Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Hondo Yastalin Yokudzivisa

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver anozviwana ari munyika umo Stalin ndiye wekutanga kutanga hondo kurwisa Germany yaHitler. Uye somugumisiro, iyo USSR yatova mhirizhonga, uye Third Reich ndiye akabatwa. Uye Hitler anobvisa mitemo inopikisa Semitic. Uye zvino USA, Britain nevatsigiri vavo vari kubatsira Third Reich kudzoreredza hukasha hwaStalin akarwiswa nekunyengera.

  HONDO YASTALIN YOKUDZIVISA
  CHIREVO.
  Gulliver anozviwana ari munyika umo Stalin ndiye wekutanga kutanga hondo kurwisa Germany yaHitler. Uye somugumisiro, iyo USSR yatova mhirizhonga, uye Third Reich ndiye akabatwa. Uye Hitler anobvisa mitemo inopikisa Semitic. Uye zvino USA, Britain nevatsigiri vavo vari kubatsira Third Reich kudzoreredza hukasha hwaStalin akarwiswa nekunyengera.
  . CHITSAUKO Nha
  . Uye Gulliver akakandwa munyika yakafanana nerubatsiro rwegirazi remashiripiti. Musikana weViscountess aita zvake apa. Kutaura zvazviri, kunyange dhongi rinogona kushandura guyo. Uye saka regai mukomana asingagumi arwe, uye iye neshamwari dzake vachatarisa.
  Zvakare, iyi ndiyo imwe nhoroondo yeHondo Yenyika II.
  Musi waChikumi 12, 1941, Stalin akarova kekutanga kuReich Reich nemasatellite ayo, achitanga hondo yekudzivirira. Sarudzo yacho yakanga isiri nyore kumutungamiriri. Chiremera cheThird Reich nemauto chakanga chakakwirira zvikuru. Asi USSR, kwete kunyanya. Asi Stalin akasarudza kudzivisa Hitler, sezvo Red Army yakanga isati yagadzirira hondo yekudzivirira.
  Uye mauto eSoviet akayambuka muganhu. Aive akadaro, akaita kushinga. Uye battalion yenhengo dzeKomsomol dzisina shangu dzinomhanyira mukurwisa. Vasikana vakagadzirira kurwira mangwana akajeka. Zvakanaka, kune communism pamwero wepasi rose nepasirese.
  Vasikana vanorwisa uye vanoimba;
  Isu tinodada vasikana veKomsomol,
  Akazvarirwa munyika iyo huru ...
  Isu tajaira kumhanya mhanya nepfuti,
  Uye mukomana wedu akanaka kwazvo!
  
  Tinoda kumhanya tisina shangu muchando,
  Zvinofadza nechitsitsinho chisina kudonha chechando...
  Vasikana vanotumbuka zvinoshamisa, semaruva,
  Kutyaira maKrauts vakananga mumakuva avo!
  
  Hakuchina vasikana vakanaka uye vakanaka,
  Uye hauna kuwana nhengo iri nani yeKomsomol...
  Pachave nerunyararo uye mufaro pasi rose,
  Uye isu hatitarise kupfuura makumi maviri!
  
  Isu vasikana tinorwa ingwe,
  Fungidzira ingwe ine grin...
  Nenzira yedu isu tinongova madhimoni,
  Uye magumo acharova!
  
  Kune yedu yakasvibirira Motherland Russia,
  Tichapa neushingi mweya yedu, moyo ...
  Uye tichaita kuti nyika yenyika dzose ive yakanaka,
  Tichamira uye tichakunda zvakare!
  
  Nyika yababa ichava duku uye yakanaka;
  Comrade Stalin ingori yakanaka ...
  Uye kuchava nemakomo emufaro muchadenga,
  Pashure pezvose, kutenda kwedu kwakasimba kupfuura simbi!
  
  Isu tiri shamwari dzepedyo dzaJesu,
  Kwatiri, Mwari mukuru nechidhori...
  Uye hazvigoneke kuti isu tipemberere sembwende,
  Nekuti nyika iri kutarisa vasikana!
  
  Nyika yedu iri kukura,
  Muruvara rwakafara rwehuswa nemafuro...
  Kukunda kuchauya, ndinotenda muna May ane ruzha,
  Kunyangwe dzimwe nguva iri magumo akaoma!
  
  Tichaita zvinhu zvinoshamisa kune Motherland,
  Uye kuchave necommunism muchadenga...
  Ngatihwine, ndinotenda mazviri,
  Iyo fascism yehasha yakaparadzwa!
  
  MaNazi makororo ane simba kwazvo,
  Matangi avo akafanana nehero monolith ...
  Asi vavengi vacharohwa kwazvo;
  Nyika yemadzibaba bakatwa nenhoo inopinza!
  
  Iwe hauzowani chimwe chinhu chakanaka kune Motherland,
  Sei kuzvirwira, kutamba nemuvengi...
  Kuchava nemufaro mukuru muchadenga,
  Uye mwana achakura kuva gamba!
  
  Iko hakuna Motherland, tenda kuti Nyika yeBaba iri pamusoro,
  NdiBaba vedu naAmai vedu...
  Kunyange zvazvo hondo ichitinhira uye matenga achipeperetswa nemhepo.
  Nyasha dzakadururwa kubva kuna Ishe!
  
  Russia ndiyo Motherland yenyika,
  Unomurwira uye usatya ...
  Simba rake pakurwa harishanduki;
  Ngatiratidzei kuti torch yeRus 'ndiyo yakasikwa!
  
  Kune Baba vedu vanopenya zvakanyanya,
  Tichakumikidza mweya yedu, moyo, nziyo ...
  Russia ichagara pasi pe communism,
  Mushure mezvose, isu tese tinoziva izvi - yechitatu Roma!
  
  Murwi achaimba rwiyo rwakadaro.
  Uye nhengo dzeKomsomol dziri kumhanya dzisina shangu...
  Zvese zviri muchadenga zvichawedzera kunakidza,
  Pfuti dzakabatidzwa, salvo - fireworks!
  
  Uye saka isu tiri nhengo dzeKomsomol pamwe chete,
  Ngatishevedzei zvikuru - hurray!
  Uye kana iwe uchida kuziva kutenga nzvimbo,
  Ngatimuke, kunyangwe kusati kwaedza!
  Vasikana vakaimba nemufaro mukuru. Vanorwa nebhutsu dzavo kuti dziite kuti tsoka dzavo dzifambe. Uye inoshanda chaizvo. Uye zvitsitsinho zvevasikana zvakashama zvinopenya semapropeller blades.
  Natasha anorwawo uye anokanda magirinedhi nezvigunwe zvake zvisina kupfeka,
  kuhon'era:
  Ndichakuratidza zvose zviri mandiri
  Musikana mutsvuku, anotonhorera, uye asina shangu!
  Zoya akaseka ndokucherechedza nekuseka:
  - Uye iniwo ndiri musikana akaoma, uye ndichauraya munhu wese.
  Mumazuva ekutanga, mauto eSoviet akakwanisa kufambira mberi zvakadzika munzvimbo dzeGerman. Asi vakarasikirwa zvikuru. MaGermany akatanga kurwisa uye vakaratidza kunaka kwemauto avo. Mukuwedzera, zvakakonzerwa nekuti Red Army yakanga yakaderera muhuwandu hwevacheche. Uye mauto eGerman anofambisa zvakanyanya.
  Zvakanaka, zvakazoitikawo kuti matangi matsva eSoviet: T-34 uye KV-1, KV-2 haana kugadzirira kushandiswa kwehondo. Ivo havana kana zvinyorwa zvehunyanzvi. Uye mauto eSoviet, sezvazvakazoitika, haagoni kuputsa zvose nyore nyore. Chombo chavo chikuru chaive chakakiiwa uye chisina kugadzirira kurwa. Izvi zvakabva zvanyatsova zvakakomberedza.
  Mauto eSoviet haana kuzviratidza kuti akanyatsoenderana. Uye ipapo pane ...
  Japan yakasarudza kuti zvaive zvakakodzera kutevedzera zviga zveAnti-Comintern Pact uye, pasina kuzivisa hondo, yakarova Vladivostok zvakanyanya.
  Ndokutanga kupinda. Vakuru vemauto eJapan vaishuva kutsiva Khalkhin Gol. Mukuwedzera, Britain yakabva yapa chibvumirano kuGermany. Churchill akataura mupfungwa yokuti Hitlerism haina kunaka, asi communism uye Stalinism zvakatonyanya kuipa. Uye izvo, chero zvakadaro, hazvina kukodzera kuurayana kuitira kuti vaBolshevik vatore Europe.
  Saka Germany neBritain dzakamisa hondo pakarepo. Uye semugumisiro, mauto akawanda eGermany akasunungurwa. Zvikamu kubva kuFrance zvakapinda muhondo, uye mauto eFrance zvakare.
  Hondo dzakaita ropa rakawanda. Pavaiyambuka Vistula, mauto eGermany akatanga kurwisa ndokudzosa mauto eSoviet. Haasi zvese zvakafamba zvakanaka kune Red Army neRomania. Kunyangwe isu takakwanisa kutanga kupaza. Zvose ma satellite eGermany akapinda muhondo yeU.SR, kusanganisira Bulgaria, iyo munhoroondo chaiyo yakaramba isina kwayakarerekera. Zvakanaka, chii chakanyanya kutyisa ndechekuti Turkey, Spain, nePortugal vakapinda muhondo yeUSSR.
  Mauto eSoviet akarwisawo Helsinki, asi veFinns vakarwa nehugamba. Sweden yakazivisawo hondo kuUSSR. Uye akatamisa mauto ake.
  Somugumisiro, Red Army yakagamuchira mamwe miganhu yakawanda.
  Kurwa kukapfuurira nehasha huru. Kunyange vana mapiyona nenhengo dzeKomsomol vaida kurwa uye vakaimba nechido chikuru;
  Isu tiri vana vakaberekerwa Amai,
  Dashing Komsomol mapiyona...
  Muchokwadi, isu tiri knights-makondo,
  Uye manzwi evasikana anorira zvikuru!
  
  Isu takazvarwa kuti tikunde mafascists,
  Zviso zvechidiki zvinopenya nemufaro...
  Yave nguva yekupasa bvunzo nemagiredhi,
  Kuti guta rose ridada nesu!
  
  Nekuda kwekubwinya kweNyika yedu inoera,
  Vana vari kushingaira kukunda fascism ...
  Vladimir, iwe wakafanana nenjere yegoridhe,
  Rega zvisaririra zvizorore mune mausoleum!
  
  Tinoda Amai vedu zvakanyanya,
  Isingaverengeki yakakura Russia ...
  Nyika yeBaba haizobirwi ruble,
  Kunyange zvazvo minda yose yakadiridzwa neropa!
  Muzita raAmai vedu, guru,
  Tose ticharwa nechivimbo...
  Rega pasi ritenderere nekukurumidza,
  Uye isu tinongoviga magirinedhi mubhegi redu!
  
  Mukukudza kutsva, kukunda kwehasha,
  Makerubhi ngaapenye nendarama...
  Nyika yaBaba haichazove nematambudziko,
  Mushure mezvose, maRussia haakundiki muhondo!
  
  Ehe, inotonhorera fascism yave yakasimba kwazvo,
  MaAmerican akawana shanduko ...
  Asi zvakadaro kune communism huru,
  Uye ziva, hazviitike zvakasiyana pano!
  
  Ngatisimudze humambo hwangu,
  Mushure mezvose, iyo Motherland haizivi izwi - ndiri gwara ...
  Ini ndinochengeta kutenda muna Stalin mumoyo mangu,
  Uye Mwari haazombozviputsi!
  
  Ndinoda nyika yangu huru yeRussia,
  Pane Jesu mutongi akakosha...
  Uye Lenin mudzidzisi uye chidhori...
  Iye shasha uye mukomana, zvisingaite!
  
  Tichasimbisa Nyika yaBaba
  Uye isu tichaudza vanhu ngano nyowani ...
  Iwe unorova fascist kumeso zviri nani,
  Saka kuti hupfu nechido zvaizodonha kubva pazviri!
  
  Iwe unogona kuita chero chinhu, iwe unoziva
  Kana uchidhirowa padhesiki...
  Anokunda achauya, ndinoziva May munguva pfupi,
  Kunyangwe hazvo zviri nani kupedza munaKurume!
  
  Isu vasikana takanakawo parudo,
  Nyangwe vakomana vasiri pasi kwatiri...
  Russia haizozvitengese nemapeni,
  Tichazviwanira nzvimbo muparadhiso yakajeka!
  
  Kukurudzira kwakanakisa kweMotherland,
  Bata mureza mutsvuku pachipfuva chako, mureza wekukunda!
  Mauto eSoviet achapinda mukubudirira,
  Madzisekuru edu ngaave mukubwinya!
  
  Tiri kuunza chizvarwa chitsva,
  Runako, nhungirwa muruvara rwecommunism...
  Ziva kuti uchaponesa nyika yako pamoto,
  Ngatitsikei chikara chakaipa chefascism!
  
  Muzita revakadzi vechiRussia nevana,
  Iwo knights acharwa neNazism ...
  Uye kuuraya Fuhrer akatongerwa,
  Haana kungwara semuseketsi anonzwisa tsitsi!
  
  Rarama hope huru
  Zuva rinopenya zvakanyanya mudenga...
  Aiwa, Satani haazouyi kuNyika,
  Nekuti isu hatigone kutonhorera!
  
  Saka rwira nyika yeBaba wakashinga,
  Uye munhu mukuru nemwana vachafara...
  Uye mukubwinya kusingaperi, communism yakatendeka,
  Tichavaka Edheni repasi rose!
  Aya ndiwo maitikiro akaita hondo dzinotyisa. Vasikana vakarwa. Uye Gulliver yakaguma munharaunda yeSoviet. Aingova mukomana ane makore angangosvika gumi nemaviri, akapfeka zvikabudura, uye achifamba-famba achitsika tsoka dzake dzisina kupfeka.
  Tsoka dzake dzaive dzatove kushata kubva muuranda, uye aifara chaizvo achidzungaira munzira. Uye kunyange yakakura nenzira yayo. Uye pane imwe nguva mumusha mwana ane bvudzi jena achapiwa zvokudya. Saka zvakazara zvakanaka.
  Uye kune hondo dziri kumberi. Apa Natasha nechikwata chake vari pabasa semazuva ese.
  Vasikana veKomsomol vanoenda kuhondo vakapfeka bikini chete, uye vanopfura kubva kupfuti nepfuti. Vane utsinye uye vane hasha.
  Zvinhu hazvina kumira zvakanaka kuRed Army. Kurasikirwa kukuru kunyanya mumatangi, uye muEast Prussia, uko kune masvingo ane simba eGermany. Zvakanaka, zvakazoitikawo kuti maPoles haasi kufara neRed Army zvakare. Hitler anokurumidza kuumba mauto kubva kumauto eboka rePoland.
  Kunyange maGermany akagadzirira kurega kutambudzwa kwevaJudha ikozvino. Munhu wose anogona anopinzwa muchiuto. Zviri pamutemo, iyo Fuhrer yakatonyorovesa mitemo inorwisa maSemite. Mukupindura, United States neBritain dzakavhura maakaundi eGerman. Uye vakatanga kudzorera kutengeserana.
  Semuenzaniso, Churchill akaratidza chido chekupa maGermany matangi eMatilda, ayo ane zvombo zviri nani kupfuura chero motokari dzeGermany kana makumi matatu nemana eSoviet.
  Zvitunha zvaRommel zvakadzoka kubva kuAfrica. Izvi hazvisi zvakawanda, zvikamu zviviri chete, asi zvinosarudza uye zvakasimba. Uye kurwisa kwavo muRomania kunokosha zvikuru.
  Nhengo dzeKomsomol, dzakatungamirirwa naAlena, dzakatora mauto eGermany neBulgarian, ndokutanga kuimba rwiyo nechido;
  Munyika inofanotaurwa zvakaoma kwazvo,
  Hazvinakidze zvakanyanya kuvanhu...
  Nhengo yeKomsomol yakabata chikepe chine simba,
  Kuita kuti zvive nyore kune veKrauts, ini ndichakupa iwe uye zvakajeka!
  
  Musikana akanaka anorwa muhondo.
  Nhengo yeKomsomol inomhanya isina shangu muchando...
  Zvichava zvibhakera zviviri kune akaipa Hitler,
  Kunyangwe kuenda AWOL hakuzobatsiri iyo Fuhrer!
  
  Saka vanhu vakanaka - kurwa nehasha,
  Kuti uve mhare unofanira kuzvarwa...
  Murwi weRussia anokwira kumusoro sefalcon,
  Rega zviso zvakaropafadzwa zvitsigire varwi!
  
  Mapiyona madiki akasimba sehofori;
  Simba ravo iguru, rinopfuura nyika yese...
  Ndinoziva iwe uchaona - kurongeka kwehasha,
  Kuvhara zvese nekushinga, kusaparara kusvika kumagumo!
  
  Stalin weNyika yedu mutungamiriri mukuru,
  Uchenjeri hukurusa, mureza wecommunism...
  Uye achaita kuti vavengi veRussia vadedere,
  Kubvisa makore ekutyisidzira fascism!
  
  Saka, vanhu vanozvikudza, tendai mambo.
  Hongu, kana zvichiita sekuti akanyanya kuomesa ...
  Ndinopa Amai Baba rwiyo rwiyo,
  Uye vasikana vanopenga muchando netsoka dzisina shangu!
  
  Asi simba redu rakakura kwazvo,
  The Red Empire, mweya une simba weRussia...
  Vakachenjera vachatonga, ndinoziva kwemazana emakore,
  Mune simba risingaperi iro risina miganhu!
  
  Uye usarega chero chinhu chichititadzisa pasi, maRussia,
  Simba reHerculean harigone kuyerwa nelaser...
  Hupenyu hwedu hahuna kutetereka, seshinda yesirika,
  Ziva varwi vanomhanya kusvika kumagumo mukuvhunduka!
  
  Takatendeka kunyika yedu, mwoyo yedu yakaita somoto.
  Tinoshuva kurwa, tichifara uye nehasha huru...
  Tichakurumidza kutyaira danda muna Hitler akatukwa,
  Uye kuchembera kwakashata uye kwakashata kuchapera!
  
  Zvadaro, tenda Fuhrer, Berlin ichawa.
  Muvengi ari kunyengera uye achakurumidza kupeta tsoka dzake ...
  Uye pamusoro penyika yedu kune makerubhi mumapapiro,
  Uye rova dhiragoni yakaipa kumeso nembezo!
  
  Nyika yakanaka ichatumbuka zvakaisvonaka;
  Uye hombe lilac petals ...
  Pachava nekubwinya nekukudzwa kune varwi vedu,
  Tichawana kupfuura zvataiva nazvo zvino!
  Vasikana veKomsomol vanorwa zvakanyanya uye vanoratidza yavo yepamusoro aerobatics uye kirasi.
  Ava ndivo vakadzi chaivo. Asi zvachose hondo dziri kuenda zvakaoma. Matangi eGerman haana kunaka kwazvo. Asi "Matilda" ari nani. Kunyange zvazvo pfuti yake haina kusimba zvikuru - 47 mm caliber, kwete kupfuura pfuti yeGermany paT-3, asi kudzivirira kwakakomba - 80 mm. Uye edza iyi uye edza.
  Uye vekutanga Matildas vave kutosvika pazviteshi zveGermany uye vari kutakurwa kuenda kumabvazuva nechitima. Zvechokwadi, pane kudhumhana pakati peMatilda neT-34, iyo inoshanduka kuva yakakomba uye ine ropa. Uye hondo dzekuratidzira dziri kuitika. Matangi eSoviet, kunyanya maKV, haakwanise kupinda mupfuti dzemotokari dzeGerman. Asi vanotora 88-mm anti-ndege pfuti uye dzimwe pfuti dzakabatwa.
  Asi maBT anofambiswa nemavhiri anopisa semakenduru. Uye pfuti dzavo dzeGerman dzinotokwanisa kudzipisa.
  Muchidimbu, blitzkrieg yakakundikana uye kurwisa kweSoviet kwakabuda. Uye mota zhinji dzeRussia dziri kupfuta nenzira yekufananidzira, izwi iri mwenje. Izvi zvakava zvisingafadzi zvakanyanya kune Red Army.
  Asi varwi vachiri kuimba nechido. Naizvozvo mumwe wavakomana mapiyona akashingaira kunyora rwiyo rwomuraraungu;
  Ndeipi imwe nyika ine vacheche vanodada?
  MuAmerica, hongu, murume wacho mukomana wemombe.
  Asi isu ticharwa kubva kune platoon kuenda kune platoon,
  Rega murume wese ave groovy!
  
  Hapana anogona kukunda simba rezano,
  Kunyangwe iyo Wehrmacht zvakare pasina mubvunzo inotonhorera ...
  Asi isu tinogona kupwanya gorilla ne bayonet,
  Vavengi veNyika yaBaba vachangofa!
  
  Isu tinodiwa uye, hongu, takatukwa,
  MuRussia, murwi wese anobva muchidyiro ...
  Tichakunda, ndinozviziva izvi
  Iwe wakandirwa muGehena!
  
  Isu mapiyona tinogona kuita zvakawanda,
  Kwatiri, munoziva, muchina otomatiki harisi dambudziko...
  Ngativei muenzaniso kuvanhu,
  Dai mumwe nomumwe wevakomana ave mukubwinya!
  
  Kupfura, kuchera, ziva kuti iri harisi dambudziko,
  Rova fascist zvine simba nefoshoro...
  Ziva kune shanduko huru pamberi,
  Uye isu tichapasa chero chidzidzo neA +!
  
  MuRussia, munhu wese mukuru nemukomana.
  Kugona kurwa zvine shungu...
  Dzimwe nguva tinotonyanya kuva nehasha
  Mukuda kutsika-tsika maNazi!
  
  Kune piyona, utera hahugoneki,
  Kuda kubva mudumbu mukomana akaomeswa ...
  Iwe unoziva, zvakanyanya kuoma kuita nharo nesu,
  Uye nharo dziri legion!
  
  Handisiye, nditendei varume
  Muchando ndinomhanya ndisina shangu muchando...
  Madhiyabhorosi haazokundi piyona,
  Ndichatsvaira vese mafascist nehasha!
  
  Hapana achatinyadzisa isu mapiyona,
  Takazvarwa tiri varwi vakasimba...
  Ngativei muenzaniso kuvanhu,
  Sagittarius inopenya yakadaro!
  
  Mukomana wemombe ndiye zvakare mukomana wekuRussia,
  Vese London neTexas ndezvako kwatiri ...
  Isu tinoparadza zvese kana maRussia ari pamoto,
  Ngatirove muvengi mumaziso chaimo!
  
  Mukomana akabatwawo,
  Vakamugocha padanda nemoto...
  Asi akangoseka zviso zvevaurayi,
  Akati tichakurumidza kutorawo Berlin!
  
  Simbi inopisa, kusvika pachitsitsinho chisina chinhu;
  Vakatsikitsira piyona, akanyarara...
  Mukomana wacho anoziva kuti aiva weSoviet temperament.
  Baba vake inhovo yechokwadi!
  
  Vakavhuna zvigunwe zvavo, vavengi vakafuratira rwizi.
  Mukupindura, kungoseka chete ndiko kunonzwika ...
  Hazvina mhosva kuti maKrauts akarova mukomana sei,
  Asi kubudirira kwakauya kune vaurayi!
  
  Mhuka idzi dziri kutomutungamirira kunomusungirira.
  Mukomana anofamba akakuvara...
  Pakupedzisira, ndakati: Ndinotenda muna Rod,
  Uye ipapo Stalin wedu achauya kuBerlin!
  
  Pakazodzikama mweya wakamhanyira kuna Rod.
  Akandigamuchira zvakanaka kwazvo...
  Akati, uchawana rusununguko rwakakwana,
  Uye mweya wangu wakabatwa zvakare!
  
  Ndakatanga kupfura kune vane hasha fascists,
  Nekuda kwekubwinya kweMhuri, maKrauts akauraya munhu wese ...
  Chikonzero chitsvene, chikonzero checommunism,
  Zvichawedzera simba kupiyona!
  
  Hope dzacho dzaitika, ndiri kufamba muBerlin,
  Pamusoro pedu pane kerubhi rine mapapiro endarama...
  Takaunza chiedza uye mufaro kunyika yose,
  Vanhu veRussia - zivai kuti isu hatizokunda!
  Vana vanoimbawo zvakanaka, asi havasati vaenda kuhondo. Uye mapoka eSweden, pamwe chete neveFinns, vakatotanga kurwisa. Uye mauto eSoviet akapinda muHelsinki akagamuchira kurwiswa kwakasimba pamativi, uye akadarika nzvimbo dzevavengi. Uye saka vanopinda musimba rinotyisa uye vakagura kutaurirana kweRed Army. Asi Stalin akarambidza kudzoka uye mauto eSweden-Finnish akapaza achienda kuVyborg.
  Kune kuunganidza kwakawanda munyika yeSuomi, vanhu vakagadzirira nemufaro kurwisa Stalin nepakiti yake.
  MuSweden vakarangarirawo Charles wegumi nembiri nenhimbe dzake dzine mbiri. Kunyanya, kuti akarasikirwa, uye zvino yave nguva yekutsiva. Uye zvinotonhorera kana mauto ese eSweden akaungana kuti aite zvitsva.
  Uyezve, iyo USSR pachayo yakarwisa Third Reich uye inenge yese yeEurope. Uye pamwe chete nemaGermany, kunyange mauto ezvipiri akasvika achibva kuSwitzerland. Uye Salazar naFranco vakapinda muhondo neUSSR zviri pamutemo uye vakazivisa kuunganidza. Uye ichi chinofanira kutaurwa sechiito chinotonhorera pane yavo - izvo zvinogadzira matambudziko makuru eRed Army.
  Mauto akawanda ari kupinda muhondo. Kunyanya kubva kuRomania, uko matangi eSoviet akagurwa zvachose.
  Mamiriro ezvinhu akawedzerwawo nekutsinhana kwevasungwa - zvese kune vese kubva kuGermany, Britain, Italy. Nekuda kweizvozvo, vatyairi vazhinji vakapfura pamusoro peBritain vakadzokera kuLuftwaffe. Asi kunyange maItaly akawanda akadzoka - varwi vanopfuura hafu yemiriyoni. Uye Mussolini akakanda simba rake rose paUSSR.
  Uye Italy, tisingaverenge makoroni, ine huwandu hwevanhu vemamiriyoni makumi mashanu, iyo yakawanda kwazvo.
  Saka nzvimbo yeUSSR yakava yakaoma zvikuru. Kunyange zvazvo mauto eSoviet akanga achiri muEurope. Asi vakazviona vari pasi pekutyisidzirwa kwekutenderera nekukombwa.
  Uye mune dzimwe nzvimbo hondo yakatamira munharaunda yeRussia. Kurwiswa kweVyborg kwatotanga, iyo yakarwiswa neFinns neSweden.
  
  RUUSSIAN MAFIA SHASHA - KUKONZERA
  CHIREVO
  Iyo mafia yeRussia yakaparadzira matende ayo anenge pasi rese. Interpol neFSB neCIA vari kurwisana nemakororo, pamwe nemhando dzakasiyana dzevamiririri, kusanganisira iyo yakakurumbira Mosad, uye kurwa kwehupenyu nerufu, nekubudirira kwakasiyana.
  Nhanganyaya
  
  
  Chando hachina kumbotya Misha neshamwari dzake. Kutaura zvazviri, vaifarira kuti vaigona kufamba vasina shangu munzvimbo dzaisatomboda vashanyi kubuda muhotera dzavo. Zvaifadza zvikuru kuti Misha aone vashanyi, kwete chete nekuti kusasimba kwavo kweumbozha uye nemamiriro ekunze akanaka kwaimufadza, asiwo nekuti vaibhadhara. Vakabhadhara zvakanaka.
  
  Vakawanda, mukupisa kwechinguva, vakavhenganisa mari dzavo, kana chete kuitira kuti agone kuvanongedzera kunzvimbo dzakanakisisa dzepikicha kana kurondedzera kusina maturo pamusoro pezviitiko zvezvakaitika kare zvakambotambudza Belarus. Apa ndipo pavakamubhadharira mari yakawanda iye neshamwari dzake vakangofara zvikuru kuti vagovane zvakapambwa pavakaungana pachiteshi chezvitima chisina vanhu zuva ranyura.
  
  Minsk yaive yakakura zvekuti ive neyayo matsotsi epasi pevhu, ese epasirese uye madiki. Misha ane makore gumi namapfumbamwe okukura akanga asiri muenzaniso wakashata mumaruramiro ake amene, asi akaita zvaaifanira kuita kuti apedze kudzidza kukoreji. Chimiro chake chakapfava, chakatsvukuruka chaikwezva mupfungwa yeEastern Europe, izvo zvaikwezva kutariswa kwakaringana kubva kune vashanyi vekunze. Madenderedzwa matema aiva pasi pemaziso ake aitaura nezvehusiku hwapfuura uye kushaya zvokudya zvinovaka muviri, asi maziso ake ebhuruu akajeka aiita kuti akwezve.
  
  Nhasi rakanga rakakosha. Aifanira kugara paKozlova Hotel, nzvimbo isiri youmbozha yaipfuura kuti iwane pekugara pakanaka tichifunga nezvemakwikwi. Zuva remasikati rakanga rakachenuruka mudenga rematsutso rakanga risina makore, asi raivhenekera mapazi emiti akanga ava kufa ari munzira dzomupaka yose. Tembiricha yaive yakapfava uye ichinakidza, zuva rakanakira Misha kuti awane imwe mari. Nemhaka yemhoteredzo yaifadza, akasungirwa kunyengetedza vanhu vokuAmerica pahotera kuti vashanyire dzimwe nzvimbo dzinenge mbiri dzevaraidzo yemifananidzo.
  
  "Vana vatsva vanobva kuTexas," Misha akaudza shamwari dzake, achisveta mudzanga weFest wakaputirwa nehafu pavakanga vakaungana pamoto pachiteshi chechitima.
  
  "Zvingani?" - akabvunza shamwari yake Victor.
  
  "Mana. Zvinofanira kuva nyore. Vakadzi vatatu nemukomana akafuta wemombe," Misha akaseka, kuseka kwake kuchikanda hutsi hwehutsi nemumhino dzake. "Uye chinhu chakanakisa ndechekuti mumwe wevakadzi mucheche akanaka."
  
  "Zvinodyika?" - Mikel, vhudzi-bvudzi rakasvibirira, kureba kupfuura vose netsoka, akabvunza achida kuziva. Aive murume wechidiki aive asinganzwisisike aive neganda rerudzi rwepizza yekare.
  
  "Musikana mudiki. Gara kure, Misha akanyevera, "kunze kwekunge akuudza zvaanoda, pasina munhu anogona kuona."
  
  Boka revachiri kuyaruka rakachema sembwa dzomusango mukutonhora kwechivako chakasuruvara chavaidzora. Zvakavatorera makore maviri uye kushanya kwakati wandei kuchipatara vasati vakunda ndima kubva kune rimwe boka revanyowani kubva kuchikoro chavo chesekondari. Sezvavaironga chitsotsi chavo, mahwindo akaputsika akaridza muridzo nziyo dzenhamo nemhepo ine simba dzakadenha madziro egreyi echiteshi chekare chakasiiwa. Padivi pepuratifomu inoputsika paive nenjanji yakanyarara, ine ngura uye yakakura.
  
  "Mikel, unotamba chinzvimbo chemukuru wechiteshi chisina musoro Vic achiridza muridzo," Misha akaraira. "Ndichaita shuwa kuti mota yamira isati yasvika panjanji kuitira kuti tizoburuka tokwira pachikuva." Maziso ake akati dzvamu achiona shamwari yake refu. "Uye usazviputire senguva yapfuura. Vakandiita kunge benzi chairo pavakakuona uchikoira panjanji."
  
  "Wakasira kuuya! Waingofanira kuvaunza mumaminitsi gumi chete, idiot!" Mikel akazvidzivirira zvakasimba.
  
  "Hazvina basa, idiot!" Misha akaridza muridzo achirasa chiguri chefodya padivi ndokukanda nhanho kuenda kumberi kunodzvova. "Unofanira kunge wakagadzirira chero zvodini!"
  
  "Hei, hausi kundipa chidimbu chakakura chakakwana kuti ndikubvisire tsvina iyoyo," Mikel akadaro nehasha.
  
  Victor akakwakuka achibva apatsanura tsoko mbiri idzi. "Teerera! Hatina nguva yeizvi! Kana mazorwa izvozvi, hatichakwanisa kuenderera mberi nekupopota uku, manzwisisa? Tinoda boka rese rinovimba ratinogona kukwezva. Asi kana muri vaviri muchida kurwa izvozvi, ndabuda! "
  
  Vamwe vaviri vakamira kurwisana ndokugadzirisa mbatya dzavo. Mikel airatidza kushushikana. Akagomera chinyararire, "Handina bhurugwa manheru ano. Iyi ndiyo peya yangu yekupedzisira. Amai vangu vachandiuraya kana ndikaita tsvina iyi."
  
  "Nokuda kwaMwari, rega kukura," Victor akaridza ngonono, achitamba nembama kushamwari yake yaityisa. "Nenguva isipi uchange wava kukwanisa kuba madhadha ari kubhururuka."
  
  "Tinogona kudya," Mikel akaseka, achibatidza mudzanga kuseri kwechanza chake.
  
  "Havafanire kuona makumbo ako," Misha akamuudza. "Ingogara kuseri kwefuremu yefafitera wofamba uchitevedza chikuva. Chero bedzi vachiona muviri wako."
  
  Mikel akabvuma kuti ichi chakanga chiri chisarudzo chakanaka. Akagutsurira musoro, akatarisa nepafafitera regirazi rakaputsika uko zuva rakachinjisa micheto yakatsvuka . Kunyange mapfupa emiti yakafa aipenya zvitsvuku uye orenji, uye Mikel akafungidzira paki iri pamoto. Pasinei nekusurukirwa kwayo uye kunaka kwakasiyiwa, paki yakanga ichiri nzvimbo ine rugare.
  
  Muzhizha mashizha nehuswa zvaive zvakasvibira uye maruva akajeka zvisingaite - iyi yaive imwe yenzvimbo dzaidiwa naMikel muMolodechno, kwaakaberekerwa nekukurira. Sezvineiwo, mumwaka wechando, miti yaiita seyadonha mashizha, ichiva matombo eguva asina ruvara ane nzara dzairoverana. Vachikwenya, vakasunda, vachitsvaka ngwariro yamakunguwo, vachiakumbira kuti adziye. Mafungiro ese aya akamhanya mumusoro memukomana murefu, mutete apo shamwari dzake dzaikurukura nezve prank, asi aive akatarisisa zvakadaro. Pasinei nezviroto zvake, aiziva kuti nyambo yanhasi yaizova yakasiyana. Sei, aisagona kufunga.
  
  
  1
  Kutamba kwaMisha
  
  
  Iyo nyeredzi nhatu yeKozlova Hotel yakanga yakavharwa, kunze kwebato reBachelor kubva kuMinsk uye vashoma vaenzi venguva pfupi vanoenda kuSt. Yakanga iri nguva inotyisa yegore yebhizimisi, zhizha rakanga rapfuura, uye vazhinji vevashanyi vakanga vari vezera rapakati, vasingadi kushandisa mari vakanga vauya kuzoona nzvimbo dzenhau. 18:00 dzichangopfuura Misha akaoneka pahotera ine nhurikidzwa mbiri muVolkswagen Kombi yake uye mitsetse yake yakadzokororwa zvakanaka.
  
  Akatarisa wachi yake mumutsara waiuya wemimvuri. Facade yesamende nezvidhina yehotera yacho yainyungudika pamusoro mukuzvidza kwakanyarara nokuda kwenzira dzake dzokusashanda. Kozlova yaive imwe yezvivakwa zvekutanga zveguta, sezvinoratidzwa nekutendeuka kwayo-kwe-ye-century dhizaini. Sezvo Misha aiva mukomana muduku, amai vake vakamuudza kuti agare kure nenzvimbo yekare, asi haana kumboteerera kun'un'una kwake kwekudhakwa. Kutaura idi, haana kana kumuteerera paakamuudza kuti akanga ava kufa, kuzvidemba kuduku kwaari. Kubva ipapo, tsotsi repwere anga achibira nzira yake kuburikidza nezvaaifunga kuti ndiko kuyedza kwake kwekupedzisira kuyananiswa kwehupenyu hwake hunosiririsa - kosi pfupi yefizikisi yekutanga uye geometry mukoreji.
  
  Akavenga nyaya yacho, asi muRussia, Ukraine neBelarus yaiva nzira yebasa rinoremekedzwa. Iri ndiro chete zano rakagamuchirwa naMisha kubva kuna amai vake vakanonoka, mushure mekunge amuudza kuti baba vake vakashaya vaiva nyanzvi yefizikisi kubva kuDolgoprudny Institute of Physics and Technology. Maererano naye, yakanga iri muropa raMisha, asi pakutanga akaibvisa padivi, achifunga kuti ichi chido chevabereki. Zvinoshamisa kuti kugara kwenguva pfupi muusungwa hwevaduku kunogona kuchinja sei kuda kutungamirirwa kwevechiduku. Nekudaro, asina mari kana basa, Misha aifanira kutendeukira kune vakangwara mumigwagwa uye nemanomano. Sezvo vazhinji vekuMabvazuva kweEurope vaive vakagadzirirwa kuona kuburikidza nehullshit, aifanira kushandura zvinangwa zvake kune vakaderera vekunze, uye vekuAmerica vaive vaaida.
  
  Hunhu hwavo hwekusimba uye hunhu hwakasununguka hwakavaita kuti vavhurike zvakanyanya kunyaya dzeTatu World kutambura dzavakaudzwa naMisha. Vatengi vake vekuAmerica, sekudanwa kwaakavadaidza, vakapa matipi akanakisa uye vaivimba nemufaro ne "zvekuwedzera" nzendo dzake dzakatungamirwa dzaipihwa. Chero bedzi aigona kunzvenga zviremera zvakakumbira mvumo nokunyoreswa kwenhungamiro, akanga akanaka. Aya aifanirwa kunge ari mamwe emanheru apo Misha nevamwe vake vanobiridzira vaizowana imwe mari. Misha atove egged pamombe yakakora, mumwe Mr. Henry Brown III kubva kuFort Worth.
  
  "O, kutaura nezvedhiyabhorosi," Misha akanyemwerera sezvo boka diki raibuda kunze kwemasuo epamberi eKozlov. Napamafafitera akanga achangobva kukwenenzverwa ekombi yake, akadongorera pavashanyi. Madzimai maviri echikuru, mumwe wavo ainzi Mai Brown, vaikurukura zvavo nemanzwi ari pamusoro. Henry Brown aipfeka jeans uye shati refu-yakareba, yakavanzwa zvishoma nejasi risina maoko rakayeuchidza Misha waMichael J. Fox kubva Kudzokera kune Ramangwana - hukuru ina hwakanyanya kukura. Kusiyana nezvaitarisirwa, mupfumi wekuAmerica akasarudza kepisi yebaseball panzvimbo yeheti yemagaloni gumi.
  
  "Manheru mwanangu!" - Mr. Brown vakadanidzira nenzwi guru sezvavakasvika kune minivan yekare. "Ndinovimba hatina kunonoka."
  
  "Aiwa, changamire," Misha akanyemwerera, achisvetuka kubva mumotokari yake kuti avhure madzimai musuwo wekutsvedza uku Henry Brown achizunguza chigaro chepfuti. "Boka rangu rinotevera rinongova na9:00." Misha, chokwadi, akanyepa. Idzi dzaive nhema dzinodiwa kushandisa hunyengeri hwekuti masevhisi ake aive ari kudiwa nevakawanda, nekudaro achiwedzera mikana yekugamuchira muripo wepamusoro apo crap yakaunzwa pachidyiro.
  
  "Zvino tobva takurumidza," mukadzi wechidiki aiyevedza, zvichida mwanasikana waBrown, akatenderedza maziso ake. Misha akaedza kusaratidza kukwezva kwake kune akashatiswa blonde wechidiki, asi akamuwana anenge asingadzivisiki. Akafarira zano rekutamba gamba manheru ano apo pasina mubvunzo aizotyiswa nezvaakanga aronga nevamwe vake. Pavaityaira vakananga kupaki nematombo ayo ekurangaridza Hondo Yenyika II, Misha akatanga kushandisa runako rwake.
  
  "Zvinosiririsa kuti hausi kuona chiteshi. Iyo ine zvakare nhoroondo yakapfuma, "Misha akadaro pavakatendeukira kuPark Lane. "Asi ndinotenda kuti mukurumbira wayo unosembura vashanyi vakawanda. Ndinoreva, kunyange bhendi rangu repfumbamwe rakaramba kushanya kwehusiku humwe."
  
  "Mukurumbira wei?" - wechidiki Miss Brown akakurumidza kubvunza.
  
  "Zvakaoma," akafunga Misha.
  
  Akakwenya, "Zvakanaka, nzvimbo ino ine mukurumbira," akambomira zvine mutsindo, "wokushanyirwa."
  
  "Nekushandisa chii?" Miss Brown vakadeedzera, vachiseka baba vavo vaisekerera.
  
  "Damn it, Carly, ari kungokutadzira, mudiwa," Henry akaseka, asingabvisi maziso ake pavakadzi vaviri vaitora mifananidzo. Kudzvova kwavaiita kwakabva kwapera pavakaenda kure naHenry, uye chinhambwe chacho chakanyaradza nzeve dzake.
  
  Misha akanyemwerera: "Uyu hausi mutsetse usina chinhu changamire. Vagari veko vave vachishuma kuona kwamakore, asi isu tinozvichengeta zvakanyanya zvakavanzika. Tarisa, usanetseka, ndinonzwisisa kuti vanhu vazhinji havana hushingi hwekubuda kuenda kuchiteshi husiku. Zviri muropa kutya."
  
  "Baba," Miss Brown vakakurudzira nekazevezeve, vachikweva ruoko rwababa vavo.
  
  "Huya, hausi kuzotenga izvi," Henry akanyemwerera.
  
  "Baba, zvese zvandaona kubva patakabva kuPoland zvakandibhowa. Hatingangondiitira izvi here?" - akasimbirira. "Ndapota?"
  
  Henry, muzvinabhizimisi ane ruzivo rwokuzviwanira, akaita kuti jaya racho ritarise kupenya, rinodya nyama. "Zvingani?"
  
  "Usanzwa kunyara ikozvino, VaBrown," Misha akapindura, achiedza kusasangana nemeso ake nemusikana wechidiki akamira pedyo nababa vake. "Kune vanhu vazhinji, nzendo idzi dzakakwira zvishoma nekuda kwengozi iripo."
  
  "Haiwa Mwari wangu, Baba, munofanira kutitora toenda nesu!" akachema nemufaro. Miss Brown vakatendeukira kuna Misha. "Ndinoda zvinhu zvine ngozi. Bvunzai baba vangu. Ndiri munhu anoshamisa. "...
  
  'Ini ndinobheja ndiwe,' izwi remukati raMisha rakabvumirana neruchiva apo maziso ake aiongorora ganda rakatsetseka remabhura pakati pesikavha rake nemusono wekora yake yakashama.
  
  "Carly, hakuna chinhu chakadai sechiteshi chechitima chinouya. Zvese chikamu cheshoo, handizvo, Misha? " Henry akadzvova nemufaro. Akazembera Misha zvakare. "Zvingani?"
  
  "... mutsara uye kunyura!" Misha akadaidzira mukati mepfungwa dzake dzaidadisa.
  
  Carly akamhanya kunodaidza amai vake naamainini vake kuti vadzoke mukombi sezvo zuva rakatsvoda kunze. Kamhepo kaifefetera kakakurumidza kushanduka kuita kamhepo kaitonhorera sezvo rima rakabva rapinda mupaki. Achidzungudza musoro wake nokushaya simba kwake kuzvikumbiro zvemwanasikana wake, Henry akatamburira kusunga bhandi rechigaro padumbu rake Misha paakatanga Volkswagen Combi.
  
  "Zvinotora nguva yakawanda?" - vakabvunza tete. Misha akamuvenga. Kunyange kudzikama kwaaiita kwaimuyeuchidza munhu ainhuwa chinhu chakaora.
  
  "Munoda kuti nditange ndanokusiyai kuhotera yenyu here nhai mhamha?" Misha akafamba nemaune.
  
  "Kwete, kwete, tingangoenda kuchiteshi topedzisa kushanya?" Henry akadaro, achivanza chisarudzo chake chakasimba sechikumbiro chokunzwika kuva noungwaru.
  
  Misha aitarisira kuti panguva ino shamwari dzake dzichange dzakagadzirira. Panogona kunge pasina glitches panguva ino, kunyanya kwete chipoko chekuitira weti chakabatwa munzira. Akazorodzwa nekuwana chiteshi chakasiiwa chaityisa sezvakarongwa - pakavanda, rima uye rinotyisa. Mhepo yakaparadzira mashizha ekuvhuvhuta munzira dzakakura, ichikotama madzinde emasora muMinsk husiku.
  
  "Saka nyaya inoti kana ukamira papuratifomu 6 yechiteshi chechitima cheDudko husiku, uchanzwa muridzo weiyo locomotive yekare yakatakura vasungwa vakatongerwa hondo kuenda kuStalag 342," Misha akarondedzera ruzivo rwakagadzirwa kune vatengi vake. "Uye wozoona mukuru wechiteshi achitsvaga musoro wake mushure mekunge mapurisa eNKVD amugura musoro panguva yekubvunzurudzwa."
  
  "Chii chinonzi Stalag 342?" Carly Brown akabvunza. Panguva iyi baba vake vairatidza kufara kushoma sezvo mashoko acho airatidza kuti ndeechokwadi kuti aite chitsotsi uye vakamupindura nenzwi rakadzikama.
  
  "Wakanga uri musasa wejeri remasoja eSoviet, hun," akadaro.
  
  Vakafamba vari pedyo, vachizengurira kuyambuka Platform 6. Chiedza chimwe chete pachivako chakasvibirira chakabva pamirairi yemotokari yeVolkswagen yaiva kure nemamita mashoma.
  
  "Nk ndiani ... chii futi?" Carly akabvunza.
  
  "Mapurisa epachivande eSoviet," akadaro Misha, kuti ape nyaya yake kutendeseka.
  
  Akafara zvikuru achiona madzimai achidedera, maziso avo semapoto sezvo vaitarisira kuona chipoko chemukuru wechiteshi.
  
  "Victor hako," Misha akanyengetera kuti shamwari dzake dzipinde. Pakarepo, muridzo wechitima uri woga wakauya kubva kune imwe nzvimbo panjanji, wakatakurwa nechando chechando chekuchamhembe kwakadziva kumadokero.
  
  "Oo, Mwari anodiwa!" - Mudzimai waVaBrown akaridza mhere, asi murume wake akanga asina chokwadi.
  
  "Kwete, Polly," Henry akamuyeuchidza kudaro. "Panogona kunge paine boka revanhu vari kushanda naye."
  
  Misha haana kuita hanya naHenry. Aiziva zvaizoitika. Kumwe kuchema kwakawedzera kuswedera pedyo navo. Nekuda kuedza kunyemwerera, Misha akafadzwa zvakanyanya nekuedza kwevaaive navo apo kupenya kusinganzwisisike kwecyclopean kwakaonekwa kubva murima panjanji.
  
  "Tarirai! Kupenga kutsvene! Hoyo! Carly akazevezera achivhunduka, achinongedza njanji dzakadzikiswa kune rimwe divi, uko kwakaonekwa munhu mutete waMichael. Mabvi ake akarembera, asi mamwe madzimai aitya haana kumbomutsigira mukuvhunduka kwavo. Misha haana kunyemwerera, achienderera mberi nehungwaru hwake. Akatarisa Henry uyo aingoona kubvunda kwemushonga Michael semukuru wechiteshi.
  
  "Unozviona here izvi?" Mukadzi waHenry akapopota asi mukomana wemombe haana chaakataura. Pakarepo maziso ake akawira pachiedza chaiswedera chemotokari yaitinhira ichigwesha seshato yerevhiatani ichimhanya yakananga kuchiteshi. Chiso chemukomana wemombe chakakora chakashanduka kutsvuka ropa sezvo injini yechipfunga chakabuda kubva husiku, ichinyangira yakananga kwavari nemabhanan"ana.
  
  Misha akafinyama kumeso. Zvose zvakaitwa zvakanaka zvishoma. Panofanira kunge pasina chitima chaicho, uye zvakadaro, changa chichioneka, chichimhanya chakananga kwavari. Hazvina mhosva kuti akarova sei huropi hwake, mudiki anoyevedza charlatan aisakwanisa kunzwisisa zviitiko zviri kuitika.
  
  Mikel, achifunga kuti Victor ndiye aikonzera muridzo, akagumburwa nepamusoro penzira kuti ayambuke uye akapa vashanyi kutya kukuru. Tsoka dzake dzakafamba dzichitevedza mazariro esimbi nematombo asina kusimba. Pasi pechifukidziro chebhachi rake, chiso chake chakavigwa chakaseka nemufaro achiona kutyisa kwevakadzi.
  
  "Mikel!" Misha akaridza mhere. "Aihwa! Aihwa! Dzoka!"
  
  Asi Mikel akatsika nzira, akananga kwaakanzwa kugomera. Chiratidzo chake chakavharwa nemucheka waive wakavhara musoro wake kunyatsoita kunge munhu asina musoro. Victor akabuda muoffice maive musina matikiti ndokumhanyira kuboka. Pakuona kweimwe silhouette, mhuri yose yakamhanya ichidanidzira kuti iponese Volkswagen. Chokwadi, Victor akaedza kunyevera shamwari dzake mbiri kuti akanga asiri iye ane mhaka nokuda kwezvakanga zvichiitika. Akasvetukira pamakwara kuti asunda Mikel asingafungire kune rumwe rutivi, asi akafunga zvisiri izvo kumhanya kwekuratidzwa kunoshamisa.
  
  Misha akatarisa achitya sezvo mutyairi wechitima achipwanya shamwari dzake, achivauraya pakarepo uye asingasiyi chinhu kunze kwemarara matsvuku emapfupa nenyama. Maziso ake mahombe eblue aive akapindwa nechando panzvimbo, pamwe chete neshaya yake yakatetereka. Akarohwa nehana, akaona chitima chichinyangarika. Mhere mhere yevakadzi vekuAmerica chete ndiyo yaikwikwidzana nemuridzo waipera wemhondi sezvo pfungwa dzaMisha dzaive dzasiya njere dzake.
  
  
  2
  Musikana weBalmoral
  
  
  "Inzwa manje chikomana, handikusiye uchipinda nepamusiwo uyu kusvika waburitsa homwe dzako! Ndakatokwana ava manyepo ekunyepera kuita kunge maWally chaiwo achifamba apa achizviti K-squad. Chete pamusoro pechitunha changu!" Sheamus akanyevera. Chiso chake chakatsvuka chakadedera paakanogadzika mutemo kumurume aiedza kubuda. "K-squad haisi yevakakundwa. Ehe?"
  
  Boka revarume vane hasha vakamira kumashure kwaSeamus vakadzvova chibvumirano chavo.
  
  Ehe!
  
  Seamus akatswinya ziso rimwe ndokugomera, "Zvino! Zvino, fuck!
  
  Mhungu akanaka akayambuka maoko ake ndokugomera nemoyo murefu, "Jeez, Sam, chingovaratidza zvinhu zvacho kare."
  
  Sam akacheuka akamutarisa achivhunduka. "Pamberi pako nemadzimai aripo pano? Handifungi kudaro, Nina."
  
  "Ndazviona," akadaro achinyemwerera, asi achitarisa kune rimwe divi.
  
  Sam Cleave, mutori wenhau ane mukurumbira uye ane mukurumbira munharaunda, ave mwana wechikoro anonyara. Pasinei nechitarisiko chake chakashata uye maitiro asingatyi, achienzaniswa neBalmoral's K-squad, akanga asiri chimwe chinhu kunze kwemukomana weatari prepubescent ane yakaoma.
  
  "Bvisa muhomwe dzako," Seamus akanyemwerera. Kumeso kwake kutete kwakashongedzwa nekepisi yakarukwa, yaaipfeka ari mugungwa paairaura, uye mweya wake wainhuwa fodya nechizi, izvo zvaiwedzerwa nedoro remvura.
  
  Sam akaruma bara, dai zvisina kudaro angadai asina kumbogamuchirwa muBalmoral Arms. Akasimudza kilt yake, achiratidza nhumbi dzake dzisina kupfeka kune boka revanhu vane utsinye vaidaidza imba yekumba. Vakamboita kanguva vakanyarara vachishora
  
  Sam akapopota achiti, "Kuri chando varume."
  
  "Kuunyana - ndizvo zvazviri!" Seamus akadzvova nejee, achitungamira korasi yevatengi mumufaro usinganzwi. Vakavhura musuwo wenzvimbo, vachibvumira Nina nevamwe madzimai kuti vatange vapinda vasati vabudisa tsvarakadenga yaSam vachimurova kumusana. Nina akafinyama nekunyara kwaakanzwa ndokuchonya ziso, "Happy Birthday, Sam.
  
  "Ta," akatura befu ndokugamuchira nemufaro tsvodi yaakaisa paziso rake rekurudyi. Iwo ekupedzisira akange ave tsika pakati pavo kunyangwe vasati vambodanana. Akamboramba akavhara maziso ake kwechinguva mushure mekunge asuduruka achinakidzwa nendangariro.
  
  "Nokuda kwaMwari, ipai munhu kunwa!" - mumwe wevatengi vepabhu akadanidzira, achinongedza kuna Sam.
  
  "Ndinoitora K-squad zvinoreva kupfeka kilt?" Nina akafungidzira, achireva mhomho yevaScots vakanyorova nematartan avo akasiyana.
  
  Sam akatora sip yeGuinness yake yekutanga. "Chaizvoizvo, 'K' inomirira mubato. Usabvunze."
  
  "Izvo hazvina basa," akapindura, achiisa mutsipa webhodhoro redoro pamiromo yake yemarangi.
  
  "Seamus chikoro chekare, sezvaungaona," Sam akawedzera. "Iye munhu anofarira zvechivanhu. Hapana zvipfeko zvemukati pasi pekilt."
  
  "Chokwadi," akanyemwerera. "Saka kunotonhora sei?"
  
  Sam akaseka akashaya hanya nekutsvinya kwaaiita. Akafara pachivande kuti Nina akanga ainaye pazuva rake rokuzvarwa. Sam haambozvibvumi, asi akafara kuti akanga apukunyuka kukuvara kunotyisa kwaakanga aitwa parwendo rwavo rwokupedzisira kuNew Zealand. Dai zvisiri zvekufungidzira kwaPerdue, angadai akafa, uye Sam akanga asingazivi kana aizokunda rufu rwemumwe mukadzi waaida. Aidiwa zvikuru kwaari, kunyangwe seshamwari yeplatonic. Zvirinani aive achiri kumubvumira kuti atamba naye, izvo zvakaita kuti tariro yake ive mhenyu yekuzvarwa patsva mune ramangwana rezvavaimboita.
  
  "Pane zvawakanzwa kubva kuPurdue?" akabvunza kamwe kamwe, sokunge achiedza kunzvenga mubvunzo unosungirwa.
  
  "Achiri muchipatara," akadaro.
  
  "Ndaifunga kuti Dr. Lamar vamupa mari yakachena," Sam akafinyama.
  
  "Hongu anga. Akatora nguva kuti apore uye ave kuenderera mberi padanho rinotevera," vanodaro.
  
  "Next stage?" Sam akabvunza.
  
  "Vari kumugadzirira nokuda kwokuvhiyiwa kwokururamisa," akapindura kudaro. "Haungamupe mhosva murume. Ndinoreva kuti zvakaitika kwaari zvakasiya mamwe mavanga akaipa. Uye sezvo ane mari..."
  
  "Ndinobvumirana. Ndichaitawo saizvozvo," Sam akagutsurira musoro. "Ndiri kukuudza, murume uyu akagadzirwa nesimbi."
  
  "Sei uchidaro?" Akanyemwerera.
  
  Sam akakwenya muromo ndokutura befu achifunga kusimba kweshamwari yavo. "Kusaziva. Ndinodavira kuti maronda anopora, uye kuvhiyiwa kwepurasitiki kunodzorerwa, asi, Mwari, kushushikana kwakadini kwepfungwa kwaivapo zuva iroro, Nina."
  
  "Wataura chokwadi mudiwa wangu," akapindura kudaro nokunetseka kwakafanana. "Haambozvibvuma, asi ndinofunga kuti pfungwa dzaPerdue dzinofanirwa kunge dziri kurota zvisinganzwisisike nekuda kwezvakaitika kwaari muGuta Rakarasika. Jesu."
  
  "Ifa zvakaoma, mwana wemuharare," Sam akadzungudza musoro achiyemura Perdue. Akasimudza bhodhoro rake ndokutarisa Nina mumaziso. "Perdue ... dai zuva risingamupise, uye nyoka ngadzizive hasha dzake."
  
  "Ameni!" Akadaro Nina achikwenya bhodhoro rake neraSam. "Nekuda kwePurdue!"
  
  Vazhinji vemhomho ine ruzha paBalmoral Arms havana kunzwa toast yaSam naNina, asi pane vashoma vakaita - uye vaiziva zvinoreva zvirevo zvakasarudzwa. Vasingazive kune vaviri vaipemberera, mumwe munhu akanyarara aive akavatarisa kubva kudivi rekure kwebhawa. Murume aiva akavaka zvikuru aivaona ainwa kofi kwete doro. Maziso ake akavanzika anotarisa muchivande vanhu vaviri izvo zvakamutorera mavhiki kuti awane. Manheru ano zvinhu zvese zvaizochinja, akafunga achivatarisa vachiseka nekunwa.
  
  Chaaifanira kuita kumirira kwenguva yakakwana kuti chinwiwa chavo chinyatsovaita kuti vasanyatsonzwisisa kuti vaite. Chaaida aingova maminitsi mashanu ari ega naSam Cleave. Asati abvunza kuti mukana wakadai waizozviwanira rinhi, Sam akasimuka achinetsekana kubva pachigaro chake.
  
  Zvinosekesa kuti mutori wenhau ane mukurumbira wekuferefeta akabata kumucheto kwekaunda, achidonhedza kilt yake, achitya kuti matako ake aizobatwa mulenzi yeimwe yenharembozha dzevashanyi. Zvakamushamisa zvikuru, izvi zvakamboitika paakatorwa mufananidzo akapfeka seti imwe chete patafura yepurasitiki inoshama paHighland Festival makore mashoma apfuura. Kufamba kusinganzwisisike uye kuzununguka kwakashata kwekiti yake zvakazoita kuti avhoterwe Sexiest Scot neWomen's Auxiliary Corps muEdinburgh muna 2012.
  
  Akanyahwaira achinyangira akananga kumasuwo aive nerima kudivi rerudyi rebhawa rakanyorwa kuti 'Huku' uye 'Majongwe', achizengurira akananga kumusuwo waienderana sezvo Nina aimutarisa nekunakidzwa kukuru, akagadzirira kumhanyira kumubatsira kana akavhiringa varume vaviri vaive mukati. Muboka raiva nemheremhere, bhora rakakwirira rakasimudzwa pafuratifura hombe rakaiswa pamadziro rakapa ruzha rwetsika nemagariro, uye Nina akabvuma zvose. akazviwana ari nostalgic kune Old Town uye tartan.
  
  Sam akanyangarika muchimbuzi chaimo, achisiya Nina kuti atarise mumera wake mumwe chete uye varume nevakadzi vanofara vakamupoteredza. Pasinei nekushevedzera kwavo kukuru nekusundidzirana, yanga iri mhomho yerunyararo irikushanya kuBalmoral manheru ano. Mukuvhiringika kwekuteura doro nevanwi vanogumburwa, kufamba kwevanopikisa dart nevakadzi vekutamba, Nina akakurumidza kuona imwe inomaly - chiumbwa chakagara chega, chinenge chisina kufamba, uye chinyararire chiri choga. Kwakanga kuchifadza zvikuru kuti murume wacho airatidzika sei asiri panzvimbo, asi Nina akasarudza kuti zvimwe akanga asipo kuti apemberere. Havasi vese vakanwa kupemberera. Ainyatsoziva izvi. Pose paaifirwa nemumwe munhu wepedyo kana kuti kuchema kwaaidemba kare, aidhakwa. Mutorwa uyu aiita seari pano nekuda kwechimwe chikonzero, chekunwa.
  
  Aiita seaive akamirira. Izvi zvakanga zvakakwana kuti munyori wezvakaitika kare arambe akatarira kwaari. Akamutarisa pagirazi raive kuseri kwebhawa achinwa whisky yake. Zvakanga zvave kutyisa, nzira yaaisafamba nayo, kunze kwekungosimudza ruoko apo neapo kuti anwe. Pakarepo akasimuka pachigaro chake, uye Nina akavhunduka. Akatarisa mafambiro ake aishamisa, ndokuzoona kuti akange asiri kunwa doro, asi kofi yeIrish iced.
  
  "Aa, ndiri kuona chipoko chakapengereka," akafunga mumwoyo make, achimutevera akatarisa. Akatora pakiti yeMarlboros muchikwama chake chedehwe ndokuburitsa mudzanga mumakadhibhokisi. Murume wacho akatarisa kwaari, asi Nina akapfuurira kuramba ari murima, achibatidza mudzanga. Kuburikidza nekukweva kwaaiita nemaune utsi, aigona kumutarisa. Akatenda chinyararire kuti dhizaini haina kumanikidza mutemo wekuputa, sezvo yaive pavhu raDavid Perdue, bhirioni wemupanduki waaifambidzana naye.
  
  Haana kuziva kuti izvi ndizvo zvaive zvaita kuti murume uyu afunge kushanyira Balmoral Arms manheru aya. Asinganwi uye sezviri pachena asingasvuti, mutorwa akanga asina chikonzero chokusarudza iyi pub, Nina akafunga kudaro. Izvi zvakamunyumwira, asi aiziva kuti aimbove akanyanyisa kudzivirira, kunyange kuvhunduka, saka akaisiya ega panguva ino ndokudzokera kubasa rake.
  
  "Mumwezve ndapota, Rowan!" akachonya ziso achiona mumwe wemubhawa uyo akabva angoteerawo.
  
  "Aripi haggis anga ari pano newe?" - iye joked.
  
  "Mumachakwi," akadaro achinyemwerera, "ndiri kuita Mwari vanozviziva."
  
  Akaseka achimudira imwe amber pacifier. Nina akasendamira mberi kuti ataure chinyararire sezvinobvira mumhoteredzo ine ruzha yakadaro. Akadhonzera musoro waRowan kumuromo wake ndokuisa chigunwe munzeve make kuti anyatsonzwa mashoko ake. "Waona here murume akagara mukona uko?" - akabvunza, achigutsurira musoro akananga kutafura isina chinhu nehafu-yakadhakwa ice coffee. "Ndinoreva, unoziva here kuti ndiani?"
  
  Rowan aiziva kuti aitaura nezvake. Vatambi vakapfava kudaro vaive nyore kuona kuBalmoral, asi aisaziva kuti vatsigiri vacho vaive vanaani. Akadzungudza musoro ndokuenderera mberi nehurukuro nenzira imwe cheteyo. "Mhandara?" - akadanidzira.
  
  Nina akafinyamisa kumeso. "Ndakahodha zvinwiwa mhandara usiku hwose. Hapana doro. Akanga ari pano kwemaawa matatu pawakasvika iwe naSam, asi akangohodha kofi yechando nechingwa. Hatina kumbotaura nezve chinhu, munoziva?"
  
  "Oh, okay," akatambira mashoko aRowan ndokusimudza girazi rake kuti abude naye achinyemwerera. "Ndiyo."
  
  Painge patopera nguva Sam ari kutoilet apa ainge otanga kunzwa kusagadzikana. Uyezve, mutorwa akanga atevera Sam kukamuri revarume, uye naiyewo akanga asati avapo muimba huru. Pane zvaaisada. Haana chaaikwanisa kuita asi aingove mumwe wevanhu vaisagona kurega chimwe chinhu chichienda kana chamunetsa.
  
  "Muri kuenda kupi, Dr. Gould? Unoziva zvaunowana ipapo hazvigone kuve zvakanaka, huh?" Seamus akadzvova. Boka rake rakaputika nekuseka nekuridza mhere izvo zvakangoita kuti munyori wenhoroondo anyemwerere. "Handina kuziva kuti uri chiremba akadaro!" Pakati pekudanidzira kwavo kwemufaro, Nina akagogodza pamusuwo wekamuri yevarume ndokuzembera musoro wake pamusuwo kuti anzwe zviri nani chero mhinduro.
  
  "Sam?" - akadanidzira. "Sam, kwakanaka here?"
  
  Mukati aingonzwa manzwi evarume vachikurukura asi zvaisaita kuti aone kana mumwe wavo aiva waSam. "Sam?" akaramba achinetsa vaivemo achigogodza. Kupopotedzana kwacho kwakazoita kubonderana kune rimwe divi regonhi, asi haana kana kumboda kupinda.
  
  "Damn," akadaro achinyemwerera. "Anogona kunge ari chero munhu, Nina, saka usauye kuzozviita benzi!" Akamirira kudaro, bhutsu yake ine zvitsitsinho zvirefu zvakarovera pasi pasi, asi zvakadaro hapana akabuda pamusuwo weJongwe. Pakarepo, mumwe mutsindo une simba wakanzwika muchimbuzi, uyo wakaita sewaityisa. Kwakanga kune ruzha zvokuti kunyange mhomho yomusango yakazviona, ichivhiringidza nhaurirano dzavo.
  
  China yakapwanyika uye chimwe chinhu chikuru uye chinorema chakarova mukati mesuo, chichirova dehenya raNina zvine simba.
  
  "Mwari makanaka! Chii chiri kuitika ikoko? akaridza tsamwa, asi aityawo Sam. Hapana kana sekondi imwe chete yakanga yapfuura asati arova gonhi ndokumhanya akananga munaNina. Simba rakamubvisa patsoka dzake, asi Sam akamubata nenguva.
  
  "Handei, Nina! Fast! Ngatibvisei chibharo kubva pano! Saka, Nina! Zvino!" akaita mabhanan'ana, achimuzvuzvurudza nechanza pabhubhu rakanga rakazara vanhu. Munhu asati abvunza, mukomana wekuzvarwa neshamwari yake vakanyangarika muusiku hunotonhora hweScottish.
  
