "Biribiara nni hɔ a wobenu wɔn ho, awerɛhosɛm ne sɛ. Ebia ɛsɛ sɛ mema me ho kwan kɛkɛ sɛ mmea de wɔn adwene si me so bi denam anyame no mmoa so, ɛnte saa?" Sam bɔɔ mmɔden sɛ obenya Perdue tema, nanso wannya hwee sɛ serew a ɛyɛ hu.
  
  Ɔkaee Sam sɛ: "Momma yenni kan mfi ha a scot-free, akwakoraa."
  
  "Ha, nsɛmfua a wɔpaw no yiye, owura. Oh hwɛ, afei Melissa wɔ hɔ," ɔmaa Perdue serewee a ɛyɛ basabasa. "Ɛyɛɛ dɛn na onyaa Caran d"Ache yi? Ɛne saa anofafa a ɛyɛ pink no?"
  
  "Ɔyɛ me mfasoɔ nhyehyɛeɛ no mu baako muni, Sam, sɛdeɛ mmabaa foforɔ dodoɔ bi yɛ no... ne mmarima, ma wɔnhunu," Perdue yii ne ho ano a anidasoɔ biara nni mu, a na ɔnim yie sɛ Sam redi ne ho agorɔ.
  
  Sam suasuaa no sɛ: "Hey, nea wopɛ no ne me nni hwee yɛ."
  
  Bere a Melissa de ne nsa hyɛɛ nkrataa a wɔde gyae Perdue ase akyi no, wansɛe bere biara ankɔ Sam kar a ɛwɔ afifide turo kɛse a atwa ɔdan no ho ahyia no fã foforo no ho. Te sɛ mmarimaa baanu a wɔrehuruw adesua no, wɔde mmirika fii baabi a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu no.
  
  "Wowɔ bɔɔl, Sam Cleave. Mede anuonyam ma wo," Perdue serewee bere a wɔde nkrataa a wɔde gyae nneɛma a wɔde wɔn nsa ahyɛ ase twaam wɔ ahobammɔ ho no.
  
  "Megye di." Let"s prove it anyway," Sam dii aseresɛm bere a wɔforoo kar no. Perdue anim a ɛyɛ fɛwdi no maa ɔde beae a apontow no yɛ wɔ kokoam a na ɛwɔ n"adwenem no mae. "West of North Berwick yɛkɔ...kɔ beer ntamadan kurow bi mu...Na yɛbɛyɛ kilts!"
  
  
  Ti 5 - Marduk a woahintaw
  
  
  Na mfɛnsere nni dan no ase na ɛhɔ yɛ nwini, na na ɛda hɔ komm retwɛn sunsuma a ɛwea a ɛfaa ɔfasu no ho, na ɛrehwe ase wɔ antweri no so no. Te sɛ sunsuma ankasa no, ɔbarima a ɔtow no no tu komm, na owiawiaa ne ho kɔɔ beae biako pɛ a obiara nni hɔ a obetumi anya a ɔde ne ho behintaw bere tenten ansa na ne dwumadi no asesa. Ɔbran a wabrɛ no yɛɛ nhyehyɛe yiye yɛɛ nea edi hɔ a obetu wɔ n"adwene mu, nanso na onnim nokwasɛm no ɔkwan biara so - anyɛ yiye koraa no na ɛsɛ sɛ ɔda fam nna abien bio.
  
  Wosii gyinae a etwa to no bere a wɔhwɛɛ adwumayɛfo din a ɛwɔ abansoro a ɛto so abien no so yiye akyi, faako a na ɔhwɛfo no de dapɛn dapɛn adwuma nhyehyɛe no abɔ amanneɛbɔ kyerɛwpon a ɛwɔ adwumayɛfo dan no mu no so no. Wɔ Excel krataa bi a ɛyɛ kɔla ahorow mu no, ohui sɛ ɔyarehwɛfo a ɔyɛ daa no din ne ne shift ho nsɛm. Ná ɔmpɛ sɛ obetu mmirika akɔto no bio, na na aka nna abien bio a ɔde bɛyɛ adwuma, na na onnyaa ɔkwan foforo biara a ɔbɛfa so ayɛ saa gye sɛ ɔbɛbɔ fam wɔ kɔnkrit ankonamyɛ a ɛwɔ ɔdan a wɔde nsu gu mu a hann kakraa bi na ɛwɔ mu mu, a na nsu a ɛreworo so nkutoo na ɛbɛma wagye n"ani.
  
  Osusuwii sɛ huammɔdi bɛn ara ni. Nanso awiei koraa no, na ɛfata sɛ yɛtwɛn wimhyɛnkafo Olaf Lanhagen a ɛde besi nnansa yi ara na ɔsom wɔ Luftwaffe kuw bi mu wɔ B-man wimhyɛn gyinabea hɔ no nkyɛn. Akwakoraa a na ɔrehintaw no antumi amma wimhyɛnkafo a wapirapira kɛse no kwan mma ɔntra ase ɔkwan biara so. Nea sɛ wɔansiw no kwan a anka aberante no betumi ayɛ no yɛ nea asiane wom dodo ara kwa. Twɛn tenten no fi ase ma ɔbɔmmɔfo a wɔatwitwa ne honam ani, a ɔyɛ boasetɔ nipadua, a mprempren ɔde ne ho ahintaw Heidelberg aduruyɛbea bi dwensɔtwaa mu no.
  
  Ná okura oprehyɛn akataso a oyii nkyɛe no wɔ ne nsam, na na ɔresusuw sɛnea ɛbɛyɛ sɛ ɔbɛnantew nnipa mu a nkata n"anim biara ho. Nanso wɔ nsusuwii a ɛte saa akyi no, akɔnnɔ ho animtiaabu a wontumi nnye ho kyim bae. Na ɛsɛ sɛ ogye tom wɔ ne tirim sɛ ne ho rentɔ no koraa sɛ ɔbɛnantew awia hann a onni akataso, sɛ esiane ɔhaw a ɛde bɛba no nti nkutoo a.
  
  Ɔdagyaw.
  
  Sɛ ɛsɛ sɛ ɔda ne sintɔ adi kyerɛ wiase a, anka ɔbɛte nka sɛ ɔda adagyaw, ɔyɛ obonin, ɛmfa ho sɛnea n"anim yɛ nea wontumi nhu mprempren no. Na osusuw sɛnea ɛbɛyɛ sɛ ɔbɛte sɛ nea ɔte ase wɔ nkyerɛase mu bere a ɔtraa dan no ase apuei fam ntwea so sum a ɛyɛ komm no mu no ho. Sɛ wannya nkɔso mu dɛmdi bi na n"anim yɛ nea wogye tom mpo a, ɔbɛte nka sɛ onni ahobammɔ na ɔda adi wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so. Nokwarem no, ɔpɛ biako pɛ a na obetumi agye afi saa adwene yi mu ne hokwan a obenya sɛ ɔbɛka kasa a ɛteɛ. Dabi, ɔsesaa n"adwene. Ná ɛnyɛ sɛ obetumi akasa nkutoo ne ade a ɛbɛma n"ani agye; anigye a ɛwɔ serew mu no ankasa bɛyɛ te sɛ nea wɔakyere dae bi a wontumi nhu.
  
  Owiee ase no, na ɔbobɔw ne ho wɔ mpa so ntama a wowia a ɛyɛ den a wɔde ntama a wɔhoro ho adwuma no adom ase. Ɔbobɔɔ ntama a mogya ayɛ no ma a ɛte sɛ tarpaulin a ohui wɔ ntama nketewa no biako mu no mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛyɛ ade a ɛbɛma ne nipadua a srade nnim ne fam a ɛyɛ den no ntam. Ne nyinaa akyi no, ne nnompe a ɛpuepue no gyaw akuru wɔ ne honam ani wɔ mpa a ɛyɛ mmerɛw sen biara mpo so, nanso ne thyroid ntini no amma wannya srade a ɛyɛ mmerɛw a ebetumi ama wanya aduru a ɛyɛ mmerɛw no biara.
  
  Ne mmofraberem yare no maa n"awo mu dɛmdi no yɛɛ kɛse, na ɛdanee aboa kɛse bi a ɔte ɛyaw mu. Nanso na ɛyɛ ne nnome sɛ ɔde nhyira a ɛne sɛ ɔyɛ onipa ko a ɔyɛ no bɛyɛ pɛ, ɔmaa ne ho awerɛhyem. Mfiase no na ɛyɛ den ma Peter Marduk sɛ obegye eyi atom, nanso bere a onyaa ne gyinabea wɔ wiase no, n"atirimpɔw daa adi pefee. Na ɛsɛ sɛ wotwitwa awotwaa, honam fam anaa honhom fam de, ma ne dwumadi a Ɔbɔadeɛ atirimɔdenfo a ɔbɔɔ no de ama no no kwan.
  
  Da foforo twaam na obiara anhu no, na ɛno ne n"ahokokwaw titiriw wɔ ne mmɔdenbɔ nyinaa mu. Peter Marduk a na wadi mfe aduɔson awotwe no de ne ti too ntama a ɛyɛ huam no so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛda kakra bere a na ɔretwɛn sɛ da foforo bɛtwam wɔ ne so no. Hua no anhaw no. Ná ne nkate no paw nea ɛtra so; saa nhyira a wɔde domee no bere a wannya hwene no mu biako. Sɛ ɔpɛ sɛ odi hua bi akyi a, na ne hua te sɛ akraman de. Ɔkwan foforo so no, na ɔwɔ tumi a ɔde bedi dwuma a ɛne no bɔ abira. Eyi ne nea ɔyɛe mprempren.
  
  Bere a odum ne hua no, ɔde n"aso bɔɔ n"aso, na otiee nnyigyei biara a ɔtaa nte bere a ɔdae no. Nea eye ne sɛ, bere a akwakoraa no daa bɛboro nna abien a edi mũ akyi no, ɔkyekyeree n"ani -n"ani a ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ nea ɛfata. Sɛ ɔwɔ akyirikyiri a, na ɔte teaseɛnam ntwahonan a ɛreyɛ gyegyeegye wɔ anwummere aduan a emu duru yɛ wɔ Ward B no ase ansa na nnɔnhwerew a wɔde kɔsra hɔ no refi ase. Nhumu a ɔhweree no maa n"ani afura na ne ho dwoe, na na ɔwɔ anidaso sɛ obeda a ɔnso dae kosii sɛ n"adwuma no maa n"ani gyei na ɔsan yɛɛ ne dwumadi bio.
  
  
  * * * .
  
  
  Nina ka kyerɛɛ Onuawa Marx sɛ: "Mabrɛ paa. Ná ɔyarehwɛfo kumaa no reyɛ adwuma anadwo. Esiane sɛ ohyiaa Oduruyɛfo Nina Gould wɔ nna abien a atwam no mu nti, na wagyae ne suban a ɛyɛ ɔdɔ no kakra na wada ayamye a ɛyɛ adwumayɛfo de adi kyerɛɛ abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyare no.
  
  Ɔde ayamhyehye ka kyerɛɛ Nina, na ɔsesaa ne pillows no sɛ: "Ɔbrɛ yɛ yare no fã, Oduruyɛfo Gould."
  
  "Minim, nanso mentee ɔbrɛ yi nka fi bere a wogyee me toom no. Wɔmaa me aduru bi a ɛma me ho dwo?"
  
  Onuawa Marks hyɛɛ nyansa sɛ: "Ma menhwɛ. Ɔtwee Nina aduruyɛ ho kyerɛwtohɔ fii baabi a ɛwɔ mpa no ase no mu na ɔde nkakrankakra dannan nkratafa no mu. N"ani bruu no hwehwɛɛ nnuru a wɔde maa no wɔ nnɔnhwerew dumien a atwam no mu, na afei ɔde nkakrankakra wosow ne ti. "Dabi, Oduruyɛfo Gould. Minhu biribiara wɔ ha gye nnuru a wɔde gu nipadua no so wɔ wo IV mu. Nokwarem no, nnuru a ɛma obi dwo nni hɔ. So woada?"
  
  Marlene Marks faa Nina nsa brɛoo na ɔhwɛɛ ne nsɛnkyerɛnne a ɛho hia no. "Wo koma bɔ yɛ mmerɛw koraa. Ma menhwɛ wo mogya mmoroso."
  
  Nina guu ahome denneennen sɛ: "O me Nyankopɔn, mete nka sɛ mintumi mma me nsa so, Onuawa Marx." "Ɛte sɛ..." Na onni ɔkwan pa a ɔbɛfa so abisa, nanso esiane sɛnkyerɛnne ahorow no nti, ɔtee nka sɛ ɛsɛ sɛ ɔyɛ saa. "Woayɛ Roofie"d pɛn?"
  
  Bere a na ɛte sɛ nea ɛhaw no kakra sɛ Nina nim sɛnea ɛte sɛ obi a ɔnom Rohypnol nkɛntɛnso ase no, ɔyarehwɛfo no wosow ne ti bio. "Dabi, nanso mewɔ nea aduru a ɛte sɛɛ yɛ wɔ ntini a ɛwɔ nipadua no mfinimfini no ho adwene pa. So eyi na wote nka?"
  
  Nina de ne ti too fam, na afei de ɛkame ayɛ sɛ ontumi mmue n"ani. Ɔyarehwɛfo Marks ho popoe bere a ohui sɛ Nina mogya mmoroso no so tew koraa, na ɛkɔɔ fam kɛse wɔ ɔkwan a ɛne ne kan nkɔmhyɛ bɔ abira koraa so. Nina bɔɔ n"ano komm sɛ: "Me nipadua te sɛ anvil, Marlene."
  
  Ɔyarehwɛfo no kae ntɛm ara sɛ: "Twɛn, Oduruyɛfo Gould," na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkasa denneennen na wakanyan Nina adwene bere a otuu mmirika kɔfrɛɛ ne mfɛfo adwumayɛfo no. Wɔn mu bi ne Oduruyɛfo Eduard Fritz, oduruyɛfo a ɔsaa aberante bi a ogyee no too ayaresabea anadwo abien akyi a ɔhyew a ɛto so abien no.
  
  "Oduruyɛfo Fritz!" Ɔyarehwɛfo Marks frɛɛ no wɔ nne a ɛremma ayarefo afoforo ho dwiriw wɔn, nanso ɛbɛda ntɛmpɛ bi adi akyerɛ nnuruyɛfo no." Oduruyɛfo Gould mogya so tew ntɛmntɛm na merepere sɛ mɛma n"adwene atu afra!"
  
  Kuw no de ahopere kɔɔ Nina nkyɛn na wɔtoo ntama no mu. Sɛnea adwumayɛfo no yɛɛ wɔn ade wɔ ɔbea ketewaa a ɔno nkutoo te dan a nnipa baanu te mu no ho no maa bɛhwɛadefo ho dwiriw wɔn. Na wɔanyɛ adeyɛ a ɛte saa wɔ nsrahwɛ nnɔnhwerew mu bere tenten , na nsrahwɛfo ne ayarefo pii twɛn hwɛɛ sɛ ɔyarefo no ho ye.
  
  Onuawa Marks tee sɛ ɔhɔho bi reka akyerɛ ne kunu bere a ɔde nnuru a Oduruyɛfo Fritz bisae no retwam sɛ: "Eyi te sɛ biribi a efi Grey"s Anatomy mu." Nanso nea na ɛho hia Marks ara ne sɛ ɔbɛsan anya Oduruyɛfo Gould ansa na wabubu koraa. Simma aduonu akyi no wɔsan paapaee ntama no mu, na wɔde serew a ɛyɛ sereserew kasae. Ɛdenam sɛnea wɔn anim yɛbea so no, na wɔn a wɔretwam no hui sɛ ɔyarefo no tebea no ayɛ nea ɛyɛ den na wasan aba tebea a ɛyɛ hyew a wɔtaa de bata anadwo bere yi ho wɔ ayaresabea no mu.
  
  Onuabaa Marks homee, na ɔde ne ho too anim pon no so sɛ ɔrebɛnom kɔfe sɛ: "Yɛda Onyankopɔn ase sɛ yɛtumi gyee no nkwa." Nkakrankakra, ahɔho fii ase fii ward no mu, na wɔde wɔn adɔfo a wɔde wɔn agu afiase no dii nkra kosii ɔkyena. Nkakrankakra akwan no so yɛɛ dinn bere a anammɔn ne nne a ɛyɛ den no yerae ma ɛbɛyɛɛ hwee no. Wɔ adwumayɛfo dodow no ara fam no na ɛyɛ ahotɔ sɛ wobegye wɔn ahome kakra ansa na anwummere no mu nhyiam a etwa to no aba.
  
  Oduruyɛfo Fritz serewee sɛ: "Adwuma kɛse, Onuawa Marx." Ná ɔbarima no ntaa nserew, wɔ mmere a eye sen biara mpo mu. Ne saa nti, na onim sɛ ne nsɛm no bɛyɛ dɛ.
  
  Obuae wɔ ahobrɛase mu sɛ: "Meda wo ase, oduruyɛfo."
  
  "Nokwarem no, sɛ woamma mmuae ntɛm ara a, ebia anka yɛbɛhwere Oduruyɛfo Gould anadwo yi. Misuro sɛ ne tebea no yɛ aniberesɛm sen sɛnea n"abɔde a nkwa wom ho adesua kyerɛ no. Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ eyi maa m"adwene tu frae. So woreka sɛ n"ani so nhu ade yiye?"
  
  "Yiw, oduruyɛfo. Onwiinwii sɛ n"aniwa nhu ade yiye kosii anadwo a etwaam no bere a ɔde nsɛmfua "kɔ anifurae" dii dwuma tẽẽ no. Nanso na minni gyinabea biara a mede afotu biara bɛma no, efisɛ minnim nea ebetumi de eyi aba, gye nipadua no mu tumi a ɛko tia nyarewa a ɛda adi pefee no," saa na Onuawa Marks de nyansahyɛ mae.
  
  Ɔkae sɛ: "Ɛno ne nea m"ani gye ho wɔ wo ho, Marlene." Ná ɔnserew, nanso na n"asɛm no yɛ obu wɔ ne nyinaa mu. "Wunim wo beae. Wonyɛ wo ho sɛ oduruyɛfo na womma wo ho kwan sɛ wobɛka nea wususuw sɛ ɛrehaw wɔn nkyerɛ ayarefo. Wogyaw ma adwumayɛfo a wɔyɛ adwumaden no, na ɛno yɛ ade pa. Sɛ wowɔ su a ɛte saa a, wobɛkɔ akyirikyiri wɔ me dɔn ase."
  
  Esiane sɛ na Marlene wɔ anidaso sɛ Oduruyɛfo Hilt anka ne suban a na ɔwɔ kan no adi nti, ɔserewee ara kwa, nanso ne koma fii ase bɔɔ denneennen wɔ ahantan mu wɔ Oduruyɛfo Fritz penee ho. Ná ɔyɛ abenfo a wɔagye din wɔ nhwehwɛmu a wɔde hwehwɛ yare a ɛtrɛw mu no mu biako, na ɔkaa aduruyɛ mu nneɛma ahorow ho asɛm, nanso bere koro no ara mu no, ɔkɔɔ so yɛɛ oduruyɛfo ne ɔfotufo a ɔbrɛ ne ho ase. Sɛ wususuw nneɛma a watumi ayɛ wɔ n"adwuma mu ho a, na Oduruyɛfo Fritz yɛ abofra koraa. Wɔ ne mfe aduanan mfiase no, na ɔkyerɛw nsɛm pii a wagye abasobɔde dedaw na ɔma ɔkasa ahorow wɔ wiase nyinaa wɔ ne homeda bere mu. Ná aduruyɛ ho nyansahufo dodow no ara bu n"adwenkyerɛ no kɛse, titiriw ayarehwɛfo mpapahwekwa te sɛ Marlene Marks a na wawie n"adwumayɛ ho adwuma nkyɛe.
  
  Ná ɛyɛ nokware. Ná Marlene nim baabi a ɔwɔ wɔ ne nkyɛn. Ɛmfa ho sɛnea na Oduruyɛfo Fritz asɛm no te sɛ nea ɔyɛ ɔmpɛ anaa ɔbarima ne ɔbea nna ho asɛm no, na onim nea ɔrepɛ akyerɛ. Nanso, na mmea adwumayɛfo afoforo pii wɔ hɔ a wɔrente nea ɛkyerɛ ase yiye saa. Wɔ wɔn fam no, na ne tumi yɛ pɛsɛmenkominya, sɛ́ ɔfata ahengua no anaasɛ ɔmfata no. Wohuu no sɛ obi a ɔtan mmea wɔ adwumam ne ɔmanfo nyinaa, na na ɔtaa ka ne nna ho asɛm. Nanso wamfa n"adwene ansi wɔn so. Ná ɔreka nea ɛda adi pefee no ara kwa. Ná onim yiye na na wɔmfata sɛ wɔbɛyɛ nhwehwɛmu ntɛm ara. Enti, na wonni hokwan biara sɛ wɔda wɔn adwene adi, anyɛ yiye koraa no, bere a na ɛyɛ n"asɛyɛde sɛ ɔyɛ saa sɛnea ɛfata no.
  
  Bere a ɔretwam no, nhyehyɛe sohwɛfo no mu biako kae sɛ: "Hwɛ sɛ wote ase kɛse, Marx."
  
  "Adɛn? Dɛn na ɛrekɔ so?" obisae, na n"aniwa ayɛ kɛse. Mpɛn pii no na ɔbɔ mpae hwehwɛ dwumadi bi wɔ anadwo adwuma mu, nanso na Marlene ahu adwennwen a ɛdɔɔso dedaw anadwo biako.
  
  Obuae sɛ: "Yɛde Freddy Krueger bɛkɔ Chernobyl ɔbea no nkyɛn," na ɔyɛɛ no sɛnkyerɛnne sɛ onfi ase nsiesie mpa no mma tu no.
  
  Ɔka kyerɛɛ nhyehyɛe sohwɛfo a ɔserewee kɛkɛ wɔ ne kasatia no ho sɛ: "Hey, kyerɛ obu bi kyerɛ ohiani no, wo kwasea." "Ɔyɛ obi ba, wunim!"
  
  Obuee mpa no maa nea ɔte hɔ foforo no maa hann a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ ankonam a ɛwɔ mpa no atifi no. Bere a Marlene twee ntama ne soro ntama no san n"akyi ma ɛbɛyɛɛ ahinanan a ɛyɛ fɛ, sɛ ɛyɛ bere tiaa bi pɛ a, Marlene susuw aberante hiani a na wahwere ne nipadua dodow no ara no nkrabea ho, na yɛrenka ne tumi esiane ntini a asɛe kɛse nti no ho asɛm. Oduruyɛfo Gould tu kɔɔ dan no fã bi a ɛyɛ sum a ɛwɔ akyirikyiri anammɔn kakraa bi, na ɔyɛɛ ne ho sɛ wagye n"ahome yiye ama nsakrae.
  
  Wɔwoo ɔyarefo foforo no a wɔanhaw no kɛse na wɔde no kɔɔ mpa foforo so, na na wɔn ani sɔ sɛ wansɔre amfi nea akyinnye biara nni ho sɛ anka ɛbɛyɛ ɛyaw a wontumi nnyina ano bere a wodii no ho dwuma no. Wɔkɔɔ hɔ komm bere a ɔtraa hɔ ara pɛ, bere a na wɔwɔ dan no ase no na wɔada yiye saa ara, na na wɔde asiane a ɛreba ntɛm no.
  
  
  Ti 6 - Asɛnnennen a ɛwɔ Luftwaffe mu
  
  
  "O me Nyankopɔn, Schmidt! Me ne ɔsahene, Luftwaffe ahyɛde no sohwɛfo! Harold Meyer teɛɛm wɔ bere a ɛntaa nsi mu a na ontumi nni ne ho so. "Saa nsɛm ho amanneɛbɔfo yi bɛpɛ sɛ wohu nea enti a wimhyɛnkafo a wayera no de yɛn wimhyɛn a ɛko no biako dii dwuma a na onnyaa kwan mfii m"adwumayɛbea anaa Bundeswehr Joint Operations Command hɔ! Na m"asua seesei ara sɛ yɛn ankasa nnipa na wɔhunuu wimhyɛn no - na wɔde asie?"
  
  Gerhard Schmidt, a ɔto so abien a ɔyɛ ɔpanyin sen biara no, de ne nsa kyerɛɛ ne so na ɔhwɛɛ n"adwumawura no anim a ayɛ kɔkɔɔ no. Ná Ɔsahene Panyin Harold Mayer nyɛ obi a ɔhwere ne nkate so tumi. Ná tebea a ɛkɔɔ so wɔ Schmidt anim no yɛ soronko koraa, nanso ɔtee nea enti a Meyer yɛɛ n"ade sɛnea ɔyɛe no ase yiye. Na eyi yɛ asɛm a anibere wom yiye, na ɛrenkyɛ ansa na nsɛm ho amanneɛbɔfo bi a ɔyɛ hwene ahu nokware a ɛfa wimhyɛnkafo a oguanee, ɔbarima a ɔno nkutoo guanee wɔ wɔn wimhyɛn a ne bo yɛ euro ɔpepem biako mu no ho.
  
  "So wɔahu wimhyɛnkafo Lö Venhagen de besi nnɛ?" ɔka kyerɛɛ Schmidt, ɔsraani panyin bi a n"ani nnye ho sɛ wɔpaw no sɛ ɔnka asɛm a ɛyɛ ahodwiriw no nkyerɛ no.
  
  "Daabi. Wɔanhu funu biara wɔ baabi a asɛm no sii no, na ɛma yegye di sɛ ɔda so te ase," saa na Schmidt buae wɔ adwene mu. "Nanso ɛsɛ sɛ wususuw ho nso sɛ anka obetumi awu wɔ akwanhyia no mu yiye. Anka ɔtopae no betumi asɛe ne nipadua, Harold."
  
  "Saa 'betumi' ne 'ebia ɛsɛ sɛ' ho nsɛm yi nyinaa ne nea ɛhaw me kɛse. Nea ɛhaw me ne nea edii asɛm yi nyinaa akyi no ho adwenem naayɛ, a yɛrenka nokwasɛm a ɛyɛ sɛ wɔ yɛn squadrons no bi mu no nnipa bi wɔ hɔ a wɔtra so no ho asɛm." akwamma tiawa. Nea edi kan wɔ m"adwuma mu no, mete dadwen nka," Mayer gye toom, na awiei koraa no ɔtraa ase bere tiaa bi susuw ho kakra. Ɔmaa ne ti so mpofirim, de n"ankasa dade ani hwɛɛ Schmidt ani, nanso ɔhwɛɛ akyirikyiri sen nea ɔhyɛ n"ase anim Bere tiaa bi twaam ansa na Meyer resi ne gyinae a etwa to "Schmidt..."
  
  "Yiw, owura?" Schmidt yɛɛ ho biribi ntɛm ara, na na ɔpɛ sɛ ohu sɛnea ɔsahene no begye wɔn nyinaa afi aniwu mu.
  
  "Fa mmarima baasa a wowɔ wɔn mu ahotoso. Mehia nnipa a wonim nyansa a wɔwɔ amemene ne brawn, m"adamfo. Mmarima pɛ wo. Ɛsɛ sɛ wɔte ɔhaw a yɛwɔ mu no ase. Eyi yɛ PR dae bɔne a ɛretwɛn sɛ ɛbɛba. Ɛda adi kɛse sɛ wobeyi me -ne ebia wo nso -adwumam sɛ nea afunumu ketewa yi tumi yɛe wɔ yɛn hwene ase no fi mu a," Meyer kae, na ɔdan ne ho fii asɛmti no ho bio.
  
  "Na wuhia sɛ yɛhwehwɛ n"akyi?" - a wobisaa Schmidt.
  
  "Aane. Na wunim nea sɛ wuhu a, wobɛyɛ. Fa w"ankasa w"adwene di dwuma. Sɛ wopɛ a, bisabisa no nsɛm na woahu abɔdamfo a ɛde no kɔɔ saa nkwasea akokoduru yi mu - wunim nea na n"adwene yɛ," Mayer de nyansahyɛ mae. Ɔde ne ho too n"anim, na ɔde ne hwene too ne nsa a wabobɔw no so. "Nanso Schmidt, sɛ ɔhome wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so mpo a, tow no gu. Ne nyinaa akyi no, yɛyɛ asraafo, na ɛnyɛ wɔn a wɔhwɛ mmofra anaa adwene ho animdefo. Luftwaffefo no nyinaa yiyedi ho hia kɛse sen ɔkwasea biako a ɔyɛ ɔkwasea a ɔwɔ biribi a ɔde bɛkyerɛ, wunim?"
  
  Schmidt penee so sɛ: "Ne nyinaa." Na ɛnyɛ sɛ ɔresɔ n"adwumawura ani kɛkɛ, na mmom na ofi komam wɔ adwene koro. Ná wɔn baanu no afa mfe pii a wɔde asɔ wɔn ahwɛ na wɔatete wɔn wɔ German Wimhyɛn Kuw no mu, na na ɛnyɛ sɛ wimhyɛnkafo bi a ɔyɛ snotty nsɛe wɔn. Ne saa nti, Schmidt ani gyee asɛmpatrɛw adwuma a wɔde maa no no ho wɔ kokoam. Ɔde ne nsa bɔɔ n"asen so na ɔsɔre gyinaa hɔ. "Krado. Ma me nnansa na menboaboa me baasa no ano, na ɛno akyi no, yɛbɛbɔ mo amanneɛ da biara."
  
  Meyer de ne ti too fam, na mpofirim ara ɔtee ahotɔ bi nka sɛ ɔne obi a ɔwɔ adwene koro bɛyɛ biako no. Schmidt hyɛɛ ne kyɛw na ɔde amanne kwan so kyiaa no, na ɔserewee. "Ɛne sɛ, sɛ egye yɛn bere tenten saa ansa na yɛasiesie asɛnnennen yi a."
  
  Meyer buae sɛ: "Momma yɛnhwɛ kwan sɛ nkrasɛm a edi kan no bɛyɛ nea etwa to."
  
  Schmidt hyɛɛ bɔ bere a ofii adwumayɛbea hɔ no sɛ: "Yɛbɛkɔ so adi nkitaho," na ɛmaa Meyer tee nka sɛ ne ho atɔ no kɛse.
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a Schmidt paw ne mmarima baasa no, ɔbɔɔ wɔn amanneɛ wɔ kokoam oprehyɛn bi ho. Ɛsɛ sɛ wɔde asɛmpatrɛw yi ho nsɛm sie obiara, a wɔn mmusua ne wɔn mfɛfo adwumayɛfo ka ho. Wɔ anifere kwan so no, ɔsraani panyin no hwɛ hui sɛ ne mmarima no bɛte ase sɛ animhwɛ a ɛtra so ne asɛmpatrɛw adwuma no kwan. Ɔpaw mmarima baasa a wɔn ho dwo na wɔn anifere a wɔwɔ dibea ahorow fii akodi akuw ahorow mu. Ɛno ara ne nea na ohia. Wanhaw ne ho wɔ nsɛm a ɛkɔ akyiri ho.
  
  "Enti, anuanom, so mugye tom anaasɛ mopo?" awiei koraa no obisae fii ne bere tiaa mu asɛnka agua a ɛda semɛnte asɛnka agua so wɔ beae a wosiesie nneɛma wɔ ase hɔ no. N"anim a ɛyɛ katee ne kommyɛ a ɔyɛe akyiri yi no daa adwuma no mu duru adi. "Mommra mmarima, eyi nyɛ aware ho nhyehyɛe! Yiw anaasɛ dabi! Ɛyɛ asɛmpatrɛw a ɛnyɛ den - hwehwɛ na sɛe mmoawa a wɔwɔ yɛn awi kotoku mu no, mmarima."
  
  "Mewɔ mu".
  
  "Ah, Himmelfarb a ɛyɛ danke! Ná minim sɛ mepaw ɔbarima a ɔfata bere a mepaw wo no," saa na Schmidt kae, na ɔde adwene ho nimdeɛ a wɔdannan no dii dwuma de piaa abien a aka no. Esiane sɛ atipɛnfo nhyɛso abu so nti, awiei koraa no otumi dii yiye. Ɛno akyi bere tiaa bi no, imp a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ a wɔfrɛ no Kol no klik ne nan ase wɔ ne kwan a ɔtaa yɛ a ɔde yɛ ahomaso no so. Sɛnea ɛte no, na ɛsɛ sɛ ɔbarima a otwa to, Werner, gyae ne ho mu. Ná ɔmpɛ, nanso esiane sɛ na wayɛ nhyehyɛe sɛ ɔbɛbɔ agoru kakra wɔ Dillenburg wɔ nnansa a edi hɔ no mu nti, na na Schmidt akwantu ketewaa no atwa ne nhyehyɛe ahorow no mu.
  
  Ɔde anibiannaso kae sɛ: "Momma yɛnkɔfa saa nsu ketewaa yi." "Meboroo no mprenu wɔ blackjack ɔsram a etwaam no mu na ɔda so ara de me ka €137."
  
  Ne mfɛfo adwumayɛfo baanu no serewee. Schmidt ani gyee ho.
  
  "Aseda sɛ mode mo bere ne mo suahu mae, mmarima. Ma mennya nsɛm no anadwo yi na mɛyɛ wo orders a edi kan no krado ansa na Tuesday adu. Wɔyii no fii adwumam."
  
  
  Ti 7 - Owufo no a wobehyia
  
  
  Aniwa tuntum a ɛyɛ nwini a ɛyɛ tuntum a ɛyɛ nhwiren a enhinhim no hyiaa Nina bere a ɔde nkakrankakra fii ne nna a anigye wom no mu bae no. Saa bere yi de, na dae bɔne anhaw no, nanso, ne nyinaa mu no, ɔsɔre fii saa ade a ɛyɛ hu yi mu. Ɔde ahopopo bere a n"ani a mogya ayɛ no ma no mu ntini a ɛyɛ tumm no bɛyɛɛ nokwasɛm a na osusuw sɛ wahwere wɔ ne dae mu no.
  
  Oh Onyankopɔn, ɔde n"ano too n"ano bere a ohui no.
  
  Ɔde nea ebia anka ɛbɛyɛ serew buae sɛ n"anim ntini bi aka a, nanso nea na otumi hu ara ne n"ani a ɛreyɛ ayɛ kurukuruwa de akyerɛ adamfofa kwan so agye atom. Ɔde nidi de ne ti too fam.
  
  Nina hyɛɛ ne ho sɛ ɔkae sɛ: "Hello," ɛwom sɛ na onni adwene a ɛne sɛ ɔbɛkasa de. Ná ɔtan ne ho sɛ na ɔwɔ anidaso komm sɛ ɔyarefo no nkasa, sɛnea ɛbɛyɛ a wobegyaw no nkutoo. Ne nyinaa akyi no, na ɔde suban pa bi rekyia no ara kwa. Nea ɛyɛɛ no hu no, ɔde asɛm a ɛyɛ dede buae. "Hɛlo. Mepa wo kyɛw sɛ mebɔɔ wo hu. Ná misusuw kɛkɛ sɛ merensɔre bio."
  
  Saa bere yi de Nina serewee a abrabɔ fam nhyɛso biara nni ho. "Me ne Nina."
  
  "Ɛyɛ me anigye sɛ mahyia wo, Nina. Mepa wo kyɛw...ɛyɛ den sɛ wobɛkasa," ɔpaa kyɛw.
  
  "Nha wo ho. Mma nkasa sɛ ɛyɛ yaw a."
  
  "Me yam a anka ɛyɛ yaw. Nanso m"anim yɛɛ mmerɛw ara kwa. Ɛte sɛ nea..."
  
  Ɔhome denneennen, na Nina huu awerɛhow kɛse wɔ n"ani a na ɛyɛ sum no mu. Mpofirim ara, ne koma yɛɛ no yaw wɔ ɔbarima a ne honam ani ayɛ hyew no ho, nanso wannya akokoduru ankasa mprempren. Ná ɔpɛ sɛ ɔma owie nea ɔpɛ sɛ ɔka no.
  
  "Ɛte sɛ nea mehyɛ obi foforo anim." Ɔde ne nsɛm dii aperepere, na ne nkate yɛɛ basaa. "Wɔ were a awu yi ara kwa. Ɛyɛ saa akisikuru yi ara kwa, te sɛ sɛ wode wo nsa ka obi foforo anim a, wunim? Ɛte sɛ akatawia."
  
  Bere a ɔkasae no, Nina yɛɛ n"amanehunu no ho mfonini wɔ n"adwenem, na eyi maa ogyaee ne kan ɔbrasɛe bere a na ɔpɛ sɛ ɔyɛ komm de hwehwɛ n"ankasa awerɛkyekye no. Ɔyɛɛ biribiara a ɔka kyerɛɛ no no ho mfonini wɔ n"adwenem na ɔde ne ho sii n"ananmu. Hwɛ sɛnea ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛ hu! Nanso ɛmfa ho sɛnea n"amanehunu ne sintɔ ahorow a wontumi nkwati no te ankasa no, na ɔpɛ sɛ ɔkura ɛnne pa mu.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Migye di sɛ ɛbɛyɛ yiye, titiriw wɔ aduru a wɔde ma yɛn no ho." "Ɛyɛ me nwonwa sɛ mitumi te me butt nka wɔ tiafi so nkongua no so."
  
  N"aniwa yɛɛ ketewaa na ɛsan twitwiw bio, na ahurututu bi a ɛyɛ nnyigyei a ɛyɛ dɛ guan fii ne menewam, a afei de na onim sɛ ɛyɛ serew, ɛwom sɛ na ɛho sɛnkyerɛnne biara nni n"anim nkae no so de. Ɔde kaa ho sɛ: "Te sɛ bere a woda wo nsa so no."
  
  Nina de ahofadi a ɛyɛ pintinn de ne nsa kyerɛɛ no so. "Nifa".
  
  Ayaresabea dan no yɛɛ gyegyeegye twaa nnipa baanu a wonim wɔn foforo no ho hyiae, na wɔyɛɛ anɔpa akwantu ahorow na wɔde anɔpaduan tray ahorow kɔmaa wɔn. Nina susuw baabi a Ɔyarehwɛfo Barken wɔ ho, nanso wanka hwee bere a Oduruyɛfo Fritz hyɛn dan no mu, na ahɔho baanu a wɔhyɛ ntade a ɛyɛ adwumaden dii n"akyi na Ɔyarehwɛfo Marks bɛn wɔn nan ase no. Ɛbɛdaa adi sɛ ahɔho no yɛ ayaresabea so ahwɛfo, ɔbarima biako ne ɔbea biako.
  
  Oduruyɛfo Fritz serewee sɛ: "Adekyee pa, Oduruyɛfo Gould," nanso odii ne kuw no anim kɔɔ ɔyarefo foforo nkyɛn. Onuawa Marx serewee ntɛm kyerɛɛ Nina ansa na ɔresan akɔ n"adwuma so. Wɔtwee ntama a ɛyɛ ahabammono a ɛyɛ den no na na ɔte sɛ adwumayɛfo no de nne a ɛyɛ komm kakra rekasa akyerɛ ɔyarefo foforo no, ebia esiane ne yiyedi nti.
  
  Nina de abufuw yɛɛ n"anim basabasa wɔ wɔn nsɛmmisa a ennyae no ho. Ɛkame ayɛ sɛ na ohiani no ntumi mmɔ ne nsɛm no yiye! Nanso, otumi tee asɛm no araa ma ohui sɛ ɔyarefo no ntumi nkae n"ankasa din na ade biako pɛ a ɔkae ansa na ogya retɔ ne wimhyɛn.
  
  "Nanso woretu mmirika aba ha a woda so ara rehyew!" - Oduruyɛfo Fritz bɔɔ no amanneɛ.
  
  Ɔbarima no buae sɛ: "Minkae saa.
  
  Nina mumii n"ani a na ɛreyɛ mmerɛw no sɛnea ɛbɛyɛ a n"aso yɛɛ nnam. Ɔtee sɛ oduruyɛfo no reka sɛ, "Me ɔyarehwɛfo no faa wo sika kotoku bere a wɔreyɛ wo aduru a ɛma wo ho dwo no. Sɛ yɛhwɛ nea yebetumi akyerɛ ase afi nkae a wɔahyew no mu a, woadi mfe aduonu ason na wufi Dillenburg. Nea ɛyɛ awerɛhow no, wɔasɛe wo din a ɛwɔ kratasin no so, enti yentumi nhu onii ko a woyɛ anaa onii a ɛsɛ sɛ yɛne no di nkitaho wɔ w"ayaresa ne nea ɛtete saa ho.O, me Nyankopɔn!, ɔde abufuw susuw ho. Ɛkame ayɛ sɛ wɔannye ne nkwa, na nkɔmmɔbɔ a edi kan a wɔne no bɔ no fa sikasɛm mu nsɛm nketenkete ho! Mpɛn pii no!
  
  "M-minnim nea me din de, Oduruyɛfo. Nea ɛtoo me no ho nimdeɛ pii mpo." Wɔgyinaa hɔ kyɛeɛ, na Nina ante hwee kosii sɛ ntama no mu paapaee bio na adwumayɛfoɔ mmienu no puei. Bere a wɔretwam no, Nina ho dwiriw no bere a ɔtee sɛ obiako reka akyerɛ ɔfoforo sɛ, "Yɛrentumi ntintim mfonini no nso wɔ atesɛm nkrataa mu. Onni anim a mogya ayɛ no ma a wotumi hu."
  
  Wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛbɔ ne ho ban. "Hei!"
  
  Te sɛ sycophants pa no, wogyinaa hɔ serewee dɛdɛ kyerɛɛ nyansahufo a wagye din no, nanso nea ɔkae no popaa atoro serew no fii wɔn anim. "Anyɛ yiye koraa no, ɔbarima yi wɔ anim biako, ɛnyɛ abien. Savvy?"
  
  Bere a wɔanka asɛm biara no, kyerɛwdua tɔnfo baanu a na wɔn ani awu no fii hɔ bere a Nina de n"ani so hwɛɛ wɔn denneennen no. Ɔde ahantan bɔɔ pout, na ɔde kaa ho komm sɛ: "Na wɔ German kasa a ɛyɛ pɛ mu no, bitches."
  
  "Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ na ɛyɛ German kasa a ɛyɛ nwonwa, titiriw ma Scotlandni." Oduruyɛfo Fritz serewee bere a ɔkyerɛw asɛm bi wɔ aberante no adwumayɛfo fael mu no. Ɔyarefo a wɔahyew no ne Ɔyarehwɛfo Marks nyinaa de nsateaa kɔɔ soro gyee abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ basabasa no apɔnkɔsotefo no toom, na ɛmaa Nina tee nka sɛ ne dedaw no bio.
  
  Nina frɛɛ Onuabaa Marks bɛn no, ɔhwɛɛ sɛ ababaa no nim sɛ ɔwɔ biribi a ɛyɛ anifere a ɔbɛkyɛ. Oduruyɛfo Fritz de n"ani kyerɛɛ mmea baanu no, na osusuwii sɛ asɛm bi wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ wɔbɔ no amanneɛ.
  
  "Ladies, merenkyɛ. Ma memma yɛn ɔyarefo no ho tɔ no kɛse kɛkɛ." Ɔdanee ne ho kyerɛɛ ɔyarefo a wɔahyew no no, ɔkae sɛ, "M"adamfo, ɛsɛ sɛ yɛka edin no kyerɛ wo wɔ saa bere yi mu, wunsusuw saa?"
  
  "Na Sam nso ɛ?" - a ɔyarefo no de nyansahyɛ mae.
  
  Nina yafunu mu yɛɛ den. Ɛda so ara hia sɛ me ne Sam di nkitaho. Anaasɛ mpo Detlef nkutoo.
  
  "Dɛn na asɛm no te, Oduruyɛfo Gould?" - bisaa Marlene.
  
  Ɔde komam sii apini sɛ: "Hmm, minnim onii foforo a mɛka akyerɛ no anaasɛ sɛ eyi fata mpo a, nanso," ɔde nokwaredi sii apini sɛ, "Misusuw sɛ m"ani reyɛ ayera!"
  
  "Megye di sɛ ɛyɛ radia a ɛbae ara kwa..." Marlene bɔɔ mmɔden, nanso Nina soo ne nsa denneennen de kyerɛe sɛ ɔmpene so.
  
  "Tie! Sɛ odwumayɛni biako bio wɔ ayaresabea yi de mframa a ano yɛ den di dwuma sɛ anoyi mmom sen sɛ ɔbɛyɛ m"ani ho biribi a, mɛhyɛ basabasayɛ ase. Wote ase?" Ɔserewee a na onni abotare. "Mesrɛ wo. MESRƐ WO. Yɛ m"ani ho biribi. Nhwehwɛmu a wɔyɛ. Biribiara. Mereka akyerɛ wo sɛ, m"anifurae, bere a Onuawa Barken maa me awerɛhyem sɛ me ho retɔ me!"
  
  Oduruyɛfo Fritz tiee Nina anwiinwii no. Ɔde kyerɛwdua no guu ne kotoku mu na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔyarefo a mprempren ɔfrɛ no Sam no a ɛhyɛ nkuran no gyaw no hɔ.
  
  "Oduruyɛfo Gould, wuhu m"anim anaasɛ me ti ho mfonini ara kwa?"
  
  "Abien no nyinaa, nanso mintumi nhu w"ani kɔla, sɛ nhwɛso no. Kan no na biribiara yɛ nea wontumi nhu, nanso seesei ɛrebɛyɛ nea wontumi nhu biribiara a ɛkɔ akyiri sen sɛ wobɛhu," saa na Nina buae. "Kan no na mitumi hu..." Na ɔmpɛ sɛ ɔde ne din a wapaw no frɛ ɔyarefo foforo no, nanso na ɛsɛ sɛ: "...Sam aniwa, n"ani fitaa kɔla a ɛyɛ pink mpo, . Dɔkotani. Eyi yɛ dɔnhwerew biako a atwam ni ankasa. Seesei mintumi nhu biribiara."
  
  Ɔtwee kyerɛwdua a emu yɛ hare na ɔde ne nsa benkum a wɔde nsateaa ahyɛ mu no paapaee Nina aniwa anim no mu sɛ: "Ɔyarehwɛfo Barken kaa nokware kyerɛɛ wo." "Wosa yare ntɛmntɛm paa, ɛkame ayɛ sɛ ɛnyɛ awosu." Ɔde n"anim a ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ obonin no sii fam wɔ ne de no nkyɛn de sɔɔ sɛnea n"aniwa anim yɛ n"ade bere a ɔde ahomegye no hwɛe.
  
  "Mehu wo!" - a oteaa mu. "Mihu wo pefee sɛ awia. Mfomso biara. Nnuadewa a ɛwɔ w"anim a epue fi w"aniwa mu mpo."
  
  Esiane sɛ na n"adwene atu afra nti, ɔhwɛɛ ɔyarehwɛfo a ɔwɔ Nina mpa no fã foforo no. Ná dadwen ahyɛ n"anim ma. "Yɛbɛyɛ mogya mu nhwehwɛmu bi akyiri yi nnɛ. Onuawa Marx, siesie nea ebefi mu aba no ma me ɔkyena."
  
  "Ɛhe na Onuawa Barken wɔ?" Nina bisae sɛ.
  
  "Ɔnnyɛ adwuma kosi Fida, nanso migye di sɛ ɔyarehwɛfo a ɔhyɛ bɔ te sɛ Miss Marks betumi ahwɛ so, ɛnte saa?" Ɔyarehwɛfo kumaa no de anibere de ne ti too fam.
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a anwummere nsrahwɛ nnɔnhwerew no baa awiei no, na adwumayɛfo no mu dodow no ara nni adagyew sɛ wobesiesie ayarefo ama mpa, nanso na Oduruyɛfo Fritz adi kan ama Oduruyɛfo Nina Gould aduru bi a ɛma obi dwo sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ada yiye. Ná ne bo afuw koraa da mũ nyinaa, na na ɔyɛ n"ade wɔ ɔkwan soronko so sen sɛnea ɔtaa yɛ esiane n"ani a na ɛresɛe nti. Nea ɛnyɛ ne su no, na ɔyɛ obi a ɔyɛ obi a ɔmfa ne ho nhyɛ mu na na ne ho yɛ kusuu kakra, sɛnea na wɔhwɛ kwan no. Bere a kanea no dum no, na wada denneennen.
  
  Eduu anɔpa 3:20 no, na nkɔmmɔbɔ a ano yɛ den a ɛda anadwo adwumayɛfo ayarehwɛfo ntam mpo agyae, na na wɔn nyinaa repere wɔ mfonoe ahorow ne kommyɛ tumi a ɛma obi ho dwo no ho. Ɔyarehwɛfo Marks yɛɛ adwuma foforo, na ɔde n"ahomegye bere dii dwuma wɔ sohyial media so. Ɛyɛ awerɛhow sɛ wɔbaraa no wɔ adwumayɛ mu sɛ ontintim ne ɔbaabun, Oduruyɛfo Gould, bɔneka no. Ná ɔwɔ awerɛhyem sɛ ɛbɛma wɔn a wɔpɛ abakɔsɛm ne wɔn a wɔpɛ Wiase Ko II katee a wɔwɔ ne nnamfo a wɔwɔ Intanɛt so no ani bere, nanso awerɛhosɛm ne sɛ, na ɛsɛ sɛ ɔde asɛm a ɛyɛ nwonwa no sie ne ho.
  
  Anamɔn a ɛretu mmirika no nnyigyei a ɛrebɔ kakra no gyegyeegye wɔ ɔkwan no so ansa na Marlene rema n"ani so ahu ayarehwɛfo a wɔwɔ abansoro a edi kan no mu biako a ɔde ahopere rekɔ ayarehwɛfo gyinabea hɔ. Ɔdansifo a mfaso nni so no tuu mmirika dii n"akyi. Ná mmarima baanu no nyinaa anim ayɛ basaa, na wɔde ahopere frɛɛ ayarehwɛfo no sɛ wɔnyɛ komm ansa na wɔadu wɔn nkyɛn.
  
  Na mmarima baanu no home a na wɔhome no gyinaa adwumayɛbea pon ano, faako a na Marlene ne ɔyarehwɛfo foforo retwɛn sɛ wɔbɛkyerɛkyerɛ wɔn nneyɛe a ɛyɛ nwonwa no mu no.
  
  Ɔdansifo no dii kan fii ase sɛ: "Ɛhɔ s-ɛwɔ hɔ, obi a ɔhyɛn abansoro a edi kan no so, na ɔreforo ogya guankɔbea no bere a yɛrebɔ nkɔmmɔ no."
  
  Marlene de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Enti, frɛ ahobammɔ." "Sɛ wususuw sɛ obi de asiane ba adwumayɛfo ne ayarefo so a, hu sɛ wo..."
  
  "Tie, ɔdɔfo!" Ɔhwɛfo no de ne ho too ababaa no so tẽẽ, na ɔde fɛwdi dii n"aso mu komm sɛnea obetumi. "Ahobanbɔfo baanu no nyinaa awuwu!"
  
  Ɔdansifo no de ne ti too fam denneennen. "Eyi yɛ nokware! Frɛ polisifo. Seesei! Ansa na obedu ha!"
  
  "Na adwumayɛfo a wɔwɔ abansoro a ɛto so abien no so nso ɛ?" obisae, na ɔde ahopere bɔɔ mmɔden sɛ obenya nhama no afi nea ogye ahɔho no hɔ. Mmarima baanu no de wɔn nsa kyerɛɛ wɔn ho so. Marlene ho dwiriw no bere a ohui sɛ switch no rebɔ biep bere nyinaa. Eyi kyerɛ sɛ na ɔfrɛ pii dodo sɛ wobedi ho dwuma anaasɛ na nhyehyɛe no adi mfomso.
  
  "Mintumi nkyere nhama atitiriw no!" - a ode ne ho too so denneennen. "Me Nyankopɔn! Obiara nnim sɛ ɔhaw ahorow wɔ hɔ. Ɛsɛ sɛ yɛbɔ wɔn kɔkɔ!" Marlene de ne fon frɛɛ Oduruyɛfo Hilt wɔ n"ankasa fon so. "Oduruyɛfo Handle?" ɔkaa saa, na n"aniwa yɛɛ kɛse bere a mmarima a wɔahaw no kɔɔ so hwɛɛ onipa a wohuu sɛ ɔreforo ogya guankɔbea no.
  
  Ɔhwɛfo no bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Ne bo befuw sɛ wofrɛɛ no wɔ ne mobile so."
  
  "Hena na ɔdwene ho? Kosi sɛ obedu ne nkyɛn, Victor! " ɔyarehwɛfo foforo nwiinwii. Ɔdii n"akyi, na ɔde ne fon frɛɛ mpɔtam hɔ polisifoɔ berɛ a Marlene san frɛɛ Oduruyɛfoɔ Hilt nɔma no.
  
  Ɔhome sɛ: "Ɔremmua." "Ɔfrɛ, nanso voicemail nso nni hɔ."
  
  "Kukuruoo! Na yɛn fon ahorow no wɔ yɛn fucking lockers mu!" na nhyehyɛe sohwɛfo, Victor, bo fuw a anidaso biara nni mu, na ɔde nsateaa a abasamtu retu mmirika afa ne ti nhwi mu. Wɔ akyi no, wɔtee sɛ ɔyarehwɛfo foforo ne polisifo rekasa. Ɔde telefon no guu nhyehyɛe sohwɛfo no moma so.
  
  "Ha!" - a osii so dua. "Ka nsɛm a ɛkɔ akyiri kyerɛ wɔn. Wɔresoma kar abien."
  
  Victor kyerɛkyerɛɛ tebea no mu kyerɛɛ nea ɔyɛ adwuma a egye ntɛmpɛ no, na ɔsomaa kar ahorow a wɔde hwɛ nneɛma so. Afei ɔtraa nhama no so bere a ɔkɔɔ so nyaa nsɛm pii fii ne hɔ na ɔde radio kɔmaa kar ahorow a wɔhwɛ so no bere a wɔde ahopere kɔɔ Heidelberg Ayaresabea no.
  
  
  Ti 8 - Ne nyinaa yɛ anigyeɛ ne agodie kɔsi sɛ...
  
  
  "Zigzag a ɛyɛ fɛ! Mihia asɛnnennen bi! " ɔbea bi a ɔyɛ den a ne mu duru boro so bɔɔ ose bere a Sam fii ase guan fii pon no so no. Na Perdue abow nsa dodo sɛ ɔbɛdwene ho bere a ɔhwɛɛ sɛnea Sam rebɔ mmɔden sɛ obedi nkonim wɔ kyakyatow bi a ɛkyerɛ sɛ abeawa a ne tirim yɛ den a okura sekan ntumi nbɔ no sekan mu no. Wɔ atwa wɔn ho ahyia no, asanomfo a wɔbɛn hɔ no hyehyɛɛ nnipadɔm ketewaa bi a wɔyɛ basabasa a wɔrebɔ ose na wɔrebɔ kyakya, a wɔn nyinaa nim Big Morag talente a ɔwɔ wɔ nkrantɛ ho no. Ná wɔn nyinaa redi awerɛhow na wɔpɛ sɛ wonya mfaso fi ɔkwasea a ofi Edinburgh yi akokoduru a ɛnteɛ no mu.
  
  Wɔde afahyɛ kanea hann hyerɛn ntamadan no mu, na ɛmaa asabofo a wɔrewosow a wɔreto wɔn koma dwom wɔ amanfo nnwontofo kuw bi nnwom mu no sunsuma. Ná ennya nyɛɛ sum koraa, nanso na wim a emu yɛ duru na mununkum ayɛ hɔ ma no daa afuw a ɛtrɛw a ɛwɔ ase hɔ no hann adi. Wɔ asubɔnten a ɛyɛ kyinhyia a ɛsen fa aguadidan ahorow no ho no ho no, nnipa pii tuu akorow, na wɔn ani gyee nsu a ɛhyerɛn a atwa wɔn ho ahyia no asorɔkye a ɛyɛ brɛoo no ho. Ná mmofra redi agoru wɔ nnua a ɛbɛn baabi a wɔde kar sisi no ase.
  
  Sam tee sɛ nkrante a edi kan no rebɔ twa ne mmati ho.
  
  "Ouch!" - a oteateaa mu wo kwan bi so. "Ɛkame ayɛ sɛ mehwiee me ale guu hɔ!"
  
  Ɔtee sɛ mmea ne mmarima a wɔreteɛteɛm rebɔ no wɔ dede a Morag akyidifo reto ne din no so. Wɔ baabi a na abɔ dam no, Sam tee sɛ nnipa kuw ketewaa bi reto dwom sɛ "Kum ɔkwasea no! Munkum vamp no!"
  
  Na mmoa biara mfi Perdue hɔ, bere mpo a Sam danee ne ho kakra sɛ ɔrebɛhwɛ baabi a Maura asesa ne botae no. Bere a Perdue hyɛ n"abusua tartan wɔ ne kilt so no, ɔhinhim faa baabi a wɔde kar sisi a na ahodwiriw wom no kɔɔ clubhouse a ɛwɔ hɔ no.
  
  Sam de animtiaabu kae sɛ: "Ɔfatamfo." Ɔnom ne ale no bio bere a Mora maa ne nsa a ayɛ mmerɛw no so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛma nkrante abiɛsa no mu nea etwa to no ayɛ pɛ no ara pɛ. "Oh shit!" - Sam teɛɛm na ɔtow kuruwa no guu nkyɛn, tuu mmirika kɔɔ koko a ɛbɛn asubɔnten no so.
  
  Sɛnea na osuro no, ne nsa a ɔbow no dii atirimpɔw abien ho dwuma - ɔde animguase bae, na afei tumi a edi hɔ a onyae sɛ ɔremma ɔkraman afunumu adi. N"adwene a ɛyɛ basaa wɔ baabi a ɔdan no no maa ɔhweree ne kari pɛ, na bere a ohuruw kɔɔ n"anim pɛnkoro pɛ akyi no, ne nan bɔɔ ne nansoaa foforo no akyi, na ɛde dede bɔɔ no fii ne nan so guu sare a ɛyɛ nsu na ayɛ mmerɛw ne dɔte no so. Sam ti nhwi no bɔɔ ɔbo bi a wɔde asie wɔ ahabammono atenten mu, na hann bi a ɛhyerɛn de ɛyaw bɔɔ n"amemene mu. N"ani san hwirew ne sockets mu, nanso amonom hɔ ara ɔsan nyaa n"adwene.
  
  Ahoɔhare a ɔde hwee ase no maa ne kilt a emu yɛ duru no tu kɔɔ n"anim bere a ne nipadua no gyinaa mpofirim no. Wɔ n"akyi ase no na otumi te ne ntade a ɛdannan no ho adanse a ɛyɛ hu no nka. Sɛ ɛno nnɔɔso sɛ ɛbɛsi dae bɔne a edii akyire no so dua a, mframa pa a ɛwɔ n"asen so no na ɛyɛɛ adwuma no.
  
  "O me Nyankopɔn! Ɛnyɛ bio," osii apini denam efĩ ne nwura hua so bere a nnipadɔm no serew a ɛyɛ dede no teɛɛ no so no. Bere a ɔtraa ase no, ɔkae wɔ ne tirim sɛ: "Ɔkwan foforo so no, merenkae eyi anɔpa. Nifa! Ɛrenyɛ hwee."
  
  Nanso na ɔyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ne ho yɛ hu, na ne werɛ fi sɛ ɔbɛkae sɛ akanea a ɛhyerɛn a ɛtɔ mmere bi a ɛma n"ani fi akyirikyiri fi akyirikyiri no kyerɛ sɛ sɛ ne werɛ fi amanehunu no mpo a, mfonini ahorow no bedi so. Bere tiaa bi no, Sam tenaa hɔ ara kwa, na ɔpɛe sɛ anka ɔyɛ atetesɛm a ɛyɛ yaw saa; anu me ho sɛ manhyɛ panties anaa anyɛ yiye koraa no thong! Ná Morag ano a enni sẽ no abue kɛse wɔ serew mu bere a ɔhinhim bɛn hɔ sɛ ɔrebɛka sɛ ɛyɛ no.
  
  "Mma ɛnhaw wo, ɔdɔfo!" ɔserewee. "Ɛnyɛ eyinom na yehuu nea edi kan!"
  
  Wɔ ahoɔhare biako mu no, abeawa a ne ho yɛ den no maa no so sɔre gyinaa ne nan so. Ná Sam abow nsa na na ne ho ayɛ no yaw dodo sɛ ɔbɛko atia no bere a ɔde brush yii ne kilt no na ɔde ne nsa kaa no bere a na ɔreyɛ aseresɛm a ɔbɔɔ ka no.
  
  "Hei! Eh, lady..." ɔtoo hintidua wɔ ne nsɛm no ho. N"abasa bɔɔ te sɛ flamingo a ɔnom nnubɔne bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsan anya ahotɔ no. "Hwɛ wo nsa wɔ hɔ!"
  
  "Sam! Sam!" - tee firii baabi wo bubble no mu atirimɔdensɛm ne abɛn a ɛrefiri ntamadan kɛseɛ bi a ɛyɛ fitaa mu reba.
  
  "Wɔdi akyi?" - frɛɛ, hwehwɛɛ ne kuruwa wɔ sare a ɛyɛ den na ɛho agu fĩ no so.
  
  "Sam! Momma yɛnkɔ, ɛsɛ sɛ yɛkɔ! Sam! Gyae sɛ wo ne abeawa srade no nnaadaa!" Perdue hwirew ne ho kɔɔ n"anim, na ɔbɔɔ n"ano a na ɛnyɛ nea ɛne ne ho nhyia bere a ɔrebɛn no.
  
  "Dɛn na wohu?" Morag teɛɛm de buaa animtiaabu no. Ɔde n"anim yɛɛ kusuu, na ɔtwee ne ho fii Sam ho sɛ ɔde n"adwene nyinaa bɛma Perdue.
  
  
  * * * .
  
  
  "Nsukyenee kakra ma ɛno, ɔhokafo?" ɔbarima a ɔhwɛ asanombea so no bisaa Perdue.
  
  Sam ne Perdue de nan a entumi nnyina nantew kɔɔ kurow no mu bere a nnipa dodow no ara gyaee wɔn nkongua dedaw akyi, na wosii gyinae sɛ wobefi adi akɔhwɛ wɔn a wodi ogyaframa bere a wɔrebɔ sanku no.
  
  "Aane! Nsukyenee ma yɛn baanu nyinaa," Sam teɛɛm, na okuraa ne ti wɔ baabi a ɔbotan no ka no. Perdue de mmirika bɔɔ ne nkyɛn, na ɔmaa ne nsa so sɛ ɔrebɛkra mead abien bere a na wɔrehwɛ wɔn akuru no.
  
  Perdue kae sɛ: "Me Nyankopɔn, ɔbea yi bɔ te sɛ Mike Tyson," na ɔde nsukyenee bi miaa n"ani nifa so, beae a Morag tuo a edi kan no kyerɛe sɛ n"ani nnye n"asɛm no ho. Ɔhwe a ɛtɔ so mmienu no sii fam wɔ ne benkum hwene dompe ase pɛɛ, na Perdue antumi annyɛ hwee sɛ n"ani gyee nkabom no ho kakra.
  
  Sam de mu, na okuraa ahwehwɛ no wɔ ne nsam sɛ: "Wiɛ, ɔtow nnade te sɛ obi a ɔyɛ amateur."
  
  "Wunim sɛ na ɔmpɛ ankasa sɛ ɔbɛbɔ wo, ɛnte saa?" - a ɔyɛ bartender no kaee Sam. Odwennwen ho kakra na ɔkasa tiae sɛ: "Nanso afei ɔyɛ ɔkwasea sɛ ɔbɛtow kyakya a ɛte saa. Mesan nyaa me sika mmɔho abien."
  
  "Yiw, nanso ɔde kyakyatow too ne ho so a na nea ɛyɛ den no mmɔho anan, abarimaa!" Ɔbarima a ɔhwɛ asanombea so no serewee fi ne komam. "Ɛnyɛ ɔkwasea a ɔyɛe so na onyaa din yi, ɛnte saa?"
  
  "Ha!" - Perdue teɛɛm, na n"aniwa abɔ TV screen a ɛwɔ bar no akyi no ho. Eyi ne ade ankasa nti a ɔbaa hɔ bɛhwehwɛɛ Sam wɔ nea edi kan no mu no. Na ɛte sɛ nea nea ohui wɔ atesɛm nkrataa mu kan no yɛ nea ɛhaw adwene, na na ɔpɛ sɛ ɔtra hɔ kosi sɛ wɔbɛsan ayɛ adeyɛ no bio sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi akyerɛ Sam.
  
  Wɔ dɔnhwerew a edi hɔ no mu no, nea na ɔretwɛn no pɛpɛɛpɛ puei wɔ screen no so. Ɔde ne ho too n"anim, na ɔbɔɔ ahwehwɛ pii a ɛwɔ counter no so gui. "Hwɛ!" - a oteaa mu. "Hwɛ, Sam! So yɛn dɔfo Nina nni ayaresabea yi mprempren?"
  
  Sam hwɛɛ sɛnea amanneɛbɔfo no reka drama a esii wɔ ayaresabea a agye din no mu nnɔnhwerew kakraa bi a atwam ni no ho asɛm. Eyi maa ne ho dwiriw no ntɛm ara. Mmarima baanu no sesaa wɔn ani a na ɛyɛ basaa.
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Ɛsɛ sɛ yɛkɔfa no, Sam."
  
  Sam nwiinwii sɛ: "Sɛ m"adwene mu da hɔ a, anka mɛkɔ mprempren ara, nanso yentumi nkɔ Germany wɔ saa tebea yi mu."
  
  Perdue serewee wɔ ne atirimɔdensɛm a ɔtaa yɛ no mu sɛ: "Ɛnyɛ ɔhaw biara, m"adamfo." Ɔmaa ne kuruwa so na ɔnom nsa a etwa to a efi mu no. "Mewɔ ankorankoro wimhyɛn ne adwumayɛfo a wobetumi de yɛn akɔ hɔ bere a yɛda hɔ no. Sɛnea mɛpɛ sɛ mede wimhyɛn kɔ sare so bio kɔ Detlef no, yɛreka Nina ho asɛm."
  
  Sam penee so sɛ: "Yiw. "Mempɛ sɛ ɔbɛtra hɔ anadwo foforo. Ɛnyɛ sɛ metumi aboa no a."
  
  Perdu ne Sam fii apontow no ase a na wɔn anim ayɛ nkwaseasɛm koraa na wɔabrɛ kakra esiane nea wɔatwitwa ne nea wɔatwitwa nti, a wɔasi wɔn bo sɛ wɔbɛtew wɔn ti so na wɔaba abɛboa wɔn asetra mu apam no mu nkyem abiɛsa mu biako a aka no.
  
  Bere a anadwo durui wɔ Scotland mpoano no, wogyaw anigye kwan bi wɔ wɔn akyi, tiee bagpipe nnyigyei a ɛreyera no. Na eyi yɛ nsɛm a anibere wom kɛse ho nkɔmhyɛ, bere a na wɔn anibiannaso ne anigye a wɔyɛe bere tiaa bi no bɛma Oduruyɛfo Nina Gould a ɔne owudifo bi a abu so kyɛ baabi a wobegye no ntɛm no kwan no.
  
  
  Ti 9 - Nteɛteɛm a Ɔbarima a Ɔnni Anim
  
  
  Ehu kaa Nina. Ɔdaa anɔpa no fã kɛse no ara ne awiabere anɔpatutuutu, nanso Oduruyɛfo Fritz de no kɔɔ sɔhwɛ dan no mu kɔhwɛɛ n"ani bere a polisifo no maa wɔn kwan sɛ wɔnkɔkyinkyin ara pɛ. Ná polisifo ne mpɔtam hɔ ahobammɔ adwumakuw bi nyinaa wɛn fam hɔ denneennen, na wɔde wɔn mmarima baanu bɔɔ afɔre anadwo no. Ná wɔato abansoro a ɛto so abien no mu ama obiara a onni afiase wɔ hɔ anaa nnuruyɛfo.
  
  Ɔyarehwɛfo Marks ka kyerɛɛ Nina bere a ɔbaa sɛ ɔrebɛhwɛ no saa anwummere no sɛ: "W"ani agye sɛ wutumi dae wɔ saa agyimisɛm yi nyinaa mu, Oduruyɛfo Gould."
  
  "Minnim nea esii mpo, ankasa. So na ahobammɔfo bi wɔ hɔ a obi a ɔhyɛn mu kunkum wɔn?" Nina yɛɛ n"anim basabasa. "Eyi ne nea na metumi ahu afi nea wɔkaa ho asɛm no nketenkete ne asinasin mu. Obiara antumi ankyerɛ me nea hell rekɔ so ankasa."
  
  Marlene hwɛɛ ne ho hyiae sɛnea ɛbɛyɛ a obiara nhuu no sɛ ɔreka nsɛm no akyerɛ Nina.
  
  Ɔkae wɔ ne home ase sɛ: "Ɛnsɛ sɛ yɛde nsɛm pii bɔ ayarefo hu, Oduruyɛfo Gould," na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔrehwɛ Nina sɛnkyerɛnne ahorow a ɛho hia no. "Nanso anadwo a etwaam no yɛn ahotewfo no mu biako huu obi sɛ ɔrekum ahobammɔ adwumayɛfo no mu biako. Nokwarem no, wanbata ho anhwɛ onii ko a ɔyɛ."
  
  "So wɔkyeree nea ɔhyɛn mu no?" Nina bisae anibere so.
  
  Ɔyarehwɛfo no wosow ne ti. "Ɛno nti na wɔde beae yi ato afiase no. Wɔrehwehwɛ ayaresabea hɔ ahwehwɛ obiara a wɔmma no kwan mma ɔmmra ha, nanso ɛde besi saa bere yi nnyaa anigye biara."
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na eyi atumi aba? Ɛbɛyɛ sɛ owiaa ne ho fii adi ansa na polisifo no reba," Nina de nyansahyɛ mae.
  
  "Yɛn nso yesusuw saa. Mente nea na ɔrehwehwɛ a ɛmaa mmarima baanu hweree wɔn nkwa no ase kɛkɛ," Marlene kae. Ɔhome denneennen na osii gyinae sɛ ɔbɛsesa asɛm no. "W"anisoadehu te dɛn nnɛ? Ɛyɛ?"
  
  Nina de anibiannaso buae sɛ: "Ade koro no ara." Ɛda adi sɛ na nneɛma afoforo wɔ n"adwenem.
  
  "Sɛ yɛhwɛ sɛnea wɔde wɔn ho gye mu mprempren a, nea ebefi mu aba no begye bere tenten kakra. Nanso sɛ yehu wie a, yebetumi afi ayaresa ase."
  
  "Metan saa nkate yi. Mete nka sɛ meda bere nyinaa, na mprempren ɛkame ayɛ sɛ mintumi nhu nea ɛboro nnipa a mihyia wɔn no mfonini a ɛyɛ kusuu," Nina sii apini. "Wunim, ɛsɛ sɛ me ne me nnamfo ne m"abusuafo di nkitaho na ama wɔahu sɛ me ho ye. Me ntumi ntra ha daa."
  
  Marlene nyaa tema, na ɔhwɛɛ n"akyi hwɛɛ ne ɔyarefo foforo a ɔwɔ Nina a na ɔrehuruhuruw wɔ ne mpa so no anim sɛ: "Mete ase, Oduruyɛfo Gould." "Ma menkɔ nhwɛ sɛnea Sam te."
  
  Bere a Ɔyarehwɛfo Marks bɛn nea wɔahyew no no, Nina hwɛɛ sɛnea obuee n"ani na ɔmaa n"ani so hwɛɛ ɔdan no atifi, te sɛ nea obetumi ahu biribi a wontumi nhu. Afei awerɛhow ho akɔnnɔ bi baa ne so na ɔkaa no asɛm a ɛyɛ sereserew wɔ ne tirim.
  
  "Sam" "Sam".
  
  Nina n"ani a na ɛreyera no dii n"anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no ho dwuma bere a ɔhwɛɛ Ɔyarefo Sam a ɔmaa ne nsa so na ɔrepiapia Ɔyarehwɛfo Marks nsateaa no, nanso wantumi anhu n"anim. Ɛkame ayɛ sɛ Nina honam ani a ayɛ kɔkɔɔ a Chernobyl mframa a awuduru wom asɛe no no sa koraa. Nanso na ɔda so ara te nka sɛ ɔrewu. Ná akisikuru ne adwenemhaw abu so, bere a na ne sɛnkyerɛnne ahorow a ɛho hia no kyerɛ sɛ nkɔso ara kwa. Wɔ obi a ɔyɛ nsi na ɔyɛ hyew te sɛ Scotlandni abakɔsɛm kyerɛwfo fam no, na mmerɛwyɛ ahorow a wɔkyerɛ sɛ ɛte saa no nyɛ nea wogye tom na ɛmaa n"abam bui kɛse.
  
  Ná otumi te nsɛm a wɔka no asɛm a ɛyɛ sereserew ansa na Onuawa Marx rewosow ne ti, na wapow biribiara a obisae. Afei ɔyarehwɛfo no tetew ne ho fii ɔyarefo no ho na ɔde ahoɔhare nantew kɔe a wanhwɛ Nina. Nanso, ɔyarefo no hwɛɛ Nina. Ɛno ara ne nea na otumi hu. Nanso na onni nea enti a ɔyɛɛ saa no ho adwene biara. Nea ɛyɛ nwonwa no, ogyinaa n"anim.
  
  "Dɛn na asɛm no te, Sam?"
  
  Wanhwɛ n"ani, na mmom ɔkɔɔ so yɛɛ komm, te sɛ nea ɔwɔ anidaso sɛ ne werɛ befi sɛ ɔkasa kyerɛɛ no. Bere a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛtra ase no, ɔde ɛyaw sii apini na ɔsan hwee ase wɔ pillow no so. Ɔde ɔbrɛ guu ahome. Nina sii gyinae sɛ obegyaw no hɔ, nanso afei ne nsɛm a ɛyɛ dede no bubuu kommyɛ a na ɛwɔ wɔn ntam no, na ɛhwehwɛɛ sɛ ɔde n"adwene si so.
  
  "Y-wonim... wunim... onipa a wɔrehwehwɛ no?" - a ode ahopopo. "Wonim? Ɔhɔho a wɔanto nsa amfrɛ no?"
  
  Obuae sɛ: "Yiw."
  
  "Ɔredi m-me akyi. Ɔrehwehwɛ me, Nina. A-na anadwo yi... ɔbɛba abɛkum me," ɔkaa saa wɔ n"ano a ɛrepopo a ɛyɛ nsɛmfua a wɔammɔ no yie mu. Nea ɔkae no maa Nina mogya yɛɛ nwini, efisɛ na ɔnhwɛ kwan sɛ ɔsɛmmɔnedifo no bɛhwehwɛ biribi a ɛbɛn no. "Nina?" osii so dua sɛ obenya mmuae.
  
  "Wowɔ awerɛhyem?" obisae.
  
  Osii so dua sɛ: "Meyɛ," na ɛmaa ne ho dwiriw no.
  
  "Tie, wobɛyɛ dɛn ahu onii ko a ɔyɛ? Woahu no wɔ ha? So wode w"ani ahu? Efisɛ sɛ woannyɛ saa a, ɛda adi sɛ woreyɛ paranoid kɛkɛ, m"adamfo," ɔkae, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛboa no ma wasusuw ne nhwehwɛmu no ho na ama emu ada hɔ kakra. Ná ɔwɔ anidaso nso sɛ wadi mfomso, efisɛ na onni tebea biara a obetumi de ne ho ahintaw owudifo bi. Ohuu sɛ ne ntwahonan redannan bere a ɔresusuw ne nsɛm ho no. Ɔde kaa ho sɛ: "Na ade biako bio, sɛ wuntumi nkae onipa ko a woyɛ anaa nea ɛtoo wo mpo a, wobɛyɛ dɛn ahu sɛ ɔtamfo bi a onni anim rebɔ wo abɔmmɔ?"
  
  Na Nina nnim, nanso nsɛmfua a ɔpaw no danee nea efii mu bae a aberante no ahu amane no nyinaa - afei de nkae no san bae. N"aniwa trɛwee wɔ ehu mu bere a ɔrekasa no, na ɔde n"ani tuntum no bɔɔ no denneennen araa ma otumi huu no wɔ n"ani a na ɛreyɛ mmerɛw mpo mu.
  
  "Sam?" - a obisae. "Deɛn ni?"
  
  "Mein Gott, Nina!" - a ode ahopopo. Na ɛyɛ nteɛteɛm ankasa, nanso sɛnea ne nne nhama asɛe no no maa ɛyɛɛ nea ɛyɛ hu ma ɛbɛyɛɛ asɛm a ɛyɛ hu ara kwa. "Anim, woka sɛ! Damn anim - anim a enni anim! Na ɔyɛ... Nina, ɔbarima a ɔde ogya too me mu...!"
  
  "Aane? Na ɔno nso ɛ? " osii so dua, ɛwom sɛ na onim nea ɔpɛ sɛ ɔka de. Ná ɔpɛ sɛ onya nsɛm pii kɛkɛ sɛ obetumi anya bi a.
  
  "Ɔbarima a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obekum me no... na onni...anim!" - teɛteɛɛm na ɔyarefo a ehu aka no. Sɛ otumi su a, anka obesu bere a ɔkae ɔbarima a ɔyɛ hu a ɔtaa n"akyi wɔ agoru no akyi saa anadwo no. "Ɔkyeree me na ɔde ogya too me!"
  
  "Nɛɛseni!" Nina teɛɛm sɛ. "Nɛɛseni! Obi! Mesrɛ wo, boa!"
  
  Ayarehwɛfo baanu tuu mmirika bae a na wɔn anim ayɛ basaa. Nina de ne nsa kyerɛɛ ɔyarefo a ne bo afuw no so na ɔteɛɛm sɛ: "Ɔkaee ne ntua no ara kwa. Mesrɛ mo, momma no biribi mma no ho dwiriw no!"
  
  Wɔde ahopere boaa no na wɔtoo ntama no mu, na wɔmaa no aduru a ɛma ne ho dwo no ma ne bo dwoe. Nina tee nka sɛ n"ankasa ɔbrɛ no rehunahuna no, nanso ɔbɔɔ mmɔden sɛ n"ankasa bedi ahodwiriwde a ɛyɛ nwonwa no ho dwuma. So na ɔyɛ aniberesɛm? So na ɔka nsɛm a ɛne ne ho hyia araa ma ɔde asɛm no baa awiei pɛpɛɛpɛ saa, anaasɛ ɔhyehyɛɛ ne nyinaa? Ná ogye kyim sɛ ɔreyɛ nea onni komam. Ne nyinaa akyi no, na ɛkame ayɛ sɛ ɔbarima no ntumi ntutu n"ankasa anaasɛ ɔka kasamu biako a ɔmmɔ mmɔden. Akyinnye biara nni ho sɛ anka ɔrenbɔ dam saa sɛ wannye nni sɛ ne tebea a ontumi nyɛ hwee no bɛma wahwere ne nkwa a.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ bere a n"adwene srɛɛ nna sɛ: "Onyankopɔn, me yam a anka Sam wɔ ha sɛ ɔbɛboa me ma masusuw nneɛma ho." "Sɛ obetumi akwati sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obekum me saa bere yi a, anka Perdue mpo bɛba." Ɛkame ayɛ sɛ na bere aso sɛ wodidi anwummere, na esiane sɛ na wɔn mu biara nhwɛ kwan sɛ wɔbɛba hɔ nti, sɛ Nina pɛ a, na ɔwɔ ahofadi sɛ ɔbɛda. Anaasɛ saa na osusuwii.
  
  Oduruyɛfo Fritz serewee bere a ɔhyɛn mu no. "Oduruyɛfo Gould, mebaa sɛ merebɛma wo biribi ama w"aniwa haw no ara kwa."
  
  Ɔde n"ano sɛ: "Damn." "Hello, Oduruyɛfo." Dɛn na wode rema me?
  
  "Aduru a wɔde bɛtew ntini nketenkete a ɛwɔ w"ani so no so kɛkɛ. Mewɔ nea enti a ɛsɛ sɛ migye di sɛ w"aniwa resɛe esiane mogya a ɛkɔ aniwa no fã a ɛso atew nti. Sɛ wowɔ ɔhaw biara anadwo a, wubetumi ne Oduruyɛfo Hilt adi nkitaho kɛkɛ. Ɔbɛsan akɔ adwuma anadwo yi na me ne wo adi nkitaho anɔpa, okay?"
  
  Ɔpenee so sɛ: "Ɛyɛ, Oduruyɛfo," na ɔhwɛɛ sɛnea ɔde biribi a onnim guu ne nsa mu no. "So wunya sɔhwɛ no mu aba de besi nnɛ?"
  
  Mfiase no, Oduruyɛfo Fritz yɛɛ ne ho sɛ ɔnte no, nanso Nina san kaa n"asɛmmisa no bio. Wanhwɛ no, na ɛda adi sɛ ɔde n"adwene sii nea ɔreyɛ no so. "Yɛbɛka eyi ho asɛm ɔkyena, Oduruyɛfo Gould. Ɛsɛ sɛ minya nea efi lab no mu ba saa bere no." Awiei koraa no ɔde ahotoso a entumi nyɛ adwuma hwɛɛ no, nanso na onni adwene biara sɛ ɔbɛtoa nkɔmmɔbɔ no so. Saa bere yi de, na nea ɔne no te dan mu no adwo na wayɛ komm. "Anadwo pa, Nina dɔfo." Ɔserewee wɔ suban pa mu na ɔbɔɔ Nina nsa ansa na ɔreto folda no mu na ɔde asan de asi mpa no ase.
  
  Ɔde gyegyeegye kae bere a nnubɔne no reyɛ adwuma no, na ɛmaa n"adwene yɛɛ basaa sɛ: "Anadwo pa."
  
  
  Ti 10 - Guan fi Ahobanbɔ mu
  
  
  Nsateaa bi a ɛyɛ nnompe bɔɔ Nina nsa, na ɛde no kɔɔ nyane a ɛyɛ hu mu. Ɔde n"adwene miaa ne nsa so kɔɔ baabi a ɛkaa no no, na mpofirim ara ɔkyeree nsa no wɔ ne nsateaa ase, na ɛmaa ehu kaa ne fã ma owui. N"ani a na ɛnsɛ no buei kɛse sɛ obehu onii a ɔne no rekasa, nanso sɛ ɛnyɛ nsensanee tuntum a ɛyɛ hu a ɛwɔ plastic akataso no aniwa ase no a, na ontumi nhu anim biara.
  
  "Nina! Shh," anim a hwee nni mu no de gyegyeegye brɛoo srɛɛ. Ná ɛyɛ nea ɔne no te dan mu, a ogyina ne mpa ho a ɔhyɛ ayaresabea atade fitaa. Woyii nsukorade no fii ne nsam, na wogyaw kɔla kɔkɔɔ a ɛreworo so a wɔde anifere popaa honam ani fitaa a ɛda hɔ kwa a atwa ho ahyia no so.
  
  "W-dɛn na ɛyɛ hell?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu. "Aniberesɛm?"
  
  "Tie, Nina. Yɛ komm paa na tie me kɛkɛ," ɔde asɛm no too n"ano, na ɔde ne ho too fam kakra sɛnea ɛbɛyɛ a ne funu no bɛhintaw wɔ ɔdan a ɛbɛn Nina mpa no ano no ano. Ne ti nkutoo na wɔmaa so sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi akasa wɔ n"aso mu. "Ɔbarima a mekaa ne ho asɛm kyerɛɛ mo no reba ama me. Ɛsɛ sɛ mehwehwɛ baabi a atew ne ho kosi sɛ obefi hɔ."
  
  Nanso na n"ani nnye ho. Wɔnom nnubɔne ma Nina kosii sɛ na n"adwene mu yɛ no naa, na na ne nkrabea mfa ne ho pii. Ɔde ne ti too fam kɛkɛ kosii sɛ n"ani a na ɛrehuruhuruw no san de nkataso a emu yɛ duru siei. Ɔde abasamtu sii apini na ɔhwɛɛ ne ho hyiae, na ne home yɛɛ ntɛmntɛm saa bere no. Yiw, polisifo a na wɔwɔ hɔ no bɔɔ ayarefo no ho ban, nanso sɛ yɛbɛka no pen a, awɛmfo a wokurakura akode no annye nnipa a wɔfaa wɔn adwuma no mpo nkwa, na kampɛsɛ wɔn a wonni akode!
  
  Ɔyarefo Sam susuwii sɛ ɛbɛyɛ papa sɛ ɔde ne ho bɛhintaw sen sɛ ɔde ne ho bɛto asiane mu sɛ obeguan. Sɛ wohuu no a, anka obetumi ne nea ɔtow hyɛɛ no so no adi sɛnea ɛfata, na yɛwɔ anidaso sɛ anka Oduruyɛfo Gould renhu basabasayɛ biara a edii hɔ bae. Nina aso atu mpɔn kɛse fi bere a ofii ase hweree n"ani so no; ɛmaa otumi tiee nea ɔne no te dan mu a na ne ho yeraw no no nan a ɛrefrafra no. N"anammɔn no twee ne ho fii ne ho mmiako mmiako, nanso ɛnyɛ ne mpa so. Ɔkɔɔ so hwirew ne ho kɔɔ nna mu na ofii nna mu, nanso n"ani kɔɔ so yɛɛ kusuu.
  
  Ɛno akyi bere tiaa bi no, ɛyaw bi a ɛyɛ nwonwa yɛɛ nhwiren wɔ Nina aniwa akyi tɔnn, na ɛtrɛwee te sɛ ɛyaw nhwiren kɔɔ n"amemene mu. Ntini a ɛwɔ nipadua no mu no maa ne ntini ahorow no huu atiridiinini a ɛpaapae a ɛde ba no ntɛm ara, na Nina teɛɛm denneennen wɔ ne nna mu. Ti a ɛyɛɛ no mpofirim a na ɛreyɛ kɛse nkakrankakra no hyɛɛ n"aniwa mu ma na ɛmaa ne moma so yɛɛ hyew.
  
  "Oh me Nyankopɔn!" - a oteateaa mu. "Me ti! Me ti rekum me!"
  
  Ne nteɛteɛm no gyegyeegye wɔ kommyɛ a ɛkame ayɛ sɛ na anadwo dasum wɔ dan no mu no mu, na ɛtwee nnuruyɛfo no baa n"adwene so ntɛmntɛm. Awiei koraa no, Nina nsateaa a ɛrepopo no huu bɔtn a ɛwɔ ntɛmpɛ mu no, na ɔmiaa so mpɛn pii, na ɔfrɛɛ ɔyarehwɛfo a ɔhwɛ anadwo no hwehwɛɛ mmoa a mmara mma ho kwan. Ɔyarehwɛfo foforo bi tuu mmirika baa mu, a na ɔyɛ foforo wɔ adesuadan no mu.
  
  "Oduruyɛfo Gould? Oduruyɛfo Gould, wo ho ye? Dɛn ne asɛm no, ɔdɔfo? "obisae sɛ.
  
  "M-Onyankopɔn..." Nina kasae, ɛmfa ho sɛ na nnubɔne a ɛma n"adwene tu frae no, "me ti mu apaapae esiane ɛyaw nti!" Seesei ɔte m'ani anim pɛɛ na ɛrekum me. Me Nyankopɔn! Ɛte sɛ nea me ti nhwi mu apaapae."
  
  "M"akɔfa Oduruyɛfo Hilt ntɛm ara. Ofii oprehyɛn dan no mu bae ara pɛ. Gye w"ahome kɛkɛ. Ɔbɛba hɔ ara, Oduruyɛfo Gould." Ɔyarehwɛfo no danee ne ho yɛɛ ntɛm hwehwɛɛ mmoa.
  
  Nina guu ahome, na ɛyaw a ɛyɛ hu yɛɛ no ayayade, akyinnye biara nni ho sɛ esiane n"ani nti. Ɔmaa n"ani so kakra sɛ ɔrekɔhwɛ sɛnea Sam, ɔyarefo no te, nanso na onni hɔ bio. Nina yɛɛ n"anim basabasa. Anka metumi aka ntam sɛ ɔne me kasae bere a na mada no. Osusuw ho kɔɔ akyiri. Daabi. Ɛbɛyɛ sɛ mesoo ho dae.
  
  "Oduruyɛfo Gould?"
  
  "Aane? Yɛpa wo kyɛw, ɛkame ayɛ sɛ mintumi nhu," na ɔpaa kyɛw.
  
  "Oduruyɛfo Efeso ka me ho." Ɔdanee ne ho kyerɛɛ oduruyɛfo no, ɔkae sɛ: "Pa kyɛw, nea ehia ara ne sɛ mitu mmirika kɔ dan a edi hɔ no mu simma biako kɔboa Frau Mittag ma ɔde ne mpa so ntama."
  
  "Nokwarem no, onuawa. Mesrɛ wo gye wo bere," oduruyɛfo no buae. Nina tee ɔyarehwɛfo no nan a ɛrebɔ denneennen no. Ɔhwɛɛ Oduruyɛfo Hilt na ɔkaa n"anwiinwii pɔtee no kyerɛɛ no. Nea ɛnte sɛ Oduruyɛfo Fritz a na ɔyɛ nnam paa na n"ani gye ho sɛ obehu yare no ntɛm no, na Oduruyɛfo Hilt yɛ otiefo pa. Ɔtwɛnee sɛ Nina bɛkyerɛkyerɛ sɛnea tiyɛ no ayɛ n"ani akyi no mu pɛpɛɛpɛ ansa na ɔrebua.
  
  "Oduruyɛfo Gould? Anyɛ yiye koraa no, wubetumi ahwɛ me yiye?" obisae. "Mpɛn pii no, tiyɛ ne anifurae a ɛreba no wɔ abusuabɔ tẽẽ, wunim?"
  
  Ɔde awerɛhow kae sɛ: "Ɛnyɛ saa koraa." "Ɛte sɛ nea anifurae yi reyɛ kɛse da biara da, na Oduruyɛfo Fritz anyɛ ho hwee a ɛma denhyɛ. Mesrɛ wo, wubetumi ama me biribi kɛkɛ ama ɛyaw no? Ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ nea wontumi nnyina ano."
  
  Oyii ne oprehyɛn akataso no sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi akasa pefee. "Nokwarem no, me dɔfo."
  
  Ohuu no sɛ ɔredan ne ti, na ɔrehwɛ Sam mpa. "Ɔyarefo foforo no wɔ he?"
  
  Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Minnim." "Ebia ɔkɔɔ tiafi. Mekae sɛ ɔka kyerɛɛ Ɔyarehwɛfo Marks sɛ onni adwene biara sɛ ɔde kyɛnsee no bedi dwuma."
  
  "Dɛn nti na ɔmfa tiafi nni dwuma wɔ ha?" oduruyɛfo no bisae, nanso nokwarem no, na Nina reyɛ yare ankasa wɔ amanneɛbɔ ahorow a ɛfa nea ɔne no te dan mu ho bere a na ohia mmoa na ama ne ti a ɛpaapae no afi hɔ no.
  
  "Mennim!" - a wode twitwiw ne so. "Tie, mesrɛ wo, wobɛtumi ama me biribi kɛkɛ ama ɛyaw no?"
  
  N"ani annye ne nne no ho koraa, nanso ɔhome denneennen na osii apini. "Oduruyɛfo Gould, so wode nea wo ne no te dan mu no asie?"
  
  Ná asɛmmisa no yɛ nea ntease nnim na na ɛnyɛ adwumayɛfo de. N"asɛmmisa a ɛyɛ fɛwdi no hyɛɛ Nina abufuw kɛse. "Aane. Ɔwɔ dan no mu baabi. Nsɛntitiriw aduonu sɛ wubetumi ama me aduru a wɔde kum ɛyaw ansa na woahu!"
  
  Ɔkaa no pen sɛ: "Ɛsɛ sɛ woka baabi a ɔwɔ kyerɛ me, Oduruyɛfo Gould, anyɛ saa a wubewu anadwo yi."
  
  "So woabɔ dam koraa?" - a oteateaa mu. "So worehunahuna me anibere so?" Nina tee nka sɛ biribi asɛe koraa, nanso wantumi anteɛteɛm. Ɔde n"ani a ɛyɛ mmerɛw hwɛɛ no, na ne nsateaa de sum ase hwehwɛɛ bɔton kɔkɔɔ a ɛda so ara wɔ mpa a ɛwɔ ne nkyɛn no so, bere a ɔde n"ani sii n"anim a hwee nni so no so no. Ne sunsuma a na ɛyɛ kusuu no maa ɔfrɛ no bɔtn no so maa ohui. "Worehwehwɛ eyi?"
  
  Ntɛm ara na Nina fii ase sui, na ɔde ne nsa kataa ne hwene ne n"ano bere a ohui sɛ afei de ɔkae saa nne no. Ná ne ti rebɔ na na ne honam ani rehyew, nanso wannya akokoduru anhinhim.
  
  "Ɛhe na ɔwɔ?" ɔde asɛm no too n"ano pɛpɛɛpɛ. "Ka kyerɛ me anyɛ saa a wubewu."
  
  "Minnim, ɛyɛ yi?" ne nne wosow brɛoo wɔ ne nsa ase. "Nokwarem no, minnim." Ná mada saa bere yi nyinaa. Me Nyankopɔn, mene ne hwɛfo ampa?"
  
  Ɔbarima tenten no buae sɛ, "Worefa Kain asɛm afi Bible mu tẽẽ. Ka kyerɛ me, Oduruyɛfo Gould, so woyɛ nyamesomfo?"
  
  "Fuck wo!" - a oteateaa mu.
  
  Ɔde adwene kae sɛ: "Ah, obi a onnye nni sɛ Onyankopɔn wɔ hɔ." "Wɔn a wonnye nni sɛ Onyankopɔn wɔ hɔ biara nni akraman ntokuru mu. Eyi yɛ asɛm foforo a wɔafa aka - ebia nea ɛfata wo kɛse wɔ saa bere a etwa to yi mu, bere a wuhyia wo wu wɔ nea wopɛ sɛ wunya onyame ma no no nsam."
  
  Ɔyarehwɛfo no kae wɔ n"akyi sɛ: "Wonyɛ Oduruyɛfo Hilt." Ná ne nsɛm no te sɛ asɛmmisa, a gyidi a wonni ne nea ohui ahyɛ mu ma. Afei ɔde ahoɔhare a ɛyɛ fɛ popaa no fii ne nan so araa ma Nina annya bere mpo ankyerɛ sɛnea ne adeyɛ no yɛ tiawa no ho anisɔ. Bere a ɔyarehwɛfo no hwee ase no, ne nsa gyaee mpa no so. Ɔde mmirika faa fam a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ no so de afiri bi a ɛyɛ hu a ɛtwee adwumayɛfo a wɔyɛ adwuma anadwo wɔ ayarehwɛfo gyinabea hɔ no adwene ntɛm ara.
  
  Polisifo no fii baabiara fii ase teɛteɛɛm wɔ ɔkwan no so. Nina hwɛɛ kwan sɛ wɔbɛkyere ɔdaadaafo no wɔ ne dan mu, nanso mmom wɔde ahopere twaa ne pon ano pɛɛ.
  
  "Kɔ! Kɔ anim! Kɔ anim! Ɔwɔ abansoro a ɛto so abien no so! Corner no wɔ nnurutɔnbea hɔ! Ntɛm!" - sahene no teateaam.
  
  "Dɛn?" Nina yɛɛ n"anim basabasa. Ná onnye nni. Nea na obetumi ahu ara ne ɔkwasea no nipadua a ɔrebɛn no ntɛmntɛm no, na te sɛ ɔyarehwɛfo hiani no nkrabea no, ɔbɔɔ no denneennen wɔ ne ti so. Wɔ bere tiaa bi mu no, ɔtee ɛyaw a ontumi nnyina ano ansa na ɔreyera akɔ asubɔnten tuntum a ne werɛ afi no mu.Nina adwene baa ne ho so bere tiaa bi akyi, na ɔda so ara kotow fɛre so wɔ ne mpa so. Afei de na ne ti a ɛyɛ no yaw no wɔ fekubɔ. Ɔhwe a wɔde bɔɔ n"asom no kyerɛkyerɛɛ no ɛyaw foforo. Afei na ne ho ahonhon araa ma na ɛte sɛ nea n"ani nifa no sua. Ná ɔyarehwɛfo a ɔyɛ anadwo no da so ara da fam a ɔda fam wɔ ne nkyɛn, nanso na Nina nni bere. Na ɛsɛ sɛ ofi ha ansa na ɔhɔho a ne ho yɛ hu no asan aba ne nkyɛn, titiriw mprempren a onim no yiye no.
  
  Ɔsan soo frɛ bɔtn a ɛsensɛn hɔ no, nanso wotwaa afiri no ti. Ɔde ahwɛyiye sii fam fii mpa no so sɛ: "Damn." Nea na otumi hu ara ne nneɛma ne nnipa ho mfonini a ɛnyɛ den. Na sɛnkyerɛnne biara nni hɔ a ɛkyerɛ sɛ ɔyɛ onipa ko a ɔyɛ anaasɛ ɔpɛ bere a ontumi nhu wɔn anim no.
  
  "Nsɛnhunu! Ɛhe na Sam ne Perdue wɔ bere a mihia wɔn no? Mɛyɛ dɛn akowie saa nwura yi mu bere nyinaa?" ɔde abasamtu ne ehu sii apini fã bere a nantew no, na ɔtee nka sɛ obenya ɔkwan bi a ɔbɛfa so agye ne ho afi nsukorade a ɛwɔ ne nsam no mu na ɔfaa mmea a wɔaboaboa wɔn ano a wɔwɔ ne nan a entumi nnyina pintinn no nkyɛn no ho. Polisifo adeyɛ no twee adwumayɛfo a wɔyɛ adwuma anadwo no mu dodow no ara adwene, na Nina hui sɛ abansoro a ɛto so abiɛsa no so yɛ dinn a ɛyɛ hu, gye television so wim tebea ho nkɔmhyɛ a ɛwɔ akyirikyiri ne ayarefo baanu a wɔrebɔ nkɔmmɔ wɔ dan a edi hɔ no mu. Eyi maa no hwehwɛɛ ne ntade na ɔhyɛɛ ne ho sɛnea obetumi biara wɔ sum a na ɛreyɛ kɛse no mu esiane n"anisoadehu a ɛresɛe a ɛrenkyɛ na afi ne hɔ nti. Bere a osiesiee ne ho wiei, na ɔde ne mpaboa kura ne nsam sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenkanyan adwenem naayɛ bere a ofii adi no, owiawiaa ne ho san kɔɔ Sam mpa ho pon so na obuee ne drawer. Ná ne sika kotoku a ayɛ hyew no da so ara wɔ mu. Ɔde tumi krataa no guu mu, na ɔde hyɛɛ ne jeans no akyi kotoku mu.
  
  Ná wafi ase rehaw ne ho wɔ baabi a ne hokafo a ɔne no te dan mu no wɔ, ne tebea, ne nea ɛsen ne nyinaa no, sɛ ebia n"abisade a ɛyɛ hu no yɛ nokware anaa. Ɛde besi saa bere yi no, na wasusuw sɛ ɛyɛ dae ara kwa, nanso afei a na wayera no, na wafi ase resusuw ne nsrahwɛ no ho mprenu saa anadwo no mfiase. Sɛnea ɛte biara no, afei de na ɛsɛ sɛ oguan fi ɔdaadaafo no nsam. Polisifo no antumi amfa ahobammɔ biara amma wɔ ahunahuna a enni anim no ho. Na wɔredi wɔn a wosusuw sɛ wɔyɛ saa no akyi dedaw na na wɔn mu biara nhuu onipa a ɔde asodi no too no so no ankasa. Ɔkwan baako pɛ a Nina faa so huu onii a ɔde asodi no too no so ne ne suban a ɛyɛ animtiaabu a ɔde dii dwuma wɔ ɔne Onuabaa Barken ho.
  
  "Oh shit!" - kaa saa, na ogyinaa owuo wo n'akwan so, ɛkame ayɛ sɛ na ɔwɔ ɔkwan fitaa no awieeɛ. "Onuabaa Barken. Ɛsɛ sɛ mebɔ no kɔkɔ." Nanso na Nina nim sɛ sɛ obi bisa ɔyarehwɛfo a ɔyɛ srade no a, ɛbɛbɔ adwumayɛfo no kɔkɔ sɛ ɔrehuruhuruw. Akyinnye biara nni ho sɛ wɔremma eyi ho kwan. Susuw ho, susuw ho, susuw ho! Nina gyee ne ho dii, na ogyinaa hɔ a onhinhim na ɔtwentwɛn ne nan ase. Ná onim nea ɛsɛ sɛ ɔyɛ. Ná ɛnyɛ anigye, nanso na ɛno nkutoo ne ɔkwan a wɔbɛfa so afi mu.
  
  Bere a Nina san kɔɔ ne dan a emu yɛ sum mu, na ɔde hann a efi ɔkwan no so a ɛhyerɛn wɔ fam a ɛhyerɛn no nkutoo dii dwuma no, ofii ase yii ɔyarehwɛfo a ɔyɛ anadwo no atade. Nea eye ma abakɔsɛm kyerɛwfo kumaa no ne sɛ na ɔyarehwɛfo no kɛse yɛ abien dodo ma no.
  
  "Mepa wo kyɛw paa." Nokwarem no, ɛno ne onipa ko a meyɛ," Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew yii ɔbea no aduruyɛ atade na ɔde hyɛɛ ne ntade so. Esiane sɛ na Nina tee nka sɛ ne ho yɛ hu yiye wɔ nea ɔreyɛ ɔbea hiani no ho nti, abrabɔ pa a ɛyɛ mmerɛw no maa ɔtow ne mpa so ntade guu ɔyarehwɛfo no so. Ne nyinaa akyi no, na ɔbea no hyɛ ne ntade ase wɔ fam a awɔw wom no. Ma no bun, Nina, ɔdwenee ho wɔ n"ani a ɛtɔ so mmienu no mu. Dabi, ɛno yɛ nkwaseasɛm. Fa fuck no fi ha kɛkɛ! Nanso na ɛte sɛ nea ɔyarehwɛfo no nipadua a enhinhim no refrɛ no. Ebia Nina mmɔbɔ na ɛmaa mogya no sen fii ne hwene mu, mogya a ɛyɛɛ atɛkyɛ a ɛyɛ nnam na ɛyɛ tumm wɔ fam wɔ n"anim ase. Yenni bere!Akyinnyegye a ɛyɛ nokware no maa osusuwii ho. Nina sii gyinae denneennen sɛ: "To hell with this," na ɔdanee ɔbea a onnim hwee no pɛnkoro sɛnea ɛbɛyɛ a mpa no bɛkyekyere ne nipadua no na abɔ ne ho ban afi fam a ɛyɛ den no ho.
  
  Sɛ́ ɔyarehwɛfo no, anka Nina betumi asiw polisifo no kwan na wafi adi ansa na wɔahu sɛ ɔrehyia ɔhaw wɔ atrapoe ne apon ano nhama a obehu no mu. Bere a awiei koraa no otumi sian kɔɔ abansoro a edi kan no so no, ɔtee sɛ polisifo baanu reka obi a wɔakum no ho asɛm.
  
  Obiako kae sɛ: "Me yam a anka mewɔ ha. "Anka mɛkyere saa ɔkwasea ba no."
  
  "Nokwarem no, adeyɛ no nyinaa kɔ so ansa na yɛasakra. Seesei wɔhyɛ yɛn sɛ yɛnhwɛ nea aka no nkokoaa," saa na ɔfoforo nso dii awerɛhow.
  
  Nea odi kan no de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Saa bere yi de na nea wɔayɛ no bɔne no yɛ oduruyɛfo a ɔreyɛ adwuma anadwo." Ebia Oduruyɛfo Hilt?, osusuwii, na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔkwan a wɔfa so fi adi no.
  
  Ɔtee sɛ ɔde kaa ho sɛ: "Wɔhuu oduruyɛfo yi a wɔatetew n"anim were bi, te sɛ nea saa ɔwɛmfo no yɛe anadwo a etwaam no ara pɛ."
  
  "Ssa wo ho ntɛm?" - no mu baako bisaa Nina bere a ɔretwam no. Ɔhome na ɔhyehyɛɛ ne German kasa sɛnea obetumi biara.
  
  "Yiw, me ntini antumi annyina awudi no ano. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte ɔpon no nsa nka nka ntɛmntɛm sɛ: "M"adwene fii me ho na mebɔɔ m"anim."
  
  Obi kae na obuee ɔpon no maa wɔn ayamhyehye a wɔda no adi sɛ: "Ma memfa eyi mma wo."
  
  Polisini no ka kyerɛɛ Nina sɛ: "Anadwo pa, onuawa."
  
  Ɔserewee sɛ: "Danke sh ön," na ɔtee anadwo mframa a ɛyɛ nwini no nka wɔ n"anim, na ɔko tiaa tiyɛ na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔrenhwe ase wɔ atrapoe no so.
  
  "Anadwo pa ma wo nso, Oduruyɛfo...Efeso, ɛnte saa?" - polisini no bisae wɔ Nina akyi wɔ ɔpon no ano. Mogya no yɛɛ nwini wɔ ne ntini mu, nanso ɔkɔɔ so dii nokware.
  
  "Ɛteɛ." Ɔbarima no de anigye kae sɛ: "Anadwo pa, anuanom." "Dwoodwoo!"
  
  
  Ti 11 - Margaret ne Ba
  
  
  "Sam Cleave yɛ ɔbarima a ɔyɛ eyi ara kwa, owura. Me ne no bedi nkitaho."
  
  Duncan Gradwell buae ntɛm ara sɛ: "Yɛrentumi ntɔ Sam Cleve." Ná ɔrewu sɛ ɔbɛnom sigaret, nanso bere a wimhyɛn a ɛko a ɛrehwe ase wɔ Germany ho amanneɛbɔ baa waya no so wɔ ne kɔmputa so no, na ɛhwehwɛ sɛ wɔyɛ ho asɛm ntɛm ara na egye ntɛmpɛ.
  
  "Ɔyɛ m"adamfo dedaw bi. Ɔtee sɛ Margaret reka sɛ: "Mɛ... mɛkyinkyim ne nsa." "Sɛnea mekae no, me ne no bedi nkitaho. Yɛboom yɛɛ adwuma mfe pii a atwam ni bere a na mereboa n"ayeforokunu Patricia wɔ n"adwuma a edi kan sɛ adwumayɛfo a ɔyɛ adwuma no mu no."
  
  "So eyi ne abeawa a saa atuo mpɛtea a wohuu ne oprehyɛn no too no tuo wɔ n"anim no?" Gradwell de nne a na nkate nnim mmom bisae. Margaret brɛɛ ne ti ase na ɔde ne ti too fam brɛoo buae. Gradwell sii apini sɛ: "Ɛnyɛ nwonwa sɛ ɔde toa no yɛɛ ne su saa wɔ mfe a edi hɔ no mu."
  
  Margaret antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛserew eyi. "Wiɛ, owura, na Sam Cleave nhia sɛ wɔdaadaa no pii na ama watumi anom toa no kɔn. Ansa na Patricia reba, anaasɛ ɛno akyi... asɛm no.
  
  "Ow! Enti ka kyerɛ me, so ontumi nnyina pintinn dodo sɛ ɔbɛka saa asɛm yi akyerɛ yɛn?" - bisaa Gradwell.
  
  "Yiw, Owura Gradwell. Ɛnyɛ sɛ Sam Cleave yɛ obi a ɔyɛ anibiannaso nko, na mmom wagye dimmɔne sɛ n"adwene akyinkyim kakra," saa na ɔde serew brɛoo kae. "Nsɛm ho amanneɛbɔfo no yɛ caliber a wopɛ sɛ woda German Luftwaffe ahyɛde no sum ase dwumadi ahorow adi no pɛpɛɛpɛ. Megye di sɛ wɔn chancellor ani begye sɛ ɔbɛte eyi ho asɛm, titiriw mprempren."
  
  Margaret sii so dua sɛ: "Mepene so," na ɔde ne nsa bɔɔ n"anim bere a ogyinaa ne samufo pon anim a ɔrehwɛ no yiye no. "Me ne no bedi nkitaho ntɛm ara na mahwɛ sɛ ebia obenya ɔpɛ sɛ ɔbɛtew ne ka so kakra ama n"adamfo dedaw bi anaa."
  
  "Ɛsɛ sɛ minya anidaso sɛ ɛte saa!" Gradwell abɔso abien wosow bere a ne nne kɔɔ soro no. "Seesei ɔbarima yi yɛ ɔkyerɛwfo a wagye din, enti migye di sɛ akwantu ahorow a ɛyɛ kraman a ɔne ɔkwasea ɔdefo yi kɔ so yi nyɛ adeyɛ a ɛho hia."
  
  "Ɔkwasea a ɔyɛ ɔdefo" a Gradwell de anigye frɛɛ no no ne David Perdue. Gradwell anya obu a wonni ama Perdue a ɛrenya nkɔanim wɔ nnansa yi mfe mu esiane animtiaabu a ɔdefo ɔpepepemfo no wɔ ma Gradwell ankasa adamfo no nti. Wɔhyɛɛ n"adamfo a yɛreka ne ho asɛm no, Ɔbenfo Frank Matlock a ɔwɔ Edinburgh Sukuupɔn mu no ma ogyaee adwuma sɛ dwumadibea no panyin wɔ Brixton Abantenten asɛm a agye din kɛse no mu bere a Purdue gyaee ntoboa a ofi ayamye mu de ma dwumadibea no akyi no. Sɛnea ɛte no, basabasayɛ baa Perdue ɔdɔ ho anigye a edii hɔ bae wɔ Matlock agode a n"ani gye ho kɛse, nea ɔde ne mmara ne nea ɔde sie mmea ho no, Oduruyɛfo Nina Gould, ho no ho.
  
  Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na eyi nyinaa yɛ tete abakɔsɛm, a ɛfata sɛ wɔde mfe du ne fã "nsu a ɛwɔ abɔnten so no ase" no amma nsonsonoe biara amma Gradwell a na ne bo afuw no. Afei na odii Edinburgh Post anim, dibea a ɔnam adwumaden ne agodie a ɛfata so nyaa, mfe pii akyi bere a Sam Cleave fii krataa no asa ahorow a mfutuma ayɛ so ma no akyi.
  
  Margaret buae wɔ animtew mu sɛ: "Yiw, Owura Gradwell." "Mɛduru hɔ, nanso sɛ mantumi annye ankyinkyin nso ɛ?"
  
  Gradwell serewee te sɛ mmonnaatofo wɔ Halloween sɛ: "Adapɛn abien akyi no, wɔbɛyɛ wiase abakɔsɛm, Margaret." "Bɛboro dapɛn biako pɛ mu no, wiase no befi The Hague ahwɛ bere a Mfinimfini Apuei ne Europa de wɔn nsa ahyɛ asomdwoe apam ase a ɛkyerɛ sɛ ɔtan a ɛda wiase abien no ntam nyinaa bɛba awiei no. Asiane a ɛda adi pefee sɛ eyi reba ne wimhyɛn a Dutchni wimhyɛnkafo Ben Griesman de kum ne ho nnansa yi no, wokae?"
  
  "Yiw, owura". Ɔkaa n"ano, a na onim baabi a ɔde eyi rekɔ yiye, nanso ɔpowee sɛ ɔbɛma ne bo afuw denam n"asɛm a obetwa mu no so. "Ɔhyɛn Iraq wimhyɛn gyinabea bi kɔfaa wimhyɛn bi."
  
  "Ɛteɛ! Na ɔhwee CIA adwumayɛbea ti no mu, na ɔbɔɔ ade a wɔayɛ no fucked-up a mprempren ɛrebue no. Sɛnea wunim no, ɛda adi sɛ Mfinimfini Apuei somaa obi sɛ ɔmmɛtua so ka denam Germany wimhyɛn gyinabea a wɔsɛee no so!" - a oteaa mu. "Afei ka nea enti a Sam Cleave a ɔyɛ anibiannaso na ɔyɛ anifere no renhuruw wɔ hokwan a obenya sɛ ɔbɛkɔ saa asɛm yi mu no mu bio."
  
  Ɔserewee fɛre so sɛ: "Wɔakyerɛ," na ɔtee nka sɛ ɛyɛ fɛre ade kɛse sɛ ɛsɛ sɛ ɔhwɛ n"adwumawura no nnompe bere a ɔde anigye reka tebea a ɛrefifi no ho asɛm no. "Ɛsɛ sɛ mekɔ." Hena na onim faako a ɔwɔ mprempren? Ɛsɛ sɛ mifi ase frɛ obiara ntɛm ara."
  
  "Ɛteɛ!" Gradwell bɔɔ n"akyi bere a ɔde n"ani kyerɛɛ n"adwumayɛbea ketewa no tẽẽ no. "Monyɛ ntɛm na ma Cleve nka ho asɛm nkyerɛ yɛn ansa na ɔkwasea foforo a ɔsɔre tia asomdwoe akanyan ne ho kum ne Wiase Ko III!"
  
  Margaret amfa n"ani anhwɛ ne mfɛfo adwumayɛfo mpo bere a ɔretu mmirika atwam wɔn no, nanso na onim sɛ wɔn nyinaa serewee yiye wɔ nneɛma a ɛyɛ anigye a Duncan Gradwell kae no ho. Ná nsɛm a ɔpaw no yɛ aseresɛm a ɛwɔ ne mu. Ná Margaret taa serew denneennen bere a nsɛm ho amanneɛbɔ adwumayɛbea ahorow asia a atwam no samufo a waben no fii ase haw ne ho wɔ nsɛm ho amanneɛbɔ ho no, nanso afei de wannya akokoduru no. Na sɛ ohu sɛ ɔreserew wɔ nea obuu no dwumadi a ɛfata sɛ wɔka ho asɛm no ho nso ɛ? Wo de susuw abufuw a obenya sɛ ohu sɛ n"anim sereserew no da adi wɔ n"adwumayɛbea no ahwehwɛ akɛse no mu no ho hwɛ?
  
  Margaret hwɛɛ kwan sɛ ɔne aberante Sam bɛkasa bio. Ɔkwan foforo so no, na ɔnyɛ aberante Sam bere tenten. Nanso wɔ ne fam no, ɔbɛyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔyɛ ɔkwasea, ɔyɛ nsi dodo a ɔpa ntɛnkyea ho ntama wɔ baabiara a obetumi. Ná ɔyɛ Margaret adesuafo ketewa wɔ Edinburgh Post bere a atwam no mu, bere a na wiase no da so ara wɔ ahofadi ho basabasayɛ mu na na wɔn a wɔpɛ abrabɔ pa pɛ sɛ wɔto onipa biara ahofadi ankasa ano hye no. Tebea no asesa kɛse fi bere a Wiase Biakoyɛ Ahyehyɛde no gyee kan EU aman pii so amammui tumi, na Amerika Kesee Fam nsasesin pii tetew wɔn ho fii nea bere bi na ɛyɛ Wiase Aman a Ɛto so Abiɛsa nniso ahorow no ho.
  
  Ná Margaret nyɛ ɔbea ho ɔpɛfo ɔkwan biara so, nanso Wiase Biakoyɛ Ahyehyɛde a mmea titiriw na wodi wɔn anim no daa nsonsonoe kɛse adi wɔ ɔkwan a wɔfaa so dii amammui mu ntawntawdi ahorow ho dwuma na wosiesiee no mu. Akodi annya anim dom a bere bi na wonya fii nniso ahorow a mmarima na wodi so no hɔ bio. Wɔnam amanaman ntam ntoboa ne sikasɛm ho akwan horow so anya nkɔso wɔ ɔhaw ahorow ano aduru, nneɛma a wɔyɛ ne nneɛma a wɔde di dwuma yiye mu.
  
  Nea wɔde sii hɔ sɛ Amanaman Ntam Abodwokyɛre Bagua no guamtrani, Ɔbenfo Martha Sloan, na odii Wiase Nyinaa Sikakorabea no anim. Ná ɔyɛ kan Poland ɔnanmusifo a ɔwɔ England, a edii nkonim wɔ abatow a etwa to a wɔde bedi aman nkabom foforo no so no. Na Bagua no botae titiriw ne sɛ wobeyi asraafo ahunahuna afi hɔ denam apam ahorow a wɔbɛyɛ de asiesie wɔn ho wɔn ho mmom sen sɛ wɔbɛyɛ amumɔyɛsɛm ne asraafo de wɔn ho bɛhyɛ mu no so. Ná aguadi ho hia sen amammui mu nitan, ɔbenfo. Sloan nyaa ne kasa ahorow mu kyɛfa bere nyinaa. Nokwarem no, abɛyɛ nnyinasosɛm a ɛbata ne ho wɔ nsɛm ho amanneɛbɔ nyinaa mu.
  
  "Dɛn nti na ɛsɛ sɛ yɛhwere yɛn mma mpempem pii de adi mpanyimfo nsa kakraa bi a wodi tumi no adifudepɛ ho dwuma bere a ɔko renka wɔn da?" wɔtee sɛ ɔrebɔ dawuru nna kakraa bi ansa na wɔrepaw no wɔ nkonimdi a ɛyɛ hu mu. "Dɛn nti na ɛsɛ sɛ yɛma sikasɛm di dɛm na yɛsɛe adwumaden a adansifo ne abodansifo yɛ? Anaasɛ wɔbɛsɛe adan na wɔakunkum nnipa a wɔn ho nni asɛm bere a nnɛyi akodifo nya mfaso fi yɛn amanehunu ne yɛn mogya abusua a wɔatwa mu no mu? Mmabun a wɔde wɔn ho abɔ afɔre sɛ wɔbɛsom ɔsɛe kyinhyia a enni awiei no yɛ agyimisɛm a akannifo a wɔn adwene yɛ mmerɛw a wodi wo daakye so no de kɔ so. Awofo a wɔahwere wɔn mma, ahokafo a wɔahwere, anuanom mmarima ne mmea a wɔatetew wɔn afi yɛn ho esiane sɛ mmarima a wɔn mfe akɔ anim na wɔn bo afuw ntumi nsiesie ntawntawdi nti?"
  
  Bere a wɔakyekyere ne ti nhwi tuntum na ne nsaano nkyerɛwee ne velvet kɔnmuade a ɛne atade biara a ɔhyɛ hyia no, ɔkannifo ketewaa a ne ho yɛ fɛ no maa wiase no ho dwiriw wɔn denam n"ayaresa a ɛte sɛ nea ɛnyɛ den a ɔde maa nyamesom ne amammui nhyehyɛe ahorow mu nneyɛe a ɛsɛe ade no so. Nokwarem no, bere bi ne aban sɔretia dii ne ho fɛw sɛ ɔkae sɛ Olimpik Agumadi no honhom abɛyɛ hwee sɛ sikasɛm mu ahoɔden foforo a aguan.
  
  Ɔsii so dua sɛ ɛsɛ sɛ wɔde di dwuma esiane nteaseɛ korɔ no ara nti na wɔbɔɔ no - asomdwoeɛ akansi a wɔsi nkonimdifoɔ a wɔmmɔ afɔreɛ biara. "Dɛn nti na yentumi mfi ɔko ase wɔ chessboard so anaasɛ tennis abɔnten so? Abasa mu akuturukubɔ a aman abien ntam mpo betumi akyerɛ nea obenya wɔn kwan, ɔsoro nti! Ɛyɛ adwene koro no ara, a ɔpepepem pii a wɔsɛee no wɔ ɔko ho nneɛma ho anaasɛ nkwa a wontumi nkan a asraafo a wɔnam fam a wɔapirapira a ɛne nea ɛde ba ntɛm ara no nni hwee yɛ no nka ho. Saa nkurɔfo yi kunkum wɔn ho wɔn ho a wonni ntease foforo biara a enti ɛsɛ sɛ wɔyɛ eyi sen ahyɛde bi! Sɛ mo, me nnamfonom, ntumi nkɔ obi nkyɛn wɔ abɔnten so na motow tuo wɔ ne ti a wunnu wo ho anaa adwene mu ahodwiriw biara nni ho a," obisae fii n"asɛnka agua so wɔ Minsk bere bi a atwam ni sɛ, "dɛn nti na mohyɛ mo mma, mo nuanom mmarima, nuabeanom ne ahokafo yɛ no denam abatow a wɔtow ma atirimɔdenfo dedaw a wɔma atirimɔdensɛm yi kɔ so yi so? Adɛn?"
  
  Ná ɛnyɛ Margaret asɛm sɛ ebia wɔkasa tiaa nkabom foforo no wɔ nea ɔsɔretia ɔsatu ahorow frɛɛ no mmea ho tumidi anaasɛ atuatew a ɛyɛ anifere a Antikristo no ananmusifo yɛe no ho. Ná ɔbɛboa sodifo biara a ogyinaa yɛn ankasa adesamma abusua a wokunkum wɔn kɛse a ntease nnim wɔ tumi, adifudepɛ ne adifudepɛ din mu no akyi. Ne titiriw no, Margaret Crosby boaa Sloane efisɛ wiase no abɛyɛ beae a ɛnyɛ den pii fi bere a odii tumi no. Afei na wɔayi nkatanim tuntum a na ɛde mfehaha pii atamfo ahintaw no afi hɔ tẽẽ, na ebuee nkitahodi kwan bi wɔ aman a wɔn ani nnye ho no ntam Sɛ ɛyɛ me so a, anka nyamesom anohyeto ahorow a ɛyɛ hu na ɔbrasɛe no benya ahofadi afi wɔn nyaatwom no mu, ne ehu ne na wobeyi nkoasom afi hɔ. Ankorankoro pɛ di dwuma titiriw wɔ wiase foforo yi mu. Uniformity yɛ nea wɔde hyɛ ntade a ɛfata. Mmara no gyina nyansahu nnyinasosɛm ahorow so. Ahofadi fa nipasu, obu ne ankorankoro nteɛso ho. Eyi bɛma yɛn mu biara anya ahonyade wɔ adwene ne nipadua mu na ama yɛatumi ayɛ adwuma yiye, ayɛ nea eye wɔ nea yɛyɛ mu. Na bere a yɛyɛ yiye wɔ nea yɛyɛ mu no, yebesua ahobrɛase. Ahobrɛase mu na adamfofa su fi.
  
  Martha Sloan kasa no bɔɔ wɔ Margaret adwumayɛbea kɔmputa so bere a ɔhwehwɛɛ nɔma a etwa to a ɔfrɛɛ maa Sam Cleve no. N"ani gyei sɛ ɔne no bɛkasa bio wɔ saa bere yi nyinaa akyi na wantumi annyɛ hwee sɛ ɔserewee kakra bere a ɔfrɛɛ ne nɔma no. Bere a buzzer a edi kan no bɔɔ no, ne yɔnko dwumayɛni barima bi nipadua a ɛwosow wɔ ne mfɛnsere akyi pɛɛ no twee Margaret adwene. Ban. Ɔwosow ne nsa denneennen sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛtwetwe n"adwene, na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne dɔn ne ne kɔmputa no screen a ɛyɛ tratraa no so.
  
  "Dɛn koraa na woreka ho asɛm?" obisae, a na ɔwɔ anidaso sɛ n"anofafa akenkan no aboro ne nsaanodwuma ho nimdeɛ so. "Mewɔ telefon so!"
  
  Sam Cleave fon kɔɔ voicemail so, enti Margaret twaa ɔfrɛ no mu sɛ obebue ɔpon no na watie nea ɔkyerɛwfo no reka. Ɔde ɔbonsam animguase buee ɔpon no mu no, ɔteɛɛm sɛ, "Dɛn na ɛho hia kɛse wɔ Onyankopɔn din mu, Gary? Me rebɔ mmɔden sɛ mɛ ne Sam Cleave adi nkitaho."
  
  "Nokwarem no, asɛm no!" - Gary teɛɛm sɛ. "Hwɛ nsɛm ho amanneɛbɔ. Ɔwɔ atesɛm nkrataa mu, ɔwɔ Germany dedaw, wɔ ayaresabea a ɛwɔ Heidelberg, baabi a, sɛnea amanneɛbɔfo no kyerɛ no, na ɔbarima a ɔhwee German wimhyɛn no hwee ase no wɔ!
  
  
  Ti 12 - Wo ankasa wo ho
  
  
  Margaret san tuu mmirika kɔɔ n"adwumayɛbea hɔ na ɔsesaa ɔkwan no kɔɔ SKY International. Bere a wanyi n"ani amfi nneɛma a ɛwɔ sini no so no so, na ɔfaa ahɔho a wɔwɔ akyi no ntam sɛ ɔrekɔhwɛ sɛ obetumi ahu ne yɔnko dwumayɛni dedaw no anaa. Ná n"adwene si adwuma yi so araa ma ɛkame ayɛ sɛ wanhu amanneɛbɔfo no asɛm no. Ɛha ne ha, asɛmfua bi faa nokwasɛm ahorow a wɔadi afra no mu, na ɛbɔɔ n"amemene no wɔ baabi a ɛfata ma ɔkaee asɛm no nyinaa.
  
  "Atumfoɔ nnya nkyeree owudifo a wontumi nhu no a ɔde ahobammɔ adwumayɛfo baanu wuwui nnansa a atwam ni ne obi foforo a owui anadwo a etwaam no. Sɛ wowie nhwehwɛmu a Wiesloch Nsɛmmɔnedi Ho Nhwehwɛmu Dwumadibea a ɛwɔ Heidelberg Akwankyerɛbea no yɛ no awie pɛ a, wɔbɛda owufo no din adi." Margaret huu Sam mpofirim sɛ ɔka bɛhwɛadefo no mu wɔ nsɛnkyerɛnne a wɔde abɔ ho ban ne akwanside ahorow no akyi. "Oh me Nyankopɔn, abarimaa, ɛbɛyɛ dɛn na woasesa..." ɔhyɛɛ n"aniwa ahwehwɛ na ɔde ne ho kɔtoo fam sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ no yiye. Ɔde penee so kae sɛ, "Ragguard a ne ho yɛ fɛ yiye mprempren a woayɛ ɔbarima no, ɛnte saa?" Nsakrae bɛn ara ni a wafa mu! Afei de ne ti nhwi tuntum no nyin wɔ ne mmati ase pɛɛ, na n"awiei no bata ho wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu a ɛnyɛ fɛ so a ɛmaa onyaa mframa a ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ nwonwa.
  
  Ná ɔhyɛ aboa nhoma atade tuntum ne mpaboa. Ná cashmere akataso a ɛyɛ ahabammono a ɛhyɛ n"anim tuntum ne n"atade a ɛyɛ tuntum saa ara fɛfɛɛfɛ abɔ ne kɔn ho fɛfɛɛfɛ. Wɔ Germanfo anɔpa a na sum a ɛyɛ fitaa no mu no ɔfaa nnipadɔm no mu sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahwɛ no yiye. Margaret huu sɛ ɔne polisini no rekasa, na ɔwosow ne ti wɔ nea Sam rehyɛ nyansa no ho.
  
  "Ebia worebɔ mmɔden sɛ wobɛkɔ mu, ɛnte saa, ɔdɔfo?" Margaret yɛɛ atoro sɛ ɔreserew kakra. "Eye, wonsesae saa, ɛnte saa?"
  
  Wɔ n"akyi no, ohuu ɔbarima foforo, nea na ɔtaa hu wɔ nsɛm ho amanneɛbɔfo nhyiam ahorow ase ne sukuupɔn apontow ahorow ho mfonini a ɛyɛ fɛ a anigyede ho samufo no de kɔmaa samufo dan hɔ kɔhwehwɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔ mu nsɛm nketenkete no. Ɔbarima tenten a ne ti nhwi yɛ fitaa no de ne ho too n"anim sɛ ɔrekɔhwɛ baabi a ɛwɔ Sam Cleave nkyɛn no yiye. Ná ɔhyɛ ntade a mfomso biara nni ho nso. Ná n"aniwa ahwehwɛ no ahyɛ n"anim atade kotoku mu. Ne nsa kɔɔ so siei wɔ ne trako kotoku mu bere a na ɔrekyinkyin no. Ohuu ne blazer a wɔde aboa nhoma a wɔatwitwa a ɛyɛ bruu a wɔde Italiafo ayɛ a ɛkata nea osusuwii sɛ ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛ akode a wɔde asie no so.
  
  Ɔde too gua komm bere a na asɛm no redi agoru wɔ nkyerɛase nketewa abien mu wɔ n"aniwa ahwehwɛ akyi no sɛ: "David Perdue." N"ani fii screen no so kakra sɛ ɔrekɔhwɛ adwumayɛbea a wɔabue mu no ho ahwɛ sɛ Gradwell ntumi nkɔ baabiara. Saa bere yi de na ne ho adwo no bere a ɔhwɛɛ asɛm a wɔde brɛɛ no nkyɛe no. Margaret serewee na ɔde serew danee n"ani kyerɛɛ screen a ɛyɛ tratraa no so. "Ɛda adi sɛ wunhuu sɛ Cleve da so ara ne Dave Perdue adamfo, ɛnte saa?" ɔserewee.
  
  "Wɔabɔ amanneɛ sɛ ayarefo baanu ayera fi anɔpa yi, na polisifo kasamafo bi..."
  
  "Dɛn?" Margaret yɛɛ n"anim basabasa. Ná wate eyi dedaw. Ɛha na osii gyinae sɛ ɔbɛma n"aso ayɛ den na wayɛ aso atie amanneɛbɔ no.
  
  "... polisifo nni adwene biara sɛnea ayarefo baanu betumi afi ɔdan bi a ɛwɔ ɔkwan biako pɛ a wɔfa so fi adi mu, ɔkwan a polisifo wɛn so nnɔnhwerew aduonu anan da biara. Eyi maa atumfoɔ ne ayaresabea so ahwɛfo gye dii sɛ ebia ayarefo baanu, Nina Gould ne obi a wɔahyew no a wonim no sɛ "Sam" nkutoo no da so ara wɔ ahofadi mu wɔ ɔdan no mu. Nanso, nea enti a woguan no da so ara yɛ ahintasɛm."
  
  Margaret yɛɛ n"anim basabasa, na nkrasɛm no maa n"adwene tu frae koraa sɛ: "Nanso Sam wɔ ɔdan no akyi, nkwaseafo." Ná onim abusuabɔ a Sam Cleave ne Nina Gould a bere bi ohyiaa no bere tiaa bi akyi bere tiaa bi wɔ ɔkasa bi a ɛfa akwan horow a wotumi fa so ansa na Wiase Ko II reba a wohu wɔ nnɛyi amammuisɛm mu ho akyi, "Nina ohiani. Dɛn na esii a ɛde wɔn kɔɔ baabi a wɔhyew nneɛma? Me Nyankopɔn. Nanso Sam yɛ..."
  
  Margaret wosow ne ti na ɔde ne tɛkrɛma ano tetew n"ano, sɛnea ɔyɛ bere nyinaa bere a ɔrebɔ mmɔden sɛ obesiesie ahodwiriwde bi no. Biribiara nni ha a ntease nnim; ɛnyɛ ayarefo a wɔyerae denam polisifo akwanside ahorow so, anaasɛ adwumayɛfo baasa wu a ɛyɛ ahintasɛm, obiara anhu nea wosusuw sɛ ɔyɛ ɔsɛmmɔnedifo no mpo, na nea ɛyɛ nwonwa sen biara - esiane adwene a ɛyɛ basaa a ɛnam nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Nina ɔyarefo foforo no ne "Sam" nti, bere a na Sam gyina hɔ no nti abɔnten wɔ wɔn a wɔrehwɛ no mu ..wɔ nea edi kan a wobɛhwɛ mu.
  
  Sam ne yɔnko dwumayɛni dedaw no nsusuwii a emu yɛ den a ɔde twetwe adwene no fii ase na ɔsan tenaa n"akongua so, hwɛɛ sɛnea Sam yerae wɔ sini no akyi ne nnipadɔm a aka no. Ɔkyekyeree ne nsateaa boom na ɔhwɛɛ n"anim hwee, na wamfa n"adwene ansi nsɛm ho amanneɛbɔ a ɛresakra no so.
  
  Ɔsan kaa no mpɛn pii sɛ: "Wɔ baabi a obiara betumi ahu," na ɔkyerɛɛ ne nnuru a ɔde yɛ nnuru no ase kɔɔ nneɛma ahorow a ebetumi aba mu. "Wɔ obiara anim..."
  
  Margaret huruw sɔre, na ɔbɔɔ tii kuruwa a na ɛda mpan a aseda wom ne ne nsɛm ho amanneɛbɔfo abasobɔde biako a na ɛda ne pon ano no gui. Ɔde ahopopo bɔɔ ne yam wɔ ne epiphany mpofirim no ho, na ɛkanyan no kɛse mpo sɛ ɔne Sam bɛkasa. Ná ɔpɛ sɛ ɔte asɛm yi nyinaa ase kɔ akyiri. Efi adwene a ɛyɛ basaa a ɔtee nka no mu hui sɛ ɛbɛyɛ sɛ na ahodwiriwde no asinasin pii wɔ hɔ a onni, asinasin a Sam Cleave nkutoo na obetumi de abɔ afɔre ama nokware no a ɔhwehwɛe foforo no. Adɛn na daabi? Sɛ obi a ɔwɔ n"adwene a ntease wom boa no ma odi Nina yera ho ahintasɛm no ho dwuma nkutoo a, na n"ani begye.
  
  Sɛ wɔda so ara kyere abakɔsɛm kyerɛwfo kumaa fɛfɛ no ne obi a ɔkyere nkurɔfo sie anaa ɔkraman bi wɔ ɔdan no mu a, anka ɛbɛyɛ aniwu. Ɛkame ayɛ sɛ na saa ade no yɛ asɛmmɔne ho bɔhyɛ, na sɛ obetumi aboa a, na ɔmpɛ sɛ ɛbɛba saa.
  
  "Owura Gradwell, mereyi dapɛn biako asi hɔ ama asɛm bi wɔ Germany. Mesrɛ mo, monyɛ nhyehyɛe mma bere a menni hɔ," na ɔde abufuw kae, na ɔtow Gradwell pon no mu, na ɔda so ara de ahopere hyɛ n"atade.
  
  "Dɛn wɔ kronkron nyinaa din mu na woreka ho asɛm, Margaret?" - Gradwell teɛɛm sɛ. Ɔdanee ne ho wɔ n"akongua so.
  
  Ɔde anigye bɔɔ amanneɛ sɛ: "Sam Cleave wɔ Germany, Owura Gradwell."
  
  "Kama! Afei wubetumi de asɛm a waba ha dedaw no akyerɛ no," ɔteɛɛm.
  
  "Dabi, wonte ase. Ɛnyɛ ɛno nko ara, Owura Gradwell, pii wɔ hɔ a ɛsen saa! Ɛte sɛ nea Oduruyɛfo Nina Gould nso wɔ hɔ," na ɔka kyerɛɛ no, na ne ho yɛɛ no kusuu bere a ɔde ahopere kyekyeree ne bɛlt no. "Na afei atumfoɔ rebɔ amanneɛ sɛ wayera."
  
  Margaret gyee bere kakra de homee na ɔhwɛɛ nea n"adwumawura no redwen ho. Ɔhwɛɛ no a na onnye nni sekan biako. Afei ɔbobom sɛ, "Dɛn koraa na woda so ara reyɛ wɔ ha? Kɔ na kɔgye Cleve. Momma yɛnpa Kraut abusua no ho ntama ansa na obi foforo ahuruw akɔ afiri a wɔde kum wɔn ho a mogya ayɛ no ma no mu!"
  
  
  Ti 13 - Ahɔhoɔ Baasa ne Abakɔsɛm kyerɛwfoɔ bi a wayera
  
  
  "Dɛn na wɔreka, Sam?" - Perdue bisaa komm bere a Sam kaa ne ho no.
  
  Sam buae a ɔbrɛɛ ne ho ase bere a wɔn baanu fii nnipadɔm no nkyɛn kɔkaa wɔn nhyehyɛe ahorow ho asɛm no sɛ: "Wɔka sɛ ayarefo baanu ayera fi anɔpa yi."
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Ɛsɛ sɛ yeyi Nina fi adi ansa na wabɛyɛ aboa yi botae foforo," na ne nsateaa ketewa no kyeree n"anim sẽ ntam wɔ ɔkwan a ɛyɛ kronkron so bere a ɔresusuw ho no.
  
  Sam de animtiaabu de too gua sɛ: "Aka akyi dodo, Perdue." Ogyinaa hɔ hwɛɛ wim a ɛwɔ ne ti atifi, te sɛ nea ɔrehwehwɛ mmoa afi tumi bi a ɛkorɔn hɔ. Perdue ani bruu a ɛyɛ hare no de asɛmmisa hwɛɛ no denneennen, nanso Sam tee nka te sɛ nea ɔbo bi akɔhyɛ ne yafunu mu. Awiei koraa no, ɔhome denneennen na ɔkae sɛ: "Nina ayera."
  
  Perdue anhu eyi ntɛm ara, ebia esiane sɛ na ɛyɛ ade a etwa to a ɔpɛ sɛ ɔte nti... Ne wu ho amanneɛbɔ akyi, nokwarem no. Bere a Perdue fii ne dae no mu ntɛm ara no, ɔde n"adwene a ɛtra so hwɛɛ Sam denneennen. "Fa w"adwene so tumi di dwuma na ama yɛanya nsɛm bi. Bra, wode dii dwuma de yii me fii Sinclair mu." ɔmaa Sam gye dii, Nanso n"adamfo no wosow ne ti kɛkɛ. "Sam sɛ? Eyi yɛ ma ɔbea a yɛn baanu nyinaa yɛ no," ɔde asɛmfua a na ɛwɔ n"adwenem no dii dwuma a ɔmpɛ na ɔde anifere de "som" sii ananmu.
  
  Sam nwiinwii sɛ: "Mintumi. Ná ɛte sɛ nea n"adwene atu afra wɔ gye a wogyee no toom no ho, nanso na mfaso biara nni so sɛ ɔbɛma nsusuwii hunu no akɔ so. Anka ɛrenyɛ papa mma ne ego na ɛrenyɛ papa mma obiara a ɔne no atwa ne ho ahyia. "Me l-hweree... saa... tumi yi," ɔperee ne ho.
  
  Ɛno ne bere a edi kan a Sam kaa no den fi bere a Scotlandfo nnapɔnna dii hɔ no, na ɛyɛɛ nufu. "Mehweree no, Perdue. Bere a mehintiw wɔ m"ankasa me nan a mogya ayɛ no ma a na mereguan afi Giantess Greta, anaasɛ ne din biara so no, me ti bɔɔ ɔbotan bi na, yiw," ɔde ne nsa too ne ho so na ɔmaa Perdue yɛɛ afobu a ɛyɛ hu. "Mepa wo kyɛw, ɔbarima. Nanso mehweree nea metumi ayɛ. Nyame, bere a mewoo no no, mesusuu se eye nnome bone - biribi a erema m'asetena ayɛ awerɛhoɔ. Seesei a minni bi... Seesei a mihia no ankasa no, me yam a anka ankɔ."
  
  Perdue sii apini sɛ: "Ɛyɛ kɛse," na ne nsa hwirew ne moma so ne ne ti nhwi ase sɛ ɔrekɔmem akɔ ne ti nhwi fitaa a ɛyɛ den no mu. "Okay, momma yensusuw ho. Susuw ho hwɛ. Yɛanya nkwa a enye koraa sen eyi a yɛmfa ahonhonsɛmdi nnaadaa biara mmoa, ɛnte saa?"
  
  Sam penee so sɛ: "Yiw," na na ɔda so ara te nka sɛ wagyae n"afã.
  
  "Enti ɛsɛ sɛ yɛde dedaw mu tracking di dwuma kɛkɛ na yɛahu Nina," Perdue hyɛɛ nyansa, na ɔyɛɛ nea obetumi biara de ne su a ɔtaa yɛ sɛ "nka da sɛ worewu" no bɛhyɛ.
  
  "Na sɛ ɔda so ara wɔ hɔ nso ɛ?" Sam sɛee nsusuwii hunu nyinaa. "Wɔka sɛ ɔkwan biara nni hɔ a anka obetumi afa so afi ha, enti wosusuw sɛ ebia ɔda so ara wɔ ɔdan no mu."
  
  Polisini a na ɔne no rekasa no anka ankyerɛ Sam sɛ ɔyarehwɛfo bi nwiinwii sɛ wɔtow hyɛɛ no so anadwo a edii ɛno anim no - ɔyarehwɛfo bi a wogyee n"aduruyɛ atade ansa na ɔrenyane wɔ dan no fam, a ɔde ntama abɔ ne ho.
  
  "Afei ɛsɛ sɛ yɛkɔ mu. Mfaso biara nni so sɛ yɛbɛhwehwɛ wɔ Germany nyinaa sɛ yɛanhwehwɛ mfitiase asasesin no ne mmeae a atwa ho ahyia no mu yiye a," saa na Perdue susuw ho. N"ani huu sɛnea polisifo a wɔde wɔn akɔ adwuma no ne ahobammɔfo a wɔhyɛ ntade a ɛnyɛ den no bɛn hɔ. Ɔde ne tablet dii dwuma de kyerɛw faako a asɛm no sii, ɔkwan a wɔfaa so kɔɔ fam a ɛwɔ ɔdan a ɛyɛ bruu no akyi, ne sɛnea wɔahyehyɛ n"abrannaa ne nea efi mu ba no titiriw wɔ kokoam.
  
  Sam kae sɛ: "Ɛyɛ fɛ," na ɔmaa n"anim teɛ na ɔyɛɛ ne ho sɛ ne ho nni asɛm. Oyii sigaret kotoku bi na ɛboaa no ma osusuw nneɛma ho yiye. Ná n"akataso a edi kan a ɔhyerɛn no te sɛ nea ɔne n"adamfo dedaw bi rebɔ ne nsa. Sam homee wusiw no na ntɛm ara ɔtee asomdwoe nka, ade a ɔde n"adwene sii biribi so, te sɛ nea wasan n"akyi afi ne nyinaa ho akɔhwɛ mfonini kɛse no. Sɛnea ɛte biara no, ohui nso sɛ SKY International News kar bi ne mmarima baasa a wɔn ho yɛ adwenem naayɛ sɛn hɔ wɔ baabi a ɛbɛn hɔ. Esiane biribi nti na ɛte sɛ nea ɛnyɛ nea ɛfata, nanso wantumi anhu nea ɛyɛ.
  
  Bere a Sam de n"ani kyerɛɛ Perdue no, ohui sɛ ɔdebɔneyɛfo a ne ti nhwi yɛ fitaa no de ne tablet no reyɛ panin, na ɔde nkakrankakra de fi nifa so kɔ benkum de twaa mfonini no.
  
  Sam nam anofafa a wɔabɔ no akuturuku so kae sɛ: "Purdue, kɔ benkum so akyirikyiri ntɛm ara. Wɔ van no so. Nnipa baasa a wɔn ho yɛ hu wɔ van no ho. Wuhu wɔn?
  
  Perdue yɛɛ sɛnea Sam hyɛɛ nyansa no na ɔde mmarima baasa a na wɔadi mfe aduasa no sii fam, sɛnea obetumi ahu. Ná Sam asɛm no teɛ. Na ɛda adi pefee sɛ wonni hɔ sɛ wɔrebɛhwɛ nea basabasayɛ no fa ho. Mmom no, wɔn nyinaa hwɛɛ wɔn dɔn prɛko pɛ, na wɔde wɔn nsa guu bɔton no so. Bere a wɔretwɛn no, wɔn mu biako kasae.
  
  Perdue kae sɛ: "Wɔreyɛ wɔn dɔn no pɛpɛɛpɛ," na ɛkame ayɛ sɛ wanhinhim n"ano.
  
  Sam nam wusiw tenten a ɛboaa no ma ɔhwɛɛ a na ɛnyɛ nea ɛda adi pefee no mu penee so sɛ: "Yiw." "Dɛn na wususuw, ɔtopae?"
  
  "Ɛnyɛ yiye," Perdue deadpanned, ne nne mu paapaee te sɛ ɔkyerɛkyerɛfo a n"adwene atu afra bere a okura clipboard frame no wɔ mmarima no so no. "Anka wɔrentena baabi a ɛbɛn saa."
  
  Sam buae sɛ: "Gye sɛ wɔpɛ sɛ wokum wɔn ho." Perdue hwɛɛ n"aniwa ahwehwɛ a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ no so, na na ɔda so ara kura clipboard no mu.
  
  "Ɛnde anka ɛho renhia sɛ wɔma wɔn dɔn no hyia, ɛnte saa?" - kaa no a onni abotare. Ná ɛsɛ sɛ Sam gyae ne ho mu. Ná Perdue teɛ. Ná ɛsɛ sɛ wɔba hɔ sɛ ahwɛfo, nanso dɛn ntia? Ɔtwee sigaret foforo a wanwie nea edi kan no mpo.
  
  Perdue dii fɛw sɛ: "Adidi yɛ bɔne a ewu, wote ase," nanso Sam buu n"ani guu no so. Ɔde ne sigaret a ɔde adi dwuma no guu mu na ɔkɔɔ mmarima baasa no nkyɛn ansa na Perdue reyɛ n"ade. Ná ne German kasa no yɛ hu, enti saa bere yi de osii gyinae sɛ n"ankasa bɛbɔ. Ebia sɛ wosusuwii sɛ ɔyɛ nsrahwɛfo kwasea a, wɔrentwentwɛn wɔn nan ase kɛse sɛ wɔbɛkyɛ.
  
  Sam de anigye kyiaa no, na ɔde sigaret bi kuraa n"ano ntam sɛ: "Hello, anuanom." "Mefa no sɛ wunni kanea?"
  
  Wɔanhwɛ kwan sɛ eyi bɛba. Wɔde mum hwɛɛ ɔhɔho a na ogyina hɔ no, na ɔde ne sigaret a ɔnsɔe no serewee na ɔte sɛ ɔkwasea no.
  
  "Me yere ne mmea afoforo a na wɔretu kwan no fii adi kɔdidi awia na ɔde me kanea no kɔe." Sam de anoyi bi bae denam wɔn nipadua ne wɔn ntade a ɔde n"adwene sii so no so. Ne nyinaa akyi no, na ɛyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo no hokwan.
  
  Loafer a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no ne ne nnamfo kasae wɔ German kasa mu. "Ma no kanea, Onyankopɔn nti. Hwɛ sɛnea ne ho yɛ mmɔbɔ ." Baanu a aka no serewee de kyerɛe sɛ wɔpene so, na obiako kɔɔ n"anim, na ɔtow ogya guu Sam so. Afei Sam hui sɛ n"adwene a ɛtwetwe adwene no anyɛ nea etu mpɔn efisɛ na wɔn baasa nyinaa da so ara hwɛ ayaresabea no yiye. "Yiw, Werner!" - mu baako teaam mpofirim.
  
  Ɔyarehwɛfo ketewaa bi fii ɔkwan a wɔfa so fi adi no mu bae a polisifo wɛn no na ɔyɛɛ wɔn mu biako sɛnkyerɛnne sɛ ɔmmra hɔ. Ɔne awɛmfo baanu a wɔwɔ ɔpon no ano no sesaa nsɛm kakraa bi na wɔde abotɔyam de wɔn ti too fam.
  
  "Kol," ɔbarima a ne ti nhwi yɛ tuntum no de ne nsa akyi bɔɔ ɔbarima a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no nsa.
  
  "Warum nicht Himmelfarb?" Kohl kasa tiae na ogya a wɔkoe ntɛmntɛm, na wosiesiee ntɛm ara wɔ baasa no ntam.
  
  "Kohl! Sofort a ɛyɛ dɛ! " ɔbarima a ne ti nhwi yɛ tuntum a odi tumi no san kaa no denneennen.
  
  Wɔ Sam tirim no, nsɛmfua no bɔɔ mmɔden sɛ ɛbɛkɔ ne nsɛmfua mu, nanso ɔsusuu sɛ asɛmfua a ɛdi kan no ne ɔbarima no din a ɛtwa toɔ. Asɛmfua a edi hɔ a ɔsusuwii ne biribi te sɛ yɛ ntɛm, nanso na onni ahotoso.
  
  Sam dii agoru a ɔyɛ mum, na ɔnom sigaret ɔkwasea sɛ: "Oo, ne yere nso de ahyɛde ma." "Me de no nyɛ dɛ saa..."
  
  Franz Himmelfarb a ne yɔnko dwumayɛni Dieter Werner de ne ti too fam no twaa Sam n"asɛm ntɛm ara. "Tie, adamfo, ɛhaw wo? Yɛyɛ duty officers a yɛrebɔ mmɔden sɛ yɛbɛfrafra nnipadɔm no mu, na moreyɛ nneɛma ayɛ den ama yɛn. Yɛn adwuma ne sɛ yɛbɛhwɛ sɛ owudifo a ɔwɔ ayaresabea hɔ no renkɔ a obiara nhu, na sɛ yɛbɛyɛ saa a, yiw, enhia sɛ wɔhaw yɛn bere a yɛreyɛ yɛn adwuma no."
  
  "Mete aseɛ. Kafra. Misusuwii sɛ moyɛ nkwaseafo kuw bi kɛkɛ a wɔretwɛn ara kwa sɛ wobewia gas afi nsɛm ho amanneɛbɔ kar no mu. Na wote sɛ type," Sam buae a ɔhyɛɛ da yɛɛ snide su bi. Ɔdanee ne ho kɔe, na obuu n"ani guu nnyigyei a obiako kura ne yɔnko so no so. Sam hwɛɛ n"akyi na ohui sɛ wɔrehwɛ no denneennen, na ɛno maa ɔde n"ani kyerɛɛ Perdue fie ntɛmntɛm kakra. Nanso, wankɔka n"adamfo no ho na ɔkwatii fekubɔ a wɔde aniwa hu ne no sɛ ebia na asono baasa no rehwehwɛ oguan tuntum bi a wɔbɛpaw no a. Ná Perdue nim nea Sam reyɛ. Sam aniwa tuntum no trɛwee kakra bere a wɔn ani hyiae wɔ anɔpa sum no mu no, na ɔde sum ase yɛɛ Perdue sɛnkyerɛnne sɛ ɔmfa ne ho nhyɛ nkɔmmɔbɔ no mu.
  
  Perdue sii gyinae sɛ ɔne afoforo pii bɛsan akɔ kar a wɔagye no mu, na wofii baabi a wɔyɛɛ no sɛ wɔrekɔsan akɔ wɔn da no mu bere a Sam traa hɔ no. Ɔno de, ɔde ne ho kɔbɔɔ mpɔtam hɔfo kuw bi a wotuu wɔn ho mae boaa polisifo ma wɔhwɛɛ dwumadi biara a ɛyɛ adwenem naayɛ. Na ɛyɛ ne kataso ara kwa sɛ ɔde n"ani bɛhwɛ Boy Scoutfo baasa a wɔyɛ anifere a wɔhyɛ wɔn flannel ntade ne wɔn ntade a wɔde siw mframa ano no so. Sam frɛɛ Perdue fii baabi a otumi hu no yiye.
  
  "Aane?" Perdue nne nam telefon no so bae pefee.
  
  "Asraafo kwan so dɔn ahorow, a ne nyinaa yɛ nea wɔayɛ no bere koro no ara pɛpɛɛpɛ. Saa mmarima yi fi asraafo mu," ɔkae bere a n"ani kyinkyin dan no mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛkɔ so ayɛ nea wontumi nhu no. "Na ade biako bio, edin ahorow. Kohl, Werner ne... uh..." na ontumi nkae nea ɛto so abiɛsa no.
  
  "Aane?" Perdue miaa bɔtn bi so, na ɔkyerɛw din ahorow guu German asraafo a wɔwɔ U.S. Department of Defense Archives no fael bi mu.
  
  Sam yɛɛ n"anim basabasa sɛ: "Damn," na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi a na ontumi nkae nsɛm nketenkete no. "Ɛyɛ edin a etwa to a ɛware sen saa."
  
  Perdue suasuaa no sɛ: "Ɛno, m"adamfo, remmoa me."
  
  "Menim! Minim, Onyankopɔn nti!" Ná Sam ayɛ abufuw. Ɔtee nka sɛ onni tumi soronko mprempren a wɔkasa tiaa ne tumi a bere bi na ɛda nsow no na wohui sɛ ɛho nhia no. Nea enti a ɔtan ne ho foforo no nyɛ n"adwene mu tumi a ɔhweree no, na mmom n"abasamtu a ɛne sɛ wantumi annsi akan wɔ akansi ahorow mu te sɛ nea bere bi na ɔyɛ bere a na ɔyɛ abofra no. "Ɔsoro aheneman mu. Misusuw sɛ ɛne ɔsoro wɔ biribi yɛ. Onyankopɔn, ɛsɛ sɛ meyɛ me German kasa-ne me damn memory ho adwuma."
  
  "Ebia Engel?" Perdue bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛboa.
  
  Sam kasa tiae sɛ: "Dabi, tiawa dodo." N"ani hwɛɛ ɔdan no so, kɔɔ soro, na ɛkɔɔ fam kɔɔ baabi a na German asraafo baasa wɔ no. Sam de ahomegyeɛ guu mu. Wɔyerae.
  
  "Himmelfarb?" Perdue na ɔhyehyɛɛ no.
  
  "Yiw, eyi yɛ biako! Ɛno ne din no! Sam de ahotɔ teɛɛm, nanso afei de na ɛhaw no. "Wɔn nkɔ." Wɔn akɔ, Perdue. Nsɛnhunu! Mehwere no wɔ baabiara kɛkɛ, ɛnte saa? Kan no na mitumi taa akuturuku kɔ ahum mu!"
  
  Perdue yɛɛ komm, na ɔhwɛɛ nsɛm a onyae denam kokoam fael ahorow a wɔato mu a ɔde fii ne kar mu ahotɔ mu kɔhyɛɛ mu no so, bere a Sam gyinaa anɔpa mframa a ɛyɛ nwini no mu, retwɛn biribi a ɔnte ase mpo.
  
  Sam sii apini sɛ: "Mmarima yi te sɛ akɔre," na ɔde n"ani a ɔde ahintaw ne abɔso a ɛrebɔ no ase hwehwɛɛ nkurɔfo no mu. "Wɔhunahuna nkurɔfo bere a worehwɛ wɔn no, nanso ɛyɛ bɔne kɛse bere a wunnim baabi a wɔakɔ no."
  
  Perdue kasae mpofirim sɛ: "Sam," na ɔde nsɛm ho amanneɛbɔfo a na ogye di sɛ wɔredi n"akyi no twitwaa mu, na ɔresiesie ne ho sɛ wɔbɛtow ahyɛ no so. "Wɔn nyinaa yɛ German Luftwaffe, Leo 2 kuw no wimhyɛnkafo."
  
  "Na ɛkyerɛ dɛn? So wɔyɛ wimhyɛnkafo? - Sam bisae. Ɛkame ayɛ sɛ n"abam bui.
  
  "Ɛnyɛ ankasa." Wɔyɛ soronko kakra," Perdue kyerɛkyerɛɛ mu. "San kɔ kar no mu. Wobɛpɛ sɛ wote eyi wɔ rum ne nsukyenee abien so."
  
  
  Ti 14 - Basabasayɛ a ɛkɔɔ so wɔ Mannheim
  
  
  Nina nyanee wɔ mpa so, na ɔtee nka te sɛ nea obi de ɔbo ahyɛ ne ti nhwi mu na ɔpiaa n"amemene no kɔɔ nkyɛn kɛkɛ sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛyɛ yaw. Ɔde ahopere buee n"ani. Ɛbɛyɛ den dodo sɛ obehu sɛ n"ani afura koraa, nanso ɛbɛyɛ nea ɛnyɛ awosu dodo sɛ ɔrenhu . Ɔde ahwɛyiye maa n"aniwa anim no hwirew na ɛpaapae. Ná biribiara nsakrae fi nnɛra, na n"ani sɔɔ no kɛse.
  
  Toast ne kɔfe sɛn dan a wɔtra mu no mu baabi a ɔgyee n"ahome wɔ nantew tenten paa a ɔne n"ayaresabea hokafo "Sam" nantew akyi no.Ɔda so ara ntumi nkae ne din na ɔda so ara ntumi nnyɛ ne su sɛ ɔbɛfrɛ no Sam.Nanso na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ , sɛ nsonsonoe a ɛwɔ ne suban mu nyinaa da nkyɛn a, ɛde besi ha no, waboa no ma atumfoɔ, atumfoɔ a wɔde anigye bɛsan de no akɔ ayaresabea a na ɔbɔdamfo no aba dedaw sɛ ɔrebɛkyia no no nhu no.
  
  Ná wɔadi da a edi kan no nyinaa nantew, abɔ mmɔden sɛ wobedu Mannheim ansa na ade asa. Ná wɔn mu biara nni nkrataa anaa sika biara wɔ wɔn so, enti na ɛsɛ sɛ Nina bɔ mmɔborohunu krataa no na ama wɔn baanu nyinaa anya kar a wɔde fa kar a wontua hwee fi Mannheim kɔ Dillenburg wɔ hɔ atifi fam. Awerɛhosɛm ne sɛ, na ɔbaa Nina a wadi mfeɛ aduosia mmienu no rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛma wagye adi sɛ ɛbɛyɛ papa sɛ nsrahwɛfoɔ mmienu no bɛdidi, aguare nsuo a ɛyɛ hyew na wɔada yie. Na ɛno nti na ɔdaa mpa so anadwo no, gyee mpataa akɛseɛ mmienu ne pillow a wɔayɛ no nwene a na ɛyɛ huam te sɛ sinamon a ayɛ dedaw Nyankopɔn, ɛhia sɛ me ne Sam di nkitaho. Me Sam, ɔkaee ne ho bere a ɔtraa ase no. N"akyi ase kaa n"asen ho hyɛn ring no mu, na Nina tee nka sɛ ɔyɛ ɔbea panyin, a ɛyaw ahyɛ no ma. Ná n"anisoadehu nsɛee, nanso na ɛda so ara yɛ asɛnnennen ma no sɛ ɔbɛyɛ n"ade sɛnea ɛsɛ bere a ɛkame ayɛ sɛ ontumi nhu ade no. Nea ɛka ho no, na ɛsɛ sɛ ɔne n"adamfo foforo no nyinaa de wɔn ho sie na wonhu wɔn sɛ ayarefo baanu a wɔyerae wɔ aduruyɛbea bi a ɛwɔ Heidelberg. Na eyi yɛ den ma Nina titiriw, efisɛ mmere dodow no ara na ɛsɛ sɛ ɔyɛ ne ho sɛ ne honam ani nyɛ no yaw na onni atiridiinini.
  
  "Mema wo akye!" - kaa ahɔhoɔ ayamyefoɔ no firi ɔpon no ano. Bere a okura spatula wɔ ne nsa biako mu no, ɔde adwennwene bisae wɔ German kasa mu sɛ: "So wobɛpɛ sɛ wode nkesua bi gu wo toast so, Schatz?"
  
  Nina de serew a ɛyɛ nkwaseasɛm de ne ti too fam, na osusuwii sɛ ebia ne ho yɛ bɔne fã sɛnea ɔte nka no anaa. Ansa na obebisa baabi a aguaree no wɔ no, na awuraa no ayera asan akɔ adididan a ɛyɛ lime kɔla no mu, faako a margarine hua no kaa hua pii a ɛrehuruhuruw kodu Nina hwene a ano yɛ nnam no ho no. Mpofirim ara, ɛdaa adi wɔ ne so. Ɛhe na Sam Foforo wɔ?
  
  Ɔkaee sɛnea ofie hɔ wura no maa wɔn mu biara sofa sɛ wɔnda so anadwo a etwaam no, nanso na ne sofa no so da mpan. Ɛnyɛ sɛ na ne ho atɔ no sɛ ɔno nkutoo bɛtra hɔ kakra, nanso na onim mpɔtam hɔ yiye sen no na na ɔda so ara som sɛ n"ani. Ná Nina da so ara hyɛ ne jeans ne ne twɛre a efi ayaresabea hɔ, efisɛ na ɔtow n"aduruyɛ atade agu Heidelberg ayaresabea no akyi pɛɛ bere a aniwa dodow no ara fii mu ara pɛ.
  
  Wɔ berɛ a ɔne Sam foforɔ no kyɛeɛ no nyinaa mu no, Nina antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛdwene sɛdeɛ ɔbɛtumi atwam ama Oduruyɛfoɔ Hilt ansa na wafiri ayaresabea hɔ wɔ n"akyi. Nokwarem no, ɛbɛyɛ sɛ na polisifo a wɔrewɛn no nim sɛ ɔbarima a n"anim ahyew no rentumi nyɛ oduruyɛfo a wawu no, ɛmfa ho sɛ na wɔayɛ wɔn ho sɛnea wɔayɛ wɔn ho fɛfɛɛfɛ na wɔakyerɛw din no. Nokwarem no, na onni ɔkwan biara a ɔbɛfa so akyerɛ nsonsonoe a ɛda ne su ahorow mu wɔ tebea a na n"anisoadehu no wom no mu.
  
  Nina twee ne nsateaa guu n"abasa a ayɛ kɔkɔɔ no so, na ɔtee nka sɛ akisikuru ahyɛ ne nipadua mu.
  
  "Agyanan?" otumi teɛɛm fii adididan pon no akyi ansa na ɔde ahopere faa ɔkwan tiawa a ɔbea a okura spatula no de ne nsa kyerɛɛ so no so. Oduu ɔpon no ano ara pɛ na asorɔkye a ɛrehuruhuruw faa Nina so, na ɔde ahoɔhare bɔɔ ɔpon no mu sɛnea ɛbɛyɛ a obesiesie ne ho. Na ɛnyɛ ahintasɛm sɛ acute radiation syndrome na ɛde ne yafunu mu yare no bae, nanso eyi ne sɛnkyerɛnne afoforo a wɔannya no yare no maa ne tebea no yɛɛ kɛse.
  
  Bere a ɔrefe kɛse mpo no, Nina de fɛre fii aguaree hɔ de n"ani kyerɛɛ sofa a na ɔda so no so. Asɛnnennen foforo ne sɛ ɔbɛkari pɛ a ɔrenkura ɔfasu no mu bere a ɔnam no. Wɔ ofie ketewa no mu nyinaa no, Nina hui sɛ adan no nyinaa mu da mpan.So obetumi agyaw me wɔ ha? Mpenaba! Ɔde n"anim butubutuw fam, na atiridii a ɛrenya nkɔanim a ontumi nko ntia bio dii no so nkonim. Esiane sɛ n"ani a asɛe no yɛɛ basaa kɛse nti, ɔbɔɔ mmɔden sɛ obedu ade a abubu no ho, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɛyɛ sofa kɛse bi. Nina nan a ɛda hɔ kwa no twee kapet no so bere a ɔbea no danee ne ho sɛ ɔde anɔpaduan bɛbrɛ no no.
  
  "FA HO! Mein Gott!" - teɛteɛɛm wɔ ehu mu bere a ohui sɛ n"ahɔho no nipadua a ɛyɛ mmerɛw no retotɔ piti no. Ofie wura no yɛɛ ntɛm de tray no too pon no so na ɔde ahopere boaa Nina. "Me dɔfo, wo ho ye?"
  
  Nina antumi ankyerɛ no sɛ ɔwɔ ayaresabea. Nokwarem no, na ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nka hwee nkyerɛ no. Bere a ɔredi akɔneaba wɔ ne ti nhwi mu no, n"amemene no yɛɛ hwirema na ne home yɛɛ te sɛ fononoo pon a wɔabue. N"ani san hwirew ne tirim bere a ɔkɔɔ ɔbea no abasa mu a ɔyɛ mmerɛw no. Ɛno akyi bere tiaa bi no, Nina san nyaa n"adwene bio, na n"anim yɛɛ sɛ nsukyenee wɔ fifiri a ɛreworo so no ase. Ná ɔwɔ ntama a wɔde horo nneɛma wɔ ne moma so na ɔtee nka sɛ n"asen mu yɛ fɛre bi a ɛmaa ne ho dwiriw no na ɛhyɛɛ no ma ɔtraa ase ntɛm ara. Ɔkraman a onni anibiannaso no hyiaa n"ani bere a ne nsa kyeree nipadua a aboa nhoma ayɛ no na ogyaee ntɛm ara wɔ ɛno akyi no. "Oo," nea Nina tumi piapiaa no ara ne, na ɔdaa fam bio.
  
  "Wo te nka dɛn?" ɔbaa no bisae.
  
  Nina bɔɔ n"ano komm de foaa ne nnaadaa no akyi sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ awɔw reyare me wɔ ɔman bi a minnim ha mu." Yiw, pɛpɛɛpɛ, na ne nne a ɛwɔ ne mu no suasuaa no. Scotlandni bi san n"akyi fi Germanfo osutɔbere mu. Adwene kɛse!
  
  Afei ne wura no kaa sika kɔkɔɔ nsɛm no. "Liebchen, obi wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ mefrɛ no sɛ ɔmmra bɛfa wo? Kunu? Abusua?" Nina anim a ɛyɛ nsu na ɛyɛ bruu no hyerɛn wɔ anidaso mu. "Yiw mesrɛ wo!"
  
  "W"adamfo a ɔwɔ ha no ankɔ ne nkyɛn mpo anɔpa yi. Bere a mesɔree sɛ mede kar bɛka mo baanu akɔ kurow no mu no, na onni hɔ kɛkɛ. So mo baanu ko tiaa?"
  
  "Dabi, ɔkae sɛ ɔde ahopere rekɔ ne nua fie. Ebia osusuwii sɛ mɛboa no ma wayare," Nina buae na ohui sɛ ebia ne nsusuwii hunu no teɛ koraa. Bere a wɔn baanu de da mũ no nyinaa nantew nkuraase kwan bi a ɛwɔ Heidelberg akyi no, wɔanbɛn wɔn ho ankasa. Nanso ɔkaa biribiara a obetumi akae wɔ ne nipasu ho kyerɛɛ no. Saa bere no, Nina hui sɛ Sam foforo no nkae no paw nea ɛyɛ nwonwa, nanso na ɔmpɛ sɛ ɔwosow hyɛmma no bere a na ɔde ne ho to n"akwankyerɛ ne n"abodwokyɛre so kɛse no.
  
  Ɔkaee sɛ ampa ara na ɔhyɛ atade fitaa tenten bi, nanso sɛ ɛnyɛ ɛno a, ɛkame ayɛ sɛ sɛ ɔda so ara wɔ bi mpo a, na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ obehu n"anim. Nea ɛhyɛɛ no abufuw kakra ne ahodwiriw a wanda no adi bere a wohu no bere biara a wobebisa akwankyerɛ anaasɛ wɔne afoforo di nkitaho no. Akyinnye biara nni ho sɛ, sɛ wohu ɔbarima bi a n"anim ne ne honam ani adan taffy a, anka nkurɔfo bɛbɔ nnyigyei bi anaasɛ wɔbɛteɛm aka asɛm bi a ɛkyerɛ tema? Nanso wɔyɛɛ wɔn ade wɔ ɔkwan a ɛnyɛ hwee so, na wɔankyerɛ sɛ ɔbarima no akuru a ɛda adi sɛ ɛyɛ foforo no haw wɔn.
  
  "Dɛn na ɛtoo wo fon a wokura kyin?" - awuraa no bisaa no - asemmisa a efata koraa, a Nina de atoro a eda adi paa buaa no a wammɔ mmɔden biara.
  
  "Me nyaa adwowtwa." Me bag a me fon, sika, biribiara ka ho. Ɛyerae. Misusuw sɛ na wonim sɛ meyɛ nsrahwɛfo na wɔde wɔn ani sii me so," Nina kyerɛkyerɛɛ mu, na ɔfaa ɔbea no telefon na ɔde ne ti too fam de kyerɛɛ aseda. Ɔfrɛɛ nɔma a ɔkae no yiye no. Bere a telefon no bɔɔ wɔ nhama no ano a aka no, ɛmaa Nina nyaa ahoɔden a ɛpaee na ne yafunu mu yɛɛ hyew kakra.
  
  "Mpaapae." Me Nyankopɔn, asɛmfua fɛfɛ bɛn ara ni, Nina susuwii, mpofirim ara ɔtee ahobammɔ nka sen sɛnea ɔtee nka wɔ bere tenten mu. Ná bere tenten ahe na wate n"adamfo dedaw, ɔdɔfo a ɔnyɛ hwee ne ne yɔnko dwumayɛni bere ne bere mu no nne? Ne koma huruwii. Nina nhuu Sam fi bere a Order of the Black Sun kyeree no bere a na wɔretu kwan akɔhwehwɛ afeha a ɛto so 18 Amber Room a agye din wɔ Poland bɛyɛ asram abien a atwam ni no.
  
  "S-Sam?" - bisae, na ɛkame ayɛ sɛ ɔserewee.
  
  "Nina?" ɔteɛɛm. "Nina? Ɛyɛ wo?"
  
  "Aane. Wo ho te sɛn?" ɔserewee kakra. Ná ne nipadua nyinaa yɛ no yaw na na ɛkame ayɛ sɛ na ontumi ntra ase.
  
  "Yesu Kristo, Nina! Wowɔ he? So wowɔ asiane mu? ɔde ahopere bisae wɔ kar bi a ɛretu dede a emu yɛ duru so.
  
  "Mete ase, Sam. Nanso, ɛkame ayɛ sɛ ɛnyɛ saa. Nanso mewɔ ahobammɔ. Ɔne ɔbea bi a ɔwɔ Mannheim, wɔ Germany ha. Sam? Wobɛtumi aba abɛfa me?" ne nne mu paapaee. Adesrɛ no kaa Sam koma paa. Ɛkame ayɛ sɛ ɔbea akokodurufo, onyansafo na ɔde ne ho saa rensrɛ nkwagye te sɛ abofra ketewa.
  
  "Nokwarem no, mɛba ama wo! Mannheim yɛ kar kwan tiaa bi fi baabi a mewɔ no. Ma me address no na yɛbɛba abɛfa wo," Sam de anigye teɛɛm. "O me Nyankopɔn, wunnim sɛnea yɛn ani agye sɛ biribiara ye ma wo!"
  
  "Dɛn na yɛn nyinaa kyerɛ?" - a obisae. "Na dɛn nti na wowɔ Germany?"
  
  "Sɛ mede wo bɛkɔ fie akɔ ayaresabea, sɛnea ɛte no. Yehuu wɔ atesɛm nkrataa mu sɛ baabi a Detlef gyaw wo no, na ɛyɛ hell kronkron. Na bere a yeduu ha no, na wo nni hɔ! Minnye nni," na ɔde ahotɔ hyɛɛ ne serew mu ma.
  
  "Mede wo bɛma ɔbea dɔfo a ɔmaa me address no. Yebehyia nnansa yi ara, ɛnyɛ hwee?" Nina nam ahome a emu yɛ den so buae na ɔde telefon no maa ne wura no ansa na ɔreda kɛse.
  
  Bere a Sam kae sɛ "yɛn" no, na ɔwɔ atenka bɔne bi sɛ ɛkyerɛ sɛ wagye Perdue afi afiri a nidi wom a wɔde no too afiase bere a Detlef too no tuo wɔ mogya nwini mu wɔ Chernobyl akyi no. Nanso esiane sɛ yare no tetew ne nhyehyɛe no mu sɛ asotwe a efi morphine nyame a ogyaw no wɔ n"akyi wɔ n"akyi no hɔ nti, na ɛnyɛ no asɛm saa bere no. Nea na ɔpɛ ara ne sɛ ɔbɛyera akɔ nea na ɛretwɛn no no abasa mu.
  
  Ná ɔda so ara te sɛ ɔbea no rekyerɛkyerɛ sɛnea ofie no te bere a ofii adwuma no so ahwɛfo hɔ na ɔdaa atiridiinini mu no mu.
  
  
  Ti 15 - Aduruyɛ bɔne
  
  
  Onuabaa Barken tenaa ɔfese nkongua a wɔayɛ no tete no aboa nhoma a ɛyɛ den so, na ne nsateaa gyina ne nkotodwe so. Wɔ kanea a ɛyɛ hyew no dede a ɛyɛ monotonous ase no, ne nsa gyinaa ne ti nkyɛnkyɛn bere a na ɔretie nea ogye ahɔho no kyerɛwtohɔ a ɛfa Oduruyɛfo Hilt wu ho no. Ɔyarehwɛfo bi a ne mu duru boro so dii oduruyɛfo bi a na onim no asram ason pɛ ho awerɛhow. Ná ɔne no wɔ abusuabɔ a ɛyɛ abotan, nanso na ɔyɛ ɔbea a ɔwɔ ayamhyehye a onu ne ho ankasa wɔ ɔbarima no wu ho.
  
  Ansa na obi a ogye ahɔho no refi adwumayɛbea hɔ no kae sɛ: "Ayi no yɛ ɔkyena."
  
  "Mihuu no wɔ atesɛm nkrataa mu, wunim, ɛfa awudisɛm no ho. Oduruyɛfo Fritz ka kyerɛɛ me sɛ memmra gye sɛ ɛho hia. Ná ɔmpɛ sɛ me nso mɛkɔ asiane mu," saa na ɔka kyerɛɛ nea ɔhyɛ n"ase, Ɔyarehwɛfo Marks. "Marlene, ɛsɛ sɛ wosrɛ sɛ wɔmfa wo nkɔ baabi foforo. Merentumi nhaw me ho bio bere biara a menyɛ adwuma."
  
  Marlene Marks serewee, na ɔde nkuruwa a ɛyɛ ntɛm soup a wasiesie no biako maa no sɛ: "Nhaw wo ho wɔ me ho, Onuawa Barken." "Misusuw sɛ ɛbɛyɛ sɛ na obiara a ɔyɛɛ saa no wɔ ntease titiriw bi, wunim? Te sɛ botae bi a na ɛwɔ ha dedaw."
  
  "Wo nsusuw...?" Ɔyarehwɛfo Barken ani so tetew no wɔ Ɔyarehwɛfo Marks ho.
  
  Onuawa Marks sii ne nuabea suro so dua sɛ: "Oduruyɛfo Gould." Ɔde ne nsa too ne ho so sɛ: "Misusuw sɛ ɛyɛ obi a na ɔpɛ sɛ ɔkyere no sie, na afei a wɔafa no no, asiane a ɛwɔ hɔ ma adwumayɛfo ne ayarefo no aba awiei. Mekyerɛ sɛ, me bet ahiafo a wowuwui no hyiaa wɔn awiei nkutoo efisɛ wɔkɔɔ owudifo no kwan mu, wunim? Ɛbɛyɛ sɛ wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobesiw no kwan."
  
  "Mete saa nsusuwii yi ase, ɔdɔfo, nanso ɛnde dɛn nti na abotare "Sam" nso ayera?" - bisaa Onuabaa Barken. Otumi hui wɔ Marlene anim sɛ ɔyarehwɛfo kumaa no nnya nsusuw ho. Ɔnom ne soup no komm.
  
  Marlene dii awerɛhow sɛ: "Ɛyɛ awerɛhow kɛse sɛ ɔfaa Oduruyɛfo Gould kɔe." "Ná ɔyare kɛse na na n"ani reyɛ kɛse, ɔbea hiani. Ɔkwan foforo so no, me maame bo fuwii bere a ɔtee sɛ wɔkyeree Oduruyɛfo Gould sie no. Ne bo fuwii sɛ ɔwɔ ha wɔ me hwɛ ase saa bere yi nyinaa a manka ankyerɛ no."
  
  Onuawa Barken nyaa tema maa no sɛ: "O me Nyankopɔn." "Ɛbɛyɛ sɛ ɔde hell maa wo. Mahu sɛ ɔbea yi ahaw na ɔbɔ me hu mpo."
  
  Wɔn baanu no nyaa akokoduru serewee wɔ tebea a ɛyɛ sum yi mu. Oduruyɛfo Fritz nantew kɔɔ ɔyarehwɛfo no adwumayɛbea a ɛwɔ abansoro a ɛto so abiɛsa no so a na ɔde folda bi ahyɛ ne nsa ase. Ná n"anim yɛ aniberesɛm, na ɛde wɔn anigye ketewaa no baa awiei ntɛm ara. Biribi a ɛte sɛ awerɛhow anaa abasamtu daa adi wɔ n"ani so bere a ɔreyɛ kɔfe kuruwa ma ne ho no.
  
  Ɔyarehwɛfo kumaa no kae de bubuu kommyɛ a ɛyɛ fɛre ade no sɛ: "Guten Morgen, Oduruyɛfo Fritz."
  
  Wammua no. Onuabaa Barken ho dwiriw no wɔ n"atirimɔdensɛm no ho na ɔde ne nne a ɛyɛ tumidi dii dwuma de hyɛɛ ɔbarima no ma ɔkɔɔ so yii ne ho adi, na ɔkaa nkyia koro no ara, na ɔde decibel kakraa bi pɛ na ɛsen saa. Oduruyɛfo Fritz huruw sɔre, na wɔde no fii ne nsusuwii tebea a na ɔwɔ comatose mu no mu.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Oo, mepa wo kyɛw, mmea." "Mema wo akye. Ɔde ne ti too fam kyerɛɛ wɔn mu biara sɛ: "Anɔpa pa," na ɔpopaa ne nsateaa a fifiri ayɛ no wɔ n"atade so ansa na ɔrekanyan kɔfe no.
  
  Ná ɛnte sɛ Oduruyɛfo Fritz koraa sɛ ɔbɛyɛ n"ade saa. Wɔ mmea dodow no ara a wohyiaa no fam no, na ɔyɛ German nnuruyɛ adwuma no mmuae a wɔde maa George Clooney. Ná n"ahoɔden a ɔwɔ no yɛ n"ahoɔden, a na n"ahokokwaw sɛ oduruyɛfo nkutoo na ɛboro so. Na nanso ha na ogyinaa hɔ, wɔ adwumayɛbea a ɛba fam a ɛwɔ abansoro a ɛto so abiɛsa no so, a ne nsateaa ayɛ fifiri na ɔde kyɛwpa hwɛbea a ɛmaa mmeawa baanu no nyinaa adwene tu frae.
  
  Onuawa Barken ne Onuawa Marx sesaa wɔn anim komm ansa na ɔsraani panyin a ne ho yɛ den no resɔre ahohoro ne kuruwa." Oduruyɛfo Fritz, dɛn na ɛhaw wo? Me ne Nurse Marks retu yɛn ho ama sɛ yɛbɛhwehwɛ obiara a ɔrehaw wo na yɛayɛ wɔn barium enema a wontua hwee a wɔde me Chai tii titiriw no abɔ... tẽẽ afi tii toa no mu!"
  
  Ɔyarehwɛfo Marks antumi anhyɛ ne ho so sɛ ɔbɛmene ne soup no esiane serew a na wɔnhwɛ kwan no nti, ɛwom sɛ na onnim sɛnea oduruyɛfo no bɛyɛ n"ade de. N"ani a ɛtrɛw no de ahohorabɔ a ɛnyɛ anifere hwɛɛ n"adwumawura no denneennen, na n"anom hwee ase wɔ ahodwiriw mu. Onuawa Barken anhaw no. Ná ne ho tɔ no yiye sɛ ɔde aseresɛm bedi dwuma de anya nsɛm, n"ankasa ne nea ɛkanyan nkate kɛse mpo.
  
  Oduruyɛfo Fritz serewee na ɔwosow ne ti. Ná n"ani gye saa kwan yi ho, ɛwom sɛ na nea ɔde sie no mfata sɛ wɔde di agoru ɔkwan biara so de.
  
  Ɔde ne nne a ɛyɛ anibuei sen biara kae sɛ: "Sɛnea m"ani sɔ wo akokoduru adeyɛ no, Onuawa Barken, nea ɛde m"awerɛhow ba no nyɛ onipa kɛse na mmom obi nkrabea."
  
  "So metumi abisa hena?" Ná Onuawa Barken rebisa.
  
  Obuae sɛ: "Nokwarem no, misi so dua." "Mo baanu nyinaa saa Oduruyɛfo Gould yare, enti sɛ munim nea efii Nina nhwehwɛmu no mu bae a, ɛbɛyɛ nea ɛfata kɛse."
  
  Marlene nsa abien no nyinaa kɔɔ soro komm kɔɔ n"anim, na ɛkataa n"ano ne ne hwene so de kyerɛe sɛ ɔrehwɛ kwan. Onuawa Barken tee sɛnea Onuawa Marx yɛɛ n"ade no ase, efisɛ ɔno ankasa annye amanneɛbɔ no yiye. Ɛno da nkyɛn a, sɛ na Oduruyɛfo Fritz wɔ nimdeɛ a onni komm wɔ wiase no ho a, na ɛsɛ sɛ ɛno yɛ kɛse.
  
  Ofii ase, na ɔkyeree folda no mu denneennen sɛ: "Ɛyɛ awerɛhow, titiriw bere a ɛsaa yare ntɛmntɛm saa mfiase no akyi." "Nsɔhwɛ ahorow kyerɛ sɛ ne mogya dodow asɛe kɛse. Nkwammoaa a asɛe no mu yɛ den dodo ma bere a egyee ansa na ɔrekɔ ayaresa mu no."
  
  Marlene de n"abasa so teɛɛm sɛ: "Oo, Yesu a ne ho yɛ dɛ." Nusu hyɛɛ n"ani so ma, nanso Onuabaa Barken anim kɔɔ so kuraa anim a wɔkyerɛɛ no sɛ onnye asɛmmɔne ntom no mu.
  
  Hunu.
  
  "Ɔfã bɛn na yɛrehwɛ?" - Onuabaa Barken bisae.
  
  "Wiɛ, ɛte sɛ nea ne dwensɔtwaa ne n"ahurututu na ɛresoa kokoram a ɛrenya nkɔso no ho adesoa, nanso nneɛma a ɛkyerɛ pefee nso wɔ hɔ a ɛkyerɛ sɛ wanya ntini mu yare nketenkete bi, a ɛbɛyɛ sɛ ɛno na ɛde n"ani a ɛresɛe no bae, Ɔyarehwɛfo Barken. Wɔayɛ ne nhwehwɛmu nkutoo, enti merentumi nhu sɛnea ɔyare no te no pɛpɛɛpɛ kosi sɛ mɛsan ahwehwɛ ne mu bio."
  
  Wɔ akyi no, Ɔyarehwɛfo Marks bɔɔ n"ano komm bere a ɔtee asɛm no, nanso ɔbɔɔ mmɔden biara sɛ ɔbɛtwe ne ho na wamma ɔyarefo no annya no ankasa saa. Ná onim sɛ ɛnyɛ adwumayɛ ho nimdeɛ sɛ obesu ɔyarefo bi ho, nanso na eyi nyɛ ɔyarefo biara kɛkɛ. Ɛyɛ Oduruyɛfo Nina Gould, ne nhyɛso ne nea onim no a na ɔwɔ baabi a ɛyɛ mmerɛw ma no.
  
  "Mewɔ anidaso ara sɛ yebetumi ahu no ntɛm sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi asan anya no ansa na nneɛma asɛe sen sɛnea ɛsɛ sɛ ɛyɛ. Yɛrentumi nnyae anidaso a ɛte saa ara kwa, ɛwom sɛ," ɔkae, na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔyarehwɛfo kumaa a ɔresu no animtiaa, "ɛyɛ den wɔ ɔkwan bi so sɛ yɛbɛkɔ so anya adwempa de."
  
  Oduruyɛfo Fritz boafo no de too gua fii ɔpon no ano sɛ: "Oduruyɛfo Fritz, Germany Wim Asraafo panyin no resoma ɔbarima bi ma ɔne wo akasa nnɛ bere bi." Na onni bere a obebisa nea enti a Onuawa Marx resu, bere a na ɔde ahopere resan akɔ Oduruyɛfo Fritz adwumayɛbea ketewa a na ɔhwɛ so no mu no.
  
  "Hwan?" - bisae, na n'ahotoso san bae.
  
  "Ɔka sɛ ne din de Werner. Dieter Werner a ofi Germany Wim Asraafo mu. Eyi fa obi a wɔahyew no a ɔyerae wɔ ayaresabea no ho. Mehwɛɛ - ɔwɔ asraafoɔ kwan sɛ ɔbɛba ha wɔ Lieutenant General Harold Mayer ananmu." Ɛkame ayɛ sɛ ɔka ne nyinaa wɔ ahome biako mu.
  
  Oduruyɛfo Fritz nwiinwii sɛ: "Minnim nea mɛka akyerɛ saa nkurɔfo yi bio." "Wɔn ankasa ntumi nsiesie nneɛma, na afei wɔba bɛsɛe me bere wɔ..." na ofii hɔ, na ɔde abufuw bɔɔ n"ano. Ne boafo no de n"ani kyerɛɛ ayarehwɛfo baanu no bio ansa na ɔde ahopere dii n"adwumawura no akyi.
  
  "Dɛn na ɛkyerɛ?" Onuawa Barken guu ahome. "Ɛyɛ me anigye sɛ minni oduruyɛfo hiani no mpaboa mu. Bra, Onuawa Marx. Bere a yɛde yɛ yɛn rounds." Ɔsan kɔɔ n"ahyɛde a emu yɛ den a ɔtaa yɛ no so, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛkyerɛ sɛ adwuma bere afi ase ara kwa. Na ɔde ne abufuw a emu yɛ den a ɔtaa yɛ no de kaa ho sɛ: "Na ma w"aniwa, Onyankopɔn nti, Marlene, ansa na ayarefo no asusuw sɛ wokorɔn te sɛ wɔn!"
  
  
  * * * .
  
  
  Nnɔnhwerew kakraa bi akyi no, Onuawa Marks gyee n"ahome. Ná wafi baabi a wɔhwɛ awo no nkyɛe, baabi a na ɔyɛ adwuma a ɔde nnɔnhwerew abien yɛ adwuma da biara da no. Ná ayarehwɛfo baanu a wɔde wɔn bere nyinaa yɛ adwuma a wofi awo ayaresabea no agye akwamma a ayamhyehye wom wɔ awudisɛm a esii nnansa yi no akyi, enti na adwumayɛfo sua kakra wɔ adwumayɛbea no mu. Wɔ ɔyarehwɛfo no adwumayɛbea no, oyii adesoa no fii ne nan a na ɛyɛ yaw no so na otiee kettle no a ɛrebɔ denneennen a ɛhyɛ bɔ no.
  
  Bere a ɔretwɛn no, kanea a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ pii hyerɛn pon ne nkongua a ɛwɔ frigye ketewa no anim no so na ɛmaa ɔhwɛɛ nneɛma a ɛho tew a ɛwɔ dan mu no. Wɔ ne brɛ tebea mu no, ɛkaee no awerɛhosɛm a efi kan no. Ɛhɔ ara, wɔ pon a ɛyɛ fitaa a ɛyɛ torotoro no so no, na ɔda so ara tumi hu Oduruyɛfo Nina Gould fael no, sɛ ɛda hɔ te sɛ krataa foforo biara a obetumi akenkan. Eyi nkutoo na na ɛwɔ n"ankasa hua. Ɔde porɔwee hua a ɛyɛ abofono bi a ɛmaa Ɔyarehwɛfo Marks memee kosii sɛ ɔsɔre fii dae a ɛyɛ hu mu a ne nsa asorɔw mpofirim. Ɛkame ayɛ sɛ ɔde ne tii kuruwa no guu fam a ɛyɛ den no so, nanso ɔkyeree no bere ano, na ɔde saa ahuruhuruw a wɔde fi ase a adrenaline na ɛyɛ adwuma no dii dwuma.
  
  "Oh me Nyankopɔn!" - de ehu kaa no sereserew, na okuraa porcelain kuruwa no mu denneennen. N"ani da pon no ani a hwee nni so, baabi a na wontumi nhu folda biako mpo. Nea ɛmaa ne ho tɔɔ no ne sɛ na ɛyɛ ne ahodwiriw a ɔyɛe nnansa yi no ho mfonini a ɛyɛ abofono ara kwa, nanso na ɔpɛ ankasa sɛ ɛbɛyɛ saa ara wɔ amanneɛbɔ ankasa a ɛwɔ mu no ho. Dɛn nti na eyi nso betumi ayɛ nea ɛsen dae bɔne bi kɛkɛ? Nina ohiani!
  
  Marlene Marks tee nka sɛ n"aniwa ayɛ nsu bio, nanso saa bere yi de ɛnyɛ Nina tebea no nti. Na eyi te saa efisɛ na onni adwene biara sɛ ebia abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ a ne ti nhwi yɛ tuntum no te ase mpo, na kampɛsɛ baabi a ɔbɔnefo a ne koma yɛ abo yi de no akɔ no.
  
  
  Ti 16 - Anigye nhyiam / Ɛnyɛ anigye fã
  
  
  "Me yɔnko dwumayɛni dedaw a ɔwɔ Edinburgh Post, Margaret Crosby, frɛɛ nkyɛe," Sam kyɛɛ, na ɔda so ara de akɔnnɔ hwɛ ne fon bere a ɔne Perdue foroo kar a wɔagye no akyi pɛɛ. "Ɔreba ha sɛ ɔrebɛto nsa afrɛ me sɛ memmɛyɛ nhwehwɛmu bi a ɛfa sɛnea German Wim Asraafo de wɔn ho hyɛɛ aniwusɛm bi mu ho kyerɛwfo a ɔka ho."
  
  "Ɛte sɛ asɛm pa. Ɛsɛ sɛ woyɛ, akwakoraa. Mete amanaman ntam atirisopam bi nka wɔ ha, nanso menyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo," Perdue kae bere a wɔde wɔn ani kyerɛɛ Nina bere tiaa mu dabere no.
  
  Bere a Sam ne Perdue gyinaa ofie a wɔkyerɛɛ wɔn kwan no anim no, na beae no te sɛ nea ɛyɛ hu. Ɛwom sɛ na wɔayɛ ofie ketewaa no ho adwini nkyɛe de, nanso na turo no yɛ wuram. Nsonsonoe a ɛda wɔn ntam no maa ofie no daa nsow. Nsɔe nnua twaa abɔnten afasu a ɛyɛ beige no ho hyiae wɔ ɔdan atifi tuntum no ase. Nsõ a ɛwɔ paint pink a ɛyɛ mmerɛw a ɛwɔ afiri a wɔde yɛ afiri no so no kyerɛe sɛ asɛe ansa na wɔreyɛ ho adwini. Wusiw fii mu bae te sɛ ɔtweaseɛ fitaa a ɔyɛ ɔkwasea, na ɛne mununkum a ɛyɛ nwini a ɛyɛ kɔla biako a ɛwɔ da a mununkum wɔ hɔ no boom.
  
  Ná ofie no gyina abɔnten ketewaa bi a ɛbɛn ɔtare bi awiei, na ɛmaa beae no ankonamyɛ a ɛyɛ kusuu no yɛɛ kɛse. Bere a mmarima baanu no sian fii kar no mu no, Sam hui sɛ ntama a ɛwɔ mfɛnsere no biako so no rewosow.
  
  Sam de too gua kyerɛɛ ne hokafo no sɛ: "Wɔahu yɛn." Perdue de ne ti too fam, na ne nipadua tenten no korɔn sen kar no pon no nnua. Ne ti nhwi a ɛyɛ bruu no hwirew wɔ mframa a ano nyɛ den no mu bere a ɔhwɛɛ sɛnea anim pon no bue kakra no. Anim a ɛyɛ duruduru na ayamyefo bi fi ɔpon no akyi hwɛɛ abɔnten.
  
  "Frau Bauer?" Perdu fi kar no fã foforo bisae.
  
  "Herr Cleve?" Ɔserewee.
  
  Perdue de ne nsa kyerɛɛ Sam so na ɔserewee.
  
  "Kɔ, Sam. Minsusuw sɛ ɛsɛ sɛ Nina ne me bɔ ntɛm ara, wunim?" Sam tee ase. Ná n"adamfo no teɛ. Awiei koraa no, ɔne Nina antetew mu wɔ nsɛm a eye sen biara mu, dɛn ne Perdue a ɔtaa no wɔ sum mu na ohunahunaa no sɛ obekum no ne ne nyinaa.
  
  Bere a Sam huruw foroo abrannaa no atrapoe kɔɔ baabi a na ɔbea no kura ɔpon no mu no, wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛpɛ sɛ ɔtra hɔ kakra. Ná ofie no mu hua yɛ ɔsoro de, na nhwiren, kɔfe, ne nea ebia na ɛyɛ Fransefo toast nnɔnhwerew kakraa bi a atwam ni no hua a wɔadi afra.
  
  Ɔka kyerɛɛ Frau Bauer sɛ: "Meda wo ase."
  
  "Ɔwɔ ha wɔ ɔfã foforo no. Wada fi bere a yɛkasae wɔ telefon so no," na ɔbɔɔ Sam amanneɛ, na ɔde aniwu hwɛɛ ne honam ani hwɛbea a ɛyɛ den no. Ɛmaa ɔtee nka sɛ ɛnyɛ mmerɛw sɛ wɔato no mmonnaa wɔ afiase, nanso Sam de n"adwene sii Nina so. Ná ne nipadua ketewa no abɔ ne ho ban wɔ ntama a wɔaboaboa ano ase, na ebi danee mpataa bere a ɔtwee no san n"akyi de daa Nina anim adi no.
  
  Sam ankyerɛ, nanso ne ho dwiriw no bere a ohui sɛnea ne ho yɛ bɔne no. Ná n"anofafa yɛ bruu wɔ n"anim a ɛyɛ bruu no ho, na ne ti nhwi abata n"asen bere a ɔrehome denneennen no.
  
  "So ɔyɛ obi a ɔnom sigaret?" - bisaa Frau Bauer. "N"ahurututu mu nnyigyei yɛ hu. Ná ɔmma memfrɛ ayaresabea no ansa na woahu no. So ɛsɛ sɛ mefrɛ wɔn mprempren?"
  
  Sam kae ntɛmntɛm sɛ: "Ɛnnya mmae." Wɔ telefon so no, Frau Bauer kaa ɔbarima a ɔkaa Nina ho no ho asɛm kyerɛɛ no, na Sam faa no sɛ ɛyɛ obi foforo a wayera afi ayaresabea hɔ. Ɔkaa no komm sɛ: "Nina," na ɔde ne nsateaa ano tuu mmirika faa ne ti atifi na ɔsan kaa ne din no denneennen kakra bere biara. Awiei koraa no n"ani buei na ɔserewee sɛ, "Sam" Yesu! Dɛn na ɛhaw n"ani?Ɔde ehu susuw ani a ɛyɛ hare a ɛkata n"ani nyinaa so te sɛ akraman nhama no ho.
  
  Obuae, na ɔfew ne moma so sɛ: "Hello, fɛfɛ." "Woyɛɛ dɛn hui sɛ ɛyɛ me?"
  
  "Woredi me ho agoru?" - kaa no nkakrankakra. "Wo nne akyerɛw wɔ m"adwene mu... te sɛ wo hua no ara pɛ."
  
  "Me hua?" obisae.
  
  Ɔde aseresɛm kae sɛ: "Marlboro ne suban." "Onyankopɔn, anka mɛkum obi ama sigaret seesei ara."
  
  Frau Bauer menee ne tii no. Sam serewee. Nina ɔfefe.
  
  Sam kae sɛ: "Ná yɛhaw kɛse, ɔdɔ." "Momma yɛmfa wo nkɔ ayaresabea. Mesrɛ wo."
  
  Nina aniwa a asɛe no huruw buei. "Daabi".
  
  "Biribiara ayɛ komm wɔ hɔ mprempren." Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛdaadaa no, nanso na Nina nni bi.
  
  "Menyɛ ɔkwasea, Sam. Midii amanneɛbɔ no akyi fii ha. Wɔnnya nkyeree saa ɔbabarima no, na bere a etwa to a yɛkasae no, ɔmaa emu daa hɔ pefee sɛ na meredi agoru wɔ ban no fã a ɛnteɛ," ɔde ahopere bɔɔ ose.
  
  "Papa pa." Dwo kakra na ka nea ɛno kyerɛ ankasa kyerɛ me, efisɛ me fam no ɛte sɛ nea wo ne owudifo no dii nkitaho tẽẽ," Sam buae, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne nne ayɛ nea ehu ankasa a ɔtee wɔ nea na ɔretwe adwene asi so no ho.
  
  "Ti anaa kɔfe, Herr Cleve?" - a ɔyɛ ahɔhoyɛfo a ɔwɔ ayamye no bisae ntɛm ara.
  
  "Doro yɛ sinamon tii kɛse, Sam. Sɔ hwɛ," Nina de ɔbrɛ de nyansahyɛ mae.
  
  Sam de ne ti too fam wɔ ayamye mu, na ɔsomaa Germanni bea a onni abotare no kɔɔ adididan mu. Na ɛhaw no sɛ Perdue te kar no mu wɔ bere a anka ebegye na watumi akɔ Nina mprempren tebea no ase no. Nina dae bio, na Bundesliga ɔko a ɛkɔɔ so wɔ television so no maa n"adwene adwo no. Esiane sɛ na Sam haw n"asetra wɔ mmabun abufuw mu nti, ɔde nkra kɔmaa Perdue.
  
  Ɔyɛ obi a ne tirim yɛ den sɛnea yesusuwii no.
  
  Ɔyare a edi awu. Adwene bi wɔ hɔ?
  
  Ɔde ahopopo twɛn sɛ obenya adwene biara a ɛfa sɛnea ɔbɛma Nina akɔ ayaresabea ansa na n"atirimɔdensɛm no ama wawu. Sɛnea ɛte no, na nhyɛso a basabasayɛ nnim nkutoo ne ɔkwan a wɔbɛfa so ne ɔbarima a n"adwene atu afra na ne bo afuw wiase no adi, nanso na osuro sɛ eyi bɛma Nina atwe ne ho akɔ akyiri, titiriw wɔ Perdue ho. Ne fon no nne no bubuu TV so nsɛm ho ɔkasafo no adwene a ɛyɛ monotony no, na ɛkanyan Nina. Sam hwɛɛ fam kɔɔ baabi a ɔde ne fon asie no.
  
  Fa ayaresabea foforo ho nyansahyɛ ma?
  
  Sɛ ɛnte saa a, fa sherry a wɔabɔ no ka bɔ no hwe fam.
  
  Wɔ nea etwa to no mu no, Sam hui sɛ Perdue redi agoru. Nanso, nea edi kan no yɛ adwene kɛse. Nkrasɛm a edi kan no akyi pɛɛ no, nea edi hɔ no bae.
  
  Sukuupɔn a ɛwɔ Mannheim.
  
  Theresienkrankenhaus na ɔkyerɛwee.
  
  Anim a ɛyɛ mmerɛw a emu dɔ puei wɔ Nina moma so a na ɛyɛ nwunu no so. "Dɛn koraa ne dede a ɛkɔ so daa yi?" - bɔɔ n"ano faa anigyede a ɛretwintwam no mu wɔ ne atiridiinini mu. "Gyae eyi! Me Nyankopɔn..."
  
  Sam dum ne fon no sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛma ɔbea a n"abam abu a na ɔrebɔ mmɔden sɛ obegye no no adwo. Frau Bauer de tray bi baa mu. Sam paa kyɛw komm paa sɛ: "Pa kyɛw, Frau Bauer." "Yɛbɛyi wo ti nhwi afi hɔ wɔ simma kakraa bi pɛ mu."
  
  Ɔde ne kasa a ɛyɛ den no bɔɔ ose sɛ: "Mma w"abɔ dam." "Mpere wo ho." Hwɛ hu ara sɛ Nina bedu ayaresabea hɔ ntɛm. Misusuw sɛ ne ho yɛ bɔne."
  
  Sam buae sɛ: "Danke." Ɔnom tii bi, bɔɔ mmɔden sɛ ɔrenhyew n"ano. Ná Nina asɛm no teɛ. Ná anonne a ɛyɛ hyew no bɛn ambrosia sɛnea obetumi asusuw ho.
  
  "Nina?" Sam nyaa akokoduru bio. "Ɛsɛ sɛ yefi ha. W"adamfo a ofi ayaresabea hɔ no tow wo gui, enti minni ne mu ahotoso koraa. Sɛ ɔne nnamfo kakraa bi san ba a, yɛbɛto ɔhaw mu."
  
  Nina buee n"ani. Sam tee nka sɛ awerɛhow asorɔkye bi nam ne mu bere a ɔhwɛɛ n"anim twaam kɔɔ ahunmu a ɛwɔ n"akyi no. "Me nsan nkɔ."
  
  Ɔmaa awerɛhyem sɛ: "Dabi, dabi, ɛnsɛ sɛ woyɛ saa." "Yɛde wo bɛkɔ mpɔtam hɔ ayaresabea wɔ Mannheim ha, ɔdɔ."
  
  "Dabi, Sam!" - srɛɛ. Ne moma so yɛɛ den wɔ ahoyeraw mu bere a ne nsa bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte anim nhwi a na ɛrehaw no no nka no. Nina nsateaa a ɛyɛ tratraa no twitwiw ne ti akyi bere a ɔbɔɔ mmɔden mpɛn pii sɛ obeyi nwi a ayɛ kurukuruwa no, na bere biara a odii nkogu no, na ne bo fuw kɛse no. Sam yɛɛ eyi maa no bere a ɔhwɛɛ nea osusuwii sɛ ɛyɛ n"anim no. "Dɛn nti na mintumi nkɔ fie? Dɛn nti na wontumi nsa me yare wɔ ayaresabea bi a ɛwɔ Edinburgh?"
  
  Nina de ahomegyeɛ mpofirim na ɔkuraa ne home mu, na ne hwene mu ntokuru hwirew kakra. Frau Bauer ne ɔhɔho a odii n"akyi no gyinaa ɔpon no ano.
  
  "Wobɛtumi".
  
  "Di akyi!" Nina menee, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde ne menewa a ayow no bɛmene.
  
  "Wobetumi de wo akɔ aduruyɛbea bi a wopɛ wɔ Edinburgh, Nina. Ma yɛmfa wo nkɔ ayaresabea a ɛbɛn wo a wɔhwɛ ntɛmpɛ so kɛkɛ na ama wo tebea no agyina. Sɛ wɔyɛ saa wie a, me ne Sam de wo bɛkɔ fie ntɛm ara. Mehyɛ wo bɔ," Perdue ka kyerɛɛ no.
  
  Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde nne a ɛyɛ brɛoo na ɛyɛ mpo bɛkasa sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenhaw ne ntini. Ná ne nsɛm no de nne pa a ɛkyerɛ sɛ wasi ne bo ahyɛ mu ma. Ná Perdue nim sɛ ɛsɛ sɛ ɔde nea ɔpɛ ma no a ɔnka Heidelberg ho asɛm biara wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so.
  
  "Dɛn na woka, ɔdɔ?" Sam serewee, na ɔde ne nsa srasraa ne ti nhwi. "Wompɛ sɛ wuwu wɔ Germany, ɛnte saa?" Ɔmaa n"ani so de kyɛw hwɛɛ Germanni ahɔhoyɛfo no, nanso ɔserewee kɛkɛ na ɔwosow no sɛ ɔmfa nkɔ.
  
  "Wobɔɔ mmɔden sɛ wubekum me!" Nina bɔɔ ose wɔ baabi a atwa ne ho ahyia. Ná otumi te baabi a ogyina mfiase no, nanso Perdue nne wosow bere a ɔrekasa no, enti ɔbɔɔ mmɔden sɛnea ɛte biara.
  
  "Wɔyɛɛ nhyehyɛe, Nina, sɛ obedi saa ɔkwasea a ofi Black Sun no ahyɛde akyi. Bra, wunim sɛ Perdue renhyɛ da mpira wo da," Sam bɔɔ mmɔden, nanso na ɔrehome denneennen. Wɔantumi anhu sɛ ebia Nina bo afuw anaasɛ ehu aka no, nanso ne nsa yɛɛ basabasa kosii sɛ ohuu Sam nsa. Ɔbataa ne ho, na n"ani fitaa a ɛte sɛ nufusu no de mmirika fi ɔfã biako kɔɔ ɔfã foforo.
  
  Ɔkae sɛ: "Mesrɛ wo, Onyankopɔn, mma ɛnyɛ Purdue."
  
  Sam wosow ne ti wɔ abasamtu mu bere a Perdue fii fie hɔ no. Akyinnye biara nni ho sɛ saa bere yi de Nina asɛm no yɛɛ no yaw paa. Frau Bauer de tema hwɛɛ sɛnea ɔbarima tenten a ne ti nhwi yɛ fitaa no rekɔ no. Awiei koraa no, Sam sii gyinae sɛ ɔbɛkanyan Nina.
  
  Ɔde ne nsa kaa ne nipadua a ɛyɛ mmerɛw no brɛoo kae sɛ: "Momma yɛnkɔ."
  
  "Gyae ntama no. Metumi apam pii," Frau Bauer serewee.
  
  "Meda wo ase pa ara. Woboaa me paa, paa," Sam ka kyerɛɛ ɔbea a ɔhwɛ hɔ no, na ɔfaa Nina na ɔde no kɔɔ kar no mu. Ná Perdue anim yɛ mmerɛw na na ɛnyɛ nea ɛda adi bere a Sam de Nina a wada no guu kar no mu no.
  
  "Ɛte saa, wahyɛ mu," Sam de too gua wɔ ahobrɛase mu, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyekye Perdue werɛ a ɔrensu. "Misusuw sɛ ɛho behia sɛ yɛsan kɔ Heidelberg kɔgye ne fael fi ne duruyɛfo a na ɔwɔ hɔ kan no hɔ bere a wɔagye no akɔ Mannheim akyi."
  
  "Wobɛtumi akɔ." Mede m'ani kyerɛ Edinburgh bio bere a yɛne Nina adi nkitaho ara pɛ." Perdue nsɛm no gyaw tokuru bi wɔ Sam mu.
  
  Sam yɛɛ n"anim basabasa, na ne ho dwiriw no. "Nanso wokae sɛ wode no bɛfa wimhyɛn akɔ ayaresabea a ɛwɔ hɔ." Ɔtee Perdue abasamtu no ase, nanso anka ɛnsɛ sɛ ɔde Nina asetra di agoru.
  
  Ɔkaa no denneennen sɛ: "Minim nea mekae, Sam." Nhwɛsoɔ a ɛnyɛ hwee no san baeɛ; hwɛbea koro no ara a ɔde maa Sinclair bere a ɔka kyerɛɛ Sam sɛ ontumi mmoa no. Perdue na ɔhyɛɛ kar no ase. "Minim nea ɔkae nso."
  
  
  Ti 17 - Afiri a Wɔde Di Dwuma Mmienu
  
  
  Wɔ adwumayɛbea bi a ɛwɔ abansoro a ɛto so anum so no, Oduruyɛfo Fritz ne Tactical Air Force Base 34 Büchel ananmusifo a wobu no no hyiae wɔ Luftwaffe Sahene Panyin a mprempren nsɛm ho amanneɛbɔfo ne wimhyɛnkafo a wayera no abusua retaa no no ananmu.
  
  Werner de ayamye kae, na ɔde ne charisma yii aduruyɛ ho ɔbenfo no akode fii mu sɛ: "Meda wo ase sɛ wuhuu me a woammɔ kɔkɔ, Oduruyɛfo Fritz." "Ɔsahene panyin no ka kyerɛɛ me sɛ memmra efisɛ mprempren nsrahwɛ ne mmara kwan so ahunahuna ahyɛ no ma, na migye di sɛ wubetumi akyerɛ ho anisɔ."
  
  "Aane. Mesrɛ wo, tena ase, Owura Werner," saa na Oduruyɛfo Fritz kae denneennen. "Sɛnea migye di sɛ mubetumi akyerɛ ho anisɔ no, mewɔ nhyehyɛe a adagyew nnim nso efisɛ ɛsɛ sɛ mehwɛ ayarefo a wɔn ho yɛ den na wowuwu a mentwitware me da biara da adwuma mu a ɛho nhia."
  
  Werner serewee, na ɔtraa ase, na ɛnyɛ oduruyɛfo no honam ani hwɛbea nko na n"adwene tu frae, na mmom sɛnea na ɔmpɛ sɛ obehu no nso. Nanso, sɛ ɛba asɛmpatrɛw adwuma so a, nneɛma a ɛtete saa anhaw Werner koraa. Ná ɔwɔ hɔ sɛ obenya wimhyɛnkafo Lö Venhagen ne baabi a ne pirapirae no ho nsɛm pii sɛnea obetumi. Ná Oduruyɛfo Fritz rennya ɔkwan foforo biara a ɔbɛfa so ayɛ saa gye sɛ ɔbɛboa no ma wahu nea wɔahyew no, titiriw wɔ asɛm a wɔka sɛ wɔpɛ sɛ wɔma n"abusua no dwo no ase. Nokwarem no, nokwarem no, na ɔyɛ obi a ɔfata.
  
  Nea Werner nso annsi so dua ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɔsahene no nni aduruyɛ adwumayɛbea no mu ahotoso araa ma obegye nsɛm no atom kɛkɛ. Ɔde ahwɛyiye de nokwasɛm a ɛyɛ sɛ bere a ɔne Oduruyɛfo Fritz resua ade wɔ abansoro a ɛto so anum no so no, na ne mfɛfo adwumayɛfo baanu de afiri a wɔde sẽ a ɛyɛ fɛ a wɔasiesie no yiye reprapra ɔdan no mu sɛnea ɛbɛyɛ a ebia ɔyare mmoawa bi wɔ hɔ no siee. Wɔn mu biara hwehwɛɛ mpɔtam hɔ wɔ ɔkwan soronko so, foroo ogya guankɔbea biako na ɔkɔɔ fam wɔ nea edi hɔ no so. Na wonim sɛ wɔwɔ bere pɔtee bi pɛ a wɔde bewie nhwehwɛmu no ansa na Werner abisabisa oduruyɛfo panyin no nsɛm awie. Bere a wogye dii sɛ Lö Venhagen nni ayaresabea hɔ pɛ no, na wobetumi atrɛw wɔn hwehwɛ mu akɔ mmeae afoforo a ebetumi aba.
  
  Ɛyɛ anɔpaduan akyi pɛɛ na Oduruyɛfo Fritz bisaa Werner asɛm bi a ɛho hia kɛse.
  
  Wɔde kasatia kyinkyim ne nsɛm no sɛ: "Ɔsahene Werner, sɛ metumi a." "Ɛbɛyɛ dɛn na mo squadron sahene no nni ha sɛ ɔne me bɛkasa afa eyi ho? Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yegyae nkwaseasɛm ka, me ne wo. Yɛn baanu nyinaa nim nea enti a Schmidt di aberante a ɔyɛ wimhyɛnkafo no akyi, nanso dɛn na eyi ne wo wɔ yɛ?"
  
  "Ahyɛde ahorow. Meyɛ ananmusifo kɛkɛ, Oduruyɛfo Fritz. Nanso m"amanneɛbɔ no bɛda sɛnea woboaa yɛn ntɛmntɛm no adi pɛpɛɛpɛ," Werner buae denneennen. Nanso, nokwarem no, na onni nea enti a n"asahene, Captain Gerhard Schmidt, resoma ɔne n"aboafo no adi wimhyɛnkafo no akyi no ho adwene biara. Wɔn baasa no kyerɛe sɛ wɔabɔ wɔn tirim sɛ wɔbɛsɛe wimhyɛnkafo no esiane sɛ ɔhyɛɛ Luftwaffe aniwu bere a ɔde wɔn Tornado akohyɛn a ne bo yɛ abofono no biako kɔhwee ase no ara kwa nti. Ɔkae sɛ: "Sɛ yenya nea yɛpɛ pɛ a, yɛn nyinaa benya ho akatua."
  
  Oduruyɛfo Fritz de asɔretia kae sɛ: "Akataso no nyɛ ne dea." "Kɔ na ka saa asɛm no kyerɛ Schmidt, errand boy."
  
  Werner anim danee nsõ fitaa. Abufuw hyɛɛ no ma, nanso na onni hɔ sɛ ɔrebɛbubu aduruyɛ adwumayɛfo no. Ná oduruyɛfo no fɛwdi a ɛda adi pefee a ɔde buu no animtiaa no yɛ ɔfrɛ a wontumi nnye ho kyim sɛ ɔnkɔ ɔko, a Werner de n"adwene kyerɛw guu nea ɛsɛ sɛ ɔyɛ no mu maa akyiri yi. Nanso afei de n"adwene sii nsɛm a nsu wom yi a na Captain Schmidt mfa ne ho nto so yi so.
  
  "Mɛka saa pɛpɛɛpɛ akyerɛ no, owura." Werner aniwa a emu da hɔ na ɛyɛ teateaa no tow Oduruyɛfo Fritz mu pɛɛ. Ɔserew bi puei wɔ wimhyɛnkafo a ɔko no anim bere a nkuku a ɛrebɔ denneennen ne ayaresabea adwumayɛfo no nkɔmmɔbɔ no memee wɔn nsɛm a ɛfa kokoam akodi no ho no. "Sɛ wohu akataso no ara pɛ a, akyinnye biara nni ho sɛ mɛto nsa afrɛ wo aba guasodeyɛ no ase." Werner san hwɛɛ mu bio, bɔɔ mmɔden sɛ ɔde nsɛmfua atitiriw a ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobehu ntease pɔtee bi bɛhyɛ mu.
  
  Oduruyɛfo Fritz serewee denneennen. Ɔde anigye bɔɔ pon no so. "Fahyɛ?"
  
  Werner suroe bere tiaa bi sɛ wasɛe agoru no, nanso ankyɛ na eyi maa n"anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no so bae. "So ɔkaa eyi kyerɛɛ wo? Ha! So ɔka kyerɛɛ wo sɛ wuhia guasodeyɛ bi na ama woayɛ obi a wɔayɛ no bɔne? O me babarima!" Oduruyɛfo Fritz teɛteɛɛm, na ɔpopaa anigye nusu fii n"aniwa ntwea so.
  
  Werner ani gyee oduruyɛfo no ahantan no ho, enti ɔde dii dwuma denam ne ego a ɔde too nkyɛn na ɛte sɛ nea ogye toom sɛ wɔadaadaa no no so. Esiane sɛ na ɛte sɛ nea n"abam abu kɛse nti, ɔkɔɔ so buae sɛ: "So odii atoro kyerɛɛ me?" Ná ne nne ayɛ mmerɛw, na na ɛkame ayɛ sɛ ɛboro asɛm a wɔka no asereserew so.
  
  "Pɛpɛɛpɛ, Ɔsahene. Babilonfo akatawia no nyɛ amanne. Schmidt redaadaa wo sɛnea ɛbɛyɛ a worennya eyi so mfaso. Momma yɛnka no pen sɛ eyi yɛ ade a ɛsom bo kɛse ma nea ɔbɔ ka kɛse no," saa na Oduruyɛfo Fritz kaa ho asɛm ntɛm ara.
  
  "Sɛ ɛsom bo saa a, dɛn nti na wosan de kɔɔ Lövenhagen?" Werner hwɛɛ mu kɔɔ akyiri.
  
  Oduruyɛfo Fritz de ahodwiriw koraa hwɛɛ no denneennen.
  
  "Löwenhagen na ɔkyerɛwee. Hena ne LöVenhagen?"
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a na Ɔyarehwɛfo Marks resiesie nnuruyɛ mu nwura a aka afi ne rounds no mu no, telefon a ɛrebɔ wɔ ayarehwɛfo gyinabea hɔ no nnyigyei a ɛyɛ mmerɛw no twee n"adwene. Ɔde abubuw a emu yɛ den tuu mmirika kɔbuee mu, efisɛ na ne mfɛfo adwumayɛfo no mu biara nwiee wɔn ayarefo no. Ná eyi ne beae a wogye ahɔho wɔ abansoro a edi kan no so.
  
  Ɔkyerɛwfo no kae sɛ: "Marlene, obi a ɔwɔ ha pɛ sɛ ohu Oduruyɛfo Fritz, nanso obiara mmua wɔ n"adwumayɛbea hɔ." "Ɔka sɛ egye ntɛmpɛ paa na asetra gyina so. So wubetumi de me abata oduruyɛfo no ho?"
  
  "Hmm, ɔnni hɔ. Ná ɛsɛ sɛ mekɔhwehwɛ no. Dɛn ho asɛm na ɔreka?"
  
  Ogyefo no de nne a ɛyɛ komm buae sɛ: "Ɔka no denneennen sɛ sɛ wanhu Oduruyɛfo Fritz a, Nina Gould bewu."
  
  "Oh me Nyankopɔn!" Onuawa Marx de ahopopo bɔɔ ne mu ase. "So ɔwɔ Nina?"
  
  "Mennim. "Ɔkaa kɛkɛ sɛ ne din ne...Sam," agyedefo a ɔyɛ Ɔyarehwɛfo Marks adamfo paa a na onim nea wɔhyew no no atoro din no de asɛm a ɛyɛ sereserew kae.
  
  Ɔyarehwɛfo Marks nipadua no yɛɛ mmerɛw. Adrenaline maa no kɔɔ n"anim, na ɔwosow ne nsa de twee ɔwɛmfo a ɔwɔ abansoro a ɛto so abiɛsa no so no adwene. Ɔde mmirika fii ɔkwan no fã a ɛwɔ akyirikyiri bae, na ɔde ne nsa guu ne kotoku mu, na ɔtwam faa adetɔfo ne adwumayɛfo a wɔwɔ fam a ɛho tew a ɛda ne nsusuwii adi no ho.
  
  Onuawa Marx kae sɛ: "Ɛyɛ, ka kyerɛ no sɛ mɛba abɛfa no na mede no akɔ Oduruyɛfo Fritz nkyɛn." Bere a ɔde ne fon too hɔ wiei no, ɔka kyerɛɛ ahobammɔ sohwɛfo no sɛ, "Ɔbarima bi wɔ ase hɔ, ayarefo baanu a wɔyerae no mu biako. Ɔka sɛ ɛsɛ sɛ ohu Oduruyɛfo Fritz anaasɛ ɔyarefo foforo a wayera no bewu. Mihia sɛ wo ne me ba bɛkyere no."
  
  Ɔwɛmfo no de klike bi yii ne kotoku no hama no mu na ɔde ne ti too fam. "Ate aseɛ. Nanso wo deɛ, wotena m"akyi." Ɔde radio frɛɛ ne kuw no sɛ ɔrekɔkyere obi a ebia wosusuw sɛ ɔyɛ ɔsɛmmɔnedifo na odii Ɔyarehwɛfo Marks akyi kɔɔ dan a wɔtwɛn mu no mu. Marlene tee nka sɛ ne koma rebɔ, na ehu aka no nanso n"ani agye wɔ nkɔso ahorow no ho. Sɛ anka obetumi de ne ho ahyɛ nea wosusuw sɛ ɔkyeree Oduruyɛfo Gould sie no mu a, anka ɔbɛyɛ ɔbran.
  
  Ɔyarehwɛfo Marks ne ɔsraani panyin bi a ɔhwɛ ahobammɔ so wɔ n"afã horow no sian antweri no kɔɔ abansoro a edi kan no so. Bere a woduu baabi a wɔde wɔn si fam no na wɔdannan wɔn ho wɔ ntwea so no, Ɔyarehwɛfo Marks de ahopere hwɛɛ ɔsraani panyin kɛse no ho sɛ obehu ɔyarefo a wɔahyew no a na onim no yiye no. Nanso na wonni baabiara a wobehu no.
  
  "Ɔyarehwɛfo, hena ne ɔbarima yi?" ɔsraani panyin no bisae bere a afoforo baanu resiesie wɔn ho sɛ wobetu afi mpɔtam hɔ no. Onuawa Marx wosow ne ti kɛkɛ. "Me n...Minhu no." N"aniwa hwɛɛ ɔbarima biara a ɔwɔ abrannaa so, nanso na obiara nni hɔ a n"anim anaa ne moma so ahyew. Ɔkae sɛ: "Eyi ntumi nyɛ nokware. "Twɛn, mɛka ne din akyerɛ wo." Bere a ogyina nnipa a wɔwɔ abrannaa so ne baabi a wɔtwɛn nyinaa mu no, Ɔyarehwɛfo Marks gyinaa hɔ na ɔfrɛɛ sɛ, "Sam! Mesrɛ wo, wubetumi ne me aba abɛhwɛ Oduruyɛfo Fritz?"
  
  Ɔgyefoɔ no de ne nsa kyerɛɛ ne ho so, hwɛɛ Marlene, na ɔkaa sɛ, "Dɛn koraa na woreyɛ? Ɔwɔ ha yi ara!" Ná ɔde ne nsa rekyerɛ ɔbarima bi a ne ho yɛ fɛ a ne ti nhwi yɛ tuntum a ɔhyɛ atade a nyansa wom a ɔretwɛn wɔ counter no so. Ntɛm ara na ɔkɔɔ ne nkyɛn, na ɔserewee. Polisifo no twee wɔn atuo no, na wogyinaa Sam kwan wɔ ne kwan so. Bere koro no ara mu no, atiefo no homee; ebinom yerae wɔ mmeae ahorow.
  
  "Dɛn na ɛrekɔ so?" - Sam bisae.
  
  Onuawa Marx de n"anim butubutuw fam sɛ: "Ɛnyɛ Sam."
  
  "Onuawa, ɛyɛ obi a ɔkyere nkurɔfo sie anaasɛ ɛnte saa?" - polisifoɔ no mu baako bisae a na onni abotare.
  
  "Dɛn?" Sam teɛɛm, na ɔde n"anim yɛɛ kusuu. "Me ne Sam Cleave, na merehwehwɛ Oduruyɛfo Fritz."
  
  "So wowɔ Oduruyɛfo Nina Gould?" ɔsraani panyin no bisae.
  
  Wɔ wɔn nkɔmmɔbɔ no mu no, ɔyarehwɛfo no de ahomegyeɛ guu mu. Sam Cleave, wɔ n"anim ha yi ara.
  
  Sam fii ase sɛ: "Yiw," nanso ansa na ɔreka asɛm foforo no, wɔmaa wɔn atuo so, na wɔde wɔn ani sii no so tẽẽ. "Nanso mankyere no! Yesu! Mo nkwaseafoɔ, momfa mo akodeɛ nto hɔ!"
  
  Ɔsraani panyin foforo kaee Sam sɛ: "Ɛno nyɛ ɔkwan pa a wobɛfa so ne mmaranimfo akasa, ɔba."
  
  Sam kae ntɛm ara sɛ: "Mepa wo kyɛw. "Kama? Mepa wo kyɛw, nanso ɛsɛ sɛ wutie me. Nina yɛ m"adamfo na mprempren wɔresa no yare wɔ Mannheim wɔ Theresien Ayaresabea. Wɔpɛ sɛ ne fael anaa ne fael, nea ɛte biara, na ɔde me kɔɔ ne duruyɛfo titiriw nkyɛn sɛ memmɛgye saa nsɛm no. Ɛno ara ne no! Ɛno ara nti na maba ha, wunim?"
  
  Ɔwɛmfo no hwehwɛɛ sɛ: "ID." "Nyaa".
  
  Sam kwatii sɛ obedi ɔsraani panyin no nneyɛe ho fɛw wɔ FBI sini ahorow no mu, sɛ ebia ɛbɛyɛ yiye a. Ɔde ahwɛyiye buee n"atade no anim na oyii ne akwantu tumi krataa no.
  
  "Te sɛ eyi." Sam Cleave na ɔkyerɛwee. Wuhu? Ɔyarehwɛfo Marks fii ɔsraani panyin no akyi fii adi, na ɔteɛɛ ne nsa kyerɛɛ Sam de kyɛw.
  
  Ɔka kyerɛɛ Sam sɛ: "Ɛyɛ me yaw paa wɔ ntease a ɛnteɛ no ho," na ɔsan kaa saa ara kyerɛɛ polisifo no. "Woahu, na ɔyarefo foforo a ɔne Oduruyɛfo Gould yerae no nso din Sam. Ɛda adi sɛ, ntɛm ara na misusuwii sɛ oyi ne Sam a na ɔpɛ sɛ ɔkɔ oduruyɛfo no nkyɛn no. Na bere a ɔkae sɛ ebia Oduruyɛfo Gould bewu no..."
  
  Ɔwɛmfo no guu ahome, na ɔde ne tuo guu ne bag mu sɛ: "Yiw, yiw, yenya mfonini no, Onuawa Marx." Nnipa baanu a aka no nso abam bui saa ara, nanso na wonni ɔkwan foforo biara a wɔbɛfa so ayɛ saa gye sɛ wobedi wɔn akyi.
  
  
  Ti 18 - Nkyerkyermu
  
  
  Bere a wɔsan de ne adansedi nkrataa maa no no, Sam dii aseresɛm sɛ: "Wo nso wote saa." Ɔyarehwɛfo kumaa a ne ho ayɛ kurukuruwa no maa ne nsateaa a wɔabue mu so de kyerɛɛ aseda bere a wɔrekɔ no, na ɔtee nka sɛ ɔyɛ ne ho kɛse.
  
  "Owura Cleave, ɛyɛ anuonyam sɛ mahyia wo." Ɔserewee, na ɔwosow Sam nsa.
  
  Ɔhyɛɛ da hwɛɛ n"ani so sɛ: "Frɛ me Sam." Bio nso, na ɔyɔnko bi betumi aboa n"asɛmpatrɛw adwuma no; ɛnyɛ Nina fael a wobenya nko, na mmom nsɛm a esisii nnansa yi wɔ ayaresabea ne ebia wimhyɛn gyinabea a ɛwɔ Büchel mpo no ase a wobehu.
  
  "Ɛyɛ me yaw paa sɛ meyɛɛ screwed up saa. Ɔyarefo foforo a ɔne no yerae no nso din de Sam," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Yiw, me dɔfo, mekyeree no bere foforo. Ɛho nhia sɛ wobɛpa kyɛw. Ná ɛyɛ mfomso a efi nokwaredi mu." Wɔfaa elevator no kɔɔ abansoro a ɛto so anum no so. Mfomso a ɛkame ayɛ sɛ ɛmaa mehweree me damn nkwa!
  
  Wɔ elevator a ɔne x-ray mfiridwumayɛfo baanu ne Ɔyarehwɛfo Marks a n"ani gye ho no mu no, Sam piaa fɛre no fii n"adwene mu. Wɔhwɛɛ no komm. Wɔ sekan fã biako mu no, Sam pɛe sɛ ɔde asɛm bi a ɔka faa sɛnea bere bi ohui sɛ Swedenfo nguamansɛm sini bi fi ase wɔ ɔkwan koro no ara so ho no bɔ Germanfo mmea no hu. Apon a ɛwɔ abansoro a ɛto so abien no so no buei na Sam huu sɛnkyerɛnne fitaa bi a ɛwɔ ɔkwan no fasu so a wɔakyerɛw so sɛ "X-Rays 1 ne 2" wɔ nkyerɛwde kɔkɔɔ mu. X-ray mfiridwumayɛfo baanu no homee nea edi kan bere a wofii elevator no mu akyi nkutoo. Sam tee sɛ wɔn serew no rewuwu bere a dwetɛ apon no san too mu no.
  
  Ná ɔyarehwɛfo Marks anim ayɛ sereserew na n"ani da so ara de gluu abɔ fam, na ɛmaa amanneɛbɔfo no yii no fii n"adwene mu naayɛ no mu. Ɔhome denneennen, na ɔhwɛɛ hann a ɛwɔ wɔn atifi no. "Enti, Onuawa Marks, Oduruyɛfo Fritz yɛ radiology ho ɔbenfo?"
  
  Ne gyinabea no teɛɛ ntɛm ara, te sɛ ɔsraani nokwafo de. Esiane sɛ Sam nim nipadua kasa nti, na onim sɛ ɔyarehwɛfo no wɔ obu anaa ɔpɛ a enwu da ma oduruyɛfo a wɔreka ne ho asɛm no. "Dabi, nanso ɔyɛ oduruyɛfo a waben a ɔma ɔkasa ahorow wɔ wiase nyinaa aduruyɛ ho nhyiam ahorow ase wɔ nyansahu mu nsɛmti pii ho. Ma menka nkyerɛ wo - onim yareɛ biara ho kakra, berɛ a nnuruyɛfoɔ foforɔ nso yɛ baako pɛ ho titire na wɔnnim nkaeɛ no ho hwee. Ɔhwɛɛ Oduruyɛfo Gould yiye paa. Wubetumi anya awerɛhyem. Nokwarem no, ɔno nkutoo na ɔkyeree no..."
  
  Ntɛm ara na Onuawa Marx menee ne nsɛm no, na ɛkame ayɛ sɛ ɔde amanneɛbɔ a ɛyɛ hu a na ama ne ho adwiriw no saa anɔpa no ara no mae.
  
  "Dɛn?" - bisae wo suban pa mu.
  
  Ɔde n"anofafa hwirew mu kae sɛ: "Nea na mepɛ sɛ meka ara ne sɛ biribiara a ɛrehaw Oduruyɛfo Gould no, Oduruyɛfo Fritz bɛhwɛ so." "Ow! Kɔ!" ɔserewee, na n"ani gyee wɔn a wɔbaa Abansoro a Ɛto so Anum no so wɔ bere ano no ho.
  
  Odii Sam anim kɔɔ abansoro a ɛto so anum sohwɛfo fã no so, twaam wɔ kyerɛwtohɔ adwumayɛbea ne adwumayɛfo tii dan no ho. Bere a wɔnantew no, na Sam ani gye sɛnea wotumi hu nneɛma fi mfɛnsere a ɛyɛ ahinanan a ɛyɛ pɛ a ɛwɔ asa a ɛyɛ fitaa te sɛ sukyerɛmma no ho no so bere ne bere mu. Bere biara a ɔfasu no bɛma kwan akɔ mfɛnsere bi a wɔde ntama akata so no, na owia no hyerɛn na ɛma Sam anim yɛ hyew, na ɛma otumi hu baabi a atwa ho ahyia no sɛ anomaa. Ɔdwenee baabi a Purdue wɔ ho. Ogyaw Sam no kar no na ɔfaa taksi kɔɔ wimhyɛn gyinabea hɔ a wankyerɛkyerɛ mu pii. Ade foforo ne sɛ Sam de nneɛma a onnyaa ano aduru kɔɔ ne kra mu tɔnn kosii sɛ onyaa bere dii ho dwuma.
  
  Bere a wɔrebɛn ɔpon a wɔato mu no, Ɔyarehwɛfo Marks ka kyerɛɛ Sam sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ Oduruyɛfo Fritz wiee ne nsɛmbisa no." Ɔkaa sɛnea Wim Asraafo panyin no somaa ɔbɔfo bi sɛ ɔne Oduruyɛfo Fritz bɛkasa afa ɔyarefo bi a ɔne Nina te dan koro mu ho asɛm tiawa Enti, enti. Sam susuw ho. Eyi yɛ nea ɛfata dɛn? Nnipa a ɛsɛ sɛ mihu wɔn nyinaa wɔ ɔdan biako ase. Ɛte sɛ nsɛm ho amanneɛbɔbea a ɛyɛ ketewaa bi a wɔyɛ nsɛmmɔnedi ho nhwehwɛmu. Yɛma wo akwaaba ba aguadidan a adifudepɛ wom no mu!
  
  Amanneɛbɔ no kyerɛ no, Onuabaa Marks bɔɔ mu mprɛnsa na obuee ɔpon no. Ná Ɔsahene Werner rekɔ ara pɛ na ɛte sɛ nea ɛnyɛ no nwonwa koraa sɛ ohui sɛ ɔyarehwɛfo no, nanso ohuu Sam fii nsɛm ho amanneɛbɔ kar no mu. Asɛmmisa bi hyerɛn wɔ Werner moma so, nanso Onuawa Marx gyinaa hɔ, na kɔla no nyinaa fii n"anim.
  
  "Marlene?" Werner de n"ani a na ɔpɛ sɛ ohu nneɛma pii bisae. "Dɛn na asɛm no te, akokoaa?"
  
  Ogyinaa hɔ a onhinhim, na ehu aka no, bere a ehu asorɔkye bi dii no so nkonim nkakrankakra no. N"ani kenkan din a wɔakyerɛw wɔ Oduruyɛfo Fritz atade fitaa no so no, nanso ɔwosow ne ti, na ne ho dwiriw no. Werner nantew baa ne nkyɛn na ɔde kuruwa bɔɔ n"anim bere a na ɔresiesie ne ho sɛ ɔbɛteɛteɛm no. Ná Sam nim sɛ biribi rekɔ so, nanso esiane sɛ na onnim saa nnipa yi mu biara nti, sɛnea eye sen biara no, na emu nna hɔ.
  
  "Marlene!" Werner teɛɛm sɛ ɔmma n"adwene mu da hɔ. Marlene Marks maa ne nne san bae na ɔbɔɔ akuturuku kyerɛɛ ɔbarima a ɔhyɛ atade no. "Wonyɛ Oduruyɛfo Fritz! Ɛnyɛ wo ne Oduruyɛfo Fritz!"
  
  Ansa na Werner bɛte nea ɛrekɔ so no ase yiye no, ɔdaadaafo no de ne ho kɔhyɛɛ n"anim na ɔfee Werner tuo no fii ne mmati kotoku mu. Nanso Sam yɛɛ n"ade ntɛmntɛm na ɔde ahopere kɔɔ n"anim sɛ ɔrekɔpia Werner afi kwan no so, na ogyaee mmɔden a ɔtowhyɛfo a ne ho yɛ tan no bɔe sɛ ɔde akode bɛbɔ ne ho ban no. Ɔyarehwɛfo Marks tuu mmirika fii adwumayɛbea hɔ, na ɔde ahodwiriw frɛɛ awɛmfo no sɛ wɔmmoa no.
  
  Bere a polisifo a Ɔyarehwɛfo Marks adi kan afrɛ wɔn no mu biako de n"ani kyerɛɛ ahwehwɛ mfɛnsere a ɛwɔ mprɛte a ɛwɔ dan no apon abien mu no mu bɔɔ mmɔden sɛ obehu onipa bi a ɔretu mmirika akɔ ɔne ne yɔnko dwumayɛni no nkyɛn.
  
  Ɔserew kyerɛɛ ne yɔnko dwumayɛni no sɛ: "Ma wo ti so, Klaus, Polly Paranoid asan aba."
  
  "Onyankopɔn pa, nanso ɔkeka ne ho ankasa, ɛnte saa?" - officer foforo nso hyɛɛ no nsow.
  
  "Ɔresu ɔkraman bio. Hwɛ, ɛnyɛ sɛ yɛwɔ pii yɛ wɔ saa shift yi anaa biribiara mu, nanso screwed a yɛbɛnya no nyɛ biribi a mesusu sɛ mɛyɛ, wunim? "- buaa ɔsraani panyin a odi kan no.
  
  "Onuawa Marx!" - teɛɛm sɛ ɔsraani panyin a ɔto so abien no. "Hena na yebetumi ahunahuna wo ama wo mprempren?"
  
  Marlene de ne ho kɔhyɛɛ mu ntɛmntɛm, na osii fam wɔ ne nsateaa mu pɛɛ, na ɔde ne nsateaa bataa ne ho.
  
  "Oduruyɛfo Fritz adwumayɛbea! Kɔ anim! Kɔ, Onyankopɔn nti!" ɔteɛɛm bere a nkurɔfo fii ase hwɛɛ wɔn ani so no.
  
  Bere a Ɔyarehwɛfo Marks fii ase twee ɔbarima no nsateaa, twee no kɔɔ Oduruyɛfo Fritz adwumayɛbea hɔ no, polisifo no hui sɛ saa bere yi de ɛnyɛ nea wɔadi kan ahu. Wɔsan tuu mmirika kɔɔ akyi kwan no so, na wɔanhu wɔn bere a ɔyarehwɛfo no teɛteɛɛm guu wɔn so sɛ wɔnkyere nea ɔkɔɔ so frɛɛ no aboa kɛse no.Ɛwom sɛ na wɔn adwene atu afra de, nanso wodii akyinnyegye bi a na ɛwɔ wɔn anim no nnyigyei akyi na ankyɛ na wohuu nea enti a ɔyarehwɛfo kumaa a n"adwene atu afra no frɛɛ no ɔdaadaafo no yɛ aboa kɛse bi.
  
  Ná Sam Cleave nni adagyew sɛ ɔne akwakoraa no bɛsesa akuturuku, na bere biara a ɔde n"ani bɛkyerɛ ɔpon no ano no na ɔde ne ho bɛto ne mu. Werner traa fam, na n"adwene atu afra na ahwehwɛ asinasin ne asaabo nkuku pii a abubu bere a ɔdaadaafo no de mpa so kyɛw bɔɔ no ma onnim hwee na ɔbɔɔ kabinet ketewa a Oduruyɛfo Fritz de Petri nkuku ne nneɛma afoforo a wotumi bubu gu mu no gui no atwa ne ho ahyia.
  
  "Onyankopɔn Maame, hwɛ ade yi!" - ɔsraani panyin bi teɛɛm kyerɛɛ ne hokafo bere a wosii gyinae sɛ wɔbɛbrɛ ɔbɔnefo a ɛte sɛ nea wontumi nni no so nkonim no ase denam wɔn nipadua a wɔde wɔn ho bɛto ne so no so. Ɛkame ayɛ sɛ Sam amfi kwan no so bere a polisifo baanu brɛɛ ɔsɛmmɔnedifo a ɔhyɛ atade fitaa ase no. Ná wɔde nhama kɔkɔɔ a wɔde ayɛ ne hwene nnompe afã horow fɛfɛɛfɛ asiesie Sam moma so. Wɔ ne nkyɛn no, Werner kuraa ne ti akyi baabi a hyɛn no de ɛyaw didi ne ti nhwi no.
  
  Werner ka kyerɛɛ Ɔyarehwɛfo Marks bere a ɔde ahwɛyiye faa ɔpon no ano kɔɔ adwumayɛbea hɔ no sɛ: "Misusuw sɛ mihia sɛ wɔpam me." Ná mogya ayɛ kurukuruwa wɔ ne ti nhwi tuntum no mu wɔ baabi a na kuru a emu dɔ wɔ hɔ. Sam hwɛɛ sɛnea polisifo no siw ɔbarima a ne ho yɛ nwonwa no kwan, na wohunahunaa no sɛ wɔde ahoɔden a edi awu bedi dwuma, kosii sɛ awiei koraa no ɔde ne ho mae. Bums baanu a aka a Sam ahu wɔn ne Werner wɔ baabi a ɛbɛn nsɛm ho amanneɛbɔ kar no nso yii wɔn ho adi.
  
  "Hey, dɛn na nsrahwɛfo reyɛ wɔ ha?" - Kol bisaa bere a ohuu Sam no.
  
  Onuawa Marx yii ne ho ano, na okuraa Werner ti sɛ: "Ɔnyɛ nsrahwɛfo." "Oyi yɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a wagye din wɔ wiase nyinaa!"
  
  "Pa ara?" Kol bisae fi komam. "Ɔdɔ". Na ɔtenee ne nsa sɛ ɔrebɛtwe Sam agyina ne nan so. Himmelfarb wosow ne ti kɛkɛ, na ɔsan n"akyi sɛnea ɛbɛyɛ a obiara benya baabi a obetu. Polisifo de nkɔnsɔnkɔnsɔn kyekyeree ɔbarima no nanso wotuu wɔn fo sɛ Wim Asraafo mpanyimfo na wɔwɔ tumi wɔ asɛm no mu.
  
  Ɔsraani panyin no gye toom kyerɛɛ Werner ne ne mmarima no sɛ: "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yɛde hyɛ mo nsa." "Momma yɛnyɛ yɛn nkrataa no ara kwa sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi de no ahyɛ asraafo nsa wɔ aban kwan so."
  
  "Meda wo ase, ɔsraani panyin. Di ne nyinaa ho dwuma wɔ adwumayɛbea ha yi ara kɛkɛ. Yɛnhia sɛ ɔmanfoɔ ne ayarefoɔ bɛbɔ hu bio," Werner tuu fo.
  
  Polisifo ne awɛmfo no de ɔbarima no kɔɔ nkyɛn bere a Ɔyarehwɛfo Marks reyɛ n"adwuma, a na ɔmpɛ mpo, na ɔde ahama kyekyeree akwakoraa no ntwitwiridii ne n"akuru no. Ná ɔwɔ awerɛhyem sɛ ɛnyɛ den sɛ anim a ɛyɛ hu no betumi ahaw mmarima a wɔn ho akokwaw sen biara no adaeso. Ɛnyɛ sɛ na ne ho yɛ tan ankasa, nanso sɛnea na ne ho nyɛ fɛ no maa ne ho yɛ tan. Wɔ ne kra mu bun mu no, ɔtee mmɔborohunu nkate bi a ɛyɛ nwonwa a akyide afrafra bere a ɔde nsa a wɔde twitwiw ne ho popaa ne nsensanee a ɛkame ayɛ sɛ mogya retu no no.
  
  Ná n"aniwa yɛ pɛpɛɛpɛ, sɛ ɛnyɛ nea ɛyɛ fɛ wɔ ne su a ɛyɛ nwonwa no mu a. Nanso, na ɛte sɛ nea wɔde n"anim nkae no abɔ afɔre esiane wɔn su nti. Ná ne ti nhwi nyɛ pɛpɛɛpɛ na na ɛte sɛ nea ɛkame ayɛ sɛ ne hwene nni hɔ. Nanso ɛyɛ n"ano na ɛkaa Marlene.
  
  Ɔka kyerɛɛ no sɛ: "Wowɔ microstomia."
  
  Obuae wɔ ɔkwan a ɛnyɛ aniberesɛm so te sɛ nea ɔwɔ hɔ sɛ ɔrekɔyɛ mogya mu nhwehwɛmu sɛ: "Nhyira ketewaa bi a ɛwɔ nipadua no mu, yiw, na ɛde ano ketewaa no ba." Nanso, na wɔaka ne nsɛm no yiye na ɛkame ayɛ sɛ na mfomso biara nni ne kasa a ɔde kasa wɔ German kasa mu mprempren.
  
  "Ayaresa bi a wɔadi kan ayɛ?" - a obisae. Na ɛyɛ nkwaseasɛm asɛmmisa, nanso sɛ wamfa no anhyɛ aduruyɛ ho nsɛm nketenkete mu a, anka ɔbɛpia no akɔ akyiri kɛse. Ɛkame ayɛ sɛ na me ne no kasa te sɛ nea wo ne Ɔyarefo Sam rekasa bere a ɔwɔ hɔ no -nkɔmmɔbɔ a nyansa wom a wɔne aboa kɛse bi a ogye di bɔ.
  
  Nea obuae ara ne sɛ: "Dabi," na ɔhweree tumi a na ontumi nyɛ fɛwdi esiane sɛ ɔhaw ne ho sɛ obebisa nti. Ná ne nne yɛ nea asɛm biara nni ho, te sɛ nea ɔregye n"aduruyɛ mu nhwehwɛmu atom koraa bere a mmarima no rebɔ nkɔmmɔ wɔ akyi no.
  
  "Wo din de dɛn, adamfo?" - no mu baako bisaa no denden.
  
  "Marduk na ɔkyerɛwee. Peter Marduk," na obuae.
  
  "So wonyɛ Germanni?" - bisaa Werner. "Onyankopɔn, wodaadaa me."
  
  Anka Marduk bɛpɛ sɛ ɔserew wɔ nkamfo a ɛmfata a wɔde kamfo ne German kasa no ho, nanso ntini a ɛyɛ den a atwa n"ano ho ahyia no amma wannya saa hokwan no.
  
  Ɔsraani panyin no teɛɛm sɛ: "Nkrataa a ɛkyerɛ sɛ obi hu ne ho," na ɔda so ara repetepete n"ano a ahonhon no esiane ɔhwe a ɔbɔe wɔ akwanhyia mu bere a wɔkyeree no nti. Marduk de nkakrankakra de ne nsa hyɛɛ ne jacket kotoku mu wɔ Oduruyɛfo Fritz atade fitaa no ase. "Ɛsɛ sɛ mekyerɛw n"asɛm no ma yɛn kyerɛwtohɔ ahorow, Ɔsahene."
  
  Werner de ne ti too fam de penee so. Wɔde adwuma hyɛɛ wɔn nsa sɛ wɔnhwehwɛ LöVenhagen na wonkum no, na wɔmfa akwakoraa a ɔreyɛ ne ho sɛ oduruyɛfo no nkɔto afiase. Nanso, afei a wɔaka nea enti a na Schmidt dii Lö Venhagen, wobetumi anya mfaso kɛse afi nsɛm pii a efi Marduk hɔ no mu.
  
  "Enti Oduruyɛfo Fritz nso awu?" Onuabaa Marks bisae komm berɛ a ɔkotoo fam sɛ ɔrebɛkata baabi a wɔatwa a emu dɔ titire a ɛfiri Sam Cleve dɔn no dadeɛ nhama mu no.
  
  "Daabi".
  
  Ne koma huruwii. "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn? Sɛ woyɛɛ wo ho sɛ ɔno wɔ n"adwuma mu a, anka ɛsɛ sɛ wudi kan kum no."
  
  Akwakoraa no guu ahome sɛ: "Eyi nyɛ anansesɛm a ɛfa abeawa ketewaa bi a ɔhyɛ abufuw a ɔhyɛ atade kɔkɔɔ ne ne nanabea, me dɔfo ho." "Gye sɛ eyi ne nkyerɛase a nanabea da so te ase wɔ ɔkraman yafunu mu."
  
  
  Ti 19 - Babilon Nkyerɛkyerɛmu
  
  
  "Yehuu no! Ɔyɛ OK. Ɔbɔɔ akuturuku na ɔde ne ano bɔɔ kɛkɛ!" - polisifoɔ no mu baako de too gua berɛ a wɔhunuu Oduruyɛfoɔ Fritz. Ná ɔwɔ baabi a Marduk ka kyerɛɛ wɔn sɛ wɔnhwɛ no pɛpɛɛpɛ. Wɔantumi ankyere Marduk a wonni adanse pɔtee biara a ɛkyerɛ sɛ ɔno na ɔyɛɛ Precious Nights awudi ahorow no, enti Marduk gyaee beae a ɔwɔ no.
  
  Ɔdaadaafo no sii so dua sɛ odii oduruyɛfo no so nkonim nkutoo na ɔfaa ne kratasin no sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi afi ayaresabea hɔ a adwenem naayɛ biara nni ho. Nanso Werner a wɔpaw no no maa ne ho dwiriw no, na ɛhyɛɛ no ma odii dwuma no kyɛe kakra, "... kosii sɛ Ɔyarehwɛfo Marx sɛee me nhyehyɛe ahorow no," odii awerɛhow, na ɔde ne mmati kyerɛɛ nkogudi mu.
  
  Bere a polisini panyin a ɔhwɛ Karlsruhe Polisifo Dwumadibea so no bae akyi simma kakraa bi no, wowiee Marduk asɛm tiawa no. Ná wobetumi abɔ no sobo sɛ wayɛ mfomso nketenkete te sɛ ɔtow hyɛɛ no so.
  
  Ɔyarehwɛfo Marks ka kyerɛɛ Werner wɔ polisifo anim sɛ: "Ɔsraani panyin, sɛ polisifo no wie a, ɛsɛ sɛ migyae nea wɔde no ato afiase no wɔ aduruyɛ mu ansa na wode no akɔ." "Eyi yɛ ayaresabea nhyehyɛe. Sɛ ɛnte saa a, Luftwaffe no betumi ahu amane wɔ mmara kwan so."
  
  Bere a ɔkaa asɛmti no ho asɛm no ara pɛ na ɛbɛyɛɛ nea ɛfata wɔ honam mu. Ɔbea bi nantew kɔɔ adwumayɛbea hɔ a na okura aboa nhoma bag a ɛyɛ fɛ, a ɔhyɛ adwumakuw ntade. Ɔde nne a emu yɛ den nanso ɛyɛ ayamye kasa kyerɛɛ polisifo sɛ: "Awia pa." "Miriam Inkley, UK Mmara Nnanmusini, Wiase Nyinaa Sikakorabea Germany. Mete ase sɛ wɔde asɛm a ɛyɛ nkate yi aba w"adwene mu, Kapten?"
  
  Polisifo panyin no ne mmaranimfo no yɛɛ adwene. "Yiw, ɛte saa, madam. Nanso, yɛda so ara te ase a yɛwɔ awudisɛm a ɛda adi pefee na asraafo no reka sɛ yɛn nkutoo na wosusuw sɛ ɔyɛ yɛn. Eyi de ɔhaw ba."
  
  "Mma ɛnhaw wo, captain. Bra, momma yɛnka Wim Asraafo Nsɛmmɔnedi Ho Nhwehwɛmu Dwumadibea ne Karlsruhe Polisifo Dwumadibea a wɔbom yɛ adwuma wɔ dan foforo no mu ho asɛm," saa na Britania bea a ne ho akokwaw no de nyansahyɛ mae. "Wobɛtumi ahyɛ nsɛm no mu den sɛ ɛma wo nhwehwɛmu a wo ne WUO yɛeɛ no di mu a. Sɛ ɛnte saa a, yɛbɛtumi ayɛ daakye nhyiamu ho nhyehyɛeɛ de adi w'anwiinwii ho dwuma yie."
  
  "Dabi, mesrɛ wo ma menhwɛ nea W.U.O. kyerɛ." Kosi sɛ yɛde nea odi fɔ no bɛba asɛnnibea. Nsɛm ho amanneɛbɔfo a wɔka ho asɛm no mfa me ho, atɛntrenee a wɔde bɛma nnipa baasa a wɔakum wɔn yi mmusua kɛkɛ," saa na wɔtee sɛ polisini panyin no reka bere a wɔn baanu no fii adi kɔɔ ɔkwan no so no. Polisifo no dii nkra na wodii n"akyi a na wɔde nkrataa kurakura wɔn nsam.
  
  "Enti, VVO nim mpo sɛ na wimhyɛnkafo no de ne ho ahyɛ PR afiri bi a ahintaw mu?" Ná ɔyarehwɛfo Marks haw. "Eyi yɛ aniberesɛm yiye. Mewɔ anidaso sɛ eyi rensiw apam kɛse a wɔde wɔn nsa bɛhyɛ ase nnansa yi ara no kwan."
  
  Sam kae sɛ: "Dabi, WUO nnim saa asɛm no ho hwee." Ɔde aduru a ɛnyɛ ɔyare mmoawa kyekyeree ne nsateaa a mogya retu no. "Nokwarem no, yɛn nkutoo na yenim wimhyɛnkafo a waguan no, na yɛwɔ anidaso sɛ ɛrenkyɛ na yenim nea enti a ɔredi n"akyi." Sam hwɛɛ Marduk, na ɔde ne ti too fam de kyerɛɛ sɛ ɔpenee so.
  
  "Nanso..." Marlene Marks bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkasa atia, na ɔde ne nsa kyerɛɛ ɔpon a mprempren ɛda mpan a na Britania mmaranimfo no aka akyerɛ wɔn sɛ ɛnte saa nkyɛe no so.
  
  "Ne din de Margaret. Ɔgyee wo fii mmara mu nsɛm a anka ebetumi ama wo abɔmmɔ ketewa no akyɛ mu ara kwa," Sam kae. "Ɔyɛ Scotland atesɛm krataa bi amanneɛbɔfo."
  
  Werner hyɛɛ nyansa sɛ: "Enti, w"adamfo."
  
  Sam sii so dua sɛ: "Yiw." Ná ɛte sɛ nea Kol adwene atu afra, sɛnea ɛte daa no.
  
  "Nwanwa!" Onuawa Marx kyekyeree ne nsa. "So obi wɔ hɔ a wɔka sɛ ɔyɛ? Owura Marduk di Oduruyɛfo Fritz ho dwuma. Na Owura Cleave di nsrahwɛfo ho dwuma. Saa ɔbea amanneɛbɔfo yi di Wiase Nyinaa Sikakorabea no mmaranimfo ho dwuma. Obiara nkyerɛ onipa ko a ɔyɛ ankasa! Ɛte sɛ saa asɛm a ɛwɔ Bible mu no ara pɛ a obiara ntumi nka ne yɔnko kasa na na saa adwene a ɛyɛ basaa yi nyinaa wɔ hɔ."
  
  Mmarima no mmuae a wɔboaboaa ano bae sɛ: "Babilon."
  
  "Aane!" - a ɔde ne nsateaa twaa ne nsateaa. "Mo nyinaa ka kasa ahorow, na saa adwumayɛbea yi ne Babel Abantenten."
  
  Sam siw no kwan, na ɔmaa ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade so wɔ ahohorabɔ kwan so sɛ: "Mma wo werɛ mmfi sɛ woreyɛ wo ho sɛ wo ne ɔsraani panyin a ɔwɔ ha no nni ɔdɔ mu abusuabɔ."
  
  "Wobɛyɛ dɛn ahu?" - a obisae.
  
  Sam kotow ne ti kɛkɛ, na wampene sɛ ɔbɛtwe n"adwene mpo akɔ abusuabɔ a emu yɛ den ne atuu a ɛwɔ wɔn ntam no so. Onuawa Marx ho yɛɛ no hyew bere a Werner de n"ani kyerɛɛ no no.
  
  "Afei mo kuw bi wɔ hɔ a moreyɛ wɔn ho sɛ sum ase polisifo, bere a nokwarem no moyɛ German Luftwaffe adwumayɛkuw no wimhyɛnkafo a wɔda nsow, te sɛ aboa a morehwehwɛ no sɛ Onyankopɔn nim nea enti a ɛte saa no," saa ara na Sam guu wɔn nnaadaa no mu .
  
  Marlene de asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ Werner sɛ: "Meka kyerɛɛ wo sɛ ɔyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ne ho akokwaw a ɔyɛ nhwehwɛmu."
  
  Sam kae sɛ: "Na wo nso," na ɔde ne nsa kyerɛɛ Oduruyɛfo Fritz a na ɔda so ara ho dwiriw no no so. "Ɛhe na wofata?"
  
  "Meka ntam sɛ na minni adwene biara!" - gye toom sɛ Oduruyɛfo Fritz. "Ɔka kyerɛɛ me kɛkɛ sɛ memfa nsie mma no. Enti mekaa baabi a mede bɛto no kyerɛɛ no sɛ ebia na menyɛ adwuma bere a wɔayi no afi ayaresabea hɔ no! Nanso meka ntam sɛ na minnim da sɛ ade yi betumi ayɛ eyi! Me Nyankopɔn, ɛkaa kakraa bi na mebɔ dam bere a mihuu eyi... eyi... nsakrae a ɛnyɛ awosu!"
  
  Werner ne ne mmarima no ne Sam ne Ɔyarehwɛfo Marks gyinaa hɔ a na wɔn adwene atu afra wɔ oduruyɛfo no nsɛm a ɔkae a ɛne ne ho nhyia no ho. Ɛte sɛ nea Marduk nkutoo na onim nea ɛrekɔ so, nanso ɔkɔɔ so yɛɛ komm bere a na ɔrehwɛ sɛnea abɔdamfo no rekɔ so wɔ oduruyɛfo no adwumayɛbea hɔ no.
  
  "Wiɛ, m"adwene atu afra koraa. Na mo nso ɛ?" Sam kae, na ɔde ne nsa a wɔakyekyere no no miaa ne nkyɛn. Wɔn nyinaa de wɔn ti too fam wɔ nnwontofo kuw a ɛyɛ asotiw mu a na wɔmpene so.
  
  Werner hyɛɛ nyansa sɛ: "Misusuw sɛ bere aso sɛ wɔkyerɛkyerɛ mu bi a ɛbɛboa yɛn nyinaa ma yɛada yɛn ho yɛn ho adwene ankasa adi." "Awiei koraa no, ebia yɛbɛboa yɛn ho yɛn ho mpo wɔ yɛn dwumadi ahorow mu sen sɛ yɛbɛbɔ mmɔden sɛ yɛbɛko atia yɛn ho yɛn ho."
  
  Marduk de ne ho gyee mu sɛ: "Onyansafo."
  
  Marlene sii apini sɛ: "Ɛsɛ sɛ meyɛ me kwan a etwa to." "Sɛ mankɔ a, Ɔyarehwɛfo Barken behu sɛ biribi rekɔ so. Ɔkyena wobɛhyɛ me ma, ɔdɔfo?"
  
  Werner dii atoro sɛ: "Mɛyɛ saa." Afei ɔfew n"ano gyee no ansa na ɔrebue ɔpon no. Ɔsan hwɛɛ anomaly a wogye tom sɛ ɛyɛ fɛ a na ɛyɛ Peter Marduk no na ɔmaa akwakoraa no serewee ayamye mu.
  
  Bere a ɔpon no too mu no, testosterone ne ahotoso a wonni a ɛyɛ den kataa wɔn a wɔte Oduruyɛfo Fritz adwumayɛbea hɔ no so. Ɛnyɛ Alfa biako pɛ na na ɛwɔ hɔ, na mmom na obiara nim biribi a ɔfoforo no nni ho nimdeɛ. Awiei koraa no Sam fii ase.
  
  "Momma yɛnyɛ eyi ntɛm, ɛyɛ? Mewɔ adwuma bi a egye ntɛmpɛ yiye a ɛsɛ sɛ midi ho dwuma wɔ eyi akyi. Oduruyɛfo Fritz, mihia sɛ wode Oduruyɛfo Nina Gould nhwehwɛmu no mu nsɛm kɔ Mannheim ansa na yɛahu nea woayɛ bɔne no ase," Sam hyɛɛ oduruyɛfo no.
  
  "Nina? So Oduruyɛfo Nina Gould te ase?" ɔde obu bisae, na ɔde ahotɔ homee na ɔde ne ho twaa ne ho te sɛ Katolekni pa a na ɔyɛ no. "Eyi yɛ asɛmpa a ɛyɛ nwonwa!"
  
  "Ɔbea ketewa bi? Nwi tuntum ne aniwa te sɛ hellgya?" Marduk bisaa Sam sɛ.
  
  "Yiw, anka ɛbɛyɛ ɔno, akyinnye biara nni ho!" Sam serewee.
  
  Marduk kae, na na ɛte sɛ nea wanu ne ho sɛ: "Misuro sɛ ɔno nso ante me ba a mewɔ ha no ase yiye." Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔrenka nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɔbɔ abeawa hiani no akuturuku bere a ɔyɛɛ bɔne bi no ho asɛm. Nanso bere a ɔka kyerɛɛ no sɛ obewu no, nea na ɔrepɛ akyerɛ ara ne sɛ Löwenhagen de ne ho na ne ho yɛ hu, biribi a onni bere mfa kyerɛkyerɛ mu mprempren.
  
  "Biribiara ye." Ɛkame ayɛ sɛ ɔte sɛ ɛmo a ɛyɛ hyew kakraa bi ma obiara," Sam buae bere a Oduruyɛfo Fritz twee Nina nkyerɛwee a wɔakyerɛw so no folda bi na ɔhwɛɛ sɔhwɛ no mu aba no guu ne kɔmputa so no. Bere a wɔhwɛɛ krataa a nneɛma a ɛyɛ hu no wom no ara pɛ na ɔsrɛɛ Sam sɛ ɔmma no Nina oduruyɛfo a ɔwɔ Mannheim no email. Sam maa no krataa bi a nsɛm no nyinaa wom na ɔkɔɔ so de ntama a wɔde ayɛ plaster guu ne moma so wɔ ɔkwan a ɛyɛ anifere so. Ɔde n"ani kyerɛɛ Marduk, ɔbarima a ɔhwɛɛ nea wɔatwa no so, nanso akwakoraa no yɛɛ ne ho sɛ onhu.
  
  Oduruyɛfo Fritz homee denneennen na emu yɛ duru, na ne ho tɔɔ no sɛ ne ɔyarefo no da so te ase sɛ: "Ɛhɔ." "M"ani agye ara kwa sɛ ɔte ase. Sɛnea ɔfaa ha a na n"ani nhu ade yiye saa no, merenhu da."
  
  Marduk maa no hann sɛ: "W"adamfo no de no kɔɔ baabi a wobefi adi no nyinaa, oduruyɛfo." "Wunim aberante a ɔyɛ ɔkwasea a wode akataso maa no sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahyɛ nnipa a okunkum wɔn wɔ adifudepɛ din mu no anim?"
  
  "Ná minnim!" - Dr. Fritz seethed, na ɔda so ara bo fuw akwakoraa no wɔ tiyɛ a ɛrebɔ denneennen a ohuu amane no ho.
  
  "Hey Hey!" Werner gyaee akyinnyegye a edii akyi bae no. "Yɛaba ha sɛ yebesiesie eyi, na ɛnyɛ sɛ yɛbɛma nneɛma asɛe! Enti, nea edi kan no mepɛ sɛ mihu nea wo - ɔtwee adwene sii Marduk so tẽẽ - a wode wo ho hyɛ Löwenhagen mu no yɛ. Wɔsomaa yɛn sɛ yɛnkɔkyere no, na ɛno ara ne nea yenim. Afei bere a mibisabisaa wo nsɛm no, saa akataso ade yi nyinaa puei."
  
  Marduk sii so dua sɛ: "Sɛnea madi kan aka akyerɛ mo no, minnim onii ko a LöVenhagen yɛ."
  
  Himmelfarb buae sɛ: "Wɔfrɛ wimhyɛnkafo a ɔde wimhyɛn no hwee ase no din Olaf LöVenhagen." "Wɔhyew no wɔ wimhyɛn no a ɛhwee ase no mu, nanso ɔkwan bi so no onyaa nkwa na otumi kɔɔ ayaresabea."
  
  Wogyinaa hɔ bere tenten. Ná obiara retwɛn sɛ Marduk bɛkyerɛkyerɛ nea enti a na ɔredi Lövenhagen akyi wɔ nea edi kan no mu. Na akwakoraa no nim sɛ, sɛ ɔka nea enti a ɔtaa aberante no akyi kyerɛ wɔn a, ɛsɛ sɛ ɔda nea enti a ɔde ogya too no mu nso adi. Marduk homee denneennen na ofii ase maa hann bi baa ɔkraman no berebuw a ntease nnim no so.
  
  Ɔkae sɛ: "Ná mewɔ adwene sɛ ɔbarima a na metaa n"akyi fi Tornado wimhyɛn a ɛko no akyi a ɛrehyew no yɛ wimhyɛnkafo a wɔfrɛ no Neumand."
  
  "Neumand? Eyi ntumi nyɛ nokware. Neumand rekɔ akwamma, ebia wahwere abusua no sika a etwa to wɔ akyi kwan bi so," Himmelfarb serewee. Kohl ne Werner de wɔn ti too fam de penee so.
  
  "Wiɛ, midii n"akyi fii baabi a akwanhyia no sii no. Metaa no efisɛ na ɔwɔ akatawia. Bere a mihuu akataso no, na ɛsɛ sɛ mesɛe no. Na ɔyɛ owifo, owifo kwa, mese wo! Na nea owiae no wɔ tumi dodo sɛ ɔkwasea kwasea bi a ɔte saa betumi adi ho dwuma! Enti na ɛsɛ sɛ migyae no ɔkwan biako pɛ a wobetumi afa so asiw Obi a Ɔhyɛ Kataso no kwan," saa na Marduk de ahoyeraw kae.
  
  "Nneɛma a wɔde kata wɔn ho?" - bisaa Kohl. "Onipa, ɛno te sɛ sini a ɛyɛ hu mu ɔbɔnefo." Ɔserewee, na ɔde ne nsa bɔɔ Himmelfarb mmati so.
  
  Himmelfarb nwiinwii sɛ: "Nyini."
  
  "Obi a ɔsakra ne ho ne obi a ɔde Babilon akataso di dwuma sɛ ɔfoforo. Eyi ne akataso a w"adamfo bɔne no ne Oduruyɛfo Gould yii no," saa na Marduk kyerɛkyerɛɛ mu, nanso wɔn nyinaa tumi hui sɛ ɔmpɛ sɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ mu akɔ akyiri.
  
  Sam de ahometew kae sɛ: "Kɔ w"anim," na na ɔwɔ anidaso sɛ ne nsusuwii a ɛfa nkyerɛkyerɛmu a aka no ho no bɛyɛ mfomso. "Ɔkwan bɛn so na wobekum obi a ɔyɛ ne ho?"
  
  Ɛkame ayɛ sɛ Marduk buae ntɛmntɛm dodo sɛ: "Wɔde ogya." Sam tumi hui sɛ ɔpɛ sɛ oyi fi ne moma so ara kwa. "Tie, wɔ nnɛyi wiase no fam no, eyinom nyinaa yɛ ɔyerenom dedaw anansesɛm. Menhwɛ kwan sɛ mo mu biara bɛte ase."
  
  Werner de brush yii dadwen no so kae sɛ: "Mma w"ani nnye ho." "Mepɛ sɛ mihu sɛnea ɛbɛyɛ yiye sɛ mɛhyɛ akataso na madan m"anim ayɛ obi foforo de. Eyi mu dodow ahe na ntease wom mpo?"
  
  "Gye me di, Ɔsahene. Mahu nneɛma a nkurɔfo kenkan ho asɛm wɔ anansesɛm mu nkutoo, enti anka merenyɛ ntɛm saa sɛ mɛpow sɛ ntease nnim," saa na Sam kae. "Nkwaseasɛm a bere bi na midi ho fɛw no mu dodow no ara, efi saa bere no, mahu sɛ ɛyɛ nea nyansahu mu ntease wom kakra, bere a wode mfutuma yi nneɛma a wɔde asiesie nneɛma a wɔde aka ho wɔ mfehaha pii mu no so ma ayɛ te sɛ nea wɔayɛ biribi a mfaso wɔ so no wɔ ɔkwan a ɛyɛ fɛwdi so no."
  
  Marduk de ne ti too fam, na n"ani sɔ sɛ anyɛ yiye koraa no obi nyaa hokwan tiee no. N"ani a ɛyɛ nnam no twaa mmarima a na wɔretie no no ntam bere a na ɔresua wɔn anim yɛbea no, na na ɔresusuw ho sɛ ebia ɛsɛ sɛ ɔhaw ne ho mpo anaa.
  
  Nanso na ɛsɛ sɛ ɔpere ne ho efisɛ n" nkonimbo no kwatii no wɔ adwuma a ɛyɛ abofono sen biara a ɔyɛe wɔ nnansa yi mfe mu - a ɛde Wiase Ko III bae.
  
  
  Ti 20 - Nokware a Wonnye No
  
  
  Oduruyɛfo Fritz yɛɛ komm saa bere yi nyinaa, nanso saa bere yi de ɔtee nka sɛ ɛsɛ sɛ ɔde biribi ka nkɔmmɔbɔ no ho. Bere a ɔde n"ani sii nsa a ɛda ne kɔn mu no so, na odii sɛnea akataso no yɛ nwonwa no ho adanse. "Bere a saa ɔyarefo no baa mu, awerɛhow nyinaa, ɔka kyerɛɛ me sɛ memfa akataso no nsie mma no. Mfiase no mansusuw ho hwee, wunim? Misusuwii sɛ ɛsom bo ma no na ɛbɛyɛ sɛ ɛno nkutoo ne ade a ogye fii ofie ogya anaa biribi a ɛte saa mu."
  
  Ɔhwɛɛ wɔn, na n"adwene atu afra na na ehu aka no. Afei ɔde n"adwene sii Marduk so, te sɛ nea ɔtee nka sɛ ɛho hia sɛ ɔma akwakoraa no te nea enti a ɔyɛɛ ne ho sɛ onhu nea n"ankasa hu no ase.
  
  "Eduu bere bi, bere a mede ade yi ato fam akyi, sɛ yɛbɛka a, sɛnea ɛbɛyɛ a metumi ahwɛ me ɔyarefo no. Honam a awu a atetew afi ne mmati so no bi bataa me nsateaa ho; Ná ɛsɛ sɛ mewosow no na ama makɔ so ayɛ adwuma." Afei deɛ na ɔrehome wɔ ɔkwan a ɛntene so. "Nanso emu bi kɔɔ akatasoɔ no mu, na meka ntam kyerɛ Onyankopɔn..."
  
  Oduruyɛfo Fritz wosow ne ti, na n"ani wui dodo sɛ ɔbɛka asɛm a ɛyɛ dae bɔne na ɛyɛ fɛwdi no.
  
  "Ka kyerɛ wɔn! Ka kyerɛ wɔn, wɔ ɔhotefo no din mu! Ɛsɛ sɛ wohu sɛ menyɛ ɔbɔdamfo! - akwakoraa no teateaam. Na ne nsɛm no yɛ basaa na ɛyɛ brɛoo efisɛ sɛnea n"ano te no maa ɛyɛɛ den sɛ ɔbɛkasa, nanso ne nne hyɛn obiara a ɔwɔ hɔ no aso mu te sɛ aprannaa nsam.
  
  "Ɛsɛ sɛ miwie m"adwuma. Ma wonhu, meda so ara wɔ bere," Oduruyɛfo Fritz bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsesa asɛm no, nanso obiara anhinhim ntini biara a ɛbɛboa no. Oduruyɛfo Fritz n"aniwa wosow bere a ɔsesaa n"adwene no.
  
  Ɔtoaa so sɛ: "Bere a... bere a nam no hyɛn akataso no mu no, akataso no ani... nyaa ne su?" Oduruyɛfo Fritz hui sɛ ontumi nnye n"ankasa nsɛm nni, nanso ɔkaee sɛ eyi ne nea esii pɛpɛɛpɛ! Wimhyɛnkafo baasa no anim kɔɔ so yɛɛ nwini esiane sɛ na wonni gyidi nti. Nanso, na kasatia anaa ahodwiriw biara nni Sam Cleave ne Marduk anim. "Akatasoɔ no mu bɛyɛɛ... anim, kɛkɛ," ɔhome denneennen, "concave kɛkɛ. Meka kyerɛɛ me ho sɛ nnɔnhwerew pii a mede yɛ adwuma ne sɛnea akataso no te no redi me ho aseresɛm a ɛyɛ atirimɔdensɛm, nanso bere a wɔpopaa ntama a mogya wom no ara pɛ na anim no yerae."
  
  Obiara anka hwee. Na ɛyɛ den ma mmarima binom sɛ wobegye adi, bere a afoforo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛhyehyɛ akwan a ebetumi aba a anka ebetumi aba. Marduk susuwii sɛ afei bɛyɛ bere pa a ɔde biribi a ɛyɛ nwonwa bɛka Oduruyɛfo no ahodwiriw no ho, nanso saa bere yi de fa nyansahu kwan so kɛse kyerɛ. "Saa na ɛkɔ so. Babilon Akataso no de ɔkwan bi a ɛyɛ hu mmom di dwuma, de nnipa ntini a awuwu di dwuma de twe awosu mu nneɛma a ɛwɔ mu no, na afei nwene saa onipa no anim sɛ akataso."
  
  "Yesu!" Werner kae sɛ. Ɔhwɛɛ sɛnea Himmelfarb tuu mmirika twaa ne ho hyiae, na ɔde n"ani kyerɛɛ dan no tiafi no. "Yiw, memfa asodi no nto wo so, Corporal."
  
  "Anuanom, ɛmmra sɛ mɛkae mo sɛ mewɔ dwumadibea bi a ɛsɛ sɛ mehwɛ so." Oduruyɛfo Fritz san kaa nea wadi kan aka no bio.
  
  "Ɛwɔ hɔ... biribi foforo," Marduk de ne ho gyee mu, na ɔmaa ne nsa a ɛyɛ nnompe so nkakrankakra de sii n"asɛm no so dua.
  
  Sam serewee fɛwdi so, na ɔtew ne menewam sɛ: "Oo, kɛse."
  
  Marduk buu n"ani guu no so na ɔde mmara a wɔankyerɛw a ɛboro so mpo too hɔ. "Sɛ Masker no nya nea ɔde mae no anim yɛbea pɛ a, ogya nkutoo na wobetumi ayi akataso no afi hɔ. Ogya nko ara na ebetumi ayi afi Masker no anim." Afei ɔde anibere kaa ho sɛ, "na ɛno nti na na ɛsɛ sɛ meyɛ nea meyɛe no."
  
  Himmelfarb antumi annyina ano bio. "Onyankopɔn nti, meyɛ wimhyɛnkafo. Saa mumbo-jumbo shit yi nyɛ me dea ampa. Eyi nyinaa te sɛ Hannibal Lecter dodo ma me. Merekɔ, nnamfo."
  
  Werner kae denneennen sɛ: "Wɔama wo adwuma bi, Himmelfarb," nanso ɔsraani panyin a ofi Schleswig wimhyɛn gyinabea hɔ no twee ne ho fii agoru no ho, ɛmfa ho sɛnea ɛho ka te biara.
  
  "Minim eyi, Ɔsahene!" - teateaam. "Na mɛhwɛ sɛ mɛda m"anigye a enni mu no adi akyerɛ yɛn ɔsahene a wobu no no ankasa, na moannya animka wɔ me suban ho." Ɔde ahopopo popaa ne moma so a ɛyɛ nwini na ɛyɛ bruu no. "Pa kyɛw guys, nanso mintumi nni eyi ho dwuma. Akwaaba, ampa. Frɛ me bere a wuhia wimhyɛnkafo. Ɛno ara ne nea meyɛ." Ofii adi kɔtoo ɔpon no mu wɔ n"akyi.
  
  Sam kaa sɛ: "W"akwahosan, guy." Afei ɔde asɛmmisa biako a ɛhaw adwene a na ɛhaw no fi bere a wodii kan kyerɛkyerɛɛ adeyɛ no mu kɔɔ Marduk nkyɛn. "Marduk, merehyia ɔhaw wɔ biribi ho wɔ ha. Ka kyerɛ me, sɛ obi hyɛ akatawia kɛkɛ a ɔnyɛ ɔhonam a awu no hwee a, dɛn na ɛbɛba?"
  
  "Hwee".
  
  Na abasamtu nnwontofo kuw bi wɔ afoforo no mu. Marduk hui sɛ na wɔahwɛ kwan sɛ wɔbɛma agoru no ho mmara a wɔayɛ no yiye kɛse, nanso na onni adwene biara sɛ ɔbɛhyehyɛ biribiara de agye n"ani. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so kɛkɛ.
  
  "Biribiara nsi?" Kohl ho dwiriw no. "So ɛnyɛ owu a ɛyɛ yaw na worewu anaasɛ woremene wo ho akum wo? Wohyɛ akatawia na biribiara nsi." Babilonfo akataso." Babilon
  
  "Biribiara nsisi, ɔba. Ɛyɛ akatasoɔ kɛkɛ. Ɛno nti na nnipa kakraa bi pɛ na wonim ne tumi a ɛyɛ hu no," saa na Marduk buae.
  
  Kohl nwiinwii sɛ: "Bere a ɛyɛ owudifo boner bɛn ara ni."
  
  "Okay, enti sɛ wohyɛ akatasoɔ na w"anim bɛdane obi foforɔ dea - na woamfa ogya anhyew wo wɔ ɔkwasea a ɔyɛ ɔkwasea te sɛ wo so - so wobɛda so ara wɔ obi foforɔ anim daa?" - bisaa Werner.
  
  "Ah, eye!" - Sam teɛɛm, na n"ani gyee eyinom nyinaa ho. Sɛ na ɔyɛ obi a ɔyɛ amateur a, anka ɔrewe ne kyerɛwdua no awiei na wakyerɛw nsɛm te sɛ nea wabɔ dam, nanso na Sam yɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a waben, a otumi kyere nokwasɛm ahorow a wontumi nkan wɔ ne tirim bere a ɔretie no. Ɛno, na ɔkyeree nkɔmmɔbɔ no nyinaa fii kokoam fii kasɛt a wɔkyere gu kasɛt so wɔ ne kotoku mu.
  
  Marduk de anifere buae sɛ: "W"anifurae." "Afei wobɛyɛ sɛ aboa a ne bo afuw na woawu."
  
  Na bio ahodwiriwde bi a ɛyɛ nwonwa tuu mmirika faa wɔn nnidiso nnidiso no mu. Ɔserew biako anaa abien dii akyi bae. Ná biako fi Oduruyɛfo Fritz hɔ. Eduu saa bere yi na ohui sɛ mfaso biara nni so sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ ɔbɛtow akuwakuw no agu, na ɛno da nkyɛn a, afei de na wafi ase renya anigye.
  
  "Wow, Owura Marduk, ɛte sɛ nea wowɔ mmuae a woasiesie wo ho ama biribiara, ɛnte saa?" Oduruyɛfo Fritz de anigye serew wosow ne ti.
  
  Marduk penee so sɛ: "Yiw, ɛte saa, me duruyɛfo dɔfo." "Ɛkame ayɛ sɛ madi mfe aduɔwɔtwe, na me na mede eyi ne nkaedum afoforo ho asodi to me so fi bere a na meyɛ abarimaa a madi mfe dunum. Seesei de, ɛnyɛ sɛ mahu mmara no nko, na mmom awerɛhosɛm ne sɛ mahu no mpɛn pii dodo."
  
  Oduruyɛfo Fritz tee nka mpofirim sɛ ɔyɛ ɔkwasea wɔ n"ahantan no ho na ɛdaa adi wɔ n"anim. "Mepa wo kyɛw".
  
  "Mete ase, Oduruyɛfo Fritz. Bere nyinaa mmarima yɛ ntɛm bu nneɛma a wontumi nni so sɛ ɛyɛ agyimisɛm. Nanso sɛ ɛba wɔn ankasa nneyɛe a ntease nnim ne nkwasea akwan a wɔfa so yɛ nneɛma so a, ɛkame ayɛ sɛ wobetumi de nkyerɛkyerɛmu biara ama wo de abu no bem," saa na akwakoraa no de ɔhaw kae.
  
  Oduruyɛfo no tumi hui sɛ ntini kakraa bi a atwa n"ano ho ahyia no resiw ɔbarima no kwan ampa sɛ ɔbɛkɔ so akasa.
  
  "Hmm, so biribi wɔ hɔ a enti nnipa a wɔhyɛ akatawia anifurae na wɔn adwene yera?" Kohl bisaa n"asɛm a edi kan a ofi komam.
  
  Marduk de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Ɔfã yi akɔ so ayɛ anansesɛm ne anansesɛm dodow no ara, ɔba." "Mpɛn kakraa bi pɛ na mahu sɛ eyi asi wɔ mfe no mu. Nnipa dodow no ara a wɔde akataso no dii dwuma wɔ nneɛma bɔne mu no nni nea ɛbɛto wɔn bere a wɔatɔ wɔn were akyi no ho adwene biara. Te sɛ akɔnnɔ bɔne anaa akɔnnɔ bɔne biara a wonya no, ɛka bi wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ wotua. Nanso adesamma nsua ade da. Tumi yɛ anyame dea. Ahobrɛase yɛ nnipa dea."
  
  Werner buu eyinom nyinaa ho akontaa wɔ ne tirim. Ɔkae sɛ: "Ma memmɔ no mua. "Sɛ wohyɛ akataso sɛ nea wode siesie wo ho ara kwa a, asiane biara nni ho na mfaso nni so."
  
  Marduk buae sɛ: "Yiw," na ɔbrɛɛ ne hwene ase na ɔde n"ani kyerɛɛ brɛoo.
  
  "Na sɛ woyi were bi fi target a awu bi so na wode gu akatasoɔ bi mu, na afei wode to w"anim a... Onyankopɔn, saa nsɛm no a mete ara kwa no ma meyare... W"anim bɛyɛ saa onipa no anim, nifa?"
  
  "Keeki foforo ma Team Werner." Sam serewee na ɔde ne nsa kyerɛɛ ase bere a Marduk de ne ti too fam no.
  
  "Nanso afei ɛsɛ sɛ wode ogya hyew anaasɛ wode hyɛ na w"ani afura ansa na woabɔ dam koraa," Werner yɛɛ n"anim basabasa, na ɔde n"adwene sii so sɛ ɔbɛma ne ananse no atoatoa so.
  
  Marduk sii so dua sɛ: "Ɛte saa."
  
  Ná Oduruyɛfo Fritz wɔ asɛmmisa biako bio. "So obi asusuw ɔkwan a ɔbɛfa so akwati nkrabea yi mu biara ho pɛn, Owura Marduk? So obi agyae akatawia a n"ani afura anaa wanwu wɔ ogya mu pɛn?"
  
  "Ɔkwan bɛn so na LöVenhagen yɛe? Ɔsan de hyɛɛ mu ankasa sɛnea ɛbɛyɛ a obegye Oduruyɛfo Hilt anim na wafi ayaresabea hɔ! Ɔyɛɛ dɛn? - Sam bisae.
  
  "Ogya no faa no nea edi kan, Sam. Ná ɔwɔ anigye ara kwa sɛ onyaa nkwa. Aboa nhoma nkutoo ne ɔkwan a wɔbɛfa so akwati Babel Akataso no nkrabea," saa na Marduk kae, na ɛte sɛ nea ɔyɛ anibiannaso koraa. Ná abɛyɛ ne asetra fã titiriw araa ma na wabrɛ sɛ ɔbɛsan aka nokwasɛm dedaw koro no ara.
  
  "Eyi... honam ani?" Sam yɛɛ basaa.
  
  "Ɛno ne nea ɛte pɛpɛɛpɛ. Ne titiriw no, eyi ne Babel akataso no were. Ɛsɛ sɛ wɔde gu Masker no anim wɔ bere ano de sie Masker no anim ne akataso no a wɔaka abom no. Nanso yɛn a ɔyɛ ohiani a n"abam abu no nni eyi ho adwene biara. Ɛrenkyɛ na wahu ne mfomso, sɛ onnya nhuu dedaw a," saa na Marduk buae. "Mpɛn pii no, anifurae ntra nnansa anaa nnanan, enti baabiara a ɔwɔ no, mewɔ anidaso sɛ ɔnka kar."
  
  "Ɛsom no yiye." Mpenaba!" Kol yɛɛ n"anim basabasa.
  
  Oduruyɛfo Fritz kae sɛ: "Ná mintumi nnye ntom kɛse. "Nanso anuonyamfo, ɛsɛ sɛ mesrɛ mo ankasa sɛ mumfi hɔ ansa na adwumayɛfo a wɔhwɛ adwuma so no anya yɛn animtew a ɛboro so a yɛda no adi wɔ ha no ho asɛm."
  
  Nea ɛmaa Oduruyɛfo Fritz ho tɔɔ no ne sɛ, saa bere yi de wɔn nyinaa penee so. Wɔkyeree wɔn ntade na wɔde nkakrankakra siesiee wɔn ho sɛ wobefi adwumayɛbea hɔ. Bere a Wim Asraafo wimhyɛnkafo no de wɔn ti too fam de kyerɛe sɛ wɔpene so ne nsɛm a etwa to a wɔde gyaw wɔn kwan no fii hɔ, na wogyaw Marduk wɔ afiase sɛ wɔrekɔkyerɛ. Wɔyɛɛ wɔn adwene sɛ wobehyia Sam akyiri kakra. Esiane sɛ nsɛm foforo yi ne nokwasɛm ahorow a ɛyɛ basaa no mu nhyehyɛe a wohia kɛse nti, na wɔpɛ sɛ wɔsan susuw wɔn dwumadi ahorow wɔ nneɛma nhyehyɛe kɛse no mu ho.
  
  Sam ne Margaret hyiae wɔ n"ahɔhodan mu adidibea bere a na Marduk ne wimhyɛnkafo baanu no de wɔn ani kyerɛ wimhyɛn gyinabea hɔ sɛ wɔrekɔbɔ Schmidt amanneɛ no. Afei na Werner nim sɛ Marduk nim n"asahene no sɛnea wɔn nsɛm a wobisabisaa no kan no kyerɛ no, nanso na onnya nhu nea enti a Schmidt de akataso a ɛyɛ hu no ho nsɛm sie ne ho. Nokwarem no, na ɛyɛ ade a ɛsom bo, nanso esiane ne dibea wɔ ahyehyɛde titiriw te sɛ German Luftwaffe mu nti, Werner gye dii sɛ ɛbɛyɛ sɛ ntease bi a ɛkanyan amammuisɛm kɛse bi wɔ hɔ a ɛma Schmidt hwehwɛɛ Babel Akataso no.
  
  "Dɛn na wobɛka akyerɛ wo sahene wɔ me ho?" - Marduk bisaa mmerante mmienu a ɔne wɔn rekɔ no berɛ a wɔrekɔ Werner jeep no.
  
  "Minnye nni sɛ ɛsɛ sɛ yɛka wo ho asɛm mpo kyerɛ no. Sɛnea mihu wɔ ha no, ɛbɛyɛ papa sɛ wobɛboa yɛn ma yɛahu L öVenhagen na wode wo ba a wowɔ no ayɛ kokoamsɛm, Owura Marduk. Dodow a Captain Schmidt nnim wo ne wo ho a wode hyɛ mu no ho hwee no, dodow no ara na eye," Werner kae.
  
  "Yɛbɛhyia wɔ base hɔ!" - Kohl teɛɛm firii kar anan a ɛwɔ akyirikyiri fi yɛn nkyɛn, buee n"ankasa kar.
  
  Werner de ne ti too fam. "Kae sɛ Marduk nni hɔ na yennya nhuu Lövenhagen de besi nnɛ, ɛnte saa?"
  
  "Ate aseɛ!" Kol de nkyia kakra ne abarimaa serew penee nhyehyɛe no so. Ɔforoo ne kar no na ɔde kar no kɔe bere a awiabere hann no hyerɛn kurow no mu tebea a ɛwɔ n"anim no. Ɛkame ayɛ sɛ na owia akɔtɔ na woduu wɔn hwehwɛ no da a ɛto so abien no, na wɔda so ara de da no baa awiei a ankosi hwee.
  
  "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yefi ase hwehwɛ wimhyɛnkafo a wɔn ani afura?" Werner de nokwaredi koraa bisae, ɛmfa ho sɛnea na n"abisade no te sɛ nea ɛyɛ fɛwdi no. "Eyi ne da a ɛto so abiɛsa fi bere a Löwenhagen de akataso no guan fii ayaresabea hɔ, enti ɛsɛ sɛ onya n"ani ho haw dedaw."
  
  Marduk buae sɛ: "Ɛno yɛ nokware. "Sɛ ne nipadua mu yɛ den, na eyi mfi ogya aguaree a mede maa no no a, ebia ebegye bere tenten ansa na n"ani ayera. Ɛno nti na Atɔe Famfo ante Mesopotamia ne Babilon amanne dedaw no ase na wobuu yɛn nyinaa sɛ atorofo ne mmoa a mogya ho kɔm de yɛn no. Bere a tete ahemfo ne akannifo hyew anifuraefo bere a na wɔrekum abayisɛm no, na ɛnyɛ atirimɔdensɛm a atoro sobo bi de bae nti. Nsɛm yi mu dodow no ara ne nea ɛde Babel Akataso no dii dwuma tẽẽ de yɛɛ wɔn ankasa anifere."
  
  "Nhwɛsode ahorow yi mu dodow no ara?" Werner de n"ani so bisae bere a ɔdanee Jeep no gyaframa no, na na ɛte sɛ nea n"adwene mu yɛ no naa wɔ akwan a ɛwɔ atifi hɔ no ho.
  
  Marduk de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Wiɛ, obiara di mfomso, ɔba. Ɛyɛ papa sɛ wobɛtena dwoodwoo sen sɛ wobɛpa wo kyɛw."
  
  
  Ti 21 - Neumann ne LöVenhagen Ahintasɛm
  
  
  Esiane sɛ na Olaf Lanhagen abrɛ na na ahonu a ɛrenya nkɔanim nkakrankakra ahyɛ no ma nti, ɔtraa asawdan bi a ɛbɛn Darmstadt mu. Ná adi nna abien fi bere a ogyaw Nina wɔ Frau Bauer fie, nanso na ontumi ntwe ne hokafo no nka ho wɔ kokoam asɛmpatrɛw adwuma a ɛte saa mu, titiriw nea na ɛsɛ sɛ wodi anim te sɛ afurum. Ná ɔwɔ anidaso sɛ ɔde Oduruyɛfo Hilt sika bɛtɔ aduan. Ɔsan susuw ho sɛ obeyi ne fon no afi hɔ sɛ ebia wɔredi n"akyi a. Eduu saa bere yi no, ɛbɛyɛ sɛ atumfoɔ no ahu sɛ ɔno na ɔde ayaresabea awudi no bae, na ɛno nti na wanhyɛ Hilt kar no so sɛ ɔnkɔ Captain Schmidt a na ɔwɔ Schleswig wimhyɛn gyinabea saa bere no nkyɛn no.
  
  Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔbɛfa hokwan denam Hilt fon a ɔde bɛfrɛ no pɛnkoro no so. Ebia anka eyi bɛma wakɔ tebea a ɛyɛ fɛre mu wɔ Schmidt ho, efisɛ na wobetumi ahwɛ telefon a wokura kyin frɛ so, nanso na onni ɔkwan foforo biara a ɔbɛfa so ayɛ saa. Esiane sɛ na n"ahobammɔ ayɛ basaa na n"asɛmpatrɛw adwuma no asɛe kɛse nti , na ɛsɛ sɛ ɔde ne ho to nkitahodi akwan a asiane wom kɛse so na ama ɔne ɔbarima a ɔsomaa no kɔɔ asɛmpatrɛw adwuma no mu wɔ nea edi kan no mu no nya abusuabɔ.
  
  "Pilsner foforo, owura?" - a waiter no bisaa mpofirim, na ɛmaa Löwenhagen koma bɔɔ denneennen. Ɔde mfonoe kɛse hwɛɛ ɔbea a ɔhwɛ adidibea a n"adwene yɛ tiaa no.
  
  "Yiw meda wo ase". Ɔsesaa n"adwene ntɛm ara. "Twɛn, dabi. Mepɛ schnapps bi, mesrɛ wo. Na biribi a ɛsɛ sɛ wodi."
  
  "Ɛsɛ sɛ wugye biribi fi aduan a wɔde ma no mu, owura. So w"ani gyee biribiara ho wɔ hɔ?" nea ɔhwɛ hɔ no bisae a na onni anibiannaso.
  
  Lövenhagen de abufuw guu ahome sɛ: "Momfa ɛpo mu nnuan bi brɛ me kɛkɛ."
  
  Ɔhwɛfo no serewee sɛ, "Owura, sɛnea wubetumi ahu no, yɛmfa ɛpo mu nnuan mma. Yɛsrɛ sɛ kra aduan bi a yɛde ma ankasa."
  
  Sɛ Löwenhagen ntwɛn nhyiam a ɛho hia, anaasɛ sɛ ɔkɔm anyɛ no mmerɛw a, anka ebia ɔde hokwan a ɔwɔ sɛ ɔhyɛ Hilt anim no bedi dwuma de abubu ɔkwasea a ɔyɛ kasatiafo no ti nhwi. "Afei fa nam no brɛ me kɛkɛ. Me Nyankopɔn! Kɛkɛ, minnim, ma me ho ndwiriw me!" - wimhyɛnkafo no de abufuw teɛɛm.
  
  Ɔhwɛfo a na ne ho adwiriw no no buae sɛ: "Yiw, owura," na ɔde ahoɔhare boaboaa aduan a wɔde ma ne beer kuruwa ano.
  
  "Na mma wo werɛ mmfi schnapps no kan!" - teɛɛm dii ɔkwasea a ɔhyɛ kyɛw no akyi, a na ɔrefa apon no so akɔ adididan no mu a ɔne ahɔho a wɔn ani atrɛw no. Löwenhagen serew kyerɛɛ wɔn na ɔmaa biribi a ɛte sɛ nteɛteɛm a ɛba fam a efi ne menewam tɔnn mu bae. Esiane sɛ na nnipa binom haw wɔ ɔbarima a ne ho yɛ hu no ho nti, wofii adwumayɛbea hɔ bere a afoforo de wɔn ho hyɛɛ nkɔmmɔ a ɛyɛ hu mu no.
  
  Aberante bi a ne ho yɛ fɛ a ɔhwɛ adidibea so nyaa akokoduru de anonne brɛɛ no sɛ adɔe maa ne yɔnko dwumayɛni a na ehu aka no no. (Ná nea ɔhwɛ adidibea hɔ no resiesie ne ho wɔ adididan mu, na ɔresiesie ne ho sɛ obehyia adetɔfo a ne bo afuw no bere a n"aduan ayɛ krado ara pɛ.) Ɔserewee a ehu wom, de ahwehwɛ no too fam na ɔde too gua sɛ, "Schnapps ma wo, owura."
  
  Nea ɔkae ara ne sɛ: "Meda wo ase," na ɛyɛɛ no nwonwa.
  
  Löwenhagen a wadi mfe aduonu ason no traa ase susuw ne daakye ho wɔ kanea a ɛyɛ fɛ a ɛwɔ asawdan no mu bere a owia no gyaw da no wɔ abɔnten, na ɛmaa mfɛnsere no yɛɛ sum no. Nnwom no yɛɛ den kakra bere a anwummere nnipadɔm no sen baa mu te sɛ ɔdan atifi a wɔretu a wɔmpɛ sɛ wɔyɛ no. Bere a ɔretwɛn n"aduan no, ɔkraa anonne a ano yɛ den anum foforo, na bere a hellgya a ɛma obi dwo no hyew ne honam a apirapira no no, osusuw sɛnea wadu saa beae yi ho.
  
  Na onsusuw da wɔ n"asetra mu sɛ ɔbɛyɛ owudifo a ne mogya yɛ nwini, owudifo a ɔpɛ mfaso, ɔnyɛ nea ennu saa, na wabɛyɛ obi a ɔyɛ mmerɛw saa. Mmarima dodow no ara brɛ ase bere a wɔn mfe akɔ anim no, na wɔdan mprako a wonni koma de hyɛ bɔ sɛ wobenya sika. Ɛnyɛ ɔno. Sɛ́ wimhyɛnkafo a ɔko no, na onim sɛ da bi ɛsɛ sɛ okum nnipa pii wɔ ɔko mu, nanso ɛbɛyɛ ne man yiyedi nti.
  
  Sɛ́ ɔbɛbɔ Germany ne Wiase Nyinaa Sikakorabea no botae ahorow a ɛyɛ utopia no ho ban ama wiase foforo no yɛ n"asɛyɛde ne n"akɔnnɔ a edi kan ne nea ɛsen biara. Ná nkwa a obegye de ayɛ saa atirimpɔw yi yɛ adeyɛ a abu so, nanso afei de na ɔde ne ho ahyɛ mogyahwiegu adwuma bi mu de adi Luftwaffe sahene no akɔnnɔ ho dwuma, a na ɛne Germany ahofadi anaa wiase yiyedi nni hwee yɛ. Nokwarem no, afei de na ɔreyɛ nea ɛne no bɔ abira. Ɛkame ayɛ sɛ eyi maa n"abam bui te sɛ n"ani a na ɛresɛe ne ne suban a na ɛreyɛ asoɔden kɛse no.
  
  Nea ɛhaw no kɛse ne ɔkwan a Neumand faa so teɛteɛɛm bere a LöVenhagen de ogya too no mu nea edi kan no. Captain Schmidt faa LöVenhagen maa nea ɔsahene no kaa ho asɛm sɛ ɛyɛ kokoam adwuma a ɛtra so no. Eyi ba bere a wɔn asraafo dɔm no akɔ baabi a ɛbɛn Mosul kurow a ɛwɔ Iraq nnansa yi no akyi.
  
  Sɛ yɛhwɛ nea ɔsahene no ka kyerɛɛ LöVenhagen a, ɛte sɛ nea Schmidt somaa Flieger Neumann sɛ ɔnkɔfa tete nkaedum bi a wontumi nhu mfi ankorankoro nneɛma a wɔaboaboa ano bere a na wɔwɔ Iraq wɔ atopae ntua a etwa to a wɔde sii Wiase Sikakorabea ne titiriw no CIA adwumayɛbea a ɛwɔ hɔ no so no. Ná Neumand a bere bi na ɔyɛ ɔbabun a ɔyɛ ɔsɛmmɔnedifo no wɔ ahokokwaw a ehia na ama watumi akɔhyɛn ɔdefo bi a ɔboaboa nneɛma ano fie na wawia Babel Akataso no.
  
  Wɔmaa no nkaedum a ɛyɛ tratraa a ɛte sɛ ti nhwi mfonini, na ɛdenam ne mmoa so tumi wiaa ade no fii kɔbere adaka a na ɔda mu no mu. Bere a Neumand de afow a onyae maa Schmidt no san kɔɔ Germany, nanso Schmidt amfa ne ho anto mmarima a ɔpaw wɔn sɛ wɔnyɛ n"adwuma a ɛho ntew no mmerɛwyɛ so. Ná Neumand yɛ obi a n"ani gye kyakyatow ho. Bere a ɔsan bae anwummere a edi kan no, ɔde akatawia no kɔɔ mmeae a wɔtow kyakya a n"ani gye ho paa no biako, adidibea bi a ɛwɔ akyi kwan bi so wɔ Dillenburg.
  
  Ɛnyɛ sɛ ɔyɛɛ adeyɛ a ɛyɛ anibiannaso sen biara denam ade a ɛsom bo a wɔawia a ɔde kɔe wɔ baabiara no so nko, na mmom onyaa Captain Schmidt abufuw nso denam akataso no a wamfa anifere ne ntɛmpɛ amfa amma sɛnea wɔfaa no sɛ ɔnyɛ no so. Bere a Schmidt tee sɛ asraafo dɔm no asan aba na ohui sɛ Neumand nni hɔ no, ntɛm ara ne wɔn a wɔapow wɔn a wɔyɛ basaa a wofi ne kan wimhyɛn gyinabea no asraafo dɔm no dii nkitaho sɛnea ɛbɛyɛ a obenya nkaedum no afi Neumand hɔ denam ɔkwan biara a ɛho hia so.
  
  Bere a LöVenhagen resusuw saa anadwo no ho no, ɔtee nka sɛ ɔtan a ɛreyɛ ayɛ hyew ma Captain Schmidt no trɛwee wɔ n"adwene nyinaa mu. Ɔmaa nnipa wuwui a ɛho nhia. Ɔno na ɔde ntɛnkyea a adifudepɛ de bae no bae. Ɔno ne nea enti a Löwenhagen rensan nnya ne honam ani hwɛbea no bio da, na na eyi ne nsɛmmɔnedi a wontumi mfa mfiri sen biara a ɔsahene no adifudepɛ de aba Löwenhagen nkwa so-nea na aka wɔ ho.
  
  Ná nsateaa no yɛ fɛ sɛnea ɛsɛ, nanso wɔ LöVenhagen fam no, n"ankorankoro su a wɔhwere no twaa mu kɔɔ akyiri sen sɛnea nipadua mu opira biara betumi ayɛ. Nea ɛka ho no, n"ani fii ase dii huammɔ araa ma wantumi ankenkan aduan a wɔde ma no mpo ankra aduan. Ɛkame ayɛ sɛ na animguase no yɛ bɔne sen ahotɔ ne nipadua mu dɛmdi no. Ɔnom schnapps bi na ɔde ne nsateaa twaa ne ti so, hwehwɛɛ pii.
  
  Wɔ ne tirim no, na otumi te nne mpempem pii a wɔde asodi no to obiara so wɔ nea ɔpaw a enye no ho, na n"ankasa mu adwene yɛɛ mum esiane sɛnea biribiara asɛe ntɛmntɛm no nti. Ɔkaee anadwo a onyaa akatawia no, ne sɛnea Neumand powee sɛ ɔde n"asade a ɔde mmɔdenbɔ de nyae no bɛma no. Odii Neumand kwan no akyi kɔɔ kyakyatow dan bi a ɛwɔ anadwo agoprama bi antweri ase. Ɛhɔ na ɔtwɛn bere a ɛfata, na ɔyɛɛ ne ho sɛ apontowfo foforo a ɔtaa kɔsra beae yi.
  
  Anɔpa nnɔn 1 akyi pɛɛ no, na Neumand ahwere biribiara na afei de na ɔrehyia asɛnnennen a ɛyɛ mmɔho abien anaasɛ biribiara.
  
  Löwenhagen de mae sɛ: "Mɛtua wo euro 1,000 sɛ woma mema mede saa akataso yi sie sɛ awerɛhyem a."
  
  "Woredi agoru?" Neumand serewee wɔ ne tebea a na wabow nsa no mu. "Ade damn yi bo yɛ den sen saa mmɔho ɔpepem!" Ɔkɔɔ so hyɛɛ akatawia no sɛnea ɛbɛyɛ a obiara huu, nanso anigyesɛm ne sɛ ne asabow tebea no maa adwumakuw a adwenem naayɛ wom a na ɔne wɔn wɔ hɔ no gyee ne nokwaredi wɔ asɛm no ho kyim. Löwenhagen antumi amma wɔansusuw ho mprenu, enti ɔyɛɛ ade ntɛm ara.
  
  "Seesei ara, mɛbɔ wo ama nkwasea akatasoɔ. Anyɛ yiye koraa no, metumi ama w"afurum no asan akɔ base." Ɔkaa eyi denneennen titiriw, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛma afoforo no agye adi sɛ ɔrebɔ mmɔden ara kwa sɛ ɔbɛma akataso no ahyɛ n"adamfo no ma wasan akɔ fie. Ɛyɛ ade pa sɛ Lövenhagen nnaadaa bere a atwam no ama n"anifere ayɛ yiye. Ná ɔyɛ obi a ɔdaadaa nkurɔfo kɛse bere a ɔretu mmirika wɔ nsisi bi mu no, na na ɛyɛ su a mpɛn pii no ɛyɛ adwuma ma ɛyɛ nea mfaso wɔ so no. Ɛde besi nnɛ, bere a awiei koraa no ɛkyerɛɛ ne daakye.
  
  Ná akatawia no te pon kurukuruwa no mfinimfini, na na mmarima baasa atwa ne ho ahyia. Ɛkame ayɛ sɛ na Lö Venhagen antumi akasa atia bere a obi foforo a ɔbɔ bɔɔl pɛe sɛ ɔde ne ho hyɛ adeyɛ no mu no. Ná ɔbarima no yɛ mpɔtam hɔ sakrekafo, ɔsraani a ɔnam fam a ɔyɛ mmerɛw wɔ ne nhyehyɛe mu, nanso ɛbɛyɛ nea adwenem naayɛ wom sɛ wɔmma no kwan mma onnya poker agodie bi wɔ ɔmanfo tokuru bi a ɛhɔnom nwura nim wɔ baabiara mu.
  
  Esiane sɛ na n"ahokokwaw sɛ ɔdaadaafo mpo nti, LöVenhagen hui sɛ ontumi nnaadaa akatawia no mfi ɔhɔho a ɔde Gremium agyiraehyɛde tuntum ne fitaa a ɛwɔ aboa nhoma kɔn mu no mu.
  
  "Abibifo Mmara Ason, nkwaseafo!" - sakrekafo kɛseɛ no bɔɔ gyegyeeɛ berɛ a LöVenhagen bobɔɔ ne ho na Neumann nsa kyerɛɛ jack mmiɛnsa a enni tumi. Ná Neumand abow nsa dodo sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ ɔbɛsan anya akatawia no, ɛwom sɛ ɛda adi sɛ na ne werɛ ahow wɔ adehwere no ho de.
  
  "O Yesu! Oh sweet Jesus, ɔrebɛkum me! Ɔrebɛkum me!" - ne nea Neumand betumi aka nyinaa, de ne ti a wakotow no kyekyere ne nsa mu. Ɔtraa ase sii apini kosii sɛ kuw a edi hɔ a wɔpɛ sɛ wɔfa pon no ka kyerɛɛ no sɛ ɔmfa ne ho nhyɛ mu anaasɛ onkowie sikakorabea bi. Neumann fii hɔ, na ɔbɔɔ biribi nwiinwii wɔ ne home ase te sɛ ɔbɔdamfo, nanso bio wɔkyerɛe sɛ efi obi a wabow nsa a ɔde ne ho hyɛɛ mu, na wɔn a ɔde ne mmati fii kwan no so no faa no saa.Lövenhagen dii Neumann akyi, a na onni adwene biara wɔ sɛnea nkaedum no yɛ ahintasɛm no ho , a na sakrekafo no rewosow ne nsa mu wɔ n"anim baabi. Ɔde sakrekafo no gyinaa hɔ kakra, na ɔde ahoahoa ne ho kyerɛɛ mmeawa kuw bi sɛ ti nhwi akataso no bɛyɛ akyide wɔ ne dade kyɛw a ɛte sɛ German asraafo de no ase. Ankyɛ na ohui sɛ Neumand adi sakrekafo no akyi ankasa akɔ kɔnkrit amoa bi a ɛyɛ sum mu a moto ahorow a ɛtoatoa so hyerɛn wɔ kanea a ɛyɛ mmerɛw a entumi nkɔ baabi a wɔde kar sisi no yiye no mu.
  
  Ɔde odwo hwɛɛ bere a Neumand twee tuo, fii sunsuma no mu na ɔtow sakrekafo no tuo a ɛnyɛ hwee wɔ n"anim no. Ná atuo a wɔtow no nyɛ soronko wɔ kurow no mmeae yi, ɛwom sɛ nnipa binom bɔɔ sakrekafo afoforo kɔkɔ de. Ɛno akyi bere tiaa bi no, wɔn mfonini ahorow no puei wɔ tokuru a wɔde kar sisi no ano, nanso na wɔda so ara wɔ akyirikyiri dodo sɛ wobehu nea asi.
  
  Bere a Lövenhagen de ahopopo rehu nea ohui no, ohuu amanne a ɛyɛ hu a ɛne sɛ ɔde n"ankasa sekan twitwa owufo nam bi. Neumand brɛɛ ntama a mogya retu no ase kɔɔ akatawia no ase na ofii ase yii nea wɔakum no no atade ntɛmntɛm sɛnea obetumi de ne nsateaa a wabow nsa no. Esiane sɛ na LöVenhagen ho dwiriw no na n"ani trɛw nti, ohuu Babel Akataso no ahintasɛm ntɛm ara. Afei de na onim nea enti a Schmidt ho pere no saa sɛ ɔde ne nsa bɛka no.
  
  Wɔ ne nipasu foforo a ɛyɛ nwonwa mu no, Neumand bobɔw amu no guu nwura kotoku a ɛwɔ mita kakraa bi fi kar a etwa to no mu wɔ sum mu, afei ɔde anifere foroo ɔbarima no moto. Nnanan akyi no, Neumand faa akatawia no na ɔde ne ho kohintaw. LöVenhagen dii n"akyi wɔ base a ɛwɔ Schleswig no akyi, baabi a na ɔde ne ho ahintaw Schmidt abufuw no. Ná Neumand da so ara te sɛ sakrekafo, na na ɔhyɛ ahwehwɛ a wɔde hwɛ owia ne jeans a ɛho agu fĩ, nanso na wagyae club kɔla ne sakre no. Ná Mannheim panyin a ɔwɔ Gremium no rehwehwɛ ɔdaadaafo, na na ɛnyɛ nea ɛfata sɛ ɔde ne ho to asiane mu. Bere a Neumand hyiaa Lövenhagen no, na ɔreserew te sɛ obi a wabɔ dam, na ɔrebɔ nkɔmmɔ a ɛne ne ho nhyia wɔ nea ɛte sɛ tete Arabic kasa mu.
  
  Afei ɔfaa sekan no bɔɔ mmɔden sɛ obetwitwa n"ankasa anim.
  
  
  Ti 22 - Onifuraefo Nyankopon no sɔre
  
  
  "Enti awiei koraa no, woanya nkitahodi." Ɛnne bi bubuu Lövenhagen nipadua mu fii ne mmati benkum akyi. Amonom hɔ ara na ɔyɛɛ ɔbonsam ho mfonini wɔ n"adwenem, na na ɔne nokware no ntam nware.
  
  Ogye toom sɛ: "Captain Schmidt," nanso esiane ntease ahorow a ɛda adi nti wansɔre ankyia. "Ɛsɛ sɛ wode kyɛ me sɛ manyɛ m"ade yiye. Woahu, meyɛ, ne nyinaa akyi no, mehyɛ obi foforo anim."
  
  "Pɛpɛɛpɛ. Schmidt ka kyerɛɛ nea ɔhwɛ adidibea hɔ no ansa na ɔrebɛn pon no so mpo sɛ: "Jack Daniels, mesrɛ wo."
  
  "Fa prɛte no to fam kan, adamfo!" Lowenhagen teɛɛm, na ɛmaa ɔbarima a n"adwene atu afra no dii so. Adidibea sohwɛfo no gyinaa baabi a ɛbɛn hɔ, twɛn sɛ wɔbɛyɛ bɔne foforo ansa na ɔreka akyerɛ nea wayɛ bɔne no sɛ ontu mfi hɔ.
  
  Schmidt bɔɔ n"ano wɔ ne home ase sɛ: "Afei mahu sɛ woahu nea akataso no yɛ," na ɔbrɛɛ ne ti ase sɛ ɔrehwɛ sɛ ebia obi retie anaa.
  
  "Mihuu nea ɔyɛe anadwo a wo bitch ketewa Neumand de no dii dwuma de kum ne ho no. "Lövenhagen kae komm, na ɛkame ayɛ sɛ na ɔhome wɔ nea ɔkae no ntam bere a ɔmenee nam no fã a edi kan te sɛ aboa no.
  
  "Enti dɛn na wohyɛ nyansa sɛ yɛnyɛ mprempren? Wɔbɔ me sobo de hwehwɛ sika te sɛ nea Neumand yɛe no?" - bisaa Schmidt, na ɔrebɔ mmɔden sɛ obenya bere. Ná onim yiye sɛ wogyee nkaedum no fii wɔn a wɔde di dwuma no nsam.
  
  "Blackmail wo?" Löwenhagen de nam a ɛyɛ pink ano a wɔde ahyɛ ne sẽ ntam no teɛteɛɛm. "So worebɔ me ho fɛw? Mepɛ sɛ miyi fi hɔ, captain. Worekɔhwɛ oduruyɛfo bi a ɔyɛ oprehyɛn ma oyi."
  
  "Adɛn? Nnansa yi ara metee sɛ wo hyewee kɛse. Anka mɛsusuw sɛ wobɛpɛ sɛ wode oduruyɛfo a ne ho yɛ den no anim sie sen sɛ wobɛma honam a ayɛ basabasa a ayɛ hyew wɔ baabi a na w"anim wɔ bere bi no," saa na ɔsahene no de abufuw buae. Ɔde ahodwiriw hwɛɛ sɛnea Löwenhagen repere sɛ obetwitwa ne nam, na ɔde n"ani a na ɛreyɛ mmerɛw no mu yɛɛ den sɛnea ɛbɛyɛ a obehu anoano no.
  
  "Fuck wo!" - Lowenhagen kaa ntam. Ná ontumi nhu Schmidt anim yiye, nanso ɔtee ɔpɛ a ɛboro so sɛ ɔde nam a wɔde twa nam no bɛhyɛ n"aniwa mu na wanya anidaso sɛ nea eye sen biara bɛba. "Mepɛ sɛ miyi ansa na madan bat a ɔbɔ dam... r-mad... fuck..."
  
  "So eyi ne nea ɛtoo Neumand?" - Schmidt twaa n"asɛm mu, na ɔboaa aberanteɛ a ɔyɛ adwuma no wɔ n"asɛm no nhyehyɛɛ mu. "Dɛn ankasa na esii, Lövenhagen? Esiane saa ɔkwasea yi kyakyatow ho akɔnnɔ nti, metumi ate nea ɛkanyan no sɛ ɔde nea ɛfata sɛ meyɛ me de no sie no ase. Nea ɛyɛ me nwonwa ne nea enti a na wopɛ sɛ wode eyi sie me bere tenten ansa na wo ne me adi nkitaho."
  
  "Ná mede no bɛma wo da a edi hɔ a mefaa no fii Neumand no, nanso saa anadwo no ara na mihui sɛ ogya rehyew me, me hyɛnkafo a medɔ no." Afei de na Lövenhagen de ne nsa de nam asinasin ahyɛ n"anom. Esiane sɛ na nnipa a wɔatwa wɔn ho ahyia no ho adwiriw wɔn nti, wofii ase hwɛɛ wɔn ani so na wɔbɔɔ wɔn ho nkɔmmɔ.
  
  Ɔpanyin no de nne a ɛyɛ komm kaa no anifere kwan so sɛ: "Anuanom, mo kyɛ me."
  
  Nanso na Lövenhagen nni abotare dodo sɛ obetie. Ɔtow American Express kratasin tuntum bi guu pon no so kae sɛ, "Tie, fa tequila toa brɛ yɛn na sɛ wogyae me hwɛ saa a, mɛyɛ saa nkwaseafo a wɔyɛ hwene yi nyinaa aduru!"
  
  N"akyigyinafo a na wɔwɔ pool table no so no bi bɔɔ ose. Nnipa a wɔaka no san kɔɔ wɔn adwuma mu.
  
  "Mma ɛnhaw wo, yɛrefi hɔ nnansa yi ara. Fa obiara nsã kɛkɛ na ma m"adamfo no nwie, okay?" Schmidt buu wɔn mprempren tebea no bem wɔ ne anibuei kwan a ɛyɛ kronkron sen wo so. Eyi maa adwumam panyin no ani gyee ho simma kakraa bi bio.
  
  Schmidt de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Afei ka sɛnea ɛbae sɛ wubewiee sɛ wode m"akataso no baa aban adwumayɛbea bi a wɔabɔ no dam mu, baabi a anka obiara betumi de akɔ no kyerɛ me." Wɔde tequila toa bae, na ɔhwiee atuo abien guu mu.
  
  Löwenhagen de ɔhaw kɛse menee. Ɛda adi sɛ na nsa ntumi mmaa ne mu apirakuru no yaw no ano brɛ ase, nanso na ɔkɔm de no. Ɔkaa nea esii no kyerɛɛ ɔsahene no, titiriw sɛnea ɛbɛyɛ a obegye n"anim mmom sen sɛ ɔde anoyi bɛma. Tebea a ɛmaa ne bo fuwii kan no nyinaa san bae bere a ɔkaa biribiara kyerɛɛ Schmidt no, na ɛmaa ohui sɛ Neumand rekasa wɔ kasa horow mu a ɔyɛ ne ho sɛ sakrekafo.
  
  "Arabni? Ɛyɛ nea ɛhaw adwene," saa na Schmidt gye toom. "Nea wotee no, na ɛwɔ Akkad kasa mu ankasa? Ɛyɛ nwanwa!"
  
  "Hena na ɔdwene ho?" Lowenhagen bɔɔ ose.
  
  "Enneɛ? Woyɛɛ dɛn nyaa akatawia no fii ne nsam?" - bisaa Schmidt, na ɛkame ayɛ sɛ ɔserewee wɔ abakɔsɛm mu nokwasɛm ahorow a ɛyɛ anigye no ho.
  
  "Ná minni sɛnea mɛsan de akataso no aba no ho adwene biara. Mekyerɛ sɛ, na n"anim ayɛ kɛse koraa na na akataso a ɛda ase no ho hwee nni hɔ. Me Nyankopɔn, tie nea meka! Ne nyinaa yɛ dae bɔne ne nea ɛboro so!"
  
  Schmidt sii so dua sɛ: "Toa so."
  
  "Mibisaa no tẽẽ sɛnea metumi aboa no ma wayi n"akataso, wunim? Nanso ɔno... ɔno..." Lövenhagen serewee te sɛ obi a wabow nsa a ɔyɛ basabasa wɔ n"ankasa nsɛm a ntease nnim no ho. "Captain, ɔkaa me! Te sɛ ɔkraman a ɔyera a ɔyɛ fucking no, ɔkwasea no bɔɔ ose bere a mebɛn no, na bere a na meda so ara rekasa no, ɔkwasea no kaa me mmati. Ɔtetew asinasin mũ no nyinaa mu! Nyame! Dɛn na na ɛsɛ sɛ misusuw? Mifii ase de dade paipu a edi kan a mihui wɔ baabi a ɛbɛn hɔ no bɔɔ no."
  
  "Enti dɛn na ɔyɛe? So na ɔda so ara ka Akkadian kasa?" - bisaa sahene no, na ohwiee bi foforo hwiee guu won mu.
  
  "Ofii ase tuu mmirika, enti nokwarem no, metaa no. Ne saa nti, yɛfaa Schleswig apuei fam, kɔɔ ɛhe, ɔkwan a yɛbɛfa so akɔ, yɛn nkutoo na yenim? "- ɔka kyerɛɛ Schmidt, a ɔno nso, ɔde ne ti too fam sɛ: "Yiw, minim beae yi, wɔ ɔdan a ɛboa no no hangar akyi."
  
  "Ɛteɛ." Yɛtuu mmirika faa eyi mu, Captain, te sɛ akraman a wofi hell. Mekyerɛ sɛ, na masiesie me ho sɛ mekum no. Ná mete ɛyaw kɛse, na mogya retu me, na wabrɛ me sɛ ɔbɛkwati me bere tenten saa. Meka ntam sɛ, na masiesie me ho sɛ mɛbubu ne fucking ti no asinasin kɛkɛ na ama manya saa mask no bio, wunim? " Lowenhagen bɔɔ ose komm, na na ɛte sɛ nea ɛyɛ dɛ a ɛyɛ adwenemhaw.
  
  "Yiw Yiw." Toa so." Schmidt sii so dua sɛ ɔbɛte asɛm no awiei ansa na awiei koraa no nea ɔhyɛ n"ase no agyae ne ho mu ama abɔdamfo a ɛyɛ hu no.
  
  Bere a ne prɛte no yɛɛ fĩ na hwee nni hɔ no, Lövenhagen kasae ntɛmntɛm, na na ne nnyigyei nkyerɛwde no te sɛ nea ɛda nsow kɛse. "Ná minnim nea ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ, nanso ebia na onim sɛnea woyi akataso no anaa biribi a ɛte saa. Metaa no koduu baabi a wɔde kar sisi no, na afei na yɛn nkutoo na yɛwɔ hɔ. Ná mete sɛ awɛmfo no reteɛteɛm wɔ wimhyɛn gyinabea no akyi. Migye kyim sɛ wohuu Neumand seesei a ɔwɔ obi foforo anim, ɛnte saa?"
  
  "So ɛno ne bere a ɔkyeree ɔkofo no?" - a wobisaa Schmidt. "So eyi na ɛmaa wimhyɛn no hwee ase?"
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na Löwenhagen ani afura koraa saa bere yi, nanso na ɔda so ara tumi hu nsonsonoe a ɛda sunsuma ne nipadua a ɛyɛ den ntam. Kɔla kɔkɔɔ bi yɛɛ ne irises, a ɛyɛ gyata aniwa kɔla, nanso ɔkɔɔ so kasae, na ɔde n"ani a na n"ani afura no kyekyeree Schmidt wɔ ne gyinabea bere a ɔbrɛɛ ne nne ase na ɔdanee ne ti kakra no. "Me Nyankopɔn, Captain Schmidt, sɛnea na ɔtan wo."
  
  Narcissism amma Schmidt annwen nkate a ɛwɔ L asɛm no mu no ho &# 246; Venhagen, nanso nteaseɛ maa ɔtee nka sɛ ne ho agu fĩ kakra - baabi a anka ɛsɛ sɛ ne kra bɔ no ara. Ɔka kyerɛɛ n"asefo a n"ani afura no sɛ: "Nokwarem no, ɔyɛɛ saa." "Me na mede no kyerɛɛ akataso no. Nanso na ɛnsɛ sɛ ohu nea ɔreyɛ da, na kampɛsɛ ɔde no adi dwuma ama n"ankasa ho. Ɔkwasea no de eyi baa ne ho so. Sɛnea woyɛe no ara pɛ."
  
  "Me..." Löwenhagen de abufuw de ahopere kɔɔ n"anim wɔ nkuku a ɛrebɔ denneennen ne ahwehwɛ a ɛredannan no mu, "de eyi dii dwuma de faa wo mogya nkaedum a ɛsom bo no fii ayaresabea hɔ de maa mo, subspecies a wonni anisɔ!"
  
  Ná Schmidt nim sɛ Löwenhagen awie n"adwuma no, na na n"asetie a ɔnyɛ no nyɛ ade a ɛhaw adwene kɛse bio. Nanso, na ɔrebewu, enti Schmidt maa no kwan ma ɔtow abufuw. "Ɔtan wo sɛnea me tan wo no! Neumand nuu ne ho sɛ ɔde ne ho hyɛɛ wo nhyehyɛe bɔne a wode bɛsoma kuw bi a wokum wɔn ho akɔ Baghdad ne The Hague no mu pɛn."
  
  Schmidt tee nka sɛ ne koma rehuruw bere a ɔkaa ne nhyehyɛe a wɔkyerɛ sɛ ɛyɛ kokoam no ho asɛm no, nanso n"anim kɔɔ so yɛɛ nea ɛnyɛ hwee, na ɔde dadwen nyinaa siee dade anim.
  
  "Bere a ɔkaa wo din Schmidt wiei no, okyiae na ɔkae sɛ ɔrekɔsra wo wɔ w"ankasa wo ho asɛmpatrɛw ketewaa bi a wubekum wo ho no mu." LöVenhagen nne bubuu ne serew no mu. "Ogyinaa hɔ serewee te sɛ aboa a wabɔ dam, na ɔde ahotɔ teɛteɛɛm wɔ onipa ko a ɔyɛ ho. Ná ɔda so ara siesie ne ho te sɛ sakrekafo a wawu, na ɔde n"ani kyerɛɛ wimhyɛn no. Ansa na merekɔ ne nkyɛn no, awɛmfo no paee mu. Miguan kɛkɛ sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenkyere me. Bere a miduu base no akyi no, meforoo me lɔre no na mituu mmirika kɔɔ Büchel sɛ merekɔbɔ mmɔden sɛ mɛbɔ wo kɔkɔ. Wodum wo fon a wokura kyin."
  
  Schmidt de ne ti too fam sɛ: "Na ɛno ne bere a ɔhwee wimhyɛn no a ɛne yɛn gyinabea ntam nware." "Ɔkwan bɛn so na ɛsɛ sɛ mekyerɛkyerɛ nokware asɛm no mu kyerɛ Ɔsahene Panyin Meyer? Ná ɔwɔ adwene a ɛne sɛ eyi yɛ ntua a ɛfata a wɔde ko tia wɔ nea saa Dutchni ɔkwasea no yɛe wɔ Iraq no akyi."
  
  "Ná Neumand yɛ wimhyɛnkafo a odi kan. Nea enti a ɔpaa botae no - wo - yɛ mmɔbɔ te sɛ ahintasɛm," Löwenhagen bɔɔ ose. Schmidt mfonini nkutoo na na ɛda so ara kyerɛ sɛ ɔwɔ ne nkyɛn.
  
  Schmidt de anigye dii nkonim a odii wɔ wɔn a wobetumi apa ne ho ntama so no kae sɛ: "Ɔpaa ho kyɛw efisɛ, te sɛ wo, me babarima no, na n"ani afura." "Nanso na wunnim ho hwee, ɛnte saa? Esiane sɛ na Neumand hyɛ ahwehwɛ a wɔde hwɛ owia nti, na wunnim sɛ n"ani nhu ade yiye. Sɛ ɛnte saa a, anka w"ankasa womfa Babel Akataso no nni dwuma da, ɛnte saa?"
  
  LöVenhagen de abufuw kae sɛ: "Dabi, anka merenyɛ saa," na ɔtee nka sɛ wadi nkogu araa ma ɛyɛ hyew. "Nanso anka ɛsɛ sɛ mihu sɛ wobɛsoma obi ma wahyew me na wasan de akataso no aba. Bere a mede kar kɔɔ baabi a wimhyɛn no hwee ase no, mihui sɛ Neumand nkae a ayɛ hyew no apete akyirikyiri wɔ wimhyɛn no akyi. Ná wɔayi akataso no afi ne ti nhwi a ahyew no so, enti mede kɔmaa me sahene a medɔ no, a na misusuw sɛ metumi de me ho ato no so no nkyɛn." Saa bere yi de, n"ani kɔkɔɔ no ani afura. "Nanso woahwɛ saa asɛm no so dedaw, ɛnte saa?"
  
  "Dɛn na woreka ho asɛm?" ɔtee sɛ Schmidt reka wɔ ne nkyɛn, nanso na ɔsahene no nnaadaa no awie.
  
  "Wosomaa obi dii m"akyi. Ohuu me sɛ mikura m"akataso wɔ baabi a wimhyɛn no hwee ase no na ɔtaa me koduu Heidelberg kosii sɛ me lɔre mu pɛtro sae! "Lövenhagen bɔɔ ose. "Nanso na ɔwɔ gas a ɛdɔɔso ma yɛn baanu nyinaa, Schmidt. Ansa na merehu sɛ ɔreba no, ɔde pɛtro guu me mu na ɔde ogya too me mu! Nea na metumi ayɛ ara ne sɛ mitu mmirika kɔɔ ayaresabea a ɛwɔ akyirikyiri anammɔn abien, a na meda so ara wɔ anidaso sɛ ogya no renkɔ so na ebia mpo adum bere a meretu mmirika no. Nanso dabi, ɛyɛɛ den na ɛyɛɛ hyew kɛse, na ɛmenee me honam ani, anofafa ne me akwaa kosii sɛ ɛbɛyɛɛ me sɛ mereteɛteɛm afa me honam mu! So wunim sɛnea ɛte sɛ wobɛte nka sɛ wo koma apae esiane ahodwiriw a efi w"ankasa nam hua a ɛrehyew te sɛ nam a wɔayam wɔ gyabiriw so no ho? WO?" - de owufo anim bone teateaam guu captain no so.
  