  
  3
  Watercress uye kurwadziwa
  
  
  Perdue paakanetseka kuvhura maziso ake, akanzwa sechitunha chemugwagwa chisina upenyu.
  
  "Zvakanaka, mangwanani, Mr. Perdue," akanzwa, asi haana kukwanisa kuwana izwi rechikadzi rine ushamwari. "Murikunzwa sei changamire?"
  
  "Ndiri kunzwa kusvotwa, waita hako. Ndipewo mvura here?" - aida kutaura, asi izvo Perdue akatsamwa kunzwa kubva pamiromo yake pachake chaiva chikumbiro chakanga chasara zviri nani kuseri kwemasuo ebrothel. Mukoti akaedza chose kuti asaseke asi iye akazvishamisawo nekuseka kwakabva kwamukanganisa hunhu hwake ndokutsikitsira pasi akavhara muromo nemaoko maviri.
  
  "O Mwari wangu, VaPerdue, ndinokumbira ruregerero!" akashinyira achivhara chiso chake nemaoko, asi murwere wake airatidza kunyara zvakanyanya nemaitiro ake. Maziso ake eblue akanyatsomutarisa nekutya. "Aiwa, ndapota," akaonga kururama kwokunzwika kwamashoko ake evavariro, "Pamusoroi. Ndinokuvimbisa kuti yaive nhepfenyuro yakavharidzirwa. " Pakupedzisira, Perdue akashinga kunyemwerera, kunyange zvazvo zvakanga zvakaita semafiro.
  
  "Ndinoziva, VaPerdue," mutsvuku, ane maziso egirini akabvuma, achimubatsira kugara zvakakwana kuti anwe mvura. "Zvingabatsira here kukuudza kuti ndikuzivise kuti ndanzwa zvakawanda, zvakanyanya kuipa uye zvinovhiringidza kupfuura izvi?"
  
  Perdue akanyorovesa huro yake nemvura yakachena, inotonhorera ndokupindura kuti, "Mungadavira here kuti hazvingandiudzi nyaradzo kuziva izvi? Ndakaramba ndichitaura zvandakataura, kunyange vamwe vakazviitawo mapenzi." Akabva atanga kuseka. "Izvozvo zvainyadzisa, handizvo here?"
  
  Mukoti Madison, vaine zita ravo rakanyorwa pazita ravo, vakaseka nemoyo wese. Kwaive kuseka chaiko kwemufaro, kwete zvaainyepera kuti anzwe zviri nani. "Ehe, Mr. Perdue, izvo zvaive nechinangwa chepamusoro."
  
  Mukova wehofisi yega yega yePurdue wakavhurwa Dr. Patel vakadongorera panze.
  
  "Unoita kunge uri kuita zvakanaka, VaPerdue," akanyemwerera, achisimudza tsiye imwe. "Pawamuka?"
  
  "Ini ndakamuka nguva yadarika ndichinzwa kusimba," Perdue akanyemwerera kuna Mukoti Madison zvakare kuti adzokorore joke ravo repachivande. Akakwenya muromo kuti arege kuseka ndokutambidza bhodhi kuna chiremba.
  
  "Ndichadzoka nechisvusvuro changamire," akaudza varume vaviri ava vasati vabuda mumba.
  
  Perdue akasimudza mhino yake ndokuzevezera, "Dr. Patel, ndoda kusadya izvozvi, kana iwe usina hanya. Ndinofunga kuti mishonga yacho iri kuita kuti ndisvotwe kwekanguva."
  
  "Ndinotya kuti ndichasimbirira, VaPerdue," Dr. Patel vakasimbirira. "Wakatorodzerwa kwerinopfuura zuva, uye muviri wako unoda kumwe kunyoroveswa uye kudya kunovaka muviri tisati taenderera mberi nekurapwa kunotevera."
  
  "Nei ndakagara ndiri pasi pesimba kwenguva yakareba kudaro?" - Perdue akabvunza pakarepo.
  
  "Chaizvoizvo," chiremba akadaro pasi pekufema, achitaridza kunetseka zvakanyanya, "hatizive. Zviratidzo zvako zvinokosha zvaigutsa, kunyange zvakanaka, asi waiita seuri kuramba wakarara, sokunge zvakadaro. Kazhinji rudzi urwu rwokuvhiya haruna ngozi zvikuru, mwero wekubudirira i98%, uye varwere vakawanda vanomuka anenge maawa matatu pashure."
  
  "Asi zvakanditorera rimwe zuva, kupa kana kutora, kuti ndibude mukudzikama kwangu?" Perdue akafinyamisa kumeso achiedza kugara zvakanaka pamubhedha wakaoma wakambundira matako ake zvisingaite. "Nei izvi zvaifanira kuitika?"
  
  Dr. Patel vakakwenya. "Tarisa, munhu wese akasiyana. Inogona kuva chero chinhu. Zvaigona kunge zvisina chinhu. Pamwe pfungwa dzako dzakaneta uye wafunga kumbozorora." Chiremba weBangladesh akagomera, "Mwari anoziva, zvichibva pamushumo wechiitiko chako, ndinofunga kuti muviri wako wasarudza zvakakwana zvakakwana nokuda kwanhasi-uye nokuda kwechikonzero chakanaka zvikuru!"
  
  Perdue akatora chinguva achifunga zvakataurwa nachiremba wepurasitiki. Kekutanga kubva pakuomerwa kwake uye nekurapwa muchipatara chakazvimirira muHamphire, muongorori asina hanya uye akapfuma akafunga zvishoma nezvekutambudzika kwake muNew Zealand. Kutaura idi, zvakanga zvisati zvanyura mundangariro dzake kuti zvakanga zvamutyisa sei. Sezviri pachena, pfungwa dzaPerdue dzaive dzichitarisana nekushungurudzika kwekunonoka kwepfungwa yekusaziva. Ndichazozvinzwira tsitsi.
  
  Akachinja nyaya akabva atendeukira kuna Dr. Patel. "Ndodya here? Ndingangowana muto wemvura here kana chimwe chinhu?"
  
  "Unofanira kunge uri muverengi wepfungwa, VaPerdue," Sista Madison vakadaro vachifambisa ngoro yesirivha mumba. Pairi paive pakagara mukombe wetii, girazi refu remvura nendiro yemuto wewatercress, iyo yainhuwirira zvinoshamisa munzvimbo iyi isina utachiona. "Pamusoro pemuto, kwete wemvura," akawedzera.
  
  "Zvinotaridzika zvakanaka," Perdue akabvuma, "asi kutaura chokwadi, handikwanise."
  
  "Ndinotya kuti aya mirairo yachiremba, VaPerdue. Kunyange unongodya zvipunu zvishoma?" akanyengerera. "Chero uchingove nechimwe chinhu, tinogona kutenda."
  
  "Chaizvoizvo," Dr. Patel vakanyemwerera. "Imbozviedza, VaPerdue. Sezvandine chokwadi chokuti ungafarira, hatigoni kuramba tichikubata usina chinhu. Mushonga uchakuvadza muviri wako."
  
  "Zvakanaka," Perdue akabvuma achizeza. Chikafu chegreen chaiva pamberi pake chainhuwa kunge denga, asi muviri wake waingoda mvura chete. Iye, chokwadi, akanzwisisa chikonzero nei aifanira kudya, uye naizvozvo akatora chipunu ndokuita nhamburiko. Akarara pasi pegumbeze rinotonhora ari mumubhedha wake wemuchipatara, ainzwa kugadzikwa jira gobvu pamakumbo ake nguva nenguva. Pasi pebhandiji yaibaya secheri kubva pamudzanga wadonhedzwa pavanga, asi akaramba akamira. Mushure mezvose, aive mumwe wevagovani vakuru vekiriniki iyi - Salisbury Private Health Care - uye Perdue aisada kutaridzika seasina simba pamberi pevashandi chaivo vaaive nebasa rekushandisa.
  
  Akavhara maziso ake achitarisa marwadzo, akasimudza chipunu pamuromo wake ndokufarira zvekubika zvepaprivate hospital yaaizofonera kumba kwenguva yaizouya. Zvisinei, kuravidza kunonaka kwechikafu hakuna kumuvhiringidza kubva pakufanotaura kunoshamisa kwaakanzwa. Haana kukwanisa kuita asi kufunga kuti muviri wake wezasi wakanga wakaita sei pasi pepadhi ye gauze ne tepi.
  
  Mushure mekusaina zviratidzo zvekupedzisira zvakakosha zvePurdue mushure mekuvhiyiwa ongororo, Dr. Patel akanyora zvakatemwa naNurse Madison kwevhiki raitevera. Akazarura mapofu muimba yaPerdue, uye pakupedzisira akaziva kuti akanga ari pauriri hwechitatu kubva kubindu rechivanze.
  
  "Handisi pauriri hwekutanga here?" Akabvunza achiratidza kutya.
  
  "Kwete," akaimba achiratidza kushamisika. "Sei? Zvine basa here?
  
  "Handifungi kudaro," akapindura kudaro, achiri kushamisika zvishoma.
  
  Matauriro ake airatidza kushushikana. "Unotya nzvimbo dzakakwirira here, Mr. Perdue?"
  
  "Aiwa, handina phobias, saizvozvo, mudiwa wangu," akatsanangura kudaro. "Chaizvoizvo, handikwanise kutaura kuti chii chaizvo. Pamwe ndangoshamisika kuti handina kuona gadheni pawabvisa mapofu."
  
  "Dai takaziva kuti izvi zvakakosha kwamuri, ndinokuvimbisai, tingadai takakuisai pauriri hwekutanga, changamire," akadaro. "Ndokumbira chiremba here kuti tikubvisei?"
  
  "Kwete, kwete, ndapota," Perdue akapikisa zvinyoro nyoro. "Handisi kuzonyanya kuomesa mamiriro acho ezvinhu. Chandinoda kuziva ndechekuti chii chichaitika mberi. Sezvineiwo, uchandichinjisa mabhandeji pamakumbo angu rinhi?"
  
  Rokwe raNurse Madison rakasvibira rakatarisa pasi murwere wake netsitsi. Akataura zvinyoro nyoro, "Musazvinetse nazvo, VaPerdue. Tarisa, iwe wakave nemamwe matambudziko akashata neanotyisa ... - akambomira neruremekedzo, achiedza kwazvo kupfavisa kurova - ... ruzivo rwawakambove narwo. Asi usanetseka, VaPerdue, uchaona kuti zvakaitika kuna Dr. Patel hazvienzaniswi. Munoziva, chero maonero enyu pakuvhiyiwa kwekugadzirisa uku, changamire, ndine chokwadi chekuti muchafadzwa."
  
  Akapa Perdue nyemwerero yechokwadi yakazadzisa chinangwa chayo chekumudzikamisa.
  
  "Thank you," akagutsurira musoro, kakunyemwerera kachibata miromo yake. "Uye ndichakwanisa kuongorora basa munguva pfupi iri kutevera here?"
  
  Mukoti mudiki ane furemu nezwi remutsa akaunganidza chirongo chemvura chisina chinhu uye girazi ndokunanga kumusuwo, ndokuzodzoka munguva pfupi. Paakavhura gonhi kuti abude, akacheuka ndokumunongedzera muto. "Asi mushure mekunge maita dhizaini mundiro iyi, Baba."
  
  Perdue akaita nepaaigona napo kuti chuckle yaitevera ipfuure zvisina kurwadza, kunyangwe kuedza kwacho kwakashaya basa. Musono mutete wakatambanudzwa paganda rake raakanyatsosoniwa, uko kwakatsiviwa nyama yakanga isipo. Perdue akaita nhamburiko yekudya soup yakawanda sezvinobvira, kunyange panguva ino yakanga yatonhora uye yashanduka kuita dhishi yakasvibira ine crispy crust-kwete chaizvo rudzi rwecuisine mabhiriyoni anowanzo gadzirisa. Kune rumwe rutivi, Perdue akaonga zvikuru kuti akanga apukunyuka shaya dzeGuta Rakarasika's monstrous denizens zvachose, uye akanga asiri kuzonyunyuta pamusoro pemuto unotonhora.
  
  "Yakagadzirwa?" Akanzwa.
  
  Nurse Madison vakapinda vakabata maturusi ekuchenesa maronda emurwere wavo nebhandeji nyoro rekuvhara matinji mushure. Perdue akashaya kuti oita sei nezvechizaruro ichi. Haana kana kunzwa kakutya kana kutya, asi pfungwa yekuti chikara chiri mulabyrinth yeGuta Rakarasika chaizomuitira chii chakaita kuti anzwe kusagadzikana. Ehe, Perdue haana kushinga kuratidza chero zviratidzo zveumwe munhu aive pedyo nekuvhunduka.
  
  "Izvi zvicharwadza zvishoma, asi ndichaedza kuti zvisarwadza sezvinobvira," akamuudza asina kumutarisa. Perdue akatenda nekuti aifungidzira kuti kutaura kwechiso chake panguva ino kwaisamunakidza. "Pachava nekuruma," akaenderera mberi, achichenesa chiridzwa chake chakapfava kuti asunungure mipendero yebhandeji, "asi ndinogona kukupa mafuta ekuzora kana ukaona zvichikunetsa."
  
  "Aiwa, waita hako," akaseka hake. "Chingoenda zvako uye ini ndichakunda matambudziko."
  
  Akasimudza musoro kwechinguva ndokumunyemwerera, achiita seaibvumirana noushingi hwake. Rakanga risiri basa rakaoma, asi ainzwisisa pachivande ngozi dzendangariro dzinorwadza uye funganyo dzaigona kuparira. Kunyange zvazvo pasina chimwe chezvinyorwa zvekurwiswa kwaDavid Perdue zvakamboratidzwa kwaari, Mukoti Madison akanga asina kumbove asangana nedambudziko rekunyanya uku. Aiziva kuti kuremadzwa kwakaita sei, kunyange kwaisaonekwa nemunhu. Ndangariro yedambudziko haina kubva kune vakabatwa nayo, aiziva. Pamwe ndosaka ainzwira tsitsi kudaro kune akapfuma munzveri pamunhu.
  
  Kufema kwakabata pahuro ndokusvisvina maziso ake achivhara vhara purasita yekutanga. Yakaita ruzha rwainzwisa tsitsi rwakaita kuti Perdue ashungurudzike, asi akanga asati agadzirira kugutsa chido chake nokuvhura maziso ake. Akamira. "Kwakanaka here? Unoda kuti ndityaire zvishoma?"
  
  Akahwihwidza: "Aiwa, aiwa, chingokurumidza. Ingozviita nekukasira, asi ndipe nguva yekumbofema pakati."
  
  Hanzvadzi Madison havana kana kumbopindura vakabva vangobvarura bhandeji riye nechiyank chimwe chete. Perdue akaridza mhere nekurwadziwa, achizarirwa nekubhururuka kwepakarepo kwemweya wake.
  
  "Ji-zuss Charist!" akashevedzera maziso achiratidza kuvhunduka. Chipfuva chake chakasimudzwa nekukurumidza apo pfungwa dzake dzaigadzirisa gehena rinotambudza munzvimbo yeganda.
  
  "Ndine urombo, VaPerdue," akakumbira ruregerero nomwoyo wose. "Wati ndinofanira kuenderera mberi ndogadzirisa izvi."
  
  "I-I know w-w-zvandataura," akagunun'una, achiwanazve simba rake rekufema. Haana kumbotarisira kuti zvaizofanana nokutambudzwa panguva yokubvunzurudzwa kana kuti kudzurwa zvipikiri. "Wataura chokwadi. Ndakadaro hangu. Haiwa Mwari wangu, zvakapotsa zvandiuraya."
  
  Asi Perdue zvaainge asingafungiri ndizvo zvaaizoona kana akatarisa maronda ake.
  
  
  4
  Chiitiko chekufa relativity
  
  
  Sam akabva aedza kuvhura gonhi remota yake uku Nina achifemereka pedyo naye. Panguva iyi akabva atoona kuti kuvhunza mumwe wake wachembera hapana chaaida iye aingofunga nyaya huru, akabva asarudza kutura mafemo ndokubata rurimi rwake. Husiku hwakanga huine chando panguva iyi yegore, uye makumbo ake, achinzwa kutonhora kwemhepo, akapeta pasi pekilt yake, uye maoko ake akanga asisina chiveve. Kubva padivi pebhawa kunze kwenzvimbo, manzwi ainzwika, akafanana nekuchema kwevavhimi vakagadzirira kumhanyira mutsoka dzegava.
  
  "Nekuda kwedenga!" Sam akaridza muridzo murima apa muromo wekiyi wakaramba uchikwenya pakakiyiwa achishaya pekubuda napo. Nina akatarisa kumashure kumifananidzo yakasviba. Havana kubva pachivako, asi aigona kuita nharo.
  
  "Sam," akazevezera, achifema nekukurumidza, "ndingakubatsira here?"
  
  "Achauya? Atouya here?" - akabvunza achisimbirira.
  
  Achiri kushamisika nekupunyuka kwaSam akabva apindura achiti, "Ndiani? Ndinofanira kuziva wokungwarira, asi ndinogona kukuudza kuti hapana ari kutiona."
  
  "Iyo-iyo ... iyo fu-," akadzama, "murume anopenga akandirwisa."
  
  Meso ake makuru akasviba akatarisa nzvimbo yacho, asi sekuona kwaNina, pakanga pasina kufamba pakati pekurwa kunze kwebhawa uye kuputsika kwaSam. Gonhi rakavhurika Nina asati aziva kuti Sam airevei, akanzwa ruoko rwake rwamubata ruoko. Akamukanda mumota zvinyoro nyoro ndokumusunda achimutevera.
  
  "Haiwa Mwari wangu, Sam! Your manual gear shift igehena patsoka dzangu! "- akanyunyuta, achitamburira kupinda pachigaro chevatambi. Kazhinji Sam aingove nekamwe kakuseka pamusoro pezvaakataura zvakapetwa kaviri, asi akange asina nguva yekuseka izvozvi. Nina akapuruzira zvidya zvake, ndichiri kufunga kuti nyaya iyi ndeyei, Sam akabva amutsa mota. Kuita muitiro wake wokukiya suo kwakauya munguva chaiyo, kwete kare, ruzha rukuru pafafitera rwakaparira Nina kuridza mhere nokutya.
  
  "Mwari wangu!" - akaridza mhere achiona mumwe murume ane ziso reziso mujasi akangoerekana abuda kunze.
  
  "Mwana wehure!" Sam akaridza tsamwa, achifambisa lever kutanga nekumhanyisa mota.
  
  Murume aiva kunze kwesuo raNina akamupopotera nehasha, achikanda zvibhakera zvinokurumidza pafafitera. Sezvo Sam aigadzirira kukurumidza, nguva yakaderera kuna Nina. Akanyatsotarisa murume uya aiva nechiso chairatidza kushushikana achibva amuziva.
  
  "Mhandara," akadaro achishamisika.
  
  Sezvo motokari yakabuda panzvimbo yayo yokumisa motokari, murume wacho akadanidzira chimwe chinhu kwavari nomumabhureki matsvuku, asi Nina akakatyamadzwa zvikuru zvokusagona kuteerera zvaakanga achitaura. Akamirira akashama muromo kuti awane tsananguro chaiyo yaigona kupiwa naSam, asi pfungwa dzake dzakanga dzavhiringika. Nguva dzekupedzisira vakamhanyisa maraiti maviri matsvuku mumugwagwa mukuru weGlenrothes, vakananga kumaodzanyemba vakananga kuNorth Queensferry.
  
  "Zvawataura?" - Sam akabvunza Nina pavakazobuda vachienda kumugwagwa mukuru.
  
  "Anenge?" akabvunza achiratidza kubatikana nazvo zvekuti akatombokanganwa zvaaitaura. "Aa, murume ari pamusuo? Ndiyo kili yauri kutiza here iyi?"
  
  "Hongu," Sam akapindura. "Wamudei ikoko?"
  
  "Oo, Mhandara Mutsvene," akadaro. "Ndakamutarisa mubhawa iwe uri kumoor ndikaona kuti akanga asiri kunwa doro. Saka zvinwiwa zvake zvese..."
  
  "Mhandara," Sam akadaro. "Ndinonzwisisa. Ndinonzwisisa." Chiso chake chakanga chakapfava uye maziso ake akanga achiri kupenga, asi akaramba akatarira kumugwagwa unomonereka nematanda ake akakwirira. "Ini ndoda kutenga mota ine central locking."
  
  "Hapana chakaipa," akabvuma, achiisa bvudzi rake pasi pekepisi yakarukwa. "Inga ndafunga kuti izvi zvave pachena kwamuri pari zvino, kunyanya mubhizimusi ramuri kuita. Kuti dhongi rako ridzingirwe nekunetswa kazhinji kazhinji kunoda kutakurwa kuri nani. "
  
  "Ndinoda motokari yangu," akadaro.
  
  "Izvi zvinoita kunge kukanganisa, Sam, uye wakapfuma zvekukwanisa kutenga chimwe chinhu chinokodzera zvaunoda," akaparidza. "Senge tank."
  
  "Pane zvaakakuudza here?" Sam akamubvunza.
  
  "Kwete, asi ndamuona achipinda mutoilet akutevera. Hapana chandaifunga nezvazvo. Sei? Pane zvaakataura kwauri here kana kuti atokurwisa?" Nina akabvunza, achitora kanguva achikwesha zvivharo zvake zvitema kuseri kwenzeve kuti abvise bvudzi rake kumeso. "Oh Mwari wangu, unoita sekunge waona hama yakafa kana chimwe chinhu."
  
  Sam akamutarisa. "Sei uchidaro?"
  
  "Inongova nzira yokuzvitaura nayo," Nina akazvidzivirira. "Kutoti akanga ari hama yako yakafa."
  
  "Usave benzi," Sam akaseka.
  
  Zvakajeka kuna Nina kuti mumwe wake akanga asiri kunyatsotevedzera mitemo yemugwagwa, sezvo akanga ane miriyoni yemirioni yewhiskey yakachena mutsinga dzake uye chiyero chekuvhunduka kwechiyero chakanaka. Akamhanyisa ruoko rwake zvinyoronyoro kubva kubvudzi rake kusvika pabendekete rake, kuti asamuvhundutsa. "Haufunge kuti zviri nani kuti ndityaire?"
  
  "Mota yangu hauizive. Pane...manomano mukati," Sam akapopota.
  
  "Hapana zvauinazvo, uye ndinogona kukugamuchira zvakanaka," akanyemwerera. "Ngatiitei izvozvi. Kana mapurisa akakumisa, unenge wava mushishi, uye hatidi kumwe kuvava kubva manheru ano, wanzwa?
  
  Kunyengetedza kwake kwakabudirira. Nekugomera kwakanyarara kwekukanda mapfumo pasi, akadzima nzira ndokuchinja nzvimbo naNina. Achiri kuvhundutswa nezvakanga zvaitika, Sam akagaya mugwagwa werima achitsvaga zviratidzo zvekudzingirira, asi akazorodzwa nehana paakaona kuti pakanga pasina kutyisidzira. Kunyangwe zvake Sam aive akadhakwa, hope hadzina kuzonyanya kurara munzira kuenda kumba.
  
  "Munoziva, mwoyo wangu uchiri kurova," akaudza Nina.
  
  "Hongu, wanguwo. Hauzivi kuti aive ani?" - akabvunza.
  
  "Airatidzika somumwe munhu wandakamboziva, asi handigoni kutaura kuti ndiani chaizvoizvo," Sam akabvuma kudaro. Mashoko ake aive akavhiringika semanzwiro aimukurira. Akamhanyisa minwe yake mubvudzi rake uye zvinyoronyoro akamhanyisa ruoko rwake pachiso chake asati atarisa kumashure kuna Nina. "Ndaifunga kuti achandiuraya. Haana kutsveta kana chimwe chinhu, asi akagunun'una chimwe chinhu ndokundisundidzira, saka ndakashatirwa. Mwana wemudhara haana kuita shungu nekungoti "hi" kana chimwe chinhu, saka ndakatora sekurudziro yekurwa kana kufunga kuti pamwe ari kuda kundipinza mushit, munoziva? "
  
  "Zvine musoro," akabvuma kudaro, akanyatsotarisa mugwagwa mberi neshure kwavo. "Akambozeya chii? Izvi zvinogona kukupa ruzivo rwekuti aive ani kana kuti aive aripi."
  
  Sam akarangarira chiitiko chisina kujeka, asi hapana chaicho chakauya mumusoro.
  
  "Handizivi," akapindura kudaro. "Zvakare, ndava nemakore mashoma kubva papfungwa ipi neipi inogutsa iye zvino. Zvichida whisky yakasuka ndangariro yangu kana chimwe chinhu, nekuti izvo zvandinorangarira zvinotaridzika semufananidzo weDali muhupenyu chaihwo. Ingori kuti zvese, "akabhenda uye akaita kudonha nemaoko, "zvakazorwa uye zvakasanganiswa nemavara akawandisa."
  
  "Zvinoita semazuva ako ekuzvarwa mazhinji," akadaro, achiedza kusanyemwerera. "Usanetseka hako mudiwa. Nenguva isipi unenge wava kukwanisa kurara zvachose. Mangwana ucharangarira tsvina iyi zviri nani. Uyezve, pane mukana wakakura wokuti Rowan angakuudza zvimwe zvishoma nezvemunhu anokushungurudza, sezvo anga achimushandira manheru ose."
  
  Musoro waSam wainge wakadhakwa wakatendeuka kumutarisa ndokurerekera padivi achiratidza kusatenda. "Murume wangu? Mwari, ndine chokwadi chekuti aive nerudo nekuti handiyeuki achindirova. Zvakare ... Rowan ndiani?"
  
  Nina akadzvokora meso. "Nhai Mwari wangu, Sam, muri mutori wenhau. Unogona kufunga kuti unoziva kuti shoko racho rave richishandiswa kwemazana emakore kureva munhu anonetsa kana kuti anogumbura. Harisi zita rakaoma semubati chibharo kana chibharo. Uye Rowan mubhawa kuBalmoral. "
  
  "Oo," Sam akaimba apo ziso rake rakarembera. "Hongu, ipapo, hongu, benzi riya rinotaurisa raitondisvota. Ndinokuudza, handisati ndanzwa kushungurudzwa zvakadaro kwenguva yakareba. "
  
  "Zvakanaka, bvisa kutsvinya. Rega kupusa muka. Tave kutosvika kumba kwenyu," akaraira vachipinda nemuTurnhouse Golf Course.
  
  "Uri kurara here?" akabvunza.
  
  "Ehe, asi wave kutoenda kunorara, mukomana wekuzvarwa," akadaro nehasha.
  
  "Ndinoziva kuti tiripo. Uye kana iwe ukauya nesu, tinokuratidza izvo zvinogara muRepublic yeTartan, "akazivisa kudaro, achinyemwerera kwaari muchiedza chemwenje yero inodarika mumugwagwa.
  
  Nina akatura befu akaudyura maziso. "Taura nezvekuona zvipoko zveshamwari dzekare," akazevezera sezvavaipinda mumugwagwa waigara Sam. Haana chaakataura. Sam pfungwa dzake dzainge dzave pa autopilot akanyarara akanyarara achipfuura nemumakona emota ukuwo pfungwa dziri kure dzakaramba dzichitutunura chiso chemutorwa aive mumba mevarume ava kubva mundangariro dzake.
  
  Sam akanga asiri mutoro wakawanda apo Nina akaisa musoro wake pamutsago wakapfava waiva mumba make yokurara. Yakanga iri shanduko inogamuchirwa kubva mukuratidzira kwake kwenguva refu, asi aiziva kuti chiitiko chemanheru chinovava, pamwe chete nekudhakwa kwemurume wekuIrish, aifanira kunge akakanganisa chimiro cheshamwari yake. Akanga apera simba, uye kunyange muviri wake wakanga wakaneta sei, pfungwa dzake dzairwisana nekuzorora. Aizviona mukufamba kwemaziso ake kuseri kwemaziso ake akavharika.
  
  "Rara zvakanaka, mukomana," akadaro achizevezera. Achitsvoda Sam padama, akakweva gumbeze mudenga ndokuisa mupendero wegumbeze rake remvere pasi pefudzi rake. Kupenya kusina simba kwechiedza kwakavhenekera maketeni akadhonzwa nehafu sezvo Nina aidzima rambi repadivi pemubhedha waSam.
  
  Akamusiya ari mumufaro waigutsikana, akananga muimba yekutandarira, makanga muine katsi yake yaaida ichirembera pabeche.
  
  "Hesi, Bruich," akazevezera, achinzwa asina chinhu. "Unoda kundidziisa manheru ano?" Katsi haina chayakaita kunze kwekudongorera nepaburi remaziso ake kuti adzidze zvaaida asati atsimwaira nerunyararo sezvo kutinhira kwaikunguruka pamusoro peEdinburgh. "Kwete," akakwenya. "Ndingadai ndakabvuma zvakataurwa nomudzidzisi wako kudai ndaiziva kuti waizondiregeredza. Imi varume imi makangofanana."
  
  Nina akatsikitsira pasofa ndokubatidza TV, kwete zvekutandara kunge zvecompany. Zvidimbu zvezviitiko zvehusiku zvakapinda mumusoro make, asi akanga anyanya kuneta zvokusagona kuongorora zvakawanda. Chaaiziva ndechekuti akanga asina kugadzikana neruzha rwaitaurwa nemhandara ichibaya fafitera remota yake Sam asati atyaira. Kwaiita kuzamudzira kunonokerwa kwakadzokororwa nekufamba zvishoma; inzwi raityisa, raityisa raaisagona kukanganwa.
  
  Pane chinhu chakamubata pascreen. Yaive imwe yemapaki mutaundi rekumusha kwake reOban kuchamhembe kwakadziva kumadokero kweScotland. Kunze, mvura yakanaya kuti igeze zuva rekuzvarwa kwaSam Cleave uye kuzivisa mambakwedza ezuva idzva.
  
  Two o'clock mangwanani.
  
  "Aa, tave panhau zvakare," akadaro achibva awedzera ruzha rwekunaya kwemvura. "Kunyangwe zvisinganyanyi kunakidza." Pakanga pasina chimwe chinhu chakakomba mumushumo wenhau kunze kwekuti meya achangobva kusarudzwa weOban akanga achienda kumusangano wenyika wepamusoro-soro uye chivimbo chikuru. "Ruvimbo, nhamo," Nina akanyemwerera, achibatidza Marlboro. "Inongori zita remhando yepamusoro yechakavanzika chivharo chevhavha protocol, hee, imi vastards?" Nekutsoropodza kwake kwechimiro, Nina akaedza kunzwisisa kuti meya ari nyore aigona sei kurangarirwa seanokosha zvakakwana kuti akokerwe kumusangano wakakwirira wakadaro. Zvaishamisa, asi maziso aNina ane jecha akanga asingachakwanisi kutakura chiedza chebhuruu cheTV, uye akabatwa nehope neruzha rwemvura uye kusinganzwisisiki, kuderera kwekutaura kwemutori wenhau weChannel 8.
  
  
  5
  Mumwe nurse
  
  
  Muchiedza chemangwanani chakauya nepahwindo raPerdue, maronda ake airatidzika seasina kunaka kupfuura aaive nawo masikati apfuura apo Mukoti Madison akange avachenesa. Akavanza kuvhunduka kwake kwekutanga paakaona maruva eblue slits, asi akatadza kupokana kuti basa revanachiremba paSalisbury Clinic raive repamusoro. Tichifunga nezvekukuvadzwa kunoparadza kwakaitwa kumutumbi wake wezasi mukati-kati meGuta Rakarasika, kuvhiyiwa kwokururamisa kwakanga kwaenda zvakanaka.
  
  "Inga zviri nani pane zvandaifunga," akadaro mukoti achibvisa bhandeji. "Ukuwo, pamwe ndiri kupora?"
  
  Mukoti, mumwe mukadzi wechidiki aive nehunhu hwepamubhedha hwaive husina kunaka, akanyemwerera achizengurira kwaari. Perdue akaziva kuti aisave nekuseka kwaNurse Madison, asi zvirinani aive neushamwari. Airatidza kusagadzikana kana ari paari, asi aisanzwisisa kuti sei. Kuve kuti aive ani, bhiriyoniya akafumurwa akangobvunza.
  
  "Uri allergic here?" - iye joked.
  
  "Kwete, Mr. Perdue?" - akanyatsopindura. "Yechii?"
  
  "Kwandiri," akanyemwerera.
  
  Kwekanguva kapfupi, chitarisiko chechembere 'chinovhimwa' chakaonekwa pachiso chake, asi kunyemwerera kwake kwakakurumidza kumubvisa pakuvhiringidzika kwake. Akabva angonyemwerera zvake. "Hmm, kwete, handina kudaro. Vakandiedza ndokuona kuti handina kudzivirirwa newe."
  
  "Ha!" - akadanidzira, achiedza kusava nehanya nekunzwa kunopisa kunopisa kubva mukukakavadzana kwezvipfeko paganda. "Unoita seusina kuda kutaura zvakawanda, saka ndafunga kuti panofanira kunge paine chikonzero chekurapa."
  
  Mukoti akambotura befu asati amupindura. "Iyi inyaya yemunhu, VaPerdue. Ndapota edza kusatora hunyanzvi hwangu hwakaoma pamoyo. Ndiyo nzira yangu chete. Varwere vose vanodikanwa kwandiri, asi ndinoedza kusabatanidzwa pachangu navo."
  
  "Bad experience?" akabvunza.
  
  "Hospice," akapindura kudaro. "Kuona varwere vachisvika kumagumo mushure mekunge ndaswedera pedyo navo zvakandiremera."
  
  "Nhai, ndinovimba kuti hamurevi kuti ndichafa," akadaro, maziso akazara.
  
  "Aiwa, handizvo zvandaireva," akakurumidza kuramba kutaura kwake. "Ndine chokwadi chekuti zvakabuda zvisiri izvo. Vamwe vedu hatisi vanhu vehukama zvakanyanya. Ndakava mukoti kuti ndibatsire vanhu, kwete kubatana nemhuri, kana kusiri kunyomba kwangu kutaura.
  
  Perdue anozviwana. "Ndinonzwisisa. Vanhu vanofunga kuti nekuti ndakapfuma uye mukurumbira wesainzi nezvimwe zvakadaro, ndinoda kujoinha masangano uye kusangana nevanhu vakakosha. " Akadzungudza musoro. "Nguva yese iyi ndinongoda kushanda pane zvandakagadzira uye kutsvaga zvinyararire kubva munhoroondo zvinobatsira kujekesa zvimwe zvinogara zvichiitika munguva yedu, munoziva? Nekuda kwekuti tiri kunze uko, tichiwana kukunda kukuru muzvinhu zvenyika izvo zvine basa, vanhu vanongofunga kuti tiri kuzviitira kubwinya. "
  
  Akagutsurira musoro achibvisa bhandeji rekupedzisira rakaita kuti Perdue afeme. "Chokwadi changamire."
  
  "Ndapota, ndishevedze David," akachema-chema sezvo mvura yaitonhora ichinanzva mhasuru yake yerudyi. Ruoko rwake rwakabata ruoko rwake, asi rwakamisa kufamba kwake pakati pemhepo. "Mwari, izvi zvinorwadza. Mvura inotonhora panyama yakafa, munoziva?"
  
  "Ndinoziva, ndinoyeuka pandakavhiyiwa rotator cuff," akanzwira tsitsi. "Usanetseka hako, tave kutopedza.
  
  Kugogodza pamusuwo kwakazivisa kushanya kwaDr. Patel. Airatidza kuneta, asi achiratidza kufara zvikuru. "Mangwanani vanhu vanofara. Tose tiri sei nhasi?"
  
  Nurse uya aingonyemwerera zvake achiisa pfungwa pabasa rake. Perdue aifanira kumirira kufema kwake kudzoka asati aedza kupindura, asi chiremba akaramba achidzidza chati pasina kuzeza. Murwere wake akadzidza chiso chake sezvaaiverenga zvichangobva kubuda, achiverenga pfungwa isina chinhu.
  
  "Chii nhai chiremba?" Perdue akafinyama. "Ndinofunga kuti maronda angu atove nani, handiti?"
  
  "Usafungidzire zvinhu zvose, David," Dr. Patel vakaseka havo. "Wakanaka uye zvese zvinotaridzika zvakanaka. Ndichangobva kuvhiyiwa kwenguva refu kweusiku humwe izvo zvakanditorera zvese kubva mandiri. "
  
  "Murwere akazviita here?" Perdue akaseka, achitarisira kuti akanga asiri kunyanya kusanzwa.
  
  Dr. Patel vakamutarisa achinyomba, azere nekunakidzwa. "Kwete, kutaura zvazviri, akafa nekukasira kuve nematinji akakura kupfuura tenzikadzi wemurume wake." Perdue asati azvigadzirisa, chiremba akatura befu. "Silicone yakapinda munyama nekuti vamwe vevarwere vangu," akatarisa Perdue achinyevera, "usatevedze nzira yekutevera yekurapa uye wozopedzisira wapfeka zvakanyanya."
  
  "Zviri nyore," akadaro Perdue. "Asi hapana chandakaita kukanganisa basa rako."
  
  "Murume akanaka," akadaro Dr. Patel. "Saka nhasi tichatanga kurapwa kwelaser kungosunungura matishu akawanda akaomarara akatenderedza majekiseni uye kudzoreredza kushushikana kwetsinga."
  
  Mukoti akabuda mukamuri kwechinguva kuti abvumire chiremba kutaura naPerdue.
  
  "Tinoshandisa IR425," Dr. Patel akazvikudza kudaro, uye zvaiva zvakakodzera. Perdue aive muvambi wetekinoroji yekutanga uye akagadzira mutsara wekutanga wezviridzwa zvekurapa. Zvino yakanga yava nguva yokuti musiki abatsirwe nebasa rake pachake, uye Perdue akafara kuona kushanda kwayo pakutanga-ruoko. Dr. Patel vakanyemwerera zvavo. "Chiratidzo chemazuva ano chakapfuura zvataitarisira, David. Zvichida unofanira kushandisa huropi hwako kufambisa Britain mberi muindasitiri yemidziyo yekurapa.
  
  Perdue akaseka. "Kudai bedzi ndaiva nenguva, shamwari yangu inodiwa, ndaizogamuchira denho yacho noruremekedzo. Sezvineiwo, kune zvinhu zvakawandisa zvekuburitsa. "
  
  Dr. Patel vakangoerekana vawedzera kushushikana uye kunetseka. "Sezvinoita huturu hweboa constrictors hwakagadzirwa nevaNazi?"
  
  Aida kuita fungidziro nechirevo ichi, uye kutonga nekuita kwaPerdue, akabudirira. Murwere wake akasindimara akati zerere zvishoma paakarangarira nyoka yakaipisisa yakanga yamumedza nehafu Sam Cleave asati amununura. Dr. Patel vakambomira vachibvumira Perdue kurangarira ndangariro dzinotyisa, kuti ave nechokwadi chekuti aive achiri kunzwisisa kuti aive nerombo rakadii rekukwanisa kufema.
  
  "Usatora chinhu chipi nechipiwo zvacho, ndizvo zvoga zvandinofanira kutaura," chiremba akapa zano kudaro zvinyoronyoro. "Tarisa, ndinonzwisisa mweya wako wemahara uye chishuwo chemukati chekuongorora, David. Ingoedza kuita kuti zvinhu zvirambe zviri mugwara. Ndanga ndichishanda newe uye ndichikuitirai kwenguva yakati zvino, uye ndinofanira kutaura kuti pfungwa yako yekusakendenga yerwendo ... kana ruzivo ... inoyemurika. Chandinongokumbira ndechekuti utarise kufa kwako. Shasha dzakaita sedzako dzinoshomeka munyika muno. Vanhu vakaita semi mapiyona, vanofanotungamira kufambira mberi. Ndapota usafe".
  
  Perdue aingo nyemwerera zvake. "Zvombo zvakakosha semidziyo inoporesa kukanganisa, Harun. Zvinogona kunge zvisingaite sezviri kune vamwe mune zvekurapa, asi isu hatigone kuenda tisina kurwisa muvengi. "
  
  "Eya, kudai kwakanga kusina pfuti munyika, tingadai tisina kutongova norufu pakutanga, uye pasina vavengi vanoedza kutiuraya," Dr. Patel akapindura nenzira yokusakendenga.
  
  "Gakava iri richapera mukati memaminitsi, uye unozviziva," Perdue akavimbisa. "Pasina kuparadzwa uye kuchekwa, ungadai usina basa, jongwe rekare."
  
  "Varapi vanoita mabasa akasiyana-siyana; kwete kungopodza maronda nekubvisa mabara, David. Kuchagara kuine kuberekwa, kurwisa kwemoyo, appendicitis uye zvichingodaro, izvo zvichatibvumira kushanda, kunyange pasina hondo uye zvombo zvakavanzika munyika, "chiremba akapindura kudaro, asi Perdue akatsigira nharo yake nemhinduro iri nyore. "Uye nguva dzose kuchava netyisidziro kuna vasina mhaka, kunyange pasina hondo nepfuti dzakavanzika. Zviri nani kuva nounyanzvi hwehondo munguva dzorugare pane kutarisana nouranda nokutsakatika nokuda kwomukuru wako, Harun."
  
  Chiremba vakatura befu ndokuisa maoko muchiuno. "Ndinonzwisisa, hongu. A deadlock yasvikwa."
  
  Perdue akanga asingadi kuenderera mberi pane iyo somber note zvakadaro, saka akashandura nyaya kune zvaaida kubvunza chiremba wepurasitiki. "Ndiudze, Harun, zvino mukoti uyu anoita sei?"
  
  "Munofungei?" Dr Patel vakabvunza vachinyatsoongorora mavanga aPerdue.
  
  "Haana kugadzikana pandiri, asi handitendi kuti anongova munhu anongotaurawo zvake," Perdue akatsanangura achidaro. "Pane chimwe chinhu chakawedzera pakusangana kwake."
  
  "Ndinoziva," Dr. Patel akagunun'una, achisimudza gumbo raPerdue kuti aongorore ronda rakatarisana, iro rakamhanya pamusoro pemabvi mukati memhuru yake. "Nhai Mwari, uku ndiko kuchekwa kwakaipisisa. Unoziva, ndakapedza maawa ndichidzidzisa izvi. "
  
  "Kugona chose. Basa rinoshamisa. Saka "unoziva" zvinorevei? Pane zvaakataura here? Akabvunza chiremba. "Ndiani?"
  
  Dr. Patel vakaratidza kusvotwa nekuvhiringwa kwaiitwa nguva dzose. Zvakadaro, akafunga kuudza Perdue zvaaida kuziva, kana chete kudzivirira muongorori kuita semwana wechikoro anoda kunyaradzwa nekusiiwa.
  
  "Lilith Hearst. Ari mauri, David, asi kwete nenzira yaunofunga. Izvi ndizvo zvese. Asi ndapota, muzita rezvose zvitsvene, usapfimbe mukadzi hafu yezera rako, kunyangwe zviri mufashoni, "akapa zano. "Hazvina kunaka sezvazvinoita. Ndinozviona zvichisiririsa."
  
  "Handina kumboti ndichamutevera, mudhara," Perdue akavhunduka. "Maitiro ake akanga asina kujairika kwandiri."
  
  "Anga ari sainzi chaiye, asi akadanana nemumwe wake vakapedzisira varoorana. Kubva pane zvandakaudzwa naMukoti Madison, vaviri vacho vaigara vachiseka vachienzanisa naMadame Curie nomurume wavo," vakatsanangura kudaro Dr. Patel.
  
  "Saka izvi zvinei neni?" - Perdue akabvunza.
  
  "Murume wake akarwara nechirwere chemultiple sclerosis makore matatu vari muwanano yavo uye chirwere chake chakakurumidza kuipa, izvo zvakamusiya asingakwanisi kuenderera mberi nezvidzidzo zvake. Akatozosiya chirongwa chake netsvakiridzo yake kuti apedze nguva yakawanda naye kusvika azofa muna 2015," Dr. Patel vakadaro. "Uye wagara uri mukurudziro wemurume wake, mune zvesainzi uye zvemichina. Ngatitii munhu uyu aifarira zvikuru basa renyu uye aigara achida kusangana nemi."
  
  "Saka sei vasina kundibata kuti ndisangane naye? Ndingafara kusangana naye, kunyange kungofadza murume wacho zvishoma," akadaro Perdue.
  
  Maziso matema aPatel akabaya Purdue paakapindura kuti, "Takaedza kukubata, asi panguva iyi wanga uchidzingirira zvimwe zvisaririra zvechiGiriki. Philip Hearst akafa nguva pfupi usati wadzokera kunyika yemazuva ano.
  
  "O Mwari wangu, ndine urombo kunzwa izvi," Perdue akadaro. "Hameno kuti ane kachando kwandiri."
  
  Chiremba aiona tsitsi dzepamoyo dzemurwere wake uye nekamwe kapfungwa kekubuda kwemhosva kune mutorwa waaigona kuziva; ane maitiro aaigona kuvandudza. Zvakare, Dr. Patel akanzwira Perdue tsitsi uye akasarudza kugadzirisa kunetseka kwake nemashoko ekunyaradza. "Hazvina basa David. Philip akaziva kuti uri munhu akabatikana. Uyezve, aisatomboziva kuti mukadzi wake ari kuedza kukubata. Hazvina basa, imvura yese pasi pebhiriji. Haana kukwanisa kuodzwa mwoyo nezvaasingazivi.
  
  Izvozvo zvakabatsira. Perdue akagutsurira musoro, "Ndinofunga wataura chokwadi, mudhara. Zvisinei, ndinofanira kuva anotaurika naye. Ndinotya kuti mushure merwendo rwekuNew Zealand ndinenge ndisisina kugadzikana, mupfungwa nemumuviri."
  
  "Wow," akadaro Dr. Patel, "ndafara kukunzwa uchitaura izvozvo. Nekubudirira kwebasa rako uye kushingirira kwako, ndakatya kutaura kuti vese vatore nguva yekubuda. Ikozvino wakandiitira. Ndapota, Dhavhidhi, chimbotora nguva. Iwe unogona kusafunga kudaro, asi pasi pekunze kwako kwakaoma uchiri nemweya wemunhu. Mweya yevanhu inowanzotsemuka, kupeta, kana kutotyoka kana vaine muono chaiwo wechimwe chinhu chinotyisa. Pfungwa dzako dzinoda kuzorora kwakafanana nenyama yako."
  
  "Ndinoziva," Perdue akabvuma. Chiremba wake haana kana kumbofungira kuti kushingirira kwaPerdue kwakanga kwatomubatsira nounyanzvi kuvanza zvaimudya moyo. Seri kwenyemwerero yebhirionari paive nehutete hwakaipisisa hwaionekwa chero nguva yaakarara.
  
  
  6
  Akatsauka pakutenda
  
  
  
  Musangano weAcademy yeFizikisi, Bruges, Belgium
  
  
  Na 10:30 pm musangano wemasayendisiti unovharwa.
  
  "Husiku hwakanaka, Kasper," akadanidzira kudaro mutungamiriri wechikadzi wokuRotterdam, achitishanyira akamirira Dutch Allegiance University. Akaninira murume uya waaitaura naye asati apinda mutekisi. Akapindura zvine mwero, achitenda kuti akange asina kusvika kwaari nezve dissertation yake - Einstein Report - yaaive aendesa mwedzi wapfuura. Akanga asiri munhu aifarikanya ngwariro kutoti yaibva kune avo vaigona kumuvhenekera mumunda wake woruzivo. Uye zvinobvumwa kuti vaiva vashoma uye vari kure.
  
  Kwenguva yakati Dr. Casper Jacobs akatungamirira Belgian Association for Physical Research, bazi rakavanzika reOrder of the Black Sun muBruges. Dhipatimendi Redzidzo riri pasi peBazi reSainzi Policy rakashanda pamwe chete nesangano rakavanzika rakapinda mumasangano ezvemari nerekurapa ane simba zvikuru muEurope neAsia. Tsvagiridzo yavo uye zviedzo zvakapihwa mari nemasangano mazhinji anotungamira pasirese, nepo nhengo dzedare repamusoro dzakanakidzwa nerusununguko rwakakwana rwekuita uye mabhenefiti akawanda aipfuura mercantile mhando.
  
  Dziviriro yaive yakakosha, sezvaive kuvimbana, pakati pevatambi vakuru veOrder uye vezvematongerwo enyika nevemari veEurope. Paive nemasangano akati wandei ehurumende nemasangano akazvimiririra akapfuma zvakakwana kuti ashande nevanyengeri, asi vakaramba kupihwa kwenhengo. Nekudaro, masangano aya aive mutambo wakanaka munzvimbo dzekuvhima dzehutongi hwepasirese mukusimudzira kwesainzi uye kuwedzera kwemari.
  
  Nokudaro, Order of the Black Sun yakapfuuridzira kutsvaka kwayo kusingaregi kutonga kwenyika. Kupfurikidza nokutsvaka betsero noruvimbiko zvaavo vane makaro zvakakwana kurega simba neperero muzita remhindu youdyire, vakawana zvinzvimbo muzvivako zvesimba. Uori hwakanga hwakapararira zvokuti kunyange vapfuti vakatendeseka havana kuziva kuti vakanga vasingachaiti zvibvumirano zvokusatendeseka.
  
  Kune rumwe rutivi, vamwe vapfuri vakakombama vaida chaizvo kupfura zvakananga. Casper akabaya bhatani parimote locking yake ndokuteerera beep. Kwekanguva, maraiti madiki emotokari yake akapenya, achimutakura kuenda kurusununguko. Mushure mekukwesha mapendekete nematsotsi akangwara uye asingafungidzirwe maProdigies epasirese yesainzi, fizikisi yakashuvira kusvika kumba uye kushanda padambudziko rakakosha remanheru.
  
  "Kuita kwako kwakanaka, senguva dzose, Casper," akanzwa kubva kumotokari mbiri munzvimbo yekupaka. Munzeve iri pachena zvingava zvinoshamisa kunyepedzera kufuratira inzwi guru. Casper akatura befu. Aifanira kudai akaita, saka akatendeuka aine hunyoro hwakakwana ndokunyemwerera. Akarwadziwa kuona kuti aive Clifton Taft, tycoon yakapfuma zvakanyanya muChicago.
  
  "Ndinokutendai, Cliff," Casper akapindura nounyoro. Haana kumbofunga kuti aizofanira kutarisana naTaft zvakare mushure mekuregererwa kunonyadzisa kwechibvumirano chaCasper pasi peTaft's Unified Field project. Saka, zvakambonetsa kuona muzvinabhizimisi akazvikudza zvakare, mushure mekunge adaidza Taft kuti gudo rine mhete yegoridhe asati abuda muTaft chemistry lab muWashington, D.C., makore maviri apfuura.
  
  Casper aive munhu anonyara, asi aive asingazive kukosha kwake. Akasemburwa nevanobiridzira vakaita se tycoon, vachishandisa hupfumi hwavo kutenga zvinhu zvakakura zvekushuvira kuzivikanwa pasi pesirogani inovimbisa, kungotora mbiri nekuda kwehunyanzvi hwavo. Sezvo Dr. Jacobs vaifunganya, vanhu vakaita saTaft vakanga vasina chinhu chiri nani chekuita mune zvesayenzi kana teknolojia kunze kwekushandisa izvo masayendisiti chaiwo akasika. Sekureva kwaCasper, Clifton Taft aive monkey yemari isina tarenda rake.
  
  Taft akadzungudza ruoko rwake ndokunyemwerera semupristi akatsveyama. "Zvinofadza kuona kuti muchiri kusimukira gore negore. Ndakaverenga dzimwe dzefungidziro dzako dzichangoburwa nezve interdimensional portals uye zvingangoitika equations zvinogona kuratidza dzidziso yacho zvachose. "
  
  "Oh, wakazviita?" Kasper akabvunza achivhura gonhi remota yake kuratidza kumhanya mhanya. "Unoziva, izvi zvakatorwa kubva kuna Zelda Bessler, saka kana iwe uchida imwe yacho, unotofanira kumuita kuti agovane." Muzwi raCasper maive nekuvava kukuru. Zelda Bessler aive mukuru wefizikisi webazi reBruges reOrder, uye kunyangwe aive akangwara saJacobs, aisawanzoita tsvakiridzo yake. Mutambo wake waive wekuisa parutivi mamwe masayendisiti uye kuvavhundutsira kuti vatende kuti basa nderake, nekuda kwekuti aive nesimba rakawanda pakati pemapfuti makuru.
  
  "Ndazvinzwa, asi ndafunga kuti wanyanya kurwa kuti uchengetedze rezinesi rako shamwari," Cliff akakwevera matauriro ake aisvota, achiona kuti kuzvirereka kwake kwanzwikwa nemunhu wese aive pedyo navo munzvimbo yekupaka motokari. "Nzira yekurega mukadzi ane damn atore tsvakiridzo yako. Ndinoreva Mwari, mabhora enyu aripi?"
  
  Casper akaona vamwe vakatarisana kana kupuruzirana vese vakananga kumota dzavo, matokisi nemataxi. Akafungidzira nezvekuisa uropi hwake parutivi kwechinguva uye kushandisa muviri wake kutsika-tsika hupenyu kubva muTaft nekugogodza mazino ake makuru. "Mabhora angu ari muchimiro chakanaka, Cliff," akapindura zvakadzikama. "Kumwe kutsvagisa kunoda hungwaru chaihwo hwesainzi kuti hushande. Kuverenga mitsara yemhando yepamusoro nekunyora zvinoramba zvichitevedzana nemachinjiro hazvina kukwana kushandura dzidziso kuita tsika. Asi ndine chokwadi chekuti musayendisiti akasimba saZelda Bessler anoziva izvi.
  
  Casper aifarira kunzwa kwaaive asina kujaira. Sezviri pachena yainzi schadenfreude, uye kashoma akakwanisa kukava tsumo dzemunhu anodheerera sezvaakanga achangobva kuita. Akatarisa wachi yake, achinakidzwa nekushamisika kwaakanga achipa tycoon, uye akakumbira ruregerero nenzwi rimwechete rechivimbo. "Zvino kana ukandiregerera, Clifton, ndine zuva."
  
  Chokwadi ainge akarara nemumazino. Ukuwo, haana kuratidza kuti ndiani kana kuti chii chaaive ari kufambidzana naye.
  
  
  * * *
  
  
  Mushure mekunge Casper ataura pamusoro pekuzvitutumadza kwebvudzi rakashata, akatyaira achidzika nepakapaka mumugwagwa une makomba wekumabvazuva. Aingoda kunzvenga mutsara wemamozini emhando yepamusoro uye maBentleys achibuda muhoro, asi mushure mekutaura kwake kwakabudirira asati aonekana naTaft, izvo zvaitaridzawo kuzvitutumadza. Dr. Casper Jacobs akanga ari nyanzvi yefizikisi yakakura uye ine ruzivo, pakati pemamwe mabasa, asi aigara ane mwero mubasa rake uye kuzvipira.
  
  The Order of the Black Sun yaimuremekedza zvikuru. Mukati memakore ekushanda mumabasa avo chaiwo, akaziva kuti mitezo yesangano yaigara ichidisa kugovera nyasha nechifukidziro nokuda kwavo vamene. Kuzvipira kwavo, kwakafanana nokuya kweNzvimbo pachayo, kwakanga kusingaenzaniswi; ichi chinhu Casper Jacobs agara achiyemurwa. Paakanwa akatanga kuita huzivi, akafunga nezvazvo zvakanyanya uye akasvika pakugumisa. Dai chete vanhu vaigona kuita hanya zvakanyanya nezve zvinangwa zvezvikoro zvavo, hutano hwemagariro uye hutano hwehutano, nyika yaizobudirira.
  
  Akazviona zvichisetsa kuti boka revaNazi ringave muenzaniso wehunhu uye kufambira mberi mumagariro evanhu nhasi. Jacobs aive akajeka nezve mamiriro epasirese emanyepo uye kuparadzirwa kwehuremekedzo izvo zvaiisa nhapwa tsika uye kumisa kufunga kwemunhu.
  
  Maraiti emumugwagwa mukuru aipenya mutsindo pahwindo rake akanyudza pfungwa dzake mudzidziso dzechimurenga. Sekureva kwaKasper, Mutemo wacho waizokwanisa kupidigura hurumende nyore nyore kana vanhuwo zvavo vasina kuona vamiririri sezvinhu zvesimba, vachikanda magumo avo mugomba rakadzika-dzika revarevi venhema, vanyengeri uye zvikara zvecapitalist. Madzimambo, mapurezidhendi nemakurukota vakabata mafambiro evanhu mumaoko avo, kana chinhu chakadaro chichifanira kuva chinonyangadza, Kasper akatenda. Sezvineiwo, pakanga pasina imwe nzira yekutonga zvinobudirira kunze kwekunyengedza nekudyara kutya pakati pevanhu vekwako. Akataura kuzvidemba kuti vanhu venyika havambofi vakasununguka. Kuti kunyange kufunga nezvedzimwe nzira dzechimwe chikwata chiri kutonga pasi rose kwakanga kwava kuseka.
  
  Achidzima mugero weGhent-Bruges, achangopfuura nepamakuva eAssebroek pakavigwa vabereki vake vese. Paredhiyo, mumwe mukadzi muparidzi weTV akazivisa kuti dzakanga dzatova 11 manheru, uye Casper akanzwa kurerukirwa kwaakanga asina kunzwa kwenguva refu. Akaenzanisa kunzwa kwomufaro wokunonoka kumuka kuchikoro uye kuziva kuti wakanga uri Mugovera-uye wakanga uriwo.
  
  "Ndinotenda Mwari, mangwana ndinogona kurara," akanyemwerera.
  
  Upenyu hwakanga hwave hwakabatikana kubva paakatora chirongwa chitsva chinotungamirwa neiyo yedzidzo yakaenzana necuckoo, Dr. Zelda Bessler. Akatungamirira chirongwa chepamusoro-chakavanzika icho nhengo shomanana dzeChirongwa dzaiziva nezvazvo, kunze kwemunyori wezvinyorwa zvepakutanga, Dr. Casper Jacobs pachake.
  
  Sezvo ari pacifist genius, aigara achibvisa chokwadi chekuti akatora mbiri yese yebasa rake pasi pechiratidziro chekushandira pamwe nekubatana 'nekuda kweKurongeka', sezvaakataura. Asi nguva pfupi yadarika akange atanga kunzwa kutsamwira vamwe vake nekusabatanidzwa pazvinzvimbo zvavo, kunyanya sezvo dzidziso dzinobatika dzaaive ataura dzaizoda mari yakawanda mune chero imwe sangano. Mari yaaikwanisa kuva nayo zvachose. Pane kudaro, aifanira kugadzirisa chikamu chiduku chemutengo, nepo vanyori veOdha yepamusoro vaifarirwa mudhipatimendi rekubhadhara. Uye vese vairarama zvakanaka kubva kufungidziro dzake nebasa rake rakaoma.
  
  Sezvaakamira pamberi pemba yake munharaunda ine gedhi pane-de-sac, Casper akanzwa kusvotwa. Kwenguva yakareba akanga adzivisa kupikisa kwemukati muzita rekutsvakurudza kwake, asi nhasi kuzivanazve naTaft kwakange kwawedzera ruvengo. Yakanga iri nyaya isingafadzi yakasvibisa pfungwa dzake, asi yairamba kudzvanyirirwa nguva dzese.
  
  Akasvetuka masitepisi akananga kunomhara kwegranite slab yainanga kumusuwo wepamberi weimba yake yega. Mumba huru makanga makabatidzwa , asi nguva dzose yaifamba chinyararire kuti isavhiringidze muridzi wemba. Achienzaniswa nevaaishanda navo, Casper Jacobs akararama upenyu husingashamisiri uye hune mwero. Kunze kweavo vaiba basa rake ndokuwana purofiti, vaaifambidzana navo vasinganyanyiriri vairaramawo zvakanaka. Paavhareji, Dr. Jacobs vaive vakasununguka, asi vasina kana mupfumi.
  
  Gonhi rakazaruka uye munhuwi wesinamoni wakazara mumhino dzake, ukamumisa pakati perima. Casper akanyemwerera ndokubatidza rambi achisimbisa kusvitswa kwaakaitwa naAmai muridzi wemba.
  
  "Karen, uri kundishatisa sehero," akadaro kukicheni yakanga isina munhu, akananga kutireyi yakazara nemabhanzi akaomeswa. Akabva angotora marofu maviri echingwa akapfava ndokupinza mukanwa make nekuchimbidza kwaaiita. Akagara pakombiyuta ndokupinda, achimedza zvimedu zvechingwa chemazambiringa zvinonaka.
  
  Casper akatarisa email yake ndokuzoenderera mberi nekutarisa nhau dzichangoburwa paNerd Porn, webhusaiti yesainzi yepasi pevhu yaaive nhengo. Casper akaerekana anzwa zvirinani mushure mehusiku hutete paakaona chidhindo chaaiziva achishandisa zviratidzo kubva kumakemikari equations kuperetera zita rewebhusaiti.
  
  Pane chakabata ziso rake paRecent tab. Akasendamira mberi kuti ave nechokwadi chokuti akanga achiverenga zvakarurama. "Uri munhu anopenga," akazevezera, achitarisa mufananidzo waDavid Perdue une mutsara wenyaya:
  
  "Dave Perdue awana Dread Nyoka!"
  
  "Uri benzi rakaipa," Casper akavhunduka. "Kana akaisa equation iyi mukuita, isu tese takarasika."
  
  
  7
  Zuva rakatevera
  
  
  Sam paakamuka akademba kuti dai anga aine brain. Sezvo akanga ajaira mahangover, aiziva mhedzisiro yekunwa pabirthday rake , asi iyi yaive mhando yegehena yaipfungaira mukati medehenya rake. Akabva anyahwaira achipinda mucorridor, nhanho imwe neimwe ichitenderera muziso remukati.
  
  "Nhai Mwari chingondiurayai," akadaro achipukuta maziso ake zvairwadza, angopfeka hembe chete. Pasi petsoka dzake, pasi paiita serengi yehoki, ukuwo mhepo inotonhora iri kunze kwegonhi rake yainyevera nezverimwe zuva raitonhora kune rimwe divi. TV yakanga ichiripo, asi Nina akanga asipo, uye katsi yake, Bruichladdich, yakasarudza nguva iyi yakaoma kuti atange kuchemera zvokudya.
  
  "Damn my head," Sam akagunun'una akabata huma yake. Akapinda mukicheni kuti anwe kofi yakasimba nhema uye mapfuti maviri eAnadin, sezvaiitwa mazuva iwayo apo aive munyori wepepanhau. Zvekuti yaive weekend hazvina basa kuna Sam. Kunyangwe raive basa rake semutori wenhau anoferefeta, basa rake semunyori, kana kuenda nzendo naDave Perdue, Sam haana kumbove nekupera kwevhiki, zororo, kana zuva rekuzorora. Zuva rega rega raive rakangofanana kwaari nerekare, uye aiverenga mazuva ake nemazuva ekupedzisira uye zvisungo mudhayari rake.
  
  Mushure mekudyisa katsi hombe tsvuku gaba rehove porridge, Sam akaedza kusadzipwa. Kunhuwa kunotyisa kwehove dzakafa kwakanga kusiri kunhuhwirira kwakanakisisa kwekutambura nekufunga nezvemamiriro ake. Akakurumidza kuderedza marwadzo nekofi inopisa muimba yekutandarira. Nina akasiya chinyorwa:
  
  
  Ndinovimba une mukanwa uye mudumbu makasimba. Ndakuratidza chimwe chinhu chinonakidza nezve ghost train panhau dzepasi rose mangwanani ano. Zvakanyanya kunaka kupotsa. Ndinofanira kudzokera kuna Oban kune lecture kukoreji. Ndinovimba uchapukunyuka furuwenza yeIrish mangwanani ano. Rombo rakanaka!
  
  - Nina
  
  
  "Ha-ha, zvinosekesa," akagomera, achisuka makeke aAnadina nemumuromo wekofi. Agutsikana, Bruich akaoneka mukicheni. Akatora nzvimbo yake pachair yakanga isina munhu ndokutanga kuzvirongedza nemufaro. Sam akatsamwira katsi yake yekusagadzikana kwemufaro, tisingatauri kushaikwa kwekusagadzikana kwaiitwa naBruich. "Oh, bhoo," Sam akadaro.
  
  Aida kuziva nezverekodhi yenhau yaNina, asi haana kufunga kuti nyevero yake pamusoro pedumbu rakaipa yaigamuchirwa. Kwete ne hangover iyi. Mukukurumidza kwehondo, kuda kuziva kwake kwakakunda hurwere hwake uye akaridza rekodhi yaaireva. Panze mhepo yakabva yawedzera kunaya zvekuti Sam akabva atowedzera volume yeTV.
  
  Muchidimbu, mutori wenhau akashuma pamusoro pekufa kusinganzwisisiki kwevechidiki vaviri muguta reMolodechno, pedyo neMinsk, muBelarus. Mumwe mukadzi, akanga akapfeka bhachi gobvu, akamira pachikuva chaiita sechiteshi chezvitima chekare. Akayambira vataridzi nezvezviratidziro kamera isati yacheka kune yakasvibiswa inosara panjanji dzekare dzine ngura.
  
  "Ndochii ichocho?" Sam akatsikitsira achizama kunzwisisa zvainge zvaitika.
  
  "Vechiduku vanoratidzika kuva vari kuyambuka njanji pano," mutori wenhau akanongedzera kutsvina yakafukidzwa nepurasitiki pazasi pemucheto pepuratifomu. "Maererano nekutaura kwemumwe chete asara, uyo ane kuzivikanwa kwake kuchiri kuvanzwa nevakuru, shamwari dzake mbiri dzakarohwa ... nechitima chechipoko."
  
  "Ndanga ndafunga kudaro," Sam akazevezera achibata bhegi remachipisi iro Nina akanga akanganwa kupedza. Aisatenda mashura nezvipoko, asi chakaita kuti atore mutsara uyu ndechekuti nzira dzacho dzaive dzisingaite. Achifuratira ropa rakanga riri pachena uye ngwavaira, sezvaakanga arovedzwa kuita, Sam akaona kuti zvikamu zvenjanji zvakanga zvisipo. Mimwe mifananidzo yekamera yairatidza kukoromoka kwakanyanya panjanji izvo zvaizoita kuti zvitadze kuti chero chitima chifambe paari.
  
  Sam akambomira pfuti achinyatsotarisa kumashure. Pamusoro pekukura kwakanyanya kwemashizha nemakwenzi panjanji, zviratidzo zvekutsva zvakawanikwa pamusoro pemadziro anopetwa, aive padyo nechitima. Zvaiita sezvitsva, asi aisakwanisa kuva nechokwadi. Kwete zvakawanda zvesainzi kana nyanzvi yefizikisi, Sam akange aine ura achinzwa kuti mutema wekutsva wakasiiwa nechimwe chinhu chakashandisa kupisa kwakanyanya kugadzira simba rinokwanisa kushandura vanhu vaviri kuti vapfute.
  
  Sam akaongorora mushumo kakawanda, achifunga nezvese zvingangoitika. Zvakamudya moyo zvekuti akakanganwa migraine yaityisa yaainge akomborerwa nayo namwari wedoro. Muchokwadi, akange ajaira kubatwa nemusoro wakakomba achishanda pamhosva dzakaoma uye zvakavanzika zvakafanana, saka akasarudza kutenda kuti hangover yake yaingova mugumisiro wehuropi hwake kushanda nesimba kuedza kuburitsa mamiriro uye zvikonzero zvechiitiko ichi chinofadza.
  
  "Perdue, ndinovimba wamuka uye uchiri kuita zviri nani, shamwari yangu," Sam akanyemwerera achikudza svinga rakanga rapisa hafu yemadziro mune jasi dema remate. "Nekuti ndine chimwe chinhu kwauri, shamwari."
  
  Perdue angadai akave munhu akakwana kubvunza chimwe chinhu chakadai, asi Sam akapika kuti aisazonetsa bhirioni akangwara kudzamara apora kubva pakuvhiyiwa kwake uye akanzwa akagadzirira kushamwaridzana zvakare. Kune rumwe rutivi, Sam akanzwa zvakakodzera kubhadhara Perdue kuti aone kuti ari sei. Anga achichengetwa zvakanyanya muWellington nedzimwe nzvimbo mbiri dzekurapa kubva paakadzokera kuScotland mavhiki maviri gare gare.
  
  Yave nguva yekuti Sam aende kunoti mhoro, kunyangwe kungofadza Perdue. Kuti munhu aishingaira akadaro angoerekana ave pamubhedha kwenguva yakareba kudaro zvinofanira kunge zvakamuodza mwoyo. Perdue ndiye aive akanyanya kushanda pfungwa nemuviri Sam akambosangana nazvo, uye aisagona kufungidzira kushushikana kwebhirionaire yekupedza zuva rega rega muzvipatara, kutora maodha uye kuvharirwa.
  
  
  * * *
  
  
  Sam akasangana naJane, mubatsiri wePerdue, kuti awane kero yekiriniki yega yega kwaaigara. Akakasira kunyora mafambiro pabepa chena reEdinburgh raakanga achangobva kutenga pamberi perwendo ndokumutenda nerubatsiro rwake. Sam akanzvenga mvura yaiuya nepafafitera remota yake asati atanga kufunga kuti Nina akasvika sei kumba.
  
  Kukurumidza kufona kwaizokwana, Sam akafunga ndokufonera Nina. Runhare rwakaramba rwuchingodzokororwa pasina aipindura saka akaedza kutumira message achitarisira kuti aizodaira kana angobatidza nhare yake. Paainwa kofi yekubvisa kubva kudivi remugwagwa, Sam akaona chimwe chinhu chisina kujairika pane peji rekutanga rePost. Wakanga usiri musoro wenyaya, asi musoro wenyaya wakanamirwa kukona yepasi nemavara madiki aikwana kutora peji rekutanga pasina kunyanya kumanikidza.
  
  World summit munzvimbo isingazivikanwe?
  
  Nyaya yacho haina kupa zvakawanda, asi yakamutsa mibvunzo pamusoro pechibvumirano chakangoerekana chaitwa nekanzuru yeScotland nevamiriri vavo kuti vapinde musangano panzvimbo isina kutaurwa. Zvaisaita sezvakawanda kuna Sam, kunze kwekuti meya mutsva waOban, Hon. Lance McFadden akanziwo mumiriri.
  
  "Baya zvishoma pamusoro pehuremu hwako, Mac Fadden?" - Sam akaseka pasi pekufema kwake, achinwa chinwiwa chake chakasara. "Unofanira kunge wakakosha. Kana muchida," akadaro achinyemwerera, achikandira bepanhau padivi.
  
  Aiziva McFadden kubva mukushambadzira kwake kusinganeti mumwedzi mishoma yapfuura. Sekureva kwevanhu vazhinji muOban, McFadden aive mufascist achizviratidzira segavhuna ane pfungwa dzakasununguka - rudzi rwe "meya wevanhu" kana uchida. Nina akamudaidza kuti munhu anodheerera, uye Perdue aimuziva kubva mumubatanidzwa muWashington, D.C., munenge muna 1996, pavakabatana pakuedza kwakakundikana pakushandurwa kwemukati-kati uye dzidziso yekusimudzira kwechikamu. Kunyange Perdue kana Nina haana kumbobvira atarisira kuti murairi uyu anozvitutumadza kukunda sarudzo dzameya, asi pakupedzisira, munhu wese akaziva kuti yaive mari yakawanda kupfuura mukwikwidzi wake.
  
  Nina akataura kuti akanga achishamisika kuti mari iyi yakawanda yakabva kupi, sezvo McFadden akanga asati ambova mupfumi. Sei, akatoenda kuna Perdue pachake nguva yapfuura kuti awane rubatsiro rwemari, asi, zvechokwadi, Perdue akamuramba. Anofanira kunge akawana rimwe benzi rakanga risingakwanisi kuona kuburikidza naye kuti ritsigire mushandirapamwe wake, dai zvisina kudaro angadai asina kumbopinda muguta rinonakidza, risingashamisi.
  
  Pakupera kwemutsara wekupedzisira, Sam akacherechedza kuti chinyorwa chakanyorwa naAidan Glaston, mutori wenhau mukuru padhesiki rezvematongerwo enyika.
  
  "Hazvina kudaro, imbwa," Sam akaseka. "Uchiri kunyora pamusoro pehupenzi hwese mushure memakore ese aya, shamwari?" Sam akarangarira achishanda pakufumurwa kuviri naAidan makore akati wandei pamberi perwendo rwunotyisa rwekutanga naPurdue rwakamubvisa panhau dzepepanhau. Akashamisika kuti makumi mashanu-chimwe chinhu mutori wenhau akanga asati atoenda kune chimwe chinhu chinopa mubayiro, zvichida chipangamazano wezvematongerwo enyika pachirongwa cheterevhizheni kana chimwe chinhu chakadaro.
  
  Message yakapinda munhare yaSam.
  
  "Ndina!" - akadaro achibva abata Nokia yake yekare kuti averenge message yake. Maziso ake aidzidza musoro wepascreen. "Kwete Nina."
  
  Yakanga iri meseji kubva kuPerdue, uye yakateterera Sam kuti aunze vhidhiyo yerwendo rwakarasika rweGuta rakarasika kuReichtisoussis, kwaigara Perdue. Sam akafinyama aona message yaisanzwisisika. Perdue aizomubvunza sei kuti asangane muReichtisusis kana akanga achiri muchipatara? Handiti Sam anga afonera Jane pasati papera awa kuti anzwe kero yekiriniki yakazvimirira muSalisbury?
  
  Akafunga kufonera Perdue kuti ave nechokwadi chekuti aive nenharembozha yake uye kuti aive aisa runhare. Perdue akabva angopindura ipapo.
  
  "Sam watambira message yangu here?" akatanga kutaura.
  
  "Ehe, asi ndafunga kuti uri muchipatara," Sam akatsanangura.
  
  "Hongu," akapindura Perdue, "asi ndiri kubudiswa masikati ano." Saka mungaita zvandakumbira here?"
  
  Achifunga kuti pane mumwe munhu muimba naPerdue, Sam akabvuma nyore nyore kune izvo Perdue akamukumbira kuti aite. "Rega ndingoenda kumba ndinotora izvi tosangana kumba kwako manheru ano, kwakanaka here?"
  
  "Zvakanaka," Perdue akapindura uye akadimbura runhare. Sam akambotora kanguva achigadzirisa kuvharika kwechimbi chimbi asati amutsa mota kuti adzokere kumba kunotora vhidhiyo yerwendo. Akayeuka Perdue achimukumbira kuti atore mufananidzo, kunyanya, mufananidzo mukuru pamadziro makuru pasi peimba yemusayendisiti weNazi muNeckenhall, nzvimbo inotyisa muNew Zealand.
  
  Vakaziva kuti yaizivikanwa seDread Serpent, asi nezverevo yayo chaiyoiyo, Perdue, Sam, naNina vakanga vasingazivi chaizvoizvo. Kana iri Purdue, yaive equation ine simba iyo pakanga pasina tsananguro ... zvakadaro.
  
  Izvi ndizvo zvakamutadzisa kupedza nguva ari muchipatara achipora uye achizorora - ainyanya kushungurudzwa siku nesikati nechakavanzika chekwakabva Dread Nyoka. Aida kuti Sam awane mufananidzo wakadzama kuitira kuti akwanise kuukopa muchirongwa uye kuongorora mamiriro ehuipi hwake hwemasvomhu.
  
  Sam aive asina kukurumidza. Akanga asara nemaawa mashomanana kuti kudya kwemasikati kusati kwasvika, saka akafunga zvokutora maChinese ekunwa doro paakanga akamirira kumba. Izvo zvaizomupa nguva yekuongorora iyo tsoka uye kuona kana paine chero chinhu chakananga ipapo chaigona kufarira Purdue. Sam paakapinza mota yake pagate akaona munhu aisviba pamusuwo. Asingade kuita semuScot wechokwadi uye kungotarisana nemutorwa, akadzima injini ndokumirira zvaidiwa nemurume asina chokwadi.
  
  Rume rakambobata-bata gonhi, asi ndokutendeuka ndokutarisa kuna Sam.
  
  "Jesu Kristu!" Sam akachema ari mumota make. "Imhandara yakashata!"
  
  
  8
  Chiso chiri pasi peheti yanzwa
  
  
  Ruoko rwaSam rwakanowira padivi pake, kwaakanoviga Beretta yake. Panguva imwe chete iyoyo, mutorwa akatangazve kuridza mhere achipenga, achidzika nemasitepisi akananga kumota yaSam. Sam akamutsa mota achibva aisa giya reverse risati rasvika murume uya. Matayi ake akananzva mavanga matema anopisa paasphalt achimhanya achidzokera kumashure, asingasviki mupengo nemhuno yakatyoka.
  
  Nepagirazi rekumashure, Sam akaona mutorwa asina kutambisa nguva akabva asvetukira mumotokari yake, Taurus yebhuruu yakasvibira yairatidza budiriro uye yakatsvinda kupfuura muridzi wayo.
  
  "Uri kurevesa here? Nekuda kwedenga! Urikuda kundinyengerera here?" Sam akaridza mhere asingadaire nzeve dzake. Aive right achibva aisa gumbo pasi. Kungava kukanganisa kuenda kumugwagwa wakashama, sezvo kamudhara kake kaisazombokwanisa kuburitsa Taurus-silinda nhanhatu, saka akananga kunzvimbo yekare yakasiiwa yechikoro chesekondari zvibhuroko zvishoma kubva pamba pake.
  
  Hapana kana nguva yaakamboona mota yeblue yaitenderera pa side mirror. Sam ainetsekana nevanofamba netsoka. Kwaizotora nguva mugwagwa usati waita vanhu vashoma, uye akanga achityira kuti mumwe munhu aizobuda pamberi pemotokari yake yaichaja. Adrenaline yakakuchidzira mwoyo wake, kunzwa kusingafadzi zvikuru kwakaramba kuri mudumbu make, asi aitofanira kutiza munhu aidzingirira benzi chero zvodini. Aimuziva kubva kune imwe nzvimbo, kunyange zvazvo aisagona kurangarira, uye nekupa basa raSam, zvingangoitika kuti vavengi vake vazhinji vakanga vangori zviso zvisinganzwisisiki panguva ino.
  
  Nekuda kwekuchinja-chinja kwemakore, Sam aifanira kubatidza mawipers epamhepo pamhepo yakasimba kwazvo kuti ave nechokwadi chekuti aiona vanhu vari pasi pemaamburera nevaya vasina hanya zvekumhanya vachiyambuka mugwagwa mumvura ichinaya. Vanhu vakawanda havana kukwanisa kuona motokari mbiri dzaimhanya dzichinanga kwadzo, maonero adzo avharwa nemavhachi emabhachi avo, vamwewo vaingofunga kuti motokari dzichamira pamharadzano. Vakaita chikanganiso, uye zvakapotsa zvavarasikirwa nazvo.
  
  Madzimai maviri aya akaridza mhere apo chiedza chaSam chekuruboshwe chainge choda kuvarova pavakayambuka mugwagwa. Achimhanya nemumugwagwa unopenya weasphalt nekongiri, Sam aigara achivheneka marambi ake uye achiridza huta yake. Blue Taurus haina kuita zvakadaro. Muteveri aifarira chinhu chimwe chete - Sam Cleave. Vachisvika paStanton Road, Sam akabva arova handbrake mota ichibva yapinda mukona. Yaive trick yaaiziva nekujaira kwaaiita nzvimbo iyo mhandara yaisaziva. Matai airira sezvo Taurus aitsauka, achizvitarisira pasi kubva munzira kuenda kune imwe nzira. Kunze kwemuono wake weparutivi, Sam aikwanisa kuona twumoto twunopenya apo simende yairoverana nearuminiyamu hubcaps, asi Taurus yakaramba yakagadzikana paakangodzora kutsauka.
  
  "Kupenga! Crap! Crap!" Sam akaseka, dikita richiyerera pasi pejuzi rake gobvu. Pakanga pasisina imwe nzira yekubvisa nayo mupengo uyo aitevera pazvitsitsinho zvake. Kupfura kwaisava sarudzo. Nekuverenga kwake, vaifamba netsoka vakawandisa nedzimwe mota dzaishandisa mugwagwa kuti mabara abhururuke.
  
  Pakupedzisira, chivanze chechikoro chekare chakaoneka kuruboshwe rwake. Sam akacheuka kuti apanze paive pasara padiamond mesh fence. Zvingava nyore. Ruzhowa rwune ngura, rwakabvaruka rwakanga rusina kusungirirwa pakona, zvichisiya nzvimbo isina simba yakanga yaonekwa nevazhinji vanotsika Sam. "Ehe, zvakatonyanya kufanana nazvo!" - akadanidzira uye akamhanyisa akananga munzira. "Ichi chinofanira kunge chiri chinhu chinokunetsa, hesi mwana wemuhara?"
  
  Achiseka nehasha, Sam akacheukira kuruboshwe, achigadzirira kurova pavement pabamper yekumberi yemota yake isingaite. Hazvinei kuti Sam aifunga kuti akanga akagadzirira sei, kusangana kwacho kwakanga kwakapetwa kagumi. Mutsipa wake wakakweshera mberi pamwe chete nekumonya kwebapiro rake. Panguva imwecheteyo, mbabvu yake pfupi yakaroverwa zvine hutsinye mubhonzo repelvic, kana zvakadaro zvakaratidzika kwaari asati aramba achirwa. Ford yekare yaSam yakakwenya zvaityisa kumucheto kwefenzi ine ngura, ichichera pendi kunge nzwara dzengwe.
  
  Akatsikitsira musoro, maziso ake akadongorera pasi pechidhiraivho, Sam akatungamidza motokari akananga paiva pakatsemuka paimbove matenesi. Iye zvino nzvimbo yakati sandara yangova nezvisaririra zveganhuriro uye magadzirirwo, iine machuru ouswa nezvinomera zvomusango chete zvinopindamo. Taurus akadzvova achiuya kwaaive Sam achibva abuda panze kuti aenderere mberi. Pamberi pemota yake yaimhanya, yakakombama paingova nemadziro ecement mashoma.
  
  "Oh shit!" - akadanidzira, achirumanisa mazino ake.
  
  Kamudhuri kadiki kakapwanyika kaitungamirira kumawere kune rimwe divi. Kupfuura izvi, makirasi ekare eS3, akagadzirwa nezvidhinha zvitsvuku zvakapinza, aipenya. Kumira ipapo kwaizogumisa upenyu hwaSam. Haana chaakazoita kunze kwekurova handbrake zvekare, kunyangwe zvazvo kwaive kwatoti nonokei. VaTaurus vakanonyura pamota yaSam kunge ine chinhambwe chenzira yekutamba nayo. Nesimba guru, Ford yaitenderera anenge mavhiri maviri.
  
  Mvura yakanaya yakawedzera kuona Sam. Kubhururuka kwaakaita achibhururuka nepamusoro pefenzi kwakamisa mawipers ake egirazi remberi, zvichisiya blade yake yekuruboshwe chete ichishanda - zvisingabatsire mutyairi wemotokari yerudyi. Zvisinei, aitarisira kuti kutendeuka kwake kusingadzoreki kwaizononotsa motokari yake kuti isarovera muchivako chekirasi. Uku ndiko kwaive kunetseka kwake kwepakarepo, nekuda kwezvinangwa zvemutyairi weTaurus semubatsiri wake wepedyo. Centrifugal Force yaive nyika inotyisa kuve mairi. Kunyangwe kufamba kwakaita kuti Sam arutse, mhedzisiro yacho yakangoshanda mukuchengeta zvese zvirimo.
  
  Kurira kwesimbi kwakateverwa nekuzunguzika kwakaerekana kwaita kuti Sam asvetuke kubva pachigaro chake. Sezvineiwo, mutumbi wake hauna kupinda nepamhepo, asi wakamhara pane gearshift uye vazhinji vechigaro chevatambi mushure mekutenderera kwakamira.
  
  Munzeve dzaSam maingonzwika ruzha rwekunaya kwemvura uye tinya reinjini yekutonhodza. Mbabvu nemutsipa zvairwadza kunge gehena, asi aive akanaka. Sam akatura befu aona kuti ainge asina kukuvara zvakanyanya. Asi kamwe kamwe akarangarira chikonzero nei akanga abatanidzwa muiyi ngwavaira pakutanga. Akatsikitsira pasi kuita seafa kune aimutevera, Sam akanzwa ropa richiyerera richiyerera kubva muruoko rwake. Ganda rakanga ratsemuka nechepazasi pegokora apo ruoko rwake rwakanga rwarova chivharo chedota chakashama pakati pezvigaro.
  
  Ainzwa nhanho dzisina kusimba dzichipfachukira mumadhamu esimende nyoro. Aitya kushinyira kwomutorwa, asi mhere inosemesa yomurume uyu yakamuita kuti apupuke. Sezvineiwo aive ongoshinyira zvino sezvo chinangwa chake chaive chisiri kutiza. Sam akabva angoti mhere mhere yaityisa yemurume uyu aingonzwa kana munhu arikutiza. Zvaityisa kutaura zvishoma, uye Sam haana kupfakanyika kuti anyengere munhu wake anoshamisa.
  
  "Svikai padiki padhuze," Sam akafunga kudaro hana yake ichirovera munzeve dzake achitevedzera mabhanan'ana ari pamusoro. Zvigunwe zvake zvakasunga pamubato wepfuti. Sezvo aitarisira kuti rufu rwake rwekunyepedzera rwaizoita kuti mutorwa asamunetsa kana kumukuvadza, murume wacho akangovhura gonhi raSam. "Zvimwe zvishoma," izwi remukati memunhu wake rakaraira Sam, "kuti ndigone kupuruzira njere dzako." Hapana achamunzwa pano mvura.
  
  "Kunyepedzera," murume aiva pamusiwo akadaro, asingazivi kuti Sam aida kuvhara chinhambwe chaiva pakati pavo. "Sh-sham."
  
  Pamwe mupengo uyu aiva nechirwere chekutaura kana kuti pfungwa dzake dzakaremara, izvo zvaigona kutsanangura maitiro ake asina kujeka. Muchidimbu, chirevo chechangobva kuitika paChannel 8 chakapenya mumusoro waSam. Akarangarira kunzwa nezvemurwere akanga atiza muBroadmoor Asylum yeCriminally Insane, akafunga kuti uyu angava munhu mumwe chete here. Zvisinei, pashure pechikumbiro ichi, mubvunzo wakamuka pamusoro pokuti aiziva here zita rokuti Sam.
  
  Nechekure Sam ainzwa ma siren emapurisa. Mumwe muzvinabhizimisi wemunzvimbo iyi anofanira kunge akafonera zviremera pakatanga kudzingirirwa nemotokari panzvimbo yavo. Akanzwa kurerukirwa. Izvi, pasina kupokana, zvaizosarudza mugumo weanonyangira, uye aizobvisirwa kutyisidzira kamwechete kwenguva dzose. Pakutanga Sam akafunga kuti kwaingova kusanzwisisa kamwe chete, seizvo zvinowanzoitika mumabhawa neMugovera manheru. Zvisinei, kushingirira kwemurume uyu anotyisa kwakamuita kuti asangove masanga muupenyu hwaSam.
  
  Vaiwedzera kuridza mhere asi kuvapo kwemunhu kwaisaramba. Sam akashamisika nekusvotwa murume uya akabva apinda pasi pedenga remota ndokubata mutori wenhau uya akanga asingapfakanyiki ndokumusimudza. Sam akaerekana arasa charade yake, asi haana kukwanisa kusvika pfuti yake nenguva achibva airasawo kure.
  
  "Uri kuitei muzita rezvose zvitsvene, iwe mwana asina pfungwa?" Sam akaridza tsamwa achiedza kubvisa maoko emurume uyu. Mumba maive makatsvikinyidzana kudai ndipo paakazoona chiso cheshavi iri masikati machena. Pasi pengowani yake yainzwa paive nechiso chaizoita kuti madhimoni adzoke, zvakafanana nekutyisa kwekutaura kwake kunokangaidza, asi pedyo airatidzika seakanaka chose. Chekutanga, simba rinotyisa remutorwa rakaita kuti Sam asarambe panguva ino.
  
  Akakanda Sam paseat remota yake. Sezvineiwo, Sam akaedza kuvhura gonhi kubva kune rimwe divi kuti apukunyuke, asi kiyi yese nemubato wemubato waive usipo. Panguva yakazocheuka Sam kuti aedze kubuda nepaseat remutyairi, mutyairi wake akange ave kutomutsa injini.
  
  "Bata zvakasimba," ndizvo zvakaturikirwa naSam semurairo wemurume. Muromo waive wangove mhezi paganda rakatsva kumeso. Sam ndipo paakaona kuti munhu ainge amubata akanga asingapenge kana kugwesha kubva mune rimwe dhamu dema. Akanga akachekwa, zvichiita kuti asakwanisa kutaura uye kumumanikidza kupfeka raincoat uye fedora.
  
  "Oh my God, anondifungisa Darkman," Sam akafunga akatarisa murume uyu achishanda zvine hunyanzvi neBlue torque machine. Pakanga papera makore kubva Sam averenga bhuku remifananidzo kana chimwe chinhu chakadaro, asi ainyatsorangarira chimiro chacho. Vachingobva panzvimbo iyi, Sam akachema kurasikirwa nemotokari yake, nyangwe chaive chikwambo chemazuva ekare. Uyezve, Perdue asati atora nharembozha yake, yaivewo yekare kubva kuNokia BC uye yaigona kuita zvishoma kunze kwekutumira mameseji uye kufona nekukurumidza.
  
  "Oh shit! Purdue!" - akadanidzira netsaona, achirangarira kuti aifanira kutora mifananidzo uye kusangana nebhirioni gare gare manheru . Mubati wake aingomutarisa pakati pekuita mafambiro ekunzvenga kuti abude munzvimbo dzine vanhu vakawanda dzeEdinburgh. "Chinzwa iwe murume, kana wada kundiuraya zviite. Zvikasadaro, regai ndibude. Ndine musangano wechimbichimbi uye handina basa kuti rudzii rwerudo rwaunondiitira."
  
  "Usazvibata kumeso," murume akatsva akanyemwerera, achityaira semutyairi weHollywood akanyatsodzidziswa. Mazwi ake aive akaremerwa zvakanyanya uye s ainyanya kunzwika se'sh', asi Sam akaona kuti nguva shoma mukambani yake yaibvumira nzeve yake kuti ijaire kujekesa diction.
  
  VaTaurus vakasvetukira pamusoro pezvikwangwani zvemumugwagwa zvakasimudzwa zvaive zvakapendwa neyero munzira mavakabuda munzira inoenda kumugwagwa mukuru. Kusvika iye zvino, kwakanga kusina motokari dzemapurisa dziri munzira. Vakanga vasati vasvika murume uya paakatora Sam panzvimbo iyi, uye vakanga vasingazivi pokutangira.
  
  "Tiri kuenda kupi?" Sam akabvunza, kutya kwaakatanga kuita zvishoma nezvishoma kwave kupererwa.
  
  "Nzvimbo yokutaura," murume wacho akapindura kudaro.
  
  "Haaa Mwari wangu, munoratidzika kunge makajaira," Sam akadaro.
  
  "Waizoziva sei?" - mubairo akabvunza achitsvinya. Zvaiva pachena kuti kuremara kwake hakuna kukanganisa mafungiro ake, uye kwakaita kuti ave mumwe wemarudzi iwayo - rudzi rusina basa nezvaasingakwanisi kuita. Mubatsiri anobudirira. Muvengi anouraya.
  
  
  9
  Kuuya kumba nePurdue
  
  
  "Ndichaisa izvi parekodhi sepfungwa yakaipa kwazvo," Dr. Patel vakagomera sezvavaibudisa murwere wavo akanga aramba. "Handina chikonzero chaicho chekukuvharira panguva ino, David, asi handina chokwadi chekuti uchiri mumamiriro ezvinhu ekuti uende kumba."
  
  "Waona," Perdue akanyemwerera, akazendamira patsvimbo yake itsva. "Zvisinei, mudhara, ndichaedza kuti ndisaite kucheka kwangu nemasono angu. Mukuwedzera, ndakaronga kutarisirwa kumusha kaviri pavhiki kutozosvikira pakuongororwa kwedu kunotevera."
  
  "Iwe wakaita? Zvinoita kuti ndinzwe kuzorodzwa," akabvuma kudaro Dr. Patel. "Unoshandisa rudzii rwekurapa?"
  
  Kunyemwerera kwakashata kwaPerdue kwakamutsa kumwe kunetseka muchiremba wekuvhiya. "Ndakashandisa rubatsiro rwaNurse Hurst pamubhadharo wakazvimirira kunze kwemaawa ake ekushanda pano pakiriniki, saka hazvifanire kuvhiringa basa rake zvachose. Kaviri pavhiki. Awa imwe yekuongorora uye kurapwa. Unoti kudii?
  
  Dr. Patel vakabva vanyarara, vakaoma mate mukanwa. "Damn it, David, haugone kurega chero chakavanzika chichipfuura iwe, ungadaro?"
  
  "Tarisai, ndinonzwa kushata kuti ndakanga ndisipo apo murume wake angadai akabatsirikana nefemero yangu, kunyangwe nemaonero ehunhu. Chinhu chidiki chandinogona kuita ndechekuedza neimwe nzira kutsiva kusavapo kwangu ipapo. "
  
  Chiremba akagomera ndokuisa ruoko papfudzi raPerdue, akazembera pasi kuti amuyeuchidze zvinyoronyoro, "Izvi hazvizoponesi chinhu, munoziva. Murume wacho akafa uye haasisipo. Hapana chakanaka chaunoedza kuita iye zvino chinomudzosa kana kugutsa zviroto zvake."
  
  "Ndinoziva, ndinoziva, izvi hazvina musoro, asi chero, Harun, rega ndiite izvi. Kana pane chimwe chinhu, kusangana naNurse Hurst kunozorodza hana yangu zvishoma. Ndapota ndipei, "Perdue akateterera. Dr. Patel havana kukwanisa kupikisa kuti zvaigoneka kubva mumaonero epfungwa. Aifanira kubvuma kuti runyararo rwese rwepfungwa rwaigona kupihwa naPurdue rwaigona kumubatsira kuti apore kubva mudambudziko rake renguva pfupi yapfuura. Pakanga pasina mubvunzo kuti maronda ake aizopora sezvavaive vakaita vasati varwiswa, asi Perdue aifanira kuchengeta psyche yake yakabatikana pane zvese.
  
  "Usanetseka hako David," Dr. Patel vakapindura kudaro. "Uchitende kana urege, ndinonzwisisa zvauri kuedza kuita. Uye ndinewe, shamwari yangu. Ita zvaunofunga kuti zvinodzikinura uye kugadzirisa. Izvi zvinogona chete kukunakira."
  
  "Ndinokutendai," Perdue akanyemwerera, achifadzwa zvechokwadi nechibvumirano chachiremba wake. Kanguva kadiki kekunyarara kusinganzwisisike kwakapfuura pakati pekupera kwehurukuro nekusvika kwaNurse Hurst kubva kuimba yekukiyira.
  
  "Ndine urombo zvakanditorera nguva yakareba, VaPerdue," akafema nekukurumidza. "Ndanga ndiine dambudziko nemasokisi angu, kana uchifanira kuziva."
  
  Dr. Patel akapopota uye akadzvinyirira kunakidzwa kwake nekutaura kwake, asi Perdue, aigara ari munyoro ane hunhu, akabva achinja nyaya kuti asaramba achinyara. "Saka pamwe toenda? Ndiri kutarisira mumwe munhu munguva pfupi. "
  
  "Muri kuenda mese here?" Dr. Patel vakabvunza nekuchimbidza vachiratidza kubatwa nechadzimira.
  
  "Hongu chiremba," mukoti akatsanangura kudaro. "Ndakati ndiperekedze VaPerdue tichidzokera kumba. Ndakafunga kuti uyu waizova mukana wekutsvaga nzira yakanaka yekuenda kunhaka yake. Handisati ndambokwira nenzira iyi, saka ikozvino ndinogona kurangarira nzira."
  
  "Ah, ndaona," akapindura Harun Patel, kunyange zvazvo chiso chake chainyumwira. Akanga achiri nemafungiro ekuti David Perdue aida zvinopfuura unyanzvi hwezvokurapa waLilith, asi nhamo, iyo yakanga isiri yebhizimisi rake.
  
  Perdue akasvika muReichtisusis gare gare kupfuura zvaaitarisira. Lilith Hearst akasimbirira kuti vatange vamira kuti vazadze tangi remota yake, izvo zvakavanonotsa zvishoma, asi ivo vachiri kuita nguva yakanaka. Mukati, Perdue akanzwa semwana mangwanani ekuzvarwa kwake. Haana kumirira kuti asvike kumba, achitarisira kuti Sam akanga akamumirira nomubairo waakanga ashuva kubvira pavakarasika mulabyrinth yehero yeGuta Rakarasika.
  
  "Mwari akanaka, VaPerdue, inzvimbo yakadini yauinayo pano!" Lilith akadaidzira. Muromo wake wainge wakashama paakazendamira mberi pachidhiraivho chake kuti apinde mumagedhi makuru eReichtishusis. "Zvino shamisa! Mwari, handikwanise kufungidzira kuti bhiri rako remagetsi rakaita sei."
  
  Perdue akaseka nemoyo wese kutaura kwake. Mararamiro ake aiita seane mwero yaive shanduko inogamuchirwa kubva kukambani yevapfumi varidzi veminda, shoroma nevezvematongerwo enyika kwaaive ajaira.
  
  "Zvakanaka chaizvo," akatamba pamwe chete.
  
  Lilith akadzvokora meso ake kwaari. "Zvirokwazvo. Sokunge munhu akaita sewe angaziva chinonzi cool. Ndinobheja kuti haimbodhure chikwama chako." Akabva angoziva zvaainongedza achibva atura befu, "Oh my God. Mr. Perdue, ndinokumbira ruregerero! Ndakaora mwoyo. Ndinogara ndichitaura zvandinofunga. "...
  
  "Zvakanaka, Lilith," akaseka. "Ndapota musakumbira ruregerero pane izvi. Ndinozviona zvichizorodza. Ndajaira kuti vanhu vanoswera vachinditsvoda, saka zvinofadza kunzwa munhu achitaura zvaanofunga."
  
  Akadzungudza musoro wake zvishoma nezvishoma pavakapfuura pakachengeterwa chengetedzo ndokukwidza nekamukwidza vakananga kuchivakwa chekare chainzi naPerdue kumusha. Sezvo motokari yaiswedera pedyo neimba huru, Perdue aigona kusvetuka kubva mairi kuti aone Sam uye tepi yevhidhiyo yaizomuperekedza. Aida kuti mukoti atyaire motokari zvishoma, asi haana kuita zvekukumbira kudaro.
  
  "Gadheni renyu rakanaka," akadaro. "Tarisa matombo aya anoshamisa. Yakanga iri nhare kare?"
  
  "Kwete nhare mudiwa wangu, asi padyo. Iyi inzvimbo yenhoroondo, saka ndine chokwadi chekuti yakambomira kupambwa uye yakadzivirira vanhu vazhinji kubva mukukuvadzwa. Patakatanga kuona nzvimbo iyi takawana masara ematanga makuru nedzimba dzevashandi. Kunotova nematongo echinyakare chapel kumabvazuva kwenzvimbo iyi, " akatsanangura neshungu, achinzwa kudada kudiki pakugara kwake Edinburgh. Ehe, aive nedzimba dzakati wandei kutenderera pasirese, asi akafunga imba huru munharaunda yake yekuScotland senzvimbo huru yePurdue fortune.
  
  Pakarepo motokari yakamira pamberi pemasuo makuru, Perdue akazarura musuo wake.
  
  "Chenjera, VaPerdue!" - akadanidzira. Nekunetsekana akabva adzima injini nekuchimbidza akananga kwaaive, Charles, mudiri wake, ndokuvhura gonhi.
  
  "Titambirewo changamire," akadaro Charles akaomerwa nekuoma musoro. "Taikutarisira mumazuva maviri chete." Akafamba achidzika nhanho kunonhonga mabhegi aPerdue sezvo bhiriyoniya webvudzi resirivheri akamhanya akananga kumasitepisi nekukurumidza. "Maswera sei madam," Charles akakwazisa nurse uya uyo akabva agutsurira musoro achiratidza kuti aisaziva kuti ndiani, asi kana akauya naPerdue aitomuona semunhu akakosha.
  
  "VaPerdue, haugoni kuisa simba rakadaro pagumbo rako," akachema shure kwake, achiedza kuenderera mberi nekufamba kwake. "VaPerdue..."
  
  "Ndibatsirewo kukwira nhanho, kwakanaka here?" - akabvunza zvine ruremekedzo, kunyangwe akaona zvinyorwa zvekunetsekana muzwi rake. "Charles?"
  
  "Hongu changamire".
  
  "Ko Mr Cleave vasvika here?" - Perdue akabvunza, achienderera mberi asingashiviriri nhanho nhanho.
  
  "Aiwa, changamire," Charles akapindurawo zvake. Mhinduro yaive ine mwero, asi kutaura kwaPerdue mukupindura kwaive kwekutyisa kukuru. Akamboita chinguva akamira asingapfakanyiki akabata ruoko rwamukoti akatarisa mudiri wake neruchiva.
  
  "Aihwa?" - Akadzvova nekuvhunduka.
  
  Panguva iyoyo, Lillian naJane, mutarisiri wake wemba uye mubatsiri wake, vakamira pamusuwo.
  
  "Kwete, changamire. Akaswera asipo. Wanga wakamutarisira here?" Charles akabvunza.
  
  "Ndanga... Perdue akaseka zvisingaite. Zvakavashamisa kunzwa mhere yaiitwa nemushandirwi wavo aigara akadzikama, vakadzi ndokutarisana naCharles uyo akaramba akanyarara.
  
  "Afona?" Perdue akabvunza Jane.
  
  "Manheru kwamuri, VaPerdue," akapindura zvakasimba. Kusiyana naLillian naCharles, Jane haana kuramba kutsiura mukuru wake paakabuda mumutsara kana kuti painge pasisina. Aiwanzova kambasi yake yetsika uye mugadziri wake wekurudyi paaida maonero. Akamuona akagumbata maoko ake achibva aziva kuti akanga ari nhubu.
  
  "Ndine urombo," akatura befu. "Ndangomirira Sam nekukasika. Ndafara kukuonai mese. Chokwadi."
  
  "Takanzwa zvakaitika kwamuri kuNew Zealand, changamire. Ndinofara kuti uchiri kukava uye kupora, "akadaro Lillian, mushandi waamai nekunyemwerera kwakanaka uye pfungwa dzisina musoro.
  
  "Waita hako, Lily," akafema, apererwa nenhamburiko yaida kusvika kumusuwo. "Hanzi yangu yanga yave kutopedza, hongu, asi ini ndaive nepamusoro." Vaigona kuona kuti Perdue akanga agumbuka zvikuru, asi akaedza kuramba akasununguka. "Munhu wese, uyu ndiNurse Hurst anobva kuSalisbury Clinic. Anorapa maronda angu kaviri pavhiki."
  
  Mushure mekumbokurukura kwenguva pfupi, munhu wese akabva anyarara ndokusuduruka kuti Perdue apinde muimba yekutandarira. Akazotarisa Jane zvakare. Nenzwi risinganyanyi kunyomba, akabvunza zvakare, "Ko Sam ambofona here, Jane?"
  
  "Aiwa," akapindura zvinyoro-nyoro. "Unoda kuti ndimufonere iwe wagara kwenguva yakareba kudai?"
  
  Akada kuramba asi aiziva kuti fungidziro yake yainge yakarongeka. Mukoti Hurst angadai akasimbirira kuongorora mamiriro ake asati aenda, uye Lillian angadai akasimbirira kumudyisa zvakanaka asati amubvumira kuenda manheru. Akagutsurira musoro. "Ndifonere unzwe kuti chii chanonoka nhai Jane."
  
  "Chokwadi," akanyemwerera ndokutanga kukwira masitepisi aienda pauriri hwekutanga kuenda kuhofisi. Akabva amudaidza. "Ndokumbirawo muzorore. Ndine chokwadi chekuti Sam achange aripo kunyangwe ndikatadza kusvika paari."
  
  "Hungu, hungu," iye akaninira ruoko rwake kwaari nenzira youshamwari ndokupfuurira kukwira masitepisi nechinetso. Lilith akatenderera imba yakanakisa achichengeta murwere wake. Mumba memunhu asiri wehumambo akanga asati amboona. Pachangu akanga asati ambopinda mumba ine hupfumi hwakadai. Sezvo agara muEdinburgh kwemakore akati wandei, aiziva muongorori ane mukurumbira akavaka humambo paIQ yake yepamusoro. Perdue aive mugari akasarudzika weEdinburgh ane mukurumbira uye kusazvibata kwakapararira pasirese.
  
  Vazhinji vevanhu vakakurumbira munyika yezvemari, zvematongerwo enyika nesainzi vaiziva David Perdue. Zvisinei, vakawanda vavo vakatanga kuvenga kuvapo kwake. Izvi aizvizivawo. Zvisinei, unyanzvi hwake hwaisagona kurambwa kunyange nevavengi vake. Semunhu aimbove mudzidzi wefizikisi uye theoretical chemistry, Lilith akafadzwa neruzivo rwakasiyana Purdue rwakanga rwaratidza mumakore. Iye zvino akaona chigadzirwa chezvaakagadzira uye nhoroondo yekuvhima zvisaririra.
  
  Sirin'i dzepamusoro dzeimba yekusvikira hotera yeWrichtisousis dzakasvika panhurikidzwa nhatu dzisati dzamedzwa nemadziro anotakura zvinhu zvemayuniti ega ega uye matairi, sezvaive zvakaita pasi. Marble uye ekare pasirimestone pasi akashongedza imba yerevhiatani, uye tichifunga nezvekutaridzika kwenzvimbo, pakanga paine kushongedzwa kushoma pamberi pezana ramakore rechi16.
  
  "Une imba yakanaka, VaPerdue," akafema.
  
  "Ndinokutendai," akanyemwerera. "Iwe waimbova musayendisiti nebasa, handiti?"
  
  "Ndanga ndiri," akapindura achiratidza kuti ari kuremerwa zvishoma.
  
  "Paunodzoka vhiki rinotevera, zvimwe ndingakupa kuratidzwa kupfupi kwemarabhoritari angu," akakarakadza kudaro.
  
  Lilith airatidza kusafarira zvakanyanya kupfuura zvaaifunga. "Chaizvoizvo, ndakanga ndiri mumarabhoritari. Chokwadi, mapazi matatu akasiyana anofambiswa nekambani yako, Scorpio Majorus," akazvikudza achida kumufadza. Maziso aPerdue aipenya nemisikanzwa. Akadzungudza musoro.
  
  "Aiwa, mudiwa wangu, ndinoreva maLab ekuyedza mumba," akadaro, achinzwa marwadzo emushonga wemarwadzo uye kushushikana kwaakaita naSam kuchiita kuti akotsire.
  
  "Hezvo?" akamedza mate, akapedzisira aita sezvaaitarisira.
  
  "Hongu mhamha. Pazasi chaipo, pazasi penzvimbo yekutambira. Ndichakuratidzai nguva inotevera," akadaro achizvikudza. Akada nzira iyo mukoti wechidiki akatsvedza nayo chikumbiro chake. Nyemwerero yake yakamufadza, uye kwechinguvana akadavira kuti zvimwe aigona kutsiva kuzvipira kwaaifanira kuita nemhaka yokurwara kwomurume wake. Ndicho chaiva chinangwa chake, asi aireva zvinopfuura rudzikinuro ruduku kuna David Perdue.
  
  
  10
  Scam in Oban
  
  
  Nina akahaya motokari kuti adzokere kuna Oban kubva kumba kwaSam. Zvaive zvakanaka kudzokera kumusha kumusha wangu wekare ndakatarisa mvura ine hasha yeOban Bay. Chinhu chimwe chaaive avenga kuuya kumba asipo kwaive kutsvaira mumba. Imba yake yakanga isiri diki, uye ndiye ega aigaramo.
  
  Aipota achihaya vachenesi vaiuya kamwe chete pasvondo vachimubatsira kuchengetedza midziyo yenhaka yaakatenga makore akawanda apfuura. Pakupedzisira akazoneta nekupa zvinyakare kumadzimai ekuchenesa vaida mari yakawedzerwa kubva kune chero muunganidzi wekare anonyengeka. Zvigunwe zvakanamira parutivi, Nina akarasikirwa nezvakawanda zvezvaanofarira zvevachengeti vemba vasina hanya, achipwanya akakosha enhaka aakawana nekuisa hupenyu hwake panjodzi parwendo rwePurdue, kunyanya. Kuve munyori wezvakaitika kare kwakanga kusiri kudanwa kwaDr. Nina Gould, asi kushushikana kwakanyanya kwaakanzwa ari padyo nazvo kupfuura zvemazuva ano zvenguva yake. Uhu hwaiva hupenyu hwake. Yakapfuura yaive pfuma yake yeruzivo, tsime rake risina magumo reakaundi anonakidza uye zvinhu zvakanaka zvakagadzirwa nepeni nevhu reushingi, budiriro yakasimba.
  
  Sam aive asati afona, asi akaziva kuti aive murume aive nenjere dzakapararira uye aigara akabatikana nechimwe chinhu chitsva. Kufanana neropa, aingoda kunhuhwirira kwekunakidzwa kana mukana wekuongorora kutarisa pane chimwe chinhu. Zvakamunetsa kuti aifungei nezvenhau yaakasiya achiona, asi aive asina kushingairira kuongorora.
  
  Zuva rakanga rakasviba, saka pakanga pasina chikonzero chekufamba pamhenderekedzo yegungwa kana kuenda kune cafe kuti uedze nechivi sitirobheni cheesecake - mufiriji, kwete kubikwa. Kunyange chishamiso chinonaka chakadai secheesecake hachikwanisi kuita kuti Nina aende kunze kwegrey, zuva rakatsvuka, iro rairatidza kusagadzikana mumugwagwa. Neparimwe ramafafitera ake emubairo, Nina akaona rwendo runorwadza rwaavo vachiri kusarudza kubuda nhasi, uye akazvitenda amene zvakare.
  
  "Oh, uye urikuitei?" - akazevezera, achitsikirira chiso chake kupeta rejira rejira uye achidongorera kunze zvisina hungwaru. Nechepasi pemba yake, pasi pemateru etsangadzi, Nina akaona VaHemming vakwegura vachifamba zvishoma nezvishoma mumugwagwa kunze kwaityisa, vachishevedzera kuti imbwa yavo iuye.
  
  VaHemming vaive mumwe wevagari vekare veDunoiran Road, murume akafirwa ane mukurumbira. Izvi aizviziva nekuti mushure mekunwa whiskey zvishoma hapana chaimutadzisa kutaura nyaya dzehujaya hwake. Kungave kumabiko kana mubhawa, mudhara mainjiniya haana kumbopotsa mukana wekupopotera kusvika mambakwedza kuti chero munhu apengenuka zvekurangarira. Sezvo akavamba kuyambuka mugwagwa, Nina akacherekedza motokari nhema yaimhanya nedzimba shomanene kubva paari. Sezvo hwindo rake rakanga rakakwirira kwazvo pamusoro pemugwagwa waiva pasi, iye oga ndiye aigona kufanoona izvi.
  
  "Haiwa Mwari," akavhunduka ndokumhanyira kumusuo. Asina shangu, akapfeka jini nebhurasho chete, Nina akamhanya achidzika nhanho achienda kunzira yake yakanga yakatsemuka. Akashevedzera zita rake achimhanya, asi mvura nemabhanan"ana zvakamudzivisa kunzwa nyevero yake.
  
  "VaHemming! Chenjerera mota!" Nina akaridza kamhere, tsoka dzake dzisinganzwe kutonhora kubva mumadhamu nehuswa hwaaifamba nahwo. Mhepo yechando yakapisa ganda rake rakanga risina chinhu. Musoro wake wakacheuka kurudyi kuti ayere chinhambwe chemota yaiuya nekuchimbidza sezvo yainyura nemugoronga rakanga rakazara vanhu. "VaHemming!"
  
  Panguva iyo Nina akasvika kugedhi mufenzi yake, VaHemming vakanga vatokokonyara nechepakati pomugwagwa, vachishevedza imbwa yavo. Senguva dzose, mukuchimbidza kwake, zvigunwe zvake zvakanyorova zvakatsvedzerera ndokubata-bata-bata-bata-bata-bata-bata chivharo chekiyi, zvisingakwanisi kubvisa pini nekukurumidza zvakakwana. Paakada kuvhura kiya aingodeedzera zita rake. Sezvo pakanga pasina vamwe vaifamba vachipenga zvekuti vaende kunze mumamiriro ekunze aya, ndiye chete tariro yake, mucherechedzo wake wega.
  
  "Nhai mhai!" akashevedzera apererwa pini payakabva yabuda.Kutuka ndiko kwakazobata VaHemming.Vakafinyamisa kumeso ndokucheuka zvishoma nezvishoma kuti vaone kwaibva kutuka uku, asi ivo vakanga vachipesana. achitarisa wachi, zvichimutadzisa kuona motokari yaiuya.Paakaona munyori wezvakaitika kare akanga akanaka, asina kupfeka zvakanaka, harahwa iyi yakanzwa kurwadziwa kusinganzwisisike kwemazuva ake ekare.
  
  "Mhoro, Dr. Gould," akakwazisa. Kamwe kakufinyama kakaoneka pachiso chake paakamuona ari mubraa yake, achifunga kuti adhakwa kana kuti anopenga, ko nechando uye zvese.
  
  "VaHemming!" akanga achiri kuridza mhere achimhanya achiuya kwaaiva. Nyemwerero yake yakapera paakatanga kukahadzika vavariro dzemukadzi anopenga kwaari. Asi akanga achembera kwazvo zvokuti akanga asingagoni kumutiza, saka akamirira kurohwa uye achitarisira kuti haaizomukuvadza. Kuruboshwe kwake kwakange kwaita kuyerera kwemvura, ndokuzocheuka ndokuona Mercedes nhema nhema ichitsvedza ichiuya kwaari. Mapapiro machena ane furo akasimuka kubva kumativi ose emugwagwa sezvo matai aicheka mumvura.
  
  "Haiwa mhani...!" - akavhunduka, maziso ake akawedzera mukutya, asi Nina akabata ruoko rwake. Akamukweva zvine simba zvekuti akagumburwa panzira, asi kumhanya kwezviito zvake kwakamuponesa kubva kune fender yeMercedes. Varohwa nemafungu emvura yakasimudzwa nemotokari, Nina naVaHemming vakwegura vakambundirana seri kwemotokari yainge yakapakwa kusvikira kuzununguka kweMerc kwapfuura.
  
  Nina akabva asvetuka.
  
  "Uchabatwa nekuda kweizvi, dhofu! Ndichakuvhima uye ndikakava dhongi rako, dhongi!" akatambira kutukwa kwaakaitwa nebenzi raiva mumotokari yemhando yepamusoro. Bvudzi rake rakasviba rakagadzira chiso chake nemutsipa, richimonera pamusoro pezvikomo zvechipfuva chake sezvaaigomera mumugwagwa. Mercedes yakacheuka pakakona mugwagwa ichibva yanyangarika zvishoma nezvishoma kuseri kwezambuko rematombo. Nina akashatirwa uye akatonhora. Akatambanudza ruoko rwake kune mukuru akarohwa nehana, achibvunda nechando.
  
  "Handei, VaHemming, ngatipinzei mukati musati mabata rufu rwenyu," Nina akakarakadza kudaro zvakasimba. Zvigunwe zvake zvakamonereka zvakavharira ruoko rwake uye akanyatsosimudza murume akanga asina simba kuti amire patsoka dzake.
  
  "Imbwa yangu, Betsy," akagunun"una, achiri kuvhunduka nokutya kwetyisidziro yacho, "akatiza pakatanga kutinhira."
  
  "Usazvinetse, VaHemming, tichakutsvagirai, kwakanaka here? Ingohwanda nemvura. "Haiwa Mwari wangu, ndiri kutevera dhongi iri," akamuvimbisa kudaro, achitura mafemo.
  
  "Hapana chaungaite pamusoro pavo, Dr. Gould," akagunun"una achimutungamirira kuyambuka mugwagwa. "Vangade kukuuraya pane kupedza miniti vachipembedza zviito zvavo, scumbags."
  
  "WHO?" - akabvunza.
  
  Akagutsurira musoro akananga kuzambuko kwainge kwarasikira motokari. "Ivo! Vakasara vakaraswa veyaimbova kanzuru yakanaka apo Oban aitongwa nedare rakarurama revarume vakakodzera."
  
  Akafinyamisa kumeso achiratidza kuvhiringika. "W-chii? Uri kuti unoziva muridzi wemota iyi here?"
  
  "Zvirokwazvo!" - akapindura paakamuzarurira suwo rebindu. "Aya magora ari mutown hall. McFadden! Heino nguruve! Achapedza dhorobha iri, asi vechidiki havasisina basa nekuti ndiani arikutungamirira chero bedzi vachikwanisa kuramba vachiita zvechikadzi nepati. Ava ndivo vaifanira kuvhota. Vakavhota kuti vamubvise, vaifanira kudaro, asi havana. Mari yakahwina. Ndakavhota ndichipikisa mwana wetsotsi uyu. Ndaka. Uye anozviziva. Anoziva munhu wese akamuvhotera."
  
  Nina akarangarira achiona McFadden panhau imwe nguva yapfuura, kwaaive achipinda musangano wakavanzika wakakosha, maitiro ayo nhepfenyuro dzenhau dzakatadza kuburitsa. Vanhu vakawanda muOban vaifarira VaHemming, asi vakawanda vaifunga kuti maonero avo ezvematongerwo enyika akanga ari echinyakare, zvokuti aiva mumwe wevashori vane ruzivo rwokuzviwanira vakaramba kubvumira kufambira mberi.
  
  "Angaziva sei vakamuvhotera? Uye chii chaaigona kuita? akadenha nhubu, asi VaHemming vakaomesa musoro kuti vangwarire. Akamutungamirira nokushivirira kumateru enzira yake, achiziva kuti mwoyo wake waisagona kutsungirira kufamba kunonetsa kukwira gomo.
  
  "Teerera, Nina, anoziva. Ini handinzwisise tekinoroji yemazuva ano, asi kune runyerekupe rwekuti anoshandisa michina kuongorora vagari uye kuti aive akaviga makamera akaiswa pamusoro pedzimba dzekuvhotera, "mudhara akaenderera mberi nekutaura sezvaaigara achiita. Chete panguva iyi kutaura kwake kwakanga kusiri ngano refu kana ndangariro inofadza yemazuva akare kare, aiwa; yakauya muchimiro chepomero dzakakomba.
  
  "Angazvikwanisa sei zvinhu zvese izvi, VaHemming?" akabvunza. "Unoziva kuti zvichadhura."
  
  Maziso mahombe akatarisa kurutivi kuna Nina ari pasi petsiye dzakanyorova, dzisina kuchena. "O, ane shamwari, Dr. Gould. Ane shamwari dzine mari yakawanda dzinotsigira mishandirapamwe yake uye dzinobhadhara nzendo dzake dzose nemisangano."
  
  Akamugarisa pasi pamberi pembaura yake yaidziya, apo moto wakananzva muromo wechimney. Akatora gumbeze re cashmere pamubhedha wake ndokumuputira naro, achipuruzira maoko ake pamusoro pegumbeze kuti adziye. Akamutarisa neziso rine hutsinye. "Unofunga kuti sei vaedza kundidzinga? Ndini ndaiva muvengi mukuru wezvavakataura panguva yerally. Ini naAnton Leving, rangarira? Takapikisa mushandirapamwe waMcFadden. "
  
  Nina akagutsurira musoro. "Hongu, ndinorangarira chaizvo. Ndakanga ndiri kuSpain panguva iyoyo, asi ndakaitevera zvose pasocial media. Wataura chokwadi. Munhu wose aiva nechokwadi chokuti Leving aizokunda chimwe chigaro mumakamuri ekanzuru yeguta, asi isu tose takashungurudzika apo McFadden akakunda zvisingatarisirwi. Ko Leving achapokana here kana kukumbira imwe vhoti yekanzuru?
  
  Murume mukuru akanyemwerera neshungu, akatarisa mumoto, muromo wakatambanudzwa kuita nyemwerero yakashata.
  
  "Afa".
  
  "WHO? Kurarama here?" - akabvunza asingatenderi.
  
  "Hongu, Lewing akafa. Svondo rapfuura iye," VaHemming vakamutarisa nechiso chavo chainyomba, "vakaita tsaona," vakadaro.
  
  "Chii?" akafinyama kumeso. Nina akakatyamadzwa chose nezviitiko zvinotyisa zvaiitika muguta rake. "Chii chaitika?"
  
  "Sezviri pachena akawira pasi pamasitepisi eimba yake yeVictorian akadhakwa," mukweguru akadaro, asi chiso chake chaitamba kadhi rakasiyana. "Munoziva, ndaiziva Kurarama kwemakore makumi matatu nemaviri, uye haana kumbonwa zvinopfuura girazi resherry mumwedzi webhuruu." Aigona sei kudhakwa? Aigoita sei akadhakwa zvekuti aisakwanisa kukwira nemasitepisi aange ave nemakore makumi maviri nemashanu achifamba muimba imwe chete, Dr. Gould? Akaseka, achirangarira zvakaitika zvake zvinenge zvaisiririsa. "Uye zvinoita sekunge nhasi yanga iri nguva yangu yekubata danda."
  
  "Zvichava zuva iroro," akaseka hake, achifunga nezvemashoko acho sezvaaipfeka nguo yake ndokuisunga.
  
  "Zvino mava kubatanidzwa, Dr. Gould," akanyevera kudaro. "Wavakanganisa mukana wavo wekundiuraya. Uri pakati pemhepo ine shit now."
  
  "Zvakanaka," Nina akadaro achiratidza kushamisika. "Apa ndipo pandiri nani."
  
  
  gumi neimwe
  Essence yemubvunzo
  
  
  Mubambi waSam akatyaira achibuda munzira yekumabvazuva achitevedza A68, akananga kusingazivikanwe.
  
  "Uri kundiendesa kupi?" - Sam akabvunza, achichengeta izwi rake rakatsetseka uye rine hushamwari.
  
  "Wag," murume wacho akapindura.
  
  "Vogri Country Park?" Sam akapindura asina kufunga.
  
  "Hongu, Sam," murume wacho akapindura.
  
  Sam akafunga nezvemhinduro yaSwift kwechinguva, achiongorora huwandu hwekutyisidzira hwakabatana nenzvimbo. Yakanga iri nzvimbo yakanaka kwazvo, kwete imwe yaaizofanira kutumburwa kana kusungirirwa pamuti. Kutaura zvazviri, paki yacho yaigara ichishanyirwa nokuti yaiva nzvimbo ine miti umo vanhu vaiuya kuzotamba gorofu, kukwira makomo, kana kuti kuvaraidza vana vavo panhandare yekutamba. Akabva anzwa zviri nani. Chimwe chinhu chakaita kuti abvunze zvakare. "Zvakanaka, zita rako ndiani, shamwari? Unoratidzika kunge wakajairana newe, asi ndinokahadzika kuti ndinokuziva."
  
  "Zita rangu ndiGeorge Masters, Sam. Unondiziva kubva pamifananidzo yakashata nechena, neruremekedzo rweshamwari yedu Aidan weEdinburgh Post, "akatsanangura.
  
  "Nekutaura nezvaAidan seshamwari, urikunyomba here kana kuti ishamwari yako chaiyo?" Sam akabvunza.
  
  "Aiwa, tiri shamwari mumurangariro wechinyakare," George akapindura, asina kubvisa meso ake munzira. "Ndichakuendesa kuVogri kuti titaure, uye ini ndichakurega uende." Akatendeutsa musoro wake zvishoma nezvishoma achikomborera Sam nechitarisiko chake ndokuwedzera kuti, "Ndanga ndisingadi kukunyangira, asi une katsika kekuita nerusaruro rwakanyanyisa usati watomboona kuti chii chiri kuitika. Kuzvidzora kwaunoita paunenge uchivhiyiwa kunondikurira."
  
  "Ndakanga ndakadhakwa apo wakandipinza mukona mukamuri ravarume, George," Sam akaedza kutsanangura, asi kwakanga kusina muuyo wokururamisa. "Ndaifanira kufungei?"
  
  George Masters akaseka. "Ndinofunga waisatarisira kuona munhu akanaka seni mubhawa umu. Ndinogona kuita zvinhu zviri nani...kana kuti unogona kupedza nguva yakawanda usina kudhakwa."
  
  "Hei, raive zuva rangu rekuzvarwa," Sam akazvidzivirira. "Ndaiva nekodzero yekutsamwa."
  
  "Zvimwe zvakadaro, asi hazvina basa izvozvi," George akapindura kudaro. "Wabva watiza wotiza futi usina kana kundipa mukana wekutsanangura zvandinoda kwauri."
  
  "Ndinofungidzira kuti wakarurama," Sam akagomera sezvavaipinda mumugwagwa unoenda kunzvimbo yakaisvonaka yeVogri. Imba yeVictorian yakatora zita rayo pakaonekwa nemumiti sezvo mota yaifamba zvishoma.
  
  "Rwizi ruchadzikatidza kurukurirano yedu," George akadaro, "kana vakatarira kana kuti kuteerera."
  
  "Ivo? Sam akafinyamisa kumeso, afadzwa nekushamisika kweainge amubata, murume mumwechete nguva dzapfuura anga achishoropodza kuita kwaSam. "Munoreva here kuti pane munhu asati amboona mutambo wekumhanya-mhanya kwataiita padyo?"
  
  "Unoziva kuti ndivanaani, Sam. Vakanga vane mwoyo murefu unoshamisa, vachikuona iwe uye munyori wezvakaitika kare akanaka ... achitarisa David Perdue ..., "akadaro sezvavaifamba vachienda kumahombekombe eRwizi Tyne, iyo yaiyerera nenhaka.
  
  "Mira, unoziva Nina naPerdue?" Sam akavhunduka. "Vanei nazvo nei uri kunditevera?"
  
  George akatura befu. Yasvika nguva yekusvika pamwoyo wenyaya. Akamira asina kana shoko rimwe zvaro, achipeta denga nemaziso akahwanda pasi petsiye dzakanga dzaparara. Mvura iyi yakaita kuti Sam anzwe runyararo, Eve ari pasi pemakore machena. Bvudzi rake rakatenderera kumeso kwake achimirira kuti George ajekese chinangwa chake.
  
  "Ndichataura zvishoma, Sam," akadaro George. "Ini handikwanise kutsanangura izvozvi kuti ndinoziva sei zvese izvi, asi ingonditenda kuti ndinoziva." Achiona kuti mutori wenhau aingomutarisa asingataure, akaenderera mberi. "Uchine vhidhiyo yeDread Serpent here, Sam? Vhidhiyo yamakarekodha imi mese muGuta Rakarasika, munayo here?"
  
  Sam akakurumidza kufunga. Akafunga kuchengeta mhinduro dzake dzisina kujeka kusvika ave nechokwadi nezvechinangwa chaGeorge Masters. "Kwete, ndasiya tsamba kuna Dr. Gould, asi vari kunze kwenyika."
  
  "Chokwadi?" George akapindura hake. "Munofanira kuverenga mapepanhau, VaMr. Famous Journalist. Akaponesa hupenyu hwemumwe munhu ane mukurumbira wekumusha kwake nezuro, saka unondinyepera kana kuti anogona kugara."
  
  "Tarisa, chingondiudza zvaunofanira kundiudza, nokuda kwaMwari. Nekuda kwehunhu hwako, ndakadzima mota yangu uye ndichiri kufanira kutarisana netsvina iyoyo kana wapedza kutamba mitambo paplay park," Sam akadaro.
  
  "Une vhidhiyo ye "Inotyisa Nyoka" newe here?" George akadzokorora nenzira yake pachake yekutyisidzira. Shoko rimwe nerimwe rakanga rakaita sesando inorovera chigwere munzeve dzaSam. Akanga asina nzira yokubuda nayo muhurukuro, uye akanga asina nzira yokubuda nayo mupaki pasina George.
  
  "Nyoka...Nyoka Inotyisa?" Sam akaramba. Akanga asingazivi zvakawanda pamusoro pezvinhu izvo Perdue aimukumbira kuti aite firimu pasi pegomo muNew Zealand, uye aifarira saizvozvo. Kuda kuziva kwake kwaiwanzoganhurirwa kune chaimufadza, uye physics nenhamba zvakanga zvisiri pfungwa yake yakasimba.
  
  "Jesu Kristu!" George akashatirwa mukutaura kwake kunononoka, kusina kujeka. "Nyoka Inotyisa, pikicha inoumbwa nenhevedzano yezvinhu zvakasiyana-siyana nezviratidzo, Splinter! Iyo inozivikanwawo se equation! Ndekupi kurekodha uku?
  
  Sam akasimudza maoko achizvipira. Vanhu vari pasi peamburera vakaona manzwi aikwidza evarume vaviri vaidongorera pavaivanda, uye vashanyi vakacheuka kuti vaone kuti mheremhere yacho yaiva yei. "Zvakanaka, Mwari! Sununguka," Sam akazevezera nehasha. "Handina mifananidzo yandiinayo, George. Kwete pano uye ikozvino. Sei?"
  
  "Mapikicha aya haafanire kupinda mumaoko aDavid Perdue, unonzwisisa?" - George akanyevera nekubvunda kukuru. "Never! Handina basa nezvauchamuudza, Sam. Ingoidzima. Ita huwori mafaira, chero."
  
  "Ndizvo zvega zvaave nehanya nazvo, shamwari," Sam akamuzivisa. "Ndinogona kusvika pakutaura kuti ari kushushikana nazvo."
  
  "Ndinozviziva shamwari," George akatsikitsira kuna Sam. "Ndiro dambudziko guru. Ari kushandiswa nemukomana mukuru zvikuru kupfuura iye."
  
  "Ivo?" Sam akabvunza achitsvinya achireva dzidziso yaGeorge.
  
  Rume rainge rapera ganda rainge ratoguta zvehujaya hwaSam Cleave ndokumhanyira kumberi akabata Sam kora ndokumuzunza zunza zvaityisa. Akamboita chinguva Sam akanzwa semwana mudiki arikukandwa nekaSt Bernard zvekuti arangarire kuti simba raGeorge rainge risina munhu.
  
  "Zvino teerera, uye nyatsoteerera, shamwari," akazevezera kumeso kwaSam, mweya wake uchiita hwema hwefodya nemindi. "Kana David Perdue akawana iyi equation, iyo Order yeBlack Sun ichakunda!"
  
  Sam akaedza kusunungura maoko emurume akanga atsva zvakashaya basa, zvakatowedzera kutsamwira Eve. George akamuzunza zvakare achibva amuregedza zvekuti akadududza achidzokera. Sam paaiedza kutsvaga pekutsika George akabva aswedera pedyo. "Unotonzwisisa zvauri kukonzeresa here? Perdue haifanire kushanda neDread Serpent. Ndiye shasha yavanga vakamirira kuti vagadzirise dambudziko iri remasvomhu kubva mukomana wavo wekare akarigadzira. Sezvineiwo, akati golden boy aive nehana akaparadza basa rake, asi kwete musikana webasa asati aikopa achitsvaira imba yake. Zviri pachena kuti akanga ari chiremba, achishandira Gestapo."
  
  "Zvino mukomana wavo wegoridhe ndiani?" Sam akabvunza.
  
  George akatarisa Sam akavhunduka. "Hauzivi? Wakambonzwa nezvemukomana anonzi Einstein, shamwari yangu? Einstein, 'Theory of Relativity' mukomana, akanga achishanda pane chimwe chinhu chinoparadza kupfuura bhomba reatomu, asi ane maitiro akafanana. Tarisai, ndiri musayendisiti, asi handisi nyanzvi. Ndinotenda Mwari kuti hapana akakwanisa kupedzisa equation iyi, ndosaka mushakabvu Dr. Kenneth Wilhelm vakanyora muThe Lost City. Hapana aifanira kurarama mugomba renyoka iri. "
  
  Sam akarangarira Dr. Wilhelm, uyo aiva nepurazi muNew Zealand uko Guta Rakarasika rakanga riri. Akanga ari musayendisiti weNazi, asingazivikanwi nevakawanda, akaenda nezita rokuti Williams kwemakore akawanda.
  