  Bere a ɔpanyin no de ahopere kɔɔ wɔn pon no so no, Schmidt maa ne nsa so de animtiaa.
  
  "Yɛrefi hɔ." Yɛrefi hɔ. Fa ne nyinaa kɔ credit card yi so kɛkɛ," saa na Schmidt hyɛe, a na onim sɛ ɛrenkyɛ wobehu Oduruyɛfo Hilt sɛ wawu bio, na ne credit card ho asɛm no bɛkyerɛ sɛ watra ase nna pii asen sɛnea wɔbɔɔ ho amanneɛ mfiase no.
  
  Schmidt kae denneennen sɛ: "Bra, LöVenhagen." "Minim sɛnea yebetumi ayi saa akataso yi afi w"anim. Ɛwom sɛ minnim sɛnea mɛdan anifurae no de."
  
  Ɔde ne hokafo no kɔɔ asanombea hɔ, na ɔde ne nsa hyɛɛ krataa a wɔde gye sika no ase. Bere a wɔrekɔ no, Schmidt de credit card no san guu Lövenhagen kotoku mu. Adwumayɛfo no ne ahɔho no nyinaa homee ahotɔ. Ɔhwɛfo a ne ho nni asɛm no, a wannya tip no, klik ne tɛkrɛma so kae sɛ, "Meda Onyankopɔn ase! Mewɔ anidaso sɛ eyi ne bere a etwa to a yebehu no."
  
  
  Ti 23 - Awudisɛm
  
  
  Marduk hwɛɛ dɔn no ne ahinanan ketewa a ɛwɔ n"anim a wɔde date panels flaps no asi hɔ de kyerɛ sɛ ɛyɛ October 28th. Ne nsateaa bɔɔ counter no so bere a na ɔretwɛn nea ogye ahɔho wɔ Swanwasser Hotel, faako a na Sam Cleave ne n"adamfo abeawa a ɔyɛ ahintasɛm no nso te no.
  
  "Ɛno ara ne no, Owura Marduk. Yɛma wo akwaaba ba Germany," ɔhwɛfo no serewee ayamye mu na ɔsan de Marduk akwantu tumi krataa no mae. N"ani traa n"anim kyɛe dodo. Eyi maa akwakoraa no susuw ho sɛ ebia esiane n"anim a ɛyɛ soronko nti anaasɛ ne nkrataa a ɛkyerɛ sɛ ɔyɛ onipa no kyerɛw Iraq sɛ ɔman a ofi mu nti.
  
  Obuae sɛ: "Vielen Dank. Sɛ obetumi a, na ɔbɛserew.
  
  Bere a ɔhwɛɛ ne dan mu wiei no, ɔsiane kɔɔ fam sɛ ɔrekɔhyia Sam ne Margaret wɔ turo no mu. Ná wɔretwɛn no dedaw bere a ofii adi kɔɔ ɔdan no atifi a ɛhwɛ ɔtare no so no. Ɔbarima ketewaa bi a ɔhyɛ ntade fɛfɛ dii Marduk akyi wɔ akyirikyiri, nanso na akwakoraa no anifere dodo sɛ onhu.
  
  Sam tew ne menewam wɔ ɔkwan a ntease wom so, nanso nea Marduk kae ara ne sɛ, "Mihu no."
  
  Sam kaa ne tirim sɛ: "Nokwarem no wunim," na ɔde ne ti too fam kyerɛɛ Margaret. Ɔhwɛɛ ɔhɔho no na ɔsan n"akyi kakra, nanso ɔde siee n"ani. Marduk danee ne ho hwɛɛ ɔbarima a odi n"akyi no, bere tenten a ɛbɛma watumi asusuw tebea no ho ara kwa. Ɔbarima no serewee de kyɛw na ɔyerae wɔ ɔkwan no so.
  
  Ɔde abufuw teɛɛm, na ɔtraa ase sɛ: "Wɔhu akwantu tumi krataa a efi Iraq na wɔhwere wɔn amemene a ɛyɛ damn no."
  
  Sam de wɔn kyerɛɛ wɔn sɛ: "Owura Marduk, oyi ne Margaret Crosby a ofi Edinburgh Post."
  
  Marduk san de ne ti a ɔde kyerɛe wɔ animtew mu no dii dwuma mmom sen sɛ ɔbɛserew sɛ: "Ɛyɛ me anigye sɛ mahyia wo, madam."
  
  Margaret de ayamye buae sɛ: "Na wo nso, Owura Marduk." "Ɛyɛ anigye sɛ awiei koraa no wubehyia obi a ɔwɔ nimdeɛ na otu kwan yiye te sɛ wo." So ɔne Marduk rebɔ aguaman ankasa?" Sam susuw ho de ahodwiriw susuw ho bere a ɔhwɛɛ sɛnea wɔrekyere wɔn nsa no.
  
  "Na wobɛyɛ dɛn ahu eyi?" - Marduk de ne ho dwiriw no bisae.
  
  Sam faa ne mfiri a ɔde kyere nsɛm gu kasɛt so no.
  
  "Ah, seesei wɔakyerɛw biribiara a esii wɔ oduruyɛfo adwumayɛbea hɔ." Ɔmaa nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔreyɛ nhwehwɛmu no hwɛɛ no denneennen.
  
  Sam kae sɛ: "Mma ɛnhaw wo, Marduk," na na wayɛ n"adwene sɛ ɔde nea ɛhaw no nyinaa bɛto nkyɛn. "Eyi yɛ ma me ne wɔn a wɔrebɛboa yɛn ma yɛahu Babel Akataso no nkutoo. Sɛnea wunim no, Akyerɛbaa Crosby a ɔwɔ ha no ayɛ ne fam de dedaw sɛ obeyi Polisifo Panyin no afi yɛn nsam."
  
  "Yiw, nsɛm ho amanneɛbɔfo binom wɔ ntease pa a wɔde paw nea ɛsɛ sɛ wiase no hu ne... yiw, nea wiase no bɛpɛ sɛ wonhu da. Babel Akataso ne nea etumi yɛ no hyɛ ɔfã a ɛto so abien no mu. Wowɔ ahotoso wɔ m"anifere mu," saa na Margaret hyɛɛ Marduk bɔ.
  
  Ne mfonini no maa n"ani gyee ho. Britania ɔbea a ɔyɛ ɔbaabun no ani gye biribiara a ɛyɛ soronko na ɛyɛ soronko ho bere nyinaa. Ná onni baabiara a ɔyɛ hu te sɛ nea Heidelberg ayaresabea adwumayɛfo kaa ne ho asɛm no. Yiw, ɛda adi pefee sɛ na wadi dɛm wɔ gyinapɛn ahorow a ɛfata mu, nanso n"anim maa ne nipasu a ɛyɛ anigye no kaa ho.
  
  Ɔde ahotɔ kae sɛ: "Ɛyɛ ahotɔ sɛ wubehu, madam."
  
  Ɔkaa ntɛm ara sɛ: "Mesrɛ wo, frɛ me Margaret."Yiw, nkwakoraa ne mmerewa a wɔde wɔn ho hyɛ ɔbarima ne ɔbea nna mu bi rekɔ so wɔ ha, Sam sii gyinae.
  
  Sam twaa n"asɛm mu, na ɔkɔɔ nkɔmmɔbɔ a anibere wom kɛse so sɛ: "Enti, kɔ mprempren asɛm no so." "Ɛhe na yebefi ase ahwehwɛ LöVenhagen nipasu yi?"
  
  "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yeyi no fi agoru no mu. Sɛnea Ɔsahene Werner kyerɛ no, ɔbarima a ɔhyɛɛ Mask of Babel a wɔtɔɔ akyi ne German Luftwaffe Captain Schmidt. Mehyɛɛ Lieutenant Werner sɛ ɔnkɔ wɔ amanneɛbɔ bi ho asɛm ase na onwia akatawia no mfi Schmidt hɔ ɔkyena ansa na awia adu. Sɛ mente Werner asɛm saa bere no a, ɛsɛ sɛ yɛfa no sɛ nea enye koraa. Wɔ eyi mu no, ɛsɛ sɛ m"ankasa miwia me ho kɔ base no mu na me ne Schmidt sesa nsɛm kakraa bi. Ɔno na ɔhyɛɛ saa kraman adwuma yi nyinaa ase, na ɔbɛpɛ sɛ ogye nkaedum no bere a wɔde wɔn nsa bɛhyɛ asomdwoe apam kɛse no ase no."
  
  "Enti wususuw sɛ ɔbɛyɛ ne ho sɛ Meso-Arab signing commissioner?" Margaret bisae, na ɔde asɛmfua foforo a wɔde frɛ Mfinimfini Apuei no dii dwuma yiye bere a wɔaka nsase nketewa a atwa ho ahyia no abom wɔ nniso biako ase akyi.
  
  "Nneɛma ɔpepem biako na ebetumi aba, Mada... Margaret," Marduk kyerɛkyerɛɛ mu. "Obetumi ayɛ no denam nea ɔpɛ so, nanso ɔnte Arabic kasa, enti Komisafo no nkurɔfo behu sɛ ɔyɛ ɔkwasea. Wɔ mmere nyinaa mu no, sɛ wontumi nni nnipadɔm adwene so. Susuw sɛnea anka ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ mɛsiw eyinom nyinaa ano sɛ meda so ara wɔ saa adwene mu nkwaseasɛm yi, Sam dii awerɛhow wɔ ne tirim.
  
  Marduk nne a ɔde kasa a ɛnyɛ hwee no toaa so. "Obetumi ayɛ obi a onnim no suban na wakum ɔpanyin no. Ná obetumi asoma wimhyɛnkafo foforo a okum ne ho mpo aba ɔdan no mu. Ɛte sɛ nea ɛyɛ abufuw nyinaa nnansa yi."
  
  "So na Nasi asraafo dɔm bi nni hɔ a wɔyɛɛ eyi wɔ Wiase Ko II mu?" Margaret bisae, na ɔde ne nsa too Sam anim.
  
  "Uh, minnim. Adɛn?"
  
  "Sɛ yenim ɔkwan a wɔfaa so maa wimhyɛnkafo yi tuu wɔn ho mae maa asɛmpatrɛw adwuma yi a, ebia yebetumi ahu sɛnea Schmidt yɛɛ nhyehyɛe sɛ ɔbɛyɛ biribi a ɛte sɛɛ ho nhyehyɛe. Ebia me ne nokware no ntam kwan ware, nanso anyɛ yiye koraa no, so ɛnsɛ sɛ yɛhwehwɛ nea ebetumi aba yi mu? Ebia Oduruyɛfo Gould betumi aboa yɛn mpo."
  
  Sam kae sɛ: "Seesei wɔde no ato ayaresabea bi a ɛwɔ Mannheim."
  
  "Ɔte dɛn?" Marduk bisae, na na ɔda so ara te afobu nka sɛ ɔbɔɔ no.
  
  "Efi bere a ɔbaa me nkyɛn no, minhuu no. Ɛno nti na mebaa sɛ merebɛhwɛ Oduruyɛfo Fritz wɔ nea edi kan no mu no," saa na Sam buae. "Nanso woaka no yiye. Ebia me nso mehunu se obetumi aboa yen - se oye n'adwene a. Onyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ wobetumi aboa no. Bere a etwa to a mihuu no no, na ne tebea nye."
  
  "Afei mɛka sɛ nneɛma pii nti na nsrahwɛ ho hia. Na Ɔsahene Werner ne n"adamfo Kohl nso ɛ?" - Marduk bisae, na ɔnom kɔfe bi.
  
  Margaret telefon bɔɔ. "Oyi ne me boafo." Ɔserewee ahantan so.
  
  "wowɔ ɔboafo?" Sam dii fɛw. Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew buaa Sam ansa na ɔregye telefon no sɛ: "Efi bere bɛn?" "Manya sum ase adwumayɛfo bi a n"ani gye polisifo radio ne ɔmansin nhama a wɔato mu ho, me babarima." Ɔde n"ani so gyee telefon no na ɔfaa sare a wɔasiesie no yiye a turo mu akanea hyerɛn no so.
  
  Sam de serew bɔɔ n"ano sɛ: "Enti, hacker."
  
  Marduk kae sɛ: "Sɛ Schmidt nya akatawia no pɛ a, ɛsɛ sɛ yɛn mu biako siw no kwan, Owura Cleave." "Metow aba ma mo sɛ mobɛtow ahyɛ ɔfasu no so bere a meretwɛn wɔ atɛw mu no. Woyi fi hɔ. Ne nyinaa akyi no, mede saa anim yi rentumi nkɔ base no so da."
  
  Sam nom ne single malt no na odwennwen ho. "Sɛ yenim nea wayɛ nhyehyɛe sɛ ɔbɛyɛ no a. Ɛda adi sɛ ɛsɛ sɛ ɔno ankasa hu asiane a ɛwɔ ne hyɛ mu no ho asɛm. Misusuw sɛ ɔbɛfa adwumayɛfo bi a wɔyɛ adwumaden ma wɔasɛe apam no a wɔde wɔn nsa hyɛɛ ase no."
  
  Marduk fii ase sɛ: "Mepene so," nanso Margaret tuu mmirika fii ɔdɔ turo no mu a na ehu koraa wɔ n"anim.
  
  "Oh me Nyankopɔn!" Ɔteɛɛm komm sɛnea obetumi biara. "O me Nyankopɔn, Sam! Worennye eyi nni! Margaret nansoaa mu yɛɛ den esiane ahopere a ɔde yɛɛ no nti bere a otwaa sare no kɔɔ pon no so no.
  
  "Dɛn? Deɛn ni?" Sam yɛɛ n"anim basabasa, na ohuruw fii n"akongua so sɛ ɔrekɔkyere no ansa na ɔrehwe ase wɔ abo abrannaa no so.
  
  Margaret a na n"ani ayɛ kɛse esiane sɛ na onnye nni nti, ɔhwɛɛ n"ahokafo mmarima baanu no denneennen. Ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nhome. Bere a ɔma ne home yɛɛ den no, ɔteɛɛm sɛ, "Wɔkum Ɔbenfo Martha Sloane nkyɛe!"
  
  "Yesu Kristo!" Sam sui a na ɔde ne ti ahyɛ ne nsa. "Seesei yɛabɔ yɛn ho ban. Wuhu sɛ eyi yɛ Wiase Ko III!"
  
  "Menim! Dɛn na yebetumi ayɛ mprempren? Saa apam yi nkyerɛ hwee mprempren," saa na Margaret sii so dua.
  
  "Ɛhe na wunyaa wo nsɛm no, Margaret? So obi agye asɛyɛde no ato ne ho so de besi nnɛ?" - Marduk bisaa no anifere kwan so sedee obetumi.
  
  "Me fibea yɛ abusua adamfo. Mpɛn pii no, ne nsɛm nyinaa yɛ nokware. Ɔde ne ho sie wɔ baabi a obiara ahobammɔ wɔ na ɔde ne da no mu bere biara hwɛ..."
  
  "...korɔnbɔ," Sam teɛɛ.
  
  Ɔde n"ani kyerɛɛ no denneennen. "Ɔhwɛ mmeae a ahobammɔ wɔ ne kokoam ahyehyɛde ahorow. Mpɛn pii no, eyi ne ɔkwan a mefa so hu amanneɛbɔ ansa na wɔafrɛ polisifo akɔ mmeae a nsɛmmɔnedi anaa nsɛm a esisi," na ogye toom. "Simma kakraa bi a atwam ni, bere a otwaa Dunbar ankorankoro ahobammɔ nhama kɔkɔɔ no, onyaa amanneɛbɔ bi. Wɔnnfrɛɛ mpɔtam hɔ polisifo anaa owudifo mpo de besi nnɛ, nanso ɔbɛma yɛahu sɛnea wokum Sloan no."
  
  "Enti ennya mmaa wim de besi nnɛ?" Sam teɛɛm ntɛm ara.
  
  "Dabi, nanso ɛrebɛba, akyinnye biara nni ho. Adwumakuw a ɛhwɛ ahobammɔ so ne polisifo de amanneɛbɔ bɛba ansa na yɛawie yɛn anonne mpo." Ná nusu guu n"ani so bere a ɔrekasa no. "Ɛha na hokwan a yɛwɔ sɛ yɛbɛkɔ wiase foforo mu no ba. O me Nyankopɔn, na ɛsɛ sɛ wɔsɛe biribiara, ɛnte saa?"
  
  Marduk de odwo kae sɛ: "Nokwarem no, me dɔfo Margaret." "Eyi ne nea adesamma yɛ yiye. Biribiara a wontumi nni so na ɛyɛ adebɔ a wɔsɛe no. Nanso yenni bere mma nyansapɛ mprempren. Mewɔ adwene bi, ɛwom sɛ ɛyɛ nea ɛkɔ akyiri koraa de."
  
  Margaret nwiinwii sɛ: "Wiɛ, yenni hwee. "Enti yɛ yɛn hɔho, Petro."
  
  "Na sɛ yebetumi abu wiase no ani nso ɛ?" - bisaa Marduk.
  
  "W"ani gye wo akataso yi ho?" - Sam bisae.
  
  "Tie!" - Marduk hyɛɛ, kyerɛɛ nkateɛ ho nsɛnkyerɛnneɛ a ɛdi kan na ɔhyɛɛ Sam ma ɔde ne tɛkrɛma a ɛyɛ cheeky no sie bio wɔ anofafa a wɔabɔ no akuturuku akyi. "Na sɛ yebetumi ayɛ nea nsɛm ho amanneɛbɔfo yɛ da biara da, nanso yɛbɛyɛ nea ɛne no bɔ abira nso ɛ? So ɔkwan bi wɔ hɔ a wɔbɛfa so asiw amanneɛbɔ a ɛretrɛw no ano na ama wiase no akɔ so ayɛ sum? Saa kwan yi so no yebenya bere de ayɛ ano aduru na yɛahwɛ ahu sɛ nhyiam a wɔbɛyɛ wɔ The Hague no bɛkɔ so. Sɛ yenya anigye a, ebia yebetumi asiw ɔsɛe a akyinnye biara nni ho sɛ yɛrehyia mprempren no ano."
  
  Sam tee adwenemhaw nka sɛ: "Minnim, Marduk." "Obiara a ɔpɛ sɛ ɔyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo wɔ wiase no bɛpɛ sɛ ɔyɛ nea ɔbɔ eyi ho amanneɛ ma wɔn radio dwumadibea a ɛwɔ wɔn man mu no. Eyi yɛ asɛmpa kɛse. Ná yɛn nuanom a wɔyɛ akɔre no nnyae aduan a ɛyɛ dɛ a ɛte saa da esiane obu a wɔwɔ ma wiase no anaa abrabɔ gyinapɛn ahorow bi nti."
  
  Margaret nso wosow ne ti, de sii Sam adiyisɛm a ɛyɛ abususɛm no so dua. "Sɛ yebetumi de saa akataso yi ahyɛ obi a ɔte sɛ Sloane so... sɛ yɛde yɛn nsa bɛhyɛ apam no ase kɛkɛ."
  
  Marduk de bae sɛ: "Wiɛ, sɛ yɛantumi ansiw po so ahyɛn no kwan sɛ wɔrensi fam wɔ mpoano a, ɛsɛ sɛ yeyi po a wɔretu kwan no fi hɔ."
  
  Sam serewee, na n"ani gyee akwakoraa no nsusuwii a ɛnyɛ nea wɔtaa yɛ no ho. Ɔtee ase, bere a na Margaret adwene atu afra, na n"anim sii n"adwene a ɛyɛ basaa no so dua. "Wokyerɛ sɛ sɛ amanneɛbɔ ahorow no ba ɔkwan biara so a, ɛsɛ sɛ yɛto nsɛm ho amanneɛbɔ a wɔde bɔ amanneɛ no mu?"
  
  Marduk de ne ti too fam sɛnea ɛte daa no sɛ: "Ɛteɛ." "Sɛnea yebetumi akɔ."
  
  "Te sɛ Onyankopɔn asase a ɛso yɛ ahabammono no so...?" Margaret bisae sɛ.
  
  Marduk kae sɛ: "M"ani gye Margaret adwene no nso ho. "Sɛ yebetumi de yɛn nsa ahyɛ akatawia no so a, yebetumi adaadaa wiase no ma wɔagye adi sɛ amanneɛbɔ ahorow a ɛfa Ɔbenfo kum ho. Sloane yɛ ɔdaadaafo. Na yebetumi asoma yɛn ankasa ɔdaadaafo ma ɔde ne nsa ahyɛ krataa no ase."
  
  Sam kae sɛ: "Ɛyɛ adwuma kɛse, nanso misusuw sɛ minim onii a ɔbɛbɔ dam a obetumi atwe eyi afi hɔ." Ɔfaa ne fon no miaa krataa bi a ɛwɔ speed dial so. Ɔtwɛnee kakra, na afei n"anim de n"adwene sii so koraa.
  
  "Hey Purdue!"
  
  
  Ti 24 - Schmidt anim foforo
  
  
  Schmidt kae denneennen sɛ: "Wo ho atɔ wo wɔ asɛmpatrɛw adwuma no mu wɔ LöVenhagen, Ɔsahene."
  
  "Enti, woanya ɔbarima a yɛrehwehwɛ no no, owura? Kama! Woyɛɛ dɛn huu no? - Werner bisae sɛ.
  
  Schmidt buae sɛ: "Mɛka akyerɛ wo, Ɔsahene Werner, esiane sɛ mewɔ obu kɛse ma wo ne esiane sɛ wopenee so sɛ wobɛboa me ma mahu ɔsɛmmɔnedifo yi nkutoo nti," na ɔkaee Werner ne "ɛsɛ sɛ ohu" anohyeto no. "Ná ɛyɛ nwonwa sɛ ɛyɛ nea ɛboro so, nokwarem no. Wo yɔnko dwumayɛni no frɛɛ me ka kyerɛɛ me sɛ ɔde Lövenhagen bɛba dɔnhwerew biako pɛ a atwam ni."
  
  "Me yɔnko dwumayɛni?" Werner yɛɛ n"anim basabasa, nanso odii ne dwumadi no wɔ ɔkwan a ɛma ogye di so.
  
  "Aane. Hena na anka obesusuw sɛ Kohl benya akokoduru a ɔde bɛkyere obiara, hey? Nanso mede abasamtu kɛse ka eyi kyerɛ mo," Schmidt yɛɛ ne ho sɛ n"awerɛhowdi, na na ne nneyɛe no da adi pefee ma nea ɔhyɛ n"ase no. "Bere a na Kohl de Lövenhagen reba no, wɔde wɔn ho hyɛɛ akwanhyia a ɛyɛ hu mu ma ekum wɔn baanu nyinaa."
  
  "Dɛn?" - a Werner teɛɛm. "Mesrɛ wo ka kyerɛ me sɛ eyi nyɛ nokware!"
  
  N"anim yɛɛ kusuu wɔ atesɛm a na onim sɛ atosɛm a ɛyɛ anifere ahyɛ mu ma no ho. Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɛkame ayɛ sɛ Kohl fii ayaresabea hɔ baabi a wɔde kar sisi no simma kakraa bi ansa na ɔreba no yɛ adanse a ɛkyerɛ sɛ wɔakata so. Anka Kohl rentumi nnya eyinom nyinaa da wɔ bere tiaa a egyee Werner ansa na ɔreduru base no mu. Nanso Werner de biribiara siee ne ho. Werner akodeɛ baako pɛ ne sɛ ɔbɛkata Schmidt ani so wɔ nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɔnim biribiara fa adwene a ɛkanyan L. öVenhagen, akatasoɔ no ne atosɛm a ɛho ntew a ɛfa Kohl wuo ho no ho. Nokwarem no, asraafo amansɛmdi.
  
  Bere koro no ara mu no, Kohl wu no maa Werner ho dwiriw no ankasa. Ná ne suban a ɛhaw adwene ne abasamtu no yɛ nokware bere a ɔsan hwee ase wɔ n"akongua so wɔ Schmidt adwumayɛbea hɔ no. Nea ɛbɛyɛ na Schmidt de nkyene apetepete n"akuru no mu no, ɔyɛɛ ɔsahene a wanu ne ho no ho dwuma na ɔmaa no tii a wɔayɛ no foforo de brɛɛ asɛmmɔne no ho ahodwiriw ase.
  
  Ɔka kyerɛɛ Werner bere a ɔde ne ho twaa ne pon ho hyiae no sɛ: "Wunim, me ho popo bere a misusuw nea ɛbɛyɛ sɛ Lö Venhagen yɛe de saa asiane no bae no ho." "Kohl ohiani no. So wunim sɛnea ɛyɛ me yaw kɛse sɛ misusuw sɛ wimhyɛnkafo pa a ɔwɔ daakye a ɛyɛ anigye saa hweree ne nkwa esiane ahyɛde a mede mae sɛ menkyere obi a ɔhyɛ n"ase a onni koma na ɔyɛ osisifo te sɛ Löwenhagen nti?"
  
  Werner hwene mu yɛɛ den, nanso na ɛsɛ sɛ ɔde n"ankasa akataso sie kosi sɛ bere bɛso sɛ ɔbɛda nea onim adi. Ɔde nne a ɛrepopo sii gyinae sɛ ɔbɛbɔ nea wɔayɛ no bɔne no ho dwuma sɛnea ɛbɛyɛ a obehu pii kakra. "Owura, mesrɛ wo, nka nkyerɛ me sɛ Himmelfarb nyaa saa nkrabea yi bi?"
  
  "Dabi dabi." Mma ɛnhaw wo wɔ Himmelfarb ho. Ɔka kyerɛɛ me sɛ menyi no mfi dwumadi no mu efisɛ na ontumi nnyina ano. Misusuw sɛ m"ani sɔ sɛ mewɔ obi te sɛ wo wɔ m"ahyɛde ase, Ɔsahene," Schmidt de anifere kwan so yɛɛ n"anim firii Werner nkongua no akyi. "Wo nko ara na woamma m"abam abu."
  
  Werner ani gyee ho sɛ ebia Schmidt atumi anya akatawia no, na sɛ ɛte saa a, baabi a ɔde sie. Nanso, na eyi yɛ mmuae biako a na ontumi mmisa kɛkɛ. Ná eyi yɛ biribi a ɛsɛ sɛ ɔsrasra.
  
  Werner buae sɛ: "Meda wo ase, owura." "Sɛ wuhia me ma biribi foforo biara a, bisa kɛkɛ."
  
  "Ɛyɛ saa suban yi na ɛma wɔyɛ abran, Ɔsahene!" - Schmidt too dwom faa n"ano a ɛyɛ den no so bere a fifiri rebɔ n"afono a ɛyɛ den no. "Esiane wo man yiyedi ne hokwan a wowɔ sɛ wokura akode nti, ɛtɔ mmere bi a ɛsɛ sɛ wode nneɛma akɛse bɔ afɔre. Ɛtɔ da bi a, wo nkwa a wode bɛma de agye nnipa mpempem pii a wobɔ wɔn ho ban no yɛ ɔbran a wobɛyɛ no fã, ɔbran a Germany betumi akae sɛ ɔyɛ akwan dedaw no mu mesia ne ɔbarima a ɔde ne ho bɔɔ afɔre sɛ ɔbɛkora ne man tumidi ne ahofadi so.
  
  Werner ani annye baabi a eyi rekɔ no ho, nanso na ontumi nyɛ ade ntɛmntɛm a ɔmfa ne ho nto asiane mu sɛ wobehu no. "Ná mintumi nnye ntom kɛse, Captain Schmidt. Ɛsɛ sɛ wuhu. Migye di sɛ ɔbarima biara nni dibea a wunyae sɛ ɔbarima ketewa a onni akyi berɛmo no. Mewɔ anidaso sɛ da bi medi w"anammɔn akyi."
  
  "Migye di sɛ wubetumi adi ho dwuma, Ɔsahene. Na woayɛ no yiye. Mabɔ afɔre pii. Wokum me nana wɔ ɔko a wɔko tiaa Britaniafo wɔ Palestina no mu. Me papa wui bere a na ɔrebɔ Germany Ɔmanpanyin no ho ban bere a wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobekum no wɔ Ɔko Nwininwini no mu no," na ɔbɔɔ ho ban. "Nanso mɛka asɛm biako akyerɛ wo, Ɔsahene. Sɛ migyaw agyapade bi a, me mmabarima ne me mmanana bɛkae me sɛ ɛnyɛ asɛm fɛfɛ a mɛka akyerɛ ahɔho kɛkɛ. Dabi, wɔbɛkae me sɛ mesesaa yɛn wiase no kwan, Germanfo nyinaa bɛkae me na enti wiase amammerɛ ne awo ntoatoaso bɛkae me."Hitler pii? Werner susuw ho, nanso ɔde atoro mmoa gyee Schmidt atosɛm no toom. "Ɛteɛ koraa, owura! Ná mintumi nnye ntom nsen saa."
  
  Afei ohuu agyiraehyɛde a ɛwɔ Schmidt mpɛtea so, mpɛtea koro no ara a Werner dii mfomso buu no sɛ ɛyɛ ayeforohyia mpɛtea no. Wɔde ahyehyɛde bi a wɔkyerɛ sɛ ayera, Owia Tuntum Nhyehyɛe no agyiraehyɛde, akyerɛw sika kɔkɔɔ nnyinaso a ɛyɛ tratraa a ɛhyɛ ne nsateaa ano no so. Na wahu eyi pɛn wɔ ne papa nua barima fie da a ɔboaa ne maame nuabea panyin ma ɔtɔn ne kunu a wawu no nhoma nyinaa wɔ gyaade tɔn mu wɔ '80 mfe no awiei mu hɔ no. Ahyɛnsode no maa n"ani gyee ho, nanso ne maame nuabea panyin tow fit bere a obisaa sɛ obetumi anya nhoma no anaa.
  
  Wansusuw ho bio kosii sɛ ohuu sɛnkyerɛnne a ɛwɔ Schmidt mpɛtea so no. Asɛmmisa a ɛne sɛ ɔbɛkɔ so ayɛ nea onnim hwee no bɛyɛɛ den maa Werner efisɛ na ɔpɛ paa sɛ ohu nea Schmidt reyɛ a ɔhyɛ sɛnkyerɛnne bi a n"ankasa ne maame nuabea panyin a ɔwɔ ɔman ho dɔ no mpɛ sɛ ohu.
  
  Werner kae a wansusuw nea ebefi n"abisade no mu aba ho mpo sɛ: "Eyi yɛ anigye, owura."
  
  "Dɛn?" - Schmidt bisae, na otwaa ne kasa kɛse no mu.
  
  "Wo ring, captain. Ɛte sɛ tete ademude anaa kokoam akode bi a tumi akɛse wom, te sɛ nea ɛwɔ aseresɛm nhoma ahorow mu no!" Werner de anigye kae, na ɔde n"ano gyegyeegye wɔ ring no so te sɛ nea ɛyɛ adwuma fɛfɛ bi kɛkɛ. Nokwarem no, na Werner pɛ sɛ ohu nneɛma pii araa ma na ne ho popo mpo sɛ obebisa agyiraehyɛde anaa mpɛtea no ho asɛm. Ebia na Schmidt gye di sɛ ne sraani panyin no ani gyee ne fekubɔ a ɛyɛ ahantan no ho ankasa, nanso ɔpaw sɛ ɔbɛma ne ho a ɔde bɛhyɛ Order no mu no bɛhyɛ n"ankasa mu.
  
  Schmidt de akɔnnɔ kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Oo, me papa de eyi maa me bere a na madi mfe dumiɛnsa," na ɔhwɛɛ nsensanee fɛfɛ a ɛyɛ pɛ a ɛwɔ mpɛtea a wannyi da no so no.
  
  "Abusua ahyɛnsode? Ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛ yiye," Werner daadaa n"asahene no, nanso wantumi amma ɔbarima no anka ne ho asɛm pefee. Mpofirim ara, Werner fon no bɔɔ, na ɛmaa akɔmfosɛm a ɛda mmarima baanu no ne nokware no ntam no gui. "Mepa wo kyɛw, captain."
  
  Schmidt buae sɛ: "Nkwaseasɛm," na ofi komam pow no. "Wonyɛ adwuma mprempren."
  
  Werner hwɛɛ sɛnea hyɛn no mu panyin no fii adi sɛ ɔrekɔma no kokoam nsɛm bi.
  
  "Hɛlo?"
  
  Ná ɛyɛ Marlene. "Dieter! Dieter, wokum Oduruyɛfo Fritz!" ɔteɛɛm fii nea ɛte sɛ asuguarebea anaa aguaree dan a hwee nni mu so.
  
  "Twɛn, brɛ wo ho ase, ɔdɔfo! Hwan? Na bere bɛn na?" Werner bisaa n"adamfo abeawa no.
  
  "Simma abien a atwam ni! J-y-te sɛ th-that...wɔ ahotɔ mu, Onyankopɔn nti! Wɔ m"anim pɛɛ!" - teateaam hysterically mu.
  
  Ɔsahene Dieter Werner tee nka sɛ ne yafunu reyɛ ayɛ den bere a ɔtee ne dɔfo no su a ɛyɛ hu no. Ɔkwan bi so no, na saa agyiraehyɛde bɔne a ɛwɔ Schmidt mpɛtea so no yɛ nea na ɛbɛba wɔ ɛno akyi bere tiaa bi no ho mfonini. Ɛte sɛ nea Werner fam no sɛ n"anigye a ɔwɔ wɔ mprɛte no ho no de asɛmmɔne aba ne so wɔ ɔkwan bɔne bi so. Ná ɔbɛn nokware no wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so.
  
  "Woyɛ dɛn... Marlene! Tie!" ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma wama no nsɛm pii.
  
  Schmidt tee sɛ Werner nne rekɔ soro. Esiane sɛ na ɛhaw no nti, ɔsan fii abɔnten san hyɛn adwumayɛbea hɔ nkakrankakra, na ɔde asɛmmisa ani kyerɛɛ ɔsraani panyin no.
  
  "Wowɔ he? Ɛhe na ɛbae? Wɔ ayaresabea hɔ?" ɔhyɛɛ no nkuran, nanso na ɔne no nhyia koraa.
  
  "Daabi! N-dabi, Dieter! Himmelfarb too Oduruyɛfo Fritz tuo wɔ ne ti so ara kwa. O Yesu! Mewu wɔ ha!" ɔde abasamtu sui wɔ beae a ɛyɛ hu na ɛreyɛ gyegyeegye a wantumi anhyɛ no ma wada no adi no ho.
  
  "Marlene, wowɔ he?" - teateaam.
  
  Telefon so frɛ no baa awiei bere a wɔde klike bi bɔɔ so. Ná Schmidt da so ara gyina Werner anim a ne ho adwiriw no, na ɔretwɛn mmuae. Werner anim yɛɛ kusuu bere a ɔsan de telefon no hyɛɛ ne kotoku mu no.
  
  "Mesrɛ wo bɔne fafiri, owura. Ɛsɛ sɛ mekɔ. Biribi a ɛyɛ hu sii wɔ ayaresabea hɔ," na ɔka kyerɛɛ n"asahene no bere a ɔdanee ne ho sɛ ɔrekɔ no.
  
  Schmidt kaa no dry sɛ: "Ɔnni ayaresabea, Lieutenant." Werner gyinaa n"akwantuo so, nanso wannya nsan n"akyi. Sɛ yegyina ɔsahene no nne so bu atɛn a, na ɔhwɛ kwan sɛ ɔsraani panyin no tuo no ano bɛkyerɛ ne ti akyi, na ɔmaa Schmidt anuonyam sɛ ɔne no bedi anim ne anim bere a ɔretwe agyan no.
  
  Werner a wandan ankyerɛ ɔsraani panyin no kae sɛ: "Himmelfarb kum Oduruyɛfo Fritz ara kwa."
  
  Schmidt gye toom sɛ: "Minim, Dieter." "Meka kyerɛɛ no." Wunim nea enti a ɔyɛ biribiara a meka kyerɛ no?"
  
  "Ɔdɔ a wɔde bata obi ho?" Werner serewee, na awiei koraa no ogyaee n"anigye a ɛnyɛ nokware no.
  
  "Ha! Dabi, ɔdɔ yɛ ma wɔn a wodwo wɔ honhom mu. Nkonimdi biako pɛ a m"ani gye ho ne adwene a odwo no tumidi," saa na Schmidt kae.
  
  "Himmelfarb yɛ ohufo a ɔyɛ fucking. Ná yɛn nyinaa nim eyi fi mfiase. Owiawia ne ho kɔ obiara a obetumi abɔ ne ho ban anaasɛ waboa no mfurum so, efisɛ ɔyɛ akraman ba a onni nimdeɛ na ɔyɛ basabasa kɛkɛ," saa na Werner kae, na ɔde animtiaabu a efi komam a ɔde siei bere nyinaa esiane nidi nti no animtiaa.
  
  Ɔsraani panyin no penee so sɛ: "Ɛno yɛ nokware koraa, Ɔsahene." Ne home a ɛyɛ hyew no kaa Werner kɔn akyi bere a ɔde ne ho too no nkyɛn a na ne ho nyɛ no dɛ no. "Ɛno nti, nea ɛnte sɛ nnipa te sɛ wo ne awufo afoforo a ɛrenkyɛ wobɛka wɔn ho no, ɔyɛ nea ɔyɛ no," Babilon
  
  Na abufuw ne nitan ahyɛ Werner honam ma, na abasamtu ne ne Marlene ho dwen a anibere wom ahyɛ ne nipadua nyinaa ma. "Na dɛn? Totow tuo dedaw!" - kaa no defiantly.
  
  Schmidt serewee wɔ n"akyi. "Tena ase, Ɔsahene."
  
  Werner ampɛ sɛ ɔyɛɛ saa. Ná onni ɔkwan foforo biara a ɔbɛfa so ayɛ saa, na ɛno hyɛɛ obi a ɔde ne ho a ɔde susuw nneɛma ho te sɛ ɔno abufuw. Ɔhwɛɛ sɛnea ɔsraani panyin a ɔyɛ ahantan no tenaa ase, na ɔhyɛɛ da hyerɛn ne mpɛtea no ma Werner ani hu. "Himmelfarb, sɛnea woka no, di m"ahyɛde akyi efisɛ ontumi nnya akokoduru mfa nnyina nea ogye di no akyi. Nanso, ɔyɛ adwuma a mesoma no sɛ ɔnkɔyɛ no, na enhia sɛ mesrɛsrɛ ade, mehwɛ no so, anaa mihunahuna n"adɔfo wɔ ho. Nanso wo de, wo awotwaa no sõ dodo ma w"ankasa wo yiyedi. Mma nte me ase yie, m'ani gye ɔbarima a ɔdwene n'ankasa ho, nanso sɛ woto wo kyɛfa mu ne ɔsɔretia - ɔtamfo - a wobɛyɛ ɔfatwafoɔ. Himmelfarb kaa biribiara kyerɛɛ me, Ɔsahene," Schmidt de ahomegyeɛ gye toom.
  
  Werner kae sɛ: "Ebia w"ani afura dodo sɛ wubehu sɛnea ɔyɛ ɔfatwafo."
  
  "Ne titiriw no, ɔfatwafo a ɔwɔ nifa yɛ ɔbran. Nanso momma yennyae nea mepɛ no to nkyɛn mprempren. Mede hokwan bɛma wo sɛ wobɛgye wo ho, Lieutenant Werner. Sɛ wudi wimhyɛn a wɔko kuw bi anim a, wubenya nidi sɛ wode wo Tornado no bɛkɔ CIA boardroom a ɛwɔ Iraq no mu tẽẽ de ahwɛ ahu sɛ wonim sɛnea wiase no te nka wɔ wɔn asetra ho."
  
  "Eyi yɛ nea ntease nnim!" Werner kasa tiae. "Wɔbataa wɔn afã wɔ akodi a wɔagyae no mu na wɔpenee so sɛ wɔbɛkɔ aguadi ho nkitahodi mu...!"
  
  "Blah blah blah!" Schmidt serewee na ɔwosow ne ti. "Yɛn nyinaa nim amammuisɛm mu nkesua, m"adamfo. Eyi yɛ anifere kwan so. Sɛ ɛnyɛ saa mpo a, anka wiase bɛn na ɛbɛyɛ bere a Germany yɛ nantwinini foforo bi a ɔte kotoku mu ara kwa?" Ne mpɛtea no hyerɛn wɔ kanea a ɛwɔ ne pon so no hann mu bere a ɔbaa twea no so no. "Yɛyɛ akannifo, akwampaefo, tumi ne ahantan, Ɔsahene! WUO ne CITE yɛ bitches kuw bi a wɔpɛ sɛ wɔyɛ masculate Germany! Wɔpɛ sɛ wɔtow yɛn gu afiri mu ne mmoa afoforo a wokum wɔn. Meka sɛ "no fucking way!"
  
  Werner bɔɔ mmɔden sɛ: "Ɛyɛ nkabom, owura," nanso nea ɔhyɛɛ hyɛn no mu panyin no abufuw nkutoo.
  
  "Nkabom? Oh, oh, so "nkabom" kyerɛ Soviet Socialist Republics Nkabom wɔ saa mmere a na ɛwɔ akyirikyiri no mu?" Ɔtraa ne pon so wɔ Werner anim pɛɛ, na ɔde ne ti sii fam koduu sɛ ɔsraani panyin no te. "Bere biara nni hɔ a wobetumi anyin wɔ aquarium mu, m"adamfo. Na Germany ntumi nnya nkɔso wɔ ntamadan ketewa bi a ɛyɛ nwonwa a obiara bɔ nkɔmmɔ na ɔde akyɛde ma wɔ tii a wɔde ahyɛ mu no so. Nyane! Wɔto yɛn ano hye wɔ biakoyɛ mu na wotwa yɛn bɔɔl, m"adamfo! Worekɔboa yɛn ma yɛayi saa atirimɔdensɛm... nhyɛso yi afi hɔ."
  
  "Na sɛ mepo nso ɛ?" Werner bisae nkwaseasɛm so.
  
  Schmidt serewee sɛ: "Himmelfarb benya hokwan ne Marlene a ɔdɔ no nkutoo atra." "Ɛno da nkyɛn a, masiesie kwan dedaw ama afunumu a wɔbɛbɔ no yiye, sɛnea wɔka no. Wɔayɛ adwuma no fã kɛse no ara dedaw. Esiane sɛ me drones a mewɔ mu ahotoso no biako yɛɛ wɔn adwuma sɛnea wɔhyɛɛ no nti," Schmidt teɛɛm kyerɛɛ Werner, "saa bitch Sloane no nni agoru no mu daa. Ɛsɛ sɛ eyi nkutoo ma wiase no yɛ hyew ma ɔyɛkyerɛ, ɛnte saa?"
  
  "Dɛn? Ɔbenfo Sloan? Werner de ahomegyeɛ guu mu.
  
  Schmidt sii asɛm no so dua denam ne nsateaa ano a ɔde tuu mmirika faa n"ankasa menewam so. Ɔserewee ahantan so na ɔtraa ne pon ho. "Enti, Ɔsahene Werner, so yebetumi -ebia Marlene -de yɛn ho ato wo so?
  
  
  Ti 25 - Nina Akwantuo a Wode Ko Babilon
  
  
  Bere a Nina nyanee fii ne nna a na atiridii ne yaw wom no mu no, ohui sɛ ɔwɔ ayaresabea soronko koraa. Ɛwom sɛ na wotumi sesa ne mpa no wɔ ɔkwan koro no ara so sɛnea ayaresabea mpa te de, nanso na ɛyɛ fɛ na na awɔw bere mu ntama akata so. Ɛdaa adwini a n"ani gye ho no bi adi wɔ chocolate, brown ne taupe mu. Wɔde mfonini dedaw a wɔayɛ no sɛnea Da Vinci yɛe asiesie afasu no, na na nkae biara nni ayaresabea dan no mu a ɛfa IV, syringe, nsukorade anaa mfiri afoforo a ɛyɛ animguase a Nina tan no biara ho.
  
  Na dɔn bi wɔ hɔ a wɔhyɛɛ no sɛ ɔnmia efisɛ na ne ho ayɛ kusuu dodo na ontumi nkɔ nsu a ɛwɔ mpa no nkyɛn no ho. Ebia na obetumi, nanso na ne honam ani yɛ no yaw te sɛ amemene mu nwini ne anyinam, na ɛmaa n"abam bui wɔ adwuma no ho. Bere a ɔbɔɔ dɔn no akyi bere tiaa bi pɛ no, ɔyarehwɛfo bi a ne ho yɛ nwonwa a ɔhyɛ ntade a ɛnyɛ den faa ɔpon no ano.
  
  Ɔde nne a ɛyɛ komm kyiaa no anigye so sɛ: "Hello, Oduruyɛfo Gould." "Wo te nka dɛn?"
  
  "Me te nka sɛ ɛyɛ hu." Mepɛ ankasa," Nina piapiaa mu. Wanhu mpo sɛ obetumi ahu ade yiye bio kosii sɛ ɔnom nsu a wɔahyɛ no den kuruwa tenten fã wɔ ɔnom biako mu. Bere a Nina anom ne nsa no, ɔde ne ho too mpa a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ hyew no so na ɔhwɛɛ dan no mu nyinaa, na awiei koraa no ogyaee n"ani a ɔde hwɛɛ ɔyarehwɛfo a ɔreserew no.
  
  Nina bɔɔ n"ano sɛ: "Ɛkame ayɛ sɛ mihu ade yiye koraa bio." Sɛ ɛnyɛ n"ani awu saa a, anka ɔbɛserew. "Um, ɛhe na mewɔ? Wonkasa-anaasɛ wohwɛ-German kasa koraa."
  
  Ɔyarehwɛfo no serewee. "Dabi, Oduruyɛfo Gould. Mefiri Jamaica nanso mete Kirkwall ha sɛ obi a ɔde ne berɛ nyinaa yɛ adwuma. Wɔafa me sɛ menhwɛ mo daakye a ɛda yɛn anim, nanso oduruyɛfo bi wɔ hɔ a ɔne n"ahokafo reyɛ adwumaden paa de asa wo yare."
  
  "Wɔntumi." Ka kyerɛ wɔn sɛ wonnyae," Nina de nne a ɛyɛ abasamtu kae. "Mewɔ kokoram." Wɔka kyerɛɛ me wɔ Mannheim bere a Heidelberg ayaresabea no de m"asɛm no kɔmaa me no."
  
  "Wiɛ, menyɛ oduruyɛfo, enti mintumi nka biribiara a wunnim dedaw nkyerɛ wo. Nanso nea metumi aka akyerɛ mo ne sɛ nyansahufo binom mmɔ nea wɔahu no ho amanneɛ anaasɛ wɔmfa wɔn nnuru ho tumi krataa mma esiane suro a wosuro sɛ nnwumakuw a wɔyɛ nnuru bɛbara wɔn nti. Ɛno ara ne nea mɛka kosi sɛ wo ne Oduruyɛfo Kate bɛkasa," saa na ɔyarehwɛfo no tuu fo.
  
  "Oduruyɛfo Kate? So eyi ne n"ayaresabea?" Nina bisae sɛ.
  
  "Dabi, madam. Oduruyɛfo Keith yɛ aduruyɛ ho nyansahufo a wɔafa no sɛ ɔmfa n"adwene nsi wo yare no nkutoo so. Na eyi yɛ ayaresabea ketewaa bi a ɛwɔ Kirkwall mpoano. Ɛyɛ Scorpio Majorus Holdings a ɛwɔ Edinburgh no dea. Kakraa bi pɛ na wonim eyi ho asɛm." ɔserew kyerɛɛ Nina. "Afei ma memfa wo vital signs no kɛkɛ na menhwɛ sɛ yebetumi ama wo ho atɔ wo anaa, na afei...wobɛpɛ biribi adi? Anaasɛ so akisikuru no da so ara nkɔ?
  
  Nina buae ntɛm ara sɛ: "Dabi," nanso afei ɔhome na ɔserewee wɔ nea wɔahu a na wɔatwɛn akyɛ no ho. "Dabi, mente nka sɛ meyare ɔkwan biara so. Nokwarem no, ɔkɔm de me." Nina serewee animtiaabu so, sɛnea ɛbɛyɛ a ɛremma ɛyaw a ɛwɔ ahurututu no akyi ne ahurututu no ntam no mu nyɛ kɛse. "Ka sɛnea miduu ha kyerɛ me?"
  
  Ɔyarehwɛfo no ka kyerɛɛ Nina bere a ɔde kanea a wɔde nsa kura rehwɛ n"ani no sɛ: "Owura David Perdue de wimhyɛn afi Germany aba ha sɛnea ɛbɛyɛ a wubetumi anya ayaresa titiriw wɔ baabi a ahobammɔ wɔ." Nina soo ɔyarehwɛfo no nsateaa brɛoo.
  
  "Twɛn, Purdue wɔ ha?" obisae a na ne ho yeraw no kakra.
  
  "Dabi, madam. Ɔka kyerɛɛ me sɛ memfa ne kyɛwpa nkyerɛ mo. Ebia esiane sɛ na minni ha mma wo nti," ɔyarehwɛfo no ka kyerɛɛ Nina Yiw, ebia esiane sɛ ɔbɔɔ mmɔden sɛ obetwa me fucking ti wɔ sum mu nti, Nina kaa no wɔ ne tirim.
  
  Ɔyarehwɛfo a ne honam ani yɛ tuntum a ɔyɛ teateaa no de ne ho gyee mu sɛ: "Nanso na ɛsɛ sɛ ɔka Owura Cleave ho wɔ Germany ma wɔyɛ kuw nhyiam bi, enti seesei deɛ, misuro sɛ mo ne yɛn, mo aduruyɛ ho adwumayɛfoɔ kuo ketewa no tena kɛkɛ." . Nina ani gyee ne honam ani hwɛbea fɛfɛ ne ne kasa a ɛyɛ soronko a ɛyɛ nwonwa no ho, na London ɔdehye bi ne Rasta ".Owura. Ɛda adi sɛ Cleve bɛba abɛsra wo wɔ nnansa a edi hɔ no mu, enti anyɛ yiye koraa no, anim biako wɔ hɔ a wunim no yiye a ɛsɛ sɛ wohwɛ kwan, ɛnte saa? " .
  
  Nina de ne ti too fam, na anyɛ yiye koraa no, n"ani gyee saa asɛm yi ho sɛ: "Yiw, ɛyɛ nokware."
  
  
  * * * .
  
  
  Ade kyee no, akyinnye biara nni ho sɛ Nina tee nka sɛ ne ho ye, ɛwom sɛ na n"ani nnya nnyaa ahoɔden a ɛte sɛ ɔkraman de. Ɛkame ayɛ sɛ na ɔhyew anaa ɛyaw biara nni ne honam ani, na na ne home yɛ mmerɛw. Na ɔwɔ atiridii biako pɛ da a edii ɛno anim no, nanso ɛkɔɔ so ntɛmntɛm bere a wɔmaa no nsu a ɛyɛ ahabammono a emu yɛ hare a Oduruyɛfo Keith dii aseresɛm sɛ wɔde dii dwuma wɔ Hulk no so ansa na ɔregye din no akyi. Nina ani gyee kuw no aseresɛm ne adwumayɛ ho nimdeɛ ho yiye, na wɔde adwempa ne aduruyɛ ho nyansahu boom pɛpɛɛpɛ de maa ne yiyedi yɛɛ kɛse no.
  
  "Enti, so nea wɔka fa steroid ho no yɛ nokware?" Sam serewee fii ɔpon no ano.
  
  "Yiw ɛyɛ nokware." Eyinom nyinaa. Anka ɛsɛ sɛ wuhu sɛnea me bɔɔl danee borɔdɔma!" - de ahodwiriw koro no ara dii aseresɛm wɔ n"anim, na ɛmaa Sam serewee fi komam.
  
  Esiane sɛ na ɔmpɛ sɛ ɔde ne nsa bɛka no anaasɛ ɔbɛpira no nti, ɔfew ne ti atifi brɛoo kɛkɛ, na ɔtee shampoo a wɔayɛ no foforo hua wɔ ne ti nhwi mu. Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Ɛyɛ anigye yiye sɛ mahu wo, me dɔfo." "Na saa anim yi nso hyerɛn. Afei deɛ, ɛsɛ sɛ yɛtwɛn ara sɛ wo hwene bɛtɔ na woasiesie wo ho sɛ wobɛkɔ."
  
  Ná ɛyɛ den ma Nina sɛ ɔbɛserew, nanso ne serew no kɔɔ so traa hɔ. Sam soo ne nsa na ɔhwɛɛ dan no mu nyinaa. Ná nhwiren a n"ani gye ho kɛse bi a wɔde emerald ahabammono ribbon kɛse bi akyekyere wɔ hɔ. Sam hui sɛ eyi yɛ nwonwa koraa.
  
  Nina kae sɛ: "Wɔka kyerɛ me sɛ ɛyɛ décor fã bi kɛkɛ, nhwiren a wɔsesa dapɛn biara ne nea ɛkeka ho, nanso minim sɛ wofi Purdue."
  
  Sam mpɛ sɛ ɔbɛwosow hyɛmma no wɔ Nina ne Perdue ntam, titiriw bere a na ɔda so ara hia ayaresa a Perdue nkutoo na obetumi de ama no no. Ɔkwan foforo so no, na onim sɛ Perdue ntumi nni nea ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ Nina wɔ saa akwan tuntum a ɛyɛ tuntum a ɛwɔ Chernobyl ase no so. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Wiɛ, mebɔɔ mmɔden sɛ mede ɔsram hann bi bɛbrɛ wo, nanso w"adwumayɛfo no gyee no." "Damn asabofo, wɔn mu dodow no ara. Hwɛ yiye wɔ ɔyarehwɛfo a ne ho yɛ fɛ no ho. Sɛ ɔnom nsa a, ne ho popo."
  
  Nina ne Sam serewee, nanso ɔfaa no sɛ wate ne kokoram no ho asɛm na ɔrebɔ mmɔden denneennen sɛ ɔde nkwaseasɛm a mfaso nni so a ɔnom boro so bɛma n"ani agye. Esiane sɛ na ɔmpɛ sɛ ɔde ne ho bɛhyɛ tebea horow a ɛyɛ yaw yi mu nti, ɔsesaa asɛm no.
  
  "Dɛn na ɛrekɔ so wɔ Germany?" - a obisae.
  
  Ɔtew ne menewam na ɔtwee ne recorder no fii ne kotoku mu sɛ: "Ɛyɛ serew sɛ ɛsɛ sɛ wubisa saa, Nina."
  
  "Oooh, nguamansɛm a wɔde tie?" ɔde dii agoru.
  
  Sam tee afobu nka wɔ n"atirimpɔw ho, nanso ɔde anim a ɛyɛ mmɔbɔ hyɛɛ mu na ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ, "Nokwarem no, yehia mmoa wɔ nsɛm kakra a ɛfa Nasi kuw bi a wokum wɔn ho a ɛda adi sɛ wɔsɛee abɔntenban ahorow bi ho..."
  
  Ɔde ne ho gyee mu ansa na ɔretoa so sɛ: "Yiw, 200kg." "Sɛnea nsɛm a wɔka kyerɛ no, wɔsɛee abɔntenban dunan sɛnea ɛbɛyɛ a Soviet asraafo rentumi ntwa. Nanso sɛnea me fibea ahorow kyerɛ no, eyi yɛ nsusuwii hunu dodow no ara. KG 200 ho asɛm nkutoo na minim efisɛ wɔ m"afe a ɛto so abien wɔ sukuu a miwiee sukuu mu no, mekyerɛw asɛm bi a ɛfa nkɛntɛnso a adwene mu ɔman ho dɔ nya wɔ asɛmpatrɛw a wɔde kum wɔn ho so ho."
  
  "Dɛn ne 200 KG ankasa?" - Sam bisae.
  
  Ɔde ne nsa kyerɛɛ nnuaba mu nsu a ɛwɔ pon a ɛwɔ Sam akyi no so sɛ: "Kampfgeschwader 200." Ɔde ahwehwɛ no maa no na ɔnom nsu nketenkete kakraa bi faa sare no mu. "Wɔmaa wɔn adwuma sɛ wɔnyɛ ɔtopae adwuma..." ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkae din no, ɔmaa n"ani so hwɛɛ ɔdan no atifi, "... ɔfrɛɛ, uh, misusuw sɛ... Reichenberg, sɛnea mekae no. Nanso akyiri yi wɔfrɛɛ wɔn Leonidas asraafo dɔm. Adɛn? Wɔn nyinaa awuwu na wɔakɔ."
  
  Ɔkaee Nina sɛ: "Yiw, ɛyɛ nokware, nanso wunim sɛnea ɛte sɛ nea bere nyinaa yehyia nneɛma a wɔkyerɛ sɛ awu na ayera." Ná ontumi ne saa asɛm no nnye akyinnye. Sɛ biribi wɔ hɔ a, na onim yiye te sɛ Sam ne Perdue sɛ wiase dedaw no ne n"akɔmfo no te ase na wɔyɛ yiye wɔ nnɛyi nhyehyɛe no mu.
  
  Ɔteɛɛm, na ɔde fɛwdi suro kae sɛ: "Mesrɛ wo, Sam, nka nkyerɛ me sɛ yɛrehyia Wiase Ko II kuw bi a wokum wɔn ho a wɔda so ara de wɔn Focke-Wulfs tu fa Berlin so."
  
  "Um, dabi," ofii ase de nna kakraa a atwam no mu nokwasɛm ahorow a ɛyɛ kraman no hyɛɛ no ma, "nanso wokae saa wimhyɛnkafo a oguan fii ayaresabea hɔ no?"
  
  Ɔde nne a ɛyɛ nwonwa buae sɛ: "Yiw."
  
  "Wunim sɛnea na ɔte bere a mo baanu tuu kwan no?" Sam bisae sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahu baabi pɔtee a ɛsɛ sɛ ɔsan n"akyi ansa na wafi ase ahyɛ no ma wɔ biribiara a ɛrekɔ so no ho.
  
  "Ná mintumi nhu no. Mfiase no, bere a polisifo no frɛɛ no Oduruyɛfo Hilt no, misusuwii sɛ ɔno ne saa aboa kɛse no, wunim, nea ɔrehwehwɛ me fipamfo no. Nanso mihui sɛ ɛyɛ ohiani bi kɛkɛ a wɔhyew no, ebia ɔyɛɛ ne ho sɛ oduruyɛfo a wawu," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu kyerɛɛ Sam.
  
  Ɔhome denneennen na ɔpɛe sɛ obetumi agye ne sigaret no mu kakra ansa na ɔreka akyerɛ Nina sɛ ɔne werewolf owudifo bi a ɔgyee ne nkwa nkutoo na etu kwan efisɛ na n"ani afura sɛ ɔkraman na ontumi nkyerɛ no.
  
  "So ɔkaa biribi faa akataso ho?" Ná Sam pɛ sɛ ɔde brɛoo twe ne ho fi asɛmti no ho, na na ɔwɔ anidaso sɛ anyɛ yiye koraa no onim Babel Akataso no ho asɛm. Nanso na ɔwɔ awerɛhyem koraa sɛ LöVenhagen renkyɛ ahintasɛm a ɛte saa wɔ akwanhyia mu.
  
  "Dɛn? Nkataanim? Ɔkwan bɛn so na n"akataso a wɔde hyɛ no sɛnea ɛbɛyɛ a ntini mu efĩ annye?" obisae.
  
  Sam buae a na wasiesie ne ho sɛ ɔbɛhwie biribiara a wɔde wɔn ho ahyɛ mu no agu sɛ: "Dabi, ɔdɔ." "Tete nkaedum bi. Babilonfo akataso. Ɔkaa eyi mpo ho asɛm?"
  
  Nina maa emu daa hɔ sɛ: "Dabi, wanka akataso foforo biara ho asɛm da gye nea wɔde guu n"anim bere a wɔde srade a ekum ɔyare mmoawa no guu n"anim akyi no," nanso n"anim yɛɛ den. "Kristo nti! So wobɛka nea eyi fa ho akyerɛ me anaasɛ ɛnte saa? Gyae nsɛmmisa na gyae sɛ wode saa ade a wowɔ wɔ wo nsam no bedi agoru sɛnea ɛbɛyɛ a mɛte sɛ yɛwɔ deep shit mu bio."
  
  Sam serewee sɛ: "Medɔ wo, Nina." Ɛbɛyɛ sɛ na ɔresa yare. Ná saa nyansa yi yɛ abakɔsɛm kyerɛwfo a ne ho yɛ den, ne ho yɛ fɛ, ne bo afuw a na ɔsom no kɛse no dea. "Okay, nea edi kan koraa no, ma menka nnipa a wɔwɔ saa nne ahorow yi din ne wɔn dwumadi wɔ eyi mu kɛkɛ nkyerɛ wo."
  
  Ɔkaa sɛ, "Okay, kɔ," na ɔhwɛɛ sɛ n"adwene asi n"adwene so.
  
  "Sam!" - a ode gyegyeegye too mu.
  
  "Kama. Siesie wo ho. Yɛma wo akwaaba ba Babilon."
  
  
  Ti 26 - Anim a woaboaboa ano
  
  
  Wɔ hann a enye mu, a na nwansena a wɔawuwu wɔ ahwehwɛ akanea a ɛyɛ den no yafunu mu no, Ɔsahene Dieter Werner ne Ɔsahene Schmidt kɔɔ baabi a na ɛsɛ sɛ ɔte nsɛm a esisii wɔ nna abien a edi hɔ no mu ho asɛm. Ná da a wɔde wɔn nsa bɛhyɛ apam no ase, October 31, rebɛn, na na ɛkame ayɛ sɛ Schmidt nhyehyɛe no bɛbam.
  
  Ɔbɔɔ ne kuw no amanneɛ wɔ baabi a wɔbɛhyiam de asiesie wɔn ho ama ntua a ɔno ne ne dansifo no-asase ase bunker a bere bi na SS mmarima a wɔwɔ mpɔtam hɔ de di dwuma de tra wɔn mmusua mu bere a Apamfo no totow atopae no. Ná ɔrebɛkyerɛ ɔsahene a wapaw no no beae a ɛhɔ yɛ hyew a obetumi afi hɔ ayɛ mmerɛw sɛ wɔbɛtow ahyɛ no so.
  
  Werner nte asɛm biara mfi ne dɔfo Marlene hɔ fi bere a ɔfrɛɛ no denneennen, a ɛdaa akuw ahorow no ne wɔn a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu no adi no. Wogyee ne fon fii ne nsam sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremmɔ obiara kɔkɔ, na na Schmidt hwɛ no denneennen dɔnhwerew ne anadwo.
  
  Schmidt ka kyerɛɛ no a na onni abotare bere a wɔdanee ne ho ne mpɛn ɔha kɔɔ ɔkwan ketewaa bi a ɛte sɛ nea ɛte sɛ afoforo no nyinaa so sɛ: "Ɛnkɔ akyiri." Nanso, Werner bɔɔ mmɔden sɛ obenya nneɛma a ɛda nsow wɔ baabi a obetumi. Awiei koraa no wɔbaa ɔpon bi a ahobammɔ wom a ahobammɔ nhyehyɛe bi a ɛwɔ akontaahyɛde keypad so. Ná Schmidt nsateaa no yɛ ntɛmntɛm dodo sɛ Werner bɛkae mmara no. Bere tiaa bi akyi no, dade pon a ɛyɛ den no buei na ebuei wɔ dede a ɛma asotiw mu.
  
  Schmidt too nsa frɛɛ sɛ: "Bra mu, Ɔsahene."
  
  Bere a ɔpon no too wɔn akyi no, Schmidt de lever bi a wɔde bɔɔ ɔfasu no so sɔɔ kanea fitaa a ɛhyerɛn a ɛwɔ soro no. Akanea no hyerɛn ntɛmntɛm mpɛn pii ansa na ɛrehyerɛn na ɛrehyerɛn bunker no mu. Werner ho dwiriw no.
  
  Ná nkitahodi mfiri ahorow wɔ ɔdan no ntwea so. Digitals nɔma kɔkɔɔ ne ahabammono hyerɛn biako pɛ wɔ panel ahorow a ɛwɔ kɔmputa so abien a ɛyɛ tratraa a keyboard biako wɔ ntam no so. Wɔ nifa so screen no so no, Werner huu asase mfonini a ɛkyerɛ beae a wɔtow hyɛɛ wɔn so, CIA adwumayɛbea ti a ɛwɔ Mosul, Iraq. Ná satellite monitor a ɛte saa ara wɔ saa screen yi benkum so.
  
  Nanso ɛyɛ afoforo a na wɔwɔ dan no mu no na wɔka kyerɛɛ Werner sɛ Schmidt yɛ aniberesɛm a edi awu.
  
  "Ná minim sɛ wunim Babilon akataso ne ne yɛ ho asɛm mpo ansa na woreba abɛbɔ me amanneɛ, enti eyi ma minya bere a ebegye de akyerɛkyerɛ mu na makyerɛkyerɛ "nkonyaayi tumi" a ɛwɔ nyinaa mu," - Schmidt hoahoaa ne ho . "Esiane nkɔso bi a wɔanya wɔ nkwammoaa ho nyansahu mu nti, minim sɛ akataso no nyɛ anwanwade ankasa, nanso m"ani nnye sɛnea ɛyɛ adwuma no ho, nea ɛyɛ nkutoo."
  
  "Ɛhe na ɔwɔ?" - Werner bisae, na ɔyɛɛ ne ho sɛ n"ani agye nkaedum no ho. "Minhuu eyi da? So mɛhyɛ no?
  
  Schmidt serewee sɛ: "Dabi, m"adamfo." "Mebɛyɛ".
  
  "Sɛ́ henanom? Wɔne Prof. Sloan awu, biribiara nni hɔ a enti ɛsɛ sɛ wofa obiara a ɔne apam no wɔ abusuabɔ no suban."
  
  Schmidt buae sɛ: "Ɛnyɛ w"asɛm biara sɛ meyɛ wɔn ho mfonini."
  
  Werner kae sɛ: "Nanso wunim nea ɛbɛba," na na ɔwɔ anidaso sɛ obesiw Schmidt kwan sɛnea ɛbɛyɛ a n"ankasa betumi anya akatawia no na ɔde ama Marduk. Nanso na Schmidt wɔ nhyehyɛe afoforo.
  
  "Migye di, nanso biribi wɔ hɔ a ebetumi ayi akataso no afi hɔ a asɛm biara nsi. Wɔfrɛ no Skin. Awerɛhosɛm ne sɛ Neumand anhaw ne ho sɛ ɔbɛfa saa ade a ɛho hia yiye yi bere a owiaa akataso no, ɔkwasea! Enti, mesomaa Himmelfarb sɛ ɔnkɔ mmu wimhyɛn kwan no so na ɔnkɔ fam wɔ kokoam wimhyɛn kwan bi so wɔ Niniwe atifi fam akwansin dumien. Ɛsɛ sɛ onya honam ani wɔ nna abien a edi hɔ no mu sɛnea ɛbɛyɛ a metumi ayi akataso no ansa na..." ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so, "nea wontumi nkwati.
  
  "Na sɛ odi nkogu nso ɛ?" - bisaa Werner, a ne ho dwirii no wo asiane a Schmidt faa mu no ho.
  
  "Ɔremma w"abam mmu. Ɔwɔ beae no coordinates na..."
  
  "Fa kyɛ me, ɔsraani panyin, nanso so ɛbaa w"adwene mu pɛn sɛ ebia Himmelfarb bɛdan atia wo? Onim mfaso a ɛwɔ Babilon akataso no so. Wunsuro sɛ eyi nti obekum wo?" - Werner bisae sɛ.
  
  Schmidt sɔɔ kanea a ɛne dan a na wogyina hɔ no nkyɛnkyɛn no. Wɔ ne hyerɛn mu no, ɔfasu bi a akataso a ɛyɛ pɛ ahyɛ mu ma na kyiaa Werner. Esiane sɛ wɔadan bunker no ayɛ no biribi a ɛte sɛ catacomb nti, wɔde akataso a ɛte sɛ ti nhwi sɛn ɔfasu no so.
  
  "Himmelfarb nni nea ɛyɛ nokware, nanso minim. Onim sɛ ɔrentumi nnye akataso no gye sɛ ɔfa ne hokwan bere a ɔreyɛ m"anim were de ayi afi hɔ, na sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ ahu sɛ obedi nkonim no, mɛkura tuo wɔ ne ba no ti so akosi Berlin." Schmidt serewee, na n"ani gyee mfonini ahorow a ɛwɔ ɔfasu no so no ho.
  
  "Woyɛɛ eyi nyinaa sɛnea ɛbɛyɛ a wobɛma obiara a ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obewia wo akataso no adwene atu afra? Adenim!" Werner fi komam kae sɛ. Bere a ɔde ne nsa twaa ne moma so no, ɔde nkakrankakra nantew faa ɔfasu no so, bɔɔ mmɔden sɛ obehu abirabɔ biara wɔ wɔn ntam, nanso ɛkame ayɛ sɛ na ɛrentumi nyɛ yiye.
  
  "Oo, ɛnyɛ me na meyɛɛ wɔn, Dieter." Schmidt gyaee ne narcissism no bere tiaa bi. "Ná eyinom yɛ mmɔden a nyansahufo ne wɔn a wɔyɛ Order of the Black Sun no yɛɛ nsɛso wɔ 1943 mu bere bi mu. Renatus of the Order na onyaa Babilon Akataso no bere a wɔde no kɔɔ Mfinimfini Apuei sɛ ɔrekɔyɛ ɔsatu no."
  
  "Renatus?" - bisaa Werner a na onnim kokoam ahyehyɛde no dibea nhyehyɛe no te sɛ nnipa kakraa bi pɛ.
  
  Schmidt kae sɛ: "Ɔkannifo." "Sɛnea ɛte biara no, esiane sɛ Himmler huu nea etumi yɛ nti, ntɛm ara na ɔhyɛɛ sɛ wɔnyɛ akatawia a ɛte saa ara dumien wɔ ɔkwan a ɛte saa ara so na ɔsɔɔ hwɛe wɔ Leonidas kuw a efi KG 200. Ná ɛsɛ sɛ wɔtow hyɛ Asraafo Kɔkɔɔ akuw pɔtee abien so na wɔhyɛn mu wɔn dɔm, na woyi wɔn ho mae maa Soviet asraafo no."
  
  "So eyinom yɛ akataso koro no ara?" Werner ho dwiriw no.
  
  Schmidt de ne ti too fam. "Yiw, wɔn dumien no nyinaa. Nanso ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ huammɔdi. Nyansahufo a wɔsan yɛɛ Babilon akataso no buu akontaa wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so anaasɛ, yiw, minnim nsɛm no mu nsɛm nyinaa," na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Mmom no, wimhyɛnkafo no bɛyɛɛ wɔn a wɔn adwene mu yɛ wɔn naa, wokum wɔn ho na wɔbɔɔ wɔn kar ahorow wɔ Soviet akuw ahorow nsraban ahorow mu sen sɛ wobewie asɛmpatrɛw adwuma no. Ná Himmler ne Hitler mfa ho efisɛ na ɛyɛ oprehyɛn a entumi nyɛ yiye. Enti, Leonidas kuw no kɔɔ abakɔsɛm mu sɛ Nasi kamikaze kuw biako pɛ wɔ abakɔsɛm mu."
  
  Werner faa ne nyinaa, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhyehyɛ ɔkwan bi a ɔbɛfa so akwati nkrabea koro no ara bere a ɔdaadaa Schmidt ma ɔma ne wɛmfo no gyae kakra no. Nanso, sɛ yɛbɛka no pen a, na aka nna abien ansa na wɔde nhyehyɛe no adi dwuma, na ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobesiw asiane bi ano mprempren. Ná onim Palestina wimhyɛnkafo bi a ofi Wim Asraafo wimhyɛn mu. Sɛ obetumi ne no adi nkitaho a, obetumi asiw Himmelfarb kwan sɛ ɔremfi Iraq wim tebea mu. Eyi bɛma watumi de n"adwene asi Schmidt a ɔbɛsɛe no so wɔ da a ɔde ne nsa hyɛɛ ase no.
  
  Radio ahorow no fii ase yɛɛ gyegyeegye, na baabi kɔkɔɔ kɛse bi puei wɔ asase mfonini no so.
  
  "Ow! Yɛwɔ ha!" - Schmidt de anigye teɛɛm.
  
  "Hwan?" - Werner bisae a na ɔpɛ sɛ ohu. Schmidt bɔɔ n"akyi na odii n"anim kɔɔ screen ahorow no so.
  
  "Yɛn, m"adamfo. Adwumayɛ "Gyata 2". So wuhu saa beae yi? Eyi yɛ satellite a wɔde hwɛ CIA adwumayɛbea ahorow a ɛwɔ Baghdad no so. Confirmation ma wɔn a meretwɛn no bɛkyerɛ sɛ wɔabara The Hague ne Berlin. Sɛ yɛde abiɛsa no nyinaa si hɔ wie a, mo kuw no bɛtu wimhyɛn akɔkyerɛ Baghdad bere a mo squadron no akuw abien a aka no tow hyɛ nkurow abien a aka no so bere koro mu no."
  
  Werner bɔɔ n"ano, na ɔhwɛɛ bɔtn kɔkɔɔ a ɛrebɔ denneennen no sɛ: "Oo me Nyankopɔn." "Dɛn nti na nkurow abiɛsa yi? Me nya The Hague - na ɛsɛ sɛ summit no kɔ so wɔ hɔ. Na Baghdad kasa ma n"ankasa, nanso dɛn nti na Berlin? So woresiesie aman abien no ama wɔn ho wɔn ho ntua?"
  
  "Ɛno nti na mepaw wo sɛ ɔsahene, Ɔsahene. Woyɛ ɔkwankyerɛfo fi awosu mu," saa na Schmidt kae nkonimdi mu.
  
  Ɔsahene no intercom akasam a wɔde asisi ɔfasu so no klike, na nnyigyei a ano yɛ nnam na ɛyɛ yaw a ɛkyerɛ sɛnea wɔka nsɛm no gyegyeegye wɔ bunker a wɔatoto mu no nyinaa mu. Mmarima baanu no nyinaa fi awosu mu kataa wɔn aso so, na wɔde wɔn ho hyɛɛ mu kosii sɛ dede no wuwui.
  
  "Captain Schmidt, eyi ne Kilo base guard no. Ɔbea bi wɔ ha a ɔpɛ sɛ ohu wo, ne ne boafo. Nwoma no kyerɛ sɛ ɔno ne Miriam Inkley, Britania mmara kwan so ananmusifo a ɔwɔ Wiase Nyinaa Sikakorabea a ɛwɔ Germany no, ɔwɛmfo a ɔwɔ ɔpon no ano no nne kae.
  
  "Seesei? Bere a wonni nhyehyɛe biara? Schmidt teɛɛm sɛ. "Ka kyerɛ no sɛ ɔnnyera. Mewɔ adagyew!"
  
  "Oo, merenyɛ saa, owura," Werner gyee akyinnye wɔ ɔkwan a ɛyɛ nokware so araa ma Schmidt gye dii sɛ wawu aniberesɛm. Ɔde nne a ɛba fam ka kyerɛɛ hyɛn no mu panyin no sɛ: "Metee sɛ ɔyɛ adwuma ma Ɔsahene Panyin Meyer. Ebia ɛfa awudisɛm a LöVenhagen ne nsɛm ho amanneɛbɔfo a wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛma yɛayɛ bɔne no ho."
  
  "Onyankopɔn nim, minni bere mma eyi!" - buae. "Fa wɔn bra m"adwumayɛbea!"
  
  "So mɛka wo ho, owura? Anaasɛ wopɛ sɛ meyɛ obi a wontumi nhu me?" - Werner bisaa no anifere kwan so.
  
  Schmidt kae sɛ: "Dabi, nokwarem no, ɛsɛ sɛ wo ne me ba." Ɛyɛɛ no abufuw sɛ wotwaa n"ano, nanso Werner kaee ɔbea a ɔboaa wɔn ma wɔyɛɛ biribi a ɛtwetwe adwene bere a na ɛsɛ sɛ woyi polisifo fi hɔ no din. Afei ɛsɛ sɛ Sam Cleave ne Marduk ba ha. Ɛsɛ sɛ mehwehwɛ Marlene, nanso ɛbɛyɛ dɛn? Bere a Werner ne n"asahene no de mmirika kɔɔ adwumayɛbea hɔ no, ɔde n"amemene yɛɛ adwuma, bɔɔ mmɔden sɛ obehu baabi a obetumi de Marlene asie ne sɛnea obetumi atwe ne ho afi Schmidt ho a obiara anhu.
  
  Schmidt hyɛe sɛ: "Yɛ ntɛm, Ɔsahene." Afei de na ne kan ahantan ne anigye akwanhwɛ ho sɛnkyerɛnne nyinaa nni hɔ bio, na na wasan aba atirimɔdenfo tebea a edi mũ mu. "Yɛnni bere a yɛde bɛsɛe ade." Werner susuwii sɛ ebia ɛsɛ sɛ odi ɔhyɛnkafo no so nkonim kɛkɛ na ɔtow hyɛ dan no so anaa. Anka ɛbɛyɛ mmerɛw saa mprempren. Na wɔwɔ bunker no ne base no ntam, wɔ asase ase, baabi a obiara nte ɔsraani panyin no nteɛm a ɔde hwehwɛ mmoa no. Ɔkwan foforo so no, bere a woduu base hɔ no, na onim sɛ Sam Cleave adamfo no wɔ abansoro so na ebia na Marduk nim dedaw sɛ Werner wɔ ɔhaw mu.
  
  Nanso, sɛ odi ɔkannifo no so nkonim a, na wobetumi apa wɔn nyinaa ho ntama. Ná ɛyɛ gyinaesi a emu yɛ den. Bere bi a atwam no, na Werner taa hu sɛ ontumi nsi gyinae efisɛ na nneɛma kakraa bi na ɛwɔ hɔ a obetumi apaw, nanso saa bere yi de na ɛdɔɔso dodo, na emu biara de nea efi mu ba a ɛyɛ den saa ara ba. Na yennim fã ko a eye Babilon akatasoɔ ankasa no nso yɛ ɔhaw ankasa, na na berɛ resa - ama wiase nyinaa.
  
  Ntɛm ara, ansa na Werner resi tebea no mu mfaso ne ɔhaw ahorow ho gyinae no, wɔn baanu duu adwumayɛbea dan bi a ɛnyɛ kɛse so antweri so. Werner nantew foroo antweri no wɔ Schmidt nkyɛn, na na wimhyɛnkafo a wɔanhyɛ da anaasɛ adwumayɛfo a wɔhwɛ adwuma so a wɔkyia anaasɛ nkyia no.Ɛbɛyɛ nkwaseasɛm sɛ wɔbɛyɛ atuatew mprempren. Fa wo bere to gua. Werner ka kyerɛɛ ne ho sɛ hwɛ hokwan ahorow a edi kan ba. Nanso Marlene! Yɛbɛyɛ dɛn ahu no Ne nkate ne ne nsusuwii no koe bere a ɔde poker anim sii Schmidt anim no.
  
  Schmidt de ne sẽ a ayɛ mmerɛw kae bere a wɔrebɛn adwumayɛbea hɔ, faako a Werner huu ɔbea amanneɛbɔfo no ne Marduk sɛ wɔhyɛ wɔn akatawia retwɛn no sɛ: "Fa biribiara a meka di agoru kɛkɛ, Werner." Wɔ sekan fã biako mu no ɔtee nka sɛ ɔwɔ ahofadi bio, te sɛ nea anidaso wɔ hɔ sɛ ɔbɛteɛteɛm na wabrɛ ne hwɛfo no ase, nanso na Werner nim sɛ ɛsɛ sɛ ɔtwɛn.
  
  Na ani a wɔde sesaa wɔn ho wɔn ho wɔ Marduk, Margaret ne Werner ntam no yɛ bɔneka a wɔyɛe ntɛmntɛm a ahintaw a na ɛwɔ akyirikyiri fi Captain Schmidt nkate a emu yɛ den no ho. Margaret daa ne ho ne Marduk adi sɛ wimhyɛn ho mmaranimfo baanu a wɔwɔ osuahu kɛse wɔ amammuisɛm mu.
  
  Schmidt de nyansahyɛ mae, na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔwɔ animtew sɛ: "Mesrɛ wo, nya akongua." Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔrenhwɛ akwakoraa a ɔyɛ nwonwa a ɔka ɔbea a ɔyɛ katee na ɔpɛ sɛ ɔyɛ nneɛma foforo no ho no anibere so.
  
  Margaret kae sɛ: "Meda wo ase. "Yɛpɛe ankasa sɛ yɛne Luftwaffe sahene ankasa no kasa, nanso w"awɛmfo no kae sɛ Ɔsahene Panyin Meyer nni ɔman no mu."
  
  Ɔde fɛfɛɛfɛ na ɔde saa ntini a ɛyɛ ahohorabɔ yi mae na ɔhyɛɛ da yɛɛ no sɛ ɔbɛma ɔhyɛnkafo no abufuw kakra. Werner gyinaa pon no nkyɛn denneennen, bɔɔ mmɔden sɛ ɔrenserew.
  
  
  Ti 27 - Susa anaase Ɔko
  
  
  Nina ani gyinaa Sam de so bere a na ɔretie nsɛm a wɔakyere agu hama so no fã a etwa to no. Eduu bere bi no, osuroe sɛ wagyae home bere a ɔretie, ɔyɛɛ n"anim basabasa, ɔde n"adwene sii biribi so, ɔde ahomegye, na ɔde ne ti too nkyɛn wɔ nnyigyei no nyinaa mu no. Bere a ɛbaa awiei no, ɔkɔɔ so hwɛɛ no ara kwa. Ná nsɛm ho amanneɛbɔ dwumadibea bi rebɔ wɔ Nina TV so wɔ akyi, nanso na nnyigyei biara nni hɔ.
  
  "Damn no!" - a oteaam mpofirim. Ná wɔde nnade ne nsukorade a efi da no mu oprehyɛn no mu akata ne nsa so, anyɛ saa a anka ɔde ahodwiriw besie ne ti nhwi mu. "So woreka akyerɛ me sɛ ɔbarima a na misusuw sɛ ɔyɛ Jack the Ripper no yɛ Gandalf the Grey ankasa, na m"adamfo a ɔne me da dan koro mu na ɔne me nantew akwansin pii no yɛ owudifo a ne mogya yɛ nwini?"
  
  "Aane".
  
  "Ɛnde dɛn nti na wankum me nso?" Nina susuw ho denneennen.
  
  Sam ka kyerɛɛ no sɛ: "W"anifurae no gyee wo nkwa. "Ɛbɛyɛ sɛ nokwasɛm a ɛyɛ sɛ wo nkutoo ne onipa a wuntumi nhu sɛ n"anim yɛ obi foforo dea no yɛ wo nkwagye adom. Na wonyɛ ahunahuna mma no."
  
  "Mansusuw da sɛ m"ani begye sɛ m"ani afura. Yesu! So wubetumi asusuw nea ebetumi ato me ho? Enti ɛhe na wɔn nyinaa wɔ mprempren?"
  
  Sam tew ne menewam, su a na Nina asua seesei no kyerɛ sɛ na ne ho nyɛ no dɛ wɔ biribi a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛka no ho, biribi a anka ɛbɛyɛ te sɛ nea wabɔ dam.
  
  Ɔsan teɛɛm sɛ: "Oo me nyame."
  
  "Tie, eyi nyinaa yɛ nea asiane wom. Perdue nni adagyew sɛ ɔbɛboaboa hackerfo akuw ano wɔ kurow kɛse biara mu ma wɔde wɔn ho ahyɛ satellite so dwumadi ne radio so nsɛnkyerɛnne mu. Ɔpɛ sɛ osiw Sloan wu ho amanneɛbɔ kwan sɛ ɛntrɛw ntɛmntɛm dodo," Sam kyerɛkyerɛɛ mu, na na onni anidaso kɛse wɔ nhyehyɛe a Perdue ayɛ sɛ ɔbɛma wiase nsɛm ho amanneɛbɔfo agyae no ho. Nanso, na ɔwɔ anidaso sɛ eyi besiw kwan kɛse, anyɛ yiye koraa no, ɛnam kɔmputa so akwansrafo ne mfiridwumayɛfo a wɔyɛ adwumaden kɛse a na Perdue wɔ no so. "Margaret, ɔbea no nne a wotee no, da so ara wɔ Germany mprempren. Ná ɛsɛ sɛ Werner bɔ Marduk amanneɛ bere a otumi san de akataso no kɔmaa Schmidt a Schmidt nnim no, nanso ebeduu da a wɔakyerɛ no, wɔante ne ho hwee."
  
  Nina de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Enti wawu."
  
  "Ɛnyɛ nea ɛho hia." Ɛkyerɛ kɛkɛ sɛ wantumi annye akataso no," Sam kae. "Minnim sɛ ebia Kohl betumi aboa no ma wanya bi anaa, nanso misusuw sɛ ɔte sɛ nea ne ho yɛ hare kakra. Nanso esiane sɛ na Marduk nte asɛm biara amfi Werner hɔ nti, ɔne Margaret kɔɔ Base B üchel kɔhwɛɛ nea ɛrekɔ so."
  
  Nina ka kyerɛɛ Sam sɛ: "Ka kyerɛ Perdue sɛ ɔnyɛ n"adwuma ntɛmntɛm wɔ nhyehyɛe ahorow a wɔde bɔ amanneɛ no ho."
  
  "Migye di sɛ wɔretu mmirika ntɛmntɛm sɛnea wobetumi."
  
  Ɔkasa tiae, na ɔde ne ti kyerɛɛ TV no so sɛ: "Ɛnyɛ ntɛmntɛm sɛnea ɛsɛ." Sam danee ne ho hwɛɛ sɛ nkitahodibea kɛse a edi kan no nsa aka amanneɛbɔ a ɛkyerɛ sɛ Perdue nkurɔfo rebɔ mmɔden sɛ wobegyae.
  
  "Oh me Nyankopɔn!" - Sam teɛɛm sɛ.
  
  Nina gye toom sɛ: "Eyi renyɛ yiye, Sam. "Sɛ wofi wiase ko foforo ase denam Ɔbenfo Sloane wu ho amanneɛbɔ a wɔbɛtrɛw mu no so a, nsɛm ho amanneɛbɔfo biara remfa ho. Wunim sɛnea wɔte! Nnipa a wonni ahwɛyiye, adifudepɛfo. Mpɛn pii no. Wɔbɛpɛ sɛ wɔbɔ mmɔden de nsɛmmɔnedi ho anuonyam ma sen sɛ wobesusuw nea ebefi mu aba no ho."
  
  Sam kae a n"abam abu sɛ: "Me yam a atesɛm nkrataa atitiriw ne sohyial media so nkrataa a wɔde kyerɛw nsɛm no bi bɛfrɛ eyi sɛ atoro." "Ɛbɛyɛ "ɔkae sɛ, ɔkae" bere tenten a ɛbɛma wɔasiw ɔko ho ɔfrɛ ankasa ano.
  
  Mfonini a ɛwɔ TV so no yerae mpofirim na 80 mfe no mu nnwom video ahorow pii puei. Sam ne Nina susuw ho sɛ ebia eyi yɛ hackerfo adwuma, a saa bere yi de, wɔde nea wobetumi anya biara dii dwuma de twentwɛn amanneɛbɔ pii ase anaa.
  
  Ɔde nne a ɛyɛ brɛoo na efi komam kae sɛ: "Sam." "Saa ade a Marduk ka kyerɛɛ wo wɔ honam ani ade a ebetumi ayi akataso no ho no-so ɔwɔ saa?"
  
  Ná onni mmuae biara. Saa bere no amma n"adwene mu da sɛ obebisa Marduk eyi ho nsɛm pii.
  
  Sam buae sɛ: "Minni adwene biara. "Nanso mintumi mfa me ho nto asiane mu sɛ mɛfrɛ no wɔ Margaret telefon so mprempren. Hena na onim baabi a wɔwɔ wɔ atamfo akyi, wunim? Ɛbɛyɛ kraman kwan a ebetumi ama wɔahwere biribiara."
  
  "Menim. Meresusuw ho ara kwa," na ɔkae.
  
  "Adɛn?" - a ehia se obisa.
  
  "Wiɛ, wokae sɛ na Margaret wɔ adwene sɛ obi de akatawia no bedi dwuma de ayɛ Ɔbenfo Sloan anim, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔde ne nsa bɛhyɛ asomdwoe apam ase kɛkɛ mpo, ɛnte saa?" Nina ka kyerɛɛ me.
  
  Osii so dua sɛ: "Yiw, ɔyɛɛ saa."
  
  Nina guu ahome denneennen, na na ɔredwen nea ɔrebɛsom no ho. Awiei koraa no, na ɛbɛsom papa kɛse asen ne yiyedi ara kwa.
  
  "So Margaret betumi de yɛn akɔ Sloane adwumayɛbea hɔ?" Nina bisae te sɛ nea ɔrekra pizza.
  
  "Purdu betumi. Adɛn?"
  
  "Momma yɛnyɛ nhyiam ho nhyehyɛe. Ɔkyena a edi hɔ no yɛ Halloween, Sam. Nna akɛse a ɛsen biara wɔ nnansa yi abakɔsɛm mu no mu biako, na yɛrentumi mma kwan mma wonsiw ano. Sɛ Owura Marduk betumi de akatawia no akɔma yɛn a," ɔkyerɛkyerɛɛ mu, nanso Sam fii ase wosow ne ti denneennen.
  
  "Wɔ ɔkwan biara so! Ɔkwan biara nni hɔ a mɛfa so ama wo ayɛ eyi, Nina," ɔde abufuw kasa tiae.
  
  "Ma minwie!" - teɛteɛɛm denneennen sɛnea ne nipadua a apira no betumi agyina ano. "Mɛyɛ, Sam! Eyi ne me gyinaesi na me nipadua ne me nkrabea!"
  
  "Pa ara?" ɔteɛɛm. "Na nnipa a wubegyaw wɔn wɔ akyi no nso ɛ, sɛ yɛantumi anyi akataso no ansa na wagye wo afi yɛn nsam a?"
  
  "Na sɛ manyɛ saa nso ɛ, Sam? So wiase nyinaa rekɔhyɛ Wiase Ko III fucking mu? Onipa baako asetena... anaasɛ wɔreto wimhyɛn tow ahyɛ wiase mma so bio? Agyanom ne anuanom asan aba anim, na Onyankopɔn nim nea wɔde mfiridwuma ho nimdeɛ bedi dwuma bio wɔ saa bere yi mu!" Nina ahurututu yɛɛ adwuma boro so de piaa nsɛmfua no fii mu.
  
  Sam wosow ne ti kɛkɛ. Ná ɔmpɛ sɛ obegye atom sɛ ɛno ne ade a eye sen biara a obetumi ayɛ. Sɛ ɛyɛ ɔbea foforo biara a, nanso ɛnyɛ Nina.
  
  Bere a ɔyarehwɛfo no tuu mmirika kɔɔ mu no, ɔkae sɛ: "Bra, Cleve, wunim sɛ eyi nkutoo ne ɔkwan a wobɛfa so afi mu."
  
  "Oduruyɛfo Gould, wuntumi nyɛ basaa saa. Mesrɛ wo, kɔ, Owura Cleave," na ɔhwehwɛɛ. Ná Nina mpɛ sɛ ɔyɛ animtiaabu kyerɛ nnuruyɛfo no, nanso na ɔkwan biara nni hɔ a obetumi afa so agyaw asɛm yi a wontumi nsiesie.
  
  Nina srɛɛ no sɛ: "Hannah, mesrɛ wo ma yɛmfa nkɔmmɔbɔ yi nwie."
  
  "Ɛkame ayɛ sɛ wuntumi nhome, Oduruyɛfo Gould. Wɔmma wo kwan sɛ wobɛkɔ wo ntini mu saa na woama wo koma abɔ fa ɔdan no atifi," Hannah kasa tiaa no.
  
  Nina buae ntɛm ara, na ɔmaa ne nne yɛɛ dɛ sɛ: "Mete ase." "nanso mesrɛ wo ma me ne Sam simma kakraa bi bio kɛkɛ."
  
  "Dɛn na ɛhaw TV no?" Hannah bisae, na mfonini ahorow a wɔde twaa asɛnka ne mfonini ahorow a wɔakyinkyim no bere nyinaa no yɛɛ no nwonwa. "Mɛma nnipa a wosiesie no ahwɛ yɛn antena no." Ɔkaa saa no, ofii dan no mu, na ɔhwɛɛ Nina nea etwa to sɛnea ɛbɛyɛ a n"ani begye nea ɔkae no ho. Nina de ne ti too fam de buae.
  
  Sam serewee sɛ: "Wopɛ sɛ woresiesie antena no."
  
  "Purdue wɔ he?" Nina bisae sɛ.
  
  "Meka kyerɛɛ wo saa. Ɔnni adagyew sɛ ɔbɛka satellite ahorow a ne nkatanim nnwumakuw no de di dwuma no abom akɔ baabi a ne mfɛfo a wɔka ne ho wɔ kokoam no betumi akɔ akyirikyiri."
  
  "Mekyerɛ sɛ, ɔte he? So ɔwɔ Edinburgh? So ɔwɔ Germany?
  
  "Adɛn?" - Sam bisae.
  
  "Bua me!" - hwehwɛɛ, na ɔde n"anim yɛɛ kusuu.
  
  "Na wompɛ no wɔ baabiara a ɛbɛn wo, enti seesei ɔkɔ akyirikyiri." Seesei apue. Ɔkaa eyi bere a na ɔrebɔ Purdue ho ban wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so kyerɛɛ Nina no. "Ɔwɔ ahonu kɛse wɔ nea esii wɔ Chernobyl no ho na wo ne no dii sɛ nkwaseasɛm wɔ Mannheim. Dɛn na na wohwɛ kwan?
  
  "Twɛn, dɛn?" - a oboboo Sam. "Ɔbɔɔ mmɔden sɛ obekum me! So wote ahotoso a wonni a eyi de ba no ase?"
  
  "Yiw, migye di! Migye di. Na ma wo nne nkɔ fam ansa na Onuabaa Betty aba mu bio. Minim sɛnea ɛte sɛ mɛkɔ abasamtu mu bere a wɔn a na mewɔ wɔn mu ahotoso no de me nkwa to asiane mu no. Worentumi nnye nni sɛ ɔhyɛɛ da pɛe sɛ ɔyɛ wo yaw da, Nina. Kristo nti, ɔdɔ mo!"
  
  Ogyaee, nanso na aka akyi dodo. Ná Nina akode afi ne ho, ɛmfa ho sɛnea wɔbɔɔ ka biara, nanso na Sam anu ne ho dedaw. Ade a etwa to a na ɛsɛ sɛ ɔkae no ne sɛnea Perdue dii ne dɔ akyi a wannyae. Wɔ n"ankasa adwene mu no, na Sam ba fam sen Perdue dedaw wɔ akwan pii so. Ná Perdue yɛ ɔbenfo a ɔwɔ afɛfɛde a ɛne no hyia, na ɔde ne ho bɛyɛɛ ɔdefo, na onyaa agyapade, agyapade, ne tumi krataa a wɔde mfiridwuma mu nimdeɛ a ɛkɔ anim. Na ɔwɔ din a ɛyɛ nwonwa sɛ obi a ɔhwehwɛ nneɛma mu, ɔyɛ ɔyamyefo ne ɔdebɔneyɛfo.
  
  Nea na Sam wɔ ara ne Pulitzer Nkonimdi ne abasobɔde ne nkamfo afoforo kakraa bi. Sɛ nhoma abiɛsa ne sika kakraa bi a efi Purdue ademude hwehwɛ mu da nkyɛn a, na Sam wɔ ɔdan a ɛwɔ soro ne ɔkraman.
  
  Ɔkaa no tiawa sɛ: "Bua m"asɛmmisa no," na ohui sɛ Sam aniwa mu ayɛ no yaw sɛ ebia ɔbɛhwere no. "Mehyɛ bɔ sɛ sɛ Perdue boa me ma me ne WUO adwumayɛbea ti di nkitaho a, mɛyɛ m"ade yiye."
  
  Ná Sam rekura nsɔe mu de asiw Nina nkɔso ano sɛ: "Yennim mpo sɛ ebia Marduk wɔ akataso anaa."
  
  "Eyi yɛ nwonwa." Bere a yennim no yiye no, yebetumi nso ayɛ nhyehyɛe ama me WUO ananmusifo wɔ nsaano nkyerɛwee no mu sɛnea ɛbɛyɛ a Prof. Sloan nkurɔfo betumi ayɛ nneɛma a wɔde bɛkɔ ne ahobammɔ ho nhyehyɛe sɛnea ɛfata. Ɔde ahopopo kae sɛ: "Ne nyinaa akyi no, sɛ ɔbarima ketewaa bi a ne ho yɛ bruu ba a Sloane anim anaasɛ onni bi a, ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ yɛbɛfrɛ amanneɛbɔ ahorow no sɛ atoro, ɛnte saa?"
  
  Sam gye toom sɛ: "Purdue wɔ Reichtisusis mu bere a yɛrekasa no." "Me ne no bedi nkitaho na maka wo nyansahyɛ no ho asɛm akyerɛ no."
  
  Obuae brɛoo sɛ: "Meda mo ase," bere a TV no so dan fii dwumadibea biako so kɔɔ foforo so, na ogyinae kakra wɔ sɔhwɛ nne ahorow no so no. Egyinaa wiase nyinaa nsɛm ho amanneɛbɔ adwumayɛbea a na ennya nnyaa anyinam ahoɔden no so mpofirim. Ná Nina ani ayɛ gluu wɔ screen no so. Obu n"ani guu Sam kommyɛ a na ɛyɛ awerɛhow no so mprempren.
  
  "Sam, hwɛ!" - teɛɛm na ɔmaa ne nsa so yɛɛ den sɛ ɔbɛtwe adwene asi TV no so. Sam danee ne ho. Amanneɛbɔfo no puei a na ne afiri a wɔde kasa wɔ CIA adwumayɛbea a ɛwɔ The Hague no wɔ n"akyi.
  
  "Ma ɛnne no so!" Sam teɛɛm bere a ɔfaa remote control no na ɔmiaa bɔton ahorow a ɛnteɛ pii ansa na ɔrema ɛnne no akɔ soro wɔ ɔkwan a ɛyɛ ahabammono a ɛrenyin wɔ screen a ɛyɛ fɛ no so no. Eduu bere a wotumi tee nea ɔreka no, na ɔkaa kasamu abiɛsa pɛ wɔ ne kasa no mu.
  
  "...ha wɔ The Hague wɔ amanneɛbɔ ahorow a ɛfa awudi a wɔkyerɛ sɛ wokum Ɔbenfo Martha Sloane nnansa yi wɔ n"akwamma atrae wɔ Cardiff akyi. Nsɛm ho amanneɛbɔfo antumi annsi amanneɛbɔ ahorow yi so dua efisɛ na ɔbenfo no ananmusifo no nni hɔ a ɔbɛka ho asɛm."
  
  Nina kae sɛ: "Wiɛ, anyɛ yiye koraa no, wɔda so ara nnim nokwasɛm ahorow no." Amanneɛbɔ no a wɔtoa so fi studio hɔ, faako a nsɛm ho amanneɛbɔfo no de nsɛm pii kaa ho wɔ nkɔso foforo ho no.
  
  Nanso, esiane asomdwoe apam nhyiam a ɛreba wɔ Meso-Arab aman ne Wiase Sikakorabea no ntam nti, Meso-Arabia kannifo, Sultan Yunus ibn Mekkan adwumayɛbea no de nsakrae a wɔbɛyɛ wɔ nhyehyɛe mu ho amanneɛbɔ mae.
  
  "Yiw, afei de efi ase. Fucking war," Sam bɔɔ ose, na ɔtenaa ase tiee a na ɔhwɛ kwan.
  
  "Meso-Arab Aban Mmarahyɛ Bagua no sesaa apam a wɔde wɔn nsa bɛhyɛ ase wɔ Susa kurow a ɛwɔ Meso-Arabia mu no, bere a fekuw no de Sultan no nkwa to asiane mu akyi."
  
  Nina homee denneennen. "Enti afei deɛ ɛyɛ Susa anaa ɔko. Afei so woda so ara susuw sɛ Babel Akataso a mehyɛ no nyɛ nea ɛbɛkyerɛ wiase nyinaa daakye?"
  
  
  Ti 28 - Marduk a woyii no mae
  
  
  Ná Werner nim sɛ wɔmma no kwan sɛ obefi adwumayɛbea hɔ bere a Schmidt ne ahɔho rekasa no, nanso na ɛsɛ sɛ ohu baabi a wɔde Marlene ato afiase. Sɛ obetumi ne Sam adi nkitaho a, nsɛm ho amanneɛbɔfo no betumi de wɔn a ɔne no adi nkitaho no ahwehwɛ ɔfrɛ a ɔfrɛɛ no no mu akɔ Werner fon so. N"ani gyee mmara mu kasakoa a wɔde ahokokwaw hwie gui fii Britania nsɛm ho amanneɛbɔfo no anom no ho titiriw, bere a ɔdaadaa Schmidt ma ɔyɛɛ te sɛ mmaranimfo a ofi WUO adwumayɛbea ti no
  
  Mpofirim ara Marduk twaa nkɔmmɔbɔ no mu. "Mepa me kyɛw, Captain Schmidt, nanso mesrɛ wo metumi de mo mmarima dan no adi dwuma? Ná yɛpere yɛn ho sɛ yebedu mo gyinabea hɔ esiane nsɛm a ɛrekɔ so ntɛmntɛm yi nyinaa nti araa ma meka sɛ mibuu m"ani guu me akisikuru so."
  
  Schmidt boaa me dodo. Na ɔmpɛ sɛ ɔbɛma ne ho ayɛ bɔne wɔ VO no anim efisɛ mprempren na wodi ne base ne ne mpanyimfo so. Enkosi sɛ ɔde ogya gyee wɔn tumi no, na ɛsɛ sɛ otie na ɔfew afunumu ano sɛnea ɛho hia na ama wakɔ so ada ne ho adi.
  
  "Ɛno ara! Nokwarem no," saa na Schmidt buae. "Ɔsahene Werner, mesrɛ wo, so wubetumi de yɛn hɔho no akɔ mmarima no dan mu? Na mma wo werɛ mmfi sɛ wobɛbisa... Marlene... admission wɔ Block B ho, okay?
  
  Werner buae sɛ: "Yiw, owura. "Mesrɛ wo, wo ne me bra, owura."
  
  "Meda wo ase, Ɔsahene. Wunim, sɛ wudu me mfe a, tiafi a wobɛkɔ bere nyinaa no bɛyɛ ahyɛde na ɛbɛkyɛ. Hwɛ wo mmerantebere so yiye."
  
  Schmidt ne Margaret serewee wɔ Marduk asɛm no ho bere a Werner dii Marduk anammɔn akyi no. Ɔhyɛɛ Schmidt kɔkɔbɔ a ɛyɛ anifere a wɔakyerɛw so sɛ sɛ Werner sɔ biribiara a ɛnyɛ n"ani so hwɛ a, Marlene nkwa bɛba asiane mu no nsow. Wofii adwumayɛbea hɔ brɛoo de sii anifere kwan a wɔfa so tɔ bere pii no so dua. Bere a na wɔn aso anyɛ yiye no, Werner twee Marduk kɔɔ nkyɛn.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Owura Marduk, mesrɛ wo, ɛsɛ sɛ woboa me."
  
  "Ɛno nti na maba ha no. Wo a woantumi ankɔ me nkyɛn ne kɔkɔbɔ a ɛnyɛ nea etu mpɔn dodo a wɔde asie a efi wo panyin hɔ yi na ɛde mae," saa na Marduk buae. Werner de anigye hwɛɛ akwakoraa no denneennen. Ná ɛyɛ nwonwa sɛnea na Marduk wɔ nhumu, titiriw wɔ ɔbarima bi a ɔne no bɔ tipɛn fam.
  
  Awiei koraa no, Werner kae sɛ: "Me Nyankopɔn, medɔ nnipa a wɔwɔ nhumu."
  
  "Me nso, ɔba. Me nso. Na wɔ saa krataa no so no, anyɛ yiye koraa no, so woahu baabi a ɔde Babel Akataso no sie? " - obisae. Werner de ne ti too fam.
  
  Marduk kae sɛ: "Nanso ɛsɛ sɛ yedi kan hwɛ hu sɛ yɛrenkɔ." "Ɛhe na wo ayaresabea wɔ?"
  
  Ná Werner nni nea akwakoraa no reyɛ ho adwene biara, nanso ebeduu saa bere yi na wasua sɛ ɔde ne nsɛmmisa bɛto ne ho so na wahwɛ sɛnea nsɛm a esisi no rekɔ so. "Ha".
  
  Simma du akyi no, mmarima baanu no gyinaa afiase dan no dijitaal keypad a Schmidt de ne Nasi adaeso ne nkae ade a wɔakyinkyim no siei no anim. Marduk hwɛɛ ɔpon no ne keypad no. Bere a ɔhwɛɛ mu yiye no, ohui sɛ emu a ɔbɛkɔ mu no bɛyɛ den sen sɛnea na osusuw mfiase no.
  
  Marduk ka kyerɛɛ ɔsraani panyin no sɛ: "Ɛwɔ backup circuit a sɛ obi sɛe ɛlɛtrɔnik mfiri no a, ɛbɔ no kɔkɔ." "Ɛho behia sɛ wokɔ kogye n"adwene."
  
  "Dɛn? Me ntumi nyɛ!" Werner de asɛm no too n"ano na ɔteɛɛm bere koro no ara mu.
  
  Marduk de ne kommyɛ a ennyae no daadaa no. "Adɛn na daabi?"
  
  Werner anka hwee. Ná ɛnyɛ den koraa sɛ obetumi atwetwe Schmidt adwene, titiriw bere a ɔbea bi wɔ hɔ no. Ɛkame ayɛ sɛ Schmidt rennyɛ basabasa wɔ ne ho wɔ wɔn adwumakuw no mu. Na ɛsɛ sɛ Werner gye tom sɛ eyi nkutoo ne ɔkwan a wɔbɛfa so anya akatawia no.
  
  "Wobɛyɛ dɛn ahu akataso ko a ɛyɛ?" awiei koraa no obisaa Marduk.
  
  Akwakoraa no anhaw ne ho mpo sɛ obebua. Na ɛda adi araa ma sɛ́ obi a ɔhwɛ akataso no so no, anka obehu wɔ baabiara. Nea na ɛsɛ sɛ ɔyɛ ara ne sɛ ɔbɛdan ne ti na wahwɛ ɔsraani panyin kumaa no. "Tsok-tsok-tsok."
  
  Werner gye toom sɛ na ɛyɛ nkwaseasɛm asɛmmisa sɛ: "Okay, okay." "So metumi de wo fon no adi dwuma? Ɛsɛ sɛ meka kyerɛ Sam Cleave sɛ ɔnhwehwɛ me nɔma no akyi."
  
  "FA HO! Fa kyɛ me, ɔba. Minni bi. Sɛ woforo abansoro a, fa Margaret telefon no di dwuma fa di Sam ho nkɔmmɔ. Afei fa tebea a egye ntɛmpɛ ankasa ba. Ka sɛ "ogya".
  
  "Ɛno ara. Ogya. Wo ade," Werner hyɛɛ no nsow.
  
  Bere a Marduk buu n"ani guu aberante no asɛm no so no, ɔkyerɛkyerɛɛ nhyehyɛe no nkae mu. "Sɛ mete alarm no ara pɛ a, mibue keypad no. Wo captain no rennya ɔkwan foforo biara sɛ obetu afi ɔdan no mu. Ɔrennya bere mfa nsian mmra ha. Mehyia wo ne Margaret wɔ base no akyi, enti hwɛ hu sɛ mobɛbɛn no bere nyinaa."
  
  Werner kae sɛ: "Manya bi." "So Margaret wɔ Sam nɔma?"
  
  "Wɔyɛ, sɛnea wɔka no, "trauchle twins" anaa biribi a ɛte saa," Marduk yɛɛ n"anim basabasa, "nanso sɛnea ɛte biara, yiw, ɔwɔ ne nɔma. Afei kɔ na kɔyɛ w"adeɛ. Mɛtwɛn basabasayɛ ho sɛnkyerɛnne." Ná aseresɛm bi wɔ ne nne mu, nanso na Werner anim ayɛ ma a ɔde n"adwene asi nea ɔrebɛyɛ so kɛse.
  
  Ɛwom sɛ na Marduk ne Werner de alibi ama wɔn ho wɔ ayaresabea hɔ sɛ wonni hɔ bere tenten saa de, nanso na ɔmansin a wɔde bɛboa no a wobehu no hwehwɛ sɛ wɔyɛ nhyehyɛe foforo. Nanso, Werner de dii dwuma de yɛɛ asɛm bi a ntease wom sɛ ebia obedu adwumayɛbea hɔ abɛhu sɛ Schmidt abɔ ahobammɔfo kɔkɔ dedaw a.
  
  Wɔ ɔkwan a ɛne no bɔ abira so fi ntwea a wɔhyɛɛ baabi a wɔhyɛɛ base no ayaresabea no kwan ano no agyirae no, Werner de ne ho kɔhyɛɛ adwumayɛbea no nneɛmakorabea dan no mu. Ɛnyɛ sɛ na ɛho hia sɛ wɔsɛe nneɛma a edi mu na ama wɔagye Marlene nkwa nko, na mmom ɛkame ayɛ sɛ na wɔagye wiase no afi ɔko foforo mu nso.
  
  
  * * * .
  
  
  Wɔ ɔkwan ketewa a ɛwɔ bunker no akyi pɛɛ no so no, Marduk twɛn sɛ alarm no bɛbɔ. Esiane sɛ na ne ho yeraw no nti, wɔsɔɔ no hwɛe sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ ɔde keyboard no bedi agoru, nanso ɔkwatii sɛ ɔbɛyɛ saa na ama wakwati sɛ wɔbɛkyere Werner ntɛm. Marduk ansusuw da sɛ Babel Akataso a wowia no bɛkanyan ɔtan a ɛda adi pefee saa. Mpɛn pii no na otumi yi akataso no awifo no fi hɔ ntɛmntɛm na ɔyɛɛ kokoam, na ɔsan kɔ Mosul a ɔde nkaedum no ba a biribiara nsiw no kwan kɛse.
  
  Afei a na amammuisɛm no mu yɛ mmerɛw kɛse na nea ɛkanyan korɔnbɔ a etwa to no ne wiase nyinaa tumidi no, na Marduk gye di sɛ akyinnye biara nni ho sɛ tebea no bɛkɔ so ayɛ nea wontumi nni so. Na ɛnsɛ sɛ ɔhyɛn afoforo afie mu, daadaa nkurɔfo, anaa mpo ɔkyerɛ n"anim da! Afei de na ɔte nka sɛ aban nanmusifo-a ɔwɔ kuw bi, na ɛnyɛ nea ennu saa. Na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ nea edi kan wɔ n"asetra mu no, n"ani gyei sɛ wogye no toom wɔ kuw no mu, nanso na ɔnyɛ nea ɔyɛ - anaa mfe a wadi - ma nneɛma a ɛtete saa ara kwa.Nsɛnkyerɛnne a na ɔretwɛn a ɔmmɔ no kɔkɔ. Akanea kɔkɔɔ a ɛwɔ bunker no atifi no fii ase hyerɛn sɛ alarm a wotumi hu na ɛnyɛ komm. Marduk de ne mfiridwuma ho nimdeɛ dii dwuma de buu patch a ohui no so, nanso na onim sɛ eyi bɛma kɔkɔbɔ akɔma Schmidt a onni password foforo biara. Ɔpon no buei, na ɛdaa ɔdan bi a wɔde nneɛma gu mu a Nasifo nneɛma dedaw ne nkitahodi mfiri ahyɛ mu ma adi kyerɛɛ no. Nanso na Marduk nni hɔ mma biribi foforo biara gye akatawia no, nkaedum a ɛsɛe ade sen biara no.
  
  Sɛnea na Werner aka akyerɛ no no, ohui sɛ wɔde akatawia dumiɛnsa asɛn ɔfasu no so, na emu biara te sɛ Babilon akataso a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ a ɛyɛ nwonwa. Marduk buu n"ani guu intercom frɛ a edii akyi bae sɛ wontu no so bere a ɔhwɛɛ nkaedum biara no. Ɔde n"ani a ɛyɛ nwonwa no hwehwɛɛ wɔn mu mmiako mmiako, na na ɔtaa hwehwɛ nsɛm nketenkete mu yiye te sɛ aboa a ɔkyere mmoa we. Ná akataso biara te sɛ nea edi hɔ no: ade a wɔde kata so teateaa a ɛte sɛ ti nhwi a emu yɛ kɔkɔɔ tuntum a wɔde nneɛma a wɔabom ayɛ a nyansahu mu abayifo a wofi awɔw ne atirimɔden bere mu a na wontumi mma kwan mma ɛnsan nyɛ bio ahyɛ mu ma.
  
  Marduk huu nyansahufo yi agyiraehyɛde a wɔadome no, a na ɛhyɛ ɔfasu a ɛwɔ ɛlɛtrɔnik mfiridwuma ne nkitahodi satellite a wɔde di dwuma no akyi no fɛfɛɛfɛ no.
  
  Ɔserewee fɛwdi so sɛ: "Owia Tuntum no Nhyehyɛe. Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ wokɔ akyiri sen yɛn nsusuwii."
  
  Marduk faa akatawia ankasa no de hyɛɛ n"atade ase, na ɔde zip bɔɔ kotoku kɛse a ɛwɔ mu no mu. Ná ɛsɛ sɛ ɔyɛ ntɛm kɔka Margaret ne, anidaso wom sɛ, Werner ho, sɛ wɔantow abarimaa no tuo dedaw a. Ansa na Marduk repue akɔ asase ase ɔkwan no semɛnte fitaa a ɛhyerɛn kɔkɔɔ no mu no, ogyinae kakra san hwehwɛɛ dan a ɛyɛ abofono no mu bio.
  
  Ɔde ne nsa abien nyinaa piapiaa dade paipu no fii ɔdan a wɔde nneɛma gu mu no mu sɛ: "Wiɛ, afei maba ha." Wɔ ntua asia pɛ mu no, Peter Marduk sɛee bunker no anyinam ahoɔden nhama no kaa kɔmputa ahorow a Schmidt de kyerɛɛ mmeae a wɔbɛtow ahyɛ so no ho. Nanso, na ɛnyɛ bunker no nkutoo na anyinam ahoɔden a gyaee no, na mmom na ɛne wimhyɛn gyinabea mpanyimfo dan no wɔ abusuabɔ ankasa. Ɛmma anyinam ahoɔden gyaee koraa wɔ Büchel Wimhyɛn Gyinabea nyinaa, na ɛmaa adwumayɛfo yɛɛ basaa.
  
  Bere a wiase no huu television so amanneɛbɔ bi a ɛkyerɛ sɛ Sultan Yunus ibn Makkan sii gyinae sɛ ɔbɛsesa baabi a wɔde wɔn nsa hyɛɛ asomdwoe apam no ase no, na nnipa nyinaa adwene hyia sɛ wiase nyinaa ko rebɛn. Bere a awudi a wɔkyerɛ sɛ wɔakum Ɔbenfo. Na Martha Sloan da so ara mu nna hɔ, na ɛda so ara yɛ ade a ɛhaw ɔman mma ne asraafo a wɔwɔ wiase nyinaa nyinaa. Nea edi kan koraa no, na akuw abien a wɔredi ako daa reyɛ de asomdwoe aba, na sɛnea eye sen biara no, adeyɛ no ankasa maa ehu baa nnipa dodow no ara a wɔhwɛ wɔ wiase nyinaa no mu.
  
  Ná dadwen ne adwenemhaw a ɛte saa yɛ ade a ɛkɔ so wɔ baabiara, enti anyinam ahoɔden a ɛtɔe wɔ wimhyɛn gyinabea ankasa a wimhyɛnkafo bi a onnim no hwee wimhyɛn a wɔde ko ahwe ase nna kakraa bi ansa na ɛreba no maa ehu kaa no. Ná Marduk ani gye basabasayɛ a nnipa a wɔretu mmirika de ba no ho bere nyinaa. Bere nyinaa na adwene mu naayɛ maa tebea no nyaa mmara bi a wonni ne nhyehyɛe a wobu ani gu so bere nyinaa, na eyi som no yiye wɔ ɔpɛ a na ɔwɔ sɛ obetu akɔ baabiara a obiara nhu no mu.
  
  Ɔde ne ho sian antweri no kɔɔ ɔkwan a wɔfa so fi adi a ɛkɔ adiwo hɔ baabi a asraafo atrae ne adan a wɔhwɛ so no hyia no. Kanea a wɔde tow ne asraafo a wɔde mfiri a ɛma anyinam ahoɔden tu mmirika de kanea kɔkɔɔ bi a ɛhyɛn wimhyɛn gyinabea no ntwea biara a wotumi kɔ hɔ no hyerɛn mmeae a atwa ho ahyia no. Adidibea no afã horow nkutoo na na sum, na ɛmaa Marduk nyaa ɔkwan pa a Marduk betumi afa so afa ɔpon a ɛto so abien no mu.
  
  Bere a Marduk san kɔɔ ɔkwan a ɛyɛ brɛoo a ɛyɛ nokware so no, awiei koraa no ɔfaa asraafo a wɔrepere wɔn ho no mu, faako a Schmidt teɛɛm de ahyɛde ma sɛ wimhyɛnkafo no nsiesie wɔn ho na ahobammɔ adwumayɛfo no ntoto wimhyɛn gyinabea no mu. Ankyɛ na Marduk duu awɛmfo a ɔwɔ ɔpon no ano no nkyɛn, na ɔno na odii kan bɔɔ ne ne Margaret mmae ho amanneɛ. Bere a na ɛte sɛ nea ɔyɛ mmɔbɔ denneennen no, akwakoraa no bisaa ɔwɛmfo a na n"adwene atu afra no sɛ, "Dɛn na ɛrekɔ so? Mayera me kwan! Wubetumi aboa? Me yɔnko dwumayɛni no twee ne ho fii me ho na..."
  
  "Yiw, yiw, yiw, mekae wo. Mesrɛ wo, twɛn wɔ wo kar ho kɛkɛ, owura," ɔwɛmfo no kae.
  
  Marduk de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so. Ɔsan hwɛɛ ne ho hyiae. "Enti wuhuu no sɛ ɔretwam wɔ ha?"
  
  "Dabi, owura! Yɛsrɛ sɛ twɛn wɔ wo kar mu kɛkɛ! "- awɛmfo no teɛɛm, tiee ahyɛde ahorow wɔ alarm ahorow a ɛrebɔ denneennen ne kanea a wɔde hwehwɛ nneɛma mu no mu.
  
  "YOO. Yɛbɛhyia saa bere no," Marduk buae, na ɔde n"ani kyerɛɛ Margaret kar no so, a na ɔwɔ anidaso sɛ obehu no wɔ hɔ. Akataso no miaa ne moma so a ɛda nsow no so bere a ɔde mmirika kɔɔ kar no ho no. Marduk tee nka sɛ watumi ayɛ adwuma yiye, na ɔwɔ asomdwoe mpo, bere a ɔde safe a ogye fii ne nsam foroo Margaret kar a wagye no mu no.
  
  Bere a ɔde kar rekɔ, bere a ohui sɛ basabasayɛ a ɛrekɔ so wɔ ahwehwɛ a ɛhwɛ akyi no mu no, Marduk tee nka sɛ adesoa bi afi ne kra mu, ahotɔ kɛse a afei de obetumi asan akɔ ne kurom de akataso a ohui no. Nea wiase no de ne tumidi ne tumi agodie a ɛrebubu bere nyinaa yɛe no nyɛ nea ɛho hia no bio. Wɔ ne fam no, sɛ adesamma abusua no abɛyɛ ahantan na tumidi ho akɔnnɔ ahyɛ wɔn ma araa ma biakoyɛ ho anidaso mpo adan ayamhyehye a, ebia na asetɔre akyɛ.
  
  
  Ti 29 - Purdue Tab a Wɔahyɛ aseɛ
  
  
  Ná Perdue mpɛ sɛ ɔne Nina bɛkasa ankasa, enti ɔtraa ne Reichtisoussis abankɛse no mu. Ofii hɔ no, ɔkɔɔ so hyehyɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a wɔde anyinam ahoɔden a Sam bisae no. Nanso na nhwehwɛmufo no renyɛ obi a ɔde ne ho to ne ho so wɔ nan ho esiane sɛ ne kan dɔfo ne n"adamfo Nina kwatii no nti. Nokwarem no, na Perdue wɔ n"ankasa nhyehyɛe ahorow bi wɔ ɔhaw a ɛreba a efii ase puei wɔ wim wɔ Halloween no ho.
  
  Bere a ne network a ɛyɛ hackers, broadcast abenfo ne semi-criminal activists no bataa media block no ho no, na ɔwɔ ahofadi sɛ obefi n"ankasa nhyehyɛe ase. N"ankasa nsɛnnennen siw n"adwuma kwan, nanso osuae sɛ ɔremma ne nkate ntwitware nnwuma a wotumi hu mu kɛse. Bere a ɔreyɛ nhwehwɛmu wɔ asɛm a ɛto so abien no mu, a na nhwehwɛmu nkrataa ne akwantu ho nkrataa atwa ho ahyia no, onyaa Skype kɔkɔbɔ. Ná ɛyɛ Sam.
  
  "Nneɛma rekɔ so dɛn wɔ Casa Purdue anɔpa yi?" - Sam bisae. Ná anigyede wɔ ne nne mu, nanso na n"anim yɛ aniberesɛm a edi awu. Sɛ na ɛyɛ telefon so frɛ a ɛnyɛ den a, anka Perdue besusuw sɛ Sam ne anigye ho nhwɛso.
  
  Bere a ohui sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo no ani ne nneɛma a mogya ayɛ no ma no, wɔhyɛɛ Perdue ma ɔteɛɛm sɛ: "Scott kɛse, Sam." "Misusuwii sɛ me na menna bio. Wohwɛ sɛ woabrɛ wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so. So eyi yɛ Nina?
  
  Sam buae, na ɔde ahopopo buae sɛ: "Oo, ɛyɛ Nina, m"adamfo bere nyinaa, nanso ɛnyɛ ɔkwan a ɔtaa ma mebɔ dam no so kɛkɛ. Saa bere yi de ɔde kɔɔ ɔfã a edi hɔ no."
  
  Perdue bɔɔ n"ano sɛ: "Oo me Nyankopɔn," na ɔsiesiee ne ho maa atesɛm no, na ɔnom kɔfe tuntum a asɛe kɛse esiane sɛ na ɔhyew asa nti. Ɔde n"anim yɛɛ kusuu wɔ anhwea dɛ no ho, nanso na Sam frɛ no haw no kɛse.
  
  Sam kae sɛ: "Minim sɛ wompɛ sɛ wudi biribiara a ɛfa ne ho ho dwuma mprempren, nanso ɛsɛ sɛ mesrɛ wo sɛ anyɛ yiye koraa no boa me ma mensusuw ne nyansahyɛ no ho."
  
  "So wowɔ Kirkwall mprempren?" Perdue bisae sɛ.
  
  "Yiw, nanso ɛnyɛ bere tenten. So wutiee nnwom a wɔakyere agu hama so a mede kɔmaa wo no?" Sam bisae a na wabrɛ.
  
  "Meyɛɛ saa." Ɛyɛ mesmerizing koraa. So worebɛtintim eyi ama Edinburgh Post? Migye di sɛ Margaret Crosby too wo mmonnaa bere a mifii Germany no." Perdue serewee, na ɔde caffeine a ɛyɛ fĩ a ɔnom bio yɛɛ ne ho ayayade a wanhyɛ da. "Bluff na ɛyɛ!"
  
  Sam buae sɛ: "Misusuw ho. "Sɛ na ɛfa awudi a ɛkɔɔ so wɔ Heidelberg ayaresabea anaa adifudepɛ a ɛkɔɔ so wɔ Luftwaffe asraafo mpanyimfo kuw no mu nkutoo ho a, yiw. Eyi bɛyɛ anammɔn pa a mɛfa so akura me din pa mu. Nanso seesei eyi ho hia nea ɛto so abien. Nea enti a mibisa sɛ woasua akataso no ahintasɛm ne sɛ Nina pɛ sɛ ɔhyɛ."
  
  Perdue ani so hwirew wɔ screen no mu hann no mu, na ɛdanee fitaa a ɛyɛ nwini bere a ɔhwɛɛ Sam mfonini no denneennen no. "Kafra?" ɔkaa saa a wanhinhim.
  
  "Menim. Ɔsrɛɛ sɛ wo ne WUO nni nkitaho na wobisa Sloane nkurɔfoɔ sɛ wɔnsiesie... apam bi," Sam kyerɛkyerɛɛ mu wɔ nne a ɛyɛ awerɛhoɔ mu. "Seesei mahu sɛ wo bo afuw no ne biribiara..."
  
  "M"ani nnye ne ho, Sam. Ɛsɛ sɛ metwe me ho fi ne ho kɛkɛ esiane yɛn baanu nyinaa yiyedi nti - ne de ne me de. Nanso memfa me ho nhyɛ mmofra kommyɛ mu esiane sɛ mepɛ sɛ migye m"ahome fi obi nkyɛn nti. Meda so ara bu Nina sɛ m"adamfo. Na wo nso, ɛno nti. Enti biribiara a mo baanu hia me no, nea esua koraa a metumi ayɛ ne sɛ mɛtie," Perdue ka kyerɛɛ n"adamfo no. "Metumi aka bere nyinaa sɛ dabi sɛ misusuw sɛ ɛyɛ adwene bɔne a."
  
  Sam homee ahotɔ mu kae sɛ: "Meda wo ase, Perdue." "Oo, aseda nka Onyankopɔn, wowɔ ntease pa sen ɔno."
  
  "Enti ɔpɛ sɛ mede abusuabɔ a me ne ɔbenfo no wɔ no di dwuma. Sloan sikasɛm nhyehyɛe no retwe nhama bi, ɛnte saa? "- bisaa ɔpepepemfoɔ no.
  
  Sam de ne ti too fam sɛ: "Ɛteɛ."
  
  "Na afei? So onim sɛ Sultan no aka sɛ wɔnsesa beae?" - Perdue bisae, na ogyee ne kuruwa, nanso ohui wo bere mu se ompe dee ewo mu.
  
  "Ɔno na onim." Nanso wasi ne bo sɛ obegye Sloane anim de ne nsa ahyɛ apam no ase, wɔ tete Babilon mfinimfini pɛɛ mpo. Ɔhaw no ne sɛ wubenya were no sɛnea ɛbɛyɛ a wubetumi ayi afi hɔ," Sam kae.
  
  "Bisa saa Marduk guy a ɔwɔ kasɛt no so no ara kwa, Sam. Na mewɔ adwene sɛ mo baanu rekɔ so adi nkitaho?"
  
  Ná ɛte sɛ nea Sam ahaw. "Ɔnkɔ, Purdue. Ɔyɛɛ nhyehyɛe sɛ ɔne Margaret Crosby bɛhyɛn Buechel Air Base mu akɔgye akatawia no afi Captain Schmidt nsam. Na ɛsɛ sɛ Lieutenant Werner nso yɛ, nanso wantumi..." Sam gyinaa hɔ bere tenten, te sɛ nea ɛsɛ sɛ ɔpiapia nsɛmfua a edi hɔ no. "Enti yenni adwene biara wɔ ɔkwan a yɛbɛfa so anya Marduk ma wafɛm akataso no de ne nsa ahyɛ apam no ase."
  
  Perdue teɛɛm sɛ: "O me Nyankopɔn." Bere a ɔyɛɛ komm bere tiaa bi akyi no obisae sɛ: "Ɛyɛɛ dɛn na Marduk fii base no?"
  
  "Ɔfaa Margaret kar no. Na ɛsɛ sɛ Lieutenant Werner ne Marduk ne Margaret guan fi base no mu bere a wɔanya akataso no awie no, nanso ogyaw wɔn hɔ ara na ɔde kɔe...ah!" Sam tee ase ntɛm ara. "Woyɛ ɔbenfo! Mede ne ho nsɛm bɛmena wo sɛnea ɛbɛyɛ a wo nso wubetumi ahu nsɛnkyerɛnne wɔ kar no so."
  
  Perdue hoahoaa ne ho sɛ: "Mfiridwuma ho nimdeɛ a ɛyɛ foforo bere nyinaa, akokɔ dedaw." "Mfiridwuma yɛ Onyankopɔn ntini nhyehyɛe."
  
  Sam penee so sɛ: "Ɛbɛyɛ yiye koraa." "Eyinom yɛ nimdeɛ nkratafa... Na seesei menim yei nyinaa ɛfiri sɛ Werner frɛɛ me nnu simma 20 a atwam, ɔsan nso srɛɛ mo mmoa." Bere a Sam aka eyi nyinaa akyi no, Sam antumi anwosow afobu a ɔtee nka sɛ ɔde pii too Perdue so bere a Nina Gould kasa tiaa ne mmɔdenbɔ no wɔ ɔkwan a ɛnyɛ amanne kwan so akyi no.
  
  Perdue ho dwiriw no, sɛ biribi wɔ hɔ a. "Twɛn sekan biako, Sam. Ma memfa me nsɛm a mekyerɛw ne kyerɛwdua."
  
  "So worekora nkontabuo so?" - Sam bisae. "Sɛ ɛnte saa a, misusuw sɛ ɛsɛ sɛ woyɛ saa. Mete nka bɔne, onipa."
  
  "Menim. Na wo ho te sɛ nea wote no ara pɛ. Mfomso biara nni hɔ," saa na Perdue kae.
  
  "Dave, wobɛtumi afrɛ me dog shit seesei ara na merennwen ho. Mesrɛ wo kɛkɛ ka kyerɛ me sɛ wubetumi aboa yɛn wɔ eyi mu," Sam srɛɛ. Ná n"aniwa akɛse a ɛyɛ tuntum no te sɛ nea ayɛ mmerɛw na na ne ti nhwi ayɛ mmerɛw.
  
  "Enti, dɛn na ɛsɛ sɛ meyɛ ma ɔsraani panyin no?" - Perdue bisae.
  
  "Bere a ɔsan kɔɔ base no, ɔtee sɛ Schmidt asomaa Himmelfarb, mmarima a wɔwɔ sini "Defector" mu no mu biako sɛ ɔnkyere n"adamfo abeawa no na ɔnkura mu. Na ɛsɛ sɛ yɛhwɛ no efisɛ na ɔyɛ Nina ɔyarehwɛfo wɔ Heidelberg," Sam kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Okay, points ma lieutenant no adamfowa no, ne din de dɛn?" Perdue bisae a na okura kyerɛwdua.
  
  "Marlene na ɔkyerɛwee. Marlene Marks na ɔkyerɛwee. Wɔhyɛɛ no ma ɔfrɛɛ Werner bere a wokum oduruyɛfo a na ɔreboa no no akyi. Ɔkwan biako pɛ a yebetumi afa so ahu no ne sɛ yɛbɛhwehwɛ ne frɛ no mu akɔ ne mobile so."
  
  "Ate aseɛ. Ɔde nsɛm no bɛkɔ akɔma no. Text me ne nɔma."
  
  Wɔ screen no so no na Sam rewosow ne ti dedaw. "Dabi, Schmidt wɔ ne telefon nɔma. Mede ne tracking number remena wo, nanso wuntumi nkɔ ne nkyɛn wɔ hɔ, Perdue."
  
  "Oh hell, ampa. Afei mede bɛmena mo. Sɛ ɔfrɛ a, wubetumi de ama no. Okay, ɛnde ma menni saa dwumadi ahorow yi ho dwuma na mɛsan de nea ebefi mu aba no akyerɛ mo nnansa yi ara."
  
  Sam kae, na na ɛte sɛ nea wabrɛ nanso n"ani sɔ sɛ: "Meda wo ase pii, Perdue."
  
  "Ɔhaw biara nni ho, Sam. Kiss the Fury ma me na bɔ mmɔden sɛ worentwitwa w"ani." Perdue serewee bere a Sam serewee de fɛwdi san kyerɛɛ no ansa na ɔreyera wɔ aniwa mu wɔ esum no mu. Ná Perdue da so ara reserew bere a screen no yɛɛ sum akyi.
  
  
  Ti 30 - Desperate Nneɛma a Wɔde Yɛ Adwuma
  
  
  Ɛwom mpo sɛ na nsɛm ho amanneɛbɔ satellite ahorow a wɔde bɔ amanneɛ no dodow no ara akɔ fam wɔ baabiara de, nanso na radio so nsɛnkyerɛnne ne Intanɛt dwumadibea ahorow bi da so ara wɔ hɔ a etumi de ɔyaredɔm a ɛyɛ adwenem naayɛ ne nea ɛboro so de baa wiase no so. Wɔ sohyial media so nsɛm a aka a na wonnya nsiw ano no so no, nkurɔfo bɔɔ ehu a mprempren amammui tebea no de aba ho amanneɛ, ne nkrasɛm a ɛfa awudi ne Wiase Ko III ho ahunahuna ho.
  
  Esiane sɛ wɔsɛee server ahorow a ɛwɔ okyinnsoromma yi mfinimfini atitiriw nti, nnipa a wɔwɔ baabiara fi awosu mu baa awiei a enye koraa. Amanneɛbɔ ahorow bi kyerɛ no, kuw bi a wɔwɔ tumi a ɛwɔ biribiara fi ahɔho a wɔrebɛtow ahyɛ Asase so kosi Mmae a Ɛto so Abien no so reto ahyɛ Intanɛt so. Wɔn a wɔn adwene yɛ teateaa kɛse no bi susuwii sɛ FBI na ɛde asodi no bae, na ɔkwan bi so no wogye dii sɛ mfaso wɔ so kɛse sɛ ɔman no amanneɛbɔ "bɛma Intanɛt asɛe". Na enti oman biara man mma faa nea aka nyinaa so de daa won anigyee adi - mmɔnten so.
  
  Ná nkurow akɛse ayɛ basabasa, na na ɛsɛ sɛ nkurow akɛse mu asa ahorow bu akontaa wɔ nkitahodi ho anohyeto bi ho, na wɔantumi. Wɔ Wiase Nyinaa Sikakorabea Abantenten a ɛwɔ London no atifi no, Lisa bi a n"adwene atu afra hwɛɛ kurow bi a akasakasa ahyɛ mu ma no animtiaa. Ná Lisa Gordon na ɔto so abien wɔ ahyehyɛde bi a na wɔahwere ne kannifo no akyi.
  
  Ɔka kyerɛɛ n"ankasa boafo bere a ɔde ne ho too n"adwumayɛbea a ɛwɔ abansoro a ɛto so 22 no ahwehwɛ mfɛnsere so no sɛ: "O me Nyankopɔn, hwɛ eyi." "Nnipa yɛ bɔne sen wuram mmoa bere a wonni akannifo, anaa akyerɛkyerɛfo, anaa ananmusifo biara a wɔama no tumi ara pɛ. Woahyɛ no nsow?"
  
  Ɔhwɛɛ adwowtwa no fii akyirikyiri a ahobammɔ wom, nanso na ɔda so ara pɛ sɛ obetumi aka ntease bi akyerɛ wɔn nyinaa. "Sɛ wɔwosow nhyehyɛe ne akannifo wɔ aman mu kakra mpo a, ɔman mma besusuw sɛ ɔsɛe nkutoo ne ɔkwan foforo a wɔbɛfa so ayɛ saa. Mintumi nte eyi ase da. Adwene ahorow pii wɔ hɔ dodo, a nkwaseafo ne atirimɔdenfo awo wɔn." Ɔwosow ne ti. "Yɛn nyinaa ka kasa ahorow na bere koro no ara yɛbɔ mmɔden sɛ yɛbɛbom atra. Onyankopɔn nhyira yɛn. Eyi ne Babilon ankasa."
  
  "Oduruyɛfo Gordon, Mesoarabia aban ananmusifo dwumadibea no wɔ 4th line no so. Wohia si so dua ma Ɔbenfo Sloane agyede ɔkyena wɔ Sultan ahemfie a ɛwɔ Susa no," saa na ankorankoro boafo no kae. "So ɛsɛ sɛ meda so ara de anoyi a ɛne sɛ ɔyare?"
  
  Lisa danee ne ho hwɛɛ ne boafo no. "Seesei mahu nea enti a na Martha nwiinwii sɛ ɛsɛ sɛ osi gyinae nyinaa. Ka kyerɛ wɔn sɛ ɔbɛba hɔ. Merentow mmɔdenbɔ a mabɔ mmɔden ayɛ yi wɔ nan mu kɛkɛ. Sɛ ɛsɛ sɛ m"ankasa mekɔ hɔ kɔsrɛsrɛ asomdwoe mpo a, meremma ɛntwam esiane amumɔyɛsɛm nti."
  
  "Oduruyɛfo Gordon, ɔbarima bi a ɔyɛ ɔbarima pa wɔ wo line titiriw no so. Ɔwɔ nyansahyɛ bi a ɛho hia yiye ma yɛn a ɛfa asomdwoe apam ho," saa na ɔkyerɛwfo no kae bere a ofii ɔpon no akyi hwɛɛ mu.
  
  Lisa kasa tiaa no sɛ: "Haley, wunim sɛ yennye frɛ mfi ɔmanfo hɔ wɔ ha."
  
  Ɔkyerɛwfo no de kaa ho a na ɔmpɛ sɛ: "Ɔka sɛ ne din de David Perdue."
  
  Lisa danee ne ho denneennen. "Mesrɛ wo, fa no bata me pon ho ntɛm ara."
  
  Bere a wɔate Purdue nyansahyɛ a ɛne sɛ wɔmfa ɔdaadaafo bi nsi Prof. ananmu akyi no. Sloane, na Lisa ho dwiriw no kakra. Nokwarem no, wamfa akataso a wɔde di dwuma wɔ ɔkwan a ɛyɛ fɛwdi so de fa no sɛ ɔbea bi anim no anka ho. Ɛno bɛyɛ nea ɛyɛ hu dodo kakra. Nanso, nyansahyɛ a ɛne sɛ wɔmfa obi nsi ananmu no maa Lisa Gordon nkate ho dwiriw no.
  
  "Owura Perdue, sɛnea yɛn a yɛwɔ WUO Britain no ani sɔ ayamye a mokɔ so de ma yɛn ahyehyɛde no no, ɛsɛ sɛ wote ase sɛ adeyɛ a ɛte saa bɛyɛ nnaadaa na ɛnyɛ abrabɔ pa. Na, sɛnea migye di sɛ wote ase no, eyinom ne akwan ankasa a yɛsɔre tia. Ɛno bɛma yɛayɛ nyaatwomfo."
  
  Perdue buae sɛ: "Nokwarem no, meyɛ saa." "Nanso susuw ho, Oduruyɛfo Gordon. Wowɔ ɔpɛ sɛ wobɛkotow mmara no akodu he na ama asomdwoe aba? Ɔbaa bi a ɔyare - na woanfa yareɛ anni dwuma sɛ afɔrebɔdeɛ mfa nsiw Marta wuo a wɔasi so dua? Na saa ɔbea yi a ɔne Marta di nsɛ wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so no de nyansahyɛ ma sɛ wɔndaadaa nnipa a wɔfata wɔ abakɔsɛm mu bere tiaa bi pɛ na wɔde mo ahyehyɛde no asi ne baa dwumadibea ahorow mu."
  
  "Ɛsɛ sɛ... susuw ho, Owura Perdue," ɔde asɛm a ɛyɛ yaw, na ɔda so ara ntumi nsi n"adwene.
  
  Perdu kaee no sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ wopere wo ho, Oduruyɛfo Gordon." "Wɔbɛkɔ so de wɔn nsa ahyɛ ase ɔkyena, wɔ ɔman foforo so, na bere resa."
  
  Ɔka kyerɛɛ Perdue sɛ: "Sɛ me ne yɛn afotufo no akasa ara pɛ a, mɛkɔ mo nkyɛn." Ná Lisa nim wɔ ne mu sɛ eyi ne ano aduru a eye sen biara; dabi, ɛno nko ara ne ade. Ɔkwan foforo a ɔbɛfa so ayɛ no bɛyɛ nea ne bo yɛ den dodo, na ɛsɛ sɛ ɔde gyinaesi kari n"abrabɔ pa ne nea ɛsen biara. Ná ɛnyɛ akansi ankasa. Bere koro no ara mu no, na Lisa nim sɛ sɛ wohu sɛ ɔreyɛ nnaadaa a ɛte saa a, wɔbɛbɔ no sobo na ɛbɛyɛ sɛ wɔabɔ no sobo sɛ wayɛ ɔman anidan. Atoro yɛ ade biako, nanso sɛ ɔbɛyɛ obi a onim sɛ ɔka amammuisɛm mu aseresɛm a ɛte saa ho a, anka wobebu no atɛn a ɛnyɛ hwee sɛ kum a wokum no wɔ baguam.
  
  "Woda so ara wɔ ha, Owura Perdue?" ɔteɛɛm mpofirim, na ɔhwɛɛ telefon nhyehyɛe a ɛwɔ ne pon so no te sɛ nea wɔada n"anim adi wɔ hɔ.
  
  "Meyɛ. So ɛsɛ sɛ meyɛ ahosiesie?" ɔde ayamye bisaa no.
  
  Ɔde sii so dua denneennen sɛ: "Yiw." "Na ɛnsɛ sɛ eyi da adi da, wote ase?"
  
  "Me dɔfo Oduruyɛfo Gordon. Misusuwii sɛ wunim me yiye sen saa," Perdue buae. "Mede Oduruyɛfo Nina Gould ne ɔwɛmfo bi bɛkɔ Susa wɔ m"ankasa wimhyɛn mu. Me wimhyɛnkafo de WUO kwan bedi dwuma sɛ ɔkwantufo no yɛ ɔbenfo ankasa a. Sloan."
  
  Bere a wɔde nkɔmmɔbɔ no baa awiei no, Lisa huu ne suban no wɔ baabi a ɛda ahotɔ ne ehu ntam. Ɔde ne nan twaa n"adwumayɛbea ho hyiae, na ne mmati hwee ase na ɔde ne nsa bobɔɔ ne moma so denneennen, na na ɔredwen nea wapene so nkyɛe no ho. Wɔ adwene mu no ɔhwɛɛ nea enti a ɔyɛɛ saa no nyinaa, na ɔhwɛɛ sɛ wɔde anoyi a ntease wom akata emu biara so sɛ ebia wɔbɛda atoro no adi a. Nea edi kan koraa no, n"ani gyee nsɛm ho amanneɛbɔfo a wɔkyɛ ne anyinam ahoɔden a ɛtɔ bere nyinaa no ho, na na onni adwene biara sɛ ɔne nnipa a wɔde asodi no too wɔn so no yɛ biako.
  
  
  Ti 31 - Hena anim na anka wobɛhyɛ?
  
  
  Ɔsahene Dieter Werner ho tɔɔ no, na ne ho yeraw no, nanso ne nyinaa akyi no, na ne ho atɔ no. Ɔde telefon a wɔatua ho ka a onyaa bere a na ɔreguan afi wimhyɛn gyinabea hɔ, a Schmidt hyɛɛ no agyirae sɛ obi a waguan afi hɔ no so ne Sam Cleve dii nkitaho. Na Sam ama no coordinates a ɛfa Marlene frɛ a etwa to no ho na na ɔwɔ anidaso sɛ ɔda so ara wɔ hɔ.
  
  "Berlin? Meda wo ase pii, Sam!" - kaa saa, Werner kaa saa, na ogyina Mannheim anadwo a awɔw wom mu a na ɔwɔ akyirikyiri fi nnipa a wɔwɔ pɛtro adwumayɛbea a na ɔrehyɛ ne nua kar mu ma no ho. Ɔka kyerɛɛ ne nuabarima sɛ ɔmfa ne kar no mfɛm no, efisɛ asraafo polisifo bɛhwehwɛ ne jeep no fi bere a eguan fii Schmidt nsam no.
  
  Sam kae sɛ: "Sɛ wuhu no ara pɛ a, frɛ me, Dieter." "Mewɔ anidaso sɛ ɔte ase na ne ho ye."
  
  "Mɛyɛ saa, mehyɛ bɔ. Na ka aseda ɔpepem biako kyerɛ Perdue sɛ woahu no," ɔka kyerɛɛ Sam ansa na ɔreto telefon no.
  
  Nanso, Werner antumi annye Marduk nnaadaa no nni. Ná n"ani nnye ne ho efisɛ na osusuw mpo sɛ obetumi de ne ho ato ɔbarima ankasa a ɔdaadaa no bere a obisabisaa no nsɛm wɔ ayaresabea hɔ no mu.
  
  Nanso afei na ɛsɛ sɛ ɔka kar denneennen sɛnea obetumi na ama watumi akɔ adwumayɛbea bi a wɔfrɛ no Kleinschaft Inc. wɔ Berlin kurotia, baabi a na wɔde ne Marlene no sie no. Bere a ɔde kar twa kilomita biara no, ɔbɔɔ mpae sɛ ɔrempira, anaasɛ anyɛ yiye koraa no, ɔnte ase. Ná n"ankasa tuo, Makarov, a onyaa sɛ akyɛde fii ne nuabarima hɔ wɔ n"awoda a ɛto so aduonu anum ho no ahyɛ n"asen mu. Ná wasiesie ne ho ama Himmelfarb sɛ ohufo no da so ara wɔ ntini a ɔde begyina hɔ ako bere a ɔsraani ankasa hyia no a.
  
  
  * * * .
  
  
  Saa bere no mu no, Sam boaa Nina ma osiesiee ne ho maa n"akwantu a ɔbɛkɔ Susa, Iraq. Ná wɔayɛ nhyehyɛe sɛ wobedu hɔ da a edi hɔ no, na na Perdue ayɛ wimhyɛn no ho nhyehyɛe dedaw bere a onyaa kanea a ɛyɛ ahabammono a ɛyɛ ahwɛyiye kɛse fii Wim Asraafo no sahene abadiakyiri, Oduruyɛfo Lisa Gordon hɔ akyi.
  
  "So wo ho yeraw wo?" Sam bisae bere a Nina fii dan no mu, a na wasiesie ne ho fɛfɛɛfɛ na wasiesie ne ho yiye, te sɛ ɔbenfo a wawu no ara pɛ. Sloan na ɔkyerɛwee. "Oh me Nyankopɔn, wo te sɛ ɔno paa... Sɛ anka minnim wo a."
  
  "Me ho yeraw me paa, nanso mekɔ so ka nneɛma abien kyerɛ me ho ara kwa. Ɛyɛ wiase no yiyedi nti, na ebegye simma dunum pɛ ansa na mawie," ogye toom. "Metee sɛ wɔbɔɔ yare kaad no bere a na onni hɔ no. Wiɛ, adwene biako na wɔwɔ."
  
  Ɔka kyerɛɛ no nea etwa to sɛ: "Wunim sɛ ɛnsɛ sɛ woyɛ eyi, ɔdɔ."
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Oo, Sam." "Monnyae, bere mpo a woahwere ade no."
  
  Ɔkae, na ogyee bag no fii ne nsam sɛ: "Mihu sɛ wo akansi a ɛkɔ so no nhaw wo koraa, wɔ ntease a ɛfata mu mpo." "Bra, kar no retwɛn sɛ ɛde yɛn bɛkɔ wimhyɛn gyinabea. Nnɔnhwerew kakraa bi akyi no, mobɛkɔ abakɔsɛm mu."
  
  "So yɛrekɔhyia ne nkurɔfo wɔ London anaa Iraq?" - a obisae.
  
  "Perdue kae sɛ wobehyia yɛn wɔ CIA nhyiam a ɛwɔ Susa no ase. Ɛhɔ na wo ne nea odii WUO tumidi no akyi ankasa, Oduruyɛfo Lisa Gordon, bɛtra bere kakra. Afei kae, Nina, Lisa Gordon nko ara na onim onipa ko a woyɛ ne nea yɛyɛ, ɛyɛ? Mma monnhintiw," ɔkae bere a wɔde nkakrankakra fii adi kɔɔ nsuyiri fitaa a ɛrehuruhuruw wɔ mframa a ɛyɛ nwini no mu no.
  
  "Ate aseɛ. Wohaw wo ho dodo," ɔde ne hwene teɛteɛɛm, na ɔsesaa ne scarf. "Sɛ yɛbɛka a, ɛhe na ɔdansifo kɛse no wɔ?"
  
  Sam yɛɛ n"anim basabasa.
  
  "Perdue, Sam, ɛhe na Perdue wɔ?" - san kaa saa bere a wotuu kwan no.
  
  "Bere a etwa to a me ne no kasae no, na ɔwɔ fie, nanso ɔyɛ Purdue, bere nyinaa ɔyɛ biribi." Ɔserewee na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Wo te nka dɛn?"
  
  "Ɛkame ayɛ sɛ m"ani asa koraa. Wunim, bere a mitiee kasɛt no na Owura Marduk kae sɛ nnipa a wɔhyɛ akatawia anifuraefo no, misusuwii sɛ ebia ɛno ne nea ɛbɛyɛ sɛ na ɔredwennwen anadwo a ɔkɔɔ me nkyɛn wɔ m"ayaresabea mpa so no anaa. Ebia na osusuw sɛ meyɛ Sa...Lövenhagen... meyɛ me ho sɛ akokoaa."
  
  Sam susuwii sɛ na ɛnyɛ nea ɛkɔ akyiri sɛnea ɛte no. Nokwarem no, eyi betumi ayɛ saa pɛpɛɛpɛ. Nina ka kyerɛɛ no sɛ Marduk bisaa no sɛ ɔde ne hokafo a ɔne no te dan mu no resie anaa, enti eyi betumi ayɛ nsusuwii ankasa wɔ Peter Marduk fam. Nina de ne ti too Sam mmati so na ɔde fɛreɛ de ne ho too nkyɛn sɛdeɛ ɛbɛyɛ a ɔbɛtumi adu ne nkyɛn akɔ fam sɛdeɛ ɛsɛ.
  
  "Dɛn na anka wobɛyɛ?" - bisae mpofirim wɔ kar no dede a ɛyɛ mum no ase. "Sɛ wubetumi ahyɛ obiara anim a, dɛn na wobɛyɛ?"
  
  Ogye toom sɛ: "Mansusuw ho mpo. "Misusuw sɛ egyina so."
  
  "Wɔhyɛ no?"
  
  Sam dii fɛw sɛ: "Egyina bere tenten a metumi akura ɔbarima yi anim so."
  
  "Da biako pɛ, nanso ɛnsɛ sɛ wukum wɔn anaa wuwu wɔ dapɛn no awiei. Wo nsa ka wɔn anim da koro pɛ, na nnɔnhwerew aduonu anan akyi no, epue na wunya w"ankasa de bio," ɔde asɛm no too n"ano komm.
  
  Sam fii ase, na osusuw sɛnea ɛsɛ sɛ odi nokware no ho sɛ: "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ meka sɛ mɛyɛ me ho sɛ obi a ɔho hia na mɛyɛ papa." "Ɛsɛ sɛ meyɛ Purdue, misusuw sɛ."
  
  "Dɛn nti na hell wopɛ sɛ woyɛ Purdue?" Nina bisae, na ɔtenaa ase Oh, kɛse. Afei deɛ woayɛ, Sam susuwii. Ɔdwenee nteaseɛ ankasa a enti ɔpaw Purdue no ho, nanso ne nyinaa yɛ nteaseɛ a na ɔmpɛ sɛ ɔda no adi kyerɛ Nina.
  
  "Sam! Dɛn Nti na Purdue? " na osii so dua.
  
  Mfiase no obuae sɛ: "Ɔwɔ biribiara," nanso ɔyɛɛ komm na ɔyɛɛ aso tiee, enti Sam maa emu daa hɔ. "Purdue betumi ayɛ biribiara. Wagye dimmɔne dodo sɛ ɔbɛyɛ ɔhotefo a ɔyɛ ɔyamyefo, nanso ɔpɛ anuonyam dodo sɛ ɔbɛyɛ obiara. Ɔyɛ onyansafo araa ma ɔyɛ mfiri ne mfiri a ɛyɛ nwonwa a ebetumi asakra aduruyɛ ho nyansahu ne mfiridwuma, nanso ɔbrɛ ne ho ase dodo sɛ obetumi ayɛ ho tumi krataa na ɔnam saayɛ so anya mfaso. Sɛ ɔde ne nyansa, ne din, ne nkitahodi ne ne sika di dwuma a, obetumi ayɛ biribiara ankasa. Ná mede n"anim bedi dwuma de akanyan me ho akɔ botae ahorow a ɛkorɔn a m"adwene a ɛyɛ mmerɛw, sika kakraa bi, ne nea ɛho nhia no betumi adu ho."
  
  Ɔhwɛɛ kwan sɛ wɔbɛsan ahwɛ nneɛma a ɔde di kan a wɔakyinkyim no ne botae ahorow a ɛnteɛ no mu denneennen, nanso mmom Nina de ne ho too mu na ɔfew n"ano kɛse. Sam koma wosow wɔ adeyɛ a na wontumi nhu no ho, nanso ne nsɛm no yɛɛ basaa ankasa.
  
  "Gye w"anim, Sam. Wowɔ ade biako pɛ a Perdue pɛ, ade biako pɛ a ne nyansa, ne sika ne ne nkɛntɛnso nyinaa remfa hwee mma no."
  
  
  Ti 32 - Sunsuma Nsusuwii
  
  
  Ná nsɛm a ɛrekɔ so wɔ ne ho no mfa Peter Marduk ho. Ná wasua sɛ nkurɔfo bɛyɛ wɔn ade te sɛ nnipa a wɔabɔ dam, a wɔde ahopere di akɔneaba te sɛ keteke a afi keteke kwan so bere biara a biribi a wontumi nni so akae wɔn sɛnea wɔn ahoɔden sua no. Bere a ɔde ne nsa ahyɛ ne kotoku kotoku mu na ɔde ahwɛyiye hwɛɛ ne fedora ase no, ɔfaa ahɔho a na ehu aka wɔn wɔ wimhyɛn gyinabea hɔ no mu. Na wɔn mu pii de wɔn ani kyerɛ wɔn afie sɛ sɛ wɔtow nnwuma ne kar nyinaa mu wɔ ɔman no mu nyinaa a. Esiane sɛ na Marduk atra ase mfe pii nti, na wahu ne nyinaa pɛn. Onyaa ne ti didii mu wɔ akodi abiɛsa mu. Awiei koraa no, biribiara teɛɛ bere nyinaa na ɛsen kɔɔ wiase no fã foforo. Ná onim sɛ ɔko no remma awiei da. Ná eyi bɛma wɔatu afi wɔn afie mu akɔ beae foforo nkutoo. Wɔ n"adwene mu no, na wiase no yɛ adwenem naayɛ a wɔn a wɔabrɛ sɛ wɔbɛko ama nea wɔwɔ anaasɛ wɔbɛyɛ akansi ahorow de adi nkonim wɔ akyinnyegye mu no de bae. Ná biakoyɛ yɛ anansesɛm ara kwa, a ahufo ne nyamesom mu katee a na wɔwɔ anidaso sɛ ɛdenam gyidi a wɔde bɛhyɛ wɔn mu so no, wobenya abodin sɛ abran no na wɔbɔe.
  
  Ɔkyerɛwfo a ɔhwɛ wimhyɛn mu no ka kyerɛɛ no sɛ: "Wo wimhyɛn no akyɛ, Owura Marduk." "Yɛhwɛ kwan sɛ wimhyɛn akwantu nyinaa bɛkyɛ esiane tebea a aba foforo nti. Ɔkyena anɔpa nkutoo na wimhyɛn bɛba"
  
  "Ɔhaw nni hɔ. Metumi atwɛn," na ɔkae, na obuu n"ani guu n"anim a ɛyɛ nwonwa a ɔhwehwɛɛ mu yiye, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, na onni bi no so. Saa bere yi nyinaa, Peter Marduk sii gyinae sɛ obegye n"ahome wɔ n"ahɔhodan dan mu. Ná wanyin dodo na ne nipadua yɛ nnompe dodo sɛ ɔbɛtra ase akyɛ. Ná eyi bɛdɔɔso ama wimhyɛn a ɛbɛsan akɔ fie no. Ɔkɔɔ Hotel Cologne Bonn mu na ɔnam dan mu adwuma so kɔkraa anwummere aduan. Ná anadwo nna a ɛfata a wɔhwɛ kwan a ɔrenhaw ne ho wɔ akatawia ho anaasɛ ɛsɛ sɛ ɔbɔ ne ho mu wɔ dan no ase twɛn owifo a odi awu no yɛ nsakrae a ɛyɛ anigye ma ne nnompe dedaw a abrɛ no.
  
  Bere a ɛlɛtrɔnik pon no too n"akyi no, Marduk aniwa a tumi wom no huu mfonini bi a ɛte akongua bi so. Ná onhia hann pii, nanso ne nsa nifa de nkakrankakra kyekyeree ne ti nhwi anim wɔ n"atade ase. Ná ɛnyɛ den sɛ yebesusuw sɛ ɔtowhyɛfo no bae sɛ ɔrebɛhwehwɛ nkaedum no.
  
  Marduk kaa no brɛoo sɛ: "Ɛsɛ sɛ wudi kan kum me," na na ɔkyerɛ asɛmfua biara.
  
  "Saa apɛde yi wɔ me nsam, Owura Marduk. Mepɛ sɛ meyɛ saa apɛde yi ntɛm ara sɛ mompene m"ahwehwɛde ahorow so a," saa na akontaabu no kae.
  
  "Onyankopɔn nti, ma mintie nea wohwehwɛ na matumi ada kakra. Minnyaa asomdwoe biara fi bere a nnipa foforo a wɔyɛ asisifo wiaa no fii me fie no," saa na Marduk nwiinwii.
  
  "Tena ase mesrɛ wo." Home. Metumi afi ha a asɛm biara nsii na mama woada, anaasɛ metumi ama w"adesoa no ayɛ hare daa na mada so ara afi ha de nea mebaa hɔ no," saa na nea ɔhyɛn mu no kae.
  
  "Oo, wususuw saa?" Akwakoraa no serewee.
  
  Ɔfoforo no ka kyerɛɛ no pefee sɛ: "Mema eyi awerɛhyem."
  
  "M"adamfo, wunim pii te sɛ obiara a ɔba bɛpɛ Babel Akataso no. Na ɛno nyɛ hwee. Wo anifurae araa ma w"anibere, w"akɔnnɔ, w"aweredi... biribiara a wopɛ a wode obi foforo anim bedi dwuma. Anifira! Mo nyinaa!" Ɔguu ahome, na ɔde ne ho too fam wɔ mpa no so wɔ sum no mu.
  
  "Enti ɛno nti na akatawia no ani afura Nea Ɔhyɛ Akataso no?" - dii asemmisa a egye onanfo no akyi.
  
  Marduk de ne mpaboa buae sɛ: "Yiw, migye di sɛ ne bɔfo no de kasakoa nkrasɛm bi hyɛɛ mu."
  
  "Na abɔdamfo nso ɛ?" - a woannto nsa amfrɛ no no bisae bio.
  
  "Ɔba, wubetumi abisa saa nkaedum yi ho nsɛm pii sɛnea wopɛ ansa na woakum me na woafa, nanso worenkɔ baabiara. Ɛbɛkum wo anaa obiara a wobɛdaadaa no sɛ ɔbɛhyɛ no, nanso wɔrentumi nsakra Masker no nkrabea," Marduk tuu fo.
  
  Ɔtow hyɛɛ no so no kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ɛne sɛ, ɛnyɛ nea wonni honam ani."
  
  Marduk de nsɛm a ɛyɛ brɛoo a ɛne owu hye so penee so sɛ: "Ɛnyɛ a honam ani hwɛbea nnim." "Ɛteɛ." Na sɛ mewu a, worenhu baabi a wobɛhunu Wora no da. Ɛno da nkyɛn a, ɛnyɛ n"ankasa adwuma, enti gyae kɛkɛ, ɔba. Kɔ wo kwan so na gyaw akatawia no ma ahufo ne atirimɔdenfo."
  
  "So wobɛtɔn eyi?"
  
  Marduk antumi annye nea na ɔrete no nni. Ɔpaee serewee a ɛyɛ anigye a ɛhyɛɛ dan no mu ma te sɛ obi a wɔayɛ no ayayade nteɛm a ɛyɛ yaw. Silhouette no anhinhim, ɛno nso anyɛ biribiara na annye nkogudi antom. Ná ɔretwɛn ara kwa.
  
  Iraqni dedaw no tenaa ase sɔɔ mpa ho akanea no. Ɔbarima tenten bi a ɔyɛ teateaa a ne ti nhwi yɛ fitaa na n"ani yɛ bruu a ɛyɛ hann te akongua no so. Ɔkuraa .44 Magnum bi denneennen wɔ ne nsa benkum mu, na ɔde ne nsa kyerɛɛ akwakoraa no koma so tẽẽ.
  
  Perdue kae sɛ: "Yɛn nyinaa nim mprempren sɛ sɛ wɔde honam ani hwɛbea a efi obi a ɔde ma no anim di dwuma a, ɛsakra nea ɔde akata ne ho no anim." "Nanso ɛba sɛ minim..." Ɔde ne ho too n"anim sɛ ɔde nne a ɛyɛ brɛoo na ɛyɛ hu kasae, "sɛ nkonimbo ankasa ne sika no fã a aka no. Metumi ato wo tuo wɔ wo koma mu na mafa wo akatawia, nanso nea mihia paa ne wo honam ani."
  
  Peter Marduk de ahodwiriwde ahodwiriw hwɛɛ ɔbarima koro pɛ a wada Babel Akataso no ahintasɛm adi pɛn no denneennen. Esiane sɛ na nwini ayɛ no nwini wɔ ne gyinabea nti, ɔde tuo kɛse no hwɛɛ Europani no denneennen, na ɔtraa ase wɔ boasetɔ mu komm.
  
  "Dɛn ne boɔ no?" - Perdue bisae.
  
  "Worentumi ntɔ akatawia, na akyinnye biara nni ho sɛ wuntumi ntɔ me honam ani!" Marduk de ehu teɛɛm.
  
  "Ntɔ ade." Perdue teɛɛ no so sɛ: "Wɔde dan ka," na ɔmaa akwakoraa no adwene tu frae sɛnea ɛsɛ.
  
  "So woafi w'adwene mu?" Marduk yɛɛ n"anim basabasa. Na ɛyɛ asɛmmisa a ɛyɛ nokware ma ɔbarima bi a ontumi nte nea ɛkanyan no ase ankasa.
  
  Perdue de mae sɛ: "Esiane sɛ wode wo akataso no adi dwuma dapɛn biako na afei woayi were no afi w"anim de ayi afi hɔ wɔ da a edi kan no mu nti, mɛtua honam ani hwɛbea a wɔde ahyɛ mu nyinaa ne w"anim a wɔbɛsan ayɛ no ho ka."
  
  Marduk ho dwiriw no. Ná mintumi nkasa. Ná ɔpɛ sɛ ɔserew kasamu no a ntease nnim koraa no na odi ɔbarima no nnyinasosɛm ahorow a ɛyɛ nkwaseasɛm no ho fɛw, nanso dodow a ɔdannan kasamu no wɔ n"adwene mu no, dodow no ara na ɛmaa ntease kɛse ma no.
  
  "Dɛn nti na dapɛn biako?" obisae.
  
  Perdue buae sɛ: "Mepɛ sɛ misua ne nyansahu mu nneɛma ho ade."
  
  "Nasifo no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛyɛ eyi nso. Wodii nkogu awerɛhow!" - akwakoraa no dii fɛw.
  
  Perdue wosow ne ti. "Adwene a ɛkanyan me ne anigye a mepɛ sɛ mihu nneɛma pii. Sɛ́ obi a ɔboaboa nkaedum ano ne nhomanimfo no, mepɛ sɛ mihu ara kwa... sɛnea wɔyɛ. M"ani gye m"anim sɛnea ɛte no ho na mewɔ ɔpɛ a ɛyɛ nwonwa sɛ merenkum adwenemhaw."
  
  "Na da a edi kan no nso ɛ?" - bisaa akwakoraa no, na ne ho dwiri no kɛse.
  
  "Ɔkyena ɛsɛ sɛ m"adamfo bi a ɔdɔ no paa yɛ ne ho a ɛho hia. Sɛ́ ɔwɔ ɔpɛ sɛ ɔde eyi bɛto asiane mu no wɔ abakɔsɛm mu ntease wɔ bere tiaa mu asomdwoe a ɔde besi atamfo baanu a wɔde bere tenten atra hɔ ntam no mu," saa na Perdue kyerɛkyerɛɛ mu, bere a ɔde ne tuo no toa no sii fam.
  
  Marduk hui sɛ: "Oduruyɛfo Nina Gould," na ɔde obu a ɛyɛ brɛoo kaa ne din.
  
  Perdue a n"ani gyei sɛ na Marduk nim no toaa so sɛ: "Sɛ wiase nim sɛ Ɔbenfo. Wɔkumm Sloane ampa, wɔrennye nokware no nni da: sɛ wokum no wɔ German ɔsraani panyin bi ahyɛde so sɛ ɔmfa Meso-Arabia nhyɛase. Wunim. Wɔbɛkɔ so ayɛ anifuraefo wɔ nokware no ho. Wohu nea won akatasoɔ ma ho kwan nko ara - mfonini nketewa a ɛwɔ binocular a ɛkyerɛ mfonini kɛseɛ no. Owura Marduk, meyɛ aniberesɛm koraa wɔ me nyansahyɛ no mu."
  
  Bere a ɔdwenee ho kakra akyi no, akwakoraa no guu ahome. "Nanso me ne wo bɛkɔ."
  
  Perdue serewee sɛ: "Anka mempɛ sɛ ɛyɛ ɔkwan foforo biara so." "Ha".
  
  Ɔtow apam bi a wɔakyerɛw guu pon no so, na ɔkyerɛɛ nsɛm ne bere a wɔde bɛyɛ "ade" a wɔanka ho asɛm da no sɛnea ɛbɛyɛ a obiara renhu akataso no ho asɛm da wɔ saa kwan yi so.
  
  "Kɔntraagye?" Marduk teɛɛm sɛ. "Aniberesɛm, ɔba?"
  
  Perdue serewee sɛ: "Ebia menyɛ owudifo, nanso meyɛ aguadifo." "Fa yɛn nsa hyɛ yɛn apam yi ase sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi anya ahomegye bi a ɛyɛ damn. Anyɛ yiye koraa no, mprempren de.
  
  
  Ti 33 - Yuda nkabom bio
  
  
  Sam ne Nina traa dan bi a wɔawɛn no denneennen mu, na aka dɔnhwerew biako pɛ ma wɔne Sultan no ahyia. Ná ɛte sɛ nea ne ho nyɛ no dɛ koraa, nanso Sam kwatii sɛ ɔbɛpɛ sɛ ohu nneɛma pii. Nanso, sɛnea adwumayɛfo a wɔwɔ Mannheim kyerɛ no, ɛnyɛ mframa a Nina de dii dwuma no na ɛde ne tebea a edi awu no bae. Ne home yɛɛ hwirema bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhome no, na n"ani kɔɔ so yɛɛ nufusu kakra, nanso na ne honam ani yare koraa saa bere yi. Ná Sam nyɛ oduruyɛfo, nanso na otumi hu sɛ biribi anyɛ yiye, wɔ Nina akwahosan ne ne ahosodi mu.
  
  "Ebia wuntumi nni me home a merehome wɔ wo nkyɛn no ho dwuma, hey?" ɔdii agorɔ.
  
  "Adɛn nti na wobisa?" ɔyɛɛ n"anim basabasa bere a ɔsesaa ne velvet kɔnmuade no ma ɛne Sloan mfonini ahorow a Lisa Gordon de mae no hyia no. Nea ɛka wɔn ho ne nhwɛsode bi a ɛyɛ nwonwa a Gordon mpɛ sɛ ohu ho asɛm, bere mpo a wɔhyɛɛ Sloane ayi sohwɛfo sɛ ɔmfa asɛnnibea ahyɛde a asɛm wɔ ho a efi Scorpio Majorus Holdings hɔ so mfa mma no.
  
  Obisae sɛ: "Wonnom sigaret bio, enti ɛbɛyɛ sɛ me tawa home rema woabɔ dam."
  
  Obuae sɛ: "Dabi, nsɛm a ɛhyɛ abufuw a ɛde ahome a ɛte saa fi adi kɛkɛ."
  
  "Ɔbenfo Sloane?" ɔbea nne bi a wɔde nnyigyei a ano yɛ den frɛɛ no fi ɔpon no fã foforo. Sam de ɛyaw bɔɔ Nina nsateaa mu, na ne werɛ fii sɛnea na ɔyɛ mmerɛw no. Ɔtenee ne nsa de kyɛw. "Mepa wo kyɛw paa!"
  
  "Aane?" Nina bisae sɛ.
  
  Ɔbea no kae sɛ: "Ɛsɛ sɛ wɔn a wɔka wo ho no ba ha wɔ nea ennu dɔnhwerew biako mu."
  
  Nina buae sɛ: "Oo, um, aseda." Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ Sam. "M"akyidifo. Ɛsɛ sɛ eyinom yɛ Sloan ananmusifo."
  
  "Aane".
  
  Ɔbea no kae sɛ: "Afei nso, mmarima baanu bi wɔ ha a wɔka sɛ wɔyɛ w"ankasa ahobammɔ fã a wɔne Owura Cleve ka ho." "So worehwɛ Owura Marduk ne Owura Kilt kwan?"
  
  Sam serewee, nanso ɔhyɛɛ ne ho so, na ɔde ne nsa kataa n"ano sɛ: "Kilt, Nina. Ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛ Purdue, esiane ntease ahorow a mepow sɛ mɛkyɛ nti."
  
  Obuae sɛ: "Me ho popo wɔ adwene no ho," na ɔdan n"ani kyerɛɛ ɔbea no sɛ: "Ɛte saa, Yasmin. Ná merehwɛ wɔn kwan. Nokorɔ mu..."
  
  Wɔn baanu no hyɛn dan no mu, na wɔpiaa Arab awɛmfo a wɔn ho yɛ den no kɔɔ nkyɛn sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛkɔ mu.
  
  "...wɔaka akyi!"
  
  Ɔpon no too wɔn akyi. Na nhyehyɛe biara nni hɔ, efisɛ na Nina werɛ mfii ɔhwe a onyae wɔ Heidelberg ayaresabea hɔ no, na na Sam werɛ mfi sɛ Marduk ayi wɔn ahotoso ama. Perdue faa no na ɔtwaa mu ntɛm ara.
  
  "Mommra mma, mmofra. Yebetumi ayɛ kuw bi bere a yɛasesa abakɔsɛm na yɛatumi akwati sɛ wɔbɛkyere yɛn awie no, ɛyɛ?"
  
  Wɔpenee so a wɔmpɛ. Nina danee n"ani fii Perdue so, na wamma no hokwan sɛ onsiesie biribiara.
  
  "Margaret wɔ he, Peter?" Sam bisaa Marduk sɛ. Akwakoraa no sesae a na ne ho nyɛ no dɛ. Wantumi amfa ne ho amma sɛ ɔbɛka nokware, ɛwom mpo sɛ na ɛfata sɛ wɔtan no wɔ ho de.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Yɛn mu apaapae. Me nso mantumi anhu ɔsraani panyin no, enti misii gyinae sɛ megyae asɛmpatrɛw adwuma no nyinaa. Na madi mfomso sɛ mifii hɔ ara kwa, nanso ɛsɛ sɛ wote ase. Mebrɛ paa sɛ mɛwɛn saa damn mask yi, atu mmirika akɔ wɔn a wɔfa no akyi. Na ɛnsɛ sɛ obiara hu ho asɛm, nanso Nasi nhwehwɛmufo bi a na ɔresua Babilon Talmud ho ade no huu nkyerɛwee dedaw ahorow a efi Mesopotamia, na wobehuu Akataso no." Marduk yii n"akataso no na ɔde kuraa hann a ɛwɔ wɔn ntam no mu. "Me yam a anka metumi ayi no afi hɔ prɛko pɛ."
  
  tema bi puei wɔ Nina anim, na ɛmaa ne honam ani hwɛbea a na wabrɛ dedaw no yɛɛ kɛse. Ná ɛnyɛ den sɛ wobehu sɛ ne ho atɔ no koraa, nanso wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔde wɔn dadwen bɛto wɔn ho so.
  
  "Mefrɛɛ no wɔ ahɔhodan no mu. Wansan amma anaasɛ wankɔhwɛ," Sam seethed. "Sɛ biribi to no a, Marduk, meka ntam ma Kristo, m"ankasa..."
  
  "Ɛsɛ sɛ yɛyɛ eyi. Seesei!" Nina de asɛm bi a emu yɛ den yii wɔn fii wɔn dae no mu: "Ansa na mɛhwere me komm."
  
  "Ɛsɛ sɛ ɔsakra ne ho wɔ Oduruyɛfo Gordon ne akyerɛkyerɛfo a aka no anim. Sloan nkurɔfo reba, enti yɛbɛyɛ dɛn ayɛ eyi?" Sam bisaa akwakoraa no. Wɔ mmuaema mu no, Marduk de akatawia no maa Nina kɛkɛ. Wantumi antwɛn sɛ ɔde ne nsa bɛka, enti ogye fii ne nsam. Nea ɔkae ara ne sɛ na ɛsɛ sɛ ɔyɛ eyi de gye asomdwoe apam no nkwa. Na ɔrewu ɔkwan biara so, enti sɛ oyi no anyɛ yiye a, na da a ɛsɛ sɛ ɔwo no bɛkɔ soro asram kakraa bi kɛkɛ.
  
  Bere a Nina hwɛɛ akataso no mu no, ɔde n"ani kyerɛɛ nusu a ɛmaa n"aniwa yɛɛ kusuu no mu.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Ehu aka me."
  
  "Yɛnim, ɔdɔ," Sam kaa no dwoodwoo, "nanso yɛremma wunwu saa."... te sɛ yei...
  
  Ná Nina ahu dedaw sɛ wonnim kokoram no ho hwee, nanso na nsɛmfua a Sam paw no yɛ nea ɔde ne ho hyɛ mu a wanhyɛ da. Nina de n"anim yɛɛ komm na wasi ne bo, faa ade a Sloan mfonini ahorow wom no na ɔde tweezer yii emu nneɛma a ɛyɛ nwonwa no fii mu. Wɔn nyinaa maa adwuma a na ɛwɔ wɔn anim no kataa adeyɛ a ɛyɛ abofono no so bere a wɔhwɛɛ sɛnea honam ani ntini bi a efi Martha Sloan nipadua mu hwee akataso no mu no.
  
  Esiane sɛ na Sam ne Perdue ani gyee ho kɛse nti, wɔpiaa wɔn ho wɔn ho sɛnea ɛbɛyɛ a wobehu nea ɛbɛba. Marduk hwɛɛ dɔn a ɛwɔ ɔfasu no so no ara kwa. Wɔ akataso no mu no, ntini a wɔde yɛɛ nhwɛso no mu paapaee ntɛm ara, na wɔ ne soro a na ɛtaa yɛ nnompe no so no, akataso no nyaa kɔla kɔkɔɔ tuntum a ɛte sɛ nea ɛreba nkwa mu. Asorɔkye nketewa tuu mmirika faa nsu no ani.
  
  Marduk bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Nsɛe bere, anyɛ saa a ɛbɛtwam."
  
  Nina home yɛɛ no den. Ɔkae sɛ: "Halloween pa," na ɔde n"anim siee n"akataso no akyi de animguase a ɛyɛ yaw.
  
  Perdue ne Sam de ahopere twɛn sɛ wobehu anim ntini a ɛkyinkyin te sɛ hell, ntini ahorow a ɛpuepue basabasa ne honam ani a ɛbobɔw, nanso wɔn abam bui wɔ wɔn akwanhwɛ no ho. Nina teɛɛm kakra bere a ne nsa gyaee akataso no, na ogyaw wɔ n"anim no. Biribiara kɛse ansi koraa gye sɛnea ɔyɛɛ n"ade no nkutoo.
  
  "O me Nyankopɔn, eyi yɛ hu! Eyi ma mebɔ dam!" ehu kaa no, nanso Marduk bae bɛtraa ne nkyɛn hwehwɛɛ nkate fam mmoa bi.
  
  "Dwodwo wo ho. Nea wote nka sɛ ɛyɛ nkwammoaa a wɔaka abom, Nina. Migye di sɛ ɛbɛhyew kakra esiane ntini no awiei a ɛkanyan no nti, nanso ɛsɛ sɛ woma ɛyɛ nea ɛfata," na ɔdaadaa no.
  
  Bere a Sam ne Perdue rehwɛ no, nea akataso teateaa no frafraa nea wɔahyehyɛ no mu ara kwa ma ɛne Nina anim fra kosii sɛ ɛmemee fɛfɛɛfɛ wɔ ne honam ani. Nina nipadua a na ɛkame ayɛ sɛ wontumi nhu no danee Martha de kosii sɛ ɔbea a ɔwɔ wɔn anim no bɛyɛɛ nea ɔwɔ mfonini no mu no mfonini pɛpɛɛpɛ.
  
  Sam ho dwiriw no, na ɔhwɛɛ no sɛ: "No fucking way." Na nsakrae no nyinaa molecule nhyehyɛe wɔ nnuru ne abɔde a nkwa wom mu no ahyɛ Perdue adwene so.
  
  Perdue bɔɔ n"ano sɛ: "Ɛye sen nyansahu mu ayɛsɛm," na ɔde ne ho too fam sɛ ɔrebɛhwɛ Nina anim yiye. "Ɛyɛ anigye."
  
  "Atirimɔdensɛm ne nea ɛyɛ hu nyinaa. Mma wo werɛ mmfi saa," Nina de ahwɛyiye kae, na na onnim sɛnea obetumi akasa, na ɔde ɔbea foforo no anim.
  
  Sam serewee sɛ: "Ne nyinaa akyi no, ɛyɛ Halloween, ɔdɔ." "Yɛ wo ho sɛ wo ho akokwaw ankasa, ankasa wɔ Martha Sloan atade mu kɛkɛ." Perdue de serew kakra de ne ti too fam, nanso na ɔde ne ho ahyɛ nyansahu mu anwonwade a na ɔrehu no mu dodo sɛ ɔnyɛ biribi foforo biara.
  
  "Ɛhe na were no wɔ?" - de Martha anofafa bisae. "Mesrɛ wo ka kyerɛ me sɛ wowɔ bi wɔ ha."
  
  Anka ɛsɛ sɛ Perdue bua no, sɛ́ ebia wɔhwɛɛ baguam radio so komm anaasɛ wɔanhwɛ no.
  
  "Mewɔ honam ani, Nina. Mma ɛnhaw wo wɔ ho. Once the contract is signed..." ɔgyinaa hɔ kakra, na ɔmaa no kwan ma ɔhyehyɛɛ baabi a ɛda hɔ no.
  
  Bere tiaa bi akyi no, saa prof. Sloane mmarima no aba hɔ. Ná Oduruyɛfo Lisa Gordon wɔ asɛm no mu, nanso ɔde siee yiye wɔ n"adwumayɛ su no ase. Ɔka kyerɛɛ Sloan abusuafo a wɔbɛn no paa sɛ ɔyare na ɔkaa asɛm koro no ara kyerɛɛ n"adwumayɛfo. Esiane tebea bi a ɛka n"ahurututu ne ne menewa nti, ɔrentumi mma ne kasa, nanso ɔbɛda so ara wɔ hɔ asɔ apam a ɔne Mesoarabia ayɛ no ano.
  
  Bere a odii nsɛm ho amanneɛbɔfo, mmaranimfo ne awɛmfo kuw ketewaa bi anim no, ɔde n'ani kyerɛɛ ɔfã a wɔahyɛ no agyirae sɛ "Anuonyamfo a Wɔrekɔ Kokoam Nsrahwɛ" a na kɔndua bi wɔ ne yafunu mu no so tẽẽ. Ná aka simma kakraa bi pɛ ma wɔafi abakɔsɛm mu ɔkasa a wɔakyekyem no ase, na na ɛsɛ sɛ ɔhwɛ hu sɛ biribiara bɛkɔ so sɛnea wɔahyɛ da ayɛ no. Bere a Lisa hyɛn dan a Nina ne n"ahokafo no retwɛn no mu no, ɔkoraa n"anim a ɛyɛ agoru no so.
  
  "Oo Martha, me ho yeraw me paa!" - teɛɛm bere a ohui sɛ ɔbea bi a ɔne Sloane di nsɛ kɛse no. Nina serewee kɛkɛ. Sɛnea Lisa srɛɛ no, wɔamma no kwan sɛ ɔnkasa; na ɛsɛ sɛ ɔtra ase ma ɛne charade a ɛwɔ Sloane nkurɔfo anim no hyia.
  
  "Gyae yɛn simma biako, ɛnyɛ hwee?" Lisa ka kyerɛɛ ne kuw no. Wɔtoo ɔpon no mu ara pɛ na n"adwene nyinaa sesae. Ne hwene hwee fam bere a ohui sɛ ɔbea a anka obetumi aka ntam sɛ ɔyɛ n"adamfo ne ne yɔnko dwumayɛni no anim no. "Damn it, Owura Perdue, wonyɛ agorɔ!"
  
  Perdue serewee fi ne komam. "Ɛyɛ anigye bere nyinaa sɛ mahu wo, Oduruyɛfo Gordon."
  
  Lisa de Nina nantew faa nneɛma atitiriw a ehia, sɛnea wobegye aguade ho dawurubɔ, ne nea ɛkeka ho mu. Afei ɔfã a ɛhaw Lisa kɛse no bae.
  
  "Oduruyɛfo Gould, mefa no sɛ woayɛ wo ho sɛ wobɛyɛ ne nsaano nkyerɛwee atoro?" Lisa bisae no komm paa.
  
  "Mewɔ. Misusuw sɛ m"atumi ayɛ saa, nanso esiane yare no nti me nsa ntumi nnyina kakra sen sɛnea metaa yɛ no," Nina buae.
  
  "Eyi yɛ nwonwa." Yɛhwɛɛ sɛ obiara behu sɛ Martha yare paa na ne ho popo kakra bere a wɔreyɛ no ayaresa no," Lisa buae. "Eyi bɛboa ma wɔakyerɛkyerɛ biribiara a ɛbɛtwe yɛn ho afi nsaano nkyerɛwee no mu no mu sɛnea ɛbɛyɛ a, ɛdenam Onyankopɔn mmoa so no, yebetumi atwe eyi afi hɔ a asɛm biara nsi."
  
  Ná ananmusifo a wofi nsɛm ho amanneɛbɔ adwumayɛbea atitiriw no nyinaa mu wɔ nsɛm ho amanneɛbɔ dan a ɛwɔ Susa no mu, titiriw esiane sɛ na wɔasan de satellite nhyehyɛe ne dwumadibea ahorow nyinaa asi hɔ anwonwakwan so kosii anɔpa 2:15 saa da no nti.
  
  Bere a Ɔbenfo. Sloane fii ɔkwan no so sɛ ɔne Sultan no rekɔhyɛn nhyiam dan no mu, mfoninitwa mfiri no dan kɔɔ ne nkyɛn bere koro mu. Mfoninitwa mfiri a ɛhwɛ nneɛma yiye a ɛhyerɛn bere tenten no maa hann a ɛhyerɛn hyerɛn wɔ akannifo a wɔka wɔn ho no anim ne wɔn ntade so. Mmarima baasa a wɔhwɛ Nina yiyedi so no yɛɛ basaa, na wogyinaa hɔ hwɛɛ biribiara a ɛkɔ so wɔ monitor no so wɔ dan a wɔde nneɛma gu mu no so.
  
  Sam kae sɛ: "Ne ho bɛtɔ no." "Ɔde Sloane kasa a ɔde kasa mpo dii dwuma sɛ ebia ɛsɛ sɛ obua nsɛmmisa biara a." Ɔhwɛɛ Marduk. "Na sɛ eyi ba awiei ara pɛ a, me ne wo bɛkɔ akɔhwehwɛ Margaret Crosby. Nea ɛsɛ sɛ woyɛ anaa baabi a ɛsɛ sɛ wokɔ no mfa me ho."
  
  Marduk buae sɛ: "Hwɛ wo nne, ɔba." "Ma ɛntra w"adwenem sɛ sɛ me nni hɔ a, Nina dɔfo no rentumi nsan mfa ne suban nsi hɔ anaasɛ onnye ne nkwa bere tenten."
  
  Perdue piapiaa Sam sɛ ɔnsan nkɔfrɛ adamfofa su no bio. Sam telefon bɔɔ, na ɛhaw tebea a ɛwɔ dan no mu no.
  
  Sam de n"ani kyerɛɛ Marduk sɛ: "Oyi ne Margaret."
  
  "Hwɛ? Ɔyɛ yiye," saa na Marduk buae a na onni anibiannaso.
  
  Bere a Sam buae no, na ɛnyɛ Margaret nne na ɛwɔ telefon no so.
  
  "Sam Cleave, misusuw sɛ?" Schmidt bɔɔ n"ano, na ɔbrɛɛ ne nne ase. Ntɛm ara na Sam de ɔfrɛ no too akasam so sɛnea ɛbɛyɛ a afoforo no betumi ate.
  
  "Yiw, ɛhe na Margaret wɔ?" Sam bisae, na wansɛe bere wɔ sɛnea ɔfrɛ no da adi pefee no ho.
  
  "Ɛnyɛ ɛno na ɛhaw wo mprempren. Wohaw wo ho wɔ baabi a ɔbɛkɔ sɛ woanni so a," Schmidt kae. "Ka kyerɛ saa ɔdaadaafo bitch a ɔne Sultan no wɔ no sɛ onnyae ne dwumadi no, anyɛ saa a ɔkyena wubetumi abɔ ɔdaadaafo bitch foforo."
  
  Marduk yɛɛ sɛ nea ne ho adwiriw no. Wansusuw da sɛ ne nneyɛe no bɛma ɔbea bi a ne ho yɛ fɛ awu, nanso seesei abɛyɛ nokware. Ne nsa kataa n"anim fã a ɛwɔ fam no so bere a na ɔretie Margaret nteɛteɛm wɔ akyi no.
  
  "So wufi akyirikyiri a ahobammɔ wom rehwɛ?" Sam hyɛɛ Schmidt abufuw. "Efisɛ sɛ wudu baabiara a me nsa bɛka a, meremma wo anigye sɛ wode tuo bɛfa wo Nasi ti nhwi a ɛyɛ den no mu."
  
  Schmidt de ahantan anigye serewee. "Dɛn na wobɛyɛ, krataa abarimaa? Kyerɛw asɛm bi fa kyerɛ w"anigye a enni hɔ, ka Luftwaffe ho nsɛmmɔne."
  
  Sam buae sɛ: "Bɛn." N"ani tuntum no hyiaa Perdue de no. Ɔpepepemfo no a wanka asɛm biara no, ɔtee ase. Bere a okura tablɛt no wɔ ne nsam no, ɔde ahobammɔ ho mmara no hyɛɛ mu komm na ɔkɔɔ so hwɛɛ Margaret fon no wiase nyinaa gyinabea nhyehyɛe bere a Sam ne ɔsahene no reko no. "Mɛyɛ nea meyɛ yiye sen biara. Mɛpa wo ho ntama. Nea ɛsen obiara no, wobeyi wannabe a ɔyɛ ɔkwasea, a tumi kɔm de no a woyɛ no akataso afi wo so. Worennyɛ Meyer da, buddy. Ɔsahene Panyin no ne Luftwaffe kannifo, na ne din a obenya no bɛma wiase no anya adwene a ɛkorɔn wɔ German asraafo no ho, na ɛnyɛ nnipa bi a wonni tumi a wosusuw sɛ obetumi ayɛ wiase no ho adwuma no ho."
  
  Perdue serewee. Ná Sam nim sɛ wanya ɔsahene bi a onni koma.
  
  "Sloane de ne nsa bɛhyɛ saa apam yi ase bere a yɛrekasa no, enti mfaso biara nni mo mmɔdenbɔ no so. Sɛ wukum obiara a wokura no mpo a, ɛrensesa ahyɛde a ɛrefi ase adi dwuma ansa na woama tuo no so mpo," Sam haw Schmidt, na ɔbɔɔ Onyankopɔn mpae wɔ kokoam sɛ Margaret rentua n"animtiaabu no ho ka.
  
  
  Ti 34 - Margaret Asiane Ho Nkate
  
  
  Margaret de ehu hwɛɛ sɛnea n"adamfo Sam Cleave hyɛɛ nea ɔkyeree no no abufuw no. Ná wɔakyekyere no wɔ akongua bi so na na nnubɔne a ɔde brɛɛ no ase no da so ara yɛ no basaa. Ná Margaret nni baabi a ɔwɔ ho adwene biara, nanso sɛnea German kasa ketewaa a ɔte ase no, ɛnyɛ ɔno nkutoo ne obi a wɔafa no dommum a wɔde no ato ha. Ná mfiridwuma mu mfiri a wɔaboaboa ano a Schmidt agye afi ne nnommum afoforo nsam wɔ ne nkyɛn. Bere a ɔsahene a ɔyɛ ɔporɔwfo no rehuruhuruw na ɔregye akyinnye no, Margaret de ne mmofraberem nnaadaa dii dwuma.
  
  Bere a na ɔyɛ abeawa ketewaa bi wɔ Glasgow no, na ɔtaa bɔ mmofra afoforo hu denam nsateaa ne wɔn mmati a ɔtetew so de gye wɔn ani. Nokwarem no, efi saa bere no, na ntini mu yare kakra wɔ ne nkwaa atitiriw mu, nanso na ɔwɔ awerɛhyem kɛse sɛ ɔda so ara betumi de ne nsateaa adi dwuma. Simma kakraa bi ansa na ɔrefrɛ Sam Cleave no, Schmidt somaa Himmelfarb sɛ ɔnkɔhwɛ bag a wɔde bae no. Wɔde no fii wimhyɛn gyinabea bunker a ɛkame ayɛ sɛ ntuafo no sɛee no mu. Wanhu sɛ Margaret nsa benkum no retwe afi nsateaa no mu na ɔde ne nsa akɔ telefon a wokura kyin a na ɛyɛ Werner dea bere a na ɔyɛ ɔdeduani wɔ Büchel Wimhyɛn Gyinabea no.
  
  Ɔde ne kɔn yɛɛ krado sɛnea ɛbɛyɛ a obehu ade yiye, na ɔteɛɛ ne nsa sɛ ɔrekɔfa telefon no, nanso na ɛnyɛ nea obetumi de ayɛ no ara kwa. Bere a Margaret rebɔ mmɔden sɛ ɔremma hokwan biako pɛ a onyae sɛ ɔne no di nkitaho no, ɔbɔɔ n"akongua no mu bere biara a Schmidt bɛserew no. Ankyɛ na ɔbɛn no araa ma ɛkame ayɛ sɛ ne nsateaa ano kaa telefon no kataso plastic ne rɔba no.
  
  Na Schmidt de ne ultimatum no akɔma Sam awie, na afei nea na ɛsɛ sɛ ɔyɛ ara ne sɛ ɔbɛhwɛ mprempren agodie ahorow no ansa na ɔde ne nsa ahyɛ apam no ase. Ɔhwɛɛ ne dɔn, na ɛte sɛ nea na Margaret ho nhia no mprempren a wɔde no kyerɛe sɛ leverage no.
  
  "Himmelfarb!" - Schmidt teɛɛm. "Fa nkurɔfo bra. Yɛwɔ bere kakraa bi".
  
  Wimhyɛnkafo baanum a na wɔasiesie wɔn ho na wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛkɔ no hyɛn dan no mu komm. Schmidt mfiri a wɔde hwɛ nneɛma so no daa asase mfonini ahorow a ɛte sɛ kan no adi, nanso esiane sɛ ɔsɛe no maa Marduk kɔɔ bunker no mu nti, na ɛsɛ sɛ Schmidt de nneɛma a ɛho hia a ɛda hɔ kwa no di dwuma.
  
  "Owura!" Himmelfarb ne wimhyɛnkafo afoforo no teɛɛm bere a wɔde wɔn nan sii Schmidt ne Margaret ntam no.
  
  Schmidt kae sɛ: "Ɛkame ayɛ sɛ yenni bere biara a yɛde bɛtow Germany wimhyɛn gyinabea ahorow a wɔahyɛ no agyirae wɔ ha no." "Ɛte sɛ nea wontumi nkwati apam no a wɔde wɔn nsa bɛhyɛ ase, nanso yebehu bere tenten a wɔbɛbata wɔn apam no ho bere a yɛn asraafo dɔm no, sɛ Operation Leo 2 no fã, bɛtow Wim Asraafo adwumayɛbea ti a ɛwɔ Baghdad ne ahemfie a ɛwɔ Susa no bere koro mu no."
  
  Ɔde ne ti too fam kyerɛɛ Himmelfarb, a ɔtwee Wiase Ko II akataso a wɔayɛ no abien a asɛe fii ne koko bi mu no. Ɔmaa mmarima no mu biara akataso mmiako mmiako.
  
  "Enti ha, wɔ tray yi so no, yɛwɔ wimhyɛnkafo Olaf LöVenhagen a odii nkogu no ntini a wɔakora so no. Fa nhwɛsode biako to onipa biara mu wɔ akataso biara mu," na ɔhyɛɛ. Te sɛ mfiri ahorow no, wimhyɛnkafo a wɔhyɛ ntade koro no yɛɛ sɛnea ɔkae no. Schmidt hwɛɛ sɛnea ɔbarima biara yɛ n"adwuma ansa na ɔde ahyɛde a edi hɔ no rema. "Afei kae sɛ wo mfɛfo wimhyɛnkafo a wofi Bü chel afi n"adwuma ase dedaw wɔ Iraq, enti wɔawie Operation Leo 2 no fã a edi kan no. W"asɛyɛde ne sɛ wubewie ɔfã a ɛto so abien no."
  
  Ɔhwehwɛɛ sini ahorow no mu, na ɔde amanneɛbɔ a ɛfa sɛnea wɔde wɔn nsa hyɛɛ apam no ase wɔ Susa no bae. "Enti, Germany mma, monhyɛ mo akatawia na montwɛn m"ahyɛde. Bere a eyi si live wɔ me screen so wɔ ha no, mɛhu sɛ yɛn mmarima no abɔ atopaeɛ ato yɛn botaeɛ so wɔ Susa ne Baghdad. Afei mɛma wo ahyɛdeɛ no na mayɛ adwuma wɔ phase 2 - Büchel, Norvenich ne Schleswig wimhyɛn gyinabea a wɔsɛe no no. Mo nyinaa nim botae ahorow a mopɛ sɛ moyɛ."
  
  "Yiw, owura!" - buae wo nnyegyee mu.
  
  "Papa pa." Bere foforo a mɛsi gyinae sɛ mɛkum lecher a ɔyɛ ne ho trenee te sɛ Sloane no, ɛsɛ sɛ m"ankasa meyɛ. Ɛnnɛ wɔn a wɔfrɛ wɔn atuo a wɔbɔ no yɛ animguase," saa na Schmidt nwiinwii bere a ɔhwɛɛ sɛnea wimhyɛnkafo no refi dan no mu no. Ná wɔde wɔn ani kyerɛ bere tiaa mu wimhyɛn gyinabea bi a na wɔde wimhyɛn a wɔagyae adwumayɛ asie wɔ wimhyɛn gyinabea ahorow a Schmidt di anim no.
  
  
  * * * .
  
  
  Wɔ wimhyɛn gyinabea no akyi no, onipa bi boaboa ne ho ano wɔ baabi a wɔde kar sisi a ɛwɔ adwumayɛbea kɛse bi a enni hɔ bio akyi wɔ Berlin kurotia no atifi a sunsuma wɔ so no ase. Ɔde ahoɔhare tu fii ɔdan biako mu kɔɔ foforo mu, na ɔyerae wɔ emu biara mu sɛ ɔrehwɛ sɛ obi wɔ hɔ anaa. Ná wadu dade afiri a asɛe no adwumayɛ gyinabea a etwa to koraa bere a ohui sɛ wimhyɛnkafo pii de wɔn ani kyerɛ ɔdan biako a ɛda nsow wɔ dade a ayɛ nwunu ne birikisi afasu dedaw a ɛyɛ kɔkɔɔ-biribiri no ho no. Ná ɛte sɛ nea ɛyɛ nwonwa na ɛnyɛ nea ɛfata esiane dade foforo a wɔde yɛɛ no a ɛhyerɛn te sɛ dwetɛ nti.
  
  Ɔsahene Werner kuraa ne home mu bere a ɔhwɛɛ Lövenhagen asraafo dumien fã resusuw asɛmpatrɛw adwuma a ebefi ase wɔ simma kakraa bi mu no ho no. Ná onim sɛ Schmidt apaw no ama saa asɛmpatrɛw adwuma yi, asɛmpatrɛw adwuma a wɔde kum wɔn ho wɔ Leonidas Wiase Ko II asraafo kuw no honhom mu. Bere a wɔkaa afoforo a wɔretu kwan akɔ Baghdad so ho asɛm no, Werner koma gyaee. Ɔde ahopere kɔɔ baabi a na ɔwɔ anidaso sɛ obiara rentumi nte no na ɔfrɛɛ, na saa bere no nyinaa ɔhwɛɛ nneɛma a atwa ne ho ahyia no.
  
  "Hello, Sam?"
  
  
  * * * .
  
  
  Wɔ adwumayɛbea hɔ no, Margaret yɛɛ ne ho sɛ wada, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ obehu sɛ ebia wɔde wɔn nsa ahyɛ apam no ase dedaw anaa. Na ɛsɛ sɛ ɔyɛ saa efisɛ, sɛnea guankɔbea teateaa a wadi kan aguan ne osuahu ahorow a onyae wɔ asraafo mu wɔ n"adwuma mu kyerɛ no, na wate sɛ sɛ wɔyɛ apam bi wɔ baabi pɛ a, nkurɔfo fii ase wuwui. Wɔamfrɛ no "nea wɔde hwɛ wɔn asetrade" kwa, na na onim. Margaret susuw sɛnea obetumi abɔ ne ho ban afi ɔsraani ne ɔsraani kannifo a ɔyɛ adwumaden a wɔakyekyere ne nsa wɔ n"akyi no ho-nea ɛkyerɛ ankasa.
  
  Schmidt de abufuw yɛɛ no hyew, na ɔbɔɔ ne mpaboa bere nyinaa, na ɔde ahopere twɛn sɛ ne ɔtopae no bɛba. Ɔsan faa ne dɔn no bio. Wɔ ne kan a etwa to no mu no, simma du bio. Osusuw sɛnea ɛbɛyɛ nwonwa sɛ obetumi ahu sɛ ahemfie no repae wɔ Amanaman Nkabom no Panyin a ɔhwɛ Hokwan a Nnipa Wɔ So ne Mesoarabia Sultan anim, ansa na ɔresoma ne mpɔtam hɔ adaemone ma wɔakɔtow atopae a wɔkyerɛ sɛ ɛyɛ atamfo agu Luftwaffe wimhyɛn gyinabea ahorow so de atua so ka no. Ɔsraani panyin no hwɛɛ nea ɛrekɔ so, na ɔhome denneennen na ɔdaa n"abususɛm adi bere biara a atwam no.
  
  "Hwɛ ɔkraman yi!" ɔserewee bere a wɔkyerɛe sɛ Sloan retwe ne kasa no akyi bere a nkrasɛm koro no ara hyerɛn fi nifa kɔɔ benkum wɔ CNN screen so no. "Mepɛ me akatawia! Bere a menya bio no, mɛyɛ wo, Meyer!" Margaret hwehwɛɛ Inspector a ɔto so 16 anaa Germany wimhyɛn asraafo panyin, nanso na onni hɔ - anyɛ yiye koraa no, na onni adwumayɛbea a wɔde no too hɔ no mu.
  
  Ntɛm ara na ohui sɛ wɔretu wɔ ɔkwan a ɛkɔ ɔpon no akyi no so. N"ani so tetew mpofirim bere a ohui sɛ ɔsraani panyin no. Ɔyɛɛ no sɛnkyerɛnne sɛ ɔmmɛyɛ komm na ɔnkɔ so nni possum agoru. Ná Schmidt wɔ biribi ka fa mfonini biara a ohui wɔ nsɛm ho amanneɛbɔ a ɛkɔ so no so.
  
  "Nya wo bere a etwa to no mu anigye. Sɛ Meyer fa Iraq atopae no ho asodi to ne ho so ara pɛ a, mɛtow ne sɛso no agu. Afei ma yɛnhwɛ nea wubetumi de wo dae a wode ink a ɛyɛ nsu yi ayɛ!" ɔserewee. Bere a na ɔrebɔ nkɔmmɔ no, na n"ani nnye ɔsraani panyin a na ɔrewiawia ne ho akɔ mu sɛ ɔrebedi ne so nkonim no ho. Werner wee ne ho faa ɔfasu no ho, baabi a na sunsuma da so ara wɔ hɔ, nanso na ɛsɛ sɛ ɔnantew mita asia pa wɔ kanea fitaa a ɛhyerɛn no mu ansa na watumi adu Schmidt nkyɛn.
  
  Margaret sii gyinae sɛ ɔbɛboa. Bere a ɔpiaa ne ho denneennen kɔɔ nkyɛn no, ɔhwee ase mpofirim na ɔbɔɔ ne nsa ne n"asen denneennen. Ɔmaa nteɛteɛm bi a ɛyɛ hu mae a ɛmaa Schmidt ho popoe anibere so.
  
  "Yesu! Woreyɛ dɛn?" ɔteɛɛm guu Margaret so, na na ɔreyɛ de ne mpaboa abɔ ne moma so. Nanso na ɔnyɛ ntɛmntɛm sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛkwati amu a ɛretu akɔ ne nkyɛn na ɛrebɔ pon a ɛwɔ n"akyi no. Werner tow hyɛɛ ɔsraani panyin no so, na ɔde ne nsateaa bɔɔ Schmidt Adam apɔw-mu-teɛteɛ no mu ntɛm ara. Ɔsahene bɔne no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkɔ so ayɛ nea ɛkɔ so daa, nanso Werner mpɛ sɛ ɔde ne ho bɛto ne ho so esiane sɛnea na ɔsraani panyin a wakɔ ɔko no mu yɛ den no nti.
  
  Ɔhwee foforo a wɔde tuo no akyi bɔɔ asɔredan no mu no wiee adwuma no, na ɔsraani panyin no hwee fam a na ɔyɛ mmerɛw. Eduu bere a Werner yii ɔsahene no akode fii ne ho no, na Margaret agyina ne nan so dedaw, na ɔrebɔ mmɔden sɛ obeyi akongua no nan no afi ne nipadua ne ne nsa ase. Ɔde ahopere kɔboaa no.
  
  "Meda Onyankopɔn ase sɛ woaba ha, Lieutenant!" - homee denneennen bere a ogyaa no no. "Marlene wɔ mmarima dan mu, na wɔakyekyere no wɔ radiator no ho. Wɔde chloroform hyɛɛ no ma sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrentumi ne yɛn nguan."
  
  "Pa ara?" n"anim hyerɛn. "So ɔte ase na ne ho ye?"
  
  Margaret de ne ti too fam.
  
  Werner hwɛɛ ne ho hyiae. Ɔka kyerɛɛ no sɛ: "Sɛ yɛkyekyere mprako yi wie a, mihia sɛ wo ne me ba ntɛm sɛnea wubetumi."
  
  "Sɛnea ɛbɛyɛ a wobenya Marlene?" obisae.
  
  Obuae sɛ: "Dabi, sɛ wɔbɛsɛe wimhyɛn gyinabea no sɛnea ɛbɛyɛ a Schmidt rentumi nsoma ne nwansena no nkɔbɔ wɔn ho ban bio." "Wɔretwɛn ahyɛde ahorow ara kwa. Nanso sɛ akofo nni hɔ a wobetumi ayɛ shit koraa, ɛnte saa?"
  
  Margaret serewee. "Sɛ yɛfa eyi mu a, so metumi afa wo asɛm aka ama Edinburgh Post?"
  
  Ɔserewee sɛ: "Sɛ woboa me a, wobebisabisa wo nsɛm a ɛfa saa ɔhaw yi nyinaa ho titiriw."
  
  
  Ti 35 - Afiri a wode di dwuma
  
  
  Bere a Nina de ne nsa a ɛyɛ nsu no too ahyɛde no so no, ɛbaa n"adwene mu sɛ adwene a ne nkyerɛwee no benya wɔ krataa ketewaa yi so. Ne koma hwirew bere a ɔhwɛɛ Sultan no nea etwa to ansa na ɔde ne nsa rehyɛ ne nsa ase wɔ nhama no so no. Wɔ sekan fã biako mu, bere a ohyiaa n"ani tuntum no, ɔtee n"adamfofa ankasa ne ayamye a efi komam no nka.
  
  Ɔhyɛɛ no nkuran sɛ: "Toa so, Ɔbenfo," na ɔde n"ani kyerɛɛ brɛoo sɛ ahotoso ho sɛnkyerɛnne.
  
  Na ɛsɛ sɛ Nina yɛ ne ho sɛ ɔresua nsaano nkyerɛwee no ara kwa bio, anyɛ saa a, ɔbɛbɔ hu dodo sɛ obetumi ayɛ no yiye. Bere a ballpoint pen no hwirew wɔ n"akwankyerɛ ase no, Nina tee nka sɛ ne koma rebɔ ntɛmntɛm. Ná wɔretwɛn no nkutoo. Wiase nyinaa kuraa ne home mu, twɛn sɛ obewie ne nsa a ɔde bɛhyɛ ase. Anka wɔrenhyɛ no anuonyam kɛse da wɔ wiase, sɛ mpo nnaadaa na ɛwoo saa bere yi a.
  
  Bere a ɔde ne kyerɛwdua ano sii ne nsaano nkyerɛwee no fã a etwa to so fɛfɛɛfɛ no, wiase no bɔɔ wɔn nsam. Wɔn a na wɔwɔ hɔ no bɔɔ wɔn nsam na wɔsɔre gyinaa wɔn nan so. Bere koro no ara mu no, nnipa ɔpepem pii a na wɔrehwɛ dwumadi a wɔde too gua no bɔɔ mpae sɛ bɔne biara rensi. Nina maa n"ani so hwɛɛ Sultan a wadi mfe aduosia abiɛsa no. Ɔbɔɔ ne nsa brɛoo, na ɔhwɛɛ n"ani mu kɔɔ akyiri.
  
  Ɔkae sɛ: "Obiara a woyɛ no, meda wo ase sɛ woayɛ eyi."
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn? Nina de serew a ɛyɛ fɛ bisae sɛ: "Wunim onipa ko a meyɛ," ɛwom sɛ nokwarem no na ehu aka no sɛ wɔbɛpa no ho ntama de. "Meyɛ Ɔbenfo Sloan."
  
  "Dabi, wonyɛ saa. Ná Ɔbenfo Sloan aniwa yɛ bruu tuntum paa. Nanso wowɔ Arabfo aniwa fɛfɛ, te sɛ onyx a ɛwɔ m"ahemfo mpɛtea mu no. Ɛte sɛ nea obi kyeree ɔsebɔ aniwa bi de guu w"anim." Nwi a ɛyɛ nsensanee twaa n"ani ho hyiae na n"abogyesɛ antumi amfa ne serew no nsie.
  
  "Mesrɛ wo, w"adom..." ɔsrɛɛ, na ɔkɔɔ so kuraa ne tebea mu esiane atiefo no yiyedi nti.
  
  Ɔkasae wɔ ne so sɛ: "Obiara a woyɛ no, akatawia a wohyɛ no mfa me ho." Ɛnyɛ yɛn akatawia na ɛkyerɛkyerɛ yɛn mu, na mmom nea yɛde yɛ. Nea woyɛe wɔ ha no ho hia me, wunim?"
  
  Nina menee ade denneennen. Ná ɔpɛ sɛ osu, nanso na ɛno bɛgu Sloane suban ho fĩ. Sultan no dii n"anim kɔɔ asɛnka agua no so na ɔkaa n"aso mu sɛ: "Kae, me dɔfo, nea ɛho hia kɛse ne nea yegyina hɔ ma, na ɛnyɛ sɛnea yɛte."
  
  Wɔ gyinabea a wɔde bɔɔ wɔn nsam a ɛkɔɔ so bɛboro simma du no mu no, Nina koe sɛ ɔbɛtra ne nan so, na ɔde ne nsa kuraa Sultan no nsa mu denneennen. Ɔkɔɔ afiri a wɔde kasa no nkyɛn wɔ baabi a kan no na ɔpow sɛ ɔbɛkasa no, na nkakrankakra biribiara wui kosii sɛ ɔbɔɔ ose anaasɛ ɔbɔɔ nsam bere ne bere mu. Kosii sɛ ofii ase kasae. Nina bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne nne ayɛ hyew araa ma akɔ so ayɛ ahintasɛm, nanso na ɔwɔ dawurubɔ bi a ɛsɛ sɛ ɔde to gua. Ɛbaa n"adwene mu sɛ nnɔnhwerew kakraa bi pɛ na ɔwɔ sɛ ɔde bɛkata obi foforo anim na ɔde ayɛ biribi a mfaso wɔ so. Na biribiara nni hɔ a ɔbɛka, nanso ɔserewee kae sɛ: "Nnuanom ne mmarima, ahɔho atitiriw ne yɛn nnamfo a wɔwɔ wiase nyinaa nyinaa. Me yare no ma ɛyɛ den ma me sɛ mɛkasa na makasa, enti mɛyɛ eyi ntɛm. Esiane m"akwahosan ho haw a ɛrekɔ so nti, mɛpɛ sɛ migyae adwuma wɔ baguam..."
  
  Wɔ bere tiaa mu asa a ɛwɔ Susa ahemfie no mu no, na basabasayɛ kɛse bi fi bɛhwɛadefo a wɔn ho adwiriw wɔn no hɔ, nanso wɔn nyinaa buu ɔkannifo no gyinaesi no. Ɔdii n"ahyehyɛde ne nnɛyi wiase no fã kɛse no ara anim kɔɔ bere a mfiridwuma, adwumayɛ a etu mpɔn ne nteɛso a ɛkɔ anim mu a wannye ankorankoro anaa ntease a ɛfata mfi hɔ. Ná wobu no wɔ eyi ho, ɛmfa ho nea osii gyinae sɛ ɔbɛyɛ wɔ n"adwuma no mu.
  
  "... nanso mewɔ awerɛhyem sɛ me mmɔdenbɔ nyinaa, nea odii m"ade ne Wiase Akwahosan Ahyehyɛde no Komisafo foforo, Oduruyɛfo Lisa Gordon, bɛkɔ so a mfomso biara nni ho. Na ɛyɛ anigye sɛ mɛsom nkurɔfo no..." Nina kɔɔ so wiee dawurubɔ no bere a Marduk retwɛn no wɔ locker room no.
  
  Ɔhwɛɛ no kae sɛ: "Me Nyankopɔn, Oduruyɛfo Gould, w"ankasa woyɛ ɔman nanmusifo ankasa." Sam ne Perdue de ahopere fii hɔ bere a wɔn nsa kaa telefon so frɛ a ɛyɛ hu fii Werner hɔ akyi.
  
  
  * * * .
  
  
  Werner de nkra bi kɔmaa Sam a na ahunahuna a ɛreba no ho nsɛm wom. Bere a Perdue wɔ wɔn akyi no, wɔde ahopere kɔɔ adehye awɛmfo no nkyɛn na wɔkyerɛɛ wɔn ho sɛ wɔne Meso-Arab ntaban no sahene, Ɔsahene Jenebel Abdi, kasae.
  
  Sam ka kyerɛɛ ɔbea a ɔyɛ adwumaden a wadi mfe aduasa no sɛ: "Madam, yɛwɔ nsɛm a egye ntɛmpɛ fi w"adamfo, Ɔsahene Dieter Werner hɔ."
  
  Ɔde ɔbrɛ de ne ti too fam sɛ: "Oo, Ditty," na ɛnyɛ sɛ n"ani nnye Scotlandfo baanu a wɔabɔ dam no ho dodo.
  
  "Ɔka kyerɛɛ me sɛ memfa saa mmara yi mma wo. German akofo a wɔmfa wɔn nkɔ baabiara a wɔmma ho kwan no gyina bɛyɛ kilomita aduonu fi Susa kurow no mu ne kilomita aduonum fi Baghdad!" Sam kaa no denneennen te sɛ sukuuni a onni abotare de nkrasɛm a egye ntɛmpɛ kɔmaa sukuu panyin no. "Wɔreyɛ adwuma bi a ɛbɛma wɔakum wɔn ho sɛ wɔbɛsɛe CIA adwumayɛbea ti ne ahemfie yi a Captain Gerhard Schmidt di so yi."
  
  Ntɛm ara na Ɔsahene Abdi hyɛɛ ne mmarima no na ɔhyɛɛ ne ntaban mu mmarima no sɛ wɔmmɛka ne ho wɔ abansoro bi a ahintaw mu wɔ sare so na wonsiesie wɔn ho mma wimhyɛn ntua no. Ɔhwɛɛ mmara a Werner de kɔmaa no no mu na ɔde ne ti too fam de gyee ne kɔkɔbɔ no toom. "Schmidt, ɛnte saa?" - a wode serewee. "Metan Kraut a ɔyɛ fucking yi. Mewɔ anidaso sɛ Werner bɛtetew ne bɔɔl no mu." Ɔne Perdue ne Sam bɔɔ ne nsa, "Ɛsɛ sɛ mehyɛ me suit. Yɛda wo ase sɛ woabɔ yɛn kɔkɔ."
  
  Perdue de n"anim butubutuw fam kae sɛ: "Twɛn, so w"ankasa wode wo ho hyɛ akraman ntɔkwaw mu?"
  
  Ɔsraani panyin no serewee na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi. "Ɛno ara! Sɛ wuhu Dieter akwakoraa no bio a, bisa no nea enti a wɔfrɛɛ me "Jenny Jihad" wɔ wimhyɛn ho adesuabea hɔ."
  
  "Ha!" Sam serewee bere a ɔne ne kuw no tuu mmirika sɛ wɔrekɔko akode na wɔde adwemmɔne a emu yɛ den asiw ahunahuna biara a ɛreba no ano no. Mmara a Werner de mae no kyerɛɛ wɔn kwan kɔɔ berebuw abien a ɛne no hyia a Leo 2 asraafo akuw betu afi mu.
  
  Sam dii awerɛhow sɛ: "Yɛpaa Nina a yɛde yɛn nsa hyɛɛ ase no."
  
  "Biribiara ye." Ɛbɛba amanneɛbɔ kwan biara a ɛyɛ damn a wubetumi asusuw ho so nnansa yi ara," Perdue maa awerɛhyem, na ɔde ne nsa bɔɔ Sam akyi. Ɔde n"ani kyerɛɛ ne dɔn no so na obuu nnɔnhwerew, akwantu bere, ne bere a atwam, "wɔ nnɔnhwerew asia a edi hɔ no mu sɛ: "Mempɛ sɛ meyɛ te sɛ nea meyɛ basaa, nanso ɛsɛ sɛ mema Nina ne Marduk kɔ Reichtisusis mu."
  
  Sam nwiinwii sɛ: "Ɛyɛ, momma yɛnkɔ ansa na saa ɔkwasea dedaw no ayera bio." "Sɛ yɛbɛka a, dɛn na wokyerɛw kɔmaa Werner bere a na me ne Jihadist Jenny rekasa no?"
  
  
  Ti 36 - Nkonimdie
  
  
  Bere a wogyee Marlene a na onnim hwee no na wɔsoaa no ntɛmntɛm na wɔyɛɛ no komm faa ban a abubu no so kɔɔ kar no mu akyi no, Margaret tee nka sɛ ne ho nyɛ no dɛ bere a ɔne Ɔsahene Werner hwehwɛɛ kar dan no mu no. Wɔ akyirikyiri no, na wɔte sɛ wimhyɛnkafo no afi ase rehaw bere a wɔretwɛn ahyɛde ahorow a efi Schmidt hɔ no.
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na yɛayi akodi nnomaa asia a wɔte sɛ F-16 fi mu wɔ nea ennu simma du mu, Ɔsahene?" Margaret de asɛm a ɛyɛ sereserew kae bere a wɔde wɔn ho hyɛn panel a ayɛ hare no ase no.
  
  Werner serewee. "Schatz, woadi Amerika video so agodie pii dodo." Ɔde fɛre tew ne nsa bere a ɔde dade adwinnade kɛse bi maa no no.
  
  Werner tuu fo sɛ: "Wɔrentumi ntu a tae nni hɔ, Frau Crosby." "Yɛsrɛ sɛ sɛe tae no araa ma ɛbɛma mframa pa abɔ yiye bere a wɔatwa saa kwan no wɔ hɔ ara pɛ. Mewɔ backup nhyehyɛe, akyirikyiri."
  
  Wɔ adwumayɛbea hɔ no, Captain Schmidt nyanee fii anyinam ahoɔden a ano yɛ den a na ɛde bae no mu. Wɔkyekyeree no wɔ akongua koro no ara a Margaret te so no so na na wɔato ɔpon no mu, na ɛmaa ɔtraa n"ankasa baabi a ɔde no bɛto. Wogyaw mfiri a wɔde hwɛ nneɛma so no ma ɔhwɛɛ, na ɛno maa ɔbɔɔ dam kosii sɛ ɔbɛbɔ dam wɔ ɔkwan a etu mpɔn so. Schmidt aniwa a ɛyɛ hu no daa ne huammɔdi adi ara kwa bere a nsɛm ho amanneɛbɔ a ɛwɔ ne screen so no de adanse a ɛkyerɛ sɛ wɔde wɔn nsa ahyɛ apam no ase yiye na Mesorabian Wim Asraafo no nneyɛe a ɛyɛ ntɛm no asɛe wimhyɛn ntua a wɔbɔɔ mmɔden nnansa yi no.
  
  "Yesu Kristo! Daabi! Woantumi anhu! Ná wɔbɛyɛ dɛn ahu? ɔde ahopopo te sɛ abofra, na ɛkame ayɛ sɛ ɔkyinkyim ne nkotodwe bɔɔ mmɔden sɛ ɔde abufuw a ɛyɛ anifurae bɛbɔ agua no. Ná n"ani a mogya ayɛ no ma no ayɛ nwini wɔ ne moma so a mogya ayɛ no ma. "Werner!"
  
  
  * * * .
  
  
  Wɔ wimhyɛn gyinabea hɔ no, Werner de ne fon dii dwuma sɛ GPS satellite a ɛkyerɛ biribi de hwehwɛɛ baabi a wimhyɛn gyinabea no wɔ. Margaret yɛɛ nea obetumi biara sɛ ɔbɛtow wimhyɛn no tae mu.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Mete nka sɛ meyɛ ɔkwasea ankasa sɛ mereyɛ sukuu nneɛma dedaw yi, Ɔsahene."
  
  Schmidt fi hyɛn gyinabea no abrannaa so ka kyerɛɛ no sɛ: "Ɛnde ɛsɛ sɛ wugyae eyi yɛ," na ɔde tuo kyerɛɛ no so. Na ontumi nhu Werner sɛ ɔkotow Ahum no biako anim, na ɔrekyerɛw biribi wɔ ne fon mu. Margaret maa ne nsa so de ne ho maa, nanso Schmidt tow atuo abien guu no so na ɔhwee fam.
  
  Bere a Schmidt teɛɛm de wɔn ahyɛde ahorow no, awiei koraa no ofii ne ntua nhyehyɛe no fã a ɛto so abien no ase, sɛ ɛyɛ aweredi nkutoo a. Bere a na ne mmarima no hyɛ akataso a entumi nyɛ adwuma no, wɔforoo wɔn wimhyɛn. Werner puei wɔ kar no biako anim, na okura ne fon a wɔde di dwuma wɔ nsa so wɔ ne nsam. Schmidt gyinaa wimhyɛn no akyi, na ɔde brɛoo bere a ɛtow tuo guu Werner a onni akode no so no. Nanso wansusuw Werner gyinabea, anaa baabi a na ɔredi Schmidt anim no ho. Atuo no ricochet fii chassis no so. Bere a wimhyɛnkafo no fii wimhyɛn engine no ase no, afterburner a ɔde yɛɛ adwuma no maa ogyaframa tɛkrɛma bi a ɛte sɛ hellgya kɔɔ Captain Schmidt anim tẽẽ.
  
  Bere a Werner hwɛɛ nea aka wɔ honam ne sẽ a ɛda adi wɔ Schmidt anim no ase no, ɔteɛteɛɛm guu no so. "Seesei wunni anim mpo mma wo owu akataso, mprako."
  
  Werner miaa ne fon so bɔtn ahabammono no na ɔde too fam. Ɔde ahoɔhare maa nsɛm ho amanneɛbɔfo a wapira no so guu ne mmati so de no kɔɔ kar no mu. Purdue fii Iraq nsa kaa sɛnkyerɛnne no na ɔtow satellite hann bi de sii afiri a wɔde reto n"ani so no so, na ɛmaa ɔhyew a ɛwɔ wimhyɛn gyinabea no mu kɔɔ soro ntɛmntɛm. Nea efii mu bae no yɛɛ ntɛmntɛm na na ɛyɛ hyew.
  
  
  * * * .
  
  
  Halloween anwummere no, wiase no dii afahyɛ a na wonni sɛnea wɔn ahosiesie ne akatawia a wɔhyɛ no fata ankasa no ho adwene biara. Perdue ankorankoro wimhyɛn no fii Susa a na wɔwɔ kwan titiriw ne asraafo a wɔka wɔn ho fii wɔn wim tebea mu de hwɛɛ wɔn ahobammɔ. Wɔ hyɛn no mu no, Nina, Sam, Marduk ne Perdue dii anwummere aduan bere a wɔde wɔn ani kyerɛɛ Edinburgh no. Ná kuw ketewaa bi a wɔyɛ adwuma titiriw bi retwɛn wɔ hɔ sɛ wɔbɛbɔ Nina honam ani ntɛm sɛnea wobetumi.
  
  TV a ɛwɔ screen a ɛyɛ tratraa ma wohuu nea ɛwɔ hɔ bere a na amanneɛbɔ no rekɔ so no.
  
  "Akwanhyia a ɛyɛ nwonwa bi a esii wɔ dade adwumayɛbea bi a wɔagyaw hɔ a ɛbɛn Berlin mu no kunkum German Wim Asraafo wimhyɛnkafo pii, a Ɔsahene Abadiakyiri Captain Gerhard Schmidt ne German Luftwaffe Sahene Panyin, Ɔsahene Panyin Harold Meyer ka ho. Ɛnnya nhuu nea na tebea horow a ɛyɛ adwenem naayɛ no yɛ..."
  
  Sam, Nina ne Marduk susuw baabi a Werner wɔ ne sɛ ebia otumi ne Marlene ne Margaret fii adi wɔ bere ano anaa.
  
  "Wɔfrɛ Werner a, mfaso biara nni so. Saa ɔbarima yi fa telefon a wokura kyin mu te sɛ nea ɔfa ntade ase," Sam kae. "Ɛsɛ sɛ yɛtwɛn hwɛ sɛ ɔne yɛn bedi nkitaho anaa, ɛnte saa, Perdue?"
  
  Nanso Perdue antie. Ɔdaa n"akyi wɔ akongua a ɔda so no so, na ne ti akɔ nkyɛn, na ne tablet a ɔde ne ho to so no wɔ ne yafunu so na ne nsa abɔ so.
  
  Sam serewee sɛ, "Hwɛ eyi. Awiei koraa no, ɔbarima a ɔnna da no gye n"ahome."
  
  Wɔ tablet no so no, Sam tumi hui sɛ Perdue ne Werner redi nkitaho, na ɔrebua Sam asɛmmisa no ntɛm saa anwummere no. Ɔwosow ne ti. "Deɛ w'adwene mu dɔ".
  
  
  Ti 37. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Nna abien akyi no, Nina san nyaa n"anim na na ne ho retɔ no wɔ Kirkwall adwumayɛbea a ɛyɛ fɛ koro no ara a na ɔwɔ kan no. Ná ɛsɛ sɛ woyi dermis a ɛwɔ Marduk anim no na wɔde gu ɔbenfo no mfonini so. Sloan, ɔpete fusion particles no kosii sɛ Babel Akataso no bɛyɛɛ dedaw (pa ara) bio. Ɛmfa ho sɛnea na adeyɛ no yɛ hu no, Nina ani gyei sɛ n"ankasa anim san bae. Bere a na kokoram ahintasɛm a ɔkaa ho asɛm kyerɛɛ nnuruyɛfo no ho adwo no kɛse no, ɔdae bere a Sam kɔe sɛ ɔrekɔnom kɔfe no.
  
  Akwakoraa no nso ho tɔɔ no yiye, na ɔtraa mpa bi so wɔ ɔkwan koro no ara so ne Nina. Wɔ ayaresabea yi mu no na ɛnsɛ sɛ ɔda ntama ne ntama a mogya ayɛ no ma so, na na n"ani sɔ daa.
  
  "Wo ho yɛ fɛ, Peter," Perdue serewee, na ɔhwɛɛ Marduk nkɔso. "Ɛrenkyɛ na woatumi akɔ fie."
  
  Marduk kaee no sɛ: "Mede m"akataso no."
  
  Perdue serewee sɛ: "Nokwarem no. Fa wo akatawia no."
  
  Sam baa hɔ sɛ ɔrebɛkyia. "Ná me ne Nina ara kwa. Ɔda so ara renya ahoɔden afi wim tebea no mu, nanso n"ani agye yiye sɛ ɔsan yɛ ɔno ankasa bio. Ɛma wususuw nneɛma ho, ɛnte saa? Ɛtɔ mmere bi a, sɛ wubenya nea eye sen biara a, anim a eye sen biara a ɛsɛ sɛ wohyɛ no yɛ w"ankasa wo de."
  
  Marduk dii fɛw sɛ: "Nyansapɛsɛm kɛse." "Nanso seesei mayɛ ahantan a metumi aserew na madi fɛw denam kankyee a edi mũ so."
  
  Wɔn serew hyɛɛ aduruyɛ adwumayɛbea a ɛyɛ soronko no fã ketewaa no ma.
  
  "Enti saa bere yi nyinaa na woyɛ ɔboaboafo ankasa a wowiaa Babilon akataso no fii ne nsam?" Sam bisae, na n"ani gyee sɛ ohui sɛ Peter Marduk yɛ ɔpepemni bi a ɔboaboa nkaedum ano a Neumand wiaa Babel Akataso no fii ne hɔ no.
  
  "Eyi yɛ nwonwa saa?" obisaa Sam.
  
  "Kakra. Mpɛn pii no, adefo a wɔboaboa nneɛma ano no soma ankorankoro nhwehwɛmufo ne akuw a wɔyɛ nneɛma a wɔsan siesie ho abenfo ma wɔkɔfa wɔn nneɛma no."
  
  "Nanso afei anka nnipa pii behu nea saa ade a wɔayɛ no damn yi yɛ ankasa. Mintumi mfa saa asiane no nto me ho so. Wuhuu nea esii bere a mmarima baanu pɛ na wohuu nea otumi yɛ no. Susuw nea ɛbɛba sɛ wiase no nim nokware a ɛfa tete nneɛma yi ho hwɛ. Ɛyɛ papa sɛ wode nneɛma bi sie... de akataso, sɛ wopɛ a."
  
  Perdue gye toom sɛ: "Ná mintumi nnye ntom kɛse." Eyi ne ne kokoam nkate a ɔwɔ wɔ Nina a ɔtwe ne ho fi afoforo ho no ho, nanso osii gyinae sɛ ɔde besie akyirikyiri wɔ abɔnten wiase no ho.
  
  Marduk kae sɛ: "Ɛyɛ me anigye sɛ mate sɛ Margaret dɔfo no nyaa ne ti didii mu wɔ ne tuo a wɔde pirapirae no mu."
  
  Sam yɛɛ ahantan kɛse wɔ ne din a wɔbɔɔ no no ho. "So wubegye adi sɛ ɔrepɛ Pulitzer Akyɛde wɔ nhwehwɛmu amanneɛbɔ ho?"
  
  Perdue de nokwaredi koraa kae sɛ: "Ɛsɛ sɛ wosan hyɛ saa akatawia no, me babarima."
  
  "Dabi, ɛnyɛ saa bere yi de. Ɔkyeree ne nyinaa guu Werner fon a wogye fii ne nsam no so! Efi ɔfã a Schmidt kyerɛkyerɛɛ ahyɛde ahorow no mu kyerɛɛ ne mmarima no, kosi ɔfã a ogye tom sɛ ɔno na ɔyɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛbɔ mmɔden sɛ wobekum Sloane, ɛwom sɛ saa bere no na onni ahotoso sɛ ebia owui ampa de. Mprempren wonim Margaret sɛ ɔde ne ho too asiane ahorow mu de daa atirisopam no ne Meyer kum no adi, ne nea ɛkeka ho. Nokwarem no, ɔde ahwɛyiye dannan no sɛnea ɛbɛyɛ a nkaedum bi a ɛyɛ abofono anaa wimhyɛnkafo a wɔadan abɔdamfo a wokum wɔn ho ho asɛm biara renka nsu no, wunim? " .
  
  "M"ani sɔ sɛ osii gyinae sɛ ɔde besie bere a migyaw no wɔ hɔ akyi no. Me Nyankopɔn, dɛn na na meredwene ho? Marduk sii apini.
  
  Sam kyekyee no werɛ sɛ: "Migye di sɛ sɛ́ mɛyɛ amanneɛbɔfo kɛse no bɛma wayɛ nea ɛfata, Peter." "Ne nyinaa akyi no, sɛ woannyaw no wɔ hɔ a, anka onnya atuo a ama wagye din mprempren no nyinaa da."
  
  Marduk buae sɛ: "Nanso, mede ɔne ɔsraani panyin no ka bi." "Next All Hallows Eve, de akae yɛn adventure no, mɛtow adeyɛ kɛse bi na wɔbɛyɛ ahɔho a wɔbɛhyɛ wɔn anuonyam. Nanso ɛsɛ sɛ wɔde sie fi me nneɛma a maboaboa ano no ho... sɛ ɛba sɛ ɛba saa a."
  
  "Kukuruoo!" - Perdue teɛɛm sɛ. "Yebetumi akɔfa no wɔ m"agyapade mu. Asɛmti no bɛyɛ dɛn?"
  
  Marduk dwenee ho kakra na afei ɔde n"ano foforo serewee.
  
  "Wiɛ, bɔɔl a wɔde yɛ wɔn ho, nokwarem no."
  
  
  AWIEEƐ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Abofra na ɔkyerɛwee
  Ahintasɛm a Ɛfa Amber Pii no Ho
  
  
  NKYERƐKYERƐMU
  
  
  
  Åland Nsupɔw, Baltic Po - Ɔpɛpɔn
  
  
  Ná nneɛma a mmara mma ho kwan a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔde bɛkɔ amannɔne no ayɛ Teemu Koivusaari ma, nanso bere a otumi nyaa obi a ɔbɛtɔ no, na ne nyinaa fata mmɔdenbɔ no. Ná adi asram asia fi bere a ofii Helsinki kɔkaa ne mfɛfo adwumayɛfo baanu ho wɔ Åland Nsupɔw so, faako a na wɔreyɛ aboɔden abo atoro adwuma a ɛma wonya sika pii no. Wɔde biribiara fi cubic zirconia so kosi ahwehwɛ bruu so sɛ diamond ne tanzanite, ɛtɔ mmere bi a wɔde - ahokokwaw koraa - dade a ɛwɔ nnyinaso so sɛ dwetɛ ne platinum kɔma amateurs a wonsusuw ho.
  
  "Dɛn na wopɛ sɛ woka sɛ pii bɛba?" Teemu bisaa ne boafo, Afrikani dwetɛdwumfo bi a ɔyɛ ɔporɔwfo a wɔfrɛ no Mula.
  
  "Mehia kilogram foforo na ama madi Minsk ahyɛde no so, Teemu. Mula nwiinwii sɛ: "Mekaa eyi ho asɛm kyerɛɛ mo nnɛra." "Wunim, ɛsɛ sɛ me ne clients di nkitaho bere a woreyɛ screw no. Mehwɛ kwan sɛ ebedu Fida no kilo foforo, anyɛ saa a wubetumi asan akɔ Sweden."
  
  "Finland" a ɛyɛ fɛ.
  
  "Dɛn?" Mula yɛɛ n"anim basabasa.
  
  Teemu teɛɛ ne hokafo no so sɛ: "Mifi Finland, ɛnyɛ Sweden."
  
  Mula de n"anim twitwiw sɔre fii pon no so, na na ɔda so ara hyɛ n"aniwa ahwehwɛ a ɛyɛ den a ɛtwitwa no. "Hena na ɛfa baabi a wufi ho?" Ahwehwɛ no maa n"ani yɛɛ kɛse ma ɛbɛyɛɛ apataa aniwa a ɛyɛ nwonwa, na na ntaban no serewee. "Fuck off, ɔbarima ne ɔbea nna. Fa amber pii brɛ me, mihia nneɛma a wɔde yɛ emerald pii. Adetɔfo yi bɛba ha dapɛn awiei, enti ma w"afurum no ntu!"
  
  Bere a ɔserewee denneennen no, Teemu a ne ho yɛ hare no fii adwumayɛbea a wɔde bere tiaa mu ahintaw a na wɔhwɛ so no mu.
  
  "Hei! Tomi! Ɛsɛ sɛ yedu mpoano kɔkyere biako bio, ɔhokafo," saa na ɔka kyerɛɛ wɔn yɔnko dwumayɛni a ɔto so abiɛsa a na onni adagyew sɛ ɔne Latvia mmeawa baanu a wɔrekɔ akwamma bɛkasa no.
  
  "Seesei?" Tomi sui. "Nyɛ seesei!"
  
  "Ɛhe na worekɔ?" abeawa a ɔpɛ n"asɛm kɛse no bisae.
  
  Ɔtwentwɛnee ne nan ase sɛ: "Uh, ɛsɛ sɛ yɛyɛ," na ɔde mmɔborohunu hwɛɛ n"adamfo no. "Ɛsɛ sɛ wɔyɛ biribi."
  
  "Pa ara? Adwuma bɛn na woyɛ?" - bisae, na ɔde nteaseɛ tete cola a ahwie agu no afiri ne nsateaa so. Tomi san hwɛɛ Teemu a n"ani abɔ n"akyi wɔ akɔnnɔ mu, na ɔsrɛɛ no wɔ kokoam sɛ onnyae n"adwuma mprempren sɛnea ɛbɛyɛ a wɔn baanu nyinaa betumi abɔ bɔɔl. Teemu serew kyerɛɛ mmeawa no.
  
  Ɔhoahoaa ne ho sɛ: "Yɛyɛ agudeyɛfo. Mmabaa no ani gyee ho ntɛm ara na wofii ase kasae anigye so wɔ wɔn kurom kasa mu. Wɔkyekyeree wɔn nsa. Wɔde fɛwdi srɛɛ mmerante baanu no sɛ wɔmfa wɔn nkɔ. Teemu de awerɛhow wosow ne ti na ɔka kyerɛɛ Tomi aseresɛm sɛ: "Ɔkwan biara nni hɔ a yebetumi afa so de wɔn akɔ!"
  
  "Momma yɛn! Wontumi nkyɛ nsen dunwɔtwe. Fa yɛn abohene no bi kyerɛ wɔn na wɔde nea yɛpɛ biara bɛma yɛn!" Tomy bɔɔ n"adamfo no aso mu.
  
  Teemu hwɛɛ mpataa nketewa a wɔn ho yɛ fɛ no na egyee no sikani mmienu pɛ ansa na ɔrebua sɛ, "Ɛyɛ, momma yɛnkɔ."
  
  Tomi ne mmeawa no de anigye de wɔn ho kɔhyɛɛ Fiat dedaw no akyi nkongua so na wɔn baanu no de kar twaa supɔw no ho hyiae sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenhu bere a wɔde aboɔden abo a wowia, amber ne nnuru rekɔ akɔyɛ wɔn atoro ademude no. Na adwuma ketewaa bi wɔ mpɔtam hɔ hyɛn gyinabea hɔ a ɛde dwetɛ nitrate ne sika kɔkɔɔ mfutuma a wɔde fi amannɔne ba, ne nneɛma afoforo.
  
  Ná owura a ɔyɛ kronkron, po so hyɛn mu dwumayɛni dedaw bi a ɔyɛ ɔkwasea a ofi Estonia, taa boa asisifo baasa no ma wodu wɔn dodow a wɔde ma no ho na ɔde wɔn kyerɛ wɔn a wobetumi atɔ no de anya mfaso no mu kyɛfa kɛse. Bere a wohuruw fii kar ketewa no mu no, wohuu no sɛ ɔde ahopere retwa wɔn ho ahyia, na ɔde ahopere teɛteɛɛm sɛ: "Monkɔ, mmarimaa! Ɛwɔ ha! Ɛwɔ ha na seesei ara!"
  
  Tomi si apini sɛ: "O me Nyankopɔn, wasan aba ne kraman adwene no biako mu bio nnɛ."
  
  "Dɛn na ɛwɔ ha?" abeawa a ɔyɛ komm no bisae.
  
  Akwakoraa no yɛɛ ntɛm hwɛɛ ne ho hyiae sɛ: "Ahonhommɔne hyɛn!"
  
  "O Onyankopɔn, ɛnyɛ eyi bio!" Teemu sii apini. "Tie! Ɛsɛ sɛ yɛne wo susuw nsɛm bi ho!"
  
  "Adwuma wɔ ha sɛ ɛbɛtra hɔ!" - akwakoraa no teateaam, na ɔde n"ani kyerɛɛ hyɛn gyinabea no ano. "Nanso hyɛn no bɛyera."
  
  Wotuu mmirika dii n"akyi, na ne ho a ɔde tu mmirika ntɛmntɛm no maa wɔn ho dwiriw wɔn. Bere a wɔkyeree no no, obiara gyinaa hɔ sɛ ɔregye ne home. Na ɛyɛ da a mununkum akata so na ɛpo mu mframa a ɛyɛ nsukyenee no maa wɔn ho yɛɛ nwini kosii wɔn dompe mu bere a ahum no rebɛn no. Bere ne bere mu no, na anyinam hyerɛn wɔ wim, na na aprannaa a ɛrebɔ wɔ akyirikyiri ka ho. Bere biara a anyinam bɛtwa mununkum no mu no, na mmerante ne mmabaa no san wɔn akyi kakra, nanso na wɔn anigye a wɔwɔ sɛ wobehu nneɛma pii no dii wɔn so nkonim.
  
  "Tie, afei. Hwɛ," akwakoraa no de anigye kae, na ɔde ne nsa kyerɛɛ nsu a emu nnɔ a ɛwɔ po no ano wɔ benkum so no.
  
  "Dɛn? Hwɛ dɛn?" Teemu kaa saa a ɔrewosow ne ti.
  
  Hyɛn mu dwumayɛni a wakɔ pɛnhyen no de wiase dedaw mu anigye ne n"ani a ɛyɛ hyew ka kyerɛɛ mmabaa no sɛ: "Obiara nnim hyɛn a ɛyɛ ahonhonsɛmdi yi ho asɛm gye me." Ɛte sɛ nea wɔn ani gye ho, enti ɔkaa sɛnea ɛte no ho asɛm kyerɛɛ wɔn. Ɔde ahintasɛm nne kae sɛ: "Mihu no wɔ me radar so, nanso ɛtɔ mmere bi a ɛyera, ɛyera ara kwa!"
  
  Tomi kae sɛ: "Minhu hwee. "Bra, momma yɛnsan nkɔ."
  
  Akwakoraa no hwɛɛ ne dɔn. "Ɛnkyɛ! Ɛnkyɛ! Nkɔ. Twɛn kɛkɛ."
  
  Aprannaa bɔɔ gyegyeegye, na ɛmaa mmeawa no ho popoe na wohuu wɔn ho wɔ mmerante baanu abasa mu, na ɛno ma ɛdanee aprannaa a wɔgye tom kɛse ntɛm ara. Mmabaa no a wɔyɛɛ wɔn ho wɔn ho atuu no de ahodwiriw hwɛɛ sɛnea magnetic charge a ɛyɛ hyew puei mpofirim wɔ asorɔkye no atifi. Hyɛn bi a akɔ fam anim puei, na ɛkame ayɛ sɛ na wontumi nhu wɔ nsu no ani.
  
  "Hwɛ?" - akwakoraa no teateaam. "Hwɛ? Ɛyɛ asorɔkye a ɛba fam, enti saa bere yi de, awiei koraa no, wubetumi ahu anwenne a onyame agyaw hɔ yi!"
  
  Mmabun a wɔwɔ n"akyi no de ahodwiriw gyinaa hɔ wɔ nea wohui no ho. Tomy yii ne fon sɛ ɔrekɔtwa adeyɛ no ho mfonini, nanso anyinam a ano yɛ den titiriw bi fi mununkum no mu bɔɔ, na ɛmaa wɔn nyinaa ho popoe. Ɛnyɛ sɛ wankyere baabi a asɛm no sii nko, na mmom wɔanhu sɛ anyinam no ne anyinam ahoɔden a atwa hyɛn no ho ahyia no bɔ, na ɛmaa hellgya mu afiri bi a ɛkame ayɛ sɛ ɛpaapaee wɔn aso mu.
  
  "Yesu Kristo! So woate saa? Teemu teɛteɛɛm fi mframa a ɛyɛ nwini a ɛbɔe no mu. "Momma yemfi ha ansa na wɔakum yɛn!"
  
  "Deɛn ni?" - teɛɛm sɛ abeawa a ɔyɛ extroverted no na ɔde ne nsa kyerɛɛ nsuo no so.
  
  Akwakoraa no wee ne ho bɛn hyɛn gyinabea no ano sɛ ɔrekɔhwehwɛ mu. "Oyi yɛ ɔbarima! Mommra mmɛboa me mma mennyi no mfi mu, mmarimaa!"
  
  Tomi de ehu hwɛɛ n"anim kae sɛ: "Ɛte sɛ nea wawu."
  
  Akwakoraa no ampene so sɛ: "Nkwaseasɛm." "Ɔrehuruhuruw n"anim akɔ soro na n"afono ayɛ kɔkɔɔ. Mo a moyɛ mmerɛ, mommoa me!"
  
  Mmabun no boaa no ma ɔtwee ɔbarima no nipadua a ayɛ mmerɛw no fii asorɔkye a ɛrebɔ no mu na amma wankɔhwe hyɛn gyinabea hɔ anaasɛ ɔremene. Wɔsan de kɔɔ akwakoraa no adwumayɛbea hɔ na wɔde sii adwuma pon a ɛwɔ akyi no so baabi a na akwakoraa no rebɔ amber bi de ayɛ no. Bere a wogye dii sɛ ɔhɔho no te ase ampa no, akwakoraa no de ntama kataa no so gyaw no kosii sɛ ɔne mmerante baanu no wiee n"adwuma. Ná akyi dan no mu yɛ hyew anigye so bere a wɔreyɛ no aduru no akyi. Awiei koraa no, wɔne wɔn nnamfo baanu kɔɔ wɔn dan ketewa no mu na wogyaw akwakoraa no ma osi ɔhɔho no nkrabea ho gyinae.
  
  
  Ti 1. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  
  Edinburgh, Scotland - Ɔpɛpɔn
  
  
  Wim a ɛwɔ abansoro no atifi no danee fitaa, na owia a ɛyɛ mmerɛw no de hyerɛn kɔkɔɔ aguaree biribiara a atwa ho ahyia. Te sɛ adeyɛ bi a efi ahwehwɛ a wɔde hwɛ nneɛma mu a ɛkyerɛ asɛmmɔne ho nkɔmhyɛ mu no, na ɛte sɛ nea mmoa no nyɛ komm na mmofra no yɛɛ komm. Sam kyinkyin a na onni botae biara wɔ mpa a wɔde sirikyi ne kotoku ayɛ a ɛsensɛn baabi a ontumi mfa nsie no mu. Bere a ɔmaa n"ani so na ɔmaa n"ani so mpo no, na ontumi nhu mmeae biara a wɔde ntama a wɔde bɔ mpire no bɛbata ho, na onhu abrannaa biara, nhama biara, nnua a wɔde gyina so. Ɛte sɛ nea wɔsensɛn hama bi a aniwa nhu so wɔ wim, na mframa bi a ɔno nkutoo na obetumi ate nka no wosow wɔn.
  
  Ɛte sɛ nea obi foforo biara nni hɔ a otwam wɔ ne nkyɛn wɔ abɔnten so a na n"ani nnye mfutuma a ɛpae a ɛsoa sare so anhwea no ho. Wɔn ntade ne wɔn ntade atenten no ano no hwirew esiane wɔn nan a wɔde keka wɔn ho bere a wɔnantew no nkutoo nti, na ɛnyɛ mframa a bere ne bere mu no ɛmaa ne home yɛ den na ɛtow ne ti nhwi tuntum a asɛe no guu n"anim no. Ná ne menewa ayow na na ne yafunu rehyew esiane nna a onni aduan nti. Ná ɔde n"ani kyerɛ abura a ɛwɔ kurow no abɔnten so mfinimfini, baabi a kurow no mufo nyinaa hyiam wɔ gua so nna mu na wɔasua dapɛn a etwaam no ho amanneɛbɔ no ho.
  
  Sam bɔɔ n"ano a na ɔmpɛ sɛ: "Onyankopɔn, metan Kwasida wɔ ha." "Metan nnipadɔm yi. Anka ɛsɛ sɛ meba nna abien a atwam ni bere a na ɛhɔ yɛ dinn no."
  
  "Dɛn nti na woanyɛ?" - tee Nina asemmisa no firii ne benkum mmati akyi.
  
  "Efisɛ na sukɔm de me saa bere no, Nina. Mfaso biara nni so sɛ wobɛba ha abɛnom sɛ sukɔm nnye wo a," ɔkyerɛkyerɛɛ mu. "Nkurɔfo rennya nsu wɔ abura mu kosi sɛ wobehia, so wunnim?"
  
  "Manyɛ saa. Kafra. Nanso ɛyɛ nwonwa, wunsusuw sɛ?" - a okaa ho.
  
  "Dɛn?" ɔyɛɛ n"anim basabasa bere a anhwea a ɛrehwe ase no kekaa n"ani na ɛmaa ne nusu ntini no wee no.
  
  Obuae sɛ: "Sɛ obiara betumi anom abura no mu gye wo nkutoo."
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na ɛte saa? Adɛn nti na woka saa?" Sam bɔɔ n"ano de yii ne ho ano. "Obiara ntumi nnom kosi sɛ ɔbɛyow. Nsu nni ha."
  
  "Nsu biara nni ha mma wo. Afoforo fam no, ɛno dɔɔso," na ɔserewee.
  
  Sam bo fuwii sɛ Nina ani nnye n"amanehunu no ho saa. Nea ɛbɛyɛ na ɔde ahohorabɔ aka opira ho no, ɔkɔɔ so kanyan n"abufuw. "Ebia ɛyɛ nea wonyɛ ha dea nti, Sam. Bere nyinaa wode wo ho hyɛ biribiara mu na wuwie a wotwe sare tiawa sen biara, na sɛ wonyɛ obi a ɔbɔ abubuw a ontumi nnyina ano saa a, anka ɛbɛyɛ papa."
  
  "Tie! So wowɔ..." ɔhyɛɛ ne mmuaeɛ ase, na ɔhunuu sɛ Nina agyaw no hɔ. "Nina! Nina! Sɛ woyera a, ɛremmoa wo mma wunni nkonim wɔ akyinnyegye yi mu!"
  
  Saa bere yi de, na Sam adu abura a nkyene ayɛ no ma no ho, na nnipa a wɔahyiam wɔ hɔ no piapia no. Na sukɔm de obi foforo biara, nanso na wɔn nyinaa gyina hɔ te sɛ ɔfasu, na wosiw tokuru a ɛda hɔ a Sam tumi fa mu te nsu a ɛreworo so wɔ sum a ɛwɔ ase hɔ no ano.
  
  Ɔde n"ano sɛ: "Mesrɛ mo bɔne fafiri," na ɔkanyan wɔn mmiako mmiako ma wɔhwɛɛ ano. Wɔ abura no mu tɔnn no, na nsu no yɛ bruu tuntum, ɛmfa ho mpo sɛ na emu dɔ no yɛ tuntum no. Hann a efi soro no danee nsoromma fitaa a ɛhyerɛn wɔ asase a ɛso yɛ asorɔkye no so bere a na Sam pɛ sɛ ɔfa bi no.
  
  "Mesrɛ wo, wubetumi ama me nsa?" wankasa akyerɛ obiara pɔtee. "Mesrɛ wo! Meyɛ damn sukɔm de me paa! Nsu no wɔ ha pɛɛ, nanso mintumi nkɔ hɔ."
  
  Sam trɛw ne nsa mu sɛnea obetumi, nanso bere a ne nsa kɔ n"anim nsateakwaa biara no, na ɛte sɛ nea nsu no retwe ne ho akɔ akyiri, na ɛkɔɔ so traa ne kwan so, na awiei koraa no ɛbaa fam sen kan no.
  
  "O me nyame!" - de abufuw teateaam. "Woredi me ho agoru?" Ɔsan fii ase gyinaa hɔ na ɔhwɛɛ ahɔho no a na anhwea a ennyae ne ne ntua a ɛyɛ kusuu no da so ara nhaw wɔn no. "Mehia hama. So obi wɔ hama?
  
  Ná wim reyɛ hare. Sam maa n"ani so hwɛɛ hann a ɛrehyerɛn a efi owia no mu bae no, na ɛkame ayɛ sɛ ɛbubuu nsoromma no kurukuruwa a edi mũ no.
  
  Ɔde n"adwene bɔɔ n"ano sɛ: "Owia mu hann bi." "Ɛnyɛ nwonwa sɛ me ho yɛ hyew na sukɔm de me saa. Ɛbɛyɛ dɛn na mo nkurɔfo ante ɔhyew a wontumi nnyina ano no nka?"
  
  Ná ne menewa ayow araa ma nsɛmfua abien a etwa to no antumi annye, na na ɛte sɛ anwiinwii a wontumi nte ase. Ná Sam wɔ anidaso sɛ owia a ɛredɛw no renyow abura no, anyɛ yiye koraa no, ɛnyɛ kosi sɛ ɔbɛnom nsa. Wɔ n"abasamtu sum mu no, ɔde ne ho hyɛɛ basabasayɛ mu. Sɛ obiara amfa n"adwene ansi obi a ɔwɔ suban pa so a, ebia sɛ ɔyɛ n"ade wɔ ɔkwan a ɛmfata so a, anka wɔbɛyɛ aso atie ne tebea a emu yɛ den no.
  
  Bere a Sam tow nkuku a ɛyɛ hu na ɔbubuu nkuku bere a ɔrekɔ no, ɔteɛɛm hwehwɛɛ kuruwa ne hama; biribiara a ebetumi aboa no ma wanya nsu. Nsu a na enni ne yafunu mu no yɛɛ te sɛ acid. Sam tee nka sɛ ɛyaw bi a ɛyɛ hyew retu ne nipadua nyinaa, te sɛ nea owia no ayɛ ne nipadua mu akwaa biara a ɛyɛ kurukuruwa. Ɔkotow, na ɔteɛɛm te sɛ banshee wɔ yaw mu, na ɔde nsateaa a ɛyɛ nsensanee kuraa anhwea kɔkɔɔ a ayɛ mmerɛw no mu bere a acid no de ahopere faa ne menewam no.
  
  Ɔkyeree wɔn nansoaa, nanso wɔde anifere bɔɔ ne nsa kɛkɛ, na wɔamfa wɔn adwene ansi no so kɛse. Sam de ɛyaw teɛteɛɛm. Ɔnam n"ani a ayɛ teateaa a esiane biribi nti na anhwea da so ara ahyɛ mu ma no so hwɛɛ wim. Ná owia anaa mununkum biara nni hɔ. Nea na otumi hu ara ne ahwehwɛ a wɔde ayɛ adum a efi wim kɔ soro. Nnipa a na wɔka ne ho nyinaa gyinaa hɔ a na wɔn ho adwiriw wɔn wɔ dome no ho, na wɔayɛ nwini wɔ anigye mu, ansa na ɔtopae kɛse bi refura wɔn nyinaa ani - obiara gye Sam.
  
  Owu a aniwa nhu asorɔkye bi fii wim wɔ dome no ase na ɛmaa ɔman mma afoforo nyinaa yɛɛ nsõ.
  
  "Awurade, dabi!" Sam sui bere a ohui sɛ wɔawuwu a ɛyɛ hu no. Ná ɔpɛ sɛ oyi ne nsa fi n"ani so, nanso anhinhim. "Gyae me nsa! Ma menyɛ anifuraefo! Ma menyɛ anifuraefo!"
  
  "Mmiɛnsa..."
  
  "Mmienu..."
  
  "Baako".
  
  Ɔtow foforo a ɛte sɛ ɔsɛe a ɛrebɔ denneennen no gyegyeegye wɔ Sam aso mu bere a n"aniwa buei no. Ná ne koma rebɔ denneennen bere a ɔde n"ani a ɛtrɛw a ehu ahyɛ no ma hwehwɛɛ nneɛma a atwa ne ho ahyia no mu no. Na pillow teateaa bi wɔ ne ti ase na na wɔakyekyere ne nsa brɛoo, na ɛresɔ hama a emu yɛ hare no ahoɔden ahwɛ.
  
  Bere a Sam hwɛɛ ne nsateaa no kae sɛ: "Ɛyɛ kɛse, seesei manya hama."
  
  Oduruyɛfo no hyɛɛ nyansa sɛ: "Migye di sɛ na ɔfrɛ a wɔde kɔ hama no so no fi sɛ wɔkaee w"adwene ase anohyeto ahorow no."
  
  Sam kasa tiaa nsusuwii no sɛ: "Dabi, na mihia hama no na ama matumi anya nsu afi abura no mu."
  
  "Menim. Wokaa biribiara kyerɛɛ me wɔ kwan so, Owura Cleave."
  
  Ná Oduruyɛfo Simon Helberg yɛ nyansahu mu ɔbenfo a wadi mfe aduanan a na n"ani gye adwene ne n"afiri ho titiriw. Parapsychology, adwenemyare, neurobiology ne, nea ɛyɛ nwonwa no, tumi soronko a ɛma wotumi hu nneɛma a ɛwɔ nkate akyi no na ɛkyerɛɛ akwakoraa no hyɛmma no kwan. Oduruyɛfo Helberg a dodow no ara bu no sɛ ɔyɛ ɔkwasea na ɔyɛ animguasefo ma nyansahufo no amma kwan amma ne din a asɛe no annya n"adwuma so nkɛntɛnso wɔ ɔkwan biara so. Ná Helberg yɛ nyansahufo a ɔsɔre tia asetra ne nsusuwii kyerɛwfo a ɔde ne ho to afoforo so, na odii yiye wɔ nsusuwii ahorow a wɔtaa bu no sɛ anansesɛm ho nsɛm ne ne nneyɛe nkutoo so.
  
  "Sam, dɛn nti na wususuw sɛ woanwu wɔ "pulse" mu bere a obiara wuwui? Dɛn na ɛmaa woyɛɛ soronko wɔ afoforo ho?" - bisaa Sam, na ɔtenaa kɔfe pon no so wɔ sofa no anim, a na nsɛm ho amanneɛbɔfoɔ no da so ara da so.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ Sam de fɛwdi dii no sɛ mmofra de. "Wiɛ, ɛda adi yiye, ɛnte saa? Ná wɔn nyinaa fi abusuakuw, amammerɛ ne ɔman koro. Ná meyɛ obi a ofi abɔnten koraa."
  
  "Yiw, Sam, nanso ɛnsɛ sɛ ɛno ma wo kyɛw sɛ wubehu amane wɔ wim asiane bi mu, ɛnte saa?" - Oduruyɛfo Helberg susuw ho. Te sɛ ɔkraman a ɔyɛ onyansafo no, ɔbarima a ne ho yɛ duru na ne ti nhwi ayɛ fitaa no de n"ani akɛse a ɛyɛ bruu a ɛyɛ hann no hwɛɛ Sam denneennen. N"aniwa ahwehwɛ no traa ne hwene no ano araa ma Sam tee nka sɛ ɛsɛ sɛ ɔsan pia kɔ soro ansa na afi oduruyɛfo no hwene ano ahwe ase. Nanso ɔhyɛɛ ne nkate so sɛ obesusuw nsɛntitiriw a akwakoraa no aka no ho.
  
  Ogye toom sɛ: "Yiw, minim." Sam aniwa akɛse a ɛyɛ tumm no hwehwɛɛ fam bere a n"adwene hwehwɛɛ mmuae a ntease wom no. "Misusuw sɛ na ɛyɛ nea ɛyɛ m"anisoadehu na na saa nkurɔfo no yɛ extras kɛkɛ wɔ asɛnka agua so nti. Ná wɔyɛ asɛm a na merehwɛ no fã," na ɔde n"anim butubutuw fam, a na onnim n"ankasa nsusuwii.
  
  "Misusuw sɛ ntease wɔ saa asɛm no mu. Nanso, biribi nti na na wɔwɔ hɔ. Anyɛ saa a anka worenhu obi foforo biara wɔ hɔ. Ebia na wuhia wɔn na ama woate nea efi owu nkate no mu ba no ase," saa na oduruyɛfo no de nyansahyɛ mae.
  
  Sam sɔre tenaa ase na ɔde ne nsa tuu mmirika faa ne ti nhwi mu. Ɔde ahopopo kae sɛ, "Oduruyɛfo, dɛn na ɛho hia? Mekyerɛ sɛ, nokwarem no, nsonsonoe bɛn na ɛwɔ nnipa a wɔhwe ase a wobɛhwɛ ne ɔtopae a wobɛhwɛ kɛkɛ no ntam?"
  
  Oduruyɛfo no buae sɛ: "Ɛyɛ mmerɛw." "Nsonsonoe no ne onipa afã no. Sɛ manhu atirimɔdensɛm a wɔyɛe wɔ wɔn wu no mu a, anka ɛnyɛ hwee sɛ ɔtopae. Anka ɛrenyɛ hwee sɛ adeyɛ bi. Nanso, wɔayɛ atirimpɔw sɛ onipa nkwa a ɛwɔ hɔ ne nea awiei koraa no wɔhwere no bɛma woanya nkate anaa abrabɔ fam ade a ɛwɔ w"anisoadehu no mu. Ɛsɛ sɛ wususuw ɔsɛe ho sɛ nkwa a wɔhwere, na ɛnyɛ asiane a obiara nsɛe kɛkɛ."
  
  Sam sii apini, na ɔwosow ne ti sɛ: "M"adwene mu da hɔ dodo ma eyi."
  
  Oduruyɛfo Helberg serewee na ɔbɔɔ ne nan. Ɔde ne nsa too ne nkotodwe so na ɔperee ne ho sɔre gyinaa ne nan so, na ɔda so ara serewee bere a ɔrekɔdum ne kasɛt a ɔkyere nsɛm gu kasɛt so no. Sam penee so sɛ wɔbɛma wɔakyere ne nhyiam ahorow no agu hama so de ahwehwɛ oduruyɛfo no nhwehwɛmu a ɔyɛe wɔ osuahu ahorow a ɛyɛ awerɛhow a ɛda adi wɔ adwene ne nipadua mu ho no ho-osuahu ahorow a efi nneɛma a ɛboro nnipa de so anaasɛ nea ɛboro nnipa de so, ɛmfa ho sɛnea ɛbɛyɛ te sɛ nea ɛyɛ fɛwdi no.
  
  "Wɔ Poncho"s anaa Olmega"s?" Oduruyɛfo Helberg serewee bere a ɔdaa ne nsadan a ɔde anifere asie no adi no.
  
  Sam ho dwiriw no. "Mansusuw da sɛ woyɛ obi a ɔnom tequila, Doc."
  
  "M"ani begyee ne ho bere a metraa Guatemala mfe kakraa bi dodo no. Bere bi wɔ mfe aduɔson no mu no mede me koma maa Amerika Kesee Fam, na wunim nea enti a ɛte saa? " Oduruyɛfo Helberg serewee bere a ɔrehwie atuo no agu no.
  
  Sam sii so dua sɛ: "Dabi, ka kyerɛ me."
  
  Adwene no bɛyɛɛ m"adwene kɛse," saa na oduruyɛfo no kae. Na bere a ohui sɛ Sam hwɛbea a ɛyɛ nwonwa sen biara no, ɔkyerɛkyerɛɛ mu. "Ná ɛsɛ sɛ mihu nea ɛde saa nnipadɔm a wɔyɛ basabasa a nkurɔfo taa frɛ no nyamesom, ɔba yi bae. Adwene a tumi wom a ɛte saa, a na ahyɛ nnipa pii ase wɔ mmere pii mu, nanso na ɛmma ntease pɔtee biara a ɛbɛma wɔatra ase gye tumi a nnipa wɔ wɔ afoforo so no yɛ ntease pa a enti ɛsɛ sɛ wɔhwehwɛ mu ampa."
  
  "Wɔakum no!" Sam kae, na ɔmaa n"ahwehwɛ so sɛnea ɛbɛyɛ a obehyia n"adwene ho ɔyaresafo no ani. "Ná m"ankasa nim saa nsɛm a wɔahu yi. Ɛnyɛ nyamesom nko, na mmom akwan horow a ɛnyɛ nea wɔtaa fa so ne nkyerɛkyerɛ a ntease nnim koraa a ɛde nnipadɔm yɛɛ nkoa te sɛ nea ɛkame ayɛ sɛ..."
  
  "Ɛyɛ nea ɛboro nnipa de so?" Oduruyɛfo Helberg bisae, na ɔmaa n"aniwa biako so.
  
  Sam kae sɛ: "Esoteric," misusuw sɛ ɛbɛyɛ asɛmfua a eye sen saa," na ɔde ne tuo wiei na ɔde n"ani kyerɛɛ anonne a emu da hɔ no a ɛyɛ nwononwono a ɛnyɛ dɛ no ho."So wugye di sɛ ɛyɛ tequila?" ogyinaa hɔ kakra, na ɔhome.
  
  Bere a Oduruyɛfo Helberg buu n"ani guu Sam asɛmmisa a ɛho nhia no so no, ɔkɔɔ so kaa asɛmti no ho asɛm. "Asɛmti a ɛyɛ ahintasɛm kata nneɛma a ɛyɛ nwonwa a woka ho asɛm no so, ɔba. Nea ɛboro nnipa de so no yɛ esoteric theosophy ara kwa. Ebia woreka anisoadehu ahorow a woanya nnansa yi no ho asɛm sɛ saa ahintasɛm ahorow a ɛyɛ nwonwa no mu biako?"
  
  "Ntaa nsi. Mihu wɔn sɛ adaeso, biribiara nni hɔ a ɛsen saa. Ɛnyɛ nea ɛda adi sɛ wobegyina hɔ ama nnipadɔm a wɔyɛ wɔn basabasa wɔ ɔkwan a nyamesom yɛ so. Hwɛ, me nyinaa mepɛ honhom mu gyidi anaasɛ ahotoso bi wɔ nyansa a ɛkorɔn mu," Sam kyerɛkyerɛɛ mu. "Minnye nni kɛkɛ sɛ wobetumi de mpaebɔ ama anyame yi adwo anaasɛ wɔatwetwe wɔn ma wɔama nkurɔfo nea wɔpɛ. Biribiara bɛyɛ sɛnea ɛbɛyɛ. Ɛnyɛ nea ɛda adi sɛ biribiara ada adi wɔ bere nyinaa mu esiane mmɔborohunu a obi srɛsrɛ Onyankopɔn wɔ nti."
  
  "Enti, wugye di sɛ nea ɛbɛba no bɛba a honhom fam de ne ho bɛhyɛ mu biara mfa ho?" oduruyɛfo no bisaa Sam bere a ɔde kokoam miaa record button no so no. "Enti woka sɛ wɔakyerɛ yɛn nkrabea dedaw."
  
  Sam de ne ti too fam sɛ: "Yiw." "Na yɛawie."
  
  
  Ti 2. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Awiei koraa no, kommyɛ asan aba Berlin wɔ nnansa yi awudisɛm no akyi. Aban mpanyimfo pii, Bundesrat mufo ne sikasɛm mu adwumayɛfo atitiriw ahorow ayɛ wɔn a wɔakum wɔn a ahyehyɛde anaa ankorankoro biara nnya nnii ho dwuma. Ná ɛyɛ ahodwiriwde a na ɛho nhia sɛ ɔman no hyia da, efisɛ na wontumi nsusuw nea enti a wɔtow hyɛɛ wɔn so no ho. Ná mmarima ne mmea a wɔtow hyɛɛ wɔn so no nhyia pii gye sɛ wɔyɛ adefo anaasɛ wonim wɔn yiye, ɛwom sɛ na wɔn mu dodow no ara wɔ amammuisɛm mu anaa Germany aguadi ne sikasɛm mu de.
  
  Nsɛm ho amanneɛbɔfo ansi biribiara so dua, na nsɛm ho amanneɛbɔfo a wofi wiase nyinaa tuu mmirika kɔɔ Germany sɛ wɔrekɔhwehwɛ sum ase amanneɛbɔ bi wɔ Berlin kurow no mu baabi.
  
  Ɔsom adwuma no kasamafo Gabi Holzer ka kyerɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo bere a Bundestag, Germany mmarahyɛ bagua no de too gua no mu sɛ: "Yegye di sɛ na eyi yɛ ahyehyɛde bi adwuma." "Nea enti a yegye eyi di ne sɛ na nnipa bɛboro biako na wɔde wɔn ho hyɛɛ owu no mu."
  
  "Adɛn nti na eyi te saa? Dɛn nti na wugye di saa sɛ eyi nyɛ onipa biako, Frau Holzer, adwuma?" amanneɛbɔfo bi bisae sɛ.
  
  Ɔtwentwɛnee ne nan ase, na ɔde ahopopo guu ahome. "Nokwarem no, eyi yɛ nsusuwii hunu ara kwa. Nanso, yegye di sɛ nnipa pii de wɔn ho ahyɛ mu esiane akwan horow a wɔfaa so kunkum ɔman mma a wɔagye din yi nti.
  
  "Elite?"
  
  Ɔka sɛ: "Wow, nnipa atitiriw,!"
  
  Nsɛm ho amanneɛbɔfo ne wɔn a wɔhwɛɛ no pii nteɛm kaa ne nsɛm a wanpaw no yiye no ho asɛm wɔ abufuw mu, bere a Gaby Holzer bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛteɛteɛ ne nsɛmfua no.
  
  "Mesrɛ wo! Mesrɛ wo ma menkyerɛkyerɛ mu..." Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsan aka nsɛm foforo, nanso na nnipadɔm a wɔwɔ abɔnten no de abufuw rebobom dedaw. Ná wɔayɛ nsɛmti no sɛ wɔde bɛda asɛm a ɛyɛ abofono no adi wɔ ɔkwan a enye koraa so sen sɛnea na wɔahyɛ da ayɛ no. Bere a awiei koraa no otumi maa nsɛm ho amanneɛbɔfo a wɔwɔ n"anim no dwoe no, ɔkyerɛkyerɛɛ nsɛmfua a ɔpaw no mu yiye sɛnea obetumi, na ɛyɛɛ den efisɛ na ne Borɔfo kasa no mu nyɛ den titiriw.
  
  "Amanaman ntam nsɛm ho amanneɛbɔfo anuanom, mepa kyɛw wɔ ntease a ɛnteɛ no ho. Mesuro sɛ mankasa a ɛnteɛ - me Borɔfo kasa, yie... M-me kyɛwpa," ɔkaa saa, na ɔbɔɔ n"ano kakra, na ɔhome denneennen sɛ ɔbɛma ne bo adwo. "Sɛnea mo nyinaa nim no, wɔyɛɛ saa nneyɛe a ɛyɛ hu yi tiaa nnipa a wɔwɔ nkɛntɛnso kɛse na wɔagye din wɔ ɔman yi mu. Ɛwom sɛ na ɛte sɛ nea wɔn a wɔde wɔn ani asi wɔn so yi nni biribiara a ɛne wɔn ho di nsɛ na wɔankɔ baabiara mpo de, nanso yɛwɔ nea enti a ɛsɛ sɛ yegye di sɛ na wɔn sikasɛm ne amammui gyinabea ne nea ɛkanyan wɔn a wɔtow hyɛɛ wɔn so no wɔ biribi yɛ."
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na eyi yɛ ɔsram biako a atwam ni. Na ayɛ adapɛn kakraa bi a emu yɛ den fi bere a na ɛsɛ sɛ Gabi Holzer di nsɛm ho amanneɛbɔfo ne wɔn akɔre adwene ho dwuma, nanso na ɔda so ara te nka sɛ ɔyare bi wɔ ne yafunu mu bere a osusuw nsɛm ho amanneɛbɔfo nhyiam ahorow ho no. Efi saa dapɛn no na ntua no agyae, nanso na asomdwoe a ɛyɛ sum, a wontumi nsi pi, a ehu ahyɛ mu ma wɔ Berlin nyinaa ne ɔman no fã a aka no nyinaa.
  
  "Dɛn na na wɔhwɛ kwan?" - bisaa ne kunu.
  
  Ɔserewee, na ɔhwɛɛ ne mpa mfɛnsere mu sɛ: "Minim, Detlef, minim." Gabi yii ne ho fii ne ho kɔdaa aguaree bere tenten a ɛyɛ hyew. "Nanso nea obiara nte ase wɔ m"adwuma akyi ne sɛ ɛsɛ sɛ meyɛ ɔman ntam nkitahodifo. Mintumi nka biribi te sɛ "Yɛsusu sɛ ɛyɛ hackers kuw a wɔde sika pa ayɛ a wɔne asase wuranom bɔne kuw bi a wɔyɛ sunsuma a wɔretwɛn ara kwa sɛ wobetu Germany aban no agu no ayɛ biako kɛkɛ," so metumi? " ɔde n"anim yɛɛ kusuu bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obeyi ne bra no.
  
  Ne kunu bɛboaa no na obuee mu, yii na afei obuee ne pɛnsere atade a ɛyɛ beige no zip. Ɛbaa ne nan ase wɔ kapet a ɛyɛ den na ɛyɛ mmerɛw no so na ofii adi, na ɔda so ara hyɛ ne Gucci platform mpaboa. Ne kunu few ne kɔn ano na ɔde ne hwene too ne mmati so bere a wɔhwɛɛ kurow no mu akanea a ɛrekɔ sum po no mu no. "So eyi ne nea ɛrekɔ so ankasa?" ɔde nsɛm a ɛyɛ komm bisae bere a n"anofafa hwehwɛɛ ne kɔn mu dompe mu no.
  
  "Mesusu sɛ yiw." M"adwumawuranom ahaw paa. Misusuw sɛ ɛyɛ esiane sɛ wɔn nyinaa susuw nneɛma koro nti. Nsɛm bi wɔ hɔ a yɛmfaa wɔn a wɔayɛ wɔn basabasa no ho asɛm nkyerɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo. Eyinom yɛ nokwasɛm ahorow a ɛyɛ hu a ɛka kyerɛ yɛn sɛ eyi nyɛ onipa biako adwuma," na ɔkae.
  
  "Nokwasɛm ahorow bɛn? Dɛn na wɔde asie ɔmanfo? "obisae, na ɔde ne nufu yɛɛ kuruwa. Gabi danee ne ho na ɔde n"anim a ɛyɛ katee hwɛɛ Detlef.
  
  "So woreyɛ akwansrafo? Hena na woyɛ adwuma ma no, Herr Holzer? So worebɔ mmɔden ampa sɛ wobɛdaadaa me ma manya nsɛm?" ɔbɔɔ no akuturuku, na ɔde agoru piaa no san n"akyi. N"akyi a ɛyɛ bruu no saw faa n"akyi a ɛda hɔ kwa no so bere a odii n"akyi wɔ anammɔn biara a ɔretu bere a ɔresan n"akyi no.
  
  Ɔkasa tiae brɛoo na ɔhwee n"akyi wɔ wɔn mpa so sɛ: "Dabi, dabi, m"ani gye w"adwuma no ho ara kwa, ɔdɔfo." Ná Detlef a ne honam ani yɛ den no wɔ nipasu a ɛne ne nipadua bɔ abira koraa. "Ná mempɛ sɛ mibisabisa wo nsɛm."
  
  Gabi gyinaa n"akwan so na ɔbobɔw n"ani. "Um Gottes willen!"
  
  "Dɛn na mayɛ?" - bisae de kyɛwpa.
  
  "Detlef, minim sɛ wonyɛ ɔsraani! Anka ɛsɛ sɛ wo ne no di agoru. Ka nsɛm te sɛ "Meba ha sɛ merebɛgye nsɛm afiri wo hɔ ɔkwan biara so" anaa "Sɛ woanka biribiara ankyerɛ me a, mɛwosow afiri wo mu!"anaasɛ biribi foforɔ biara a ɛbɛba wo tirim.Dɛn nti na wote saa damn cute a ɛyɛ fɛ ? - teɛɛm, na ɔde ne nan ase a ɛyɛ nnam no bɔɔ mpa no wɔ ne nan ntam pɛɛ.
  
  Ɔde ahopopo bɔɔ n"ahome wɔ baabi a ɛbɛn n"abusua aboɔden abo a na ayɛ nwini wɔ nea ɛwɔ hɔ no.
  
  "Ugh!" Gabi serewee na oyii ne nan fii hɔ. "Mesrɛ wo, sɔ sigaret ma me."
  
  Ɔde awerɛhow buae sɛ: "Nokwarem no, ɔdɔfo."
  
  Gaby danee nsu a wɔde gu nsu mu no sɛnea ɛbɛyɛ a nsu no bɛyɛ hyew wɔ saa bere yi mu. Oyii ne panties na ɔkɔɔ mpa no mu kɔnom sigaret. Detlef san tenaa ase, na ɔhwɛɛ ne yere a ne ho yɛ nwonwa no. Ná ɔnyɛ tenten koraa, nanso na ɔhyɛ saa asen no mu, na ɔforo kɔɔ ne so, onyamewa bi a ne ti nhwi yɛ kurukuruwa a Karelia rehyew wɔ n"ano kɔkɔɔ a ayɛ ma no ntam.
  
  
  * * * .
  
  
  Ná kyakyatow dan no yɛ ahonyade a ɛboro so ho nhwɛso na na ɛma ahɔho a wɔwɔ hokwan kɛse, adefo ne nkɛntɛnso kɛse nkutoo kwan ma wɔkɔɔ ne atuu a basabasayɛ wom a ɛyɛ bɔne no mu. MGM Grand no gyinaa hɔ fɛfɛɛfɛ wɔ n"anim a ɛyɛ bruu a ɛmaa Dave Perdue kaee Caribbean po no ani no, nanso na ɛnyɛ beae a etwa to a ɔdebɔneyɛfo ɔpepepemfo no kɔe. Ɔsan hwɛɛ apon ano hwɛfo ne adwumayɛfo no, na wɔwosow wɔn nsa de wɔn nsa kɔaa wɔn, na wɔde wɔn $500 sika no mu denneennen. Limousine tuntum bi a enni agyiraehyɛde faa no na ɛde no kɔɔ wimhyɛn kwan bi a ɛbɛn hɔ so, faako a Purdue wimhyɛn no mu adwumayɛfo retwɛn sɛ ɔbɛba no.
  
  "Ɛhe na ɛbɛkɔ saa bere yi, Owura Perdue?" - bisaa wimhyɛn mu dwumayɛni panyin no, na ɔde no kɔɔ n"akongua so. "Ɔsrane? Ebia Orion Bɛlt na ɛyɛ?
  
  Perdue ne no serewee.
  
  Perdue hyɛɛ sɛ: "Denmark Prime, mesrɛ wo, James."
  
  Ɔkyeaa no sɛ: "Ntɛm ara, adwumawura." Na ɔwɔ biribi a n'ani sɔ ankasa wɔ n'adwumayɛfoɔ mu - aseresɛm. Ne nyansa ne n"ahonyade a enni awiei no ansakra nokwasɛm a ɛyɛ sɛ nea ɛsen ne nyinaa no, na Dave Perdue yɛ ɔbarima a ɔyɛ serew na ɔwɔ akokoduru no da. Esiane sɛ na ɔde ne bere dodow no ara yɛ biribi ho adwuma wɔ baabi esiane biribi nti, osii gyinae sɛ ɔde n"ahomegye bere bedi dwuma de atu kwan. Nokwarem no, na ɔde n"ani kyerɛ Copenhagen kɔyɛ Denmarkfo nneɛma bi a ɛboro so.
  
  Ná Perdue abrɛ. Onnyina hɔ bɛboro nnɔnhwerew 36 tẽẽ fi bere a ɔne ne nnamfo kuw bi a wofi Britania Mfiridwuma ne Mfiridwuma Asoɛe yɛɛ laser generator. Bere a n"ankasa wimhyɛn no retu no, ɔtenaa n"akyi na osii gyinae sɛ ɔbɛda kakra wɔ Las Vegas ne n"anadwo asetra a ɛyɛ kraman akyi.
  
  Sɛnea ɛte daa bere a ɔno nkutoo tu kwan no, Perdue gyaw screen a ɛyɛ tratraa no sɛnea ɛbɛyɛ a ne bo dwo na wada esiane mfonoe a na ɛrebɔ amanneɛ no nti. Ɛtɔ mmere bi a na ɛyɛ golf, ɛtɔ mmere bi nso a na kriket; ɛtɔ mmere bi a na ɔyɛ abɔde ho kyerɛwtohɔ, nanso bere nyinaa na ɔpaw biribi a ɛho nhia na ama n"adwene anya ahomegye kakra. Dɔn a ɛwɔ screen no atifi no kyerɛe sɛ nnɔnsia ne fã bere a wimhyɛn mu dwumayɛni no maa no anwummere aduan ntɛm sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi akɔda a ne yafunu ayɛ ma no.
  
  Ɛdenam ne nna so no, Perdue tee nsɛm ho amanneɛbɔfo no nne a ɛyɛ monotone ne awudi ho akyinnyegye a edii akyi bae a ɛhaw amammuisɛm no. Bere a na wɔregye akyinnye wɔ TV a ɛnyɛ den pii so no, Perdue de anigye dae, na na onnwen Germanfo a wɔn ho adwiriw wɔn wɔ studio hɔ no ho. Bere ne bere mu no, dadwen maa n"adwene baa n"adwene mu, nanso ankyɛ na ɔdae bio.
  
  Gyinabea anan a wɔde pɛtro gu mu wɔ kwan so no maa onyaa bere kakra de trɛw ne nan mu wɔ nna ntam. Wɔ Dublin ne Copenhagen ntam no na ɔde nnɔnhwerew abien a etwa to no adi nna a emu dɔ a na ɔnso dae mu.
  
  Na ɛte sɛ nea daa nkwa atwam bere a Perdue nyanee wɔ wimhyɛn mu dwumayɛni bi a ɔdaadaa no brɛoo no ho no.
  
  "Owura Perdue? Owura, yɛwɔ ɔhaw kakra," she cooed. Bere a ɔtee saa asɛm no, n"ani so tetew.
  
  "Deɛn ni? Dɛn ne asɛm no?" obisae, na na ɔda so ara rebɔ n"ano wɔ n"adwene a ɛyɛ basaa no mu.
  
  "Wɔamma yɛn kwan sɛ yɛnkɔ Denmark anaa Germany wimhyɛn mu, owura. Ebia ɛsɛ sɛ wɔsan de yɛn kɔ Helsinki?" - a obisae.
  
  "Dɛn nti na na yɛwɔ ha..." ɔbɔɔ n"ano, na ɔde ne nsa twitwiw n"anim. "Okay, medi ho dwuma. Meda wo ase ɔdɔfo ". Ɔkaa saa no, Perdue de ahopere kɔɔ wimhyɛnkafo no nkyɛn sɛ ɔrekɔhwehwɛ nea ɛyɛ ɔhaw no.
  
  "Wɔamma yɛn nkyerɛkyerɛmu a ɛkɔ akyiri, owura. Nea wɔka kyerɛɛ yɛn ara ne sɛ wɔakyerɛw yɛn din a yɛde kyerɛw yɛn din no din wɔ Germany ne Denmark nyinaa! " wimhyɛnkafo no kyerɛkyerɛɛ mu, na na n"adwene atu afra te sɛ Perdue. "Nea mente ase ne sɛ midii kan srɛɛ kwan na wɔmaa me, nanso seesei wɔreka akyerɛ yɛn sɛ yentumi nsi fam."
  
  "Dɛn nti na wɔakyerɛw no tuntum?" Perdue yɛɛ n"anim basabasa.
  
  "Ɛno te sɛ nkwaseasɛm koraa ma me, owura," wimhyɛnkafo a ɔka ho no de ne ho gyee mu.
  
  Perdue buae sɛ: "Mifi me koma nyinaa mu pene so, Stan." "Ɛyɛ, so yɛwɔ pɛtro a ɛdɔɔso a yɛde bɛkɔ baabi foforo? Mebɛyɛ ahosiesie."
  
  Wimhyɛnkafo no bɔɔ amanneɛ sɛ: "Yɛda so ara wɔ pɛtro, owura, nanso ɛnnɔɔso sɛ yɛde yɛn ho bɛto asiane mu dodo."
  
  "Sɔ Billord hwɛ. Sɛ wɔamma yɛankɔ mu a, fa w"ani kyerɛ atifi fam. Yebetumi asi fam wɔ Sweden kosi sɛ yebesiesie eyi," na ɔhyɛɛ n"afirikafo no.
  
  "Mate ase, owura."
  
  Wimhyɛnkafo a ɔka ho no kae mpofirim sɛ: "Wimhyɛn akwantu sohwɛ bio, owura." "Tie".
  
  "Wɔde yɛn rekɔ Berlin, Owura Perdue. Dɛn na ɛsɛ sɛ yɛyɛ?" - bisaa wimhyɛnkafoɔ no.
  
  "Dɛn bio na yebetumi ayɛ? Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yɛbata saa asɛm no ho mprempren," Perdue buu akontaa. Ɔfrɛɛ wimhyɛn mu dwumayɛni no baa hɔ na ɔsrɛɛ sɛ wɔmma no rum mmɔho abien a nsukyenee wom, nsã a n"ani gye ho paa bere a nneɛma nkɔ yiye no.
  
  Bere a Perdue sii fam wɔ Dietrich kokoam wimhyɛn gyinabea a ɛwɔ Berlin kurotia no, osiesiee ne ho maa anwiinwii a na ɔpɛ sɛ ɔde kɔdan atumfoɔ a wɔwɔ Copenhagen no wɔ ɔkwan a ɛfata so no. Ná ne mmaranimfo kuw no rentumi ntu kwan nkɔ Germany kurow no mu nnansa yi ara, enti ɔfrɛɛ Britania aban ananmusifo dwumadibea no sɛ wɔne aban ananmusifo bi bɛyɛ nhyiam wɔ ɔkwan a ɛfata so.
  
  Ná Perdue nyɛ ɔbarima a ne suban yɛ ogya, na ne bo fuwii wɔ nea wɔfrɛ no n"ankasa wimhyɛn a wɔde too gua mpofirim no ho. Wɔ m"asetra mu no, na ontumi nte nea enti a wobetumi de no ahyɛ blacklist mu ase. Ná ɛyɛ serew.
  
  Ade kyee no ɔhyɛn United Kingdom aban ananmusifo dwumadibea hɔ.
  
  "Awia pa, me din de David Perdue. Me ne Owura Ben Carrington ayɛ nhyehyɛe," saa na Perdue ka kyerɛɛ ɔkyerɛwfo no wɔ tebea a ɛresakra ntɛmntɛm wɔ aban ananmusifo dwumadibea a ɛwɔ Wilhelmstrasse no mu.
  
  Ɔserewee anigye so sɛ: "Adekyee pa, Owura Perdue." "Ma memfa wo nkɔ n"adwumayɛbea hɔ ntɛm ara. Ná ɔretwɛn sɛ obehyia wo."
  
  Perdue buae sɛ: "Meda wo ase," na n"ani awu na ne bo afuw dodo sɛ ɔbɛhyɛ ne ho mpo ma waserew akyerɛ ɔkyerɛwfo no.
  
  Ná Britania ananmusifo no adwumayɛbea no apon abue bere a nea ogye ahɔho no de Perdue baa mu no. Ɔbea bi tenaa pon no ho a n"akyi kyerɛ ɔpon no ano, na ɔne Carrington bɔɔ nkɔmmɔ.
  
  Carrington serewee, na ɔsɔre fii n"akongua so sɛ ɔrekɔkyia ne Scotlandni hɔho no sɛ: "Owura Perdue, migye di."
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Ɛno yɛ nokware." "Ɛyɛ me anigye sɛ mahyia wo, Owura Carrington."
  
  Carrington de ne nsa kyerɛɛ ɔbea a ɔte hɔ no so. "Me ne Germany Amanaman Ntam Nsɛm ho Amanneɛbɔ Dwumadibea ananmusifo bi dii nkitaho sɛ ɔmmɛboa yɛn."
  
  Ɔbea a ne ho yɛ nwonwa no serewee sɛ: "Owura Perdue, mewɔ anidaso sɛ metumi aboa wo." Gaby Holzer na ɔkyerɛwee. Ɛyɛ sɛ mahyia wo".
  
  
  Ti 3. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Gaby Holzer, Ben Carrington ne Dave Perdue kaa bara a wɔbaraa sɛ wɔbɛsi fam wɔ tii so wɔ adwumayɛbea hɔ a na wɔnhwɛ kwan no ho asɛm.
  
  "Ɛsɛ sɛ mema wo awerɛhyem, Herr Perdue, sɛ eyi yɛ nea ebi mmae da. Yɛn mmara dwumadibea, ne Owura Carrington nkurɔfo nso, ahwɛ wo akyi yiye sɛ biribiara a ebetumi ama woaka asɛm a ɛte saa, nanso yenhuu biribiara wɔ wo kyerɛwtohɔ ahorow mu a ɛbɛkyerɛkyerɛ pow a wɔpow sɛ wobɛkɔ Denmark ne Germany no mu." - Gabi kaa saa.
  
  Bere a Gabi kaa sɛnea ɔbɛhwɛ sɛnea ɔte akyi no ho asɛm no, Perdue susuw ho sɛ: "Meda Onyankopɔn ase wɔ Chaim ne Todd ho!""Sɛ wonim mmara dodow a mibuu so wɔ me nhwehwɛmu no mu a, anka wɔbɛto me mu mprempren ara."
  
  Ná Jessica Haim ne Harry Todd yɛ biribiara gye mmara kwan so kɔmputa so nhwehwɛmufo ma Purdue, a na wɔn baanu nyinaa yɛ kɔmputa so ahobammɔ ho abenfo a wɔyɛ adwuma a wɔde wɔn ho a ɔfaa wɔn adwuma no. Ɛwom sɛ na wɔde Sam, Nina ne Perdue fael ahorow a ɛyɛ nhwɛso pa no ho asodi to wɔn so de, nanso Chaim ne Todd amfa wɔn ho anhyɛ sikasɛm mu nsisi biara mu da. Ná Purdue ankasa ahonyade boro nea ɛdɔɔso so. Bio nso, na wɔnyɛ adifudepɛfo. Sɛnea ɛte wɔ Sam Cleave ne Nina Gould ho no, Perdue de nnipa a wodi nokware na wɔfata twaa ne ho hyiae. Ná wɔtaa yɛ wɔn ade wɔ mmara akyi, yiw, nanso na wɔne nsɛmmɔnedifo a wɔtaa yɛ no ntam kwan ware, na na ɛno yɛ biribi a atumfoɔ ne abrabɔ pa ho animdefo dodow no ara ntumi nte ase kɛkɛ.
  
  Bere a anɔpa owia a ɛyɛ mmerɛw no resen fa Carrington adwumayɛbea no anifurae so no, Perdue kanyan ne kuruwa a ɛto so abien a ɛyɛ Earl Grey no. Ná Germanni bea no ahoɔfɛ a ɛyɛ bruu no ma anyinam ahoɔden, nanso na onni charisma anaa n"anim a ɔhwɛ kwan no. Nea ɛne no bɔ abira no, na ɛte sɛ nea ɔpɛ ankasa sɛ obedu nneɛma ase.
  
  "Ka kyerɛ me, Owura Perdue, so wo ne Denmark amammuifo anaa sikasɛm ahyehyɛde ahorow adi nkitaho pɛn?" Gabi bisaa no sɛ.
  
  "Yiw, mayɛ aguadi ho nhyehyɛe ahorow pii wɔ Denmark. Nanso mentu nkɔ amammuisɛm mu. M"ani gye nhomasua ho kɛse. Tete nneɛma akorae, nhwehwɛmu, sika a mede bɛto nhomasua a ɛkɔ anim mu, nanso metwe me ho fi amammuisɛm ho nhyehyɛe ahorow ho. Adɛn?" obisaa no sɛ.
  
  "Dɛn nti na wususuw sɛ eyi fa ho, Awuraa Holzer?" - Carrington bisae, na ɛte sɛ nea ɛda adi pefee sɛ n"ani gye ho.
  
  "Wiɛ, ɛno da adi koraa, Owura Carrington. Sɛ Owura Perdue nni nsɛmmɔnedi ho kyerɛwtohɔ a, ɛsɛ sɛ ɔde asiane ba aman yi so, a me de no ka ho, wɔ ɔkwan foforo bi so," saa na ɔde ahotoso ka kyerɛɛ Britania ananmusifo no. "Sɛ nea enti a ɛte saa no nnyina nsɛmmɔnedi bi so a, ɛnde ɛsɛ sɛ ɛne din a wagye sɛ aguadifo no wɔ abusuabɔ. Yɛn baanu nyinaa nim ne sikasɛm tebea ne ne din sɛ obi a wagye din."
  
  Carrington kae sɛ: "Manya bi." "Ɔkwan foforo so no, nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɔde ne ho ahyɛ akwantu ahorow a enni ano mu na wonim no yiye sɛ ɔyamyefo no ma ɔyɛ asiane ma mo aban no?" Carrington serewee. "Eyi yɛ nea ntease nnim, madam."
  
  "Twɛn, so woreka sɛ ebia sika a mede asie wɔ aman bi mu no ama aman afoforo annye m"adwene nni?" Perdue yɛɛ n"anim basabasa.
  
  Obuae brɛoo sɛ: "Dabi." "Ɛnyɛ aman, Owura Perdue. Asoɛe ahorow."
  
  Carrington wosow ne ti sɛ: "M"ayera."
  
  Perdue de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so.
  
  "Ma menkyerɛkyerɛ mu. Menka ɔkwan biara so sɛ eyi fa me man anaa ɔman foforo biara ho. Te sɛ wo no, meresusuw ho ara kwa, na meresusuw sɛ ebia wo, Owura Perdue, de wo ho ahyɛ akasakasa bi mu wɔ..." ogyinae kakra hwehwɛɛ Borɔfo asɛmfua a ɛfata, "...akwaa bi?
  
  "Npadua ahorow? So w"ani gye ahyehyɛde ahorow no ho?" - Perdue bisae.
  
  Ɔkae sɛ: "Yiw, pɛpɛɛpɛ." "Ebia sikasɛm mu gyinabea a wowɔ wɔ amanaman ntam ahyehyɛde ahorow mu no ama ahyehyɛde ahorow a wɔsɔre tia wɔn a wo ne wɔn di nkitaho no nitan mo. Ɛnyɛ den sɛ nsɛm a ɛte sɛɛ betumi atrɛw wɔ wiase nyinaa, na ama wɔabara wo wɔ aman bi mu; ɛnyɛ aman yi nniso ahorow, na mmom obi a ɔwɔ aman yi nneɛma a wɔde di dwuma so nkɛntɛnso."
  
  Purdue asusuw eyi ho anibere so. Ná Germanni ɔbea no teɛ. Nokwarem no, na ɔteɛ sen sɛnea obetumi ahu. Ná nnwumakuw bi adi kan akyere no a na wɔte nka sɛ nea wayɛ ne nea ɔde tumi krataa a ɔde ama no betumi ayɛ nea mfaso wɔ so kɛse ama wɔn, nanso na wosuro sɛ ebia wɔn ɔsɔretia no de nneɛma a eye sen saa bɛma. Ná saa nkate yi taa de mfiridwuma mu akwansra ne aguadi a wɔbara a ɛmma wontumi ne ne amanaman ntam nnwumakuw nketewa no nni gua.
  
  "Ɛsɛ sɛ migye tom, Owura Perdue. Ntease wom kɛse wɔ eyi mu bere a wohwɛ sɛnea wowɔ akuw a wɔwɔ tumi wɔ nyansahu adwuma mu no," saa na Carrington penee so. "Nanso sɛnea wunim no, Awuraa Holzer, eyi nyɛ aban mmara a wɔabara sɛ wɔmfa nkɔ mu, ɛnde? Eyi mfi Germany aban no hɔ, ɛnte saa?"
  
  Ɔsii so dua sɛ: "Ɛte saa." "Owura Perdue nni ɔhaw biara wɔ Germany aban no ho ɔkwan biara so... anaa Denmark, mɛsusu. Misusuw sɛ wɔyɛ no kokoam kɛse, um, ase-" ɔbɔɔ mmɔden sɛ obenya asɛmfua a ɛfata.
  
  "Wopɛ sɛ woka kokoam? Kokoam ahyehyɛde ahorow? - Nudged Perdue, a na ɔwɔ anidaso sɛ wakyerɛ ne Borɔfo kasa a enye no ase wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so.
  
  "Ɛteɛ." Asase ase akuw a wɔpɛ sɛ wotwe wo ho fi wɔn ho. So biribi wɔ hɔ a wode wo ho ahyɛ mu mprempren a ebetumi ayɛ asiane ama akansi no?" obisaa Perdue sɛ.
  
  Obuae ntɛm ara sɛ: "Dabi." "Nokwarem no, migyee ahome kakra. Mewɔ akwamma ankasa mprempren."
  
  "Eyi haw adwene paa!" - Carrington teɛɛm, na ɔwosow ne ti wɔ ɔkwan a ɛyɛ serew so.
  
  Perdue serewee sɛ: "Enti na abasamtu no, Owura Carrington." "Wiɛ, anyɛ yiye koraa no, minim sɛ minni mmara no ho haw biara. Me ne me nkurɔfo bedi eyi ho dwuma."
  
  "Kama. Afei yɛbɔɔ nkɔmmɔ sɛnea yebetumi biara, esiane nsɛm kakraa bi a yɛwɔ a ɛfa asɛm a ɛyɛ soronko yi ho nti," saa na Carrington de baa awiei. Ɔdanee ne ho kyerɛɛ Germanni ɔnanmusifo a ne ho yɛ fɛ no sɛ: "Nanso, nea ɛnyɛ kyerɛwtohɔ no, Owurayere Holzer."
  
  Ɔserewee sɛ: "Yiw, Owura Carrington."
  
  Ɔde anigye kɛse bisae sɛ: "Da bi wɔ CNN so no, wugyinaa ɔmanpanyin no ananmu wɔ aban kwan so wɔ awudisɛm no ho, nanso woankyerɛ nea enti a eyi bae." "So mfomso bi wɔ hɔ a ɛnsɛ sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo hu ho asɛm?"
  
  Ná ɛte sɛ nea ne ho nyɛ no dɛ koraa, na na ɔrepere sɛ ɔbɛkɔ so akura n"adwumayɛ mu nimdeɛ mu. Ɔde ahopopo hwɛɛ mmarima baanu no nyinaa sɛ: "Misuro, eyi yɛ kokoam nsɛm paa."
  
  Perdue bisae sɛ: "Ɔkwan foforo so no, yiw." Ɔde ahwɛyiye ne obu a ɛyɛ brɛoo kɔɔ Gaby Holzer nkyɛn na ɔtraa ne nkyɛn pɛɛ. "Madam, ebia eyi ne ntua a wɔde aba amammui ne asetra mu nnipa atitiriw so nnansa yi no wɔ biribi yɛ?"
  
  Na saa asɛmfua no wɔ hɔ bio.
  
  Ɛte sɛ nea Carrington ani gyee ho koraa bere a ɔretwɛn ne mmuae no. Ɔde ne nsa a ɛrepopo hwiee tii pii guu mu, na ɔde n"adwene nyinaa sii Germanfo nkitahodifo no so.
  
  "Misusuw sɛ obiara wɔ n"ankasa nsusuwii, nanso sɛ́ ɔkasafo no, minni hokwan sɛ meka m"ankasa m"adwene, Owura Perdue. Wunim. Wobɛyɛ dɛn asusuw sɛ me ne ɔsraani bi asusuw eyi ho?" Ɔde ahomegyeɛ guu ahome.
  
  Perdue buae sɛ: "Efisɛ sɛ wɔtrɛw ahintasɛm mu wɔ aban gyinabea a, ɛhaw me, me dɔfo."
  
  Ɔkaa no pen sɛ: "Eyi yɛ Germanfo asɛm." Gabi de n"ani kyerɛɛ Carrington. "So metumi anom sigaret wɔ wo abrannaa so?"
  
  Ɔpenee so sɛ: "Nokwarem no," na ɔsɔre gyinaa hɔ sɛ ɔrebue ahwehwɛ apon fɛfɛ a efi n"adwumayɛbea hɔ kɔ abrannaa fɛfɛ bi a ɛhwɛ Wilhelmstrasse so no.
  
  Ɔsɔɔ ne sigaret tenten a ɛyɛ tratraa no kae sɛ: "Mitumi hu kurow no nyinaa fi ha." "Ɛha na na obi betumi akasa kwa, na watwe ne ho afi afasu a ebia ɛwɔ aso ho. Biribi reyɛ ayɛ, anuonyamfo," ɔka kyerɛɛ Carrington ne Perdue bere a wɔde wɔn ho bɔɔ n"afã sɛnea ɛbɛyɛ a wɔn ani begye sɛnea wohu no ho no. "Na eyi yɛ tete honhommɔne a wanyane; akansi a wɔn werɛ afi bere tenten... Dabi, ɛnyɛ akansi. Ɛte sɛ akuw a na wosusuw sɛ wɔawuwu bere tenten, nanso wɔada na wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so no ntam ntawntawdi kɛse."
  
  Perdue ne Carrington sesaa wɔn ani ntɛmntɛm ansa na wɔrehyɛ Gabi nkrasɛm a aka no nsow. Wanhwɛ wɔn da, na mmom ɔkasae, na ɔhome wusiw a ɛyɛ tratraa wɔ ne nsateaa ntam. "Wɔkyeree yɛn ɔmanpanyin no ansa na wɔrefi awudi no ase."
  
  Mmarima baanu no nyinaa de ahopopo bɔɔ ɔtopae a Gabi tow guu wɔn so nkyɛe no. Ɛnyɛ sɛ na ɔrekyekyɛ kokoam nsɛm nko, na mmom na wagye atom nkyɛe sɛ Germany aban no panyin ayera. Ná ɛyɛ huam te sɛ atuatew, nanso na ɛte sɛ nea biribi a ɛyɛ sum kɛse wɔ nkurɔfo a wɔkyeree wɔn sie no akyi.
  
  "Nanso ɛno yɛ bɛboro ɔsram biako a atwam ni, ebia ɛboro saa!" Carrington teɛɛm sɛ.
  
  Gabi de ne ti too fam.
  
  "Na dɛn nti na wɔamfa eyi ankyerɛ baguam?" - Perdue bisae. "Akyinnye biara nni ho sɛ ɛbɛyɛ nea mfaso wɔ so kɛse sɛ yɛbɛbɔ aman a ɛbemmɛn no nyinaa kɔkɔ ansa na anifere pɔw a ɛte sɛɛ atrɛw akɔ Europa aman a aka no."
  
  Ɔmpene so sɛ: "Dabi, ɛsɛ sɛ wɔde eyi sie, Owura Perdue." Ɔdanee ne ho de n"ani a esi aniberesɛm a ne nsɛm no yɛ so dua no anim hwɛɛ ɔpepepemfo no. "Dɛn nti na wususuw sɛ wokunkum saa nnipa yi, ɔmanfo mufo atitiriw yi? Ná eyi nyinaa yɛ ultimatum no fã. Nnipa a wɔhyɛɛ ne nyinaa akyi no hunahunaa wɔn sɛ wobekum Germany ɔman mma a wɔwɔ nkɛntɛnso kosi sɛ wobenya nea wɔpɛ. Ade biako pɛ nti a yɛn chancellor no da so te ase ne sɛ yɛda so ara redi wɔn ultimatum no so," na ɔbɔɔ wɔn amanneɛ. "Nanso sɛ yɛbɛn saa bere a wɔde ama no na Federal Intelligence Service no mfaa nea wɔhwehwɛ no mmae a, yɛn man no bɛyɛ...," ɔserewee denneennen, "... wɔ akannifo foforo ase."
  
  "Onyankopɔn pa!" Carrington kae wɔ ne home ase. "Ɛsɛ sɛ yɛma MI6 de wɔn ho hyɛ mu, na-"
  
  Perdue twaa n"asɛm mu sɛ: "Dabi." "Worentumi mfa wo ho nto asiane mu sɛ wobɛma eyi ayɛ baguam ɔyɛkyerɛ kɛse, Owura Carrington. Sɛ eyi pue a, Chancellor no bewu ansa na anadwo adu. Nea ɛsɛ sɛ yɛyɛ ne sɛ yɛbɛma obi ahwehwɛ baabi a ntua no fi bae no mu."
  
  "Dɛn na wɔpɛ fi Germany?" Ná Carrington repɛ mpataa.
  
  Gaby nwiinwii, na ɔde wusiw bɔɔ mframa mu sɛ: "Minnim ɔfã yi." "Nea minim ne sɛ eyi yɛ ahyehyɛde a ɛyɛ den yiye a ɛkame ayɛ sɛ ɛwɔ nneɛma a anohyeto nni mu, na nea wɔpɛ no nyɛ hwee sɛ wiase nyinaa tumidi."
  
  "Dɛn na wususuw sɛ ɛsɛ sɛ yɛyɛ wɔ ho?" - Carrington bisae, na ɔde ne ho too railing no so sɛ ɔrehwɛ Perdue ne Gabi bere koro mu. Mframa no maa ne ti nhwi fitaa a na ayɛ teateaa na ɛyɛ tẽẽ no yɛɛ basaa bere a na ɔretwɛn nyansahyɛ no. "Yɛrentumi mma obiara nhu eyi ho asɛm. Sɛ eyi bɛyɛɛ nea ɔmanfo nim a, anka hysteria bɛtrɛw wɔ Europa nyinaa, na ɛkame ayɛ sɛ migye di sɛ ɛbɛyɛ owu asotwe ama mo Ɔmanpanyin no."
  
  Carrington kyerɛwfo no fii ɔpon no ano yɛɛ no sɛnkyerɛnne sɛ ɔmfa ne nsa nhyɛ krataa a ɛkyerɛ sɛ visa no nhyia no ase, na ɛmaa Perdue ne Gabi yɛɛ komm a ɛyɛ fɛre ade. Obiara susuw dwuma a odii wɔ asɛm yi mu no ho, ɛwom sɛ na ɛnyɛ wɔn asɛm de. Na wɔyɛ wiase no mufo pa baanu ara kwa a wɔrehwehwɛ sɛ wɔbɛboa ma wɔako atia akra a wɔyɛ sum a wɔde atirimɔdensɛm awie a wɔn ho nni asɛm wɔ adifudepɛ ne tumi akyi no.
  
  Ɔde ahoɔhare hwɛɛ ne ho hyiae sɛ ebia wɔn ahɔhoyɛfo no da so ara nni adagyew anaa. "Nanso me na meyɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛsesa wo wimhyɛn no kwan."
  
  "Dɛn?" Perdue kae sɛ. Ná nsemmisa ahyɛ n"ani bruu a ɛyɛ mmerɛw no ma bere a ɔde ahodwiriw hwɛɛ ɔbea no denneennen no. "Adɛn nti na woyɛ saa?"
  
  Ɔkae sɛ: "Minim onipa ko a woyɛ. "Ná minim sɛ worennye ho kwan sɛ wɔbɛpam wo afi Denmark wimhyɛn mu, na mesrɛɛ ebinom - momma yɛmfrɛ wɔn aboafo - sɛ wɔnkɔbɔ wimhyɛn akwantu nhyehyɛe no mu na wɔmfa wo nkɔ Berlin. Na minim sɛ mɛyɛ onipa a Owura Carrington bɛfrɛ no wɔ asɛm yi ho. Ná ɛsɛ sɛ mihyia wo wɔ aban kwan so. Nkurɔfo rehwɛ, woahu."
  
  Perdue de n"anim butubutuw fam, na ɔde adwen kɛse hwɛɛ no sɛ: "O me Nyankopɔn, Awuraa Holzer." "Akyinnye biara nni ho sɛ wofaa ɔhaw kɛse mu sɛ wo ne me bɛkasa, enti dɛn na wopɛ fi me hɔ?"
  
  Ofii ase sɛ: "Saa nsɛm ho amanneɛbɔfo a wagye Pulitzer Akyɛde yi yɛ wo hokafo wɔ wo hwehwɛ nyinaa mu."
  
  "Sam Cleave?"
  
  Ɔsan kaa no bio sɛ: "Sam Cleave," na ne ho tɔɔ no sɛ onim onii ko a ɔrepɛ akyerɛ. "Ɛsɛ sɛ ɔhwehwɛ nnipa a wɔkyere wɔn sie ne ntua a wɔde ba adefo ne wɔn a wɔwɔ tumi so. Ɛsɛ sɛ otumi hu nea hell pɛ a wɔpɛ. Minni gyinabea biara a mede bɛpa wɔn ho ntama."
  
  Ɔkae sɛ: "Nanso wunim nea ɛrekɔ so." Ɔde ne ti too fam bere a Carrington san bɛkaa wɔn ho no.
  
  Carrington kae sɛ: "Enti, so wokaa w"adwene ho asɛm kyerɛɛ obi foforo wɔ w"adwumayɛbea hɔ, Awuraa Holzer?"
  
  Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Nokwarem no, mede nsɛm bi siee hɔ, nanso, wunim."
  
  Carrington kae sɛ: "Ɔyɛ anifere," na ɛte sɛ nea n"ani agye no kɛse.
  
  Gabi de awerɛhyem de kaa ho. "Wunim, ɛnsɛ sɛ mihu biribiara koraa, nanso menna. Mepɛ sɛ meyɛ nneɛma a ɛte sɛɛ, nneɛma a ɛbɛka Germanfo nkurɔfo ne obiara yiyedi, wɔ saa asɛm no mu, denam m"adwuma so."
  
  Carrington kae sɛ: "Ɛno yɛ ɔman ho dɔ kɛse ma wo, Awuraa Holzer."
  
  Ɔde silencer no ano miaa n"anom na ɔbɔɔ n"amemene no ansa na Perdue rebɔ n"ani. Bere a Gabi nipadua a wɔatwitwa no hwee ase wɔ ban a Carrington fii so tow no fii so no so no, aban ananmusifo baanu a wɔhwɛ Perdue so nkonim ntɛm ara, na wɔbɔɔ no hwee fam ma onnim hwee.
  
  
  Ti 4. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Nina kekaa paipu no ano, na na osuro sɛ ebia ɔrenhome yiye. Sam sii so dua sɛ biribiara nni hɔ a wɔfrɛ no ahome a ɛmfata, sɛ obetumi home wɔ baabi a ɛnteɛ nkutoo -te sɛ nsu ase. Nsu a emu tew na ɛyɛ balm no kataa ne nipadua a ɛrehuruhuruw no so bere a ɔrekɔ n"anim wɔ ɔbotan no so no, a na ɔwɔ anidaso sɛ akraman anaa ɛpo mu abɔde foforo biara a ɔredi da bɔne renka no.
  
  Wɔ n"ase no, na akorade a wɔakyinkyim no siesiee po ase a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ kwae no, na ɛde kɔla ahorow a ɛhyerɛn na ɛyɛ fɛ a ɛwɔ sunsuma a Nina nnim mpo da sɛ ɛwɔ hɔ no ma ɛyɛɛ nkwa. Mpataa ahorow pii bɛkaa ne ho wɔ ne nhwehwɛmu no mu, na wɔde mmirika faa ne kwan so na wɔyɛɛ nneɛma ntɛmntɛm a ɛmaa ne ho popoe kakra.
  
  "Na sɛ biribi ahintaw sukuu ahorow a wɔabɔ wɔn dam yi mu na ɛba me so nso ɛ?" Nina ankasa suroe, "Na sɛ kraken anaa biribi retaa me mprempren ara nso ɛ, na mpataa no nyinaa retu mmirika saa ankasa efisɛ wɔpɛ sɛ wɔtwe wɔn ho fi ho nso ɛ?"
  
  Esiane adrenaline a ɛrehuruw a n"adwene a ɛyɛ adwuma dodo no de bae nti, Nina bɔɔ ne nan ntɛmntɛm, na ɔde ne nsa miaa n"afã denneennen na ɔde peaw twaa abotan akɛse a etwa to no ho sɛnea ɛbɛyɛ a obedu nsu no ani. Wɔ n"akyi no, na dwetɛ ahurututu bi a ɛrekɔ so no hyɛɛ ne nkɔso agyirae, na mframa nketewa a ɛhyerɛn a ɛreworo so paee fii ne tube no atifi ano.
  
  Nina paee bere a ɔtee nka sɛ ne moma so ne ne nan afi ase rehyew no ara pɛ. Esiane sɛ na wɔabɔ ne ti nhwi a ɛyɛ nsu no n"akyi nti, na n"ani bruu no te sɛ nea ɛsõ titiriw. Ne nan kaa anhwea fam no na ofii ase san kɔɔ mpoano mpoano a ɛda nkoko a abotan no ayɛ ntam no so. Ɔde n"anim yɛɛ kusuu, na ɔperee ne ho tiaa nsu a ɛreworo so no, na okura n"aniwa ahwehwɛ no wɔ ne nsam.
  
  Asorɔkye no fii ase wɔ n"akyi, na eyi yɛ bere a asiane wom kɛse sɛ wobɛtra mpɔtam hɔ nsu mu. Nea eye ne sɛ, owia no yerae wɔ mununkum a na ɛreboaboa ano no akyi, nanso na aka akyi dodo. Ɛno ne bere a edi kan a Nina baa wiase wim tebea a ɛhɔ yɛ hyew no mu, na ɛno nti na ɔrehu amane dedaw. Ɛyaw a na ɛwɔ ne mmati mu no twee n"aso bere biara a nsu bɛbɔ ne honam ani kɔkɔɔ no. Ná ne hwene afi ase retutu dedaw esiane owia a ɛhyew no da a edii ɛno anim no nti.
  
  "O Onyankopɔn, so metumi adu nsu a emu nnɔ no mu dedaw!" - serewee wɔ abasamtu mu esiane asorɔkye ne ɛpo mu nsu a wɔde petepete so bere nyinaa a ɛde nkyene asorɔkye no kataa ne nipadua a ayɛ kɔkɔɔ no so no ho. Bere a nsu no fii ase duu n"asen koduu ne nkotodwe so no, ɔde ahopere hwehwɛɛ baabi a ɛbɛn no, a sɛnea ɛbɛdaa adi no, na ɛyɛ mpoano asawdan.
  
  Abarimaa ne ɔbarima biara a otwaa no danee ne ho hwɛɛ sɛnea ahoɔfɛ ketewaa no rebɔ ne ho akɔ anhwea a ayɛ mmerɛw no so. Nina n"aniwa tuntum a wɔayɛ no pɛpɛɛpɛ wɔ n"aniwa akɛse a ɛyɛ tuntum no atifi no sii ne honam ani a ɛyɛ marble no so dua ara kwa, sɛ afei de na ne ho ayɛ kɔkɔɔ kɛse mpo a. Ntɛm ara na aniwa nyinaa hwee ahinanan abiɛsa a ɛyɛ ahabammono a ɛyɛ emerald a ɛkame ayɛ sɛ ɛkata ne nipadua afã horow a mmarima pɛ kɛse no so no so. Ná Nina nipadua nyɛ papa ɔkwan biara so, nanso ɛyɛ ɔkwan a ɔfaa so soa ne ho no na ɛmaa afoforo ani gyee ne ho na wɔn kɔn dɔ no.
  
  "Woahu ɔbarima a ɔka me ho anɔpa yi?" - bisaa aberante a ɔyɛ bartender a na ɔhyɛ nhwiren atade a wɔankyekyere no.
  
  "Obi a ɔwɔ ahwehwɛ a ɛma obi yɛ ade tra so?" obisaa no sɛ. Ná ɛsɛ sɛ Nina serew na ɔde ne ti to fam.
  
  "Aane. Ɛno bɛyɛ nea merehwehwɛ no pɛpɛɛpɛ," na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi. Ɔfaa ne kotoku fitaa atade no fii ntwea so nkongua a ogyaw no so no so twee faa ne ti so.
  
  "Manhunu no akyɛ, ma"am. Bere a etwa to a mihuu no no, na ɔrekɔ ne akuraa a ɛbemmɛn hɔ no mpanyimfo rekɔhyia akɔsua wɔn amammerɛ anaa biribi ho ade," saa na ɔbarima a ɔhwɛ asanombea no de kaa ho. "Wobɛnom nsa?"
  
  "Um, wobɛtumi de sika no akɔma me?" - a ɔyɛ charmed.
  
  "Ɛno ara! Ɛbɛyɛ dɛn?" ɔserewee.
  
  Nina sii gyinae sɛ: "Sherry." Ná ogye kyim sɛ wobenya nsa biara. "Ta."
  
  Da no danee wusiw a ɛyɛ nwini bere a asorɔkye no de nkyene nsuyiri bi a ɛkɔɔ mpoano bae no. Nina nom n"anom, na okuraa n"aniwa ahwehwɛ bere a n"aniwa hwɛɛ nneɛma a atwa ne ho ahyia no. Ná adetɔfo no mu dodow no ara afi hɔ, gye Italiafo sukuufo kuw bi a na wɔreyɛ akasakasa a wɔabow nsa wɔ asanombea no fã foforo, ne ahɔho baanu a na wɔayɛ komm wɔ wɔn anonne ho wɔ asanombea hɔ no nkutoo.
  
  Bere a Nina wiee ne sherry no, ohui sɛ po no abɛn kɛse na owia no rekɔtɔ ntɛmntɛm.
  
  "So ahum bi reba anaa biribi?" obisaa nea ɔhwɛ asanombea so no.
  
  "Me nsusuw sɛ ɛte saa." Mununkum nnɔɔso mma ɛno," obuae, na ɔde ne ho too n"anim sɛ ɔrebɛhwɛ soro afi ɔdan atifi a wɔde sare ayɛ no ase. "Nanso misusuw sɛ awɔw bere no bɛba nnansa yi ara."
  
  Nina serewee wɔ saa adwene no ho.
  
  "Na ɛbɛyɛ dɛn na eyi atumi aba?" ɔserewee. Bere a ohui sɛnea bartender no hwɛbea yɛ nwonwa no, ɔkaa nea enti a ohui sɛ wɔn adwene a ɛyɛ nwini no yɛ serew kyerɛɛ no. "Oo, mifi Scotland, woahu?"
  
  "Ow!" - serewee. "Mehunu! Ɛno nti na wo nnyigyei te sɛ Billy Connelly! Na dɛn nti na," ɔde ayamhyehye yɛɛ n"anim basabasa, na ɔde n"adwene sii ne honam ani kɔkɔɔ no so titiriw, "dii nkogu wɔ ɔko a wo ne owia dii no mu wɔ wo da a edi kan wɔ ha no.
  
  Nina penee so, na ɔde nkogudi bɔɔ ne mu ase bere a ɔsan hwehwɛɛ ne nsa mu bio no. "Bali tan me."
  
  Ɔserewee na ɔwosow ne ti. "Daabi! Bali ani gye ahoɔfɛ ho. Bali ani gye ahoɔfɛ ho!" ɔteɛɛm na ɔde ne ho kɔhyɛɛ counter no ase, na ɔde sherry toa bi puei. Ɔhwiee kuruwa foforo guu no so. "Wɔ nea wɔde sii hɔ no ka mu no, nkamfo a efi Bali."
  
  Nina serewee sɛ: "Meda wo ase.
  
  Akyinnye biara nni ho sɛ ahomegye foforo a onyae no yɛɛ no yiye. Efi bere a ɔne Sam duu hɔ nna abien a atwam ni no, ɛnyɛ pɛnkoro pɛ na ne bo afuw, gye, nokwarem no, bere a ɔdomee owia a ɛbɔɔ no no. Bere a na ɔne Scotland ntam kwan ware, na ɔne ne fie a ɛwɔ Oban ntam kwan ware no, ɔtee nka sɛ nsɛmmisa a emu dɔ rentumi nkɔ ne nkyɛn kɛkɛ. Titiriw wɔ ha, baabi a na Equator wɔ n"atifi fam sen sɛ ɛbɛyɛ anafo fam no, saa bere yi de ɔtee nka sɛ nsɛm a ɛyɛ mmerɛw anaa aniberesɛm biara ntumi nkɔ no.
  
  Bali de no siee dwoodwoo. Nina ani gyee anwonwade no ho, sɛnea na nsupɔw no yɛ soronko wɔ Europa ho, sɛ mpo na ɔtan owia ne ɔhyew a ɛbɔ bere nyinaa a ɛma ne menewa dan sare na ɛma ne tɛkrɛma bata n"ano atifi no ho a. Ɛnyɛ sɛ na ɔwɔ biribi pɔtee bi a ɔde behintaw, nanso na Nina hia sɛ ɔsakra baabi a ɛhɔ yɛ fɛ ma n"ankasa yiyedi. Ɛno ansa na obetumi ayɛ nea eye sen biara bere a wasan aba fie no.
  
  Bere a nhomanimfo a ɔyɛ feisty no tee sɛ Sam te ase na ohuu no bio no, osii gyinae ntɛm ara sɛ ɔde n"adwumakuw no bedi dwuma yiye, afei a na onim sɛ ne nyinaa akyi no, wanyera ama no no. Ɔkwan a ɔno, Reichtisusis, faa so fii sunsuma mu bae wɔ Dave Perdue agyapade so no kyerɛkyerɛɛ no sɛ ɔmfa mprempren no sɛ ɛsom bo na ɔmfa hwee nto so. Bere a osusuwii sɛ wawu no, ɔtee nea awiei ne ahonu kyerɛ ase na ɔkaa ntam sɛ ɔrennya saa ɛyaw no bio -ɛyaw a ɛwɔ sɛ onnim mu. Nea onni n"asetra mu no maa Nina gye dii sɛ ɔdɔ Sam, sɛ mpo na ontumi nsusuw sɛ ɔne no renya abusuabɔ a anibere wom mu a.
  
  Ná Sam yɛ soronko wɔ akwan bi so wɔ saa nna no mu. Sɛnea ɛte no, na ɔbɛyɛ saa, efisɛ wɔkyeree no wɔ Nasi hyɛn bi a ɛyɛ ɔbonsam de a ɛde ne nipasu ankasa too afiase wɔ ne abɔde mu nneɛma a ɛnyɛ kronkron ntaban a ɛyɛ nwonwa no mu. Bere tenten a egyee ansa na wɔtow no fii nwansena tokuru mu kɔɔ nwansena tokuru mu no mu nna hɔ, nanso na ade biako da adi pefee - ɛsakraa nsɛm ho amanneɛbɔfo a wagye din wɔ wiase nyinaa no adwene wɔ nea wontumi nnye nni ho.
  
  Nina tiee ahɔho no nkɔmmɔbɔ a na ɛreyera no, na na ɔresusuw nea Sam reyɛ ho. Ne mfoninitwa afiri a ɔde kaa ne ho no maa ogye dii ara kwa sɛ ɔrenkɔ kakra, ebia ɔbɛyera wɔ nsupɔw no fɛ mu na wanhwɛ bere no so.
  
  Ɔbarima a ɔhwɛ asanombea so no serewee na ɔkae sɛ obehwie anonne foforo agu no so sɛ: "Ɔfã a etwa to."
  
  "Oh dabi, aseda." Sɛ obi yafunu da mpan a, saa ade yi te sɛ Rohypnol," na ɔserewee. "Misusuw sɛ mɛfrɛ no da."
  
  Ohuruw fii n"asawdan mu nkongua so, boaboaa ne ntade a ɔde tu mmirika a ɛnyɛ nea ɔpɛ no ano, de bɔɔ ne mmati so, na ɔwosow ne nsa kyerɛɛ asanombea adwumayɛfo no kraa. Na ne ho sɛnkyerɛnne biara nni dan a ɔne Sam te mu no mu de besi nnɛ, a na ɛsɛ sɛ wɔhwɛ kwan, nanso Nina antumi annyɛ hwee sɛ ne ho nyɛ no dɛ sɛ Sam afi hɔ. Ɔyɛɛ tii kuruwa maa ne ho na ɔtwɛnee, na ɔnam ahwehwɛ pon a ɛtrɛw a ɛtwetwe a ntama fitaa a ɛyɛ tratraa no rehuruhuruw wɔ po so mframa no mu no mu hwɛɛ abɔnten.
  
  Ɔteɛɛm sɛ: "Mintumi." "Ɛbɛyɛ dɛn na nkurɔfo atumi atra ase saa ara? Awurade, m"abɔ dam."
  
  Nina too mfɛnsere no mu, hyɛɛ khaki cargo pants, nantew mpaboa, na ɔde kyerɛwdua, kɔmpase, mpopaho, ne nsu pa toa boaboaa ne bag ketewa no ano. Esiane sɛ na wasi ne bo nti, ɔde n"ani kyerɛɛ beae a kwae pii wɔ wɔ ahomegyebea no akyi, faako a ɔkwan bi a wɔfa so nantew kɔ mpɔtam hɔ akuraa bi ase no. Mfiase no, na anhwea kwan a ɛso ayɛ frɔmfrɔm no twaa kwae mu nnua a ɛyɛ nwonwa a nnomaa a wɔn kɔla gu ahorow ne nsubɔnten a emu tew a ɛma ahoɔden ahyɛ mu ma no mu. Simma pii no, ɛkame ayɛ sɛ nnomaa no frɛ no yɛɛ asotiw, nanso awiei koraa no, na nnomaa a wɔrebɔ no wuwui, te sɛ nea ɛwɔ mpɔtam a ofii mu bae nkyɛe no nkutoo.
  
  Wɔ n"anim no, na ɔkwan no foro bepɔw no tẽẽ, na na afifide a ɛwɔ ha no nyɛ frɔmfrɔm kɛse. Nina hui sɛ wɔagyaw nnomaa no wɔ akyi na afei de ɔrefa beae bi a ɛhɔ yɛ komm a ɛyɛ hu. Wɔ akyirikyiri no, na ɔte nnipa a wɔregye akyinnye denneennen no nne, na na ɛregyegye wɔ beae a ɛyɛ petee a ɛtrɛw fi koko no ano a ogyina hɔ no. Wɔ akuraa ketewa no ase no, mmea no sui na wɔn ho popoe bere a abusuakuw no mu mmarima no yii wɔn ho ano denam nteɛm a wɔteɛteɛm guu wɔn ho wɔn ho so no. Yeinom nyinaa mu no, na ɔbarima baako te anhwea no so - ɔhɔhoɔ a wɔamfrɛ no.
  
  "Sam!" - Nina de ahopopoɔ guu mu. "Sam?"
  
  Ofii ase siane kɔɔ koko no so kɔɔ baabi a wɔte hɔ no. Ogya ne nam hua soronko no hyɛɛ mframa no ma bere a ɔrebɛn no, na ɔde n"ani sii Sam so. Ɔtraa ase a ne nan nifa abɔ ɔbarima foforo no ti so, na ɔkaa asɛmfua biako mpɛn pii wɔ ɔman foforo so kasa mu. Ade a ɛhaw adwene no maa Nina bɔɔ hu, nanso na Sam yɛ n"adamfo na na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛhwehwɛ tebea no mu ansa na nnipadɔm no adan basabasayɛfo.
  
  "Hɛlo!" - kaa saa, na ofii adi ko mfinimfini clearing no mu. Akuraa no asefo de nitan a ɛda adi pefee yɛɛ wɔn ade, na ntɛm ara na wɔteɛɛm guu Nina so na wɔwosow wɔn nsa denneennen de pam no. Bere a ɔteɛ ne nsa mu no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyerɛ sɛ ɔnyɛ ɔtamfo no.
  