  "Zvakanakai. Toti ndatenga zvese izvi," Sam akateterera achisimudza maoko zvakare. "Ndezvipi mhedzisiro yeequation iyi? Ini ndichada chikonzero chaicho chekutaura izvi kuna Perdue, uyo, nenzira, anofanira kunge ari kuronga kufa kwangu ikozvino. Shungu dzako dzekupenga dzakanditorera kusangana naye. Mwari, anofanira kunge akatsamwa. "
  
  George akakwenya. "Waisafanira kutiza."
  
  Sam akaziva kuti aitaura chokwadi. Dai Sam akangotarisana naGeorge pamusuwo wake akamubvunza, zvaizomuponesa padambudziko guru. Kutanga, angadai achine motokari. Ukuwo kuchema netsvina yanga yabuda pachena hakuna zvazvaibatsira Sam.
  
  "Handina kunyatsojeka pamusoro pezvakanakisa, Sam, asi pakati pangu naAidan Glaston, kubvumirana kwakawanda ndekwekuti equation iyi ichabatsira mukushanduka kukuru kweparadigm yazvino yefizikisi," George akabvuma. "Kubva pane izvo Aidan akakwanisa kuunganidza kubva kwaanobva, kuverenga uku kuchakonzera mhirizhonga pasi rose. Izvi zvinozotendera kuti chinhu chipinde nepakati pechidzitiro pakati pezviyero, zvichiita kuti fizikisi yedu irove nezviri kune rimwe divi. VaNazi vakazviedza, zvakafanana nezvaitaurwa neUnified Field Theory, izvo zvaisagona kupupurirwa."
  
  "Uye Black Sun ichabatsirwa sei neizvi, Masters?" - Sam akabvunza, achishandisa tarenda rake renhau kuti anzwisise shit. "Ivo vanorarama panguva imwe chete nenzvimbo sedzimwe nyika. Zvinosekesa kufunga kuti vangaedza benzi rinovaparadza pamwe chete nezvimwe zvese."
  
  "Zvichida zvakadaro, asi wakafunga here hafu yehupenzi husinganzwisisike, hwakamonyoroka hwavakaita muHondo Yenyika II?" George akapikisa. "Zvizhinji zvavakaedza kuita hazvina kana basa zvachose, uye zvakadaro vakaramba vachiita zviyedzo zvinotyisa kuti vakunde chipingamupinyi ichi, vachitenda kuti zvaizosimudzira ruzivo rwavo rwekushanda kweimwe sainzi - idzo sainzi izvo zvatisingakwanisi. asi nzwisisa. Ndiani angati uku hakusati kuchingova kumwe kuedza kwoupenzi kupfuuridzira kupenga kwavo nokudzora?"
  
  "Ndinonzwisisa zvauri kutaura, George, asi kutaura chokwadi handifungi kuti kunyange ivo vanopenga kudaro. Chero zvazvingava, vanofanira kunge vaine chikonzero chinobatika chekuda kuita izvi, asi chingave chii? Sam akaita nharo. Aida kutenda George Masters, asi pakanga paine maburi akawandisa mudzidziso dzake. Nekune rimwe divi, tichifunga nezvekupererwa kwemurume uyu, nyaya yake yaive yakakosha kutariswa.
  
  "Tarisa, Sam, kana iwe uchinditenda kana kwete, ingondiitira nyasha uye utarise izvi usati warega David Perdue achitora maoko ake pane iyi equation," George akateterera.
  
  Sam akagutsurira musoro kuratidza kubvumirana nazvo. "Munhu akanaka. Dai paive nehukasha hupi neipi mukupomerwa uku, angadai akazviparadza pachake, nditendei.
  
  "Ndinoziva kuti iphilanthropist. Ndinoziva mabatiro aakaita Black Sun nzira nhanhatu kusvika Svondo paakaziva zvavairongera nyika, Sam," musayendisiti akakanuka akatsanangura nemoyo murefu. "Asi chandisingaite senge ndisingakwanise kuwana kwauri ndechekuti Purdue haazive nezve basa rayo mukuparadza. Ari kufara asingazivi kuti vari kushandisa hunyanzvi hwake uye kuda kuziva kwaakaberekwa nako kumutungamirira akananga mugomba rakadzika-dzika. Haisi nyaya yekuti anobvuma here kana kuti kwete. Zviri nani haazive kuti equation iripi kana kuti vangamuuraya ... uye iwe nemukadzi wekuOban."
  
  Pakupedzisira, Sam akawana zano. Akasarudza kubhadhara nguva yake asati ashandura mufananidzo kuPerdue, kana kungopa George Masters kubatsirwa kwekusahadzika. Zvingave zvakaoma kujekesa fungidziro pasina kupfuudza ruzivo rwakakosha kune mamwe masosi. Kunze kwaPerdue, pakanga pane vanhu vashomanana vaigona kumurayira pamusoro pengozi inovanda mukuverenga uku, uye kunyange avo vaigona ... aisazomboziva kana vaigona kuvimbwa.
  
  "Ndapota ndiendesei kumba," Sam akabvunza musungwa wake. "Ndichaongorora izvi ndisati ndaita chero chinhu, zvakanaka?"
  
  "Ndinovimba newe, Sam," George akadaro. Zvainzwika sechisungo pane vimbiso yekuvimba. "Kana ukasaparadza rekodhi iyi, uchazvidemba kwenguva pfupi yezvasara zvehupenyu hwako."
  
  
  12
  Olga
  
  
  Pakupera kwequip yake, Casper Jacobs akamhanyisa zvigunwe zvake mubvudzi rake jecha, achisiya svutugadzike mumusoro make kunge nyeredzi yeEighties pop. Maziso ake akanga atsvuka nekuverenga usiku hwose, zvaipesana nezvaaitarisira usiku - kuzorora uye kuwana hope. Panzvimbo pezvo, nhau yokuwanwa kwaDread Serpent yakamushatirisa. Aive neshuviro yekuti Zelda Bessler kana imbwa dzake dzekurembera dzaive dzichiri kukanganwa nhau.
  
  Mumwe munhu kunze aiita ruzha rwakaipisisa, rwaakamboedza kufuratira, asi pakati pekutya kwake nyika yakaipa yakanga ichiuya uye kushaya hope, pane zvakawanda zvaaisagona kutsungirira nhasi. Yakarira sendiro inorovera uye imwe yakazorovera pamberi pegonhi rake, ichiteverwa nekurira kwearamu yemotokari.
  
  "Oh, nekuda kwaMwari, chii manje?" - akadanidzira nenzwi guru. Akamhanyira kumusuwo, achigadzirira kubvisa kushushikana kwake kune chero munhu akanga amuvhiringidza. Achisundira gonhi parutivi, Casper akadanidzira, "Ko muzita rezvose zvitsvene zviri kuitika pano?" Zvaakaona mujinga memanera aienda kumugwagwa wake zvakamubvisa pakarepo. Mutsvuku ainyanya kushamisa aive akatsikitsira pedyo nemota yake, achiratidza kupererwa. Padivi penzira pamberi pake pakanga pakazara keke nemabhora eicing aimbova ekeke hombe remuchato.
  
  Paakatarisa Casper achinyengerera, maziso ake akasvibira akajeka akamushamisa. "Ndapota changamire, ndapota musatsamwe! Ndinogona kuzvidzima zvese kamwechete. Tarisai, tsvina iri pamotokari yako ichando chete."
  
  "Aiwa, kwete," akapikisa kudaro, achitambanudza maoko ake achikumbira ruregerero, "musazvinetse henyu pamusoro pemotokari yangu. Hona, rega ndikubatsire. Kurira kuviri nekudzvanya bhatani reremote control paseti yemakiyi ake kwakanyaradza alarm yekuchema. Casper akachimbidza kubatsira tsvarakadenga yaichema kusimudza keke rakaparara. "Musacheme henyu. Hey, ndichakuudza chii. Kana tapedza kugadzirisa izvi, ndinokuendesa kubiki rekwaunogara uye wotsiva keke. Pamusoro pangu."
  
  "Maita basa, asi haugone kuita izvi," akafembedza, achiunganidza zvishongedzo zvebatter uye marzipan. "Waona, ndabika keke iri ini. Zvakanditorera mazuva maviri, uye izvi zvakaitika mushure mekunge ndagadzira zvese zvekushongedza nemaoko. Munoona, rakanga riri keke romuchato. Hatigone kungotenga keke remuchato kubva chero kupi zvako."
  
  Maziso ake akatsvuka ropa, akazara nemisodzi, akarovera moyo waCasper. Akabva aisa ruoko rwake paruoko rwake ndokurukwiza zvinyoro nyoro kuratidza kumunzwira tsitsi. Anyatsotorwa moyo naye, akanzwa kurwadziwa muchipfuva chake, kurwadziwa kuya kwakajairika kwekuora mwoyo kunouya kana atarisana nechokwadi chinorwadza. Casper akanzwa kurwadziwa mukati. Haana kuda kunzwa mhinduro asi aida kubvunza mubvunzo. "Ndi...ini keke f-remuchato wako... akanzwa miromo yake ichimupandukira.
  
  'Ndapota kwete! Ndokumbirawo muve muroora kana chimwe chinhu. Zverudo zvaMwari ndapota usaite muroora!" moyo wake waiita kunge wave kuridza mhere. Aive asati ambopinda murudo, kunze kwetechnology nesainzi, ndizvozvo. Mutsvuku asina kusimba akamutarisa nemisodzi. A kamutsindo kakadzipwa kakamutiza apa nyemwerero yakapfava ichionekwa pachiso chake chakanaka.
  
  "Nhai Mwari, kwete," akadzungudza musoro, achifembedza uye achiseka zvokupusa. "Ndinoita sefuza chairo kwauri here?"
  
  "Ndinokutendai, Jesu!" Nyanzvi yefizikisi yakafara yakanzwa izwi rake remukati richifara. Akaerekana anyemwerera zvakanyanya kwaari, akanzwa kurerukirwa zvakanyanya kuti aive asiri oga, asi aivewo nekuseka. "Ha! Ndakatadza kubvuma zvimwe! Bachelor here! "akagutsurira nehasha. Aona kuti zvaiita sehupenzi, Casper akafunga kuti aigona kutaura chimwe chinhu chisina ngozi. "By the way, my name is Casper," akadaro achitambanudza ruoko rwakatsveyama. "Dr. Casper Jacobs." Akava nechokwadi chokuti acherechedza zita rayo.
  
  Nechido, mukadzi akanaka akabata ruoko rwake nezvigunwe zvake zvainamira nechando ndokuseka, "Wangoita saJames Bond. Ini ndinonzi Olga Mitra, uh... mubiki."
  
  "Olga, mubiki," akadaro achinyemwerera. "Ndinoifarira".
  
  "Teerera," akadaro achinyatsopukuta dama rake neruoko rwake, "Ndinoda kuti keke iri riunzwe kumuchato munguva isingasviki awa. Une mazano here?"
  
  Casper akambofunga. Akanga ari kure nekusiya musikana ane kubwinya kwakadaro munjodzi. Uyu waive mukana wake wega wekuita fungidziro isingaperi, uye yakanaka pane izvozvo. Akabva angotsemura zvigunwe ndokubva imwe pfungwa ichibva yapinda mumusoro make zvikaita kuti zvidimbu zvekeke zvibhururuke. "Pamwe ndine zano, Miss Mithra. Mira pano."
  
  Nechido chitsva, Casper aiwanzokundwa akamhanya achikwira masitepisi kumba kwemuridzi wemba yake ndokuteterera Karen kuti abatsirwe. Mushure mezvose, aigara achibika, nguva dzose achisiya mabhanzi anotapira uye mabheji muimba yake yepamusoro. Kumufaro wake, amai varidzi vemba vakabvuma kubatsira musikana mutsva waCasper kuchengetedza mukurumbira wake. Vaive nerimwe keke remuchato rakagadzirwa munguva yekurekodhwa mushure mekunge Karen afona zvishoma zvake.
  
  
  * * *
  
  
  Mushure mokukwikwidzana nenguva kugadzira keke remuchato idzva, zvinova zvakafadza Olga naKaren pakutanga, mumwe nomumwe wavo akanga ane girazi resherry kuti vagoita kubudirira kwavo.
  
  "Handina kungowana bedzi mukwanyina akakwana muutsotsi mukicheni," akakwazisa Karen ane nyasha, achisimudza girazi rake, "asi ndakawanawo shamwari itsva! Heino kubatana uye shamwari itsva! "
  
  "Ini ndinotsigira izvi," Casper akanyemwerera achinyepera, achirovera magirazi nevakadzi vaviri vaifara. Haana kukwanisa kubvisa maziso ake pana Olga. Zvino zvaakanga azorora uye kufara zvakare, aipenya sechampagne.
  
  "Ndinokutendai kane miriyoni, Karen," Olga akadaro achifara. "Ko dai usina kundiponesa ndingadai ndakaita sei?"
  
  "Zvakanaka, ndinofungidzira kuti inyanzvi yako uko yakazvigadzira, mudiwa," akadaro Karen ane makore makumi matanhatu nemashanu ane musoro mutsvuku, achinongedza girazi rake kuna Casper.
  
  "Ichokwadi," Olga akabvuma. Akatendeukira kuna Casper ndokumutarisa zvakadzama mumaziso ake. "Haana kungondiregerera chete nekuda kwekusagadzikana kwangu uye kukanganisa mumotokari yake, asi akaponesa mbongoro yangu ... Uye vanoti chivalry yakafa."
  
  Moyo waCasper wakasvetuka. Seri kwenyemwerero yake uye chitarisiko chake chisingachinji paive nekutsvuka kwemukomana wechikoro aive muimba yevasikana. "Munhu anofanira kuponesa mwana wamambo kuti asatsika mumatope. Ndinogona kunge ndiri ini," akachonya achishamisika nerunako rwake. Casper aive asiri munhu asina kunaka, asi kuda kwake basa kwake kwakamuita munhu asingadi kushamwaridzana. Kutaura idi, akanga asingagoni kudavira mhanza yake mukuwana Olga. Haana kungoita seaive nehanya naye, asi akazviratidza pamusuwo wake. Kuendesa kwega, neruremekedzo rwekupedzisira, akafunga.
  
  "Uchaenda neni here kunoendesa keke?" - akabvunza Casper. "Karen, ndichadzoka kuti ndikubatsire kuchenesa."
  
  "Hazvina maturo," Karen akazhambatata achitamba. "Imi vaviri, endai mundoronga kuti makeke aendeswe. Ingondivigira hafu yebhodhoro rebrandy, unoziva, kuitira dambudziko," akatswinyira maziso.
  
  Afadzwa, Olga akatsvoda Karen padama. Karen naCasper vakapanana maziso erukundo pakuonekwa kamwe kamwe kwemwaranzi wekufamba kwezuva muhupenyu hwavo. Sekuti Karen ainzwa pfungwa dzemuroja wake, akabvunza kuti, "Wabva kupi mudiwa? Mota yako yakamira pedyo here?"
  
  Casper akamudzvokora ziso. Aida kuramba asingazivi nezvemubvunzo wakauyawo mumusoro make, asi zvino Karen aitaura akasununguka akabva ataura. Olga akatsikitsira pasi ndokuvapindura asingazezi. "Ehe, mota yangu yakamira mumugwagwa. Ndanga ndichiedza kutakura keke kubva mufurati rangu kuenda kumota yangu pandakarasikirwa nechiyero nekuda kwemugwagwa wakashata. "
  
  "Imba yako?" Kasper akabvunza. "Hezvo?"
  
  "Ehe, panext door, nepafenzi. "Ndiri muvakidzani wako, akapusa," akaseka. "Hamuna kunzwa ruzha here pandakatyaira neChitatu? Vafambi vakaita ruzha zvekuti ndakafunga kuti ndaifanira kutsiurwa zvakasimba, asi zvinofadza kuti hapana akauya.
  
  Casper akatarisa Karen achiratidza kushamisika asi achifara. "Urikuzvinzwa here, Karen? Ndiye muvakidzani wedu mutsva."
  
  "Ndazvinzwa, Romeo," akadaro Karen achiseka. "Zvino tanga. Ndava kupera zvinwiwa."
  
  "Hongu, hongu," Olga akadaro.
  
  Akanyatsomubatsira kusimudza hwaro hwekeke, danda rakasimba rakaita semari, rakafukidzwa nefoiri kuti rionekwe. Iyo pie yakanga isina kunyanya kuoma, saka zvaive nyore kuwana kuenzanisa pakati pezviviri. SaKasper, Olga akanga akareba. Nematama ake akakwirira, ganda rakanaka uye bvudzi, uye muviri mutete kuti utange, aive akajairwa kuEastern Europe stereotype yerunako nehurefu. Vakaenda necake kuLexus yake ndokukwanisa kuriisa kuback seat.
  
  "Iwe tungamira," akadaro achimukandira makiyi. "Ndichagara kuseri nekeke."
  
  Sezvavaityaira, Casper aive nechuru chemibvunzo yaaida kubvunza mukadzi anoshamisa, asi akasarudza kuitamba ichitonhorera. Akagamuchira mirayiridzo kubva kwaari.
  
  "Ndinofanira kutaura, izvi zvinongoratidza kuti ndinogona kutyaira motokari chero ipi zvayo pasina simba," akazvikudza kudaro sezvavakasvika seri kwehoro yokusvikira vaenzi.
  
  "Kana kuti mota yangu iri nyore kushandisa. Unoziva, haufanirwe kuve nyanzvi yeroketi kuti uibhururutse," akadaro achiseka. Mune imwe nguva yekuora mwoyo, Casper akayeuka kuwanikwa kweDire Serpent uye kuti akanga achiri kuda kuve nechokwadi chokuti David Perdue akanga asina kudzidza. Zvinofanira kunge zvakaratidzwa pachiso chake paaibatsira Olga kuendesa keke kukicheni yaiva muhoro.
  
  "Casper?" akadzvanya. "Casper, pane chakaipa here?"
  
  "Aiwa, kwete," akanyemwerera. "Ndichingofunga nezvebasa."
  
  Haana kumbokwanisa kumuudza kuti kuuya kwake uye kutsvinda kwaakanga aita kwakanga kwabvisa zvinhu zvose zvinokosha mupfungwa dzake, asi chokwadi chaiva chokuti zvakanga zvaita. Iye zvino ndipo paakazoyeuka kuti akaramba achiedza sei kubata Perdue asingapi chiratidzo chekuti ari kuzviita. Mushure mezvose, akanga ari nhengo yeChirongwa, uye kana vakaziva kuti akanga ari muchikwata naDavid Perdue, vaizomupedzisa.
  
  Yakanga iri tsaona isingafadzi kuti iyo ndima yefizikisi yaitungamirwa naKasper yaizova musoro weThe Dread Serpent. Aitya kuti izvi zvaigona kutungamirira nei kana ikashandiswa nemazvo, asi mharidzo yaDr. Wilhelm yakangwara yeequation yakaita kuti Kasper asununguke... kusvika zvino.
  
  
  13
  Purdue Pawn
  
  
  Perdue akatsamwa. Shasha yaiwanzogara iripamwero yainge yave kuita kunge munhu anopenga kubva Sam paakapotsa kugadzwa kwake. Asingakwanise kuwana Sam kuburikidza neemail, foni kana satellite tracking pamota yake, Perdue akatsemuka pakati pemanzwiro ekutengesa uye kutya. Akapa mutori wenhau anoongorora mashoko anokosha zvikuru akanga ambovigwa nevaNazi, uye zvino akazviwana ava kurembera neshinda nhete yepfungwa.
  
  "Kana Sam akarasika kana kurwara, handina basa nazvo!" - akapopota Jane. "Chandinongoda chete mufananidzo wakashata werusvingo rweguta rwakarasika, nokuda kwaMwari! Ndinoda kuti uende kumba kwake zvakare nhasi Jane, ndoda kuti upaze gonhi kana zvakakodzera."
  
  Jane naCharles mugadzi vakatarisana vachiratidza kushushikana kukuru. Aisazomboshandisa chero zviito zvehutsotsi chero chikonzero, uye Perdue aiziva izvi, asi aitarisira nemoyo wese kubva kwaari. Charles, senguva dzose, akamira akanyarara akanyarara padivi petafura yekudya kwePerdue, asi maziso ake airatidza kushushikana kwaaiita nezvezvitsva izvi.
  
  Pamusuo wekicheni hombe muReichtisusis, Lilian, muchengeti wemba, akamira ndokuteerera. Paaipukuta mucheka mushure mekuparadza kudya kwemangwanani kwaakanga agadzira, kufara kwaaiita kwakanga kwapfuura nepanzvimbo yakaderera ndokunyura.
  
  "Chii chiri kuitika kumuzinda wedu?" - akagunun'una, achidzungudza musoro. "Chii chagumbura muridzi wenzvimbo kusvika aita chikara chakadaro?"
  
  Akachema mazuva apo Perdue akanga ari iye pachake-akadzikama uye akaunganidzwa, akasununguka uye kunyange kusuruvara dzimwe nguva. Iye zvino pakanga pasisina mimhanzi yairidzwa kubva murabhoritari yake, uye pakanga pasina bhora paTV apo iye achipopotera mutongi. VaCleave naDr. Gould vakanga vasipo, uye murombo Jane naCharles vakatofanira kushivirira mukuru wepabasa uye neshungu dzake itsva, equation yakaipa yavakawana parwendo rwavo rwazvino.
  
  Zvaiita sokuti kunyange chiedza chaisapinda mumafafitera epamusoro eimba yacho. Maziso ake akadzungaira pamusoro pesirin'i yakakwirira uye kushongedzwa kwakanyanyisa, zvisaririra nemifananidzo yakaisvonaka. Hapana chimwe cheizvi chakanga chichiri chakanaka. Lillian akaona sekunge iwo mavara pachawo aive anyangarika mukati meimba yakanyarara. "Senge sarcophagus," akagomera, achitendeuka. Munhu akamira munzira yake, akasimba uye achishamisa, uye Lillian akafamba akananga mairi. Kuridza mhere kwepamusoro kwakanzvenga Lillian aitya.
  
  "Haiwa Mwari wangu, Lily, ndini chete," mukoti akaseka, achinyaradza mushandi wepamba akanga akachenuruka nokumbundira. "Saka chii chaurikufarira kudaro?"
  
  Lillian akanzwa kurerukirwa pakaoneka nurse. Akamonera chiso chake nejira remukicheni, achiedza kuzvigadzirisa mushure mekutanga. "Ndinokutendai Mwari kuti wauya, Lilith," akadaro. "VaPerdue vave kupenga, ndinopika nazvo. Unogona here kumupa sedative kwemaawa mashoma? Vashandi vaneta nezvaanoda zvekupenga. "
  
  "Ndofunga hausati wawana Mr. Cleave?" - vakakurudzira Hanzvadzi Hurst nechitarisiko chisina tariro.
  
  "Kwete, uye Jane ane chikonzero chekutenda kuti chimwe chinhu chakaitika kuna Mr. Cleave, asi haana mwoyo wekuudza Mr. Perdue ... zvakadaro. Kwete kutozosvikira aita mudiki zvishoma, munoziva," Lillian akaita kakufinyamisa kumeso kuratidza kushatirwa kwaPerdue.
  
  "Nei Jane achifunga kuti pane zvakaitika kuna Sam?" - mukoti akabvunza mubiki akanga aneta.
  
  Lillian akazembera padivi ndokuzevezera, "Sezviri pachena vakawana motokari yake yakarovera pafenzi pachivanze chechikoro paOld Stanton Road, kudzima chose chose."
  
  "Chii?" Sister Hearst vakatura befu. "Oh my God, ndinovimba ariko?"
  
  "Hapana chatinoziva. Jane chaakangoziva ndechekuti mota yaVaCleave yakawanikwa nemapurisa mushure mekunge vagari vemunzvimbo iyi vakawanda pamwe nevemabhizimusi vafona vachimhan"arira kudzingirirwa kwakanyanya," sabhuku uya akamuudza.
  
  "Haiwa Mwari wangu, hazvishamisi kuti Dhavhidhi ari kunetseka kudaro," akafinyamisa kumeso. "Unofanira kumuudza nekukurumidza."
  
  "Neruremekedzo rwose, Miss Hearst, haasati ava kupenga zvakakwana here? Nhau idzi dzichamusundira pamusoro. Haana kana chaadya, sezvamuri kuona," Lillian akanongedzera kuchikafu chakaraswa, "uye haatomborari, kunze kwokunge wamupa dose.
  
  "Ndinofunga anofanira kutaura. Panguva iyi, anenge achifunga kuti VaCleave vamupandukira kana kuti vari kungomufuratira pasina chikonzero. Kana akaziva kuti mumwe munhu ari kunyangira shamwari yake, anganzwa asingatsivi. Makambofunga nezvazvo here?" Sisi Hurst vakadaro. "Ndichataura naye".
  
  Lillian akagutsurira musoro. Pamwe mukoti anga ari right. "Zvakanaka, ndiwe unenge wagona kumuudza. Mushure mezvose, akakutora pakushanyira maLab ake uye akagovana dzimwe hurukuro dzesainzi newe. anovimba newe."
  
  "Wataura chokwadi, Lily," mukoti akabvuma kudaro. "Regai nditaure naye ndichitarisa kuti ari kufamba sei. Ndichamubatsira panyaya iyi."
  
  "Waita hako Lilith. Uri chipo chaMwari. Nzvimbo ino yave jeri redu tose kubva pakadzoka sabhuku," Lillian akachema-chema nenyaya iyi.
  
  "Usanetseka hako mudiwa," Hanzvadzi Hearst vakapindura neziso rinosimbisa. "Tichamudzosa muchimiro chakanaka."
  
  "Mangwanani, VaPerdue," mukoti akanyemwerera achipinda muimba yekudyira.
  
  "Mangwanani, Lilith," akakwazisa aneta.
  
  "Hazvishamisi. Pane chawadya here? Akati. "Unofanira kudya kuti ndikurapwe.
  
  "Nekuda kwaMwari, ndadya chimedu chechigohwe," akadaro Perdue nemoyo murefu. "Sekuziva kwangu, izvi zvichakwana."
  
  Haana kukwanisa kuita nharo nazvo. Sista Hearst vainzwa kushushikana kwaiita mumba umu. Jane neshungu akamirira siginecha yaPerdue pagwaro, asi akaramba kusaina asati aenda kumba kwaSam kuti aongorore.
  
  "Inogona kumirira?" - mukoti akabvunza Jane akadzikama. Maziso aJane akatarisa kuna Perdue, asi akadzosera chigaro chake ndokugumburwa nerutsigiro rwaCharles. Akagutsurira mukoti ndokutora magwaro, akabva angotora zvainge zvataurwa naNurse Hurst.
  
  "Enda Jane, tora mifananidzo yangu kubva kuna Sam!" Perdue akadanidzira achimutevera achibuda mukamuri hombe achienda kuhofisi yake. "Anzwa here?"
  
  "Akunzwa," Sisi Hearst vakasimbisa. "Ndine chokwadi chekuti achaenda nekukurumidza."
  
  "Ndinotenda, Charles, ndinogona kuzvibata," Perdue akapopotera mudiri wake, achimuendesa.
  
  "Hongu Sir," Charles akapindura ndokuenda. Kazhinji kutaura kwakaoma kwemudiri kwairatidza kuodzwa mwoyo uye kusuruvara, asi aifanira kugovera basa racho kuvarimi vebindu nevachenesi.
  
  "Uri kutsamwisa, VaPerdue," Mukoti Hurst akazevezera, achitungamirira Perdue muimba yekutandarira, kwaaigara achiongorora mafambiro ake.
  
  "David, mudiwa wangu, David kana kuti Dave," akamururamisa.
  
  "Zvakanaka, chirega kuva nehasha kuvashandi vako," akarayira kudaro, achiedza kuchengeta inzwi rake kunyange kuti asamuitira utsinye. "Haisi mhosva yavo."
  
  "Sam akanga achiri asipo. Unozviziva?" Perdue akaridza muridzo achidhonza ruoko rwake.
  
  "Ndanzwa," akapindura kudaro. "Kana ndikabvunza, chii chakakosha pamifananidzo iyi? Hazvina kuita sekunge uri kupfura documentary panguva yakaoma kana chimwe chinhu chakadaro. "
  
  Perdue akaona Mukoti Hearst semubatsiri asingawanzo, mumwe munhu ainzwisisa chido chake chesayenzi. Akanga asina basa nokuvimba naye. Sezvo Nina asipo uye Jane ari pasi, mukoti wake ndiye ega mukadzi waainzwa ari pedyo naye mazuva aya.
  
  "Maererano nenzvero, kunodavirwa kuti iyi yakanga iri imwe yedzidziso dzaEinstein, asi pfungwa yokuti yaigona kushanda mukuita yaityisa zvikuru zvokuti akaiparadza. Chinhu chimwe chete ndechekuti, chakakopwa chisati chaparadzwa, munoziva, "Perdue akadaro, maziso ake akareruka ebhuruu akasviba nekufungisisa. Maziso aDavid Perdue aive akasiyana nemuvara. Chimwe chinhu chakanga chakavharwa, chimwe chinhu chaipfuura unhu hwake. Asi Mukoti Hurst aisaziva hunhu hwaPerdue pamwe nevamwe, saka aisakwanisa kuona kushata kwaakaita nemurwere wake. "
  
  "And Sam ane equation iyi?" akabvunza.
  
  "Anoita. Uye ndinofanira kutanga kushanda pane izvozvo, "Perdue akatsanangura. Iye zvino inzwi rake rakanga rava kugadzikana. "Ndinofanira kuziva kuti chii, kuti chii. Ndinofanira kuziva kuti nei Order of the Black Sun yakachengeta izvi kwenguva yakareba, nei Dr. Ken Williams akanzwa kudiwa kwekuiviga uko kusina munhu aigona kusvika kwairi. Kana kuti," akazevezera, "... nei vakamirira."
  
  "Order yei?" Akafinyamisa kumeso.
  
  Pakarepo kwakasvika kuna Perdue kuti akanga asiri kutaura naNina, kana Sam, kana Jane, kana ani zvake anoziva nezvehupenyu hwake hwepachivande. "Hmm, sangano rimwe chete randakambosangana naro kare. Hapana chino shamisira."
  
  "Unoziva, kushushikana uku hakukodzeri kuporeswa kwako, David," akapa zano kudaro. "Ndingakubatsira sei kuti uwane equation iyi? Dai waive nazvo, waigona kugara wakabatikana pane kuvhundutsira vashandi vako neni nekutsamwa uku. Ropa rako rakakwira uye kupfupika kwako kuri kuita kuti hutano hwako huwedzere, uye ini handigone kuzvirega zvichiitika. "
  
  "Ndinoziva kuti ichokwadi, asi kusvika ndave nevhidhiyo yaSam, handigone kuzorora," Perdue akakwenya.
  
  "Dr. Patel vanotarisira kuti nditsigire zvimiro zvavo kunze kwechikoro, unonzwisisa? Ndikaramba ndichimukonzeresa matambudziko anoisa upenyu hwangu panjodzi, anondidzinga basa nekuti ndinenge ndisisaite basa rangu," akadaro achichema achida kumunzwira tsitsi.
  
  Perdue akanga asina kuziva Lilith Hearst kwenguva refu, asi kunze kwemhosva yake yekuzvarwa pamusoro pezvakaitika kumurume wake, aive nechimwe chinhu chehukama hwesainzi pamusoro pake. Aifungawo kuti ndiye ega waaizoshanda naye mukutsvaga kwekutora mifananidzo yaSam, nokuti akanga asina zvipingamupinyi nezvazvo. Kusaziva kwake kwaitova mufaro wake. Zvaaisaziva zvaizomubvumira kuti amubatsire nechinangwa chega chekumubatsira pasina kutsoropodza kana maonero - semadiro aiitwa naPerdue.
  
  Akazvidza chishuvo chake chikuru chokuti mashoko aite seakadzikama uye ane musoro. "Dai waigona kungotsvaga Sam womubvunza mufananidzo wacho, zvingave zvinobatsira zvikuru."
  
  "Zvakanaka, regai ndione zvandingaita," akamunyaradza, "asi unofanira kundivimbisa kuti uchandipa mazuva mashoma. Ngatibvumiranei kuti ndigoigamuchira svondo rinouya patinenge tava nemusangano wedu unotevera. Sezvizvi?"
  
  Perdue akagutsurira musoro. "Izvozvi zvinonzwisisika."
  
  "Zvakanaka, manje hapachatauri nezvemasvomhu nemafuremu akashaikwa. Unofanira kuzorora kuti uchinje. Lily akandiudza kuti haufe wakarara, uye kutaura chokwadi, zviratidzo zvako zvakakosha zvinoshevedzera kuti ichokwadi, David, "akaraira nenzwi rinoshamisa rinoratidza tarenda rake rekutaurirana.
  
  "Ichi chii?" - akabvunza achikwevera kabhodhoro kemushonga wemvura musirinji.
  
  "Ingori imwe Valium IV yekukubatsira kurara mamwe maawa mashoma," akadaro, achiyera huwandu neziso. Kuburikidza nechubhu jekiseni, chiedza chaitamba nechinhu chiri mukati, chichipa kupenya kutsvene kwaakaona kunokwezva. Dai Lillian aigona kuzviona, akafunga kudaro, kuti ave nechokwadi chokuti kwakanga kuchine chiedza chakanaka chakanga chasara muReichtisusis. Rima raiva mumaziso aPerdue rakaita kuti arare murunyararo sezvo mushonga wainge wava kushanda.
  
  Akagwinha gwinha sezvo kunzwa kwehero kweasidhi inopisa mutsinga dzake kwakamutambudza, asi kwakangotora masekondi mashoma asati asvika pamwoyo wake. Achigutsikana kuti Mukoti Hurst akanga abvuma kumutora fomu kubva muvhidhiyo yaSam, Perdue akabvumira rima revelvet kuti rimudye. Manzwi akaita maungira kure kure asati abatwa nehope. Lillian akauya negumbeze nepiro, akamufukidza negumbeze refleece. "Ingoifukidza pano," Hanzvadzi Hearst vakarayira kudaro. "Ngaarare pano pasofa izvozvi. Murombo chinhu. Apererwa. "
  
  "Ehe," Lillian akabvuma achibatsirana naNurse Hearst kuviga muridzi wesitendi, sekudaidzwa kwaakaitwa naLillian. "Uye ndinokutendai, tese tinogona kuwana zororo zvakare."
  
  "Wauya," Hanzvadzi Hearst vakaseka. Chiso chake chakanyura zvishoma. "Ndinoziva zvazvinoita kugarisana nemurume mumba. Vangafunga kuti ndivo vanotungamirira, asi kana vachirwara kana kuti vakuvara vanogona kuva marwadzo chaiwoiwo."
  
  "Amen," Lillian akapindura.
  
  "Lillian," Charles akadaro zvinyoro nyoro, kunyangwe aibvumirana nemuchengeti wemba. "Maita basa sisi Hurst. Muchasara palunch here?"
  
  "Aiwa, waita hako, Charles," mukoti akanyemwerera, achirongedza bhegi rake rekurapwa achirasa mabhandeji ekare. "Ndiri kuda kuita zvimwe zvinhu ndisati ndachinja manheru kukiriniki manheru ano."
  
  
  14
  Sarudzo yakakosha
  
  
  Sam haana kuwana humbowo hunogutsa hwekuti Dread Serpent aikwanisa hutsinye nekuparadza izvo George Masters akaedza kumunyengetedza. Kwese kwaaicheuka akasangana nekusatenda kana kusaziva, izvo zvakangosimbisa kutenda kwake kuti Masters yaive imwe mhando yeanopenga anopenga. Zvisinei, akaita seakatendeseka zvokuti Sam akachengetedza purogiramu yakaderera kubva kuPerdue kusvikira ane uchapupu hwakakwana, hwaaisagona kuwana kubva kune zvaaigara achiita.
  
  Asati aendesa pikicha kuPurdue, Sam akafunga kuita rwendo rwekupedzisira kune yakavimbika sosi yekurudziro uye muchengeti wehuchenjeri hwakavanzika - iye oga Aidan Glaston. Sezvo Sam akanga aona chinyorwa chaGlaston chakabudiswa mupepanhau renguva pfupi yapfuura, akasarudza kuti muIrishman aizova munhu akanakisisa wokubvunza pamusoro paDread Nyoka nengano dzake.
  
  Asina mavhiri Sam akafonera taxi. Zvaiva nani pane kuedza kununura marara akadana motokari yake, izvo zvaizomufumura. Chaaisada kuferefetwa nemapurisa pakudzingirirana nekumhanya-mhanya uye kusungwa kwaizotevera nekuisa hupenyu hwevagari mungozi uye kutyaira zvisina hanya. Nepo zviremera zvomunzvimbomo zvakarangarira kuti akanga asipo, akava nenguva yokurangarira maidi apo pakupedzisira akauya.
  
  Paakasvika paEdinburgh Post, akaudzwa kuti Aidan Glaston akanga ari pabasa. Mupepeti mutsva akanga asingazivi Sam pachake, asi akamubvumira kupedza maminetsi mashoma muhofisi yake.
  
  "Janice Noble," akanyemwerera. "Zvinofadza kusangana nemumiriri anoremekedzwa kudaro webasa redu. Ndapota gara."
  
  "Thank you, Miss Noble," Sam akapindura achinzwa kurerukirwa kuti mumahofisi mange musina vanhu vakawanda nhasi. Aive asina kana hunhu hwekuona machembere aive amutsikirira achiri rookie, kana kukwenya mhuno nemukurumbira nekubudirira kwake. "Ndichazviita nokukurumidza," akadaro. "Ndinongoda kuziva kwandingabata Aidan. Ndinoziva kuti aya mashoko akavanzika, asi ndinofanira kumubata nezveongororo yangu izvozvi. "
  
  Akazendama nemagokora ndokubata maoko zvinyoro nyoro. Maoko ake ose ari maviri akanga akashongedzwa nezvindori zvegoridhe gobvu, uye zvishongo izvi zvaiita ruzha rwaityisa paakarova pamusoro petafura yakabwinyiswa. "VaCleave, ndinoda kukubatsirai, asi sezvandambotaura, Aidan ari kushanda ari pachivande pabasa rine chekuita nezvematongerwo enyika uye hatikwanisi kuridza kavha yake. Unonzwisisa zvazvakaita. Waisatombofanira kundibvunza izvozvo."
  
  "Ndinoziva," Sam akapindura kudaro, "asi zvandiri kubatanidzwa nazvo zvinokosha zvikuru kupfuura upenyu hwakavanzika hwomumwe wezvematongerwe enyika kana kuti kutsvinya kunoda kunyorwa nezvako nemapepanhau."
  
  Mupepeti wacho akabva angopererwa. Akabva awedzera kutaura naSam. "Ndokumbira usafunge izvozvo nekuti wawana mukurumbira uye hupfumi kuburikidza nekusaita-kwenyasha kwekuita kwako zvekuti unogona kupinda muno uchifunga kuti unoziva zviri kushanda nevanhu vangu."
  
  "Nditeerere amai. Ndinoda ruzivo rwakanyanya, uye runosanganisira kuparadzwa kwenyika dzose, "Sam akapindura zvakasimba. "Chandinongoda inharembozha."
  
  Akafinyamisa kumeso. "Ndiani wauri kushandira panyaya iyi?"
  
  "Akasununguka," akapindura nokukurumidza. "Ichi chinhu chandakadzidza kumunhu wandinozivana naye, uye ndine chikonzero chokudavira kuti ndechechokwadi. Aidan chete ndiye anogona kundisimbisa izvi. Ndapota, Miss Noble. Ndapota."
  
  "Ndinofanira kutaura, ndinoshamiswa," akabvuma kudaro, achinyora nhamba yefodya yokune imwe nyika. "Uyu mutsara wakachengeteka, asi fona kamwe chete, VaCleave. Ndiri kutarisa mutsara uyu kuti uri kupindira here nemurume wedu paanenge achishanda."
  
  "Hapana dambudziko. I just need one call," Sam akadaro achida. "Thank you, thank you!"
  
  Akananzvira muromo achinyora achiratidza kubatikana nezvaitaurwa naSam. Achisunda bepa kwaari, akati, "Onai, VaCleave, pamwe tingabatsirane pane zvamunazvo?"
  
  "Regai nditange ndasimbisa kana izvi zvakakodzera kutevera, Miss Noble. Kana pane zviri kuitika, tinogona kutaura," akadaro. Airatidza kugutsikana. Runako rwaSam uye hunhu hwakanaka hwaigona kumupinza muPearly Gates achiri pamupumburu.
  
  Mutekisi tichidzokera kumba, nhau dzeredhiyo dzakashuma kuti musangano wekupedzisira waizodaidzwa waizove wesimba rinogoneka. Musangano uyu uchapindwa nevatungamiriri venyika vakati wandei, pamwe nenhumwa dzakati wandei kubva kuBelgian science community.
  
  "Nei Belgium, yenzvimbo dzese?" Sam akaona ave kubvunza achidaidzira. Haana kuziva kuti mutyairi, mudzimai akanaka wezera repakati nepakati, akanga achiteerera.
  
  "Zvichida imwe yeaya akavanzwa fiascoes," akadaro.
  
  "Munofungei?" Sam akabvunza achishamisika nekufarira kwaainge aita.
  
  "Zvakanaka, Belgium, semuenzaniso, imba yeNATO neEuropean Union, saka ndinogona kufungidzira kuti vangangogamuchira chinhu chakadai," akadaro.
  
  "Chimwe chinhu...chii? " Sam akabvunza. Kubva pakatanga chinhu ichi chePurdue/Masters, akange asina hanya zvachose nezviri kuitika, asi mukadzi uyu airatidzika kunge ane ruzivo rwakakwana, saka akanakidzwa nekukurukura kwake. Akadzvokora meso.
  
  "Aa, fungidziro yako yakanaka seyangu, mwanangu," akadaro achiseka. "Ndishevedzei, asi ndaigara ndichitenda kuti misangano midiki iyi yaingove mhirizhonga yekukurukura hurongwa husina kunaka hwekuenderera mberi nekukanganisa hurumende..."
  
  Maziso akabuda achibva avhara muromo neruoko. "Haiwa Mwari wangu, ndiregerereiwo pakupika," akakumbira ruregerero, zvakafadza Sam.
  
  "Don"t pay any attention, madam," akaseka hake. "Ndine shamwari yezvakaitika kare inogona kuita kuti vafambisi vezvikepe vanyadziswe."
  
  "Oo, zvakanaka," akagomera. "Ini handimbokakavadzana nevandinofamba navo."
  
  "Saka unofunga kuti ndiwo maitiro avanoita huwori hurumende?" akanyemwerera achinakidzwa nekuseka kwaitaurwa nemukadzi uyu.
  
  "Ehe ndoziva. Asi, munoona, handikwanise kunyatsozvitsanangura. Ndechimwe chezvinhu izvo zvandinongonzwa, munoziva? Somuenzaniso, nei vachida musangano wevatungamiriri venyika vanomwe? Zvakadini nedzimwe nyika dzose? Ndinonzwa senge chivanze chechikoro umo boka remakonyeri riri kuungana panguva yekumbozorora uye vamwe vana vakaita senge, 'Hei, zvinorevei?' ... Unoziva?" - akagunun'una zvisingaite.
  
  "Hongu, ndinonzwisisa zvauri kuwana," akabvuma. "Saka havana kubuda kutaura kuti summit yanga irisei?"
  
  Akadzungudza musoro. "Varikukurukura. Damn scam. Ndiri kukuudza, nhepfenyuro chidhori chemakoronyera aya.
  
  Sam akatozosekerera. Aitaura zvikuru saNina, uye Nina aiwanzova akarurama mukutarisira kwake. "Ndakunzwa. Zvakanaka, iva nechokwadi chekuti vamwe vedu vari munhau vari kuedza kuburitsa chokwadi, zvisinei nemubhadharo. "
  
  Musoro wake wakatarisa pakati zvekuti akapotsa acheuka kwaari, asi nzira yakamumanikidza kuti asadaro. "Oh mwari wangu! Ndave kuisa rutsoka rwangu mumuromo mangu zvakare! - akanyunyuta. "Uri nhengo yepepanhau here?"
  
  "Ndiri mutori wenhau anoferefeta," Sam akachonya, nekunyengerera kwaakashandisa pavakadzi veVIP vaakabvunzurudza. Dzimwe nguva aigona kuvamanikidza kuzivisa chokwadi chinotyisa pamusoro pevarume vavo.
  
  "Uri kutsvagei?" akabvunza achiratidza kufara zvake. Sam aikwanisa kutaura kuti aisava nemazwi akakodzera uye ruzivo, asi pfungwa dzake uye matauriro epfungwa dzake zvaive zvakajeka uye zvine musoro.
  
  "Ndiri kufunga zano ringangoite rekumisa mupfumi kuti asaite kupatsanurana kwenguva refu uye kuparadza nyika mukuita izvi," Sam akaseka.
  
  Achidongorera pagirazi rinoratidza kumashure, mutyairi wetekisi wechikadzi akaseka achibva akwenya, "Zvakanaka. Usandiudze ".
  
  Mufambi wake aive nebvudzi dema aive achiri kushamisika ndokunyarara akatarisa panze nepafafitera achidzokera kumba kwake. Akaita sekunge aifara pavakapfuura chivanze chechikoro chekare, asi haana kubvunza chikonzero. Paakatevera kwaaive akatarisa, akangoona marara egirazi rakapwanyika mutsaona yemotokari, asi zvakamushamisa kuti panzvimbo yakadai pakanga paitika kubonderana kwemotokari.
  
  "Ndapota ungandimirira here?" - Sam akamubvunza pavakasvika kumba kwake.
  
  "Zvirokwazvo!" - akadanidzira.
  
  "Ndinokutendai, ndichapfuura naizvozvi nokukurumidza," akavimbisa kudaro, achibuda mumotokari.
  
  "Tora nguva yako, mudiwa," akadaro achinyemwerera. "Mita iri kushanda."
  
  Sam paakapinda mucomplex, akadzvanya kiyi yemagetsi, achiona kuti gedhi rakanga rakavharika zvakanaka kumashure kwake asati amhanya kukwira masitepisi kuenda kumusuwo wake wepamberi. Akachaira Aidan panumber dzaaive apihwa nemupepeti wePost. Sam akashamisika kuona shamwari yake yekare yakabva yangopindura.
  
  Sam naAidan vaiva nenguva shoma yekusununguka, saka vakachengeta hurukuro yacho pfupi.
  
  "Saka vatumidzira kupi dhongi rako iri nguva ino nhai shamwari?" Sam akanyemwerera, ndokutora soda yainge yadhakwa mufiriji ndokunwa kamwe chete. Pakanga papera nguva pasina chaadya kana kunwa, asi iye zvino akanga ava kuita chipatapata.
  
  "Handikwanise kuburitsa ruzivo irworwo, Sammo," Aidan akapindura nemufaro, achigara achinyomba Sam nekusaenda naye kumamishini pavakanga vachiri kushanda pabepanhau.
  
  "Svikai zvenyu," Sam akadaro, achipupa chinwiwa chaakanga adira. "Chinzwa, wakambonzwa nezvengano inonzi Dread Serpent?"
  
  Handikwanise kukuudza zvandinazvo, mwanakomana," Aidan akabva apindura nekukurumidza. "Ichi chii? Yakabatanidzwa kune zvimwe zvisaririra zveNazi zvakare? "
  
  "Ehe. Aihwa. Handizive. Zvinotendwa kuti equation iyi yakagadziridzwa naAlbert Einstein pachake imwe nguva mushure mekuburitswa kwebepa ra1905, kubva pane zvandakaudzwa, "Sam akajekesa. "Vanoti kana ikashandiswa nemazvo inobata kiyi yeimwe mhedzisiro yakaipa. Unoziva chinhu chakadaro here?"
  
  Aidan akanyemwerera achifunga ndokuzobvuma, "Kwete. Kwete, Sammo. Handisati ndambonzwa zvakadai. Zvimwe bviro yako iri kukutendera kuti upinde pane chimwe chinhu chikuru zvekuti vepamusoro chete ndivo vanoziva nezvazvo... Kana kuti uri kutambwa shamwari."
  
  Sam akatura befu. "Zvadaro, zvakanaka. Ndanga ndichida kukurukura newe izvi. Tarisa, Ade, chero zvaunoita, ingongwarira, wanzwa?
  
  "Aa, handina kuziva kuti une hanya, Sammo," Aidan akadaro. "Ndinovimbisa kuti ndichageza kuseri kwenzeve dzangu manheru ega ega, kwakanaka?"
  
  "Ehe, hongu, fuck iwewo," Sam akanyemwerera. Akanzwa Aidan achiseka nezwi rake rakanga rakashoshoma asati apedza kufona. Sezvo aimbove waaishanda naye aisaziva nezvechiziviso cheMasters, Sam aive nechokwadi chekuti hype huru yaive yakawandisa. Mushure mezvose, zvaive zvakachengeteka kupa Perdue vhidhiyo yeEinstein's equation. Zvisinei, asati aenda, pakanga pane chinhu chimwe chokupedzisira chokutarisira.
  
  "Lacey!" - akadanidzira mukoridho inoenda kuimba iri mukona yeuriri hwake. "Lacey!"
  
  Musikana wechidiki akabuda, achigadzirisa ribhoni mubvudzi rake.
  
  "Hesi, Sam," akadaro achimhanya achidzokera kumba kwake. "Ndiri kuuya. ndiri kuuya."
  
  "Ndokumbira unditarisire Bruich kwehusiku humwe chete, zvakanaka?" - akakumbira nekuchimbidza, achisimudza katsi yakare isina kugutsikana kubva pasofa raakange achirembera.
  
  "Waita rombo rakanaka kuti amai vangu vanokuda, Sam," Lacy akaparidza Sam achitutira chikafu chekatsi muhomwe dzake. "Anovenga katsi."
  
  "Ndinoziva, ndine urombo," akakumbira ruregerero, "asi ndinoda kusvika kumba kweshamwari yangu nezvimwe zvinhu zvinokosha."
  
  "Spy things?" akafemereka nemufaro.
  
  Sam akagutsurira, "Ehe, shiti yepamusoro."
  
  "Zvinoshamisa," akanyemwerera, achipuruzira Bruich zvinyoro nyoro. "Zvakanaka, huya, Bruich, handei! By, Sam!" Uye naizvozvi, akabva, achidzokera mukati achibva mukoridho yaitonhora, yakanyorova semende.
  
  Zvakatora Sam asingasviki maminetsi mana kurongedza bhegi rake rekufambisa uye kuisa mifananidzo yaidiwa zvikuru mukesi yake yekamera. Nenguva isipi akanga agadzirira kuenda kunofadza Perdue.
  
  "Mwari, achandibvisa," Sam akafunga. "Anofanira kunge akatsamwa kwazvo."
  
  
  15
  Makonzo ari mubhari
  
  
  Aidan Glaston akashinga aive mutori wenhau. Akanga ari pamabasa akawanda munguva yeCold War, panguva yekutonga kwevezvematongerwo enyika vakati wandei vane hutsinye, uye aigara achiwana nyaya yake. Akasarudza imwe nzira yekungoita basa mushure mekunge apotsa aurayiwa muBelfast. Vanhu vaaiferefeta panguva iyoyo vakamuyambira kakawanda, asi aifanira kunge akazviziva pamberi pemumwe munhu muScotland. Nguva pfupi yapfuura, karma yakatora dambudziko rayo uye Aidan aive mumwe wevazhinji vakakuvadzwa nemabhomba muIRA mabhomba. Akatora zano uye akanyorera basa semunyori wezvekutonga.
  
  Zvino akanga adzokera kumunda. Akange asiri kupinda mumakumi matanhatu ake sezvaaifunga, uye mutori wenhau wedour akakurumidza kuona kuti kufinhwa kwaizomuuraya nguva refu isati yasvika mudzanga kana cholesterol. Mushure memwedzi yekupemha uye kupihwa mabhenefiti ari nani kupfuura vamwe vatori venhau, Aidan akagonesa mhamha Miss Noble kuti ndiye aive murume webasa racho. Mushure mezvose, ndiye akanyora nyaya yepeji yekutanga pamusoro pemusangano weMcFadden neScotland wakanyanya kujairika wemameya akasarudzwa. Shoko riya roga, akasarudzwa, rakazadza mumwe munhu akaita saAidan nekusavimba.
  
  Muchiedza cheyero chekamuri yake yekurenda yedorm muCastlemilk, akasveta mudzanga wakachipa ndokunyora gwaro pakombiyuta yake kuti agadzire gare gare. Aidan ainyatsoziva nezvekurasikirwa kwezvinyorwa zvakakosha kare, saka aive nekudzivirira kwakasimba - mushure mekunge apedza kunyora kwega kwega, akazvitumira kwaari. Nenzira iyi aigara aine backups.
  
  Ndakashamisika kuti nei bedzi vamwe vatarisiri vemanisiparati muScotland vaibatanidzwa, uye ndakaziva ikoku apo ndakanyengedza kupinda musangano womunzvimbomo muGlasgow. Zvakava pachena kuti kuvuza kwandakanga ndarovera kwaisava nemaune nekuti kwandakabva kwakabva kwanyangarika muradar. Pamusangano wemagavhuna emanisiparati eScottish, ndakaziva kuti dhinominator yavose rakanga risiri basa ravo. Hazvinakidze here izvi?
  
  Izvo zvavanofanana vese ndezvesangano rakakura repasi rose, kana kuti gungano remabhizinesi ane simba nemasangano. McFadden, wandainyanya kufarira, akazova mudiki wematambudziko edu. Kunyange zvazvo ndaifunga kuti waiva musangano wemameya, vose vakaratidza kuva nhengo dzebato iri risina kuzivikanwa zita, rinosanganisira vezvematongerwo enyika, vezvemari nevakuru vakuru vemauto. Musangano uyu wakanga usiri pamusoro pemitemo miduku kana mitemo yekanzuru yeguta, asi nezvechimwe chinhu chikuru zvikuru; summit muBelgium, iyo isu tese takanzwa nezvayo munhau. Uye kuBelgium ndiko kwandichange ndichienda kumusangano wepachivande unotevera. Ndinofanira kuziva kana ichi chichava chinhu chekupedzisira chandinoita.
  
  Kugogodza pagonhi kwakakanganisa kutaura kwake, asi akakurumidza kuwedzera nguva uye zuva semazuva ose asati adzima mudzanga wake. Kugogodza kwakabva kwaramba, kusimbirira kunyange.
  
  "Hey, ramba wakapfeka bhurugwa, ndiri munzira!" - akahukura asingashiviriri. Akasimudza tirauzi rake uye, zvekugumbura munhu aive afona, akafunga kuisa gwaro rake kuemail kutanga otumira asati avhura gonhi. Kugogodza kwakawedzera uye kwakawedzera, asi paakatarisa nepaburi repaburi, akaziva Benny Dee, nzvimbo yake huru. Benny aive mubatsiri pabazi reEdinburgh rekambani yakazvimirira yezvemari.
  
  "Jesu, Benny, uri kuitei pano? Ndafunga kuti wanyangarika panyika," Aidan akazevezera achivhura gonhi. Akamira pamberi pake mukoridho yeimba yekurara paive naBenny D, achitaridza kucheneruka uye achirwara.
  
  "Ndine urombo kwazvo kuti handina kukufonera, Aidan," Benny akakumbira ruregerero. "Ndaitya kuti vachandiziva, munoziva ..."
  
  "Ndinoziva, Benny. Ndinoziva mashandiro anoita mutambo uyu, mwanakomana. Pinda," Aidan akakoka. "Ingokiya makiya kumashure kwako kana wapinda."
  
  "Zvakanaka," Mupfuri aidedera akafemereka nekutya.
  
  Mutori wenhau akwegura akakarakadza kudaro, "Munoda whiskey here?" Mutori wenhau akwegura akati, "Mungada here imwe whiskey?" Mashoko ake asati atombotonhorera, shure kwake kwakanzwika kutinhira kusinganzwisisike." Pasina kana nguva yakati gare gare, Aidan akanzwa ropa richiyerera. pagotsi nepamusoro pemusana.Akacheuka cheuka achiratidza kuvhunduka achiona dehenya raBenny rakapwanyika ndokunowira nemabvi.Muviri wake wakanga warembera wakadonha Aidan akadedera nokunzwa kunhuwa kwemhangura yedehenya remusoro wake rakanga richangopwanyika.
  
  Kuseri kwaBenny kwakanga kwakamira vanhu vaviri. Mumwe akanga achivhara gonhi, uye mumwe, mbavha huru musutu, akanga achichenesa muromo wemuvharo wake. Murume aiva pamusuwo akabuda mumumvuri ndokuzviratidza.
  
  "Benny haasi kunwa whisky, VaGlaston, asi ini naWolf hatina kumbova nehanya nechinwiwa chimwe kana maviri," akadaro muzvinabhizimisi akatarisana nekakava.
  
  "McFadden," Aidan akaseka. "Handingatambise weti yangu pauri, ndoda chimera chakanaka."
  
  Mhungu yakadzvova semhuka yaakanga ari, yakasvotwa kuti yaifanira kusiya mudhara wenhau ari mupenyu kusvikira audzwa zvimwe. Aidan akasangana nemeso ake nekuzvishora. "Ichi chii? Ungakwanisa here kutenga murindi anogona kuperetera mazwi akakodzera? Ndofunga unowana zvaungakwanise, hee?"
  
  Kunyemwerera kwaMcFadden kwakadzikira mumwenje wemwenje, mimvuri ichidzika mutsara wega wega wemhando yake senge gava. "Zviri nyore, Wolf," akadaro, achidana zita regororo nenzira yechiGerman. Aidan akacherechedza zita uye mataurirwo uye akafunga kuti rinogona kunge riri zita chairo remurindi. "Ini ndinogona kutenga kupfuura zvaunofunga, iwe wakazara kubira," McFadden akaseka, achifamba zvishoma nezvishoma mutori wenhau. Aidan akaramba akatarira Wulf kusvikira meya weOban afamba akamutenderedza ndokumira palaptop yake. "Ndine shamwari dzine simba zvikuru."
  
  "Zviri pachena," Aidan akaseka. "Zvinhu zvipi zvinoshamisa zvawaifanira kuita pawakanga wakapfugama pamberi peshamwari idzi, Honourable Lance McFadden?"
  
  Mhumhi akapindira ndokurova Aidan zvekuti akagumburwa ndokuwira pasi. Akasvipa turopa tushoma twaive twazara pamuromo achibva anyemwerera. McFadden akagara pamubhedha waAidan nelaptop yake ndokutarisa nemagwaro ake akavhurika, kusanganisira neari kunyora Aidan asati avhiringwa. LED yebhuruu yakavhenekera chiso chake chinosemesa apo maziso ake aimhanya chinyararire kubva kune rimwe divi kuenda kune rimwe divi. Mhumhi yakamira isina kupfakanyika, maoko akabatirana pamberi pake chinyararire chepfuti chichibuda pazvigunwe zvake, achingomirira murairo.
  
  McFadden akagomera, "Saka, wakaona kuti musangano wemameya wanga usina kunyatsoita sezvawakaita, handiti?"
  
  "Hungu, shamwari dzako itsva dzine simba zvikuru kupfuura zvauchazomboita," mutori wenhau akaridza ngonono. "Zvinongoratidza kuti uri dhodhi. Mboro inoziva zvavanokuda iwe. Oban haatombonzi taundi rakakosha... munenge mune chero nyaya."
  
  "Ungashamisika, shamwari, kukosha kwakaita Oban kana musangano weBelgian wa2017 unotanga," akadaro McFadden. "Ndiri pamusoro pemutambo wangu kuti ndive nechokwadi chekuti taundi redu rakanaka rine runyararo kana nguva yasvika."
  
  "Yechii? Ichasvika rini nguva yekuti chii?" Aidan akabvunza, asi akangosangana nekuseka kwaisvota kubva kumunhu akatarisana nemhungu. McFadden akasendamira padhuze naAidan, uyo akange achiri akapfugama pamubhedha pamberi pemubhedha waakanga atumwa naWolf. "Hauzomboziva, muvengi wangu anopenga. Hauzomboziva. Iri rinofanira kunge riri gehena kwauri vakomana, hee? Nekuti unofanira kungoziva zvese, handiti?"
  
  "Ndichazviona," Aidan akasimbirira, achitaridza kushora, asi aitya. "Yeuka, ndakaona kuti iwe nevamwe vako vaunotarisira muri kuwirirana nemukoma wako nehanzvadzi yako, uye kuti muri kukwidza zvigaro zvenyu nokutyisidzira avo vanoona nepamuri."
  
  Aidan haana kana kuona kurongeka kuchipfuura kubva pameso aMcFadden kuenda kumbwa yake. Bhutsu yeWolf yakapwanya rutivi rworuboshwe rwechipfuva chemutori wenhau nekurova kumwe kwakasimba. Aidan akachema nekurwadziwa sezvo torso yake yakabatira moto kubva mukukanganiswa kwesimbi-yakasimbiswa bhutsu yaive yakapfekwa nemurwi wake. Akapeta kaviri pasi achiravira ropa rake rinodziya mumuromo make.
  
  "Zvino ndiudze, Aidan, wakambogara papurazi here?" McFadden akabvunza.
  
  Aidan akatadza kupindura. Mapapu ake aibvira moto akaramba kuzadza kuti ataure. Kuridza muridzo chete kwakabva kwaari. "Aidan," McFadden akaimba kuti amukurudzire. Kuti adzivise chimwe chirango, mutori wenhau akagutsurira nemusoro kuti ape imwe mhinduro. Sezvineiwo zvainge zvamugutsa. Kunhuwa guruva kubva pasi rakasviba, Aidan akasveta mumhepo yakawanda sezvaaigona sezvo mbabvu dzake dzakapwanya nhengo dzake.
  
  "Ndaigara papurazi ndichiri kuyaruka. Baba vangu vairima gorosi. Purazi redu raigadzira bhari yechirimo gore rega rega, asi kwemakore akati wandei, tisati taendesa masaga kumusika, taiachengeta panguva yekukohwa," meya weOban akadaro zvishoma nezvishoma. "Dzimwe nguva taifanira kushanda nekukurumidza nekuti, munoona, taive nedambudziko rekuchengetedza. Ndakabvunza baba kuti sei taifanira kushanda nekukurumidza vakatsanangura kuti taiva nedambudziko remaparasite. Ndinoyeuka rimwe zhizha pataifanira kuparadza matendere akazara pasi pebhari, tichiisa muchetura kumakonzo ose ataigona kuwana. Vaigara vakawanda pawakavasiya vari vapenyu, munoziva?
  
  Aidan aigona kuona kwaizotungamirira, asi kurwadziwa kwakachengeta maonero ake kumashure kwepfungwa dzake. Nechiedza chemwenje, akaona mumvuri mukuru wegororo uchifamba apo akaedza kutarira mudenga, asi akatadza kutendeudzira mutsipa wake kuti aone zvaaiita. McFadden akapa Aidan Wolfe's laptop. "Chengeta zvese izvi... information, kwakanaka here? Vielen Dank." Akadzorera pfungwa dzake kumutori wenhau ari patsoka dzake. "Zvino, ndine chokwadi chokuti uri kutevera nhungamiro yangu mukuenzanisa uku, Aidan, asi kana ropa ratozadza nzeve dzako, rega nditsanangure."
  
  'Kare? Anorevei kare?" Aidan akafunga kudaro. Ruzha rwelaptop yaipwanywa kuita zvidimbu zvidimbu rwakacheka munzeve dzake. Nechikonzero chakati, chaaifarira ndechekuti mupepeti wake aizonyunyuta sei nezvekurasikirwa kwehunyanzvi hwekambani.
  
  "Unoona, uri mumwe wemakonzo," McFadden akaenderera mberi akadzikama. "Unochera muvhu kutozosvikira wanyangarika munyongano, uye ipapo," iye akagomera zvinoshamisa, "zvinova zvakaoma zvikuru kukuwana. Nguva yose iyi muri kuparadza nokuparadza mukati mebasa rose nokungwarira zvakapinda mukukohwa."
  
  Aidan aingotadza kufema. Muviri wake mutete wakanga usina kukodzera kurangwa. Rakawanda resimba rake rakabva munjere dzake, njere, uye mano okuderedza. Muviri wake, zvisinei, wakanga usina kusimba zvikuru kana uchienzaniswa. Sezvo McFadden akataura nezvekuparadza makonzo, zvakava pachena kune mutori wenhau wekare kuti meya weOban nemhuka yake orangutan vaisazomusiya ari mupenyu.
  
  Mumutsara wake wechiratidzo, aigona kuona kunyemwerera kutsvuku padehenya raBenny, kuchikanganisa chimiro chemaziso ake akaputika, akafa. Aiziva kuti aizokurumidza kudaro, asi Wolfe paakatsikitsira padivi pake ndokumonera tambo yelaptop muhuro make, Aidan akaziva kuti pakanga pasina kosi yekukurumidza kwaari. Akanga otoona kuti kufema kwakanga kwamuomera, uye chichemo chimwe chete chaibva pane izvi chaiva chokuti aisazova nemashoko okuzvidza ekupedzisira kumhondi dzake.
  
  "Ndinofanira kutaura, ano inguva ine pundutso kune ini naWolfe," McFadden akazadza nguva dzekupedzisira dzaAidan nezwi rake raidedera. "Makonzo maviri muhusiku humwe, uye ruzivo rwakawanda rwune njodzi rwakabviswa."
  
  Mutori wenhau wekare akanzwa simba risingayereki rembavha yekuGermany yakatsikirirwa pahuro pake. Maoko ake akanga asisina simba rokudambura waya kubva pahuro, saka akafunga kufa nokukurumidza pasina kuzvinetesa nokutamburira kusina maturo. Chaakangofunga apa musoro wake wakatanga kupisa kuseri kwemaziso ake ndechekuti Sam Cleave pamwe aive ari pashishi rimwe chete nematsotsi epamusoro aya. Ipapo Aidan akarangarira imwe twist yakashata. Maminitsi asingasviki gumi nemashanu apfuura, mukunyorwa kwegwaro rake, akanyora kuti achafumura vanhu ava, kunyangwe chiri chinhu chekupedzisira chaakaita. Email yake yaizoenda viral. Wolf haina kukwanisa kudzima izvo zvanga zvatova mucyberspace.
  
  Sezvo rima rakaputira Aidan Glaston, akakwanisa kunyemwerera.
  
  
  16
  Dr. Jacobs naEinstein's equation
  
  
  Casper akatamba nemurazvo wake mutsva, anokatyamadza asi anonetsa Olga Mitra. Akafara, kunyanya mhuri payakavakoka kuti vagare vachinakidzwa nemabiko omuchato, uko Olga akauya nekeke.
  
  "Inga zvamazvirokwazvo rave riri zuva rakanaka," akaseka apo iye aimutenderedza nokutamba ndokuedza kumunyudza. Casper haana kukwanisa kuseka nekuseka kwaOlga kwakapfava kuzere nekufara.
  
  "Ndinobvumirana nazvo," akanyemwerera.
  
  "Apo keke iroro rakatanga kupera," akabvuma kudaro, "Ndinopika, ndakanzwa sokuti upenyu hwangu hwose hwakanga hwaparara. Iri raive basa rangu rekutanga pano uye mukurumbira wangu waive pamutsara ... unoziva mafambiro azvinoita. "
  
  "Ndinoziva," akanzwira tsitsi. "Iye zvino pandichafunga nezvazvo, zuva rangu rakanga risina maturo kusvika iwe waitika."
  
  Haana kumbofunga nezvaaitaura. Kuvimbika kusina chinhu kwakabva pamiromo yake, kukura kwaakazoziva nguva pfupi gare gare paakamuwana akashamisika, akatarisa mumaziso ake.
  
  "Wow," akadaro. "Casper, ichi ndicho chinhu chinoshamisa pane chero munhu ati ambotaura kwandiri."
  
  Akangonyemwerera mafirework achiputika mukati make. "Ehe, zuva rangu ringadai rakapera zvakapetwa kane chiuru, kunyanya matangiro arakaita." Pakarepo, kujeka kwakarova Casper. Zvakamurovera pakati pemaziso nesimba zvekuti akapotsa afenda. Nenguva isipi, zviitiko zvose zvoushamwari, zvakanaka zvezuva racho zvakabhururuka zvichibva mumusoro make, ndokuzotsiviwa nezvakanga zvichimutambudza usiku hwose asati anzwa kuchema kwaOlga kunze kwesuo rake.
  
  Pfungwa dzaDavid Perdue uye Dread Snake dzakabuda ipapo, dzichipinda masendimita ese ehuropi hwake. "Oh Mwari," akafinyama.
  
  "Chii chanetsa?" - akabvunza.
  
  "Ndakanganwa chimwe chinhu chinokosha zvikuru," akabvuma kudaro, achinzwa pasi petsoka dzake kunyangarika. "Mune hanya here kana tikaenda?"
  
  "Kare?" - akachema. "Asi tangove pano maminetsi makumi matatu chete."
  
  Casper akanga asiri munhu ane hasha nemasikirwo, asi aisimudza izwi rake kuratidza kurumidziro yemamiriro ezvinhu, kuratidza kukomba kwedambudziko. "Ndapota, tingaenda here? Tauya nemota yako, dai usina kudaro ungadai wakagara nguva refu.
  
  "Mwari, nei ndichifanira kugara kwenguva refu?" akamurwisa.
  
  Kutanga kukuru kune chingava hukama hukuru. Akafunga kuti urwu kana kuti urwu ndirwo rudo rwechokwadi.Asi hasha dzake dzaive dzakanaka.Ndakagara nguva yakareba kudai kuti ndingotamba newe?
  
  Haana kukwanisa kuita hasha nazvo. Manzwiro aCasper akakurirwa nemukadzi akanaka uye kuparadzwa kwenyika kwaiuya mukutarisana kunotyisa. Pakupedzisira, akadzikisa chinhanho chokukumbira, "Tingangoenda here? Ndinofanira kubata mumwe munhu nezvechimwe chinhu chakakosha, Olga. Ndapota?"
  
  "Chokwadi," akadaro. "Tinogona kuenda." Akabata ruoko rwake ndokumhanyira kure nemhomho, achisekerera nekuchonya. Uyezve, vakatondibhadhara."
  
  "O, zvakanaka," akapindura kudaro, "asi ndakanzwa zvakaipa."
  
  Vakasvetuka vachibuda, uye Olga akatyaira achidzokera kumba kwaCasper, asi mumwe munhu akanga akatomumirira ipapo, akagara pavheranda.
  
  "Aiwa kani," akadaro Olga achimisa motokari yake mumugwagwa.
  
  "Ndiani uyu?" - akabvunza. "Hauratidzike sekunge unofara kuvaona."
  
  "Handina kudaro," akasimbisa. "Olga ndemumwe wekubasa, saka kana usina basa nazvo, handidi kuti asangane newe."
  
  "Sei?" - akabvunza.
  
  "Ndapota hangu," akaitazve hasha zvishoma, "vimbo neni. Handidi kuti uzive vanhu ava. Rega ndikuudze chakavanzika. Ndinokudai chaizvo."
  
  Akanyemwerera zvake. "Ndinonzwawo saizvozvo."
  
  Kazhinji Casper angadai akatsvuka nekufarira izvi, asi kukurumidza kwedambudziko raakatarisana naro kwakapfuura zvinhu zvinofadza. "Saka unobva wanzwisisa kuti handisi kuda kuvhiringa munhu anoita kuti ndinyemwerere nemunhu wandinovenga."
  
  Zvakamushamisa kuti ainyatsonzwisisa dambudziko rake. "Zvirokwazvo. Ndichaenda kuchitoro kana waenda. Ndichiri kuda mafuta emuorivhi pa ciabatta yangu."
  
  "Ndinokutendai nekunzwisisa kwako, Olga. Ndichauya kuzokuona kana ndagadzirisa zvese izvi, zvakanaka?" akavimbisa achimupuruzira ruoko zvinyoro nyoro. Olga akakotama ndokumutsvoda padama, asi haana chaakataura. Casper akabuda mumota ndokuinzwa ichienda kumashure kwake. Karen akanga asipo, uye aitarisira kuti Olga aizoyeuka hafu yejack yaakanga akumbira somubayiro wokubika chingwa mangwanani ose.
  
  Casper akayedza kuita seasina kugadzikana paaifamba achidzika nemota, asi nyaya yekuti aifamba achitenderera nemota yainge yakakurisa yainge yakamira munzvimbo yake yaikwenya kugadzikana kwake kunge sandpaper. Akagara pachigaro chaCasper pavheranda, sekunge nzvimbo yacho ndeyake, ndiye Clifton Taft aishoreka. Muruoko rwake akanga akabata sumbu remazambiringa echiGiriki, achiadzura rimwe nerimwe ndokuaisa mumazino ake makuru akaenzana.
  
  "Haufanire kunge wadzokera kuUnited States izvozvi?" Casper akaseka, achichengeta matauriro ake pakati pekunyomba nekuseka zvisina kufanira.
  
  Clifton akaseka, achitenda zvekupedzisira. "Ndine hurombo kupindira mubhizinesi rako sezvizvi, Casper, asi ndinotenda iwe neni tinofanira kutaurirana."
  
  "Ndiyo mupfumi, unobva kwauri," Casper akapindura, achikiinura gonhi rake. Aida kusvika palaptop yake Taft asati aona kuti aiedza kutsvaga David Perdue.
  
  "Zvino. Hapana bhuku remitemo rinoti isu hatigone kumutsiridza hukama hwedu hwekare, zviripo here? " Boka rakatevera kumashure kwake, achingofunga kuti akanga adaidzwa kuti apinde.
  
  Casper akabva asimudza fafitera ndokuvhara vhara relaptop yake. "Kudyidzana?" Casper akanyemwerera nekuseka. "Kudyidzana kwako naZelda Bessler hakuna kuburitsa zvawaitarisira here? Ndinofungidzira kuti ndaingova munhu anotsiva, kurudziro yakapusa kwamuri imi vaviri. Chii chiri kunetsa? Haazive mashandisirwo esvomhu dzakaoma, kana kuti apererwa nemazano ekushandisa kunze?"
  
  Clifton Taft akagutsurira nenyemwerero inovava. "Tora zvibhakera zvese zvauri kuda, shamwari yangu. Handingapikisani ndichiti makakodzera kutsamwa uku. Pakupedzisira, wakarurama mufungidziro dzose idzi. Haazivi zvekuita."
  
  "Kuenderera mberi?" Casper akafinyama. "Pachii?"
  
  "Basa rako rekare, hongu. Harisi iro basa rawaifunga kuti akakubira kuti abatsirike here?" Taft akabvunza.
  
  "Zvakanaka, hongu," nyanzvi yefizikisi yakasimbisa, asi aitaridzika kushamiswa zvishoma. "Ndango... ndafunga... ndafunga kuti wakanzura kukundikana ikoko."
  
  Clifton Taft akanyemwerera akaisa maoko muchiuno. Akaedza kumedza rudado rwake zvine nyasha, asi hazvina zvazvaireva, zvaingoratidza kuti zvaisaita. "Kwakanga kusiri kukundikana, kwete kwakakwana. Um, hatina kumbokuudza izvi mushure mekunge wasiya chirongwa, Dr. Jacobs, asi," Taft akazeza, achitsvaga nzira yakapfava yekuburitsa nhau, "hatina kumbomisa chirongwa.
  
  "Chii? Mapenga here mese?" Casper airatidza kufara. "Unotoziva here mhedzisiro yekuyedza?"
  
  "Tinoita!" Taft akamuvimbisa nemoyo wese.
  
  "Chokwadi?" Kasper akafonera bluff vake. "Kunyangwe mushure mezvakaitika kuna George Masters, uchiri kutenda here kuti unogona kusanganisira zvinhu zvebhayoloji mukuyedza? Unopenga sebenzi."
  
  "Hei, zvino," Taft akanyevera kudaro, asi Casper Jacobs akanga akanyura mukuparidza kwake zvokusaita hanya nezvaaitaura uye kuti zvakanga zvichigumbura ani.
  
  "Aihwa. "Nditeerere," nyanzvi yefizikisi yaiwanzogara yakangwarira uye ine mwero yakagunun"una. "Zvibvume. Wangovinga mari chete. Cliff, hauzive mutsauko pakati pekushanduka nebeche remombe, asi tese tinouziva! Saka ndapota chirega kufunga kuti unonzwisisa zvauri kuwana mari pano! "
  
  "Unoziva here kuti imarii yataigona kuita dai chirongwa ichi chakabudirira, Casper?" Taft akasimbirira. "Izvi zvichaita kuti zvombo zvese zvenyukireya, zviwanikwa zvese zvesimba renyukireya zvisashanda. Izvi zvichabvisa mafuta ese aripo uye kutorwa kwawo. Tichabvisa munyika yekuwedzera kuchera uye kutsemuka. Hamunzwisisi here? Kana chirongwa ichi chikabudirira, hapazove nehondo dzemafuta kana zviwanikwa. Tichava isu chete mutengesi wesimba risingaperi. "
  
  Uye ndiani achatenga izvi kubva kwatiri? Zvamunoreva ndezvekuti imi nedare renyu revakuru muchabatsirikana kubva pane zvese izvi, uye isu takaita izvi ticharamba tichigadzirisa kugadzirwa kwesimba iri," Casper akatsanangurira bhirionea wekuAmerica. Taft haana kukwanisa kuramba chero cheizvi sezvisina maturo, saka akangoita shrugged.
  
  "Tinoda kuti izvi zviitike, zvisinei neMasters. Zvakaitika ipapo kwaiva kukanganisa kwevanhu," Taft akanyengetedza nyanzvi isingade.
  
  "Hongu, yakanga iri!" Casper akavhunduka. "Wako! Iwe neako akakwirira uye ane simba lapdogs mune majasi machena. Kukanganisa kwako ndiko kwakapotsa kwauraya musayendisiti uya. Ndaenda wakaitei? Wamubhadhara here?"
  
  "Kanganwa nezvake. Ane zvese zvaanoda kuti ararame hupenyu hwake," Taft akaudza Casper. "Ndichawedzera muhoro wako kana ukadzokera kune saiti imwe nguva kuti ndione kana uchikwanisa kutiruramisa equation yaEinstein. Ndichakugadza semukuru wefizikisi. Iwe uchave nekutonga kwakazara pamusoro peprojekiti, chero iwe uchikwanisa kuibatanidza muchirongwa chazvino panosvika Gumiguru 25.
  
  Casper akakanda musoro kumashure achibva aseka. "Uri kupenga ini, handiti?"
  
  "Kwete," Taft akapindura. "Uchaita kuti izvi zviitike, Dr. Jacobs, uye uchapinda mumabhuku enhoroondo semurume akabvuta nekukunda hunyanzvi hwaEinstein."
  
  Kasper akabatisisa mazwi emunhu asingazivi uye akaedza kunzwisisa kuti murume ane hunyanzvi akadaro angave nedambudziko rekunzwisisa dambudziko. Akaona zvakakodzera kuti atore inzwi rakapfava, rakadzikama kuti aedze kekupedzisira.
  
  "Cliff, tinoziva kuti mhedzisiro yeprojekiti yakabudirira ichavei, handiti? Zvino ndiudze, chii chinoitika kana kuedza uku kukatadza zvakare? Chimwe chinhu chandinofanira kuziva pachine nguva ndechekuti ndiani wauri kuronga kushandisa seguinea pig yako nguva ino?" Kasper akabvunza. Akave nechokwadi kuti pfungwa yake yainzwika kuti iite kuti awane zvinosemesa zvehurongwa hwakaitwa naTaft neChirongwa.
  
  "Usanetseke. Iwe ingoisa iyo equation, "Taft akadaro zvisinganzwisisike.
  
  "Saka rombo rakanaka," Casper akanyemwerera. "Ini handisi chikamu chechero chirongwa kunze kwekunge ndaziva chokwadi chakajeka chandinofanira kuita kuti mhirizhonga iite."
  
  "Oh ndapota," Taft akaseka. "Mhirizhonga. Unoshamisira chaizvo."
  
  "Patakapedzisira kuyedza kushandisa equation yaEinstein, nyaya yedu yakaomeswa. Izvi zvinoratidza kuti hatigone kuburitsa chirongwa ichi zvakabudirira pasina kurasikirwa nehupenyu. Inoshanda mudzidziso, Cliff, "Casper akatsanangura. "Asi mukuita, kugadzira simba mukati mechikamu kunokonzeresa kudzoreredza mukati mechikamu chedu, kuchipisa munhu wese ari pasi pano. Chero paradigm inosanganisira biological component muchiyedzo ichi inotungamira mukutsakatika. Mari yese iri munyika haina kukwanisa kubhadhara rudzikinuro, shamwari."
  
  "Zvakare, kusavimbika uku hakuna kumbove hwaro hwebudiriro nebudiriro, Casper. Jesu Kristu! Unofunga kuti Einstein aifunga kuti izvi hazvigoneke here? Taft akaedza kunyengetedza Dr. Jacobs.
  
  "Aiwa, aiziva kuti zvaibvira," akadaro Kasper, "uye kwaiva nechikonzero ichi paakaedza kuparadza Dread Serpent. Iwe idiot iwe!
  
  "Chenjerera mashoko ako, Jakobho! Ndichatsungirira zvakawanda, asi shit iyi haigare neni kwenguva refu, "akadaro Taft. Chiso chake chakatsvuka uye madonhwe akafukidza makona emuromo wake. "Tinogona kugara tichikumbira mumwe munhu kuti apedze equation yaEinstein, Nyoka Inotyisa, kwatiri. Usafunge kuti haugone kushandiswa, shamwari."
  
  Dr. Jacobs vakatya pfungwa yehure raTaft, Bessler, kutsveyamisa basa rake. Taft haana kutaura nezvePerdue, izvo zvaireva kuti akanga asati adzidza kuti Perdue akanga atowana Dread Serpent. Kamwe Taft uye Kurongeka kweBlack Sun vakaziva nezve izvi, Jacobs aikwanisa kushandiswa, uye aisakwanisa kuisa njodzi yekudzingwa zvakadaro zvachose.
  
  "Zvakanaka," akagomera, achiona kugutsikana kwaTaft. "Ndichadzokera kuchirongwa ichi, asi rwendo rwuno handichada zvinhu zvevanhu. Izvi zvakandiremera hana yangu, uye handina basa nezvako iwe kana Kurongeka. Ndine tsika."
  
  
  17
  Uye iyo clamp yakagadziriswa
  
  
  "Nhai Mwari wangu, Sam, ndaifunga kuti wakauraiwa kuhondo. Wakanga uripi muzita rezvitsvene zvose? Perdue akashatirwa paakaona mutori wenhau murefu, akatsiga akamira pamusuwo wake. Perdue akanga achiri pasi pesimba rekupedzisira kwake sedative, asi akanga achigutsikana zvakakwana. Akasvikogara pamubhedha. "Waunza here mifananidzo kubva kuThe Lost City? Ndinofanira kutanga kugadzirisa equation. "
  
  "Ishe dzikamai henyu, kwakanaka here?" Sam akafinyamisa kumeso. "Ndakapfuura nemugehena nekudzoka nekuda kweiyo fucking equation yako, saka 'hi' ine ruremekedzo ishoma iwe yaunokwanisa kuita."
  
  Dai Charles aive nehunhu hwaipenya angadai akatotsveta maziso. Panzvimbo pezvo, akamira akaomesa musoro uye akaranga, panguva imwe cheteyo achiyeverwa nevarume vaviri vaiwanzofara. Vose vari vaviri vakashanduka vakashata! Perdue anga ari maniac anopenga kubva paakauya kumba, uye Sam Cleave ave munhu anoshamisira. Charles akaverenga nemazvo kuti varume vaviri ava vakanga varwadziwa zvakanyanya mupfungwa uye havana kuratidza hutano hwakanaka kana kurara.
  
  "Pane chimwe chamunoda here changamire?" Akatsunga kubvunza mushandirwi wake, asi, zvinoshamisa, Perdue akanga akadzikama.
  
  "Aiwa, waita hako Charles. Ndokumbira uvhare gonhi kumashure kwako?" Perdue akabvunza zvine ruremekedzo.
  
  "Chokwadi, changamire," Charles akapindura.
  
  Mushure mekunge musuwo wavharwa, Perdue naSam vakatarisana zvakanyanya. Zvese zvavainzwa mukuvanzika kwekamuri yekurara yaPerdue kwaive kuimba kwezvipfira zvakagara mumuti mukuru wepaini kunze uye Charles achikurukura nezvemashiti matsva naLillian magonhi mashoma pasi pekoridho.
  
  "Saka maswera sei?" - Perdue akabvunza, achiita yekutanga inosungirwa kuratidzwa kweruremekedzo. Sam akaseka. Akavhura camera yake ndokuburitsa hard drive yekunze kuseri kweCanon yake. Akazviwisira mumakumbo aPerdue ndokuti, "Ngatisazvinyengedze nezvakanaka. Ndizvo chete zvaunoda kubva kwandiri, uye kutaura chokwadi, ndinofara kubvisa kaseti yevhidhiyo ine ropa zvachose. "
  
  Perdue akanyemwerera, achidzungudza musoro. "Thanks, Sam," akanyemwerera shamwari yake. "Muchokwadi chose, kunyanguvezvo, nei uchifara kwazvo kubvisa ikoku? Ndinoyeuka uchiti waida kuigadzirisa kuti ive gwaro reWildlife Society kana chimwe chinhu. "
  
  "Ndiro raiva zano pakutanga," Sam akabvuma kudaro, "asi ndangoneta nazvo. Ndakabiwa nomumwe anopenga, ndikarovera motokari yangu, uye ndakaguma ndarasikirwa nomumwe wandaida wandaishanda naye, zvose mumazuva matatu, shamwari yangu. Sekureva kwake kwekupedzisira, ndakabaya email yake," Sam akatsanangura, "maererano neizvi, akange ari pane chimwe chinhu chikuru."
  
  "Mukuru?" Perdue akabvunza achipfeka zvishoma nezvishoma kuseri kwescreen rake rekare rerosewood.
  
  "Kupera kukuru kwenyika," Sam akabvuma kudaro.
  
  Perdue akadongorera pamusoro pechivezwa chinoyevedza. Aiita kunge meerkat yakaoma akamira akatariswa. "UYE? Akati chii? Uye nyaya yei mupengo iyi?"
  
  "Aa, inyaya refu," Sam akatura befu, achinetswa nedambudziko iri. "Mapurisa achange achinditsvaga nekuti ndakanyora mota yangu masikati machena ... mumotokari ichidzingirira muOld Town, ichiisa vanhu munjodzi nezvimwe zvakadaro."
  
  "Nhai Mwari wangu Sam, dambudziko rake nderei? Ndiwe wamupa slip?" - Perdue akabvunza, achigomera sezvaaidhonza hembe dzake.
  
  "Sekutaura kwandaita, inyaya refu, asi chekutanga ndinofanira kupedzisa basa raimboshanda newandaimboshanda naye kuThe Post," akadaro Sam. Maziso ake akanyorova, asi akaramba achitaura. "Wakambonzwa nezvaAidan Glaston?"
  
  Perdue akadzungudza musoro. Angangodaro akaona zita iri pane imwe nzvimbo, asi hazvina zvazvaireva kwaari. Sam akakwenya achiti: "Vakamuuraya. Mazuva maviri apfuura akawanikwa ari mukamuri maakanga atumwa namupepeti wake kunonyoresa kuoparesheni kuCastlemilk. Paive nemumwe mukomana waaive naye waangangodaro aiziva, pfuti yekuuraya. Aidan akarembera senguruve inosveta, Perdue. "
  
  "Mwari wangu, Sam. Ndine urombo kunzwa izvozvo," akadaro Perdue tsitsi. "Uri kutora nzvimbo yake pamisheni?"
  
  Sekutarisira kwaSam, Perdue ainyanya kufunga nezvekuenda kubasa pakuenzanisa nokukurumidza sezvinobvira zvokuti akakanganwa kubvunza pamusoro pemupengo uyo akanga achitsvaga Sam. Zvingave zvakanyanya kuoma kutsanangura munguva pfupi yakadaro uye nengozi yekuparadzanisa Purdue. Aisada kuziva kuti basa raaida kutanga aiona semudziyo wekuparadza. Ehe, angadai akazvikokera kuparanoia kana kupindira kwaSam nemaune, saka mutori wenhau akazvisiya sezvazviri.
  
  "Ndakataura nemupepeti wake uye ari kunditumira kuBelgium kumusangano uyu wakavandika uchiita sehurukuro yesimba rinogoneka. Aidan akafunga kuti chaive chivharo chechimwe chinhu chakaipa, uye Meya weOban mumwe wavo," Sam akatsanangura muchidimbu. Aiziva kuti Perdue akanga asiri kuita hanya nazvo zvakadaro. Sam akasimuka ndokuvhara camera case yake akatarisa disc raainge asiya kuPerdue. Dumbu rake rakati nyangarara paakaritarisa rakarara, chinyararire achityisidzira, asi ura hwake hwakanga husina kuvimbika pasina chokwadi chekuzvitsigira. Chaaigona kuita kwaiva kutarisira kuti George Masters akanga asina kururama uye kuti iye, Sam, akanga asina kungoisa kuparara kwevanhu mumaoko en"anga yefizikisi.
  
  
  * * *
  
  
  Sam akazorodzwa nekusiya Reichtisousis. Hameno nekuti yaive imba yake yechipiri. Chimwe chinhu nezve equation muvhidhiyo tepi yaakapa Perdue chakaita kuti anzwe kusvotwa. Izvi aingosangana nazvo kakati wandei muhupenyu hwake, uye kazhinji kacho mushure mekunge aita misikanzwa kana kuti paakanyepera muroora wake mushakabvu é Patricia. Panguva ino zvinhu zvairatidza kusviba, kunyatsojeka, asi akazviisa muhana yake ine mhosva.
  
  Perdue aive nemutsa zvekuti akakweretesa Sam 4x4 yake kusvika awana seti itsva yemavhiri. Mota yake yekare yakanga isina inishuwarenzi nekuti Sam aifarira kugara akahwanda kubva kune veruzhinji marekodhi uye yakaderera-chengetedzo maseva achitya kuti Black Sun ingangofarira. Pamusoro pazvo, mapurisa aizomusiya kana akamuronda. Zvaiva pachena kuti mota yake yaainge agara nhaka kubva kushamwari yake yechikoro yakashaya yakanga isina kunyoreswa muzita rake.
  
  Aive manheru. Sam akafamba achidada achienda kuNissan hombe ndokuridza muridzo semhumhi akadzvanya bhatani rekuti immobilizer. Chiedza chakapenya kaviri ndokubuda asati anzwa kukiyiwa kwepakati. Mumwe mukadzi aive akanaka akabuda mumiti akananga kumusuwo weimba huru. Aive nebag rekuchipatara, asi aive akapfeka hembe dzemazuva ese. Sezvaaipfuura, akanyemwerera kwaari: "Kwakanga kuri muridzo kwandiri here?"
  
  Sam akashaya kuti oita sei. Dai aiti hongu angadai akamurova mbama akanyepa. Kana akaramba izvi, angave ari eccentric, akabikwa mumushini. Sam aikurumidza kufunga, akamira sebenzi akasimudza ruoko.
  
  "Ndiwe here Sam Cleave?" - akabvunza.
  
  Bhingo!
  
  "Ehe, ndinofanira kunge ndiri ini," akadaro achifara. "Uye ndimi ani?"
  
  Mhandara yakasvika pana Sam ichibva yamupukuta nyemwerero yaaive nayo. "Mamuvigira rekodhi raakakumbira here, VaCleave? Uye newe? Ndinovimba zvakadaro, nekuti hutano hwake hwakanga huchidzikira iwe wakatora nguva yakaoma kuti uuye kwaari. "
  
  Sekuona kwake, kutsamwa kwake kwakangoerekana kwapfuura zvaaibvumirwa. Aiwanzoona vakadzi vane ushingi sedambudziko rinonakidza, asi munguva pfupi yapfuura matambudziko akanga amuita kuti asateerere zvishoma.
  
  "Ndiregererewo chidhori, asi iwe ndiwe ani unondirambidza?" Sam akadzorerawo. "Kubva pane zvandiri kuona pano nebhegi rako diki, uri mushandi wekuchengeta pamba, mukoti zvakanyanya, uye zvirokwazvo hausi mumwe wevekare vaPurdue vaaiziva." Akavhura gonhi rekudivi remutyairi. "Zvino, wadii kudarikira izvi woita zvaunopihwa mari, nhai? Kana kuti unopfeka chipfeko chamukoti pakufona kwakadai?"
  
  "Maswera sei?" - akaridza mhere, asi Sam haana kunzwa kuenderera mberi. Kunyaradzwa kweumbozha kwe4x4 kabhini kwainyanya kunaka pakudzivirira ruzha, zvichideredza kupururudza kwaaiita kuita kusinganzwisisike. Akamutsa injini yemotokari ndokunakidzwa noumbozha asati atsigira zvine ngozi pedyo nomunhu waasingazivi akaora mwoyo nebhegi rokurapwa.
  
  Achiseka semwana ane misikanzwa, Sam akaninira kuvarindi pagedhi, achisiya Reichtishusis ari kumashure kwake. Achifamba nenzira inomonereka akananga kuEdinburgh, nhare yake yakarira. Aive Janice Noble, mupepeti weEdinburgh Post, achimuudza nezvenzvimbo yekusangana kuBelgium kwaaizosangana nemutori wenhau weko. Kubva ipapo vakamuendesa kune rimwe ramabhokisi epachivande muLa Monnaie gallery kuti agogona kuunganidza mashoko akawanda seanogona.
  
  "Ndapota chenjera, VaCleave," akadaro pakupedzisira. "Tikiti rako rendege ratumirwa kwauri neemail."
  
  "Ndinokutendai, Miss Noble," Sam akapindura. "Ndichange ndiripo mukati mezuva rinotevera. Tichasvika kuzasi kweizvi. "
  
  Sam achingodimbura runhare, Nina akabva amufonera. Kekutanga mumazuva akati, akafara kunzwa mumwe munhu achitaura izvi. "Hesi Makanaka!" - akakwazisa.
  
  "Sam, uchiri wakadhakwa?" - yaive mhinduro yake yekutanga.
  
  "Uh, aiwa," akapindura achidaro. "Ndafara kunzwa kubva kwamuri. Izvi ndizvo zvese."
  
  "Oo, zvakanaka," akadaro. "Chinzwa, ndinoda kutaura newe. Pamwe mungasangana neni kumwewo?"
  
  "Muna Oban? Ndiri kutobva munyika," Sam akatsanangura kudaro.
  
  "Kwete, ndakasiya Oban nezuro manheru. Chokwadi, izvi ndizvo chaizvo zvandinoda kutaura newe. Ndiri paRadisson Blu paRoyal Mile," akadaro achitaridza kupenga. Nemitemo yaNina Gould, "knackered" yaireva chimwe chinhu chikuru chakanga chaitika. Zvaisava nyore kumugumbura.
  
  "Zvakanaka, zvionere. Ndichakutora tozotaura kumba kwangu ndichirongedza zvinhu zvangu. Izvi zvinonzwika sei?" Akakurudzira.
  
  "Estimated nguva yekusvika?" - akabvunza. Sam akaziva kuti pane chimwe chinhu changa chave chichishungurudza Nina kana asina kana kumbomubvunza nezvezvinhu zvidiki. Kana aibvunza zvakananga nezvenguva yake yaifungidzirwa yokusvika, akanga atosarudza kubvuma zvaaida.
  
  "Ndichange ndiripo mukati memaminitsi makumi matatu nekuda kwetraffic," akasimbisa, achitarisa wachi yedhijitari padhibhodhi.
  
  "Thank you, Sam," akadaro nenzwi riri kupera simba izvo zvakamuvhundutsa. Akabva aenda. Kusvika kuhotera kwaaigara, Sam ainzwa sokuti akanga aiswa joko guru. Dambudziko rakaipa raAidan, pamwe chete nedzidziso dzake pamusoro peMcFadden, Perdue's mercurial moods, uye mafungiro asina kugadzikana aGeorge Masters kuna Sam, zvakangowedzera kunetseka kwaakanzwa iye zvino kuna Nina. Akanga achiitira hanya kugara zvakanaka kwake zvokuti haana kumbozviona sezvaaiyambuka migwagwa ine vanhu vakawanda yeEdinburgh. Maminitsi mashoma gare gare akasvika pahotera yaNina.
  
  Akabva amuziva. Bhutsu nemajini zvakaita kuti ataridzike kunge nyeredzi yedombo kupfuura munyori wenhoroondo, asi suede blazer uye pashmina scarf yakapfavisa chimiro zvishoma, zvakakwana kuita kuti ataridzike seakaoma sezvaaive chaizvo. Hazvinei kuti akanga akapfeka zvakatsvinda zvakadii, hazvaidzikinura chiso chake chakaneta. Kazhinji kacho yakanaka kunyange nemaitiro emusikirwo, maziso makuru, akasviba emunyori wenhoroondo akange arasikirwa nekupenya kwawo.
  
  Aive nezvakawanda zvekuudza Sam uye aive aine nguva shoma yekuzviita. Haana kutambisa nguva akabva angopinda murori achibva atonanga kubasa. "Hesi Sam. Ndingavata kumba kwenyu here imi Mwari achizviziva?"
  
  "Chokwadi," akapindura kudaro. "Neniwo ndafara kukuona."
  
  Hameno kuti sei, nezuva rimwe chete, Sam akasanganazve neshamwari dzake mbiri dzepamoyo, uye vese vakamukwazisa vasina hanya uye kuneta nenyika nekutambudzika.
  
  
  18
  Lighthouse pahusiku hunotyisa
  
  
  Nekusava nehunhu, Nina hapana chaakataura munzira kuenda kumba kwaSam. Akagara hake akadongorera nepafafitera remota, hapana chaaiona. Kuti agadzirise mamiriro ezvinhu, Sam akabatidza nhepfenyuro yemunharaunda kuti akunde kunyarara kusina kunaka. Akanga achirwadziwa kubvunza Nina chikonzero nei akanga atizira Oban, kana kwamazuva mashomanene bedzi, nokuti aiziva kuti akanga ane kondirakiti yokudzidzisa pakoreji yomunzvimbomo kweinenge mwedzi mitanhatu. Zvisinei, kubva muzviito zvake, akaziva kuti zvakanga zviri nani kusapinda mubhizimisi romumwe munhu-parizvino.
  
  Pavakasvika pamba paSam, Nina akasvikopinda mumba ndokugara pasofa raSam rainyanya kugarwa naBruich. Akanga asiri mukumhanya-mhanya, asi Sam akatanga kuunganidza zvese zvaangade pakuungana kwenguva refu kwehungwaru. Achitarisira kuti Nina aizotsanangura nhamo yake, haana kumumanikidza. Aiziva kuti aiziva kuti aizokurumidza kuenda kumugove, uye naizvozvo, kana ane chimwe chinhu chokutaura, aifanira kuchitaura.
  
  "Ndave kunogeza," akadaro achipfuura nepaaiva. "Kana uchida kutaura, pinda."
  
  Akanga asati ambodzikisa tirauzi rake kuti kukambaira pasi pemvura inodziya apo iye akacherekedza mumvuri waNina uchipfuura nepagirazi rake. Akagara pachivharo chechimbuzi, achimusiya achiita bhizimisi rake rekuwacha, asina kana shoko rimwe zvaro rokuseka kana kutsvinyira, setsika yake.
  
  "Vakauraya vakwegura VaHemming, Sam," akadaro zviri nyore. Aiona akatsikitsira pachimbuzi, maoko akapeta pakati pemabvi, musoro wakatsikitsira apererwa. Sam akafungidzira kuti hunhu hwaHemming aive mumwe munhu kubva paudiki hwaNina.
  
  "Shamwari yako?" akabvunza nezwi rakasimudzwa achipikisa mvura yainaya.
  
  "Hongu, kutaura kudaro. Mugari ane mukurumbira weOban kubvira 400 BC, unoziva here? "- akapindura zviri nyore.
  
  "Sorry love," Sam akadaro. "Unofanira kunge wakamuda zvakanyanya kuti uzvitore zvakaoma." Zvakabva zvatoyedza kuna Sam kuti aive ataura kuti pane munhu auraya mudhara.
  
  "Aiwa, aingova zvake muzivikanwi, asi takataura nguva shomanene," akatsanangura kudaro.
  
  "Mirai, ndiani amuuraya? Uye unoziva sei kuti akaurayiwa? Sam akabvunza achiratidza kupererwa. Zvaiita sezvinotyisa kunge zvaizoitika kuna Aidan. Sangana?
  
  "McFadden akashata Rottweiler akamuuraya, Sam. "Akauraya mumwe murume mukuru asina simba pamberi pangu," akadaro achindandama. Sam akanzwa chipfuva chake kurova zvisingaonekwe. Kuvhunduka kwakamhanya maari.
  
  "Pamberi pako? Zvinoreva here...?" - akatanga apo Nina akapinda mumvura naye. Chakanga chiri chishamiso chinoshamisa uye chinoparadza chose paakaona muviri wake wakashama. Akanga atora nguva refu asina kumuona zvakadai, asi panguva iyi yaisava nekahunhu. Chokwadi hana yaSam yakarwadza achiona mavanga emuhudyu nemumbabvu. Akabva aona maronda epachipfuva nepamusana ndokusonwa zvisina tsarukano nebanga mukati mebhonzo rekuruboshwe nepasi peruoko rweruboshwe, akaitwa nemumwe mukoti akanga aenda pamudyandigere uyo akanga avimbisa kusaudza munhu.
  
  "Jesu Kristu!" - akaridza mhere. Hana yake yairova zvekuti chaaifunga kwaive kumubata nekumumbundira zvine simba. Haana kuchema, uye izvozvo zvakamutyisa. "Iri raive basa reRottweiler yake here?" - akabvunza mukati mebvudzi rake rakanyorova, achiramba achitsvoda pamusoro pemusoro wake.
  
  "Zita rake, nenzira, ndiWolf, saWolfgang," akazevezera nemuhova dzemvura inodziya ichiyerera ichidzika nechipfuva chake chine tsandanyama. "Vakangopinda vakarwisa VaHemming, asi ndakanzwa ruzha rwaibva kumusoro kwandakanga ndavaunzira rimwe gumbeze. Panguva yandakasvika pasi," akavhunduka, "vakanga vamubudisa pachigaro chake ndokumukanda musoro mumoto waiva muchoto. Mwari! Haana kuwana mukana! "
  
  "Vakabva vakurwisa?" - akabvunza.
  
  "Hongu vakaedza kuita kunge tsaona. Wolfe akandikanda pasi pamasitepisi, asi pandakasimuka, akangoshandisa njanji yangu yetauro ndichiyedza kutiza," akadaro achifemereka. "Pakupedzisira, akangondibaya nebanga ndokundisiya ndichibuda ropa.
  
  Sam akashaya mashoko ekugadzirisa zvinhu. Aive nemiriyoni yemibvunzo nezvemapurisa, nezvemutumbi wemudhara uyu, nezvekuti akasvika sei kuEdinburgh, asi zvese zvaifanira kumirira. Zvino aifanira kumusimbisa uye kumuyeuchidza kuti akanga akachengeteka, uye aida kumuchengeta akadaro.
  
  McFadden, iwe wakangokanganisika nevanhu vasiri ivo, akafunga. Zvino aive aine humbowo hwekuti McFadden aive ari kumashure kwekupondwa kwaAidan. Yakasimbisawo kuti McFadden aive, shure kwezvose, nhengo yeOrder yeBlack Sun. Nguva yerwendo rwake rwokuenda kuBelgium yakanga yava kunopera. Akamupukuta misodzi ndokuti, "Chipukuta, asi usapfeke. Ndichatora mifananidzo yekukuvara kwako uye wozoenda neni kuBelgium. Handisi kuzokurasa kukuonai kweminiti kusvikira ndasvuura mwana uyu anonyengera pachangu."
  
  Panguva ino Nina haana kupikisa. Akarega Sam achidzora. Pakanga pasina kana kupokana mupfungwa dzake kuti ndiye mutsivi wake. Mumusoro make, Sam's Canon payaipenya pazvakavanzika zvake, akanga achiri kunzwa VaHemming vachimunyevera kuti akanga akamakwa. Kunyange zvakadaro, aizomuponesa zvakare, kunyange kuziva rudzi rwenguruve rwaakanga achibata nayo.
  
  Paakangove nehumbowo hwakakwana uye vese vakapfeka, akamugadzirira kapu yeHorlicks kuti adziirwe vasati vaenda.
  
  "Pasport unayo here?" akamubvunza akati.
  
  "Ehe," akadaro, "mune mapiritsi ekunyaradza marwadzo here?"
  
  "Ndiri shamwari yaDave Perdue," akapindura zvine ruremekedzo, "chokwadi ndine mishonga yokunyaradza marwadzo."
  
  Nina akatadza kana kuseka hake, zvakava chikomborero munzeve dzaSam kuti anzwe kurerukirwa.
  
  
  * * *
  
  
  Panguva yekubhururuka kuenda kuBrussels, vakatsinhana ruzivo rwakakosha rwakaunganidzwa zvakasiyana svondo rapfuura. Sam aitofanira kusimbisa maidi chikonzero nei akanzwa achisungirwa kuita mugove waAidan Glaston kuitira kuti Nina anzwisise chaifanira kuitwa. Akagovana naye nhamo yake naGeorge Masters uye kusava nechokwadi kwaaive nako pamusoro pePerdue kuva neDread Serpent.
  
  "Oh my God, hameno muchiita kunge rufu rwakadziya," vakazodaro. "Hapana mhosva. I'm sure ndinoita kunge crap futi. Zvechokwadi ndinonzwa sechinhu chisina maturo. "
  
  Akamupuruzira macurls matema matema ndokutsvoda temberi yake. "Hapana mhosva mudiwa wangu. Asi hongu, unonyatsoita kunge crap."
  
  Akamukwenya zvinyoro nyoro negokora, sezvaaigaro taura mashoko eutsinye sejee, asi, chokwadi, haaigona kumurova nesimba rose. Sam akaseka ndokumubata ruoko. "Tasarirwa nemaawa asingasviki maviri tisati tasvika kuBelgium. Zorora uye zorora, zvakanaka? Mapiritsi andakupa aya anoshamisa, uchaona."
  
  "Unofanira kuziva nzira iri nani yekupomba musikana," akadaro achiseka, achikanda musoro wake kumashure kwecheya.
  
  "Handidi zvinodhaka. Shiri dzinenge dzakamonereka dzakareba uye ndebvu dzine waya zvakanyanya," akazvirova dundundu, achifambisa zvigunwe zvake zvishoma nezvishoma padama nerushaya. "Waita rombo rakanaka kuti ndakunzwira tsitsi. Ichi ndicho chikonzero chete chinoita kuti ndirambe ndisina kuroora, ndakamirira kuti upengenuke."
  
  Sam haana kunzwa mashoko ekunyomba. Paakatarisa Nina, akanga akabatwa nehope, aneta nehero yaaifanira kupinda. Zvaifadza kuona kuti akanga ambozorora, akafunga kudaro.
  
  "Mitsetse yangu yakanaka nguva dzose inowira panzeve dzisinganzwe," akadaro ndokusendamira kumashure kuti abate mahwindi mashoma.
  
  
  19
  Pandora inovhura
  
  
  Zvinhu zvachinja muReichtisusis, asi kwete hazvo kuti zvive nani. Kunyange zvazvo Perdue akanga asina kunyanyisa uye ane mutsa kune vashandi vake, imwe denda yakatambanudza mutsipa wayo. Kuvapo kwekuvhiringidza mune imwe ndege.
  
  "David aripi?" Sisi Hearst vakabvunza zvine simba Charles achivhura door.
  
  Mudiri waPerdue akanga ari mufananidzo wokuzvidzora, uye kunyange iye aitofanira kuruma muromo wake.
  
  "Ari murabhoritari madam, asi haasi kukutarisirai," akapindura kudaro.
  
  "Achafara kundiona," akadaro nounyoro. "Kana asina chokwadi nezvangu, regai andiudze ega."
  
  Charles, zvisinei, akatevera mukoti aizvikudza mukamuri rekombuta rePurdue. Gonhi remumba macho rakanga rakavhurika zvishoma, izvo zvaireva kuti Perdue akanga akabatikana asi asina kuvharwa kuvanhu. Masevha matema neechrome akareba kubva pamadziro kuenda kumadziro, marambi anopenya achipenya semarovero emwoyo madiki mumagirazi akakwenenzverwa nemabhokisi epurasitiki.
  
  "Changamire, Hanzvadzi Hearst vakauya vasina kuziviswa. Anoramba achiti unoda kumuona here?" Charles akataura hasha dzake dzakadzikama nenzwi riri pamusoro.
  
  "Waita hako, Charles," mushandirwi wake akashevedzera pamusoro poruzha rwemichina. Perdue akagara kukona yekamuri, akapfeka mahedhifoni kuti avhare ruzha rwemukamuri. Akanga akagara padhesiki guru. Paive nemalaptops mana, akabatana uye akabatana nerimwe bhokisi hombe. Korona chena yaPerdue yebvudzi gobvu, rakamonereka rakasimuka kubva kuseri kwemavharo ekombuta. Waive mugovera Jane asipo. SaLillian naCharles, kunyangwe Jane akatanga kuita kakushatirwa nekugara aripo kwana nurse.
  
  Vashandi vatatu vakatenda kuti aipfuura muchengeti wePurdue, kunyangwe vaive vasingazivi nezvekufarira kwake sainzi. Zvaitonzwika kuti murume wemupfumi aida kumusunungura kubva pahuchirikadzi kuti asazoswera achitsvaira tsvina yevamwe nerufu. Zvechokwadi, kuva nyanzvi dzavaiva, havana kumbomupomera pamberi paPerdue.
  
  "Waswera sei David?" Sisi Hurst vakabvunza.
  
  "Zvakanaka, Lilith, waita hako," akanyemwerera. "Huya uone."
  
  Akasvetukira parutivi petafura yake ndokuwana zvaakanga achipedzera nguva yake nguva pfupi yapfuura. Pasikirini rega rega, mukoti akacherechedza nhamba dzakasiyana-siyana dzaakaziva.
  
  "Equation? Asi nei richiramba richichinja? Zvechii izvi?" - akabvunza, achizendamira nemaune pedyo nebhirioni kuitira kuti anzwe kunhuwa kwake. Perdue akanga akanyura muhurongwa hwake, asi haana kumboregeredza kunyengedza vakadzi.
  
  "Ini handisati ndave nechokwadi kusvika chirongwa ichi chandiudza," akadaro achizvikudza.
  
  "Iyi itsananguro isina kujeka. Unotoziva here kuti rinosanganisirei?" akabvunza, achiedza kunzwisisa kuchinja kutevedzana pazviratidziro.
  
  "Inotendwa kuti yakanyorwa naAlbert Einstein imwe nguva munguva yeHondo Yenyika I, paaigara muGermany, munoziva," Perdue akatsanangura nomufaro. "Zvaifungidzirwa kuti zvakaparadzwa, uye zvakanaka," akagomera, "kubva zvave chimwe chinhu chengano mumasainzi."
  
  "Oo, uye wazvizivisa," akagutsurira musoro, achiratidza kufarira zvikuru. "Uye chii ichi?" Akanongedza imwe komputa, muchina wekare wakawanda waishandirwa naPerdue. Yakanga yakabatana nemalaptops uye sevha imwe chete, asi mudziyo wega waainyanya kutaipa.
  
  "Pano ndiri mushishi kunyora chirongwa chokuchinyora pasi," akatsanangura kudaro. "Inofanirwa kugara ichinyorwa patsva zvichienderana nedata rinobva kune yekuisa sosi. Iyo algorithm yechishandiso ichi inozopedzisira yandibatsira kumisa chimiro cheiyo equation, asi parizvino inoita seimwe dzidziso ye quantum mechanics. "
  
  Achifinyamisa kumeso, Lilith Hearst akadzidza skrini yechitatu kwechinguva. Akatarisa Perdue. "Kuverenga ikoko kunoita sekumiririra simba reatomu. Wazviona here?"
  
  "Haiwa Mwari wangu, munokosha," Perdue akanyemwerera, maziso ake achipenya nezivo yake. "Wataura chokwadi. Zvinoramba zvichipfira ruzivo rwunondidzosera kune imwe mhando yekudhumhana inoburitsa simba reatomu rakachena. "
  
  "Zvinonzwika zvine ngozi," akadaro. "Zvinondiyeuchidza nezveCERN supercollider uye zvavari kuyedza kuzadzisa nekuwedzera chidimbu."
  
  "Ini ndinofunga kuti izvi ndizvo zvakanyanya zvakawanikwa naEinstein, asi, semubepa ra1905, akafunga kuti ruzivo rwakadaro runoparadza zvakanyanya kumapenzi akapfeka yunifomu nemasutu. Ndosaka akazviona zvine njodzi kuti aburitse," akadaro Perdue.
  
  Akaisa ruoko rwake pabendekete rake. "Asi hauna kupfeka yunifomu kana sutu ikozvino, David?" akachonya.
  
  "Chokwadi handizivi," akapindura kudaro, achidzokera pachigaro chake nokugomera kwakagutsikana.
  
  Runhare rwakarira mukamuri rekusvikira. Landline yemumba iyi yaiwanzodairwa naJane kana Charles, asi iye aive asiri pabasa uye aive panze nemurume aiendesa grocery. Nharembozha dzinoverengeka dzakaiswa munzvimbo yese , nhamba yakajairika yaigona kupindurwa chero mumba. Jane akawedzerawo mhere asi hofisi yake yaive kure.
  
  "Ndichaiwana," Lilith akadaro.
  
  "Uri muenzi, unoziva," Perdue akamuyeuchidza noushamwari.
  
  "Zvakadaro? Mwari, David, ndauya pano nguva pfupi yadarika zvekuti ndinotoshamisika kuti hamusati mandipa kamuri," akadaro, achikurumidza kupinda nepamusiwo achimhanya achikwira masitepisi akananga pauriri hwekutanga. Perdue hapana chaaigona kunzwa pamusoro peruzha rwaivhara nzeve.
  
  "Mhoro?" - akapindura, achiona kuti haana kuzvizivisa.
  
  Inzwi rechirume rakapindura richinzwika kuva rekunze. Akanga ane matauriro akasimba echiDutch, asi aigona kumunzwisisa. "Ndinogona kutaura naDavid Perdue, ndapota? Zviri kukurumidza."
  
  "Iye zvino haasi kuwanikwa. Kutaura zvazviri, pamusangano. Ndomupa message here kuti pamwe akufonere kana apedza? " akabvunza achitora chinyoreso mudhirowa repadhesiki rake kuti anyore padiki remeseji.
  
  "Uyu ndiDr. Casper Jacobs," murume wacho akazvisuma. "Ndokumbirawo mubvunze Mr. Perdue kuti vandifonere nekuchimbidza."
  
  Akamupa nhamba dzake achibva adzokorora runhare rwechimbichimbi.
  
  "Ingomuudza kuti zvine chekuita neDread Serpent. Ndinoziva kuti hazvina musoro, asi achanzwisisa zvandiri kutaura," akadaro Jacobs.
  
  "Bherujiyamu? Number dzako prefix," she asked.
  
  "Ichokwadi," akatsinhira kudaro. "Ndokutenda zvikuru".
  
  "Hapana dambudziko," akadaro. "Sara mushe".
  
  Akabvarura bepa repamusoro ndokudzokera kuPerdue.
  
  "Ndiani iyeye?" akabvunza.
  
  "Wrong number," akadaro achikwenya. "Ndaifanira kutsanangura katatu kuti iyi haisi Studio yaTracy Yoga uye kuti takavharwa," akaseka, achiisa bepa muhomwe yake.
  
  "Ichi chekutanga," Perdue akaseka. "Hatisi kana pakanyorwa. Ndinosarudza kusazvibata."
  
  "Izvi zvakanaka. Ndinogarotaura kuti vanhu vasingazive zita rangu pandinopindura foni yangu yefodya ngavasatombondinyengetedza," akadaro achiseka. "Iko zvino dzokera kuchirongwa chako uye ini ndichatipa chekunwa."
  
  Mushure mokunge Dr. Casper Jacobs akundikana kusvika David Perdue kuti amuyambire nezve equation, aifanira kubvuma kuti kunyange kuedza kwakaita kuti anzwe zviri nani. Sezvineiwo, kuvandudzika kuduku kwemaitiro hakuna kugara kwenguva refu.
  
  "Wanga uchitaura nani? Unoziva kuti mafoni haatenderwe munzvimbo ino, handiti, Jacobs? "- anonyangadza Zelda Bessler akaraira kubva kumashure kwaCasper. Akatendeukira kwaari neshungu dzeutsotsi. "NdiDr. Jacobs wako, Bessler. Iye zvino ndini ndiri kutungamira chirongwa ichi."
  
  Haana kukwanisa kuzviramba. Clifton Taft akanyatso tsanangura chibvumirano chegadziridzo yakagadziridzwa yaizoisa Dr. Casper Jacobs mutariri wekuvaka chikepe chinodiwa pakuedza. Iye chete ndiye ainzwisisa dzidziso dzakatenderedza izvo Order yaiedza kuwana zvichibva pamusimboti waEinstein, saka akapihwawo chikamu cheinjiniya. Mukati menguva pfupi ngarava yaifanira kupedzwa. Zvakanyanya kurema uye nekukurumidza, chinhu chitsva chaizofanira kunge chakakura zvakanyanya kupfuura chakapfuura, izvo zvakakonzera kukuvadzwa kune musayendisiti uye zvakaita kuti Jacobs aende kure nebasa.
  
  "Zvinhu zviri kufamba sei pano pachirimwa, Dr. Jacobs?" - kwakauya izwi rekukwevera raClifton Taft, iro Casper aivenga zvakanyanya. "Ndinovimba tiri pahurongwa."
  
  Zelda Bessler akachengeta maoko ake muhomwe dzejasi rake jena rerabhu uye akakwenya zvishoma chimiro chake kubva kuruboshwe kuenda kurudyi uye kumashure zvakare. Aiita kunge kamwana kechikoro kakapusa kachiedza kuda kufadza moyo, zvakabva zvaita kuti Jacobs anzwe kurwara. Akanyemwerera Taft. "Dai asina kupedza nguva yakawanda ari pafoni, angadai akaita zvakawanda."
  
  "Ndinoziva zvakakwana nezvezvikamu zvekuyedza uku kufona nguva nenguva," Casper akafa. "Ini ndine hupenyu kunze kweiyi yakavanzika cesspool yaunogara, Bessler."
  
  "Oo," akamutevedzera. "Ndinoda kutsigira ..." Akatarisa tycoon yekuAmerica, "kambani ine masimba epamusoro."
  
  Mazino makuru aTaft akabuda kubva pasi pemiromo yake, asi haana kuita pamhedziso yake. "Zvakaoma, Dr. Jacobs," akadaro, achibata ruoko rwaCasper zvinyoronyoro ndokumubvisa kuti Zelda Bessler asanzwe, "tiri kuita sei nekugadzira bara?"
  
  "Unoziva, Cliff, ndinovenga kuti unozvidaidza kudaro," Casper akabvuma.
  
  "Asi ndozvazvinoita. Kuti isu tiwedzere migumisiro yekuedza kwemazuva ano, tichada chimwe chinhu chinofamba nekumhanya kwebhoti, nekupararira kwakaenzana kwehuremu uye nekukurumidza kuita basa racho, "Taft akamuyeuchidza sezvo varume vaviri vakatama kubva. akaora mwoyo Bessler. Nzvimbo yekuvaka iri muMeerdalwood, nzvimbo ine miti iri kumabvazuva kweBrussels. Chigadzirwa ichi, chiri papurazi reTuft, chine mugero wepasi pevhu wakapedzwa makore akati kuti apfuura. Vashoma vesainzi vakaunzwa nehurumende yepamutemo uye yunivhesiti vakamboona pasi pevhu, asi zvaivepo.
  
  "Ndatopedza, Cliff," Casper akadaro. "Chasara kuti chiverengerwe huremu hwandinoda kubva kwamuri. Rangarira, kuti kuyedza kubudirire, unofanirwa kundipa huremu chaihwo hwechikepe, kana 'bullet' sezvaunotaura. Uye, Cliff, inofanirwa kuve chaiyo kune giramu, zvikasadaro hapana genius equation inondibatsira kuibvisa. "
  
  Clifton Taft akanyemwerera zvinopisa tsitsi. Somunhu akanga ava kuda kutaura nhau dzakaipa zvikuru kushamwari yake yakanaka, akagadzirisa pahuro yake kupfurikidza nokunyemwerera kwakashata pachiso chake chakashata.
  
  "Chii? Ungandipa here kana kuti chii?" Casper akadzvanya.
  
  "Ndichakupa ruzivo urwu nguva pfupi mushure memusangano wemangwana muBrussels," Taft akadaro.
  
  "Uri kureva musangano wepasi rose wenhau?" Kasper akabvunza. "Handifarire zvematongerwo enyika".
  
  "Ndizvo zvazvinofanira kuva, shamwari," Taft akagunun"una sechembere ine tsvina. "Pavanhu vese, ndimi mutori chikamu chikuru mukufambisa chiedzo ichi. Mangwana International Atomic Energy Agency ichasangana neveto yepasi rose pamusoro peNPT.
  
  "NPT?" Casper akafinyama. Akanga ari pasi pemafungiro ekuti kupinda kwake mubasa racho kwaiva kuedza chete, asi NPT yaiva nyaya yezvematongerwo enyika.
  
  "Non-Proliferation Treaty, shamwari. Geez, haunetseki kutsvaga kuti basa rako richaenda kupi kana waburitsa zvawawana, handiti? MuAmerica akaseka, achitamba achirova Casper kumusana. "Vese vari kuita basa muchirongwa ichi vanofanirwa kumiririra Order mangwana manheru, asi tinoda kuti iwe utarise matanho ekupedzisira."
  
  "Vatungamiriri venyika ava vanotoziva nezveOrder?" - Casper akabvunza achifungidzira.
  
  "Kurongeka kweZuva rakasviba kuri kwese kwese, shamwari yangu. Ndiro simba repasi rose rine simba guru kubva pahushe hweRoma, asi vepamusoro chete ndivo vanozviziva. Tine vanhu vari muzvinzvimbo zvepamusoro mune imwe neimwe yenyika dzeNPT. Vatevedzeri vemutungamiri, nhengo dzemhuri yehumambo, vanachipangamazano vemutungamiri wenyika uye vanoita sarudzo, "Taft akadaro achirota. "Kunyangwe mameya anotibatsira kuita padanho remanisipala. Batanidza. Semurongi wesimba redu rinotevera rekufamba, une kodzero yekunakidzwa nezvakapambwa, Casper. "
  
  Musoro waCasper wakatanga kutenderera nekuwanikwa uku. Mwoyo wake wakatinhira pasi pebhachi rake remurabhoritari, asi akaramba akamira uye akagutsurira musoro achibvumira. "Tarisa nechido!" akazvisimbisa. "Wow, ndafadzwa. Zvinoita sekunge ndave kuwana mukurumbira wandinoda," akazvikudza murudo rwake, uye Taft akatenda shoko rega rega.
  
  "Mudzimu wakadini! Zvino gadzirira zvese kuti nhamba chete dzatinofanira kutanga dzipinzwe mukuverenga, zvakanaka?" Taft akadzvova nemufaro. Akasiya Casper kuti abatane naBessler mukoridho, achisiya Casper ashamiswa uye avhiringika, asi chinhu chimwe aiva nechokwadi. Aifanira kuonana naDavid Perdue kana kuti aizofanira kuparadza basa rake pachake.
  
  
  20
  Zvisungo zvemhuri
  
  
  Casper akamhanyira mumba make ndokukiya mukova. Mushure mekuchinja kaviri akanga apera zvachose, asi pakanga pasina nguva yekuneta. Nguva yakange yave kumubata, uye aive asisakwanise kutaura naPerdue. Muongorori akangwara aive nesystem yakavimbika yekuchengetedza, uye kazhinji yenguva aive akavanzika kubva pameso anoongorora. Kukurukurirana kwake kuzhinji kwaiitwa nemubatsiri wake, asi uyu aive mukadzi Casper aifunga kuti aitaura naye paakataura naLilith Hearst.
  
  Kugogodza kwaakaita pamusiwo kwakaita kuti mwoyo wake umire kwekanguva.
  
  "Ndini!" - akanzwa kune rumwe rutivi rwegonhi, izwi rakadonhedzera kadenga kadiki mubhakiti retsvina raakanga ari.
  
  "Olga!" - he exhaled, nokukurumidza akazarura musuo ndokumukwevera mukati.
  
  "Wow, uri kutaura nezvei manje?" - akabvunza, achimutsvoda neshungu. "Ndanga ndichifunga kuti muchauya kuzondiona manheru, asi muswere wese hapana kana imwe yenhare dzangu makadaira."
  
  Nehunyoro uye nenzwi rake rakapfava, mudiwa Olga akaramba achitaura nezvekusateererwa uye zvimwe zvese zvisina musoro zvekuti mukomana wake mutsva aisakwanisa kutambura kana kupomerwa mhosva. Akamubata zvakasimba ndokumugarisa pachair. Nekuda kwekuita chete, Casper akamuyeuchidza kuti aimuda sei nekutsvoda chaiko, asi mushure meizvozvo yaive nguva yekumutsanangurira zvese. Nguva dzose aikurumidza kubata zvaaiedza kutaura, saka aiziva kuti aigona kuvimba naye panyaya iyi yakakomba.
  
  "Ndingavimba newe here neruzivo rwakavanzika, mudiwa?" akazevezera munzeve dzake nehasha.
  
  "Zvirokwazvo. Pane chiri kukupengesa uye ndinoda kuti undiudze nezvazvo, unoziva? " - akati. "Handidi kuti pave nezvakavanzika pakati pedu."
  
  "Zvakanaka!" - akadanidzira. "Fantastic. Tarisai, ndinokuda zvekupenga, asi basa rangu rave kupera." Akagutsurira musoro achienderera mberi. "Ndichazvichengeta zviri nyore. Ini ndanga ndichishanda pakuyedza-chakavanzika, ndichigadzira kamuri yakaita bara rekuyedza, handiti? Chinenge chapera, uye ndangodzidza nhasi," akamedza mate, "kuti zvandanga ndichishanda pamusoro pazvo zvava kuda kushandiswa nokuda kwezvinangwa zvakaipa zvikuru. Ndinofanira kubva munyika ino ndonyangarika, manzwisisa here?
  
  "Chii?" - akaridza mhere.
  
  "Uri kurangarira dhongi rakandigara pavheranda zuva riya tabva kumuchato? Ari kutungamira kuvhiya kwakashata, uye, uye ndinofunga... Ndinofunga kuti vari kuronga kuuraya boka revatungamiriri venyika panguva yemusangano," akatsanangura nokukurumidza. "Zvakatorwa nemunhu ega anokwanisa kududzira equation chaiyo. Olga, ari kushanda pairi iko zvino kumba kwake kuScotland, achaziva zvinoshanduka munguva pfupi! Kana zvangoitika, dhongi randinoshandira (ikozvino Olga naCasper kodhi yeTuft) ichaisa iyo equation kune mudziyo wandakavaka. Kasper akadzungudza musoro, achishamisika kuti sei aitoda kusiya zvese izvi kumubiki akanaka, asi aive aziva Olga kwenguva pfupi chete. Iye pachake aiva nezvakavanzika zvakati.
  
  "Chirema," akadaro achikarukana.
  
  "Chii?" Akafinyamisa kumeso.
  
  "Kutengesa nyika yangu. Havagone kukubata ipapo," akadzokorora. "Ndinobva kuBelarus. Mukoma wangu inyanzvi yefizikisi kubva kuPhysico-Technical Institute, inoshanda munzvimbo dzakafanana newe. Pamwe anogona kukubatsira?"
  
  Casper akanzwa asinganzwisisike. Kuvhunduka kwakapera, asi kujeka kwakabva kwazvibvisa. Akambomira kweminiti kana kupfuura, achiedza kugadzirisa zvese zvese neruzivo rwakamushamisa nezvemhuri yemudiwa wake mutsva. Akaramba akanyarara kuti afunge achipuruzira maoko ake neminwe. Yakanga iri pfungwa yakanaka, akafunga, kana aigona kutiza Taft asati azviona. Ko mukuru wefizikisi wepurojekiti yacho aigona sei kungonzvenga pasina ari kuona?
  
  "Sei?" - akaratidza kusava nechokwadi kwake. "Ndingasiya sei?"
  
  "Uri kuenda kubasa here. Iwe unoparadza ese makopi ebasa rako uye unotora ese edhizaini manotsi newe. Izvi ndinozviziva nekuti sekuru vangu vakazviita makore akawanda adarika," akadaro.
  
  "Aripowo here?" Kasper akabvunza.
  
  "WHO?"
  
  "Sekuru vako," akapindura.
  
  Akadzungudza musoro zvisingaite. "Aihwa. Afa. Vakamuuraya pavakaona kuti akaparadza chitima chemweya."
  
  "Chii? "akadanidzira, achikurumidza kubvisa pfungwa dzake panhau yasekuru vake vakafa zvakare. Handiti nezvaakataura sekuru vake vakabva vafa nekuda kwezvaizoedza Casper.
  
  "Kuedza kwechitima chechipoko," akadaro achikwenya. "Sekuru vangu vakaita zvimwe chete nemi. Akanga ari nhengo yeRussian Secret Physical Society. Vakaita ichi chiyedzo chekutumira chitima kuburikidza neruzha, kana chinovharira kumhanya, kana chero." Olga akaseka nekusagona kwake. Hapana chaaiziva nezvesainzi, saka zvakamuomera kuti anyatso taura zvakanga zvaitwa nababamunini vake nevamwe vake.
  
  "Ndokuzo?" Casper akadzvanya. "Chitima chakaita sei?"
  
  "Vanoti yaifanirwa kufonera kana kuenda kune imwe dimension... Casper, ini hapana chandinoziva nezvezvinhu izvi. You are making me feel very stupid pano," akabva adimburira tsananguro yake ne excuse, asi Casper akanzwisisa.
  
  "Hausi benzi mudiwa. Handina basa kuti unozvitaura sei, chero ndiine pfungwa," akadaro achimunyengerera, achinyemwerera kekutanga. Chokwadi akanga asiri benzi. Olga aiona kunyemwerera kwemudiwa wake.
  
  "Sekuru vakati chitima chine simba zvikuru, chaizovhiringa nzvimbo dzemagetsi pano zvokonzera kuputika kana chimwe chinhu. Ipapo vanhu vose vari panyika ... ... vaizofa here?" akadedera achitsvaka kufarirwa naye. "Vanoti vaanoshanda navo vachiri kuyedza kuti zvishande vachishandisa zvitima zvakasiiwa." Akashaya kuti ogumisa sei kudanana kwake, asi Casper akafara.
  
  Casper akamonera maoko ake paari ndokumusimudza, achimubata mudenga achibva pasi apo aimutsvoda twumiriyadhi tudiki kumeso. Olga akanga asisanzwi benzi.
  
  "Haiwa Mwari wangu, handina kumbofara zvakadai kunzwa nezvokutsakatika kwevanhu," akadaro achiseka. "Mudiwa, watsanangura chaizvo zvandiri kunetsekana nazvo pano. Ndizvozvo, ndinofanira kusvika kufekitari. Ipapo ndinofanira kutendeukira kuvatori venhau. Aihwa! Ndinofanira kubata vatori venhau muEdinburgh. Ehe!" - akaenderera mberi, achishandura zviuru zvezvakakosha mupfungwa dzake. "Ona, kana ndikawana mapepanhau eEdinburgh kuti aburitse izvi, hazvingozofumura Order uye Kuedza chete, asi David Perdue achanzwa nezvazvo omisa basa rake paEinstein's equation!"
  
  Kunyange zvazvo Casper aitya zvakanga zvichiri kuda kuitwa, akanzwawo kunzwa akasununguka. Pakupedzisira, aigona kuva naOlga pasina kumuvanza musana wake kubva kuvateveri vakaipa. Basa rake raisazokanganiswa, uye zita rake raisazobatanidzwa nehutsinye hwenyika yose.
  
  Olga paakamubikira tii, Casper akabata laptop yake ndokutarisa 'Edinburgh's Best Investigative Reporters'. Pazvese zvinongedzo zvakaunzwa, uye pakanga paine akawanda, zita rimwechete rakamira zvakanyanya, uye munhu uyu aive nyore kuonana naye.
  
  "Sam Cleave," Casper akaverengera Olga zvinonzwika. "Mutori wenhau akahwina mubairo wekuferefeta, mudiwa. Aigara kuEdinburgh uye anoshanda akazvimirira, asi aimboshandira mapepanhau akati wandei...
  