  "Memma ha sɛ mede ɔhaw biara bɛba. Ɔde ne nsa kyerɛɛ Sam so sɛ eyi yɛ m"adamfo." Mebɛfa no, ɛyɛ? Kama?" Nina kotow, na ɔdaa nipadua kasa a ɛbrɛ ne ho ase adi bere a ɔrekɔ Sam nkyɛn no.
  
  Ɔteɛɛ ne nsa kyerɛɛ no sɛ: "Sam." "Me Nyankopɔn! Sam, dɛn na ɛhaw w'ani?"
  
  N"ani san hwirew ne nan ase bere a ɔkaa asɛmfua biako mpɛn pii no.
  
  "Kalihasa! Kalihasa!"
  
  "Sam! Damn it, Sam, nyane, damn no! Wo nti wɔbɛkum yɛn!" - a oteateaa mu.
  
  Ɔbarima a ɛbɛyɛ sɛ na ɔyɛ abusuakuw no kannifo no ka kyerɛɛ Nina sɛ: "Worentumi nkanyan no."
  
  "Adɛn na daabi?" Ɔde n"anim yɛɛ kusuu.
  
  "Efisɛ wawu."
  
  
  Ti 5. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Nina tee nka sɛ ne ti nhwi gyina hɔ pintinn esiane ɔhyew a ɛyɛ kusuu a na ɛwɔ hɔ da no mu nti. Ná wim a ɛwɔ akuraa no atifi no adan kɔkɔɔ a ɛyɛ mmerɛw, na ɛma yɛkae Atherton wim a na onyinsɛn a bere bi ɔkɔsraa hɔ bere a na ɔyɛ abofra bere a aprannaa rebɔ no.
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam a na onnye nni, na ɔhwɛɛ n"adwumawura no denneennen. "Ɔnwui. Ɔte ase na ɔrehome... ha yi ara! Dɛn na ɔka?"
  
  Akwakoraa no guu ahome te sɛ nea wahu ade koro no ara mpɛn pii dodo wɔ n"asetra mu.
  
  "Kalihasa na ɔkyerɛwee. Ɔhyɛ onipa a ɔhyɛ ne nsa ase no sɛ onwu ne din mu."
  
  Ɔbarima foforo bi a ɔte Sam nkyɛn fii ase ho popoe, nanso wɔn a wɔhwɛɛ no a na wɔn bo afuw no ankɔ wɔn anim biara ankɔboa wɔn yɔnko no. Nina wosow Sam denneennen, nanso adwumam panyin no de ahodwiriw twee no fii hɔ.
  
  "Dɛn?" - teateaam kyere no. "Mɛgyae eyi! Ma menkɔ!"
  
  "Anyame a wɔawuwu no rekasa. Ɛsɛ sɛ wutie," na ɔbɔɔ kɔkɔ.
  
  "So mo nyinaa abɔ dam?" - teateaam, na ɔtow ne nsa guu wim. "Sam!" Nina ho dwiriw no, nanso ɔkɔɔ so kaee ne ho sɛ Sam ne ne Sam na ɛsɛ sɛ osiw no kwan sɛ onkum kurom hɔfo no. Ɔpanyin no kuraa ne nsateaa mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremfa ne ho nnye mu. Ná ne nsa a ɔde kura mu no mu yɛ den wɔ ɔkwan a ɛnyɛ awosu so ma akwakoraa a ɔte sɛ nea ɔyɛ mmerɛw saa.
  
  Wɔ anhwea a ɛwɔ Sam anim no so no, kuromni no de yaw teɛteɛɛm bere a Sam kɔɔ so san too ne dwom a mmara nnim no bio no. Mogya fii Sam hwene mu na ɛsen guu ne moma so ne n"asen so, na ɛmaa akuraa no asefo daa ehu nnwontofo kuw adi. Mmea no sui na mmofra no teɛteɛɛm, na ɛmaa Nina sui. Scotlandni abakɔsɛm kyerɛwfo no wosow ne ti denneennen no, ɔde ahodwiriw teɛteɛɛm, na ɔboaboaa n"ahoɔden ano. Ɔde n"ahoɔden nyinaa de ahopere kɔɔ n"anim, na ɔde ne ho fii ɔkannifo no nsam.
  
  Esiane sɛ na abufuw ne ehu ahyɛ Nina ma nti, ɔde ahopere kɔɔ Sam nkyɛn a na okura nsu toa, na akuraa asefo baasa a wɔsomaa wɔn sɛ wonsiw no kwan no taa no. Nanso na ɔyɛ ntɛmntɛm dodo. Bere a oduu Sam nkyɛn no, ohwiee nsu guu n"anim ne ne ti so. Ɔpaapaee ne mmati bere a akuraa no ase mmarima no kyeree no no, na wɔn ahoɔden boro ne nipadua ketewa no so.
  
  Sam ani mu yɛɛ den bere a nsu nketenkete bi sii ne moma so no. Ne nnwom gyaee amonom hɔ ara, na wogyee kuromni a na ɔwɔ n"anim no fii n"ayayade no mu. Esiane sɛ na wabrɛ na ɔresu nti, ɔbobɔw ne ho guu anhwea no so, frɛɛ n"anyame na ɔdaa wɔn ase wɔ wɔn mmɔborohunu ho.
  
  "Gyae me nko!" Nina teɛɛm, na ɔde ne nsa pa no bɔɔ mmarima no mu biako. Ɔbɔɔ n"anim denneennen ma ɔhwee anhwea no so.
  
  "Yi wo diyifo bɔne no fi ha!" Nea ɔtow hyɛɛ Nina so no de kasa a ɛyɛ den bɔɔ ose, na ɔmaa ne nsateaa so, nanso ɔpanyin no siw no kwan sɛ ɔnyɛ basabasa bio. Mmarima afoforo no sɔre fii fam wɔ n"ahyɛde so na wogyaw Nina ne Sam nkutoo, nanso ɛnyɛ ansa na wɔreteɛteɛm agu wɔn a wɔhyɛn wɔn so no so bere a wɔretwam no.
  
  "Sam sɛ? Sam!" - Nina teɛɛm. Ne nne wosow wɔ ahodwiriw ne abufuw mu bere a ɔde n"anim kuraa ne nsam no. Ɔde ɛyaw bɔɔ ne nsa a apira no mu wɔ ne moma so, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtwe Sam a na n"adwene atu afra no agyina ne nan so. "Yesu Kristo, Sam! Sɔre!"
  
  Nea edi kan koraa no, Sam bɔɔ n"ani. Ɔyɛɛ n"anim basabasa bere a adwene mu naayɛ hohoroo ne so no.
  
  "Nina?" ɔsii apini. "Dɛn na woreyɛ wɔ ha? Woyɛɛ dɛn huu me?"
  
  "Hwɛ, fa fuck no sɔre kɛkɛ na fi ha ansa na saa nkurɔfo yi afra yɛn mfurum a ɛyɛ mmerɛw no ama anwummere aduan, ɛyɛ?" - kaa no wo ne home ase. "Mesrɛ wo. Mesrɛ wo Sam!"
  
  Ɔhwɛɛ n"adamfo fɛfɛ no. Ɛte sɛ nea ne ho dwiriw no.
  
  "Dɛn ne saa akuru a ɛwɔ w"anim no? Nina. Hei! So obi..." ɔhunuu sɛ wɔwɔ nnipadɔm a wɔrenya nkɔanim ntɛmntɛm no mfimfini, "... obi abɔ wo?"
  
  "Nyɛ wo ho sɛ macho mprempren. Momma yɛnyi fuck no mfiri ha kɛkɛ. Afei," ɔde ntɛmpɛ a emu yɛ den de asɛm a ɛyɛ sereserew kae.
  
  Ɔde n"ano a na wontumi nte, na ɔda so ara yɛ basaa koraa sɛ: "Ɛyɛ, ɛyɛ." N"aniwa hwirew fi ɔfã biako kɔɔ ɔfã foforo bere a ɔhwɛɛ bɛhwɛadefo a wɔreteɛteɛm no, na wɔteɛɛm de ahohorabɔ na wɔyɛɛ sɛnkyerɛnne sɛ wɔmma ɔne Nina nkɔ no. "Awurade, wɔn haw ne dɛn?"
  
  "Ɛnyɛ hwee." Sɛ yefi ha a yɛte ase a mɛkyerɛkyerɛ biribiara mu," Nina de yaw ne ehu de ahopopo bɔɔ ne mu ase, na ɔtwee Sam nipadua a entumi nnyina no kɔɔ koko no atifi.
  
  Wɔkɔ ntɛmntɛm sɛnea wobetumi, nanso Nina apirakuru no amma wantumi anguan.
  
  "Mintumi, Sam. Kɔ so kɔ so," na ɔteɛɛm.
  
  "Ɛnyɛ saa koraa. Ma memmoa wo," obuae, na ɔde fɛre tee ne yafunu nka.
  
  "Woreyɛ dɛn?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Mebɔ mmɔden sɛ mɛkyekyere me nsa wɔ w"asen mu sɛnea ɛbɛyɛ a metumi atwe wo akɔ, ɔdɔ."
  
  "Wo nbɛn mpo. Mewɔ ha yi ara wɔ baabi a obiara betumi ahu," na osii apini, nanso afei biribi baa n"adwenem. Bere a Nina wosow ne nsateaa a abue wɔ Sam anim no, ohui sɛ odii kankyee no akyi. "Sam sɛ? Woahu?"
  
  Ɔbɔɔ n"ani ntɛmntɛm na ɛte sɛ nea ne bo afuw. "Kakra. Mihu wo, nanso ɛyɛ den sɛ wobɛkyerɛ kwan a ɛda ntam no. Me depth perception yɛ fucked up, Nina."
  
  "Okay, okay, momma yɛnsan nkɔ ahomegyebea hɔ kɛkɛ. Sɛ yenya dwoodwoo wɔ dan no mu pɛ a, yebetumi ahu nea hell ato wo," na ɔde ayamhyehye de mae. Nina soo Sam nsa na ɔne wɔn baanu nyinaa san kɔɔ ahɔhodan no mu nyinaa. Wɔ ahɔho ne adwumayɛfo ani so no, Nina ne Sam de ahopere kɔɔ wɔn dan mu. Bere a wɔkɔɔ mu no, ɔtoo ɔpon no mu.
  
  Ɔkae sɛ: "Kɔ da, Sam."
  
  Ɔkasa tiae sɛ: "Ɛnyɛ kosi sɛ yebenya oduruyɛfo bi a ɔbɛsa saa akuru a ɛyɛ abofono no."
  
  "Ɛnde wobɛyɛ dɛn ahu akuru a ɛwɔ m"anim no?" obisae, na ɔhwehwɛɛ nɔma a ɛwɔ ahɔhodan no telefon ho kyerɛwtohɔ mu no.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Mahu wo, Nina." "Mintumi nka sɛnea ne nyinaa ne me ntam kwan ware no nkyerɛ wo kɛkɛ. Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ eyi yɛ ahometew kɛse sen sɛ wuntumi nhu sɛ wubetumi agye adi anaa."
  
  "Oh yeah." Obuae sɛ: "Nokwarem no," na ɔfrɛɛ taksi adwuma no. Ɔhyɛɛ sɛ wɔmfa kar nkɔ baabi a ɛbɛn hɔ a wɔhwɛ wɔn a wɔwɔ ayaresa a egye ntɛmpɛ mu. "Ghure ntɛmntɛm, Sam. Ɛsɛ sɛ yehu sɛ w"ani aniwa no asɛe koraa-kyerɛ sɛ, bere a wɔasan de ahyɛ rotator cuff no mu akyi pɛɛ."
  
  "So wo mmati atwa ne nkwaa?" Sam bisae sɛ.
  
  Obuae sɛ: "Yiw." "Epuei bere a wɔkyeree me sɛnea ɛbɛyɛ a mɛtwe me ho afi wo ho no."
  
  "Adɛn? Dɛn na na wobɛyɛ a wɔpɛ sɛ wɔbɔ me ho ban fi wo ho? " ɔde anigye serewee kakra, nanso otumi hui sɛ Nina de nsɛm no sie no.
  
  Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Ná merebɛkanyan wo ara kwa na ɛte sɛ nea wɔmpɛ sɛ meyɛ saa, ɛno ara ne no."
  
  "Ɛno ne nea mepɛ sɛ mihu. Ná mada? So na me ho popoe?" obisae fi komam, na ɔdan n"ani kyerɛɛ no.
  
  Ɔkaa no a na onnye nni sɛ: "Minnim, Sam."
  
  Ɔbɔɔ mmɔden sɛ obehu sɛ: "Nina."
  
  Ɔhwɛɛ dɔn no wɔ mpa no ho sɛ: "Mowɔ kakraa bi, simma aduonu a yɛde bɛguare na yɛasiesie yɛn ho ama yɛn taksi no."
  
  Sam gyaee ne ho mu sɛ: "Ɛyɛ," na ogyinaa hɔ sɛ ɔrekɔ aguaree, na ɔde nkakrankakra de ne nsa kaa ne kwan wɔ mpa ne pon no ano. "Nanso ɛnyɛ eyi ne awiei. Sɛ yɛsan ba a, wobɛka biribiara akyerɛ me, a nea wode asie me ka ho."
  
  Wɔ ayaresabea hɔ no, nnuruyɛfo a wɔreyɛ adwuma no hwɛɛ Nina mmati so.
  
  "Wobɛpɛ biribi adi?" - bisaa Indonesiani oduruyɛfo a ɔwɔ nhumu no. Ɔkaee Nina saa Hollywood hipster akwankyerɛfo nkumaa a wɔreba no mu biako a ɔde ne nipadua a ɛyɛ sum ne ne nipasu a ɛyɛ serew kaee no.
  
  "Ebia wo ɔyarehwɛfo?" Sam de ne ho gyee mu, na ɛmaa ɔyarehwɛfo a na onsusuw ho no ho dwiriw no.
  
  "Mma w"ani nnye no so. Ontumi nyɛ ho hwee," Nina de n"ani kyerɛɛ ɔyarehwɛfo a na ne ho adwiriw no a ɛkame ayɛ sɛ na wadi boro mfe aduonu no. Abeawa no hyɛɛ no ma ɔserewee, na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔbarima fɛfɛ a ɔne Nina baa dan a wɔhwɛ wɔn a wɔwɔ tebea a egye ntɛmpɛ mu no a na ontumi nsi pi no. "Na mmarima nko ara na meka."
  
  Oduruyɛfo a ne ho yɛ fɛ no serewee sɛ: "Eye sɛ wubehu." "Woyɛɛ dɛn na woyɛɛ eyi? Na nka sɛ woyɛɛ adwumaden."
  
  Nina buae a wanhinhim sɛ: "Mehwee ase bere a na merekɔ no."
  
  "Ɛyɛ, momma yɛnkɔ. Krado?" - bisaa oduruyɛfo no.
  
  Ɔde n"ano sii sekan fã biako ansa na oduruyɛfo no de ne nsa a ano yɛ den a ɛma ne ntini mu yɛɛ no yaw no retwe ne nsa no sɛ: "Dabi." Nina de yaw teɛteɛɛm bere a ntini a ɛrehyew ne ntini nhama a atrɛw no maa ɛyaw a ɛyɛ hu baa ne mmati so no. Sam sɔre gyinaa hɔ sɛ ɔrekɔ ne nkyɛn, nanso ɔyarehwɛfo no piaa no brɛoo fii hɔ.
  
  "Biribiara aba awiei! Oduruyɛfo no maa no awerɛhyem sɛ: "Wɔawie." "Biribiara asan aba sɛnea na ɛte kan no, ɛyɛ? Ɛbɛhyew da koro anaa nnanu bio, nanso afei ɛbɛyɛ yiye. Fa eyi sie sling mu. Ɛnyɛ kar pii mma ɔsram a edi hɔ no, enti nantew biara nni hɔ."
  
  "Nyame! Bere tiaa bi mu no misusuwii sɛ woretetew me fucking basa no mu!" Nina yɛɛ n"anim basabasa. Na fifiri hyerɛn ne moma so na na ne honam ani a ɛyɛ nwininwini no ayɛ nwini sɛ wobɛka no bere a Sam nantew baa hɔ sɛ ɔrekɔfa ne nsa no.
  
  "Wo ho ye?" obisae.
  
  Ɔkae sɛ: "Yiw, meyɛ sika kɔkɔɔ," nanso n"anim kaa asɛm foforo. "Afei ɛsɛ sɛ yɛhwɛ w"anisoadehu no mu."
  
  "Dɛn na ɛhaw w"ani, owura?" - bisaa charismatic oduruyɛfo no.
  
  "Wiɛ, ɛno ne asɛm no nyinaa. Minni adwene biara. Me...," ɔde adwenem naayɛ hwɛɛ Nina kakra, "wunim, medaa abɔnten bere a na ɔreguare owia. Na bere a mesɔree no, na ɛyɛ den ma me sɛ mede m"adwene besi nneɛma a ɛwɔ akyirikyiri so."
  
  Oduruyɛfo no hwɛɛ Sam denneennen, na n"ani amfi Sam de so da, te sɛ nea onnye nea nsrahwɛfo no aka nkyɛe no mu asɛm biako mpo nni. Ɔhwehwɛɛ ne kotoku kotoku mu hwehwɛɛ ne kanea kyerɛwdua na ɔde ne ti too fam. "Woka sɛ wodaa bere a woreguare owia no. So wohyɛ atade a wode gye owia? Ntrɛwmu biara nni wo moma so, na gye sɛ wode wo honam ani a ɛyɛ mmerɛw no da owia hann adi, m"adamfo Scotlandni, kakraa bi na ɛkyerɛ sɛ w"asɛm no yɛ nokware."
  
  Nina yii ne ho ano sɛ: "Minsusuw sɛ nea enti a na wada no ho hia, Doc."
  
  Ɔde n"ani akɛse tuntum hwɛɛ ogyaframa ketewa no. "Nokwarem no, ɛno na ɛma nsonsonoe no nyinaa ba, ma"am. Sɛ minim baabi a na ɔwɔ ne bere tenten a odii, nea ɔde ne ho hyɛɛ mu, ne nea ɛkeka ho nkutoo a, na metumi ahu nea ebia ɛde ɔhaw no bae."
  
  "Ɛhe na wosuaa ade?" Sam bisae, na na ɛnyɛ asɛmti koraa.
  
  "Miwiee Cornell Sukuupɔn na mfe anan wɔ Peking Sukuupɔn mu, owura. Na mereyɛ me master"s program ho adwuma wɔ Stanford, nanso na ɛsɛ sɛ metwa mu na maba abɛboa wɔ 2014 nsuyiri a ɛbaa Brunei no mu," ɔkyerɛkyerɛɛ mu, na osuaa Sam ani.
  
  "Na wode wo ho ahintaw baabi ketewaa bi te sɛ eyi? Mɛka sɛ ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ mmɔbɔ," Sam kae.
  
  Oduruyɛfo kumaa no kae sɛ: "M"abusua wɔ ha, na misusuw sɛ ɛhɔ na wohia m"ahokokwaw kɛse," na ɔmaa ne nne yɛɛ hare na ɛyɛ n"ankasa de efisɛ na ɔpɛ sɛ ɔne Scotlandni no nya abusuabɔ a emu yɛ den, titiriw esiane sɛ na osusuw sɛ biribi anyɛ yiye nti. Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔne nnipa a wɔn adwene abue sen biara mpo bɛbɔ tebea a ɛte saa ho nkɔmmɔ a anibere wom.
  
  Oduruyɛfo no de nne a anibere wom a ɛhaw Nina de nyansahyɛ mae sɛ: "Owura Cleave, dɛn nti na wo ne me mmra m"adwumayɛbea sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi abɔ nkɔmmɔ wɔ kokoam."
  
  "So Nina betumi ne yɛn aba?" Sam bisae sɛ. "Mepɛ sɛ ɔne me tra bere a wɔrebɔ m"akwahosan ho nkɔmmɔ wɔ kokoam no."
  
  Oduruyɛfo no kae sɛ: "Eye yiye," na wɔde no kɔɔ ɔdan ketewaa bi a ɛwɔ ɔdan no kwan tiaa no so mu. Nina hwɛɛ Sam, nanso na ɛte sɛ nea ne bo adwo. Wɔ baabi a mmoawa nnim no, Nina tee nka sɛ ne ho ayɛ no yaw. Oduruyɛfo no too ɔpon no mu na ɔhwɛɛ wɔn baanu nyinaa bere tenten a ɔde n"adwene sii so.
  
  "Ebia na wowɔ akuraa bi a ɛbɛn mpoano?" ɔbisaa wɔn.
  
  Sam kae sɛ: "Yiw. "So eyi yɛ mpɔtam hɔ ɔyare mmoawa?"
  
  "Ɛhɔ na wopirapirae, ma"am?" Ɔde ehu bi danee ne ho kyerɛɛ Nina. Ɔde ne ti too fam sii so dua, na na ɛte sɛ nea n"ani awu kakra wɔ n"atosɛm a ɛyɛ mmerɛw a odii kan dii no ho.
  
  "Ɛyɛ yare anaa biribi, oduruyɛfo?" Sam sii so dua sɛ obenya mmuae. "So saa nkurɔfo yi wɔ yare bi...?"
  
  Oduruyɛfo no homee denneennen. "Owura Cleave, so wugye nea ɛboro nnipa de so di?"
  
  
  Ti 6. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Perdue nyanee wɔ nea na ɛte sɛ frigye anaa funnaka a wɔayɛ de akora funu bi so mu. N"ani antumi anhu biribiara wɔ n"anim. Ná esum ne kommyɛ no te sɛ awɔw a ɛhyew ne honam ani a ɛda adagyaw no. Ne nsa benkum kɔɔ ne nsa nifa so, nanso ohui sɛ wɔayi ne dɔn no. Ná ahome biara yɛ yaw a ɛyɛ yaw bere a mframa a ɛyɛ nwini a efi sum mu baabi reba no miaa no no. Saa bere no na Perdue hui sɛ ɔda adagyaw koraa.
  
  "Oh me Nyame! Mesrɛ wo, nka nkyerɛ me sɛ meda slab so wɔ funu dan bi mu. Mesrɛ wo, nka nkyerɛ me sɛ wɔadi mfomso aka sɛ mawu!" ɔsrɛɛ ne nne a ɛwɔ ne mu no. "Ma wo ho dwo, Dawid. Yɛ komm kɛkɛ kosi sɛ wubehu nea ɛrekɔ so. Mma ehu nka ntɛm. Ehu kata adwene no so kɛkɛ. Ehu kata adwene no so kɛkɛ.
  
  Ɔde ahwɛyiye de ne nsa sii ne nipadua so na ɔde tuu mmirika faa n"afã sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛte nea ɛwɔ ase no nka.
  
  "Atlas" a ɛyɛ fɛ.
  
  "So eyi betumi ayɛ funnaka?" "Anyɛ yiye koraa no, na ɛno kyerɛ sɛ na ɔnkyeree no wɔ funnaka anaa frigye a wɔde afunu gu mu. Nanso, nim a na onim sɛ ɛno amma no awerɛkyekye biara. Na awɔw no yɛ nea wontumi nnyina ano, na na enye koraa sen esum a ɛyɛ den a atwa ne ho ahyia no mpo."
  
  Mpofirim ara na anammɔn a ɛrebɛn no sɛee kommyɛ no.
  
  "So eyi ne me nkwagye?" Anaasɛ me wuo?"
  
  Perdue tiee no yiye, na ɔko tiaa ɔpɛ a ɔwɔ sɛ ɔbɛhome boro so no. Nne biara anhyɛ dan no mu ma, na mmom anammɔn a ennyae nkutoo. Ne koma fii ase bɔɔ denneennen de adwene pii a ɛfa nea ebetumi ayɛ ho -baabi a obetumi akɔ. Switch no danee na kanea fitaa no ani furae Perdue, na ɛkaa n"ani.
  
  Ɔtee ɔbarima nne a ɛkorɔn a ɛkaee no Liberace sɛ: "Ɔwɔ ni." "M"Awurade ne M"Agyenkwa."
  
  Perdue antumi mmue n"ani. Ɛdenam aniwa a wɔatoto mu mpo so no, hann hyɛn ne ti nhwi mu.
  
  Ɛnne bi a ɔde Berlin kasa a emu yɛ den tuu fo sɛ: "Gye wo bere, Ger Perdue." "Ɛsɛ sɛ w"ani di kan yɛ nsakrae, anyɛ saa a w"ani befura, ɔdɔfo. Na yɛmpɛ saa. Wosom bo dodo kɛkɛ."
  
  Nea ɛnyɛ ne su ma Dave Perdue no, ɔpaw sɛ ɔde "Fuck you" a wɔaka no pefee bebua.
  
  Ɔbarima no serewee wɔ ne kasafĩ a na ɛte sɛ nea ɛyɛ serew koraa no ho. Nsa a wɔbɔɔ no duu Perdue aso mu na ɔde ne ho popoe.
  
  "Dɛn nti na meda adagyaw? Me n"ayɛ swing saa, buddy," Perdue tumi kaa saa.
  
  "Oo, wobɛwosow ɛmfa ho sɛnea yɛbɛpia wo no, me dɔfo. Wobɛhunu. Ɔsɔretia a wɔko tia no pira akwahosan kɛse. Nkɔmmɔbɔ ho hia te sɛ oxygen, sɛnea ɛrenkyɛ wubehu no. Meyɛ wo wura, Klaus, na woda adagyaw esiane ntease tiawa a ɛne sɛ ɛnyɛ den sɛ wobehu mmarima a wɔda adagyaw bere a wɔaguan no nti. Woahu, ɛho nhia sɛ wosiw wo kwan bere a woda adagyaw no. Migye akwan a ɛnyɛ den nanso etu mpɔn di," saa na ɔbarima no kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Perdue hyɛɛ n"ani ma ɔyɛɛ nsakrae wɔ nneɛma a atwa ho ahyia a ɛyɛ hyew no ho. Nea ɛne nsusuwii ahorow a ɛsɔree wɔ ne tirim bere a ɔdaa sum mu nyinaa bɔ abira no, na afiase dan a wɔde no dommum no sõ na ɛyɛ fɛ. Ɛkaee no sɛnea wɔasiesie Glamis Castle asɔredan a ɛwɔ ne kurom Scotland no. Wɔde mfonini ahorow a ɛte sɛ Renaissance kwan so, a wɔde ngo mfonini a ɛhyerɛn a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ asiesie ɔdan atifi ne afasu no. Sika kɔkɔɔ kaneadua sɛn ɔdan no atifi na na ahwehwɛ mfɛnsere a wɔde ayɛ mfɛnsere a ɛyɛ fɛ a ɛpue fi ntama a ɛyɛ fɛ a ɛyɛ kɔkɔɔ a emu dɔ no akyi no fɛfɛɛfɛ.
  
  Awiei koraa no n"ani huu ɔbarima a na ɔtee ne nne bi pɛ kosii saa bere no, na ɛkame ayɛ sɛ ɔhwɛɛ sɛnea Perdue yɛɛ n"adwene no pɛpɛɛpɛ. Klaus nyɛ tenten koraa, ɔyɛ tratraa na ɔhyɛ ntade fɛfɛɛfɛ, na ogyinaa hɔ yiye, na na ne nsa abɔ mu fɛfɛɛfɛ wɔ n"anim. Bere a ɔserewee no, na nsensanee a emu dɔ puei wɔ n"afono mu, na ɛtɔ mmere bi a na ɛte sɛ nea n"ani a ɛyɛ tumm a ɛyɛ nhwiren no hyerɛn wɔ hann a ɛhyerɛn no ase. Perdue hui sɛ Klaus hyɛ ne ti nhwi wɔ ɔkwan bi so a ɛma ɔkae Hitler de no-afã bi a ɛyɛ tuntum, na ɛyɛ tiaa yiye fi n"aso atifi kɔ fam. Nanso na n"anim atew, na na nhwi a ɛyɛ abofono a ɛwɔ ne hwene ase a Nasi kannifo a ɔyɛ adaemone no de di agoru no ho sɛnkyerɛnne biara nni hɔ.
  
  "Bere bɛn na metumi asiesie me ho?" Perdue bisae, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛda suban adi sɛnea obetumi biara. "Me ho ayɛ me nwini ankasa."
  
  "Misuro sɛ worentumi nyɛ saa. Bere a wowɔ ha no, wobɛda adagyaw ama mfaso ne - Klaus aniwa de anigye a aniwu nnim suaa Perdue nipadua tenten a ɛyɛ mmerɛw no ho ade - - afɛfɛde atirimpɔw ahorow nyinaa."
  
  "Sɛ minni ntade a, mɛyɛ nwini akosi owu mu! Eyi yɛ fɛwdi!" Perdue kasa tiae.
  
  Klaus buae brɛoo sɛ: "Mesrɛ wo, di wo ho so, Herr Perdue." "Mmara yɛ mmara. Nanso, wɔbɛdan ɔhyew no bere a mahyɛ no sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛfata wo ahotɔ ara pɛ. Yɛmaa dan no mu yɛɛ nwini sɛnea ɛbɛyɛ a yɛbɛnyane wo ara kwa."
  
  "So wubetumi anyan me wɔ tete kwan so ara kwa?" Perdue serewee.
  
  "Dɛn ne ɔkwan dedaw no? So merebɔ wo din? Douse wo ne nsu? Ɔkraman a w"ani gye ne ho a wobɛsoma ama wabɔ w"anim? Mesrɛ wo. Eyi ne anyame bɔne no asɔredan, me dɔfo. Nokwarem no, yɛnyɛ ayamye ne afɛfɛde nti," Klaus de nne a ɛyɛ nwini a ɛne n"anim a ɛreserew ne n"ani a ɛhyerɛn no nhyia kae.
  
  Na Perdue nan wosow na na ne nufu yɛ den esiane awɔw nti bere a ogyinaa pon a wɔde sirikyi akata so a na ayɛ ne mpa fi bere a wɔde no baa ha no nkyɛn no. Ne nsa kataa ne mmarimayɛ so, na ɛde ne nnadewa ne n"ano kɔla kɔkɔɔ no kyerɛɛ ne nipadua mu hyew a ɛrekɔ fam no.
  
  "Heizung!" Klaus na ɔhyɛɛ sɛ. Ɔdan kɔɔ nne a ɛyɛ brɛoo so: "Simma kakraa bi akyi no, wo ho bɛtɔ wo kɛse, mehyɛ bɔ."
  
  Perdue faa ne sẽ a ɛrebɔ nkɔmmɔ mu kae sɛ: "Meda wo ase."
  
  Klaus bɔɔ no amanneɛ sɛ: "Sɛ wopɛ a, wubetumi atra ase, nanso wɔremma wo kwan mma mfi dan yi mu kosi sɛ wɔbɛka wo akɔ abɔnten-anaasɛ wɔde wo akɔ -a egyina sɛnea woyɛ biako no so."
  
  Perdue kae sɛ: "Ɛfa ɛno ho. "Ɛhe na mewɔ? Asɔredan? Na dɛn na wuhia fi me hɔ?
  
  "Nyaa!" Klaus de serew kɛse teɛɛm, na ɔbɔɔ ne nsam. "Wopɛ sɛ wokɔ nsɛm no mu kɔ akyiri kɛkɛ. Dwodwo wo ho."
  
  Perdue tee nka sɛ n"abasamtu no reyɛ kɛse. "Tie, Klaus, menyɛ nsrahwɛfo a ɔyɛ damn! Menkɔɔ ha sɛ mɛkɔ akɔsra mo, na akyinnye biara nni ho sɛ memmra ha sɛ merebɛgye mo ani. Mepɛ sɛ mihu nsɛm no mu nsɛm sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi awie yɛn adwuma a ɛyɛ awerɛhow no na matumi akɔ fie! Ɛte sɛ nea wofa no sɛ ɛnyɛ me hwee sɛ mɛba ha wɔ m"awoda atade a ɛyɛ damn no mu, na mahuruw afa wo hoops mu te sɛ asaw aboa!"
  
  Klaus serew no yerae ntɛm ara. Bere a Perdue wiee ne kasatia no, ɔbarima a ɔyɛ teateaa no hwɛɛ no a wanhinhim. Perdue nyaa anidaso sɛ n"asɛm no bɛkɔ ɔkwasea a ɔyɛ abofono a ɔne no dii agoru wɔ ne nna a na ɛnyɛ papa koraa no biako mu.
  
  "Wɔawie, Dawid?" Klaus de nne a ɛba fam a ɛyɛ hu a ɛkame ayɛ sɛ wontumi nte bisae. N"ani tuntum no hwɛɛ Perdue de no mu tẽẽ bere a ɔde ne hwene sii fam na ɔde ne nsateaa bɔɔ mu no. "Ma menkyerɛkyerɛ biribi mu mma wo. Wonyɛ ɔhɔho wɔ ha, woteɛ; wo nso wonyɛ owura no. Ɛha na wunni tumi biara efisɛ ha na woda adagyaw, a ɛkyerɛ sɛ wunni kɔmputa, mfiri anaa sika kaad a wode bɛyɛ wo nkonyaayi."
  
  Klaus de nkakrankakra kɔɔ Perdue nkyɛn, na ɔtoaa ne nkyerɛkyerɛmu no so. "Ɛha no, worennya kwan mfa mmisa nsɛm anaasɛ wunnya adwene. Wobedi so anaasɛ wubewu, na wobɛyɛ saa a asɛm biara nni ho, so mada me ho adi pefee?"
  
  Perdue buae sɛ: "Ɛda adi pefee."
  
  Ɔka kyerɛɛ Perdue bere a ɔretwa ne ho ahyia no sɛ: "Ade biako pɛ nti a mewɔ obu biara ma wo koraa ne sɛ bere bi na woyɛ Renatus a ofi Order of the Black Sun no mu." Klaus daa animtiaabu koraa adi pefee wɔ ne dommum no ho. "Ɛwom sɛ na woyɛ ɔhene bɔne, ɔkwasea a ɔdannan wo ho a ɔpaw sɛ ɔbɛsɛe Owia Tuntum no mmom sen sɛ wode bedi dwuma de adi Babilon foforo no so."
  
  "Manhwehwɛ saa dibea yi da!" ɔde n"asɛm no kɔdan no, nanso Klaus kɔɔ so kasae te sɛ nea Perdue nsɛm no yɛ gyegyeegye ara kwa wɔ nnua a wɔde ayɛ dan no mu.
  
  Klaus kaa asɛm no sɛ: "Ná wowɔ aboa a ɔwɔ tumi sen biara wɔ wiase no wɔ wo beck and call, Renatus, na wusii gyinae sɛ wobɛtow no fĩ, ayɛ no sodom na ɛkame ayɛ sɛ wode mfehaha pii tumi ne nyansa sɛee koraa." "Sɛ eyi ne wo nhyehyɛe fi mfiase a, anka mɛkamfo wo. Eyi kyerɛ talente a ɔwɔ wɔ nnaadaa ho. Nanso sɛ wosuro tumi nti na woyɛɛ saa a, m"adamfo a, wo ho nni mfaso."
  
  "Dɛn nti na worebɔ Owia Tuntum no Ahyehyɛde no ho ban? So woyɛ wɔn akyidifo no mu biako? So wɔhyɛɛ wo bɔ sɛ wobenya baabi wɔ wɔn ahengua dan mu bere a wɔsɛee wiase no akyi? Sɛ wowɔ wɔn mu ahotoso a, ɛnde na woyɛ ɔkwasea soronko," Perdue buae. Ɔtee nka sɛ ne honam ani adwo wɔ ɔhyew a ɛyɛ brɛoo a na ɛwɔ ɔhyew a ɛresakra wɔ dan no mu no ase.
  
  Klaus serewee, na ɔserewee denneennen bere a ogyinaa Perdue anim no.
  
  "Misusuw sɛ abodin a wɔde frɛ ɔkwasea no gyina agoru no atirimpɔw so, wunsusuw? Wo fam no, meyɛ ɔkwasea a ɔhwehwɛ tumi wɔ ɔkwan biara a ɛho hia so. Me fam no, woyɛ ɔkwasea sɛ woatow agu," na ɔkae.
  
  "Tie, dɛn na wopɛ?" Ná Purdue ayɛ abufuw.
  
  Ɔkɔɔ mfɛnsere no ho na ɔtwee ntama no kɔɔ nkyɛn. Ná keyboard bi wɔ ntama no akyi a wɔde ahyɛ nnua no mu pɛpɛɛpɛ. Klaus san hwɛɛ Perdue ansa na ɔde redi dwuma.
  
  Ɔkae sɛ: "Wɔde mo baa ha sɛ wɔnyɛ nhyehyɛe sɛnea ɛbɛyɛ a wubetumi adi atirimpɔw bi ho dwuma bio." "Yehia nkaedum titiriw bi, David, na wubehu ama yɛn. Na wopɛ sɛ wuhu ɔfã a ɛyɛ anigye sen biara no?"
  
  Afei ɔserewee sɛnea na ɔyɛ kan no. Perdue anka hwee. Ɔpaw sɛ ɔbɛtwɛn ne bere na ɔde ne ho a ɔde hwɛ nneɛma no adi dwuma de ahwehwɛ ɔkwan a ɔbɛfa so afi mu bere a ɔbɔdamfo no afi hɔ no. Saa bere yi de, na ɔmpɛ sɛ ogye Klaus ani bio, na mmom ɔne no kɔe ara kwa.
  
  Klaus serewee sɛ: "Nea eye sen biara ne sɛ wobɛpɛ sɛ wosom yɛn."
  
  "Dɛn ne nkaedum yi?" Perdue bisae, na ɔyɛɛ ne ho sɛ n"ani gye ho sɛ obehu.
  
  "Oo, biribi titiriw ankasa, soronko mpo sen Nkrabea Peaw no!" - a oyii no adi. "Bere bi na wɔfrɛ no Wiase Anwonwade a Ɛto so Awotwe, me dɔfo David, tumi bi a ɛyɛ hu sen biara a ɛtrɛw faa Europa Apuei Fam te sɛ ɔyaredɔm kɔkɔɔ na ɛyerae wɔ Wiase Ko II mu. Esiane sɛ wɔde wɔn ho gye mu nti, wayera ama yɛn, na yɛpɛ sɛ ɔsan ba. Yɛpɛ sɛ wɔsan boaboa ne fã biara a aka no ano na wɔsan de ne kan fɛfɛɛfɛ siesie asɔrefie yi asa kɛse no wɔ ne sika kɔkɔɔ anuonyam mu."
  
  Perdue menee no. Ná nea na Klaus rekyerɛ no yɛ nea ntease nnim na ɛrentumi nyɛ yiye, nanso na ɛyɛ Black Sun su.
  
  "So worehwɛ kwan anibere so sɛ wubehu Amber Room no?" - Perdue bisae de ahodwiriw bisae. "Britania wimhyɛn ntua sɛee no na antumi ankɔ akyiri ansen Königsberg da! Ɔnni hɔ bio. Ne asinasin nkutoo na apete po no ase nyinaa ne amamfõ dedaw a wɔsɛee no wɔ 1944 mu no fapem ase. Eyi yɛ nkwasea adwene!"
  
  Klaus serewee sɛ: "Wiɛ, ma yɛnhwɛ sɛ yebetumi asesa w"adwene wɔ eyi ho anaa."
  
  Ɔdanee ne ho sɛ ɔde code no bɛhyɛ keypad no so. Boom kɛse bi dii akyi bae, nanso Perdue antumi anhu biribiara a ɛyɛ soronko kosii sɛ mfonini ahorow a ɛyɛ fɛ a ɛwɔ ɔdan no atifi ne afasu no so no bɛyɛɛ wɔn ankasa ntama. Perdue hui sɛ ne nyinaa yɛ adwemmɔne a wɔde aniwa hu.
  
  Ná wɔde LED screen ahorow a etumi dannan nneɛma te sɛ mfɛnsere ma ɛbɛyɛ kɔmputa so nsɛm akata nnua no so. Ná mfɛnsere no mpo yɛ mfonini ahorow a ɛwɔ ntama a ɛyɛ tratraa so ara kwa. Mpofirim ara, Black Sun agyiraehyɛde a ɛyɛ hu no puei wɔ monitor ahorow no nyinaa so ansa na ɛredan akɔ mfonini kɛse biako a ɛtrɛw wɔ screen ahorow no nyinaa so so. Biribiara nka mfitiase dan no mu. Ná Perdue nni abankɛse no dan a wɔde mfonini gu mu a ɛyɛ fɛ no mu bio. Ogyinaa ogya ɔbodan no mu, na ɛwom sɛ na onim sɛ ɛyɛ nea wɔasusuw ho ara kwa de, nanso wantumi annye ɔhyew a ɛrekɔ soro no ho haw no ntom.
  
  
  Ti 7. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Hann bruu a efi TV no mu no maa dan no yɛɛ sum kɛse mpo. Wɔ dan no afasu so no, nsɛm ho amanneɛbɔ mu kankyee no ma nsusuwii ne sunsuma pii a ɛyɛ tuntum ne bruu tow, ɛhyerɛn te sɛ anyinam na ɛhyerɛn bere tiaa bi pɛ wɔ nneɛma a wɔde asiesie apon no so no mu. Ná biribiara nni baabi a ɛsɛ sɛ ɛwɔ. Baabi a bere bi na wɔde ahwehwɛ ne mprɛte gu buffet no ahwehwɛ shelves no, na frame bi a ɛda hɔ a biribiara nni mu nkutoo na ɛwɔ hɔ. Ná nkuku akɛse a abubu a ɛyɛ nsensanee apete fam wɔ n"anim, ne drawer no atifi nso .
  
  Mogya nkekae yɛɛ nnua a wɔayam ne fam nnua no bi ho fĩ, na ɛdanee tuntum wɔ TV kanea no mu. Ná ɛte sɛ nea nnipa a wɔwɔ screen no so no nkyerɛ obiara pɔtee. Ná bɛhwɛadefo biara nni dan no mu mma wɔn, ɛwom sɛ na obi wɔ hɔ de. Wɔ sofa no so no, na obi bepɔw bi a ɔda so ahyɛ nkongua abiɛsa no nyinaa ma, ne nsateaa no nso. Ne ntama no hwee fam, na ɛmaa anadwo no awɔw no daa no adi, nanso na ɛnyɛ no asɛm.
  
  Efi bere a wokum ne yere no, Detlef nte nka hwee. Ɛnyɛ sɛ ne nkate ahorow gyaw no nko, na mmom ne nkate nso yɛɛ mmerɛw. Ná Detlef mpɛ sɛ ɔbɛte biribiara nka gye awerɛhow ne awerɛhowdi. Ná ne honam ani ayɛ nwini, na awɔw wom araa ma ɛhyew, nanso okunafo no tee nka sɛ ne ho ayɛ no yaw ara kwa bere a ne ntama no hwirew na ɛboaboaa ano wɔ kapet no so no.
  
  Ná ne mpaboa da so ara wɔ mpa a ɔtow guu hɔ da a edii ɛno anim no ano. Detlef antumi annyina ano sɛ ɔde wɔn kɔ a, efisɛ ɛno akyi no na obefi hɔ ankasa. Na Gabi nsateaa nkyerɛwee da so ara wɔ aboa nhoma abɔso no so, na efĩ a efi ne nan ase no da so ara wɔ hɔ, na bere a ɔde ne nsa kaa mpaboa no, ɔtee nka. Sɛ ɔde gu ɔdan a wɔde nneɛma gu mu mu a, anka bere a etwa to a ɔne Gabi nyae no ho nsɛnkyerɛnne bɛyera koraa.
  
  Ná were no afi ne nsateaa a abubu no so, na afei de na abotan no akata nam a wɔayam no so. Detlef nso ante nka. Awɔw no nkutoo na ɔtee nka, na ɛmaa ɛyaw a efi ne basabasayɛ ne mpaapaemu a n"afã horow a ɛyɛ nsensanee no gyaw no ano brɛɛ ase. Nokwarem no, na onim sɛ ade kye a ɔbɛte akuru a ɛyɛ yaw no nka, nanso seesei ara na ɔpɛ sɛ ɔda. Ɔdaeɛ no, ɔhunuu no wɔ ne daeɛ mu. Anka ɛho renhia sɛ ohyia nokwasɛm. Wɔ dae mu no, na obetumi de ne ho ahintaw nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ne yere wu no.
  
  Amerikani amanneɛbɔfo bi kae wɔ television so sɛ: "Oyi ne Holly Darryl a ofi baabi a asɛm a ɛyɛ abofono a esii anɔpa yi wɔ Britania Aban Nnanmusini a ɛwɔ Berlin no sii no." "Ɛha na Ben Carrington a ɔwɔ Britania Aban Nnanmusini no huu Gabi Holzer a ɔyɛ Germany Ɔmanpanyin Dwumadibea no ananmusifo a okum ne ho wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so no. Ebia wobɛkae Awuraa Holzer sɛ ɔkasafo a ɔkasa kyerɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo wɔ amammuifo ne sikasɛm mu adwumayɛfo a wokunkum wɔn nnansa yi wɔ Berlin, a mprempren nsɛm ho amanneɛbɔfo afrɛ no "Midas Ntua" no ho. Nsɛm ho amanneɛbɔfo ka sɛ ɛda so ara nni nea enti a Owurayere Holzer gyee n"ankasa nkwa bere a ɔboaa nhwehwɛmu a wɔyɛe wɔ awudi ahorow no mu akyi no mu nna hɔ. Ɛda so ara yɛ nea wontumi nhu sɛ ebia na awudifo koro no ara betumi de wɔn ani asi no so anaasɛ ebia na ɔne wɔn wɔ abusuabɔ mpo."
  
  Detlef bɔɔ ose, na ɔdaa fã wɔ nsɛm ho amanneɛbɔfo akokoduru a ɛkyerɛe mpo sɛ ebia ne yere wɔ awudi ahorow no mu bi yɛ no ho. Na ontumi nsi atosɛm abien no mu nea ɛhyɛɛ no abufuw kɛse ho gyinae - nea wɔkyerɛ sɛ okum ne ho anaasɛ ne ho a ɔde hyɛɛ mu no a wɔkyinkyim no ntease nnim. Esiane sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a wonim ne nyinaa nsusuwii a ɛnteɛ no haw Detlef nti, ɔtee ɔtan a ɛrenya nkɔanim nka ma wɔn a wobu ne yere animtiaa wɔ wiase nyinaa ani so no.
  
  Ná Detlef Holzer nyɛ ohufo, nanso na ɔyɛ obi a ɔyɛ ankonam aniberesɛm. Ebia na ɛyɛ ne ntetee anaa ebia ne nipasu ara kwa, nanso na ohu amane wɔ nnipa mu bere nyinaa. Ná n"ankasa ho adwenem naayɛ yɛ n"asɛndua bere nyinaa, bere a na ɔyɛ abofra mpo. Na ontumi nsusuw sɛ ne ho hia araa ma obenya n"ankasa adwene, na sɛ́ ɔbarima a wadi bɛyɛ mfe aduasa anum, a waware ɔbea bi a ne ho yɛ nwonwa a wonim no wɔ Germany nyinaa mpo no, na Detlef da so ara pɛ sɛ ɔtwe ne ho fi ho.
  
  Sɛ wannya ɔko ho ntetee kɛse wɔ asraafo mu a, anka ɔrenhyia Gabi da. Wɔ afe 2009 abatow no mu no, basabasayɛ sii kɛse esiane adifudepɛ ho nsɛm a wɔkae nti, na ɛmaa wɔsɔre tiae na wɔbaraa wɔn a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn no kasa wɔ mmeae bi wɔ Germany nyinaa. Gabi, ne afoforo, bɔɔ no dwoodwoo denam ankorankoro ahobammɔ a wɔfaa no so. Bere a edi kan a ohyiaa ne wɛmfo no, n"ani begyee ne ho ntɛm ara. Ɛbɛyɛ dɛn na ɔrennɔ ɔbran a ne koma yɛ brɛoo na ne ho yɛ brɛoo te sɛ Detlef?
  
  Wante nea ohui wɔ ne ho no ase da, nanso na ne nyinaa yɛ obu a ɔba fam wɔ ne ho no fã, enti Gaby suaa sɛnea ɔbɛma n"ahobrɛase no ayɛ mmerɛw. Wanhyɛ no da sɛ ɔne no nkɔ baguam bere a n"apam no baa awiei bere a ne wɛmfo no baa awiei no. Ná ne yere bu ne tɛkrɛma a ɔhyɛɛ da a ɔde twitwiw ne ho no, wɔ mpa mu mpo. Ná wɔne wɔn ho bɔ abira koraa wɔ ahosodi ho nsɛm mu, nanso wonyaa mfinimfini kwan a ahotɔ wom.
  
  Afei deɛ ɔnni hɔ bio na ɔno nko ara. Ne ho akɔnnɔ maa ne koma dii dɛm, na osui a onnyae wɔ sofa no kronkronbea hɔ. Nneɛma abien dii n"adwene so. Ná ɔbɛyɛ nea ehia biara na ama wahu onii a okum ne yere, nanso nea edi kan no, na ɛsɛ sɛ odi akwanside ahorow a ɔde asi hɔ ama ne ho no so nkonim. Na eyi ne ade a ɛyɛ den sen biara, nanso na Gabi fata atɛntrenee na na nea ehia ara ne sɛ ɔhwehwɛ ɔkwan a ɔbɛfa so anya ahotoso kɛse.
  
  
  Ti 8. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Ná Sam ne Nina nnim sɛnea wobebua oduruyɛfo no asɛmmisa no. Esiane nea wohuu wɔ wɔn akwantu ahorow a wɔboom no mu nyinaa nti, na ɛsɛ sɛ wogye tom sɛ nneɛma a wontumi nkyerɛkyerɛ mu wɔ hɔ ampa. Bere a wobetumi aka sɛ nea wonyae no mu dodow no ara fi abɔde mu nneɛma a ɛyɛ den ne nyansahu mu nnyinasosɛm ahorow a wonhuu bi no, na wobue wɔn ani ma nkyerɛkyerɛmu afoforo.
  
  "Adɛn nti na wobisa?" Sam bisae sɛ.
  
  Oduruyɛfo kumaa no gye toom sɛ: "Ɛsɛ sɛ mehwɛ hu sɛ wo anaa ɔbea a ɔwɔ ha no mu biara rensusuw sɛ meyɛ ɔkwasea a ɔwɔ gyidihunu bi wɔ nea merebɛka akyerɛ wo no ho." N"ani a ɔde hwɛɛ no no de mmirika kɔɔ anim ne akyi wɔ wɔn ntam. Ná ɔyɛ aniberesɛm a edi awu, nanso na onnim sɛ ebia ɛsɛ sɛ ɔde ne ho to ahɔho so araa ma ɔbɛkyerɛkyerɛ nsusuwii a ɛda adi sɛ ɛyɛ nea ɛkɔ akyiri saa mu akyerɛ wɔn anaa.
  
  Nina maa no awerɛhyem sɛ: "Yɛabue yɛn adwene kɛse bere a ɛfa saa nneɛma yi ho no, Oduruyɛfo." "Wubetumi aka akyerɛ yɛn. Sɛ yɛbɛka nokware a, yɛn ankasa ahu nneɛma bi a ɛyɛ nwonwa. Kakraa bi da so ara wɔ hɔ a ɛyɛ me ne Sam nwonwa."
  
  Sam de mmofra serew kaa ho sɛ: "Ade koro no ara."
  
  Egyee Oduruyɛfo no bere kakra ansa na ɔrehu ɔkwan a ɔbɛfa so de ne nsusuwii no akɔma Sam. N"anim kyerɛe sɛ odwen ne ho. Bere a ɔreprapra ne menewam no, ɔkaa nea osusuw sɛ ɛsɛ sɛ Sam hu no ho asɛm.
  
  "Nnipa a wɔwɔ akuraa a wokɔɔ hɔ no hyiae wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa yiye so mfe ɔhaha pii a atwam ni. Eyi yɛ asɛm a wɔde ano aka ho asɛm mfehaha pii, enti minnim sɛnea mfitiase asɛm no mu dodow no ara da so ara wɔ nnɛyi anansesɛm mu," na ɔkae. "Wɔka aboɔden abo bi a abarimaa ketewaa bi faa no de baa akuraa no ase sɛ ɔde bɛma ɔpanyin no ho asɛm. Nanso esiane sɛ na ɔbo no te sɛ nea ɛyɛ soronko koraa nti, mpanyimfo no susuwii sɛ ɛyɛ onyame bi ani, enti wɔtoo mu, efisɛ na wosuro sɛ wɔbɛhwɛ wɔn. Ne tiaatwa mu no, obiara a ɔwɔ akuraa no ase no wui nnansa akyi efisɛ wobuu onyame no ani na oyii n"abufuw fii wɔn so."
  
  "Na wususuw sɛ m"anisoadehu ho haw no ne asɛm yi wɔ biribi yɛ?" Sam yɛɛ n"anim basabasa.
  
  "Hwɛ, minim sɛ eyi te sɛ nea ɛyɛ agyimisɛm. Gye me di, minim sɛnea ɛte, nanso tie me," aberante no sii so dua. "Nea misusuw sɛ ɛnyɛ aduruyɛ kakra na ɛde ne ho to...um...saa saa..."
  
  "Ɔfã a ɛyɛ nwonwa?" Nina bisae sɛ. Ná adwenem naayɛ wɔ ne nne mu.
  
  Sam kae sɛ: "Twɛn mprempren." "Toa so. Dɛn na eyi ne m"anisoadehu no wɔ yɛ?"
  
  "Misusuw sɛ biribi too wo wɔ hɔ, Owura Cleave; biribi a wuntumi nkae," saa na oduruyɛfo no de nyansahyɛ mae. "Mɛka nea enti a ɛte saa akyerɛ wo. Esiane sɛ abusuakuw yi nananom twitwaa onyame no ani nti, obi a ɔde onyame bi sie nkutoo na na obetumi afura n"ani wɔ wɔn akuraa ase."
  
  Kommyɛ a ɛboro so kataa wɔn baasa no so bere a Sam ne Nina de ani a ɛyɛ nwonwa sen biara a wahu pɛn hwɛɛ oduruyɛfo no. Ná onni sɛnea ɔbɛkyerɛkyerɛ nea ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛka no mu ho adwene biara, titiriw esiane sɛ na ɛyɛ fɛwdi ne quixotic kɛse nti.
  
  Nina de nkakrankakra fii ase hwɛɛ sɛ ɔte biribiara ase yiye sɛ: "Ɔkwan foforo so no, wopɛ sɛ woka kyerɛ yɛn sɛ wugye ɔyerenom dedaw no anansesɛm di, ɛnte saa? Enti eyi ne ano aduru no nni hwee yɛ. Nea na wopɛ sɛ woma yɛhu ara ne sɛ wohwee saa nkwaseasɛm a ɛyɛ kraman yi so."
  
  Sam yɛɛ n"anim basabasa sɛ: "Nina," na n"ani nnye ho dodo sɛ ɔreyɛ no mpofirim saa.
  
  "Sam, ɛkame ayɛ sɛ saa ɔbarima yi reka akyerɛ wo sɛ onyame bi wɔ wo mu. Seesei me nyinaa yɛ ego no dea na metumi mpo adi narcissism kakra ho dwuma wɔ ha ne ha, nanso Kristo nti wuntumi nnye saa nkwaseasɛm no nni! "- a otuu no fo. "Oh me Nyankopɔn, ɛte sɛ nea woreka sɛ sɛ w"aso yɛ wo yaw wɔ Amazon a, woyɛ unicorn fã."
  
  Ná ɔnanani no ho fɛwdi no mu yɛ den dodo na ɛyɛ animtiaabu, na ɛhyɛɛ oduruyɛfo kumaa no ma ɔdaa ne yare no adi. Bere bi a ɔne Sam dii anim ne anim no, ɔdan n"akyi kyerɛɛ Nina sɛ obebu n"ani agu no so de abua animtiaabu a na ɔwɔ wɔ ne nyansa ho no. "Hwɛ, minim sɛnea eyi te. Nanso wo, Owura Cleave, faa ɔhyew a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu faa wo organon-visus mu wɔ bere tiaa bi mu, na ɛwom sɛ anka ɛsɛ sɛ eyi ma wo ti pae de, nanso nea efii mu bae ne sɛ wosɛee lens ne retina no ketewaa bi pɛ!
  
  Ɔhwɛɛ Nina. "Eyi ne nea migyinaa so de baa awiei wɔ nhwehwɛmu no mu. Ma no yɛ nea wopɛ, nanso ɛyɛ nwonwa dodo sɛ wobɛpow sɛ biribi foforo biara a ɛnyɛ nea ɛboro nnipa de so."
  
  Sam yɛɛ mum.
  
  Sam ka kyerɛɛ ne ho sɛ: "Enti eyi nti na m"anisoadehu a ɛyɛ kraman no."
  
  Oduruyɛfo no kae sɛ: "Ɔhyew a ɛboro so no ama aniwa a ɛyɛ mmerɛw nketenkete, nanso aniwa ho oduruyɛfo biara betumi ayi eyinom afi hɔ bere a woasan aba fie ara pɛ."
  
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ ɛyɛ Nina na ɔhyɛɛ no nkuran sɛ ɔnhwɛ nea wɔahu no fã foforo. Bere a Nina de obu kɛse ne anigye a ɔwɔ wɔ ne nne mu bisaa oduruyɛfo no Sam anisoadehu ho haw no ho asɛm wɔ ahintasɛm kwan so. Mfiase no na ɔmpɛ sɛ obebua n"asɛmmisa no, ɔpenee so sɛ ɔbɛka n"adwene wɔ nea esii no ho nsɛm pɔtee ho akyerɛ Nina.
  
  "Nea metumi aka ara ne sɛ na Owura Cleave aniwa no wɔ ɔhyew a ɛte sɛ anyinam mu na epuei a na ɔsɛee ade kɛse biara. Eyi nkutoo yɛ nea ɛhaw adwene. Nanso sɛ wunim akuraa asefo te sɛ me nsɛm a, wokae nneɛma, titiriw nneɛma te sɛ onifuraefo nyame a ne bo afuw a ɔde ɔsoro gya kum akuraa no nyinaa," saa na oduruyɛfo no kae.
  
  Nina kae sɛ: "Aprannaa." "Enti ɛno nti na wosii so dua sɛ Sam awu bere a na n"ani asan akɔ ne ti nhwi mu no. Oduruyɛfo, na akisikuru bere a mihuu no no."
  
  "So wugye di sɛ na ɛnyɛ anyinam ahoɔden a ɛde bae ara kwa?" oduruyɛfo no bisae.
  
  Nina de ne nsa kyerɛɛ ne ho so sɛ: "Ebia."
  
  "Menkae eyinom mu biara. Bere a menyanee no, nea mekae ara ne sɛ na me ho yɛ hyew, m"ani afura fã na m"adwene atu afra kɛse," saa na Sam gye toom, na n"anim ayɛ kurukuruwa esiane adwene a ɛyɛ basaa nti. "Minnim kakraa bi mpo mprempren sen ansa na woreka eyinom nyinaa akyerɛ me, Doc."
  
  "Ná ɛnsɛ sɛ eyi mu biara yɛ wo haw no ano aduru, Owura Cleave. Nanso na ɛnyɛ anwonwade biara, enti anyɛ yiye koraa no, na ɛsɛ sɛ mema mo nsɛm kakra a ɛfa nea anka ebetumi ato mo ho," saa na aberante no ka kyerɛɛ wɔn. "Hwɛ, minnim nea ɛde saa tete no bae..." ɔhwɛɛ ɔbea a n"adwene mu yɛ no naa a ɔne Sam wɔ hɔ no, a na ɔmpɛ sɛ ɔbɛkanyan ne fɛwdi bio. "Minnim ahintasɛm mu anomaly bɛn na ɛmaa wutwaa anyame no nsubɔnten, Owura Cleave, nanso sɛ meyɛ wo a, anka mede besie na mahwehwɛ abayifo anaa abayifo mmoa."
  
  Sam serewee. Nina anhu sɛ ɛyɛ serew koraa, nanso okuraa ne tɛkrɛma mu wɔ nneɛma a ɛhaw adwene kɛse a ohui sɛ Sam yɛ bere a ohuu no no ho.
  
  "Enti, tete nyame bi ahyɛ me so? O Yesu a ne ho yɛ dɛ!" Sam serewee.
  
  Oduruyɛfo no ne Nina sesaa wɔn ani na apam bi a ɛyɛ komm sɔree wɔ wɔn ntam.
  
  "Ɛsɛ sɛ wokae, Sam, sɛ tete no, na wɔfrɛ abɔde mu tumi a mprempren nyansahu betumi akyerɛkyerɛ mu no anyame. Misusuw sɛ ɛno ne nea oduruyɛfo no rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛma emu ada hɔ wɔ ha. Frɛ no nea wopɛ, nanso akyinnye biara nni ho sɛ biribi a ɛyɛ nwonwa koraa reto wo. Anisoadehu ahorow a edi kan, na afei eyi," Nina kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Sam serewee maa no awerɛhyem sɛ: "Minim, ɔdɔ." "Menim. Ɛte sɛ nea ɛyɛ damn kraman ara kwa. Ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ kraman te sɛ bere mu akwantu anaa nwansena a nnipa ayɛ, wunim?" Afei ɛdenam ne serew so no na ɛte sɛ nea ne bo afuw na wabubu.
  
  Oduruyɛfo no yɛɛ Nina animguase bere a Sam kaa bere akwantu ho asɛm no, nanso ɔwosow ne ti kɛkɛ wɔ animtiaabu so na ɔde brush fii hɔ. Ɛmfa ho sɛnea oduruyɛfo no gyee nea ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ nwonwa no di kɛse no, na ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nkyerɛkyerɛ mu nkyerɛ no sɛ ne ɔyarefo barima a ɔde asram pii a ɛyɛ dae bɔne no yɛe no yɛ Nasi hyɛn bi a ɛde ne ho kɔ akyirikyiri a obuu abɔde mu nneɛma ho mmara nyinaa so nnansa yi ara no mu panyin a na onnim. Ná ɛnyɛ nea wɔahyɛ da ayɛ nneɛma bi kɛkɛ sɛ wɔbɛkyɛ.
  
  "Eye, oduruyɛfo, meda wo ase pii wɔ wo aduruyɛ - ne ahintasɛm - mmoa no ho," Nina serewee. "Awiei koraa no, woayɛ mmoa kɛse koraa sen sɛnea wubehu."
  
  Oduruyɛfo kumaa no serewee sɛ: "Meda wo ase, Akyerɛbaa Gould, sɛ awiei koraa no wugyee me dii. Yɛma mo baanu nyinaa akwaaba. Mesrɛ wo, hwɛ wo ho, ɛyɛ yie?"
  
  "Yiw, yɛyɛ onwini sen aguaman..."
  
  "Sam!" - Nina twaa n'asɛm mu. "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ wugye w"ahome kakra." Ɔmaa n"ani so wɔ mmarima baanu no nyinaa anigyede ho bere a wɔserewee wɔ eyi ho bere a wɔregyaa wɔn kwan na wofii oduruyɛfo no adwumayɛbea hɔ no.
  
  
  * * * .
  
  
  Saa anwummere no anwummere, bere a wɔguaree sɛnea ɛfata na wɔsaa wɔn apirakuru no wiei no, Scotlandfo baanu no kɔdaa. Wɔ sum mu no, wotiee po a ɛbɛn hɔ no nnyigyei bere a Sam twee Nina bɛn no no.
  
  "Sam! Daabi! " ɔsɔre tiae.
  
  "Dɛn na mayɛ?" - bisae.
  
  "Me nsa! Mintumi nna m"afã, wokae? Ɛhyew te sɛ hellgya, na ɛte sɛ nea dompe no rebɔ wɔ aniwa no mu," onwiinwii.
  
  Ɔyɛɛ komm bere tiaa bi bere a na ɔrepere sɛ obesi n"ananmu wɔ mpa no so no.
  
  "Woda so ara tumi da w"akyi, ɛnte saa?" ɔde agoru dii agoru.
  
  Nina buae sɛ: "Yiw, nanso wɔakyekyere me nsa wɔ me moma so, enti mepa wo kyɛw, Jack."
  
  "Wo nufu nkutoo, ɛnte saa? So nkae no yɛ agoru a ɛfata?" ɔde fɛwdi dii agoru.
  
  Nina serewee, nanso nea na Sam nnim ne sɛ na ɔreserew wɔ sum mu. Bere a ogyinae kakra akyi no, ne nne bɛyɛɛ aniberesɛm kɛse, nanso ɛyɛɛ nea ɛyɛ mmerɛw.
  
  "Nina, dɛn na na mereyɛ bere a wuhuu me no?" obisae.
  
  Ɔyi ne ho ano sɛ: "Meka kyerɛɛ wo."
  
  Ɔpoo mmuae a ɔde mae no sɛ: "Dabi, womaa me nsɛm a wɔaka abom ntɛm ara." "Mihuu sɛnea wokuraa wo ho mu wɔ ayaresabea hɔ bere a woka kyerɛɛ oduruyɛfo no tebea a wuhuu me no. Okay, ebia ɛtɔ mmere bi a meyɛ ɔkwasea, nanso meda so ara yɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔyɛ nhwehwɛmu sen biara wɔ wiase. Midii atuatewfo a wɔahaw wɔ Kazakhstan no so nkonim na midii ɔkwan bi a ɛkɔ amumɔyɛfo ahyehyɛde bi a wɔde wɔn ho siei wɔ akodi a ɛyɛ hu a ɛkɔɔ so wɔ Bogota no akyi, akokoaa. Minim nipadua kasa na minim bere a fibea ahorow de biribi asie me."
  
  Ɔde ahomegyeɛ guu ahome. "Mfaso bɛn na ɛwɔ so sɛ wubehu nsɛm no mu nsɛm nyinaa ɔkwan biara so? Yɛda so ara nnim nea ɛrekɔ so wɔ wo so. Hell, yennim nea ɛtoo wo mpo da a woyerae wɔ DKM Geheimnis hyɛn no mu no. Nokwarem no, minnim sɛnea wubetumi afa nkwaseasɛm a wɔayɛ no foforo pii, Sam."
  
  "Mete ase." Minim, nanso ɛhaw me, enti ɛsɛ sɛ mihu. Dabi, mewɔ hokwan sɛ mihu," ɔkasa tiae. "Ɛsɛ sɛ woka kyerɛ me sɛnea ɛbɛyɛ a menya mfonini no nyinaa, me dɔ. Afei metumi de abien ne abien abom, wunim? Ɛno ansa na mahu nea mɛyɛ. Sɛ adeɛ baako wɔ hɔ a masua sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfoɔ a, ɛne sɛ nsɛm no fã...nanso nsɛm no mu 99% mpo ɛtɔ da bi a ɛnnɔɔso sɛ ɛbɛbɔ ɔsɛmmɔnedifoɔ no soboɔ. Nsɛm biara a ɛkɔ akyiri ho hia; ɛsɛ sɛ wɔhwehwɛ nokwasɛm biara mu ansa na wɔde aba awiei."
  
  Ɔtwaa n"asɛm mu sɛ: "Ɛyɛ, ɛyɛ, dedaw." "Mete aseɛ. Mempɛ kɛkɛ sɛ ɛsɛ sɛ wudi nneɛma pii ho dwuma bere a woasan aba no akyi ntɛm ara, wunim? Woafa nneɛma pii mu na woakɔ so anwonwakwan so wɔ ne nyinaa mu, ɛmfa ho nea ɛbɛba biara, ɔdɔfo. Nea merebɔ mmɔden sɛ mɛyɛ ara ne sɛ mɛyi wo afi nkwaseasɛm bɔne no bi so akosi sɛ wobɛsiesie wo ho yie sɛ wobɛdi ho dwuma."
  
  Sam de ne ti too Nina yafunu a ɛyɛ fɛ no so, na ɛmaa ɔserewee. Na ontumi mfa ne ti nto ne moma so esiane agyan no nti, enti ɔde ne nsa kyekyeree n"asen ho na ɔde ne nsa hyɛ n"akyi ketewa no ase. Ná ɛyɛ huam te sɛ roses na na ɛte sɛ satin. Ɔtee nka sɛ Nina nsa a ɔde ne ho no gyina ne ti nhwi tuntum a ɛyɛ den no so bere a okuraa no wɔ hɔ na ofii ase kasae no.
  
  Bɛboro simma aduonu no, Sam tiee Nina sɛ ɔreka biribiara a esii ho asɛm, na wanhwere asɛm biako mpo. Bere a ɔkaa kurom hɔfo no ne nne a ɛyɛ nwonwa a Sam de ka nsɛmfua wɔ kasa a ɔnte ase mu ho asɛm kyerɛɛ no no, ɔtee nka sɛ ne nsateaa ano twitwiw ne honam ani. Sɛ ɛnyɛ ɛno a, Sam yɛɛ adwuma pa ara de kaa ne tebea a ɛyɛ hu no ho asɛm, nanso wɔn mu biara anna kosii sɛ owia puei.
  
  
  Ti 9. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Anim pon a wɔbɔɔ mu a ennyae no maa Detlef Holtzer kɔɔ abasamtu ne abufuw tebea mu. Ná adi nnansa fi bere a wokum ne yere, nanso nea na ɔhwɛ kwan no bɔ abira no, na ne nkate no mu ayɛ den kɛse. Bere biara a amanneɛbɔfo foforo bɛbɔ ne pon mu no, na ne ho popo. Ne mmofraberem sunsuma no wee fii ne nkae mu; saa mmere a ɛyɛ sum a wɔde gyaw no hɔ a ɛmaa obi a ɔrebɔ ɔpon mu nnyigyei yɛɛ no abofono no.
  
  "Gyae me nko!" - teateaam, na wanntie nea ofre no.
  
  "Owura Holzer, oyi ne Hein Müller a ofi ayiyɛbea hɔ. Wo yere insurance company no ne me adi nkitaho sɛ me ne wo nsiesie nsɛm bi ansa na wɔakɔ so..."
  
  "So woyɛ asotifo? Mekae sɛ fi adi!" - teɛteɛɛ okunafo a ne ho nni asɛm no. Ná ne nne wosow esiane nsa no nti. Ná ɔreyɛ asɛe koraa. "Mepɛ sɛ wɔyɛ amu mu nhwehwɛmu! Wokum no! Mereka akyerɛ wo sɛ, wokum no! Merensie no kosi sɛ wɔbɛhwehwɛ mu!"
  
  Ɛmfa ho sɛ hena na ɔbɛba ne pon ano no, Detlef ampene so sɛ wɔbɛhyɛn mu. Wɔ ofie no mu no, ɛkame ayɛ sɛ wɔtew ɔbarima a ɔyɛ ne ho so no so ma ɛbɛyɛɛ hwee wɔ ɔkwan a wontumi nkyerɛkyerɛ mu. Ogyaee adidi na ɛkame ayɛ sɛ wantu amfi sofa no so, baabi a Gaby mpaboa no maa ɔde gluu bataa n"anim no.
  
  "Mɛhwehwɛ no, Gabi. Mma ɛnhaw wo, ɔdɔfo. Mɛhwehwɛ no na matow ne funu afi ɔbotan no so," ɔteɛɛm komm, na ɔwosow n"ani a ayɛ nwini wɔ nea ɛwɔ so no. Detlef antumi annyina awerɛhow ano bio. Ɔsɔre gyinaa hɔ nantew twaa fie hɔ ho hyiae, na ɔde n"ani kyerɛɛ mfɛnsere a esum ayɛ sum no so. Ɔde ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade no tetew nwura kotoku a ɔde teyp abɔ ahwehwɛ no so no ntwea so. Ná kar abien si abɔnten wɔ ne fie anim, nanso na obiara nni hɔ.
  
  "Wowɔ he?" - too dwom komm. Fifiri puei wɔ ne moma so na ɛsen kɔɔ n"ani a na ɛrehyew no mu, na ɛyɛɛ kɔkɔɔ esiane nna a onni nti. Ná ne nipadua kɛse no so atew nkaribo kakraa bi fi bere a ogyaee adidi no, nanso na ɔda so ara yɛ ɔbarima no ankasa. Ná ɔda mpaboa, na ɔhyɛ trako ne atade a nsa tenten a ɛyɛ nsensanee a ɛsensɛn ne bɛlt so a ɛnyɛ den, na ogyinaa hɔ twɛn sɛ obi bɛba kar ahorow no ho. "Minim sɛ wowɔ ha. Minim sɛ mowɔ me pon ano, mpɔtorɔ nketewa," ɔde n"ani kyerɛɛ baabi bere a ɔreto saa nsɛm yi. "Ɔkraman, ɔkraman! Worebɔ mmɔden sɛ wubebu me fie?"
  
  Ɔtwɛnee, nanso obiara ammɔ ne pon mu, na ɛmaa ahotɔ kɛse, ɛwom sɛ na ɔda so ara nni ahotoso a ɛwɔ kommyɛ no mu de. Ná osuro saa akuturuku yi a na ɛte sɛ odwennini a ɔrebɔ n"aso no. Bere a na ɔyɛ ɔbabun no, ne papa a na ɔyɛ kyakyatowfo a ɔyɛ ɔsadweam no gyaw no nkutoo wɔ fie bere a oguan fii wɔn a wɔbɔ bosea ne wɔn a wɔtɔn nneɛma wɔ nhoma mu no nkyɛn no. Aberante Detlef de ne ho siee mu, na ɔtoo ntama no mu bere a na mpataku no wɔ ɔpon no ano no. Ná ɔpon no mu a wɔbɔɔ no ne ntua a wɔde baa abarimaa ketewa no so koraa no yɛ ade koro, na na ne koma rebɔ wɔ ne mu, a na ehu aka no sɛ nea ɛbɛba sɛ wɔhyɛn mu a.
  
  Wɔ pon a wɔbɔe akyi no, mmarima a wɔn bo afuw teɛteɛɛm de ahunahuna no na wɔdome no.
  
  Minim sɛ wowɔ hɔ, wo shit ketewa! Bue ɔpon no, anyɛ saa a mɛhyew wo fie!" wɔteɛɛm. Na obi reto birikisi agu mfɛnsere so, bere a ɔbabun no tenaa ase a wɔabɔ ne ho ban wɔ ne mpa no ntwea so, na ɔkataa n'aso so. Bere a ne papa san baa fie akyiri koraa no, ɔno hui sɛ ne ba no resu, nanso ɔserewee kɛkɛ na ɔfrɛɛ abarimaa no sɛ ɔyɛ mmerɛw.
  
  Ɛde besi nnɛ no, Detlef tee nka sɛ ne koma rehuruw bere a obi bɔɔ ne pon mu no, ɛwom mpo sɛ na onim sɛ wɔn a ɔfrɛɛ no no nyɛ asiane biara na wonni adwemmɔne biara de. Nanso afei? Afei na wɔrebɔ ne pon mu bio. Ná wɔpɛ no. Ná wɔte sɛ mmarima a wɔn bo afuw wɔ abɔnten wɔ ne mmabunbere mu no, na wɔhyɛɛ no denneennen sɛ ɔmfi adi. Detlef tee nka sɛ wɔakyere no. Ɔtee nka sɛ wɔrehunahuna no. Ná ɛnyɛ nea enti a wɔbaa hɔ no mfa ho. Nokwasɛm ne sɛ wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛhyɛ no ma wafi baabi a ɔde ne ho ahintaw no, na na eyi yɛ ɔko a wɔde tia okunafo no nkate a ɛyɛ nkate.
  
  Esiane sɛ ntease biara nnim nti, ɔkɔɔ adididan no mu kɔfaa sekan a wɔde twa nneɛma fii drawer no mu. Ná onim nea ɔreyɛ no yiye, nanso wantumi anhyɛ ne ho so. Nusu hyɛɛ n"ani so bere a ɔde agyan no siee ne honam ani, na ɛnyɛ nea emu dɔ dodo, na mmom emu dɔ sɛnea ɛsɛ no. Ná onni nea ɛkanyan no ma ɔyɛɛ eyi ho adwene biara, nanso na onim sɛ ɛsɛ sɛ ɔyɛ saa. Wɔ nhyehyɛe bi a efi nne tuntum a ɛwɔ ne tirim no mu no, Detlef de agyan no fii ne nsateaa no fã biako kɔɔ ɔfã foforo no nsateakwaa pii. Na ɛyɛɛ yaw te sɛ krataa kɛse bi a wɔatwa, nanso na wotumi gyina ano. Bere a ɔmaa sekan no so no, ɔhwɛɛ mogya a ɛretu fi hama a ɔtwee no so komm. Bere a nsensanee kɔkɔɔ ketewaa no reyera abɛyɛ nsu a ɛreworo so wɔ ne honam ani fitaa no so no, ɔhome denneennen.
  
  Efi bere a Gabi wui no, nea edi kan koraa no, Detlef tee asomdwoe nka. Ne koma brɛɛ ase kɔɔ nnyigyei a ɛyɛ komm mu na na ne dadwen ahorow no yɛ nea wontumi nnya -mprempren. Dwo a wɔde gyaee no no maa n"ani gyei, na ɛmaa ɔdaa ase wɔ sekan no ho. Ɔhwɛɛ nea wayɛ no kakra, nanso ɛmfa ho sɛ n"abrabɔ pa ho kɔmpase no kasa tia no, wante afobu biara nka wɔ ho. Nokwarem no, ɔtee nka sɛ watumi ayɛ adwuma yiye.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Medɔ wo, Gabi." "Medɔ wo. Eyi yɛ mogya ntam ma wo, me ba."
  
  Ɔde ntama kyekyeree ne nsa hohoroo sekan no, nanso sɛ anka ɔde bɛsan de ahyɛ ne kotoku mu.
  
  Ɔka kyerɛɛ sekan no sɛ: "Wotra baabi a wowɔ kɛkɛ." "Bɔ hɔ bere a mihia wo no. Wowɔ ahobammɔ. Mete nka sɛ mewɔ ahobammɔ wɔ wo nkyɛn." Ɔserew a ɛyɛ yaw dii agoru wɔ Detlef anim bere a n"ani gyee kommyɛ a ɛbaa ne so mpofirim no ho no. Na ɛte sɛ nea adeyɛ a ɛne sɛ obetwitwa ne ho no ama n"adwene mu atew, araa ma ɔtee ahotoso nka araa ma ɔbɔɔ mmɔden kakra de hwehwɛɛ ne yere kumfo no denam nhwehwɛmu bi a ɔyɛe ntɛm so.
  
  Detlef nantew faa nkuku no ahwehwɛ a abubu no so, na wanhwɛ sɛ wɔbɛhaw no. Ná ɛyaw no yɛ yaw foforo a wɔaboaboa ano wɔ nea na ɔrehyia dedaw no so ara kwa, na ɛma ɛyɛ te sɛ nea ɔkwan bi so no ɛnyɛ hwee.
  
  Esiane sɛ na wahu nkyɛe sɛ ɛnsɛ sɛ otwitwa ne ho na ama ne ho atɔ no nti, na onim nso sɛ ɛsɛ sɛ ɔhwehwɛ ne yere a wawu no nhoma a ɔkyerɛw nsɛm gu so. Ná Gabi yɛ obi a ɔyɛ dedaw wɔ eyi mu. Ná ogye honam fam kyerɛwtohɔ ne kalenda di. Ɛwom mpo sɛ ɔde ne fon kaee no bere a wɔahyɛ no de, nanso ɔkyerɛw biribiara nso too hɔ, na ɛyɛ su a wɔgye tom kɛse mprempren a ebetumi aboa ma wɔakyerɛ wɔn a wobetumi akum no no.
  
  Bere a ɔrehwehwɛ ne drawers mu no, na onim nea ɔrehwehwɛ no yiye.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ bere a ɔkɔɔ so de ahopere hwehwɛɛ mu no sɛ: "O Onyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ na enni wo sika kotoku mu, akokoaa." "Efisɛ wɔwɔ wo sika kotoku na wɔrensan mma me kosi sɛ mɛfi saa pon no mu akɔkasa akyerɛ wɔn, wunim?" Ɔkɔɔ so ne Gaby kasae te sɛ nea ɔretie, na ɛyɛ hokwan a wɔn a wɔayɛ ankonam no wɔ sɛ wɔbɛma wɔabɔ dam, biribi a na wasua afi sɛnea ɔhwɛɛ sɛnea wɔyɛɛ ne maame ayayade bere a ogyinaa hellgya a ɔfaa mu bere a na waware no ano no mu.
  
  Detlef sii apini sɛ: "Gabi, mihia wo mmoa, akokoaa." Ɔtraa akongua bi so wɔ ɔdan ketewa a Gaby de yɛɛ n"adwumayɛbea no mu. Mehwɛ nhoma ahorow a apete baabiara ne ne sigaret adaka dedaw a ɛwɔ nnua kabinet a ɔde yɛɛ ne fael ahorow no shelf a ɛto so abien no so. Detlef homee denneennen na ɔtwee ne ho boom. "Ɛhe na wode w"adwuma ho da biara da nsɛm bɛto?" ɔde nne a ɛba fam bisae bere a n"adwene tuu mmirika faa nneɛma a ebetumi aba nyinaa mu no.
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam, na na n"adwene mu dɔe sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ baabi wɔ hɔ a ɛnyɛ den sɛ wubetumi akɔ hɔ." Ɔsɔre gyinaa hɔ yɛɛ ne ho sɛ ɛyɛ n"adwumayɛbea. "Ɛhe na anka ɛbɛyɛ mmerɛw kɛse?" Ɔtraa ne pon ho, na n"ani kyerɛɛ ne kɔmputa so mfiri a ɔde hwɛ nneɛma so no. Ná kalenda bi wɔ ne pon so, nanso na obiara nni hɔ. Ɔkaa sɛ: "Misusuw sɛ worenkyerɛw eyi wɔ ha efisɛ ɛnyɛ obiara sɛ obehu," na ɔde nneɛma a ɛwɔ pon no so no dii akɔneaba.
  
  Ná okura kyerɛwdua ne krataa a wɔde bue mu wɔ porcelain kuruwa bi a ne kuw dedaw a wɔde ahyɛmma tu no ahyɛnsode ahyɛ so mu. Ná flash drive ne nneɛma nketenkete pii te sɛ ti nhwi a wɔde kyekyere, marble ne nkaa abien a wanhyɛ da esiane sɛ na ɛsõ dodo nti na ɛwɔ kuruwa a ɛyɛ tratraa no mu. Wɔ benkum so, wɔ ne pon so kanea no nan nkyɛn no, na wɔde menewa mu aduru a wɔde ahyɛ mu a wɔabue mu da hɔ. Da biara da nsɛmma nhoma biara nni hɔ.
  
  Detlef tee nka sɛ awerɛhow adi ne so bio, na na n"adwene atu afra esiane sɛ wanhu nhoma tuntum a wɔde aboa nhoma ayɛ no nti. Ná Gabi piano no gyina dan no nifa so pɛɛ, nanso na nnwom a wɔakyerɛw so nkutoo na ɛwɔ nhoma ahorow a ɛwɔ hɔ no mu. Ɔtee sɛ osu retɔ wɔ abɔnten, na ɛne ne nkate hyiae.
  
  "Gabi, metumi aboa wo wɔ biribiara mu?" - a wode asi apini. Telefon a ɛwɔ Gabi fael dan mu no bɔɔ na ɛmaa ehu kaa no fã kosii owu mu. Ná onim yiye sen sɛ obegye ahyɛ ne nsa. Ná ɛyɛ wɔn. Ná eyinom yɛ abɔmmɔfo, abɔmmɔfo. Ná eyinom yɛ nnipa koro no ara a wohuu ne yere sɛ ɔyɛ mmerɛw bi a ɔpɛ sɛ okum ne ho. "Daabi!" - teateaam, na ne ho popoe wo abufuo mu. Detlef faa dade nhoma gyinabea bi fii shelf no so tow guu telefon no so. Nhoma a emu yɛ duru no de ahoɔden kɛse bɔɔ telefon no fii kabinet no so, na ɛmaa ɛbubuu fam. N"ani kɔkɔɔ a nsu ayɛ no ma no de akɔnnɔ hwɛɛ afiri a abubu no, na afei ɛkɔɔ kabinet a ɔde nhoma gyinabea a emu yɛ duru asɛe no no so.
  
  Detlef serewee.
  
  Wɔ ɔdan a wɔde nneɛma gu mu no so no ohuu Gabi da biara da nsɛmma nhoma tuntum no. Saa bere yi nyinaa na ɔdaa telefon no ase, na ɔde ne ho ahintaw wɔ aniwa a ɛhwehwɛ nneɛma mu. Ɔkɔɔ sɛ ɔrekɔfa nhoma no, na ɔserewee wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so. "Baby, wo na woyɛ nea eye sen biara! Ná ɛyɛ wo? BI? "ɔbɔɔ nkɔmmɔ brɛoo, na obuee nhoma no mu. "So wofrɛɛ me kɛkɛ? So na wopɛ sɛ mihu nhoma no? Minim sɛ woyɛɛ saa."
  
  Ɔdannan mu a na onni abotare, hwehwɛɛ bere a ɔkyerɛw too hɔ maa da a owui nna abien a atwam ni no.
  
  "Hena na wohunuu no? Hena na ohuu wo nea etwa to gye saa Britania ɔkwasea no? Momma yɛnhwɛ".
  
  Bere a mogya ayow wɔ ne nsateaa nnadewa ase no, ɔde ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade no tuu mmirika fii soro kɔɔ fam, na ɔde ahwɛyiye hwehwɛɛ nsɛm biara a ɔde bɛkɔ mu no mu.
  
  "Ɛsɛ sɛ mehwɛ onipa ko a na wo ne no reba ansa na woreba no ara kwa..." Ɔmenee denneennen. "Wɔka sɛ wuwui anɔpa yi."
  
  
  8.00 - Nhyiamu a wɔne amansɛmdifoɔ ananmusifoɔ bɛyɛ
  
  9.30 - Margot Nhwiren, ChD Asɛm
  
  10.00 - David Perdue Ben Carrington adwumayɛbea a ɛfa Milla wimhyɛn no ho
  
  11.00 - Aban Asoɛe no kae Kirill
  
  12.00 - Wo ne ntini ho oduruyɛfo Detlef yɛ nhyehyɛe
  
  
  Detlef nsa kɔɔ n"anom. "Ɛse a ɛyɛ yaw no ayera, wunim, Gabi?" Ne nusu maa nsɛmfua a na ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛkenkan no yɛɛ kusuu, na ɔde nhoma no bɔɔ mu denneennen, kuraa mu denneennen wɔ ne moma so, na ɔhwee ase yɛɛ awerɛhow akuwakuw, na ɔde ne koma sii apini. Ná otumi fa mfɛnsere a ayɛ sum no mu hu anyinam a ɛrehyerɛn. Afei ɛkame ayɛ sɛ na Gaby adwumayɛbea ketewa no mu ayɛ sum koraa. Ɔtraa hɔ ara na osui kosii sɛ n"ani so tew. Ná awerɛhow no boro so, nanso na ɛsɛ sɛ ɔtwe ne ho.
  
  Carrington adwumayɛbea hɔ, na osusuwii sɛ. Beae a etwa to a ɔkɔsraa hɔ ne Carrington adwumayɛbea. Ɔka kyerɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo sɛ na ɔwɔ hɔ bere a owui no, "Biribi piapiaa no. Ná biribi foforo wɔ saa nsɛm a wɔakyere agu hama so yi mu. Ɔbuee nhoma no ntɛm ara na ɔbɔɔ switch a ɛwɔ pon so kanea no so sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahu ade yiye. Detlef de ahopopo kae sɛ: "Hena ne Milla?" ɔde nne kɛse susuw ho. "Hena ne David Perdue?"
  
  Ne nsateaa antumi ankɔ ntɛmntɛm sɛnea ɛsɛ bere a ɔsan kɔɔ ne contact list no so, a wɔakyerɛw no bɛyɛ sɛ ne nhoma no anim a ɛyɛ den a ɛwɔ mu no so no. Na biribiara nni hɔ a ɛfa 'Milla' ho, nanso na krataafa no ase no, na wɛb address bi wɔ hɔ a ɛfa Perdue adwuma no mu biako ho.Ntɛm ara na Detlef kɔɔ intanɛt so sɛ ɔrekɔhwɛ onii ko a ɔyɛ Perdue guy yi.Bere a ɔkenkan About ɔfã no wiei no, Detlef klik Contact tab no so na ɔserewee.
  
  "Gotcha!"
  
  
  Ti 10
  
  
  Perdue mumii n"ani. Bere a ɔsɔre tiaa ɔpɛ a na ɔwɔ sɛ obehu nea screen ahorow no reda no adi no, ɔmaa n"ani so tetew no na obuu n"ani guu nteɛteɛm a efi akasam anan a ɛwɔ ntwea so no mu bae no so. Nea wantumi mmu n"ani ngu so ne ɔhyew a ɛkɔ soro a na ɛrekɔ soro nkakrankakra no. Ná ɔhyew a ɛretu ne ho fifiri refi ne nipadua mu, nanso ɔbɔɔ mmɔden biara sɛ obedi ne maame mmara a ɛne sɛ ɔrenbɔ hu no akyi. Ná ɔka bere nyinaa sɛ Zen ne mmuae no.
  
  Bere a wobɔ hu no, woyɛ wɔn dea. Sɛ wobɔ hu wie a, w"adwene begye adi na nneɛma a egye ntɛmpɛ nyinaa bedi dwuma. "Tena hɔ komm anyɛ saa a wɔbɛbɔ wo nkɔnsɔnkɔnsɔn," ɔka kyerɛɛ ne ho mpɛn pii, na ogyina hɔ a onhinhim. Ɔkwan foforo so no, na Perdue de afiri dedaw bi redi dwuma wɔ ne ho a na ɔwɔ anidaso sɛ n'amemene bɛhwe ase wɔ ho. Na osuro sɛ obetu mpo bɛma ne hyew akɔ soro bio.ne nipadua, nanso na onhia.
  
  Nnyigyei a atwa ho ahyia no daadaa n"adwene ma ogye dii sɛ ne nyinaa yɛ nokware. Ɛdenam ne ho a ɔbɛma anhwɛ sini ahorow so nkutoo so na na Perdue betumi asiw n"amemene no kwan sɛ ɛbɛhyɛ nkate horow mu den na adan no nokwasɛm. Wɔ n"adesua a ɛfa NLP mfitiaseɛ ho wɔ afe 2007 ahohuru berɛ mu no, ɔsuaa adwene mu akwan nketenkete a ɔde bɛnya nteaseɛ ne nsusuiɛ so nkɛntɛnsoɔ. Wansusuw da sɛ n"asetra begyina so.
  
  Nnɔnhwerew pii no, wɔtee nnyigyei bi a ɛma asotiw fii afanu nyinaa. Mmofra a wɔyɛɛ wɔn ayayade no nteɛteɛm no maa atuo a wɔtotowee ansa na ɛredan dade a ɛwɔ dade so a ɛyɛ nnyigyei a ɛyɛ dɛ bere nyinaa. Hama a ɛwɔ anvil no so no nnyigyei danee nkakrankakra nna mu nteɛm a ɛyɛ dɛ ansa na nsɔe nkokoaa a wɔreboro wɔn ma wɔawuwu no nteɛteɛm no remene no. Wɔbɔɔ nnwom a wɔakyere agu hama so no wɔ ɔkwan a enni awiei so bere tenten araa ma Perdue tumi kyerɛɛ nnyigyei a edi mprempren de no akyi.
  
  Nea ɛyɛɛ no hu ne sɛ, ankyɛ na ɔdefo ɔpepepemfo no hui sɛ nnyigyei a ɛyɛ hu no nyɛ no abofono bio. Mmom no, ohui sɛ nkyekyem ahorow bi ma n"ani gye, bere a afoforo nso kanyan ne tan. Esiane sɛ wampene sɛ ɔbɛtra ase nti, ne nan fii ase yɛɛ no yaw na na n"akyi ase rekum no, nanso fam nso fii ase yɛɛ hyew. Bere a Perdue kaee pon a ebetumi ayɛ guankɔbea no, obuee n"ani sɛ ɔrehwehwɛ, nanso bere a ɔde n"ani da so no, woyii fii hɔ, na amma wannya ɔkwan biara a ɔbɛfa so.
  
  "So worebɔ mmɔden sɛ wubekum me dedaw?" - teateaam, na ohuruw firii nan baako so ko foforo so sedee ebeye na ne nan ahome afiri fam a ewo hyew a ewo hyew no ho. "Dɛn na wopɛ fi me hɔ?"
  
  Nanso obiara ammua no. Nnɔnhwerew asia akyi no, na Perdue abrɛ. Fam no anyɛ hyew kɛse, nanso sɛ ɔwɔ akokoduru de si fam bɛboro sekan biako wɔ bere koro mu a, na ɛdɔɔso sɛ ɛbɛhyew ne nan. Nea na enye koraa sen ɔhyew no ne hia a na ehia sɛ wotu kɔ baabiara bere nyinaa ne sɛ ɔdio clip no kɔɔ so bɔɔ a ennyae. Bere ne bere mu no, na ontumi nnyɛ hwee sɛ obebue n"ani ahwɛ nea asesa wɔ bere a ɛda ntam no mu. Bere a pon no yerae akyi no, biribi foforo biara ansesa. Wɔ ne fam no, na nokwasɛm yi yɛ nea ɛhaw adwene sen nea ɛne no bɔ abira.
  
  Perdue nan fii ase mogya bere a akisikuru a ɛwɔ ne nan ase no paee no, nanso wantumi amma ne ho annyina hɔ bere tiaa bi mpo.
  
  "O Yesu! Yɛsrɛ sɛ gyae eyi! Mesrɛ wo! Mɛyɛ nea wopɛ!" - teateaam. Ná mmɔden a wɔbɔ sɛ wɔrenhwere no nyɛ ɔkwan a wobetumi afa so bio. Anyɛ saa a anka wɔrentɔ adwene a ɛne sɛ ohuu amane araa ma ogye dii sɛ wɔn asɛmpatrɛw adwuma no adi yiye no da. "Klaus sɛ: "Klaus! Klaus, Onyankopɔn nti, mesrɛ wo ka kyerɛ wɔn sɛ wonnyae!"
  
  Nanso Klaus ammua na wannyae ayayade no. Ɔdio a ɛyɛ abofono no bɔɔ wɔ loop a enni awiei so kosii sɛ Perdue teɛteɛɛm wɔ so. N"ankasa nsɛm no nnyigyei ara kwa mpo de ahotɔ kakra brɛɛ bere a wɔde totoo nnyigyei a wɔtaa bɔ no ho no. Ɛnkyɛe ansa na ne nne dii no huammɔ.
  
  "Woayɛ yie, ɔkwasea!" ɔkasae a ɛnyɛ nea ɛboro asɛm a ɛyɛ dede. "Seesei wuntumi mfrɛ mmoa na wunni nne mpo a wode bɛpa abaw." Ne nan bɔɔ mu wɔ ne mu duru ase, nanso na osuro sɛ ɔbɛhwe fam. Ɛrenkyɛ na ɔrentumi mfa anammɔn foforo. Bere a Perdue resu te sɛ akokoaa no, ɔsrɛɛ no. "Ahummɔbrɔ. Mesrɛ wo."
  
  Mpofirim ara na screens no yɛɛ sum, na ɛmaa Purdue kɔɔ sum kabii mu bio. Nnyigyei no gyaee ntɛm ara, na ɛmaa n"aso yɛɛ komm mpofirim. Ná fam no da so ara yɛ hyew, nanso wɔ sikɔne kakraa bi akyi no, ɛyɛɛ nwini, na ɛmaa awiei koraa no ɔtraa ase. Ɛyaw a emu yɛ den bɔɔ ne nan, na ne nipadua mu ntini biara wosow na ɛwosow.
  
  Ɔde aseresɛm kae sɛ: "Oo, meda Onyankopɔn ase," na n"ani sɔ sɛ ayayade no aba awiei. Ɔde ne nsa akyi popaa ne nusu na wanhu mpo sɛ fifiri no rehyew n"ani. Ná kommyɛ no yɛ kɛse. Awiei koraa no otumi tee ne koma bɔ a na ɛreyɛ ntɛmntɛm esiane nhyɛso no nti. Perdue homee ahotɔ kɛse, na onyaa werɛfi nhyira no mu anigye.
  
  Nanso na Klaus nkyerɛ sɛ werɛfi mma Purdue.
  
  Simma anum pɛpɛɛpɛ akyi no, screen ahorow no san sɔree na nteɛteɛm a edi kan no fi akasam no mu bae. Perdue tee nka sɛ ne kra abubu. Ɔwosow ne ti a na onnye nni, na ɔtee nka sɛ fam no ayɛ hyew bio na abasamtu ahyɛ n"ani ma.
  
  "Adɛn?" - nwiinwii, de mmɔden a ɔbɔ sɛ ɔbɛteɛteɛm twee ne menewa aso. "Woyɛ ɔkwasea bɛn? Adɛn nti na wonkyerɛ w"anim, wo aguaman ba!" Ne nsɛm - sɛ wɔtee mpo a - anka ɛbɛtɔ asotifoɔ aso mu ɛfiri sɛ na Klaus nni hɔ. Nokwarem no, na obiara nni hɔ. Wɔde ayayade afiri no sii bere bi so sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛto mu bere tenten pɛ na ama Perdue anya n"anidaso, Nasi bere so ɔkwan a eye sen biara a wɔfa so ma adwene mu ayayade mu yɛ den.
  
  Mfa wo ho nto anidaso so da. Ɛyɛ bere tiaa mu de te sɛ nea ɛyɛ atirimɔdensɛm no.
  
  Bere a Perdue nyanee no, na wasan aba abankɛse dan a ɛyɛ fɛ a wɔde ngo ayɛ ne mfɛnsere a wɔde ahwehwɛ ayɛ mu. Bere tiaa bi no osusuwii sɛ ne nyinaa yɛ dae bɔne, nanso afei ɔtee ɛyaw a emu yɛ den a ɛne akisikuru a ɛpae no nka. Na ontumi nhu ade yiye efisɛ wɔde n"aniwa ahwehwɛ no kaa ne ntade ho, nanso na n"anisoadehu ye araa ma otumi hu ɔdan no atifi nsɛm nketenkete -ɛnyɛ mfonini ahorow no, na mmom nnua a wɔde ayɛ no.
  
  Ná n"ani ayɛ kusuu esiane nusu a ɛyɛ hu a ɔhwie gui no nti, nanso sɛ wɔde toto tiyɛ a ɛpaapae a na ɔrehu amane esiane nnyigyei a ɛboro so nti no ho a, na ɛno nyɛ hwee. Bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkanyan ne nsa ne ne nan no, ohui sɛ ne ntini no gyina hɔ yiye sen sɛnea na ɔhwɛ kwan. Awiei koraa no, Perdue hwɛɛ ne nan ase, na na osuro nea ebia obehu. Sɛnea na wɔhwɛ kwan no, na akisikuru a apae ne mogya a ayow akata ne nansoaa ne n"afã horow so.
  
  "Mma ɛnhaw wo wɔ ho, Herr Perdue. Mehyɛ bɔ sɛ anyɛ yiye koraa no, wɔrenhyɛ wo sɛ wunnyina wɔn so da foforo," saa na ɛnne bi a ɛyɛ fɛwdi faa mframa mu fii ɔpon no kwan so bae. "Wodaa te sɛ awufo, nanso bere aso sɛ wosɔre. Nnɔnhwerew abiɛsa nna dɔɔso."
  
  Perdue serewee sɛ: "Klaus."
  
  Ɔbarima bi a ɔyɛ teateaa de nkakrankakra kɔɔ pon a na Perdue da so no so a okura kɔfe nkuruwa abien wɔ ne nsam. Bere a wɔsɔɔ Perdue hwɛe sɛ ɔbɛtow agu Germanni no mouse kuruwa mu no, osii gyinae sɛ ɔbɛko atia ɔpɛ a na ɔwɔ sɛ obedum ne sukɔm a ɛyɛ hu no. Ɔsɔre tenaa ase gyee kuruwa no fii nea ɔreyɛ no ayayade no nsam, na ohui sɛ hwee nni mu. Esiane sɛ na Perdue bo afuw nti, ɔtow kuruwa no guu fam, na ɛhɔ na ɛbubuu.
  
  Klaus de ne nne a ɛyɛ anigye a ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛwdi sen sɛ ɛbɛyɛ nwonwa no tuu fo sɛ: "Ɛsɛ sɛ wohwɛ w"abufuw ankasa, Herr Perdue."
  
  "Ɛno ne nea wɔpɛ, Dave. Wɔpɛ sɛ woyɛ w'ade te sɛ aboa," Perdue susuw ho wɔ ne tirim. "Mma wɔn nni nkonim."
  
  "Dɛn na wohwɛ kwan fi me hɔ, Klaus?" Perdue guu ahome, na ɔde n"ani gyee Germanni no afã a ɛyɛ nipasu no ho. "Sɛ woyɛ me a, dɛn na wobɛyɛ? Ka kyerɛ me. Mehyɛ bɔ sɛ wo nso wobɛyɛ saa ara."
  
  "Ow! Dɛn na ɛtoo wo nne? Wopɛ nsu bi?" Klaus bisae wɔ ayamye mu.
  
  "Enti wubetumi apo me bio?" - Perdue bisae.
  
  "Ebia. Nanso ebia ɛnyɛ saa. Dɛn nti na wonsɔ nhwɛ? obuae sɛ.
  
  "Adwene mu Agodie" Purdue nim agodie no mmara nyinaa yie. Gua adwene mu naayɛ na gyaw wo sɔretiafoɔ no dwene sɛ ebia wobɛhwɛ asotweɛ anaa akatua kwan.
  
  Pardue bɔɔ mmɔden sɛ: "Mesrɛ wo, metumi anya nsu bi." Ne nyinaa akyi no, na onni biribiara a ɔbɛhwere.
  
  "Wasser!" Klaus teɛɛm sɛ. Ɔmaa Perdue serewee a ɛyɛ hyew a na ɛwɔ nokware a ɛte sɛ funu a onni anofafa bere a ɔbea no de anwenne a ɛyɛ den a nsu kronkron na ɛho tew wom bae no. Sɛ Perdue tumi gyinaa hɔ a, anka obetu mmirika akɔhyia no wɔ kwan no fã, nanso na ɛsɛ sɛ ɔtwɛn no. Klaus de kuruwa a hwee nni mu a okura no too Perdue nkyɛn na ohwiee nsu bi guu mu.
  
  Perdue de abufuw kae sɛ: "Aye sɛ wotɔɔ nkuruwa abien."
  
  "Nneɛma abien nti na mede nkuruwa abien bae. Misusuwii sɛ wobɛbubu wɔn mu biako. Enti, na minim sɛ wubehia nea ɛto so abien na woanom nsu a wobɛsrɛ no," ɔkyerɛkyerɛɛ mu bere a Perdue faa toa no sɛ ɔrekɔ nsu no ho no.
  
  Mfiase no esiane sɛ na ɔmfa n"adwene nsi kuruwa no so nti, ɔde toa no kɔn miaa n"anofafa ntam denneennen araa ma ade a emu yɛ duru no bɔɔ ne sẽ. Nanso Klaus faa no na ɔde kuruwa no maa Perdue. Bere a ɔnom nkuruwa abien akyi nkutoo na Perdue homee.
  
  "Ɔfoforo nso? Mesrɛ wo," ɔsrɛɛ Klaus.
  
  Ɔka kyerɛɛ ne dommum no sɛ: "Baako bio, nanso afei yɛbɛkasa," na ɔsan hyɛɛ ne kuruwa no ma.
  
  Perdue homee sɛ: "Klaus," na ɔnom no kosii nea etwa to. "Mesrɛ wo, wubetumi aka nea wopɛ fi me hɔ akyerɛ me kɛkɛ? Adɛn nti na wode me baa ha?"
  
  Klaus guu ahome na ɔbobɔw n"ani. "Yɛafa eyi mu pɛn. Ɛnsɛ sɛ wubisa nsɛm." Ɔsan de toa no kɔmaa ɔbaa no na ɔfirii dan no mu.
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na manyɛ? Anyɛ yiye koraa no, ma menhu nea enti a wɔreyɛ me ayayade," Perdue srɛɛ.
  
  Klaus sii so dua sɛ: "Ɛnyɛ wo ayayade. "Wɔresan de mo asi hɔ. Bere a edi kan a wo ne Order no dii nkitaho no, na ɛyɛ sɛ wode wo Peaw Kronkron a wo ne wo nnamfo huu no bɛsɔ yɛn ahwɛ, wokae? Wotoo nsa frɛɛ Black Sun kuw no mufo a wɔkorɔn no nyinaa kɔɔ kokoam nhyiam bi ase wɔ Deep Sea One sɛ wɔmfa wo nkaedum no nkyerɛ, ɛnte saa?"
  
  Perdue de ne ti too fam. Ná ɛyɛ nokware. Ɔde nkaedum no dii dwuma sɛ leverage de ingratiate ne ho wɔ Order no mu maa adwuma a ebetumi aba.
  
  "Bere a wo ne yɛn dii agoru saa bere no, na yɛn asɔremma no wɔ tebea a ɛyɛ hu kɛse mu. Nanso migye di sɛ na wowɔ adwempa, bere a wo ne nkaedum no nantew kɔe te sɛ ohufo mpo, na wugyaw wɔn maa wɔn nkrabea bere a nsu no baa mu no," Klaus de anigye maa ɔkasa no. "Yɛpɛ sɛ wosan yɛ saa onipa no bio; sɛ wo ne yɛn bɛyɛ adwuma de anya nea yehia sɛnea ɛbɛyɛ a yɛn nyinaa betumi adi yiye. Sɛ wowɔ wo nyansa ne w"ahonyade a, anka wobɛyɛ ɔkannifo a ɔfata, enti yɛrekɔ... asesa w"adwene."
  
  Pardue de mae sɛ: "Sɛ wopɛ Nkrabea Peaw no a, m"ani begye kɛse sɛ mede bɛma wo de agye m"ahofadi no," na na ɔkyerɛ asɛmfua biara.
  
  "Gott im Himmel yɛ nea ɛwɔ hɔ! Dawid, woantie?" Klaus de abasamtu teɛɛm wɔ mmerantebere mu. "Yebetumi anya nea yɛpɛ biara! Yɛpɛ sɛ wosan ba yɛn nkyɛn, nanso wode apam bi rema na wopɛ sɛ wo ne wɔn di nkitaho. Eyi nyɛ aguadi mu asɛm. Eyi yɛ orientation adesua na bere a yɛanya abotɔyam sɛ woasiesie wo ho akyi nkutoo na wɔbɛma wo kwan ma woafi dan yi mu."
  
  Klaus hwɛɛ ne dɔn no. Ɔsɔre gyinaa hɔ sɛ ɔrekɔ, nanso Perdue bɔɔ mmɔden sɛ ɔde asɛm a ɛyɛ hu bɛsiw no kwan.
  
  "Um, mesrɛ wo, metumi anya nsuo bio?" - a ode ahopopo.
  
  Klaus a wannyina na wanhwɛ n"akyi, ɔteɛɛm sɛ: "Wasser!"
  
  Bere a ɔtoo ɔpon no mu wɔ n"akyi no, cylinder kɛse bi a ne kɛse bɛyɛ sɛ dan no kɛse sian fii ɔdan no atifi.
  
  "O Onyankopɔn, afei dɛn?" Perdue de ehu koraa teɛɛm bere a ɔbɔɔ fam no. Mfinimfini ɔdan no atifi panel no hwirew kɔɔ nkyɛn na efii ase gyaee nsu a ɛreworo so kɔɔ cylinder no mu, na ɛmaa Perdue nipadua a ɛyɛ yaw na ɛda adagyaw no yɛɛ nsu na ɛmaa ne nteɛteɛm no yɛɛ mum.
  
  Nea ɛmaa ehu kaa no sen suro a osuro sɛ nsu bɛmene no ne hu a ohui sɛ na wɔnyɛ wɔn adwene sɛ wobekum no.
  
  
  Ti 11. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Nina wiee nneɛma a ɔboaboaa ano no bere a Sam guaree nea etwa to no. Ná ɛsɛ sɛ wodu wimhyɛn gyinabea hɔ wɔ dɔnhwerew biako akyi, na wɔde wɔn ani kyerɛ Edinburgh.
  
  "Woawie, Sam?" Nina bisae denneennen, na ofii aguaree hɔ.
  
  "Yiw, wɔabɔ foam wɔ m"afurum so bio kɛkɛ. Mɛpue seesei!" - buae.
  
  Nina serewee na ɔwosow ne ti. Telefon a ɛwɔ ne sika kotoku mu no bɔɔ. Ɔanhwɛ screen no, obuae.
  
  "Hɛlo".
  
  "Hello, uh, Oduruyɛfo Gould?" ɔbarima no bisae wɔ telefon so.
  
  "Ɛno ne no." Hena na me ne no rekasa? ɔde n"anim yɛɛ kusuu. Wɔde n"abodin a ɛkyerɛ sɛ ɔyɛ aguadifo anaa insurance adwumayɛfo bi na ɛkasa kyerɛɛ no.
  
  Ɔbarima no de German kasa a emu yɛ den daa ne ho adi sɛ: "Me din de Detlef." "Owura David Perdue aboafo no mu biako na ɔde wo nɔma no maa me. Merebɔ mmɔden ankasa sɛ mɛkɔ ne nkyɛn."
  
  "Enti adɛn nti na wamfa ne nɔma amma wo?" Nina bisae a na onni abotare.
  
  Obuae brɛoo, ɛkame ayɛ sɛ ɔde fɛre sɛ: "Efisɛ onni baabi a ɔwɔ ho adwene biara, Oduruyɛfo Gould." "Ɔka kyerɛɛ me sɛ ebia wunim?"
  
  Nina ho dwiriw no. Ná ntease biara nni mu. Perdue amfi ne boafo no ani so da. Ebia n"adwumayɛfo afoforo, nanso ɛnyɛ ne boafo da. Nea na ɛho hia titiriw, titiriw wɔ ne su a ɔyɛ ntɛm na ɔyɛ obi a ɔpɛ ntɔkwaw no ho ne sɛ na ne mmarima no mu biako nim baabi a ɔrekɔ bere nyinaa sɛ biribi ankɔ yiye a.
  
  "Tie, Det-Detlef? Nifa?" Nina bisae sɛ.
  
  Ɔkae sɛ: "Yiw, ma"am."
  
  "Ma me simma kakraa bi na menhwehwɛ no na m"afrɛ wo ntɛm ara, ɛyɛ? Mesrɛ wo, ma me wo nɔma."
  
  Nina annye nea ɔfrɛɛ no no nni. Perdue antumi ayera saa kɛkɛ, enti osusuwii sɛ ɛyɛ aguadifo bi a ɔyɛ sunsuma a ɔrebɔ mmɔden sɛ obenya Perdue ankasa nɔma denam nnaadaa a ɔbɛdaadaa no so. Ɔde ne nɔma maa no na ɔde telefon no too hɔ. Bere a ɔfrɛɛ Perdue abankɛse no, ne boafo no buae.
  
  Ɔbea no kyiaa no sɛ: "Oo, hi, Nina," na ɔtee abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ a Perdue ne no bɔ bere nyinaa no nne a onim no yiye no.
  
  "Tie, so ɔhɔho bi frɛɛ wo sɛ ɔne Dave bɛkasa kɛkɛ?" Nina bisae sɛ. Mmuae no maa ne ho dwiriw no.
  
  "Yiw, ɔfrɛɛ simma kakraa bi a atwam ni, bisaa Owura Perdu. Nanso sɛ mɛka nokware a, ɛnnɛ mentee biribiara mfii ne hɔ. Ebia ɔkɔɔ hɔ kɔyɛɛ dapɛn awiei? ɔdwenee ho.
  
  "Wanbisa wo sɛ ɔrekɔ baabiara anaa?" Nina piaa ne ho. Eyi haw no.
  
  "Nea etwa to a minyaa no wɔ Las Vegas bere tiaa bi, nanso Dwoda no na ɔrekɔ Copenhagen. Ná ahɔhodan bi a ɛyɛ fɛ wɔ hɔ a ɔpɛ sɛ ɔkɔsra hɔ, nanso ɛno nkutoo ne nea minim," na ɔkae. "So ɛsɛ sɛ yɛhaw yɛn ho?"
  
  Nina guu ahome denneennen. "Mempɛ sɛ mede ehu bɛba, nanso sɛnea ɛbɛyɛ a mɛka no yiye ara kwa, wunim?"
  
  "Aane".
  
  "So ɔde n"ankasa wimhyɛn na etu kwan?" Ná Nina pɛ sɛ ohu. Ná eyi bɛma wanya hokwan afi ne hwehwɛ no ase. Bere a Nina nyaa adansedi krataa fii ne boafo hɔ akyi no, ɔdaa no ase na ɔde ɔfrɛ no baa awiei sɛ ɔrebɛbɔ mmɔden afrɛ Perdue wɔ ne fon so. Hwee. Ɔde ahopere kɔɔ aguaree pon no ano na ɔpaee mu kɔɔ mu, na ohui sɛ Sam de mpopaho abɔ n"asen kɛkɛ.
  
  "Hei! Sɛ wopɛ sɛ wobɔ a, anka ɛsɛ sɛ woka saa ansa na masiesie me ho," na ɔserewee.
  
  Bere a Nina buu n"ani guu n"aseresɛm no so no, ɔbɔɔ n"ano sɛ, "Misusuw sɛ ebia Perdue wɔ ɔhaw mu. Me nnim sɛ eyi yɛ Hangover 2 type haw anaasɛ ɔhaw ankasa, nanso biribi anyɛ yiye."
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na ɛte saa?" - Sam bisae, na odii n'akyi kɔɔ dan no mu sɛ ɔrekɔhyɛ ntadeɛ. Ɔkaa ahintasɛm a ɔfrɛɛ no no ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Perdue boafo no nte ne ho asɛm kyerɛɛ no.
  
  "Mefa no sɛ wofrɛɛ ne mobile?" Sam de nyansahyɛ mae.
  
  "Odum ne fon da. Wunim, ɔwɔ voicemail a ɛyɛ serew a egye nkrasɛm a abɔde mu nneɛma ho aseresɛm wom anaasɛ obua, nanso enwu kɛkɛ da, ɛnte saa? " - okaa saa. "Bere a mefrɛɛ no no na biribiara nni hɔ."
  
  Ɔpenee so sɛ: "Ɛyɛ nwonwa paa. "Nanso momma yɛnkɔ fie kan, na afei yebetumi ahu biribiara. Ahɔhodan yi a ɔkɔɔ mu wɔ Norway..."
  
  Ɔteɛɛ no so sɛ: "Denmark."
  
  "Ɛnyɛ hwee." Ebia n"ani gye ankasa kɛkɛ. Eyi ne ɔbarima no "nnipa a wɔte hɔ daa" akwamma a edi kan wɔ - yiw, daa - wunim, ɔkwan a onni nnipa a wɔrebɔ mmɔden sɛ wobekum no ne nneɛma a ɛtete saa," ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so.
  
  "Ɛte sɛ nea biribi nteɛ. Mebɛfrɛ ne wimhyɛnkafo no ara kwa na makɔ ne ase," na ɔde too gua.
  
  "Nwanwa. Nanso yɛrentumi nnyae yɛn ankasa wimhyɛn, enti hyehyɛ wo nneɛma na yɛnkɔ," ɔkae, na ɔde ne nsa bɔɔ ne mmati so.
  
  Nina werɛ fii ɔbarima a ɔkyerɛɛ no Perdue yerae no, titiriw esiane sɛ na ɔrebɔ mmɔden sɛ obehu baabi a ebia ne kan dɔfo no wɔ nti. Bere a wɔreforo wimhyɛn no, wɔn baanu nyinaa dum wɔn fon.
  
  Bere a Detlef bɔɔ mmɔden sɛ ɔne Nina bedi nkitaho bio no, ohyiaa ɔkwan foforo a ɛnyɛ nea ɛfata, na ɛno hyɛɛ no abufuw na ntɛm ara osusuwii sɛ wɔrebɔ no. Detlef susuwii sɛ sɛ Perdue hokafo ɔbea no pɛ sɛ ɔbɔ ne ho ban denam ɔbea a Perdue kum no kunafo a ɔbɛkwati no so a, ɛsɛ sɛ ɔde ne ho to nea ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛkwati no so.
  
  Ofii baabi wɔ Gabi adwumayɛbea ketewa no mu tee nnyigyei bi a ɛyɛ hwirema. Mfiase no Detlef buu n"ani guu so sɛ dede a ɛboro so, nanso ɛno akyi bere tiaa bi no ɛdanee nnyigyei a ɛyɛ krak a enhinhim. Okunafo no tiei sɛnea ɛbɛyɛ a obehu faako a nnyigyei no fi. Na ɛte sɛ nea obi resakra radio so dwumadibea ahorow, na bere ne bere mu no na wotumi te nne bi a ɛyɛ raspy, a ɛrebɔ nkɔmmɔ a wontumi nte ase, nanso na nnwom biara nni mu. Detlef yɛɛ komm kɔɔ baabi a na dede fitaa no reyɛ den no.
  
  Awiei koraa no, ɔhwɛɛ fam kɔɔ mframa a ɛkɔ ɔdan no fam no atifi pɛɛ no. Ná ntama no ahintaw fã, nanso na akyinnye biara nni ho sɛ na nnyigyei no fi hɔ. Esiane sɛ Detlef tee nka sɛ ɛsɛ sɛ odi ahintasɛm no ho dwuma nti, ɔkɔfaa ne nnwinnade adaka no.
  
  
  Ti 12 a Ɛto so 12
  
  
  Bere a Sam resan akɔ Edinburgh no, ɛyɛɛ den sɛ ɔbɛma Nina adwo. Ná Perdue haw no, titiriw esiane sɛ na ontumi mfa ne fon nni dwuma wɔ wimhyɛn tenten no mu nti. Esiane sɛ wantumi amfrɛ n"adwumayɛfo no ankyerɛ baabi a ɔwɔ nti, na ne ho adwo no koraa wɔ wimhyɛn no fã kɛse no ara mu.
  
  Sam kae sɛ: "Biribiara nni hɔ a yebetumi ayɛ mprempren, Nina." "Da anaa biribi kɛkɛ kosi sɛ yebesi fam. Bere tu bere a woada no," ɔde n"ani kyerɛɛ baabi.
  
  Ɔmaa no n"aniwa no biako, saa n"ani a ɔhwɛɛ no bere a na adansefo dɔɔso dodo ma biribiara a ɛyɛ honam fam de no mu biako.
  
  "Tie, yɛbɛfrɛ wimhyɛnkafo no bere a yɛadu hɔ ara pɛ. Enkosi saa bere no, wubetumi agye w"ahome," na ɔhyɛɛ nyansa. Ná Nina nim sɛ ɔteɛ, nanso na ontumi nnyɛ hwee sɛ ɔbɛte nka sɛ biribi anyɛ yiye.
  
  "Wunim sɛ mintumi nna da. Sɛ mehaw me ho a, mintumi nyɛ adwuma yiye kosi sɛ mɛwie," onwiinwii, na ɔbobɔw ne nsa, de ne ho too n"akyi, na ɔde n"aniwa mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɛho renhia sɛ ɔne Sam bedi. Ɔno nso, ɔhwehwɛɛ ne nneɛma a ɔde kura mu no mu, hwehwɛɛ biribi a ɔbɛyɛ.
  
  "Nnuadewa! Shh, don"t tell the flight attendants," ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ Nina, nanso obuu n"ani guu mmɔden a ɔbɔe sɛ ɔbɛserew no so, de atoko kotoku ketewaa bi kyerɛɛ no na ɔwosow no. Bere a n"ani ayɛ kusuu no, osii gyinae sɛ ɛbɛyɛ papa sɛ obegyaw no hɔ. "Yiw, ebia ɛsɛ sɛ wogye w"ahome kakra."
  
  Wanka hwee. Wɔ wiase a wɔato mu no sum mu no, Nina susuw ho sɛ ebia ne kan dɔfo ne n"adamfo no werɛ afi sɛ ɔne ne boafo no bedi nkitaho, sɛnea Sam hyɛɛ nyansa no. Sɛ ɛte saa a, akyinnye biara nni ho sɛ anka nneɛma pii bɛba a yɛne Purdue bɛka ho asɛm wɔ kwan no so. Ná n"ani nnye ho sɛ ɔbɛhaw ne ho wɔ nneɛma a ebia ɛbɛyɛ nea ɛho nhia ho, titiriw esiane sɛ na ɔpɛ sɛ ɔhwehwɛ nneɛma mu dodo nti. Bere ne bere mu no, wimhyɛn no mu basabasayɛ no tetew no fi ne nna a emu nyɛ den no mu. Nina anhu bere tenten a ɔdae na ɔdae. Na ɛte sɛ nea simma kakraa bi twaam, nanso ɛtrɛwee bɛboro dɔnhwerew biako.
  
  Sam de ne nsa bɔɔ ne nsa wɔ baabi a ne nsateaa gyinaa nsateaa no ano no. Bere a Nina bo fuwii ntɛm ara no, obuee n"ani sɛ ɔreserew kyerɛɛ ne hokafo no, nanso saa bere yi de na ɔnyɛ ɔkwasea. Afei nso, na ahodwiriw biara nni hɔ a ebetumi ama ehu aka no. Nanso afei Nina ho dwiriw no bere a ohui sɛ Sam ayɛ basaa, te sɛ akisikuru a ohui wɔ akuraa no ase nna kakraa bi a atwam ni no.
  
  "Nyame! Sam!" - kaa saa wɔ ne home ase, bɔɔ mmɔden sɛ ɔrentwetwe adwene mprempren. Ɔde ne nsa foforo soo ne nsateaa, bɔɔ mmɔden sɛ obegye no, nanso na ne ho yɛ den dodo. "Sam!" - a ɔde piapiaa firii mu. "Sam, nyane!" Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkasa komm, nanso ne ho popo no fii ase twee adwene.
  
  "Dɛn na ɛhaw no?" - bisaa lady bi a ne ho ye duru a ofi supɔw no fã foforo.
  
  Nina de adamfofa su kasae sɛnea obetumi biara sɛ: "Mesrɛ wo, ma yɛn simma biako pɛ." N"aniwa buei, na ɛyɛɛ kusuu na na onni hɔ bio. "O Onyankopɔn, dabi!" Ɔsii apini denneennen kakra saa bere yi bere a abasamtu hohoroo ne so, a na osuro nea ebetumi asi no. Nina kaee nea ɛtoo onipa a ɔde ne nsa kaa no bere a onyaa akisikuru a etwa to no.
  
  Wimhyɛn mu dwumayɛni no twaa Nina apereperedi no mu sɛ: "Fa kyɛ me, ma"am." "So biribi asɛe?" Nanso bere a obisae no, wimhyɛn mu dwumayɛni no huu Sam aniwa a ɛyɛ hu no sɛ ɛrehwɛ ɔdan no atifi "Oh shit," ɔde ahodwiriw bɔɔ n'ano ansa na ɔrekɔ intercom no so sɛ ɔrekɔbisa sɛ ebia oduruyɛfo bi wɔ akwantufo no mu anaa. Baabiara no nkurɔfo dan wɔn ho hwɛɛ nea basabasayɛ no fa ho; ebinom teɛteɛɛm na afoforo nso maa wɔn nkɔmmɔbɔ no ano brɛɛ ase.
  
  Bere a Nina rehwɛ no, Sam ano buee na ɛtoo mu wɔ ɔkwan a ɛyɛ dɛ so. "O me Nyankopɔn! Nkasa. Mesrɛ wo, nkasa," ɔsrɛɛ no, na ɔhwɛɛ no. "Sam! Ɛsɛ sɛ wosɔre!"
  
  Sam nam n"adwene mu mununkum mu tumi te ne nne a ɛresrɛsrɛ fi akyirikyiri baabi. Ɔsan nantew kɔɔ ne nkyɛn kɔɔ abura no ho, nanso saa bere yi de na wiase no ayɛ kɔkɔɔ. Ná wim yɛ maroon na na asase no yɛ borɔdɔma tuntum, te sɛ birikisi mfutuma a ɛwɔ ne nan ase. Ná ontumi nhu Nina, ɛwom sɛ wɔ n"anisoadehu mu no na onim sɛ ɔwɔ hɔ de.
  
  Bere a Sam duu abura no ho no, wansrɛ kuruwa, nanso na kuruwa bi a hwee nni mu wɔ ɔfasu a ɛrebubu no so. Ɔsan de ne ho kɔhyɛɛ n"anim sɛ ɔrebɛhwɛ abura no mu. Wɔ n"anim no ohuu dan bi a emu dɔ a ɛte sɛ kurukuruwa, nanso saa bere yi de na nsu no mu dɔ wɔ ase, wɔ sunsuma mu. Na abura bi a nsu pa ahyɛ mu ma wɔ ase hɔ.
  
  "Mesrɛ wo, boa! Ɔde ne menewa!" Sam tee sɛ Nina reteɛteɛm fi akyirikyiri baabi.
  
  Wɔ abura no ase no, Sam huu Perdue sɛ ɔde ne nsa rekɔ soro.
  
  "Wɔdi akyi?" Sam yɛɛ n"anim basabasa. "Dɛn na woreyɛ wɔ abura no mu?"
  
  Perdue de ahopopo hwehwɛɛ mframa bere a na ɛkame ayɛ sɛ n"anim puei no. Ɔkɔɔ Sam nkyɛn bere a nsu no kɔɔ soro kɛse, na na ɛte sɛ nea ehu aka no. Ashen na abasamtu nti, n"anim kyinkyim na ne nsa bataa abura no afasu ho. Perdue ano yɛ bruu na na n"ani ase ayɛ kurukuruwa tuntum. Sam tumi hui sɛ n"adamfo no da adagyaw wɔ nsu a ɛrehuruw no mu, nanso bere a ɔteɛɛ ne nsa sɛ obegye Perdue nkwa no, nsu no so tew kɛse.
  
  "Ɛte sɛ nea ontumi nhome. So ɔwɔ ayamtu? ɔbarima nne foforo fi beae koro no ara a Nina de no bae.
  
  Sam hwɛɛ ne ho hyiae, nanso na ɔno nkutoo wɔ amamfõ kɔkɔɔ no so. Wɔ akyirikyiri no, na otumi hu ɔdan dedaw bi a asɛe a ɛte sɛ anyinam ahoɔden adwumayɛbea. Ná sunsuma tuntum te abansoro anan anaa anum a mfɛnsere a hwee nni mu akyi. Wusiw biara amfi abantenten no so, na nwura akɛse fifi fii afasu no mu faa mpaapaemu ne mpaapaemu a mfe pii a wɔde gyaw hɔ no ayɛ mu. Ná otumi te dede bi a ennyae fi baabi a ɛwɔ akyirikyiri, fi ne nipasu mu bun mu. Nnyigyei no yɛɛ den, kakra bi pɛ, kosii sɛ ohui sɛ ɛyɛ generator bi.
  
  "Ɛsɛ sɛ yebue ne mframa kwan! Twe ne ti san n"akyi ma me!" ɔtee ɔbarima no nne bio, nanso Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte nnyigyei foforo, dede a ɛrebɛn a ɛyɛɛ den kɛse, na ɛfaa asase a ɛso yɛ amamfõ no nyinaa kosii sɛ asase no fii ase wosow.
  
  "Di akyi!" - teɛɛm, na ɔbɔɔ mmɔden bio sɛ ɔbɛgye n"adamfo no nkwa. Bere a ɔsan hwɛɛ abura no mu bio no, na obiara nni hɔ gye sɛnkyerɛnne bi a wɔayɛ wɔ fam a ɛyɛ nsu na ɛho agu fĩ wɔ ase hɔ no so. Ná onim eyi yiye dodo. Kurukuruwa tuntum bi a hann a emu da hɔ te sɛ anyinam nsensanee da hɔ komm wɔ cylinder no ase, te sɛ akɔre a wabɔ ne ho ban. Sam de ahomegyeɛ guu mu. "Owia Tuntum no nhyehyɛe".
  
  "Sam! Sam, wobɛtumi ate me asɛm? - Nina sii so dua, na ne nne rebɛn firii mfuturo mframa a ɛwɔ beaeɛ a obiara nni hɔ no mu. Mfiridwuma mu dede no kɔɔ soro koduu baabi a ɛyɛɛ asotiw, na afei nkate koro no ara a ohui wɔ hypnosis ase no tuu wim. Saa bere yi de na obi foforo biara nni hɔ a ɔbɛhyew atɔ fam. Sam teɛteɛɛm bere a asorɔkye a ɛrebɔ denneennen no bɛn no no, na ɛhyɛɛ mframa a ɛyɛ hyew a ɛrehyew kɔɔ ne hwene ne n"ano. Bere a ɔne no dii nkitaho no, wɔkyeree no wɔ bere tiaa bi mu.
  
  "Ɔno ni na ɔwɔ!" - ɔbarima nne a ɛpene so bɔɔ bere a Sam nyanee wɔ fam wɔ kwan a wɔde no too hɔ sɛ wɔmfa no nkwagye ntɛm ara no mu. Ná n"anim ayɛ nwini na ayɛ nsu wɔ Nina nsa a ɛyɛ brɛoo no ase, na na Indiani bi a wadi mfe mfinimfini gyina n"atifi, a ɔreserew.
  
  "Meda wo ase paa, oduruyɛfo!" Nina serew kyerɛɛ Indiani no. Ɔde n"ani kyerɛɛ Sam. "Ɔdɔfo, wote nka dɛn?"
  
  Sam tumi bɔɔ ose, na ɔtee nka sɛ ɔhyew no fi n"aniwa mu sɛ: "Ɛte sɛ nea meremene." "Dɛn na asi?"
  
  "Mma ɛnhaw wo mprempren, ɛnyɛ hwee?" - maa no awerɛhyem, na ɛte sɛ nea n"ani agye yiye na n"ani agye sɛ obehu no. Ɔsɔre sɛ ɔrebɛtra ase, na atiefo a na wɔrehwɛ ahurututu no hyɛɛ no abufuw, nanso wantumi ankasa atia wɔn sɛ wɔde wɔn adwene sii adeyɛ a ɛte saa so, ɛnte saa?
  
  Bere a Nina boaa no ma ɔsɔree no, ɔde abubuw kae sɛ: "O me Nyankopɔn, mete nka sɛ memenee nsu galɔn biako wɔ tenabea biako mu."
  
  Nina gye toom sɛ: "Ebia ɛyɛ me mfomso, Sam. "Meyɛ ɔkwan bi so... metoow nsu guu w"anim bio. Ɛte sɛ nea ɛboa wo ma wosɔre."
  
  Bere a Sam popaa n"anim no, ɔhwɛɛ no denneennen. "Ɛnyɛ sɛ ɛmene me!"
  
  Ɔserewee sɛ: "Ɛmmɛn w"ano mpo." "Menyɛ ɔkwasea."
  
  Sam homee denneennen na osii gyinae sɛ ɔrennye akyinnye mprempren. Nina aniwa akɛse a ɛyɛ tumm no amfi ne de no mu da, te sɛ nea ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛte nea ɔredwennwen no ase. Na nokwarem no, na ɔresusuw saa pɛpɛɛpɛ ho, nanso ɔmaa no simma kakraa bi sɛnea ɛbɛyɛ a ne ho bɛtɔ no afi ntua no mu. Nea akwantufo afoforo no tee sɛ ɔrebɔ nkɔmmɔ wɔ wɔn fam no yɛ ɔbarima bi a ɔreyɛ akisikuru no kasakoa a wontumi nka ho asɛm kɛkɛ, nanso Nina tee nsɛm no ase yiye dodo. Ɛhaw no ankasa, nanso na ɛsɛ sɛ ɔma Sam simma biako ansa na wafi ase abisa sɛ ebia ɔkae nea ohui bere a na ɔwɔ nsu ase mpo anaa.
  
  "Wokae nea wuhui no?" - bisae a wampɛ, na ɔbɛyɛɛ n"ankasa abotare a onni no ayayade. Sam hwɛɛ no, na mfiase no na ɛte sɛ nea ne ho dwiriw no. Bere a osusuw ho kakra akyi no, obuee n"ano sɛ ɔrebɛkasa, nanso ɔkɔɔ so yɛɛ mum kosii sɛ obetumi ayɛ nhyehyɛe. Nokwarem no, ɔkaee adiyisɛm no mu nsɛm biara yiye saa bere yi sen bere a Oduruyɛfo Helberg de hypnotized yɛɛ no no. Esiane sɛ na ɔmpɛ sɛ ɔbɛma Nina ahaw kɛse nti, ɔbrɛɛ ne mmuae no ase kakra.
  
  "Mihuu eyi yiye bio. Na saa bere yi de na wim ne asase nyɛ kɔkɔɔ, na mmom na ɛyɛ kɔkɔɔ. Oh, na saa bere yi de na nkurɔfo nso ntwa me ho nhyia," saa na ɔde ne nne a ɛnyɛ anibiannaso sen biara kae.
  
  "Eyi ne ne nyinaa?" Obisae, a na onim sɛ ɔregyaw emu fã kɛse no ara hɔ.
  
  Obuae sɛ: "Wɔ nnyinasosɛm mu no, yiw." Bere a ogyinae bere tenten akyi no, ɔde anifere ka kyerɛɛ Nina sɛ, "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yedi wo nsusuwii a ɛfa Purdue ho no akyi."
  
  "Adɛn?" - a obisae. Na Nina nim sɛ Sam ahu biribi efisɛ ɔbɔɔ Perdue din bere a na onnim hwee, nanso afei de na ɔredi agoru a ɔyɛ mum.
  
  "Misusuw kɛkɛ sɛ wowɔ ntease pa a enti ɛsɛ sɛ wuhu baabi a ɔwɔ. Eyi nyinaa hua te sɛ ɔhaw ma me," na ɔkae.
  
  "Kama. Ɛyɛ me anigye sɛ awiei koraa no woate sɛnea egye ntɛmpɛ no ase. Ebia afei wobɛgyae mmɔden a wobɔ sɛ wobɛtwetwe me ma magye m"ahome," ɔkaa n"asɛmpa asɛnka tiawa a ɛne "Meka kyerɛɛ wo-saa" no. Nina danee ne ho wɔ n"akongua so bere a dawurubɔ no baa wimhyɛn no intercom so sɛ wɔrebɛkɔ fam no ara pɛ. Na ɛyɛ wimhyɛn a ɛnyɛ dɛ na ɛware, na na Sam wɔ anidaso sɛ Perdue da so te ase.
  
  Bere a wofii wimhyɛn gyinabea dan no mu no, wosii gyinae sɛ wobedi anwummere aduan ntɛm ansa na wɔasan akɔ Sam dan a ɛwɔ South Side no mu.
  
  "Ɛsɛ sɛ mefrɛ Purdue wimhyɛnkafo no. Ma me simma biako pɛ ansa na woafa taksi, okay?" Nina ka kyerɛɛ Sam sɛ. Ɔde ne ti too fam na ɔtoaa so, na ɔde sigaret abien kuraa n"anofafa ntam sɛ ɔde bɛsɔ. Sam yɛɛ adwuma a ɛkyɛn so de ne haw ahorow siee Nina. Ɔde ne ho twaa ne ho hyiae, na ɔne wimhyɛnkafo no kasae, na ɔde sigaret no biako maa no wɔ anifere kwan so bere a ɔretwam wɔ n"anim no.
  
  Bere a Sam nom sigaret na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔrehwɛ owia a ɛrekɔtɔ wɔ Edinburgh wim tebea no atifi pɛɛ no, otuu mmirika faa nsɛm a esisii wɔ n"anisoadehu no mu, hwehwɛɛ nsɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ baabi a ebia wɔde Perdue. Wɔ akyi no, na ɔte sɛ Nina nne rewosow wɔ nkate mu wɔ nsɛm biara a onyae wɔ telefon so no ho. Ɛdenam nea wosua fii Perdue wimhyɛnkafo hɔ so no, na Sam ayɛ n"adwene sɛ obefi ase wɔ baabi a etwa to a wohuu Perdue no.
  
  Ná ɛyɛ me dɛ sɛ mɛsan anom sigaret bio bere a yɛatwe me ho afi ho nnɔnhwerew kakraa bi akyi. Ná nsu a ɛremene no ho atenka a ɛyɛ hu a na wadi kan anya no mpo nnɔɔso sɛ ɛbɛma watumi anhome awuduru a wɔde sa yare no. Nina de telefon no hyɛɛ ne bag mu, na okura sigaret wɔ n"ano ntam. Ná ɛte sɛ nea n"ani agye koraa bere a ɔde ahoɔhare kɔɔ ne nkyɛn no.
  
  Ɔkae sɛ: "Frɛ yɛn taksi. "Ɛsɛ sɛ yedu Germany aban ananmusifo dwumadibea no ansa na wɔato mu."
  
  
  Ti 13
  
  
  Ntini a ɛyɛ mmerɛw no amma Perdue antumi amfa ne nsa ankɔ so antra nsu mu, na ɛde no hunahunaa no sɛ ɛbɛma nsu no ase. Oguaree nnɔnhwerew pii wɔ nsu a ɛyɛ nwini a ɛwɔ tank a ɛyɛ kurukuruwa mu, na na nna a ontumi nna kɛse na ne ho yɛ no brɛoo.
  
  "Nasifo ayayade foforo a ɛyɛ basabasa?" ɔdwenee ho. "Mesrɛ wo Onyankopɔn, ma minwu ntɛm ara kɛkɛ. Mintumi nkɔ so bio.
  
  Wɔanyɛ saa nsusuwii ahorow yi atra so anaasɛ wɔwoo wɔn ho esiane mmɔborohunu nti, na mmom na ɛyɛ wɔn ho nhwehwɛmu a edi mu mmom. Ɔkɔm dee ne nipadua, na wɔhweree aduannuru nyinaa na wɔhyɛɛ no ma ɔkoraa ne ho so. Ade biako pɛ na asesa fi bere a wɔhyerɛn dan no mu nnɔnhwerew abien a atwam ni no. Nsu no kɔla danee kɔkɔɔ a ɛyɛ yare, a Perdue nkatede a ɛyɛ den dodo no buu no sɛ ɛyɛ nsu.
  
  "Yi me fi adi!" - teateaam mpɛn pii wɔ mmerɛ a na ɛyɛ komm koraa. Ná ne nne yɛ dede na ɛyɛ mmerɛw, na na awɔw a ɛmaa ne ho yɛɛ nwini kosii ne dompe mu no ho popoe. Ɛwom sɛ na nsu no agyae sen bere bi a atwam ni de, nanso sɛ ogyae ne nan a ɔde bɔ no a, na ɛda so ara wɔ asiane mu sɛ nsu bɛmene no. Anyɛ yiye koraa no, na cylinder a nsu ahyɛ mu ma a ne tenten yɛ anammɔn 15 da ne nan a akisikuru no ase. Sɛ ne akwaa brɛ dodo a, anka ɔrentumi nnyina. Nea na onni ɔkwan foforo biara kɛkɛ sɛ ɔbɛtoa so, anyɛ saa a akyinnye biara nni ho sɛ obewu owu a ɛyɛ hu.
  
  Wɔ nsu no mu no, Perdue huu sɛ ɛrebɔ denneennen simma biara. Bere a eyi sii no, ne nipadua no wosow, nanso ampira no, na ɛmaa ɔkae sɛ ɛyɛ nsu a ɛtwetwe nsu a ɛba fam a wɔayɛ sɛ ɛbɛma ne synapses no akɔ so ayɛ adwuma. Wɔ ne adwenemhaw tebea no mu mpo no ohui sɛ eyi yɛ soronko koraa. Sɛ wɔpɛ sɛ wɔde anyinam ahoɔden bɔ no a, anka ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛyɛ saa dedaw. Osusuwii sɛ ebia na wɔpɛ sɛ wɔyɛ no ayayade denam anyinam ahoɔden a wɔde fa nsu no mu so, nanso wɔansusuw ahoɔden a ɛwɔ mu no ho wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so.
  
  Anisoadehu a wɔakyinkyim no hyɛn n"adwene a na wabrɛ no mu. Ɛkame ayɛ sɛ na n"amemene no ntumi ntumi nboa ne nsa ne akwaa no, na nna ne aduan pa a onni nti na wabrɛ.
  
  "Nnyae asuguare," ɔkɔɔ so ka kyerɛɛ n'amemene, a na onnim sɛ ebia ɔrekasa denneennen anaasɛ ɛnne a ɔrete no fi n'adwene mu. Bere a ɔhwɛɛ fam no, ehu kaa no sɛ ohui sɛ abɔde a wɔte sɛ squid a wɔrehuruhuruw berebuw bi wɔ nsu a ɛwɔ n"ase no mu. Bere a ɔreteɛteɛm wɔ wɔn aduan ho akɔnnɔ ho suro mu no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtwe ne ho akɔ soro wɔ ɔtare no ahwehwɛ a ɛyɛ hwerɛma no so, nanso na biribiara nni hɔ a ɔbɛfa mu a na obiara nni hɔ a obetumi aguan.
  
  Tentacle biako duu ne nkyɛn, na ɛde hysteria asorɔkye baa ɔpepepemfo no mu. Ɔtee sɛ rɔba a wɔde akata ne nan ho no abɔ ne nan ho ansa na ɔretwe no akɔ tank a ɛyɛ kurukuruwa no mu dɔ. Nsu hyɛɛ n"ahurututu ma na ne moma so hyewee bere a ɔhwɛɛ nsu no ani nea etwa to no. Ná nea ɛretwɛn no a ɔbɛhwɛ no fam no yɛ hu dodo ara kwa.
  
  "Wɔ owu a m'ankasa masusuw ho nyinaa mu no, anka merensusuw da sɛ mɛkɔ akowie saa! Te sɛ alpha rune a ɛdan nsõ," n'adwene a na ayɛ basaa no bɔɔ mmɔden sɛ obesusuw nneɛma ho yiye. Esiane sɛ na Perdue yerae na na ehu aka no ma owu nti, ogyaee nsusuwii, nneɛma a ɔhyehyɛ, ne mpo po so ahyɛn a ɔde tu mmirika. Ne nipadua a emu yɛ duru na ɛyɛ mmerɛw no memee kɔɔ tank no ase, bere a n"ani a abue no anhu hwee sɛ nsu kɔkɔɔ bere a ne koma a ɛbɔ no tow faa ne mu prɛko bio no.
  
  
  * * * .
  
  
  Klaus de anigye kae sɛ: "Na ɛno abɛn." Bere a Perdue buee n"ani no, na ɔda mpa bi so wɔ baabi a ɛbɛyɛ sɛ na ɛyɛ ayaresabea hɔ. Biribiara, efi afasu so kosi nwera so, ne hell nsu a ɔmenee mu nkyɛe no kɔla yɛ pɛ.
  
  "Nanso sɛ memenee a..." ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ntease aba nsɛm a ɛyɛ nwonwa a esisii no mu.
  
  "Enti, wususuw sɛ woasiesie wo ho sɛ wubedi w"asɛyɛde a wode ma Ahyɛde no ho dwuma, Herr Perdue?" Klaus bisae sɛ. Ɔtraa ase a na wasiesie ne ho fɛfɛɛfɛ a ɛyɛ yaw wɔ atade bruu a ɛhyerɛn a ɛwɔ nufu abien, a wɔde amber krataa ka ho.
  
  Onyankopɔn nti, di agoru kɛkɛ saa bere yi! Wo ne me di agoru kɛkɛ, David. No bullshit saa bere yi. Ma no nea ɔpɛ. Wubetumi ayɛ badass akyiri yi bere a woade wo ho no," ɔka kyerɛɛ ne ho denneennen.
  
  "Meyɛ. Masiesie me ho ama akwankyerɛ biara," Perdue kaa no basabasa. Aniwa a ɛrehwe ase no de ne nhwehwɛmu a ɔyɛe wɔ dan a na ɔwɔ mu no siei bere a ɔde n"ani hwehwɛɛ beae hɔ de hu baabi a ɔwɔ no.
  
  Klaus kae sɛ: "Wonyɛ te sɛ nea wogye di kɛse." Ná ne nsa abɔ n"asen ntam, te sɛ nea ɔrema ayɛ hyew anaasɛ ɔde ntoaso sukuu abeawa bi nipadua kasa. Ná Perdue tan no ne ne German kasa a ɛyɛ abofono, a wɔde kasa a ɛyɛ dɛ te sɛ nea ɔyɛ debutante de no, nanso na ɛsɛ sɛ ɔyɛ nea obetumi biara sɛ ɔremma ɔbarima no ani nnye.
  
  "Ma me ahyɛdeɛ na wobɛhunu sɛdeɛ meyɛ damn serious," Perdue bɔɔ n"ano, na ɔhome denneennen. "Wopɛ Amber Room no. Mɛfa no afi ne homebea a etwa to na m"ankasa mɛsan de no aba ha."
  
  Klaus serewee sɛ: "M"adamfo, wunnim baabi a eyi wɔ mpo." "Nanso misusuw sɛ worebɔ mmɔden sɛ wubehu baabi a yɛwɔ."
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn bio...?" Perdue fii ase, nanso n"adwene kaee no ntɛm ara sɛ ɛnsɛ sɛ obisa nsɛm. "Ɛsɛ sɛ mihu baabi a mede eyi bɛto."
  
  "Wɔbɛkyerɛ wo baabi a wode no bɛkɔ bere a woakɔfa no pɛn no. Eyi bɛyɛ w"akyɛde ama Owia Tuntum no," Klaus kyerɛkyerɛɛ mu. "Nokwarem no, wote ase sɛ, sɛnea ɛte no, worentumi nyɛ Renat bio esiane wo atoro nti."
  
  Perdue penee so sɛ: "Ntease wom sɛ ɛno.
  
  "Nanso pii wɔ w"adwuma no mu, me dɔfo Herr Perdue. Wɔhwɛ kwan sɛ wubeyi wo kan mfɛfo adwumayɛfo Sam Cleave ne saa Oduruyɛfo Gould a ɔyɛ animtiaabu a ɛyɛ anigye no afi hɔ ansa na woakasa wɔ Europa Aman Nkabom Bagua no mu," saa na Klaus hyɛe.
  
  Perdue kɔɔ so yɛɛ n"anim tẽẽ na ɔde ne ti too fam.
  
  Klaus toaa so sɛ: "Yɛn ananmusifo a wɔwɔ EU no bɛyɛ Europa Aman Nkabom Bagua no nhyiam a egye ntɛmpɛ ho nhyehyɛe wɔ Brussels na wɔato nsa afrɛ amanaman ntam nsɛm ho amanneɛbɔfo, na saa bere no mubegyina yɛn ananmu de amanneɛbɔ tiawa bi bɛma."
  
  "Misusuw sɛ menya nsɛm no bere a bere no adu no," Perdue kae na Klaus de ne ti too fam. "Nifa. Mɛtwe nhama a ɛho hia na mafi ase ahwehwɛ nneɛma mu wɔ Königsberg mprempren ara."
  
  "To nsa frɛ Gould ne Cleve ma wɔmmɛka wo ho, ɛnyɛ hwee?" Klaus bɔɔ ose. "Nnomaa baanu, sɛnea wɔka no."
  
  Perdue serewee sɛ: "Mmofra agodie," na na ɔda so ara wɔ nnuru a ɛma obi nya adwenem naayɛ a ɔmenee wɔ nsu no mu bere a odii anadwo wɔ ɔhyew mu akyi no nkɛntɛnso ase. "Ma me... bosome mmienu."
  
  Klaus tow ne ti san n"akyi na ɔserewee te sɛ ɔbea panyin, na ɔde anigye bɔɔ ose. Ɔwosow kɔɔ anim ne akyi kosii sɛ ɔsan homee bio. "Me dɔfo, wobɛyɛ no adapɛn abien mu."
  
  "Eyi ntumi nyɛ yiye!" - Perdue teɛɛm, bɔɔ mmɔden sɛ ɔrennyɛ te sɛ nea ɔyɛ ɔtan. "Sɛ́ wobɛhyehyɛ nhwehwɛmu a ɛte sɛɛ ara kwa no gye adapɛn pii nhyehyɛe."
  
  "Eyi yɛ nokware." Menim. Nanso yɛwɔ nhyehyɛe bi a wɔayɛ mu den kɛse esiane akyɛde a yɛanya nyinaa esiane mo suban a ɛnyɛ dɛ nti," saa na Germanni ntuafo no guu ahome. "Na akyinnye biara nni ho sɛ yɛn asɔretiafo no behu yɛn agodie nhyehyɛe no wɔ nkɔso biara a yɛbɛyɛ wɔ wɔn ademude a ahintaw no ho."
  
  Ná Perdue pɛ sɛ ohu onii a ɔhyɛ saa akasakasa yi akyi, nanso wannya akokoduru ammisa asɛm no. Ná osuro sɛ ebia eyi bɛma nea ɔkyeree no no abufuw ma wayɛ no ayayade a ɛyɛ atirimɔdensɛm bio.
  
  "Afei ma saa nan yi nnya yare kan na yɛbɛhwɛ sɛ wobɛkɔ fie wɔ nnansia mu. Mfaso biara nni so sɛ yɛbɛsoma wo akɔ adwuma bi so sɛ...?" Klaus serewee sɛ, "Dɛn na wo Engiresifo frɛ no? Le mmubuafo?"
  
  Perdue serewee de gyaee adwuma, na ɛhaw no ankasa sɛ ɛsɛ sɛ ɔtra hɔ dɔnhwerew biako mpo sen saa, na kampɛsɛ ɔtra hɔ dapɛn biako. Eduu saa bere no na wasua sɛ obegye atom kɛkɛ sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenhyɛ Klaus abufuw ma watow no agu octopus amoa no mu bio. Germanni no sɔre gyinaa hɔ fii dan no mu, na ɔteɛɛm sɛ: "Munni wo pudding no mu anigye!"
  
  Perdue hwɛɛ custard a ɛyɛ dɛ a ɛyɛ den a wɔde maa no bere a na ɔda n"ayaresabea mpa so no, nanso na ɛte sɛ nea ɔredi birikisi. Esiane sɛ na ne mu duru so tew nkaribo pii bere a ɔkɔm dee nna pii wɔ ayayade dan no mu akyi nti, na ɛyɛ den ma Perdue sɛ ɔbɛma ne ho adidi.
  
  Ná onnim, nanso na ne dan no yɛ abiɛsa a ɛwɔ wɔn kokoam aduruyɛ fã no mu biako.
  
  Bere a Klaus kɔe akyi no, Perdue hwɛɛ ne ho hyiae, bɔɔ mmɔden sɛ obenya biribi a ne kɔla nyɛ kɔkɔɔ anaa amber. Na ɛyɛ den ma no sɛ obehu sɛ ebia ɛyɛ nsu kɔkɔɔ a ɛyɛ abofono a ɛkaa kakraa bi ma wamene mu no na ɛma n"ani hu biribiara wɔ amber nne mu anaa. Ɛno nkutoo ne nkyerɛkyerɛmu a na ɔwɔ wɔ nea enti a na ɔrehu kɔla ahorow a ɛyɛ nwonwa yi wɔ baabiara no ho.
  
  Klaus nantew faa ɔkwan tenten a ɛyɛ ahinanan no so kɔɔ baabi a na n"ahobammɔfo no retwɛn akwankyerɛ a ɛfa onii a ɔbɛkyere no akyi no ho. Na eyi yɛ ne nhyehyɛe kɛse na na ɛsɛ sɛ wɔyɛ no pɛpɛɛpɛ. Ná Klaus Kemper yɛ Freemason awo ntoatoaso a ɛto so abiɛsa a ofi Hesse-Kassel, a wɔtetee no wɔ Black Sun ahyehyɛde no adwene so. Ná ne nana ne Hauptsturmführer Karl Kemper, a na ɔyɛ Kleist Panzer Kuw no sahene wɔ Prague Ntua no mu wɔ 1945 mu.
  
  Efi ne mmofraase no, ne papa kyerɛkyerɛɛ Klaus sɛ ɔnyɛ ɔkannifo na ɔmfa ne ho nhyɛ biribiara a ɔyɛ mu. Ná mfomso biara nni Kemper abusua no mu, na na n"agya a n"ani gye sen biara no taa de akwan horow a atirimɔden nnim so de hyɛ ne nkyerɛkyerɛ ahorow so. Bere a Klaus de ne papa nhwɛso dii dwuma no, ohui ntɛm ara sɛ charisma betumi ayɛ asiane te sɛ Molotov cocktail. Mpɛn pii na na wahu sɛ n"agya ne ne nana rebɔ nnipa a wɔde wɔn ho na wɔwɔ tumi hu araa ma wɔde wɔn ho mae denam nsaanodwuma ne nne bi a wɔde kasa kyerɛ wɔn ara kwa so.
  
  Da bi, na Klaus pɛe sɛ onya tumi a ɛte saa, efisɛ ne nipadua a ɛyɛ tratraa no remma ɔnyɛ akansifo pa wɔ adwinni a ɛyɛ mmarima de kɛse mu da. Esiane sɛ na onni agumadi anaa ahoɔden nti, na ɛyɛ awosu sɛ ɔde ne ho bɛhyɛ wiase no ho nimdeɛ kɛse ne kasa mu ahoɔden mu. Esiane sɛ na aberante Klaus de saa talente a ɛte sɛ nea ɛyɛ ketewaa yi nti, otumi maa ne dibea kɔɔ soro wɔ Order of the Black Sun mu bere ne bere mu wɔ 1946 akyi kosii sɛ onyaa dibea a ɛkorɔn sɛ ahyehyɛde no mu nsakraefo panyin. Ɛnyɛ sɛ Klaus Kemper nyaa mmoa kɛseɛ maa ahyehyɛdeɛ no wɔ adesua, amammuisɛm ne sikasɛm mu nko, na mmom ɛduruu afe 2013 no na ɔde ne ho asi hɔ sɛ wɔn a wɔyɛɛ nhyehyɛeɛ titire a wɔyɛɛ Black Sun sum ase adwuma ahodoɔ pii no mu baako.
  
  Adwuma pɔtee a mprempren ɔde ne ho ahyɛ mu, na na watwetwe adwumayɛfo pii a wɔagye din wɔ asram kakraa bi a atwam no mu no bɛyɛ nea wayɛ kɛse. Nokwarem no, sɛ ne nyinaa kɔɔ so sɛnea nhyehyɛe te a, anka ebia Klaus begye dibea a ɛkorɔn sen biara wɔ Order no mu-Renatus de no-ama n"ankasa. Eyi akyi no, na ɔbɛyɛ wiase tumidi ho ɔdansifo, nanso sɛnea ɛbɛyɛ a ne nyinaa bɛbam no, na ohia ademude a bere bi na ɛhyɛ Tsar Peter Ɔkɛseɛ ahemfie fɛ no baroque ahoɔfɛ no.
  
  Bere a Klaus buu n"ani guu ne mfɛfo adwumayɛfo adwene a na ɛyɛ basaa wɔ ademude a na ɔpɛ sɛ onya ho no so no, na onim sɛ ɔkwantufo a ɔsen biara wɔ wiase nkutoo na obetumi anya bi ama no. Ná David Perdue-ɔyɛ ɔdebɔneyɛfo a ne ho akokwaw, ɔdebɔneyɛfo ɔpepepem pii, ne nhomanimfo a ɔyɛ ɔyamyefo-wɔ nneɛma ne nimdeɛ a Kemper hia na ama wahu ade a wonnim no pii no nyinaa. Na ɛyɛ aniwu ara kwa sɛ wantumi ansisi Scotlandni no yiye ma wabrɛ ne ho ase, sɛ mpo Perdue susuwii sɛ wobetumi adaadaa Kemper wɔ ne mmara sodi a ɔyɛe mpofirim no ho a.
  
  Wɔ abrannaa so no, n"asomfo no de obu kyiaa no bere a ɔrefi hɔ no. Klaus de abasamtu wosow ne ti bere a ɔretwam wɔ wɔn nkyɛn no.
  
  Ɔka kyerɛɛ wɔn sɛ: "Ɔkyena mɛsan aba."
  
  "Protocol ma David Perdue, owura?" - bisaa ti.
  
  Klaus fii adi kɔɔ amamfõ a ɛso yɛ kwae a atwa wɔn atrae a ɛwɔ Kazakhstan kesee fam no ho ahyia no mu na obuaa no pen sɛ: "Mukum no."
  
  
  Ti 14
  
  
  Wɔ Germany aban ananmusifo dwumadibea hɔ no, Sam ne Nina ne Britania aban ananmusifo dwumadibea a ɛwɔ Berlin no dii nkitaho. Wohui sɛ na Perdue ne Ben Carrington ne owufo Gaby Holzer ayɛ nhyehyɛe nna kakraa bi a atwam no, nanso ɛno ara ne nea na wonim.
  
  Na ɛsɛ sɛ wɔkɔ fie efisɛ na ɛyɛ bere a wɔde bɛto mu ama nnɛ, nanso anyɛ yiye koraa no, na wɔwɔ nea ɛdɔɔso a wɔbɛyɛ de akɔ so. Ná eyi ne Sam Cleave ahoɔden. Sɛ́ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔyɛ nhwehwɛmu a wagye Pulitzer Akyɛde no, na onim ɔkwan pɔtee a ɔbɛfa so anya nsɛm a ohia a ɔntow abo ngu ɔtare a ɛda hɔ dinn no mu.
  
  Nina de kukisi hyɛɛ n"ano kae sɛ: "Misusuw nea enti a na ɛsɛ sɛ ɔne ɔbea yi Gabi hyia no ho." Ná ɔrebɛdi wɔn ne chocolate a ɛyɛ hyew, nanso na ɔkɔm de no na na kettle no regye bere tenten dodo ara kwa sɛ ɛbɛyɛ hyew.
  
  Sam buae sɛ: "Sɛ mabue me laptop no ara pɛ a, mɛhwɛ mu," na ɔtow ne bag guu mpa so ansa na ɔde ne nneɛma rekɔ baabi a wɔhoro nneɛma no. "Mesrɛ wo, yɛ me nso chocolate a ɛyɛ hyew!"
  
  Ɔserewee, na ɔpopaa n"ano a wɔayam no yiye no sɛ: "Nokwarem no." Wɔ bere tiaa mu ankonamyɛ a ɛwɔ adididan no mu no, Nina antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛkae asɛm a ɛyɛ hu a ɛkɔɔ so wɔ wimhyɛn no mu bere a na ɛretu akɔ fie no. Sɛ obetumi anya ɔkwan bi a ɔbɛfa so ahwɛ kwan sɛ Sam bɛhaw a, ɛbɛyɛ mmoa kɛse, na ɛbɛtew asiane a ebetumi aba bere foforo a ebia wɔrennya anigye kɛse sɛ wobenya oduruyɛfo wɔ wɔn nkyɛn no so. Na sɛ ɛbaa bere a na wɔn nkutoo nso ɛ?
  
  "Na sɛ eyi ba bere a obi reda nso ɛ?" Nina susuw ho, na ɔkyerɛɛ nneɛma a ɛyɛ hu nanso ɛyɛ anigye a ebetumi aba no. "Susuw nea obetumi ayɛ sɛ ɔde saa ahoɔden no fa biribi foforo a ɛnyɛ ne nsateaa so no ho hwɛ?" Ofii ase serewee wɔ mfonini ahorow a ɛyɛ serew a ɛwɔ n"adwenem no ho. "Ɛno bɛma ɛfata sɛ wɔteɛm sɛ "Oo me Nyankopɔn!" ɛnte saa?" Bere a Nina retu mmirika afa tebea horow a ɛyɛ fɛwdi ahorow nyinaa mu wɔ ne tirim no, wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛserew. Na onim sɛ ɛnyɛ serew koraa, nanso ɛmaa abakɔsɛm kyerɛwfo no nyaa nsusuwii ahorow bi a ɛnyɛ nea wɔtaa yɛ ara kwa na onyaa aseresɛm ahotɔ bi wɔ mu.
  
  "Dɛn na ɛyɛ serew saa?" Sam serewee bere a ɔkɔɔ adididan no mu sɛ ɔrekɔfa ambrosia kuruwa no.
  
  Nina wosow ne ti sɛnea ɛbɛyɛ a obebu no animtiaa, nanso na ɔrewosow wɔ serew mu, na na ɔrebɔ n"ano wɔ serew a ɔserewee no ntam.
  
  Ɔserewee sɛ: "Biribiara nni hɔ." "Cartoon bi a ɛwɔ me tirim a ɛfa anyinam a ɛretu ho kɛkɛ. Wo werɛ mfi".
  
  Ɔserewee sɛ: "Ɛyɛ." N"ani gyee ho bere a Nina serewee no. Ɛnyɛ sɛ na ɔwɔ nnwom mu serew a nkurɔfo hu sɛ ɛyɛ ɔyare mmoawa nko, na mmom na ɔtaa yɛ obi a ɔkorɔn kakra na ɔyɛ obi a ne bo yɛ den nso. Nea ɛyɛ awerɛhow no, abɛyɛ nea ɛntaa nsi sɛ wubehu no sɛ ɔreserew ankasa saa.
  
  Sam de ne laptop sii hɔ sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi de akɔ ne desktop router no so ama broadband ahoɔhare ayɛ ntɛmntɛm sen ne wireless mfiri no.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Awiei koraa no, na ɛsɛ sɛ mema Perdue yɛ wɔn wireless modem no mu biako ma me." "Nneɛma yi kyerɛ daakye."
  
  "So wowɔ kukisi bi bio?" ɔfrɛɛ no fii adididan mu bere a na ɔte sɛ ɔrebue kabinet apon na ɔreto mu wɔ baabiara a ɔrehwehwɛ no.
  
  "Dabi, nanso me fipamfo no too me oatmeal chocolate chip cookies bi. Hwɛ wɔn, nanso migye di sɛ wɔda so ara ye. Hwɛ toa a ɛwɔ frigye no so no mu," na ɔhyɛɛ no.
  
  "Wɔkyeree wɔn! Ta!"
  
  Sam buee hwehwɛɛ Gabi Holtzer na ntɛm ara ohuu biribi a ɛmaa n"adwene mu yɛɛ no naa kɛse.
  
  "Nina! Worennye eyi nni," na ɔteɛɛm, na ɔhwehwɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔ ne nsɛm a enni ano a ɛfa Germany ɔsom adwuma no kasamafo no wu ho no mu. "Ɔbea yi yɛɛ adwuma maa Germany aban no bere bi a atwam ni, na ɔyɛɛ saa awudi ahorow yi. Wokae saa awudisɛm a ɛkɔɔ so wɔ Berlin ne Hamburg ne mmeae afoforo kakraa bi ansa na yɛrekɔ akwamma no?"
  
  "Yiw, wɔ ɔkwan a emu nna hɔ so. Enti ɔno nso ɛ?" Nina bisae, na ɔde ne kuruwa ne ne kukisi tenaa sofa no nsateaa so.
  
  Osii nsɛmfua abien a etwa to no so dua wɔ n"adwene mu naayɛ no mu sɛ: "Ohyiaa Perdue wɔ Britania Bagua Kunini no mu wɔ Berlin, na onyaa eyi: da a wɔbɔɔ amanneɛ sɛ okum ne ho no." "Ɛno ne da koro no ara a Perdue hyiaa Carringtonni yi."
  
  Nina kae sɛ: "Ɛno ne bere a etwa to a obi huu no. "Enti Perdue yera da koro no ara a ohyia ɔbea bi a okum ne ho wɔ ɛno akyi bere tiaa bi no. Eyi te sɛ atirisopam, ɛnte saa?
  
  Sam de kaa ho sɛ: "Ɛda adi sɛ onipa biako pɛ a ɔwɔ nhyiam no ase a onwui anaasɛ wayera ne Ben Carrington." Ɔhwɛɛ Britania barima no mfonini a ɛwɔ screen no so de kaee n"anim. "Mepɛ sɛ me ne wo kasa, ɔba."
  
  Nina de nyansahyɛ mae sɛ: "Sɛnea mete ase no, ɔkyena yɛrekɔ anafo fam."
  
  Sam kae sɛ: "Yiw, kyerɛ sɛ, sɛ yɛkɔsra Reichtisusis ara pɛ." "Ɛrenyɛ yaw sɛ wobɛhwɛ sɛ onnya mmaa fie."
  
  "Mefrɛɛ ne fon no mpɛn pii. It"s off, ɛnne nhama biara nni hɔ, biribiara nni hɔ," saa na ɔsan kae.
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na ɔbea a wawu yi ne Purdue wɔ abusuabɔ?" Sam bisae sɛ.
  
  "Wimhyɛnkafo no kae sɛ Perdue pɛ sɛ ohu nea enti a wɔamma ne wimhyɛn a ɛkɔ Copenhagen no kwan sɛ ɔnkɔ mu. Esiane sɛ na ɔyɛ Germany aban ananmusifo nti, wɔtoo nsa frɛɛ no kɔɔ Britania aban ananmusifo dwumadibea hɔ nkɔka nea enti a eyi sii ho asɛm," saa na Nina bɔɔ amanneɛ. "Nanso ɛno ara ne nea na ɔhyɛnkafo no nim. Eyi ne nea etwa to a wɔne wɔn dii nkitaho, enti wimhyɛn mu adwumayɛfo no da so ara wɔ Berlin."
  
  "Yesu." Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ, merenya atenka bɔne ankasa wɔ eyi ho," Sam gye toom.
  
  Obuae sɛ: "Awiei koraa no, woregye atom." "Wokaa biribi ho asɛm bere a wo nyaa saa akisikuru no, Sam. Na akyinnye biara nni ho sɛ biribi kyerɛ shit storm material."
  
  "Dɛn?" - bisae.
  
  Ɔfaa kukisi no bi bio. "Owia Tuntum".
  
  Awerɛhow bi puei wɔ Sam anim bere a n"ani hwɛɛ fam no. Ɔkaa no komm sɛ: "Damn it, me werɛ fii saa ɔfã no." "Seesei mekae."
  
  "Ɛhe na wuhuu eyi?" Obisae pefee, a na onim sɛnea agyiraehyɛde no yɛ hu ne sɛnea etumi dan nkɔmmɔbɔ ma ɛbɛyɛ nkae a ɛyɛ abofono.
  
  Ɔkae sɛ: "Wɔ abura no ase. "Ná meredwen ho. Ebia ɛsɛ sɛ me ne Oduruyɛfo Helberg kasa fa saa anisoadehu yi ho. Obehu sɛnea wɔkyerɛ ase."
  
  "Bere a wowɔ so no, bisa n"adwene wɔ ayaresabea wɔ aniwa a ɛyɛ mmerɛw a ɛma obi hu ade no ho. Me bet eyi yɛ adeyɛ foforo a ɔrentumi nkyerɛkyerɛ mu," ɔkae denneennen.
  
  "Wo nnye adwene ne nneyɛe ho nimdeɛ nni, ɛnte saa?" Sam guu ahome.
  
  "Dabi, Sam, minnim. Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ nneyɛe pɔtee bi dɔɔso sɛ ɛbɛma wɔahu nnipa ahorow wɔ ɔkwan koro so," na ogyee akyinnye. "Onim adwene ne nneyɛe ho nimdeɛ pii sen wo. Ne nimdeɛ no gyina nhwehwɛmu ne nsusuwii ahorow a wɔayɛ wɔ fart dedaw afoforo bi mu so, na wokɔ so nya ne ho to mmɔden a ɔbɔe a entumi nyɛ yiye koraa sɛ ɔbɛhyehyɛ n"ankasa nsusuwii ahorow no mu."
  
  "Mɛyɛ dɛn ahu pii asen no?" ɔsan de n"ano bɔɔ no denneennen.
  
  "Efisɛ wotra ase ma no, ɔkwasea! Wunya saa nneɛma a ɛyɛ nwonwa yi mu osuahu, bere a obetumi asusuw nneɛma ho kɛkɛ. Enkosi sɛ ɔbɛte nka, ate na wahu sɛnea wote no, ɔkwan biara nni hell mu a obetumi afi ase mpo ate nea yɛredi ho dwuma no ase!" Nina bɔɔ ose. N"abam bui kɛse wɔ ne ne ahotoso a na onni adwenem naayɛ a ɔwɔ wɔ Oduruyɛfo Helberg mu no ho.
  
  "Na dɛn, wɔ w"adwene a ɛfata mu no, yɛredi ho dwuma, ɔdɔfo?" ɔde fɛwdi bisae. "So eyi yɛ biribi a efi mo tete abakɔsɛm nhoma biako mu? Oh yiw, onyame. Seesei mekae! Ebia wobɛgye adi."
  
  "Helberg yɛ adwenemyare ho oduruyɛfo! Nea onim ara ne nea nkwaseafo kuw bi a wɔn adwene mu yɛ wɔn naa ada no adi wɔ nhwehwɛmu bi a egyina tebea horow a enni baabiara a ɛbɛn baabiara a ɛyɛ nwonwa a wo, me dɔfo, ahu so! Sɔre, damn it! Biribiara a enye wɔ wo ho no nyɛ adwene ne nipadua mu nneyɛe ara kwa. Biribi a efi akyi rehyɛ w"anisoadehu ahorow so. Biribi a nyansa wom reyɛ w"amemene mu ntini no ho adwuma," na ɔkyerɛkyerɛɛ n"adwene mu.
  
  "Efisɛ ɛnam me so kasa?" ɔserewee wɔ ɔkwan a ɛyɛ fɛw so. "Mesrɛ wo hyɛ no nsow sɛ biribiara a wɔaka wɔ ha no gyina hɔ ma nea minim dedaw, nea ɛwɔ m"adwene mu dedaw."
  
  Ɔde ahoɔhare buae, na ɔde bere tiaa bi bɔɔ Sam sɛ: "Afei kyerɛkyerɛ ɔhyew a ɛnteɛ no mu."
  
  "Ɛda adi sɛ m"amemene nso hwɛ me nipadua mu hyew so. Ɔkasa tiae sɛ: "Ade koro no ara," a wankyerɛ sɛ onni adwenem naayɛ.
  
  Nina serewee fɛwdi so. "Wo nipadua mu hyew-sɛnea wususuw sɛ wo ho yɛ hyew no mfa me ho, Playboy-ntumi nkɔ anyinam ahoɔden a ɛwɔ anyinam ahoɔden mu no ho. Na eyi ne nea oduruyɛfo no faa wɔ Bali no pɛpɛɛpɛ, wokae? W"ani ma anyinam ahoɔden a wɔahyɛ no den pii kɔ mu araa ma "na wo ti bɛpae," wokae?"
  
  Sam ammua.
  
  Ɔtoaa ne nkonimdi a ɔde ano ka no so sɛ: "Na ade biako bio ne sɛ, wɔkyerɛ sɛ hypnosis ma anyinam ahoɔden dwumadi a ɛwosow no kɔ soro wɔ amemene no mu ntini ahorow bi mu, genius!" Biribiara a ɛreyɛ wo hypnotizing no de anyinam ahoɔden dodow bi a ɛyɛ nwonwa refa wo so, Sam. Wunhu sɛ nea ɛreto wo no boro adwene ho nimdeɛ a ɛnyɛ den so koraa?"
  
  "Ɛnde dɛn na worehyɛ nyansa?" - teateaam. "Shaman? Electroshock ayaresa? Paintball a wɔbɔ? Colonoscopy a wɔde hwɛ nipadua no mu?
  
  "Oh me Nyankopɔn!" Ɔbobɔɔ n"ani. "Obiara ne wo nkasa. Wonim? W"ankasa di saa shit yi ho dwuma. Kɔhwɛ saa charlatan no na ma ɔnpaw w"amemene no bio kosi sɛ wobɛyɛ obi a onnim hwee te sɛ ɔno. Ɛnsɛ sɛ eyi yɛ akwantu tenten ma wo!"
  
  Ɔkaa saa nsɛm yi, otuu mmirika fii dan no mu na ɔbɔɔ ɔpon no mu. Sɛ ɔwɔ kar wɔ hɔ a, anka ɔbɛkɔ fie tẽẽ wɔ Oban, nanso ɔdaa hɔ anadwo biako. Ná Sam nim yiye sen sɛ ɔne Nina bɛbɔ basabasa bere a ne bo afuw no, enti ɔdaa mpa so anadwo no.
  
  Ne fon so nne a ɛyɛ ahometew no nyanee Nina adekyee anɔpa. Ɔsɔre fii nna a emu dɔ a na ɔnso dae a na ɛyɛ tiaa dodo mu, na ɔsɔre tenaa mpa so. Ná telefon no rebɔ wɔ ne sika kotoku mu baabi, nanso wannya bere a ɛsɛ mu sɛ obebua.
  
  Ɔde n"adwene a na ɛrenyane no kotokuo no mu bɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Okay, okay, damn it." Bere a ɔde ahopere rebɔ ne ho a ɔde yɛ ne ho, ne nsafe, ne nea ɔde tew hua ho no, awiei koraa no oyii ne fon no fii mu, nanso na ɔfrɛ no aba awiei dedaw.
  
  Nina yɛɛ n"anim basabasa bere a ɔhwɛɛ ne dɔn no. Ná ɛyɛ anɔpa 11:30 dedaw na Sam maa no dae.
  
  "Kɛseɛ. Worehyɛ me abufuw dedaw nnɛ," ɔkasa tiaa Sam bere a na onni hɔ no. "Sɛ w"ankasa wobɛda a, anka ɛbɛyɛ papa." Bere a ofii dan no mu no, ohui sɛ Sam nni hɔ bio. Bere a ɔrekɔ kettle no ho no, ɔhwɛɛ ne fon no screen. Ɛkame ayɛ sɛ na n"ani ntumi mfa n"adwene nsi biribi so, nanso na ɔda so ara gye di sɛ onnim nɔma no. Ɔde miaa redial so.
  
  Ɔkyerɛwfo no buae sɛ: "Oduruyɛfo Helberg adwumayɛbea.
  
  Nina susuwii sɛ: "O me Nyankopɔn." "Ɔkɔɔ hɔ." Ɔkɔɔ hɔ. Nanso ɔmaa ne ho yɛɛ nwini sɛ ebia wadi mfomso a. "Hello, oyi ne Oduruyɛfo Gould. So me nsa kaa telefon fi nɔma yi so ara?"
  
  "Oduruyɛfo Gould?" ɔbea no de anigye san kaa no bio. "Aane! Yiw, yɛbɔɔ mmɔden sɛ yɛne wo bedi nkitaho. Eyi fa Owura Cleve ho. So ebetumi aba...?"
  
  "Ɔyɛ OK?" Nina teɛɛm sɛ.
  
  "Mesrɛ wo, wobɛba yɛn offices...?"
  
  "Mebisaa wo asɛm bi!" Nina antumi annyina ano. "Mesrɛ wo, di kan ka kyerɛ me sɛ ne ho ye!"
  
  "Yɛn... yennim, Oduruyɛfo Gould," ɔbea no buae a na ɔtwentwɛn ne nan ase.
  
  "Dɛn koraa na ɛno kyerɛ?" Ná Nina reyɛ ayɛ hyew, na na Sam tebea no ho dadwen na ɛmaa n"abufuw no yɛɛ kɛse. Ɔtee dede bi wɔ akyi.
  
  "Eye, ma"am, ɛte sɛ nea... um... levitate."
  
  
  Ti 15
  
  
  Detlef tetew fam ntaaboo a na mframa a ɛkɔ mu no mu no mu, nanso bere a ɔde skrudraiver bi ti hyɛɛ skru tokuru a ɛto so abien no mu no, ɔdan no nyinaa kɔɔ ɔfasu a wɔde sii hɔ no mu. Ɔhweemu a ano yɛ den maa ne ho dwiriw no na ɔhwee ase san n"akyi, na ɔde ne nan piaa ne ho fii ɔfasu no so. Bere a ɔtraa ase hwɛɛ no, ɔfasu no fii ase tu kɔɔ nkyɛn, te sɛ ɔpon a ɛtwetwe.
  
  "Dɛn na...?" ɔtrɛw n"ani mu, na ɔde ne ho too ne nsa so wɔ baabi a na ɔda so ara rehuruhuruw wɔ fam no. Ɔpon no kɔɔ nea osusuwii sɛ ɛyɛ wɔn dan a ɛbɛn hɔ no mu, nanso mmom dan a emu yɛ sum no bɛyɛɛ kokoam dan a ɛbɛn Gabi adwumayɛbea hɔ ma atirimpɔw bi a na ɛrenkyɛ na wahu. Ɔsɔre gyinaa ne nan so, na ɔde mfutuma fii ne trako ne ne ntade mu. Bere a ɔpon a esum ayɛ no retwɛn no no, na ɔmpɛ sɛ ɔbɛkɔ mu kɛkɛ, efisɛ na ne ntetee no akyerɛkyerɛ no sɛ ɔmfa ahopere ntu mmirika nkɔ mmeae a onnim -anyɛ yiye koraa no, ɛnyɛ sɛ onni akode.
  
  Detlef kɔɔ sɛ ɔrekɔfa ne Glock ne kanea a wɔde tow tow, sɛ ebia na dan a wonnim no yɛ nea wɔasiesie anaasɛ ɛwɔ alarm a. Eyi ne nea na onim yiye - ahobammɔ a wobu so ne nhyehyɛe a ɛko tia awudi. Ɔde pɛpɛɛpɛyɛ koraa sii toa no so kɔɔ sum no mu, na ɔmaa ne koma bɔ denneennen sɛnea ɛbɛyɛ a sɛ ɛho hia a, obetumi ato tuo a ɛho tew. Nanso koma a ɛbɔ denneennen no ntumi nsiw adrenaline a ɛyɛ anigye anaasɛ ɛyɛ ntɛmntɛm no ano. Detlef tee nka sɛ ɔyɛ tetefo bio bere a ɔhyɛn dan no mu, na ɔhwɛɛ nneɛma a atwa ho ahyia no mu na ɔhwɛɛ emu no yiye sɛ ebia mfiri biara nni hɔ a ɛkyerɛ sɛnkyerɛnne anaasɛ ɛkanyan no anaa.
  
  Nanso nea ɛmaa n"abam bui ne sɛ na ɛyɛ dan bi kɛkɛ, ɛwom sɛ na nea ɛwɔ mu no nyɛ nea ɛnyɛ anigye koraa de.
  
  Ɔdomee ne ho sɛ: "Ɔkwasea," bere a ohui sɛ kanea a wɔde sesa kanea a wɔtaa de di dwuma wɔ ɔpon no ntam wɔ mu no. Ɔdanee no sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahu dan no nyinaa. Ná kanea biako a ɛsensɛn ɔdan no atifi na ɛhyerɛn Gaby radio dan no mu. Ná onim sɛ ɛyɛ ne de efisɛ na n"anofafa a ɛyɛ blackcurrant no gyina ne sigaret kotoku biako nkyɛn a wɔde wɔn adwene si so. Ná ne cardigan biako da so ara akata ɔfese nkongua ketewa no akyi, na na ɛsɛ sɛ Detlef san di awerɛhow a onyae bere a ohu ne yere nneɛma no so nkonim.
  
  Ɔfaa cashmere cardigan a ɛyɛ mmerɛw no na ɔhome ne hua no kɔɔ akyiri ansa na ɔde resan de akɔhwɛ nnwinnade no mu. Ná wɔde apon anan asiesie dan no mu. Baako wɔ baabi a n"akongua gyina, abien foforo wɔ n"afã abien no nyinaa, na foforo nso wɔ ɔpon no ho baabi a ɔde nkrataa a wɔaboaboa ano sie wɔ nea ɛte sɛ folda mu - wantumi anhu ntɛm ara. Wɔ kanea no hann a ɛyɛ fɛre ade mu no, Detlef tee nka te sɛ nea wasan n"akyi wɔ bere mu. Hua bi a ɛyɛ nwunu a ɛma ɔkaee tete nneɛma akorae bi de semɛnte afasu a wɔmfaa adwini biara nkaa ho hyɛɛ dan no mu ma.
  
  Ɔka kyerɛɛ ne yere bere a ɔhwɛɛ radio dan no mu nyinaa sɛ: "Wow, ɔdɔfo, anka mɛsusuw sɛ wo mu nnipa nyinaa de wo ho bɛsɛn wallpaper ne ahwehwɛ abien bi so." "Eyi ne nea woayɛ bere nyinaa; asiesie biribiara."
  
  Beae no kaee no afiasedan anaa dan bi a wobisabisa nkurɔfo nsɛm wɔ akwansrafo sini dedaw bi mu. Ná afiri bi a ɛte sɛ CB radio wɔ ne pon so, nanso na ɛyɛ soronko wɔ ɔkwan bi so. Esiane sɛ na Detlef yɛ obi a onnim hwee koraa wɔ radio so nkitahodi a ne bere atwam yi mu nti, ɔhwehwɛɛ nsakrae no. Ná dade switch bi a ɛpuepue a wɔde abata ase nifa so, enti ɔsɔɔ hwɛe. Mpofirim ara, afiri nketewa abien a wɔde susuw nneɛma hyerɛn, na wɔn nnade no kɔɔ soro na ɛhwee ase bere a static de hwirema faa akasam no mu no.
  
  Detlef hwɛɛ mfiri afoforo no. Ɔkae sɛ: "Ɛte sɛ nea ɛyɛ den dodo sɛ wobehu a wɔnyɛ rɔke ho nyansahufo." "Eyi nyinaa kyerɛ dɛn, Gabi?" - bisae, na ohui sɛ wɔde cork board kɛse bi asi pon no atifi a nkrataa a wɔaboaboa ano da so. Bere a ɔde ne ho abɔ board no so no, ohuu nsɛm pii a ɛfa awudisɛm ho a na Gabi reyɛ mu nhwehwɛmu a na ne mpanyimfo nnim. Ɔde agyiraehyɛde kɔkɔɔ kyerɛw "MILLA" wɔ nkyɛnkyɛn.
  
  "Hena ne Milla, akokoaa?" ɔde asɛm no too n"ano. Ɔkaee asɛm bi a Milla pɔtee bi kyerɛw wɔ ne da biara da nsɛm nhoma mu wɔ bere koro no ara mu ne mmarima baanu a na wɔwɔ hɔ wɔ ne wu no mu no. "Ɛsɛ sɛ mihu." Ɛho hia".
  
  Nanso nea na ɔte ara ne frequency ahorow a ɛnam radio so ba wɔ asorɔkye mu a ɛyɛ abɛn no. N"ani kyinkyin kɔɔ kyerɛwpon no so kɔɔ akyiri, faako a biribi a ɛhyerɛn na ɛhyerɛn twee n"adwene. Mfonini abien a ɛwɔ kɔla ahorow nyinaa kyerɛɛ ahemfie dan no wɔ anuonyam a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ mu. Detlef bɔɔ n"ano sɛ: "Wow," na adwuma a ɛkɔ akyiri na ɛyɛ nwonwa a ɛsiesiee dan a ɛyɛ fɛ no afasu no maa ne ho dwiriw no. Stucco a wɔde amber ne sika kɔkɔɔ ayɛ no yɛɛ agyiraehyɛde ne nsusuwii ahorow a ɛyɛ fɛ, na na kerubim ne anyamewa nketewa ayɛ ho mfonini wɔ ntwea so.
  
  "Ne bo yɛ dɔla ɔpepem 143? Onyankopɔn, Gabi, wunim nea eyi yɛ?" ɔbɔɔ nkɔmmɔ bere a ɔkenkan adwinni a ayera a wɔfrɛ no Amber Room no ho nsɛm kɔɔ akyiri no. "Dɛn na na wowɔ wɔ dan yi ho? Ɛbɛyɛ sɛ na wowɔ biribi wɔ ho; anyɛ saa a anka eyinom mu biara nni ha, ɛnte saa?"
  
  Ná nsɛm a ɛfa awudisɛm ho no nyinaa wɔ nsɛm a wɔakyerɛw a ɛkyerɛ sɛ ebetumi aba sɛ Amber Pii no ne no wɔ biribi yɛ. Wɔ asɛmfua "MILLA" ase no, Detlef huu Russia asase mfonini ne n"ahye a ɛne Belarus, Ukraine, Kazakhstan ne Lithuania wɔ design, te sɛ telefon nɔma anaa coordinates: Ɛte sɛ nea ɛyɛ akwanhyia mu no, Gaby kyerɛw saa nɔma abien yi wɔ asase mfonini ahorow a ɔde kyekyeree ɔfasu no so no so.
  
  Nea ɛtwee n"adwene ne nkaedum bi a ɛda adi sɛ ɛsom bo a ɛsensɛn korɔn kyerɛwpon no ntwea so. Ná abasobɔde bi a wɔakyerɛw so wɔ Russia kasa mu abata ahama kɔkɔɔ bi a nsensanee bruu tuntum bi wɔ mfinimfini ho. Detlef de ahwɛyiye yii na ɔde kyekyeree ne vest ho wɔ n"atade ase.
  
  "Dɛn koraa na wode wo ho ahyɛ mu, ɔdɔfo?" - osesee ne yere. Ɔde ne fon so mfoninitwa afiri twaa mfonini pii na ɔyɛɛ video tiawa bi a ɛkyerɛ dan no ne emu nneɛma. Ɔkaa ntam sɛ: "Mɛhwehwɛ nea eyi ne wo ne saa Perdue a na wo ne no rebɔ no wɔ yɛ, Gabi." "Na afei mɛhwehwɛ ne nnamfo a wɔbɛkyerɛ me baabi a ɔwɔ, anyɛ saa a wobewuwu."
  
  Mpofirim ara, static a ɛyɛ cacophony bi fii radio a wɔayɛ no bere tiaa mu a ɛwɔ Gabi pon so no mu bae, na ɛmaa Detlef bɔɔ hu fã kosii owu mu. Ɔde ne ho too pon a nkrataa apete so no so, na ɔde ahoɔden piapiaa no araa ma folda ahorow no bi hwirew na ɛpetee basabasa wɔ fam nyinaa.
  
  "Nyame! Me fucking koma!" - teateaam, na okuraa ne moma so. Ná gauge nnade kɔkɔɔ no rehuruw akɔ benkum ne nifa ntɛmntɛm. Eyi kaee Detlef hi-fi nhyehyɛe dedaw ahorow, a ɛnam saayɛ so bɛda nsɛm ho amanneɛbɔ a wɔbɔ wɔ so no nne anaasɛ emu da hɔ adi. Esiane sɛ wɔde wɔn ho gyee mu nti, ɔtee sɛ ɛnne bi repue na ɛreyera. Bere a ɔhwehwɛɛ mu yiye no, ohui sɛ ɛnyɛ asɛnka, na mmom ɔfrɛ. Detlef tenaa ne yere a wawu no nkongua so tiee no yiye. Ná ɛyɛ ɔbea nne a ɛka asɛmfua biako biara. Ɔde n"anim butubutuw fam, na ɔde ne ho too fam. N"aniwa trɛwee ntɛm ara. Ná asɛmfua soronko bi wɔ hɔ a ohui.
  
  "Gabi!"
  
  Ɔsɔre tenaa ase de ahwɛyiye, a na onni nea ɔbɛyɛ ho adwene biara. Ɔbea no kɔɔ so frɛɛ ne yere wɔ Russia kasa mu; na otumi ka, nanso na ɔnka kasa no. Esiane sɛ na Detlef asi ne bo sɛ ɔne no bɛkasa nti, ɔde ahopere buee ne fon no browser no hwɛɛ radio dedaw ne sɛnea wɔhwɛ so. Wɔ n"abɔdamfo mu no, ne nsateaa de mfomso hyɛn hwehwɛ no mu bere nyinaa, na ɛmaa ɔkɔɔ abasamtu a wontumi nkyerɛkyerɛ mu mu.
  
  "Nsɛnhunu! Ɛnyɛ "nkitahodi a wɔne asɔremma bi wɔ"! " onwiinwii bere a nguamansɛm pii a efii mu bae puei wɔ ne fon so no. Ná fifiri reyɛ n"anim hyerɛn bere a ɔde ahopere hwehwɛ mmoa wɔ nkitahodi mfiri dedaw no a ɔde bedi dwuma no mu no. "Twɛn! Twɛn!" ɔteɛɛm kɔɔ radio no mu bere a ɔbea bi nne frɛɛ Gabi sɛ ɔmmua no. "Twɛn me! Ugh, damn!"
  
  Esiane sɛ Detlef bo fuwii wɔ nea efii ne Google hwehwɛ mu bae a ɛnyɛ nea abotɔyam wom no ho nti, ɔfaa nhoma bi a ɛyɛ den na mfutuma wom na ɔtow guu radio no so. Dade kotoku no mu gyaee kakra, na afiri no fii pon no so hwee ase, na ɛsensɛn hama no so. "Fuck wo!" - teateaam, na abasamtu ahyɛ no ma sɛ wantumi nni afiri no so.
  
  Ná nnyigyei bi a ɛyɛ gyegyeegye wɔ radio no so na ɔbarima nne bi a ɔde Russia kasa a emu yɛ den fi akasam no mu bae. "Fuck wo nso, bro."
  
  Detlef ho dwiriw no. Ohuruw sɔre kɔɔ baabi a ɔde afiri no sii no. Ɔfaa afiri a wɔde kasa a ɛrewosow a ɔde nhoma no tow hyɛɛ so nkyɛe no na ɔde anifere maa so. Ná bɔtn biara nni afiri no so a ɛbɛma wɔatumi asɔ broadcast no, enti Detlef fii ase kasae ara kwa.
  
  "Hɛlo? Hei! Hɛlo?" ɔfrɛɛ, na n"aniwa hwirew ne ho a na ɔwɔ anidaso a emu yɛ den sɛ obi bebua no. Ne nsa foforo no gyinaa afiri a wɔde mena no so brɛoo. Bere bi no, dede a ɛnyɛ hwee nkutoo na edii nkonim. Afei nsu kwan ahorow a wɔresesa no wɔ nsakrae ahorow mu a ɛyɛ gyegyeegye hyɛɛ ɔdan ketewa a ɛyɛ hu no ma bere a na nea ɔte mu nkutoo de anidaso twɛn no.
  
  Awiei koraa no, na ɛsɛ sɛ Detlef gye tom sɛ wadi nkogu. Esiane sɛ na n"adwene atu afra nti, ɔwosow ne ti. "Mesrɛ wo kasa?" - osi apini wo Borɔfo kasa mu, na ohui sɛ ebia Russiani a ɔwɔ nkyerɛwde no awiei foforo no nka German kasa. "Mesrɛ wo? Minnim sɛnea mede saa ade yi bɛyɛ adwuma. Ɛsɛ sɛ mebɔ mo amanneɛ sɛ Gabi yɛ me yere."
  
  Ɔbea bi nne yɛɛ gyegyeegye fii akasam no so. Detlef de ne ho dwiriw no. "So eyi ne Milla? So woyɛ Milla?
  
  Ɔbea no de ahopere brɛoo buae sɛ, "Ɛhe na Gabi wɔ?"
  
  Obuae sɛ: "Wawu," na afei ɔde nne kɛse susuw protocol no ho. "So ɛsɛ sɛ meka sɛ "awiei"?"
  
  Ɔmaa no awerɛhyem wɔ Borɔfo kasa a abubu mu sɛ: "Dabi, ɛyɛ sum ase L-band transmission a wɔde amplitude modulation di dwuma sɛ carrier wave," ɛwom sɛ na onim n"adwuma no mu nsɛmfua yiye de.
  
  "Dɛn?" Detlef de adwene a ɛyɛ basaa koraa teɛɛm wɔ asɛm bi a na onni ho nimdeɛ koraa ho.
  
  Ɔde ahomegyeɛ guu ahome. "Nkɔmmɔbɔ yi te sɛ telefon so nkɔmmɔbɔ. Woka sɛ. Mekasa. Ɛho nhia sɛ wɔka sɛ "wɔawie."
  
  Detlef ho tɔɔ no bere a ɔtee eyi no. "Sehr gut!"
  
  "Kasa denden." Ɛkame ayɛ sɛ mintumi nte wo nne. Gabi wɔ he? " ɔsan kaa no bio, a na ɔnnte mmuae a na wadi kan anya no pefee.
  
  Ná ɛyɛ den ma Detlef sɛ ɔbɛsan aka asɛm no bio. "Me yere... Gabi awu."
  
  Bere tenten no na mmuae biara nni hɔ, na mmom na ɛwɔ akyirikyiri a ɛyɛ static a ɛyɛ mmerɛw no nkutoo. Afei ɔbarima no san yii ne ho adi bio. "Woredi atoro".
  
  "Dabi dabi." Daabi! Ɛnyɛ atoro na meredi. Wokum me yere nnanan a atwam ni," saa na ɔde ahwɛyiye yii ne ho ano. "Hwɛ Intanɛt so! Hwɛ CNN!"
  
  Ɔbarima no kae sɛ: "Wo din. "Ɛnyɛ wo din ankasa. Biribi a ɛma wohu wo. Wo ne Milla ntam nkutoo."
  
  Detlef ansusuw ho mpo. "Okunafo".
  
  Krak a ɛyɛ krak.
  
  Anika.
  
  Ná Detlef tan dede fitaa ne mframa a awu no nnyigyei a ɛyɛ kusuu. Ɔtee nka sɛ ɔda mpan, ɔyɛ ankonam na nsɛm a ɛda hɔ kwa no asɛe no - wɔ ɔkwan bi so a ɛkyerɛkyerɛɛ no mu.
  
  "Okunafo." Sesa afiri a wɔde mena no kɔ 1549 MHz. Twɛn Metallica. Hwehwɛ nɔma ahorow no. Fa wo GPS di dwuma na kɔ Dwoda," saa na ɔbarima no kyerɛɛ no.
  
  Klik so
  
  Klik no yɛɛ dede wɔ Detlef aso mu te sɛ tuo, na ɛmaa ne werɛ howee na n"adwene tu frae. Bere a ɔde ahodwiriw gyinaa hɔ no, ɔyɛɛ nwini a na ɔteɛ ne nsa. "Dɛn na ɛyɛ?"
  
  Akwankyerɛ ahorow a na ɔpɛ sɛ ne werɛ befi no kanyan no mpofirim.
  
  "San bra! Hɛlo?" - teateaam guu akasam no mu, nanso Russiafoo no firii mu. Ɔtow ne nsa guu wim, na ɔbobom wɔ abasamtu mu. Ɔkae sɛ: "Dunum aduanan akron." "Dunum aduanan akron. Monkae eyi!" Ɔde ahopere hwehwɛɛ bɛyɛ sɛ nɔma a ɛwɔ afiri a wɔde frɛ no so no bo. Ɔdanee knob no nkakrankakra, na ohuu gyinabea a wɔakyerɛ no.
  
  "Enti afei dɛn?" - a ode abubuw. Ná ɔwɔ kyerɛwdua ne krataa a wasiesie ama nɔma ahorow no, nanso na onni sɛnea ɛte sɛ ɔbɛtwɛn Metallica no ho adwene biara. "Na sɛ ɛyɛ code a mintumi nkyerɛkyerɛ mu nso ɛ? Na sɛ mente nkrasɛm no ase nso ɛ?" - a ehu kaa no.
  
  Mpofirim ara dwumadibea no fii ase bɔɔ nnwom ho dawuru. Ohuu Metallica, nanso na onnim dwom no. Nnyigyei no ano brɛɛ ase nkakrankakra bere a ɔbea bi nne fii ase kenkan dijitaal mmara ahorow no, na Detlef kyerɛw too hɔ no. Bere a nnwom no fii ase bio no, ɔde baa awiei sɛ asɛnka no aba awiei. Bere a ɔde ne ho too n"akongua so no, ɔde ahotɔ guu ahome tenten. N"ani gyee ho, nanso ntetee a onyae no nso bɔɔ no kɔkɔ sɛ ontumi mfa ne ho nto obiara a onnim no so.
  
  Sɛ nnipa a ɔne wɔn de di dwuma na wokum ne yere a, anka ebetumi ayɛ Milla ne ne yɔnko no yiye. Enkosi sɛ ohui yiye no, na ontumi nni wɔn ahyɛde ahorow akyi kɛkɛ.
  
  Ná ɛsɛ sɛ ɔhwehwɛ afɔrebɔde.
  
  
  Ti 16. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Nina paee mu kɔɔ Oduruyɛfo Helberg adwumayɛbea hɔ. Ná obiara nni dan a wɔtwɛn mu no mu gye ɔkyerɛwfo a na ɔte sɛ nsõ no nkutoo. Te sɛ nea onim Nina no, ɔde ne nsa kyerɛɛ apon a wɔato mu no so ntɛm ara. Wɔ wɔn akyi no, na ɔte ɔbarima bi nne a ɔhyɛɛ da rekasa na ɔde odwo kɛse rekasa.
  
  "Mesrɛ wo. Bra mu kɛkɛ," ɔkyerɛwfo no de ne nsa kyerɛɛ Nina a na ehu aka no sɛ ɔde ne ho miaa ɔfasu no so no.
  
  "Ɔwɛmfo no wɔ he?" Nina bisae komm.
  
  Ɔkae sɛ: "Ofii hɔ bere a Owura Cleave fii ase sɛ ɔrehuruhuruw no." "Obiara tuu mmirika fii ha. Ɔkwan foforo so no, wɔ ahodwiriw a eyi de aba nyinaa akyi no, yebenya pii ayɛ daakye," na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so.
  
  Nina hyɛn dan a ɔtee sɛ oduruyɛfo no rekasa nkutoo no mu. Ɔdaa ase sɛ wante sɛ "Sam foforo" no rekasa bere a ɔremia ɔpon no ano no. Ɔde ahwɛyiye twaa apon no mu kɔɔ dan no mu, a na awiabere owia hann a wɔntaa nhu a ɛrepaapae anifurae a wɔato mu no mu nkutoo na ɛhyerɛn no. Adwene ne nneyɛe ho ɔbenfo no huu no, nanso ɔkɔɔ so kasae bere a ne ɔyarefo no rehuruhuruw tẽẽ, na na efi fam hɔ yɛ nsateakwaa pii no. Ná ɛyɛ ade a ɛyɛ hu, nanso na ɛsɛ sɛ Nina yɛ komm na ɔhwehwɛ ɔhaw no mu wɔ ntease mu.
  
  Oduruyɛfo Helberg hyɛɛ Sam sɛ ɔnsan mfi nhyiam no ase, nanso bere a ɔtwitwaa ne nsateaa mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛkanyan Sam no, biribiara ansi. Ɔwosow ne ti kyerɛɛ Nina, de kyerɛɛ sɛ n"adwene atu afra. Ɔhwɛɛ Sam a na wɔatow ne ti agu akyi na n"ani fitaa a ɛte sɛ nufusu abue kɛse no.
  
  Ɔka kyerɛɛ Nina wɔ asɛm a ɛyɛ sereserew so sɛ: "Ɛkame ayɛ sɛ mebɔɔ mmɔden sɛ mɛyi no afi hɔ dɔnhwerew fã." "Ɔka kyerɛɛ me sɛ woahu no wɔ tebea yi mu mprenu dedaw. Wunim nea ɛrekɔ so?
  
  Ɔwosow ne ti brɛoo, nanso osii gyinae sɛ ɔde hokwan yi bedi dwuma. Nina yii ne fon a wɔde di dwuma wɔ nsa so fii ne jacket kotoku mu na ɔmiaa record button no so de twaa nea ɛrekɔ so no video. Ɔde ahwɛyiye maa so sɛnea ɛbɛyɛ a Sam nipadua nyinaa bɛkɔ frame mu ansa na ɔrekasa.
  
  Bere a Nina boaboaa n"akokoduru ano no, ɔhome denneennen na ɔkae sɛ: "Kalihasa."
  
  Oduruyɛfo Helberg yɛɛ n"anim basabasa na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Deɛn ni?" - de n'anofafa nkoaa bisaa no.
  
  Ɔteɛɛ ne nsa sɛ ɔrebɛka akyerɛ no sɛ ɔnyɛ komm ansa na waka no denneennen. "Kalihasa!"
  
  Sam ano buei, na ɛmaa ɛnne a Nina suro kɛse no yɛɛ nea ɛfata. Nsɛm no fii Sam mu, nanso na ɛnyɛ ne nne anaa n"ano na ɛreka. Adwene ne nneyɛe ho ɔbenfo ne abakɔsɛm kyerɛwfo no de ehu hwɛɛ asɛm a ɛyɛ hu no.
  
  "Kalihasa!" - kaa saa nne bi a ewo chorus a ewo sedee ebeye na wonnsusu ho. "Anwenne no yɛ tete de. Anwenne no ntaa ntra hɔ koraa."
  
  Ná Nina anaa Oduruyɛfo Helberg nnim nea asɛm no fa ho gye Sam ho asɛm no, nanso adwene ho ɔbenfo no maa ogye dii sɛ ɔntoa so sɛnea ɛbɛyɛ a obehu Sam tebea no. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so, na ɔhwɛɛ oduruyɛfo no, na na onni nea ɔbɛka. Ná hokwan ketewaa bi wɔ hɔ sɛ wobetumi aka saa asɛm yi anaa wɔasusuw ho.
  
  Nina de fɛre bɔɔ n"ano sɛ: "Kalihasa." "Wowɔ he?"
  
  Ɛbuae sɛ: "Nhumu."
  
  "Abɔde bɛn na woyɛ?" obisae, na ɔkaa nea osusuwii sɛ ɛyɛ ntease a ɛnteɛ wɔ ɛnne no fã no ho asɛm foforo.
  
  Obuae sɛ: "Nhumu." "W"adwene asɛe."
  
  Oduruyɛfo Helberg de anigye guu ahome bere a ohui sɛ abɔde no tumi di nkitaho no. Nina bɔɔ mmɔden sɛ ɔremfa no sɛ ɛyɛ n"ankasa de.
  
  "Wopɛ dɛn?" Nina bisae akokoduru so kakra.
  
  Ɛkae sɛ: "Wɔtra hɔ."
  
  Wɔ ne benkum so no, na adwenemyare ho oduruyɛfo bi a ne ho yɛ fɛ na ne ho yɛ duru ayɛ no nwonwa, na na nea ɛrekɔ so no ani gyee ho koraa.
  
  "Ne nnipa?" - a obisae.
  
  Bere a na ɔda so ara rekasa no, ɔde kaa ho sɛ: "Fa no yɛ akoa."
  
  "Sɛ wɔde anwenne no bɛyɛ nkoa?" Nina bisae, bere a na wasua sɛnea ɔbɛhyehyɛ ne nsɛmmisa no.
  
  "Anwenne no yɛ tete de."
  
  "Woyɛ onyame?" - kaa saa a wannwen ho.
  
  "Woyɛ onyame?" ɛsan sii bio.
  
  Nina de abufuw guu ahome. Oduruyɛfo no yɛɛ no sɛnkyerɛnne sɛ ɔntoa so, nanso n"abam bui. Ɔde n"anim butubutuw na ɔde n"ano twitwiw no, ɔka kyerɛɛ oduruyɛfo no sɛ: "Eyi yɛ nea meka no mpɛn pii kɛkɛ."
  
  "Eyi nyɛ mmuae." Ɛnne no buae ma ne ho dwiriw no sɛ: "Ɔrebisa."
  
  Obuae wɔ ahobrɛase mu sɛ: "Menyɛ Onyankopɔn."
  
  Ɛbuae ntɛm ara sɛ: "Ɛno nti na mewɔ hɔ no."
  
  Mpofirim ara, Oduruyɛfo Helberg hwee fam na ofii ase ho popoe, te sɛ ɛhɔfo bi a ɔwɔ akuraa no ase no ara pɛ. Nina ho popoe, nanso ɔkɔɔ so yɛɛ mmarima baanu no nyinaa kyerɛwtohɔ.
  
  "Daabi!" - a oteateaa mu. "Gyae! Gyae seesei!"
  
  "Woyɛ onyame?" - a wobisae.
  
  "Daabi!" - a oteateaa mu. "Gyae sɛ wubekum no! Seesei ara!"
  
  "Woyɛ onyame?" - bisaa no bio, bere a adwene ho nimdefo ohiani no hwirew ne ho wo yaw mu.
  
  Ɔteɛɛm denneennen sɛ ɔkwan a etwa to ansa na ɔrefi ase ahwehwɛ nsu kuruwa no bio. "Aane! Meyɛ Onyankopɔn!"
  
  Wɔ bere tiaa bi mu no, Sam hwee fam na Oduruyɛfo Helberg gyaee nteɛteɛm. Nina de ahopere kɔhwɛɛ wɔn baanu nyinaa.
  
  "Kafra!" - frɛɛ ɔkyerɛwfo no wɔ beae a wogye ahɔho no. "Mesrɛ wo, wubetumi aba ha abɛboa me?"
  
  Obiara amma. Bere a Nina faa no sɛ ɔbea no afi hɔ te sɛ afoforo no, obuee pon no kɔɔ dan a wɔtwɛn no mu. Ná ɔkyerɛwfo no te sofa a ɛwɔ dan a wɔtwɛn mu no so a okura ɔwɛmfo no tuo. Ná ɔsraani panyin bi a wɔakum no a wɔatow no tuo wɔ ne ti akyi da ne nan ase. Nina san n"akyi kakra, na na ɔmpɛ sɛ ɔde nkrabea koro no ara bɛto asiane mu. Ɔboaa Oduruyɛfo Helberg ntɛm ara ma ɔsɔree fii ne ntini a ɛyɛ yaw no ho, na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ no sɛ ɔmmɔ nnyigyei. Bere a n"adwene san baa ne so no, ɔkɔɔ Sam nkyɛn kɔhwɛɛ ne tebea no.
  
  "Sam, wobɛtumi ate me?" - a ɔde asɛm no too n"ano.
  
  Ɔsi apini sɛ: "Yiw, nanso mete nka sɛ meyɛ nwonwa. So na eyi yɛ abɔdamfo foforo? Saa bere yi de na minim fã, wunim?"
  
  "Dɛn na ɛwɔ w'adwene mu?" - a obisae.
  
  "Ná m"adwene mu da hɔ wɔ saa ade yi nyinaa mu na na ɛte sɛ nea merenya nsu a ɛretwam wɔ me mu no so tumi. Saa akyinnyegye no ne wo mprempren ara. Nina, na ɛyɛ me. Eyinom ne m"adwene a epuei a ɛyɛ basaa kakra na ɛte sɛ nea woyii fii sini a ɛyɛ hu mu! Na susuw ho sɛ dɛn? "ɔde nhyɛso kɛse bɔɔ asɛm no asereserew.
  
  "Dɛn?"
  
  Ɔsɔɔ ne mmati gye toom sɛ: "Meda so ara te nka sɛ ɛrefa me mu." "Doc?" Sam bɔɔ n"ano denneennen bere a ohui nea ne tumi a ɛyɛ agyimisɛm no yɛɛ oduruyɛfo no no.
  
  Nina maa no awerɛhyem na ɔde ne nsa kyerɛɛ ɔpon no so sɛ: "Shh." "Tie, Sam. Mehia wo sɛ wobɛsɔ biribi ahwɛ ama me. So wubetumi abɔ mmɔden sɛ wode saa...ɔfã foforo...di dwuma de ayɛ obi adwene ho adwuma?"
  
  Ɔhyɛɛ nyansa sɛ: "Dabi, minsusuw saa." "Adɛn?"
  
  Ɔsii so dua sɛ: "Tie, Sam, wodii Oduruyɛfo Helberg amemene nhyehyɛe so ara kwa ma ɛde akisikuru bae." "Woyɛɛ no eyi. Woyɛɛ eyi denam anyinam ahoɔden dwumadi a ɛwɔ n"amemene mu a wosakrae no so, enti ɛsɛ sɛ wutumi ne nea ogye ahɔho no yɛ eyi. Sɛ woannyɛ eyi a," Nina bɔɔ kɔkɔ, "obekum yɛn nyinaa wɔ simma biako mu."
  
  Sam penee so na ɔde hintidua gyinaa ne nan so sɛ: "Minni nea woreka ho asɛm no ho adwene biara, nanso ɛnyɛ hwee, mɛbɔ mmɔden." Ɔhwɛɛ baabi a ɛwɔ hɔ no na ohui sɛ ɔbea bi te mpa no so renom sigaret, na okura ɔsraani panyin bi tuo wɔ ne nsa foforo mu. Sam san hwɛɛ Oduruyɛfo Helberg, "Ne din de dɛn?"
  
  Oduruyɛfo no buae sɛ: "Elma."
  
  "Elma?" Bere a Sam fii baabi a ɛbɛn hɔ frɛɛ no, biribi sii a na onnim da. Bere a ɔtee ne din no, n"amemene no dwumadi yɛɛ kɛse, na ntɛm ara na ɔne Sam nyaa abusuabɔ. Ɛlektrik ahoɔden a ano nyɛ den faa ne mu te sɛ asorɔkye, nanso na ɛnyɛ yaw. Wɔ n"adwene mu no, ɔtee nka te sɛ nea nhama bi a aniwa nhu na ɛde Sam abata ne ho. Ná onnim sɛ ebia ɛsɛ sɛ ɔne no kasa denneennen na ɔka kyerɛ no sɛ ɔntow tuo no ngu anaasɛ ɛsɛ sɛ osusuw ho ara kwa.
  
  Sam sii gyinae sɛ ɔde ɔkwan koro no ara a ɔkaee sɛ ɔfaa so bere a na ɔwɔ tumi a ɛyɛ nwonwa no nkɛntɛnso ase kan no bedi dwuma. Bere a ɔredwen Elma ho ara kwa no, ɔde ahyɛde bi kɔmaa no, na ɔtee nka sɛ ɛrehuruhuruw wɔ asaawa a wosusuw sɛ ɛyɛ no so akɔ n"adwene mu. Bere a ɛne no dii nkitaho no, Sam tee nka sɛ n"adwene ne ne de no afra.
  
  "Dɛn na ɛrekɔ so?" - Oduruyɛfo Helberg bisaa Nina, nanso oyii no fii Sam nsam na ɔkaa no asɛm a ɛyɛ sereserew sɛ ɔntra hɔ dinn na ɔntwɛn. Wɔn baanu nyinaa fi akyirikyiri hwɛɛ sɛnea Sam ani san kɔɔ ne tirim no.
  
  "Oo, Awurade dɔfo, dabi! Ɛnyɛ bio!" - Dr. Helberg sii apini wɔ ne home ase.
  
  "Dinn! Misusuw sɛ Sam na odi tumi saa bere yi," na osusuwii, na na ɔwɔ anidaso kyerɛɛ ne nsoromma a wɔwɔ anigye no sɛ ɔteɛ wɔ ne nsusuwii no mu.
  
  Oduruyɛfo Helberg ka kyerɛɛ no sɛ: "Ebia ɛno nti na mantumi annyi no amfi mu no." "Ne nyinaa akyi no, na ɛnyɛ tebea a ɛma obi da. Ná ɛyɛ n"ankasa adwene, na ɛtrɛwee!"
  
  Na ɛsɛ sɛ Nina gye tom sɛ eyi yɛ asɛm a ɛyɛ anigye na ntease wom a efi adwenemyare ho oduruyɛfo bi a kan no na onni obu kɛse biara mma no hɔ.
  
  Elma sɔre gyinaa hɔ na ɔtow akode no guu dan a wɔtwɛn no mfinimfini. Afei ɔkɔɔ oduruyɛfo no adwumayɛbea a okura sigaret. Nina ne Oduruyɛfo Helberg de wɔn ho too fam bere a wohuu no no, nanso nea ɔyɛe ara ne sɛ ɔserew kyerɛɛ Sam na ɔde ne sigaret maa no.
  
  "So metumi de saa ara ama wo, Oduruyɛfo Gould?" ɔserewee. "Aka abien foforo wɔ m"akyi bag mu."
  
  Nina buae sɛ: "Uh, dabi, aseda."
  
  Nina ho dwiriw no. So ɔbea a ɔde mogya nwini kum ɔbarima bi nkyɛe no de sigaret maa no ampa? Sam de ahohoahoa serew hwɛɛ Nina, na ɔwosow ne ti kɛkɛ na osii apini. Elma kɔɔ anim pon no nkyɛn kɔfrɛɛ polisifo.
  
  "Hello, mepɛ sɛ mebɔ awudisɛm bi ho amanneɛ wɔ Oduruyɛfo Helberg adwumayɛbea a ɛwɔ Old Town..." ɔbɔɔ ne adeyɛ no ho amanneɛ.
  
  "Nsu kronkron, Sam!" - Nina de ahopopoɔ guu mu.
  
  "Minim, ɛnte saa?" ɔserewee, nanso na ɛte sɛ nea ne ho yeraw no kakra wɔ nea ohui no ho. "Doc, ɛsɛ sɛ wode asɛm bi ba na ama ntease aba polisifo anim. Ná minni nkwaseasɛm a ɔyɛe wɔ dan a wɔtwɛn mu no biara so tumi."
  
  Oduruyɛfo Helberg de ne ti too fam sɛ: "Minim, Sam." "Ná woda so ara wɔ hypnosis ase bere a eyi sii no. Nanso yɛn baanu nyinaa nim sɛ na onni n"adwene so tumi, na ɛno haw me. Mɛyɛ dɛn ama wakɔda afiase ne nkwa nna a aka nyinaa wɔ nsɛmmɔnedi bi a wanyɛ wɔ mfiridwuma mu?"
  
  Nina de nyansahyɛ mae sɛ: "Migye di sɛ wubetumi adi n"adwene mu pintinn ho adanse na ebia woanya nkyerɛkyerɛmu bi a ɛbɛkyerɛ sɛ na ɔwɔ ahodwiriw anaa biribi mu." Ne fon bɔɔ na ɔkɔɔ mfɛnsere no mu sɛ ɔrekɔgye ɔfrɛ no berɛ a Sam ne Oduruyɛfoɔ Helberg hwɛɛ Elma nneyɛeɛ de hwɛɛ sɛ ɔrenguan.
  
  Oduruyɛfo Helberg bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Nokware no ne sɛ, obiara a na odi wo so, Sam, pɛe sɛ okum wo, sɛ́ ɛyɛ me boafo anaa me." "Afei a asiane biara nni ho sɛ wubesusuw sɛ saa tumi yi yɛ w"ankasa w"adwene no, mesrɛ wo sɛ hwɛ yiye paa wɔ w"adwene anaa wo suban ho, anyɛ saa a ebia wubewie sɛ wubekum nea wodɔ no no."
  
  Nina home hweree mpofirim, araa ma mmarima baanu no nyinaa hwɛɛ no. Ná ɛte sɛ nea ne ho adwiriw no. "Ɛyɛ Purdue!"
  
  
  Ti 17
  
  
  Sam ne Nina fii Oduruyɛfo Helberg adwumayɛbea hɔ ansa na polisifo no reba. Ná wonni nea adwene ho ɔbenfo no bɛka akyerɛ atumfoɔ no ho adwene biara, nanso na wɔwɔ nneɛma a ɛho hia kɛse a ɛsɛ sɛ wosusuw ho mprempren.
  
  "So ɔkaa faako a ɔwɔ?" Sam bisae bere a wɔde wɔn ani kyerɛɛ Sam kar no.
  
  "Wɔde no too nsraban bi a...guess who?" ɔserewee.
  
  "Owia Tuntum, ɛbae ara kwa?" Sam dii agoru kaa ho.
  
  "Bingo!" Na ɔmaa me nɔma ahorow a ɛtoatoa so sɛ memfa nkɔ ne mfiri biako mu wɔ Reichtisusis. Mfiri bi a ɛyɛ anifere, a ɛte sɛ Enigma afiri no," na ɔka kyerɛɛ no.
  
  "Wunim sɛnea eyi te?" obisae bere a wɔde kar rekɔ Perdue agyapade no so no.
  
  "Aane. Nasifo de dii dwuma kɛse wɔ Wiase Ko II mu de dii nkitaho. Ne titiriw no, eyi yɛ electromechanical rotary encryption afiri," Nina kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Na wunim sɛnea wɔyɛ ade yi ho adwuma?" Ná Sam pɛ sɛ ohu efisɛ na wonim sɛ ɛbɛboro ne so bere a ɔrebɔ mmɔden sɛ obehu mmara ahorow a ɛyɛ den no. Bere bi ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyerɛw code ama software adesua bi na owiee ase no ɔyɛɛ nhyehyɛe bi a ɛnyɛ hwee sɛ ɛbɛyɛ umlauts ne stationary bubbles.
  
  Obuae, na ɔhwɛɛ nnidiso nnidiso a ɛte sɛ nea ntease nnim a ɔkyerɛw too hɔ no sɛ: "Perdue maa me nɔma ahorow bi sɛ mede bɛhyɛ kɔmputa no mu, ɔkae sɛ ɛbɛma yɛanya baabi a ɔwɔ."
  
  Bere a wɔrebɛn koko a Perdue agyapade kɛse no hwɛ ɔkwan a ɛyɛ kyinhyia no so no, Sam kae sɛ: "Misusuw sɛnea ɔyɛe a oduu telefon so no ho." "Mewɔ anidaso sɛ wɔrenhu no bere a ɔretwɛn sɛ yebedu ne nkyɛn no."
  
  "Dabi, bere tenten a ɔwɔ ahobammɔ no. Ɔka kyerɛɛ me sɛ wɔhyɛɛ awɛmfo no sɛ wonkum no, nanso otumi guan fii dan a wɔde no sie no mu. Mprempren ɛda adi sɛ ɔde ne ho ahintaw kɔmputa dan mu na wakɔ wɔn nkitahodi nhama mu sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi afrɛ yɛn," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Ha! Sukuu dedaw! Woayɛ yie, akokɔ dedaw!" Sam serewee wɔ Perdue nyansa a ɔde yɛɛ adwuma no ho.
  
  Wɔtwee wɔn ho kɔɔ Perdue fie kar kwan no mu. Ná awɛmfo no nim wɔn panyin nnamfo paa na wɔde ayamye wosow wɔn nsa kyerɛɛ wɔn bere a wobuee ɔpon kɛse tuntum no. Perdue boafo no hyiaa wɔn wɔ ɔpon no ano.
  
  "Woahu Owura Perdue?" - a obisae. "Oo, meda Onyankopɔn ase!"
  
  "Yiw, ɛsɛ sɛ yedu ne ɛlɛtrɔnik dan mu mesrɛ wo. Eyi gye ntɛmpɛ kɛse," Sam bisae, na wɔde ahopere kɔɔ dan a ɛwɔ fam a Perdue adan no n"asɔredan kronkron a ɔyɛe no biako no mu. Ɔde biribiara a ɔda so ara reyɛ ho adwuma no siee ɔfã biako, na ɔfã foforo no, na biribiara a wawie nanso onnya nnyaa tumi krataa no wɔ hɔ. Wɔ obiara a ɔntra ase na ɔhome mfiridwuma anaasɛ onni mfiridwuma ho akɔnnɔ kɛse fam no, na ɛyɛ nhama ne nnwinnade, mfiri a wɔde hwɛ nneɛma so ne nnwinnade a ɛyɛ nwonwa a wontumi nkɔ mu.
  
  "Damn, hwɛ saa nwura yi nyinaa! Yɛbɛyɛ dɛn ahu ade yi wɔ ha?" Ná Sam ahaw. Ne nsa tuu mmirika kɔɔ ne ti nkyɛnkyɛn bere a ɔhwehwɛɛ beae hɔ hwehwɛɛ nea Nina kaa ho asɛm sɛ afiri bi a wɔde kyerɛw nsɛm no. "Minhu biribi a ɛte saa wɔ ha."
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Me nso." "Boa me kɛkɛ ma menhwɛ nkuku no mu nso, mesrɛ wo, Sam."
  
  Ɔka kyerɛɛ no bere a obuee ɔdan a edi kan a wɔde nneɛma gu mu no apon, na obuu n"ani guu aseresɛm biara a ebia ɔbɛka afa n"asɛm no mu kasakoa ho no sɛ: "Mewɔ anidaso sɛ wunim sɛnea wobedi ade yi ho dwuma, anyɛ saa a Perdue bɛyɛ abakɔsɛm."
  
  Nina kae bere a ɔhwehwɛɛ nkuku pii a na egyina toatoa so wɔ apuei fam ɔfasu no ho no mu sɛ: "Ɛnam nhwehwɛmu a meyɛe wɔ m"adesuawie nkrataa no biako ho wɔ afe 2004 mu nyinaa nti, ɛsɛ sɛ mitumi hu, mma ɛnhaw wo."
  
  Ɔkaa no anifere kwan so sɛ: "Misusuw sɛ mihuu." Sam fii asraafo dan dedaw bi a ɛyɛ ahabammono mu twee afiri a wɔde kyerɛw nsɛm a wɔaboro no na ɔmaa so te sɛ nkonimbo. "Eyi ne no?"
  
  "Yiw ɛno ne no!" - a oteaa mu. "Ɛyɛ, fa eyi to ha."
  
  Nina tew pon ketewa no mu na ɔtwee akongua bi fii pon foforo so sɛ ɔrekɔtra n"anim. Ɔyii nɔma krataa a Perdue de maa no no na ɔfirii adwuma mu. Bere a na Nina de n"adwene asi asɛnni no so no, na Sam resusuw nsɛm a esisii nnansa yi ho, na ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ntease aba mu. Sɛ obetumi ama nkurɔfo adi n"ahyɛde so ankasa a, anka ɛbɛsakra n"asetra koraa, nanso biribi a ɛfa ne talente foforo a ɛfata ho ne akanea kɔkɔɔ a ɛwɔ ne tirim.
  
  Perdue fie adwumayɛfo no mu biako fi ɔpon no ano frɛɛ no sɛ: "Fa kyɛ me, Oduruyɛfo Gould." "Ɔbarima bi a ɔyɛ ɔbarima pa wɔ ha a ɔpɛ sɛ ohu wo. Ɔka sɛ ɔne wo kasae wɔ telefon so nna kakraa bi a atwam ni faa Owura Perdue ho."
  
  "Oh shit!" Ná Nina resu. "Me werɛ fii saa ɔbarima yi koraa! Sam, ɔbarima a ɔbɔɔ yɛn kɔkɔ sɛ Perdue yerae no? Ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛ ɔno. Damn, ne bo bɛfuw."
  
  Odwumayɛni no de ne ho gyee mu sɛ: "Sɛnea ɛte biara no, ɛte sɛ nea ne ho yɛ fɛ ankasa."
  
  "Mɛkɔ ne no akasa. Ne din ne dɛn?" Sam bisaa no sɛ.
  
  Obuae sɛ: "Holzer." "Detlef Holzer" na ɔkyerɛwee.
  
  "Nina, Holzer ne ɔbea a owui wɔ aban ananmusifo dwumadibea hɔ no din a etwa to, ɛnte saa?" obisae. Ɔde ne ti too fam na mpofirim ara ɔkaee ɔbarima no din fii telefon so nkɔmmɔbɔ no mu, afei a Sam aka ho asɛm no.
  
  Sam gyaw Nina kɔyɛɛ n"adwuma na ɔsɔre ne ɔhɔho no kasae. Bere a ɔhyɛn abrannaa no so no, ɛyɛɛ no nwonwa sɛ ohui sɛ ɔbarima bi a ne honam ani yɛ den sɛ ɔrenom tii a ne ho yɛ nwonwa saa.
  
  "Owura Holzer?" Sam serewee, na ɔtenee ne nsa. "Sam Cleave na ɔkyerɛwee. Meyɛ Oduruyɛfo Gould ne Owura Perdue adamfo. Mɛyɛ dɛn aboa wo?"
  
  Detlef serewee ayamye mu na ɔbɔɔ Sam nsa. "Ɛyɛ me anigye sɛ mahyia wo, Owura Cleave. Hmm, ɛhe na Oduruyɛfo Gould wɔ? Ɛte sɛ nea obiara a mebɔ mmɔden sɛ me ne no bɛkasa no yera na obi foforo besi wɔn ananmu."
  
  "Ɔde ne ho ahyɛ adwuma no mu ara kwa mprempren, nanso ɔwɔ ha. Oh, na ɛyɛ no yaw sɛ wanfrɛ wo bio de besi nnɛ, nanso ɛte sɛ nea wutumi huu Owura Perdue agyapade no ntɛm ara," Sam hyɛɛ no nsow bere a ɔtraa ase no.
  
  "Woahu no de besi nnɛ? Ɛsɛ sɛ me ne no kasa fa me yere ho ankasa," saa na Detlef kae bere a ɔne Sam bɔɔ kaad a wɔabue ano no. Sam hwɛɛ no, na n"ani gyee ho.
  
  "So metumi abisa nea na Owura Perdue ne wo yere yɛ?" So na wɔyɛ adwumayɛfo a wɔyɛ adwuma?" Ná Sam nim yiye sɛ wɔahyiam wɔ Carrington adwumayɛbea hɔ abɛka bara a wɔabara sɛ wɔbɛsi fam no ho asɛm, nanso nea edi kan no na ɔpɛ sɛ ohyia ɔhɔho no.
  
  "Dabi, nokwarem no, na mepɛ sɛ mibisa no nsɛm kakraa bi fa tebea horow a me yere wui no ho. Woahu, Owura Cleave, minim sɛ wankum ne ho. Ná Owura Perdue wɔ hɔ bere a wokum no no. Wote baabi a mede eyi rekɔ no ase?" - bisaa Sam wo nne a emu ye den mu.
  
  Sam sii so dua sɛ: "Wususuw sɛ Perdue kum wo yere."
  
  Detlef buae sɛ: "Migye di."
  
  "Na woaba ha sɛ worebɛtɔ were?" Sam bisae sɛ.
  
  "So anka ɛbɛyɛ nea ɛkɔ akyiri saa ankasa?" - kasa tiaa Germanni ɔbran no. "Ɔno ne onipa a otwa to a ohuu Gabi sɛ ɔte ase. Dɛn bio na anka mɛba ha?"
  
  Wim tebea a na ɛwɔ wɔn ntam no yɛɛ basaa ntɛm ara, nanso Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔde ntease bedi dwuma na wada suban pa adi.
  
  "Owura Holzer, minim Dave Perdue. Ɔnyɛ owudifo ɔkwan biara so. Saa ɔbarima yi yɛ ɔdebɔneyɛfo ne ɔkwantufo a n"ani gye abakɔsɛm mu nkaedum nkutoo ho. Wususuw sɛ wo yere wu no so benya so mfaso dɛn?" Sam bisaa ne nsɛm ho amanneɛbɔ ho nimdeɛ.
  
  "Minim sɛ na ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛpa nnipa a wɔhyɛ saa awudi ahorow yi akyi wɔ Germany no ho ntama, na na ɛne Amber Room a wontumi nhu, a ɛyerae wɔ Wiase Ko II mu no wɔ biribi yɛ. Afei ɔkɔɔ sɛ ɔrekɔhyia David Perdue na owui. Wunsusuw sɛ ɛno yɛ adwenem naayɛ kakra? - bisaa Sam de akasakasa.
  
  "Metumi ate sɛnea wobaa saa asɛm yi ase, Owura Holzer, nanso Gaby wu akyi pɛɛ no, Perdue yerae..."
  
  "Ɛno ne asɛm no. So owudifo remmɔ mmɔden sɛ ɔbɛyera na amma wɔankyere no?" Detlef twaa n"asɛm mu. Na ɛsɛ sɛ Sam gye tom sɛ ɔbarima no wɔ ntease pa a enti ɛsɛ sɛ osusuw sɛ Perdue na okum ne yere.
  
  "Okay, mɛka nea," Sam de mae wɔ diplomatic kwan so, "bere a yɛahu..."
  
  "Sam! Me ntumi nnya damn thing no nka nsɛm no nyinaa nkyerɛ me. Perdue kasamu abien a etwa to no ka biribi fa Amber Room ne Red Army no ho!" Nina teɛɛm, na otuu mmirika foroo atrapoe no kɔɔ Mezzanine.
  
  "Oyi ne Oduruyɛfo Gould, ɛnte saa?" Detlef bisaa Sam sɛ. "Mihu ne nne wɔ telefon so. Ka kyerɛ me, Owura Cleave, dɛn na ɔne David Perdue wɔ yɛ?"
  
  "Meyɛ yɔnko dwumayɛni ne m"adamfo. Mitu no fo wɔ abakɔsɛm mu nsɛm ho wɔ n"akwantu ahorow no mu, Owura Holzer," obuaa n"asɛmmisa no denneennen.
  
  Detlef serewee brɛoo sɛ: "Ɛyɛ anigye sɛ mahyia wo anim ne anim, Oduruyɛfo Gould." "Afei ka kyerɛ me, Owura Cleave, ɛyɛɛ dɛn na na me yere reyɛ biribi a ɛte sɛ nsɛmti koro no ara a na Oduruyɛfo Gould reka ho asɛm kɛkɛ no mu yiye?" Na ɛba sɛ wɔn baanu nyinaa nim David Perdue, enti dɛn nti na wonka saa nkyerɛ me ɛsɛ sɛ misusuw ho?"
  
  Nina ne Sam sesaa wɔn anim animtiaabu. Na ɛte sɛ nea wɔn nsrahwɛfo no ayera asinasin wɔ wɔn ankasa ahodwiriwde mu.
  
  "Owura Holzer, nneɛma bɛn na woreka ho asɛm?" Sam bisae sɛ. "Sɛ wubetumi aboa yɛn ma yɛahu eyi a, ebia yebetumi ahu Perdue, na afei, mehyɛ bɔ sɛ, wubetumi abisa no biribiara a wopɛ."
  
  Nina de kaa ho sɛ: "Nokwarem no, wankum no," na ɔde ne ho bɔɔ mmarima baanu a wɔte velvet nkongua a ɛwɔ dan mu no so.
  
  "Me yere yɛɛ sikasɛm mu adwumayɛfo ne amammuifo a wokunkum wɔn wɔ Berlin no mu nhwehwɛmu. Nanso ne wu akyi no, mihuu dan bi - radio dan, misusuw - na ɛhɔ na mihuu nsɛm a ɛfa awudisɛm no ho ne nkrataa pii a ɛfa Amber Pii a bere bi Ɔhene Frederick William I a ofi Prussia de maa Tsar Peter Ɔkɛseɛ no, 1999 no ho. " Detlef kae sɛ. "Ná Gabi nim sɛ abusuabɔ bi wɔ wɔn ntam, nanso ɛsɛ sɛ me ne David Perdue kasa na ama mahu nea ɛyɛ."
  
  Nina de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Wiɛ, ɔkwan bi wɔ hɔ a wobɛfa so ne no akasa, Owura Holzer." "Misusuw sɛ ebia nsɛm a wuhia no wɔ nkitahodi a ɔne yɛn dii nnansa yi no mu."
  
  "Enti wunim baabi a ɔwɔ!" - a oboboo.
  
  Nina kyerɛkyerɛɛ mu kyerɛɛ ɔhɔho a na ne ho yeraw no no sɛ: "Dabi, saa nkrasɛm yi nkutoo na yɛn nsa kaa, na ɛsɛ sɛ yɛkyerɛ nsɛmfua no nyinaa ase ansa na yɛatumi akɔgye no afi nnipa a wɔkyeree no sie no nsam." "Sɛ yɛantumi ankyerɛ ne nkrasɛm no ase a, minni sɛnea mɛhwehwɛ no ho adwene biara."
  
  "Sɛ yɛbɛka a, dɛn na na ɛwɔ nkrasɛm a aka a wutumi kyerɛɛ ase no mu?" Sam de anigye bisaa no sɛ.
  
  Ɔde ahopopo, na na nsɛmfua a ntease nnim no da so ara adwene tu fra. "Ɛka "Asraafo" ne "Steppe" ho asɛm, ebia beae bi a mmepɔw wɔ so? Afei ɛka sɛ "hwehwɛ Amber Room no mu anaasɛ wuwu" na ade foforo biako pɛ a minyae ne nkyerɛwde ne nsoromma akuwakuw.Minnye nni sɛ ne kar no ye."
  
  Detlef susuw saa nsɛm yi ho. Ɔde ne nsa hyɛɛ ne jacket kotoku mu kae mpofirim sɛ: "Hwɛ eyi." Sam faa gyinabea bi a ɔde bɛbɔ ne ho ban, nanso ɔhɔho no twee ne fon nkutoo. Ɔdannan mfonini ahorow no mu na ɔde nneɛma a ɛwɔ kokoam dan no mu kyerɛɛ wɔn. "Me fibea biako maa me coordinates a metumi ahu nnipa a Gabi rehunahuna wɔn sɛ ɔbɛpa wɔn ho ntama no. So wuhu akontaahyɛde ahorow yi? Fa wɔn gu wo kar mu na hwɛ nea ɛyɛ."
  
  Wɔsan kɔɔ dan a ɛwɔ abankɛse dedaw a na Nina de Enigma afiri no reyɛ adwuma no ase no mu. Ná Detlef mfonini ahorow no mu da hɔ na ɛbɛn hɔ araa ma na ɛma nsonsonoe da nea wɔaka abom biara mu. Wɔ nnɔnhwerew abien a edi hɔ no mu no, Nina kyerɛw nɔma ahorow no mmiako mmiako. Awiei koraa no, onyaa nsɛmfua a ɛne mmara ahorow no hyia a wɔatintim.
  
  "Afei eyi nyɛ Purdue nkrasɛm; saa nkrasɛm yi gyina nɔma a efi Gabi nkrataa so," saa na Nina kyerɛkyerɛɛ mu ansa na ɔrekenkan nea efii mu bae no. "Nea edi kan no, ɛka sɛ "Black vs. Red on the Kazakh Steppe", afei "radiation cage" ne abien a etwa to a wɔaka abom "Mind Control" ne "Ancient Orgasm"."
  
  Sam maa n"ani so. "Tete nna mu ɔbrasɛe?"
  
  "Ugh! Mekasae a ɛnteɛ. Ɛyɛ 'tete abɔdeɛ a nkwa wom,'" ɔkaa ne tirim, na ɛmaa Detlef ne Sam gyee wɔn ani kɛseɛ. "Enti, Gabi ne Perdue nyinaa kaa 'The Steppe' ho asɛm, na ɛno nko ara ne nsɛnkyerɛnneɛ a ɛba sɛ ɛyɛ beaeɛ no."
  
  Sam hwɛɛ Detlef. "Enti wufi Germany baa kwan no nyinaa so sɛ worekɔhwehwɛ Gabi kumfo no. Na akwantu a wobɛkɔ Kazakhstan sare so nso ɛ?"
  
  
  Ti 18
  
  
  Perdue nan da so ara yɛ no yaw kɛse. Ná anammɔn biara a otu no te sɛ nnadewa a ɛkɔ ne nansoaa so nantew. Eyi maa ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nhyɛ mpaboa, nanso na onim sɛ sɛ ɔpɛ sɛ oguan fi n"afiase a, ɛsɛ sɛ ɔhyɛ. Bere a Klaus fii ayaresabea hɔ akyi no, Perdue yii IV no fii ne nsa so ntɛm ara na ofii ase hwɛɛ sɛ ebia ne nan no mu yɛ den sɛnea ɛbɛyɛ a ebetumi agyina ne mu duru so anaa. Ná onnye nni ɔkwan biara so sɛ wɔabɔ wɔn tirim sɛ wɔbɛware no wɔ nna kakraa a edi hɔ no mu. Ná ɔhwɛ kwan sɛ wɔbɛyɛ ayayade foforo a ɛbɛma ne nipadua ne n"adwene adi dɛm.
  
  Esiane sɛ na Perdue ani gye mfiridwuma ho nti, na onim sɛ obetumi ayɛ wɔn nkitahodi mfiri ahorow, ne nhyehyɛe biara a wɔde hwɛ kwan a wɔfa so kɔ hɔ ne ahobammɔ nhyehyɛe biara a wɔde di dwuma no mu nsakrae. Ná Order of the Black Sun yɛ ahyehyɛde a edi tumi a ɛde nea eye sen biara nkutoo na ɛbɔ n"anigye ho ban, nanso na Dave Perdue yɛ ɔbenfo a na wobetumi asuro nkutoo. Otumi maa ne mfiridwumayɛfo no nsusuwii biara nyaa nkɔso a ɔmmɔ mmɔden kɛse.
  
  Ɔsɔre tenaa mpa no so na afei ɔde ahwɛyiye hwee ase kɔɔ nkyɛn de nhyɛso baa ne nan ase a ɛyɛ yaw no so nkakrankakra. Bere a Perdue yɛɛ n"anim no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ obebu n"ani agu ɛyaw a emu yɛ den a efi ne hyew a ɛto so abien no mu no so. Ná ɔmpɛ sɛ wobehu no bere a ɔda so ara ntumi nnantew anaa ontu mmirika no, anyɛ saa a anka obewie.
  
  Bere a Klaus bɔɔ ne mmarima no amanneɛ ansa na ɔrekɔ no, na wɔn dommum no rehinhim dedaw wɔ akwan akɛse a ɛyɛ hu no mu, na ɔreyɛ adwene mu asase mfonini a ɔde bɛyɛ ne guankɔbea ho nhyehyɛe. Wɔ abansoro a ɛto so abiɛsa a wɔde no too mu no, ɔweawe faa atifi fam ɔfasu no so kɔhwehwɛɛ ɔkwan no awiei, efisɛ osusuwii sɛ ɛbɛyɛ sɛ antweri bi wɔ hɔ. Ɛnyɛ nwonwa dodo sɛ ohui sɛ abankɛse no nyinaa yɛ kurukuruwa ankasa na wɔde dade nnua ne nnua a wɔde dade akɛse a wɔde abɔ mu ahyɛ mu den na ɛyɛ akyi afasu no.
  
  Ɔhwɛɛ sɛnea Kazakhstan abankɛse a ɛwɔ Owia Tuntum no adansi no, ɔkae wɔ ne tirim sɛ: "Eyi te sɛ ahunmu hyɛn a wɔabɔ no dam." Wɔ mfinimfini hɔ no, na ɔdan no mu da mpan, na na ɛyɛ baabi kɛse a wobetumi de kar akɛse anaa wimhyɛn asie anaa wɔasisi. Wɔ afã horow nyinaa no, na dade dan no maa abansoro du a ɛwɔ adwumayɛbea ahorow, server stations, nsɛmbisa dan, adidibea ne atrae, boardrooms ne laboratories. Perdue ani gyee sɛnea ɔdan no de anyinam ahoɔden di dwuma yiye ne nyansahu mu nneɛma a wɔde yɛ adwuma no ho, nanso na ɛsɛ sɛ ɔkɔ so tu.
  
  Ɔfaa fononoo a mmubuafo ne adwumayɛbea ahorow a mfutuma ayɛ mu ma no akwan a ɛyɛ sum no so, hwehwɛɛ ɔkwan a ɔbɛfa so afi mu anaasɛ anyɛ yiye koraa no, nkitahodi mfiri bi a ɛyɛ adwuma a obetumi de afrɛ mmoa. Nea ɛmaa ne ho tɔɔ no ne sɛ ohuu dan dedaw bi a wɔhwɛ wimhyɛn akwantu so a na ɛte sɛ nea wɔmfaa nni dwuma mfe du du pii.
  
  Ɔyɛɛ n"anim basabasa, na ɔhwehwɛɛ nnwinnade a ɛwɔ dan a ɛyɛ ahinanan no mu no mu sɛ: "Ebia na ɛyɛ Ɔko Nwininwini bere so atopae ahorow bi fã." Bere a ɔde n"ani sii ahwehwɛ dedaw a ogye fii afiri a wɔde yɛ nhwehwɛmu a hwee nni mu no so no, ɔkɔɔ so de afiri biako pɛ a ohui no bataa ho. Ɔde nyansahyɛ mae sɛ: "Ɛte sɛ Morse code transmitter a wɔde ɛlɛtrɔnik mfiri ayɛ," na ɔkotow hwehwɛɛ nhama a ɔde bɛhyɛ ɔfasu socket no mu. Wɔyɛɛ afiri no sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛbɔ nɔma nnidiso nnidiso nkutoo, enti na ɛsɛ sɛ ɔbɔ mmɔden sɛ ɔbɛkae ntetee a onyae bere tenten ansa na ɔretra Wolfenstein mfe pii a atwam ni no.
  
  Ɛdenam mfiri no a ɔde hyɛɛ adwuma mu na ɔde ne antenna ahorow no kyerɛɛ baabi a osusuw sɛ atifi fam wɔ so no, Perdue nyaa afiri bi a ɛde nsɛm kɔma a ɛyɛ adwuma te sɛ telegraph afiri nanso ebetumi de mmara a ɛfata akɔ telefon so nkitahodi satellite ahorow a ɛwɔ asase so a ɛwɔ mmara a ɛfata so. Na obetumi de saa afiri yi adan nsɛmfua ayɛ no akontaahyɛde a ɛne no sɛ na ɔde Atbash cipher no adi dwuma de aka akontaabu mu coding nhyehyɛe ho. "Binary bɛyɛ ntɛmntɛm kɛse," he seethed bere a mfiri a ne bere atwam no kɔɔ so hweree nea efii mu bae esiane anyinam ahoɔden a ɛtwaa bere tiaa bi esiane ahoɔden a ɛsakrasakra wɔ anyinam ahoɔden nhama mu nti.
  
  Bere a awiei koraa no Perdue de nsɛnkyerɛnne a ɛho hia a ɛbɛma wanya ano aduru no maa Nina wɔ ne fie Enigma afiri no so no, ɔde ne ho kɔhyɛɛ nhyehyɛe dedaw no mu de ne telefon so nkitahodi kwan no nyaa nkitahodi. Na ɛnyɛ mmerɛw sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ ɔne telefon nɔma a ɛte saa bedi nkitaho, nanso na ɛsɛ sɛ ɔbɔ mmɔden. Eyi nkutoo ne ɔkwan a obetumi afa so de nɔma ahorow a ɛtoatoa so no akɔma Nina denam mfɛnsere a ɛto so abien a ɔde bɛkɔ akɔma ɔsom adwuma no, nanso nea ɛyɛ nwonwa no, odii nkonim.
  
  Ɛnkyɛe koraa na ɔtee sɛ Kemper mmarima no retu mmirika atwa dade ne kɔnkrit abankɛse no ho ahyia, rehwehwɛ no. Ná ne ntini ayɛ basaa, ɛwom mpo sɛ na watumi afrɛ obi ntɛm ara de. Ná onim sɛ ebegye nna pii ankasa ansa na wɔahu no, enti na ɔwɔ nnɔnhwerew a ɛyɛ yaw wɔ n"anim. Ná Perdue suro sɛ sɛ wohu no a, asotwe no bɛyɛ nea ɔrennya ahoɔden mfi mu da.
  
  Ná ne nipadua da so ara yɛ no yaw, oguan kɔɔ asase ase ɔtare bi a wɔagyaw hɔ mu wɔ dade apon a wɔato mu a wɔde akɔre nhama akata so na nkannare asɛe no akyi. Na ɛda adi pefee sɛ obiara nni hɔ mfe pii, na ɛma ɛyɛ beae a eye ma oguanfo a wapira.
  
  Ná Perdue ahintaw yiye, na ɔretwɛn sɛ wobegye no, ma enti wanhu mpo sɛ wɔtow hyɛɛ abankɛse no so nna abien akyi. Nina ne Chaim ne Todd, Purdue kɔmputa ho abenfo dii nkitaho sɛ wɔnto anyinam ahoɔden a ɛwɔ mpɔtam hɔ no mu. Ɔmaa wɔn coordinates a Detlef nsa kaa fii Milla hɔ bere a ɔde tuned kɔɔ numbers station no so akyi no. Bere a Scotlandfo baanu no de saa nsɛm yi dii dwuma no, wɔsɛee adwumakuw no anyinam ahoɔden ne nkitahodi nhyehyɛe titiriw no na wɔde ntwitwiridii baa mfiri te sɛ laptop ne fon a wɔde di dwuma wɔ nsa so nyinaa a ɛwɔ akwansin abien a atwa Black Sun Fortress ho ahyia no so.
  
  Sam ne Detlef wiawiaa wɔn ho faa ɔpon kɛse no mu a wɔanhu, na wɔde ɔkwan bi a wɔasiesie ansa na wɔde helikopta retu wimhyɛn akɔ Kazakhstan sare so asase a ɛso yɛ amamfõ no so. Wɔgyee mmoa fii Purdue Poland adwumakuw ketewa, PoleTech Air & Transit Services hɔ. Bere a mmarima no tow hyɛɛ abansoro no so no, Nina ne wimhyɛnkafo bi a wɔatete no wɔ sraadi mu twɛn wɔ hyɛn no mu, na ɔde infrared mfonini hwehwɛɛ mmeae a atwa ho ahyia no mu hwɛe sɛ ebia ɔtamfo retu.
  
  Ná Detlef kura ne Glock, abɔmmɔ nnade abien ne ne nnua abien a wotumi trɛw mu no biako. Ɔde biako no maa Sam. Nsɛm ho amanneɛbɔfo no nso de n"ankasa Makarov ne atopae anan a ɛyɛ wusiw kɔe. Wɔpaee faa ɔpon kɛse no mu, na wɔhwɛɛ kwan sɛ atuo bɛtɔ wɔ sum mu, nanso wɔto hintidua mmom wɔ afunu pii a wɔahwete fam wɔ ɔkwan no so.
  
  "Dɛn koraa na ɛrekɔ so?" Sam de asɛm no too n"ano. "Saa nkurɔfo yi yɛ adwuma wɔ ha. Hena na anka obetumi akum wɔn?
  
  Detlef buae komm, na ɔde ne kanea a ɔde tow tow kyerɛɛ awufo a wɔwɔ fam no so sɛ: "Efi nea metee no mu no, Germanfo yi kunkum wɔn de de hwehwɛ nkɔanim." "Wɔn mu bɛyɛ aduonu. Tie!"
  
  Sam gyinaa hɔ tiee no. Ná wotumi te basabasayɛ a anyinam ahoɔden a atwa wɔ ɔdan no abansoro afoforo so de aba no. Wɔde ahwɛyiye foroo antweri a edi kan no. Ná asiane wom dodo sɛ wɔbɛtetew mu wɔ ɔdan kɛse te sɛ eyi mu a wonnim akode no anaa nnipa dodow a wɔte mu no ho hwee. Wɔde ahwɛyiye nantew wɔ fael biako mu, na na wɔde akode ayɛ krado, na wɔde wɔn akanea hyerɛn kwan no so.
  
  Sam kae sɛ: "Momma yɛnhwɛ kwan sɛ wɔrenhu yɛn ntɛm ara sɛ yɛyɛ nnipa a yɛhyɛn yɛn so."
  
  Detlef serewee. "Nifa. Momma yɛnkɔ so nkɔ baabiara kɛkɛ."
  
  Sam kae sɛ: "Yiw. Wɔhwɛɛ sɛnea akwantufo no binom akanea a ɛrehyerɛn no tuu mmirika kɔɔ dan a wɔde anyinam ahoɔden yɛ adwuma no mu no. "Oh shit! Detlef, wɔrekɔsɔ generator no!"
  
  "Kɔ fa! Kɔ fa!" Detlef hyɛɛ ne boafo no na ɔkyeree no wɔ atade no mu. Ɔtwee Sam kaa ne ho sɛ ɔrekɔsiw ahobammɔ mmarima no kwan ansa na wɔadu generator dan no mu. Bere a Sam ne Detlef dii akuwakuw a ɛhyerɛn no akyi no, wɔde wɔn akode no bɔɔ wɔn ho ban, na wosiesiee wɔn ho maa nea wontumi nkwati no. Bere a wɔretu mmirika no, Detlef bisaa Sam sɛ, "So woakum obi pɛn?"
  
  Sam buae sɛ: "Yiw, nanso nhyɛ da da."
  
  "Ɛyɛ, afei ɛsɛ sɛ woyɛ saa-wɔ adwemmɔne a ɛtra so!" - kaa Germanni tenten no. "Mmɔborɔhunu biara nni hɔ." Anaasɛ yɛrentumi mfi hɔ nkwa mu da."
  
  "Wɔanya!" Sam hyɛɛ bɔ bere a wɔne mmarima baanan a wodii kan no hyiae anim ne anim a wɔne ɔpon no ntam ntra anammɔn abiɛsa no. Ná mmarima no nnim sɛ nnipa baanu a wofi ɔfã foforo rebɛn no yɛ wɔn a wɔhyɛn mu kosii sɛ atuo a edi kan no bubuu ɔbarima a odi kan no ti nhwi.
  
  Sam bɔɔ n"ani bere a ɔtee sɛ amemene mu nneɛma ne mogya a ɛrepetepete n"anim a ɛyɛ hyew no ka n"anim no, nanso ɔde n"ani sii ɔbarima a ɔto so abien a ɔwɔ ntonto mu no so, na ɔtwee agyan no, kum no. Owufo no hwee ase mmerɛw wɔ Sam nan so bere a ɔkotow sɛ ɔrekɔfa ne tuo no. Ɔde n"ani sii mmarima a na wɔrebɛn no so, na wofii ase totow tuo guu wɔn so, na wopirapiraa nnipa baanu foforo. Detlef yii mmarima baanum a na wɔwɔ mfinimfini-mass shots a edi mũ ansa na ɔretoa ne ntua so wɔ Sam botae abien no so, na ɔde tuo bi faa wɔn ti nhwi mu biara mu.
  
  Germanni no serewee sɛ: "Adwuma kɛse, Sam." "Wonom sigaret, ɛnte saa?"
  
  "Migye di, dɛn ntia?" - Sam bisae, na ɔpopaa mogya a ɛyɛ basabasa no fii n"anim ne n"aso mu. Ne hokafo no fi ɔpon no ano kae sɛ: "Ma me wo kanea no." Ɔtow ne Zippo no guu Detlef ansa na wɔrehyɛn generator dan no mu na wɔde ogya too pɛtro a wɔde gu mu no mu. Bere a wɔresan aba no, wɔde atuo pii a wɔde asi wɔn ani so yiye maa engine ahorow no yɛɛ adwuma.
  
  Perdue tee abɔdamfo no fii ne hintabea ketewaa no mu na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔpon kɛse no ano, nanso esiane sɛ ɛno nkutoo ne ɔkwan a obetumi afa so afi adi a onim nti. Bere a Perdue rebubu denneennen, na ɔde ne nsa biako too ɔfasu no so kyerɛɛ no kwan wɔ sum no mu no, ɔde nkakrankakra foroo antweri a egye ntɛmpɛ no kɔɔ abansoro a edi kan no so abrannaa no so.
  
  Ná apon no abue kɛse, na wɔ hann kakraa bi a ɛtɔ dan no mu no mu no, ɔde ahwɛyiye tiatiaa afunu no so kosii sɛ oduu anhweatam so asase a ɛwɔ abɔnten no mframa a ɛyɛ hyew na ɛyɛ kusuu no home a ɛma akwaaba no ho. Bere a Perdue de aseda ne ehu sui no, otuu mmirika kɔɔ helikopta no ho, na ɔwosow ne nsa, bɔɔ Onyankopɔn mpae sɛ ɛnyɛ ɔtamfo no dea.
  
  Nina huruw fii kar no mu tuu mmirika kɔɔ ne nkyɛn. "Di akyi! Purdue na ɛwɔ hɔ! So wo ho ye? Bra ha!" - teateaam, na oduruu ne ho. Perdue maa n"ani so hwɛɛ abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ no. Ɔteɛɛm guu ne transmitter mu, na ɔka kyerɛɛ Sam ne Detlef sɛ ɔwɔ Perdue. Bere a Perdue hwee ne nsa mu no, ɔhwee ase, na ɔtwee no kaa ne ho kɔɔ anhwea no so.
  
  Ɔhomee sɛ: "Mantumi antwɛn sɛ mɛte wo nsa a wode kaa no no nka bio, Nina." "Woafa mu."
  
  Ɔserewee na ɔde n"adamfo a wabrɛ no kuraa ne nsa kosii sɛ afoforo no bae sɛ: "Meyɛ eyi bere nyinaa." Wɔforoo helikopta na wɔde wimhyɛn kɔɔ atɔe fam, faako a na wɔwɔ adan a ahobammɔ wom wɔ Aral Po no mpoano.
  
  
  Ti 19
  
  
  "Ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ Amber Room no, anyɛ saa a Order no behu. Ɛho hia sɛ yehu no ansa na wɔayɛ, efisɛ saa bere yi de wobetu wiase nniso ahorow agu na wɔakanyan basabasayɛ wɔ mmusuakuw asetɔre mu," Perdue sii so dua.
  
  Wɔboaboaa wɔn ho ano twaa ogya a ɛrehyew ho hyiae wɔ ofie a Sam gyee hayam wɔ Aral atrae hɔ no akyi. Ná ɛyɛ ɔdan a ɛwɔ mpa abiɛsa a wɔde nneɛma fã bi ahyɛ mu ma a na nneɛma a kuw no asua wɔ Wiase a Edi Kan aman mu no fã nni mu. Nanso na obiara ntumi nhu no na ɔyɛ nwonwa, na na wobetumi agye wɔn ahome wɔ hɔ, anyɛ yiye koraa no kosi sɛ Perdue ho bɛtɔ no. Saa bere yi nyinaa, na ɛsɛ sɛ Sam hwɛ Detlef yiye na ama wahwɛ ahu sɛ okunafo no remmɔ ɔpepepemfo no akuturuku na wakum no ansa na wadi Gabi wu no ho dwuma.
  
  Sam kae sɛ: "Yɛbɛdu hɔ bere a wo ho atɔ wo ara pɛ, Perdue." "Seesei ara yɛreda fam na yɛregye yɛn ahome kɛkɛ."
  
  Nina ti nhwi a wɔabɔ no nhama no fii ne kyɛw a wɔapam no ase bere a ɔresɔ sigaret foforo no. Purdue kɔkɔbɔ a na wɔahyɛ da ayɛ sɛ ɛyɛ ahyɛnsodeɛ no, anyɛ te sɛ ɔhaw kɛseɛ mma no ɛnam sɛdeɛ na ɔte nka wɔ wiase no ho nnansa yi nti. Ɛnyɛ nsɛm a wɔde sesae a ɔne onipa a ɔte sɛ onyame a ɔwɔ Sam kra mu no na ɛmaa osusuwii a na ɔmfa ne ho nhyɛ mu no kɛse. Nea na onim ara ne sɛ adesamma di mfomso mpɛn pii ne huammɔdi a ɛtrɛw wɔ wiase nyinaa a wontumi nkari pɛ no.
  
  Ná Aral yɛ mpataayi hyɛn gyinabea ne hyɛn gyinabea kurow ansa na ɛkame ayɛ sɛ Aral Po kɛse no reyow koraa, na na sare bi a ɛda hɔ kwa nkutoo na aka sɛ agyapade. Ɛyɛɛ Nina awerɛhow sɛ nsu a ɛyɛ fɛ pii ayow na ɛyerae esiane efĩ a nnipa ayɛ nti. Ɛtɔ da bi a, bere a ɔte nka sɛ onni anibiannaso titiriw no, na osusuw sɛ ebia wiase no renyɛ beae pa sɛ adesamma abusua no ankum biribiara a ɛwɔ mu, a n"ankasa ka ho a.
  
  Nkurɔfo kaee no nkokoaa a wogyaw wɔn wɔ ntɛtea dan bi a wɔhwɛ wɔn mu. Nea na wɔwɔ ara ne sɛ na wonni nyansa anaa ahobrɛase a ɛbɛma wɔahu sɛ wɔyɛ wiase no fã na ɛnyɛ wɔn ho asodi. Wɔ ahantan ne asɛyɛde a wonni mu no, wɔdɔɔso te sɛ ntontom, a na wonsusuw sɛ sɛ́ anka wobekum okyinnsoromma yi de adi wɔn dodow ne wɔn ahiade ho dwuma no, anka ɛsɛ sɛ wosiw wɔn ankasa nnipa dodow a ɛrekɔ soro no ano. Nina abam bui sɛ nkurɔfo, sɛ́ nnipa dodow no ara, ampene so sɛ wobehu sɛ sɛ wɔbɔ nnipa kakraa bi a wɔwɔ adwene mu tumi a ɛkorɔn a, ɛbɛma wiase a etu mpɔn kɛse aba a wɔrensɛe ahoɔfɛ no nyinaa esiane wɔn adifudepɛ ne asetra a wɔmfa nyɛ hwee nti.
  
  Esiane sɛ na Nina ayera adwene nti, ɔnom sigaret wɔ ogya dan no ho. Adwene ne nsusuwii ahorow a anka ɛnsɛ sɛ ogye n"ani baa n"adwene mu, faako a na ahobammɔ wom sɛ ɔde nsɛmti a wɔabara no besie no. Osusuw Nasifo botae ahorow ho na ohui sɛ saa nsusuwii ahorow a ɛte sɛ nea ɛyɛ atirimɔdensɛm yi bi yɛ ɔhaw ahorow pii a ɛde wiase no kotow wɔ mprempren bere yi mu no ano aduru ankasa ankasa.
  
  Sɛnea ɛte no, na okyi mmusuakuw asetɔre, atirimɔdensɛm ne nhyɛso. Nanso awiei koraa no, ogye toom sɛ, kodu baabi no, awosu mu nhyehyɛe a ɛyɛ mmerɛw a wobetu afi hɔ na wɔde awo ano aduru a wɔde bɛba denam awo a wɔde siw ano so bere a wɔawo mmofra baanu wɔ abusua bi mu akyi no nyɛ ade a ɛyɛ hu saa. Eyi bɛma nnipa dodow so atew, enti wɔbɛkora kwae ne mfuw nsase so sen sɛ wobetutu kwae bere nyinaa de akyekye nnipa atrae pii.
  
  Bere a ɔhwɛɛ asase a ɛwɔ ase hɔ no bere a na wɔretu kwan akɔ Aral Po no so no, Nina dii saa nneɛma yi nyinaa ho awerɛhow wɔ n"adwene mu. Asase a ɛyɛ nwonwa a bere bi na nkwa ahyɛ mu ma no asɛe na ayow wɔ nnipa nan ase.
  
  Dabi, wanmpene Third Reich no nneyɛe so, nanso na wontumi nnye n"ahokokwaw ne nhyehyɛe a ɔyɛe no ho kyim. Ɔde ahopopoɔ wiee ne sigaret a etwa to no sɛ: "Sɛ ɛnnɛ nnipa a wɔwɔ nteɛso a emu yɛ den ne ɔpɛ soronko saa wɔ hɔ a wɔpɛ sɛ wɔsakra wiase no ma ɛyɛ papa." "Fa w"adwene bu wiase bi a obi a ɔte sɛɛ anhyɛ nkurɔfo so, na mmom ogyaee nnwumakuw a wonni mmɔborohunu. Wɔ mu no, sɛ́ anka wɔbɛsɛe amammerɛ ahorow no, wɔbɛsɛe nsɛm ho amanneɛbɔfo amemene a wɔhohoro no na yɛn nyinaa bɛyɛ yiye. Na afei anka ɔtare bi a ɛyɛ fucking bɛba ha a ɛbɛma nkurɔfo no aduan."
  
  Ɔde sigaret a wɔde ahyɛ mu no bɔɔ ogya no mu. N"ani so twee Perdue ani, nanso ɔyɛɛ ne ho sɛ n"adwene nhaw no. Ebia ɛyɛ sunsuma a ɛresaw a efi ogya no mu no na ɛmaa n"anim a ɛyɛ mmerɛw no yɛɛ ahunahuna saa, nanso na n"ani nnye ho.
  
  "Wobɛyɛ dɛn ahu baabi a wubefi ase ahwehwɛ?" - a wobisaa Detlef. "Mekenkanee sɛ wɔsɛee Amber Room no wɔ ɔko no mu. So saa nkurɔfo yi rehwɛ kwan sɛ wobɛfa anwanwakwan so ama biribi a enni hɔ bio asan ada adi bio?"
  
  Ná ɛte sɛ nea Perdue wɔ nkate mu, nanso afoforo no susuwii sɛ efi osuahu a ɛyɛ awerɛhow a onyae wɔ Klaus Kemper nsam no. "Wɔka sɛ ɛda so ara wɔ hɔ. Na sɛ yɛanni wɔn anim wɔ eyi mu a, akyinnye biara nni ho sɛ wobedi yɛn so nkonim daa."
  
  "Adɛn?" Nina bisae sɛ. "Dɛn na tumi wom saa wɔ Amber Room no ho-sɛ ɛda so ara wɔ hɔ mpo a?"
  
  "Minnim, Nina. Wɔankɔ akyiri, nanso wɔmaa emu daa hɔ pefee sɛ ɔwɔ tumi a wontumi nnye ho kyim," Perdue rambled. "Nea ɛwɔ anaa ɛyɛ no, minni ho adwene biara. Minim kɛkɛ sɛ ɛyɛ hu yiye - sɛnea ɛtaa ba wɔ nneɛma a ɛyɛ fɛ a edi mũ ho no."
  
  Sam tumi hui sɛ wɔde kasasin no kyerɛ Nina, nanso na Perdue nne no nyɛ ɔdɔ anaa nkate. Sɛ wanni mfomso a, ɛkame ayɛ sɛ na ɛte sɛ nea ɛyɛ ɔtan. Sam susuw sɛnea Perdue te nka ankasa wɔ Nina a ɔde bere pii ne no nyae no ho, na na ɛte sɛ nea ɛyɛ yaw ma ɔpepepemfo a ɔtaa yɛ bubbly no.
  
  "Ɛhe na odii nea etwa to?" Detlef bisaa Nina sɛ. "Woyɛ abakɔsɛm kyerɛwfo. Wunim baabi a sɛ wɔansɛe no a, anka Nasifo no betumi de no akɔ?"
  
  Ogye toom sɛ: "Nea wɔakyerɛw wɔ abakɔsɛm nhoma ahorow mu nkutoo na minim, Detlef, nanso ɛtɔ mmere bi a nokwasɛm ahorow bi a wɔde asie nsɛm no mu a ɛma yenya nsɛnkyerɛnne."
  
  "Na dɛn na mo abakɔsɛm nhoma ahorow no ka?" - bisae adamfofa kwan so, na ɔyɛɛ ne ho sɛ n"ani gye Nina frɛ no ho kɛse.
  
  Osii apini na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so, na ɔkaee Amber Room ho anansesɛm a wɔkyerɛw wɔ ne nhoma ahorow mu no. "Wɔyɛɛ Amber Room no wɔ Prussia wɔ 1700 mfe no mfiase mu hɔ, Detlef. Ná wɔde agyan a wɔde ayɛ nhaban ne sika kɔkɔɔ a wɔde asisi nhaban ne nwene a ahwehwɛ wɔ akyi na ama ayɛ sɛ nea ɛyɛ nwonwa kɛse mpo bere a hann no bɔ no."
  
  "Na ɛyɛ hena dea?" obisae, na ɔkaa paanoo a wɔayɛ wɔ fie a ɛyɛ nwunu mu.
  
  "Na ɔhene a na ɔwɔ hɔ saa bere no ne Frederick William I, nanso ɔde Amber Pii no maa Russia Tsar Peter Ɔkɛseɛ no sɛ akyɛde. Nanso ɛno ne nea ɛyɛ nwini," na ɔkae. "Bere a na ɛyɛ ɔhene dea no, wɔtrɛw mu mpɛn pii ankasa! Wo de susuw mfaso a ɛwɔ so saa bere no mpo ho hwɛ!"
  
  "Efi ɔhene hɔ?" Sam bisaa no sɛ.
  
  "Aane. Wɔka sɛ bere a ɔtrɛw dan no mu wiei no, na amber tɔn asia na ɛwɔ mu. Enti, sɛnea ɛte daa no, Russiafo anya din kɛse esiane ɔdɔ a wɔwɔ ma kɛseyɛ nti." ɔserewee. "Nanso afei Nasi kuw bi fowee wɔ Wiase Ko II mu."
  
  Detlef nwiinwii sɛ: "Nokwarem no.
  
  "Na ɛhe na wɔde siee?" Ná Sam pɛ sɛ ohu. Nina wosow ne ti.
  
  "Wɔde nea aka no kɔɔ Königsberg sɛ wɔrekɔsan asiesie, na akyiri yi wɔde kyerɛe wɔ baguam. Nanso... ɛnyɛ ɛno nko ara," Nina toaa so, gyee bobesa kɔkɔɔ kuruwa bi fii Sam hɔ. "Wogye di sɛ ɛhɔ na Apamfo no wimhyɛn ntua sɛee no prɛko pɛ bere a wɔtow atopae guu abankɛse no so wɔ 1944 mu no. Kyerɛwtohɔ ahorow bi kyerɛ sɛ bere a Third Reich no hwee ase wɔ 1945 mu na Red Army no faa Königsberg no, na Nasifo no afa Amber Room no nkae dedaw na wɔde afa sum ase akɔfa akwantufo hyɛn bi mu wɔ Gdynia sɛ wɔrekɔfa afi Königsberg."
  
  "Ɛhe na ɔkɔɔ?" - a mebisae. - Perdue de anigyeɛ a emu yɛ den bisae. Ná onim nea Nina de mae no pii dedaw, nanso kosii ɔfã a Apamfo wimhyɛn ntua sɛee Amber Room no nkutoo.
  
  Nina de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Obiara nnim." Nsɛm bi ka sɛ Soviet po ase akohyɛn bi na ɛtow hyɛn no na Amber Room no yerae wɔ po mu. Nanso nokwasɛm ne sɛ, obiara nnim ankasa."
  
  Sam de ayamye twaa no mpoa sɛ: "Sɛ ɛsɛ sɛ wususuw ho a, egyina nea wunim fa tebea a ɛkɔɔ so wɔ ɔko no mu nyinaa ho so." Wususuw sɛ dɛn na esii?"
  
  Ná Nina wɔ n"ankasa nsusuwii wɔ nea ɔyɛe ne nea onnye nni ho, sɛnea kyerɛwtohɔ ahorow no kyerɛ no. "Nokwarem no, minnim, Sam. Minnye torpedo asɛm no nni kɛkɛ. Eyi te sɛ asɛm a wɔde kata so dodo sɛ ɛbɛma obiara agyae sɛ ɔbɛhwehwɛ. Nanso bio," ɔde ahopopo kae sɛ, "Minni nea anka ebetumi asi ho adwene biara." Mɛka nokware; Migye di sɛ Russiafo no twaa Nasifo no kwan, nanso ɛnyɛ saa kwan yi so." Ɔserewee fɛre so na ɔsan de ne nsa kyerɛɛ ne mu bio.
  
  Perdue aniwa bruu a ɛyɛ hann no hwɛɛ ogya a ɛwɔ n"anim no denneennen. Osusuw nea ebetumi afi Nina asɛm no mu aba, ne nea osuae wɔ nea esii wɔ Gdansk Bay bere koro no ara ho no ho. Ofii ne tebea a na awɔw wom no mu bae.
  
  Ɔde too gua sɛ: "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yɛfa no gyidi so." "Mehyɛ nyansa sɛ wubefi ase afi baabi a wɔkyerɛ sɛ hyɛn no memee no, sɛnea ɛbɛyɛ a wubenya baabi a wubefi ase ara kwa. Hena na onim, ebia yebehu nsɛnkyerɛnne bi mpo wɔ hɔ."
  
  "Wopɛ sɛ wokɔ nsu ase?" Detlef teɛɛm sɛ.
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Ɛteɛ."
  
  Detlef wosow ne ti sɛ: "M"ani nnye nsu ase. Dabi aseda!"
  
  "Bra, akwakoraa!" Sam serewee, na ɔbɔɔ Detlef akyi brɛoo. "Wubetumi ato hintidua wɔ ogya a ɛte ase so, nanso wuntumi ne yɛn nguare?"
  
  Germanni no gye toom sɛ: "Metan nsu. "Metumi asuguare." Minnim kɛkɛ. Nsu no ma me ho yɛ me yaw koraa."
  
  "Adɛn? So woanya osuahu bɔne bi?" Nina bisae sɛ.
  
  Ogye toom sɛ: "Sɛnea minim no, dabi, nanso ebia mehyɛɛ me ho ma me werɛ fii nea ɛmaa mibuu asuguare animtiaa."
  
  Perdue de ne ho gyee mu sɛ: "Ɛnyɛ hwee." "Ebia wobɛpɛ sɛ wode w"ani si yɛn so efisɛ yentumi nnya tumi krataa a ɛho hia a yɛde bɛkɔ nsu ase wɔ hɔ. Yebetumi de yɛn ho ato wo so wɔ eyi ho?"
  
  Detlef maa Perdue hwɛɛ no denneennen a ɛmaa Sam ne Nina yɛɛ te sɛ nea wɔn ho adwiriw wɔn na wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔde wɔn ho bɛhyɛ mu, nanso obuae ara kwa sɛ, "Metumi ayɛ saa."
  
  Ná aka kakra ma anadwo fã adu. Wɔtwɛnee sɛ nam ne mpataa a wɔayam no bɛyɛ krado, na ogya no gyegyeegye a ɛma wɔn ho dwo no maa wɔdaadaa, na ɛmaa wɔtee nka sɛ wɔanya ahomegye afi wɔn haw ahorow no mu.
  
  Detlef sii so dua mpofirim sɛ: "David, ka adwuma a wo ne Gaby Holzer yɛe no ho asɛm kyerɛ me," na awiei koraa no ɔyɛɛ nea wontumi nkwati.
  
  Perdue yɛɛ n"anim basabasa, na ɔhɔho bi a osusuwii sɛ ɔyɛ kokoam ahobammɔ ho ɔfotufo adesrɛ a ɛyɛ nwonwa no maa ne ho dwiriw no. "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?" obisaa Germanni no.
  
  Sam bɔɔ kɔkɔ brɛoo sɛ: "Detlef," na otuu okunafo no fo sɛ ɔnkɔ so nyɛ nwini. "Wokae apam no, ɛnte saa?"
  
  Nina koma huruwii. Ná ɔde ahopere atwɛn eyi anadwo mũ no nyinaa. Detlef maa ne ho yɛɛ nwini sɛnea wobetumi ahu, nanso ɔde nne a ɛyɛ nwini san kaa n"asɛmmisa no bio.
  
  Ɔde nne a ɛyɛ komm a ɛhaw adwene kɛse kae sɛ: "Mepɛ sɛ woka wo ne Gaby Holzer abusuabɔ ho asɛm kyerɛ me wɔ Britania aban ananmusifo dwumadibea a ɛwɔ Berlin no da a owui no."
  
  "Adɛn?" - Perdue bisae, na ɔde ne kwati a ɛda adi pefee no hyɛɛ Detlef abufuw.
  
  Sam kae sɛ: "Dave, oyi ne Detlef Holzer," na na ɔwɔ anidaso sɛ nnianim asɛm no bɛkyerɛkyerɛ Germanni no denneennen. "Ɔno - dabi, na ɔyɛ - Gabi Holzer kunu, na na ɔrehwehwɛ wo sɛnea ɛbɛyɛ a wobɛtumi aka nea esii saa da no akyerɛ no." Sam hyɛɛ da kaa ne nsɛm no wɔ ɔkwan bi so ma ɔkaee Detlef sɛ Perdue wɔ hokwan sɛ wosusuw sɛ ne ho nni asɛm.
  
  "Ɛyɛ me yaw paa wɔ wo adehwere no ho!" Ɛkame ayɛ sɛ Perdue yɛɛ ho biribi ntɛm ara. "O me Nyankopɔn, na ɛno yɛ hu!" Na ɛda adi sɛ ɛnyɛ atoro na Perdue reyɛ. Nusu yɛɛ n"ani bere a ɔsan nyaa saa mmere a etwa to no ansa na wɔrekyere no akɔ no.
  
  Detlef kae sɛ: "Nsɛm ho amanneɛbɔfo ka sɛ okum ne ho." "Minim me Gabi. Ɔrennyɛ saa da..."
  
  Perdue de n"ani a ɛtrɛw hwɛɛ okunafo no denneennen. "Wankum ne ho, Detlef. Wokum no wɔ m"ani so pɛɛ!"
  
  "Hena na ɔyɛɛ saa?" Detlef bɔɔ ose. Na ɔwɔ nkate mu na ɔnkari pɛ, na ɔbɛn adiyisɛm a na ɔrehwehwɛ saa bere yi nyinaa no yiye. "Hena na okum no?"
  
  Perdue dwenee ho kakra na ɔhwɛɛ ɔbarima a n"adwene atu afra no. "M-mintumi nkae."
  
  
  Ti 20
  
  
  Bere a kuw no nyaa ahoɔden nna abien wɔ ofie ketewa bi mu akyi no, wosiim kɔɔ Poland mpoano. Ná ɛte sɛ nea wonnya nsiesiee asɛm a ɛda Perdue ne Detlef ntam no, nanso wɔn ntam yɛɛ yiye kakra. Ná Perdue de Detlef ka pii sen sɛ ohui sɛ ɛnyɛ n"ankasa mfomso na Gabi wu no, titiriw esiane sɛ na Detlef da so ara susuw sɛ Perdue nkae ade nti. Sam ne Nina mpo susuwii sɛ ebia ebetumi aba sɛ Perdue na ɔde ɔmanpanyin no wu ho asodi too no so a na wonnim, nanso wɔantumi mmu biribi a wonnim ho hwee atɛn.
  
  Sɛ nhwɛso no, Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔde ne tumi foforo a ɔde hyɛn afoforo adwene mu no benya animhwɛ yiye, nanso wantumi anyɛ saa. Ná ɔwɔ anidaso wɔ kokoam sɛ wahwere akyɛde a ɔmpɛ a wɔde ama no no.
  
  Wosii gyinae sɛ wobedi wɔn nhyehyɛe no akyi. Ɛnyɛ sɛ Amber Room a wobebue no bɛma Owia Tuntum a ɛyɛ hu no mmɔdenbɔ ayɛ basaa nko, na mmom ɛde sikasɛm mu mfaso kɛse nso bɛba. Nanso, na ntɛmpɛ a ɛsɛ sɛ wonya dan kɛse bi yɛ ahintasɛm ma wɔn nyinaa. Ná ɛsɛ sɛ pii wɔ Amber Room no mu sen ahonyade anaa din pa. Eyi mu no, na Owia Tuntum no wɔ n"ankasa nea ɛdɔɔso.
  
  Ná Nina wɔ sukuupɔn mu yɔnko dwumayɛni bi a na afei waware aguadifo bi a ɔyɛ ɔdefo a ɔte Warsaw.
  
  Ɔhoahoaa ne ho kyerɛɛ mmarima baasa no sɛ: "Wɔ telefon so frɛ biako so, mmarima." "Baako! Memaa yɛn nnanan tra Gdynia kwa, na mede mpataayi hyɛmma a ntease wom kaa ho maa yɛn nhwehwɛmu ketewaa a ɛnyɛ mmara kwan so de koraa no."
  
  Sam de agoru hwirew ne ti nhwi mu. "Woyɛ aboa a ne ho yɛ nwonwa, Oduruyɛfo Gould! So wɔwɔ whisky?
  
  Perdue serewee sɛ: "Megye tom, metumi akum ama bourbon bi mprempren ara." "Dɛn na wode awuduru regu wo ho, Owura Holzer?"
  
  Detlef de ne nsa so kae sɛ: "Biribiara a wobetumi de adi dwuma wɔ oprehyɛn mu."
  
  "Onipa pa! Sam, ɛsɛ sɛ yenya eyinom bi, buddy. So wubetumi ama eyi abam?" - Perdue bisae a na onni abotare. "Mɛma me boafo no de sika bi akɔma obi foforo wɔ simma kakraa bi mu sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi anya nea yehia. Ɔkorow no-so ɛyɛ w"adamfo no dea?" obisaa Nina.
  
  Obuae sɛ: "Ɛyɛ akwakoraa a yɛne no trae no dea.
  
  "So obegye nea yɛbɛyɛ wɔ hɔ no ho adwenem naayɛ?" Ná Sam ahaw.
  
  "Daabi. Ɔka sɛ ɔyɛ obi a ne mfe akɔ anim a ɔde ne ho hyɛ nsu mu, ɔpofoni ne ɔtow tuo a ofi Novosibirsk tu kɔɔ Gdynia wɔ Wiase Ko II akyi pɛɛ. Ɛda adi sɛ wannya sika kɔkɔɔ nsoromma biako mpo da wɔ suban pa ho," Nina serewee.
  
  "Kama! Afei ɔbɛfata yiye," Perdue serewee.
  
  Esiane sɛ na kuw no atɔ nnuan bi ne nsa pii de akyerɛ wɔn ahɔhoyɛfo a wɔpɛ ahɔhoyɛ nti, wɔkɔɔ baabi a Nina nsa kaa ne kan yɔnko dwumayɛni no. Detlef kɔɔ sotɔɔ bi a wɔtɔn nneɛma a wɔde yɛ nneɛma a ɛwɔ mpɔtam hɔ mu na ɔtɔɔ radio ketewaa bi ne batere bi nso maa no. Ná ɛyɛ den sɛ wobenya radio nketewa a ɛnyɛ den saa wɔ nnɛyi nkurow akɛse mu, nanso ohuu bi wɔ baabi a ɛbɛn sotɔɔ bi a wɔtɔn mpataa a wɔde yi mpataa wɔ abɔnten a etwa to no so ansa na wɔredu wɔn fie a na wɔwɔ hɔ bere tiaa bi no mu.
  
  Ná wɔde nhama a ɛyɛ nsɔe akyekyere adum a ɛyɛ mmerɛw abɔ gyaade no ho ban a ɛnyɛ aniberesɛm. Ná nwura atenten ne afifide akɛse a wɔabu ani agu so na ɛwɔ gyaade a ɛwɔ ban no akyi no mu dodow no ara. Efi dade pon a ɛrebɔ gyegyeegye no so kosi atrapoe a ɛkɔ ɔdan no atifi no so no, na bobe akata ɔkwan teateaa a ɛkɔ nnua apata ketewa a ɛyɛ hu no so no so. Ná akwakoraa no retwɛn wɔn wɔ abrannaa so, na ɛkame ayɛ sɛ na ne ho yɛ fɛ sɛnea Nina susuw no pɛpɛɛpɛ. Ná aniwa akɛse a ɛyɛ tuntum ne ti nhwi a ɛyɛ fitaa a asɛe ne abɔgyesɛ bɔ abira. Ná ɔwɔ yafunu kɛse ne n"anim a akuru ayɛ no ma a ɛma ɔyɛ te sɛ nea ne ho yɛ hu, nanso na ɔwɔ adamfofa su.
  
  "Hɛlo!" - frɛɛ berɛ a wɔretwam wɔ apono no mu.
  
  Perdue bɔɔ n"ano sɛ: "Onyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ ɔka Borɔfo kasa."
  
  Detlef penee so sɛ: "Anaasɛ German kasa."
  
  "Hɛlo! Yɛde biribi brɛɛ wo," Nina serewee, na ɔde vodka toa bi maa no, na akwakoraa no de anigye bɔɔ ne nsam.
  
  "Mahu sɛ yɛn ntam bɛyɛ yiye paa!" - de anigye teateaam.
  
  "Woyɛ Owura Marinesco?" - a obisae.
  
  "Kirill!" Mesrɛ wo, frɛ me Kirill. Na mesrɛ wo bra mu. Minni ofie kɛse anaa aduan a eye sen biara, nanso ɛhɔ yɛ hyew na ɛhɔ yɛ komm," na ɔpaa kyɛw. Bere a wɔdaa wɔn ho adi wiei no, ɔde nhabannuru soup a na wayɛ da mũ nyinaa no maa wɔn.
  
  "Anwummere aduan wie a, mede wo bɛkɔ akɔhwɛ hyɛmma no, ɛnte saa?" Kirill de nyansahyɛ mae.
  
  "Kukuruoo!" Perdue buae. "M"ani begye ho sɛ mɛhwɛ nea wowɔ wɔ hyɛmma dan yi mu."
  
  Ɔde paanoo a wɔato no foforo na ɛyɛɛ soup no, na ɛbɛyɛɛ aduan a Sam ani gye ho kɛse ntɛm ara. Ɔboaa ne ho slice akyi slice. "Wo yere na ɔtoaa eyi?" - bisae.
  
  "Dabi, meyɛɛ saa. Meyɛ paanootofo pa, ɛnte saa?" Kirill serewee. "Me yere na ɔkyerɛkyerɛɛ me. Afei deɛ wawu."
  
  Detlef bɔɔ n"ano sɛ: "Me nso." "Ɛbaa nnansa yi ara."
  
  Kirill nyaa tema sɛ: "Ɛyɛ me yaw sɛ mate eyi." "Minsusuw sɛ yɛn yerenom gyaw yɛn hɔ da. Wɔbata ho sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛma yɛayɛ den bere a yɛabɔ yɛn ho ban no."
  
  Nina ho tɔɔ no bere a ohui sɛnea Detlef serew kyerɛɛ Kirill sɛ: "Me nso misusuw saa!"
  
  "So wubehia m"akorow no na ama woatumi akɔ nsu ase?" bisaa wɔn ahɔhoyɛfo no, na ɔsesaa asɛm no esiane ne hɔho no yiyedi nti. Ná onim ɛyaw a obi betumi agyina ano bere a awerɛhosɛm a ɛte saa asi, na na ontumi nka eyi ho asɛm nkyɛ nso.
  
  Perdue ka kyerɛɛ no sɛ: "Yiw, yɛpɛ sɛ yɛkɔ nsu ase, nanso ɛnsɛ sɛ egye bɛboro da koro anaa nnanu."
  
  "Wɔ Gdansk Po no mu? Afuw bɛn mu?" Ná wɔrebisabisa Kirill nsɛm. Na ɛyɛ n"akorow na na ɔde rehyɛ mu, enti wɔantumi ampow no afã horow no.
  
  Perdue kae sɛ: "Wɔ beae a Wilhelm Gustloff memee wɔ 1945 mu no."
  
  Nina ne Sam sesaa wɔn ani, a na wɔwɔ anidaso sɛ akwakoraa no rensusuw biribiara ho. Ná Detlef mfa nea onim no ho. Nea na ɔpɛ ara ne sɛ obehu dwuma a Amber Room no dii wɔ ne yere wu mu ne nea ɛho hia kɛse ma Nasifo a wɔn ho yɛ nwonwa yi. Ná kommyɛ tiawa bi a emu yɛ den wɔ anwummere adidipon no so.
  
  Kirill hwɛɛ wɔn nyinaa mu, mmiako mmiako. N"aniwa tow wɔn ho banbɔ ne wɔn adwene bere a ɔde serew a ebetumi akyerɛ biribiara suaa ho ade no. Ɔtew ne menewam.
  
  "Adɛn?"
  
  Asɛmmisa a ɛfa asɛmfua biako ho no maa wɔn nyinaa yɛɛ basaa. Ná wɔhwɛ kwan sɛ wɔbɛbɔ mmɔden a ɛkɔ akyiri sɛ wobesiw ano anaasɛ wɔbɛka wɔn animtiaa bi wɔ mpɔtam hɔ, nanso ɛkame ayɛ sɛ na wontumi nte sɛnea na ɛyɛ mmerɛw no ase. Nina hwɛɛ Perdue na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne mu sɛ, "Ka kyerɛ no."
  
  Perdue ka kyerɛɛ Cyril sɛ: "Yɛrehwehwɛ ade bi a na ɛwɔ hyɛn no mu nkae," na ɔde nkyerɛkyerɛmu a ɛtrɛw sɛnea yebetumi dii dwuma.
  
  "Amber Pia no?" - serewee, na okura spoon no tẽẽ wɔ ne nsa a ɛrewosow no mu. "Wo nso?"
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?" Sam bisae sɛ.
  
  "Oo me babarima! Enti nnipa pii de mfe pii ahwehwɛ saa damn ade yi, nanso wɔn nyinaa san ba a wɔn abam abu!" - serewee.
  
  "Enti woreka sɛ onni hɔ?" Sam bisae sɛ.
  
  Kirill serewee sɛ: "Ka kyerɛ me, Owura Perdue, Owura Cleave ne me nnamfo afoforo a wɔwɔ ha, dɛn na wopɛ fi Amber Pii no mu, ɛnte saa? Sika? Anuonyam? Kɔ fie. Nneɛma a ɛyɛ fɛ bi mfata nnome kɛkɛ."
  
  Perdue ne Nina hwɛɛ wɔn ho wɔn ho, na nsɛmfua a akwakoraa no kɔkɔbɔ ne Perdue nkate no di nsɛ no maa wɔn ho dwiriw wɔn.
  
  "Nnome bi?" Nina bisae sɛ.
  
  "Dɛn nti na worehwehwɛ eyi?" ɔsan bisae bio. "Dɛn na woreyɛ?"
  
  Detlef de ne ho gyee mu mpofirim sɛ: "Eyi nti na wokum me yere." "Sɛ obiara a na odi ademude yi akyi no nyaa ɔpɛ sɛ obekum no wɔ ho a, m"ankasa mepɛ sɛ mihu." N"aniwa kyekyeree Perdue wɔ ne gyinabea.
  
  Kirill yɛɛ n"anim basabasa. "Dɛn na na wo yere ne eyi wɔ yɛ?"
  
  "Ɔyɛɛ awudisɛm a ɛkɔɔ so wɔ Berlin no mu nhwehwɛmu efisɛ na ɔwɔ nea obegyina so agye adi sɛ sum ase ahyehyɛde bi a ɛrehwehwɛ Amber Room no na edii awudi no. Nanso wokum no ansa na ɔretumi awie ne nhwehwɛmu no," saa na okunafo no ka kyerɛɛ Kirill.
  
  Bere a wɔretwitwa ne nsa no, wɔn wura no homee denneennen. "Enti wompɛ eyi esiane sika anaa din nti. Kama. Afei mɛka baabi a Wilhelm Gustloff memee na w"ankasa wubetumi ahu, nanso mewɔ anidaso sɛ afei wubegyae nkwaseasɛm yi."
  
  Wanka asɛm foforo anaa nkyerɛkyerɛmu foforo biara, ɔsɔre gyinaa hɔ fii dan no mu.
  
  "Dɛn koraa na na ɛyɛ saa?" Sam hwehwɛɛ mu. "Onim pii sen sɛnea ɔpɛ sɛ ogye tom. Ɔde biribi asie."
  
  "Woyɛɛ dɛn huu saa?" - Perdue bisae.
  
  Ná ɛte sɛ nea Sam ani awu kakra. "Mewɔ gut feeling kɛkɛ." Ɔde n"ani kyerɛɛ Nina ansa na ɔresɔre afi n"akongua so de soup kuruwa no akɔ adididan mu. Ná onim nea ne hwɛbea kyerɛ. Ɛbɛyɛ sɛ onyaa biribi wɔ akwakoraa no adwene mu.
  
  Ɔka kyerɛɛ Perdu ne Detlef sɛ: "Monkyɛ me," na odii Sam akyi. Ogyinaa ɔpon a ɛkɔ turo no mu no mu, na ɔhwɛɛ Kirill sɛ ɔrepue akɔ hyɛmma dan no mu akɔhwɛ pɛtro no. Nina de ne nsa too ne mmati so. "Sam?"
  
  "Aane".
  
  "Dɛn na wohu?" - a ɔde anigyeɛ yii mpataa.
  
  "Hwee. Onim biribi a ɛho hia yiye, nanso ɛyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo awosu ara kwa. Meka ntam sɛ eyi ne ade foforo no nni hwee yɛ," ɔka kyerɛɛ no komm. "Mepɛ sɛ mibisa tẽẽ, nanso mempɛ sɛ mede nhyɛso bɛto no so, wunim?"
  
  "Menim. Ɛno nti na merebɛbisa no no," saa na ɔde ahotoso kae.
  
  "Daabi! Nina! San bra ha," ɔteɛɛm, nanso na wasi ne bo denneennen. Esiane sɛ na Sam nim Nina nti, na onim yiye sɛ ɔrentumi nsiw no kwan mprempren. Mmom no, osii gyinae sɛ ɔbɛsan akɔ mu de asiw Detlef kwan sɛ onkum Perdue. Sam tee nka sɛ ne ho yeraw no bere a ɔbɛn anwummere adidipon no so no, na ohui sɛ Perdue rehwɛ mfonini ahorow a ɛwɔ Detlef telefon so no.
  
  Detlef kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ná wɔyɛ dijitaal mmara ahorow. "Afei hwɛ eyi."
  
  Mmarima baanu no nyinaa de wɔn ani kyerɛɛ bere a Detlef reyɛ mfonini a ɔtwee wɔ da biara da nsɛm krataa kratafa a ohuu Perdue din wɔ hɔ no mu kɛse no. "Me Nyankopɔn!" Perdue de ahodwiriw kae. "Sam, bra bɛhwɛ eyi."
  
  Wɔ nhyiamu a ɛkɔɔ so wɔ Perdue ne Carrington ntam no, wɔyɛɛ afiri bi a wɔakyere agu hama so a ɛfa "Kirill" ho.
  
  "So merehu ahonhommɔne wɔ baabiara kɛkɛ anaasɛ eyi nyinaa betumi ayɛ atirisopam ntaban kɛse biako?" Detlef bisaa Sam sɛ.
  
  "Mintumi nka nkyerɛ wo nokwarem, Detlef, nanso mewɔ atenka bi nso sɛ onim Amber Room no ho asɛm," Sam kaa n"adwenem naayɛ kyerɛɛ wɔn. "Nneɛma a ɛnsɛ sɛ yehu."
  
  "Nina wɔ he?" - Perdue bisae.
  
  "Me ne akwakoraa bi rebɔ nkɔmmɔ. Nnamfo a yɛbɛfa kɛkɛ sɛ ebia ɛho behia sɛ yehu pii a," Sam maa no awerɛhyem. "Sɛ ne din wɔ Gabi da biara da nhoma mu a, ɛsɛ sɛ yehu nea enti a ɛte saa."
  
  Detlef penee so sɛ: "Mepene so.
  
  Nina ne Kirill hyɛn adididan no mu, na wɔserewee nkwaseasɛm bi a na ɔreka akyerɛ no no. Ne mfɛfo adwumayɛfo baasa no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛhwɛ sɛ ne nsa aka nsɛm foforo biara anaa, nanso nea ɛmaa wɔn abam bui ne sɛ Nina wosow ne ti wɔ kokoam.
  
  Sam de too gua sɛ: "Ɛno ara ne no." "Mɛma wabow nsa. Momma yɛnhwɛ sɛnea ɔde ne ho sie bere a oyi ne nufu no."
  
  Detlef serewee sɛ: "Sɛ woma no Russiafo vodka a, ɔrennom nsa, Sam." "Ɛbɛma n"ani agye na wayɛ dede nkutoo. Bere bɛn na ɛyɛ mprempren?"
  
  "Ɛkame ayɛ sɛ anadwo nnɔnsia. Dɛn, wowɔ date?" Sam dii fɛw.
  
  Ɔde ahantan buae sɛ: "Nokwarem no, meyɛ saa." "Ne din de Milla."
  
  Esiane sɛ Sam ani gyee mmuae a Detlef de mae no ho nti, obisae sɛ, "So wopɛ sɛ yɛn baasa yɛ eyi?"
  
  "Milla?" Kirill teɛɛm mpofirim, na ne ho yɛɛ kusuu. "Wobɛyɛ dɛn ahu Milla?"
  
  
  Ti 21. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  "Wo nso wunim Milla?" Detlef de ahopopo bɔɔ ne mu ase. "Ɛkame ayɛ sɛ na me yere ne no kasa da biara, na bere a me yere wui akyi no, mihuu ne radio dan. Ɛhɔ na Milla ne me kasae na ɔkaa sɛnea mede radio a ɛma asorɔkye tiawa bedi dwuma ahu no kyerɛɛ me."
  
  Nina, Perdue ne Sam traa ase tiee eyinom nyinaa, na na wonni nea ɛrekɔ so wɔ Kirill ne Detlef ntam no ho adwene biara. Bere a wɔretie no, wohwiee bobesa ne vodka bi guu hɔ twɛn.
  
  "Hena ne wo yere?" Kirill bisae a na onni abotare.
  
  Detlef buae sɛ: "Gabi Holzer," na ne nne da so ara wosow bere a ɔrebɔ ne din no.
  
  "Gabi! Ná Gabi yɛ m"adamfo a ofi Berlin!" - teaam akwakoraa no. "Ɔne yɛn ayɛ adwuma fi bere a ne nana panyin gyaw nkrataa a ɛfa Operation Hannibal ho no! O Onyankopɔn, hwɛ hu! Awerɛhow kɛse, mfomso kɛse." Russiani no maa ne toa so teɛɛm sɛ: "Ma Gabi! Germany babea ne ahofadi ho banbɔfo!"
  
  Wɔn nyinaa de wɔn ho hyɛɛ mu na wɔnom nsa maa ɔbaabun a wahwe ase no, nanso ɛkame ayɛ sɛ Detlef antumi ankyerɛ nsɛm no. Nusu yɛɛ n"ani so ma, na ne koko yɛɛ no yaw wɔ ne yere ho awerɛhow. Nsɛmfua antumi ankyerɛkyerɛ sɛnea na ɔkae no kɛse no mu, nanso n"afono a ɛyɛ nsu no kaa ne nyinaa. Ná Kirill mpo ani a mogya ayɛ no ma bere a na ɔrehyɛ ne yɔnko a wahwe ase no anuonyam no. Bere a Russiani no too vodka ne Purdue bourbon bi mpɛn pii nnidiso nnidiso akyi no, ɔtee nka sɛ n"ani abere bere a ɔkaa sɛnea ne yere ne Russiani dedaw no hyiae kyerɛɛ okunafo Gabi no.
  
  Nina tee ayamhyehye a emu yɛ hyew nka maa mmarima baanu no nyinaa bere a ɔhwɛɛ wɔn sɛ wɔreka ɔbea titiriw a na wɔn baanu nyinaa nim no na wɔsom no no ho nsɛm a ɛyɛ dɛ no. Ɛmaa osusuwii sɛ ebia Perdue ne Sam de anigye bɛhyɛ ne nkae anuonyam saa bere a onni hɔ bio no.
  
  Kirill de awerɛhow ne asabow teɛɛm sɛ: "Me nnamfonom, na ɔtow n"akongua no gui bere a ɔsɔre gyinaa hɔ na ɔde ne nsa bɔɔ pon no so denneennen, hwiee Detlef"s soup no nkae gui no, "Mɛka nea ɛsɛ sɛ muhu akyerɛ mo. Ɔde ahopopo kae sɛ, "moyɛ ayɔnkofo wɔ ahofadi ogya no mu. Yɛrentumi mma wɔmfa saa mmoawa yi nni dwuma mfa nhyɛ yɛn mma anaa yɛn ankasa so!" Ɔde Russiafo ɔko nteɛm a wontumi nte ase a ɛte sɛ nea ɛyɛ abufuw a ɛyɛ pintinn na ɛde saa asɛm a ɛyɛ nwonwa yi baa awiei.
  
  Perdue hyɛɛ Cyril nkuran, na ɔmaa ne kuruwa so sɛ: "Ka kyerɛ yɛn." "Ka sɛnea Amber Room no de yɛn ahofadi to asiane mu kyerɛ yɛn. So ɛsɛ sɛ yɛsɛe no anaasɛ ɛsɛ sɛ yetu wɔn a wɔpɛ sɛ wonya no wɔ atirimpɔw bɔne mu no fi hɔ ara kwa?"
  
  "Gyaw no baabi a ɛwɔ!" Kirill teɛɛm sɛ. "Nnipa mpapahwekwa ntumi nkɔ hɔ! Saa panel ahorow no -na yenim sɛnea wɔyɛ bɔne fa. Yɛn agyanom na wɔka kyerɛɛ yɛn! Oh yeah! Mfiase pɛɛ na wɔkaa sɛnea saa ahoɔfɛ bɔne yi maa wokunkum wɔn nuanom, wɔn nnamfonom kyerɛɛ yɛn. Wɔkaa sɛnea ɛkame ayɛ sɛ Maame Russia de ne ho ahyɛ Nasi akraman no apɛde ase, na yɛkaa ntam sɛ yɛremma wonhu da!"
  
  Sam fii ase haw ne ho wɔ Russiani no adwene ho bere a na ɛte sɛ nea ɔwɔ nsɛm pii a wɔaka abom ayɛ no biako no. Ɔde n"adwene sii tumi a ɛyɛ hwirema a ɛsen fa n"amemene mu no so, na ɔfrɛɛ no brɛoo, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɛrennye n"adwene denneennen sɛnea na ɛte kan no. Ɔhyɛɛ da de ne ho bɔɔ akwakoraa no adwene na ɔyɛɛ adwene mu hama bere a afoforo no rehwɛ no.
  
  Mpofirim ara Sam kae sɛ: "Kirill, ka Operation Hannibal ho asɛm kyerɛ yɛn."
  
  Nina, Perdue ne Detlef danee wɔn ho na wɔde ahodwiriw hwɛɛ Sam. Sam abisade no maa Russiani no yɛɛ komm ntɛm ara. Bere a ogyaee kasa akyi simma biako mpo no, ɔtraa ase bobɔɔ ne nsa. Akwakoraa no serewee sɛ : "Ná Oprehyɛn Hannibal no fa German asraafo a wɔbɛfa po so atu wɔn afi hɔ ma wɔatwe wɔn ho afi Asraafo Kɔkɔɔ a ɛrenkyɛ wɔbɛba hɔ abɛbɔ wɔn Nasi mfurum no ho." "Wɔforoo Wilhelm Gustloff hyɛn no wɔ Gdynia ha yi ara na wɔde wɔn ani kyerɛɛ Kiel. Wɔka kyerɛɛ wɔn sɛ wɔmfa panels no mfi saa damn amber dan no mu nso nhyɛ mu. Wiɛ, nea aka wɔ ne ho. Nanso!" Wunim nea enti a?"
  
  Kuw no traa ase a na wɔn ho adwiriw wɔn, na bere a wobisaa wɔn nkutoo na wɔyɛɛ wɔn ade. "Dabi, adɛn ntia?"
  
  Kirill de anigye serewee. "Efisɛ na "Germanfo" a wɔwɔ Gdynia hyɛn gyinabea hɔ no bi yɛ Russiafo, ne adwumayɛfo a wɔwɔ torpedo hyɛmma a ɛka wɔn ho no mu nso! Wɔyɛɛ wɔn ho sɛ Nasi asraafo na wosiw Amber Room no kwan. Nanso ɛyɛ papa mpo!" Na ɛte sɛ nea n"ani agye biribiara a ɔka kyerɛɛ no no ho, bere a Sam de no too amemene no hama yi so bere tenten biara a obetumi. "So wunim sɛ Wilhelm Gustlofffo no nsa kaa radio so nkra bere a wɔn hyɛnkafo kwasea no de wɔn kɔɔ nsu a ɛda hɔ mu no?"
  
  "Dɛn na wɔkyerɛwee wɔ hɔ?" Nina bisae sɛ.
  
  Ɔkae sɛ: "Eyi maa wɔbɔɔ wɔn kɔkɔ sɛ Germanfo kar foforo bi reba, enti Gustloff hyɛn no mu panyin sɔɔ hyɛn no mu akanea a ɛkyerɛ kwan no sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenhyia biribiara."
  
  Detlef de baa awiei sɛ: "Na eyi bɛma atamfo po so ahyɛn ahu wɔn."
  
  Akwakoraa no de ne nsa kyerɛɛ Germanni no so na ɔserewee. "Nifa! Soviet po ase akohyɛn S-13 bɔɔ hyɛn no torpedo na ɛmemee - a na Amber Room nni mu."
  
  "Woyɛɛ dɛn huu saa? Wonnyinii sɛ wobɛkɔ hɔ, Kirill. Ebia wokenkan asɛm bi a ɛyɛ nwonwa a obi kyerɛwee," Perdue powee. Nina yɛɛ n"anim basabasa, na ɔmaa Perdue animka a wɔanka sɛ obuu akwakoraa no dodo.
  
  Kirill hoahoaa ne ho sɛ: "Minim eyinom nyinaa, Owura Perdue, efisɛ na S-13 no mu panyin ne Kapten Alexander Marinesko." "M'agya!"
  
  Nina anom hwee ase.
  
  Ɔserew bi puei wɔ n"anim efisɛ na ɔwɔ ɔbarima bi a onim beae a Amber Pii no wɔ ho ahintasɛm ankasa anim. Ná ɛyɛ bere titiriw ma no sɛ ɔbɛka abakɔsɛm fekubɔ ho. Nanso na Kirill nnya nwiei koraa. "Sɛ ɛnyɛ saa radio so nkrasɛm a wontumi nkyerɛkyerɛ mu a ɛka kyerɛ hyɛn panyin no sɛ Germanfo kar bi rebɛn no a, anka ɔrenhu hyɛn no ntɛm saa, ɛnte saa?"
  
  "Nanso hena na ɔde nkrasɛm yi kɔmaa? So wohui pɛn?" - a wobisaa Detlef.
  
  "Obiara anhu da. Nnipa a na wonim nkutoo ne nnipa a wɔde wɔn ho hyɛɛ kokoam nhyehyɛe no mu," Kirill kae. "Mmarima te sɛ me papa. Saa radio so nkrasɛm yi fi ne nnamfo, Owura Holzer, ne yɛn nnamfo hɔ. Milla na ɔde radio so nkrasɛm yi kɔe."
  
  "Eyi ntumi nyɛ yiye!" Detlef pow adiyisɛm no, na ɛmaa wɔn nyinaa ho dwiriw wɔn. "Na me ne Milla rekasa wɔ radio so anadwo a mihuu me yere radio dan no. Ɔkwan biara nni hɔ a obiara a na ɔyɛ nnam wɔ Wiase Ko II mu no da so te ase, na kampɛsɛ ɔde nɔma radio dwumadibea yi abɔ amanneɛ."
  
  Kirill sii so dua sɛ: "Woayɛ no yiye, Detlef, sɛ na Milla yɛ onipa a." Afei ɔkɔɔ so daa n"ahintasɛm adi, na ɛmaa Nina ne ne mfɛfo adwumayɛfo ani gyee ho kɛse. Nanso na Sam rehwere Russiani no so tumi, na na wabrɛ wɔ adwene mu mmɔdenbɔ kɛse no ho.
  
  "Ɛnde hena ne Milla?" Nina bisae ntɛmntɛm, na ohui sɛ Sam reyɛ ahwere akwakoraa no so tumi, nanso Kirill totɔe ansa na ɔreka pii, na sɛ Sam ankɔ so ankura n"amemene no ase a, biribiara rentumi mma akwakoraa a wabow nsa no nkasa. Nina de abasamtu guu ahome, nanso akwakoraa no nsɛm no anhaw Detlef. Ɔyɛɛ nhyehyɛe sɛ obetie asɛm no akyiri yi na na ɔwɔ anidaso sɛ ɛbɛma hann bi aba asiane a ɛda Amber Room no mu no so.
  
  Sam homee kakra sɛnea ɛbɛyɛ a obenya n"adwene ne n"ahoɔden bio, nanso Perdue hyiaa n"ani a ɔde hwɛɛ no wɔ pon no atifi. Na ɛyɛ ahotoso a wonni a ɛda adi pefee a ɛmaa Sam tee nka sɛ ne ho nyɛ no dɛ koraa. Ná ɔmpɛ sɛ Perdue behu sɛ obetumi ayɛ nkurɔfo adwene ho adwuma. Ná ɛbɛma n"adwene mu ayɛ no naa kɛse mpo, na na ɔmpɛ saa.
  
  "Woabrɛ, Sam?" Perdu bisae a na onni nitan anaa adwenem naayɛ biara.
  
  Obuae sɛ: "Damn brɛ." "Na vodka nso mmoa."
  
  Detlef de too gua sɛ: "Me nso mɛda." "Mefa no sɛ wɔrenkɔ nsu ase a wɔde wɔn ho hyɛ mu biara wɔ ne nyinaa akyi? Ɛbɛyɛ kɛse!"
  
  Perdue serewee sɛ: "Sɛ yebetumi anyan yɛn wura no a, yebetumi ahu nea ɛtoo hyɛmma a wɔde ka yɛn ho no." "Nanso misusuw sɛ wawie, anyɛ yiye koraa no anadwo no nyinaa."
  
  Detlef too ne ho mu wɔ ne dan a ɛwɔ ɔkwan no awiei koraa no mu. Ná ɛyɛ ketewaa sen biara, na ɛbɛn mpa a wɔde asie ama Nina no. Na ɛsɛ sɛ Perdue ne Sam tra dan foforo a wɔda mu wɔ ɔdan a wɔtra mu no nkyɛn, enti na Detlef renhaw wɔn.
  
  Ɔsɔɔ transistor radio no na ofii ase danee dial no brɛoo, na ɔhwɛɛ frequency nɔma a ɛwɔ agyan a ɛrekɔ no ase. Na ɛtumi yɛ FM, AM ne shortwave, nanso na Detlef nim baabi a ɔbɛtumi ayɛ no tune. Efi bere a wohuu ne yere kokoam nkitahodi dan no, na n"ani gye radio asorɔkye a hwee nni mu a ɛrebɔ denneennen no nnyigyei ho. Ɔkwan bi so no, nneɛma a ebetumi aba wɔ n"anim no maa ne bo dwoe. Wɔ n"adwene mu no, eyi maa onyaa ahotoso sɛ ɛnyɛ ɔno nkutoo na ɔwɔ hɔ; sɛ wɔ wim tebea a ɛwɔ soro no ether kɛse no mu no, nkwa pii ne ayɔnkofo pii ahintaw. Ɛmaa ɛyɛɛ yiye sɛ biribiara a wobetumi asusuw ho no bɛtra hɔ sɛ obiako pɛ na ɔpɛ sɛ ɔyɛ saa a.
  
  Ɔpon no mu a ɔbɔɔ no ma ohuruw. "Scheisse!" Ɔde ahopere dum radio no sɛ ɔrebue ɔpon no. Ná ɛyɛ Nina.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Sam ne Perdue renom nsa na mintumi nna." "So metumi ne wo atie Milla dwumadi no? Mede kyerɛwdua ne krataa bae."
  
  Ná Detlef ho atɔ no yiye. "Nokwarem no, bra mu. Ná merebɔ mmɔden ara kwa sɛ mɛhwehwɛ gyinabea a ɛfata. Nnwom pii wɔ hɔ a ɛkame ayɛ sɛ nnyigyei yɛ pɛ, nanso mihu nnwom no."
  
  "So nnwom wɔ ha?" - a obisae. "Wɔrebɔ nnwom?"
  
  Ɔde ne ti too fam. "Baako pɛ, mfiase no. Ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛ agyiraehyɛde bi," na ɔhyɛɛ nyansa. "Misusuw sɛ wɔde dwumadibea no di dwuma wɔ atirimpɔw ahorow mu, na sɛ ɔbɔ amanneɛ ma nnipa te sɛ Gabi a, dwom titiriw bi wɔ hɔ a ɛbɔ yɛn amanneɛ sɛ nɔma ahorow no yɛ yɛn dea."
  
  "Nyame! Nyansahu mũ nyinaa," saa na Nina ani gyee ho. "Nneɛma pii rekɔ so wɔ hɔ a wiase no nnim ho hwee mpo! Ɛte sɛ amansan ketewa mũ bi a sum ase oprehyɛn ne sum ase atirimpɔw ahorow ahyɛ mu ma."
  
  Ɔde n"ani tuntum hwɛɛ no, nanso na ne nne yɛ brɛoo. "Ɛyɛ hu, ɛnte saa?"
  
  Ɔpenee so sɛ: "Yiw." "Na ankonam."
  
  Detlef san kaa ne nkate ho asɛm sɛ: "Ankonam, yiw." Ɔde akɔnnɔ ne anigye hwɛɛ abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ no. Ná ɔnte sɛ Gabi koraa. Ná ɔnte sɛ Gabi koraa, nanso na ɛte sɛ nea onim no yiye wɔ n"ankasa kwan so. Ebia na esiane sɛ na wɔn adwene koro wɔ wiase no ho nti, anaasɛ ebia esiane sɛ na wɔn akra nkutoo wɔ hɔ nti. Nina tee nka sɛ ne ho nyɛ no dɛ kakra wɔ n"ani a na n"ani nnye ho no ho, nanso akasam no mu mpaapaemu mpofirim, na ɛmaa ohuruw gyee no.
  
  "Tie, Nina!" - a ode asereserew. "Ɛhyɛ aseɛ".
  
  Nnwom fii ase bɔɔ, na wɔde asie baabi a ɛwɔ akyirikyiri, wɔ abɔnten a hwee nni hɔ no mu, a modulation vibrations a ɛyɛ static ne whistling memenee no. Nina serewee, na nnwom a ohui no maa n"ani gyei.
  
  "Metallica na ɛyɛ? Pa ara?" ɔwosow ne ti.
  
  Detlef ani gyei sɛ ɔtee sɛ onim eyi. "Aane! Nanso dɛn na eyi ne akontaabu wɔ yɛ? Ná merebɔ m"amemene sɛ mɛhu nea enti a wɔpaw dwom yi."
  
  Nina serewee. "Wɔfrɛ dwom no sɛ "Sweet Amber," Detlef."
  
  "Ow!" - a oteaa mu. "Afei ntease wom!"
  
  Bere a na wɔda so ara reserew wɔ dwom no ho no, Milla dwumadi no fii ase.
  
  "Sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, ɛyɛ 85-45-98-12-74-55-68-16..."
  
  Nina kyerɛw biribiara too hɔ.
  
  "Geneva 48-66-27-99-67-39..."
  
  "Yehowa 30-59-69-21-23..."
  
  "Okunafoɔ..."
  
  "Okunafo! Ɛyɛ me! Eyi yɛ ma me!" - de anigye kaa seesei denden.
  
  Nina kyerɛw nɔma ahorow a edidi so yi. "87-46-88-37-68..." Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so.
  
  Bere a simma 20 a edi kan a wɔde too gua no baa awiei na nnwom no baa ɔfã no awiei no, Nina de nɔma ahorow a ɔkyerɛw too hɔ no maa Detlef. "So wowɔ adwene bi wɔ nea wobɛyɛ wɔ eyi ho?"
  
  "Minnim nea wɔyɛ anaa sɛnea wɔyɛ adwuma. Mekyerɛw wɔn kɛkɛ na mede sie. Yɛde wɔn dii dwuma de hwehwɛɛ beae a nsraban a wɔde Perdue ato mu no wɔ, wokae? Nanso meda so ara nni nea ne nyinaa kyerɛ ho adwene biara," saa na onwiinwii.
  
  "Ɛsɛ sɛ yɛde Purdue afiri no di dwuma. Mede eyi bae. Ɛwɔ me bag mu," Nina kae. "Sɛ nkrasɛm yi yɛ ma wo titiriw a, ɛsɛ sɛ yɛkyerɛ ase mprempren ara."
  
  
  Ti 22 a Ɛto so 22
  
  
  "Eyi yɛ fucking incredible!" Nina ani gyee nea ohui no ho. Mmarima no ne Kirill kɔɔ hyɛmma mu, na ɔtraa fie hɔ yɛɛ nhwehwɛmu bi, sɛnea ɔka kyerɛɛ wɔn no. Nokwarem no, na Nina nni adagyew sɛ ɔbɛkyerɛ nɔma ahorow a Detlef nsa kaa fii Milla hɔ anadwo a etwaam no. Na abakɔsɛm kyerɛwfo no wɔ gut atenka sɛ Milla nim baabi a Detlef te yiye araa ma ɔde nsɛm a ɛsom bo na ɛfata bɛma no, nanso mprempren de, ɛsom wɔn yiye.
  
  Da fã twaam ansa na mmarima no san bae de mpataayi ho nsɛm a ɛyɛ serew bae, nanso wɔn nyinaa tee nka sɛ wɔn ho pere wɔn sɛ wɔbɛtoa wɔn akwantu no so bere a wɔanya biribi ayɛ ara pɛ. Sam antumi amfa abusuabɔ foforo amma akwakoraa no adwene, nanso wanka ankyerɛ Nina sɛ tumi bi a ɛyɛ nwonwa afi ase regyaw ne hɔ nnansa yi.
  
  "Dɛn na wuhui?" - Sam bisae, na oyii ne sweater ne ne kyɛw a nsuo apete mu. Detlef ne Perdue dii n"akyi kɔɔ mu, na na ɛte sɛ nea wɔabrɛ. Ɛnnɛ Kirill maa wonyaa wɔn asetrade denam boa a ɔboaa no wɔ nkitahodi nhyehyɛe ne engine a wosiesie mu no so, nanso wɔn ani gyei bere tiee n"anigye nsɛm no. Nea ɛyɛ awerɛhow no, na abakɔsɛm mu ahintasɛm biara nni saa nsɛm yi mu biara mu. Ɔka kyerɛɛ wɔn sɛ wɔnkɔ fie bere a ɔde ne mpataa kɔ mpɔtam hɔ gua bi a efi hyɛn gyinabea ahorow hɔ kɔ hɔ yɛ akwansin kakraa bi no.
  
  "Worennye eyi nni!" - serewee, na ɔde ne ho to ne laptop so. "Numbers station dwumadi a me ne Detlef tiee no maa yɛn biribi soronko. Minnim sɛnea wɔyɛ na ɛnyɛ me asɛm," ɔtoaa so bere a wɔboaboaa wɔn ho ano twaa ne ho hyiae no, "nanso wotumi danee ɔdio track no yɛɛ no dijitaal code!"
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?" Perdue bisae, na n"ani gyee ho sɛ ɔde ne Enigma kɔmputa no aba sɛ ebia wobehia a. "Ɛyɛ nsakrae a ɛnyɛ den. So w"ani gye encryption ho? Te sɛ data a efi mp3 fael mu no, Nina," ɔserewee. "Biribi foforo biara nni data a wɔde bedi dwuma de akyerɛ encoding ase akɔ ɔdio mu no mu."
  
  "Nanso dodow no? Nnɔmba a ɛteɛ, biribiara nni hɔ a ɛboro saa. No coding anaa gibberish te sɛ nea woyɛ bere a wokyerɛw software," na ɔde buae. "Hwɛ, meyɛ obi a minnim hwee koraa bere a ɛfa mfiridwuma ho no, nanso mentee da sɛ nɔma ahorow a ɛtoatoa so a ɛyɛ nkyerɛwde abien na ɛyɛ nnyigyei a wɔde twitwiw nneɛma."
  
  Sam gye toom sɛ: "Me nso." "Nanso afei bio, me nso menyɛ geek ankasa."
  
  Detlef hyɛɛ nyansa sɛ: "Ɛno nyinaa yɛ kɛse, nanso misusuw sɛ ɔfã a ɛho hia sen biara wɔ ha ne nea ɔdio no ka."
  
  "Eyi yɛ radio so nkrasɛm a wɔde fa Russia radio asorɔkye so mena; Mesusu. Wɔ clip no mu no wobɛte sɛ TV so ɔyɛkyerɛfo bi rebisabisa ɔbarima bi nsɛm, nanso menka Russia kasa..." She frowned. "Kirill wɔ he?"
  
  Perdue kae wɔ ɔkwan a ɛma obi dwo so sɛ: "Yɛn kwan so." "Migye di sɛ yebehia de akyerɛ ase."
  
  Ɔkae sɛ: "Yiw, nsɛmbisa no kɔ so bɛyɛ simma 15 ansa na dede a ɛyɛ gyegyeegye yi a ɛkame ayɛ sɛ ɛpaapaee m"aso mu ntini yi twa mu." "Detlef, Milla pɛe sɛ wote eyi esiane biribi nti. Ɛsɛ sɛ yɛkae eyi. Eyi betumi ayɛ nea ɛho hia kɛse na wɔahu beae a Amber Room no wɔ."
  
  Kirill bɔɔ n"ano mpofirim bere a ɔfaa anim pon no mu a na nkotoku abien ne nsa toa bi de ahyɛ ne nsa ase no, "that"s military intervention."
  
  Perdue serewee sɛ: "Ɔbarima a yɛpɛ sɛ yehu no nkutoo," na ɔkɔɔ hɔ sɛ ɔrekɔboa Russiani dedaw no de ne bag ahorow no. "Nina wɔ radio so dwumadi bi wɔ Russia kasa mu. Wobɛda ayamye adi sɛ wobɛkyerɛ eyi ase ama yɛn?"
  
  "Ɛno ara! Nokwarem no," Kirill serewee. "Ma mintie. Oh, na mesrɛ wo, hwie biribi gu me mu ma mennom wɔ hɔ."
  
  Bere a Perdue dii so no, Nina bɔɔ ɔdio bi wɔ ne laptop so. Esiane sɛ na ɛnyɛ nea wɔakyere agu hama so nti, na ɛte sɛ ɔyɛkyerɛ dedaw no ara pɛ. Ná otumi hu nsonsonoe a ɛda mmarima nne abien ntam. Obiako bisaa nsɛm, na ɔfoforo nso de mmuae atenten mae. Ná krakra da so ara wɔ nea wɔakyere agu hama so no so, na na mmarima baanu no nne yera bere ne bere mu, nanso afei ɛsan ba denneennen sen kan no.
  
  Kirill ka kyerɛɛ kuw no wɔ simma a edi kan a wotiee no mu sɛ: "Eyi nyɛ nsɛmbisa, me nnamfo." "So worebisabisa nsɛm".
  
  Nina koma no hwirew ne ho. "So eyi ne mfitiase de no?"
  
  Sam yɛɛ sɛnkyerɛnne fii Kirill akyi na ɔka kyerɛɛ Nina sɛ ɔnnka hwee, na mmom ɔntwɛn. Akwakoraa no tiee asɛm biara yiye, na n"anim yɛɛ awerɛhow. Bere ne bere mu no na ɔwosow ne ti brɛoo paa, na ɔde anim a ɛyɛ awerɛhow susuw nea wate no ho. Na Perdue, Nina ne Sam rewuwu sɛ wobehu nea mmarima no reka ho asɛm.
  
  Kirill a wɔtwɛn sɛ obetie awie no maa wɔn nyinaa kɔɔ tenterhooks so, nanso na ɛsɛ sɛ wɔyɛ komm sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ate nea wɔakyere agu hama so no nnyigyei so.
  
  Nina bɔɔ kɔkɔ bere a ohui sɛ bere no reba clip no awiei no sɛ: "Guys, monhwɛ yiye wɔ nteɛteɛm no ho." Wɔn nyinaa siesiee wɔn ho maa eyi, na wɔyɛɛ ade a ɛteɛ. Eyi maa wim tebea no mu paapaee denam nteɛteɛm a ano yɛ den a ɛkɔɔ so sikɔne pii so. Kirill nipadua wosow esiane nnyigyei no nti. Ɔdanee ne ho hwɛɛ kuw no.
  
  "Wɔte tuo bi wɔ hɔ. So woate saa? "ɔbisaa no anifere kwan so.
  
  "Daabi. Berɛ bɛn?" Nina bisae sɛ.
  
  "Wɔ dede a ɛyɛ hu yi mu no, wɔte ɔbarima bi din ne tuo. Minnim sɛ ebia na wɔayɛ nteɛm no sɛ wɔde bɛkata tuo no so anaasɛ na ɛyɛ nea ɛbae ara kwa, nanso akyinnye biara nni ho sɛ tuo no fi tuo mu," na ɔkae.
  
  Perdue kae sɛ: "Wow, aso akɛse." "Yɛn mu biara ante mpo."
  
  "Ɛnyɛ asɛm pa, Owura Perdue. Aso a wɔatete no. Wɔtetee m"aso sɛ ɛbɛte nnyigyei ne nkrasɛm a ahintaw, esiane mfe pii a mede ayɛ adwuma wɔ radio so nti," Kirill hoahoaa ne ho, serewee na ɔde ne nsa kyerɛɛ n"aso so.
  
  Perdue hyɛɛ nyansa sɛ: "Nanso ɛbɛyɛ sɛ na tuo no ano yɛ den araa ma aso a wɔantete wɔn mpo te." "Bio nso, egyina nea nkɔmmɔbɔ no fa ho so. Ɛsɛ sɛ ɛno ma yehu sɛ ebia eyi fa ho mpo anaa."
  
  Sam srɛɛ sɛ: "Yiw, mesrɛ wo ka nea wɔkae kyerɛ yɛn, Kirill."
  
  Kirill yii n"ahwehwɛ no mu nsu na ɔtew ne menewam. "Eyi yɛ nsɛm a wobisabisaa Red Army panyin bi ne Gulag deduani bi, enti ɛbɛyɛ sɛ wɔkyerɛw too hɔ wɔ Third Reich asehwe akyi pɛɛ. Mete sɛ wɔrebɔ ɔbarima bi din wɔ abɔnten ansa na wɔreto tuo."
  
  "Gulag?" - a wobisaa Detlef.
  
  "Ɔko mu nneduafo." Stalin hyɛɛ Soviet asraafo a Wehrmacht kyeree wɔn no sɛ wonkum wɔn ho bere a wɔakyere wɔn no. Wɔn a wɔankum wɔn ho - te sɛ onipa a wobisabisaa no nsɛm wɔ wo video no mu no - na Red Army no buu wɔn sɛ atorofo," ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Enti kum wo ho anaasɛ w"ankasa w"asraafo bɛyɛ?" Sam maa emu daa hɔ. "Saa mmarima yi ntumi nkyere ahomegye a ɛyɛ nyame."
  
  Kirill penee so sɛ: "Pɛpɛɛpɛ." "Wɔde wɔn ho ma biara nni hɔ. Saa ɔbarima yi a ɔyɛ nhwehwɛmufo no yɛ ɔsraani panyin, na Gulag, sɛnea wɔka no, fi 4th Ukraine Front. Enti, wɔ saa nkɔmmɔbɔ yi mu no, Ukraine ɔsraani no yɛ mmarima baasa a wonyaa wɔn ti didii mu no mu biako..., - Kirill nnim asɛm no, nanso ɔtrɛw ne nsa mu, -... nsu a ɛmenee a wontumi nkyerɛkyerɛ mu wɔ Latvia mpoano. Ɔse wɔkyeree ademude a na ɛsɛ sɛ Nasi Kriegsmarinefo no gye."
  
  "Ahodeɛ. Panel ahorow no fi Amber Room no mu, migye di," Perdue de kaa ho.
  
  "Ɛbɛyɛ sɛ ɛte saa. Ɔka sɛ mprɛte ne nnua no bubui?" Kirill kaa Borɔfo kasa a na ɛyɛ den.
  
  Nina serewee sɛ: "Ɛyɛ mmerɛw." "Mekae sɛ wɔkae sɛ bere a obi nyin no, na mfitiase nnua no ayɛ mmerɛw wɔ 1944 mu, bere a na ɛsɛ sɛ German Nord kuw no bubu gu no."
  
  Kirill de n"ani kyerɛɛ baabi sɛ: "Yiw." "Ɔka sɛnea wɔdaadaa Wilhelm Gustloff hyɛn no mu adwumayɛfo na wowiaa amber nnua no de hwɛ hui sɛ Germanfo no amfa nnua no ankɔ ho asɛm. Nanso ɔka sɛ biribi ankɔ yiye wɔ akwantu a wɔkɔɔ Latvia, faako a na mobile units retwɛn sɛ wɔbɛfa wɔn no mu. Amber a na ɛrebubu no gyaee nea na ahyɛ wɔn tirim-dabi, ɔsraani panyin no ti."
  
  "Kafra?" Perdue ho yɛɛ no den. "Dɛn na ɛbaa ne tirim? Ɔse?"
  
  "Ebia ntease nnim mma wo, nanso ɔka sɛ na biribi wɔ amber no mu, a wɔato mu mfehaha pii ne mfehaha pii. Misusuw sɛ ɔreka nkoekoemmoa bi ho asɛm. Eyi tee wɔ ɔsraani panyin no aso mu. Wɔn mu biara antumi anhu no bio, efisɛ na ɔyɛ ketewaa paa, paa, te sɛ akraman," Kirill kaa ɔsraani no asɛm.
  
  Sam bɔɔ n"ano sɛ: "Yesu."
  
  "Ɔbarima yi ka sɛ bere a ɔsraani panyin no danee n"ani fitaa no, mmarima no nyinaa yɛɛ hu?"
  
  Kirill yɛɛ n"anim basabasa, bere a osusuw ne nsɛm ho no. Afei ɔde ne ti too fam, na n"ani gyei sɛ ɔsraani no nsɛm a ɛyɛ nwonwa a ɔkae no teɛ. Nina hwɛɛ Sam. Ná ɛte sɛ nea ne ho adwiriw no nanso wanka hwee.
  
  "Ɔse dɛn na wɔyɛe?" Nina bisae sɛ.
  
  "Wɔn nyinaa fii ase susuw nneɛma ho te sɛ onipa biako. Ɔka sɛ na wɔwɔ amemene biako. Bere a hyɛn no mu panyin no ka kyerɛɛ wɔn sɛ wɔnmene wɔn ho no, wɔn nyinaa fii adi kɔɔ hyɛn no atifi na, na ɛte sɛ nea ɛhaw wɔn no, wohuruw kɔɔ nsu no mu na wɔmemee wɔ baabi a ɛbɛn mpoano," saa na Russiani bi a ne mfe akɔ anim kae.
  
  Sam sii so dua sɛ: "Adwene so tumidi." "Eyi nti na na Hitler pɛ sɛ wɔsan de Amber Room no kɔ Germany wɔ Operation Hannibal bere mu no. Sɛ odi n"adwene so saa a, anka obetumi ahyɛ wiase nyinaa ase a ɔmmɔ mmɔden kɛse!"
  
  "Nanso ɔyɛɛ dɛn huu?" Ná Detlef pɛ sɛ ohu.
  
  "Wususuw sɛ ɛyɛɛ dɛn na Third Reich no tumi danee Germanfo mmarima ne mmea mpempem pii a wɔte apɔw na wɔn abrabɔ pa bɛyɛɛ Nasi asraafo a wɔwɔ adwene koro?" Nina twaa mpoa sɛ. "So woasusuw nea enti a na asraafo yi fi awosu mu abɔnefo ne atirimɔdenfo a wontumi nnye ho kyim saa bere a wɔhyɛɛ saa ntade no ho pɛn?" Ne nsɛm no gyegyeegye wɔ n"ahokafo no nsusuwii a ɛyɛ komm no mu. "Susuw atirimɔdensɛm a wɔyɛ tiaa mmofra nkumaa mpo no ho hwɛ, Detlef. Nasifo mpempem ne mpempem pii kura adwene koro, atirimɔdensɛm koro, na wodii wɔn ahyɛde ahorow a ɛyɛ akyide no so a akyinnye biara nni ho, te sɛ zombie a wɔahohoro wɔn amemene. Mebɔ kyakya sɛ Hitler ne Himmler huu saa tete abɔde yi wɔ Himmler sɔhwɛ ahorow no biako mu."
  
  Mmarima no penee so, na ɛte sɛ nea nkɔso foforo no ho adwiriw wɔn.
  
  Detlef de ne nsa twitwiw ne hwene mu na osusuw Nasi asraafo abrabɔ pa ho sɛ: "Ntease wom kɛse."
  
  Kirill ka kyerɛɛ n"ahɔho sɛ: "Yɛsusuw bere nyinaa sɛ nsɛmmɔnedi na ɛhohoro wɔn amemene, nanso na nteɛso dɔɔso dodo wɔ hɔ. Saa biakoyɛ dodow yi nyɛ adebɔ mu ade. Wususuw sɛ dɛn nti na mefrɛɛ Amber Room no nnome anadwo a etwaam no?"
  
  Nina de n"anim butubutuw fam kae sɛ: "Twɛn, so wunim eyi ho asɛm?"
  
  Kirill de n"ani a ɛyɛ hu buaa n"ani a ɛyɛ ahohorabɔ no. "Aane! Wususuw sɛ dɛn na yɛde yɛn dijitaal station ahorow no ayɛ mfe yi nyinaa? Yɛde mmara ahorow mena wiase nyinaa de bɔ yɛn ayɔnkofo kɔkɔ, de kyɛ obiara a ebia ɔbɛbɔ mmɔden sɛ ɔde bedi dwuma atia nkurɔfo ho amanneɛbɔ. Yenim mmoawa a wɔtoo wɔn mu wɔ amber mu no ho asɛm efisɛ Nasi ɔkwasea foforo de dii dwuma tiaa me papa ne n"adwumakuw no afe biako wɔ Gustloff asiane no akyi."
  
  Perdue kae sɛ: "Ɛno nti na na wopɛ sɛ wubu yɛn abam sɛ yɛnhwehwɛ eyi no." "Mete aseɛ seesei".
  
  "Enti, ɛno ara na ɔsraani no ka kyerɛɛ nhwehwɛmufo no?" Sam bisaa akwakoraa no.
  
  Kirill kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Wobisa no sɛnea ɛyɛe a onyaa ne ti didii mu wɔ ɔhyɛnkafo no ahyɛde no mu, na afei obua sɛ ɔhyɛnkafo no antumi anbɛn no, enti wante ahyɛde no da."
  
  "Dɛn nti na wantumi amma ne nkyɛn?" Perdue bisae, na ɔkyerɛw nokwasɛm ahorow guu nhoma ketewa bi a wɔde kyerɛw nsɛm mu.
  
  "Ɔnkasa." Nea ɛyɛe ara ne sɛ na ɔhyɛnkafo no ntumi ne no ntra dan koro mu. Ebia ɛno nti na wɔtow no tuo ansa na nhyiam no aba awiei no, ebia esiane onipa no din a wɔteɛm no nti. Wosusuw sɛ ɔde nsɛm resie, enti wokum no," Kirill de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Misusuw sɛ ebia na ɛyɛ mframa a ano yɛ den."
  
  "Mframa a wɔde ma a ɛyɛ dɛn? Sɛnea minim no, na nuklea dwumadi biara nni Russia saa bere no," saa na Nina kae, na ɔhwiee vodka pii guu Kirill ne bobesa maa n"ankasa ho. "So metumi anom sigaret wɔ ha?"
  
  Ɔserewee sɛ: "Nokwarem no." Afei obuaa n"asɛmmisa no. "Aprannaa a edi kan. Woahu, wɔtow atom ɔtopae a edi kan wɔ Kazakhstan sare so wɔ 1949 mu, nanso nea obiara renka nkyerɛ wo ne sɛ wɔakɔ so ayɛ nuklea sɔhwɛ ahorow fi 1930 mfe no awiei. Misusuw sɛ na Ukraine sraani yi te Kazakhstan ansa na wɔregye no akɔ Asraafo Kɔkɔɔ no mu, nanso," ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so a anibiannaso, "Metumi adi mfomso."
  
  "Edin bɛn na wɔreteɛm wɔ akyi ansa na wɔakum ɔsraani no?" - Perdue bisae firii baabiara. Ɛbaa n"adwene mu ara sɛ onii a ɔtow tuo no da so ara yɛ ahintasɛm.
  
  "FA HO!" - Kirill serewee. "Yiw, wubetumi ate sɛ obi reteɛteɛm, te sɛ nea ɔrebɔ mmɔden sɛ obesiw no kwan." Ɔde brɛoo suasuaa nteɛteɛm bi. "Nsraban mufo!"
  
  
  Ti 23. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Perdue tee nka sɛ ehu aka ne mu bere a ɔtee saa din no nnyigyei no. Ná biribiara nni hɔ a obetumi ayɛ wɔ ho. Ɔpaa kyɛw na ɔde ahopere kɔɔ tiafi hɔ sɛ: "Pa kyɛw." Bere a Perdue bu nkotodwe no, ɔfe ne yafunu mu nneɛma . Eyi maa n"adwene tu frae. Ná ɔnte nka sɛ ɔyare biara ansa na Kirill rebɔ din a wonim no yiye no, nanso afei de na ne nipadua nyinaa rewosow esiane nnyigyei a ɛyɛ hu no nti.
  
  Bere a afoforo dii Perdue sɛnea Perdue tumi kura n"anom no ho fɛw no, yafunu mu yare a ɛyɛ hu baa ne mu araa ma ɔhwee adwenemhaw foforo mu. Esiane sɛ na fifiri ne atiridii nti, ɔfaa tiafi no maa ahotew a edi hɔ a wontumi nkwati no.
  
  "Krill, wubetumi aka eyi ho asɛm akyerɛ me?" - a wobisaa Detlef. "Mihuu eyi wɔ Gabi nkitahodi dan mu a na ne nsɛm a ɛfa Amber Pii no ho nyinaa ka ho." Ɔsɔre gyinaa hɔ na obuee n"atade no ano, na ɛdaa abasobɔde a wɔde abɔ ne vest so no adi. Oyii no de maa Kirill, na na ɛte sɛ nea n"ani gyee ho.
  
  "Dɛn koraa ne eyi?" Nina serewee.
  
  Kirill de akɔnnɔ kae sɛ: "Eyi yɛ nkonimbo titiriw a wɔde maa asraafo a wɔde wɔn ho hyɛɛ Prague ahofadi mu no, m"adamfo." "So wugyee eyi fii Gabi nneɛma mu? Ɛte sɛ nea onim Amber Room ne Prague Ntuo no ho nsɛm pii. Eyi yɛ asɛm a ɛbae ara kwa a ɛyɛ nwonwa, ɛnte saa?"
  
  "Dɛn na asi?"
  
  Ɔde anigye kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ɔsraani a wɔtoo no tuo wɔ audio clip yi mu no de ne ho hyɛɛ Prague Ntuo no mu, na ɛhɔ na saa nkonimbo yi fi." "Efisɛ kuw a ɔsom wɔ mu, Ukraine Akono a ɛto so 4 no de wɔn ho hyɛɛ adwuma a wɔyɛe de gyee Prague fii Nasifo nsam no mu."
  
  Sam de nyansahyɛ mae sɛ: "Nea yenim nyinaa no, anka ebetumi afi saa ɔsraani koro no ara hɔ."
  
  Detlef de anigye serew gye toom sɛ: "Ɛbɛyɛ nea ɛhaw adwene na ɛyɛ nwonwa bere koro no ara mu." "Ɛnni din wɔ so, anaasɛ ɛnte saa?"
  
  Wɔn wura no kae sɛ: "Dabi, kyɛw." "Ɛwom sɛ anka ɛbɛyɛ anigye sɛ Gabi nyaa abasobɔde bi fii ɔsraani yi aseni bi hɔ bere a na ɔreyɛ nhwehwɛmu wɔ Amber Pii no yerae ho no." Ɔserewee awerɛhow so, na ɔde ayamye kaee no.
  
  Nina de ne ti too ne nsateaa so a na ɔmfa hwee nka ho kae sɛ: "Wofrɛɛ no ahofadi ho ɔkofo." "Eyi yɛ obi a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛpa ahyehyɛde bi a ɛrebɔ mmɔden sɛ ebegye wiase nyinaa ho ntama ho nkyerɛkyerɛmu pa."
  
  Obuae sɛ: "Ɛteɛ pɛpɛɛpɛ, Nina."
  
  Sam kɔhwɛɛ nea ɛhaw Perdue.
  
  "Hey, akokɔ dedaw. So wo ho ye?" obisae, na ɔhwɛɛ Perdue nipadua a abu nkotodwe no ase. Na mmuae biara nni hɔ, na na wɔante akisikuru nnyigyei biara mfi ɔbarima a ɔde ne ho to tiafi no so no hɔ. "Wɔdi akyi?" Sam kɔɔ n"anim na ɔtwee Perdue ne mmati san n"akyi, na ohui sɛ ɔyɛ mmerɛw na ontumi nyɛ hwee. Mfiase no na Sam susuwii sɛ n"adamfo no atɔ piti, nanso bere a Sam hwɛɛ ne nsɛnkyerɛnne a ɛho hia no, ohui sɛ Perdue ho adwiriw no kɛse.
  
  Bere a Sam rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛkanyan no no, ɔkɔɔ so frɛɛ ne din, nanso Perdue ammua wɔ ne nsa so. Sam frɛɛ no denneennen na ɔde nne kɛse frɛɛ no sɛ: "Purdue," na ɔtee nka sɛ ɛreyɛ ayɛ n"adwene wɔ n"adwene akyi. Mpofirim ara ahoɔden no sen na ɔtee nka sɛ wanya ahoɔden. Sam hyɛɛ sɛ: "Perdue, sɔre," na ɔde abusuabɔ bi sii hɔ ne Perdue adwene, nanso wantumi anyan no. Ɔsɔɔ eyi hwɛe mprɛnsa, na bere biara ɔmaa n"adwene ne n"adwene yɛɛ kɛse, nanso ankosi hwee. "Mente eyi ase." Ɛsɛ sɛ ɛyɛ adwuma bere a wote nka saa!"
  
  "Detlef!" Sam frɛɛ no. "Mesrɛ wo, wubetumi aboa me wɔ ha?"
  
  Germanni tenten no de ahopere faa ɔkwan no so kɔɔ baabi a ɔtee Sam nteɛteɛm no.
  
  Sam sii apini, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma Perdue so agyina ne nan so sɛ: "Boa me ma mensoa no nkɔ mpa so." Ɛdenam Detlef mmoa so no, wɔde Perdue too mpa so na wosiim sɛ wɔrekɔhwehwɛ nea ɛhaw no.
  
  Nina kae sɛ: "Eyi yɛ nwonwa. "Ná ɔnom nsa. Ná ɛnyɛ sɛ ɔyare anaa biribiara. Deɛn na ɛsiiɛ?
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Ɔtow ne ho kɛkɛ." Ɔka kyerɛɛ Nina sɛ: "Nanso mantumi anyan no koraa," na ɔdaa no adi sɛ ɔde ne tumi foforo no mpo dii dwuma, ɛmfa ho nea mebɔɔ mmɔden biara."
  
  Ɔhyɛɛ ne nkrasɛm no so dua sɛ: "Eyi yɛ ade a ɛhaw adwene."
  
  "Ne nyinaa ayɛ ogya. Ɛte sɛ nea aduan mu awuduru," Detlef hyɛɛ nyansa, na wɔn wura no hwɛɛ wɔn animtiaa. "Mepa wo kyɛw, Kirill. Na ɛnyɛ m"adwene ne sɛ mɛbɔ wo aduannoa ho ahohora. Nanso ne yare no ho sɛnkyerɛnne te sɛ nea ɛte sɛɛ."
  
  Perdue a mehwɛe dɔnhwerew biara na mebɔɔ mmɔden sɛ mɛkanyan no no annya nkɛntɛnso biara. Atiridii ne akisikuru a ɛbae mpofirim a na ɔrehu amane yi maa wɔn ho dwiriw wɔn.
  
  Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ Sam bere a wɔtraa Perdue mpa so no sɛ: "Misusuw sɛ ebia ɛyɛ nsɛnnennen a ɛba akyiri yi a biribi a ɛtoo no wɔ saa ɔwɔ amoa a wɔyɛɛ no ayayade no mu de bae." "Yennim nea wɔne no yɛe. Na sɛ wɔde awuduru bi twitwiw ne mu anaa, Onyankopɔn nhyɛ sɛ, ɔyare mmoawa a edi awu nso ɛ?"
  
  Sam buae sɛ: "Ná wonnim sɛ obeguan. "Dɛn nti na wɔde no bɛto ayaresabea hɔ sɛ wɔpɛ sɛ ɔyare a?"
  
  "Ebia sɛ yɛde ɔyare no bɛka yɛn bere a yɛagye no nkwa no?" - de asɛm a ɛyɛ sereserew ntɛm ara, na n"ani akɛse a ɛyɛ bruu no ayɛ ma. "Ɛyɛ nnwinnade a ɛyɛ anifere a wɔahyehyɛ, Sam. So ɛbɛyɛ wo nwonwa?
  
  Sam penee so. Biribiara nni hɔ a ɔbɛma atwam saa nkurɔfo yi aso. Ɛkame ayɛ sɛ na Owia Tuntum no wɔ tumi a anohyeto nni mu a ɛde bɛsɛe nneɛma ne nyansahu a ɛho hia a ɛbɛma watumi ayɛ saa.
  
  Ná Detlef wɔ ne dan mu, na ɔregye nsɛm afi Milla telefon so nkitahodibea hɔ. Ɔbea bi nne kenkan nɔma ahorow no wɔ ɔkwan biako so, na sɛnea Sam ne Nina gyee no yiye wɔ Detlef mpa pon akyi wɔ asa no so no yɛɛ no den. Ná ɛsɛ sɛ Kirill to n"adidibea mu na ɔka ne kar ansa na wafi anwummere aduan ase. Ná ɛsɛ sɛ n"ahɔho no fi hɔ ɔkyena, nanso na ɛsɛ sɛ ɔda so ara ma wogye di sɛ wɔnkɔ so nhwehwɛ Amber Pii no. Awiei koraa no, na biribiara nni hɔ a obetumi ayɛ sɛ wɔn, te sɛ afoforo pii, si so dua sɛ wɔbɛhwehwɛ anwonwade a edi awu no nkae a.
  
  Bere a Nina de ntama a ɛyɛ nwini popaa Perdue moma so sɛnea ɛbɛyɛ a n"atiridiinini a ɛda so ara rekɔ soro no ano abrɛ ase akyi no, ɔkɔɔ Detlef nkyɛn bere a Sam reguare no. Ɔbɔɔ mu brɛoo.
  
  Detlef buae sɛ: "Bra mu, Nina."
  
  "Woyɛɛ dɛn hui sɛ ɛyɛ me?" ɔde anigye serewee bisae.
  
  Ɔkae sɛ: "Obiara nhu sɛ eyi yɛ anigye te sɛ wo, gye me nkutoo, nokwarem no." "Anadwo yi menyaa nkrasɛm bi fii obi a ɔwɔ gyinabea hɔ hɔ. Ɔka kyerɛɛ me sɛ sɛ yɛkɔ so hwehwɛ Amber Room no a, yebewuwu, Nina."
  
  "Wugye di sɛ wokyerɛw nɔma ahorow no yiye?" - a obisae.
  
  "Dabi, ɛnyɛ akontaabu. Hwɛ." Ɔde ne fon a ɔde di dwuma wɔ nsa so kyerɛɛ no. Wɔde nkra bi fii nɔma bi a wontumi nhwehwɛ mu a ɛwɔ link bi a ɛkɔ gyinabea no so menae. "Mede radio no too dwumadibea yi so na ɔka kyerɛɛ me sɛ minnyae-wɔ Borɔfo kasa a emu da hɔ mu."
  
  "So ohunahunaa wo?" Ɔde n"anim yɛɛ kusuu. "Wugye di sɛ ɛnyɛ obi foforo na ɔreyɛ wo basabasa?"
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na ɔde nkrasɛm a ɛkyerɛ sɛnea station no te no bɛmena me na afei ɔne me akasa wɔ hɔ?" ɔkasa tiae.
  
  "Dabi, ɛnyɛ saa na mepɛ sɛ meka. Wobɛyɛ dɛn ahu sɛ efi Milla? Gyinabea ahorow a ɛtete saa pii wɔ hɔ a wɔahwete wiase nyinaa, Detlef. Hwɛ yiye wɔ wɔn a wo ne wɔn di nkitaho no ho," na ɔbɔɔ kɔkɔ.
  
  "Woayɛ no yie." Mansusuw ho mpo," na ogye toom. "Ná mepɛ paa sɛ mɛkora nea Gabi ani gye ho, nea n"ani gye ho kɛse, wunim? Ama m"ani afura wɔ asiane ho, na ɛtɔ da bi a...ɛmfa me ho."
  
  "Wiɛ, ɛsɛ sɛ wodwene ho, okunafo. Wiase no gyina wo so," Nina de n"ani kyerɛɛ ne nsa, na ɔde nkuranhyɛ bɔɔ ne nsa.
  
  Detlef tee nka sɛ atirimpɔw bi wɔ ne nsɛm no ho. Ɔserewee sɛ: "M"ani gye ho."
  
  "Dɛn?" Nina bisae sɛ.
  
  "Edin yi yɛ okunafo. Ɛte sɛ nea ɔyɛ ɔbran kɛse, wunsusuw sɛ?" na ɔrehoahoa ne ho.
  
  "Misusuw sɛ ɛyɛ fɛ yiye, nokwarem no, ɛwom mpo sɛ asɛmfua no kyerɛ tebea a ɛyɛ awerɛhow de. Ɛkyerɛ biribi a ɛyɛ awerɛhow," na ɔkae.
  
  Ɔde ne ti too fam sɛ: "Ɛyɛ nokware, nanso saa na meyɛ mprempren, wunim? Okunafo a meyɛ no kyerɛ sɛ meda so ara yɛ Gabi kunu, wunim?"
  
  Nina ani gyee sɛnea Detlef hwɛ nneɛma no ho. Esiane sɛ wafa ne adehwere no hell mu nti, ɔda so ara tumi faa ne abodin a ɛyɛ awerɛhow no na ɔdanee no ode. "Eyi yɛ onwini paa, okunafo."
  
  Ɔhyɛɛ no nsow, na ɔde krataa bi maa Nina sɛ: "Oo, ɔkwan bi so no, eyinom yɛ nɔma ahorow a efi gyinabea ankasa, a efi Milla nnɛ." "Wobɛkyerɛ eyi ase. Meyɛ hu wɔ biribiara a enni nea ɛkanyan no mu."
  
  Nina tuu fo sɛ: "Ɛyɛ, nanso misusuw sɛ ɛsɛ sɛ wuyi wo fon no fi hɔ." "Sɛ wɔwɔ wo nɔma a, wobetumi adi yɛn akyi, na mewɔ atenka bɔne kɛse bi fi saa nkrasɛm a wo nsa kaa no mu. Mommma yɛmfa wɔn nsa nkyerɛ yɛn, ɛyɛ? Mempɛ sɛ mɛsɔre a mawu."
  
  "Wunim sɛ nnipa a wɔte sɛɛ betumi ahu yɛn a wonni yɛn fon akyi, ɛnte saa?" obuae, na onyaa abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ no ani a ɛyɛ den. "Kama. Mebɛtow agu."
  
  "Enti afei obi nam text message so rehunahuna yɛn?" Perdue kaa saa berɛ a ɔde ne ho too ɔpon no ano wɔ anifere kwan so no.
  
  "Di akyi!" Nina teɛɛm na ɔde ahopere kɔɔ n"anim de anigye yɛɛ no atuu. "Ɛyɛ me anigye paa sɛ wosɔree. Deɛn na ɛsiiɛ?
  
  "Ɛsɛ sɛ wuyi wo fon no fi hɔ ankasa, Detlef. Nnipa a wokum wo yere no betumi ayɛ wɔn a wɔne wo dii nkitaho," saa na ɔka kyerɛɛ okunafo no. Nina tee nka sɛ n"aniberesɛm no agyaw no kakra. Ɔde ahoɔhare kɔe. "Yɛ sɛnea wopɛ."
  
  "Sɛ yɛbɛka a, henanom ne saa nkurɔfo yi?" Detlef serewee. Ná Perdue nyɛ n"adamfo. Ná n"ani nnye ho sɛ obi a osusuw sɛ wakum ne yere bɛkyerɛ no. Ná ɔda so ara nni mmuae ankasa biara wɔ onii a okum ne yere no ho, enti sɛnea ɛte wɔ ne fam no, na Nina ne Sam yiyedi nkutoo nti na wɔreyɛ yiye -mprempren.
  
  "Sam wɔ he?" Nina bisae, na ɔtwaa akokɔ ntɔkwaw a wɔreyɛ no mu.
  
  Perdue buae a anibiannaso so sɛ: "Wɔ aguaree no mu." Nina ani annye ne suban no ho, nanso na wasua sɛ ɔbɛtra akansi ahorow a wɔde testosterone ahyɛ mu ma a wɔde hyɛ nsu mu no mfinimfini, ɛwom sɛ na ɛno nkyerɛ sɛ n"ani gye ho de. Ɔserewee sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ eyi ne aguaree a ɛware sen biara a wabɔ pɛn," na ɔpiaa Perdue nkyɛn sɛ ɔrekɔ abɔnten akɔ ɔkwan no so. Ɔkɔɔ adididan mu sɛ ɔrekɔyɛ kɔfe bi de ama tebea a na ɛyɛ awerɛhow no mu ayɛ hare. "Woahohoro wo ho de besi nnɛ, Sam?" Ɔserewee bere a ɔretwam wɔ aguaree hɔ, faako a ɔtee sɛ nsu rebɔ nnua no. "Eyi bɛma akwakoraa no ahwere ne nsu a ɛyɛ hyew nyinaa." Nina sii gyinae sɛ ɔbɛkyerɛ mmara foforo koraa no ase bere a na ɔrenya kɔfe a na n"ani abere bɛboro dɔnhwerew biako no mu anigye no.
  
  "Yesu Kristo!" - a oteaa mu mpofirim. Ɔsan hintiw kɔɔ ɔfasu no so na ɔkataa n"ano bere a ohui no. Ne nkotodwe bɔɔ mu na ɔde nkakrankakra hwee ase. N"aniwa yɛɛ nwini, ɔhwɛɛ Russiani dedaw a na ɔte nkongua a n"ani gye ho no so kɛkɛ. Ná ne vodka kuruwa a ayɛ ma no gyina pon a ɛwɔ n"anim no so, na ɔretwɛn wɔ ntaban no mu, na na ne nsa a mogya ayɛ no ma no da ne nkyɛn, na ɔda so ara kura ahwehwɛ a abubu a ɔde twaa ne menewa no asinasin no mu.
  
  Perdue ne Detlef tuu mmirika fii hɔ, a na wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛko. Wohyiaa tebea bi a ɛyɛ hu na wogyinaa hɔ a na wɔn ho adwiriw wɔn kosii sɛ Sam fi aguaree bɛkaa wɔn ho.
  
  Bere a ahodwiriw no sii no, Nina fii ase wosow denneennen, na osui wɔ asɛm a ɛyɛ abofono a ɛbɛyɛ sɛ esii bere a na ɔwɔ Detlef dan mu no ho. Sam a ɔhyɛ mpopaho nkutoo no de anigye kɔɔ akwakoraa no nkyɛn. Ɔde ahwɛyiye suaa Kirill nsa gyinabea ne baabi a kuru a emu dɔ a ɛwɔ ne menewa atifi no kɔ. Ná tebea horow no ne wɔn ho a wokum no hyia; na ɛsɛ sɛ ogye tom. Ɔhwɛɛ mmarima baanu a aka no. Na adwenem naayɛ biara nni n"ani so, nanso na kɔkɔbɔ bi a ɛyɛ sum wɔ hɔ a ɛmaa Nina twetwee n"adwene.
  
  "Sam, sɛ wusiesie wo ho pɛ a, wubetumi aboa me ma masiesie?" - bisae, na ɔrefefe bere a ɔsɔre gyinaa ne nan so no.
  
  "Aane".
  
  
  Ti 24. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Bere a wɔhwɛɛ Kirill amu no na wɔde ntama kyekyeree no wɔ ne mpa so akyi no, nhyɛso ne awerɛhow hyɛɛ fie hɔ tebea ma. Nina traa pon no ho, na na ɔda so ara resu bere ne bere mu wɔ Russiani dedaw a ɔdɔ no no wu ho. Na Perdue kar ne ne laptop a ɔde nkakrankakra ne ne koma fã rekyerɛ Detlef nɔma ahorow a ɛtoatoa so no ase wɔ n"anim. Ná ne kɔfe yɛ nwini na na obiara nkaa ne sigaret kotoku no mpo.
  
  Perdue nantew baa ne nkyɛn na ɔtwee no brɛoo yɛɛ no atuu a na ɔwɔ tema. "Mepa wo kyɛw paa, ɔdɔ. Minim sɛ wosom akwakoraa no." Nina anka hwee. Perdue de n"afono miaa ne de so brɛoo, na nea na obetumi asusuw ho ara ne sɛnea ne hyew asan ayɛ sɛnea na ɛte kan no ntɛmntɛm no. Ɔkaa ne ti nhwi no ase sɛ: "Hwɛ yiye wɔ Germanni yi ho, mesrɛ wo, me dɔfo. Ɛte sɛ nea ɔyɛ odiyifo pa a ɔyɛ damn, nanso ɔyɛ Germanni. Wuhu baabi a mede eyi rekɔ?"
  
  Nina de ahomegyeɛ guu mu. N"ani hyiaa Perdue de bere a ɔde n"anim yɛɛ kusuu na ɔhwehwɛɛ nkyerɛkyerɛmu komm no. Ɔde ahomegyeɛ guu ahome na ɔhwɛɛ ne ho hyiaeɛ sɛ ɔbɛhwɛ sɛ wɔn nko ara na wɔwɔ hɔ anaa.
  
  "Ɔasi ne bo sɛ ɔbɛkora ne fon a wɔde di dwuma wɔ nsa so. Wunnim ne ho hwee sɛ ne ho a ɔde hyɛɛ Berlin awudi ho nhwehwɛmu no mu. Nea yenim nyinaa no, ebia ɔno ne onipa titiriw. Obetumi ayɛ nea okum ne yere bere a ohui sɛ ɔredi agoru wɔ atamfo no afã no," ɔde ne nkyerɛase no too hɔ brɛoo.
  
  "So wuhuu no sɛ wakum no?" Wɔ aban ananmusifo dwumadibea hɔ?So woretie wo ho mpo?" ɔde nne a abufuw ahyɛ mu ma bisae sɛ, "Ɔboaa ma wogyee wo nkwa, Perdue. Sɛ ɛnyɛ ɔno a, anka me ne Sam renhu da sɛ woyera. Sɛ ɛnyɛ Detlef a, anka yɛrenhu baabi a ɛwɔ da." sɛ wobɛhwehwɛ Kazakhstan Owia Tuntum Tokuru no." sɛ wobegye wo nkwa."
  
  Perdue serewee. N"anim yɛbea no daa ne nkonimdi adi. "Ɛno ne nea mepɛ sɛ meka pɛpɛɛpɛ, me dɔfo. Ɛyɛ afiri. Mma n"akwankyerɛ nyinaa nni akyi kɛkɛ. Wobɛyɛ dɛn ahu sɛ wanni wo ne Sam anim ankɔ me nkyɛn? Ebia anka ɛsɛ sɛ wuhu me; na ɛsɛ sɛ woyi me fi mu. So eyi nyinaa yɛ nhyehyɛe kɛse bi fã?"
  
  Ná Nina mpɛ sɛ ogye di. Ɛha na na ɔrehyɛ Detlef sɛ ɔmfa n"ani mmu asiane so esiane akɔnnɔ nti, nanso na ɔreyɛ ade koro no ara pɛpɛɛpɛ! Akyinnye biara nni ho sɛ na Perdue teɛ, nanso na onnya nte atoro a ebetumi aba no ase.
  
  Perdue kɔɔ so de asɛm a ɛyɛ sereserew kae bere a ɔrehwɛ ɔkwan no so no sɛ: "Black Sun yɛ Germanfo titiriw." "Wɔwɔ wɔn nkurɔfo wɔ baabiara. Na henanom na wɔpɛ sɛ wɔpopa fi okyinnsoromma yi anim kɛse? Me, wo ne Sam. Ɔkwan pa bɛn na yɛbɛfa so aka yɛn nyinaa abom de adi ademude bi a wontumi nhu akyi sen sɛ yɛbɛtow Black Sun adwumayɛfo a wɔyɛ adwuma abien agu sɛ nea wɔayɛ no bɔne no? Obi a wɔayɛ no bɔne a ɔwɔ mmuae no nyinaa te sɛ...ɔbɔnefo kɛse."
  
  "So wutumi huu nsɛm no ase, Nina?" - Detlef bisae, na ofi abɔnten baa mu na ɔwosow ne twɛre.
  
  Perdue hwɛɛ no denneennen, na ɔde ne nsa bɔɔ ne ti nhwi nea etwa to ansa na ɔrekɔ adididan mu akɔnom nsa. Na ɛsɛ sɛ Nina ma ne ho dwo na ɔne no di agoru kosi sɛ obetumi afa ɔkwan bi so ahu sɛ ebia Detlef rebɔ ama kuw a ɛnteɛ anaa. Ɔka kyerɛɛ no sɛ: "Ɛkame ayɛ sɛ wasiesie ne ho," na ɔde adwenem naayɛ biara a na ɔwɔ no siei. "Mewɔ anidaso ara kwa sɛ yebenya nsɛm a ɛdɔɔso a ɛbɛma yɛanya biribi a mfaso wɔ so. Na sɛ nkrasɛm yi mfa beae a Amber Room no wɔ ho nso ɛ?
  
  "Nha wo ho. Sɛ saa a, yɛbɛtow ahyɛ Order no so animtiaabu so. Fuck the Amber Room no," na ɔkae. Ɔde yɛɛ ne tirim sɛ ɔbɛtwe ne ho afi Perdue ho, anyɛ yiye koraa no, ɔkwatii sɛ ɔne no nkutoo bɛtra. Wɔn baanu no ankɔ yiye bio . Ná Sam wɔ akyirikyiri na na ɔno nkutoo na ɔde ne bere dodow no ara tra ne dan mu, na ɛmaa Nina tee nka sɛ ɔyɛ ankonam koraa.
  
  Nina de nyansahyɛ mae denneennen ma obiara te sɛ: "Ɛsɛ sɛ yefi hɔ ntɛm." "Mebɛkyerɛ saa transmission yi ase, na afei ɛsɛ sɛ yɛbɔ kwan no so ansa na obi ahu yɛn. Yɛbɛdi mpɔtam hɔ atumfoɔ adi nkitaho afa Kirill amu no ho berɛ a yɛfiri ha kɔ akyirikyiri ara pɛ."
  
  Perdue a ogyinaa ɔpon no ano fii baabi a ɔhwɛɛ sɛnea owia rekɔtɔ no kae sɛ: "Mepene so." "Dodow a yedu Amber Room no mu ntɛm no, dodow no ara na eye."
  
  Nina kyerɛw nsɛm a edi hɔ no de kaa ho sɛ: "Bere tenten a yebenya nsɛm a ɛfata no."
  
  "Sam wɔ he?" Perdue bisae sɛ.
  
  Detlef buae sɛ: "Ɔkɔɔ ne dan mu bere a yɛsiesiee Kirill nneɛma a asɛe no akyi no."
  
  Ná Perdue pɛ sɛ ɔne Sam kasa fa n"adwenem naayɛ ho. Bere tenten a Nina betumi ama Detlef anya adagyew no, obetumi abɔ Sam kɔkɔ nso. Ɔbɔɔ ɔpon no mu, nanso wɔamma mmuae biara. Perdue bɔɔ mu denneennen sɛ ɔbɛnyane Sam sɛ ebia wada a. "Owura Cleve! Mprempren nyɛ bere a ɛsɛ sɛ yɛtwentwɛn yɛn nan ase. Ɛsɛ sɛ yesiesie yɛn ho ntɛm!"
  
  Nina teɛɛm sɛ: "Minyaa bi. Detlef baa sɛ ɔbɛka ne ho wɔ pon no ho, na na ne ho pere no sɛ obehu nea Milla bɛka.
  
  "Dɛn na ɔka?" - bisae, na ɔtenaa nkongua bi so wɔ Nina nkyɛn.
  
  "Ebia eyi te sɛ coordinates? Wuhu? "ɔhyɛɛ nyansa, na ɔde krataa bi maa no. Bere a ɔrehwɛ eyi no, Nina susuw nea ɔbɛyɛ ho sɛ ohu sɛ ɔkyerɛw atoro nkrasɛm bi a, sɛnea ɛbɛyɛ a obehu sɛ onim anammɔn biara dedaw anaa. Ɔyɛɛ nkrasɛm no, a na ɔhwɛ kwan sɛ obegye n"adwuma no ho kyim. Afei na obehu sɛ ebia ɔde ne nɔma ahorow a ɛtoatoa so no redi kuw no anim anaa.
  
  "Sam nni hɔ bio!" Perdue teɛɛm sɛ.
  
  "Entumi nyɛ saa!" Nina teɛɛm san buae, na ɔtwɛnee Detlef mmuae.
  
  Bere a Perdue hwehwɛɛ ofie no nyinaa mu akyi no, ɔteɛɛm sɛ: "Dabi, ofii hɔ ankasa." "Mehwɛɛ baabiara. Mehwɛɛ abɔnten mpo. Sam fii hɔ kɔe."
  
  Detlef telefon a wokura kyin bɔɔ.
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Fa to akasam so, ɔkannifo." Detlef de serew a ɛyɛ aweredi dii so.
  
  Obuae sɛ: "Holzer."
  
  Ná wotumi te sɛ wɔde telefon rekɔma obi bere a mmarima no rekasa wɔ akyi no. Nina abam bui sɛ wantumi anwie ne German sɔhwɛ ketewa no.
  
  Nokware nkrasɛm a efi Milla hɔ a ɔkyerɛɛ ase no, na ɛnyɛ akontaahyɛde anaa nsɛm a wɔahyehyɛ kɛkɛ. Ná eyi haw adwene kɛse. Bere a ɔretie telefon so frɛ no, ɔde krataa a mfitiase nkrasɛm no wom no siee ne nsateaa a ɛyɛ tratraa no mu. Nea edi kan no ɛkae sɛ "Tajfel ist Gekommen", afei "facility"refuge" ne "contact required". Ɔfã a etwa to no kae kɛkɛ sɛ "Pripyat, 1955".
  
  Wɔnam telefon so akasam no so tee nne bi a wonim no yiye, na ɛhyɛɛ wɔn suro a enye koraa no so dua.
  
  "Nina, mfa w"adwene nsi nea wɔka no so! Metumi anya nkwa wɔ eyi mu!"
  
  "Sam!" - a oteateaa mu.
  
  Wɔtee ntɔkwaw bi bere a wɔn a wɔkyeree no no twee Sam honam fam aso wɔ n"animtiaabu no ho no. Wɔ akyi hɔ no, ɔbarima bi ka kyerɛɛ Sam sɛ ɔnka nea wɔka kyerɛɛ no no.
  
  Sam de asɛm a ɛyɛ yaw kae sɛ: "Amber Pii no wɔ funnaka no mu," na ɔteɛteɛɛm guu mogya a efi ɔhwe a ɔhwee no nkyɛe no mu. "Wowɔ nnɔnhwerew 48 a wode bɛsan anya no anyɛ saa a wobekum Germany Ɔmanpanyin no. Na... na," ɔde ahopopo bɔɔ ne yam, "gye EU no so tumi."
  
  "Hwan? Sam, hena?" Detlef bisae ntɛm ara.
  
  Nina ka kyerɛɛ no pen sɛ: "Ɛnyɛ ahintasɛm sɛ hena, m"adamfo."
  
  "Hena na yɛde eyi bɛma?" Perdue de ne ho gyee mu. "Ɛhe na bere bɛn?"
  
  Ɔbarima no kae sɛ: "Mo nsa bɛka akwankyerɛ akyiri yi." "Germanni nim baabi a obetie."
  
  Ɔfrɛ no baa awiei mpofirim. Nina nam ne nsa so sii apini, na ɔde ne nsa kataa n"anim sɛ: "O me Nyankopɔn." "Wokaa no yiye, Perdue. Milla na ɔhyɛ eyinom nyinaa akyi."
  
  Wɔhwɛɛ Detlef.
  
  "Wususuw sɛ me na mede eyi ho asodi to me so?" - a oyi ne ho ban. "Woabɔ dam?"
  
  "Wo na wode akwankyerɛ a ɛde besi ha no nyinaa ama yɛn, Owura Holzer - ɛnyɛ nea ennu saa, egyina Milla nsɛm a ɔde kɔma nkurɔfo so. "Black Sun" rekɔ so de yɛn akwankyerɛ akɔma denam saa kwan koro no ara so. Yɛ fucking akontabuo no!" - Nina teɛɛm, na Perdue siw no kwan sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrentow nhyɛ Germanni kɛse no so.
  
  "Ná minnim eyi ho hwee! Meka ntam! Na merehwehwɛ Purdue sɛ menya nkyerɛkyerɛmu wɔ sɛnea me yere wui no ho, Onyankopɔn nti! Ná m"adwuma ara ne sɛ mɛhwehwɛ nea okum me yere no, na ɛnyɛ eyi! Na ɔgyina hɔ ara, Darling, ne wo wɔ hɔ ara. Woda so ara rekata so ama no, wɔ saa bere yi nyinaa akyi, na saa bere yi nyinaa na wunim sɛ ɔno na okum Gabi," Detlef de abufuw teɛɛm. N"anim danee kɔkɔɔ na n"ano wosow wɔ abufuw mu bere a ɔde ne Glock kyerɛɛ wɔn so, na ɔtow tuo no.
  
  Perdue kyeree Nina na ɔne no twee no kɔɔ fam. "Kɔ aguaree hɔ, Nina! Kɔ anim! Kɔ anim!"
  
  "Sɛ woka sɛ me na mekaa yei a, meka ntam sɛ mɛkum wo!" - teɛteɛɛm guu no so bere a ɔpiaa no kɔɔ n"anim no, na ɛkame ayɛ sɛ ɔkwati atuo a wɔde asi wɔn ani so yiye.
  
  "Merenyɛ saa, mehyɛ bɔ. Tu kɔ baabi foforo kɛkɛ! Ɔka yɛn so pɛɛ!" - Perdue srree bere a wotwaa aguaree no aboboano no. Detlef sunsuma a ɛyɛ kɛse wɔ ɔkwan no fasu no akyi no kɔɔ wɔn nkyɛn ntɛmntɛm. Wɔbɔɔ aguaree pon no mu na wɔtoo mu bere a tuo foforo bɔɔ, na ɛbɔɔ dade pon no ntama no ara pɛ.
  
  Nina teɛɛm sɛ: "Oo me Nyankopɔn, obekum yɛn," na ɔhwɛɛ mmoa a edi kan a wɔde ma no mu sɛ ebia biribiara a ano yɛ nnam a obetumi de adi dwuma bere a Detlef paee ɔpon no mu a wontumi nkwati no. Ohuu dade nkankyee bi de guu n"akyi kotoku mu.
  
  Perdue de nyansahyɛ mae, na ɔpopaa n"anim sɛ: "Sɔ mfɛnsere no hwɛ."
  
  "Dɛn na ɛyɛ bɔne?" - a obisae. Perdue yɛɛ te sɛ nea ɔyare bio, na ne ho fifiri reyɛ kɛse na ɔde ne nsa kuraa bathtub no nsa mu. "O Onyankopɔn, ɛnyɛ bio."
  
  "Saa nne no, Nina. Ɔbarima a ɔwɔ telefon so. Misusuw sɛ mihuu no. Ne din de Kemper. Bere a wɔkaa din a ɛwɔ mo kyerɛwtohɔ so no, metee nka sɛnea mete nka mprempren no ara. Na bere a metee saa ɔbarima no nne wɔ Sam telefon so no, saa akisikuru a ɛyɛ hu no baa me so bio," na ogye toom, na ɔhome denneennen.
  
  "Wususuw sɛ obi nne na ɛde saa akɔmfosɛm yi ba?" ɔde ahopere bisae, na ɔde n"afono miaa fam sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ ɔpon no ase.
  
  Perdue buae, na ɔperee ne ho tiaa werɛfi a ɛhyɛ no den no sɛ: "Minnim, nanso misusuw sɛ ɛte saa."
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Obi gyina ɔpon no anim." "Purdue, ɛsɛ sɛ wokɔ so yɛ anigye. Ɔwɔ ɔpon no ano. Ɛsɛ sɛ yɛfa mfɛnsere no mu. Wususuw sɛ wubetumi adi ho dwuma?"
  
  Ɔwosow ne ti. Ɔde ahopopo kae sɛ: "Mabrɛ dodo. "Ɛsɛ sɛ wo g-fi adi... uh, fi ha..."
  
  Perdue kasae a na ɛnteɛ, na ɔtoo hintidua kɔɔ aguaree hɔ a na ɔteɛ ne nsa.
  
  "Merennyaw wo wɔ ha!" - a wode kasa tiae. Perdue fee kosii sɛ ɔyɛɛ mmerɛw dodo sɛ ɔbɛtra ase. Ná ɛhɔ yɛ dinn wɔ ɔpon no anim a ɛyɛ adwenem naayɛ. Nina faa no sɛ Germanni a n"adwene mu yɛ no naa no de boasetɔ bɛtwɛn ma wɔapue sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ato wɔn tuo. Ná ɔda so ara wɔ ɔpon no anim, enti ɔdanee bathtub tap no de siee ne kankyee. Ɔdanee tap no kwan no nyinaa na afei ɔde ahwɛyiye buee mfɛnsere no. Nina de boasetɔ de ntwamutam bi nkrantsen yii nhama no mu mmiako mmiako kosii sɛ otumi yii afiri no fii hɔ. Ná eyi yɛ den. Nina sii apini, na ɔkyinkyim ne honam ani sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛbrɛ ase, na ohui sɛ Perdue nsa akɔ soro sɛ ɔrebɛboa no. Ɔmaa nnua no sii fam, na ɔbɛyɛɛ te sɛ ne dedaw no bio. Saa akɔmfosɛm a ɛyɛ nwonwa yi maa ne ho dwiriw no koraa, na ɛmaa ɔtee nka sɛ ɔyare denneennen, nanso ankyɛ na wogyaee no.
  
  "So wo ho atɔ wo?" obisae. Ɔde ahotɔ de ne ti too fam, nanso Nina tumi hui sɛ atiridiinini ne ɔfe a ɛba bere nyinaa no rema ne nsu resa ntɛmntɛm. Ná ɛte sɛ nea n"ani abrɛ na n"anim ayɛ kusuu, nanso ɔyɛɛ n"ade na ɔkasae sɛnea ɔyɛ daa no. Perdue boaa Nina ma ɔforo fii mfɛnsere no mu na ohuruw kɔɔ sare a ɛwɔ abɔnten no so. Ne nipadua tenten no yɛɛ kurukuruwa fɛre so wɔ ɔkwan a ɛyɛ teateaa mmom no so ansa na ɔrehuruw akɔ fam wɔ ne nkyɛn.
  
  Mpofirim ara, Detlef sunsuma guu wɔn so.
  
  Bere a Nina hwɛɛ ahunahuna kɛse no, ɛkame ayɛ sɛ ne koma gyaee. Wansusuw ho, na ohuruw sɔree na ɔde nkankyee bɔɔ n"asen mu. Perdue bɔɔ Glock no fii ne nsam na ɔfaa, nanso na bolt no ayɛ basaa, na ɛkyerɛ sɛ nsɛmma nhoma bi da mpan. Ɔbarima kɛse no kuraa Nina wɔ ne nsa so, na ɔserewee mmɔden a Perdue bɔe sɛ ɔbɛtow no tuo a entumi nyɛ yiye no. Nina twee nkankyee no na ɔsan bɔɔ no bio. Detlef ani paee bere a ɔde nhama a wɔato mu no hyɛɛ ne socket mu no.
  
  "Momma yɛnkɔ, Nina!" Perdue teɛɛm, na ɔtow akode a mfaso nni so no gui. "Ansa na ɔbɛsɔre. Ɛda so ara tu!"
  
  "Aane?" - a wode serewee. "Metumi asesa eyi!"
  
  Nanso Perdue twee no kɔe na woguan kɔɔ kuro no mu, gyaw wɔn nneɛma.
  
  
  Ti 25
  
  
  Sam hintiw wɔ otirimɔdenfo a ne ho yɛ nnompe no akyi. Efi mpaapaemu bi a ɛwɔ n"ani nifa ase pɛɛ mu no, mogya tuu mmirika faa n"anim na ɛde nkekae baa n"atade so. Adwowtwafo no kuraa ne nsa mu, na wɔtwee no kɔɔ hyɛmma kɛse bi a na ɛrehuruhuruw wɔ Gdynia Po no mu nsu no so.
  
  Nea ɔkyeree no no bɔɔ no amanneɛ sɛ: "Owura Cleave, mehwɛ kwan sɛ wubedi yɛn ahyɛde nyinaa akyi, anyɛ saa a wɔde German Ɔmanpanyin no wu ho asodi bɛto wo nnamfo so."
  
  "Munni biribiara a wode bɛsɛn wɔn so!" Sam gyee akyinnye. "Ɛno da nkyɛn a, sɛ wodi agoru wɔ wo nsam a, yɛn nyinaa bewie a yɛawuwu ɔkwan biara so. Yenim sɛnea Order no botae ahorow yɛ akyide no."
  
  "Na ha na misusuwii sɛ wunim sɛnea Ahyehyɛde no nyansa ne nea wotumi yɛ. Hwɛ sɛnea meyɛ nkwaseasɛm. Mesrɛ wo mma memfa mo mfɛfo adwumayɛfo nni dwuma sɛ nhwɛso mfa nkyerɛ mo sɛnea yɛyɛ aniberesɛm," Klaus de fɛwdi kae. Ɔdanee ne ho kyerɛɛ ne mmarima no. "Ma no nkɔhyɛn hyɛn no mu. Ɛsɛ sɛ yɛkɔ ".
  
  Sam sii gyinae sɛ ɔbɛtwɛn ne bere ansa na wabɔ mmɔden sɛ ɔde n"ahokokwaw foforo no bedi dwuma. Ná ɔpɛ sɛ odi kan gye n"ahome kakra de hwɛ hu sɛ ɛrenni no huammɔ bio. Wɔde atirimɔden twee no faa hyɛn gyinabea hɔ na wɔpiaa no kɔɔ hyɛn a ayɛ mmerɛw no mu.
  
  "Momfa no mmra!" - mmarima no mu baako hyɛɛ sɛ.
  
  Klaus de suban pa kae sɛ: "Yɛbɛhu bere a yɛadu baabi a yɛrekɔ no, Owura Cleve."
  
  "O Onyankopɔn, ha na mewɔ Nasi hyɛn bi a ɛyɛ fucking mu bio!" Sam dii ne nkrabea ho awerɛhow, nanso na ɛkame ayɛ sɛ ne nkate no annyae: "Saa bere yi de mɛtetew wɔn amemene mu na mama wɔakunkum wɔn ho wɔn ho." Anwonwasɛm ne sɛ, ɔtee nka sɛ ne tumi mu yɛ den bere a na ne nkate yɛ nea enye no. Dodow na n"adwene yɛɛ sum no bɛyɛɛ, dodow no ara na n"amemene mu a ɛyɛ mmerɛw no mu yɛ den "Ɛda so ara wɔ hɔ," ɔserewee.
  
  Ná wasua sɛ ɔbɛte nka sɛ ɔyɛ ɔyare mmoawa. Nim a na onim sɛ ɛnyɛ hwee sɛ nkoekoemmoa bi a efi asase so mmerantebere mu no amma nsonsonoe biara amma Sam. Eyi maa onyaa adwene mu tumi kɛse, na ebia ɔde ne ho hyɛɛ tumi ahorow bi a ne werɛ afi bere tenten anaasɛ wonnya nnyae daakye akyirikyiri no mu. Osusuwii sɛ ebia na ɛyɛ abɔde a nkwa wom a wɔayɛ no soronko ma wɔakum, te sɛ aboa a ɔkyere mmoa we awosu mu nneɛma. Ebia eyi danee ahoɔden fii nnɛyi amemene no afã horow bi so, na ɛsan de kɔɔ adwene mu nkate atitiriw no so; na esiane sɛ na saa nkate ahorow yi som nkwa nti, na ɛnyɛ sɛ wɔbɛyɛ ayayade, na mmom na wɔde bɛhyɛ wɔn ase na wɔakum wɔn.
  
  Ansa na wɔrepia nsɛm ho amanneɛbɔfo a wɔboroo no no akɔ ɔdan ketewa a wɔde asie ama wɔn deduani no mu no, mmarima baanu a na wokurakura Sam no yii ne ho fii ne ho. Nea ɛnte sɛ Dave Perdue no, Sam ansiw ano. Mmom no, ɔde bere a ɛwɔ n"adwene mu no siw biribiara a wɔyɛ no kwan. Ná Germanfo akraman abien a wɔreyi ne ntade no yɛ nwonwa, na na wɔrebɔ kyakya wɔ bere tenten a ebegye Scotlandfo mmirikatu no abubu no ho.
  
  Ɔbarima a ne ti nhwi ayɛ fitaa no serewee bere a ɔtwee Sam akuturuku no kɔɔ fam koduu ne nansoaa so no sɛ: "Mpɛn pii no, kommyɛ ne ade bɔne a ɛwɔ fam a wɔbɛkɔ mu no."
  
  Nea ne ho yɛ hare no kae sɛ: "M"adamfo abeawa no yɛ eyi ansa na watow abufuw." "Euro 100, sɛ ebedu ɔkyena na wasu te sɛ ɔkraman."
  
  Ɔkorɔmfo a ne ti nhwi ayɛ fitaa no de n"ani kyerɛɛ Sam, na ogyinaa ne nkyɛn a na ne ho nyɛ no dɛ. "Wowɔ mu. Meka sɛ ɔrebɔ mmɔden sɛ obeguan ansa na yɛadu Latvia."
  
  Mmarima baanu no serewee bere a wogyaw wɔn dommum no hɔ a na ɔda adagyaw, a ne ho ayɛ hare na na ɔrehuruhuruw wɔ akataso a ɛkyerɛ sɛ wɔn ani nnye hwee akyi no. Bere a wɔtoo ɔpon no mu no, Sam anhinhim kakra. Ná onnim nea enti a ɛte saa. Ná ɔmpɛ sɛ obetu kɛkɛ, ɛwom sɛ na n"adwene nyɛ basabasa koraa de. Wɔ ne mu no ɔtee nka sɛ ne ho yɛ den, otumi yɛ adwuma na ɔwɔ tumi, nanso ogyinaa hɔ pɛɛ sɛ ɔrebɛhwɛ tebea no ara kwa. Nea edi kan a ɔde tu ne ho ne n"ani a ɔde hwehwɛɛ dan a wogyaw no hɔ no mu ara kwa.
  
  Ná ɔdan ketewa a atwa ne ho ahyia no nyɛ nea ɛyɛ fɛ koraa, sɛnea na ɔhwɛ kwan fi wuranom a na awɔw wom na wobu akontaa no hɔ no. Dade afasu a ɛyɛ krim a wɔde abɔ mu wɔ ntwea anan a wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn abɔ mu wɔ fam a ɛyɛ nwini na ɛda hɔ kwa a ɛwɔ nan ase no ho. Ná mpa, tiafi, mfɛnsere biara nni hɔ. Ɔpon bi kɛkɛ, a wɔato mu wɔ anoano wɔ ɔkwan koro no ara so sɛnea afasu no te no. Ná kanea biako pɛ na ɛwɔ hɔ, na na ɛhyerɛn dan a ɛhɔ yɛ fĩ no mu kakraa bi, na na ennya nkate mu nkate pii.
  
  Sam anhaw Sam sɛ wɔhyɛɛ da amfa nneɛma a ɛtwetwe adwene no, efisɛ nea na ɛsɛ sɛ ɛyɛ ayayade kwan a Kemper de mae no yɛ hokwan a wɔma no akwaaba ma nea wɔafa no dommum no sɛ ɔde n"adwene besi n"adwene mu tumi so koraa. Ná dade no yɛ nwini, na na ɛsɛ sɛ Sam gyina hɔ anadwo mũ nyinaa anaasɛ ɔde ne nan to nwini mu. Ɔtraa ase, na wansusuw ne haw no ho pii, na ɛkame ayɛ sɛ awɔw a ɛbae mpofirim no annye n"ani.
  
  Ɔka kyerɛɛ ne ho sɛ: "Biribiara bɛkɔ hell." "Meyɛ Scotlandni, mo nkwaseafo. Wususuw sɛ dɛn na yɛhyɛ wɔ yɛn kilt ase da a yɛtaa yɛ?" Akyinnye biara nni ho sɛ na awɔw a ɛwɔ n"akyi berɛmo ase no nyɛ dɛ, nanso na wotumi gyina ano, na ɛno ne nea na ehia wɔ ha. Sam pɛe sɛ switch bi wɔ n"atifi a ɔde bedum akanea no. Hann no haw n"adwene. Bere a hyɛmma no wosow wɔ n"ase no, ɔkaa n"ani, bɔɔ mmɔden sɛ obeyi ne ti a ɛyɛ yaw a ɛrebɔ ne ɔhyew a ɛwɔ ne nsateaa so wɔ baabi a were no atetew bere a ɔne wɔn a wɔkyeree no no reko no afi ne ho.
  
  Nkakrankakra, mmiako mmiako, Sam yɛɛ nea ɛhaw adwene nketenkete te sɛ ɛyaw ne awɔw no, na ɔde nkakrankakra kɔɔ nsusuwii a emu yɛ den kɛse mu kosii sɛ ɔtee sɛ nsu a ɛreworo so wɔ ne ti nhwi mu no mu yɛ den, te sɛ ɔkraman a ontumi nyɛ hwee a ɔrenyane wɔ ne ti nhwi mu. Asorɔkye bi a onim no faa n"amemene mu, na emu bi hwim kɔɔ n"akyi berɛmo mu te sɛ adrenaline a ɛreworo so. Ɔtee nka sɛ n"aniwa ayɛ hyew bere a anyinam a ɛyɛ ahintasɛm bi hyɛɛ ne ti ma no. Sam serewee.
  
  Nhama bi hyehyɛɛ n"adwene mu bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde n"adwene besi Klaus Kemper so no. Na enhia sɛ ohu baabi a ɔwɔ wɔ hyɛn no mu bere tenten a ɔka ne din no. Wɔ nea na ɛte sɛ dɔnhwerew biako akyi no, na ɔda so ara ntumi nni otirimɔdenfo a na ɔbɛn hɔ no so, na ɛmaa Sam yɛɛ mmerɛw na ne ho fifiri yɛɛ no kɛse. Abasamtu de ahosodi ne anidaso a ɔwɔ sɛ ɔbɛbɔ mmɔden no nso too asiane mu, nanso ɔkɔɔ so bɔɔ mmɔden. Awiei koraa no, ɔhyɛɛ n"adwene araa ma ɔhweree n"adwene.
  
  Bere a Sam baa mu no, na dan no mu ayɛ sum, na na onnim ne tebea no yiye. Ɛmfa ho sɛnea ɔhyɛɛ n"ani so denneennen no, na ontumi nhu biribiara wɔ sum kabii no mu. Awiei koraa no, Sam fii ase gyee n"adwene ho kyim.
  
  Bere a ɔteɛɛ ne nsa wɔ n"anim, na ne nsateaa ano nni abotɔyam no, obisae sɛ: "So meda ade a ɛyɛ hu yi nkɛntɛnso ase mprempren yi ara?" Nanso na ontumi nyɛ saa.Ne nyinaa akyi no, sɛ ɔfoforo no di ne so a, na Sam taa fa nea ɛte sɛ nkatanim teateaa mu hwɛ.Ɔsan fii mmɔden a ɔbɔe kan no ase no, ɔtrɛw n"adwene mu te sɛ tentacle a ɔrehwehwɛ mu akɔ sum mu sɛ ɔrekɔhwehwɛ Klaus: Manipulation, it ɛbɛdaa adi sɛ, na ɛyɛ dwumadi a wontumi nhu, na biribiara amfi mu gye nkɔmmɔbɔ a emu yɛ den nne a ɛwɔ akyirikyiri ne afoforo serew a ano yɛ den.
  
  Mpofirim ara, te sɛ anyinam a ɛrebɔ no, sɛnea ohu nneɛma a atwa ne ho ahyia no yerae, na ɛmaa nkae bi a emu da hɔ a na onnim de besi nnɛ no nyaa kwan. Sam yɛɛ n"anim basabasa, na ɔkaee sɛnea ɔdaa pon no so wɔ akanea a ɛho agu fĩ a ɛma hann a ɛyɛ mmɔbɔ wɔ adwumayɛbea hɔ no ase. Ɔkaee ɔhyew a ano yɛ den a na ɔwɔ wɔ adwumayɛbea ketewa a nnwinnade ne nkuku ahyɛ mu ma no. Ansa na obehu pii no, ne nkae no kanyan atenka foforo a n"adwene paw sɛ ne werɛ befi.
  
  Ɛyaw a emu yɛ den hyɛɛ n"aso mu ma bere a ɔdaa beae a ɛhɔ yɛ sum na ɛhɔ yɛ hyew no. Dua mu nsu bi fii toa bi a ɛwɔ n"atifi mu, na ɛkaa kakraa bi na ɛyerae n"anim. Wɔ toa no ase no, ogya kɛse bi rebɔ wɔ ne nkae ho anisoadehu ahorow a ɛwosow no mu. Ná ɛyɛ ɔhyew a ano yɛ den fibea. Wɔ n"aso mu tɔnn no, akuturuku bi a ano yɛ nnam maa ɔteɛɛm wɔ ɛyaw mu bere a srade kɔkɔɔ retɔ pon a ɛwɔ ne ti nkyɛn no so no.
  
  Sam home yɛɛ ne menewam bere a nhumu de ahopere baa n"adwene mu no. "Amber na ɔkae! Ná abɔde a nkwa wom no akɔhyɛ amber a saa ɔkwasea dedaw no nwene mu! Ɛno ara! Bere a ɛyow no, abɔde a mogya ayɛ no ma no tumi guanee kwa. Ɛwom sɛ, mfe yi nyinaa akyi no, ɛsɛ sɛ owu de. Mekyerɛ sɛ, ɛkame ayɛ sɛ tete dua mu nsu ntumi nhyew!" Sam de ne ntease gyee akyinnye. Eyi sii bere a na n"adwene mu da hɔ fã bi wɔ kuntu bi ase wɔ adwumayɛbea hɔ - Kalihasa domain - bere a na ɔda so ara renya ahoɔden afi n"amanehunu a ohyiae wɔ hyɛn a wɔadome no DKM Geheimnis so bere a ɛtow no gui no.
  
  Efi hɔ no, wɔ adwene a ɛyɛ basaa ne ɛyaw no nyinaa mu no, nneɛma danee sum. Nanso Sam kaee akwakoraa a otuu mmirika kɔɔ mu sɛ ɔrebɛsiw nsu kɔkɔɔ no kwan sɛ ɛrenhwie gui no. Ɔkaee nso sɛ akwakoraa no bisaa no sɛ wɔatow no afi Hell ne onii ko dea. Ntɛm ara na Sam buaa "Purdue" wɔ akwakoraa no asɛmmisa no ho, na ɛyɛ subconscious reflex sen nhyiam ankasa, na nna abien akyi no ohui sɛ ɔrekɔ kokoam beae bi a ɛwɔ akyirikyiri.
  
  Ɛhɔ na Sam nyaa ne ho tɔɔ nkakrankakra na ɛyɛɛ den wɔ Purdue nnuruyɛfo kuw a wɔde wɔn nsa paw wɔn no hwɛ ne aduruyɛ ho nyansahu ase kosii sɛ ɔyɛɛ krado sɛ ɔbɛka Purdue ho wɔ Reichtisusis. Nea ɛmaa n"ani gyei ne sɛ ɛhɔ na ɔne Nina, ne dɔfo ne nea ɔne Perdue dii ako bere nyinaa wɔ mfe no mu no san boom.
  
  Anisoadehunu no nyinaa dii sikani aduonu pɛ, nanso Sam tee nka te sɛ nea ɔresan anya biribiara a ɛkɔ akyiri wɔ bere ankasa mu - sɛ bere ho adwene no mpo wɔ hɔ wɔ saa asetra ho ntease a wɔakyinkyim yi mu a. Sɛ yegyina ne nkae a ɛreyera so bu atɛn a, ɛkame ayɛ sɛ na Sam nsusuwii asan aba sɛnea na ɛte kan no. Wɔ wiase abien a adwene mu kyinhyia ne honam fam nokwasɛm ntam no, n"adwene sesae te sɛ lever ahorow a ɛsakra kɔ nsu a ɛsesa mu.
  
  Ná wasan aba dan no mu, na kanea a ɛda hɔ kwa hann a ɛyɛ mmerɛw no reto n"ani a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ atiridii no so. Sam da n"akyi, na na ne ho popo esiane fam a na awɔw wom a ɛwɔ n"ase no nti. Efi mmati so kosi anantwi mma so no, na me honam ani ayɛ mmerɛw esiane dade no hyew a ennyae nti. Anamɔn bɛn dan a na ɔwɔ mu no, nanso Sam sii gyinae sɛ ɔbɛbɔ possum, na n"abam bui bio esiane sɛ wantumi amfrɛ entomo nyame a ne bo afuw no sɛnea ɔfrɛɛ no no nti.
  
  "Owura Cleave, mewɔ ntetee a ɛdɔɔso a mede behu bere a obi reyɛ atoro. Wonyɛ obi a ontumi nyɛ hwee nsen me," Klaus bɔɔ n"ano a anibiannaso. "Nanso, minim nea na worebɔ mmɔden sɛ wobɛyɛ nso, na ɛsɛ sɛ meka sɛ, m"ani gye w"akokoduru ho."
  
  Ná Sam pɛ sɛ ohu nneɛma pii. Wanhinhim, obisae sɛ: "O, ka kyerɛ me, akwakoraa." Klaus ani annye snide imitation a Sam Cleave de dii ne kasa pa a wɔayɛ no yiye a ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ ɔbea de no ho fɛw no ho. Ɛkame ayɛ sɛ ne nsateaa mu yɛɛ den wɔ nsɛm ho amanneɛbɔfo no animtiaabu no ho, nanso na ɔyɛ obi a onim ahosodi mu ɔbenfo na na ɔma ne ho yɛ den. "Wobɔɔ mmɔden sɛ wobɛkyerɛ m"adwene kwan. Ɛno, anaasɛ na woasi wo bo ara kwa sɛ wobɛkɔ so atra m"adwene mu sɛ nkae a ɛnyɛ dɛ a ɛfa abeawa dedaw bi ho."
  
  Sam de anigye bɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Te sɛ nea wunim nea abeawa yɛ." Ná ɔhwɛ kwan sɛ wɔbɛbɔ ne mpampam anaasɛ wɔbɛbɔ ne ti, nanso biribiara ansi.
  
  Bere a Klaus pow mmɔden a Sam bɔe sɛ ɔbɛma n"aweredi no ayɛ kɛse no, ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ, "Minim sɛ wowɔ Kalihasa, Owura Cleve. Ɛyɛ me dɛ sɛ mubu me sɛ ahunahuna a anibere wom araa ma ɔde eyi bedi dwuma atia me, nanso ɛsɛ sɛ mesrɛ mo sɛ momfa mo ho nhyɛ nneyɛe a ɛma obi dwo kɛse mu." Ansa na ɔrekɔ no, Klaus serew kyerɛɛ Sam sɛ: "Mesrɛ wo, fa w"akyɛde soronko no sie mma... akutu no."
  
  
  Ti 26. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  "Wuhu ampa sɛ Pripyat ntam kwan bɛyɛ nnɔnhwerew dunan, ɛnte saa?" Nina bɔɔ Perdue amanneɛ bere a na ɔrewiawia ne ho akɔ Kirill kar dan mu no. "Ɛrenka nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ebia Detlef da so ara wɔ ha no ho asɛm, sɛnea ebia wubesusuw afi nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ne funu no nni beae pɔtee a mebɔɔ no akuturuku a etwa to no mu, ɛnte saa?"
  
  Perdue ka kyerɛɛ no komm sɛ: "Nina, me dɔfo, wo gyidi wɔ he? Nea eye sen saa no, ɛhe na saa sassy sorceress a wotaa dan kɔ ne mu bere a kɔ no mu yɛ den no wɔ? Gye me di. Minim sɛnea wɔyɛ. Yɛbɛyɛ dɛn bio agye Sam?"
  
  "So ɛyɛ Sam nti na? So wugye di sɛ ɛnyɛ Amber Room no nti na ɛte saa?" - frɛɛ no. Ná Perdue mfata sɛ wonya ne sobo no ho mmuae.
  
  Ɔnwiinwii sɛ: "M"ani nnye eyi ho," na ɔde ne ho too Perdue nkyɛn, na ɔhwɛɛ ofie no ne gyaade a woguan fii mu ketewaa bi a ennu nnɔnhwerew abien a atwam no. "Mewɔ atenka bɔne sɛ ɔda so ara wɔ hɔ."
  
  Perdue wiaa ne ho bɛn Cyril kar dan pon no, na dade ntama abien a asɛe a ɛkame ayɛ sɛ waya ne hinge ntumi nkura mu. Ná wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn a ɛyɛ den a ayɛ nwunu so apon no na ɛka apon no bom, na na ɛda ntam kwan yɛ nsateakwaa pii fi ɔpon nifa no gyinabea a ɛyɛ mmerɛw kakra no so. Ná ɛyɛ sum wɔ mpaapaemu a ɛwɔ adidibea no mu no akyi. Perdue bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhwɛ sɛ obetumi abubu afiri a wɔde bɔ afiri no mu anaa, nanso nnyigyei a ɛyɛ hu no maa ogyaee mmɔden a ɔbɔe sɛ ɔbɛkwati sɛ ɔbɛhaw okunafo bi a ɔyɛ owudifo no.
  
  Nina sii so dua sɛ: "Eyi yɛ adwene bɔne," na nkakrankakra ɔhweree abotare wɔ Perdue ho.
  
  Ɔde animtiaabu kae sɛ: "Wɔhyɛɛ no nsow." Esiane sɛ na ɔredwennwen nti, ɔde ne nsa too n"asen so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛma n"adwene asi n"adwenem. "Nina, woyɛ ɔbaa ketewa paa."
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Meda wo ase sɛ wohyɛɛ no nsow."
  
  "Wususuw sɛ wubetumi de wo nipadua ahyɛ apon no ntam?" ofi komam bisae. Ɔmaa n"aniwa biako so hwɛɛ no denneennen, na wanka hwee. Nokwarem no, na ɔredwennwen ho, esiane sɛ na bere no resa na na wɔwɔ kwan tenten a ɛsɛ sɛ wotu na ama wɔadu baabi a edi hɔ a wɔrekɔ nti. Awiei koraa no, ɔhome, na ɔkaa n"ani na ɔfaa mframa a ɛfata a ɛkyerɛ sɛ onu ne ho a na wadi kan asusuw ho wɔ nea ɔrebɛyɛ no ho.
  
  Ɔserewee sɛ: "Ná minim sɛ metumi de me ho ato wo so.
  
  "Ka w'ano tom!" - de ne nsa twitwiw ne so, na ɔde abufuw twitwiw n"ano na ɔde n"adwene sii so yiye. Nina faa nwura atenten ne nnua a nsɔe wom mu kɔɔ n"anim, na nsɔe no tow ne jeans ntama a ɛyɛ den no mu. Ɔde n"anim butubutuw fam, domemee, na ɔbɔɔ nkɔmmɔ faa apon abien ahodwiriwde no mu kosii sɛ oduu akwanside a na egyina ɔne Kirill Volvo a wɔaboro no ntam no ase. Nina de n"ani susuw ɔkwan a ɛyɛ sum a ɛda apon no ntam no trɛw, na ɔwosow ne ti kɔɔ Perdue kwan so.
  
  "Kɔ anim! You"ll come," ɔde n"ano ka kyerɛɛ no, na ɔhwɛɛ nwura no akyi hwɛɛ Detlef. Ná otumi hu ofie no ne titiriw no mfɛnsere a ɛwɔ aguaree hɔ no pefee. Nanso, na mfaso a ɛwɔ so no nso yɛ nnome, efisɛ na ɛkyerɛ sɛ obiara ntumi mfi fie nhwɛ wɔn. Detlef tumi huu wɔn ntɛm ara sɛnea na wotumi hu no no, na ɛno nti na na egye ntɛmpɛ no.
  
  Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "O Onyankopɔn," na ɔpiaa ne nsa ne ne mmati wɔ apon no ntam, na ɔde ne ho twitwiw ɔpon a ɛyɛ mmerɛw a ɛmaa n"akyi bo fuwii bere a ɔrefa mu no ano. Ɔbɔɔ nkɔmmɔ komm sɛ: "Awurade, eye sɛ mankɔ ɔkwan foforo so." "Saa tuna toa no bɛma wɔayi me were afi biribi a ɛyɛ hu a ɛyɛ fucking!" Ɔyɛɛ n"anim basabasa kɛse mpo bere a n"asen twee fa abotan nketenkete a ɛyɛ nsensanee so, na ne nsateaa a asɛe saa ara dii akyi no.
  
  Perdue ani a emu yɛ den no kɔɔ so hwɛɛ ofie no, nanso wante anaasɛ wanhu biribiara a ɛbɛbɔ no kɔkɔ -da so ara. Ná ne koma rebɔ denneennen bere a osusuw sɛ otuotofo bi a odi awu repue afi asese no akyi pon no mu no ho, nanso na ɔwɔ Nina mu ahotoso sɛ obeyi wɔn afi ɔhaw a wohuu wɔn ho mu no mu. Ɔkwan foforo so no, na osuro sɛ ebetumi aba sɛ Kirill kar no safe renkɔ ignition no mu. Bere a ɔtee nkɔnsɔnkɔnsɔn no gyegyeegye no, ohui sɛ Nina asen ne ne nkotodwe hyɛn ɔkwan no mu, na afei ne mpaboa no yerae kɔɔ sum no mu. Nea ɛyɛ awerɛhow no, ɛnyɛ ɔno nkutoo na ɔtee dede no.
  
  Ɔserewee sɛ: "Adwuma kɛse, ɔdɔ."
  
  Bere a Nina kɔɔ mu no, ne ho tɔɔ no sɛ wɔabue kar pon a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obebue no mu, nanso ankyɛ na ne werɛ howee bere a ohui sɛ nsafe no nni mmeae a atuotofo pii a ohui no kyerɛe no mu biara.
  
  Ɔde abubuw kae sɛ: "Damn," na ɔhwehwɛɛ mpataayi nneɛma, beer nkotoku, ne nneɛma afoforo pii a na ɔmpɛ sɛ osusuw n"atirimpɔw ho mpo mu. "Ɛhe na wo nsafe wɔ hell, Kirill? Ɛhe na Russia asraafo dedaw a wɔabɔ dam no de wɔn kar safe a wɔabɔ dam no sie gye wɔn kotoku mu?"
  
  Wɔ abɔnten no, Perdue tee sɛ wɔretoto adididan pon no mu. Sɛnea na osuro no, Detlef puei wɔ baabi a ɛbɛn hɔ. Perdue trɛwee wɔ sare no so, a na ɔwɔ anidaso sɛ Detlef akɔ abɔnten akɔpɛ biribi a ɛho nhia. Nanso Germanni ɔbran no kɔɔ so nantew kɔɔ baabi a wɔde kar sisi no, faako a ɛda adi sɛ na ɛyɛ den ma Nina sɛ obenya ne kar safe no. Ná wɔde ntama bi a mogya wom abɔ ne ti, na na akata n"ani a Nina de nkankyee abɔ mu no so. Esiane sɛ na Perdue nim sɛ Detlef tan no nti, osii gyinae sɛ ɔbɛtwetwe n"adwene afi Nina so.
  
  "Mewɔ anidaso sɛ onni saa tuo a ɛyɛ damn no wɔ ne so," Perdue bɔɔ n"ano bere a ohuruw kɔɔ n"ani so na ɔde n"ani kyerɛɛ hyɛmma dan a na ɛwɔ akyirikyiri koraa no. Ɛno akyi bere tiaa bi no, ɔtee atuo a wɔretotow, ɔtee sɛ ɛrewosow denneennen wɔ ne mmati so na ɔfoforo nso bɔɔ n"aso. "Nsɛnhunu!" - teɛteɛɛm bere a ɔhwee ase, nanso ohuruw sɔre na ɔtoaa so nantew.
  
  Nina tee sɛ wɔreto atuo. Bere a ɔbɔɔ mmɔden biara sɛ ɔrenbɔ hu no, ɔfaa sekan ketewaa bi a wɔde di adwini a ɛda fam wɔ ɔkwantufo no akongua akyi, baabi a na mpataayi nneɛma no aboaboa ano no.
  
  Ɔserewee sɛ: "Mewɔ anidaso sɛ saa atuo yi mu biara ankum m"adamfo dedaw Detlef, anyɛ saa a mede saa pick ketewaa yi bɛbɔ w"afurum honam ani," na ɔsɔɔ kar no atifi akanea na ɔkotow sɛ ɔrekɔdu nhama a ɛwɔ stia no ase no ho. Na onni adwene biara sɛ ɔbɛsan akanyan ne kan ɔdɔ a ɔne Dave Perdue wɔ no, nanso na ɔyɛ ne nnamfo paa baanu no mu biako na na ɔsom no, ɛwom mpo sɛ na ɔde no kɔ tebea horow a ɛde ne nkwa to asiane mu bere nyinaa de.
  
  Ansa na Perdue redu hyɛmma dan no mu no, ohui sɛ ogya rehyew ne nsa. Mogya a ɛreworo so a ɛyɛ hyew tuu mmirika faa ne nsateaa ne ne nsa so bere a na ɔretu mmirika akɔhwehwɛ ɔdan no guankɔbea no, nanso awiei koraa no otumi hwɛɛ n"akyi no, ahodwiriw foforo a ɛyɛ abofono retwɛn no. Detlef anni n"akyi koraa. Esiane sɛ na Detlef mmu ne ho sɛ ɔyɛ obi a ɔde ne ho to asiane mu bio nti, ɔde ne Glock guu ne kotoku mu na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi a wɔde kar sisi a na ayɛ mmerɛw no.
  
  "Oh dabi!" Perdue de ahopopo bɔɔ ne mu ase. Nanso, na onim sɛ Detlef rentumi mfa ɔkwan ketewaa a ɛda apon a wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn ato mu no ntam no so nkɔ Nina nkyɛn. Ná ne kɛse a ɛyɛ nwonwa no wɔ ne sintɔ ahorow, na na ɛyɛ nkwagye ma Nina a ɔyɛ ketewaa na ɔyɛ basabasa, a na ɔwɔ mu, na ɔde nsa a fifiri ayɛ kar no nhama na ɛkame ayɛ sɛ na hann biara nni mu no.
  
  Esiane sɛ na Perdue abam abu na ne yaw nti, ɔhwɛɛ a na ontumi nyɛ hwee bere a Detlef hwɛɛ apon ne nkɔnsɔnkɔnsɔn no mu hwɛɛ sɛ ebia obi betumi abubu anaa. "Ebia osusuw sɛ me nkutoo na mewɔ ha. Onyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ ɛte saa, Perdue susuwii.Bere a Germanni no reyɛ adwuma wɔ kar dan pon no ho no, Perdue de ne ho kɔhyɛɛ fie hɔ sɛ ɔrekɔfa wɔn nneɛma dodow biara a obetumi asoa.Nina laptop bag no nso kura ne akwantu tumi krataa, na ohui sɛ Sam akwantu tumi krataa no wɔ mu dan mu nsɛm ho amanneɛbɔfo no te akongua bi so wɔ mpa no nkyɛn.Perdue fii Germanni no sika kotoku mu faa sika ne sika kɔkɔɔ AMEX credit card.
  
  Sɛ Detlef gye di sɛ Perdue gyaw Nina wɔ kurow no mu na ɔbɛsan aba ne no awie ɔko no a, ɛno bɛyɛ kɛse; ɔpepepemfo no nyaa anidaso bere a na ɔrehwɛ sɛnea Germanni no fi adididan mfɛnsere mu redwennwen tebea no ho no. Perdue tee nka sɛ ne nsa ayɛ mmerɛw akosi ne nsateaa so na mogya a ɛyerae no maa n"adwene tu frae, enti ɔde ahoɔden a aka no dii dwuma de wiawiaa ne ho san kɔɔ hyɛmma dan no mu.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew yii n"aniwa ahwehwɛ no sɛ ɔde besiesie na ɔde n"atade popaa fifiri a ɛwɔ n"anim no sɛ: "Yɛ ntɛm, Nina." Nea ɛmaa Perdue ho tɔɔ no ne sɛ Germanni no sii gyinae sɛ ɔremmɔ mmɔden kwa sɛ obebue kar dan no mu, titiriw esiane sɛ na onni safe a wɔde bɛbɔ kar no mu nti. Bere a ɔrehyɛ n"aniwa ahwehwɛ no, ohui sɛ Detlef de n"ani kyerɛ ne nkyɛn. "Ɔbɛba abɛhwɛ sɛ mawu!"
  
  Efi okunafo kɛse no akyi no, ogyaframa no nnyigyei bɔɔ anwummere no nyinaa. Detlef danee ne ho na ɔde ahopere san kɔɔ baabi a wɔde kar sisi no, na ɔtwee ne tuo no. Ná Perdu asi ne bo sɛ ɔbɛma Detlef atwe ne ho afi Nina ho, sɛ ɛbɛma wahwere ne nkwa mpo a. Ɔsan fii sare no mu bae na ɔteɛɛm, nanso Detlef buu n"ani guu no so bere a kar no bɔɔ mmɔden sɛ ebefi ase bio no.
  
  "Mma no nsuo, Nina!" na nea Perdue tumi teɛɛm ara kwa bere a Detlef nsa akɛse no too nkɔnsɔnkɔnsɔn no ho na ofii ase piaa apon no mu tetew mu no. Anka meremfa nkɔnsɔnkɔnsɔn no mma. Ná ɛyɛ fɛ na ɛyɛ den, na na wotumi de ho to so kɛse sen dade apon a ɛyɛ mmerɛw. Wɔ apon no akyi no, engine no boom bio, nanso ewui bere tiaa bi akyi. Mprempren nnyigyei biako pɛ a ɛwɔ awia mframa mu ne apon a ɛrebɔ wɔ Germanfo dɔn no ahoɔden a ɛyɛ abufuw ase no nnyigyei. Dade nusu no teɛteɛɛm bere a Detlef bubuu nneɛma a wɔde sii hɔ no nyinaa, na ɔtetew apon no fii wɔn hinge a ɛyɛ mmerɛw no so no.
  
  "Oh me Nyankopɔn!" Perdue sii apini, na ɔde ahopere bɔɔ mmɔden sɛ obegye ne dɔfo Nina nkwa, nanso na onni ahoɔden a ɔde betu mmirika. Ɔhwɛɛ sɛnea apon no retu te sɛ nhaban a ɛretɔ fi dua so bere a engine no bobɔe ma nkwa bio no. Bere a Volvo no nyaa ahoɔden no, ɛteɛteɛɛm wɔ Nina nan ase na ɛde ahopere kɔɔ n"anim bere a Detlef tow ɔpon a ɛto so abien no guu nkyɛn no.
  
  "Meda wo ase buddy!" Nina kae bere a ɔremia accelerator no so na ogyaee clutch no.
  
  Perdue huu Detlef frame no sɛ ɛrebubu bere a kar dedaw no de ahoɔhare kɛse bɔɔ no, na ɛtow ne nipadua no guu nkyɛn anammɔn pii wɔ ne ahoɔhare no ahoɔden ase nkutoo. Sedan bi a ɛyɛ bruu a ɛyɛ adaka na ɛyɛ abofono de mmirika faa sare a atɛkyɛ ayɛ so ma no so, na ɛde n"ani kyerɛɛ baabi a Perdue siw no kwan no. Nina buee ɔkwantufo no pon bere a ɛkaa kakraa bi na kar no gyinaa hɔ no, bere tenten araa ma Perdue tow ne ho guu nkongua no so ansa na ɔrefi adi akɔ abɔnten.
  
  "Wo ho ye? Purdue na ɛwɔ hɔ! So wo ho ye? Ɛhe na ɔbɔɔ wo?" - toaa so teɛteɛɛm, na ɔteɛɛm wɔ engine a ɛretu mmirika no so.
  
  Perdue de fɛre serewee, na ɔde ne nsa miaa no sɛ: "Mɛyɛ yiye, me dɔfo." "Ɛyɛ damn lucky sɛ atuo a ɛto so abien no anbɔ me ti nhwi mu."
  
  "Ɛyɛ nhyira sɛ misuaa sɛnea wɔhyɛ kar ase na ama m"ani agye ɔkwasea bi a ne ho yɛ hyew a mogya ayɛ no ma a ofi Glasgow ho bere a na madi mfe dunwɔtwe!" - de ahantan kaa ho. "Di akyi!"
  
  Obuae sɛ: "Kɔ so ka kar kɛkɛ, Nina." "Fa yɛn twa ɔhye no nkɔ Ukraine ntɛm ara sɛnea wubetumi ara kwa."
  
  Ɔde ahopopo guu ahome, na ɔhwɛɛ pɛtro kyerɛwtohɔ a na ɛrehunahuna sɛ ɛbɛboro pɛtro agyiraehyɛde no so no sɛ: "Sɛ yɛfa no sɛ Kirill jalopy dedaw no betumi adi akwantu no ho dwuma." Perdue de Detlef credit card kyerɛɛ no na ɔserewee wɔ ɛyaw no mu bere a Nina paee mu serewee nkonimdi mu no.
  
  "Ma me saa!" ɔserewee. "Na gye w"ahome kakra. Mɛtɔ aduru a wɔde kyekyere wo ho bere a yɛadu kurow a edi hɔ no mu ara pɛ. Efi hɔ no, yɛrennyae kosi sɛ yɛbɛkɔ Ɔbonsam Kuruwa no nkyɛn na yɛama Sam asan aba."
  
  Perdue ante saa ɔfã a etwa to no ase. Ná wada dedaw.
  
  
  Ti 27
  
  
  Wɔ Riga, Latvia no, Klaus ne n"adwumayɛfo nketewa no sii hyɛn gyinabea maa wɔn akwantu no fã a edi hɔ no. Na bere kakraa bi na ɛwɔ hɔ a wɔde besiesie biribiara ama panel ahorow a wobenya afi Amber Room no mu na wɔde akɔ. Ná bere pii nni hɔ a ɛsɛ sɛ wɔhwere, na na Kemper yɛ ɔbarima a onni abotare koraa. Ɔteɛɛm de ahyɛde kɔɔ hyɛn no so bere a Sam fii n"afiase a wɔde dade ayɛ no retie no. Nsɛm a Kemper paw no haw Sam a enni awiei -akokoaa no -adwene no maa ne ho popoe, nanso ɛyɛɛ saa mpo efisɛ na onnim nea Kemper reyɛ, na ɛno ne ntease a ɛdɔɔso ma nkate fam basabasayɛ.
  
  Ná ɛsɛ sɛ Sam gyae ne ho mu; na osuro. Ɔda adi pefee na ɛnyɛ den, sɛ yɛde mfonini ne obu a ɔwɔ ma ne ho to nkyɛn a, na ehu aka no wɔ nea ɛreba no ho. Ogyina nsɛm kakraa bi a wɔde maa no no so tee nka dedaw sɛ wɔahyɛ sɛ wobegye no nkwa saa bere yi. Mpɛn pii ansa na ɔretumi aguan nea na osuro ne owu a ɛyɛ nokware, nanso saa bere yi de na ɛyɛ soronko.
  
  "Worentumi nnyae, Cleve," ɔkasa tiaa ne ho, na ofii adwenemhaw ne anidaso a enni mu amoa no mu bae. "Saa defeatist crap yi nyɛ nnipa te sɛ wo dea. Ɔhaw bɛn na ebetumi ayɛ nea ɛboro hell so wɔ saa hyɛn a wɔde fa akyirikyiri a woakɔhyɛ mu no mu? So wɔwɔ nea wofaa mu bere a ɔfaa ne hell akwantu no mu faa honam fam afiri koro no ara mu mpɛn pii no ho adwene ketewaa bi?" Nanso bere a Sam susuw n"ankasa ntetee ho kakra no, ankyɛ na ohui sɛ ontumi nkae nea esii wɔ DKM Geheimnis so bere a wɔde no too afiase wɔ hɔ no. Nea ɔkaee ampa ne abasamtu kɛse a ɛde aba ne kra mu tɔnn, asɛm no nyinaa nkae biako pɛ a na ɔda so ara tumi te nka wɔ nhumu mu.
  
  Wɔ n"atifi no, na ɔte sɛ mmarima reyi nneɛma a emu yɛ duru afi nea ɛbɛyɛ sɛ na ɛyɛ kar kɛse bi a emu yɛ duru so. Sɛ Sam nnim yiye a, anka obesusuw sɛ ɛyɛ tank. Anamɔn a ɛkɔ ntɛmntɛm bɛn ne dan no pon ano.
  
  Ɔka kyerɛɛ ne ho sɛ: "Ɛyɛ mprempren anaasɛ dabi," na ɔboaboaa akokoduru ano sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obeguan. Sɛ otumi di wɔn a wɔba maa no no ho dwuma a, obetumi agyaw hyɛmma no mu a obiara nhu. Nkrantɛ no fi abɔnten kliki. Ne koma fii ase bɔɔ denneennen bere a na ɔresiesie ne ho sɛ obehuruw no. Bere a ɔpon no buee no, Klaus Kemper ankasa gyinaa hɔ, na ɔserewee. Sam de ahopere kɔɔ n"anim sɛ ɔrekɔkyere nea ɔkyeree sie a ɔyɛ abofono no. Klaus kae sɛ: "24-58-68-91."
  
  Sam ntua no gyaee ntɛm ara na ɔhwee fam wɔ ne botae no nan ase. Aniwu ne abufuw twaa Sam moma so, nanso ɛmfa ho mmɔden biara a ɔbɔe no, wantumi anhinhim ntini biako mpo. Nea na ɔte wɔ ne nipadua a ɛda adagyaw na apirapira no atifi ara ne ɔbarima bi a ne ho yɛ hu yiye a okura nsɛm a edi awu no nkonimdi mu serew.
  
  Kemper de nne a ɛyɛ komm a ɛhyɛ abufuw kae sɛ: "Mɛka nea ɛbɛkyerɛ wo, Owura Cleave." "Esiane sɛ woada bo a woasi wo bo kɛse adi nti, mɛka nea ɛtoo wo nkyɛe no akyerɛ wo. Nanso!" ɔboaa no te sɛ daakye ɔkyerɛkyerɛfo a ɔde mmɔborohunu rema osuani bi a odi fɔ. "Nanso... ɛsɛ sɛ wopene so sɛ woremma me biribiara a enti ɛsɛ sɛ mehaw me ho wɔ wo mmɔdenbɔ a wonnyae na ɛyɛ fɛwdi a wobɔ sɛ wubeguan m"adwumakuw no ho. Momma yɛmfrɛ no kɛkɛ... professional courtesy. Wobɛgyae wo mmofraberɛ suban na me nso mɛbisa wo nsɛm ama wo mfeɛ pii."
  
  "Kafra. Minbisabisa mprako nsɛm," saa na Sam buae. "Nnipa te sɛ wo rennya dawurubɔ biara mfi me hɔ da, enti fuck off."
  
  Klaus de ahopopo san kae sɛ: "Bio nso, me ni, na merema wo hokwan foforo sɛ wobɛsan asusuw wo nneyɛe a ɛne no bɔ abira no ho." "Wɔ nsɛm a ɛnyɛ den mu no, mɛsesa wo pene no de nsɛm a me nkutoo na mewɔ. So mo nsɛm ho amanneɛbɔfo n"ani nnye ho... dɛn na moka? Nkate a ɛma obi te nka? " .
  
  Sam kuraa ne tɛkrɛma mu; ɛnyɛ sɛ na ne tirim yɛ den nti, na mmom esiane sɛ osusuw saa nyansahyɛ yi ho kakra nti. "Pira bɛn na ebetumi ayɛ sɛ ɛbɛma saa ɔkwasea no agye adi sɛ woreyɛ nea ɛfata?" Ɔda so ara reyɛ nhyehyɛe sɛ obekum wo. Ebia wubehu pii afa ahintasɛm a woawu sɛ wubedi ho dwuma no ho, osii gyinae.Ɛno da nkyɛn a, eye sen sɛ wode wo bagpipes bɛbɔ akɔneaba ama obiara ahu bere a wo tamfo no boro wo no. Fa no. Fa eyi kɛkɛ mprempren ."
  
  "Sɛ mesan nya me ntade a, wowɔ apam bi. Bere a misusuw sɛ ɛfata sɛ wɔtwe w"aso sɛ wohwɛ biribi a ɛda adi pefee sɛ wunni pii no, mepɛ ankasa sɛ mehyɛ pantan wɔ awɔw yi mu," Sam suasuaa no.
  
  Ná Klaus asua sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo no kasa tia no bere nyinaa, enti na ɛnyɛ mmerɛw sɛ ɛbɛhyɛ no abufuw saa bio. Bere a ohui sɛ ayayade a wɔde ano ka yɛ Sam Cleve ho banbɔ nhyehyɛe no, na ɛnyɛ den sɛ ɔbɛma ahwe ase, sɛ ɛnyɛ nea wɔde bɛma a. "Ɛno ara. I"ll let you blame it on the cold," obuae, na ɔde ne nsa kyerɛɛ Sam akwaa a ɛda adi pefee sɛ ɛyɛ fɛre ade no so.
  
  Esiane sɛ na Kemper ani ansɔ nkɛntɛnso a ne ntua a ɔde tuaa so ka no nyae nti, ɔdanee ne ho hwehwɛɛ sɛ wɔsan de Sam ntade brɛ no. Wɔmaa no kwan sɛ ɔnsiesie ne ho, nsiesie ne ho na ɔnkɔka Kemper ho wɔ ne SUV no mu. Wofi Riga no, na wobetwa ahye abien akɔ Ukraine, na asraafo kar kɛse bi a wɔde di dwuma wɔ ɔkwan a ɛyɛ anifere so a wɔde ade bi a wɔayɛ no titiriw sɛ wɔde bɛfa Amber Pii no mu nnua a ɛsom bo a aka a na ɛsɛ sɛ Sam aboafo begye no bɛkɔ akyi.
  
  Sam ka kyerɛɛ Kemper sɛ: "Ɛyɛ nwonwa," bere a ɔde ne ho kɔbɔɔ Black Sun sahene no wɔ mpɔtam hɔ hyɛn gyinabea hɔ no. Kemper hwɛɛ sɛnea wɔde plexiglass ade kɛse bi a wɔde hydraulic lever abien na ɛhwɛ so no fi Poland po so hyɛn bi a ɛkɔ po so a ɛkɔ fam no so kɔ lɔre kɛse bi a wɔde nneɛma kɔ mu no so. "Kar bɛn na eyi yɛ?" - bisae, na ɔhwɛɛ lɔre kɛse a wɔde afrafra no, na ɔnam n"afã.
  
  Kemper de ne hoahoaa ne ho sɛ: "Eyi ne Enric Hübsch, mfiridwumayɛfo a ne ho akokwaw a ofi yɛn kuw no mu no nhwɛso." "Yɛyɛɛ no sɛnea Ford XM656 lɔre bi a wɔyɛe wɔ Amerika a wɔyɛe wɔ 1960 mfe no awiei mu hɔ no yɛɛ no. Nanso, wɔ Germanfo ntadehyɛ ankasa mu no, yɛama atu mpɔn kɛse denam mfitiase adwini no a yɛatrɛw mu denam asɛnka agua no fã a ɛkɔ soro mita 10 ne dade a wɔahyɛ no den a wɔde weld ayɛ wɔ aksel no ho no so, wunim?"
  
  Nea ɔte nsraban mu no de ahantan kyerɛɛ ɔdan a ɛwɔ tae a nam ayɛ no atifi, a wɔahyehyɛ no abien abien wɔ kar no tenten nyinaa mu no so. "Wɔde anifere abu ntwahonan ntam kwan no ho akontaa sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛboa ade a wɔde gu mu no mu duru pɛpɛɛpɛ, na wɔde nneɛma a wɔayɛ a ɛkwati sɛ ɛbɛbɔ a wontumi nkwati a nsu a ɛwosow de ba no, na ɛnam so ma lɔre no gyina bere a ɛreka kar no."
  
  "Dɛn ankasa na aquarium kɛse yɛ ma?" - Sam bisae bere a wɔrehwɛ sɛnea wɔrema nsu adaka kɛse bi so agu asraafo grade adesoa aboa bi akyi. Wɔde kɔbere mprɛte a ɛyɛ kurukuruwa na ɛka plexiglass akyi a ɛyɛ den a atuo ntumi nkɔ mu no bom wɔ ntwea anan no mu biara. Nsuo sen faa adan teateaa dumien a wɔde kɔbere nso ayɛ mu kwa.
  
  Wɔsiesiee nsukorabea a ɛkɔ kuruwa no trɛw mu sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi de amber panel biako ahyɛ emu biara mu na wɔde asie wɔ ɔkwan soronko so afi nea edi hɔ no ho. Bere a Kemper kyerɛkyerɛɛ contraption no ne n"atirimpɔw mu no, Sam antumi annyɛ hwee sɛ ɔde bere tenten susuw asɛm a esii wɔ ne dan ketewa pon ano wɔ hyɛn no mu dɔnhwerew biako a atwam ni no ho. Ná ne ho pere no sɛ ɔbɛkae Kemper ma wada nea ɔhyɛɛ bɔ no adi, nanso mprempren de ɔmaa wɔn abusuabɔ a basabasayɛ wom no yɛɛ mmerɛw denam agoru a ɔne wɔn dii no so.
  
  "So nnuru bi wɔ nsu no mu?" obisaa Kemper.
  
  German sahene no buae pefee sɛ: "Dabi, nsu kɛkɛ."
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Enti dɛn na nsu a ɛnyɛ den yi yɛ? Dɛn na eyi yɛ wɔ Amber Room no apon no ho?"
  
  Kemper serewee. "Fa no sɛ ade a esiw kwan."
  
  Sam hyiaa n"ani na obisaa no anifere kwan so sɛ, "Sɛnea ɛbɛyɛ a, sɛ yɛbɛka no yiye a, akuwakuw bi a efi akutu bi mu no ahyɛ mu?"
  
  Kemper buae sɛ: "Hwɛ sɛnea ɛyɛ nnwom a ɛyɛ dɛ," na ɔde ahotoso twaa ne nsa bere a mmarima no de nhama ne ntama kyekyeree ade no ho ban no. "Nanso ɛnyɛ wo mfomso koraa, Owura Cleave. Eyi yɛ ahwɛyiye ara kwa. Memfa me ho nto asiane mu gye sɛ mewɔ akwan foforo a anibere wom."
  
  Sam de ne ti too fam wɔ ayamye mu sɛ: "Hyɛ no nsow."
  
  Wɔboom hwɛɛ bere a Kemper mmarima no wiee nneɛma a wɔde bɛhyɛ mu no, na wɔn mu biara amfa ne ho anhyɛ nkɔmmɔbɔ mu. Wɔ ne komam tɔnn no, na Sam pɛe sɛ obetumi akɔ Kemper adwene mu, nanso ɛnyɛ sɛ na ontumi nkenkan adwene nko, na mmom na Nasi PR nipa no nim Sam ahintasɛm dedaw -na ɛda adi sɛ na ɛyɛ biribi foforo a ɛsɛ sɛ ɔbɔ. Ɛbɛyɛ nea ɛho nhia sɛ wuwia wo ho bɛhwɛ. Biribi a ɛyɛ soronko kaa Sam wɔ ɔkwan a kuw ketewa no faa so yɛɛ adwuma no ho. Na owura pɔtee biara nni hɔ, nanso na obiara tu te sɛ nea ahyɛde pɔtee bi kyerɛ no kwan de hwɛ hui sɛ wɔbɛyɛ wɔn nnwuma no yiye na wɔawie bere koro mu. Na ɛyɛ nwonwa sɛnea wotu ntɛmntɛm, wɔ ɔkwan a etu mpɔn so na wɔankasa biara.
  
  Kemper sii so dua sɛ: "Bra, Owura Cleve." "Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ yɛkɔ." Ɛsɛ sɛ yetwa aman abien ne bere kakraa bi pɛ. Sɛ yɛwɔ nneɛma a ɛyɛ mmerɛw saa a, yɛrentumi ntwa Latvia ne Belarus nsase no wɔ nea ennu nnɔnhwerew 16 mu."
  
  "Nsu kronkron! Yɛbɛfono yɛn dɛn?" - Sam teɛɛm, na wabrɛ dedaw wɔ anidaso no ho. "Minni nsɛmma nhoma mpo. Bio nso, wɔ akwantu tenten a ɛte saa mu no, ebia na metumi akenkan Bible mũ no nyinaa!"
  
  Kemper serewee, na ɔde anigye bɔɔ ne nsa bere a wɔforo kɔɔ SUV a ne ho yɛ beige no mu no. "Eyi a mɛkenkan mprempren no bɛyɛ beresɛe kɛse. Ɛbɛyɛ te sɛ nea worekenkan nnɛyi ayɛsɛm de ahu Mayafo anibuei abakɔsɛm!"
  
  Wɔkɔɔ kar no akyi, na na ɛretwɛn wɔ lɔre no anim sɛ ɛbɛkyerɛ no kwan a ɛto so abien a ɛkɔ Latvia ne Belarus hye so no. Bere a wɔde ahoɔhare te sɛ ntontom sii kwan so no, mframa a ɛyɛ nwini fii ase hyɛɛ kar no mu a ɛyɛ fɛ ma de brɛɛ awiabere mu hyew no ase, na wɔde tete nnwom a ɛyɛ brɛoo kaa ho.
  
  Kemper kae esiane anidahɔ ara kwa nti: "Mewɔ anidaso sɛ ɛrenhaw wo sɛ Mozart."
  
  Sam gyee ɔkwan a wɔfa so yɛ no toom sɛ: "Ɛnyɛ saa koraa." "Ɛwom sɛ m"ankasa meyɛ ABBA akyigyinafo kɛse de."
  
  Saa bere yi nso, Sam anibiannaso a ɛyɛ anigye no maa Kemper ani gyee ho kɛse. "Pa ara? Wo di agorɔ!"
  
  Sam sii so dua sɛ: "Minnim. "Wunim, biribi wɔ hɔ a wontumi nsiw ano wɔ Sweden retro pop a owu a ɛreba wɔ aduan a wɔde ma no mu no ho."
  
  Kemper de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Sɛ woka saa a." Ɔfaa asɛm no, nanso na ɔmpere ne ho sɛ ɔbɛma Sam Cleave anigye a ɔwɔ sɛ obehu asɛm a ɛwɔ hɔ no ho dwuma. Ná onim yiye sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo no ho dwiriw no wɔ sɛnea ne nipadua no yɛɛ n"ade wɔ ntua no ho a wanhyɛ da no ho. Nokwasɛm foforo a ɔde siee Sam ne nsɛm a ɛfa Calihas ne nkrabea a na ɛretwɛn no ho.
  
  Bere a mmarima baanu no retu kwan afa Latvia aman a aka no, na ɛkame ayɛ sɛ wɔnkasa. Kemper buee ne laptop, yɛɛ mmeae a ɛfata ho mfonini maa nneɛma a wonnim a Sam ntumi nhu mfi ne gyinabea. Nanso na onim se ewo se eye nefarious - na ewo se ede ne dwumadie ka sinister commander no nhyehyeee bone no ho. Wɔ ne fam no, Sam kwatii sɛ obebisa nsɛm a egye ntɛmpɛ a agye n"adwene no ho asɛm, na osii gyinae sɛ ɔde bere no bɛgye n"ahome. Ne nyinaa akyi no, na ɔwɔ awerɛhyem kɛse sɛ ɛrenkyɛ ɔrennya hokwan nyɛ bio.
  
  Bere a yɛne Belarus twaa ɔhye no akyi no, biribiara sesae. Kemper de anonne a edi kan maa Sam fi bere a wofii Riga, na ɔsɔɔ nipadua no boasetɔ ne nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔyɛ nhwehwɛmu a wobu no kɛse wɔ United Kingdom no apɛde hwɛe. Sam penee so ntɛm ara, na ne nsa kaa Coca-Cola toa a wɔatoto mu. Kemper nso nom biako, na ɔmaa Sam awerɛhyem sɛ wɔadaadaa no ma wanom anonne a wɔde asikre aka ho.
  
  "Prost!" Sam kae ansa na ɔrebɔ toa no mu nkyem anan mu biako agu fam wɔ ɔnom kɛse biako mu, na n"ani gyee anonne no dɛ a ɛyɛ fizzy no ho. Nokwarem no, Kemper nom ne de bere nyinaa, na ɔkɔɔ so kuraa ne kommyɛ a ɛyɛ fɛ no mu bere nyinaa. Sam danee ne ho kyerɛɛ nea ɔkyeree no no mpofirim sɛ: "Klaus." Afei a ne sukɔm awu no, ɔboaboaa n"akokoduru nyinaa ano. "Nkontaabu no yɛ nnaadaa, sɛ wopɛ a."
  
  Ná Kemper nim sɛ ɛsɛ sɛ ɔkyerɛkyerɛ mu kyerɛ Sam. Ne nyinaa akyi no, na Scotlandni nsɛm ho amanneɛbɔfo no rentra ase nhwɛ adekyee no ɔkwan biara so, na na ɔyɛ obi a wotumi gyina ne ho ano yiye. Ɛyɛ aniwu sɛ na ɔrekɔhyia n"awiei denam ne ho kum so.
  
  
  Ti 28
  
  
  Bere a Nina rekɔ Pripyat no, ɔde nnɔnhwerew pii kaa kar no bere a ɔhyɛɛ Volvo no tank mu ma wɔ Wloclawek akyi. Ɔde Detlef sika kaad tɔɔ Perdue mmoa a edi kan a ɔde bɛsa kuru bi a ɛwɔ ne nsa so. Ná nnurutɔnbea a wobenya wɔ kurow bi a wonnim mu no yɛ ɔkwan a wɔfa so yɛ adwuma, nanso na ɛho hia.
  
  Ɛwom mpo sɛ na wɔn a wɔkyeree Sam no akyerɛ ɔne Perdue kwan akɔ funnaka a ɛwɔ Chernobyl - amusiei dan a ɛwɔ Reactor 4 a na asɛmmɔne no mu de - nanso ɔkaee radio so nkrasɛm a efi Milla hɔ no. Ɛkaa Pripyat 1955 ho asɛm, asɛmfua a efi bere a ɔkyerɛw too hɔ no, wɔanbrɛ ase kɛkɛ. Ɔkwan bi so no, ɛdaa nsow wɔ nsɛmfua afoforo no mu, te sɛ nea ɛhyerɛn wɔ bɔhyɛ mu. Na ɛsɛ sɛ wɔda no adi, na enti na Nina de nnɔnhwerew kakraa a etwa to no abɔ mmɔden sɛ obehu nea ɛkyerɛ.
  
  Na onnim biribiara a ɛho hia wɔ 1955 ahonhonsɛmdi kurow a na ɛwɔ Exclusion Zone na wotu fii hɔ wɔ reactor akwanhyia no akyi no ho. Nokwarem no, na ogye kyim sɛ Pripyat de ne ho ahyɛ biribi a ɛho hia mu pɛn ansa na wɔretu afi hɔ a agye dimmɔne wɔ 1986 mu. Saa nsɛm no haw abakɔsɛm kyerɛwfo no kosii sɛ ɔhwɛɛ ne dɔn mu sɛnea ɛbɛyɛ a obehu bere tenten a ɔde aka kar na ohui sɛ ebia 1955 kyerɛ bere bi mmom sen date.
  
  Mfiase no osusuwii sɛ ebia ɛno ne nea obetumi ayɛ, nanso ɛno nkutoo ne nea ɔwɔ. Sɛ odu Pripyat anadwo nnɔnwɔtwe a, ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye sɛ obenya bere a ɛdɔɔso a ɔde bɛda yiye, na ɛyɛ anidaso a asiane wom kɛse esiane ɔbrɛ a na ɔrehyia dedaw no nti.
  
  Na ɛyɛ hu na ɛyɛ ankonam wɔ ɔkwan a ɛso yɛ sum a ɛfa Belarus so no so bere a Perdue de ne hwene rebɔ apete wɔ nna a wɔde nnuru a ekum ɔyare mmoawa ayɛ mu wɔ akwantufo akongua a ɛwɔ ne nkyɛn no so no. Nea ɛmaa ɔkɔɔ so yɛɛ adwuma ne anidaso a na ɔwɔ sɛ sɛ wanhinhim mprempren a, ɔda so ara betumi agye Sam nkwa. Digitals dɔn ketewa a ɛwɔ Kirill kar dedaw no dashboard so no kyerɛɛ bere no wɔ kɔla ahabammono a ɛyɛ hu mu.
  
  02:14 na ɛwɔ hɔ
  
  Ne nipadua yɛɛ no yaw na na wabrɛ, nanso ɔde sigaret guu n"anom, sɔɔ no, na ɔhome kakra de owu brɛoo hyɛɛ n"ahurututu ma. Ná ɛyɛ nkate horow a n"ani gye ho paa no mu biako. Ná mfɛnsere no mu a wobɛbobɔw akɔ fam no yɛ adwene pa. Anadwo mframa a ɛyɛ nwini a ano yɛ den no maa no nyaa nkwa kakra, ɛwom sɛ na ɔpɛ sɛ ɔde caffeine a ano yɛ den toa bi ka ne ho na ama wakɔ so ayɛ yiye de.
  
  Ná otumi te asase hua fi asase a atwa ho ahyia a ɔde ne ho ahintaw sum mu wɔ ɔkwan a obiara nni so no afanu nyinaa no so. Wɔ kɔnkrit a ɛyɛ mmerɛw a ɛde awɔ kɔ Poland ne Ukraine hye so no so no, kar no de ne rɔba tae a asɛe no bɔɔ awerɛhow awerɛhow.
  
  Ɔnwiinwii sɛ: "Onyankopɔn, eyi te sɛ ahodwiragya," na ɔtow ne sigaret toa a wasɛe no guu werɛfi a ɛto nsa frɛ wɔ abɔnten no mu. "Mewɔ anidaso sɛ wo radio no bɛyɛ adwuma, Kirill."
  
  Wɔ Nina ahyɛde so no, knob no danee ne ho wɔ klike bi so, na kanea bi a ano nyɛ den bɔɔ amanneɛ sɛ nkwa wɔ radio no mu. "Hell yiw!" ɔserewee, na ɔde n"ani a abrɛ no hwɛɛ kwan no so bere a ne nsa dannan dial foforo, hwehwɛɛ gyinabea a ɛfata a obetie. Na FM dwumadibea bi wɔ hɔ a wɔfa akasam biako pɛ a ɛwɔ kar no mu, nea wɔde ahyɛ ne kar pon mu no so na ɛbɔ amanneɛ. Nanso na Nina nyɛ obi a ɔpaw nneɛma anadwo yi. Ná ohia fekubɔ, adwumakuw biara, denneennen na ama ne nkate a ɛrenya nkɔanim ntɛmntɛm no adwo.
  
  Mpɛn pii no, na Perdue nnim hwee na na ɛsɛ sɛ osi gyinae ahorow. Ná wɔde wɔn ani kyerɛ Chelm, kurow bi a efi Ukraine hye so kɔ hɔ yɛ kilomita 25, na wɔdaa ofie bi mu kakra. Bere tenten a woduu ɔhye no so ansa na 14:00 adu no, na Nina wɔ awerɛhyem sɛ ebedu bere a wɔahyɛ no a, wobedu Pripyat. Nea na ɛhaw no ara ne sɛnea obedu kurow a ahonhonsɛmdi wom a mmeae a wɔhwɛ nneɛma a wɔwɛn wɔ baabiara wɔ Exclusion Zone a atwa Chernobyl ho ahyia no mu, nanso na onnim sɛ Milla wɔ nnamfo wɔ wɔn a wɔn werɛ afi no nsraban a emu yɛ den sen biara mpo mu.
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a wɔdaa nnɔnhwerew kakraa bi wɔ abusua ahɔhodan bi a ɛyɛ nwonwa mu wɔ Chelm akyi no, Nina a n"ahoɔden ne Perdue a n"ani agye no bɔɔ ɔkwan no so twaa ɔhye no fii Poland, na wɔde wɔn ani kyerɛɛ Ukraine. Na ɛyɛ awia 1:00 akyi pɛɛ na woduu Kovel a efi baabi a wɔrekɔ no ntam kwan bɛyɛ nnɔnhwerew 5 no.
  
  "Hwɛ, minim sɛ manyɛ m"ankasa wɔ akwantu no fã kɛse no ara mu, nanso wugye di sɛ ɛnsɛ sɛ yɛkɔ Sarcophagus yi so kɛkɛ sen sɛ yɛbɛtaa yɛn ankasa dua akyi wɔ Pripyat?" Perdu bisaa Nina sɛ.
  
  "Mete wo dadwen no ase, nanso mewɔ atenka a emu yɛ den sɛ na nkrasɛm yi ho hia. Obuae sɛ: "Nka nkyerɛ me sɛ menkyerɛkyerɛ mu anaa nte ase, nanso ɛsɛ sɛ yɛte nea enti a Milla kaa ho asɛm no ase."
  
  Perdue yɛɛ sɛ nea ne ho adwiriw no. "Wote ase ampa sɛ Milla"s transmissions fi Order no hɔ tẽẽ, ɛnte saa?" Na onnye nni sɛ Nina sii gyinae sɛ obedi agoru wɔ atamfo no nsam. Ɛmfa ho sɛnea na ɔwɔ ne mu ahotoso no, na ontumi nte ne ntease ase wɔ mmɔdenbɔ yi mu.
  
  Ɔhwɛɛ no yiye. "Meka kyerɛɛ wo sɛ mintumi nkyerɛkyerɛ mu. Kɛkɛ..." ɔtwentwɛn ne nan ase, na ogyee n"ankasa nsusuwii ho kyim, "... gye me di. Sɛ yɛwɔ ɔhaw ahorow a, mɛdi kan agye atom sɛ meyɛɛ basaa, nanso biribi a ɛfa bere a wɔde bɔ amanneɛ yi ho no te nka sɛ ɛsono."
  
  "Mmea adwene, ɛnte saa?" ɔserewee. "Ebia anka mɛma Detlef atow me tuo wɔ me ti so wɔ Gdynia hɔ nso."
  
  "Jeez, Perdue, so wubetumi aboa no kakra?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu. "Mma wo werɛ mmfi sɛnea yɛkɔɔ eyi mu wɔ nea edi kan no mu. Na ɛsɛ sɛ me ne Sam bɛboa wo bio bere a wo ne saa abɔdamfo no nyaa ɔhaw ne mpɛn ɔha no!"
  
  "Me dɔfo, me ne eyi nni hwee yɛ!" - dii ne ho fɛw. "Saa bitch yi ne ne hackers bɛtow hyɛɛ me so bere a na merehwɛ m"ankasa m"adwuma so, na merebɔ mmɔden sɛ mɛkɔ akwamma wɔ Copenhagen, Onyankopɔn nti!"
  
  Nina antumi annye n"aso nni. Ná Perdue adwene atu afra, na ɔreyɛ n"ade te sɛ ɔhɔho a ne ho yeraw no a onhyiaa no da. Ampa, na ananmusifo a wonni ne tumi so atwe no akɔ Amber Room asɛm no mu, nanso na ɔmmɔɔ saa da. Esiane sɛ na kommyɛ a emu yɛ den no ayɛ Nina abofono nti, ɔsɔɔ radio no na ɔtew ɛnne no so sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi akɔ kar no mu nea ɛto so abiɛsa a anigye wom kɛse. Wanka hwee wɔ ɛno akyi, na ɛmaa Perdue bo fuwii bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ntease aba n"ankasa gyinaesi a ɛyɛ fɛwdi no mu no.
  
  Ná wɔatwam wɔ kurow ketewa Sarny no mu nkyɛe bere a nnwom a ɛwɔ radio so no fii ase sɛ ɛreyera wɔ mu na ɛrefi adi no. Perdue buu n"ani guu nsakrae a ɛbaa mpofirim no so, na ɔde mfɛnsere mu hwɛɛ asase a ɛnyɛ nwonwa no. Mpɛn pii no na ntwitwiridii a ɛte saa no bɛhyɛ Nina abufuw, nanso wannya akokoduru andum radio no na ɔde ne ho ahyɛ Perdue kommyɛ no mu. Bere a ɛkɔɔ so no, ɛyɛɛ den kosii sɛ ɛbɛyɛɛ nea wontumi mmu ani ngu so. Dwom bi a wonim no yiye, a etwa to a wɔtee wɔ asorɔkye tiawa bi a wɔde too gua wɔ Gdynia mu no fii akasam a wɔabɔ no akuturuku a ɛwɔ ne nkyɛn no mu bae, na ɛkyerɛɛ dwumadi bi a ɛreba.
  
  "Milla?" Nina bɔɔ n"ano, na ne fã ehu aka no, na ne fã nso ani agye.
  
  Perdue anim a ɛte sɛ abo no mpo yɛɛ anigye bere a ɔde ahodwiriw ne ehu tiee nnwom a ɛreyera nkakrankakra no. Wɔsesaa wɔn ani a ɛyɛ adwenem naayɛ bere a static hyɛɛ mframa asorɔkye no ma no. Nina hwɛɛ mpɛn dodow a wɔde di dwuma no. Ɔkae sɛ: "Ɛnyɛ nea ɔtaa yɛ no mu."
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?" obisae, na na ne nne te sɛ ɔno ankasa kɛse kan no. "So ɛnyɛ eyi ne baabi a wotaa de si hɔ?" obisae, na ɔde ne nsa kyerɛɛ agyan bi a ɛwɔ akyirikyiri koraa fi baabi a Detlef taa de si hɔ ma ɛne nɔma gyinabea no hyia. Nina wosow ne ti, na ɛmaa Perdue ani gyee ho kɛse mpo.
  
  "Adɛn nti na ɛsɛ sɛ wɔyɛ soronko...?" na ɔpɛ sɛ obisa, nanso nkyerɛkyerɛmu no baa ne so bere a Perdue buae sɛ, "Efisɛ wɔde wɔn ho ahintaw."
  
  "Yiw, ɛno ne nea meredwen ho. Nanso dɛn ntia?" - a na ne ho yeraw no.
  
  Ɔde anigye bɔɔ ose sɛ: "Tie," na ɔde ahokeka bɔɔ ne ho so sɛ ɔbɛte.
  
  Ná ɔbea no nne te sɛ nea ɛyɛ den, nanso mpo. "Okunafo".
  
  "Oyi ne Detlef!" Nina ka kyerɛɛ Perdue sɛ. "Wɔde hyɛ Detlef nsa."
  
  Bere a wogyinaa hɔ kakra akyi no, ɛnne a emu nna hɔ no toaa so sɛ: "Nnua, awotwe aduasa." Na click kɛse bi fi akasam no so na sɛ́ anka wɔbɛwie transmission no na dede fitaa ne static nkutoo na ɛwɔ hɔ. Esiane sɛ Nina ne Perdue ho dwiriw wɔn nti, wosusuw nea esii nkyɛe wɔ akwanhyia bi a ɛda adi sɛ ɛbae mu bere a radio asorɔkye no rebɔ denneennen wɔ mpɔtam hɔ dwumadibea no mprempren dwumadi no mu no.
  
  "Dɛn koraa ne Woodpecker? Migye di sɛ wɔpɛ sɛ yɛwɔ hɔ nnɔnwɔtwe fã," Perdue hyɛɛ nyansa.
  
  "Yiw, na nkrasɛm a ɛfa akwantu a wɔde bɛkɔ Pripyat ho no yɛ nnɔnson aduonum anum, enti wotu faa beae no na wɔyɛɛ nsakrae wɔ bere a wɔde bɛkɔ hɔ no mu. Seesei ɛnyɛ akyiri pii sen kan no, enti, sɛnea mete ase no, Woodpecker ne Pripyat ntam nware," Nina de ne ho too so.
  
  "Onyankopɔn, hwɛ sɛnea me yam a anka mewɔ telefon! So wowɔ w"ankasa wo fon?" obisae.
  
  Obuae sɛ: "Metumi -sɛ ɛda so ara wɔ me laptop bag mu a, wuwiaa fii Kirill fie," na ɔsan hwɛɛ kotoku a wɔde zip ayɛ a ɛwɔ akyi nkongua no so no . Perdue de ne nsa kɔ akyi na ɔhwehwɛɛ ne bag no anim kotoku mu, na ɔhwehwɛɛ ne krataa a ɔde kyerɛw nsɛm, ne kyerɛwdua, ne n"aniwa ahwehwɛ ntam.
  
  "Ate aseɛ!" - serewee. "Afei mewɔ anidaso sɛ wɔabɔ ho ka."
  
  Ɔde n"ani kyerɛɛ mu sɛ ɔrebɛhwɛ no kae sɛ: "Saa na ɛsɛ sɛ ɛyɛ." "Anyɛ yiye koraa no, ɛsɛ sɛ eyi dɔɔso ma nnɔnhwerew abien a edi hɔ no. Toa so. Hwehwɛ yɛn Nnua, akwakoraa."
  
  Obuae sɛ: "Ɛno so," na ɔhwehwɛɛ Intanɛt so hwehwɛɛ biribiara a ɛwɔ abodin a ɛte saa ara a ɛbɛn hɔ. Ná wɔrebɛn Pripyat ntɛmntɛm bere a awiabere owia no hyerɛn asase a ɛyɛ tratraa a ɛyɛ bruu-afitaa a ɛyɛ hare no, na ɛdanee abran tuntum a ɛyɛ hu a wɔyɛ awɛmfo adum no.
  
  Bere a Nina kae bere a n"ani hwɛɛ asase no sɛ: "Eyi yɛ atenka bɔne saa." "Hwɛ, Purdue, eyi ne Soviet nyansahu amusiei. Ɛkame ayɛ sɛ wubetumi ate wim hann a ayera no nka."
  
  Ɔdii aseresɛm sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ ɛno ne radiation kasa no, Nina," na ɔtwee serew fii abakɔsɛm kyerɛwfo a n"ani gyei sɛ wasan anya Perdue dedaw no hɔ. "Me nya no".
  
  "Ɛhe na yɛrekɔ?" obisae.
  
  Ɔde anifere kyerɛe sɛ: "Pripyat anafo fam, ɛkɔ Chernobyl." Nina maa n"ani so, na ɛkyerɛe sɛ ɔmpɛ sɛ ɔbɛkɔ akɔsra Ukraine asase a ɛsɛe ade na ɛyɛ hu saa. Nanso awiei koraa no, na onim sɛ ɛsɛ sɛ wɔkɔ. Ne nyinaa akyi no, na wɔwɔ hɔ dedaw - a radioactive nneɛma nkae a wogyaw wɔ hɔ wɔ 1986 akyi no ayɛ wɔn ho fĩ. Perdue hwɛɛ asase mfonini no wɔ ne fon so. "Toa so fi Pripyat tẽẽ. Ɔbɔɔ amanneɛ sɛ nea wɔfrɛ no "Russia Woodpecker" no wɔ kwae a atwa ho ahyia no mu, na ɔde ne ho too n"anim wɔ n"akongua so sɛ ɔrehwɛ soro. "Anadwo bɛba nnansa yi ara, me dɔfo. Ɔno nso bɛyɛ nwini."
  
  "Dɛn ne Russiafo akuturuku? So mɛhwehwɛ anomaa kɛse bi a ɔhyɛ ntokuru a ɛwɔ mpɔtam hɔ akwan so ma anaa biribi a ɛte saa?" ɔserewee.
  
  "Nokwarem no, ɛyɛ Ɔko Nwininwini no nkaedum. Abodin no fi...w"ani begye eyi ho...ahintasɛm radio so ntwitwiridii a ɛhaw nsɛm a wɔbɔ wɔ Europa nyinaa wɔ 80 mfe no mu," ɔkae.
  
  Ɔwosow ne ti kae sɛ: "Radio phantoms bio." "Ɛma misusuw sɛ ebia wɔde frequency ahorow a ahintaw reyɛ yɛn nhyehyɛe da biara da, a adwene ne nsɛmmɔnedi ahyɛ mu ma, wunim? Sɛ adwene a ɛne sɛ wobetumi de nkrasɛm a ɛwɔ yɛn adwene mu asiesie yɛn adwene no nni hɔ a..."
  
  "Ha!" - oteaa mu mpofirim. "Asraafo atrae a ɛwɔ kokoam a Soviet asraafo fi hɔ bɔɔ amanneɛ bɛyɛ mfe 30 a atwam ni. Wɔfrɛɛ no Duga-3, radar sɛnkyerɛnne a ɛyɛ ne bere mu de a na wɔde huu aprɛm a ebetumi atu atopae."
  
  Efi Pripyat no, na wotumi hu anisoadehu a ɛyɛ hu, a ɛyɛ nkonyaayi na ɛyɛ nwonwa pefee. Bere a ɛforo kɔ soro komm wɔ kwae a mframa a ano yɛ den wom a owia a ɛrekɔtɔ hyerɛn no nnua atifi no, dade abantenten a ɛte saa ara a ɛtoatoa so a ɛtoatoa so wɔ asraafo atrae bi a wɔagyaw hɔ so. "Ebia woaka no yiye, Nina. Hwɛ ne kɛse kɛse no. Ɛnyɛ den sɛ na mfiri a ɛde nsɛm kɔ ha no betumi ayɛ radio asorɔkye ho adwuma de asesa ɔkwan a nkurɔfo fa so susuw nneɛma ho," na ɔde n"adwene sii so, na na ne ho dwiriw no wɔ dade a wɔde ayɛ ɔfasu a ɛyɛ hu no ho.
  
  Nina hwɛɛ ne dijitaal dɔn no. "Ɛkame ayɛ sɛ bere adu."
  
  
  Ti 29
  
  
  Wɔ Kwae Kɔkɔɔ no nyinaa mu no, na pine nnua dodow no ara fifi fi asase a ɛkata kan kwae no adamoa so no ara mu. Esiane Chernobyl asiane no nti, wɔde bulldoser guu kan afifide no mu na wosiee. Pine nnompe a ɛyɛ kɔkɔɔ a ɛyɛ tawny a ɛwɔ dɔte a ɛyɛ den ase no woo awo ntoatoaso foforo a atumfoɔ no duaa. Volvo kanea biako a ɛwɔ anim, a hann a ɛkorɔn wɔ nifa so, hyerɛn Kwae Kɔkɔɔ no nnua a ɛyɛ dede a ɛyɛ owu no so bere a Nina twee ne ho kɔɔ dade pon a asɛe a ɛwɔ ɔdan kɛse a wɔagyaw hɔ no pon ano no. Ná apon abien no ayɛ ahabammono na wɔde Soviet nsoromma asiesie so, na na ɛkame ayɛ sɛ nnua ban a abubu a atwa ho ahyia no ntumi nkura mu.
  
  "O me Nyankopɔn, eyi yɛ awerɛhow!" Nina hui, na ɔde ne ho too stia no so sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahu nneɛma a atwa ho ahyia a ɛkame ayɛ sɛ wontumi nhu no yiye.
  
  Perdue hwehwɛɛ nkwa ho sɛnkyerɛnne ahorow no kae sɛ: "Misusuw baabi a ɛsɛ sɛ yɛkɔ ho." Nanso, nkwa ho sɛnkyerɛnne biako pɛ ne wuram mmoa a wɔdɔɔso ma ɛyɛ nwonwa, te sɛ akraman ne beavers, a Perdue huu wɔ kwan a ɛkɔ ɔpon no ano no so.
  
  "Momma yɛnkɔ mu kɛkɛ na yɛntwɛn. Mema wɔn simma 30 maximum, afei yenya hell fi owu afiri yi mu," Nina kae. Kar no kɔɔ brɛoo paa, na ɛwea faa afasu a asɛe a na Soviet bere so nsɛmmɔnedi a ɛreyera da nsow wɔ abo a na ɛrebubu no ho. Wɔ anadwo a nkwa nnim wɔ Duga-3 asraafo atrae hɔ no, na wɔte tae a ɛrebɔ gyegyeegye nkutoo.
  
  Perdue kae komm sɛ: "Nina."
  
  "Aane?" obuae, na n"ani gyee Willys Jeep a wɔagyaw hɔ no ho.
  
  "Nina!" - kaa no denden, na ohwee n'anim. Ɔde ne nsa bɔɔ breki no mu.
  
  "Nsu kronkron!" ɔteɛɛm bere a kar no grille gyinaa akyirikyiri nsateakwaa bi wɔ Balkanfo ahoɔfɛfo tenten bi a ɔyɛ teateaa a ɔhyɛ mpaboa ne atade fitaa ho no. "Dɛn na ɔreyɛ wɔ kwan no mfinimfini?" Ɔbea no aniwa bruu a ɛyɛ hann no tow Nina ani a ɛyɛ sum no mu faa kar kanea a ɛhyerɛn no mu. Ɔde ne nsa kakra yɛɛ wɔn sɛnkyerɛnne, na ɔdanee ne ho kyerɛɛ wɔn kwan.
  
  Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Minni ne mu ahotoso.
  
  "Nina, yɛwɔ ha. Wɔretwɛn yɛn. Yɛwɔ nsu a emu dɔ mu dedaw. Let"s not keep the lady waiting," ɔserewee bere a ohui sɛnea abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ no reyɛ pout no. "Bra." Ná ɛyɛ w"adwene." Ɔde n"ani kyerɛɛ no nkuranhyɛ so na ofii kar no mu. Nina de ne laptop bag no too ne mmati so na odii Perdue akyi. Aberante a ne ho yɛ bruu no anka hwee bere a wodii n"akyi no, na wɔde wɔn ani kyerɛɛ wɔn ho wɔn ho bere ne bere mu de hwehwɛ mmoa no. Awiei koraa no, Nina gyaee ne ho mu na obisaa sɛ, "Wo ne Milla?"
  
  Ɔbea no buaa no anifere kwan so sɛ: "Dabi." Wɔforoo antweri abien kɔɔ baabi a na ɛte sɛ adidibea a efi bere bi a atwam mu, a hann fitaa bi a ɛyɛ anifurae hyerɛn faa ɔpon no ano. Obuee ɔpon no na okuraa mu maa Nina ne Perdue, na wɔmpɛ sɛ wɔhyɛn mu, na wɔde wɔn ani sii no so.
  
  Ɔka kyerɛɛ Scotland ahɔho no sɛ: "Oyi ne Milla," na ɔtwee ne ho fii nkyɛn kɔdaa mmarima baanum ne mmea baanu a wɔte kurukuruwa a wɔde laptop ahorow adi. "Eyi gyina hɔ ma Leonid Leopoldt Alpha Asraafo Index.
  
  Ná wɔn mu biara wɔ n"ankasa ɔkwan ne n"atirimpɔw, na na wɔdannan wɔn ho gye control panel biako a wɔde hwɛ wɔn dwumadi ahorow no so. "Me ne Elena. Eyinom ne m"ahokafo," saa na ɔde Serbia kasa a emu yɛ den kyerɛkyerɛɛ mu. "Woyɛ okunafo anaa?"
  
  Nina buae ansa na Perdue retumi ayɛ saa sɛ: "Yiw, ɔno ne no." "Meyɛ ne yɔnko dwumayɛni, Oduruyɛfo Gould. Wubetumi afrɛ me Nina, na oyi ne Dave."
  
  "Ná yɛwɔ anidaso sɛ wobɛba. Biribi wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ yɛbɔ wo kɔkɔ wɔ ho," saa na mmarima a wofi kurukuruwa no mu no mu biako kae.
  
  "Ɛfa dɛn ho?" Nina kaa saa wɔ ne home ase.
  
  Ná mmea no mu biako te ɔdan bi a atew ne ho mu wɔ control panel no so na na ontumi nte wɔn nkɔmmɔbɔ no. "Dabi, yɛrentwitware ne nkrasɛm no mu. Mma ɛnhaw wo," Elena serewee. "Oyi ne Yuri. Ofi Kyiv."
  
  Yuri maa ne nsa so kyiaa no, nanso ɔtoaa n"adwuma no so. Na wɔn nyinaa nni mfeɛ aduasa nnum, nanso na wɔn nyinaa wɔ tattoo koro - nsoromma a Nina ne Perdue huu wɔ ɔpon no akyi, a wɔakyerɛw Russia kasa wɔ n"ase.
  
  Nina de penee so kae sɛ: "Ink a ɛyɛ nwini," na ɔde ne nsa kyerɛɛ nea na Elena wɔ ne kɔn mu no so. "Dɛn na eyi ka?"
  
  "Oh, ɛka sɛ Red Army 1985...um, 'Red Army' ne awoda. Yɛn nyinaa wɔ yɛn awo afe wɔ yɛn nsoromma nkyɛn," ɔde fɛre serewee. Na ne nne te sɛ sirikyi, na osii ne nsɛm a ɔkae no so dua sɛ maa ne ho yɛ fɛ sen ne honam fam ahoɔfɛ ara kwa.
  
  Nina bisaa sɛ: "Edin yi wɔ Milla tiawa mu, hena ne Leonid...?"
  
  Elena buae ntɛm ara. "Ná Leonid Leopoldt yɛ Ukraineni adwumayɛfo a wɔwoo no Germany wɔ Wiase Ko II mu a onyaa ne ti didii mu wɔ nnipadɔm a wokum wɔn ho denam nsu a ɛmenee wɔ Latvia mpoano no so. Leonid kum ɔsraani panyin no na ɔne po ase akohyɛn no panyin Alexander Marinesko dii nkitaho wɔ radio so."
  
  Perdue piaa Nina sɛ: "Ná Marinesco yɛ Kirill papa, wokae?"
  
  Nina de ne ti too fam, na na ɔpɛ sɛ ɔte pii fi Elena hɔ.
  
  "Marinesko nkurɔfo no faa amber dan no asinasin no de siee bere a wɔde Leonid kɔɔ Gulag no. Bere a na ɔwɔ Red Army dan a wobisabisa nkurɔfo nsɛm mu no, SS mprako Karl Kemper too no tuo kum no. Anka ɛnsɛ sɛ Nasifo nwura yi wɔ Red Army adwumayɛbea hɔ!" Elena seethed wɔ ne suban a ɛyɛ anuonyam mu, na na ɛte sɛ nea ne bo afuw.
  
  "O me Nyankopɔn, Purdue!" Nina de asɛm no too n"ano. "Ná Leonid yɛ ɔsraani wɔ nea wɔakyere agu hama so no mu! Detlef wɔ abasobɔde bi a wɔde abɔ ne moma so."
  
  "Enti wo ne Order of the Black Sun no nni abusuabɔ?" - Perdue bisae wo nokwarem. Wɔ ani a ɛyɛ ɔtan kɛse ase no, kuw no nyinaa kaa no anim na wɔdomee no. Wanka kasa foforo, nanso na ɛda adi pefee sɛ sɛnea wɔyɛɛ wɔn ade no nyɛ papa.
  
  Nina de kaa ho sɛ: "Sɛ obi yɛ okunafo a, ɛnkyerɛ sɛ ne bo afuw." "Hmm, ɔnanmusifo bi a onnim no bɔɔ no amanneɛ sɛ wo radio so nkrasɛm no fi Black Sun mpanyimfo kuw no hɔ. Nanso nnipa pii adi atoro akyerɛ yɛn, enti yennim nea ɛrekɔ so ankasa. Woahu, yennim onii a ɔsom dɛn."
  
  Milla kuw no de wɔn ti too fam de penee Nina nsɛm no so. Wogyee ne nkyerɛkyerɛmu no toom ntɛm ara, enti onyaa akokoduru bisaa asɛm a ɛho hia no. "Nanso so ɛnyɛ Red Army no na wɔguu mu wɔ mfe aduɔkron no mfiase? Anaasɛ ɛyɛ nea wode bɛda wo nokwaredi adi kɛkɛ?"
  
  Nina asɛmmisa no, ɔbarima bi a ɔyɛ adwumaden a wadi bɛyɛ mfe aduasa anum na obuaa no. "So Order of the Black Sun no ansɛe bere a saa afunumu Hitler kum ne ho akyi?"
  
  Perdue buae sɛ: "Dabi, akyidifo awo ntoatoaso a edi hɔ no da so ara yɛ nnam."
  
  Ɔbarima no kae sɛ: "Ɛno ara ne no." "Asraafo Kɔkɔɔ no da so ara ne Nasifo reko; eyinom nkutoo ne awo ntoatoaso foforo adwumayɛfo a wɔreko ɔko dedaw bi. Kɔkɔɔ ne Tuntum."
  
  Elena de ne ho gyee mu esiane animtew a ɔdaa no adi kyerɛɛ ahɔho nti: "Oyi ne Misha."
  
  "Yɛn nyinaa anya asraafo ntetee, te sɛ yɛn agyanom ne wɔn agyanom, nanso yɛde wiase foforo no mu akode a ɛyɛ hu sen biara - nsɛm ho amanneɛbɔ mfiridwuma - mmoa na ɛreko." Ɛda adi pefee sɛ na ɔyɛ ɔkannifo. "Milla ne Tsar Bomba foforo no, akokoaa!"
  
  Nkonimdi nteɛm bɔɔ fii kuw no mu. Perdue ho dwiriw no na ne ho dwiriw no, ɔhwɛɛ Nina a na ɔreserew no na ɔkaa no aseresɛm sɛ, "Dɛn ne Tsar Bomba, metumi abisa?"
  
  Ɔbɔɔ n"ani sɛ: "Wɔ adesamma abakɔsɛm nyinaa mu no, nuklea akode a ano yɛ den sen biara nkutoo na apae." "H-ɔtopae; Migye di sɛ wɔsɔɔ hwɛe bere bi wɔ mfe aduosia no mu."
  
  Perdue de agoru kae sɛ: "Eyinom yɛ mmarima pa," na ɔhwɛɛ sɛ ɔbɛma ne nne akɔ fam. Nina serewee na ɔde ne ti too fam. "M"ani agye kɛkɛ sɛ yenni atamfo akyi wɔ ha."
  
  Bere a kuw no bo dwoe akyi no, Elena maa Perdue ne Nina kɔfe tuntum, na wɔn baanu nyinaa de anisɔ gye toom. Ná ɛyɛ akwantu tenten soronko, na yɛrenka nkate mu nhyɛso a ɛwɔ nea na wɔda so ara redi ho dwuma no ho asɛm.
  
  Perdue bisae wɔ obu mu sɛ: "Elena, yɛwɔ nsɛmmisa bi fa Milla ne abusuabɔ a ɔwɔ wɔ Amber Room nkaedum no ho." "Ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ adwinni adwuma no, anaa nea aka no, ansa na ɔkyena anadwo adu."
  
  "Daabi! Oo dabi, dabi!" Misha kasa tiae pefee. Ɔhyɛɛ Elena sɛ ontu nkɔ nkyɛn wɔ sofa no so na ɔtraa ase ne ahɔho a na wɔwɔ nsɛm a ɛnteɛ no di nhwɛanim. "Obiara rennye Amber Pii no mfi n"adamoa mu! Da! Sɛ mopɛ sɛ moyɛ eyi a, ɛho behia sɛ yɛde yɛn ho to nneɛma a emu yɛ den so tia mo."
  
  Elena bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne bo adwo bere a afoforo no sɔre gyinaa hɔ twaa baabi ketewaa a Misha ne ahɔho no te no ho hyiae no. Nina soo Perdue nsa bere a wɔn nyinaa twee wɔn akode no. Hama a wɔretwe no a ɛrebɔ denneennen no daa sɛnea na Milla aniberesɛm no adi.
  
  "Ɛyɛ, gye w"ahome. Momma yɛnka ɔkwan foforo a wɔfa so yɛ no ho asɛm, ɛmfa ho nea ɛbɛba biara," Perdue de nyansahyɛ mae.
  
  Elena nne a ɛyɛ brɛoo no na edi kan buae. "Hwɛ, bere a etwa to a obi wiaa adwinni a ɛyɛ nwonwa yi fã bi no, ɛkame ayɛ sɛ Third Reich no sɛee nnipa nyinaa ahofadi."
  
  "Sɛn?" - Perdue bisae. Nokwarem no, na ɔwɔ adwene bi, nanso na onnya nhuu ahunahuna ankasa a ahintaw wɔ mu no. Nea na Nina pɛ ara ne sɛ ɔde atuo akɛse no bɛhyɛ ne bag mu sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi agye n"ahome, nanso Milla asɔremma no anhinhim.
  
  Ansa na Misha refi ase ayɛ kasatia foforo no, Elena srɛɛ no sɛ ɔmfa saa nsa asorɔkye a ɛyɛ nwonwa no biako ntwɛn. Ɔde ahopopo toaa so sɛ, "Amber a wɔde yɛɛ mfitiase amber dan no fi Balkan mantam mu."
  
  "Yɛnim tete abɔdeɛ bi ho asɛm - Calihas - a na ɛwɔ amber no mu," Nina twaa n"asɛm mu brɛoo.
  
  "Na wunim nea ɔyɛ?" Misha antumi annyina ano.
  
  Nina sii so dua sɛ: "Yiw."
  
  "Ɛnde dɛn nti na fuck no wopɛ sɛ wode ma wɔn? So woabɔ dam? Mo a mobɔ dam! Wo, Atɔe Fam, ne w"adifudepɛ! Sika nguaman, mo nyinaa!" Misha de abufuw a na ontumi nni so bɔɔ Nina ne Perdue. Ɔka kyerɛɛ ne kuw no sɛ: "Motow wɔn tuo."
  
  Nina de ehu tow ne nsa guu soro. "Daabi! Yɛsrɛ sɛ muntie! Yɛpɛ sɛ yɛsɛe amber panels no prɛko pɛ, nanso yennim ɔkwan a yɛbɛfa so ayɛ saa ara. Tie, Misha," ɔdanee ne ho kyerɛɛ no de srɛɛ sɛ ɔmfa n"adwene nsi so, "yɛn yɔnko dwumayɛni... yɛn adamfo... no, Order no kura no, na sɛ yɛamfa Amber Room no amma ɔkyena a, wɔbɛkum no . Enti, me ne Widower wɔ nsuo a emu dɔ na emu dɔ mu! Wote ase?"
  
  Perdue cringed wɔ Nina aguadi agyiraehyɛde atirimɔdensɛm a ɔde tia Misha a ne bo afuw hyew no ho.
  
  "Nina, ma mɛkae wo sɛ ɔbarima a woreteɛteɛm akyerɛ no no, ɛkame ayɛ sɛ ɔwɔ yɛn bɛ a wɔde bɔ bɔɔl no wɔ ne nsam," Perdue kae, na ɔtwee Nina atade no brɛoo.
  
  "Dabi, Purdue!" Ɔsɔre tiae, na ɔtow ne nsa guu nkyɛn. "Ha na yɛwɔ mfinimfini. Yɛnyɛ Asraafo Kɔkɔɔ anaa Owia Tuntum no, nanso wohunahuna yɛn fi afanu no nyinaa, na wɔhyɛ yɛn sɛ yɛnyɛ wɔn nwansena, yɛnyɛ adwuma a ɛho ntew no na yɛmmɔ mmɔden sɛ yɛrenkum yɛn!"
  
  Elena traa ase komm de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpene so, na ɔtwɛnee sɛ Misha behu ahokyere a ahɔho no wɔ no. Ɔbea a na ɔde bere no nyinaa rebɔ amanneɛ no fii ɔdan no mu bae na ɔhwɛɛ ahɔho a wɔte adidibea hɔ ne ne kuw no mufo a aka no denneennen, na okura n"akode no sɛ wɔasiesie wɔn ho. Esiane sɛ na Ukraineni a ne ti nhwi yɛ tuntum no tenten boro anammɔn asia ne nsateakwaa abiɛsa nti, na ɛnyɛ nea ɛyɛ hu. Ne dreadlocks hwie guu ne mmati so bere a ɔde fɛfɛɛfɛ rekɔ wɔn nkyɛn no. Elena de no kyerɛɛ Nina ne Perdu wɔ anifere kwan so sɛ: "Oyi ne yɛn atopae ho ɔbenfo, Natasha. Ɔyɛ ɔsraani a na anka ɔyɛ asraafo titiriw na ofi Leonid Leopold aseni tẽẽ."
  
  "Hwan ni?" - Natasha bisae denneennen.
  
  Misha buae, na ɔde mmirika kɔɔ anim ne akyi, na osusuw Nina asɛm a ɔkae nnansa yi ho no ho sɛ: "Okunafo."
  
  "Ah, okunafo. Ná Gabi yɛ yɛn adamfo," na obuae, na ɔwosow ne ti. "Ne wu no hweree wiase ahofadi kɛse."
  
  Perdue penee so sɛ: "Yiw, na ɛte saa," na wantumi amyi n"ani amfi nea ɔbaa foforo no so. Elena kaa tebea a emu yɛ den a ahɔho no huu wɔn ho wɔ mu no ho asɛm kyerɛɛ Natasha, na ɔbea a ɔte sɛ Amazon no buae sɛ: "Misha, ɛsɛ sɛ yɛboa wɔn."
  
  Misha kaee no sɛ: "Yɛde data, yɛde nsɛm na ɛreko ɔko, na ɛnyɛ ogya ahoɔden."
  
  "So ɛyɛ nsɛm ne nsɛm a wɔde mae no na ɛmaa saa Amerikani amansɛmdifo panyin a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛboa Black Sun ma wanya Amber Room no wɔ Ɔko Nwininwini no bere a etwa to no mu no?" - bisaa no. "Dabi, Soviet ogya tumi siw no kwan wɔ West Germany."
  
  "Yɛyɛ hackerfo, ɛnyɛ amumɔyɛfo!" - a ɔkasa tiae.
  
  "So eyinom ne hackerfo a wɔsɛee Chernobyl Calihas ahunahuna no wɔ 1986 mu? Dabi, Misha, na wɔyɛ amumɔyɛfo!" - a okasa tiae. "Seesei yɛanya ɔhaw yi bio, na yebenya bi bere tenten a Amber Room no wɔ hɔ no. Sɛ Black Sun di nkonim a, dɛn na wobɛyɛ? So wode nɔma ahorow a ɛtoatoa so bɛmena de ayi nhyehyɛe afi nnipa kakraa bi a wɔbɛda so ara atie radio wɔ wɔn nkwa nna nyinaa mu bere a Nasifo a wɔyɛ fucking no nam nnipadɔm hypnosis ne adwene a wɔde di dwuma so di wiase no so?"
  
  "Ná Chernobyl asiane no nyɛ akwanhyia?" Perdue bisaa no anifere kwan so, nanso Milla asɔremma no kɔkɔbɔ ani a ɛyɛ nnam no maa ɔyɛɛ komm. Nina mpo antumi annye n"asɛmmisa a ɛmfata no anni. Ɛda adi sɛ na Nina ne Perdue akanyan ɔkraman berebuw a edi awu sen biara wɔ abakɔsɛm mu no nkyɛe, na na Black Sun rebɛhu nea enti a kɔkɔɔ yɛ mogya kɔla.
  
  
  Ti 30
  
  
  Sam susuw Nina ho bere a na ɔretwɛn sɛ Kemper bɛsan aba kar no mu no. Awɛmfo a na ɔreka wɔn no kɔɔ so traa kar no akyi, na ɛmaa engine no yɛɛ adwuma. Sɛ Sam tumi guanee fii gorilla a ɔhyɛ atade tuntum no nsam mpo a, na baabiara nni hɔ a obetu mmirika ankasa. Wɔ afã horow nyinaa fi wɔn hɔ, a ɛtrɛw kɔ baabi a aniwa betumi ahu no, na asase no te sɛ ade a wonim no yiye. Nokwarem no, na ɛyɛ anisoadehu a wonim no yiye kɛse.
  
  Nea ɛte sɛ Sam adwenem naayɛ a ɔde hypnosis de bae bere a ɔne Oduruyɛfo Helberg yɛe no, asase a ɛyɛ tratraa a enni afã biara a wuram a enni kɔla ahorow no haw no. Ɛyɛ adepa sɛ Kemper gyaw no hɔ bere tiaa bi sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi adi asɛm a ɛyɛ nwonwa no ho dwuma kosi sɛ ɛremmɔ no hu bio. Nanso dodow a ɔhwɛɛ asase no, gyee ne ho, na ɔde ne ho hyɛɛ mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛsakra no, dodow no ara na Sam hui sɛ ɛma osuro saa ara.
  
  Bere a ɔdan ne ho wɔ n"akongua so a na ne ho nyɛ no dɛ no, wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛkae abura ne asase a ɛso yɛ kwae ho dae a ɔsoe ansa na ɔsɛe nkate bi a ɛhyerɛn wim na ɛsɛee aman no reba no. Nea bere bi na ɛnyɛ hwee sɛ ɔhaw a wohuu no a wɔda no adi wɔ n"adwene mu no ntease bɛyɛɛ nkɔmhyɛ, ma ɛyɛɛ Sam hu.
  
  Nkɔmhyɛ? Me?" ɔyɛɛ no nwonwa wɔ adwene a ntease nnim no ho. Nanso afei nkae foforo bi de ne ho hyɛɛ n'adwene mu, te sɛ ahodwiriwde no fã foforo. N'adwene daa nsɛmfua a ɔkyerɛwee bere a na ɔwɔ ne fit no mu no adi, san kɔɔ mu akuraa a ɛwɔ supɔw no so;nsɛm , a Nina tow hyɛɛ no so no teɛteɛɛm guu no so.
  
  "Yi wo diyifo bɔne no fi ha!"
  
  "Yi wo diyifo bɔne no fi ha!"
  
  "Yi wo diyifo bɔne no fi ha!"
  
  Ná Sam suro.
  
  'Holy crap! Ɛbɛyɛ dɛn na mante eyi saa bere no?' ɔbɔɔ n"amemene, na ne werɛ fii sɛ obesusuw sɛ saa na adwene no su ankasa ne ne tumi a ɛyɛ nwonwa nyinaa te: "Ɔfrɛɛ me odiyifo?" Pale, ɔmenee denneennen bere a ne nyinaa boom no - anisoadehu a ɛfa beae pɔtee ne mmirikatu mũ bi a wɔsɛee no wɔ wim a ɛyɛ amber ase.Nanso nea ɛhaw no kɛse ne pulsing a ohui wɔ n"anisoadehu mu, te sɛ nuklea ɔtopae.
  
  Kemper maa Sam ho dwiriw no bere a obuee ɔpon no sɛ ɔresan aba no. Saa mfinimfini apon no a ɛbɔe mpofirim, a nsa no a ɛbɔ denneennen dii akyi no bae bere a Sam kaee saa nkate a ɛboro so a na ɛrehuruhuruw wɔ ɔman no mu nyinaa no ara pɛ.
  
  "Entschuldigung, Herr Cleve," Kemper paa kyɛw bere a Sam de ehu wosow ne ho, na ɔde ne nsa kuraa ne moma so no. Nanso, eyi maa otirimɔdenfo no serewee. "Dɛn nti na wo ho yeraw wo saa?"
  
  Sam de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Me ho yeraw me wɔ me nnamfo ho ara kwa."
  
  Klaus bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛda ayamye adi sɛ: "Migye di sɛ wɔremma w"abam mmu."
  
  "So ɔhaw bi wɔ nneɛma a wɔde fa mu no ho?" Sam bisae sɛ.
  
  Kemper buae anibere so sɛ: "Ɔhaw ketewaa bi a ɛwɔ gas sensor no ho ara kwa, nanso mprempren wɔasiesie." "Enti, na wopɛ sɛ wuhu sɛnea nɔma nnidiso nnidiso no siw ntua a wode baa me so no kwan, ɛnte saa?"
  
  "Aane. Ná ɛyɛ nwonwa, nanso nea ɛyɛɛ nwonwa kɛse mpo ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɛkaa me nkutoo. Mmarima a na wɔka wo ho no ankyerɛ sɛ wɔayɛ nsakrae," Sam ani gyee ho, na ɔde ne ho hyɛɛ Klaus" ego mu te sɛ nea ɔyɛ obi a ɔpɛ n"asɛm kɛse. Ná eyi yɛ ɔkwan a Sam Cleave de adi dwuma mpɛn pii pɛn wɔ ne nhwehwɛmu ahorow mu de pa nsɛmmɔnedifo ho ntama.
  
  Klaus de ahomaso serewee, na ɔde nkakrankakra twitwiw ne nsa na ahomaso yɛɛ no ma. "Ɛnyɛ akontaabu no ho asɛm kɛse, na mmom akontaabu a wɔaka abom ho asɛm. Nkontaabu, sɛnea wunim no, yɛ Adebɔ ankasa kasa. Akontaabu na ɛkyerɛ biribiara a ɛwɔ hɔ, sɛ́ ɛyɛ nkwammoaa mu, geometric, abɔde mu nneɛma, nnuru a wɔde afrafra anaa baabi foforo biara. Ɛno ne ade titiriw a ɛbɛma woatumi asakra data no nyinaa-te sɛ kɔmputa a ɛwɔ w"amemene no fã pɔtee bi mu, wunim?"
  
  Sam de ne ti too fam. Odwennwen ho kakra na obuae sɛ: "Enti, eyi yɛ biribi te sɛ cipher to biological enigma machine."
  
  Kemper bɔɔ ne nsam. Traa. "Eyi yɛ mfatoho a ɛyɛ nokware yiye, Owura Cleave! Anka m"ankasa mintumi nkyerɛkyerɛ mu yiye. Saa pɛpɛɛpɛ na ɛyɛ adwuma. Ɛdenam nkɔnsɔnkɔnsɔn a wɔde nneɛma pɔtee bi a wɔaka abom di dwuma so no, wobetumi atrɛw nkɛntɛnso no mu, na ne titiriw no, ɛbɛma amemene no mu nneɛma a ɛma amemene no agye nneɛma no ayɛ tiaa. Afei, sɛ wode anyinam ahoɔden ka adeyɛ yi ho a," Kemper de anigye gyee ne korɔn no ho a, "ɛbɛma nkɛntɛnso a adwene no nya no ayɛ kɛse mmɔho du."
  
  "Enti ɛdenam anyinam ahoɔden a wode bedi dwuma so no, wubetumi ama data dodow a woyam no akɔ soro ankasa? Anaasɛ ɛyɛ sɛnea ɛbɛyɛ a nea ɔde di dwuma no tumi di nnipa bɛboro biako so bere koro mu no ayɛ kɛse?" Sam bisae sɛ.
  
  "Kɔ so kasa, dobber," Sam susuwii wɔ ne charade a ɔde ahokokwaw dii agoru no akyi. 'Na abasobɔde no kɔ... Samson Cleave wɔ ne dwumadi sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ne ho yɛ fɛ a ɔbarima onyansafo bi akɔmfo no!' Sam a na ɔnyɛ soronko koraa wɔ ne agodie mu no kyerɛw biribiara a Germanni a ɔpɛ ne ho asɛm no guu mu no too hɔ.
  
  "Wususuw sɛ dɛn ne ade a edi kan a Adolf Hitler yɛe bere a ogyee Wehrmacht adwumayɛfo a wɔnyɛ hwee no so tumi wɔ 1935 mu no?" - bisaa Sam wɔ kasakoa mu. "Ɔde nteɛso a nnipa pii de ma, ɔko mu mmɔdenbɔ ne nokwaredi a enhinhim bae de bɛhyɛ SS adwene a wɔde nhyehyɛe a ɛwɔ adwene ase dii dwuma."
  
  Sam de anigye kɛse bisaa asɛmmisa a ɛkame ayɛ sɛ ɛbaa ne tirim wɔ Kemper asɛm no akyi pɛɛ no. "So na Hitler wɔ Kalihas?"
  
  "Bere a Amber Pii no bɛtraa Berlin Kuropɔn Ahemfie akyi no, Germanni owura bi a ofi Bavaria..." Kemper serewee, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkae ɔbarima no din. "Uh, dabi, menkae-wɔtoo nsa frɛɛ no sɛ ɔmmɛka Russiafo adwumfo no ho mma wɔnsan nsiesie ade no bere a wɔde maa Peter Ɔkɛseɛ no akyi, wunim?"
  
  Sam buae ntɛm ara sɛ: "Yiw."
  
  "Sɛnea anansesɛm kyerɛ no, bere a na ɔreyɛ ɔdan bi a wɔasan asiesie wɔ Catherine Ahemfie no ho adwini foforo ho adwuma no, "ɔhwehwɛɛ" amber abiɛsa, wunim, esiane ne haw ahorow nti," Kemper de n"ani kyerɛɛ Sam.
  
  Sam kae sɛ: "Worentumi mfa asodi no nto no so ankasa."
  
  "Dabi, ɛbɛyɛ dɛn na obi atumi de saa asɛm no ho asodi ato no so? Mepene so. Sɛnea ɛte biara no, ɔtɔn ade biako. Ná wosuro sɛ baanu a aka no ne yere daadaa wɔn na wɔtɔn wɔn nso. Nanso, ɛte sɛ nea na eyi nyɛ nokware, na ɛbɛdaa adi sɛ ɔyere a yɛreka ne ho asɛm no yɛ mogya abusua no muni bi a odii kan yɛ ɔbaa a ohyiaa Hitler a na n"ani gye ne ho no mfehaha pii akyi."
  
  Ɛda adi pefee sɛ na Kemper ani gye n"ankasa asɛm no ho, na okum bere wɔ ne kwan so sɛ obekum Sam no, nanso ne nyinaa mu no, nsɛm ho amanneɛbɔfo no de n"adwene sii so kɛse bere a asɛm no rekɔ so no. "Ɔde amber asinasin abien a aka a efi mfitiase Amber Room no mu no maa n"asefo, na awiei koraa no, wɔankɔ obiara nkyɛn gye Johann Dietrich Eckart! Ɛbɛyɛ dɛn na eyi atumi ayɛ akwanhyia?"
  
  Sam de nguan paa kyɛw sɛ: "Pa kyɛw, Klaus, nanso nimdeɛ a mewɔ wɔ German kasa no abakɔsɛm ho no yɛ aniwu. Eyi nti na mede Nina sie no."
  
  "Ha! Abakɔsɛm mu nsɛm ara kwa?" Klaus dii fɛw. "Megye akyinnye." Nanso ma memfa emu nna hɔ. Eckart, ɔbarima a osua nhoma yiye ne anwensɛm kyerɛwfo a ɔkyerɛw nneɛma a ɛfa nneɛma ho no, na ɔmaa Hitler ani gyee asumansɛm ho tẽẽ. Yɛsusu sɛ ɛyɛ Eckart na ɔhunuu Kalihasa tumi, na afei ɔde saa adeyɛ yi dii dwuma berɛ a ɔboaboaa Black Sun mufoɔ a wɔdii kan ano no. Na, nokwarem no, ɔde ne ho hyɛɛ mu a ɔda nsow sen biara a otumi de hokwan a wontumi nnye ho kyim no dii dwuma denneennen de sesaa nnipa wiase adwene..."
  
  "...na Adolf Hitler yɛ adwuma. Seesei mate ase," Sam hyɛɛ baabi a ɛda hɔ no ma, na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔyɛ ɔkraman de daadaa nea ɔkyeree no no. "Kalihasa maa Hitler tumi danee nnipa ma wɔbɛyɛɛ, yiw, mfiri a wɔde di dwuma a wɔmfa nni dwuma. Eyi kyerɛkyerɛ nea enti a na nnipadɔm a wɔwɔ Nasi Germany no mu dodow no ara wɔ adwene koro... akuw a ɛne ne ho di nsɛ ne atirimɔdensɛm a ɛyɛ abofono a efi awosu mu, a ɛnyɛ nnipa de yi mu."
  
  Klaus serewee ayamye mu kyerɛɛ Sam. "Indecently instinctive...M"ani gye ho."
  
  Sam guu ahome sɛ: "Misusuwii sɛ wubetumi." "Ne nyinaa yɛ anigye wɔ ɔkwan pa so, wunim? Nanso woyɛɛ dɛn huu eyinom nyinaa?"
  
  Kemper buae wɔ ɔkwan a ɛyɛ nokware so sɛ: "Me papa." Ɔde ne fɛre a ɔyɛe sɛ ɔyɛ no bɔɔ Sam sɛ obi a obetumi agye din. "Karl Kemper" na ɔkyerɛwee.
  
  Sam kae sɛ: "Kemper ne edin a epuei wɔ Nina"s audio clip no mu." "Ɔno na ɔde Red Army sraani bi wu wɔ dan bi a wobisabisa nkurɔfo nsɛm mu no ho asodi too no so. Afei de ahodwiriwde no ba bom. Ɔhwɛɛ aboa kɛse a ogyina n"anim wɔ ntama ketewaa bi mu no ani so yiye. Mintumi ntwɛn sɛ mɛhwɛ wo sɛ woremene, Sam susuwii bere a ɔde adwene a n"ani gye ho nyinaa maa Black Sun sahene no. "Minnye nni sɛ me ne ɔbarima bi a ɔpɛ mmusuakuw asetɔre renom nsa. Hwɛ sɛnea me yam a anka metumi asaw wo nsõ so, wo Nasifo nwura!" Adwenkyerɛ ahorow a ɛbaa Sam kra mu no yɛɛ te sɛ ahɔho na ɛtetew ne ho fii n'ankasa nipasu ho, na ɛmaa ne ho dwiriw no. Kalihasa a ɔwɔ n'amemene mu no san gyee n'adwuma bio, na ɛde nneɛma bɔne hyɛɛ n'adwene ma ne basabasayɛ a edi kan , nanso na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ nneɛma a ɛyɛ hu a na ɔredwen ho no nyɛ nea ɛboro so koraa.
  
  "Ka kyerɛ me, Klaus, atirimpɔw bɛn na na ɛwɔ awudi a ɛkɔɔ so wɔ Berlin no akyi?" Sam trɛw nea wɔfrɛ no nsɛmbisa titiriw no mu wɔ whisky pa kuruwa biako so. "Ehu? Ɔmanfo dadwen? Bere nyinaa na misusuw sɛ eyi ne ɔkwan a wofa so siesie nnipadɔm no ara kwa ma nhyehyɛe foforo a wɔde bedi dwuma ne nteɛso a ɛreba no. Hwɛ sɛnea na mebɛn! Ná ɛsɛ sɛ yɛtow kyakya."
  
  Kemper yɛɛ sɛ nea ɔnyɛ nsoromma bere a ɔtee ɔkwan foforo a nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔreyɛ nhwehwɛmu no fa so ho asɛm no, nanso na onni hwee a ɔbɛhwere denam nea ɛkanyan no a ɔdaa no adi kyerɛɛ awufo a wɔnantew no so.
  
  Obuae sɛ: "Nokwarem no, ɛyɛ dwumadi a ɛnyɛ den koraa." "Esiane sɛ Germany ɔmanpanyin no wɔ yɛn tumi mu nti, yɛwɔ leverage. Ɔman mma a wɔkorɔn a wokunkum ɔman no amammui ne sikasɛm mu yiyedi titiriw no da no adi sɛ yenim na nokwarem no, yɛntwentwɛn yɛn nan ase sɛ yɛbɛyɛ yɛn ahunahuna no."
  
  "Enti wugyinaa wɔn dibea a ɛkorɔn so na ɛpaw wɔn?" Sam bisae kɛkɛ.
  
  "Ɛno nso, Owura Cleave. Nanso na yɛn botaeɛ biara wɔ sika a yɛde bɛto yɛn wiase no mu a emu dɔ sene sika ne tumi kɛkɛ," Kemper kaa saa, ɛwom sɛ na ɛte sɛ nea na ne ho pere no dodo sɛ ɔbɛkyɛ deɛ saa sika a yɛde bɛto mu no yɛ ankasa de. Ɛyɛ bere a Sam yɛɛ ne ho sɛ n"ani nnye ho denam ne ti a ɔde too fam kɛkɛ so na ofii ase hwɛɛ asase a ɛretu wɔ abɔnten no wɔ mfɛnsere mu no ansa na Kemper tee nka sɛ ɛyɛ n"asɛyɛde sɛ ɔka kyerɛ no. "Nokwarem no, na saa nnipa a na ɛte sɛ nea wɔanhyɛ da a wɔanhyɛ da yi mu biara yɛ Germanfo a wɔreboa yɛn nnɛyi Asraafo Kɔkɔɔ mfɛfo no ma wɔde beae no asie na wɔde Amber Pii, akwanside biako pɛ a etu mpɔn sen biara a ɛwɔ Black Sun hwehwɛ a ɛhwehwɛ mfitiase adwinni a ɛyɛ nwonwa no mu no wɔ hɔ. Me papa huu no ankasa fii Leopold - Russiani ɔfatwafo no hɔ - sɛ Red Army no siw nkaedum no kwan na ɔne Wilhelm Gustloff a na ɔyɛ Milla no ankɔ fam, sɛnea anansesɛm ka no. Efi saa bere no, Black Sun kuw no mufo binom a wɔasesa wɔn adwene wɔ wiase tumidi ho no afi yɛn kuw no mu. So wubetumi agye adi? Aryanfo asefo a na wɔwɔ tumi na wɔkorɔn wɔ nyansa mu no sii gyinae sɛ wɔbɛtew Ahyehyɛde no mu. Nanso atoro a ɛsen biara ne sɛ wɔboaa Sovietfo abibifo no ma wɔde Amber Room no siei, na wɔde sika mpo maa kokoam adwuma bi wɔ 1986 mu de sɛee amber abopon du a aka a Kalihasa wom no mu asia!"
  
  Sam yɛɛ perked up. "Twɛn twɛn." Dɛn na woreka ho asɛm wɔ 1986 mu? So wɔasɛe Amber Pii no fã?"
  
  Kemper serewee, na ɔde ne nsateaa mu yɛɛ den sɛ: "Yiw, esiane yɛn ɔmanfo mufo atitiriw a wowuwui nnansa yi a wɔmaa Milla sika maa Operation Homeland nti, mprempren Chernobyl yɛ nkaedum a ɛyɛ nwonwa fã a ɛdamoa." "Nanso saa bere yi de yɛrebɛsɛe wɔn - yɛama wɔayera aka wɔn manfo ne obiara a obisabisa yɛn nsɛm no ho."
  
  "Sɛn?" Sam bisae sɛ.
  
  Kemper serewee, ne ho dwiriw no sɛ obi a ɔwɔ nhumu te sɛ Sam Cleave ante nea ɛrekɔ so ankasa no ase. "Eye, yɛwɔ wo, Owura Cleave. Wo ne Hitler foforo a ɔwɔ Owia Tuntum no... a wowɔ saa abɔde titiriw yi a odi w'amemene."
  
  "Kafra?" Sam de ahomegyeɛ guu mu. "Wususuw sɛ mɛdi w"atirimpɔw ho dwuma dɛn?"
  
  "W"adwene wɔ tumi a ɛde di nnipadɔm no ho dwuma, m"adamfo. Te sɛ Führer no, wobɛtumi ahyɛ Milla ne nnwumakuo foforɔ a ɛte sɛ wɔn nyinaa ase - aban mpo. Wɔn ankasa na wɔbɛyɛ nea aka no," Kemper serewee.
  
  "Na me nnamfonom nso ɛ?" - Sam bisae, a na ne ho yeraw no wo anidaso a wobebue no ho.
  
  "Ɛrenyɛ hwee. Edu bere a wobɛkyerɛ tumi a Kalihasa wɔ wɔ wiase no so no, nipadua no bɛtwe w"amemene no fã kɛse no ara," saa na Kemper kae bere a Sam de ehu kɛse hwɛɛ no denneennen no. "Ɛno anaa anyinam ahoɔden a ɛkɔ soro wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so no bɛma w"amemene no ayɛ hyew. Sɛnea ɛte biara no, wobɛkɔ abakɔsɛm mu sɛ Ahyehyɛde no mu ɔbran."
  
  
  Ti 31. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  "Ma wɔn sika kɔkɔɔ a ɛyɛ fucking no. Ɛrenkyɛ sika kɔkɔɔ bɛyɛ nea mfaso nni so gye sɛ wobetumi anya ɔkwan bi a wɔbɛfa so adan ahuhude ne nneɛma a ɛyɛ den ayɛ no nkwagye ho nhwɛso ankasa," saa na Natasha dii ne mfɛfo adwumayɛfo ho fɛw. Milla ahɔho no ne hackerfo kuw bi a wɔyɛ akofofo kuw bi a afei de Perdue ahu sɛ wɔyɛ nnipa a wɔhyɛ Gabi ahintasɛm nkitahodi a ɔne wimhyɛn akwantu sohwɛfo dii akyi no tenaa pon kɛse bi ho. Ɛyɛ Marco, Milla no mufo a wɔyɛ komm sen biara no mu biako, na ɔtwaa Copenhagen wimhyɛn sohwɛfo no ho hyiae na ɔka kyerɛɛ Purdue wimhyɛnkafo no sɛ wɔnsakra wɔn kwan nkɔ Berlin, nanso na Purdue nnyɛ sɛ ɔbɛbɔ ne kataso a ɔde Detlef "Okunafo" abodin no akata so no de ada onii ko a ɔyɛ ankasa adi na-ennya nnya .
  
  Nina Perdue bɔɔ n"ano bere a ɔne Russiafo no gyee akyinnye sɛ: "Minni nea sika kɔkɔɔ ne nhyehyɛe no wɔ yɛ ho adwene biara."
  
  Elena kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Amber ntama a ɛda so ara wɔ hɔ no mu dodow no ara da so ara wɔ sika kɔkɔɔ a wɔde ahyɛ mu ne nnua a wɔde ayɛ no, Oduruyɛfo Gould," na ɛmaa Nina tee nka sɛ ɔyɛ ɔkwasea esiane sɛ onwiinwii denneennen dodo wɔ ho nti.
  
  "Aane!" - Misha de ne ho gyee mu. "Saa sika kɔkɔɔ yi bo yɛ den ma nnipa a wɔfata."
  
  "So woyɛ kapitalist mprako mprempren?" Yuri bisae sɛ. "Mfaso nni sika so. Bu nsɛm, nimdeɛ ne nneɛma a mfaso wɔ so nkutoo sɛ ɛsom bo. Yɛde sika kɔkɔɔ no ma wɔn. Hena na odwen ho? Yehia sika kɔkɔɔ na yɛde adaadaa wɔn ma wɔagye adi sɛ Gabi nnamfo ntumi nyɛ biribi."
  
  Elena hyɛɛ nyansa sɛ: "Nea eye sen saa mpo no, yɛde sika kɔkɔɔ a wɔasen na ɛyɛ isotope no sie. Nea yehia ara ne ade a ɛbɛma kyɛnsee no ayɛ hyew ne anyinam ahoɔden a ɛdɔɔso a ɛbɛma kyɛnsee no ayɛ hyew."
  
  "Isotope na ɛyɛ? Woyɛ nyansahufo, Elena?" Perdue ani gye ho.
  
  Natasha de serew hoahoaa ne ho wɔ n"adamfo a n"ani gye ho no ho sɛ: "Nuklea abɔde mu nneɛma ho ɔbenfo, afe 2014 adesuakuw."
  
  "Nsɛnhunu!" Nina ani gyei, na n"ani gyee nyansa a ahintaw ɔbea fɛfɛ no ho. Ɔhwɛɛ Perdue na ɔde ne nsa bɔɔ no. "Saa beae yi yɛ sapiosexual Valhalla, hey?"
  
  Perdue maa n"ani so coquettishly wɔ Nina nsusuwii pɔtee no ho. Mpofirim ara, nkɔmmɔ a emu yɛ den a ɛkɔɔ so wɔ Red Army hackers no ntam no twaa mu denam afiri a ɛbɔ denneennen a ɛmaa wɔn nyinaa yɛɛ nwini wɔ anidaso mu. Wɔtwɛnee, na wotiee no yiye. Efi baabi a wɔbɔ amanneɛ no akasam a wɔde asisi ɔfasu so no, sɛnkyerɛnne bi a ɛreba no nteɛm de biribi a ɛyɛ hu too gua.
  
  "Guten Tag, meine Kameraden."
  
  Natasha de abubuw kae sɛ: "O Onyankopɔn, ɛyɛ Kemper bio."
  
  Perdue tee nka sɛ ɔyare kosii ne yafunu mu. Ɔbarima no nne nnyigyei maa n"adwene yɛɛ no basaa, nanso ɔkuraa mu esiane kuw no yiyedi nti.
  
  Kemper kae sɛ: "Yebedu Chernobyl wɔ nnɔnhwerew abien akyi." "Eyi ne mo kɔkɔbɔ a edi kan ne biako pɛ a ɛkyerɛ sɛ yɛhwɛ kwan sɛ yɛn ETA no beyi Amber Room no afi funnaka no mu. Sɛ wɔanni so a, ɛbɛma..." ɔserewee wɔ ne tirim na osii gyinae sɛ obegyae nhyehyɛe ahorow no, "... yiw, ɛbɛma Germany Ɔmanpanyin ne Sam Cleave awuwu, na ɛno akyi no yɛbɛma ntini mu mframa no akɔ mu Moscow, London ne Seoul bere koro mu. David Perdue de ne ho bɛhyɛ yɛn amammuisɛm ho nsɛm ho amanneɛbɔ nhyehyɛe a ɛtrɛw no mu, enti mmɔ mmɔden sɛ wobɛkasa atia yɛn. Zwei Stunden na ɔkyerɛwee. Wiedersehen."
  
  Klik bi a ɛtwaa static no mu na kommyɛ no hwee cafeteria no so te sɛ nkogudi kuntu.
  
  "Ɛno nti na na ɛsɛ sɛ yɛsesa beae a yɛwɔ no. Wɔayɛ yɛn broadcast frequency ahorow no hack ɔsram biako ni. Ɛdenam nɔma ahorow a ɛsono yɛn de no a wɔde mena nnidiso nnidiso so no, wɔhyɛ nkurɔfo ma wokum wɔn ho ne afoforo denam nyansahyɛ a wɔde ma wɔ wɔn adwene mu so. Afei ɛsɛ sɛ yɛde yɛn ho to fam wɔ Duga-3 ahonhommɔne beae no," Natasha serewee.
  
  Perdue menee denneennen bere a ne hyew kɔɔ soro no. Bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔrentwa nhyiam no mu no, ɔde ne nsa a ɛyɛ nwini na ɛyɛ nwunu no guu nkongua a ɛwɔ n"afã abien no nyinaa so. Ntɛm ara na Nina hui sɛ biribi anyɛ yiye.
  
  "Wɔdi akyi?" - a obisae. "So woyare bio?" Ɔkae.
  
  Ɔserewee mmerɛw na ɔde ne ti wosow fii hɔ.
  
  Misha kae sɛ: "Ne ho nyɛ fɛ. "Nsaneɛ? Wode ha bere tenten ahe? Bɛboro da koro?"
  
  Nina buae sɛ: "Dabi. "Nnɔnhwerew kakraa bi pɛ. Nanso wayare nna abien."
  
  Perdue kaa no basabasa, na ɔda so ara kuraa n"anim a ɛyɛ anigye mu sɛ: "Monhaw mo ho, nkurɔfo." "Ɛkɔ akyi."
  
  "Enneɛ?" Elena bisae sɛ.
  
  Perdue sɔre gyinaa hɔ, na n"anim yɛɛ kusuu bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtwe ne ho abom no, nanso ɔpiaa ne nipadua a ɛyɛ mmerɛw no kɔɔ ɔpon no ano, na ɔde mmirika tiaa ɔpɛ a ɛboro so a na ɔwɔ sɛ ɔbɛtow akuturuku no.
  
  Nina guu ahome sɛ: "Eyi akyi.
  
  Marco de anifere kae sɛ: "Mmarima dan no wɔ fam a ɛwɔ ase hɔ no," na ɔhwɛɛ sɛnea ne hɔho no de ahopere sian atrapoe no. "Nom anaa ntini?" obisaa Nina.
  
  "Baanu. Black Sun yɛɛ no ayayade nna pii ansa na yɛn adamfo Sam rekɔfa no afi mu. Misusuw sɛ opira no da so ara ka no," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu. "Wɔde no too wɔn abankɛse a ɛwɔ Kazakhstan sare so no mu na wɔyɛɛ no ayayade a wannye n"ahome."
  
  Ná ɛte sɛ nea mmea no yɛ anibiannaso te sɛ mmarima no. Ɛda adi sɛ na ayayade agye ntini kɛse wɔ wɔn amammerɛ mu bere a atwam a ɛfa ɔko ne awerɛhosɛm ho araa ma na ɛyɛ nea wɔde ma wɔ nkɔmmɔbɔ mu. Ntɛm ara na Misha anim a na ɛnyɛ hwee no hyerɛn na ɛmaa n"anim yɛɛ hyew. "Oduruyɛfo Gould, so wowɔ beae yi coordinates? Eyi... abankɛse a ɛwɔ Kazakhstan?"
  
  Nina buae sɛ: "Yiw. "Saa na yehuu no wɔ nea edi kan no mu."
  
  Ɔbarima a ne bo afuw no teɛɛ ne nsa kyerɛɛ no, na Nina yɛɛ ntɛm hwehwɛɛ kotoku a ɛwɔ anim a ɛwɔ zip no mu hwehwɛɛ krataa a ɔyɛɛ ho mfonini wɔ Oduruyɛfo Helberg adwumayɛbea hɔ saa da no. Ɔde nɔma ne nsɛm a wɔakyerɛw ato hɔ no maa Misha.
  
  Enti, nkrasɛm a edi kan a Detlef de brɛɛ yɛn wɔ Edinburgh no, ɛnyɛ Milla na ɔde kɔmaa. Sɛ ɛnte saa a, anka wobehu faako a ɔdan kɛse no wɔ ho asɛm, "Nina susuwii, nanso ɔde siee ne ho. Ɔkwan foforo so no, Milla too no din 'Okunafo'. Wɔn nso, ntɛm ara na wohuu ɔbarima yi sɛ Gabi kunu. 'Ne nsa." ɔhome wɔ ne ti nhwi a ɛyɛ tumm na ɛyɛ tousled mu bere a ɔde ne ti sii soro na ɔde ne nsateaa too pon no so te sɛ sukuuni abeawa a wafono no, ɛbaa n"adwene mu sɛ Gabi - na ɛno nti Detlef - nso adaadaa no wɔ Order no ho a ɛde ne ho hyɛɛ broadcasts no mu no ho, te sɛ the people affected by the number sequences Maleficent. 'Oh me Nyankopɔn, ɛsɛ sɛ mepa Detlef kyɛw. Migye di sɛ onyaa ne ti didii mu wɔ asɛm ketewa a esii wɔ Volvo no ho no mu. Mewɔ anidaso sɛ ɛte saa?'
  
  Perdue fii adi bere tenten, nanso na ɛho hia kɛse sɛ wɔbɛyɛ nhyehyɛe bi ansa na wɔn bere adu. Ɔhwɛɛ sɛnea Russiafo anyansafo no resusuw biribi ho denneennen wɔ wɔn ankasa kasa mu, nanso na ɛnhaw no. Ná ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛ ma no, na efi wɔn nne mu no osusuwii sɛ Misha adwene no yɛ nea ɛfata.
  
  Bere a ofii ase haw ne ho wɔ Sam nkrabea ho bio ara pɛ na Misha ne Elena hyiaa no kyerɛkyerɛɛ nhyehyɛe no mu. Wɔn a wɔaka a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu no dii Natasha akyi fii dan no mu, na Nina tee sɛ wɔrebɔ aprannaa wɔ dade atrapoe no so, te sɛ bere a wɔreyɛ ogya ho adesua.
  
  "Mefa no sɛ wowɔ nhyehyɛe bi. Mesrɛ wo ka kyerɛ me sɛ wowɔ nhyehyɛe bi. Ɛkame ayɛ sɛ yɛn bere no awie na minsusuw sɛ metumi afa bio. Sɛ wokum Sam a, meka ntam kyerɛ Onyankopɔn sɛ mɛhyira me nkwa so sɛ mɛsɛe wɔn nyinaa," ɔde abasamtu sii apini.
  
  Elena serewee sɛ: "Eyi yɛ adwene a ɛyɛ kɔkɔɔ.
  
  "Na yiw, yɛwɔ nhyehyɛe bi. Nhyehyɛe pa," saa na Misha kae. Ɛte sɛ nea ɛkame ayɛ sɛ n"ani agye.
  
  "Kukuruoo!" Nina serewee, ɛwom sɛ na ɛte sɛ nea ɔda so ara yɛ basaa de. "Dɛn ne nhyehyɛe no?"
  
  Misha de akokoduru kae sɛ: "Yɛde Amber Pii no rema wɔn."
  
  Nina serew no ano brɛɛ ase.
  
  "Bra bio?" ɔde n"ani bɔɔ n"ani ntɛmntɛm, na na ne fã abufuw, na na ne fã pɛ sɛ ɔte ne nkyerɛkyerɛmu no. "So ɛsɛ sɛ minya anidaso sɛ menya pii, a ɛbata wo nsɛm a wode baa awiei no ho? Efisɛ sɛ ɛno ne wo nhyehyɛe a, mahwere gyidi nyinaa wɔ m"anigye a ɛrekɔ fam wɔ Sovietfo nyansa ho no mu."
  
  Wɔserewee a na wonni adwene biara. Na ɛda adi pefee sɛ Atɔe Famfo no adwene mfa wɔn ho; ɛnyɛ nea ɛdɔɔso mpo sɛ ɔde ahopere beyi n"adwenem naayɛ afi hɔ. Nina bobɔɔ ne nsa guu ne moma so. Perdue yare a ɛkɔ so daa ne Sam a ɔhyɛ ne ho ase bere nyinaa na onni hɔ ho adwene maa abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ basabasa no bo fuwii kɛse. Elena tee n"abasamtu nka na ɔde akokoduru soo ne nsa.
  
  "Yɛrentwitware Black Sun ankasa, um, nsɛm a wɔka wɔ Amber Room anaasɛ nneɛma a wɔaboaboa ano no mu, nanso yɛde biribiara a wuhia de ako atia wɔn bɛma wo. Kama?" - ka kyeree Nina.
  
  "Worenkɔboa yɛn ma yɛsan nya Sam bio?" Nina de ahomegyeɛ guu mu. Ná ɔpɛ sɛ ɔpae nusu mu. Eyi nyinaa akyi no, ayɔnkofo nkutoo a na osusuw sɛ wɔwɔ tia Kemper no pow no. Ebia na Asraafo Kɔkɔɔ no nni tumi sɛnea wɔn din kyerɛ no, ɔde abasamtu a emu yɛ den susuw ho wɔ ne komam. "Ɛnde dɛn koraa na wobɛboa ankasa?" - a wode seethed.
  
  Misha ani yɛɛ sum wɔ abodwokyɛre a onni ho. "Tie, ɛnsɛ sɛ yɛboa wo. Yɛbɔ nsɛm ho dawuru, na ɛnyɛ mo akodi."
  
  Ɔserewee sɛ: "Ɛda adi sɛ." "Enti dɛn na ɛba mprempren?"
  
  "Ɛsɛ sɛ wo ne Okunafo no fa Amber Pii no asinasin a aka no. Yuri bɛfa ɔbarima bi a ɔwɔ teaseɛnam a emu yɛ duru ne blocks ama wo," Elena bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte sɛ nea ɔyɛ nnam kɛse. "Natasha ne Marco wɔ Medvedka sublevel no reactor sector no mu mprempren. Ɛrenkyɛ na mɛboa Marco wɔ awuduru no ho."
  
  "ME?" Nina de n"ani kyerɛɛ baabi.
  
  Misha de ne nsa kyerɛɛ Elena so. "Ɛno ne nea wɔfrɛ no nnuru a wɔde gu atopae mu no. Misusuw sɛ wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛyɛ serewfo. Sɛ nhwɛso no, ɛdenam bobesa a wɔde awuduru gu nipadua no mu so no, wɔde nnuru anaa biribi foforo gu nneɛma mu."
  
  Elena few n"ano na ɔyii ne ho ano sɛ ɔbɛka afoforo no ho wɔ sum ase dan a ɛwɔ fast breeder reactor, asraafo atrae kɛse a bere bi na wɔde sie nnwinnade no fã bi no ase. Ná Arc-3 yɛ mmeae abiɛsa a Milla tu kɔ hɔ bere ne bere mu afe biara sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenkyere anaasɛ wɔrenhu no mu biako, na kuw no danee wɔn mmeae no mu biara wɔ kokoam yɛɛ no adwumayɛbea ahorow a ɛyɛ adwuma koraa.
  
  Misha kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Sɛ awuduru no yɛ krado a, yɛde nneɛma no bɛma wo, nanso ɛsɛ sɛ w"ankasa wusiesie w"akode wɔ Vault adwumayɛbea hɔ."
  
  "So eyi yɛ funnaka kotoku?" - a obisae.
  
  "Aane."
  
  Nina kasa tiae sɛ: "Nanso mframa a ɛwɔ hɔ no bekum me."
  
  "Worenkɔ Vault adwumayɛbea hɔ. Wɔ 1996 mu no, me papa nua barima ne me nana yii mprɛte no fii Amber Room no mu kɔɔ abura dedaw bi a ɛbɛn Vault adwumayɛbea no mu, nanso baabi a abura no wɔ no, asase wɔ hɔ, asase pii. Ɛnka reactor 4 ho koraa, enti ɛsɛ sɛ wo ho ye," ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Ɔbɔɔ n"ano sɛ: "Onyankopɔn, eyi bɛtetew were no afi me so," na ɔde anibere susuw ho sɛ obegyae adwuma no nyinaa na wagyaw Perdue ne Sam ama wɔn nkrabea. Misha serewee Atɔe Famfo ɔbea bi a wasɛe adwene a ɛyɛ hu no na ɔwosow ne ti. "Hena na obetumi akyerɛ me sɛnea wɔnoa eyi?" - Nina bisae awiei koraa, na osii gyinae sɛ ɔmpɛ sɛ Russiafo bebu Scotlandfo sɛ wɔyɛ mmerɛw.
  
  "Natasha yɛ obi a onim ɔtopae ho ɔbenfo. Elena yɛ obi a onim nnuru a ɛde asiane ba. Wɔbɛkyerɛ wo sɛnea wobɛdan Amber Room no funnaka," Misha serewee. Ɔde nne a ɛyɛ komm toaa so sɛ: "Ade biako, Oduruyɛfo Gould," a na ɛnyɛ ne su a ɛyɛ tumidi no su. "Yɛsrɛ sɛ fa nneɛma a ɛbɔ wo ho ban di dade ho dwuma na bɔ mmɔden sɛ worenhome a worenkata w"ano. Na sɛ wode nkaedum no ma wɔn wie a, twe wo ho fi ho. Ɔkwan tenten bi, ɛnyɛ hwee?"
  
  Nina buae sɛ: "Ɛyɛ," na n"ani sɔ ne haw no. Ná eyi yɛ n"afã bi a na onnyaa anigye da sɛ obehu de besi nnɛ. Ná ɔyɛ ɔbarima a ne ho akokwaw. "Misha?"
  
  "Aane?"
  
  Wɔ aniberesɛm nyinaa mu no ɔsrɛɛ sɛ onhu. "Akode bɛn na mereyɛ wɔ ha?"
  
  Wammua, enti ɔhwehwɛɛ mu kakra bio.
  
  "Ɛsɛ sɛ mekɔ akyirikyiri dɛn bere a mede Amber Pii no ama Kemper awie no?" - a na ɔpɛ sɛ osi gyinae.
  
  Misha bɔɔ n"ani mpɛn pii, na ɔhwɛɛ ɔbea fɛfɛ no ani a ɛyɛ sum no mu kɔɔ akyiri. Ɔtew ne menewam na otuu fo sɛ: "Fi ɔman no mu."
  
  
  Ti 32. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Bere a Perdue nyanee wɔ tiafi fam no, na nsu ne nnompe ayɛ n"atade mu fĩ. Esiane sɛ na n"ani awu nti, ɔyɛɛ nea obetumi biara de nsa samina ne nsuonwini a ɛwɔ sink no mu hohoroo ho. Bere a osiesiee ne ho kakra wiei no, ɔhwehwɛɛ sɛnea ntama no te wɔ ahwehwɛ no mu. Ɔserewee, na n"ani gyee ne mmɔdenbɔ ho sɛ: "Ɛte sɛ nea ansi da."
  
  Bere a ɔhyɛn adidibea hɔ no, ohui sɛ Elena ne Misha resiesie Nina.
  
  Nina serewee sɛ: "Wo de." "Mihu sɛ woanya yare foforo."
  
  Ɔkae sɛ: "Ná ɛnyɛ basabasayɛ koraa. "Dɛn na ɛrekɔ so?"
  
  Elena bɔɔ no amanneɛ sɛ: "Yɛde nneɛma a mframa ntumi nkɔ mu bɛhyɛ Oduruyɛfo Gould ntade mu bere a mo baanu sian kɔ Amber Room no."
  
  Onwiinwii sɛ: "Eyi yɛ serew, Nina. "Mepow sɛ mɛhyɛ eyinom nyinaa. Te sɛ nea bere a wɔde ama yɛn no nnsiw yɛn adwuma no kwan dedaw no, afei de ɛsɛ sɛ wode wo ho to nneɛma a ntease nnim na egye bere pii so na ama yɛatwe yɛn ho akyɛ mpo?"
  
  Nina yɛɛ n"anim basabasa. Na ɛte sɛ nea Perdue asan adan akɔyɛ whiny bitch a ɔne no koe wɔ kar no mu no, na na ɔrennya ne mmofraberem akɔnnɔ no ano. "So wobɛpɛ sɛ wo bɔɔl no bɛhwe ase ɔkyena?" - kaa no aserewa mu de buae. "Anyɛ saa a, eye sɛ wobɛfa kuruwa; di kan."
  
  Ɔbuae sɛ: "Nyini, Oduruyɛfo Gould."
  
  "Mframa a ɛbɔ no bɛn sɛ edi awu ma akwantu ketewaa yi, Dave. Mewɔ anidaso sɛ wowɔ baseball kyɛw pii a woaboaboa ano ama wo ti nhwi a ɛbɛtɔre a wontumi nkwati a wubehu amane wɔ adapɛn kakraa bi mu no."
  
  Sovietfo serewee komm wɔ Nina kasatia a ɔde boa no no ho bere a wɔde ne mfiri a wɔde kɔbere ahyɛ mu den a etwa to no sii hɔ no. Elena maa no aduruyɛ akataso a ɔde bɛkata n"ano bere a ɔresian abura no mu no, ne dade kyɛw a ɔde foro foro sɛ ebia ɛba saa a.
  
  Bere a Perdue hwɛɛ fam kakra akyi no, ɔmaa wɔn kwan ma wɔhyɛɛ no saa ansa na ɔne Nina rekɔ baabi a Natasha ayɛ krado sɛ ɔde akode bɛkɔ ako. Ná Marco aboaboa nnwinnade bi a ɛyɛ fɛ a ne kɛse te sɛ pɛnsere kotoku ano ama wɔn, ne akwankyerɛ ahorow a ɛfa sɛnea wɔde amber kata ahwehwɛ a ɛyɛ tratraa a ɔyɛ maa adeyɛ a ɛte saa ara ho.
  
  "Nkurɔfo, so mugye di sɛ yebetumi ayɛ adwuma titiriw yi wɔ bere tiaa bi mu?" - Perdue bisae.
  
  Marco buae sɛ: "Oduruyɛfo Gould ka sɛ woyɛ obi a ɔyɛ nneɛma foforo." "Te sɛ nea wode ɛlɛtrɔnik mfiri yɛ adwuma no ara pɛ. Fa nnwinnade a wode bɛkɔ hɔ na woayɛ nsakrae di dwuma. Fa dade asinasin no gu amber krataa so na fa sie te sɛ sika kɔkɔɔ a wɔde akata so na fa nkataso kata so. Fa clips a ɛwɔ ntwea so no di dwuma na BOOM! Amber Room, a owu ama ayɛ kɛse sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi de akɔ fie."
  
  Nina nwiinwii sɛ: "Meda so ara nte nea ne nyinaa kyerɛ ase yiye. "Dɛn nti na yɛreyɛ eyi? Misha hinted to me sɛ ɛbɛyɛ sɛ yɛwɔ akyirikyiri, a ɛkyerɛ sɛ ɛyɛ ɔtopae, ɛnte saa?"
  
  Natasha sii so dua sɛ: "Ɛte saa.
  
  "Nanso ɛyɛ dwetɛ dade nnua a ɛho agu fĩ ne nkaa a wɔaboaboa ano ara kwa. Ɛte sɛ biribi a me nana a ɔyɛ mfiridwumayɛfo de siee baabi a wɔtɔn nwura," na osii apini. Perdue dii kan kyerɛɛ wɔn asɛmpatrɛw adwuma no ho anigye bi bere a ohuu nwura a ɛte sɛ dade anaa dwetɛ a ɛho agu fĩ no.
  
  "Maria, Onyankopɔn Maame! Nina!" - de obuo homee, na ɔde n"ani kyerɛɛ Natasha a afobuo ne ahodwiriw ahyɛ no ma. "Mo nkurɔfoɔ abɔ dam!"
  
  "Dɛn? Deɛn ni?" - a obisae. Wɔn nyinaa san hwɛɛ n"ani, na n"atemmu a na ehu aka no no anhaw wɔn. Perdue ano kɔɔ so buei wɔ gyidi a onni mu bere a ɔdanee ne ho kyerɛɛ Nina a na ade biako kura ne nsam no. "Eyi yɛ plutonium a wɔde yɛ akode. Wɔresoma yɛn sɛ yɛnkɔdan Amber Room no nyɛ nuklea ɔtopae!"
  
  Wɔampow n"asɛm no na ɛte sɛ nea ehu aka wɔn. Ná Nina nni kasa.
  
  "Eyi yɛ nokware?" - a obisae. Elena hwɛɛ fam na Natasha de ahantan de ne ti too fam.
  
  Natasha kyerɛkyerɛɛ mu brɛoo sɛ: "Ɛrentumi mpae bere a wokura mu wɔ wo nsam no, Nina." "Ma ɛnyɛ te sɛ adwinni bi kɛkɛ na fa Marco ahwehwɛ kata nnua no so. Afei fa ma Kemper."
  
  Pardue memee bere a na ɔresusuw nneɛma a ɛwɔ element no mu nyinaa ho sɛ: "Plutonium sɔ gya bere a ɛne mframa anaa nsu a ɛyɛ nwini di nkitaho no." "Sɛ ade a wɔde akata so no mu paapae anaasɛ ɛda adi a, nea efi mu ba a ɛyɛ hu betumi afi mu aba."
  
  Natasha de anigye bɔɔ ose sɛ: "Enti nsɛe no." "Afei ma yɛnkɔ, wunni nnɔnhwerew abien a wode bɛkyerɛ nea woahu no akyerɛ yɛn ahɔho no."
  
  
  * * * .
  
  
  Bɛboro simma aduonu kakra akyi no, wɔde Perdue ne Nina sian kɔɔ abo abura bi a ahintaw mu, a sare ne nnua a ɛyɛ hyew ahyɛ mu ma mfe du du pii. Abo a wɔde ayɛ adwuma no abubu te sɛ kan Dade Ntama no ara pɛ, a ɛyɛ bere bi a atwam a mfiridwuma mu nimdeɛ ne nneɛma foforo a ɛkɔ anim, a wogyaw hɔ na wogyaw no sɛ ɛnsɛe wɔ Chernobyl akyi no ho adanse.
  
  Elena kaee Nina sɛ: "Wo ne Shelter adwumayɛbea no ntam kwan ware, nanso fa wo hwene mu home. Yuri ne ne wɔfase bɛtwɛn wɔ ha bere a woreyi nkaedum no afi hɔ no."
  
  "Yɛbɛyɛ dɛn de eyi akɔ abura no ano? Panel biara mu duru boro wo kar!" Perdue kae sɛ.
  
  Misha teɛɛm kɔɔ amoa a na ɛyɛ sum no mu sɛ: "Keteke nhyehyɛe bi wɔ ha." "Akwan no kɔ Amber Room no asa so, faako a me nana ne me papa nua barima de asinasin no kɔɔ baabi a ɛyɛ kokoam. Wubetumi de nhama asian agu teaseɛnam a wɔde atopae gu so kɛkɛ na woabobɔw wɔ ha, baabi a Yuri de wɔn bɛkɔ."
  
  Nina maa wɔn nsateaa bere a ɔhwɛɛ ne walkie-talkie no mu hwɛɛ mpɛn dodow a Misha ama no sɛ sɛ ɔwɔ nsɛmmisa bi bere a ɔwɔ Chernobyl anyinam ahoɔden adwumayɛbea a wosuro no ase a, ɔne wɔn mu biara nni nkitaho no.
  
  "Nifa! Momma yɛnwie eyi, Nina," Perdue de ne ho hyɛɛ mu.
  
  Wɔde kanea a wɔde tow nneɛma abɔ wɔn dade kyɛw ho no sii kwan so kɔɔ sum a ɛyɛ nwini no mu. Ɛbɛdaa adi sɛ aduru tuntum a ɛwɔ sum mu no ne afiri a wɔde tu fagude a Misha kaa ho asɛm no, na wɔde nnwinnade maa Marco ntama so guu so, na wɔpiaa afiri no bere a ɛrekɔ no.
  
  Perdue kae sɛ: "Ɔnyɛ biako kakra." "Nanso sɛ meyɛɛ nkannare wɔ sum mu bɛboro mfe aduonu a, anka mɛyɛ saa ara."
  
  Wɔn hann a ɛhyerɛn no yerae wɔ wɔn anim mita kakraa bi pɛ, na esum kɛse akata so. Nneɛma nketenkete a enni ano na ɛsensɛn wim na wɔsaw wɔ hann no anim wɔ asase ase asubɔnten no a na werɛ afi komm no mu.
  
  "Na sɛ yɛsan ba na wɔto abura no mu nso ɛ?" Nina kae mpofirim sɛ.
  
  "Yɛbɛhwehwɛ ɔkwan bi. Yɛafa nea enye koraa sen eyi mu pɛn," na ɔmaa awerɛhyem.
  
  Ɔkɔɔ so traa ne adwene a ɛyɛ awerɛhow no mu sɛ: "Ɛyɛ komm a ɛyɛ hu yiye wɔ ha." "Bere bi na nsu wɔ ha ase. Misusuw sɛ nnipa dodow ahe na wɔamene abura yi mu anaasɛ mframa a ano yɛ den awuwu bere a wɔrehwehwɛ guankɔbea wɔ ase ha no."
  
  "Nina," nea ɔkae ara ne sɛ ɔbɛwosow no afi n"anibiannaso no mu.
  
  Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Pa kyɛw." "Mesuro sɛ hell."
  
  "Ɛno nte sɛ wo," Perdue kae wɔ tebea a ɛyɛ den a ɛmaa ne nne mu nnyigyei biara hweree mu. "Nea wusuro sɛ wubenya ɔyare mmoawa anaa nea ebefi mframa a ano yɛ den awuduru mu aba, a ɛde owu nkakrankakra ba no nkutoo. Ɛno nti na wuhu sɛ beae yi yɛ hu no."
  
  Nina hwɛɛ no yiye wɔ ne kanea hann a ɛyɛ kusuu no mu. "Meda wo ase, Dawid."
  
  Bere a otutuu anammɔn kakraa bi no, n"anim sesae. Ná ɔrehwɛ biribi wɔ ne nifa so, nanso Nina sii pintinn sɛ ɔmpɛ sɛ ohu nea ɛyɛ. Bere a Perdue gyinaa hɔ no, tebea horow a ɛyɛ hu nyinaa kataa Nina so.
  
  Ɔserewee sɛ: "Hwɛ," na ɔkyeree ne nsa sɛ ɔbɛdan no akɔhwɛ ademude a ɛyɛ nwonwa a na ahintaw wɔ mfe pii mfutuma ne nneɛma a asɛe ase no. "Ɛnyɛ anuonyam a ɛba fam sen nna a na Prussia Hene no wɔ no no."
  
  Bere a Nina hyerɛn abopon kɔkɔɔ no so no, sika kɔkɔɔ ne amber boom bɛyɛɛ ahwehwɛ a ɛyɛ fɛ a ɛkyerɛ ahoɔfɛ a ayera wɔ mfehaha a atwam no mu. Nsusuwii a ɛyɛ nwonwa a wɔde siesiee ahwehwɛ no nnua ne ne asinasin no sii sɛnea amber no ho tew no so dua.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Sɛ́ wubesusuw sɛ onyame bɔne bi ada wɔ ha yi ara."
  
  Perdue kyerɛe sɛ: "Nea ɛte sɛ nea ɛka ho no fã bi, Nina, hwɛ." "Nhwɛsode a ɛyɛ ketewaa araa ma ɛkame ayɛ sɛ wontumi nhu no baa Purdue ahwehwɛ no nhwehwɛmu ase, na ɛmaa ɛyɛɛ kɛse.
  
  Ɔkae sɛ: "Onyankopɔn dɔfo, so wonyɛ ɔkwasea ketewaa bi a ɔyɛ nwonwa." "Ɛte sɛ krak anaa ntontom, nanso ne ti wɔ anim te sɛ onipa."
  
  Nina ho popoe wɔ adwene no ho sɛ: "Oo, Onyankopɔn, ɛte sɛ nea ɛyɛ abofono."
  
  Perdue too nsa frɛɛ no sɛ: "Bra bɛhwɛ," na ɔresiesie ne ho ama sɛnea ɔbɛyɛ n"ade. Ɔde n"aniwa ahwehwɛ no benkum so ahwehwɛ a ɛma nneɛma yɛ kɛse no sii baabi foforo a ɛho ntew wɔ amber a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ a wɔmfaa nsa nkaa no no so. Nina kotow hwɛɛ no.
  
  "Dɛn wɔ Jupiter"s gonads din mu na ade yi wɔ?" ɔde ehu hwirew ne ho a na n"anim ayɛ basaa. "Meka ntam sɛ sɛ ade a ɛyɛ hu yi kɔ m"amemene mu a, mɛtow me ho tuo. Me Nyankopɔn, sɛ Sam nim sɛnea ne Kalihassa te a, wubetumi asusuw ho?"
  
  "Sɛ yɛreka Sam ho asɛm a, misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yɛyɛ ntɛm de ademude yi hyɛ Nasifo nsa. Woka dɛn? Perdue sii so dua sɛ.
  
  "Aane".
  
  Bere a wɔde dade hyɛɛ abo akɛse no mu den na wɔde ahwɛyiye kyekyeree wɔ afiri a ɛbɔ ho ban akyi sɛnea wɔkyerɛɛ no wiei no, Perdue ne Nina bobɔɔ nnua no mmiako mmiako kɔɔ abura no ano.
  
  "Hwɛ, wuhu? Wɔn nyinaa ayera. Obiara nni soro hɔ," onwiinwii.
  
  Ɔserewee sɛ: "Anyɛ yiye koraa no, wɔansiw ɔpon no ano. "Yɛrentumi nhwɛ kwan sɛ wɔbɛtra hɔ da mũ nyinaa, ɛnte saa?"
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Misusuw sɛ ɛnte saa." "Ɛyɛ me anigye ara sɛ yetumi duu abura no ho. Gye me di, m"adi saa damn catacombs yi a ɛdɔɔso."
  
  Ná wotumi te dede kɛse a ɛwɔ engine no mu no fi akyirikyiri. Ná kar ahorow a ɛrewea nkakrankakra wɔ ɔkwan bi a ɛbɛn hɔ so rebɛn abura no. Yuri ne ne wɔfase fii ase maa abopon no so. Ɛwɔ asau a ɛfata a wɔde fa po so hyɛn no mu mpo no, na ɛda so ara gye bere. Russiafo baanu ne ɛhɔfo baanan boaa Perdue ma ɔtrɛw asau no mu wɔ abopon no mu biara so, a na ɔwɔ anidaso sɛ wɔbɛkyerɛ sɛ ɛma bɛboro kilogram 400 so bere koro mu.
  
  Nina bɔɔ n"ano sɛ: "Ɛyɛ nea wontumi nnye nni." Ogyinaa baabi a ɛhɔ yɛ dwoodwoo, wɔ ɔkwan a wɔfa so fa mu no mu tɔnn. Ná ne claustrophobia no rewea ne so, nanso na ɔmpɛ sɛ obesiw no kwan. Bere a mmarima no teɛteɛɛm de nyansahyɛ ahorow mae na wɔkan bere no kɔɔ fam no, ne radio a ɛwɔ akwan abien so no faa nkrasɛm no.
  
  "Nina, bra mu. It"s over," Elena nam nnyigyei a ɛba fam a ɛyɛ krak a na Nina ayɛ ne su no so kae.
  
  "Eyi ne Nina agyede dan. Wie," na obuae.
  
  "Nina, yɛbɛkɔ bere a wɔayi Amber Room no afi hɔ no, ɛyɛ?" Elena bɔɔ kɔkɔ. "Mihia sɛ ɛnhaw wo na wususuw sɛ yeguan kɛkɛ, nanso ɛsɛ sɛ yefi hɔ ansa na wɔadu Arc 3."
  
  "Daabi!" Nina teɛɛm sɛ. "Adɛn?"
  
  "Sɛ yehyiam wɔ asase koro so a, ɛbɛyɛ mogyahwiegu. Wo nim no". Misha buaa no. "Afei mma ɛnhaw wo. Yɛbɛdi nkitaho. Hwɛ yiye na nya akwantu a ɛyɛ anigye."
  
  Nina koma yɛɛ no yaw. "Mesrɛ wo, nkɔ". Ná ɔntee kasasin biara a ɛyɛ ankonam saa da wɔ n"asetra mu.
  
  "Mpɛn pii ne mpɛn pii".
  
  Ɔtee nnyigyei bi a ɛrebɔ denneennen bere a Perdue de mfutuma fii ne ntade mu na ɔde ne nsa tuu mmirika faa ne pantan so sɛ ɔrekɔpopa efĩ no. Ɔhwɛɛ Nina ho hyiae, na bere a n"ani huu ne de no, ɔserewee a ɛyɛ hyew na abotɔyam wom.
  
  "Wɔawie, Oduruyɛfo Gould!" na n"ani agye.
  
  Mpofirim ara, atuo bɔɔ wɔ wɔn atifi, na ɛhyɛɛ Perdue ma ɔde ne ho kɔhyɛɛ sum no mu. Nina teɛteɛɛm hwehwɛɛ n"ahobammɔ, nanso ɔwea kɔɔ akyiri kɔɔ ɔkwan a ɛne ɔkwan a wɔfa so fa mu no bɔ abira no mu, na ɛmaa ne ho tɔɔ no sɛ ne ho ye.
  
  "Wɔkum Yuri ne n"aboafo!" - wotee Kemper nne wo abura no ho.
  
  "Sam wɔ he?" Nina teɛɛm bere a hann no hwee ɔkwan a ɛda ɔkwan no so te sɛ ɔsoro hellgya no.
  
  "Owura Cleave nyaa nsa kakra dodo... nanso... meda wo ase pii wɔ wo biakoyɛ ho, David! Oh, na Oduruyɛfo Gould, mesrɛ wo gye m"awerɛkyekye a efi komam no tom efisɛ eyinom bɛyɛ wo mmere a etwa to a ɛyɛ yaw wɔ asase yi so. Nkyea!"
  
  "Fuck wo!" Nina teɛɛm sɛ. "Yɛbɛhyia nnansa yi ara, ɔkwasea! Ɛnkyɛ!"
  
  Bere a ɔdaa n"abufuw a ɔde ano ka kyerɛɛ Germanni a na ɔreserew no adi no, ne mmarima no fii ase de kɔnkrit a ɛyɛ den kataa abura no ano, na ɛde nkakrankakra maa ɔkwan no mu yɛɛ sum. Nina tumi te sɛ Klaus Kemper de nne a ɛba fam rebɔ nɔma ahorow a ɛtoatoa so, a ɛkame ayɛ sɛ ɛte sɛ nea ɔbɔ bere a wɔrebɔ radio so amanneɛ no ara pɛ.
  
  Bere a sunsuma no resɛe nkakrankakra no, ɔhwɛɛ Perdue, na nea ɛyɛɛ no hu ne sɛ na n"ani a ayɛ nwini no rehwɛ Kemper wɔ nnommumfa a ɛda adi pefee mu. Wɔ hann a ɛreyera no hann a etwa to no mu no, Nina huu Perdue anim sɛ ɛrekyinkyin ayɛ akɔnnɔ ne bɔne serew bere a ɔhwɛɛ no tẽẽ no.
  
  
  Ti 33. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Bere a Kemper nsa kaa n"ademude a ɛrehuruhuruw no, ɔhyɛɛ ne mmarima no sɛ wɔnkɔ Kazakhstan. Na wɔresan akɔ Black Sun asasesin mu a na wɔwɔ wiase tumidi ho anidaso ankasa a edi kan, na ɛkame ayɛ sɛ wɔn nhyehyɛe no awie.
  
  "Mo baanum nyinaa wɔ nsu no mu anaa?" obisaa n"adwumayɛfo no.
  
  "Yiw, owura".
  
  "Eyi yɛ tete amber resin. Ɛyɛ mmerɛw araa ma sɛ ɛbubu a, samples a wɔakyere wɔ mu no beguan, na afei yɛbɛkɔ ɔhaw kɛse mu. Ɛsɛ sɛ wɔtra nsu ase kosi sɛ yebedu baabi a ɛyɛ den no, anuonyamfo!" Kemper teɛɛm ansa na ɔrekɔ ne kar a ɛyɛ fɛ no so.
  
  "Dɛn nti na nsuo, ɔsahene?" - bisaa ne mmarima no mu baako.
  
  "Efisɛ wɔtan nsu. Ɛhɔ no wontumi nnya nkɛntɛnso biara na wɔtan, na wɔdan beae yi afiase a eye a wobetumi de wɔn ahyɛ mu a wonsuro biara," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu. Ɔkaa saa nsɛm yi, ɔforoo kar no, na kar abien no de nkakrankakra kɔe, na ɛmaa Chernobyl yɛɛ amamfõ sen sɛnea na ɛte dedaw no mpo.
  
  
  * * * .
  
  
  Ná Sam da so ara wɔ powder no nkɛntɛnso ase, na ɛmaa nkae fitaa bi wɔ ne whisky kuruwa a hwee nni mu no ase. Kemper amfa n"adwene ansi no so. Wɔ ne gyinabea foforo a ɛyɛ anigye sɛ ɛnyɛ kan wiase anwonwade bi wura nko, na mmom na ɔredi wiase foforo a ɛreba no so nso no, ɛkame ayɛ sɛ wanhu nsɛm ho amanneɛbɔfo no. Nina nteɛteɛm no da so ara gyegye wɔ n"adwene mu, te sɛ nnwom a ɛyɛ dɛ a ɛbɔ ne koma a aporɔw no.
  
  Ɛte sɛ nea Perdue a wɔde dii dwuma sɛ asau no tuaa ka wɔ awiei koraa no. Bere bi no, na Kemper nnim sɛ ebia akwan a wɔfa so hohoro amemene no di yiye anaa, nanso bere a Perdue de nkitahodi mfiri a Kemper gyaw maa no sɛ ɔnhwehwɛ no dii dwuma yiye no, na onim sɛ ɛrenkyɛ na wɔakyere Cleve ne Gould wɔ asau no mu. Atoro a wɔde mae sɛ wamma Cleve ankɔ Nina nkyɛn wɔ n"adwumaden nyinaa akyi no yɛɛ Kemper anigye wɔ ɔkwan pa so. Seesei wakyekyere n"awiei a ɛho ayɛ hare a Black Sun sahene foforo biara ntumi nnyae.
  
  Afei wogyaw Dave Perdue, Renatus ɔfatwafo no ma ɔporɔw wɔ Chernobyl a wɔadome no no asase a onyame agyaw hɔ no ase, na ankyɛ na okum ɔbea ketewaa a ɔhyɛ abufuw a na ɔhyɛ Perdue bere nyinaa ma ɔsɛe Order no. Na Sam Cleave nso...
  
  Kemper hwɛɛ Cleve. Ná ɔno ankasa de n"ani kyerɛ nsu. Na sɛ Kemper siesie no pɛ a, ɔbedi dwuma a ɛsom bo sɛ Order no nsɛm ho amanneɛbɔfo nkitahodifo a ɔfata. Ne nyinaa akyi no, ɛbɛyɛ dɛn na wiase no ahu mfomso wɔ biribiara a nsɛm ho amanneɛbɔfo nhwehwɛmufo bi a wagye Pulitzer Akyɛde a ɔno nkutoo daa atuo nkaa adi na ɔde nsɛmmɔnedi akuw gui no de mae no ho? Esiane sɛ na Sam yɛ ne nsɛm ho amanneɛbɔfo abofra nti, na Kemper betumi de biribiara a ɔpɛ akyerɛ wiase no bere a bere koro no ara na ɔrenyin n"ankasa Kalihasa de adi nsasepɔn nyinaa so tumi kɛse no. Na sɛ onyame ketewa yi tumi sa a, ɔbɛsoma afoforo pii akɔ baabi a ahobammɔ wɔ ma wɔasi n"ananmu.
  
  Ná nneɛma rehwɛ soro ama Kemper ne ne Order no. Awiei koraa no, woyii Scotland akwanside ahorow no fii hɔ na na n"akwan no mu da hɔ pefee sɛ ɔbɛyɛ nsakrae a ɛho hia a Himmler adi nkogu wɔ mu no. Eyi nyinaa akyi no, Kemper antumi annyɛ hwee sɛ ɔresusuw sɛnea nneɛma rekɔ so wɔ abakɔsɛm kyerɛwfo ketewa a ne ho yɛ fɛ no ne ne kan dɔfo no ntam no ho.
  
  
  * * * .
  
  
  Nina tumi te sɛ ne koma rebɔ, na na ɛnyɛ den, sɛ yɛhwɛ sɛnea na ɛreyɛ gyegyeegye wɔ ne nipadua mu bere a na n"aso ayɛ den ama dede ketewaa bi mpo a. Perdue yɛɛ komm na na onni baabi a ebia ɔwɔ ho adwene biara, nanso ɔkɔɔ so ntɛmntɛm sɛnea obetumi kɔɔ ɔkwan a ɛne no bɔ abira so, na ɔmaa kanea no sɔɔ sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenhu no. Ɔyɛɛ saa ara.
  
  "Oh Yesu a ne ho yɛ dɛ, ɛhe na ɔwɔ?" ɔdwenee ho, na ɔtenaa baabi a na Amber Pii no wɔ kan no nkyɛn. Ná n"ano ayɛ nwunu na na n"ani beree sɛ obenya ahotɔ, nanso na ɛnyɛ afei bere a ɛsɛ sɛ ɔhwehwɛ awerɛkyekye anaa aduan. Wɔ anammɔn kakraa bi akyi no, ɔtee sɛ abo nketewa pii rebɔ, na ɛmaa ɔhome denneennen. "Nsɛnhunu!" Ná Nina pɛ sɛ ɔtwetwe no, nanso sɛ yegyina n"ani a ɛte sɛ ahwehwɛ so bu atɛn a, na n"adwene mu yɛ no naa sɛ biribiara a ɔbɛka no bɛtwam. 'Ɛde n'ani kyerɛ me. Mete nnyigyei ahorow no sɛ ɛrebɛn bere biara!'
  
  Ná wɔadi asase ase wɔ Reactor 4 mpɔtam hɔ bɛboro nnɔnhwerew abiɛsa ni, na na wafi ase rete nea efi mu ba no nka. Ofii ase tee nka sɛ ne ho yeraw no, bere a ɛkaa kakraa bi na atiridiinini no maa ontumi mfa n"adwene nsi biribi so. Nanso asiane aba abakɔsɛm kyerɛwfo no so nnansa yi wɔ akwan pii so. Afei de na adwene a wɔahohoro n"amemene mu , a adwene a ɛyare kɛse mpo ayɛ nhyehyɛe sɛ ebekum no no de n"ani asi no so. Sɛ w"ankasa w"adamfo bekum wo a, ɛbɛyɛ bɔne kɛse asen sɛ wubeguan afi ɔhɔho a wabɔ dam anaa ɔsraani a wɔabɔ no ka a ɔreyɛ asɛmpatrɛw adwuma bi nkyɛn. Ná ɛyɛ Dave! Dave Perdue, n"adamfo a ɔne no atena akyɛ ne ne kan dɔfo.
  
  Bere a wɔammɔ kɔkɔ no, ne nipadua wosow na obuu nkotodwe wɔ asase a ɛyɛ nwini na ɛyɛ den no so na ɔfe. Bere biara a ne ho popoe no, na emu yɛ den kɛse kosii sɛ ofii ase sui. Ná Nina nni ɔkwan biara a ɔbɛfa so ayɛ eyi komm, na na ogye di sɛ ɛnyɛ den sɛ Perdue de dede a ɔreyɛ no bɛhwehwɛ n"akyi. Ná fifiri refi ne ho kɛse, na na kanea a wɔde kyekyere ne ti no rema ne ho ayɛ no yaw, enti ɔtwee fii ne ti nhwi mu. Ɔde ehu kaa no, ɔde kanea no sii fam nsateakwaa kakraa bi fi fam na ɔsɔɔ no. Beam no trɛwee wɔ radius ketewaa bi mu wɔ fam na ɔhwɛɛ nneɛma a atwa ne ho ahyia no.
  
  Ná Perdue nni baabiara. Mpofirim ara, dade poma kɛse bi fi sum a na ɛwɔ n"anim no mu de mmirika kɔɔ n"anim. Ɔbɔɔ no mmati, na ɔteɛɛm wɔ yaw mu. "Di akyi! Gyae! Yesu Kristo! So Nasi ɔkwasea yi nti na wobɛkum me? Sɔre, ɛna a ɔyɛ ɔbarima!"
  
  Nina dum kanea no, na ɔhome te sɛ ɔkraman a ɔbɔ abɔmmɔ a wabrɛ. Bere a obuu nkotodwe no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ obebu n"ani agu atiridiinini a ɛrebɔ denneennen a na ɛrebɔ ne ti nhwi bere a ɔresiw akisikuru foforo ano no so. Perdue anammɔn bɛn no wɔ sum no mu, na na ne su a ɛyɛ komm no mfa ne ho. Nina nsateaa a ɛyɛ mmerɛw no de radio a ɛwɔ akwan abien a ɛbata ne ho no dii agoru.
  
  Gyae no wɔ ha. Dane no denden na afei tu mmirika kɔ ɔkwan foforo so," ɔde nyansahyɛ kyerɛɛ ne ho, nanso na ɛnne foforo a ɛwɔ wo mu no tia no. "Ɔkwasea, wuntumi nnyae hokwan a etwa to a wowɔ ma abɔnten nkitahodi. Hwehwɛ biribi a wobetumi de adi dwuma sɛ akode , baabi a na nneɛma a asɛe wɔ no.
  
  Ná nea etwa to no yɛ adwene a wobetumi ayɛ kɛse. Ɔfaa abotan nsa kakraa bi na ɔtwɛnee baabi a ɔwɔ ho sɛnkyerɛnne. Esum no kataa ne so te sɛ kuntu a ɛyɛ den, nanso nea ɛhyɛɛ no abufuw ne mfutuma a ɛhyew ne hwene bere a ɔrehome no. Wɔ sum no mu tɔnn no, ɔtee sɛ biribi retu. Nina tow abo nsa kakraa bi guu n"anim sɛ ɔrebɛtow no ansa na ɔretu mmirika akɔ benkum so, na ɔde ne ho bɔɔ ɔbotan bi a ɛpuepue a ɛbɔɔ no te sɛ lɔre mu tẽẽ. Ɔde ahomegye a wɔahyɛ no den hwee fam a na ɔyɛ mmerɛw.
  
  Bere a n"adwene mu tebea no de ne nkwa too asiane mu no, ɔtee ahoɔden a ɛrehuruw nka na ɔde ne nkotodwe ne ne nsateaa wee faa fam. Te sɛ atiridii bɔne no, mframa a ɛbɔ no fii ase kaa ne nipadua. Goosebumps tuu mmirika faa ne honam ani, na ne ti mu yɛ duru te sɛ kɔbere. Ne moma so yɛɛ no yaw esiane sɛnea ɔbɔɔ no nti bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsan akari pɛ no.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae, na na ɛne ne nipadua a ɛrepopo no ntam kwan yɛ nsateakwaa pii, na ɛmaa ne koma huruw wɔ ehu mu. Perdue hann a ɛhyerɛn no maa n"ani furae bere tiaa bi bere a ɔde sii n"anim no. "Mehunuu wo".
  
  
  Nnɔnhwerew 30 akyi - Shalkar, Kazakhstan
  
  
  Sam bo fuwii kɛse, nanso wannya akokoduru amfa ɔhaw amma kosii sɛ ne guankɔbea nhyehyɛe no yɛɛ nea ɛfata. Bere a ɔsɔree na ohui sɛ ɔda so ara wɔ Kemper ne Order no nsam no, na kar a ɛwɔ wɔn anim no rewea bere nyinaa wɔ ɔkwan bi a ɛyɛ awerɛhow na obiara nni hɔ so. Saa bere no na wɔatwam Saratov dedaw na wɔatwa ɔhye no akɔ Kazakhstan. Ná aka akyi dodo sɛ obefi adi. Ɛkame ayɛ sɛ na wɔatu kwan nnɔnhwerew 24 afi baabi a Nina ne Perdue wɔ, na na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ obehuruw afi adi kɛkɛ na watu mmirika asan akɔ Chernobyl anaa Pripyat.
  
  Kemper de nyansahyɛ mae sɛ: "Anɔpa aduan, Owura Cleve." "Ɛsɛ sɛ yɛkura w"ahoɔden mu."
  
  Sam kae sɛ: "Dabi, meda wo ase." "Meyɛɛ me nnubɔne dodow dapɛn yi."
  
  "Oo, bra!" Kemper buae brɛoo. "Wote sɛ ɔbabun a ɔrebɔ nkɔmmɔ a ɔtow abufuw. Na misusuwii sɛ PMS yɛ mmea haw. Na ɛsɛ sɛ menom nnubɔne ma wo, anyɛ saa a anka wo ne wo nnamfo beguan na wɔakum wo. Ɛsɛ sɛ woda ase sɛ wote ase." Ɔde sandwich a wɔabobɔw a ɔtɔɔ fii sotɔɔ bi mu wɔ nkurow a wɔfaa mu no biako mu.
  
  "Wo na wokum wɔn anaa?" Sam bisae sɛ.
  
  Ofirikafo no de too gua sɛ: "Owura, ɛsɛ sɛ yɛde pɛtro gu lɔre no mu wɔ Shalkar nnansa yi ara."
  
  "Ɛno yɛ kɛse, Dirk. Bere tenten ahe?" obisaa ofirikafo no sɛ.
  
  Ɔka kyerɛɛ Kemper sɛ: "Simma du kosi sɛ yebedu hɔ."
  
  "Kama". Ɔhwɛɛ Sam na serew bɔne bi puei wɔ n"anim. "Anka ɛsɛ sɛ wokɔ hɔ!" Kemper de anigye serewee. "Oo, minim sɛ na wowɔ hɔ, nanso mekyerɛ sɛ, anka ɛsɛ sɛ wuhu!"
  
  Ná Sam bo fuw kɛse wɔ asɛmfua biara a Germanni ɔkwasea no reteɛteɛm no ho. Ntini biara a ɛwɔ Kemper anim no maa Sam nitan no yɛɛ kɛse, na ne nsa biara a ɔyɛe no maa nsɛm ho amanneɛbɔfo no nyaa abufuw ankasa. 'Twɛn. Twɛn kakra kɛkɛ.
  
  "Seesei wo Nina no reporɔw wɔ reactor-4 ground zero a ɛwɔ radioactive kɛse no ase." Kemper de anigye kɛse kasae. "N"afurum ketewa a ne ho yɛ fɛ no ayɛ kurukuruwa na ɛreporɔw bere a yɛrekasa no. Hena na onim nea Perdue yɛe no! Nanso sɛ wɔtra ase kyɛ asen wɔn ho wɔn ho mpo a, ɔkɔm ne mframa a ano yɛ den bewie wɔn."
  
  Twɛn! Ɛho nhia. Nnuruiɛ.
  
  Na Sam nim sɛ Kemper betumi abɔ n"adwene ho ban afi Sam nkɛntɛnso ho, na sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obenya ne so tumi a, ɛnyɛ sɛ ɔbɛsɛe n"ahoɔden nko, na mmom ɛbɛyɛ ɔkwa koraa. Woduu Shalkar, kurow ketewa bi a ɛbɛn ɔtare bi a ɛwɔ sare a ɛyɛ petee mfinimfini. Ná pɛtro adwumayɛbea bi a ɛwɔ ɔkwan kɛse no nkyɛn no de kar ahorow sisi hɔ.
  
  - Seesei.
  
  Na Sam nim sɛ bere a ontumi nsiesie Kemper adwene no, ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ ɔbɛbrɛ ɔsahene a ne ho yɛ hare no ase honam fam. Sam aniwa tuntum no hwehwɛɛ anim nkongua akyi, nan ase, ne nneɛma a ɛda nkongua a Camper no betumi adu no so ntɛmntɛm. Sam ahunahuna biako pɛ ne Taser a ɛwɔ Kemper nkyɛn no, nanso Highland Ferry Boxing Club no kyerɛkyerɛɛ ɔbabun Sam Cleave saa ahodwiriw ne ahoɔhare trump ahobammɔ no.
  
  Ɔhome denneennen na ofii ase tetew ofirikafo no nsusuwii. Ná ɔkraman kɛse no wɔ nipadua mu ahoɔden, nanso na n"adwene te sɛ kotoku a wɔde yɛ ahwiesa sɛ wɔde toto batere a Sam de ahyɛ ne ti nhwi mu no ho a. Ná simma biako mpo ntwaam ansa na Sam redi Dirk amemene no so koraa na wasi gyinae sɛ ɔbɛtew atua. Ɔkorɔmfo a ɔhyɛ atade no fii kar no mu.
  
  "Ɛhe na f...?" Kemper fii ase, nanso n"anim a ɛte sɛ ɔbea no popaa denam ɔhwe a ɛyɛ hu a efi akuturuku a wɔatete no yiye a wɔde sii ahofadi so no so. Ansa na ɔresusuw ho mpo sɛ ɔbɛfa tuo a ɛma obi ho dwiriw no no, wɔde hama san bɔɔ Klaus Kemper - ne afoforo pii - kosii sɛ n"anim yɛɛ basabasa a akuru a ahonhon ne mogya.
  
  Wɔ Sam ahyɛde so no, ofirikafo no twee tuo na ofii ase totow atuo guu adwumayɛfo a wɔwɔ lɔre kɛse no mu no so. Sam faa Kemper fon na ɔde ne ho fii akyi nkongua no so, na ɔde n"ani kyerɛɛ beae bi a atew ne ho a ɛbɛn ɔtare a wɔfaa mu bere a wɔrekɔ kurow no mu no. Wɔ basabasayɛ a edii akyi bae no mu no, ɛhɔnom polisifo baa hɔ ntɛm ara sɛ wɔrebɛkyere nea ɔtow tuo no. Bere a wohuu ɔbarima bi a wɔaboro no wɔ akyi nkongua no so no, wɔfaa no sɛ ɛyɛ Dirk na ɔyɛe. Bere a wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛkyere Dirk no, ɔtow tuo a etwa to - kɔɔ wim.
  
  Sam hwehwɛɛ otirimɔdenfo no nkitahodi ahorow mu, na na wasi ne bo sɛ ɔbɛfrɛ ntɛm ansa na watow ne fon agu na wɔakwati sɛ wobedi n"akyi. Edin a na ɔrehwehwɛ no puei wɔ nsɛm a wɔahyehyɛ no mu, na wantumi annyɛ hwee sɛ ɔde ne mframa nsateaa no yɛɛ saa. Ɔfrɛɛ nɔma no na ɔde ahoyeraw twɛn, na ɔsɔɔ sigaret, bere a wogyee ɔfrɛ no.
  
  "Detlef! Oyi ne Sam."
  
  
  Ti 34. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Na Nina nhuu Perdue fi bere a ɔde ne radio a ɛkɔ akwan abien bɔɔ no wɔ asɔredan mu da a edii ɛno anim no. Nanso, na onni bere dodow a atwam fi saa bere no ho adwene biara, nanso esiane ne tebea a na asɛe nti, na onim sɛ bere bi atwam. Nkuru nketenkete yɛɛ ne honam ani, na ne ntini a ɛyɛ hyew no maa na ontumi nka biribiara. Da a atwam no, na wabɔ mmɔden sɛ ɔne Milla bedi nkitaho mpɛn pii, nanso na ɔkwasea Perdue afrafra nhama no na ogyaw no afiri bi a ebetumi ama dede fitaa nkutoo aba.
  
  "Baako pɛ! Ma me channel biako pɛ, wo piece of shit," ɔde abasamtu sui komm bere a ɔkɔɔ so miaa ɔkasa button no so no. Dede fitaa a ɛyɛ hwirema nkutoo na ɛkɔɔ so. Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Ɛrenkyɛ na me batere asa." "Milla, bra mu. Mesrɛ wo. Obiara? Mesrɛ wo, mommra mu!" Ne menewa hyewee na ne tɛkrɛma ho ahonhon, nanso ɔkuraa mu. "O me Nyankopɔn, nnipa a metumi ne dede fitaa adi nkitaho nkutoo ne ahonhommɔne!" - teɛteɛɛm wɔ abasamtu mu, na ɔtetew ne menewa mu. Nanso na Nina mfa ho bio.
  
  Ammonia, fango ne owu hua kaee no sɛ hell abɛn sen ne home a etwa to no. "Momma yɛn! Nnipa a wɔawuwu! Awufo... Fucking Ukrainefo... nnipa a wɔawuwu a wɔwɔ Russia! Red Dead, hyɛn mu! Awieeɛ!"
  
  Esiane sɛ na anidaso biara nnim sɛ ɔyerae wɔ Chernobyl bun mu nti, ne nne a ɛyɛ hu no gyegyeegye wɔ asase ase nhyehyɛe bi a wiase no werɛ afi mfe du du a atwam ni no mu. Ná biribiara nni ntease biara wɔ ne tirim. Nkae hyerɛn na ɛyerae kaa daakye ho nhyehyɛe ahorow ho, na ɛdanee dae bɔne a emu da hɔ. Ná Nina adwene reyera ntɛmntɛm sen sɛnea na ɔrehwere ne nkwa, enti ɔkɔɔ so serewee kɛkɛ.
  
  "So menkum wo de besi nnɛ?" - tee ahunahuna bi a onim no yiye wo sum kabii no mu.
  
  "Wɔdi akyi?" ɔde ne hwene bɔɔ ne hwene mu.
  
  "Aane".
  
  Ná ɔte sɛ ɔrehuruhuruw, nanso ɔhweree nkate nyinaa wɔ ne nan mu. Ná ɛnyɛ ɔkwan a obetumi afa so atu akɔtra baabi foforo anaasɛ obeguan bio, enti Nina mumii n"ani na ɔmaa ne yaw no awiei toom. Dade paipu no sian baa ne ti so, nanso na n"atiridiinini no ama ne ti nhwi ayɛ mmerɛw, enti mogya a ɛyɛ hyew no yɛɛ n"anim kɛkɛ. Ná wɔhwɛ kwan sɛ wɔbɛbɔ ɔhwe foforo, nanso amma da. Nina aniwa mu yɛɛ duru, nanso bere tiaa bi mu no ohuu akanea a ɛrehuruhuruw a ɛyɛ agyimisɛm na ɔtee basabasayɛ nnyigyei.
  
  Ɔdaa hɔ, na ɔretwɛn sɛ obewu, nanso ɔtee sɛ Perdue de ahopere rekɔ sum mu te sɛ ɔkraman sɛ ɔrekɔtwe ne ho afi ɔbarima a ogyina hɔ wɔ baabi a ne hann ntumi nkɔ no nkyɛn. Ɔde ne ho too Nina so, na ɔmaa no so brɛoo guu ne nsa so. Ne nsa a ɔde kaa ne ho no yɛɛ ne honam ani a ɛyɛ kurukuruwa no yaw, nanso na ɛnyɛ no asɛm. Nina a na ne fã ada, fã a nkwa nnim no tee nka sɛ ɔresoa no akɔ hann a ɛhyerɛn a ɛwɔ ne ti so no nkyɛn. Ɛkaee no nnipa a wɔrewuwu a wohuu hann fitaa a efi soro no ho nsɛm, nanso wɔ awia hann fitaa a ano yɛ den a ɛwɔ abura no ano akyi no, Nina huu n"agyenkwa no.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Okunafo."
  
  Ɔserewee sɛ: "Hi, ɔdɔfo." Ne nsa a atetew no de ne nsa bɔɔ n"aniwa a hwee nni mu wɔ baabi a ɔde sekan bɔɔ no no, na ofii ase sui. Ɔkae sɛ: "Mma ɛnhaw wo. "Mehweree ɔdɔ a na mewɔ wɔ m"asetra mu no. Sɛ yɛde aniwa toto eyi ho a, ɛnyɛ hwee."
  
  Bere a ɔrema no nsu pa wɔ abɔnten no, ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ Sam frɛɛ no, a na onni adwene biara sɛ ɔne no ne Perdue nni hɔ bio. Ná Sam wɔ ahobammɔ, nanso ɔka kyerɛɛ Detlef sɛ ɔnhwehwɛ ɔne Perdue. Detlef de ne ntetee a ɔde mae wɔ ahobammɔ ne nneɛma a wɔde hwɛ nneɛma so no dii dwuma de yɛɛ radio nsɛnkyerɛnne a efi Nina fon a ɛwɔ Volvo no mu ba no ahinanan kosii sɛ otumi huu baabi a ɔwɔ wɔ Chernobyl.
  
  Ɔka kyerɛɛ no bere a ɔde ne nsa bɔɔ no sɛ: "Milla san baa intanɛt so bio, na mede Kirill BW dii dwuma de maa wohui sɛ Sam wɔ ahobammɔ wɔ akyirikyiri fi Kemper ne ne gyinabea no ho." Nina serewee faa n"ano a apaapae mu, na n"anim a mfutuma ayɛ no ma akuru, akisikuru ne nusu akata so.
  
  Ɔde ne tɛkrɛma a ahonhon no trɛw asɛm no mu sɛ: "Okunafo."
  
  "Aane?"
  
  Ná Nina ayɛ krado sɛ ɔbɛtotɔ piti, nanso ɔhyɛɛ ne ho sɛ ɔbɛpa kyɛw. "Ɛyɛ me yaw paa sɛ mede mo credit card dii dwuma."
  
  
  Kazakhstan steppe - nnɔnhwerew 24 akyi
  
  
  Ná Kemper da so ara ani gye n"anim a asɛe no ho, nanso na ɛkame ayɛ sɛ onsu wɔ ho. Amber Pii a wɔadan no fɛfɛɛfɛ ayɛ no aquarium a sika kɔkɔɔ a wɔde asiesie so ne amber kɔkɔɔ a ɛhyerɛn a ɛyɛ nwonwa wɔ nnua a wɔde ayɛ no atifi. Na ɛyɛ nsu mu mmoa dan a ɛyɛ nwonwa wɔ n"anhweatam so abankɛse no mfinimfini pɛɛ, na ne kɛse bɛyɛ mita 50 na ne sorokɔ yɛ mita 70, sɛ wɔde toto nsu mu nsukorabea a wɔde Perdue siee mu bere a na ɔwɔ hɔ no ho a. Bere a aboa kɛse a ne ho akokwaw no siesiee ne ho yiye sɛnea ɛte daa no, ɔnom champagne bere a na ɔretwɛn sɛ n"aboafo a ɔyɛ nhwehwɛmu no beyi abɔde a nkwa wom a odi kan a wɔde bɛhyɛ n"amemene mu no afi hɔ no.
  
  Da a ɛto so abien no, ahum bi tuu faa Owia Tuntum no atrae no so. Na ɛyɛ aprannaa a ɛyɛ nwonwa, a ɛyɛ soronko wɔ afe no mu bere yi mu, nanso na anyinam a ɛbɔ bere ne bere mu no yɛ kɛse na tumi wom. Kemper maa n"ani so hwɛɛ wim na ɔserewee. "Afei mene Onyankopɔn."
  
  Wɔ akyirikyiri no, Misha Svechin wimhyɛn a ɛde nneɛma fa mu no puei wɔ mununkum a ɛrehuruw no mu. Wimhyɛn a emu duru yɛ tɔn 93 no faa basabasayɛ ne nsu a ɛresakra mu. Ná Sam Cleave ne Marco Strenski wɔ hyɛn no mu sɛnea ɛbɛyɛ a Misha bɛkɔ so ayɛ adwuma. Ná sodium dade nsuhina aduasa a wɔde ngo akata so sɛnea ɛbɛyɛ a mframa anaa nsu ankɔ mu no ahintaw na wɔde ahyɛ wimhyɛn no dwensɔtwaa mu-mprempren. Ná ade a ɛyɛ hyew kɛse a wɔde di dwuma wɔ reactor ahorow mu sɛ ɔhyew a ɛkɔ ne nea ɛma onwini no wɔ nneɛma abien a ɛnyɛ dɛ. Ɛhyew bere a ɛne mframa di nkitaho no. Ɛpaee bere a ɛne nsu dii nkitaho no.
  
  "Ha! Ɛhɔ wɔ ase hɔ. You can"t miss this," Sam ka kyerɛɛ Misha bere a Black Sun complex no puei no. "Sɛ ne aquarium no ntumi nkɔ hɔ mpo a, osu yi bɛyɛ biribiara ama yɛn."
  
  "Ɛte saa, yɔnko!" Marco serewee. "Minhuu eyi sɛ wɔayɛ eyi kɛse da. Wɔ aduruyɛdan a sodium kakraa bi a ne kɛse te sɛ pea wɔ beaker mu nkutoo mu. Wɔbɛkyerɛ wɔ YouTube so." Ná Marco twa biribiara a n"ani gye ho mfonini bere nyinaa. Nokwarem no, na ɔwɔ video ahorow dodow bi a asɛm wɔ ho wɔ ne hard drive so a wɔakyere agu hama so wɔ ne mpa mu.
  
  Wɔkyinkyin abankɛse no ho. Sam ho popoe wɔ anyinam biara a ɛbɔe no mu, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɛrenbɔ wimhyɛn no, nanso na ɛte sɛ nea Sovietfo a wɔabɔ dam no suro na wɔn ani agye. "So sanku no bɛpae dade dan atifi yi?" obisaa Marco, nanso Misha hwirew n"ani kɛkɛ.
  
  Wɔ sankɔhwɛ a edi hɔ no mu no, Sam ne Marco tetew sanku no mu mmiako mmiako, na wɔpia wɔn fi wimhyɛn no mu ntɛmntɛm ma wɔhwe ase denneennen na wɔyɛ ntɛmntɛm fa abansoro dan no atifi. Ná dade a ɛyɛ hyew no begye sikani pii bere a ɛne nsu adi nkitaho no na asɔ na apae, na asɛe ade a ɛbɔ ho ban a ɛwɔ Amber Room mprɛte no so no na ama plutonium no ada ɔhyew a ɛpae no mu no adi.
  
  Bere a wɔtow nsuhina du a edi kan no gui ara pɛ na ɔdan atifi a ɛwɔ abankɛse a ɛte sɛ UFO no mfinimfini no bubui, na ɛdaa tank bi adi wɔ kurukuruwa no mfinimfini.
  
  "Te sɛ eyi! Fa yɛn a yɛaka no to tank no so, na afei ɛsɛ sɛ yeyi hellgya no fi ha ntɛm!" Misha teɛɛm sɛ. Ɔhwɛɛ mmarima a wɔreguan no ase na ɔtee sɛ Sam reka sɛ, "Me yam a anka metumi ahu Kemper anim nea etwa to."
  
  Marco serewee no, ɔhwɛɛ fam bere a sodium a ɛrepete no fii ase boaboaa ano no. "Eyi yɛ Yuri dea, wo Nasi kraman!"
  
  Misha de dade aboa kɛse no kɔɔ baabi a obetumi wɔ bere tiaa a na wɔwɔ no mu sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi asi fam akwansin ɔhaha pii wɔ beae a ɛbɔɔ no no atifi fam. Ná ɔmpɛ sɛ ɔbɛtra wim bere a ɔtopae no paee no. Wosii fam bɛboro simma 20 pɛ akyi wɔ Kazaly. Wofi Kazakhstan asase a ɛyɛ den no so hwɛɛ wim a na wɔde beer ahyɛ wɔn nsam.
  
  Ná Sam wɔ anidaso sɛ Nina da so te ase. Ná ɔwɔ anidaso sɛ Detlef atumi ahu no na wakwati sɛ obekum Perdue bere a Sam kyerɛkyerɛɛ mu sɛ Carrington too Gabi tuo bere a na ɔwɔ tebea a ɛma ɔda so wɔ Kemper adwene ase no.
  
  Ná wim a ɛwɔ Kazakhstan asase no atifi no yɛ kɔkɔɔ bere a Sam hwɛɛ asase a ɛso yɛ kwae a mframa a ano yɛ den akata so no, te sɛ nea ɛte wɔ n"anisoadehu mu no. Na onni adwene biara sɛ abura a ohui sɛ Perdue wom no yɛ nea ɛho hia, na ɛnyɛ Sam osuahu no fã a ɛwɔ Kazakhstan no nkutoo. Awiei koraa no, nkɔmhyɛ a etwa to no baa mu.
  
  Aprannaa bɔɔ nsu a ɛwɔ Amber Room no tank no mu, na ɛhyew biribiara a ɛwɔ mu no. Tumi a ɛwɔ thermonuclear ɔtopae no mu no sɛee biribiara a ɛwɔ ne kɛse mu, na ɛmaa Calihas nipadua no sɛee-daa. Bere a hann a ɛhyerɛn no danee nnyigyei a ɛwosow wim no, Misha, Sam ne Marco hwɛɛ sɛnea nsenia mununkum no duu amansan anyame nkyɛn wɔ ahoɔfɛ a ɛyɛ hu mu.
  
  Sam maa ne beer no so. "Wɔhyiraa so maa Nina."
  
  
  AWIEEƐ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Abofra na ɔkyerɛwee
  Ɔhene Salomo Diamonds
  
  
  Preston William Child nso na ɔkyerɛwee
  
  
  Wolfenstein Nsukyenee Gyinabea
  
  po a emu dɔ
  
  Owia tuntum no pue
  
  Valhalla a wɔhwehwɛ
  
  Nasi sika kɔkɔɔ
  
  Black Sun Atirisopam
  
  Nhoma mmobɔwee a ɛwɔ Atlantis
  
  Nhomakorabea a Wɔde Nhoma a Wɔabara
  
  Odin Ɔboda no
  
  Tesla sɔhwɛ
  
  Ahintasɛm a ɛto so ason
  
  Medusa Ɔboɔ
  
  Amber Pii no mu
  
  Babilonfo akataso
  
  Mmabun Asubura
  
  Vault a ɛwɔ Hercules mu
  
  Hwehwɛ Ademude a Ayera no
  
  
  Anwensɛm
  
  
  
  "Twinkle, twinkle, nsoromma ketewa, .
  
  Mepɛ sɛ mihu onii ko a woyɛ yiye!
  
  Enti ɛkorɔn sen wiase
  
  Te sɛ daimond a ɛwɔ wim.
  
  
  Sɛ owia a ɛrehyew no kɔtɔ a, .
  
  Bere a biribiara nhyerɛn wɔ ne so no, .
  
  Afei wokyerɛ wo hyerɛn ketewaa no
  
  Wɔyɛ hwirew na wɔbɔ hwirema anadwo mũ no nyinaa.
  
  
  Afei ɔkwantufo no wɔ sum mu
  
  Meda mo ase wɔ mo ogyaframa ketewaa no ho, .
  
  Ɛbɛyɛ dɛn na watumi ahu baabi a ɔbɛkɔ, .
  
  Sɛ woanhinhim saa a?
  
  
  Wim bruu tuntum a wokura mu no, .
  
  Wɔtaa hwɛ me ntama mu, .
  
  Wo deɛ, monto w"ani da, .
  
  Kosi sɛ owia bɛpue wɔ wim.
  
  
  Te sɛ wo ogyaframa a ɛhyerɛn na ɛyɛ ketewaa no
  
  Ɛhyerɛn ɔkwantufo a ɔwɔ sum mu, .
  
  Ɛwom mpo sɛ minnim onipa ko a woyɛ de
  
  Twinkle, twinkle, nsoromma ketewa."
  
  
  - Jane Taylor (Nsoromma no Dabi, 1806)
  
  
  1. 1. Nnipa a wɔte saa
  Ayera wɔ kaneadua no mu
  
  
  Ná Reichtisusis hyerɛn kɛse mpo sen sɛnea Dave Perdue betumi akae. Abantenten akɛse a ɛwɔ abantenten kɛse a ɔtraa mu bɛboro mfe aduonu, a ne dodow yɛ abiɛsa no trɛw kɔ Edinburgh wim a ɛnyɛ asase so de no so, te sɛ nea ɛde agyapade no ne ɔsoro bom. Perdue ti nhwi abotiri fitaa no tu wɔ anwummere no home a ɛyɛ komm no mu bere a ɔtoo kar no pon mu na ɔde nkakrankakra nantew kar kwan a aka no so kɔɔ n"anim pon no mu no.
  
  Esiane sɛ wamfa n"adwene ankɔ adwumakuw a na ɔhwɛ so anaasɛ ɔde ne nneɛma so nti, n"ani gyee ne tenabea foforo. Asram pii atwam dodo fi bere a wɔhyɛɛ no ma ogyaee n"awɛmfo no. Wɔn ahobammɔ.
  
  "Hmm, wo nso woannyi me poma no mfi hɔ, ɛnte saa, Patrick?" ofi komam bisae.
  
  Wɔ ne nkyɛn no, Ɔnanmusifo Titiriw Patrick Smith, Perdue kan ɔbɔmmɔfo ne ɔyɔnko foforo a ofi Britania Ahintasɛm Dwumadibea hɔ no sii apini na ɔyɛɛ ne mmarima no sɛnkyerɛnne sɛ wɔnto agyapade apon no mu anadwo no. "Yɛde siee yɛn ho, Dawid. Mma ɛnhaw wo," na ɔde nne a ɛyɛ komm na emu dɔ buae. "Nanso wɔpowee sɛ wonni nimdeɛ biara anaasɛ wɔde wɔn ho bɛhyɛ mo dwumadi ahorow mu. Mewɔ anidaso sɛ wɔantwitware yɛn panyin no nhwehwɛmu a ɛfa nyamesom nkaedum ne nneɛma a ɛsom bo a wɔkora so wɔ mo asasesin mu ho no mu."
  
  Perdue penee so denneennen sɛ: "Pɛpɛɛpɛ." "Saa nkurɔfo yi yɛ me fiehwɛfo, na ɛnyɛ mfɛfo adwumayɛfo. Wɔmma wɔn mpo kwan mma wonhu nea mereyɛ ho adwuma, baabi a me tumi krataa a ɛda so ara wɔ hɔ, anaa baabi a mitu kwan bere a mewɔ akyirikyiri wɔ adwuma mu no."
  
  "Yiw, yiw, yegye eyi di. Tie, David, ɛfiri sɛ madi wo kankyee akyi na mede nnipa ahyɛ w"akwantuo so..." ɔhyɛɛ aseɛ, nanso Perdue maa no hwɛeɛ a ɛyɛ nnam.
  
  "Efi bere a wodan Sam tiaa me no?" ɔtow hyɛɛ Patrick so.
  
  Patrick home yɛɛ ne menewam, na wantumi anhyehyɛ mmuae a ɛbɛma kyɛwpa a ɛfata nea asi wɔ wɔn baanu ntam no. "Misuro sɛ ɔde yɛn adamfofa no ho hia kɛse sen sɛnea mihui. Na mempɛ da sɛ nneɛma bɛsɛe wɔ wo ne Sam ntam wɔ eyi ho. Ɛsɛ sɛ wugye me di," Patrick kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Na ɛyɛ ne gyinaesi sɛ ɔbɛtwe ne ho afi ne mmofraberem adamfo, Sam Cleave, ho esiane n"abusua ahobammɔ nti. Na ntetewmu no yɛ yaw na ɛho hia ma Patrick a Sam fi ɔdɔ mu frɛɛ no Paddy no, nanso abusuabɔ a Sam ne Dave Perdue wɔ no twee MI6 nanmusifo no abusua no kɔɔ wiase a asiane wom a wɔhwehwɛ nkaedum a efi Third Reich ne ahunahuna ankasa ankasa no mu. Akyiri yi wɔhyɛɛ Sam sɛ onnyae n"anigye a ɔwɔ wɔ Perdue adwumakuw no mu de sesaa Patrick apam no bio, na ɔdanee Sam bɛyɛɛ mole a ɔsɔɔ Perdue nkrabea ano wɔ wɔn akwantu a wɔde kɔhwehwɛɛ Vault of Hercules no mu. Nanso awiei koraa no Sam daa ne nokwaredi adi ma Perdue denam boa a ɔboaa ɔdefo ɔpepepemfo no ma ɔyɛɛ n"ankasa wu atoro sɛnea ɛbɛyɛ a Patrick ne MI6 ankyere no no so, na ɔkɔɔ so kuraa Patrick adwene a ɛne sɛ ɔbɛboa ma wɔahu Perdue no mu.
  
  Bere a Perdue daa ne dibea adi kyerɛɛ Patrick Smith de gyee no fii Order of the Black Sun hɔ akyi no, ɔpenee so sɛ obedi n"asɛm wɔ fam tutu ho nsɛmmɔnedi a Ethiopia aban no bɔɔ no sobo sɛ owiaa Apam Adaka no bi fii Axum hɔ no ho. Nea na MI6 pɛ wɔ Perdue agyapade ho no boro Patrick Smith mpo ntease so, efisɛ na aban adwumakuw no agye Reichtisousis sohwɛ wɔ ne wura a ɛda adi sɛ owui akyi bere tiaa bi.
  
  Ɛyɛ bere tiaa bi a wodii kan dii asɛm de siesiee wɔn ho maa asɛnnibea no asɛnni titiriw no nkutoo na Perdue tumi boaboaa adifudepɛ nkekae a ɔne Patrick kaa ho asɛm wɔ kokoamsɛm mu wɔ bere koro no ara a ohyiaa nokware a ɛyɛ abofono no.
  
  "So wugye di sɛ Owia Tuntum no Order na ɛhwɛ MI6 so, David?" - Patrick bisae wɔ nne a ɛba fam mu, na ɔhwɛɛ sɛ ne nkurɔfoɔ nte.
  
  Perdue buae wɔ ɔkwan koro no ara so sɛ: "Mede me din, m"ahonyade ne m"asetra too kyakya wɔ so, Patrick." "Meka Onyankopɔn ntam sɛ, wo dwumadibea no wɔ ɔbɔdamfo bi hwɛ ase."
  
  Bere a wɔreforo atrapoe a ɛwɔ Perdue fie no anim no, anim pon no buei. Purdue fie adwumayɛfo gyinaa aponkɛse no so a wɔn anim yɛ nwononwono, na wɔmaa wɔn wura no sanba no akwaaba. Wofi ayamye mu buu wɔn ani guu sɛnea Perdue honam ani hwɛbea sɛee a ɛyɛ hu bere a ɔkɔm dee dapɛn biako wɔ Black Sun matriarch no ayayade dan mu akyi no so, na wɔde wɔn ahodwiriw no yɛɛ kokoam, na wɔde siee wɔn honam ani dwoodwoo.
  
  "Yɛtow hyɛɛ adekoradan no so, owura. Na wɔhwehwɛɛ mo bar no mu bere a na yɛrenom nsa ma ɛyɛɛ wo yiye," saa na Johnny a ɔyɛ Purdue asase so ahwɛfo no mu biako na ɔyɛ Irelandni kosii ase no kae.
  
  "Anka mempɛ sɛ ɛyɛ ɔkwan foforo biara so, Johnny." Perdue serewee bere a ɔkɔɔ mu wɔ ne nkurɔfo no abufuw a ɛyɛ anigye no mu no. "Momma yennya anidaso sɛ metumi ahyɛ saa nneɛma no ma ntɛm ara."
  
  N"adwumayɛfo no kyia no gyee bere tiaa bi pɛ efisɛ na wɔn dodow sua, nanso na wɔn ahofama no te sɛ dɛ a ɛyɛ hu a efi jasmine nhwiren mu ba no. Ná nnipa kakraa bi a wɔwɔ ne som mu no te sɛ abusua, na wɔn nyinaa wɔ adwene koro, na na wɔwɔ Perdue anigye a ɔwɔ wɔ akokoduru ne nimdeɛ akyi di bere nyinaa no bi. Nanso na onipa a ɔpɛ sɛ ohu no kɛse no nni hɔ.
  
  "Oo, Lily, Charles wɔ he?" Perdue bisaa Lillian, ne aduannoafo ne ne mu nsɛmmɔnedifo no. "Mesrɛ wo, nka nkyerɛ me sɛ ogyaee adwuma."
  
  Anka Perdue rentumi nna no adi nkyerɛ Patrick da sɛ ne butler Charles ne ɔbarima a ɛyɛ n"asɛyɛde sɛ ɔbɔ Perdue kɔkɔ wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so sɛ MI6 rebɛkyere no. Ɛda adi pefee sɛ eyi bɛma gyidi a ɛne sɛ Wrichtisousis adwumayɛfo biara nni hɔ a wɔde wɔn ho hyɛ Purdue adwuma no mu no ayɛ nea enni mu. Hardy Butler nso na ɔyɛɛ nhyehyɛe ma wogyaee ɔbarima bi a Sicily Mafia no de no dommum wɔ Hercules Akwantuo no mu, na ɛkyerɛɛ sɛ Charles tumi kɔ akyiri nsen ɔfrɛ a ɔfrɛ no. Ɔdaa no adi kyerɛɛ Perdue, Sam, ne Oduruyɛfo Nina Gould sɛ ne ho wɔ mfaso wɔ pii mu sen ntade a ɔde dade dade wɔ asraafo mu pɛpɛɛpɛ na ɔkyeree bere biara a wɔahyɛ wɔ Purdue kalenda so da biara da kɛkɛ.
  
  Lily de n"anim a ɛyɛ awerɛhow kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Wakɔ nna kakraa bi, owura."
  
  "So ɔfrɛɛ polisifo?" - Perdue bisae anibere so. "Meka kyerɛɛ no sɛ ɔmmra mmɛtra agyapade no so. Ɛhe na ɔte?"
  
  Patrick kaee no sɛ: "Worentumi mfi adi, David. "Kae sɛ woda so ara de wo ato afiase kosi sɛ yɛbɛyɛ nhyiam a yɛbɛyɛ Memeneda. M"ahwɛ sɛ metumi agyina ne baabi bere a merekɔ fie no, okay?"
  
  Perdue de ne ti too fam sɛ: "Meda wo ase, Patrick." "Lillian bɛma wo n"address. Migye di sɛ obetumi aka biribiara a ɛsɛ sɛ wuhu akyerɛ wo, akosi ne mpaboa kɛse so," na ɔkae, na ɔde n"ani kyerɛɛ Lily. "Anadwo pa obiara." Misusuw sɛ mɛkɔ pɛnhyen ntɛm. Ná m"ankasa me mpa ho kyɛw."
  
  Owura Raichtisusis tenten a wayɛ mmerɛw no foro kɔɔ abansoro a ɛto so abiɛsa no so. Wankyerɛ sɛ ne ho yeraw no sɛ ɔbɛsan aba ne fie, nanso MI6 mmarima no ne n"adwumayɛfo no de too fam sɛ ɔbrɛe wɔ ɔsram a emu yɛ den yiye wɔ ne nipadua ne n"adwene mu akyi. Nanso bere a Perdue too ne pia pon mu na ɔkɔɔ abrannaa apon a ɛwɔ mpa no fã foforo no ho no, ne nkotodwe yɛɛ mmerɛw. Ɛkame ayɛ sɛ na ontumi mfa nusu a ɛregu n"afono so no mu nhu ade, na ɔde ne nsa kaa nsa no, nea ɛfata - akwanside a ɛyɛ nwunu a ɛsɛ sɛ ɔdan ne ho bere nyinaa.
  
  Perdue tow apon no buee na ɔde ahopopo bɔɔ Scotland mframa a ɛyɛ nwini a ɛde nkwa, asetra ankasa hyɛɛ no ma no; asetra a ne nananom asase nkutoo na na ebetumi ama. Bere a Perdue ani gyee turo kɛse a sare a ɛyɛ pɛ, tete adan a ɛwɔ akyi ne ɛpo a ɛwɔ akyirikyiri no ho no, ɔde n"ani kyerɛɛ oak, spruce ne pine nnua a ɛwɛn ne gyaade a ɛbɛn no ntɛm ara no. Ne su a ɛyɛ komm ne ne home a ɛyɛ mmerɛw no yerae wɔ wɔn atifi a ɛyɛ gyegyeegye bere a mframa no wosow wɔn no.
  
  Ɔmemee koduu ne nkotodwe so, na ɔmaa hell a ɛwɔ ne koma mu, hell ayayade a ohyiae nnansa yi no, sɛee no. Ɔde ahopopo miaa ne nsa guu ne moma so bere a ne nyinaa hwie gui no, na ɔde ne nsa hyɛɛ mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrentwetwe nkurɔfo adwene nkutoo. Wannwen biribiara ho, na wansusuw Nina ho mpo. Wanka anaasɛ wansusuw ho anaasɛ wanyɛ nhyehyɛe anaasɛ wansusuw ho. Wɔ agyapade kɛse dedaw no atifi a ɛtrɛw no ase no, ne wura no wosow na osui dɔnhwerew pa, na ɔtee nka ara kwa. Perdue pow ntease ho akyinnyegye nyinaa na ɔpaw nkate nkutoo. Biribiara kɔɔ so sɛnea ɛte daa, na ɛpopaa adapɛn kakraa a etwa to no fii n"asetra mu.
  
  Awiei koraa no, n"ani bruu a ɛyɛ hann no buei denneennen fii n"aniwa a ahonhon no ase, na wayii n"aniwa ahwehwɛ akyɛ. Saa akisikuru a ɛyɛ dɛ a efi ahotew a na ɛyɛ hyew no mu bae no yɛɛ no atuu bere a ne su so tew na ɛbɛyɛɛ nea ano yɛ den kɛse no. Mununkum a ɛwɔ soro no de hann kakraa bi a ɛyɛ komm a ɛyɛ hyew kyɛɛ no. Nanso nsu a ɛwɔ n"ani so bere a ɔhwɛɛ wim anadwo no maa nsoromma biara danee hann a ɛyɛ anifurae, na wɔn hann atenten no twaa mu wɔ mmeae a nusu a ɛwɔ n"ani so no trɛw wɔn mu wɔ ɔkwan a ɛnyɛ awosu so.
  
  Nsoromma bi a ɔtow tuo twee n"adwene. Wɔprapraa ɔsoro akorae no mu wɔ basabasayɛ a ɛyɛ komm mu, na wɔhwee ase kɔɔ baabi a wonnim, na wɔn werɛ fii wɔn daa. Perdue ho dwiriw no wɔ nea ohui no ho. Ɛwom sɛ na wahu no mpɛn pii pɛn de, nanso eyi ne bere a edi kan a ɔhyɛɛ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa a nsoromma no faa so wui no nsow ankasa. Nanso na ɛnyɛ nsoromma ankasa, ɛnte saa? Ɔyɛɛ n"adwene sɛ abufuw ne ogya asehwe yɛ Lusifer nkrabea - sɛnea ɔhyew na ɔteɛɛm wɔ ne kwan a ɔnam so sian no mu, ɔsɛee, ɔmmɔɔ ade na awiei koraa no ɔno nkutoo na owui, faako a wɔn a wɔde anibiannaso hwɛɛ asehwe no huu no sɛ owu foforo a ɛyɛ komm.
  
  N"ani dii n"akyi bere a na ɔrekɔ ɔdan bi a enni nsɛ mu wɔ Atifi Po no mu kosii sɛ ne dua gyaw wim a na enni kɔla, na ɛsan kɔɔ ne tebea a na ɛte kan no mu. Esiane sɛ na Perdue tee awerɛhow kɛse bi nka nti, na onim nea anyame no reka akyerɛ no. Ɔno nso fii akokodurufo atifi hwee ase, na ɔdanee mfutuma bere a odii mfomso gye dii sɛ n"anigye yɛ daa no. Na ɔnyɛ ɔbarima a wabɛyɛ no da, ɔbarima a ɔnte sɛ Dave Perdue a onim no no koraa. Ná ɔyɛ ɔhɔho wɔ n"ankasa nipadua mu, bere bi na ɔyɛ nsoromma a ɛhyerɛn nanso ɔdanee baabi a ɛhɔ yɛ komm a onnim bio. Nea na obetumi ahwɛ kwan ara ne obu a saa nnipa kakraa bi a wɔyɛɛ wɔn adwene sɛ wɔbɛhwɛ soro ahwɛ sɛnea ɔrehwe ase no, sɛ wobegye bere tiaa bi pɛ afi wɔn asetra mu de ahyɛ n"asehwe no ho nkuran.
  
  Ɔkaa no brɛoo, a ɔmpɛ, na ɔkaa n"ani sɛ: "Misusuw onii ko a woyɛ ho."
  
  
  2. 2.
  Awɔ a wɔtiatia so
  
  
  Abdul Raya ka kyerɛɛ ne brand no sɛ: "Metumi ayɛ, nanso mehia ade pɔtee bi a ɛho yɛ na yiye." "Na mehia wɔn nnanan a edi hɔ no; anyɛ saa a, ɛsɛ sɛ metwa yɛn apam no mu. Woahu, madam, clients afoforo wɔ hɔ a wɔretwɛn me."
  
  "So wɔde sika a ɛbɛn me de rema?" ɔbaa no bisaa Abdul. "Esiane sɛ nneɛma pii a ɛte sɛɛ no nyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛboro anaasɛ wobetumi atɔ nti, wunim."
  
  Ɔkwasea a ne honam ani yɛ tuntum no serewee sɛ: "Sɛ woma me kwan ma meyɛ akokoduru saa, madam, sɛ yɛde toto ho a, wobebu wo sika a wotua no sɛ akatua."
  
  Ɔbea no bɔɔ no akuturuku, na ɛmaa n"ani gyei kɛse mpo sɛ wɔbɛhyɛ no ma wadi so. Na onim sɛ ne mmarato no yɛ sɛnkyerɛnne pa na ɛbɛma ne ego no ayɛ basaa araa ma wanya nea ɔpɛ bere a ɔdaadaa no ma ogye dii sɛ ɔwɔ afɛfo a wotua wɔn ka kɛse a wɔretwɛn ne mmae wɔ Belgium no. Nanso wɔannaadaa Abdul koraa wɔ ne tumi ahorow ho denam hoahoahoa so, efisɛ talente ahorow a ɔde siee ne agyiraehyɛde ahorow no yɛ adwene a ɛsɛe ade kɛse sɛ wɔbɛte ase. Eyi na ɔbɛkura mu abɛn ne moma so, wɔ ne koma akyi, kosi sɛ bere no bɛdu sɛ obebue.
  
  Wanfi hɔ bere a ɔpaee mu kaa ne fie a ɛyɛ fɛ no dan a esum wom no mu akyi, na mmom ɔtraa hɔ te sɛ nea biribiara nsii, na ɔde ne nsateaa too mantelpiece no so wɔ tebea kɔkɔɔ tuntum mu, a ngo mfonini ahorow a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ ne tete nneɛma abien a ɛkorɔn a wɔasen nkutoo na abubu no apon a wɔde oak ne pine nnua ayɛ wɔ dan no ano. Ogya a ɛwɔ n"atade ase no yɛɛ hyew wɔ nsiyɛ mu, nanso Abdul amfa n"adwene ansi ɔhyew a wontumi nnyina ano a ɛhyew ne nan no so.
  
  "Enti emu nea ɛwɔ he na wuhia?" ɔbea no serewee bere a ɔsan bae bere a ofii dan no mu akyi bere tiaa bi no, na abufuw mu yɛɛ no hyew no. Ná okura nhoma bi a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ wɔ ne nsa a wɔde aboɔden abo ayɛ mu, a na wasiesie ne ho sɛ ɔbɛkyerɛw nnuruyɛfo no abisade ahorow. Ná ɔyɛ nnipa baanu pɛ a ɔkɔɔ wɔn nkyɛn yiye no mu biako. Nea ɛyɛ awerɛhow ma Abdul ne sɛ na Europafo a wɔkorɔn dodow no ara wɔ ahokokwaw a emu yɛ den wɔ suban a wɔhwehwɛ mu na wɔsomaa no ntɛm ara kɔɔ ne kwan so. Ɔkwan foforo so no, na nnipa te sɛ Madame Chantal yɛ wɔn a ɛnyɛ den sɛ wɔbɛkyere wɔn esiane su biako a na nnipa te sɛ ɔno hia wɔ wɔn a wɔayɛ wɔn basabasa no mu nti - su a ɛwɔ wɔn a wohu wɔn ho wɔ anhwea a nkwa wom ano bere nyinaa no mu: abasamtu.
  
  Wɔ ne fam no, na ɔyɛ dade a ɛsom bo adwumfo a ne ho akokwaw ara kwa, obi a ɔde sika kɔkɔɔ ne dwetɛ asinasin a ɛyɛ fɛ na ɛyɛ soronko, wɔn abo a ɛsom bo a wɔde adwumfo adwuma pa ayɛ no ma. Ná Madame Chantal nni adwene biara sɛ ɔno nso yɛ atorofo a ɔyɛ ɔbenfo, nanso n"anigye a enni ano wɔ ahonyade ne nneɛma a ɛboro so ho no maa n"ani afura wɔ adiyisɛm biara a ebia ɔmaa kwan ma ɛtrɛwee wɔ n"akataso no mu wɔ akwanhyia mu no ho.
  
  Ɔde ahokokwaw kɛse danee ne ho kɔɔ benkum so kyerɛw aboɔden abo a ohia na ama wawie adwuma a ɔfaa no adwuma no. Ɔde ɔkyerɛwfo nsa kyerɛw, nanso na sɛnea ɔkyerɛw nsɛm no yɛ hu. Nanso, wɔ ɔpɛ a emu yɛ den a ɔwɔ sɛ ɔbɛboro n"atipɛnfo so no, Madame Chantal bɛyɛ nea ɛho hia biara na ama wanya nea na ɛwɔ ne din mu no. Bere a owiee no, ɔhwɛɛ nneɛma a wɔahyehyɛ no mu. Madame Chantal a ɔde n"anim butubutuw fam kɛse mpo wɔ ogya dan no sunsuma a ɛda adi no mu no, ɔhome denneennen na ɔhwɛɛ ɔbarima tenten a ɔkaee no yogi anaa sum ase ɔsom mu guru bi no.
  
  "Bere bɛn na wuhia eyi ansa na?" - bisae denneennen. "Na ɛnsɛ sɛ me kunu hu. Ɛsɛ sɛ yehyia wɔ ha bio efisɛ ɔmpɛ sɛ obesian aba agyapade no fã yi."
  
  "Ɛsɛ sɛ midu Belgium wɔ nea ennu dapɛn biako mu, madam, na ebedu saa bere no na ɛsɛ sɛ midi w"ahyɛde no so. Yenni bere pii, a ɛkyerɛ sɛ mehia saa abohene yi bere a wubetumi de ahyɛ wo sika kotoku mu ara pɛ," ɔserewee brɛoo. Ná n"ani a hwee nni mu no ahwɛ no bere a na n"anofafa rebɔ nkɔmmɔ dɛdɛ no. Madame Chantal antumi annyɛ hwee sɛ ɔde no bataa anhweatam so ɔwɔ bi ho, na ɔbɔɔ ne tɛkrɛma bere a n"anim da so ara yɛ abo no.
  
  Repulsion-nhyɛso a wɔhyɛ obi. Saa na na wɔfrɛ no. Ná ɔtan owura a ɔyɛ nwonwa yi a na ɔno nso kyerɛ sɛ ɔyɛ nkonyaayifo a ne ho yɛ fɛ, nanso esiane biribi nti wantumi antia no. Franseni ɔdehye no antumi nyi n"ani mfi Abdul so bere a na ɔnhwɛ no , ɛwom sɛ na n"akyi wɔ ɔkwan biara so de. Ɔkwan bi so no, ne su a ɛyɛ abofono, mmoa a wɔde wɔn ho hyɛ mu ne nsateaa a ɛte sɛ nsateaa a ɛnyɛ awosu no maa n"ani gyee ho kosii sɛ ɔde ne ho hyɛɛ mu.
  
  Ogyinaa ogya hann no mu, na ɔtow sunsuma a ɛyɛ nwonwa a ɛne n"ankasa ohoni ntam nware wɔ ɔfasu no so. Ne hwene a akyeakyea wɔ n"anim a na nnompe wom no ma ɔyɛɛ sɛ anomaa-ebia ɔkraman ketewaa bi. Ná Abdul aniwa tuntum a ɛyɛ teateaa no ahintaw wɔ n"aniwa a ɛkame ayɛ sɛ enni nhwi ase, wɔ adwenemhaw a emu dɔ a ɛma n"afono nnompe da adi kɛse nkutoo mu. Ná ne ti nhwi tuntum a ɛyɛ mmerɛw na srade wom, na wɔtwee ne ti nhwi tuntum no san yɛɛ no pɔnkɔ dua, na asomuade ketewaa biako a wɔde abɔso ayɛ asiesie n"aso benkum.
  
  Ná ɔte aduhuam ne nnuhuam hua, na sɛ ɔkasa anaa ɔserew a, na sẽ a ɛyɛ pɛ a ɛyɛ hu no bubu n"ano tuntum no nhama. Madame Chantal hui sɛ ne hua no yɛ nea ɛboro so; na ontumi nhu sɛ ɔyɛ Farao anaasɛ Phantasm. Ná ɔwɔ awerɛhyem wɔ ade biako ho: na nkonyaayifo ne nnuruyɛfo no wɔ baabi a ɛyɛ nwonwa, a wamma ne nne so mpo anaasɛ wankyerɛ sɛ ɔretutu ne nsa. Eyi maa ehu kaa no na ɛmaa akyide a ɛyɛ nwonwa a ɔtee nka wɔ ne ho no yɛɛ kɛse.
  
  "Celeste?" ɔde ahopopo bɔɔ ne mu ase bere a ɔkenkan din a onim no yiye wɔ krataa a ɔde maa no no so no. N"anim daa dadwen a ɔtee wɔ aboɔden abo no a obenya no adi. Bere a Madame Chantal rehyerɛn te sɛ emerald a ɛyɛ nwonwa wɔ ogya hann mu no, ɔhwɛɛ Abdul ani so. "Owura Raya, mintumi. Me kunu penee so sɛ ɔde "Celeste" bɛma Louvre. Bere a ɔrebɔ mmɔden sɛ obesiesie ne mfomso, na ɔkyerɛe mpo sɛ obetumi anya nea ɔpɛ no, ɔhwɛɛ fam kae sɛ, "Akyinnye biara nni ho sɛ metumi adi abien a aka no ho dwuma, nanso ɛnyɛ eyi."
  
  Abdul ankyerɛ sɛ ɔhaw no haw ne ho. Ɔde ne nsa tuu mmirika nkakrankakra faa n"anim, na ɔserewee dwoodwoo. "Mewɔ anidaso ankasa sɛ wobɛsesa w"adwene, madam. Ɛyɛ hokwan a mmea a wɔte sɛ wo wɔ sɛ wokura mmarima akɛse nneyɛe wɔ wo nsateaa mu." Bere a ne nsateaa a wɔabɔ no fɛfɛɛfɛ no yɛɛ sunsuma wɔ ne honam ani hwɛbea a ɛyɛ fɛ no so no, ɔdehye no tee nka sɛ nhyɛso a ɛyɛ nsukyenee a ɛrehuruhuruw ahyɛ n"anim. Ɔpopaa n"anim a na awɔw ayɛ no ntɛmntɛm no, ɔtew ne menewam na ɔtwee ne ho boom. Sɛ ɔhinhim mprempren a, na ɔbɛhwere no wɔ ahɔho po mu.
  
  "San bra nna abien akyi. Hu me wɔ ha wɔ dan mu. Me boafo nim wo na ɔbɛtwɛn wo," ɔhyɛɛ, na na nkate a ɛyɛ hu a ɛhyerɛn wɔ n"anim bere tiaa bi no da so ara wosow no. "M"anya Celeste, Owura Raya, nanso eye sɛ wobɛfata me haw."
  
  Abdul anka hwee bio. Ná onhia no.
  
  
  3. 3.
  Adɔe a wɔde ka obi ho
  
  
  Bere a Perdue nyanee adekyee no, ɔtee nka sɛ ɔyɛ nkwaseasɛm, ɔyɛ obi a ɔyɛ mmerɛw na ɔyɛ mmerɛw. Nokwarem no, wantumi ankae bere a etwa to a osui ankasa, na ɛwom sɛ ɔtee nka sɛ ne ho ayɛ hare wɔ ahotew no akyi de, nanso na n"aniwa ayɛ kurukuruwa na ɛrehyew. Nea ɛbɛyɛ na Perdue ahwɛ ahu sɛ obiara nnim nea ɛde ne tebea no bae no, ɔnom Southern Moonshine toa a ɔde siee ne nhoma ahorow a ɛyɛ hu ntam wɔ adekoradan bi a ɛbɛn mfɛnsere no so no nkyem anan mu abiɛsa.
  
  Perdue sii apini, na ɔhwɛɛ nea ɛwɔ aguaree ahwehwɛ mu no sɛ: "O me Nyankopɔn, akwakoraa, wo ho yɛ fɛ yiye ma ɔkwantufo." "Ɛyɛɛ dɛn na eyinom nyinaa bae? Mma nnka nkyerɛ me, nnyɛ," na ɔde ahopopo sii apini. Bere a ɔretwe ne ho afi ahwehwɛ no ho sɛ ɔrekɔsɔ nsu a wɔde gu mu no, ɔkɔɔ so bɔɔ nkɔmmɔ te sɛ akwakoraa a ne ho asɛe. Fitting sɛnea na ɛte sɛ nea ne nipadua no anyin mfe ɔha anadwo biako no. "Menim. Minim sɛnea ɛbae. Wodii nnuan a ɛnteɛ, a na wowɔ anidaso sɛ wo yafunu betumi de awuduru no ayɛ wo su, nanso awuduru mmom na wunyae."
  
  Ne ntade fii ne so hwee ase te sɛ nea wonnim ne nipadua, yɛɛ ne nan atuu ansa na ɔreforo afi ntama a wɔaboaboa ano a ne ntadekorabea abɛyɛ fi bere a ɔtew saa mu duru no nyinaa so wɔ "Maame" fie afiase no mu. Wɔ nsu a ɛyɛ hyew asubɔnten no ase no, Perdue bɔɔ mpae a na onni nyamesom, na ɔde aseda a onni gyidi ne tema a emu dɔ maa wɔn a na wonnim dan mu nsu ho adwuma a ɛyɛ fɛ no nyinaa. Esiane sɛ wɔbɔɔ no asu wɔ aguaree mu nti, ɔtew n"adwene mu sɛ ɔbɛpam adesoa a ɛkaee no sɛ n"amanehunu a ohyiae wɔ Joseph Karsten nsam no nnya mmaa awiei koraa, sɛ ɔbɔɔ ne kaad brɛoo na ɔma n"ani da hɔ mpo a. Wɔ n"adwene mu no, na wɔmfa Oblivion nyɛ hwee efisɛ na ɛyɛ guankɔbea kɛse saa wɔ ɔhaw bere mu, na na ɔpɛ sɛ ɔte nka sɛ saa werɛfi no retɔ ne so.
  
  Nanso, sɛnea n"awerɛhosɛm a esii nnansa yi te no, Perdue ani annye ho ankyɛ ansa na ɔpon no mu a wɔbɔɔ no twaa n"ayaresa a na ɛrefifi no mu.
  
  "Deɛn ni?" ɔfrɛɛ nsuo no gyegyeegye.
  
  Ɔtee fii ɔpon no fã foforo sɛ: "W"anɔpaduan, owura." Perdue yɛɛ basaa na ogyaee n"abufuw a na ɔyɛ komm wɔ nea ɔfrɛɛ no no ho no.
  
  "Charles?" obisae.
  
  "Yiw, owura?" Charles buae sɛ.
  
  Perdue serewee, na n"ani gyei sɛ ɔtee ne butler no nne a onim no bio, ɛnne a na ɔhweree kɛse bere a ɔresusuw ne wu dɔnhwerew ho wɔ afiase dan no mu no; ɛnne bi a na osusuw sɛ ɔrente bio. Ɔpepepemfo a na wayɛ basaa no ansusuw ho mprenu, ohuruw fii ne aguaree akyi na ɔde ne nsa buee ɔpon no. Butler a n"adwene atu afra koraa no de n"anim a ne ho adwiriw no gyinaa hɔ bere a n"adwumawura a ɔda adagyaw no yɛɛ no atuu no.
  
  "O me Nyankopɔn, akwakoraa, na misusuw sɛ woayera!" Perdue serewee, na ogyaee ɔbarima no sɛ ɔnkyere ne nsa. Nea eye ne sɛ, na Charles yɛ adwumayɛfo a wɔyɛ adwumaden wɔ ɔkwan a ɛyɛ yaw so, na obuu n"ani guu Purdue bagpipes so na ɔkɔɔ so kuraa saa suban a ɛnyɛ nkwaseasɛm a Britaniafo de hoahoa wɔn ho bere nyinaa no mu.
  
  "Na afi mu kakra kɛkɛ, owura. Biribiara ye mprempren, meda wo ase," saa na Charles Perdue maa awerɛhyem. Ɔde n"anim butubutuw fam kakra sɛ: "So wobɛpɛ sɛ wo ne MI6 nnipa didi wɔ wo dan mu anaa wɔ fam?"
  
  "Akyinnye biara nni ho sɛ ɛwɔ soro ha. Meda wo ase, Charles," Perdue buae, na ohui sɛ ɔda so ara ne ɔbarima a ɔde abotiri abohene a wɔde akyerɛ no rebɔ ne nsa.
  
  Charles de ne ti too fam. "Eye paa, owura."
  
  Bere a Perdue san kɔɔ aguaree hɔ sɛ ɔrekɔyi ne ti na wayi nkotoku a ɛyɛ hu a ɛwɔ n"ani ase no, butler no fii mpa kɛse no mu puei, na ɔserewee wɔ kokoam bere a ɔkae sɛnea n"adwumawura a na ɔda adagyaw no yɛɛ n"ade no. Ɛyɛ anigye bere nyinaa sɛ wɔbɛpa wo kyɛw, osusuwii, kosi saa mpo.
  
  "Dɛn na ɔkae?" - Lily bisaa bere a Charles hyɛnee adididan mu no. Ná paanoo a wɔato no foforo ne nkesua a wɔayam hua wɔ beae hɔ, na na kɔfe a wɔayam no hua no adi so kakra. Ɔnoafo panyin a ne ho yɛ fɛ nanso ɔpɛ sɛ ohu nneɛma pii no piapiaa ne nsa wɔ adididan mpopaho no ase na ɔde abotare hwɛɛ butler no, twɛn mmuae.
  
  Mfiase no onwiinwii sɛ: "Lillian," na n"anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no hyɛɛ no abufuw sɛnea ɔtaa yɛ no. Nanso afei ohui sɛ ɔno nso, ɔkae ofie wura no na ɔwɔ hokwan biara sɛ osusuw nea ɔbarima no nsɛm a edi kan a ɔka kyerɛɛ Charles no yɛ ho. Saa nhwehwɛmu yi a wɔyɛɛ no ntɛmntɛm wɔ ne tirim no maa n"ani brɛɛ ase.
  
  Charles buae wɔ ɔkwan a ɛfata so sɛ: "N"ani agye yiye sɛ waba ha bio."
  
  "So ɛno ne nea ɔkae?" - bisaa no ayamye mu.
  
  Charles de bere no dii dwuma. "Ɛnyɛ nsɛm pii, ɛwom sɛ ne nsa a ɔde yɛ adwuma ne ne nipadua kasa daa n"anigye adi yiye de." Ɔbɔɔ mmɔden denneennen sɛ ɔrenserew n"ankasa nsɛm, a wɔde nsɛmfua a ɛyɛ fɛ akyerɛw de ada nokware ne nea ɛyɛ nwonwa nyinaa adi no.
  
  Ɔserewee sɛ: "Oo, eyi yɛ kɛse," na ɔde n"ani kyerɛɛ adidibea hɔ sɛ ɔrekɔfa prɛte ama Perdue. "Nkwaa ne soseji afei?"
  
  Nea ɛnyɛ ne su ma butler no, ɔserewee, na na ɛyɛ nsakrae fɛfɛ a efi ne suban a ɛyɛ katee a ɔtaa yɛ no mu. Ná n"adwene atu afra kakra, nanso ɔserewee wɔ sɛnea ɔyɛɛ n"ade a ɛyɛ soronko no ho no, ogyinaa hɔ twɛn sɛ wobesi so dua sɛ obedu anɔpaduan bere a butler no serewee no.
  
  Ɔserewee sɛ: "Mɛfa saa asɛm no sɛ yiw." "Me Nyankopɔn, me babarima, ɛbɛyɛ sɛ biribi a ɛyɛ serew paa asi ama wo sɛ wugyae wo denden no." Oyii prɛte bi de too pon no so. "Hwɛ wo! Woma ne nyinaa sɛn hɔ kɛkɛ."
  
  Charles de serew bɔɔ ne ho mmɔho abien, na ɔde ne ho too ɔdan a wɔde nnua ayɛ a ɛwɔ dade fononoo a wɔde fango ayɛ a ɛhyɛ akyi pon no ntwea so no nkyɛn no so. "Mepa wo kyɛw paa, Lillian, nanso mintumi nka nea esii no ho asɛm. Ɛbɛyɛ nea ɛnsɛ ara kwa, wote ase."
  
  Ɔserewee sɛ: "Minim," na ɔhyehyɛɛ soseji ne nkesua a wɔayam wɔ Purdue toast a ɛyɛ mmerɛw no nkyɛn. "Nokwarem no, merewu sɛ mehu nea esii, nanso saa bere yi de, mɛma m"ani agye ara sɛ mahu sɛ woaserew. Ɛno dɔɔso sɛ ɛbɛma me da no ayɛ."
  
  Esiane sɛ Charles tee nka sɛ ne ho atɔ no sɛ saa bere yi de ɔbea panyin no agyae ne ho mu de miaa no ma wanya nsɛm nti, ɔde ne nsa bɔɔ ne mmati so na ɔtwee ne ho boom. Ɔde tray bi bae na ɔde aduan no guu so, boaa no ma ɔnom kɔfe, na awiei koraa no ɔfaa atesɛm krataa no sɛ ɔde Perdue bɛkɔ abansoro no so. Esiane sɛ na Lily pɛ sɛ ɔbɛma Charles adesamma su a ɛnteɛ no akyɛ nti, na ɛsɛ sɛ ɔkwati sɛ ɔbɛka nea ɛbɔɔ no sobo kɛse bere a ofii adididan no mu no ho asɛm bio. Ná osuro sɛ ɔbɛtow tray no agu, na na ɔteɛ. Bere a saa ade a wohu no da so ara da adi pefee wɔ n"adwene mu no, sɛ Charles kaee no a, anka obegyaw fam hɔ ayɛ basabasa.
  
  Wɔ ofie no abansoro a edi kan no nyinaa so no, Ahintasɛm Dwumadibea no mufo a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu no de wɔn a wɔwɔ hɔ no yiri faa Reichtisousis. Ná Charles nni hwee ntia nnipa a wɔyɛ adwuma ma amansɛmdi adwumayɛbea no nyinaa, nanso nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na wɔde wɔn ho ahyɛ hɔ no amma wɔanyɛ hwee sɛ nsɛmmɔnedifo a mmara mma ho kwan a atoro ahenni no de sika boa wɔn. Na wonni hokwan biara sɛ wɔba hɔ, na ɛwom sɛ na wodi ahyɛde ahorow akyi de, nanso adwumayɛfo no antumi annyina wɔn tumi agodie nketenkete a ɛkɔ so bere ne bere mu no ano bere a na wɔde wɔn ho asi hɔ sɛ wɔbɛhwɛ nhwehwɛmufo ɔpepepemfo bi so, na wɔyɛɛ wɔn ade te sɛ nea wɔyɛ akorɔmfo a wɔtaa yɛ no .
  
  Meda so ara ntumi nte sɛnea asraafo amansɛmdifo betumi de ofie yi ahyɛ mu bere a amanaman ntam asraafo ahunahuna biara nni ha no ase, Charles susuwii bere a ɔde tray no kɔɔ Perdue dan mu no. Na nanso na ɔnim sɛ sɛ aban no bɛpene yeinom nyinaa so a, ɛsɛ sɛ nteaseɛ bɔne bi wɔ hɔ - adwene a ɛyɛ hu kɛseɛ mpo. Na ɛsɛ sɛ biribi foforo wɔ hɔ, na na ɔrebɛkɔ akyiri, sɛ ɛsɛ sɛ onya nsɛm fi n"asew nkyɛn bio mpo a. Charles gyee Perdue nkwa bere a etwa to a ɔfaa n"asew wɔ n"asɛm so no. Ɔhyɛɛ nyansa sɛ n"asew betumi de kakraa bi ama butler no sɛ ɛkyerɛ sɛ obehu nea ne nyinaa kyerɛ a.
  
  "Hey Charlie, ɔsɔre da so ara?" - adwumayɛfoɔ no mu baako de anigyeɛ bisae.
  
  Charles buu n"ani guu no so. Sɛ ɛsɛ sɛ obua obiara a, anka ɛnyɛ obiara sɛ Ɔnanmusifo Titiriw Smith. Eduu saa bere no na ɔwɔ ahotoso sɛ n"adwumawura no ne ɔnanmusifo a ɔhwɛ so no anya n"ankasa abusuabɔ a emu yɛ den. Bere a oduu Perdue pon ano no, anigyede nyinaa gyaw ne ho na ɔsan kɔɔ ne nipasu a ɔyɛ pintinn na ɔyɛ osetie a ɔtaa yɛ no mu.
  
  Ɔkae wɔ ɔpon no ano sɛ: "W"anɔpaduan, owura."
  
  Perdue buee ɔpon no wɔ ɔkwan foforo koraa so. Bere a ɔhyɛ chinos, Moschino loafers ne atade fitaa a wɔabɔ no bɔton a wɔabobɔw ne nsateaa akosi ne nsateaa so koraa no, obuee ɔpon no maa ne butler no. Bere a Charles hyɛn mu no, ɔtee sɛ Perdue reto ɔpon no mu ntɛmntɛm wɔ n"akyi.
  
  Ɔde nne a ɛba fam sii so dua sɛ: "Ɛsɛ sɛ me ne wo kasa, Charles." "So obi dii w"akyi wɔ ha?"
  
  Charles buae nokwarem sɛ: "Dabi, owura, sɛnea minim no, dabi," na ɔde tray no too Perdue oak pon a ɛtɔ mmere bi a n"ani gye brandy ho anwummere no so. Ɔteɛɛ ne jacket no na ɔbobɔw ne nsa wɔ n"anim. "Dɛn na metumi ayɛ ama wo, owura?"
  
  Ná Perdue te sɛ nea ɔyɛ basabasa wɔ n"ani so, ɛwom sɛ na ne nipadua kasa kyerɛ sɛ ɔyɛ obi a ɔyɛ katee na ɔtwetwe nkurɔfo adwene de. Ɛmfa ho sɛnea ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛda ne ho adi sɛ ɔfata na ɔwɔ ahotoso no, wantumi andaadaa ne butler no. Ná Charles nim Purdue daa. Ná wahu no wɔ akwan pii so wɔ mfe no mu, efi abufuw a ɛyɛ hu wɔ nyansahu akwanside ahorow ho so kosi anigye ne ahobrɛase a ɔwɔ wɔ mmea adefo pii abasa mu so. Ná otumi hu sɛ biribi rehaw Perdue, biribi a ɛsen asɛm a ɛreba no ara kwa.
  
  Ɔde ahopere kae wɔ asɛm a emu yɛ den mu sɛ: "Minim sɛ ɛyɛ wo na woka kyerɛɛ Oduruyɛfo Gould sɛ Ahintasɛm Dwumadibea no bɛkyere me, na mede me koma nyinaa da wo ase sɛ woabɔ no kɔkɔ, nanso ɛsɛ sɛ mihu, Charles," . " Ɛsɛ sɛ mihu sɛnea wuhuu eyi efisɛ pii wɔ mu sen saa. Nneɛma pii wɔ hɔ a ɛsen saa, na ɛsɛ sɛ mihu biribiara ne biribiara a MI6 ayɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛyɛ akyi."
  
  Charles tee anigye a ɛwɔ n"adwumawura adesrɛ no mu ase, nanso bere koro no ara mu no ɔtee nka sɛ onni adesrɛ no ho nimdeɛ wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so. Ɔde aniwu a ɛda adi kae sɛ: "Mahu." "Wiɛ, nea ɛbae ara kwa na metee ho asɛm. Bere a merekɔsra Vivian no, me nuabea, ne kunu kɛkɛ bi... gye toom. Ná onim sɛ meresom Reichtisusis, nanso ɛda adi sɛ ɔtee sɛ ne yɔnko dwumayɛni bi a ɔwɔ Britania aban baa dwumadibea biako mu reka sɛ wɔama MI6 kwan koraa sɛ onni w"akyi, owura. Nokwarem no, misusuw sɛ wansusuw ho pii mpo saa bere no."
  
  "Nokwarem no, ɔnyɛ saa. Eyi yɛ fucking fɛwdi. Meyɛ fucking Scottish denam ɔman a meyɛ so. Sɛ mede me ho hyɛ asraafo nsɛm mu mpo a, anka MI5 bɛtwe nhama no. Ɛfata sɛ amanaman ntam abusuabɔ yɛ adesoa wɔ eyi ho, meka kyerɛ mo, na ɛno haw me," Perdue susuw ho. "Charles, mihia sɛ wo ne w"asew barima di nkitaho ma me."
  
  Charles buae ntɛm ara sɛ: "Wɔ obu a ɛfata nyinaa mu, owura, sɛ ɛnhaw wo a, anka mɛpɛ sɛ memfa m"abusua nka eyi mu. Minu me ho wɔ gyinaesi no ho, owura, nanso sɛ meka nokware a, misuro ma me nuabea. Me afi ase rehaw me ho sɛ waware ɔbarima bi a ɔne Secret Service wɔ abusuabɔ na ɔyɛ administrator kɛkɛ. Dragging them into an international fiasco like this..." Ɔde afobu too ne nsa so, na ɔtee nka sɛ ɛyɛ hu wɔ n"ankasa nokwaredi ho. Ná ɔwɔ anidaso sɛ Perdue bɛda so ara ani agye nea otumi yɛ sɛ butler ho na ɔrenyi no mfi adwumam esiane asoɔden bi a ɔyɛ apakye nti.
  
  Perdue buae mmerɛw sɛ: "Mete ase," na ɔtwee ne ho fii Charles ho sɛ ɔrekɔhwɛ Edinburgh anɔpa a ɛhɔ yɛ komm fɛfɛ no.
  
  Charles kae sɛ: "Mepa wo kyɛw, Owura Perdue."
  
  "Dabi, Charles, mete ase ankasa. Megye di, gye me di. Nneɛma a ɛyɛ hu ahe na ato me nnamfo paa esiane sɛ wɔde wɔn ho hyɛɛ me dwumadi ahorow mu nti? Mete nea ebefi adwuma a wɔbɛyɛ ama me mu aba no ase yiye," saa na Perdue kyerɛkyerɛɛ mu, na ɛte sɛ nea anidaso biara nni ne ho koraa a na onni adwene biara sɛ obenya mmɔborohunu. Ɔtee afobu adesoa no nka ampa. Bere a Perdue rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛda ayamye adi bere a wɔde obu pow no no, ɔdanee ne ho serewee. "Nokwarem no, Charles. Mete ase ankasa. Mesrɛ mo, momma menhu bere a Ɔnanmusifo Titiriw Smith bɛba?"
  
  Charles buae, na ɔde ne hwene too fam denneennen sɛ: "Nokwarem no, owura." Ofii dan no mu a na ɔte nka sɛ ɔyɛ ɔfatwafo, na sɛ yɛhwɛ sɛnea polisifo ne ananmusifo a wɔwɔ abrannaa so no hwɛbea bu atɛn a, na wobu no sɛ obiako.
  
  
  4. 4.
  Oduruyɛfo wɔ
  
  
  Ɔnanmusifo Titiriw Patrick Smith kɔsraa Purdue akyiri yi saa da no maa nea Smith ka kyerɛɛ ne mpanyimfo sɛ ɛyɛ oduruyɛfo a ɔbɛkɔ akɔhwɛ no. Bere a atemmu bagua no susuw nea ɔfaa mu wɔ Nasi matriarch a wɔfrɛ no Ɛna no fie ho no, wɔmaa Perdue kwan ma onyaa ayaresa bere a na ɔwɔ Secret Intelligence Service no ase bere tiaa bi no.
  
  Na mmarima baasa na wɔreyɛ adwuma wɔ saa shift no mu, na yɛnkan wɔn baanu a wɔwɔ abɔnten wɔ apon no ano no, na na Charles nni adagyew wɔ ofie nnwuma mu, na ɔde wɔn ma n"abufuw no aduan. Nanso, na ɔyɛ brɛoo kɛse wɔ n"ayamye a ɔdaa no adi kyerɛɛ Smith no mu esiane mmoa a ɔde maa Purdue nti. Charles buee ɔpon no maa oduruyɛfo no bere a ɔpon ano dɔn no bɔɔ no.
  
  Perdue a ogyinaa antweri no atifi na ɔde ne ho too apon no so denneennen sɛ ɔrehwehwɛ mmoa no sii apini sɛ: "Ɛsɛ sɛ wɔhwehwɛ oduruyɛfo hiani mpo."
  
  "Ɔbarima no te sɛ nea ɔyɛ mmerɛw, ɛnte saa?" - mmarima no mu baako de asereserew kyerɛɛ ɔfoforo no. "Hwɛ sɛnea n"aniwa ahonhon!"
  
  Ɔfoforo nso wosow ne ti de kaa ho sɛ: "Na kɔkɔɔ." "Minsusuw sɛ ne ho bɛtɔ no."
  
  "Mmarima, mesrɛ mo monyɛ ntɛm," Ɔnanmusifo Titiriw Smith kaa no denneennen, na ɔkaee wɔn wɔn adwuma no. "Oduruyɛfo no ne Owura Perdu wɔ dɔnhwerew biako pɛ, enti kɔ w"anim."
  
  Wɔde nne koro too dwom bere a wowiee aduruyɛ mu nhwehwɛmu no sɛ: "Yiw, owura."
  
  Bere a wɔne oduruyɛfo no wiei no, Patrick de no kɔɔ abansoro so baabi a na Perdue ne ne butler retwɛn no. Ɛhɔ na Patrick faa awɛmfo atrae bi wɔ antweri no atifi.
  
  "Biribi foforo bɛba, owura?" - Charles bisaa bere a oduruyɛfo no buee Perdu dan mu pon maa no.
  
  "Dabi, meda wo ase, Charles. Wubetumi akɔ," Perdue buae denneennen ansa na Charles reto ɔpon no mu. Charles da so ara te afobu nka kɛse sɛ ɔbɔɔ n"adwumawura no bruu, nanso na ɛte sɛ nea Perdue fi komam wɔ ne ntease mu.
  
  Wɔ Perdue kokoam adwumayɛbea hɔ no, ɔne oduruyɛfo no twɛn, na wɔankasa anaasɛ wɔanhinhim, bere tiaa bi, tiee basabasayɛ biara wɔ ɔpon no akyi. Na basabasayɛ nnyigyei biara nni hɔ, na wɔfaa sum ase ntokuru a wɔde hwɛ nneɛma a ɛwɔ Purdue ɔfasu no mu biako mu no, wotumi hui sɛ obiara retie.
  
  "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ mekwati sɛ mɛka mmofra asɛm a ɛfa aduruyɛ mu kasakoa ho de ama w"aseresɛm ayɛ kɛse, akwakoraa, sɛ mɛkɔ so atra suban mu nkutoo a. Ma wonhu, eyi yɛ ɔkwan a ɛyɛ hu a ɛde ne ho hyɛ me tumi a ɛyɛ nwonwa no mu," saa na oduruyɛfo no kae, na ɔde n"aduru dan no sii fam. "So wunim sɛnea mekoe sɛ mɛma Oduruyɛfo Beach de ne bag dedaw no fɛm me?"
  
  Perdue de anigye serewee bere a amanneɛbɔfo no de n"ani kyerɛɛ ahwehwɛ tuntum a ɛnyɛ ne de akyi no sɛ: "Su, Sam." "Ná ɛyɛ w"adwene sɛ wobɛsakra wo ho sɛ Oduruyɛfo Beach. Sɛ yɛbɛka a, m"agyenkwa no te dɛn?"
  
  Ná Purdue nkwagye kuw no yɛ nnipa baanu a wonim ne dɔfo Oduruyɛfo Nina Gould, Katolek sɔfo ne oduruyɛfo a ɔhwɛ ayarefo nyinaa a ofi Oban, Scotland. Wɔn baanu no faa no sɛ wobegye Perdue afi owu a ɛyɛ atirimɔdensɛm mu wɔ Yvette Wolf bɔne a ɔyɛ Order of the Black Sun kuw no muni a odi kan a wonim no sɛ Ɛna ma ne yerenom fasistfo no dan ase.
  
  "Ɔreyɛ yiye, ɛwom sɛ ne bo afuw kakra wɔ n"amanehunu a ɔne wo ne Paapa Harper dii wɔ saa hell fie no akyi de. Migye di sɛ nea ɛmaa ɔbaa saa kwan yi so no bɛma wayɛ obi a ɔfata sɛ ɔkyerɛw nsɛm ho amanneɛbɔfo kɛse, nanso ɔpow sɛ ɔbɛma hann biara aba so," Sam de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Ɔsomfo no nso ani gye ho, na ɛma me bɔɔl no yɛ me yaw kɛkɛ, wunim."
  
  Perdue serewee. "Migye di sɛ ɛte saa. Gye me di, Sam, nea yegyaw wɔ saa ofie dedaw a ahintaw no mu no, eye sɛ yebegyaw a yenhu. Nina te dɛn?"
  
  "Ɔwɔ Alexandria reboa tete nneɛma akorae no ma wɔkyerɛw akorade a yɛahu no bi din. Wɔpɛ sɛ wɔde Alexander Ɔkɛseɛ no din to ɔyɛkyerɛ pɔtee yi so - biribi te sɛ Gould/Earle Find, de hyɛ Nina ne Joanna adwumaden a wɔyɛe de huu Olympias Krataa ne nea ɛtete saa no anuonyam. Nokwarem no, wɔammɔ wo din a wobu no no. Nnuru a wɔde twitwiw nipadua mu."
  
  Perdue kae sɛ: "Mihu sɛ yɛn babea no wɔ nhyehyɛe akɛse," na ɔserewee brɛoo na n"ani gyei sɛ ɔtee sɛ awiei koraa no abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ feisty, onyansafo na ne ho yɛ fɛ no renya agyede a ɛfata no afi nhomasua wiase no hɔ.
  
  "Yeah, na ɔda so ara rebisa me sɛnea yebetumi ayi wo afi saa ahokyere yi mu prɛko pɛ, a mpɛn pii no ɛsɛ sɛ mesesa asɛm no kɔ so efisɛ... yiw, nokwarem no, minnim baabi a ɛkɔ," Sam kae.de nkɔmmɔbɔ no kɔɔ ɔkwan a anibere wom so.
  
  "Wiɛ, ɛno nti na wowɔ ha, akwakoraa," Perdue guu ahome. "Na minni bere pii a mede bɛhyɛ wo ma, enti tena ase nnom whisky."
  
  Sam de ahopopo kae sɛ, "Nanso owura, meyɛ oduruyɛfo a ɔfrɛ me. Wobɛyɛ dɛn anya akokoduru?" Ɔde ne kuruwa no maa Perdue sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi de grouse ayɛ no tint. "Nyɛ ɔkwasea, afei."
  
  Na ɛyɛ anigye sɛ Sam Cleave aseresɛm no yɛɛ no ayayade bio, na ɛmaa Perdue nyaa anigye kɛse sɛ obehu amane bio wɔ nsɛm ho amanneɛbɔfo no mmerantebere mu nkwaseasɛm no ho. Ná onim yiye sɛ obetumi de n"asetra adi Cleve mu ahotoso na bere a ɛho hia kɛse no, n"adamfo no betumi afa ne yɔnko dwumayɛni a ɔyɛ adwumaden no dwumadi ntɛm ara na ɔyɛɛ no fɛfɛɛfɛ. Sam betumi adan ntɛm ara afi Scotlandni kwasea mu akɔyɛ obi a ɔwɔ ahoɔden a ɔhyɛ mmara so - su a ɛsom bo kɛse wɔ wiase a asiane wom a asumansɛm nkaedum ne nyansahu mufo a wɔyɛ nwonwa wom no mu.
  
  Mmarima baanu no traa abrannaa no apon ano, wɔ mu pɛɛ sɛnea ɛbɛyɛ a ntama fitaa a wɔde ahama ayɛ a ɛyɛ den no betumi de wɔn nkɔmmɔbɔ no asie na aniwa a ɛhwɛ sare no ahwɛ. Wɔde nne a ɛba fam kasae.
  
  Perdue kae sɛ: "Ne tiaatwa mu no, ɔbea bi a ɔyɛ ɔbea a ɔkyeree me sie, ne Nina a wɔkyeree no maa saa asɛm no ba no yɛ Black Sun muni bi a wɔfrɛ no Joseph Karsten."
  
  Sam kyerɛw din no wɔ nhoma bi a asɛe a na okura wɔ ne jacket kotoku mu mu. "So wawu dedaw?" Sam bisae te sɛ nea biribiara nsii. Nokwarem no, na ne nne yɛ nea ɛyɛ nokware araa ma na Perdue nnim sɛ ebia ɛsɛ sɛ ɔhaw ne ho anaasɛ n"ani begye wɔ mmuae no ho.
  
  Perdue buae sɛ: "Dabi, ɔte ase yiye."
  
  Sam maa n"ani so hwɛɛ n"adamfo a ne ti nhwi yɛ dwetɛ no. "Nanso yɛpɛ sɛ owu, ɛnte saa?"
  
  "Sam, ɛsɛ sɛ eyi yɛ anifere kwan so adeyɛ. Awudisɛm yɛ ma mmarima ntiantiaa," Perdue ka kyerɛɛ no.
  
  "Pa ara? Ka saa kyerɛ ɔbea panyin a ne ho yɛ hare a ɔyɛɛ wo eyi no," Sam bɔɔ ose, na ɔde ne nsa kyerɛɛ Perdue amu no so. "Anka ɛsɛ sɛ Order of the Black Sun no ne Nasi Germany, m"adamfo no wuwu, na mɛhwɛ ahu sɛ wɔayera ansa na mada m"adaka mu."
  
  Perdue kyekyee ne werɛ sɛ: "Minim, na m"ani sɔ nsi a wɔde begyae wɔn a wɔkasa tia me no kyerɛwtohɔ no. Mepɛ ankasa. Nanso twɛn kosi sɛ wubehu asɛm no nyinaa. Afei ka kyerɛ me sɛ nea mayɛ ho nhyehyɛe no nyɛ nnuru a wɔde kum mmoawa a eye sen biara."
  
  Sam penee so sɛ: "Ɛyɛ," na ɛmaa ɔpɛ a ɔwɔ sɛ obegyae ɔhaw a ɛte sɛ nea ɛtra hɔ daa a wɔn a wɔda so ara kura SS nnipa atitiriw no abrabɔ bɔne no de bae no so tew kakra. "Kɔ so, ka nea aka no kyerɛ me."
  
  Perdue gye toom sɛ: "W"ani begye nsakrae yi ho, sɛnea na ɛyɛ abasamtu ma me no." "Joseph Karsten nyɛ obiara sɛ Joe Carter, mprempren Secret Intelligence Service no panyin."
  
  "Yesu!" - Sam de ahodwiriw teɛɛm. "Worentumi nyɛ aniberesɛm! Ɔbarima no yɛ Britania te sɛ awia tii ne Austin Powers."
  
  Mmuae a efi Perdue hɔ bae sɛ: "Eyi ne ɔfã a ɛma m"adwene tu fra, Sam." "Wote nea merenya wɔ ha no ase?"
  
  Sam buae brɛoo bere a n"adwene ne n"ani a ɛkyinkyin no tuu mmirika faa nkitahodi ahorow a ebetumi aba nyinaa mu no sɛ: "MI6 refa w"agyapade wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so." "Abibifo Sun ahyehyɛde no muni bi na ɔhwɛ Britania Ahintasɛm Dwumadibea no so, na obiara nnim biribiara, wɔ mmara kwan so nsisi yi akyi mpo." N"ani a ɛyɛ tuntum no bɔɔ ntɛmntɛm bere a ne ntwahonan no danee ne ho de kataa asɛm no afã horow nyinaa so no. "Perdu, adɛn nti na ohia wo fie?"
  
  Ná Perdue rehaw Sam. Ɛkame ayɛ sɛ na ɛte sɛ nea ɔyɛ anibiannaso, te sɛ nea ne ho atɔ no esiane ahotɔ a onyae bere a ɔkaa ne nimdeɛ no ho asɛm nti. Ɔde nne a ɛyɛ brɛoo na wabrɛ, de ne nsa twitwiw ne nsa na ɔde ne nsateaa a abue kyerɛe sɛ: "Efi nea misusuwii sɛ mate wɔ saa ɔbonsam adidibea no mu no, wosusuw sɛ nkaedum a Himmler ne Hitler hwehwɛ no nyinaa kura Reichtisusis mu."
  
  Sam kae sɛ: "Ɛnyɛ nea ɛnyɛ nokware koraa," na ɔkyerɛw nsɛm maa n"ankasa de kyerɛw nsɛm.
  
  "Yiw, nanso Sam, nea wosusuw sɛ mede asie ha no yɛ nea wɔabu so dodo. Ɛnyɛ eyi nko. Ɛnsɛ sɛ nea mewɔ wɔ ha no hwe Joseph Karsten nsam da," ɔpiaa Sam anim nsa denneennen! Ɛnyɛ sɛ Asraafo Amanneɛbɔ 6 anaasɛ Owia Tuntum no Nhyehyɛe. Ná saa ɔbarima yi betumi atu nniso ahorow a na tumi krataa a wɔde asie wɔ m"aduruyɛdan ahorow mu no fã pɛ agu!" Na Perdue ani ayɛ nsuo, na ne nsa dedaw a ɛwɔ Sam honam ani no ho popo berɛ a ɔresrɛ ne deɛ baako pɛ a ɔtumi de ho to no so no.
  
  Sam kae sɛ: "Ɛyɛ, akokɔ dedaw," na na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛbrɛ Perdue anim a ɛyɛ basaa no ase.
  
  Ɔpepepemfo no toaa so sɛ: "Tie, Sam, obiara nnim nea meyɛ." "Obiara nni yɛn afã wɔ line no mu a onnim sɛ Nasini bi a ɔyɛ fucking na ɔhwɛ Britain ahobammɔ so. Mehia wo, nsɛm ho amanneɛbɔfo kɛse a ɔyɛ nhwehwɛmu, Pulitzer Prize nkonimdifo, amanneɛbɔfo a wagye din... sɛ wubebue saa ɔkwasea yi parachute no zip, okay?"
  
  Sam nyaa nkrasɛm no, na ɛyɛɛ den na emu da hɔ. Na otumi hu sɛ Dave Perdue a ne ho yɛ anigye bere nyinaa na ɔboaboa ano no wɔ mpaapaemu wɔ n"abannennen no mu. Na ɛda adi sɛ saa nkɔso foforo yi de agyan a ano yɛ nnam kɛse atwa a emu dɔ kɛse, na na ɛretwa ne kwan wɔ Perdue anom. Na Sam nim sɛ ɛsɛ sɛ ɔhwɛ saa asɛm yi so ansa na Karsten sekan no atwe ɔsram kɔkɔɔ kɔkɔɔ atwa Perdue menewa ho ahyia na ɛde no aba awiei daa. Ná n"adamfo no wɔ ɔhaw kɛse mu na na ne nkwa da asiane mu pefee, sen bere biara.
  
  "Hena bio na onim onipa ko a ɔyɛ ankasa? So Paddy nim?" - Sam bisae, na ɔmaa nea ɔde ne ho hyɛɛ mu no mu daa hɔ sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi asi baabi a obefi ase ho gyinae. Sɛ Patrick Smith nim sɛ Carter yɛ Joseph Karsten a, ebia ɔbɛsan akɔ asiane mu bio.
  
  "Dabi, wɔ asɛm no mu no ohui sɛ biribi rehaw me, nanso misii gyinae sɛ mede ade kɛse a ɛte saa bɛbɛn me moma so yiye. Ɔwɔ sum mu wɔ saa asɛm no ho wɔ saa bere yi mu," Perdue sii so dua.
  
  Sam gye toom sɛ: "Misusuw sɛ eye sen saa kwan yi so." "Momma yɛnhwɛ sɛnea yebetumi asiw nea ebefi mu aba a anibere wom ano bere a yɛresusuw sɛnea yɛbɛbɔ saa ɔkwasea yi akuturuku wɔ ɔkraman anom no."
  
  Ná Perdue da so ara asi ne bo sɛ obedi afotu a Joan Earl de mae bere a na wɔrebɔ nkɔmmɔ wɔ Newfoundland nsukyenee a atɛkyɛ wom mu bere a wobuee Alexander Ɔkɛseɛ no ano no akyi, na ɔdan kɔɔ Sam nkyɛn. "Mesrɛ wo kɛkɛ, Sam, ma yɛnyɛ no me kwan so. Mewɔ nea enti a meyɛ eyinom nyinaa."
  
  "Mehyɛ bɔ sɛ, yebetumi ayɛ no wo kwan so, nanso sɛ nneɛma fi yɛn nsam a, Perdue, mɛfrɛ atuatewfo kuw no sɛ wɔmmɛboa yɛn. Karsten yi wɔ tumi bi a yɛn nkutoo rentumi nko. Mpɛn pii no wɔ asraafo amansɛmdi nkorabata a ɛkorɔn no mu no, kyɛm bi wɔ hɔ a wontumi nkɔ mu koraa, sɛ wunim nea mepɛ sɛ meka a," Sam bɔɔ kɔkɔ. "Saa nkurɔfo yi wɔ tumi te sɛ ɔhemmaa no asɛm, Perdue. Saa ɔkwasea yi tumi yɛ yɛn akyide koraa na ɔkata so te sɛ ɔkraman a ɔde ne ho too nwura adaka mu. Obiara renhu da. Na obiara a ɔbɛka asɛm no, wobetumi atutu no ntɛm."
  
  "Yiw, minim." Gye me di, minim ɔsɛe a ebetumi de aba no yiye," saa na Perdue gye toom. "Nanso mempɛ sɛ obewu sɛ minni ɔkwan foforo biara a mɛfa so a. Mprempren de, mede Patrick ne me mmaranimfo kuw no bedi dwuma de akora Karsten so bere tenten biara a metumi."
  
  "Okay, ma menhwɛ abakɔsɛm bi, agyapade ho nkrataa, towtua ho kyerɛwtohɔ ne ne nyinaa mu. Dodow a yesua saa ɔkwasea yi ho ade no, dodow no ara na ɛsɛ sɛ yɛkyere no." Afei de na Sam wɔ ne kyerɛwtohɔ ahorow nyinaa nnidiso nnidiso, na afei a na onim baabi a ɔhaw a Perdue rehyia no kodu no, na wasi ne bo sɛ ɔde n"anifere bedi dwuma de ako atia.
  
  Perdue homee sɛ: "Onipa pa," na ne ho tɔɔ no sɛ ɔreka eyi akyerɛ obi te sɛ Sam, obi a obetumi de ne ho ato no so sɛ ɔde ne ho bɛhyɛ mu pɛpɛɛpɛ. "Afei, misusuw sɛ ɛsɛ sɛ akɔre a wɔwɔ ɔpon yi akyi no hu sɛ wo ne Patrick wie m"aduruyɛ mu nhwehwɛmu."
  
  Bere a Sam hyɛ ne Dr. Beach atade na Patrick Smith de anifere kwan so redi dwuma no, Perdue ne ne mpa pon no dii nkra. Sam hwɛɛ n"akyi. "Akisikuru abu so wɔ nna mu adeyɛ a ɛte sɛɛ mu, Owura Perdue. Mehunuu yei dodoɔ no ara wɔ amammuifoɔ ne...intelligence agents...nanso ɛnyɛ biribiara a ɛsɛ sɛ ɛhaw me ho. Tena apɔwmuden na mɛhu wo nnansa yi ara."
  
  Perdue yerae wɔ ne dan mu sɛ ɔrebɛserew, bere a na Sam yɛ obi a wɔde abufuw hwɛɛ no mpɛn pii wɔ kwan a ɛkɔ anim apon no so no. Ɔde ne ti too fam wɔ animtew mu, na ɔne ne mmofraberem adamfo no fii agyapade no mu. Na Patrick asua Sam a ɔpae mu ka no, nanso saa da yi na ɔrehyia ɔhaw kɛse sɛ ɔbɛkura ne adwumayɛfo suban a ɛyɛ katee no mu, anyɛ yiye koraa no kosii sɛ wɔforoo ne Volvo na wofii agyapade no mu - wɔ nhama mu.
  
  
  5. 5.
  Awerɛhow a ɛwɔ Villa d"Chantal afasu no mu
  
  
  
  Entrevo - nna mmienu akyi
  
  
  Anwummere a na ɛyɛ hyew no antumi amma Madame Chantal nan mu ayɛ hyew bere a ɔtwee stokɛ foforo bi guu ne sirikyi tights so no. Ná ɛyɛ osutɔbere, nanso wɔ ne fam no, na awɔw bere mu awɔw no wɔ baabiara a ɔkɔ dedaw.
  
  Ne kunu de nyansahyɛ mae, na ɔteɛɛ ne krataa ne mpɛn ɔha sɛ: "Misuro sɛ biribi asɛe wo, ɔdɔfo." "So wugye di sɛ wuntumi nhu amane ara kwa anadwo yi na wo ne me mmra? Wunim, sɛ nkurɔfo kɔ so hu sɛ me nkutoo mereba apontow ase a, ebia wobefi ase asusuw sɛ biribi nkɔ yiye wɔ yɛn ntam."
  
  Ɔde dadwen hwɛɛ no. "Ɛnsɛ sɛ wohu sɛ ɛkame ayɛ sɛ yɛabɔ ka, wunim? Ebia sɛ wo ne me nni hɔ a, ɛbɛkanyan nsɛmmɔnedi na atwetwe adwene aba yɛn so. Ebia nnipa a wɔnteɛ no reyɛ yɛn tebea no mu nhwehwɛmu de adi wɔn anigye a wɔwɔ sɛ wobehu nneɛma pii no ho dwuma ara kwa. Wunim sɛ mehaw me ho kɛse na ɛsɛ sɛ mekura Ɔsomfo no ne wɔn a wɔwɔ kyɛfa no apɛde pa mu, anyɛ saa a yɛawie."
  
  "Yiw, nokwarem no mepɛ." Gye me di kɛkɛ bere a meka sɛ ɛrenkyɛ yɛrenhaw yɛn ho sɛ yɛbɛkora agyapade no so," ɔde nne a ɛyɛ mmerɛw maa no awerɛhyem.
  
  "Dɛn na ɛkyerɛ? Meka kyerɛɛ wo sɛ, mentɔn abohene. Eyi nkutoo ne adanse a aka a ɛkyerɛ sɛ yɛwɔ dibea!" Ɔkaa no pintinn, ɛwom sɛ na ne nsɛm no fi dadwen kɛse sen abufuw de. "Mo ne me mmra anadwo yi na hyɛ biribi a ɛyɛ fɛ, sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛboa me ara kwa sɛ mɛfata ama dwuma a ɛsɛ sɛ midi sɛ aguadifo a odi yiye ankasa."
  
  "Henri, mehyɛ bɔ sɛ mɛka wo ho wɔ nea edi hɔ no mu. Mete nka kɛkɛ sɛ metumi de anigye ayɛ m"anim bere tenten saa bere a mereko atia atiridiinini ne ɛyaw bi no." Chantal de nantew a ɛyɛ ahomegye kɔɔ ne kunu nkyɛn, na ɔserewee. Ɔteɛɛ ne krataa no na ɔfee n"ano wɔ n"afono so. Ɔde ne nsa akyi guu ne moma so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ sɛnea ne ho yɛ hyew, afei ɔtwee ne ho wɔ ɔkwan a ɛda adi so.
  
  "Dɛn?" - a obisae.
  
  "O me Nyankopɔn, Chantal. Minnim atiridii ko a wowɔ, nanso ɛte sɛ nea nea ɛne no bɔ abira na ɛrekɔ so. Wo ho yɛ nwini te sɛ... funu," awiei koraa no ɔpiaa ntotoho bi a ɛyɛ abofono.
  
  Ɔde anibiannaso buae sɛ: "Meka kyerɛɛ wo sɛ, m"ani nnye ho sɛ mɛhyɛ w"afã sɛnea ɛsɛ sɛ baron yere yɛ no." Afei yɛ ntɛm, ebia wobɛka akyi, na ɛno nyɛ nea wogye tom koraa."
  
  Henri serewee sɛ: "Yiw, me wura," nanso na ne koma da so ara retu mmirika esiane ahodwiriw a ɛne sɛ ɔtee ne yere honam ani a na ne hyew sua araa ma na ontumi nte nea enti a n"afono ne n"ano da so ara yɛ kɔkɔɔ no ase nti. Ná Baron no nim sɛnea ɔde ne nkate besie yiye. Ná eyi yɛ ahwehwɛde a ɛwɔ n"abodin ne ɔkwan a ɔfa so yɛ adwuma. Ofii hɔ bere tiaa bi, na na ɔpɛ sɛ ɔbɛsan ahwɛ ne yere a ɔrewosow ne nsa afi wɔn Belle Époque abankɛse no anim pon a wɔabue mu no so akɔ, nanso osii gyinae sɛ ɔbɛkɔ so ada ne ho adi.
  
  Wɔ April anwummere no wim a na ɛhɔ yɛ hyew no ase no, Baron de Martin ampɛ sɛ ofii ne fie, nanso ne yere ani gyee kokoamsɛm no ho nkutoo. Nanso, wɔanyɛ eyi sɛnea ɛbɛyɛ a wɔn nkutoo bɛtra hɔ. Ɔde ahopere siesiee ne ho sɛ obegye ne hɔho no, efisɛ odii kan gyee abohene abiɛsa fii ne kunu sikakorabea hɔ. Ná Celeste yɛ nwonwa, na na ne ho yɛ nwonwa araa ma na ɔmpɛ sɛ ɔne no tetew mu, nanso na nea ɔpɛ fi alchemist no hɔ no ho hia kɛse.
  
  Ɔde abohene no too velvet ntama a ɛyɛ ahabammono a wɔatwa afi atade a ɔtaa hyɛ kɔ apontow ahorow te sɛ nea ne kunu gyaw kɔe nkyɛe no so sɛ: "Anadwo yi mɛgye yɛn nkwa, me dɔfo Henri." Bere a Chantal de ayamye repetepete ne nsa a ɛyɛ nwini no so no, ɔteɛɛ mu kɔɔ ogya a ɛwɔ ogya dan no mu no so sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛma ayɛ hyew. Mantel dɔn no a ɛrebɔ a ɛyɛ pɛ no na ɛkɔɔ ofie a ɛhɔ yɛ dinn no mu, na ɛkɔɔ dial no fã a ɛto so abien no so. Ná ɔwɔ simma aduasa ansa na ɔreba. Ná ne fiehwɛfo no nim n"anim dedaw, na na ne boafo no nso nim, nanso na wonnya nkaa ne mmae ho amanneɛ.
  
  Wɔ ne da biara da nsɛm nhoma mu no, ɔkyerɛw da no ho asɛm bi, na ɔkaa ne tebea no ho asɛm. Ná Chantal yɛ obi a ɔhwɛ kyerɛwtohɔ so, na ɔyɛ mfoninitwafo ne ɔkyerɛwfo a n"ani gye ho. Ɔkyerɛw anwensɛm maa mmere nyinaa, wɔ anigyede bere a ɛyɛ mmerɛw mpo mu no, ɔhyehyɛɛ anwensɛm de kae no. Wɔsan hwɛɛ da biara da afahyɛ ho nkae mu wɔ nsɛmma nhoma ahorow a atwam mu de dii ne ho akɔnnɔ a na ɔwɔ no ho dwuma. Ná Chantal ani gye kokoam nsɛm ne tete nneɛma ho kɛse, na ɔde ne da biara da nsɛm a wɔakyerɛw no siee nhoma ahorow a wɔakyekyere ne bo a ne bo yɛ den mu na n"ani gyee ho ankasa sɛ ɔkyerɛw n"adwene.
  
  
  Ɔberɛfɛw da 14, afe 2016. Ne man yɛ Entrevaux
  
  Misusuw sɛ mereyare. Me nipadua no yɛ nwini a ɛyɛ nwonwa, ɛwom sɛ ɛkame ayɛ sɛ ɛwɔ abɔnten no nnu digrii 19 de. Ogya a ɛwɔ me nkyɛn mpo te sɛ nea ɛyɛ m"ani so adwemmɔne ara kwa; Mihu ogyaframa no a mente ɔhyew no nka. Sɛ ɛnyɛ me nsɛm a egye ntɛmpɛ a, anka mɛtwa nnɛ nhyiam no mu. Nanso mintumi. Ɛsɛ sɛ mede ntade a ɛyɛ hyew ne bobesa di m"ani kɛkɛ na amma awɔw no anbɔ dam.
  
  Yɛatɔn biribiara a yebetumi de ama adwuma no akɔ so na misuro ma me dɔfo Henry akwahosan. Ɔnna na mpɛn pii no ɔne obi ntam kwan ware wɔ nkate fam. Minni bere pii a mede bɛkyerɛw pii, nanso minim sɛ nea merebɛyɛ no bɛma yɛafi sikasɛm mu tokuru a yɛwɔ mu no mu.
  
  Owura Raya, Egyptni alchemist bi a ɔwɔ din a mfomso biara nni ho wɔ n"afɛfo mu no rebɛsra me anwummere yi. Yɛnam ne mmoa so bɛma aboɔden abo kakraa bi a aka no bo akɔ soro, a ɛbɛsom bo kɛse bere a matɔn no. Sɛ akatua no, mema no Celeste, adeyɛ a ɛyɛ hu, titiriw wɔ me dɔfo Henri a n"abusua bu ɔbo no sɛ kronkron na wayɛ ne wura fi tete no ho. Nanso eyi yɛ sika ketewaa bi a wobetumi de ama de agye diamond afoforo a wɔbɛhohoro na wɔama ne bo akɔ soro, a ɛbɛma yɛn sikasɛm tebea asan aba na aboa me kunu ma wakora ne barony ne n"asase so.
  
  Me ne Anna, Louise bɛyɛ stage-in break-in ansa na Henry asan aba sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi akyerɛkyerɛ Celeste no ayera no mu. Me koma yɛ me yaw ma Henri sɛ meregu n"agyapade ho fĩ wɔ saa kwan yi so, nanso mete nka sɛ eyi nkutoo ne ɔkwan a yɛbɛfa so asan de yɛn gyinabea aba ansa na yɛakɔ sum mu na yɛakɔ awiei wɔ animguase mu. Nanso me kunu benya so mfaso na ɛno ara ne nea ɛho hia me. Merentumi nka eyi nkyerɛ no da, nanso sɛ ne ho tɔ no na ne ho tɔ no wɔ ne post no mu pɛ a, ɔbɛda yiye bio, adidi yiye na n"ani agye. Ɛsom bo sen aboɔden abo biara a ɛhyerɛn koraa.
  
  - Nnwom a wɔde di dwuma
  
  
  Bere a Chantal de ne nsa hyɛɛ ne din ase wiei no, ɔsan hwɛɛ dɔn a ɛwɔ ne dan mu no bio. Ɔkyerɛwee kakra. Sɛnea ɛte daa no, ɔde da biara da nsɛmma nhoma no too baabi a ɛwɔ Henri nana panyin mfonini no akyi na osusuw nea anka ebetumi ama ne paw no adi nkogu ho. Baabi wɔ n"adwene mu sum no mu, bere a na ɔrekyerɛw no, ɔtee sɛ dɔn no rebɔ dɔnhwerew no, nanso wamfa n"adwene ansi so, sɛnea ɛbɛyɛ a ne werɛ remfi nea ɔpɛ sɛ ɔkyerɛw wɔ da biara da nsɛmma nhoma kratafa so ma saa da no. Afei ɛyɛɛ no nwonwa sɛ ohui sɛ nsa tenten a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ no so atew afi dumien akodu anum.
  
  "Woaka akyi simma aduonu nnum dedaw?" - de asɛm a ɛyɛ sereserew tow shawl foforo guu ne mmati a ɛrepopo so. "Anna!" - frɛɛ ne fiehwɛfoɔ berɛ a ɔfaa poker no sɛ ɔrekɔsɔ ogya no. Bere a ɔde dua foforo bɔɔ akuturuku no, ɛtetew ogyaframa a ɛrehyew guu afiri no ano, nanso wannya bere amfa ne nsa anka ogyaframa no na ama ayɛ den. Esiane sɛ na Chantal ne Raya nhyiam no akyɛ nti, na onnya bere pii mfa nwie wɔn aguadi abusuabɔ no ansa na ne kunu asan aba. Eyi maa ofie wura no ho dwiriw no kakra. Ntɛm ara, bere a ɔdan n"akyi wɔ ogya dan no anim akyi no, na ɛsɛ sɛ obisa n"adwumayɛfo sɛ ebia ne hɔho no afrɛ sɛ ɔrebɛkyerɛkyerɛ nea enti a ɔkaa akyi no mu anaa. "Anna! Ɛhe na wowɔ, Onyankopɔn nti? "ɔteɛɛm bio, na wante ɔhyew a efi ogyaframa a ɛkame ayɛ sɛ ɛreteɛteɛ ne nsateaa mu no nka.
  
  Chantal ante mmuae biara amfi n"afenaa, ne fiehwɛfo, anaa ne boafo hɔ. Ɔde ahopere faa ɔkwan no so kɔɔ villa no apuei fam no, ɔkaa ne tirim sɛ: "Nka nkyerɛ me sɛ wɔn werɛ fii sɛ wɔyɛɛ adwuma boro so anadwo yi." "Anna! Bridget!" Ɔfrɛɛ denneennen afei bere a ɔretwa adididan pon no ho ahyia, a na esum nkutoo na ɛwɔ akyi no. Bere a Chantal rehuruhuruw wɔ sum mu no, na otumi huu kɔfe afiri no hann a ɛyɛ borɔdɔma, ɔfasu no socket ahorow no kanea a ɛwɔ kɔla ahorow pii ne ne mfiri ahorow bi; Eyi ne sɛnea na ɛte bere nyinaa bere a mmeawa no kɔ da no akyi. Ɔbɔɔ n"ano sɛ: "Me Nyankopɔn, wɔn werɛ afi," na ɔde ahoɔden guu ahome bere a awɔw no kyeree ne mu te sɛ nsukyenee a ɛka honam ani a ɛyɛ nwini no.
  