  "Kusvikira chii? Munoita kuti ndide kuziva. Taura!" akafona ari mukicheni yakashama.
  
  Casper akanyemwerera. "Ndiri kunzwa semukadzi ane pamuviri, Olga."
  
  Akabva atanga kuseka. "Zvinoita sekuti unoziva zvazvakaita. Iwe zvechokwadi wakaita semumwe wavo. Ndizvo chaizvo. Sei uchidaro mudiwa wangu?"
  
  "Manzwiro akawanda panguva imwe chete. Ndinoda kuseka uye kuchema uye kuridza mhere," akanyemwerera, achiratidzika zviri nani pane zvaakaita miniti yapfuura. "Sam Cleave, mukomana wandiri kuda kutaurira nyaya iyi? Fembera chii? Iye munyori ane mukurumbira uye muongorori akatora chikamu munzendo dzakati wandei achitungamirwa naDavid mumwe chete anopenga Perdue!
  
  "Ndiani?" - akabvunza.
  
  "Murume ane equation ine ngozi yandisingakwanise kusvika," Casper akatsanangura. "Kana ndichifanira kuudza mutori wenhau nezve hurongwa hunyengeri, ndiani ari nani pane munhu anoziva munhu ane Einstein's equation?"
  
  "Zvakakwana!" - akadanidzira. Casper paakafona number dzaSam, something change paari. Akanga asina basa kuti kuramwa kwaizova nengozi sei. Akanga akagadzirira kudzivirira nzvimbo yake.
  
  
  21
  Weighing
  
  
  Yasvika nguva yekuunganidzwa kwevatambi vakakosha mukutonga kwesimba renyukireya pasi rose kuti vaungane muBrussels. Hon. Chiitiko ichi chakakokwa naLance McFadden sezvo aibata nehofisi yeInternational Atomic Energy Agency kuUnited Kingdom nguva pfupi asati atanga mushandirapamwe wake wekutora meya weOban.
  
  "Zvikamu zana kubva muzana vanopinda, changamire," Wolfe akashuma kuna McFadden pavakaona vamiriri vachitora zvigaro zvavo mukubwinya kweLa Monnaie Opera House. "Takangomirira kuti Clifton Taft auye changamire. Kana angosvika, tinogona kutanga," akambomira zvinoshamisa, "maitiro ekutsiva."
  
  McFadden aive akapfeka zvakanakisa zveSvondo. Kubva pakushamwaridzana kwake naTaft neChirongwa, akanga ava kuziva pfuma, kunyange zvazvo isina kumuunzira kirasi. Akatenderedza musoro wake chinyararire ndokuzevezera: "Kugadzirisa kwakabudirira? Ndinofanira kusvitsa mashoko aya kumurume wedu, Jacobs, mangwana. Kana asina zviyereso chaizvo zvevafambi vese, kuyedza hakumboshanda."
  
  "Chigaro chega chega chaiitirwa mumiriri chaive chine masensa aikwanisa kuona huremu chaihwo hwemuviri wake," Wolf akamuzivisa. "Masensa akagadzirirwa kuyera kunyange zvinhu zvakatetepa zvine huremu hunouraya uchishandisa tekinoroji nyowani, yepamberi yesainzi." Bhanditi raisemesa rakasekerera. "Uye uchazvida, changamire. Iyi tekinoroji yakagadzirwa uye yakagadzirwa naDavid Perdue mumwe chete. "
  
  McFadden akavhunduka paakanzwa zita remuongorori ane hunyanzvi. "Mwari wangu! Chokwadi? Wanyanya kutaura chokwadi, Wolf. Ndinofarira mhirizhonga mune izvi. Hameno kuti ari sei mushure metsaona yaakaita kuNew Zealand."
  
  "Sezviri pachena akawana Dread Serpent, changamire. Parizvino runyerekupe haruna kusimbiswa, asi nekuziva Perdue, pamwe akariwana, "akadaro Wolf. Kuna McFadden, kwaive kuwanikwa kwakanaka uye kwaityisa.
  
  "Jesu Kristu, Mhumhi, isu tinofanirwa kuwana izvi kubva kwaari! Kana tikadudzira Nyoka Inotyisa, tinogona kuishandisa kukuyedza tisingaite zvese izvi zvisina kunaka, "akadaro McFadden, achitaridza kushamiswa nechokwadi ichi. "Akapedza equation here? Ndaifunga kuti ingano."
  
  "Vanhu vakawanda vakafunga kudaro kusvikira azofonera vabatsiri vake vaviri kuti vamubatsire kuitsvaga. Kubva pane zvandakaudzwa, ari kushanda nesimba kuti agadzirise dambudziko rezvikamu zvisipo, asi haasati agadzirisa," Wolf akadaro. "Sezviri pachena akabatikana nazvo zvekuti haachatomborara."
  
  "Tingaiwana here? Zvirokwazvo haatipi, uye kubva pamakagumisa zvinhu nemusikana wake mudiki, Dr. Gould, tine musikana wake mumwechete wekuda kunyomba nezvazvo. Sam Cleave haapindike. Ndiye munhu wekupedzisira wandingatarisira kutengesa Perdue, "McFadden akazevezera apo nhumwa dzehurumende dzaikurukura chinyararire kumashure. Wolf asati apindura, mukuru wechikadzi weEU Council anoona nezvenyaya iyi akamuvhiringa.
  
  "Pamusoroi, changamire," akadaro kuna McFadden, "inguva dzesere chaidzo."
  
  "Maita basa, maita henyu," kunyemwerera kwenhema kwaMcFadden kwakamunyengera. "Zvingava zvakanaka kundiudza."
  
  Akatarisa kumashure kuWolf sezvaaifamba kubva pachikuva kuenda kuchikuva kuti ataure nevatori vechikamu. Chigaro chese chinogarwa nenhengo inoshanda yeInternational Atomic Energy Agency, pamwe nenyika dziri muNPT, dzakaendesa data kuBlack Sun komputa muMeerdalwood.
  
  Apo Dr. Casper Jacobs akanga achiisa pamwe chete basa rake rinokosha, achidzima data yake sezvaaigona, ruzivo rwakasvika pavhavha. Akanyunyuta kuti akanga apedza chikepe chekuedza. Zvirinani iye pachake aigona kukanganisa equation yaakasika, yakafanana neEinstein's equation, asi nekushandisa simba kushoma.
  
  Kungofanana naEinstein, aifanira kusarudza kuti aizobvumira here hunyanzvi hwake kuti hushandiswe kuita zvakaipa kana kusatendera kuti basa rake riurawe. Akasarudza yekupedzisira uye, achiisa maziso ake pamakamera ekuchengetedza akaiswa, akanyepedzera kushanda. Muchokwadi, nyanzvi yefizikisi yakangwara yakanga ichinyepera kuverenga kwayo kukanganisa kuedza. Casper akanzwa mhosva zvekuti aive atogadzira giant cylindrical vessel. Kugona kwake kwaisazomubvumira kushandira Taft nechitendero chake chisina kuchena.
  
  Casper aida kunyemwerera sezvo mitsara yekupedzisira yeequation yake yakachinjwa kuti igamuchirwe asi isingashande. Akaona nhamba dzichifambiswa kubva kuOpera House, asi haana kuzviteerera. Nenguva iyo Taft, McFadden nevamwe vanouya kuzomutsa kuyedza, zvinenge zvaenda kare.
  
  Asi mumwe munhu akasuwa waakanga asina kuisa mukuverenga kwake kwekupukunyuka aive Zelda Bessler. Akamutarisa ari mudumba rakanga rakavanda mukati menzvimbo huru yakanga yakamirira ngarava hombe. Sekatsi, akakumbira nguva yake, achimurega achiita chero chaaifunga kuti chaaigona kupukunyuka nacho. Zelda akanyemwerera. Mumakumbo ake maive nehwendefa rakabatana nepuratifomu yekutaurirana pakati pevashandi veOrder of the Black Sun. Asina ruzha rwekuratidza kuvepo kwake, akataipa "Detain Olga ndokumuisa paValkyrie" uye akatumira meseji kune vari pasi peWolf muBruges.
  
  Dr. Casper Jacobs akanyepedzera kushanda nesimba pane imwe paradigm yekuedza, asingazivi kuti musikana wake akanga ava kuda kuziviswa kunyika yake. Nhare yake yakabva yarira. Achiratidza kushushikana nekufunganya kwakangoerekana kwaita, akabva asimuka ndokufamba achienda kukamuri revarume vaya. Iyi ndiyo nhare yaaive akamirira.
  
  "Sam?" - akazevezera, achiona kuti zvitoro zvese zvechimbuzi zvakasununguka. Akaudza Sam Cleave nezvekuedza kuri kuuya, asi kunyange Sam haana kukwanisa kuwana Perdue pafoni kuti achinje pfungwa dzake nezve equation. Kunyange Casper akatarisa marara emidziyo yekuteerera, akaenderera. "Uri pano here?"
  
  "Hongu," Sam akazevezera kune rumwe rutivi rwemutsara. "Ndiri muimba yeOpera House kuitira kuti nditeerere zvakanaka, asi kusvika pari zvino handisi kuona chakaipa chekutaura. Musangano uchangotanga, asi... "
  
  "Chii? Chii chiri kuitika?" Kasper akabvunza.
  
  "Wait," Sam akadaro nehasha. "Pane chaunoziva here nezvekufamba nechitima kuenda kuSiberia?"
  
  Casper akafinyama achiratidza kuvhiringika. "Chii? Kwete, hakuna zvakadaro. Sei?"
  
  "Mumwe mukuru wezvekuchengetedzwa kweRussia akataura chimwe chinhu nezvekubhururuka kuenda kuMoscow nhasi," Sam akarondedzera, asi Kasper hapana chaakanzwa nezverudzi urwu kubva kuna Taft kana Bessler. Sam akawedzera kuti: "Ndine chirongwa chandakaba muregistry. Sekunzwisisa kwandinoita, uyu musangano wemazuva matatu. Nhasi vane symposium pano, zvino mangwana mangwanani vachabhururuka vari voga kuMoscow kunokwira chitima cheumbozha chinonzi Valkyrie. Hauna chaunoziva nezvazvo?"
  
  "Zvakanaka, Sam, handina simba rakawanda pano, unoziva?" Casper akadeedzera zvake chinyararire. Mumwe wenyanzvi akauya kuzotora mvura, izvo zvakaita kuti nhaurirano yerudzi urwu ive isingaite. "Ndinofanira kuenda mudiwa. Lasagna ichava yakanaka. "I love you," akadaro achibva adimbura runhare. Nyanzvi yaingonyemwerera zvayo ichikoira, isingazive kuti maneja wepurojekiti ainyatsotaura nezvei. Casper akabuda mutoilet akanzwa kusagadzikana pamubvunzo waSam Cleave nezve kukwira chitima kuenda kuSiberia.
  
  "Neni ndinokudawo mudiwa," Sam akadaro zvake, asi fizikisi yakanga yatodimbura runhare. Akaedza kufonera Perdue's satellite nhamba, zvichibva pane account yebhirionaire, asi kunyangwe ipapo hapana akapindura. Hazvina mhosva kuti akaedza zvakadini, Perdue akaita seanonyangarika kubva pachiso chenyika, uye izvozvo zvakashungurudza Sam kupfuura kutya. Zvisinei, pakanga pasina nzira yokuti adzokere kuEdinburgh iye zvino, uye naNina achimuperekedza, zviri pachena kuti aisakwanisa kumutumira kuti atarisewo Perdue.
  
  Kwekanguva kapfupi, Sam akatombofunga kutumira Masters, asi sezvo akanga achiri kuramba kutendeseka kwemurume nekupa equation kuna Perdue, akakahadzika kuti Masters aizoda kumubatsira. Akatsikitsira mubhokisi raainge aronga nasisi Noble, Sam akafunga nezvebasa rose. Akapotsa aona zvichinyanya kukurumidza kumisa Purdue kubva pakupedzisa Einstein Equation pane kutevera njodzi iri kuuya yakarongwa neBlack Sun nevateveri vake vepamusoro-soro.
  
  Sam akatsemuka pakati pemabasa ake, aive akapararira zvakanyanya uye akapinzwa mukumanikidzwa. Aifanira kudzivirira Nina. Aifanira kumisa njodzi yenyika yaigona kuitika. Aifanira kumisa Purdue kupedzisa masvomhu ake. Mutori wenhau haana kazhinji kuwira mukuora mwoyo, asi panguva ino akanga asina chisarudzo. Aitozobvunza Masters. Murume akachekwa ndiye chete tariro yake yekumisa Purdue.
  
  Zvakamunetsa kuti Dr Jacobs vainge vaita gadziriro dzavo dzekuenda kuBelarus here, asi uyu waiva mubvunzo waSam paakazosangana naJacobs kuzodya. Parizvino aifanira kutsvaga ruzivo rwekubhururuka kuenda kuMoscow, kubva kwaizokwira vamiriri vemusangano. Kubva munhaurirano dzakaitwa mushure memusangano wepamutemo, Sam akaona kuti mazuva maviri aitevera aizoshandiswa achishanyira zvidyarwa zvakasiyana-siyana zvemuRussia izvo zvaive zvichiri kugadzira simba renyukireya.
  
  "Saka nyika dzeNPT neInternational Atomic Energy Agency vari kuenda kunoona magetsi?" Sam akazevezera akarecorder. "Ini handisati ndaona uko kutyisidzira kungashanduka kuita dambudziko. Kana ndikawana Masters kuti amise Perdue, hazvinei nekuti Black Sun inoviga zvombo zvayo kupi. Pasina Einstein's equation, zvese izvi zvingadai zvisina maturo."
  
  Akabuda chinyararire achifamba nemutsara wemacheya achienda kwakadzimwa mwenje. Hapana kana aikwanisa kumuona ari nechekuzasi kwainge kune mwenje wakajeka, uko kwaiva nemheremhere. Sam aifanira kusimudza Nina, kufonera Masters, kusangana naJacobs, uye ipapo kuve nechokwadi kuti aive muchitima ichocho. Kubva muhungwaru hwake, Sam akaziva nezvenhandare yendege yakavanzika yainzi Koschey Strip, iri mamaira mashoma kubva kuMoscow, uko nhumwa dzainzi dzaizomhara mangwana acho masikati. Kubva ipapo vachaendeswa kuValkyrie, iyo Trans-Siberian super chitima, kune rwendo rweumbozha rwekuNovosibirsk.
  
  Sam aiva nezvinhu zvine miriyoni mupfungwa dzake, asi chinhu chokutanga chaaifanira kuita kwaiva kudzokera kuna Nina kuti aone kana akanga akanaka. Aiziva kusarerutsa simba revanhu vakaita saWolfe naMcFadden, kunyanya mushure mekunge vaona kuti mukadzi wavakange vasiya kuti afa aive mupenyu zvakanyanya uye aikwanisa kuvafungira.
  
  Mushure mekunge Sam abuda pamusuwo weChiratidziro chechitatu, kuburikidza newadhiropu yekumashure, akakwaziswa nehusiku hunotonhora, hwakazara nekusagadzikana uye kutyisidzira mumhepo. Akadhonzera juzi riya kumberi, ndokurisunga pamusoro pescarf. Achivanza kuti ndiani, akakurumidza kuyambuka nzvimbo yekuseri yaipaka motokari kwaiwanzosvika mawadhiropu nemarori anotakura zvinhu. Pahusiku hwakavheneka nemwedzi, Sam aiita semumvuri, asi ainzwa kunge chipoko. Akanga aneta, asi akanga asingabvumirwi kuzorora. Paiva nezvakawanda zvokuita kuti ave nechokwadi chokuti akwira chitima ichocho mangwana masikati zvokuti aisazombowana nguva kana pfungwa dzokurara.
  
  Mundangariro dzake, akaona muviri waNina wakarohwa, chiitiko chacho chakadzokororwa kakawanda. Ropa rake rakavira pakusaruramisira kwaro, uye akakarira zvikuru kuti Wulf aizova muchitima ichocho.
  
  
  22
  Jericho Falls
  
  
  Senge maniac, Perdue aigara achikwenenzvera algorithm yechirongwa chake kuti ienderane nedata rekuisa. Kusvika pari zvino yakanga yati budiriro, asi pane zvimwe zvayaisakwanisa kugadzirisa, ichimusiya akamira akarinda nemota yake yekare. Achitoita zvekurara pamberi pekombuta yekare, airamba akanyarara. Lilith Hearst chete ndiye akabvumidzwa 'kunetsa' Perdue. Nemhaka yokuti aigona kukurukura miuyo, aifarira shanyo dzake, nepo vashandi vake nenzira yakajeka vakanga vasinganzwisisi ndima yaidikanwa kupa mhinduro dzinogombedzera sezvaaiita.
  
  "Ndichatanga kugadzirira kudya kwemanheru nokukurumidza, changamire," Lillian akamuyeuchidza kudaro. Kazhinji, paaimudyisa mutsara uyu, sahwira wake aiva nebvudzi resirivha, aifara aimupa ndiro dzakasiyana siyana dzekusarudza kubva. Zvino zvairatidza kuti chaaida kutarisa chete chaive chinyorwa chaitevera pacomputer yake.
  
  "Thanks, Lily," Perdue akadaro asipo.
  
  Akabvunza achizeza kuti atsanangurwe. "Uye ndogadzirira chii changamire?"
  
  Perdue haana kumufuratira kwemasekonzi mashoma, achinyatsodzidza skrini. Akatarisa nhamba dzekutamba dzakaratidzwa mumagirazi ake, achimirira mhinduro. Akazotura befu ndokumutarisa.
  
  "Uh, poto inopisa ingave yakanaka, Lily. Zvichida muhari inopisa yeLancashire, chero iine gwayana mairi. Lilith anoda gwayana. Akandiudza kuti: "Akanyemwerera, asi haana kubvisa maziso ake pahwindo.
  
  "Munoda kuti ndimubikire ndiro yaanofarira kudya kwenyu here changamire?" Lillian akabvunza achinzwa kuti haaizofarira mhinduro. Akanga asina kukanganisa. Perdue akamutarisa zvakare, achitarisa pamagirazi ake.
  
  "Hongu, Lily. Ari kuuya kuzodya neni manheru ano uye ndinoda kuti ubike poto yeLancashire. Ndatenda," akadzokorora ashatirwa.
  
  "Chokwadi, changamire," Lillian akadzokera kumashure noruremekedzo. Kazhinji muchengeti wemba aiva nekodzero yemafungiro ake, asi kubvira apo mukoti akanga adzvanya muReichtisussis, Perdue akanga ateerera mazano emumwe munhu kunze kwake. "Saka, dinner iri kuma seven?"
  
  "Hongu, waita hako, Lily. Zvino ndapota, unganditendera here kudzokera kubasa?" akakumbira. Lillian haana kupindura. Akangogutsurira musoro achibva abuda muserver room, achiedza kuti asaita tambo. Lilian, saNina , akanga ari musikanawo zvake wechiScottish wechikoro chekare chevasikana. Madzimai aya akange asina kujaira kubatwa sevagari vekirasi yechipiri, uye sezvo Lillian aive matriarch wevashandi veReichtisusi, akagumburwa zvakanyanya nemaitiro aPerdue. Bhera repamusuwo mukuru rakarira. Achipfuura Charles achiyambuka imba yekutandarira kuti avhure musuwo, akabva ati chinyararire, "Ihure."
  
  Sezvineiwo, android-sabutter akapindura zvake, "Ndinoziva."
  
  Apa haana kutsiura Lillian nekutaura akasununguka nezvevaenzi. Ichi chaiva chiratidzo chechokwadi chedambudziko. Kana mupfuhwira, ane hunhu hwakanyanya akabvumirana nehupenzi hwaLilith Hearst, pakanga paine chikonzero chekutya. Akavhura gonhi, Lilian achinzwa kuzvirereka kwaiita munhu ainge apinda, akademba kuti dai aisa huturu muchikepe cheLancashire. Asi iye aida mushandirwi wake zvakanyanya kuti atore njodzi yakadaro.
  
  Lillian paaigadzira kudya kwemanheru mukicheni, Lilith akafamba achienda kukamuri yevaPerdue sekunge nzvimbo yacho ndeyake. Akafamba zvakanaka achidzika nemasitepisi, akapfeka rokwe rejongwe neshawl zvinonyandura. Akazora makeup ndokudhonzera bvudzi rake mubhani kuratidza mhete dzesutu dzinoyevedza dzaitenderera pasi pemunzeve paaifamba.
  
  Perdue akanyemwerera achiona nurse wechidiki achipinda mumba. Manheru ano aitaridza kusiyana nemazuva ese. Panzvimbo pe jeans uye bhutsu dze ballet, aipfeka masokisi uye zvitsitsinho.
  
  "Haiwa Mwari wangu, munoratidzika kuva unoshamisa, mudiwa wangu," akanyemwerera.
  
  "Maita basa," akadaro achichonya. "Ndakakokwa kune chimwe chiitiko cheblack tie kukoreji yangu. Ndinotya kuti handina kuwana nguva yekuchinja nekuti ndauya kuno ndabva kunyaya iyi. Ndinovimba haunetseki kuti ndachinja zvishoma pakudya kwemanheru. "
  
  "Hazvina mhosva!" - akadanidzira, achikama bvudzi rake kumashure kwenguva pfupi kuti azvigadzirise zvishoma. Akanga akapfeka cardigan yakashama uye bhurugwa rezuro, iro rakanga risingaenderani zvakanaka ne moccasins kuitira kunyaradza. "Ndinonzwa sokuti ndinofanira kukumbira ruregerero nokuda kwokuneta kwandakaita . Ndinotya kuti ndarasikirwa nenguva, sezvaungafungidzira."
  
  "Ndinoziva. Wafambira mberi here? - akabvunza.
  
  "Ndine. Zvinokosha," akazvikudza kudaro. "Mangwana, kana pamwe manheru ano, ndinofanira kunge ndakwanisa kugadzirisa iyi equation."
  
  "Ndokuzo?" - akabvunza, achinyatsogara pasi pakatarisana naye. Perdue akashamiswa kwenguva pfupi nehudiki hwake uye runako. Kwaari pakanga pasina mumwe munhu ari nani kupfuura Nina mudiki, ane runako rwake rwemusango negehena mumeso ake. Zvisineyi, mukoti uyu aive neruvara rusina chaanopomerwa uye muviri mutete unogona kuchengetedzwa paudiki, uye nekutonga nemuviri wake manheru ano, aizotora mukana iwoyo.
  
  Kuzvipembedza kwaakaita pamusoro pemapfekero ake aive manyepo, hongu, asi haana kukwanisa kuzvitsanangura kunze kwechokwadi. Lilith aisakwanisa kuudza Perdue kuti akangoerekana abuda kunomunyengerera pasina kubvuma kuti aitsvaga mudiwa akapfuma. Zvishoma zvaaigona kubvuma kuti aida kumufurira kwenguva yakakwana kuti aba chishamiso chake, kuverenga zvaakanakira, uye kurwisa nzira yake yekudzokera munharaunda yesainzi.
  
  
  * * *
  
  
  Nenguva dzepfumbamwe Lillian akazivisa kuti kudya kwemanheru kwakanga kwagadzirwa.
  
  "Sezvamakumbira, changamire, kudya kwemanheru kunopihwa muimba huru yekudyira," akadaro, asina kana kudongorera akananga kuna mukoti aipukuta miromo yake.
  
  "Thanks, Lily," akapindura, achiita senge Perdue yekare. Kudzokera kwake kwaanosarudza kumaitiro ake ekare, anofadza chete pamberi paLilith Hearst akanyangadza muchengeti wemba.
  
  Zvaive pachena kuna Lilith kuti chinangwa chake chaive chisina kujeka hunhu hwevanhu vake mukuongorora zvinangwa zvake. Kusava nehanya kwake nekuvapo kwake kwaimushamisa kwaitomushamisawo. Lilith akabudirira kuratidza kuti hunyanzvi uye kushandiswa kwehungwaru marudzi maviri akasiyana ehungwaru. Zvisinei, ndiko kwaiva kunyanyomunetsa iye zvino. Perdue akadya kubva muruoko rwake uye akabuda munzira yake kuti atore zvaaizoshandisa kuti abudirire mubasa rake.
  
  Kunyange zvazvo Perdue akanga akadhakwa nerunako rwaLilith, hunyengeri, uye kufambira mberi kwepabonde, haana kuziva kuti rumwe rudzi rwekudhakwa rwakanga rwaunzwa kuti ave nechokwadi chokuti aiteerera. Pasi peuriri hwekutanga hweReichtisusis, Einstein's Equation yakapedzwa zvachose, iyo yaive zvakare mhedzisiro yakaipa yekukanganisa kwenyanzvi. Muchiitiko ichi, Einstein naPerdue vakashandiswa nevakadzi vane mazinga enjere akanga ari pasi peyavo, zvichiita kuti vafunge kuti kunyange varume vakangwara vakaderedzwa kusvika kune idiotic proports kuburikidza nekuvimba nevakadzi vasina kururama. Zvichida izvi zvaiva zvechokwadi maererano nemagwaro ane ngozi aiunganidzwa nevakadzi vavaiona sevasingakuvadzi.
  
  Lillian akadzingwa manheru, Charles chete akasara achitsvaira Perdue nemuenzi wake vapedza kudya kwemanheru. Mudiri akarangwa akaita sepasina chainge chaitika, kunyangwe Perdue nana mukoti pavakapinda mune zvechisimba zvekuda hafu kuenda kuimba yekurara. Charles akatura befu. Akashaya hanya nekuguma kwemubatanidzwa unotyisa waaiziva kuti waizoparadza mukuru wake, asi haana kana kumboda kupindira.
  
  Uku kwaive kunyara chaizvo kumudiri akavimbika akange ashandira Perdue kwemakore mazhinji. Perdue akanga asingadi kunzwa chero chinhu pamusoro pekupikisa kwaLilith Hearst, uye vashandi veimba vaifanira kutarisa sezvaaimupofumadza zvishoma nezvishoma zuva nezuva. Ikozvino hukama hwaenda kune imwe nhanho, ichisiya Charles, Lillian, Jane nevamwe vese vari muPerdue vanoshanda vachitya ramangwana ravo. Sam Cleave naNina Gould havana kuzombopengenuka zvakare. Vaive mwenje uye kuvhenekerwa kwehupenyu hwepachivande hwaPurdue, uye vanhu vemabhirioni vakavanamata.
  
  Nepo pfungwa dzaCharles dzaive dzakafukidzwa nekusahadzika uye kutya, uku Perdue aive muuranda kuburikidza nemafaro, iyo Dread Serpent yakararama pasi mukamuri reseva. Chinyararire, kuti parege kuva nomunhu anoona kana kunzwa, yakazivisa kuguma kwayo.
  
  Mangwanani aya akadzika, ane rima, marambi emumba akadzima, ayo akaramba akabatidzwa. Imba yose hombe yakanga yakanyarara, kunze kwekutinhira kwemhepo kunze kwemasvingo ekare. Kugogodza zvishoma kwakanzwika pamasitepisi makuru. Makumbo matete aLilith haana chaakasiya kunze kwekugomera pacarpet gobvu achingodzika zvake pafirst floor. Mumvuri wake wakafamba nekukurumidza uchitevedza madziro akareba ekoridho huru uye uchidzika kusvika padanho rezasi, uko maseva airamba achingorira.
  
  Haana kubatidza mwenje, asi akashandisa nharembozha yake kuvheneka nzira yake kuenda kutafura kwaive kwakapakwa mota yaPerdue. Lilith akanzwa semwana mumangwanani eKisimusi, achida kuona kana shuviro yake yakanga yatoitika, uye haana kuodzwa mwoyo. Akabata flash drive pakati peminwe yake ndokuiisa muchiteshi che USB chekombuta yake yekare, asi pasina nguva akaziva kuti David Perdue akanga asiri benzi.
  
  Aramu yakarira, uye pachiratidziro mutsara wekutanga weiyo equation wakatanga kuzvidzima.
  
  "Aiwa Jesu, kwete!" - akachema murima. Aifanira kukurumidza kufunga. Lilith akarangarira mutsetse wechipiri paakadzvanya pakamera yefoni yake ndokutora skrini yechikamu chekutanga isati yadzimwa mberi. Akabva apinda musevha yechipiri iyo Perdue aishandisa se backup uye akadzora iyo equation yakazara asati aiendesa kune yake mudziyo. Kunyangwe nehunyanzvi hwake hwese tekinoroji, Lilith aisaziva pekudzima alarm uye akatarisa iyo equation ichizvidzima zvishoma nezvishoma.
  
  "Sorry, David," akatura befu.
  
  Achiziva kuti aisazomuka kusvika mangwana chaiwo, akanyengedza dunhu diki muwaya pakati peOmega Server neKappa Server. Izvi zvakakonzera moto mudiki wemagetsi, wakakwana kunyungudutsa waya uye kudzima michina yaibatanidzwa, asati adzima mirazvo necushion kubva pachigaro chePurdue. Lilith akazviona kuti masecurity aive pagedhi aibva atozogamuchira chiratidzo kubva ku alarm yemukati memba nekuhead office yavo. Nechekumucheto kweuriri hwekutanga, ainzwa varindiri vachiedza kumutsa Charles nekurovera pamusuwo.
  
  Sezvineiwo, Charles akarara kune rumwe rutivi rwemba mufurati rake pedyo nekakicheni kadiki keimba. Haana kukwanisa kunzwa alarm yekamuri yekamuri yakakonzerwa ne USB port sensor. Lilith akavhara gonhi kuseri kwake ndokufamba achidzika nekanzira kekumashure kainanga kuimba hombe yekuchengetera zvinhu. Hana yake yakatanga kurova zvisingaite paakanzwa varume veFirst Division security vachimutsa Charles ndokuenda kukamuri raPerdue. Yechipiri yakananga kwaibva alarm.
  
  "Takawana chikonzero!" akanzwa vodeedzera Charles nevamwe vake vachimhanyira kuzasi kuti vabatane navo.
  
  "Zvakakwana," akafema. Vakavhiringidzika nenzvimbo yemoto wemagetsi, varume vaidanidzira vakanga vasingakwanisi kuona sezvo Lilith akamhanyira kudzokera kuimba yekurara yaPerdue. Achizviwana adzokera pamubhedha aine shasha yekusaziva, Lilith akapinda mumudziyo wake wekufambisa runhare uye nekukasira kufona kodhi yekubatanidza. "Kurumidza," akazevezera achikasira foni ichivhura skrini. "Nekukurumidza kupfuura izvozvo, nekuda kwekunaka."
  
  Inzwi raCharles rakanga rakajeka paakasvika kubhedhurumu kwaPerdue nevarume vakati wandei. Lilith akaruma muromo achimirira kutapurirana kweEinstein Equation kuti ipedze kurodha pawebhusaiti yeMeerdaalwoud.
  
  "Changamire!" Charles akabva angoridza mhere achirovera gonhi. "Wamuka here?"
  
  Perdue akange asina chaanoziva uye haana kupindura, zvichikonzera kupa kwakawanda kwekufungidzira mukoridho. Lilith aiona mimvuri yetsoka dzavo pasi pemusuwo, asi kurodha kwacho kwakanga kusati kwapera. Zvakare mudiri akarova gonhi. Lilith akatsveta foni pasi petafura yepadivi pemubhedha kuti aenderere mberi nekutapurirana uku akaputira jira re satin pamuviri wake.
  
  Achienda kumusuo, akashevedzera kuti: "Batisisa, batisisa!
  
  Akavhura gonhi achiratidza kushatirwa. "Ko muzita rezvose zvitsvene dambudziko rako nderei?" - akaridza mhere. "Nyarara! Dhavhidhi akarara."
  
  "Angarara sei zvese izvi?" Charles akabvunza nehasha. Sezvo Perdue akanga asingazivi, aisafanira kuratidza ruremekedzo kumukadzi anogumbura. "Wakaita sei naye?" - akamupopotera, achimusundidzira parutivi kuti azive mamiriro emushandirwi wake.
  
  "Ndine hurombo?" akaridza kamhere achiregedza achiziva chimwe chikamu cheshizha kuti arambidze maguard nekupenya kwemazamu nezvidya. Kukuodzwa mwoyo kwake, vakanga vakabatikana zvikuru nebasa ravo ndokumuchengeta pakona kusvikira mudiri avapa mhinduro.
  
  "Mupenyu," akadaro, achitarisa Lilith. "Kunodhaka zvakanyanya, zvakafanana nazvo."
  
  "Takanwa zvikuru," akazvidzivirira akashatirwa. "Haakwanise here kunakidzwa zvishoma, Charles?"
  
  "Iwe, madam, hausi pano kuzovaraidza VaPerdue," Charles akapindura kudaro. "Washandira chinangwa chako pano, saka isu tose tiitirewo favour uye tidzokere kune rectum yakakudzinga."
  
  Pasi petafura yepadivi pemubhedha, bhaa yekurodha yakaratidza 100% kupera. The Order of the Black Sun yakawana Dread Serpent mukubwinya kwayo kwese.
  
  
  23
  Tripartite
  
  
  Sam paakafonera Masters hapana akadaira. Nina akarara pamubhedha weviri mukamuri yavo yehotera, akafenda nekuda kwekunyaradza kwakasimba. Aive nemishonga yekunyaradza marwadzo ekurwadziwa nemavanga nekusonwa, akapihwa nemutsa namukoti aive pamudyandigere asina kuzivikanwa zita rake aive amubatsira kuwana matinji muOban. Sam akanga apera simba, asi adrenaline yake yakaramba kuderera. Muchiedza chisina kujeka cherambi kubva parutivi rwaNina, akagara akatsikitsira, akabata runhare pakati pemabvi ake nezvanza zvake, ndokufunga. Akadzvanya redial, achitarisira kuti Masters vaizotora.
  
  "Aa Mwari wangu, zvinoita sekunge munhu wese akwira roketi rinotyisa uye ari kuenda kumwedzi," akasveerera chinyararire sezvaaigona. Zvisingatauriki zvakatsamwiswa kuti akanga asina kusvika kuPerdue kana Masters, Sam akasarudza kudana Dr. Jacobs achitarisira kuti angave atowana Perdue. Kuti aderedze kunetseka kwake, Sam akakwidza volume yeTV zvishoma. Nina akaisiya kuti irare kumashure, asi yakachinja kubva pachiteshi chemufirimu kuenda kuChannel 8 kune yepasi rose bulletin.
  
  Nhau iyi yainge izere tunyaya tudiki tudiki twaive tusina basa nenhamo yaSam apo aingotenderera mumba achibaya baya nhamba imwe neimwe. Akaronga naMiss Noble kuPost kuti vamutengere matikiti iye naNina kuti vaende kuMoscow mangwanani, vachidudza Nina somupi wezano wake wenhau pamugove wacho. Miss Noble ainyatsoziva mukurumbira wenyeredzi waDr. Nina Gould, pamwe chete nemukurumbira wezita rake mumakwikwi ezvidzidzo. Angadai akave nechiremera pane chirevo chaSam Cleave.
  
  Runhare rwaSam rwakabva rwarira zvikaita kuti anzwe kugadzikana. Panguva iyoyo, pfungwa dzakawanda dzakauya dzichifunga kuti angave ani uye nemamiriro akaita zvinhu. Zita raDr Jacobs rakavheneka pascreen yefoni yavo.
  
  "Dr Jacobs? Tingatamisire kudya kwemanheru kuhotera kuno kwete kumba kwenyu?" Sam akabva angoti.
  
  "Munopenga here, Mr. Cleave?" Akabvunza Casper Jacobs.
  
  "W-sei? Chii?" Sam akafinyamisa kumeso.
  
  "Ndanga ndichikupa zano naDr. Gould kuti musauye kumba kwangu manheru ano nekuti ndinotenda kuti ndadzingwa. Kusangana neni munzvimbo ino kunokuvadza, saka ndave kunanga kuhotera yako nekukasira," nyanzvi yefizikisi yakaudza Sam, ichitaura mashoko nekukurumidza zvekuti Sam akatadza kufambirana nezviri kuitika.
  
  "Hongu, Dr. Gould vanopenga zvishoma, asi unongoda kuti ndipfupise udzame hwechinyorwa changu," Sam akamuvimbisa. Chakanyanya kunetsa Sam inzwi raCasper. Airatidza kuvhunduka. Mashoko ake aibvunda, achivhiringwa nemweya wekufema.
  
  "Ndave kuenda izvozvi Sam, please make sure hapana anokutevera. Vanogona kunge vachiona imba yako yehotera. Toonana mumaminitsi gumi nemashanu, "akadaro Kasper. Runhare rwakabva rwapera, Sam akavhiringika.
  
  Sam akabva akurumidza kugeza. Apedza akabva agara pamubhedha achisunga bhutsu. Akaona chimwe chinhu chaaiziva paTV.
  
  "Nhume dzakabva kuChina, France, Russia, United Kingdom neUnited States dzinobva paimba yeopera yeLa Monnaie muBrussels kuti dzimbomira kusvika mangwana," rakadaro meseji. "Musangano weAtomic Energy Summit uchaenderera mberi uri muchitima cheumbozha icho chichabata imwe symposium yasara, munzira kuenda kunzvimbo huru yenyukireya muNovosibirsk, Russia."
  
  "Zvakanaka," Sam akadaro. "Seruzivo rudiki sezvinobvira nezve nzvimbo yepuratifomu yamunokwira mese kubva, hey McFadden? Asi ndichakuwana, uye tichange tiri muchitima ichocho. Uye ndichawana Wolf yemoyo-ku-moyo zvishoma. "
  
  Sam achipedza akabva atora foni yake ndokubuda. Akatarisa Nina kekupedzisira asati avhara suo shure kwake. Kubva kuruboshwe kuenda kurudyi, mukoto wacho wakanga usina chinhu. Sam akatarisa kuti hapana aive abuda mune imwe kamuri here paaifamba achienda kunokwirirwa. Aizonomirira Dr. Jacobs muimba yekutandarira, agadzirira kunyora pasi mashoko ose akashata echikonzero nei akanga atizira kuBelarus nokukurumidza.
  
  Paakanga achisvuta mudzanga ari kunze kwesuo guru rehotera, Sam akaona mumwe murume akanga akapfeka bhachi achiuya kwaari aine ziso rinotyisa. Airatidza kuve nengozi, bvudzi rake rakakweshwa kumashure semusori abva kumutambo wemakore makumi manomwe.
  
  Pazvinhu zvese aive asina kugadzirira, Sam akafunga akasangana neziso rehasha. Note to self. Tora pfuti itsva.
  
  Ruoko rwemurume rwakabuda muhomwe yebhachi. Sam akatsveta mudzanga wake parutivi achibva agadzirira kunzvenga bara. Asi muruoko murume uyu akanga akabata chinhu chakafanana nehard drive yekunze. Akasvika pedyo akabata mutori wenhau necollar. Maziso ake akanga akazara nemvura.
  
  "Sam?" - akachema. "Sam, vakatora Olga wangu!"
  
  Sam akakanda maoko mudenga achibva atura befu, "Dr Jacobs?"
  
  "Hongu, ndini, Sam. NdakuGoogle kuti ndione kuti wakaita sei kuti ndikuzive manheru ano. Mwari wangu, vakatora Olga wangu uye ini handizivi kuti aripi! Vachamuuraya kana ndikasadzokera kunzvimbo yandakavaka ngarava yacho!"
  
  "Mira," Sam akabva amisa hasha dzaCasper, "uye unditeerere. Unofanira kudzikama, unoziva? Hazvibatsiri." Sam akatarisa tarisa, achiongorora zvakamupoteredza. "Kunyanya kana iwe unogona kukwezva kutariswa kusingadiwe."
  
  Kukwira nekudzika migwagwa ine mvura, ichipenya nepasi pemarambi emumugwagwa akacheneruka, aitarisa kufamba kwose kuti aone kuti ndiani aiona. Vanhu vashoma vakateerera murume anopopota ari padivi paSam, asi vashoma vaifamba netsoka, vazhinji vaifamba-famba, vaikanda ziso kwavari vasati vaenderera mberi nehurukuro dzavo.
  
  "Svikai zvenyu, Dr. Jacobs, ngatipindei mumba tinwe whiskey," Sam akadaro, achipinza murume aidedera zvinyoro nyoro nepamagonhi egirazi anotsvedza. "Kana, mune yako, akati wandei."
  
  Vakagara pabhawa rerestaurant yehotera. Zviedza zvidiki zvakaiswa padenga zvinogadzira mhepo mukugadzwa, uye mumhanzi wakapfava wepiyano unozadza imba yekudyira. Kugunun'una kwakanyarara kwaiperekedza kuchonjomara kwekucheka uku Sam achirekodha musangano wake naDr. Jacobs. Kasper akamuudza zvese nezve Sinister Nyoka uye iyo chaiyo fizikisi inobatanidzwa mune izvi zvinotyisa zvingaitika, izvo Einstein aifunga zvakanaka kudzinga. Pakupedzisira, mushure mekunge azivisa zvakavanzika zvese zvekugadzwa kwaClifton Taft, uko kwakachengetwa zvisikwa zvakashata zveChirongwa, akatanga kuchema. Anetseka, Casper Jacobs akanga asisakwanisi kuzvidzora.
  
  "Uye saka, pandakadzokera kumba, Olga akanga asisipo," akafembedza, achipukuta maziso ake nokuseri kweruoko rwake, achiedza kuti asaonekwe. Mutori wenhau ane hukasha akambomira kurekodhwa palaptop yake ndokupuruzira musana wemurume aichema kaviri. Sam akafungidzira kuti zvaizova sei kuva shamwari yaNina, sezvaaisiita kakawanda kare, uye akafungidzira kudzokera kumusha akawana kuti Black Sun yakanga yamutora.
  
  "Jesu, Casper, ndine urombo shamwari," akadaro achizevezera, achikumbira mushandi wemubhawa kuti azadze magirazi naJack Daniels. "Tichamutsvaga nekukasika, kwakanaka here? I promise you, hapana zvavachaita kwaari kusvika vakuwana. Iwe wakakanganisa zvirongwa zvavo uye mumwe munhu anoziva. Mumwe munhu ane chiremera. Vakamutora kuti atsive kwauri, kuti utambure. Izvi ndizvo zvavanoita."
  
  "Ini handitomboziva kwaangave," Kasper akachema, achiviga chiso chake mumaoko ake. "I'm sure vatomuuraya."
  
  "Usadaro wanzwa?" Sam akamumisa aine conviction. "Ndangokuudzai. Isu tese tinoziva kuti Order yakaita sei. Ivo boka revanorasikirwa zvakanyanya, Casper, uye nzira dzavo hadzina kukura mune zvakasikwa. Vanodheerera, uye iwe, pavanhu vose, unofanira kuziva izvi."
  
  Casper akadzungudza musoro asina tarisiro, kufamba kwake kwakadzikira nekusuwa, Sam paakakanda girazi muruoko rwake ndokuti, "Inwa izvi." Unofanira kudzikamisa tsinga dzako. Teerera, ungakurumidza sei kusvika kuRussia?"
  
  "W-chii?" Kasper akabvunza. "Ndinofanira kutsvaga musikana wangu. Kugehena nechitima nevamiriri. Ini handina basa nazvo, vese vanogona kufa chero bedzi ndikawana Olga. "
  
  Sam akatura befu. Dai Casper aive ari pamba pake ega, Sam aitomurova mbama kunge mbama yakasindimara. "Nditarise, Dr. Jacobs," akadaro achiseka, aneta zvekusagona kunyengedza nyanzvi yefizikisi. Casper akatarisa Sam nemaziso akatsvuka ropa. "Unofunga kuti vakamuendesa kupi? Unofunga kuti vanoda kukuendesa kupi? Fungai! Funga nezvazvo, nokuda kwaMwari!"
  
  "Munoziva mhinduro, handiti?" Casper akafungidzira. "Ndinoziva zvauri kufunga. Ini ndakangwara uye handikwanise kuzvinzwisisa, asi Sam, handisi kufunga izvozvi. Parizvino ndinongoda mumwe munhu anondifungira kuti ndiwane gwara."
  
  Sam aiziva zvazvaive. Akanga ambobatwa nemweya wakadaro pasina aimupindura. Uyu waive mukana wake wekubatsira Casper Jacobs kuwana nzira yake. "Ndine chokwadi chekuti vari kumutora nechitima cheSiberia nenhume, Kasper."
  
  "Sei vaizoita izvi? Vanofanira kutarisa nezvekuyedza, "akadaro Kasper.
  
  "Haunzwisisi here?" Sam akatsanangura. "Munhu wose ari muchitima ichi ane ngozi. Ava vafambi vepamusoro vanoita sarudzo mumunda wekutsvagisa simba renyukireya uye nekuwedzera. Nyika dzine simba re veto chete, wazviona here? Vakuru veAtomic Energy Agency zvakare chipingamupinyi kuBlack Sun nekuti vanotonga manejimendi evanopa simba renyukireya. "
  
  "Iyi inyaya yezvematongerwo enyika yakawandisa, Sam," Casper akagomera achiburitsa Jackpot yake. "Chingondiudza zvekutanga nekuti ndakatodhakwa."
  
  "Olga achange ari paValkyrie nekuti vanoda kuti uuye kuzomutsvaga. Kana ukasamuponesa, Casper," Sam akazevezera, asi matauriro ake aityisa, "achafa pamwe chete nenhume dzose dziri muchitima chiya chikuru! Kubva pane zvandinoziva nezveKurongeka, vatove nevanhu vari panzvimbo yekutsiva vakuru vakuru vakafa, vachitamisa kutonga kwenyika dzehudzvanyiriri kune Kurongeka kweBlack Sun pasi pechiratidziro chekuchinja hutongi hwezvematongerwo enyika. Uye izvi zvese zvichange zviri pamutemo!"
  
  Casper aifemereka sembwa iri mugwenga. Pasinei nokuti ainwa zvinwiwa zvakawanda sei, akaramba asina chinhu uye aine nyota. Nekusaziva, akave mutambi akakosha mumutambo waasina kumbobvira afunga kuve chikamu che.
  
  "Ndinogona kukwira ndege manheru ano," akaudza Sam. Sam afadzwa, akabhabhadzira Casper kumusana.
  
  "Murume akanaka!" - akati. "Zvino ndichatumira izvi kuPurdue kuburikidza neemail yakachengeteka. Kumukumbira kuti arege kushanda paequation inogona kunge iine tariro, asi zvirinani nekuverenga kwako uye nedata riri pa hard drive iyoyo, anogona kuzvionera ega zviri kuitika. Ndinovimba anonzwisisa kuti chidhori chevavengi vake.
  
  "Ko kana ikabatwa?" Casper akafunga. "Pandakaedza kumufonera, runhare rwangu rwakadairwa nemumwe mukadzi uyo sezviri pachena haana kumbomupa meseji."
  
  "Jane?" Sam akabvunza. "Izvi zvaive panguva yekushanda?"
  
  "Kwete, mushure memaawa," Casper akabvuma. "Sei?"
  
  "Ndisvetuke," Sam akafema, achirangarira mukoti wehure nedambudziko rake rehunhu, kunyanya mushure mekunge Sam apa Pardue equation. "Pamwe uri right Casper. Mwari wangu, munogona kuva nechokwadi nazvo, kana mukafunga nezvazvo."
  
  Ipapo, Sam akafunga kutumirawo ruzivo rwaMiss Noble kuEdinburgh Post, kana email yaPurdue yakabiwa.
  
  "Handisi kuenda kumba, Sam," akadaro Casper.
  
  "Hongu, haungadzokeri shure. Pamwe vari kuona kana kuti vari kuda nguva yavo," Sam akabvuma. "Nyora pano, mangwana tose tiri vatatu tichaenda kunonunura Olga. Ndiani anoziva, panguva imwe chete isu tinogonawo kupa mhosva Taft naMcFadden pamberi penyika yose uye kuvapukuta kubva pane slate nekuda kwekunyomba isu. "
  
  
  24
  Raichtishow misodzi
  
  
  Perdue akamuka, achirangarira marwadzo okuvhiya. Huro yake yaiita kunge sandpaper uye musoro wake wairema toni. Mwaranzi wemasikati wakasefa nemaketeni ndokumurova pakati pemeso. Achisvetuka kubva pamubhedha asina kupfeka, akaerekana arangarira husiku hweshungu naLilith Hearst, asi akaisundira padivi kuti atarise masikati anosiririsa aaida kubvisa maziso ake asina kunaka.
  
  Paakanga akavhara chiedza nemachira, akacheuka wanike tsvarakadenga iya ichakarara kune rimwe divi remubhedha wake. Asati amuona ipapo Charles akabva agogodza zvinyoro nyoro. Perdue akavhura gonhi.
  
  "Masikati, changamire," akadaro.
  
  "Mangwanani, Charles," Perdue akaridza ngonono akabata musoro wake. Akanzwa kumanikidzwa, uye ndipo paakaona kuti aitya kubatsirwa. Asi manje nguva yainge yatononokerwa kuita nyaya hombe saka akabva aita kunge painge pasina kunetsa pakati pake naCharles. Mudiri wake, aimbove nyanzvi, akafuratirawo chokwadi ichi.
  
  "Ndingataure nemi here changamire?" Charles akabvunza. "Ehe, kana wagadzirira."
  
  Perdue akagutsurira musoro, asi akashamisika kuona Lillian kumashure, uyo airatidzawo kushushikana. Maoko aPerdue akakurumidza kuenda kugoko rake. Charles akaita seanodongorera mukamuri maive naLilith aive akarara ndokuzevezera kuna tenzi wake: "Changamire, ndapota musaudze Miss Hearst kuti imi neni tine chimwe chekukurukura."
  
  "Sei? Chii chiri kuitika?" - Perdue akazevezera. Mangwanani aya akanzwa kuti mumba make maive nechakaipa, uye chakavanzika chazvo chakanga chichikumbira kuziviswa.
  
  "David," kuchema kunofadza kwakabva murima rakapfava reimba yake yokurara. "Dzokera kunorara."
  
  "Changamire, ndinokukumbirai," Charles akaedza kudzokorora nekukurumidza, asi Perdue akavhara musuwo kumeso kwake. Asuwa uye ashatirwa zvishoma, Charles akatarira Lillian, uyo aigoverana mirangariro yake. Haana chaakataura, asi akaziva kuti ainzwawo saizvozvo. Pasina shoko, muchengeti uye muchengeti wemba vakafamba vachidzika masitepisi kuenda kukicheni, kwavaizokurukura danho rinotevera mubasa ravo pasi pekutungamirirwa kwaDavid Perdue.
  
  Kuunza chengetedzo kwaive kuratidza kuri pachena kwezvavaida, asi kusvika Perdue akwanisa kuzvibvisa kubva kumunyengeri ane hutsinye, havana kukwanisa kutaura nyaya yavo. Husiku hwakarira hwamanda, Charles akapiwa basa rokuva mutarisiri wemhuri kusvikira Perdue apengenuka zvakare. Iyo kambani yekuchengetedza yakanga yakamirira kunzwa kubva kwaari, uye vaifanira kufona kuti varatidze Perdue vhidhiyo yekuedza kuparadza. Kunyangwe yaingove yakashata wiring yaive isingaite yakapihwa Purdue yakasimba kuchengetedza tekinoroji yayo, uye Charles aida kujekesa izvozvo.
  
  Kumusoro, Perdue zvakare akakunguruka muuswa nechitoyi chake chitsva.
  
  "Tinofanira kukanganisa izvi here?" Lillian akaseka.
  
  "Ndinoda, Lillian, asi zvinosuruvarisa kuti ndinoda basa rangu chaizvo," Charles akatura befu. "Ndingakubikira kapu yetii here?"
  
  "Zvakanaka mudiwa wangu," akadaro achichema, achigara pasi patafura duku yokubikira. "Tichaita sei kana akamuroora?"
  
  Charles akapotsa adonhedza makapu ake eporcelain paakafunga. Miromo yake yakadedera chinyararire. Lillian ainge asati ambomuona zvakadai. Muenzaniso wokudzikama uye kuzvidzora wakangoerekana wava kutya. Charles akatarisa kunze nepahwindo, maziso ake achiwana nyaradzo muuswa hwakasvibira hwemagadheni akanaka eReichtisousis.
  
  "Hatigoni kubvumira ikoku," akapindura kudaro nomwoyo wose.
  
  "Zvichida tinofanira kukoka Dr. Gould kuti auye kuzomuyeuchidza zvaari chaizvo kuita," Lillian akakarakadza kudaro. "Kunze kwaizvozvo, Nina acharova Lilith ..."
  
  "Saka wanga uchida kundiona?" Mashoko aPerdue akabva aomesa ropa raLillian. Akacheuka cheuka ndokuona shefu vake vakamira pamusiwo. Airatidza kutyisa, asi aipwisa.
  
  "Haiwa Mwari wangu, changamire," akadaro, "Ndingakutsvagirai mapiritsi okunyaradza marwadzo here?"
  
  "Kwete," akapindura kudaro, "asi ndingafarire chimedu chechingwa chakaoma nekofi nhema inotapira." Iyi ndiyo hangover yakaipisisa yandati ndambova nayo."
  
  "Hamuna chando changamire," akadaro Charles. Sekuziva kwangu, chinwiwa chiduku chedoro rawanwa hachikwanisi kukuita kuti ufenda nenzira yokuti hauzokwanisi kupengenuka kunyange mukati mekurwiswa kwealarm usiku."
  
  "Ndine hurombo?" Perdue akafinyama akatarisa mudiri.
  
  "Aripi?" Charles akabvunza akananga. Matauriro ake aive akasimba, anenge akashata, uye kuna Perdue chaive chiratidzo chechokwadi chekuti paive nedambudziko.
  
  "Mukugeza. Sei?" Perdue akadaira. "Ndakamuudza kuti ndaizorasa muchimbuzi chepasi nekuti ndainzwa kusvotwa."
  
  "Zvakanakai changamire," Lillian akakorokotedza mukuru wake paakabatidza toast.
  
  Perdue akamutarisa kunge benzi. "Ndakarutsa nekuti ndinonzwa kusvotwa, Lily. Wanga uchifungei? Waifunga kuti ndaizomunyepera here kuti nditsigire zano rauri kumuitira?"
  
  Charles akaridza ngonono zvine mutsindo nekukatyamadzwa nekusaita hanya kwaPurdue. Lillian akagumbukawo pamusoro peizvi, asi aifanira kuramba akadzikama Perdue asati afunga kudzinga vashandi vake mukusavimba. "Kwete," akadaro Perdue. "Ndanga ndichitoseka hangu".
  
  "Usafunga kuti handitarisi zviri kuitika mumba mangu," Perdue akanyevera kudaro. "Imi mese makazvijekesa kakawanda kuti hamutenderi kuti Lilith ave pano, asi muri kukanganwa chinhu chimwe chete. Ndini muridzi weimba ino, uye ndinoziva zvose zvinoitika pakati pemadziro aya."
  
  "Kunze kwekunge wapera kubva kuRohypnol uku varindi vako nevashandi vekugadziridza vachifanira kuchengetedza moto mumba mako," akadaro Charles. Lillian akamubhabhadzira paruoko nekuda kwemashoko aya, asi nguva yakanga yapera. Mafashamo ehunyoro hwemudiri akavimbika akanga aputswa. Chiso chaPerdue chakashanduka sedota, kunyanya kupfuura ganda rake rakatochenuruka. "Ndinokumbira ruregerero nekusataura kwandakaita, changamire, asi handisi kuzomira ndisina basa apo mumwe wevashandi vepamusoro vanopinda munzvimbo yangu yebasa nemba kuti vashore mushandirwi wangu." Charles akashamiswa nekupopota kwake semuchengeti wemba naPerdue. Mudiri akatarisa kushamisika kwaLillian ndokukwenya makumbo achiti: "Nepeni, pondo, Lily."
  
  "Handigoni," akanyunyuta kudaro. "Ndinoda basa iri."
  
  Perdue akarohwa nehana nekutukwa kwaCharles zvekuti akangoti zii. Mudiri akapa Perdue kutarisika kwekusakendenga ndokuwedzera kuti: "Ndine hurombo kutaura izvi, changamire, asi handikwanise kubvumira mukadzi uyu kuti arambe achiisa hupenyu hwako munjodzi.
  
  Perdue akasimuka achinzwa kunge arohwa nesando asi pane zvaaida kutaura. "Maswera sei? Haukwanisi kupomera zvakadaro!" Akatinhira kumudiri.
  
  "Ane hanya chete nokugara kwenyu changamire," Lillian akaedza, achimonya maoko ake noruremekedzo.
  
  "Nyarara, Lillian," varume vose vari vaviri vakamupopotera panguva imwe cheteyo, vachimupengesa. Mushandi wemumba ane tsika dzakanaka akamhanya achibuda nedoor rekuseri asina kana kunetsa kuzadzisa rairo yemangwanani yemushandirwi wake.
  
  "Tarisa zvawazvipinza mazviri, Charles," Perdue akaseka.
  
  "Kwaisava kuita kwangu changamire. Chikonzero chekukakavadzana uku chiri shure kwako, "akaudza Perdue. Perdue akatarisa kumashure. Lilith akamira kudaro achiita sechimbwanana charohwa. Kubata kwake kusaziva kwemanzwiro aPerdue kwaisaziva miganhu. Airatidza kurwadziwa zvakanyanya uye kupera simba, achidzungudza musoro.
  
  "Ndine urombo, David. Ndakaedza kuvafadza, asi zvinoita sokuti havadi kukuona uchifara. Ndichaenda mumaminitsi makumi matatu. Chirega nditore zvinhu zvangu," akadaro achitendeuka kuti aende.
  
  "Usafambe, Lilith!" Perdue akarayira. Akatarisa Charles, maziso ake eblue achibaya mugadzi nekupererwa nekurwadziwa. Charles aive asvika pakugumira. "Iye ... kana isu ... changamire."
  
  
  25
  Ndiri kukumbira nyasha
  
  
  Nina akanzwa semukadzi mutsva zvachose mushure mekurara kwemaawa gumi nemanomwe mukamuri rehotera raSam. Ukuwo Sam ainge apera simba apa hope dzainge dzangoti zii. Mushure mokunge zvakavanzika zvaDkt Jacobs zvazarurwa, akatenda kuti nyika yakanga yakananga kunjodzi, pasinei nokuti vanhu vakanaka vakaedza sei kudzivirira hutsinye hwemapenzi anozvifunga saTaft naMcFadden. Aitarisira kuti akanga asina kukanganisa pamusoro paOlga. Zvakanga zvamutorera maawa kuti atende Casper Jacobs kuti pane tariro, uye Sam akatya nguva yekufungidzira apo vaizowana mutumbi waOlga.
  
  Vakabatana naCasper mupassage yepafloor yake.
  
  "Marara seiko Dr Jacobs?" Nina akabvunza. "Ndinofanira kukumbira ruregerero nekusava pasi nezuro manheru."
  
  "Aiwa, ndapota usazvinetse, Dr. Gould," akanyemwerera. "Sam akandichengeta nemutsa wekare wekuScottish apo ndaifanira kunge ndakugamuchirai vaviri veBelgian. Mushure mekuwanda kwewhiskey zvaive nyore kurara, kunyangwe gungwa rehope raive rizere nemamonya."
  
  "Ndiri kunzwisisa," akadaro Sam.
  
  "Usazvinetsa, Sam, ndichakubatsira kusvika kumagumo," akamunyaradza achifambisa ruoko rwake mubvudzi rake rakanga rakasviba kuti tsvaa. "Mangwanani ano hauna kuveura."
  
  "Ndaifunga kuti Siberia yaizokodzera chitarisiko chakakasharara," iye akazununguka sezvavaipinda musimudzwa. "Uyezve, zvichaita kuti chiso changu chidziye ... uye kusazivikanwa."
  
  "Good idea," Casper akabvuma hake.
  
  "Chii chinoitika kana tasvika kuMoscow, Sam?" Nina akabvunza ari munyarikani parift.
  
  "Ndichakuudza mundege. Ingori maawa matatu kuenda kuRussia," akapindura kudaro. Meso ake akasvibira akatarisa kumberi kwekamera yekuchengetedza. "Handigone kuisa pangozi kuverenga muromo."
  
  Akatevera ziso rake ndokugutsurira musoro. "Ehe".
  
  Kasper akayemura rwiyo rwechisikigo rwevaaishanda navo vaviri vekuScotland, asi zvakangomuyeuchidza nezvaOlga uye nedambudziko rakaipisisa raangave akatarisana naro. Haana kukwanisa kumirira kutsika ivhu reRussia, kunyangwe akaendeswa kunzvimbo isiri iyo, sekufunga kwaSam Cleave. Chero bedzi aigona kutsiva naTaft, uyo akanga ari rutivi runokosha rwomusangano nomuSiberia.
  
  "Vari kushandisa nhandare ipi yendege?" Nina akabvunza. "Handifunge kuti vangashandisa Domodedovo kune vanhu vakakosha kudaro."
  
  "Izvi hazvina kunaka. Vanoshandisa nhandare yakazvimirira kuchamhembe kwakadziva kumadokero inonzi Koschey," Sam akatsanangura. "Ndakazvinzwa paimba yeopera pandakaverevedza, unorangarira? Iyo ndeyakavanzika neimwe yenhengo dzeRussia dzeInternational Atomic Energy Agency.
  
  "Izvi zvinonhuwirira zvinonyumwira," Nina akanyemwerera.
  
  "Ichokwadi," akadaro Casper. "Nhengo dzakawanda dzesangano, seUnited Nations neEuropean Union, vamiririri veBilderberg ... vose vakavimbika kune Order of the Black Sun. Vanhu vanotaura nezveNew World Order, asi hapana anoziva kuti kune rimwe sangano rakashata riri kushanda. Sedhimoni, zvinotora masangano epasi rose anozivikanwa uye anoashandisa sembudzi asati akwira ngarava dzawo mushure mechiitiko ichi. "
  
  "Enzaniso inofadza," akadaro Nina.
  
  "Chaizvoizvo, ichokwadi," Sam akabvuma. "Pane chimwe chinhu chakasviba pamusoro peBlack Sun, chimwe chinhu chinopfuura kutonga kwepasirese uye kutonga kwevakuru. Inenge yakadarikidza muzvisikwa, kushandisa sainzi kufambira mberi. "
  
  "Zvinokuita kuti ushamisike," Casper akawedzera sezvo masuo erifiti akazaruka, "kuti sangano rakadzika midzi uye rinopa mhindu rakadaro rinenge risingabviri kuparadza."
  
  "Hongu, asi isu ticharamba tichikura panhengo dzavo dzakavandika kunge utachiona husina simba chero tichikwanisa kuvaita kuti vakwenye nekupisa," Sam akanyemwerera ndokutswinya ziso, ndokusiya vamwe vaviri vakasonwa.
  
  "Thanks for that, Sam," Nina akaseka, achiedza kuzvisimbisa. "Ndichitaura nezvezvifananidzi zvinonakidza!"
  
  Vakatora tekisi kuenda kunhandare yendege uye vaitarisira kuti vaigona kusvika panhandare yendege nenguva kuti vabate chitima. Sam akaedza kudana Perdue kekupedzisira, asi apo mukadzi akapindura, akaziva kuti Dr. Jacobs akanga akarurama. Akatarisa Casper Jacobs achiratidza kushushikana.
  
  "Chii chanetsa?" Kasper akabvunza.
  
  Maziso aSam akatsikitsira. "Anga asiri Jane. Ndinoziva izwi remubatsiri waPerdue zvakanyanya. Handizivi kuti chii chiri kuitika, asi ndinotya kuti Perdue ari kubatwa. Kuti anozviziva here kana kuti kwete hazvina basa. Ndiri kufonera Masters zvakare. Mumwe munhu anofanira kuenda kunoona zviri kuitika muReichtisus. " Pavakanga vakamirira muimba yekutandarira, Sam akachaira nhamba yaGeorge Masters zvakare. Akaisa foni paspeaker kuti Nina anzwe uku Casper achienda kunotora coffee pamushini wekutengesa. Sam akashamisika kuona George achidaira runhare nenzwi raive nehope.
  
  "Masters?" Sam akadaro. "Haiwa mhani! Uyu ndiSam Cleave. Wanga uri kupi?"
  
  "Ndirikutsvaka," Masters vakapindura zvakasimba, kamwe kamwe vachiwedzera kunyengetedza. "Wakapa Purdue f---ing equation mushure mekunge ndakuudza zvisina chokwadi kuti usadaro."
  
  Nina akanyatsoteerera akavhura maziso. Nemiromo yake chete akati: "Anoita kunge akatsamwa kwazvo!"
  
  "Onai, ndinoziva," Sam akatanga chikonzero chake, "asi kunzvera kwandakaita pamusoro paikoku hakuna kutaura chinhu chipi nechipi chinotyisidzira sezvawakandiudza."
  
  "Tsvakiridzo yako haina basa, shamwari," George akadaro. "Makafunga chaizvoizvo here kuti mwero uyu wokuparadza waigona kusvikirika nyore nyore kumunhu upi noupi? Chii, iwe waifunga kuti uchawana izvi paWikipedia? A? Isu chete isu tinoziva, isu tinoziva zvazvinogona kuita. Zvino waenda ukaparadza zvese, mukomana akangwara!
  
  "Honai, Vanashe, ndine nzira yekuidzivirira kuti isashandiswe," Sam akadaro. "Unogona kuenda kumba kwaPerdue senhume yangu womutsanangurira izvi. Zvichiri nani, dai waigona kumubvisa ipapo."
  
  "Ndirikudii?" Masters vakatamba zvakaomarara.
  
  "Nemhaka yekuti urikuda kuimisa, handiti?" Sam akaedza kutaura nemurume akanga akachekwa. "Hey, wakarovera mota yangu wonditora senhapwa. Ndinoti une chikwereti neni."
  
  "Ita basa rako rakasviba, Sam. Ndakaedza kukuyambirai, asi imi makaramba zivo yangu. Iwe unoda kumumisa kushandisa Einstein's equation? Zviite wega, kana une hushamwari naye," Masters vakapopota.
  
  "Ndiri kunze kwenyika, dai zvisina kudaro ndingadai ndakaita izvi," Sam akatsanangura kudaro. "Ndapota, madzishe. Ingomutarisa."
  
  "Uri kupi?" Masters vakabvunza vachiratidza kusateerera zvichemo zvaSam.
  
  "Belgium, sei?" Sam akapindura.
  
  "Ndirikuda kungoziva kuti uripi kuti ndikuwane," akadaro Sam nenzwi rekutyisidzira. Nemashoko aya, maziso aNina akawedzera kuwedzera. Maziso ake ebrown akasvibira aipenya pasi pekufinyamisa kumeso. Akatarisa Casper aive akamira pedyo nemota achiratidza kushushikana.
  
  "Masters, munogona kugogodza mhepo kubva kwandiri kana izvi zvangopera," Sam akaedza kutaurirana nemusayendisiti akatsamwa. "Ndichatombokanda zvibhakera zvishoma kuti zviratidzike sezviviri, asi nekuda kwerudo rwaMwari, ndapota enda kuReichtisousis uudze vekuchengetedza gedhi kuti vape mwanasikana wako kuInverness. "
  
  "Ndine hurombo?" Masters vakadzvova, vachiseka nechemumoyo. Sam akanyemwerera chinyararire sezvo Nina airatidza kuvhiringidzika kwake nechimiro chake cheupenzi, chinosekesa zvikuru.
  
  "Ingovaudza izvozvo," Sam akadzokorora. "Vachakugamuchira voudza Perdue kuti uri shamwari yangu."
  
  "Ko zvino?" - akaseka munhu asingatsungiririki anogunun'una.
  
  "Chero chaunofanirwa kuita kumupa chinhu chine njodzi cheDread Serpent," Sam akakwenya. "Uye chengeta izvi mupfungwa. Ane mukadzi waainaye anofunga kuti anomudzora. Zita rake ndiLilith Hearst, mukoti ane hunyanzvi hwaMwari. "
  
  Masters vakaramba vakanyarara zvavo.
  
  "Hey, urikunzwa here? Usamurega achifurira hurukuro yako naPerdue..." Sam akaenderera mberi. Akadimburirwa nemhinduro yaMasters yaaisatarisira. "Lilith Hearst? Wati Lilith Hearst?"
  
  "Ehe, aive mukoti wePurdue, asi sezviri pachena anowana mweya wehukama maari nekuti vanogovana rudo rwesainzi," Sam akamuudza. Nina akaziva ruzha rwaigadzirwa nemhizha kune rumwe rutivi rwemutsara. Rakanga riri inzwi romurume akaora mwoyo achirangarira kuparadzana kwakashata. Kwaiva kunzwika kwekunetseka mupfungwa, kuchiri kukonzera.
  
  "Masters, uyu ndiNina, shamwari yaSam," akaerekana ataura achibata ruoko rwaSam kuti abate foni yake. "Unomuziva here?"
  
  Sam airatidzika kuvhiringidzika, asi nemhaka bedzi yokuti akanga asina nzwisiso yaNina yechikadzi panhau yacho. Masters vakafemera pamusoro ndokuzofemereka zvishoma nezvishoma. "Ndinomuziva. Aive akabatanidzwa mukuyedza kwakaita kuti ndiite kunge ndiri kuhura Freddy Krueger, Dr. Gould."
  
  Sam akanzwa kutya kupfura nepachipfuva chake. Akanga asingazive kuti Lilith Hearst aitove musayendisiti kuseri kwemadziro erabhoritari yechipatara. Akabva angoona kuti akanga ari tyisidziro huru kupfuura yaakanga amboona.
  
  "Zvakanaka, mwanakomana," Sam akadimburira, achirova simbi ichipisa, "chinyanya chikonzero chekuti ushanyire uye uratidze Perdue izvo musikana wake mutsva anogona kuita."
  
  
  26
  Mese muchikepe!
  
  
  
  Koschey Aerodrome, Moscow - maawa manomwe gare gare
  
  
  Nhume dzemusangano padzakasvika panhandare yendege yeKoschey kunze kweMoscow, manheru acho akanga asina kunyanya kunyanyoipa maererano nezvakawanda, asi kwakakurumidza kusviba. Wese munhu akamboenda kuRussia, asi hazvisati zvamboita mishumo isinganeti uye zvikumbiro zvakaunzwa pachitima cheumbozha chaifamba, uko mari yaingogona kutenga chikafu chepamusoro nepekugara. Vachibuda mumajeti ega, vashanyi vakatsika papuratifomu yesimende yakatsetseka yakatungamira kuchivakwa chiri nyore asi cheumbozha - chiteshi chechitima cheKoschey.
  
  "Madzimai nevarume," akanyemwerera Clifton Taft, achitora nzvimbo yake pamberi pemusuwo, "Ndinoda kukugamuchirai kuRussia ndakamiririra shamwari yangu uye muridzi weTrans-Siberian Valkyrie, VaWolf Kretchoff!"
  
  Kuombera maoko kwokunzwa kweboka rakatanhamara kwakaratidza kuonga kwavo pfungwa yapakuvamba. Vamiriri vazhinji vakambotaura chishuwo chavo chekuti symposia idzi dziitirwe munzvimbo inonakidza, uye izvi zvinogona kuzoitika. Mhumhi yakabuda ichienda kunzvimbo diki yaive pamusuwo apo munhu wese aive akamirira kutsanangura.
  
  "Shamwari dzangu nevamwe vandinoshanda navo vakanaka," akaparidza nenzwi guru, "kurukudzo rwangu neropafadzo huru kuti kambani yangu, Kretchoff Security Conglomerate, iite musangano wegore rino muchitima chedu. Kambani yangu, pamwe neTuft Industries, yave ichishanda pachirongwa ichi kwemakore mana apfuura, uye pakupedzisira makwara matsva achashandiswa. "
  
  Dzatorwa mwoyo nechido uye nokutaura kwomuzvinabhizimisi aiva nesimba, nhume dzakarova zvakare maoko. Yakavigwa mukona iri kure yeimba yechivako, vanhu vatatu vakakotama murima, vachiteerera. Nina akaremerwa nekunzwika kwezwi raWolfe, achiri kurangarira zvibhakera zvake zveruvengo. Iye naSam vaisabvuma kuti tsotsiwo zvake aiva mugari akapfuma. Kwavari, aingova imbwa yekurwisa kwaMcFadden.
  
  "Koschei Strip yanga iri nzvimbo yangu yekumhara yakavanzika kwemakore akati wandei kubva pandakatenga nzvimbo, uye nhasi ndine mufaro wekuburitsa chiteshi chedu chechitima cheumbozha," akaenderera mberi. "Ndapota nditeverei." Nemashoko aya akafamba nepamisuwo, achiteverwa naTaft naMcFadden, vachiteverwa nenhume dzaiita ruzha nekutaura zvine ruremekedzo mumitauro yavo. Vakafamba vachitenderera chiteshi chidiki asi chakasarudzika, vachiyemura chivakwa chakasimba mumweya weruvanze rweKrutitsky. Iwo matatu arches anotungamira pakubuda kuenda kupuratifomu akavakwa muBaroque maitiro ane kunhuhwirira kwakasimba kwechivakwa chekare chakagadziridzwa kune yakaoma mamiriro ekunze.
  
  "Zvakangoshamisa," McFadden akafenda, achida kunzwikwa. Wolf akangonyemwerera sezvaaitungamirira boka racho kumasuo ekunze pachikuva, asi asati aenda, akatendeuka zvakare kuti ataure.
  
  "Uye zvino, pakupedzisira, madzimai nevarume veNuclear Renewable Energy Summit," akadanidzira, "Ndinoda kukuratidzai chimwe chekupedzisira. Kumashure kwangu kune rimwe simba majeure mamiriro mukutsvaga kwedu kusingaperi kwekukwana. Ndapota, uya undiperekedze parwendo rwake rwousikana."
  
  Murume mukuru wokuRussia akavatungamirira kuchikuva.
  
  "Ndinoziva kuti haatauri Chirungu," mumiriri weUnited Kingdom akaudza mumwe waaishanda naye, "asi ndinoshamisika kana aireva kudana chitima ichi kuti "force majeure" kana kuti zvimwe aisanzwisisa mashoko acho kureva chimwe chinhu chine simba?"
  
  "Ndinofunga aireva zvapashure," akadaro mumwe nounyoro. "Ndinongotenda kuti anotaura Chirungu zvachose. Hazvikugumbure here kana paine "mapatya akabatana" akatenderera kwese kwese kuti avashandure?"
  
  "Chokwadi," akabvuma kudaro nhume yokutanga.
  
  Chitima chakanga chakamirira pasi petende gobvu. Hapana aiziva kuti yaizova yakaita sei, asi tichitarisa nekukura kwayo, pakanga pasina mubvunzo kuti yaizoda injinjiniya ane hunyanzvi kuigadzira.
  
  "Zvino isu taida kuchengetedza imwe pfungwa, saka takagadzira iyi mota inoshamisa nenzira yakafanana neyekare TE modhi, tichishandisa thorium-based nuclear power power kusimbaradza injini panzvimbo pechipfunga," akanyemwerera achidada. "Ndeipi nzira iri nani yekukurudzira kufambisa kweramangwana panguva yehurukuro yekusiyirana yemamwe magetsi anodhura?"
  
  Sam, Nina naCasper vakahwanda kuseri kwemutsara wekupedzisira wevamiririri. Pakutaurwa kwechimiro chemafuta echitima, mamwe masayendisiti airatidzika kunyara zvishoma, asi haana kushinga kuramba. Casper achiri kufemereka.
  
  "Chii?" Nina akabvunza neinzwi raiva pasi pasi. "Chii chanetsa?"
  
  "Thorium-based nuclear nuclear power," Casper akapindura, achitaridza kutya chose. "Nyaya iyi yave next level, shamwari dzangu. Mukutaura kwepasi rose simba rekushandisa, imwe nzira kune thorium ichiri kuongororwa. Sekuziva kwangu mafuta akadai haasati agadzirwa kuti ashandise zvakadaro," akatsanangura zvinyoro nyoro.
  
  "Ichaputika here?" - akabvunza.
  
  "Aiwa, zvakanaka ... munoona, haina kushanduka se, toti, plutonium, asi sezvo ichikwanisa kuva simba rakasimba kwazvo, ndine hanya zvishoma pamusoro pekukurumidza kwatiri kuona pano," akatsanangura.
  
  "Sei?" - Sam akazevezera, chiso chake chakavigwa nehood yake. "Zvitima zvinofanirwa kufamba nekukurumidza, handiti?"
  
  Kasper akaedza kuvatsanangurira, asi aiziva kuti vefizikisi chete nezvimwe zvakadaro ndivo vaizonyatsonzwisisa chaimunetsa. "Tarisa, kana iri locomotive......injini yechitsinga. Zvakafanana nekuisa injini yeFerrari muchingoro chemwana."
  
  "Oh shit," Sam akadaro. "Saka nei mafizikisi avo vasina kuona izvi pavakavaka chinhu chakashata?"
  
  "Unoziva zvakaita Black Sun, Sam," Casper akayeuchidza shamwari yake itsva. "Ivo havape hanya nezvekuchengetedza chero bedzi vaine dhiki hombe."
  
  "Ehe, unogona kuvimba nazvo," Sam akabvuma.
  
  "Ndirisei!" Nina akaerekana atura befu nekazevezeve.
  
  Sam akabva amutarisa. "Zvino? Zvino mandipa sarudzo here?"
  
  Kasper akanyemwerera, achinyemwerera kekutanga kubva paakarasikirwa naOlga, asi Nina ainyanya kukoshesa. Akambotura mafemo ndokutsinzinya maziso, sezvaaisiita kana akatarisa chokwadi mumusoro make.
  
  "Wati injini iyi ndeye TE model steam engine?" Akabvunza Casper. Akagutsurira musoro. "Unoziva here kuti TE chii chaizvo?" - akabvunza varume. Vakambotarisana kwechinguva ndokudzungudza musoro. Nina aizovapa chidzidzo chehistory chaizotsanangura zvakawanda. "Ivo vakadomwa TE mushure mekuva pfuma yeRussia mushure meHondo Yenyika II," akadaro. "Munguva yeHondo Yenyika II dzakagadzirwa seKriegslokomotiven, 'zvitima zvehondo'. Vakagadzira mhomho yavo, vachishandura maDRG 50 modhi kuva DRB 52s, asi mushure mehondo vakaitwa varidzi vega munyika dzakaita seRussia, Romania neNorway.
  
  "Nazi psycho," Sam akagomera. "Uye ndaifunga kuti taiva nezvinetso kare. Iye zvino tinofanira kuwana Olga tichinetseka pamusoro pesimba renyukireya pasi pembongoro dzedu. Haiwa mhani."
  
  "Senguva dzakare, hesi Sam?" Nina akanyemwerera. "Pawakanga uri mutori wenhau asina hanya."
  
  "Ehe," akaseka, "ndisati ndave muongorori asina hanya nePurdue."
  
  "Oh Mwari," Casper akagomera paakanzwa zita raPerdue. "Ndinovimba anotenda chirevo chako nezve Nyoka Inotyisa, Sam."
  
  "Achazviita kana kuti haadi," Sam akakwenya. "Takaita zvese zvataigona kudivi redu. Zvino tinofanira kutora chitima ichi uye kutsvaka Olga. Ndizvo zvinofanirwa kunge zviri izvo zvatinoitira hanya kusvika achengetedzeka. "
  
  Papuratifomu, nhume dzakafadzwa dzakafara nekuvhurwa kwechitima chitsva, chekare. Zvechokwadi wakanga uri muchina wakaisvonaka, kunyange zvazvo ndarira itsva nesimbi zvakaupa kunzwa kunotyisa, steampunk iyo yakakwereta mweya wayo.
  
  "Wakwanisa sei kutipinza munzvimbo iyi zviri nyore kudaro, Sam?" - akabvunza Casper. "Nekuda kwechikamu chekuchengetedza chine mukurumbira chesangano rakashata kwazvo pasi rose revanhu vakaipa, ungafunga kuti zvingava zvakaoma kusvika pano."
  
  Sam akanyemwerera. Nina akaziva kutarisa ikoko. "Nhai Mwari, chii chamaita?"
  
  "Vakomana vakatibata," Sam akapindura achiseka.
  
  "Chii?" Casper akazevezera achida kuziva.
  
  Nina akatarisa Casper. "Kupenga mafia eRussia, Dr. Jacobs." Vakataura saamai vane hasha avo vakanga vaonazve kuti mwana wavo akanga adzokorora mhosva yacho. Kakawanda zvisati zvaitika, Sam aitamba nevakaipa pabhuroko racho kuti awane kuwana zvinhu zvisiri pamutemo, uye Nina haana kumborega kumuudza kuti azvirege. Maziso ake akasvibira akamubaya nekushoropodza chinyararire, asi akanyemwerera zvake.
  
  "Hei, unoda mubatsiri akadaro pakurwisana nemapenzi eNazi aya," akamuyeuchidza kudaro. "Vanakomana vevanakomana veGULAG vemauto ekuchengetedza nemapoka. Munyika yatinogara, ndingadai ndakafunga kuti ungadai wakakoshesa ikozvino kuti kupeta iyo blackest ace inogara ichikunda mutambo. Kana zviri zvehumambo hwakaipa, hapana chinhu chinonzi fair play. Panongova nouipi uye kuipa kwakaipisisa. Zvinobatsira kuva nehwamanda kumusoro. "
  
  "Okay, okay," akadaro. "Haufanire kusundira vese Martin Luther King pandiri. Ndinongofunga kuva nechikwereti kuBratva ipfungwa yakaipa. "
  
  "Maziva sei kuti handisati ndavabhadhara?" akadaro achiseka.
  
  Nina akadzvokora meso. "Aa, simuka. Wakavavimbisa chii?"
  
  Casper akaita seaida kunzwawo mhinduro. Vese naNina vakazembera patafura vakamirira mhinduro yaSam. Achizengurira nekuda kweunzenza hwemhinduro yake, Sam akaziva kuti aifanira kuwirirana nevamwe vake. "Ndakavavimbisa zvavaida. Mukuru wemakwikwi avo. "
  
  "Regai ndifungire," Casper akadaro. "Mudzivisi wavo ndiye mukomana weWolf, handiti?"
  
  Chiso chaNina chakasvibirira pakataurwa nezvegororo, asi akaruma rurimi rwake.
  
  "Hongu, vanoda mutungamiriri nokuda kwemakwikwi avo, uye pashure pezvaakaita kuna Nina, ndichaita chipi kana chipi chingatora kuti ndiwane nzira yangu," Sam akabvuma. Nina akanzwa kudziya pakuzvipira kwake, asi chimwe chinhu pamusoro pechisarudzo chake chemashoko chakamubaya mwoyo.
  
  "Imbomira zvishoma," akadaro achizevezera. "Unoreva kuti vanoda musoro wake chaiwo?"
  
  Sam akaseka hake Casper achihwihwidza kune rimwe divi raNina. "Hongu, vanoda kuti aparadzwe uye aite seakazviita mumwe wake. "Ndinoziva kuti ndingori mutori wenhau anozvininipisa," akanyemwerera neupenzi, "asi ndapedza nguva yakakwana ndiri nevanhu vakadaro kuti ndizive nzira yekumisa munhu."
  
  "Oh my God, Sam," Nina akagomera. "Unova akafanana navo kupfuura zvaunofunga."
  
  "Ndinobvumirana naye, Nina," akadaro Kasper. "Pabasa iri, hatikwanise kutamba tichitevedzera mitemo. Hatikwanise kana kukwanisa kuchengetedza hunhu hwedu panguva ino. Vanhu vakaita seava vanoda kukuvadza vanhu vasina mhosva nokuda kwechibairo chavo havakodzeri kukomborerwa nokunzwisisa." Vanhu vakadai utachiona hwenyika yose uye vanofanira kubatwa zvakafanana segwapa refondo pamadziro."
  
  "Ehe! Ndizvo chaizvo zvandiri kureva," Sam akadaro.
  
  "Handipokanidze zvachose," akadaro Nina. "Zvese zvandiri kutaura ndezvekuti isu tinofanirwa kuve nechokwadi chekuti hatidyidzane nevanhu vakaita seBratva nekuda kwekuti tine muvengi mumwe chete."
  
  "Ichokwadi, asi hatimbofa takazviita," akamuvimbisa kudaro. "Munoziva tinogara tichiziva patiri muhurongwa hwezvinhu. Ini pachangu ndinofarira pfungwa yekuti 'hausi kutamba neni, handisi kutamba newe'. Uye ndicharamba ndiinazvo chero pandinogona. "
  
  "Hey!" Casper akavayambira. "Zvinoita kunge vakagara pasi. Toita sei?"
  
  "Mira," Sam akamisa nyanzvi yefizikisi yakanga isingashiviriri. "Imwe yemapuratifomu' conductor ndiBratva. Iye achatipa chiratidzo.
  
  Zvakatora nguva kuti vanoremekedzwa vakwire chitima cheumbozha nerunako rwacho rwenyika yekare. Kubva painjini, kungofanana neyakajairwa chitsiga chemvura, makore machena emhute akaonekwa, akaburitswa kubva papombi yesimbi. Nina akambotora kanguva achinakirwa nekunaka kwayo asati apinza chiratidzo. Kamwe munhu wese aive muchikepe, Taft naWolf vakachinjana kazevezeve kakazoguma nekuseka. Vakabva vatarisa wachi dzavo ndokupinda nepagonhi rekupedzisira rengoro yechipiri.
  
  Murume mukobvu akapfeka yunifomu akakotama kuti asunge shangu yake.
  
  "Ndizvo zvose!" Sam akanyengetedza vamwe vake. "Ichi ndicho chiratidzo chedu. Tinofanira kupinda nepamusiwo paanenge achisunga shangu yake. Tisvikewo!"
  
  Pasi pehusiku hwakasviba, vatatu vakagadzirira kununura Olga uye kukanganisa chero Black Sun yakarongerwa vamiriri vepasi rose vavakangotora vachida.
  
  
  27
  Kutuka kwaLilith
  
  
  George Masters akashamiswa nechimiro chinoshamisa chakanga chiri pamusoro penzira apo akamisa motokari yake ndokupaka apo akaudzwa navarindi vaReichtisousis. Husiku hwaive hwakapfava sezvo mwedzi wakazara wakadongorera nemumakore aipfuura. Pakati pese pese pese pemusuwo mukuru weimba, miti mirefu yakavhuvhuta nemhepo, sekunge inodana nyika kuti inyarare. Masters akanzwa pfungwa yechienzi yerunyararo ichisangana nekutya kwake kwaikura.
  
  Kuziva kuti Lilith Hearst aive mukati zvakangowedzera chishuwo chake chekuda kurwisa. Panguva ino, chengetedzo yakanga yazivisa Perdue kuti Masters akange atove munzira kukwira. Vachimhanyisa nhanho dzemarble dzakakasharara dzeiyo façade huru, Masters akatarisa pabasa raivepo. Akanga asati ambova mutauriri akanaka, asi uyu waizova muedzo wechokwadi wezvekutaurirana kwake. Hapana mubvunzo kuti Lilith aizoita seakatsamwa, akafunga kudaro, sezvo aifunga kuti akanga afa.
  
  Vachivhura gonhi, Masters akashamiswa kuona bhirionea murefu, mutete. Korona yake chena yainyatsozivikanwa, asi mumamiriro ake azvino pakanga paine zvishoma zvimwe zvakafanana nemifananidzo iri mumatabhu uye mapato ehurumende anobatsira. Perdue aive nechiso chedombo, nepo aizivikanwa nekufara kwake, nzira yeruremekedzo yekudyidzana nevanhu. Dai Masters aisaziva kuti Perdue aitaridzika sei, angangodaro akafunga kuti murume aive pamberi pake aive doppelgänger kubva kudivi rerima. Zvaiita sezvisinganzwisisiki kuna Masters kuti muridzi weimba yacho aizozarura musuo wake, uye Perdue aigara achinzwisisa zvakakwana kuverenga kutaura kwake.
  
  "Ndiri pakati pevabiki," Perdue akadaro nemoyo murefu.
  
  "VaPerdue, zita rangu ndiGeorge Masters," Masters akazvizivisa pachake. "Sam Cleave andituma kuti ndikupe meseji."
  
  "Ichi chii? Mharidzo, chii?" - Perdue akabvunza zvakasimba. "Parizvino ndiri mubishi rekuvakazve dzidziso iyi, uye ndine nguva shoma yekuipedza, kana iwe usina hanya."
  
  "Chaizvoizvo, ndizvo zvandiri pano kuti nditaure nezvazvo," Masters vakapindura nekukurumidza. "Ndinofanira kukupa nzwisiso ku... zvakanaka, iyo ... Nyoka Inotyisa."
  
  Pakarepo Perdue akamuka kubva mukurara kwake, uye maziso ake akawira zvakananga pamuenzi muheti yakafara-brim uye jasi refu. "Unoziva sei nezveNyoka Inotyisa?"
  
  "Regai nditsanangure," Masters akateterera. "Mukati".
  
  Nekuzengurira, Perdue akadongorera paimba yekutandarira kuti ave nechokwadi chekuti vaive vega. Akanga ari mushishi kuchengetedza zvakanga zvasara pahafu-yakabviswa equation, asi aifanirawo kuziva zvakawanda sezvaaigona nezvazvo. Akabva asuduruka. "Pindai, VaMadzishe." Perdue akanongedzera kuruboshwe, uko kwaionekwa furemu refu yegonhi reimba yekudyira yeumbozha. Mukati maive nekudziya kwemoto muchoto. Ruzha rwayo rwakanga rwuri rwoga rwakanga rwuri mumba, ichipa nzvimbo iyi mweya wakajeka wokuora mwoyo.
  
  "Brandy?" Perdue akabvunza muenzi wake.
  
  "Ndinokutendai, hongu," Masters vakapindura. Perdue aida kuti abvise ngowani yake, asi akashaya kuti omukumbira sei kuti azviite. Akadira chinwiwa chiya ndokunongedzera Masters kuti vagare pasi. Sokunge Masters angaona zvisina kufanira, akafunga kukumbira ruregerero pamusoro pechipfeko chake.
  
  "Ndinoda hangu kukukumbirai kuti mundiregerere tsika dzangu, VaPerdue, asi ndinofanira kupfeka iyi ngowani nguva dzose," akatsanangura kudaro. "At least in public."
  
  "Ndingabvunza kuti sei?" Perdue akabvunza.
  
  "Regai nditaure kuti ndakaita tsaona makore mashoma apfuura izvo zvakaita kuti ndisataridzike zvishoma," Masters akadaro. "Asi kana iri nyaradzo, ndine hunhu hwakanaka."
  
  Perdue akaseka. Zvaiva zvisingatarisirwi uye zvinoshamisa. Vatenzi, chokwadi, vaisagona kunyemwerera.
  
  "Ndichananga kune iyo pfungwa, Mr. Perdue," Masters akadaro. "Kuwana kwako Dread Nyoka hachisi chakavanzika pakati penharaunda yesainzi, uye ndinodemba kukuzivisai kuti nhau dzasvika kudivi rakashata revakuru vepasi."
  
  Perdue akafinyama. "Sei? Ini naSam chete tine zvinhu zvacho."
  
  "Handityi, VaPerdue," Masters akanyunyuta. Sezvo Sam akanga akumbira, murume akapiswa akadzora mukutsamwa kwake uye kusashivirira kukuru kuti arambe akaenzana naDavid Perdue. "Kubva pawakadzoka kubva kuGuta Rakarasika, mumwe munhu akaburitsa nhau kunzvimbo dzinoverengeka dzakavanzika uye nevemabhizinesi vepamusoro."
  
  "Izvi zvinoseka," Perdue akaseka. "Handina kumbotaura ndakarara kubva pakuvhiyiwa, uye Sam haadi kutarisirwa."
  
  "Aiwa, ndinobvuma. Asi pane vamwe vaivepo pawakapinda muchipatara, ndini here? Masters vakaratidza.
  
  "Vashandi vezvokurapa chete," Perdue akapindura. "Dr. Patel havazivi kuti equation yaEinstein inorevei. Murume wacho anoita basa rokuvhiya patsva uye biology yevanhu."
  
  "Ko ma nurse?" Masters vakabvunza vachida havo, vachitamba benzi vachidzvuta brandy. Aiona maziso aPerdue achiomesa musoro achifunga izvi. Perdue zvishoma nezvishoma akazunungusa musoro wake kubva kune rumwe rutivi sezvo matambudziko evashandi vake nemudiwa wake mutsva akaonekwa mukati make.
  
  "Aiwa, izvi hazvingadaro," akafunga kudaro. 'Lilith ari kurutivi rwangu.' Asi rimwe inzwi rakabuda mukufunga kwake. Zvakamuyeuchidza nemoyo wese nezve alarm yaaive atadza kunzwa husiku hwapfuura, mafungire aiita muzinda wezvekuchengetedzwa kwenyika kuti mukadzi aive aonekwa murima pakurekodhwa kwavo, uye nezvenyaya yekuti aive aiswa mushonga. Pakanga pasina mumwe munhu mumansion kunze kwaCharles naLillian, uye hapana chavakadzidza kubva kudata riri muequation.
  
  Agere zvake achifunga kudaro, chimwe chakamunetsawo, kunyanya nekuda kwekujeka kwacho nekuti paive nekufungirwa pamusoro pemudiwa wake Lilith. Mwoyo wake wakamukumbira kuti asateerere uchapupu, asi kufunga kwake kwakakurira mirangariro yake zvakakwana kuti arambe akazaruka pfungwa.
  
  "Zvichida mukoti," akadaro achigunun"una.
  
  Inzwi rake rakacheka runyararo rwemumba umu. "Iwe hautendi zvakanyanya muhupenzi uhu, David," Lilith akafemereka, achitamba zvakare munhu akabatwa.
  
  "Handina kuti ndazvitenda, mudiwa," akamururamisa.
  
  "Asi wafunga nezvazvo," akadaro, achiratidza kugumbuka. Maziso ake akatarisa mutorwa aive pasofa achihwanda neheti nebhachi. "Uye ndiani?"
  
  "Ndapota, Lilith, ndiri kuedza kutaura nemuenzi wangu ndega," Perdue akamuudza zvishoma zvakasimba.
  
  "Zvakanaka, kana uchida kupinza vanhu vausingazivi kuti vapinde mumba mako vangava vasori vesangano rauri kuvanda kwariri, ndiro dambudziko rako," akadaro nehasha.
  
  "Zvakanaka, ndizvo zvandinoita," Perdue akakurumidza kupindura. "Pamusoro pazvo, handiti ndizvo zvakuunza kumba kwangu?"
  
  Masters akashuva kuti dai aigona kunyemwerera. Mushure mezvakaitwa naHearts nevamwe vavo paTaft chemical plant, aifanirwa kuvigwa ari mupenyu, tisingarevi kurohwa kubva kuchidhori chemurume wake.
  
  "Handigoni kudavira kuti wangotaura izvozvo, David," akadaro achizevezera. "Izvi handizvigamuchiri kubva kune mbavha yakapfeka jasi remugero anouya pano achikushatisa. Wamuudza here kuti une basa rauri kuita?"
  
  Perdue akatarisa Lilith zvisingaite. "Shamwari yaSam mudiwa wangu, ndini ndichiri muridzi wemba ino, ndikakuyeuchidzai?"
  
  "Muridzi wemba ino? Zvinosetsa nekuti vashandi vako havachakwanisa kushivirira maitiro ako asingafungidziriki zvakare! - akati sarcastically. Lilith akazembera kuti atarise pamusoro pePerdue kune murume weheti, waaivenga nekuda kwekupindira kwake. "Handizive kuti ndimi ani changamire, asi zviri nani musiye. Muri kuvhiringa basa raDavidi.
  
  "Urikunyunyutirei kuti ndapedza basa rangu mudiwa?" - Perdue akamubvunza akadzikama. Nyemwerero isinganakidzi yaityisa kuoneka pachiso chake. "Kana iwe uchinyatsoziva kuti equation yakapedzwa husiku hutatu hwapfuura."
  
  "Handizivi chinhu chakadaro," akadaro. Lilith akashatirwa pakupomerwa, kunyanya nekuti dzaive dzechokwadi uye aitya kuti aive ave kuda kurasikirwa nekutonga kwaDavid Perdue. "Nhema dzose idzi unodziwanepi?"
  
  "Makamera ekuchengetedza haanyepe," akadaro, achiramba aine toni yakanyarara.
  
  "Hapana chavari kuratidza kunze kwemumvuri unofamba uye unozviziva!" - akazvidzivirira zvinopisa. Huremba hwake hwakatanga kusvimha misodzi achitarisira kuridza kadhi retsitsi asi zvakashaya basa. "Vashandi vako vari pamwe chete nevashandi vemba yako! Hausi kuzviona here? Chokwadi vacharatidza kuti ndini."
  
  Perdue akasimuka ndokudira brandy yake nemuenzi wake. "Unodawo here izvi, mudiwa wangu?" Akabvunza Lilith. Akaridza tsamwa.
  
  Perdue akawedzera kuti: "Sei zvimwe masayendisiti mazhinji ane ngozi nevemabhizinesi vangaziva sei kuti ndakawana equation yaEinstein muGuta Rakarasika? Sei wanga wakasimbirira kuti ndipedze? Iwe wakagovana data risina kukwana nevamwe vako ndosaka uri kundisundidzira kuti ndizadze zvakare. Pasina mhinduro inenge isingabatsiri. Unofanira kutumira zvidimbu zvishoma zvekupedzisira kuti zvishande. "
  
  "Ndizvozvo," Masters akataura kekutanga.
  
  "Iwe! Nyarara hako!" - akaridza mhere.
  
  Perdue aisawanzobvumira chero munhu kuti apopore vaenzi vake, asi aiziva kuti ruvengo rwake chiratidzo chekuti akagamuchirwa. Masters akasimuka kubva pachigaro chake. Akanyatsobvisa ngowani yake muchiedza chemagetsi chemarambi, ukuwo kupenya kwechoto kwaiita kuti tindi kuzvinhu zvake zvaityisa. Maziso aPerdue akapidiguka nekutya kuona murume akanga akachekwa. Kutaura kwake kwakatoratidza kuti akanga akaremara, asi airatidzika kuva akaipa zvikuru kupfuura aitarisira.
  
  Lilith Hearst akadzokera shure, asi chimiro chechiso chemurume chakakanganiswa zvekuti haana kumuziva. Perdue akabvumira murume uyu kuti abate nguva nekuti aida kuziva zvakanyanya.
  
  "Yeuka, Lilith, iyo Taft makemikari chirimwa muWashington, D.C.," Masters akapopota.
  
  Akadzungudza musoro achitya achitarisira kuti kuzviramba kwaizoita kuti zvisave chokwadi. Ndangariro dzekugadzwa kwaakaitwa naPhillip dzakadzoka kunge mapanga ari kubaya pahuma. Akawira pasi nemabvi akabata musoro wake, akaramba akavhara maziso.
  
  "Chii chiri kuitika, George?" Perdue akabvunza Masters.
  
  "O Mwari, aiwa, izvi hazvigone kudaro!" Lilith akachema achivhara kumeso nemaoko. "George Masters! George Masters afa!
  
  "Sei makafunga kuti kana musina kundirongera kuti ndigochwa? Iwe naClifton Taft, Phillip nevamwe vanorwara vakashandisa dzidziso iyi yeBelgian fizikisi netarisiro yekuti unogona kuzvitorera rukudzo, iwe hure! Masters akadhonzwa achiswedera pedyo naLilith.
  
  "Hatina kuziva! Yaisafanira kutsva zvakadaro! " akada kuramba asi akadzungudza musoro.
  
  "Kwete, kunyangwe mudzidzisi wesainzi pachikoro chepuraimari anoziva kuti kumhanyisa kwakadai kuchaita kuti ngarava ibatike nekumhanya kwakadai," Masters vakamupopotera. "Zvino waedza zvawava kuda kuedza izvozvi, chete panguva ino uri kuzviita pamwero mukuru, handiti?"
  
  "Mira," Perdue akamisa chizaruro. "Chikero chakakura sei? Vakaita sei?"
  
  Masters akatarisa Perdue, maziso ake akadzama aipenya kubva pasi pehuma yake. Kuseka kwainge kwabva pamuromo wake.
  
  "Lilith naPhilip Hearst vakapihwa mari naClifton Taft kuti vashandise equation inoenderana neyakashata Dire Serpent pakuyedza. Ndakashanda neshasha yakaita sewe murume anonzi Casper Jacobs," akadaro zvishoma nezvishoma. "Vakaona kuti Dr. Jacobs akanga agadzirisa equation yaEinstein, kwete yakakurumbira, asi chiitiko chinotyisa mufizikisi."
  
  "Nyoka inotyisa," akadaro Perdue.
  
  "Izvi," akazeza kuti omudana sezvaaida here, "mukadzi wacho nevamwe vake vakatorera Jacobs simba rake. Vakandishandisa sechidzidzo chekuedza, vachiziva kuti kuedza kwaizondiuraya. Sipidhi yokupfuura nepamuganhu yakaparadza simba remagetsi raiva munzvimbo yacho, zvichiita kuti pave nokuputika kukuru, zvichindisiya ndiine tsvina youtsi nenyama!"
  
  Akabata Lilith nebvudzi. "Nditarise izvozvi!"
  
  Akaburitsa Glock muhomwe yejacket rake ndokupfura Masters point-blank mumusoro asati ananga kuPerdue.
  
  
  28
  Terror Train
  
  
  Nhume dzakanzwa dzakasununguka pachitima cheTrans-Siberian chinomhanya kwazvo. Rwendo rwemazuva maviri rwakavimbisa humbozha hwakaenzana nehotera chero ipi zvayo yeumbozha munyika, kunze kweropafadzo dziva, izvo pasina munhu aizokoshesa muzhizha reRussia zvakadaro. Imba yega yega hombe yaive nemubhedha wakaenzana namambokadzi, minibar, imba yekugezera yega uye hita.
  
  Zvakaziviswa kuti nekuda kwekugadzirwa kwechitima, hapazove neserura kana Internet yekubatanidza kuguta reTyumen.
  
  "Ndinofanira kutaura, Taft akaisa simba rake rose mukati memukati," McFadden akaseka negodo. Akabata girazi rake rechampagne ndokufunda mukati mechitima, Wolf ari padivi pake. Taft akabva abatana navo. Airatidza kutarisisa asi akasununguka.
  
  "Pane zvawakanzwa kubva kuna Zelda Bessler?" Akabvunza Mhumhi.
  
  "Kwete," Wolf akapindura, achidzungudza musoro. "Asi anoti Jacobs akatiza kuBrussels mushure mekunge tatora Olga. The damn coward pamwe aifunga kuti ndiye aitevera...aifanira kubuda. Chakanyanya kunaka ndechekuti anofunga kuti achienda nebasa rake anotisiya tisina chinhu."
  
  "Ehe, ndinoziva," muAmerica anonyangadza akanyemwerera. "Pamwe ari kuyedza kuita gamba uye kuuya kuzomuponesa." Vakadzora kuseka kwavo kuti vaenderane nechimiro chavo senhengo dzedare repasi rose, McFadden akabvunza Wolfe, "Nenzira, aripi?"
  
  "Unofungepi?" Mhumhi yakaseka. "Haasi benzi. Achaziva pekutarisa.
  
  Taft aisada zvisingaite. Chiremba Jacobs aive murume ane njere, kunyangwe aive asina njere. Akanga asina mubvunzo kuti musayendisiti wekunyengetedza kwake aizoedza kutevera musikana wake.
  
  "Patinongosvika muTyumen, chirongwa chinenge chave mubishi," Taft akaudza vamwe varume vaviri. "Tinofanira kunge tave naCasper Jacobs muchitima ichi panguva iyoyo kuitira kuti afa pamwe chete nevamwe nhumwa. Huremu hwaakasikira chikepe hwaibva pahuremu hwechitima ichi, kubvisa huremu hwenyu, ini naBessler.
  
  "Aripi?" McFadden akabvunza achitarisa tarisa akaona kuti akanga asipo papati hombe yepamusoro.
  
  "Ari mukamuri yekudzora chitima, akamirira data iro Hearst ane chikwereti kwatiri," Taft akadaro chinyararire sezvaaigona. "Tikangowana mamwe equation, chirongwa chinovharika. Isu tinoenda panguva yekumbomira muTyumen apo nhumwa dzichishanyira reyekita yemagetsi yeguta uye vachiteerera hurukuro yavo isina maturo yemushumo. " Wolf akaongorora vaenzi muchitima apo Taft akaronga chirongwa cheMcFadden anogara asingazivi. "Panosvika nguva yechitima ichienda kuguta rinotevera, vanofanirwa kuona kuti taenda ... uye zvinenge zvanyanya kunonoka."
  
  "Uye iwe unoda kuti Jacobs ave muchitima nevatori vechikamu cheSimposium," McFadden akadaro.
  
  "Ichokwadi," Taft akasimbisa. "Anoziva zvose, uye akanga achienda kurenje. Mwari anoziva zvingadai zvakaitika kubasa redu rakaoma kudai akanga azivisa pachena zvatiri kushanda pazviri."
  
  "Chaizvoizvo," akabvuma McFadden. Akafuratira zvishoma kuna Wolfe kuti ataure naTaft nezwi riri pasi. Wolf akazvipembedza kuti atarise kuchengetedzwa kwemota yekudyira yenhume. McFadden akadhonzera Taft padivi.
  
  "Ndinoziva ingave isiri nguva chaiyo, asi ini ndowana riini ..." akagadzirisa pahuro pake, "giredhi repiri?" kuisa imwe ipapo kubva kumareactor ako."
  
  "Unotoda imwe mari here?" Taft akafinyama. "Ndatotsigira sarudzo yako uye ndakaendesa ekutanga mamirioni masere euros kuaccount yako yekumahombekombe."
  
  McFadden akadzungudza, achitaridza kunyara zvakanyanya. "Ndinongoda kubatanidza zvandinoda muSingapore neNorway, munoziva, kana zvikaitika."
  
  "Just in case chii?" Taft akabvunza asina moyo murefu.
  
  "Iyi imamiriro ezvematongerwo enyika asina chokwadi. Ini ndinongoda imwe insurance. Chengetedzo mambure, "McFadden akadaro.
  
  "McFadden, muchawana mari kana chirongwa ichi chapera. Mushure mekuti vanoita sarudzo dzepasi rose munyika dzeNPT uye vanhu veIAEA vasvika kumagumo anosiririsa muNovosibirsk apo makabati avo achange asina sarudzo kunze kwekugadza vatevedzeri vavo, "Taft akatsanangura. "Vese vatevedzeri vemutungamiri wenyika nevamiriri vemakurukota inhengo dzeBlack Sun. Kana vachinge vapika, isu tichava nekutonga, uye ipapo ndipo paunogashira chikamu chako chechipiri semumiriri wepachivande weOrder. "
  
  "Saka mave kumisa chitima ichi?" McFadden akabvunzwa. Aireva zvishoma kuna Taft nemufananidzo wake mukuru zvekuti aisakodzera kutaura nezvayo. Nekudaro, iyo McFadden akawedzera kuziva, akawedzera kurasikirwa, uye izvi zvakasimbisa kubata kwaTaft pamabhora ake. Taft akambundira mutongi asina basa uye meya.
  
  "Kunze kweNovosibirsk, kune rumwe rutivi rwayo, pakupera kwenjanji iyi, kune chivakwa chikuru chegomo chakavakwa nevanodyidzana naWolf," Taft akatsanangura nenzira yakanyanyisa, sezvo meya weOban aive munhu akakwana. "Yakagadzirwa nematombo neaizi, asi mukati mayo mune chivharo chihombe chinosunga uye chine simba reatomu risingayereki rakagadzirwa nekuputika kwechivharo. Iyi capacitor inobata simba rinogadzirwa. "
  
  "Senge reactor," McFadden akadaro.
  
  Taft akatura befu. "Hongu, ndizvozvo. Isu takagadzira mamodule akafanana munyika dzinoverengeka pasirese. Chatinongoda chinhu chinorema zvakanyanya chinofamba nekumhanya kunoshamisa kuparadza chipingamupinyi ichi. Kana tangoona rudzi rwesimba renyukireya riri kukonzerwa nekuparara kwechitima ichi, tichaziva kuti ndekupi uye sei togadzirisa boka rinotevera rezvikepe zvinoenderana nekunyatsoshanda."
  
  "Vachava nevafambiwo here?" McFadden akabvunza achida kuziva.
  
  Wolf akauya kumashure kwake ndokunyemwerera: "Aiwa, izvi chete."
  
  
  * * *
  
  
  Kuseri kwengoro yechipiri, vafambi vatatu vakamirira kusvikira kudya kwamanheru kwapera kuti vatange kutsvaka kwavo Olga. Kwainge kwatodoka asi vaenzi vainge vaparara vakapedza nguva vachinwa vapedza kudya.
  
  "Ndiri kutonhora," Nina akanyunyuta muzevezeve rinodedera. "Unofunga kuti tingava nechimwe chinhu chinodziya here?"
  
  Casper akadongorera ari kuseri kwegonhi maminetsi ega ega. Akaisa pfungwa dzake pakutsvaga Olga zvokuti aisanzwa kutonhorwa kana kunzwa nzara, asi akanzwisisa kuti munyori wezvakaitika kare akanaka ainzwa kutonhora. Sam akakwesha maoko. "Ndinofanira kutsvaga Dima, mukomana wedu weBratva. Ndine chokwadi chokuti anogona kutipa chimwe chinhu."
  
  "Ndichaenda kunomutora," akadaro Casper.
  
  "Aihwa!" Akadaro Sam achitambanudza ruoko rwake. "Vanokuziva nekuona Casper. Unopenga here? ndichaenda".
  
  Sam akabva aenda kunoona Dima, conductor wenhema wavakanga vakwira navo chitima. Akamuwana ari mugwara rechipiri, achipinza chigunwe chake munyama yemombe seri kwemubiki. Vashandi vose vakanga vasingazivi zvakanga zvarongwa nokuda kwechitima. Vaifunga kuti Sam aive muenzi akapfeka chaizvo.
  
  "Hesi shamwari, tingatore here bhodhoro rekofi?" Sam akabvunza Dima.
  
  Murwi wechiBratva akanyemwerera. "NdiRussia. Vodka inodziya kupfuura kofi. "
  
  Kuseka kwevabiki nevabiki kwakaita kuti Sam anyemwerere. "Hongu, asi kofi inobatsira kurara."
  
  "Ndosaka mukadzi aripo," Dima akatswinya. Zvakare vashandi vakachema nokuseka nokubvumirana. Pasina pese pese, Wolf Kretchoff akaoneka pamusuwo wakatarisana, achinyararidza munhu wese sezvavaidzokera kumabasa avo epamba. Zvakange zvanyanya kukurumidza kuti Sam atize kune rimwe divi, uye akaona kuti Wolfe aive amuona. Mumakore ake ose semutori wenhau anoongorora, akanga adzidza kusavhunduka bara rokutanga risati rabhururuka. Sam akatarisa mbavha yaityisa ine hedgehog nemaziso aitonhora ichiuya kwaari.
  
  "Ndiwe ani?" - akabvunza Sam.
  
  "Tora," Sam akapindura nekukurumidza.
  
  "Pasi yako iripi?" Wolf yaida kuziva.
  
  "Mumba menhume yedu," Sam akapindura, achinyepedzera kuti Wolfe anofanira kunge aiziva protocol.
  
  "Munyika ipi?"
  
  "KuUnited Kingdom," Sam akadaro aine chivimbo apo maziso ake aibaya nekanyama kanyama kacho zvokuti akanga asisagoni kumirira kusangana ari oga pane imwe nzvimbo muchitima. Mwoyo wake wakasvetuka apo iye naWulf vakatarisana, asi Sam akanzwa pasina kutya, ruvengo chete. "Sei ngarava yenyu isina kugadzirwa kuti ishandise kofi nekukurumidza, VaKretchoff? Inofanirwa kunge iri chitima cheumbozha."
  
  "Unoshanda munhepfenyuro kana mumagazini yevakadzi, sevhisi yekuyera?" Mhungu yakaseka Sam, apa chaingonzwikwa kumativi evarume vaviri ava kwaingove kurira kwemapanga nehari.
  
  "Kana ndikaita izvozvo, waisazowana wongororo yakanaka," Sam akadaro nehasha.
  
  Dima akamira pachitofu, achiyambuka maoko ake pachipfuva chake, achiona kukura kwezviitiko. Akarairwa kuti atungamirire Sam neshamwari dzake zvakachengetedzeka munzvimbo yeSiberia, asi kwete kuvhiringidza kana kuridza chivharo chake. Zvisinei, akazvidza Wolf Kretchoff, sezvakaita vose muchitsauko chake. Pakupedzisira, Mhumhi akangotendeuka ndokufamba akananga kumusuwo pakanga pakamira Dima. Achingobuda vanhu vese vakasununguka, Dima akatarisa Sam, achifemereka nekusununguka kukuru. "Zvino unoda vodka?"
  
  
  * * *
  
  
  Pashure pokunge munhu wose aenda, chitima chakavhenekerwa bedzi namaraiti omukoridho mutete. Casper akanga achigadzirira kusvetuka, uye Sam akanga achisunga pane imwe yezvaaida zvitsva, rubber collar ine kamera yakavakirwa-mukati iyo yaakashandisa kunyura, asi Perdue akanga amugonesa. Iyo yaizoendesa ese akarekodhwa mavhidhiyo kune yakazvimiririra sevha iyo Perdue yakamisa yakanangana neichi chinangwa. Panguva imwe cheteyo, akachengeta mashoko akarekodhwa pamemori kadhi duku. Izvi zvakatadzisa Sam kubatwa achitora firimu paasina kufanira.
  
  Nina akapiwa basa rekuchengetedza dendere uye aitaura naSam kuburikidza nehwendefa rakabatana newachi yake. Kasper akatarisa kuwiriranisa kwese uye kurongeka, kugadzirisa uye kugadzirira, uku chitima chichirira chinyararire. Akadzungudza musoro. "Damn, imi vaviri munoratidzika sechinhu chiri kunze kweMI6."
  
  Sam naNina vakasekerera ndokutarisana nemisikanzwa. Nina akazevezera, "Matauriro iwayo anotyisa kupfuura zvaunofunga, Casper."
  
  "Zvakanaka, ndichasecha mukamuri reinjini nechikamu chepamberi, uye iwe chengeta motokari nemagwagwa, Casper," Sam akaraira. Kasper haana kuita hanya nedivi rechitima raakatanga kutsvaga kubva, chero vawana Olga. Nepo Nina akarinda hwaro hwavo hwekuvamirira, Sam naCasper vakaenderera mberi kusvika vasvika pangoro yekutanga, kubva pavakaparadzana.
  
  Sam akapinda achinyangira ari pakati pekutinhira kwechitima chaibhururuka. Aisada zano remakwara asingadhumani mune imwecheteyo hypnotic rhythm yavakaita mumazuva ekare, apo mavhiri esimbi achiri kubata majoini mumakwara. Paakasvika muimba yokudyira, akaona chiedza chisina kujeka chaibuda pamadhoo maviri aiva nezvikamu zviviri pamusoro.
  
  'Injini imba. Angave aripo here?" Akazvibvunza achienderera mberi. Ganda rake rakanga rave nechando kunyangwe pasi pembatya dzake, izvo zvakashamisa sezvo chitima chese chaive chakarongeka. kukambaira kweganda.
  
  Nekungwarira kukuru, Sam akavhura ndokupinda nepamusuwo wekutanga, achipinda muchikamu chevashandi chete chakananga pamberi peinjini. Yakatutuma kunge chikepe chechembere, uye Sam akaona ichizorodza zvisingaite. Akanzwa manzwi muimba yeinjini, izvo zvakamutsa pfungwa dzake dzepanyama kuti aongorore.
  
  "Ndapota, Zelda, haugone kuve wakashata," Taft akaudza mukadzi aive muimba yekutonga. Sam akaseta kamera yake kune imwe nhanho yekumisikidza kuti ikwidze kuoneka uye ruzha.
  
  "Anotora nguva yakareba," Bessler akanyunyuta. "Hurst anofanirwa kunge ari mumwe wezvakanakisa zvedu, uye tiri pano, uye achiri kuda kutumira nhamba dzekupedzisira."
  
  "Yeuka, akatiudza kuti Purdue ari kuipedza sezvatiri kutaura," Taft akadaro. "Tava kuda kutopinda muTyumen. Ipapo tinogona kubuda ndokucherekedza tiri kure. Chero bedzi iwe ukaisa kukwidziridza kune hypersonic mushure mekunge boka radzokera kubasa, isu tinokwanisa kutonga zvimwe. "
  
  "Kwete, hatigone, Clifton!" - akaridza mhere. "Ichokwadi nyaya. Kusvikira Hurst anditumira mhinduro neiyo yekupedzisira shanduko, ini handikwanise kuronga kumhanya. Chii chinoitika kana tikatadza kuseta kukwidziridza vasati vatendeuka vese muchikamu chakashata? Zvichida tinogona kungovapa chitima chakanaka kuenda kuNovosibirsk? Usaite benzi rinotyisa."
  
  Mweya waSam wakabatwa nerima. 'Kumhanyisa kune hypersonic kumhanya? Jesu Kristu, izvi zvichauraya munhu wese, tisingatauri nezve maitiro, kana tapererwa!" Izwi rake remukati rakanyevera. Masters akanga akarurama, Sam akafunga. Akakurumidza kudzokera kumashure kwechitima, achitaura. mumukurukuri wake." Nina. Casper," akazevezera. "Tinofanira kuwana Olga zvino! Kana tichiri muchitima ichi mushure meTyumen, taparara."
  
  
  29
  Kuora
  
  
  Magirazi nemabhodhoro zvakaputika pamusoro pemusoro waPerdue sezvo Lilith akavhura moto. Akaita dhadha kuseri kwembavha yemoto kwenguva yakareba nekuti aive kure zvakanyanya naLilith kuti amubate asati adhonza trigger. Zvino akanga atsigirwa mukona. Akatora bhodhoro retequila achibva avheyesa bhodhoro riya zvokuti zvaiva mukati zvakapfachukira pakaunda yose. Akatora chibatiso muhomwe chaaishandisa kubatidza moto pachoto ndokubatidza doro kuti arambidze Lilith.
  
  Pakangopisa moto pakaunda, akakwakuka ndokumusvetukira. Purdue yakanga isiri kukurumidza sekare, nekuda kwekuipa kwakakonzerwa nekucheka kwayo kutsva kwekushanda. Sezvineiwo, akanga asina kupfurwa zvakanaka apo madehenya akanga angove mainji kubva kwaari uye akamunzwa achipfura mamwe matatu. Utsi hwakaputika kubva pakaunda sezvo Perdue akarwisa Lilith, achiedza kumubvutira pfuti.
  
  "Uye ndanga ndichiedza kukubatsira kuti utangezve kufarira zvesayenzi!" - akagomera pasi pekumanikidzwa kwekurwa. "Iye zvino waratidza kuti uri mhondi ine utsinye, sekutaura kwakaita murume uyu!"
  
  Akarova gokora Perdue. Ropa rakayerera nemuma sinuses uye kubva mumhino, richisangana neropa raMasters pasi. Akazevezera, "Chawaifanira kuita kupedzisa equation zvakare, asi waifanira kunditengesa nekuda kwekuvimbwa nemutorwa! Wakaipa sezvakataurwa naFiripi paakafa! Aiziva kuti waingovawo munhu ane udyire ainyanya kukoshesa zvisaririra uye kubira pfuma yedzimwe nyika pane kuva nehanya nevanhu vanoyemura."
  
  Perdue akasarudza kusanzwa aine mhosva pamusoro pazvo zvakare.
  
  "Tarisa kwandisvitsa pakuchengeta vanhu, Lilith!" - akapikisa, achimuwisira pasi. Ropa raMasters rakanamira pahembe nemakumbo ake kuita seabatwa nemhondi, akabva aridza mhere. "Uri mukoti," Perdue akakwenya, achiedza kukanda ruoko rwake rwepfuti pasi. "Iropa chete, handiti? Tora mushonga wako wakashata!
  
  Lilith haana kutamba zvakanaka. Nesimba rake rose akatsikirira pasi pamavanga matsva aPerdue, zvichiita kuti acheme nekurwadziwa. Pamusuwo, akanzwa security ichiedza kuvhura, ichidanidzira zita raPerdue sezvo aramu yemoto yakarira. Lilith akasiya pfungwa yekuuraya Perdue, achisarudza kutiza. Asi kwete asati amhanya achidzika masitepisi kuenda kukamuri yeseva kuti atore zvakare chidimbu chekupedzisira che data chaive chakamira pamushini wekare. Akazvinyora pasi mupeni yaPerdue ndokumhanyira kumusoro kukamuri yake yekurara kuti abate bhegi rake nemidziyo yekutaurirana.
  
  Pasi, security yakarovera pamusuwo, asi Perdue aida kumubata achiripo. Kana akavavhurira gonhi, Lilith aizowana nguva yekutiza. Muviri wake wose wairwadza uye uchipisa nokurwiswa kwake, akakurumidza kukwira masitepisi kuti amubate.
  
  Perdue akamhanyira kwaari pamusuwo wekoridhe ine rima. Achitaridza kunge anetsana nemucheki welawn, Lilith akanongedzera Glock akananga kwaari. "Nguva dzapera, David. Ndichangobva kupa chikamu chekupedzisira cheEinstein equation kune vandinoshanda navo muRussia. "
  
  Chigunwe chake chakatanga kugwina gwina, apa achishaya pekunzvenga napo. Akaverenga mabara ake achibva asara nechidimbu chechidimbu. Perdue aisada kupedza nguva dzake dzekupedzisira achizviranga nekuda kwekusasimba kwake kwaityisa. Akashaya kwekutizira sezvo madziro ese emukoto akamukomberedza mativi ese uye varume ve security vainge vachiri kurova magonhi. Hwindo rakapwanyika pasi vakanzwa kuti mudziyo wakabva wapinda mumba.
  
  "Zvinoita sekuti yave nguva yekuti ndiende," akanyemwerera nemeno akatyoka.
  
  Chimiro chirefu chakaoneka kubva kumashure kwake mumumvuri, shavi rake richimhara pasi pedehenya rake. Lilith akabva adonha, achiratidza Perdue kuti ave murwisi wake. "Ehe, madam, ndinoshinga kutaura kuti yave nguva yekuti iwe uite izvi," akadaro mugadzi ane utsinye.
  
  Perdue akaridza mhere nekufara uye kurerukirwa. Mabvi ake akagwagwadza, asi Charles akamubata panguva chaiyo. "Charles, uri chiono chekuona," Perdue akazevezera sezvo mudiri wake akabatidza mwenje kuti amubatsire pamubhedha. "Uri kuitei pano?"
  
  Akagara pasi Perdue akamutarisa semunhu aipenga. "Zvakanaka, changamire, ndinogara pano."
  
  Perdue akanga aneta uye achirwadziwa, imba yake yainhuwa sechoto, uye pasi peimba yekudyira yakashongedzwa nemunhu akafa, asi akaseka nemufaro.
  
  "Takanzwa pfuti," Charles akatsanangura kudaro. "Ndauya kuzotora zvinhu zvangu mumba mangu. Sezvo masecurity aisakwanisa kupinda mukati, ndakapinda nemukicheni, senguva dzose. Ndichiri nekiyi yangu, maona?
  
  Perdue aifara zvakanyanya, asi aifanira kutora mudziyo wekutapurirana waLilith asati afenda. "Charles ungatore bag rake uuye naro kuno?" Handidi kuti mapurisa amudzosere kana vangosvika pano.
  
  "Zvamazvirokwazvo, changamire," akapindura mudiri, sokunge kuti akanga asati amboenda.
  
  
  makumi matatu
  Chaos, Chikamu I
  
  
  Kutonhora kwemangwanani kweSiberia kwaiva hero chaiyo. Pakanga pasina kudziyisa pakanga pakavanda Nina, Sam naCasper. Yakanga yakaita sewadhiropu diki yematurusi uye yerineni yakawedzera, kunyangwe iyo Valkyrie yakanga yava kusvika kunjodzi uye isingade kuchengetwa kwezvinhu zvekunyaradza. Nina akanga achibvunda zvine simba, achikwesha maoko ake ane magirovhosi pamwe chete. Achitarisira kuti vakanga vawana Olga, akamirira kuti Sam naCasper vadzoke. Ukuwo aiziva kuti kana vakamuwana zvaizokonzera bongozozo.
  
  Mashoko akataurwa naSam akavhundutsa Nina kusvika afa. Mushure menjodzi dzese dzaaive akatarisana nadzo parwendo rwaPurdue, haana kuda kufunga nezvekusangana nemagumo ake mukuputika kwenyukireya muRussia. Akanga odzokera hake achisecha mudinning uye magwara. Kasper akatarisa makamuri asina chinhu, asi aive nekufungira kwakasimba kuti Olga aive akabatwa nemumwe wevakanyanya villains muchitima.
  
  Pakupera kwengoro yekutanga akamira pamberi pekamuri yaTaft. Sam akataura achiona Taft naBessler mukamuri reinjini, iyo yaiita senge nguva yakanaka yekuti Casper aongorore nzvimbo yeTaft isina chinhu. Akaisa nzeve yake kumusuwo, akateerera. Pakanga pasina ruzha kunze kwekurira kwechitima nemaheater. Chokwadi, imba yacho yakanga yakakiiwa paakaedza kuvhura gonhi. Casper akaongorora mapanera aive pedyo nemusiwo kuti awane pekupinda mumba. Akakweva simbi yaivhara nechekumucheto kwegonhi, asi rakanga rakanyanyisa.
  
  Pane chinhu chakabata pfungwa dzake pasi peshizha riya, chimwe chinhu chakaita kuti anzwe kutonhora kumusana kwake. Casper akavhunduka paakaziva titanium pasi pepaneru uye dhizaini yayo. Pane chinhu chakagogodza mukati memba, zvakamumanikidza kutsvaga nzira yekupinda nayo.
  
  Funga nemusoro wako. Iwe uri injiniya," akazviudza.
  
  Kana zviri izvo zvaaifunga, akabva aziva kuvhura gonhi. Akakurumidza kunyangira achidzokera mukamuri rokuseri umo Nina akanga ari, achikarira kuwana zvaaida pakati pematurusi.
  
  "O, Casper, uchandirovesa nehana!" Nina akazevezera achibuda kuseri kwedoor. "Sam aripi?"
  
  "Handizivi," akapindura nokukurumidza, achiratidza kushushikana chose. "Nina, nditsvagirewo chinhu chakaita semagnet. Faster Ndapota ".
  
  Nekusimbirira kwaaiita akaona kuti pakanga pasisina nguva yemibvunzo, akabva atanga kupenengura mabhokisi emapuranga nemasherufu achitsvaga magineti. "Mune chokwadi here kuti muchitima maiva nemagineti?" - akamubvunza.
  
  Kufema kwaaiita achitsvaga. "Chitima ichi chinofamba negineti rinoburitswa nenjanji. Panofanira kunge paine zvimedu zvecobhalt kana simbi pano.
  
  "Chakaita sei?" aida kuziva akabata chimwe chinhu muruoko rwake.
  
  "Kwete, ingori yekona," akadaro. "Tsvaga chimwe chinhu chinofinha. Unoziva zvakaita magineti. Zvinhu zvakadai, asi zvakatokura. "
  
  "Sezvizvi?" - akabvunza, achimutsa kusashivirira kwake, asi aingoedza kubatsira. Akatura befu Casper akabvumirana naye ndokutarisa zvaaiva nazvo. Akabata dhisiki regrey mumaoko.
  
  "Ndina!" - akadanidzira. "Ehe! Zvakakwana!"
  
  Kutsvodana padama kwakapa Nina mubayiro wekuwana nzira yekuenda kukamuri kwaTaft, uye asati aziva, Casper akanga ari kunze kwemukova. Akasvikorovera pana Sam murima imomo, varume vose vari vaviri vakangoridza mhere.
  
  "Uri kuitei?" Sam akabvunza nenzwi rekukasika.
  
  "Ndichashandisa izvi kupinda mukamuri raTaft, Sam. Ndine chokwadi chekuti aive naOlga ikoko," Casper akamhanya, achiedza kusunda mberi kwaSam, asi Sam akamuvharira nzira.
  
  "Hauchakwanisi kuendako izvozvi. Achangodzokera kumba kwake, Casper. Izvi ndizvo zvaita kuti ndidzoke kuno. Dzokera mumba naNina," akaraira achidongorera mukoto waiva kumashure kwavo. Mumwe munhu akanga achiswedera pedyo, munhu mukuru uye anoshamisira.
  
  "Sam, ndinofanira kumutora," Casper akagomera.
  
  "Ehe, uye uchadaro, asi funga nemusoro wako, shamwari," Sam akapindura, achisundira Casper mukamuri yekuchengetera zvinhu. "Haukwanise kusvika ikoko iye aripo."
  
  "Ndinokwanisa. Ndichangomuuraya ndomutora, "akachema-chema mufizikisi aishungurudzika, achibatisisa zvingangoitika.
  
  "Chimbogara zvako wozorora. Hapana kwaanoenda kusvika mangwana. Zvirinani isu tine pfungwa yekuti ari kupi, asi izvozvi tinofanira kuvhara gehena. Gava ririkuuya," Sam akadaro nehasha. Zvakare, kududzwa kwezita rake kwakaita kuti Nina anzwe kurwara. Vatatu vakambundikirana vakagara murima vasina kupfakanyika, vachiteerera Mhumhi ichipfuura, ichitarisa mukoto. Akanyahwaira achinomira pamberi pegonhi ravo. Sam, Casper naNina vakambotura mafemo. Wolff akatamba-tamba negumbo repagonhi kunzvimbo yavo yekuvanda uye vakazvishingisa kuti vaone, asi panzvimbo pezvo akakiya musuwo zvine simba ndokuenda.
  
  "Tichabuda sei?" Nina akaridza tsamwa. "Iri harisi kamuri rinogona kuvhurwa nemukati! Haana blocking! "
  
  "Usanetseka," akadaro Casper. "Tinogona kuvhura musuwo uyu kunge ndichavhura musuwo weTaft."
  
  "Nebetsero yemagineti," Nina akapindura kudaro.
  
  Sam akavhiringika. "Taura".
  
  "Ndinofunga kuti une chokwadi kuti tinofanira kuburuka chitima ichi nokukurumidza sezvinobvira, Sam," akadaro Casper. "Munoonaka, hachisi chitima chaicho. Ndinoziva magadzirirwo ayo nokuti... Ndakaivaka. Iyi ndiyo ngarava yandakashandira Komisheni! Ichi chikepe chekuyedza chavakaronga kushandisa kutyora chivharo vachishandisa kumhanya, uremu uye kumhanyisa. Pandakaedza kupinda mukamuri raTaft, ndakawana mapenera epasi, magineti mapepa, andakanga ndaisa mungarava panzvimbo yekuvaka yeMeerdalwood. Uyu ndiye mukoma mukuru wekuyedza kwakashata zvakanyanya makore mashoma apfuura, chikonzero chandasiya chirongwa ichi ndikahaya Taft. "
  
  "Oh mwari wangu!" Nina akavhunduka. "Uku ndiko kuedza here?"
  
  "Hongu," Sam akabvuma. Iye zvino zvinhu zvose zvine musoro. "Masters akatsanangura kuti vaizoshandisa Einstein's equation, yakawanikwa naPurdue muThe Lost City, kumhanyisa chitima ichi - chikepe ichi - kune hypersonic kumhanya kugonesa shanduko yezviyero?"
  
  Casper akatura befu nechemumoyo. "Uye ndini ndakaivaka. Vane module iyo inobata iyo yakaparadzwa atomic simba panzvimbo yekukanganisa uye inoishandisa se capacitor. Kune vakawanda vavo munyika dzinoverengeka, kusanganisira taundi rokumusha kwako, Nina."
  
  "Ndosaka vakashandisa McFadden," akaziva. "Ndirisei."
  
  "Tinofanira kumirira kusvika mangwanani," Sam akakwenya. "Taft nemakororo ake vanomhara muTyumen, uko nhumwa dzichaongorora gwenya remagetsi reTyumen. Chinobata ndechekuti havadzoke kunhumwa. Pashure peTyumen, chitima ichi chakananga mumakomo chichipfuura Novosibirsk, chichimhanya nesekondi yoga yoga."
  
  
  * * *
  
  
  Zuva rakatevera, mushure mehusiku hunotonhora nekurara kushoma, vatatu stowaways vakanzwa Valkyrie ichipinda muchiteshi muTyumen. Paintercom, Bessler akazivisa kuti: "Madzimai nevarume, tinokugamuchirai pakuongorora kwedu kwekutanga, guta reTyumen."
  