  Villa wura no de ahopere tu faa akwan no so, na ohui sɛ ɔno nkutoo na ɔwɔ fie. Onwiinwii sɛ: "Ɛyɛ kɛse, afei ɛsɛ sɛ mede eyi di dwuma yiye." Ɔka kyerɛɛ ɔpon a wɔato mu a na ne boafo no taa di Chantal towtua, adɔe adwuma, ne nsɛm ho amanneɛbɔfo di ho dwuma wɔ akyi no sɛ: "Louise, anyɛ yiye koraa no ka kyerɛ me sɛ woda so ara yɛ adwuma." Ná wɔato nnua pon a ɛyɛ sum no mu, na mmuae biara amfi mu. Chantal abam bui.
  
  Sɛ ne hɔho no da so ara ba mpo a, anka ɔrennya bere a ɛdɔɔso a ɔde bɛbɔ sobo a ɛfa abubuw ne hyɛn mu a ɔbɛhyɛ ne kunu ma ɔde akɔdan no no ho. Bere a ɔde n"ano nwiinwii bere a ɔnam no, ɔdehye no kɔɔ so twee ne ntade a wɔde hyɛ ne ho no faa ne moma so na ɔkataa ne kɔn akyi, na ɔmaa ne ti nhwi no baa fam ma ɛyɛɛ biribi a ɛbɛma watumi abɔ ne ho ban. Ná ɛyɛ bɛyɛ anadwo nnɔnsia bere a ɔhyɛn dan a wɔtra mu no mu no.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ tebea no mu basabasayɛ no maa ne menewam. Ɔka kyerɛɛ n"adwumayɛfo no wɔ ɔkwan a ɛnyɛ nea wontumi nsi pi so sɛ wɔbɛhwɛ kwan sɛ Owura Rye bɛhwɛ kwan, nanso nea ɛyɛɛ no nwonwa kɛse ne sɛ ɛnyɛ ne boafo ne ne fiehwɛfo nkutoo, na mmom ne hɔho no nso kwatii nhyehyɛe no. So ne kunu nyaa ne nhyehyɛe no ho mframa na ɔmaa ne nkurɔfo anadwo akwamma sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenhyia Owura Raya? Na nea ɛhaw adwene kɛse mpo no, so Henry faa ɔkwan bi so yii Raya fii hɔ?
  
  Bere a ɔsan kɔɔ baabi a ɔde velvet ntama a wɔde diamond abiɛsa ayɛ no, Chantal tee nka sɛ ne ho dwiriw no kɛse sen sɛ ɔno nkutoo bɛba fie kɛkɛ. Ahomegye a ɛyɛ hu guan fii ne ho bere a ɔde ne nsa kataa n"ano bere a ohui sɛ ntama hunu no. Nusu baa n"ani so, na ɛsɔree denneennen fii ne yafunu mu bun mu na ɛbɔɔ ne koma mu. Wowiaa abo no, nanso nea ɛmaa ne ho dwiriw no kɛse ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ obi tumi faa bere a na ɔwɔ fie hɔ no. Wɔammu ahobammɔ ho nhyehyɛe biara so, na ɛmaa Madame Chantal ho dwiriw no wɔ nkyerɛkyerɛmu pii a ebetumi aba no ho.
  
  
  6. 6.
  Bo a ɛkorɔn
  
  
  'Eye se wobenya din pa sene ahonyade'.
  
  -Ɔhene Salomo
  
  
  Mframa no fii ase bɔɔ, nanso na entumi mmu kommyɛ a ɛwɔ villa no mu, faako a Chantal gyinaa hɔ a na nusu resu esiane nea wahwere no nti. Ɛnyɛ ne diamond a ɔhweree ne Celeste no bo a wontumi nsusuw ho nko, na mmom biribiara a aka esiane korɔnbɔ no nti na ɛyerae.
  
  "Wo kwasea a onni amemene! Hwɛ yiye wɔ nea wopɛ, ɔkwasea a ɔyɛ ɔkwasea!" ɔteɛɛm faa ne nsateaa nnommumfa mu, na odii nea efii ne mfitiase nhyehyɛe no mu bae a wɔakyinkyim no ho awerɛhow. "Afei enhia sɛ wudi atoro kyerɛ Anri. Wowiaa wɔn ankasa!"
  
  Biribi tu wɔ abrannaa no so, na anammɔn a ɛrebɔ denneennen wɔ nnua a wɔde ayɛ fam no so. Ofii ntama a ɛhwɛ anim sare no akyi hwɛɛ fam sɛ ebia obi wɔ hɔ anaa, nanso na obiara nni hɔ. Ná wɔte nnyigyei bi a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu a ɛrebɔ denneennen wɔ antweri fã a efi dan a wɔtra mu no mu sian, nanso Chantal antumi amfrɛ polisifo anaa adwumakuw a ɛhwɛ ahobammɔ so no sɛ wɔmmɛhwehwɛ no. Ná wɔbɛto hintidua wɔ nsɛmmɔnedi ankasa bi a bere bi na wɔayɛ no atoro so, na na wakɔ ɔhaw kɛse mu.
  
  Anaasɛ na ɔbɛyɛ?
  
  Nea ebefi ɔfrɛ a ɛte saa mu aba ho nsusuwii yɛɛ n"adwene ayayade. So wakata ne nnyinaso nyinaa so sɛ wɔda wɔn ho adi a? Sɛnea ɛte no, ɔbɛpɛ sɛ ɔhyɛ ne kunu abufuw na ɔde ne ho to asiane mu sɛ ne bo afuw asram pii sen sɛ obi a ɔhyɛn ne ho so a ne nyansa a obetumi atwa ne fie ahobammɔ nhyehyɛe no ho akum no.
  
  Ɛyɛ papa sɛ wubesi w"adwene, ɔbea. Bere resa. Sɛ owifo bi rebɛkum wo a, na woresɛe wo bere ama wasiesie wo fie.Ne koma bɔɔ ne moma so wɔ ehu mu. Ɔkwan foforo so no, sɛ wofrɛ polisifo na woda wo nhyehyɛe adi a, ebia Henry begyae wo aware esiane sɛ woahwere Celeste nti; efisɛ mpo wunyaa akokoduru susuw sɛ wowɔ hokwan sɛ wode ma!
  
  Ná Chantal ayɛ nwini kɛse araa ma ne honam ani hyew te sɛ nea efi awɔw mu wɔ ntade a ɛyɛ den no ase. Ɔde ne mpaboa bɔɔ kapet no so sɛnea ɛbɛyɛ a nsu no kɔɔ ne nan so kɛse, nanso ɛkɔɔ so yɛɛ nwini na ɛyɛɛ no yaw wɔ mpaboa no mu.
  
  Bere a ɔhome denneennen akyi no, osii ne gyinae. Chantal sɔree fii n"akongua so na ɔfaa poker no fii ogya dan no mu. Mframa no yɛɛ den, na ɛno nkutoo ne ogya a enni tumi no gyegyeegye a ɛyɛ ankonam no, nanso Chantal maa n"adwene kɔɔ so daa hɔ bere a ofii adi kɔɔ ɔkwan no so sɛ ɔrekɔhwehwɛ faako a ɛyɛ gyegyeegye no fibea no. Wɔ ne kunu nananom a wɔawuwu a wɔayɛ wɔn ho mfonini wɔ mfonini ahorow a ɛwɔ afasu no so no ani a ɛyɛ abasamtu ase no, ɔkaa ntam sɛ ɔbɛyɛ nea obetumi biara atia adwene a ɛnteɛ yi.
  
  Poker a okura ne nsam, na ɔsiane antweri no so nea edi kan fi bere a ɔwosow ne nsa kyerɛɛ Henri kɔe no. Ná Chantal ano ayɛ kusuu, na ɛte sɛ nea ne tɛkrɛma ayɛ den na ɛnyɛ nea ɛfata, na na ne menewa yɛ mmerɛw te sɛ anhwea krataa. Bere a Chantal hwɛɛ Henri abusua no mu mmea mfonini ahorow no, wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛte afobu nka bere a ohui sɛ daimond kɔnmuade a ɛyɛ nwonwa a ɛhyɛ wɔn kɔn mu no. Ɔbrɛɛ n"ani ase mmom sen sɛ ɔbɛma wɔn ahantan anim bere a wɔredome no no ho kwan.
  
  Bere a Chantal nam fie hɔ no, ɔsɔɔ kanea biara; na ɔpɛ sɛ ɔhwɛ hu sɛ baabiara nni hɔ a obiara a wɔmma no akwaaba betumi ahintaw. Wɔ n"anim no, na antweri a ɛwɔ atifi fam no trɛw kɔ abansoro a edi kan no so, na na wotumi te gyegyeegye no fi hɔ. Ne nsateaa yɛɛ no yaw wɔ ɛyaw mu bere a ɔde ne nsa kuraa poker no mu denneennen no.
  
  Bere a Chantal duu fam a wɔde si fam no, ɔdanee ne ho sɛ ɔrekɔfa ɔkwan tenten no so atwa marble fam no akɔdan switch a ɛwɔ abrannaa no so no, nanso ne koma gyinaa nea esum fã no de mae no ho. Ɔsui brɛoo wɔ anisoadehu a ɛyɛ hu a na ɛwɔ n"anim no ho. Wɔ baabi a ɛbɛn switch a ɛwɔ ɔfasu a ɛwɔ akyirikyiri no so no, wɔde nkyerɛkyerɛmu a emu yɛ den mae wɔ dede a ɛyɛ hwirema no ho. Bere a wɔde hama sɛn ɔdan atifi dua bi so no, ɔbea bi nipadua wosow fi ɔfã biako kɔɔ ɔfã foforo wɔ mframa a efi mfɛnsere a wɔabue mu no mu.
  
  Chantal nkotodwe yɛɛ mmerɛw na na ɛsɛ sɛ ɔsiw primal nteɛm a ɛsrɛɛ sɛ wɔnwo no no ano. Ná ɛyɛ Brigid, ne fiehwɛfo no. Ná ɔbarima tenten a ɔyɛ teateaa a wadi mfe aduasa akron no anim yɛ bruu, na ɛyɛ ne honam ani hwɛbea a bere bi na ɛyɛ fɛ no fã a ɛyɛ hu na wɔakyinkyim no ma ɛyɛ hu. Ne mpaboa hwee fam, na efi ne nan ano ntra mita biako. Na ɛte sɛ nea wim tebea a ɛwɔ abrannaa no ase no yɛ arctic ma Chantal, ɛkame ayɛ sɛ ontumi nnyina ano, na wantumi antwɛn ankyɛ ansa na ɔresuro sɛ wɔbɛfa ne nan. Ne ntini hyewee na ɛyɛɛ den esiane awɔw nti, na ɔtee nka sɛ ntini a ɛwɔ ne nipadua mu no mu ayɛ den.
  
  Ɛsɛ sɛ mekɔ soro!ɔteɛɛm wɔ n"adwene mu. Ɛsɛ sɛ midu ogya dan no ho anyɛ saa a mɛyɛ nwini akum. Mɛto me ho mu kɛkɛ na mafrɛ polisifo." Bere a ɔboaboaa n"ahoɔden nyinaa ano no, ɔde ne ho kɔhyɛɛ atrapoe no so, faa so mmiako mmiako, bere a Bridget ani a na wawu no fi nkyɛn hwɛɛ no. Mma nhwɛ no, Chantal! Mma nhwɛ no.
  
  Wɔ akyirikyiri no, na otumi hu ɔdan a wɔtra mu a ɛhɔ yɛ fɛ na ɛhɔ yɛ hyew, biribi a afei de na ɛyɛ ade titiriw a ɛbɛma wanya nkwa. Sɛ obetumi adu ogya dan no ho ara kwa a, anka ɛsɛ sɛ ɔwɛn dan biako pɛ mmom sen sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ ɔbɛhwehwɛ ne fie kɛse no mu afiri kɛse a ɛyɛ hu no mu. Bere a wɔtoo no mu wɔ dan mu no, Chantal susuwii sɛ obetumi afrɛ atumfoɔ no na wabɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ ne ho sɛ onnim abohene a ayera no ho hwee kosi sɛ ne kunu behu. Mprempren de, ɛsɛ sɛ ogye ne fiehwɛfo a ɔdɔ no ne owudifo bi a ebia ɔda so ara wɔ fie hɔ no tom . Nea edi kan no, na ɛsɛ sɛ ɔtra ase, na afei wɔtwe n"aso wɔ gyinaesi a ɛnteɛ ho. Na hama no mu nhyɛso a ɛyɛ hu no te sɛ ahome a ɛyɛ mmerɛw bere a ɛretwam wɔ apon no ano no. Ɔtee nka sɛ ne ho ayɛ no yaw na na ne sẽ rebɔ esiane awɔw nti.
  
  Si apini a ɛyɛ hu fii Louise adwumayɛbea ketewa a ɛyɛ adan a wɔmfa nni dwuma wɔ fam no biako mu bae. Mframa bi a ɛyɛ nsukyenee guan fii ɔpon no ase na tuu mmirika faa Chantal mpaboa so na ɛforoo ne nan. Dabi, mmue ɔpon no, n"akyinnyegye no maa ogye dii. Wunim nea ɛrekɔ so. Yenni bere mfa nhwehwɛ adanse a ɛkyerɛ nea wunim dedaw, Chantal. Bra so. Wonim. Yebetumi ate nka. Te sɛ dae bɔne a ɛyɛ hu a ɛwɔ nan no, wunim nea ɛretwɛn wo. Kɔ ogya no nkyɛn kɛkɛ.
  
  Bere a Chantal ko tiaa ɔpɛ a ɔwɔ sɛ obebue Louise pon no, ogyaee nsa no na ɔdanee ne ho sɛnea ɛbɛyɛ a nea ɛresi apini wɔ mu no bɛkɔ so atra ne ho. Ɔde n"anom a ɛyɛ den no bɔɔ n"ano sɛ: "Yɛda Onyankopɔn ase sɛ akanea no nyinaa asɔ," na ɔde ne nsa bɔɔ ne ho bere a ɔkɔɔ ɔpon a wɔde gye akwaaba a ɛkɔ ogya dan no mu hyerɛn a ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ borɔdɔma no ano no.
  
  Chantal ani so tetew bere a ɔhwɛɛ n"anim no. Mfiase no na onnim sɛ ebia ohui sɛ ɔpon no retu ankasa, nanso bere a ɔrebɛn dan no, ohui sɛ ɛda adi sɛ ɛyɛ brɛoo sɛ ɛbɛto mu. Bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛpere ne ho no, ɔmaa poker no yɛɛ krado maa obiara a ɔreto ɔpon no mu, nanso na ɛsɛ sɛ ɔhyɛn mu.
  
  Na sɛ awudifo bɛboro biako wɔ fie hɔ nso ɛ? Na sɛ nea ɔwɔ dan mu no retwetwe w"adwene afi nea ɔwɔ Louise dan mu no so nso ɛ?, osusuwii, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ obehu sunsuma anaa mfonini bi a ebetumi aboa no ma wate sɛnea asɛm no te ase. Ɛnyɛ bere pa sɛ yɛde eyi bɛba, ɛnne foforo a ɛwɔ yɛn mu kae.
  
  Ná Chantal anim yɛ nsukyenee, na n"anofafa nni kɔla, na na ne nipadua rewosow kɛse bere a ɔrebɛn ɔpon no ano no. Nanso ɛbɔɔ mu denneennen bere a ɔsɔɔ nsa no hwɛe ara pɛ, na ɛtow no fii ahoɔden no mu san n"akyi. Na fam no te sɛ baabi a wɔde nsukyenee tu mmirika na ɔde ahopere san sɔre gyinaa ne nan so, na osui wɔ nkogudi mu bere a abubuw nnyigyei a ɛyɛ hu fi Louise pon akyi bae no. Esiane sɛ na ehu aka Chantal nti, ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛpia ɔdan a wɔtra mu no pon no, nanso na wayɛ mmerɛw dodo esiane awɔw no nti.
  
  Ɔhwee fam, na ɔhwɛɛ ɔpon no ase sɛnea ɛbɛyɛ a obehu ogya dan no hann kɛkɛ mpo. Ebia eyi mpo bɛma wanya awerɛkyekye kakra sɛ ɔyɛɛ ɔhyew no ho mfonini wɔ n"adwenem a, nanso kapet a ɛyɛ den no maa ɛyɛɛ den maa no sɛ obehu. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsɔre bio, nanso na awɔw wom araa ma ɔbobɔw ne ho wɔ ntwea so wɔ ɔpon a wɔato mu no nkyɛn kɛkɛ.
  
  Kɔ adan afoforo no biako mu na kɔgye ntama bi, wo kwasea, osusuwii. Bra, sɔ ogya foforo, Chantal. Ogya dan dunan na ɛwɔ villa no mu, na woasiesie wo ho sɛ wubewu esiane biako nti?Ɔde ahopopo, na ɔpɛ sɛ ɔserew wɔ ahotɔ a efi gyinaesi no mu no ho. Madame Chantal bɔɔ mmɔden sɛ obegyina ne nan so sɛ obedu ahɔhodan a ɛbɛn hɔ a ogya dan wom no mu. Apon anan pɛ na ɛkɔ fam ne anammɔn kakraa bi a ɛkɔ soro.
  
  Si apini a emu yɛ duru a efi ɔpon a ɛto so abien no akyi bae no kaa n"adwene ne ne ntini, nanso na ofie no wura no nim sɛ sɛ wankɔ dan a ɛto so anan no mu a, obewu esiane ɔhyew a ɛba fam nti. Ná ɛwɔ drawer a wɔde kyɛnsee ne kanea pii ahyɛ mu, na na butane a ɛdɔɔso wɔ grate a ɛwɔ ogya dan no anim no mu a ɛbɛpae. Na ne fon wɔ dan mu na na ne kɔmputa ahorow wɔ adan ahorow mu wɔ fam hɔ - beae a na osuro sɛ ɔbɛkɔ, beae a mfɛnsere abue na ne fiehwɛfo a wawu no sie bere te sɛ dɔn wɔ mantelpiece no so.
  
  Ɔpopoe sɛ: "Mesrɛ wo, mesrɛ wo, ma nnua ntra dan no mu," na ɔde ne nsa twitwiw na ɔtwee ne shawl no ano guu n"anim sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obegye ne home a ɛyɛ hyew no bi. Bere a okura poker no denneennen wɔ ne nsa ase no, ohui sɛ dan no abue. Chantal ehu no danee owudifo no ne awɔw no ntam, na na osusuw nea ebekum no ntɛmntɛm no ho bere nyinaa. Ɔde nsiyɛ kɛse bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛboaboa nnua ano wɔ ogya dan a ɛwɔ ɔdan a wɔtra mu no mu, bere a nteɛm a ɛyɛ hu a efi dan foforo no mu no yɛɛ mmerɛw kɛse no.
  
  Ne nsa bɔɔ mmɔden fɛre sɛ ɛbɛkyere dua no, nanso ɛkame ayɛ sɛ na ontumi mfa ne nsateaa nni dwuma bio. Osusuwii sɛ na biribi a ɛfa ne tebea no ho yɛ nwonwa. Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ne fie yɛ hyew yiye na ontumi nhu nsu a efi ne home mu ba no bɔɔ ne nsusuwii a ɛne sɛ wim yɛ nwini soronko wɔ Nice ma saa afe no mu no gui tẽẽ.
  
  Ɔde n"adwene a ɛnteɛ no yɛɛ hyew sɛ: "Eyi nyinaa," na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsɔ gas no wɔ nnua no ase, "sɛnea ɛbɛyɛ a ne ho bɛyɛ hyew bere a awɔw mpo nyɛɛ saa ara!" Dɛn na ɛrekɔ so? Meyɛ nwini ma miwu fi mu!"
  
  Ogya no bɔɔ denneennen, na butane mframa a ɛrehyew no yɛɛ dan no mu a ɛyɛ bruu no kɔla ntɛm ara. "Ow! Fɛfɛɛfɛ!" - a oteaa mu. Ɔmaa poker no sii fam sɛnea ɛbɛyɛ a ne nsateaa bɛyɛ hyew wɔ ogya a abufuw wom no mu, na ɛde tɛkrɛma bɔɔ mu na ɛbɔɔ nkankyee a anka sɛ wɔpia no kakra a anka ebedum no. Ɔhwɛɛ sɛnea wɔretu na wɔreyera bere a ɔde ne nsa hyɛ ogya dan no mu no. Biribi yɛɛ gyegyeegye wɔ n"akyi, na Chantal danee ne ho sɛ ɔde n"ani tuntum a akɔ fam hwɛɛ Abdul Raya anim a ayɛ mmerɛw no.
  
  "Owura Paradise!" - kaa saa a wannye ne ho. "Wofaa me abohene!"
  
  Ɔde odwo kae sɛ: "Meyɛɛ saa, madam." "Nanso sɛnea ɛte biara no, merenka nea woyɛe wɔ n"akyi no nkyerɛ wo kunu."
  
  "Wo ba a ɔyɛ ɔkwasea!" Osiw n"abufuw ano, nanso ne nipadua no ampene so sɛ ɛbɛma no ahokeka a ɔde bɛbɔ ne ho.
  
  "Ɛyɛ papa sɛ wobɛn ogya no, madam. Sɛ yɛbɛtena ase a, yehia ɔhyew. Nanso diamond ntumi mma wuntumi nhome," na ɔkaa ne nyansa ho asɛm.
  
  "Wote nea metumi ayɛ wo ase? Minim nnipa a wɔn ho akokwaw yiye, na mewɔ sika a mede bɛfa abɔmmɔfo a wɔsen biara sɛ moamfa me abohene no ansan amfa amma me!"
  
  Ɔde ayamye bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Gyae w"ahunahuna no, Madame Chantal." "Yɛn baanu nyinaa nim nea enti a na wuhia alchemist bi na wayɛ w"aboɔden abo a etwa to no mu nsakrae wɔ anwanwakwan so. So wuhia sika. Clack-clack," na ɔmaa ɔkasa. "Woyɛ adefo a ɛyɛ aniwu, bere a w"ani afura wɔ ahoɔfɛ ne atirimpɔw ho nkutoo na wuhu ahonyade. Womfata nea wowɔ no, enti mefaa no sɛ mɛde wo afi adesoa a ɛyɛ hu yi mu."
  
  "Ɛyɛ dɛn d-dare?" ɔyɛɛ n"anim basabasa, na ɛkame ayɛ sɛ n"anim a akyeakyea no anhwere ne bruu no wɔ ogyaframa a ɛrebobom no hann mu.
  
  "Mewɔ akokoduru. Mo adehye mo te asase so akyɛde a ɛyɛ nwonwa sen biara so na mokyerɛ sɛ ɛyɛ mo dea. Worentumi ntɔ anyame no tumi, mmarima ne mmea akra a aporɔw nkutoo. Woada no adi. Saa nsoromma a ahwe ase yi nyɛ wo dea. Wɔyɛ yɛn nyinaa dea, nkonyaayifo ne adwumfo a wɔde di dwuma de bɔ, siesie na wɔhyɛ nea ɛyɛ mmerɛw mu den," ɔde anigye kae.
  
  "Wo? Ɔkɔmfoɔ? " ɔserewee kwa. "Woyɛ mfoniniyɛfo-asase ho ɔbenfo. Biribiara nni hɔ a wɔfrɛ no nkonyaayi, ɔkwasea!"
  
  "Wɔnni hɔ anaa?" - ode sereserew bisae, na ɔne Celeste dii agorɔ wɔ ne nsateaa ntam. "Ɛnde ka kyerɛ me, madam, ɛyɛɛ dɛn na meyɛɛ adwemmɔne wɔ wo mu sɛ worehu amane wɔ hypothermia ho?"
  
  Ná Chantal kasa, na ne bo afuw na ne ho yeraw no. Ɛwom sɛ na onim sɛ saa tebea a ɛyɛ nwonwa yi yɛ ɔno nkutoo de de, nanso wantumi annye adwene a ɛne sɛ ɔde awɔw de ne nsa kaa ne nsa bere a etwa to a wohyiae no ntom. Nea ɛne abɔde mu mmara bɔ abira no, ne nyinaa mu no, awɔw na owui. Ná ehu wɔ n"ani so bere a na ɔrehwɛ sɛnea ɔrekɔ no.
  
  "Wo ne no kɔ, Madame Chantal. Mesrɛ mo, momma mo ho nyɛ hyew."
  
  Bere a ɔrekɔ wɔ abaawa a ɔrewosow no ase no, Abdul Raya tee nteɛm bi a ɛma mogya tu fi ahɔhodan no mu... sɛnea na ɔhwɛ kwan no ara pɛ. Ɔde abohene no guu ne kotoku mu, bere a wɔ abansoro no so Madame Chantal foro kɔɔ ogya dan no mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛtew ne awɔw no so sɛnea obetumi biara. Esiane sɛ na ne nipadua no reyɛ adwuma wɔ ɔhyew a ahobammɔ wom a ɛyɛ 37.5 ў C mu saa bere yi nyinaa nti, owui wɔ ɛno akyi bere tiaa bi, na ogya kaa no.
  
  
  7.
  Ɔfamfo biara nni Adiyisɛm Amena no mu
  
  
  Perdue tee nka biribi a na onsua se onim kane - nitan a eboro so ma onipa foforo. Ɛwom sɛ na ne ho retɔ no nkakrankakra wɔ honam ne adwene mu afi n"amanehunu a ohyiae wɔ kurow ketewa Fallin, Scotland mu no mu de, nanso ohui sɛ ade biako pɛ a ɛsɛe ne su a ɛyɛ anigye na adwennwen nnim no sanba ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Joe Carter, anaa Joseph Carsten, da so ara rekyere ne de no home. Wogyaw no dɛ a ɛyɛ soronko wɔ n"anom bere biara a ɔne ne mmaranimfo a Ɔnanmusifo Titiriw Patrick Smith di wɔn anim no bɛbɔ asɛnni a ɛreba no ho nkɔmmɔ.
  
  Harry Webster, Purdue mmara kwan so panyin no de too gua sɛ: "Nkyɛe na menyaa krataa yi, David." "Minnim sɛ eyi yɛ asɛmpa ma wo anaa asɛmmɔne."
  
  Webster ahokafo baanu ne Patrick bɛkaa Perdue ne ne mmaranimfo ho wɔ anwummere adidipon so wɔ Wrichtishousis Ahɔhodan no adidibea a ɛkorɔn no mu. Wɔmaa wɔn scones ne tii, na ananmusifo no de anigye gye toom ansa na wɔde wɔn ani kyerɛɛ nea na wɔhwɛ kwan sɛ ɛbɛyɛ nea wobetie no ntɛmntɛm na wɔayɛ no brɛoo no so.
  
  "Deɛn ni?" Perdu bisae, na ɔtee nka sɛ ne koma rehuruw. Ná ɛho nhia sɛ osuro biribiara da. N"ahonyade, n"ahode ne n"ananmusifo betumi adi ne haw biara ho dwuma bere nyinaa. Nanso, wɔ asram kakraa a atwam no mu no, ohui sɛ ahonyade ankasa biako pɛ a ɛwɔ asetra mu ne ahofadi, na na abɛn sɛ ɔbɛhwere. Nhumu a ɛyɛ hu ankasa.
  
  Harry yɛɛ n"anim basabasa bere a ɔhwɛɛ email a ne nsa kaa fii Mmara Dwumadibea a ɛwɔ Secret Intelligence Service adwumayɛbea ti hɔ no nkyerɛwee fɛfɛ no. "Oh, sɛnea ɛte biara no, ebia ɛho nhia yɛn kɛse, nanso MI6 ti no rentra hɔ. Wɔayɛ saa email yi sɛ wɔde bɛbɔ wɔn a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu nyinaa amanneɛ na wɔapa kyɛw wɔ nea onni hɔ no ho, nanso na ɔwɔ n"ankasa nsɛm bi a ɛho hia a na ɛsɛ sɛ odi ho dwuma."
  
  "Ɛhe?" - a mebisae. - Perdue teɛɛm a onni abotare.
  
  Bere a ɔde sɛnea ɔyɛɛ asɛnni baguafo no ho dwiriw wɔn akyi no, ɔde ne nsateaa ne serew buu no animtiaa ntɛm ara: "Nea na ɔpɛ sɛ ohu nea enti a ɔbarima a ɔhyɛɛ sɛ wɔnka m"agyapade no nhaw ne ho sɛ ɔbɛkɔ m"ayi ase kɛkɛ."
  
  Webster de ne mmaranimfo nne kyekyee Harry werɛ sɛ: "Obiara rensie wo, David." "Nanso ɛnka baabi a ɛwɔ, nea ɛka ho ara ne sɛ na ɛsɛ sɛ ɔkɔ ne nananom kurom. Misusuw sɛ ɛbɛyɛ sɛ ɛwɔ England akyirikyiri baabi."
  
  Dabi, na ɛsɛ sɛ ɛyɛ Germany anaa Switzerland baabi, anaasɛ saa Nasi berebuw a ɛyɛ fɛ no mu biako, Perdue serewee wɔ n"adwene mu, na ɔpɛe sɛ obetumi ada nea ɛyɛ nokware a ɛfa ɔkannifo nyaatwom no ho adi denneennen ara kwa. Ne ho tɔɔ no wɔ kokoam bere a ohui sɛ ɛho renhia sɛ ɔhwɛ ne tamfo no anim a ɛyɛ abofono no mu bere a wɔyɛɛ no sɛ nsɛmmɔnedifo wɔ baguam, na ɔrehwɛ sɛnea ɔkwasea no regye n"ani wɔ n"ahokyere no mu no.
  
  Na Sam Cleave afrɛ anadwo a edii ɛno anim no sɛ ɔrebɛka akyerɛ Perdue sɛ Channel 8 ne World Broadcast Today, a ebia CNN nso, bɛba abɛbɔ biribiara a nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔyɛ nhwehwɛmu no aboaboa ano de apa MI6 atirimɔdensɛm biara ho ntama wɔ wiase asɛnka agua so ne Britania aban no. Nanso, kosi sɛ wobenya adanse a ɛdɔɔso a wɔde bebu Karsten fɔ no, na ɛsɛ sɛ Sam ne Perdue de nimdeɛ nyinaa sie. Ɔhaw no ne sɛ na Karsten nim. Na onim sɛ Perdue nim, na na ɛyɛ ahunahuna tẽẽ, biribi a anka ɛsɛ sɛ Perdue hu sɛ ɛreba. Nea ɛhaw no ne sɛnea Karsten besi gyinae sɛ ɔbɛma n"asetra aba awiei, efisɛ sɛ wɔde no to afiase mpo a, ɔbɛkɔ so atra sunsuma mu daa.
  
  "So metumi de me fon adi dwuma, Patrick?" ɔde ɔbɔfo nne bisae, te sɛ nea sɛ ɔpɛ a, ontumi nkɔ Sam nkyɛn.
  
  "Hm, yiw, nokwarem no. Nanso ɛsɛ sɛ mihu onii a wobɛfrɛ no," Patrick kae, na obuee sikakorabea a ɔde nneɛma a Perdue ntumi nkɔ mu nyinaa sie mu a wannya kwan no.
  
  Perdue de anibiannaso kae sɛ: "Sam Cleave," na ntɛm ara onyaa Patrick penee nanso onyaa nhwehwɛmu bi a ɛyɛ nwonwa fii Webster hɔ.
  
  "Adɛn?" obisaa Perdue sɛ. "Atie no wɔ nea ennu nnɔnhwerew abiɛsa mu, David. Mehyɛ nyansa sɛ fa bere di dwuma nyansam."
  
  "Eyi ne nea meyɛ. Aseda wɔ w"adwene ho, Harry, nanso ɛkame ayɛ sɛ ɛno fa Sam ho, sɛ ɛnhaw wo a," Perdue buae wɔ nne a ɛkaee Harry Webster sɛ ɔnyɛ ɔno na ɔhwɛ so. Ɔde saa nsɛm yi frɛɛ nɔma no na ɔkyerɛw so sɛ "Carsten ayera." Austriafo berebuw no a wɔresusuw ho."
  
  Ntɛm ara na wɔde nkrasɛm tiawa bi a wɔabɔ no kokoam faa satellite link bi a wontumi nhwehwɛ mu bere ne bere mu so kɔe, esiane Perdue mfiridwuma mu mfiri foforo a ɔde ahyɛ ne nnamfo ne ne butler, nnipa nkutoo a ɔtee nka sɛ wɔfata hokwan ne hia a ɛte saa no fon so nti. Bere a wɔde nkrasɛm no kɔe no, Perdue san de telefon no kɔmaa Patrick. "Ta."
  
  Patrick bi a n"ani gyee ho kae sɛ: "Ná ɛyɛ ntɛmntɛm koraa."
  
  "Mfiridwuma ho nimdeɛ, m"adamfo. Misuro sɛ ɛrenkyɛ nsɛmfua no bɛpete ayɛ mmara, na yɛbɛsan akɔ hieroglyphs so," Perdue serewee ahantan so. "Nanso akyinnye biara nni ho sɛ mɛyɛ application bi a ɛbɛhyɛ nea ɔde di dwuma no ma wafa Edgar Allan Poe anaa Shakespeare asɛm aka ansa na watumi akɔ mu."
  
  Patrick antumi annyɛ hwee sɛ ɔserewee. Eyi ne bere a edi kan a ɔne ɔpepepemfo ɔhwehwɛfo, nyansahufo, ɔyamyefo David Perdue nyaa bere ankasa. Ɛde besi nnansa yi no, na osusuw sɛ ɔbarima no yɛ ɔdefo abofra a ɔyɛ ahantan ara kwa a ɔde ne hokwan a ɔwɔ sɛ obenya hell biara a ɔpɛ no hoahoa ne ho. Patrick huu Perdue sɛ ɔsen nkonimdifo anaa tete nkaedum a ɛnyɛ ne de ara kwa, ohui sɛ ɔyɛ adamfo-ɔwifo a ɔtaa yɛ.
  
  Kan no, na edin Perdue no kanyan animtiaabu nkutoo, na na ɛne Sam Cleave a ɔyɛ adebɔne ne asiane ahorow a ɛbata nkaedum ɔbɔmmɔfo a ne ho yɛ bruu no ho no yɛ ade koro. Nanso afei Patrick fii ase tee sɛnea ɔbarima a onni adwennwen na ɔwɔ charismatic, a nokwarem no, na ɔyɛ ɔbarima a ɔbrɛ ne ho ase na odi nokware no twetwe no ase. Esiane sɛ na ɔmpɛ sɛ ɔyɛ saa nti, onyaa Perdue adwumakuw ne n"adwene ho anigye.
  
  Harry Webster hyɛɛ nyansa sɛ: "Momma yenwie eyi, mmarimaa," na mmarima no tenaa ase wiee ɔkasa ahorow a wɔde bɛma no.
  
  
  8. 8. Nsɛm a wɔka kyerɛ
  Anifuraefo Asɛnnibea
  
  
  
  Glasgow - nnɔnhwerew abiɛsa akyi
  
  
  Wɔ beae a ɛhɔ yɛ dinn a hann nni hɔ no, aban mpanyimfo, fam tutu kuw no mufo ne mmaranimfo a wɔahyiam ketewaa bi hyiaam dii David Perdue asɛm esiane sobo a wɔkyerɛ sɛ ɔde ne ho ahyɛ amanaman ntam akwansrafo ne amammerɛ mu agyapade a wowia mu nti. Perdue aniwa bruu a ɛyɛ mmerɛw no hwehwɛɛ boardroom no mu, hwehwɛɛ Karsten anim a ɛyɛ akyide no, te sɛ nea ɛyɛ abɔde a ɛto so abien. Ná osusuw nea Austriani no retotow wɔ baabiara a ɔwɔ ho, bere a na onim baabi pɔtee a obehu Perdue no. Ɔkwan foforo so no, ebia na Karsten susuwii sɛ na Perdue suro nea ebefi mu aba dodo wɔ abusuabɔ a ɔpanyin a ɔkorɔn saa ne Order of the Black Sun no muni bi a ɔkae ho, na ebia osii gyinae sɛ obegyaw akraman a wɔada no nkutoo.
  
  Nea edi kan a ɛkyerɛɛ nea etwa to a wosusuw ho ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ wɔanni Perdue asɛm no wɔ Amanaman Ntam Nsɛmmɔnedi Asɛnnibea a ɛwɔ The Hague a wɔtaa de di sobo a ɛtete saa ho asɛm no. Perdue ne ne mmaranimfo kuw no gye toom sɛ nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Joe Carter maa Ethiopia aban no dii n"asɛm wɔ asɛnnibea a wɔanhyɛ da wɔ Glasgow no kyerɛ sɛ ɔpɛ sɛ ɔde asɛm no sie. Asɛnnibea nsɛm a ɛba fam a ɛte saa no, ɛwom sɛ ɛboae ma wodii wɔn a wɔde wɔn ho too wɔn so no ho dwuma sɛnea ɛfata de, nanso na ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye sɛ ɛbɛwosow amanaman ntam mmara a ɛfa akwansrafo ho no nnyinaso, ɛmfa ho nea ɛte biara.
  
  Harry Webster ka kyerɛɛ Perdue wɔ asɛnnibea no akyi sɛ: "Eyi ne yɛn anoyi a emu yɛ den." "Ɔpɛ sɛ wɔbɔ wo sobo na wodi w"asɛm, nanso ɔmpɛ sɛ wɔbɛtwetwe nkurɔfo adwene. Eyi ye".
  
  Nhyiam no tenaa ase twɛn sɛ wobefi ase adi asɛm no.
  
  Mmaranimfo no de too gua sɛ: "Eyi ne David Connor Perdue asɛnni a wɔabɔ no sobo sɛ ɔyɛɛ fam tutu ho nsɛmmɔnedi a ɛfa amammerɛ mu ahoni ne nyamesom nkaedum ahorow a wowia ho." "Adanse a wɔde bɛma wɔ asɛnni yi mu no ne sobo a wɔbɔe sɛ wɔyɛ akwansrafo wɔ fam tutu mu nhwehwɛmu ho anoyisɛm mu no bɛyɛ pɛ."
  
  Sɛ wɔde amanneɛbɔ ne nhyehyɛe ahorow no nyinaa ba awiei a, Mmaranimfo Panyin a ogyina MI6 ananmu, Adv. Ron Watts de asɔretiafo a wogyina Federal Democratic Republic of Ethiopia ne Fam Atutuw Ho Nsɛmmɔnedi Dwumadibea no ananmu bae. Wɔn mu bi ne prof. Imru a ofi Nnipa Agyapade Kuw no mu ne Ɔsahene Basil Yimenu, asraafo panyin a waben ne Addis Ababa Abakɔsɛm a Wɔkora So Fekuw no agya panyin.
  
  "Owura Perdue, wɔ Oforisuo 2016 mu no, wɔkyerɛ sɛ akwantuo bi a wodii anim na wode sika maeɛ no wiaa nyamesom nkaedum bi a wɔfrɛ no Apam Adaka no fii asɔredan bi mu wɔ Axum, Ethiopia. Me teɛ?" mmaranimfo no kae, na ɔde ahobrɛase dodow a ɛfata bɔɔ n"ano.
  
  Ná Perdue yɛ ne ho a ɔtaa yɛ komm na ɔboa no. "Woadi mfomso, owura."
  
  Na wɔn a na wɔwɔ hɔ no mu sɛ wɔmpene so, na Harry Webster de ne nsa bɔɔ Perdue nsa brɛoo de kaee no ahosodi, nanso Perdue fi ayamye mu toaa so sɛ: "Nokwarem no, na ɛyɛ Apam Adaka no nsɛso, na yehuu no wɔ mu bepɔw a ɛwɔ akuraa no akyi no. Na ɛnyɛ Adaka Kronkron a agye din a Onyankopɔn tumi wom no, owura."
  
  Mmaranimfo no de fɛwdi kae sɛ: "Wuahu, eyi yɛ nwonwa, efisɛ na misusuw sɛ nyansahufo a wobu wɔn yi betumi ahu nsonsonoe a ɛda Adaka ankasa ne atoro ntam."
  
  Perdue buae ntɛm ara sɛ: "Mepene so." "Wubesusuw sɛ wobetumi ahu nsonsonoe no. Ɔkwan foforo so no, esiane sɛ faako a Adaka ankasa no wɔ no yɛ nsusuwii hunu ara kwa na wɔankyerɛ koraa nti, ɛbɛyɛ den sɛ yebehu ntotoho a ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ."
  
  Ɔbenfo a ɔbenfo. Imru sɔre gyinaa hɔ, na ɛte sɛ nea ne bo afuw, nanso mmaranimfo no yɛɛ no sɛnkyerɛnne sɛ ɔntra ase ansa na waka asɛm biara.
  
  "Dɛn na wopɛ sɛ woka wɔ saa asɛm no ho?" - bisaa mmaranimfoɔ no.
  
  "Mekasa tia, me wura," Ɔbenfo. Imru sui bere a ɔrekasa akyerɛ ɔtemmufo Helen Ostrin a ɔte hɔ no. "Ɔbarima yi redi yɛn agyapade ho fɛw na ɔrebu tumi a yɛwɔ sɛ yehu yɛn ankasa nneɛma a yɛayɛ no ahohora!"
  
  "Tena ase, Ɔbenfo. Imru," ɔtemmufo no hyɛe. "Mentee sobo biara a ɛte sɛɛ amfi nea wɔde asɛm no kɔdan no no hɔ. Mesrɛ wo twɛn wo kwan." Ɔhwɛɛ Perdue. "Dɛn na wopɛ sɛ woka, Owura Perdue?"
  
  "Menyɛ abakɔsɛm kyerɛwfo anaa nyamekyerɛfo pa koraa, nanso minim ade biako anaa abien fa Ɔhene Salomo, Seba Hemmaa, ne Apam Adaka no ho. Migyina ne nkyerɛkyerɛmu a ɛwɔ nkyerɛwee ahorow no nyinaa mu so no, migye di kakra sɛ wɔanka da sɛ na nkuruwankuruwa bi wɔ nkataso no so a efi Wiase Ko II mu," saa na Perdue kae wɔ anifere kwan so.
  
  Mmaranimfo no buae sɛ: "Dɛn na wopɛ sɛ woka, Owura Perdue?" Ntease nni saa asɛm no mu."
  
  Perdue de anigye kae sɛ: "Nea edi kan koraa no, ɛnsɛ sɛ wɔakyerɛw swastika wɔ so," na n"ani gyee sɛnea atiefo a wɔwɔ bagua no mu no yɛɛ wɔn ade wɔ ahodwiriw mu no ho. Ɔpepepemfo a ne ti nhwi yɛ dwetɛ no kaa nokwasɛm ahorow a wɔapaw sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ayi ne ho ano a ɔremma asase ase wiase a ɛwɔ ase hɔ, baabi a mmara no besiw kwan nkutoo no ho ntama. Ɔde ahwɛyiye paw nea obetumi aka akyerɛ wɔn sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremfa ne nneyɛe mmɔ Karsten kɔkɔ na wahwɛ ahu sɛ ɔko a ɔne Owia Tuntum no reko no bɛkɔ so atra radar ase akyɛ sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi de ɔkwan biara a ɛho hia adi dwuma de ahyɛ saa ti yi ase.
  
  "Woabɔ dam?" Ɔsahene. Yimenu teɛɛm, nanso ntɛm ara na Ethiopia ananmusifo no bɛkaa ne ho wɔ wɔn kasatia no mu.
  
  "Ɔsahene, mesrɛ wo, di wo ho so anyɛ saa a mɛbɔ wo sobo sɛ woabu asɛnnibea animtiaa. Kae sɛ eyi da so ara yɛ asɛnnibea asɛm, na ɛnyɛ akyinnyegye!" - atemmufo no de ne nne a emu ye den no twitwaa mu. "Asɛnnibea no betumi akɔ so."
  
  "So woreka sɛ na wɔakyerɛw swastika wɔ sika kɔkɔɔ no so?" mmaranimfo no serewee wɔ ntease a enni mu no ho. "Wowɔ mfonini bi a ɛkyerɛ sɛ eyi yɛ nokware, Owura Perdue?"
  
  Perdue de ahonu buae sɛ: "Minnim."
  
  Mmaranimfo no ani gyei. "Enti wo ho anoyi gyina nsɛm a wɔte so?"
  
  Perdue kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Wɔsɛee me kyerɛwtohɔ ahorow bere a wɔtaa me akyi a ɛkame ayɛ sɛ ekum me no."
  
  Watts serewee sɛ: "Enti atumfoɔ no taa wo." "Ebia esiane sɛ na worewia abakɔsɛm bi a ɛsom bo nti. Owura Perdue, mmara kwan so nnyinaso a wɔde bɛbɔ nkaedum a wɔsɛee no ho asɛm no fi 1954 nhyiam a wɔde sii hɔ de buaa ɔsɛe a ɛbaa Wiase Ko II akyi no. Na biribi wɔ hɔ a enti wɔtoo wo tuo."
  
  "Nanso akwantufo kuw foforo, mmaranimfo Watts, a ɔbenfo pɔtee bi di wɔn anim no too yɛn tuo. Rita Medley na Cosa Nostra na ɔde sika mae."
  
  Saa bere yi nso, n"asɛm no maa nkurɔfo yɛɛ basaa araa ma na ɛsɛ sɛ ɔtemmufo no frɛ wɔn ma wɔhyɛɛ nhyehyɛe. MI6 mpanyimfo no hwɛɛ wɔn ho wɔn ho, a na wonnim sɛ Sicily Mafia no de ne ho ahyɛ mu biara.
  
  "Enti ɛhe na akwantu foforo yi ne ɔbenfo a odii anim no wɔ?" - bisaa mmaranimfo no.
  
  Perdue kaa no pen sɛ: "Wɔawuwu, owura."
  
  Watts serewee sɛ: "Enti nea woreka akyerɛ me ne sɛ wɔasɛe data ne mfonini ahorow a ɛfoa nea woahu no so nyinaa, na nnipa a wobetumi afoa wo asɛm no so no nyinaa awuwu." "Ɛyɛ nea ɛfata koraa."
  
  Perdue serewee sɛ: "Ɛno ma misusuw sɛ hena na osii gyinae sɛ me ne Adaka no fii hɔ nea edi kan no."
  
  Ɔtemmufo no bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Owura Perdue, bere a wo ne no akasa nkutoo na wobɛkasa." "Nanso, eyi yɛ asɛm a ɛfata a mɛpɛ sɛ metwe aban mmaranimfo no adwene si so. So wohuu Adaka no mpo wɔ Owura Perdue nsam, Ɔnanmusifo Titiriw Smith?"
  
  Patrick Smith sɔree wɔ obu mu na obuae sɛ, "Dabi, me wura."
  
  "Ɛnde dɛn nti na wonnya ntwaa Secret Intelligence Service ahyɛde no mu de besi nnɛ?" - bisaa atemmufo no. "Sɛ adanse biara nni hɔ a ɛbɛma wɔadi Owura Perdue asɛm a, dɛn nti na wɔammɔ asennibea no amanneɛ wɔ saa nkɔso yi ho?"
  
  Patrick tew ne menewam. "Efisɛ yɛn panyin no nnya mmaa ahyɛde no, me wura."
  
  "Na w"adwumawura wɔ he?" Ɔde n"anim butubutuw fam, nanso sobo no kaee no aban nkae krataa a Joe Carter srɛɛ anoyi bi esiane n"ankasa ntease ahorow nti no. Ɔtemmufo no de animka a emu yɛ den hwɛɛ asɛnnibea no mufo no. "Mihu sɛ nhyehyɛe a wonni yi yɛ hu, anuonyamfo, titiriw bere a wusi gyinae sɛ wubedi obi asɛm a wunni adanse a emu yɛ den a ɛkyerɛ sɛ ɔwɔ ade bi a wowia ankasa no."
  
  "Milady, sɛ metumi a?" - a oye adwemmɔne Councillor Watts groveled. "Ná wonim Owura Perdue yiye na wɔkyerɛw too hɔ sɛ ohuu ademude ahorow wɔ n"akwantu ahorow no mu, a Nkrabea Peaw a agye din a Nasifo wiaa no wɔ Wiase Ko II mu ka ho. Ɔde nkaedum pii a ɛsom bo wɔ nyamesom ne amammerɛ mu ama tete nneɛma akorae ahorow wɔ wiase nyinaa, a Alexander Ɔkɛseɛ a wohuu no nnansa yi no ka ho. Sɛ asraafo amansɛmdifo antumi anhu saa nneɛma yi wɔ n"agyapade so a, ɛnde nea eyi kyerɛ ara ne sɛ ɔde akwantu ahorow yi dii dwuma de hwehwɛɛ aman afoforo so."
  
  Oh shit, Patrick Smith susuwii sɛ.
  
  "Mesrɛ wo, me wura, metumi aka biribi?" Ɔsahene. Obisaa Yimena, na ɔtemmufo no de sɛnkyerɛnne bi maa no kwan. "Sɛ ɔbarima yi anwia yɛn Adaka no, sɛnea adwumayɛfo kuw mũ bi a wofi Aksum ka ntam no a, ɛbɛyɛ dɛn na ayera afi ne nsam?"
  
  "Owura Perdue? So wobɛpɛ sɛ wokyerɛkyerɛ eyi mu kɔ akyiri? "- bisaa atemmufo no.
  
  "Sɛnea madi kan aka no, na akwantufo foforo redi yɛn akyi. Me wura, ɛkame ayɛ sɛ me ne me nkwa guan, nanso akyiri yi Potpourri akwantufo kuw no faa Adaka no, a na ɛnyɛ Apam Adaka ankasa no," Perdue kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Na wɔn nyinaa wuwui. Enti ade a wɔde ayɛ nneɛma no wɔ he?" - bisaa ɔbenfo a n"ani agye no. Imru, a ɛte sɛ nea ɛda adi sɛ ne werɛ ahow wɔ adehwere no ho. Ɔtemmufo no maa mmarima no kwan ma wɔkasae wɔ ahofadi mu bere tenten a wɔkora nhyehyɛe so sɛnea ɔhyɛɛ wɔn sɛ wɔnyɛ no.
  
  Perdue buae sɛ: "Wohuu no nea etwa to wɔ wɔn dan kɛse a ɛwɔ Djibouti no mu, Ɔbenfo, ansa na wɔne me ne me mfɛfo adwumayɛfo rekɔ akwantu bi mu akɔhwehwɛ nhoma mmobɔwee bi a efi Greece mu. Wɔhyɛɛ yɛn sɛ yɛnkyerɛ wɔn kwan, na na ɛwɔ hɔ..."
  
  Mmaranimfo no bɔɔ sobo denneennen sɛ: "Ɛhe na wode w"ankasa wu sii." "Ɛho nhia sɛ meka biribi bio, me wura. Wɔfrɛɛ MI6 kɔɔ baabi a asɛm no sii no sɛ wɔnkɔkyere Owura Perdue, na wohui sɛ "wawu" na Italiafo a wɔwɔ akwantu no mu no awuwu. So meteɛ, Ɔnanmusifo Titiriw Smith?"
  
  Patrick bɔɔ mmɔden sɛ ɔrenhwɛ Perdue. Obuae komm sɛ: "Yiw."
  
  "Dɛn nti na ɔbɛyɛ ne wu atoro sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenkyere no sɛ onni biribiara a ɔde besie a?" - a mmaranimfoɔ no toaa so. Na Perdue ho pere no sɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ ne nneyɛe mu, nanso sɛ ɔbɛkɔ Order of the Black Sun drama no nyinaa mu na wada no adi sɛ wɔn nso da so ara wɔ hɔ a, na ɛyɛ nea ɛkɔ akyiri dodo sɛ wɔbɛtwetwe adwene.
  
  "Milady, metumi?" Awiei koraa no, Harry Webster sɔree fii n"akongua so.
  
  Ɔde pene so kae sɛ: "Kɔ w"anim," efisɛ na mmaranimfo a ɔde ne ho gyee asɛm no mu no nnya nkaa asɛm biara.
  
  "Metumi ahyɛ nyansa sɛ yɛnyɛ apam bi mma m"afɛfo no, efisɛ ɛda adi sɛ ntokuru pii wɔ asɛm yi mu. Adanse pɔtee biara nni hɔ a ɛkyerɛ sɛ m"adeyɛfo no de nkaedum a wowia siei. Bio nso, nnipa biara nni hɔ a wobetumi adi adanse sɛ ɔde amanneɛbɔ biara a ɛfa akwansrafo ho kyerɛɛ wɔn ankasa." Ɔgyinaa kakra de n"ani kyerɛɛ Asraafoɔ Amanneɛbɔfoɔ a na ɔwɔ hɔ no mu biara 6 Afei ɔhwɛɛ Perdue.
  
  Ɔtoaa so sɛ: "Anuonyamfo, me wura, sɛ m"afɛfo no ma kwan a, mɛpɛ sɛ meyɛ apam a wɔde gye asɛm."
  
  Perdue maa n"anim teɛ, nanso na ne koma rebɔ denneennen. Na ɔne Harry asusuw nea efii mu bae yi ho kɔ akyiri saa anɔpa no, enti na onim sɛ obetumi de ne ho ato ne mmaranimfo panyin so sɛ obesi gyinae pa. Nanso, ɛkɔɔ me ntini mu. Eyi nyinaa akyi no, Perdue penee so sɛ ɛsɛ sɛ wogyaw ne nyinaa kɛkɛ a hellgya kakraa bi na ɛbɛhyew sɛnea wobetumi. Na onsuro sɛ wɔbɛbɔ no mpire wɔ ne nneyɛe bɔne no ho, nanso na n"ani nnye anidaso a ɛne sɛ ɔbɛtra afiase mfe pii a onni hokwan sɛ ɔbɛyɛ nneɛma foforo, ayɛ nhwehwɛmu, na nea ɛho hia sen biara no, ɔde Joseph Karsten bɛto beae a ɔyɛ no no ho ɔkwan biara so.
  
  Ɔtemmufo no bobɔɔ ne nsa wɔ pon no so kae sɛ: "Ɛyɛ." "Dɛn ne nea wɔde asɛm no ato n"anim no tebea horow?"
  
  
  9. Nsɛm a wɔka kyerɛ
  Ɔhɔho
  
  
  "Ná asɛm no yɛɛ dɛn?" Nina bisaa Sam wɔ Skype so. Wɔ n"akyi no, na otumi hu nneɛma a wɔde gu nneɛma so a ɛte sɛ nea enni awiei a tete nneɛma a wɔde ayɛ nneɛma ne mmarima a wɔhyɛ ntade fitaa a wɔkyerɛw nneɛma ahorow din ahyɛ mu ma.
  
  "Minnya nte Paddy anaa Perdue asɛm biara, nanso mɛhwɛ ahu sɛ mɛma mo nsɛm foforo bere a Paddy frɛ me awia yi ara pɛ," Sam kae, na ɔhome ahotɔ bi. "M"ani agye ara sɛ Paddy ne no wɔ hɔ."
  
  "Adɛn?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu. Afei ɔde anigye serewee. "Perdue taa kyekyere nkurɔfo wɔ ne nsateaa ketewa no ho a ɔmmɔ mmɔden mpo. Ɛho nhia sɛ wusuro ma no, Sam. Mebɔ kyakya sɛ ɔbɛnantew kwa a ɛho nhia sɛ ɔde mpɔtam hɔ afiase dan mu anadwo srade bedi dwuma da."
  
  Sam ne no serewee, na n"ani gyee ne gyidi a ɔwɔ wɔ Purdue tumi mu ne n"aseresɛm a ɔde dii Scotland afiase ahorow ho no nyinaa ho. Ná ɔkae no, nanso na ɔrennye ntom da, na kampɛsɛ ɔbɛka akyerɛ no tẽẽ. Nanso na ɔpɛ sɛ ɔyɛ saa.
  
  "Bere bɛn na woresan aba sɛnea ɛbɛyɛ a mɛtɔ malt biako ama wo?" - bisae.
  
  Nina serewee na ɔde ne ho too n"anim sɛ ɔrebɛfew screen no ano. "Oo, wokae me, Owura Cleave?"
  
  Ɔserewee, na ɔde aniwu hwɛɛ ne ho hyiae sɛ: "Mma wo ho nyɛ fɛ." Nanso na n"ani gye ho sɛ ɔbɛsan ahwɛ abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ no aniwa a ɛyɛ sum no mu bio. N"ani gyee ho kɛse mpo sɛ na ɔreserew bio. "Joanna wɔ he?"
  
  Nina hwɛɛ n"akyi ntɛmntɛm, na ne ti a ɛkeka ne ho no homee nkwa wɔ ne ntini atenten a ɛyɛ tumm no mu bere a ɛne ne kankyee no retu akɔ soro no. "Ná ɔwɔ ha...twɛn...Joe!" - teɛɛm wɔ baabi a ɛfiri screen no so. "Bra bɛkyea wo crush no."
  
  Sam serewee na ɔde ne moma so too ne nsa so, "So ɔda so ara di m"afurum fɛfɛ a ɛyɛ nwonwa no akyi?"
  
  Nina dii aseresɛm sɛ: "Yiw, ɔda so ara susuw sɛ woyɛ ɔkraman afunumu, ɛsom bo." "Nanso n"ani gye ne po so hyɛnkafo no ho kɛse. Kafra." Nina bɔɔ n"ani bere a ɔhwɛɛ n"adamfo, Joan Earl, abakɔsɛm kyerɛkyerɛfo a ɔboaa wɔn ma wohuu Alexander Ɔkɛseɛ ademude a ɔrebɛn no no.
  
  "Hi Sam!" Canadani a n"ani agye no wosow ne nsa kyerɛɛ no.
  
  "Hey Joe, wo ho ye?"
  
  Ɔde anigye kae sɛ: "M"ayɛ kɛse, ɔdɔfo." "Wunim, me fam no eyi yɛ dae a abam. Awiei koraa no, metumi agye m"ani na matu kwan, ne nyinaa bere a merekyerɛkyerɛ abakɔsɛm!"
  
  "Ɛrenka sika a wotua wɔ nea wuhui no ho, ɛnte saa?" ɔde n"ani kyerɛɛ baabi.
  
  Ne serew no ano brɛɛ ase, na ɔde anibere hwɛbea sii ananmu bere a ɔde ne ti too fam na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ, "Minim, ɛnte saa? Ná metumi de eyi ayɛ m"asetrade! Na sɛ akatua no, minyaa kayak dedaw bi a ɛyɛ fɛ maa me mpataayi charter adwuma no. Ɛtɔ da bi a yɛkɔ nsu no so kɔhwɛ owiatɔe kɛkɛ, wunim, bere a ɛnyɛ yɛn aniwu dodo sɛ yɛbɛkyerɛ no."
  
  Ɔserewee, na ɔbɔɔ mpae komm sɛ Nina nsan nnye nni bio sɛ: "Ɛte sɛ nea ɛyɛ nwonwa." Ná ɔsom Joan, nanso na obetumi adaadaa ɔbarima. Te sɛ nea ɔrekenkan n"adwene no, ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so na ɔserewee sɛ, "Okay, Sam, mɛsan de wo akɔ Oduruyɛfo Gould nkyɛn. Afei monkɔ nkra!"
  
  Ɔmaa n"ani so kae sɛ: "Bye-bye, Joe." Onyankopɔn nhyira.
  
  "Tie, Sam. Mɛsan aba Edinburgh wɔ nna abien akyi. Mede asade a yewiaa esiane sɛ yɛde ademude no maa Alexandria nti no reba, enti yebenya nea yebegyina so adi afahyɛ. Mewɔ anidasoɔ ara sɛ Purdue mmaranimfo kuw no bɛyɛ nea wobetumi biara sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi abom adi afahyɛ. Gye sɛ wowɔ asɛmpatrɛw adwuma bi mu, kyerɛ sɛ."
  
  Sam antumi anka adwuma a ɛnyɛ aban de a Perdue de ama no sɛ onhu Karsten adwumayɛ mu abusuabɔ ho nsɛm pii sɛnea obetumi biara nkyerɛ no. Mprempren de, na ɛsɛ sɛ ɛkɔ so yɛ ahintasɛm wɔ mmarima baanu no nkutoo ntam. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Dabi, nhwehwɛmu bi kɛkɛ wɔ ha ne ha." "Nanso biribiara nni hɔ a ɛho hia a ɛbɛma mannya pint."
  
  Ɔkae sɛ: "Ɔdɔ.
  
  "Enti woresan akɔ Oban tẽẽ?" - Sam bisae.
  
  Ɔde ne hwene yɛɛ nwininwini. "Nnim." Masusuw eyi ho efisɛ Reichtisusis nni hɔ mprempren."
  
  Ɔkaee no sɛ: "Wunim sɛ wo de no nso wɔ abankɛse bi a ɛyɛ fɛ mmom wɔ Edinburgh ampa." "Ɛnyɛ abakɔsɛm mu abankɛse a ɛyɛ anansesɛm ne anansesɛm, nanso ɛwɔ Jacuzzi a ɛyɛ nwini ankasa ne frigye a anonne a ɛyɛ nwini ahyɛ mu ma."
  
  Nina serewee wɔ mmɔden a ɔbɔe sɛ abarimaa sɛ ɔbɛtwetwe no aba ne nkyɛn no ho. "Okay, okay, woama magye adi. Fa me fi wimhyɛn gyinabea hɔ kɛkɛ na hwɛ hu sɛ wo kar no bag mu da mpan. Saa bere yi de mewɔ nneɛma a ɛyɛ nkwaseasɛm, ɛwom mpo sɛ meyɛ obi a ɔhyehyɛ nneɛma a emu yɛ hare de."
  
  "Yiw, mɛyɛ saa, abeawa. Ɛsɛ sɛ mekɔ, nanso wobɛkyerɛw me bere a woadu hɔ?"
  
  Ɔkae sɛ: "Mɛyɛ saa." "Hyɛ wo den!"
  
  Ansa na Sam retumi atow mmuae a ɛkyerɛ sɛ ɔpɛ sɛ ɔbɔ Nina kokoam aseresɛm a ɛkɔɔ so wɔ wɔn ntam no agu no, ɔde nkɔmmɔbɔ no baa awiei. "Nsɛnhunu!" - osi apini. "Ɛsɛ sɛ meyɛ ntɛm sen eyi."
  
  Ɔsɔre gyinaa hɔ de n"ani kyerɛɛ adidibea hɔ kɔnom beer. Ɛkame ayɛ sɛ na ɛyɛ 9 p.m., nanso ɔsɔre tiaa ɔpɛ a ɔwɔ sɛ ɔbɛhaw Paddy, na ɔsrɛɛ sɛ wɔmma no nsɛm foforo wɔ Perdue asɛnni no ho. Na ne ho yeraw no paa wɔ asɛm no nyinaa ho na ɛmaa ɔmpɛ kakra sɛ ɔbɛfrɛ Paddy. Ná Sam nni tebea biara mu sɛ obenya asɛmmɔne anadwo yi, nanso na ɔtan ne su a ɛne sɛ obenya tebea bɔne a ebefi mu aba no.
  
  "Ɛyɛ nwonwa sɛnea akokoduru hyɛ ɔbarima ma bere a okura beer wɔ ne nsam no, wunsusuw sɛ?" obisaa Breichladditch a na ɔde ɔbrɛ retrɛw ne ho wɔ akongua bi a ɛwɔ asa no so wɔ adididan pon no akyi pɛɛ no so no. "Misusuw sɛ mɛfrɛ Paddy. Wodwene sɛn?"
  
  Ɔkraman kɔkɔɔ kɛse no maa no hwɛɛ no anibiannaso na ohuruw kɔɔ ɔfasu no fã a ɛda adi wɔ antweri no nkyɛn no so. Ɔde nkakrankakra de ne ho kɔhyɛɛ atade no ano foforo na ɔdaa ase bio - wɔ Nina, Sam ne Perdue mfonini no anim pɛɛ wɔ amanehunu a wogyinaa ano bere a wɔhwehwɛɛ Medusa Ɔbo no akyi no. Sam twitwiw n"ano na ɔde ne ti too fam sɛ, "Misusuwii sɛ wobɛka saa." Ɛsɛ sɛ woyɛ mmaranimfo, Bruich. Woyɛ obi a wogye di yiye."
  
  Ɔfaa telefon no bere a obi bɔɔ ɔpon no mu ara pɛ. Ɛkame ayɛ sɛ ɔhwee mu mpofirim maa ɔde ne beer no too fam, na ɔde anifere hwɛɛ Bruich. "So wunim sɛ eyi bɛba?" - bisae wo nne a ewo fam, na ohwehw3 peephole no mu. Ɔhwɛɛ Bruich. "Wodii mfomso. Eyi nyɛ Paddy."
  
  "Owura Chop?" ɔbarima a ɔwɔ abɔnten no srɛɛ ade. "Mesrɛ wo, metumi aka nsɛm kakraa bi?"
  
  Sam wosow ne ti. Ná onni adwene biara sɛ obegye ahɔho. Nea ɛka ho no, n"ani gyee kokoamsɛm a efi ahɔho hɔ ne nea wɔhwehwɛ no ho ankasa. Ɔbarima no san bɔɔ mu bio, nanso Sam de ne nsateaa bi too n"ano, na ɔyɛɛ sɛnkyerɛnne sɛ ne pɔnkɔ no nyɛ komm. Nea ɛbɛyɛ na wɔabua no, ɔkraman no danee ne ho kɛkɛ na ɔbobɔw ne ho kɔdaa.
  
  "Owura Cleave, me din de Liam Johnson. Ɔbarima no kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Me yɔnko dwumayɛni no ne Owura Perdue butler, Charles, wɔ abusuabɔ, na mewɔ nsɛm bi a ebia w"ani begye ho." Na ɔko bi rekɔ so wɔ Sam mu wɔ n"awerɛkyekye ne n"anigye a ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no ntam. Na ɔhyɛ jeans ne sɔks nkutoo, na onni adwene a ɛbɛma wayɛ sɛ nea ɔfata, nanso na ɛsɛ sɛ ohu nea Liam guy yi rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛka.
  
  Sam teɛɛm a ɔmpɛ sɛ: "Kura mu." Wiɛ, misusuw sɛ m"anigye a na mewɔ sɛ obehu nneɛma pii no dii me so nkonim. Ɔde anigye guu ahome buee ɔpon no. "Hi Liam."
  
  Ɔbarima no de ahopopo serewee sɛ: "Owura Cleave, ɛyɛ me dɛ sɛ mahyia wo." "Mesrɛ wo, metumi aba mu ansa na obi ahu me wɔ ha?"
  
  Sam buae sɛ: "Nokwarem no, bere a mahu nkrataa bi a ɛkyerɛ sɛ meyɛ obi akyi no." Mmea mpanyimfo baanu a wɔyɛ nsɛmmɔnedifo twaam wɔ n"anim pon ano, na na ɛte sɛ nea nsɛm ho amanneɛbɔfo a ne ho yɛ fɛ, ne ho yɛ den, na onni atade no ho adwiriw wɔn bere a wɔrepiapia wɔn ho wɔn ho no. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔrenserew, na mmom ɔde n"ani kyerɛɛ wɔn.
  
  "Akyinnye biara nni ho sɛ ɛmaa wotu ntɛmntɛm," Liam serewee bere a ɔhwɛɛ wɔn a wɔde ahopere rekɔ so, na ɔde ne ID maa Sam sɛ ɔnhwɛ no. Esiane sɛ ahoɔhare a Liam de twee ne sika kotoku no maa Sam ho dwiriw no nti, wantumi annyɛ hwee sɛ n"ani gyee ho.
  
  "Inspector/Agent Liam Johnson, Sector 2, British Intelligence, ne ne nyinaa," Sam bɔɔ n"ano, na ɔkenkan nkyerɛwee a ɛyɛ fɛ no, na ɔhwɛɛ nsɛmfua nketenkete a ɛkyerɛ sɛ ɛyɛ nokware a Paddy akyerɛ no sɛ ɔnhwehwɛ no. "Ɛyɛ, adamfo. Bra mu."
  
  "Meda wo ase, Owura Cleave," Liam kaa saa, na ɔde ahoɔhare nantew kɔɔ mu, na ɔwosow bere a ɔwosow brɛoo sɛ ɔrewosow osutɔ a entumi nkɔ ne peacoat no mu no. "So metumi de me brolly no ato fam?"
  
  "Dabi, mɛfa eyi," Sam de mae na ɔde sɛn ntade a wɔde sɛn so titiriw bi so sɛnea ɛbɛyɛ a ebetumi atɔ wɔ ne rɔba mpa so. "Wopɛ sɛ wonom beer?"
  
  Liam de anigye buae sɛ: "Meda mo ase pii.
  
  "Pa ara? Sam serewee, na oyii toa bi fii frigye mu sɛ: "Ná menhwɛ kwan sɛ eyi bɛba."
  
  "Adɛn? Meyɛ Irelandni fã, wunim," Liam dii aseresɛm. "M"abɔ mmɔden aka sɛ yebetumi anom nsa asen Scotlandfo da biara."
  
  Sam dii agoru kaa ho sɛ: "Wɔgye asɛnnennen tom, m"adamfo." Ɔtoo nsa frɛɛ ne hɔho no sɛ ɔntra ɔdɔ nkongua a ɔde sie ma ahɔho no so. Sɛ wɔde toto nkongua abiɛsa a Sam tra mu anadwo pii sen ne mpa so no ho a, na nkongua abien no yɛ den kɛse na na ɛnte nka sɛ wɔtra mu te sɛ nea edi kan no.
  
  "Enti, dɛn na wowɔ ha sɛ worebɛka akyerɛ me?"
  
  Bere a Liam reprapra ne menewam no, mpofirim ara ɔbɛyɛɛ aniberesɛm koraa. Esiane sɛ na ɛte sɛ nea wahaw kɛse nti, ɔde nne a ɛyɛ brɛoo buaa Sam. "Wo nhwehwɛmu no aba yɛn adwene mu, Owura Cleave. Nea eye ne sɛ, mekyeree no ntɛm ara efisɛ mewɔ m"ade denneennen wɔ kankyee ho."
  
  Sam bɔɔ n"ano sɛ: "No shit," na ɔnom nsu tenten kakraa bi de brɛɛ dadwen a na ɔwɔ sɛ wobehu no ntɛm saa no ase. "Mihuu eyi bere a na wugyina me fie apon ano no. Woyɛ obi a wohwɛ ade yiye na woyɛ w"ade ntɛm wɔ eyi ho. Me teɛ?"
  
  Liam buae sɛ: "Yiw. "Ɛno nti na mihui ntɛm ara sɛ ahobammɔ ho mmara a wɔabu so wɔ yɛn akannifo mpanyimfo no mu biako, Joe Carter, MI6 panyin no amanneɛbɔ ahorow a aban de mae no mu."
  
  "Na moaba ha sɛ worebɛma akatua a etwa to, anyɛ saa a wobɛda onii ko a ɔsɛmmɔnedifo no yɛ adi akyerɛ kokoam amansɛmdi akraman no, ɛnte saa?" Sam guu ahome. "Minni ɔkwan a mɛfa so atua wɔn a wɔyɛ atirimɔdenfo no ka, Owura Johnson, na m"ani nnye nnipa a wɔmfi adi nkɔka nea wɔpɛ kɛkɛ no ho. Ɛnde dɛn na wopɛ sɛ meyɛ, na mede asie?"
  
  Liam de abubuw kae denneennen sɛ: "Woate ase yiye, Sam," na ne suban no daa no adi ntɛm ara na Sam sɛ ɔnyɛ brɛoo sɛnea na ɛte sɛ nea ɔte no. N"ani a ɛyɛ ahabammono no hyerɛn, na na ɛhyɛɛ abufuw sɛ wɔbɔɔ no sobo sɛ ɔwɔ akɔnnɔ a ɛho nhia saa. "Na ɛno nkutoo nti na mɛma saa animtiaabu yi atwam. Meyɛ Katolekni na yentumi mfa wɔn a wɔbɔ yɛn ahohora esiane sɛ yɛn ho nni asɛm na yennim nti no nkɔ asɛnnibea. Wonnim me, nanso mereka akyerɛ wo seesei sɛ menni ha sɛ mɛwosow wo. Yesu Kristo, mekorɔn sen eyi!"
  
  Sam anka sɛ sɛnea Liam yɛɛ n"ade no maa ehu kaa no ankasa, nanso bere tiaa bi akyi no ohui sɛ ne nsusuwii no, ɛmfa ho sɛ na wontumi nte ase no, yɛ nea ɛnteɛ ansa na ɔrema ɔbarima no kwan ma waka n"asɛm no yiye. Ɔka kyerɛɛ ne hɔho no sɛ: "Mepa wo kyɛw, Liam." "Ɛteɛ sɛ wo bo fuw me."
  
  "Mabrɛ ara kwa sɛ nkurɔfo bɛfa nneɛma bi afa me ho. Migye di sɛ ɛne sare no na ɛba. Nanso momma yɛmfa saa asɛm no nto nkyɛn na mɛka nea ɛrekɔ so no akyerɛ wo. Bere a wogyee Owura Perdue fii ɔbea no fie akyi no, Britania Amanneɛbɔ Bagua Kɛse no hyɛe sɛ wɔnyɛ ahobammɔ ho nhyehyɛe a emu yɛ den. Misusuw sɛ efi Joe Carter hɔ," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu. "Mfiase no na mintumi nte nea ebetumi ama Carter ayɛ n"ade wɔ saa kwan yi so no ase, mesrɛ mo bɔne fafiri, wɔ ɔman ba mpapahwekwa bi a ɛbae sɛ ɔyɛ ɔdefo ara kwa no ho. Wiɛ, ɛnyɛ kwa sɛ meyɛ adwuma ma intelligence sector, Owura Cleave. Mitumi hu nneyɛe a ɛyɛ adwenem naayɛ wɔ akyirikyiri kilomita biako, na ɔkwan a ɔbarima a ɔwɔ tumi te sɛ Carter faa so yɛɛ n"ade wɔ nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Owura Perdue te ase na ɔte yiye no ho no, ɔde ne nsa twitwiw me wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so, wunim? " .
  
  "Mete nea wopɛ sɛ woka no ase. Nneɛma bi wɔ hɔ a awerɛhosɛm ne sɛ mintumi nna no adi wɔ nhwehwɛmu a mereyɛ wɔ ha no ho, Liam, nanso metumi ama wo awerɛhyem sɛ wowɔ ahotoso koraa wɔ saa nkate a ɛyɛ adwenem naayɛ a wowɔ no mu."
  
  "Hwɛ, Owura Cleave, ɛnyɛ ha sɛ merebɛpiapia nsɛm afi wo mu, nanso sɛ nea wunim, nea wonka nkyerɛ me no fa adwumakuw a meyɛ adwuma ma no no mudi mu kura ho a, ɛsɛ sɛ mihu," Liam sii so dua. "To hell with Carter nhyehyɛe ahorow no, merehwehwɛ nokware no."
  
  
  10. 10. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Cairo na ɛwɔ hɔ
  
  
  Wɔ Cairo wim a ɛyɛ hyew no ase no, na akra a ɛyɛ hyew wɔ hɔ, ɛnyɛ anwensɛm mu ntease mu, na mmom wɔ nyamesom mu nkate a ɛne sɛ biribi a ɛyɛ hu nam amansan no mu, resiesie ne ho sɛ ɛbɛhyew wiase no, te sɛ nsa a okura ahwehwɛ a ɛma nneɛma kɛse yɛ kɛse anim ne kwan tenten a ɛfata a ɛbɛhyew adesamma. Nanso saa nnipa kronkron ne wɔn akyidifo anokwafo nhyiam ahorow a wɔyɛe wɔ mmeae bi yi kuraa nsakrae a ɛyɛ nwonwa mu wɔ wɔn nsoromma a wɔhwɛ no axial precession no mu. Tete mogya abusua a wɔbɔɔ ho ban yiye wɔ sum ase fekuw ahorow mu no kuraa wɔn gyinabea mu wɔ wɔn ankasa de mu denam wɔn nananom amanne a wɔkoraa so no so.
  
  Mfiase no, Lebanonfo huu amane wɔ anyinam ahoɔden a ɛtɔe mpofirim no ho, nanso bere a na mfiridwumayɛfo rebɔ mmɔden sɛ wobehu nea ɛde bae no, amanneɛbɔ fii nkurow afoforo a ɛwɔ aman afoforo mu bae sɛ anyinam ahoɔden nso akɔ hɔ, na ɛde basabasayɛ aba fi Beirut kosi Mecca. Wɔ da koro mu no, amanneɛbɔ ahorow fii Turkey, Iraq ne Iran mmeae bi bae sɛ anyinam ahoɔden a wɔatwa a wontumi nkyerɛkyerɛ mu no resɛe nneɛma. Afei na ade asa nso wɔ Cairo ne Alexandria, Egypt mmeae bi, na ɛhyɛɛ mmarima baanu a wofi mmusuakuw a wɔhwɛ nsoromma mu ma wɔhwehwɛɛ baabi foforo a ɛnyɛ anyinam ahoɔden adwumayɛbea no.
  
  "So wugye di sɛ Number Seven afi orbit no mu?" Penekal bisaa ne yɔnko dwumayɛni Ofa sɛ.
  
  Ofa buae sɛ: "Migye di ɔha biara mu ɔha, Penekal." "W'ankasa hwɛ." Eyi yɛ nsakrae kɛse a ɛbɛkyɛ nna kakraa bi pɛ!"
  
  "Nna? So woabɔ dam? Eyi ntumi nyɛ yiye!" Penekal buae, na ɔpow ne yɔnko dwumayɛni no nsusuwii no koraa. Ofa maa ne nsa brɛoo so wosow no brɛoo. "Bra, onua. Wunim sɛ biribiara nni hɔ a nyansahu anaa Onyankopɔn ntumi nyɛ. Obiako wɔ ɔfoforo anwonwade."
  
  Bere a Penekal nuu ne ho wɔ nea ɔkae no ho no, osii apini na ɔyɛɛ Ofa sɛnkyerɛnne sɛ ɔmfa mfiri no. "Menim. Menim. Ɛte saa ara..." ɔde ahomegyeɛ a onni abotare. "Wɔnkaa ho asɛm da sɛ adeyɛ a ɛte saa sii da. Ebia misuro sɛ eyi yɛ nokware, efisɛ adwene a ɛne sɛ ɔsoro abɔde biako bɛsakra ne kyinhyia a biribiara ntwitware ne mfɛfo mu no yɛ hu koraa."
  
  Ofa si apini sɛ: "Minim, minim." Ná mmarima baanu no nyinaa adi mfe aduosia awiei, nanso na wɔn nipadua da so ara wɔ apɔwmuden kɛse na na wɔn anim nkyerɛ onyin ho sɛnkyerɛnne kakraa bi. Na wɔn baanu nyinaa yɛ nsoromma ho animdefo na wosuaa Theon a ofi Alexandria nsusuwii ahorow titiriw, nanso wɔmaa nnɛyi nkyerɛkyerɛ ne nsusuwii ahorow nso toom, na wɔde nsoromma mu hwɛ ho mfiridwuma a aba foforo ne nsɛm a efi nyansahufo a wɔwɔ wiase nyinaa hɔ nyinaa dii dwuma. Nanso wɔ wɔn nnɛyi nimdeɛ a wɔaboaboa ano akyi no, mpanyimfo baanu no bataa tete mmusuakuw no atetesɛm ho, na bere a wɔde ahonim sua ɔsoro ho ade no, wosusuw nyansahu ne anansesɛm nyinaa ho. Mpɛn pii no, sɛ wɔhwɛ nsɛmti abien no wɔ ɔkwan a adi afra so a, ɛma wonya mfinimfini kwan fɛfɛ a wɔde bɛka anwonwade ne ntease bom, na ɛboa ma wɔhyehyɛɛ wɔn adwene. Da so.
  
  Bere a Penecal de ne nsa a ɛrewosow wɔ afiri a wɔde hwɛ aniwa no so no twee ne ho fii ahwehwɛ ketewaa a na ɔnam mu rehwɛ no ho nkakrankakra, na n"ani da so ara gyina n"anim wɔ ahodwiriw mu. Awiei koraa no, ɔdanee n"ani kyerɛɛ Ofa, na n"ano ayɛ kusuu na ne koma ayɛ me yaw. "Meka anyame no ntam. Eyi si wɔ yɛn nkwa nna mu. Me nso mintumi nhu nsoromma no, m"adamfo, ɛmfa ho baabi a mɛhwehwɛ no."
  
  Ofa de awerɛhow hwɛɛ fam sɛ: "Nsoromma biako hwee ase." "Yɛwɔ ɔhaw mu."
  
  "Damond bɛn na eyi yɛ sɛnea Salomo Mmara kyerɛ no?" - bisaa Penekal.
  
  "Mahwɛɛ dedaw. Oyi ne Rhabdos," Ofa de nkɔmhyɛ kae, "kanea a ɛhyerɛn."
  
  Penekal bi a na n"adwene atu afra no hintiw kɔɔ wɔn dan a wɔhwɛ nneɛma so wɔ Hathor Ɔdan a ɛwɔ Giza no abansoro a ɛto so 20 so no mfɛnsere mu. Sɛ wofi soro a, na wotumi hu Cairo kuropɔn kɛse no, na wɔ wɔn ase no, Nil a ɛrehuruw te sɛ nsu bruu fa kurow no mu. N"aniwa dedaw a ɛyɛ tumm no hwehwɛɛ kurow a ɛwɔ ase hɔ no mu na afei ohuu wim a ɛyɛ kusuu a ɛtrɛw fa wiase ne ɔsoro ntam kwan no so. "Yenim bere a wɔhwee ase?"
  
  "Ɛnyɛ ankasa." Sɛ migyina nsɛm a mekyerɛwee so a, ɛbɛyɛ sɛ eyi sii wɔ Yawda ne nnɛ ntam. Eyi kyerɛ sɛ Rhabdos ahwe ase wɔ nnɔnhwerew aduasa abien a atwam no mu," Ofa kae. "So ɛsɛ sɛ yɛka biribi kyerɛ kurow no mu mpanyimfo?"
  
  Penekal pow a ɔpowee ntɛmntɛm no bae sɛ: "Dabi." "Nnuruiɛ. Sɛ yɛka biribi a ɛma hann ba nea yɛde saa mfiri yi redi dwuma ankasa no so a, ɛnyɛ den sɛ wobetumi asɛe yɛn, na wɔde mfe mpempem pii a wɔahwɛ no akɔ."
  
  Ofa kae sɛ: "Mahu. "Midii Osiris nsoromma kuw charter nhyehyɛe no anim fii saa beae a wɔhwɛ nsoromma yi ne beae ketewaa bi a wɔhwɛ nneɛma so wɔ Yemen. Nea ɔwɔ Yemen no bɛhwɛ nsoromma a ɛretu bere a yentumi nyɛ saa wɔ ha no, enti yebetumi ahwɛ so."
  
  Ofa telefon bɔɔ. Ɔyii ne ho ano na ofii dan no mu, na Penekal tenaa ne pon so hwɛɛ mfonini a ɛwɔ ne screensaver so no sɛ ɛrekɔ ahunmu, na ɛmaa no yɛɛ adwene sɛ ɔretu wɔ nsoromma a ɔdɔ wɔn kɛse no mu. Eyi maa ne suban dwo bere nyinaa, na nsoromma a ɛtwam no a wɔtaa ka no mpɛn pii wɔ ɔkwan a ɛma ɔdaadaa so no maa onyaa su a ɛma odwennwen nneɛma ho. Nanso, akyinnye biara nni ho sɛ nsoromma a ɛto so ason no yerae wɔ nsoromma kuw Leo a atwa ho ahyia no maa no nna anadwo. Ɔtee sɛ Ofa anammɔn rehyɛn dan no mu ntɛmntɛm sen sɛnea wofii dan no mu.
  
  "Penecal!" - hwirew, na ontumi nnyina nhyɛsoɔ no ano.
  
  "Deɛn ni?"
  
  "Nkyɛe na manya nkrasɛm bi afi yɛn nkurɔfo a wɔwɔ Marseille, wɔ beae a wɔhwɛ nneɛma so wɔ Mont Faron atifi, a ɛbɛn Toulon no hɔ." Ná Ofa home denneennen araa ma bere tiaa bi mu no, ɔhweree tumi a ɔde bɛtoa so. Ná ɛsɛ sɛ n"adamfo no bɔ no brɛoo na ama wadi kan ahome. Bere a akwakoraa a ɔde ahopere no homee no, ɔtoaa so. "Wɔka sɛ nnɔnhwerew kakraa bi a atwam ni no, wohuu ɔbea bi sɛ wɔasɛn no wɔ Fransefo dan kɛse bi mu wɔ Nice."
  
  Penekal buae sɛ: "Eyi yɛ hu, Ofa." "Ɛyɛ nokware, nanso ɛdeɛn na ɛfa wo ho a na ɛsɛ sɛ wofrɛ fa ho?"
  
  Ɔteɛɛm sɛ: "Ná ɔrewosow hama bi a wɔde hemp ayɛ so." Ɔhome denneennen kae sɛ: "Na adanse a ɛkyerɛ sɛ eyi yɛ ade a ɛhaw yɛn kɛse ni." "Ná ofie no yɛ ɔdehye bi, Baron Henri de Martin, a wagye din wɔ abohene a ɔboaboa ano no dea."
  
  Penekal kyeree nneɛma bi a onim, nanso wantumi amfa abien ne abien anhyɛ mu kosii sɛ Ofa wiee n"asɛm no. "Penecal, na Baron Henri de Martin ne Celeste no wura!"
  
  Bere a Misrini dedaw a ɔyɛ teateaa no gyaee ɔpɛ a ɔwɔ sɛ ɔbɛbɔ din kronkron kakraa bi wɔ ahodwiriw mu no, ɔde ne nsa kataa n"ano. Saa nokwasɛm ahorow a ɛte sɛ nea ɛbae kwa yi nyaa nea na wonim ne nea wodii akyi no so nkɛntɛnso kɛse. Sɛ yɛbɛka nokware a, na eyinom yɛ kɔkɔbɔ nsɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ adiyisɛm bi rebɛn. Wɔankyerɛw no koraa anaasɛ wonnye nni koraa sɛ ɛyɛ nkɔmhyɛ, nanso na ɛka Ɔhene Salomo nhyiam ahorow ho, na ɔhene nyansafo no ankasa kyerɛw too hɔ wɔ codex bi a ahintaw a wɔn a wɔwɔ Ofa ne Penekal atetesɛm mu nkutoo na wonim mu.
  
  Saa nhoma mmobɔwee yi kaa ɔsoro nsɛm a esisi ho nkɔmhyɛfo atitiriw a na ɛwɔ apokrifa nkyerɛase ahorow ho asɛm. Biribiara nni codex no mu a ɛkaa da sɛ eyi bɛba, nanso sɛ yegyina Salomo nsɛm a ɔkyerɛwee wɔ asɛm yi mu bu atɛn a, na nsoromma a ɛrehwe ase ne asiane ahorow a edii akyi bae no nyɛ nea ɛbae ara kwa. Na wɔhwɛ kwan sɛ wɔn a wodii atetesɛm no akyi na wotumi hu nsɛnkyerɛnne no sɛ wohu abirabɔ no a, wobegye adesamma nkwa.
  
  "Kae me, emu nea ɛwɔ he na ɛfa nhama a wɔde twitwiw fi hemp mu ho?" - bisaa akwakoraa nokwafo Ofa a na ɔrebɔ nkyerɛwde no mu dedaw sɛ ɔbɛhwehwɛ din no. Bere a ɔkyerɛw din no wɔ nsoromma a ahwe ase kan no ase no, ɔmaa n"ani so buee mu. "Onoskelis" a ɔkyerɛwee.
  
  Penekal wosow ne ti a na onnye nni kae sɛ: "Me ho adwiriw me koraa, m"adamfo dedaw." "Eyi kyerɛ sɛ Masonfo no anya alchemist, anaasɛ nea enye koraa - yɛwɔ Wizard wɔ yɛn nsam!"
  
  
  dubaako
  Nwoma a wɔde aboa nhoma ayɛ
  
  
  
  Amiens, France, na ɔkyerɛwee
  
  
  Abdul Raya daeɛ yie, nanso na ɔnso daeɛ biara. Ná ɔnnte ase da, nanso na onnim sɛnea ɛte sɛ nea obetu kwan akɔ mmeae a onnim anaasɛ obehu nneɛma a ɛnyɛ awosu a ɛne adaeso ntadehyɛfo no pɔw-mu-teɛteɛ nhama afrafra. Dae bɔne ankɔsra no da. Ná ontumi nnye nna ho nsɛm a ɛyɛ hu a afoforo ka no nni da wɔ n"asetra mu. Wannyane da a na ne ho fifiri, ɔwosow wɔ ehu mu, anaasɛ ɔda so ara rewosow esiane hell wiase a ɛwɔ n"ani akyi no ho ehu a ɛyɛ yaw nti.
  
  Nnyigyei biako pɛ a na ɛwɔ ne mfɛnsere akyi ne nkɔmmɔ a n"afipamfo a wɔwɔ fam no bɔe bere a wɔtraa abɔnten nom bobesa wɔ simma a edi kan wɔ anadwo fã akyi no. Ná wɔakenkan ahodwiriwde a ɛyɛ hu a na ɛsɛ sɛ Franseni baron hiani no gyina ano bere a ɔsan kɔɔ fie anwummere a edi kan no kohuu ne yere amu a wɔahyew no wɔ wɔn dan kɛse a ɛwɔ Entrevaux a ɛwɔ Asubɔnten Var ho no ogya dan mu no ho asɛm. Sɛ wonim sɛ abɔde a ɔyɛ abofono a ɔde eyi ho asodi too no so no home mframa koro no ara a.
  
  Wɔ ne mfɛnsere ase no, n"afipamfo a wɔwɔ suban pa kasae komm, nanso ɔkwan bi so no, na Raya tumi te wɔn asɛm biara, bere mpo a na ɔda tebea mu no. Bere a ɔretie, akyerɛw nea wɔkae, a ɔretie asubɔnten a ɛreworo so a ɛbɛn adiwo no nnyigyei no, n"adwene siee ne nyinaa wɔ ne tirim. Akyiri yi, sɛ ohia a, Abdul Raya betumi akae nsɛm no sɛ ohia a. Nea enti a wansɔre wɔ wɔn nkɔmmɔbɔ no akyi ne sɛ na onim nokwasɛm ahorow no nyinaa dedaw, a wanka wɔn ahodwiriw anaa Europa aman a aka no adwene a ɛyɛ basaa no ho asɛm, a wɔtee abohene a wowia fii baron sikakorabea ne ofiehwɛfo no kum a ɛyɛ hu no ho asɛm .
  
  Wɔn a wɔbɔ amanneɛ wɔ television dwumadibea atitiriw nyinaa so bɔɔ agude a "wɔaboaboa ano kɛse" a wowia fii baron no sikakorabea ahorow mu no ho amanneɛ, na sɛ sikakorabea a wowiaa Celeste no fi mu no yɛ anan no mu biako pɛ, a na wɔayi aboɔden abo ne abohene a ɛboroo so no afi ne nyinaa mu home of an aristocrat ne yere nhyehyɛe Wɔammɔ Baron no sobo biara, efisɛ na ɔwɔ alibi a wɔde dade ayɛ a ɛfa bere a Madame Chantal wui no ho, a ɛhwɛ hui sɛ obenya ahonyade bi.Nea etwa to no ne sika dodow a ɛbɛma wafi ɛka mu Enti, wɔ essence, Madame Chantal ne ne nyinaa - akyinnye biara nni ho, ɔboaa ne kunu ma ɔkwatii bankruptcy.
  
  Na ne nyinaa yɛ aseresɛm a ɛyɛ dɛ a Baron no nte ase da. Nanso, bere a asɛm no ho dwiriw no na ɛyɛɛ hu akyi no, osusuw tebea horow a ɛfa asɛm no ho no ho. Na onnim sɛ ne yere agye Celeste ne abo nketewa abien foforo afi ne sikakorabea, na na ɔrebɔ n"amemene mu denneennen abɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ntease aba ne wu a ɛyɛ soronko no mu. Ná ɔnyɛ obi a ɔpɛ sɛ okum ne ho ɔkwan biara so, na sɛ na okum ne ho wɔ akyirikyiri mpo a, anka Chantal renhyew ne ho da, wɔ nnipa nyinaa mu!
  
  Ɛyɛ bere a ohui sɛ Louise, Chantal boafo, a wɔatwa ne tɛkrɛma na n"ani afura no, na ohui sɛ ne yere wu no nyɛ ne ho kum. Polisifo no penee so, nanso na wonnim baabi a wobefi ase ayɛ awudi a ɛyɛ abofono saa ho nhwehwɛmu. Efi saa bere no, wɔde Louise kɔɔ Paris Adwene ne Nneyɛe Ho Adesuabea no adwenemyare ayaresabea, faako a na ɛsɛ sɛ ɔtra hɔ kɔyɛ nhwehwɛmu, nanso nnuruyɛfo a wohyiaa no no nyinaa gye dii sɛ wabɔ dam, sɛ ebia ɔno na ɔde awudi ahorow no bae na ntua a edi hɔ.twa ne ho akwaa.
  
  Ɛbɛyɛɛ nsɛmti wɔ Europa nyinaa, na TV dwumadibea nketewa bi a ɛwɔ wiase mmeae afoforo nso kyerɛɛ asɛm a ɛyɛ nwonwa a esii no. Saa bere yi mu no, Baron no powee sɛ wobebisabisa no nsɛm biara, na ɔkaa ne suahu a ɛyɛ awerɛhow no ho asɛm sɛ nea enti a na ohia bere a ɔde befi ɔmanfo ani so.
  
  Awiei koraa no, afipamfo no tee nka sɛ anadwo mframa a ɛyɛ nwini no renya wɔn ahotɔ so nkɛntɛnso dodo na wɔsan kɔɔ wɔn dan mu. Nea na aka ara ne asubɔnten bi a ɛrehuruhuruw nnyigyei ne ɔkraman a ɔwɔ akyirikyiri a ɛtɔ mmere bi a ɔbobom. Ɛtɔ mmere bi a na kar bi fa abɔnten teateaa a ɛwɔ ɔdan kɛse no fã foforo no so, na ɛrebɔ denneennen atwam ansa na agyaw kommyɛ.
  
  Abdul nyanee mpofirim a na n"adwene mu da hɔ. Na ɛnyɛ mfiase, nanso ɔpɛ a ɔwɔ sɛ ɔbɛsɔre ntɛm ara no maa obuee n"ani. Ɔtwɛnee na otiee, nanso biribiara nni hɔ a ebetumi akanyan no gye nkate a ɛto so asia bi. Ná Misrini ɔdaadaafo no da adagyaw na wabrɛ, na ɔkɔɔ ne mpa mfɛnsere mu. Bere a ɔhwɛɛ wim a nsoromma ayɛ hɔ ma no pɛnkoro no, ɔtee nea enti a wɔka kyerɛɛ no sɛ onnyae ne dae no ase.
  
  Ɔbɔɔ n"ano sɛ: "Ɔfoforo nso rehwe ase," bere a n"ani a ɛbɔ no dii nsoromma a ɛretu no asehwe ntɛmntɛm no akyi, na ɔde n"adwene huu sɛnea nsoromma a atwa ho ahyia no bɛyɛ sɛ gyinabea no. Abdul serewee. "Aka kakraa bi pɛ, na wiase bedi w"akɔnnɔ nyinaa ho dwuma. Wɔbɛteɛteɛm na wɔasrɛ owu."
  
  Ɔdanee ne ho fii mfɛnsere no ho bere a nsensanee fitaa no yerae kɔɔ akyirikyiri ara pɛ. Wɔ ne mpa a na ɛyɛ kusuu mu no, ɔkɔɔ nnua adaka dedaw a ɔde kɔ baabiara, a wɔde aboa nhoma ahama akɛse abien a ɛka bom wɔ anim abɔ ho no ho. Abrannaa so kanea ketewaa bi a na ɛwɔ mfinimfini wɔ ne mfɛnsere atifi apon no so nkutoo na ɛma hann kɔɔ ne dan mu. Wɔmaa ne nipadua a ɛyɛ tratraa no hyerɛn, na hann a ɛwɔ ne honam ani a ɛda hɔ kwa no so no daa ne ntini a ɛyɛ nhama no so dua. Na Raya te sɛ agumadifo bi a ofi asaw kuw bi mu, akuturukubɔfo bi a ɛyɛ sum a onni obiara ani gye n"ani gye n"ankasa ho, na mmom ɔde ne talente dii dwuma de maa afoforo gye n"ani.
  
  Ná ɔdan no te sɛ ne de no ara pɛ-na ɛnyɛ den, ɛnyɛ den, na ɛyɛ adwuma. Ná aguaree ne mpa, ntamadan ne pon a nkongua ne kanea wɔ so wɔ hɔ. Ná ɛno ara ne no. Na biribiara a aka no wɔ hɔ bere tiaa bi pɛ sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahwɛ nsoromma a ɛwɔ Belgium ne France wim kosi sɛ obenya abohene a na ɔrehwehwɛ no. Na nsoromma kuw asase mfonini ahorow a wontumi nkan a efi wiase no ntwea so nyinaa wɔ ne dan no afasu anan no ho, na wɔde nsensanee a ɛka bom a ɛtwam wɔ ley nsensanee bi mu ahyɛ ne nyinaa agyirae, bere a wɔde kɔkɔɔ ahyɛ afoforo agyirae esiane wɔn nneyɛe a wonnim esiane asase mfonini a wonni nti. Ná mogya nkekae wɔ nkrataa akɛse a wɔde pin abɔ mu no bi so, nkekae a ɛyɛ rusty-brown a ɛkyerɛ ɔkwan a wɔfaa so nyaa no komm. Na afoforo nso yɛ foforo, efisɛ na wɔatintim mfe kakraa bi a atwam ni, na ɛne nea wohuu mfehaha pii a atwam ni no bɔ abira koraa.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na bere aso sɛ ɔsɛe ade wɔ Mfinimfini Apuei, na n"ani gyee baabi a ɛsɛ sɛ ɔkɔ akyi no ho: nnipa a na ɛnyɛ den koraa sɛ wɔbɛdaadaa wɔn sen Atɔe Famfo nkwaseafo a wɔyɛ adifudepɛfo a wɔwɔ Europa no. Na Abdul nim sɛ wɔ Mfinimfini Apuei no, nkurɔfo bɛyɛ mmerɛw kɛse wɔ ne nnaadaa no mu esiane wɔn atetesɛm a ɛyɛ nwonwa ne gyidihunu gyidi ahorow nti. Ná ɛnyɛ den koraa sɛ obetumi abɔ wɔn dam anaasɛ wama wɔakunkum wɔn ho wɔn ho wɔ sare a bere bi na Ɔhene Salomo nantew no so. Ogyee Yerusalem nkwa maa nea etwa to, esiane sɛ Nsoromma a Ɛhwe ase no Nhyehyɛe no maa ɛyɛɛ saa nti nkutoo.
  
  Raya buee adaka no mu na ɔhwehwɛɛ nhoma mmobɔwee no, na ɔhwehwɛɛ mu wɔ ntama ne abɔso a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ no mu. Nwoma a ɛyɛ bruu tuntum a ɛte sɛ nea ngo ayɛ mu ma a ɛne adaka no nkyɛn pɛɛ no ne nea na ɔrehwehwɛ. Ɔde anigye hwɛɛ mu, na obuee mu de too pon no so, na ɔde nhoma abien bɔɔ ho ban wɔ n"awiei biara. Afei, ofii koko koro no ara mu no, ɔyɛɛ athame. Nkrantɛ a ɛkyinkyin a wɔabɔ no tete pɛpɛɛpɛ no hyerɛn wɔ hann a ano yɛ den no mu bere a ɔde n"awiei a ano yɛ nnam no miaa ne nsa benkum so no. Nkrantɛ no ano hyɛn ne honam ani a ɔmmɔ mmɔden biara wɔ tumi a ɛtwe ade ba fam a ɛnyɛ den nkɛntɛnso ase. Ɛho nhia mpo sɛ osi so dua.
  
  Mogya boaboaa ano twaa sekan no ano ketewaa no ho hyiae, na ɛyɛɛ ahwehwɛ kɔkɔɔ a ɛyɛ pɛ a ɛnyini nkakrankakra kosii sɛ ɔtwee sekan no fii mu. Ɔde ne mogya hyɛɛ nsoromma a ɛhwee ase nkyɛe no gyinabea agyirae. Bere koro no ara mu no, aboa nhoma a ɛyɛ tumm no wosow kakra wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so. Ɛyɛɛ Abdul anigye kɛse sɛ obehu sɛnea ade a wɔde nkonyaayi ayɛ, Sol Amun Mmara Mmara a ohui bere a na ɔyɛ aberante bere a na ɔrehwɛ mpapo wɔ Misraim nkoko a enni din no sunsuma a ɛyɛ kusuu mu no yɛɛ wɔn ade.
  
  Bere a ne mogya no kɔhyɛɛ nsoromma asase mfonini a ɛwɔ nhoma mmobɔwee a wɔde akɔmfosɛm ayɛ no so no, Abdul de ahwɛyiye bobɔw mu na ɔkyekyeree ntini a ɛkura nhoma mmobɔwee no mu no. Awiei koraa no, nsoromma no ahwe ase. Afei bere aso sɛ yefi France. Afei a wanya Celeste no, na obetumi akɔ mmeae a ɛho hia kɛse a obetumi ayɛ ne nkonyaayi na wahwɛ sɛnea wiase no ahwe ase, a Ɔhene Salomo abohene akannifo asɛe no.
  
  
  12. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Hyɛn Oduruyɛfo Nina Gould mu
  
  
  "Woreyɛ w"ade a ɛyɛ nwonwa, Sam. Mekyerɛ sɛ, ɛyɛ nwonwa sen wo awosu mu nwonwa a wodɔ no," saa na Nina kae bere a ohwiee bobesa kɔkɔɔ bi guu wɔn gui akyi. Bruich a ɔda so ara kae ɔbea ketewaa a ɔmaa no nufu wɔ bere a etwa to a na Sam nni Edinburgh no tee nka sɛ ɔwɔ fie wɔ ne kɔn mu. Nina fii ase de ne nsa bɔɔ no ara kwa, te sɛ nea ɛyɛ adebɔ mu nsɛm a esisi.
  
  Ná wadu Edinburgh Wimhyɛn Gyinabea dɔnhwerew biako ansa na ɛreba, faako a Sam faa no wɔ osu a ɛretɔ no mu na ɔde no san baa ne kurom fie a ɛwɔ Dean Akuraa ase sɛnea wɔpenee so no.
  
  "Mabrɛ kɛkɛ, Nina." Ɔde ne nsa too ne ho so, gyee ahwehwɛ no fii ne nsam na ɔmaa so wɔ toast mu. "Momma yɛnkwati nkɔnsɔnkɔnsɔn no na yɛn mfurum no nkyerɛ anafo fam mfe pii a ɛbɛba!"
  
  Nina serewee, ɛwom sɛ ɔtee akɔnnɔ a ɛwɔ toast a ɛyɛ serew yi mu no ase de. "Aane!" - teɛɛm na ɔde ne glass no bɔɔ mu, na ɔde anigye wosow ne ti. Ɔhwɛɛ Sam bachelor pad no ho hyiae. Ná afasu no so da mpan gye Sam mfonini kakraa bi a ɔne amammuifo a bere bi na wɔagye din ne nnipa bi a wɔagye din wɔ nnipa a wɔkorɔn mu, a na ɔne Nina ne Perdue, ne nokwarem no, Bruich mfonini kakraa bi ahyɛ mu. Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔbɛma asɛm a na ɔde asie ne ho bere tenten no aba awiei.
  
  "Adɛn nti na wontɔ fie?" - a obisae.
  
  Obuae wɔ anifere kwan so sɛ: "Metan turoyɛ."
  
  "Fa obi a ɔyɛ asase ho adwuma anaa turoyɛ adwuma."
  
  "Metan basabasayɛ."
  
  "Wo te aseɛ? Anka mɛdwene sɛ, sɛ me ne nnipa a wɔwɔ afã nyinaa te a, anka basabasayɛ bebree bɛba."
  
  "Wɔyɛ pɛnhyenfo." Wobetumi anya no anɔpa 10 kosi 11 ntam nkutoo." Sam kotow n"anim na ɔde ne ti too nkyɛn de kyerɛɛ anigye. "Nina, so wo kwan a wofa so ka kyerɛ me sɛ me ne wo nkɔtra hɔ ni?"
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam sɛ: "Ka komm." "Nyɛ ɔkwasea. Misusuwii kɛkɛ sɛ sika a ɛbɛyɛ sɛ woanya nyinaa, te sɛ nea yɛn nyinaa anya fi bere a saa akwantu ahorow no de anigye bae no, wode bedi dwuma de anya kokoam nsɛm bi na ebia woanya kar foforo mpo?"
  
  "Adɛn? Datsun no yɛ adwuma kɛse," na ɔkae, na ɔbɔɔ ne pɛ a ɔwɔ sɛ ɔyɛ adwuma sen flash no ho ban.
  
  Nina amfa n"adwene ankɔ so de besi nnɛ, nanso Sam, de ɔbrɛ ho asɛm kae no, wantwitwa wɔn. Ná ɛda adi sɛ na ɔwɔ akyirikyiri, te sɛ nea ɔreyɛ adwene mu mpaapaemu tenten bere a ɔne no resusuw asade a Alexander hui no ho no.
  
  "Enti wɔde wo ne Joe din too ɔyɛkyerɛ no?" Ɔserewee. "Ɛno yɛ nnuhwam koraa, Oduruyɛfo Gould. Mprempren worekɔ soro wɔ nhomasua wiase no mu. Nna a na Matlock da so ara yɛ wo ntini no atwam akyɛ. Akyinnye biara nni ho sɛ wokyerɛɛ no!"
  
  Ɔde ahopopo kae ansa na ɔresɔ sigaret sɛ: "Afunumu." N"ani a na sunsuma ayɛ no kɛse no hwɛɛ Sam. "Wobɛpɛ sigaret?"
  
  Ɔsɔre tenaa ase sɛ: "Yiw." "Ɛbɛyɛ kɛse." Meda wo ase."
  
  Ɔde Marlboro no maa no na ɔnom filter no. Sam hwɛɛ no denneennen kakra ansa na ɔrenya akokoduru abisa. "Wosusu sɛ eyi yɛ adwene pa? Ɛnkyɛe koraa na ɛkame ayɛ sɛ wobɔɔ Owuo wɔ bɔɔl no mu. Anka merentwitwa saa ɔkraman yi ntɛm saa, Nina."
  
  Ɔde ne sigaret no bɔɔ n"ano sɛ: "Twe komm," na ɔde Bruich sii fam wɔ Persiafo kapet no so. Sɛnea Nina ani sɔɔ ɔhwɛ a ne dɔfo Sam de mae no, ɔtee nka sɛ ne ho a ɔbɛsɛe no yɛ onipa biara hokwan, na sɛ osusuw sɛ ne nipadua betumi agyina hell yi ano a, na ɔwɔ hokwan sɛ ɔsɔ nsusuwii no hwɛ. "Dɛn na ɛredi wo, Sam?" - bisae bio.
  
  Obuae sɛ: "Nsesa asɛm no.
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam, na saa ogya su no yɛɛ n"ani bruu tuntum no mu sɛ: "Ɛnyɛ sɛ meresakra asɛm no." "Wo esiane sɛ menom sigaret nti, na me nso esiane sɛ ɛte sɛ nea w"adwen afoforo ho nti."
  
  Egyee Sam bere tenten ansa na ɔrehu no bio na wɔdaadaa no pii sɛ ɔmmɛsra no wɔ fie, enti na onsiesiee ne ho sɛ ɔbɛhwere biribiara denam Nina a ɔbɛhyɛ no abufuw no so. Ɔde ahopopo kɛse dii n"akyi kɔɔ abrannaa pon no ano, na obuee mu de danee Jacuzzi no. Oyii n"atade, na ɛdaa n"akyi a atetew adi wɔ ne bikini kɔkɔɔ a wɔakyekyere no ase. Nina asen a ɛyɛ fɛ no wosow fii ɔfã biako kɔɔ ɔfã foforo bere a ɔno nso yii ne jeans no, na ɛmaa Sam yɛɛ nwini wɔ nea ɛwɔ hɔ sɛnea ɛbɛyɛ a obehu ade fɛfɛ no.
  
  Awɔw a na ɛwɔ Edinburgh no anhaw wɔn pii. Ná awɔw bere atwam, ɛwom sɛ na ahohuru bere ho sɛnkyerɛnne biara nni hɔ de, nanso na nnipa dodow no ara da so ara pɛ sɛ wɔtra mu. Nanso na nsu a ɛyɛ hyew wɔ Sam ɔsoro ɔtare a ɛyɛ hyew no mu, na esiane sɛ nsa a wɔde gu mu nkakrankakra bere a wɔrenom nsa no ma wɔn mogya yɛ hyew nti, na wɔn baanu nyinaa wɔ ɔpɛ sɛ wobeyi wɔn ho.
  
  Bere a Sam te Nina anim wɔ nsu a ɛma obi dwo no mu no, otumi hui sɛ wasi ne bo sɛ ɔbɛbɔ no amanneɛ. Awiei koraa no ofii ase kasae. "Minnya nte biribiara mfii Perdue anaa Paddy hɔ, nanso nneɛma bi wɔ hɔ a ɔsrɛɛ me sɛ menka ho asɛm na mɛpɛ sɛ mede sie saa. Wote ase, ɛnte saa?"
  
  "Ɛfa me ho?" - bisae brɛoo, na ɔda so ara nyi n"ani mfi Sam so.
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam, na ɔde ne nne bu atɛn, na ne nsusuwii no yɛɛ no nwonwa.
  
  "Ɛnde dɛn nti na mintumi nhu ho asɛm?" - bisae ntɛm ara, na ɔfaa no ahodwiriw.
  
  Ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Hwɛ, sɛ ɛyɛ me na mɛka akyerɛ wo wɔ sekan biako mu. Nanso Perdue ka kyerɛɛ me sɛ memfa eyi ntra yɛn ntam kɛkɛ mprempren. Meka ntam, me dɔfo, sɛ wanka ankyerɛ me wɔ nsɛm a ɛnyɛ nokware mu sɛ memfa zip nhyɛ mu a, anka meremfa nsie wo."
  
  "Ɛnde hena bio na onim?" - Nina bisae, na ɛnyɛ den sɛ ɔhyɛɛ no nsow sɛ n"ani si ne moma so bere tiaa bi biara.
  
  "Ɛnyɛ obiara. Me ne Purdue nkutoo na yenim. Paddy mpo nni adwene biara. Perdue srɛɛ sɛ yɛmfa no nkɔto sum mu sɛnea ɛbɛyɛ a biribiara a ɔbɛyɛ no rentwitware nea me ne Perdue rebɔ mmɔden sɛ yɛbɛyɛ no mu, wunim?" ɔde anifere maa emu daa hɔ sɛnea obetumi, a na n"ani da so ara gye tattoo foforo a ɛwɔ ne honam ani a ɛyɛ mmerɛw no so, wɔ ne nufu benkum atifi pɛɛ no ho.
  
  "Enti osusuw sɛ mɛfa kwan mu?" Ɔyɛɛ n"anim basabasa, na ɔde ne nsateaa a ɛyɛ tratraa no bɔɔ Jacuzzi no ano bere a ɔreboaboa n"adwene ano wɔ asɛm no ho no.
  
  "Daabi! Dabi, Nina, wanka wo ho hwee da. Ná ɛnyɛ asɛm a ɛfa nnipa binom a wobeyi wɔn afi mu ho. Ɛfa obiara a mɛyi no afi mu ho kosi sɛ mɛma no nsɛm a ohia. Afei ɔbɛda nea wayɛ nhyehyɛe sɛ ɔbɛyɛ adi. Nea metumi aka akyerɛ mo mprempren ara ne sɛ Purdue yɛ obi a ɔwɔ tumi a ɔyɛ ahintasɛm botae. Onipa yi te wiase abien mu, wiase abien a ɛne ne ho bɔ abira, na odi dibea a ɛkorɔn yiye wɔ abien no nyinaa mu."
  
  Ɔde baa awiei sɛ: "Enti yɛreka adifudepɛ ho asɛm."
  
  Sam srɛɛ a na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛte ase sɛ: "Yiw, nanso mintumi mfa nsɛm no mma wo de besi nnɛ esiane nokwaredi a midi ma Perdue nti." "Nea eye sen saa no, sɛ yɛte Paddy asɛm wie a, w"ankasa wubetumi abisa Perdue. Afei merente nka sɛ mfaso nni me so esiane sɛ mabu me ntam no so nti."
  
  Nina kae a na onni abotare sɛ: "Wunim, Sam, ɛwom mpo sɛ minim sɛ yɛn baasa nim yɛn ho yɛn ho kɛse fi nkaedum hwehwɛ anaa akwantu a ɛtɔ mmere bi a yɛkɔhwehwɛ tete nneɛma nketenkete bi a ɛsom bo mu de, nanso na misusuw sɛ wo, me ne Perdue yɛ kuw. " . Masusuw yɛn ho bere nyinaa sɛ nneɛma atitiriw abiɛsa a wɔde yɛ aduan, a ɛkɔ so daa wɔ abakɔsɛm mu puddings a wɔde ama nhomasua wiase no mfe kakraa a atwam no mu." Nina yɛɛ no yaw esiane sɛ wɔayi no afi mu nti, nanso ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔrenkyerɛ.
  
  Sam kaa no denneennen sɛ: "Nina," nanso wamma no baabi.
  
  "Mpɛn pii no, sɛ yɛn mu baanu bom a, nea ɔto so abiɛsa no de ne ho hyɛ kwan so bere nyinaa, na sɛ obiako kɔ ɔhaw mu a, bere nyinaa na baanu a aka no de ne ho hyɛ ɔkwan bi so. Minnim sɛ ebia wohyɛɛ eyi nsow anaa. Wohyɛɛ no nsow mpo?" Ne nne wosow bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obedu Sam nkyɛn no, na ɛwom sɛ wantumi ankyerɛ de, nanso na ehu aka no sɛ ɔde anibiannaso bebua n"asɛmmisa no anaasɛ ɔbɛbɔ no brush. Ebia wasua dodo sɛ ɔbɛyɛ mmarima baanu a wodi yiye, ɛwom sɛ ɛsono wɔn koraa de, twetwe wɔn adwene dodo. Ɛdefa ne fam no, na wɔwɔ adamfofa abusuabɔ a emu yɛ den ne asetra ho abakɔsɛm a emu dɔ, owu a wɔbɛn, ahofama ne nokwaredi a ɛda wɔn ntam, a na ɛnyɛ no asɛm sɛ obegye ho kyim.
  
  Nea ɛmaa ne ho tɔɔ no ne sɛ Sam serewee. N'ani a ohui sɛ ɔrehwɛ ne de mu ampa a nkate mu kwan biara nni ho - wɔ anim - maa n'ani gyei kɛse, ɛmfa ho sɛnea ɔkɔɔ so yɛɛ abofo.
  
  Ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Worefa eyi aniberesɛm dodo, ɔdɔ." "Wonim sɛ yɛbɛdan wo bere a yɛahu nea yɛreyɛ ara pɛ, efisɛ me dɔfo Nina, yenni fucking clue biara wɔ nea yɛreyɛ mprempren."
  
  "Na mintumi nnyɛ hwee?" - a obisae.
  
  Ɔde ahotoso nne kae sɛ: "Misuro sɛ ɛnyɛ saa." "Nanso, ne nyinaa mu no, ɛrenkyɛ yɛbɛtwe yɛn ho abom. Wunim, migye di sɛ Perdue rentwentwɛn ne nan ase sɛ ɔbɛkyɛ wo bere a ɔkraman dedaw no si gyinae sɛ ɔbɛfrɛ yɛn ara pɛ, kyerɛ sɛ."
  
  "Yiw, eyi afi ase rehaw me nso. Ɛbɛyɛ sɛ asɛnni no baa awiei nnɔnhwerew bi a atwam ni. Sɛ́ ebia onni adagyew dodo sɛ obedi afahyɛ anaasɛ ɔwɔ ɔhaw ahorow pii sen sɛnea yesusuwii," na ɔhyɛɛ nyansa. "Sam!"
  
  Bere a Nina susuw nneɛma abien a ebetumi aba no ho no, ohui sɛ Sam ani a ɔde rekyinkyin wɔ adwene mu na ogyinaa Nina anim a ɛyɛ mmerɛw no so wɔ akwanhyia mu. "Sam! Gyae saa asɛm no. Worentumi mma mensesa asɛm no."
  
  Sam serewee bere a ohui no. Ebia ɔtee nka mpo sɛ ne ho ayɛ no kusuu bere a wɔahu no, nanso ɔdaa ne nsoromma a wɔwɔ anigye no ase sɛ ɔfaa no adewa. "Sɛnea ɛte biara no, ɛnyɛ sɛ wunhuu wɔn da."
  
  "Ebia eyi bɛkanyan wo ma woasan akae me bio wɔ..." ɔbɔɔ mmɔden.
  
  Nina hyɛe sɛ: "Sam, yɛ komm na hwie anonne foforo gu me mu."
  
  Ɔtwee ne nipadua a ayɛ nsu a akuru ayɛ no ma no fii nsu no mu kae sɛ: "Yiw, ma"am." Na ɛyɛ ne de sɛ n"ani begye ne mmarimayɛ nipadua no ho bere a ɔretwam no, na wannya aniwu biara bere a ɔkaee mpɛn kakraa bi a onyaa anigye sɛ obenya saa mmarimayɛ no so mfaso no. Ɛwom sɛ na saa mmere no nyɛ foforo koraa de, nanso Nina de siee memory folda titiriw bi a ɛyɛ fɛ mu wɔ n"adwene mu.
  
  Bruich teɛɛ ne ho wɔ ɔpon no ano, na wampene sɛ obetwa aboboano a nsuonwini mununkum no hunahuna no no. Ná n"ani da Nina so, na nea edi kan ne nea ɛto so abien no nyinaa nyɛ nea ɛyɛ ɔkraman kɛse, akwakoraa, ɔkwasea su. Ná ɔtaa yɛ obi a ɔda fam, na ɔka akyiri wɔ adesua biara mu, na na ɛkame ayɛ sɛ na ɔde n"adwene nsi biribi foforo biara so gye yafunu foforo a ɛyɛ hyew a obetumi ayɛ ne fie anadwo no.
  
  "Dɛn na asɛm no te, Bruich?" Nina de nne a ɛkorɔn bisae, na ɔde ɔdɔ kasa kyerɛɛ no sɛnea ɔyɛ bere nyinaa no. "Bra ha. Bra."
  
  Wanhinhim. "Ugh, nokwarem no damn cat no remma wo nkyɛn, wo kwasea," ɔteɛɛ ne ho so wɔ dɔnhwerew a na ɛrekɔ akyiri no kommyɛ ne ahonyade a na n"ani gye ho no mu gurgle brɛoo no mu. Esiane sɛ na ne nkwaseasɛm a ɔde susuw mpataa ne nsu ho no ahaw no na wabrɛ sɛ ɔbɛtwɛn sɛ Sam bɛsan aba nti, ɔde ne nsa hyɛɛ ahurututu a ɛhyerɛn a ɛwɔ soro no mu, na ɛmaa ginger ɔkraman no ho dwiriw no ma ehu tuu mmirika. Bere a ɔhwɛɛ no sɛ ɔrehuruw akɔ mu na wayera wɔ chaise longue no ase no maa n"ani gyei sen ahonu.
  
  Bitch, ne mu nne sii so dua wɔ aboa hiani no ananmu, nanso Nina da so ara hui sɛ ɛyɛ serew. "Pa kyɛw, Bruich!" - teateaam dii n'akyi, na ɔda so ara serew. "Mintumi nyɛ ho hwee. Mma ɛnhaw wo, buddy. M"anya karma ampa... ne nsuo, sɛ wayɛ wo yei, ɔdɔfoɔ."
  
  Sam tuu mmirika fii ɔdan a wɔtra mu no mu kɔɔ abrannaa no so, na na ɛte sɛ nea n"ani agye kɛse. Ná ɔda so ara yɛ nsu fã, na na onnya nhwiee anonne no ngu, ɛwom sɛ na ne nsa atrɛw te sɛ nea okura bobesa nkuruwa de.
  
  "Asɛmpa kɛse! Paddy frɛɛ no. Perdue nyaa nkwa wɔ tebea biako mu," ɔteɛɛm, na ɛkanyan nnwontofo kuw a abufuw "shut the fuck up, Cleve" fii n'afipamfo hɔ.
  
  Nina anim hyerɛn. "Wɔ tebea bɛn mu?" obisae, na osii ne bo buu n"ani guu kommyɛ a ɛkɔ so fi obiara a ɔwɔ ɔdan no mu no so.
  
  "Minnim, nanso ɛda adi sɛ ɛfa abakɔsɛm mu biribi ho. Enti, woahu, Oduruyɛfo Gould, yebehia yɛn nea ɛto so abiɛsa no," Sam relayed. "Ɛno da nkyɛn a, abakɔsɛm akyerɛwfo afoforo bo nyɛ den te sɛ wo."
  
  Nina de ahopopo de ahopere kɔɔ n"anim, de ahohorabɔ a ɛyɛ fɛwdi bɔɔ n"ano, huruw faa Sam so na ɔfew n"ano te sɛ nea wanfew n"ano fi bere a saa folda ahorow a emu da hɔ a ɛwɔ ne nkae mu no. N"ani gyei araa ma wɔde no kaa ho bio araa ma wanhu ɔbarima a ogyina adiwo a ɛyɛ ketewaa no ano a ɛyɛ sum, a ɔde ahopere rehwɛ sɛnea Sam retwe ne bikini ahama no.
  
  
  13. Nsɛm a wɔka kyerɛ
  Owiatɔe
  
  
  
  Salzkammergut Mantam, Austria, na ɛwɔ hɔ
  
  
  Ná Joseph Karsten abankɛse no gyina hɔ komm, na na ɛhwɛ turo akɛse a nnomaa biara nto dwom no mu da mpan. Ná ne nhwiren ne ne brush tena turo no mu wɔ ankonamyɛ ne kommyɛ mu, na na ɛkeka ne ho bere a mframa no pɛ nkutoo. Ná wɔmfa biribiara nyɛ nea ɛsom bo wɔ ha sen asetra ara kwa, na saa na na Karsten tumi a ɔwɔ wɔ nea ɔwɔ so no te.
  
  Ne yere ne ne mmabea baanu paw sɛ wɔbɛtra London, na wɔpaw sɛ wobegyae Carsten ankasa atrae ahoɔfɛ a ɛyɛ nwonwa no. Nanso, n"ani gyee nokwasɛm a ɛyɛ sɛ obetumi akɔ pɛnhyen no ho yiye, na ɔne ne ti a ɛne Order of the Black Sun no yɛɛ apam na ɔde pɛyɛ dii anim. Bere tenten a ɔyɛɛ ade wɔ Britania aban ahyɛde ase na ɔkyerɛɛ asraafo amanneɛbɔ kwan wɔ amanaman ntam no, na obetumi akura ne gyinabea mu wɔ MI6 mu na ɔde n"ahode a ɛsom bo no adi dwuma de ahwɛ amanaman ntam abusuabɔ a ebetumi aboa anaasɛ asiw Black Sun sikasɛm ne nhyehyɛe kwan no yiye.
  
  Ahyehyɛde no anhwere ne tumi a ɛyɛ abofono no ɔkwan biara so wɔ Wiase Ko II akyi, bere a wɔhyɛɛ no kɔɔ anansesɛm ne anansesɛm mu asase ase wiase no mu, na ɛbɛyɛɛ nkae a ɛyɛ yaw ara kwa ma wɔn a wɔn werɛ fi ne asiane ankasa ma wɔn a na wonim sɛ ɛnte saa no. Nnipa te sɛ David Perdue ne n"ahokafo.
  
  Bere a Karsten repaa Purdue asɛnnibea no kyɛw, a na osuro sɛ nea oguan no bɛkyerɛ no no, ɔkoraa bere kakra de wiee nea ofii ase wɔ ne bepɔw so berebuw kronkronbea hɔ no. Ná ɛyɛ da a ɛyɛ abofono wɔ abɔnten, nanso na ɛnyɛ sɛnea wɔtaa yɛ no. Owia a ano yɛ den no maa Salzkammergut Mmepɔw no sare a ɛtaa yɛ fɛ no hyerɛn, na ɛmaa nnua atifi kapet kɛse no danee ahabammono a ɛyɛ mmerɛw a ɛne kwae a wɔakata so no emerald a emu dɔ no bɔ abira. Karsten mmeawa no nuu wɔn ho sɛ wogyaw Austriafo mmeae a ɛyɛ nwonwa no, nanso beae no abɔde mu ahoɔfɛ hweree ne hyerɛn wɔ baabiara a Joseph ne n"ahokafo no kɔe, na ɛhyɛɛ wɔn ma wɔkɔɔ Salzkammergut a ɛyɛ fɛ no nkutoo.
  
  Karsten fii n"akongua a wɔde sare so no so kae, na ɔde ne nsa kuraa ne pon so telefon so kae sɛ: "Sɛ menni baguam gyinabea a, anka m"ankasa mɛyɛ." "Nanso ɛsɛ sɛ mesan kɔ London wɔ nna abien akyi kɔbɔ Hebrides a wɔde sii hɔ ne ne nhyehyɛe ho amanneɛ, Clive. Merensan nkɔ Austria bere tenten bi. Mihia nnipa a wobetumi ayɛ biribiara a wɔnhwɛ wɔn so, wunim?"
  
  Otiee nea ɔfrɛɛ no no mmuae na ɔde ne ti too fam. "Nifa. Wubetumi ne yɛn adi nkitaho bere a wo nkurɔfo awie asɛmpatrɛw adwuma no. Meda wo ase, Clive."
  
  Ɔhwɛɛ pon no atifi bere tenten, suaa ɔmantam a n"ani gyei sɛ ɔtraa mu bere a na enhia sɛ ɔkɔsra London a ɛho agu fĩ anaa Glasgow a nnipa dɔɔso wom no ho ade.
  
  "Merenhwere ne nyinaa esiane wo nti, Perdue. Sɛ́ ebia wobɛpaw sɛ wobɛyɛ komm wɔ me nipasu ho anaasɛ worennyɛ no, ɛremma wo nkwa. Woyɛ adesoa na ɛsɛ sɛ wode ba awiei. Ɛsɛ sɛ mo nyinaa wie," ɔbɔɔ n"ano bere a n"ani hwɛɛ abotan akɛse a wɔakata so fitaa a atwa ne fie ho ahyia no. Ɔbo a ɛyɛ den ne kwae no mu sum a enni awiei no maa n"ani dwudwo, bere a aweredi nsɛm ho popoe n"ano no. "Mo mu biara a onim me din, nea onim m"anim, nea okum me maame na onim baabi a na ne kokoam hintabea no wɔ... obiara a obetumi abɔ me sobo sɛ mede me ho ahyɛ mu... ɛsɛ sɛ mo nyinaa wie!"
  
  Karsten twitwiw n"ano, na ɔkaee anadwo a oguan, te sɛ ohufo a na ɔyɛ no, fii ne maame fie bere a na mmarima a wofi Oban no apue sɛ wɔregye David Perdue afi ne nsam no. Adwene a ɛne sɛ n"asade a ɛsom bo no bɛkɔ ɔman mma mpapahwekwa nsa no hyɛɛ no abufuw kɛse, na ɛmaa n"ahantan no bɔɔ no na ɛmaa onyaa nkɛntɛnso a ɛho nhia wɔ ne nsɛm so. Anka ɛsɛ sɛ wowie biribiara seesei. Mmom no, nsɛm a esisii yi maa ne haw no yɛɛ mmɔho abien.
  
  Ne boafo Nigel Lime de too gua fii abrannaa no pon ano sɛ: "Owura, David Perdue ho amanneɛbɔ." Na ɛsɛ sɛ Karsten dannan ne ho hwɛ ɔbarima no hwɛ hu sɛ wɔde asɛmti a ɛfata wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so no ama ankasa na ɛnyɛ n"adwene a wɔayɛ.
  
  Obuae sɛ: "Ɛyɛ nwonwa." "Ná meresusuw ho ara kwa, Nigel."
  
  Esiane sɛ Nigel ani gyee ho nti, ɔsiane atrapoe no kɔɔ abrannaa a ɛwɔ ahama a wɔde ayɛ ntama a na Karsten renom tii no ase. Ɔserewee, na ɔde folda no kuraa ne nsa ase sɛ: "Wiɛ, ebia woyɛ ahonhonsɛmdifo, owura." "Atemmu Boayikuw no srɛ sɛ mommra Glasgow na momfa mo nsa nhyɛ krataa ase sɛ wodi fɔ sɛnea ɛbɛyɛ a Ethiopia Aban ne Fam Atutuw Ho Nsɛmmɔnedi Dwumadibea no betumi akɔ so atew Owura Perdue asotwe no so."
  
  Ná Carsten ani gye adwene a ɛne sɛ ɔbɛtwe Perdue aso no ho, ɛwom sɛ anka ɔbɛpɛ sɛ n"ankasa di ho dwuma de. Nanso ebia na n"akwanhwɛ no mu yɛ den dodo wɔ aweredi ho anidaso a na ɔwɔ dedaw no mu, efisɛ n"abam bui ntɛm ara bere a ɔtee asotwe a na ɔpɛ sɛ ohu no.
  
  "Ɛnde n"asotwe ne dɛn?" obisaa Nigel sɛ. "Dɛn na ɛsɛ sɛ wɔboa?"
  
  "Metumi atra ase?" - Nigel bisae, na obuaa Karsten nsa a ɔde penee so no. Ɔde dossier no too pon no so. "David Perdue faa apam a ɛfa asɛm no ho. Ne tiawa mu no, de sesa n"ahofadi..."
  
  "Fawohodie?" Karsten bɔɔ ose, na abufuw foforo a ohui no bɔɔ ne koma denneennen. "Dɛn? So wɔmfa no nto afiase koraa?"
  
  Nigel de odwo kae sɛ: "Dabi, owura, nanso ma menka nea wɔahu no ho nsɛm tiawa."
  
  "Momma yentie eyi. Ma ɛnyɛ tiawa na ɛnyɛ den. Mepɛ sɛ mihu mfitiasesɛm no ara kwa," Karsten bɔɔ ose, na ne nsa wosow bere a ɔmaa kuruwa no so kɔɔ n"ano no.
  
  Nigel buae sɛ: "Nokwarem no, owura," na ɔde n"abufuw a ɔwɔ wɔ n"adwumawura ho no siee ne suban a ɛyɛ komm no akyi. Ɔde ahomegye kae sɛ: "Ne tiaatwa mu no, Owura Perdue apene so sɛ obetua nneɛma a wɔsɛee no wɔ nea Ethiopia nkurɔfo kae no ho na wasan de wɔn nkaedum no akɔ baabi a ogyee no, na ɛno akyi no, nokwarem no, wɔbɛbara no sɛ ɔnkɔ Ethiopia da bio."
  
  "Twɛn, ɛno ara ne?" Karsten yɛɛ n"anim basabasa, na n"anim yɛɛ kɔkɔɔ nkakrankakra. "So wɔrebɛma no nantew kɛkɛ?"
  
  Ná Karsten ani afura wɔ abasamtu ne nkogudi ho araa ma wanhu fɛwdi a ɛwɔ ne boafo no anim no. "Sɛ metumi a, owura, ɛte sɛ nea worefa eyi sɛ w"ankasa wo ankasa."
  
  "Wo ntumi!" Carsten teɛɛm, na ɔtew ne menewam. "Ɔyɛ ɔdefo a ɔyɛ ɔdaadaafo, otua biribiara ho ka, ɔyɛ nnipa a wɔkorɔn a n"ani gye wɔn ho sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛkɔ so ayɛ anifuraefo wɔ n"amumɔyɛsɛm ho. Nokwarem no, sɛ nnipa a wɔte saa si fam a wɔde kɔkɔbɔ a ɛnyɛ den ne sika bi si fam a, ɛhaw me koraa. Saa ɔbarima yi yɛ ɔpepepemfo, Lime! Ɛsɛ sɛ wɔkyerɛkyerɛ no sɛ ne sika ntumi nnye no bere nyinaa. Ɛha na yenyaa hokwan kɛseɛ sɛ yɛbɛkyerɛkyerɛ no - ne wiase a ɛda ɔdamoa adwotwafoɔ te sɛ ɔno... sɛ wɔde wɔn bɛba asɛnnibea, atwe wɔn aso! Na dɛn na wosi ho gyinae? Ná abufuw rehuruhuruw. "Ma ontua ne damn kwan a ɔfa so nya ne ho no ho ka bio! Yesu Kristo! Ɛnyɛ nwonwa sɛ mmara ne nhyehyɛe nkyerɛ hwee bio!"
  
  Ná Nigel Lime retwɛn ara kwa sɛ kasatia no bɛba awiei. Mfaso biara nni so sɛ wobetwa MI6 kannifo a ne bo afuw no ntam. Bere a ogye dii sɛ Karsten, anaa Owura Carter sɛnea n"asefo a wɔnyɛ ahwɛyiye frɛ no no awie ne kasa a ɛyɛ hu no, Nigel nyaa akokoduru de nsɛm a ɔmpɛ pii mpo fii n"adwumawura no so. Ɔde ahwɛyiye piaa dossier no faa pon no so. "Na mihia sɛ wode wo nsa hyɛ eyi ase ntɛm ara, owura. Ɛho da so ara hia sɛ wode wo nsa hyɛ ase de wɔn kɔ boayikuw no nkyɛn nnɛ."
  
  "Deɛn ni?" Karsten anim a nusu ayɛ no ma no wosow bere a onyaa akwanside foforo wɔ mmɔden a ɔbɔe wɔ David Perdue ho no mu.
  
  Nigel kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ade biako nti a na ɛsɛ sɛ asɛnnibea no gyae ne ho mu ma Perdue akwammisa krataa no ne n"agyapade a wɔfaa no wɔ Edinburgh wɔ ɔkwan a mmara mma ho kwan so, owura," na n"ani gyee nkate fam a ɛyɛ mmerɛw a ɔtee nka bere a ɔresiesie ne ho ama ɔpae foforo a efi Carsten hɔ no ho.
  
  "Ntease bi nti na wogyee saa agyapade yi! Dɛn na ɛwɔ kronkron nyinaa din mu na ɛrekɔ so wɔ atumfoɔ no ho nnansa yi? Mmara tia? Enti wɔka obi a n"ani gye MI6 ho wɔ amanaman ntam asraafo nsɛm ho asɛm bere a wɔnyɛɛ nhwehwɛmu biara wɔ n"agyapade mu nsɛm ho?" ɔteɛɛm, na obubui ne porcelain kuruwa no bere a ɔde bɔɔ dade a wɔayɛ no pon so no.
  
  "Owura, MI6 field guys ayɛ combed estate no ahwehwɛ biribiara a ɛbɔ sobo na wonnyaa biribiara a ɛkyerɛ sɛ asraafo akwansra anaasɛ abakɔsɛm mu nneɛma biara a mmara mma ho kwan a wobenya, nyamesom anaa biribi foforo. Enti, na Raichtishousi agyede a wɔde siei no nyɛ nea ntease nnim na wobuu no sɛ mmara mma ho kwan efisɛ na adanse biara nni hɔ a ɛfoa yɛn asɛm no so," saa na Nigel kyerɛkyerɛɛ mu pefee, na wamma Karsten otirimɔdenfo no anim a ɛyɛ srade no anwosow no bere a ɔrekyerɛkyerɛ tebea no mu no. "Eyi yɛ krataa a ɛkyerɛ sɛ wogyae obi a ɛsɛ sɛ wode wo nsa hyɛ ase de san de Wrichtishousis no kɔma ne wura na wotwa ahyɛde ahorow a ɛne no bɔ abira nyinaa mu, sɛnea Lord Harrington ne n"ananmusifo a wɔwɔ Mmarahyɛ Bagua no mu kyerɛ no."
  
  Karsten bo fuwii araa ma ne mmuae no yɛɛ brɛoo, na ɛyɛɛ komm wɔ nnaadaa kwan so. "So wɔrebu ani agu me so wɔ me tumidi mu?"
  
  Nigel sii so dua sɛ: "Yiw, owura." "Misuro saa."
  
  Karsten bo fuwii sɛ wɔagyae ne nhyehyɛe ahorow no, nanso ɔpɛe sɛ ɔyɛ ne ho sɛ ɔyɛ adwumayɛfo wɔ ne nyinaa ho. Ná Nigel yɛ ɔbadwemma, na sɛ onim sɛnea Karsten ankasa yɛɛ n"ade wɔ asɛm no ho a, anka ebetumi ama hann aba abusuabɔ a ɛda ɔne David Perdue ntam no so dodo.
  
  Ɔpowee sɛ ɔbɛkyerɛ ahum a ɛretu wɔ ne mu no ho hwee sɛ: "Ɛnde ma me kyerɛwdua." Bere a Carsten de ne nsa hyɛɛ ahyɛde ase sɛ wɔmfa Raichtisusis nsan mma ne nemesis no, ne ego no bubuu esiane ɔhwe a ɛyɛ hu a ɔde bɔɔ ne nhyehyɛe ahorow a ɔde ahwɛyiye de sii hɔ no nti, na ɛmaa ɔbɔɔ euro mpempem pii, na ɛmaa no yɛɛ ahyehyɛde bi ti a onni tumi a onni tumi biara.
  
  Nigel gyee kyerɛwdua no fii Karsten nsa a ɛrepopo no hɔ no kae sɛ: "Meda wo ase, owura." "Mede eyi bɛmena nnɛ sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi atoto fael no mu wɔ yɛn awiei. Yɛn mmaranimfo bɛma yɛahu nkɔso a ɛrekɔ so wɔ Ethiopia kosi sɛ wɔbɛsan de wɔn nkaedum no akɔ ne baabi a ɛfata."
  
  Karsten de ne ti too fam, nanso wante Nigel nsɛm no pii. Nea na obetumi asusuw ho ara ne sɛ obenya anidaso sɛ obefi ne nyinaa ase bio. Bere a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛtew ne ti so no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ obehu baabi a Perdue de nkaedum a ɔno Karsten hwɛ kwan sɛ obehu wɔ Edinburgh agyapade no so no nyinaa sie. Nea ɛyɛ awerɛhow no, wantumi anyɛ ahyɛde a wɔde mae sɛ wɔnhwehwɛ Purdue agyapade nyinaa mu no efisɛ anka egyina amanneɛbɔ a Order of the Black Sun, ahyehyɛde a anka ɛnsɛ sɛ ɛwɔ hɔ na, nea ɛnsɛ sɛ wɔhwɛ so no boaboaa ano so denam Office of the Military UK amansɛmdi adwumayɛbea no panyin a ɔsen biara so.
  
  Ná ɛsɛ sɛ ɔde nea onim sɛ ɛyɛ nokware ma ne ho no sie. Wɔantumi ankyere Perdue sɛ wawia Nasifo ademude ne nneɛma a ɛsom bo efisɛ sɛ ɔda no adi a, ɛbɛma Black Sun ayɛ basaa. Na Karsten amemene no reyɛ adwuma wɔ ne tumi nyinaa mu, na ɛrebɔ mmɔden sɛ ɛbɛtwa ne nyinaa ho ahyia, nanso mmuae koro no ara bae wɔ akwan nyinaa so - na ɛsɛ sɛ Perdue wu.
  
  
  14. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  A82
  
  
  Wɔ mpoano kurow Oban, Scotland mu no, na Nina fie da mpan bere a na onni akyirikyiri sɛ ɔrekɔ akwantu foforo bi a na Perdue ayɛ ho nhyehyɛe wɔ ne mmara mu ɔhaw ahorow a ohyiae nnansa yi akyi no. Asetra kɔɔ so wɔ Oban a na onni hɔ, nanso nnipa pii a wɔte hɔ no kaee no kɛse. Bere a wɔkyeree nkurɔfo sie a ɛyɛ abofono a ɛkɔɔ so wɔ mpɔtam hɔ nsɛmti mu asram kakraa bi a atwam ni akyi no, adwumakuw no asan aba ne asetra a ɛyɛ anigye a ɛyɛ komm no mu.
  
  Na Oduruyɛfo Lance Beach ne ne yere resiesie wɔn ho ama aduruyɛ nhyiam bi wɔ Glasgow, saa nhyiam ahorow a hena na onim onii ne nea ɔhyɛ nea ɛho hia sen aduruyɛ mu nhwehwɛmu ankasa anaa mmoa a wɔde ma wɔ nnuru a wɔsɔ hwɛ a ɛho hia kɛse na ama wɔanya nkɔso wɔ adwuma no mu no mu biako.
  
  Sylvia Beach kaee ne kunu sɛ: "Wunim sɛnea mibu saa nneɛma yi animtiaa kɛse."
  
  Obuae sɛ: "Minim, ɔdɔfo," na ɔde mmɔden a ɔbɔe sɛ ɔde ne mpaboa foforo no bɛhyɛ ne sɔks a wɔde aboa nhoma ayɛ a ɛyɛ den no so no yɛɛ n"anim. "Nanso sɛ wonim sɛ mewɔ hɔ nkutoo a, wosusuw me ho sɛ mɛyɛ nneɛma titiriw ne nea wɔde bɛka ho titiriw, na sɛ wobehu sɛ mewɔ hɔ a, ɛsɛ sɛ mekyerɛ m"anim wɔ nsɛm a wɔahyɛ da ayɛ yi so."
  
  Ɔde n"ano a apaapae mu sii apini, na ɔde n"ano bɔɔ nkɔmmɔ na ɔde rose bosu ano aduru guu so sɛ: "Yiw, minim." "Nnyɛ nea woyɛe bere a etwaam no ara kwa, na wugyaw me wɔ akokɔ dan yi ho bere a worekɔ no. Na mempɛ sɛ mɛtena hɔ akyɛ."
  
  "Ahyɛ no nso". Oduruyɛfo Lance Beach yɛɛ atoro serewee bere a ne nan yɛɛ gyegyeegye wɔ ne mpaboa foforo a wɔde aboa nhoma ayɛ a ɛyɛ den no mu no. Bere bi a atwam no, anka ɔrennya abotare sɛ obetie ne yere a ɔrebɔ nkɔmmɔ, nanso bere a osuroe sɛ ɔbɛhwere no bere a wɔrekyere no no akyi no, osuaa sɛ obebu ne ba a waba no sɛ ɛsom bo sen biribi foforo biara. Lance ampɛ sɛ ɔbɛte nka saa bio, na na osuro sɛ ɔrenhu ne yere bio, enti ɔde anigye sui kakra. "Yɛrentra hɔ nkyɛ. Mehyɛ bɔ".
  
  Ɔkaa ho asɛm sɛ: "Mmabaa no resan aba Kwasida, enti sɛ yɛsan ba ntɛm kakra a, yebenya anadwo mũ nyinaa ne da fã ama yɛn ho," na ɔde ahoɔhare hwɛɛ sɛnea ɔyɛɛ n"ade wɔ ahwehwɛ mu no. Wɔ n"akyi, wɔ mpa no so no, na otumi hu no sɛ ɔreserew wɔ ne nsɛm no ho de ahyɛ nyansa sɛ, "Hmm, ɛyɛ nokware, Awuraa Beach."
  
  Sylvia serewee bere a ɔde asomuade pin no hyɛɛ ne nifa so na ɔde ahoɔhare hwɛɛ ne ho hwɛɛ sɛnea ɛte wɔ n"anwummere atade no ho no. Ɔde ne ti too fam de penee n"ankasa ahoɔfɛ so, nanso wanhwɛ ne nsusuwii no ankyɛ dodo. Eyi kaee no nea enti a saa aboa kɛse yi kyeree no wɔ nea edi kan no mu - sɛnea ɔte sɛ Oduruyɛfo Nina Gould. Anka ne nipadua a ɛyɛ ketewaa saa ara ne ne kɔn a ɛyɛ tuntum no bɛdaadaa obiara a onnim mmea baanu no, na nea ɛka ho no, ɛkame ayɛ sɛ na Sylvia ani te sɛ Nina de no, gye sɛ na ɛyɛ teateaa wɔ ne nsusuwii mu na ne kɔla yɛ amber sen Nina chocolate de no.
  
  "Woasiesie wo ho, ɔdɔ?" Lance bisae, a na ɔwɔ anidaso sɛ obeyi nsusuwii bɔne a akyinnye biara nni ho sɛ na ɛreyɛ ne yere ayayade bere a ɔhwɛɛ n"ankasa nsusuwii bere tenten dodo no afi hɔ. Odii nkonim. Ɔde ahopopo ketewaa bi gyaee akansi a wɔde hwɛ ade denneennen no na ɔde ahoɔhare boaboaa ne sika kotoku ne ne kotoku ano.
  
  Osii so dua denneennen sɛ: "Wasiesie ne ho sɛ ɔbɛkɔ," na na ɔwɔ anidaso sɛ obeyi adwenem naayɛ biara a ebia ɔwɔ wɔ ne nkate fam yiyedi ho no afi hɔ. Na ansa na ɔreka asɛm foforo no, ɔde ayamye tu fii dan no mu sian kɔɔ ɔkwan no so kɔɔ ɔkwan a ɛwɔ anim pon no so no so.
  
  Ná anadwo no yɛ akyide. Mununkum a ɛwɔ wɔn atifi no memee wim tebea ho animdefo no nteɛm na ɛde bruu static kataa anyinam ahoɔden nhama no so. Osu no tɔe na ɛdanee wɔn kwan no danee asubɔnten. Sylvia huruw faa nsu no mu te sɛ nea ɛno bɛma ne mpaboa ayow koraa, na Lance nantew n"akyi kɛkɛ sɛ ɔrekɔkura nkatanim kɛse no wɔ ne ti so. "Twɛn, Silla, twɛn!" - teɛɛm bere a ɔde ahoɔhare fii adi fii brolly no kataso ase no.
  
  "Yɛ ntɛm, bɔ brɛoo!" - dii fɛw na ɔde ne nsa kaa kar pon no, nanso ne kunu remma kwan mma onni ne nantew brɛoo no ho fɛw. Ɔmiaa afiri a wɔde siw wɔn kar no so, na ɔtoo apon no nyinaa mu ansa na ɔrebue.
  
  Ɔde serew hoahoaa ne ho sɛ: "Ɛho nhia sɛ obiara a ɔwɔ remote control bɛpere ne ho."
  
  "Bue ɔpon no!" - sii so dua, bɔɔ mmɔden sɛ ɔne no renserew. Ɔbɔɔ kɔkɔ sɛ: "Me ti nhwi bɛyɛ basabasa. "Na wobesusuw sɛ woyɛ okunu a ɔnyɛ ahwɛyiye na, ɛno nti, woyɛ oduruyɛfo bɔne, wunim?"
  
  Apon no buei bere a na wafi ase rehaw ne ho ankasa sɛ ɔbɛsɛe ne ti nhwi ne ne ho no, na Sylvia de ahotɔ nteɛm huruw kɔɔ kar no mu. Ɛno akyi bere tiaa bi no, Lance kɔɔ kar no akyi na ɔde kar no fii ase.
  
  Ɔkae sɛ: "Sɛ yɛankɔ mprempren a, yɛbɛka akyi ankasa," na ɔnam mfɛnsere mu hwɛɛ mununkum a ɛyɛ sum na ɛnyɛ bɔne fafiri no.
  
  "Yɛbɛyɛ eyi ntɛm koraa, ɔdɔfo. Ɛyɛ anwummere nnɔn 8 pɛ," saa na Sylvia kae.
  
  "Yeah, nanso ɛnam saa wim tebea yi so no ɛbɛyɛ damn slow going. Mereka akyerɛ wo sɛ, nneɛma nkɔ yie. Yɛrenka kar a ɛkɔ Glasgow bere a yɛadu anibuei mu pɛ no ho asɛm."
  
  Ɔde ahopopo guu ahome sɛ: "Ɛte saa," na ɔmaa ɔkwantufo no nkongua ahwehwɛ no sii fam sɛnea ɛbɛyɛ a ɔde ne nsa bɛka mascara bi a ɛretu. "Nka kar ntɛmntɛm dodo kɛkɛ. Wɔn ho nhia araa ma yebetumi awuwu wɔ kar akwanhyia anaa biribi a ɛte saa mu."
  
  Ná akanea a ɛwɔ akyi no te sɛ nsoromma a ɛhyerɛn wɔ osu a ɛtɔ kɛse no mu bere a Lance de wɔn BMW no fii abɔnten ketewaa no so kɔɔ ɔkwan kɛse no so de fii nnɔnhwerew abien akwantu no ase kɔɔ apontow bi a wɔyɛ no yiye a wɔde nsa afra mu wɔ Glasgow, a Scotland Aduruyɛ Kuw a Ɛdi Kan no na wɔyɛ ho nhyehyɛe no. Awiei koraa no, bere a Sylvia yɛɛ adwuma yiye bere a na wɔredannan kar no na wɔrebɔ breki bere nyinaa akyi no, otumi siesiee n"anim a ɛho agu fĩ no na ɔsan yɛɛ fɛ bio.
  
  Sɛnea na Lance mpɛ sɛ ɔfa A82 a ɛtetew akwan abien a ɛwɔ hɔ no mu no, na ontumi ntua ɔkwan tenten no so kɛkɛ efisɛ ɛbɛma waka akyi. Na ɛsɛ sɛ ɔdan kɔ ɔkwan kɛse a ɛyɛ hu a ɛkɔ Paisley, faako a na wɔn a wɔkyeree no no de ne yere sie ansa na wɔde no rekɔ Glasgow no so, wɔ mmeae nyinaa. Ɛyɛɛ no yaw, nanso na ɔmpɛ sɛ ɔde bɛba. Sylvia nkɔɔ saa kwan yi so fi bere a ohui sɛ ɔne nnipa bɔne a wɔmaa ogye dii sɛ ɔrenhu n"abusua bio no fekubɔ.
  
  Ebia ɔrensusuw biribiara ho gye sɛ mekyerɛkyerɛ nea enti a mepaw saa kwan yi mu. Ebia ɔbɛte ase, Lance kaa no ne tirim bere a wɔde kar rekɔ Trossachs National Park no. Nanso ne nsa kuraa stia no mu denneennen araa ma ne nsateaa yɛɛ mmerɛw.
  
  "Dɛn na asɛe, ɔdɔ?" - bisae mpofirim.
  
  Ɔkaa no anifere kwan so sɛ: "Biribiara nni hɔ." "Adɛn?"
  
  "Wo te sɛ nea woayɛ basaa. So ɛhaw wo sɛ mɛsan ne saa bitch yi asan agye m"akwantu no? Ne nyinaa akyi no, eyi ne ɔkwan koro no ara," saa na Sylvia bisae. Ɔkasae a anibiannaso araa ma ɛkaa kakraa bi na Lance ho tɔɔ no, nanso na ɛsɛ sɛ ɛyɛ den ma no, na ɛno haw no.
  
  Ɔde ne nsateaa bɔɔ fam kakra gye toom sɛ: "Sɛ mɛka nokware a, na ɛhaw me ankasa."
  
  "Eye, nnyɛ, ɛnyɛ hwee?" Ɔkaa saa, na ɔde ne nsa bɔɔ n"asen sɛnea ɛbɛyɛ a ne bo adwo no. "Me ho yɛ. Saa kwan yi bɛtra ha bere nyinaa. Mintumi nkwati eyi me nkwa nna nyinaa, wunim? Nea metumi ayɛ ara ne sɛ mɛka akyerɛ me ho sɛ me ne wo na ɛretu mmirika eyi, ɛnyɛ ɔno."
  
  "Enti ɔkwan yi nyɛ hu bio?" obisae.
  
  "Daabi. Seesei ɛyɛ kwan kɛkɛ na me ne me hubby na ɛnyɛ psycho bitch bi. Ɛyɛ asɛm a ɛfa ehu a mede bɛkyerɛ biribi a mewɔ nea enti a ɛsɛ sɛ misuro so," na ɔde awerɛhow hyɛɛ nyansa. "Mintumi nsuro kwan no. Ɔkwan no anhaw me, amfa ɔkɔm ankum me, na annome me, ɛnte saa?"
  
  Esiane sɛ na Lance ho dwiriw no nti, ɔde anigye hwɛɛ ne yere denneennen. "Wunim, Cilla, ɛno yɛ ɔkwan a ɛyɛ dɛ ankasa a wɔfa so hwɛ. Na ntease wom koraa."
  
  Ɔserewee sɛ: "Wiɛ, meda wo ase, oduruyɛfo." "Onyankopɔn, me ti nhwi wɔ n"ankasa adwene. Woagyaw apon no mu a wɔatoto mu akyɛ dodo. Misusuw sɛ nsu no sɛee me su."
  
  Ɔpenee so wɔ ɔkwan a ɛnyɛ den so sɛ: "Yiw." "Ná ɛyɛ nsu. Ɛno ara."
  
  Obu n"ani guu n"asɛm a ɔkae no so na oyii ahwehwɛ ketewa no bio, na ɔde ahopere bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyekyere ti nhwi abien a ogyaw no ase de ayɛ n"anim no. "Ahotefo kronkron...!" - de abufuw teɛɛm na ɔdanee ne ho wɔ n"akongua so sɛ ɔrebɛhwɛ n"akyi. "So wubetumi agye ɔkwasea yi a ɔde ne kanea a wɔde tow gya no adi? Mintumi nhu ade a ɛyɛ damn biara wɔ ahwehwɛ mu."
  
  Lance de n"ani kyerɛɛ ahwehwɛ a wɔde hwɛ akyi no mu. Kar a ɛretu wɔ wɔn akyi no kanea a ɛbɔ mu no hyerɛn n"ani na ɛmaa n"ani furae bere tiaa bi. "Onyankopɔn pa! Dɛn na ɔka? Kaneadan a ɛwɔ ntwahonan so?
  
  Ɔhyɛɛ nyansa sɛ: "Hwɛ brɛoo, dɔfo, ma ɔntwam."
  
  Ɔkasa tiae sɛ: "Meka kar brɛoo dodo dedaw sɛ mɛkɔ apontow no ase bere ano, ɔdɔfo." "Meremma saa afunumu no mma yɛnka akyi. Mede n'ankasa nnuru bi bɛma no kɛkɛ."
  
  Lance yɛɛ nsakrae wɔ n"ahwehwɛ mu sɛnea ɛbɛyɛ a kar a ɛwɔ n"akyi no hann bɛda adi wɔ ne so tẽẽ. "Nea oduruyɛfo no hyɛe no ara pɛ, ɔkwasea!" Lance serewee. Kar no brɛɛ ase bere a ɛda adi sɛ ofirikafo no nyaa kanea a ɛhyerɛn wɔ n"ani so na afei ɔtraa akyi baabi a ahobammɔ wɔ no.
  
  Sylvia dii aseresɛm sɛ: "Ebia Welshni." "Ebia na onnim sɛ ɔde ne beam a ɛkorɔn no ahyɛ ne ho."
  
  "Onyankopɔn, ɛbɛyɛ dɛn na wanhu sɛ saa kanea a ɛyɛ damn no rehyew paint a ɛwɔ me kar no so?" Lance de ahopopo bɔɔ ne mu ase, na ɛmaa ne yere serewee.
  
  Ná Oldlochley agyae wɔn nkyɛe bere a wɔtraa pɔnkɔ so kɔɔ anafo fam wɔ kommyɛ mu no.
  
  Lance kae bere a wɔde ahoɔhare faa A82 kwan no so no sɛ: "Ɛsɛ sɛ meka sɛ kar kakraa bi a ɛwɔ hɔ anwummere yi ayɛ me nwonwa anigye so, Dwoda mpo."
  
  "Tie, ɔdɔfo, so wubetumi abrɛ wo ho ase kakra?" - Sylvia srɛɛ, na ɔdanee nea wɔayɛ no bɔne no anim kyerɛɛ no. "Me nya ehu".
  
  Lance serewee sɛ: "Ɛnyɛ hwee, ɔdɔ."
  
  "Dabi, ampa. Osu retɔ denneennen wɔ ha, na misusuw sɛ anyɛ yiye koraa no, kar a enni hɔ no ma yenya bere de brɛ yɛn ho ase, wunsusuw? "
  
  Lance antumi annye akyinnye. Ná ɔteɛ. Sɛ Lance kura ne ahoɔhare a ɛyɛ hu no mu a, sɛ kar a ɛwɔ wɔn akyi no bebu wɔn ani a, ɛbɛma asɛm no asɛe kɛse wɔ ɔkwan a ɛso yɛ nsu no so. Ná ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ Sylvia abisade no nyɛ nea ntease nnim. Ɔbrɛɛ ne ho ase kɛse.
  
  "Amen?" obisaa no sɛ.
  
  Ɔserewee sɛ: "Yiw, meda wo ase." "Eye sen biara wɔ me ntini so."
  
  Ɔserewee sɛ: "Na ɛte sɛ nea wo ti nhwi nso asan ayɛ yiye."
  
  "Lance!" - teateaam mpofirim bere a ahwehwɛ a wɔde yɛ wɔn ho no daa kar a ɛte wɔn dua so no hu adi, na ɔde ahopere rekɔ n"anim abɔ dam. Wɔ bere tiaa bi a emu da hɔ mu no, ɔfaa no sɛ kar no nhuu Lance sɛ ɔrebɔ breki no na wantumi ankɔ fam wɔ bere mu wɔ ɔkwan a nsu ayɛ so ma no so.
  
  "Yesu!" Lance serewee bere a ɔhwɛɛ sɛ akanea no reyɛ kɛse, na ɔbɛn wɔn ntɛmntɛm dodo sɛ ɔbɛkwati no. Nea na wobetumi ayɛ ara ne sɛ wɔbɛboaboa wɔn ahoɔden ano. Wɔ awosu mu no, Lance de ne nsa too ne yere anim sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛbɔ ne ho ban afi ɔhwe no ho. Te sɛ anyinam a ɛrehyerɛn no, akanea a ɛbɔ wɔn akyi a ɛbɔ mu no de mmirika kɔɔ nkyɛn. Kar a ɛwɔ wɔn akyi no danee ne ho kakra, nanso ɛde kanea a ɛfata bɔɔ wɔn, na ɛmaa BMW no twitwiw wɔn ho wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so wɔ asphalt a ɛyɛ hwerɛma no so.
  
  Sylvia nteɛteɛm a na ɔnhwɛ kwan no memee wɔ dade a ɛrebubu ne ahwehwɛ a ɛrebubu a ɛrebɔ denneennen mu. Lance ne Sylvia nyinaa tee wɔn kar a na wontumi nni so no twitwiw a ɛyɛ yare no nka, efisɛ na wonim sɛ biribiara nni hɔ a wobetumi ayɛ de asiw awerɛhosɛm no ano. Nanso na wɔadi mfomso. Wogyinaa baabi a ɛnyɛ ɔkwan no so, wɔ wuram nnua ne nnua a ɛwɔ A82 kar kwan no ne Loch Lomond nsu tuntum a ɛyɛ nwini no ntam no mu.
  
  "Wo ho ye, ɔdɔfo?" - Lance bisae wɔ abasamtu mu.
  
  Ɔnam abubuw a efi ne hwene a abubu no mu buae sɛ: "Mete ase, nanso me kɔn rekum me."
  
  Wɔtraa amamfõ a wɔakyinkyim no mu bere bi a wonhinhim, tiee osu a ɛrebɔ denneennen wɔ dade no so no. Wɔn baanu nyinaa hui sɛ wɔde wɔn mframa bag ahorow abɔ wɔn ho ban denneennen, na wɔrebɔ mmɔden sɛ wobehu wɔn nipadua no afã horow a ɛda so ara yɛ adwuma. Oduruyɛfo Lance Beach ne ne yere Sylvia anhwɛ kwan da sɛ kar a ɛwɔ wɔn akyi no de ahopere bɛfa sum no mu, de n"ani akyerɛ wɔn tẽẽ.
  
  Lance bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛfa Sylvia nsa bere a ɔbonsam akanea a ɛwɔ anim no buu wɔn ani nea etwa to na ɛde ahoɔhare kɛse bɔɔ wɔn mu no. Ahoɔhare no tetew Lance basa mu na ɛtwaa wɔn akyi berɛmo abien no nyinaa, na ɛde wɔn kar no kɔɔ ɔtare no mu bun mu baabi a ɛbɛyɛ wɔn funnaka.
  
  
  15. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Nsɛdi a wɔde di dwuma
  
  
  Wɔ Reichtisusis no, na adwene no yɛ kɛse nea edi kan wɔ bɛboro afe biako mu. Perdue san kɔɔ fie, na ɔde adom kyiaa mmarima ne mmea a wɔatra ne fie bere a na ɛwɔ MI6 ne ne kannifo a onni ayamhyehye, Joe Carter a ɔyɛ ɔkwasea no mmɔborohunu ase no. Sɛnea na Purdue ani gye ho sɛ wɔbɛtow apontow akɛse ama nhomasua ho akyerɛkyerɛfo, aguadifo, wɔn a wɔhwɛ nneɛma so ne amanaman ntam wɔn a wɔde mmoa ma no, saa bere yi de na wɔhwehwɛ sɛ wɔyɛ biribi a ɛba fam kɛse.
  
  Efi nna a na wɔyɛ apontow akɛse wɔ abakɔsɛm mu abankɛse bi atifi no, Perdue ahu sɛ adwempa ho hia. Saa bere no, na onnya nhyiaa nnipa te sɛ Order of the Black Sun anaa ne nkorabata ahorow no, ɛwom sɛ sɛ ɔhwɛ n"akyi a, na onim emufo pii yiye a na onnim de. Nanso, ade biako a ɛnteɛ a ɔyɛe no maa ohuu sum koraa a ɔtraa mu saa mfe no nyinaa bere a na ɔyɛ agofomma a n"ani gye abakɔsɛm mu nneɛma a ɛsom bo ho ara kwa no.
  
  Mmɔden a ɔbɔe sɛ ɔbɛma Nasi ahyehyɛde bi a ɛyɛ hu adwo, titiriw sɛ ɔbɛma ne ho a ɔde bɛbɔ ne ho no baa awiei awerɛhow so wɔ Deep Sea One, ne ngo adwumayɛbea a ɛwɔ mpoano wɔ Atifi Po no mu no so. Ɛhɔ na, bere a owiaa Nkrabea Peaw no na ɔboa ma wɔwoo ɔkwan a ɛboro nnipa de so no, na odii kan tiatiaa wɔn nansoaa so. Nneɛma sɛee koraa fi hɔ kosii sɛ Perdue fii ɔyɔnko mu bɛyɛɛ ɔhaw kosii sɛ awiei koraa no ɔbɛyɛɛ nsɔe kɛse wɔ Black Sun afã.
  
  Ná biribiara nni hɔ a wɔbɛsan akɔ akyi mprempren. Ɛnyɛ nea wɔasan de aba. Wɔnsan n"akyi biara nni hɔ. Afei nea na Perdue betumi ayɛ ara ne sɛ obeyi ahyehyɛde a ɛyɛ hu no mufo nyinaa afi hɔ wɔ nhyehyɛe kwan so kosi sɛ obetumi asan aba baguam dwoodwoo a onsuro sɛ obekum ne nnamfo ne n"adwumayɛfo. Na na ɛsɛ sɛ wɔyɛ ahwɛyiye, anifere ne ɔkwan a wɔfa so tu ase nkakrankakra yi. Na ɔkwan biara nni hɔ a ɔbɛfa so asɛe wɔn anaa biribi a ɛte saa, nanso na Perdue yɛ ɔdefo ne onyansafo a ɔde akode a edi awu a na ɛwɔ hɔ saa bere no - mfiridwuma, nsɛm ho amanneɛbɔ, mmara ne nokwarem no Mammon a ɔwɔ tumi no twaa wɔn mmiako mmiako.
  
  Bere a Sam ne Nina sii kar no mu no, Perdue dii aseresɛm sɛ: "Ma wo akwaaba bio, Oduruyɛfo." Na wɔda so ara hu sɛnkyerɛnne ahorow a ɛkyerɛ sɛ wɔaka wɔn ahyɛ nnansa yi bere a Purdue ananmusifo ne adwumayɛfo binom gyina hɔ, retwɛn sɛ MI6 befi wɔn dibea ahorow mu na wɔayi wɔn bere tiaa mu amansɛm mfiri ne kar ahorow no afi hɔ no. Ɔkwan a Perdue faa so kɔɔ Sam nkyɛn no maa Nina adwene tu frae kakra, nanso na onim fi wɔn serew a wɔsesaa wɔn ho wɔn ho no mu sɛ ebia eyi yɛ ade foforo a eye sen biara a wobegyaw wɔ mmarima baanu no ntam.
  
  Ɔkae sɛ: "Mommra, mmarima, ɔkɔm de me."
  
  "Oo, nokwarem no, me dɔfo Nina," Perdue kae brɛoo, na ɔteɛɛ ne nsa sɛ ɔbɛyɛ no atuu. Nina anka hwee, nanso sɛnea na wabrɛ no haw no. Ɛwom sɛ na ne mu duru ayɛ kɛse fi bere a Fallin asɛm no sii de, nanso na onnye nni sɛ ɔbenfo tenten a ne ti nhwi yɛ fitaa no da so ara betumi ayɛ teateaa na wabrɛ saa. Saa anɔpa a na ɛhɔ yɛ hyew no, Perdue ne Nina traa wɔn abasa mu kakra, na wɔn ani gyee wɔn ho wɔn ho asetra ho kakra kɛkɛ.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "M"ani agye yiye sɛ wo ho ye, Dave." Perdue koma no hwirew ne ho. Nina ntaa mfa ne din mfrɛ no, sɛ ɛba saa a. Eyi kyerɛ sɛ na ɔpɛ sɛ odu ne nkyɛn wɔ ankorankoro gyinabea ankasa, a na ɛte sɛ ɔsoro akuturuku ma no.
  
  Obuae brɛoo wɔ ne ti nhwi mu sɛ: "Meda wo ase, ɔdɔ," na ɔfew ne ti atifi ano ansa na ɔregyae no. Ɔde anigye teɛɛm sɛ: "Afei," ɔde anigye bɔɔ ne nsam na ɔbɔɔ ne nsam, so yebedi afahyɛ kakra ansa na maka nea ɛbɛba akyi no akyerɛ mo?"
  
  Nina serewee sɛ: "Yiw, nanso minnye nni sɛ metumi atwɛn ate nea ɛbɛba akyi. Bere a mede mfe pii atra mo adwumakuw no mu akyi no, magyae nneɛma a ɛyɛ nwonwa a m"ani gye ho koraa."
  
  Ogye toom sɛ: "Mete ase," na ɔtwɛn sɛ ɔno na odi kan bɛhyɛn agyapade no anim apon mu. "Nanso mema mo awerɛhyem sɛ ahobammɔ wom, wɔ Ethiopia aban ne ACU ani a ɛhwɛ yiye ase, na ɛyɛ mmara kwan so de koraa."
  
  Sam dii fɛw sɛ: "Saa bere yi de."
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na woanya akokoduru, owura?" Perdue ne Sam dii agoru, na ɔde ne kɔla twee nsɛm ho amanneɛbɔfo no kɔɔ abrannaa no so.
  
  "Hello Charles." Nina serewee kyerɛɛ butler a odi nokware bere nyinaa a na ɔresiesie pon wɔ dan mu dedaw ama wɔn kokoam nhyiam no.
  
  Charles de nidi de ne ti too fam sɛ: "Madam." "Owura Crack."
  
  Sam de anigye kyiaa no sɛ: "Me dɔfo, kyia me." "Ɔnanmusifo Titiriw Smith akɔ de besi nnɛ?"
  
  "Dabi, owura. Nokwarem no, ɔkɔɔ tiafi kɛkɛ na ɛrenkyɛ ɔbɛka wo ho," saa na Charles kae ansa na ɔde ahopere refi dan no mu.
  
  Perdue kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ɔyɛ ɔbrɛ kakra, ohiani, efisɛ na ɛsɛ sɛ ɔsom nnipadɔm a wɔanto nsa amfrɛ wɔn yi bere tenten saa. Memaa no ɔkyena ne Yawda akwamma. Ne nyinaa akyi no, anka adwuma kakraa bi pɛ na ɛbɛba ama no bere a minni hɔ no gye atesɛm nkrataa a wotintim no da biara da no, wunim?"
  
  Sam penee so sɛ: "Yiw. "Nanso mewɔ anidaso sɛ Lillian bɛyɛ adwuma kosi sɛ yɛbɛsan aba. Magye adi dedaw sɛ sɛ yɛsan ba a, ɔnyɛ apricot pudding strudel mma me."
  
  "Ɛhe?" - a mebisae. Nina bisae, na ɔtee nka sɛ wɔagyaw no bio wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so.
  
  "Wiɛ, ɛno ne ade foforo nti a meka kyerɛɛ mo baanu sɛ mommra, Nina. Mesrɛ wo, nya nkongua na mɛhwie bourbon bi agu wo so," Perdue kae. Sam ani gyei sɛ ohui sɛ n"ani agye saa bio, ɛkame ayɛ sɛ na ne ho yɛ hare na ɔwɔ ahotoso te sɛ kan no. Ɔkwan foforo so no, Sam hyɛɛ nyansa sɛ, sɛ obi de bere a ɔde bɛto afiase no mu a, ɛbɛma n"ani agye nsɛm nketenkete a esisi no ho. Nina tenaa ase, na ɔde ne nsa hyɛɛ brandy ahwehwɛ a Perdue hwiee Southern Comfort guu mu maa no no ase.
  
  Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na adekyee no ansakra dan a na esum wom no mu tebea wɔ ɔkwan biara so. Ná mfɛnsere atenten no wɔ ntama a ɛyɛ ahabammono a ɛyɛ fɛ a ɛma kapet a ɛyɛ bruu a ɛyɛ den no fi ase, na ɛnne ahorow no ma ɔdan a ɛyɛ fɛ no yɛɛ te sɛ asase de. Ɛdenam ahama a ɛyɛ teateaa a ɛda ntama a apaapae no ntam no so no, anɔpa hann no bɔɔ mmɔden sɛ ɛbɛhyerɛn dan mu nneɛma no mu, nanso antumi anhyerɛn biribiara gye kapet a ɛda ne nkyɛn no nkutoo. Wɔ abɔnten no, na mununkum no taa yɛ duru na ɛyɛ sum, na ewia owia biara a anka ɛbɛma ayɛ sɛ awia no ahoɔden.
  
  "Dɛn na eyi rebɔ?" Sam ankasa akyerɛ obiara titiriw bere a nnwom bi a wonim no yiye twaa fie hɔ, na efi baabi wɔ adididan mu bae no.
  
  Perdue serewee sɛ: "Lillian, reyɛ adwuma sɛnea wopɛ." "Mema ɔbɔ nnwom bere a ɔrenoa aduan no, nanso minni nea ɛyɛ ho adwene biara, ankasa. Bere tenten a ɛnyɛ nea ɛhyɛ adwumayɛfo a aka no mu dodo no, ɛnhaw me sɛ tebea bi bɛba ofie no anim."
  
  "Fɛfɛɛfɛ. M"ani gye ho," Nina kae, na ɔde ahwɛyiye de ahwehwɛ no ano baa n"anofafa a ɛwɔ fam no so, bɔɔ mmɔden sɛ ɔremfa anofafa aduru nkekae so. "Enti, bere bɛn na mɛte yɛn asɛmpatrɛw foforo no ho asɛm?"
  
  Perdue serewee, na ɔde ne ho maa Nina anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii ne nea na Sam nso nnya nnim no. Ɔde ne kuruwa no too fam na ɔde ne nsateaa twitwiw. "Ɛyɛ mmerɛw koraa, na ebeyi me bɔne nyinaa afi me ho wɔ nniso ahorow a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu no ani so, bere a ɛbɛma made me ho afi nkaedum a ɛde ɔhaw yi nyinaa baa me so no mu."
  
  "Atoro Adaka?" Nina bisae sɛ.
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Ɛteɛ." "Eyi yɛ apam a me ne Fam Atutuw Ho Nsɛmmɔnedi Dwumadibea ne Ethiopia Ɔmanpanyin, obi a ɔpɛ abakɔsɛm a wɔfrɛ no Ɔsahene no ayɛ no fã. Basil Yeaman sɛ ɔbɛsan de wɔn nyamesom nkaedum..."
  
  Nina buee n"ano sɛnea ɛbɛyɛ a obebu n"anim animtiaabu no bem, nanso na Perdue nim nea ɔrebɛka na ankyɛ na ɔkaa biribi a ɛmaa n"adwene tu frae. "...Ɛmfa ho sɛnea wɔyɛ atoro no, de kɔ wɔn beae a ɛfata wɔ bepɔw a ɛwɔ akuraa no akyi no so, baabi a miyii wɔn fii hɔ no."
  
  "So wɔbɔ tete ade a wonim sɛ ɛnyɛ nokware Apam Adaka no ho ban saa?" - Sam bisae, na ɔde nne kaa Nina asɛmmisa no pɛpɛɛpɛ.
  
  "Yiw, Sam. Wɔ wɔn fam no, ɛda so ara yɛ tete nkaedum a ɛsom bo kɛse, ɛmfa ho sɛ ebia Onyankopɔn tumi wom anaasɛ enni mu. Mete saa asɛm no ase, enti mesan gye." Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Yɛnhia eyi. Yenyaa nea yɛpɛ fii ne hɔ bere a na yɛrehwehwɛ Vault of Hercules no, ɛnte saa? Mekyerɛ sɛ, nneɛma a mfaso wɔ so pii nni adaka yi mu bio a ɛho wɔ mfaso ma yɛn. Ɛkaa atirimɔdensɛm a wɔsɔɔ mmofra hwɛe a SSfo yɛe wɔ Wiase Ko II mu no ho asɛm kyerɛɛ yɛn, nanso ɛkame ayɛ sɛ mfaso nni so sɛ wɔbɛkora so bio."
  
  "Dɛn na wosusuw sɛ ɛyɛ? So wɔda so ara gye di sɛ eyi yɛ adaka kronkron?" Nina bisae sɛ.
  
  "Ɔnanmusifo Titiriw!" Sam de Patrick too gua sɛ ɔbɛhyɛn dan no mu.
  
  Patrick de fɛre serewee. "Ka komm, Sam." Ɔfaa n"ananmu wɔ Perdue nkyɛn na ogyee anonne fii ne ahɔhoyɛfo a wɔayi no adi nnansa yi no hɔ. "Meda wo ase, Dawid."
  
  Anwonwasɛm ne sɛ, Perdue anaa Sam biara ansesa wɔn ani amfa nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na nnipa baanu a aka no nnim onii ko a MI6 Joe Carter yɛ ankasa no ho hwee. Saa na na wɔhwɛ yiye wɔ wɔn kokoam nsɛm a wɔde bɛhyɛ wɔn ho no mu. Nina ɔbea nkate nkutoo na na ɛsɔre tia saa kokoam adwuma yi bere ne bere mu, nanso na ontumi nte nea na ɛrekɔ so no ase.
  
  "Okay," Perdue fii ase bio, "Patrick, ne me mmaranimfo kuw no, siesiee mmara kwan so nkrataa sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ wobetu kwan akɔ Ethiopia akɔfa wɔn adaka kronkron no bere a na MI6 rehwɛ wɔn so no. Wunim, sɛnea ɛbɛyɛ a mɛhwɛ sɛ menboaboa amanneɛbɔ ano mma ɔman foforo anaa biribi a ɛte saa ara kwa."
  
  Na ɛsɛ sɛ Sam ne Nina serew wɔ Perdue fɛwdi a ɔde dii asɛm no ho no ho, nanso na Patrick abrɛ na na ɔpɛ sɛ owie ne nyinaa ara kwa sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi asan akɔ Scotland. Ɔkaee Perdue sɛ: "Wɔmaa me awerɛhyem sɛ eyi rennye bɛboro dapɛn biako."
  
  "Wo ne yɛn reba?" Sam de ahomegyeɛ guu mu ankasa.
  
  Ná ɛte sɛ nea Patrick ho adwiriw no na n"adwene atu afra kakra. "Yiw, Sam. Adɛn? So woreyɛ nhyehyɛe sɛ wobɛyɛ w"ade wɔ ɔkwan a enye so araa ma wontumi nnya obi a ɔhwɛ mmofra? Anaasɛ wunni ahotoso sɛ w"adamfo paa no rentow wo tuo wɔ afunumu mu?"
  
  Nina serewee sɛnea ɛbɛyɛ a adwene no mu yɛɛ hare, nanso na ɛda adi sɛ nhyɛso a ɛboro so wɔ dan no mu. Ɔhwɛɛ Perdue a na ɔno nso reda abɔfo a ne ho nni asɛm sen biara a ɔkwasea no betumi aboaboa ano no adi. N"ani anhyia ne de, nanso na onim yiye sɛ ɔrehwɛ no.
  
  Dɛn na Purdue de asie me? Dɛn na ɔde asie me, dɛn, bio, na ɔreka akyerɛ Sam?Ɔdwene ho.
  
  "Dabi dabi." Biribiara nni hɔ a ɛte saa," Sam powee. "Mempɛ sɛ wobɛkɔ asiane mu kɛkɛ, Paddy. Nea enti a saa shit yi nyinaa sii yɛn ntam wɔ nea edi kan no mu ne sɛ nea na me ne Perdue, Nina reyɛ no de wo ne w"abusua too asiane mu."
  
  Wow, ɛkame ayɛ sɛ megye no di.Wɔ ne komam tɔnn no, Nina kasa tiaa Sam nkyerɛkyerɛmu no, na ogye di sɛ Sam wɔ adwene foforo sɛ ɔbɛma Paddy akɔ akyirikyiri. Nanso, na ɛte sɛ nea ɔyɛ aniberesɛm kɛse, na nanso Perdue kuraa n"anim a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ, a na onni nkyerɛkyerɛmu biara mu bere a ɔtraa ase nom ne kuruwa no.
  
  Patrick de ahopopo a emu yɛ duru gye toom sɛ: "M"ani sɔ, Sam, nanso woahu, menkɔ efisɛ minnye wo nni ankasa." "Merensɛe w"apontow no anaasɛ merenyɛ akwansrafo mpo. Nokware no ne sɛ... Ɛsɛ sɛ mekɔ. M"ahyɛde mu da hɔ na sɛ mempɛ sɛ m"adwuma fi me nsa a, ɛsɛ sɛ midi so."
  
  "Twɛn, enti wɔhyɛɛ wo sɛ bra ɛmfa ho nea ɛbɛba?" Nina bisae sɛ.
  
  Patrick de ne ti too fam.
  
  Sam wosow ne ti kae sɛ: "Yesu." "Afunumu bɛn na ɛma wokɔ, Paddy?"
  
  "Dɛn na wususuw, akwakoraa?" Patrick bisae a na onni anibiannaso, na ɔde ne ho maa ne nkrabea.
  
  Perdue kae denneennen sɛ: "Joe Carter," na n"ani hwɛɛ ahunmu, na ɛkame ayɛ sɛ n"anofafa ntumi nkɔbɔ Karsten Engiresi din a ɛyɛ hu no.
  
  Sam tee nka sɛ ne nan ayɛ mmerɛw wɔ ne jeans mu. Na ontumi nsi gyinae sɛ ebia na ɛhaw no anaasɛ ne bo afuw wɔ gyinae a wosii sɛ wɔbɛsoma Patrick akɔ akwantu no mu no ho. N"ani a ɛyɛ tuntum no hyerɛn bere a obisae sɛ, "Akwantu a wɔbɛkɔ sare so akɔfa ade bi asan akɔhyɛ anhwea adaka a woyii no fii mu no mu no nyɛ adwumaden mma asraafo amansɛmdifo panyin a ɔkorɔn, ɛnte saa?"
  
  Patrick hwɛɛ no sɛnea ɔhwɛɛ Sam bere a wogyinaa nkyɛnkyɛn wɔ sukuu panyin no adwumayɛbea hɔ, retwɛn asotwe bi no. "Ɛno ne nea na meredwen ho pɛpɛɛpɛ, Sam. Mewɔ akokoduru ka sɛ ɛkame ayɛ sɛ na me kaa asɛmpatrɛw adwuma yi ho... wɔhyɛɛ da."
  
  
  16. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Adaemone nwu
  
  
  Charles nni hɔ bere a kuw no dii anɔpaduan no, na wɔresusuw sɛnea akwantu a ɛyɛ ntɛm bɛyɛ a awiei koraa no ɛbɛboa Perdue ma wawie n"ahonu a ɛfata na awiei koraa no wɔayi Perdue afi Ethiopia afi hɔ no ho.
  
  Perdue ka kyerɛɛ Patrick sɛ: "Oo, ɛsɛ sɛ wosɔ hwɛ na ama woakyerɛ saa ahorow pɔtee yi ho anisɔ," nanso ɔde Sam ne Nina kaa nkɔmmɔbɔ no ho. Wɔsesaa nsa pa ne brandy ho nsɛm de gyee bere no bere a na wɔredi anwummere aduan a ɛyɛ dɛ a emu nyɛ duru a Lillian asiesie ama wɔn no mu anigye no. N"ani gyei sɛ ohui sɛ n"adwumawura no reserew na ɔredi ne ho fɛw bio, na ɔyɛ n"ayɔnkofo a wogye no di sen biara no mu biako na ɔda so ara yɛ ne nipasu a ɛyɛ hyew koro no ara.
  
  "Charles a ɔyɛ ɔbarima!" ɔfrɛɛ no. Bere tiaa bi akyi no ɔfrɛɛ bio na ɔmiaa dɔn no, nanso Charles ammua. Ɔde nyansahyɛ mae na ɔsɔre sɛ ɔrekɔ nsãdan no mu sɛ: "Twɛn, mɛkɔ akɔfa toa." Nina antumi ante sɛnea na ne ho yɛ teateaa na ne ho ayɛ hare mprempren no ase. Ná kan no na ɔyɛ ɔbarima tenten a ne ho yɛ hare, nanso ne mu duru a ɛso tewee nnansa yi wɔ Fallin sɔhwɛ no mu no ama wayɛ te sɛ nea ɔware kɛse mpo na wayɛ mmerɛw kɛse.
  
  Patrick kae sɛ: "Me ne wo bɛkɔ, David." "M"ani nnye ho sɛ Charles mmua, sɛ wunim nea mepɛ sɛ meka a."
  
  Perdue serewee sɛ: "Nnyɛ ɔkwasea, Patrick." "Reichtisusis yɛ nea wotumi de ho to so araa ma wɔkwati ahɔho a wɔmpɛ. Afei nso, sɛ́ anka mede adwumakuw bi a wɔhwɛ ahobammɔ so bedi dwuma no, misii gyinae sɛ mɛfa ankorankoro ahobammɔ wɔ me pon ano. Wommua akatua biara a ɛnyɛ nea wode wo nsa ahyɛ ase ampa."
  
  Sam penee so sɛ: "Adwene pa.
  
  Perdue de ne hoahoaa ne ho sɛ: "Na ɛrenkyɛ mɛsan de nsu a ɛyɛ fɛ toa a ne bo yɛ abofono yi akyerɛ."
  
  "Na wɔbɛma yɛn kwan ma yɛabue?" Nina dii ne ho fɛw. "Esiane sɛ mfaso biara nni so sɛ wobɛhoahoa wo ho wɔ nneɛma a wontumi nkyerɛ sɛ ɛyɛ nokware ho nti, wote ase."
  
  Perdue serewee ahantan so sɛ, "Oo, Oduruyɛfo Gould, mehwɛ kwan sɛ me ne wo bɛbɔ abakɔsɛm mu nkaedum ho aseresɛm bere a merehwɛ w"adwene a wabow nsa no twitwiw." Na ɔkaa saa nsɛm yi, ɔde ahopere fii dan no mu sian kɔɔ dan no ase twaam wɔ ne nhwehwɛmu dan ahorow no ho. Ná ɔmpɛ sɛ ogye tom bere a wasan agye ne tumidi no akyi bere tiaa bi saa, nanso na Perdue nso haw ne butler a onni hɔ no. Ne titiriw no ɔde brandy no yɛɛ anoyi de ne afoforo no tetew mu hwehwɛɛ nea enti a Charles gyaw wɔn hɔ.
  
  "Lily, woahu Charles?" obisaa ne fiehwɛfo ne nea ɔnoa aduan.
  
  Ɔdanee ne ho fii frigye no ho sɛ ɔrekɔhwɛ n"anim a na wabrɛ no. Bere a ɔde ne nsa twitwiw adididan mu mpopaho a ɔde redi dwuma no ase no, ɔserewee a na ɔmpɛ. "Yiw, owura." Ɔnanmusifo Titiriw Smith aka akyerɛ Charles sɛ ɔnkɔfa wo hɔho foforo no mfi wimhyɛn gyinabea hɔ."
  
  "M"ahɔho foforo?" Perdue kae wɔ n"akyi. Ná ɔwɔ anidaso sɛ ne werɛ mfii nhyiam a ɛho hia no.
  
  Ɔsii so dua sɛ: "Yiw, Owura Perdue." "So Charles ne Owura Smith apene so sɛ ɔbɛka wo ho?" Na ɛte sɛ nea Lily haw kakra, ne titiriw no esiane sɛ na onnim nea Perdue nim fa ɔhɔho no ho nti. Wɔ Perdue fam no, na ɛte sɛ nea ɔregye n"adwene ho kyim sɛ ne werɛ afi biribi a na onnim ho hwee wɔ nea edi kan no mu.
  
  Perdue dwenee ho kakra, na ɔde ne nsateaa bɔɔ ɔpon no so sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛhyehyɛ no yiye. Wɔ n"adwene mu no, ɛbɛyɛ papa sɛ ɔne Lily a ne ho yɛ fɛ a ne ho yɛ fɛ a na ɔwɔ ne ho adwene a ɛkorɔn sen biara no bedi agoru pefee. "Um, Lily, so mefrɛɛ ɔhɔho yi? So merehwere me ti?
  
  Mpofirim ara biribiara daa adi pefee maa Lily na ɔserewee dɛdɛɛ. "Daabi! Onyankopɔn, dabi, Owura Perdue, na wunnim ho hwee koraa. Mma ɛnhaw wo, wo nnya mmɔ dam."
  
  Bere a Perdue tee nka sɛ ne ho atɔ no no, osii apini sɛ, "Meda Onyankopɔn ase!" - na ɔne no serewee. "Hwan ni?"
  
  "Minnim ne din, owura, nanso ɛda adi sɛ waka sɛ ɔbɛboa wo wɔ w"akwantu a edi hɔ no mu." ɔde fɛre kae saa.
  
  "Wɔde kwa?" ɔde dii agoru.
  
  Lily serewee sɛ, "Akyinnye biara nni ho sɛ mewɔ anidaso sɛ ɛte saa, owura."
  
  Ɔkaa sɛ: "Meda wo ase, Lily," na ɔyerae ansa na ɔrebua. Lily serewee wɔ awia mframa a ɛbɔ faa mfɛnsere a ɛda hɔ a ɛwɔ frigye ne frigye ahorow a ɔde nnuan gu mu no nkyɛn no ho. Ɔkaa no komm sɛ: "Ɛyɛ kɛse paa sɛ woasan aba, me dɔfo."
  
  Bere a Perdue nantew twaa ne nhwehwɛmu dan ahorow ho no, ɔtee nka sɛ n"ani abere, nanso na ɔwɔ anidaso nso. Bere a osian kɔɔ n"akwan kɛse no abansoro a edi kan no ase no, ohuruw faa kɔnkrit antweri no so. Ɛde kɔɔ dan a ɛwɔ fam a na aduruyɛdan ahorow no wɔ no mu, na na ɛhɔ yɛ sum na ɛhɔ yɛ dinn. Perdue tee abufuw a ɛnteɛ nka wɔ Joseph Carsten akokoduru a ɔde bɛba ne fie abɛto ne kokoam nsɛm so, de ne mfiridwuma a ɔwɔ tumi krataa ne ne nhwehwɛmu a ɔyɛe wɔ asɛnnibea mu no adi dwuma, te sɛ nea ne nyinaa wɔ hɔ ara kwa sɛ ɔbɛhwehwɛ mu yiye.
  
  Wanhaw ne ho wɔ ɔdan atifi akanea akɛse a ɛyɛ den ho, na ɔdanee kanea kɛse a ɛwɔ ɔkwan ketewa no ano no nkutoo. Bere a ɔretwam wɔ lab no ahwehwɛ pon no ahinanan a ɛyɛ sum no ho no, ɔkaee nna a na ɛyɛ sika kɔkɔɔ ansa na nneɛma reyɛ fɛre na amammuisɛm ne asiane wom no. Wɔ mu no, na ɔda so ara tumi yɛ n"adwene sɛ ɔbɛte sɛ ne nnipa ho animdefo, nyansahufo, ne wɔn a wɔreyɛ adwuma wɔ hɔ a wɔde wɔn ho rebɔ nkɔmmɔ, na wɔregye akyinnye wɔ nkitahodi ne nsusuwii ahorow a ɛne server ne intercooler ahorow a ɛretu mmirika no nnyigyei ho. Ɛmaa ɔserewee, ɛwom mpo sɛ na ne koma yɛ no yaw sɛ saa nna no bɛsan aba de. Afei a na dodow no ara bu no sɛ ɔyɛ ɔsɛmmɔnedifo na ne din mfata bio sɛ wɔde bedi dwuma wɔ krataa a wɔde kyerɛw ne krataa a wɔde kyerɛw ne krataa a wɔde kyerɛw ne krataa a wɔde kɔ adwuma mu no, ɔtee nka sɛ nyansahufo atitiriw a ɔbɛfa no yɛ adwuma a mfaso nni so.
  
  Ɔka kyerɛɛ ne ho sɛ: "Ɛbɛgye bere, akwakoraa." "Munya abotare kɛkɛ, Onyankopɔn nti."
  
  Ne nipadua tenten no de mmirika kɔɔ benkum so kwan no so, na na ɛte sɛ nea kɔnkrit kwan a ɛrekɔ fam no yɛ den wɔ ne nan ase. Ná ɛyɛ kɔnkrit a abodanfo a wonni hɔ bere tenten no hwiee guu mu mfehaha pii a atwam ni. Ná ɛyɛ fie, na ɛmaa ɔtee nka kɛse sɛ ɔyɛ ne dea, sen bere biara.
  
  Bere a ɔretwam wɔ adekoradan no pon a na obiara ntumi nhu no ho no, ne koma bɔɔ ntɛmntɛm na akisikuru bi tuu mmirika faa n"akyi koduu ne nan so. Perdue serewee bere a ɔretwam wɔ dade pon dedaw bi a ɛne ɔfasu no kɔla ne ne nwene hyia ho no, na ɔbɔɔ mu mprenu wɔ kwan no so. Awiei koraa no, dan ase a akɔ fam no hua a ɛyɛ nwini no hyɛɛ ne hwene mu ma. Perdue ani gyei kɛse sɛ ɔno nkutoo bɛsan aba bio, nanso ɔde ahopere kɔfaa Crimea bobesa toa bi a efi 1930 mfe no mu sɛ ɔne n"adwumakuw no bɛkyɛ.
  
  Charles maa ɔdan a ɛwɔ dan no ase no ho tew kakra, na mfutuma guu nkotoku no mu na ɔdannan no, nanso sɛ ɛnte saa a, Perdue kyerɛɛ butler a ɔyɛ nsi no sɛ onnyae dan no mu nkae no sɛnea ɛte no. Ne nyinaa akyi no, sɛ ɛnyɛ sɛ nea ɛretu mmirika kakra na akɔ fam a, anka ɛrenyɛ bobesa dan a ɛfata. Esiane sɛ na Perdue kaee nneɛma a ɛyɛ anigye bere tiaa bi nti, na ɛsɛ sɛ otua sɛnea Amansan atirimɔdenfo no mmara kyerɛ no, na ankyɛ na n"adwene fii ase kyinkyin kɔɔ ɔkwan foforo so.
  
  Na ɔdan no ase afasu no kae afiase dan a na ɔbea a ɔyɛ otirimɔdenfo a ofi Black Sun no kuraa no ansa na n"ankasa rehyia n"awiei a ɛfata no. Ɛmfa ho sɛnea ɔkaee ne ho sɛ wɔato n"asetra mu ti a ɛyɛ hu yi mu no, wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛte nka sɛ afasu no atwa ne ho ahyia.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Dabi, dabi, eyi nyɛ nokware." "Ɛyɛ w"adwene ara kwa sɛ wubehu wo osuahu ahorow a ɛyɛ awerɛhow wɔ ehu kwan so."
  
  Nanso, Perdue tee nka sɛ ontumi nkɔ baabiara efisɛ na n"ani redi atoro akyerɛ no. Bere a toa no kura ne nsam na ɔpon a wɔabue no da n"anim pɛɛ no, ɔtee nka sɛ anidaso a enni hɔ agye ne kra. Wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn akyekyere Perdue wɔ beae hɔ no, wantumi antu anammɔn biako mpo, na ne koma bɔɔ ntɛmntɛm wɔ ɔko a ɔne n"adwene dii mu. "O me Nyankopɔn, dɛn ne eyi?" - teateaam, na ɔde ne nsa a ɛde ne ho no miaa ne moma so.
  
  Biribiara atwa ne ho ahyia, ɛmfa ho sɛnea ɔde ne nokwasɛm ne adwene ho nimdeɛ a emu da hɔ no dii aperepere wɔ mfonini ahorow no ho no. Ɔde ahopopo bɔɔ n"ani de bɔɔ mmɔden denneennen sɛ ɔbɛma n"adwene agye adi sɛ wansan ankɔ afiase hɔ. Mpofirim ara, nsa bi kyeree no denneennen twee no wɔ ne basa mu, na ɛmaa Perdue bɔɔ hu ma ɔkɔɔ tebea a ɛyɛ hu a n"adwene mu da hɔ mu. N"ani buei ntɛm ara na n"adwene mu tew.
  
  Nina kaa sɛ, "Yesu, Perdue, yɛsusuu sɛ ɔpon bi anaa biribi na amene wo," na ɔda so ara kura ne nsateaa mu.
  
  "O me Nyankopɔn, Nina!" - teɛɛm, na obuee n"ani bruu a ɛyɛ hann no kɛse sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ ahu sɛ ɔbɛtena hɔ ankasa. "Minnim nea ɛtoo me nkyɛe. Me... Me-me s-huu afiase no... Oh me Nyankopɔn! Me deɛ, merebɔ dam!"
  
  Ɔhwee Nina atifi na ɔde ne nsa kyekyeree ne ho bere a ɔde ahodwiriw rehome no. Ɔgyee toa no fii ne nsam na ɔde too pon a ɛwɔ n"akyi no so, na wanhinhim nsateakwaa biako mpo amfi baabi a ɔde Perdue nipadua a ɛyɛ mmerɛw na wɔaboro no no bɔɔ no no. Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Ɛnyɛ hwee, Perdue." "Minim saa atenka yi yiye koraa. Mpɛn pii no, wonya ehu fi osuahu biako pɛ a ɛyɛ awerɛhow mu. Ɛno ara ne nea ehia na yɛabɔ dam, gye me di. Hu kɛkɛ sɛ eyi ne w"asɔhwɛ no mu ahodwiriw, na ɛnyɛ w"adwene a ɛrehwe ase. Bere tenten a wokae eyi no, wo ho bɛtɔ wo."
  
  "So eyi ne sɛnea wote nka bere biara a yɛhyɛ wo ma wokɔ baabi a ɛyɛ den de hwehwɛ yɛn ankasa mfaso?" - bisae komm, na ɔde ahopopo rehwehwɛ mframa wɔ Nina aso nkyɛn.
  
  Ogye toom sɛ: "Yiw." "Nanso mma ɛnte sɛ atirimɔdensɛm saa. Ansa na Deep Sea One ne po ase akohyɛn no reba no, bere biara a wɔbɛhyɛ me ma makɔ baabi a ɛhɔ yɛ toro no, na me ho atɔ me koraa. Esiane sɛ me ne wo ne Sam ayɛ adwuma nti," ɔserewee na ɔpiaa no kakra sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahwɛ n"ani so, "Ɛsɛ sɛ mihyia me claustrophobia mpɛn pii, ɛsɛ sɛ migyina ano, anyɛ saa a obiara benya kum, sɛ, ne titiriw no, mo baanu a wɔabɔ dam no boaa me ma midii eyi ho dwuma yiye."
  
  Perdue hwɛɛ ne ho hyiae na ɔtee nka sɛ ehu no ano abrɛ ase. Ɔhome denneennen na ɔde ahwɛyiye de ne nsa tuu Nina ti, na ɔde ne kurukuruwa no twaa ne nsateaa ho hyiae. "Sɛ ɛnyɛ wo a, dɛn na mɛyɛ, Oduruyɛfo Gould?"
  
  Ɔdaadaa no adi sɛ: "Wiɛ, nea edi kan koraa no, wubefi w"akwantu kuw no mu akɔhwɛ kwan anibere so daa." "Enti, mommma yɛnmma obiara ntwɛn."
  
  "Nyinaa?" - bisae a ewo ho anigyee.
  
  Ɔserewee sɛ: "Yiw, wo hɔho no ne Charles bae simma kakraa bi a atwam ni."
  
  "So ɔwɔ tuo?" ɔde fɛwdi dii agoru.
  
  Nina dii agoru kaa ho sɛ: "M"ani nnye ho." "Obetumi ayɛ nea ɛfata. Anyɛ yiye koraa no, ɛno akyi no yɛn ahosiesie renyɛ mfonoe."
  
  Sam frɛɛ wɔn fii labs no kwankyerɛ so. Nina de n"ani kyerɛɛ baabi sɛ: "Bra, momma yɛnsan nkɔ hɔ ansa na wɔasusuw sɛ yɛreyɛ biribi a ɛho ntew."
  
  "So wugye di sɛ ɛno bɛyɛ bɔne?" Perdue de ne ho too ne ho so.
  
  "Hei!" Sam frɛɛ fii ɔkwan a edi kan no so. "So ɛsɛ sɛ mehwɛ kwan sɛ wobetiatia bobe so wɔ hɔ?"
  
  "Gye Sam di, ɔma nsɛm a wɔtaa ka ho asɛm no yɛ te sɛ nea ɛyɛ abofono." Perdue de anigye guu ahome na Nina serewee. Perdue teɛɛm sɛ: "Wobɛsesa wo nne, akwakoraa." "Sɛ wosɔ me Ayu-Dag Cahors hwɛ ara pɛ a, wobɛpɛ pii."
  
  Nina maa n"ani so na ɔmaa Perdue hwɛɛ no adwenem naayɛ. "Ɛyɛ, wosɛee biribiara saa bere no."
  
  Perdue de ahantan hwɛɛ n"anim bere a ɔde n"ani kyerɛɛ ɔkwan a edi kan no so no. "Menim".
  
  Bere a wɔsan kɔkaa Sam ho no, wɔn baasa no san kɔɔ antweri a ɛwɔ ɔkwan no so no so sɛ wɔrekɔsian akɔ abansoro a edi kan no so. Ná Perdue tan sɛ wɔn baanu nyinaa yɛ kokoam nsɛm a ɛfa ne hɔho no ho saa. N"ankasa butler mpo de siee no, na ɛmaa ɔtee nka sɛ abofra a ɔyɛ mmerɛw. Ɔantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛte nka sɛ ɔreboa no kakra, nanso esiane sɛ onim Sam ne Nina nti, na onim sɛ wɔpɛ sɛ wɔyɛ no nwonwa ara kwa. Na Purdue, sɛnea ɛte daa no, na ɔwɔ nea eye sen biara.
  
  Wohuu Charles ne Patrick sɛ wɔresesa nsɛm kakraa bi wɔ ɔdan a wɔtra mu no pon akyi pɛɛ. Wɔ wɔn akyi no, Perdue huu nkotoku a wɔde aboa nhoma ayɛ a wɔaboaboa ano ne adaka dedaw bi a asɛe. Bere a Patrick huu Perdue, Sam, ne Nina sɛ wɔreforo antweri no akɔ abansoro a edi kan no so no, ɔserewee na ɔyɛɛ Perdue sɛnkyerɛnne sɛ ɔnsan mmra nhyiam no ase. "Wode bobesa a wode hoahoaa wo ho no bae?" Patrick bisae de fɛwdi bisae. "Anaasɛ m"ananmusifo na wowiaa wɔn?"
  
  Perdue de aseresɛm bɔɔ n"ano bere a ɔretwam wɔ Patrick ho no sɛ: "Onyankopɔn, ɛrenyɛ me nwonwa."
  
  Bere a ɔhyɛn dan no mu no, Perdue de ahomegyeɛ guu mu. Ná onnim sɛ ebia anisoadehu a ɛwɔ n"anim no bɛma n"ani agye anaasɛ ɛbɛma ne ho adwiriw no. Ɔbarima a ogyina ogya no ho no serewee anigye so, na ɔde osetie bobɔɔ ne nsa wɔ n"anim. "Wo ho te sɛn, Perdue Efendi?"
  
  
  17. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Nnianim asɛm
  
  
  "M"ani nnye m"ani!" - Perdue teaam, na na onnye aseresɛm. "Me ntumi kɛkɛ! Hɛlo! Woaba ha ampa, m"adamfo?"
  
  Ajo Kira buae sɛ: "Me, Efendi," na ɔtee nka sɛ anigye a ɔdefo ɔpepepemfo no nyae sɛ ohui no ama n"ani agye mmom. "Ɛte sɛ nea ɛyɛ wo nwonwa paa."
  
  Perdue fi komam kae sɛ: "Misusuwii sɛ woawu." "Saa ledge a wɔtoo tuo guu yɛn so no akyi... Na migye di sɛ wɔkumm wo."
  
  Misrini no nwiinwii sɛ: "Awerɛhosɛm ne sɛ, wokum me nua Efendi." "Nanso eyi nyɛ wo reyɛ. Wɔtoo no tuo bere a na ɔreka jeep de agye yɛn nkwa."
  
  "Mewɔ anidaso sɛ ɔbarima yi nyaa ayi a ɛfata. Gye me di, Ajo, mɛsiesie w"abusua wɔ biribiara a woyɛe de boaa me ma maguan afi Ethiopiafo ne saa Cosa Nostra mmoa a wɔabɔ wɔn dam no nyinaa nsam.
  
  Nina de obu twaa n"asɛm mu sɛ: "Fa kyɛ me." "Metumi abisa onii ko a woyɛ ankasa, owura? Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ mayera kakra wɔ ha."
  
  Mmarima no serewee. Perdue serewee sɛ: "Nokwarem no, nokwarem no." "Me werɛ fii sɛ na wo ne me nni hɔ bere a me... nyaa," ɔde n"ani a ɛyɛ basabasa hwɛɛ Ajo, "Apam Adaka a ɛnyɛ nokware a efi Axum wɔ Ethiopia."
  
  "Woda so ara wɔ wɔn, Owura Perdue?" - bisaa Ajo. "Anaasɛ wɔda so ara wɔ saa fie a wonsuro Onyankopɔn a ɛwɔ Djibouti a wɔyɛɛ me ayayade no mu?"
  
  "O me Nyankopɔn, wɔyɛɛ wo nso ayayade?" Nina bisae sɛ.
  
  "Yiw, Oduruyɛfo Gould. Ɔbenfo a ɔbenfo. Medley kunu ne ne trolls na wɔde asodi no to wɔn so. Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ ɛwom sɛ na ɔwɔ hɔ de, nanso na mitumi hu sɛ ɔmpene so. So wawu seesei?" - Ajo bisaa no yiye.
  
  Nina sii so dua sɛ: "Yiw, ɔno, awerɛhosɛm ne sɛ, owui wɔ Hercules akwantu no mu." "Nanso ɛyɛɛ dɛn na wode wo ho hyɛɛ akwantu yi mu? Purdue, adɛn nti na na yennim Owura Cyrus ho asɛm?"
  
  Perdue kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Medley nkurɔfo de no too afiase sɛnea ɛbɛyɛ a wobehu baabi a mewɔ ne nkaedum a wɔn kɔn dɔ kɛse, Nina." "Onipa yi ne Misrini mfiridwumayɛfo a ɔboaa me ma miguan fii Adaka Kronkron no mu ansa na mede reba ha-ansa na wɔrehu Hercules Akorae no."
  
  Sam de kaa ho sɛ: "Na wususuwii sɛ wawu."
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Ɛteɛ." "Ɛno nti na me ho dwiriw me bere a mihuu m"adamfo "a wawu" no sɛ mprempren ogyina hɔ te ase na ne ho ye wɔ me dan mu no. Ka kyerɛ me, Ajo dɔfo, adɛn nti na woaba ha sɛ ɛnyɛ sɛ worebɛsan ahyiam a ɛyɛ hyew kɛkɛ a?"
  
  Ajo yɛɛ sɛ nea n"adwene atu afra kakra, na na onnim sɛnea ɔbɛkyerɛkyerɛ mu, nanso Patrick tuu ne ho mae sɛ ɔbɛhyɛ obiara ma wɔ asɛm no ho. "Nokwarem no, Owura Kira wɔ ha sɛ ɔrebɛboa wo ma woasan de ade no akɔ baabi a ɛfata a wuwiaa fii hɔ no, David." Ɔde ahohorabɔ hwɛɛ Misrini no ntɛm ansa na ɔrekɔ so akyerɛkyerɛ mu sɛnea ɛbɛyɛ a obiara betumi asɔre ahoɔhare. "Nokwarem no, Egypt mmara nhyehyɛe no hyɛɛ no ma ɔyɛɛ eyi wɔ nhyɛso a efi Fam Atutuw Ho Nsɛmmɔnedi Dwumadibea hɔ no ase. Ɔkwan foforo a wɔbɛfa so de no ato afiase esiane sɛ waboa obi a waguan na waboa ma wɔawia abakɔsɛm mu ade a ɛsom bo afi Ethiopiafo hɔ nti."
  
  Perdue guu ahome sɛ: "Enti w"asotwe te sɛ me de no."
  
  Ajo kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Gye sɛ anka merentumi ntua saa asotwe yi, Effendi."
  
  Patrick penee so sɛ: "Misusuw sɛ ɛnte saa." "Nanso wɔrenhwɛ eyi nso kwan mfi wo hɔ, efisɛ woyɛ ɔyɔnkofo na ɛnyɛ ɔsɛmmɔnedifo titiriw."
  
  "Enti ɛno nti na wɔresoma wo akɔ, Paddy?" - Sam bisae. Ɛda adi sɛ na ɔda so ara ho nyɛ no dɛ wɔ Patrick a wɔde no bɛka akwantu no ho no ho.
  
  "Yiw, misusuw sɛ. Ɛwom sɛ Dawid tua ɛka nyinaa sɛ n"asotwe no fã de, nanso ɛsɛ sɛ meda so ara ka mo nyinaa ho hwɛ sɛ shenanigans foforo biara nni hɔ a ebetumi ama wɔayɛ nsɛmmɔnedi a emu yɛ den kɛse," saa na ɔde nokwaredi a ɛyɛ atirimɔdensɛm kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Sam buae sɛ: "Nanso anka wobetumi asoma afuw mu ɔnanmusifo panyin biara."
  
  "Yiw, na wobetumi ayɛ saa, Sammo. Nanso wɔpaw me, enti momma yɛnyɛ nea yebetumi biara kɛkɛ na yensusuw saa shit yi ho, huh?" Patrick de nyansahyɛ mae, na ɔde ne nsa bɔɔ Sam mmati so. "Ɛbɛma yɛanya hokwan nso asiesie bere a yɛahwere wɔ afe anaa nea ɛte saa a atwam no mu. David, ebia yebetumi anom nsa bere a worekyerɛkyerɛ akwantu a ɛreba no nkɔso mu?"
  
  "M"ani gye sɛnea wususuw nneɛma ho, Ɔnanmusifo Titiriw Smith," Perdue serewee, na ɔmaa toa no so sɛ nkonimbo. "Afei momma yɛntra ase na yenni kan nkyerɛw visa ne tumi krataa titiriw a ɛho hia a ebehia na yɛafa amanne kwan so akɔ. Ɛno akyi no, yebetumi ayɛ ɔkwan a eye sen biara no ho adwuma denam me nipa a ɔbɛka Kira ho wɔ ha no mmoa a ɛfata so, na yɛafi ase de kar a wɔagye atom."
  
  Da no mu nna a aka ne anwummere no, kuw no yɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛsan akɔ ɔman no mu, baabi a wobehyia ɛhɔfo animtiaabu ne nsɛm a emu yɛ den a efi akwankyerɛfo no hɔ kosi sɛ wobewie wɔn asɛmpatrɛw adwuma no. Na ɛyɛ nwonwa sɛ Perdue, Nina ne Sam bɛbom bio wɔ Perdue abankɛse kɛse a ɛyɛ abakɔsɛm mu de no mu, a yɛrenka sɛ na wɔwɔ nnamfo baanu a wɔn mu biara te fekuw mu, na ɛmaa biribiara yɛɛ soronko kakra saa bere yi.
  
  Eduu adekyee anɔpa no na wɔayɛ biribiara ho nhyehyɛe na na wɔde adwuma a ɛne sɛ wɔbɛboaboa wɔn nnwinnade ano ama akwantu no ahyɛ wɔn mu biara so, ne sɛnea wɔbɛhwɛ sɛnea wɔn akwantu tumi krataa ne akwantu ho nkrataa no yɛ nokware wɔ ahyɛde ahorow a efi Britania aban, asraafo amansɛmdifo ne Ethiopia nhyiamfo, Ɔbenfo no hɔ no so J. Imru ne Ɔsahene. Yimen.
  
  Kuw no hyiaam bere tiaa bi dii anɔpaduan wɔ Perdue butler no aniwa a ɛyɛ den no ase, sɛ ebia wohia biribi fi ne hɔ a. Saa bere yi de Nina anhu nkɔmmɔbɔ a ɛyɛ komm a ɛkɔɔ so wɔ Sam ne Perdue ntam bere a wɔn ani hyiae wɔ rosewood pon kɛse no so bere a Lily nnwom a ɛyɛ anigye a wɔde nnwom a wɔagye din tom no gyegyeegye wɔ akyirikyiri wɔ adididan no mu no.
  
  Bere a afoforo no kɔdaa anadwo a edii ɛno anim no akyi no, Sam ne Perdue nkutoo de nnɔnhwerew kakraa bi sesaa wɔn adwene wɔ sɛnea wɔbɛda Joe Carter adi wɔ ɔmanfo ani so, bere a wɔtetew Order no fã kɛse no ara mu de hwehwɛɛ ade pa no. Wɔpenee so sɛ adwuma no yɛ den na ebegye bere kakra na wɔasiesie wɔn ho, nanso na wonim sɛ ɛsɛ sɛ wɔde afiri bi si hɔ ma Carter. Ná saa ɔbarima yi nyɛ ɔkwasea. Ná ɔrebu akontaa na ɔyɛ atirimɔdenfo wɔ n"ankasa kwan so, enti wɔn baanu gyee bere susuw wɔn nhyehyɛe ahorow ho. Na wontumi nnyae nkitahodi biara a wontumi nnye ho adanse. Sam anka MI6 agent Liam Johnson nsrahwɛ anaa nea ɔdaa no adi kyerɛɛ nsrahwɛfo no saa anadwo no bere a ɔbɔɔ Sam kɔkɔ wɔ ne akwansrafo a ɛda adi sɛ ɔyɛ no ho ankyerɛ Perdue.
  
  Na bere pii nni hɔ a wɔde bɛyɛ Carsten asehwe ho nhyehyɛe, nanso na Perdue asi ne bo denneennen sɛ wontumi mfa ahopere nyɛ nneɛma. Nanso afei na ɛsɛ sɛ Perdue de n"adwene si so sɛ ɔbɛma wɔabu asɛm no animtiaa wɔ asɛnnibea sɛnea ɛbɛyɛ a n"asetra atumi asan ayɛ sɛnea na ɛte kan no nea edi kan wɔ asram pii mu.
  
  Nea edi kan no, na ɛsɛ sɛ wɔyɛ nhyehyɛe ma wɔde nkaedum no bɛfa ade a wɔato mu mu, a amanneɛbɔfo a wɔhwɛ so wɔ Ɔnanmusifo Titiriw Patrick Smith a ɔwɛn no ase. Ɛkame ayɛ sɛ na okura Carter tumidi wɔ ne sika kotoku mu wɔ anammɔn biara a otu wɔ akwantu yi mu, biribi a MI6 Ɔsahene Panyin no rempene so ntɛm ara. Nokwarem no, ade biako pɛ nti a ɔsomaa Smith kɔɔ akwantu no mu sɛ ɔnkɔhwɛ Aksum akwantu no ne sɛ obeyi ɔnanmusifo no afi hɔ. Na ɔnim sɛ Smith bɛn Purdue dodo sɛ wɔbɛpa no wɔ Black Sun crosshairs mu. Nanso nokwarem no, na Patrick nnim eyi.
  
  "Dɛn koraa na woreyɛ, Dawid?" - Patrick bisaa bere a ɔkɔɔ Perdue a na onni adagyew sɛ ɔbɛyɛ adwuma wɔ ne kɔmputa dan mu no mu. Ná Perdue nim sɛ hackerfo a wɔagye din sen biara ne wɔn a wɔwɔ kɔmputa ho nimdeɛ pii nkutoo na wobetumi ahu nea ɔreyɛ. Ná Patrick mpɛ sɛ ɔbɛyɛ eyi, enti ɛkame ayɛ sɛ ɔdefo ɔpepepemfo no antwe n"ani bere a ohui sɛ ɔnanmusifo no rehyɛn aduruyɛdan no mu no.
  
  Perdue de anigye kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Biribi a na mereyɛ ho adwuma ansa na meretwe me ho afi labs no ho a mereboaboa ano ara kwa, Paddy." "Gadgets pii da so ara wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ meyɛ ho adwuma, siesie glitches ne nneɛma a ɛtete saa, wunim. Nanso misusuwii sɛ esiane sɛ ɛsɛ sɛ m"akwantu kuw no twɛn ma aban pene so ansa na yɛakɔ nti, ebia ɛbɛyɛ papa sɛ mɛyɛ adwuma bi."
  
  Patrick nantew kɔɔ mu te sɛ nea biribiara nsii, afei de na onim sɛnea Dave Perdue yɛ ɔbenfo ankasa sen bere biara. Ná mfiri a wontumi nkyerɛkyerɛ mu a na obetumi asusuw sɛ ɛyɛ nea ɛyɛ den yiye wɔ sɛnea wɔyɛe no mu ahyɛ n"ani so ma. Ɔkae sɛ : "Eye yiye," na ogyinaa server adaka biako a ɛware titiriw anim na ɔhwɛɛ sɛnea akanea nketewa no hyerɛn bere a afiri no dede a ɛwɔ mu no hyerɛn no. "M"ani gye wo pintinnyɛ wɔ saa nneɛma yi ho ankasa, David, nanso worenkyere me da wɔ saa motherboard ne memory card ne nneɛma yi nyinaa ho."
  
  "Ha!" Perdue serewee, na wanhwɛ n"ani so amfi n"adwuma mu. "Ɛnde dɛn, Ɔnanmusifo Titiriw, sɛ ogyaframa a wobɛbɔ afi kyɛnere so akɔ akyirikyiri a ɛyɛ nwonwa da nkyɛn a, wo ho akokwaw?"
  
  Patrick serewee. "Oo, woate eyi ho asɛm?"
  
  Perdue buae sɛ: "Meyɛɛ saa. "Sɛ Sam Cleave bow nsa a, mpɛn pii no wo ne mmofraberem nsɛm a ɛyɛ nwonwa no asɛmti, akwakoraa."
  
  Patrick tee nka sɛ nea ohui yi ama n"ani agye. Ɔde ahobrɛaseɛ ne ti too fam, na ɔsɔre gyinaa hɔ, na ɔhwɛɛ fam sɛ ɔrebɛyɛ nsɛm ho amanneɛbɔfoɔ a wabɔ dam no ho mfonini wɔ n"adwenem. Ná onim sɛnea n"adamfo paa no te ankasa bere a ne bo afuw, na na ɛyɛ apontow kɛse a anigye pii wom bere nyinaa. Perdue nne yɛɛ den esiane flashbacks ne serew nkaeɛ a ɛbaa Patrick tirim nkyɛreeɛ nti.
  
  "Enti, dɛn na w"ani gye ho kɛse bere a wonyɛ adwuma, Patrick?"
  
  "FA HO!" - agent no paee firii ne nkaeɛ mu. "Hmm, yiw, m"ani gye nhama no ho ankasa."
  
  Perdue maa n"ani so fii ne dwumadibea screen so nea edi kan, bɔɔ mmɔden sɛ obehu asɛm a ɛyɛ ahintasɛm no mu. Ɔdanee ne ho kyerɛɛ Patrick no, ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔpɛ sɛ ohu nneɛma pii a n"adwene atu afra na obisaa kɛkɛ sɛ, "Wires?"
  
  Patrick serewee.
  
  "Meyɛ obi a ɔforo mmepɔw. M"ani gye nhama ne nhama a wɔde hyɛ me ho a ɛbɛma makɔ so ayɛ yiye. Sɛnea ebia Sam aka akyerɛ wo kan anaasɛ wanka nkyerɛ wo no, menyɛ obi a odwen nneɛma ho anaasɛ menyɛ obi a ɔpɛ adwene kɛse. Mepɛ sɛ meyɛ apɔw-mu-teɛteɛ wɔ abotan so foro, asuguare anaa akodi mu," Patrick kyerɛkyerɛɛ mu kɔɔ akyiri sen sɛ, awerɛhosɛm ne sɛ, mɛsua pii afa asɛm bi a emu nna hɔ ho anaasɛ mɛte abɔde mu nneɛma anaa nyamekyerɛ ntaban ase."
  
  "Dɛn nti na "Awerɛhosɛm ne sɛ?" - Perdue bisae. "Nokwarem no, sɛ nyansapɛfo nkutoo na wɔwɔ wiase a, anka yɛrentumi nsi, nhwehwɛ nneɛma mu, anaasɛ nokwarem no, yɛrentumi mmɔ mfiridwumayɛfo a wɔn ho akokwaw. Anka eyi bɛkɔ so atra krataa so na wɔasusuw ho yiye sɛ ɛnyɛ nnipa no honam fam reyɛ nhwehwɛmu no, wunnye ntom? " .
  
  Patrick de ne nsa kyerɛɛ ne ho so sɛ, "Misusuw sɛ. Mansusuw ho da."
  
  Saa bere no na ohui sɛ waka abirabɔsɛm bi a ɛfa obi tirim ho asɛm nkyɛe, na ɛmaa ɔserewee fɛre so. Nanso, Patrick antumi annyɛ hwee sɛ n"ani begyee Purdue nhyehyɛe ne mmara ahorow no ho. Ɔtwee akongua bi kɔɔ soro, na ɔdaadaa no sɛ: "Bra, Perdue, kyerɛkyerɛ asɔremma bi biribi fa mfiridwuma ho." "Ka nea woreyɛ wɔ ha ankasa kyerɛ me."
  
  Perdue dwenee ho kakra ansa na ɔde ahotoso a ɔtaa nya a egyina nnyinaso pa rebua. "Mereyɛ ahobammɔ afiri bi, Patrick."
  
  Patrick serewee atirimɔden so. "Mete aseɛ. Sɛnea ɛbɛyɛ a MI6 renkɔ daakye?"
  
  Perdue san de Patrick serew a ɛyɛ basabasa no bae na ɔde ayamye hoahoaa ne ho sɛ, "Yiw."
  
  Ɛkame ayɛ sɛ woayɛ no yiye, akokɔ dedaw, Perdue kaa no wɔ ne tirim, a na onim sɛ Patrick asɛm no bɛn nokware no wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so, a ɛkyinkyim, nokwarem no. Sɛ wunim sɛ wɔayɛ me mfiri no pɔtee sɛ ɛbɛnom MI6 nkutoo a, so w"ani rennye sɛ wubesusuw eyi ho?
  
  "So mete sɛ eyi?" Patrick de ahomegyeɛ guu mu. "Afei ka sɛnea na ɛte kyerɛ me... Oh, twɛn," ɔde anigye kae, "Me werɛ afi, meyɛ ahyehyɛde a ɛyɛ hu a wo ne no reko wɔ ha no fã." Perdue ne Patrick serewee, nanso mmarima baanu no nyinaa nyaa akɔnnɔ ahorow a wɔankyerɛ a wontumi nna no adi nkyerɛ wɔn ho wɔn ho.
  
  
  18. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Ɛdenam wim
  
  
  Nnansa akyi no, kuw no foroo Super Hercules a Perdue faa dan no, a mmarima kuw bi a wɔapaw wɔn a Ɔsahene J. Wɔ ɔhwɛ so no, Yimenu de Ethiopiafo nneɛma a ɛsom bo no guu mu.
  
  "Wo ne yɛn bɛba, Ɔsahene?" - Perdue bisaa ɔsraani panyin dedaw a ɔyɛ abufuw nanso n"ani gye ho no.
  
  "Wɔ akwantu bi mu?" - Deɛn ni? obisaa Perdue denneennen, ɛwom sɛ n"ani sɔ ɔkwantufo a ɔyɛ ɔdefo no hyew de. "Dabi, dabi, ɛnte saa koraa. Adesoa no da wo so, ɔba. Ɛsɛ sɛ wo nkutoo siesie nneɛma. Esiane sɛ asiane a ɛwɔ hɔ sɛ mɛte sɛ nea ɛyɛ animtiaabu nti, sɛ ɛnyɛ wo asɛm a, anka mɛpɛ sɛ me ne wo mmɔ nkɔmmɔ nketenkete."
  
  Perdue de obu buae sɛ: "Ɛyɛ yiye, Ɔsahene." "Mete ase koraa".
  
  Ɔkofo panyin no toaa so sɛ: "Ɛno da nkyɛn a, merempɛ sɛ mɛfa basabasayɛ ne basabasayɛ a ɛsɛ sɛ wuhyia bere a woasan aba Axum no mu. Wofata nitan a wubehyia no, na sɛ yɛbɛka no pen a, sɛ biribi to wo bere a wɔde Adaka Kronkron no rekɔma wo a, akyinnye biara nni ho sɛ meremfrɛ no atirimɔdensɛm."
  
  Nina tenaa ɔkwan a ɛda hɔ a ɛda hɔ no so nom sigaret kae sɛ: "Wow." "Mma nntwe wo ho."
  
  Ɔsahene no de n"ani kyerɛɛ Nina nkyɛn. "Ka kyerɛ wo bea no sɛ ɔmfa n"ankasa n"adwuma nso nsusuw ho. Wɔmma mmea atuatew ho kwan wɔ m"asase so."
  
  Sam danee mfoninitwa afiri no na ɔtwɛnee.
  
  "Nina," Perdue kae ansa na ɔrebɛyɛ n"ade, a na ɔwɔ anidaso sɛ obegyae hell a na wɔrefrɛ no sɛ ɔmmɛyi no adi wɔ ɔsraani panyin a ɔmpene so no so. N"ani kɔɔ so yɛɛ ɔsraani panyin no, nanso n"ani so tetew bere a ɔtee sɛ ɔsɔre gyina hɔ na ɔrebɛn no. Sam a na ɔyɛ foforo wɔ ne wɛn a ɔwɛn wɔ Hercules yafunu mu no serewee bere a ɔde n"aniwa ahwehwɛ no sii n"ani so no.
  
  Ɔsahene no de serew hwɛɛ sɛnea ɔbonsam ketewaa no de n"ani kyerɛɛ ne nkyɛn, na ɔde ne nsateaa nnadewa bɔɔ ne sigaret no akyi bere a ɔnam no. Ne ti nhwi tuntum no sen faa ne mmati so denneennen, na mframa a emu yɛ hare bi popaa nhama a ɛwɔ n"asen wɔ n"ani bruu a ɛbɔ no atifi no.
  
  Obisae brɛoo mmom sɛ: "Ka kyerɛ me, Ɔsahene, so wowɔ ɔyere?"
  
  Obuae denneennen sɛ: "Nokwarem no, meyɛ saa," na wanyi n"ani amfi Perdue so.
  
  "So na ɛsɛ sɛ wokyere no sie anaasɛ wohyɛɛ w"asraafo adwumayɛfo kɛkɛ sɛ wontwitwa n"akyi sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenhu sɛ wo dwumadi no yɛ akyide te sɛ wo asetra mu suban pa?" - bisaa no tee.
  
  "Nina!" Perdue de ahopopo danee ne ho de ahodwiriw hwɛɛ no bere a ɔsraani panyin no teɛɛm sɛ, "Ɛbɛyɛ dɛn na woanya akokoduru!" n"akyi.
  
  Nina serewee sɛ: "Pa kyɛw. Ɔde anifere twee ne sigaret no na ɔbɔɔ wusiw kyerɛɛ ɔsahene no. Yimenu anim. "Mepa wo kyɛw." Yɛbɛhyia wɔ Ethiopia, Ɔsahene." Ɔsan de n"ani kyerɛɛ Hercules, nanso ɔdanee ne ho fã sɛ ɔrekɔwie nea ɔpɛ sɛ ɔka no. "Oo, na wimhyɛn a ɛwɔ hɔ no mu no mɛhwɛ wo Abraham akyide no yiye ankasa wɔ ha. Nha wo ho." Ɔde ne nsa kyerɛɛ nea wɔfrɛ no Adaka Kronkron no so na ɔde n"ani kyerɛɛ Ɔsahene no ansa na ɔreyera wɔ wimhyɛn no mu nneɛma a wɔde fa mu kɛse no tuntum no mu.
  
  Sam gyaee nea wɔakyere agu hama so no na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma n"anim ayɛ tẽẽ. Ɔde fɛwdi kae sɛ: "Wunim sɛ anka wobekum wo wɔ hɔ esiane nea woayɛ seesei ara nti."
  
  "Yiw, nanso manyɛ no wɔ hɔ, ɛnte saa, Sam?" - bisae se woree. "Meyɛɛ no wɔ Scotland asase so ha pɛɛ, na mede me abosonsomfo a wɔsɔre tia amammerɛ biara a enni obu mma me bɔbeasu no dii dwuma."
  
  Ɔserewee na ɔde ne mfoninitwa afiri no too nkyɛn. "Mekyeree w"afã pa no, sɛ ɛno yɛ awerɛkyekye biara a."
  
  "Wo ɔkwasea! Wo na wokyerɛw eyi to hɔ?" - teateaam, na ɔde ne nsa kuraa Sam mu. Nanso na Sam sõ sen saa koraa, na ɔyɛ ntɛmntɛm na ne ho yɛ den. Na ɛsɛ sɛ ɔpene n"asɛm so sɛ ɔrenkyerɛ Paddy, anyɛ saa a ɔbɛpia no afi akwantu no ho esiane suro a osuro sɛ Ɔsahene no mmarima no bɛtaa no bere a wadu Axum no nti.
  
  Perdue paa kyɛw wɔ Nina nsɛm no ho, ɛwom sɛ anka ɔrentumi mfa ɔhwe a ɛba fam a eye sen eyi nsi fam de. Ɔsraani panyin no teɛɛm sɛ: "Fa wɛn no yiye kɛkɛ, ɔba." "Ɔyɛ ketewaa a obetumi ayɛ ɔdamoa a emu nnɔ wɔ sare so, baabi a anka ne nne bɛyɛ komm daa. Na ɛnyɛ fam tutufo a ɔsen biara na obetumi ayɛ ne nnompe mu nhwehwɛmu wɔ ɔsram biako akyi mpo." Ɔkaa saa no ɔkɔɔ ne jeep a na ɛretwɛn no wɔ Lossiemouth wimhyɛn gyinabea kɛse a ɛyɛ petee no fã a ɛne no bɔ abira no ho, nanso ansa na obedu akyirikyiri no Perdue gyinaa n"anim.
  
  "Ɔsahene Yimenu, ebia mede wo man no ka, nanso nsusuw sekan biako mpo sɛ wubetumi ahunahuna me nnamfo na woakɔ. Meremma owu ahunahuna a wɔde tia me nkurɔfo-anaasɛ m"ankasa, sɛnea ɛte no-enti mesrɛ wo, afotu biako," Perdue de nne a ɛyɛ komm a ɛkyerɛ abufuw a ɛredɛw nkakrankakra mu yɛɛ hyew. Ne nsateaa tenten a ɔde kyerɛ ade no sɔree na ɛkɔɔ so traa n"anim ne Yimenu anim ntam. "Ntiatia m"asasesin a ɛyɛ torotoro no so. Wubehu sɛ wo ho yɛ hare araa ma wubetumi aguan nsɔe a ɛwɔ ase hɔ no."
  
  Patrick teɛɛm mpofirim sɛ: "Ɛyɛ, ɛno ara! Siesie wo ho ma wimhyɛn a ɛbɛtu! Mepɛ sɛ woyi me nkurɔfo nyinaa fi hɔ na wobu wɔn akontaabu ansa na yɛato asɛm yi mu, Colin!" Ɔbobɔɔ ahyɛde ahorow a onnyae, araa ma Yimenu tee nka sɛ ne bo afuw dodo sɛ ɔbɛtoa n"ahunahuna a ɔde tiaa Perdue no so. Ɛno akyi bere tiaa bi no, ɔde ahopere kɔɔ ne kar no ho wɔ Scotland wim a mununkum ayɛ hɔ ma no ase, na ɔde ne jacket twaa ne ho hyiae sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛko atia awɔw no.
  
  Wɔ kuw no fã mu no, Patrick gyaee nteɛteɛm na ɔhwɛɛ Perdue.
  
  "Mate saa, wunim?" - kaa saa. "Woyɛ ɔkwasea ba a ɔpɛ sɛ okum ne ho, Dawid, worekasa akɔ fam akyerɛ ɔhene ansa na wɔde wo ahyɛ ne asono kyerɛwdua mu." Ɔde ne nan bɛn Perdue. "Nanso na ɛyɛ fucking ade a ɛyɛ nwini sen biara a mahu pɛn, mate."
  
  Bere a Patrick bɔɔ ɔpepepemfo no akyi no, ɔkɔɔ so ka kyerɛɛ n"ananmusifo no mu biako sɛ ɔmfa ne nsa nhyɛ krataa bi a wɔde abata ɔbarima no tablet ho ase. Perdue pɛe sɛ ɔserew, na ɔkotow kakra bere a ɔhyɛn wimhyɛn no mu no, nanso na nokwasɛm ne ɔkwan a ɛyɛ katee a Yeaman de hunahunaa Nina no wɔ n"adwene mu. Na ɛyɛ ade biako bio a ɛsɛ sɛ ɔde n"ani si so bere a ɔhwɛ Karsten MI6 nsɛm so, ɔma Patrick to sum mu wɔ n"adwumawura no ho na ɔma wɔn nyinaa tra ase bere a wɔresesa Adaka Kronkron no.
  
  "Biribiara ye?" - Sam bisaa Perdue bere a ɔtenaa ase no.
  
  Perdue de ne kwan a ɛyɛ mmerɛw buae sɛ: "Ɛyɛ pɛ." "Wɔnnya ntoo yɛn tuo." Ɔhwɛɛ Nina a na ne ho adwiriw no kakra afei a ne bo adwo no no.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Ɔsrɛɛ no."
  
  Wimhyɛn a ɛkɔɔ so akyiri yi no mu dodow no ara sii wɔ dede fitaa a wɔde bɔ nkɔmmɔ mu. Sam ne Perdue susuw mmeae a wɔadi kan akɔsra wɔ asɛmpatrɛw ne nsraban mu akwantu mu ho asɛm, bere a Nina maa ne nan so sɛ ɔrekɔda.
  
  Patrick hwɛɛ ɔkwan a wɔfaa so no mu na ɔhyɛɛ bere tiaa mu fam tutu akuraa a Perdue guan fii hɔ nea etwa to de gyee ne nkwa no ho mfonini ahorow no nsow. Ɛmfa ho ne sraadi ntetee ne wiase mmara ho nimdeɛ nyinaa no, na Patrick ho yeraw no wɔ n"adwenem wɔ wɔn ba a wɔbɛba hɔ no ho. Ne nyinaa akyi no, na akwantufo kuw no ahobammɔ yɛ n"asɛyɛde.
  
  Bere a Patrick de komm hwɛɛ nsakrae a ɛte sɛ nea ɛyɛ anigye wɔ Perdue ne Sam ntam no, wantumi ansusuw dwumadi a ɔkyeree Perdue sɛ ɔreyɛ adwuma bere a ɔhyɛn Reichtisousis lab complex a ɛwɔ fam hɔ no ho. Ná onni nea enti a na ne ho yeraw no mpo wɔ eyi ho efisɛ na Perdue akyerɛkyerɛ mu akyerɛ no sɛ wɔayɛ nhyehyɛe no sɛ wɔde remote control anaa biribi a ɛte saa bɛtetew ne dan no mmeae bi. Na ɔnyɛ obi a ɔyɛ mfiridwuma mu kasafĩ da ɔkwan biara so, enti ɔfaa no sɛ Perdue reyɛ nsakrae wɔ ne fie ahobammɔ nhyehyɛe no mu na ama ananmusifo a wɔasua ahobammɔ ho mmara ne nhyehyɛe ahorow bere a na abankɛse no wɔ MI6 a wɔayi afi nnipa mu no nkɔ. Ɔde baa awiei no, osusuwii sɛ ɛfata, na na n"ani nnye n"ankasa nhwehwɛmu no ho kakra.
  
  Wɔ nnɔnhwerew kakraa a edi hɔ no mu no, Hercules a ɛyɛ den no bobɔɔ faa Germany ne Austria, toaa n"akwantu a ɔbrɛe no so kɔɔ Greece ne Mediterranea Po no so.
  
  "So ade yi si fam da de pɛtro gu mu?" Nina bisae sɛ.
  
  Perdue serewee na ɔteɛɛm sɛ, "Lockheed abusua yi betumi akɔ so akɔ so. Ɛno nti na m"ani gye kar akɛse yi ho!"
  
  Ɔwosow ne ti kɛkɛ kae wɔ ne tirim sɛ: "Yiw, ɛno bua m"abisade a ɛnyɛ adwumayɛfo de koraa, Perdue."
  
  "Ɛsɛ sɛ yedu Afrika mpoano wɔ nea ennu nnɔnhwerew dunum kakra mu, Nina," Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma no adwene a eye.
  
  "Sam, mesrɛ wo, mfa saa kasasin a ɛyɛ nhwiren "landing" no nni dwuma mprempren. Ta," ɔteɛɛm, na ɛmaa n"ani gyei.
  
  Patrick serewee na ɔde ne nsa bɔɔ Nina asen mu de maa no awerɛhyem sɛ: "Ade yi yɛ nea wotumi de ho to so te sɛ fie." Ɔyɛɛ ntɛm yii ne nsa, na na ɛte sɛ nea ne bo afuw, nanso Nina serewee ara kwa. Mmom no, ɔde ne nsa too n"asen so de aniberesɛm a ɛyɛ fɛwdi kae sɛ: "Ɛnyɛ hwee, Paddy. Me jeans besiw adekyee biara ano."
  
  Esiane sɛ ɔtee nka sɛ ne ho atɔ no nti, ɔne Nina serewee fi komam. Ɛwom sɛ na Patrick fata mmea a wɔyɛ osetie na wɔbrɛ wɔn ho ase kɛse de, nanso na obetumi ate sɛnea Sam ne Perdue twetwe abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ basabasa no kɛse ne ne kwan a ɛyɛ tẽẽ a onsuro no ase.
  
  Owia no kɔtɔe wɔ mpɔtam hɔ bere dodow no ara so bere a wotuu wimhyɛn no akyi pɛɛ, enti bere a woduu Greece no na wɔretu wimhyɛn wɔ wim anadwo. Sam hwɛɛ ne dɔn no na ohui sɛ ɔno nkutoo na ɔda so da hɔ. Sɛ́ ebia esiane mfonoe nti, anaasɛ wɔrekyere nea ɛbɛba no, na apontow no mufo a wɔaka no ada wɔn nkongua so dedaw saa bere yi. Wimhyɛnkafo no nkutoo na ɔkaa biribi, na ɔde ahodwiriw teɛɛm kyerɛɛ nea ɔka wimhyɛnkafo no sɛ: "So wuhu eyi, Roger?"
  
  "Oo, ɛno ara ne no?" bisaa nea ɔka wimhyɛnkafo no ho na ɔde ne nsa kyerɛɛ wɔn anim. "Yiw, mihu!"
  
  Na Sam anigye a ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no yɛ ade a ɔde susuw nneɛma ho ntɛmntɛm na ɔde ntɛmpɛ hwɛɛ n"anim kɔɔ baabi a ɔbarima no de ne nsa rekyerɛ no. N"anim hyerɛn wɔ ne fɛ ho na ɔhwɛɛ no yiye kosii sɛ ɛyerae kɔɔ sum no mu. Ɔsan tenaa ase sɛ: "Onyankopɔn, me yam a anka Nina ahu eyi."
  
  "Dɛn?" Nina bisae, na na ɔda so ara ada fã bere a ɔtee ne din no. "Dɛn? Hwɛ dɛn?
  
  Sam buae sɛ: "Oo, biribiara nni hɔ pii, misusuw sɛ." "Ná ɛyɛ anisoadehu a ɛyɛ fɛ ara kwa."
  
  "Dɛn?" - bisae, na ɔtenaa ase na ɔpopaa n"ani.
  
  Sam serewee, na ɔpɛe sɛ ɔde n"ani bɛka nneɛma a ɛtete saa akyerɛ no. "Nsoromma a ɛretu a ɛhyerɛn ma anifuraefo, me dɔ. Nsoromma a ɛtow tuo a ɛhyerɛn yiye ara kwa."
  
  
  19. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Ɔtweaseɛ no a wɔtaa no
  
  
  "Nsoromma foforo ahwe ase, Ofa!" Penekal teɛɛm, na ɔmaa n"ani so fii kɔkɔbɔ bi a ɛwɔ ne fon so a wɔn mmarima a wɔwɔ Yemen no mu biako de kɔmaa no no mu.
  
  Akwakoraa a wabrɛ no buae sɛ: "Mahu." "Sɛ yɛbɛdi Ɔkɔmfoɔ no akyi a, ɛsɛ sɛ yɛtwɛn na yɛhwɛ yareɛ bɛn na ɛbɛto adesamma akyire. Misuro sɛ eyi yɛ sɔhwɛ a wɔde ahwɛyiye kɛse yɛ na ne bo yɛ den."
  
  "Adɛn nti na woka saa?" - bisaa Penekal.
  
  Ofa de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Wiɛ, efisɛ esiane sɛ wiase tebea a ɛwɔ hɔ mprempren no nti-basabasayɛ, abɔdamfo, nnipa abrabɔ pa atitiriw a wɔmfa nni dwuma ɔkwammɔne so wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so-a ɛyɛ den yiye sɛ yebehu amanehunu a ɛbɛto adesamma a ɛboro bɔne a ɛwɔ hɔ dedaw no so, ɛnte saa?"
  
  Penekal penee so, nanso na ɛsɛ sɛ wɔyɛ biribi de siw Ɔkɔmfo no kwan sɛ ɔbɛboaboa ɔsoro tumi a ɛsen saa mpo ano. "Me ne Freemasonfo a wɔwɔ Sudan no bedi nkitaho. Ɛsɛ sɛ wohu sɛ ɛyɛ wɔn nkurɔfo no mu biako anaa. Mma ɛnhaw wo," na otwaa Ofa ɔsɔretia a na ɛreba a ɔde tia adwene no so sɛ, "Mɛbisa wɔ anifere kwan so."
  
  "Worentumi mma wonhu sɛ yenim sɛ biribi rekɔ so, Penekal. Sɛ wɔfefe mpo a..." Ofa bɔɔ kɔkɔ.
  
  Penekal buae denneennen sɛ: "Wɔrenyɛ, m"adamfo." Ná wɔawɛn wɔ wɔn beae a wɔhwɛ nneɛma so bɛboro nna abien, na wɔabrɛ, na wɔdannan wɔn ho da na wɔhwɛ wim sɛ ebia nsoromma akuw no mu akwanside biara a ɛyɛ soronko wɔ hɔ anaa. "Mɛsan aba ansa na awia adu, anidaso wom sɛ menya mmuae bi."
  
  "Yɛ ntɛm yɛ, Penekal. Ɔhene Salomo Nhoma Mmobɔwee no hyɛ nkɔm sɛ ebegye adapɛn kakraa bi ansa na Nkrabea Tumi abɛyɛ nea wontumi nni so nkonim. Sɛ obetumi de wɔn a wɔahwe ase no asan aba asase ani a, susuw nea obetumi ayɛ wɔ soro ho hwɛ. Nsoromma a ɛresakra no betumi asɛe yɛn asetra ankasa," saa na Ofa kae, na ogyinae kakra sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhome. "Sɛ ɔwɔ Celeste a, wɔrentumi nsiesie amumuyɛ no mu biara."
  
  Penekal kae sɛ: "Minim, Ofa," bere a ɔboaboaa nsoromma ho mfonini ahorow ano maa ne nsrahwɛ wɔ mpɔtam hɔ Master of the Masonic Jurisdiction nkyɛn no. "Ɔkwan biako pɛ a wobetumi afa so ne sɛ wɔbɛboaboa Ɔhene Salomo abohene nyinaa ano na wɔapete asase so. Eyi te sɛ adwuma a mintumi nni so ma me."
  
  Ofa kyekyee n"adamfo no werɛ sɛ: "Wɔn mu dodow no ara da so ara wɔ sare so ha." "Wɔwiaa kakraa bi pɛ. Wɔn mu pii nni hɔ a yɛbɛboaboa ano, enti ebia yebenya hokwan ako atia Wizard no saa kwan yi so."
  
  "Woabɔ dam?" Penekal teɛɛm. "Afei yɛrentumi nhwehwɛ saa abohene yi nsan mfi wɔn wuranom hɔ da!" Esiane sɛ na Penekal abrɛ na na ɔte nka sɛ onni anidaso koraa nti, ɔde ne ho kɔhyɛɛ akongua a ɔdaa so anadwo a edi kan no mu. "Wɔrennyae wɔn ahonyade a ɛsom bo no da mfa nnye okyinnsoromma yi nkwa. Me Nyankopɔn, so woamfa w"ani ansi nnipa adifudepɛ a ɛde okyinnsoromma yi ara a ɛboa wɔn nkwa no so?"
  
  "Mewɔ! Mewɔ!" Ofa de ahopere san n"akyi. "Nokwarem no, manya."
  
  "Ɛnde ɛbɛyɛ dɛn na woahwɛ kwan sɛ wɔde wɔn aboɔden abo bɛma nkwaseafo dedaw baanu a wɔbɛka akyerɛ wɔn sɛ wɔnyɛ eyi mfa nsiw onipa bɔne bi a ɔwɔ tumi a ɛboro nnipa de so kwan sɛ ɔbɛsesa sɛnea nsoromma no hyia na wasan de Bible mu asiane aba nnɛyi wiase no so?"
  
  Ofa bɛyɛɛ obi a ɔbɔ ne ho ban, na saa bere yi de na ɔrehunahuna ne ho sɛ ɔbɛhwere ne ho. "Wususuw sɛ mente sɛnea ɛte no ase, Penekal?" ɔteɛɛm. "Menyɛ ɔkwasea! Nea merehyɛ nyansa ara ne sɛ wubesusuw ho sɛ wobɛsrɛ mmoa de aboaboa nea aka no ano sɛnea ɛbɛyɛ a Ɔkɔmfo no rentumi nni n"adwene a ɛyare no ho dwuma na ɔmma yɛn nyinaa yera. Wo gyidi wɔ he, onua? Ɛhe na wo bɔhyɛ sɛ wubesiw kokoam nkɔmhyɛ yi mmamu kwan no wɔ? Ɛsɛ sɛ yɛyɛ nea yebetumi biara sɛ anyɛ yiye koraa no... yɛbɛbɔ mmɔden... ako atia nea ɛrekɔ so no."
  
  Penekal hunuu sɛ Ofa anofafa repopo, na ahopopo a ɛyɛ hu tuu mmirika faa ne nsa a ɛyɛ nnompe no mu. "Dwo wo yam, adamfo dedaw. Mesrɛ wo, momma mo bo dwo. Wo koma ntumi nsoa w"abufuw tow."
  
  Ɔtraa n"adamfo no nkyɛn, na okura nkrataa. Penekal nne no mu den so tewee kɛse, sɛ ɛbɛyɛ sɛ ɛbɛma Ofa akwakoraa no atwe ne ho afi basabasayɛ nkate a na ɔte nka no ho a. "Hwɛ, nea mereka ara ne sɛ, sɛ yɛantɔ diamond a aka no bio amfi wɔn wuranom hɔ a, yɛrentumi nnya ne nyinaa ansa na Wizard no anya. Ɛnyɛ den sɛ obekum ama wɔn kɛkɛ na wagye abo no. Wɔ yɛn a yɛyɛ nnipa pa fam no, ne titiriw no, adwuma a ɛne sɛ yɛbɛboaboa wɔn koro no ara ano no yɛ den kɛse."
  
  "Ɛnde momma yɛnboaboa yɛn ahonyade nyinaa ano. Di yɛn awɛmfo abantenten nyinaa anuanom ho nkɔmmɔ, wɔn a wɔwɔ Apuei fam mpo, na ma yɛn kwan ma yennya abohene a aka no," Ofa nam ahomegye a ɛyɛ dede na ɔbrɛ so srɛɛ. Penekal antumi anhu sɛnea saa adwene yi yɛ nkwaseasɛm, na onim nnipa su, titiriw adefo a wɔwɔ nnɛyi wiase yi mu, a wɔda so ara gye di sɛ abo ma wɔyɛ ahene ne ahemmaa, bere a na wɔn daakye yɛ obonin esiane asɛmmɔne, ɔkɔm ne ahomegye nti. Nanso, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenhaw n"adamfo a ɔne no te ne nkwa nna nyinaa no bio no, ɔde ne ti too fam na ɔkaa ne tɛkrɛma de kyerɛe sɛ ɔde ne ho ama a ɔkyerɛe. "Yɛbɛhwɛ, ɛyɛ? Sɛ me ne owura no hyia na sɛ yehu sɛ Freemasonfo na wɔhyɛ eyi akyi pɛ a, yebetumi ahu akwan foforo a yebetumi afa so," Penekal kae wɔ awerɛhyem mu. "Nanso, saa bere yi de, gye w"ahome kakra, na mɛpere me ho aka asɛmpa akyerɛ wo, mewɔ anidaso."
  
  Ofa si apini sɛ: "Mɛba ha." "Mɛkura nhama no mu."
  
  
  * * * .
  
  
  Wɔ kurow no ase no, Penekal kamfoo taksi bi sɛ wɔmfa no nkɔ ɛhɔnom Freemasonfo panyin fie. Ɔyɛɛ nhyehyɛe no wɔ adwene a ɛne sɛ ɛsɛ sɛ ohu sɛ ebia Freemasonfo no nim amanne a wɔde nsoromma nhyehyɛe pɔtee yi reyɛ no ho asɛm anaa. Na eyi nyɛ nkataso a ɛyɛ nnaadaa koraa, nanso na ne nsrahwɛ no gyina sɛnea Masonic wiase no de wɔn ho hyɛɛ ɔsoro ɔsɛe a ɛbaa nnansa yi mu no so kɛse.
  
  Ná kar pii wɔ Cairo, na na ɛne tete su a ɛwɔ n"amammerɛ mu no bɔ abira soronko. Bere a abansoro adan a ɛkorɔn no sɔre na ɛtrɛw kɔɔ soro no, wim bruu ne borɔdɔma a ɛwɔ soro no homee kommyɛ ne kommyɛ a anibere wom. Penekal maa n"ani so hwɛɛ wim faa kar mfɛnsere mu, susuw adesamma a wɔte ha yi ara wɔ ahengua a ɛte sɛ ayamye a ɛyɛ anuonyam ne asomdwoe ahengua so no nkrabea ho.
  
  Osusuwii sɛ te sɛ onipa su ara pɛ. Te sɛ nneɛma dodow no ara a ɛwɔ adebɔ mu no. Nhyehyɛe fi basabasayɛ mu. Basabasayɛ, a ɛma nhyehyɛe nyinaa tu fi hɔ wɔ bere a ɛkorɔn mu. Nyame mmoa yɛn nyinaa wɔ saa asetena yi mu, sɛ oyi ne Ɔkɔmfoɔ a ɔreka ne ho asɛm no a.
  
  "Wim tebea a ɛyɛ nwonwa, ɛnte saa?" - a ofirikafo no hui mpofirim. Penekal de ne ti too fam de penee so, na ne ho dwiriw no sɛ ɔbarima no bɛyɛ n"adwene wɔ ade a ɛte saa so bere a Penekal redwennwen nsɛm a ɛreba no ho no.
  
  Penekal fi animtew mu buae sɛ: "Yiw, ɛyɛ nokware." Ɔbarima a ɔyɛ portly a ɔte kar no akyi no ani gyee Penekal mmuae no ho, anyɛ yiye koraa no mprempren. Sikɔne kakraa bi akyi no ɔkae sɛ: "Osu a ɛyɛ awerɛhow na wontumi nhu nso. Ɛte sɛ nea biribi a ɛwɔ wim resakra mununkum no na ɛpo no abɔ dam."
  
  "Adɛn nti na woka saa?" - bisaa Penekal.
  
  "Wankenkan atesɛm nkrataa anɔpa yi?" ofirikafo no de ahopopo bɔɔ ne mu ase. "Alexandria mpoano so atew 58% wɔ nnanan a atwam no mu na wim nsakrae ho sɛnkyerɛnne biara nni hɔ a ɛbɛboa adeyɛ yi."
  
  "Ɛnde dɛn na wosusuw sɛ ɛde saa adeyɛ yi bae?" Penekal bisae, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde ne ehu no besie asɛmmisa no akyi wɔ ɛnne a ɛyɛ tratraa mu. Wɔ n"asɛyɛde nyinaa akyi sɛ ɔwɛmfo no, na onnim sɛ po no mu nsu akɔ soro.
  
  Ɔbarima no de ne nsa kyerɛɛ ne ho so sɛ: "Minnim ankasa. Mekyerɛ sɛ, ɔsram nkutoo na ebetumi adi asorɔkye no so saa, ɛnte saa?"
  
  "Megye di." Nanso wɔkae sɛ ɔsram no na ɛde asodi no bae? So ɛno," ɔtee nka sɛ ɔyɛ nkwaseasɛm esiane sɛ ɔkyerɛɛ saa mpo nti, "ɛsakraa ɔkwan bi so wɔ kyinhyia mu?"
  
  Ofirikafo no de fɛwdi hwɛɛ Penekal denam ahwehwɛ a ɛhwɛ akyi no so. "Woredi agoru, ɛnte saa, owura? Eyi yɛ nea ntease nnim! Migye di sɛ sɛ ɔsram no sesa a, anka wiase nyinaa behu ho asɛm."
  
  "Yiw, yiw, woka no yiye. Na meredwen ho ara kwa," Penekal buae ntɛm ara de siw ofirikafo no fɛwdi ano.
  
  Ofirikafo no serewee sɛ: "Afei bio, wo nsusuwii no nyɛ kraman te sɛ ebinom a mate fi bere a wodii kan bɔɔ amanneɛ no." "Mate nkwaseasɛm bi a ɛyɛ fɛwdi koraa afi nnipa bi a wɔwɔ kurow yi mu hɔ!"
  
  Penekal danee ne ho wɔ n"akongua so, na ɔde ne ho too n"anim. "FA HO? Te sɛ dɛn?"
  
  Ɔbarima no serewee, na ɛtɔ mmere bi a ɔde n"ani kyerɛɛ ahwehwɛ no mu ne nea ɔte mu no kasae sɛ: "Mete nka sɛ meyɛ ɔkwasea sɛ meka eyi ho asɛm mpo." "Nkwakoraa ne mmerewa bi wɔ hɔ a wɔreteɛteɛm, wɔresu na wɔresu, na wɔka sɛ eyi yɛ honhom bɔne adwuma. Ha! So wubetumi agye saa shit yi adi? Nsu ho honhommɔne bi adae wɔ Misraim, m"adamfo." Ɔde serew kɛse dii adwene no ho fɛw.
  
  Nanso ne kwantufo no ne no anserew. Penekal a n"anim yɛ abo na na n"adwene mu dɔ, na ɔde nkakrankakra de ne nsa kaa kyerɛwdua a ɛwɔ ne jacket kotoku mu no, yii firii mu kyerɛw ne nsateaa so sɛ: "Nsu Ɔbonsam."
  
  Ofirikafo no serewee anigye so araa ma Penekal sii gyinae sɛ ɔrempae ahurututu no mu na ɔremma abɔdamfo dodow nkɔ soro wɔ Cairo, na ɔkae sɛ ɔkwan bi so no, saa nsusuwii ahorow a ɛyɛ fɛwdi yi yɛ nokware koraa. Ɛmfa ho dadwen foforo a na ɔwɔ nyinaa no, akwakoraa no serewee fɛre so de hyɛɛ ofirikafo no anigye.
  
  Ofirikafo no twentwɛnee ne nan ase kakra sɛ: "Owura, mintumi nhyɛ no nsow sɛ address a woka kyerɛɛ me sɛ memfa wo nkɔ no yɛ beae a ɛyɛ ahintasɛm kɛse ma onipa a ɔte ase."
  
  "FA HO?" Penekal bisae a na ne ho nni asɛm.
  
  Ofirikafo a ɔyɛ nsi no sii so dua sɛ: "Yiw." "Eyi yɛ Masonic asɔredan, ɛwom sɛ nnipa kakraa bi na wonim ho asɛm de. Wosusuw kɛkɛ sɛ ɛyɛ Cairo tete nneɛma akorae anaa nkaedum akɛse no mu biako foforo."
  
  Penekal kae ntɛmntɛm sɛ: "Minim nea ɛyɛ, m"adamfo," na na wabrɛ sɛ obegyina ɔbarima no tɛkrɛma a ɛrebɔ nkɔmmɔ no ano bere a ɔrebɔ mmɔden sɛ obehu nea ɛde ɔsɛe a edii akyi bae wɔ soro no bae no.
  
  Ofirikafo no buae, na na ɛte sɛ nea n"ahobrɛaseɛ kakra wɔ n"akwantufoɔ a ɔpaee mu no ho. Ɛte sɛ nea nkrasɛm a ɛne sɛ onim sɛ baabi a ɔrekɔ no yɛ beae a tete nkonyaayi amanne ne wiase tumidi ahorow a emufo a wɔkorɔn wɔ hɔ no maa ɔbarima no bɔɔ hu kakra. Nanso sɛ ɛmaa ehu kaa no kosii sɛ ɔyɛɛ komm a, ɛno ye, Penekal susuwii. Ná ɔwɔ nea ɛdɔɔso a ɛsɛ sɛ ɔhaw ne ho dedaw.
  
  Wotu kɔɔ kurow no fã bi a atew ne ho kɛse, beae a nnipa te a hyiadan, asɔredan ne asɔredan ahorow pii wɔ sukuu abiɛsa a ɛbɛn hɔ no mu. Mmofra a na wɔwɔ abɔnten so no so tew nkakrankakra, na Penekal tee nka sɛ mframa no resakra. Afie no bɛyɛɛ nea ɛyɛ fɛ kɛse, na wɔn ban no yɛɛ nea ahobammɔ wom kɛse wɔ turo ahorow a ɛyɛ fɛ a na abɔnten no kyinkyin wom no mu. Wɔ ɔkwan no awiei no, kar no dan kɔɔ ɔkwan ketewaa bi a ɛwɔ nkyɛn a ɛkɔ ɔdan kɛse bi a ahobammɔ pon a ɛyɛ den a ɛhwɛ mu fi mu no so.
  
  "Momma yɛnkɔ, owura," ofirikafo no de too gua, na ogyinaa kar no wɔ mita kakraa bi fi ɔpon no ano, te sɛ nea osuro sɛ ɔbɛtra asɔredan no kwan pɔtee bi mu.
  
  Penekal kae sɛ: "Meda wo ase. "Mɛfrɛ wo bere a mawie no."
  
  Ofirikafo no buae sɛ: "Pa kyɛw, owura." "Ha". Ɔde ne yɔnko dwumayɛni no adwuma ho krataa maa Penekal. "Wubetumi afrɛ me yɔnko dwumayɛni no ma wakɔfa wo. Mepɛ sɛ memma ha bio, sɛ ɛnhaw wo a."
  
  Wanka asɛm foforo biara, ɔfaa Penekal sika na ɔde kar no kɔe, na ɔde ahopere tuu mmirika ansa na ɔredu T-junction no so mpo akɔ abɔnten foforo so. Nsoromma ho nimdefo dedaw no hwɛɛ taksi no breki akanea a ɛyera wɔ twea no so ansa na ɔrehome denneennen na ɔdan ne ho akɔhwɛ ɔpon tenten no. Na Masonic Asɔredan no gyina n"akyi, na ɛredwennwen na wɔayɛ komm, te sɛ nea ɛretwɛn no.
  
  
  20. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Me tamfo tamfo
  
  
  "Owura Penekal!" - tee fi akyirikyiri wo ban no afa foforo. Ná ɛyɛ ɔbarima koro no ara a ɔbaa hɔ sɛ ɔrebɛhwɛ no, ɛhɔnom ahɔhodan no wura no. "Woayɛ ntɛm kakra. Twɛn, mɛba abɛbue ama wo. Mewɔ anidaso sɛ ɛrenhaw wo sɛ wobɛtra abɔnten. Tumi no dum bio."
  
  Penekal serewee sɛ: "Meda wo ase." "Minni ɔhaw biara sɛ menya mframa pa bi, owura."
  
  Ná onhyiaa Prof. da. Imru, Cairo ne Giza Masonfo no panyin. Nea na Penekal nim fa ne ho ara ne sɛ na ɔyɛ nnipa ho ɔbenfo ne People"s Movement for the Protection of Heritage Sites no kwankyerɛfo panyin, a na ɔde ne ho ahyɛ wiase asɛnnibea a ɛhwɛ fam tutu ho nsɛmmɔnedi so wɔ Afrika Atifi fam nnansa yi no. Ɛwom sɛ na ɔbenfo no yɛ ɔdefo na ɔwɔ nkɛntɛnso de, nanso ne nipasu bɛyɛɛ nea ɛyɛ anigye yiye, na bere a ɔne Penekal wɔ hɔ no, ɔtee nka ntɛm ara sɛ ɔwɔ fie.
  
  "Wopɛ sɛ wonom nsa?" Ɔbenfo a ɔbenfo. Mibisaa Imra sɛ.
  
  "Meda wo ase. Menya nea wowɔ no," Penekal buae, na ɔtee nka sɛ ɔyɛ ɔkwasea mmom de nhoma mmobɔwee a wɔde aboa nhoma dedaw ayɛ wɔ ne basa ase wɔ ha, a wɔatew ne ho afi abɔde mu ahoɔfɛ a ɛwɔ ɔdan no akyi no ho. Esiane sɛ na onni ahotoso wɔ protocol ho nti, ɔkɔɔ so serewee wɔ ayamye mu na ɔde ne nsɛm siei maa mmuae mmom sen sɛ ɔbɛka nsɛm.
  
  Ɔbenfo sɛ: "Enti." Imru fii ase bere a ɔde tii a ɛyɛ nsukyenee kuruwa tenaa ase, na ɔde foforo maa ne hɔho no, "Wose wowɔ nsɛmmisa bi fa alchemist no ho?"
  
  Penekal gye toom sɛ: "Yiw, owura. "Menyɛ obi a odi agoru efisɛ mabɔ akwakoraa dodo ara kwa sɛ mɛsɛe bere wɔ anifere kwan so."
  
  Imru serewee sɛ: "Metumi akyerɛ saa asɛm no ho anisɔ."
  
  Bere a Penekal reprapra ne menewam no, ɔde ne ho kɔhyɛɛ agoru no mu tẽẽ. "Me dwene sɛ ebia ɛbɛyɛ yie sɛ mprempren Freemasonfoɔ de wɔn ho ahyɛ alchemical nneyɛeɛ a ɛfa... uh... ho mu," ɔperee ne ho wɔ n"asɛmmisa no mu nsɛmfua ho.
  
  Imru kae sɛ: "Bisa kɛkɛ, Owura Penekal," na na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛma ne nsrahwɛfo no ntini adwo.
  
  "Ebia wode wo ho ahyɛ amanne ahorow a ebetumi aka nsoromma akuw no mu?" Penekal bisae, na ɔde n"aniwa yɛɛ ketewaa na ɔde ne ho yɛɛ no yaw esiane sɛ na ne ho nyɛ no dɛ nti. "Minim sɛnea ɛte, nanso..."
  
  "Eyi te sɛn?" - Imru de anigyee bisae.
  
  Nsoromma ho nimdefo dedaw no gye toom sɛ: "Ɛyɛ nwonwa."
  
  "Wo ne obi a ɔde amanne akɛse ne tete ahintasɛm ma no rekasa, m"adamfo. Ma memma mo awerɛhyem sɛ, nneɛma kakraa bi pɛ na ɛwɔ Amansan yi mu a ɛte sɛ nea ɛyɛ nwonwa ma me, na nneɛma kakraa bi pɛ na entumi nyɛ yiye," saa na ɔbenfo no kae. Imru de ahantan daa no adi.
  
  "Woahu, me nuayɛ nso yɛ ahyehyɛde a wonnim no pii. Wɔde sii hɔ bere tenten a atwam ni araa ma ɛkame ayɛ sɛ wɔn a wɔhyehyɛɛ yɛn no ho kyerɛwtohɔ biara nni hɔ," saa na Penekal kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Menim. Wofi Hermopolis Dragon Watchers kuw no mu. Minim," Ɔbenfo. Imru de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɛyɛ nokware. "Ne nyinaa akyi no, meyɛ nnipa ho ɔbenfo, me nipa. Na sɛ́ Masonicfo a wɔahyɛ no ase no, minim adwuma a mo nhyehyɛe no ayɛ mfehaha yi nyinaa yiye. Nokwarem no, ɛne yɛn ankasa amanne ne fapem pii hyia. Minim sɛ mo nananom dii Thoth akyi, nanso wususuw sɛ dɛn na ɛrekɔ so wɔ ha?"
  
  Ɛkame ayɛ sɛ Penekal de anigye rehuruw no, ɔde ne nhoma mmobɔwee no too pon no so, na obuee nkrataa no mu maa ɔbenfo no. Mede ahwɛyiye sua ade. "Hwɛ?" - a ɔde anigyeɛ homee. "Eyinom ne nsoromma a wɔahwe ase afi wɔn mmeae wɔ dapɛn biako ne fã a atwam no mu, owura. So wuhu wɔn?
  
  Bere tenten bi no, Prof. Imru yɛɛ komm hwɛɛ nsoromma a wɔahyɛ no agyirae wɔ asase mfonini no so no, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ntease aba mu. Awiei koraa no ɔmaa n"ani so hwɛɛ soro. "Menyɛ nsoromma ho nimdefo pa koraa, Owura Penekal. Minim sɛ saa abohene yi ho hia paa wɔ nkonyaayi mu, ɛwɔ Salomo Mmara no mu nso."
  
  Ɔde ne nsa kyerɛɛ nsoromma a edi kan a Penekal ne Ofa hyɛɛ no agyirae no so. Ɔbenfo no ka sɛ : "Eyi yɛ ade a ɛho hia wɔ afeha a ɛto so 18 mfinimfini France nnuruyɛ mu, nanso ɛsɛ sɛ meka sɛ, sɛnea minim no, yenni nnuruyɛfo biako mpo a ɔreyɛ adwuma wɔ ha mprempren." Imru bɔɔ Penekal amanneɛ. "Ade bɛn na edi dwuma wɔ ha? Sika kɔkɔɔ?"
  
  Penekal de n"anim a ɛyɛ hu buae sɛ: "Diamonds."
  
  Afei ɔkyerɛɛ Prof. Merehwɛ nsɛm ho amanneɛbɔ a ɛfa awudisɛm ho wɔ baabi a ɛbɛn Nice, France. Ɔde nne a ɛyɛ komm, a na ne ho popo wɔ abotare a onni ho, daa Madame Chantal ne ne fiehwɛfo a wokunkum wɔn no ho nsɛm adi. Ɔsi apini sɛ: "Diamond a agye din sen biara a wowiae wɔ asɛm yi mu, Ɔbenfo, ne Celeste."
  
  "Metee ho asɛm. Metee sɛ ɔbo bi a ɛyɛ nwonwa no yɛ nea ɛkorɔn sen Cullinan. Nanso dɛn na ɛno ho hia wɔ ha?" Ɔbenfo a ɔbenfo. Mibisaa Imra sɛ.
  
  Ɔbenfo no hui sɛ na ɛte sɛ nea Penekal ayɛ basaa kɛse, na ɛda adi sɛ ne suban ayɛ sum fi bere a nsrahwɛfo dedaw no hui sɛ ɛnyɛ Freemasonfo na wɔyɛɛ nneɛma a esisi nnansa yi no. Penekal kyerɛkyerɛɛ mu ntɛmntɛm araa ma ne home kyere ne menewam sɛ: "Celeste ne ɔbo a ɛyɛ nwonwa a ebetumi adi Salomo abohene aduɔson abien a wɔaboaboa ano no so nkonim sɛ wɔde di dwuma tia Nkonyaayifo, onyansafo kɛse a ɔwɔ adwene ne tumi a ɛyɛ hu."
  
  "Mesrɛ wo, Owura Penekal, fa tenabea wɔ ha. Worebɔ mmɔden dodo wɔ ɔhyew yi mu. Gyina kakra. Meda so ara wɔ ha atie, m"adamfo," saa na ɔbenfo no kae. Imru kaa saa ansa na ɔrehwe ase mpofirim wɔ tebea a emu dɔ mu.
  
  "W-dɛn... asɛm bɛn na ɛwɔ hɔ, owura?" - bisaa Penekal.
  
  Ɔbenfo no srɛɛ sɛ: "Mesrɛ wo, ma me simma biako," na ɔde n"anim yɛɛ kusuu bere a nkae no hyewee wɔ ne mu no. Wɔ akasia nnua a na ɛbɔ Masonic dan dedaw no ho ban no sunsuma mu no, ɔbenfo no de adwene nantew kyinkyin. Bere a Penekal renom ne tii a wɔde nsukyenee ayɛ no de ama ne nipadua ayɛ nwini na ayi ne dadwen afi ne ho no, ɔhwɛɛ sɛnea ɔbenfo no bɔɔ n"ano komm wɔ ne tirim no. Ɛte sɛ nea ofie wura no nyaa n"adwene ntɛm ara na ɔdan kɔɔ Penekal a na n"anim yɛ nwonwa sɛ onnye nni. "Owura Penekal, woate onyansafo Anania ho asɛm pɛn?"
  
  "Minni bi, owura. Ɛte sɛ nea ɛyɛ Bible mu de," saa na Penekal de ne nsa kyerɛɛ ne ho so.
  
  "Ɔkɔmfoɔ a wokaa ne ho asɛm kyerɛɛ me no, ne tumi ne deɛ ɔde yɛ hell," ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ mu, nanso n"ankasa nsɛm no dii no huammɔ, "ɔ... mintumi nnwen ho mpo, nanso yɛasusu ho dedaw hwɛ, sɛnea nkwaseasɛm pii abɛyɛ nokware pɛn," na ɔwosow ne ti. "Onipa yi te sɛ ahintasɛm kyerɛwfo a Franseni bi a wɔagye no atom hyiae wɔ 1782 mu no, nanso ɛda adi sɛ ɔrentumi nyɛ onipa koro no ara." Ná ne nsɛm a etwa to no te sɛ nea ɛyɛ mmerɛw na wontumi nsi pi, nanso na ntease wɔ mu. Ná eyi yɛ biribi a Penekal te ase yiye. Ɔtraa ase hwɛɛ ɔkannifo nyansafo na ɔteɛ no denneennen, a na ɔwɔ anidaso sɛ wayɛ nokwaredi bi, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbenfo no behu nea ɔbɛyɛ.
  
  "Na ɔreboaboa Ɔhene Salomo abohene ano de ahwɛ ahu sɛ wɔrentumi mfa nsɛe n"adwuma?" Ɔbenfo a ɔbenfo. Imru de anigye koro no ara bisabisaa nsɛm a Penekal dii kan kaa ɔhaw no ho asɛm no.
  
  "Ɛte saa, owura. Ɛsɛ sɛ yɛde yɛn nsa nya abohene a aka no so, a ne nyinaa yɛ aduosia awotwe. Sɛnea m"adamfo hiani Ofa hyɛɛ nyansa wɔ n"anidaso a enni awiei na ɛyɛ nkwaseasɛm mu no," Penekal serewee denneennen. "Sɛ yɛpɛ sɛ yɛtɔ abo a ɛwɔ nnipa a wɔagye din wɔ wiase nyinaa na wɔyɛ adefo nsam a, yɛrentumi nnya ansa na Ɔkɔmfo no anya."
  
  Ɔbenfo a ɔbenfo. Imru gyaee nantew na ɔhwɛɛ nsoromma ho nimdefo dedaw no denneennen. Ɔde anim a ɛyɛ anigye ne anigye foforo a wɔadi afra kae sɛ: "Mmmu obi a ɔwɔ anidaso botae ahorow a ɛyɛ fɛwdi adewa da, m"adamfo." "Nsusuwii ahorow bi yɛ fɛwdi araa ma mpɛn pii no, ɛba awiei sɛ ɛyɛ adwuma."
  
  "Owura, wɔ obu a ɛfata nyinaa mu no, wunsusuw ho anibere so sɛ wubetumi atɔ abohene bɛboro aduonum a agye din afi adefo a wɔsen biara wɔ wiase no hɔ? Anka ɛbɛgye...uh...sika pii!" Penekal dii aperepere wɔ adwene no ho. "Ebetumi ayɛ ɔpepem pii, na hena na ɔbɛbɔ dam a ɔbɛsɛe sika pii saa wɔ nkonimdi a ɛyɛ nwonwa saa?"
  
  "David Perdue", Ɔbenfo a ɔyɛ ɔbenfo. Imru hyerɛnee. "Owura Penekal, mesrɛ wo, wubetumi asan aba ha wɔ nnɔnhwerew aduonu anan akyi?" - srɛɛ. "Ebia minim sɛnea yebetumi aboa wo nhyehyɛe no ma ako atia Mage yi ara kwa."
  
  "Wo te aseɛ?" Penekal de anigye bɔɔ ahome.
  
  Ɔbenfo a ɔbenfo. Imru serewee. "Mintumi nhyɛ biribiara bɔ, nanso minim ɔpepepemfo bi a obu mmara so a onni obu biara mma tumidi na n"ani gye ho sɛ ɔbɛhaw nnipa a wɔwɔ tumi ne abɔnefo. Na, sɛnea anigye bɛkyerɛ no, ɔde me ka na sɛnea yɛrekasa no, ɔrekɔ Afrika asasepɔn no so."
  
  
  21. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Nkɔmhyɛ no
  
  
  Wɔ Oban wim a na ɛyɛ sum ase no, akwanhyia bi a ɛkɔɔ so a ekunkum ɛhɔnom oduruyɛfo bi ne ne yere ho amanneɛbɔ trɛwee te sɛ wuram ogya. Mpɔtam hɔ sotɔɔ wuranom, akyerɛkyerɛfo ne apofofo a wɔn ho adwiriw wɔn no kaa wɔn awerɛhowdi maa Ɔbenfo Lance Beach ne ne yere Sylvia. Wogyaw wɔn mma no wɔ wɔn maame nuabea hwɛbea bere tiaa mu, na na wɔda so ara rewosow wɔ awerɛhosɛm no ho. Obiara ani gyee GP no ne ne yere ho yiye na wɔn wu a ɛyɛ hu wɔ A82 no yɛɛ ɔhwe a ɛyɛ hu maa ɔmanfo.
  
  Awerɛhosɛm a ntease nnim a ɛtoo abusua bi a wodi hia bere a ɛkaa kakraa bi na oduruyɛfo bi hweree ne yere maa awarefo bi a wɔyɛ abɔnefo a wɔkyeree no siei no ho nsɛm a ɛyɛ hu dii akɔneaba wɔ aguadidan akɛse ne adidibea ahorow mu. Saa bere no mpo, ɛyɛɛ kurow no mufo nwonwa sɛ Beaches abusua no de nsɛm a esisii wɔ Owurayere Beach a wɔkyeree no siei ne nea wogyee no akyiri yi no yɛɛ ahintasɛm a wɔawɛn no yiye saa. Nanso, nnipa dodow no ara susuwii kɛkɛ sɛ Beaches pɛ sɛ ɔkɔ so fi amanehunu a ɛyɛ hu no mu na ɔmpɛ sɛ ɔka ho asɛm.
  
  Na wonnim sɛ wɔhyɛɛ Oduruyɛfo Beach ne ɛhɔnom Katolek sɔfo Paapa Harper ma wotwaa abrabɔ pa ho nhyehyɛe ahorow de gyee Awuraa Beach ne Owura Perdue nkwa denam wɔn Nasifo a wɔkyeree wɔn a wɔn akyide no a wɔbɛma wɔasɔ wɔn ankasa nnuru ahwɛ no so. Ɛda adi sɛ, nnipa dodow no ara rente ase kɛkɛ sɛ ɛtɔ mmere bi a aweredi a eye sen biara a wɔde ma ɔbɔnefo bi ne -aweredi -Apam Dedaw mu abufuw pa a ɛyɛ dedaw.
  
  Ná abarimaa bi a onnii mfe aduonu, George Hamish, retu mmirika ntɛmntɛm atwa abɔnten so atrae hɔ. Esiane sɛ na wonim no sɛ ɔyɛ agumadi mu ahoɔden sɛ ne ntoaso sukuu bɔɔlbɔ kuw no panyin nti, obiara anhu sɛ mmirikatu a ɔde n"adwene si so no yɛ nwonwa. Ná ɔhyɛ ne tracksuit ne Nike sneakers. Ne ti nhwi tuntum no frafraa n"anim ne ne kɔn a ɛyɛ nsu no mu bere a ɔde ahoɔhare kɛse tuu mmirika faa abɔnten so sare a ɛyɛ ahabammono na ɛrehuruhuruw no. Ná abarimaa a ɔde ahopere repere no werɛ afi nnua nkorabata a ɛbɔɔ no na ɛbɔɔ no bere a otutuu mmirika twaam na ɔhyɛɛ ase kɔɔ St. Columbanus Asɔredan a ɛwɔ abɔnten teateaa a efi abɔnten so no atifi no.
  
  Bere a na ɛkame ayɛ sɛ ɔkwati kar bi a ɛreba bere a ɔde ahoɔhare faa asphalt no so no, otuu mmirika foroo atrapoe no na ɔde ne ho kɔhyɛɛ sum no mu wɔ asɔredan no apon a wɔabue mu no akyi.
  
  "Agya Harper!" - teaam, a na ne home afiri mu.
  
  Asɔremma a na wɔwɔ hɔ no mu dodow bi danee wɔn ho wɔ wɔn nkongua so na wɔbɔɔ abarimaa kwasea no akuturuku esiane obu a onni no nti, nanso na ɛnyɛ no asɛm.
  
  "Ɛhe na agya wɔ?" Obisae, na ɔsrɛsrɛɛ nsɛm bere a na ɛte sɛ nea wɔn abam abu kɛse mpo wɔ ne ho no, nanso wantumi. Ná ɔbea panyin a ɔte ne nkyɛn no remma mmerante ne mmabaa no animtiaabu no ho kwan.
  
  "Wowɔ asɔre! Nkurɔfo rebɔ mpae, wo brat a ɔyɛ ɔkwasea," ɔkasa tiaa no, nanso George buu n"ani guu ne tɛkrɛma a ano yɛ nnam no so na otuu mmirika twaa supɔw no kɔɔ asɛnka agua kɛse no so.
  
  Ɔkae wɔ wimhyɛn no mfinimfini sɛ: "Nkurɔfo nkwa da asiane mu, awuraa." "Gye wo mpaebɔ ma wɔn."
  
  "Scott kɛse, George, dɛn na ɛyɛ...?" Paapa Harper yɛɛ n"anim basabasa bere a ohui sɛ abarimaa no de ahopere rekɔ n"adwumayɛbea a ɛbɛn asa kɛse no so pɛɛ no. Ɔmenee nsɛmfua a ɔpaw bere a n"asafo no yɛɛ n"anim basabasa wɔ ne nsɛm no ho na wɔtwee ɔbabun a wabrɛ no kɔɔ adwumayɛbea hɔ no.
  
  Bere a ɔtoo ɔpon no mu wɔ wɔn akyi no, ɔyɛɛ n"anim basabasa kyerɛɛ abarimaa no. "Dɛn koraa na ɛhaw wo, Georgie?"
  
  George bɔɔ kɔkɔ, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ obegye ne home sɛ: "Paapa Harper, ɛsɛ sɛ wufi Oban hɔ."
  
  "Kafra?" - na Agya no kaa saa. "Dɛn na ɛwɔ w'adwene mu?"
  
  George srɛɛ no sɛ: "Ɛsɛ sɛ wufi wo ho na wonka baabi a worekɔ nkyerɛ obiara, Paapa." "Metee sɛ ɔbarima bi rebisa wo ho asɛm wɔ Daisy tete nneɛma sotɔɔ mu bere a na me ne h...uh...bere a na mewɔ akyi kwan bi so no," George teɛɛ n"asɛm no so.
  
  "Onipa bɛn? Dɛn na ɔsrɛɛ?" Paapa Harper na ɔkyerɛwee.
  
  George buae sɛ: "Hwɛ, Paapa, minnim mpo sɛ ebia saa ɔbarima yi teɛ wɔ ne ti so wɔ nea ɔka no ho, nanso wunim, misusuwii kɛkɛ sɛ mɛbɔ wo kɔkɔ ɔkwan biara so." "Ɔkae sɛ ɛnyɛ bere nyinaa na woyɛ ɔsɔfo."
  
  Harper papa sii so dua sɛ: "Yiw." Nokwarem no, ɔde bere pii bɔɔ nokwasɛm koro no ara amanneɛ kyerɛɛ owufo Oduruyɛfo Beach, bere biara a ɔsɔfo no bɛyɛ biribi a ɛnsɛ sɛ nnipa a wɔhyɛ cassocks no hu ho asɛm. "Eyi yɛ nokware." Wɔnwo obiara sɛ ɔsɔfo, Georgie."
  
  "Yiw mesusu sɛ." Misusuw sɛ mansusuw ho saa da, saa na abarimaa no bɔɔ n"ano a na ɔda so ara ahome esiane ahodwiriw ne mmirikatu nti.
  
  "Dɛn ankasa na ɔbarima yi kae? So wubetumi akyerɛkyerɛ nea ɛma wususuwii sɛ ɔbɛpira me no mu pefee? "- bisaa ɔsɔfo no, na ɔhwiee nsu kuruwa bi guu ɔbabun no mu.
  
  "Nneɛma pii." Na ɛte sɛ nea ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛto wo din mmonnaa, wunim?"
  
  "Me din a merebɔ ho ban?" Paapa Harper bisae, nanso ankyɛ na ohui nea ɛkyerɛ na obuaa n"ankasa asɛmmisa. "Ah, me din asɛe. Ɛnfa ho."
  
  "Yiw, agya. Na na ɔreka akyerɛ nnipa bi a wɔwɔ sotɔɔ no mu sɛ wode wo ho ahyɛ ɔbea panyin bi kum mu. Afei ɔkaa sɛ wokyeree ɔbaa bi a ɔfiri Glasgow na wokumm no asram kakra a atwam no berɛ a oduruyɛfoɔ no yere yeraeɛ... ɔtoaa so ara. Ɛno da nkyɛn a, ɔkaa sɛnea woyɛ nyaatwomdifo, a wode wo ho ahintaw wo kɔn akyi sɛnea ɛbɛyɛ a mmea de wɔn ho bɛto wo so ansa na wɔayera no kyerɛɛ obiara." George asɛm no sen fii ne nkae ne n"ano a ɛrepopo no mu.
  
  Paapa Harper tenaa n"akongua a ɛwɔ n"akyi a ɛkorɔn no so, na ɔretie kɛkɛ. Ɛyɛɛ George nwonwa sɛ ɔsɔfo no ankyerɛ abufuw ho sɛnkyerɛnne ketewaa biara, ɛmfa ho sɛnea n"asɛm no yɛ abofono no, nanso ɔde chalk kyerɛw no ma ɛne asɔfo no nyansa hyiae.
  
  Ɔsɔfo tenten bi a ne honam ani yɛ den tenaa ase hwɛɛ George ohiani no denneennen, na ɔde ne ho too benkum so kakra. Ne nsa a ɔbobɔw no maa ɔyɛɛ te sɛ nea ɔyɛ den na ne ho yɛ den, na ne nsa nifa nsateaa a ɔde kyerɛ ade no dii n"anofafa a ɛwɔ fam no akyi brɛoo bere a ɔredwennwen abarimaa no nsɛm ho no.
  
  Bere a George gyee bere tiaa bi de yii ne nsu kuruwa no mu no, awiei koraa no, Paapa Harper sesaa ne gyinabea wɔ n"akongua so na ɔde ne nsateaa too pon a ɛda wɔn ntam no so. Ɔde ahome kɛse bisaa no sɛ, "Georgie, so wubetumi akae sɛnea na ɔbarima yi te?"
  
  Abarimaa no buae, na ɔda so ara menee.
  
  Paapa Harper serewee sɛ: "Nokwarem no, na ne ho yɛ tan. Wonnim Scotland mmarima dodow no ara sɛ wɔn honam ani yɛ fɛ."
  
  George kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Dabi, ɛnyɛ saa na na mepɛ sɛ meka, Paapa." Ɔde ahwehwɛ a nsu a ɛtɔ gu mu no guu ɔsɔfo no ahwehwɛ pon so na ɔsan bɔɔ mmɔden bio. "Mekyerɛ sɛ na ne ho yɛ tan, te sɛ sini mu aboa kɛse bi, wunim?"
  
  "FA HO?" - bisaa Paapa Harper, a n"ani gyee ho.
  
  "Yiw, na na ɔnyɛ Scotlandni nso ɔkwan biara so. Ná ɔwɔ Engiresi kasa a ɔde biribi foforo ka ho," saa na George kaa ho asɛm.
  
  "Biribi foforo te sɛ dɛn?" ɔsɔfo no bisae bio.
  
  Abarimaa no de n"anim butubutuw fam sɛ: "Wiɛ, ne Borɔfo kasa wɔ German kasa mu. Minim sɛ ɛbɛyɛ sɛ ɛte sɛ nkwaseasɛm, nanso ɛte sɛ nea ɔyɛ Germanni na onyinii wɔ London. Biribi a ɛte saa".
  
  George abam bui sɛ wantumi ankyerɛkyerɛ mu yiye, nanso ɔsɔfo no de ne ti too fam brɛoo. "Dabi, minya koraa, Georgie. Mma ɛnhaw wo. Ka kyerɛ me, wammɔ din anaa wamfa ne ho ankyerɛ?"
  
  "Dabi, owura. Nanso na ɛte sɛ nea ne bo afuw ankasa na ɔyɛɛ basabasa..." George gyinaa hɔ mpofirim esiane ntam a ɔkae a ɔmfa ahwɛyiye biara nni dwuma nti. "Pa kyɛw, agya."
  
  Nanso, na Paapa Harper ani gye nsɛm ho kɛse sen sɛ ɔbɛkɔ so akura asetra mu abrabɔ pa mu. George ho dwiriw no ne sɛ, ɔsɔfo no yɛɛ n"ade te sɛ nea wanka ntam koraa. "Sɛn?"
  
  "Fa kyɛ me, agya?" George de adwene a ɛyɛ basaa bisae.
  
  "Ɛyɛɛ dɛn...ɛyɛɛ dɛn...ɔyɛɛ no screw up?" Paapa Harper bisae no kwa.
  
  "Agya?" abarimaa a ne ho adwiriw no no de ahopopo bɔɔ ne mu ase, nanso ɔsɔfo a ne ho yɛ hu no de boasetɔ twɛn ara ne sɛ obebua, na na n"anim yɛ komm araa ma na ɛyɛ hu. "Hmm, mekyerɛ sɛ, ɔhyew anaasɛ ebia ɔtwitwaa ne ho." George dwenee ho kakra, na afei ɔde anigye teɛɛm mpofirim sɛ: "Ɛte sɛ nea wɔde nhama a ɛyɛ nsɔe abɔ ne ti, na obi twee no fii ne nan mu. Wɔabubu, woate ase?
  
  Paapa Harper buae, na ɔsan kɔɔ ne kan gyinabea a na ɔde susuw nneɛma ho no so sɛ: "Mahu." "Ɛyɛ, enti ɛno ara?"
  
  George buae sɛ: "Yiw, papa. "Mesrɛ wo, twe wo ho kɛkɛ ansa na wahu wo efisɛ onim baabi a Ɔhotefo Columbanus wɔ mprempren."
  
  "Georgie, anka obetumi ahu wɔ asase mfonini biara so. Nea ɛhyɛ me abufuw ne sɛ ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛpete me din wɔ m"ankasa kurom," Harper papa kyerɛkyerɛɛ mu. "Nha wo ho. Onyankopɔn nna."
  
  Abarimaa no ne ɔsɔfo no de n"ani kyerɛɛ ɔpon no ano kae sɛ: "Wiɛ, me nso merenyɛ saa, agya." "Saa guy yi yɛ up to no good, na mempɛ ankasa, ankasa sɛ mɛte wo ho asɛm wɔ ɔkyena atesɛm nkrataa mu. Ɛsɛ sɛ wofrɛ polisifo no. Ma wɔnkyinkyin ha na wɔnyɛ nneɛma."
  
  Paapa Harper fi komam maa awerɛhyem sɛ: "Meda wo ase, Georgie, wɔ wo dwen ho." "Na meda mo ase pii sɛ mobɔɔ me kɔkɔ. Mehyɛ bɔ sɛ, mede wo kɔkɔbɔ no bɛto me komam na mɛhwɛ yiye kɛse kosi sɛ Satan bɛsan n"akyi, ɛyɛ? Biribiara ye?" Ná ɛsɛ sɛ ɔsan ka bio na ama ɔbabun no adwo sɛnea ɛsɛ.
  
  Ɔdii abarimaa a ɔbɔɔ asu mfeɛ bebree a atwam no anim firii asɔre no mu, na ɔnantew nyansam ne tumi wɔ ne nkyɛn kɔsii sɛ wɔpuee awia hann mu. Ɔsɔfo no fi antweri no atifi de n"ani kyerɛɛ George bere a ɔde mmirika san kɔɔ ne fie no. Mununkum a ɛyɛ nwini a abubu a ɛretu sian faa abɔnten so atrae no so na ɛmaa ɔkwan no so asphalt no yɛɛ sum bere a abarimaa no yerae kɔɔ ahum a ɛte sɛ ahonhonsɛmdi mu no.
  
  Paapa Harper de ayamye de ne ti too fam kyerɛɛ nnipa pii a wɔretwam ansa na ɔresan akɔ asɔredan no abrannaa so. Bere a ɔsɔfo tenten no buu n"ani guu nnipa a na wɔda so ara yɛ basaa wɔ nkongua so no so no, ɔde ahopere san kɔɔ n"adwumayɛbea hɔ. Ofi komam de abarimaa no kɔkɔbɔ no too ne komam. Nokwarem no, na wahwɛ eyi kwan bere nyinaa. Akyinnye biara nni ho da sɛ aweredi bɛba wɔ nea ɔne Oduruyɛfo Beach yɛe wɔ Fallin bere a wogyee David Perdue fii nnɛyi Nasi som bi mu no ho.
  
  Ɔde ahoɔhare hyɛn n"adwumayɛbea no kwan ketewa a na ɛhɔ yɛ kusuu no mu, na ɔtoo ɔpon no mu denneennen dodo. Ɔtoo mu na ɔtwee ntama no. Ná ne laptop nkutoo ne hann fibea wɔ adwumayɛbea hɔ, na ne screen no de boasetɔ twɛn sɛ ɔsɔfo no de bedi dwuma. Paapa Harper tenaa ase na ɔde nsɛmfua titiriw kakraa bi hyɛɛ mu ansa na nea ɔrehwehwɛ no repue wɔ LED screen no so - Clive Mueller, a ɔde bere tenten ayɛ adwuma na wagye din yiye a ɔyɛ Ɔko Nwininwini mu adwumayɛfo abien no mfonini.
  
  Paapa Harper bɔɔ n"ano wɔ n"adwumayɛbea ankonamyɛ a mfutuma wom no mu sɛ: "Ná minim sɛ ɛsɛ sɛ ɛyɛ wo." Nneɛma a wɔde siesie fie ne nhoma, akanea ne afifide a atwa ne ho ahyia no bɛyɛɛ sunsuma ne mfonini ahorow ara kwa, nanso wim tebea no sesa fii ne wim tebea a ɛyɛ gyinabea na ɛyɛ komm no so kɔɔ beae a ɛyɛ den a ɛyɛ adwemmɔne a ɛwɔ n"adwene mu. Tete no, ebia na gyidihunufo bɛfrɛ no sɛ obi a ɔwɔ hɔ, nanso na Paapa Harper nim sɛ ɛyɛ akasakasa bi a ɛreba ho nhwɛso a edi kan. Nanso, nkyerɛkyerɛmu a etwa to no antew aniberesɛm a ɛwɔ nea na ɛrebɛba no so sɛ onya akokoduru gyae n"awɛmfo no.
  
  Ná ɔbarima a ɔwɔ mfonini no mu a Harper papa frɛɛ no no te sɛ aboa kɛse bi a ne ho yɛ nwonwa. Clive Muller yɛɛ atesɛm wɔ 1986 mu sɛ okum Russia ɔnanmusifo no wɔ 10 Downing Street anim, nanso esiane mmara mu kwan bi a na ɛwɔ hɔ nti, wɔpam no kɔɔ Austria na oguan kɔtwɛn sɛ wobedi n"asɛm.
  
  Harper papa kae bere a ɔhwehwɛɛ owudifo no ho nsɛm kakraa bi a na ɛwɔ Intanɛt so no sɛ: "Ɛte sɛ nea wowɔ ban no fã a ɛnteɛ, Clive." "Yɛayɛ nnipa a yɛba fam saa bere yi nyinaa, ɛnte saa? Na afei worekum ɔmanfo a wɔnyɛ asraafo de agye anwummere aduan? Ɛbɛyɛ sɛ ɛno yɛ den ma ego no."
  
  Wɔ abɔnten no, na wim reyɛ nwini kɛse na na osu retɔ wɔ ɔfese mfɛnsere a ɛwɔ ntama a wɔatwe no fã foforo no so bere a ɔsɔfo no too nhwehwɛmu no mu na odum ne laptop no. "Minim sɛ wowɔ ha dedaw. So wosuro dodo sɛ wobɛda wo ho adi akyerɛ Onyankopɔn nipa a ɔbrɛ wo ho ase?"
  
  Bere a laptop no dum no, ɛkame ayɛ sɛ dan no mu yɛɛ sum koraa, na bere a screen no a ɛhyerɛn a etwa to no wuwui no, Harper papa huu onipa tuntum bi a ɔyɛ nwonwa sɛ ofi ne nhomakorabea akyi repue. Sɛ́ anka wɔbɛtow ahyɛ Paapa Harper so sɛnea na ɔhwɛ kwan no, wɔde ano kasa tiaa no. "Wo? Onyankopɔn nipa? Ɔbarima no serewee.
  
  Ne nne a ɛyɛ den no kataa ne kasa a ɔde kasa no so mfiase no, nanso na wontumi nnye ho kyim sɛ nnyigyei nkyerɛwde a emu yɛ duru a ɛwɔ anom no, bere a ɔkasa wɔ Britania kwan a ɛyɛ den so - German ne Borɔfo kasa a ɛkari pɛ koraa - no yii ne nipasu mae.
  
  
  22. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Sesa ɔkwan a wobɛfa so
  
  
  "Dɛn na ɔkae?" Nina yɛɛ n"anim basabasa, na ɔbɔɔ mmɔden denneennen sɛ obehu nea enti a wɔresakra wɔn kwan wɔ wimhyɛn no mfinimfini. Ɔde ne nsa bɔɔ Sam a na ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛte nea Patrick reka akyerɛ wimhyɛnkafo no.
  
  Sam ka kyerɛɛ no sɛ: "Twɛn, ma onwie," na ɔbɔɔ ne ho mmɔden sɛ obehu nea enti a nhyehyɛe no sesa mpofirim no. Sɛ́ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ne ho akokwaw a ɔyɛ nhwehwɛmu no, na Sam asua sɛ onni nsakrae a ɛba ntɛmntɛm saa wɔ akwan horow mu no mu ahotoso ma enti na ɔte Nina haw ahorow ase.
  
  Patrick san hintiw kɔɔ wimhyɛn no yafunu mu, hwɛɛ Sam, Nina, Ajo ne Perdue a wɔtwɛnee komm, retwɛn ne nkyerɛkyerɛmu. Patrick kyekyee ne werɛ sɛ: "Biribiara nni hɔ a ɛsɛ sɛ wohaw wo ho, nkurɔfo."
  
  "So Ɔsahene no hyɛe sɛ wɔnsesa wɔn kwan na wɔmfa yɛn nkɔ sare so esiane Nina animtiaabu nti?" - Sam bisae. Nina de fɛwdi hwɛɛ no na ɔbɔɔ ne nsa denneennen. "Aniberesɛm ne sɛ, Paddy. Dɛn nti na yɛredan? M'ani nnye ho ".
  
  Perdue bɔɔ n"abɛn sɛ: "Me nso, adamfo."
  
  "Nokwarem no, mmarima, ɛnyɛ bɔne saa. Me nsa kaa krataa bi fii akwantu no ho nhyehyɛefo no mu biako hɔ nkyɛe, ɔbenfo bi. Imru," saa na Patrick kae.
  
  Perdue kae sɛ: "Ná ɔwɔ asɛnnibea. "Dɛn na ɔpɛ?"
  
  "Nokwarem no, obisaa sɛ yɛbɛtumi aboa no wɔ ... ankorankoro asɛm bi a ɛkyɛn so ansa na yɛadi mmara mu nneɛma a ɛhia paa ho dwuma. Ɛda adi sɛ ɔne Ɔsahene J. Yimenu dii nkitaho na ɔka kyerɛɛ no sɛ yebedu hɔ da koro akyi sen sɛnea yɛyɛɛ nhyehyɛe no, enti wɔhwɛɛ saa ɔfã no so," Patrick kae.
  
  "Dɛn koraa na ebia ɔbɛpɛ afi me hɔ wɔ n"ankasa anim?" Perdue susuw ho denneennen. Ná ɛte sɛ nea ɔdefo ɔpepepemfo no nni ahotoso dodo wɔ nsɛm foforo a ɛsakrae yi ho, na ne dadwen no daa adi saa ara wɔ n"akwantu no mufo anim.
  
  "So yebetumi apow?" Nina bisae sɛ.
  
  Patrick buae sɛ: "Wubetumi." "Na Sam betumi, nanso ɛkame ayɛ sɛ Owura Kira ne David wɔ fam tutufo nsɛmmɔnedifo no nsam, na Ɔbenfo. Imru yɛ ahyehyɛde no akannifo no mu biako."
  
  "Enti yenni ɔkwan foforo biara a yɛbɛfa so ayɛ saa gye sɛ yɛbɛboa no," Perdue sii apini, na na ɛte sɛ nea wabrɛ wɔ ɔkwan a ɛnyɛ ne su so esiane nhyehyɛe no mu nsakrae nti. Patrick tenaa ase ne Perdue ne Nina di nhwɛanim, na Sam ne Ajo wɔ ne nkyɛn.
  
  "Ma menkyerɛkyerɛ mu. Eyi yɛ impromptu walkthrough, guys. Sɛnea wɔaka akyerɛ me no, ɛkame ayɛ sɛ metumi ama wo awerɛhyem sɛ ɛbɛyɛ w'anigye."
  
  Sam dii fɛw sɛ: "Ɛte sɛ nea wopɛ sɛ yedi yɛn nhabannuru nyinaa, Maame," ɛwom sɛ na ne nsɛm no fi komam paa de.
  
  Patrick de asɛm a ɛyɛ yaw kae sɛ: "Hwɛ, ɛnyɛ sɛ merebɔ mmɔden sɛ mɛhyɛ owu agoru a ɛyɛ fucking yi asikre so, Sam." "Mma nsusuw sɛ meredi ahyɛde ahorow so anifurae ara kwa anaasɛ misusuw sɛ woyɛ ɔkwasea araa ma ɛsɛ sɛ medaadaa wo ma wo ne Fam Atutuw Ho Nsɛmmɔnedi Dwumadibea no yɛ biako." Bere a MI6 nanmusifo no sii ne ho so dua wiei no, ogyee bere de ne bo dwoe. "Ɛda adi sɛ eyi ne Adaka Kronkron no anaa Dawid adesrɛ ho apam no nni hwee yɛ. Hwee. Ɔbenfo a ɔbenfo. Imru bisae sɛ mubetumi aboa no wɔ kokoam asɛm bi a ebetumi de asiane aba wiase nyinaa mu anaa."
  
  Perdue sii gyinae sɛ ɔbɛtow adwenem naayɛ nyinaa akyene mprempren. Osusuwii sɛ ebia na ɔpɛ dodo ara kwa sɛ ɔrenhu. "Na ɔkaa sɛ, asɛm bɛn, saa kokoam adwuma yi?"
  
  Patrick de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. "Biribiara pɔtee biara nni hɔ a minim sɛnea mekyerɛkyerɛ mu. Obisae sɛ yebetumi asi fam wɔ Cairo na yɛahyia no wɔ Masonic Asɔredan a ɛwɔ Giza no mu anaa. Ɛhɔ na ɔbɛkyerɛkyerɛ nea ɔfrɛɛ no "adesrɛ a ntease nnim" mu de ahwɛ sɛ wowɔ ɔpɛ sɛ wobɛboa anaa."
  
  "Misusuw sɛ dɛn na "ɛsɛ sɛ ɛboa" kyerɛ?" Perdue teɛɛ nsɛmfua a Patrick de ahwɛyiye nwene no so.
  
  Patrick penee so sɛ: "Misusuw sɛ." "Nanso nokwarem no, misusuw sɛ ofi komam wɔ ho. Mekyerɛ sɛ, ɔrensesa sɛnea wɔde nyamesom nkaedum a ɛho hia yiye yi ma no sɛnea ɛbɛyɛ a nkurɔfo begye wɔn adwene kɛkɛ, ɛnte saa? " .
  
  "Patrick, wugye di sɛ eyi nyɛ atɛw bi?" Nina bisae komm. Ná ɛte sɛ nea Sam ne Perdue ahaw te sɛ ɔno ara pɛ. "Anka meremfa biribiara nkɔ soro nsen Black Sun anaa Afrika aban ananmusifo yi, wunim? Ɛte sɛ nea saa nkaedum yi a wowia fii wɔn nsam no ama saa mmarima yi anya akisikuru akɛse ankasa. Yɛbɛyɛ dɛn ahu sɛ wɔremfa yɛn nkɔto Cairo kɛkɛ na wɔakum yɛn nyinaa na wɔayɛ wɔn ho sɛ yɛankɔ Ethiopia anaa biribi a ɛte saa da?"
  
  "Misusuwii sɛ meyɛ ɔnanmusifo titiriw, Oduruyɛfo Gould. Wowɔ ahotoso ho nsɛm pii sen ɔkraman a ɔwɔ ɔwɔ amoa mu," saa na Patrick kae.
  
  Perdue de n"abɛn kae sɛ: "Gye me di, ɔwɔ nea enti a ɔyɛ saa." Te sɛ yɛn a yɛaka no ara pɛ. Patrick, yɛwɔ ahotoso sɛ wubehu eyi sɛ eyi yɛ ambush bi a. Yɛrekɔ ɔkwan biara so, ɛnte saa? Hu ara sɛ yɛn a yɛaka no hia sɛ wote wusiw no hua ansa na yɛakɔwie sɛ yɛakɔda ofie a ɛrehyew mu, ɛnte saa?"
  
  Patrick buae sɛ: "Migye di. "Na ɛno nti na me ne nnipa bi a minim wɔn fi Yemen yɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔne yɛn bɛkɔ Cairo no. Wɔbɛwia na wɔahwɛ yɛn, sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛhwɛ ara kwa."
  
  Ajo de ahotɔ guu ahome sɛ: "Eyi te sɛ nea eye sen biara."
  
  Sam kae sɛ: "Mepene so. "Bere tenten a yenim sɛ abɔnten so akuw nim baabi a yɛwɔ no, ɛbɛyɛ mmerɛw ama yɛn sɛ yebedi eyi ho dwuma."
  
  Patrick serewee sɛ: "Bra, Sammo." "Woansusuw sɛ sɛ minni akyi pon a wɔabue mu a, mɛhwe ase kɛkɛ ama ahyɛde ahorow no?"
  
  "Nanso yɛbɛtena hɔ akyɛ?" - Perdue bisae. "Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ mempɛ ankasa sɛ mɛka Adaka Kronkron yi ho asɛm akyɛ dodo. Eyi yɛ ti a mɛpɛ sɛ mede ba awiei na mesan kɔ m"asetra mu, wunim?"
  
  Patrick kae sɛ: "Mete ase. "Mefa akwantu yi ahobammɔ ho asodi nyinaa. Yɛbɛsan akɔ adwuma bere a yɛne ɔbenfo no ahyia ara pɛ. Imru."
  
  
  * * * .
  
  
  Ná esum adu bere a wosii fam wɔ Cairo no. Ɛnyɛ sɛ na ɛyɛ anadwo nko nti na na esum wom, na mmom na ɛyɛ sum wɔ nkurow a ɛbɛn hɔ nyinaa mu nso, na ɛma ɛyɛɛ den yiye sɛ Super Hercules no besi fam yiye wɔ wimhyɛn kwan a wɔde ogya nkuku hyerɛn so no so. Bere a Nina hwɛɛ mfɛnsere ketewa no mu no, ɔtee nka sɛ nsa bi a ɛyɛ hu da ne so, a ɛte sɛ ntua a ɛma obi ho suro dan mu bere a ohui sɛ ɔwɔ baabi a wɔatoto mu no ara pɛ. Nkate bi a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu baa ne so.
  
  Ɔka kyerɛɛ Sam sɛ: "Mete nka sɛ wɔato me mu wɔ funnaka mu.
  
  Nea wohyiae wɔ Cairo so no maa ne ho dwiriw no te sɛ ɔno, nanso Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔrenbɔ hu. "Mma ɛnhaw wo, ɔdɔ. Nnipa a wosuro sɛ wɔbɛkɔ soro nkutoo na ɛsɛ sɛ wɔte nka sɛ wɔn ho nyɛ wɔn dɛ mprempren. Ɛbɛyɛ sɛ anyinam ahoɔden adwumayɛbea anaa biribi a ɛma anyinam ahoɔden a atwa no."
  
  Wimhyɛnkafo no san hwɛɛ wɔn. "Mesrɛ wo, fa wo ho bɔ wo ho na ma memfa m"adwene nsi biribi so. Meda wo ase!"
  
  Nina tee nka sɛ ne nan no gyaee kwan. Wɔ wɔn ase akwansin ɔha no, na hann fibea biako pɛ ne Hercules control panel a ɛwɔ wimhyɛn no mu no.Ná Egypt nyinaa yɛ tuntum a ɛyɛ hu, na na ɛyɛ aman pii a anyinam ahoɔden atwa a wontumi nkyerɛkyerɛ mu a obiara ntumi nhu no mu biako.Sɛnea na ɔtan no show Ɛmfa ho sɛ na ne ho adwiriw no no, wantumi anwosow atenka a ɛne sɛ ehu bi regye no. Ɛnyɛ sɛ na ɔwɔ soup toa dedaw bi a ɛtu a engine wom mu nko, na mmom afei ohui sɛ hann a enni hɔ no yɛ baabi a wɔato mu ho mfonini koraa.
  
  Perdue tenaa ne nkyɛn, na ɔhyɛɛ sɛnea ne srɛ ne ne nsa rewosow no nsow. Ɔyɛɛ no atuu na wanka hwee, na Nina hui sɛ ɛma ne bo dwo wɔ ɔkwan soronko so. Added Kira ne Sam siesiee wɔn ho sɛ wɔbɛsi fam, boaboaa wɔn nneɛma ne akenkan nneɛma nyinaa ano ansa na wɔrekyekyere wɔn ho.
  
  "Ɛsɛ sɛ migye tom, Effendi, m"ani gye asɛmmisa yi ho yiye, Ɔbenfo. Imru pɛ sɛ ɔne wo susuw ho ankasa," Ajo teɛɛm wɔ engine ahorow no dede a ɛyɛ den no so. Perdue serewee, na na onim sɛnea ne kan kwankyerɛfo no anigye no yiye.
  
  "Wonim biribi a yennim, Ajo dɔfo?" - Perdue bisae.
  
  "Dabi, saa ɔbenfo no nkutoo. Wonim Imru sɛ ɔyɛ onyansafo paa na ɔyɛ ne mpɔtam hɔ hene. Ɔdɔ tete abakɔsɛm ne, nokwarem no, fam tutu, nanso nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɔpɛ sɛ ohu wo no yɛ nidi kɛse ma me. Mewɔ anidasoɔ ara sɛ saa nhyiamu yi fa nneɛma a wonim no sɛ ɔyɛ no ho. Ɔyɛ ɔbarima a ɔwɔ tumi kɛse a ne nsa yɛ den wɔ abakɔsɛm mu."
  
  Perdue buae sɛ: "Wɔhyɛɛ no nsow." "Ɛnde momma yɛnhwɛ nea eye sen biara."
  
  Nina kae sɛ: "Masonic Asɔredan." "So ɔyɛ Masonni?"
  
  Ajo sii so dua sɛ: "Yiw, madam." "Isis Ahɔhodan a ɛwɔ Giza no Wura Kɛse."
  
  Perdue ani so hyerɛn. "Abotanfo? Na wɔrehwehwɛ me mmoa?" Ɔhwɛɛ Patrick. "Seesei m"ani gye ho."
  
  Patrick serewee, na ne ho tɔɔ no sɛ ɛho renhia sɛ ɔfa akwantu bi a Perdue ani nnye ho sɛ obetu ho asɛyɛde. Nina nso de ne ho too n"akyi wɔ n"akongua so, na ɔtee nka sɛ nhyiam no mu nneɛma a ebetumi aba no adaadaa no kɛse. Ɛwom sɛ wɔ atetesɛm mu no na wɔmma mmea kwan mma wɔnkɔ Freemasonfo nhyiam ahorow de, nanso na onim mmarima akɛse pii wɔ abakɔsɛm mu a wɔka tete ahyehyɛde a ɛwɔ tumi, a na ne mfiase yɛ n"anigye bere nyinaa no ho. Sɛ́ abakɔsɛm kyerɛwfo no, ɔtee ase sɛ wɔn tete amanne ne ahintasɛm pii ne abakɔsɛm ne nkɛntɛnso a enya wɔ wiase nsɛm a esisi so no mu ade titiriw.
  
  
  23. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Te sɛ daimond a ɛwɔ wim
  
  
  Ɔbenfo a ɔbenfo. Imru de adamfofa kwan so kyia Perdue bere a obuee ɔpon a ɛkorɔn no maa kuw no. "Ɛyɛ me anigye sɛ mahu wo bio, Owura Perdu. Mewɔ anidaso sɛ biribiara yɛɛ yiye maa wo?"
  
  "Wiɛ, na ɛhaw me kakra wɔ me nna mu, na aduan no da so ara nyɛ anigye, nanso me ho retɔ me, aseda, Ɔbenfo," Perdue buae, na ɔserewee. "Nokwarem no, nokwasɛm a ɛyɛ sɛ m"ani nnye nneduafo no ahɔhoyɛ ho ara kwa no dɔɔso sɛ ɛbɛma m"ani agye da biara da."
  
  Ɔbenfo no de ayamhyehye penee so sɛ: "Mɛsusuw saa." "Mfiase no, na ɛnyɛ afiasenna a yɛde bɛto yɛn so no nyɛ yɛn botae. Bio nso, ɛte sɛ nea na MI6fo no botae ne sɛ wɔde wo bɛto afiase wo nkwa nna nyinaa, na ɛnyɛ Ethiopia ananmusifo no." Ɔbenfo no bɔneka no maa hann bi baa Karsten aweredi ho apɛde ahorow no so, na ɛmaa nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɔrekɔfa Purdue no gye di kɛse mpo, nanso na ɛno yɛ biribi ma bere foforo.
  
  Bere a kuw no bɛkaa ɔdansifo a ne ho akokwaw no ho wɔ sunsuma a ɛyɛ nwini a ɛyɛ fɛ a ɛwɔ Asɔredan no anim no mu akyi no, na wɔrebefi ase abɔ nkɔmmɔ a anibere wom. Penekal antumi annyae Nina a ɔhwɛɛ no denneennen, nanso ɔde adom gyee n"anigye a ɛyɛ komm no toom. Perdue ne Sam hui sɛ na ɛda adi sɛ ɔpɛ no sɛ ɛyɛ anigye, nanso wɔde wɔn ani a wɔde twitwiw ne anim a wɔde twitwiw wɔn ho no brɛɛ wɔn anigyede no ase kosii sɛ nkɔmmɔbɔ no yɛɛ nea ɛyɛ ɔkwan a ɛfata na ɛyɛ aniberesɛm.
  
  "Owura Penekal gye di sɛ nea wɔfrɛ no Magic mu wɔ ahintasɛm mu no rehaw yɛn. Enti, ɛnsɛ sɛ wususuw saa nipa yi ho da sɛ ɔyɛ anifere ne anifere wɔ nnɛyi gyinapɛn ahorow mu," saa na ɔbenfo no kae. Imru fii ase.
  
  Penekal de kaa ho komm sɛ: "Sɛ nhwɛso no, ɔno na ɔde anyinam ahoɔden a atwa yi aba."
  
  Ɔbenfo no kae sɛ: "Sɛ wubetumi a, Owura Penekal, mesrɛ wo kwati sɛ wubedi w"anim ansa na makyerɛkyerɛ sɛnea yɛn asɛnnennen no yɛ ahintasɛm mu." Imru bisaa nsoromma ho nimdefo dedaw no. "Nokware pii wɔ Penekal asɛm no mu, nanso sɛ makyerɛkyerɛ mfitiasesɛm no mu pɛ a, wobɛte ase yiye. Mete ase sɛ bere pɔtee bi pɛ na mowɔ de asan de Adaka Kronkron no aba, enti yɛbɛbɔ mmɔden sɛ yɛbɛyɛ no ntɛm sɛnea yebetumi."
  
  Perdue kae sɛ: "Meda mo ase. "Mepɛ sɛ meyɛ eyi ntɛm ara sɛnea metumi."
  
  "Nokwarem no," Ɔbenfo. Imru de ne ti too fam na afei ɔkɔɔ so kyerɛkyerɛɛ kuw no nea ɔne nsoromma ho nimdefo no aboaboa ano de besi saa bere yi. Bere a na wɔrekyerɛkyerɛ Nina, Perdue, Sam ne Ajo abusuabɔ a ɛda nsoromma a wɔtow tuo ne ɔbenfo a ɔkyinkyin no adwowtwa a edi awu ntam no, na obi reyɛ ɔpon no ho agoru.
  
  Penekal paa kyɛw sɛ: "Mesrɛ wo, fa kyɛ me." "Minim onii ko a ɔyɛ. Mepa kyɛw wɔ ne ka akyi."
  
  "Ɛnam thick ne thin so." Safe no ni, Owura Penekal," na ɔbenfo no kae, na ɔde ɔpon no safe maa Penekal sɛ ɔmma Ofa a ne ho adwiriw no no nkɔ mu bere a ɔkɔ so boaa Scotlandfo akwantufo no ma wɔkyeree wɔn no. Ná ɛte sɛ nea Ofa abrɛ, na n"aniwa ayɛ kɛse wɔ ehu ne nkɔmhyɛ mu bere a n"adamfo no buee ɔpon no. "Wɔasusuw ho de besi nnɛ?" na ɔrehome denneennen.
  
  Penekal Ofara maa awerɛhyem sɛ: "Yɛrebɔ wɔn amanneɛ mprempren, m"adamfo."
  
  Ofa srɛɛ sɛ: "Yɛ ntɛm." "Nsoromma foforo hwee ase a ɛnboro simma aduonu ni!"
  
  "Dɛn?" Penekal yɛɛ basaa. "Wɔn mu hena na?"
  
  "Anuanom mmea baason mu nea odi kan!" Ofa buee n"ano, na ne nsɛm te sɛ nnadewa a ɛwɔ funnaka mu. "Ɛsɛ sɛ yɛpere yɛn ho, Penekal! Ɛsɛ sɛ yɛko tia mprempren, anyɛ saa a ne nyinaa bɛyera!" N"ano wosow te sɛ onipa a ɔrewu de. "Ɛsɛ sɛ yegyae Ɔkɔmfo no, Penekal, anyɛ saa a yɛn mma rentra ase nkosi onyin!"
  
  Penekal maa Ofara awerɛhyem sɛ: "Minim eyi yiye, m"adamfo dedaw," na ɔde ne nsa a ɛyɛ den boaa no wɔ n"akyi bere a wɔrebɛn ogya dan a ɛyɛ hyew na ɛyɛ fɛ wɔ turo no mu no. Na ogyaframa no gye akwaaba, na ɛde dawurubɔ a ɛyɛ nwonwa hyerɛn asɔredan dedaw kɛse no anim, baabi a wɔyɛɛ wɔn a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu no sunsuma ho mfonini wɔ afasu no so na ɛmaa wɔn kankyee biara yɛɛ anigye no.
  
  "Ma wo akwaaba, Owura Ofa", prof. Imru kaa saa bere a akwakoraa no tenaa ase, na ɔde ne ti too fam kyerɛɛ asafo no mufo afoforo no. "Seesei mede Owura Perdue ne ne mfɛfo aba ntɛm wɔ yɛn nsusuwii hunu no ho. Wonim sɛ Ɔkɔmfo no nni adagyew ankasa sɛ ɔbɛpam nkɔmhyɛ a ɛyɛ hu," saa na ɔbenfo no de too gua. "Migyaw ma nsoromma ho animdefo a wɔwɔ Ɔtweaseɛ Awɛmfo a wɔwɔ Hermopolis, mmarima a wofi Thoth asɔfo mogya abusua mu, sɛ wɔnka nea ebia owudifo yi rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ nkyerɛ mo."
  
  Penekal sɔree fii n"akongua so, na obuee nhoma mmobɔwee no wɔ kanea hann a ɛhyerɛn a ɛregu fi nsukorade a ɛsensɛn nnua no nkorabata so no mu. Ntɛm ara na Perdue ne ne nnamfo boaboaa wɔn ho ano bɛn hɔ sɛ wɔrebesua codex ne mfonini ahorow no yiye.
  
  "Eyi yɛ tete nsoromma asase mfonini, a ɛkata wim tẽẽ wɔ Egypt, Tunisia ... wɔ ne nyinaa mu no, Mfinimfini Apuei nyinaa sɛnea yenim no," Penekal kyerɛkyerɛɛ mu. "Wɔ adapɛn abien a atwam no mu no, me ne me yɔnko dwumayɛni Ofa ahu ɔsoro nneɛma pii a ɛhaw adwene."
  
  "Te sɛ?" - Sam bisae, na osuaa aboa nhoma dedaw a ɛyɛ bruu no ne ne nsɛm a ɛyɛ nwonwa a wɔakyerɛw no nɔma ne nkyerɛwde a wonnim no yiye.
  
  "Te sɛ nsoromma a wɔtow tuo," ɔde ne nsateaa a wɔabue ano a ɛyɛ botae gyinaa Sam kwan ansa na nsɛm ho amanneɛbɔfo no rekasa, "nanso... ɛnyɛ wɔn a yebetumi atua ho ka sɛ yɛbɛhwe ase. Mede me ho bɛto so sɛ mɛka sɛ saa ɔsoro nneɛma yi nyɛ mframa a ɛrewe wɔn ho ara kwa, na mmom okyinnsoromma ahorow, nketewa wɔ akyirikyiri. Sɛ nsoromma ahorow yi hwe ase a, ɛkyerɛ sɛ wɔatu afi wɔn kyinhyia so." Ɛte sɛ nea Ofa ho dwiriw no koraa wɔ n"ankasa nsɛm no ho. "Eyi kyerɛ sɛ wɔn wu no betumi ama nsoromma akuw a atwa wɔn ho ahyia no ayɛ nkɔnsɔnkɔnsɔn."
  
  Nina de ahomegyeɛ guu mu. "Ɛte sɛ ɔhaw."
  
  Ofa gye toom sɛ: "Awuraa no asɛm no teɛ. "Na nipadua pɔtee yi nyinaa ho hia, ɛho hia araa ma wɔwɔ din ahorow a wɔde kyerɛ wɔn."
  
  Penekal bɔɔ atiefo a na wɔwɔ pon no so no amanneɛ sɛ: "Ɛnyɛ akontaahyɛde a ɛwɔ nyansahufo mpapahwekwa din akyi, te sɛ nnɛyi nsoromma a wɔagye din pii." "Ná wɔn din ho hia, sɛnea na wɔn dibea wɔ soro wɔ asase so, ma enti na Onyankopɔn nkurɔfo nim wɔn."
  
  Sam ani gyee ho. Ɛwom sɛ ɔde n"asetra nyinaa ne nsɛmmɔnedifo ahyehyɛde ahorow ne sum ase abɔnefo dii de, nanso na ɛsɛ sɛ ogyae ne ho mu ma ahintasɛm din a wim a nsoromma ayɛ hɔ ma no de ma no no. "Ɛyɛ dɛn, Owura Ofa?" Sam de anigye ankasa bisae, na ɔkyerɛw nsɛm kakraa bi kyerɛɛ ne ho de kae nsɛmfua ne gyinabea ahorow a ɛwɔ nhyehyɛe no so din.
  
  Ophar kaa ho asɛm te sɛ bard dedaw bi sɛ: "Wɔ Salomo, Bible hene nyansafo no Apam mu no, wɔka sɛ Ɔhene Salomo kyekyeree adaemone aduɔson abien na ɔhyɛɛ wɔn ma wosii Yerusalem Asɔredan no."
  
  N"asɛm no, kuw no de animtiaabu a wɔde ayɛ wɔn ho sɛ nsusuwii a wɔyɛ komm no gyee n"asɛm no fi awosu mu. Ajo nkutoo na ɔtraa hɔ a onhinhim, na ɔhwɛɛ nsoromma a ɛwɔ ne ti so no. Bere a wotwaa anyinam ahoɔden no mu wɔ ɔman a atwa ho ahyia no nyinaa mu ne mmeae afoforo a ɛnte sɛ Misraim no, nsoromma a ɛhyerɛn no boroo ahunmu sum kabii a na ɛdannan biribiara so bere nyinaa no.
  
  Penekal kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Minim sɛnea ɛsɛ sɛ ɛyɛ te sɛ nea ɛte, nanso ɛsɛ sɛ wususuw ho wɔ nyarewa ne nkate bɔne mu, na ɛnyɛ adaemone a wɔwɔ mmɛn, na ama w"ani agye "adaemone" no su ho. Eyi bɛyɛ te sɛ nea ntease nnim mfiase no kosi sɛ yɛbɛka nea yɛahu, nea esii akyerɛ mo. Ɛno ansa na mubefi ase agyae gyidi a wonni de agye kɔkɔbɔ atom."
  
  Ɔbenfo no ka sɛ: "Memaa Owura Ofa ne Penekal awerɛhyem sɛ nnipa kakraa bi pɛ na wonim nyansa a wɔbɛte saa kokoam ti yi ase a wobenya ɔkwan a wɔbɛfa so ayɛ ho biribiara ankasa." Imru ka kyerɛɛ ahɔho a wofi Scotland no. "Na ɛno nti na mibuu wo, Owura Perdue, ne wo nnamfo sɛ moyɛ nnipa a wɔfata sɛ wɔbɛbɛn wɔn wɔ eyi mu no. M"akenkan w"adwuma no pii nso, Owura Cleave," ɔka kyerɛɛ Sam. "Misuaa pii faa sɔhwɛ ahorow ne akwantu ahorow a ɛtɔ mmere bi a ɛyɛ nwonwa a wo ne Oduruyɛfo Gould ne Owura Perdue nyae no ho. Eyi ama magye adi sɛ ɛnyɛ mo ne nnipa a wɔde anifurae tow nsɛm a ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ basaa a yehyia wɔ ha da biara da wɔ yɛn Ahyɛde ahorow no mu no to nkyɛn."
  
  Adwuma kɛse, ɔbenfo, Nina susuwii. Ɛyɛ papa sɛ wode saa kyerɛwtohɔ a ɛyɛ fɛ yi, sɛ ɛyɛ nea ɛboa a, ɛma yɛma yɛn ani gye. Ebia ɛyɛ ne mmea ahoɔden na ɛmaa Nina tee nkamfo adwene a ɛyɛ dɛ no ase, nanso na ɔrenka no den. Ɛde ɔhaw aba Perdue ne ɔsraani panyin no ntam dedaw. Yimen, n"asɔretiafo a wɔfata no mu biako pɛ. Ɛrenyɛ nea ɛho nhia sɛ wɔbɛsan ayɛ adeyɛ a ɛne ne ho bɔ abira no bio ne Ɔbenfo. Mɛsesa na masɛe Perdue din daa sɛnea ɛbɛyɛ a mɛsi ne nkate a ɔwɔ wɔ Owura Mason no ho no so dua kɛkɛ.
  
  Na enti Oduruyɛfo Gould kuraa ne tɛkrɛma mu bere a otie nsoromma ho nimdefo no asɛm fɛfɛ no, ne nne a ɛma obi dwo te sɛ nkonyaayifo dedaw bi a ofi nyansahu mu ayɛsɛm sini mu de no.
  
  
  24. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Ɔpeneeɛ
  
  
  Eyi akyi bere tiaa bi no, Prof. Ofiehwɛfo Imru. Wɔde Baladi paanoo ne ta"meyi (falafel) trays dii akyi de Hawushi a ɛyɛ nnuhwam tray abien foforo dii akyi. Nantwinam a wɔayam ne nnuhuam de hua a ɛma obi bow hyɛɛ wɔn hwene mu ma. Wɔde tray ahorow no guu pon kɛse no so, na ɔbenfo no mmarima no fii hɔ mpofirim na wɔyɛɛ komm sɛnea wɔdaa wɔn ho adi no.
  
  Ahɔho no de ahopere gyee Masonfo aduan no toom na wɔde dede a ɛpene so de mae, na owura no ani gyee ho ankasa. Bere a wɔn nyinaa nyaa ahomegye kakra no, na bere aso sɛ wonya nsɛm pii, efisɛ na Perdue apontow no nni ahomegye bere pii.
  
  "Mesrɛ wo, Owura Ofa, toa so," Ɔbenfo. Imru too nsa frɛɛ no.
  
  "Yɛn, m'ahyɛde, wɔ nhoma a wɔde aboa nhoma ayɛ a wɔato din 'Salomo Mmara,'" Ofa kyerɛkyerɛɛ mu. "Saa nkyerɛwee yi ka sɛ Ɔhene Salomo ne n'akɔmfo - nea ebia yebehu sɛ nnuruyɛfo nnɛ - ɔkwan bi so no, wɔde emu biara siee akyekyere ahonhommɔne wɔ ɔbo a wohu no mu - abohene no." N'ani a ɛyɛ tumm no hyerɛn wɔ ahintasɛm mu bere a ɔbrɛɛ ne nne ase, kasa kyerɛɛ atiefo no mu biara. "Na abohene biara ho no, wɔbɔɔ nsoromma pɔtee bi asu de hyɛɛ ahonhom a wɔahwe ase no agyirae."
  
  Perdue kae sɛ: "Nsoromma asase mfonini," na ɔde ne nsa kyerɛɛ ɔsoro nkyerɛwee a ɛyɛ hu a ɛwɔ aboa nhoma krataa biako so no. Ofar ne Penekal nyinaa de wɔn ti too fam wɔ ɔkwan a ɛyɛ ahintasɛm so, na na mmarima baanu no nyinaa te sɛ wɔn ho adwo wɔn kɛse wɔ wɔn ahokyere no a wɔde bɛba nnɛyi aso mu no ho.
  
  "Afei, sɛnea Ɔbenfo kae no. Ebia Imru kyerɛkyerɛɛ mu kyerɛɛ mo wɔ yɛn a yenni hɔ no mu sɛ yɛwɔ nea yebegyina so agye adi sɛ onyansafo no nam yɛn mu bio," Ofa kae. "Na nsoromma biara a ahwe ase de besi nnɛ no ayɛ nea ɛho hia wɔ Salomo asase mfonini no mu."
  
  Penekal de kaa ho sɛ, "Na ɛnam saa kwan yi so no, wɔn mu biara tumi soronko no daa ne ho adi wɔ ɔkwan bi so a wɔn a wonim nea ɛsɛ sɛ wɔhwehwɛ nkutoo na wohu, wunim?"
  
  "Owufo Madame Chantal fiehwɛfo, sɛn hemp hama so wɔ abankɛse bi mu wɔ Nice nna kakraa bi a atwam ni?" Ofa de too gua, na ɔtwɛn sɛ ne yɔnko dwumayɛni no bɛhyɛ baabi a ɛda hɔ no ma.
  
  Penekal kae sɛ: "Codex no ka sɛ honhommɔne Onoskelis de hemp nwene nhama a wɔde sii Yerusalem Asɔrefie no."
  
  Ofa toaa so sɛ: "Nsoromma a ɛto so ason a ɛwɔ nsoromma kuw Leo mu a wɔfrɛ no Rhabdos no nso hwee ase."
  
  Penekal kyerɛkyerɛɛ mu bio sɛ: "Kanea a wɔde kanea a ɛwɔ asɔredan no mu bere a wɔresi no." Ɔmaa ne nsateaa a abue so kɔɔ soro na ɔhwɛɛ esum a ɛkata kurow no so no ho hyiae. "Kanea no dum wɔ nsase a atwa ho ahyia no so baabiara. Ogya nkutoo na ebetumi ama hann aba, sɛnea woahu no. Wɔrennya akanea anaa anyinam ahoɔden akanea."
  
  Nina ne Sam sesaa wɔn ani a na ehu nanso na wɔwɔ anidaso. Perdue ne Ajo daa anigye ne anigye kakra adi wɔ nnwuma a ɛyɛ nwonwa no ho. Perdue de ne ti too fam brɛoo, na ɔfaa nhwɛso ahorow a wɔn a wɔhwɛɛ no de mae no. "Awuranom Penekal ne Ofa, dɛn ankasa na mopɛ sɛ yɛyɛ? Mete nea woka sɛ ɛrekɔ so no ase. Nanso, mihia nkyerɛkyerɛmu bi wɔ nea wɔfrɛɛ me ne me mfɛfo adwumayɛfo no ankasa ho."
  
  "Metee biribi a ɛhaw adwene faa nsoromma a etwa to a ɔhwee ase no ho, owura, wɔ taksi no mu wɔ kwan so wɔ ha mfiase no. Ɛda adi sɛ ɛpo no reforo, nanso ɛne abɔde mu ade biara nhyia. Sɛnea nsoromma a ɛwɔ asase mfonini no so a m"adamfo no kyerɛɛ me nea etwa to kyerɛ no, eyi yɛ nkrabea a ɛyɛ hu," saa na Penekal dii awerɛhow. "Owura Perdue, yehia wo mmoa wɔ Ɔhene Solomon Diamonds a aka no a yebenya no mu. Abayifo no boaboa wɔn ano, na bere a ɔreyɛ eyi no, nsoromma foforo hwe ase; ɔyaredɔm foforo reba."
  
  "Wiɛ, ɛhe na saa abohene yi wɔ? Megye di sɛ metumi abɔ mmɔden sɛ mɛboa wo ma woatutu wɔn ansa na Wizard no aba..." ɔkaa saa.
  
  Ofa nne wosow kae sɛ: "Ɔkɔmfo, owura."
  
  "Kafra. Ɔkɔmfoɔ no," Purdue siesiee ne mfomsoɔ no ntɛm ara, "ohu wɔn."
  
  Ɔbenfo a ɔbenfo. Imru sɔre gyinaa hɔ, yɛɛ sɛnkyerɛnne maa n"ayɔnkofo a wɔhwɛ nsoromma no sɛ wɔmfa bere tiaa bi. "Woahu, Owura Perdue, ɛno ne ɔhaw no. Ná Ɔhene Salomo abohene no pii apete adefo mu wɔ mfehaha pii mu-ahene, aman mpanyimfo, ne aboɔden abo a wɔn ho yɛ na a wɔboaboa ano-na enti Nkonyaayifo no de ne ho too nsisi ne awudi mu sɛnea ɛbɛyɛ a obenya bi mmiako mmiako."
  
  Nina bɔɔ n"ano sɛ: "O me Nyankopɔn." "Ɛte sɛ ade a wɔde ahyɛ sare mu. Yɛbɛyɛ dɛn atumi ahu wɔn nyinaa? So wowɔ abohene a yɛrehwehwɛ no ho kyerɛwtohɔ?"
  
  "Awerɛhosɛm ne sɛ, dabi, Oduruyɛfo Gould," Ɔbenfo. Imru dii awerɛhow. Ɔmaa nkwaseasɛm bi serewee, na ɔtee nka sɛ ɔyɛ ɔkwasea sɛ ɔde bae mpo. "Nokwarem no, me ne wɔn a wɔhwɛɛ ade no dii aseresɛm sɛ Owura Perdue yɛ ɔdefo a obetumi asan atɔ abohene a yɛreka ho asɛm no, sɛnea ɛbɛyɛ a yɛbɛkora ɔhaw ne bere a yɛrennya no so ara kwa."
  
  Obiara serewee nkwaseasɛm a ɛyɛ serew no, nanso Nina huu ɔbotanfo a ne ho akokwaw no suban, a na onim yiye sɛ ɔde nyansahyɛ no reto gua a onni akwanhwɛ biara sɛ Perdue awosu mu nhyɛso a ɛboro so na ɛde asiane ba no. Saa bere yi nso, ɔde nsakrae a ɛkorɔn sen biara no siee ne ho na ɔserewee. Ɔhwɛɛ Perdue, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma no kɔkɔbɔ hwɛ, nanso Nina tumi hui sɛ ɔreserew kakra dodo.
  
  Ɔkwan biara nni wiase no so, na osusuwii. Ɔresusuw ho ankasa!
  
  Ɔde anigye kɛse kae sɛ: "Sam."
  
  "Yiw, minim." Ɔbɛfa asau no na yɛrentumi nsiw no kwan," Sam buae a wanhwɛ no, na ɔda so ara serew de bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhwɛ sɛ n"adwene atu afra.
  
  Ɔsan kae sɛ: "Sam," na wantumi anhyehyɛ mmuae biara.
  
  Sam serewee sɛ: "Obetumi atɔ."
  
  Nanso Nina antumi ankora so bio. Bere a ɔhyɛɛ ne ho bɔ sɛ ɔbɛka n"adwene wɔ adamfofa ne obu kwan a ɛsen biara so no, ɔsɔre fii n"akongua so. Ne nipadua ketewaa no twaa ɔbenfo no sunsuma kɛse no mpoa. Migyina Masonic asɔredan no fasu no akyi wɔ ogya a ɛda wɔn ntam no anim.
  
  Ɔkasa tiae sɛ: "Wɔ obu a ɛfata nyinaa mu, Ɔbenfo, misusuw sɛ ɛnte saa." "Ɛnyɛ papa sɛ wɔde wɔn ho bɛto sikasɛm mu aguadi a ɛyɛ mmerɛw so bere a nneɛma no bo yɛ den saa no. Mede akokoduru ka sɛ ntease nnim sɛ mɛyɛ biribi a ɛte saa ho mfonini wɔ m"adwenem. Na ɛkame ayɛ sɛ metumi ama mo awerɛhyem, afi m"ankasa osuahu mu, sɛ nnipa a wonnim hwee, sɛ́ wɔyɛ adefo anaasɛ wonni bi no, ɛnyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛtetew wɔn ademude mu. Na akyinnye biara nni ho sɛ yenni bere mfa nhwehwɛ wɔn nyinaa na yɛde yɛn ho bɛhyɛ nsakrae a ɛyɛ ɔbrɛ mu ansa na wo Wizard no ahu wɔn."
  
  Nina bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkura ɛnne a ɛyɛ nwonwa mu, na ne nne a ɛyɛ hare no kyerɛ sɛ ɔrekyerɛ ɔkwan a ɛyɛ ntɛm ara kwa, bere a nokwarem no na ɔsɔre tia adwene no koraa. Misrifo mmarima no a na wɔnsua sɛ wobegye ɔbea bi a ɔwɔ hɔ mpo atom, na kampɛsɛ wɔbɛma no kwan ma ɔde ne ho ahyɛ nkɔmmɔbɔ bi mu no traa hɔ komm bere tenten bere a Perdue ne Sam kuraa wɔn home mu no.
  
  Ɛyɛɛ no nwonwa koraa sɛ Ɔbenfo. Imru buae sɛ: "Mepene so ankasa, Oduruyɛfo Gould. Ɛyɛ nkwaseasɛm koraa sɛ wobɛhwɛ eyi kwan, na kampɛsɛ wode ama wɔ bere ano."
  
  "Hwɛ," Perdue fii ase faa akansi no ho, na ɔtraa n"akongua no ano yiye, "M"ani sɔ wo dwen, me dɔfo Nina, na migye tom sɛ ɛte sɛ nea ɛyɛ akyirikyiri sɛ wobɛyɛ ade a ɛte saa. Nanso, ade biako a metumi adi ho adanse ne sɛ wontwitwa biribiara anaasɛ wɔmfa nyow da. Yebetumi de akwan horow adi dwuma de anya nea yɛpɛ. Sɛ ɛba saa a, migye di sɛ metumi akɔ wuranom binom nkyɛn na mede ama wɔn."
  
  Sam fi pon no fã foforo teɛɛm wɔ anifere kwan so sɛ: "Woredi me ho agoru." "Dɛn ne catch no? Ɛbɛyɛ sɛ biako wɔ hɔ, anyɛ saa a woabɔ dam koraa, akwakoraa."
  
  Perdue maa no awerɛhyem sɛ: "Dabi, Sam, merefi komam koraa." "Nkurɔfo, muntie me." Ɔpepepemfo no danee ne ho hwɛɛ ne wura no anim. "Sɛ wo, Ɔbenfo, betumi aboaboa ankorankoro kakraa bi a wɔwɔ abo a yehia no ho nsɛm ano a, metumi ama me aguadifo ne mmara kwan so adwumakuw ahorow atɔ saa abohene yi wɔ bo a ɛfata so a meremma me sikasɛm mu ahokyere. Wɔbɛma agyapade ho nkrataa no bere a onimdefo a wɔapaw no asi so dua sɛ ɛyɛ nokware awie no." Ɔmaa ɔbenfo no hwɛɛ dade a ɛmaa ahotoso bi a ɛte sɛ nea Sam ne Nina nhuu wɔ wɔn adamfo no mu bere tenten no hyerɛn. "Ɛno ne rub no, ɔbenfo."
  
  Nina serewee wɔ ne ntwea ketewa a sunsuma ne ogya wom no mu, na ɔfaa scone kakra bere a Perdue ne ne kan sɔretiafo no yɛɛ apam no. "Nea ɛkyeree ne sɛ bere a yɛsɛee nkonyaayifo no asɛmpatrɛw adwuma no akyi no, Ɔhene Salomo abohene no yɛ me dea wɔ mmara kwan so."
  
  Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Oyi ne me babarima.
  
  Mfiase no, ne ho dwiriw no, Ɔbenfo. Nkakrankakra Imru hui sɛ eyi yɛ ade a ɛfata. Ne nyinaa akyi no, na ɔntee abohene ho asɛm mpo da ansa na nsoromma mu ahwɛfo no rehu ɔbenfo no anifere. Ná onim yiye sɛ Ɔhene Salomo wɔ sika kɔkɔɔ ne dwetɛ bebree, nanso na onnim sɛ ɔhene no wɔ abohene, wɔn ankasa. Wɔ diamond a wotu a wohuu wɔ Tanis, wɔ Nil Delta atifi fam apuei mantam mu, ne mmeae afoforo a ebia obebua ɔhene no ho nsɛm bi akyi no, Ɔbenfo. Na ɛsɛ sɛ Imr gye tom sɛ eyi yɛ ade foforo ma no.
  
  "Yɛapene so, ɔbenfo?" - Perdue sii so dua, na ɔhwɛɛ ne dɔn no sɛnea ɛbɛyɛ a obenya mmuae.
  
  Nyansa mu no, ɔbenfo no penee so. Nanso, na ɔwɔ n"ankasa tebea horow. Ɔkae sɛ: "Misusuw sɛ eyi yɛ nyansa kɛse, Owura Perdu, na ɛboa nso." "Nanso mewɔ counteroffer bi a ɛte saa. Ne nyinaa akyi no, me nso mereboa Ɔtweaseɛ Awɛmfo no wɔ mmɔden a wɔbɔ sɛ wobesiw ɔsoro asiane a ɛyɛ hu ano no mu."
  
  "Mete aseɛ. Dɛn na wohyɛ nyansa?" - Perdue bisae.
  
  Ɔbenfo no sii so dua sɛ: "Damond a aka a enni mmusua a wɔwɔ sika wɔ Europa ne Asia nyinaa nsam no bɛyɛ Egypt Fam Atutuw Fekuw no dea." "Wɔn a mo brokers tumi siw wɔn no yɛ wo dea. Woka dɛn?
  
  Sam yɛɛ n"anim basabasa, na ɔsɔɔ no hwɛe sɛ ɔbɛfa ne nhoma a ɔde kyerɛw nsɛm no. "Ɔman bɛn mu na yebehu abohene afoforo yi?"
  
  Ɔbenfo a ɔyɛ ahantan no serew kyerɛɛ Sam, na ɔde anigye twaa ne nsa. "Sɛ yɛbɛka a, Owura Cleave, yegye di sɛ wɔasie wɔn wɔ amusiei bi a ɛne baabi a wo ne wo mfɛfo adwumayɛfo bɛyɛ aban adwuma a ɛyɛ hu yi ntam nware mu."
  
  "Wɔ Ethiopia?" Ajo kasae nea edi kan fi bere a ofii ase de nnuan a ɛyɛ dɛ a ɛwɔ n"anim no hyɛɛ n"ano no. "Wɔnnni Axum, owura. Metumi ama wo awerɛhyem. Me ne amanaman ntam fam tutu akuw ahorow a ɛwɔ ɔmantam no mu de mfe pii yɛɛ adwuma wɔ fam tutu mu."
  
  "Minim, Owura Kira," Ɔbenfo. Imru kaa no pintinn.
  
  Penekal de anibere bɔɔ amanneɛ sɛ: "Sɛnea yɛn tete nhoma ahorow kyerɛ no, wɔkyerɛ sɛ wɔasie abohene a yɛhwehwɛ no wɔ nkokorafie bi a ɛwɔ supɔw kronkron bi so wɔ Ɔtare Tana so."
  
  "Wɔ Ethiopia?" - Sam bisae. Bere a ɔyɛɛ n"anim animtiaabu a anibere wom no ho mmuaema mu no, ɔde ne nsa kyerɛɛ mu na ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Meyɛ Scotlandni. Minnim Afrika ho biribiara a enni Tarzan sini mu."
  
  Nina serewee. Ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Wɔka sɛ supɔw bi wɔ Ɔtare Tana so a wɔkyerɛ sɛ Ɔbaabun Maria gyee n"ahome bere a na ofi Misraim, Sam." "Ná wogye di nso sɛ wɔde Apam Adaka ankasa no siee ha ansa na wɔde reba Axum wɔ afe 400 Y.B.
  
  "M"ani agye w"abakɔsɛm mu nimdeɛ ho, Owura Perdue. Ebia da bi Oduruyɛfo Gould betumi ne People"s Heritage Movement ayɛ adwuma? Ɔbenfo a ɔbenfo. Imru serewee. "Anaasɛ Egypt Fam Fam Atutuw Fekuw no mpo anaasɛ ebia Cairo Sukuupɔn mpo?"
  
  Ɔde ayamye powee sɛ: "Ebia sɛ bere tiaa mu ɔfotufo, Ɔbenfo." "Nanso m"ani gye nnɛyi abakɔsɛm ho, titiriw Germany Wiase Ko II abakɔsɛm."
  
  Obuae sɛ: "Ah." "Ɛyɛ mmɔbɔ." Eyi yɛ bere a ɛyɛ sum na ɛyɛ atirimɔdensɛm araa ma ɛsɛ sɛ wode wo koma ma. Mede akokoduru bisa nea eyi da no adi wɔ wo koma mu?"
  
  Nina maa n"ani so, na obuae ntɛmntɛm. "Eyi kyerɛ ara ne sɛ misuro sɛ abakɔsɛm mu nsɛm a esisi wɔ baabi a ɛhaw me no bɛsan aka bio."
  
  Ɔbenfo tenten a ne honam ani yɛ tuntum no hwɛɛ oduruyɛfo ketewaa a ne honam ani yɛ marble a ɔne no bɔ abira no ase, na n"aniwa ayɛ no ma ankasa na ne ho yɛ hyew. Ná Perdue suro amammerɛ mu animguase foforo a efi ne dɔfo Nina hɔ, enti otwaa osuahu ketewaa a ɛne sɛ ɔde abusuabɔ bi sii ɔne ɔbenfo no ntam no mu. Imru.
  
  "Ɛyɛ ɛnde," Perdue bɔɔ ne nsam na ɔserewee. "Momma yenni kan mfi ase anɔpa."
  
  Nina penee so sɛ: "Yiw. "Ná mabrɛ sɛ ɔkraman, na wimhyɛn no a ɛkyɛe no nso anyɛ me mfaso biara."
  
  Ɔkasafo no penee so sɛ: "Yiw, wim nsakrae yɛ basabasa koraa wɔ wo kurom Scotland."
  
  Wɔde ahopere fii nhyiam no ase, na ɛmaa nsoromma mu hwɛfo dedaw no tee nka sɛ wɔn ho atɔ wɔn wɔ wɔn mmoa no ho, na Ɔbenfo. M"ani agye ademude hwehwɛ a ɛreba no ho. Ajo twee ne ho sɛ ɔbɛma Nina akɔ taksi no mu bere a Sam kyeree Perdue no.
  
  "So wokyeree eyinom nyinaa wɔ kasɛt so?" - Perdue bisae.
  
  Sam sii so dua sɛ: "Yiw, apam no nyinaa." "Enti afei yɛrewia nneɛma afi Ethiopia bio?" - bisae a ne ho nni asɛm, na ohui sɛ ne nyinaa yɛ aseresɛm na ɛyɛ serew.
  
  Perdue serewee anifere kwan so sɛ: "Yiw," na ne mmuae no maa obiara a ɔwɔ n"adwumakuw no mu adwene tu frae. "Nanso saa bere yi de yɛrewia ade ama Black Sun."
  
  
  25. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Anyame no Alchemy
  
  
  
  Antwerp, Belgium, na ɛwɔ hɔ
  
  
  Ná Abdul Raya nam abɔnten bi a nnipa pii fa so wɔ Berchem, mpɔtam bi a ɛyɛ nwonwa wɔ Flemish mantam mu wɔ Antwerp. Ná ɔrekɔ tete nneɛma ho ɔbenfo bi a wɔfrɛ no Hannes Vetter, Flemishni bi a onim abo a ɛsom bo denneennen no fie adwuma. Nea ɛka ne nneɛma a ɔboaboaa ano no bi ne tete nneɛma ahorow a efi Misraim, Mesopotamia, India ne Russia, a wɔde rubies, emerald, diamond ne safir ayɛ ne nyinaa. Nanso na Raya mfa mfe a Vetter nneɛma a wɔaboaboa ano no adi anaasɛ ɛho yɛ na no ho kɛse. Ade biako pɛ na na n"ani gye ho, na ade yi mu biako pɛ na na ohia.
  
  Ná Wetter ne Raya akasa wɔ telefon so nnansa a atwam ni, ansa na nsuyiri no refi ase anibere so. Wɔtow sika a ɛyɛ nwonwa de hwehwɛɛ mfonini bi a ɛyɛ atirimɔdensɛm a efi Indiafo a na ɛwɔ Wetter nneɛma a waboaboa ano no mu. Ɛwom sɛ osii so dua sɛ ɛnyɛ nea wɔtɔn ade pɔtee yi de, nanso wantumi ampow Rai a ɔde maa no wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so no. Ɔdetɔfo no huu Wetter wɔ eBay, nanso efi nea Wetter sua fii nkɔmmɔ a ɔne Raya kasae mu no, na Misrini no nim tete adwinni ho nsɛm pii na onni mfiridwuma ho hwee.
  
  Nsuyiri ho kɔkɔbɔ akɔ soro wɔ Antwerp ne Belgium nyinaa wɔ nna kakraa a atwam no mu. Wɔ mpoano hɔ nyinaa, efi Le Havre ne Dieppe a ɛwɔ France kosi Terneuzen a ɛwɔ Netherlands no, wotuu afie fii afie mu bere a ɛpo mu nsu kɔɔ so kɔɔ soro a wontumi nni so no. Esiane sɛ na Antwerp akɔ mfinimfini nti, na asase a ɛkɔ nsu ase dedaw a ɛwɔ Sunken Land of Saftinge no ayera dedaw esiane asorɔkye nti. Nkurow afoforo te sɛ Goes, Vlissingen ne Middelburg nso, asorɔkye no yiri faa wɔn, kosii The Hague.
  
  Raya serewee, na na onim sɛ ɔno ne wim tebea ho akwan a wɔfa so yɛ kokoam a atumfoɔ no ntumi nhu no wura. Wɔ mmɔnten so no ɔkɔɔ so hyiaa nkurɔfo a wɔde anigye rekasa, wɔresusuw nneɛma ho, na na po mu nsu a ɛkɔ soro a ɛrenkyɛ na nsu ayiri Alkmaar ne North Holland nkae no wɔ da a edi hɔ no mu no abɔ wɔn hu.
  
  Ɔtee sɛ ɔbea bi a wadi mfe mfinimfini reka akyerɛ ne kunu wɔ cafe no akyi sɛ: "Onyankopɔn retwe yɛn aso." "Ɛno nti na eyi ba no. Eyi ne Onyankopɔn abufuw."
  
  Ná ɛte sɛ nea ne kunu ho adwiriw no te sɛ ɔno, nanso ɔbɔɔ mmɔden sɛ obenya awerɛkyekye wɔ nsusuwii mu. "Matilda, ma wo ho dwo wo. Ebia ɛyɛ abɔde mu adeyɛ ara kwa a wim tebea mu nnipa no antumi amfa saa radar ahorow yi annye," na ɔsrɛɛ.
  
  "Nanso dɛn ntia?" - a osii so dua. "Onyankopɔn, Martin, apɛde na ɛde abɔde mu nneɛma ba. Eyi yɛ ɔsoro asotwe."
  
  Ne kunu bɔɔ n"ano sɛ: "Anaa ɔsoro bɔne," na ɛmaa ne yere nyamesomfo no ho dwiriw no.
  
  "Wobɛyɛ dɛn aka saa?" - teateaam, bere a Raya nantew twaam no ara pɛ. "Dɛn nti na Onyankopɔn de bɔne bɛba yɛn so?"
  
  Abdul Raya teɛɛm denneennen sɛ: "Oo, mintumi nsiw eyi ano." Ɔdanee ne ho kɔkaa ɔbea no ne ne kunu ho. N"anim a ɛyɛ soronko, ne nsa a ɛte sɛ nsateaa, n"anim a ano yɛ nnam na ɛyɛ nnompe ne n"ani a akɔ fam no maa wɔn ho dwiriw wɔn. "Madam, bɔne mu fɛ ne sɛ, nea ɛnte sɛ papa no, bɔne nhia biribi a enti ɛsɛ sɛ ɛde ɔsɛe ba. Bɔne no mu ade titiriw ankasa ne ɔsɛe a wɔhyɛ da sɛe de hwehwɛ anigye kronn a ɛwɔ saa yɛ mu. Mema wo aha." Bere a ɔde mmirika rekɔ no, ɔbarima no ne ne yere gyinaa hɔ a wɔn ho adwiriw wɔn, na ne fã kɛse no ara wɔ n"adiyisɛm no ho, nanso akyinnye biara nni ho sɛ ne honam ani hwɛbea nso.
  
  Wɔde kɔkɔbɔ ahorow kɔmaa television dwumadibea ahorow wɔ baabiara, bere a amanneɛbɔ ahorow a ɛfa nsuyiri a wowuwui ho no kaa amanneɛbɔ afoforo a efi Mediterranea po no ano, Australia, South Africa ne Amerika Kesee Fam a ɛfa nsuyiri a ɛrehunahuna ho no ho. Japan hweree emu nnipa fã bere a nsupɔw a enni ano memee wɔ nsu ase no.
  
  "Oo, twɛn, m"adɔfo," Raya de anigye too dwom, na ɔrebɛn Hannes Vetter fie, "eyi ne nsu no nnome. Wohu nsu wɔ baabiara, ɛnyɛ po mu nko. Twɛn, Kunospaston a wahwe ase no yɛ nsu mu honhommɔne. Wubetumi amene w"ankasa wo aguaree mu!"
  
  Eyi ne nsoromma bi asehwe a etwa to a Ofa hui bere a Penekal tee po mu nsu a ɛrekɔ soro wɔ Misraim ho asɛm no. Nanso na Raya nim nea ɛrebɛba, efisɛ ɔno ne basabasayɛ yi ho ɔdansifo. Ɔkɔmfoɔ a na wabrɛ no hwehwɛɛ sɛ ɔbɛkae adesamma wɔn hia a wɔn ho nhia wɔ Amansan no ani so, aniwa a enni ano a ɛhyerɛn wɔ wɔn so anadwo biara no ara kwa. Na nea ɛsen ne nyinaa no, n"ani gyee ɔsɛe tumi a odi so ne mmerantebere mu anigye a ɛne sɛ ɔno nkutoo na onim nea enti a ɔyɛe no ho.
  
  Nokwarem no, na nea etwa to no yɛ n"adwene wɔ nsɛm ho ara kwa. Bere a etwa to a ɔkaa nimdeɛ kyerɛɛ adesamma no, ɛde Mfiridwuma mu Ɔsesɛw bae. Ɛno akyi no, na enhia sɛ ɔyɛ pii. Nnipa huu nyansahu wɔ ɔkwan foforo so, engine besii kar dodow no ara ananmu, na na mfiridwuma hwehwɛ sɛ Asase mogya kɔ so si akan wɔ ɔkwan a etu mpɔn so wɔ mmirikatu a wɔde bɛsɛe aman afoforo wɔ tumi, sika, ne adannandi ho akansi no mu. Sɛnea ɔhwɛɛ kwan no, nnipa de nimdeɛ dii dwuma de ɔsɛe bae-anim a ɛyɛ dɛ a wɔde twitwiw bɔne a wɔayɛ honam mu. Nanso akodi a ɛkɔ so mpɛn pii ne adifudepɛ a ɛyɛ monotonous no yɛɛ Raya mfonoe, enti osii gyinae sɛ ɔbɛyɛ biribi a ɛboro so... biribi a ɛyɛ pintinn... de adi wiase no so.
  
  "Owura Raya, ɛyɛ anigye yiye sɛ mahu wo. Hannes Wetter, wɔ wo som mu." Tete nneɛma tɔnfo no serewee bere a ɔbarima a ɔyɛ nwonwa no foroo atrapoe no kɔɔ n"anim pon no so no.
  
  Raya kyiaa no fɛfɛɛfɛ, na ɔwosow ɔbarima no nsa sɛ: "Awia pa, Owura Vetter." "Mehwɛ kwan sɛ menya m"akyɛde."
  
  "Ɛno ara. Bra mu," Hannes buae brɛoo, na ɔserewee fi aso so kɔɔ aso so. "Me sotɔɔ no wɔ dan ase. Wo ni. " Ɔyɛɛ Raya sɛnkyerɛnne sɛ onni antweri bi a ɛyɛ fɛ yiye a wɔde agude a ɛyɛ fɛ na ne bo yɛ den asiesie so wɔ gyinabea ahorow a ɛkɔ fam wɔ abrannaa no so no so. Wɔ wɔn atifi, wɔ mframa a ɛyɛ hare a ɛwɔ fan ketewa a Hannes de ma nneɛma yɛ nwini ase no, na nneɛma bi a wɔanwene hyerɛn.
  
  "Eyi yɛ beae ketewaa bi a ɛyɛ anigye. Ɛhe na w"afɛfo wɔ? Raya bisae sɛ. Hannes ho dwiriw no kakra wɔ asɛmmisa no ho, nanso ɔfaa no sɛ Misrini no pɛ sɛ ɔyɛ nneɛma wɔ ɔkwan dedaw no so ara kwa.
  
  Hannes kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "M"atɔfo taa kra nneɛma wɔ Intanɛt so na yɛde nneɛma no mena wɔn."
  
  "Wɔgye wo di?" - a oye teateaa Wizard no de ahodwiriw a efiri akoma mu. "Ɔkwan bɛn so na wotua wo ka? Na wɔyɛ dɛn hu sɛ wobedi w"asɛm so?"
  
  Ɔtɔnfo no maa ɔserewee a n"adwene atu afra. "Saa kwan yi so no, Owura Raya. Wɔ m"adwumayɛbea hɔ. Meyɛɛ m"adwene sɛ megyaw ahosiesie a wobisae no wɔ hɔ. Wɔwɔ baabi a wofi, enti wɔama wo awerɛhyem sɛ wo adetɔ no yɛ nokware," saa na Hannes buae wɔ nidi mu. "Me laptop ni."
  
  "Wo deɛ dɛn?" - a esum mu nkonyaayifo a ɔwɔ suban pa no bisae wɔ awɔw mu.
  
  "Me laptop no?" Hannes san kae bio, na ɔde ne nsa kyerɛɛ kɔmputa no so. "Ɛhe na wubetumi de sika afi wo akontaabu mu de atua nneɛma ho ka?"
  
  "FA HO!" Raya tee ase. "Nokwarem no, yiw." Kafra. Me deɛ, madi anadwo tenten."
  
  "Mmea anaa bobesa?" Hannes a n"ani agye no serewee.
  
  "Misuro sɛ menam. Woahu, seesei a manyin no, ɛyɛ ɔbrɛ kɛse mpo," Raya hyɛɛ no nsow.
  
  "Menim. Minim eyi yiye dodo," saa na Hannes kae. "Mitu mmirika a ɛyɛ den bere a na meyɛ abofra no, na seesei mepere sɛ mɛforo antweri a minnyina sɛ mɛhome. Ɛhe na na wonam?"
  
  "Ghent na ɔkyerɛwee. Na mintumi nna, enti mefaa nantew kɔsraa wo," Raya kyerɛkyerɛɛ mu wɔ ɔkwan a ɛyɛ nokware so, na ɔde ahodwiriw hwɛɛ adwumayɛbea hɔ.
  
  "Kafra?" Hannes de ahomegyeɛ guu mu. "So wonantew fii Ghent kɔɔ Antwerp? Kilomita aduonum a ɛyɛ nwonwa?"
  
  "Aane".
  
  Hannes Vetter ho dwiriw no, nanso ɔhyɛɛ no nsow sɛ na ɛte sɛ nea nea ɔrehwehwɛ no no honam ani hwɛbea yɛ nwonwa koraa, obi a na ɛte sɛ nea nneɛma dodow no ara nhaw no.
  
  "Ɛyɛ nwonwa. Wopɛ sɛ wonom tii bi?
  
  Raya kae denneennen sɛ: "Mɛpɛ sɛ mihu mfonini no."
  
  Hannes kae sɛ: "Oo, nokwarem no," na ɔkɔɔ ɔfasu no so sikakorabea hɔ sɛ ɔrekɔyi ohoni bi a ne kɛse yɛ nsateakwaa dumien. Bere a ɔsan bae no, Raya aniwa tuntum no huu abohene asia a ɛyɛ pɛ a wɔde asie aboɔden abo po a ɛka bom yɛ ohoni no akyi fã no mu ntɛm ara. Ná ɛyɛ ɔbonsam a ne ho yɛ abofono, na ne sẽ da hɔ na ne ti nhwi tuntum atenten. Wɔde asonse tuntum na ɛyɛɛ ade no, na na ɛwɔ afã abien wɔ anim titiriw no afã biara, ɛwom sɛ na ɛwɔ nipadua biako pɛ de. Wɔde daimond sii afã biara moma so.
  
  Raya de serew a ɛyɛ yare kae sɛ: "Te sɛ me no, ɔbonsam ketewa yi ho yɛ tan mpo wɔ asetra ankasa mu," na ogyee ohoni no fii Hannes bi a ɔreserew hɔ. Ná nea ɔtɔn no no nni adwene biara sɛ ɔbɛkasa atia nea ɔtɔɔ no no adwene efisɛ na ɛyɛ nokware kɛse. Nanso Rai anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no gyee ne ho a na ɔwɔ sɛ ɔfata no fii aniwu mu. "Dɛn nti na ɛwɔ afã anum? Ɛno nkutoo na ɛbɛdɔɔso sɛ ɛbɛma wɔn a wɔbɛhyɛn mu no asiw wɔn kwan."
  
  Hannes a na ne ho pere no sɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ mfiase no mu no kae sɛ: "Oo, ɛno." "Sɛ yegyina ne mfiase bu atɛn a, kan no na ɛwɔ wuranom baanu pɛ. Ɔhene bi a ofi Sudan nyaa wɔn wuranom wɔ afeha a ɛto so abien no mu, nanso ɔkae sɛ wɔadome wɔn, enti ɔde maa asɔre bi a ɛwɔ Spain bere a na ɔsatu bi rekɔ so wɔ Alboran Po a ɛbɛn Gibraltar no mu."
  
  Raya de n"anim a ɛyɛ basaa hwɛɛ ɔbarima no. "Enti ɛno nti na ɛwɔ afã anum no?"
  
  Hannes serewee sɛ: "Dabi, dabi, dabi." "Meda so ara rekɔ hɔ. Wɔde Indiafo nyame bɔne Ravana yɛɛ saa ahosiesie yi nhwɛso, nanso na Ravana wɔ ti du, enti ɛbɛyɛ sɛ na ɛyɛ onyame-hene no ho asɛm a ɛnteɛ."
  
  "Anaasɛ ɛnyɛ onyame-hene no koraa," Raya serewee, na ɔkan abohene a aka no sɛ Anuanom Mmea Bason no mu baanum, ahonhommɔne a wofi Ɔhene Salomo Apam mu.
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?" - Hannes bisae.
  
  Raya sɔre gyinaa ne nan so, na na ɔda so ara serew. Ɔde ɛnne a ɛyɛ brɛoo na ɛyɛ nkyerɛkyerɛ kae sɛ, "Hwɛ."
  
  Mmiako mmiako, ɛmfa ho sɛ tete nneɛma ho ɔbenfo no kasa tiae denneennen no, Raya de ne kotoku mu sekan yii daimond biara kosii sɛ onyaa asia wɔ ne nsateaa mu. Ná Hannes nnim nea enti a ɔyɛɛ saa, nanso na ɔhɔho no ho suro no dodo sɛ ɔbɛyɛ biribiara de asiw no kwan. Ehu bi a ɛrewea kaa no, te sɛ nea ɔbonsam no ankasa gyina n"anim, na wantumi anyɛ hwee sɛ ɔbɛhwɛ, sɛnea ne nsrahwɛfo no sii so dua no. Misrini tenten no boaboaa abohene no ano guu ne nsateaa mu. Te sɛ nkonyaayifo a ɔhwɛ dan mu wɔ apontow bi a ne bo nyɛ den ase no, ɔde abo no kyerɛɛ Hannes. "Woahu eyi?"
  
  Hannes sii so dua, na fifiri ayɛ ne moma so nsu sɛ: "Y-yiw."
  
  Raya de nsɛm a ɛte sɛ ɔyɛkyerɛfo kae sɛ: "Eyinom yɛ anuanom mmea baason no mu baanum, adaemone a Ɔhene Salomo kyekyeree wɔn sɛ wɔnsi n"asɔrefie." "Na wɔn asɛyɛde sɛ wotutu Yerusalem Asɔrefie no fapem."
  
  Hannes piapiaa mu sɛ: "Ɛyɛ anigye," na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkasa pɛpɛɛpɛ na wammɔ hu. Nea nea ɔrehwehwɛ no ka kyerɛɛ no no yɛ nea ntease nnim na ɛyɛ hu, na wɔ Hannes ani so no, ɛmaa ɔbɔɔ dam. Eyi maa onyaa ntease a obegyina so asusuw sɛ ebia Raya yɛ asiane, enti ɔne no dii agoru mprempren. Ohui sɛ ebia ɔrentua no ka wɔ ade a wɔde ayɛ nneɛma no ho.
  
  "Yiw, ɛyɛ anigye yiye, Owura Vetter, nanso wunim nea ɛyɛ anigye ankasa?" - Raya bisae bere a Hannes hwɛɛ no pefee. Raya de ne nsa foforo twee Celeste fii ne kotoku mu. Ná ne nsa atenten no a ɛyɛ mmerɛw na ɛtwetwe no yɛ fɛ yiye sɛ wobɛhwɛ, te sɛ ballet asawfo de. Nanso Rai ani yɛɛ sum bere a ɔde ne nsa abien no boom no. "Afei wobɛhwɛ biribi a ɛyɛ anigye ankasa. Frɛ no alchemy; Nsusuwii Kɛse no mu aduruyɛ, anyame a wɔsakra no!" Raya sui wɔ dede a edii akyi bae a efi afanu nyinaa bae no ho. Wɔ ne nsateaa a ɛyɛ tratraa ne ne nsateaa a wɔabɔ no ntam no, na hann kɔkɔɔ bi wɔ hɔ. Ɔmaa ne nsa so, na ɔde ahantan daa tumi a ne nnuru a ɛyɛ nwonwa no wɔ adi kyerɛɛ Hannes a ɔde ehu kuraa ne moma so no.
  
  Raya de anigye bisae sɛ: "Twentwɛn komayare yi ase, Owura Vetter, kosi sɛ wubehu w"ankasa w"asɔredan no fapem." "Hwɛ!"
  
  Saa ahyɛde a ɛyɛ hu yi sɛ ɔbɛhwɛ no dɔɔso dodo ma Hannes Vetter, na ɔmemee fam, na ɔkyekyeree ne moma so a na ɛreyɛ ayɛ mmerɛw no. Wɔ n"atifi no, Ɔkɔmfo bɔne no ani gyee hann kɔkɔɔ a ɛwɔ ne nsam no ho bere a Celeste hyiaa anuanom abohene asia no, na ɛmaa wɔtow hyɛɛ wɔn so no. Asase no fii ase wosow wɔ wɔn ase, na asasewosow no danee ɔdan a na Hannes te mu no adum a ɛboa no. Ɔtee sɛ ahwehwɛ rebubu bere a asasewosow no reyɛ kɛse no, na kɔnkrit ne dade abaa akɛse a ɛrebubu akɔ fam.
  
  Wɔ abɔnten no, asasewosow dwumadi no kɔɔ soro mpɛn asia, na ɛwosow Antwerp nyinaa sɛ asasewosow no mfinimfini, na afei ɛwea faa asase ani kɔɔ mmeae nyinaa. Ankyɛ na ɛsɛ sɛ wodu Germany ne Netherlands na wɔsɛe Atifi Po no po ase. Raya nyaa nea ohia fii Hannes hɔ, na ogyaw ɔbarima a na ɔrewu no wɔ ne fie amamfõ ase. Ná ɛsɛ sɛ nkonyaayifo no de ahopere kɔ Austria kɔhyia ɔbarima bi a ɔwɔ Salzkammergut mantam mu a ɔkyerɛ sɛ ɔno na ɔwɔ ɔbo a wɔhwehwɛ sen biara wɔ Celeste akyi.
  
  "Yɛbɛhyia nnansa yi ara, Owura Karsten."
  
  
  26. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Yɛgyae ɔkraman no wɔ Ɔwɔ no so
  
  
  Nina de ne beer a etwa to no guu fam ansa na Hercules no fii ase twaa beae bi a wɔde si fam bere tiaa bi a ɛbɛn Dansha ayaresabea a ɛwɔ Tigray mantam mu no ho hyiae. Ná ɛyɛ, sɛnea na wɔayɛ nhyehyɛe no, anwummere anɔpatutuutu. Ɛdenam n"aboafo a wɔhwɛ so no mmoa so no, Perdue nyaa kwan nnansa yi sɛ ɔde wimhyɛn kwan a wɔagyaw hɔ no bedi dwuma bere a ɔne Patrick susuw ɔkwan a wɔbɛfa so ayɛ ho no. Patrick faa no sɛ ɔbɛbɔ ɔsraani panyin no amanneɛ. Yimen, sɛnea na ɛyɛ n"asɛyɛde sɛ ɔyɛ n"ade sɛnea apam a Perdue asɛnni kuw no ne Ethiopia aban ne n"ananmusifo yɛe no te.
  
  Ɔkae sɛ: "Monom nsa, mmarima. "Yɛwɔ atamfo akyi mprempren..." ɔde n"ani kyerɛɛ Perdue, "... bio." Ɔtenaa ase bere a wɔn nyinaa buee wɔn beer a etwa to a ɛyɛ nwini ansa na wɔresan de Adaka Kronkron no akɔ Axum no. "Enti, sɛnea ɛbɛyɛ a mɛma emu ada hɔ ara kwa. Paddy, adɛn nti na yensi fam wɔ wimhyɛn gyinabea kɛse a ɛwɔ Axum no?"
  
  Sam de n"ani kyerɛɛ baabi sɛ: "Efisɛ ɛno ne nea wɔn, obiara a wɔyɛ no, hwɛ kwan." "Biribiara nni hɔ a ɛte sɛ nhyehyɛe a wɔsakra no ntɛm ara na ama ɔtamfo no akɔ so atra ne nansoaa so."
  
  Ɔbuae sɛ: "Nanso woka kyerɛɛ Yimen."
  
  "Yiw, Nina. Nanso wɔremmɔ ɔmanfo a wɔnyɛ asraafo ne fam tutufo dodow no ara a wɔn bo afuw yɛn no amanneɛ ntɛm ara sɛ wɔmmra ha nyinaa," Patrick kyerɛkyerɛɛ mu. "Bere a wɔbɛfa anom asɛm so adu ha no, yɛbɛkɔ Bepɔw Yeha so, faako a Perdue huu Adaka Kronkron no. Yɛde lɔre a "Asina Abien ne Fa" a wɔanhyɛ agyirae a enni kɔla anaa agyiraehyɛde biara a wotumi hu mu na ɛbɛfa, na ɛkame ayɛ sɛ Ethiopia ɔman mma ntumi nhu yɛn." Ɔne Perdue sesaa serew.
  
  Obuae sɛ: "Ɛyɛ kɛse." "Nanso dɛn nti na ha sɛ ɛho hia sɛ wubisa a?"
  
  "Wiɛ," Patrick de ne nsa kyerɛɛ asase mfonini a ɛwɔ kanea a ɛyɛ mmerɛw a wɔde asisi hyɛn no atifi ase no so, "wubehu sɛ Dansha wɔ bɛyɛ mfinimfini, wɔ Axum ntam fã, wɔ ha," ɔde ne nsa kyerɛɛ kurow no din na ɔde ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade no ano tuu mmirika faa krataa no so benkum ne fam. "Na wo botae ne Ɔtare Tana, ha yi ara, Axum anafo fam atɔe."
  
  "Enti, yɛde adaka no to fam ara pɛ na yɛkɔ fam mmɔho abien?" - Sam bisae, ansa na Nina renya bere agye akyinnye sɛ Patrick de asɛmfua "wo" dii dwuma sen sɛ ɔde "yɛn" bedi dwuma.
  
  Perdue serewee sɛ: "Dabi, Sam, yɛn dɔfo Nina bɛka wo ho wɔ akwantu bi mu akɔ Tana Kirkos, supɔw a abohene no wɔ so no. Saa bere yi de, me ne Patrick, Ajo de Adaka Kronkron no bɛkɔ Axum, akɔ so akɔ Ethiopia Aban ne Yimenufo anim."
  
  "Twɛn, dɛn?" Nina de ahopopo bɔɔ ne mu ase, na ɔkyeree Sam asen bere a ɔde ne ho too n"anim, na ɔde n"anim butubutuw fam no. "Me ne Sam nko ara na yɛrekɔwia damn diamonds no?"
  
  Sam serewee. "M'ani gye ho".
  
  Ɔteɛɛm sɛ: "Oh, fuck off," na ɔde ne ho too wimhyɛn no yafunu so bere a ɛrebɔ denneennen ayɛ no nhoma mmobɔwee, na na ɔresiesie ne ho sɛ obesi fam no.
  
  "Bra, Oduruyɛfo Gould. Ɛnyɛ sɛ eyi bɛma yɛagye bere a yɛde bɛkɔ akɔma Misrifo nsoromma ahwɛfo no nko, na mmom ɛbɛyɛ kataso a eye sen biara nso," saa na Perdue hyɛɛ nkuran.
  
  Ɔde n"anim yɛɛ kusuu, na ɔde n"anofafa a ayɛ ma no miaa toa no kɔn mu sɛ: "Na ade a edi hɔ a wunim ne sɛ wɔbɛkyere me na mabɛyɛ Oban tefo a wagye dimmɔne sen biara bio."
  
  "Wofi Oban anaa?" - wimhyɛnkafoɔ no bisaa Nina, a wandane ne ho berɛ a ɔrehwɛ controls a ɛwɔ n"anim no.
  
  Obuae sɛ: "Yiw."
  
  "Ɛyɛ hu wɔ saa nnipa a wofi wo kurom no ho, hey? Aniwu bɛn ara ni," saa na wimhyɛnkafo no kae.
  
  Perdue ne Sam nso ne Nina yɛɛ perked up, na wɔn baanu nyinaa adwene tu frae te sɛ ɔno. "Nnipa bɛn na?" - a obisae. "Dɛn na asi?"
  
  Wimhyɛnkafo no kae sɛ: "Oo, mihuu eyi wɔ atesɛm krataa mu wɔ Edinburgh bɛyɛ nnansa a atwam ni, ebia ɛkyɛn saa." "Oduruyɛfo no ne ne yere wuwui wɔ kar akwanhyia mu. Wɔmenee wɔn wɔ Loch Lomond bere a wɔn kar no hwee nsu mu anaa biribi a ɛte saa mu akyi."
  
  "Oh me Nyankopɔn!" - teɛɛm, na ɛte sɛ nea ehu aka no. "So wuhuu edin no?"
  
  Ɔteɛɛm wɔ engine ahorow no dede no so sɛ: "Yiw, ma minsusuw ho." "Yɛda so ara kae sɛ ne din ne nsu wɔ biribi yɛ, wunim? Anwonwasɛm ne sɛ wɔmene nsu, wunim? Uh..."
  
  "Mpoano?" - piapiaa mu, na ɔpɛ paa sɛ ohu, nanso na osuro sɛ obesi so dua biara.
  
  "Ɛno ara ne no! Yiw, Beach, ɛno ara ne no. Oduruyɛfo Beach ne ne yere," na ɔde ne nsateaa kɛse ne ne nsateaa a ɛyɛ ring no twaa mu ansa na ɔrehu nea enye koraa. "O me Nyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ na wɔnyɛ wo nnamfo."
  
  Nina teɛɛm guu ne nsam sɛ: "Oo, Yesu."
  
  Wimhyɛnkafo no paa kyɛw bere a ɔdanee ne ho sɛ obesi fam wɔ sum a ɛyɛ den a abu so wɔ Afrika Atifi fam nyinaa nnansa yi no mu no sɛ: "Mepa wo kyɛw paa, Oduruyɛfo Gould." "Ná minni adwene biara sɛ woante."
  
  Ɔhome a na ne werɛ ahow sɛ: "Ɛnyɛ hwee." "Nokwarem no, na wunni ɔkwan biara a wobɛfa so ahu sɛ minim wɔn ho asɛm. Biribiara ye. Biribiara ye".
  
  Nina ansu, nanso na ne nsa rewosow, na awerɛhow ayɛ nwini wɔ n"ani so. Perdue de ne nsa biako yɛɛ no atuu. Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae, na ɔde ne sẽ twitwiw afobu a ɛyɛɛ ne koma ayayade no ho asɛm sɛ: "Wunim, sɛ mankɔ Canada na mamfa saa adwene a ɛyɛ basaa a ɛma wɔkyeree no yi nyinaa bae a, anka wɔrenwuwu mprempren."
  
  Sam kasa tiae brɛoo sɛ: "Nkwaseasɛm, Nina." "Wunim sɛ eyi yɛ nkwaseasɛm, ɛnte saa? Saa Nasi ɔkwasea no bɛda so ara akum obiara a ɔwɔ ne kwan so akɔ..." Sam gyaee sɛ ɔbɛka nea ɛda adi pefee a ɛyɛ hu no, nanso Perdue wiee de asodi no too no so. Patrick yɛɛ komm na osii gyinae sɛ ɔbɛtra hɔ saa mprempren.
  
  Perdue de ehu bɔɔ n"ano wɔ ne bɔneka mu sɛ: "Ɛrekɔ sɛe me." "Ɛnyɛ wo mfomso, me dɔfo Nina. Sɛnea ɛte daa no, biakoyɛ a wo ne me yɛe no maa wobɛyɛɛ obi a ne ho nni asɛm, na Oduruyɛfo Beach ho a ɔde hyɛɛ me gye a megyee me no twee n"abusua adwene. Yesu Kristo! Meyɛ owu ho sɛnkyerɛnne a nantew ara kwa, ɛnte saa? "ɔde ne ho mu nhwehwɛmu kae sen ne ho mmɔbɔ.
  
  Ogyaee Nina nipadua a na ɛrepopo no, na bere tiaa bi no, ɔpɛe sɛ ɔtwe no san n"akyi, nanso ogyaw no maa n"adwene. Ná Sam tumi te ase yiye sɛ eyi tuaa ne nnamfo baanu no nyinaa tow sɛnea ɛfata. Ɔhwɛɛ Ajo a na ɔte ne di nhwɛanim no bere a wimhyɛn no ntwahonan no de Hercules ahoɔden bɔɔ wimhyɛn kwan dedaw no asphalt a apaapae na ayɛ frɔmfrɔm kakra no mu no. Misrini no bɔɔ n"ani brɛoo paa, na ɔyɛɛ Sam sɛnkyerɛnne sɛ onnye n"ahome na ɔnyɛ n"ade ntɛm saa.
  
  Sam de ne ti too fam komm na n"adwene siesiee ne ho maa akwantu a ɛreba a ɔbɛkɔ Ɔtare Tana no. Ankyɛ na Super Hercules gyaee nkakrankakra, na Sam huu Perdue sɛ ɔrehwɛ Adaka Kronkron nkaedum no denneennen. Ná ɔdepamfo ɔpepepemfo a ne ti nhwi yɛ dwetɛ no ani nnye sɛnea na ɛte kan no bio, na mmom ɔtraa ase dii awerɛhow wɔ abakɔsɛm mu nneɛma a n"ani gye ho kɛse no ho, na na ne nsa a wɔakyekyere no sɛn n"asen ntam a ɛnyɛ den. Sam homee denneennen. Ná eyi ne bere a enye koraa a ɛsɛ sɛ wobisabisa nsɛm a ɛnyɛ nokware, nanso na ɛyɛ nsɛm a ɛho hia yiye nso a ohia. Bere a Sam paw bere a ɔde anifere sen biara a obetumi de adi dwuma no, ɔde n"ani kyerɛɛ Patrick a na ɔyɛ komm no ansa na ɔrebisa Perdue sɛ, "Me ne Nina wɔ kar a yɛde bɛkɔ Ɔtare Tana, Perdue?"
  
  "Wo te aseɛ." Eyi yɛ Volkswagen ketewaa bi a wontumi nhu. Mewɔ anidaso sɛ ɛrenhaw wo," Perdue kae wɔ mmerɛwyɛ mu. Nina aniwa a ɛyɛ nsu no san n"akyi na ɛbɔɔ mmɔden bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obesiw ne nusu ano ansa na wafi wimhyɛn kɛse no mu no. Ɔfaa Perdue nsa na ɔde piapiaa mu. Ne nne wosow bere a ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ no no, nanso na ne nsɛm no anhaw no kɛse . "Nea yebetumi ayɛ mprempren ara ne sɛ yɛbɛhwɛ sɛ ɔkwasea a n"anim abien no benya nea ɛfata no, Perdue. Nkurɔfo ne wo di nkitaho efisɛ wo, efisɛ w"ani gye asetra ho na w"ani gye nneɛma a ɛyɛ fɛ ho. Wode wo nyansa, wo nneɛma a woayɛ no bue kwan kɔ asetra pa mu."
  
  Wɔ ne nne a ɛyɛ nwonwa no akyi no, Perdue tumi huu akyi nkataso no ano a wobue no gyegyeegye na nnipa afoforo a wɔresiesie wɔn ho bere nyinaa sɛ wobeyi Adaka Kronkron no afi Bepɔw Yeha bun mu no wɔ ɔkwan a emu nna hɔ so. Ná otumi te sɛ Sam ne Ajo resusuw nkaedum no mu duru ho, nanso nea ɔtee ankasa ne Nina kasamu a etwa to no.
  
  Ogye toom sɛ: "Yɛn nyinaa sii gyinae sɛ yɛne wo bɛyɛ adwuma bere tenten ansa na check ahorow no refi hɔ, me babarima." "Na Oduruyɛfo Beach sii gyinae sɛ obegye wo efisɛ na onim sɛnea wo ho hia wiase no. Me Nyankopɔn, Perdue, woyɛ nea ɛboro nsoromma a ɛwɔ wim ma nnipa a wonim wo no. Wo ne owia a ɛma yɛn nyinaa kari pɛ, ɛma yɛn ho yɛ hyew na ɛma yedi yiye wɔ kyinhyia mu. Nkurɔfo kɔn dɔ wo magnetic baabi a wowɔ, na sɛ ɛsɛ sɛ miwu ma saa hokwan no a, ɛnde ɛnyɛ saa."
  
  Patrick ampɛ sɛ obetwa n"asɛm mu, nanso na ɔwɔ nhyehyɛe bi a ɛsɛ sɛ ɔbata ho, na ɔde nkakrankakra kɔɔ wɔn nkyɛn de kyerɛe sɛ bere aso sɛ ofi hɔ. Na Perdue nnim sɛnea ɔbɛyɛ n"ade wɔ Nina ahofama nsɛm no ho, nanso na otumi hu Sam sɛ ogyina hɔ wɔ n"anuonyam a ɛyɛ den nyinaa mu, ne nsa abɔ mu na ɔreserew te sɛ nea ɔreboa Nina nkate ahorow. Sam de ahopere kae sɛ: "Momma yɛnyɛ, Perdue." "Momma yɛnsan nnye wɔn damn box no na yɛnkɔ Wizard no nkyɛn."
  
  Perdue gye toom denneennen sɛ: "Ɛsɛ sɛ migye tom, mepɛ Karsten kɛse." Sam nantew baa ne nkyɛn na ɔde ne nsa a ɛyɛ den too ne mmati so. Bere a Nina dii Patrick akyi kɔɔ Egyptni no nkyɛn no, Sam ne Perdue kyɛɛ awerɛkyekye titiriw bi wɔ kokoam.
  
  Sam kae sɛ: "Ná mede saa asɛm yi resie ama w"awoda, nanso mewɔ nsɛm bi a ebia ɛbɛma w"aweredi afã no adwo mprempren."
  
  "Dɛn?" - Perdue bisae, na n'ani gye ho dedaw.
  
  "Kae sɛ woka kyerɛɛ me sɛ menkyerɛw nneɛma a wɔde dii gua no nyinaa, ɛnte saa? Mekyerɛw nsɛm a yɛboaboaa ano faa akwantu yi nyinaa ho nyinaa ne Magician no nso too hɔ. Wokae sɛ woka kyerɛɛ me sɛ memfa m"ani nsi abohene a wo nkurɔfo nyae ne nea ɛkeka ho no so," Sam toaa so, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbrɛ ne nne ase titiriw, "efisɛ wopɛ sɛ wudua wɔ Karsten abankɛse mu de yɛ Abibifo no muni titiriw no ho mfonini Owia, ɛnte saa?"
  
  "Aane? Yiw, yiw, ɛno nso ɛ? Ɛda so ara hia sɛ yɛhwehwɛ ɔkwan bi a yɛbɛfa so ayɛ eyi bere a yɛasaw awie Ethiopia atumfoɔ no abɛn no, Sam," Perdue de nne a ɛkyerɛ adwennwen a na ɔremene wɔ ase no mae.
  
  Sam kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Mekae sɛ wokae sɛ wopɛ sɛ wode wo tamfo nsa anaa biribi kyere ɔwɔ." "Enti, mefaa ahofadi sɛ mɛtwa bɔɔl yi ama wo."
  
  Perdue anim yɛɛ kɔkɔɔ esiane anifere nti. "Sɛn?" - okaa asee denneennen.
  
  "Ná mewɔ adamfo bi -mmisa -hwehwɛ baabi a Magician"s victims no nyaa ne som," Sam de ahopere kyɛɛ ansa na Nina refi ase ahwehwɛ. "Na bere a m"adamfo foforo a ne ho akokwaw no tumi kɔɔ Austriani no kɔmputa so dwumadibea ahorow mu no, ɛda adi sɛ yɛn adamfo a wobu no a ofi Black Sun no too nsa frɛɛ nnuruyɛfo a yennim no no baa ne fie ma ɔnyɛ adwuma a mfaso wɔ so."
  
  Perdue anim hyerɛn na serew bi puei wɔ so.
  
  Sam serewee sɛ: "Nea ɛsɛ sɛ yɛyɛ mprempren ara ne sɛ yɛde daimond a wɔabɔ ho dawuru no bɛkɔ Karsten agyapade so ansa na Dwoda adu, na afei yɛahwɛ sɛnea ɔkraman no bɛka ɔwɔ no kosi sɛ awuduru biara rentra yɛn ntini mu bio."
  
  Perdue de atuu a emu yɛ den duaa Sam hwene so kae sɛ: "Owura Cleave, woyɛ ɔbenfo." Nina gyinaa ne akwan so wui bere a ɔhyɛn mu na ɔde ne nsa twaa ne moma so no. Bere a ɔmaa n"ani so no, na otumi susuw nneɛma ho kɛkɛ. "Scotlandfo. Te sɛ nea atade a wɔhyɛ no nnɔɔso sɛ wɔbɛsɔ wɔn mmarimayɛ ahwɛ."
  
  
  27. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Anhweatam a ɛyɛ nsu
  
  
  Bere a Sam ne Nina boaboaa wɔn jeep ano de rekɔ Tana Kirkos no, Perdue ne Ajo kasa faa Ethiopiafo a wɔwɔ mpɔtam hɔ a wɔbɛka wɔn ho akɔ beae a wotutu fam hwehwɛ tetefo nneɛma mu wɔ Bepɔw Yeha akyi no ho. Ankyɛ na Patrick bɛkaa wɔn ho ma wɔkaa wɔn nneɛma a wɔde bɛma no ho nsɛm ho nkɔmmɔ a na ɔnyɛ basabasa koraa.
  
  "Mɛfrɛ ɔsahene no. Yeemen sɛ yɛbɛma wahu bere a yɛadu hɔ no. Ɛsɛ sɛ ɔde ne ho to so ara kwa," Patrick kae. "Bere tenten a ɔwɔ hɔ bere a wɔsan de Adaka Kronkron no ba no, minhu nea enti a ɛsɛ sɛ yɛka ɔfã a yɛwɔ kyerɛ no."
  
  Sam penee so sɛ: "Ɛyɛ nokware dodo, Paddy." "Kae kɛkɛ sɛ, ɛmfa ho din pa biara a Perdu ne Ajo wɔ no, wugyina United Kingdom ananmu wɔ asɛnnibea no ahyɛde ase. Wɔmma obiara kwan sɛ ɔbɛhaw obi anaa ɔbɛtow ahyɛ obiara so wɔ hɔ de asan de nkaedum no aba."
  
  Patrick penee so sɛ: "Ɛte saa. "Saa bere yi de yɛwɔ amanaman ntam kwan a wɔayi afi mu bere tenten a yedi apam no mu nsɛm so no, na ɛsɛ sɛ Yimenu mpo di eyi so."
  
  "M"ani gye apɔw-mu-teɛteɛ yi dɛ ho ankasa," bere a ɔboaa Ajo ne Patrick mmarima baasa no ma wɔmaa Adaka a ɛnyɛ nokware no so kɔɔ asraafo lɔre a na wɔasiesie sɛ wɔde bɛkɔ no mu no. "Saa ɔbenfo a ɔtɔn trigger yi paapae me mu bere biara a mɛhwɛ no."
  
  "Ow!" - Nina teɛɛm, na ɔdanee ne hwene kɔɔ soro bere a ohui sɛ Perdue no. "Mete ase seesei." Woresoma me afiri Aksum sɛdeɛ ɛbɛyɛ a me ne Yimenu rentwitware yɛn ho yɛn ho, hey? Na wosoma Sam sɛ ɔnhwɛ sɛ merensi hama no so."
  
  Sam ne Perdue gyinaa nkyɛnkyɛn, paw sɛ wɔbɛyɛ komm, nanso Ajo serewee na Patrick de ne nan sii ɔne mmarima no ntam sɛ ɔregye bere no. "Eyi ne nea eye sen biara ankasa, Nina, wunsusuw sɛ? Mekyerɛ sɛ, ɛsɛ sɛ yɛde abohene a aka no kɔma Misraim Ɔtweaseɛ Ɔman no ankasa..."
  
  Sam yɛɛ n"anim, bɔɔ mmɔden sɛ ɔrenserew Patrick a ɔfrɛɛ Order of the Stargazers wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so no sɛ "ahiafo", nanso Perdue serewee pefee. Patrick san hwɛɛ mmarima no animtiaabu so ansa na ɔresan de n"adwene akɔ abakɔsɛm kyerɛwfo ketewa a ne ho yɛ hu no so. "Wɔhia abo no ntɛm ara, na ɛdenam ade a wɔde ayɛ adwuma no a wɔde bɛma no so..." ɔtoaa so, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne ho adwo no. Nanso Nina maa ne nsa so kɛkɛ na ɔwosow ne ti. "Gyae no, Patrick. Ɛnfa ho. Mɛkɔ akɔwia biribi foforo afi ɔman ohiani yi mu wɔ Britain din mu, sɛnea ɛbɛyɛ a mɛkwati aman ntam nkitahodi ho dae bɔne a akyinnye biara nni ho sɛ sɛ mihu saa ɔkwasea a ɔyɛ mmea ho tan no bio a ɛbɛba m"adwenem no ara kwa."
  
  Ajo Perdue kae sɛ: "Ɛsɛ sɛ yɛkɔ, Efendi," na aseda mu no ɔde n"asɛm a ɛma wosusuw nneɛma ho no brɛɛ ɔhaw a ɛreba no ase. "Sɛ yɛtwentwɛn yɛn nan ase a, yɛrenkɔ hɔ bere ano."
  
  "Aane! Ɛyɛ papa sɛ obiara yɛ ntɛm," Perdu hyɛɛ nyansa. "Nina, wo ne Sam behyia yɛn wɔ ha wɔ nnɔnhwerew aduonu anan pɛpɛɛpɛ mu ne abohene a efi supɔw no nkokorafie hɔ no. Afei ɛsɛ sɛ yɛsan kɔ Cairo wɔ bere a ɛsen biara mu."
  
  Nina de n"anim butubutuw fam sɛ: "Frɛ me nitpicker, nanso so biribi ayera me? Misusuwii sɛ anka ɛsɛ sɛ saa abohene yi bɛyɛ ɔbenfo no agyapade. Misrifo Fam Atutuw Fekuw Imru."
  
  "Yiw, na ɛno ne apam no, nanso me aguadifo no nsa kaa abo a wɔakyerɛw din wɔ ɔbenfo no hɔ. Na Imru nkurɔfo wɔ mpɔtam hɔ, bere a na me ne Sam ne Owura Penekal di nkitaho tẽẽ," Perdue kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Ɔkaa sɛ, "O Onyankopɔn, mete agodie mmienu nka," nanso Sam soo ne nsa brɛoo na ɔde komam twee no fii Perdue ho sɛ, "Mekyea, akwakoraa!" Momma yɛnkɔ, Oduruyɛfo Gould. Ɛsɛ sɛ yɛyɛ nsɛmmɔnedi na bere kakraa bi pɛ na yenya de yɛ."
  
  Ɔsi apini bere a Perdue wosow ne nsa kyerɛɛ no sɛ: "Onyankopɔn, m"asetra mu apɔw-mu-teɛteɛ a aporɔw no."
  
  "Mma wo werɛ mmfi sɛ wobɛhwɛ wim!" Perdue dii aseresɛm ansa na ɔrebue lɔre dedaw a na ɛnyɛ adwuma no akwantufo pon no. Wɔ akyi nkongua no so no, Patrick ne ne mmarima no hwɛɛ nkaedum no bere a na Perdue te tuo a wɔde tuo a Ajo di ntwahonan no so no. Ná Egyptni mfiridwumayɛfo no da so ara yɛ ɔkwankyerɛfo a oye sen biara wɔ ɔmantam no mu, na Perdue susuwii sɛ sɛ ɔno ankasa na ɔkaa kar no a, anka ɛho renhia sɛ ɔde akwankyerɛ ma.
  
  Wɔ esum akataso ase no, mmarima kuw bi de Adaka Kronkron no kɔɔ baabi a wotutu fam wɔ Bepɔw Yeha so sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛsan de aba ntɛm ara sɛnea wobetumi a ɔhaw kakraa bi biara mfi Ethiopiafo a wɔn bo afuw no hɔ. Lɔre kɛse bi a ne kɔla yɛ fĩ bɔɔ gyegyeegye na ɛbobom wɔ ɔkwan bi a ntokuru wom so, na ɛde n"ani kyerɛɛ apuei fam kɔɔ Axum a agye din, a wogye di sɛ ɛyɛ Bible mu Apam Adaka no homebea no.
  
  Bere a wɔde wɔn ani kyerɛɛ anafo fam atɔe no, Sam ne Nina tuu mmirika kɔɔ Ɔtare Tana a anyɛ yiye koraa no anka ebegye wɔn nnɔnhwerew ason wɔ jeep a wɔde ama wɔn no mu.
  
  "So yɛreyɛ ade a ɛteɛ, Sam?" - bisae, na obuee chocolate bar no mu. "Anaasɛ yɛretaa Purdue sunsuma kɛkɛ?"
  
  Sam buae sɛ: "Metee nea woka kyerɛɛ no wɔ Hercules mu, me dɔfo." "Yɛyɛ eyi efisɛ ɛho hia." Ɔhwɛɛ no. "Nea woka kyerɛɛ no no na wopɛ sɛ woka ankasa, ɛnte saa? Anaasɛ na wopɛ sɛ woma ɔte nka sɛ ɔnyɛ shitty pii kɛkɛ?"
  
  Nina buae a na ɔmpɛ, na ɔde chewing dii dwuma sɛ ɔkwan a ɔfa so gyina hɔ bere tenten.
  
  "Adeɛ baako pɛ a menim," Sam kyɛɛ, "ne sɛ Black Sun yɛɛ Perdue ayayadeɛ na ɔgyaa no sɛ wawu... na ɛno nko ara na ɛrema nhyehyɛeɛ nyinaa akɔ mogyahwiegu mu."
  
  Bere a Nina menee ahwiesa no wiei no, ɔhwɛɛ nsoromma a wɔrewo wɔn nnidiso nnidiso wɔ wim a wonnim a wɔde wɔn ani kyerɛ no atifi, na na osusuw wɔn mu dodow a wobetumi ayɛ ɔbonsam de ho. "Ntease wɔ mmofra nnwom no mu kɛse mprempren, wunim? Twinkle, twinkle, nsoromma ketewaa bi. Hwɛ sɛnea me dwen onii ko a woyɛ ho."
  
  "Minsusuw ho saa ankasa da, nanso ahintasɛm bi wɔ mu. Woka no yiye. Na nso yɛ apɛde bi wɔ nsoromma a ɔtow tuo ho," ɔde kaa ho, na ɔhwɛɛ Nina fɛfɛ no, na ɔnom ne nsateaa ano sɛ ɔrebɛsɔ chocolate no ahwɛ. "Ɛma wususuw nea enti a nsoromma a ɔtow tuo betumi, te sɛ ɔkraman, adi w"apɛde ho dwuma no ho."
  
  "Na wunim sɛnea saa nkwaseafo yi yɛ bɔne ankasa, ɛnte saa? Sɛ wode w"akɔnnɔ gyina nea ɛboro nnipa de so a, misusuw sɛ akyinnye biara nni ho sɛ wobɛbɔ w"afurum. Ɛnsɛ sɛ wode abɔfo a wɔahwe ase, anaa adaemone, ɛmfa ho sɛnea wɔfrɛ wɔn hell no, di dwuma de hyɛ w"anibere mu den. Ɛno nti na obiara a ɔde di dwuma..." She trailed off. "Sam, eyi ne mmara a wo ne Perdue de di dwuma ma ɔbenfo no. Imr anaa Karsten?
  
  "Dɛn ne mmara no? Mmara biara nni hɔ," ɔde nidi yii ne ho ano, na na n"ani abɔ ɔkwan a ɛyɛ den no so wɔ esum a na ɛreboaboa ano no mu.
  
  "So ebetumi aba sɛ Karsten adifudepɛ no bɛma wasɛe no, na ɔde Ɔkɔmfo ne Ɔhene Salomo abohene bedi dwuma de ayi no afi wiase no?" ɔde nyansahyɛ mae, na na ɛte sɛ nea ɔwɔ ahotoso a ɛyɛ hu wɔ ne ho. Bere aso sɛ Sam ka ne bɔne. Na abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ feisty no nyɛ ɔkwasea, na ɛno da nkyɛn a, na ɔka wɔn kuw no ho, enti na ɔfata sɛ ohu nea ɛrekɔ so wɔ Perdue ne Sam ntam ne nea wɔhwɛ kwan sɛ wobenya.
  
  Nina dae bɛyɛ nnɔnhwerew abiɛsa tẽẽ. Ná Sam nwiinwii, ɛwom sɛ na wabrɛ koraa na ɔreko sɛ ɔbɛda wɔ ɔkwan a ɛyɛ monotono so, a sɛnea ɛte biara no, na ɛte sɛ ɔbotan a akisikuru a emu yɛ den wom no so de. Eduu nnɔn du-baako no na nsoromma no hyerɛn a ɛho tew wɔ wim a nkekae biara nni ho no so, nanso na Sam nni adagyew dodo sɛ n"ani begye nsuten a ɛwɔ mfutuma kwan a na wɔrefa so akɔ ɔtare no ho no ho.
  
  "Nina?" ɔkaa saa, na ɔkanyan no brɛoo sɛnea obetumi biara.
  
  "Yɛwɔ hɔ dedaw?" - de ahodwiriw bɔɔ n"ano.
  
  Obuae sɛ: "Ɛkame ayɛ sɛ, nanso mihia sɛ wuhu biribi."
  
  Ɔde n"anim butubutuw fam te sɛ amu a wɔasan anya nkwa bio sɛ: "Sam, minni wo mmofra nna mu nkɔso ho adwene mu mprempren."
  
  Ɔkae denneennen sɛ: "Dabi, meyɛ aniberesɛm." "Hwɛ. Hwɛ wo mfɛnsere mu kɛkɛ na sɛ wuhu nea mihu no a, ka kyerɛ me."
  
  Ɔde ɔhaw yɛɛ osetie. "Mihu esum. Ɛyɛ anadwo fã."
  
  "Ɔsram ayɛ ma, enti ɛnyɛ sum koraa. Ka nea wohyɛ no nsow wɔ asase yi so kyerɛ me," na osii so dua. Ɛte sɛ nea na Sam adwene atu afra na ne bo afuw bere koro no ara mu, biribi a ɛne ne suban nhyia koraa, enti na Nina nim sɛ ɛsɛ sɛ ɛho hia. Ɔhwɛɛ no yiye, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte nea ɔrepɛ akyerɛ no ase. Bere a ɔkaee sɛ Ethiopia yɛ asase a ɛso yɛ kusuu na ɛyɛ sare so fã kɛse no ara na ohui nea ɔrepɛ akyerɛ.
  
  "So yɛretu kwan wɔ nsu so?" obisae no yiye. Afei anwonwade no nyinaa bɔɔ no na ɔteɛɛm sɛ, "Sam, adɛn nti na yɛreka kar wɔ nsu so?"
  
  Ná jeep no tae ayɛ nsu, ɛwom sɛ na nsu nyiri faa ɔkwan no so de. Wɔ abotan kwan no afanu nyinaa no, ɔsram no maa anhwea a ɛwea a ɛwosow wɔ mframa a ano yɛ den no mu no hyerɛn. Esiane sɛ na ɔkwan no so kakra asen asase a ɛso yɛ toro a atwa ho ahyia no nti, na ennya nkɔɔ nsu mu te sɛ mmeae a atwa ho ahyia no.
  
  Sam buae, na ɔde ne nsa kyerɛɛ fam sɛ: "Ɛnsɛ sɛ yɛyɛ saa." "Sɛnea minim no, ɔman yi agye din wɔ ɔpɛ ho, na ɛsɛ sɛ asase no yɛ kusuu koraa."
  
  Ɔsɔɔ ɔdan atifi kanea no sɛ ɔrekɔhwɛ asase mfonini a Ajo de ama wɔn no kae sɛ: "Twɛn." "Ma minsusuw ho, ɛhe na yɛwɔ mprempren?"
  
  Obuae sɛ: "Yɛtwam Gondar nkyɛe bɛyɛ simma dunum a atwam ni." "Ɛsɛ sɛ yɛbɛn Addis Zemen mprempren, a efi Wereta, baabi a yɛrekɔ no bɛyɛ simma dunum ansa na yɛde hyɛmma no atwa ɔtare no."
  
  "Sam, saa kwan yi ne ɔtare no ntam kwan bɛyɛ kilomita dunwɔtwe!" - de ahopopo, susuu kwan a ɛda kwan no ne nsuo a ɛbɛn no ntam. "Ɛrentumi nyɛ ɔtare mu nsu. So ebetumi aba saa?"
  
  Sam penee so sɛ: "Dabi." "Nanso nea ɛyɛ me nwonwa ne sɛ sɛnea nhwehwɛmu a edi kan a Ajo ne Perdue yɛe wɔ nna abien nwura a wɔboaboa ano yi mu kyerɛ no, osu ntɔe wɔ ɔmantam yi mu bɛboro asram abien ni! Enti, mɛpɛ sɛ mihu baabi a hell ɔtare no nyaa nsu a ɛboro so no de kataa saa damn kwan yi so."
  
  Ɔwosow ne ti sɛ: "Eyi nyɛ... abɔde mu ade."
  
  "Wote nea eyi kyerɛ ase ampa, ɛnte saa?" Sam guu ahome. "Ɛho behia sɛ yɛde nsu nkutoo na ɛkɔ nkokorafie hɔ."
  
  Ɛte sɛ nea Nina ani nnye nkɔso foforo no ho dodo: "Misusuw sɛ ɛyɛ ade pa. Sɛ wotu kɔ nsuo mu koraa a, ɛwɔ ne mfasoɔ - ɛrenyɛ nea ɛda nsow kɛseɛ sene sɛ wobɛyɛ nsrahwɛfoɔ nneɛma."
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?"
  
  Ɔhyɛɛ nyansa sɛ: "Mehyɛ nyansa sɛ yennye hyɛmma mfi Veret na yɛnkɔ akwantu no nyinaa mfi hɔ." "Nsakrae biara nni kar akwantu mu. Ɛho nhia sɛ wuhyia mpɔtam hɔfo nso ma eyi, wunim? Yɛfa ɔkorow, hyɛ ntade bi na yɛbɔ eyi ho amanneɛ kyerɛ yɛn nuanom a wɔhwɛ daimond so no."
  
  Sam serewee wɔ hann a ɛyɛ mmerɛw a efi ɔdan atifi rehwe ase no mu.
  
  "Dɛn?" - bisae, na ne ho nnye no ketewaa bi.
  
  "Oo, biribiara nni hɔ. M"ani gye wo nsɛmmɔnedifo nokwaredi foforo a woahu no ho ara kwa, Oduruyɛfo Gould. Ɛsɛ sɛ yɛhwɛ yiye na yɛanhwere wo koraa wɔ Dark Side no mu." Ɔserewee.
  
  Ɔserewee kae sɛ: "Oo, fuck off." "Meba ha sɛ merebɛwie adwuma no. Ɛno da nkyɛn a, wunim sɛnea metan nyamesom. Sɛnea ɛte biara no, dɛn nti na nkokorafo yi de abohene asie ɔkwan biara so?"
  
  Sam gye toom sɛ: "Asɛm pa." "Mintumi ntwɛn sɛ mɛwia ahobrɛasefo kuw bi a wɔwɔ animtew ahonyade a etwa to a wɔwɔ wɔ wɔn wiase no mu." Sɛnea na osuro no, Nina ani annye ne kasatia no ho na ɔde nne a ɛyɛ pɛ buae sɛ: "Yiw."
  
  "Sɛ yɛbɛka a, hena na ɔbɛma yɛn hyɛmma anɔpa nnɔn biako, Oduruyɛfo Gould?" - Sam bisae.
  
  "Obiara nni hɔ, misusuw sɛ. Ɛsɛ sɛ yɛfɛm biako kɛkɛ. Ɛbɛyɛ nnɔnhwerew anum a eye ansa na wɔasɔre na wɔahu sɛ wɔyera. Ebedu saa bere no na yɛapaw nkokorafo dedaw, ɛnte saa? " ɔde ne ho hyɛɛ mu.
  
  Ɔserewee sɛ: "Onyankopɔn nnim," na ɔdan jeep no kɔɔ gya a ɛba fam mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔne ntokuru a ɛyɛ anifere a nsu a ɛrehuruw a ɛyɛ nwonwa no de asie no ho nkitahodi. "Woyɛ obi a wonni Onyankopɔn koraa."
  
  
  28. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Ɔdamoa mu Adwowtwa 101
  
  
  Eduu bere a woduu Vereta no, na jeep no rehunahuna sɛ ɛbɛkɔ nsu a ɛyɛ anammɔn abiɛsa mu. Ɔkwan no yerae akwansin pii a atwam ni, nanso wɔkɔɔ so kɔɔ ɔtare no ano. Na ɛho hia sɛ wɔkata wɔn ho anadwo na ama wɔatumi akɔ Tana Kirkos mu ansa na nnipa pii reba wɔn kwan mu.
  
  Sam guu ahome a na onni anidaso biara sɛ: "Ɛsɛ sɛ yegyae, Nina." "Nea ɛhaw me ne sɛnea yɛbɛsan akɔ baabi a wohyiam no sɛ jeep no mem a."
  
  Ɔde ne nsa too Sam anim buae sɛ: "Adwennwene yɛ bere foforo de." "Afei ɛsɛ sɛ yewie adwuma no. Yɛ ade biako pɛ wɔ bere koro mu, anyɛ saa a yɛbɛyɛ, de kasakoa no akyɛ, akɔfa dadwen mu na yɛadi nkogu wɔ asɛmpatrɛw adwuma no mu."
  
  Sam antumi ne saa asɛm no nnye akyinnye. Ná ɔteɛ, na ntease wɔ nyansahyɛ a ɔde mae sɛ ɛnsɛ sɛ wɔma wo ho so ansa na ano aduru bi aba no mu. Ogyinaa kar no wɔ kurow no apon ano anɔpatutuutu. Sɛ wofi hɔ a, na ebehia sɛ wɔhwehwɛ hyɛmma bi na ama wɔatumi akɔ supɔw no so ntɛm ara sɛnea wobetumi. Ná ɛyɛ akwantu tenten ansa na yɛadu ɔtare no mpoano, na kampɛsɛ yɛafa ahyɛmma akɔ supɔw no so.
  
  Ná basabasayɛ wɔ kurow no mu. Ná afie reyera wɔ nsu no nhyɛso ase, na na dodow no ara reteɛteɛm sɛ "abayisɛm" efisɛ osu antɔ, na ɛno na ɛde nsuyiri no bae. Sam bisaa ɛhɔfo a ɔte kurow no asa no atrapoe so no mu biako sɛ baabi a obetumi anya ɔkorow. Ɔbarima no ampene so sɛ ɔne nsrahwɛfo no bɛkasa kosii sɛ Sam twee Ethiopia birra akuwakuw bi de tuaa ka.
  
  Sam ka kyerɛɛ Nina sɛ: "Ɔka kyerɛɛ me sɛ anyinam ahoɔden twae wɔ nna a edii nsuyiri no anim no mu." "Nea ɛbɛyɛ na ayɛ nea ɛboro so no, anyinam ahoɔden nhama no nyinaa kɔɔ fam dɔnhwerew biako a atwam ni. Ná saa nkurɔfo yi afi ase retu afi hɔ wɔ nnɔnhwerew a emu yɛ den mu ansa na ɛreba, enti na wonim sɛ nneɛma rekɔ bɔne."
  
  "Nneɛma a enye. Sam, ɛsɛ sɛ yegyae eyi. Sɛ́ ebia nnuruyɛfo a ɔwɔ ahokokwaw soronko na ɔyɛ eyinom nyinaa ampa no da so ara yɛ nea wontumi nhu kakra, nanso ɛsɛ sɛ yɛyɛ nea yebetumi biara de siw ɔkwasea no kwan ansa na wiase nyinaa asɛe," saa na Nina kae. "Sɛ ɛba sɛ ɔkwan bi so no, ɔwɔ tumi a ɔde bedi dwuma de transmutation adi dwuma de abɔde mu asiane ahorow aba a."
  
  Bere a wɔde bag nketewa ahyɛ wɔn akyi, na wodii ɔtuhoamafo a ɔyɛ ɔbaakofo no akyi twaa akwansin kakraa bi kɔɔ Kuadwuma Sukuupɔn no mu, na wɔn baasa nyinaa de wɔn ho hyɛɛ nsu a ɛkɔ nkotodwe mu mu. Ná akuraa no asefo da so ara kyinkyin, na wɔreteɛteɛm de kɔkɔbɔ ne nyansahyɛ ahorow rema wɔn ho wɔn ho bere a ebinom rebɔ mmɔden sɛ wobegye wɔn afie bere a afoforo pɛ sɛ woguan kɔ bepɔw a ɛkorɔn so no. Awiei koraa no, aberante a ɔde Sam ne Nina bae no gyinaa adekoradan kɛse bi anim wɔ sukuupɔn no mu na ɔde ne nsa kyerɛɛ adwumayɛbea bi.
  
  "Ɛha yi, eyi yɛ dade a wɔyɛ ho adwumayɛbea a yɛkyerɛ adesua ahorow wɔ kuayɛ nnwinnade a wɔyɛ ne ne boaboa ano ho. Ebia wobɛtumi ahunu tankwa a abɔdeɛ a nkwa wom ho animdefoɔ de sie akoraeɛ no mu baako, mister. Wɔde yɛ nhwɛsode wɔ ɔtare no so."
  
  "A tan- bi?" Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsan aka bio.
  
  Aberante no serewee sɛ: "Tankva." "Ɔkorow a yɛde uh, pa-p... papyrus yɛ no? Wonyin wɔ ɔtare no mu na yɛde wɔn ayɛ akorow fi yɛn nananom bere so," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Ne wo? Adɛn nti na woreyɛ yeinom nyinaa?" Nina bisaa no sɛ.
  
  Obuae sɛ: "Meretwɛn me nuabea ne ne kunu, ma"am." "Yɛn nyinaa nantew kɔ apuei fam kɔ abusua no afuw no mu, a yɛwɔ anidaso sɛ yɛbɛtwe yɛn ho afi nsu no ho."
  
  "Eye, hwɛ yiye, ɛnyɛ hwee?" Nina kae sɛ.
  
  Aberante no de ahopere san kɔɔ kurow no mu asa a wohuu no no atrapoe so no kae sɛ: "Wo nso." "Ti pa!"
  
  Bere a wɔde simma kakraa bi a ɛyɛ abasamtu bubuu adekoradan ketewa no mu akyi no, awiei koraa no wohuu biribi a ɛfata sɛ wɔhaw no. Sam twee Nina faa nsu no mu kyɛe, na ɔde ne kanea a ɔde tow nneɛma hyerɛn kwan no so.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Wunim, ɛyɛ akyɛde a efi Onyankopɔn hɔ sɛ osu ntɔ."
  
  "Ná meredwen saa ara. So wubetumi asusuw akwantu a anyinam ne osu kɛse betumi asɛe yɛn ani a yehu no ho asiane a ɛwɔ nsu so akwantu yi ho?" ɔpenee so. "Ha! Wɔ soro hɔ. Ɛte sɛ ɔkorow."
  
  Ɔnwiinwii wɔ saa ade a ohui yi ho sɛ: "Yiw, nanso wɔyɛ nketewa a ɛyɛ hu." Ɛkame ayɛ sɛ na anwenne a wɔde nsa ayɛ no sõ mma Sam nkutoo, na kampɛsɛ wɔn baanu nyinaa. Esiane sɛ na wɔn baanu no anhu biribi foforo biara a mfaso wɔ so wɔ akyirikyiri mpo nti, wohyiaa gyinaesi bi a wontumi nkwati.
  
  "Ɛsɛ sɛ wo nkutoo kɔ, Nina. Yɛnnya bere mma nkwaseasɛm kɛkɛ. Adekyee bɛba wɔ nea ennu nnɔnhwerew anan mu, na wo ho yɛ hare na wo ho yɛ ketewaa. Wo nkutoo wobɛtu kwan ntɛmntɛm kɛse," Sam kyerɛkyerɛɛ mu, na na osuro sɛ ɔbɛsoma no nkutoo akɔ baabi a onnim.
  
  Wɔ abɔnten no, mmea pii teɛteɛɛm bere a ofie no atifi bubui no, na ɛmaa Nina gyee abohene no na ɔde nnipa a wɔn ho nni asɛm no amanehunu baa awiei. Ogye toom sɛ: "Nokwarem no, mempɛ." "Adwene yi ma ehu ka me, nanso mɛkɔ. Mekyerɛ sɛ, dɛn na nkokorafo kuw bi a wɔpɛ asomdwoe na wonni sigyadi betumi apɛ afi ɔwaefo a ne ho yɛ hare te sɛ me hɔ?"
  
  "Gye sɛ wɔhyew wo dua so?" Sam kae a wansusuw ho, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ serewfo.
  
  Abasa a wɔde bɔɔ no no daa Nina adwene a ɛyɛ basaa wɔ ne nsusuwii a ɔde ahopere susuw ho no adi, ansa na ɔreyɛ no sɛnkyerɛnne sɛ ɔmma ɔkorow no nsi fam. Simma aduanan nnum a edi hɔ no wɔtwee no faa nsu no so kosii sɛ wohuu baabi a ɛda hɔ a adan anaa ban biara nni hɔ a ɛbɛsi ne kwan.
  
  "Ɔsram no bɛhyerɛn w"akwan, na akanea a ɛwɔ nkokorafie no afasu so no bɛkyerɛ wo botae, ɔdɔfo. Hwɛ yie, ɛnte saa?" Ɔde ne Beretta a ɔde clip foforo bi ka ho no guu ne nsam. Sam faa no na ɔde ne nsa so denneennen kae sɛ: "Hwɛ yiye wɔ akokɔsrade no ho." Nokwarem no, na ne mmɔdenbɔ a ɔde yɛɛ ankonam no haw no kɛse, nanso wannya akokoduru amfa nokware no anhyɛ ne suro no mu den.
  
  Bere a Nina de atade a wɔde ntama ayɛ no kataa ne nipadua ketewaa no so no, Sam tee nka sɛ akuru bi wɔ ne menewam wɔ asiane ahorow a ɛsɛ sɛ ɔno nkutoo hyia no ho. "Mɛba ha yi ara atwɛn wo wɔ kurow no asa so."
  
  Wanhwɛ n"akyi bere a ofii ase retu mmirika no, na wanka asɛmfua biako mpo. Sam faa eyi sɛ sɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ ɔde n"adwene asi n"adwuma so, bere a nokwarem no na ɔresu no. Anka ontumi nhu sɛnea ehu aka no da sɛ ɔno nkutoo betu kwan akɔ tete nkokorafie bi, a na onni nea ɛretwɛn no wɔ hɔ no ho adwene biara, bere a na ɔwɔ akyirikyiri dodo sɛ sɛ biribi si a, obegye no nkwa no. Ɛnyɛ beae a wonnim no nkutoo na ɛmaa Nina bɔɔ hu. Nea ɛda ɔtare no mu nsu a ɛrekɔ soro no ase-ɔtare a Blue Nile fi mu sɔre-no ho adwene maa ehu kaa no. Nanso, nea eye ma no ne sɛ na kurow no mufo pii wɔ adwene koro no ara a na ɔwɔ no, na na ɛnyɛ ɔno nkutoo na ɔwɔ nsu kɛse a mprempren ɛde ɔtare ankasa no asie no mu. Na onni baabi a Ɔtare Tana ankasa no fi ase ho adwene biara, nanso sɛnea Sam kyerɛɛ no no, nea na ɛsɛ sɛ ɔyɛ ara ne sɛ ɔbɛhwehwɛ ogya nkuku a ɛwɔ nkokorafie a ɛwɔ Tana Kirkos no afasu ho no ogyaframa.
  
  Ná ɛyɛ hu sɛ ɔbɛtena ahyɛmma pii a ɛte sɛ ahyɛmma mu, sɛ ɔbɛte sɛ nnipa a wɔatwa ne ho ahyia no rekasa wɔ kasa horow a ɔnte ase mu. Ɔde anigye ka kyerɛɛ ne ho sɛ: "Misusuw sɛ eyi ne sɛnea Asubɔnten Styx a wobetwa no te," bere a ɔde ahyɛmma retu mmirika denneennen sɛ ɔrekɔ baabi a ɔrekɔ no. "Nne ahorow nyinaa; nnipa pii nsɛm a wɔka no asereserew nyinaa. Mmarima ne mmea ne kasa horow a ɛsono emu biara, wɔn nyinaa nam anyame adom so de po so hyɛn tu kwan wɔ sum mu wɔ nsu tuntum so."
  
  Abakɔsɛm kyerɛwfo no hwɛɛ wim a emu tew na nsoromma ayɛ hɔ ma no. Ne ti nhwi tuntum no rehuruhuruw wɔ mframa brɛoo a ɛrebɔ wɔ nsu no so no mu, na na efi ne hood ase rehwɛ. Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Hwɛre, hyerɛn, Nsoromma Ketekete," na ɔde ne nsa kuraa n"atuo nsa bere a nusu guu n"afono so komm no. "Fucking evil ne onipa ko a woyɛ."
  
  Nteɛteɛm a na ɛreyɛ gyegyeegye wɔ nsu no so nkutoo na ɛkaee no sɛ ɛnyɛ ɔno nkutoo na ɔyɛɛ no yaw, na wɔ akyirikyiri no ohui sɛ ogya a Sam kaa ho asɛm no hyerɛn kakra. Wɔ akyirikyiri baabi no, na asɔre dɔn bi rebɔ, na mfiase no na ɛte sɛ nea ɛma nnipa a wɔwɔ akorow no mu no ho dwiriw wɔn. Nanso afei wofii ase too dwom. Mfiase no na nnwom ne ɛnne ahorow pii wɔ hɔ, nanso nkakrankakra Amhara mantam no mufo fii ase too nnwom biako.
  
  "So eyi ne wɔn ɔman dwom?" Nina susuw ho denneennen, nanso wannya akokoduru ammisa esiane suro a osuro sɛ ɔde ne nipasu bɛma nti. "Dabi, twɛn." Eyi yɛ... dwom."
  
  Wɔ akyirikyiri no, na dɔn a ɛyɛ sum nnyigyei gyegyeegye wɔ nsu no mu bere a asorɔkye foforo rewo no, na ɛte sɛ nea efi baabiara. Ɔtee sɛ nnipa binom gyae wɔn dwom no de ehu teɛm, bere a afoforo too dwom denneennen. Nina miaa n"ani bere a nsu no rebɔ denneennen no, na ɛmaa wannye akyinnye biara sɛ anka ebetumi ayɛ akokɔsrade anaa asukɔnkɔn.
  
  "Oh me Nyankopɔn!" - teateaam bere a ne tank no danee no. Bere a Nina de n"ahoɔden nyinaa kuraa ahyɛmma no mu no, ɔde ahyɛmma no tu mmirika ntɛmntɛm, a na ɔwɔ anidaso sɛ aboa biara a ɔwɔ fam hɔ no bɛpaw hyɛmma foforo na wama watra ase nna kakraa bi bio. Ne koma fii ase bɔɔ denneennen bere a ɔtee nnipa nteɛteɛm a ɛwɔ n"akyi baabi kaa nsu a ɛrepetepete nnyigyei a ano yɛ den a ɛbaa awiei wɔ awerɛhow nteɛm mu no.
  
  Ná abɔde bi akyere hyɛmma bi a nnipa ahyɛ mu ma, na adwene a ɛne sɛ wɔ ɔtare a ne kɛse te sɛɛ mu no, abɔde biara a nkwa wom wɔ anuanom mmarima ne mmea no maa Nina ho dwiriw no. Na ntua pii bio wɔ hɔ a ɛbɛba ɔsram a ɛnyɛ hwee a nam foforo puei anadwo yi no ase. Ehu nti ɔde ne menewa kae sɛ: "Misusuwii sɛ woredi akokɔsrade ho agoru, Sam." Bere a na onnim no, ɔyɛɛ n"adwene sɛ aboa a odi fɔ no ne nea ɔyɛ no pɛpɛɛpɛ. Ɔteɛɛm sɛ: "Nsu mu adaemone, wɔn nyinaa," bere a ne moma so ne ne nsa hyewee esiane mmɔden a ɔbɔe sɛ ɔde ahyɛmma bɛfa Ɔtare Tana nsu a ɛyɛ nsisi no mu nti.
  
  Eduu anɔpa nnɔnnan no, Nina tankva no de no baa Tana Kirkos supɔw no mpoano, faako a na Ɔhene Salomo abohene a aka no ahintaw wɔ amusiei no. Ná onim beae no, nanso na Nina nni baabi a wɔde abo no besie ho adwene pɔtee biara. Wɔ asɛm bi mu no? Wɔ bag mu? Wɔ funnaka mu no, Onyankopɔn nhyɛ? Bere a ɔrebɛn abankɛse a wosii tete no, ade biako a ɛnyɛ anigye maa abakɔsɛm kyerɛwfo no ho tɔɔ no: ɛbɛdaa adi sɛ nsu a ɛrekɔ soro no bɛma wakɔ nkokorafie no fasu ho tẽẽ, na ɛho renhia sɛ ɔfa asase a asiane wom so awɛmfo anaa mmoa a wonnim wɔn ahyɛ mu ma.
  
  Nina de ne kɔmpase no kyerɛɛ faako a ɔfasu a ɛsɛ sɛ obuu mu no wɔ, na ɔde hama a ɔde foro foro no kyekyeree ne korow no kyekyeree biribi a epuei so. Ná nkokorafo no nni adagyew a ɛyɛ hu sɛ wobegye nkurɔfo wɔ ɔpon kɛse no ano, na wɔde wɔn nnuan nso akɔ abantenten a ɛkorɔn no so. Saa basabasayɛ yi nyinaa so baa Nina asɛmpatrɛw adwuma no so mfaso. Ɛnyɛ sɛ na nkokorafo no nni adagyew dodo sɛ wɔbɛtie wɔn a wɔbae no nko, na mmom asɔredan no dɔn a wɔbɔe no hwɛ hui sɛ wɔremfa nnyigyei nhu sɛ ɔwɔ hɔ da. Ne titiriw no, na enhia sɛ owia ne ho di akɔneaba anaasɛ ɔyɛ komm bere a ɔrekɔ amusiei no.
  
  Bere a ɔnam ɔfasu a ɛto so abien no ho hyiae no, n"ani gyei sɛ ohuu amusiei no sɛnea Perdue kaa ho asɛm no pɛpɛɛpɛ. Nea ɛnte sɛ asase mfonini a ɛyɛ mmerɛw a wɔde ama no a ɛkyerɛ beae a ɛsɛ sɛ ohu no, na amusiei no ankasa sua koraa. Nokwarem no, ɛnyɛ den sɛ ohui wɔ n"ani a edi kan no mu.
  
  Osusuwii sɛ eyi yɛ mmerɛw dodo, na ɔtee nka sɛ ne ho yɛ fɛre kakra. Ebia woasua sɛ wobɛtutu nsuo mu kɛkɛ araa ma wuntumi nkyerɛ nea wɔfrɛ no "anigye akwanhyia" no ho anisɔ."
  
  Ebia na n"ani bɛka ne ho akyɛ araa ma abbot a ohuu ne mmarato no bɛkyere no.
  
  
  29. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Bruichladdich Karma a ɔkyerɛwee
  
  
  Esiane sɛ Nina agye n"adwene nnansa yi ara wɔ apɔwmuden ne ahoɔden ntetee ho nti, na ontumi nnye mfaso a ɛwɔ so no ho akyinnye, afei a na ɛsɛ sɛ ɔde ne conditioning di dwuma na wɔakwati sɛ wɔbɛkyere no. Wɔyɛɛ honam fam mmɔdenbɔ no mu dodow no ara wɔ ahotɔ mu bere a ɔforoo ɔfasu a ɛwɔ mu no akwanside no sɛnea ɛbɛyɛ a obenya kwan akɔ ɔfã a ɛwɔ fam a ɛbɛn asa no so no. Wɔ sum ase no, Nina nyaa kwan kɔɔ adamoa a ɛtoatoa so a ɛte sɛ amena teateaa mu. Ɛkaee no keteke kar ahorow a ɛyɛ hu a ɛwɔ fam sen amusiei no fã a aka no.
  
  Nea na ɛyɛ soronko ne sɛ na ɔdamoa a ɛto so abiɛsa a wɔahyɛ no agyirae wɔ asase mfonini no so no wɔ aboɔden abo foforo a ɛyɛ nwonwa, titiriw bere a wɔde toto afoforo a ɛwɔ toatoa so no nyinaa a wɔakata so pefee na ɛho agu fĩ no ho no. Ná osusuw sɛ ɛyɛ nea ɛkyerɛ sɛ obi betumi akɔ hɔ. Bere a ɔrebɛn hɔ no, Nina hui sɛ na wɔakyerɛw nsɛmfua "Ephippas Abizitibod" wɔ ɔbo titiriw no so.
  
  "Eureka!" - kaa wo tirim, na n'ani agye se nea woahu no wo baabi a anka ewo se ewo no pɛpɛɛpɛ. Ná Nina yɛ abakɔsɛm akyerɛwfo a wɔsen biara wɔ wiase no mu biako. Ɛwom sɛ na ɔyɛ Wiase Ko II ho ɔbenfo panyin de, nanso na n"ani gye tete abakɔsɛm, apokrifa, ne anansesɛm ho nso. Ná nsɛmfua abien a wɔasen wɔ tete granite no mu no nnyina hɔ mma ɔkobɔfo anaa ɔyamyefo bi a wɔagye no kronkron din.
  
  Nina kotow marble no so de ne nsateaa tuu mmirika faa edin ahorow no so. Ɔde anigye too dwom sɛ: "Minim onipa ko a woyɛ," bere a nkokorafie no fii ase twee nsu fii akyi afasu no mu mpaapaemu no mu no. Ɔde ahwɛyiye hwehwɛɛ ɔboda no mu hwɛɛ adwinnade anaa lever bi a ɔde bebue mu no, ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Efipa, wo ne honhommɔne a Ɔhene Salomo faa wo sɛ ɔmma n"asɔrefi tweatibo a emu yɛ duru so, abotan kɛse a ɛte sɛ eyi." "Na Abizifibod," ɔde ahantan de too gua, na ɔde ne nsateaa popaa mfutuma a ɛwɔ ne din so no, "woyɛ saa ɔkwasea a ɔboaa Misrifo nkonyaayifo tiaa Mose no..."
  
  Mpofirim ara, ɔbotan no fii ase kekaa ne nkotodwe ase. "Nsu kronkron!" - Nina teɛɛm, na ɔsan n"akyi na ɔhwɛɛ abo mmeamudua kɛse a wɔde asi asɔredan kɛse no atifi no tẽẽ. "Kafra".
  
  Hyɛ no nsow ma ne ho, ɔsusuu sɛ, frɛ Paapa Harper berɛ a yei nyinaa aba awieeɛ.
  
  Ɛwom sɛ na mununkum biara nni wim de, nanso nsu no kɔɔ so kɔɔ soro. Bere a Nina repa asɛndua no kyɛw no, nsoromma foforo a ɔtow tuo twee n"ani. "O me nyame!" - sii apini, na ɔwea faa atɛkyɛ no mu sɛ ɔbɛfiri marble a wɔayɛ no pɛpɛɛpɛ no kwan so. Ná ne tɛtrɛtɛ yɛ den araa ma na ɛbɛbubu ne nan amonom hɔ ara.
  
  Nea ɛnte sɛ ɔboda abo afoforo no, na eyi kurakura adaemone a Ɔhene Salomo kyekyeree wɔn no din, na ɛkae a akyinnye biara nni ho sɛ ɛha na nkokorafo no de abohene a ayera no sie. Bere a ɔbotan no de nnyigyei a ɛyɛ yam hwee granite akorade no mu no, Nina de n"anim butubutuw fam, na osusuw nea obehu ho. Sɛnea na osuro no, ohyiaa nnompe bi a ɛda mpa a ɛyɛ kɔkɔɔ a bere bi na ɛyɛ sirikyi so. Sika abotiri bi a wɔde rubi ne safir adura ho no hyerɛn wɔ ti nhwi no so. Ná ɛyɛ kɔkɔɔ a ɛyɛ mmerɛw, sika kɔkɔɔ a wɔannoa ankasa, nanso na Oduruyɛfo Nina Gould mfa abotiri no ho asɛm.
  
  "Ɛhe na abohene no wɔ?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu. "O Onyankopɔn, nka nkyerɛ me sɛ wowiaa abohene no. Dabi dabi". Ɔde obu a obetumi anya saa bere no ne saa tebea horow no nyinaa mu no, ofii ase hwehwɛɛ ɔdamoa no mu. Bere a ɔrefa nnompe no mmiako mmiako na ɔrebɔ nkɔmmɔ a onni ahomegye no, wanhu sɛnea nsu no de adamoa no yiri faa asubɔnten teateaa no so, faako a na onni adagyew sɛ ɔbɛhwehwɛ mu no. Nsu hyɛɛ ɔdamoa a edi kan no ma bere a ɔfasu a wɔabɔ ho ban no bubui wɔ ɔtare no mu nsu a ɛrekɔ soro no mu duru ase no. Wɔtee mpaebɔ ne kwadwom fii nnipa a wɔwɔ abankɛse no fã a ɛkorɔn no hɔ, nanso Nina sii ne bo sɛ obenya abohene no ansa na ne nyinaa ayera.
  
  Bere a wɔhyɛɛ ɔdamoa a edi kan no ma ara pɛ na asase a ɛho ayɛ hare a wɔde kataa so no dan dɔte. Adaka no ne ɔboda no memee wɔ nsu no ase, na ɛmaa nsu a ɛsen no duu ɔdamoa a ɛto so abien no mu kwa, wɔ Nina akyi pɛɛ.
  
  "Ɛhe na wode wo abohene sie, Onyankopɔn nti?" - teateaam maa asɔredan no dɔn a ɛrebɔ denneennen no.
  
  "Ɔsoro nti?" - obi kaa ne soro. "Anaa Mamon dea?"
  
  Ná Nina mpɛ sɛ ɔbɛma n"ani so, nanso atuo no ano a ɛyɛ nwini no hyɛɛ no ma ɔyɛɛ osetie. Ná ɔkobɔfo kumaa tenten bi a ɔkorɔn wɔ ne so, na na ɛte sɛ nea ne bo afuw wɔ ɔkwan pa so. "Anadwo a wubetumi agu ɔdamoa ho fĩ de ahwehwɛ ademude nyinaa mu no, so wopaw eyi? Onyankopɔn nhu wo mmɔbɔ wɔ w"aniberesɛm a ɛyɛ ɔbonsam ho, ɔbea!"
  
  Ɔsɔfo panyin no na ɔsomaa no bere a ɔkobɔfo panyin no de n"adwene sii ne mmɔdenbɔ so sɛ obegye akra nkwa na ɔde adwuma ahyɛ wɔn nsa ama wɔatu afi hɔ no.
  
  "Dabi Mesrɛ wo! Metumi akyerɛkyerɛ biribiara mu! Me din de Oduruyɛfo Nina Gould!" - Nina teɛɛm, tow ne nsa guu soro de kyerɛe sɛ ɔde ne ho ama, a na onni adwene biara sɛ Sam Beretta a ɔde ahyɛ ne bɛlt mu no wɔ baabi a wotumi hu no pefee. Ɔwosow ne ti. Ɔkobɔfo no nsateaa dii agoru wɔ M16 a na okura no trigger no so, nanso n"aniwa trɛwee na ɛkyekyeree ne nipadua no. Ɛno na ɔkaee tuo no. "Tie, tie!" - srɛɛ. "Metumi akyerɛkyerɛ mu."
  
  Ɔdamoa a ɛto so abien no memee wɔ anhwea a ɛyɛ mmerɛw mu, a ɔtare mu nsu a ɛyɛ atɛkyɛ a ɛrebɛn ɔdamoa a ɛto so abiɛsa no a ɛrebɔ denneennen no na ɛyɛe, nanso Nina anaa ɔkobɔfo no mu biara anhu eyi.
  
  Ɔteɛɛm, na na ɛda adi pefee sɛ ɔnkari pɛ, na ɔteɛɛm sɛ: "Wonnkyerɛkyerɛ biribiara mu." "Monyɛ komm! Ma mensusuw ho!" Ná onnim, na ɔrehwɛ ne moma so denneennen, baabi a n"atade a wɔde bɔton ayɛ no mu apaapae na ɛdaa tattoo bi adi a ɛno nso maa Sam ani gyee ho.
  
  Nina annya akokoduru amfa ne nsa anka tuo a okura no, nanso na ne ho pere no sɛ obehu abohene no. Ná ohia biribi a ɛbɛtwetwe n"adwene. "Monhwɛ yiye wɔ nsu no ho!" - teateaam, yɛɛ ne ho sɛ ehu aka no na ɔhwɛɛ twaa nkokorafo no ho sɛ ɔrebɛdaadaa no. Bere a ɔdanee ne ho hwɛɛ no, Nina sɔre gyinaa hɔ na ɔde ne Beretta no akyi de onwini bɔɔ hama no, na ɔde bɔɔ no wɔ ne ti nhwi ase. Ɔkobɔfo no de dede hwee fam, na ɔde ahopere hwehwɛɛ nnompe no nnompe mu, na ɔtetew satin ntama no mpo mu, nanso hwee amfi mu.
  
  Ɔde abufuw sui wɔ nkogudi mu, na ɔde n"abufuw wosow ntama kɔkɔɔ no. Kankyee no de mpaapaemu bi a ɛyɛ nwonwa a ɛkyinkyim ti dompe no tetew ti nhwi no ne akyi berɛmo no ntam. Abo nketewa abien a wonnya nkaa no fii aniwa no mu hwee ntama no so.
  
  "Ɔkwan biara nni hɔ wɔ hell!" Nina de anigye sii apini. "Womaa ne nyinaa duu wo tirim, ɛnte saa?"
  
  Nsu no hohoroo nkokorafo kumaa no nipadua a na ayɛ mmerɛw no na ɔfaa n"atuo a ɔde tow hyɛ nkurɔfo so no, twee no kɔɔ ɔdamoa a atɛkyɛ wom a ɛwɔ ase hɔ no mu, bere a Nina boaboaa abohene no ano, san de hyɛɛ ne ti nhwi mu, na ɔde ntama kɔkɔɔ kyekyeree ne ti no. Bere a nsu no hwie guu ɔdamoa mpa a ɛto so abiɛsa no so no, ɔde nkonimbo no guu ne bag mu na ɔsan tow guu n"akyi.
  
  Si apini a ɛyɛ mmɔbɔ fii nkokorafo bi a ɔremene a na ɔne yɛn ntam kwan yɛ mita kakraa bi hɔ bae. Ná ɔdan n"ani wɔ ahum a ɛte sɛ funnel a nsu a ɛyɛ kusuu a ɛresen kɔ fam kɔ dan no ase no mu, nanso nsu a ɛkɔ ɔdan no ase no amma wantumi antwa mu. Enti wogyaw no ma ɔmenee, na wɔkyeree no wɔ nsu a ɛrekɔ fam no mu. Ná ɛsɛ sɛ Nina kɔ. Ɛkame ayɛ sɛ adekyee, na nsu no yiri faa supɔw kronkron no nyinaa so ka akra a wɔn ho nni asɛm a wɔhwehwɛɛ guankɔbea wɔ hɔ no ho.
  
  Ne hyɛmma no bɔɔ abantenten a ɛto so abien no fasu so denneennen. Sɛ wanpere ne ho a, na ɔne asase no sian kɔ fam na ɔda ɔtare no abufuw a ɛyɛ kusuu no ase a wawu te sɛ afunu a aka a wɔakyekyere wɔ amusiei no ho no. Nanso nteɛteɛm a ɛyɛ hu a efi nsu a ɛrehuruhuruw a ɛwɔ dan no ase no so ba bere ne bere mu no teɛɛm de kyerɛɛ Nina ayamhyehye.
  
  Ná ɔrebɛtow wo tuo. Fuck no, ne mu bitch no hyɛɛ no nkuran. Sɛ wohaw wo ho sɛ wobɛboa no a, saa ara na ɛbɛto wo. Ɛno da nkyɛn a, ebia ɔpɛ sɛ ɔkyere wo kɛkɛ na okura wo esiane sɛ wode poma bɔɔ no saa bere no ara nti. Minim nea anka mɛyɛ. Karma a wɔde yɛ adwuma.
  
  Nina bɔɔ n"ano sɛ: "Karma," na ohui sɛ biribi wɔ ne anadwo a ɔne Sam wɔ ɔdan a ɛyɛ hyew mu no akyi. "Bruich, meka kyerɛɛ wo sɛ Karma de nsu bɛbɔ me. Ɛsɛ sɛ mesiesie nneɛma."
  
  Bere a ɔdomee ne ho wɔ ne gyidihunu a ɛnyɛ hwee no ho no, ɔde ahopere faa nsu a ano yɛ den no mu koduu ɔbarima a na ɔremene no nkyɛn. Ne nsa bɔɔ denneennen bere a n"anim kɔɔ nsu no ase bere a abakɔsɛm kyerɛwfo no de ahopere kɔɔ ne nkyɛn no. Ne titiriw no, ɔhaw a Nina hyiae kɛse ne ne nnua nketewa no. Nea na ne mu duru nnɔɔso sɛ obegye ɔbarima a wanyin nkwa kɛkɛ, na nsu no bɔɔ no fii ne nan so bere a ɔde ne nan sii ahum a ɛrehuruhuruw a ɔtare no mu nsu pii sen kɔɔ mu no mu ara pɛ.
  
  "Twɛn!" - teɛɛm, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛfa dade nnua a ɛbɔ mfɛnsere teateaa a ɛkɔ dan no ase no mu biako. Ná nsu no bo afuw, na ɛde no kɔhyɛɛ ase na ɛtetew ne menewam ne n"ahurututu mu a biribiara nsiw no kwan, nanso ɔyɛɛ nea obetumi biara sɛ ɔremma ne nsa a ɔde kuraa mu no ansan ansan bere a ɔde ne nsa kɔhyɛɛ nkokorafo no mmati so no. "Munkyere me nsa! Mɛbɔ mmɔden sɛ mɛyi wo afiri mu!" - teateaam bere a nsuo hyɛnee n"anom. Ɔka kyerɛɛ obiara titiriw sɛ: "Mede ɔkraman a wɔabɔ no dam no ka biribi san," bere a ɔtee nka sɛ ne nsa atwa ne nsateaa ho ahyia, na ɔrepiapia ne nsa ase no.
  
  Ɔde n"ahoɔden nyinaa twee no kɔɔ soro, mpo sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛboa no ma wahome kɛkɛ, nanso Nina nipadua a wabrɛ no fii ase dii no huammɔ. Na ɔsan bɔɔ mmɔden bio nanso wantumi, na ɔhwɛɛ sɛnea ɔdan no ase afasu mu paapaee wɔ nsu no mu duru ase, na ankyɛ na ɛhwee wɔn baanu nyinaa so ma owu a wontumi nkwati.
  
  "Momma yɛn!" ɔteɛɛm, na osii gyinae saa bere yi sɛ ɔbɛmia ne mpaboa nansoaa so wɔ ɔfasu no so na ɔde ne nipadua adi dwuma sɛ afiri a wɔde di dwuma. Na ahoɔden no dɔɔso dodo ma Nina nipadua mu tumi, na ɔtee nka sɛ ne mmati abubu bere a ɔkobɔfo no mu duru ne ahodwiriw no tetew fii ne rotator cuff no mu no. "Yesu Kristo!" - teɛteɛɛm wɔ yaw mu ansa na atɛkyɛ ne nsuo nsuyiri no remene no.
  
  Te sɛ nsu a ɛrehuruhuruw a ɛpo asorɔkye a ɛrebɔ denneennen no, Nina nipadua no wosow denneennen na wɔtow guu ɔfasu a ɛrebubu no ase, nanso ɔda so ara te nka sɛ ɔkobɔfo no nsa kura no denneennen. Bere a ne nipadua no bɔɔ ɔfasu no ne mprenu so no, Nina de ne nsa pa no soo counter no. Ne nne a ɛwɔ ne mu no maa ogye dii sɛ: "Te sɛ nea wo hwene korɔn." "Yɛ wo ho sɛ ɛyɛ ɔhwe a emu yɛ den ankasa kɛkɛ, efisɛ sɛ woanyɛ saa a, worenhu Scotland bio."
  
  Nina de dede a etwa to tetew ne ho fii nsu no ani, na ɔde ne ho fii tumi a ɛkura nkokorafo no mu, na ɔde ahopere kɔɔ soro te sɛ buoy. Ɔhweree n"adwene kakra, nanso bere a ɔtee Nina nne no, n"ani buei. "Wo ne me wɔ hɔ?" - a oteateaa mu. "Mesrɛ wo, fa wo ho hyɛ biribi mu efisɛ mintumi nhyɛ wo mu duru so bio! Me nsa asɛe kɛse!"
  
  Ɔyɛɛ sɛnea ɔsrɛɛ no, na ɔkɔɔ so gyinaa ne nan so denam mfɛnsere a ɛbɛn hɔ no mu nnua a ɔde kuraa mu no biako so. Ná Nina abrɛ araa ma n"adwene fii ase, nanso na ɔwɔ abohene no na na ɔpɛ sɛ ohu Sam. Ná ɔpɛ sɛ ɔne Sam bɔ. Ɔtee nka sɛ ɔwɔ ahobammɔ wɔ ne nkyɛn, na mprempren yi ara na ohia saa sen biribiara.
  
  Bere a odii nkokorafo a wapira no anim no, ɔforo kɔɔ ɔfasu a wɔabɔ ho ban no atifi sɛ obedi n"akyi akɔ baabi a na ne hyɛmma no retwɛn no. Ɔkobɔfo no antaa no, nanso ohuruw kɔɔ hyɛmma ketewa bi mu na ɔde abɔdamfo twaa Ɔtare Tana. Bere a ɔde ahopere hwɛɛ ne ho hyiae wɔ anammɔn kakraa biara mu no, Nina tuu mmirika san kɔɔ Sam nkyɛn, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɔne Wereta nkae no nnya nsuei. Wɔ anɔpa anɔpatutuutu a na ɛyɛ mmerɛw, a mpaebɔ a wɔde tia mmoa a wɔkyere mmoa we guan fii n"ano no, Nina de po so hyɛn fii supɔw a atwitwa a afei de na ɛnyɛ hwee sɛ kanea a ɛyɛ ankonam wɔ akyirikyiri no so.
  
  
  aduasa
  Yuda, Bruto ne Cassius
  
  
  Saa berɛ yi mu, berɛ a Nina ne Sam repere wɔn amanehunu no, wɔmaa Patrick Smith adwuma sɛ ɔnyɛ nhyehyɛeɛ mma Adaka Kronkron no nkɔ ne homebea wɔ Bepɔ Yeha so, a ɛbɛn Axum. Ná ɔresiesie nkrataa a ɛsɛ sɛ ɔsraani panyin no de ne nsa hyɛ ase. Yeaman ne Owura Carter sɛ wɔmfa nkɔ MI6 adwumayɛbea ti. Afei na Owura Carter aban no, sɛ MI6 panyin no, de nkrataa bɛkɔ Purdue asennibea no de abɔ asɛm no animtiaa.
  
  Ná Joe Carter adu Axum wimhyɛn gyinabea nnɔnhwerew pii a atwam ni sɛ ɔne Ɔsahene J. Yimenu ne Ethiopia aban no mmara kwan so ananmusifo behyia. Na wɔbɛhwɛ nneɛma a wɔde bɛkɔ no so, nanso na Carter hwɛ yiye sɛ ɔbɛka David Perdue fekuw bio, efisɛ na osuro sɛ Scotlandni ɔpepepemfo no bɛbɔ mmɔden sɛ ɔbɛda Carter nipasu ankasa adi sɛ Joseph Karsten, Order of the Black Sun a ɛyɛ hu no muni a odi kan.
  
  Bere a na Karsten retu kwan akɔ ntamadan kurow a ɛwɔ bepɔw no ase no mu no, n"adwene yɛɛ no ntɛmntɛm. Na Purdue reyɛ asodi a anibere wom ɛnyɛ ɔno nko, na mmom Black Sun nyinaa nso. Na wɔn a wogyaee Ɔkɔmfo no sɛ ɔmmɛtow okyinnsoromma yi ngu asiane amoa a ɛyɛ hu mu no rekɔ so te sɛ dɔn. Wɔn nhyehyɛe no betumi adi nkogu sɛ wɔda Karsten asetra abien no adi na ahyehyɛde no da adi, na na ɔhaw ahorow yi wɔ ade biako pɛ a ɛkanyan no - David Perdue.
  
  "So woate nsuyiri a ɛreba wɔ Europa Atifi fam a mprempren ɛreba Scandinavia no ho asɛm?" Ɔsahene. Yimenu bisaa Karsten sɛ. "Owura Carter, mepa kyɛw wɔ anyinam ahoɔden a atwa a ɛde ɔhaw a ɛte saa reba no ho, nanso aman dodow no ara a ɛwɔ Afrika Atifi fam, ne Saudi Arabia, Yemen, kosi Syria nyinaa, rehu amane wɔ sum mu."
  
  "Yiw, ɛno ne nea metee. Nea edi kan koraa no, ɛsɛ sɛ ɛyɛ adesoa a ɛyɛ hu ma sikasɛm," saa na Karsten kae, na odii nimdeɛ a wonni ho dwuma no pɛpɛɛpɛ bere a na ɔyɛ mprempren wiase nyinaa asɛnnennen no ho ɔdansifo no. "Mewɔ awerɛhyem sɛ sɛ yɛn nyinaa de yɛn adwene ne yɛn sika a yɛde asie bom a, yebetumi akora nea aka wɔ yɛn aman mu no so."
  
  Ne nyinaa akyi no, na ɛno ne Black Sun atirimpɔw. Sɛ wiase no hu amane wɔ abɔde mu asiane ahorow, nnwuma mu huammɔdi, ne ahobammɔ ho ahunahuna a ɛde afow ne ɔsɛe kɛse ba a, ɛbɛsɛe ahyehyɛde no araa ma atu tumi akɛse nyinaa agu. Ɛnam wɔn ahonyadeɛ a anohyetoɔ nni mu, adwumayɛfoɔ a wɔn ho akokwa ne ahonyadeɛ a wɔbom yɛ nti, Order no bɛtumi agye wiase no wɔ fasist nnisoɔ foforɔ no ase.
  
  "Minnim nea aban no bɛyɛ sɛ esum yi ne mprempren nsuyiri no sɛe nneɛma pii a, Owura Carter. Minnim kɛkɛ," Yimenu dii awerɛhow wɔ teaseɛnam a ɛyɛ abonkyire no nnyigyei ho. "Misusuw sɛ UK wɔ ɔkwan bi a wɔfa so yɛ ntɛm ara?"
  
  Karsten buae sɛ: "Ɛsɛ sɛ wɔyɛ," na ɔde anidaso hwɛɛ Yimena, na n"ani ankyerɛ animtiaabu a ɔwɔ ma wɔn a obu no sɛ wɔyɛ mmoa a wɔba fam no. "Ɛdefa asraafo ho no, migye di sɛ yɛde yɛn ahonyade bedi dwuma sɛnea yebetumi biara atia Onyankopɔn nneyɛe." Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so, na na ɛte sɛ nea ɔwɔ tema.
  
  Yimenu buae sɛ: "Ɛyɛ nokware. "Eyinom ne Onyankopɔn nneyɛe; onyame a ne tirim yɛ den na ne bo afuw. Hena na onim, ebia yɛretɔre ase."
  
  Na ɛsɛ sɛ Karsten siw serew ano, na ɔte nka te sɛ Noa, hwɛ sɛnea wɔn a wonni hokwan no hyia wɔn nkrabea wɔ onyame bi a wɔnsom no sɛnea ɛsɛ nsam. Bere a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔremfa ne ho nhyɛ saa bere no mu no, ɔkae sɛ, "Mewɔ awerɛhyem sɛ yɛn mu nea eye sen biara no benya nkwa wɔ adiyisɛm yi mu."
  
  Ofirikafo no ka kyerɛɛ ɔsahene no sɛ: "Owura, yɛadu hɔ." Yimen. "Ɛte sɛ nea Perdue kuw no aba dedaw na wɔde Adaka Kronkron no akɔ mu."
  
  "Obiara nni ha?" Ɔsahene. Yimenu teɛɛm.
  
  "Yiw, owura." Mihu Special Agent Smith sɛ ɔretwɛn yɛn wɔ lɔre no ho," saa na ofirikafo no sii so dua.
  
  "Oo, ɛnyɛ hwee," Ɔsahene. Yimenu de ahomegyeɛ guu ahome. "Ɔbarima yi sɔre kɔ adeyɛ no ase. Ɛsɛ sɛ mema wo akwaaba wɔ Ɔnanmusifo Titiriw Smith, Owura Carter ho. Ɔdi n"anim anammɔn baako bere nyinaa, na ɔhwɛ hu sɛ wɔawie nneɛma a wɔkra nyinaa."
  
  Karsten yɛɛ n"anim basabasa wɔ Yemenu Smith ayeyi no ho, na ɔyɛɛ atoro sɛ ɛyɛ serew. "Oh yeah." Ɛno nti na mesii so dua sɛ Ɔnanmusifoɔ Titiriw Smith nka Owura Perdue ho wɔ saa akwantuo yi mu. Ná minim sɛ ɔno nkutoo ne onipa a ɔfata adwuma no."
  
  Wosii kar no mu na wɔne Patrick hyiae, na ɔbɔɔ wɔn amanneɛ sɛ wim nsakrae a ɛbaa Perdue kuw no ntɛm no, na ɛhyɛɛ wɔn ma wɔfaa ɔkwan foforo so.
  
  Carsten kae sɛ: "Ɛte sɛ nea ɛyɛ nwonwa ma me sɛ na mo Hercules no nni Axum wimhyɛn gyinabea hɔ," na ɔde sɛnea ne bo afuw sɛ wogyaw nea wɔapaw no sɛ okum no no a onni nea wɔde wɔn ani asi so wɔ wimhyɛn gyinabea a wɔakyerɛ no so no siei. "Ɛhe na wusii fam?"
  
  Patrick ani annye n"adwumawura no nne ho, nanso esiane sɛ na onnim onii ko a n"adwumawura no yɛ ankasa nti, na onni nea enti a Joe Carter a wobu no no si so dua saa sɛ ɔbɛma nneɛma a ɛho nhia akɔ so no ho adwene biara. "Wiɛ, owura, wimhyɛnkafo no de yɛn too Dunsha na ɔkɔɔ wimhyɛn kwan foforo so kɔhwɛɛ sɛnea wosiesie nneɛma a asɛe wɔ fam no so."
  
  Ná Karsten nni asɛm biara a ɔkasa tia wɔ eyi ho. Na eyi te sɛ nea ntease wom koraa, titiriw esiane sɛ na wontumi mfa wɔn ho nto akwan dodow no ara so wɔ Ethiopia, na na wontumi nsiesie no kɛse wɔ nsuyiri a osu ntɔ a ɛbaa nsasepɔn a atwa Mediterranea ho ahyia so nnansa yi no mu nti. Ogyee Patrick atosɛm a ɔde anifere dii kyerɛɛ ɔsahene no toom a na biribiara nhyɛ ne ho so. Yeeman na ɔhyɛɛ nyansa sɛ wɔnkɔ mmepɔ so nkɔhwɛ sɛ Perdue mfa ne ho nhyɛ nsisi bi mu.
  
  Ɔsahene. Afei Yimenu nsa kaa ɔfrɛ wɔ ne satellite fon so na ɔyii ne ho ano, na ɔyɛɛ sɛnkyerɛnne maa MI6 nhyiamfo no sɛ wɔntoa wɔn nhwehwɛmu wɔ beae no so wɔ saa bere yi mu. Bere a wɔkɔɔ mu no, Patrick ne Carsten ne nnipa baanu a Patrick apaw wɔn no dii Perdue nne nnyigyei akyi sɛ wɔrekɔhwehwɛ wɔn kwan.
  
  "Saa kwan yi so, owura. Esiane Owura Ajo Kira animtew nti, wotumi bɔɔ mmeae a atwa ho ahyia no ho ban de hwɛ hui sɛ wɔbɛsan de Adaka Kronkron no akɔ ne beae dedaw a na wonsuro sɛ ɛbɛhwe ase," Patrick bɔɔ ne panyin amanneɛ.
  
  "So Owura Kira nim sɛnea wosiw asasewosow ano?" Karsten bisae sɛ. Ɔde ahobrɛase kɛse de kaa ho sɛ: "Misusuwii sɛ ɔyɛ akwantufo kwankyerɛfo ara kwa."
  
  Patrick kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Ɛte saa, owura." "Nanso ɔyɛ aban mfiridwuma ho nimdefo a ɔfata nso."
  
  Ɔkwan teateaa bi a ɛyɛ kyinhyia de wɔn sian kɔɔ asa a Perdue dii kan hyiaa ɛhɔfo no so, ansa na ɔrewia Adaka Kronkron no, a wodii mfomso buu no sɛ Apam Adaka no.
  
  Karsten kyiaa no sɛ: "Anwummere pa, anuonyamfo," na ne nne te sɛ dwom a ɛyɛ hu wɔ Perdue aso mu, na ɔde nitan ne ehu tetew ne kra mu. Ɔkɔɔ so kaee ne ho sɛ ɔnyɛ ɔdeduani bio, sɛ ɔwɔ Patrick Smith ne ne mmarima fekuw a ahobammɔ wom mu.
  
  Perdue de anigye kyiaa Karsten, na ɔde n"ani bruu a ɛyɛ nsukyenee no bɔɔ Karsten sɛ: "O, hi." Wɔ fɛwdi mu no, osii ɔkwasea no din so dua. "Ɛyɛ anigye paa sɛ mahu wo... Owura Carter, ɛnte saa?"
  
  Patrick yɛɛ n"anim basabasa. Ɔsusuu sɛ Perdue nim n"adwumawura din, nanso esiane sɛ na ɔyɛ ɔbarima a ne ho akokwaw yiye nti, Patrick hui ntɛm ara sɛ biribi foforo rekɔ so wɔ Perdue ne Carter ntam.
  
  Karsten kae sɛ: "Mihu sɛ wufii ase a yɛn nka ho."
  
  Patrick Perdue kae sɛ: "Mekyerɛkyerɛɛ nea enti a yɛbaa ntɛm no mu kyerɛɛ Owura Carter." "Nanso afei nea ɛsɛ sɛ yɛhaw yɛn ho wɔ ho ara ne sɛ yɛbɛsan de saa nkaedum yi akɔ baabi a ɛfata sɛnea ɛbɛyɛ a yɛn nyinaa betumi akɔ fie, hey?"
  
  Ɛwom mpo sɛ Patrick kuraa adamfofa nne mu de, nanso na otumi te nka sɛ nhyɛso no reyɛ den wɔ wɔn ho te sɛ hama a wɔde abɔ ne kɔn mu. Sɛnea ɔkyerɛ no, na ɛyɛ nkate mu a ɛpae a ɛmfata ara kwa esiane dɛ bɔne a nkaedum no a wowiae no gyaw wɔ obiara anom nti. Karsten hui sɛ wɔde Adaka Kronkron no asi baabi a ɛfata, na bere a ɔdanee ne ho hwɛɛ n"akyi no, ohui sɛ anigyesɛm ne sɛ Ɔsahene J. Yimenu nnya nsan mmae bio.
  
  "Ɔnanmusifo Titiriw Smith, mesrɛ wo, wobɛka Owura Perdue ho wɔ Adaka Kronkron no mu, mesrɛ wo?" - a okyeree Patrick.
  
  "Adɛn?" Patrick yɛɛ n"anim basabasa.
  
  Ntɛm ara na Patrick huu nokware a ɛfa n"adwumawura no adwene ho. "Efisɛ me fucking na meka kyerɛɛ wo saa, Smith!" - de abufuw boom, twee atuo bi fii mu. "Gya w"akode no, Smith!"
  
  Perdue yɛɛ nwini wɔ ne gyinabea, na ɔmaa ne nsa so de kyerɛe sɛ ɔde ne ho mae. Patrick yɛɛ mum, nanso ne nyinaa akyi no, otiee n"adwumawura no. N"asefo baanu no yɛɛ basaa, na wonni ahotoso, nanso ankyɛ na wɔn bo dwoe, na wosii gyinae sɛ wɔremfa wɔn akode bɛhyɛ wɔn bag mu anaasɛ wɔrentu.
  
  "Awiei koraa no, worekyerɛ wo kɔla ankasa, Karsten?" Perdue dii fɛw. Patrick yɛɛ n"anim basabasa wɔ adwene a ɛyɛ basaa mu. "Woahu, Paddy, ɔbarima a wunim no sɛ Joe Carter yi yɛ Joseph Karsten ankasa, Order of the Black Sun baa dwumadibea a ɛwɔ Austria no panyin."
  
  Patrick bɔɔ n"ano sɛ: "O me Nyankopɔn." "Adɛn nti na woanka ankyerɛ me?"
  
  Perdue kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Yɛmpɛ sɛ wode wo ho bɛhyɛ biribiara mu, Patrick, enti yɛde wo too sum mu."
  
  Patrick sii apini sɛ: "Adwuma kɛse, David." "Anka metumi akwati eyi."
  
  "Dabi, woantumi anyɛ saa!" - Karsten teɛɛm, na n"anim kɔkɔɔ a ɛyɛ srade no wosow wɔ fɛwdi ho. "Ntease bi wɔ hɔ a enti meyɛ Britania asraafo amanneɛbɔfo panyin na wonyɛ saa, abarimaa. Midi kan yɛ nhyehyɛe na meyɛ me fie nnwuma."
  
  "Abarimawa?" Perdue serewee. "Gyae sɛ wobɛyɛ wo ho sɛ wofata Scotlandfo, Carsten."
  
  "Karsten?" - Patrick bisae, na ɔde n"anim yɛɛ kusuu kyerɛɛ Perdue.
  
  "Joseph Karsten, Patrick, na ɔyɛ ɔkyerɛkyerɛfo. Order of the Black Sun, First Class, ne ɔfatwafo bi a na Iskariot ankasa ntumi mfa ntoto no ho."
  
  Carsten de ne service tuo no kyerɛɛ Perdue tẽẽ, na ne nsa wosow denneennen. "Anka ɛsɛ sɛ miwie wo wɔ wo maame fie, wo termite a wowɔ hokwan ahorow a ɛboro so!" - hwirew ne hwene a ɛyɛ maroon a ɛyɛ den no mu.
  
  Perdue kaa no brɛoo sɛ: "Nanso na wunni adagyew dodo sɛ wubeguan sɛ wubegye wo maame nkwa, ɛnte saa, wo ohufo a wobu no animtiaa."
  
  "Ka w"ano, ɔfatwafo! Na woyɛ Renatus, Owia Tuntum no kannifo...!- ɔteɛɛm denneennen.
  
  "Sɛnea wɔahyɛ da ayɛ, ɛnyɛ nea wɔpaw," Perdue teɛɛ so esiane Patrick yiyedi nti.
  
  "...na wosii gyinae sɛ wobɛgyae saa tumi yi nyinaa na mmom wode ayɛ w"asetena mu adwuma sɛ wobɛsɛe yɛn. Yɛn! Aryanfo mogya abusua kɛse, a anyame a wɔpaw wɔn sɛ wonni wiase no so na wɔtetee wɔn! Woyɛ ɔfatwafo!" Karsten bɔɔ ose.
  
  "Enti, dɛn na wobɛyɛ, Karsten?" - Perdue bisae bere a Austriani abɔdamfo no piapiaa Patrick wɔ nkyɛn. "So worebɛtow me tuo wɔ w"ankasa wo ananmusifo anim?"
  
  Karsten serewee sɛ: "Dabi, nokwarem no, ɛnte saa." Ɔdanee ne ho ntɛmntɛm na ɔde atuo abien guu Patrick MI6 mmoa adwumayɛfo no mu biara mu. "Adansefo biara renka. Saa adwemmɔne yi ba awiei wɔ ha yi ara, daa."
  
  Patrick tee nka sɛ ɔyare. Bere a ohui sɛ ne mmarima a wɔawuwu wɔ ɔbodan bi fam wɔ ananafo asase so no hyɛɛ no abufuw. Ná ɔno na ɔhwɛɛ obiara so! Ná ɛsɛ sɛ ohu onii ko a ɔtamfo no yɛ. Nanso ankyɛ na Patrick hui sɛ nnipa a wɔwɔ ne dibea no rentumi nhu sɛnea nneɛma bɛkɔ so no yiye da. Ade biako pɛ a na onim no yiye ne sɛ na ne ho ye te sɛ nea wawu mprempren.
  
  Carsten de too gua sɛ: "Yimenu bɛsan aba nnansa yi ara." "Na mɛsan akɔ United Kingdom akɔfa w"agyapade ho asɛm. Ne nyinaa akyi no, wɔremmu wo sɛ woawu saa bere yi."
  
  Perdue buae sɛ: "Kae ade biako pɛ, Karsten, wowɔ biribi a wobɛhwere. Mennim. Mo nso mowɔ agyapadeɛ."
  
  Karsten twee n"akode no hama no san n"akyi. "Dɛn na wobɔ?"
  
  Perdue de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. Saa bere yi de, ɔhweree ehu biara a obenya wɔ nea na ɔrebɛka no mu aba no ho, efisɛ ogyee nkrabea biara a na ɛda hɔ ama no no toom. Perdue serewee sɛ: "Mowɔ ɔyere ne mmabea. So wɔrennu fie wɔ Salzkammergut wɔ, oh," Perdue too dwom, na ɔde n"ani kyerɛɛ ne dɔn no, "bɛyɛ nnɔnnan?"
  
  Karsten ani so yɛɛ no yaw, ne hwene mu ntokuru yɛɛ hyew, na ɔteɛɛm a wɔabɔ no akuturuku a ɛyɛ abufuw kɛse. Awerɛhosɛm ne sɛ, wantumi antow Perdue tuo efisɛ na ɛsɛ sɛ ɛyɛ te sɛ akwanhyia na ama wɔabu Karsten bem sɛnea ɛbɛyɛ a Yimen ne ɛhɔfo begye no adi. Ɛno ansa na Karsten tumi yɛɛ nea tebea horow a wɔayɛ no basabasa no ho dwuma sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛdan adwene afi n"ankasa so.
  
  Perdue ani gyee Karsten anim a ɛyɛ hu a na ɛyɛ nwonwa no ho yiye, nanso na ɔte sɛ Patrick rehome denneennen wɔ ne nkyɛn. Ɔtee n"adamfo paa Sam a na ɔsan rebɛn owu esiane ne ho a ɔde hyɛɛ Perdue mu nti no mmɔbɔ.
  
  "Sɛ biribi to m"abusua a, mɛsoma Clive sɛ ɔnkɔma w"adamfo abeawa no, saa Gould bitch no, bere a eye sen biara wɔ n"asetra mu... ansa na wafa akɔ!" Karsten bɔɔ kɔkɔ, na ɔteɛteɛɛm faa n"ano a ɛyɛ den no mu bere a ɔtan ne nkogudi reyɛ n"aniwa hyew no. "Bra, Ajo."
  
  
  31. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Wimhyɛn a efi Vereta
  
  
  Karsten de n"ani kyerɛɛ bepɔw no kwan a wɔfa so fi adi no, na ɛmaa Perdue ne Patrick yɛɛ mum koraa. Ajo dii Carsten akyi, nanso ogyinaa ɔkwan no ano de sɔɔ Purdue nkrabea ano.
  
  "Dɛn na ɛyɛ hell!" Patrick bɔɔ ose bere a ɔne atorofo no nyinaa fekubɔ baa awiei no. "Wo? Adɛn nti na wo, Ajo? Sɛn? Yɛgyee wo fii damn Black Sun no nsam na afei woyɛ wɔn adɔfo?"
  
  "Mfa no sɛ ɛyɛ w"ankasa wo de, Smit-Efendi," Ajo bɔɔ kɔkɔ, na ne nsa a ɛyɛ tratraa na ɛyɛ tuntum no gyina ɔbo safe bi a ne kɛse te sɛ ne nsateaa ase pɛɛ. "Wo, Perdue Effendi, wubetumi abu eyi aniberesɛm kɛse. Wo nti, wokum me nua Donkor. Ɛkame ayɛ sɛ wokum me sɛ mɛboa wo ma woawia saa nkaedum yi, na afei?" ɔde abufuw teɛɛm, na abufuw maa ne moma so yɛɛ kɛse. "Afei wugyaw me hɔ sɛ mawu ansa na wo mfɛfo no rekyere me akɔyɛ me ayayade sɛnea ɛbɛyɛ a wobehu baabi a wowɔ! Migyinaa eyinom nyinaa ano maa wo, Efendi, bere a wode anigye taa nea wuhui wɔ Adaka Kronkron yi mu no! Wowɔ biribiara a enti ɛsɛ sɛ wode me mato no to wo komam, na mewɔ anidaso sɛ anadwo yi mubewu nkakrankakra wɔ ɔbo a emu yɛ duru ase." Ɔhwɛɛ ne ho hyiae wɔ afiase dan no mu. "Ɛha na wɔdome me sɛ mehyia wo, na ɛha na medome wo sɛ wosie."
  
  Patrick bɔɔ n"ano sɛ: "Onyankopɔn, akyinnye biara nni ho sɛ wunim sɛnea wobɛfa nnamfo, David."
  
  "Wo na wokyekyeree afiri yi maa no, ɛnte saa?" Perdue susuwii, na Ajo de ne ti too fam, de sii ne suro so dua.
  
  Wɔ abɔnten no, na wɔte sɛ Karsten reteɛteɛm akyerɛ ɔsahene no. Ɛsɛ sɛ Yimenu nkurɔfo kɔhintaw. Eyi ne Ajo sɛnkyerɛnne, na ɔde dial no miaa ne nsa ase, na ɛmaa dede a ɛyɛ hu baa abotan a ɛwɔ wɔn atifi no mu. Fapem abo a Ajo de ahwɛyiye sii wɔ nna a edii Edinburgh nhyiam no anim no bubui. Ɔyerae wɔ ɔkwan a wɔfa so fa mu no mu, na otuu mmirika twaa ɔkwan no afasu a na ɛpaapae no ho. Ɔto hintidua wɔ anadwo mframa mu, na na nneɛma bi a asɛe ne mfutuma bi akata so dedaw.
  
  "Wɔda so ara wɔ mu!" - teateaam. "Wɔbɛbubu nnipa afoforo! Ɛsɛ sɛ woboa wɔn!" Ajo soo ɔsraani panyin no atade no mu, na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔregye no denneennen. Nanso Ɔsahene. Yimenu piapiaa no kɔe, na ɔbɔɔ no hwee fam. "Me man wɔ nsu ase, ɛde me mma nkwa to asiane mu na ɛresɛe ade kɛse bere a yɛrekasa no, na moma mekɔ so tra ha esiane sɛ ahwe ase nti?" Yimen kasa tiaa Ajo ne Karsten, na mpofirim ara ɔhweree n"adwene wɔ aman ntam nkitahodi ho.
  
  Karsten kaa no dwom sɛ: "Mete ase, owura." "Momma yensusuw akwanhyia yi ho sɛ nkaedum a wɔasɛe no no awiei mprempren. Ne nyinaa akyi no, sɛnea woka no, ɛsɛ sɛ wohwɛ mmofra no. Mete ntɛmpɛ a ehia sɛ migye m"abusua nkwa no ase koraa."
  
  Karsten ne Ajo de saa nsɛm yi hwɛɛ ɔsraani panyin no. Yimenu ne ne karkafo no san wɔn akyi kɔ adekyee a ɛyɛ pink a ɛwɔ wim no mu. Ɛkame ayɛ sɛ na ɛyɛ bere a mfiase no na ɛsɛ sɛ wɔsan de Adaka Kronkron no ba. Ankyɛ na ɛhɔnom adansi adwumayɛfo no ho bɛtɔ wɔn bere a wɔretwɛn nea wosusuwii sɛ ɛyɛ Perdue mmae no, na wɔreyɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛma ɔhwefo a ne ho yɛ bruu a wafow wɔn man no ademude no ahwe no yiye.
  
  Karsten hyɛe sɛ: "Kɔ na hwɛ sɛ wɔhwee ase yiye anaa, Ajo." "Yɛ ntɛm, ɛsɛ sɛ yɛkɔ."
  
  Ajo Kira de ahopere kɔɔ nea na ɛyɛ Bepɔw Yeha abrannaa so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ sɛ n"ahwease no yɛ den na etwa to. Wanhu sɛ Karsten resan akɔ n"anammɔn akyi, na awerɛhosɛm ne sɛ, ɔkotow hwɛɛ sɛnea n"adwuma no ayɛ yiye no maa ne nkwa hweree no. Karsten maa abo a emu yɛ duru no biako so wɔ ne ti so na ɔde baa fam wɔ Ajo ti akyi, na ɔbubuu no ntɛm ara.
  
  Karsten de asɛm a ɛyɛ sereserew kae, na ɔde mfutuma fii ne nsa so na ɔde n"ani kyerɛɛ Perdue lɔre no so sɛ: "Adansefo biara nni hɔ." Wɔ n"akyi no, Ajo Kira funu no kataa ɔbotan a ayɛ mmerɛw ne nneɛma a asɛe a ɛwɔ ɔpon a asɛe no anim no so. Esiane sɛ na ne ti nhwi a abubu no agyaw agyiraehyɛde a ɛyɛ nwonwa wɔ sare so anhwea no mu nti, akyinnye biara nni ho sɛ ɔbɛte sɛ obi foforo a abotan ahwe ase. Karsten danee ne ho wɔ Purdue asraafo lɔre Abien ne Fa mu sɛ ɔrekɔtu mmirika asan akɔ ne fie wɔ Austria ansa na Ethiopia nsu a ɛrekɔ soro no atumi akyere no.
  
  Wɔ anafo fam akyirikyiri no, Nina ne Sam ani annye saa. Ná ɔmantam a atwa Ɔtare Tana ho ahyia no nyinaa wɔ nsu ase. Nkurɔfo yɛɛ basaa, na ɛnyɛ nsuyiri no nko nti na ehu kaa wɔn, na mmom ɔkwan a wontumi nkyerɛkyerɛ mu a nsu no faa so bae nso nti. Nsubɔnten ne abura sen a nsu biara mfi baabi a wɔde nneɛma ma no. Osu antɔ, nanso nsuten fi baabiara fi asubɔnten a ɛso yɛ kusuu no mu bae.
  
  Wɔ wiase nyinaa no, anyinam ahoɔden a ɛtɔe, asasewosow ne nsuyiri a ɛsɛee adan a ɛho hia no huu amane wɔ nkurow akɛse mu. Wɔsɛee Amanaman Nkabom adwumayɛbea ti, Pentagon, Wiase Asɛnnibea a ɛwɔ The Hague ne ahyehyɛde afoforo pii a ɛhwɛ nhyehyɛe ne nkɔso so. Eduu saa bere no na wosuro sɛ ebia wimhyɛn gyinabea a ɛwɔ Dunsha no bɛsɛe, nanso na Sam wɔ anidaso efisɛ na mpɔtam hɔfo no wɔ akyirikyiri araa ma Ɔtare Tana renka no tẽẽ. Ná ɛwɔ akyirikyiri nso wɔ asase no mu araa ma na ebegye bere kakra ansa na po no adu hɔ.
  
  Wɔ anɔpatutuutu a na ɛyɛ ahonhonsɛmdi a ɛyɛ hu no mu no, Sam huu anadwo no sɛe no wɔ ne nokwasɛm a ɛyɛ hu nyinaa mu. Ɔyɛɛ awerɛhosɛm no nyinaa nkae no ho mfonini mpɛn dodow biara a obetumi, na ɔhwɛɛ yiye sɛ ɔbɛkora batere ahoɔden a ɛwɔ ne video mfoninitwa afiri ketewaa no mu bere a ɔde ahopere retwɛn sɛ Nina bɛsan aba ne nkyɛn no. Wɔ akyirikyiri baabi no, ɔkɔɔ so tee nnyigyei bi a ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ dede a na ontumi nhu, nanso ɔde chalk guu mu kosii sɛ ɛyɛ aso mu nsusuwii hunu bi. Ná wada bɛboro nnɔnhwerew aduonu anan na na otumi te nea efi ɔbrɛ mu ba no nka, nanso na ɛsɛ sɛ ɔda hɔ ansa na Nina ahu no. Ɛno da nkyɛn a, na ɔreyɛ adwumaden na ɔde no ka sɛ ɔbɛba hɔ bere a, ɛnyɛ sɛ ɔsan ba a. Ogyaee nsusuwii bɔne a na ɛyɛ no ayayade wɔ ne ahobammɔ ho wɔ ɔtare bi a abɔde asisifo ahyɛ mu ma so no.
  
  Ɔnam n"ani so nyaa tema maa Ethiopia manfo a afei de na ɛsɛ sɛ wofi wɔn afie ne wɔn asetra mu na ama wɔatumi atra ase no. Ebinom sui denneennen fi wɔn afie atifi, na ebinom nso kyekyeree wɔn akuru. Bere ne bere mu no na Sam hyia afunu a ɛrehuruhuruw.
  
  Ɔbɔɔ n"ano sɛ: "Yesu Kristo, ɛyɛ wiase awiei ampa."
  
  Ná ɔreyɛ nsu kɛse bi a ɛte sɛ nea ɛtrɛw a enni awiei wɔ n"ani so ho sini. Bere a apuei fam wim yɛɛ wim pink ne kɔkɔɔ no, wantumi anhyɛ no nsow sɛnea akyi a wɔde agoru a ɛyɛ hu yi gyinaa so no yɛ fɛ. Nsu a ɛyɛ torotoro no gyaee sɛ ɛrewosow na ɛhyɛ ɔtare no ma saa bere yi, na ɛmaa asase no yɛɛ fɛ, nnomaa nkwa traa ahwehwɛ a ɛyɛ nsu no mu. Ná pii da so ara wɔ wɔn tank ahorow so, na wɔreyi mpataa hwehwɛ aduan anaasɛ wɔreguare kɛkɛ. Nanso wɔn mu no, na hyɛmma ketewa biako pɛ na ɛretu-na ɛretu ankasa. Ná ɛte sɛ nea ɛno nkutoo ne po so hyɛn a ɛde n"ani kyerɛ baabi, na ɛmaa bɛhwɛadefo a wofi po so ahyɛn afoforo mu gyee wɔn ani.
  
  Sam serewee sɛ: "Nina. "Minim kɛkɛ sɛ ɛyɛ wo, baby!"
  
  Esiane sɛ nnyigyei bi a onnim nteɛm a ɛyɛ yaw kaa ho nti, ɔmaa ɔkorow a ɛrehuruhuruw ntɛmntɛm no yɛɛ kɛse, nanso bere a ahwehwɛ no yɛɛ nsakrae sɛnea ɛbɛyɛ a obehu ade yiye no, Sam serew no yerae. "O me Nyankopɔn, Nina, dɛn na woayɛ?"
  
  Ahyɛmma anum a wɔde ahopere yɛ saa ara dii n"akyi, na na ɛrekɔ brɛoo esiane Nina a ɔde ne ti fii ase nkutoo nti. N"anim kaa n"ankasa ho asɛm. Ehu ne mmɔdenbɔ a ɛyɛ yaw danee n"anim fɛfɛ no bere a ɔde ahyɛmma fii nkokorafo a na wɔtaa wɔn akyi no ho no. Sam huruw fii ne tenabea wɔ kurow no mu asa so sian na ohui faako a nnyigyei a ɛyɛ nwonwa a na ɛreyɛ n"adwene no fi.
  
  Asraafo helikopta ahorow fi atifi fam bae sɛ wɔrebɛfa ɔmanfo na wɔde wɔn akɔ fam wɔ anafo fam apuei akyirikyiri. Sam kan helikopta bɛyɛ ason a esi fam bere ne bere mu de kɔfa nnipa fi wɔn bere tiaa mu a wɔde wɔn ahyɛ mu no. Biako, CH-47F Chinook, traa akyirikyiri akwansin kakraa bi bere a wimhyɛnkafo no boaboaa nnipa pii ano maa wimhyɛn no.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na Nina adu kurow no akyi, na n"anim ayɛ kusuu na ayɛ nsu esiane ɔbrɛ ne akuru nti. Sam faa nsu a emu yɛ den mu sɛ ɔrekɔ ne nkyɛn ansa na nkokorafo a wɔwɔ n"akwantu no so no atumi. Ɔbrɛɛ ne ho ase kɛse bere a ne nsa fii ase dii no huammɔ no. Sam de n"ahoɔden nyinaa dii dwuma de ne nsa kɔɔ ntɛmntɛm na ɔfaa amena, nneɛma a ano yɛ nnam, ne akwanside afoforo a ɛwɔ nsu ase a ontumi nhu mu.
  
  "Nina!" - teateaam.
  
  "Boa me, Sam! Metetew me mmati mu!" - a wode asi apini. "Biribiara nni me mu. Pl-please, ɔ"yɛ kɛkɛ..." ɔde asɛm no too n"anim. Bere a oduu Sam nkyɛn no, ɔfaa no kɔɔ ne nsa so na ɔdanee ne ho, na ɔde ne ho kɔhyɛɛ adan kuw a ɛwɔ kurow no asa no anafo fam no mu sɛ ɔrekɔhwehwɛ baabi a ɔde ne ho bɛhintaw. Wɔ wɔn akyi no, nkokorafo no teɛteɛɛm srɛɛ nkurɔfo sɛ wɔmmoa wɔn mma wɔnkyere akorɔmfo no.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Oo shit, yɛwɔ deep shit mu mprempren." "So woda so ara betumi atu mmirika, Nina?"
  
  N"ani tuntum no hwirew na ɔsii apini, na okuraa ne nsa. "Sɛ wubetumi asan de eyi ahyɛ socket no mu a, metumi abɔ mmɔden ankasa."
  
  Wɔ ne mfeɛ a ɔde yɛɛ adwuma wɔ afuom, yɛɛ sini ne amanneɛbɔ wɔ mmeaeɛ a ɔko wɔ nyinaa mu no, Sam suaa ahokokwaa a ɛsom boɔ fii EMTfoɔ a ɔne wɔn yɛɛ adwuma no hɔ. Ɔbɔɔ kɔkɔ sɛ: "Merendi atoro, ɔdɔ." "Eyi bɛyɛ yaw te sɛ hell."
  
  Bere a ɔman mma a wɔwɔ ɔpɛ nam akwan teateaa no so kɔhwehwɛ Nina ne Sam no, na ɛsɛ sɛ wɔyɛ komm bere a wɔreyɛ Nina mmati a wɔde besi ananmu no. Sam de ne bag maa no sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi aka ahama no, na bere a wɔn a wɔtaa wɔn no teɛteɛɛm wɔ nsu a ɛwɔ ase hɔ no mu no, Sam de ne nan biako tiaa ne moma so, na ɔde abien no nyinaa kuraa ne nsa a ɛrepopo no.
  
  "Krado?" - kaa seesei, nanso Nina kaa n'ani kɛkɛ na ɔde ne ti too fam. Sam twee ne nsa denneennen, na ɔde nkakrankakra twee ne ho fii ne nipadua ho. Nina de yaw teɛteɛɛm wɔ tarp no ase, na nusu fii n"aniwa ase.
  
  "Mitumi te wɔn!" - obi teaam wo won kurom kasa mu. Na ɛho nhia sɛ Sam ne Nina hu kasa no na wɔate asɛm no ase, na ɔdanee ne nsa brɛoo kosii sɛ ɛne rotator cuff no hyiae ansa na ɔregyae ne ho mu. Ná Nina nteɛm a ɛyɛ den no nyɛ den sɛnea nkokorafo a na wɔrehwehwɛ wɔn no bɛte, nanso na mmarima baanu reforo antweri a epuepue wɔ nsu no ani no dedaw sɛ wɔrekɔhwehwɛ wɔn.
  
  Ná wɔn mu biako kura peaw tiawa, na ɔde n"ani kyerɛɛ Nina nipadua a ɛyɛ mmerɛw no so tẽẽ, na ɔde akode no sii ne moma so, nanso Sam twaa poma no kwan. Ɔbɔɔ n"anim ahinanan, na ɔbɔɔ no bere tiaa bi a onnim hwee bere a ɔtowhyɛfo foforo no huruw fii mfɛnsere no ano no. Sam wosow ne peaw te sɛ baseball mu ɔbran, na obubui ɔbarima no hwene dompe bere a ɔde bɔɔ no no. Nea ɔbɔɔ no no baa n"adwene mu. Ɔgyee peaw no fii Sam nsam na ɔbɔɔ no nkyɛn.
  
  "Sam!" - Nina teɛɛm. "Atire so!" Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsɔre, nanso na ɔyɛ mmerɛw dodo, enti ɔtow ne Beretta guu no so. Nsɛm ho amanneɛbɔfo no soo atuo no na ɔde biakoyɛ de ɔtowhyɛfo no ti guu nsu no ase, na ɔde tuo bi guu ne kɔn akyi.
  
  Ɔde nhyɛso baa ne sekan kuru no so ka kyerɛɛ no sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ wɔtee tuo no." Aniwusɛm bi sii wɔ mmɔnten a nsu ayiri afa so wɔ asraafo helikopta ahorow a ɛretu a na ɛyɛ asotiw no mu. Sam fii baabi a ɛkorɔn no hwɛɛ abɔnten na ohui sɛ helikopta no da so ara gyina hɔ.
  
  "Nina, wubetumi akɔ?" - bisae bio.
  
  Ɔsɔre tenaa ase a na ɛyɛ den ma no. "Mitumi nantew. Dɛn ne nhyehyɛe no?
  
  "Sɛ migyina w"aniwu so bu atɛn a, misusuw sɛ wutumi nyaa Ɔhene Salomo abohene?"
  
  Obuae sɛ: "Yiw, wɔ ti nhwi a ɛwɔ m"akyi bag mu no mu."
  
  Sam annya bere ammisa ti nhwi ho nkyerɛkyerɛmu no ho asɛm, nanso n"ani gyei sɛ onyaa nkonimbo no. Wotu kɔɔ ɔdan bi a ɛbɛn hɔ mu na wɔtwɛnee sɛ wimhyɛnkafo no bɛsan aba Chinook no mu ansa na wɔrehinhim akɔ hɔ komm bere a na nnipa a wɔagye wɔn no te ase no. Wɔ wɔn kwan no so no, nkokorafo a wonnu dunum a wofi supɔw no so ne mmarima baanum a wofi Vetera taa wɔn faa nsu a ɛrehuruhuruw no mu. Bere a nea ɔka wimhyɛnkafo no resiesie ne ho sɛ ɔbɛto ɔpon no mu no, Sam miaa ne tuo no ano guu ne ti so.
  
  "Nokwarem no, mempɛ sɛ meyɛ eyi, m"adamfo, nanso ɛsɛ sɛ yɛkɔ atifi fam, na ɛsɛ sɛ yɛyɛ mprempren!" Sam serewee, na okuraa Nina nsa na ɔde no too n"akyi.
  
  "Daabi! Worentumi nyɛ eyi!" - co-pilot no kasa tiae denneennen. Ná nkokorafo a wɔn bo afuw no nteɛteɛm rebɛn. "Wɔregyaw wo wɔ akyi!"
  
  Sam antumi amma biribiara nsiw wɔn kwan sɛ wɔbɛforo helikopta no, na na ɛsɛ sɛ ɔkyerɛ sɛ ɔyɛ aniberesɛm. Nina san hwɛɛ nnipadɔm a wɔn bo afuw a wɔretow abo agu wɔn so bere a wɔrebɛn no. Ɔbo no bɔɔ Nina wɔ asɔrefie hɔ, nanso wanhwe ase.
  
  "Yesu!" - teateaam, na ohunuu mogya wo ne nsateaa so baabi a ode ne nsa kaa ne ti. "Mosi aboɔ mmaa hokwan biara a wobɛnya, wo fucking primitive..."
  
  Tuo no maa ne ho yɛɛ komm. Sam too wimhyɛnkafo no ho tuo wɔ ne nan mu, na ɛmaa akwantufo no ho dwiriw wɔn. Ɔde n"ani sii nkokorafo no so, na osiw wɔn kwan wɔ mfinimfini. Nina antumi anhu ɔkobɔfo a wagye no nkwa wɔ wɔn mu no, nanso bere a na ɔrehwehwɛ n"anim no, Sam kyeree no na ɔtwee no kɔɔ helikopta bi a akwantufo a ehu aka wɔn ahyɛ mu ma mu. Ɔkaa wimhyɛnkafo no da fam a ɔresi apini wɔ ne nkyɛn, na oyii abɔso no sɛ ɔde bɛkyekyere ne nan. Wɔ wimhyɛnkafo dan no mu no, Sam de tuo teɛɛm de ahyɛde kyerɛɛ wimhyɛnkafo no, na ɔhyɛɛ no sɛ ɔmfa n"ani nkyerɛ atifi fam nkɔ Dansha, baabi a wohyiam no.
  
  
  32. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Wimhyɛn a efi Axum
  
  
  Wɔ Bepɔw Yeha ase no, ɛhɔfo pii boaboaa wɔn ho ano, na wɔn ho popoe bere a wohuu Misrini kwankyerɛfo a wawu no, a na wɔn nyinaa nim no fi mmeae a wotutu fam no. Ade foforo a ɛyɛ nwonwa a ɛmaa wɔn ho dwiriw wɔn ne abotan kɛse a ɛtɔe a ɛtoo bepɔw no dwensɔtwaa mu no. Esiane sɛ na wonnim nea wɔbɛyɛ nti, atutuufo kuw bi, fam tutufo aboafo ne ɛhɔfo a wɔpɛ aweredi no suaa asɛm a na wɔnhwɛ kwan no ho ade, na wɔbɔɔ nkɔmmɔ wɔ wɔn mu de bɔɔ mmɔden sɛ wobehu nea esii ankasa.
  
  Odwumayɛni bi de ne nsa kyerɛɛ nkyerɛwee a ɛwɔ fam so de nyansahyɛ mae sɛ: "Tae akwan a emu dɔ wɔ ha, a ɛkyerɛ sɛ na lɔre a emu yɛ duru bi asi ha." "Ná kar abien, ebia abiɛsa na ɛwɔ ha."
  
  Ɔfoforo nso de nyansahyɛ mae sɛ: "Ebia ɛyɛ Land Rover a Oduruyɛfo Hessian de di dwuma nna kakraa biara no ara kwa."
  
  "Dabi, ɛhɔ na ɛwɔ, ɛhɔ ara, baabi a ogyaw no ansa na ɔrekɔfa nnwinnade foforo wɔ Mekele nnɛra no ara," na odwumayɛni a odi kan no kasa tiae, na ɔde ne nsa kyerɛɛ fam tutufo a ɔrebɛsra hɔ no Land Rover a esi ntamadan bi atifi a wɔde ntama ayɛ ase kakraa bi no so mita ahorow a ɛwɔ akyirikyiri.Efi ne nkyɛn.
  
  "Ɛnde yɛbɛyɛ dɛn ahu sɛ wɔasan de adaka no aba? Oyi ne Ajo Kira. Awu. Perdue kum no na ɔfaa adaka no!" - onipa baako teateaam. "Ɛno nti na wɔsɛee mfoninitwa afiri no!"
  
  Ne sika a ɔtew so denneennen no maa ɛhɔfo a wɔwɔ nkuraa a ɛbemmɛn hɔ ne ntamadan a ɛbɛn baabi a wotutu fam no mu no yɛɛ basabasa kɛse. Mmarima no bi bɔɔ mmɔden sɛ wobesusuw nneɛma ho wɔ ntease mu, nanso na dodow no ara mpɛ hwee sɛ aweredi kronkron.
  
  "Wobɛtumi ate saa?" Perdue bisaa Patrick baabi a wofi bepɔw no apuei fam bepɔw no so puei. "Wɔpɛ sɛ wɔma yɛn honam ani hwɛbea te ase, akwakoraa. So wubetumi de nan yi atu mmirika?"
  
  Patrick de n"anim butubutuw fam sɛ: "Ɔkwan biara nni hɔ." "Me nansoaa abubu. Hwɛ."
  
  Ajo a ɛhwee ase no ankum mmarima baanu no efisɛ na Perdue akae ade titiriw bi a ɛwɔ Ajo mfonini ahorow nyinaa mu - krataa adaka mu kwan a wɔfa so fi adi a wɔde asie atoro ɔfasu bi ase. Nea eye ne sɛ, Misrini no kaa akwan dedaw a wɔfa so yɛ afiri wɔ Misraim, titiriw wɔ adamoa dedaw ne pyramid ahorow mu no ho asɛm kyerɛɛ Perdue. Eyi ne ɔkwan a Perdue, Ajo, ne Ajo nuabarima, Donkor, faa so guanee ne Adaka Kronkron no wɔ nea edi kan no mu.
  
  Esiane sɛ na nsensanee, ntokuru ne mfutuma akata wɔn so nti, Perdue ne Patrick a wɔhwɛɛ yiye sɛ wɔrenhu wɔn no weew wɔ abo akɛse pii a ɛwɔ bepɔw no ase akyi. Patrick ho popoe bere a ɛyaw a ano yɛ den a ɛwɔ ne nansoaa nifa mu no tow faa ne mu bere biara a ɔretwe akɔ n"anim no.
  
  "Yɛbɛtumi...c-yɛbɛtumi agye yɛn ahome kakra kɛkɛ?" obisaa Perdue sɛ. Nhwehwɛmufo a ne ti nhwi yɛ fitaa no san hwɛɛ no.
  
  "Hwɛ, buddy, minim sɛ ɛyɛ yaw te sɛ hell, nanso sɛ yɛampere yɛn ho a, wobehu yɛn. Ɛho nhia sɛ meka akode ko a saa nkurɔfo yi de rebɔ no kyerɛ wo, ɛnte saa? Shovels, spikes, hammers...", Perdue kaee ne hokafo no.
  
  "Menim. Landy yi yɛ akyirikyiri dodo ma me. Wɔbɛkyere me ansa na matu anammɔn a ɛto so abien," na ogye toom. "Me nan yɛ nwura. Monkɔ w"anim, gye wɔn adwene, anaa fi adi kɔfrɛ mmoa."
  
  Perdue buae sɛ: "Nkwaseasɛm." "Yɛbɛbom akɔ Landy yi nkyɛn na yɛayi hell no afi ha."
  
  "Wohyɛ nyansa sɛ yɛnyɛ eyi dɛn?" Patrick de ahomegyeɛ guu mu.
  
  Perdue de ne nsa kyerɛɛ nnwinnade a wɔde tutu fam a ɛbɛn hɔ no so na ɔserewee. Patrick de n"ani dii akwankyerɛ no akyi. Anka ɔne Perdue bɛserew sɛ n"asetra nnyina nea ebefi mu aba no so a.
  
  "Ɔkwan biara nni hɔ wɔ hell mu, Dawid. Daabi! So woabɔ dam?" - kaa seesei denden, na ɔde ne nsa bɔɔ Perdue nsa.
  
  "So wubetumi asusuw mmubuafo akongua a eye sen saa wɔ ha wɔ abotan so?" Perdue serewee. "Yɛ krado." Sɛ mesan ba a, yɛbɛkɔ Landy nkyɛn."
  
  "Na mefa no sɛ wubenya bere de ahyɛ mu saa bere no?" - Patrick bisae sɛ.
  
  Perdue twee ne tablet ketewa a na ɔwɔ ahotoso a na ɛyɛ mfiri pii wɔ biako mu no fii mu.
  
  Ɔserew kyerɛɛ Patrick sɛ: "Oo, mo a mo gyidi sua."
  
  Mpɛn pii no, Purdue de ne infrared ne radar tumi adi dwuma anaasɛ wɔde adi dwuma sɛ nkitahodi mfiri. Nanso, ɔmaa afiri no tu mpɔn bere nyinaa, na ɔde nneɛma foforo a wɔayɛ kaa ho na ɔmaa ne mfiridwuma tu mpɔn. Ɔde bɔtn ketewaa bi a ɛwɔ afiri no nkyɛn kyerɛɛ Patrick. "Ɛlektrik ahoɔden a ɛkɔ soro. Yɛwɔ ahonhonsɛmdifo, Paddy."
  
  "Dɛn na ɔreyɛ?" Patrick yɛɛ n"anim basabasa, na ɛtɔ mmere bi a n"aniwa twaa Perdue ho sɛnea ɛbɛyɛ a n"ani da hɔ.
  
  Perdue kae sɛ: "Ɛma kar ahorow no kɔ so." Ansa na Patrick resusuw mmuae a obenya ho no, Perdue sɔre gyinaa hɔ tuu mmirika kɔɔ adwinnade dan no ho. Ɔde ne ho kɔhyɛɛ baabiara wɔ sum ase, na ɔde ne nipadua a ɛyɛ mmerɛw no sii n"anim sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremfi adi.
  
  Patrick de asɛm a ɛyɛ sereserew kae bere a ɔhwɛɛ Perdue sɛ ɔrefa kar no sɛ: "Ɛde besi ha no, eye paa, wo ɔkwasea a ɔyɛ ɔkwasea." "Nanso wunim sɛ ade yi bɛma basabasayɛ aba, ɛnte saa?"
  
  Bere a ɔresiesie ne ho ama akyidi a na ɛda n"anim no, Perdue homee denneennen na ɔhwɛɛ sɛnea nnipadɔm no ne ɔne Patrick ntam kwan ware. Ɔkaa sɛ: "Momma yɛnkɔ," na ɔmiaa bɔtn no so de fii Land Rover no ase. Ná enni akanea foforo biara sɛ nea ɛwɔ dashboard no so no, nanso na nnipa bi a wɔbɛn bepɔw no abrannaa no te sɛ engine no reyɛ dede bere a ɛnyɛ adwuma no. Perdue sii gyinae sɛ ɛsɛ sɛ ɔde wɔn bere tiaa mu adwene a ɛyɛ basaa no di dwuma ma ɛyɛ nea mfaso wɔ so, na ɔde kar a ɛrebɔ denneennen de ahopere kɔɔ Patrick nkyɛn.
  
  "Huri! Ntɛmntɛm!" - teateaam kyeree Patrick bere a orebeduru ne ho no. MI6 dwumayɛni no de ne ho bɔɔ kar no, na ɛkame ayɛ sɛ ɔde ahoɔhare a ɔde tu mmirika no bubuu no, nanso Perdue adrenaline no maa ɔkɔɔ so traa baabi.
  
  "Wɔn ni! Munkum saa nkwaseafo yi! "- ɔbarima no bɔɔ ose, na ɔde ne nsa kyerɛɛ mmarima baanu a wɔde mmirika rekɔ Land Rover bi a wɔde ntwahonan teaseɛnam ho.
  
  "Onyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ ne tank ayɛ ma!" - Patrick teɛɛm, na ɔde dade bokiti a ɛyɛ rickety kɔɔ 4x4 no akwantufo pon no mu tẽẽ. "M"akyi berɛmo! Me nnompe wɔ m"afurum mu, Purdue. Onyankopɔn, worekum me wɔ ha!" na nnipadɔm no tumi te bere a wɔde ahopere rekɔ mmarima a wɔreguan no nkyɛn no ara pɛ.
  
  Bere a woduu akwantufo pon no ho no, Perdue de ɔbo bubuu mfɛnsere no na obuee ɔpon no. Patrick bɔɔ mmɔden sɛ obesian afi kar no mu, nanso abɔdamfo a wɔrebɛn no maa ogye dii sɛ ɔde n"ahoɔden a ɔde asie no bedi dwuma, na ɔtow ne funu guu kar no mu. Wosiim, na wɔkyinkyin wɔn ntwahonan, na wɔtow abo guu obiara a ɔwɔ nnipadɔm no mu a ɔbɛn no dodo. Afei awiei koraa no, Perdue tiatiaa pedal no so na ɔde kwan bi too wɔne mpɔtam hɔfo kuw a mogya ho sukɔm de wɔn no ntam.
  
  "Bere ahe na ɛsɛ sɛ yɛkɔ Dunsha?" Perdu bisaa Patrick sɛ.
  
  Patrick bɔɔ no amanneɛ sɛ: "Bɛyɛ nnɔnhwerew abiɛsa ansa na ɛsɛ sɛ Sam ne Nina hyia yɛn wɔ hɔ." Ɔde n"ani kyerɛɛ gas gauge no so. "Me Nyankopɔn! ɛremfa yɛn nkɔ akyiri nsen kilomita 200."
  
  Perdue a ɔda so ara hwɛɛ akyi ahwehwɛ no mu kae sɛ: "Biribiara ye bere tenten a yɛtwe yɛn ho fi Satan ntɛtea dan a ɛwɔ yɛn kwan so no ho." "Ɛsɛ sɛ yɛne Sam di nkitaho na yɛhwehwɛ baabi a wɔwɔ. Ebia wobetumi de Hercules no abɛn yɛn ma wɔafa yɛn. Onyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ wɔda so te ase."
  
  Patrick sii apini bere biara a Land Rover no bɛpa tokuru bi anaasɛ ɛbɛwosow bere a ɛresesa gya no. Na ne nansoaa rekum no, nanso na ɔte ase na ɛno ara ne nea ɛho hia.
  
  "Ná wunim Carter ho asɛm bere nyinaa. Adɛn nti na woanka ankyerɛ me? - Patrick bisae sɛ.
  
  "Meka kyerɛɛ wo sɛ, yɛmpɛ sɛ wobɛyɛ obi a ɔka ho. Sɛ wunnim a, anka worentumi mfa wo ho nhyɛ mu."
  
  "Na adwuma a ɔne n"abusua yɛ yi? So wosomaa obi ma ɔnhwɛ wɔn nso?" - Patrick bisae sɛ.
  
  "O me Nyankopɔn, Patrick! Mennyɛ ɔsɛmmɔnedifo. Ná mereyɛ bluff," saa na Perdue maa no awerɛhyem. "Na ɛsɛ sɛ mewosow ne afiri, na esiane Sam nhwehwɛmu ne mole a ɛwɔ Karsten"... Carter adwumayɛbea nti, yɛn nsa kaa nsɛm sɛ ne yere ne ne mmabea rekɔ ne fie wɔ Austria."
  
  Patrick buae sɛ: "Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wubegye adi." "Ɛsɛ sɛ wo ne Sam kyerɛw wo din sɛ Her Majesty ananmusifo, woate ase? Moyɛ kraman, moyɛ anibiannaso na moyɛ kokoamsɛm kosi sɛ mobɛyɛ hysteria, mo baanu. Na Oduruyɛfo Gould nka akyi koraa."
  
  Perdue serewee sɛ: "Wiɛ, meda wo ase, Patrick." "Nanso yɛn ani gye ahofadi a yɛwɔ sɛ, wunim, yɛ adwuma fĩ no a wonhu yɛn no ho."
  
  Patrick sii apini sɛ: "No shit." "Hena na na Sam de redi dwuma sɛ ɔkraman?"
  
  Perdue buae sɛ: "Minnim.
  
  "David, hena ne saa fucking mole yi? Merenbɔ guy no akuturuku, gye me di," Patrick snapped.
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Dabi, nokwarem no, minnim." "Ɔkɔɔ Sam nkyɛn bere a ohui sɛ Sam de Karsten ankasa fael ahorow no akɔtow ahyɛ mu wɔ ɔkwan a ɛnyɛ anifere so no ara pɛ. Sɛ́ anka ɔbɛhyehyɛ no no, ɔkae sɛ ɔbɛma yɛn nsɛm a yehia no a tebea a ɛne sɛ Sam bɛpa Karsten ho ntama wɔ nea ɔyɛ ho."
  
  Patrick danee nsɛm no wɔ ne tirim. Ntease wom, nanso wɔ saa asɛmpatrɛw adwuma yi akyi no na onnim onii a obetumi de ne ho ato no so bio. "Mole" no maa wo Karsten ankasa ho nsɛm, a faako a n"agyapade ne nea ɛtete saa ka ho?"
  
  Perdue serewee kae sɛ: "Esiane ne mogya su so."
  
  "Nanso, ɔkwan bɛn so na Sam ayɛ nhyehyɛe sɛ ɔbɛpa Karsten ho ntama? Obetumi ayɛ agyapade no wura wɔ mmara kwan so, na migye di sɛ asraafo amanneɛbɔfo panyin no nim sɛnea wɔde adwumayɛfo nkrataa kɔkɔɔ kata n"akwan so," saa na Patrick de nyansahyɛ mae.
  
  Perdue penee so sɛ: "Oo, ɛyɛ nokware." "Nanso ɔpaw awɔ a ɛnteɛ sɛ ɔne Sam, Nina ne me nni agoru. Sam ne ne "mole" no hacked nkitahodi nhyehyɛe ahorow a ɛwɔ server ahorow no mu, a Karsten de di dwuma ma n'ankasa atirimpɔw ahorow. Bere a yɛrekasa no, alchemist a ɔde diamond awudi ne wiase nyinaa asiane ahorow no ho asodi no de n"ani kyerɛ Karsten abankɛse a ɛwɔ Salzkammergut no mu."
  
  "Dɛn nti na?" - Patrick bisae sɛ.
  
  Perdue de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Carsten bɔɔ amanneɛ sɛ ɔwɔ daimond bi a ɔretɔn." "Ɔbo titiriw bi a ɛho yɛ na yiye a wɔfrɛ no Sudanese Eye. Te sɛ Celeste ne Farao abo a ɛkorɔn no, Sudan Aniwa no tumi ne abohene nketewa a Ɔhene Salomo yɛe bere a owiee n"Asɔredan no mu biara di nkitaho. Prime nɔma ho hia na ama ɔyaredɔm biara a Ɔhene Salomo aduɔson abien akyekyere no afi hɔ."
  
  "Ka akoma. Na afei nea yehu wɔ ha no ma yɛsan susuw yɛn animtiaabu no ho," saa na Patrick kae. "Sɛ akontaahyɛde a edi kan nni hɔ a, Nkonyaayifo no ntumi mmɔ ne ɔbonsam aduruyɛ no?"
  
  Perdue de ne ti too fam. Ɔbɔɔ amanneɛ sɛ: "Yɛn nnamfo Misrifo a wɔwɔ Ɔtweaseɛ Awɛmfo kuw no mu no ka kyerɛɛ yɛn sɛ, sɛnea wɔn nhoma mmobɔwee kyerɛ no, Ɔhene Salomo nkonyaayifo kyekyeree ɔbo biara wɔ ɔsoro abɔde pɔtee bi ho." "Ampa ara, kyerɛwsɛm a edii Kyerɛwnsɛm mu nkyerɛwee a wonim no anim no ka sɛ abɔfo a wɔahwe ase no dodow yɛ ahanu, na Salomo na ɔfrɛɛ wɔn mu aduɔson abien. Ɛha na nsoromma nkrataa a daimond biara wom no ba."
  
  "So Karsten wɔ Sudanfo aniwa?" - Patrick bisae sɛ.
  
  "Dabi, manya . Eyi yɛ abohene abien a m"adwumayɛfo no tumi nya fii Hungaryni baroness bi a ɔreyɛ atɔ fam, ne Italiani kunafo bi a ɔpɛ sɛ ofi asetra foforo ase wɔ akyirikyiri fi n"abusuafo mafiafo hɔ no mu biako, so wubetumi asusuw ho? Mewɔ prime number abien wɔ abiɛsa mu. Ɔfoforo no, "Celeste" no wɔ Ɔkɔmfo no nsam."
  
  "Na Karsten de wɔn too hɔ sɛ wɔntɔn?" Patrick yɛɛ n"anim basabasa, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ntease aba ne nyinaa mu.
  
  Perdue kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Sam de Karsten ankasa email na ɛyɛɛ eyi." "Karsten nni adwene biara sɛ Ɔkɔmfo, Owura Raya, reba abɛtɔ ne diamond a edi hɔ a ɛyɛ papa sen biara afi ne hɔ."
  
  "Oh, ɛyɛ papa!" Patrick serewee, na ɔbɔɔ ne nsam. "Bere tenten a yebetumi de abohene a aka no akɔma Owura Penekal ne Ofa no, Raya ntumi mfa nneɛma foforo biara a ɛyɛ nwonwa mmra. Mebɔ Onyankopɔn mpae sɛ Nina ne Sam ntumi nnya wɔn."
  
  "Yɛbɛyɛ dɛn atumi ne Sam ne Nina adi nkitaho? Ná me mfiri ahorow no yerae wɔ hɔ wɔ asawdan no mu," saa na Patrick bisae.
  
  Perdue kae sɛ: "Ɛha." "Twe kɔ fam kɔ Sam din so kɛkɛ na hwɛ sɛ satellite ahorow no betumi de yɛn abɔ anaa."
  
  Patrick yɛɛ sɛnea Perdue bisae no. Akasafo ketewa no klike kwa. Mpofirim ara Sam nne yɛɛ gyegyeegye kakra wɔ akasam no so, "Ɛhe na woakɔ? Yɛde nnɔnhwerew pii abɔ mmɔden sɛ yɛbɛka yɛn ho!"
  
  Patrick kae sɛ: "Sam, yɛrefi Axum, na yɛretu kwan a hwee nni hɔ. Sɛ wudu hɔ a, sɛ yɛde coordinates no mena wo a, so wubetumi akɔfa yɛn?"
  
  Sam kae sɛ: "Hwɛ, yɛwɔ nsu a emu dɔ mu wɔ ha." Ɔde ahopopoɔ kae sɛ: "Me, meyɛɛ sɛ... daadaa wimhyɛnkafoɔ no na mefaa asraafoɔ helikopta bi a wɔde gye nkurɔfoɔ. Asɛm tenten."
  
  "Me Nyankopɔn!" Patrick teɛɛm, na ɔtow ne nsa guu wim.
  
  "Wɔsii fam ha wɔ Dansha wimhyɛn gyinabea hɔ ara pɛ, sɛnea mehyɛɛ wɔn sɛ wɔnyɛ no, nanso wɔrekɔkyere yɛn. Asraafo wɔ baabiara, enti minsusuw sɛ yebetumi aboa wo," Sam nwiinwii.
  
  Wɔ akyi no, na Perdue te helikopta bi a ɛrehuruhuruw nnyigyei ne nnipa a wɔreteɛteɛm. Ná ɛte sɛ ɔko beae ma no. "Sam, wo nsa kaa abohene no?"
  
  Sam kae sɛ: "Nina nyaa wɔn, nanso afei ebia wobegye wɔn afi wɔn nsam," na na ɛte sɛ nea ɔyɛ mmɔbɔ koraa na ne bo afuw. "Sɛnea ɛte biara no, hwɛ wo coordinates no mu."
  
  Perdue anim kyinkyin ma ɔde n"adwene sii so, sɛnea na ɛte bere nyinaa bere a na ɛsɛ sɛ ɔyɛ nhyehyɛe bi a ɔde befi ɔhaw bi mu no. Patrick homee denneennen. "Nneɛma a efi kyɛnsee mu."
  
  
  33. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Adiyisɛm a ɛfa Salzkammergut ho
  
  
  Wɔ osu a ɛtɔ denneennen no mu no, na Karsten turo akɛse a ɛyɛ ahabammono no yɛ fɛ a ɛho ntew. Wɔ osu nkatanim a ɛyɛ fitaa no mu no, na ɛte sɛ nea ɛkame ayɛ sɛ nhwiren no kɔla ahorow no hyerɛn, na na nnua no gyina hɔ fɛfɛɛfɛ a ɛyɛ frɔmfrɔm. Nanso, esiane biribi nti, abɔde mu ahoɔfɛ nyinaa antumi anhyɛ adehwere ho nkate a emu yɛ duru, ɔsɛe a ɛsensɛn wim no ano.
  
  "Me Nyankopɔn, paradise a ɛyɛ awerɛhow bɛn ara na wote mu, Joseph," Liam Johnson kae bere a ɔde ne kar sii dwetɛ birch ne spruce nnua a ɛyɛ frɔmfrɔm akuwakuw bi a ɛyɛ sunsuma wɔ koko a ɛwɔ agyapade no atifi no ase no. "Te sɛ w"agya, Satan."
  
  Ná okura bag bi a cubic zirconia pii ne ɔbo biako a ɛsõ mmom wom, a Perdue boafo no de ama esiane n"adwumawura abisade nti, wɔ ne nsam. Wɔ Sam akwankyerɛ ase no, na Liam akɔsra Reichtisousis nna abien a atwam ni sɛ ɔrekɔfa abo afi Purdue ankorankoro nneɛma a wɔaboaboa ano no mu. Ɔbea fɛfɛ bi a wadi mfe aduanan a na ɔhwɛ Purdue sikasɛm so no yɛɛ ayamye sɛ ɔbɔɔ Liam kɔkɔ wɔ abohene a wɔagye atom no ayera ho.
  
  "Wia eyi na mede nnadewa a ɛyɛ mmerɛw atwitwa wo bɔɔl no, ɛyɛ?" - kaa Scotlandni bea a ne ho yɛ fɛ no kyerɛɛ Liam, na ɔde bag a ɛsɛ sɛ ɔtow gu Karsten"s mansion no maa. Na ɛyɛ nkaeɛ a ɛyɛ dɛ ankasa ɛfiri sɛ na ɔno nso te sɛ type - te sɛ... Miss Moneypenny hyia Amerikani Mary.
  
  Bere a Liam duu nkuraase agyapade a ɛnyɛ den sɛ wobetumi akɔ hɔ no mu no, ɔkaee sɛ osuaa ofie no ho mfonini yiye sɛnea ɛbɛyɛ a obenya kwan akɔ adwumayɛbea a Karsten yɛ ne kokoam adwuma nyinaa wom no. Wɔ abɔnten no, na wɔte sɛ ahobammɔ mmarima a wɔwɔ mfinimfini no ne ofiehwɛfo no rebɔ nkɔmmɔ. Ná Karsten yere ne ne mmabea aba hɔ nnɔnhwerew abien a atwam ni, na na baasa no akɔ pɛnhyen akɔ wɔn mpa mu sɛ wɔrekɔda kakra.
  
  Liam hyɛn abrannaa ketewa a ɛwɔ abansoro a edi kan no apuei fam ntaban no awiei no mu. Ɛnyɛ den sɛ ɔbɛpaw adwumayɛbea no apon ano na ɔmaa n"akyidifo no kwansrafo foforo ansa na ɔrehyɛn mu.
  
  "Nsu kronkron!" - de asɛm a ɛyɛ sereserew, yɛɛ ne kwan kɔɔ mu, ɛkame ayɛ sɛ ne werɛ fii sɛ ɔbɛhwɛ mfoninitwa mfiri no. Liam tee nka sɛ ne yafunu rebɔ bere a ɔtoo ɔpon no mu wɔ n"akyi no. "Nasi Disneyland!" - homee wo ne home ase. "Oo me Nyankopɔn, na minim sɛ woreyɛ biribi, Carter, nanso eyi? Saa shit yi yɛ next level!"
  
  Wɔde Nasi agyiraehyɛde ahorow, Himmler ne Göring mfonini ahorow ne SS asraafo mpanyimfo afoforo a wɔkorɔn a wɔabɔ wɔn ho ban pii asiesie adwumayɛbea no nyinaa. Ná frankaa bi sɛn ɔfasu no so wɔ n"akongua no akyi. "Da! Order of the Black Sun," Liam sii so dua, na ɔwea bɛn agyiraehyɛde a ɛyɛ hu a wɔde sirikyi asaawa tuntum nwene wɔ satin ntama kɔkɔɔ so no. Nea ɛhaw Liam kɛse ne video a wɔatwa no mpɛn pii a ɛfa Nasi Kuw no 1944 abasobɔde ho guasodeyɛ ahorow a wɔbɔɔ bere nyinaa wɔ flat screen monitor no so no. Wɔanhyɛ da no, ɛdanee mfonini foforo, a ɛkyerɛɛ Yvette Wolf, Karl Wolf, SS-Obergruppenführer babea anim a ɛyɛ abofono. Liam bɔɔ n"ano komm sɛ: "Ɛyɛ ɔno, Maame."
  
  Fa wo adeyɛ no bom, abarimaa, Liam nne a ɛwɔ ne mu no hyɛɛ nkuran. Wompɛ sɛ wode wo bere a etwa to no bɛtra saa amoa no mu, ɛnte saa?
  
  Wɔ sum ase adeyɛ ho ɔbenfo a ne ho akokwaw ne mfiridwuma mu akwansrafo ho ɔbenfo te sɛ Liam Johnson fam no, na Karsten sikakorabea a wɔbɛpaapae mu no yɛ mmofra agodie. Wɔ sikakorabea hɔ no, Liam huu krataa foforo a na Black Sun agyiraehyɛde wɔ so, a ɛyɛ aban nkaebɔ a wɔde kɔmaa asɔremma nyinaa sɛ Order no adi Egyptni Freemason Abdul Raya a wɔakɔ nnommumfa mu no akyi. Carsten ne ne mfɛfo mpanyimfo yɛɛ nhyehyɛe ma woyii Rai fii guankɔbea bi a ɛwɔ Turkey bere a nhwehwɛmu maa wohuu n"adwuma wɔ Wiase Ko II mu akyi no.
  
  Ná ne mfe nkutoo, nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɔda so te ase na ne ho ye no yɛ su horow a wontumi nte ase a ɛmaa Black Sun ani gyee ho. Wɔ dan no ntwea a ɛne no bɔ abira no, Liam nso de CCTV monitor a nnyigyei wom, a ɛte sɛ Karsten ankasa mfoninitwa mfiri ahorow no sii hɔ. Nsonsonoe a ɛwɔ mu ara ne sɛ eyi de nkrasɛm kɔmaa Owura Joe Carter ahobammɔ adwumayɛbea, baabi a na ɛnyɛ den sɛ Interpol ne aban nnwumakuw afoforo besiw wɔn kwan.
  
  Na Liam asɛmpatrɛw adwuma no yɛ adwuma a ɛyɛ nwonwa a ɔde bɛpae MI6 kannifo a ɔde sekan bɔ no akyi na wada n"ahintasɛm a ɔwɛn no yiye no adi wɔ television a ɛte ase so bere a Perdue ama no ayɛ adwuma no. Nea ɛka nsɛm a Sam Cleave nyae maa n"amanneɛbɔ soronko no ho no, na Joe Carter din wɔ asiane kɛse mu.
  
  "Ɛhe na wɔwɔ?" Karsten nne a ano yɛ den no gyegyeegye wɔ fie hɔ, na ɛmaa MI6 a ɔrewiawia ne ho no ho dwiriw no. Liam de abohene kotoku no guu sikakorabea hɔ ntɛm ara na ɔtoo mu ntɛm ara sɛnea obetumi.
  
  "Hena, owura?" - bisaa ahobanbɔ sohwɛfoɔ no.
  
  "Me yere! M-m-me mmabea, moyɛ fucking idiots!" - oboboo, ne nne soaa twaa office apon no ho na osi apini kosii antweri no so. Ná Liam te intercom no nnyigyei wɔ looping recording a ɛwɔ monitor a ɛwɔ adwumayɛbea hɔ no nkyɛn.
  
  "Herr Karsten, ɔbarima bi aba wo nkyɛn a ɔpɛ sɛ ohu wo, owura. So ne din de Abdul Raya?" - a wode too gua wo intercoms a ewo fie no mu nyinaa so.
  
  "Dɛn?" Karsten nteɛteɛm no fi soro bae. Ná Liam tumi serew n"adwuma a edii nkonim wɔ framing adwuma no mu nkutoo. "Me ne no nni nhyehyɛe biara! Wɔkyerɛ sɛ ɔwɔ Bruges, na ɔresɛe ade!"
  
  Liam wiaa ne ho kɔɔ ɔfese pon no ano, tiee Karsten kasatia. Saa kwan yi so no na obetumi ahu faako a ɔfatwafo no wɔ. MI6 dwumayɛni no hwee ase fii abansoro a ɛto so abien tiafi mfɛnsere mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛkwati mmeae atitiriw a mprempren ahobammɔ adwumayɛfo a wɔn adwene atu afra no haw no. Ɔserewee, na ɔde mmirika fii paradise a ɛyɛ hu a na akasakasa a ɛyɛ hu rebɛkɔ so no afasu a ɛyɛ hu no ho.
  
  "So woabɔ dam, Raya? Efi bere bɛn na mewɔ abohene a metɔn?" Karsten bɔɔ ose, na ogyinaa n"adwumayɛbea pon ano.
  
  Raya buae brɛoo, na n"ani tuntum no yɛɛ mmerɛw sɛ: "Owura Karsten, wo ne me dii nkitaho sɛ wobɛtɔn Sudanfo aniwa bo no."
  
  "Sudanfo ani? Akronkronne nyinaa din mu deɛn na woreka ho asɛm?" Karsten de asɛm a ɛyɛ yaw bɔɔ n"ano. "Yɛannye wo amma wɔ eyi ho, Raya! Yɛde mo ahofadie sɛ momfa nni yɛn abisadeɛ no so, sɛ momfa wiase no nkotodwe! Afei woba na wode saa nkwaseasɛm a ntease nnim yi haw me?"
  
  Rai anofafa yɛɛ kurukuruwa, na ɛdaa ne sẽ a ɛyɛ abofono adi bere a ɔkɔɔ mprako a ɔyɛ srade a ɔrekasa akyerɛ no no nkyɛn no. "Hwɛ yiye paa wɔ nea wo ne no di te sɛ ɔkraman, Owura Karsten. Misusuw sɛ wo ne w"ahyehyɛde no werɛ afi onipa ko a meyɛ!" Ná Raya abufuw reyɛ ayɛ hyew. "Mene onyansafo kɛse no, nkonyaayifo a ɔde mmoadabi ɔyaredɔm a ɛbaa Afrika Atifi fam wɔ 1943 mu no bae, adɔe a memaa Nasi asraafo no kyerɛɛ Apamfo asraafo a wɔde wɔn ho ahyɛ asase a ɛso yɛ kwa a onyame agyaw hɔ a wohwiee mogya guu so no so!"
  
  Karsten de ne ho too n"akyi wɔ n"akongua so, na ne ho fifiri yɛɛ no kɛse. "Me...minni diamond biara, Owura Raya, meka ntam!"
  
  "Da no adi sɛ ɛyɛ nokware!" Raya de asɛm a ɛyɛ yaw. "Kyerɛ me wo sikakorabea ne wo moma so. Sɛ manhu hwee na woasɛe me bere a ɛsom bo a, mɛdan wo mu akɔ akyi bere a wote ase no."
  
  "Oh me Nyankopɔn!" Karsten teɛɛm, na ɔhinhim kɔɔ sikakorabea hɔ. N"ani sii ne maame mfonini no so, na ɔhwɛɛ no yiye. Ɔkaee Perdue nsɛm a ɛfa ne wimhyɛn a na onni akyi berɛmo ho bere a ogyaw ɔbea panyin no bere a wɔtow hyɛɛ ne fie so de gyee Perdue nkwa no. Awiei koraa no, bere a ne wu ho amanneɛbɔ duu Order no nkyɛn no, na nsɛmmisa asɔre dedaw wɔ tebea horow no ho fi bere a na Karsten ka ne ho saa anadwo no. Ɛyɛɛ dɛn na oguan na ɔbea no anyɛ saa? Ná Black Sun yɛ ahyehyɛde bɔne, nanso na wɔn mufo nyinaa yɛ mmarima ne mmea a wɔwɔ adwene a tumi wom ne akwan a tumi wom.
  
  Bere a Karsten buee ne sikakorabea wɔ ahobammɔ kakra mu no, ohyiaa anisoadehu a ɛyɛ hu. Diamond pii hyerɛn fii kotoku bi a wɔagyaw hɔ mu wɔ ɔfasu mu sikakorabea bi a na ɛyɛ sum mu. Ɔkae sɛ: "Ɛrentumi nyɛ yiye. "Eyi ntumi nyɛ yiye! Ɛno nyɛ me dea!"
  
  Raya piaa ɔkwasea a ɔrepopo no kɔɔ nkyɛn na ɔboaboaa abohene no ano wɔ ne nsateaa mu. Afei ɔde n"anim a ɛyɛ nwini danee ne ho kyerɛɛ Karsten. N"anim a ɛyɛ mmerɛw ne ne ti nhwi tuntum no maa ɔte sɛ owu ho nkɔmhyɛfo bi a ɛda nsow, ebia Otwafo no ankasa. Karsten frɛɛ n"ahobanbɔfo, nanso obiara ammua.
  
  
  34. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  Top ɔha nkaribo
  
  
  Bere a Chinook no sii wimhyɛn gyinabea bi a wɔagyaw hɔ wɔ Dunshae akyi no, na asraafo jeep abiɛsa si Hercules wimhyɛn a Perdue haya de kɔsrasra Ethiopia no anim.
  
  Nina bɔɔ n"ano sɛ: "Yɛawie," na ɔda so ara de ne nsa a mogya ayɛ no ma no kura wimhyɛnkafo a wapira no nan. Ná n"akwahosan nni asiane biara mu bere a Sam de n"ani sii asen no akyi no so, na ɛmaa biribiara a enye koraa sen kuru ketewaa bi. Ɔpon a ɛwɔ nkyɛn no buei na wɔmaa ɔman mma no fii adi ansa na asraafo reba abɛfa Nina akɔ. Ná wɔayi Sam akode afi ne ho dedaw na wɔatow no agu jeep no biako akyi nkongua so.
  
  Wogyee nkotoku abien a Sam ne Nina kura no na wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn kyekyeree wɔn.
  
  "Wosusu sɛ wobɛtumi aba me man mu abɛwia?" - a Captain no teaam kyeree won. "Wususuw sɛ wubetumi de yɛn wimhyɛn a wɔhwɛ so no adi dwuma sɛ w"ankasa taksi? Hei?"
  
  "Tie, sɛ yɛankɔ Egypt ntɛm a, ɛbɛyɛ awerɛhow!" Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ mu, nanso ɛno maa wɔbɔɔ no akuturuku wɔ ne dwensɔtwaa mu.
  
  "Mesrɛ wo tie!" - Nina srɛɛ. "Ɛsɛ sɛ yedu Cairo na yɛagyae nsuyiri ne anyinam ahoɔden a ɛretwa ansa na wiase nyinaa abubu!"
  
  "Dɛn nti na wonnyae asasewosow no bere koro mu, ɛnte saa?" Captain no dii ne ho fɛw, na ɔde ne nsa a ɛyɛ den no piapiaa Nina anom a ɛyɛ fɛ no.
  
  "Captain Ifili, yi wo nsa fi ɔbea no so!" - a ɔbarima nne bi hyɛɛ, a ɛkanyan ɔsraani panyin no ma otie ntɛm ara. "Ma no nkɔ." Na ɔbarima no nso."
  
  Ɔhyɛn no mu panyin no kae, a wanmfi Nina afã no, ɔkae sɛ: "Wɔ obu a ɛfata nyinaa mu, owura, ɔbɔɔ nkokorafie hɔ korɔn, na afei saa yɔnko a onni anisɔ yi," ɔbɔɔ Sam akuturuku, "nyaa ahoɔden a ɔde bɛfa yɛn helikopta a yɛde gye nkurɔfo nkwa no."
  
  "Minim nea ɔyɛe no yiye, captain, nanso sɛ woamfa wɔn amma mprempren a, mɛkɔ akɔbɔ wo wɔ asraafo asɛnnibea esiane sɛ woanni asoɔden nti. Ebia makɔ pɛnhyen, nanso meda so ara yɛ obi a ɔboa Ethiopia asraafo no sika titiriw," saa na ɔbarima no bɔɔ ose.
  
  Ɔhyɛnkafo no buae sɛ: "Yiw, owura," na ɔyɛɛ mmarima no sɛnkyerɛnne sɛ wonnyae Sam ne Nina. Bere a ɔtwee ne ho fii nkyɛn no, Nina antumi annye onii ko a ɔyɛ n"agyenkwa no nni. "Ɔsahene. Yimen?
  
  Ná n"ankasa n"akyidifo a wɔn nyinaa yɛ nnipa baanan retwɛn wɔ ne nkyɛn. Yimenu ka kyerɛɛ Nina sɛ: "Wo wimhyɛnkafo no bɔɔ me amanneɛ wɔ atirimpɔw a enti wokɔɔ Tana Kirkos, Oduruyɛfo Gould." "Na esiane sɛ mede wo ka nti, minni ɔkwan foforo biara a mɛfa so ayɛ saa gye sɛ mɛbue kwan ama wo akɔ Cairo. Mede me mmarima baanu ne ahobammɔ ho tumi krataa a efi Ethiopia afa Eritrea ne Sudan akɔ Egypt akɔma mo."
  
  Nina ne Sam sesaa wɔn ani a na ahodwiriw ne ahotoso a wonni ahyɛ mu ma. Ɔde ahwɛyiye kae sɛ: "Um, meda wo ase, Ɔsahene." "Nanso so metumi abisa nea enti a woreboa yɛn? Ɛnyɛ ahintasɛm sɛ me ne wo sii fam wɔ nan a ɛnteɛ so."
  
  "Ɛmfa ho sɛ wubuu m"amammerɛ ho atɛn a ɛyɛ hu, Oduruyɛfo Gould, ne ntua a ɛyɛ hu a wode baa m"ankasa m"asetra so no, wugyee me babarima no nkwa. Eyi nti, mintumi nnyɛ hwee sɛ megyae mo mfi aweredi biara a ebia na mewɔ tiaa mo no ho," Col. Yimenu gyaee ne ho mu.
  
  Ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "O me Nyankopɔn, mete nka sɛ meyɛ nkwaseasɛm mprempren."
  
  "Kafra?" obisae.
  
  Nina serewee na ɔteɛɛ ne nsa kyerɛɛ no. "Mekaa sɛ, mepɛ sɛ mepa mo kyɛw wɔ me nsusuwii ne me nsɛm a ɛyɛ katee no ho."
  
  "Wogyee obi nkwa?" - Sam bisae, na ɔda so ara ho tɔ no wɔ ɔhwe a ɔde bɔɔ yafunu no mu.
  
  Ɔsahene. Yimenu hwɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo no, na ɔmaa no kwan ma ɔtwee n"asɛm no fii hɔ. "Ogyee me babarima no fii nsu a ɛremene bere a nsu yiri faa nkokorafie hɔ no mu. Nnipa pii wuwui anadwo a etwaam no, na sɛ Oduruyɛfo Gould antwe no amfi nsu no mu a, anka me Cantu bɛka wɔn ho. Ɔfrɛɛ me bere a na merebɛka Owura Perdue ne afoforo ho wɔ bepɔw no mu akɔhwɛ Adaka Kronkron no sanba no ara pɛ, na ɔfrɛɛ no Salomo bɔfo. Ɔkaa ne din kyerɛɛ me ne sɛ ɔwiaa ti nhwi no. Mebɛka sɛ ɛkame ayɛ sɛ eyi nyɛ nsɛmmɔnedi a ɛfata owu asotwe."
  
  Sam hwɛɛ Nina wɔ ne video mfoninitwa afiri ketewa no viewfinder no so na ɔde n"ani kyerɛɛ baabi. Sɛ obiara nnim nea ɛwɔ ti nhwi no mu a, anka ɛbɛyɛ papa. Ɛno akyi bere tiaa bi no, Sam ne Yimenu mmarima no mu biako kɔe sɛ wɔrekɔfa Perdue ne Patrick akɔ baabi a wɔn Land Rover a wowiaa no no diesel asa no. Wotumi de kar bɛboro fã ansa na wɔregyina, enti ankyɛ koraa na Sam kar no huu wɔn.
  
  
  Nnansa akyi
  
  
  Wɔ Yimenu kwan so no, ankyɛ na kuw no duu Cairo, faako a awiei koraa no Hercules no sii fam wɔ baabi a ɛbɛn Sukuupɔn no. "Salomo bɔfo, ɛnte saa?" Sam dii fɛw. "Dɛn nti na, bɔ mpae ka kyerɛ?"
  
  Nina serewee bere a wɔhyɛn Ɔtweaseɛ Ɔwɛnfo Kronkronbea no tete afasu mu no sɛ: "Minni adwene biara."
  
  "Woahu atesɛm no?" - Perdue bisae. "Wohuu Karsten abankɛse no sɛ wɔagyaw hɔ koraa, gye ogya a agyaw nsu a ɛyɛ fĩ wɔ afasu no so ho sɛnkyerɛnne. Wɔakyerɛw ne din wɔ aban kwan so sɛ ɔne n"abusua ayera."
  
  "Na yɛn... ɔno... de saa abohene yi guu sikakorabea hɔ?" - Sam bisae.
  
  Perdue buae sɛ: "Akɔ." "Ɔkɔmfo no faa wɔn a wanhu ntɛm ara sɛ wɔyɛ atoro, anaasɛ Owia Tuntum no faa wɔn bere a wɔbaa sɛ wɔrebɛfa wɔn ɔfatwafo no de abua nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ne maame gyaw no hɔ no."
  
  Nina de ahopopo kae sɛ: "Ɔkwan biara a Ɔkɔmfo no gyaw no wɔ mu no." "Wotee nea ɔyɛɛ Madame Chantal, ne boafo ne ne fiehwɛfo saa anadwo no. Onyankopɔn nim nea ɔwɔ wɔ n"adwenem ma Karsten."
  
  Perdue kae sɛ: "Biribiara a ɛbɛto saa Nasi mprako no, m"ani gye ho na mente nka bɔne koraa." Wɔforoo antweri a etwa to no, na na wɔda so ara te nea afi wɔn akwantu a ɛyɛ yaw no mu aba no nka.
  
  Bere a wɔde akwantu a ɛyɛ ɔbrɛ san kɔɔ Cairo akyi no, wɔde Patrick kɔɔ mpɔtam hɔ ayaresabea bi sɛ wɔmfa ne nansoaa nsi hɔ na ɔtraa ahɔhodan no mu bere a Perdue, Sam ne Nina foroo antweri no kɔɔ beae a wɔhwɛ nneɛma so a na Awuranom Penekal ne Ofa retwɛn no.
  
  "Akwaaba!" Ofa bɔɔ ne nsa, na ɔbobɔɔ ne nsa. "Mate sɛ ebia wowɔ asɛmpa bi ama yɛn?"
  
  "Mewɔ anidaso sɛ ɛte saa, anyɛ saa, anyɛ saa a ebedu ɔkyena na yebehu yɛn ho wɔ sare ase a ɛpo no wɔ yɛn atifi," Penekal nwiinwii a ɛyɛ animtiaabu no fi mmeae a ɛkorɔn a na ɔnam afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri no mu rehwɛ no bae.
  
  Ofa kae sɛ: "Ɛte sɛ nea mo mmarima no nyaa nkwa wɔ wiase nyinaa ko foforo mu." "Mewɔ anidaso sɛ woampira kɛse biara."
  
  Nina kae sɛ: "Wɔbɛgyaw akuru, Owura Ofa, nanso yɛda so te ase na yɛyɛ yie."
  
  Wɔde tete asase mfonini, ntama a wɔde ntama ayɛ ne nsoromma mu hwɛ nnwinnade dedaw siesiee beae a wɔhwɛ nneɛma so no nyinaa. Nina tenaa sofa a ɛwɔ Ofa nkyɛn no so, buee ne bag no, na awiabere wim kɔkɔɔ no abɔde mu hann no maa dan no nyinaa yɛɛ sika kɔkɔɔ, na ɛmaa anwanwadeɛ tebea baeɛ. Bere a ɔde abo no kyerɛɛ no, nsoromma ho animdefo baanu no penee so ntɛm ara.
  
  "Eyinom yɛ nea ɛwɔ hɔ ankasa. Ɔhene Salomo abohene," Penekal serewee. "Meda mo nyinaa ase pii wɔ mo mmoa ho."
  
  Ofa hwɛɛ Perdue. "Nanso so ɛnyɛ wɔn a wɔhyɛɛ bɔ sɛ Ɔbenfo. Imru?"
  
  "So wubetumi de hokwan yi adi dwuma na woagyaw wɔn ama ne nsa aka alchemical amanne ahorow a onim no ho?" Perdue bisaa Ofa sɛ.
  
  Ofa kae sɛ: "Ɛnyɛ saa koraa, nanso misusuwii sɛ ɛyɛ wo apam."
  
  "Ɔbenfo. Imru hu sɛ Joseph Karsten wiaa wɔn fii yɛn nsam bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obekum yɛn wɔ Bepɔw Yeha so no, enti yɛrentumi nnya wɔn bio, mote ase?" Perdue de anigye kɛse kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Enti yebetumi de asie ha wɔ yɛn sikakorabea ahorow mu de asiw aduru bɔne foforo biara ano?" - bisaa Ofar.
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Yiw, owura." "Metɔɔ diamond abiɛsa a ɛnyɛ den no mu abien denam ankorankoro aguadi so wɔ Europa, na sɛnea apam no kyerɛ no, sɛnea wunim no, nea metɔɔ no da so ara yɛ me de."
  
  Penekal kae sɛ: "Ɛyɛ nea ɛfata." "Mɛpɛ sɛ wode wɔn sie. Saa kwan no so no, wɔbɛma prime numbers no atew afi..." ɔde ntɛm ara susuw diamonds no ho, "... Ɔhene Salomo diamonds aduosia abien a aka no.
  
  "Enti Ɔkɔmfo no de wɔn mu du adi dwuma de ɔyaredɔm no aba de besi nnɛ?" - Sam bisae.
  
  Ofa sii so dua sɛ: "Yiw." "Wɔde akontaahyɛde titiriw biako, "Celeste" di dwuma. Nanso wɔayi wɔn dedaw, enti ɔrentumi nyɛ bɔne biara bio kosi sɛ obetumi anya saa ne Owura Perdue primes abien no."
  
  Sam kae sɛ: "Ɔyɛkyerɛ pa." "Na afei mo alchemist no bɛsɛe ɔyaredɔm no?"
  
  Penekal buae sɛ: "Ɛnyɛ sɛ yɛbɛsan asiesie, na mmom sɛ yɛbɛma mprempren ɔsɛe no agyae, gye sɛ Ɔkɔmfo no de ne nsa to wɔn so ansa na yɛn alchemist no asakra wɔn nneɛma a wɔahyehyɛ no ma ayɛ nea enni tumi."
  
  Ná Ofa pɛ sɛ ɔsesa asɛmti a ɛyɛ yaw no. "Metee sɛ wopaee koraa &# 233; MI6 adifudepɛ huammɔdi, Owura Cleave."
  
  Sam de ahantan kae sɛ: "Yiw, ɛbɛkɔ wim Memeneda." "Ná ɛsɛ sɛ mesiesie na mesan ka ne nyinaa wɔ nna abien mu bere a na merehu amane wɔ sekan apirakuru ho no."
  
  Penekal serewee sɛ: "Adwuma kɛse." "Titiriw sɛ ɛba asraafo nsɛm mu a, ɛnsɛ sɛ wogyaw ɔman no wɔ sum mu... sɛ yɛbɛka a." Ɔhwɛɛ Cairo a na ɔda so ara nni tumi biara. "Nanso afei a wɔbɛkyerɛ MI6 ti a wayera no wɔ amanaman ntam television so no, hena na obesi n"ananmu?"
  
  Sam serewee sɛ, "Ɛte sɛ nea Ɔnanmusifo Titiriw Patrick Smith repɛ nkɔanim wɔ n"akokoduru a ɛda nsow a ɔde Joe Carter baa asɛnnibea no ho. Na kan. Yimenu nso boaa ne nnwuma a mfomso biara nni ho no wɔ mfoninitwa afiri no anim."
  
  Ofa ani gyei sɛ: "Eyi yɛ kɛse." Ɔde ahopere guu ahome, na osusuwii sɛ: "Mewɔ anidaso sɛ yɛn alchemist no bɛyɛ ntɛm." "Mewɔ atenka bɔne bere a ɔka akyi no."
  
  Penekal kae sɛ: "Bere nyinaa wunya atenka bɔne bere a nkurɔfo aka akyi, m"adamfo dedaw no." "Wohaw wo ho dodo. Kae sɛ asetra yɛ nea wontumi nhu."
  
  Ɛnne bi a ɛyɛ abufuw fi antweri no atifi bae sɛ: "Akyinnye biara nni ho sɛ eyi yɛ ma wɔn a wonsiesiee wɔn ho." Wɔn nyinaa danee wɔn ho, na wɔtee nka sɛ mframa no yɛ nwini esiane ɔpɛ bɔne nti.
  
  "Oh me Nyankopɔn!" - Perdue teɛɛm sɛ.
  
  "Hwan ni?" - Sam bisae.
  
  "Oyi... oyi... onyansafo!" Ofa buae, na na ne ho popo na ɔkyekyeree ne moma so. Penekal gyinaa n"adamfo no anim bere a Sam gyinaa Nina anim no. Perdue gyinaa obiara anim.
  
  "Wobɛyɛ me sɔretiafo, ɔbarima tenten?" - nkonyaayifoa no bisae wo animtew mu.
  
  Perdue buae sɛ: "Yiw."
  
  "Perdue, dɛn na wususuw sɛ woreyɛ?" Nina de ehu bɔɔ abubuw.
  
  Sam Perdue de ne nsa a ɛyɛ den too ne mmati so kae sɛ: "Nnyɛ eyi." "Worentumi nyɛ mogya dansefo esiane afobu nti. Nkurɔfo pɛ sɛ wɔyɛ wo shit, kae. Yɛpaw!"
  
  "Me boasetɔ asa na m"akwantu no akyɛ sɛnea ɛsɛ esiane sɛ saa mprako no hweree mprenu wɔ Austria nti," Raya bɔɔ ose. "Afei fa Salomo abo no hyɛ mo nsa, anyɛ saa a mɛbɔ mo nyinaa honam ani nkwa mu."
  
  Nina kuraa abohene no wɔ n"akyi, a na onnim sɛ abɔde a ɔnyɛ awosu no wɔ su bi ma wɔn. Ɔde ahoɔden a ɛyɛ nwonwa tow Perdue ne Sam guu nkyɛn na ɔde ne nsa kaa Nina.
  
  Ɔde n"ano teɛɛm, na ɔdaa saa sẽ a ɛyɛ hu no adi wɔ Nina anim sɛ: "Mɛbubu wo nipadua ketewa no dompe biara, Isebel." Wantumi nyi ne ho ano bere a na ne nsa kura abohene no mu denneennen no.
  
  Ɔde ahoɔden a ɛyɛ hu kyeree Nina danee no kɔɔ ne nkyɛn. Ɔde n"akyi miaa ne yafunu mu, na ɔtwee no bɛn no sɛnea ɛbɛyɛ a obegyae ne nsa.
  
  "Nina! Mfa wɔn mma no!" - Sam bɔɔ ose, na ɔsɔre gyinaa ne nan so. Ná Perdue fi ɔfã foforo rewea wɔn so. Nina de ehu sui, na ne nipadua wosow wɔ Mage no atuu a ɛyɛ hu no mu bere a ne nsateaa de ɛyaw miaa ne nufu benkum so no.
  
  Nteɛm bi a ɛyɛ nwonwa guanee ne ho, na enyinii bɛyɛɛ yaw a ɛyɛ hu nteɛm. Ofar ne Penekal san wɔn akyi, na Perdue gyaee sɛ ɔrewea sɛnea ɛbɛyɛ a obehu nea ɛrekɔ so. Nina antumi anguan amfi ne nsam, nanso ne nsa a ɔde kuraa no mu no mu yɛɛ hare ntɛmntɛm na ne nteɛteɛm no yɛɛ kɛse.
  
  Sam yɛɛ n"anim basabasa, na na onni nea ɛrekɔ so no ho adwene biara. "Nina! Nina, dɛn na ɛrekɔ so?"
  
  Ɔwosow ne ti kɛkɛ na ɔde n"ano kaa sɛ, "Minnim."
  
  Ɛno na Penekal nyaa ntini sɛ ɔbɛnantew akɔhwɛ nea ɛrekɔ so wɔ Wizard a ɔreteɛteɛm no so. N"aniwa trɛwee bere a ohui sɛ ɔbenfo tenten a ɔyɛ teateaa no anofafa a ɛrepaapae ka n"aniwa anim no ho no. Ne nsa da Nina moma so, na ɔhwiee ne honam ani te sɛ nea anyinam ahoɔden rebɔ no. Nam a ɛrehyew hua hyɛɛ dan no mu ma.
  
  Ofa teɛɛm na ɔde ne nsa kyerɛɛ Nina koko so sɛ: "Eyi yɛ agyiraehyɛde wɔ ne honam ani!"
  
  "Dɛn?" Penekal bisae, na ɔhwɛɛ mu yiye. Ɔhyɛɛ nea n"adamfo no reka ho asɛm no nsow na n"anim hyerɛn. "Oduruyɛfo Mark Gould sɛe Ɔbenfo no! Hwɛ! Hwɛ," ɔserewee, "eyi ne Salomo Nsɔano!"
  
  "Dɛn?" - a mebisae. - Perdue bisae, na ɔtenee ne nsa kyerɛɛ Nina.
  
  "Salomo Nsɔano!" Penekal san kaa saa bio. "Adaemone afiri, akode a wɔde ko tia adaemone a wɔka sɛ Onyankopɔn na ɔde maa Salomo."
  
  Awiei koraa no, alchemist a ne ho nni asɛm no bu nkotodwe, wui na ɔyow. Ne funu no hwee fam, na ɛmaa Nina ampira. Mmarima no nyinaa yɛɛ nwini bere tiaa bi wɔ kommyɛ a ɛyɛ nwonwa mu.
  
  Nina de nne a ɛnyɛ nwonwa kae sɛ: "Nkaribo ɔha a eye sen biara a masɛe pɛn," na ɔde ne nsa srasraa ne tattoo no, sikɔne kakraa bi ansa na ɔretotɔ piti.
  
  Sam dii awerɛhow sɛ: "Bere a eye sen biara a minyɛɛ sini da."
  
  Bere a na wɔn nyinaa afi ase renya ahoɔden afi agyimisɛm a ɛyɛ nwonwa a wohuu nkyɛe no mu ara pɛ na alchemist a Penekal paw no no de ɔbrɛ foro antweri no. Ɔde nne a ɛnyɛ anibiannaso koraa bɔɔ amanneɛ sɛ: "Pa kyɛw, maka akyi. Nsiesiei a wɔyɛe wɔ Talinki"s Fish & Chips no maa mekaa akyiri kodii anwummere aduan. Nanso seesei me yafunu ayɛ ma na masiesie me ho sɛ mɛgye wiase no nkwa."
  
  
  ***AWIEEƐ***
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Abofra na ɔkyerɛwee
  Nhoma mmobɔwee a ɛwɔ Atlantis
  
  
  Nnianim asɛm
  
  
  
  Serapeum, asɔredan - 391 Y.B. e.
  
  
  Mframa a ɛyɛ hu bi fii Mediterranea Po no mu sɔree, na ɛmaa kommyɛ a na ɛwɔ Alexandria kurow a asomdwoe wom no so no bubui. Anadwo fã no, na ngo akanea ne ogya hann nkutoo na wotumi hu wɔ mmɔnten so bere a nnipa baanum a wɔasiesie wɔn ho sɛ nkokorafo de ahoɔhare fa kurow no mu no. Abarimaa bi a na onnii mfe aduonu fi abo mfɛnsere atenten bi mu hwɛɛ wɔn bere a wɔnantew, mum, sɛnea na wonim nkokorafo no. Ɔtwee ne maame baa ne nkyɛn na ɔde ne nsa kyerɛɛ wɔn so.
  
  Ɔserewee na ɔmaa no awerɛhyem sɛ wɔde wɔn ani kyerɛ anadwo fã mass wɔ kurow no mu asɔredan biako mu. Abarimaa no aniwa akɛse a ɛyɛ bruu no de anigye hwɛɛ nsensanee nketenkete a ɛwɔ n"ase no, na ɔde n"ani hwehwɛɛ wɔn sunsuma bere a nsusuwii tuntum atenten no kyɛe bere biara a wɔbɛtwam ogya no. Titiriw no, na otumi hu onipa biako a ɔde biribi asie ne ntade ase pefee, biribi a ɛho hia, a na ontumi nhu ne nsusuwii.
  
  Na ɛyɛ awɔw bere awiei anadwo a ɛyɛ mmerɛw, na nnipa pii wɔ abɔnten na akanea a ɛyɛ hyew no da anigye no adi. Wɔ wɔn atifi no, nsoromma hyerɛn wɔ wim a ɛhɔ yɛ hann no mu, bere a wɔ wɔn ase no, aguadifo ahyɛn akɛse sɔre te sɛ abran a wɔrehome wɔ po a ɛrehuruhuruw asorɔkye a ɛreforo na ɛrekɔ fam no so. Bere ne bere mu no, serew a ɛpae anaasɛ bobesa kuruwa a abubu a ɛrebɔ denneennen no sɛe dadwen tebea no, nanso abarimaa no yɛɛ ne su. Mframa no dii agoru wɔ ne ti nhwi tuntum no mu bere a ɔde ne ho too mfɛnsere no so sɛnea ɛbɛyɛ a obehu mmarima kronkron kuw a wɔyɛ ahintasɛm a n"ani gye wɔn ho kɛse no yiye no.
  
  Bere a woduu baabi a edi hɔ a ɛtwam no, ohui sɛ wɔreguan mpofirim, ɛwom sɛ wɔde ahoɔhare koro no ara na ɛrekɔ mmeae ahorow de. Abarimaa no yɛɛ n"anim basabasa, na osusuwii sɛ ebia wɔn mu biara kɔ guasodeyɛ ahorow ase wɔ kurow no mmeae ahorow anaa. Ná ne maame ne n"ahɔho rekasa na ɔka kyerɛɛ no sɛ ɔnkɔda. Esiane sɛ mmarima kronkron no kankyee a ɛyɛ nwonwa no ani gyee abarimaa no ho nti, ɔhyɛɛ n"ankasa atade na owiaa ne ho twaa n"abusua ne wɔn ahɔho ho kɔɔ ɔdan kɛse no mu. Ɔda mpaboa, na ɔnam abo atrapoe a ɛtrɛw a ɛwɔ ɔfasu no so no so koduu abɔnten a ɛwɔ ase hɔ no so.
  
  Ná wasi ne bo sɛ obedi saa nnipa yi mu biako akyi na wahwɛ nea saa nhyehyɛe a ɛyɛ nwonwa yi yɛ. Ná wonim nkokorafo no sɛ wotu akuwakuw na wɔbom kɔ mass. Bere a abarimaa no wɔ koma a na ɔpɛ sɛ ohu nneɛma pii a emu nna hɔ ne sukɔm a ntease nnim a ɔde hwehwɛ nneɛma a ɛyɛ nwonwa ahyɛ no ma no dii nkokorafo no mu biako akyi. Ɔbarima a ɔhyɛ atade atade no twaa asɔredan a na abarimaa no ne n"abusua taa som sɛ Kristofo no ho. Ɛyɛɛ no nwonwa sɛ abarimaa no hui sɛ ɔkwan a ɔkobɔfo no fa so no kɔ abosonsomfo asɔrefie bi, Serapis Asɔredan mu. Ehu kaa ne koma te sɛ peaw bere a osusuwii sɛ ɔde ne nan bɛto asase koro so mpo sɛ abosonsomfo sombea no, nanso n"anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no mu yɛɛ den. Ná ɛsɛ sɛ ohu nea enti a ɛte saa.
  
  Wɔ ɔkwan a ɛso yɛ dinn no ntrɛwmu nyinaa so no, na asɔrefie kɛse no da adi yiye. Ná abarimaa no da so ara yɛ hyew wɔ owifo nkokorafo no nan ase no, ɔde nsi dii ne sunsuma akyi, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛkɔ so abɛn Onyankopɔn nipa no wɔ bere a ɛte sɛɛ mu. Ne koma bɔɔ denneennen wɔ asɔrefie no ho, faako a ɔtee sɛ n"awofo reka Kristofo awudifo a abosonsomfo de wɔn sie hɔ sɛ wɔde wɔn akansi no bɛhyɛ pope ne ɔhene no mu no ho asɛm. Abarimaa no traa ase wɔ bere a na basabasayɛ kɛse wɔ mu, bere a na nsakrae a efi abosonsom mu kɔɔ Kristosom mu no da adi wɔ asasepɔn no so nyinaa. Wɔ Alexandria no, nsakrae no danee mogya na osuroe sɛ ɔbɛbɛn sɛnkyerɛnnede a tumi wom saa mpo, abosonsomfo nyame Serapis fie ankasa.
  
  Ná otumi hu nkokorafo afoforo baanu wɔ mmɔnten a ɛwɔ nkyɛnkyɛn no so, nanso na wɔrewɛn kɛkɛ. Odii onipa a ɔhyɛ atade atade no akyi kɔɔ ɔdan kɛse no anim a ɛyɛ tratraa a ɛyɛ ahinanan no mu, na ɛkame ayɛ sɛ n"ani hweree no. Ná abarimaa no nyɛ ntɛmntɛm te sɛ ɔkobɔfo no, nanso wɔ sum mu no na otumi di n"anammɔn akyi. Na adiwo kɛse bi wɔ n"anim, na na ɔdan a ɛkorɔn a ɛwɔ adum akɛse so, a egyina hɔ ma asɔrefie no anuonyam nyinaa gyina hɔ. Bere a abarimaa no gyaee ahodwiriw no, ohui sɛ aka ne nkutoo na wahwere onipa kronkron a ɔde no baa ha no.
  
  Nanso ɛda so ara, bere a bara a wɔbaraa no a ɛyɛ nwonwa a ohuu amane, anigye a wɔn a wɔabara nkutoo na wobetumi de ama no na ɛkanyan no no, ɔtraa hɔ. Nne ahorow no bɛn hɔ, faako a na abosonsomfo baanu a na wɔn mu biako yɛ Serapis sɔfo de wɔn ani kyerɛ adum akɛse no si no. Abarimaa no bɛn wɔn na ofii ase tiee wɔn.
  
  "Meremfa me ho nhyɛ saa nsusuwii hunu yi ase, Salodio! Meremma ɔsom foforo yi nnya yɛn nananom, yɛn anyame anuonyam!" - ɔbarima bi a ɔte sɛ ɔsɔfoɔ kaa asɛm a ɛyɛ sereserew. Ná okura nhoma mmobɔwee a wɔaboaboa ano wɔ ne nsam, bere a na ne hokafo no kura sika kɔkɔɔ ohoni bi a ɛyɛ onipa fã, abusua fã bi wɔ ne nsa ase. Ɔkuraa papyrus a wɔaboaboa ano wɔ ne nsam bere a wɔrekɔ ɔpon a ɛwɔ adiwo no nifa so no. Nea ɔtee no, eyinom yɛ ɔbarima bi a wɔfrɛ no Salodio adan.
  
  "Wonim sɛ mɛyɛ nea metumi biara de abɔ yɛn ahintasɛm ho ban, W"adom. Wunim sɛ mede me kra bɛma," Salodius kae.
  
  "Misuro sɛ ɛrenkyɛ na Kristofo dɔm no asɔ ntam yi ahwɛ, m"adamfo. Wɔbɛbɔ mmɔden sɛ wɔbɛsɛe yɛn asetra mu nkae biara wɔ wɔn atoro a wɔde tew wɔn ho a wɔayɛ wɔn ho sɛ onyamesom pa no mu," ɔsɔfo no serewee denneennen. "Ɛyɛ eyi nti na merensakra nkɔ wɔn gyidi mu da. Nyaatwom bɛn na ebetumi asen ɔman anidan bere a woyɛ wo ho onyame wɔ nnipa so, bere a woka sɛ wosom nnipa nyame no?"
  
  Saa nsɛm a ɛfa Kristofo a wɔka sɛ wɔwɔ tumi wɔ Ade Nyinaa so Tumfoɔ no frankaa ase ho yi nyinaa maa abarimaa no yɛɛ basaa kɛse, nanso na ɛsɛ sɛ okura ne tɛkrɛma mu esiane suro a na osuro sɛ nnipa a wɔyɛ abofono saa a wɔde akokoduru ka abususɛm wɔ ne kurow kɛse no asase so no behu no nti. Wɔ Salodius atrae no akyi no, na plane nnua abien wɔ hɔ a abarimaa no paw sɛ ɔbɛtra ase bere a mmarima no kɔ mu no. Kanea bi a ano yɛ den hyerɛn ɔpon no ano fi mu, nanso esiane sɛ na wɔato ɔpon no mu nti na ontumi nhu nea wɔreyɛ.
  
  Esiane sɛ n"anigye a na ɛrenya nkɔanim wɔ wɔn nsɛm ho no kanyan no nti, osii gyinae sɛ obewia ne ho akɔ mu na n"ankasa ahwɛ nea enti a mmarima baanu no ayɛ komm, te sɛ nea wɔyɛ asɛm bi a atwam mu ahonhommɔne a wɔaka ara kwa. Nanso abarimaa no fi baabi a ɔde ne ho ahintaw no tee apereperedi tiawa bi na ɔyɛɛ nwini wɔ n"ananmu sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenhu no. Nea ɛyɛɛ no nwonwa no, ohui sɛ ɔkobɔfo no ne mmarima baanu foforo a wɔhyɛ ntade a ɛyɛ fɛ retwam ntɛmntɛm wɔ ne nkyɛn, na wɔhyɛn dan no mu nnidiso nnidiso ntɛmntɛm. Simma kakraa bi akyi no, abarimaa a ne ho adwiriw no no hwɛɛ sɛnea wopuei, na mogya petepete ntama bruu a wɔhyɛe de kataa wɔn ntade so no so.
  
  Wɔnyɛ nkokorafo! Eyi ne Coptic Pope Theophilus Pope Awɛmfo!Ɔteɛɛm wɔ n"adwene mu, na ɛmaa ne koma bɔɔ ntɛmntɛm wɔ ehu ne ehu mu. Esiane sɛ na osuro dodo sɛ obetu akɔ baabi foforo nti, ɔtwɛn kosii sɛ wofii hɔ kɔhwehwɛɛ abosonsomfo pii. Ɔde ne nan a wɔakotow tuu mmirika kɔɔ ɔdan a ɛhɔ yɛ komm no mu, na ɔde ne ho kɔhyɛɛ baabi a ɔkotow sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ ahu sɛ ɔwɔ beae a ɛyɛ hu yi a abosonsomfo no atew ho a obiara nhu no. Ɔde ne ho kɔhyɛɛ dan no mu a obiara anhu na ɔtoo ɔpon no mu wɔ n"akyi sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ate sɛ obi hyɛn mu a.
  
  Abarimaa no teɛteɛɛm a ɔmpɛ bere a ohui sɛ nnipa baanu a wɔawuwu no, nne ahorow a onyaa nyansa fii mu simma kakraa bi a atwam ni no ankasa yɛɛ komm.
  
  Enti ɛyɛ nokware. Abarimaa no susuwii sɛ Kristofo awɛmfo de mogya su te sɛ atorofo a wɔn gyidi kasa tia wɔn no. Saa adiyisɛm a ɛma wosusuw nneɛma ho yi bubuu ne koma. Ɔsɔfo no teɛ. Pope Theophilus ne n"asomfo Nyankopɔn yɛ eyi esiane tumi a wɔwɔ wɔ nnipa so nkutoo nti, na ɛnyɛ sɛ wɔbɛhyɛ wɔn agya so. So ɛno mma wɔnyɛ abɔnefo te sɛ abosonsomfo no?
  
  Bere a abarimaa no dii mfe no, wantumi annye atirimɔdensɛm a efi nnipa a wɔkyerɛ sɛ wɔsom ɔdɔ nkyerɛkyerɛ no mu ba no ntom. Ɔde ehu ho popoe bere a ohui sɛ wɔn menewa a apaapae no na ɔde hua bi a ɛkaee no nguan a n"agya akum wɔn no, kɔbere hua a ɛyɛ hyew a n"adwene hyɛɛ no ma ogye toom sɛ wɔyɛ onipa no, miaa no.
  
  Ɔdɔ ne bɔne fafiri Nyankopɔn? So eyi ne sɛnea pope ne n"asɔre dɔ wɔn mfɛfo nnipa na wɔde wɔn a wɔyɛ bɔne kyɛ wɔn?Ɔperee ne tirim, nanso dodow a osusuw ho no, dodow no ara na onyaa ayamhyehye ma nnipa a wɔakunkum wɔn wɔ fam no. Afei ɔkaee papyrus a wɔde ka wɔn ho no na ofii ase hwehwɛɛ biribiara mu komm sɛnea obetumi.
  
  Wɔ abɔnten, wɔ gyaade hɔ no, abarimaa no tee dede kɛse, te sɛ nea afei de wɔn a wɔtaa wɔn no agyae wɔn kokoamsɛm no. Bere ne bere mu no na ɔte sɛ obi reteɛteɛm wɔ yaw mu, na mpɛn pii no na dade a ɛrebɔ wɔ dade so no di akyi. Na biribi rekɔ so wɔ ne kurom saa anadwo no. Ná onim. Ɔtee nka wɔ po so mframa a ɛbɔe a ɛmenee aguadifo ahyɛn a ɛrebɔ denneennen no mu, na ɛyɛ asɛm a ɛyɛ hu a ɛkyerɛ sɛ anadwo yi nte sɛ anadwo foforo biara.
  
  Bere a ɔde abufuw buee adaka so nkataso ne nkuku apon no, wanhu nkrataa a ohui sɛ Salodius de baa ne fie no. Awiei koraa no, wɔ nyamesom mu akodi a abufuw wom a na ɛrekɔ so wɔ asɔrefie hɔ no mu no, abarimaa no bu nkotodwe wɔ ɔbrɛ mu. Wɔ abosonsomfo a wɔawuwu no nkyɛn no, osui denneennen esiane ahodwiriw a nokware no de bae ne ne gyidi a woyii no mae nti.
  
  "Mempɛ sɛ mɛyɛ Kristoni bio!" - teateaam, na onsuro se wobehunu no seesei. "Mɛyɛ abosonsomfo na mabɔ akwan dedaw no ho ban! Mepa me gyidi na mede to wiase aman a wodi kan no kwan so!" - oteaa abooboo. "Ma meyɛ wo banbɔfo, Serapis!"
  
  Ná akode a ɛrebɔ ne wɔn a wɔrekunkum wɔn no nteɛteɛm ano yɛ den araa ma anka wɔbɛkyerɛ ne nteɛteɛm no ase sɛ nnipakum nnyigyei foforo ara kwa. Nteɛteɛm a abufuw wom bɔɔ no kɔkɔ sɛ biribi a ɛsɛe ade kɛse asi, na otuu mmirika kɔɔ mfɛnsere no ho sɛ ɔrekɔhwɛ sɛ wɔresɛe adum a ɛwɔ soro asɔredan kɛse no fã no mmiako mmiako. Nanso asiane ankasa no fi ɔdan a na ɔte mu no ankasa mu. Ɔhyew a ɛyɛ hyew kaa n"anim bere a ɔhwɛɛ mfɛnsere mu no. Ogyaframa atenten te sɛ nnua atenten tete adan no mu bere a ahoni ahorow a ɛyɛ den a ɛte sɛ abran anammɔntu hwee ase no.
  
  Esiane sɛ na abarimaa a na ehu aka no no ho popo na ɔresu nti, ɔhwehwɛɛ ɔkwan a ɔbɛfa so afi mu ntɛm ara, nanso bere a ohuruw faa Salodius funu a nkwa nnim no so no, ne nan kyeree ɔbarima no basa mu na ɔhwee fam denneennen. Bere a abarimaa no ho tɔɔ no fii ɔhwe no mu no, ohuu panel bi wɔ ɔdan a wɔde nneɛma gu mu a na ɔrehwehwɛ mu no ase. Ná ɛyɛ nnua a wɔde asie kɔnkrit fam. Ɔde ɔhaw kɛse piaa nnua kabinet no kɔɔ nkyɛn na ɔmaa nkataso no so. Wɔ mu no, ohuu tete nhoma mmobɔwee ne asase mfonini a wɔaboaboa ano a na ɔrehwehwɛ.
  
  Ɔhwɛɛ owufo no, a na ogye di sɛ ɔkyerɛɛ no kwan pa, ankasa ne honhom fam. "M"anisɔ ma wo, Salodius. Wo wu renyɛ kwa," ɔserewee, na ɔde nhoma mmobɔwee no bɔɔ ne moma so. Ɔde ne nipadua ketewaa no yɛɛ n"agyapade, na ɔfaa nsu afiri a ɛkɔ asɔredan no ase sɛ ahum a ɛretu no mu biako mu na oguan a obiara anhu.
  
  
  Ti 1. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Bern hwɛɛ ntrɛwmu kɛse bruu a ɛwɔ n"atifi a ɛte sɛ nea ɛtrɛw kɔ so daa, a nsensanee a ɛyɛ bruu a ɛyɛ mmerɛw wɔ baabi a asasetaw a ɛyɛ tratraa no hyɛ wim no agyirae nkutoo na abubu no denneennen. Ná ne sigaret no nkutoo ne sɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ mframa no rebɔ, na ɛrebɔ ne wusiw fitaa a ɛyɛ kusuu no akɔ apuei fam bere a n"ani bruu a ɛte sɛ dade no rebɔ atwa ho ahyia no. Ná wabrɛ, nanso wannya akokoduru ankyerɛ. Ná nkwaseasɛm a ɛte saa no bɛsɛe ne tumidi. Sɛ́ asraafo mpanyimfo baasa a wɔwɔ nsraban no mu no mu biako no, na ɛsɛ sɛ ɔkɔ so yɛ nwini, atirimɔdensɛm a enni ano ne tumi a ɛnyɛ nnipa de a ɔmfa nna da no mu.
  
  Mmarima te sɛ Bern nkutoo na na wobetumi ama atamfo no ho popo na wɔama ne kuw no din atra ase wɔ mpɔtam hɔfo nsɛm a ɛyɛ kusuu ne wɔn a wɔwɔ po no akyirikyiri no nne a ɛyɛ komm no mu . Ná wɔayiyi ne ti nhwi tiaa, na na wotumi hu ne ti nhwi wɔ nnua a ɛyɛ tuntum a ɛyɛ fitaa ase, na mframa a ano yɛ den no anhinhim. Bere a n"ano abɔ mu no, ne sigaret a wɔabobɔw no paee wɔ bere tiaa bi mu a ɛyɛ borɔdɔma ansa na ɔremene ne awuduru a enni nsɛso no na ɔretow ne akyi agu abrannaa no apon no so. Wɔ akwanside a na ogyina hɔ no ase no, nsu a ɛtɔe a ne tenten yɛ anammɔn ɔhaha pii sian kɔɔ bepɔw no ase.
  
  Na ɛyɛ beae a eye ma ahɔho a wɔreba, akwaaba ne nea ɛkeka ho. Bern de ne nsateaa tuu mmirika faa n"abogyesɛ tuntum ne fitaa ne n"abogyesɛ mu, na ɔde ne nsa bɔɔ no mpɛn pii kosii sɛ ɛyɛɛ fɛfɛɛfɛ na nsõ nkae biara nni mu. Ná onhia atade-wɔn mu biara anhia-nanso wɔn nteɛso a ɛyɛ katee no daa wɔn akyigyina ne ntetee a wonyae no adi. Ná emu nkurɔfo yɛ asraafo akuw kɛse na wɔtetee wɔn mu biara ma ɔyɛɛ pɛ wɔ nnwuma ahorow mu, na na wɔn asɔremma no gyina biribiara a wonim kakra na wɔyɛ dodow no ara ho adwuma titiriw so. Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ wɔtraa baabi a atew ne ho na wodi mmuadadi katee no nkyerɛ ɔkwan biara so sɛ na wɔwɔ nkokorafo abrabɔ pa anaa ahotew.
  
  Nokwarem no, na Bernfo yɛ abɔdamfo a wɔn ho yɛ den a wofi mmusuakuw ahorow mu a wɔn ani gye biribiara a atirimɔdenfo dodow no ara yɛ ho, nanso wosuaa sɛnea wɔde wɔn anigyede bedi dwuma. Bere a ɔbarima biara de nsi yɛɛ n"adwuma ne asɛmpatrɛw adwuma no nyinaa no, Bern ne n"ahokafo baanu no maa wɔn kuw no kwan ma wɔyɛɛ akraman a na wɔyɛ no.
  
  Eyi maa wonyaa kataso a eye kyɛn so, na ɛte sɛ nea mmoa a wɔyɛ keka ara kwa a wodi asraafo ahyɛnsode ahorow so na wɔgu biribiara a ɛwɔ akokoduru sɛ ɛbɛtwa wɔn ban no aboboano a ntease pa biara nni mu anaasɛ ɛwɔ sika anaa nam biara ho fĩ. Nanso, na ɔbarima biara a ɔhyɛ Bern ase no ho akokwaw kɛse na osua nhoma. Abakɔsɛm akyerɛwfo, atuo adwumfo, nnuruyɛfo, fam tutufo ne kasa ho animdefo ne awudifo, akontaabufo ne mmaranimfo nantew mmati so.
  
  Ná Byrne adi mfe 44 na na ɔwɔ kan asetra bi a na adwowtwafo a wɔwɔ wiase nyinaa ani bere.
  
  Bern a na anka ɔyɛ Berlin kuw a wɔfrɛ no New Spetsnaz (Secret GRU) no muni, na ɔfaa adwene mu agodie ahorow pii a ɛyɛ den mu, a na onni koma te sɛ n"apɔw-mu- teɛteɛ nhyehyɛe no, wɔ mfe a Germanni no som wɔ Russia asraafo dɔm titiriw no mu. Esiane sɛ na ɔwɔ ne ntaban ase nti, ne sahene a ɔte no ntɛm ara no de nkakrankakra kyerɛɛ no kwan kɔɔ Germany sum ase nhyehyɛe no kokoam asɛmpatrɛw adwuma ahorow no so. Bere a Bern bɛyɛɛ Germanfo adehye ne wiase akɛse kuw a wɔyɛ kokoam kuw yi a wɔwɔ nhyehyɛe a ɛyɛ abofono yi ananmusifo a otu mpɔn kɛse akyi no, awiei koraa no wɔmaa no asɛmpatrɛw adwuma a wɔde hyɛ ase, na sɛ odi nkonim a, wɔmaa no kwan ma ɔyɛ ɔmannifo a ɔto so anum.
  
  Bere a ɛbɛdaa adi pefee sɛ ɛsɛ sɛ ɔkyere Britania bagua no muni bi ba akokoaa sie na okum abofra no sɛ n"awofo anni ahyehyɛde no nsɛm so a, Bern hui sɛ ɔresom mogya kuw bi a tumi wom na ɛyɛ abofono na wampene. Nanso, bere a ɔsan baa fie behui sɛ wɔato ne yere mmonnaa na wɔakum no na ne ba no ayera no, ɔkaa ntam sɛ ɔbɛfa ɔkwan biara a ɛho hia so atu Owia Tuntum no Ahyehyɛde no agu. Ná ɔwɔ tumi pa so sɛ asɔremma no yɛ adwuma wɔ aban ahyehyɛde ahorow ase, na wɔn ntini no duu Europa Apuei Fam afiase ahorow ne Hollywood adwumayɛbea ahorow mu akyirikyiri, kosi ahemman sikakorabea ahorow ne adan ne afie a ɛwɔ United Arab Emirates ne Singapore nyinaa so.
  
  Nokwarem no, ankyɛ na Bern hui sɛ wɔyɛ ɔbonsam, sunsuma; nneɛma a na wonhu nanso na ɛwɔ baabiara nyinaa.
  
  Esiane sɛ Bern ne ne mfɛfo dii adwumayɛfo a wɔwɔ adwene koro ne asɔremma a wɔto so abien a wɔwɔ wɔn ankasa tumi kɛse atuatew anim nti, wogyaee nhyehyɛe no na wosii gyinae sɛ wɔde bɛyɛ wɔn botae biako pɛ sɛ wɔbɛsɛe Owia Tuntum no agyinatukuw kɛse no mu biara ne obiara a ɔhyɛ wɔn ase ne no muni .
  
  Enti wɔwoo Renegade Brigade, atuatewfo a wɔde ɔsɔretia a edii yiye sen biara a Order of the Black Sun ahyia pɛn no ho asodi to wɔn so, ɔtamfo biako pɛ a ne ho yɛ hu araa ma ɛfata sɛ wɔbɔ kɔkɔ wɔ Order no mu.
  
  Afei Renegade Brigade no maa wɔdaa wɔn ba a wɔwɔ hɔ wɔ hokwan biara mu de kaee Owia Tuntum no sɛ wɔwɔ ɔtamfo a ne ho akokwaw a ɛyɛ hu, ɛwom sɛ na ɔwɔ tumi wɔ nsɛm ho amanneɛbɔ mfiridwuma ne sikasɛm wiase te sɛ Ti no de, nanso ɔkorɔn wɔ akodeyɛ tumi mu.ne nyansa. Ná nea etwa to no yɛ ahokokwaw a ebetumi atu nniso ahorow afi hɔ na asɛe wɔn, a ahonyade ne ahonyade a enni ano mmoa nka ho mpo.
  
  Bern nantew abrannaa bi ase wɔ fam a ɛte sɛ bunker a ɛwɔ abansoro abien a ɛwɔ atrae kɛse no ase no ase, na ɔfaa dade apon atenten abien a ɛyɛ tuntum a ɛma wɔn a wɔabu wɔn fɔ wɔ aboa no yafunu mu no akwaaba mu, faako a wɔde adwemmɔne kunkum Owia Tuntum no mma no . Na sɛnea ɛte biara no, na ɔreyɛ asinasin a ɛto so ɔha no ho adwuma, a ɔkyerɛe sɛ onnim ho hwee. Na Burn ani gye sɛnea wɔn nokwaredi a wɔda no adi no antumi annye hwee da no ho bere nyinaa, na nanso na ɛte sɛ nea wɔte nka sɛ ɛyɛ wɔn asɛyɛde sɛ wɔde wɔn ho bɔ afɔre esiane ahyehyɛde bi a wɔde wɔn abɔ hama na wɔada no adi mpɛn pii sɛ ɛpow wɔn mmɔdenbɔ no nti maa kwan. Dɛn nti na?
  
  Sɛ biribi wɔ hɔ a, nkoa yi adwene mu nimdeɛ dii sɛnea tumi bi a aniwa nhu a ɛwɔ adwemmɔne atumi adan nnipa a wɔte ase na wɔyɛ papa ɔpehaha pii ma wɔbɛyɛɛ tin asraafo akuwakuw a wɔhyɛ ntade a wɔretu kwan akɔhwehwɛ Nasifo no adi. Biribi a ɛfa "Owia Tuntum" ho no yɛɛ adwuma wɔ nyansa koro no ara a ehu de bae a ɛmaa nnipa a wɔfata wɔ Hitler ahyɛde ase sɛ wɔhyew nkokoaa a wɔte ase na wɔhwɛ mmofra a gas wusiw a wɔremene wɔn mu bere a wɔresu frɛ wɔn maamenom no. Bere biara a ɔbɛsɛe wɔn mu biako no, na ne ho tɔ no; ɛnyɛ ahotɔ a wonya fii ɔtamfo foforo anim nti, na mmom esiane sɛ na ɔnte sɛ wɔn nti.
  
  
  Ti 2. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Nina menee ne hodgepodge no. Sam antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛserew wɔ ne mpofirim a ɔde piapia no ne n"anim a ɛyɛ nwonwa a ɔdaa no adi no ho, na ɔde n"ani a ɛyɛ teateaa a ɛmaa ɔsan baa ne kan tebea mu ntɛmntɛm no buu no atɛn.
  
  Ɔkae sɛ: "Pa kyɛw, Nina," na ɔbɔɔ mmɔden kwa sɛ ɔde n"anigyede no besie, nanso ɔka kyerɛɛ wo kɛkɛ sɛ soup no yɛ hyew, na wokɔ na wode nsenia bi hyɛ mu kɛkɛ. Wususuwii sɛ dɛn na ɛbɛba?"
  
  Ná Nina tɛkrɛma ayɛ mmerɛw esiane soup a ɛyɛ hyew a ɔkaa no ntɛm dodo nti, nanso na ɔda so ara tumi ka ntam.
  
  "So ɛsɛ sɛ mekae wo sɛnea ɔkɔm de me damn no?" ɔserewee.
  
  Ɔde ne abarimaayɛ a ɛyɛ ahometew no kae sɛ: "Yiw, anyɛ yiye koraa no mpɛn dunan bio," na ɛmaa ɔde nsenia a ɛwɔ ne nsam no mu denneennen wɔ kanea a ɛma ani fura wɔ Katya Strenkova adididan mu no ase. Ná ɛyɛ huam a ɛyɛ nkuku ne ntama dedaw, nanso biribi nti Nina hui sɛ ɛyɛ fɛ yiye, te sɛ nea ɛyɛ ne fie a ofi asetra foforo mu. Nkoekoemmoa nkutoo na Russiafo awɔw bere hyɛɛ wɔn nkuran no haw no wɔ baabi a na ne ho tɔ no, nanso sɛ ɛnte saa a, na n"ani gye ahɔhoyɛ a ɛyɛ hyew ne Russiafo mmusua a wɔyɛ adwuma yiye a ɛyɛ katee no ho.
  
  Nna abien atwam fi bere a Nina, Sam ne Alexander de keteke twaa asasepɔn no na awiei koraa no woduu Novosibirsk, faako a Alexander maa wɔn nyinaa traa kar a wɔagye a ɛnyɛ nea ɛfata sɛ wɔfa kwan mu, a ɛde wɔn kɔɔ Strenkov afuw a ɛwɔ Asubɔnten Argut , atifi fam no mu hye a ɛda Mongolia ne Russia ntam no.
  
  Esiane sɛ na Perdue afi wɔn adwumakuw a ɛwɔ Belgium no mu nti, afei de na Sam ne Nina wɔ Alexander osuahu ne ne nokwaredi mmɔborohunu ase, na na ɔyɛ nea wotumi de ho to no so sen nnipa a wontumi mfa wɔn ho nto wɔn so a wɔne wɔn dii nnansa yi nyinaa. Anadwo a Perdue ne Renata a wafa no dommum a ofi Order of the Black Sun no yerae no, Nina maa Sam ne nanite cocktail, a ɛte sɛ nea Perdue de maa no no, sɛnea ɛbɛyɛ a obeyi wɔn baanu nyinaa afi Black Sun aniwa a ehu biribiara no mu. Sɛnea na ɔhwɛ kwan no, na eyi daa nneɛma adi sɛnea obetumi, bere a yesusuw sɛ wapaw Sam Cleave dɔ sen Dave Perdue ahonyade no. Ɛdenam ne kɔ so no ɔmaa no awerɛhyem sɛ ɔrennyae ne koma a ɔkae no koraa, ɛmfa ho sɛ ɛnyɛ ne de no. Nanso saa na na ɔpepemni agofomma akwan te, na na ɛsɛ sɛ ɔde anuonyam ma no - na ɔyɛ mmɔborohunufo wɔ ne dɔ mu te sɛ nea ɔwɔ n"akwantu ahorow mu no.
  
  Mprempren wɔada fam wɔ Russia bere a na wɔreyɛ nhyehyɛe a ɛbɛma wɔatumi akɔ atuatewfo atrae a na Black Sun akansifo kura wɔn abankɛse no mu no. Eyi bɛyɛ adwuma a ɛyɛ hu na ɛyɛ ɔbrɛ kɛse, efisɛ na wonni wɔn trump card bio - daakye a wɔatu Renata a ofi Owia Tuntum no so. Nanso nanso, na Alexander, Sam ne Nina nim sɛ abusua a wɔaguan afi wɔn ho no nkutoo ne wɔn guankɔbea afi ahyɛde no akyi atirimɔden so sɛ wɔbɛhwehwɛ wɔn na wɔakum wɔn no mu.
  
  Sɛ wotumi maa atuatewfo kannifo no gye dii mpo sɛ wɔnyɛ akwansrafo mma Renata Ahyɛde no a, na wonni nea Atuatewfo Kuw no wɔ wɔn adwenem sɛ wɔbɛkyerɛ sɛ ɛyɛ nokware. Ná ɛno ankasa yɛ adwene a ɛyɛ hu wɔ nea eye sen biara mu.
  
  Ná nnipa a wɔwɛn wɔn abankɛse a ɛwɔ Mönkh Saridag, Sayan Mmepɔw no atifi a ɛkorɔn sen biara no nyɛ wɔn a wobetumi ne wɔn adi agoru. Ná Sam ne Nina nim wɔn din yiye, sɛnea na wɔahu bere a wɔde wɔn guu afiase wɔ Black Sun adwumayɛbea ti wɔ Bruges a ennu adapɛn abien ansa na ɛreba no. Nea na ɛda so ara yɛ foforo wɔ wɔn adwene mu ne sɛnea na Renata rebɛsoma Sam anaa Nina akɔ asɛmpatrɛw adwuma bi a ɛyɛ awerɛhow mu ma wakɔhyɛn Renegade Brigade no mu na wawia Longinus a wɔn kɔn dɔ no, akode a na wɔankyerɛ pii a ɛfa ho no. Ɛde besi nnɛ no, wɔda so ara nhuu sɛ ebia na nea wɔfrɛ no Longinus asɛmpatrɛw adwuma no yɛ asɛmpatrɛw adwuma a ɛfata anaasɛ ɔkwan a wɔfa so di Renata akɔnnɔ a ɛyɛ hu a ɔwɔ sɛ ɔbɛma wɔn a wɔayɛ wɔn basabasa no akɔ ɔkraman ne mmoadabi agodie mu na ama wɔn wu no ayɛ anigye ne nea ɛyɛ nwonwa kɛse no ho dwuma ara kwa n"anigyede.
  
  Alexander nkutoo kɔɔ ɔsatu bi a wɔde kɔhwehwɛɛ nneɛma mu kɔhwɛɛ ahobammɔ ko a Renegade Brigade no de ma wɔ wɔn asasesin no so. Esiane sɛ na ɔwɔ mfiridwuma ho nimdeɛ ne ntetee a onyae wɔ nkwa mu nti, na ɛkame ayɛ sɛ na ɔnyɛ obi a ɔne wɔn a wɔte sɛ atuatewfo no bɛyɛ pɛ, nanso ɔne ne mfɛfo baanu no antumi ankɔto ntokuru mu wɔ Katya afuw no mu daa. Awiei koraa no, na ɛsɛ sɛ wɔne atuatewfo kuw bi di nkitaho, anyɛ saa a, wɔrentumi nsan nkɔ wɔn asetra a na ɛte daa no mu da.
  
  Ɔmaa Nina ne Sam awerɛhyem sɛ sɛ ɔno nkutoo kɔ a, ɛbɛyɛ papa. Sɛ ɔkwan bi so no, na Order no da so ara di wɔn baasa no akyi a, akyinnye biara nni ho sɛ wɔrenhwehwɛ okuafo bi a ɔyɛ ɔbaakofo nsa a ɔte LDV (kar a emu yɛ hare) a wɔaboro no mu wɔ Mongolia asasetaw so anaa Russia asubɔnten bi ho. Nea ɛka ho no, na onim ne kurom te sɛ ne nsa akyi, na ɛno boaa ma wotumi tu kwan ntɛmntɛm na onim kasa no yiye. Sɛ aban mpanyimfo bisabisa ne mfɛfo adwumayɛfo no mu biako nsɛm a, kasa ho nimdeɛ a wonni no betumi asiw nhyehyɛe no kwan kɛse gye sɛ wɔkyere wɔn anaa wɔtow tuo.
  
  Ɔde kar faa ɔkwan ketewaa bi a abotan ayɛ so a obiara nni hɔ a ɛkyinkyin kɔ mmepɔw a ɛhyɛ ɔhye no agyirae no so na ɔkaa Mongolia ahoɔfɛ ho dawuru komm. Ná kar ketewa no yɛ ade dedaw bi a ɛyɛ bruu a ɛyɛ hann a wɔabɔ no a ɛyɛ gyegyeegye bere biara a ntwahonan no retu no, na ɛma rosary a ɛwɔ ahwehwɛ a ɛhwɛ akyi no so no wosow te sɛ pendulum kronkron. Esiane sɛ na ɛyɛ Katya dɔfo akwantu no nkutoo nti, Alexander gyinaa nhwiren a ɛhyɛ abufuw a ɛwɔ dashboard no so no ano wɔ ɔdan no mu kommyɛ mu, anyɛ saa a anka ɔbɛtetew nkaedum no afi ahwehwɛ no mu na watow agu mfɛnsere mu. Nea ɛka ho no, na wɔn werɛ afi mpɔtam hɔ koraa. Anka guankɔbea biara nni hɔ mma eyi wɔ rosary no mu.
  
  Ne ti nhwi rehuruhuruw wɔ mframa a ɛyɛ nwini a ɛbɔ faa mfɛnsere a na abue no mu no mu, na awɔw no nti ne nsateaa ho were fii ase hyewee. Ɔkaa ntam wɔ nsa a atetew a entumi mma ahwehwɛ no so no ho sɛ ɛbɛma wanya awerɛkyekye biara afi ahome a ɛyɛ nwini a ɛwɔ asase a ɛso yɛ tratraa a na ɔretwa no so. Wɔ ne mu no, ɛnne ketewaa bi kasa tiaa no sɛ onni anisɔ sɛ ɔda so te ase wɔ nsɛm a ɛyɛ awerɛhow a esisii wɔ Belgium a wokum ne dɔfo Axelle na oguan fii nkrabea koro no ara mu kakraa bi no akyi.
  
  Ná otumi hu ɔhye so baabi a, anigyesɛm ne sɛ, na Katya kunu yɛ adwuma wɔ n"anim no. Alexander hwɛɛ rosary a wɔakyerɛw wɔ kar a ɛrewosow no dashboard so no ntɛmntɛm, na na onim sɛ wɔn nso kae no anigye nhyira yi.
  
  "Aane! Aane! Menim. Ɔhwɛɛ ade a ɛrewosow no sɛ: "Minim, damn it."
  
  Ná ɔhye so gyinabea no nyɛ hwee sɛ ɔdan ketewaa foforo a asɛe, a na nhama dedaw a ɛyɛ nsɔe tenten a ɛboro so atwa ho ahyia ne mmarima a wɔrehwɛ atuo atenten a wɔretwɛn adeyɛ bi kɛkɛ. Wɔde ɔbrɛ nantew wɔ ha ne ha, na ebinom sɔ sigaret maa wɔn nnamfo, na afoforo nso bisabisaa nsrahwɛfo a ɔyɛ nwonwa a na ɔrebɔ mmɔden sɛ obetwam no nsɛm.
  
  Alexander huu Sergei Strenkov a ɔne Australiani bea bi a ɔyɛ den a osii so dua sɛ obesua sɛ ɔbɛka sɛ "fuck you" wɔ Russia kasa mu twaa no mfonini no ka ho. Ná Sergei yɛ ɔbarima a ɔpɛ nyamesom kɛse, te sɛ ne wuram pɔnkɔ Katya, nanso ɔde ne ho hyɛɛ ɔbea no mu na ɔkyerɛkyerɛɛ no sɛ ɔnka "Hail Mary" mmom, na ɔmaa ogye dii sɛ eyi ne kasasin a ɔsrɛɛ no pɛpɛɛpɛ. Ná ɛsɛ sɛ Alexander serew na ɔwosow ne ti bere a ɔretie nkɔmmɔbɔ no bere a ɔretwɛn sɛ ɔne ɔwɛmfo no bɛkasa no.
  
  "Oo twɛn, Dima! Mɛfa eyi!" Sergei teɛɛm guu ne yɔnko dwumayɛni no so.
  
  Ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔrebisa n"adamfo no nkrataa, ɔbɔɔ n"ano wɔ ne home ase sɛ: "Alexander, anka ɛsɛ sɛ woba anadwo." Alexander de ne nkrataa maa no na obuae sɛ: "Anka mɛyɛ saa, nanso wowie ansa na ɛno aba, na minnye obiara nni gye wo sɛ obehu nea mɛyɛ wɔ ban yi afa foforo, wunim?"
  
  Sergei de ne ti too fam. Ná ɔwɔ abɔgyesɛ a ɛyɛ den ne n"aniwa tuntum a ɛyɛ nnua, na ɛmaa ne ho yɛ hu kɛse mpo wɔ n"atade mu. Ná Sibiryak, Sergei, ne Katya nyinaa yɛ Alexander a wabɔ dam no mmofraberem nnamfo na wɔdaa afiase anadwo pii esiane n"adwene a na ɔyɛ anibiannaso nti. Saa bere no mpo, na abarimaa a ne ho yɛ hare na ne ho yɛ hare no yɛ ahunahuna ma obiara a ɔbɛhwehwɛ sɛ ɔbɛtra ase wɔ nhyehyɛe pa na ahobammɔ wom mu, na mmabun baanu no hui ntɛm ara sɛ ɛrenkyɛ na Alexander de wɔn akɔ ɔhaw kɛse mu sɛ wɔkɔ so pene so sɛ wɔbɛka ne ho wɔ nea mmara mma ho kwan, . gay akwantu ahorow.
  
  Nanso nnipa baasa no kɔɔ so yɛɛ nnamfo bere a Alexander fii hɔ kɔsom wɔ Gulf Ko no mu sɛ po so hyɛn mu dwumayɛni wɔ Britania asraafo akuw no biako mu mpo. Mfe a ɔde yɛɛ scout ne nkwagye ho ɔbenfo no boaa no ma ɔkɔɔ soro ntɛmntɛm wɔ dibea ahorow no mu kosii sɛ ɔbɛyɛɛ adwumayɛfo a wɔde wɔn ho a ɔde ne ho a onyaa saa ahyehyɛde ahorow a wɔfaa no adwuma no nyinaa obu ntɛm ara. Saa bere no nyinaa na Katya ne Sergei renya nkɔso bere nyinaa wɔ wɔn nhomasua asetra mu, nanso sika a wonnya ne amammui mu basabasayɛ a na wonni wɔ Moscow ne Minsk no hyɛɛ wɔn baanu nyinaa ma wɔsan kɔɔ Siberia, faako a wɔsan boom bio, ɛkame ayɛ sɛ mfe du akyi bere a wofii hɔ kɔyɛɛ nea ɛho hia kɛse no nsɛm a ansi da.
  
  Katya nyaa ne nananom afuw bere a wokunkum n"awofo wɔ ɔtopae bi a ɛpaee wɔ adwumayɛbea a wɔyɛ atuo a na wɔyɛ adwuma wom bere a na ɔyɛ kɔmputa ho adesua afe a ɛto so abien wɔ Moscow Sukuupɔn mu no, na na ɛsɛ sɛ ɔsan kɔ kɔpɛ afuw no ho asɛm ansa na wɔatɔn no ɔman no. Sergei bɛkaa ne ho, na wɔn baanu kɔtenaa hɔ. Mfe abien akyi, bere a wɔtoo nsa frɛɛ Alexander a Ɔnyɛ Den no kɔɔ wɔn ayeforohyia ase no, baasa no san huu wɔn ho wɔn ho, na wɔkaa wɔn akwantu ahorow wɔ ɔsram hann nkotoku pii so kosii sɛ wɔkaee saa wuram nna no te sɛ nea wɔtraa ase.
  
  Katya ne Sergei hui sɛ nkuraase asetra yɛ anigye na awiei koraa no wɔbɛyɛɛ ɔman mma a wɔkɔ asɔre, bere a wɔn adamfo a ɔyɛ wuram no paw asetra a asiane wom na ɛsakra nneɛma bere nyinaa no. Afei ɔfrɛɛ wɔn mmoa sɛ wɔmfa ɔne ne nnamfo baanu a wɔyɛ Scotland no nkɔda kosi sɛ obetumi asiesie nneɛma, na nokwarem no, oyii asiane dodow a ɔne Sam ne Nina wɔ mu ankasa no fii mu. Strenkov abusua no wɔ ayamye mu na na wɔn ani gye bere nyinaa sɛ wobenya fekubɔ pa nti, wɔtoo nsa frɛɛ wɔn nnamfo baasa sɛ wɔmmɛtra wɔn nkyɛn kakra.
  
  Afei na bere aso sɛ ɔyɛ nea ɔbae, na Alexander hyɛɛ ne mmofraberem nnamfo bɔ sɛ ɛrenkyɛ ɔne n"ahokafo no afi asiane mu.
  
  "Fa benkum pon no mu; wɔn a wɔwɔ hɔ no rehwe ase. Padlock no yɛ atoro, Alex. Twe nkɔnsɔnkɔnsɔn no kɛkɛ na wubehu. Afei kɔ fie a ɛwɔ asubɔnten no ho no mu, ɛhɔ-" ɔtwee ne nsa kyerɛɛ biribiara pɔtee bi so, "bɛyɛ kilomita anum. Ɔsoafo bi wɔ hɔ a wɔfrɛ no Costa. Ma no nsa anaa nea wowɔ biara wɔ saa ahina no mu. He"s sinfully easy to bribe," Sergei serewee, "na ɔde wo bɛkɔ baabi a ɛsɛ sɛ wokɔ."
  
  Sergei de ne nsa hyɛɛ ne kotoku mu tɔnn.
  
  Alexander dii aseresɛm sɛ: "Oo, mihuu saa," na ɔde animguase a ɛfata ne serew a ɛyɛ nkwaseasɛm hyɛɛ n"adamfo no aniwu.
  
  "Dabi, woyɛ ɔkwasea. Ɛha," Sergei de rosary a abubu no maa Alexander.
  
  Alexander si apini sɛ: "Oo, Yesu, ɛnyɛ wɔn mu foforo." Ohuu sɛnea Sergei hwɛɛ no denneennen wɔ n"abususɛm no ho na ɔmaa ne nsa so de kyɛwpa.
  
  "Ɛsono eyi wɔ nea ɛwɔ ahwehwɛ no so no ho. Hwɛ, fa eyi ma awɛmfo a wɔwɔ nsraban no mu no mu biako na ɔde wo bɛkɔ asahene no mu biako nkyɛn, eye?" Sergei kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Dɛn nti na rosary a abubu no?" Alexander bisae, na na ɛte sɛ nea n"adwene atu afra koraa.
  
  "Eyi yɛ ɔwaefo ho sɛnkyerɛnne. Atuatewfo asraafo dɔm no de eyi redi dwuma de ahu wɔn ho wɔn ho," saa na n"adamfo no buae a anibiannaso.
  
  "Twɛn, wo ho te dɛn-?"
  
  "Ɛnhaw wo da, m"adamfo. Na me nso meyɛ ɔsraani, wunim? Sergei de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Menyɛ ɔkwasea."
  
  "Mankyerɛ da, nanso ɛyɛɛ dɛn na wuhuu onii a yɛpɛ sɛ yehu no?" - Alexander bisae. Osusuwii sɛ ebia Sergei yɛ Black Sun akɔre no nan foforo bi kɛkɛ na ebia wobetumi de wɔn ho ato no so mpo anaa. Afei osusuw Sam ne Nina ho, a na onsusuw ho, wɔ manor no mu.
  
  "Tie, wo ne ahɔho baanu a ɛkame ayɛ sɛ wonni hwee wɔ me fie: sika biara nni hɔ, ntade biara nni hɔ, nkrataa a ɛnyɛ nokware... Na wususuw sɛ mintumi nhu aguanfo bere a mihu biako no? Ɛno da nkyɛn a, wɔka wo ho. Na wo ne nnipa a wɔwɔ ahobammɔ mmɔ. Afei toa so. Na bɔ mmɔden sɛ wobɛsan akɔ afuw no mu ansa na anadwo fã adu," saa na Sergei kae. Ɔbɔɔ nwura a ɛwɔ ntwahonan no atifi na ɔbɔɔ abɛn kyerɛɛ ɔwɛmfo a ɔwɔ ɔpon no ano no.
  
  Alexander de ne ti too fam de kyerɛɛ aseda, na ɔde ne rosary no too ne kɔn so bere a kar no faa apon no ano no.
  
  
  Ti 3. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Ná Perdue ahwehwɛ no da ɛlɛtrɔnik afiri a ɛwɔ n"anim no adi, na na ɛhyerɛn sum a na ɔte mu no mu. Na ɛhɔ yɛ dinn, na anadwo awu wɔ ne wiase fã. Ná ɔpɛ Reichtishusis, na ɔpɛ Edinburgh ne nna a na onni adwennwen a ɔde traa n"ahemfie kɛse mu, de ne nneɛma a ɔyɛe ne ne nyansa a ɛso bi nni no maa ahɔho ne wɔn a wɔkra nneɛma no ho dwiriw wɔn no. Ná adwene a wɔde sii so no yɛ nea asɛm biara nni ho, na ɛnyɛ hwee koraa esiane n"ahonyade a onim dedaw na ɛyɛ nwonwa wɔ ɔkwan a ɛyɛ abofono so nti, nanso na ayera. Saa bere no, ansa na ɔde adiyi ahorow a ɛfa Deep Sea One ne adwumayɛfo a wɔpaw wɔn yiye wɔ Parashant sare so no rekɔ nsu a emu dɔ mu no, na asetra yɛ anigye a ɛkɔ so ne ɔdɔ ho nsisi.
  
  Afei de, na ɛkame ayɛ sɛ n"ahonyade no antumi anhwɛ ne nkwa, na afoforo ahobammɔ ho dadwen baa ne mmati so. Ɛmfa ho mmɔden biara a ɔbɛbɔ no, ohui sɛ ɛkame ayɛ sɛ biribiara a ɔbɛma abom ayɛ adwuma no abɛyɛ nea ɛrentumi nyɛ yiye. Nina, ne dɔfo dedaw a ɔhweree no nnansa yi a na wabɔ ne tirim sɛ ɔbɛsan anya no koraa no ne ɔbarima a osusuwii sɛ ɔdɔ no no wɔ Asia baabi. Sam, nea ɔne no resi akan wɔ Nina dɔ ho na (mommma yɛmpow) nnansa yi nkonimdifo wɔ akansi a ɛte saa ara mu no, na ɔwɔ hɔ bere nyinaa sɛ ɔbɛboa Perdue wɔ ne mmɔdenbɔ mu - bere mpo a na ɛnteɛ.
  
  Ná n"ankasa ahobammɔ da asiane mu, a n"ankasa ahobammɔ mfa ho, titiriw mprempren a na wagyae Black Sun anim bere tiaa bi no. Ebia na agyinatukuo a ɛhwɛ ahyɛdeɛ no akannifoɔ so no rehwɛ no na ɛnam biribi nti na wɔrekura ne dibea mu saa berɛ yi, na yei maa Perdue ho popoeɛ kɛseɛ - na na ɔnyɛ obi a ne ho yeraw no ɔkwan biara so. Nea na obetumi ayɛ ara ne sɛ ɔbɛma ne ti akɔ fam kosi sɛ obenya nhyehyɛe bi sɛ ɔbɛka Nina ho na ɔde no akɔ baabi a ahobammɔ wɔ kosi sɛ obehu nea sɛ agyinatukuw no yɛ ho biribi a ɔbɛyɛ.
  
  Ná ne ti rebɔ esiane mogya kɛse a ɛtɔe wɔ ne hwene mu simma kakraa bi a atwam ni no nti, nanso afei de na ontumi nnyae. Ná nneɛma pii wɔ asiane mu dodo.
  
  Mpɛn pii no, Dave Perdue yɛɛ afiri no ho adwuma wɔ ne holographic screen so, nanso na biribi anyɛ yiye a na ontumi nhu kɛkɛ. Ná n"adwene nyɛ nnam sɛnea ɛte daa no, ɛwom sɛ na nnansa yi ara na wanyane afi nnɔnhwerew akron a ɔdae a wantwa mu no mu de. Ná ne ti ayɛ no yaw dedaw bere a ɔsɔree no, nanso na ɛnyɛ nwonwa efisɛ ɛkame ayɛ sɛ na wanom Johnnie Walker kɔkɔɔ toa mũ nyinaa bere a ɔno nkutoo te ogya dan no anim no.
  
  "Ɔsoro nti!" Perdue teɛɛm komm, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrennyan n"afipamfo no mu biara, na ɔde ne nsateaa bɔɔ pon no so. Na ɛnyɛ ne suban koraa sɛ ɔbɛhwere n"anim, titiriw wɔ adwuma ketewaa bi te sɛ ɛlɛtrɔnik amansin a ɛnyɛ den, a na wayɛ nea ɛte sɛ nea onim dedaw bere a na wadi mfe dunan no ho. Ne suban a ɛyɛ awerɛhow ne ne boasetɔ a onni no fi nna kakraa a atwam no mu, na na onim sɛ ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ Nina a obegyaw ama Sam no adu ne so wɔ ne nyinaa akyi.
  
  Mpɛn pii no, na ɛnyɛ den sɛ ne sika ne n"afɛfɛde betumi agye aboa biara, na nea ɛsen ne nyinaa no, na ɔwɔ Nina bɛboro mfe abien, nanso ɔfaa no sɛ ɛnyɛ hwee na ɔyera fii radar so a wanhaw ne ho sɛ ɔbɛma wahu sɛ ɔte ase. Ná wasua saa suban yi, na nnipa dodow no ara gye toom sɛ ɛyɛ ne ho a ɛyɛ nwonwa no fã, nanso afei de na onim sɛ eyi ne ɔhaw a edi kan a anibere wom a wɔde baa wɔn abusuabɔ no so. Nea ɔdaa no adi no hyɛɛ no abufuw kɛse mpo, titiriw esiane sɛ na onim saa bere no sɛ ɔhyɛɛ da de no too sum mu na afei, wɔ ɔhwe a ɛyɛ hu mu no, ɔtwee no kɔɔ n"akasakasa a ɛyɛ hu sen biara a ɔne "Owia Tuntum" a ɔwɔ tumi no dii de besi nnɛ no mu.
  
  Perdue yii n"aniwa ahwehwɛ no de guu bar stool ketewa a ɛwɔ ne nkyɛn no so. Bere a ɔde n"ani bɔɔ mu kakra no, ɔde ne nsateaa kɛse ne ne nsateaa ketewa no twitwiw ne hwene no kwan no so brɛoo na ɔbɔɔ mmɔden sɛ obeyi n"adwene a na n"adwene atu afra no afi hɔ na wasan de n"amemene no akɔ mfiridwuma tebea mu. Anadwo no yɛɛ mmerɛw, nanso mframa no maa nnua a awuwu no de wɔn ho kɔhyɛɛ mfɛnsere no ho na wɔtwee wɔn ho te sɛ ɔkraman a ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛkɔ mu. Na biribi ahintaw anadwo wɔ bungalow ketewa a Perdue te mu daa no akyi kosii sɛ ɔyɛɛ nhyehyɛe sɛ obetu akɔ baabi foforo.
  
  Ná ɛyɛ den sɛ wobehu nsonsonoe a ɛda nnua nkorabata a ahum no de bae a wonnyae ne safe kɛse bi a wɔde di agoru anaasɛ spark plug a wɔbɔ wɔ mfɛnsere bi so no ntam. Perdue gyinaa hɔ tiee no. Mpɛn pii no na ɔnyɛ ɔbarima a ɔte nka koraa, nanso afei, esiane sɛ otie n"ankasa nkate a na ɛrefi ase nti, na ohyia abufuw a anibere wom.
  
  Ná onim yiye sen sɛ ɔbɛhwɛ, enti ɔde ne mfiri biako a wɔda so ara nsɔ nhwɛe no dii dwuma ansa na ɔreguan afi n"ahemfie kɛse a ɛwɔ Edinburgh mu wɔ esum akata so. Ná ɛyɛ ahwehwɛ a wɔde hwɛ nneɛma so, a wɔsan de yɛɛ atirimpɔw ahorow pii sen sɛ wɔbɛtew akyirikyiri kɛkɛ de ahwehwɛ wɔn a wonnim hwee no nneyɛe mu yiye. Na ɛwɔ infrared dwumadie a ɛwie pɛyɛ a laser hann kɔkɔɔ a ɛte sɛ adwumakuo tuo deɛ, nanso saa laser yi tumi twaa nneɛma dodoɔ no ara wɔ anammɔn ɔha mu. Sɛ Perdue bɔ switch bi wɔ ne nsateaa ase a, na otumi de afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri no si hɔ ma ɛmfa ɔhyew ho nsɛnkyerɛnne, enti bere a na ontumi nhu ade mfa afasu mu no, otumi hu onipa nipadua mu hyew biara bere a ɔretu akɔ n"afasu a wɔde nnua ayɛ no akyi no.
  
  Ɔforoo antweri a ɛtrɛw a wɔde ayɛ bere tiaa mu a ɛkɔ apata no abansoro a ɛto so abien no anammɔn akron no ntɛmntɛm na ɔde ne nan sii fam no ano pɛɛ baabi a obetumi ahwɛ ɔkwan ketewaa a ɛne ɔdan atifi a wɔde sare ayɛ no di nkitaho no mu. Bere a ɔde n"ani nifa sii ahwehwɛ no so no, ɔhwehwɛɛ beae a ɛwɔ ɔdan no akyi pɛɛ, na ɔde nkakrankakra fii ntwea so kɔɔ baabi foforo.
  
  Ɔhyew fibea biako pɛ a na otumi hu ne ne jeep no engine. Sɛ ɛno da nkyɛn a, na biribiara nni hɔ a ɛkyerɛ sɛ ahunahuna biara reba ntɛm ara. Esiane sɛ na n"adwene atu afra nti, ɔtraa hɔ kakra, susuw ne nkate a ɛto so asia foforo a onyae no ho. Wanni mfomso wɔ saa nneɛma yi ho da. Titiriw bere a ɔne atamfo a wowuwu ahyia nnansa yi akyi no, wasua sɛnea obehu ahunahuna bi a ɛreba.
  
  Bere a Perdue san foro kɔɔ fam kɔɔ ɔdan no abansoro a edi kan no so no, ɔtoo ɔpon a ɛkɔ ɔdan a ɛwɔ n"atifi no mu no mu na ohuruw faa anammɔn abiɛsa a etwa to no so. Ɔde ne nan sii fam denneennen. Bere a ɔmaa n"ani so no, na onipa bi te n"akongua so. Ohuu onii ko a ɔyɛ ntɛm ara na ne koma gyaee. Ɛhe na ofi bae?
  
  Na ɛte sɛ nea n"ani akɛse bruu no yɛ ethereal wɔ hologram a ɛyɛ kɔla ahorow no hann a ɛyɛ hyew no mu, nanso ɔfaa mfonini no mu hwɛɛ no tẽẽ. Nea aka no yerae wɔ sunsuma no mu.
  
  Ɔkae sɛ: "Mansusuw da sɛ mehu wo bio," na wantumi amfa ne ho a ɛyɛ nwonwa a efi komam no nsie.
  
  "Nokwarem no, woanyɛ, David. Mebɔ kyakya sɛ wopɛ sɛ wunya ade koro no ara mmom sen sɛ wobɛkan sɛnea emu yɛ den ankasa no," na ɔkae. Saa nne a wonim no yiye no yɛɛ te sɛ nea ɛyɛ nwonwa yiye wɔ Perdue aso mu wɔ saa bere yi nyinaa akyi.
  
  Ɔbɛn no, nanso sunsuma no dii nkonim na ɛde no siee no. N"ani a ɔde hwɛɛ no no hwee fam na odii ne mfonini no nkyerɛwde no akyi.
  
  "Wo cyclic quadrilateral no nyɛ pɛpɛɛpɛ wɔ ha, so wunim?" - kaa se se biribiara nnsi. Na n"ani da Perdue mfomsoɔ no so na ɔyɛɛ ne ho komm ɛmfa ho sɛ na ɔbisabisaa no nsɛm pii wɔ nsɛmti foforɔ ho, te sɛ ne ba a ɔbaa hɔ kɔsii sɛ ɔbaa sɛ ɔrebɛsiesie mfomsoɔ a ɔhyɛɛ no nsow no.
  
  Ná ɛyɛ Agatha Perdue a ɔyɛ ne su ara kwa.
  
  Ná Agatha nipasu, ɔbenfo a ɔwɔ nipasu su ahorow a ɛhyɛ obi so a ɛma ne nuabarima a ɔyɛ mmanoma no yɛ te sɛ nea ɔyɛ ɔkwasea koraa no yɛ ade a n"ani gye ho. Sɛ obi nnim sɛ ɔwɔ IQ a ɛyɛ nwonwa a, ebia obedi mfomso kɛse sɛ wabɔ dam wɔ ɔkwan bi so. Nea ɛne sɛnea ne nuabarima no de n"adwene dii dwuma wɔ animtew mu bɔ abira no, na Agatha reyɛ ayɛ adansedi krataa bere a ɔde n"adwene sii ɔhaw bi a ehia ano aduru so no.
  
  Na eyi mu no, na mmanoma no yɛ soronko koraa wɔ wɔn ho wɔn ho ho. Perdue de nyansahu ne mfiridwuma ho nimdeɛ a ɔwɔ no dii dwuma yiye de nyaa tete ahene ahonyade ne din wɔ n"atipɛnfo a wɔyɛ nhomasua mu. Nanso sɛ wɔde toto ne nuabarima ho a, na Agata nsua koraa sɛ ɔsrɛsrɛfo. Esiane sɛ na ɔyɛ obi a ɔde ne ho hyɛ mu a ɛnyɛ fɛ, kosii sɛ ɔdanee obi a ɔyɛ nwonwa a ɔhwɛ no denneennen nti, mmarima hui sɛ ɔyɛ nwonwa na ɔyɛ hu ara kwa. Na ne ho a ɔsom bo no gyina mfomso ahorow a ohui wɔ afoforo adwuma mu a ɔmmɔ mmɔden biara a obesiesie so kɛse, na eyi ne nea ɛbɔɔ ne tumi kɛse bere biara a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ adwuma wɔ abɔde mu nneɛma anaa nyansahu mu akansi mu no.
  
  Awiei koraa no, Agatha bɛyɛɛ nhomakorabea sohwɛfo, nanso ɛnyɛ nhomakorabea sohwɛfo kɛkɛ, a ne werɛ afi wɔ nhoma abantenten ne nneɛma a wɔkora so adan mu hann a ɛyɛ sum no mu. Ɔdaa ɔpɛ bi adi ampa, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ biribi a ɛboro nea n"adwene a ɛne asetram nsɛm nhyia no kyerɛ so. Ná Agatha wɔ adwuma bi a ɛwɔ nkyɛn sɛ ɔfotufo ma adefo ahorow a wɔkra nneɛma, a wɔn mu dodow no ara de wɔn sika hyɛ ahintasɛm nhoma ahorow ne asumansɛm akyidi ahorow a wontumi nkwati a ɛde tete nhoma ahorow mu afiri a ɛyɛ hu bae no mu.
  
  Wɔ nnipa te sɛ wɔn fam no, na nea etwa to no yɛ ade foforo, na ɛnyɛ hwee sɛ nkonimbo wɔ ahintasɛm mu pissing akansi bi mu. N"afɛfo no mu biara ankyerɛ Wiase Dedaw no anaa akyerɛwfo a wɔkyerɛw nsɛm a aniwa foforo renhu da no ho anisɔ ankasa da. Ɛmaa ɔbɔɔ dam, nanso wantumi ampow akatua a ɛyɛ akontaahyɛde asia a wɔanhyɛ da no. Anka ɛno bɛyɛ nkwaseasɛm ara kwa, ɛmfa ho sɛnea na wasi ne bo sɛ ɔbɛkɔ so adi nokware wɔ abakɔsɛm mu ntease a nhoma ahorow no ne mmeae a ɔde wɔn ho kɔe no ho.
  
  Dave Perdue hwɛɛ ɔhaw a ne nuabea a ɔhyɛ abufuw no akyerɛ no.
  
  Ɛyɛɛ dɛn na mepaa eyi kyɛw? Na dɛn nti na hell na ɛsɛ sɛ ɔba ha de kyerɛ me? osusuwii, na ɔde nhwɛsode bi sii hɔ, na ɔsɔɔ sɛnea ɔyɛ n"ade hwɛe wɔ kokoam wɔ ɔkwan biara a ɔbɛdan akɔ hologram no so no mu. Ná n"anim yɛ mmerɛw na na ɛkame ayɛ sɛ n"aniwa nhinhim bere a ɔrewie ne kurukuruwa no. Ná eyi yɛ sɛnkyerɛnne pa. Sɛ osi apini, ɔtwe ne nsa, anaasɛ ɔbɔ n"ani mpo a, na obehu sɛ ɔrebɔ nea ɔreyɛ no agu -wɔ ɔkwan foforo so no, ɛbɛkyerɛ sɛ ɔde kronkron bɛboa no wɔ n"ankasa kwan so.
  
  "Anigyeɛ?" onyaa akokoduru bisae, na na ɔhwɛ kwan kɛkɛ sɛ obehu mfomso foforo, nanso ɔde ne ti too fam kɛkɛ. Awiei koraa no, n"ani buei te sɛ obi a ɔte ase de, na Perdue tee nka sɛ nhyɛso no so atew.
  
  "Enti, dɛn na mede saa ntua yi ka?" obisae bere a ɔrekɔfa nsa toa foforo afi n"akwantu bag mu no.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Oo, suban pa te sɛ daa." "Mema wo awerɛhyem, Dawid, me ho a mede hyɛ mu no teɛ yiye."
  
  Ɔhwiee whisky kuruwa bi guu ne ho de toa no maa no.
  
  "Yiw meda wo ase." Obuae sɛ: "Mɛfa bi," na ɔde ne ho too n"anim, na ɔde ne nsateaa boom na ɔde hwirew n"asen ntam. "Mihia wo mmoa wɔ biribi ho."
  
  Ne nsɛm no bɔɔ n"aso te sɛ ahwehwɛ asinasin. Ogya no gyegyeegye no, Perdue danee ne ho hwɛɛ ne nuabea a na nsõ ayɛ fitaa esiane sɛ na onnye nni nti.
  
  Ɔde abotare kae sɛ: "Oo, bra, fa melodrama no ka ho." "So ɛyɛ nea wontumi nte ase araa ma ebia mihia wo mmoa?"
  
  Perdue buae sɛ: "Dabi, ɛnte saa koraa," na ɔhwiee ɔhaw nsu kuruwa bi guu no so. "Ɛyɛ nea wontumi nte ase sɛ wo deigned bisa."
  
  
  Ti 4. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Sam de ne nkae nsɛm no siee Nina. Ná ɔmpɛ sɛ obehu ne ho nsɛm a emu dɔ saa wɔ n"ankasa ho, ɛwom sɛ na onnim nea enti a ɛte saa de. Na ɛda adi pefee sɛ ɛkame ayɛ sɛ na onim n"ayeforokunu no wu a ɛyɛ hu wɔ amanaman ntam akode ahyehyɛde bi a Nina kunu dedaw no adamfo paa di wɔn anim no nsam no ho biribiara. Mpɛn pii ansa na ɛno reba no, Nina dii abusuabɔ a ɔwɔ ne ɔbarima a onni koma a ogyaee Sam adaeso wɔ wɔn mogya kwan so bere a okum n"asetra mu dɔ no atirimɔden so no ho awerɛhow. Nanso, na abufuw bi wɔ ne nsɛm a ɔkyerɛwee no mu, na ɔmpɛ sɛ Nina bɛhwɛ sɛ wakenkan anaa, na enti osii gyinae sɛ ɔde besie no.
  
  Nanso afei, bere a na wɔretwɛn sɛ Alexander bɛsan aba a ɔde nkrasɛm bi a ɛfa sɛnea wɔbɛkɔ akɔka atuatewfo kuw no ho no, Sam hui sɛ saa mfonoe bere yi wɔ Russia nkuraase a ɛwɔ ɔhye no atifi fam no bɛyɛ bere a ɛfata sɛ ɔtoa ne nkae nhoma ahorow so.
  
  Alexander de akokoduru, ebia nkwaseasɛm kɔe sɛ ɔne wɔn bɛkasa. Ná ɔde ne mmoa bɛma, ne Sam Cleave ne Oduruyɛfo Nina Gould, ma wɔahyia Order of the Black Sun na awiei koraa no wanya ɔkwan bi a wɔbɛfa so asɛe ahyehyɛde no prɛko pɛ. Sɛ na atuatewfo no nnya nnyaa asɛm a ɛfa bere a wɔakyɛ wɔ Black Sun kannifo no a wɔbɛpam no afi aban mu no ho a, Alexander yɛɛ nhyehyɛe sɛ ɔde bere tiaa mu mmerɛwyɛ yi bedi dwuma wɔ ahyɛde no dwumadi ahorow mu de abɔ ɔhwe a etu mpɔn.
  
  Nina boaa Katya wɔ adididan mu, na osuaa sɛnea wɔnoa dumplings.
  
  Bere ne bere mu, bere a Sam kyerɛw n"adwene ne ne nkae a ɛyɛ yaw wɔ ne nhoma a ɔde kyerɛw nsɛm a asɛe no mu no, ɔtee sɛ mmea baanu no reserew denneennen. Ná eyi akyi no, obegye atom sɛ Nina nni ahokokwaw bi, bere a na Katya bɛpow ne mfomso ahorow a ɛyɛ aniwu no.
  
  "Wo ho ye paa..." Katya teɛɛm, na ɔde serew a efi komam hwee n"akongua so: "Ma Scotlandni! Nanso yɛbɛda so ara de wo ayɛ Russiani!"
  
  "Migye kyim, Katya. Anka mɛka sɛ mɛkyerɛ wo sɛnea wɔyɛ Highland haggis, nanso sɛ mɛka nokware a, me nso minnim mu yiye!" Nina paee serewee denneennen.
  
  Eyi nyinaa te sɛ afahyɛ dodo kakra, Sam susuwii, bere a ɔtoo nhoma a wɔde kyerɛw nsɛm no anim na ɔde hyɛɛ ne bag mu dwoodwoo kaa ne kyerɛwdua ho no. Ɔsɔre fii ne mpa a wɔde nnua ayɛ a obiako da so wɔ ahɔhodan a ɔne Alexander te mu no so na ɔfaa ɔkwan a ɛtrɛw no so na ɔsiane antweri tiawa no kɔɔ adididan no mu, faako a na mmea no reyɛ dede a ɛyɛ hellgya no.
  
  "Hwɛ! Sam! Meyɛɛ... oh... me yɛɛ batch mũ... a ɛyɛ pii? Nneɛma pii...?" ɔyɛɛ n"anim basabasa na ɔyɛɛ Katya sɛnkyerɛnne sɛ ɔmmoa no.
  
  "Dumplings a ɛyɛ fɛ!" Katya de anigye teɛɛm, na ɔde ne nsa kyerɛɛ mmɔre ne nam a apetepete so wɔ nnua a wɔde yɛ aduannoa pon so no.
  
  "Ɛdɔɔso saa!" Nina serewee.
  
  "So mo mmabaa no abow nsa wɔ akwanhyia bi so?" obisae, na mmea ahoɔfɛfo baanu a n"ani gyei sɛ ɔne wɔn kɔkaa baabiara mfinimfini no gyee n"ani. Sɛ na ɔyɛ obi a ɔyɛ ɔpɔnkɔsotefo kɛse a ɔwɔ adwene a ɛyɛ atirimɔdensɛm a, ebia na adwene a ɛho ntew wom, nanso esiane sɛ na ɔyɛ Sam nti, ɔhwee ase wɔ akongua bi so kɛkɛ na ɔhwɛɛ sɛnea Nina bɔɔ mmɔden sɛ obetwitwa mmɔre no yiye.
  
  "Yɛnnom nsa, Owura Cleave. We"re just tipsy," Katya kyerɛkyerɛɛ mu, na ɔde ahwehwɛ jam toa a ɛnyɛ den a nsu a emu da hɔ a ɛyɛ hu ahyɛ mu ma fã kɔɔ Sam nkyɛn.
  
  "Ow!" - teɛɛm, na ɔde ne nsa tuu mmirika faa ne ti nhwi tuntum a ɛyɛ den no mu sɛ, "Mahu eyi pɛn, na eyi ne nea yɛn Cleavefo bɛfrɛ no ɔkwan tiawa a ɛkɔ Slocherville. Ɛno ntɛm kakra ma me, aseda."
  
  "Ntɛm?" Katya bisae a na n"adwene atu afra ankasa. "Sam, aka dɔnhwerew biako kosi anadwo fã!"
  
  "Aane! Yefii ase nomee ntɛm ara 7 p.m.," Nina bɔɔ n"abɛn, na mprako nam, ayɛyɛde, galik ne parsley a na ɔretwitwa de ahyɛ mmɔre kotoku ahorow no mu no petepetee ne nsa so.
  
  "Nyɛ ɔkwasea!" Sam ho dwiriw no bere a ɔde ahopere kɔɔ mfɛnsere ketewa no ho na ohui sɛ wim yɛ hare dodo ma nea ne dɔn no kyerɛ no. "Misusuwii sɛ ɛyɛ ntɛm pii na na mereyɛ ɔkwasea kɛkɛ, a mepɛ sɛ metɔ mpa so."
  
  Ɔhwɛɛ mmea baanu a ɛsono wɔn mu biara te sɛ awia ne anadwo, nanso wɔn ho yɛ fɛ te sɛ ɔfoforo no.
  
  Katya hwɛɛ sɛnea Sam dii kan susuw ho no pɛpɛɛpɛ bere a wɔtee ne din nnyigyei no, ansa na wɔreba afuw no mu nea edi kan no. Esiane sɛ na n"ani akɛse bruu akɔhyɛ nnompe a ɛkyinkyin no mu na n"ano a ɛtrɛw a n"ano ayɛ ma nti, na ɔte sɛ Russiani a ɔyɛ katee. Ná n"afono nnompe no da adi araa ma ɛde sunsuma baa n"anim wɔ hann a emu yɛ den a efi soro reba no ase, na ne ti nhwi a ɛyɛ bruu a ɛyɛ tẽẽ no hwee ase wɔ ne mmati ne ne moma so.
  
  Ná ɔyɛ teateaa na ɔware, na ɔforo kɔɔ Scotlandni abeawa a n"ani yɛ tuntum a ɔte ne nkyɛn no nipadua ketewaa no so. Awiei koraa no, wɔsan de Nina yɛɛ n"ankasa ti nhwi kɔla, bruu tuntum a ɛyɛ fɛ a na n"ani gye ho kɛse sɛ ɔbɛmene n"anim bere a ɔtraa ne so wɔ Belgium no. Sam ho tɔɔ no bere a ohui sɛ ne honam ani hwɛbea a ɛyɛ mmerɛw no afi hɔ na obetumi asan de ne honam ani a ɛyɛ fɛ ne ne honam ani a ɛyɛ kɔkɔɔ no adi. Ná bere a ɔde traa Owia Tuntum no nsam no asa no yare kakra.
  
  Ebia ɛyɛ ɔman no mu mframa a ɛwɔ akyirikyiri, akyirikyiri fi Bruges no na ɛmaa wɔn baanu nyinaa bo dwoe, nanso wɔtee nka sɛ wɔanya ahoɔden kɛse na wɔagye wɔn ahome wɔ wɔn Russia mmeae a ɛhɔ yɛ nwini no mu. Ɛha no na biribiara yɛ mmerɛw koraa, na na nkurɔfo no wɔ animtew nanso na wɔn tirim yɛ den. Ná eyi nyɛ asase a wɔde anifere anaa nkate adi, na na Sam ani gye ho saa.
  
  Bere a Sam hwɛɛ asasetaw a ɛyɛ tratraa a ɛredan kɔkɔɔ wɔ hann a ɛreyera no mu na ɔne no retie anigyede a ɛwɔ fie hɔ no, Sam antumi annyɛ hwee sɛ obesusuw sɛnea Alexander ho te ho.
  
  Nea na Sam ne Nina betumi anya kwan ara ne sɛ atuatewfo a wɔwɔ bepɔw no so no de wɔn ho bɛto Alexander so na wɔrenni mfomso sɛ ɔyɛ ɔsraani.
  
  
  * * * .
  
  
  "Woyɛ ɔsraani!" - teateaam Italiani atuatewfo a ne ho ye hare no, na ode boasetɔ nantew twaa Alexander nipadua a ɛda fam no ho hyiae. Eyi maa Russiani no ti yɛɛ no yaw kɛse, na nea ɛmaa ɛyɛɛ kɛse esiane sɛnea ɔdan ne ho to fam wɔ nsu a wɔde guare no so nti.
  
  "Tie me!" Alexander srɛɛ ne mprenu so ɔha. Ná ne ti nhwi repae bere a mogya de ahopere rekɔ n"aniwa akyi no, na na ne nansoaa no reyɛ ahunahuna nkakrankakra sɛ ɛbɛtetew wɔ ne nipadua a ɛsensɛn hama a ɛnyɛ den ne nkɔnsɔnkɔnsɔn a wɔde abata afiase dan no atifi abo ho no mu duru no ase. "Sɛ meyɛ ɔsraani a, dɛn nti na hell anka mɛba ha yi ara? Dɛn nti na mɛba ha a mede nsɛm a ɛbɛboa w"asɛm no, wo nkwasea fucking noodle?"
  
  Italiani no ani annye Alexander mmusuakuw mu animtiaabu no ho anisɔ, na wankasa atia no, ɔde Russiani no ti san kɔhyɛɛ nsukyenee nsu a wɔde guare no mu ara kwa, ma enti ne hwene nkutoo na ɛkaa soro. Ne mfɛfo adwumayɛfo serewee bere a Russiani no yɛɛ n"ade bere a wɔtraa ɔpon a wɔatoto mu no akyi nom nsa no.
  
  "Ɛbɛyɛ sɛ wubehu nea wobɛka bere a woasan aba no, stronzo! W"asetra gyina saa pasta nipa yi so, na saa nsɛmbisa yi regye me bere dedaw ama anom. I"ll fucking gyaw wo ma nsuo, mɛyɛ!" - teɛɛm, na ɔkotow wɔ aguaree no nkyɛn sɛnea ɛbɛyɛ a Russiani a ɔde ne ho ahyɛ nsu mu no bɛte ne nne.
  
  "Carlo, ɔhaw no ne dɛn?" Bern fi ɔkwan a na ofi so rebɛn no so frɛɛ. Ɔhyɛnkafo no kae pefee sɛ: "Ɛte sɛ nea wo ho yeraw wo wɔ ɔkwan a ɛnyɛ awosu so." Ne nne yɛɛ den bere a ɔbɛn ɔpon a wɔabɔ no ahinanan no. Mmarima baanu a aka no de ahopere baa wɔn adwene so bere a wohuu ɔkannifo no, nanso ɔwosow wɔn animtiaabu so sɛnea ɛbɛyɛ a wobegye wɔn ahome.
  
  "Captain, saa ɔkwasea yi se ɔwɔ nsɛm a ebetumi aboa yɛn, nanso Russia nkrataa nkutoo na ɔwɔ, a ɛte sɛ atoro ma yɛn," Italiani no kae bere a Bern buee ɔpon tuntum a ɛyɛ den no mu sɛ ɔrekɔhyɛn beae a wobisabisa nkurɔfo nsɛm no, anaasɛ yɛbɛka no yiye a - ayayade no dan mu.
  
  "Ne nkrataa no wɔ he?" bisaa hyɛn no mu panyin no, na Carlo de ne nsa kyerɛɛ nkongua a odii kan kyekyeree Russiani no wɔ so no so. Bern de n"ani kyerɛɛ ɔhye so tumi krataa ne adansedi krataa a wɔayɛ no yiye no. Bere a wanyi n"ani amfi Russia nkyerɛwee no so, ɔkae brɛoo sɛ: "Carlo."
  
  "Si, capitano?"
  
  "Russiani no remene, Carlo. Ma ɔnsɔre."
  
  "Oh me Nyankopɔn!" Carlo huruw sɔre faa Alexander a na ɔrebɔ ahome no. Russiani a na ne ho ayɛ nsu no de ahopere hwehwɛɛ mframa, na ɔfefe denneennen ansa na ɔrefe nsu a ɛboro so a ɛwɔ ne nhyehyɛe mu no.
  
  "Alexander Arichenkov, na ɔkyerɛwee. So ɛyɛ wo din ankasa?" Byrne bisaa ne hɔho no, nanso afei ohui sɛ onipa no din ho nhia wɔ wɔn nudge no mu. "Misusuw sɛ ɛnyɛ hwee. Wobɛwu ansa na anadwo fã adu."
  
  Ná Alexander nim sɛ ɛsɛ sɛ ɔde n"asɛm kɔma ne mpanyimfo ansa na wɔagyaw no ama nea ɔyɛ no ayayade a ɔmfa n"adwene nsi biribi so no mmɔborohunu. Nsu da so ara boaboa ano wɔ ne hwene akyi na ɛhyew ne hwene mu, na ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nkasa, nanso na n"asetra gyina so.
  
  "Captain, menyɛ ɔsraani. Mepɛ sɛ mekɔka mo adwumakuw no ho, ɛno ara ne no," Russiani a ɔyɛ waya no de ne ho bɔɔ no.
  
  Bern danee ne ho wɔ ne nan ase. "Na adɛn nti na wopɛ sɛ woyɛ eyi?" Ɔyɛɛ sɛnkyerɛnne sɛ Carlo mfa asɛm no nkɔ bathtub no ase.
  
  "Wɔayi Renata afi n"ahengua so!" Alexander teɛɛm sɛ. "Ná meyɛ pɔw bi a wɔbɔe sɛ wobetu Order of the Black Sun no akannifo agu no fã, na yedii nkonim... ɔkwan bi so."
  
  Bern maa ne nsa so sɛnea ɛbɛyɛ a obesiw Italiani no kwan sɛ ɔnyɛ n"ahyɛde a etwa to no.
  
  "Ɛnsɛ sɛ woyɛ me ayayade, captain. Meba ha sɛ mede nsɛm bɛma mo kwa!" - kyerɛkyerɛɛ mu sɛ Russiani. Carlo de nitan hwɛɛ no denneennen, na ne nsa twitwiw wɔ block a na ɛhyɛ Alexander nkrabea so no so.
  
  "Wɔ de sesa saa nsɛm yi, wopɛ...?" - Bern bisae. "Wopɛ sɛ woka yɛn ho?"
  
  "Aane! Aane! Me ne nnamfo baanu a yɛn nso yɛreguan Owia Tuntum no. Yenim sɛnea yebenya asɔremma a wɔkorɔn sen biara, na ɛno nti na wɔrebɔ mmɔden sɛ wobekum yɛn, ɔsraani panyin," ɔde asɛm a ɛyɛ yaw sɛ obenya nsɛmfua a ɛfata bere a na nsu a ɛwɔ ne menewam no da so ara ma ɛyɛ den sɛ ɔbɛhome no.
  
  "Ɛhe na wo nnamfo baanu yi wɔ? So wɔde wɔn ho ahintaw, Owura Arichenkov?" Bern de fɛwdi bisae.
  
  "Me nkutoo na mebaa, captain, sɛ merebɛhwehwɛ sɛ w"ahyehyɛde no ho nsɛm a wɔka no yɛ nokware anaa; So woda so ara reyɛ agoru," Alexander bɔɔ n"ano ntɛmntɛm. Bern kotow wɔ ne nkyɛn hwɛɛ no soro ne fam. Ná Russiani no adi mfe mfinimfini, na ɔyɛ tiaa na ne ho yɛ hare. Akuru a ɛwɔ n"anim benkum so no maa ɔyɛɛ te sɛ ɔkofo. Ɔsraani panyin a ɔyɛ katee no de ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade no tuu mmirika faa akuru a afei de ɛyɛ kɔkɔɔ wɔ Russiani no honam ani a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ nwini na ɛyɛ nwini no so.
  
  "Mewɔ anidaso sɛ ɛnyɛ kar akwanhyia anaa biribi a efii mu bae?" obisaa Alexander. Ná mogya ayɛ ɔbarima a ɔyɛ nsu no aniwa bruu a ɛyɛ mmerɛw no esiane nhyɛso no nti na ɛkaa kakraa bi na ɛremene bere a ɔhwɛɛ ɔhyɛnkafo no na ɔwosow ne ti no.
  
  "Mewɔ akuru pii, captain. Na wɔn mu biara nyɛ nea efii akwanhyia bi mu bae, mema mo awerɛhyem sɛ ɛno bɛba. Dodow no ara yɛ atuo, atuo ne mmea a wɔwɔ suban a ɛyɛ hyew," Alexander de ano bruu a ɛrepopo buae.
  
  "Ɔbaa. Oh yiw, m"ani gye ho. Wote sɛ obi a ɔte sɛ me su, adamfo," Bern serewee na ɔhwɛɛ Carlo komm nanso ɔyɛɛ den, na ɛno maa Alexander yɛɛ basaa kakra. "Okay, Owura Arichenkov, mɛma wo mfaso a ɛwɔ adwenem naayɛ no so. Mekyerɛ sɛ, yɛnyɛ fucking mmoa! " ɔteɛɛm de gyee mmarima a na wɔwɔ hɔ no ani na wɔteɛteɛɛm denneennen de kyerɛe sɛ wɔpene so.
  
  Na Maame Russia kyia wo, Alexander, ne mu nne no gyegyeegye wɔ ne tirim. Mewɔ anidaso sɛ merensɔre a mawu.
  
  Bere a ahotɔ a ɛne sɛ wanwu no hohoroo Alexander so wɔ mmoa kuw no nteɛm ne anigye mu no, ne nipadua yɛɛ mmerɛw na ne werɛ fii ase.
  
  
  Ti 5. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Aka kakra ma anɔpa nnɔn abien adu no, Katya de ne krataa a etwa to no too pon no so.
  
  "Merebɔ me ho akɔ fam."
  
  Nina de aseresɛm serewee, na ɔde ne nsa miaa ne nsa sɛnea ɛbɛyɛ a Sam rentumi nkenkan n"anim a na enni anim no.
  
  "Momma yɛn." Nya, Sam!" - Nina serewee bere a Katya yɛɛ no atuu wɔ n"afono so no. Afei Russiani ahoɔfɛfo no yɛɛ Sam ti atifi atuu na ɔbɔɔ nkɔmmɔ a na wontumi nte sɛ, "Merekɔda. Sergei bɛsan afi ne dwumadibea hɔ nnansa yi ara."
  
  Sam serewee, na ɔde ne nsa too pon no so sɛ: "Anadwo pa, Katya." "Awarefo baanu".
  
  "Ha!" Nina teɛɛm sɛ. "Asa a ɛyɛ ma. Tua, ɔhokafo."
  
  Sam bɔɔ nkɔmmɔ na oyii ne benkum sɔks no sɛ: "Damn." Strip poker yɛɛ dɛ kosii sɛ ohui sɛ mmeawa no ye sen sɛnea na osusuw mfiase no bere a ɔpenee so sɛ ɔbɛbɔ no. Bere a ɔhyɛ ne pantan tiaa ne ne sɔks biako no, ne ho popoe wɔ pon no ho.
  
  "Wunim sɛ eyi yɛ nsisi na esiane sɛ na woabow nsa nkutoo nti na yɛmaa ho kwan. Ɛbɛyɛ hu sɛ yebenya wo so mfaso, ɛnte saa?" ɔmaa no ɔkasa, na ɛkame ayɛ sɛ wantumi anhyɛ ne ho so. Ná Sam pɛ sɛ ɔserew, nanso na ɔmpɛ sɛ ɔsɛe bere no na ɔhyɛ ne slouch a ɛyɛ mmɔbɔ a eye sen biara.
  
  "Meda wo ase sɛ wo ne ayamye adi saa. Mmea a wɔfata kakraa bi na aka wɔ okyinnsoromma yi so nnansa yi," saa na ɔde anigye a ɛda adi pefee kae.
  
  Nina penee so, na ɔhwiee ɔsram hann toa a ɛto so abien no guu ne kuruwa mu sɛ: "Ɛte saa." Nanso nsuo kakraa bi pɛ, wɔhwie guu ahwehwɛ no ase kɛkɛ a na ɛnyɛ amanne kwan so, na ɛdaa no adi, a ɛyɛɛ no hu sɛ anadwo no mu anigye ne agodie no aba awiei a ɛyɛ anihaw. "Na mema wo nsisi esiane sɛ medɔ wo nkutoo nti."
  
  Onyankopɔn, me yam a anka n"adwene mu da hɔ bere a ɔkaa saa no, Sam pɛe bere a Nina de n"anim kuruwa wɔ ne nsam no. Ne nnuhuam hua a ɛyɛ brɛoo no ne ahonhom a wɔayam no ntua a awuduru wom no frafrae bere a ɔde atuu a ɛyɛ dɛ miaa n"ano no.
  
  Ɔkae sɛ: "Bra ne me nna," na odii Scotlandni a ne ho yɛ nwonwa a ne ho yɛ Y no anim fii adididan no mu bere a ɔde adwempa boaboaa ne ntade ano bere a ɔrefi adi no. Sam anka hwee. Osusuwii sɛ ɔde Nina rekɔ ne dan mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ sɛ ɔrenhwe ase kɛse wɔ antweri no so, nanso bere a wɔhyɛn ne dan ketewa a ɛwɔ twea so fi afoforo no ho no, ɔtoo ɔpon no mu wɔ wɔn akyi.
  
  "Woreyɛ dɛn?" obisae bere a ohui sɛ Sam rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛtwe ne jeans, na wɔatow n"atade agu ne mmati so no.
  
  "Meyɛ fucking freezing, Nina. Ma me sekan biako pɛ," na obuae, na ɔde ahopere dii aperepere wɔ zip no ho.
  
  Nina nsateaa a ɛyɛ tratraa no too ne nsa a ɛrepopo no so. Ɔde ne nsa hyɛɛ ne jeans mu, na ɔtwee kɔbere zip sẽ no mu bio. Sam yɛɛ nwini, na ne nsa a ɔde kaa no no maa n"ani gyee ho. Ɔde n"aniwa mu a ɔmpɛ na ɔtee nka sɛ n"anofafa a ɛyɛ hyew na ɛyɛ mmerɛw no mia ne de no so.
  
  Ɔsan piaa no kɔɔ ne mpa so na odum kanea no.
  
  "Nina, woabow nsa, abeawa. Mma nyɛ biribiara a wubenu wo ho anɔpa," ɔbɔɔ kɔkɔ, sɛ asɛm a ɛkyerɛ sɛ woabu wo ho so ara kwa. Nokwarem no, na ɔpɛ no denneennen araa ma na obetumi apae.
  
  Ɔkae sɛ: "Ade biako pɛ a mɛnu me ho ne sɛ ɛsɛ sɛ meyɛ eyi komm," na ne nne te sɛ nea ɛyɛ nwonwa wɔ sum no mu.
  
  Ná ɔte sɛ wɔrebɔ ne mpaboa no akɔ nkyɛn na afei nkongua no rekɔ mpa no benkum so. Sam tee nka sɛ ɔtow hyɛɛ no so, na ɔde ne mu duru rebubu n"akyi akwaa a ɛyɛ anifere.
  
  "Hwɛ yie!" - osi apini. "Mehia wɔn!"
  
  Ɔde anigye yɛɛ no atuu ansa na ɔrebua no kae sɛ: "Me nso." Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔrenhwere ne ho bere a Nina miaa ne nipadua ketewaa no so, na ɔhome fii ne kɔn mu no. Ɔde ahopopo bɔɔ ne ho ban bere a ne honam ani a ɛyɛ hyew na ɛda adagyaw no kaa no, na na ɛda so ara yɛ nwini esiane poker a ɔbɔɔ a ɔmfa atade nnɔnhwerew abien nti no.
  
  "Wunim sɛ medɔ wo, ɛnte saa?" - a ɔde asɛm no too n"ano. Sam n"aniwa san n"akyi wɔ anigye a ɔmpɛ mu bere a ɔtee saa nsɛm no, nanso nsa a ɛka nnyigyei nkyerɛwde biara ho no sɛee n"anigye.
  
  Ɔmaa no awerɛhyem sɛ: "Yiw, minim."
  
  Sam fi pɛsɛmenkominya mu maa no kwan ma onyaa ne nipadua so hene a ɔde ne ho. Ná onim sɛ akyiri yi ɔbɛte afobu nka wɔ eyi ho, nanso mprempren de ɔka kyerɛɛ ne ho sɛ ɔde nea ɔpɛ rema no; sɛ na ɔyɛ obi a ɔwɔ anigye a onyaa n"anigyede no nkutoo.
  
  Katya anda. Ne pon no buee brɛoo bere a Nina fii ase si apini no, na Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔde atuu a emu dɔ bɛma Nina ayɛ komm, a na ɔwɔ anidaso sɛ ɛrenhaw n"awuraa. Nanso eyinom nyinaa mfinimfini no, ɔrennyɛ damn mpo sɛ Katya nantew kɔ dan no mu, sɔ kanea no na ɔkae sɛ ɔbɛka ho - bere tenten a Nina dwen n"ankasa adwuma ho no. Ne nsa yɛɛ n"akyi na ɔde ne nsateaa tuu mmirika faa akuru biako anaa abien so, a emu biara betumi akae nea ɛde bae.
  
  Ná ɔwɔ hɔ. Efi bere a wohyiae no, na wɔn asetra akɔ so ayɛ kusuu a wontumi nni so abɛyɛ abura a ɛyɛ sum a asiane wom a enni awiei, na na Sam susuw bere a wobedu asase a ɛyɛ den a nsu nni mu ho. Nanso na ɛnyɛ no asɛm, ade titiriw ne sɛ wɔboom hwee ase. Ɔkwan bi so no, bere a na Nina wɔ ne nkyɛn no, Sam tee nka sɛ ɔwɔ ahobammɔ, wɔ owu nsam mpo mu. Na afei a na ɔwɔ ne nsa mu wɔ ha yi ara no, n"adwene sii ɔno ne ɔno nkutoo so kakra; ɔtee nka sɛ wontumi nni no so nkonim, wontumi nka no.
  
  Katya anammɔn no fi adididan no mu, faako a na ɔrebue ɔpon no ama Sergei no. Bere a Sam gyinaa hɔ kakra akyi no, ɔtee wɔn nkɔmmɔbɔ a wɔabɔ no mu den, a na ontumi nte ase ɔkwan biara so. Ɔdaa ase wɔ wɔn nkɔmmɔbɔ a ɛkɔɔ so wɔ adididan mu no ho sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi anya Nina anigye nteɛm a ɛyɛ den no mu anigye bere a ɔde miaa no wɔ ɔfasu a ɛwɔ mfɛnsere no ase no.
  
  Simma anum akyi no, wɔtoo adididan pon no mu. Sam tiee sɛnea nnyigyei no kyerɛ no. Mpaboa a emu yɛ duru dii Katya anammɔn a ɛyɛ fɛ no akyi kɔɔ mpa kɛse no mu, nanso ɔpon no annyegye bio. Sergei yɛɛ komm, nanso Katya kaa biribi na afei ɔde ahwɛyiye bɔɔ Nina pon mu, a na onni adwene biara sɛ Sam ka ne ho.
  
  "Nina, metumi aba mu?" - bisae pefee firi pono no afa a aka.
  
  Sam sɔre tenaa ase, na na wasiesie ne ho sɛ ɔbɛfa ne jeans, nanso wɔ sum no mu no na onni baabi a Nina tow guu no ho adwene biara. Ná Nina nnim hwee. Ne nna mu ɔbrasɛe no yii ɔbrɛ a nsa no de bae anadwo mũ no nyinaa no fii hɔ, na ne nipadua a ɛyɛ nsu na ɛyɛ mmerɛw no de anigye miaa no so, na onhinhim te sɛ funu. Katya san bɔɔ mu sɛ: "Nina, ɛsɛ sɛ me ne wo kasa, mesrɛ wo? Mesrɛ wo!"
  
  Sam yɛɛ n"anim basabasa.
  
  Ná adesrɛ a ɛwɔ ɔpon no fã foforo no te sɛ nea ɛyɛ den dodo, na ɛkame ayɛ sɛ na ɛyɛ hu.
  
  Oh, to hell ne biribiara!, osusuwii. Enti meboroo Nina. Sɛnea ɛte biara no, dɛn na ɛbɛyɛ nea ɛho hia?, osusuwii, na ɔde ne nsa kaa fam wɔ sum mu hwehwɛɛ biribi a ɛte sɛ ntade. Ɛkame ayɛ sɛ na onnya bere mfa ntwe ne jeans bere a ɔpon no ano no danee no.
  
  "Hey dɛn na ɛrekɔ so?" Sam bisae a na ne ho nni asɛm bere a ofii ɔpon a wobuee ano no mu mpaapaemu a ɛyɛ sum no mu bae no. Wɔ Katya nsa ase no, ɔpon no gyinaa mpofirim bere a Sam miaa ne nan so fii akyi fã no.
  
  "FA HO!" ɔde ahopopo, na ne ho dwiriw no sɛ wahu anim a ɛnteɛ. "Misusuwii sɛ Nina wɔ ha."
  
  "Ɔte saa. Nhumu a ayera. Anuanom a wɔanyinyin wɔ fie yi nyinaa bɔɔ n"afurum," ɔde fɛre serew buae, nanso ɛte sɛ nea Katya ho adwiriw no. Nokwarem no, na ɛte sɛ nea ehu aka no koraa.
  
  "Sam, siesie wo ho kɛkɛ. Nyan Oduruyɛfo Gould na wo ne yɛn bra," saa na Sergei kae wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so.
  
  "Dɛn na asi? Nina anom nsa sɛ hell na ɛte sɛ nea ɔrensɔre nkosi atemmu da," Sam ka kyerɛɛ Sergei aniberesɛm kɛse, nanso na ɔda so ara rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ ho agoru.
  
  "Onyankopɔn, yenni bere mma saa nkwaseasɛm yi!" - ɔbarima no teɛɛm firii awarefoɔ no akyi. "Makarov" puei wɔ Katya ti so, na ne nsateaa miaa trigger no so.
  
  Klik so!
  
  Nea ɔtow tuo no bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Klik a edi hɔ no, wɔde kɔbere bɛyɛ, yɔnko."
  
  Sergei fii ase sui, na ɔde abɔdamfo bɔɔ mmarima a wogyinaa n"akyi srɛɛ ne yere nkwa no. Katya de ne nsa kataa n"anim na ɔde ahodwiriw hwee ase. Sɛ yɛhwɛ nea Sam aboaboa ano a, na wɔnyɛ Sergei mfɛfo adwumayɛfo sɛnea na odii kan susuw no. Ɛwom sɛ na ɔnte Russia kasa ase de, nanso ofi wɔn nne mu hui sɛ sɛ wannyan Nina na ɔne wɔn ankɔ a, na aniberesɛm kɛse sɛ wobekum wɔn nyinaa. Bere a Sam hui sɛ akasakasa no mu reyɛ den wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so no, ɔmaa ne nsa so fii dan no mu.
  
  "Papa pa." Yɛne wo bɛkɔ. Ka nea ɛrekɔ so kyerɛ me kɛkɛ na mɛnyan Oduruyɛfo Gould," ɔmaa basabasayɛfo baanan a wɔn ho yɛ hu no awerɛhyem.
  
  Sergei yɛɛ ne yere a na ɔresu no atuu na ɔbɔɔ ne ho ban.
  
  "Me din de Bodo. Ɛsɛ sɛ migye di sɛ wo ne Oduruyɛfo Gould ne ɔbarima bi a wɔfrɛ no Alexander Arichenkov kɔɔ yɛn asase fɛfɛ no so," saa na nea ɔtow tuo no bisaa Sam.
  
  "Hena na ɔpɛ sɛ ohu?" Sam bɔɔ n"ano.
  
  Bodo de ne tuo no bɔɔ fam na ɔde n"ani sii awarefo a na wɔn ho popoe no so.
  
  "Aane!" Sam teɛɛm, na ɔteɛɛ ne nsa kyerɛɛ Bodo. "Yesu, so wubetumi agye w"ahome? Me nnyɛ sɛ mɛguan. Twe damn ade no kyerɛ me sɛ wuhia tuo a wobɛtete wo ho anadwo fã a!"
  
  Franseni basabasayɛfo no brɛɛ n"akode ase bere a na ne mfɛfo no kura wɔn de no mu a wɔasiesie wɔn ho no. Sam menee ade denneennen na osusuw Nina a na onni nea ɛrekɔ so ho adwene biara no ho. Onu ne ho sɛ ɔsii so dua sɛ ɔwɔ hɔ, nanso sɛ saa nnipa a wɔhyɛn mu yi huu no a, ebia anka wobekum Nina ne Strenkov abusua no na wɔde ne bɔɔl asɛn no wɔ abɔnten sɛnea ɛbɛyɛ a wuram no atetew no asinasin.
  
  Bodo hyɛɛ sɛ: "Nyan ɔbea no, Owura Cleave."
  
  "Kama. Kɛkɛ...ma wo bo dwo kɛkɛ, okay?" Sam de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔde ne ho mae bere a ɔde nkakrankakra san kɔɔ dan a emu yɛ sum no mu no.
  
  Bodo kae denneennen sɛ: "Kanea no asɔ, ɔpon no abue." Na Sam reyɛ de Nina ato asiane mu denam ne nyansa mu, enti ɔpenee so kɛkɛ na ɔsɔɔ kanea no, na n"ani sɔ sɛ ɔkataa Nina so ansa na ɔrebue ɔpon no ama Katya. Ná ɔmpɛ sɛ osusuw nea saa mmoa yi bɛyɛ ɔbea a ɔda adagyaw a onnim hwee sɛ ɔda mpa so dedaw a.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ ne nipadua ketewaa no amma ntama a ɔda so wɔ n"akyi no so, na n"ano abue wɔ ahomegye a wabow nsa mu. Ná Sam tan sɛ ɛsɛ sɛ ɔsɛe dapɔnna a ɛyɛ nwonwa saa, nanso na wɔn asetra gyina sɛnea ɔbɛsɔre so.
  
  Ɔkaa no denneennen sɛ: "Nina," bere a ɔde ne ho too ne so, bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ no ho ban afi abɔde bɔne a wɔsensɛn ɔpon no ano bere a wɔn mu biako kura afiewuranom no ho no. "Nina, sɔre."
  
  "Onyankopɔn dɔ nti, dum fucking kanea no. Me ti rekum me dedaw, Sam!" ɔde n"ano sii apini na ɔdanee ne ho kɔɔ n"afã. Ɔde ahopere hwɛɛ mmarima a wɔwɔ ɔpon no ano no so de kyɛwpa, na wɔde ahodwiriw hwɛɛ wɔn anim kɛkɛ, bɔɔ mmɔden sɛ wobehu ɔbea a wada a ebia ɔbɛma hyɛn mu dwumayɛni no ani awu no.
  
  "Nina! Nina, ɛsɛ sɛ yɛsɔre siesie yɛn ho mprempren ara! Wote ase?" Sam hyɛɛ no nkuran, na ɔde ne nsa a emu yɛ duru wosow no, nanso ɔyɛɛ n"anim kɛkɛ na ɔpiaa no fii hɔ. Bodo fii baabiara de ne ho gyee mu na ɔbɔɔ Nina anim denneennen araa ma mogya tuu ne kɔndua no ntɛm ara.
  
  "Sɔre!" - a oboboom. Ne nne a ɛyɛ nwini a ɛyɛ asotiw ne ɛyaw a ɛyɛ yaw a efi n"akuturuku no mu bae no maa Nina ho dwiriw no, na ɛmaa n"adwene yɛɛ n"adwene te sɛ ahwehwɛ. Ɔsɔre tenaa ase, na n"adwene atu afra na ne bo afuw. Bere a ɔwosow ne nsa kyerɛɛ Franseni no, ɔteɛɛm sɛ: "Wususuw sɛ woyɛ hena koraa?"
  
  "Nina! Daabi!" Sam teɛteɛɛm, na na osuro sɛ wafa tuo nkyɛe.
  
  Bodo kyeree ne nsa de ne nsa akyi bɔɔ no. Sam de ahopere kɔɔ n"anim, na ɔde Franseni tenten no bɔɔ ɔdan a wɔde nneɛma gu mu a ɛwɔ ɔfasu no ho no so. Ɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn abiɛsa a ɛwɔ nifa so sii Bodo hwene dompe so, na ɔtee nka sɛ n"ankasa ne nsateaa resan akɔ akyi wɔ ɔhwe biara mu.
  
  "Mma wo nnya akokoduru mmɔ ɔbea bi wɔ m"anim da, wo akisikuru!" - teateaam, na abufuw na ohyew no.
  
  Ɔkyeree Bodo aso na ɔde ne ti akyi bɔɔ fam denneennen, nanso ansa na ɔrebɔ ne mprenu so no, Bodo soo Sam saa ara.
  
  "So wokae Scotland?" Bodo serewee faa ne sẽ a mogya ayɛ mu ma mu na ɔtwee Sam ti kɔɔ ne de no so, na ɔde ti a ɛyɛ mmerɛw mae a ɛmaa Sam hwee ase ntɛm ara. "Wɔfrɛ no Glasgow atuu... abarimaa!"
  
  Mmarima no de serew bɔɔ ose bere a Katya piapiaa wɔn mu sɛ ɔrebɛboa Nina no. Ná mogya retu Nina hwene mu na na akuru kɛse bi wɔ n"anim, nanso na ne bo afuw na n"adwene atu afra araa ma na ɛsɛ sɛ Katya kura abakɔsɛm kyerɛwfo ketewaa no mu. Bere a Nina regyae nnome asuten ne owu a ɛreba ho bɔhyɛ ahorow wɔ Bodo no, ɔde ne sẽ twitwiw ne sẽ bere a Katya de atade kataa no so na ɔyɛɛ no atuu denneennen sɛnea ɛbɛyɛ a ne bo dwo no, maa wɔn nyinaa nyaa so mfaso no.
  
  "Gyae no, Nina. Ma ɛnkɔ," Katya kaa saa wɔ Nina aso mu, na ɔkuraa no mu araa ma mmarima no ante wɔn nsɛm.
  
  "Me fucking kum no. Meka ntam kyerɛ Onyankopɔn, obewu bere a menya me hokwan no," Nina serewee wɔ Katya kɔn mu bere a Russiani bea no kuraa no mu denneennen no.
  
  "Wubenya wo hokwan, nanso nea edi kan no ɛsɛ sɛ wunya nkwa wɔ eyi mu, ɛyɛ? Minim sɛ wobɛkum no, ɔdɔfo. Tena ase kɛkɛ efisɛ..." Katya maa no awerɛhyem. N"ani a nusu ayɛ no ma no faa Nina ti nhwi nhama mu hwɛɛ Bodo. "Mmea a wɔawuwu ntumi nkum."
  
  
  Ti 6. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Ná Agatha wɔ hard drive ketewaa bi a ɔde di dwuma wɔ tebea biara a egye ntɛmpɛ mu bere a ɔretu kwan no. Ɔde bataa Purdue modem ho, na na ɛnyɛ den koraa no, egyee no nnɔnhwerew asia pɛ na ɔde yɛɛ software manipulation platform a ɔde bɔɔ Black Sun sikasɛm ho nsɛm a kan no na wontumi nkɔ hɔ no. Ne nuabarima no traa ne nkyɛn komm anɔpatutuutu a na awɔw wom no, na okura kɔfe a ɛyɛ hyew kuruwa bi denneennen wɔ ne nsam. Na nnipa kakraa bi na wɔda so ara tumi ma Perdue ho dwiriw wɔn wɔ wɔn mfiridwuma mu nimdeɛ ho, nanso na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ ne nuabea no da so ara tumi gyaw no ma ne ho dwiriw no koraa.
  
  Ɛnyɛ sɛ na onim pii sen no, nanso ɔkwan bi so no na ɔwɔ ɔpɛ kɛse sɛ ɔde nimdeɛ a wɔn baanu nyinaa wɔ no bedi dwuma, bere a obuu n"ani guu ne nnuru a wakyere agu ne tirim no bi so bere nyinaa, na ɛhyɛɛ no ma ɔtaa hwehwɛ n"amemene mu nkae mu, te sɛ nea wayera ɔkra Ɛyɛ saa mmere no mu biako a ɛmaa ogyee nnɛra nhyehyɛe no ho kyim, na ɛno nti na Agatha tumi huu nhyehyɛe ahorow a na ayera no ntɛm saa no.
  
  Afei de na ɔde ahoɔhare a hann de kyerɛw nsɛm rekyerɛw. Ɛkame ayɛ sɛ na Perdue ntumi nkenkan mmara a ɔde hyɛɛ nhyehyɛe no mu no.
  
  "Dɛn na woreyɛ wɔ asase so?" obisae.
  
  "Ka wo nnamfo baanu yi ho nsɛm a ɛkɔ akyiri kyerɛ me bio. Mehia ID nɔma ne edin a etwa to, mprempren de. Bra so! Hɔnom. Wode to hɔ," na ɔkyinkyin, na ɔde ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade no kyerɛɛ baabi te sɛ nea ɔrekyerɛw ne din wɔ wim. Hwɛ anwonwade a na ɔyɛ. Ná Perdue werɛ afi sɛnea ne suban betumi ayɛ serew no. Ɔkɔɔ dresser a ɔde ne nsa kyerɛɛ so no nkyɛn na ɔtwee folda abien a ɔde Sam ne Nina nsɛm a wɔakyerɛw agu so fi bere a odii kan de dii dwuma de boaa no wɔ n"akwantu a ɔde kɔɔ Antarctica kɔhwehwɛɛ Wolfenstein Nsukyenee Gyinabea a ɛyɛ anansesɛm no mu.
  
  "So metumi anya saa nneɛma yi bi bio?" obisae, na ogyee nkrataa no fii ne nsam.
  
  "Nsɛm bɛn?" obisae.
  
  "Ɛyɛ... Dude, saa adeɛ a wode asikre ne nufusuo yɛ no..."
  
  "Kɔfe?" - a mebisae. obisae a na ne ho adwiriw no. "Agatha, wunim nea kɔfe yɛ."
  
  "Me fucking nim. Asɛmfua no fii me tirim kɛkɛ bere a na saa mmara yi nyinaa refa m"amemene no akwan horow so no. Te sɛ nea wunni glitches bere ne bere mu," she snapped.
  
  "OK OK." Mɛnoa eyinom bi ama wo. Dɛn na wode Nina ne Sam data reyɛ, so metumi anya akokoduru abisa?" Perdu fi cappuccino afiri a ɛwɔ ne counter akyi no frɛɛ.
  
  "Merebue wɔn sikakorabea akontaabu mu frigye, David. Ɔserewee, na ɔrewe licorice dua bi sɛ: "M"abɔ Black Sun sikakorabea akontaabu no mu."
  
  Ɛkame ayɛ sɛ Perdue nyaa akisikuru. Ɔde ahopere kɔɔ ne nuabea a ɔyɛ mmanoma no nkyɛn sɛ ɔrekɔhwɛ nea ɔreyɛ wɔ sini no so.
  
  "Agatha, w"adwene afi w"adwene mu? So wowɔ ahobammɔ ne mfiridwuma mu kɔkɔbɔ mfiri a ɛtrɛw a saa nkurɔfo yi wɔ wɔ wiase nyinaa no ho adwene bi?" ɔde ehu teɛteɛɛm, adeyɛ foforo a anka Dave Perdue renkyerɛ da de besi nnɛ.
  
  Agatha de ahoyeraw hwɛɛ no. "Sɛnea wobɛyɛ w"ade wɔ wo ntua a ɛyɛ bitchiness no ho... hmm," ɔkaa no brɛoo denam ahwiesa tuntum a ɛwɔ ne sẽ ntam no so. "Nea edi kan koraa no, wɔn server ahorow no, sɛ manfom a, wɔde... wo... huh?"
  
  Perdue de adwene bobɔɔ ne ti sɛ: "Yiw?"
  
  Ɔkae sɛ: "Na onipa biako pɛ na ɔwɔ wiase yi mu na onim sɛnea wobɛbɔ wo system ahorow no mu, efisɛ onipa biako pɛ na onim sɛnea wobɔ code, circuit ne subserver ahorow a wode di dwuma."
  
  Ɔde ahotɔ bi guu ahome, na ɔtraa ase yiye te sɛ ofirikafo a ne ho yeraw no wɔ akyi nkongua so, na ɔde ahotɔ bi guu ahome sɛ: "Wo."
  
  "Ɛteɛ." Du twe adwene si Gryffindor so," saa na ɔde fɛwdi kae.
  
  Perdue kaa no anim sɛ: "Ɛho nhia sɛ wɔyɛ melodrama," nanso n"anofafa twitwiw yɛɛ serew bere a ɔkɔɔ sɛ ɔrekɔwie ne kɔfe no.
  
  Agatha dii fɛw sɛ: "Ɛbɛyɛ papa sɛ wubegye w"ankasa afotu atom, akwakoraa."
  
  "Saa kwan yi so no wɔrenhu wo wɔ server atitiriw no so. Ɛsɛ sɛ woma ɔkraman no kɔ," na ɔde serew a ɛyɛ basabasa te sɛ Perdue dedaw no de nyansahyɛ mae.
  
  "Ɛsɛ sɛ meyɛ!" Ɔserewee. "Nanso nea edi kan no, momma yɛmfa wo nnamfo nsan nkɔ wɔn tebea dedaw no mu. Eyi yɛ nneɛma a wɔasan asiesie no mu biako. Afei yɛbɛsan abɔ wɔn bio bere a yɛsan aba Russia na yɛakɔ wɔn sikasɛm akontaabu mu no. Bere a wɔn akannifo wɔ abotan kwan so no, ɛsɛ sɛ wɔn sikasɛm a wɔbɔ no ma wonya afiase fuck a wɔfata yiye. Kotow fam, Owia Tuntum! Aunt Agatha wɔ boner!" ɔde agoru too dwom, na ɔde licorice no kura ne sẽ ntam te sɛ nea ɔrebɔ Metal Gear Solid.
  
  Perdue de serew bɔɔ ose kaa ne nuabea a ɔyɛ ɔkwasea no ho. Akyinnye biara nni ho sɛ na ɔyɛ obi a wafono no a ɔwɔ akuturuku.
  
  Ɔwiee ne ntua no. "Migyaw scrambler bi a ɛbɛma wɔn ɔhyew sensor ahorow no ayɛ adwuma."
  
  "Kama".
  
  Dave Perdue huu ne nuabea nea etwa to wɔ 1996 ahohuru bere mu wɔ Congo kesee fam atare mantam mu. Ná ɔda so ara fɛre ade kakra saa bere no, na na onni ahonyade a ɔwɔ mprempren no nkyem du mu biako.
  
  Agatha ne David Perdue ne wɔn busuani bi a ɔwɔ akyirikyiri kɔsuaa nea abusua no frɛɛ no "amammerɛ" no ho ade kakra. Nea ɛyɛ awerɛhow no, na wɔn mu biara nni hɔ a na wɔn agya papa nua barima panyin pɛ abɔmmɔ, nanso sɛnea na wɔtan sɛ wɔbɛhwɛ akwakoraa no akum asono ama n"asonse aguadi a mmara mma ho kwan no, na wonni ɔkwan biara a wɔbɛfa so afi ɔman a asiane wom no mu a onni nhoma ahorow.
  
  Dave ani gyee akwantu ahorow a na ɛyɛ n"akwantu ahorow ho mfonini wɔ ne mfe aduasa ne aduanan mu no ho. Te sɛ ne papa nua barima no, ne nuabea no adesrɛ a ennyae sɛ onnyae awudi no bɛyɛɛ ɔbrɛ na ankyɛ na wogyaee nkɔmmɔbɔ. Bere a na ɔpɛ sɛ ofi hɔ no, osusuw ho sɛ ɔbɛbɔ ne papa nua barima ne ne nuabarima sobo sɛ wɔrebɔ abɔmmɔ kwa de hwehwɛ sika -anoyi a wɔmpɛ sen biara ma Purdue mmarima no mu biara. Bere a ohui sɛ Onua Wiggins ne ne nuabarima no anhaw wɔn wɔ ne nsiyɛ no ho no, ɔka kyerɛɛ wɔn sɛ ɔbɛyɛ nea obetumi biara de ne papa nua barima panyin adwuma ketewa no ahyɛ atumfoɔ nsa bere a wasan aba fie no.
  
  Akwakoraa no serewee kɛkɛ na ɔka kyerɛɛ Dawid sɛ ɔnnwen biribiara ho sɛ obehunahuna ɔbea no na ne bo afuw kɛkɛ.
  
  Ɔkwan bi so no, Agatha adesrɛ a ɔde maa no sɛ ɔnkɔ no baa awiei wɔ akasakasa mu, na Onua Wiggins hyɛɛ Agatha bɔ wɔ ɔkwan a ɛnyɛ amanne so sɛ sɛ ɔte anwiinwii foforo afi ne hɔ a obegyaw no wɔ kwae no mu ha pɛɛ. Saa bere no, na ɛnyɛ ahunahuna a ɔbɛbata ho, nanso bere kɔɔ so no, ababaa no yɛɛ basabasa kɛse wɔ n"akwan no ho, na da koro anɔpatutuutu no, Onua Wiggins dii David ne n"abɔmmɔ kuw no anim kɔe, na ogyaw Agatha wɔ nsraban mu ne mmea a wɔwɔ mpɔtam hɔ no.
  
  Bere a wɔde abɔmmɔ da foforo ne anadwo a na wɔnhwɛ kwan a wɔde kɔbɔɔ nsra wɔ kwae mu akyi no, Perdue kuw no foroo hyɛmma no ade kyee anɔpa. - Dave Perdue bisae anigyeɛ so berɛ a wɔde hyɛmma twaa Ɔtare Tanganyika. Nanso ne papa nua barima panyin maa no awerɛhyem ara ne sɛ "wɔrehwɛ Agatha yiye" na ɛrenkyɛ wɔde no bɛfa wimhyɛn a wɔagye, a ɔfaa sɛ ɔnkɔfa no wɔ wimhyɛn gyinabea bi a ɛbɛn hɔ mu, na ɔne wɔn bɛka wɔn ho wɔ hyɛn gyinabea Zanzibar na ɛwɔ hɔ.
  
  Eduu bere a wɔde kar fii Dodoma kɔɔ Dar es Salaam no, na Dave Perdue nim sɛ ne nuabea ayera wɔ Afrika. Nokwarem no, osusuwii sɛ ɔyɛ adwumaden araa ma n"ankasa tumi du fie na ɔyɛɛ nea obetumi biara sɛ obeyi asɛm no afi n"adwenem. Bere a asram no twaam no, Perdue bɔɔ mmɔden ampa sɛ obehu Agatha, nanso n"akwantu no yɛɛ nwini wɔ n"afã nyinaa. Ne fibea ahorow bɛka sɛ wɔahu no, sɛ ɔte ase na ne ho ye, na na ɔyɛ ɔdeyɛfo wɔ Afrika Atifi fam, Mauritius ne Egypt bere a etwa to a wɔtee ne ho asɛm no. Na enti awiei koraa no ogyaee, na osii gyinae sɛ ne nuabea a ɔyɛ mmanoma no adi n"anigye a ɔwɔ wɔ nsakrae ne nneɛma a wɔkora so ho no akyi, na enti enhia sɛ wɔkora sika bio, sɛ onya bi da bi a.
  
  Na ɛyɛɛ no ahodwiriw mmom sɛ obehu no bio wɔ mfe du du pii a wɔatetew mu akyi, nanso n"ani gyee ne fekubɔ ho kɛse. Ná ɔwɔ ahotoso sɛ sɛ wɔhyɛ no kakra a, awiei koraa no ɔbɛda nea enti a wapue mprempren no adi.
  
  Perdue sii so dua sɛ: "Enti, ka nea enti a wopɛ sɛ miyi Sam ne Nina fi Russia no kyerɛ me." Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkɔ ne ntease ahorow a ne fã kɛse no ara ahintaw a enti ɔhwehwɛɛ ne mmoa no ase, nanso na ɛkame ayɛ sɛ Agatha mmaa no mfonini no nyinaa na ɔkwan a ɔfa so huu no no nkutoo ne nea obetumi anya kosi sɛ osii gyinae sɛ ɛnte saa.
  
  "Wɔde sika ho asɛm haw wo bere nyinaa, David. Migye kyim sɛ w"ani begye biribi a worennya mfaso ho," na obuae a awɔw wom, na ɔnom ne kɔfe. "Mihia Oduruyɛfo Gould sɛ ɔmmoa me ma minhu nea wɔfaa me sɛ menyɛ. Sɛnea wunim no, m"adwuma ne nhoma. Na n"asɛm no yɛ abakɔsɛm. Minhia pii mfi wo hɔ gye sɛ mɛfrɛ ɔbea no sɛnea ɛbɛyɛ a metumi de ne nimdeɛ adi dwuma."
  
  "So ɛno ara ne nea wuhia fi me hɔ?" obisae, na n"anim serewee.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Yiw, Dawid."
  
  "Asram kakraa a atwam no, Oduruyɛfo Gould ne asɔremma afoforo te sɛ me akɔ so ayɛ nea wontumi nhu sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛkwati ɔtaa a Black Sun ahyehyɛde no ne wɔn a wɔka ho no de bɛba wɔn so. Ɛnsɛ sɛ wɔbu saa nkurɔfoɔ yi animtiaa."
  
  Ɔkaa no pen sɛ: "Akyinnye biara nni ho sɛ biribi a woyɛe no hyɛɛ wɔn abufuw."
  
  Ná ontumi nnye ntom.
  
  "Sɛnea ɛte biara no, mihia sɛ wobɛhwehwɛ no ama me. Ɔbɛyɛ nea ɛsom bo kɛse wɔ me nhwehwɛmu no mu na m"afɛfo no benya akatua pa," saa na Agatha kae, na ɔde abotare dan fii nan ase kɔɔ nan so. "Na minni daa sɛ mɛduru saa beae yi, wunim?"
  
  "Enti eyi nyɛ fekubɔ nsrahwɛ a yɛde bɛka biribiara a yɛayɛ ho asɛm?" ɔserewee fɛwdi so, na ɔde ne nuabea a wonim no yiye sɛ onni abodwokyɛre a ɛne sɛ ɔbɛka akyi no ho agoru.
  
  "Oo, minim wo dwumadi ahorow, David, na minim yiye. Wonyɛɛ ahobrɛase koraa wɔ nea woatumi ayɛ ne wo din ho. Ɛho nhia sɛ woyɛ mogya ho ɔkraman ansa na woatutu nea na wode wo ho ahyɛ mu no. Wususuw sɛ ɛhe na metee Nina Gould ho asɛm?" obisae, na ne nne te sɛ abofra a ɔde ne hoahoa ne ho wɔ agoprama a nnipa ahyɛ hɔ ma mu de no ara pɛ.
  
  "Wiɛ, misuro sɛ ɛsɛ sɛ yɛkɔ Russia kɔfa no. Bere a ɔde ne ho ahintaw no, migye di sɛ onni telefon na ontumi ntwa ahye kɛkɛ a onnya atoro nipasu bi," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Kama. Kɔ na kɔfa no. Mɛtwɛn wɔ Edinburgh, wɔ wo fie a ɛyɛ dɛ no mu," ɔde ne ti too fam de fɛwdi.
  
  "Dabi, wobehu wo wɔ hɔ. Migye di sɛ agyinatukuw akwansrafo wɔ m"agyapade nyinaa so wɔ Europa nyinaa," na ɔbɔɔ kɔkɔ. "Adɛn nti na wo ne me mma? Saa kwan yi so no metumi de m"ani ahwɛ wo na mahwɛ ahu sɛ wowɔ ahobammɔ."
  
  "Ha!" - de sardonic serew suasuae. "Wo? Worentumi mmɔ wo ho ban mpo! Hwɛ wo, a wode wo ho ahintaw te sɛ ɔkraman a watew ne ho wɔ Elche ntwea so. Me nnamfo a wɔwɔ Alicante no hwehwɛɛ wo ntɛm ara ma ɛkame ayɛ sɛ m"abam bui."
  
  Perdue ani annye ɔhwe a ɛba fam no ho, nanso na onim sɛ ɔteɛ. Nina kaa biribi a ɛte sɛ ɔno bere a etwa to a ɔkyeree ne menewa nso. Na ɛsɛ sɛ ogye tom wɔ ne tirim sɛ n"ahonyade ne n"ahonyade nyinaa nnɔɔso sɛ ɛbɛbɔ wɔn a odwen wɔn ho no ho ban, na nea ɛka ho ne n"ankasa ahobammɔ a ɛyɛ hu, a afei de na ɛda adi sɛ ɛyɛ mmerɛw sɛ wobehu no wɔ Spain a.
  
  Ɔtoaa so sɛ: "Na mommma yɛn werɛ mmfi, me nua dɔfo," na awiei koraa no ɔdaa aweredi suban a na ɔhwɛ kwan mfiase no fi ne hɔ bere a odii kan huu no wɔ hɔ no adi, "sɛ bere a etwa to a mede m"ahobammɔ dii wo mu ahotoso wɔ safari mu no, mihuu me ho , sɛ yɛbɛka no odwo mu a, ɛwɔ tebea bɔne mu."
  
  "Agatha." Mesrɛ wo?" - Perdue bisae. "M"ani agye sɛ woaba ha, na meka ntam kyerɛ Onyankopɔn, afei a mahu sɛ wote ase na wo ho ye no, mayɛ m"adwene sɛ mɛkɔ so atra hɔ saa."
  
  "Ugh!" ɔde ne ho too n"akyi wɔ n"akongua so, na ɔde ne nsa akyi guu ne moma so de sii n"asɛm no mu drama so dua: "Mesrɛ wo, Dawid, nyɛ drama hemmaa a ɔte saa."
  
  Ɔserewee wɔ ne nokwaredi no ho fɛwdi so na ɔde ne ho kɔhyɛɛ n"anim sɛ obehyia n"ani a ɔtan wɔ n"ani so: "Me ne wo bɛkɔ, David dɔfo, sɛnea ɛbɛyɛ a worenhyia nkrabea koro no ara a Onua Wiggins de maa me no, akwakoraa. Yɛrempɛ sɛ mo Nasi abusua bɔne no behu wo mprempren, ɛnte saa?"
  
  
  Ti 7. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Bern hwɛɛ sɛnea abakɔsɛm kyerɛwfo kumaa no fii n"akongua so hwɛɛ no denneennen no. Ɔdaadaa no wɔ nea ɛsen nna mu akwan nketenkete kɛkɛ so. Ɛwom mpo sɛ na ɔpɛ mmea a wɔwɔ Nordicfo su a ɛyɛ katee-atenten, teateaa, aniwa bruu, ti nhwi a ɛyɛ bruu-no de, nanso n"ani gyee eyi ho wɔ ɔkwan bi so a na ontumi nte ase.
  
  Ɔde tumi a ɛyɛ brɛoo kae sɛ: "Oduruyɛfo Gould, mintumi mfa nsɛm nkyerɛ sɛnea me yɔnko dwumayɛni no ne wo dii no ma me ho dwiriw me, na mehyɛ wo bɔ sɛ, mɛhwɛ ahu sɛ obenya asotwe a ɛfata wɔ eyi ho." "Yɛyɛ mmarima a wɔyɛ basabasa, nanso yɛmmɔ mmea. Na yɛmpene ayayade a wɔyɛ mmea nnommum no so ɔkwan biara so! So biribiara mu da hɔ, Monsieur Baudot? "obisaa Franseni tenten a n"afono abubu no. Bodo de ne ti too fam a ɔnyɛ hwee, na ɛmaa Nina ho dwiriw no.
  
  Wɔmaa no dabere wɔ dan a ɛfata a nneɛma a ɛho hia nyinaa wom mu. Nanso na ɔnntee Sam ho hwee mfii nea ɔboaboaa ano fii ɔkasa ketewaa a otiei wɔ aduannoafo a wɔde aduan brɛɛ no da a edii ɛno anim no ntam bere a na ɔretwɛn sɛ obehyia ɔkannifo a ɔhyɛɛ sɛ wɔmfa wɔn baanu mmra ha no mu.
  
  "Mete ase sɛ ɛsɛ sɛ yɛn akwan no ma wo ho dwiriw wo..." ɔde fɛre fii ase, nanso na Nina abrɛ sɛ ɔbɛte sɛ saa ahomasofo yi nyinaa fi ayamye mu repa kyɛw. Wɔ ne fam no, na wɔn nyinaa yɛ amumɔyɛfo a wɔwɔ suban pa ara kwa, basabasayɛfo a wɔwɔ sikakorabea akontaabu akɛse, na sɛnea akontaabu nyinaa kyerɛ no, na wɔyɛ amammui mu basabasayɛfo ara kwa te sɛ mpanyimfo a wɔaporɔw no nkae no.
  
  "Ɛnyɛ ankasa." I"m used to being treated like crap by people a wɔwɔ atuo akɛse," ɔbuae denneennen. Ná n"anim ayɛ basabasa, nanso Bern tumi hui sɛ ne ho yɛ fɛ yiye. Ohuu sɛnea ɔde abufuw hwɛɛ Franseni no, nanso obuu n"ani guu no so. Ne nyinaa akyi no, na ɔwɔ ntease ahorow a enti ɔtan Bodo.
  
  "W"adamfo abarimaa no wɔ ayaresabea hɔ. Ne ho popoe kakra, nanso ne ho bɛtɔ no," Byrne kae, a na ɔwɔ anidaso sɛ asɛmpa no bɛma n"ani agye. Nanso na onnim Oduruyɛfo Nina Gould.
  
  "Ɔnyɛ m"adamfo abarimaa. Ɔde awɔw kae sɛ: "Me ne no reyɛ fucking kɛkɛ." "Awurade, anka mɛkum sigaret."
  
  Ɛda adi sɛ sɛnea ɔyɛɛ n"ade no maa hyɛn no mu panyin no ho dwiriw no, nanso ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛserew kakra na ɔde ne sigaret biako maa no ntɛm ara. Ɛdenam ne sum ase mmuae no so no, Nina nyaa anidaso sɛ ɔbɛtwe ne ho afi Sam ho sɛnea ɛbɛyɛ a wɔremmɔ mmɔden sɛ wɔde wɔn bedi dwuma atia wɔn ho wɔn ho. Sɛ obetumi ama wɔagye adi sɛ ɔne Sam nni nkate fam wɔ ɔkwan biara so a, sɛ ɛno ne wɔn botae a, anka wɔrentumi mpira no mfa nnya ne so nkɛntɛnso.
  
  Bern sɔɔ Nina sigaret no kae sɛ: "Oo, ɛnyɛ hwee." "Bodo, kum nsɛm ho amanneɛbɔfo no."
  
  Bodo teɛɛm na ofii adwumayɛbea hɔ ntɛm ara sɛ: "Yiw."
  
  Nina koma gyaee. So wɔhwɛɛ ne ho? Anaasɛ na ɔrekyerɛw ayeyi asɛm bi ama Sam kɛkɛ? Ɔmaa ne ho yɛɛ nwini, na ɔfaa ne sigaret no mu bere tenten.
  
  "Afei, sɛ ɛnhaw wo a, Oduruyɛfo, mɛpɛ sɛ mihu nea enti a wo ne wo mfɛfo adwumayɛfo no baa kwan yi nyinaa sɛ wɔrebɛba abɛhwɛ yɛn sɛ wɔansoma wo a?" obisaa no sɛ. Ɔno ankasa sɔ sigaret na ɔde odwo twɛn ne mmuae. Nina antumi anhyɛ ne ho so sɛ ɔbɛdwene Sam nkrabea ho, nanso wantumi amma wɔmmɛn wɔn ho ɔkwan biara so.
  
  "Tie, Captain Bern, yɛyɛ aguanfo. Te sɛ wo no, yɛne Order of the Black Sun no nyaa mmirikatu a ɛyɛ abofono, na ɛte sɛ nea egyaw shitty dɛ wɔ yɛn anom. Wɔmpene sɛnea yɛpaw sɛ yɛrenkɔka wɔn ho anaasɛ yɛrennyɛ afieboa no so. Nokwarem no, nnansa yi ara na yɛbɛn eyi yiye, na wɔhyɛɛ yɛn sɛ yɛnhwehwɛ wo efisɛ wo nkutoo ne ɔkwan foforo a wobɛfa so asi owu a ɛba brɛoo ananmu," na ɔde asɛm a ɛyɛ yaw kae. Ná n"anim da so ara ahonhon, na na akuru a ɛyɛ abofono a ɛwɔ ne hwene nifa so no reyɛ kɔkɔɔ wɔ anoano. Ná Nina aniwa fitaa no yɛ ntini kɔkɔɔ asase mfonini, na na nkotoku a ɛwɔ n"ani ase no yɛ adanse a ɛkyerɛ sɛ onni nna.
  
  Bern de adwene bobɔɔ ne ti na ɔtwee ne sigaret ansa na ɔrekasa bio.
  
  "Owura Arichenkov ka kyerɛ yɛn sɛ na wode Renata bɛbrɛ yɛn, nanso... wo... woahwere no?"
  
  "Sɛ yɛbɛka a," Nina antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛserew, na osusuw sɛnea Perdue yii wɔn ahotoso ma na ɔtow ne kyɛfa wɔ agyinatukuw no mu denam Renata a ɔkyeree siei wɔ simma a etwa to no so no ho.
  
  "Dɛn na wopɛ sɛ woka, "sɛ yɛbɛka a", Oduruyɛfo Gould?" bisaa ɔkannifo a ɔyɛ katee no wɔ nne a ɛyɛ komm mu, a na wotumi te abufuw a anibere wom. Na onim sɛ ɛsɛ sɛ ɔma wɔn biribi a ɔmfa ne bɛn a ɔbɛn Sam anaa Perdue no mma -ade a ɛyɛ anifere yiye sɛ ɔbɛfa mu, ama abeawa nyansafo te sɛ ɔno mpo.
  
  "Hm, yie, na yɛrekɔ - Owura Arichenkov, Owura Cleave ne me..." ɔkaa saa, na ɔhyɛɛ da yii Perdue, "sɛ yɛde Renata bɛma wo de agye wo sɛ wobɛka yɛn ko a yɛko sɛ yɛbɛtu Owia Tuntum no agu pɛnkoro no ho na ama obiara."
  
  "Afei san kɔ baabi a wohweree Renata no. Mesrɛ wo," Bern daadaa no, nanso ɔtee abotare a enni awerɛhow nka wɔ ne nne a ɛyɛ brɛoo no mu, a na kommyɛ no ntumi ntra hɔ nkyɛ pii.
  
  Ɔde adwene kae sɛ: "Wɔ n"atipɛnfo akyidi a ɛyɛ hu mu no, nokwarem no, yɛde yɛn ho hyɛɛ kar akwanhyia mu, Captain Byrne," na ɔde adwene kae, a na ɔwɔ anidaso sɛ asɛm no a ɛyɛ mmerɛw no bɛyɛ ntease a ɛdɔɔso a ɛbɛma wɔahwere Renata.
  
  Ɔmaa n"aniwa biako so, na ɛkame ayɛ sɛ na ne ho adwiriw no.
  
  "Na bere a yɛn adwene baa yɛn so no, na onni hɔ bio. Yɛfaa no sɛ ne nkurɔfo - wɔn a na wɔredi yɛn akyi no - de no san bae," ɔde kaa ho, na ɔdwenee Sam ho ne sɛ ebia wokum no saa bere no.
  
  "Na ɛnyɛ sɛ wɔde tuo guu mo mu biara ti kɛkɛ sɛnea ɛbɛyɛ a wobɛhwɛ ahu? Wɔamfa mo a wɔda so te ase no amma?" ɔde animtiaabu bi a wɔde sraadi atete no bisae. Ɔde ne ho too n"anim wɔ pon no so na ɔde abufuw wosow ne ti sɛ: "Saa pɛpɛɛpɛ na anka mɛyɛ. Na bere bi na meyɛ Owia Tuntum no fã. Minim sɛnea wɔyɛ oprehyɛn no yiye, Oduruyɛfo Gould, na minim sɛ wɔrentow nhyɛ Renata so na wonnyaw wo nkɔhome."
  
  Saa bere yi de na Nina kasa. N"anifere mpo antumi annye no nkwa denam ɔkwan foforo a ntease wom a ɔde bɛma wɔ asɛm no ananmu no so.
  
  So Sam da so te ase?, osusuwii, na na ɔpɛ denneennen sɛ anka wamfrɛ ɔbarima a ɔmfata no bluff.
  
  "Oduruyɛfo Gould, mesrɛ wo, nsɔ me animtew nhwɛ. Mewɔ talente a mede frɛ nkwaseasɛm, na woma me nkwaseasɛm aduan," ɔde animtew a ɛyɛ nwini a ɛmaa Nina honam ani hwee ne sweater a ɛsõ dodo no ase kae. "Afei, nea etwa to no, ɛyɛɛ dɛn na wo ne wo nnamfo da so te ase?"
  
  Ɔkaa Perdue ho asɛm ntɛm ara sɛ: "Yɛnya mmoa fii yɛn nipa no hɔ," nanso wannyae sɛ ɔbɛbɔ ne din. Saa Berne yi, sɛnea obetumi aka nnipa ho asɛm no, na ɔnyɛ ɔbarima a ɔyɛ anibiannaso, nanso na otumi hu fi n'ani so sɛ ɔyɛ "worentumi ne no fuck" su no muni; ɔkwan bi so no, na ɔkwasea nkutoo na ɔbɛkanyan saa nsɔe no.Ɔyɛɛ ntɛm wɔ ne mmuae no ho ma ɛyɛɛ nwonwa na na ɔwɔ anidaso sɛ obetumi aka kasamu afoforo a mfaso wɔ so afi bat no so pɛɛ a ɔrensɛe ne ho na onkum ne ho Sɛnea onim no, . Alexander, na afei ne Sam betumi awu dedaw, enti ɛbɛyɛ nea mfaso wɔ so sɛ ɔbɛka nokware akyerɛ ayɔnkofo biako pɛ a na wɔda so ara wɔ no.
  
  "Onipa mu?" - Bern bisae. "Obiara a minim no?"
  
  Obuae sɛ: "Ná yennim mpo. Technically me nni atoro, baby Yesu. Ɛde besi saa bere no na yennim sɛ ɔne agyinatukuw no reyɛ biako, ɔbɔɔ mpae wɔ n"adwene mu, a na ɔwɔ anidaso sɛ onyame a obetumi ate n"adwene no bɛkyerɛ n"anim dom. Ná Nina nsusuw Kwasida sukuu ho fi bere a oguan fii asɔre no mu nnipadɔm no nkyɛn bere a na ɔyɛ ɔbabun no, nanso ɛde besi nnɛ no, na ɔnnte nka sɛ ɛho hia sɛ ɔbɔ mpae ma ne nkwa. Ɛkame ayɛ sɛ na ɔte sɛ Sam reserew wɔ mmɔden a ɛyɛ awerɛhow a ɔbɔe sɛ ɔbɛsɔ onyame bi ani na ɔredi ne ho fɛw wɔ fie nyinaa wɔ ho.
  
  Ɔkannifo a ne ho yɛ duru no susuw ho sɛ: "Hmm," na ɔde n"asɛm no tuu mmirika faa n"amemene no mu nokwasɛm a wɔhwehwɛ mu nhyehyɛe no mu. "Na saa... a wonnim... ɔbarima yi twee Renata kɔe, hwɛɛ sɛ wɔn a wɔtaa wo no no ammɛn wo kar no ankɔhwɛ sɛ woawu anaa?"
  
  Ɔkae sɛ: "Yiw," na ɔda so ara redi ntease ahorow a ɛwɔ ne tirim nyinaa ho dwuma bere a ɔrebua no.
  
  Ɔserewee anigye so na ɔkaa n"anim sɛ: "That"s a stretch, Dr. Gould. Wɔkyekyɛ no teateaa yiye, eyinom. Nanso mɛtɔ... seesei deɛ."
  
  Ɛda adi pefee sɛ Nina homee ahotɔ. Mpofirim ara, ɔsraani panyin kɛse no de ne ho too pon no so na ɔde ahoɔden tuu ne nsa guu Nina ti nhwi mu, piapiaa no denneennen na ɔde basabasayɛ twee no baa ne nkyɛn. Ɔde ehu teɛteɛɛm na ɔde ɛyaw miaa n"anim wɔ ne hwene a na ɛyɛ yaw no so.
  
  "Nanso sɛ mihu sɛ wo fucking dii atoro kyerɛɛ me a, mɛma wo nkae ama me nkurɔfo bere a m"ankasa me fuck wo raw akyi. So biribiara mu da hɔ ma wo, Oduruyɛfo Gould?" Bern bɔɔ n"anim denneennen. Nina tee nka sɛ ne koma agyae na ɛkame ayɛ sɛ ehu nti ɔtotɔe. Nea na obetumi ayɛ ara ne sɛ ɔbɛbɔ ne ti ase.
  
  Wanhwɛ kwan da sɛ eyi bɛba. Afei de na ɔwɔ awerɛhyem sɛ Sam awu. Sɛ na Renegade Brigade no yɛ abɔde a wɔn adwene mu yɛ wɔn naa saa a, akyinnye biara nni ho sɛ anka wonnim mmɔborohunu anaa ahosodi. Ɔtraa hɔ kakra, na na ne ho adwiriw no. Ɛno nyinaa fa atirimɔdensɛm a wɔde di nnommum ho, osusuwii na ɔbɔɔ Onyankopɔn mpae sɛ ɔrenka eyi denden wɔ akwanhyia mu.
  
  "Ka kyerɛ Bodo sɛ ɔmfa baanu a aka no mmra!" - teateaam kyeree awɛmfoɔ no wɔ ɔpon no ano. Ogyinaa dan no awiei koraa, na ɔsan hwɛɛ wim. Na Nina ti akɔ fam, nanso n"ani so sɔree sɛ ɔrehwɛ no. Ɛte sɛ nea Bern nu ne ho bere a ɔdanee ne ho no: "Me... kyɛwpa bɛyɛ nea ɛho nhia, misusuw sɛ. Aka akyi dodo sɛ mɛbɔ mmɔden sɛ mɛyɛ obi a ne ho yɛ fɛ, nanso... mete nka sɛ me ho yɛ me fɛre ankasa wɔ eyi ho, enti... mepa wo kyɛw."
  
  Ɔyɛɛ saa, na ɛkame ayɛ sɛ na wontumi nte ne nsɛm no sɛ: "Ɛnyɛ hwee."
  
  "Dabi, ampa. Me... - na ɛyɛ den ma no sɛ ɔbɛkasa, a n"ankasa suban abrɛ no ase, "Mewɔ abufuw ho haw. Sɛ nkurɔfo di atoro kyerɛ me a, ɛhaw me. Nokwarem no, Oduruyɛfo Gould, mentaa nyɛ mmea bɔne. Eyi yɛ bɔne soronko a mede sie ma obi titiriw."
  
  Ná Nina pɛ sɛ ɔtan no sɛnea na ɔtan Bodo no, nanso wantumi kɛkɛ. Wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so no, na onim sɛ ofi komapa na mmom ohui sɛ ɔte n"abasamtu no ase yiye. Nokwarem no, ɛno ne ɔhaw a na ɔwɔ wɔ Purdue ho no pɛpɛɛpɛ. Ɛmfa ho sɛnea na ɔpɛ sɛ ɔdɔ no, ɛmfa ho sɛnea ɔte ase sɛ ne ho yɛ hyew na ɔdɔ asiane no, mpɛn pii no na ɔpɛ sɛ ɔbɔ no wɔ bɔɔl no mu ara kwa. Ná wonim nso sɛ n"abufuw a emu yɛ den no da ne ho adi sɛ ntease nnim bere a wodii atoro kyerɛɛ no no, na Perdue ne onipa a ɔtow ɔtopae yi a akyinnye biara nni ho.
  
  "Mete aseɛ. Nokwarem no, mepɛ," ɔkae tiawa a na ne ho adwiriw no. Bern huu nsakrae a ɛbaa ne nne mu. Saa bere yi de na ɛyɛ raw na ɛyɛ nokware. Bere a ɔkae sɛ ɔte n"abufuw no ase no, na ɔredi nokware atirimɔden so.
  
  "Afei, ɛno ne nea migye di, Oduruyɛfo Gould. Mɛbɔ mmɔden sɛ mɛyɛ atɛntrenee sɛnea metumi biara wɔ m"atemmu mu," saa na ɔmaa no awerɛhyem. Bere a sunsuma no san n"akyi fii owia a ɛrepue no ho no, ne suban san baa ɔsahene a onni animhwɛ a wɔde no kyerɛɛ no no de so. Ansa na Nina bɛte nea ɔrepɛ akyerɛ wɔ "asɛnni" ase no, ɔpon no buei na ohuu Sam ne Alexander.
  
  Ná wɔayɛ mmerɛw kakra, nanso ne nyinaa mu no, na ɛte sɛ nea eye. Ná ɛte sɛ nea Alexander abrɛ na onni hɔ. Ná Sam da so ara rehu amane wɔ ɔhwe a ɔde bɔɔ ne moma so no ho, na na wɔakyekyere ne nsa nifa. Mmarima baanu no nyinaa hwɛɛ aniberesɛm bere a wohuu Nina apirakuru no. Na abufuw wɔ adwuma a ogyaee adwuma no akyi, nanso na onim sɛ ɛyɛ papa kɛse nkutoo nti na wɔantow ahyɛ basabasayɛfo a wapira no no so.
  
  Bern yɛɛ sɛnkyerɛnne maa mmarima baanu no sɛ wɔntra ase. Ná wɔde plastic nkɔnsɔnkɔnsɔn abɔ wɔn baanu nyinaa wɔ wɔn akyi, na na ɛnte sɛ Nina a na ɔwɔ ahofadi no.
  
  "Afei a me ne mo baasa nyinaa akasa no, masi gyinae sɛ merenkum mo. Nanso-"
  
  Alexander guu ahome, a wanhwɛ Bern sɛ: "Wɔkyere biako." Ná ne ti sɛn hɔ a anidaso biara nni mu, na na ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ-afitaa no ayɛ mmerɛw.
  
  Bern buae, na ɛkame ayɛ sɛ Alexander asɛm a ɛda adi pefee no yɛɛ no nwonwa sɛ: "Nokwarem no, obi a wɔkyere no wɔ ha, Owura Arichenkov." "Wopɛ dabere. Mepɛ Renata."
  
  Wɔn baasa nyinaa de adwenem naayɛ hwɛɛ no.
  
  Alexander fii ase sɛ: "Captain, ɔkwan biara nni hɔ a yebetumi afa so akyere no bio."
  
  Byrne kae sɛ: "Sɛ wo mu nipa nni hɔ a, yiw, minim."
  
  Sam ne Alexander hwɛɛ Nina denneennen, nanso ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so na ɔwosow ne ti.
  
  Byrne de kaa ho sɛ: "Ɛno nti na meregyaw obi wɔ ha sɛ awerɛhyem no." "Afoforo nso, sɛnea ɛbɛyɛ na wɔada wɔn nokwaredi adi no, ɛsɛ sɛ wɔde Renata brɛ me a ɔte ase. Nea ɛbɛyɛ na makyerɛ mo sɛnea meyɛ ahɔhoyɛfo a meyɛ ɔdomfo no, mɛma moapaw nea ɔbɛtra Strenkov abusua no nkyɛn."
  
  Sam, Alexander ne Nina de ahomegyeɛ guu mu.
  
  "Oo, gye w"ahome!" Bern tow ne ti san n"akyi wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so, na ɔde mmirika kɔɔ anim ne akyi. "Wɔnnim sɛ wɔde wɔn ani asi wɔn so. Dwoodwoo wɔ wɔn dan ketewa no mu! Me mmarima no wɔ wɔn gyinabea, asiesie wɔn ho sɛ wɔbɛtow ahyɛ m"ahyɛde so. Mowɔ ɔsram biako pɛpɛɛpɛ a wode bɛsan aba ha de nea mepɛ."
  
  Sam hwɛɛ Nina. Ɔde n"ano kɛkɛ kae sɛ: "Yɛawie."
  
  Alexander de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so.
  
  
  Ti 8. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Nea ɛnte sɛ nneduafo a wɔn ho nni asɛm a wɔamma asraafo mpanyimfo no ani nnye no, Sam, Nina ne Alexander nyaa hokwan ne asɔremma no didi saa anadwo no. Wɔ ogya kɛse bi a ɛwɔ abankɛse no atifi a wɔde abo ayɛ no mfinimfini no, obiara tenaa ase bɔɔ nkɔmmɔ. Na wɔasisi awɛmfo adan pii wɔ afasu no mu ama awɛmfo a wɔbɛwɛn nneɛma a atwa ho ahyia no bere nyinaa, bere a na ɔwɛn abantenten a ɛda adi pefee a egyina kardinal ntwea biara so no da mpan.
  
  Alexander hwɛɛ anifere kwan so nnaadaa no kae sɛ: "Onyansafo."
  
  Sam penee so sɛ: "Yiw," na ɔkaa mparow kɛse a na okura ne nsam te sɛ ɔbodan mu nipa no mu kɔɔ akyiri.
  
  "Mehunuu sɛ sɛ wobɛtumi ne saa nnipa yi adi nkitaho - sɛdeɛ ɛteɛ wɔ saa nnipa foforɔ no ho no - ɛsɛ sɛ wodwene deɛ wohunu no ho daa, anyɛ saa a wɔbɛkyere wo wɔ ahopere mu berɛ biara," Nina hyɛɛ no nsow pɛpɛɛpɛ. Ɔtraa Sam nkyɛn, na okura paanoo a wɔato no foforo wɔ ne nsateaa mu na obubui mu de kɔhyɛ soup no mu.
  
  "Enti wote ha - wo ampa, Alexander?" Nina de adwen kɛse bisae, ɛwom sɛ ɔrempɛ sɛ obi foforo biara bɛkɔ Edinburgh gye Sam nkutoo de. Sɛ ɛho hia sɛ wɔhwehwɛ Renata a, beae a eye sen biara a wobetumi afi ase ne Purdue. Ná onim sɛ sɛ ɔkɔ Reichtisusis na obu protocol so a, ɔbɛba.
  
  "Ɛsɛ sɛ me." Minyaa kwan ne me mmofraberem nnamfo. Sɛ wɔrebɛtow wɔn tuo a, akyinnye biara nni ho sɛ anyɛ yiye koraa no mede saa abɔdamfo yi fã bɛka me ho," na ɔkae na ɔmaa ne toast a wowiaa no nnansa yi no so wɔ toast mu.
  
  "Wo Russiani a woabɔ dam!" Nina serewee. "So na ayɛ ma bere a wotɔɔ no?"
  
  Russiani ɔsadweam no hoahoaa ne ho sɛ: "Ná ɛte saa, nanso seesei ɛkame ayɛ sɛ ɛda mpan!"
  
  "So eyi ne ade koro no ara a Katya maa yɛn aduan?" - Sam bisae, na ɔde animtiaabu yɛɛ abofono wɔ ɔsram hann a ɛyɛ abofono a wɔyɛɛ no wɔ poker agodie no mu no ho nkae no ho.
  
  "Aane! Wɔyɛɛ no wɔ ɔmantam yi ara mu. Siberia nkutoo na biribiara kɔ yiye sen ha, me nnamfonom. Wususuw sɛ dɛn nti na biribiara nnyin wɔ Russia? Nnuadewa nyinaa wu bere a wohwie wo ɔsram hann no!" Ɔserewee te sɛ obi a ɔyɛ ɔkwasea a ɔyɛ ahantan.
  
  Wɔ ogyaframa atenten no anim no, na Nina tumi hu Bern. Ɔhwɛɛ ogya no mu kɛkɛ, te sɛ nea ɔrehwɛ abakɔsɛm a ɛredi agoru wɔ mu. Ɛkame ayɛ sɛ na n"ani bruu a ɛyɛ nsukyenee no tumi dum ogyaframa a ɛwɔ n"anim no, na ɔtee tema nka kakra maa ɔsraani panyin a ne ho yɛ fɛ no. Afei deɛ na onni adwuma mu, na akannifoɔ afoforɔ no mu baako agye adwuma no ama anadwo no. Obiara ne no ankasa, na ɛno fata no. Na ne mpaboa no wɔ ne prɛte a hwee nni mu na ɔfaa no ansa na Ridgebackfoɔ no mu baako reduru ne nkaeɛ no ho. Saa bere no na n"ani hyiaa Nina de.
  
  Ná ɔpɛ sɛ ɔtwe n"ani, nanso wantumi. Ná ɔpɛ sɛ ɔpopa ahunahuna a ɔde maa no bere a ne ho yɛɛ no nwini no ho nkae no, nanso na onim sɛ ɔrentumi nyɛ saa da. Bern nnim sɛ Nina hui sɛ ahunahuna a ɛne sɛ Germanni a ne ho yɛ den na ne ho yɛ fɛ saa "bɛbɔ no roughly fucked" no nyɛ abofono ankasa, nanso wantumi amma onhu ho asɛm da.
  
  Esiane nteɛteɛm ne nwiinwii a ennyae nti, nnwom no gyaee. Sɛnea Nina hwɛɛ kwan no, na nnwom no taa yɛ Russiafo de a ɛyɛ dɛ a ɛma ɛyɛ anigye a ɛma ɔyɛɛ n"adwene sɛ Cossackfo kuw bi rehuruw afi baabiara wɔ ntonto mu ayɛ kurukuruwa. Na ontumi mpow sɛ na wim tebea a ɛwɔ ha no yɛ nwonwa, ahobammɔ ne anigye, ɛwom sɛ akyinnye biara nni ho sɛ anka ɔrentumi nsusuw ho nnɔnhwerew kakraa bi a atwam ni de. Bere a Bern ne wɔn kasae wɔ adwumayɛbea kɛse no mu wiei no, wɔsomaa baasa no sɛ wɔnkɔguare a ɛyɛ hyew, wɔmaa wɔn ntade a ɛho tew (a ɛne ɛhɔnom dɛ hyia pii), na wɔmaa wɔn kwan ma wodiidii na wogyee wɔn ahome anadwo biako ansa na wɔrekɔ.
  
  Saa bere yi nyinaa, wɔbɛyɛ Alexander sɛ atuatewfo kuw titiriw no muni kosi sɛ ne nnamfonom bɛhyɛ akannifo no abufuw ma wɔagye adi sɛ wɔn mmɔdenbɔ no yɛ atoro. Afei anka wobekum ɔne Strenkov awarefo no tiawa.
  
  Bern de awerɛhow a ɛyɛ nwonwa hwɛɛ Nina denneennen a ɛmaa ne ho nyɛ no dɛ. Wɔ ne nkyɛn no, na Sam ne Alexander rekasa afa mpɔtam hɔ a wɔbɛhyehyɛ akosi Novosibirsk nyinaa ho na ama wɔahwɛ ahu sɛ wɔrefa ɔman no mu yiye. Ɔtee Sam nne, nanso ɔsahene no ani a ɛyɛ nwonwa no maa ne nipadua no yɛɛ hyew wɔ akɔnnɔ kɛse bi a wantumi ankyerɛkyerɛ mu. Awiei koraa no, ɔsɔre fii n"akongua so, na okura prɛte, na ɔkɔɔ nea mmarima no fi ɔdɔ mu frɛɛ no galley no ho.
  
  Esiane sɛ Nina tee nka sɛ ɛyɛ n"asɛyɛde sɛ ɔne no nkutoo bɛkasa nti, oyii ne ho ano na odii Bern akyi. Ɔsiane kɔɔ atrapoe no so kɔɔ baa dwumadibea kwan tiawa bi a na aduannoa dan no wɔ so, na bere a ɔhyɛn mu no, na ɔrefi adi. Ne prɛte no bɔɔ ne nipadua na ɛbubuu fam.
  
  "O me Nyankopɔn, mepa wo kyɛw paa!" - kaa saa na oboaboaa asinasin no ano.
  
  "Ɔhaw biara nni ho, Oduruyɛfo Gould." Ɔkotow wɔ ahoɔfɛ ketewa no nkyɛn, boaa no, nanso n"ani amfi n"anim. Ɔtee n"ani a ɔde hwɛ ade no nka na ɔtee ɔhyew bi a onim no sɛ ɛrepere ne ho. Bere a wɔboaboaa asinasin akɛse no nyinaa ano wiei no, wɔkɔɔ galley no mu sɛ wɔrekɔyi prɛte a abubu no afi hɔ.
  
  Ɔde fɛre a ɛnyɛ ne su kae sɛ: "Ɛsɛ sɛ mibisa."
  
  "Aane?" ɔtwɛnee, na ɔwosow paanoo a wɔato a ɛboro so a efi n"atade mu.
  
  Nina ani wui wɔ basabasayɛ no ho, nanso ɔserewee kɛkɛ.
  
  Ɔtwentwɛnee ne nan ase sɛ: "Biribi wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ mihu... ankorankoro."
  
  "Pɛpɛɛpɛ. Sɛnea wopɛ no," obuae wɔ nidi mu.
  
  "Pa ara?" ɔde n"adwene mae bio wɔ akwanhyia mu. "Hmm, ɛnyɛ hwee. Ebia na madi mfomso wɔ eyi ho, captain, nanso na worehwɛ me nso wɔ nkyɛnkyɛn. So ɛyɛ me nko ara?"
  
  Nina antumi annye n"ani annye. Ɔbarima no ho yɛɛ no kusuu. Ɛmaa ɔtee nka sɛ ɔyɛ ɔkwasea kɛse mpo esiane sɛ ɔde no too ɔhaw a ɛte saa mu nti.
  
  Nanso afei bio, ɔka kyerɛɛ wo wɔ nsɛm a ɛnyɛ nokware mu sɛ ɔne wo bɛda sɛ asotwe, enti mma ɛnhaw wo pii wɔ ne ho, ne nne a ɛwɔ ne mu no ka kyerɛɛ no.
  
  "Ɛyɛ saa ara... wo..." Ɔperee sɛ ɔbɛda mmerɛwyɛ biara adi, na ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ ɔbɛka nneɛma a abakɔsɛm kyerɛwfo no ka kyerɛɛ no sɛ ɔnka ho asɛm no ho asɛm. "Wokae me me yere a wawu, Oduruyɛfo Gould."
  
  Okay, afei wubetumi ate nka sɛ woyɛ afunumu ankasa.
  
  Ansa na ɔreka biribi foforo biara no, ɔtoaa so sɛ, "Ɛkame ayɛ sɛ na ɔte sɛ wo pɛpɛɛpɛ. Na ne ti nhwi nkutoo na ɛkɔ fam kodu n"akyi, na na n"aniwa n"ani so nyɛ... enti... wɔasiesie no yiye te sɛ wo de no," ɔkyerɛkyerɛɛ mu. "Ɔyɛɛ n"ade te sɛ wo mpo."
  
  "Mepa wo kyɛw paa, captain. Mete nka sɛ meyɛ nkwaseasɛm esiane sɛ mabisa nti."
  
  "Mesrɛ wo, frɛ me Ludwig, Nina. Mempɛ sɛ mehu wo, nanso yɛakɔ akyiri asen amanne kwan so, na migye di sɛ anyɛ yiye koraa no, ɛsɛ sɛ wɔde wɔn din frɛ wɔn a wɔde ahunahuna sesaa wɔn ho wɔn ho no, yiw?" ɔserewee wɔ ahobrɛase mu.
  
  Nina serewee sɛ: "Mepene so koraa, Ludwig." "Ludwig, na ɔkyerɛwee. Ɛno ne din a etwa to a anka me ne wo bɛbɔ."
  
  "Dɛn na metumi aka? Ná me maame wɔ beae a ɛyɛ mmerɛw ma Beethoven. Yɛda Onyankopɔn ase sɛ na n"ani nnye Engelbert Humperdinck ho!" ɔde ne nsa kyerɛɛ ne mu bere a ɔrehwie anonne agu wɔn so no.
  
  Nina de serew teɛɛm, na ɔyɛɛ abɔde a wɔyɛ abɔnefo sen biara no sahene a ɔyɛ katee a ɔwɔ din te sɛ Engelbert ho mfonini wɔ n"adwenem.
  
  "Ɛsɛ sɛ megyae me ho mu! Anyɛ yiye koraa no, Ludwig yɛ obi a ɔyɛ tete de na ɔyɛ anansesɛm," na ɔserewee.
  
  "Bra, momma yɛnsan nkɔ. Mempɛ sɛ Owura Cleave besusuw sɛ meretow ahyɛ n"asasesin so," na ɔka kyerɛɛ Nina na ɔde ne nsa too n"akyi brɛoo sɛ obedi n"anim afi adididan no mu.
  
  
  Ti 9. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Ná awɔw wɔ Altai Mmepɔw no so. Na awɛmfo no nkutoo na wɔda so ara rebɔ biribi wɔ wɔn home ase, na wɔresesa kanea na wɔrebɔ mpɔtam hɔ anansesɛm ahorow nyinaa, ahɔho foforo ne wɔn nhyehyɛe ahorow ho asɛm asereserew, na ebinom mpo de kyakyatow too kyakya sɛ Alexander asɛm a ɔka faa Renata ho no yɛ nokware.
  
  Nanso wɔn mu biara anka sɛnea Berne bata abakɔsɛm kyerɛwfo no ho no ho asɛm.
  
  Ná ne nnamfo dedaw no bi, mmarima a wɔne no aguan mfe pii a atwam ni no nim sɛnea ne yere te, na ɛkame ayɛ sɛ na ɛte sɛ nea ɛyɛ nwonwa ma wɔn sɛ Scotlandni abeawa yi te sɛ Vera Burn. Wɔ wɔn adwene mu no, na ɛnyɛ papa sɛ wɔn sahene no behyia sɛnea ɔte sɛ ne yere a wawu no, efisɛ ɔbɛyɛɛ awerɛhow kɛse mpo. Bere a ahɔho ne wɔn a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu foforo no antumi anhu mpo no, na ebinom tumi hu nsonsonoe no pefee.
  
  Nnɔnhwerew ason pɛ a atwam no, na wɔde Sam Cleave ne Nina Gould a ne ho yɛ nwonwa no akɔ kurow a ɛbɛn hɔ no mu sɛ wɔrekɔhyɛ wɔn hwehwɛ ase bere a wɔredan dɔnhwerew dɔn no de ahu Alexander Arichenkov, Katya ne Sergei Strenkov nkrabea no.
  
  Esiane sɛ na wonni hɔ bio nti, Renegade Brigade no de anidaso twɛn ɔsram a edi hɔ no. Ampa, Renata a wɔbɛkyere no no bɛyɛ ade a ɛyɛ nwonwa, nanso sɛ wowie a, adwumayɛfo no benya anidaso pii. Akyinnye biara nni ho sɛ Black Sun kannifo no a wobegyae no no bɛyɛ abakɔsɛm mu bere ama wɔn. Nokwarem no, eyi bɛyɛ nkɔso a ɛsen biara a wɔn ahyehyɛde no anya fi bere a wɔhyehyɛɛ wɔn no. Na esiane sɛ na ɔwɔ no nti, na wɔwɔ tumi nyinaa a awiei koraa no wɔbɛmene Nasi mprako mma a wɔwɔ wiase nyinaa no.
  
  Mframa no danee abofono bere tiaa bi ansa na anɔpa nnɔn 1 adu na mmarima no mu dodow no ara kɔdaa. Wɔ osu a na ɛretɔ no kata so no, ntua foforo retwɛn asraafo dɔm no abankɛse no, nanso na nkurɔfo no werɛ afi ɔhwe a na ɛreba no koraa. Kar ahorow bi fi Ulangom kwan so baa hɔ, na wɔde wɔn ho faa sum a ɛyɛ den a ɛnam bepɔw no sorokɔ so de bae no mu nkakrankakra, faako a mununkum boaboaa wɔn ho ano sɛ wɔbɛtra hɔ ansa na wɔrehwe ase wɔ n"ano na wɔahwie agu fam.
  
  Ná ɔkwan no nye na na wim tebea nye koraa, nanso po so ahyɛn no piaa wɔn ho kɔɔ abon no so nkakrankakra, na wɔasi wɔn bo sɛ wobedi akwantu a emu yɛ den no so na wɔakɔ so atra hɔ kosi sɛ wobewie wɔn asɛmpatrɛw adwuma no. Na akwantuo no bɛdi kan akɔ nkokorafie a ɛwɔ Mengu-Timur, baabi a na ɔsomafoɔ no bɛtoa so akɔ M"nkh Saridag akɔhwehwɛ Brigade Renegade no berebuw, ɛnam nteaseɛ a adwumakuo no mufoɔ a aka no nnim nti.
  
  Bere a aprannaa fii ase wosow wim no, Ludwig Bern daa ne mpa so. Ɔhwɛɛ n"adwuma ahorow a wɔahyehyɛ no mu na nna abien a edi hɔ no obenya ahofadi afi ne dwumadi sɛ asɔremma no ti a odi kan no ho. Bere a odum akanea no, otiee osu no nnyigyei na ɔtee nka sɛ ankonamyɛ bi a ɛyɛ nwonwa adi ne so nkonim. Ná onim sɛ Nina Gould yɛ asɛmmɔne, nanso na ɛnyɛ ne mfomso. Ná ne dɔfo a ɔbɛhwere no no ne no nni hwee yɛ, na na ɛsɛ sɛ ɔfa kwan so de gyae. Mmom no, odwennwen ne ba a ɔyerae wɔ ne nsam mfe pii a atwam ni, nanso ɔne ne da biara da nsusuwii ntam nware. Bern susuwii sɛ ɛbɛyɛ papa sɛ obedwen ne ba no ho sen ne yere. Ná ɛyɛ ɔdɔ soronko, biako a na ɛyɛ mmerɛw sɛ wobedi ho dwuma sen ɔfoforo. Na ɛsɛ sɛ ogyaw mmea no hɔ efisɛ wɔn baanu nyinaa a ɔkae no de awerɛhow kɛse brɛɛ no, na yɛrenka sɛnea wɔma ɔyɛ brɛoo no ho asɛm. Anka ne ano a ɔbɛhwere no bɛma wahwere tumi a obetumi asi gyinae a emu yɛ den na ɛtɔ mmere bi a wɔyɛ no ayayade, na eyinom ankasa ne nneɛma a ɛboaa no ma onyaa nkwa na ɔhyɛɛ no.
  
  Wɔ sum no mu no, ɔmaa kwan ma nna mu ahotɔ a ɛyɛ dɛ no bunkam no so bere tiaa bi pɛ ansa na wɔretetew no atirimɔden so. Ofii ne pon akyi tee nteɛm kɛse bi - "Breaches!"
  
  "Dɛn?" - teateaa mu denden, nanso wo siren ne nnipa a wote post no so teateam ahyedee no basabasa mu no, otenaa so a wonnye ho mmuae. Bern huruw sɔre twee ne pantan ne ne mpaboa, na wanhaw ne ho sɛ ɔbɛhyɛ ne sɔks.
  
  Ná ɔhwɛ kwan sɛ wɔbɛtow tuo, na wɔbɛpae mpo, nanso na nnyigyei a ɛyɛ basaa ne nteɛso nkutoo na ɛwɔ hɔ. Ɔde ahoɔhare fii ne dan mu, na okura tuo, na na wasiesie ne ho sɛ ɔbɛko. Ɔde ntɛmpɛ fii anafo fam dan no mu kɔɔ apuei fam fã a na sotɔɔ ahorow no wɔ no. So na ɔhaw a ɛbaa mpofirim yi ne ahɔho baasa no wɔ biribi yɛ? Ná biribiara nhyɛn asraafo dɔm no nhyehyɛe ahorow anaa ɔpon no mu da kosii sɛ Nina ne ne nnamfo baa ɔman no fã yi. So anka obetumi ahyɛ eyi abufuw na ɔde nea wɔakyere no no ayɛ asau? Nsɛmmisa apem tuu mmirika faa ne tirim bere a ɔde n"ani kyerɛɛ Alexander dan mu sɛ ɔrekɔhwehwɛ mu no.
  
  "Ferryman a ɔyɛ ɔbarima! Dɛn na ɛrekɔ so?" - bisaa kuo no mufoɔ a wɔretwam wɔ ne nkyɛn no mu baako.
  
  "Obi abubu ahobammɔ nhyehyɛe no na wahyɛn beae hɔ, captain! Wɔda so ara wɔ abankɛse no mu."
  
  "Kwarantan! Mepae mu ka sɛ wɔde obi bɛto nnipa mu!" Bern bɔɔ ose te sɛ onyame a ne bo afuw.
  
  Mfiridwumayɛfo a wɔrewɛn no de wɔn mmara ahorow no hyɛɛ mu mmiako mmiako, na wɔ sikɔne kakraa bi mu no, wɔtoo abankɛse no nyinaa mu.
  
  Ɔhyɛɛ sɛ: "Afei Squads 3 ne 8 betumi akɔ abɔ saa kraman no abɔmmɔ," na ne ho atɔ no koraa afi akasakasa a wɔde ahopere yɛe a na ɛma n"ani gye kɛse bere nyinaa no ho. Bern paee mu kɔɔ Alexander mpa mu na ohui sɛ Russiani no rehwɛ ne mfɛnsere mu. Ɔkyeree Alexander na ɔde ahoɔden bɔɔ no wɔ ɔfasu no mu araa ma mogya asu bi fii ase sen fii ne hwene mu, na n"ani bruu a ɛyɛ mmerɛw no trɛw na n"adwene tu frae.
  
  "So eyi ne wo reyɛ, Arichenkov?" Ná Bern ho yɛ hyew.
  
  "Daabi! Daabi! Minni nea ɛrekɔ so ho adwene biara, captain! Meka ntam sɛ!" Alexander teɛɛm. "Na metumi ahyɛ wo bɔ sɛ eyi ne me nnamfo nso nni hwee yɛ! Adɛn nti na mɛyɛ biribi a ɛte saa bere a mewɔ ha wɔ wo mmɔborohunu ase? Susuw ho hwɛ."
  
  "Nnipa a wonim nyansa ayɛ nneɛma a ɛyɛ nwonwa, Alexander. Minnye biribiara nni sɛnea ɛte!" Bern sii so dua, na ɔda so ara de Russiani no bɔɔ ɔfasu no ho. N"ani a ɔde hwɛɛ no no kyeree kankyee wɔ abɔnten. Esiane sɛ ogyaee Alexander nti, ɔde ahopere kɔhwɛɛ. Alexander bɛkaa ne ho wɔ mfɛnsere no ho.
  
  Wɔn baanu nyinaa huu nnipa baanu a wɔte apɔnkɔ so sɛ wɔrepue afi nnua kuw bi a ɛbɛn hɔ akata so.
  
  "Nyame!" Bern teɛɛm, na n"abam abu na na ne ho ayɛ hyew. "Alexander, wo ne me bra."
  
  Wɔde wɔn ani kyerɛɛ dan a wɔhwɛ so no mu baabi a mfiridwumayɛfo hwɛɛ amansin no mu nea etwa to, na wɔdan kɔɔ CCTV mfoninitwa afiri biara so ma wɔhwɛɛ mu. Ɔsahene no ne ne hokafo Russiani no bɔɔ aprannaa kɔɔ dan no mu, na wɔpiaa mfiridwumayɛfo baanu kɔɔ nkyɛn sɛnea ɛbɛyɛ a wobedu intercom no so.
  
  "Achtung! Daniels ne McKee, monkɔ mo apɔnkɔ no nkyɛn! Ahɔho a wɔanto nsa amfrɛ wɔn no de apɔnkɔ retu akɔ anafo fam apuei! Mesan ka bio, Daniels ne McKee, di wɔn akyi wɔ pɔnkɔ so! Wɔn a wɔtow atuo nyinaa bɔ amanneɛ wɔ anafo fam ɔfasu no ho, MPREMPREN!" - boaa ahyɛdeɛ denam nhyehyɛeɛ a wɔde asi abankɛseɛ no nyinaa so.
  
  "Alexander, wote ɔpɔnkɔ so?" obisae.
  
  "Megye di! Meyɛ tracker ne scout, captain. Ɛhe na mmoa dan no wɔ? Alexander de nsi hoahoaa ne ho. Adeyɛ a ɛte sɛɛ ne nea wɔbɔɔ no maa no. Ne nimdeɛ a ɔwɔ wɔ nkwagye ne akyidi ho no bɛsom wɔn nyinaa yiye anadwo yi, na nea ɛyɛ nwonwa no, saa bere yi de na ɛnyɛ no asɛm sɛ bo biara nni ne som ho.
  
  Wɔ fam wɔ fam hɔ, a ɛmaa Alexander kaee kar dan kɛse bi no, wɔdan kɔɔ ntwea so kɔɔ mmoa dan no mu. Ná wɔde apɔnkɔ du sie bere nyinaa sɛ asase bi a wontumi mfa so bere a nsuyiri ne sukyerɛmma tɔ, bere a kar ntumi mfa akwan so no. Wɔ mmepɔw bon no mu a ɛhɔ yɛ komm no, na wɔde mmoa no kɔ adidibea ahorow a ɛwɔ ɔbotan no anafo fam baabi a na asraafo dɔm no amena no da biara da. Ná osu no retɔ denneennen, na na wɔtow ne nsu a ɛreworo so guu abɔnten no fã a ɛda hɔ no so. Alexander mpo paw sɛ ɔbɛtwe ne ho afi ho na ɔyɛɛ komm sɛ ɔpɛe sɛ ɔda so ara wɔ ne mpa a ɛwɔ soro a ɛyɛ hyew no so, nanso afei ɔhyew a ɛwɔ akyidi no mu no bɛma no ayɛ hyew ma ne ho ayɛ hyew.
  
  Bern yɛɛ sɛnkyerɛnne kyerɛɛ mmarima baanu a wohyiaa wɔn wɔ hɔ no. Eyinom ne nnipa baanu a ɔfrɛɛ wɔn wɔ intercom no so sɛ wɔntra wɔn so, na na wɔde wɔn apɔnkɔ ahyɛ atenae dedaw.
  
  "Ɔsraani panyin!" - a wonom mmienu nyinaa kyiaa.
  
  "Oyi ne Alexander. Ɔne yɛn bɛkɔ akɔhwehwɛ wɔn a wɔbɛhyɛn mu no akwan," saa na Bern ka kyerɛɛ wɔn bere a ɔne Alexander resiesie wɔn apɔnkɔ no.
  
  "Wɔ wim tebea a ɛte saa mu? Ɛbɛyɛ sɛ woyɛ kɛse!" McKee de n"ani kyerɛɛ Russiani no so.
  
  Byrne de ne stirrups no bɔɔ mu kae sɛ: "Yɛbɛhu ntɛm ara."
  
  Mmarima baanan traa pɔnkɔ so fii adi kɔɔ ahum a ano yɛ den na ɛyɛ nwini no mu. Ná Bern di baasa a aka no anim, na na odi wɔn anim wɔ ɔkwan a ohui sɛ wɔn a wɔhyɛn wɔn so no reguan no so. Efi wuram a atwa ho ahyia no so no, bepɔw no fii ase sian kɔɔ anafo fam apuei, na wɔ sum kabii mu no, na asiane wom kɛse ma wɔn mmoa sɛ wobetwa asasesin a abotan wɔ so no. Ná ahoɔhare a wɔde di wɔn akyi brɛoo no ho hia na ama apɔnkɔ no akɔ so akari pɛ. Esiane sɛ na Bern gye di sɛ apɔnkɔsotefo a wɔreguan no atu kwan a wɔde ahwɛyiye ayɛ saa ara nti, na ɛsɛ sɛ ɔda so ara yɛ bere a wɔahwere a wɔn mfaso no de ma wɔn no.
  
  Wɔtwaa asubɔnten ketewa a ɛwɔ bon no ase no, na wɔde nantew twaa mu de kyerɛɛ wɔn apɔnkɔ kwan wɔ abotan a ɛyɛ den no so, nanso ebeduu saa bere yi na asubɔnten a ɛyɛ nwini no anhaw wɔn koraa. Esiane sɛ wim osu a ɛtɔe nti, mmarima baanan no san traa wɔn apɔnkɔ so awiei koraa na wɔtoaa anafo fam kɔfaa ɔbotan bi a ɛma wotumi duu bepɔw no nnyinaso no fã foforo no mu. Ɛha na Bern brɛɛ ne ho ase.
  
  Ná eyi nkutoo ne ɔkwan a apɔnkɔsotefo afoforo betumi afa so afi mpɔtam hɔ, na Berne yɛɛ ne mmarima no sɛnkyerɛnne sɛ wɔmfa wɔn apɔnkɔ mfi adi nkɔtra. Alexander sii pɔnkɔ so na ɔde ne ho kɔhyɛɛ ne pɔnkɔ no nkyɛn, na odii Bern anim kakra sɛ ɔrekɔhwɛ sɛnea ne nan ase nkyerɛwee no mu dɔ. Ne nsa a ɔde yɛe no kyerɛe sɛ na biribi wɔ abotan a ɛyɛ nsensanee no fã foforo a wɔtaa wɔn a wɔkyere wɔn we no. Wɔn nyinaa sii apɔnkɔ so, na wogyaw McKee ma odii apɔnkɔ no anim fii baabi a wotutu fam no, na wɔsan wɔn akyi sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenhu kuw no a wɔwɔ hɔ no.
  
  Alexander, Bern ne Daniels wiaa wɔn ho kɔɔ ano na wɔhwɛɛ fam. Esiane sɛ na wɔn ani sɔ osu nnyigyei ne aprannaa a wɔbɔ no bere ne bere mu nti, na wotumi tu kɔ baabiara a wɔn ho adwo wɔn a sɛ ɛho hia a, wɔnyɛ komm dodo.
  
  Wɔ kwan a ɛkɔ Kobdo so no, nnipa baanu no gyinaa hɔ gyee wɔn ahome bere a wɔ abotan kɛse no fã foforo pɛɛ a na wɔreboaboa wɔn atenae kotoku ano no, asraafo dɔm no abɔmmɔ kuw no huu nnipa a wɔaboaboa wɔn ho ano sɛ wɔresan afi Mengu Timur nkokorafie hɔ. Mfonini abien hwirew wɔn ho kɔɔ sunsuma no mu na wotwaa abotan no.
  
  "Bra!" Bern ka kyerɛɛ n"ahokafoɔ no. "Wɔde wɔn ho hyɛ kar a wɔde fa nnipa a wɔyɛ adwuma dapɛn biara no mu. Sɛ yɛn ani fi wɔn so a, wɔbɛyera ama yɛn na wɔafrafra afoforo mu."
  
  Ná Bern nim kar a wɔde fa nnipa no ho asɛm. Ná wɔde nnuan ne nnuru kɔ nkokorafie hɔ dapɛn biara, na ɛtɔ mmere bi a pɛnkoro wɔ adapɛn abien biara mu.
  
  Ɔserewee sɛ: "Onyansafo," na wampene sɛ obegye nkogudi atom, nanso ɔhyɛɛ no ma ogye toom sɛ wɔn anifere nnaadaa no ama wayɛ nea ontumi nyɛ hwee. Anka ɔkwan biara nni hɔ a wɔbɛfa so akyerɛ wɔn sɛ wɔbɛtew wɔn ho afi kuw no ho gye sɛ Bern betumi afa ɔkwan bi so akyere wɔn nyinaa na ahyɛ wɔn ma wɔayi wɔn kotoku mu mpan ahwɛ sɛ ebia biribi a wonim no yiye bi wɔ hɔ a wɔafa afi asraafo dɔm no hɔ anaa. Wɔ saa krataa no so no, osusuw nea wɔpɛ wɔ ne fie a wɔhyɛn ntɛmntɛm ne nea wofi mu no ho.
  
  "Yɛbɛyɛ atamfo, ɔsraani panyin?" - Daniels bisae.
  
  "Migye di, Daniels. Sɛ yɛma wɔn kwan ma woguan a yɛmmɔ mmɔden sɛ wɔbɛkyere wɔn a, wɔbɛfata nkonimdi a yɛde bɛma wɔn no," saa na Burn ka kyerɛɛ n"ahokafo no. "Na yɛrentumi mma ɛno nsi!"
  
  Nnipa baasa no de ahopere kɔɔ ɔdan no atifi na wɔde atuo a wɔasiesie no twaa akwantufo no ho hyiae. Ná nnipa bɛyɛ du-baako pɛ na na wɔn mu pii yɛ asɛmpatrɛwfo ne ayarehwɛfo wɔ kar anum a wɔde fa nnipa no mu. Byrne, Daniels, ne Alexander mmiako mmiako hwehwɛɛ Mongolia ne Russia ɔman mma no mu sɛ ebia ɔman anidan ho sɛnkyerɛnne biara nni hɔ anaa, na wɔhwehwɛɛ sɛ wohu wɔn nkrataa a ɛkyerɛ sɛ wɔyɛ ɔman anidan.
  
  "Wonni hokwan sɛ woyɛ eyi!" - ɔbarima no kasa tiae. "Monyɛ ɔhye so awɛmfo anaa polisifo!"
  
  "Wowɔ biribi a wode besie?" Bern de abufuw bisae araa ma ɔbarima no san n"akyi san kɔɔ ntonto mu.
  
  "Nnipa baanu wɔ mo mu a wɔnyɛ sɛnea wɔte. Na yɛpɛ sɛ wɔde wɔn kɔma afoforo. Sɛ yenya bi ara pɛ a, yɛbɛma moakɔyɛ mo nnwuma, enti sɛ wode bɛkɔ ntɛm a, yɛn nyinaa betumi ayɛ hyew na yɛn ho ayo ntɛm!" Bern de too gua, na ɔde mmirika twaa wɔn mu biara ho te sɛ Nasi sahene bi a ɔde nneduaban mu mmara reto hɔ. "Me ne me mmarima nni ɔhaw biara sɛ yɛne mo bɛtra ha wɔ awɔw ne osu mu kosi sɛ mubedi so! Bere tenten a mode abɔnefo yi dabere no, mobɛtena ha!"
  
  
  Ti 10
  
  
  Sam dii aseresɛm sɛ: "Mekamfo nkyerɛ sɛ fa eyi nni dwuma, ɛwo," nanso bere koro no ara mu no, na ofi komam koraa.
  
  "Sam, mihia jeans foforo. Hwɛ no!" Nina gyee akyinnye, na obuee n"atade a ɛsõ dodo no mu de kyerɛɛ Sam sɛnea ne jeans a ɛho agu fĩ a mprempren atetew no asɛe no. Wɔnam n"anigyefo a ɔyɛ nwini a etwa to, Ludwig Bern, nkyɛn na onyaa atade no. Na ɛyɛ ne nneɛma no mu biako, a wɔde abɔde mu aboa nhoma ayɛ atade bi a wɔayɛ no basabasa a ɛkata Nina nipadua ketewaa no so te sɛ akutu.
  
  "Ɛnsɛ sɛ yɛsɛe yɛn sika de besi nnɛ. Mereka akyerɛ mo. So biribi a enye wɔ hɔ. Mpofirim ara yɛn accounts no unfrozen na yɛanya full access bio? Me bet sɛ ɛyɛ afiri sɛdeɛ ɛbɛyɛ a wɔbɛtumi ahunu yɛn. "Black Sun" froze yɛn sikakorabea akontaabu; adɛn nti na asase so eyi bɛyɛ fɛ mpofirim araa ma ɛbɛma yɛn yɛn nkwa asan?" obisae.
  
  "Ebia Perdue twee nhama bi?" na ɔwɔ anidaso sɛ obenya mmuae, nanso Sam serewee na ɔmaa n"ani so hwɛɛ wimhyɛn gyinabea dan no atifi a ɛkorɔn a na wɔayɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛfa wimhyɛn akɔ hɔ wɔ nea ennu dɔnhwerew biako mu no.
  
  "O me Nyankopɔn, wugye no di paa, ɛnte saa?" ɔserewee. "Mpɛn ahe na wama yɛakɔ tebea horow a ɛde yɛn nkwa to asiane mu mu? So wunsusuw sɛ ebia ɔtwee "ɔkraman a ɔteɛm" afiri no, maa yɛde ne mmɔborohunu ne n"apɛde pa yɛɛ yɛn su sɛ yebenya yɛn ahotoso, na afei... afei mpofirim ara yehu sɛ saa bere yi nyinaa na ɔpɛ sɛ ɔde yɛn di dwuma sɛ asau ? Anaasɛ afɔrebɔde mpapo?
  
  "So wobɛtie wo ho?" obisae a na ahodwiriw ankasa redi agoru wɔ n"anim. "Ɔma yeyii yɛn fi nneɛma a ɔde yɛn kɔɔ mu mu bere nyinaa, ɛnte saa?"
  
  Ná Sam nni adwene biara sɛ obegye akyinnye wɔ Perdue, abɔde a ɔyɛ ɔkwasea a ɔyɛ ɔkwasea sen biara a wahyia pɛn no ho. Ná ne ho yɛ nwini, na wabrɛ, na na wabrɛ sɛ onni fie. Ɔkae ne pɔnkɔ, Bruichladditch. Ná ɔpɛ sɛ ɔne n"adamfo paa Patrick bɛnom pint, na afei ɛkame ayɛ sɛ na wɔn baanu nyinaa yɛ ahɔho ma no. Nea na ɔpɛ ara ne sɛ ɔbɛsan akɔ ne dan a ɛwɔ Edinburgh no mu, ada sofa so a Bruich rebɔ ne yafunu mu na wanom single malt pa, atie Scotland dedaw pa no mmɔnten so wɔ ne mfɛnsere akyi.
  
  Ade foforo a na ehia sɛ wɔyɛ adwuma ne ne nkae nhoma a ɛfa atuo ring asɛm no nyinaa ho a ɔboa ma wɔsɛee bere a wokum Trish no. Ná nhoma a wɔbɛto mu no bɛyɛ no yiye, na saa ara na nhoma a efii mu bae a nhoma tintimfo ahorow abien a wɔwɔ London ne Berlin de mae no tintim nso bɛyɛ no. Na ɛnyɛ biribi a ɔpɛ sɛ ɔyɛ esiane adetɔn nti, a ɛda adi sɛ anka ɛbɛkɔ soro esiane Pulitzer din a odii akyiri yi ne asɛm a ɛyɛ anigye a ɛwɔ oprehyɛn no nyinaa akyi nti. Na ɛsɛ sɛ ɔka n"ayeforokunu a wawu ne dwuma a ɛsom bo a odii wɔ akode mpɛtea no awiei nkonimdi mu no ho asɛm kyerɛ wiase. Ɔtuaa n"akokoduru ne n"apɛde no ho ka a etwa to, na na ɛfata sɛ wohu no wɔ nea otumi yii ahyehyɛde a ɛyɛ anifere yi ne n"asomfo fii wiase no mu no ho. Sɛ wɔyɛ eyinom nyinaa wie a, obetumi ato n"asetra mu ti yi mu koraa na wagye n"ahome kakra wɔ asetra a ɛyɛ anigye, a ɛyɛ mmerɛw mu - gye sɛ, nokwarem no, Perdue wɔ nhyehyɛe foforo ma no. Na ɛsɛ sɛ n"ani gye nyansahufo a ɔkorɔn no ho esiane sɛ na ne sukɔm a enni ano wɔ akwantu ho nti, nanso sɛnea na Sam fam no, na ne nyinaa afono ne fã kɛse no ara.
  
  Afei na ogyina sotɔɔ bi akyi wɔ Moscow Domodedovo Amanaman Ntam Wimhyɛn Gyinabea no gyinabea akɛse no mu, na ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔne Nina Gould a ne tirim yɛ den no besusuw nsɛm ho. Ɔsii so dua sɛ wɔmfa hokwan na wɔmfa wɔn sika no fã bi ntɔ ntade foforo.
  
  "Sam, me hua te sɛ yak. Mete nka sɛ nsukyenee ohoni a ne ti nhwi wɔ! Mete sɛ obi a ɔnom nnubɔne a wabubu a ɔmaa ne pimp no pam nkwaseasɛm no fii ne mu!" - sii apini, na ɔbɛn Sam na ɔkyeree no wɔ ne kɔla mu. "Mehia jeans foforo ne kyɛw fɛfɛ a ɛne no hyia a ɛwɔ aso a wɔde kata so, Sam. Ɛsɛ sɛ mete nka sɛ meyɛ onipa bio."
  
  "Yiw, me nso. Nanso so yebetumi atwɛn akosi sɛ yɛbɛsan aba Edinburgh na yɛate nka sɛ yɛyɛ nnipa bio? Mesrɛ wo? Minnye nsakrae a ɛba mpofirim yi wɔ yɛn sikasɛm tebea mu no nni, Nina. Anyɛ yiye koraa no, momma yɛnsan nkɔ yɛn ankasa asase so ansa na yɛafi ase de yɛn ahobammɔ ato asiane mu kɛse mpo," Sam kaa n"asɛm no brɛoo sɛnea obetumi, a wanka ɔkasa biara. Ná onim yiye sɛ Nina wɔ awosu mu adeyɛ a ɔde kasa tia biribiara a ɛte sɛ animka anaa asɛnka.
  
  Bere a wɔatwe ne ti nhwi asan ayɛ no pɔnkɔ dua a ɛba fam na ayɛ mmerɛw no, ɔhwehwɛɛ jeans bruu tuntum ne asraafo kyɛw wɔ tete nneɛma aguadidan ketewaa bi a wɔtɔn Russia ntade nso ma saa nsrahwɛfo a wɔpɛ sɛ wɔde wɔn ho hyɛ Moscow amammerɛ mu ntadehyɛ mu no mu. Na bɔhyɛ bi wɔ n"ani so, nanso bere a ɔhwɛɛ Sam no, ohui sɛ ɔteɛ. Ná wɔde wɔn debit card anaa mpɔtam hɔ ATM no bɛtow kyakya kɛse. Wɔ abasamtu mu no, ntease pa gyaw no hɔ bere tiaa bi, nanso ɔsan nyaa no ntɛm ara a na ɔmpɛ na ogyaee ne ho mu maa n"akyinnyegye no.
  
  Sam kyekyee ne werɛ, Ninanovich, na ɔyɛɛ ne mmati atuu, "mommma yɛnna yɛn gyinabea nkyerɛ yɛn mfɛfo a wɔwɔ Owia Tuntum no mu, ɛnte saa?"
  
  "Yiw, Klivenikov."
  
  Ɔserewee, na ɔtwee ne nsa bere a dawurubɔ no bae sɛ wɔmfa wɔn amanneɛ nkɔ wɔn apon ano no. Esiane sɛ Nina yɛ ne su nti, ɔhwɛɛ nnipa a wɔahyiam atwa wɔn ho ahyia no nyinaa yiye, na ɔhwɛɛ wɔn anim biara, wɔn nsa ne wɔn nneɛma. Ɛnyɛ sɛ na onim nea ɔrehwehwɛ, nanso na obehu nipadua mu kasa biara a ɛyɛ adwenem naayɛ ntɛm ara. Ebeduu saa bere no na watete no yiye ma wakenkan nkurɔfo.
  
  Kɔbere dɛ bi sii ne menewa akyi, na ɛno akyi no, ne ti yɛɛ no yaw kakra wɔ n"ani ntam pɛɛ, na ɛrebɔ denneennen wɔ n"aniwa mu. Nsonsonoe a emu dɔ puei wɔ ne moma so esiane yaw a na ɛrenya nkɔanim no nti.
  
  "Dɛn na asi?" - Sam bisae.
  
  Ɔde ne nsa bi miaa ne moma so bɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Damn tiyɛ." Mpofirim ara, mogya a ɛyɛ hyew fii ase sen fii ne hwene benkum mu, na na Sam asɔre sɛ ɔrebɛpia ne ti akɔ akyi ansa na ɔrehu mpo.
  
  "Me ho yɛ. Biribiara ye ma me. Ma mentwiw no kɛkɛ na menkɔ tiafi," na ɔmenee, na ɔde n"ani kyerɛɛ ntɛmntɛm wɔ ɛyaw a ɛwɔ ne ti nhwi anim no ho.
  
  Sam dii n"anim kɔɔ mmea aguaree no pon a ɛtrɛw no so kae sɛ: "Yiw, momma yɛnkɔ." "Yɛ no ntɛm ara kɛkɛ. Fa plug no hyɛ mu efisɛ mempɛ sɛ mepa wimhyɛn yi."
  
  Ɔde abubuw kae sɛ: "Minim, Sam," na ɔkɔɔ ɔdan bi a ɛyɛ nwini mu a granite sink ne dwetɛ nneɛma a wɔde hyɛ mu wom mu. Na ɛyɛ beae a awɔw wom yiye, a enni nipasu na ɛho tew kɛse. Nina susuwii sɛ eyi bɛyɛ oprehyɛn dan a eye wɔ aduruyɛbea a ɛyɛ fɛ mu, nanso ɛkame ayɛ sɛ ɛnyɛ nea ɛfata sɛ wɔde tow anaasɛ wɔde blush bɛhyɛ mu.
  
  Ná mmeawa baanu rekasa wɔ nsa a wɔde twitwiw nneɛma no ho, na na ɔfoforo no refi aguadidan no mu ara kwa. Nina de ahopere kɔɔ aguadidan no mu sɛ ɔrekɔfa tiafi krataa nsa biako na ɔde kuraa ne hwene mu tetew mu de yɛɛ plɔg. Bere a ɔde hyɛɛ ne hwene mu no, ɔfaa foforo na ɔde ahwɛyiye bobɔɔ mu de guu ne yak jacket kotoku mu. Ná mmea baanu no rebɔ nkɔmmɔ wɔ kasa a ɛyɛ fɛ a ɛyɛ katee mu bere a Nina fii adi sɛ ɔrekɔhohoro mogya a ɛreyow afi n"anim ne n"asen mu, faako a nsu a ɛreworo so no kwatii Sam mmuae ntɛmntɛm no.
  
  Wɔ ne benkum so no, ohui sɛ ɔbea bi a ɔyɛ ankonam repue afi ɔdan a ɔde di dwuma no nkyɛn no mu. Ná Nina mpɛ sɛ ɔbɛhwɛ n"anim. Ohui bere a ɔne Sam ne Alexander duu hɔ akyi bere tiaa bi no, na Russiafo mmea yɛ kasafo yiye. Esiane sɛ na ontumi nka kasa no nti, na ɔpɛ sɛ ɔkwati serew a wɔde sesa wɔn ho wɔn ho fɛre so, n"ani a wɔde bɛhwɛ wɔn, ne mmɔden a ɔbɔ sɛ obefi nkɔmmɔbɔ ase no. Nina fi n"ani so huu ɔbea bi sɛ ɔrehwɛ no denneennen.
  
  Oh Nyame dabi. Mma wɔn nso mmra ha.
  
  Bere a Nina de tiafi krataa a ɛyɛ nwini popaa n"anim no, ɔhwɛɛ ne ho nea etwa to wɔ ahwehwɛ mu, bere a mmeawa baanu a aka no kɔe no ara pɛ. Ná onim sɛ ɔmpɛ sɛ ɔne ɔhɔho bi nkutoo bɛba ha, enti ɔde ahopere kɔɔ nwura kotoku no mu sɛ ɔrekɔtow ntini no agu na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔpon no ano, na ɛtoo mu nkakrankakra wɔ baanu a aka no akyi.
  
  "Wo ho ye?" - ɔhɔho no kasae mpofirim.
  
  Nsɛnhunu.
  
  Nina ntumi nyɛ basabasa sɛ na wɔredi n"akyi mpo a. Ná ɔda so ara de n"ani kyerɛ ɔpon no ano, na na ɔrefrɛ ɔbea no sɛ, "Yiw, meda wo ase. Me deɛ, mɛyɛ ok ". Nina de serew a ɛyɛ ahodwiriw de ahopere fii adi kɔhuu Sam sɛ ɔretwɛn no wɔ hɔ ara.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ ɔpiaa Sam kɔɔ n"anim sɛ: "Hey, momma yɛnkɔ." Wɔnantew ntɛmntɛm faa hyɛn gyinabea hɔ, a dwetɛ adum a ɛyɛ hu a ɛfa ɔdan tenten no nyinaa ho atwa ho ahyia. Bere a ɔnam screen ahorow a ɛyɛ tratraa a ɛwɔ dijitaal dawurubɔ kɔkɔɔ, fitaa ne ahabammono a ɛhyerɛn ne wimhyɛn nɔma ahorow ase no, wannya akokoduru anhwɛ n"akyi. Ɛkame ayɛ sɛ Sam anhu sɛ ehu aka no kakra.
  
  "Adeɛ pa sɛ wo guy no maa yɛn atoro nkrataa a eye sen biara wɔ CIA fã yi," Sam hyɛɛ no nsow, na ɔhwɛɛ atoro a ɛkorɔn a Notary Byrne hyɛɛ wɔn sɛ wɔnyɛ sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛsan de akɔ United Kingdom dwoodwoo no.
  
  Ɔkasa tiae sɛ: "Ɔnyɛ m"adamfo abarimaa," nanso na adwene no nyɛ nea ɛnyɛ dɛ koraa. "Ɛno da nkyɛn a, nea ɔpɛ ara ne sɛ ɔhwɛ hu sɛ yebedu fie ntɛm sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi anya nea ɔpɛ ama no. Mema mo awerɛhyem sɛ, animtew ounce biako mpo nni ne nneyɛe mu."
  
  Ná ɔwɔ anidaso sɛ wadi mfomso wɔ ne nsusuwii a ɛyɛ animtiaabu no mu, na ɔde pii dii dwuma de maa Sam yɛɛ komm wɔ n"adamfofa a ɔne Bern wɔ no ho.
  
  Sam guu ahome bere a wɔfaa baabi a wɔhwɛ ahobammɔ so no na wɔfaa wɔn nneɛma a emu yɛ hare a wɔde fa so no sɛ: "Ɛno ne asɛm no."
  
  "Ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ Purdue. Sɛ wanka baabi a Renata wɔ nkyerɛ yɛn a..."
  
  Sam de ne ho gyee mu sɛ: "Nea ɔrenyɛ."
  
  Ɔde abufuw hwɛɛ wiei sɛ: "Afei akyinnye biara nni ho sɛ ɔbɛboa yɛn ma yɛama Brigade no ɔkwan foforo a yɛbɛfa so ayɛ saa."
  
  "Yɛbɛyɛ dɛn ahu Purdue? N"ahemfie a wɔbɛkɔ no bɛyɛ nkwaseasɛm," saa na Sam kae, na ɔmaa n"ani so hwɛɛ Boeing kɛse a ɛwɔ wɔn anim no.
  
  "Minim, nanso minnim nea mɛyɛ bio. Obiara a na yenim no awu anaasɛ wɔada no adi sɛ ɔyɛ atamfo," saa na Nina dii awerɛhow. "Yɛwɔ anidaso sɛ yebetumi ahu nea edi hɔ a yɛbɛtu bere a yɛresan aba fie no."
  
  "Minim sɛ eyi yɛ ade a ɛyɛ hu a ɛsɛ sɛ wususuw ho mpo, Nina," Sam kae mpofirim, bere a wɔn baanu nyinaa traa wɔn nkongua so ara pɛ. "Nanso ebia yebetumi ayera kɛkɛ. Alexander ho akokwaw wɔ nea ɔyɛ mu yiye."
  
  "Wobɛyɛ dɛn atumi?" - na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kasae. "Ɔmaa yeyii yɛn fii Bruges. Ne nnamfonom gyee yɛn baa hɔ na wɔmaa yɛn dabere a akyinnye biara nni ho, na awiei koraa no, wodii wɔn afahyɛ wɔ ho -ma yɛn, Sam. Mesrɛ wo, nka nkyerɛ me sɛ woahwere wo mudi mu kura aka w"ahobammɔ ho, efisɛ saa bere no, ɔdɔfo, akyinnye biara nni ho sɛ me nkutoo na mɛtra wiase yi mu." Na ne nne yɛ katee na ne bo afuw wɔ n"adwene no ho, na Sam susuwii sɛ eye sɛ obegyaw nneɛma sɛnea ɛte, anyɛ yiye koraa no kosi sɛ wobetumi de bere a wɔwɔ wɔ wimhyɛn mu no ahwɛ wɔn ho ahyia na wɔanya ano aduru.
  
  Wimhyɛn no anyɛ bɔne dodo, gye sɛ Australiani bi a wagye din a ɔne gay mammoth bi a owiaa ne nsateaa redi aseresɛm, ne awarefo bi a wɔyɛ basabasa a ɛte sɛ nea wɔde wɔn teɛteɛm no kɔɔ hyɛn no mu na wɔantumi antwɛn sɛ wobedu Heathrow ansa na wɔatoa mogya dansefo no so aware bi a wɔn baanu nyinaa huu amane ho. Sam dae yiye wɔ ne mfɛnsere mu nkongua so bere a Nina ko tiaa akisikuru a na ɛreba no, yare a na ɔrehu amane fi bere a ofii mmeawa dan mu wɔ wimhyɛn gyinabea hɔ no. Bere ne bere mu no na ɔde ahopere kɔ tiafi kɔfe, na ohu sɛ biribiara nni hɔ a ɔbɛhohoro. Na ɛreyɛ ɔbrɛ koraa na ofii ase haw ne ho wɔ atenka a na ɛreyɛ kɛse a na ɛrepiapia ne yafunu no ho.
  
  Ná ɛrentumi nyɛ aduan mu awuduru. Nea edi kan no, na ne yafunu yɛ dade, na nea ɛto so abien no, Sam dii nnuan koro no ara a ɔno no nyinaa, na hwee anyɛ no. Bere a ɔbɔɔ mmɔden bio sɛ obegye ne tebea no afi hɔ a ankosi hwee akyi no, ɔhwɛɛ ahwehwɛ mu. Ná ɛte sɛ nea ɔwɔ apɔwmuden wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so, na na ne ho nyɛ fitaa anaasɛ onni mmerɛw koraa. Awiei koraa no, Nina kae sɛ n"akwahosan a enye no fi beae a ɛkorɔn anaa nhyɛso a ɛwɔ ɔdan no mu na osii gyinae sɛ ɔno nso bɛda kakra. Hena na na onim nea na ɛretwɛn wɔn wɔ Heathrow? Ná ɛsɛ sɛ ɔhome.
  
  
  Ti 11. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Bern bo fuwii kɛse.
  
  Bere a ɔtaa wɔn a wɔbaa hɔ no akyi no, wantumi anhu wɔn wɔ akwantufo a ɔne ne mmarima no de wɔn guu afiase wɔ baabi a ɛbɛn ɔkwan a ɛyɛ kyinhyia a efi Mengu-Timur nkokorafie hɔ no mu. Wɔhwehwɛɛ nkurɔfoɔ no mu mmiako mmiako - nkokorafoɔ, asɛmpatrɛfoɔ, ayarehwɛfoɔ ne nsrahwɛfoɔ mmiɛnsa a wɔfiri New Zealand - nanso wɔanhunu biribiara wɔ wɔn so a ɛho hia biara ma asraafoɔ kuo no.
  
  Ná ontumi nte nea na adwowtwafo baanu no rehwehwɛ wɔ ɔdan bi a wɔankɔ mu da mu no ase. Esiane sɛ asɛmpatrɛwfo no mu biako suro sɛ obegye ne nkwa nti, ɔka kyerɛɛ Daniels sɛ mfiase no na kar asia na ɛwɔ kar a wɔde fa nnipa no mu, nanso wɔ gyinabea a ɛto so abien no, na kar biako tiaa. Wɔn mu biara ansusuw ho hwee efisɛ wɔka kyerɛɛ wɔn sɛ kar no biako bedum akɔsom Janste Khan ahɔhodan a ɛbɛn hɔ no. Nanso bere a Byrne sii so dua sɛ ɔbɛsan ahwɛ ɔkwan a ofirikafo a odi kan no de ama no mu akyi no, wɔanka kar asia ho asɛm biara.
  
  Mfaso biara nni so sɛ wɔbɛyɛ ɔmanfo a wɔnyɛ asraafo a wɔn ho nni asɛm ayayade esiane wɔn nimdeɛ a wonni nti, na biribiara rentumi mfi mu bio. Ná ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ adwowtwafo no aguan wɔn ho wɔ ɔkwan a etu mpɔn so na nea wobetumi ayɛ ara ne sɛ wɔbɛsan akɔ akyi akɔhwɛ sɛnea nneɛma a wɔsɛee no no de bae no.
  
  Alexander tumi huu adwenem naayɛ a ɛwɔ n"asahene foforo no ani so bere a wɔhyɛn mmoa dan no mu no, na wɔretwe wɔn nan abrɛ bere a wodii apɔnkɔ no anim ma adwumayɛfo no kɔhwɛɛ wɔn no. Na asɛm biara amfi mmarima baanan no mu biara hɔ, nanso na wɔn nyinaa nim nea Bern redwen ho. Daniels ne McKee sesaa wɔn ani, na ɛkyerɛ sɛ Alexander kyɛfa a onyae no yɛ nea nnipa nyinaa adwene hyia kɛse.
  
  Bern kaa no brɛoo na ofii hɔ kɛkɛ sɛ: "Alexander, wo ne me bra."
  
  Mackey de ne Britania kasa tuu fo sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ wobɛhwɛ nea woka, akwakoraa." "Onipa yi yɛ ɔsakrafo."
  
  Alexander buae sɛ: "Ná me ne eyi nni hwee yɛ," nanso mmarima baanu a aka no hwɛɛ wɔn ho wɔn ho kɛkɛ na afei wɔde mmɔborohunu hwɛɛ Russiani no.
  
  "Nhyɛ no kɛkɛ bere a wufi ase de anoyi ahorow ma no. Sɛ wobrɛ wo ho ase a, wobɛma wagye adi kɛkɛ sɛ woadi fɔ," Daniels tuu no fo.
  
  "Meda wo ase. Anka mɛkum obi de anom nsa mprempren ara," Alexander de ne nsa kyerɛɛ ne ho so.
  
  Daniels serewee sɛ: "Mma ɛnhaw wo, wubetumi anya eyinom mu biako sɛ nea etwa to," nanso ɔhwɛɛ aniberesɛm a ɛwɔ ne mfɛfo adwumayɛfo anim no, ohui sɛ n"asɛm no mmoa ɔkwan biara so, na ɔyɛɛ n"adwuma sɛ wobɛnya ntama mmienu ama wo pɔnkɔ.
  
  Alexander faa bunkers teateaa a wɔde ɔfasu so akanea hyerɛn mu no dii n"asahene no akyi kɔɔ abansoro a ɛto so abien no so. Bern tuu mmirika siane antweri no a wamfa n"adwene ankɔ Russiani no so, na bere a oduu abansoro a ɛto so abien abrannaa so no, ɔsrɛɛ ne mmarima no mu biako sɛ ɔmma no kɔfe tuntum a ano yɛ den.
  
  Alexander kae wɔ n"akyi sɛ: "Captain, mema wo awerɛhyem sɛ me mfɛfo no nni eyi ho hwee."
  
  Bern guu ahome sɛ: "Minim, Arichenkov."
  
  Sɛnea Bern yɛɛ n"ade no maa Alexander ho dwiriw no, ɛwom sɛ ɔsahene no mmuae no maa ne ho tɔɔ no de.
  
  "Ɛnde dɛn nti na woka kyerɛɛ me sɛ me ne wo nkɔ?" - bisae.
  
  "Ankyɛ koraa na, Arichenkov. Ma mennom kɔfe ne wusiw bi kɛkɛ sɛnea ɛbɛyɛ a metumi asiesie me nhwehwɛmu a meyɛe wɔ asɛm no ho," saa na ɔsahene no buae. Ná ne nne yɛ komm a ɛyɛ hu bere a ɔresɔ sigaret no.
  
  "Dɛn nti na wonkɔ nsuo a ɛyɛ hyew? Yebetumi ahyia wɔ ha bio wɔ, sɛ yɛbɛka no yiye a, simma aduonu mu. Saa bere yi de, ɛsɛ sɛ mihu nea wowiae, sɛ biribi wɔ hɔ a. Wunim, minsusuw sɛ wɔbɛkɔ ɔhaw yi nyinaa mu akɔwia me sika kotoku," ɔkae na ɔbɔɔ wusiw fitaa bruu tenten bi a ɛyɛ tẽẽ wɔ n"anim.
  
  Alexander kaa sɛ, "Yiw, owura," na ɔdanee ne ho de n"ani kyerɛɛ ne dan mu.
  
  Ná ɛte sɛ nea biribi anyɛ yiye. Ɔforoo dade atrapoe no kɔɔ ɔkwan tenten a mmarima no mu dodow no ara wɔ so no mu. Ná ɔkwan no so yɛ dinn dodo, na na Alexander tan ne mpaboa a ɛyɛ ankonam nnyigyei a ɛwɔ semɛnte fam no, te sɛ nea wɔkan kɔ biribi a ɛyɛ hu a ɛreba no so. Ná otumi te mmarima nne ne nea ɛte sɛ AM radio sɛnkyerɛnne anaa ebia afiri bi a ɛma dede fitaa bi wɔ akyirikyiri. Nnyigyei a ɛyɛ gyegyeegye no kaee no akwantu bi a ɔkɔɔ Wolfenstein Nsukyenee Gyinabea, a ɛwɔ gyinabea no dwensɔtwaa mu tɔnn, faako a asraafo kunkum wɔn ho wɔn ho esiane atiridiinini ne adwene a ɛyɛ basaa wɔ hyɛn no mu nti.
  
  Bere a ɔdanee ne ho no, ohui sɛ ne dan no pon no abue. Ogyaee. Ná ɛhɔ yɛ dinn wɔ mu na na ɛte sɛ nea obiara nni hɔ, nanso na ne ntetee no akyerɛkyerɛ no sɛ ɛnsɛ sɛ ɔfa biribiara a ne bo yɛ den. Ɔde nkakrankakra buee ɔpon no nyinaa sɛnea ɛbɛyɛ a obiara nhintaw n"akyi. Ná sɛnkyerɛnne bi a emu da hɔ wɔ n"anim a ɛkyerɛ sɛnea hyɛn no mu adwumayɛfo no nni ne mu ahotoso kɛse. Wɔdanee ne dan no nyinaa na wɔtetew ne mpa so ntama mu de hwehwɛɛ mu. Ná beae no nyinaa ayɛ basaa.
  
  Nokwarem no, na Alexander nni nneɛma kakraa bi, nanso wɔfow biribiara a ɛwɔ ne dan mu koraa.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Fucking dogs," na n"ani bruu a ɛyɛ mmerɛw no hwehwɛɛ ɔfasu biara mu hwehwɛɛ nsɛnkyerɛnne biara a ɛyɛ adwenem naayɛ a ebetumi aboa no ma wahu nea wosusuwii sɛ wobehu. Ansa na ɔde n"ani kyerɛ baabi a nnipa pii nsu gu no, ɔde n"ani kyerɛɛ mmarima a wɔwɔ akyi dan no mu, baabi a afei de na dede fitaa no ano abrɛ ase kakra no. Wɔtenaa hɔ, wɔn baanan pɛ, na wɔhwɛɛ no denneennen ara kwa. Esiane sɛ wɔsɔɔ no hwɛe sɛ ɔbɛdome wɔn nti, osii gyinae sɛ obebu n"ani agu so na obuu n"ani guu wɔn so kɛkɛ, na ɔde n"ani kyerɛɛ ɔkwan a ɛne no bɔ abira so kɔɔ tiafi ahorow no so.
  
  Bere a nsu a ɛyɛ hyew na ɛyɛ brɛoo no de no guu nsu mu no, ɔbɔɔ mpae sɛ wɔrempira Katya ne Sergei bere a onni hɔ no. Sɛ eyi ne ahotoso dodow a adwumayɛfo no wɔ wɔ ne mu a, ɛnde na asiane biara nni ho sɛ yebesusuw sɛ ebia wɔn afuw no nso huu amane wɔ afow kakra mu de hwehwɛɛ nokware no. Te sɛ aboa a wɔafa no dommum a wɔde no sie sɛ wɔrentua no so ka no, Russiani a ɔredwennwen no yɛɛ nhyehyɛe sɛ ɔbɛkɔ baabi foforo a edi hɔ. Ɛbɛyɛ nkwaseasɛm sɛ yɛne Bern, Bodo, anaa nnipa a wɔyɛ basabasa a wɔwɔ ha no mu biara begye akyinnye wɔ wɔn adwenem naayɛ ho. Tu a ɔte saa no bɛma asɛm no asɛe ntɛm ara ama ɔne ne nnamfo baanu no nyinaa. Na sɛ oguan na ɔbɔ mmɔden sɛ ɔbɛfa Sergei ne ne yere afi ha a, ɛbɛsi wɔn adwenem naayɛ wɔ ne ho a ɔde hyɛɛ mu no so dua.
  
  Bere a na ne ho ayɛ kusuu na wasiesie ne ho no, ɔsan kɔɔ Bern adwumayɛbea hɔ, faako a ohui sɛ ɔsahene tenten no gyina mfɛnsere ho, na ɔrehwɛ wim, sɛnea ɔyɛ bere nyinaa bere a ɔresusuw nneɛma ho yiye no.
  
  "Kapitan?" Alexander fi ne pon ano kae sɛ.
  
  "Mommra mu. Bra mu," saa na Byrne kae. "Mewɔ anidaso sɛ wobɛte nea enti a na ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ wo dan mu no ase, Alexander. Na ɛho hia paa sɛ yebehu wo gyinabea wɔ asɛm yi ho, efisɛ wobaa yɛn nkyɛn wɔ tebea horow a ɛyɛ adwenem naayɛ kɛse mu a wokaa asɛm a emu yɛ den yiye."
  
  Russiani no penee so sɛ: "Mete ase." Ná ɔrewu sɛ ɔbɛnom vodka nkuruwa kakraa bi, na beer a wɔayɛ wɔ fie toa a Bern de siee ne pon so no anyɛ no mfaso biara.
  
  Bern de ne nsa kyerɛɛ toa no so, na ohui sɛ Russiani no rehwɛ no denneennen no too nsa frɛɛ no sɛ: "Monom nsa."
  
  Alexander serewee na ɔhwiee ahwehwɛ bi guu ne ho sɛ: "Meda wo ase." Bere a ɔde ogya nsu no reba n"ano no, osusuwii sɛ awuduru bi afra mu anaa, nanso na ɔnyɛ obi a ɛsɛ sɛ ɔhwɛ yiye. Alexander Arichenkov, Russiani a wabɔ dam no bɛpɛ sɛ owu owu a ɛyɛ yaw bere a waka vodka pa ahwɛ awie no sen sɛ ɔbɛpa hokwan no mmom sen sɛ ɔbɛtwe ne ho afi ho. Nea eye ne sɛ, na anonne no yɛ awuduru wɔ ɔkwan a n"abɔdefo no pɛ so nkutoo, na wantumi annyɛ hwee sɛ ɔde anigye sui wɔ ɔhyew a ɛwɔ ne moma so a ɔtee nka bere a ɔmenee ne nyinaa no ho.
  
  Bere a ɔhome akyi no, ɔkae sɛ: "Metumi abisa, Kapten, dɛn na ɛsɛee wɔ ɔdan no mu?"
  
  Nea Bern kae ara ne sɛ: "Biribiara nni hɔ." Ɔtwɛnee bere tiaa bi a ogyinae wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so na afei ɔdaa nokware no adi. "Biribiara ansɛe, nanso wowiaa nneɛma bi fii yɛn nsam. Biribi a ɛsom bo na ɛyɛ hu kɛse ma wiase. Nea ɛhaw me kɛse ne sɛ Order of the Black Sun no nkutoo na na wonim sɛ yɛwɔ bi."
  
  "Dɛn ne eyi, metumi abisa?" - Alexander bisae.
  
  Bern de n"ani a ɛhyɛn mu danee ne ho kyerɛɛ no. Na ɛnyɛ abufuw anaa abasamtu a wɔde hwɛ no wɔ ne nimdeɛ a onnim ho, na mmom na ɛyɛ ani a ɛkyerɛ sɛ odwen ankasa na osuro a wasi ne bo.
  
  "Akode." Wowiaa akode a ebetumi asɛe ade na asɛe, a mmara a yennya nnii so nkonim mpo na edi so," na ɔde too gua, na ɔde ne nsa kɔfaa vodka na ohwiee kuruwa bi guu wɔn mu biara mu. "Ahɔho a wɔanto nsa amfrɛ wɔn no gyee yɛn fii saa asɛm no mu. Wowiaa Longinus."
  
  
  Ti 12 a Ɛto so 12
  
  
  Ná dwumadi ahorow ayɛ Heathrow anɔpa nnɔn abiɛsa mpo.
  
  Ná ebegye bere kakra ansa na Nina ne Sam atumi aforo wimhyɛn a edi hɔ no akɔ fie, na na wɔresusuw ho sɛ wɔbɛkyerɛw ahɔhodan mu dan sɛnea ɛbɛyɛ a ɛho renhia sɛ wɔtwɛn wɔ wimhyɛn gyinabea hɔ akanea fitaa a ɛyɛ anifuraefo no mu.
  
  "Mɛkɔ akɔhwehwɛ bere a ɛsɛ sɛ yɛsan ba ha bio no. Anka yebehia biribi adi ama obiako. Sam ka kyerɛɛ Nina sɛ: "Ɔkɔm de me dam.
  
  Ɔkaee no sɛ: "Wodidi wɔ wimhyɛn mu.
  
  Sam maa no saa sukuuni abarimaa dedaw a ɔyɛ fɛwdi no sɛ: "Wofrɛ eyi aduan? Ɛnyɛ nwonwa sɛ wokari pɛ wɔ biribiara nkyɛn."
  
  Ɔkaa saa no, ɔde n"ani kyerɛɛ baabi a wɔtɔn tekiti no, na ogyaw no a ɔde ne yak atade kɛse no abɔ n"abasa so na ɔde wɔn akwantu bag abien no nyinaa abɔ ne mmati so. Ná Nina ani so atew na n"ano ayɛ kusuu, nanso na ne ho atɔ no sen sɛnea na ɛte wɔ adapɛn pii mu no.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ ɔkɔɔ fie, ɔkaa no ne tirim, na n"anofafa twitwiw yɛɛ serew a ɛyɛ fɛre. Ɔde ahopere maa ne serew no yɛɛ frɔmfrɔm, ɛmfa ho nea ebia adansefo ne wɔn a wɔretwam no besusuw, efisɛ ɔtee nka sɛ wanya saa serew no, ohuu amane wɔ ho. Na na ɔne Owuo afiri akuturuku dumienu mu aba nkyɛree, na ɔda so ara gyina hɔ. N"ani akɛse a ɛyɛ bruu no kyinkyin Sam nipadua a ayɛ no yiye no so, na saa mmati a ɛtrɛw no maa n"anantew yɛɛ komm sen sɛnea ɔdaa no adi dedaw no mpo. Ne serew no traa ɔno nso so.
  
  Ná wagye dwumadi a Sam adi wɔ n"asetra mu no ho kyim bere tenten saa, nanso bere a Perdue yɛɛ afiri a etwa to no akyi no, na ɔwɔ awerɛhyem sɛ wabrɛ sɛ ɔbɛkɔ akɔda mmarima baanu a wɔreko ntam. Ɔdɔ a ɔka kyerɛɛ Perdue no boaa no wɔ akwan pii so sen sɛnea na ɔdwen ho sɛ obegye atom. Te sɛ nea ɔrehwehwɛ no foforo wɔ Russia ne Mongolia hye so no, Perdue tumi ne n"ahode so nyaa no mfaso. Sɛ ɛnyɛ Perdue ahonyade ne sika anaa Bern mmɔborohunu esiane sɛ ɔne ne yere a wawu no di nsɛ nti a, anka wobekum no mpɛn ahe?
  
  N"anim sereserew no yerae ntɛm ara.
  
  Ɔbea bi fii baabi a amanaman ntam ba a wɔba no puei a na ɛte sɛ nea onim no yiye wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so. Nina de ne ho hyɛɛ mu na ɔsan n"akyi kɔɔ ntwea a cafe no abrannaa a ɛpuepue no hyehyɛe no so, faako a ɔtwɛnee, na ɔde n"anim siee ɔbea a ɔrebɛn no no. Ɛkame ayɛ sɛ na Nina akura ne home mu no, ɔhwɛɛ anoano hɔ sɛ ɔrebɛhwɛ baabi a Sam wɔ. Ná onni n"ani so na na ontumi mmɔ no kɔkɔ wɔ ɔbea a ɔde n"ani kyerɛ ne nkyɛn tẽẽ no ho.
  
  Nanso nea ɛmaa ne ho tɔɔ no ne sɛ ɔbea no hyɛn ahwiesa sotɔɔ a ɛbɛn sikakorabea hɔ, faako a na Sam rekyerɛ n"afɛfɛde ahorow no ma mmabaa a wɔhyɛ wɔn ntade a ɛyɛ pɛ no ani gyei.
  
  "Nyame! Typical," Nina yɛɛ n"anim basabasa na ɔde abasamtu kaa n"ano. Ɔde ahoɔhare kɔɔ ne nkyɛn, na n"anim yɛ den na n"anammɔn no ware dodo kakra bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkɔ ntɛmntɛm sɛnea obetumi a wantwe adwene ankɔ ne ho so no.
  
  Ɔfaa ahwehwɛ apon abien no mu kɔɔ adwumayɛbea hɔ na otuu mmirika kɔtoo Sam.
  
  "Woawie?" - de adwemmɔne a aniwu nnim bisae.
  
  Ɔde agoru kae sɛ: "Wiɛ, hwɛ ha, ɔbea foforo a ne ho yɛ fɛ." Na ɛnyɛ m"awoda mpo!"
  
  Aban adwumayɛfo no serewee, nanso na Nina aniberesɛm kɛse.
  
  "Ɔbea bi di yɛn akyi, Sam."
  
  "Wowɔ awerɛhyem?" obisae fi komam, na n"aniwa hwɛɛ nnipa a wɔwɔ mpɔtam hɔ pɛɛ no.
  
  Obuae wɔ ne home ase sɛ: "Nea ɛyɛ papa," na ɔde ne nsa miaa ne nsa denneennen. "Mihuu no wɔ Russia bere a na mogya retu me hwene no. Afei deɛ ɔwɔ ha."
  
  "Ɛyɛ, nanso nnipa pii tu wimhyɛn wɔ Moscow ne London ntam, Nina. Anka ebetumi ayɛ nea ɛbae ara kwa," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Ná ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ ntease wɔ ne nsɛm no mu. Nanso ɛbɛyɛ dɛn na watumi ama wagye adi sɛ ɔbea a ne ho yɛ nwonwa a ne ti nhwi yɛ fitaa na ne honam ani yɛ bruu yi ho biribi ama ne ho atɔ no? Ɛbɛyɛ te sɛ nea ɛyɛ fɛwdi sɛ wode obi honam ani hwɛbea a ɛyɛ soronko bedi dwuma sɛ nea wogyina so bɔ obi sobo, titiriw de kyerɛ sɛ ofi sum ase ahyehyɛde bi mu na na wɔrebekum wo esiane ntease dedaw a ɛne sɛ "wonim pii" nti.
  
  Sam anhu obiara na ɔde Nina tenaa mpa so wɔ baabi a wɔtwɛn no.
  
  "Wo ho ye?" Obisae, na ogyee no fii ne bag ahorow mu na ɔde ne nsa guu ne mmati so de kyekyee ne werɛ.
  
  "Yiw, yiw, me ho ye. Misusuw sɛ me ho yeraw me kakra kɛkɛ," na osusuw ho, nanso wɔ ne komam tɔnn no, na ɔda so ara nni ɔbea yi mu ahotoso. Nanso, ɛwom sɛ na onni biribiara a obegyina so asuro no de, nanso Nina sii gyinae sɛ ɔbɛyɛ n"ade pɛpɛɛpɛ.
  
  Ɔde n"ani kyerɛɛ baabi sɛ: "Mma ɛnhaw wo, abeawa." "Yɛbɛba fie nnansa yi ara na yebetumi agye da koro anaa nnanu ansa na yɛn ho atɔ yɛn kɛkɛ ansa na yɛafi ase ahwehwɛ Purdue."
  
  "Di akyi!" Nina de ahomegyeɛ guu mu.
  
  "Yiw, ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ no, wokae?" Sam de ne ti too fam.
  
  Nina kaa no anifere kwan so sɛ: "Dabi, Perdue gyina w"akyi," na ne nne yɛɛ komm mpofirim na ne ho dwiriw no bere koro no ara mu. Sam danee ne ho. Dave Perdue gyinaa n"akyi, na ɔhyɛ jacket a ɛyɛ nyansa a wɔde siw mframa ano na okura duffel bag kɛse bi. Ɔserewee sɛ, "Ɛyɛ nwonwa sɛ mahu mo baanu wɔ ha."
  
  Sam ne Nina yɛɛ mum.
  
  Dɛn na na ɛsɛ sɛ wɔyɛ wɔ ne ba a waba ha no ho? So na ɔne Owia Tuntum no reyɛ biako? So na ɔwɔ wɔn afã, anaasɛ nea yɛaka ho asɛm wɔ atifi hɔ no nyinaa. Sɛnea ɛte wɔ Dave Perdue ho daa no, na wontumi nsi pi wɔ nea ne gyinabea yɛ ho.
  
  Ɔbea a na Nina ahintaw no no fii n"akyi bae. Ná ɔyɛ teateaa, ɔware, na ne ho yɛ bruu a ɛte sɛ nsõ a n"aniwa sakra te sɛ Perdue na n"ani te sɛ krane, na ogyinaa hɔ brɛoo, na ɔhwɛɛ tebea no. Nina ho dwiriw no, na na onni adwene biara sɛ ebia ɛsɛ sɛ osiesie ne ho sɛ obeguan anaasɛ ɔbɛko.
  
  "Di akyi!" - Sam teɛɛm sɛ. "Mihu sɛ wote ase na wo ho ye."
  
  "Yiw, wunim me, me ho akokwaw bere nyinaa sɛ mifi tebea horow mu," Perdue de n"ani kyerɛɛ baabi, na ohui sɛ Nina hwɛbea a ɛyɛ hu no twaam wɔ ne nkyɛn pɛɛ. "FA HO!" - kaa saa, twee obaa no n'anim. "Oyi ne Agatha, me nuabea mmanoma."
  
  Ɔserewee sɛ: "Yɛda Onyankopɔn ase sɛ yɛyɛ mmanoma wɔ yɛn papa afã." N"aseresɛm a ɛyɛ dwo no kaa Nina bere tiaa bi akyi, bere a n"adwene hui sɛ ɔbea no nyɛ asiane akyi. Saa bere no nkutoo na ɔbea no su wɔ Purdue ho daa adi pefee.
  
  "Oo, mepa wo kyɛw. Nina de ne anoyi a ɛyɛ apakye sɛ ɔhwɛɛ n"ani kyɛe dodo mae sɛ: "M"abrɛ."
  
  "So wowɔ awerɛhyem wɔ eyi ho." Saa hwene mu mogya no yɛ ade bɔne, ɛnte saa?" Agatha penee so.
  
  "Ɛyɛ me anigye sɛ mahyia wo, Agatha. Me ne Sam," Sam serewee na ɔfaa ne nsa bere a ɔmaa so kakra kɛkɛ sɛ ɔbɛwosow no. Ná ne suban a ɛyɛ nwonwa no da adi, nanso Sam tumi hui sɛ asiane biara nni ho.
  
  Agatha kaa no tiawa, na ɔde ne ti kyerɛɛ nkyɛnkyɛn sɛ: "Sam Cleave." N"ani gyee ho anaasɛ ɛte sɛ nea ɔkyeree Sam anim yiye sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahwɛ mu daakye. Ɔde nsiyɛ bɔne hwɛɛ abakɔsɛm kyerɛwfo ketewaa no ase na ɔkae sɛ, "Na wo, Oduruyɛfo Gould, ne nea merehwehwɛ!"
  
  Nina hwɛɛ Sam sɛ: "Woahu? Meka kyerɛɛ wo saa."
  
  Sam hui sɛ oyi ne ɔbea a Nina reka ne ho asɛm no.
  
  "Enti na wo nso wowɔ Russia?" Sam dii agoru sɛ mum, nanso na Perdue nim yiye sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo no ani gye wɔn nhyiam a ɛnyɛ nea wɔanhyɛ da koraa no ho.
  
  Agatha kae sɛ: "Yiw, nokwarem no, na merehwehwɛ wo." "Nanso yɛbɛsan akɔ saa asɛm no so bere a yɛde wo ahyɛ ntade a ɛfata mu pɛn no. Onyankopɔn dɔfo, atade yi hua."
  
  Nina ho dwiriw no. Mmea baanu no de anim a ɛnyɛ hwee hwɛɛ wɔn ho wɔn ho ara kwa.
  
  "Miss Perdue, misusuw sɛ?" Sam bisae, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbrɛ nhyɛso no ase.
  
  "Yiw, Agatha Perdue, na wowɔ hɔ. Obuae sɛ: "M"aware da.
  
  Nina nwiinwii, na ɔde ne ti too fam sɛ: "Ɛnyɛ nwonwa," nanso Perdue tee no na ɔserewee wɔ ne tirim. Ná onim sɛ ne nuabea no agye bere kakra de ayɛ nsakrae, na ebia na Nina nsiesiee ne ho koraa sɛ obegye ne nneɛma a ɛyɛ nwonwa no atom.
  
  "Mepa wo kyɛw, Oduruyɛfo Gould. Ná eyi nyɛ animtiaabu a wɔahyɛ da ayɛ. Ɛsɛ sɛ wugye tom, saa damn ade no hua te sɛ aboa a wawu a ɔyɛ no," Agatha kaa no anibiannaso. "Nanso na pow a mepow sɛ mɛware no yɛ nea mepaw, sɛ wubetumi agye adi a."
  
  Afei Sam ne Perdue serewee wɔ ɔhaw ahorow a Nina hyia bere nyinaa a ne nipasu a ɛyɛ ntɔkwaw de ba no ho.
  
  "Na menkyerɛ sɛ..." ɔbɔɔ mmɔden sɛ obesiesie, nanso Agatha buu n"ani guu no so na ɔfaa ne bag no.
  
  "Bra, ɔdɔfo. Me deɛ, mɛtɔ mo themes foforɔ bi wɔ kwan no so. Yɛbɛsan aba ansa na wɔayɛ yɛn wimhyɛn no ho nhyehyɛe," Agatha kae, na ɔtow n"atade guu Sam nsa so.
  
  "So ɛnyɛ ankorankoro wimhyɛn na ɛretu kwan?" Nina bisae sɛ.
  
  "Dabi, na yɛwɔ wimhyɛn ahorow mu sɛnea ɛbɛyɛ a yɛbɛhwɛ ahu sɛ ɛnyɛ mmerɛw dodo sɛ yebedi yɛn akyi. Frɛ no paranoia a wɔadua no yiye," Perdue serewee.
  
  "Anaasɛ nimdeɛ a ɛfa biribi a ɛreba a wobehu ho?" Agatha san hyiaa ne nuabarima no kwati a ɔkwati no anim ne anim. "Bra, Oduruyɛfo Gould. Yɛrekɔ!"
  
  Ansa na Nina retumi akasa atia no, ɔbea a onnim no no de no fii adwumayɛbea hɔ bere a mmarima no boaboaa nkotoku ne Nina akyɛde a ɛyɛ hu a wɔde aboa nhoma ayɛ no ano no.
  
  Bere a wɔkɔɔ café bi a ɛbɛn hɔ mu na wɔtraa ase nom nsa a ɛyɛ hyew no, Perdue bisae sɛ: "Seesei a yenni estrogen a entumi nnyina a ɛbɛma yɛn nkɔmmɔbɔ no asiw kwan no, dɛn nti na wonka nea enti a wo ne Nina ne Alexander nni hɔ nkyerɛ me." "Onyankopɔn, mesrɛ wo ka kyerɛ me sɛ biribiara ansi Russiani a wabɔ dam no so!" Perdue de ne nsa biako srɛɛ no wɔ Sam mmati so.
  
  Sam fii ase sɛ: "Dabi, ɔda so te ase," nanso Perdue tumi hui wɔ ne nne mu sɛ pii wɔ atesɛm no mu. "Ɔne Renegade Brigade no wɔ hɔ."
  
  "Enti wotumi maa wogye dii sɛ wowɔ wɔn afã?" - Perdue bisae. "M'ani agye ama wo." Nanso seesei mo mmienu nyinaa wɔ ha, na Alexander... da so ara ka wɔn ho. Sam, nka nkyerɛ me sɛ woguan. Wompɛ sɛ saa nkurɔfo yi besusuw sɛ wontumi mfa wɔn ho nto wo so."
  
  "Adɛn na daabi? Ɛte sɛ nea wonyɛ bɔne sen saa sɛ wuhuruw fi nokwaredi biako mu kɔ foforo mu wɔ aniwa mu," Sam teɛɛ Perdue anim wɔ nsɛm a na wontumi nsi pi mu.
  
  "Tie, Sam. Ɛsɛ sɛ mekura me gyinabea mu na ama wɔahwɛ ahu sɛ ɔhaw biara remma Nina so. Wunim saa," Perdue kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Na me nso ɛ, Dave? Ɛhe na m"akongua wɔ? Wotwe me ka wo ho daa."
  
  "Dabi, metwee wo mprenu, sɛnea mekan no. Na nea aka no yɛ w"ankasa din ara kwa sɛ me kuw no mu biako a ɔde wo too shit pit no mu," Perdue de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. Ná ɔteɛ.
  
  Mpɛn pii no, nea ɛde no kɔɔ ɔhaw mu ne tebea horow a ɛbae ara kwa a efi Sam ho a ɔde hyɛɛ Trish mmɔden a ɔbɔe sɛ obetu akode mpɛtea no agu ne ne kyɛfa a onyae akyiri yi wɔ Perdue akwantu a ɔde kɔɔ Antarctica no mu. Eyi akyi pɛnkoro pɛ na Perdue de Sam adwuma no too Deep Sea One so. Nea ɛboro saa no, na ɛyɛ nokwasɛm a ɛyɛ sɛ afei de na Sam Cleave wɔ ahyehyɛde bɔne bi a ennyae n"akyi akyi no mu denneennen.
  
  Sam dii awerɛhow, na ɔde n"ani kyerɛɛ ne kuruwa a ɛrehuruw a ɛyɛ Earl Grey no mu sɛ: "Mepɛ sɛ m"asetra san ba kɛkɛ."
  
  Perdue kaee no sɛ: "Saa ara na yɛn nyinaa te, nanso ɛsɛ sɛ wote ase sɛ nea edi kan no ɛsɛ sɛ yedi nea yɛde yɛn ho hyɛɛ mu no ho dwuma."
  
  "Wɔ saa krataa no so no, ɛhe na yɛde di kan wɔ wo nnamfonom din a wɔahyehyɛ a ɛkyerɛ mmoa a wɔn ase reyɛ atɔre no mu?" Sam de anigye ankasa bisae. Na ɔnnye Perdue nni iota biako nsen kan no, nanso sɛ ɔne Nina wɔ ɔhaw mu a, anka Perdue de wɔn bɛkɔ akyirikyiri baabi a ɔwɔ dedaw, baabi a anka ɔde wɔn nkwa bɛba awiei. Wiɛ, ebia ɛnyɛ Nina, nanso akyinnye biara nni ho sɛ Sam. Nea na ɔpɛ sɛ ohu ara ne nea Perdue yɛɛ Renata, nanso na onim sɛ ɔdefo a ɔyɛ adwumaden no renka nkyerɛ no da anaasɛ ɔremmu Sam sɛ ɔho hia araa ma ɔbɛda ne nhyehyɛe ahorow adi.
  
  Perdue kae sɛ: "Wowɔ ahobammɔ mprempren, nanso misusuw sɛ ɛnnya nwiei koraa." Saa nsɛm a Dave Perdue de mae yi yɛ ayamye.
  
  Anyɛ yiye koraa no, na Sam nim fi baabi tẽẽ sɛ enhia sɛ ɔtaa hwɛ ne mmati so, ɛda adi sɛ kosii sɛ ɔkraman abɛn a edi hɔ no bɔɔ na ɔsan fii abɔmmɔ no awiei a ɛnteɛ no.
  
  
  Ti 13
  
  
  Nna pii atwam fi bere a Sam ne Nina tuu mmirika hyiaa Perdue ne ne nuabea wɔ Heathrow Wimhyɛn Gyinabea. Bere a Perdue ne Agatha ankɔ akyiri amfa wɔn mu biara tebea ne nea ɛtete saa ho no, wosii gyinae sɛ wɔrensan nkɔ Reichtisousis, Perdue abankɛse a ɛwɔ Edinburgh no mu. Na eyi yɛ asiane dodo efisɛ na ofie no yɛ abakɔsɛm mu agyiraehyɛde a wonim no yiye na wonim sɛ ɛyɛ Purdue atrae.
  
  Wɔhyɛɛ Nina ne Sam fo sɛ wɔnyɛ saa ara, nanso wosii gyinae sɛ ɛnte saa. Nanso, Agatha Perdue srɛɛ sɛ wɔne Nina nkɔhyia sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛkyerɛw ne som adwuma wɔ biribi a na Agatha afɛfo no hwehwɛ wɔ Germany no mu. Anka Oduruyɛfo Nina Gould din sɛ German abakɔsɛm ho ɔbenfo no bɛyɛ nea ɛsom bo kɛse, na saa ara na anka Sam Cleave ahokokwaw sɛ mfoninitwafo ne nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔde kyerɛw biribiara a ebia Akyerɛbaa Perdue behu no nso bɛyɛ nea ɛsom bo.
  
  "Nokwarem no, Dawid nso yɛɛ ne kwan wɔ nkaebɔ a ɛkɔɔ so bere nyinaa sɛ ɔboaa kɛse ma yehuu baabi a wowɔ ne nhyiam a edi hɔ yi ase. Mebɛma wabɔ ne ego no, sɛ mɛkwati ne kasakoa a ennyae ne ne hia a ɔtwe adwene si so no nkutoo a. Ne nyinaa akyi no, yɛde ne sika na ɛretu kwan, enti adɛn nti na yɛpo ɔkwasea?" Agatha kyerɛkyerɛɛ mu kyerɛɛ Nina bere a wɔtraa pon kurukuruwa kɛse bi ho hyiae wɔ wɔn ho wɔn ho adamfo bi akwamma fie a hwee nni mu wɔ Thurso, wɔ Scotland atifi fam pɛɛ no.
  
  Na beae no da mpan gye awɔw bere, bere a na Agatha ne Dave adamfo, Ɔbenfo What"s-His-name, te ha no. Ná ofie ketewaa bi a ɛwɔ abansoro abien a ɛba fam a ɛbɛn kar abien a wɔde sisi baabi a ɛwɔ ase hɔ no gyina kurow no akyi, wɔ baabi a ɛbɛn Dunnet Head. Anɔpa bi a sum wɔ hɔ no, na ɛte sɛ nea kar ahorow a ɛretwam wɔ abɔnten so no te sɛ ahonhommɔne a wɔrewea wɔ ɔdan a wɔtra mu mfɛnsere a ɛkɔ soro no akyi, nanso ogya a ɛwɔ mu no maa dan no yɛɛ fɛ yiye. Nina ani gyee sɛnea wɔyɛɛ ogya dan kɛse no ho, na na ɛnyɛ den sɛ obetumi akɔ mu te sɛ ɔkra a wɔasɛe no a ɔrekɔ hell. Nokwarem no, na ɛyɛ nea na wasusuw ho pɛpɛɛpɛ bere a ohui sɛ nkuruwankuruwa a ɛyɛ nwonwa a ɛwɔ grille tuntum no so ne ahoni ahoni a ɛhaw adwene a ɛwɔ ɔdan a ɛkorɔn a ɛwɔ ofie no abo fasu dedaw no mu no so no.
  
  Efi nipadua a ɛda adagyaw a abonsam ne mmoa afrafra wɔ ahotɔ no mu no, na ɛda adi sɛ ofie wura no ani gyee mfinimfini mmere mu ogya ne sufre ahoni a ɛkyerɛ atoro atoro, ahodwiragya, ɔsoro asotwe a wɔde ma wɔ mmoa a wɔde wɔn ho hyɛ mu ne nea ɛkeka ho no ho kɛse. Ɛmaa Nina nyaa goosebumps, nanso Sam gyee ne ho denam ne nsa a ɔde tuu mmirika faa mmea abɔnefo no akwan a ɛkɔ akyiri so, a ɔhyɛɛ da hyɛɛ Nina abufuw no so.
  
  Nina serewee ayamye mu sɛ: "Misusuw sɛ yebetumi abom ahwehwɛ eyi mu," na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔremma Sam mmerantebere mu nnwuma a ɔyɛe no nnye n"ani bere a ɔretwɛn sɛ Perdue bɛsan afi ofie no nsadan a onyame agyaw hɔ no mu a ɔde biribi a emu yɛ den a ɔbɛnom no bɛba no. Ɛda adi sɛ na atrae no wura no ani gye ho sɛ ɔbɛtɔ vodka afi ɔman biara a ɔtaa kɔ hɔ wɔ n"akwantu ahorow mu no mu na ɔde afã afoforo a ɔmpɛ sɛ ɔnom no sie.
  
  Sam faa n"ananmu wɔ Nina nkyɛn bere a Perdue de nkonimdi hyɛɛ dan no mu a na okura nkotoku abien a wɔankyerɛw so, biako wɔ ne nsa biara mu no.
  
  Agatha guu ahome sɛ: "Misusuw sɛ kɔfe a wobɛsrɛ no yɛ nea wontumi nyɛ ho hwee."
  
  "Ɛno nyɛ nokware," Dave Perdue serewee bere a ɔne Sam twee ahwehwɛ a ɛne no hyia fii kabinet kɛse a ɛwɔ ɔpon no nkyɛn no mu no. "Ɛba sɛ kɔfe afiri bi wɔ hɔ, nanso misuro sɛ na mepere me ho dodo sɛ mɛsɔ ahwɛ."
  
  "Nha wo ho. I"ll plunder it later," Agatha buae a na onni anibiannaso. "Yɛda anyame ase sɛ yɛwɔ paanoo tiawa ne kukisi a ɛyɛ dɛ.
  
  Agatha tow kukisi nnaka abien guu anwummere aduan mprɛte abien so, na sɛ abubu a, na ɛnyɛ no asɛm. Ná ɛte sɛ nea ɛyɛ tete de te sɛ ogya dan no ma Nina. Ná tebea koro no ara atwa Agatha Perdue ho ahyia te sɛ tebea a wɔde yɛ ahomaso, baabi a na wɔde sum ase ne adwene a ɛyɛ hu ahorow bi asie, a wɔdaa ho ntama a aniwu nnim. Sɛdeɛ saa abɔdeɛ a wɔn ho yɛ hu yi tenaa afasuo ne dan mu nneɛma a wɔasen so kwa no, saa ara na na Agatha nipasu nso teɛ - a enni nteaseɛ anaa nteaseɛ a ɛwɔ n"adwene mu. Nea ɔkae no yɛ nea osusuw, na ahofadi bi wɔ mu, Nina susuwii.
  
  Ɔpɛ sɛ onya ɔkwan bi a ɔbɛfa so ada n"adwene adi a onsusuw nea ebefi mu aba a obehu sɛ ɔkorɔn wɔ n"adwene mu ne abrabɔ fam kwan a ɔfa so twe ne ho fi akwan horow a ɔmanfo kyerɛ sɛ nkurɔfo nkɔ so di nokware denam nokware fã a wɔbɛka sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛkɔ so akura mu no ho kɛkɛ no ho up anim a ɛda adi. Na ɛyɛ ahomeka koraa, sɛ ɛyɛ nea ɛboa no kɛse mpo a, nanso nna kakraa bi ansa na ɛno reba no, na Perdue aka akyerɛ no sɛ ne nuabea no te saa wɔ obiara ho na ogye kyim sɛ onim ne animtiaabu a wanhyɛ da mpo.
  
  Agatha pow nsa a wonnim a na baasa a aka no renom bere a na ɔrepae nkrataa bi afi nea ɛte sɛ sukuu bag a Sam kurae wɔ ntoaso sukuu mfiase no mu , bag a wɔde aboa nhoma ayɛ a ɛyɛ bruu a wɔhyɛe araa ma na ɛsɛ sɛ ɛyɛ tete de. Wɔ ɔfã, wɔ asɛm no atifi no, nhama no bi ayɛ mmerɛw na anoano no ayɛ brɛoo sɛ ebebue esiane ɔsɛe ne mfe a anyin nti. Nsã no hua maa Nina ani gyei, na ɔde ahwɛyiye teɛɛ ne nsa sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛte sɛnea ne nsateaa kɛse ne ne nsateaa ketewa ntam no nka.
  
  Agatha de ahantan hoahoaa ne ho sɛ: "Bɛyɛ afe 1874." "Gothenburg Sukuupɔn no panyin a akyiri yi odii Wiase Amammerɛ Tete Nneɛma Akorae no anim no na ɔde maa me. Ná ɛyɛ ne nana panyin dea, ansa na ne yere rekum ɔkwasea dedaw no wɔ 1923 mu esiane sɛ ɔne abarimaa bi dae wɔ sukuu a ɔkyerɛɛ abɔde a nkwa wom ho ade wom nti, migye di."
  
  Perdue de n"anim butubutuw fam sɛ: "Agatha," nanso Sam siw serew a ɛpaee a ɛmaa Nina mpo serewee no ano.
  
  Nina ani gyee ho sɛ: "Wow," na ogyaee asɛm no sɛnea ɛbɛyɛ a Agatha betumi de asi ananmu.
  
  Agatha de ne nsa kyerɛɛ so sɛ: "Afei, nea m"afɛfo no aka akyerɛ me sɛ menyɛ ne sɛ mɛhwehwɛ nhoma yi, da biara da nsɛm a wɔkyerɛ sɛ Franse Amannɔne Asraafo Kuw no mu ɔsraani bi de baa Germany wɔ Franco-Prussia Ko no awiei wɔ 1871 mu mfe aduasa akyi." de kɔ nkratafa nhoma ahorow no biako mfonini so.
  
  Nina de ahwɛyiye suaa krataa no kaa ho asɛm sɛ: "Eyi ne Otto von Bismarck bere." Ɔde n"ani kyerɛɛ baabi, nanso na ɔda so ara ntumi nhu nea wɔakyerɛw wɔ ink a ɛho agu fĩ a ɛwɔ kratafa no so no mu.
  
  "Eyi yɛ den yiye sɛ wɔbɛkenkan, nanso m"afɛfo no si so dua sɛ efi da biara da nsɛm nhoma bi a mfiase no wonyae wɔ Franco-Dahome Ko a Ɛto so Abien no mu a asraafo dɔm bi a na ɔte Abomi bere tiaa bi ansa na wɔde Ɔhene Bé Khanzina wɔ 1894 mu," Agata faa n"asɛm kae te sɛ abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ adwumaden.
  
  Ná n"asɛm a ɔka no yɛ nwonwa, na esiane sɛnea na ɔbɔ din no yiye na ɔsakraa ne nne nti, ntɛm ara na ɔtwetwee atiefo a emufo yɛ baasa ma wotiee nhoma a na ɔrehwehwɛ no mu nsɛm tiawa a ɛyɛ anigye ntɛm ara. "Sɛnea anansesɛm kyerɛ no, akwakoraa a ɔkyerɛw eyi no wui esiane ɔhome a entumi nyɛ adwuma yiye nti wɔ afuw mu ayaresabea bi mu wɔ Algiers bere bi wɔ 1900 mfe no mfiase mu hɔ. Sɛnea amanneɛbɔ no kyerɛ no, "ɔde adansedi krataa dedaw foforo a efi afuw mu aduruyɛ sohwɛfo bi hɔ maa wɔn - na wadi boro mfe awotwe koraa na ne titiriw no na ɔtra ase wɔ ne nna nyinaa mu."
  
  "Enti na ɔyɛ ɔsraani dedaw a wansan ankɔ Europa da?" - Perdue bisae.
  
  "Nifa. Wɔ ne nna a etwa to mu no, ɔne German Amannɔne Asraafo panyin bi a na ɔwɔ Abomey faa nnamfo, a ɔde da biara da nsɛm a wɔakyerɛw no maa no bere tiaa bi ansa na ɔrewu no," saa na Agatha sii so dua. Ɔde ne nsateaa tuu mmirika faa adansedi krataa no so bere a ɔtoaa so no.
  
  "Wɔ nna a wɔbom traa mu no, ɔde n"akodi ho nsɛm nyinaa gyee Germanni no ani, na wɔakyerɛw ne nyinaa wɔ da biara da nsɛm nhoma yi mu. Nanso wɔtrɛw asɛm biako titiriw mu esiane ɔsraani bi a ne mfe akɔ anim nsɛm a ɔkae nti. Bere a na ɔresom wɔ Afrika, wɔ 1845 mu no, na n"adwumakuw no wɔ Misrini asase wura bi a onyaa kuayɛ nsase abien fii ne nana hɔ na otu fii Misraim kɔɔ Algeria bere a na ɔyɛ aberante no agyapade ketewaa bi so. Afei, ɛda adi sɛ na Misrini yi wɔ nea ɔsraani dedaw no frɛɛ no "ademude a wiase werɛ afi," na wɔkyerɛw faako a ademude a wɔaka ho asɛm no wɔ wɔ anwensɛm bi a ɔkyerɛwee akyiri yi mu."
  
  Sam guu ahome sɛ: "Eyi ne anwensɛm a yentumi nkenkan no." Ɔde ne ho too n"akyi wɔ n"akongua so na ɔfaa vodka kuruwa bi. Ɔwosow ne ti, na ɔmenee ne nyinaa.
  
  "Ɛno yɛ nyansa, Sam. Te sɛ nea saa asɛm yi nyɛ nea ɛyɛ basaa sɛnea ɛsɛ no, ɛsɛ sɛ wode mununkum kata w"amemene so bio," Nina kae, na ɔwosow ne ti nnidiso nnidiso. Perdue anka hwee. Nanso odii n"akyi na ɔmenee n"ano. Mmarima baanu no nyinaa sii apini, na wɔhyɛɛ wɔn ho so sɛ wɔremfa wɔn ahwehwɛ fɛfɛ no mmɔ pon so ntama a wɔanwene no yiye no so.
  
  Nina susuw ho denden sɛ: "Enti, German asraafo dɔm bi de baa fie wɔ Germany, nanso efi hɔ no, da biara da kyerɛwtohɔ no yerae ma ɛyɛɛ sum."
  
  Agatha penee so sɛ: "Yiw.
  
  "Ɛnde ɛbɛyɛ dɛn na wo client no hu nhoma yi ho asɛm? Ɛhe na onyaa kratafa no mfonini?" Sam bisae, na na ɔte sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo animtiaabufo dedaw a na ɔyɛ kan no. Nina serewee bio. Na ɛyɛ anigye sɛ mɛte ne nhumu bio.
  
  Agatha hwirew n"ani.
  
  Ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Hwɛ, ɛda adi sɛ obi a ɔwɔ nsɛmma nhoma a ɛkyerɛ baabi a wiase ademude bi wɔ no bɛkyerɛw ho asɛm wɔ baabi foforo ama asefo sɛ ɛyera anaasɛ wowia anaasɛ, Onyankopɔn nhyɛ no, owu ansa na wahu "." , a ɔde ne nsa yɛ nsa a ɛyɛ hu wɔ n"abasamtu mu. Agatha antumi ante sɛnea anka eyi betumi ama Sam adwene atu afra koraa no ase. "M"afɛfo no huu nkrataa ne nkrataa a ɛka saa asɛm yi wɔ ne nanabea nneɛma mu bere a owui no. Ná wonnim faako a ɔwɔ ara kwa. Wunim sɛ wɔannyae koraa."
  
  Ná Sam abow nsa dodo sɛ ɔbɛma n"anim ayɛ n"anim, na ɛno ne nea na ɔpɛ sɛ ɔyɛ.
  
  Perdue kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Hwɛ, eyi te sɛ nea ɛyɛ basaa sen sɛnea ɛte."
  
  "Aane!" Sam penee so, na ɔde nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na onni adwene biara no siei nanso wantumi.
  
  Perdue hwiee kuruwa foforo guu mu na ɔbɔɔ no mua sɛnea ɛbɛyɛ a Agatha penee so sɛ: "Enti, ɛsɛ sɛ yɛhwehwɛ da biara da kyerɛwtohɔ a efi Algeria bae wɔ 1900 mfe no mfiase mu hɔ."
  
  "Mesusu sɛ, yiw." Anamɔn biara," ne nuabea no sii so dua. "Sɛ yenya da biara da nsɛmma nhoma no wie a, yebetumi akyerɛ anwensɛm no ase na yɛahu nea ademude a na ɔreka ho asɛm yi yɛ."
  
  "So ɛnsɛ sɛ wo client no yɛ eyi?" Nina bisae sɛ. "Sɛ da no awiei a, ɛsɛ sɛ wunya da biara da kyerɛwtohɔ ma wo client no. Wotwitwa na ɛyow."
  
  Baasa a aka no hwɛɛ Nina denneennen.
  
  "Dɛn?" - bisae, na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne mu.
  
  "Wompɛ sɛ wuhu nea ɛyɛ, Nina?" - Perdue bisae de ahodwiriw bisae.
  
  "Wunim, magye m"ahome kakra afi akwantu ahorow mu nnansa yi, sɛ woanhyɛ no nsow a. Ɛbɛyɛ adwene pa sɛ mɛnya afotuo kɛkɛ wɔ yei ho na matwe me ho afiri biribiara ho. Mo nyinaa betumi akɔ w"anim akɔhwehwɛ nea ebia ɛbɛyɛ nkwaseasɛm ankasa, nanso mabrɛ wɔ akyidi a emu yɛ den ho," na ɔde ne ho kɔhyɛɛ mu.
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na eyi ayɛ nkwaseasɛm?" - Sam bisae. "Saa anwensɛm no wɔ hɔ ara."
  
  "Yiw, Sam. Sɛnea yenim no, ne mfonini biako pɛ a ɛwɔ hɔ, na ɛyɛ fucking indecipherable!" - twitwaa mu, maa ne nne so wo abufuo mu.
  
  Sam ko tiaa no sɛ: "Onyankopɔn, mintumi nnye wo nni." "Woyɛ abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ fucking, Nina. Abasɛm. Wokae eyi? Ɛnyɛ ɛno na wobɔ wo bra ma?"
  
  Nina de n"ani a ɛyɛ ogya no bɔɔ Sam. Bere a ogyinae kakra no, ne bo dwoe na obuae kɛkɛ sɛ: "Minnim biribi foforo biara."
  
  Perdue kuraa ne home mu. Sam anom hwee ase. Agatha dii kukisi no.
  
  "Agatha, mɛboa wo ma woanya nwoma yi ɛfiri sɛ ɛno ne deɛ me ho akokwa wɔ mu... Na woyii me sikasɛm mu nwini ansa na woretua me ka wɔ ho, na ɛno nti m"ani sɔ daa. Nokwarem no," saa na Nina kae.
  
  "Wo na woyɛɛ saa? Woasan de yɛn akontaabu ama yɛn. Agatha, woyɛ ɔkannifo ankasa!" Sam teɛɛm, na wanhu wɔ ne bow a na ɛrenya nkɔanim ntɛmntɛm no mu sɛ watwa Nina nsɛm mu.
  
  Ɔhwɛɛ no ahohorabɔ so na ɔtoaa so, na ɔdan n"ani kyerɛɛ Agatha sɛ: "Nanso ɛno ara ne nea mɛyɛ saa bere yi." Ɔde anim a ɛda adi pefee sɛ ɛnyɛ ayamye hwɛɛ Perdue. "Mabrɛ sɛ mɛtu mmirika agye me nkwa efisɛ nkurɔfo tow sika gu me so."
  
  Wɔn mu biara nni ɔsɔretia anaa akyinnyegye biara a wogye tom wɔ nea enti a ɛsɛ sɛ ɔsan susuw ho no ho. Nina antumi annye nni sɛ Sam ho pere no saa sɛ ɔbɛsan adi Perdue akyi.
  
  "Wo werɛ afi nea enti a yɛwɔ ha, Sam?" - bisaa no tee. "So wo werɛ afi sɛ yɛrenom ɔbonsam nsu wɔ ofie fɛfɛ bi mu wɔ ogya dan a ɛyɛ hyew anim esiane sɛ Alexander kae sɛ ɔbɛyɛ yɛn insurance nti?" Ná abufuw a ɛyɛ komm ahyɛ Nina nne mu ma.
  
  Perdue ne Agatha de wɔn ani kyerɛɛ wɔn ho wɔn ho ntɛmntɛm, na wosusuw nea Nina rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛka akyerɛ Sam ho. Nsɛm ho amanneɛbɔfo no kuraa ne tɛkrɛma mu ara kwa, na ɔnom n"anom bere a na n"ani nni nidi a ɛbɛhwɛ no no.
  
  "Worekɔ akorade hwehwɛ Onyankopɔn nim baabi, nanso medi m"asɛm so. Aka adapɛn abiɛsa, akwakoraa," ɔde abufuw kae. "Anyɛ yiye koraa no, mɛyɛ ho biribi."
  
  
  Ti 14
  
  
  Agatha bɔɔ Nina pon mu anadwo fã akyi pɛɛ.
  
  Perdue ne ne nuabea maa Nina ne Sam gye dii sɛ wɔntra Thurso fie kosii sɛ wobehu baabi a wobefi ase ahwehwɛ. Ná Sam ne Perdue da so ara nom nsa wɔ ɔtare dan no mu, na na wɔn nkɔmmɔbɔ a nsa de ba no mu yɛ den bere biara a wɔde wɔn ho hyɛ mu ne wɔn a wɔnom biara no. Nsɛmti a mmarima baanu a wɔasua nhoma no susuw ho fi bɔɔlbɔ mu nkontaahyɛde so kosi Germanfo aduannoa ho nyansahyɛ ahorow so; fi baabi a eye sen biara a wɔde bɛtow hama bere a wɔreyi mpataa a wɔde nwansena akɔ Loch Ness Monster ne abusuabɔ a ɛda ne dowsing ntam no. Nanso bere a nsɛm bae a ɛfa Glasgow basabasayɛfo a wɔda adagyaw ho no, Agatha antumi annye bio na ɔyɛɛ komm foro kɔɔ baabi a Nina guan fii apontow no mufo a aka no mu wɔ ne ntawntawdi ketewaa a ɔne Sam bɔe no akyi.
  
  Ɔtee sɛ abakɔsɛm kyerɛwfo no nne rebɔ fi oak ɔpon a ɛyɛ den no fã foforo sɛ: "Bra mu, Agatha." Agatha Perdue buee ɔpon no na nea ɛyɛɛ no nwonwa no, ohui sɛ Nina Gould da ne mpa so, n"ani ayɛ kɔkɔɔ esiane osu nti, na ɔrebɔ abubuw wɔ nea mmarima a wɔyɛ basabasa no ho. Sɛnea anka ɔno nso bɛyɛ no, Agatha huu Nina sɛ ɔretutu fam wɔ Intanɛt so akɔyɛ nhwehwɛmu wɔ asɛm no akyi na ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛma nsɛdi ada nsɛm a wɔka ne sɛnea nsɛm a ɛte saa ara kɔɔ so ankasa wɔ mmere nhyehyɛe mu wɔ saa bere a wɔkyerɛ sɛ ɛyɛ no mu.
  
  Esiane sɛ Agatha ani gyee nsiyɛ a Nina de yɛɛ asɛm yi ho kɛse nti, ɔde ne ho twaa ntama a ɛwɔ ɔpon no ano no ho na ɔtoo ɔpon no mu wɔ n"akyi. Bere a Nina maa n"ani so hwɛɛ soro no, ohui sɛ Agatha de bobesa kɔkɔɔ ne sigaret bi aba kokoam. Nokwarem no, na ɔwɔ Walkers ginger bisket packet bi a wɔde ahyɛ ne nsa ase. Ná ɛsɛ sɛ Nina serew. Akyinnye biara nni ho sɛ na nhomakorabea sohwɛfo a ɔyɛ nwonwa no wɔ ne mmere a na ɔnkasatia obiara, ɔnteɛɛ obiara so anaasɛ ɔmfa nhyɛ no abufuw.
  
  Afei sen bere biara no, Nina tumi huu nsɛdi a ɛwɔ ɔne ne nuabarima a ɔyɛ mmanoma no ntam. Wanka ne ho asɛm da wɔ bere a ɔne Nina boom no nyinaa mu, nanso bere a ɔkenkanee wɔn nsɛm a wɔka kyerɛɛ wɔn ho wɔn ho no ntam akyi no, otumi tee ase sɛ wɔn awaregyae a etwa to no nyɛ asomdwoe - anaasɛ ebia saa mmere no mu biako pɛ a akasakasa no yɛɛ kɛse no aniberesɛm sen sɛnea anka ɛsɛ sɛ ɛyɛ esiane tebea horow no nti.
  
  "So biribi wɔ hɔ a ɛyɛ anigye wɔ mfiase no ho, ɔdɔfo?" - bisaa blonde a ɔwɔ nhumu, a ɔte mpa so wɔ Nina nkyɛn.
  
  "Nnuruiɛ. Wo client no nni din mma yɛn German ɔsraani no? Ɛno bɛma nneɛma ayɛ mmerɛw kɛse, efisɛ afei yebetumi ahwehwɛ n"asraafo tebea mu na yɛahu baabi a ɔtraa, ahwɛ nnipakan ho kyerɛwtohɔ ne nea ɛtete saa," Nina de ne ti too fam bere a laptop no screen no daa adi wɔ n"ani a ɛyɛ sum no mu no.
  
  "Dabi, sɛnea minim no, dabi. Ná mewɔ anidaso sɛ yebetumi de krataa no akɔma graphologist bi na yɛama wɔayɛ ne nsaano nkyerɛwee mu nhwehwɛmu. Ebia sɛ yebetumi atew nsɛmfua no mu a, ebia ɛbɛma yɛahu onii a ɔkyerɛw da biara da nsɛm no," Agatha de nyansahyɛ mae.
  
  "Yiw, nanso ɛno nkyerɛ yɛn onii ko a ɔde maa no. Ɛsɛ sɛ yɛde Germanni a ɔde wɔn baa ha bere a ofii Afrika san bae no ho asɛm si hɔ. Nina a onim onii a ɔkyerɛw eyi no remmoa koraa," na ɔde ahopopo bɔɔ ne kyerɛwdua no wɔ n"anofafa a ɛwɔ fam a ɛyɛ akɔnnɔ no so bere a n"adwene hwehwɛɛ akwan foforo no.
  
  "Ebetumi ayɛ saa. Ɔkyerɛwfo no nipasu betumi akyerɛ yɛn sɛnea yebehu nnipa a wɔwɔ afuw mu kuw a owui wɔ hɔ no din, me dɔfo Nina," Agata kyerɛkyerɛɛ mu, na ɔde ne ho bɔɔ ne kukisi no mu wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so. "Me papayɛ, ɛno yɛ asɛm a ɛda adi pefee a anka mɛsusuw sɛ obi a ɔyɛ wo nyansa besusuw ho."
  
  Nina ani so de kɔkɔbɔ a ano yɛ den bɔɔ no. "Ɛyɛ damn akyirikyiri dodo, Agatha. Nokwarem no, nkrataa a ɛwɔ hɔ dedaw akyi a wobedi wɔ wiase ankasa mu no yɛ soronko kakra wɔ nsusuwii hunu akwan a wɔfa so susuw nhomakorabea ahobammɔ ho no ho."
  
  Agatha gyaee sɛ ɔbɛwe. Ɔde n"ani kyerɛɛ abakɔsɛm kyerɛwfo a ɔyɛ bitchy no araa ma Nina nuu ne ho ntɛm ara wɔ mmuae a ɔde mae no ho. Ɛkame ayɛ sɛ simma fã no, Agatha Perdue kɔɔ so yɛɛ nea onhinhim wɔ n"ananmu, na na onni nkwa. Nina ani wui kɛse sɛ ohui sɛ ɔbea yi a ɔte sɛ porcelain doll a ɔwɔ onipa tebea dedaw no te hɔ ara kwa na ɔreyɛ n"ade te sɛ ɔno nso. Mpofirim ara, Agatha fii ase wee na ɔkekaa ne ho, na ɛmaa Nina bɔɔ hu wɔ ne trɛw a ne trɛw bɛyɛ ti nhwi biako mu sɛ obenya komayare.
  
  "Wɔkae yiye, Oduruyɛfo Gould. Touch é," Agatha de anigye bɔɔ n"ano, na owiee ne kukisi no. "Dɛn na wohyɛ nyansa?"
  
  "Adwene biako pɛ a mewɔ ne... ɔkwan bi so no... mmara mma ho kwan," Nina de n"anim butubutuw fam, na ɔnom bobesa toa bi.
  
  Agatha serewee sɛ: "Oo, ka kyerɛ me," na sɛnea ɔyɛɛ n"ade no maa Nina ho dwiriw no. Ne nyinaa akyi no, na ɛte sɛ nea na ɔwɔ ɔhaw ho akɔnnɔ te sɛ ne nuabarima no.
  
  "Anka ɛho behia sɛ yenya Home Office kyerɛwtohɔ ahorow de hwehwɛ amannɔne ɔman mma a wotu kɔtra mmeae foforo saa bere no mu, ne mmarima a wɔakyerɛw wɔn din wɔ Amannɔne Asraafo Kuw no mu ho kyerɛwtohɔ ahorow nso, nanso minni sɛnea mɛyɛ saa ho adwene biara," Nina kae aniberesɛm, na ogyee kukisi fii hɔ pack bi a wɔde ahyɛ mu.
  
  Agatha serewee sɛ: "M"abɔ no kɛkɛ, nkwaseasɛm."
  
  "Hack kɛkɛ? Wɔ Germany aban ananmusifo dwumadibea no nneɛma akorae? Wɔde kɔma Federal Ministry of the Interior ne ne nneɛma a wɔkora so ho kyerɛwtohɔ nyinaa?" Nina bisae, na ɔhyɛɛ da san kaa ne ho sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ ahu sɛ ɔte sɛnea Akyerɛbaa Perdue abɔ dam no ase yiye. Oh Onyankopɔn, metumi asɔ afiase aduan ahwɛ dedaw wɔ me yafunu mu bere a me hokafo a ɔne ɔbarima da no asi gyinae sɛ ɔbɛbɔ ne ho atuu dodo akyi, Nina susuwii. Ɛmfa ho sɛnea ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtwe ne ho afi nneyɛe a mmara mma ho kwan ho no, na ɛte sɛ nea ɔfaa ɔkwan foforo so ara kwa sɛ ɔbɛkɔ akɔkyere.
  
  Agatha kae mpofirim, na ne nsa atenten a ɛyɛ tratraa no de mmirika fii adi sɛ ɔrekɔfa Nina laptop no sɛ: "Yiw, ma me wo kar no." Nina yɛɛ n"ade ntɛm ara, na ogyee kɔmputa no fii nea ɔde n"ani gyee no nsam.
  
  "Daabi!" - a oteateaa mu. "Ɛnyɛ me laptop so. So woabɔ dam?
  
  Saa bere yi nso, asotwe no maa Agatha a ɛda adi pefee sɛ na wabɔ dam kakra no yɛɛ n"ade ntɛm ara wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so, nanso saa bere yi de, ɛkame ayɛ sɛ n"adwene baa ne so ntɛm ara. Esiane sɛ Nina a ɔyɛ nkate dodo wɔ nneɛma a wobetumi ahaw no wɔ ɔpɛ mu no ayɛ no abufuw nti, ɔmaa ne nsa dwoe, na osii apini.
  
  Abakɔsɛm kyerɛwfo no de kaa ho sɛ: "Yɛ no w"ankasa kɔmputa so."
  
  Agatha ka kyerɛɛ ne ho denneennen sɛ: "Oo, enti wohaw wo ho sɛ wɔbɛdi wo akyi kɛkɛ, ɛnyɛ sɛ ɛnsɛ sɛ woyɛ saa." "Wiɛ, ɛno na eye. Misusuwii sɛ wususuwii sɛ ɛyɛ adwene bɔne."
  
  Nina ani trɛwee wɔ ɔbea no anibiannaso no ho bere a na ɔretwɛn adwene bɔne a edi hɔ no.
  
  "Mɛsan aba ntɛm ara, Oduruyɛfo Gould. Twɛn," ɔkae na ohuruw sɔre. Bere a obuee ɔpon no, ɔhwɛɛ n"akyi bere tiaa bi de bɔɔ Nina amanneɛ sɛ, "Na meda so ara rekyerɛ eyi akyerɛ graphologist bi, sɛnea ɛbɛyɛ a mɛyɛ nokware ara kwa," ɔdanee ne ho na ɔde ahoɔhare fii ɔpon no mu te sɛ abofra a n"ani agye wɔ Buronya anɔpa.
  
  Nina kaa no komm sɛ: "No fucking way," na ɔde laptop no bɔɔ ne moma so, te sɛ nea ɔrebɔ ho ban. "Minnye nni sɛ nwura akata me so dedaw na meretwɛn sɛ ntakra no tu kɛkɛ."
  
  Bere tiaa bi akyi no, Agatha san bae a na ɔde sɛnkyerɛnne bi a ɛte sɛ biribi a efi Buck Rogers adeyɛ dedaw bi mu bae. Ná ade no fã kɛse no ara yɛ nea ɛda adi pefee, na wɔde fiberglass bi na ɛyɛe, na ne kɛse bɛyɛ sɛ krataa a wɔde kyerɛw nsɛm, na na enni touch screen biara a wɔde bɛfa mu. Agatha yii adaka tuntum ketewaa bi fii ne kotoku mu na ɔde ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade no ano kaa dwetɛ bɔton ketewa no. Ade ketewa no tenaa ne nsateaa ano te sɛ asen a ɛyɛ tratraa kosii sɛ ɔde bataa sɛnkyerɛnne a ɛyɛ nwonwa no benkum so atifi.
  
  "Hwɛ no." Dawid yɛɛ eyi a ennu adapɛn abien a atwam ni," Agatha hoahoaa ne ho.
  
  Nina serewee na ɔwosow ne ti wɔ sɛnea mfiridwuma a ɛyɛ nwonwa a na onim no tu mpɔn no ho sɛ: "Nokwarem no." "Dɛn na ɔreyɛ?"
  
  Agatha maa no saa patronising looks no mu biako na Nina siesiee ne ho maa wo-unnim-biribiara a wontumi nkwati no? ɛnne a ɛyɛ den.
  
  Awiei koraa no, ɔbarima a ne ho yɛ bruu no buae tẽẽ sɛ: "Ɛyɛ kɔmputa, Nina."
  
  Yiw, ni!, ne mu nne a ɛyɛ abufuw no de too gua. Ma no nkɔ kɛkɛ. Gyae no, Nina.
  
  Bere a Nina de nkakrankakra gyaee n"ankasa nsa a wabow nsa no, osii gyinae sɛ ɔbɛma ne bo adwo na wagye n"ahome pɛnkoro pɛ. Ɔka kyerɛɛ Agatha na ɔde ne nsa kyerɛɛ dwetɛ ade bi a ɛyɛ tratraa kurukuruwa so sɛ: "Dabi, nea mepɛ sɛ meka."
  
  "Oo, ɛyɛ modem. Wontumi nni akyi. Momma yɛnka kɛkɛ sɛ, ɛkame ayɛ sɛ wontumi nhu. Ɛfa satellite bandwidth frequency ahorow ankasa na ɛne asia a edi kan a ebetumi ahu no di nkitaho. Afei, wɔ sikɔne abiɛsa ntam no, ɛdannan akwan a wɔapaw no ntam wɔ ɔkwan bi so a ɛbɛma ahuruhuruw, na ɛboaboa nsɛm a efi nnwuma ahorow a wɔde ma no hɔ ano. Enti ɛte sɛ nea nkitahodi ahoɔhare a ɛkɔ fam sen sɛ ɛbɛyɛ log a ɛyɛ adwuma. Ɛsɛ sɛ mede eyi ma ɔkwasea no. Ɔyɛ obi a onim nhyehyɛe no fucking yiye," Agatha serewee wɔ dae mu, na ɔde Perdue hoahoaa ne ho.
  
  Nina serewee denneennen. Ɛnyɛ bobesa no na ɛmaa ɔyɛɛ saa, na mmom Agatha tɛkrɛma a ɛfata a ɛka sɛ "fuck" kwa saa no nnyigyei. Ne nipadua ketewaa no de bobesa toa de ne ho too mpa no ti so bere a na ɔrehwɛ nyansahu mu ayɛsɛm ho ɔyɛkyerɛ no wɔ n"anim no.
  
  "Dɛn?" Agatha bisae a na ne ho nni asɛm, na ɔde ne nsateaa tuu mmirika faa sɛnkyerɛnne no atifi ano.
  
  "Biribiara nni hɔ, madam. Toa so," Nina serewee.
  
  Agatha kae sɛ: "Ɛyɛ, momma yɛnkɔ."
  
  Fiber optic nhyehyɛe no nyinaa de kɔla kɔkɔɔ a ɛyɛ pastel a ɛmaa Nina kaee kanea agyan, na ɛnyɛ sunsuma a ɛyɛ katee saa nkutoo. N"ani huu fael abien a epuei bere a Agatha nsateaa a wɔatete no no kyerɛw mmara no guu screen a ɛyɛ ahinanan no mfinimfini akyi no.
  
  Agatha hyɛɛ Nina sɛ: "Pen ne krataa," a wanyi n"ani amfi screen no so. Nina faa kyerɛwdua ne nkratafa kakraa bi a atetew fii nhoma a wɔde kyerɛw nsɛm no mu na ofii ase twɛn.
  
  Agatha kenkan link bi a ɛkɔ mmara a wontumi nte ase a Nina kyerɛw bere a ɔrekasa no so. Ná wɔte sɛ mmarima no reforo antweri no, na wɔda so ara di nkwaseasɛm koraa ho fɛw bere a ɛkame ayɛ sɛ wɔawie no.
  
  "Dɛn koraa na wode me gadgets reyɛ?" - Perdue bisae. Nina susuwii sɛ anka ɛsɛ sɛ ɔbɔ ne ho ban kɛse wɔ ne nne mu esiane ne nuabea no animtiaabu nti, nanso na ɛte sɛ nea n"ani gye nea ɔreyɛ no ho kɛse sen nea ɔreyɛ no.
  
  "Ɛsɛ sɛ Nina hu amannɔne asraafo dɔm a woduu Germany wɔ 1900 mfe no mfiase mu hɔ no din. I"m just collecting this information for her," Agatha kyerɛkyerɛɛ mu, na n"ani da so ara tu mmirika wɔ mmara nkyerɛwde ahorow pii so, a ɔpaw nea ɛfata kyerɛɛ Nina.
  
  "Damn it," nkutoo ne nea Sam tumi boaboaa ano bere a ɔde ne honam fam ahoɔden dodow no ara bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtra ne nan so no. Na obiara nnim sɛ ebia ɛyɛ ehu a mfiridwuma mu sɛnkyerɛnne a ɛkorɔn no de bae, edin dodow a wɔbɛtwe, anaa nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na wɔreyɛ aban nsɛmmɔnedi titiriw wɔ n"anim no.
  
  "Dɛn na wowɔ mprempren?" - Perdue bisaa, nso ennye nhyiamu paa.
  
  "Yɛde edin ne ID nɔma ahorow no nyinaa bɛto so, ebia address ahorow bi. Na yɛde bɛma anɔpaduan," Nina ka kyerɛɛ mmarima no, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne nne ayɛ nea ɛyɛ anifere na ɔwɔ ahotoso. Nanso wɔtɔɔ na wɔpenee so sɛ wɔbɛkɔ so ada.
  
  Wɔde simma aduasa a edi hɔ no yɛɛ ɔbrɛ de twee mmarima a wɔakyerɛw wɔn din wɔ Amannɔne Asraafo Kuw no mu nyinaa din, dibea ne dibea a ɛte sɛ nea wontumi nkan no, nanso mmeawa baanu no kɔɔ so de wɔn adwene sii so sɛnea nsa no bɛma kwan no. Ade biako pɛ a ɛmaa wɔn abam bu wɔ wɔn nhwehwɛmu no mu ne sɛ na wonni wɔn a wɔnantew.
  
  
  Ti 15
  
  
  Esiane sɛ na Sam, Nina ne Perdue rehu amane wɔ hangover ho nti, wɔde nne a ɛyɛ komm kasae sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrennya wɔn ti a ɛyɛ yaw a ɛbɔ kɛse mpo. Anɔpaduan a ofiehwɛfo Maisie McFadden siesiee mpo antumi amma wɔn yaw no ano abrɛ ase, ɛwom sɛ wɔantumi annye ne aduan a ɛyɛ tramezzine a wɔayam a wɔde nsenia ne ɛmo ayɛ no ho akyinnye de.
  
  Bere a wodidi wiei no, wɔsan hyiaam wɔ ɔdan a wɔtra mu a ɛyɛ hu no mu, faako a na mfonini ahorow a wɔasen fi atenae biara so ne abo a wɔde ayɛ adwuma no mu hwɛɛ no. Nina buee ne nhoma a ɔkyerɛw nsɛm wom, faako a ne nkyerɛwee a wontumi nkenkan no twaa n"anɔpa adwene mpoa no. Ofii nsɛm a wɔahyehyɛ no mu hwɛɛ mmarima a wɔakyerɛw wɔn din nyinaa din, a wɔte ase ne wɔn a wɔawuwu. Perdue de wɔn din hyɛɛ database a ne nuabea de asie bere tiaa bi sɛ wɔnhwɛ mu a wanhu abirabɔ biara wɔ server no so mmiako mmiako.
  
  Bere a ɔde sikani kakraa bi hwehwɛɛ din biara mu nsɛm mu akyi no, ɔkae sɛ: "Dabi, ɛnyɛ Algeria."
  
  Ná Sam te kɔfe pon no ho na ɔrenom kɔfe ankasa afi kɔfe yɛfo a Agatha soo ho dae kɛse da a edii ɛno anim no mu. Obuee ne laptop na ɔde email kɔmaa mmeae pii a ɛboaa no ma ohui sɛnea ɔsraani panyin bi a ɔkyerɛw anwensɛm bi faa wiase ademude a ayera a ɔkyerɛe sɛ ohui bere a ɔne Misrifo abusua bi tenae no ho anansesɛm no mfiase.
  
  Ne fibea ahorow no mu biako, Morocco samufo dedaw pa bi a ofi Tangier, buae wɔ dɔnhwerew no mu.
  
  Ɛte sɛ nea ne ho dwiriw no sɛ saa asɛm yi adu nnɛyi Europa nsɛm ho amanneɛbɔfo te sɛ Sam nkyɛn.
  
  Ɔkyerɛwfo no buae sɛ: "Sɛnea minim no, saa asɛm yi yɛ anansesɛm bi a asraafo dɔm a wɔwɔ Afrika Atifi fam ha kaa wɔ wiase nyinaa akodi abien no mu de kura anidaso a ɛne sɛ na nkonyaayi bi wɔ wiase no fã a ɛyɛ wuram yi mu ara kwa. Wɔansusuw ho ankasa da sɛ nam bi bɛba saa nnompe yi so. Nanso fa nea wowɔ no mena me na mɛhwɛ sɛnea metumi aboa wɔ saa ɔfã no."
  
  "So wobetumi de wɔn ho ato no so?" Nina bisae sɛ. "Wunim no yiye dɛn?"
  
  "Mihyiaa no mprenu, bere a mekaa ntawntawdi a ɛkɔɔ so wɔ Abidjan wɔ afe 2007 mu no ho asɛm ne bio wɔ Wiase Nyinaa Nyarewa Ho Kuw no nhyiam a wɔyɛe wɔ Paris wɔ mfe abiɛsa akyi no. Ɛyɛ nea ɛyɛ den. Ɛwom sɛ na n"adwene mu yɛ no naa kɛse de," saa na Sam kae.
  
  Perdue kae na ɔde ne nsa bɔɔ Sam akyi sɛ: "Ɛno yɛ ade pa, Sam." "Ɛnde ɔremmu saa adwuma yi sɛ biribi a ɛsen ɔkwasea adwuma. Ɛbɛyɛ papa ama yɛn. Ɔrempɛ sɛ obenya biribi a onnye nni sɛ ɛwɔ hɔ no fã bi, ɛnte saa?" Perdue serewee. "Momfa kratafa no bi mena no. Momma yɛnhwɛ nea obetumi anya afi eyi mu."
  
  Nina bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Meremfa kratafa yi bi nkɔma obiara kɛkɛ, Perdue." "Wompɛ sɛ wɔbɛbɔ amanneɛ sɛ ebia saa anansesɛm mu asɛm yi wɔ abakɔsɛm mu ntease."
  
  Perdue maa no awerɛhyem sɛ: "Wɔhyɛ wo haw ahorow nsow, Nina dɔfo," na akyinnye biara nni ho sɛ ne serew no yɛɛ awerɛhow kakra wɔ ne dɔ a wahwere no ho. "Nanso ɛsɛ sɛ yɛn ankasa hu eyi nso. Ɛkame ayɛ sɛ Agatha nnim nea ɔde ne ho hyɛ mu no ho hwee, a ebia ɔyɛ abofra bi a ɔyɛ ɔdefo a onyaa abusua agyapade fii awo mu ara kwa na ɔpɛ sɛ ohu sɛ ebia obetumi anya biribi ama saa da biara da nsɛmma nhoma yi wɔ gua a ɛyɛ tuntum so anaa."
  
  "Anaasɛ obetumi adi yɛn ho fɛw, wunim?" osii ne nsɛm so dua sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ ahu sɛ Sam ne Perdue nyinaa bɛte ase sɛ ebia Black Sun Council na ɛhyɛɛ eyi akyi bere nyinaa.
  
  Perdue buae ntɛm ara sɛ: "Migye kyim." Ná ogye di sɛ onim biribi a onnim, na enti na ɔwɔ ahotoso sɛ ɔbɛbobɔw dice no. Ɔkwan foforo so no, bere bɛn na onim biribi a afoforo nnim da. Bere nyinaa na Perdue di n"anim anammɔn biako na ɔyɛ kokoam nsɛm a ɛtra so wɔ ne nkitahodi ho no ankyerɛ sɛ Nina adwene no ho asɛm nhaw no. Nanso na Sam nyɛ obi a ɔyɛ animtiaabu te sɛ Nina. Ɔmaa Perdue hwɛɛ kwan tenten. Afei ɔtwentwɛnee ne nan ase sɛ ɔde email no bɛmena ansa na ɔreka sɛ, "Ɛte sɛ nea woda no adi sɛ yɛn... ndaadaa."
  
  "M"ani gye sɛnea mo baasa rebɔ mmɔden sɛ mobɛbɔ nkɔmmɔ no ho, na mente ase sɛ pii wɔ nea moreka no mu. Nanso minim ahyehyɛde no ho nsɛm nyinaa ne sɛnea ayɛ wo asetra mu ɔhaw fi bere a woanhyɛ da abɔ emufo dodow bi akuturuku no. O me Nyankopɔn, mmofra, ɛno nti na mefaa mo adwuma no!" Ɔserewee. Saa bere yi de na Agatha te sɛ obi a ɔde ne ho ama afɛfo na ɛnyɛ ɔkwantufo bi a wabɔ dam a ɔde bere pii tra owia mu.
  
  "Ne nyinaa akyi no, ɔno na ɔbɔɔ Black Sun servers no mu de yɛɛ adwuma wɔ mo sikasɛm tebea mu... mmofra," Perdue de n"ani kyerɛɛ wɔn.
  
  Sam buae sɛ: "Wiɛ, wunnim saa nneɛma no nyinaa, Akyerɛbaa Perdue."
  
  "Nanso menim." Ebia me ne me nuabarima no resi akan bere nyinaa wɔ yɛn nimdeɛ mu, nanso yɛwɔ nneɛma bi a ɛyɛ pɛ. Nsɛm a ɛfa Sam Cleave ne Nina Gould asɛmpatrɛw adwuma a emu yɛ den a wɔyɛ ma atuatewfo kuw a wɔagye dimmɔne no ho no nyɛ kokoamsɛm ankasa, ɛnyɛ bere a woka Russia kasa no," na ɔde ne ho too so.
  
  Sam ne Nina ho dwiriw wɔn. So anka Perdue behu saa bere no sɛ ɛsɛ sɛ wohu Renata, n"ahintasɛm kɛse no? Wɔbɛyɛ dɛn atumi anya no mpo mprempren? Wɔde dadwen kakra hwɛɛ wɔn ho wɔn ho sen sɛnea wɔpɛ.
  
  Perdue bubuu kommyɛ no mu sɛ: "Mma ɛnhaw wo." "Momma yɛmmoa Agatha mma yɛn client"s artifact, na dodow a yɛyɛ saa ntɛm no...hena na onim...Ebia yebetumi ayɛ apam bi de ahwɛ ahu sɛ wobedi nokware ama adwumayɛfo no," ɔkae, na ɔhwɛɛ Nina.
  
  Wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛkae bere a etwa to a wɔkasae ansa na Perdue reyera a onni nkyerɛkyerɛmu a ɛfata. Ɛda adi sɛ na ne "apam" no kyerɛ nokwaredi foforo a akyinnye biara nni ho ma no. Ne nyinaa akyi no, wɔ wɔn nkɔmmɔbɔ a etwa to no mu no, na wama no awerɛhyem sɛ wannyae mmɔden a ɔbɔe sɛ obegye no afi Sam abasa so, afi Sam mpa so no mu. Afei na onim nea enti a ɛsɛ sɛ ɔno nso di nkonim wɔ Renata/Renegade Brigade asɛm no mu.
  
  "Ɛbɛyɛ sɛ wubedi w"asɛm so, Perdu. Yɛn...me...resa spoons a yɛde di shit, sɛ wunim nea mereyɛ a," Sam bɔɔ kɔkɔ. "Sɛ biribiara ankɔ yiye a, merefi hɔ koraa. Ɛyerae. Wɔrenhu wɔn bio wɔ Scotland da. Ade biako pɛ nti a mebaa ha ne Nina."
  
  Bere a na emu yɛ den no maa wɔn nyinaa yɛɛ komm sekan biako.
  
  "Okay, afei a yɛn nyinaa nim baabi a yɛwɔ ne baabi a ɛsɛ sɛ yɛn nyinaa tu kwan kosi sɛ yebedu yɛn gyinabea ahorow no, yebetumi de email amena Morocconi ɔbarima no na yɛafi ase adi din ahorow yi a aka no akyi, ɛnte saa David?" Agatha dii ne mfɛfo adwumayɛfo kuw bi anim.
  
  "Nina, wobɛpɛ sɛ wo ne me ba nhyiam bi ase wɔ kurow no mu? Anaasɛ wopɛ sɛ wo ne nnipa baanu yi yɛ baasa foforo?" Onuabaa Perdue bisaa asɛm bi a ɛyɛ kasakoa na, a wantwɛn mmuaeɛ no, ɔfaa ne tete bag na ɔde krataa bi a ɛho hia guu mu. Nina hwɛɛ Sam ne Perdue.
  
  "So mo baanu bɛyɛ mo bra bere a Maame nni hɔ?" - dii aseresɛm, nanso na ne nne yɛ fɛwdi ahyɛ mu ma. Nina bo fuwii bere a mmarima baanu no kyerɛe sɛ ɔyɛ wɔn dea wɔ ɔkwan bi so no. Wogyinaa hɔ ara kwa, na Agatha nokwaredi a ɛyɛ atirimɔdensɛm a ɔtaa yɛ no maa wɔn adwene baa wɔn so wɔ adwuma a ɛda wɔn anim no ho.
  
  
  Ti 16. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  "Ɛhe na yɛrekɔ?" Nina bisae bere a Agatha nyaa kar a wagye no.
  
  Bere a wɔrekɔ no, ɔka kyerɛɛ Nina sɛ: "Halkirk." Kar no de ahopere kɔɔ anafo fam, na Agatha de serew a ɛyɛ nwonwa hwɛɛ Nina. "Ɛnyɛ sɛ merekyere wo akɔ, Oduruyɛfo Gould. Yɛrekɔhyia graphologist bi a m"afɛfoɔ de me kɔmaa no. Beae a ɛyɛ fɛ, Halkirk," ɔde kaa ho, "wɔ Thurso Asubɔnten no so pɛɛ na efi ha kɔ hɔ kɔ hɔ a ɛnboro simma dunum kar akwantu. Wɔayɛ yɛn nhyiam no ho nhyehyɛe sɛ dumien, nanso yebedu hɔ ntɛm."
  
  Nina antumi annye akyinnye. Ná ɛhɔ yɛ nwonwa na na ɔpɛ sɛ obetumi afi kurow no mu mpɛn pii akɔhwɛ ne kurom Scotland nkuraase. Ná Edinburgh ankasa yɛ fɛ, na abakɔsɛm ne asetra ahyɛ mu ma, nanso wɔ sɔhwɛ ahorow a ɛtoatoa so wɔ nnansa yi mfe mu akyi no na ɔresusuw ho sɛ ɔbɛtra akuraa ketewaa bi ase wɔ Mmepɔw so. Ha. Ɛbɛyɛ papa wɔ ha. Wofi A9 no dan kɔɔ B874 no so na wɔde wɔn ani kyerɛɛ atɔe fam kɔɔ kurow ketewa bi mu.
  
  "George Mmɔnten so. Nina, hwehwɛ George Street," saa na Agatha ka kyerɛɛ ne kwantufo no. Nina yii ne fon foforo no na ɔde mmofra serew a ɛmaa Agatha ani gyei ma ɔserewee a efi komam de GPS no yɛɛ adwuma. Bere a mmea baanu no huu address no, wogyee bere kakra de homee. Ná Agatha wɔ anidaso sɛ ebia ɔkwan bi so no, nsaano nkyerɛwee no mu nhwehwɛmu bɛma hann aba onii ko a ɔkyerɛwfo no yɛ, anaasɛ, nea eye sen saa no, nea wɔakyerɛw wɔ kratafa a wontumi nhu no so. Hena na onim, Agatha susuwii sɛ ebia obi a onim nsaano nkyerɛwee a wasua nsaano nkyerɛwee da mũ nyinaa no betumi ahu nea wɔakyerɛw wɔ hɔ. Ná onim sɛ ɛyɛ baabi a wɔatrɛw mu, nanso na ɛfata sɛ ɔhwehwɛ mu.
  
  Bere a wosii kar no mu no, wim a ɛyɛ fitaa no maa osu a ɛtɔe a ɛyɛ anigye guu Halkirk. Na awɔw wom, nanso na ɛnyɛ nea ɛnyɛ dɛ dodo, na Agatha de ne bag dedaw no bɔɔ ne moma so, na ɔde n"atade kataa so bere a wɔreforo semɛnte antweri atenten no akɔ ofie ketewa a ɛwɔ George Street awiei no anim pon ano no. Nina susuwii sɛ na ɛyɛ abofra ketewa bi a ɛyɛ nwonwa te sɛ biribi a efi Scotlandfo House & Home nhoma bi mu. Ná sare a wɔasiesie no yiye no te sɛ velvet asinasin a wɔatow agu ofie no anim nkyɛe.
  
  "Oo, yɛ ntɛm. Momfi osu no mu, mmaa!" - abaa nne bi firii mpaapaemu a ewo anim pon no mu bae. Ɔbea bi a ne ho yɛ den a wadi mfe mfinimfini a ɔserew dɛdɛ fii sum a ɛwɔ n"akyi no mu hwɛɛ abɔnten. Obuee ɔpon no maa wɔn na ɔyɛɛ wɔn sɛnkyerɛnne sɛ wɔnyɛ ntɛm.
  
  "Agatha Perdue na ɔkyerɛwee?" - a obisae.
  
  Agatha buae sɛ: "Yiw, na oyi ne m"adamfo Nina." Oyii Nina abodin no fii mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremmɔ ahɔhoyɛfo no kɔkɔ wɔ sɛnea krataa no ho hia a ɛsɛ sɛ ɔhwehwɛ mu no ho. Ná Agatha abɔ ne tirim sɛ ɔbɛyɛ ne ho sɛ ɛyɛ kratafa dedaw bi a efi obusuani bi a ɔwɔ akyirikyiri hɔ ara kwa a aba ne nsam. Sɛ na ɛfata sika a wotuae no sɛ ɔnhwehwɛ a, na ɛnyɛ biribi a anka ɛsɛ sɛ wɔbɔ ho dawuru.
  
  "Hi, Nina, na woayɛ. Rachel Clark na ɔkyerɛwee. Anice sɛ mahyia mo ladies. Afei, so ɛsɛ sɛ yɛkɔ m"adwumam?" graphologist a n"ani agye no serewee.
  
  Wofii ofie no fã a ɛyɛ sum na ɛhɔ yɛ fɛ no mu kɔhyɛn dan ketewaa bi a awia hann a ɛsen fa apon a ɛtwetwe kɔ asuguarebea ketewaa bi mu no mu hyerɛn kɛse mu. Nina hwɛɛ nkuruwankuruwa fɛfɛ a ɛrebɔ bere a osu tɔ tɔ ɔtare no ani no, na n"ani gyee fern ne nhaban a wɔadua atwa ɔtare no ho ahyia sɛnea ɛbɛyɛ a wubetumi de wo ho ahyɛ nsu no mu no ho. Ná ɛyɛ fɛ yiye, na na ɛyɛ ahabammono a ɛhyerɛn wɔ wim tebea a ɛyɛ fitaa a ɛyɛ nwini no mu.
  
  "W"ani gye ho, Nina?" Rachel bisae bere a Agatha de nkrataa no maa no no.
  
  Nina buae wɔ animtew mu sɛ: "Yiw, ɛyɛ nwonwa sɛnea ɛte sɛ wuram na ɛyɛ abɔde mu de."
  
  "Me kunu yɛ obi a ɔyɛ asase ho mfonini. Ɔkraman no kekaa no bere a na ɔretutu fam tutu kwae ne kwae ahorow nyinaa mu renya n"asetrade no, na ɔde ne ho hyɛɛ turoyɛ mu de brɛɛ ntini bɔne dedaw yi ase. Wunim, adwennwen yɛ ade a ɛyɛ hu a ɛte sɛ nea obiara nhu nnansa yi, te sɛ nea ɛsɛ sɛ yɛwosow esiane adwennwen a ɛboro so nti, ɛnte saa?" - Rachel bɔɔ n"ano a ɛnhyia, na obuee krataa no wɔ kanea a ɛma kɛseyɛ ase.
  
  Nina penee so sɛ: "Ampa. "Adwennwen kunkum nnipa pii sen sɛnea obiara hu."
  
  "Yiw, ɛno nti na hubby faa landscaping afoforo turo mmom. Te sɛ adwuma a ɛyɛ anigyede kɛse. Ɛte sɛ m"adwuma no yiye. Okay, Miss Perdue, ma yɛnhwɛ wo nkyerɛwee yi," Rachel kaa saa, na ɔde adwuma anim hyɛɛ ne ho.
  
  Ná Nina adwenem yɛ no naa wɔ adwene no nyinaa ho, nanso n"ani gyee ho ankasa sɛ obefi fie hɔ na watwe ne ho afi Perdu ne Sam ho. Ɔtraa mpa ketewa a ɛwɔ ɔpon a ɛtwetwe no ho no so, na ɔhwɛɛ mfonini ahorow a ɛyɛ kɔla ahorow a ɛwɔ nhaban ne nkorabata no mu no. Saa bere yi de Rahel anka hwee. Agatha hwɛɛ no yiye, na ɛbɛyɛɛ dinn araa ma Nina ne Agatha sesaa kasamu kakraa bi, na wɔn baanu nyinaa pɛe sɛ wohu nea enti a Rachel resua kratafa biako bere tenten saa.
  
  Awiei koraa no Rahel maa n"ani so hwɛɛ soro, "Ɛhe na wunyae saa, ɔdɔfo?" Ná ne nne yɛ aniberesɛm na na ɔtwentwɛn ne nan ase kakra.
  
  Agatha de ahokokwaw dii atoro sɛ: "Oo, na maame wɔ nneɛma dedaw bi a efi ne nanabea hɔ, na ɔde ne nyinaa ho asodi too me so." "Mihuu eyi wɔ sika ahorow bi a wɔmpɛ mu na misusuwii sɛ ɛyɛ anigye."
  
  Nina de ahokeka kae sɛ: "Dɛn ntia? Wuhu nea ɛka wɔ hɔ?"
  
  "Ladies, menyɛ ex... yie, meyɛ ɔbenfoɔ," ɔserewee dryly, yii n"aniwa ahwehwɛ, "nanso sɛ manni mfomsoɔ a, ɛfiri saa mfonini yi mu..."
  
  "Aane?" - Nina ne Agata teaam bere koro mu.
  
  "Ɛte sɛ nea wɔkyerɛw so..." ɔmaa n"ani so, na n"adwene atu afra koraa, "papyrus?"
  
  Agatha yɛɛ n"anim a onni biribiara a ɛkyerɛ bere a Nina de ahopopo kɛkɛ.
  
  "Eyi ye?" Nina bisae, na ɔde mum dii agoru de hwehwɛɛ nsɛm.
  
  "Dɛn nti na yiw, me dɔfo. Wei kyerε sε krataa yi som bo paa. Miss Perdue, ɛba sɛ wowɔ mfitiaseɛ no?" Rachel bisae sɛ. Ɔde ne nsa too Agatha de so denam anigye a na ɔpɛ sɛ ohu nneɛma pii so.
  
  "Misuro sɛ minnim, dabi. Nanso na mepɛ sɛ mihu mfonini no ara kwa. Seesei yenim sɛ ɛbɛyɛ sɛ na ɛyɛ nhoma a ɛyɛ anigye a woyii no fii mu. Misusuw sɛ na minim fi mfiase," na Agatha reyɛ ɔkwasea, "efisɛ ɛno nti na na m"ani gye ho kɛse sɛ mɛhwehwɛ nea ɛka no. Ebia wubetumi aboa yɛn ma yɛahu nea ɛka?"
  
  "Metumi abɔ mmɔden. Mekyerɛ sɛ, mihu nsaano nkyerɛwee nhwɛsode pii na ɛsɛ sɛ mehoahoa me ho sɛ mewɔ aniwa a wɔatete ma no," Rachel serewee.
  
  Agatha too n"ani kyerɛɛ Nina te sɛ nea ɔreka sɛ "Meka kyerɛɛ wo saa," na na ɛsɛ sɛ Nina serew bere a ɔdan ne ti hwɛ turo ne ɔtare no, baabi a afei de na osu afi ase retɔ no.
  
  "Ma me simma kakraa bi, ma menhwɛ sɛ... me... metumi..." Rachel nsɛm no yerae bere a ɔsesaa kanea a ɛma nneɛma yɛ kɛse no sɛnea ɛbɛyɛ a obehu yiye no. "Mihu sɛ obiara a ɔtwee mfonini yi yɛɛ n"ankasa kyerɛwtohɔ ketewaa bi. Ink a ɛwɔ ɔfã yi so no yɛ foforo na ɔkyerɛwfo no nsaano nkyerɛwee yɛ soronko koraa. Twɛn."
  
  Na ɛte sɛ nea daa nkwa bi twaam, na ɛretwɛn sɛ Rachel bɛkyerɛw asɛmfua biara bere a ɔrekyerɛ nea ɔkyerɛwee no ase nkakrankakra, na ogyaw nsensanee bi wɔ ha ne ha wɔ baabi a ontumi nhu. Agatha hwɛɛ dan no mu nyinaa. Baabiara no na otumi hu mfonini ahorow nhwɛsode, nkrataa a wɔde kyerɛkyerɛw so a ɛsono afã horow ne nhyɛso, a ɛkyerɛ adwene mu su ne suban ahorow. Wɔ n"adwene mu no, na ɛyɛ ɔfrɛ a ɛyɛ anigye. Ebia na Agatha, sɛ́ nhomakorabea sohwɛfo no, ani gyee ɔdɔ a ɔwɔ ma nsɛmfua ne ntease a ɛwɔ nhyehyɛe ne nea ɛtete saa akyi no ho.
  
  Rachel bɔɔ n"ano sɛ: "Ɛte sɛ anwensɛm bi a wɔakyekyɛ mu wɔ nsa abien ntam. Me bet se nnipa ahodoɔ mmienu na wɔkyerɛw saa anwensɛm yi - baako yɛ ɔfa a ɛdi kan, na baako nso yɛ nea ɛtwa toɔ. Ntrɛwmu a edi kan no yɛ Franse kasa, nea aka no yɛ German kasa, sɛ me nkae som me yiye a. Oh, na ase ha no wɔde nea ɛte sɛ... nsaano nkyerɛwee no fã a edi kan no yɛ den, nanso ɔfã a etwa to no te sɛ 'Venen' anaa 'Wener' pefee. So wunim obi wɔ w"abusua mu a ɔwɔ saa din no, Akyerɛbaa Perdue?"
  
  Agatha de ahonu kakra buae sɛ: "Dabi, awerɛhosɛm ne sɛ, dabi," na odii ne dwumadi no yiye araa ma Nina serewee na ɔwosow ne ti wɔ kokoam.
  
  "Agatha, ɛsɛ sɛ wotoa eyi so, me dɔfo. Mede me ho mpo sɛ mɛka sɛ nneɛma a ɛwɔ papyrus a wɔakyerɛw eyi wɔ so no yɛ... tete de koraa," Rachel de n"anim butubutuw fam.
  
  "Te sɛ tete 1800 mfe no?" Nina bisae sɛ.
  
  "Dabi, me dɔfo. Bɛyɛ mfe apem ne akyi ansa na 1800 mfe no reba - tete," Rachel kae, na n"aniwa trɛwee wɔ ahodwiriw ne nokwaredi mu. "Wubehu papyrus te sɛ eyi wɔ wiase abakɔsɛm tete nneɛma akorae te sɛ Cairo Tete Nneɛma Akorae!"
  
  Esiane sɛ na Rachel ani gyee krataa no ho nti, Agatha adwene tu frae no, ɔdanee n"adwene.
  
  "Na anwensɛm a ɛwɔ so no yɛ tete de saa ara?" - a obisae.
  
  "Dabi, ɛnte saa koraa. Ink no nsɛee fã te sɛ nea sɛ wɔkyerɛwee bere tenten saa a anka ɛbɛyɛ no. Obi faa no na ɔkyerɛw guu krataa so, a na wonni ho adwene biara wɔ bo a ɛsom ho, me dɔfo. Baabi a wonya firii no da so ara yɛ ahintasɛm, ɛfiri sɛ ɛbɛyɛ sɛ wɔde saa papyrus ahodoɔ yi siee tete nneɛma akoraeɛ anaa... - ɔserewee wɔ nteaseɛ a ɛwɔ nea ɔrebɛka no ho - ɛbɛyɛ sɛ wɔde asie baabi firi Nhomakorabea no berɛ so a ɛwɔ Alexandria no. Bere a Rachel sɔre tiaa ɔpɛ a ɔwɔ sɛ ɔbɛserew denneennen wɔ asɛm a ɛyɛ fɛwdi no ho no, ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so kɛkɛ.
  
  "Nsɛm bɛn na wuyii fii eyi mu?" Nina bisae sɛ.
  
  "Ɛyɛ Franse kasa mu, misusuw sɛ. Enti, menka Franse kasa..."
  
  Agatha kaa no ntɛm sɛ: "Ɛnyɛ hwee, migye di." Ɔhwɛɛ ne dɔn no. "O me Nyankopɔn, hwɛ bere no. Nina, yɛaka akyi wɔ Aunt Millie fie adidi anwummere adidi no ho!"
  
  Ná Nina nni nea Agatha reka ho asɛm no ho adwene biara, nanso ɔfaa no sɛ nkwaseasɛm sɛ ɛsɛ sɛ odi agoru na ama nkɔmmɔbɔ no mu nhyɛso a ɛrenya nkɔanim no afi hɔ. Ɔde n"adwene sii so yiye.
  
  "Oo damn, woayɛ no yiye! Na ɛho da so ara hia sɛ yenya keeki no! Rachel, wunim paanootɔnbea pa bi a ɛbɛn hɔ?" Nina bisae sɛ.
  
  Bere a wɔde kar refa ɔkwan kɛse no so asan akɔ Thurso no, Agatha kae sɛ: "Ná yɛreyɛ awu."
  
  "No shit! Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ na madi mfomso. Ná graphologist a wɔbɛfa no yɛ adwene pa yiye," saa na Nina kae. "So wubetumi akyerɛ nea ɔkyerɛwee no ase afi nkyerɛwee no mu?"
  
  Agatha kae sɛ: "Yiw. "Wonte Franse kasa?"
  
  "Kakraa bi koraa." M"ani gye German kasa ho kɛse bere nyinaa," saa na abakɔsɛm kyerɛwfo no serewee. "Ná m"ani gye mmarima ho kɛse."
  
  "Ow saa? So wopɛ Germanfo mmarima? Na Scotland nhoma mmobɔwee no rehaw wo?" Agatha hyɛɛ no nsow. Nina antumi anhu sɛ ebia ahunahuna ounce biako mpo wɔ Agatha asɛm no mu, nanso wɔ ne fam no, ebetumi ayɛ biribiara.
  
  Ɔde aseresɛm kae sɛ: "Sam yɛ nhwɛsode a ne ho yɛ fɛ yiye.
  
  "Menim. Mewɔ akokoduru ka sɛ ɛrenhaw me sɛ menya nsusuwho afi ne hɔ. Nanso dɛn koraa na wuhu wɔ Dawid ho? Ɛfa sika no ho, ɛnte saa? Ɛbɛyɛ sɛ sika wɔ hɔ," saa na Agatha bisae.
  
  "Dabi, ɛnyɛ sika pii na mmom ahotoso. Na n"anigye a ɔwɔ wɔ asetra ho no, misusuw sɛ," Nina kae. Ná n"ani nnye ho sɛ wɔbɛhyɛ no ma wahwehwɛ nea ɛtwetwe no wɔ Purdue no mu yiye saa. Nokwarem no, ɔbɛpɛ sɛ ne werɛ fi nea ohui sɛ ɛyɛ anigye wɔ ne ho wɔ nea edi kan no mu. Ná onni ahobammɔ koraa bere a ɛbaa sɛ ɔbɛkyerɛw ɔdɔ a ɔwɔ ma no no, ɛmfa ho sɛnea ɔpow no denneennen no.
  
  Na Sam nso nso nyɛ obi a ɔka ho. Wamma wanhu sɛ ɔpɛ sɛ ɔne no tra anaasɛ ɔmpɛ. Ne nsɛm a ɔkyerɛw faa Trish ne n"asetra a ɔne no dii ho a ohui no sii eyi so dua, na esiane sɛ sɛ ɔne no hyia wɔ ho a, ne koma betumi abubu nti, ɔde siee ne ho. Nanso wɔ ne komam tɔnn no, Nina antumi annye ntom sɛ na ɔwɔ ɔdɔ ma Sam, ɔdɔfo a wontumi nhu no a ontumi ne no ntra bɛboro simma kakraa bi wɔ bere koro mu da.
  
  Ne koma yɛɛ no yaw bere biara a na odwen saa nkae a ɔkae wɔ n"asetra a ɔne Trish yɛe no ho, sɛnea ɔdɔ no, ne nneɛma nketenkete a ɛyɛ nwonwa ne sɛnea na ɛbɛn no -sɛnea na ɔkae no kɛse. Dɛn nti na sɛ otu kɔɔ n"anim a, anka ɔbɛkyerɛw wɔn asetra a wɔbom tra no ho nsɛm pii saa? Dɛn nti na odii atoro kyerɛɛ no wɔ sɛnea na ɔdɔ no no ho sɛ na ɔrekyerɛw nnwom a ɛyɛ dɛ wɔ kokoam ama nea odii n"anim no a? Nim a na onim sɛ ɔrensusuw Trish ho da no yɛ ɔhwe a ontumi nni ho dwuma.
  
  
  Ti 17
  
  
  Perdue sɔɔ ogya no bere a Sam siesiee anwummere aduan wɔ Miss Maisie hwɛ a emu yɛ den ase no. Nokwarem no, na ɔreboa kɛkɛ, nanso ɔmaa ogye dii sɛ ɔno ne aduannoafo no. Perdue de abarimaa serew nantew kɔɔ adididan no mu bere a ɔhwɛɛ basabasayɛ a Sam de bae wɔ nea anka ebetumi ayɛ apontow a ɔresiesie no mu no.
  
  "Ɔde ɔhaw rema wo, ɛnte saa?" Perdue bisaa Maisie sɛ.
  
  Ɔde n"ani kyerɛɛ baabi a Sam hwiee esiam guu bere a na ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ dumplings no sɛ: "Ɛnyɛ nea ɛboro me kunu so, owura."
  
  Perdue kae sɛ: "Sam," na ɔde ne ti too fam sɛ Sam bɛka ne ho wɔ ogya no ho.
  
  Sam de too gua sɛ: "Miss Maisie, misuro sɛ ɛsɛ sɛ migye me ho fi adididan mu nnwuma mu."
  
  Ɔserewee sɛ: "Mma ɛnhaw wo, Owura Cleave." Bere a ofii adididan no mu no, wɔtee sɛ ɔreka sɛ: "Meda Onyankopɔn ase."
  
  "So wo nsa aka krataa yi ho amanneɛbɔ dedaw?" - Perdue bisae.
  
  "Hwee. Misusuw sɛ wɔn nyinaa susuw sɛ mabɔ dam sɛ mayɛ asɛm bi a ɛfa anansesɛm ho, nanso ɔkwan biako so no ɛno yɛ ade pa. Dodow a nnipa kakraa bi na wonim eyi ho asɛm no, dodow no ara na eye. Sɛ ɛba sɛ da biara da nsɛmma nhoma no da so ara yɛ nea enni dɛm wɔ baabi a," saa na Sam kae.
  
  "Yiw, mepɛ sɛ mihu nea saa ademude a wɔkyerɛ sɛ ɛyɛ yi yɛ kɛse," Perdue kae bere a ɔhwiee scotch bi guu wɔn so no.
  
  Sam buae a n"ani gyei kakra sɛ: "Nokwarem no, ɛte saa."
  
  "Ɛnyɛ sika no ho asɛm, Sam. Onyankopɔn nim, mewɔ eyi a ɛdɔɔso. Ɛho nhia sɛ metaa ofie nkaedum akyi de hwehwɛ sika," Perdue ka kyerɛɛ no. "Made me ho ahyɛ nea atwam no mu ankasa, nea wiase no de sie wɔ mmeae a ahintaw a nkurɔfo nnim dodo sɛ wɔbɛdwen ho no mu. Mekyerɛ sɛ, yɛte asase a ahunu nneɛma a ɛyɛ nwonwa sen biara, atra ase wɔ mmere a ɛyɛ nwonwa sen biara mu. Ɛyɛ ade titiriw ampa sɛ yebehu Wiase Dedaw no nkae na yɛde yɛn nsa aka nneɛma a enim nneɛma a yɛrenhu da."
  
  Sam gye toom sɛ: "Ɛyɛ dɔ dodo ma da no mu bere yi, ɔbarima." Ɔnom ne scotch kuruwa fã wɔ ɔnom biako mu.
  
  Perdue hyɛɛ nkuran sɛ: "Ɛnyɛ den wɔ ho." "Wopɛ sɛ woda na w"ani da hɔ bere a mmeawa baanu no asan aba no."
  
  Sam gye toom sɛ: "Nokwarem no, m"ani nnye saa asɛm no ho koraa." Perdue serewee kɛkɛ efisɛ ɛkame ayɛ sɛ ɔtee nka saa ara. Nanso, mmarima baanu no sii gyinae sɛ wɔne wɔn mu biara rensusuw Nina anaa nea ɔwɔ ho. Anwonwasɛm ne sɛ, mogya bɔne biara amma Perdue ne Sam a wɔyɛ Nina koma ho akansifo baanu no ntam da, efisɛ na wɔn baanu nyinaa wɔ ne nipadua.
  
  Anim pon no buei na mmea baanu a na nsu fã ayɛ wɔn ma de ahopere kɔɔ mu. Ɛnyɛ osu a ɛtɔe na ɛpaa wɔn kɔɔ wɔn anim, na mmom atesɛm nkrataa. Bere a wɔkaa nea asi wɔ graphologist no adwumayɛbea no ho asɛm tiawa akyi no, wɔsɔre tiaa ɔpɛ a enni ano a na wɔwɔ sɛ wɔbɛhwehwɛ anwensɛm no mu no, na wɔdaadaa Miss Maisie denam ne aduan a ɛyɛ dɛ a ɛyɛ aduan a eye kyɛn so a wɔsɔɔ hwɛe nea edi kan no so. Ɛbɛyɛ nea nyansa nnim sɛ wobɛka nsɛm foforo ho asɛm wɔ n"anim, anaa obi foforo biara anim ama saa asɛm no, sɛnea ɛbɛyɛ a wobɛkɔ ɔfã a ahobammɔ wom no ara kwa.
  
  Sɛ wodidi awia wie a, wɔn baanan no traa pon no ho boa ma wohui sɛ ebia biribi a ɛho hia wɔ nsɛm a wɔakyerɛw no mu anaa.
  
  "David, so ɛno yɛ asɛmfua? Misusuw sɛ me Franse kasa a ɛkorɔn no nnɔɔso," saa na Agatha kae a onni abotare.
  
  Ɔhwɛɛ Rachel nsaano nkyerɛwee a ɛyɛ abofono no, faako a na wasuasua anwensɛm no fã a ɛwɔ Franse kasa mu no. "O, uh, ɛno kyerɛ abosonsomfo, na saa deɛ no..."
  
  Ɔserewee na ogyee kratafa no fii ne nsam sɛ: "Nnyɛ ɔkwasea, minim." Nina serewee wɔ asotwe a wɔde maa Perdue no ho. Ɔserewee kyerɛɛ no fɛreɛ kakra.
  
  Ɛbɛdaa adi sɛ na Agatha bo fuw bere a na ɔreyɛ adwuma no sen sɛnea anka Nina ne Sam betumi asusuw ho mpɛn ɔha.
  
  "Wiɛ, frɛ me wɔ German fã no mu sɛ wuhia mmoa a, Agatha. Nina kaa no anifere kwan so sɛ: "Mɛkɔ akɔfa tii bi," na na ɔwɔ anidaso sɛ nhomakorabea sohwɛfo a ɔyɛ nwonwa no remfa no sɛ ɛyɛ animtiaabu. Nanso Agatha amfa n"adwene ansi obiara so bere a ɔkyerɛɛ Franse kasa fã no ase wiei no. Afoforo no de boasetɔ twɛn, na wɔkaa nsɛm nketenkete bere a na wɔn nyinaa pɛ sɛ wohu nneɛma pii no. Mpofirim ara Agatha tew ne menewam: "Ɛyɛ," ɔkae, "enti ɛha na ɛka sɛ: "Akyerɛwfo dedaw no fi abosonsomfo hyɛn gyinabea ansa na wɔresesa mmeamudua no bae sɛ wɔmfa ahintasɛm no nsie Onyankopɔn awɔ no kɔɔ sare so, na nkyerɛwde a wɔde kyerɛw nsɛm no memee wɔ Ahmed nan ase."
  
  Ogyinaa hɔ. Ná wɔretwɛn. Agatha hwɛɛ wɔn a na onnye nni sɛ: "Enti dɛn?"
  
  "Eyi ne ne nyinaa?" Sam bisae, na ɔde ne ho too asiane mu sɛ ɔbenfo a ne ho yɛ hu no ani nnye ho.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ yaw kae sɛnea na wɔhwɛ kwan no sɛ: "Yiw, Sam, eyi ne no." "Adɛn? So na wohwɛ kwan sɛ wobɛbɔ opera bi?"
  
  "Dabi, na ɛyɛ... wunim... na merehwɛ biribi kwan bere tenten efisɛ wugyee bere tenten saa..." ofii ase, nanso Perdue danee n"akyi kyerɛɛ ne nuabea sɛ ɔde siw Sam kwan wɔ kokoam sɛ ɔbɛtoa nyansahyɛ no so.
  
  "So woka Franse kasa, Owura Cleave?" - a wode kasatia kaa saa. Perdue mumii n"ani, na Sam hui sɛ ɛhyɛɛ no abufuw.
  
  "Daabi. Dabi me nnim. Ná ebegye me daa ansa na mahu biribiara," saa na Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛteɛteɛ ne ho.
  
  Nina bɛboaa no sɛ: "Dɛn koraa ne "Serapis?"" Ná n"anim a ɛyɛ mmerɛw no kyerɛ nhwehwɛmu a anibere wom, na ɛnyɛ asɛmmisa a ɛnyɛ hwee a wɔayɛ sɛ wɔde begye Sam bɔɔl a wɔde bɛ no afi ne nsam kɛkɛ.
  
  Wɔn nyinaa wosow wɔn ti.
  
  Sam hyɛɛ nyansa sɛ: "Hwɛ wɔ Intanɛt so," na ansa na ne nsɛm no resa no, Nina buee ne laptop.
  
  Ɔde nsɛm no mu nhwehwɛmu de maa ɔkasa tiawa bi kae sɛ: "Manya." "Ná Serapis yɛ abosonsomfo nyame a wɔsom no wɔ Misraim titiriw."
  
  "Ɛno ara. Yɛwɔ papyrus, enti sɛnea ɛte no, ɛsɛ sɛ yenya Egypt wɔ baabi," Perdue dii aseresɛm.
  
  Nina toaa so sɛ: "Sɛnea ɛte biara no, ne tiawa mu no... Bere bi wɔ afeha a ɛto so anan no mu wɔ Alexandria no, Ɔsɔfopɔn Theophilus baraa abosonsomfo anyame som nyinaa, na wɔ Dionysus Asɔredan a wɔagyaw hɔ no ase no, ɛda adi sɛ wɔsɛee nneɛma a ɛwɔ aponkɛse akorae no mu. .. ebia abosonsomfo nkaedum," ɔhyɛɛ nyansa, "na ɛno maa abosonsomfo a wɔwɔ Alexandria no bo fuwii kɛse."
  
  "Enti wokum ɔkwasea no?" Sam bɔɔ mu, na ɔserewee obiara gye Nina, a ɔmaa no dade ani a ɛmaa ɔsan kɔɔ ne ntwea so.
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "Dabi, wɔankum ɔkwasea no, Sam, nanso wɔkanyan basabasayɛ sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛtɔ were wɔ mmɔnten so. Nanso, Kristofo no sɔre tiae na wɔhyɛɛ abosonsomfo gyidifo no ma wɔkɔtraa Serapeum, Serapis asɔrefie, a ɛda adi sɛ ɛyɛ ɔdan a ɛyɛ nwonwa no. Enti wosiw wɔn ho kwan wɔ hɔ, faa Kristofo kakraa bi nnommum de yɛɛ ade pa."
  
  "Ɛyɛ, ɛno na ɛkyerɛkyerɛ abosonsomfo hyɛn gyinabea ahorow no mu. Ná Alexandria yɛ hyɛn gyinabea a ɛho hia paa wɔ tete wiase no mu. Abosonsomfo hyɛn gyinabea bɛyɛɛ Kristofo, ɛnte saa?" Perdue sii so dua sɛ.
  
  Nina buae sɛ: "Sɛnea eyi kyerɛ no, ɛyɛ nokware. "Nanso tete akyerɛwfo, a wɔkora ahintasɛm so..."
  
  Agatha kae sɛ: "Ɛbɛyɛ sɛ akyerɛwfo dedaw no yɛ asɔfo a wɔyɛɛ kyerɛwtohɔ wɔ Aleksandria no." Alexandria Nhomakorabea!"
  
  "Nanso na wɔahyew Alexandria Nhomakorabea no dedaw wɔ Boomfack, British Columbia, ɛnte saa?" - Sam bisae. Ná ɛsɛ sɛ Perdue serew nsɛm a nsɛm ho amanneɛbɔfo no paw no.
  
  Perdue penee so sɛ: "Wɔka sɛ Kaesare hyewee bere a ɔde ogya too n"ahyɛn kuw no mu, sɛnea minim no."
  
  "Ɛyɛ, nanso ɛno mpo no, ɛda adi sɛ wɔkyerɛw saa krataa yi wɔ papyrus a mfonini ho nimdefo no ka kyerɛɛ yɛn sɛ ɛyɛ tete de no so. Ebia ɛnyɛ biribiara na wɔsɛee no. Ebia wei kyerɛ sɛ wɔde siee Onyankopɔn awɔ - Kristofo atumfoɔ!" Nina teɛɛm sɛ.
  
  "Eyi nyinaa yɛ nea ɛfata, Nina, nanso dɛn na eyi ne asraafo dɔm bi a ofi 1800 mfe no mu wɔ yɛ? Ɔfata dɛn wɔ ha?" Agatha susuw ho. "Ɔkyerɛw eyi, atirimpɔw bɛn nti?"
  
  "Atetesɛm ka sɛ ɔsraani panyin bi kaa da a ɔde n"ani huu Wiase Dedaw no mu ademude a ɛsom bo no ho asɛm, ɛnte saa?" Sam twaa n"asɛm mu. "Yɛdwen sika kɔkɔɔ ne dwetɛ ho bere a ɛsɛ sɛ yedwen nhoma, nsɛm ne nkyerɛwde a wɔde kyerɛw nsɛm wɔ anwensɛm mu ho no. Ɛbɛyɛ sɛ Serapis dwensɔtwaa yɛ asɔredan no mu, ɛnte saa?"
  
  "Sam, woyɛ fucking genius!" Nina teɛɛm. "Ɛno ara ne no! Sɛnea ɛte no, hwɛ sɛnea wɔretwe ne dwensɔtwaa afa sare no so na nsu amemene no... asie... wɔ Ahmed nan ase. Ɔsraani panyin bi kaa afuw bi a na Misrini bi wɔ a ohuu ademude bi ho asɛm. Wosiee saa nwura yi wɔ Misrini bi nan ase wɔ Algeria!"
  
  "Pɛpɛɛpɛ! Enti Franseni sraani dedaw no kaa nea ɛyɛ ne baabi a ohui kyerɛɛ yɛn. Ɛno nkyerɛ yɛn baabi a ne da biara da nsɛm nhoma no wɔ," Perdue kaee obiara. Wɔde wɔn ho hyɛɛ ahintasɛm no mu araa ma wɔhweree krataa ankasa a na wɔrehwehwɛ no.
  
  "Nha wo ho. Eyi ne Nina dwumadi. German kasa, a ɔsraani kumaa bi a ɔde da biara da nsɛm nhoma no maa no na ɔkyerɛwee," saa na Agatha kae, na ɔmaa wɔn anidaso no yɛɛ foforo. "Ná ehia sɛ yehu nea ademude yi yɛ-kyerɛwtohɔ ahorow a efi Alexandria Nhomakorabea hɔ. Seesei ɛsɛ sɛ yehu sɛnea yebehu wɔn, bere a yɛahu da biara da nsɛmma nhoma no ama m"afɛfo no akyi no, nokwarem no."
  
  Nina gyee ne bere de yɛɛ Franse-German anwensɛm no fã a ɛware no.
  
  "Ɛyɛ den yiye." Code nsɛmfua pii. Misusuw sɛ ɔhaw pii bɛba eyi so sen nea edi kan no," na ɔhyɛɛ no nsow, na osii nsɛmfua bi so dua. "Nsɛm pii nni ha."
  
  "Yiw, mihuu no. Ɛte sɛ nea mfonini yi ayɛ nsu anaasɛ asɛe wɔ mfe no mu efisɛ ne fã kɛse no ara asɛe. Mewɔ anidaso sɛ mfitiase kratafa no ansɛe no saa ara. Nanso ma yɛn nsɛm a ɛda so ara wɔ hɔ no ara kwa, ɔdɔfo," Agatha kanyan no.
  
  Nina ka kyerɛɛ ne ho sɛ: "Afei kae kɛkɛ sɛ wɔkyerɛw eyi akyiri koraa sen nea edi kan no," de kaee no nsɛm a ɛfa ho a na ɛsɛ sɛ ɔkyerɛ ase no. "Bɛyɛ afeha no mfiase mfe, enti... bɛyɛ dunkron biribi. Ɛsɛ sɛ yɛbɔ mmarima a wɔafa wɔn adwuma mu no din yi, Agatha."
  
  Bere a awiei koraa no ɔkyerɛɛ German nsɛmfua no ase no, ɔde ne ho too n"akyi wɔ n"akongua so, na ɔde n"anim twitwiw.
  
  Perdue kae sɛ: "Momma yɛntie."
  
  Nina kenkan brɛoo sɛ: "Eyi yɛ adwenem naayɛ paa. Ɛda adi pefee sɛ na ɔmpɛ sɛ obiara behu bere a ɔte ase no. Wɔ m"adwene mu no, ebeduu 1900 mfe no mfiase no, ɛbɛyɛ sɛ na asraafo dɔm nkumaa no atwam wɔ mfinimfini mfe mu. Mede nsensanee no gu baabi a nsɛmfua nni hɔ kɛkɛ."
  
  
  Foforo ma nkurɔfo
  
  Ɛnyɛ fam wɔ 680 dumien
  
  Onyankopɔn index a ɛda so ara renya nkɔanim no kura baasakoro abien
  
  Na Angels a wɔrebɔ wɔn nsam no kata so... Erno
  
  ...to the very......kora so
  
  ...... a wontumi nhu... Heinrich I
  
  
  Nina si apini, na ɔtow ne kyerɛwdua guu nkyɛn de dii nkogu sɛ: "Wɔ wɔn a wɔaka no fam no, nhama mũ bi nni hɔ." "Ɔfã a etwa to no yɛ ɔbarima bi a wɔfrɛ no 'Wehner,' nsaano nkyerɛwee, sɛnea Rachel Clarke kyerɛ no."
  
  Ná Sam rewe bun a ɛyɛ dɛ. Ɔde ne ho too Nina mmati so na ɔde n"ano ayɛ ma sɛ: "Ɛnyɛ "Venus". Eyi yɛ "Werner", pefee sɛ da."
  
  Nina maa ne ti so na ɔtew n"ani so wɔ ne nne a ɔde boa no no ho, nanso Sam serewee kɛkɛ, sɛnea ɔyɛe bere a onim sɛ ɔyɛ onyansafo a mfomso biara nni ho no: "Na eyi ne "Klaus." Klaus Werner, afe 1935."
  
  Nina ne Agatha de ahodwiriw koraa hwɛɛ Sam denneennen.
  
  "Hwɛ?" - kaa saa, na ɔde ne nsa kyerɛɛ mfonini no ase pɛɛ. "1935 mu. So mo mmea no susuwii sɛ eyi yɛ kratafa nɔma? Efisɛ sɛ ɛnte saa a, ɔbarima yi da biara da nsɛm nhoma no mu yɛ duru sen Bible no, na ɛbɛyɛ sɛ onyaa nkwa tenten paa na nsɛm a esisii wom."
  
  Perdue antumi ankura mu bio. Ɔde serew fii baabi a ɔwɔ wɔ ogya dan no ho, faako a ɔde bobesa kuruwa de ne ho too nnua no so no, ɔserewee. Sam ne no serewee fi komam, nanso sɛ ɛba saa a, ɔtwee ne ho fii Nina ho ntɛm ara. Agatha mpo serewee sɛ: "Me nso, sɛ wannye yɛn adwuma pii a ɛboro so a, anka me bo befuw n"ahantan no, wunnye ntom, Oduruyɛfo Gould?"
  
  "Yiw, wansɛe no saa bere yi," Nina dii fɛw na ɔmaa Sam serewee.
  
  
  Ti 18
  
  
  "Nea ɛyɛ foforo ma nnipa, ɛnyɛ asase no. Enti na eyi yɛ beae foforo bere a Klaus Werner san baa Germany wɔ 1935 mu, anaa bere biara a ɔbɛsan aba no. Sam hwehwɛ asraafo dɔm din mu wɔ mfe 1900-1935 mu," saa na Nina Agate kae.
  
  "Nanso so ɔkwan bi wɔ hɔ a wobɛfa so ahu baabi a ɔte?" Agatha bisae, na ɔde ne ho too ne nsateaa so na ɔde ne nsateaa kataa n"anim, te sɛ abeawa a wadi mfe akron.
  
  "Mewɔ Werner, a ɔhyɛn ɔman no mu wɔ 1914 mu!" - Sam teɛɛm sɛ. "Ɔno ne Werner a ɔbɛn no sen biara a yɛwɔ wɔ saa nna yi ho. Afoforo no fi 1901, 1905 ne 1948."
  
  "Ɛda so ara betumi ayɛ nea atwam no mu biako, Sam. Hwɛ wɔn nyinaa. Dɛn na 1914 nhoma mmobɔwee yi ka?" Perdue bisae, na ɔde ne ho too Sam nkongua so sɛ ɔresua nsɛm a ɛwɔ laptop no so no.
  
  "Ná mmeae pii yɛ foforo saa bere no. Onyankopɔn, na Eiffel Abantenten no yɛ ketewa saa bere no. Eyi ne mfiridwuma mu nsakrae no. Nnansa yi ara na wosii biribiara. Dɛn ne 680 dumien?" Nina serewee. "Me ti ayɛ me yaw".
  
  Perdue bɔɔ n"abɛn sɛ: "Ɛsɛ sɛ ɛyɛ mfe dumien." "Mekyerɛ sɛ ɛkyerɛ foforo ne dedaw, enti ɛkyerɛ bere a ɛwɔ hɔ. Nanso dɛn ne mfe 680?"
  
  "Nokwarem no, mfe a beae a ɔreka ho asɛm no adi," Agatha de ne sẽ a ayɛ den no kaa no denneennen, na ɔpowee sɛ obeyi ne hwene afi ne nsa ahotɔ mu.
  
  "Ɛyɛ, enti beae yi adi mfe 680. Ɛda so ara renyin? Mewɔ adehwere mu. Ɔkwan biara nni hɔ a ebetumi afa so ayɛ nkwa," Nina guu ahome denneennen.
  
  "Ebia nnipa dodow renya nkɔanim?" Sam de nyansahyɛ mae. "Hwɛ, ɛka sɛ "Onyankopɔn index" a ɛkura "baasakoro abien", na ɛda adi sɛ ɛno yɛ asɔre. Ɛnyɛ den."
  
  "Wunim asɔre dodow a ɛwɔ Germany, Sam?" Nina serewee. Na ɛda adi pefee sɛ wabrɛ paa na onni abotare kɛse wɔ ne nyinaa ho. Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ biribi foforo yɛɛ no duru wɔ bere mu, ne nnamfo a wɔyɛ Russiafo wu a na ɛreba no, gyee no nkakrankakra.
  
  "Woayɛ no yiye, Sam. Ɛnyɛ den sɛ yɛbɛsusu sɛ yɛrehwehwɛ asɔre, nanso mmuaeɛ a obi da ho no, migye di wɔ yei mu, wɔ "baasakoro mmienu" no mu. Baasakoro wɔ asɔre biara mu, nanso ɛntaa mma sɛ abiɛsa foforo bɛba," saa na Agatha buae. Na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ ɔno nso asusuw anwensɛm no afã horow a ɛyɛ ahintasɛm no ho yiye.
  
  Pardue de ne ho too Sam so mpofirim na ɔde ne nsa kyerɛɛ screen no so, biribi a ɛwɔ Werner nɔma 1914 ase. "Wɔkyeree no!"
  
  "Ɛhe?" Nina, Agatha ne Sam de nne koro teɛɛm, na wɔdaa ase wɔ nkɔso a wɔanya no ho.
  
  "Cologne, mmea ne mmarima. Ná yɛn nipa no te Cologne. Ɛha yi, Sam," ɔde ne mfonini ketewaa no twee adwene sii kasamu no so, "baabi a ɛka sɛ: "Klaus Werner, kurow ho nhyehyɛefo a ɔhyɛ Konrad Adenauer, Cologne kuropɔn sohwɛfo (1917-1933) nniso ase".
  
  Nina de abufuw kae sɛ: "Eyi kyerɛ sɛ ɔkyerɛw anwensɛm yi bere a woyii Adenauer fii adwumam akyi." Na ɛyɛ anigye sɛ ɔbɛte biribi a onim a onim fi Germany abakɔsɛm mu. "Wɔ 1933 mu no, Nasi Kuw no dii nkonim wɔ mpɔtam hɔ abatow mu wɔ Cologne. Ɛno ara! Ɛno akyi bere tiaa bi no, wɔdanee Gothfo asɔredan a ɛwɔ hɔ no yɛɛ no nkaedum maa German Ahemman foforo no. Nanso misusuw sɛ Herr Werner dii mfomso kakra wɔ ne akontaabu a ɛfa mfe a asɔre no adi ho, ma anaasɛ gye mfe kakraa bi no mu."
  
  "Hena na ɔdwene ho? Sɛ eyi ne asɔre a ɛfata a, ɛnde na yɛwɔ beae a yɛwɔ, nnipa!" Sam sii so dua sɛ.
  
  Nina kae sɛ: "Twɛn, ma menhwɛ mprenu ansa na yɛakɔ hɔ a yensiesiee yɛn ho." Ɔde "Cologne Attractions" hyɛɛ afiri a wɔde hwehwɛ nneɛma mu no mu. N"anim hyerɛn bere a ɔkenkan Kölner Dom, Cologne Asɔredan Kɛse, kurow no mu nkaedum a ɛho hia sen biara no ho nsɛm no.
  
  Ɔde ne ti too fam na ɔkae a wontumi nnye ho kyim sɛ: "Yiw, tie, Cologne Asɔredan Kɛse no ne baabi a Ahene Baasa no Kronkronbea no wɔ. Mebɔ kyakya sɛ eyi ne baasakoro a ɛto so abien a Werner kaa ho asɛm!"
  
  Perdue sɔre gyinaa hɔ de ahotɔ guu ahome sɛ: "Afei yenim baabi a yebefi ase, yɛda Onyankopɔn ase. Agata, yɛ ahosiesie no. Mɛboaboa biribiara a yehia ano na yɛagye saa da biara da nsɛmma nhoma yi afi asɔredan kɛse no mu."
  
  Eduu ade kyee awia no, na kuw no ayɛ krado sɛ wobetu kwan akɔ Cologne akɔhwɛ sɛ ebia wɔn tete abɛbusɛm no ano aduru bɛma wɔakɔ nkaedum a na Agatha adetɔfo no kɔn dɔ no so anaa. Nina ne Sam hwɛɛ kar a wɔagye no so bere a Perdu abusua no boaboaa wɔn mfiri a mmara mma ho kwan a eye sen biara ano sɛ ebia saa ahobammɔ nhyehyɛe ahorow a ɛhaw adwene a nkurow akɛse de asi hɔ de abɔ wɔn nkaedum ahorow ho ban no siw wɔn a wɔbɛfa no kwan a.
  
  Wimhyɛn a ɛkɔ Cologne no ansi biara na ɛyɛɛ ntɛmntɛm, esiane Purdue wimhyɛn mu adwumayɛfo no nti. Ankorankoro wimhyɛn a wɔfaa no nyɛ nea eye sen biara no mu biako, nanso na ɛnyɛ akwantu a ɛyɛ fɛ. Saa bere yi de Perdue de ne wimhyɛn no dii dwuma esiane ntease ahorow a mfaso wɔ so nti sen sɛ ɔde awosu bedi dwuma. Wɔ beae ketewaa bi a wɔde si fam wɔ Cologne-Bonn wimhyɛn gyinabea no anafo fam apuei no, Challenger 350 a emu yɛ hare no bɔɔ breki fɛfɛɛfɛ. Na wim tebea no yɛ hu, ɛnyɛ wimhyɛn nko nti, na mmom akwantu a ɛkɔ akyiri nso. Ná akwan no so ayɛ nsu esiane ahum bi a na wɔnhwɛ kwan a ɛde bae nti. Bere a Perdue, Nina, Sam ne Agatha nam nnipadɔm no mu no, wohuu akwantufo no nneyɛe a ɛyɛ mmɔbɔ, na wodii abufuw a ɛwɔ nea wosusuwii sɛ ɛyɛ osutɔ da a ɛfata no ho awerɛhow. Ɛda adi sɛ mpɔtam hɔ nkɔmhyɛ no anka hwee mfa sɛnea ɔyare no mu yɛ den no ho.
  
  Bere a wotwaa wimhyɛn gyinabea hɔ na wɔde wɔn ani kyerɛɛ baabi a wofi asa a wɔba hɔ no mu no, Nina kae sɛ: "Meda Onyankopɔn ase sɛ mede rɔba mpaboa bae." "Anka ɛbɛsɛe me mpaboa."
  
  "Nanso saa yak jacket a ɛyɛ abofono no bɛyɛ adwuma pa mprempren, wunsusuw sɛ?" Agatha serewee bere a wɔnam atrapoe no so kɔɔ fam kɔɔ baabi a wɔtɔn tekiti a wɔde fa keteke S-13 a ɛkɔ kurow no mfinimfini no.
  
  "Hena na ɔde eyi maa wo? Agatha bisae sɛ: "Wokae sɛ ɛyɛ akyɛde. Nina tumi huu sɛ Sam ayɛ basaa wɔ asɛmmisa no ho, nanso wantumi ante nea enti a ɛte saa no ase efisɛ na ɔde ne ho ahyɛ ne nkae a ɔwɔ wɔ Trish ho no mu kɛse.
  
  "Atuatewfo asraafo dɔm no sahene, Ludwig Bern. Ná ɛyɛ ne de no mu biako," saa na Nina de anigye a ɛda adi pefee kae. Ɔkaee Sam sukuuni abeawa bi a ɔretotɔ piti wɔ n"adamfo abarimaa foforo no ho. Ɔnantew anammɔn kakraa bi kɛkɛ, na ɔpɛe sɛ obetumi asɔ sigaret mprempren ara. Ɔde ne ho bɔɔ Perdue wɔ tekiti afiri no mu.
  
  "Ɔte sɛ nea ɔyɛ nwonwa. Wunim sɛ wonim saa nkurɔfo yi sɛ wɔyɛ atirimɔdenfo kɛse, wɔteɛ wɔn so yiye na wɔyɛ adwumaden kɛse, yiye," saa na Agatha kae wɔ ɔkwan a ɛyɛ nokware so. "Meyɛɛ wɔn ho nhwehwɛmu kɛse nnansa yi ara. Ka kyerɛ me, so ayayade adan wɔ saa bepɔw so abankɛse no mu anaa?"
  
  "Yiw, nanso m"ani gyei sɛ manyɛ ɔdeduani wɔ hɔ. Ɛbɛdaa adi sɛ mete sɛ Bern yere a wawu no. Misusuw sɛ animtew nketenkete a ɛte saa gyee m"afurum bere a wɔkyeree yɛn no, efisɛ mihuu wɔn din sɛ mmoa ankasa wɔ bere a wɔde me too afiase no mu," Nina ka kyerɛɛ Agata. Ná n"ani asi fam denneennen bere a ɔreka basabasayɛ a esii no ho asɛm no.
  
  Agatha huu sɛnea Sam yɛɛ n'ade, sɛnea na n'adwene atu afra no, na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ, "So ɛno ne bere a wɔpiraa Sam saa?"
  
  "Aane".
  
  "Na woanya saa akuru a ɛyɛ abofono no?"
  
  "Yiw, Agatha."
  
  "Nkurɔfo."
  
  "Yiw, Agatha. Woanya no yiye. Enti, na ɛyɛ nwonwa yiye sɛ saa shift no sohwɛfo no ne me dii no nnipa kwan so kɛse bere a na wɔrebisabisa me nsɛm... nokwarem no... bere a ohunahunaa me sɛ ɔbɛto me mmonnaa... ne owu akyi," Nina kae, na ɛkame ayɛ sɛ n"ani gyee ade mũ no nyinaa.
  
  "Momma yɛnkɔ." Ɛsɛ sɛ yɛsiesie yɛn ahɔhodan no mu sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi agye yɛn ahome kakra," Perdue kae.
  
  Ahɔhodan a Perdue aka ho asɛm no nyɛ nea ɛtaa ba n"adwenem. Wosii tram no mu wɔ Trimbornstrasse na wɔnantew ɔdan dedaw bi a edi hɔ a ɛnyɛ fɛ kɔɔ ɔdan dedaw bi a ɛnyɛ ahomaso mu. Nina maa n"ani so hwɛɛ birikisi dan tenten a ɛwɔ abansoro anan a na ɛte sɛ Wiase Ko II adwumayɛbea ne abantenten dan dedaw bi a wɔasiesie no yiye ntam mmeamudua no. Ná beae no wɔ wiase dedaw mu anigye ne akwaaba tebea, ɛwom sɛ na ɛda adi pefee sɛ na ahu nna pa de.
  
  Wɔde ntama ne mfɛnsere a wɔde asiesie mfɛnsere no so, bere a wɔ ahwehwɛ no fã foforo no, na Nina tumi hu obi a ofi ntama a ɛho tew a ɛho ntew no akyi rehwɛ. Bere a ahɔho no hyɛn mu no, paanoo ne kɔfe a wɔato no foforo hua hyɛɛ wɔn so wɔ abrannaa ketewa a ɛyɛ sum na ɛyɛ fĩ no mu.
  
  Ɔbarima bi a ne ho yɛ fɛ a ɛyɛ yaw a wadi mfe aduasa ka kyerɛɛ Perdue sɛ: "Wo adan wɔ abansoro so, Herr Perdue."
  
  "Vielen dunk, Peter," Perdue serewee na ɔtwee ne ho sɛnea ɛbɛyɛ a mmeawa no betumi aforo antweri no akɔ wɔn dan mu. "Me ne Sam wɔ dan koro mu; Nina ne Agata wɔ ɔfoforo no mu."
  
  "Meda Onyankopɔn ase sɛ enhia sɛ me ne David tra. Seesei mpo onnyae ne nkɔmmɔbɔ a ɛhyɛ abufuw no wɔ ne nna mu," Agatha de ne nsateaa piaa Nina.
  
  "Ha! So wayɛ eyi daa?" Nina serewee bere a wɔde wɔn bag ahorow guu fam no.
  
  "Efi bere a wɔwoo me no, misusuw sɛ. Ná ɔka nsɛm pii bere nyinaa, bere a meyɛ komm na mekyerɛkyerɛɛ no nneɛma ahorow," saa na Agatha dii aseresɛm.
  
  "Okay, momma yɛnhome kakra. Ɔkyena awia yebetumi akɔhwɛ nea asɔredan kɛse no de ma," Perdue de too gua, na ɔtrɛw ne ho na ɔde yaw kɛse.
  
  "Mete!" Sam penee so.
  
  Bere a Sam hwɛɛ Nina nea etwa to no, ɔne Perdue hyɛn dan no mu na ɔtoo ɔpon no mu wɔ wɔn akyi.
  
  
  Ti 19
  
  
  Agatha traa hɔ bere a nnipa baasa a aka no kɔɔ Cologne Asɔredan Kɛse no mu no. Ná ɛsɛ sɛ ɔde mfiri a wɔde di akyi a wɔde abɔ ne nua no tablɛt so hwɛ wɔn akyi, na ɔde nsateaa so dɔn abiɛsa na ɛkyerɛ wɔn nnipa. Bere a ɔde n"ankasa laptop dii dwuma wɔ ne mpa so no, ɔkɔɔ polisifo nkitahodi nhyehyɛe a ɛwɔ mpɔtam hɔ no mu kɔhwɛɛ kɔkɔbɔ biara a ɛfa ne nua no adwowtwafo kuw no ho. Bere a Agatha de kukisi ne kɔfe tuntum a ano yɛ den toa bi bɛn hɔ no, ɔhwɛɛ ntama a ɛwɔ ne mpa pon a wɔato mu no akyi no.
  
  Esiane sɛ Nina ne Sam ho dwiriw wɔn nti, wɔantumi annyi wɔn ani amfi tumi kɛse a na Gothfo dan a na ɛwɔ wɔn anim no wɔ no so. Ná ɛyɛ kɛse na ɛyɛ tete de, na sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, na ne abansoro no fi ne nnyinaso so du anammɔn 500. Ɛnyɛ sɛ na adansi no te sɛ mfinimfini mmere mu abantenten ne nneɛma a wɔde kyerɛ a ɛyɛ nsensanee nko, na mmom sɛ wufi akyirikyiri a, na ɛte sɛ nea ɔdan nwonwaso no nsusuwii nyɛ pɛ na ɛyɛ den. Na nea ɛyɛ den no boro adwene so, biribi a ɛsɛ sɛ wohu no ankasa, Nina susuwii, efisɛ na wahu asɔredan kɛse a agye din no wɔ nhoma ahorow mu pɛn. Nanso biribiara antumi ansiesie no amma anisoadehu a ɛyɛ nwonwa a ɛmaa ne ho popoe wɔ ehu mu no.
  
  "Ɛyɛ kɛse, ɛnte saa?" Perdue de ahotoso serewee. "Ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛ sen bere a etwa to a mebaa ha no mpo!"
  
  Na abakɔsɛm no yɛ nwonwa wɔ tete gyinapɛn ahorow a na Helafo asɔredan ne Italiafo nkaedum kura mu mpo no ho. Ná abantenten abien no gyina hɔ akɛse na ɛyɛ komm, na wɔde wɔn nsa kyerɛ soro te sɛ nea wɔrekasa akyerɛ Onyankopɔn; na mfinimfini no, ɔpon bi a ɛyɛ hu sɔɔ nnipa mpempem pii hwɛe sɛ wɔmmra mu na wɔn ani nnye emu nneɛma ho.
  
  "Ne tenten boro anammɔn 400, so wubetumi agye adi? Hwɛ! Minim sɛ atirimpɔw afoforo nti na yɛaba ha, nanso ɛnyɛ yaw da sɛ yɛbɛkyerɛ Germanfo adansi a ɛyɛ nwonwa ankasa no ho anisɔ," saa na Perdue kae, na n"ani gyee nnua a wɔde gyina so ne abansoro no ho.
  
  Nina teɛɛm sɛ: "Merewu sɛ mɛhwɛ nea ɛwɔ mu."
  
  "Nnya abotare dodo, Nina. Wobɛdi nnɔnhwerew pii wɔ hɔ," Sam kaee no, na ɔde ne nsa twaa ne moma so na ɔserewee fɛwdi dodo. Ɔdanee ne hwene kɔɔ soro kyerɛɛ no na ɔserewee bere a wɔn baasa no nantew kɔɔ nkaedum kɛse no mu no.
  
  Esiane sɛ na wonni baabi a ebia da biara da kyerɛwtohɔ no wɔ ho adwene biara nti, Perdue hyɛɛ nyansa sɛ ɔne Sam, ne Nina mu mpaapaemu sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi ahwehwɛ asɔredan kɛse no afã horow a ɛsono emu biara bere koro mu. Ná ɔde laser spyglass a ne kɛse te sɛ kyerɛwdua ka ne ho sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛfa ɔhyew ho sɛnkyerɛnne biara a ɛwɔ asɔredan no afasu akyi, a ebia ɛsɛ sɛ owiawia ne ho kɔ mu.
  
  "Nkwaseasɛm kronkron, eyi begye yɛn nna pii," Sam kaa no denneennen dodo kakra bere a n"ani a ɛyɛ nwonwa no hwehwɛɛ ɔdan kɛse a ɛyɛ kɛse no mu no. Nkurɔfo de abofono bɔɔ n"ano wɔ ne nteɛm no ho, wɔ asɔredan no mu a na ɛnnɔɔso koraa!
  
  "Ɛnde eye sɛ wubefi ase. Ɛsɛ sɛ yesusuw biribiara a ebetumi ama yɛanya baabi a ebia wɔde besie ho adwene ho. Yɛn nyinaa wɔ ɔfoforo no mfonini wɔ yɛn dɔn so, enti mma ɛnyera. Minni ahoɔden a mede bɛhwehwɛ da biara da nsɛm nhoma ne akra abien a wɔayera," Perdue serewee.
  
  Nina serewee sɛ: "Oo, na ɛsɛ sɛ wobɔ no saa ara kɛkɛ." "Akyiri yi, mmarimaa."
  
  Wɔpaapaee mu kɔɔ mmeae abiɛsa, yɛɛ wɔn ho sɛ wɔwɔ hɔ sɛ wɔrebɛhwɛ mmeae a wohu no ara kwa, bere a wɔhwehwɛɛ biribiara a ebetumi akyerɛ baabi a Franseni ɔsraani no da biara da nsɛm nhoma no wɔ no mu yiye no. Ná dɔn a wɔhyɛ no yɛ ɔkwan a wɔfa so di nkitaho sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi asesa nsɛm a ɛho nhia sɛ wɔsan boaboa wɔn ho ano bere biara.
  
  Sam kyinkyin kɔɔ adidi asɔredan no mu, na ɔsan ka kyerɛɛ ne ho sɛ ɔrehwehwɛ biribi a ɛte sɛ nhoma ketewa dedaw bi ankasa. Ná ɛsɛ sɛ ɔkɔ so ka nea ɔrehwehwɛ kyerɛ ne ho sɛnea ɛbɛyɛ a nyamesom mu ademude a ɛwɔ baabiara no antwetwe n"adwene. Ná ɔnyɛ nyamesomni da na nokwarem no, na ɔnte nka sɛ ɛyɛ kronkron nnansa yi, nanso na ɛsɛ sɛ ogyae ne ho mu ma adwumfo ne abodan a wɔyɛɛ nneɛma a ɛyɛ nwonwa a atwa ne ho ahyia no ahokokwaw. Ahantan ne obu a wɔde yɛɛ wɔn no kanyan ne nkate, na ɛkame ayɛ sɛ ohoni ne ɔdan biara fata ne mfonini. Ná bere tenten ni a Sam nkɔ baabi a obetumi de ne mfoninitwa ho nimdeɛ adi dwuma ankasa.
  
  Nina nne nam aso afiri a wɔde abɔ wɔn nsateaa mfiri ho no so bae.
  
  "So ɛsɛ sɛ meka sɛ "ɔsɛefo, ɔsɛefo" anaa biribi a ɛte saa?" obisae wɔ sɛnkyerɛnne a na ɛreyɛ gyegyeegye no so.
  
  Sam antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛserew, na ankyɛ na ɔtee sɛ Perdue reka sɛ, "Dabi, Nina. Misuro sɛ mɛdwene nea Sam bɛyɛ ho, enti kasa kɛkɛ."
  
  Ɔkae sɛ: "Misusuw sɛ minyaa epiphany.
  
  Sam dii aseresɛm sɛ: "Gye wo kra wɔ w"ankasa bere mu, Oduruyɛfo Gould," na ɔtee sɛ ɔresi apini wɔ nhama no awiei foforo.
  
  "Dɛn na asɛm no te, Nina?" - Perdue bisae.
  
  "Merehwɛ dɔn a ɛwɔ anafo fam adum no so na mihuu nhomawa yi a ɛfa dɔn ahorow no nyinaa ho. Dɔn bi wɔ abantenten a ɛwɔ abon no so a wɔfrɛ no Angelus Bell," na obuae. "Ná meresusuw ho sɛ ebia eyi ne anwensɛm no wɔ biribi yɛ anaa."
  
  "Ɛhe? Abɔfo a wɔrebɔ wɔn nsam?" - Perdue bisae.
  
  "Wiɛ, wɔde "A" kɛse na ɛkyerɛw "Abɔfo" na misusuw sɛ ebia ɛno yɛ din na ɛnyɛ abɔfo ho asɛm kɛkɛ, wunim?" Nina de asɛm no too n"ano.
  
  Sam bɔɔ n"ano sɛ: "Misusuw sɛ woayɛ no yiye wɔ saa asɛm no ho, Nina." "Tie, ɛka sɛ "abɔfo a wɔrebɔ wɔn nsam" wɔ ha. Wɔfrɛ tɛkrɛma a ɛsensɛn dɔn no mfinimfini no sɛ ɔbɔfo, ɛnte saa? So eyi betumi akyerɛ sɛ da biara da nsɛmma nhoma no wɔ Angelus Bell no ahobammɔ ase?"
  
  Perdue de anigye kae sɛ: "O me Nyankopɔn, woasusuw ho." Anka ne nne rentumi nyɛ nea ɛyɛ basaa kɛse wɔ nsrahwɛfo a na wɔahyɛ wɔn ma wɔ Marien Asɔredan no mu, faako a Perdue ani gyee Stefan Lochner mfonini a ɔyɛe wɔ Cologne ahotefo a wɔhwɛ wɔn so wɔ ne Goth kasa mu no mu. "Mewɔ St. Mary"s Chapel mprempren, nanso hyia me wɔ Ridge Turret base wɔ, sɛ yɛbɛka no yiye a, simma 10 mu?"
  
  Nina buae sɛ: "Ɛyɛ, yebehyia wɔ hɔ." "Sam?"
  
  "Yiw, mɛba hɔ bere a metumi anya saa ɔdan no atifi no ho tuo foforo ara pɛ. Damn no!" Ɔkaa saa berɛ a Nina ne Perdue tumi tee sɛ nnipa a wɔatwa Sam ho ahyia no rehome bio wɔ n"asɛm no ho.
  
  Bere a wohyiae wɔ beae a wɔhwɛ nneɛma so no, biribiara hwee ase. Sɛ wufi asɛnka agua a ɛwɔ abantenten a ɛwɔ abon no atifi no so a, na ɛda adi pefee sɛ dɔn ketewaa no betumi de da biara da kyerɛwtohɔ bi asie yiye.
  
  "Ɛyɛɛ dɛn na ɔde saa asɛm no baa hɔ?" - Sam bisae.
  
  "Kae sɛ na saa ɔbarima yi Werner yɛ kurow ho nhyehyɛefo. Ɛbɛyɛ sɛ na ɔwɔ kurow no mu adan ne nneɛma a wɔde yɛ adwuma no mmeae ahorow nyinaa. Me bet sɛ ɛno nti na ɔpaw Angelus Bell no. Ɛyɛ ketewaa, ɛyɛ nea ɛba fam sen dɔn atitiriw no, na obiara rensusuw sɛ ɔbɛhwɛ ha," saa na Perdue kae. "Ɛyɛ, enti me ne me nuabea bɛforo aba ha anadwo yi na mo baanu betumi ahwɛ dwumadi a atwa yɛn ho ahyia no so."
  
  "Agatha? Moforo kɔ soro ha?" Nina de ahomegyeɛ guu mu.
  
  "Yiw, na ɔyɛ ɔman no mu apɔw-mu-teɛteɛ ho ɔbenfo wɔ ntoaso sukuu mu. Ɛnyɛ ɔno na ɔka kyerɛɛ wo?" Perdue de ne ti too fam.
  
  Nina buae, na saa nsɛm yi yɛɛ no nwonwa koraa.
  
  Sam kae sɛ: "Ɛno bɛkyerɛkyerɛ ne nipadua a ɛyɛ mmerɛw no mu."
  
  "Ɛteɛ." Paapa hui ntɛm ara sɛ ne ho yɛ hare dodo sɛ ɔbɛyɛ ogumadifo anaa tɛnis bɔfo, enti ɔde no kyerɛɛ apɔw-mu-teɛteɛ ne akodi de boaa no ma onyaa n"ahokokwaw," Perdue kae. "Ɔyɛ obi a n"ani gye aforosian ho nso, sɛ wubetumi ayi no afi nneɛma a wɔkora so, nneɛma a wɔkora so ne nhomakorabea ahorow mu a." Dave Perdue serewee wɔ sɛnea ne mfɛfo adwumayɛfo baanu no yɛɛ wɔn ade no ho. Wɔn baanu nyinaa kaee Agatha pefee a ɔhyɛ mpaboa ne ahama.
  
  Sam penee so sɛ: "Sɛ obi betumi aforo ɔdan a ɛyɛ hu yi a, anka ɛbɛyɛ obi a ɔforo." "Ɛyɛ me anigye paa sɛ wɔanpaw me amma saa abɔdamfo yi."
  
  "Me nso, Sam, me nso!" Nina ho popoe, na ɔsan hwɛɛ abantenten ketewa a ɛda asɔredan kɛse no atifi a ɛso yɛ toro no so bio. "Onyankopɔn, adwene a ɛne sɛ megyina ha ara kwa no maa me dadwen. Metan mmeae a wɔatoto mu, nanso bere a yɛrekasa no, m"ani nnye mmeae a ɛkorɔn ho."
  
  Sam twaa mmeae a atwa ho ahyia no ho mfonini pii, na sɛnea ɛte biara no, na asase a atwa ho ahyia no ka ho, sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi ayɛ nhyehyɛe a wɔde bɛhwehwɛ ade no mu na wɔagye no. Perdue yii ne afiri a ɔde hwɛ akyirikyiri no na ɔhwehwɛɛ abantenten no mu.
  
  Nina de n"ani hwehwɛɛ afiri no mu kae sɛ: "Ɛyɛ fɛ." "Dɛn na eyi yɛ wɔ asase so?"
  
  Perdue kae na ɔde maa no sɛ: "Hwɛ." "MMIMIA bɔtn kɔkɔɔ no. Mia dwetɛ bɔton no so."
  
  Sam kotow n"anim sɛ ɔrebɛhwɛ nea ɔreyɛ. Nina ano buei kɛse, na afei n"anofafa no buee nkakrankakra ma ɛyɛɛ serew.
  
  "Dɛn? Dɛn na wohu?" Sam miaa ne ho so. Perdue de ahantan serewee na ɔmaa n"ani so kyerɛɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a n"ani gye ho no.
  
  "Ɔrehwɛ ɔfasu no mu, Sam. Nina, so wuhu biribi a ɛyɛ soronko wɔ hɔ? Biribiara te sɛ nhoma?" obisaa no sɛ.
  
  Ɔkaa ho asɛm sɛ: "Bɔtɔn biara nni hɔ, nanso mitumi hu ade bi a ɛyɛ ahinanan a ɛwɔ soro pɛɛ, wɔ dɔn no mu," na ɔde ade no kɔɔ soro ne fam wɔ abantenten ne dɔn no so de hwɛ hui sɛ ɔrempa biribiara. "Ha".
  
  Ɔde maa Sam, na ne ho dwiriw no.
  
  "Perdu, wususuw sɛ wubetumi de saa afiri yi ahyɛ me afiase dan mu? Ná mitumi hu nea meretwa no mfonini no ani," saa na Sam dii fɛw.
  
  Perdue serewee sɛ: "Sɛ wobɔ wo bra a, mɛkyekyere wo bi bere a manya bere no."
  
  Nina wosow ne ti wɔ wɔn aseresɛm no ho.
  
  Obi twaa ne ho hyiae, na ɔde ne ti nhwi twitwiw ne ho a wanhyɛ da. Ɔdanee ne ho na ohui sɛ ɔbarima bi gyina ne nkyɛn dodo na ɔreserew. Ná ne sẽ ayɛ fĩ na na n"anim yɛ hu. Ɔdanee ne ho sɛ ɔrekɔkyere Sam nsa sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbarima no behu sɛ wɔde no rekɔ. Bere a ɔdanee ne ho bio no, na wayera wɔ ɔkwan bi so wɔ mframa a ɛyɛ tratraa mu.
  
  Perdue kae wɔ ne nkitahodi mfiri no so sɛ: "Agatha, merehyɛ beae a ade no wɔ agyirae." Bere tiaa bi akyi no, ɔde ne spyglass no kyerɛɛ Angelus Bell no kwan so na biep bi bɔɔ ntɛmntɛm bere a laser no hyɛɛ abantenten no gyinabea a ɛwɔ wiase nyinaa agyirae wɔ Agatha screen so sɛ wɔmfa nkyere nnwom no.
  
  Ná Nina wɔ nkate a ɛyɛ abofono ma ɔbarima a ɔyɛ abofono a ɔne no hyiae bere tiaa bi a atwam ni no. Ná ɔda so ara tumi te n"atade a ayɛ nwunu ne tawa a ɔrewe hua wɔ ne home so. Ná onipa a ɔte saa nni nsrahwɛfo kuw ketewa a wɔatwa ne ho ahyia no mu. Esiane sɛ Nina susuwii sɛ ɛyɛ nhyiam bɔne na biribiara nni hɔ a ɛboro saa nti, osii gyinae sɛ ɔbɛma ayɛ chalk ma ayɛ nea ɛho nhia biara.
  
  
  Ti 20
  
  
  Eduu anadwo fã akyi dɔnhwerew biako no, na Perdue ne Agatha asiesie wɔn ho ama adeyɛ no. Na ɛyɛ anadwo a ɛyɛ hu a mframa a ano yɛ den ne wim a ɛyɛ kusuu, nanso anigyesɛm ne sɛ wɔ wɔn fam no osu antɔ -nanso. Anka osu no bɛsɛe tumi a wotumi foro ɔdan kɛse no kɛse, titiriw baabi a na abantenten no wɔ no, na ɛbɛbɔ adan atifi anan a ɛka bom ma ɛyɛ mmeamudua no atifi fɛfɛɛfɛ na asiane wom. Bere a wɔyɛɛ nhyehyɛe yiye na wosusuw ahobammɔ ho asiane ne bere a wɔde yɛ adwuma yiye ho akyi no, wosii gyinae sɛ wɔbɛforo ɔdan no afi abɔnten, akɔ abantenten no so tẽẽ. Wɔforoo faa beae bi a ɛwɔ baabi a anafo fam ne apuei fam afasu hyia, na wɔde nnua a wɔde gyina so ne abrannaa a ɛrepuepue dii dwuma de maa foro no nan ho adwuma yɛɛ mmerɛw.
  
  Ná Nina reyɛ ayɛ basaa.
  
  "Na sɛ mframa no ano yɛ den mpo nso ɛ?" obisae Agatha, na ɔde ne ho twaa nhomakorabea sohwɛfo a ne ho yɛ bruu no ho hyiae bere a ɔde ne ahobammɔ bɛlt hyɛɛ n"atade ase no.
  
  Ɔde n"ano sɛ: "Ɔdɔfo, ɛno nti na yɛwɔ ahobammɔ nhama," na ɔde n"atade a ɛhyɛ atade no nhama kyekyeree ne mpaboa ho sɛnea ɛbɛyɛ a ɛrenkyere biribiara. Ná Sam ne Perdue wɔ dan a wɔtra mu no fã foforo, na na wɔrehwɛ wɔn nkitahodi mfiri ahorow no mu.
  
  "So wugye di sɛ wunim sɛnea wɔhwɛ nkrasɛm so?" - Agatha bisaa Nina a na wɔde adwuma a ɛne sɛ ɔbɛtu mmirika wɔ base no so bere a na ɛsɛ sɛ Sam fa ɔhwɛfoɔ gyinabea fi abɔnten a ɛne asɔredan kɛseɛ no anim kɛseɛ no di nhwɛanim no.
  
  "Yiw, Agatha. M"ani nnye tech savvy ankasa," Nina sighed. Ná onim dedaw sɛ ɛnsɛ sɛ ɔbɔ mmɔden mpo sɛ obeyi ne ho ano afi Agatha animtiaabu a wanhyɛ da no ho.
  
  Agatha serewee wɔ ne kwan a ɛkorɔn so sɛ: "Ɛteɛ."
  
  Nokwarem no, na Perdue mmanoma no yɛ wiase nyinaa hackers ne developers a wotumi de ɛlɛtrɔnik mfiri ne nyansahu di dwuma sɛnea nnipa afoforo kyekyere wɔn mpaboa no, nanso na Nina ankasa nni nyansa. Nea edi kan no, osuaa sɛnea obedi n"abufuw a ɛyɛ hu no so kakra; kakra bi pɛ na ama woatumi ayɛ nsakrae wɔ Agatha nneɛma a ɛyɛ nwonwa no mu. Eduu 2:30 a.m. no, na kuw no wɔ anidaso sɛ awɛmfo no renkɔ so nyɛ adwuma anaasɛ wɔrenkyinkyin koraa, efisɛ na ɛyɛ Yawda anadwo a mframa a ɛyɛ hu bɔ kɛse.
  
  Aka kakra ma anɔpa nnɔn abiɛsa adu no, Sam, Perdu ne Agatha de wɔn ani kyerɛɛ ɔpon no ano, na Nina dii wɔn akyi sɛ ɔrekɔto ɔpon no mu wɔ wɔn akyi.
  
  Nina hyɛɛ nkuran bio sɛ: "Mesrɛ mo, monhwɛ yiye, mmarima."
  
  Perdue de n"ani kyerɛɛ baabi sɛ: "Hey, mma ɛnhaw wo, yɛyɛ adwumayɛfo a yɛyɛ ɔhaw ahorow. Yɛbɛyɛ yiye."
  
  Ɔkaa no komm na ɔde ne nsa a wɔde nsateaa ahyɛ mu no hyɛɛ ne nsa mu sɛ: "Sam, san bra ntɛm."
  
  "Ma w"ani da yɛn so, ɛnte saa?" - de asɛm a ɛyɛ sereserew, miaa ne moma so wɔ ne de so na ɔserewee.
  
  Ná kommyɛ a awu wɔ mmɔnten a atwa asɔredan kɛse no ho ahyia no so. Mframa a ɛrebɔ denneennen nkutoo na ɛbɔɔ adan no ntwea so na ɛwosow akwan ho nsɛnkyerɛnne no, bere a atesɛm nkrataa ne nhaban bi saw wɔ n"akwankyerɛ ase no. Mfonini abiɛsa a wɔhyɛ tuntum fi nnua a ɛwɔ asɔredan kɛse no apuei fam no so bɛn hɔ. Wɔ kommyɛ mu no, wɔde wɔn nkitahodi mfiri ne wɔn a wɔde di akyi sisi hɔ ansa na wɔn a wɔforo foro no baanu no retew wɔn ho afi wɔn wwɛn no ho na wɔafi ase aforo nkaedum no anafo fam apuei.
  
  Biribiara kɔɔ so sɛnea wɔhyehyɛɛ no bere a Perdue ne Agatha de ahwɛyiye de wɔn kwan kɔɔ abantenten a ɛwɔ abon no so no. Sam hwɛɛ sɛnea wɔde nkakrankakra foro kɔɔ abrannaa a ɛyɛ nsensanee no so bere a mframa no rebɔ wɔn nhama no. Ogyinaa nnua no sunsuma mu , baabi a abɔnten so kanea no ntumi nhu no. Wɔ ne benkum so no ɔtee dede bi. Ná abeawa ketewaa bi a wadi bɛyɛ mfe dumien retu mmirika wɔ abɔnten so akɔ keteke gyinabea hɔ, na na ɔde ehu resu. Mmofra basabasayɛfo baanan a wɔhyɛ Nasifo foforo ntade dii n"akyi a wɔannyae, na wɔteɛteɛɛm guu no so kasafĩ ahorow nyinaa. Ná Sam nnim German kasa pii, nanso na onim nea ɛdɔɔso a ɛbɛma wahu sɛ wonni adwempa.
  
  "Dɛn koraa na abeawa kumaa a ɔte saa reyɛ wɔ ha anadwo bere yi?" ɔkaa no ne tirim sɛ.
  
  Anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no dii no so nkonim, nanso na ɛsɛ sɛ ɔtra hɔ na ama wanya ahobammɔ.
  
  Dɛn na ɛho hia kɛse? Abofra bi a ɔwɔ asiane ankasa mu yiyedi anaa wo mfɛfo adwumayɛfo baanu a biribiara rekɔ so yiye ama wɔn de besi saa bere yi?Ɔne n"ahonim dii aperepere. Screw it, mɛhwɛ eyi na masan aba ansa na Purdue mpo ahwɛ fam.
  
  Sam hwɛɛ asisifo no wɔ sum ase, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtwe ne ho afi hann no ho. Ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nte wɔn wɔ ahum no dede a ɛyɛ hu no so, nanso na otumi hu wɔn sunsuma sɛ ɛrehyɛn keteke gyinabea a ɛwɔ asɔredan kɛse no akyi no mu. Otu kɔɔ apuei fam, na ɔnam saayɛ so hweree Perdue ne Agatha a ɛte sɛ sunsuma a ɛkɔ so wɔ akyigyinafo ne Gothfo abo nnade no ntam no.
  
  Afei deɛ na ontumi nte wɔn koraa, nanso, ɛnam sɛ na gyinabea dan no abɔ ne ho ban nti, ne nyinaa akyi no, na kommyɛ a awu wɔ mu. Sam nantew komm sɛnea obetumi, nanso na ontumi nte abeawa kumaa no nte bio. Nkate bi a ɛyɛ abofono baa ne yafunu mu bere a ɔyɛɛ n"adwene sɛ wɔrekyere no na wɔahyɛ no ma wayɛ komm no. Anaasɛ ebia anka wobetumi akum no dedaw. Sam wosow ne nkate a ɛboro so a ntease nnim no fii n"adwene mu na ɔkɔɔ so nantew faa asɛnka agua no so.
  
  Na anammɔn a ɛrefrafra wɔ n"akyi, a ɛyɛ ntɛmntɛm dodo sɛ obetumi ayi ne ho ano, na ɔtee nka sɛ nsa pii rebɔ no akɔ fam, de ne nsa abɔ ne sika kotoku mu na wɔrehwehwɛ.
  
  Te sɛ adaemone a wɔayiyi wɔn ti no, wɔde serew a ɛyɛ hu ne Germanfo basabasayɛ nteɛm foforo bataa ne ho. Ná abeawa bi gyina wɔn mu, wɔ polisifo adwumayɛbea dan no hann fitaa a ɛhyerɛn wɔ n"akyi no akyi. Sam yɛɛ n"anim basabasa. Ne nyinaa akyi no, na ɔnyɛ abeawa ketewaa bi. Ná ababaa no yɛ wɔn mu biako, na na wɔtaa twetwe Samariafo a wonsusuw ho ma wɔkɔ mmeae a atew ne ho a ne kuw no bɛbɔ wɔn korɔn. Afei a na otumi hu n"anim no, Sam hui sɛ anyɛ yiye koraa no wadi mfe dunwɔtwe. Ne nipadua ketewa a ɛyɛ kumaa no yii no mae. Akuturuku pii a wɔde bɔɔ no mpampam no maa wantumi ammɔ ne ho ban, na Sam tee nka sɛ Bodo ho nkae a onim no yiye no fi n"adwene mu.
  
  "Sam! Sam? So wo ho ye? Wo ne me nkasa!" Nina teɛteɛɛm guu n"aso mu, nanso ɔteɛteɛɛm guu mogya a ɛyɛ n"ano.
  
  Ɔtee sɛ wɔretwe ne dɔn no.
  
  "Dabi dabi! Eyi nyɛ dɔn! Worentumi nnya bi! "ɔteɛɛm, na na ɛnyɛ nea ɛfa ho sɛ ebia ne sɔretia no ma wogye dii sɛ ne dɔn no som bo kɛse ma no anaa.
  
  "Ka komm, Scheiskopf!" abeawa no serewee na ɔde ne mpaboa bɔɔ Sam wɔ ne hwene mu, na ɛmaa ne home hweree.
  
  Ná otumi te sɛ akuw no reserew bere a wɔrekɔ no, na wɔrenwiinwii wɔ nsrahwɛfo bi a onni sika kotoku ho. Sam bo fuwii araa ma ɔde abasamtu teɛteɛɛm kɛkɛ. Sɛnea ɛte biara no, na obiara nte biribiara wɔ ahum a ɛrebobom wɔ abɔnten no so.
  
  "Nyame! Woyɛ ɔkwasea dɛn, Cleve?" ɔserewee, na ɔkyekyeree ne hwene. Ɔde ne nsa bɔɔ kɔnkrit a ɛwɔ n"ase no, nanso wantumi ansɔre de besi nnɛ. Ɛyaw peaw a ɛrehyew a ɛda ne yafunu ase no maa wantumi ankɔ baabiara, na nea na ɔwɔ ara ne sɛ basabasayɛfo kuw no rensan mma ansa na watumi agyina ne nan so. Ebia wɔbɛsan aba bere a wɔahu sɛ dɔn a wowiae no ntumi nkyerɛ bere no ara pɛ.
  
  Saa bere no nyinaa, na Perdue ne Agatha wɔ ɔdan no fã. Wɔantumi ankasa wɔ mframa dede no so esiane sɛ na wosuro sɛ wobehu nti, nanso Perdue tumi hui sɛ ne nuabea no pants no akyere wɔ ɔbotan a ɛda fam a ɛda fam no so. Wantumi antoa so, na na ɔkwan biara nni hɔ a ɔbɛfa so de hama no ama de asiesie ne gyinabea na wade ne nan afi afiri a ɛnyɛ ahomaso no mu. Ɔhwɛɛ Perdue na ɔyɛɛ no sɛnkyerɛnne sɛ ontwa hama no bere a okura apon no mu denneennen, na ogyinaa abon ketewa no so no. Ɔwosow ne ti denneennen de kyerɛe sɛ ɔne no nyɛ adwene na ɔde ne nsateaa yɛɛ sɛnkyerɛnne sɛ ɔnkɔsrɛ no sɛ ɔntwɛn.
  
  Ɔde nkakrankakra, a na ɔhwɛ yiye kɛse wɔ mframa a ano yɛ den a ɛrehunahuna sɛ ɛbɛpra wɔn afi abo afasu no so no ho, na ɔde ahwɛyiye de ne nan guu ɔdan no mu mpaapaemu mu. Ɔsiane mmiako mmiako, na ɔfaa kwan so kɔɔ ɔdan kɛseɛ a ɛwɔ aseɛ hɔ no so sɛdeɛ ɛbɛyɛ a beaeɛ foforɔ a ɔwɔ no bɛtumi ama Agatha anya ahofadie wɔ hama a ohia na ɔde ayi ne pants no afiri birikisi ntwea so baabi a wɔde abɔ mu no so.
  
  Bere a ode ne ho no, ne mu duru boroo nea wɔma ho kwan no so na wɔtow no fii n"akongua so. Nteɛteɛm bi fii ne nipadua a na ehu aka no no mu, nanso ahum no menee no ntɛm ara.
  
  "Dɛn na ɛrekɔ so?" Ná wotumi te Nina ehu no wɔ afiri a wɔde bɔ asom no mu. "Agatha?"
  
  Perdue kuraa akuturuku no mu denneennen wɔ baabi a ne nsateaa hunahunaa sɛ ɛbɛma ne mu duru no anya kwan, nanso ɔfrɛɛ ahoɔden a ɛbɛma ne nuabea no anhwe ase anwu. Ɔde n"ani kyerɛɛ no ase. Ná n"anim ayɛ nsõ na n"aniwa ayɛ kɛse bere a ɔmaa n"ani so na ɔde ne ti too fam de kyerɛɛ aseda no. Nanso Perdue hwɛɛ ne nkyɛn. Esiane sɛ na n"ani ayɛ nwini wɔ baabi nti, ɔde ahwɛyiye faa biribi a ɛwɔ n"ase so. Bere a ɔredi fɛw no, n"anim yɛɛ kusuu no hwehwɛɛ nsɛm, nanso ɔde nkakrankakra wosow ne ti na ɔka kyerɛɛ no sɛ ɔnyɛ komm a n"ano nkutoo na ɔwɔ. Wɔ nkitahodi afiri no so no, Nina tumi te sɛ Perdue rebɔ nkɔmmɔ sɛ, "Nhinhim, Agatha. Mma nnyɛ nnyigyei biara."
  
  "Oh me Nyankopɔn!" Nina teɛɛm fii home base. "Dɛn na ɛrekɔ so wɔ hɔ?"
  
  "Nina, wo bo dwo. Mesrɛ wo," ne nea ɔtee sɛ Perdue reka wɔ akasam static no so nkutoo.
  
  Ná Agatha ntini no ayɛ mmerɛw, ɛnyɛ akyirikyiri a na ɔsensɛn Cologne Asɔredan Kɛse no anafo fam nti, na mmom esiane sɛ na onnim nea ne nuabarima no rehwɛ n"akyi nti.
  
  Ɛhe na Sam kɔɔ? So wɔkyeree no nso?" Pardue bisae, na ɔhwehwɛɛ beae a ɛwɔ ase hɔ no hwehwɛɛ Sam sunsuma, nanso wanhu nsɛm ho amanneɛbɔfo no ho hwee.
  
  Wɔ Agatha ase, wɔ abɔnten so no, Perdue hwɛɛ polisifo baasa a wɔrekyinkyin. Esiane mframa a ano yɛ den no nti, wantumi ante nea wɔreka no. Ebia na wɔresusuw pizza toppings ho nso wɔ nea onim nyinaa ho, nanso ɔfaa no sɛ Sam na ɔhyɛɛ wɔn ba a wɔbae no abufuw, anyɛ saa a anka wɔbɛma wɔn ani so mprempren. Na ɛsɛ sɛ ogyaw ne nuabea hɔ ma ɔwosow asiane mu wɔ mframa a ano yɛ den mu bere a ɔretwɛn sɛ wɔbɛdan wɔn ho no, nanso wɔkɔɔ so huu wɔn.
  
  Perdue hwɛɛ wɔn nkɔmmɔbɔ no yiye.
  
  Mpofirim ara Sam hintiw fii gyinabea hɔ, na na ɛda adi pefee sɛ wabow nsa. Polisifo no de wɔn ani kyerɛɛ ne nkyɛn tẽẽ, nanso ansa na wɔretumi akyere no no, sunsuma tuntum abien fii nnua no kataso a ɛyɛ sum no mu ntɛmntɛm fii adi. Perdu home yɛɛ ne menewam bere a ohui sɛ Rottweilerfo baanu retotow ahyɛ polisifo so, na wɔrepia mmarima a wɔwɔ wɔn kuw no mu no akɔ nkyɛn no.
  
  "Dɛn na...?" - kaa sesem kyere ne ho. Nina ne Agata nyinaa buae sɛ: "DƐN?"
  
  Sam yerae wɔ sunsuma mu wɔ abɔnten no benkum so na ɔtwɛn wɔ hɔ. Ná akraman ataa no pɛn, na na ɛnyɛ nea ɔkae no anigye sen biara no mu biako. Perdue ne Sam nyinaa fi wɔn gyinabea ahorow hwɛɛ sɛnea polisifo no twee wɔn atuo na wɔtotow guu wim de bɔɔ mmoa abibifo atirimɔdenfo no hu no.
  
  Perdue ne Agatha nyinaa ho popoe, na wɔpiaa wɔn ani esiane ɔtopae a efi saa atuo a ɛyerae a wɔde sii wɔn so pɛɛ no mu nti. Nea eye ne sɛ, tuo biako mpo ankɔbɔ ɔbo no anaa wɔn honam a ɛyɛ mmerɛw no. Akraman baanu no nyinaa bobɔɔ, nanso wɔankɔ wɔn anim. Perdue susuwii sɛ na ɛte sɛ nea wɔredi wɔn so. Polisifo no san nantew nkakrankakra kɔɔ wɔn kar no mu sɛ wɔrekɔfa waya no ama Animal Control.
  
  Perdue twee ne nuabea no ntɛm ara kɔɔ ɔfasu no ho sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi anya ɔkwan a ɛyɛ den, na ɔyɛɛ no sɛnkyerɛnne sɛ ɔnkɔ so nyɛ komm denam ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade a ɔde guu n"anofafa so no so. Bere a ohuu ne nan no, onyaa akokoduru hwɛɛ fam. Ne koma fii ase bɔɔ denneennen wɔ beae a ɛkorɔn no ne polisifo a wohui sɛ wɔretwa abɔnten no.
  
  "Momma yɛntu!" - Perdue de asɛm a ɛyɛ sereserew.
  
  Nina bo fuwii kɛse.
  
  "Metee sɛ wɔtow tuo! So obi betumi aka nea hell rekɔ so wɔ hɔ no akyerɛ me kɛkɛ?" - a oteateaa mu.
  
  "Nina, yɛn ho ye. Akwanside ketewaa bi kɛkɛ. Afei mesrɛ mo momma yɛnyɛ eyi," Perdue kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Ntɛm ara na Sam hui sɛ mmoa no ayera a wonni hwee.
  
  Na ontumi nka nkyerɛ wɔn sɛ mma wɔnnkasa wɔ com no so sɛ ebia mmofra a wɔyɛ nsɛmmɔnedifo kuw bi bɛte wɔn a, na na ontumi ne Nina nso nkasa. Ná nnipa baasa no mu biara nni telefon a wokura kyin wɔ so de asiw sɛnkyerɛnne kwan so ntwitwiridii ano, enti wantumi ankyerɛ Nina sɛ ne ho ye.
  
  Ɔde ahopopo guu ahome na ɔhwɛɛ sɛnea wɔn baanu a wɔforo no duu adan atifi a ɛbemmɛn no atifi no sɛ: "Oo, afei de me ho ayɛ me hyew kɛse."
  
  
  Ti 21. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  "Biribi foforo biara ansa na makɔ, Oduruyɛfo Gould?" bisae anadwo ahɔhoyɛfo a ofi ɔpon no fã foforo no. Ná ne nne a ɛyɛ komm no ne radio so dwumadi a ɛyɛ anigye a na Nina retie no bɔ abira koraa, na ɛmaa Nina nyaa adwene foforo.
  
  Ɔteɛɛm buae sɛ: "Dabi, meda wo ase, ɛno ara ne no," na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte sɛ nea ne ho nyɛ hyew kɛse sɛnea obetumi biara.
  
  "Sɛ Owura Perdue san ba a, mesrɛ wo ka kyerɛ no sɛ Akyerɛbaa Maisie gyaw telefon so nkra. Akoa a ne ho yɛ duru no bisae sɛ: "Ɔka kyerɛɛ me sɛ menka nkyerɛ no sɛ ɔno na ɔmaa ɔkraman no aduan."
  
  "Um... Yiw, mɛyɛ. Da yie!" Nina yɛɛ ne ho sɛ n"ani agye na ɔkaa ne nnadewa.
  
  Te sɛ nea ɔremma obi a ɔrema ɔkraman no aduan wɔ nea esii wɔ kurow no mu nkyɛe no akyi. Ɔkwasea, Nina bɔɔ ose wɔ n"adwene mu.
  
  Na ɔntee Sam nkae fi bere a ɔteɛɛm faa dɔn no ho, nanso wannya akokoduru antwitwa baanu a aka no mu bere a na wɔde wɔn nkate nyinaa redi dwuma dedaw sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenhwe ase no. Nina bo fuwii sɛ wantumi ammɔ wɔn kɔkɔ wɔ polisifo ho, nanso na ɛnyɛ ne mfomso. Na radio so nkrasɛm biara nni hɔ a ɛde wɔn kɔ asɔre no mu, na na wɔn ho a wɔbae wɔ akwanhyia mu no nyɛ ne mfomso. Nanso, nokwarem no, na Agatha rebɛma no n"asetra mu asɛnka a ɛfa ho.
  
  Nina sii gyinae sɛ: "To hell with this," na ɔkɔɔ akongua no ho sɛ ɔrekɔfa ne mframa a wɔde siw mframa ano no. Ofii kukisi toa a ɛwɔ abrannaa so no mu gyee E-type Jag a ɛwɔ kar dan mu a na ɛyɛ Peter, ofie wura a na ɔreyɛ Perdue apontow no dea no nsafe. Bere a ofii n"adwuma mu no, ɔtoo fie no mu na ɔkɔɔ asɔredan kɛse no mu kɔmaa mmoa foforo.
  
  
  * * * .
  
  
  Wɔ abon no atifi no, Agatha kuraa ɔdan no atifi afã horow a ɛkɔ fam no mu, na ɔde ne nan anan nyinaa twaa no. Ná Perdue di n"anim kakra, na ɔde n"ani kyerɛ abantenten a Angelus Bell ne ne nnamfo sɛn hɔ komm no so. Esiane sɛ ɛkame ayɛ sɛ dɔn no mu duru yɛ tɔn biako nti, na ɛkame ayɛ sɛ na ɛrentumi nhinhim esiane mframa a ɛbɔ denneennen a ɛsakraa ne kwan ntɛmntɛm na ɛnyɛ nea wɔpɛ, a asɔredan kɛse no adansi a ɛyɛ den no twaa ho hyiae nti. Na wɔn baanu nyinaa abrɛ koraa, ɛmfa ho sɛ na wɔwɔ tebea pa mu no, esiane foro no a entumi nyɛ yiye ne adrenaline a ɛde ahopere a ɛkame ayɛ sɛ wohuu wɔn... anaasɛ wɔtow tuo nti.
  
  Te sɛ sunsuma a ɛresakra no, wɔn baanu nyinaa hwee ase kɔɔ abantenten no mu, na na wɔn ani sɔ fam a ɛyɛ den wɔ ase ne ahobammɔ bere tiaa bi a ɛwɔ abantenten ketewa no dome ne adum no so.
  
  Perdue buee ne trako nan no zip na oyii afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri. Ná ɛwɔ bɔtn bi a ɛde coordinates a wadi kan akyere agu hama so no bata GPS a ɛwɔ Nina screen so no ho. Nanso na ɛsɛ sɛ ɔde GPS a ɛwɔ n"awiei no yɛ adwuma na ama wahwɛ ahu sɛ dɔn no ahyɛ baabi pɔtee a nhoma no ahintaw no agyirae.
  
  Perdue kae wɔ ne nkitahodi mfiri no so sɛ: "Nina, mede GPS coordinates remena sɛ ɔne wo nni nkitaho." Mmuae biara nni hɔ. Ɔsan bɔɔ mmɔden sɛ ɔne Nina benya nkitahodi, nanso wɔannya mmuae biara.
  
  "Enti afei dɛn? Agatha nwiinwii wɔ ne home ase bere a ɔretwɛn no sɛ: "Meka kyerɛɛ wo sɛ ɔnyɛ onyansafo ma akwantu a ɛte sɛɛ, David."
  
  "Ɔnyɛ saa. Ɔnyɛ ɔkwasea, Agatha. Biribi anyɛ yiye, anyɛ saa a anka obebua na wunim," Perdue sii so dua, bere a wɔ ne mu no na osuro sɛ biribi ato ne Nina fɛfɛ no. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde anisoadehu a emu yɛ den a ɛwɔ afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri ade mu no bedi dwuma de ne nsa ahu baabi a ade no wɔ.
  
  "Yɛnni bere mfa nni ɔhaw ahorow a yehyia no ho awerɛhow, enti momma yɛntoa so ara kwa, ɛyɛ?" - ka kyeree Agatha.
  
  "Sukuu dedaw?" - Agatha bisae.
  
  "Sukuu dedaw," ɔserewee na ɔdanee ne laser no sɛnea ɛbɛyɛ a obedua baabi a ne scope kyerɛ sɛ texture differentiation anomaly. "Momma yennyi akokoaa yi na yenyi hell no mfi ha."
  
  Ansa na Perdue ne ne nuabea retu kwan no, Animal Control yii wɔn ho adi wɔ fam hɔ sɛ wɔrebɛboa polisifo ma wɔahwehwɛ akraman a wɔayera. Esiane sɛ na Perdue nnim saa nkɔso foforo yi nti, otumi yii dade ahobammɔ a ɛyɛ ahinanan no fii nkataso no fã a wɔde sii hɔ ansa na wɔretow dade no.
  
  "Ɛyɛ serew fɛfɛɛfɛ, ɛnte saa?" Agatha hyɛɛ no nsow a na ne ti akɔ nkyɛn bere a ɔreyɛ mfiridwuma ho nsɛm a ɛbɛyɛ sɛ wɔde dii dwuma wɔ mfitiase casting no mu no ho adwuma no. "Obiara a odii anim ma wɔyɛɛ saa ogyaframa yi no ne Klaus Werner wɔ abusuabɔ."
  
  Perdue de kaa ho sɛ: "Anaasɛ na ɛyɛ Klaus Werner," na ɔde adaka a wɔde weld ayɛ no hyɛɛ n"akyi bag mu.
  
  Ɔde ne nsa tuu mmirika faa dɔn foforo no so kae sɛ: "Dɔn no adi mfehaha pii, nanso wɔasesa no mpɛn pii wɔ mfe du du kakraa a atwam no mu." "Anka wobetumi ayɛ eyi wɔ Wiase Ko I akyi pɛɛ, bere a na Adenauer yɛ kurow sohwɛfo no."
  
  "David, sɛ wobɔ cooing wɔ dɔn no so wie a..." ne nuabea no kaa no anifere kwan so na ɔde ne nsa kyerɛɛ abɔnten so. Wɔ ase hɔ no, na mpanyimfo pii sɛn hɔ, rehwehwɛ akraman.
  
  Perdue guu ahome sɛ: "Oo, dabi." "Me ne Nina hweree nkitahodi, na Sam mfiri no fii Intanɛt so bere a yefii ase foroo no akyi bere tiaa bi. Mewɔ anidaso sɛ ɔne saa asɛm no nni hwee yɛ wɔ fam hɔ."
  
  Ná ɛsɛ sɛ Perdue ne Agatha tra abɔnten kosi sɛ asawdan a ɛwɔ abɔnten so no bewuwu. Na wɔwɔ anidaso sɛ ɛbɛba ansa na ade asa, nanso seesei deɛ, wɔtenaa ase twɛn hwɛɛ.
  
  Ná Nina de n"ani kyerɛ asɔredan kɛse no. Ɔkaa kar ntɛmntɛm sɛnea obetumi a wantwe adwene ankɔ ne ho so, nanso na ɔrehwere ne ho a ɛyɛ den nkakrankakra esiane afoforo ho a odwen ara kwa nti. Bere a ɔdan kɔɔ benkum fi Tunisstrasse no, ɔde n"ani sii abansoro atenten a ɛhyɛ beae a Goth asɔredan no wɔ no agyirae no so na na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛda so ara ahu Sam, Perdue ne Agatha wɔ hɔ. Wɔ Domkloster, baabi a na asɔredan kɛse no wɔ no, ɔkaa kar brɛoo kɛse de engine no baa fam ma ɛbɛyɛɛ dede ara kwa. Kankyee a ɛkɔɔ so wɔ asɔredan kɛse no ase no maa ne ho dwiriw no, na ɔde ahoɔhare bɔɔ breki no na odum kanea a ɛwɔ anim no. Na Agatha kar a wagye no nni baabiara a wobehu, sɛnea ɛte no, efisɛ na wontumi nsusuw sɛ wɔwɔ hɔ. Nhomakorabea sohwɛfo no de kar no sii akwansin kakraa bi fi baabi a wofii ase nantew kɔɔ asɔredan kɛse no mu.
  
  Nina hwɛɛ ahɔho a wɔhyɛ ntade a wɔhyɛ no sɛ wɔrebɔ mpɔtam hɔ, na wɔrehwehwɛ biribi anaa obi.
  
  "Bra, Sam. Wowɔ he?" - bisae komm wo kar no komm mu. Aboa nhoma ankasa hua hyɛɛ kar no ma, na osusuwii sɛ ebia owura no bɛhwɛ akwansin dodow a wɔatwa bere a wasan aba no anaa. Bere a onyaa abotare simma dunum akyi no, polisifo kuw ne wɔn a wɔkyere akraman no frɛɛ no anadwo , na ɔhwɛɛ sɛnea kar anan ne kar bi rekɔ mmiako mmiako kɔɔ mmeae ahorow kɔɔ baabiara a wɔn adwuma no de wɔn kɔe saa anadwo no.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na ɛyɛ anɔpa nnɔnnum na na Nina abrɛ. Ná otumi susuw sɛnea ne nnamfo te nka mprempren no ho. Nea ebetumi ato wɔn ho adwene ankasa maa ne ho dwiriw no. Dɛn na na polisifo reyɛ wɔ ha? Dɛn na na wɔrehwehwɛ? Ná osuro mfonini ahorow a ɛyɛ hu a n"adwene de bae no-a ɛfa Agatha anaa Perdue a wɔhwee ase ma wowuwui bere a na ɔwɔ tiafi so, bere a wɔka kyerɛɛ no sɛ ɔnyɛ komm akyi pɛɛ no; sɛnea na polisifo wɔ hɔ sɛ wɔbɛsan de nhyehyɛe aba na wɔakyere Sam, ne nea ɛkeka ho. Ná ɔkwan biara a wɔfa so si ananmu no nye sen nea edi kan no.
  
  Obi nsa bɔɔ mfɛnsere no mu, na Nina koma gyaee.
  
  "Yesu Kristo! Sam! Sɛ mante nka sɛ me ho atɔ me saa sɛ mahu wo sɛ wote ase a, anka mɛkum wo!" - teaam, na okura ne moma so.
  
  "So wɔn nyinaa ayera?" obisae, na awɔw no ho popoe kɛse.
  
  Ɔkae sɛ: "Yiw, tena ase."
  
  "Perdu ne Agatha da so ara wɔ soro hɔ, na nkwaseafo a wɔwɔ fam hɔ no da so ara akyere wɔn. Onyankopɔn, mewɔ anidaso sɛ wonnya nyɛɛ nwini wɔ hɔ. Ɛyɛ bere tenten a atwam ni," na ɔkae.
  
  "Ɛhe na wo nkitahodi mfiri no wɔ?" obisae. "Metee sɛ woreteɛteɛm wɔ ho."
  
  Ɔkaa no pen sɛ: "Wɔtow hyɛɛ me so.
  
  "Bio? So woyɛ blow magnet anaasɛ dɛn? "- bisaa no.
  
  "Ɛyɛ asɛm tenten." Wo nso wobɛyɛ, enti yɛ komm," ɔhome, na ɔde ne nsa twitwiw mu sɛnea ɛbɛyɛ a ne ho bɛyɛ hyew.
  
  "Wɔbɛyɛ dɛn ahu sɛ yɛaba ha?" Nina susuw ho denneennen bere a ɔde nkakrankakra danee kar no kɔɔ benkum na ɔde ahwɛyiye yɛɛ hwee kɔɔ asɔredan kɛse a ɛyɛ tuntum a ɛrewosow no so no.
  
  "Wɔrennyɛ saa." Ɛsɛ sɛ yɛtwɛn ara kosi sɛ yebehu wɔn," Sam de nyansahyɛ mae. Ɔkotow n"anim sɛ ɔrebɛhwɛ mframa ahwehwɛ no mu. "Kɔ anafo fam apuei fam, Nina. Ɛha na wɔforo kɔɔ soro. Ebia wɔyɛ..."
  
  Nina de ne ho gyee mu sɛ: "Wɔreba fam," na ɔmaa n"ani so na ɔde ne nsa kyerɛɛ baabi a wɔde nhama a aniwa nhu asɛn mfonini abien na wɔde nkakrankakra retwe akɔ fam no.
  
  Ɔde ahopopo tow ne ti san n"akyi, na ɔde n"aniwa bɔɔ mu sɛ: "Oo, meda Onyankopɔn ase, wɔn ho ye." Sam fii adi yɛɛ wɔn sɛnkyerɛnne sɛ wɔntra ase.
  
  Perdue ne Agatha huruw kɔɔ akyi nkongua no so.
  
  "Bere a menyɛ animtiaabu dodo wɔ kasafĩ ho no, mɛpɛ sɛ mibisa kɛkɛ sɛ dɛn koraa na esii wɔ hɔ?" Agatha teɛɛm sɛ.
  
  "Hwɛ, ɛnyɛ yɛn mfomso na polisifo no yii wɔn ho adi!" Sam teɛɛm san buae, na ɔde n"ani kyerɛɛ no wɔ ahwehwɛ a wɔde hwɛ akyi no mu.
  
  "Purdue, ɛhe na wɔde kar a wɔagye no asi?" Nina bisae bere a Sam ne Agatha fii ase yɛɛ adwuma no.
  
  Perdue maa no akwankyerɛ na ɔde kar no brɛoo faa blocks no mu bere a akasakasa no kɔɔ so wɔ kar no mu no.
  
  "Mepene so, Sam, wugyaw yɛn hɔ ankasa a woammɔ kɔkɔ sɛ wo ne abeawa no rehwɛ tebea no mu. Wofii hɔ ara pɛ," Perdue buae.
  
  "Germanfo a wɔakyinkyim wɔn ho wɔn ho anum anaa baanum agyae me adwuma, sɛ ɛnhaw wo a!" Sam bɔɔ ose.
  
  Nina sii so dua sɛ: "Sam, gyae. Worente n'awiei da."
  
  "Nokwarem no, ɛnte saa, Oduruyɛfo Gould!" Agatha bɔɔ n"ano, na afei de n"abufuw rekɔ baabi a ɛnteɛ. "Wofii base no mu ara kwa na wo ne yɛn ntam kwan waree."
  
  "Oo, misusuwii sɛ wɔmma me kwan mma menhwɛ saa akuru no animtiaabu biako mpo, Agatha. Dɛn, na wopɛ sɛ mede wusiw ho nsɛnkyerɛnne mena? Ɛno da nkyɛn a, na biribiara nni polisifo akwan so wɔ beae yi ho koraa, enti fa wo sobo ahorow no sie ma obi foforo! "- retorted abakɔsɛm kyerɛwfo a ne bo afuw. "Mmuae biako pɛ a mo baanu de mae ne sɛ ɛsɛ sɛ meyɛ komm. Na ɛsɛ sɛ woyɛ ɔbenfo, nanso ɛno yɛ base logic, ɔdɔfo!"
  
  Nina bo fuwii araa ma ɛkame ayɛ sɛ ɔde kar twaa kar a wɔagye a na ɛsɛ sɛ Perdue ne Agatha san kɔ mu no ho.
  
  Sam hyɛɛ nyansa sɛ: "Mede Jaguar no bɛsan akɔ, Nina," na wofii kar no mu sɛ wɔrekɔsesa mmeae.
  
  Agatha ka kyerɛɛ Sam sɛ: "Kae me sɛ memfa m"asetra mfa me ho nto wo so bio."
  
  "So na ɛsɛ sɛ mehwɛ basabasayɛfo kuw bi a wokunkum abeawa kumaa bi kɛkɛ? Ebia woyɛ ɔbea a ne ho yɛ nwini na onnwen afoforo ho, nanso sɛ obi wɔ asiane mu a, mede me ho gye mu, Agatha!" Sam de asɛm a ɛyɛ yaw.
  
  "Dabi, woyɛ anibiannaso, Owura Cleave! Akyinnye biara nni ho sɛ wo pɛsɛmenkominya atirimɔdensɛm no akum w"ayeforokunu no! " ɔteɛɛm.
  
  Amonom hɔ ara, kommyɛ baa wɔn baanan no so. Agatha nsɛm a ɛyɛ yaw no bɔɔ Sam te sɛ peaw wɔ ne koma mu, na Perdue tee nka sɛ ne koma rehuruw. Sam yɛɛ mum. Saa bere yi na biribiara nni hɔ gye akisikuru, gye ne moma so baabi a na ɛyɛ yaw kɛse. Ná Agatha nim nea wayɛ, nanso na onim sɛ aka akyi dodo sɛ obesiesie. Ansa na Nina rebɔ mmɔden no, ɔde akuturuku a ɛyɛ hu bɔɔ ne hwene mu, na ɔde ahoɔden tow ne nipadua tenten no kɔɔ nkyɛnkyɛn araa ma ɔde ne nkotodwe sii fam.
  
  "Nina!" Sam fii ase sui na ɔkɔɔ sɛ ɔrekɔkura no.
  
  Perdue boaa ne nuabea no ma ɔsɔree, nanso wankɔ n"afã.
  
  "Mommra, momma yɛnsan nkɔ fie hɔ. Nneɛma pii da so ara wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ yɛyɛ ɔkyena. Momma yɛn nyinaa nnwo na yɛnhome kakra," ɔkae brɛoo.
  
  Ná Nina rewosow abɔdamfo, na nnompe reyɛ nwini wɔ n"ano ntwea so bere a Sam kuraa ne nsa a apira no wɔ ne nsa mu no. Bere a Perdue twaam wɔ Sam ho no, ɔde awerɛhyem bɔɔ ne nsa. Ɔtee nsɛm ho amanneɛbɔfo a mfe kakraa bi a atwam ni no ahu sɛ wɔatow n"asetra mu dɔ tuo wɔ n"anim pɛɛ no mmɔbɔ ankasa.
  
  "Sam..."
  
  "Dabi, mesrɛ wo, Nina. Ɛho nhia," na ɔkae. N"ani a ɛte sɛ ahwehwɛ no hwɛɛ n"anim brɛoo, nanso wanhwɛ kwan no. Awiei koraa no obi kae. Nea na wasusuw ho mfe yi nyinaa, afobu a obiara gye fii ne nsam esiane mmɔborohunu nti no yɛ atoro. Awiei koraa no, ɔno na ɔmaa Trish wui. Nea na ohia ara ne sɛ obi bɛka.
  
  
  Ti 22 a Ɛto so 22
  
  
  Bere a simma kakraa bi a na wɔn ho nyɛ wɔn dɛ koraa wɔ wɔn sanba wɔ fie hɔ ne wɔn nna a wɔde bɛda anɔpa 6:30 ntam akyi no, wɔsesaa nhyehyɛe a wɔyɛ ansa na wɔada no kakra. Nina dae wɔ sofa no so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛkwati Agatha. Ɛkame ayɛ sɛ Perdue ne Sam anka asɛm biara ankyerɛ wɔn ho wɔn ho bere a akanea no dum no.
  
  Ná ayɛ anadwo a emu yɛ den yiye ma wɔn nyinaa, nanso na wonim sɛ sɛ wɔpɛ sɛ wɔyɛ adwuma no da bi wɔ ademude a wɔkyerɛ sɛ wonya no mu a, ɛsɛ sɛ wɔfew wɔn ho ano na wɔsiesie wɔn ho.
  
  Nokwarem no, bere a Agatha de kar a wɔagye no rekɔ fie no, ɔhyɛɛ nyansa sɛ ɔmfa sikakorabea a da biara da nsɛm a wɔakyerɛw no wom no nkɔma nea ɔregye no. Ne nyinaa akyi no, ɛno nti na ɔfaa Nina ne Sam sɛ wɔmmoa no, na esiane sɛ afei de na ɔwɔ nea ɔrehwehwɛ nti, na ɔpɛ sɛ ogyae ne nyinaa guan. Nanso awiei koraa no ne nuabarima no maa ogye dii sɛ ɛnte saa na ɔno nso hyɛɛ nyansa sɛ ɔntra hɔ nkosi anɔpa na ɔnhwɛ sɛnea nneɛma bɛkɔ so. Ná Perdue nyɛ ɔbarima a obegyae ahintasɛm bi akyi di, na anwensɛm a wonwiei no kanyan n"anigye a enni ano a ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no ara kwa.
  
  Perdue de adaka no siee ne nkyɛn sɛnea ɛbɛyɛ a ebetumi aba ara kwa, na ɔde too ne dade bag mu-titiriw no, na ɛyɛ sikakorabea a wotumi fa so-kosii anɔpa. Saa kwan no so no na obetumi ama Agatha atra ha na asiw Nina anaa Sam kwan sɛ ɔne no nguan. Ná ogye kyim sɛ Sam bɛdwene ho. Efi bere a Agatha kaa saa animtiaabu a ɛyɛ yaw no kyerɛɛ Trish no, na Sam asan aba adwene a ɛyɛ awerɛhow, awerɛhow bi mu a ɔpowee sɛ ɔne obiara bɛkasa. Bere a woduu fie no, ɔkɔɔ sɛ ɔrekɔguare na afei ɔkɔɔ mpa so tẽẽ, na wanka sɛ anadwo pa, na wanhwɛ Perdue mpo bere a ɔhyɛn dan no mu no.
  
  Asisifo a emu yɛ hare a na Sam taa ntumi nsiw ne ho ano mpo antumi anpia no ankɔyɛ ade.
  
  Ná Nina pɛ sɛ ɔne Sam kasa. Ná onim sɛ saa bere yi de nna rentumi nsiesie Trish abubuw a etwa to no. Nokwarem no, adwene a ɛne sɛ ɔda so ara sɛn Trish so saa no ara maa ogye dii kɛse mpo sɛ sɛ wɔde toto n"ayeforokunu a wawu no ho a, ɔnyɛ hwee mma no. Nanso, na eyi yɛ nwonwa, efisɛ nnansa yi mfe mu no na wayɛ komm wɔ asɛm a ɛyɛ hu yi nyinaa ho. N"ayaresafo no ani gyee ne nkɔso ho, Sam ankasa gye toom sɛ ɔnte ɛyaw nka bio bere a osusuw Trish ho no, na ɛda adi pefee sɛ awiei koraa no wanya biribi a wɔato mu. Na Nina wɔ awerɛhyem sɛ sɛ wɔpɛ a, wɔbɛbom anya daakye, mpo wɔ hell a wɔfaa mu nsa ne nsa nyinaa mu.
  
  Nanso afei, na Sam rekyerɛw nsɛm a ɛkɔ akyiri afa Trish ne n"asetra a ɔne no wɔ no ho. Nkratafa biara kaa tebea horow ne nsɛm a esisii a ɛmaa wɔn baanu de wɔn ho hyɛɛ saa atuo a wɔde fa sum ase a ɛyɛ awerɛhow a ɛbɛsakra n"asetra koraa no awiei ho asɛm. Nina antumi ansusuw baabi a eyinom nyinaa fi, na osusuw nea ɛde saa akisikuru yi a ɛwɔ Sam so no ho.
  
  Ɛnam ne nkate fam adwene a ɛyɛ basaa, ahonu bi a ɔwɔ wɔ Agatha a ɔdaadaa no ho, ne adwene mu agodie a Perdue de bae kɛse a ɛfa ɔdɔ a ɔwɔ ma Sam ho nti, awiei koraa no Nina de ne ho maa n"ahodwiriwde no ara kwa na ɔmaa nna mu anigye no faa no.
  
  Agatha dae akyiri sen obiara, na ɔde ne nsa twitwiw ne hwene a na ɛrebɔ ne n"afono a na ɛyɛ yaw no. Anka ɔrensusuw da sɛ obi ketewaa te sɛ Oduruyɛfo Gould betumi abɔ ɔhwe a ɛte saa, nanso na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ abakɔsɛm kyerɛwfo kumaa no nyɛ obi a wɔbɛpia no akɔ honam fam adeyɛ mu. Ná Agatha ani gye ho sɛ ɔbɛyɛ akodi ahorow bi a wɔde di agoru de agye n"ani bere ne bere mu, nanso wanhu sɛ saa ɔhwe yi reba da. Eyi daa no adi sɛ na Sam Cleave kyerɛ pii ma Nina, ɛmfa ho sɛnea ɔbɔɔ mmɔden sɛ obebu no adewa no. Ɔbarima tenten a ne ho yɛ bruu no sian kɔɔ adididan mu sɛ ɔrekɔfa nsukyenee pii ama n"anim a ahonhon no.
  
  Bere a ɔhyɛn adididan a ɛyɛ sum no mu no, na ɔbarima bi a ɔware gyina frigye kanea no hann a ano nyɛ den no mu, na ɛhwee ne yafunu ne ne koko a wɔasen no so tẽẽ fii ɔpon a na abue kakra no so.
  
  Sam maa n"ani so hwɛɛ sunsuma a ɛhyɛn ɔpon no ano no.
  
  Ntɛm ara na wɔn baanu nyinaa yɛɛ nwini wɔ kommyɛ a ɛyɛ fɛre mu, na wɔde ahodwiriw hwɛɛ wɔn ho wɔn ho kɛkɛ, nanso wɔn mu biara antumi annyi n"ani amfi ne yɔnko so. Na wɔn baanu nyinaa nim sɛ biribi wɔ hɔ a enti wɔbaa beae koro bere koro mu bere a afoforo no nni hɔ no. Ná ɛsɛ sɛ wɔyɛ nteɛso.
  
  Agatha fii ase sɛ: "Tie, Owura Cleave," na ɛkame ayɛ sɛ ne nne boro asɛm a ɛyɛ sereserew so, "Midi me yaw kɛse sɛ mebɔɔ abɔso no ase." Na ɛnyɛ honam fam asotwe a mihuu wɔ ho no nti."
  
  Ɔde ne nsa so siw no sɛ: "Agatha."
  
  "Dabi, ampa. Minnim nea enti a mekaa saa! Minnye nni koraa sɛ eyi yɛ nokware koraa!" - srɛɛ.
  
  "Hwɛ, minim sɛ na yɛn baanu nyinaa bo afuw. Ɛkaa kakraa bi na wowui, German nkwaseafoɔ kuo bi bɔɔ nkwaseasɛm no fii me mu, ɛkaa kakraa bi na wɔkyeree yɛn nyinaa... Me nsa ka. Ná wɔde pɔmpɛ abɔ yɛn nyinaa kɛkɛ," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu. "Sɛ yɛtetew yɛn ho a, yɛrenda saa ahintasɛm yi adi, te ase?"
  
  "Woayɛ no yie." Nanso, mete nka sɛ ɛyɛ nkwaseasɛm koraa sɛ meka eyi akyerɛ wo, esiane sɛ minim sɛ eyi yɛ beae a ɛyɛ yaw ma wo ara kwa nti. Ná mepɛ sɛ mepira wo, Sam. Ná mepɛ. Eyi yɛ nea wontumi mfa mfiri," na onwiinwii. Ná ɛnyɛ Agatha Perdue su sɛ ɔbɛda ahonu adi anaasɛ ɔbɛkyerɛkyerɛ ne nneyɛe a ɛnkɔ so pɛpɛɛpɛ no mu mpo. Wɔ Sam fam no, na ɛyɛ sɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ ɔwɔ koma pa, na bio wantumi amfa Trish wu no ankyɛ ne ho. Anwonwasɛm ne sɛ, wɔ mfe abiɛsa a atwam no mu no, na n"ani agye -n"ani agye ankasa. Wɔ n"adwene akyi no na osusuw sɛ wato saa ɔpon no mu daa, nanso ebia esiane sɛ na onni adagyew sɛ ɔbɛkyerɛw ne nkae nhoma ama London nhoma tintimfo bi nti na akuru dedaw no da so ara wɔ tumi a ɛde bɛkari no.
  
  Agatha kɔɔ Sam nkyɛn. Ɔhyɛɛ sɛnea na ne ho yɛ fɛ ankasa sɛ onni nsɛdi a ɛyɛ nwonwa saa a ɛne Perdue - wɔ ne fam no, na ɛyɛ dick blocker a ɛfata ara kwa. Ɔde brush bɔɔ no na ɔsiesiee ne ho maa abusuabɔ a emu yɛ den a ɔmpɛ bere a ɔde ne nsa twaa ne ho sɛ ɔrekɔfa rum raisin ice cream tub bi.
  
  Ɛyɛ papa sɛ manyɛ nkwaseasɛm biara, ɔde aniwu susuwii.
  
  Agatha hwɛɛ n"ani so tẽẽ te sɛ nea onim nea ɔredwennwen na ɔsan n"akyi sɛ ɔrekɔmia ade a awɔw wom no so wɔ n"akuru a abubu no so. Sam serewee na ɔde ne nsa kaa beer a emu yɛ hare toa a ɛwɔ frigye pon no mu no. Bere a ɔtoo ɔpon no mu, na ɔredum hann a ɛwɔ hɔ no sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛma adididan no akɔ sum mu no, onipa bi puei wɔ ɔpon no ano, mfonini bi a na wotumi hu bere a wɔahyerɛn adidibea hɔ nkutoo. Agatha ne Sam ho dwiriw wɔn sɛ wohuu Nina sɛ ogyina hɔ saa bere no, na ɔrebɔ mmɔden sɛ obehu onii a ɔwɔ adididan no mu.
  
  "Sam?" - bisae wo esum a ewo n'anim no mu.
  
  Sam buae sɛ: "Yiw, abeawa," na obuee frigye no bio sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahu no sɛ ɔne Agatha te pon no ho. Ná wasiesie ne ho sɛ ɔde ne ho bɛhyɛ nkokɔ mma ntɔkwaw a na ɛreba no mu, nanso biribiara a ɛte saa ansi. Nina nantew kɔɔ Agatha nkyɛn kɛkɛ, na ɔde ne nsa kyerɛɛ ice cream toa no so, a wanka asɛm biara. Agata de nsuonwini ahina bi maa Nina, na Nina tenaa ase, na ɔde ne nsateaa a ne were ayɛ no miaa nsukyenee a ɛyɛ dɛ a ɛma obi dwo no so.
  
  Ɔteɛɛm sɛ: "Ahh," na n"ani san hwirew ne ho kɔɔ wɔn sockets mu. Ná Nina Gould nni adwene biara sɛ ɔbɛpa kyɛw, na Agatha nim saa, na na ɛno ye. Na wanya saa nkɛntɛnso yi afi Nina hɔ, na wɔ ɔkwan bi a ɛyɛ nwonwa so no, na ɛyɛ nea mfaso wɔ so kɛse wɔ n"afobu ho sen Sam bɔne fafiri a ɔde adom de mae no.
  
  Nina kae sɛ: "Enti, obi wɔ sigaret?"
  
  
  Ti 23. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  "Purdue, me werɛ fii sɛ mɛka akyerɛ wo. Ofiehwɛfo, Maisie, frɛɛ anadwo a etwaam no na ɔka kyerɛɛ me sɛ memma mohu sɛ ɔmaa ɔkraman no aduan," Nina Perdue kae bere a wɔde sikakorabea no sii dade pon bi so wɔ kar dan mu no. "So eyi yɛ mmara a ɛfa biribi ho? Efisɛ minhu mfaso a ɛwɔ so sɛ mɛfrɛ amanaman ntam de abɔ biribi a ɛho nhia saa ho amanneɛ."
  
  Perdue serewee kɛkɛ na ɔde ne ti too fam.
  
  "Ɔwɔ biribiara ho mmara. Me Nyankopɔn, ɛsɛ sɛ wote ntotoho a wapaw a ɛfa nkaedum a obegye afi tete nneɛma akorae bi a ɛwɔ Dublin anaasɛ awuduru a ɛyɛ adwuma a ɔsakra no ho..." Agatha dii nsɛmmɔne denneennen kosii sɛ ne nuabarima twaa n"asɛm mu.
  
  "Agatha, mesrɛ wo, wubetumi de eyi asie wo ho? Anyɛ yiye koraa no kosi sɛ metumi apaapae asɛm a wontumi nkɔ mu yi mu a mensɛe nea ɛwɔ mu no."
  
  "Dɛn nti na womfa afiri a wɔde bɔ mframa nni dwuma?" - Sam bisae firii ɔpon no ano, ɔhyɛn kar dan no mu.
  
  Perdue kae sɛ: "Peter nni hwee sɛ nnwinnade a ɛho hia sen biara," na ɔde ahwɛyiye hwɛɛ dade adaka no mu fii baabiara hwɛɛ sɛ ebia na anifere bi wɔ hɔ, ebia ɔdan bi a ahintaw anaasɛ ɔkwan bi a wɔfa so bue sikakorabea no. Ná ne kɛse bɛyɛ sɛ ledger a ɛyɛ den, na na enni nhama anaasɛ nkataso anaa apon a wotumi hu; nokwarem no, na ɛyɛ ahintasɛm sɛnea nsɛmma nhoma no kowiee adwinnade a ɛte saa mu wɔ nea edi kan no mu. Perdue a na onim nneɛma a wɔkora so ne akwantu nhyehyɛe a ɛkɔ anim mpo adwene tu frae wɔ sɛnea wɔyɛɛ ade yi ho. Nanso, na ɛyɛ dade ara kwa, na ɛnyɛ dade foforo biara a wontumi nkɔ mu a nyansahufo de bae.
  
  "Sam, me gym bag no wɔ ha... Mesrɛ wo, fa spyglass no brɛ me," Perdue bisae.
  
  Bere a ɔde IR adwuma no yɛɛ adwuma no, otumi hwɛɛ ɔdan no mu. Ahinanan ketewaa bi a ɛwɔ mu no sii nsɛmma nhoma no kɛse so dua, na Perdue de afiri bi hyɛɛ susuw beae biara agyirae wɔ scope no so de hwɛ hui sɛ laser no dwumadi bɛkɔ so atra saa nsusuwii ahorow no mu bere a ɔde twaa adaka no nkyɛnmu no.
  
  Sɛ wɔde si kɔkɔɔ so a, laser no, a wontumi nhu gye nsensanee kɔkɔɔ a ɛwɔ ne honam fam agyiraehyɛde no so no, twa nsusuwii a wɔahyɛ no agyirae no pɛpɛɛpɛ a mfomso biara nni ho.
  
  Agatha fi n"akyi bɔɔ kɔkɔ sɛ: "Nsɛe nhoma no, Dawid." Perdue de abufuw bɔɔ ne tɛkrɛma wɔ n"afotu a ɛboro so no ho.
  
  Wɔ wusiw a ɛyɛ tratraa mu no, na nhama teateaa bi a ɛyɛ borɔdɔma a ɛwɔ dade a wɔabɔ no mu fi ɔfã biako kɔ ɔfã foforo, afei na ɛkɔ fam, na ɛsan tĩ ne kwan no mu kosii sɛ wodii ahinanan a ɛyɛ pɛ a ɛwɔ afã anan wɔ adaka no fã a ɛyɛ tratraa no mu.
  
  "Afei twɛn kɛkɛ kosi sɛ ɛbɛyɛ nwini kakra sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi ama ɔfã foforo no so," saa na Perdue hyɛɛ no nsow bere a afoforo no boaboaa wɔn ho ano, na wɔde wɔn ho too pon no so sɛnea ɛbɛyɛ a wobehu nea na ɛrebɛda no adi no yiye no.
  
  "Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ nhoma no sõ sen sɛnea na mehwɛ kwan. Misusuwii sɛ ɛyɛ ade a ɛyɛ mpapahwekwa te sɛ krataa a wɔde kyerɛw nsɛm," saa na Agatha kae. "Nanso misusuw sɛ ɛyɛ ledger ankasa."
  
  Nina kae sɛ: "Mepɛ sɛ mihu papyrus a ɛte sɛ nea ɛwɔ so no ara kwa." Sɛ́ abakɔsɛm kyerɛwfo no, na obu tete nneɛma a ɛtete saa no sɛ ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ kronkron.
  
  Sam maa ne mfoninitwa afiri no yɛɛ krado sɛ ɔbɛkyere nhoma no kɛse ne ne tebea, ne nkyerɛwee a ɛwɔ mu no nso. Perdue buee ade a wɔatwa no ano no na ohui sɛ anka obehu bag bi a wɔde aboa nhoma ayɛ a wɔde aboa nhoma ayɛ.
  
  "Dɛn koraa ne eyi?" - Sam bisae.
  
  Nina teɛɛm sɛ: "Eyi ne mmara no."
  
  "Kɔde?" Agatha san de anigye san kaa saa. "Wɔ nhomakorabea nneɛma akorae, faako a meyɛɛ adwuma mfe du-baako no, me ne wɔn yɛɛ adwuma bere nyinaa de twee adwene sii akyerɛwfo dedaw so. Hena na anka obesusuw sɛ German sraani bi de codex bedi dwuma de akyerɛw ne da biara da dwumadi ahorow?"
  
  Nina de ahodwiriw kae bere a Agatha de nsa a wɔde nsateaa ahyɛ mu yii fii ɔdamoa no mu fɛfɛɛfɛ no sɛ: "Eyi yɛ nwonwa koraa." Ná onim tete nkrataa ne nhoma ahorow ho dwuma yiye na na onim sɛnea emu biara yɛ mmerɛw. Sam twaa da biara da nsɛmma nhoma no mfonini. Ná ɛyɛ soronko sɛnea na anansesɛm no ahyɛ ho nkɔm no.
  
  Wɔde cork oak na ɛyɛɛ anim ne akyi nkataso no, na wɔde ntama a ɛyɛ tratraa no yɛɛ mmerɛw na wɔde wax ahyɛ mu. Wɔde dade poma a ɛyɛ kɔkɔɔ anaa adwinnade a ɛte saa dii dwuma de hyew nnua no de kyerɛw Claude Hernault din. Ná ɔkyerɛwfo pɔtee yi, ebia Erno ankasa, nnim pyrography koraa, efisɛ wɔ mmeae pii no, na wotumi hu mmeae a ɛyɛ hyew wɔ baabi a wɔde nhyɛso anaa ɔhyew pii ahyɛ mu.
  
  Wɔ wɔn ntam no, na papyrus nkratafa a wɔaboaboa ano na ɛyɛ codex no mu nsɛm, na benkum so no, na enni akyi berɛmo, te sɛ nnɛyi nhoma ahorow, na mmom na nhama a ɛtoatoa so wɔ hɔ. Ná wɔde nhama fa ntokuru a wɔatu wɔ nnua bi nkyɛn mu na wɔde fa papyrus a na wɔatetew emu dodow no ara mu esiane sɛ asɛe na anyin nti. Nanso, nhoma no kura nkratafa wɔ mmeae dodow no ara, na nhaban kakraa bi pɛ na wɔatetew mu koraa.
  
  Nina ho dwiriw no sɛ: "Eyi yɛ bere a ɛho hia saa," bere a Agatha maa no kwan ma ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa kaa asɛm no na ama wanya sɛnea wɔayɛ no ne mfe a adi no ho anisɔ koraa no. "Susuw ho hwɛ, wɔde nsa a efi Alexander Ɔkɛseɛ bere koro mu na ɛyɛɛ nkratafa yi. Mebɔɔ kyakya sɛ wonyaa wɔn ti didii mu wɔ Kaesare a wɔkaa no hyɛɛ mu wɔ Alexandria nso mu, na yɛrenka nhoma mmobɔwee no a wɔdan no nhoma no ho asɛm."
  
  Sam dii fɛw denneennen sɛ: "Abakɔsɛm ho nimdefo."
  
  "Okay, afei a yɛn ani agye eyi ho na yɛn ani agye ne tete fɛ no ho no, ebia yebetumi akɔ anwensɛm no ne nsɛnkyerɛnne a aka a ɛkyerɛ jackpot no so," Perdue kae. "Saa nhoma yi betumi agyina bere sɔhwɛ ano, nanso migye kyim sɛ yɛbɛyɛ, enti... bere biara nni hɔ te sɛ mprempren yi."
  
  Wɔ Sam ne Perdue dan mu no, wɔn baanan no hyiaam sɛ wɔrekɔhwehwɛ kratafa a na Agatha wɔ ne mfonini no, sɛnea ɛbɛyɛ a Nina betumi anya anidaso sɛ ɔbɛkyerɛ nsɛmfua a na enni anwensɛm no mu nsɛm no ase. Obi a ne ho yɛ hu wɔ nsaano nkyerɛwee mu na ɔkyerɛw kratafa biara wɔ Franse kasa mu, nanso ne nyinaa akyi no, Sam kyeree krataa biara na ɔde ne nyinaa siee ne memory card so. Bere a awiei koraa no wohuu kratafa no, bɛboro nnɔnhwerew abien akyi no, nhwehwɛmufo baanan no ani gyei sɛ wohui sɛ anwensɛm mũ no nyinaa da so ara wɔ hɔ. Esiane sɛ na Agata ne Nina ho pere wɔn sɛ wɔbɛhyɛ nsonsonoe no mu nti, wofii ase kyerɛw ne nyinaa ansa na wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛkyerɛ ntease ahorow no ase.
  
  "Enti," Nina de abotɔyam serewee, na ɔbobɔw ne nsa guu pon no so, "Mekyerɛɛ nsɛmfua a ayera no ase, na afei yɛanya ɔfã no nyinaa."
  
  
  "Ade foforo ma nkurɔfo
  
  Ɛnyɛ fam wɔ 680 dumien
  
  Onyankopɔn index a ɛda so ara renya nkɔanim no kura baasakoro abien
  
  Na Abɔfo a wɔrebɔ wɔn nsam no de Erno Ahintasɛm no sie
  
  Na nsa a ɛkura mu no ara
  
  Ɛda so ara yɛ nea wontumi nhu ma obi a ohyira ne nkanyan so ma Henry I mpo
  
  Faako a anyame soma ogya, baabi a wɔbɔ mpae
  
  
  ""Erno" ahintasɛm... hmm, Erno yɛ da biara da nsɛm kyerɛwfo, Franseni kyerɛwfo," Sam kae.
  
  "Yiw, ɔsraani dedaw no ankasa. Seesei a wanya din no, ɔnte sɛ anansesɛm kɛse, ɛnte saa? Perdue de kaa ho, na na ɛnyɛ nea n"ani nnye nea efii nea kan no na wontumi mfa wɔn nsa nka na asiane wom mu bae no ho.
  
  Nina serewee sɛ: "Ɛda adi sɛ n"ahintasɛm ne ademude a ɔkaa ho asɛm bere tenten a atwam ni no."
  
  "Enti, baabiara a ademude no wɔ no, nnipa a wɔwɔ hɔ no nnim ho hwee?" Sam bisae, na ɔde n"ani kyerɛɛ ntɛmntɛm sɛnea ɔyɛ bere nyinaa bere a na ɔrebɔ mmɔden sɛ obebue akɔre berebuw a ɛyɛ nea ebetumi aba no.
  
  "Nifa. Na eyi fa Henry I. Dɛn na na Henry I gyee din?" Agatha susuw ho denneennen, na ɔde ne kyerɛwdua bɔɔ ne srɛ.
  
  Nina kae sɛ: "Henry a odi kan ne Germany hene a odi kan wɔ Mfinimfini Mmere no mu. Enti ebia yɛrehwehwɛ n"awobea? Anaasɛ ebia ne tumidibea?"
  
  "Dabi, twɛn." Ɛnyɛ ɛno nko ara," Perdue de nne bɔɔ mu.
  
  "Te sɛ dɛn?" Nina bisae sɛ.
  
  Obuae ntɛm ara sɛ: "Nkyerɛase," na ɔde ne nsa kaa were a ɛwɔ n"aniwa ahwehwɛ no ase no ase. "Saa nkyekyem yi ka "obi a ohyira n"awo foforo so ma Henry" ho asɛm, enti ɛne ɔhene ankasa no nni hwee yɛ, na mmom ɛne obi a na ɔyɛ n"aseni anaasɛ ɔkwan bi so no ɔde ne ho totoo Henry I ho."
  
  "O me Nyankopɔn, Purdue! Woayɛ no yie!" Nina teɛɛm, na ɔde ne nsa twitwiw ne mmati so de penee so. "Ɛno ara! N"asefo nni hɔ akyɛ, gye sɛ ebia abusua bi a ɛwɔ akyirikyiri a na ɛnyɛ nea ɛho hia koraa wɔ bere a Werner traa ase no mu, Wiase Ko I ne Nea Ɛto so Abien no nkutoo. Kae sɛ na ɔyɛ Cologne kurow ho nhyehyɛefo wɔ Wiase Ko II bere no mu. Ɛho hia".
  
  "Kama. Ɛyɛ nwanwa. Adɛn?" Agatha de ne ho too mu de ne nokwasɛm a ɔtaa hwɛ a ɛma wosusuw nneɛma ho no.
  
  "Efisɛ ade biako pɛ a na Henry I ne Wiase Ko II yɛ pɛ ne ɔbarima bi a ogye di sɛ ɔyɛ ɔhene a odi kan no awo foforo - Heinrich Himmler!" Ɛkame ayɛ sɛ Nina teɛteɛɛm wɔ n"anigye a na onni ano no mu.
  
  "Nasifo afunumu foforo apue. Adɛn nti na ɛnyɛ me nwonwa?" Sam guu ahome. "Ná Himmler yɛ ɔkraman kɛse. Ɛsɛ sɛ eyi yɛ mmerɛw sɛ wobehu. Na onnim sɛ ɔwɔ saa ademude yi, ɛwom sɛ na ɛwɔ ne nsam, anaa biribi a ɛte saa."
  
  "Yiw, ɛno titiriw ne nea minya fi saa nkyerɛase no nso mu," Perdue penee so.
  
  "Enti ɛhe na anka obetumi de biribi a onnim sɛ ɔwɔ asie?" Agatha yɛɛ n"anim basabasa. "Ne fie?"
  
  Nina serewee sɛ: "Yiw." Ná ɛyɛ den sɛ yebebu yɛn ani agu n"anigye no so. "Na ɛhe na na Himmler te wɔ Klaus Werner, Cologne kurow ho nhyehyɛefo no bere so?"
  
  Sam ne Agatha de wɔn nsa kyerɛɛ wɔn ho so.
  
  Nina paee mu kae wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so sɛ: "Owura Herte Herren ne Awuraa no," na na ɔwɔ anidaso sɛ ne German kasa no yɛ nokware wɔ asɛm yi mu, "Wewelsburg Abankɛse!"
  
  Sam serewee wɔ n"asɛm a ɛyɛ hyew no ho. Agatha de ne ti too fam kɛkɛ na ɔfaa kukisi foforo bere a Perdue a onni abotare de ne nsa bɔɔ mu na ɔde petepetee mu no.
  
  "Mefa no sɛ wompow ne nyinaa akyi, Oduruyɛfo Gould?" Agatha bisae wɔ awerɛhow mu. Perdue ne Sam nso de anigyeɛ hwɛɛ no na wɔtwɛnee.
  
  Nina antumi annye ntom sɛ n"ani gye codex no ne nsɛm a ɛbata ho no ho, na ɛno na ɛkanyan no ma ɔkɔɔ so hwehwɛɛ biribi a ebetumi ayɛ nea emu dɔ koraa. Ná ɔtaa susuw sɛ ɔbɛyɛ ade a nyansa wom no saa bere yi; na ɔrenkɔ wuram akɔre a wɔtaa wɔn akyi bio, nanso afei a wahu abakɔsɛm mu anwonwade foforo a ɛrekɔ so no, ɛbɛyɛ dɛn na wantumi adi akyi? So na ɛnyɛ nea ɛfata sɛ wode wo ho to asiane mu sɛ wobɛyɛ biribi kɛse bi fã?
  
  Nina serewee, na ɔde n"adwenem naayɛ nyinaa too nkyɛn de gyinaa nea mmara no betumi de asie no akyi. "Mewɔ mu." Onyankopɔn boa me. Mewɔ mu."
  
  
  Ti 24. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Nna abien akyi no, Agatha ne nea ɔrehwehwɛ no penee so sɛ wɔde codex no bɛkɔ, na wɔfaa no adwuma maa no. Ná ɛyɛ den ma Nina sɛ ɔne tete abakɔsɛm a ɛsom bo saa bɛtetew mu. Ɛwom sɛ ɔyɛɛ ne ho titiriw wɔ Germany abakɔsɛm mu, titiriw sɛnea ɛfa Wiase Ko II ho de, nanso na n"ani gye abakɔsɛm nyinaa ho kɛse, titiriw mmere a na ɛyɛ sum na ɛne Wiase Dedaw no ntam kwan ware araa ma nkaedum ankasa anaa ho kyerɛwtohɔ kakraa bi na aka.
  
  Nea wɔakyerɛw afa tete abakɔsɛm ankasa ho no mu dodow no ara asɛe bere tenten, adesamma pɛ a wɔwɔ sɛ wobedi nsasepɔn ne anibuei nyinaa so no asɛe no na wɔasɛe no. Ɔko ne nnipa a wɔatu afi wɔn afie mu ama nsɛm ne nkaedum a ɛsom bo a efi mmere a wɔn werɛ afi mu abɛyɛ anansesɛm ne akasakasa. Na ade bi a na ɛwɔ hɔ ankasa wɔ bere a na wɔka sɛ anyame ne mmoa a wɔyɛ keka nantew asase so, bere a ahene home ogya na mmabaa de Onyankopɔn asɛm biako di aman mũ nyinaa so no ni.
  
  Ne nsa a ɛyɛ fɛ no de brɛoo de ne nsa bɔɔ ade a ɛsom bo no mu. Na agyiraehyɛde a ɛwɔ ne nsateaa so no afi ase resa, na na akɔnnɔ a ɛyɛ nwonwa bi wɔ ne suban mu, te sɛ nea dapɛn a atwam no yɛ dae a ɛyɛ kusuu ara kwa a onyaa hokwan de no kyerɛɛ biribi a ɛyɛ ahintasɛm ne anwanwade a emu dɔ. Tiwaz rune tattoo a ɛwɔ ne nsa so no puei kakra fii ne nsateaa ase, na ɔkaee asɛm foforo a ɛte saa ara, bere a ɔde ne ti kɔhyɛɛ Norsefo anansesɛm wiase ne ne nokwasɛm a ɛyɛ anigye wɔ yɛn nna yi mu no. Efi saa bere no na ɔtee wiase no mu nokware ahorow a wɔasie, a mprempren wɔatew so abɛyɛ nsusuwii a ɛyɛ fɛwdi no ho nwonwa kɛse saa.
  
  Na nanso na ɛha na, wotumi hu, wotumi hu na ɛyɛ nokware ankasa. Hena na obetumi aka sɛ nsɛmfua afoforo a ayera wɔ anansesɛm mu no nyɛ nea wotumi de ho to so? Ɛwom sɛ Sam twaa kratafa biara mfonini na ɔde adwumayɛfo a wɔyɛ adwuma yiye twaa nhoma dedaw no fɛ de, nanso odii ne yera a wontumi nkwati no ho awerɛhow. Ɛwom mpo sɛ Perdue kae sɛ ɔbɛkyerɛ da biara da nsɛmma nhoma no nyinaa ase wɔ nkratafa a ɛtoatoa so mu ama wakenkan de, nanso na ɛnte saa. Ná nsɛmfua nnɔɔso. Ná ontumi mfa nsɛmfua mfa ne nsa nto tete anibuei ahorow mu nkyerɛwee so.
  
  "O me Nyankopɔn, Nina, wo de wo ho ahyɛ ade yi mu denneennen?" - Sam dii aseresɛm, na ɔhyɛn dan no mu a Agatha wɔ ne dua mu. "So ɛsɛ sɛ mefrɛ ɔsɔfo panyin no ne ɔsɔfo kumaa no?"
  
  "Oo, gyae no, Owura Cleave. Nnipa kakraa bi na aka wɔ wiase yi mu a wɔn ani sɔ tumi ankasa a na ɛwɔ tete no mu. Oduruyɛfo Gould, mede wo sika no akɔ baabi foforo," Agatha Perdue bɔɔ no amanneɛ. Ná ɔwɔ aboa nhoma kotoku titiriw bi a ɔde bɛsoa nhoma no wɔ ne nsam; na wɔde afiri bi a ɛte sɛ Nina sukuu bag dedaw no abɔ ho ban wɔ soro bere a na wadi mfe dunan no.
  
  Nina de adamfofa su kae sɛ: "Meda wo ase, Agata." "Mewɔ anidaso sɛ w"afɛfo no ani sɔ no saa ara."
  
  "Oo, migye di sɛ n"ani sɔ ɔhaw a yɛfaa mu de san nyaa nhoma no nyinaa. Nanso, yɛsrɛ sɛ monkwati sɛ mode mfonini anaa nsɛm bɛto hɔ," Agatha bisaa Sam ne Nina, "anaasɛ monka nkyerɛ obiara sɛ mama mo kwan sɛ monhwɛ emu nsɛm no mu." Wɔde wɔn ti too fam de kyerɛe sɛ wɔpene so. Ne nyinaa akyi no, sɛ ɛsɛ sɛ wɔda nea wɔn nhoma no rekɔ mu adi a, anka ɛho renhia sɛ wɔda ne ba a ɛwɔ hɔ adi.
  
  "Dawid wɔ he?" - bisae, na oboaboaa ne bag ano.
  
  Sam buae sɛ: "Na Peter wɔ n"adwumayɛbea wɔ ɔdan foforo no mu," na ɔboaa Agatha ma ɔde ne bag a ɔde foro nneɛma no mae.
  
  "Okay, ka kyerɛ no sɛ mekaa me ho, okay?" - kaa saa, na wankasa akyerɛ obiara titire.
  
  Abusua a ɛyɛ nwonwa bɛn ara ni, Nina kaa no ne tirim bere a ɔhwɛɛ sɛ Agatha ne Sam yerae wɔ antweri no so kɔ anim pon no ano no. Mmanoma no nhuu wɔn ho wɔn ho mfe pii, na eyi ne ɔkwan a wɔfa so tetew mu. Damn, na misusuw sɛ meyɛ obusuani a ne ho yɛ nwini, nanso saa baanu yi kɛkɛ... ɛbɛyɛ sɛ ɛfa sika no ho. Sika ma nkurɔfo yɛ nkwaseafo na wɔyɛ abɔnefo.
  
  Nina fi balustrade a ɛwɔ Purdue atifi no frɛɛ bere a ɔne Peter de wɔn ani kyerɛɛ abrannaa no so sɛ: "Misusuwii sɛ Agatha ne yɛn reba."
  
  Perdue maa n"ani so hwɛɛ soro. Peter bɔɔ ne nsa na ɔwosow ne nsa kyerɛɛ Nina.
  
  Ɔserewee sɛ: "Wiedersechen, Peter."
  
  "Mefa no sɛ me nuabea no nni hɔ bio?" Perdue bisae, na ohuruw anammɔn kakraa a edi kan no sɛ ɔbɛka ne ho.
  
  "Nokwarem no, mprempren ara. Misusuw sɛ mo baanu nbɛn," na ɔkae. "Ɔantumi antwɛn sɛ wobɛba abɛka no?"
  
  Ɔkaa sɛ, "Wunim no," na ne nne yɛ dede kakra a na ɛyɛ awerɛhow dedaw bi a emu da hɔ pefee. "Ɛnyɛ ɔdɔ kɛse wɔ da pa mpo mu." Ɔhwɛɛ Nina yiye, na n"aniwa yɛɛ mmerɛw. "Ɔkwan foforo so no, sɛ wususuw abusua a mifi mu ho a, mebata ho kɛse."
  
  Ɔtwaa no mu sɛ: "Nokwarem no, sɛ wonyɛ ɔkwasea a ɔyɛ basabasa saa a." Ná ne nsɛm no nyɛ katee dodo, nanso na ɛda n"adwene a ɛyɛ nokware wɔ ne kan dɔfo no ho adi. "Ɛte sɛ nea wo ne w"abusua hyia yiye, akwakoraa."
  
  "Yɛasiesie yɛn ho sɛ yɛbɛkɔ?" Sam nne a efi anim pon no ano no maa nhyɛso no fii hɔ.
  
  "Aane. Yiw, yɛasiesie yɛn ho sɛ yebefi ase. Meka kyerɛɛ Peter sɛ ɔnyɛ kar ho nhyehyɛe nkɔ Buren, na yefi hɔ kɔhwɛ abankɛse no mu hwɛ sɛ yebetumi anya ntease bi wɔ nsɛmma nhoma no mu nsɛmfua mu anaa," Perdue kae. "Ɛsɛ sɛ yɛpere yɛn ho, mmofra. Bɔne pii wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ wɔyɛ!"
  
  Sam ne Nina hwɛɛ sɛnea ɔyerae wɔ ɔkwan a ɛwɔ nkyɛn a ɛkɔ adwumayɛbea a ogyaw ne nneɛma wom no so.
  
  "So wubetumi agye adi sɛ ɔda so ara mmrɛ sɛ obetutu wiase nyinaa akɔhwehwɛ saa nkonimbo a wontumi nnya no?" Nina bisae sɛ. "Misusuw sɛ ebia onim nea ɔrehwehwɛ wɔ asetra mu, efisɛ ɔde ne ho ahyɛ ademude a obenya mu denneennen, na nanso ɛnnɔɔso da."
  
  Sam a ɔwɔ n"akyi nsateakwaa kakraa bi pɛ no de ne nsa bɔɔ ne ti nhwi brɛoo, "Minim nea ɔrehwehwɛ. Nanso misuro sɛ akatua a wontumi nnya yi bɛda so ara ayɛ ne wu."
  
  Nina danee ne ho hwɛɛ Sam. Awerɛhow a ɛyɛ dɛ hyɛɛ n"anim ma bere a ɔtwee ne nsa fii ne ho no, nanso Nina yɛɛ ntɛm kyeree no na ɔde ne nsateaa mu denneennen. Ɔde ne nsa hyɛɛ ne nsa mu na ɔde ahomegyeɛ guu ahome.
  
  "Oo, Sam."
  
  "Aane?" obisae bere a ɔde ne nsateaa redi agoru no.
  
  "Mɛpɛ sɛ wo nso wuyi w"adwene a ɛhyɛ wo so no fi hɔ. Daakye biara nni hɔ. Ɛtɔ mmere bi a, ɛmfa ho sɛnea ɛyɛ yaw sɛ wubegye atom sɛ woahwere ade no, ɛsɛ sɛ wokɔ so," Nina tuu no fo brɛoo, a na ɔwɔ anidaso sɛ obetie n"afotu a ɛfa nkɔnsɔnkɔnsɔn a ɔde ahyɛ ne ho a ɔde ahyɛ Trish so no ho.
  
  Ná ɛte sɛ nea wahaw ankasa, na ɛmaa ne koma yɛɛ no yaw bere a ɔtee sɛ ɔreka nea na osuro sɛ wate nka bere nyinaa no ho asɛm. Ná wakɔ akyirikyiri fi bere a ɛda adi sɛ n"ani gyee Bern ho no, na esiane sɛ Perdue san baa baabi a asɛm no sii no nti, na wontumi nkwati sɛ ɔne Sam ntam kwan ware. Ná ɔpɛ sɛ ɔyɛ asotifo sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛma wanya ne bɔneka no yaw. Nanso ɛno ne nea na onim. Ɔhweree Nina prɛko pɛ.
  
  Ɔde nsa a ɛyɛ mmerɛw bɔɔ Sam hwene, na ɔde ne nsa kaa ne ho kɛse. Nanso ne nsɛm no yɛɛ no yaw koraa.
  
  "Ɛsɛ sɛ wugyae no, anyɛ saa a wo dae a ɛyɛ den yi de wo bɛkɔ owu mu."
  
  Daabi! Worentumi nyɛ eyi!N"adwene teɛɛm, nanso ne nne yɛɛ komm. Sam tee nka sɛ wayera wɔ nea etwa to no mu, wayera wɔ atenka a ɛyɛ hu a ɛde bae no mu. Ná ɛsɛ sɛ ɔka biribi.
  
  "Nifa! Ne nyinaa ayɛ krado!" Perdue bubuu bere a na nkate a ɛda hɔ no. "Yennya bere pii mfa nkɔ abankɛse no mu ansa na wɔato mu ama da no."
  
  Nina ne Sam de wɔn nneɛma dii n"akyi a wɔanka asɛm foforo biara. Ná ɛte sɛ nea ɔkwan a ɛkɔ Wewelsburg no yɛ daa. Sam yii ne ho ano na ɔtraa akyi nkongua no so, de ne afiri a wɔde bɔ asom no hyɛɛ ne fon mu, tiee nnwom na ɔyɛɛ ne ho sɛ ɔda. Nanso wɔ ne tirim no, na nsɛm a esisii no nyinaa adi afra. Ɔdwenee sɛdeɛ ɛyɛeɛ a Nina sii gyinaeɛ sɛ ɔrenka ne ho, ɛfiri sɛ sɛdeɛ ɔnim no, na ɔnyɛ hwee mfa npia no nkɔ. Awiei koraa no, ɔdaa nnwom no ampa na ɔde anigye gyaee nneɛma a na ontumi nyɛ ho hwee ho dadwen.
  
  Wɔde ahoɔhare a ɛyɛ ahotɔ twaa kwan no fã kɛse no ara faa E331 no so kɔsraa abankɛse no awiabere. Nina gyee bere suaa anwensɛm no fã a aka no. Woduu nkyekyem a etwa to no ho: "Fabi a anyame soma ogya, baabi a wɔbɔ mpae."
  
  Nina yɛɛ n"anim basabasa, "Migye di sɛ beae no ne Wewelsburg, ɛsɛ sɛ nkyerɛwde a etwa to no kyerɛ yɛn baabi a ɛsɛ sɛ yɛhwɛ wɔ abankɛse no mu."
  
  "Ebia. Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ, minni baabi a mefi ase ho adwene biara. Ɛyɛ beae kɛse... na ɛyɛ kɛse," Perdue buae. "Na ɛdenam Nasi bere so nkrataa so no, me ne wo nyinaa nim nnaadaa dodow a wobetumi adu ho, na misusuw sɛ ɛno yɛ hu kakra. Ɔkwan foforo so no, ebia ehu bɛka yɛn, anaasɛ yebehu sɛ ɛyɛ asɛnnennen foforo. Ne nyinaa akyi no, yɛadi wɔn kokoam nkitahodibea ahorow no bi so nkonim dedaw pɛn, hena na ɔbɛka sɛ yentumi nyɛ saa bere yi?"
  
  Nina si apini, na ɔde ne nsa tuu mmirika faa ne ti nhwi mu sɛ: "Me yam a anka migye yɛn di te sɛ wo, Perdue."
  
  Nnansa yi ara, na wate ɔpɛ sɛ ɔbɛforo kɛkɛ na wabisa no baabi a na Renata wɔ ne nea ɔne no reyɛ bere a woguan fii kar akwanhyia a esii wɔ Belgium no akyi no. Na ɛho hia sɛ ohu - na ɛyɛ ntɛm. Na ɛsɛ sɛ Nina gye Alexander ne ne nnamfo nkwa wɔ ɔkwan biara so, sɛ mpo ɛkyerɛ sɛ ɔbɛsan ahuruw akɔ Perdue mpa so - ɔkwan biara a ɛho hia so - na wanya nsɛm a.
  
  Bere a wɔrekasa no, Perdue ani kɔɔ so hwɛɛ ahwehwɛ a ɛhwɛ akyi no so, nanso wanbrɛ ne ho ase. Simma kakraa bi akyi no wosii gyinae sɛ wobegyina Soest adidi. Kurow a ɛyɛ fɛ no yɛɛ wɔn sɛnkyerɛnne fii ɔkwan kɛse no so a n"asɔredan a ɛwɔ soro no kɔ soro wɔ afie no atifi na nnua akuwakuw a ɛresian wɔn nkorabata a emu yɛ duru no akɔ ɔtare ne nsubɔnten a ɛwɔ ase hɔ no mu. Na wɔma kommyɛ no akwaaba bere nyinaa na anka Sam ani begye sɛ obehu sɛ aduan wɔ hɔ.
  
  Wɔ anwummere aduan no nyinaa mu wɔ café a ɛyɛ nwonwa no akyi é wɔ kurow no abɔnten so no, na ɛte sɛ nea Perdue wɔ akyirikyiri, mpo na ne nneyɛe nyɛ pɛ kakra, nanso Nina de chalk guu mu maa ne nuabea no fii hɔ mpofirim saa.
  
  Sam sii so dua sɛ ɔbɛsɔ ɛhɔnom biribi ahwɛ, na ɔpaw Pumpernickel ne Zwiebelbier, sɛnea nsrahwɛfo kuw bi a wɔn ani agye yiye a wofi Greece a na wɔrehyia ɔhaw wɔ kwan a wɔfa so nantew tẽẽ wɔ da no mu bere a edi kan yi de nyansahyɛ mae no.
  
  Na ɛno na ɛmaa Sam gye dii sɛ eyi ne n"anom. Sɛ yɛka ne nyinaa bom a, na nkɔmmɔbɔ no mu yɛ hare, na na ne fã kɛse no ara fa kurow no fɛ ho a na ɔkasatia a ɛfata kakraa bi na ɛkasa tia wɔn a wɔretwam a wɔhyɛ jeans a ɛyɛ den dodo anaa wɔn a wonsusuw sɛ ɛho hia sɛ wɔyɛ ankorankoro ahotew ho.
  
  "Misusuw sɛ bere aso sɛ yɛkɔ, nkurɔfo," Perdue sii apini, na ogyinaa pon a afei de na ntama a wɔde kyekyere nneɛma a wɔde adi dwuma ne mprɛte a hwee nni so a nea na ɛyɛ apontow a ɛyɛ nwonwa no nkae a apete ahyɛ so ma no so. "Sam, ebia wunni saa wo mfoninitwa afiri no wɔ wo bag mu, ɛnte saa?"
  
  "Aane".
  
  Perdue bisae sɛ: "Mɛpɛ sɛ metwa saa Romanesque asɔredan a ɛwɔ hɔ no mfonini," na ɔde ne nsa kyerɛɛ ɔdan dedaw bi a ne kɔla yɛ krim a Gothfo su a ɛnyɛ nwonwa te sɛ Cologne Asɔredan Kɛse no fã nanso ɛda so ara fata sɛ wɔtow tuo a ɛkorɔn so.
  
  Sam serewee sɛ: "Nokwarem no, owura." Ɔmaa ohoni no yɛɛ kɛse ma ɛkataa asɔredan no sorokɔ nyinaa so, na ɔhwɛɛ sɛ kanea ne nea wɔde yiyi mu no yɛ pɛpɛɛpɛ sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi ahu adansi no mu nsɛm nketenkete nyinaa.
  
  Perdue kaa sɛ, "Meda wo ase," na ɔde ne nsa twitwiw ne nsa. "Afei, momma yɛnkɔ."
  
  Nina hwɛɛ no yiye. Ná ɔyɛ ɔbarima a ɔyɛ ahantan koro no ara, nanso na biribi wɔ ne ho a ɛyɛ ahwɛyiye. Na ɛte sɛ nea ne ho yeraw no kakra, anaasɛ ɔwɔ biribi a ɛhaw no a ɔmpɛ sɛ ɔbɛkyɛ.
  
  Purdue ne n"ahintasɛm ahorow. Bere nyinaa wode asase mfonini sie wo nsateaa so, ɛnte saa?" Nina susuw ho bere a wɔrebɛn wɔn kar no.
  
  Nea wanhu ne punkfo nkumaa baanu a wodii wɔn anammɔn akyi wɔ akyirikyiri a ahobammɔ wom, a wɔyɛɛ wɔn ho sɛ wɔrekɔsra mmeae ahorow. Na wɔadi Perdue, Sam ne Nina akyi fi bere a wofii Cologne bɛyɛ nnɔnhwerew abien ne fã a atwam ni no.
  
  
  Ti 25
  
  
  Erasmusbrug teɛɛ ne swan kɔn mu kɔɔ wim a ɛhɔ yɛ hann a ɛwɔ soro no so bere a Agatha karkafo no twaam wɔ abɔntenban no so no. Ɛkame ayɛ sɛ na ontumi nkɔ Rotterdam bere ano esiane wimhyɛn a ɛkyɛe wɔ Bonn nti, nanso afei de na ɔretwa Erasmus Bridge a wɔde ɔdɔ frɛ no De Zwaan esiane sɛnea adum fitaa a ɛyɛ kurukuruwa a wɔde nhama a ɛkura mu ahyɛ mu den no nsɛso nti.
  
  Ná ontumi nka akyi anyɛ saa a ɛbɛyɛ n"afotu adwuma no awiei. Nea ogyaw wɔ nkɔmmɔ a ɔne ne nuabarima bɔe mu ne sɛ na nea ɔrehwehwɛ no yɛ Jost Bloom biako, obi a wagye din wɔ wiase nyinaa a ɔboaboa nneɛma a wontumi nhu ano. Ɛnyɛ nea ɛbae ara kwa sɛ aseni bi huu wɔn wɔ ne nanabea dan atifi. Ná mfonini no ka tete nneɛma tɔnfo bi a owui nnansa yi a awerɛhosɛm ne sɛ na ɔwɔ Agatha adetɔfo, Dutch agyinatukuw ananmusifo no afã a ɛnteɛ no ho kyerɛwtohɔ ahorow ho.
  
  Ná onim yiye sɛ na ɔreyɛ adwuma ama Black Sun ahyehyɛde no mufo a wɔkorɔn no bagua ankasa a wɔde wɔn ho gyee mu bere a na ahyɛde no wɔ ɔhaw ahorow wɔ ne nniso mu no. Ná wonim onii a ɔne no di nkitaho nso, nanso esiane biribi nti na ɔkwan a wɔfa so mfa afã biara nni afã abien no nyinaa. Agatha Purdue tetew ne ho ne n"adwuma no fii ne nuabarima no ho na ɔmaa agyinatukuw no awerɛhyem sɛ wonni abusuabɔ biara gye din mu , a ɛno ne ade a ɛyɛ awerɛhow sen biara wɔ ne ré nsɛm a wɔaboaboa anoé.
  
  Nanso, nea na wonnim ne sɛ na Agatha agye nnipa ankasa a na wɔredi wɔn akyi wɔ Bruges no sɛ wonnya ade a na wɔrehwehwɛ no. Na ɛyɛ, ɔkwan bi so no, n"akyɛde a ɔde maa ne nuabarima no, sɛ ɔbɛma ɔne ne mfɛfo adwumayɛfo no anya wɔn ti ansa na Bloom mmarima no akyerɛkyerɛ kwan no mu na wɔadi wɔn kwan no akyi akɔhwehwɛ nea wɔde asie wɔ Wewelsburg dwensɔtwaa mu. Anyɛ saa a, na ɔno nkutoo na odwen ne ho, na ɔyɛɛ no yiye ankasa.
  
  Ne karkafo no de Audi RS5 no kɔɔ baabi a wɔde kar sisi wɔ Piet Zwart Institute, faako a na ɛsɛ sɛ ohyia Owura Bloom ne n"aboafo no.
  
  Ɔde abufuw kae sɛ: "Meda wo ase," na ɔde euro kakraa bi maa ofirikafo no wɔ ne haw no ho. Ná n"akwantufo no te sɛ nea ne ho ayɛ kusuu, ɛwom sɛ na ɔhyɛ ntade a mfomso biara nni ho sɛ nhomakorabea ho ɔbenfo ne ɔfotufo a ne ho akokwaw wɔ nhoma ahorow a wɔntaa nhu a kokoam nsɛm ne abakɔsɛm nhoma ahorow nyinaa wom ho de. Ofii hɔ bere a Agatha hyɛn Willem de Kooning Adesuabea, kurow no mu adwinni sukuu a ɛsen biara no mu sɛ ɔrekɔhyia nea ɔrehwehwɛ no wɔ adwumayɛbea dan a na nea ɔrehwehwɛ no no wɔ adwumayɛbea no. Nhomakorabea sohwɛfo tenten no twee ne ti nhwi yɛɛ no bun a ɛyɛ fɛ na ɔde pɛnsere atade a wɔde yɛ atade ne ne nan ase nantew faa ɔkwan a ɛtrɛw no so, na na ɛne obi a ɔyɛ ɔkwasea a ɔyɛ ɔkwasea a na ɔyɛ ampa no bɔ abira koraa.
  
  Ofii adwumayɛbea a etwa to a ɛwɔ benkum so, faako a wɔatwe ntama a ɛwɔ mfɛnsere no so no ma ɛkame ayɛ sɛ hann no ntumi nkɔ mu no, ɔtee Bloom nne.
  
  "Akyerɛbaa Perdue. Wɔ bere ano sɛnea ɛte daa no," na ɔde ayamye kae, na ɔteɛɛ ne nsa abien nyinaa sɛ ɔrewosow ne de. Ná Owura Bloom ho yɛ fɛ yiye, na wadi mfe aduonum mfiase, na na ne ti nhwi yɛ bruu a ɛyɛ kɔkɔɔ kakra a ɛhwe ase wɔ nkɔnsɔnkɔnsɔn atenten mu wɔ ne kɔla so. Ná Agatha asua sika, na ofi abusua a wodi yiye a ɛyɛ fɛwdi mu, nanso na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ Owura Bloom ntade no yɛ nea ɛkorɔn sen biara. Sɛ na ɔnyɛ ɔbea a ɔne ɔbarima da a, ebia anka ɔbɛdaadaa no yiye. Ɛda adi sɛ na ɔwɔ adwene koro no ara efisɛ n"ani bruu a ɛyɛ akɔnnɔ no hwehwɛɛ ne curves no mu pefee bere a na ɔrekyia no no.
  
  Ade biako a na onim fa Dutchfo ho ne sɛ na wɔmfa wɔn ho nhyɛ mu da.
  
  "Mefa no sɛ wo nsa kaa yɛn nsɛmma nhoma no?" - bisaa bere a wotenaa ne pon no afã horow a ebu abira.
  
  "Yiw, Owura Bloom. Ɛha yi ara," na obuae. Ɔde ahwɛyiye de ne aboa nhoma kotoku no sii nea wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ no so na obuee mu. Bloom boafo, Wesley, de bag bi hyɛn adwumayɛbea hɔ. Ná osua sen n"adwumawura koraa, nanso na ne ho yɛ fɛ saa ara wɔ ntade a ɔpaw mu. Agatha susuwii sɛ na ɛyɛ ade a wɔgye tom wɔ mfe pii a ɔde dii dwuma wɔ aman a wonnyaa nkɔso mu a wobu ɔbarima a ɔhyɛ sɔks sɛ ɔyɛ chic akyi.
  
  Bloom teɛɛm sɛ: "Wesley, ma ɔbea no ne sika, mesrɛ wo." Agatha buu no sɛ ɔyɛ nwonwa a wɔpaw no ma agyinatukuw no, efisɛ na wɔyɛ mmarima a wɔyɛ akɛse, a wɔn mfe akɔ anim a ɛkame ayɛ sɛ wonni Bloom nipasu anaa drama ho nimdeɛ biara. Nanso, na ɔbarima yi wɔ baabi wɔ adwinni sukuu bi a agye din no mpanyimfo bagua no mu, enti na ɛsɛ sɛ ɔyɛ kɔla kakra. Ɔfaa bag no fii aberante Wesley nsam na ɔtwɛnee bere a Owura Bloom hwehwɛɛ nea ɔtɔɔ no mu no.
  
  Ɔde ahodwiriw homee sɛ: "Ɛyɛ anigye," na ɔtwee ne nsateaa fii ne kotoku mu sɛ ɔde ne nsa bɛka ade no. "Miss Perdue, worekɔhwɛ wo sika?"
  
  Ɔserewee sɛ: "Mewɔ wo mu ahotoso," nanso ne nipadua mu kasa daa ne dadwen adi. Ná onim sɛ Owia Tuntum no muni biara, ɛmfa ho sɛnea wotumi bɛn no fi awosu mu no, bɛyɛ onipa a ne ho yɛ hu. Ɛbɛyɛ sɛ obi a wagye din sɛ Bloom, obi a ɔde afotu nantew, a ɔboro kuw no mufo afoforo so no yɛ ɔbɔnefo a ɛyɛ hu na ɔnyɛ anibiannaso wɔ ne su mu. Ɛnyɛ pɛnkoro mpo na Agatha amma nokwasɛm yi fii n"adwene mu de sesaa nneɛma a ɛyɛ anigye no nyinaa.
  
  "Wowɔ me mu ahotoso!" ɔde ne Dutch kasa a ɛyɛ den no teɛɛm, na na ɛda adi pefee sɛ ne ho adwiriw no. "Me babea dɔfo, me ne onipa a otwa to a ɛsɛ sɛ wode wo ho to no so, titiriw bere a ɛfa sika ho no."
  
  Wesley ne Bloom serewee bere a wɔsesaa wɔn ani a ɛyɛ basabasa no. Wɔmaa Agatha tee nka sɛ ɔyɛ ɔkwasea koraa, na ɔyɛ ɔkwasea wɔ saa bere no mu, nanso wannya akokoduru anyɛ n"ade wɔ ne ahobrɛase kwan so. Ná ne tirim yɛ den yiye, na afei de na ɔwɔ ɔkwasea foforo bi anim a ɛma n"abususɛm a ɔde tia afoforo no yɛ te sɛ nea ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ mmofra de.
  
  "Enti ɛno ara ne no, Owura Bloom?" - bisae wɔ ɛnne a ɛbrɛ ne ho ase mu.
  
  Ɔde nne a emu dɔ na ɛyɛ aniberesɛm kae mpofirim sɛ: "Hwɛ wo sika mu, Agatha," bere a n"aniwa yɛɛ ne de no. Ɔyɛɛ osetie.
  
  Bloom de ahwɛyiye danee codex no mu, hwehwɛɛ kratafa a mfonini a ɔde maa Agatha no wom no. Wesley gyinaa n"akyi, hwɛɛ ne mmati so, na na ɔte sɛ nea ɔde ne ho ahyɛ nkyerɛwee no mu te sɛ ne kyerɛkyerɛfo no ara pɛ. Agatha hwɛɛ sɛ sika a wɔapene so no wɔ hɔ anaa. Bloom hwɛɛ no komm, na ɔmaa ɔtee nka sɛ ne ho yɛ fɛre kɛse.
  
  "Ɛno ara na ɛwɔ hɔ?" obisae.
  
  Ɔde ne ti too fam sɛ: "Yiw, Owura Bloom," na ɔhwɛɛ no denneennen te sɛ ɔkwasea a wagyae adwuma. Ɛyɛ saa hwɛbea yi na ɛma n"ani nnye mmarima ho bere nyinaa, nanso na ontumi nyɛ ho hwee. N"amemene no fii ase yɛɛ kyinhyia na ebuu bere, nipadua kasa, ne ɔhome ho akontaa. Ehu kaa Agatha.
  
  "Hwɛ asɛm no mu bere nyinaa, ɔdɔfo. Wunnim nea ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛdaadaa wo da, ɛnte saa?" ɔbɔɔ kɔkɔ na ɔdan n"adwene san kɔɔ codex no so. "Afei ka kyerɛ me, ansa na wobɛtu mmirika akɔ kwae mu..." ɔkaa saa a wanhwɛ no, "ɛyɛɛ dɛn nyaa saa nkaedum yi?"Mekyerɛ sɛ, ɛyɛɛ dɛn na wotumi huu?"
  
  Ne nsɛm no maa ne mogya yɛɛ nwini.
  
  Mma nsɛe no, Agatha. Di agorɔ a ɛyɛ mum. Di agoru mum na biribiara bɛyɛ yiye, ogyee akyinnye wɔ n"amemene a ɛyɛ abotan a ɛrebɔ denneennen no mu. Ɔde ne ho too n"anim, na ɔbobɔw ne nsa fɛfɛɛfɛ wɔ ne kɔn mu.
  
  Ɔserewee, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkasa sɛnea ɛho hia nkutoo sɛ: "Nokwarem no, midii akwankyerɛ a ɛwɔ anwensɛm no mu akyi." Ɔtwɛnee; afei ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so sɛ: "Saa ara?"
  
  Ɔde ahotoso a ɛyɛ atoro a ɛma wogye di yiye kae sɛ: "Yiw, owura." "Mihui nkyɛe sɛ na ɛwɔ Angel Bell a ɛwɔ Cologne Asɔredan Kɛse no mu. Nokwarem no, egyee me bere tenten ansa na merehwehwɛ mu na masusuw emu dodow no ara ho ansa na merehu."
  
  "Pa ara?" ɔserewee. "Mewɔ tumi pa so sɛ w"adwene boro adwene akɛse dodow no ara so na wowɔ tumi a ɛyɛ nwonwa a wode siesie ahodwiriwde te sɛ mmara ne nea ɛtete saa."
  
  Ɔkaa no pen sɛ: "M"adi agoru." Esiane sɛ na onni nea ɔrekyerɛ ho adwene biara nti, ɔbɔɔ no tẽẽ na ɔmfa ne ho nhyɛ mu.
  
  "Woredi agorɔ. So w"ani gye nea wo nua no ani gye ho?" obisae, na ɔde n"ani sii anwensɛm ankasa a Nina kyerɛɛ ase maa no kɔɔ Turso kasa mu no so.
  
  Obuae a ne koma bɔɔ denneennen sɛ: "Minnye nni sɛ mete ase."
  
  "Wo nua, Dawid. Anka n"ani begye biribi a ɛte saa ho. Nokwarem no, wonim no sɛ ɔtaa nneɛma a ɛnyɛ ne de akyi," Bloom serewee fɛwdi so, na ɔde ne nsateaa a wɔde nsateaa ahyɛ mu no ano de ne nsateaa no hwirew anwensɛm no mu.
  
  "Metee sɛ ɔyɛ obi a ɔhwehwɛ nneɛma mu kɛse. Ɔkwan foforo so no, m"ani gye ho kɛse sɛ mɛtra dan mu. Minni ne su a efi awosu mu a ɛne sɛ ɔde ne ho bɛto asiane mu no bi," na obuae. Ná ne nuabarima no ho asɛm a wɔkae no ama wasusuw dedaw sɛ Bloom susuw sɛ ɔde n"ahode redi dwuma, nanso obetumi ayɛ bluff.
  
  Ɔpaee mu kae sɛ: "Ɛnde wone onua anaa onuawa nyansafo." "Nanso ka kyerɛ me, Akyerɛbaa Perdue, dɛn na amma woankɔ so ansua anwensɛm bi a ɛka nsɛm pii pefee sen Werner dedaw a ɔbɔɔ ne Leica III dedaw no so ansa na ɔde Erno da biara da nsɛm nhoma no asie?"
  
  Ná onim Werner na na onim Erno nso. Ná onim mfoninitwa afiri a ebia Germanni no de di dwuma mpo, bere tiaa bi ansa na ɔde codex no asie wɔ Adenauer ne Himmler bere so. Ná ne nyansa korɔn sen ne de koraa, nanso ɛno ammoa no wɔ ha efisɛ na ne nimdeɛ sõ. Nea edi kan wɔ n"asetra mu no, Agatha hui sɛ ɔde ne ho ahyɛ nyansa akansi bi mu efisɛ na onsiesiee ne ho mmaa ne gyidi a ɛne sɛ ɔyɛ onyansafo sen dodow no ara. Ebia sɛ ɔbɛbɔ mum a, ɛbɛyɛ sɛnkyerɛnne a edi mu a ɛkyerɛ sɛ ɔde biribi resie.
  
  "Mekyerɛ sɛ, dɛn na ebesiw wo kwan sɛ wobɛyɛ ade koro no ara?" obisae.
  
  Ɔde nne a ɛyɛ gyinaesi a ɛkae ahotoso a na ɔtaa nya no kae sɛ: "Bere." Sɛ osusuw sɛ ɔyɛ nsisi a, na ogye di sɛ ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ wayɛ apam. Eyi bɛma wanya nea obegyina so agye adi sɛ odi nokware na ɔde nea otumi yɛ hoahoa ne ho, na onsuro mpo wɔ nnipa te sɛ ɔno anim.
  
  Bloom ne Wesley hwɛɛ ɔkwasea a ɔwɔ ahotoso no denneennen ansa na wɔreserew denneennen. Agatha nsua nnipa ne wɔn quirks. Ná onni adwene biara sɛ ebia wɔfa no aniberesɛm anaasɛ wɔserew no sɛ ɔrebɔ mmɔden sɛ ɔbɛda ne ho adi sɛ onsuro. Bloom kotow codex no so, na ne ho a ɛyɛ fɛ a ɛte sɛ ɔbonsam no maa ontumi nyɛ hwee wɔ n"afɛfɛde no anim.
  
  "Miss Perdue, m"ani gye wo ho. Aniberesɛm ne sɛ, sɛ wonyɛ Purdue a, anka mɛsusuw ho sɛ mɛfa wo adwuma bere nyinaa," ɔserewee. "Woyɛ hell biako a ɛyɛ kukisi a asiane wom, ɛnte saa? Amemene a ɛte saa a ɔbrasɛe a ɛte saa... Mintumi nnyae sɛ m"ani gye wo ho wɔ saa asɛm no ho."
  
  Agatha paw sɛ ɔrenka hwee mfa mmua gye sɛ ɔde anisɔ a ɔde ne ti too fam bere a Wesley de ahwɛyiye de codex no too hɔ wɔ Bloom asɛm no mu no.
  
  Bloom sɔre gyinaa hɔ na ɔteɛɛ ne suit. "Miss Perdue, meda wo ase wɔ wo som ho. Na wo bo yɛ sika biara."
  
  Wɔkyekyeree wɔn nsa na Agatha nantew kɔɔ ɔpon a Wesley kura maa no no ho, na okura bag.
  
  "Ɛsɛ sɛ meka sɛ wɔyɛɛ adwuma no yiye... na wɔ bere a ɛsen biara mu," Bloom de adwene pa bɔɔ ose.
  
  Ɛwom sɛ na ɔne Bloom awie de, nanso na ɔwɔ anidaso sɛ wadi ne dwumadi no yiye.
  
  Ɔde n"akyi kae denneennen sɛ: "Nanso misuro sɛ minnye wo nni," na Wesley too ɔpon no mu.
  
  
  Ti 26. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Perdue anka kar a edii wɔn akyi no ho hwee. Nea edi kan no na ɛsɛ sɛ ohu sɛ ebia ɔreyɛ basaa anaasɛ wɔn baanu no yɛ ɔmanfo baanu pɛ a wɔrekɔhwɛ Wewelsburg Abankɛse no. Na ɛnyɛ afei bere a ɛsɛ sɛ wɔtwe adwene si wɔn baasa no so, titiriw esiane sɛ na wɔreyɛ nhwehwɛmu pɔtee bi de ayɛ adwuma bi a mmara mma ho kwan na wɔahu nea Werner reka ho asɛm wɔ abankɛse no mu nti. Ná ɔdan a na nnipa baasa no adi kan akɔsra hɔ wɔ wɔn ankasa mmere mu no sõ dodo sɛ wobetumi adi agoru a ɛkyerɛ sɛ wɔpɛ sɛ wɔyɛ anigye anaasɛ wosusuw nneɛma ho.
  
  Nina tenaa ase hwɛɛ anwensɛm no denneennen na mpofirim ara ɔdan kɔɔ Intanɛt so wɔ ne fon so, hwehwɛɛ biribi a osusuwii sɛ ebia ɛfata. Nanso bere tiaa bi akyi no ɔde abasamtu a ɛyɛ hu wosow ne ti.
  
  "Hwee?" - Perdue bisae.
  
  "Daabi. "Baabi a anyame soma ogya, baabi a wɔbɔ mpae" ma misusuw asɔre no ho. So asɔredan bi wɔ Wewelsburg?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu.
  
  "Dabi, sɛnea minim no, nanso saa bere no na mewɔ SS asraafo mpanyimfo asa so nkutoo. Wɔ saa tebea horow no mu no, manhu biribi soronko biara ankasa," saa na Sam kaa ne nkataso a ɛyɛ hu kɛse no biako ho asɛm mfe kakraa bi ansa na ɔreba ne nsrahwɛ a etwa to no.
  
  "Asɔredan biara nni hɔ, dabi. Dabi, gye sɛ wɔyɛɛ nsakrae nnansa yi ara, ɛnde ɛhe na anyame no bɛsoma ogya?" - Perdue bisae, na ɔda so ara nyi n"ani mfi kar a ɛrebɛn wɔn akyi no so. Bere a etwa to a ɔne Nina ne Sam traa kar no mu no, na ɛkaa kakraa bi na wɔawuwu bere a wɔretaa wɔn akyi, biribi a na ɔmpɛ sɛ ɔsan yɛ bio.
  
  "Dɛn ne anyame no gya?" Sam susuw ho sekan biako. Afei ɔmaa n"ani so kaa sɛ, "Aprannaa! So ebetumi ayɛ anyinam? Dɛn na Wewelsburg ne anyinam wɔ yɛ?"
  
  "Hell yeah, eyi betumi ayɛ ogya a anyame no soma no yiye, Sam. Woyɛ nyame akyɛdeɛ... ɛtɔ da bi a," ɔserew kyerɛɛ no. Sam ho dwiriw no wɔ ne ayamye no ho, nanso ogyee toom. Nina yɛɛ nhwehwɛmu wɔ anyinam a ɛbɔe bere bi a atwam no nyinaa mu wɔ baabi a ɛbɛn Wewelsburg akuraa no ase. 1978 BMW bi a ne ho yɛ beige twee bɛn wɔn a na ɛnyɛ dɛ, bɛn wɔn araa ma Perdue tumi huu akwantufo no anim. Ná ogye di sɛ wɔyɛ nnipa a wɔn ho yɛ nwonwa a obiara a ɔfa adwumayɛfo a ɔfa adwuma no betumi de adi dwuma sɛ akwansrafo anaa awudifo, nanso ebia wɔn mfonini a wontumi nnye nni no di saa atirimpɔw no ho dwuma pɛpɛɛpɛ.
  
  Ná ofirikafo no ti nhwi tiawa a Mohicanfo ayɛ na na n"ani so aduru a emu yɛ duru, bere a na ne hokafo no ayɛ Hitler ti nhwi a wɔde abɔso tuntum ahyɛ ne mmati so. Perdue anhu wɔn mu biara, nanso ɛda adi pefee sɛ na wɔadi mfe aduonu mfiase.
  
  "Nina." Sam. Fa wo ahobammɔ bɛlt kyekyere," Perdue hyɛe.
  
  "Adɛn?" - Sam bisae na ɔde awosu hwɛɛ akyi mfɛnsere no mu. Ɔhwɛɛ Mauser no toa a na Fuhrer no adwene mu yare abien no reserew akyi no mu tẽẽ.
  
  "Yesu Kristo, wɔreto tuo agu yɛn so afi Rammstein! Nina, kotow fam. Seesei!" Sam teɛteɛɛm bere a atuo a ano yɛ den no bɔɔ wɔn kar no akyi no. Nina bobɔɔ ne ho wɔ nsateaa dan a ɛwɔ ne nan ase no ase na ɔde ne ti too fam bere a atuo tɔe guu wɔn so no.
  
  "Sam! Wo nnamfonom?" Perdue teɛɛm, na ɔde ne ho kɔhyɛɛ n"akongua mu kɔɔ akyiri na ɔdan transmission no kɔɔ gear a ɛkorɔn so.
  
  "Daabi! Wɔte sɛ wo nnamfo kɛse, Nasi nkaedum abɔmmɔfo! Onyankopɔn nti, wɔrennyaw yɛn kɛkɛ da?" Sam bɔɔ ose.
  
  Nina mumii n"ani kɛkɛ na na ɔwɔ anidaso sɛ ɔrenwu bere a okura ne fon mu no.
  
  "Sam, fa spyglass no! Mia bɔtn kɔkɔɔ no so mprenu na fa kyerɛ Iroquoisfo a wɔwɔ ntwahonan no akyi no," Perdue bɔɔ ose, na ɔtrɛw kyerɛwdua ade tenten bi mu wɔ nkongua no ntam.
  
  "Hey, hwɛ baabi a wokyerɛ saa damn ade no!" Ná Sam resu. Ɔde ne nsateaa kɛse too bɔtn kɔkɔɔ no so ntɛm ara na ɔtwɛnee sɛ obegyina kakra wɔ atuo no a ɛrebɔ no ntam. Bere a ɔda fam no, otu kɔɔ akongua no ano tẽẽ, a ɛne ɔpon no di nhwɛanim, sɛnea ɛbɛyɛ a wɔantumi anhu gyinabea a obegyina no kwan. Ntɛm ara na Sam ne afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri no puei wɔ akyi mfɛnsere no ntwea so. Ɔmiaa bɔtn kɔkɔɔ no mprenu na ɔhwɛɛ sɛdeɛ beam kɔkɔɔ no hwee fam tẽẽ wɔ baabi a ɔkyerɛɛ - wɔ ofirikafoɔ no moma so.
  
  Hitler san tow tuo bio, na atuo bi a wɔde sii n"ani so yiye bubuu ahwehwɛ a ɛwɔ Sam anim no mu, na ɛde atuo guu no so. Nanso na wɔde ne laser no akyerɛ Mohican no dedaw akyɛ araa ma ebetumi akɔ ne ti nhwi mu. Ɔhyew a ano yɛ den a ɛwɔ beam no mu no hyew ofirikafo no amemene no guu ne ti nhwi mu, na wɔ ahwehwɛ a ɛhwɛ akyi no mu no, Perdue huu n"anim bere tiaa bi sɛ ɛrepae ayɛ no mogya a ɛyɛ nsensanee ne nnompe asinasin a ɛyɛ mmerɛw wɔ mframa ahwehwɛ no so.
  
  "Woayɛ yie, Sam!" - Perdue teɛɛm bere a BMW no danee ne ho denneennen fii kwan no so na ɛyerae wɔ koko bi a ɛdanee ɔbotan a ɛso yɛ toro no atifi. Nina danee ne ho bere a ɔtee sɛ Sam ahodwiriw a ɔde rebɔ no adan abubuw ne nteɛteɛm no.
  
  "O me Nyankopɔn, Sam!" - a oteateaa mu.
  
  "Dɛn na asi?" - Perdue bisae. Ɔde ne ho popoe bere a ohui sɛ Sam wɔ ahwehwɛ mu, a ɔde nsa a mogya ayɛ no ma okura n"anim no. "Oh me Nyankopɔn!"
  
  "Mintumi nhu biribiara! M"anim ayɛ gya!" Sam teɛteɛɛm bere a Nina de ne ho hyɛ nkongua no ntam sɛ ɔrebɛhwɛ no no.
  
  "Ma menhwɛ." Ma menhwɛ!" - sii so dua, na ɔde ne nsa kɔe. Nina bɔɔ mmɔden sɛ ɔremfa ehu nteɛteɛm esiane Sam nti. Ná ahwehwɛ nketenkete a na ebi da so ara fi ne honam ani no twa n"anim. Nea na otumi hu wɔ n"ani so ara ne mogya.
  
  "So wubetumi abue w"ani?"
  
  "Woabɔ dam? O me Nyankopɔn, ahwehwɛ asinasin wɔ m"aniwa mu!" ɔteɛɛm. Ná Sam nyɛ obi a ɔyɛ squeamish koraa, na na ne yaw a ɛwɔ ne mu no korɔn koraa. Bere a Nina ne Perdue tee sɛ ɔreteɛteɛm na ɔrebɔ nkɔmmɔ te sɛ abofra no, wɔhaw wɔn ho kɛse.
  
  "Fa no kɔ ayaresabea, Perdue!" - a okaa saa.
  
  "Nina, wɔbɛpɛ sɛ wohu nea esii, na yentumi ntua ho ka sɛ wɔbɛpa yɛn ho ntama. Mekyerɛ sɛ, Sam kum ɔbarima bi kɛkɛ," Perdue kyerɛkyerɛɛ mu, nanso na Nina mpɛ sɛ ɔbɛte emu biara.
  
  "David Perdue, fa yɛn kɔ ayaresabea sɛ yɛduru Wewelsburg pɛ a, anyɛ saa a meka ntam kyerɛ Onyankopɔn...!" - a wode hyee ase.
  
  "Ɛbɛdi yɛn atirimpɔw a ɛne sɛ yɛbɛsɛe bere no so nkonim kɛse. Wuhu sɛ wɔredi yɛn akyi dedaw. Onyankopɔn nim nnipa dodow a wɔkyerɛw wɔn din bio, akyinnye biara nni ho sɛ esiane Sam email a ɔde kɔmaa n"adamfo Morocco no nti," Perdue kasa tiae.
  
  "Hey, fuck wo!" Sam bɔɔ ose kɔɔ baabi a hwee nni n"anim no. "Mamfa mfonini ankɔma no da. Mannye saa email no ho mmuae da! Ɛnyɛ wɔn a me ne wɔn di nkitaho no hɔ, adamfo!"
  
  Perdue ho dwiriw no. Ná ogye di sɛ ɛbɛyɛ sɛ eyi ne ɔkwan a ɛtrɛwee.
  
  "Ɛnde hena, Sam? Hena bio na obetumi ahu eyi ho asɛm? - Perdue bisaa bere a Wewelsburg akuraa no puei akwansin baako anaa mmienu anim.
  
  Nina kae sɛ: "Agatha adetɔfo. "Ɛbɛyɛ sɛ ɛte saa. Onipa koro pɛ a onim..."
  
  Nina Perdue bɔɔ nsusuwii no gui ntɛm ara sɛ: "Dabi, nea ɔrehwehwɛ no no nni adwene biara sɛ obi foforo biara a ɛnyɛ me nuabea nkutoo na ɔyɛɛ saa adwuma yi."
  
  Nina de ahwɛyiye yii ahwehwɛ nketenkete fii Sam anim bere a ɔde ne nsa foforo no kyekyeree n"anim no. Ná ne nsateaa mu hyew nkutoo ne awerɛkyekye a Sam betumi ate nka wɔ ɔhyew kɛse a efi apirakuru pii no mu no ho, na na ne nsa a mogya ayɛ no ma no da ne nkotodwe so.
  
  "Oo, nkwaseasɛm!" Nina de ahome mpofirim. "Mfonini ho ɔbenfo! Ɔbea a ɔkyerɛɛ Agatha nsaano nkyerɛwee ase no! Ɔkwan biara nni hɔ a wɔfa so yɛ fucking! Ɔka kyerɛɛ yɛn sɛ ne kunu yɛ obi a ɔyɛ asase ho adwini efisɛ na ɔtaa tutu fam de nya n"asetrade."
  
  "Na dɛn?" - Perdue bisae.
  
  "Hena na otutu fam hwehwɛ n"asetrade, Perdue? Fam tutufo. Akyinnye biara nni ho sɛ amanneɛbɔ a ɛne sɛ wɔahu anansesɛm no ankasa bɛkanyan onipa a ɔte saa no anigye, ɛnte saa? "- de hypothesis bi too anim.
  
  "Kɛseɛ. Obi a ɔbɔ bɔɔl a yennim no. Nea yehia ara kwa," Perdue guu ahome, na ɔhwɛɛ baabi a Sam apirakuru no kodu. Na onim sɛ ɔkwan biara nni hɔ a ɔbɛfa so anya nsɛm ho amanneɛbɔfo a wapira no aduruyɛ, nanso na ɛsɛ sɛ osi so dua anaasɛ ɔhwere hokwan a obenya de ahu nea Wewelsberg de asie no, na yɛrenka sɛ afoforo no bɛkyere wɔn baasa no. Wɔ bere a ntease pa gyee anigye a ɛwɔ abɔmmɔ no mu no, Perdue hwehwɛɛ sɛ ebia aduruyɛbea bi a ɛbɛn hɔ wɔ hɔ anaa.
  
  Ɔde kar no kɔɔ ofie bi a ɛbɛn abankɛse a oduruyɛfo pɔtee bi, Johann Kurtz, yɛ adwuma wom no mu kɔɔ akyiri. Wɔpaw din no kwa, nanso na ɛyɛ akwanhyia a ɛyɛ anigye a ɛde wɔn kɔɔ oduruyɛfo biako pɛ a na onni nhyehyɛe kosii awia nnɔn abiɛsa a na odii atoro ntɛmntɛm nkyɛn. Nina ka kyerɛɛ oduruyɛfo no sɛ Sam opira no fi abotan bi a ɛtɔe bere a na wɔreka kar afa mmepɔw no so akwan no biako so bere a wɔrekɔ Wewelsburg akɔhwɛ mmeae ahorow no. Ɔtɔɔ. Ɛbɛyɛ dɛn na wantumi anyɛ saa? Ɛda adi pefee sɛ Nina ahoɔfɛ maa agya a wadi mfe mfinimfini a ne ho yɛ fɛre a ɔwɔ mma baasa a ofii fie tuu mmirika yɛɛ ne dwumadibea no nwonwa.
  
  Bere a wɔretwɛn Sam no, Perdue ne Nina tenaa bere tiaa mu dan a wɔtwɛn no mu, a na ɛyɛ abrannaa a wɔasakra no a wɔde mfɛnsere akɛse a wɔabue a wɔde ntama a wɔde kata so ne mframa a wɔde bɔ nnwom akata so. Mframa a ɛyɛ anigye sen faa beae yi, na na ɛyɛ kommyɛ a na wohia kɛse ma wɔn. Nina kɔɔ so sɔɔ nea osusuwii wɔ anyinam ntotoho no ho hwɛe.
  
  Perdue faa abopon ketewa a na ɔtaa de hwɛ akwansin ne mmeae ahorow no, na ɔde ne nsateaa a ɔde bɔɔ no buee mu kosii sɛ ɛkyerɛɛ Wewelsburg Abankɛse no nsusuwii. Ogyinaa hɔ hwɛɛ abankɛse no fi mfɛnsere mu, na ɛte sɛ nea ɔde n"afiri no resua ɔdan a ɛwɔ afã abiɛsa no, na ɔhwehwɛɛ abantenten no ntam na ɔde akontaabu totoo wɔn sorokɔ ho, sɛ ebia ɛho behia sɛ wohu a.
  
  Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Perdue."
  
  Ɔde n"ani a ɛda so ara wɔ akyirikyiri hwɛɛ no. Ɔyɛɛ no sɛnkyerɛnne sɛ ɔntra ne nkyɛn.
  
  "Hwɛ ha, wɔ 1815 mu no, wɔde ogya too abankɛse no Atifi Fam Abantenten no mu bere a anyinam bɔɔ no, na na asɔfo panyin bi wɔ ha wɔ anafo fam ntaban no mu kosii 1934 mu. Misusuw sɛ esiane sɛ ɛka Atifi Fam Abantenten no ne mpaebɔ a ɛda adi sɛ wɔbɔ wɔ anafo fam ntaban no mu ho asɛm nti, biako ka beae no kyerɛ yɛn, na ɔfoforo nso ka baabi a ɛsɛ sɛ yɛkɔ. North Tower, a ɛwɔ soro."
  
  "Dɛn na ɛwɔ Atifi Fam Abantenten no atifi?" - Perdue bisae.
  
  "Minim sɛ SS yɛɛ nhyehyɛe sɛ wobesi asa foforo te sɛ SS asraafo mpanyimfo asa a ɛwɔ n"atifi no, nanso ɛda adi sɛ wɔansisi da," saa na Nina kae fii asɛm bi a ɔkyerɛwee bere bi faa ahintasɛm a SS , ne nhyehyɛe a wonsii so dua sɛ wɔde bedi dwuma no mu abantenten a wɔde yɛ amanne ahorow.
  
  Perdue susuw eyi ho wɔ ne tirim simma biako. Bere a Sam fii oduruyɛfo no adwumayɛbea hɔ no, Perdu de ne ti too fam. "Okay, mɛfa bi. Eyi ne ano aduru a ɛbɛn yɛn sen biara. Akyinnye biara nni ho sɛ Atifi Fam Abantenten no ne beae no."
  
  Ná Sam te sɛ ɔsraani a wapira a ofi Beirut aba nkyɛe. Wɔkyekyeree ne ti sɛnea ɛbɛyɛ a srade a ekum ɔyare mmoawa no bɛkɔ so atra n"anim dɔnhwerew a edi hɔ no. Esiane sɛ n"ani asɛe nti, oduruyɛfo no maa no nsu a ɛtɔ gu fam, nanso ɔrentumi nhu ade yiye da a edi hɔ no anaa nea ɛte saa.
  
  Odii aseresɛm sɛ: "Enti ɛyɛ me de sɛ medi anim." Ɔde German kasa a enye koraa a Germanni kuromni no anya pɛn kae sɛ: "Wielen dank, Herr Doktor." Nina serewee wɔ ne tirim, na ohui sɛ Sam ho yɛ fɛ yiye; saa mmɔbɔ na ne ntama a wɔde kyekyere ne ho no ayɛ mmerɛw. Ɔbɛpɛ sɛ ɔfew n"ano, nanso ɛnyɛ bere a na n"ani agye Trish ho kɛse no, na ɔhyɛɛ ne ho bɔ. Ofii GP a na ne ho adwiriw no no hɔ de ayamye gyaa no kwan na ɔde ne nsa bɔɔ mu, na baasa no de wɔn ani kyerɛɛ kar no so. Ná tete dan bi retwɛn wɔn wɔ baabi a ɛbɛn hɔ, a wɔakora so yiye na ahintasɛm a ɛyɛ hu ahyɛ mu ma akosi ano.
  
  
  Ti 27
  
  
  Perdue yɛɛ ahɔhodan mu adan ho nhyehyɛe maa wɔn mu biara.
  
  Na ɛyɛ nwonwa sɛ na ɔne Sam ntra dan mu sɛnea ɔtaa yɛ no, efisɛ na Nina agye ne hokwan ahorow nyinaa afi ne nkyɛn. Sam hui sɛ ɔpɛ sɛ ɔno nkutoo tra, nanso asɛmmisa no ne nea enti a ɔyɛ saa. Na Perdue ayɛ n"ade aniberesɛm kɛse fi bere a wofii fie a ɛwɔ Cologne no mu, na Sam ansusuw sɛ Agatha kɔ mpofirim no ne no wɔ biribi yɛ. Afei de na ontumi ne Nina nsusuw ho ntɛm efisɛ na ɔmpɛ sɛ ɔhaw ne ho wɔ biribi a ebia ɛnyɛ hwee ho.
  
  Bere a wodii wɔn awia aduan akyiri no ara pɛ na Sam yii aduru a wɔde kyekyere wɔn ho no. Ɔpowee sɛ ɔbɛnantew abankɛse no mu a wɔabɔ no te sɛ amu na wayɛ ahɔho a wɔfa tete nneɛma akorae ne adan a atwa ho ahyia no nyinaa serew. Esiane sɛ na n"ani sɔ sɛ na ɔde n"aniwa ahwehwɛ a ɔde hwɛ owia no ka ne ho nti, anyɛ yiye koraa no, otumi de n"ani tebea a ɛyɛ abofono no sie. Ná fitaa a atwa ne irises ho ahyia no yɛ pink tuntum, na na ɔfe no ama n"aniwa anim ayɛ maroon. N"anim nyinaa, na nneɛma nketenkete a wɔatwitwa no da adi kɔkɔɔ a ɛyɛ hyew, nanso Nina maa ogye dii sɛ ɔmma ɔmfa aduru kakra bɛhyɛ nsensanee no so na amma wanhu kɛse.
  
  Ná bere a ɛdɔɔso ara kwa a wɔde bɛkɔ akɔsra abankɛse no na wɔahwɛ sɛ wobetumi ahu nea Werner reka ho asɛm no anaa. Ná Perdue mpɛ sɛ obesusuw nneɛma ho, nanso saa bere yi de na onni ɔkwan foforo biara a ɔbɛfa so ayɛ saa. Wɔboaboaa wɔn ho ano wɔ SS asraafo mpanyimfo asa so na na ɛsɛ sɛ wofi hɔ hu nea ɛda nsow, sɛ biribi a ɛyɛ soronko ka wɔn koraa a. Na ɛyɛ nea esua koraa a wobetumi ayɛ ansa na wɔn a wɔtaa wɔn akyi a na wɔwɔ anidaso sɛ wɔatew wɔn ho akɔ Rammstein clones abien a wɔayi wɔn afi hɔ no so no rebɛto wɔn. Nanso, obi na ɔsomaa wɔn, na sɛ obi bɛsoma lackeys pii ma wɔabɛsi wɔn ananmu.
  
  Bere a wɔhyɛn abankɛse fɛfɛ a ɛte sɛ ahinanan no mu no, Nina kaee abo a wɔasisi no mpɛn pii bere a wobubuu adan, wɔsan sii, de kaa ho na wɔkyekyeree abantenten wɔ bere a atwam no nyinaa mu, fi afeha a ɛto so akron rekɔ no. Ɛkɔɔ so yɛɛ abankɛse a agye din sen biara wɔ Germany no mu biako, na n"ani gyee n"abakɔsɛm ho titiriw. Nnipa baasa no de wɔn ani kyerɛɛ North Tower no tẽẽ, a na wɔwɔ anidaso sɛ wobehu sɛ Nina nsusuwii no yɛ nea wotumi gye di.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ na Sam ntumi nhu ade yiye. Wɔsesaa n"anisoadehu sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahu nneɛma a wɔayɛ no nsusuwso dodow no ara, nanso sɛ ɛnte saa a, na biribiara da so ara yɛ kusuu. Nina faa ne nsa dii n"anim, na ɔhwɛɛ sɛ ɔrenhintiw anforo anammɔn a enni ano a ɛwɔ ɔdan no mu no.
  
  "So metumi abɔ wo mfoninitwa afiri no fɛm, Sam?" Perdue bisae sɛ. Ɛyɛɛ no anigye sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɛkame ayɛ sɛ na onni anisoadehu biara no paw sɛ ɔbɛyɛ ne ho sɛ ɔda so ara tumi twa dan no mu mfonini.
  
  "Sɛ wopɛ a. Me ntumi nhu ade a ɛyɛ damn biara. Mfaso biara nni so sɛ wobɛbɔ mmɔden mpo," Sam dii awerɛhow.
  
  Bere a wɔhyɛn SS Obergruppenführer Asa, SS Asraafo Asafo Asa no mu no, Nina ho dwiriw no bere a ohui sɛ wɔayɛ adwini a wɔayɛ wɔ abohene a ɛyɛ fitaa fam no.
  
  Nina serewee sɛ: "Me yam a anka metumi atetew eyi so a mantwetwe adwene."
  
  "Dɛn so?" - Sam bisae.
  
  Obuae bere a wotwaa owia ntwahonan a ɛyɛ ahabammono tuntum a egyina hɔ ma Owia Tuntum Nhyehyɛe no agyiraehyɛde no sɛ: "Saa sɛnkyerɛnne a ɛyɛ dam a metan no kɛse no."
  
  Sam tuu fo a ɛyɛ dry sɛ: "Nteɛteɛm, Nina." Perdue dii anim, na ɔsan dae awiabere. Ɔfaa Sam mfoninitwa afiri no, na ɔde afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri no siee ne nsa ne mfoninitwa afiri no ntam. Ɔde spyglass a wɔde ahyɛ IR so hwehwɛɛ afasu no mu hwehwɛɛ nneɛma biara a ahintaw mu. Wɔ thermal imaging mode mu no, wanhu hwee sɛ ɔhyew a ɛsakrasakra wɔ masonry continuity mu bere a ɔhwɛɛ ɔhyew signatures no.
  
  Bere a nsrahwɛfo dodow no ara kyerɛɛ Wewelsburg 1933-1945 nkaedum a na ɛwɔ kan SS awɛmfo dan mu wɔ abankɛse no adiwo no ho anigye no, na wɔn mfɛfo adwumayɛfo baasa de nsi rehwehwɛ biribi titiriw bi. Nea na ɛyɛ no, na wonnim, nanso esiane Nina nimdeɛ nti, titiriw Nasi bere a na ɛwɔ Germany abakɔsɛm mu no, na otumi hu bere a biribi anyɛ yiye wɔ nea na wɔkyerɛ sɛ ɛyɛ SSfo honhom fam mfinimfini no.
  
  Na akorae a agye dimmɔne, anaasɛ gruft, ɔdan bi a ɛte sɛ ɔdamoa a akɔhyɛ abantenten no fapem mu na ɛma yɛkae Mycenaefo adamoa a wɔde adum ayɛ no wɔ wɔn ase. Mfiase no Nina susuwii sɛ ebia wɔde ntokuru a ɛyɛ nwonwa a wɔde nsu gu mu a ɛwɔ kurukuruwa a akɔ fam a ɛwɔ sorosoro no ase a swastika wɔ dome no so bedi ahintasɛm no ho dwuma, nanso sɛnea Werner nsɛm no kyerɛ no, na ɛsɛ sɛ ɔforo.
  
  Ɔka kyerɛɛ Sam sɛ: "Mintumi nnyɛ hwee sɛ mɛsusuw sɛ biribi wɔ abɔnten wɔ sum mu."
  
  "Hwɛ, momma yɛnforo nkɔ North Tower no beae a ɛkorɔn sen biara no kɛkɛ na yɛnkɔhwɛ mfi hɔ. Nea yɛrehwehwɛ no nyɛ abankɛse no mu, na mmom abɔnten," Sam de nyansahyɛ mae.
  
  "Adɛn nti na woka saa?" - a obisae.
  
  "Sɛnea Perdue kae no... Semantics..." ɔde ne nsa too ne ho so.
  
  Ná ɛte sɛ nea Perdue ani gye ho: "Ka kyerɛ me, me dɔfo."
  
  Sam ani hyew te sɛ hellgya wɔ n"aniwa ntam, nanso wantumi anhwɛ Perdue bere a ɔne no kasae no. Bere a ɔde ne hwene too ne moma so, dii ɛyaw no so nkonim no, ɔtoaa so sɛ: "Biribiara a ɛwɔ ɔfã a etwa to no mu no kyerɛ nneɛma a ɛwɔ akyi, te sɛ anyinam ne mpaebɔ a ɛforo kɔ soro. Nyamekyerɛ mu ahoni anaa nkyerɛwee dedaw dodow no ara kyerɛ mpaebɔ sɛ wusiw a ɛrepue afi afasu no ho. Misusuw ankasa sɛ yɛrehwehwɛ ɔdan a ɛwɔ akyi anaa kuayɛ fã, biribi a ɛwɔ baabi a anyame no tow ogya no akyi," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Wiɛ, na me mfiri ahorow no antumi anhu nneɛma a ɛyɛ ahɔho anaa nneɛma a ɛnteɛ biara wɔ abantenten no mu. Mehyɛ nyansa sɛ bata Sam nsusuwii no ho. Na eye sɛ yɛbɛyɛ no ntɛm, efisɛ esum reba," Perdue sii so dua, na ɔde mfoninitwa afiri no maa Nina.
  
  Nina penee so sɛ: "Ɛyɛ, momma yɛnkɔ," na ɔde nkakrankakra twee Sam nsa sɛnea ɛbɛyɛ a ɔne no betumi atu.
  
  "M"ani nnye, wunim?" - a otee ase.
  
  Nina serewee sɛ: "Minim, nanso eyi yɛ anoyi pa a wode bɛdan wo atia me."
  
  Ɛha na ɛwɔ bio!Sam susuwii. Ɔserew, ɔbarima ne ɔbea nna, mmoa a ɛyɛ brɛoo. Dɛn ne ne nhyehyɛe? Afei ofii ase susuw nea enti a ɔka kyerɛɛ no sɛ onnyae, ne nea enti a ɔka kyerɛɛ no sɛ daakye biara nni hɔ no ho. Nanso na ɛkame ayɛ sɛ afei na ɛnyɛ bere a ɛfata sɛ wobisabisa nsɛm fa nsɛm a ɛho nhia biara wɔ asetra a sekan biara betumi ayɛ nea etwa to ho.
  
  Nina fi asɛnka agua a ɛwɔ Atifi Abantenten no atifi no hwɛɛ mmeae a ɛyɛ fɛ a ɛho ntew a atwa Wewelsburg ho ahyia no. Sɛ afie a ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ fɛ a ɛtoatoa so a ɛwɔ mmɔnten so ne ahabammono ahorow a atwa akuraa no ho ahyia no da nkyɛn a, na biribi foforo biara nni hɔ a ɛho hia. Sam traa ase de n"akyi bɔɔ akyi ɔfasu no atifi de bɔɔ n"ani ho ban fii mframa a ɛyɛ nwini a efi abankɛse no atifi bɔ no ho.
  
  Te sɛ Nina no, Perdue anhu biribiara a ɛyɛ soronko.
  
  Awiei koraa no ogye toom sɛ: "Misusuw sɛ yɛadu ɔkwan no awiei wɔ ha, mmarima." "Yɛbɔɔ mmɔden ampa, nanso ebia eyi bɛyɛ atoro bi a wɔde bɛma wɔn a wonnim nea na Werner nim no adwene atu afra."
  
  Nina de abasamtu ketewaa bi hwɛɛ bon a ɛwɔ ase hɔ no kae sɛ: "Yiw, ɛsɛ sɛ mepene so." "Na na mempɛ sɛ meyɛ mpo. Nanso seesei mete nka sɛ madi nkogu."
  
  Sam dii agoru kaa ho sɛ: "Oo, bra, yɛn nyinaa nim sɛ wuntumi nte wo ho mmɔbɔ, ɛnte saa?"
  
  Ɔde n"abasa twaa ne nsa sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrentumi mfa ne ho nto no so nnya akwankyerɛ no, ɔkaa no denneennen sɛ: "Ka komm, Sam." Sam de serew a ɛyɛ ahomaso sɔre gyinaa hɔ na ɔhyɛɛ ne ho ma n"ani gyee sɛnea wohu no ho, anyɛ yiye koraa no kosii sɛ wofii hɔ. Ɔde ne kwan kɔɔ ha a na ɛyɛ den sɛ obefi hɔ a ontumi nhwɛ baabiara esiane sɛ n"aniwa yɛɛ no yaw nti.
  
  "Ɛda so ara hia sɛ yehu wɔn a na wɔyɛ saa nkwaseafo a wɔtoo yɛn tuo Perdue no. Mebɔ kyakya sɛ wɔne saa Rachel ɔbea a ɔwɔ Halkirk no wɔ biribi yɛ," Nina sii so dua.
  
  "Nina?" Sam fi wɔn akyi frɛɛ no.
  
  "Bra, Nina. Boa ohiani no ansa na wahwe ase awu," Pardue serewee wɔ ne anibiannaso a ɛda adi pefee no ho.
  
  "Nina!" Sam teɛɛm sɛ.
  
  "O Yesu, hwɛ wo mogya mmoroso, Sam. Ɔde n"ano teɛɛm na ɔde n"ani kyerɛɛ Perdue sɛ: "M"aba."
  
  "Nina! Hwɛ!" Sam toaa so sɛ. Oyii n"aniwa ahwehwɛ a ɔde hwɛ owia no, na obuu n"ani guu mframa a ano yɛ den ne awia hann a ano yɛ den a ɛrebɔ n"ani a mogya ayɛ no ma no yaw so. Ɔne Perdue twaa n"afã bere a ɔhwɛɛ akyi asase no, na obisaa no mpɛn pii sɛ, "Wunhu? Ɛnyɛ saa?"
  
  Wɔn baanu nyinaa buae sɛ: "Dabi."
  
  Sam serewee wɔ ɔkwan a ɛyɛ anifere so na ɔde ne nsa a ɛyɛ pintinn a efi nifa kɔɔ benkum, bɛn abankɛse no afasu, gyinaa benkum fam akyirikyiri no kyerɛɛ no. "Ɛbɛyɛ dɛn na woanhu eyi?"
  
  "Hwɛ dɛn?" Nina bisae, na ne bo afuw kakra wɔ nea ɔkae denneennen no ho bere a na ɔda so ara ntumi nte nea ɔretwe adwene asi so no ase no. Perdue yɛɛ n"anim basabasa na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne ho so, na ɔhwɛɛ no.
  
  Sam kae a na ne ho adwiriw no sɛ: "Ntrɛwmu a ɛtoatoa so wɔ ha nyinaa." "Ebia wɔyɛ nsensanee a ɛso yɛ toro a anyin dodo, anaasɛ ebia kɔnkrit a ɛyɛ dedaw a wɔayɛ sɛ ɛbɛma wɔanya baabi a ɛkorɔn a wobetumi asi wɔ so, nanso wɔkyerɛkyerɛ ahye kɛse a ɛyɛ kurukuruwa a ɛtrɛw mu pefee. Ankyɛ na ebinom ba awiei wɔ abankɛse no atwa ho ahyia no akyi, na afoforo nso yera te sɛ nea wɔatu tokuru akɔ akyiri wɔ sare no mu."
  
  Perdue kae sɛ: "Twɛn." Ɔde afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri sii hɔ sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ahu beae no ani a ɛyɛ fɛ.
  
  "Wo x-ray anisoadehu no?" - Sam bisae, na ɔde n"ani a asɛe no hwɛɛ Perdue nipadua no tiawa, na ɛmaa biribiara yɛɛ te sɛ nea wɔakyinkyim na ɛyɛ kɔkɔɔ. "Hei, fa eyi kyerɛ Nina koko ntɛm!"
  
  Perdue serewee denneennen, na wɔn baanu nyinaa hwɛɛ abakɔsɛm kyerɛwfo a n"ani nnye ho no anim a ɛyɛ pouty mmom no.
  
  Ɔde ahotoso dii fɛw sɛ: "Ɛnyɛ biribiara a mo baanu nyinaa nhuu bi da, enti munnyae nkwaseasɛm," na onyaa mmarima baanu no nyinaa serew kakra. Ɛnyɛ sɛ ɛyɛɛ wɔn nwonwa sɛ Nina puei ara pɛ na ɔkaa saa nsɛm a ɛtaa yɛ fɛreɛ no. Ná ɔne wɔn baanu nyinaa ada mpɛn pii, enti na ontumi nte nea enti a ɛbɛyɛ nea ɛmfata no ase.
  
  Perdue faa ne telescope no na ofii ase wɔ baabi a Sam fii n"adwene mu hye no ase no. Mfiase no, na ɛte sɛ nea biribiara nsakrae gye nsu fĩ nsu afiri kakraa bi a ɛwɔ asase ase a ɛbɛn borɔn a edi kan a ɛwɔ ɔhye no akyi no. Afei ohui.
  
  "Oh me Nyankopɔn!" - a ode ahome. Afei ofii ase serewee te sɛ obi a ɔhwehwɛ sika kɔkɔɔ nkyɛe.
  
  "Dɛn! Dɛn!" Nina de anigye teɛɛm. Otuu mmirika kɔɔ Perdue nkyɛn na ogyinaa no sɛ ɔrebesiw afiri no ano, nanso na onim yiye na ɔmaa no traa ne nsa tenten bere a ɔhwehwɛɛ mmeae a aka a asase ase adan akuwakuw no boaboaa ano na ɛkyinkyim no mu no.
  
  Awiei koraa no, ɔkae sɛ: "Tie, Nina, metumi adi mfomso, nanso ɛte sɛ nea asase ase adan wɔ yɛn ase pɛɛ."
  
  Ɔfaa afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri no, ɛmfa ho sɛnea ɛyɛɛ mmerɛw no, na ɔde too n"ani so. Te sɛ hologram a ɛyɛ mmerɛw no, biribiara a ɛwɔ asase ase no hyerɛn kakra bere a ultrasound a efi laser beae no bae no de ade bi a aniwa nhu yɛɛ sonogram no. Nina ani so tetew no wɔ ehu mu.
  
  Pardue maa Sam akwaaba sɛ wabue nkitahodi nhyehyɛe bi a ɛyɛ nwonwa sɛ: "Adwuma kɛse, Owura Cleve." "Na aniwa a ɛda hɔ no, ɛnnɔɔso!"
  
  "Yiw, ɛyɛ adepa sɛ wɔtow tuo guu me so na ɛkaa kakraa bi na wɔn ani afura, ɛnte saa?" Sam serewee, na ɔde ne nsa bɔɔ Perdue nsa.
  
  Nina fi baabi a otumi hu ade yiye no kae sɛ: "Sam, eyi nyɛ serew," na ɔda so ara rehwehwɛ nea ɛte sɛ leviathan afunu a ɛda Wewelsburg ase a ɛda hɔ no tenten ne ne tɛtrɛtɛ.
  
  "Me sintɔ. Sɛ meka saa a, ɛyɛ serew," Sam buae, na afei n"ani gyee ne ho sɛ wagye da no nkwa.
  
  "Nina, wubetumi ahu baabi a wofi ase, akyirikyiri sen biara wɔ abankɛse no ho, nokwarem no. Anka ɛsɛ sɛ yewia yɛn ho fi beae bi a mfoninitwa mfiri a ɛhwɛ ahobammɔ so nwɛn mu," saa na Perdue bisae.
  
  Ɔde n"ano bɔɔ nkɔmmɔ sɛ: "Twɛn," na odii nhama biako a na ɛfa nkitahodi nhyehyɛe no nyinaa mu no akyi. "Ogyina abura a ɛwɔ adiwo a edi kan no mu pɛɛ no ase. Ɛbɛyɛ sɛ hatch bi wɔ ha a yebetumi afa mu asian."
  
  "Kama!" - Perdue teɛɛm sɛ. "Eha na yebefi ase ayɛ speleological nhwehwɛmu. Momma yɛnkɔda kakra sɛnea ɛbɛyɛ a yebetumi adu ha ansa na ade asa. Ɛsɛ sɛ mihu nea Wewelsburg de asie wɔ nnɛyi wiase no ho."
  
  Nina de ne ti too fam de penee so sɛ, "Na dɛn na ɛma ɛfata sɛ wokum no."
  
  
  Ti 28
  
  
  Miss Maisie wiee anwummere aduan a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ a na wasiesie nnɔnhwerew abien a atwam no. Ná n"adwuma a ɔwɔ wɔ agyapade no mu no fã bi ne sɛ ɔde n"ahwehwɛde ahorow bedi dwuma sɛ aduannoafo a ɔwɔ adansedi krataa wɔ adidi biara mu. Afei a na owura no nni hɔ no, na asomfo kuw ketewaa bi wɔ fie hɔ, nanso na wɔda so ara hwɛ kwan sɛ ɔbɛyɛ n"adwuma akosi ase sɛ ofiehwɛfo panyin. Nea mprempren ɔte ofie ketewa a ɛbɛn atrae kɛse no mu no nneyɛe hyɛɛ Maisie abufuw a enni awiei, nanso na ɛsɛ sɛ ɔkɔ so yɛ adwumaden bere nyinaa sɛnea obetumi. Ná okyi sɛ ɛsɛ sɛ ɔsom abayifo a onni anisɔ a na ɔte hɔ bere tiaa bi no, ɛwom mpo sɛ na n"adwumawura aka no pefee sɛ n"ahɔho no bɛtra hɔ daa mprempren de.
  
  Ná ɔhɔho no yɛ ɔbea a ɔyɛ basabasa a ɔwɔ ahotoso a ɛboro nea ɛbɛma ahene hyɛmma ahyɛ mu ma, na na n"aduan yɛ soronko na ɔpaw nneɛma sɛnea na wɔhwɛ kwan no. Mfiase no na ɔyɛ vegan, na wampene sɛ obedi nantwinam nnuan anaa pie a Maisie de adwempa siesiee no, na na ɔpɛ salad a ɛyɛ ahabammono ne tofu mmom. Wɔ ne mfe nyinaa mu no, na aduannoafo a wadi mfe aduonum no nhyiaa ade a wɔtaa yɛ na ɛyɛ nkwaseasɛm koraa a ɛte saa da, na wamfa n"ani ampene so no nsie. Nea ɛyɛɛ no hu ne sɛ ɔhɔho a na ɔresom no no bɔɔ nea wɔfrɛ no sɛ onni asoɔden mma n"adwumawura no ho amanneɛ, na Maisie nyaa animtiaabu ntɛm ara, ɛwom sɛ na ɛyɛ adamfofa su de, fii ofie wura no hɔ.
  
  Bere a awiei koraa no onyaa vegan aduannoa ho nimdeɛ no, lout a na ɔrenoa aduan ma no no nyaa akokoduru bɔɔ no amanneɛ sɛ veganism nyɛ nea ɔpɛ bio na ɔpɛ sɛ steak rare ne basmati aburow. Maisie bo fuwii wɔ ɔhaw a ɛho nhia a ɛne sɛ ɛsɛ sɛ ɔsɛe ne fie sikasɛm wɔ vegan nneɛma a ne bo yɛ den a mprempren ɛte sɛe wɔ nneɛma a wɔkora so esiane sɛ obi a ɔpɛ sɛ ɔtɔ nneɛma abɛyɛ ɔkraman a ɔkyere mmoa nti no ho. Ná wobu aduan a wɔde yɛ aduan a ɛyɛ dɛ mpo atɛn denneennen, ɛmfa ho sɛnea na ɛyɛ dɛ no. Ná Maisie yɛ Scotland paanootofo atitiriw no mu biako na mpo otintim n"ankasa aduannoa nhoma abiɛsa a ɛfa aduan a wɔde yɛ aduan a ɛyɛ dɛ ne nea wɔkora so ho wɔ ne mfe aduanan mu, enti bere a ohui sɛ ne hɔho no pow n"adwuma a eye sen biara no maa n"adwene nyaa nnuhuam nkotoku a awuduru wom kɛse .
  
  Na ne hɔho no yɛ ɔbea a ne ho yɛ nwonwa, ofie wura no adamfo, sɛnea nea wɔaka akyerɛ no kyerɛ no, nanso na wɔama no akwankyerɛ pɔtee sɛ ɔmma Akyerɛbaa Mirele kwan mma onfi dabere a wɔde ama no no mu ɔkwan biara so. Na Maisie nim sɛ abeawa a ɔbrɛ ne ho ase no nni hɔ denam nea ɔpaw so, na ɔde ne ho ahyɛ wiase nyinaa amammui mu ahintasɛm bi mu, a na ɛho hia sɛ emu nna hɔ no na amma wiase no anhwe ase wɔ ɔsɛe bi a Wiase Ko II de bae nea etwa to no mu. Ofiehwɛfo no gyinaa ne hɔho no kasatia ne mmerantebere mu atirimɔdensɛm ano sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛsom n"adwumawura nkutoo, nanso sɛ ɛnte saa a anka ɔbɛyɛ adwuma tiawa ama ɔbea a ne ti yɛ den a ɔhwɛ no no.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ asram abiɛsa atwam fi bere a wɔde no baa Thurso no.
  
  Ná Maisie asua sɛ ɔrenbisabisa n"adwumawura nsɛm efisɛ na ɔsom no na bere nyinaa na ɔwɔ ntease pa a enti ɔde adesrɛ biara a ɛyɛ nwonwa a ɔde frɛ no no. Ɔyɛɛ adwuma maa Dave Perdue mfeɛ aduonu a atwam no mu dodoɔ no ara, na ɔdii dibea ahodoɔ wɔ n"agyapadeɛ mmiɛnsa no mu, kɔsii sɛ wɔde saa asɛdeɛ yi maa no. Anwummere biara, bere a Ms. Mirela aboaboa anwummere aduan ano na ɔde ahobammɔ ho nneɛma asi hɔ akyi no, wɔhyɛɛ Maisie sɛ ɔmfrɛ n"adwumawura na onnyaw nkra sɛ wɔama ɔkraman no aduan.
  
  Wanmmisa nea enti a ɛte saa da, na saa ara nso na wɔankanyan n"anigye araa ma watumi ayɛ saa. Ɛkame ayɛ sɛ na ɔyɛ robɔt wɔ n"ahofama mu, na nea wɔka kyerɛɛ no nkutoo na Akyerɛbaa Maisie yɛe de gyee bo a ɛfata, na Owura Perdue tuaa ka yiye.
  
  N"aniwa de mmirika kɔɔ adididan mu dɔn a ɛwɔ ɔfasu a ɛwɔ akyi pon a ɛkɔ ahɔhodan no mu no atifi pɛɛ no so. Wɔfrɛɛ beae yi ahɔhodan wɔ adamfofa kwan so nkutoo, sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛkɔ so ahwɛ wɔn ho. Nokwarem no, na ɛnyɛ hwee sɛ nsoromma anum afiase dan a wɔde nneɛma gu mu a ɛkame ayɛ sɛ nneɛma a nea ɔte mu no ani begye ho nyinaa sɛ ɔwɔ ahofadi a. Nokwarem no, na wɔamma nkitahodi mfiri biara ho kwan, na na wɔde anifere kwan so de satellite ne signal scramblers a ebegye adapɛn pii ansa na wɔde nnwinnade a ɛyɛ nwonwa sen biara ne hackerfo a wontumi nsɛ mpo ahyɛ mu ma.
  
  Akwanside foforo a na ahɔho no hyiae ne honam fam anohyeto ahorow a na ɛwɔ ahɔhodan no mu.
  
  Ná wɔde nneɛma a ɛma ɔhyew a ɛhwɛ onipa nipadua a ɛwɔ mu no hyew so bere nyinaa na ama wɔabɔ amanneɛ ntɛm ara sɛ wɔabu mmara so.
  
  Wɔ ahɔhodan no nyinaa akyi no, na adwinnade titiriw a wɔde ahwehwɛ ayɛ no de nsa a wɔde di dwuma a akyɛ a na wɔn a wɔyɛ atoro a wɔtraa ase wɔ mmere a atwam no mu de dii dwuma, na ɛyɛ nnaadaa a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ mmerɛw a ɛyɛ nwonwa. Eyi maa na wontumi nhu beae no a wɔanhwɛ mu yiye anaa aniwa a wɔatete no, na yɛrenka ɔsɛe a ɛde bae bere a aprannaa rebɔ no ho asɛm. Wɔyɛɛ agyapade no fã kɛse no ara sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛdan adwene a wɔmpɛ na wɔakura nea wɔahyɛ da ayɛ sɛ ɛbɛkɔ so akyere no.
  
  Aka kakra ma 8 p.m.
  
  Anadwo no yɛɛ nwini na mframa no yɛɛ nea ɛyɛ hu bere a ɔretwam wɔ pine atenten ne abotan turo mu nnua akɛse a ɛtrɛw fa kwan no so te sɛ ɔbran nsateaa ase no. Agyapade no ho nyinaa Anwummere akanea no hyerɛn akwan ne afifide te sɛ asase so nsoromma hann, na Maisie tumi hu baabi a ɔrekɔ no pefee. Bere a ɔfrɛɛ abɔnten pon no mmara a edi kan no, ɔhyɛn mu na ɔtoo mu wɔ n"akyi. Ná ahɔhodan a ɛte sɛ po ase akohyɛn a wɔde fa po ase no ano yiye no wɔ akwan abien: abɔnten pon ne ɔpon a ɛboa a wɔde hyɛn ɔdan no mu.
  
  Bere a Maisie hyɛn dan a ɛto so abien no mu no, ohui sɛ ɛhɔ yɛ dinn a ɛyɛ owu.
  
  Mpɛn pii no na TV no sɔ, na efi ofie kɛse no mu na ɛka bom, na na wɔadum akanea a wɔasɔ na wɔadum afi ofie no mu anyinam ahoɔden sohwɛ titiriw no nyinaa. Sumdwoe a ɛyɛ hu baa dan mu nneɛma no so, na kommyɛ dii hene wɔ adan no mu, na wɔante mframa a efi mframa a wɔde bɔ nneɛma no mu mpo.
  
  Maisie kaa no pefee sɛ: "W"anwummere aduan, madam," te sɛ nea biribiara nni hɔ a ɛtwe ne ho mfi nea wɔtaa yɛ no ho. Ná ɔhwɛ yiye wɔ tebea horow a ɛyɛ nwonwa no ho, nanso na ɛnyɛ no nwonwa.
  
  Na ɔhɔho no ahunahuna no mpɛn pii pɛn na wahyɛ no bɔ sɛ obewu owu a ɛyɛ yaw a wontumi nkwati, nanso ofiehwɛfo no kwan no fã bi ne sɛ ɔbɛma nneɛma akɔ fam na wabu n"ani agu ahunahuna hunu a efi brats a wɔn ani nnye te sɛ Miss Mirela hɔ ba no so.
  
  Nokwarem no, na Maisie nni adwene biara sɛ Mirela, n"ahɔho a onni suban pa no, ayɛ ahyehyɛde ahorow a wosuro wɔn kɛse wɔ wiase no biako kannifo mfe aduonu a atwam ni na obetumi ayɛ biribiara a ɔhyɛ n"atamfo bɔ. Ná Maisie nnim sɛ na Mirela yɛ Renata a ofi Order of the Black Sun mu, a mprempren ɔyɛ Dave Perdue a na wɔde no ayɛ dommum, a na wɔde bedi dwuma sɛ aguadi ho nhyehyɛe atia agyinatukuw no bere a bere no adu no. Ná Perdue nim sɛ sɛ ɔde Renata besie agyinatukuw no a, ɛbɛma wanya bere a ɛsom bo de ne Renegade Brigade, Owia Tuntum no atamfo ayɛ apam a emu yɛ den. Bagua no bɔɔ mmɔden sɛ wobetu no agu, nanso bere a na onni hɔ no, Owia Tuntum no antumi ansi n"ananmu na ɛnam so daa n"adwene adi.
  
  Maisie de too gua sɛ: "Madam, afei megyaw w"anwummere aduan no wɔ adidipon no so," na na ɔmpɛ sɛ ahɔho a atwa ne ho ahyia no bɛma ne ho adwiriw no.
  
  Bere a ɔdanee ne ho sɛ ɔrekɔ no, obi a ɔte hɔ a na ne ho yɛ hu fi ɔpon no ano kyiaa no.
  
  "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yɛbom didi anwummere anadwo yi, wunnye ntom?" Mirela nne a ɛte sɛ dade no sii so dua.
  
  Maisie susuw asiane a Mirela de ba no ho kakra, na esiane sɛ na ɔnyɛ obi a obu nnipa a wonni koma a wɔde awo wɔn no adewa nti, ɔpenee so kɛkɛ sɛ: "Nokwarem no, awuraa. Nanso biako pɛ na minyae."
  
  "Oo, biribiara nni hɔ a ɛsɛ sɛ ɛhaw wo ho," Mirela serewee, na ɔyɛɛ ne nsa a ɛnyɛ anibiannaso bere a n"aniwa hyerɛn te sɛ ɔkraman de no. "Wubetumi adi. Mede mo bɛkɔ so ayɛ adwuma. Wode bobesa no bae?"
  
  "Nokwarem no, madam. Nsã a ɛyɛ dɛ a ɛba fam a ɛne Cornish paanoo a metoo maa wo titiriw no bɛkɔ," Maisie buae wɔ osetie mu.
  
  Nanso Mirela tumi hui sɛ ofiehwɛfo no a ɛda adi sɛ na onnwen ho no ne sɛ ɔbɛboa no; ade a ɛkanyan no a ɛyɛ ahometew sen biara a ɛde ɔtan a ntease nnim fii Mirela hɔ bae. Bere a ɔde mfe pii adi Nasifo a wɔabɔ dam som a ɛyɛ hu sen biara no ti akyi no, ɔremma asoɔmmerɛw ho kwan da.
  
  "Dɛn ne mmara a wɔde kyerɛw apon no?" - bisae no penpen, na oyii ntama kwan tenten bi firii n'akyi, a woayo no se peaw bi.
  
  "Oo, ɛsɛ sɛ adwumayɛfo ne asomfo nkutoo na wohu eyi, madam. Migye di sɛ wote ase," Maisie kyerɛkyerɛɛ mu. Nanso, na ehu biara nni ne nne mu koraa, na n"ani hyiaa Mirela de no tẽẽ. Mirela de asɛm no too Maisie menewam, na na ɔwɔ anidaso wɔ kokoam sɛ ofiehwɛfo no bɛma no biribi a obegyina so de abata n"anim. N"ano a ano yɛ nnam no maa ofiehwɛfo no honam ani fã bi too mu na ɛtow mu araa ma ɛmaa mogya a ɛyɛ dɛ bɛtɔ fam.
  
  Maisie de nne a ɛkame ayɛ sɛ ɛnyɛ n"ankasa de tuu fo mpofirim sɛ: "Ɛbɛyɛ nyansa sɛ wode akode yi bɛto hɔ, madam." Ne nsɛm no de kasa a ano yɛ nnam bae wɔ ɛnne a emu dɔ sen ne nne a ɛyɛ anigye a ɔtaa bɔ no mu. Mirela antumi annye ne anibiannaso no nni na ɔtow ne ti san n"akyi serewee. Ɛda adi sɛ na ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔkwasea no nni onii a ɔne no redi no ho adwene biara, na nea ɛmaa asɛm no yɛɛ kɛse koraa no, Mirela de aluminium a ɛyɛ mmerɛw bɔɔ Maisie anim. Eyi maa ofiehwɛfo no anim yɛɛ hyew bere a ne ho tɔɔ no wɔ ɔhwe no mu no.
  
  Mirela dii fɛw bere a ɔde akuturuku foforo kɔtoo Maisie nkotodwe so no sɛ: "Ɛbɛyɛ nea nyansa wom sɛ wobɛka nea mehwehwɛ akyerɛ me ansa na mayi wo afi hɔ." "Seesei!"
  
  Ná ofiehwɛfo no resu, na ɔde n"anim resie ne nkotodwe mu.
  
  "Na mubetumi abɔ nkɔmmɔ sɛnea wopɛ!" Mirela bɔɔ ose, na okura n"akode a wasiesie ne ho sɛ ɔbɛtow ɔbea no ti nhwi. "Sɛnea wunim no, berebuw ketewa a ɛyɛ fɛ yi yɛ nea nnyigyei ntumi nkɔ mu."
  
  Maisie maa n"ani so, na n"ani akɛse bruu no nkyerɛ sɛ onni abodwokyɛre anaasɛ ɔyɛ osetie. N"anofafa no twitwiw n"akyi, na ɛdaa ne sẽ adi, na ɔde dede a ɛnyɛ kronkron a ɛpaee fii ne yafunu mu bun mu no, ɔde ne ho bɔɔ mu.
  
  Na Mirela nni bere a ɔde bɛwosow n"akode no ansa na Maisie de ne nan ase akuturuku biako a ano yɛ den akɔ Mirela nan ase bubuu ne nansoaa. Ɔtoo n"akode no gui bere a ɔhwee ase bere a na ne nan rebɔ wɔ ɛyaw a emu yɛ den mu no. Mirela maa ahunahuna a ɛyɛ tan a ɛreworo so denam ne nteɛteɛm a ɛyɛ dede, ɛyaw ne abufuw a na ɛreko wɔ ne mu no so.
  
  Nea na Mirela nso nnim ne sɛ ɛnyɛ n"aduannoa ho nimdeɛ nti na wɔfaa Maisie kɔɔ Thurso, na mmom esiane n"akodi mu mmɔdenbɔ a ɔde ahokokwaw yɛ nti. Sɛ ɛba sɛ obi nya nkɔso a, na wɔde ahyɛ no nsa sɛ ɔmfa adwemmɔne a ɛsen biara nkɔ na ɔmfa ntetee a onyae sɛ Ireland Asraafo Ranger Wing, anaa Fian óglach, adwumayɛfo no nni dwuma koraa. Efi bere a ɔkɔɔ ɔmanfo kuw mu no, na wobetumi afa Maisie McFadden sɛ n"ankasa ɔwɛmfo, na ɛha na Dave Perdue frɛɛ ne som adwuma.
  
  "Teɛm sɛnea wopɛ, Akyerɛbaa Mirela," Maisie nne a emu dɔ no bɔɔ wɔ ne tamfo a ɔrehuruhuruw no so, "Mihu sɛ ɛyɛ ahotɔ kɛse. Na anadwo yi mobɛyɛ saa no mu kakraa bi pɛ, mema mo awerɛhyem."
  
  
  Ti 29
  
  
  Aka nnɔnhwerew abien ma ade asa no, Nina, Sam, ne Perdue nantew akwan abiɛsa a etwa to no so foroo abɔnten bi a nnipa te so sɛnea ɛbɛyɛ a wɔremfa wɔn a wɔwɔ hɔ no nnyi obiara nni. Ná wɔde wɔn kar asi akyirikyiri yiye, wɔ kar dodow bi a wɔde asi abɔnten so anadwo no mu, enti na ɛyɛ anifere koraa. Mfɛfo adwumayɛfo baasa de atade ne hama foroo ofie a etwa to a ɛwɔ abɔnten no ban no so. Nina maa n"ani so fii baabi a osii fam no hwɛɛ tete abankɛse kɛse bi a ɛwɔ koko no so mfonini a ɛyɛ hu no denneennen.
  
  Wewelsburg na ɔkyerɛwee.
  
  Ɔdii akuraa no anim komm, na ɔde mfehaha pii nyansa hwɛɛ emufo akra. Osusuwii sɛ ebia abankɛse no nim sɛ wɔwɔ hɔ anaa, na ɔde n"adwene kakra susuw ho sɛ ebia abankɛse no bɛma wɔagu n"ahintasɛm a ɛwɔ asase ase no ho fĩ anaa.
  
  Ɔtee sɛ Perdue rebɔ nkɔmmɔ sɛ: "Bra, Nina." Ɔnam Sam mmoa so buee dade akataso kɛse bi a ɛyɛ ahinanan a na ɛwɔ gyaade no ntwea so akyirikyiri. Ná wɔbɛn ofie bi a ɛhɔ yɛ dinn na emu yɛ sum paa na wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobetu akɔtra baabi foforo komm. Nea eye ne sɛ, na nwura ne sare atenten ahyɛ nkataso no so fã kɛse no ara, na ɛmaa ɛtumi fa nsu a atwa ho ahyia no mu komm bere a wobuee mu no.
  
  Ná baasa no gyina ano tuntum bi a ɛda hɔ wɔ sare no mu, a esum ahintaw bio no ho ahyia. Abɔnten so kanea mpo anhyerɛn wɔn mmoa no, na na asiane wom sɛ wɔbɛwea akɔ tokuru no mu a wɔrenhwe ase na wɔrempira wɔ ase. Bere a Perdue duu anoano no ase no, ɔsɔɔ ne kanea a ɔde tow no hwɛɛ tokuru a nsu fi mu no mu ne sɛnea paipu a ɛwɔ ase hɔ no te.
  
  "Ow. Onyankopɔn, minnye nni sɛ mereyɛ eyi bio," Nina sii apini wɔ ne home ase, na ne nipadua ayɛ basaa wɔ claustrophobia ho. Bere a ohyiaa po ase akohyɛn a wɔde fa nsu ase ne mmeae afoforo pii a wontumi nkɔ hɔ a ɛyɛ ɔbrɛ akyi no, ɔkaa ntam sɛ ɔremfa ne ho nhyɛ biribi a ɛte saa ase bio da - nanso ɔno ni.
  
  Sam maa no awerɛhyem, na ɔde ne nsa bɔɔ no sɛ: "Mma ɛnhaw wo, mewɔ w"akyi pɛɛ. Afei nso, sɛnea mitumi hu no, ɛyɛ ɔkwan a ɛtrɛw yiye."
  
  Ɔde anidaso biara kae sɛ: "Meda wo ase, Sam." "Sɛnea ɛtrɛw no mfa me ho. Ɛda so ara yɛ tuntum."
  
  Perdue anim hwɛɛ ne ho fii tokuru tuntum no mu, "Nina."
  
  Ɔde ahomegyeɛ guu ahome sɛ: "Ɛyɛ, ɛyɛ yie," na ɔhwɛɛ abankɛseɛ kɛseɛ no deɛ ɛtwa toɔ no, ɔsiane kɔɔ hellgya a ɛda hɔ a na ɛretwɛn no no mu. Na esum no yɛ honam fam ɔfasu a ɔsɛe a ɛyɛ brɛoo atwa Nina ho ahyia, na na egye akokoduru ɔuns biara na amma abubu bio. N"awerɛkyekye biako pɛ ne sɛ na mmarima baanu a wotumi yɛ adwuma yiye na wodwen ne ho kɛse a wɔbɛyɛ biribiara de abɔ ne ho ban ka ne ho.
  
  Wɔ abɔnten no fã foforo, a wɔde wɔn ho ahintaw brɔs a ɛyɛ den a ɛwɔ abon bi a wɔanhwɛ so yiye ne ne wuram nhaban akyi no, aniwa abien a nsu wom hwɛɛ nnipa baasa no denneennen bere a wɔde wɔn ho sian wɔn ho wɔ tokuru bi a ɛwɔ ofie no akyi nsukorabea no akyi no ano no.
  
  Bere a wɔde wɔn nan sii atɛkyɛ a ɛwɔ nsu a ɛkɔ nsu mu no mu koduu wɔn nansoaa mu no, wɔde ahwɛyiye wee kɔɔ dade a ɛyɛ nwunu a ɛtetew paipu no ne nsu a ɛkɔ nsu mu a ɛsõ no ntam no ho. Nina bɔɔ n"ano a na n"ani nnye ho bere a odii kan faa ɔpon a ɛyɛ hwerɛma no mu no, na Sam ne Perdue nyinaa suroe sɛ wɔbɛdan wɔn. Bere a wɔn baasa nyinaa wiee wiei no, wɔsesaa ahama no. Perdue buee ne tablɛt ketewaa a ɛdannan no, na ɔde ne nsateaa atenten no bɔɔ mu no, mfiri no trɛwee te sɛ nhoma a wɔde kyerɛw nsɛm. Ɔde kɔɔ ɔkwan a ɛsono emu biara abiɛsa a wɔfa so kɔ mu no mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɛne asase ase ɔdan no ho nsɛm a wɔadi kan ahyɛ mu no ahyia sɛnea ɛbɛyɛ a obenya ɔkwan a ɛfata a wɔbɛbue, paipu a ɛbɛma wɔatumi akɔ ɔdan a ahintaw no ano.
  
  Wɔ abɔnten no, mframa no teɛteɛɛm te sɛ kɔkɔbɔ a ɛyɛ hu, suasuaa akra a wɔayera a wɔreba a ɛfa mpaapaemu teateaa a ɛwɔ apon no ano no so reba no si apini, na mframa a ɛfaa akwan horow a atwa wɔn ho ahyia no mu no maa wɔhome a ɛyɛ fĩ. Ná awɔw wom kɛse wɔ ɔkwan a ɛda ɔkwan no mu sen nea ɛwɔ soro no, na sɛ nantew nsu a ɛho agu fĩ na nsukyenee wom no mu a, ɛmaa atenka no yɛɛ kɛse.
  
  "Far right tunnel," Perdue de too gua bere a nsensanee a ɛhyerɛn wɔ ne tablet so no ne susuw a ɔkyerɛw too hɔ no hyia no.
  
  Sam de kaa ho sɛ: "Afei yɛkɔ baabi a yennim mu," na Nina de ne ti too ne ti so a ɛnkyerɛ anisɔ. Nanso, na ɔmpɛ sɛ ne nsɛm no bɛyɛ te sɛ nea ɛyɛ sum saa na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne tirim kɛkɛ wɔ sɛnea ɔyɛɛ n"ade no ho.
  
  Bere a Sam nantew anammɔn kakraa bi akyi no, oyii chalk bi fii ne kotoku mu na ɔhyɛɛ ɔfasu a wɔhyɛn mu no agyirae. Ntwitwiridii no maa Perdue ne Nina ho dwiriw wɔn, na wɔdanee wɔn ho.
  
  "Sɛ ɛba sɛ..." Sam fii ase kyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Ɛfa dɛn ho?" Nina de asɛm no too n"ano.
  
  "Sɛ ɛba sɛ Purdue hwere ne mfiridwuma a. Wunnim da. Meyɛ obi a ɔyɛ ɔfã bi wɔ sukuu dedaw atetesɛm mu bere nyinaa. Mpɛn pii no, etumi gyina anyinam ahoɔden mframa anaa batere a awu ano," saa na Sam kae.
  
  Perdue kaee no sɛ: "Me tablɛt no ntumi nkɔ batere so, Sam," na ɔtoaa so faa ɔkwan a ɛreyɛ teateaa a ɛwɔ n"anim no so.
  
  Nina kae sɛ: "Minnim sɛ metumi ayɛ eyi anaa," na ogyinaa n"akwan so, a na osuro sɛ ɔkwan ketewaa bi bɛba n"anim.
  
  Sam de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Nokwarem no, wubetumi." "Bra, fa me nsa."
  
  Perdue ka kyerɛɛ wɔn sɛ: "Mempɛ sɛ mɛsɔ ogyaframa wɔ ha kosi sɛ yebehu sɛ yɛakɔ ofie yi mu."
  
  Sam buae sɛ: "Ɛnyɛ hwee, mewɔ Nina."
  
  Wɔ ne nsa ase, a ɔde miaa ne nipadua so wɔ baabi a okura Nina bɛn no no, na ɔte nka sɛ ne nipadua repopo. Ná onim sɛ ɛnyɛ awɔw no na ɛmaa ehu ka no. Nea na obetumi ayɛ ara ne sɛ ɔbɛkura no denneennen wɔ ne nsateaa mu na ɔde ne nsateaa abɔ ne nsa mu de ama ne ho adwo no bere a wɔnam ɔfã a ɛwɔ ɔdan atifi a ɛwɔ fam no mu no. Na Perdue de ne ho ahyɛ asase mfoniniyɛ mu na ɔhwɛ nea ɔyɛ biara, bere a na ɛsɛ sɛ Sam de Nina nipadua a ɔmpɛ no ka ne de ho kɔ asau a wonnim a afei de amene wɔn no menewa mu. Wɔ ne kɔn mu no, Nina tee sɛnea asase ase mframa a ɛretu no ka nsukyenee nka no nka, na ofii akyirikyiri na otumi hu nsu a ɛreworo so fi nsu a ɛkɔ nsu a ɛkɔ nsu mu a ɛreworo so no atifi.
  
  Perdue kae mpofirim sɛ: "Momma yɛnkɔ." Ohuu nea na ɛte sɛ afiri pon wɔ wɔn atifi, dade pon bi a wɔde semɛnte asisi a wɔde nsensanee ne nhoma mmobɔwee a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ. Akyinnye biara nni ho sɛ na ɛnyɛ ɔsom kwan a wɔfa so kɔ mu te sɛ hatch ne gutters. Ɛda adi sɛ biribi nti na ɛyɛ ɔdan a wɔde asiesie, ebia na ɛkyerɛ sɛ na ɛyɛ ɔkwan a wɔfa so kɔ asase ase dan foforo mu sen sɛ ɛbɛyɛ grate foforo. Ná ɛyɛ disk kurukuruwa a ɛyɛ tratraa a ɛte sɛ swastika a ɛyɛ den, a wɔde dade tuntum ne kɔbere ayɛ. Wɔde ahwɛyiye de ahyɛnsode no nsa a wɔakyinkyim no ne ɔpon no anoano siei wɔ mfehaha pii a asɛe no ase. Ná atɛkyɛ a ɛyɛ ahabammono a wɔasa ne nkannare a ɛporɔw no abɔ diski no denneennen wɔ ɔdan atifi a atwa ho ahyia no ho, na ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobebue. Nokwarem no, na wɔde nsa abɔ ho ban denneennen, a enhinhim.
  
  Nina too dwom fii Perdue akyi sɛ: "Ná minim sɛ ɛyɛ adwene bɔne." "Ná minim sɛ ɛsɛ sɛ miguan bere a yehuu da biara da nsɛmma nhoma no akyi."
  
  Na ɔne ne ho rekasa, nanso na Sam nim sɛ esiane sɛnea na osuro kɛse wɔ nneɛma a atwa ne ho ahyia a ɔwɔ mu nti na na ɔwɔ ehu fã bi mu. Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ, "Fa w"adwene bu nea yɛbɛhwehwɛ, Nina. Susuw nea Werner faa mu de siee eyi fii Himmler ne ne mmoa no ho hwɛ. Ɛsɛ sɛ ɛyɛ biribi titiriw ankasa, wokae?" Ɛte sɛ nea na ɛte sɛ nea Sam rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛdaadaa akokoaa no ma wadi ne nhabannuru, nanso na biribi a ɛkanyan no wɔ ne nsɛm no mu ma abakɔsɛm kyerɛwfo ketewaa a na ne ho adwiriw no ma nusu guu ne nsa so no. Awiei koraa no osii gyinae sɛ ɔne no bɛkɔ akyiri.
  
  Bere a Perdue bɔɔ mmɔden mpɛn pii sɛ ɔbɛtwe bolt no afi ɔhwe a abubu no ho akyi no, ɔsan hwɛɛ Sam na ɔka kyerɛɛ no sɛ ɔnhwɛ sɛ nsa a wɔde bɔ mframa a ɔde ahyɛ ziplock bag no mu no anaa. Nina bataa Sam ho, na na osuro sɛ sɛ ogyae no a, esum no bɛhyew no. Hann fibea biako pɛ a na wobetumi de adi dwuma ne LED kanea a ɛyɛ kusuu, na wɔ sum a enni awiei no mu no, na ɛyɛ kusuu te sɛ kyɛnere a ɛwɔ ɔbodan mu.
  
  "Purdu, misusuw sɛ ɛsɛ sɛ wohyew hama no nso. Migye kyim sɛ ɛbɛda so ara twitwiw wɔ mfe yi nyinaa akyi," saa na Sam Perdue a ɔde ne ti too fam de kyerɛɛ sɛ ɔpenee so bere a ɔsɔɔ adwinnade ketewaa a wɔde twa dade no tuu fo no. Nina kɔɔ so hwɛɛ ne ho hyiae bere a ogyaframa hyerɛn nsuten akɛse no kɔnkrit afasu dedaw a ɛho agu fĩ no so na na ɛhyerɛn a ɛyɛ borɔdɔma a ɛhyerɛn kɛse bere ne bere mu no. Nea ebia obehu wɔ saa mmere a ɛyɛ anigye no biako mu ho adwene maa nkwaseasɛm no bɔɔ Nina. Hena na na onim nea wobetumi de asie beae a ɛhɔ yɛ nwini na ɛhɔ yɛ sum a ɛtrɛw kɔ asase ase hekta pii no?
  
  Ɛno akyi bere tiaa bi no, wɔtetew ɔpon no mu fii ne hinge a ɛyɛ hyew no mu bubui wɔ n"afã horow, na na ɛsɛ sɛ mmarima baanu no nyinaa soa ne mu duru kɔ fam. Wɔde abubuw ne abubuw pii de ahwɛyiye brɛɛ ɔpon no ase sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛkɔ so ayɛ komm a atwa ho ahyia no, sɛ ebia dede no bɛtwetwe obiara a obedu ne nkyɛn wɔ aso mu no adwene a.
  
  Wɔforo kɔɔ soro mmiako mmiako kɔɔ baabi a ɛhɔ yɛ sum no, beae a ntɛm ara na ɛyɛɛ nkate ne hua soronko. Sam san hyɛɛ ɔfasu no agyirae bere a wɔretwɛn sɛ Perdue benya ɔkwan bi wɔ ne tablɛt mfiri ketewa no so no. Ntrɛwmu a ɛyɛ den puei wɔ screen no so, na ɛmaa ɛyɛɛ den sɛ wobehu nsonsonoe a ɛda akwan a ɛkorɔn no ne nea ɛba fam kakra no ntam. Perdue guu ahome. Ná ɔnyɛ obi a ɔyera anaasɛ odi mfomso, ɛnyɛ nea ɛtaa ba, nanso na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ onni ahotoso wɔ n"anammɔn a edi hɔ no ho.
  
  "Hyɛ ogyaframa no, Perdue. Mesrɛ wo. Mesrɛ wo," Nina de asɛm a ɛyɛ sereserew kae wɔ sum a awu no mu. Na nnyigyei biara nni hɔ koraa - na nsuo biara nni hɔ, nsuo biara nni hɔ, mframa a ɛkeka ne ho biara nni hɔ a ɛbɛma beaeɛ no ayɛ sɛ nkwa bi. Nina tee nka sɛ ne koma repiapia ne moma so. Baabi a wogyina hɔ mprempren no, na nhama ne mfutuma a ɛrehyew hua a ɛyɛ hu wɔ asɛmfua biara a ɔkae mu, a wɔaka abom ayɛ no nnyigyei a ɛyɛ laconic. Ɛmaa Nina kaee funnaka bi; funnaka ketewaa bi a wɔato mu a enni baabi a wobetumi atu anaasɛ wɔbɛhome. Nkakrankakra ehu bi hyɛɛ no so.
  
  "Di akyi!" Sam sii so dua sɛ. "Frɛw. Nina ntumi nnyina tebea yi ano yiye. Ɛno da nkyɛn a, ɛsɛ sɛ yɛhwɛ baabi a yɛrekɔ."
  
  "O me Nyankopɔn, Nina. Ɛno ara. I"m so sorry," Perdue paa kyɛw bere a ɔde ne nsa kɔmaa ogyaframa bi no.
  
  "Ɛte sɛ nea beae yi sua koraa!" Nina de ahopopo bɔɔ ne mu ase, na obuu nkotodwe. "Mete afasu a ɛwɔ me nipadua so no nka! Oh sweet Jesus, me deɛ mɛwu wɔ aseɛ ha. Sam, mesrɛ wo boa!" N"ahomegyeɛ danee ahome a ɔde rehome ntɛmntɛm wɔ sum kabii no mu.
  
  Nea ɛmaa ne ho tɔɔ no kɛse ne sɛ, sɛnea ogyaframa no mu paapaee no maa hann bi a ɛma n"ani furae, na ɔtee nka sɛ n"ahurututu mu trɛw bere a ɔhome denneennen no. Wɔn baasa nyinaa de wɔn ani hwɛɛ hann a ɛhyerɛn mpofirim no, na wɔtwɛnee sɛ wɔn anisoadehu no bɛsakra. Ansa na Nina rebɛte aseresɛm a ɛfa beae no kɛse ho no, ɔtee sɛ Perdue reka sɛ, "Onyankopɔn Ɛna Kronkron!"
  
  "Ɛte sɛ ahunmu hyɛn!" Sam bɔɔ n"abɛn, na ne hwene sɛn hɔ a ɛyɛ nwonwa.
  
  Sɛ Nina susuwii sɛ adwene a ɛne sɛ ɔbɛma baabi a wɔatoto atwa ne ho ahyia no yɛ nea ɛhaw adwene a, afei de na ɔwɔ nea enti a ɛsɛ sɛ ɔsan susuw ho. Ná leviathan nhyehyɛe a wohuu wɔn ho wɔ mu no wɔ su bi a ɛyɛ hu, wɔ baabi a ɛda asase ase wiase a ɛyɛ komm ahunahuna ne nea ɛyɛ mmerɛw a ɛyɛ nwonwa ntam. Ná apon a ɛtrɛw a ɛwɔ soro no fi afasu a ɛyɛ fitaa a ɛyɛ tratraa a ɛsen kɔ fam sen sɛ ɛbɛka ho tẽẽ no mu bae.
  
  Perdue de anigye kae sɛ: "Tie," na ɔmaa ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade so bere a n"ani hwehwɛɛ ɔdan no atifi no.
  
  Nina kae sɛ: "Biribiara nni hɔ.
  
  "Daabi. Ebia biribiara nni hɔ a ɛte sɛ dede pɔtee bi, nanso tie... hum a ɛkɔ so daa wɔ beae yi," Perdue kae.
  
  Sam de ne ti too fam. Ɔtee nso. Na ɛte sɛ nea ɔkwan no te ase a ɛkame ayɛ sɛ wosow bi a wontumi nhu. Wɔ afã abien no nyinaa no, asa kɛse no mu guu sum mu a na wonnya nhyerɛn.
  
  Nina de ne nsa miaa ne moma so denneennen kae sɛ: "Ɛma me ho yɛ me yaw."
  
  Perdue serewee sɛ: "Yɛn mu baanu na yɛwɔ, akyinnye biara nni ho, na nanso yentumi nnyae sɛ yɛn ani nnye ho."
  
  Sam yii ne mfoninitwa afiri no penee so sɛ: "Yiw." Ná nneɛma biara nni hɔ a ɛda nsow a ɛsɛ sɛ wɔkyere wɔ mfonini no mu, nanso sɛnea afiri no kɛse ne sɛnea ɛyɛ torotoro no ankasa yɛ anwonwade.
  
  "Ɛbɛyɛ dɛn na wɔkyekyeree beae yi?" Nina susuw ho denneennen.
  
  Ɛda adi sɛ ɛbɛyɛ sɛ wosii eyi bere a Himmler faa Wewelsburg no, nanso wɔanka eyi ho asɛm biara da, na akyinnye biara nni ho sɛ abankɛse no ho mfonini biara anka adan a ɛtete saa a ɛwɔ hɔ ho asɛm da. Ɛbɛdaa adi sɛ na ne kɛse ara kwa no hwehwɛ sɛ adansifo no nya mfiridwuma ho nimdeɛ kɛse, bere a ɛda adi sɛ wiase a ɛwɔ soro no anhu nneɛma a wotutuu wɔ ase hɔ no da.
  
  Sam kae sɛ: "Mebɔɔ kyakya sɛ wɔde nneduafo a wɔde nneduaban mu nneduafo sii beae yi," na ɔtoo tuo foforo, a Nina ka ho wɔ frame no mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛda ɔkwan no kɛse adi koraa wɔ ne ho. "Nokwarem no, ɛkame ayɛ sɛ na meda so ara te wɔn nka wɔ ha."
  
  
  Ti 30
  
  
  Perdue susuwii sɛ ɛsɛ sɛ wodi nkyerɛwde a ɛwɔ ne sɛnkyerɛnne a afei de ɛkyerɛ apuei fam no akyi, na wɔde ɔkwan a na wɔwɔ mu no di dwuma. Wɔ screen ketewa no so no, na wɔde nsensanee kɔkɔɔ ahyɛ abankɛse no agyirae, na efi hɔ te sɛ akɔre kɛse bi no, akwan kɛse bi a ɛyɛ nkorabata a ɛtrɛw kɔ mmeae atitiriw abiɛsa titiriw.
  
  Sam kae bere a odii Perdue akyi kɔɔ sum no mu no sɛ: "Mihu sɛ ɛyɛ nwonwa sɛ wɔ bere yi nyinaa akyi no, ne titiriw no, nneɛma a asɛe anaasɛ nsu a ɛtɔ gu nsuten yi mu biara nni hɔ."
  
  "Mepene so." Ɛma me ho nyɛ me dɛ koraa sɛ mɛsusuw sɛ beae yi da so ara da mpan, na nanso nea esii wɔ ha wɔ ɔko no mu no ho hwee nni hɔ," Nina penee so, na n"ani akɛse a ɛyɛ bruu no hyɛɛ afasu no mu biribiara ne nea ɛyɛ kurukuruwa a ɛka bom ne fam no nsow.
  
  "Dɛn ne saa nnyigyei no?" Sam bisae bio, a na ne bo afuw wɔ ne dede a ɛyɛ dede bere nyinaa no ho, na na ne ano ayɛ den araa ma ɛkame ayɛ sɛ ɛbɛyɛɛ kommyɛ a ɛwɔ ɔkwan a ɛyɛ sum no mu no fã.
  
  Perdue kae sɛ: "Ɛkae me biribi te sɛ turbine," na ɔde n"anim yɛɛ kusuu wɔ ade a ɛyɛ nwonwa a epuei wɔ n"anim anammɔn kakraa bi wɔ ne mfonini no so no ho. Ogyaee.
  
  "Deɛn ni?" Nina bisae a na ehu kakra wɔ ne nne mu.
  
  Perdue toaa so de mmirika brɛoo, na ɔhwɛɛ yiye wɔ ade a ɛyɛ ahinanan a ontumi mfa ne nsusuwii a ɛyɛ sketchy nhu no ho.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ: "Tena ha."
  
  Nina kae sɛ: "No fucking way," na ɔsan faa Sam nsa. "Worennyaw me wɔ sum mu."
  
  Sam serewee. Ɛyɛɛ me dɛ sɛ ɔbɛte nka sɛ mfaso wɔ Nina so bio, na n"ani gyee sɛnea ɔde ne nsa ka no bere nyinaa no ho.
  
  "Turbine ahorow?" Sam san de ne ti too fam a na osusuw ho. Sɛ Nasifo de saa ɔkwan a wɔfa so fa nsu mu yi dii dwuma ampa a, ntease bɛba eyi mu. Eyi bɛyɛ ɔkwan a ɛyɛ kokoam kɛse a wɔfa so yɛ anyinam ahoɔden bere a na wiase a yɛadi kan aka ho asɛm no nnim sɛ ɛwɔ hɔ no.
  
  Sam ne Nina fii sunsuma a ɛwɔ wɔn anim no tee Perdue amanneɛbɔ a ɛyɛ anigye no sɛ: "Ah! Ɛte sɛ generator!"
  
  Nina si apini sɛ: "Meda Onyankopɔn ase, minnim bere tenten a na metumi anantew sum kabii yi mu."
  
  "Efi bere bɛn na wusuro esum?" Sam bisaa no sɛ.
  
  "Me nnyɛ saa." Nanso sɛ́ yɛwɔ asase ase hyɛn gyinabea a wɔanbue na ɛyɛ hu a hann biara nni mu a ɛbɛma yɛahu nneɛma a atwa yɛn ho ahyia no mu no yɛ nea ɛhaw adwene kakra, wunsusuw? " - ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  "Yiw, metumi ate saa asɛm no ase."
  
  Flash no dum ntɛmntɛm dodo, na tuntum a ɛreyɛ kɛse nkakrankakra no kataa wɔn so te sɛ atade.
  
  Perdue kae sɛ: "Sam.
  
  Sam buae sɛ: "Ɛno so," na ɔde ne ho too fam sɛnea ɛbɛyɛ a obenya ogyaframa foforo afi ne bag mu.
  
  Nnyigyei bi a ɛyɛ dede wɔ sum mu bere a Perdue de afiri a mfutuma ayɛ no ma no bɔɔ sanku no.
  
  "Eyi nyɛ wo run-of-the-mill generator. Migye di sɛ ɛyɛ contraption bi a wɔayɛ ama dwumadi ahorow, nanso nea ɛwɔ he na minni ho adwene biara," Perdue kae.
  
  Sam sɔ gya foforo nanso wanhu nnipa biara a wɔretu wɔ akyirikyiri sɛ wɔrebɛn wɔ ɔkwan a ɛda wɔn akyi no mu. Nina kotow Perdue nkyɛn kɔhwɛɛ kar a wɔde akraman nhama akata so no. Wɔde sii dade a ɛyɛ den mu, na ɛmaa Nina kaee afiri dedaw bi a wɔde horo nneɛma. Ná nkɔnsɔnkɔnsɔn a ɛyɛ den wɔ anim, na na emu biara wɔ nhyehyɛe anan, nanso na nkyerɛwde no ayera enti na ɔkwan biara nni hɔ a wɔbɛfa so ahu nea ɛsɛ sɛ wɔde si hɔ.
  
  Perdue nsateaa atenten a wɔatete no no de nhama bi a ɛwɔ n"akyi no dii agoru.
  
  Nina hyɛɛ nkuran sɛ: "Hwɛ yiye, Perdue."
  
  Ɔserewee sɛ: "Mma ɛnhaw wo, ɔdɔfo." "Ne nyinaa mu no, mo dadwen no ka me koma. Meda wo ase."
  
  "Mma wo ho nto wo so dodo. Mewɔ nea ɛboro nea ɛdɔɔso a mede bedi beae yi ho dwuma mprempren," ɔde asɛm a ɛyɛ yaw bɔɔ ne nsa, na ɛmaa ɔserewee.
  
  Sam antumi annyɛ hwee sɛ ne ho nyɛ no dɛ. Sɛ́ nsɛm ho amanneɛbɔfo a wagye din wɔ wiase nyinaa no, na wakɔ mmeae a asiane wom sen biara no bi na wahyia nnipa ne mmeae a wɔyɛ atirimɔdenfo sen biara wɔ wiase pɛn, nanso na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ bere tenten ni a ɔnte nka sɛ ne ho nyɛ no dɛ saa denam wim tebea bi so. Sɛ Sam yɛ obi a ogye gyidihunu di a, ebia ɔbɛfa no sɛ ahonhommɔne wɔ akwan no mu.
  
  Kar no bɔɔ denneennen na ogyaframa a ɛrehuruw fii kar no mu bae, na mfiase no na nnwom a ɛyɛ den a ɛnyɛ pɛpɛɛpɛ bae. Nina ne Perdue san wɔn akyi fii ade no asetra a na ɛwɔ hɔ mpofirim no ho na wɔtee sɛ engine no de nkakrankakra rekɔ soro, na ɛredan ayɛ nea ɛkyinkyini bere nyinaa.
  
  Nina kae sɛ: "Ɛyɛ adwuma te sɛ trakta," na wankasa akyerɛ obiara titiriw. Nnyigyei no kaee no ne mmofraberem, bere a na ɔsɔre ansa na ade asa bere a ɔte ne nana trakta a ɛrefi ase no. Na ɛyɛ nkae a ɛyɛ anigye ankasa wɔ ha, wɔ ahɔho fie bi a wɔagyaw hɔ a ahonhommɔne ne Nasi abakɔsɛm te mu.
  
  Mmiako mmiako no, ɔfasu ho akanea kakraa bi no sɔree. Ná wɔn plastic a ɛyɛ den a wɔde kata so no kura nkoekoemmoa a wɔawuwu ne mfutuma mfe pii, na ɛmaa hann a ɛwɔ mu no so tew kɛse. Na ɛyɛ nwonwa sɛ na nhama a ɛyɛ tratraa no da so ara yɛ adwuma, nanso sɛnea na wɔhwɛ kwan no, na kanea no yɛ mmerɛw wɔ nea eye sen biara mu.
  
  Nina kae sɛ: "Wiɛ, anyɛ yiye koraa no yebetumi ahu baabi a yɛrekɔ," na ɔhwɛɛ n"akyi hwɛɛ ɔkwan a ɛte sɛ nea enni awiei a ɛdannan kɔ benkum kakra a ɛwɔ yɛn anim anammɔn kakraa bi no. Esiane biribi a ɛyɛ nwonwa nti, saa nkɔso yi maa Sam nyaa atenka bɔne, nanso ɔde siee ne ho. Ɛte sɛ nea wantumi anwosow saa nkate a ɛfa nkɔmhyɛ ho yi -na ntease pa bi nti.
  
  Wɔ wɔn akyi no, wɔ asase ase kwan a hann kakraa bi na ɛwɔ hɔ a wohuu wɔn ho wɔ mu no so no, sunsuma nketewa anum tu wɔ sum no mu, sɛnea na wɔyɛ kan bere a Nina nhyɛɛ no nsow no.
  
  Perdue de nyansahyɛ mae, na ɔde ziplock bag a wɔde abɔ ne mmati so nantew sɛ: "Momma yɛnkɔhwɛ nea ɛwɔ ɔfã foforo no." Nina twee Sam kaa ne ho, na wɔde kommyɛ ne anigye nantew, turbine no dede a ɛba fam ne wɔn anammɔn nnyigyei a ɛreyɛ gyegyeegye wɔ ahunmu kɛse no nkutoo na wotumi te.
  
  "Purdue, ɛsɛ sɛ yɛyɛ eyi ntɛm. Sɛnea mekaee mo nnɛra no, ɛsɛ sɛ me ne Sam san kɔ Mongolia ntɛm," Nina sii so dua. Ogyaee mmɔden a ɔbɔe sɛ obehu baabi a Renata wɔ no, nanso na ɔwɔ anidaso sɛ ɔbɛsan aba Bern de awerɛkyekye bi, biribiara a obetumi ayɛ de ama no awerɛhyem sɛ odi nokware. Sam de adwuma a ɛne sɛ ɔbɛhwehwɛ baabi a Renata wɔ Perdue hyɛɛ Nina nsa efisɛ na ɔpɛ n"asɛm sen Sam.
  
  "Minim, me dɔfo Nina. Na yɛbɛsusu yei berɛ a yɛahunu deɛ Erno nim ne deɛ enti a ɔsomaa yɛn kɔɔ Wewelsburg, wɔ mmeaeɛ nyinaa. Mehyɛ bɔ sɛ metumi adi eyi ho dwuma, nanso seesei de, boa me kɛkɛ ma minhu ahintasɛm a wontumi nhu yi," Perdue maa no awerɛhyem. Wanhwɛ Sam da bere a ɔhyɛɛ bɔ sɛ ɔbɛboa no no. "Minim nea wɔpɛ. Minim nea enti a wɔsan de wo kɔɔ ha."
  
  Mprempren de, ɛno ara dɔɔso, Nina hui, na osii gyinae sɛ ɔrenhyɛ no nkɔ akyiri.
  
  "Wobɛtumi ate saa?" Sam bisae mpofirim, na n"aso yɛɛ kɛse.
  
  "Dabi, dɛn?" Nina yɛɛ n"anim basabasa.
  
  "Tie!" Sam de aniberesɛm tuu fo. Ogyinaa ne akwan so sɛnea ɛbɛyɛ a obehu nsonsonoe a ɛda wɔn akyi a wɔbɔ ne nea wɔbɔ wɔ wɔn akyi wɔ sum mu no mu yiye. Afei Perdue ne Nina nso tee.
  
  "Dɛn na ɛyɛ?" Nina bisae a na ɛda adi sɛ ne nne repopo.
  
  Perdue de asɛm a ɛyɛ sereserew kae, na ɔmaa ne nsateaa a abue so de maa ɔne Sam awerɛhyem sɛ: "Minnim."
  
  Hann a efi afasu no mu no kɔɔ so hyerɛn na ɛyɛɛ kusuu bere a nsu a ɛreworo so no kɔɔ soro na ɛhwee ase fa kɔbere nhama dedaw no mu no. Nina hwɛɛ ne ho hyiae na ɔde ahome denneennen araa ma n"ehu no gyegyeegye wɔ ahurututu kɛse no nyinaa mu.
  
  "O Yesu!" - teɛɛm na ɔde ehu a wontumi nkyerɛkyerɛ mu wɔ n"anim soo n"ahokafo baanu no nyinaa nsa.
  
  Wɔ wɔn akyi no, akraman tuntum baanum fi amena bi a emu yɛ sum mu puei wɔ akyirikyiri.
  
  "Okay, eyi yɛ surreal dɛn? So mehu nea misusuw sɛ merehu no?" - Sam bisae, na osiesiee ne ho se obeguan.
  
  Perdue kaee mmoa a wofi Cologne Asɔredan Kɛse a ɔne ne nuabea no da mu no. Ná wɔyɛ akraman koro a wɔwɔ su koro a ɛne nteɛso koraa, enti na ɛsɛ sɛ wɔyɛ akraman koro. Nanso afei de na onni bere a ɔde besusuw wɔn ba a wɔwɔ anaa wɔn mfiase ho. Na wonni ɔkwan foforo biara a wɔbɛfa so ayɛ saa gye...
  
  "Dwane!" Sam teɛteɛɛm na ɛkaa kakraa bi na ɔde ahoɔhare a ɔde ahopere no bɔɔ Nina fii ne nan so. Perdue dii n"akyi bere a mmoa no tuu mmirika dii wɔn akyi no. Nhwehwɛmufo baasa no twaa ɔdan a wonnim no ho hyiae, a na wɔwɔ anidaso sɛ wobenya baabi a wɔde wɔn ho behintaw anaasɛ wobeguan, nanso ɔkwan no kɔɔ so ansakra bere a akraman no kyeree wɔn no.
  
  Sam danee ne ho na ɔsɔɔ gyaframa no. "Kɔ anim! Kɔ anim!" - teateaam kyeree mmienu a aka no, bere a ono ankasa som se akwanside a eda mmoa no ne Perdue ne Nina ntam.
  
  "Sam!" - Nina teɛɛm, nanso Perdue twee no kɔɔ n"anim kɔɔ tuntum no hann a ɛyɛ mmerɛw a ɛrehyerɛn no mu.
  
  Sam tenee ogya dua bi wɔ n"anim, na ɔwosow no kyerɛɛ Rottweiler abusua no. Wogyinaa hɔ bere a wohuu ogyaframa a ɛhyerɛn no, na Sam hui sɛ na ɔwɔ sikani kakraa bi pɛ na wanya ɔkwan a ɔbɛfa so afi mu.
  
  Na ɔte sɛ Perdue ne Nina anammɔn reyɛ dinn nkakrankakra bere a ɔne wɔn ntam kwan no yɛɛ kɛse no. N"aniwa tu mmirika ntɛmntɛm fii ɔfã biako kɔɔ ɔfã foforo, bere a wannyi n"ani amfi baabi a mmoa no wɔ no. Wɔde ahopopo ne nsuo twitwiw wɔn ano de abufuw hunahunaa ɔbarima a okura ogya dua no. Sam susuwii sɛ, abɛn bi a ano yɛ nnam faa paipu a ɛyɛ kɔkɔɔ no mu bae, na ntɛm ara na ɛyɛɛ sɛnkyerɛnne fii ɔkwan no awiei koraa.
  
  Ntɛm ara na akraman baasa danee wɔn ho tuu mmirika san wɔn akyi, bere a abien a aka no kɔɔ so traa baabi a na wɔwɔ te sɛ nea wɔntee hwee. Ná Sam gye di sɛ wɔn wura na ɔreyɛ wɔn basabasa; sɛnea oguanhwɛfo abɛn tumi de nnyigyei ahorow a ɛtoatoa so di ne kraman so no. Eyi ne ɔkwan a ɔfaa so dii wɔn kankyee so.
  
  Sam susuwii sɛ ɔyɛ ɔbenfo.
  
  Baanu kaa hɔ sɛ wɔbɛhwɛ no. Ohui sɛ ne flash no reyɛ mmerɛw.
  
  "Nina?" ɔfrɛɛ no. Biribiara ansan amma bio. Ɔka kyerɛɛ ne tirim sɛ: "Ɛno ara, Sam, w"ankasa wo ho, abofra."
  
  Bere a flash ahorow no baa awiei no, Sam faa ne mfoninitwa afiri no na ɔsɔɔ flash no. Anyɛ yiye koraa no, anka flash no bɛma wɔn ani afura bere tiaa bi, nanso na odi mfomso. Bitch abien a wɔn ho yɛ hare buu wɔn ani guu mfoninitwa afiri no hann a ɛhyerɛn no so, nanso wɔankɔ wɔn anim. Abɛn no san bɔɔ bio na wofii ase bɔɔ Sam.
  
  Ɛhe na akraman afoforo no wɔ? ɔdwenee ho, na ogyinaa hɔ a ne ntini akɔ baabiara.
  
  Ɛno akyi bere tiaa bi no, onyaa n"asɛmmisa no ho mmuae bere a ɔtee sɛ Nina reteɛteɛm no. Ná Sam mfa ho sɛ mmoa no bɛkyere no a. Ná ɛsɛ sɛ ɔba bɛboa Nina. Bere a ɔdaa akokoduru adi sen ntease pa no, nsɛm ho amanneɛbɔfo no de ahopere kɔɔ Nina nne kwan so. Bere a odii n"akyi no, na ɔte sɛ akraman no nsateaa rebɔ semɛnte no so bere a wɔtaa no no. Bere biara na ɔhwɛ kwan sɛ aboa bi a ɔrehuruw funu a emu yɛ duru bɛtɔ ne so, na ne nsateaa atutu ne honam ani na ne sẽ atutu ne menewam. Bere a ɔretu mmirika no, ɔhwɛɛ n"akyi na ohui sɛ wɔankyere no. Sɛ yɛhwɛ nea Sam tumi hui a, ɛte sɛ nea wɔde akraman no dii dwuma de twaa no ntwea so, na ɛnyɛ sɛ wobekum no. Nanso, na ɛnyɛ gyinabea pa a ɛsɛ sɛ wotra mu.
  
  Bere a ɔretwa akɔneaba no ho ahyia no, ohui sɛ akwan foforo abien refi eyi mu ayɛ nkorabata, na osiesiee ne ho sɛ ɔde ahopere bɛkɔ abien no atifi. Ɛbɛyɛ sɛ na ɛboroo Rottweilerfo ahoɔhare so bere a ohuruw kɔɔ ɔpon a ɛkorɔn no so no.
  
  "Nina!" ɔfrɛɛ bio, na saa bere yi de ɔtee no wɔ akyirikyiri, akyirikyiri dodo sɛ obehu baabi a ɔwɔ.
  
  "Sam! Sam, sie!" - tee sɛ ɔreteɛteɛm.
  
  Ɔde ahoɔhare kɛse huruw kɔɔ ɔkwan a ɛkorɔn a wɔfa so kɔ mu no so, na na ɔwɔ anammɔn kakraa bi ansa na ɔrekɔ ɔkwan foforo a ɛkɔ fam no so. Ɔde nnyigyei a ɛyɛ hu bɔɔ kɔnkrit a ɛyɛ nwini na ɛyɛ den no a ɛkaa kakraa bi ma ebubuu ne mpampam, nanso Sam de ahoɔhare wee faa tokuru a na ɛda hɔ a ne sorokɔ bɛyɛ anammɔn aduonu no mu. Nea ɛyɛɛ no hu ne sɛ ɔkraman biako dii n"akyi bere a ɔfoforo no teɛɛm esiane nkɛntɛnso a ne mmɔdenbɔ a entumi nyɛ yiye no nyae nti.
  
  Ná ɛsɛ sɛ Nina ne Perdue ne afoforo di. Ɔkwan bi so no, Rottweilerfo no san bae sɛ wɔrebɛtow ahyɛ wɔn so wɔ ɔkwan no fã foforo.
  
  "Wunim sɛ ɛno kyerɛ sɛ saa akwan yi nyinaa abɔ mu, ɛnte saa?" Perdue kaa ho asɛm bere a ɔde nsɛm hyɛɛ ne tablɛt so no.
  
  "Ɛkame ayɛ sɛ eyi nyɛ bere a ɛsɛ sɛ woyɛ fucking maze no ho mfonini, Perdue!" ɔde n"anim yɛɛ kusuu.
  
  Ɔbuae sɛ: "Oo, nanso eyi bɛyɛ bere pa, Nina." "Dodow a yenya nsɛm pii fa mmeae a wobetumi akɔ no ho no, dodow no ara na ɛbɛyɛ mmerɛw ama yɛn sɛ yebeguan."
  
  "Enti dɛn na ɛsɛ sɛ yɛyɛ wɔn?" ɔde ne nsa kyerɛɛ akraman a wɔde ahopere retwa wɔn ho ahyia no so.
  
  Otuu fo sɛ: "Tena hɔ dinn kɛkɛ na ma wo nne nkɔ fam." "Sɛ wɔn wura pɛ sɛ yewuwu a, anka yɛayɛ akraman aduan dedaw."
  
  "Oh, ɛyɛ dɛ." Seesei me ho atɔ me kɛse," saa na Nina kae bere a n"ani huu onipa sunsuma tenten bi a ɛtrɛw wɔ ɔfasu a ɛyɛ torotoro no so no.
  
  
  Ti 31. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Ná Sam nni baabiara a ɔbɛkɔ gye sɛ obetu mmirika a onni botae biara akɔ ɔkwan ketewaa a na ɔwɔ mu no sum mu. Nanso, ade biako a ɛyɛ nwonwa ne sɛ na otumi te turbine no dede denneennen kɛse afei a na onni ɔkwan kɛse no ho. Ɛmfa ho ahopere a ɛyɛ hu ne ne koma a ɛbɔ a wontumi nsiw ano nyinaa akyi no, wantumi annyɛ hwee sɛ n"ani nnye ɔkraman a wɔasiesie no yiye a ɔde no kɔɔ baabi a ɛhɔ yɛ fɛ no ho. Na ne honam ani hwɛbea tuntum no wɔ hann a ɛfata wɔ kanea a enni mu mpo mu, na n"ano sesa fii fɛwdi so kɔɔ serew a ɛyɛ mmerɛw so bere a ofii ase gyee n"ahome, na ogyinaa n"akwan so ara kwa, na ɔhome denneennen no.
  
  Sam de ne kwan a ɛyɛ mmerɛw buae sɛ: "Oo, dabi, minim nnipa te sɛ wo yiye araa ma saa adamfofa su no nnaadaa me, abeawa." Ná onim yiye. Sam sii gyinae sɛ ɔbɛkɔ ɔkwan a ɛkɔ ɔdan no mu no mu kɔ akyiri, nanso ɔde ahoɔhare a ɛfata. Anka ɔkraman no rentumi mma chase sɛ Sam amfa biribiara amma no sɛ ɔbɛtaa akyi a. Sam bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ n"ade sɛnea ɛsɛ na ɔde nkakrankakra faa kɔnkrit kwan a ɛyɛ sum no so. Nanso ne mmɔdenbɔ no twaa mu esiane ne nteɛteɛm a ɛkyerɛ sɛ ɔmpene so, kɔkɔbɔ dede a ɛyɛ hu a na Sam antumi annyɛ hwee sɛ obetie no nti.
  
  Bere a adrenaline hyɛɛ ne ntini mu ma no, ɔde ayamye kae sɛ: "Ma wo akwaaba, wubetumi ne me aba."
  
  Ná abibifo bitch no mpɛ eyinom mu biara. Ɔserewee atirimɔden so, na ɔsan kaa ne gyinabea no bio na ɔtwee anammɔn kakraa bi bɛn ne botae no, sɛnea ɛbɛyɛ a obegye atom kɛse. Ɛbɛyɛ nkwaseasɛm ama Sam sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obeguan, afi aboa biako pɛ mpo hɔ. Ná wɔyɛ ntɛmntɛm na wokunkum nnipa ara kwa, na na wɔnyɛ ɔsɔretiafo a wɔbɛkasa atia. Sam tenaa fam twɛn sɛ obehu nea ɔbɛyɛ. Nanso adeyɛ biako pɛ a nea ɔkyeree no aboa no daa no adi ne sɛ ɔtraa n"anim te sɛ ɔwɛmfo. Na saa pɛpɛɛpɛ na na ɔyɛ.
  
  Ná Sam mpɛ sɛ ɔbɛpira ɔkraman no. Ná ɔyɛ obi a ɔpɛ mmoa denneennen, ma wɔn a wɔbɛtetew no mu mpo. Nanso na ɛsɛ sɛ ogyaw no hɔ sɛ ebia Perdue ne Nina bɛkɔ asiane mu a. Bere biara a obetu no, na ɔteɛteɛm gu no so.
  
  Ɛnne bi fi ɔbodan a ɛyɛ sum a ɛwɔ ɔpon no akyi no mu bae, na ɛmaa Sam ho dwiriw no sɛ: "Mepa wo kyɛw, Owura Cleve." "Nanso mintumi mma wo nkɔ, wunim?" Ná ɛnne no yɛ ɔbarima na na ɔde Dutch kasa a emu yɛ den kasa.
  
  "Dabi, mma ɛnhaw wo. Meyɛ obi a ne ho yɛ fɛ yiye. Nnipa pii si so dua sɛ wɔn ani gye me fekubɔ ho," saa na Sam buae wɔ ne kasatia kwan a agye din no so.
  
  Ɔbarima no kae sɛ: "Ɛyɛ me anigye sɛ wowɔ aseresɛm, Sam." "Onyankopɔn nim sɛ nnipa a wɔahaw dodo wɔ abɔnten hɔ."
  
  Ɔbarima bi baa n"anim. Ná ɔhyɛ atade a wɔhyɛ, te sɛ Sam ne ne kuw no ara pɛ. Ná ɔyɛ ɔbarima a ne ho yɛ fɛ yiye na na ɛte sɛ nea ne suban fata, nanso Sam hui sɛ mpɛn pii no mmarima a wɔn anibuei na wɔasua nhoma sen biara no na wɔyɛ abɔnefo sen biara. Ne nyinaa akyi no, na Renegade Brigade no mufo nyinaa yɛ nnipa a wɔasua nhoma yiye na wɔwɔ suban pa, nanso na wobetumi de wɔn ho ahyɛ basabasayɛ ne atirimɔdensɛm mu wɔ aniwa mu. Biribi a ɛfa ɔbarima a ɔne no hyiae no ho ka kyerɛɛ Sam sɛ ɔmfa ahwɛyiye tiatia so.
  
  "Wunim nea worehwehwɛ wɔ fam ha?" ɔbarima no bisae.
  
  Sam yɛɛ komm. Nokwarem no, na onni nea ɔne Nina ne Perdue rehwehwɛ ho adwene biara, nanso na onni adwene biara nso sɛ obebua ɔhɔho no nsɛmmisa.
  
  "Owura Cleave, mibisaa wo asɛm bi."
  
  Rottweiler no bɔɔ ose, na ɔbɛn Sam. Ná ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ hu sɛ obetumi ayɛ n"ade sɛnea ɛfata a ɔnyɛ nhyehyɛe biara.
  
  "Mennim. Na yɛredi mfonini ahorow bi a yehuu wɔ baabi a ɛbɛn Wewelsburg akyi ara kwa," Sam buae, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne nsɛm no ayɛ mmerɛw sɛnea obetumi biara. "Na wo ne hena?"
  
  "Bloem sɛ: "Bloem. Jost Bloom, owura," saa na ɔbarima no kae. Sam de ne ti too fam. Afei de na otumi hu sɛnea wɔde kasa no di dwuma, ɛwom sɛ na onnim din no de. "Misusuw sɛ ɛsɛ sɛ yɛka Owura Perdu ne Oduruyɛfo Gould ho."
  
  Sam ho dwiriw no. Ɛyɛɛ dɛn na ɔbarima yi huu wɔn din? Na ɔyɛɛ dɛn huu baabi a obehu wɔn? Bloom kae sɛ: "Ɛno da nkyɛn a, worenfa ɔkwan a wɔfa so fa ɔkwan yi so nkɔ baabiara. Eyi yɛ nea wɔde bɛma mframa akɔ mu ara kwa."
  
  Ɛdaa adi pefee maa Sam sɛ Rottweiler abusua no ntumi nkɔ ɔkwan koro no ara so sɛnea ɔne ne mfɛfo no te no, enti ɛbɛyɛ sɛ na Dutchni no nim ɔkwan foforo a wɔfa so hyɛn mu ho asɛm.
  
  Wofii ɔkwan a ɛto so abien no mu bae san kɔɔ asa kɛse no mu, faako a na akanea no da so ara sɔ, na ɛmaa dan no kɔɔ so hyerɛn. Sam susuw sɛnea Bloom ne Face de mogya a ɛyɛ nwini yɛɛ wɔn afieboa no ho, nanso ansa na ɔrebɛyɛ nhyehyɛe biara no, nnipa abiɛsa puei wɔ akyirikyiri. Akraman a wɔaka no dii akyi. Ná ɛyɛ Nina ne Perdue a wɔne aberante foforo nantew. Nina anim yɛɛ hann bere a ohui sɛ Sam wɔ ahobammɔ na ne ho ye no.
  
  "Afei, mmaa ne mmarima, yɛbɛtoa so?" Yost Bloom na ɔhyɛɛ nyansa.
  
  "Ɛhe?" - a mebisae. - Perdue bisae.
  
  "Oo, gyae, Owura Perdu. Mma wo ne me nni agorɔ, akwakoraa. Minim onipa ko a moyɛ, onipa ko a mo nyinaa yɛ, ɛwom sɛ munni onipa ko a meyɛ ho adwene biara de, na ɛno, me nnamfonom, ɛsɛ sɛ ɛma mohwɛ yiye kɛse wɔ me ne me bedi agoru ho," Bloom kyerɛkyerɛɛ mu, na ɔde brɛoo faa Nina nsa na odii n"anim fii hɔ Perdue ne Sam. "Titiriw bere a wowɔ mmea wɔ w"asetra mu a wobetumi apira wɔn no."
  
  "Nnya akokoduru nhunahuna no!" Sam serewee.
  
  Nina srɛɛ sɛ: "Sam, wo bo dwo." Biribi a ɛwɔ Bloom mu ka kyerɛɛ no sɛ ɔrentwentwɛn ne nan ase sɛ obeyi Sam afi hɔ, na na ɔteɛ.
  
  Bloom suasuaa no sɛ: "Tie Oduruyɛfo Gould... Sam."
  
  "Fa kyɛ me, nanso ɛsɛ sɛ yehu yɛn ho yɛn ho?" - Perdue bisaa bere a wofii ase nantew faa kwan kɛse no so.
  
  Bloom buae wɔ ayamye mu sɛ: "Ɛsɛ sɛ wo mu nnipa nyinaa yɛ, Owura Perdue, nanso awerɛhosɛm ne sɛ, wonyɛ saa."
  
  Ná Perdue haw ɔhɔho no asɛm no wɔ ɔkwan a ɛfata so, nanso na ontumi nkae sɛ ohyiaa no pɛn. Ɔbarima no kuraa Nina nsa denneennen, te sɛ ɔdɔfo a ɔbɔ ne ho ban, na ɔdaa nitan biara adi, ɛwom sɛ na onim sɛ ɔremma nonguan a wannu ne ho kɛse de.
  
  "W"adamfo foforo, Perdue?" Sam de nne a ɛyɛ hu bisae.
  
  Perdue teɛɛm buae sɛ: "Dabi, Sam," nanso ansa na obetumi abɔ Sam adwene no agu no, Bloom kasa kyerɛɛ amanneɛbɔfo no tẽẽ.
  
  "Menyɛ n"adamfo, Owura Cleave. Nanso ne nuabea yɛ obi a ɔbɛn no... onim no," Bloom serewee.
  
  Perdue anim danee nsõ esiane ahodwiriw nti. Nina kuraa ne home mu.
  
  "Enti mesrɛ wo bɔ mmɔden sɛ wobɛma nneɛma akɔ so ayɛ asomdwoe wɔ yɛn ntam, yiw?" Bloom serew kyerɛɛ Sam.
  
  "Enti ɔkwan a wofa so huu yɛn ni?" Nina bisae sɛ.
  
  "Nokwarem no, ɛnte saa." Ná Agatha nni baabi a wowɔ ho adwene biara. Yɛnam Owura Cleave adom so huu wo," Bloom gye toom, na n"ani gyee ahotoso a enni hɔ a ɛrenya nkɔanim a ohui sɛ ɛrenya nkɔanim wɔ Perdue ne Neene mu wɔ wɔn nsɛm ho amanneɛbɔfo adamfo no ho no ho.
  
  "Nkwaseasɛm!" - Sam teɛɛm sɛ. Ne bo fuwii bere a ohui sɛnea ne mfɛfo adwumayɛfo yɛɛ wɔn ade no. "Ná me ne eyi nni hwee yɛ!"
  
  "Pa ara?" - Bloom de ɔbonsam serew bisae. "Wesley, kyerɛ wɔn."
  
  Aberante a ɔne akraman no nam akyi no dii so. Ɔtwee afiri bi fii ne kotoku mu a ɛte sɛ fon a wɔde di dwuma a enni bɔton. Ná ɛyɛ beae no ne mmepɔw a atwa ho ahyia no ho mfonini a ɛyɛ ketewaa bi de gyina hɔ ma asase no ne awiei koraa no adan a wɔatwa mu a ɛyɛ nwonwa no. Nsonsonoe kɔkɔɔ biako pɛ na ɛbɔe, na ɛde nkakrankakra faa nsensanee no biako nsusuwii so.
  
  Bloom kae sɛ: "Hwɛ," na Wesley gyinaa Sam kwan no fã. Dot kɔkɔɔ no gyinaa screen no so.
  
  "Wo ba a ɔyɛ ɔkwasea!" Nina de abubuw guu Sam so, na ɔwosow ne ti a na onnye nni.
  
  Ɔkae sɛ: "Ná me ne no nni hwee yɛ.
  
  Perdue de ahobrɛase kae sɛ: "Ɛno yɛ nwonwa, efisɛ wowɔ wɔn nhyehyɛe a wɔde hwɛ nneɛma so no so."
  
  "Ɛbɛyɛ sɛ wo ne wo nuabea fucking no na moduaa eyi wɔ me so!" Sam teɛɛm sɛ.
  
  "Ɛnde na ɛbɛyɛ dɛn na saa mmarima yi anya sɛnkyerɛnne no? Na ɛsɛ sɛ ɛyɛ wɔn trackers no mu biako, Sam, na ama wapue wɔ wɔn screens so. Ɛhe bio na sɛ wo ne wɔn nni hɔ kan a, anka wɔbɛda wo adi?" Perdue sii so dua sɛ.
  
  "Mennim!" Sam kasa tiae.
  
  Nina antumi annye n"aso nni. Esiane sɛ na n"adwene atu afra nti, ɔhwɛɛ Sam, ɔbarima a ɔde ne nkwa too ne mu ahotoso no komm. Nea na obetumi ayɛ ara ne sɛ ɔbɛpow denneennen sɛ ɔde ne ho ahyɛ mu, nanso na onim sɛ wɔasɛe nneɛma no.
  
  "Sɛ ɛno da nkyɛn a, yɛn nyinaa wɔ ha mprempren. Ɛyɛ papa sɛ wobɛyɛ biako sɛnea ɛbɛyɛ a obiara rempira anaasɛ ɔrenkum no," Bloom serewee.
  
  N"ani gyee sɛnea ɛnyɛ den sɛ obetumi asiw nsonsonoe a ɛda n"ahokafo ntam no ano, na ɔkɔɔ so kuraa ahotoso a onni kakra mu no ho. Ɛbɛyɛ nea ɛne ne botae ahorow bɔ abira sɛ ɔda no adi sɛ agyinatukuw no redi Sam akyi denam nanites a ɛwɔ ne nipadua mu a ɛte sɛ nea ɛwɔ Nina amu mu wɔ Belgium no so ansa na Perdue rema ɔne Sam nsuhina a aduru a wɔde kum ɔyare mmoawa a wɔde di dwuma wom no.
  
  Sam annye Perdue adwene nni na ɔmaa Nina gye dii sɛ ɔno nso faa aduru a wɔde kum ɔyare mmoawa no. Nanso ɛdenam nsu a annye a ebetumi ama nanites a ɛwɔ ne nipadua mu no ayɛ nea ɛnyɛ hwee so no, Sam maa agyinatukuw no kwan ma wohuu no wɔ ɔkwan a ɛyɛ mmerɛw so na wodii n"akyi kɔɔ beae a wɔde Erno ahintasɛm no sie no.
  
  Afei na wɔfrɛ no ɔfatwafo wɔ ɔkwan a etu mpɔn so, na na onni adanse biara a ɛne eyi bɔ abira.
  
  Wɔbaa ɔkwan bi a ɛdannan nnam nnam wɔ ɔkwan no mu na wohuu wɔn ho wɔ ɔpon kɛse bi a wɔde nneɛma gu mu a wɔasi wɔ ɔfasu a ɔkwan no baa awiei no mu anim. Ná ɛyɛ ɔpon a ɛyɛ fitaa a ayera a wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn a ayɛ nwunu abɔ ho ban wɔ nkyɛnkyɛn ne mfinimfini. Kuw no gyinaa hɔ kakra hwehwɛɛ ɔpon kɛse a ɛwɔ wɔn anim no mu. Ná ne kɔla yɛ krem a ɛyɛ fitaa a ɛyɛ mmerɛw, na na ɛyɛ soronko kakra wɔ kɔla a ɛwɔ afasu ne nsu afiri no fam no ho. Sɛ wɔhwɛ mu yiye a, na wotumi hu dade nsuhina a ɛkyekyere ɔpon a emu yɛ duru no wɔ ɔpon a atwa ho ahyia no ho, a wɔde kɔnkrit a ɛyɛ den ayɛ.
  
  Bloom kae sɛ: "Owura Perdue, migye di sɛ wubetumi abue eyi ama yɛn."
  
  Perdue buae sɛ: "Migye kyim." "Ná nitroglycerin nni me ho."
  
  "Nanso akyinnye biara nni ho sɛ wowɔ mfiridwuma ho nimdeɛ bi wɔ wo bag mu, te sɛ nea woyɛ bere nyinaa no, na ama woatumi afa mmeae a wobɔ wo hwene bere nyinaa no nyinaa ntɛmntɛm?" Bloom sii so dua, na ɛda adi pefee sɛ ne nne yɛɛ ɔtan kɛse bere a ne boasetɔ yɛɛ teateaa no. "Yɛ no bere tiaa bi..." ɔka kyerɛɛ Perdue, na ɔmaa n"ahunahuna a edi hɔ no daa adi pefee: "Yɛ ma wo nuabea."
  
  Agatha betumi awu dedaw yiye, Perdue susuwii, nanso ɔkɔɔ so yɛɛ n"anim tẽẽ.
  
  Ntɛm ara na akraman anum no nyinaa fii ase yɛɛ te sɛ nea wɔayɛ basaa, wɔreteɛteɛm na wɔresi apini bere a wɔdan fii nan so kɔɔ nan so no.
  
  "Dɛn na asɛm no te, mmeawa?" - Wesley bisaa mmoa no, na ɔde ahopere maa wɔn bo dwo.
  
  Kuw no hwɛɛ wɔn ho hyiae, nanso wɔanhu asiane biara. Esiane sɛ na wɔn ho adwiriw wɔn nti, wɔhwɛɛ sɛnea akraman no yɛɛ dede kɛse, na wɔrebobom wɔ wɔn ahurututu atifi ansa na wɔrefi ase ateɛteɛm a wonnyae.
  
  "Dɛn nti na wɔreyɛ eyi?" Nina bisae sɛ.
  
  Wesley wosow ne ti, "Wɔte nneɛma a yentumi. Na nea ɛte biara no, ɛsɛ sɛ emu yɛ den!"
  
  Ɛda adi sɛ na mmoa no bo afuw kɛse wɔ ɛnne a ɛwɔ nnyigyei ase a na nnipa no ntumi nte no ho, efisɛ wofii ase teɛteɛɛm denneennen, na wɔkyinkyin wɔ baabi a ɛyɛ hu. Akraman no fii ase san wɔn akyi fii sikakorabea pon no so mmiako mmiako. Wesley bɔɔ abɛn wɔ nsakrae ahorow a wontumi nkan mu, nanso akraman no ampene so sɛ wɔbɛyɛ osetie. Wɔdanee wɔn ho tuu mmirika, te sɛ nea ɔbonsam retaa wɔn, na wɔyerae ntɛmntɛm twaa benkum a ɛwɔ akyirikyiri no ho hyiae.
  
  Nina kae sɛ: "Frɛ me paranoid, nanso eyi yɛ sɛnkyerɛnne a edi mu a ɛkyerɛ sɛ yɛwɔ ɔhaw mu," bere a afoforo no de ahopere hwɛɛ wɔn ho hyiae no.
  
  Yost Bloom ne ɔnokwafo Wesley nyinaa twee wɔn atuo fii wɔn jacket ase.
  
  "Wode akode bae?" Nina de ahodwiriw yɛɛ n"anim basabasa. "Ɛnde dɛn nti na ɛsɛ sɛ wohaw wo ho wɔ akraman ho?"
  
  "Efisɛ sɛ wuram mmoa tetew wo mu a, ɛbɛma wo wu no ayɛ akwanhyia na ayɛ awerɛhow, me dɔfo Oduruyɛfo Gould. Wontumi nni akyi. Na acoustics a ɛte saa a wɔbɛtow no bɛyɛ nkwaseasɛm ara kwa," saa na Bloom kyerɛkyerɛɛ mu wɔ anifere kwan so, na ɔtwee afiri no san n"akyi.
  
  
  Ti 32. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  
  Nna mmienu ansa na - Monkh Saridag
  
  
  Hacker no ka kyerɛɛ Ludwig Bern sɛ: "Wɔasiw beae a ɛwɔ."
  
  Wɔyɛɛ adwuma awia ne anadwo de hwehwɛɛ ɔkwan a wɔbɛfa so ahu akode a wowiae a wowia fii atuatewfo kuw no hɔ bɛboro dapɛn biako a atwam ni no. Esiane sɛ na wɔyɛ Black Sun no mufo nti, na obiara nni hɔ a ɔne basabasayɛ kuw no wɔ abusuabɔ a ɔnyɛ wɔn nsaanodwuma no ho nimdefo, enti na ntease wom sɛ IT ho abenfo pii bɛba hɔ a wɔbɛboa ma wɔahu baabi a wɔn a wɔn ho yɛ hu no wɔ Longinus a wɔfrɛ no Longinus.
  
  "Boro so!" Bern teɛɛm, na ɔdan kɔɔ ne mfɛfo asraafo mpanyimfo baanu nkyɛn sɛ wɔmmɛpene so.
  
  Wɔn mu biako ne Kent Bridges, a na anka ɔyɛ SAS nipa na na anka ɔyɛ Black Sun no muni a ɔto so abiɛsa a ɔhwɛ atuo so. Ɔfoforo no ne Otto Schmidt a na ɔno nso yɛ Black Sun kuw no muni a ɔto so abiɛsa ansa na ɔrekɔka atuatewfo kuw no ho, na na ɔyɛ kasa ho ɔbenfo a ɔde di dwuma ne kan wimhyɛnkafo a ɔko wimhyɛn a ofi Vienna, Austria.
  
  "Ɛhe na wɔwɔ mprempren?" - Bridges bisaa.
  
  Hacker no maa n"ani so sɛ: "Nokwarem no, beae a ɛyɛ nwonwa sen biara. Sɛnea fiber optic indicators a yɛde yɛɛ synchronized ne Longinus hardware no kyerɛ no, mprempren ɛwɔ... wɔ... Wewelsburg Castle."
  
  Asraafo mpanyimfo baasa no sesaa wɔn ani a ɛyɛ nwonwa.
  
  "Anadwo bere yi mu? Ɛnnya nyɛɛ anɔpa mpo wɔ hɔ, ɛnte saa, Otto?" - Bern bisae.
  
  Otto buae sɛ: "Dabi, misusuw sɛ ɛbɛyɛ anɔpa nnɔnnum."
  
  Bridges dii aseresɛm sɛ: "Wɔnnya mmuee Wewelsburg Abankɛse no mpo, na nokwarem no, wɔmma bere tiaa mu nsrahwɛfo anaa nsrahwɛfo biara kwan mma wɔnkɔ hɔ anadwo." "Ɛyɛɛ dɛn na ɛno duu hɔ? Sɛ ɛnte saa a... na owifo bi rebu Wewelsburg mprempren?"
  
  Pia no yɛɛ dinn bere a obiara a ɔwɔ mu no susuw nkyerɛkyerɛmu a ntease wom ho no.
  
  Bern kasae mpofirim sɛ: "Ɛnyɛ hwee. "Nea ɛho hia ne sɛ yebehu baabi a ɛwɔ. Mitu me ho ma kɔ Germany kɔfa wɔn. Mede Alexander Arichenkov bɛka me ho. Saa ɔbarima yi yɛ obi a ɔyɛ soronko wɔ ɔkwan a wɔfa so hwehwɛ nneɛma akyi na ɔyɛ ɔkwankyerɛfo."
  
  "Yɛ, Bern. Sɛnea ɛte daa no, wo ne yɛn kɔ hɔ nnɔnhwerew 11 biara. Na sɛ wowɔ ɔhaw bi a, ma yɛnhu kɛkɛ. Yɛwɔ ayɔnkofo dedaw wɔ ɔman biara mu wɔ Europa Atɔe fam sɛ wuhia asraafo a wɔhyɛ wo den a," Bridges sii so dua.
  
  "Wɔbɛyɛ".
  
  "So wugye di sɛ wubetumi de wo ho ato Russiani so?" Otto Schmidt bisae komm.
  
  "Migye di sɛ metumi, Otto. Saa ɔbarima yi amma me biribiara a enti ɛsɛ sɛ megye di sɛ ɛnte saa. Nea ɛka ho no, yɛda so ara wɔ nnipa a wɔrehwɛ ne nnamfo fie, nanso migye kyim sɛ ɛbɛba saa da. Nanso, abakɔsɛm kyerɛwfo ne nsɛm ho amanneɛbɔfo no bere a ɔde bɛbrɛ yɛn Renata no resa. Eyi haw me sen sɛnea mewɔ ɔpɛ sɛ megye atom, nanso ade biako biara," saa na Bern maa Austriani wimhyɛnkafo no awerɛhyem.
  
  "Pene. Bon akwantu, Bern," Bridges de kaa ho.
  
  "Meda wo ase, Kent. Yɛrefi hɔ dɔnhwerew biako akyi, Otto. Wobɛsiesie wo ho?" - Bern bisae.
  
  "Pɛpɛɛpɛ. Momma yɛnsan nnya saa ahunahuna yi mfi obiara a na ɔyɛ ɔkwasea a ɔde wɔn nan bɛto so no hɔ. Me Nyankopɔn, sɛ na wonim nea ade yi betumi ayɛ!" Otto kasa tiaa no.
  
  "Eyi ne nea misuro. Mewɔ atenka bi sɛ wonim nea ebetumi ayɛ ankasa."
  
  
  * * * .
  
  
  Ná Nina, Sam ne Perdue nni bere tenten a wɔde atra akwan no mu no ho adwene biara. Sɛ yɛfa no sɛ adekyee mpo a, na ɔkwan biara nni hɔ a wɔbɛfa so ahu awia hann wɔ ha ase. Afei a wɔde atuo akura wɔn mu no, na wonni nea wɔde wɔn ho rehyɛ mu bere a wogyinaa akorae pon kɛse a emu yɛ duru no anim no ho adwene biara.
  
  Yost Bloom de ne tuo piapiaa Perdue sɛ ɔmfa kanea a wotumi fa so bue akorae no mu, na ɔde twaa nsɔano a ɛwɔ nsu a ɛkɔ nsu mu no mu no sɛ: "Owura Perdue, sɛ wopɛ a."
  
  "Owura Bloom, minnim wo, nanso migye di sɛ ɔbarima bi a ɔwɔ wo nyansa te ase sɛ wontumi mfa adwinnade a ɛyɛ mmɔbɔ te sɛ eyi mmue ɔpon a ɛte sɛɛ," Perdue buae, ɛwom sɛ ɔkɔɔ so kuraa ne nne a ntease wom no mu de.
  
  Bloom anim yɛɛ nwini sɛ: "Mesrɛ wo, brɛ me ho ase mma me, Dave, efisɛ menkyerɛ wo sanku ketewa no."
  
  Sam kwatii sɛ obedi ne nsɛmfua soronko a ɔpaw no ho fɛw, na mpɛn pii no na ɛma ɔka nsɛm bi a ɛyɛ aniwu. Nina aniwa akɛse a ɛyɛ tumm no hwɛɛ Sam. Otumi hui sɛ ne ma a ɛda adi sɛ oyii no mae no haw no kɛse bere a wannom nnuru a wɔde kum ɔyare mmoawa a ɔde maa no no toa no, nanso na ɔwɔ n"ankasa ntease ahorow a enti wannye Perdue nni wɔ nea ɔde wɔn faa mu wɔ Bruges no akyi.
  
  Ná Perdue nim nea Bloom reka ho asɛm no. Ɔde n"ani a emu yɛ duru twee ahwehwɛ a ɛte sɛ kyerɛwdua na ɔde yɛɛ adwuma, na ɔde infrared dii dwuma de kyerɛɛ ɔpon no mu duru. Afei ɔde n"ani sii ahwehwɛ a wɔde hwɛ ade ketewaa no so bere a kuw no mufo a aka no de anidaso retwɛn, a tebea horow a ɛyɛ hu a ɛmaa akraman no bom wɔ ɔkwan a ɛyɛ nkwaseasɛm so wɔ akyirikyiri fi wɔn nkyɛn no da so ara haw wɔn no.
  
  Perdue de ne nsateaa miaa bɔtn a ɛto so abien no so, a wannyi n"ani amfi afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri no so, na nsensanee kɔkɔɔ bi a ɛyɛ mmerɛw puei wɔ ɔpon no ano.
  
  Wesley serewee sɛ: "Laser cutter." "Ɛyɛ nwini paa".
  
  "Mesrɛ wo, yɛ ntɛm, Owura Perdu. Na sɛ wowie a, mɛyi adwinnadeɛ nwonwasoɔ yi afiri wo hɔ," saa na Bloom kaa saa. "Ná metumi de nhwɛsode a ɛte saa adi dwuma de ayɛ cloning a me mfɛfo adwumayɛfo bɛyɛ."
  
  "Hena na obetumi ayɛ wo yɔnko dwumayɛni, Owura Bloom?" Perdue bisae bere a dua no memee wɔ dade a ɛyɛ den no mu a na ɛhyerɛn kɔkɔɔ a ɛma ɛyɛ mmerɛw bere a ɛbɔ no.
  
  Bloom kae sɛ: "Nnipa koro no ara a wo ne wo nnamfonom bɔɔ mmɔden sɛ mubeguan afi wɔn nkyɛn wɔ Belgium anadwo a na ɛsɛ sɛ wode Renata ba no," na dade a ayow nkankyee a ɛrehyerɛn wɔ n"ani so te sɛ hellgya no.
  
  Nina kuraa ne home mu na ɔhwɛɛ Sam. Ɛha na na wɔsan ka agyinatukuw no, Black Sun akannifo no atemmufo a wonnim wɔn pii no ho, bere a Alexander siw wɔn nhyehyɛe a wɔyɛe sɛ wobegyaw ɔkannifo a n"ani awu, Renata, a na ɛsɛ sɛ wotu no gui no kwan akyi.
  
  Sɛ yɛwɔ chessboard no so seesei a, anka wɔbɛbɔ yɛn screw, Nina susuwii, a na ɔwɔ anidaso sɛ Perdue nim baabi a Renata wɔ. Afei deɛ ɛsɛ sɛ ɔde no kɔma agyinatukuo no mmom sen sɛ ɔbɛboa Nina ne Sam ma wɔde no ahyɛ Renegade Brigade nsa. Ɔkwan biara so no, Sam ne Nina huu wɔn ho wɔ tebea a ɛbɛma wɔagyae wɔn ho mu, na ɛde nea efii mu bae a wɔhweree bae.
  
  Sam kae sɛ: "Wofaa Agatha sɛ ɔnhwehwɛ da biara da nsɛmma nhoma no.
  
  "Yiw, nanso na ɛkame ayɛ sɛ ɛno ne nea na yɛn ani gye ho. Sɛnea woka no, na ɛyɛ asau dedaw bi. Na minim sɛ sɛ yɛfa no adwuma ma adwuma a ɛte saa a, akyinnye biara nni ho sɛ obehia ne nuabarima mmoa na wahu da biara da kyerɛwtohɔ no, bere a nokwarem no na Owura Perdue ne nkaedum a yɛrehwehwɛ no," saa na Bloom kyerɛkyerɛɛ mu kyerɛɛ Sam.
  
  "Na afei a yɛn nyinaa wɔ ha no, ebia yebehu nea woabɔ abɔmmɔ wɔ ha a ɛbɛn Wewelsburg ansa na yɛawie yɛn adwuma no," Wesley de kaa ho fii Sam akyi.
  
  Wɔ akyirikyiri no, akraman bobɔɔ na wɔteɛteɛɛm bere a turbine no kɔɔ so bɔɔ gyegyeegye no. Eyi maa Nina nyaa ehu ne anidaso a enni hɔ kɛse a ɛne n"abasamtu su no hyia pɛpɛɛpɛ. Ɔhwɛɛ Yost Bloom na, wɔ ɔkwan a ɛnyɛ ne su so no, odii n"abufuw so: "So Agatha ho ye, Owura Bloom? So ɔda so ara wɔ wo hwɛ ase?"
  
  Ɔde n"ani kyerɛɛ ntɛm de maa no awerɛhyem buae sɛ: "Yiw, ɔwɔ yɛn hwɛ ase," nanso na kommyɛ a ɔyɛe wɔ Agatha yiyedi ho no yɛ asɛmmɔne. Nina hwɛɛ Perdue. Ná n"anofafa ayɛ n"ano a ɛda adi sɛ ɔde n"adwene asi so, nanso sɛ́ n"adamfo dedaw no, na onim ne nipadua kasa -na Perdue bo fuwii.
  
  Ɔpon no yɛɛ dede a ɛma asotiw a ɛkaa wɔ afiri a ɛyɛ hu no mu tɔnn, na ɛmaa kommyɛ a na adi hene wɔ tebea a ɛyɛ awerɛhow yi mu mfe du du pii no bubuu nea edi kan. Wɔsan wɔn akyi bere a Perdue, Wesley, ne Sam de nnyigyei ntiantiaa piaa ɔpon a emu yɛ duru a na enni ahobammɔ no mu no. Awiei koraa no, ogyaee ne ho mu na ɔde ahwease hwee fam kɔɔ ɔfã foforo, na ɔde mfe pii mfutuma ne krataa kɔkɔɔ a apete bɔɔ so. Wɔn mu biara annya akokoduru ankɔ mu kan, ɛwom sɛ na anyinam ahoɔden akanea a ɛwɔ ɔfasu mu a ɛtoatoa so te sɛ ɔkwan a wɔfa so fa mu no hyerɛn dan a ɛyɛ fĩ no mu de.
  
  Sam sii so dua, na ɔde mfoninitwa afiri no kuraa mu sɛ: "Momma yɛnhwɛ nea ɛwɔ mu." Bloom gyaee Nina na ɔne Perdue fii ne toa no ano a ɛnteɛ kɔɔ n"anim. Nina twɛn kosii sɛ Sam twaa ne nkyɛn ansa na ɔrepia ne nsa brɛoo, "Dɛn na woreyɛ?" Na otumi hu sɛ ne bo afuw no, nanso biribi a ɛwɔ n"ani so kae sɛ ɔpowee sɛ obegye adi sɛ Sam bɛhyɛ da adi agyinatukuw no anim akɔ wɔn nkyɛn.
  
  "M"aba ha sɛ merebɛkyerɛw nea yɛahu no, wokae?" - kaa no denneennen. Ɔwosow mfoninitwa afiri no kyerɛɛ no, nanso n"ani a ɔde hwɛɛ no no kyerɛɛ no kɔɔ dijitaal display screen no so, baabi a otumi hui sɛ ɔreyɛ wɔn a wɔkyeree wɔn no ho sini. Sɛ ɛba sɛ ɛho behia sɛ wɔbɔ agyinatukuw no sobo, anaasɛ mfonini ho adanse ho hia wɔ tebea biara mu a, Sam twaa mmarima no ne wɔn dwumadi ahorow no mfonini pii sɛnea obetumi bere a na obetumi ayɛ ne ho sɛ ɔde nhyiam yi di dwuma sɛ adwuma a wɔtaa yɛ no.
  
  Nina de ne ti too fam na odii n"akyi kɔɔ dan a na nnipa ayɛ mu ma no mu.
  
  Ná wɔde nnua ayɛ fam ne afasu no, na na wɔde fluorescent nhama du du pii ayɛ ɔdan no atifi, na ɛma hann fitaa a ɛyɛ anifurae a afei deɛ ɛso atew ayɛ ogyaframa a ɛrehyerɛn wɔ wɔn plastic nkataso a asɛe no mu. Akwantufo no werɛ fii nnipa ko a wɔyɛ bere tiaa bi bere a wɔn nyinaa de anigye ne ehu a ɛyɛ pɛ yɛɛ ade a ɛyɛ nwonwa no nwonwa no.
  
  "Ɛyɛ beae bɛn?" Wesley bisae, na ɔfaa oprehyɛn nnwinnade a ɛyɛ nwini na ɛho agu fĩ fii asaabo mu ade dedaw bi mu. Ná kanea bi a asɛe a wɔde yɛ adwuma, a mmere ahorow a wɔaboaboa ano wɔ nea ɛtra so ntam ahyɛ mu ma, gyina n"atifi, a wɔayɛ mum na wɔawuwu. Ná nkekae a ɛyɛ hu wɔ tile fam no so, na na ebinom te sɛ mogya a ayow na afoforo nso te sɛ nnuru a wɔde gu mu a agye ntini kakra wɔ fam no nkae.
  
  Perdue a wahu na wahwɛ n"ankasa kyɛfa wɔ oprehyɛn a ɛte saa ara mu na wahwɛ so no buae sɛ: "Ɛte sɛ beae bi a wɔyɛ nhwehwɛmu."
  
  "Dɛn? Asraafo a wɔsen biara? Nsɛnkyerɛnne pii wɔ hɔ a ɛkyerɛ sɛ wɔasɔ nnipa ahwɛ," saa na Nina kae, na n"ani gyei bere a ohui sɛ frigye apon a wɔabue kakra wɔ ɔfasu a ɛwɔ akyirikyiri no so no. "Eyinom ne frigye a ɛwɔ funu dan no mu, amu bag ahorow pii wɔ hɔ a wɔaboaboa ano wɔ hɔ..."
  
  Yost fi baabi a ogyina no hyɛɛ no nsow, na ɔhwɛɛ nea ɛte sɛ nketewa a wɔhoro nneɛma akyi sɛ: "Ne ntade a atetew." "O Onyankopɔn, ntama no hua te sɛ nwura. Na mogya atare akɛse a ɛwɔ baabi a kɔla no wɔ. Mesusu sɛ Oduruyɛfo Gould teɛ - na sɔhwɛ ahorow no wɔ nnipa so, nanso migye kyim sɛ wɔyɛɛ no Nasi asraafo so. Ntade a ɛwɔ ha no te sɛ nea na nneduafo nneduafo titiriw hyɛ."
  
  Nina ani so tew wɔ adwene mu bere a ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkae nea onim fa nneduaban ahorow a ɛbɛn Wewelsburg no ho no. Ɔde nne a ɛyɛ brɛoo, nkate ne tema kaa nea onim fa wɔn a ɛbɛyɛ sɛ wɔhyɛ ntade a atetew na mogya ayɛ wɔn ma no ho asɛm.
  
  "Minim sɛ wɔde nneduafo dii dwuma sɛ adwumayɛfo wɔ Wewelsburg adansi mu. Wobetumi ayɛ nnipa a Sam kae sɛ ɔte nka wɔ fam ha no yiye. Wɔde wɔn fii Niederhagen bae, afoforo bi fi Sachsenhausen, nanso wɔn nyinaa na wɔyɛɛ adwumayɛfo a wɔde sii nea na wɔkyerɛ sɛ ɛsen abankɛse ara kwa no. Seesei a yɛahu eyi nyinaa ne akwan a wɔfa so fa mu no, ɛte sɛ nea na nsɛm a wɔka no yɛ nokware," saa na ɔka kyerɛɛ n"ahokafo mmarima no.
  
  Ná ɛte sɛ nea Wesley ne Sam nyinaa ho nyɛ wɔn dɛ koraa wɔ nneɛma a atwa wɔn ho ahyia no mu. Wesley twaa ne nsa na ɔde ne nsa twitwiw ne nsa a ɛyɛ nwini no. Ná Sam de ne mfoninitwa afiri no atwa nkuku ne nkannare a ɛwɔ afunu dan no frigye mu no ho mfonini bio nkyɛe.
  
  Perdue kae sɛ: "Ɛte sɛ nea wɔde dii dwuma maa nea ɛsen nneɛma a emu yɛ duru a wɔma so ara kwa." Ɔpiaa lab coat a ɛsensɛn ɔfasu no so no to nkyɛn na ohui wɔ n"akyi sɛ mpaapaemu kɛse bi a wɔatwa akɔ ɔfasu no mu kɔ akyiri.
  
  Ɔhyɛɛ sɛ: "Monsɔ mu," na wankasa akyerɛ obiara pɔtee.
  
  Wesley de kanea bi maa no, na bere a Perdue hyerɛn kɔɔ tokuru no mu no, nsu a ayɛ mmerɛw ne nnompe dedaw a aporɔw wɔ mu no hua maa no.
  
  "Nyame! Hwɛ eyi!" ɔfefe na wɔboaboaa wɔn ho ano twaa tokuru no ho hyiae sɛ wɔrekɔhwehwɛ nea ɛte sɛ nnipa aduonu nkae. Ɔkan ti nhwi aduonu, nanso anka ebetumi aba sɛ ɛboro saa.
  
  Nina de nyansahyɛ mae bere a ohui sɛ: "Asɛm bi sii a wɔkae sɛ wɔde Yudafo pii a wofi Salzkotten ato Wewelsburg afiase dan bi mu wɔ 1930 mfe no awiei mu hɔ." "Nanso wɔbɔ amanneɛ sɛ akyiri yi wokowiee Buchenwald nsraban no mu. Wɔbɔ amanneɛ sɛ. Ná yesusuw bere nyinaa sɛ afiase dan a yɛreka ho asɛm no ne akorae a ɛwɔ Obergruppenführer Hersal ase no, nanso ebia na ɛyɛ beae yi!"
  
  Bere a kuw no ho dwiriw wɔn wɔ nea wohui no ho no, wɔanhu sɛ akraman no bom a ennyae no gyaee ntɛm ara.
  
  
  Ti 33. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Bere a na Sam retwa tebea a ɛyɛ hu no ho mfonini no, ɔpon foforo, nnua ahorow a wɔtaa yɛ a mfɛnsere bi wɔ soro a afei de na ɛho agu fĩ dodo sɛ wobetumi ahu mu no kanyan Nina anigye. Wɔ ɔpon no ase no ohuu hann bi a efi akanea a ɛtoatoa so koro no ara a ɛhyerɛn dan a na wɔwɔ mu no mu.
  
  Ɛkame ayɛ sɛ Jost nsɛm a ɔkae mpofirim wɔ n"akyi no maa ne ho dwiriw no kosii sɛ komayare no kae sɛ: "Nsusuw ho mpo sɛ wobɛkɔ mu." Bere a Nina de ahodwiriw kuraa ne nsa wɔ ne moma so no, ɔmaa Jost Bloom hwɛbea a ɔtaa nya fi mmea hɔ - nea ɛyɛ abufuw ne gyae adwuma. Ɔserewee sɛ: "Ɛnyɛ sɛ me nni hɔ sɛ wo wɛmfo, kyerɛ sɛ." Nina tumi hui sɛ Dutchni agyinatukuw muni no nim sɛ ne ho yɛ fɛ, na nea enti a ɛsɛ sɛ ɔpow ne nkɔso kakraa bi no kɛse.
  
  Ɔserewee denneennen na ɔtwee ɔpon no nsa sɛ: "Meda wo ase, Owura." Egyee nkuranhyɛ bi, nanso wobuee ano a wɔammɔ mmɔden kɛse, mpo na nkannare ne nea wɔmfa nni dwuma bio.
  
  Nanso, na saa dan yi hwɛbea yɛ soronko koraa wɔ nea atwam no ho. Ná ɛyɛ fɛ kakra sen aduruyɛ mu owu dan, nanso na ɛda so ara kura Nasifo adwene a ɛne sɛ ɛbɛba daakye no mu.
  
  Ná tete nhoma ahorow a ɛfa biribiara ho fi fam tutu so kosi asumansɛm so, efi owu akyi adesua nhoma ahorow so kosi Marxsom ne anansesɛm so ahyɛ dan no mu ma, na na ɛte sɛ nhomakorabea anaa adwumayɛbea dedaw bi, esiane pon kɛse ne nkongua a ɛwɔ akyi a ɛkorɔn a ɛwɔ ntwea so a nhomakorabea abien hyia no nti. Ná nhoma ne folda ahorow, nkrataa a apete baabiara mpo no kɔla yɛ pɛ esiane mfutuma a emu yɛ duru nti.
  
  "Sam!" - a wofre no. "Sam! Ɛsɛ sɛ wotwa eyi ho mfonini!"
  
  "Na dɛn wɔ asase so na wode mfonini ahorow yi bɛyɛ, Owura Cleave?" Jost Bloom bisaa Sam bere a oyii wɔn mu biako fii ɔpon no ano no.
  
  Sam kae wɔ anifere kwan so sɛ: "Yɛ nea nsɛm ho amanneɛbɔfo yɛ no, tɔn wɔn ma nea ne bo yɛ den sen biara."
  
  Bloom serewee a ɛyɛ hu a ɛkyerɛ pefee sɛ ɔne Sam adwene nhyia. Ɔbɔɔ ne nsa wɔ Sam mmati so: "Hena na ɔkaa sɛ wobɛfiri ha scot-free, kid?"
  
  "Wiɛ, mete mprempren yi mu, Owura Bloom, na mebɔ mmɔden sɛ meremma afunumu a tumi ho kɔm de wɔn te sɛ wo nkyerɛw me nkrabea mma me," Sam serewee wɔ ahomaso mu. "Ebia menya dɔla biako mpo afi wo funu mfonini bi mu."
  
  Bloom a wammɔ kɔkɔ no, ɔde akuturuku a ano yɛ den bɔɔ Sam anim, na ɔbɔɔ no san n"akyi na ɔbɔɔ no hwee fam. Bere a Sam hwee dade kabinet no so no, ne mfoninitwa afiri no hwee fam, na ɛbubuu bere a ɛbɔɔ no.
  
  "Wo ne obi a ɔwɔ tumi na ne ho yɛ hu a ɛba saa ara sɛ ɔwɔ saa Scotch bɔɔl no mu denneennen rekasa, abarimaa. Don"t you fucking dare werɛ mfi ho!" Jost bɔɔ aprannaa bere a Nina de ahopere kɔboaa Sam no.
  
  Ɔpopaa ne hwene a mogya ayɛ no ma no komm sɛ: "Minnim nea enti a mereboa wo mpo." "Wode yɛn hyɛɛ saa shit yi mu efisɛ na wunnye me nni. Anka wubenya Trish mu ahotoso, nanso menyɛ Trish, ɛnte saa?"
  
  Nina nsɛm no maa Sam ho dwiriw no. "Twɛn, dɛn? Ná minnye w"adamfo abarimaa Nina nni. Biribiara a ɔde yɛn faa mu akyi no, woda so ara gye nea ɔka kyerɛ wo no di, nanso me nnye nni. Na dɛn na eyi nyinaa rekɔ so mpofirim wɔ Trish ho?"
  
  Nina kae wɔ n"aso mu sɛ: "Mihuu nkae nhoma no, Sam," na ɔdanee ne ti san n"akyi sɛnea ɛbɛyɛ a mogya a ɛretu no no agyae. "Minim sɛ merenyɛ no da, nanso ɛsɛ sɛ wugyae."
  
  Sam anom hwee ase ankasa. Enti ɛno ne nea na ɔrepɛ akyerɛ wɔ fie hɔ! Ma Trish nkɔ, ɛnyɛ ɔno!
  
  Perdue nantew baa mu a na Wesley tuo no de ne nsa kyerɛɛ n"akyi bere nyinaa, na bere no yerae ara kwa.
  
  "Nina, dɛn na wunim fa adwumayɛbea yi ho? So ɛwɔ kyerɛwtohɔ ahorow no mu?" - Perdue bisae.
  
  "Purdue, obiara nnim beae yi ho asɛm mpo. Ɛbɛyɛ dɛn na eyi atumi aba kyerɛwtohɔ biara so?" ɔhweree no.
  
  Jost hwehwɛɛ nkrataa bi a ɛwɔ pon no so mu. "Apokrifa nkyerɛwee bi wɔ ha!" ɔde too gua, na na ɛte sɛ nea n"ani agye. "Tete kyerɛwsɛm ankasa!"
  
  Nina huruw sɔre bɛkaa ne ho.
  
  "Wunim, wɔ Wewelsburg abantenten a ɛwɔ atɔe fam no ase no, na ankorankoro sikakorabea bi wɔ hɔ a Himmler de sii hɔ. Ɔne abankɛse no so panyin nkutoo na na wonim ho asɛm, nanso ɔko no akyi no, wogyee emu nsɛm fii hɔ na wɔanhu da," Nina maa ɔkasa, na ɔhwɛɛ kokoam nkrataa a na wate ho asɛm wɔ anansesɛm ne tete abakɔsɛm mu mmara nkutoo mu. "Mebɔɔ kyakya sɛ wɔde no kɔɔ ha. Anka mɛkɔ akyiri mpo sɛ mɛka sɛ..." ɔdanee ne ho kɔɔ afã nyinaa sɛ ɔrekɔhwehwɛ mfe a nhoma ahorow no adi mu yiye, "sɛ eyi betumi ayɛ adekorabea nso yiye. Mekyerɛ sɛ, wuhuu ɔpon a yɛfaa mu baa mu no."
  
  Bere a ɔhwɛɛ fam wɔ drawer a wɔabue mu no, ohuu nhoma mmobɔwee kakraa bi a ɛyɛ tete de kɛse. Nina hui sɛ Jost nyɛ aso, na bere a ɔhwehwɛɛ mu yiye no, ohui sɛ ɛyɛ papyrus koro no ara a wɔkyerɛw da biara da nsɛm no wɔ so. Ɔde ne nsateaa a ɛyɛ fɛ no tetew awiei no, obuee mu kakra na ɔkenkan biribi wɔ Latin kasa mu a ɛmaa ne home fii ne ho - Alexandrina Bibliotes - Script from Atlantis
  
  So eyi betumi aba saa? Ɔhwɛɛ sɛ obiara renhu no bere a ɔde nhoma mmobɔwee no guu ne bag mu yiye sɛnea obetumi biara no.
  
  Bere a ɔfaa nhoma mmobɔwee no wiei no, ɔkae sɛ: "Owura Bloom, so wubetumi aka nea wɔakyerɛw bio wɔ da biara da nsɛm nhoma no mu afa beae yi ho akyerɛ me?" Ɔmaa ne nne kɔ so yɛ nkɔmmɔbɔ, nanso na ɔpɛ sɛ ɔma n"ani gye ho na ɔde abusuabɔ a ɛyɛ ayamye kɛse si wɔn ntam, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenyi n"adwene nkyerɛ no.
  
  "Nokware no ne sɛ, na m"ani nnye codex no ho kɛse, Ɔbenfo Gould. Nea na ɛhaw me ara ne sɛ mede Agatha Perdue bedi dwuma de ahwehwɛ ɔbarima yi," obuae, na ɔde ne ti too fam kyerɛɛ Perdue bere a mmarima afoforo no resusuw mfe a teyp dan a ahintaw no adi ne emu nsɛm ho no. "Nanso, nea na ɛyɛ anigye ne nea ɔkyerɛwee wɔ baabi wɔ anwensɛm a ɛde wo baa ha no akyi, ansa na ɛsɛ sɛ yɛfa ɔhaw a ɛne sɛ yebedi ho dwuma no mu."
  
  "Dɛn na ɔkae?" ɔde ne ho a ɔyɛe sɛ n"ani gye ho bisae. Nanso nea ɔde kyerɛɛ Nina a wanhyɛ da no maa n"ani gyee abakɔsɛm mu nsɛm nkutoo ho.
  
  "Ná Klaus Werner yɛ Cologne kurow no ho nhyehyɛefo, so wunim?" - bisae. Nina de ne ti too fam. Ɔtoaa so sɛ: "Wɔ da biara da nsɛmma nhoma no mu no ɔkyerɛw sɛ ɔsan kɔɔ baabi a na ɔte wɔ Afrika no na ɔsan kɔɔ Misrifo abusua a na wɔwɔ asase a ɔkyerɛ sɛ wohuu wiase ademude a ɛyɛ nwonwa yi wɔ so no nkyɛn, yiw?"
  
  Obuae, na ɔde n"ani kyerɛɛ Sam a na ɔrema n"akuru no nufu no.
  
  Yost serewee fɛwdi so sɛ: "Ná ɔpɛ sɛ ɔde sie ma n"ankasa, te sɛ wo ara." "Nanso na ohia mmoa fi ne yɔnko dwumayɛni bi, fam tutufo bi a ɔyɛ adwuma wɔ Wewelsburg ha, ɔbarima bi a wɔfrɛ no Wilhelm Jordan hɔ. Ɔne Werner kɔe sɛ abakɔsɛm kyerɛwfo sɛ wɔrekɔgye ademude bi afi Misrifo akorae ketewaa bi mu wɔ Algeria, te sɛ wo ara," saa na ɔde anigye san kaa n"animtiaabu no bio. "Nanso bere a wɔsan kɔɔ Germany no, n"adamfo a saa bere no na ɔhwɛ fam tutu so wɔ Wewelsburg mpɔtam hɔ wɔ Himmler ne SS Ɔmanpanyin no ananmu no maa ɔbowee na ɔtoo no tuo, na ɔfaa asade a yɛaka ho asɛm wɔ atifi hɔ no, a Wɔda so ara nka Werner din tẽẽ wɔ ne nkyerɛwee ahorow mu. Misusuw sɛ yɛrenhu nea na wɔyɛ da."
  
  Nina yɛɛ ne ho sɛ ɔwɔ tema bere a ne koma bɔɔ denneennen wɔ ne moma so no sɛ: "Ɛyɛ mmɔbɔ."
  
  Ná ɔwɔ anidaso sɛ wobetumi afa ɔkwan bi so ayi saa mmarima a wɔnyɛ ayamyefo yi afi hɔ ntɛm sen sɛ wɔbɛkyɛ. Wɔ mfe kakraa a atwam no mu no, na Nina de ahoahoa ne ho sɛ wadan afi nyansahufo a ɔyɛ basabasa, ɛwom sɛ ɔpɛ asomdwoe de, abɛyɛ obi a otumi bɔ afunumu a nnipa a ohyiaa no no nwene no ma ɔyɛɛ no. Bere bi anka obebu ne goose se wanoa no wo tebea a ete saa mu, afei osusuw akwan a obefa so akwati se wobekyere no te se se eye ade a wode ama - na eye saa. Wɔ asetra a na ɔte mprempren no mu no, na owu ho ahunahuna da ɔne ne mfɛfo adwumayɛfo so bere nyinaa, na ɔbɛyɛɛ obi a ɔde ne ho hyɛ tumidi agoru ahorow a ɛyɛ hu ne emu nnipa a wɔyɛ sunsuma no agyimisɛm mu a na onnim.
  
  Turbine bi dede fii ɔkwan no so bae - mpofirim, kommyɛ a ɛyɛ asotiw, a mframa a ɛrebɔ denneennen a ɛhaw akwan a ɛyɛ den no nkutoo na esii ananmu. Saa bere yi de obiara hui, na ɔde ahodwiriw hwɛɛ ne yɔnko.
  
  "Dɛn na esii nkyɛe?" Wesley bisae, na ɔno na odii kan kasae wɔ kommyɛ a awu no mu.
  
  "Ɛyɛ nwonwa sɛ bere a wɔabɔ dede no ano awie nkutoo na wuhu, ɛnte saa?" - nne bi a efiri dan foforo mu kaa saa.
  
  "Aane! Nanso seesei metumi te sɛ meredwene," saa na ɔfoforo nso kae.
  
  Nina ne Sam huu ɛnne no ntɛm ara na wɔde wɔn ani sesaa wɔn ani a na wɔahaw kɛse.
  
  "Yɛn bere nnya nwiei, ɛnte saa?" Sam de asɛm a ɛyɛ den bisaa Nina. Wɔ afoforo no anim a ɛyɛ nwonwa no mu no, Nina de ne ti too fam kyerɛɛ Sam de pow. Ná wɔn baanu nyinaa nim Ludwig Bern ne wɔn adamfo Alexander Arichenkov nne. Perdue nso huu Russiani no nne.
  
  "Dɛn na Alexander reyɛ wɔ ha?" obisaa Sam, nanso ansa na ɔrebua no, mmarima baanu faa ɔpon no ano. Wesley de n"akode kyerɛɛ Alexander so, na Jost Bloom de atirimɔden so kyeree Nina ketewaa no ti nhwi na ɔde ne Makarov no ano miaa n"asɔredan mu.
  
  Ɔde ahopere kae a wansusuw ho sɛ: "Mesrɛ wo nyɛ saa." Bern ani a ɔde hwɛɛ Dutchni no so.
  
  Byrne bɔɔ kɔkɔ a wantwentwɛn ne nan ase sɛ: "Sɛ wopira Oduruyɛfo Gould a, mɛsɛe w"abusua nyinaa, Yost." "Na minim baabi a wɔwɔ."
  
  "Mo nim mo ho mo ho?" - Perdue bisae.
  
  Alexander buae sɛ: "Oyi yɛ akannifo a wofi Monkh Saridag no mu biako, Owura Perdue." Ná Perdue ho ayɛ kusuu na ne ho nyɛ no dɛ koraa. Ná onim nea enti a adwumayɛfo no wɔ ha, nanso na onnim ɔkwan a wɔfaa so huu no. Nokwarem no, nea edi kan wɔ n"asetra mu no, ɔdefo ɔpepepemfo a ɔyɛ fɛ na onnwen ho no tee nka sɛ ɔkraman a ɔte hama so; fair game esiane sɛ ɔde ne ho kɔhyɛɛ mmeae a anka ɛsɛ sɛ ogyaw hɔ dodo nti.
  
  Bern serewee sɛ: "Yiw, me ne Jost som owura koro no ara kosii sɛ m"adwene baa m"adwene mu na migyaee sɛ mɛyɛ pawn wɔ nkwaseafo te sɛ Renata nsam."
  
  Jost san kaa no bio sɛ: "Meka Onyankopɔn ntam sɛ, mɛkum no," na ɔpiraa Nina araa ma ɔteɛɛm ara pɛ. Sam faa ntua gyinabea, na ntɛm ara Jost ne nsɛm ho amanneɛbɔfo no sesaa n"ani a abufuw wom sɛ: "So wopɛ sɛ wode wo ho sie bio, bepɔw so ɔforotefo?"
  
  "Fuck wo, cheese dick! Damage mpo hair wɔ ne ti so na mɛtetew wo fucking skin off ne saa rusty scalpel wɔ dan foforo no mu. Sɔ me hwɛ!" Sam bɔɔ ose, na na ɔpɛ sɛ ɔyɛ saa.
  
  Alexander serewee, na oyii nkwaa bi fii ne kotoku mu na ɔde kyɛnsee sɔɔ mu sɛ: "Meka sɛ ɛnyɛ nnipa nko nti na wowɔ kakraa bi no mu, na mmom asɛmmɔne nso nti, ɔyɔnko." "Afei abarimaa, fa w"akode no to fam anyɛ saa a ɛsɛ sɛ yɛde hama to wo nso so."
  
  Alexander de saa nsɛm yi tow akraman kɔla anum guu Wesley nan so.
  
  "Dɛn na moayɛ me kraman?" ɔteɛɛm denneennen, ntini no mu yɛɛ den wɔ ne kɔn mu, nanso Bern ne Alexander amfa wɔn adwene ansi no so biara. Wesley gyaee ahobammɔ a ɛwɔ ne tuo no so no. Ná nusu ayɛ n"ani so ma na n"ano wosow a na ontumi nhyɛ ne ho so. Ɛdaa adi pefee ma obiara a odii adanse sɛ ontumi nnyina pintinn. Bern brɛɛ n"ani ase kyerɛɛ Nina, na ɔde ne ti too fam a na onhu no ka kyerɛɛ no wɔ n"adwene mu sɛ ɔmfa anammɔn a edi kan no. Ɔno nkutoo na na ɔwɔ asiane tẽẽ, enti na ɛsɛ sɛ ɔboaboa n"akokoduru ano na ɔbɔ mmɔden sɛ ɔbɛkyere Bloom ahodwiriw.
  
  Abakɔsɛm kyerɛwfo fɛfɛ no gyee bere kakra kaee nea n"adamfo Val a wawu no kyerɛkyerɛɛ no bere bi bere a na wɔrepere kakra no. Ɔde adrenaline a ɛrehuruhuruw ne nipadua no fii ase kekae, na ɔde n"ahoɔden nyinaa twee Bloom nsa no kɔɔ soro denam ne nsateaa so, na ɔhyɛɛ ne tuo no ma ɔde ne nsa kyerɛɛ fam. Perdue ne Sam de ahopere kɔɔ Bloom nkyɛn bere koro mu, na wɔbɔɔ no hwee fam a Nina da so ara kura ne nsam.
  
  Tuo bi a ɛyɛ den bɔɔ wɔ akwan a ɛwɔ Wewelsburg Abankɛse no ase no mu.
  
  
  Ti 34. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Agatha Perdue wee faa semɛnte fam a ɛho agu fĩ a ɛwɔ dan ase a ɔsɔree no so. Ná ɛyaw a emu yɛ den a ɛwɔ ne moma so no yɛ adanse a ɛkyerɛ sɛ opirapirae a etwa to wɔ Wesley Bernard ne Jost Bloom nsam. Ansa na wɔde atuo abien bɛhyɛ ne honam ani no, Bloom yɛɛ no ayayade nnɔnhwerew pii kosii sɛ ɛyaw ne mogya a ɛtɔe nti ne ho popoe. Bere a na ɛkame ayɛ sɛ na Agatha te ase no, ɔde ɔpɛ mmɔdenbɔ dii dwuma de kɔɔ so de ne nkotodwe a ayɛ honam ani hwɛbea no kɔɔ nnua ne plastic ahinanan ketewaa a otumi hu wɔ mogya ne nusu a ɛwɔ n"ani so no so.
  
  Bere a ɔreko ama n"ahurututu atrɛw no, ɔde ahopopo bere biara a ɔde ne ho kɔ n"anim a ɔreyam no. Switch ne current a ɛwɔ ɔfasu a ɛho agu fĩ no so ahinanan no yɛɛ sɛnkyerɛnne, nanso na ɔnte nka sɛ obetumi adu akyirikyiri saa ansa na werɛfi de no akɔ. Tokuru a ɛyɛ hyew na ɛrebɔ, a ɛnyɛ ayaresa a dade atuo a ɛbɔɔ ne hwene ne ne mpampam a ɛwɔ soro no nam gyaw no mogya pii, na na ɛte sɛ nea n"ahurututu yɛ pincushions a ɛkɔ keteke kwan so nsɔe so.
  
  Na wiase bi wɔ dan no akyi, a na onnim ne tebea no, na na onim sɛ ɔrenhu owia no bio. Nanso ade biako a na nhomakorabea sohwɛfo a ɔyɛ ɔbenfo no nim ne sɛ wɔn a wɔtow hyɛɛ no so no rentra ase nsen no kɛse. Bere a ɔne ne nuabarima kɔɔ abankɛse bi a ɛwɔ mmepɔw a Mongolia ne Russia hyia so no, wɔkaa ntam sɛ wɔde akode a wowiae no bedi dwuma atia agyinatukuw no ɔkwan biara so. Sɛ́ anka wɔde wɔn ho bɛto asiane mu sɛ Black Sun Renata foforo bɛsɔre wɔ agyinatukuw no abisade so sɛ wɔannya abotare wɔ wɔn hwehwɛ a wɔhwehwɛ Mirela no mu a, David ne Agatha sii gyinae sɛ wobebubu agyinatukuw no nso.
  
  Sɛ wɔgyaee nnipa a wɔpaw sɛ wobedi Order of the Black Sun no anim a, anka obiara nni hɔ a ɔbɛpaw ɔkannifo foforo bere a wɔde Renata hyɛɛ Renegade Brigade nsa no. Na ɔkwan pa a wobɛfa so ayɛ eyi ne sɛ wode Longinus bedi dwuma de asɛe wɔn nyinaa prɛko pɛ. Nanso afei de na ɔrehyia n"ankasa wu na na onni baabi a ne nuabarima no wɔ, anaasɛ sɛ ɔda so te ase mpo bere a Bloom ne n"aboa huu no akyi. Nanso, esiane sɛ na Agatha asi ne bo sɛ ɔbɛyɛ nea obetumi biara ama ade a wɔtaa yɛ nti, ɔde ne ho too asiane mu sɛ obekum nnipa a wɔn ho nni asɛm, sɛ ɔbɛtɔ ne ho so were nkutoo a. Ɛno da nkyɛn a, na ɔnyɛ obi a ɔma n"abrabɔ pa anaa ne nkate nya nea ɛsɛ sɛ ɔyɛ no so nkonim da, na na ɔrebɛkyerɛ saa nnɛ ansa na wahome a etwa to.
  
  Esiane sɛ wɔfaa no sɛ wawu nti, wɔtow atade bi guu ne funu so sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛtow agu bere a wɔsan bae ara pɛ. Na onim sɛ wɔayɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛhwehwɛ ne nuabarima no na wɔahyɛ no ma wagyae Renata ansa na wɔakum no na afei wɔayi Renata afi hɔ de ama ɔkannifo foforo aba ntɛmntɛm.
  
  Tumi adaka no too nsa frɛɛ no sɛ ɔbɛbɛn no.
  
  Sɛ ɔde nhama a ɛwɔ mu no di dwuma a, na obetumi de anyinam ahoɔden no akɔ dwetɛ afiri ketewa a Dave ayɛ ama ne tablɛt sɛ ɔde bedi dwuma sɛ satellite modem wɔ Thurso akyi no so. Bere a na nsateaa abien abubu na ne honam ani fã kɛse no ara atetew afi ne nsateaa so no, Agatha tutuu ne kotoku kotoku a wɔapam no mu sɛ ɔrekɔtwe afiri ketewaa a ɔne ne nuabarima yɛe bere a wofii Russia san bae no. Wɔyɛɛ no na wɔboaboaa ano sɛnea Longinus kyerɛ no pɔtee na ɛyɛɛ no sɛ afiri a ɛpae wɔ akyirikyiri. Ná Dave ne Agatha abɔ wɔn tirim sɛ wɔde eyi bɛsɛe agyinatukuw no adwumayɛbea ti a ɛwɔ Bruges no, a na wɔwɔ anidaso sɛ wobeyi asɔremma no mu dodow no ara afi hɔ, sɛ ɛnyɛ wɔn nyinaa mpo a.
  
  Bere a oduu anyinam ahoɔden adaka no ho no, ɔde ne ho too dan mu nneɛma dedaw a abubu a na ɛno nso atow agu hɔ na wɔn werɛ afi no so, te sɛ Agatha Perdue ara pɛ. Ɔde ɔhaw kɛse yɛɛ ne nkonyaayi no, nkakrankakra ne ahwɛyiye, bɔɔ mpae sɛ ɔrenwu ansa na wawie nhyehyɛe a ɔde bɛtow akode kɛse a ɛte sɛ nea ɛho nhia a ɔde ahokokwaw de hyehyɛɛ Wesley Bernard so bere a ɔtoo no mmonnaa ne mprenu so pɛɛ no.
  
  
  Ti 35. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Sam de akuturuku guu Bloom so bere a Nina kuraa Perdue wɔ ne nsa so no. Bere a Bloom tuo no paee no, Alexander de ahopere baa Wesley so, na ɔde tuo bi kɔɔ ne mmati so ansa na Byrne rebɔ aberante no ahwe fam na ɔrebɔ no ahwe fam. Bloom tuo a ɔde kyerɛɛ fam no too Perdue asen mu, nanso na n"adwene mu da hɔ. Nina kyekyeree ntama bi kyekyeree ne nan ho, na ɔtetew mu yɛɛ no nsensanee sɛnea ɛbɛyɛ a mogya no besiw mprempren.
  
  Bern twee Sam fii Jost Bloom nipadua a ayɛ mmerɛw no so kae sɛ: "Sam, wubetumi agyae mprempren." Na ɛyɛɛ me dɛ sɛ obetua so ka, Sam susuwii, na ɔbɔɔ ne ho bio ansa na ɔrema Bern kwan ma wama no so afi fam.
  
  "Ɛrenkyɛ na yɛne wo bedi. Sɛ obiara tumi bo dwo ara pɛ a," Nina Perdue kae, nanso ɔde ne nsɛm no kyerɛɛ Sam ne Bern. Alexander traa ɔfasu a ɛbɛn ɔpon no ho a na mogya retu ne mmati, na ɔhwehwɛɛ ahina bi a aduru bi a wɔde yɛ aduru wɔ n"atade kotoku mu.
  
  "Dɛn na ɛsɛ sɛ yɛyɛ wɔn mprempren?" - Sam bisaa Bern, na ɔpopaa fifiri fii n"anim.
  
  "Nea edi kan no mɛpɛ sɛ mesan de ade a wowia fii yɛn nsam no ma. Afei yɛde wɔn bɛkɔ Russia sɛ nnommum. Wobetumi ama yɛn nsɛm pii afa Black Sun nneyɛe ho na wɔabɔ yɛn amanneɛ wɔ ahyehyɛde ne asɔremma a yennya nnim wɔn ho hwee nyinaa ho," Bern buae, na ɔkyekyeree Bloom fii aduruyɛ dan a ɛbɛn hɔ no mu.
  
  "Ɛyɛɛ dɛn na wobaa ha?" Nina bisae sɛ.
  
  "Wimhyɛn." Bere a yɛrekasa no, wimhyɛnkafo bi retwɛn me wɔ Hannover. Adɛn?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu.
  
  Ɔde dadwen bi ka kyerɛɛ Byrne sɛ: "Wiɛ, yɛantumi anhu saa ade a wode kɔmaa yɛn sɛ yɛnsan mmrɛ wo no, na na meresusuw nea woreyɛ wɔ ha no ho; Woyɛɛ dɛn huu yɛn?
  
  Bern wosow ne ti, na serew brɛoo dii agoru wɔ n"ano wɔ anifere kwan a ɔbea fɛfɛ no hyɛɛ da de bisabisaa no nsɛm no ho. "Migye di sɛ na synchronicity bi wɔ mu. Woahu, na me ne Alexander wɔ biribi a wowia fii Brigade hɔ bere a wo ne Sam fii mo akwantu no mu akyi pɛɛ no kwan so."
  
  Ɔde ne ho too fam wɔ ne nkyɛn. Nina tumi hui sɛ osusuw sɛ biribi wɔ hɔ, nanso ɔdɔ a na ɔwɔ ma no no amma wanhwere ne kommyɛ suban no.
  
  "Nea ɛhaw me ne sɛ mfiase no na yesusuw sɛ wo ne Sam wɔ eyi ho biribi yɛ. Nanso Alexander a ɔwɔ ha no maa yɛn gye dii sɛ ɛnte saa, na yegyee no dii, na yɛda so ara di sɛnkyerɛnne a efi Longinus hɔ, a ɛsɛ sɛ yehu no akyi, nanso nnipa ankasa a, wɔmaa yɛn awerɛhyem sɛ, wɔne ne korɔnbɔ no nni hwee yɛ no," na ɔserewee.
  
  Nina tee nka sɛ ehu nti ne koma rehuruw. Ayamye a na Ludwig da no adi bere nyinaa no nni hɔ bio, wɔ ne nne ne n"ani a ɛde animtiaabu hwɛɛ no no mu. "Afei ka kyerɛ me, Oduruyɛfo Gould, dɛn na ɛsɛ sɛ misusuw ho?"
  
  "Ludwig, yɛne korɔnbɔ biara nni hwee yɛ!" - kasa tiaa, na ɔde ahwɛyiye hwɛɛ ne nne.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ yaw kae ntɛm ara sɛ: "Captain Burn bɛyɛ papa, Oduruyɛfo Gould." "Na mesrɛ wo, mmɔ mmɔden sɛ wobɛma mayɛ ɔkwasea ne mprenu so."
  
  Nina hwɛɛ Alexander sɛ ɔbɛboa no, nanso na onnim hwee. Sam wosow ne ti, "Ɔnyɛ atoro nkyerɛ wo, Captain. Akyinnye biara nni ho sɛ yɛne eyi nni hwee yɛ."
  
  "Ɛnde ɛyɛɛ dɛn na Longinus kowiee ha?" Bern bɔɔ ose guu Sam so. Ɔsɔre gyinaa hɔ na ɔdanee ne ho hwɛɛ Sam, ne tenten a ɛyɛ nwonwa no wɔ tebea a ɛyɛ hu mu ne n"ani a ɛyɛ nsukyenee. "Ɛno na ɛde yɛn baa wo nkyɛn pɛɛ!"
  
  Purdue antumi annye bio. Na onim nokware no, na afei, bio esiane ɔno nti, na wɔrehyew Sam ne Nina, na wɔn nkwa asan akɔ asiane mu bio. Ɔde ɛyaw rebɔ n"ano, na ɔmaa ne nsa so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛtwe Bern adwene: "Na eyi nyɛ Sam anaa Nina, Kapten no adwuma. Minnim ɔkwan a Longinus de wo baa ha, efisɛ onni ha."
  
  "Woyɛɛ dɛn huu saa?" Bern bisae denneennen.
  
  Perdue gye toom sɛ: "Efisɛ me na miwiaa no."
  
  "O Yesu!" - Nina teɛɛm, na ɔtow ne ti san n"akyi a na onnye nni. "Worentumi nyɛ aniberesɛm."
  
  "Ɛhe na ɛwɔ?" - Bern teɛɛm, na ɔde n"adwene sii Perdue so te sɛ akɔre a ɔretwɛn ne wuo dede.
  
  "Eyi ne me nuabea. Nanso minnim baabi a ɔwɔ mprempren. Nokwarem no, owiaa wɔn fii me nsam da a ogyaw yɛn wɔ Cologne no," na ɔde kaa ho, na ɔwosow ne ti wɔ ntease a enni mu no ho.
  
  "Onyankopɔn pa, Purdue! Dɛn bio na wode asie?" - Nina teateaam.
  
  Sam ka kyerɛɛ Nina brɛoo sɛ: "Meka kyerɛɛ wo saa.
  
  "Nnyɛ saa, Sam! Nnyɛ kɛkɛ!" - bɔɔ no kɔkɔ na ɔsɔre firii Perdue ase. "Wubetumi aboa wo ho afi eyi mu, Purdue."
  
  Wesley fi baabiara bae.
  
  Ɔde bayonet a ayɛ nwunu no guu Bern yafunu mu tɔnn. Nina teɛɛm sɛ. Sam twee no fii asiane kwan so bere a Wesley de animguase a ɛyɛ hu hwɛɛ Bern ani tẽẽ no. Ɔtwee dade a mogya ayɛ no ma no fii Bern nipadua no mu mframa a ɛyɛ den no mu na ɔde san guu nsu mu ne mprenu so. Perdue nantew ntɛmntɛm sɛnea obetumi wɔ ne nan biako so bere a Sam kuraa Nina bɛn no, na n"anim asie ne moma so no.
  
  Nanso ɛbɛdaa adi sɛ Bern ho yɛ den sen sɛnea Wesley hwɛɛ kwan no. Ɔkyeree aberante no menewam na ɔde ɔhwe a ano yɛ den tow wɔn baanu nyinaa guu nhomakorabea ahorow no mu. Ɔde abufuw teɛteɛɛm bubuu Wesley nsa te sɛ dua nkorabata, na wɔn baanu no de wɔn ho hyɛɛ ɔko a emu yɛ den mu wɔ fam. Dede no maa Bloom fii ne dawurubɔ mu. Ne serew no memee ɛyaw ne ɔko a na ɛwɔ mmarima baanu a na wɔwɔ fam no ntam no. Nina, Sam ne Perdue yɛɛ n"anim basabasa wɔ sɛnea ɔyɛɛ n"ade no ho, nanso obuu n"ani guu wɔn so. Ɔkɔɔ so serewee ara kwa, na na n"ankasa nkrabea ho asɛm nhia no.
  
  Ná Bern ntumi nhome bio, na n"akuru no ayɛ ma wɔ ne pantan ne ne mpaboa mu. Ɔtee sɛ Nina resu, nanso wannya bere amfa n"ani nnye n"ahoɔfɛ ho nea etwa to - na ɛsɛ sɛ odi awu.
  
  Ɔde ɔhwe a ɛyɛ hu bɔɔ Wesley kɔn mu no, ɔmaa aberante no ntini antumi ankɔ baabiara, na ɛmaa ne ho dwiriw no prɛko pɛ, bere tenten araa ma ebubuu ne kɔn. Bern kotow, na ɔtee nka sɛ n"asetra retwe ne ho. Bloom serew a ɛyɛ abufuw no twee n"adwene.
  
  Perdue kaa no brɛoo sɛ: "Mesrɛ wo, kum no nso."
  
  "Wokum me boafo, Wesley Bernard nkyɛe!" Bloom serewee. "Awofo a wɔtetee no wɔ Black Sun mu na wɔtetee no, so wunim, Ludwig? Wɔdaa ayamye mu maa no ma ɔkoraa ne mfitiase abusua din, Bern, no fã bi so."
  
  Bloom serewee denneennen a ɛhyɛɛ obiara a na ɔwɔ aso mu abufuw, bere a Burn aniwa a na ɛrewu no amene wɔ nusu a ɛyɛ basaa mu no.
  
  Bloom serewee sɛ: "Wokum w"ankasa wo ba no ara kwa, papa." Ná eyi mu ahude no sõ dodo ma Nina.
  
  "Mepa wo kyɛw paa, Ludwig!" - sui na okuraa ne nsa, nanso biribiara nka Bern. Ne nipadua a tumi wom no antumi annyina ɔpɛ a na ɔwɔ sɛ obewu no ano, na ɔde Nina anim hyiraa ne ho ansa na awiei koraa no hann no refi n"ani so.
  
  "W"ani nnye sɛ Wesley awu, Owura Perdue?" Bloom de ne awuduru no kyerɛɛ Perdue. "Ɛsɛ sɛ ɛyɛ saa, wɔ nneɛma a wontumi nka ho asɛm a ɔyɛe wɔ wo nuabea no ansa na ɔrewie saa ɔkraman no akyi!" Ɔserewee.
  
  Sam faa lead bookend bi fii shelf a ɛwɔ wɔn akyi no so. Ɔkɔɔ Bloom nkyɛn na ɔde ade a emu yɛ duru no sii fam wɔ ne ti nhwi so a wantwentwɛn ne nan ase anaasɛ wannu ne ho biara. Dompe no mu paapaee bere a Bloom serewee no, na asɛm bi a ɛyɛ hu guan fii n"anom bere a amemene mu nneɛma pue kɔɔ ne mmati so no.
  
  Nina ani a ayɛ kɔkɔɔ no de anisɔ hwɛɛ Sam. Wɔ ne fam no, Sam hwɛɛ n"ankasa nneyɛe a ne ho dwiriw no, nanso na biribiara nni hɔ a obetumi ayɛ de abu no bem. Perdue danee ne ho a na ne ho nyɛ no dɛ, na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma Nina bere ma wadi Bern ho awerɛhow. Bere a ɔmenee n"ankasa adehwere akyi no, awiei koraa no ɔkae sɛ, "Sɛ Longinus ka yɛn ho a, ɛbɛyɛ papa sɛ obefi hɔ. Seesei ara. Ɛrenkyɛ na agyinatukuw no ahu sɛ wɔn baa dwumadibea a ɛwɔ Netherlands no nkyerɛw wɔn din na wɔbɛba abɛhwehwɛ wɔn."
  
  Sam kae sɛ: "Ɛte saa," na wɔboaboaa biribiara a wobetumi agye afi nkrataa dedaw no mu ano. "Na ɛnyɛ sekan biako mpo ntɛm, efisɛ saa turbine a awu yi yɛ mfiri nketenkete abien a ɛma anyinam ahoɔden kɔ so sen no mu biako. Ɛrenkyɛ na akanea no adum na yɛawie."
  
  Perdu susuw ho ntɛm ara. Ná Agatha wɔ Longinus. Wesley kum no. Kuw no dii Longinus akyi wɔ ha, na ɔhyehyɛɛ nea ɔde baa awiei no. Enti ɛbɛyɛ sɛ na Wesley wɔ tuo no na na saa ɔkwasea yi nni adwene biara sɛ ɔwɔ bi?
  
  Esiane sɛ na Perdue wiaa akode a ɔpɛ no na odii ho dwuma nti, na onim sɛnea ɛte, na nea ɛsen saa no, na onim sɛnea wɔde bɛkɔ dwoodwoo.
  
  Wɔmaa Alexander nyaa n"adwene na wɔfaa nnuru pii a wɔde plastic abɔ mu a wobetumi ahu wɔ nnuruyɛ nkuku mu. Nea ɛyɛ awerɛhow no, na oprehyɛn nnwinnade dodow no ara ho agu fĩ na na wontumi mfa nsa Perdue ne Alexander akuru no, nanso na ɛho hia kɛse sɛ wodi kan fi Wewelsburg hellgya a ɛyɛ hu no mu.
  
  Nina hwɛ hui sɛ ɔbɛboaboa nhoma mmobɔwee a obetumi ahu nyinaa ano, sɛ ebia na tete wiase no nkaedum a ɛsom bo da so ara wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ wogye nkwa a. Ɛwom sɛ na akyide ne awerɛhow yare de, nanso wantumi antwɛn sɛ ɔbɛhwehwɛ ahintasɛm akorade a ohui wɔ Heinrich Himmler kokoam akorae no mu.
  
  
  Ti 36. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Eduu anadwo dasum no na wɔn nyinaa atumi afi Wewelsburg na wɔde wɔn ani kyerɛ wimhyɛn gyinabea a ɛwɔ Hannover no. Alexander sii gyinae sɛ ɔbɛtwe n"ani afi n"ahokafo no ho efisɛ na wɔwɔ ayamye kɛse de ne nipasu a onnim hwee no kaa wɔn guankɔbea a woguan fii asase ase akwan no mu no ho. Ɔsɔree ansa na wɔrefi ɔpon a Perdue ayi afi hɔ bere a woduu hɔ no mu, na ɔtee nka sɛ Sam mmati gyina ne nipadua a ɛyɛ mmerɛw no akyi wɔ Wiase Ko II abodan a na hann kakraa bi na ɛwɔ mu no mu.
  
  Nokwarem no, sika kɛse a Dave Perdue de mae no nso anhaw ne nokwaredi ho adwene, na osusuwii sɛ eye sɛ ɔbɛtra adwumayɛfo no adom pa mu denam baguam a ɔbɛkɔ so. Ná wɔayɛ wɔn adwene sɛ wobehyia Otto Schmidt wɔ wimhyɛn gyinabea hɔ na wɔne asraafo mpanyimfo afoforo no adi nkitaho na wɔanya akwankyerɛ foforo.
  
  Nanso, Perdue yɛɛ komm wɔ ne dommum no ho wɔ Thurso, bere mpo a onyaa nkrasɛm foforo bere a ɔde abɔ ɔkraman no ano akyi no. Eyi yɛ agyimisɛm. Afei a na wahwere ne nuabea ne Longinus no, na ne nkrataa resa bere a asraafo a wɔsɔre tia no boaboaa wɔn ho ano tiaa ɔne ne nnamfo no.
  
  "Ɔno ni na ɔwɔ!" Alexander de ne nsa kyerɛɛ Otto bere a woduu Hannover Wimhyɛn Gyinabea a ɛwɔ Langenhagen no. Ná ɔte adidibea bi bere a Alexander ne Nina huu no.
  
  "Oduruyɛfo Gould!" ɔde anigye teɛɛm bere a ohuu Nina no. "Ɛyɛ me anigye sɛ mahu wo bio."
  
  Ná Germanni wimhyɛnkafo no yɛ ɔbarima a ɔwɔ adamfofa su kɛse, na na ɔyɛ asraafo dɔm akofo a wɔbɔɔ Nina ne Sam ho ban bere a Bern bɔɔ wɔn sobo sɛ wowiaa Longinus no mu biako. Wɔde ɔhaw kɛse kaa asɛm a ɛyɛ awerɛhow no kyerɛɛ Otto na wɔkaa nea asi wɔ nhwehwɛmubea hɔ no kyerɛɛ no bere tiaa bi.
  
  "Na worentumi mfa ne funu mmra?" awiei koraa no obisae.
  
  Nina de ne ho gyee mu sɛ: "Dabi, Herr Schmidt, na ɛsɛ sɛ yefi adi ansa na akode no apae." Yɛda so ara nni adwene biara sɛ ebia ɛpaee anaa. Mehyɛ nyansa sɛ kwati sɛ wobɛsoma nnipa pii akɔ hɔ akɔfa Bern amu no. Ɛyɛ asiane dodo."
  
  Otiee Nina kɔkɔbɔ no, nanso ɔne ne yɔnko dwumayɛni Bridges dii nkitaho ntɛm ara sɛ ɔrebɔ no amanneɛ wɔ wɔn gyinabea ne Longinus a wɔahwere no ho. Nina ne Alexander de ahoyeraw twɛn, a na wɔwɔ anidaso sɛ Sam ne Perdue boasetɔ rensa na wɔabɛka wɔn ho ansa na wɔayɛ nhyehyɛe a wɔde bɛyɛ adwuma denam Otto Schmidt mmoa so. Na Nina nim sɛ Perdue bɛka sɛ obetua Schmidt ka wɔ ne haw ahorow no ho, nanso ɔtee nka sɛ ɛremfata bere a Perdue gye toom sɛ owiaa Longinus wɔ nea edi kan no mu akyi. Alexander ne Nina yɛɛ apam sɛ wɔbɛkora nokwasɛm yi so mprempren.
  
  "Ɛyɛ, mesrɛɛ sɛ wɔmma me tebea ho amanneɛbɔ. Sɛ́ ɔsahene yɔnko no, wɔama me tumi sɛ menyɛ biribiara a misusuw sɛ ɛho hia," saa na Otto ka kyerɛɛ wɔn bere a ofii ɔdan a ofi baabi a ɔfrɛɛ kokoam no san bae no. "Mepɛ sɛ muhu sɛ Longinus a wobɛhwere na woda so ara ntumi nbɛn sɛ wobɛkyere Renata no ntra me yiye... yɛn. Nanso esiane sɛ mewɔ wo mu ahotoso, na esiane sɛ wokaa bere a metumi aguan akyerɛ me nti, misii gyinae sɛ mɛboa wo..."
  
  "Oo, meda wo ase!" Nina homee ahomegyeɛ.
  
  "NANSO..." ɔtoaa so, "Mensan nkɔ Mönkh Saridag nsapan, sɛnea ɛbɛyɛ a ɛno remma wo mfi afiri no mu. Wo nnamfo, Alexander, da so ara wɔ dɔnhwerew a anhwea gu mu ntɛmntɛm. Ɛno nsakrae. So mada me ho adi pefee?"
  
  Alexander buae sɛ: "Yiw, owura," bere a Nina de anisɔ de ne ti too fam.
  
  Ɔsesaa ne nkongua sɛ ɔretie no yiye ka kyerɛɛ Nina sɛ: "Afei ka saa akwantu a wokaa ho asɛm no ho asɛm kyerɛ me, Oduruyɛfo Gould."
  
  Ofii ase sɛ: "Mewɔ nea enti a ɛsɛ sɛ migye di sɛ mahu tete nkyerɛwee, tete te sɛ Po a Awu Nhoma Mmobɔwee no."
  
  "Metumi ahu wɔn?" - Otto bisae.
  
  "Mepɛ sɛ mede kyerɛ wo wɔ baabi a ɛyɛ... kokoam kɛse?" Nina serewee.
  
  "Yɛɛ. Ɛhe na yɛrekɔ?"
  
  
  * * * .
  
  
  Annu simma aduasa no, na Otto Jet Ranger a akwantufo baanan - Perdue, Alexander, Nina ne Sam - rekɔ Thurso. Na wɔbɛtra Perdue agyapade so, beae ankasa a Akyerɛbaa Maisie maa ɔhɔho no nufu fi n"adaeso bɔne no mu a obiara nnim gye Perdue ne nea wɔfrɛ no ofiehwɛfo no. Perdue kyerɛe sɛ eyi bɛyɛ beae a eye sen biara efisɛ ɛbɛma wɔanya bere tiaa mu aduruyɛdan a ɛwɔ dan no ase a Nina betumi de carbon date nhoma mmobɔwee a ohui no, na wɔ nyansahu mu akyerɛ bere a nhoma mmobɔwee no gyinaa so wɔ ɔkra mu de ahwɛ sɛ ɛyɛ nokware.
  
  Wɔ Otto fam no, na bɔhyɛ bi wɔ hɔ sɛ obegye biribi afi Discovery hɔ, ɛwom sɛ Perdue yɛɛ nhyehyɛe sɛ obeyi agyapade bi a ne bo yɛ den yiye na ɛyɛ ahometew afi hɔ ntɛm sen sɛ ɔbɛkyɛ de. Nea na ɔpɛ sɛ ɔyɛ mfiase no ara ne sɛ obehu sɛnea nea Nina ahu no bɛyɛ.
  
  "Enti wususuw sɛ eyi yɛ Po a Awu Nhoma Mmobɔwee no fã?" Sam bisaa no bere a ɔresiesie nnwinnade a Perdue de ahyɛ ne nsa no, bere a Perdue, Alexander ne Otto hwehwɛɛ mmoa fii oduruyɛfo bi a ɔwɔ mpɔtam hɔ hɔ de sa wɔn atuo apirakuru no a wɔammisa nsɛm pii.
  
  
  Ti 37. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Miss Maisie de tray hyɛn dan no ase.
  
  "Wopɛ tii ne kukisi bi?" ɔserew kyerɛɛ Nina ne Sam.
  
  "Meda wo ase, Akyerɛbaa Maisie. Na mesrɛ wo, sɛ wuhia mmoa wɔ adididan mu a, I"m at your service," Sam de ne signature boyish charm no mae. Nina serewee bere a ɔde scanner no sii hɔ no.
  
  "Oo, meda wo ase, Owura Cleave, nanso m"ankasa metumi adi ho dwuma," Maisie maa no awerɛhyem, na ɔmaa Nina yɛɛ ahude a ɛyɛ agoru a ɛtwaa n"anim, na ɔkaee asiane ahorow a Sam de adididan mu bae bere a etwa to a ɔboaa no ma ɔyɛɛ anɔpaduan no . Nina brɛɛ n"anim ase sɛ ɔreserew.
  
  Nina Gould de nsa a wɔde nsateaa ahyɛ mu no de brɛoo kɛse faa papyrus nhoma mmobɔwee a edi kan no.
  
  "Enti wususuw sɛ eyinom ne nhoma mmobɔwee koro no ara a yɛkenkan ho asɛm daa?" - Sam bisae.
  
  Nina serewee, na n"anim hyerɛn anigye so sɛ: "Yiw, na efi me Latin kasa a ayɛ nwunu mu no minim sɛ saa baasa yi titiriw ne Atlantis Nhoma Mmobɔwee a wontumi nhu!"
  
  "Atlantis, te sɛ asasepɔn a akɔ fam so?" obisae, na ofii kar no akyi hwɛɛ tete nkyerɛwee ahorow a ɛwɔ kasa bi a onnim mu, a wɔde ink tuntum a ayera akyerɛw no.
  
  Obuae sɛ: "Ɛte saa," na ɔde n"adwene sii so sɛ obesiesie aboa nhoma a ɛyɛ mmerɛw no sɛnea ɛfata ma sɔhwɛ no.
  
  Sam kaa ho asɛm, na ɔde ne ho too pon no so hwɛɛ sɛnea ne nsa a ne ho akokwaw reyɛ adwuma no sɛ: "Nanso wunim sɛ eyi mu dodow no ara yɛ nsusuwii hunu, ne ba a ɔwɔ ankasa mpo, a yɛrenka baabi a ɔwɔ ho asɛm."
  
  "Nsɛm a esisii wɔ akwanhyia mu dɔɔso dodo, Sam. Amammerɛ ahorow pii a nkyerɛkyerɛ koro, anansesɛm koro wom, a yɛrenka aman a wogye di sɛ atwa Atlantis asasepɔn no ho ahyia no ho asɛm no wɔ adansi ne mmoa ho adesua koro," na ɔkae. "Mesrɛ wo, dum saa kanea no wɔ hɔ."
  
  Ɔkɔɔ kanea a ɛwɔ soro no ho na ɔde hann a ano nyɛ den a efi akanea abien a ɛwɔ dan no afã horow a ɛne ne ho di nhwɛanim mu aguaree dan no ase. Sam hwɛɛ n"adwuma na wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛte nka sɛ n"ani gye ne ho a enni awiei. Ɛnyɛ sɛ ogyinaa asiane ahorow a Perdue ne n"akyigyinafo de wɔn ho too so no nyinaa ano nko, na mmom ɔkɔɔ so kuraa n"adwumayɛ mu nimdeɛ mu nso, yɛɛ n"ade sɛ abakɔsɛm mu ademude nyinaa ho banbɔfo. Wansusuw ho da sɛ ɔbɛfa nkaedum a odii ho dwuma no anaasɛ obegye nneɛma a ohui no ho anuonyam, de ne nkwa ato asiane mu de ada bere bi a atwam a onnim no fɛ adi.
  
  Osusuw sɛnea ɔte nka bere a ɔhwɛɛ no mprempren, a ɔda so ara tetew ne ho wɔ ɔdɔ a ɔwɔ ne sɛ obehu no sɛ ɔfatwafo bi ntam no ho. Nea etwa to no ankɔ a obiara anhu. Sam hui sɛ Nina bu no sɛ onni ahotoso te sɛ Perdue, nanso na ɔbɛn mmarima baanu no nyinaa araa ma na ontumi mfi hɔ ankasa da.
  
  Ne nne maa no fii ne nsusuwii a ɔyɛ komm no mu kae sɛ: "Sam, mesrɛ wo, so wubetumi asan de eyi ahyɛ aboa nhoma nhoma mmobɔwee no mu? Ɛne sɛ, bere a woahyɛ wo nsateaa awie no!" Ɔhwehwɛɛ ne bag mu nneɛma mu na ohuu adaka bi a wɔde nsateaa a wɔde yɛ oprehyɛn ahyɛ mu. Ɔfaa abien na ɔhyɛɛ no wɔ amanne kwan so, na ɔserew kyerɛɛ no. Ɔde nhoma mmobɔwee no maa no. Ɔserewee sɛ: "Kɔ so hwehwɛ w"ano bere a woadu fie no." Sam serewee bere a ɔde ahwɛyiye de nhoma mmobɔwee no guu aboa nhoma mmobɔwee no mu na ɔde ahwɛyiye kyekyeree mu no.
  
  "Wususuw sɛ da bi yebetumi akɔ fie a ɛho nhia sɛ yɛhwɛ yɛn akyi?" obisae wɔ asɛm bi a anibere wom kɛse so.
  
  "Merehwɛ kwan saa. Wunim, sɛ mehwɛ m"akyi a, minnye nni sɛ bere bi na m"ahunahuna kɛse ne Matlock ne ne ho a ɔde brɛɛ ne ho ase wɔ ɔbarima ne ɔbea nna mu wɔ sukuupɔn mu no," ɔkaee n"adesua adwuma a ɔyɛe wɔ aguaman bi a ɔyɛ ne ho sɛ ɔde n"adwene si so a ɔde ne nkɔso nyinaa ho anuonyam sɛ wɔn ankasa de no akwankyerɛ ase sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛbɔ amanneɛ bere a ɔne Sam hyiae nea edi kan no.
  
  Sam de ahopopo dii awerɛhow sɛ ne pɔnkɔ a ɔdɔ no no nni hɔ no sɛ: "Mekae Bruich, ne beer pint biako a ɔne Paddy bɛnom Fida anadwo biara. Onyankopɔn, ɛte sɛ nea nkwa nna nyinaa atwe ne ho afi saa nna no ho, ɛnte saa?"
  
  "Aane. Ɛkame ayɛ sɛ ɛte sɛ nea yɛrebɔ bra abien wɔ biako mu, wunsusuw? Nanso ɔkwan foforo so no, anka yɛrenhu nea yɛwɔ no fã, na yɛrennya nneɛma a ɛyɛ nwonwa a yɛwɔ no ounce biako mpo mu osuahu, sɛ wɔantow yɛn ankɔ asetra yi mu a, ɛnte saa?" ɔkyekyee no werɛ, ɛwom sɛ, nokwarem no, anka ɔbɛsan de ne nkyerɛkyerɛ asetra a ɛyɛ mfonoe no akɔ asetra a ahotɔ ne ahobammɔ wom mu wɔ koma bɔ mu de.
  
  Sam de ne ti too fam, na ɔpenee eyi so ɔha biara mu nkyem 100. Nea ɛnte sɛ Nina no, na ogye di sɛ wɔ n"asetra a atwam no mu no, anka wɔde hama a ɛsensɛn aguaree no nsu ho nhama so dedaw. N"asetra a ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ pɛ a ɔne n"ayeforokunu a wawu a mprempren wawu no ho adwene bɛhaw no da biara da sɛ ɔda so ara yɛ adwuma sɛ nsɛm ho amanneɛbɔfo a ɔde ne ho ma nhoma ahorow wɔ UK, sɛnea bere bi na ɔyɛ nhyehyɛe sɛ ɔbɛyɛ wɔ n"ayaresafo nyansahyɛ so no .
  
  Akyinnye biara nni ho sɛ anka ne dan mu, n"anigyede a ɔtaa bow nsa ne nea atwam no bɛkyere no mprempren, bere a afei de na onni bere a ɔde besusuw nea atwam no ho. Afei na ɛsɛ sɛ ɔhwɛ n"anammɔn, osuaa sɛnea obebu nkurɔfo atɛn ntɛm na watra ase a ɔkwan biara so. Ná ɔtan sɛ obegye atom, nanso na Sam pɛ sɛ ɔtra asiane abasa mu sen sɛ ɔbɛda wɔ ogya a ɛma ne ho yɛ mmɔbɔ mu.
  
  "Yɛbɛhia kasa ho ɔbenfoɔ, nsɛm asekyerɛfoɔ. Oh me Nyankopɔn, ɛsɛ sɛ yɛpaw ahɔho a yebetumi de yɛn ho ato wɔn so bio," na ɔde ne nsa tuu mmirika faa ne ti nhwi mu. Eyi maa Sam kaee Trish mpofirim; ɔkwan a na ɔtaa fa so twitwiw ne nsateaa a ɛyerae, na ɔma ɛsan hwe ase bere a watwe no denneennen awie no.
  
  "Na so wugye di sɛ ɛsɛ sɛ nhoma mmobɔwee yi kyerɛ faako a Atlantis wɔ?" ɔde n"anim yɛɛ kusuu. Ná adwene no yɛ nea ɛkɔ akyiri dodo sɛ Sam bɛte ase. Ná ɔnyɛ obi a ogye atirisopam ho nsusuwii ahorow di denneennen da, na na ɛsɛ sɛ ogye nsɛm pii a enhyia a onnye nni tom kosi sɛ n"ankasa behu. Nanso Atlantis? Sɛnea Sam kyerɛ no, na ɛyɛ abakɔsɛm mu kurow bi a nsu yiri faa mu.
  
  "Ɛnyɛ beae no nko, na mmom wɔka sɛ Atlantis Nhoma Mmobɔwee no kyerɛw anibuei a ɛkɔ anim a ɛkɔɔ so akyirikyiri wɔ ne bere so araa ma wɔn a anansesɛm kyerɛ sɛ wɔyɛ anyame ne anyamewa nnɛ no te hɔ. Wɔkae sɛ na Atlantisfo wɔ nyansa ne ɔkwan a wɔfa so yɛ adwuma a ɛkorɔn araa ma wɔde ho anuonyam mae sɛ wɔn na wɔkyekyeree pyramid ahorow no wɔ Giza, Sam," na ɔde kyinkyin. Ná otumi hu sɛ Nina de bere pii ka Atlantis ho anansesɛm no ho.
  
  "Enti ɛhe na na ɛsɛ sɛ ɛwɔ?" obisae. "Dɛn koraa na Nasifo no de asase bi a nsu ase bɛyɛ? So na wonni abotɔyam dedaw denam amammerɛ ahorow a ɛwɔ nsu so nyinaa a wɔbrɛɛ wɔn ase no so?"
  
  Nina danee ne ti kɔɔ nkyɛn na osii apini wɔ n"animtiaabu no ho, nanso ɛmaa ɔserewee.
  
  "Dabi, Sam. Misusuw sɛ wɔkyerɛw nea na wɔrehwehwɛ no wɔ saa nhoma mmobɔwee no mu baabi. Nhwehwɛmufo ne nyansapɛfo pii asusuw supɔw no gyinabea ho, na dodow no ara gye tom sɛ ɛda Afrika atifi fam ne Amerika aman a ɛbom no ntam," na ɔmaa ɔkasa.
  
  Bere a osusuw Atlantic Po no fã kɛse a asase biako kata so no ho no, ɔkae sɛ: "Ɛyɛ kɛse ankasa."
  
  "Na ɛyɛ. Sɛnea Plato nkyerɛwee ahorow, ne akyiri yi nnɛyi nsusuwii afoforo a ɛsen biara kyerɛ no, Atlantis ne nea enti a nsasepɔn ahorow pii wɔ adansi ne mmoa a ɛte saa ara no. Eyi nyinaa fi Atlanta anibuei a sɛ yɛbɛka a, ɛka nsasepɔn afoforo no bom no mu," na ɔkyerɛkyerɛɛ mu.
  
  Sam susuw ho kakra. "Enti wususuw sɛ dɛn na Himmler bɛpɛ?"
  
  "Nimdeɛ. Nimdeɛ a ɛkɔ akyiri. Na ɛnnɔɔso sɛ Hitler ne ne kraman susuwii sɛ abusuakuw a wɔkorɔn no yɛ wiase foforo bi asefo. Ebia na wosusuw sɛ eyi ne nnipa ko a Atlantafo yɛ pɛpɛɛpɛ, na wobenya ahintasɛm a ɛfa mfiridwuma a ɛkɔ anim ne nea ɛtete saa ho," na ɔde n"adwene sii so.
  
  Sam penee so sɛ: "Ɛno bɛyɛ nsusuwii a wotumi hu."
  
  Kommyɛ bere tenten dii akyi bae, na kar no nkutoo na ebubuu kommyɛ no. Wɔde wɔn ani hwɛɛ wɔn ho wɔn ho. Ná ɛyɛ bere a wɔn nkutoo na wɔntaa nhu, bere a wɔanhunahuna wɔn na na wɔwɔ fekuw a wɔadi afra mu. Nina tumi hui sɛ biribi rehaw Sam. Ɛmfa ho sɛnea na ɔpɛ sɛ ɔpopa osuahu a ɛyɛ ahodwiriw a wonyae nnansa yi no, wantumi anhyɛ n"anigye a na ɔwɔ sɛ obehu nneɛma pii no ano.
  
  "Dɛn na asɛm no te, Sam?" - bisae a ɛkame ayɛ sɛ ɔmpɛ.
  
  "Wosusuwii sɛ m"ani agye Trish ho bio?" - bisae.
  
  Nina de n"ani sii fam, na ɔde ne nsa bɔɔ n"anim sɛ: "Meyɛɛ saa." "Mehunuu saa nsɛm a wɔakyerɛw ne nkaeɛ a ɛyɛ anigyeɛ a wɔaboaboa ano yi na me... mesusuu sɛ..."
  
  Sam nantew baa ne nkyɛn wɔ dan ase a na ɛyɛ awerɛhow no hann brɛoo no mu na ɔtwee no kɔɔ ne nsa so. Ɔmaa no kwan. Saa bere yi de, na nea ɔde ne ho ahyɛ mu anaa baabi a ɛsɛ sɛ ogye di kodu sɛ ɔkwan bi so no, wanhyɛ da adi agyinatukuw no anim ankɔ wɔn nkyɛn wɔ Wewelsburg no mfa ne ho. Afei, ha, na ɔyɛ Sam ara kwa -ne Sam.
  
  Ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kae bere a ne nsateaa dii agoru wɔ ne ti nhwi mu, na ɔde ne ti akyi bere a na ne nsa foforo no abɔ n"asen a ɛyɛ tratraa no denneennen no sɛ: "Nsɛm a wɔakyerɛw afa yɛn ho-me ne Trish-nyɛ nea wususuw." Nina ampɛ sɛ ɔbɛsɛe bere no denam mmuae a ɔbɛma so. Ná ɔpɛ sɛ ɔkɔ so. Ná ɔpɛ sɛ ohu nea ɛfa ho. Na na ɔpɛ sɛ ɔte fi Sam hɔ tẽẽ. Nina yɛɛ komm kɛkɛ na ɔmaa ɔkasae, na onyaa bere biara a ɛsom bo a ɔne no nkutoo na ɔwɔ mu anigye; ɔrehome ne cologne hua a ɛyɛ mmerɛw ne ne sweta no mu ntama a ɛma ntama yɛ mmerɛw, ne nipadua a ɛyɛ hyew a ɛwɔ ne nkyɛn ne ne koma a ɛwɔ akyirikyiri a ɛwɔ ne mu no.
  
  Ɔka kyerɛɛ no sɛ: "Ɛyɛ nhoma bi kɛkɛ," na na ɔte sɛ ɔreserew.
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?" obisae, na ɔde n"anim yɛɛ kusuu kyerɛɛ no.
  
  "Merekyerɛw nhoma bi ama London nhoma tintimfo bi afa biribiara a esii ho, efi bere a mihyiaa Patricia kosi... yiw, wunim," ɔkyerɛkyerɛɛ mu. Ná n"ani a ɛyɛ bruu tuntum no te sɛ tuntum mprempren, na na beae fitaa biako pɛ a ɛwɔ hɔ ne hann ketewaa bi a ɛma ɔyɛ te sɛ nea ɔte ase ma no -ɔte ase na ɔte ase ankasa.
  
  Ɔsi apini na ɔde ne moma so miaa ne moma so ntini a ɛyɛ tokuru no mu denneennen sɛ: "O Onyankopɔn, mete nka sɛ meyɛ ɔkwasea kɛse." "Me werɛ howee. Misusuwii sɛ...oh damn, Sam, mepa wo kyɛw," ɔde adwene a ɛyɛ basaa bɔɔ n"ano. Ɔserewee wɔ mmuae a ɔde mae no ho na ɔmaa n"anim so kɔɔ ne de no so, na ɔde atuu a emu dɔ a ɛkanyan akɔnnɔ duaa n"ano. Nina tee nka sɛ ne koma rebɔ ntɛmntɛm, na ɛmaa osii apini kakra.
  
  Perdue tew ne menewam. Ogyinaa antweri no atifi, na ɔde ne ho too poma so sɛ ɔde ne mu duru dodow no ara bɛto ne nan a apira no so.
  
  Ɔde nkogudi serew kakra bɔɔ amanneɛ bere a ohuu wɔn ɔdɔ bere no sɛ: "Yɛasan aba na yɛasiesie biribiara."
  
  "Di akyi!" - Sam teɛɛm sɛ. "Saa poma yi ma wo ho yɛ fɛ wɔ ɔkwan bi so, te sɛ James Bond ɔbɔnefo bi."
  
  "Meda wo ase, Sam. Eyi nti na mepaw no. Cutlass bi ahintaw mu, a mɛkyerɛ wo akyiri yi," Perdue de n"ani kyerɛɛ a wanni aseresɛm pii.
  
  Alexander ne Otto fi n"akyi baa ne nkyɛn.
  
  "Na so nkrataa no yɛ nokware, Oduruyɛfo Gould?" Otto bisaa Nina sɛ.
  
  "Hmm, mennim de besi nnɛ. Sɔhwɛ ahorow no begye nnɔnhwerew pii ansa na awiei koraa no yɛahu sɛ ebia ɛyɛ apokrifa ne Alexandria nkyerɛwee ankasa anaa," saa na Nina kyerɛkyerɛɛ mu. "Enti ɛsɛ sɛ yetumi fi nhoma mmobɔwee biako mu hu mfe dodow a afoforo a wɔde ink ne nsaano nkyerɛwee koro akyerɛw no nyinaa adi."
  
  "Bere a yɛretwɛn no, metumi ama afoforo no akenkan, ɛnte saa?" Otto de nyansahyɛ mae a na onni abotare.
  
  Nina hwɛɛ Alexander. Na onnim Otto Schmidt yiye sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi de nea ohui no adi ne mu ahotoso, nanso ɔkwan foforo so no, na ɔyɛ Renegade Brigade no mpanyimfo no mu biako ma enti na obetumi asi wɔn nyinaa nkrabea ho gyinae ntɛm ara. Sɛ n"ani nnye wɔn ho a, na Nina suro sɛ ɔbɛhyɛ sɛ wonkum Katya ne Sergei bere a ɔne Perdue apontow no rebɔ darts te sɛ nea ɔrekra pizza no.
  
  Alexander de ne ti too fam de penee so.
  
  
  Ti 38. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Otto Schmidt a wadi mfe aduosia a ne ho yɛ den no tenaa tete nneɛma adwumayɛbea a ɛwɔ abansoro dan a wɔtra mu no mu suaa nkyerɛwee a ɛwɔ nhoma mmobɔwee no so no. Sam ne Perdue bɔɔ agyan, na wɔtoo Alexander mpoa sɛ ɔmfa ne nsa nifa ntow, efisɛ na Russiani a ɔwɔ benkum no pirapira ne mmati benkum. Esiane sɛ na ɔwɔ ɔpɛ bere nyinaa sɛ ɔde ne ho bɛto asiane mu nti, Russiani a wabɔ dam no kyerɛɛ wɔn yiye ankasa, na ɔbɔɔ mmɔden mpo sɛ ɔde nsa bɔne bɛbɔ bɔɔl no.
  
  Nina bɛkaa Otto ho wɔ simma kakraa bi akyi. N"ani gyee sɛnea otumi kenkan kasa abiɛsa a wohuu wɔ nhoma mmobɔwee no mu no mu abien no ho. Ɔkaa n"adesua ne sɛnea na ɔpɛ kasa ne amammerɛ ho asɛm tiawa, na ɛno nso maa Nina ani gyee ho ansa na ɔrepaw abakɔsɛm sɛ ne adesua titiriw. Ɛwom sɛ na ɔsen biara wɔ Latin kasa mu de, nanso na Austriani no tumi kenkan Hebri ne Hela kasa nso, na na ɛyɛ Onyankopɔn akyɛde. Ade a etwa to a Nina pɛe sɛ ɔyɛ ne sɛ ɔde wɔn nkwa bɛto asiane mu bio denam ɔhɔho bi a ɔde bedi dwuma de adi ne nkaedum ho dwuma no so. Ná ɔda so ara gye di sɛ Nasifo foforo a wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobekum wɔn wɔ kwan so rekɔ Wewelsburg no, mfonini ho nimdefo Rachel Clark na ɔsomaa wɔn, na na n"ani sɔ sɛ wɔwɔ obi wɔ wɔn adwumakuw no mu a obetumi aboa wɔ kasa horow a wontumi nte ase no afã horow a wotumi kenkan no mu.
  
  Rachel Clark ho adwene no maa Nina yɛɛ basaa. Sɛ ɔno na odii kar a mogyahwiegu wom akyi saa da no a, anka obehu dedaw sɛ wokunkum n"adwumayɛfo no. Adwene a ɛne sɛ ebia obewie wɔ kurow bi a ɛbɛn hɔ mu no maa Nina yɛɛ basaa kɛse mpo. Sɛ ɛsɛ sɛ ohu baabi a wɔwɔ, wɔ Halkirk atifi fam a, anka wɔbɛkɔ ɔhaw kɛse asen sɛnea wohia.
  
  "Sɛnea Hebri afã horow a ɛwɔ ha kyerɛ no," Otto twee adwene sii Nina so, "na ha, ɛka sɛ Atlantis... na ɛnyɛ... na ɛyɛ asase kɛse a ahene du di so." Ɔsɔɔ sigaret na ɔhome wusiw a ɛrehuruhuruw a efi afiri a wɔde yiyi mu no mu ansa na ɔretoa so. "Sɛ yegyina bere a wɔkyerɛwee no so bu atɛn a, anka wobetumi akyerɛw no yiye wɔ bere a wogye di sɛ na Atlantis wɔ hɔ no mu. Ɛka beae a asasepɔn bi wɔ a wɔ nnɛyi asase mfonini ahorow so no, anka ne mpoano bɛfa, uh, momma yɛnhwɛ... mfi Mexico ne Amazon Asubɔnten a ɛwɔ Amerika Kesee Fam no," ɔde ahomegye foforo sii apini, na n"ani sii Hebri Kyerɛwnsɛm no so, . "wɔ Europa atɔe fam mpoano nyinaa ne Afrika atifi fam." Ɔmaa n"ani so, na ɛte sɛ nea n"ani agye.
  
  Ná Nina nso wɔ n"anim a ɛte saa ara. "Migye di sɛ ɛha na Atlantic Po no nyaa ne din. Onyankopɔn, eyi yɛ kɛse saa, ɛbɛyɛ dɛn na obiara ayera eyi saa bere yi nyinaa?" na ɔredi agoru, nanso na n"adwene fi komam.
  
  Otto penee so sɛ: "Ɛte sɛ nea ɛte saa." "Nanso, me dɔfo Oduruyɛfo Gould, ɛsɛ sɛ wokae sɛ ɛnyɛ ntwemu anaa ne kɛse ho asɛm, na mmom bun a asase yi da fam wɔ asase ani no ho asɛm."
  
  "Megye di." Nanso wubesusuw sɛ ɛdenam mfiridwuma a ɛsɛ sɛ wɔhyɛn ahunmu so no, wobetumi ayɛ mfiridwuma a wɔde bɛkɔ fam kɛse," na ɔserewee.
  
  Otto serewee sɛ: "Mereka asɛm no akyerɛ nnwontofo kuw no, ɔbea." "Mfe pii ni na maka saa."
  
  "Nkyerɛwee bɛn na eyi yɛ?" - bisaa no, na ɔde ahwɛyiye buee nhoma mmobɔwee foforo, a na nsɛm pii a wɔakyerɛw a ɛka Atlantis anaa nea efi mu ba bi ho asɛm wom.
  
  "Ɛyɛ Hela kasa. Ma menhwɛ," na ɔkae, na ɔde n"adwene sii asɛmfua biara a ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade a ɔde scanning no de bae no so. "Typical of nea enti a damn Nasifo no pɛe sɛ wohu Atlantis..."
  
  "Adɛn?"
  
  "Saa kyerɛwsɛm yi ka Owia som a ɛyɛ Atlanticfo som ho asɛm. Owia som...ɛte sɛ nea wunim?"
  
  Ɔde ahopopo kae sɛ: "O Onyankopɔn, yiw."
  
  "Ɛbɛyɛ sɛ Ateneni bi na ɔkyerɛwee. Na wɔne Atlantefo reko, na wɔpowee sɛ wɔde wɔn asase bɛma Atlantefo nkonimdi ahorow no, na Atenefo no bɔɔ wɔn mfurum. Ɛha, wɔ ɔfã yi mu no, wɔahyɛ no nsow sɛ na asasepɔn no da "Hercules Adum no atɔe fam," na ɔde kaa ho, na ɔbubuu sigaret a ɛwɔ nsõ kotoku no mu no.
  
  "Na eyi betumi ayɛ?" Nina bisae sɛ. "Twɛn, na Hercules Adum no yɛ Gibraltar. Gibraltar Asubɔnten no!
  
  "Oh eye." Misusuwii sɛ ɛbɛyɛ sɛ ɛwɔ Mediterranea Po no mu baabi. To mu," obuae, na ɔde ne nsa twitwiw aboa nhoma kɔkɔɔ no mu na ɔde adwene bobɔɔ ne ti. Ná n"ani gye tete nneɛma ho, na onyaa nidi sɛ obesua afi mu. Otto de nne a ɛte sɛ dae ka kyerɛɛ Nina sɛ: "Eyi yɛ Misrifo papyrus, sɛnea ebia wunim no," te sɛ nana panyin bi a ɔreka asɛm bi akyerɛ abofra. Nina ani gyee ne nyansa ne obu a ɔwɔ ma abakɔsɛm no ho. "Wɔde tete anibuei a efii Atlantefo a wɔanya nkɔso kɛse mu tẽẽ no sii hɔ wɔ Misraim. Afei, sɛ na meyɛ ɔkra a ɔyɛ nnwom ne ɔdɔ ho ɔkra a," ɔde n"ani kyerɛɛ Nina a, anka mɛpɛ sɛ misusuw sɛ nhoma mmobɔwee yi ara na Atlantis aseni ankasa na ɔkyerɛwee."
  
  Ná n"anim a ɛyɛ srade no ho dwiriw no, na na Nina ani gyee adwene no ho kɛse. Wɔn baanu no nyaa anigye komm bere tiaa bi wɔ adwene no ho ansa na wɔn baanu nyinaa repae serewee.
  
  Perdue serewee sɛ: "Afei nea ɛsɛ sɛ yɛyɛ ara ne sɛ yɛbɛyɛ asase ho mfonini na yɛahwɛ sɛ yebetumi ayɛ abakɔsɛm anaa." Ogyinaa hɔ hwɛɛ wɔn a na okura single malt whisky kuruwa bi wɔ ne nsam, na otiee nsɛm a ɛyɛ den a efi Atlantis Nhoma Mmobɔwee no mu sɛ awiei koraa no Himmler hyɛe sɛ wonkum Werner wɔ 1946 mu no.
  
  Esiane sɛ ahɔho no bisae nti, Maisie siesiee anwummere aduan a emu nyɛ duru. Bere a na obiara te ase redidi anwummere aduan a ɛyɛ dɛ wɔ ogya no ho no, Perdue yerae kakra. Sam susuw nea Perdue de asie saa bere yi ho, na ɛkame ayɛ sɛ ofii hɔ bere a ofiehwɛfo no yerae wɔ akyi pon no mu akyi pɛɛ.
  
  Ɛte sɛ nea obi foforo biara anhu. Alexander kaa bere a na ɔwɔ ne mfe aduasa awiei wɔ Siberia no ho nsɛm a ɛyɛ hu kyerɛɛ Nina ne Otto, na na ɛte sɛ nea wɔn ani gyee n"asɛm no ho koraa.
  
  Bere a Sam wiee ne whisky a etwa to no, ɔde ne ho fii adwumayɛbea hɔ sɛ ɔrekɔdi Perdue anammɔn akyi na wahwɛ nea ɔreyɛ. Ná Perdue ahintasɛm no afono Sam, nanso nea ohui bere a odii n"akyi ne Maisie kɔɔ ahɔhodan no mu no na ɛnoaa ne mogya. Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ Sam de Perdue kyakyatow a ɔyɛ anibiannaso no ba awiei, na ɔde Nina ne Sam di dwuma sɛ pawns bere biara. Sam yii ne fon fii ne kotoku mu na ofii ase yɛɛ nea ɔyɛe sen biara: twaa aguadi ho mfonini.
  
  Bere a onyaa adanse a ɛdɔɔso no, otuu mmirika san kɔɔ fie hɔ. Afei de na Sam wɔ n"ankasa ahintasɛm pii, na esiane sɛ na wabrɛ sɛ wɔbɛtwe no akɔ ntawntawdi mu ne akuw a wɔyɛ bɔne saa ara nti, osii gyinae sɛ bere aso sɛ ɔsesa dwumadi ahorow.
  
  
  Ti 39. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Otto Schmidt de anadwo no fã kɛse no ara de ahwɛyiye buu beae a eye sen biara a kuw no befi hɔ ahwehwɛ asasepɔn a ayera no ho akontaa. Bere a mmeae pii a wobetumi akɔ mu a wobetumi afi ase ahwehwɛ nsu mu asuguare no akyi no, awiei koraa no ohui sɛ latitude ne longitude a eye sen biara bɛyɛ Madeira Nsupɔw a ɛwɔ Portugal mpoano anafo fam atɔe no.
  
  Ɛwom sɛ na nea nkurɔfo ani gye ho kɛse wɔ akwantu dodow no ara mu bere nyinaa ne Gibraltar Asubɔnten, anaa Mediterranea Po no ano de, nanso osii Madeira ho gyinae esiane sɛ na ɛbɛn biribi a wɔadi kan ahu a wɔaka ho asɛm wɔ Black Sun kyerɛwtohɔ dedaw no biako mu nti. Ɔkaee nea wohui a wɔkaa ho asɛm wɔ arcane amanneɛbɔ ahorow mu bere a na ɔreyɛ nhwehwɛmu wɔ faako a Nasifo asumansɛm mu nneɛma wɔ ansa na ɔresoma nhwehwɛmu akuw a ɛfa ho akɔ wiase nyinaa sɛ wɔnkɔhwehwɛ saa nneɛma yi no.
  
  Ɔkae sɛ wohuu asinasin a na wɔrehwehwɛ saa nna no mu kakraa bi pɛ. Nanso, nhoma mmobɔwee akɛse ankasa no pii, anansesɛm ne anansesɛm ntama a na SSfo ahintasɛm adwene mpo betumi anya bi no kwatii ne nyinaa. Awiei koraa no, wɔbɛyɛɛ hwee sɛ nkwasea adwuma maa wɔn a na wɔretaa wɔn no, te sɛ Atlantis asasepɔn a ayera ne ne fã a ɛsom bo a wɔn a wonim no hwehwɛ kɛse no.
  
  Afei onyaa hokwan sɛ anyɛ yiye koraa no, onyaa anuonyam bi wɔ nea ohui wɔ wɔn nyinaa mu biako a wontumi nhu no ho - Solon Atrae, a wɔkyerɛ sɛ ɛyɛ beae a Aryanfo a wodi kan no fi bae no. Sɛnea Nasi nhoma ahorow kyerɛ no, na ɛyɛ nkaedum a ɛte sɛ ovoid a abusuakuw bi a ɛboro nnipa de so DNA wom. Esiane sɛ Otto hui saa nti, na ontumi nsusuw tumi ko a asraafo dɔm no benya wɔ Owia Tuntum no so mpo ho, na kampɛsɛ nyansahu wiase no.
  
  Nokwarem no, sɛ ɛyɛ ɔno na ɛsɛ sɛ ɔyɛ a, anka ɔremma wiase no kwan da sɛ wobenya ade a ɛsom bo a ɛte saa a wɔahu. Na Renegade Brigade no adwene a ɛwɔ hɔ nyinaa ne sɛ ɛsɛ sɛ wɔde nkaedum a ɛyɛ hu sie na wɔwɛn so yiye sɛnea ɛbɛyɛ a wɔn a wodii yiye wɔ adifudepɛ ne tumi mu no rentumi mfa nni dwuma ɔkwammɔne so. Na ɛno ne nea anka ɔbɛyɛ no pɛpɛɛpɛ - ɔkaa sɛ ɛyɛ na ɔde too mu wɔ Russia mmepɔw so abotan a wontumi nkɔ hɔ no mu.
  
  Ɔno nkutoo na na onim Solon Beae no ho asɛm, na enti ɔpaw Madeira sɛ ɔntra asase a nsu ayiri no so no afã horow a aka no. Nokwarem no, na ɛho hia sɛ anyɛ yiye koraa no wohu Atlantis fã bi, nanso na Otto rehwehwɛ biribi a tumi wom kɛse, a ɛsom bo sen akontaabu biara a ebetumi aba - biribi a ɛnsɛ sɛ wiase no hu ho asɛm da.
  
  Na ɛyɛ akwantu tenten bi a ɛkɔ anafo fam fi Scotland kɔ Portugal mpoano, nanso kuw titiriw a wɔyɛ Nina, Sam ne Otto gyee wɔn bere de gyinaa hɔ de pɛtro guu helikopta no mu na wodii awia aduan wɔ Porto Santo supɔw so. Saa bere no nyinaa na Perdue atɔ hyɛmma ama wɔn na ɔde scuba nneɛma ne sonar scanning mfiri a ɛbɛma ahyehyɛde biara a ɛyɛ mmerɛw sen Wiase Nyinaa Nhwehwɛmu Asoɛe a Ɛhwɛ Po so Fam Atutuw So no ani awu ahyɛ mu. Ná ɔwɔ po so ahyɛn nketewa ne po so ahyɛn a wɔde yi mpataa wɔ wiase nyinaa, nanso ɔhyɛɛ ne baa dwumadibea ahorow a ɛwɔ France no sɛ wɔnyɛ adwuma bi a egye ntɛmpɛ na ama wanya po so ahyɛn foforo a ebetumi asoa biribiara a ohia na ɛda so ara yɛ ketewaa a ɛbɛma waguare a obiara mmoa no.
  
  Atlantis a wobehu no bɛyɛ ade kɛse a Purdue ahu pɛn. Akyinnye biara nni ho sɛ eyi bɛboro din a wagye sɛ obi a ɔyɛ nneɛma foforo ne ɔhwehwɛfo soronko no so na ɛde no bɛto abakɔsɛm nhoma ahorow mu pɛpɛɛpɛ sɛ ɔbarima a ɔsan huu asasepɔn bi a ayera no. Sɛ ego anaa sika biara da nkyɛn a, eyi bɛma ne dibea akɔ soro akodu gyinabea a enhinhim, a nea etwa to no bɛma wanya ahobammɔ ne tumi wɔ ahyehyɛde biara a ɔbɛpaw mu, a Order of the Black Sun anaa Renegade Brigade, anaa ɔman foforo biara a wɔwɔ tumi ka ho ɔpaw.
  
  Nokwarem no, na Alexander ka ne ho. Mmarima baanu no nyinaa dii wɔn apirakuru no ho dwuma yiye na esiane sɛ na wɔyɛ akwantufo a wɔsen biara nti, wɔn mu biara amma kwan sɛ wɔn apirakuru no nsiw wɔn kwan wɔ nhwehwɛmu yi mu. Alexander ani sɔɔ sɛ Otto bɔɔ Bern wu ho amanneɛ kyerɛɛ asraafo dɔm no na ɔbɔɔ Bridges amanneɛ sɛ ɔne Alexander bɛboa wɔ ha nna kakraa bi ansa na wɔasan akɔ Russia. Eyi bɛma wɔakum Sergei ne Katya mprempren, nanso saa ahunahuna no da so ara wɔ so nkɛntɛnso te sɛ dɔnhwerew, na na ɛyɛ biribi a ɛka Russiani no suban a ɛtaa yɛ mmerɛw na onnwen ho no kɛse.
  
  Ɛyɛɛ no yaw sɛ Perdue nim baabi a Renata wɔ nanso ɔkɔɔ so yɛɛ anibiannaso wɔ asɛm no ho. Awerɛhosɛm ne sɛ, ɛnam sika dodoɔ a Purdue tuaa no nti, wanka asɛm biara wɔ asɛm no ho na na ɔwɔ anidasoɔ sɛ ɔbɛtumi ayɛ biribi ansa na ne berɛ resa. Osusuwii sɛ ebia wɔbɛda so ara agye Sam ne Nina akɔ Brigade no mu, nanso Otto benya ahyehyɛde no mmara kwan so ananmusifo a ɔbɛkasa ama wɔn.
  
  "Enti, m"adamfo dedaw, yɛbɛfa po so hyɛn?" - Perdue teɛɛm firii engine room hatch a ɔfirii mu baeɛ no mu.
  
  Russiani no fi hyɛn no kwankyerɛfo no so teɛɛm sɛ: "Yiw, yiw, ɔhyɛnkafo."
  
  Perdue serewee, na ɔde ne nsa bɔɔ Russiani no akyi bere a n"ani gyee mframa no ho no sɛ: "Ɛsɛ sɛ yegye yɛn ani yiye, Alexander."
  
  Alexander de aniberesɛm a ɛyɛ soronko de too gua sɛ: "Yiw, yɛn mu binom nni bere pii a aka."
  
  Ná ɛyɛ awiabere na na ɛpo no yɛ mmerɛw koraa, na ɛrehome brɛoo wɔ hyɛn no anim bere a owia a ɛyɛ mmerɛw no hyerɛn fi dwetɛ nsensanee ne nsu no ani no.
  
  Esiane sɛ na Alexander yɛ skipper a ɔwɔ tumi krataa te sɛ Perdue nti, ɔde wɔn coordinates hyɛɛ control system no mu na mmarima baanu no fii Lorient kɔɔ Madeira, faako a wɔne afoforo no behyia. Bere a kuw no adu po a ɛda hɔ no so no, na ɛsɛ sɛ wɔde nsɛm a wɔde ama wɔ nhoma mmobɔwee a Austriani wimhyɛnkafo no kyerɛɛ ase maa wɔn no so nantew.
  
  
  * * * .
  
  
  Nina ne Sam kaa wɔn ɔko ho nsɛm dedaw bi a ɛfa wɔne Owia Tuntum no a wohyiae no ho akyiri yi saa anwummere no bere a wohyiaa Otto sɛ wɔboom nom nsa bere a na wɔretwɛn sɛ Perdue ne Alexander bɛba da a edi hɔ no sɛ ne nyinaa kɔ sɛnea wɔahyɛ da ayɛ no a. Ná supɔw no yɛ nwonwa na na wim tebea yɛ mmerɛw. Nina ne Sam tu kɔɔ adan a ɛsono emu biara mu esiane animtew nti, nanso Otto ansusuw ho sɛ ɔbɛka ho asɛm tẽẽ.
  
  "Dɛn nti na wode mo abusuabɔ no sie yiye saa?" - wimhyɛnkafoɔ dedaw no bisaa wɔn wɔ ahomegyeɛ mu wɔ nsɛm ntam.
  
  "Wopɛ sɛ wokyerɛ sɛn?" Sam bisae a na ne ho nni asɛm, na ɔde n"ani kyerɛɛ Nina ntɛmntɛm.
  
  "Ɛda adi yiye sɛ mo baanu abɛn. Oh me nyame, dude, ɛda adi sɛ moyɛ adɔfo, enti gyae sɛ wobɛyɛ w"ade te sɛ mmabun baanu a wɔrebɔ aguaman wɔ wɔn awofo dan akyi na mobom kɔhwɛ mu! "ɔteɛɛm denneennen kakra sen sɛnea na ɔpɛ sɛ ɔyɛ.
  
  "Otto!" Nina de ahomegyeɛ guu mu.
  
  "Fa kyɛ me sɛ mayɛ basabasa saa, me dɔfo Nina, nanso aniberesɛm. Yɛn nyinaa yɛ mpanyimfo. Anaasɛ esiane sɛ wowɔ biribi a enti ɛsɛ sɛ wode w"asɛm no sie nti? " ne nne a ɛyɛ raspy no kaa nsensanee bi a na wɔn baanu nyinaa akwati. Nanso ansa na obiara rebua no, biribi puei wɔ Otto so na ɔhome denneennen sɛ: "Ah! Ɛda adi pefee!" na ɔsan tenaa n"akongua so a na okura amber beer a ɛyɛ fĩ. "Obi a ɔto so abiɛsa wɔ hɔ a ɔbɔ bɔɔl. Misusuw sɛ me nso minim onii ko a ɔyɛ. Ɔpepepemfo, nokwarem no! Ɔbea fɛfɛ bɛn na ɔrenkyɛ ɔdɔ a ɔwɔ mma obi a ɔwɔ sika saa, sɛ mpo ne koma kɔn dɔ ɔbarima a ɔsua... sika fam ɔdefo?"
  
  "Momma wonhu sɛ mehu sɛ saa asɛm yi yɛ abufuw!" Nina yɛɛ hyew, na n"abufuw a agye dimmɔne no yɛɛ hyew.
  
  Sam serew kyerɛɛ Otto hyɛɛ no nkuran sɛ: "Nina, nnyɛ wo ho ban."
  
  Ɔserewee na ohyiaa Otto ani a na n"ani nnye ho no sɛ: "Sɛ woremmɔ me ho ban a, Sam, mesrɛ wo yɛ komm." Ɔkaa wimhyɛnkafo no anim wɔ nne a emu yɛ den a otumi yɛɛ komm sɛnea obetumi biara mu sɛ: "Herr Schmidt, minsusuw sɛ wowɔ tebea a wubetumi de asusuw nneɛma nyinaa ho na woasusuw sɛnea mete nka ma nkurɔfo ho bere a wunnim me ho hwee koraa no." , bere a yesusuw sɛnea na ne bo afuw no ho no. "Ebia mmea a wɔwɔ level a wuhyia wɔn no mu yɛ basaa na wɔyɛ anifere kɛse, nanso I"m not like that. Mehwɛ me ho."
  
  Ɔhwɛɛ no denneennen, na ayamye a ɛwɔ n"ani so no danee aweredi asotwe. Sam tee nka sɛ ne yafunu reyɛ ayɛ den wɔ Otto ani a ɛyɛ komm a na ɔreserew no ho. Ɛno nti na ɔbɔɔ mmɔden sɛ obesiw Nina kwan na ne bo afuw no. Ɛte sɛ nea ne werɛ afi sɛ Sam ne ne nkrabea nyinaa gyina Otto anim dom so, anyɛ saa a anka Renegade Brigade no bɛyɛ adwuma tiawa ama wɔn baanu nyinaa, na yɛrenka wɔn nnamfo Russiafo ho asɛm.
  
  "Sɛ ɛte saa, Oduruyɛfo Gould, sɛ ɛsɛ sɛ wohwɛ wo ho a, me yam hyehye me ma wo. Sɛ eyi ne basabasayɛ a worekɔ mu a, misuro sɛ wobɛpɛ sɛ woyɛ asotifo bi yefum sen saa ɔkwasea ɔdefo yi lapdog," Otto buae denam ahobrɛase a ɛyɛ hu na ɛyɛ hu a ɛbɛma misogynist biara agyina n"adwene so. na bɔ wɔn nsam. Bere a obuu n"ani guu ne asɛm no so no, ɔsɔre fii n"akongua so nkakrankakra: "Ɛsɛ sɛ mefa nsu a ɛretu. Sam, yɛ yɛn mu biara foforo."
  
  "Wɔbɔ dam, wo aguaman?" Sam de abubuw guu no so.
  
  "Dɛn? So woate nea na ɔretwe adwene asi so? Na wo ho nni akyi berɛmo dodo sɛ wobɛbɔ m"anuonyam ho ban, enti dɛn na na wohwɛ kwan sɛ ɛbɛba?" ɔde ahopere san n"akyi.
  
  "Wunim sɛ ɔyɛ asraafo mpanyimfo baanu pɛ a wɔaka afi nnipa a wɔwɔ yɛn nyinaa wɔ bɔɔl no ho no mu biako; nnipa a wɔde Owia Tuntum no baa ne nkotodwe so de besi nnɛ no, ɛnte saa? Ma ne bo fuw na yɛn nyinaa betumi ayɛ ayi a ɛyɛ anigye wɔ po so!" Sam kaee no denneennen.
  
  "So ɛnsɛ sɛ woto nsa frɛ w"adamfo abarimaa foforo no ba asanombea?" ɔde dii agoru, na na ne bo afuw sɛ ontumi mmu mmarima a wɔwɔ ne kuw no mu animtiaa ntɛmntɛm sɛnea ɔtaa yɛ no. "Ne titiriw no ɔfrɛɛ me aguaman a ɔwɔ ɔpɛ sɛ obegyina obiara a odi tumi no afã."
  
  Sam, a wansusuw ho, ɔkaa no denneennen sɛ, "Wiɛ, wɔ me ne Perdue ne Bern ntam no, na ɛyɛ den sɛ wobɛkyerɛ baabi a wopɛ sɛ woto wo mpa, Nina. Ebia ɔwɔ adwene bi a wopɛ sɛ wususuw ho."
  
  Nina aniwa tuntum no trɛwee, nanso ɛyaw yɛɛ n"abufuw mununkum. So ɔtee sɛ Sam reka saa nsɛm no ara kwa, anaasɛ na ɛyɛ ɔbonsam bi a ɔyɛ ɔsadweam a ɔreyɛ no basabasa? Ne koma yɛɛ no yaw na akisikuru bi nyin wɔ ne menewam, nanso n"abufuw no kɔɔ so traa hɔ, na ne yi a oyii no mae no maa ɛyɛɛ kɛse. Wɔ n"adwene mu no, ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛte nea enti a Otto frɛɛ Perdue sɛ obi a n"adwene yɛ mmerɛw no ase. So na ɛyɛ sɛ wɔbɛpira no anaasɛ wɔbɛtwetwe no afi mu? Anaasɛ na onim Purdue yiye sen wɔn?
  
  Sam yɛɛ nwini kɛkɛ na ogyinaa hɔ, twɛnee sɛ obebubu no, nanso nea ɛyɛɛ no hu no, nusu puei wɔ Nina ani so na ɔsɔree ara kwa na ofii hɔ. Ɔnte ahonu nka kɛse sɛnea na ɔhwɛ kwan, efisɛ na ɔte nka ankasa.
  
  Nanso ɛmfa ho sɛnea na nokware no ye no, na ɔda so ara te nka sɛ ɔyɛ ɔkwasea wɔ nea ɔkae no ho.
  
  Ɔtraa ase ne wimhyɛnkafo dedaw no ne n"asɛm ne n"afotu a ɛyɛ anigye no nyaa anigye anadwo no nyinaa. Wɔ pon a edi hɔ no so no, na ɛte sɛ nea mmarima baanu resusuw asɛm a esii a wohuu nkyɛe no nyinaa ho. Ná nsrahwɛfo no ka Dutch anaa Flemish kasa, nanso na ɛnhaw wɔn sɛ Sam behu sɛ wɔreka ɔne ɔbea no ho asɛm.
  
  Sam serewee na ɔmaa ne beer kuruwa so sɛ: "Mmea." Mmarima no serewee de penee so na wɔmaa wɔn ahwehwɛ so de penee so.
  
  Nina ani sɔɔ sɛ na wɔwɔ adan a ɛsono emu biara, anyɛ saa a anka obekum Sam wɔ ne nna mu wɔ abufuw mu. Ɛnyɛ nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ogyinaa Otto afã wɔ sɛnea ɔne mmarima dii no apɔnkɔ so no mu kɛse, na mmom efi nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɛsɛ sɛ ogye tom sɛ nokware pii wɔ n"asɛm no mu. Bern yɛ ne kokom adamfo bere a na wɔyɛ nneduafo wɔ Mönx Saridag, titiriw esiane sɛ ɔhyɛɛ da de n"afɛfɛde dii dwuma de brɛɛ wɔn nkrabea ase bere a ɔtee sɛ ɔyɛ ne yere no mfonini pɛpɛɛpɛ nti.
  
  Ná ɔpɛ Perdue nkɔso bere a ne bo fuw Sam mmom sen sɛ ɔne no besiesie nneɛma kɛkɛ. Na sɛ ɛnyɛ sika fam mmoa a Perdue nni hɔ a, dɛn na anka ɔbɛyɛ bere a onni hɔ no? Wanhaw ne ho da sɛ ɔbɛhwehwɛ no anibere so, na mmom ofii ne nhwehwɛmu ase, na ɔdɔ a ɔwɔ ma no no na ɛmaa no sika.
  
  Ɔteɛɛm komm sɛnea obetumi biara bere a ɔtoo ɔpon no mu na ɔhwee mpa no so akyi no, ɔteɛɛm komm sɛ: "O me Nyankopɔn, "Wɔteɛ! Meyɛ abeawa ketewa bi a ɔwɔ hokwan sɛ mede me charisma ne me dibea di dwuma de ma me ho tra ase kɛkɛ. Meyɛ ɔhene biara a odi tumi ahemfie aguaman!"
  
  
  Ti 40
  
  
  Perdu ne Alexander ayɛ po ase scan dedaw wɔ po so akwansin pii fi baabi a wɔrekɔ no. Ná wɔpɛ sɛ wohu sɛ ebia nneɛma bi wɔ hɔ a ɛnteɛ anaasɛ nsakrae a ɛnyɛ abɔde mu de wɔ asase a ɛwɔ mmepɔw a ɛwɔ wɔn ase no mu a ebetumi akyerɛ nnipa adan anaasɛ mmepɔw a ɛyɛ pɛ a ebetumi agyina hɔ ama tete adansi nkae anaa. Asase tebea a ɛnhyia biara a ɛwɔ asase ani nneɛma mu no betumi akyerɛ sɛ nneɛma a ɛwɔ nsu ase no yɛ soronko wɔ nsuo a ɛwɔ mpɔtam hɔ no ho na ɛbɛyɛ nea ɛfata sɛ wɔhwehwɛ mu.
  
  Alexander hwɛɛ baabi a atwa ho ahyia a wɔde asisi sonar scanner a emu dɔ no so no kae sɛ: "Ná minnim da sɛ ɛsɛ sɛ Atlantis yɛ kɛse saa." Sɛnea Otto Schmidt kyerɛ no, na ɛtrɛw kɔ akyirikyiri wɔ Atlantic po no so, na ɛda Mediterranea Po no ne Amerika Atifi ne Kesee Fam ntam. Wɔ screen no atɔe fam no na ɛtrɛw koduu Bahamas ne Mexico, a na ntease wom wɔ nsusuwii a ɛne sɛ eyi nti na Egypt ne Amerika Kesee Fam adansi ne nyamesom ahorow no kura pyramid ne adansi adan a ɛte saa ara sɛ nkɛntɛnso a wɔtaa nya no mu.
  
  Perdue kyerɛkyerɛɛ mu sɛ: "Oh yeah, wɔkae sɛ ɛsõ sen North Africa ne Asia Minor a wɔaka abom."
  
  Alexander kae wɔ n"ankasa ho kɛse sen wɔn a wɔwɔ hɔ no sɛ: "Nanso afei ɛsõ dodo ankasa sɛ wobehu, efisɛ asase akɛse wɔ saa mmeae yi ho."
  
  "Oh, nanso migye di sɛ saa asase akɛse yi yɛ mprɛte a ɛwɔ ase no fã - te sɛ mmepɔw bi atifi a ɛde bepɔw no nkae no sie," Perdue kae. "Onyankopɔn, Alexander, susuw sɛ sɛ yehuu asasepɔn yi a, anuonyam bɛn ara na anka yebenya!"
  
  Ná Alexander mfa din a obegye no ho. Nea na ɛho hia no ara ne sɛ obehu baabi a Renata wɔ sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi ayi Katya ne Sergei afi afiri no so ansa na wɔn bere adu. Ɔhyɛɛ no nsow sɛ Sam ne Nina ne Ɔyɔnko Schmidt wɔ adamfofa su kɛse dedaw, na na ɛyɛ wɔn asɛm, nanso ɛdefa apam no ho no, na nsakrae biara amma wɔ nsɛm mu na ɛmaa ɔdaa hɔ anadwo mũ no nyinaa. Ɔde ne nsa kɔhwehwɛɛ vodka bere nyinaa na ama ne ho adwo no, titiriw bere a Portugal wim tebea fii ase hyɛɛ ne Russiafo nkate abufuw no. Ná ɔman no yɛ fɛ ma ɛyɛ nwonwa, nanso na ɔhwere fie. Ná awɔw a ɛyɛ hu, sukyerɛmma, ɔsram a ɛrehyew ne mmea a wɔn ho yɛ hyew no kyɛw no.
  
  Bere a woduu nsupɔw a atwa Madeira ho ahyia no so no, na Perdue rehwɛ kwan sɛ obehyia Sam ne Nina, ɛwom sɛ na ɔhwɛ yiye wɔ Otto Schmidt ho de. Ebia na Perdue Black Sun fekubɔ no da so ara yɛ foforo dodo, anaasɛ ebia na Otto ani nnye ho sɛ ɛda adi pefee sɛ Perdue npaw afã horow, nanso na Austriani wimhyɛnkafo no nni Perdue mu kronkronbea, saa pii no na ɛyɛ nokware.
  
  Nanso, na akwakoraa no adi dwuma a ɛsom bo na na ɔda so ara boa wɔn kɛse wɔ nwoma nhoma no nkyerɛase a wɔkyerɛɛ ase kɔ kasa horow a wontumi nhu mu ne beae a ɛbɛyɛ sɛ wɔrehwehwɛ a wobehu no mu, enti na ɛsɛ sɛ Perdue gye tom na ogye tom sɛ ɛwɔ hɔ saa ɔbarima yi ho wɔ wɔn mu.
  
  Bere a wohyiae no, Sam kaa sɛnea n"ani gyee hyɛmma a Purdue tɔɔ no ho. Otto ne Alexander twee wɔn ho na wohuu baabi a wɔkyerɛ sɛ asase no mu dɔ ne baabi a wɔkyerɛ sɛ emu dɔ. Nina gyinaa nkyɛn, na ɔhome po mu mframa pa no na ɔtee nka sɛ onni baabiara kakra esiane akorade nkotoku pii ne ponchi nkuruwa a enni ano a ɔtɔɔ fi bere a ɔsan kɔɔ asanombea hɔ nti. Esiane sɛ ɔtee adwenemhaw ne abufuw nka wɔ Otto animtiaabu akyi nti, osui wɔ ne mpa so bɛyɛ dɔnhwerew biako, twɛn sɛ Sam ne Otto befi hɔ sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi akɔ asanombea hɔ bio. Na ɔyɛɛ sɛnea na wɔhwɛ kwan no.
  
  Perdue kasae wɔ ne nkyɛn sɛ: "Hi, ɔdɔfo." Ná n"anim ayɛ kɔkɔɔ esiane owia ne nkyene a ɛbaa da a atwam no mu anaa nea ɛte saa nti, nanso na ɛte sɛ nea wagye n"ahome yiye, na ɔnte sɛ Nina. "Dɛn ne asɛm no? Mmarimaa no yɛɛ wo basabasa anaa?"
  
  Ɛte sɛ nea Nina bo afuw koraa, na ankyɛ na Perdue hui sɛ biribi asɛe ankasa. Ɔde ne nsa bɔɔ ne mmati so brɛoo, na n"ani gyee atenka a ɛne sɛ ne nipadua ketewa no apiapia ne de no ho nea edi kan wɔ mfe pii mu no ho. Na ɛnyɛ Nina Gould su sɛ ɔrenka hwee koraa, na na eyi yɛ adanse a ɛdɔɔso a ɛkyerɛ sɛ ɔtee nka sɛ onni baabiara.
  
  "Enti, ɛhe na yɛredi kan akɔ?" - bisae firii ne ho mu.
  
  "Wɔ ha wɔ ha atɔe fam akwansin kakraa bi no, me ne Alexander huu nneɛma pii a ɛnyɛ pɛpɛɛpɛ wɔ baabi a emu dɔ yɛ anammɔn ɔhaha pii. Mede eyi na efi ase. Akyinnye biara nni ho sɛ ɛnte sɛ nsu ase abon anaa hyɛn biara a asɛe. Ɛtrɛw bɛyɛ akwansin 200. Eyi yɛ kɛse! "- toaa so a ennye nhyia, na ɛda adi pefee sɛ n"ani agye a ɛboro nsɛm so.
  
  Otto teɛɛm bere a ɔrebɛn wɔn baanu no sɛ: "Owura Perdue, so mɛtu wimhyɛn afa mo so akɔhwɛ mo nsuo a ɛrekɔ nsuo mu afiri wim?"
  
  Perdue serewee, na ɔde koma bɔɔ wimhyɛnkafo no mmati so sɛ: "Yiw, owura." "Me ne wo bedi nkitaho bere a yedu baabi a edi kan a yɛde yɛn ho hyɛ nsu mu no ara pɛ."
  
  "Nifa!" - Otto teɛɛm na ɔmaa Sam nsateaa. Nea na ɛyɛ ma no, Perdue anaa Nina mu biara antumi ante ase. "Afei mɛtwɛn wɔ ha. Wunim sɛ ɛnsɛ sɛ wimhyɛnkafo nom nsa, ɛnte saa?" Otto serewee fi ne komam na ɔbɔɔ Perdue nsa. "Wo akwaaba, Owura Perdue. Na Oduruyɛfo Gould, woyɛ ɔhene agyede wɔ ɔbarima biara gyinapɛn so, me dɔfo," ɔka kyerɛɛ Nina mpofirim.
  
  Esiane sɛ na n"ani nnye ho nti, osusuw mmuae bi ho, nanso sɛnea ɛte daa no, Otto amfa n"adwene ansi so na ɔdanee ne nan ase kɛkɛ de n"ani kyerɛɛ cafe bi a ɛhwɛ atare ne abotan a ɛbɛn mpataayi beae no so.
  
  "Ná ɛyɛ nwonwa. Anwonwasɛm, nanso ɛyɛ nwonwa sɛ wɔpɛ," Nina bɔɔ n"ano.
  
  Na Sam wɔ ne crap list no mu na ɔkwatii no wɔ akwantu no fã kɛse no ara mu, gye sɛ ɔkyerɛw nsɛm a ɛho hia wɔ ha ne ha wɔ dive gear ne bearings so.
  
  "Hwɛ? Akwantufo pii, mebɔ kyakya," Perdue de serew a ɛyɛ anigye ka kyerɛɛ Alexander, na ɔde ne nsa kyerɛɛ mpataayi hyɛmma bi a ayɛ basaa yiye a ɛrehuruhuruw wɔ akyirikyiri bi so. Ná wotumi te sɛ Portugalfo no regye akyinnye bere nyinaa wɔ baabi a mframa no rekɔ no ho, afi nea wobetumi ahu afi wɔn nsaanodwuma mu. Alexander serewee. Ɛkaee no anadwo a ɔne asraafo afoforo baanum traa Caspian Po no so, a na wɔabow nsa dodo sɛ wɔbɛfa po so hyɛn mu na wɔyerae a anidaso biara nni mu no.
  
  Nnɔnhwerew abien a wɔntaa nnye wɔn ahome hyiraa Atlantis akwantu no mu adwumayɛfo no bere a Alexander de hyɛn no baa baabi a sextant a ɔne no susuw ho no kyerɛw too hɔ no. Ɛwom sɛ na wonni adagyew wɔ ɔkasa nketenkete ne amanne kwan so nsɛm a ɛfa Portugalfo akwantufo dedaw, adɔfo a wɔaguan ne wɔn a wɔamene nsu mu, ne nokware a nkrataa afoforo a wohuu wɔ Atlantis Nhoma Mmobɔwee no ho no mu de, nanso na wɔn nyinaa ho pere wɔn wɔ kokoam sɛ wobehu sɛ ebia asasepɔn no da wɔn ase ampa wɔ ne nyinaa mu anaa anuonyam. Wɔn mu biara antumi anhyɛ anigye a na wɔwɔ wɔ asuguare no ho no ano.
  
  "Anwanwasɛm ne sɛ, mefaa asuguare pii wɔ sukuu bi a PADI gye tom sɛ wɔde wɔn ho hyɛ nsu mu a wɔde wɔn ho hyɛ mu no mu bɛyɛ afe biako pɛ a atwam ni, sɛnea ɛbɛyɛ a mɛyɛ biribi soronko de agye m"ahome kɛkɛ," saa na Sam hoahoaa ne ho bere a Alexander de zip bɔɔ ne suit mu maa ne nsu ase asuguare a edi kan no.
  
  "Ɛno yɛ ade pa, Sam. Wɔ saa bun yi mu no ɛsɛ sɛ wuhu nea woreyɛ. Nina, woreyera eyi?" - Perdue bisae.
  
  Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Yiw." "Mewɔ nsa a ano yɛ den a ebetumi akum ɔkraman, na wunim sɛnea ɛkɔ yiye wɔ nhyɛso ase."
  
  Alexander de ne ti too fam sɛ: "Oo, yiw, ebia ɛnte saa," na ɔnom nkwaa foforo bere a mframa no rebɔ ne ti nhwi no. "Mma ɛnhaw wo, mɛyɛ fekubɔ pa bere a saa baanu yi di akraman no ho fɛw na wɔdaadaa asukɔtweaa a wodi nnipa no."
  
  Nina serewee. Ná Sam ne Perdue mfonini a wɔyɛe wɔ Pisces mmea no mmɔborohunu ase no yɛ serew. Nanso, akraman ho adwene no haw no ankasa.
  
  Ansa na Sam reka ne sigaret kurafo no agu fam no, ɔka kyerɛɛ no sɛ: "Nhaw wo ho wɔ akraman ho, Nina, wɔmpɛ mogya a wɔnom nsa. Me deɛ, mɛyɛ ok ".
  
  Ɔde ne nne a ɛyɛ bitchy a eye sen biara serewee na ogyee nkwaa no fii Alexander hɔ sɛ: "Ɛnyɛ wo na ɛhaw me, Sam."
  
  Perdue yɛɛ ne ho sɛ ɔnte biribiara, nanso na Sam nim nea wɔreka ho asɛm no yiye. Ná asɛm a ɔkae anadwo a etwaam no, nea ɔde nokwaredi kae no, ama wɔn abusuabɔ no ayɛ mmerɛw araa ma na wabɛyɛ obi a ɔpɛ aweredi. Nanso na ɛnyɛ sɛ ɔbɛpa kyɛw wɔ ho. Na ɛsɛ sɛ wɔnyane no fi ne suban ho na wɔhyɛ no ma ɔpaw nea ɔpɛ prɛko pɛ sen sɛ ɔde Perdue, Sam, anaa obiara a ɔpaw sɛ obegye n"ani no nkate bedi agoru bere tenten a ɛma ne bo dwo no.
  
  Nina maa Perdue hwɛɛ no yiye ansa na ɔrekɔhyɛ Portugal Atlantic po no bruu a emu dɔ na ɛyɛ tuntum no mu. Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔde abufuw bɛyɛ n"anim a n"ani ayɛ teateaa ahwɛ Sam, nanso bere a ɔdanee ne ho hwɛɛ no no, nea na aka ara ne nhwiren a ɛrefefɛw a ɛyɛ ahurututu ne ahurututu a ɛwɔ nsu no ani.
  
  Ɛyɛ awerɛhow, ɔdwenee ho na ɔde ne nsateaa a emu dɔ tuu mmirika faa krataa a wɔabobɔw no so. Mewɔ anidaso sɛ asukɔtweaa no bɛtetew wo bɔɔl no mu, Sammo.
  
  
  Ti 41. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Ná ɔdan a wɔtra mu no mu a wɔbɛtew no yɛ nea etwa to wɔ nea Akyerɛbaa Maisie ne ne mmea baanu a wosiesie hɔ no din mu bere nyinaa, nanso na ɛyɛ dan a wɔpɛ paa esiane ogya dan kɛse no ne nneɛma a wɔasen a ɛyɛ hu no nti. Ná wɔn a wɔhyɛ n"ase no yɛ mmabaa a wofi mpɔtam hɔ kɔlege a ɔfaa wɔn adwuma de gyee sika fɛfɛ bi, a na tebea no ne sɛ wɔrensusuw agyapade no anaa ne ahobammɔ ho nhyehyɛe ho da. Nea eye ma no ne sɛ, na mmeawa baanu no yɛ sukuufo a wɔfɛre ade a wɔn ani gye nyansahu ho ɔkasa ne Skyrim mmirikatu mmirikatu ho, na ɛnyɛ nnipa a wɔtaa asɛe na wonni nteɛso a Maisie hyiae wɔ Ireland bere a ɔyɛɛ adwuma wɔ hɔ wɔ n"ankasa ahobammɔ mu fi 1999 kosi 2005 no.
  
  Ná ne mmabea no yɛ sukuufo a wodi kan a wɔde wɔn fie nnwuma hoahoa wɔn ho, na na ɔtaa tua wɔn afotu ma wɔ wɔn ahofama ne adwuma a etu mpɔn ho. Ná ɛyɛ abusuabɔ pa. Na mmeae pii wɔ Thurso agyapadeɛ no mu a Akyerɛbaa Maisie paw sɛ ɔbɛsiesie ne ho, na ne mmabaa no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtwe wɔn ho afiri wɔn ho - ahɔhodan ne dan a ɛwɔ fam no.
  
  Ɛnnɛ na awɔw wom titiriw esiane aprannaa bi a radio de too gua da a edii ɛno anim no nti, na anyɛ yiye koraa no, na wɔhwɛ kwan sɛ ɛbɛsɛe Scotland atifi fam nnansa a edi hɔ no. Ogya no paapaee wɔ ogya dan kɛse no mu, faako a ogyaframa tetewee birikisi dan a ɛsen fa afiri tenten no so no afasu a wɔahyew no.
  
  "Ɛkame ayɛ sɛ wɔawie, mmeawa?" Maisie bisae fii ɔpon no ano baabi a ogyina a ɔde tray no gyina hɔ no.
  
  Linda a ne ho yɛ bruu a ne ho yɛ hare no kyiaa no sɛ: "Yiw, mawie," na ɔde ntakra mfutuma bɔɔ n"adamfo Lizzie a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no akyi a ɛyɛ kurukuruwa no. Nanso, odii aseresɛm sɛ: "Nanso, ginger da so ara ka akyi."
  
  "Dɛn na ɛyɛ?" - Lizzie bisaa bere a ohuu awoda keeki fɛfɛ no.
  
  Maisie de too gua, na ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Asikreyare nnim kakra."
  
  "Ade bɛn nti?" Linda bisae, na ɔtwee n"adamfo no ne no kɔɔ pon no so.
  
  Maisie sɔɔ kyɛnere baako wɔ mfimfini, "Ɛnnɛ mmaa yɛ m"awoda na mo ne wɔn a wɔn ho nni asɛm wɔ m"ahyɛdeɛ sɛ mɛsɔ ahwɛ no mu."
  
  "O Onyankopɔn." Ɛte sɛ nea ɛyɛ hu ara kwa, ɛnte saa, Ginger?" Linda dii aseresɛm bere a n"adamfo no kotow sɛ ɔde ne nsateaa ano bɛtu mmirika atwa frosting no so akɔsɔ ahwɛ no. Maisie de agoru bɔɔ ne nsa na ɔmaa nam a wɔtwitwa no so wɔ ahunahuna a ɛyɛ fɛwdi mu, na ɛmaa mmeawa no de anigye teɛteɛɛm.
  
  "Awoda pa Akyerɛbaa Maisie!" - wo mmienu nyinaa teateaam, na w'ani gyee se wohunuu ofiehwɛfoɔ panin no sɛ ɔde ne ho ahyɛ Halloween aseresɛm mu. Maisie yɛɛ n"anim, mumii n"ani, a na ɔhwɛ kwan sɛ akisikuru ne nsukyenee bɛtow ahyɛ no so, na ɔde sekan no sii keeki no so.
  
  Sɛnea na wɔhwɛ kwan no, nkɛntɛnso no mu paapaee keeki no mu abien na mmeawa no de anigye teɛteɛɛm.
  
  Maisie kae sɛ: "Bra, bra, tutu fam kɔ akyiri." Mendidi da mũ nyinaa."
  
  Lizzie sii apini bere a Linda de ahokokwaw noa aduan maa wɔn nyinaa no sɛ: "Me nso."
  
  Ɔpon ano dɔn no bɔɔ.
  
  "Ahɔho foforo bi wɔ hɔ?" Linda bisae a na n"ano ayɛ ma.
  
  Maisie serewee, na ɔbobɔw n"ani sɛ: "Oo dabi, wunim sɛ minni nnamfo biara." Ná wanom nea edi kan no nkyɛe na afei na ɛsɛ sɛ ɔmene no ntɛmntɛm na ama ayɛ nea ɛyɛ fɛ, a na ɛyɛ adeyɛ a ɛyɛ abasamtu kɛse, bere a osusuwii sɛ obetumi agye n"ahome no ara pɛ. Miss Maisie buee ɔpon no na mmarima baanu a wɔhyɛ jeans ne jacket maa no kyiaa no a wɔkaee no abɔmmɔfo anaa nnuatwafo. Ná osu retɔ wɔn so dedaw, na na mframa a ɛyɛ nwini rebɔ afa abrannaa no so, nanso mmarima no mu biara anhinhim mpo anaasɛ wammɔ mmɔden sɛ ɔbɛma wɔn kɔn so. Na ɛda adi pefee sɛ awɔw no ammɔ wɔn hu.
  
  "Metumi aboa wo?" - a obisae.
  
  "Awia pa, madam. Yɛwɔ anidaso sɛ mubetumi aboa yɛn," saa na mmarima baanu a wɔwɔ adamfofa su a ɔware sen biara a ɔka German kasa no kae.
  
  "Nea ɛyɛ dɛn?"
  
  Ɔfoforo nso buae wɔ anibiannaso mu sɛ: "A yɛamfa tebea bi amma anaasɛ yɛansɛe yɛn asɛmpatrɛw adwuma wɔ ha." Ná ne nne yɛ komm, na ɛyɛ anibuei kɛse, na Maisie tumi hui sɛ ɔwɔ kasa bi a ɔde kasa fi Ukraine baabi. Anka ne nsɛm no bɛhaw mmea dodow no ara, nanso na Maisie ho akokwaw wɔ nnipa a ɔbɛka abom na ayi dodow no ara afi hɔ no mu. Ná ogye di sɛ na wɔyɛ abɔmmɔfo ampa, ahɔho a wɔsomaa wɔn sɛ wɔnkɔ asɛmpatrɛw adwuma bi a wɔhyɛɛ wɔn sɛ wɔnyɛ wɔn ade denneennen sɛnea wɔhyɛɛ wɔn abufuw no, enti na wɔyɛ kommyɛ ne adesrɛ a ɛda adi pefee no.
  
  "Dɛn ne w"asɛmpatrɛw adwuma? Sɛ ɛde m"ankasa de to asiane mu a, mintumi nhyɛ bɔ sɛ mɛyɛ biako," na ɔkae denneennen, na ɔmaa wɔn kwan ma wohui sɛ ɔyɛ onipa a onim asetra. "Hena na wo ne no wɔ?"
  
  "Yɛrentumi nka, madam. Mesrɛ wo, so wubetumi atwe wo ho akɔ nkyɛn."
  
  Ɔbarima tenten no bisae sɛ: "Na ka kyerɛ wo nnamfo nkumaa sɛ wɔnteɛteɛm."
  
  "Wɔyɛ ɔmanfo a wɔn ho nni asɛm, mmarima. Mma wɔmfa wɔn ho nhyɛ eyi mu," Maisie kaa no katee kɛse na ɔkɔɔ ɔpon no mfinimfini. "Wonni biribiara a wobegyina so ateɛteɛm."
  
  Ukraineni no de nne a ɛyɛ ayamye araa ma ɛte sɛ nea ne bo afuw buae sɛ: "Eye, efisɛ sɛ wɔyɛ eyi a, yɛbɛma wɔn nea enti a ɛte saa."
  
  "Awuraa Maisie! Biribiara ye?" Lizzie frɛɛ fi dan a wɔtra mu no mu.
  
  "Dandy, abofra! Di wo keeki!" Maisie teɛɛm buaa no.
  
  "Dɛn na wɔsomaa wo wɔ ha sɛ monyɛ? Me nkutoo na mɛte m"adwumawura agyapade so adapɛn kakraa a edi hɔ no, enti nea worehwehwɛ biara no, woaba bere a ɛnteɛ mu. I"m just a housekeeper," ɔka kyerɛɛ wɔn wɔ ɔkwan a ɛfata so na ɔde ne ti too fam wɔ nidi mu ansa na ɔretwe ɔpon no nkakrankakra akɔto mu.
  
  Wɔannyɛ wɔn ade koraa, na, nea ɛyɛ nwonwa no, eyi ne nea ɛmaa Maisie McFadden nyaa ehu. Ɔtoo anim pon no mu na ɔhome denneennen, na n"ani sɔ sɛ wɔagye ne nsisi no atom.
  
  Mprɛte bi bubui wɔ ɔdan a wɔtra mu no mu.
  
  Akyerɛbaa Maisie de ahopere kɔhwɛɛ nea ɛrekɔ so na ohuu ne mmabea baanu no wɔ mmarima afoforo baanu a ɛda adi sɛ wɔne n"ahɔho baanu no ho no atuu denneennen. Ogyinaa owufo wɔ n"akwan so.
  
  "Renata wɔ he?" - bisaa mmarima no mu baako.
  
  Maisie de ahopopo bɔɔ ne nsa wɔ n"anim sɛ: "Me-me n-minnim onii ko."
  
  Ɔbarima no twee Makarov bi na ɔpaapaee Lizzie nan a emu dɔ. Abeawa no teɛɛm denneennen, na saa ara na n"adamfo no nso teɛɛm.
  
  Ɔde abubuw kae sɛ: "Ka kyerɛ wɔn sɛ wɔnyɛ komm anyɛ saa a yɛde tuo a edi hɔ no bɛyɛ wɔn komm." Maisie yɛɛ sɛnea wɔka kyerɛɛ no no, na ɔka kyerɛɛ mmeawa no sɛ wɔnyɛ komm sɛnea ɛbɛyɛ a ahɔho no renkum wɔn. Linda totɔe, na ntua no ho ahodwiriw no yɛɛ kɛse dodo sɛ obetumi agyina ano. Ɔbarima a na okura no tow guu fam kɛkɛ na ɔkae sɛ, "Ɛnte sɛ sini ahorow no, ɛnte saa, ɔdɔfo?"
  
  "Renata kae sɛ: "Renata! Ɔwɔ he?" - teateaam, na okuraa Lizzie a na ne ho popo na osuro no ti nhwi na ɔde n"akodeɛ no kyerɛɛ ne nsateaa so. Afei Maisie hui sɛ wɔkyerɛ wench a onni anisɔ a ɛsɛ sɛ ɔhwɛ no kosi sɛ Owura Perdue bɛsan aba. Sɛnea na ɔtan ɔbea a ɔyɛ ɔkwasea no, na wotua Maisie ka sɛ ɔmmɔ ne ho ban na ɔmma no aduan. Ná ontumi mfa agyapade no mma wɔn wɔ n"adwumawura ahyɛde so.
  
  Ɔde nokwaredi kae sɛ: "Ma memfa wo nkɔ ne nkyɛn, nanso mesrɛ wo, gyae mmeawa a wɔresiesie hɔ no."
  
  "Kyekyere wɔn na fa sie ɔdan a wɔde nneɛma gu mu no mu. Sɛ wɔteɛteɛm a, yɛbɛtu mmirika afa wɔn mu te sɛ Paris nguaman no," saa na atuotofo a ɔyɛ basabasa no serewee, na ɔde Lizzie bɔɔ n"ani sɛ kɔkɔbɔ.
  
  "Ma menyi Linda mfi fam kɛkɛ. Onyankopɔn nti, worentumi mma akokoaa no nna fam wɔ awɔw mu," Maisie ka kyerɛɛ mmarima no a na ehu biara nni ne nne mu.
  
  Wɔmaa no kwan ma odii Linda anim kɔɔ akongua bi a ɛwɔ pon no nkyɛn so. Esiane sɛ ne nsa a ɛyɛ ahokokwaw no keka ne ho ntɛmntɛm nti, wɔanhu sekan a wɔde di adwini a Akyerɛbaa Maisie twee fii keeki no ase de guu ne kyɛw kotoku mu no. Ɔde ahopopo de ne nsa tuu mmirika faa ne moma so sɛnea ɛbɛyɛ a obeyi akisikuru ne awɔw a ɛyɛ nnam afi mu na ɔkae sɛ, "Bra."
  
  Mmarima no dii n"akyi faa adidibea kɛse a ne tete nneɛma nyinaa wom no mu, na wɔhyɛn adididan a wɔda so ara te keeki a wɔato no foforo hua no mu. Nanso sɛ́ anka ɔde wɔn bɛkɔ ahɔhodan no mu no, ɔde wɔn kɔɔ dan no ase. Ná mmarima no nnim nnaadaa no, efisɛ na ɔdan a ɛwɔ fam no taa yɛ baabi a nkurɔfo a wɔafa wɔn nnommum na wɔde ahintasɛm sie. Ná dan no mu yɛ sum kɛse na na sulfur hua wom.
  
  "So hann bi wɔ fam ha?" - bisaa mmarima no mu baako.
  
  "Switch bi wɔ ase hɔ. ɛnyɛ papa mma ohufo te sɛ me a obu adan a emu yɛ sum animtiaa, wunim. Damn horror movies nya wo bere biara," na ɔde ahopere kasa tiaa no.
  
  Wɔ atrapoe no fã no, Maisie brɛɛ ne ho ase mpofirim na ɔtraa ase. Ɔbarima a na odi n"akyi pɛɛ no hwee ne nipadua a ayɛ kurukuruwa no so na ɔhwee ase denneennen wɔ antweri no so bere a Maisie de ahoɔhare wosow ne cleaver no san n"akyi sɛ ɔrekɔbɔ ɔbarima a ɔto so abien a ɔwɔ n"akyi no. Nkrantɛ a ɛyɛ den na emu yɛ duru memee wɔ ne kotodwe mu, na ɛtetew ne kotodwe ne ne nan ase bere a ɔbarima a odi kan no nnompe yɛɛ kurukuruwa wɔ sum no mu wɔ baabi a osii fam no, na ɛmaa ne komm ntɛm ara no.
  
  Bere a ɔde yaw a ɛyɛ hu bɔɔ obobom no, ɔtee ɔhwe bi a ɛyɛ hu nka wɔ n"anim, na ɛmaa ontumi nkɔ baabiara bere tiaa bi, na ɛmaa onnim hwee. Bere a ahum a ɛyɛ sum no retew no, Maisie huu mmarima baanu a wofi anim pon no so no sɛ wɔrepue wɔ soro a wɔde si fam no so. Sɛnea na ne ntetee no akyerɛ no, wɔ n"adwene a ɛyɛ basaa mpo mu no, ɔhwɛɛ wɔn nkitahodi so.
  
  "Renata nni ha, nkwaseafo! Mfonini ahorow a Cleve de kɔmaa yɛn no kyerɛ no wɔ ahɔhodan no mu! Saa deɛ no wɔ abɔnten. Fa ofiehwɛfo no bra!"
  
  Ná Maisie nim sɛ anka obetumi ne wɔn mu baasa adi nsɛm sɛ wɔannyae no wɔ cleaver no mu a. Ná ɔda so ara te sɛ nea ɔde ne kotodwe ahyɛ ne ho so no reteɛteɛm wɔ akyi bere a wofi adi kɔɔ gyaade a osu a ɛyɛ nwini atɔ wɔn mu ma no.
  
  "Mmara ahorow. Hyehyɛ mmara ahorow no mu. Yenim ahobammɔ nhyehyɛe no ho nsɛm, ɔdɔfo, enti nsusuw ho mpo sɛ wubedi yɛn ho fɛw," ɔbarima a ɔde Russia kasa kasa tiaa no no bɔɔ no.
  
  "Woaba sɛ worebɛgye no? So woyɛ adwuma ma no?" - Maisie bisae, na ɔmiaa nɔma ahorow a ɛtoatoa so wɔ keyboard a edi kan no so.
  
  Ukraineni no de nne a ɛnyɛ ayamye kɛse buae fii anim pon no ano sɛ: "Ɛnyɛ w"asɛm biara." Maisie danee ne ho, na n"aniwa hwirew esiane static a efi nsu a ɛresen no mu nti.
  
  Obuae sɛ: "Ɛkame ayɛ sɛ ɛno ne m"asɛm." "Me na meyɛ ne ho asodi."
  
  "Wofa w"adwuma no aniberesɛm ankasa. Eyi yɛ nwonwa," Germanni adamfofa su a ɔwɔ anim pon no ano no kasa kyerɛɛ no de kyerɛɛ no. Ɔde ne sekan a ɔde bɔ abɔmmɔ no miaa ne kɔn mu dompe no so denneennen. "Afei bue fucking pon no."
  
  Maisie buee ɔpon a edi kan no. Wɔn mu baasa ne no hyɛn apon abien no ntam. Sɛ obetumi ne Renata afa mu na wato ɔpon no mu a, obetumi de wɔn asade no ato wɔn mu na ɔne Owura Perdue adi nkitaho akɔhwehwɛ asraafo a wɔbɛhyɛ wɔn den.
  
  Germanni no hyɛe sɛ: "Bue ɔpon a edi hɔ no." Na onim nea ɔreyɛ ho nhyehyɛe na ɔhwɛɛ sɛ obedi kan de ne ho agye mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrentumi nsiw wɔn kwan. Ɔyɛɛ Ukraineni no sɛnkyerɛnne sɛ ɔnkɔtra abɔnten pon no ano. Maisie buee ɔpon a edi hɔ no, a na ɔwɔ anidaso sɛ Mirela bɛboa no ma wayi wɔn a wɔbɛhyɛn mu no afi hɔ, nanso na onnim baabi a Mirela pɛsɛmenkominya tumi agodie no kodu. Dɛn nti na ɔbɛboa wɔn a wɔkyeree no no ma wɔako atia ntuafo no sɛ akuw abien no nyinaa nni adwempa biara mma no a? Mirela gyinaa hɔ tẽẽ, na ɔde ne ho too ɔfasu a ɛwɔ ɔpon no akyi no so, na okuraa tiafi no porcelain akataso a emu yɛ duru no mu. Bere a ohui sɛ Maisie nam ɔpon no mu reba no, wantumi annyɛ hwee sɛ ɔserewee. Ná n"aweredi no sua, nanso na ɛdɔɔso mprempren. Mirela de n"ahoɔden nyinaa danee nkataso no na ɔde bɔɔ Maisie anim, na ɔde ɔhwe biako bubuu ne hwene ne ne hwene. Ofiehwɛfo no amu kɔhwee mmarima baanu no atifi, nanso bere a Mirela bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛto ɔpon no mu no, na wɔn ntɛmntɛm dodo na wɔn ho yɛ den dodo.
  
  Bere a Maisie wɔ fam no, oyii nkitahodi afiri a ɔde de n"amanneɛbɔ ahorow kɔmaa Perdue no na ɔkyerɛw ne nkrasɛm no wɔ kɔmputa so. Afei ɔde hyɛɛ ne bra mu na wanhinhim bere a ɔtee sɛ adwowtwafo baanu no rebrɛ dommum no ase na wɔreyɛ no atirimɔdensɛm no. Maisie antumi anhu nea wɔreyɛ, nanso na ɔte Mirela nteɛteɛm a ano yɛ den no wɔ wɔn a wɔtow hyɛɛ no so no nteɛteɛm no atifi. Ofiehwɛfo no hwee ne yafunu so sɛ ɔrekɔhwɛ sofa no ase, nanso wanhu biribiara wɔ n"anim pɛɛ. Obiara yɛɛ komm, na afei ɔtee Germanfo ahyɛde bi sɛ: "Sɛ yefi radius no mu pɛ a, mommɔ ahɔhodan no mu. Dua nneɛma a ɛpaapae."
  
  Ná Maisie ayɛ mmerɛw dodo sɛ obetu, nanso ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛwea akɔ ɔpon no ano ɔkwan biara so.
  
  Ukraineni no kae sɛ: "Hwɛ, eyi da so te ase." Mmarima afoforo no bɔɔ biribi wɔ Russia kasa mu nwiinwii bere a wɔde mfiri a wɔde pae nneɛma no sii hɔ no. Ukraineni no hwɛɛ Maisie na ɔwosow ne ti sɛ: "Mma ɛnhaw wo, ɔdɔfo. Yɛremma wunwu owu a ɛyɛ hu wɔ ogya mu."
  
  Ɔserewee fii n"ano a ɛhyerɛn no akyi bere a na tuo no gyegyeegye wɔ osu kɛse no mu no.
  
  
  Ti 42. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so
  
  
  Atlantic po no anuonyam bruu a emu dɔ no kataa asuguarefo baanu no so bere a wɔde nkakrankakra sian kɔɔ nsu ase asasesin a ɛyɛ soronko a Perdue ahu wɔ ne scanner so no atifi a abon akata so no. Ɔkɔɔ akyiri sɛnea obetumi dwoodwoo na ɔkyerɛw nneɛma no too hɔ, na ɔde nsu a ɛtɔ gu fam ahorow no bi guu nsukorade nketewa a wɔde yɛ nhwɛso mu. Saa kwan yi so no, na Perdue tumi hu nea ɛyɛ anhwea a ɛwɔ mpɔtam hɔ ne nea ɛyɛ amannɔne nneɛma te sɛ marble anaa kɔbere. Wobetumi akyerɛ nsu a ɛtɔ gu fam a ɛyɛ aboɔden abo a ɛsono nea wohu wɔ mpɔtam hɔ po mu nneɛma mu no ase sɛ ebia ɛyɛ amannɔne, ebia ɛyɛ nnipa na wɔyɛe.
  
  Perdue fi esum a emu dɔ a ɛwɔ po ase a ɛwɔ akyirikyiri no mu susuwii sɛ ohu akraman sunsuma a ɛyɛ hu no. Ɛbɔɔ no hu, nanso wantumi mmɔ Sam a na n"akyi kyerɛ no wɔ mita kakraa bi nkyɛn no kɔkɔ. Perdue de ne ho hintaw wɔ ɔbotan bi akyi na ɔtwɛnee, na na ɛhaw no sɛ ne ahurututu no bɛma wanya baabi a ɔwɔ no. Awiei koraa no, onyaa akokoduru hwehwɛɛ mpɔtam hɔ yiye, na nea ɛmaa ne ho tɔɔ no no, ohui sɛ sunsuma no yɛ obi a ɔno nkutoo a ɔde ne ho hyɛ nsu mu a ɔreyɛ po mu nkwa ho mfonini wɔ abon no so ara kwa. Na otumi hu fi nea ɔde ne ho hyɛ nsu mu no nipadua mu sɛ ɛyɛ ɔbea, na bere tiaa bi no osusuwii sɛ ebia ɛyɛ Nina, nanso na ɔnyɛ sɛ obeguare akɔ ne nkyɛn na wayɛ ne ho ɔkwasea.
  
  Perdue nyaa nneɛma a ne kɔla asesa pii a ebia ɛho hia na ɔboaboaa ano sɛnea obetumi biara. Ohui sɛ afei de Sam rekɔ ɔkwan foforo koraa so, a na onnim Perdue gyinabea. Na ɛsɛ sɛ Sam twa wɔn nsu ase a wɔde wɔn ho hyɛ mu no mfonini ne video sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi asusuw nsɛm ho amanneɛbɔfo ho bere a wɔasan akɔ hyɛn no mu no, nanso ɔyerae ntɛm ara wɔ ɔbotan no sum mu. Bere a Perdue boaboaa nhwɛsode a edi kan no ano wiei no, odii Sam akyi kɔhwɛɛ nea ɔreyɛ. Bere a Perdue retwa abotan tuntum akuwakuw kɛse bi ho ahyia no, ohui sɛ Sam rehyɛn ɔbodan bi mu wɔ abotan foforo a ɛte saa ase. Sam puei wɔ mu sɛ ɔrebɛtwa ɔbodan a nsu ayiri afa mu no afasu ne fam no ho video. Perdue yɛɛ ntɛmntɛm sɛ ɔrekɔkyere, na na ɔwɔ ahotoso sɛ ɛrenkyɛ na wɔn mframa pa asa.
  
  Ɔtwee Sam ntaban no, na ɛkame ayɛ sɛ ɛmaa ɔbarima no bɔɔ hu ma owui. Perdue yɛɛ wɔn sɛnkyerɛnne sɛ wɔnsan nkɔ abansoro no so na ɔde nsuhina a ɔde nneɛma ahyɛ mu ma no kyerɛɛ Sam. Sam de ne ti too fam na wɔsɔre kɔɔ owia hann a ɛhyerɛn a ɛhyɛn wɔn atifi a ɛrebɛn ntɛmntɛm no ho.
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a kuw no hui sɛ biribiara nni hɔ a ɛyɛ soronko wɔ nnuru no mu akyi no, wɔn abam bui kakra.
  
  Nina kaee wɔn sɛ: "Hwɛ, ɛnyɛ Europa ne Afrika mpoano atɔe fam nkutoo na asase yi wɔ." "Esiane sɛ biribiara nni yɛn ase pɛɛ a ɛyɛ pintinn nti, ɛnkyerɛ sɛ ɛnyɛ akwansin kakraa bi wɔ Amerika mpoano mpo atɔe fam anaa anafo fam atɔe. Mo ti so!"
  
  Perdue guu ahome, na ɔde ɔbrɛ tow ne ti san n"akyi sɛ: "Ná migye di yiye ara kwa sɛ biribi wɔ ha."
  
  Sam maa no awerɛhyem sɛ: "Ɛrenkyɛ na yɛasan aba fam bio," na ɔde awerɛhyem bɔɔ ne mmati so. "Migye di sɛ yɛakɔ biribi so, nanso misusuw sɛ yennya nkɔ akyiri sɛnea ɛsɛ kɛkɛ."
  
  Alexander de ne ti too fam, na ɔnom nsa bio sɛ: "Me ne Sam yɛ adwene." "Scanner no kyerɛ sɛ abon ne adan a ɛyɛ nwonwa wɔ fam kakra."
  
  Perdue de ne nsa twitwiw ne hwene kae sɛ: "Sɛ mewɔ afiri a wɔde fa nsu ase mprempren a ɛnyɛ den sɛ mɛkɔ hɔ a."
  
  Nina de nyansahyɛ mae sɛ: "Yɛwɔ saa nhwehwɛmufo a ɔwɔ akyirikyiri no." "Yiw, nanso entumi boaboa biribiara ano, Nina. Ebetumi akyerɛ yɛn asase a yenim dedaw no nkutoo."
  
  Sam kae sɛ: "Wiɛ, yebetumi abɔ mmɔden sɛ yebehu nea yehu wɔ asuguare foforo mu, dodow a ɛyɛ ntɛm no, dodow no ara na akyiri yi." Ná okura ne mfoninitwa afiri a ɛwɔ nsu ase no wɔ ne nsam, na ɔdannan mfonini ahorow mu de paw afã horow a eye sen biara a ɔde bɛto so akyiri yi.
  
  Perdue penee so sɛ: "Pɛpɛɛpɛ." "Momma yɛmmɔ mmɔden bio ansa na da no aba awiei. Saa bere yi nkutoo na yɛrekɔ atɔe fam kɛse. Sam, wo kyerɛw biribiara a yebehu no to hɔ."
  
  Nina de n"ani kyerɛɛ Perdue bere a ɔresiesie ne ho sɛ ɔbɛhyɛ atade no sɛ: "Yiw, na saa bere yi de me ne wo reba."
  
  Wɔ wɔn asuguare a ɛto so abien no mu no, wɔboaboaa tete nneɛma pii ano. Ɛda adi sɛ na abakɔsɛm a ɛfa nsu a ɛmene ho pii wɔ beae no atɔe fam, bere a na adansi pii nso wɔ hɔ a wɔasie wɔ nsu ase wɔ po ase no. Na ɛte sɛ nea Perdue ahaw, nanso Nina tumi hui sɛ nneɛma no nnyinii sɛ ɛbɛyɛ Atlantis bere a agye din no de, na ɔde ayamhyehye wosow ne ti bere biara a Perdue besusuw sɛ ɔwɔ Atlantis safe wɔ ne nsam no.
  
  Awiei koraa no, wɔhwehwɛɛ beae a wɔakyerɛ sɛ wɔbɛhwehwɛ mu no fã kɛse no ara, nanso wɔda so ara anhu asasepɔn a wɔka ho asɛm wɔ anansesɛm mu no ho hwee. Ebia na emu dɔ dodo ampa sɛ wonni nhwehwɛmu po so ahyɛn a ɛfata, na na Perdue renhyia ɔhaw biara sɛ obenya bere a wasan aba Scotland no.
  
  
  * * * .
  
  
  Bere a Otto Schmidt san kɔɔ asanombea a ɛwɔ Funchal no, na ɔrebɔ nea etwa to a efii n"akwantu no mu bae no mua. Mprempren abenfo a wofi M önkh Saridag ahu sɛ wɔatu Longinus. Wɔbɔɔ Otto amanneɛ sɛ onni Wewelsburg bio, ɛwom sɛ na ɔda so ara yɛ nnam de. Nokwarem no, wɔantumi anhu baabi a ɔwɔ mprempren no koraa, na na ɛkyerɛ sɛ na wɔde no ahyɛ anyinam ahoɔden tebea mu.
  
  Ɔsan nso nyaa asɛmpa fii ne nkurɔfo a wɔwɔ Thurso hɔ.
  
  Ɔfrɛɛ Renegade Brigade bere tiaa bi ansa na 5 p.m.
  
  "Bridges, oyi ne Schmidt," ɔkae wɔ ne home ase, na ɔte pon bi ho wɔ asawdan mu a na ɔretwɛn sɛ wɔbɛfrɛ no afi Purdue po so hyɛn no mu. "Yɛwɔ Renata. Twa ɔwɛn no mu ma Strenkov abusua no. Me ne Arichenkov bɛsan aba nnansa akyi."
  
  Ɔhwɛɛ Flemish nsrahwɛfo a wogyinagyina abɔnten, retwɛn sɛ wɔn nnamfo a wɔwɔ hyɛmma a wɔde yi mpataa mu no besi hyɛn gyinabea bere a wɔadi da koro wɔ po so no. N"aniwa yɛɛ ketewaa.
  
  "Mma Purdue ho asɛm nhaw wo. Tracking modules a ɛwɔ Sam Cleave nhyehyɛe no mu no de agyinatukuw no baa ne nkyɛn tẽẽ. Wɔsusu sɛ ɔda so ara wɔ Renata enti wɔbɛhwɛ no. Wɔadi n"akyi fi Wewelsburg, na afei mahu sɛ wɔwɔ Madeira ha sɛ wɔrebɛfa wɔn," ɔka kyerɛɛ Bridges.
  
  Wanka Solon Beae a na ɛyɛ n"ankasa botae bere a wɔde Renata ama na Longinus ahu no ho hwee. Nanso n"adamfo Sam Cleave, a otwa to a ɔde ne ho hyɛɛ Renegade Brigade no ase no too ne ho mu wɔ ɔbodan bi mu, a na ɛwɔ baabi a nhoma mmobɔwee no twaa wɔn kwan no pɛpɛɛpɛ. Sɛ́ nokwaredi ma asraafo dɔm no ho sɛnkyerɛnne no, nsɛm ho amanneɛbɔfo no de nea ogye di sɛ ɛyɛ Solon Beae no ho nkyerɛwde kɔmaa Otto, na ɔde GPS afiri a wɔde ahyɛ ne mfoninitwa afiri mu no kyerɛɛ no yiye.
  
  Bere a Perdue, Nina, ne Sam puei no, owia no fii ase memee kɔɔ wim, ɛwom sɛ awia hann a ɛyɛ dɛ na ɛyɛ mmerɛw no kɔɔ so traa hɔ dɔnhwerew biako anaa abien bio de. Wɔde ɔbrɛ foroo hyɛn no mu, na wɔboaa wɔn ho wɔn ho mmiako mmiako ma woyii scuba nneɛma ne nhwehwɛmu adesoa no fii mu.
  
  Perdue de ahokeka kae sɛ: "Ɛhe na hell wɔ Alexander?"
  
  Nina yɛɛ n"anim basabasa, danee ne nipadua sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛhwɛ deck no yiye: "Ebia sub-level?"
  
  Sam siane kɔɔ engine dan no mu bere a Perdue hwɛɛ cabin, bow ne galley no.
  
  Perdue de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ: "Biribiara nni hɔ." Ná ɛte sɛ nea ne ho adwiriw no, na saa ara na Nina nso yɛe.
  
  Sam fii engine dan no mu.
  
  Ɔde ne nsa guu n"asen so homee sɛ: "Minhu no wɔ baabiara."
  
  Perdue susuw ho denneennen sɛ: "Misusuw sɛ ebia ɔkwasea a wabɔ dam no hwee ase bere a ɔnom vodka pii akyi anaa."
  
  Perdue nkitahodi afiri no bɔɔ bip. Ɔkae na ɔhwɛɛ nkrasɛm no mu sɛ: "Oo, kyɛw, sekan biako pɛ." Ná efi Maisie McFadden hɔ. Wɔkaa sɛ
  
  "Wɔn a wɔkyere akraman! Paapae wo ho mu."
  
  Perdue anim hwee ase na ɛbɛyɛɛ bruu. Egyee no bere kakra ansa na ne koma bɔ denneennen na osii gyinae sɛ ɔbɛkɔ so ayɛ ne keel a ɛyɛ pɛ. Esiane sɛ na onni ahoyeraw ho sɛnkyerɛnne biara nti, ɔtew ne menewam na ɔsan kɔɔ abien a aka no nkyɛn.
  
  "Sɛnea ɛte biara no, ɛsɛ sɛ yɛsan kɔ Funchal ansa na ade asa. Yɛbɛsan akɔ Madeira po so bere a manya nnwinnade a ɛfata ma saa bun a ɛyɛ abofono yi ara pɛ," na ɔde too gua.
  
  Nina serewee sɛ: "Yiw, mewɔ nkate pa wɔ nea ɛwɔ yɛn ase no ho."
  
  Ná Sam nim sɛ ɛnte saa, nanso obuee beer maa wɔn mu biara na ɔhwɛɛ nea ɛbɛtwɛn wɔn bere a wɔasan aba Madeira no kwan. Na ɛnyɛ Portugal so anwummere yi nko na owia no rekɔtɔ.
  
  
  AWIEEƐ
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"