  Sam akambundikira Nina zvine simba, achiedza kumudziya. Akazvisimbisa nekufema zvishoma akatarisa vamwe vake. "Nguva yechokwadi, vanhu. Pavanongoburuka vose muchitima, mumwe nomumwe wedu achatora kamuri rake oga otsvaka Olga."
  
  "Ndakatyora magineti kuita zvidimbu zvitatu kuti tisvike kwataifanira kuenda," Kasper akadaro.
  
  "Ingo dzikama kana ukasangana nevamiriri kana vamwe vashandi. Havazive kuti hatisi mubhendi," Sam akapa zano. "Enda. Tine nguva inokwana awa."
  
  Vatatu vakaparadzana, vachifamba nhanho nhanho kuburikidza nechitima chisina kufamba kuti vawane Olga. Sam zvakamunetsa kuti Masters akanga aita basa rake sei uye kuti akanga akwanisa here kunyengerera Perdue kuti asapedze equation. Achiri kupenengura mumawadhiropu, pasi pemabhanga nematafura, akanzwa ruzha mugwara rengarava vachigadzirira kubuda. Shift yavo yakaperera muchitima ichi.
  
  Casper akaenderera mberi nechirongwa chake chekupinda muimba yaTaft, uye chirongwa chake chechipiri chaiva chekudzivirira nhume kubva kukwira chitima zvakare. Achishandisa magineti manipulation, akawana mukana wekupinda mukamuri. Casper paakapinda mumba akaridza mhere yekuvhunduka iyo yakanzwikwa naSam naNina. Pamubhedha akaona Olga, akasungwa nengetani uye aine hutsinye. Zvakatonyanya kuipa, akaona Mhumhi akagara naye pamubhedha.
  
  "Hesi Jacobs," Wolf akanyemwerera nenzira yake yakashata. "Ndanga ndakakumirira chete."
  
  Casper akashaya kuti oita sei. Akafunga kuti Wolf akaperekedza vamwe, uye kumuona akagara pedyo naOlga kwaityisa. Nekuseka kwakashata, Wolf akamhanyira kumberi ndokubata Casper. Kudanidzira kwaOlga kwakanga kusina kunzwika, asi akarwisana zvikuru nezvisungo zvake zvokuti ganda rake rakatsemuka panzvimbo. Kurova kwaCasper kwaisabatsira simbi yebhandit. Sam naNina vakamhanya kubva mukoridho kuti vamubatsire.
  
  Mhumhi paakaona Nina, maziso ake akapindwa nechando paari. "Iwe! Ndakakuuraya."
  
  "Fuck iwe, unopenga!" Nina akamudenha, achigara kure naye. Akamudzongonyedza nguva yakakwana yekuti Sam aitewo. Nesimba rakazara, Sam akakava ibvi raWolfe, richipwanya pabvipi yebvi. Nekudzvova kwemarwadzo uye hasha, Mhumhi yakanyura, ichisiya chiso chake chakashama kuti Sam anayise zvibhakera. Bhanditi rakanga rajaira kurwa ndokupfura Sam kakawanda.
  
  "Musunungurei uye muburuke chitima ichi chakashata! Zvino!" Nina akapopotera Casper.
  
  "Ndinofanira kubatsira Sam," akapikisa kudaro, asi munyori wezvakaitika kare akabatwa ruoko ndokumusundidzira kuna Olga.
  
  "Kana imi vaviri mukasaburuka chitima ichi, zvose zvichange zvisina maturo, Dr. Jacobs!" Nina akaridza mhere. Casper akaziva kuti aitaura chokwadi. Pakanga pasina nguva yekukakavadzana kana kufunga nezvedzimwe nzira. Akasunungura musikana wake uku Wolf akaisa ibvi rakasimba padumbu raSam. Nina akaedza kuwana chimwe chinhu chokumugogodza, asi sezvineiwo, Dima, uyo akanga aonana naBratva, akamukumbanira. Achiziva zvakawanda nezvekurwa kwepedyo, Dima akakurumidza kuuraya Wolf, achiponesa Sam kubva kune imwe pfuti kumeso.
  
  Kasper akaita Olga akakuvara zvakaipisisa ndokutarisa kumashure kuna Nina asati aburuka muValkyrie. Munyori wenhoroondo akavafuridzira kutsvoda ndokuvanongedzera kuti vabude asati anyangarika achidzokera mumba. Aifanira kuendesa Olga kuchipatara, achibvunza vaipfuura nekwaiva chipatara chaiva pedyo. Vakabva vangobatsira vaviri vacho vakanga vakuvara, asi vari kure boka racho rakanga richidzoka.
  
  Zelda Bessler akagamuchira kutapurirana kwakatumirwa naLilith Hearst asati akurirwa nemugadzi muReichtisusis uye timer painjini yakaiswa kuti itange. Maraiti matsvuku aipenya pasi pepanera airatidza kushandiswa kwemudziyo weremote control wakabatwa naClifton Taft. Akanzwa boka racho richidzokera muchikepe ndokunanga kuseri kwechitima kunosiya ngarava. Achinzwa ruzha mukamuri raTaft, akaedza kupfuura, asi Dima akamumisa.
  
  "Uchagara!" - akadanidzira. "Dzokera kucontrol room udzime!"
  
  Zelda Bessler akakatyamadzwa kwekanguva, asi izvo musoja weBratva aisaziva kuti akanga aine zvombo, saiye. Akapfura paari, achibvambura dumbu rake kuita zvidimbu nhema. Nina akanga akanyarara kuti asakwezve. Sam akanga asina chaanoziva ari pasi, sezvakaita Wolf, asi Bessler aifanira kubata lifti uye akafunga kuti vakanga vafa.
  
  Nina akaedza kuita kuti Sam apengenuke. Akanga akasimba, asi pakanga pasina nzira yaaigona kuzviita nayo. Kukuvhunduka kwaakaita, akanzwa chitima chichitanga kufamba uye chiziviso chakarekodhwa chakabva kuvakurukuri. "Madzimai nevarume, gamuchirai kudzoka kuValkyrie." Kuongorora kwedu kunotevera kuchaitika muguta reNovosibirsk. "
  
  
  31
  Kugadzirisa matanho
  
  
  Mushure mekunge mapurisa asiya nzvimbo yeReichtisusis naGeorge Masters mubhegi remuviri uye Lilith Hearst akasungwa nemaketani, Perdue akafamba nemunzvimbo yakasviba yenzvimbo yake yekutandarira uye nemakamuri ekugara uye ekudyira akabatana. Akaongorora kukuvadzwa kwenzvimbo nemaburi emabara mumapaneli emadziro erosewood nefenicha. Akatarisa madonhwe eropa pamatepi nemarape ake ePezhiya anodhura. Kugadzirisa bhawa rakatsva uye kukuvadzwa kwedenga kwaitarisirwa kutora nguva.
  
  "Tea sir?" Charles akabvunza, asi Perdue airatidzika segehena patsoka dzake. Perdue akafamba chinyararire achienda kuserver room yake. "Ndirikuda tii, waita hako Charles." Kutarisa kwaPerdue kwakakweverwa kumufananidzo waLillian akamira pamusuwo wekicheni, achinyemwerera kwaari. "Hi Lily."
  
  "Mhoro, Mr. Perdue," akanyemwerera, achifara kuziva kuti akanga akanaka.
  
  Perdue akafamba achipinda murima rakavaga mukamuri rinodziya, rinofemereka rakazadzwa nemagetsi, maainzwa ari pamba. Akaongorora zviratidzo zvekuparadza nemaune waya yake achibva adzungudza musoro. "Uye vanoshamisika kuti sei ndichigara ndisina kuroora."
  
  Akafunga kutarisa mameseji kuburikidza nemaseva ake epachivande uye akavhunduka kuwana dzimwe nhau dzakasvibira uye dzinotyisa kubva kuna Sam, kunyangwe kwaive kwatononoka. Maziso aPerdue akaongorora mashoko aGeorge Masters, mashoko kubva kuna Dr. Casper Jacobs, uye kubvunzurudzwa kwakazara Sam akanga aita naye pamusoro pechirongwa chakavanzika chekuuraya vamiririri. Perdue akayeuka kuti Sam akanga achienda kuBelgium, asi hapana chakambonzwika kubva kwaari kubva ipapo.
  
  Charles akauya ne tea yake. Kunhuhwirira kwaEarl Grey mukunhuhwirira kunopisa kwevateveri vekombuta kwaive kudenga kwePerdue. "Handikwanisi kukumbira ruregerero zvakakwana, Charles," akaudza mudiri akaponesa upenyu hwake. "Ndinonyara nekufurirwa kwandinoita nyore uye maitiro andakaita, zvese nekuda kwemukadzi ane utsinye."
  
  "Uye nekuda kwekusasimba kwepabonde kwekupatsanurana kwenguva refu," Charles akaseka nenzira yake yakaoma. Perdue aifanira kuseka muviri wake uchirwadza. "Zvese zvakanaka changamire. Chero bedzi zvese zvichipera zvakanaka. "
  
  "Ndizvo zvichave," Perdue akanyemwerera, achizunza ruoko rwaCharles. "Unoziva payakasvika, kana kuti Mr. Cleave vafona?"
  
  "Sezvineiwo, aiwa, changamire," akapindura mudiri.
  
  "Dr. Gould?" akabvunza.
  
  "Aiwa, changamire," Charles akapindura. "Hapana kana izwi. Jane achadzoka mangwana kana zvabatsira."
  
  Perdue akatarisa nesetiraiti yake mudziyo, email, uye nharembozha yake ndokuona kuti zvese zvakange zvakazara nema missed call kubva kuna Sam Cleave. Apo Charles akabuda mukamuri, Perdue akanga achidedera. Huwandu hwenyonganyonga hwakakonzerwa nekuda kwake neEinstein's equation hwakanga husina mhosva, uye aifanira kutanga kuchenesa imba, sekutaura.
  
  Padesk pake paive nemukati mehomwe yaLilith. Akatambidza bag rake ranga ratosechwa kumapurisa. Pakati pemichina yaakanga akatakura, akawana transmitter yake. Paakaona kuti equation yapera yakanga yatumirwa kuRussia, mwoyo waPerdue wakamira.
  
  "Patsvene!" - he exhaled.
  
  Perdue akabva angosvetuka. Akatora tii nekukurumidza ndokumhanyira kune imwe server yaigona kutsigira satellite transmission. Maoko ake akadedera achimhanya. Pakangotangwa kubatana, Perdue akatanga kunyora kodhi seanopenga, achitenderedza chiteshi chinooneka kuti atarise chinzvimbo cheanogamuchira. Panguva imwecheteyo, yakaronda mudziyo uri kure waidzora chinhu chakatumirwa equation.
  
  "Unoda kutamba mutambo wehondo here?" akabvunza. "Rega ndikuyeuchidze wauri kutarisana naye."
  
  
  * * *
  
  
  Nepo Clifton Taft nema lackeys ake vakadzvova martinis nekumirira nemufaro mhedzisiro yekukundikana kwavo kwakavapa pundutso, limozini yavo yakananga kuchamhembe kwakadziva kumabvazuva kwakananga kuTomsk. Zelda aive nemuchina waitarisa kukiya kweValkyrie uye kusangana nedata.
  
  "Zviri kufamba sei?" Taft akabvunza.
  
  "Kukwidziridza kuri pachinangwa parizvino. Vanofanira kunge vachisvika kuMach 1 mukati memaminitsi makumi maviri," Zelda akadaro achinyepa. "Zvinoita sekunge Hearst akaita basa rake mushure mezvose. Wolf akatora yake convoy?"
  
  "Hapana zano," McFadden akadaro. "Ndakaedza kumufonera asi nharembozha yake yanga yakadzimwa. Kutaura chokwadi, ndinofara kuti handichafaniri kuita basa naye. Waifanira kuona zvaakaita kuna Dr. Gould. Ndakapotsa ndamunzwira tsitsi."
  
  "Akaita chikamu chake. Pamwe akaenda kumba kunobata chitaridzi chake," Taft akagomera nekuseka kwakatsveyama. "Nenzira, ndakaona Jacobs muchitima nezuro manheru, achitamba nemusuwo wekamuri yangu."
  
  "Zvakanaka, saka anochengetwawo," Bessler akanyemwerera, achifara kutora nzvimbo yake semaneja weprojekiti.
  
  
  * * *
  
  
  Zvichakadaro, vari muValkyrie, Nina akanga achiedza kumutsa Sam. Akanzwa chitima chichimhanya nguva nenguva. Muviri wake haana kunyepa achinzwa simba reG-simba rechitima chaimhanya. Panze mukoridho, ainzwa kunyunyuta kwakavhiringidzika kwenhume dzokune dzimwe nyika. Naivowo vakanzwa kuzununguka kwechitima uye, vasina gwara kana bhawa padyo, vakatanga kunyumwira tycoon yekuAmerica nevaaifambidzana navo.
  
  "Havapo pano. Ndakatarisa," akanzwa mumiriri weUnited States achiudza vamwe.
  
  "Pamwe vachasara?" mumiriri weChina akakurudzira.
  
  "Nei vakanganwa kukwira chitima chavo?" - mumwe munhu akakurudzira. Pane imwe ngoro yaitevera munhu akatanga kurutsa. Nina aisada kugadzira kutya nekujekesa mamiriro ezvinhu, asi zvaizova nani pane kuvasiya vese vachifungidzira uye kupenga.
  
  Achitarisa kunze kwemusuwo, Nina akaninira mukuru weAtomic Energy Agency kuti auye kwaari. Akaivhara kuseri kwake kuti murume asaone chitunha chaWolf Kretchoff.
  
  "Changamire, ini ndinonzi Dr. Gould vekuScotland. Ndinogona kukuudza zviri kuitika, asi ndinoda kuti ugare wakadzikama, wanzwisisa? "- akatanga.
  
  "Ndezvei?" - akabvunza zvakasimba.
  
  "Nyatsoteerera. Ini handisi mhandu yenyu, asi ndinoziva zviri kuitika uye ndinoda kuti mutaure nenhumwa netsananguro apo ndichiedza kugadzirisa dambudziko iri," vanodaro. Zvishoma nezvishoma uye zvakadzikama, akasvitsa mashoko acho kumurume wacho. Aimuona achiwedzera kutya, asi airamba akadzikama uye achizvidzora sezvaaigona. Chiso chake chakabva chachena, asi akaramba akadzikama. Achigutsurira musoro kuna Nina, akabva aenda kunotaura nevamwe.
  
  Akamhanyira mumba ndokuedza kumutsa Sam.
  
  "Sam! Muka, nokuda kwaKristu! Ndinokuda!" akahwihwidza achirova dama raSam achiedza kuti asapererwa kuti angamurova. "Sam! Isu tichafa. Ndinoda kambani! "
  
  "Ndichakuchengeta iwe," Wolf akadaro achiseka. Akamuka kubva pakurohwa kwaakaitwa naDima, uye akafara kuona murwi wemafia akafa patsoka yemubhedha, apo Nina akanga akakotama pamusoro paSam.
  
  "Mwari, Sam, kana pane nguva yakanaka yekumuka, inguva ino," akadaro achimurova nembama kumeso. Kuseka kwaMhumhi kwakaparira rutyo chairwo muna Nina, kuchimuita kuti arangarire utsinye hwake kwaari. Akakambaira nepamusoro pemubhedha, chiso chake chizere ropa uye chakashata.
  
  "Unoda zvimwe?" akanyemwerera, ropa richibuda pamazino ake. "Ndiri kuita kuti uwedzere kuridza mhere nguva ino, huh?" Akaseka zvake.
  
  Zvaiva pachena kuti Sam aive asiri kumudaira. Nina akasvika chinyararire pakhanjali yaDima yemasendimita gumi, munondo unopinza wakaisvonaka uye unouraya uri muhovhorosi pasi poruoko rwake. Pane imwe nguva musimba rake, akanzwa ane chivimbo zvikuru, uye Nina akanga asingatyi kubvuma kwaari amene kuti aikoshesa banza rokutsiva paari.
  
  "Waita hako, Dima," akadaro maziso ake achidonhera pachikara.
  
  Chaaive asina kutarisira kwaive kumurwisa kwaakaita. Muviri wake muhombe wakazendama pamucheto wemubhedha kuti amupwanye, asi Nina akaita nekukurumidza. Achikunguruka, akanzvenga kurwisa kwake ndokumirira nguva apo iye akawira pasi. Nina akaburitsa banga, akarinongedzera pahuro pake, achibaya tsotsi reRussia musutu inodhura. Badza rakapinda pahuro ndokupinda nepakati pake. Akanzwa muromo wesimbi ichibvisa tsinga mumutsipa make, ichicheka musana.
  
  Ane hutsinye, Nina akanga asisazvimirire zvakare. Valkyrie akawedzera kumhanya zvishoma, achisundidzira bile kubva maari uye muhuro make. "Sam!" akaridza mhere kusvika izwi radambuka. Zvakanga zvisina basa, sezvo nhume dzaiva mumotokari yokudyira dzakanga dzakangoshatirwa. Sam akamuka, maziso ake achitamba mumasockets. "Mukai, mai chifeve!" - akadanidzira.
  
  "Ndinomuka!" akadedera achigomera.
  
  "Sam, tinofanirwa kusvika kukamuri reinjini izvozvi!" - akafemba, achichema nekuvhunduka mushure mebvunzo yake nyowani naWulf. Sam akabva agara kuti amumbundire ndokuona ropa richiyerera kubva muhuro memonya.
  
  "Ndamuwana, Sam," akadanidzira kudaro.
  
  Akanyemwerera: "Ndaisagona kuita basa riri nani."
  
  Achikwenya mhino, Nina akasimuka ndokugadzirisa mbatya dzake. "Injini imba!" Sam akadaro. "Iyi ndiyo chete nzvimbo ine reception, ndine chokwadi." Vakakurumidza kugeza nekuomesa maoko avo mubheseni ndokumhanyira kumberi kweValkyrie. Sezvo Nina akafamba achipfuura nhume, akaedza kuvadzikamisa, kunyange zvazvo akanga ane chokwadi chokuti vose vakanga vananga kuHero.
  
  Vangopinda muimba yeinjini, vakanyatsoongorora marambi aipenya uye zvidhiraivho.
  
  "Hapana chimwe cheizvi chine chekuita nekumhanya chitima ichi," Sam akaridza kamhere neshungu. Akatora foni yake muhomwe. "Mwari, handigoni kudavira kuti izvi zvichiri kushanda," akadaro, achiedza kutsvaka chiratidzo. Chitima chakawedzera kumhanya, uye mhere yakazadza ngoro.
  
  "Haugoni kuridza mhere, Sam," akafinyama kumeso. "Unozviziva".
  
  "Handisi kufona," akakosora kubva musimba rekumhanya. "Nenguva isipi hatichakwanisa kufamba. Ipapo mapfupa edu achatanga kutsemuka."
  
  Akatarisa divi akamutarisa. "Handifanire kunzwa izvi."
  
  Akaisa code mufoni make, code yaainge apihwa naPerdue, kuti abatanidze nesatellite tracking system, yaisada kugadzirisa kuti ishande. "Ndapota, Mwari, regai Purdue aone izvi."
  
  "Sezvingabvira," akadaro Nina.
  
  Akamutarisa aine chivimbo. "Mukana wedu chete."
  
  
  32
  Chaos, Chikamu II
  
  
  
  Railway Clinical Hospital - Novosibirsk
  
  
  Olga akange achiri muhutano hwakanyanya, asi akaburitswa mukamuri yevanorwara zvakanyanya, achipora mukamuri yakavanzika yakabhadharwa naCasper Jacobs, akaramba ari padivi pemubhedha wake. Nguva nenguva aipengenuka ndokumbotaura zvishoma, ndokuzobatwa nehope.
  
  Akashatiriswa neidi rokuti Sam naNina vaifanira kubhadhara zvakanga zvakonzera basa rake kuBlack Sun. Izvi hazvina kungomutsamwisa chete, asiwo zvakamushatirisa kuti American slug Taft akakwanisa kupona dambudziko raiuya ndokuripemberera naZelda Bessler uye kuti Scottish akarasika McFadden. Asi chakamudzinga pamucheto yaive ruzivo rwekuti Wolf Kretchoff aizotiza nezvaakaita kuna Olga naNina.
  
  Achifunga kupenga, musayendisiti ainetsekana akaedza kutsvaka nzira yokuita nayo chimwe chinhu. Pane chakanaka, akasarudza kuti zvose zvakanga zvisina kupera. Akadana Perdue, sepakutanga, paakaramba achiedza kumubata, panguva ino Perdue chete akapindura.
  
  "Mwari wangu! I can't believe kuti ndasvika kwauri," Casper akafema.
  
  "Ndinotya kuti ndakambovhiringidzwa," Perdue akapindura. "NdiDr Jacobs here uyu?"
  
  "Maziva sei?" Kasper akabvunza.
  
  "Ndiri kuona nhamba yako pasatellite tracker yangu. Uri naSam here? akabvunza Perdue.
  
  "Kwete, asi imhaka yake yandiri kufona," Casper akapindura. Akatsanangura zvinhu zvose kuna Perdue, kusvika kwaaifanira kuburuka naOlga, uye akanga asingazivi kuti Taft nevarume vake vaienda kupi. "Zvisinei, ndinotenda kuti Zelda Bessler ane kudzora kure kune Valkyrie control panels," akadaro Casper Perdue.
  
  Birionea akanyemwerera achiona kupenya kwecomputer yake. "Saka ndizvo here izvi?"
  
  "Une chinzvimbo here?" - Casper akadanidzira nemufaro. "VaPerdue, ndinogona kuwana kodhi iyi yekutevera ndapota?"
  
  Purdue akadzidza kubva pakuverenga dzidziso dzaDr. Jacobs kuti murume uyu aive shasha mune zvake. "Une pen?" Perdue akanyemwerera, achinzwa semudhara wake zvakare. Akagadzirisa mamiriro acho ezvinhu zvakare, asingabatike nehunyanzvi hwake nehungwaru, semazuva ekare. Akatarisa chiratidzo kubva kumudziyo uri kure weBessler ndokupa Casper Jacobs kodhi yekutevera. "Muchaiteiko?" - akabvunza Casper.
  
  "Ndichashandisa kuedza kwakakundikana kuti ndive nechokwadi chokuparadza kunobudirira," Casper akapindura nounyoro. "Ndisati ndaenda. Ndapota kurumidzai kana iwe uchikwanisa kuita chero chinhu kuderedza magnetism yaValkyrie, Mr. Perdue. Shamwari dzako dzichakurumidza kupinda munhanho ine ngozi dzadzisingazodzoki kubva mairi.
  
  "Une rombo rakanaka, mudhara," Perdue akaonekana kune waaizivana naye mutsva. Akabva angobatanidza chiratidzo chengarava yaifamba, panguva imwe cheteyo achibaya njanji yayaifamba nayo. Akanga achienda pamharadzano muguta rePolskaya, uko, maererano nekuverenga, aifanira kukurumidza kusvika kuMach 3."
  
  "Mhoro?" - akanzwa kubva kumutauri akabatana nehurongwa hwake hwekutaurirana.
  
  "Sam!" - Perdue akadanidzira.
  
  "Purdue! Tibatsire!" - akadanidzira kuburikidza nemukurukuri. "Nina akafenda. Vanhu vazhinji vari muchitima vane imwe. Ndiri kurasika kuona, uye zvinoita sehovhoni huru muno!"
  
  "Teerera, Sam!" - Perdue akadanidzira nezwi rake. "Ndiri kudzokorodza kunamakanika patiri kutaura. Mira mamwe maminitsi matatu. Pakarepo iyo Valkyrie inoshandura trajectory, inorasikirwa nechizvarwa chayo uye inononoka!
  
  "Jesu Kristu! Maminitsi matatu? Tichange tapedza nguva iyoyo!" Sam akaridza mhere.
  
  "Maminitsi matatu, Sam! Batirira!" Perdue akaridza mhere. Pamusiwo weserver room, Charles naLillian vakabva vauya kuti vaone kuti mhere mhere iyi yaikonzerwa nei. Vaiziva zviri nani pane kubvunza kana kupindira, asi vakateerera mutambo wacho vari kure, vachiratidza kushushikana zvikuru. "Hongu, kuchinja njanji kunotakura njodzi yekudhumhana, asi izvozvi handisi kuona zvimwe zvitima," akaudza vashandi vake vaviri. Lillian akanamata. Charles akamedza mate.
  
  Ari muchitima, Sam akafemera pamusoro, asingawani zororo munzvimbo ine chando yakanyunguduka sezvo Valkyrie yaipfuura. Akasimudza Nina kuti amutsiridze, asi muviri wake wakanga uchirema sevhiri remavhiri 16 uye akanga asingagoni kupfuurira. "Mach 3 mumasekonzi mashoma. Tese takafa."
  
  Chiratidzo chePolskaya chakaoneka pamberi pechitima ndokuvapfuudza mukubwaira kweziso. Sam akambotura befu, achinzwa huremu hwemuviri wake huchiwedzera. Haana chaaigona kuona, akabva anzwa kurira kweswichi yechitima. Iyo Valkyrie yairatidzika kunge yakanyungudika nekuda kwekukamuka kwakangoerekana kwaita magineti kune yakajairika track, asi Sam akabatirira kuna Nina. Mheremhere yaive yakakura zvekuti zvitunha zvaSam naNina zvakakandwa mumidziyo yemumba umu.
  
  Sezvo Sam aitya, mushure mekufamba imwe kiromita, iyo Valkyrie yakatanga kubuda. Aingomhanya mhanya kuti arambe ari munjanji, asi panguva iyi akanga adzikira zvekutowedzera kumhanya kusvika pazasi. Akaunganidza ushingi hwake ndokumbundikira mutumbi waNina wakanga usingazivi, akafukidza musoro wake namaoko ake. Kutsemuka kwakanaka kwakateverwa, kuchiteverwa nechikepe chakagarwa nadhiabhorosi chichinyura nekumhanya kuchiri kushamisa. Kubondera kwakavhara nzeve kwakapeta muchina wacho nepakati, ndokurashira marata pasi pekunze.
  
  Sam paakazopepuka ari padivi penjanji, pfungwa yake yekutanga yaive yekuburitsa vanhu vese ipapo mafuta asati apera. Pashure pezvose, akanga ari mafuta enyukireya, akafunga kudaro. Sam aive asiri shasha pazvicherwa zvainyanya kutekenyedza,asi aisada kutora mukana nethorium. Zvisinei, akaona kuti muviri wake wakanga wakundikana zvachose uye akanga asingagoni kana inch kufamba. Agere imomo muaizi yeSiberia, akaziva kuti ainzwa seisiri panzvimbo. Muviri wake wakanga uchiri kurema tani uye nguva yapfuura akanga agochwa ari mupenyu, asi zvino akanga otonhora.
  
  Dzimwe nhengo dzenhume dzakasara dzakakambaira zvishoma nezvishoma muchando chaitonhora zvikuru. Sam akatarisa Nina zvishoma nezvishoma achibva atozvishingisa kunyemwerera. Maziso ake akasviba kuti tsvaa paakamutarisa. "Sam?"
  
  "Hongu mudiwa wangu," akakosora ndokunyemwerera. "Pashure pazvose, kuna Mwari."
  
  Akanyemwerera akatarisa denga regrey pamusoro pemusoro wake, achifemera pamusoro nekuzorora nekurwadziwa. Achionga, akati, "Ndinokutendai, Perdue."
  
  
  33
  Rudzikinuro
  
  
  
  Edinburgh - mavhiki matatu gare gare
  
  
  Nina akarapwa panzvimbo yakakodzera yezvokurapa mushure mekunge iye nevamwe vakapona vatakurwa nendege nekukuvara kwake kwese. Zvakamutorera iye naSam mavhiki matatu kuti vadzokere kuEdinburgh, uko kwavakatanga kumira Reichtisousis. Purdue, mukuyedza kushamwaridzana zvakare neshamwari dzake, akaronga kuti kambani hombe yekubika iite chisvusvuro kuitira kuti agone kuva nehanya nevaenzi vake.
  
  Anozivikanwa nekusaziva kwake, Perdue akaisa muenzaniso paakakoka muchengeti wemba yake uye mudiri kukudya kwemanheru ega. Sam naNina vakanga vachiri vatema nebhuruu, asi vakanga vakachengeteka.
  
  "Ndinofunga kuti toast yakarongeka," akadaro, achisimudza girazi rake recrystal champagne. "Kuvaranda vangu vanoshanda nesimba uye vakavimbika nguva dzese, Lily naCharles."
  
  Lily akaseka hake uku Charles aramba akati twasu. Akamupushira mumbabvu. "Smile".
  
  "Aimbova mudiri, aigara ari mudiri, mudiwa wangu Lillian," akapindura nenzira inosetsa, achiparira kuseka kubva kuvamwe.
  
  "Uye shamwari yangu David," Sam akapindira. "Ngaawane kurapwa muchipatara chete uye orega kutarisira kumba zvachose!"
  
  "Ameni," Perdue akabvuma, maziso akazara.
  
  "Nenzira, pane chatakapotsa panguva yataipora muNovosibirsk?" - Nina akabvunza nemuromo wakazara caviar uye munyu bhisikiti.
  
  "Handina basa nazvo," Sam akakwenya ndokumedza champagne yake kuti awedzere whiskey yake.
  
  "Munogona kuwana izvi zvinonakidza," Perdue akavavimbisa nekubwaira muziso rake. "Zvakanga zviri munhau pashure pemishumo yerufu nekukuvara munjodzi yechitima. Izvi ndakazvinyora pasi zuva ratopinda muchipatara imomo. Huya uone."
  
  Vakatendeukira palaptop screen yaive naPerdue pakaunda ichiri charred bar. Nina akaridza tsamwa ndokukwenya Sam achiona mutori wenhau mumwe chete uyu aitaura pachitima chemweya chaakanga atorekodha Sam. Yakanga ine subtitle.
  
  "Mushure mekutaura kuti chitima chechipoko chakauraya vechidiki vaviri munzira dzechitima dzisina vanhu masvondo mashoma apfuura, mutori wenhau uno anokuunzirazve zvisingafungidzike."
  
  Kuseri kwemukadzi, kumashure, kwaiva neguta reRussia rainzi Tomsk.
  
  Mitumbi yakavhiringika yemushonga wekuAmerica Clifton Taft, sainzinzi weBelgian Dr. Zelda Bessler uye mumiriri wemeya weScotland Hon. Nezuro Lance McFadden akawanikwa panjanji dzechitima. Vagari venzvimbo iyi vakashuma kuona locomotive ichiita kunge isiri kwese, ukuwo vatengesi vatatu vanonzi vaifamba munzira mushure mekunge limousine yavo yaparara.
  
  "Electromagnetic pulses ita izvozvo," Perdue akanyemwerera achibva panzvimbo yake pakaunda.
  
  Meya weTomsk, Vladimir Nelidov, akashora njodzi iyi, asi akatsanangura kuti kutaridzika kwechitima chainzi ghost chaingove chikonzero chechitima chaipfuura nemuchando chakanyanya chakadonha nezuro. Akasimbirira kuti pakanga pasina chaishamisa pamusoro pechiitiko chinotyisa ichi uye kuti yaingova tsaona isingafadzi nokuda kwokusaoneka zvakanaka.
  
  Perdue akaidzima ndokudzungudza musoro achinyemwerera.
  
  "Zvinoita sekuti Dr. Jacobs vakatsvaga rubatsiro rwevamwe sekuru vaOlga vakashaya paRussian Secret Physical Society," Perdue akaseka, achirangarira kuti Kasper akataura nezvekukundikana kwefizikisi kuedza mubvunzurudzo yaSam.
  
  Nina akadzvuta sherry yake. "Ndinoshuva kuti ndine urombo, asi handisi. Izvi zvinondiita munhu akaipa here?"
  
  "Kwete," Sam akapindura. "Iwe uri mutsvene, mutsvene anogamuchira zvipo kubva kuchikwata cheRussia chekuuraya muvengi wavo mukuru nebadza rinobaya." Kutaura kwake kwakaita kuti aseke kupfuura zvaaifunga.
  
  "Asi zvachose ndinofara Dr. Jacobs iye zvino ari kuBelarus, kure nemagora eNazi elite," Perdue akagomera. Akatarisa Sam naNina. "Mwari anoziva kuti akagadzirisa zviito zvake kakapetwa kane chiuru paakandidaidza, dai zvisina kudaro ndingadai ndisina kumboziva kuti uri munjodzi."
  
  "Usazvinyime, Perdue," Nina akamuyeuchidza kudaro. "Chimwe chinhu chaakakuyambira, asi wakaita danho rakakosha rekuregerera mhosva yako."
  
  Akabva ati: "Wapindura."
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Mwana
  Chifukidzo cheBhabhironi
  
  
  Ndeipi revo mumanzwi kana pasina chiso?
  
  Ko Bofu rinodzungaira papi kana pachingova nerima nemakomba nekusava nechinhu kumativi ose?
  
  Ko Moyo unotaura kupi usingasunungure rurimi pamuromo kuti uti zvakanaka?
  
  Ndekupi kunhuhwirira kwakanaka kwemaruva uye kufema kwemudiwa kana kunhuhwirira kwenhema kusipo?
  
  Ndichakuudza sei?
  
  Ndichakuudza sei?
  
  Chii chavakavanza kuseri kwemasks avo?
  
  Kana zviso zvavo zvakavanzwa uye manzwi avo achimanikidzwa?
  
  Vanobata Denga here?
  
  Kana kuti vane Gehena here?
  
   - Masque de Babel (circa 1682 - Versailles)
  
  
   Chapter 1 - Murume Kusvirwa
  
  
  Nina akabwaira zvakanyanya.
  
  Maziso ake aiteerera masynapses ake apo hope dzake dzakatsvedza muhope dzeREM, dzichimusiya ari muhutsinye hwehutsinye hwake. Magetsi akanga akabatidzwa muwadhi yakazvimirira yeHeidelberg University Hospital murufu rwousiku, umo Dr. Nina Gould akanga ari muchipatara kuti abvise, kana zvaibvira, migumisiro yakaipa yechirwere chemwaranzi. Kusvikira zvino, zvave zvakaoma kuziva kuti nyaya yake yakanga yakakomba zvakadini, sezvo murume akamuperekedza asina kunyatsotaura mwero wokuratidzwa kwake. Chakanakisisa chaaigona kutaura ndechokuti akamuwana achidzungaira mumigero yepasi pevhu yeChernobyl kwemaawa akawanda kupfuura chero chisikwa chipi nechipi chipenyu chaigona kupora.
  
  "Haana kutiudza zvese," mukoti Barken akasimbisa kune boka diki revashandi vake, "asi ndaifungira kuti yakanga isiri hafu yezvaifanira kuitwa naDr. Gould zasi uko vasati vataura kuti ndamuwana." . Akakwenya ndokutura befu. "Sezvineiwo, tisina kumbomusunga nemhosva yatisina humbowo, takatozomuregedza kuti aende kunogadzirisa ruzivo rudiki rwataive narwo.
  
  Tsitsi dzinosungirwa dzakatamba pazviso zvevadzidzi, asi ivo vaingovhara kufinhwa kwehusiku pasi pehunyanzvi. Ropa ravo diki rakaimbira rusununguko rwebhawa umo boka raiwanzoungana mushure mekuchinjana kwavo pamwe chete, kana kuti kumbundirwa nevadiwa vavo panguva ino yehusiku. Sista Barken vakave nemoyo murefu pakusajeka kwavo uye vakapotsa kushamwaridzana nevezera ravo, kwaaigona kuchinjana chokwadi, mitongo inogombedzera nevaya vakanyatsokodzera uye vanoda zvekurapa.
  
  Ziso rake rakanga rakati nyangarara mukati mawo rimwe nerimwe paaitaura nezvechirwere chaDr. Gould. Makona akatenuka emiromo yake mitete aienda pasi, achiratidza kusafara kwaaigara achiratidzira muhukasha hwake, hwakaderera paaitaura. Kunze kwekuve murwi akaomerwa wekurapa kweGerman kwakateverwa kuYunivhesiti yeHeidelberg, aizivikanwawo semuongorori ane njere. Chakanga chiri chishamiso kune vaaishanda navo kuti haana kumbozvinetsa kuti aenderere mberi nebasa rake nokuva chiremba kana kunyange mupi wemazano wenguva yakazara.
  
  "Mamiriro ake ezvinhu akaita sei, Sisi Barken?" - akabvunza mukoti wechidiki, achivhundutsa hanzvadzi yake nekuratidza kwake kufarira kwechokwadi. Mukuru wemakore makumi mashanu ane hutano, akatora miniti kupindura, achitaridza kunge akafara kubvunzwa mubvunzo pane kuti atarise mucomatose akatarisana nevanomhanya husiku hwese.
  
  "Zvakanaka, ndizvo chete zvatakawana kubva kumurume wekuGerman akamuunza pano, Mukoti Marx. Hatina kuwana humbowo hupi nehupi hwechikonzero chechirwere chake kunze kweizvo murume wacho akatiudza." Akatura befu apererwa nekushaya ruzivo nezvechirwere chaDr Gould. "Chandinogona kutaura ndechekuti anenge atonunurwa nenguva kuti arapwe. Kunyange zvazvo aine zviratidzo zvechepfu yakakomba, muviri wake unoratidzika kuva unokwanisa kubata nawo zvinogutsa... pari zvino."
  
  Sisi Marx vakagutsurira musoro, vachifuratira kunyomba kwevamwe vavo. Izvi zvakamushamisa. Mushure mezvose, akanga anzwa zvakawanda pamusoro paNina Gould uyu kubva kuna amai vake. Pakutanga, kubva pamatauriro aaiita nezvake, akafunga kuti amai vake vaiziva munyori wenhoroondo wekuScotland akaderera. Zvisinei, hazvina kutora mudzidzi wezvokurapa Marlene Marks nguva yakareba kuti adzidze kuti amai vake vaingova muverengi anoshingaira wemagazini uye mabhuku maviri akabudiswa naGould. Saka, Nina Gould aive chimwe chinhu chemukurumbira mumba make.
  
  Iyi yaive imwe yenzendo dzepachivande dzakaitwa nemunyori wenhoroondo, sedziya dzaakabata zvishoma mumabhuku ake? Marlene aigara achishamisika kuti sei Dr. Gould asina kunyora zvakawanda nezve adventures yake nemuongorori ane mukurumbira weEdinburgh David Perdue, asi aireva nezvekufamba kwakawanda. Ipapo pakava nekubatana kunozivikanwa nemutori wenhau ane mukurumbira pasi rose anoferefeta Sam Cleave, uyo Dr Gould akanyora nezvake. Amai Marlene havana kungotaura nezvaNina seshamwari yemhuri, asi zvakare vakataura nezvehupenyu hwake sekunge munyori wezvakaitika kare aive sipo yekufamba.
  
  Yakanga ichingova nyaya yenguva amai vaMarlene vasati vatanga kuverenga mabhuku pamusoro peSam Cleave kana kuti akabudiswa naiye pachake, kana chete kudzidza zvakawanda nezvemamwe makamuri muimba huru yeGould. Pakanga pari nekuda kwekupenga kwese uko mukoti akachengeta kugara kwaGould muHeidelberg kwakavanzika, achitya kuti amai vake vaizofora mukadzi mumwechete vachipinda kumadokero kwenzvimbo yekurapa yezana ramakore rechigumi nemana kuti varatidzire kusungwa kwake kana chimwe chinhu chakadaro. Izvi zvakaita kuti Marlene anyemwerere ega, asi panjodzi yekuunza hasha dzakadzivirirwa dzaHanzvadzi Barken, akavanza kunakidzwa kwake.
  
  Boka revadzidzi vezvokurapa rakanga risingazive nezvegwara revanhu vakakuvara richisvika kukamuri rekukurumidzira pauriri hwepasi. Vari pasi petsoka dzavo, boka revarairo uye vanamukoti veusiku vakakomba rimwe jaya rairidza mhere iro rakaramba kusungirirwa muguri.
  
  "Ndapota changamire, munofanira kurega kupopota!" - mukoti mukuru pabasa akakumbira murume uyu, achivhara nzira yake yehasha yekuparadza nemuviri wake wakakura. Maziso ake akatarira kune mumwe wevakarongeka, akabata jekiseni resuccinylcholine, achiswedera pedyo neakatsva. Chiono chinotyisa chemurume aichema chakaita kuti vashandi vaviri vatsva vazadzike, vasina kumbobata sezvavakanga vakamirira mukoti mukuru kuti vamudaidze. Nekudaro, kune vazhinji vavo, yaive yakajairika mamiriro ekutya, kunyangwe mamiriro ega ega aive akasiyana. Vakanga, semuenzaniso, vasina kumbobvira vaita kuti munhu akatsva amhanyirwe mukamuri rekukurumidzira, ndoda kumbove neutsi huchibuda maari paaitsvedza, achirasikirwa nenyama kubva pachipfuva nepadumbu munzira.
  
  Masekonzi makumi matatu neshanu aiita semaawa maviri kuvashandi vekurapa vekuGerman vakavhiringidzika. Mushure menguva pfupi mushure mekunge mukadzi muhombe akanda munhu wake mukona nemusoro nechipfuva zvakasviba, kuchema kwakabva kwamira, kwakatsiviwa nekufemereka.
  
  "Kuzvimba kwemhepo!" akadzvova nezwi rine simba rainzwika mukamuri rose renjodzi. "Intubation, nekukurumidza!"
  
  Mukoti wechirume akakotama akamhanyira kumberi achinopinza tsono muganda remurume aifemereka achidzvanya plunger asingazezi. Akagwinha gwinha sezvo jekiseni richirovera paburi remurwere, asi zvaifanira kuitwa.
  
  "Mwari! Kunhuwa uku kunosemesa! "- mumwe wevanamukoti akafemera pasi, achitendeukira kune waaishanda naye, akagutsurira musoro achibvumirana nazvo. Vakavhara zviso zvavo nemaoko kwechinguva kuti vambofema sezvo kunhuwa kwenyama yakabikwa kwakavakanganisa pfungwa. Yakanga isiri iyo nyanzvi, asi ivo vaive vanhu chete mushure mezvose.
  
  "Muise kuna OR B!" - akatinhira mukadzi ane simba kumudonzvo wake. "Schnell! Ari kuenda mukusungwa kwemoyo, vanhu! Famba!" Vakaisa mask yeokisijeni pamurwere ari kudzungudza sezvo kubatana kwake kwakaderera. Hapana akaona harahwa refu yakapfeka bhachi dema ichitevedza nzira yayaifamba nayo. Mumvuri wake wakareba, wakareba wakasvibira girazi risina kubatwa remusuwo paakamira, achiona chitunha chaipfungaira chichibviswa. Maziso ake akasvibira aipenya kubva pasi pemuromo weheti yake, uye miromo yake yakaoma yakagomera mukukundwa.
  
  Nenyonganyonga yose yaiva mukamuri rokukurumidzira, akaziva kuti aisazoonekwa, uye akaverevedza nepamasuo kuti ashanyire kamuri rokuchengetera zvinhu pauriri hwekutanga, mafiti mashomanene kubva muimba yokumirira. Ava mukamuri rokukiya, akanzvenga kuoneka nokunzvenga kupenya kwemarambi maduku ari pamusoro pemabhenji. Sezvo pakanga pari pakati pehusiku, pamwe paisave nevashandi vezvokurapa muimba yekugezera, saka akatora zvikwesha zviviri ndokunanga kunogeza. Mune rimwe twumba twaiva nerima, murume mukuru akabvisa mbatya dzake.
  
  Pasi pemarambi madiki ari pamusoro pake, chimiro chake chebhonzo, cheupfu chakabuda mukuratidzira muplexiglass. Akashata uye akaonda, makumbo ake akareba akadurura sutu yake ndokupfeka yunifomu yake yedonje. Kufema kwake kwakanyanya kwakabuda achifemereka sezvaaifamba, achitevedzera marobhoti akapfeka muganda re android achipomba hydraulic fluid kuburikidza nemajoini ake panguva yekuchinja kwega kwega. Paakabvisa fedora yake kuti aitsive nekepisi, dehenya rake rakanga risina kumira zvakanaka rakamuseka mumufananidzo wegirazi regirazi. Kona yechiedza yaisimbisa kubondera kwega kwega uye kubuda kwedehenya rake, asi airamba akarereka musoro wake sezvaaigona sezvaaiedza pachivharo. Akanga asingadi kutarisana nechikanganiso chake chikuru, uipi hwake hwaiva nesimba zvikuru-kusava nechiso.
  
  Pachiso chake chemunhu, maziso ake chete aionekwa, akaumbwa zvakanaka, asi akasurukirwa mumagariro awo. Murume mukuru akatadza kutsungirira kunyadziswa kwekunyomba kwekufunga kwake, apo matama ake akagadzira chiso chake chisina kutaura. Pakati pemiromo yake inenge isipo nepamusoro pemuromo wake mushoma paive pasisina kuvhurika, uye pakatsemuka kaviri chete kaiita semhino. Chinhu chekupedzisira chekuvanza kwake kwakangwara chaizova chifukidzo chekuvhiya, achizadzisa huchenjeri hwake.
  
  Achipfekera sutu yake muwadhiropu yaiva kure zvikuru kumadziro okumabvazuva nokungovhara suo rakamanikana, akagadzirisa chimiro chake.
  
  "Ibvai," akadaro.
  
  Akadzungudza musoro. Aiwa, mutauro wake wakanga usina kururama. Akagadzirisa pahuro ndokumbomira achitora pfungwa dzake. "Zvakanaka." Aihwa. Zvakare. "Ah, akakotama," akadaro zvakajeka uye akateerera inzwi rake rakashoshoma. Matauriro acho akanga ava kuda kusvika; pakanga pasara mumwe kana mavirizve kuedza.
  
  "Enda hako," akadaro zvakajeka uye nenzwi guru sezvo musuo wekamuri rokuchengetera zvinhu waivhurika. Manonoko. Akatura befu kuti ataure.
  
  "Abend, Herr Chiremba," akarongeka akapinda achinyemwerera, achipinda mukamuri rinotevera kuti ashandise weti. "Zvaita sei?"
  
  "Zvidhori, zvidhoma," harahwa yakapindura nekuchimbidza, ichifarira kukanganwa kwemukoti. Akagadzirisa pahuro ndokunanga kumusuwo. Kwakanga kwadoka uye akanga achiri nebhizimisi risina kupera nekuuya kutsva.
  
  Achinzwa kunyara nemaitiro echimhuka aaive ashandisa kuronda jaya raaive atevera mukamuri renjodzi, akazembera musoro wake ndokufembedza mhepo. Kunhuhwirira kwaaiziva kwakaita kuti amutevere seshave iri kutevera ropa nemakiromita akawanda emvura. Haana kuteerera kukwazisa kweruremekedzo kwevashandi, vanochenesa uye vanachiremba vehusiku. Tsoka dzake dzakanga dzakapfeka dzakafamba chinyararire nhanho imwe pashure penhano sezvaaiteerera kunhuhwirira kunonhuwa kwenyama yaitsva uye mushonga unouraya utachiona waipinda mumhino dzake zvakasimba zvikuru.
  
  "Zimmer 4," akadaro mhuno ichimusiya akananga kuT-junction yemacorridor. Ainyemwerera - kana aikwanisa. Muviri wake mutete wakanyahwaira uchitevedza mukoto wepakupisirwa moto uchienda kwairapwa mujaya uyu. Ari kuseri kwekamuri, ainzwa manzwi achiremba namanesi achizivisa mikana yokurarama kwomurwere.
  
  "Achararama, kunyanguvezvo," chiremba wechirume akagomera netsitsi, "handifungi kuti achakwanisa kuchengeta kushanda kwechiso chake-zvimiro, hungu, asi pfungwa yake yokunhuwidza nokuravira zvichakanganisika zvechigarire uye zvakakomba."
  
  "Achiri nechiso pasi pazvo here, Chiremba?" - mukoti akabvunza akanyarara.
  
  "Hongu, asi zvisingaiti, sezvo kukanganisa kweganda kuchaita kuti maitiro ake ... zvakanaka ... anyangarika zvakanyanya mumeso ake. Mhino yake haizomiri , uye miromo yake," akazengurira, achinzwira urombo zvapachokwadi murume muduku anokwezva ane rezenisi rokutyaira risina kuchengetwa muchikwama chakatsva, "akanyangarika. Mwana murombo. Akanga asina makore makumi maviri namanomwe, uye izvi zvinoitika kwaari."
  
  Chiremba vakadzungudza musoro zvisingaite. "Ndapota, Sabina, shandisa mushonga wekuderedza marwadzo uye wotanga kutsiva mvura ipapo ipapo."
  
  "Hongu doctor." Akatura befu ndokubatsira mumwe wake kunhonga bhandeji. "Achafanira kupfeka mask kwehupenyu hwake hwese," akadaro, achitaura chero munhu. Akaswededza ngoro padyo, yakatakura mabhandeji asina utachiona nesaline solution. Havana kuona kuvepo kwemutorwa aidongorera kubva mukoridho achiburitsa chinangwa chake kuburikidza nepakatsemuka zvishoma nezvishoma pamusuwo. Shoko rimwe chete rakamutiza chinyararire.
  
  "Mask".
  
  
  Chitsauko 2 - Perdue Kidnapping
  
  
  Achinzwa kusagadzikana zvishoma, Sam akafamba zvake mumagadheni akakura enzvimbo yakazvimirira pedyo neDundee pasi pedenga reScottish raitinhira. Pashure pezvose, kwakanga kune mamwe marudzi here? Zvisinei, ainzwa zvakanaka mumwoyo make. Empty. Zvakawanda zvakanga zvaitika kwaari neshamwari dzake nguva pfupi yadarika zvokuti zvaishamisa kusafunga nezvechimwe chinhu kuti shanduko. Sam akadzoka kubva kuKazakhstan svondo rapfuura uye haasati aona Nina kana Perdue kubva paakadzokera kuEdinburgh.
  
  Akaudzwa kuti Nina akanga akuvadzwa zvakakomba somugumisiro wokuratidzirwa kwemwaranzi uye akanga ari muchipatara muchipatara muGermany. Pashure pokunge atumira muzivikanwi mutsva Detlef Holzer kuti anomutsvaka, akagara muKazakhstan kwamazuva anoverengeka uye haana kukwanisa kugamuchira chero nhau pamusoro pechirwere chaNina. Sezviri pachena Dave Perdue akawanikwawo munzvimbo imwe chete naNina, kungozokundwa naDetlef nekuda kwehunhu hwake hwehasha hunoshamisa. Asi kusvika ikozvino uku kwaivewo fungidziro pazvakanakisa.
  
  Perdue pachake akasangana naSam nezuro wacho kuti amuzivise nezvekuvharirwa kwake kuSinclair Medical Research Center. Sinclair Medical Research Center, inotsigirwa nemari uye inoshandiswa neRenegade Brigade, yakanga iri shamwari yaPerdue yakavanzika muhondo yapfuura kurwisana neChirongwa cheBlack Sun. Zvakaitika kuti sangano racho raiva nevaimbova nhengo dzeBlack Sun; vakatsauka pakutenda, sokunge zvakadaro, kubva mukutenda uko Sam akanga avawo mutezo wako makore akati kuti akanga apfuura. Mashandiro aaive aita kwavari aive ari mashoma, nekuti kuda kwavo njere kwaingove kweapo neapo. Semutori wenhau ane njere uye anoshanda anoferefeta, Sam Cleave aive akakosha kune Brigade panyaya iyi.
  
  Kunze kwezvekupedzisira, aive akasununguka kuita sezvaaida uye kuita basa rake akasununguka chero nguva yaaida. Aneta nekuita chero chinhu chinonetsa sebasa rake richangoburwa chero nguva munguva pfupi iri kutevera, Sam akafunga kutora nguva yekushanyira Perdue munzvimbo inopengesa yaakange ashanyira panguva ino.
  
  Paive neruzivo rushoma nezvekugadzwa kwaSinclair, asi Sam aive nemhino yekunhuwa kwenyama pasi pechivharo. Sezvayakasvika panzvimbo yacho, yakacherekedza kuti mahwindo maiva nemizariro yose muuriri hwechitatu hwenhurikidzwa ina dzaidada nechivako chacho.
  
  "Ndiri kubheja uri mune imwe yemakamuri aya, hesi Perdue?" Sam akaseka ega achifamba akananga kunopinda mukati meimba yaityisa yaiva nemadziro ayo machena zvakanyanyisa. Kupindwa nechando kwakamhanya mumuviri waSam achipinda muimba yekutandarira. "Ah Mwari wangu, Hotera California iri kutevedzera Stanley Zvakawanda?"
  
  "Mangwanani," musikana mudiki anogamuchirwa akakwazisa Sam. Nyemwerero yake yaiperera. Chitarisiko chake chakakwidibira, chakasviba chakabva chamufadza, kunyangwe aive akura zvekugona kuve mukoma wake kana kuti babamukuru.
  
  "Hongu, ndizvozvo, musikana," Sam akabvuma achidaro. "Ndauya kuzoona David Perdue."
  
  Akafinyamisa kumeso: "Saka bouquet iyi ndeyaani, changamire?"
  
  Sam akangotswinyira maziso ndokudzikisa ruoko rwake rwerudyi pasi kuti avanze marongero emaruva pasi pekaunda. "Shaa, usamuudza. Anovenga carnations. "
  
  "Uh," akadaro achindandama nekusava nechokwadi kwakanyanya, "ari mukamuri 3, nhurikidzwa mbiri kumusoro, kamuri 309."
  
  "Tha," Sam akanyemwerera achiridza muridzo achifamba achienda kumasitepisi akanga akanyorwa zvichena negirini, "Ward 2, Ward 3, Ward 4," achibhabhaisa bhutsu yake neusimbe paaikwira. Mugirazi akanakidzwa zvikuru nekutarisa kwemusikana akavhiringidzika uyo akanga achiri kuedza kunzwisisa kuti maruva acho airevei.
  
  "Ehe, sezvandafunga," Sam akazevezera paakawana nzira yekurudyi yekumhara, apo chikwangwani chimwechete chegirini nechena chakanzi "Ward 3." "Iri kupenga pasi rine mabara uye Perdue ndiye meya."
  
  Kutaura zvazviri, nzvimbo iyi haina kumbofanana nechipatara. Zvaiita senge kuungana kwemahofisi ekurapa uye maitiro mune imwe nzvimbo huru yekutengesa, asi Sam aifanira kubvuma kuti akawana kushaikwa kwehupenzi hwaitarisirwa zvishoma. Hapana kwaakaona vanhu vakapfeka hembe chena dzechipatara kana mawiricheya vachitakura vakanga vafa uye vane ngozi. Kunyange vashandi vezvokurapa, vaaingoziva nemajasi avo machena, vairatidza kugadzikana uye kusava nehanya.
  
  Vakagutsurira nemusoro ndokumukwazisa zvakanaka achivapfuura asina kana mubvunzo mumwe chete wemaruva aakanga akabata muruoko rwake. Kureurura uku kwakangobvisa chiseko kubva kuna Sam, ndokukanda bhutsu mugaba remarara raive pedyo asati asvika mukamuri raakanga atumwa. Gonhi rakanga rakavharwa hongu sezvo rakanga rakavharwa, asi Sam akashaya kuti odii paakaona kuti rakanga risina kukiiwa. Chakatonyanya kushamisa kwaiva mukati mekamuri.
  
  Kunze kwefafitera rimwe chete rakacheneswa nemacheya maviri eumbozha, pakanga pasina chimwe chinhu apa kunze kwekapeti. Meso ake akasvibira akaongorora imba yaaisaziva. Yakanga isina mubhedha uye kuvanzika kweimba yekugezera yeen-suite. Perdue akagara akafuratira Sam, akatarisa nepahwindo.
  
  "Ndafara kwazvo wauya, mudhara," akadaro nenzwi rimwe chete rokufara, rakapfuma-kupfuura-Mwari raaigara achitaura nevaenzi paimba yake huru.
  
  "Mufaro wangu," Sam akapindura, achiri kuyedza kugadzirisa puzzle yefenicha. Perdue akatendeuka kutarisana naye, achitarisa hutano uye akasununguka.
  
  "Gara pasi," akakoka mutori wenhau akashamisika, uyo, achifunga nechimiro chechiso chake, akanga achinzvera mukamuri macho nokuda kwetsikidzi kana kuti zvinoputika zvakavanzwa. Sam akagara pasi. "Saka," Perdue akatanga, "maruva angu aripi?"
  
  Sam akadzvokora Perdue. "Ndaifunga kuti ndine kudzora pfungwa?"
  
  Perdue akaita seasina kuvhunduka nemashoko aSam, chinhu chavaiziva vese asi hapana chavakatsigira. "Aiwa, ndakuona uchifamba mumukoto wakaibata muruoko rwako, pasina mubvunzo wakatenga kungondinyadzisa neimwe nzira."
  
  "Mwari, mava kundiziva zvakanyanya," Sam akatura befu. "Asi iwe ungaone sei chero chinhu kuseri kwemabhawa ekuchengetedza zvakanyanya pano? Ndakaona kuti zvitokisi zvevasungwa zvakanga zvasiiwa zvisina kukiiwa. Ko kana vakakuvharira madoor zvine basa rei?
  
  Perdue akanyemwerera, akaseka, uye akadzungudza musoro. "Aa, hakusi kutitadzisa kutiza, Sam. Izvi kuitira kuti tisasvetuka. " Kwenguva yokutanga, inzwi raPerdue rakanzwika kuvava uye rakaipa. Sam akanzwa kushushikana kwasahwira wake achiuya kumberi uku kuzvidzora kwake kwakawedzera kuyerera. Zvakazoitika kuti kudzikama kwaPerdue kwaingova mask kuseri kwekusagutsikana uku.
  
  "Uri kujaira kurudzi urwu here?" - Sam akabvunza.
  
  Perdue akadzungudza musoro. "Handizive, Master Cleve. Imwe miniti zvinhu zvese zvakanaka, uye inotevera ndadzoka mutangi rino rehove, ndichishuvira kuti dai ndanyura nekukurumidza kupfuura kuti hove inky inogona kumedza uropi hwangu. "
  
  Matauriro aPerdue akabva angoshanduka kubva mukufara kupusa kuenda mukuora mwoyo kunotyisa kuzere nekuzvipa mhosva uye kunetseka. Sam akazvishingisa kuisa ruoko rwake pafudzi raPerdue, asingazive kuti bhiriyoniya aizoita sei. Asi Perdue haana chaakaita sezvo ruoko rwaSam rwakadzikamisa kuvhiringidzika kwake.
  
  "Ndizvo zvauri kuita pano here? Uri kuyedza kudzoreredza kupenga kwawakaitwa neNazi?" Sam akamubvunza achitoshaya kuti ndoo. "Asi zvakanaka, Purdue. Kurapa kuri kufamba sei? Munzira dzakawanda unoita sewe."
  
  "Chokwadi?" Perdue akaseka hake. "Sam, unoziva here zvazvinoita kusaziva? Zvakaipa kupfuura kuziva, ndinokuvimbisa. Asi ndakaona kuti zivo inobereka dhimoni rakasiyana nekukanganwa zviito zvomunhu."
  
  "Unorevei?" Sam akafinyamisa kumeso. "Sezvandinoinzwisisa, dzimwe ndangariro chaidzo dzakadzoka; chimwe chinhu chausina kurangarira kare?"
  
  Maziso aPerdue ebhuruu akacheneruka akatarisa kumberi mudenga kuburikidza nemagirazi akajeka emagirazi ake sezvaaifunga maonero aSam asati atsanangura. Akaita seanopenga muchiedza chaisviba chemakore ekunze aiyerera nepafafitera. Zvigunwe zvake zvirefu zvitete zvakarovera paruoko rwemuti rwechair iye ari mubishi. Sam akaona zvakanaka kuti achinje nyaya parizvino.
  
  "Saka sei kugehena kusina mubhedha?" - akadanidzira, achitarisa-tarisa pane imwe nzvimbo inenge isina chinhu.
  
  "Handirare hangu".
  
  Ndizvo chete.
  
  Ndizvo chete Perdue aifanira kutaura pamusoro penyaya iyi. Kusataura kwaakaita kwakavhundutsa Sam nekuti zvaipesana nemasignature emurume uyu. Kazhinji airasa zvese zvakafanira kana zvipingaidzo orutsa nyaya huru izere nei, nei uye ndiani. Zvino akanga achigutsikana nechokwadi chete, saka Sam haana kungotsvaga kuti Perdue atsanangure, asi nokuti aida kuziva zvechokwadi. "Iwe unoziva kuti izvi hazvigoneke, kunze kwekunge iwe uchida kufa uri mushishi yepfungwa."
  
  Kutarisa kwaPerdue kwakamuita kuti anzwe kutonhora kumusana kwaSam. Kwaiva chimwe chinhu pakati pokupenga nomufaro wakakwana; kutarisa kwemhuka yemusango iri kudyiswa, kana Sam aifanira kufungidzira. Bvudzi rake rakatsvuka munyu nemhiripiri rakanga rakatsvinda zvinorwadza semazuva ese, rakakandwa kumashure neshinda refu richipatsanura kubva kune grey sideburns. Sam akafananidzira Perdue nebvudzi rake rakanyungudutswa mumashawa emunharaunda, zviya zvakacheneruka zvekuboora maziso kubva kuvarindi pavakamuwana achitsenga nzeve yemumwe munhu. Chainyanya kumunetsa ndechekuti maitikiro akaita zvinhu zvakadai aingoerekana aita semamiriro akanga akaita shamwari yake. Mashoko aPerdue akabvisa Sam kubva mundangariro dzake dzaisemesa.
  
  "Unofungei jongwe riya ragara pano pamberi pako?" Perdue akaseka, achitaridza kunyara nemamiriro ake pasi pekunyemwerera kwakanyura kwaaiedza kuti arambe aine mafungiro. "Izvi ndizvo zvinoita psychosis, kwete hutsinye hweHollywood hunoitwa nevanhu, uko vanhu vanobvarura bvudzi ravo vonyora mazita avo nenjere kumadziro. Chinhu chinyararire, gomarara rinokambaira rakanyarara rinoita kuti usisave nehanya nezvaunofanira kuita kuti urambe uri mupenyu. Unosiiwa uri wega nemafungiro ako nemamiriro ako ezvinhu, usingafungi nezvekudya..." Akatarisa shure pakapeti yakanga isina chinhu paifanira kuva nemubhedha, "... akarara. Pakutanga muviri wangu wakasungirirwa pasi pekumanikidzwa kwerugare. Sam, dai wakandiona. Ndavhiringidzika uye ndaneta, ndakafenda pasi." Akaswedera pedyo naSam. Mutori wenhau akavhundutswa nekunhuhwirira kunhuhwirira kwemishonga uye fodya yekare pakufema kwaPerdue.
  
  "Purdue..."
  
  "Kwete, kwete, wabvunza. Zvino wateerera, zvakanaka?" Perdue akasimbirira nekazevezeve. "Handina kurara kweanopfuura mazuva mana chaiwo, uye unoziva chii? Ndinonzwa zvakanaka! Ndinoreva, nditarise. Handisi kutaridzika semufananidzo wehutano here?
  
  "Ndizvo zviri kundinetsa shamwari," Sam akafinyama achikwenya kuseri kwemusoro wake. Perdue akaseka. Kwakanga kusiri kuseka kweupengo, asi kuseka kwakabudirira, kunyoro. Perdue akamedza kunakidzwa kwake nekuzevezera, "Unoziva zvandinofunga?"
  
  "Kuti handisi pano?" Sam akazvifungira. "Mwari vanoziva, nzvimbo iyi isina musoro uye inofinha ingandiita kuti ndisave nechokwadi."
  
  "Aihwa. Aihwa. Ndinofunga Black Sun payakandiputira pfungwa neimwe nzira yakandibvisa kuda kurara. Vanofanira kunge vakarongazve uropi hwangu...vakavhura...simba riya rekare ravakashandisa pavarwi vakuru muHondo Yenyika II kushandura vanhu kuita mhuka. Havana kudonha pavakapfurwa, Sam. Vakaramba vachienda, zvichienda mberi uye zvichienda mberi ... "
  
  "Kurukurai izvi. Ndiri kukubvisa pano," Sam akadaro.
  
  "Handisati ndapedza nguva, Sam. Rega ndigare uye ndivasiye vadzima hunhu hwese hwakashata, "Perdue akasimbirira, achiedza kuratidzika kuva anonzwisisa uye aine hutano hwepfungwa, kunyangwe zvese zvaaida kuita kwaive kubuda muchikoro ndokumhanya kudzokera kumba kwake kuReichtisussis.
  
  "Unodaro," Sam akamusimudza nenzwi rakangwara, "asi handizvo zvauri kureva."
  
  Akadhonza Perdue pachigaro chake. Bilionea akanyemwerera muponesi wake, achiratidza kufara. "Chokwadi uchiri kukwanisa kudzora pfungwa dzako."
  
  
  Chitsauko 3 - Mufananidzo nemashoko akaipa
  
  
  Nina akamuka, asinganzwe zvakanaka, asi achinyatsoona zvakamupoteredza. Kaive kekutanga kumuka asina kupeputswa nenzwi rana mukoti kana kuti chiremba akayedzerwa kuti amupe mushonga panguva yerungwanani. Nguva dzose ainakidzwa nokumutsa varwere kwavaiita nguva dzose kuti vavape "chinhu chokurara" pamaawa asina musoro, kazhinji pakati pe2 ne5 mangwanani. Mufungo wemiitiro yakadaro wakamunzvenga chose, uye haana kuvanza kutsamwiswa kwake noupenzi hwakadaro, pasinei zvapo netsananguro dzakapiwa nokuda kwayo. Muviri wake wairwadza nekuremerwa nemwaranzi muchetura, asi akaedza kutsungirira kwenguva yakareba sezvaaigona.
  
  Zvakamuzorodza, akadzidza kubva kuna chiremba ari pabasa kuti kutsva kwaaiita paganda rake kwaizopora nekufamba kwenguva, uye kuti kuratidzwa kwaakange aita pazasi zero paChernobyl kwaive kudiki zvinoshamisa munzvimbo ine ngozi yakadai. Nausea yaimutambudza zuva nezuva, kusvika mishonga inorwisa mabhakitiriya yapera, asi kubuda ropa kwake kwakaramba kuchimunetsa.
  
  Nina ainzwisisa kunetseka kwake pamusoro pekukuvadzwa kweautoimmune system yake, asi pakanga paine mavanga akaipisisa kwaari, ese epfungwa uye emuviri. Haana kukwanisa kuisa pfungwa zvakanaka kubva paakasunungurwa kubva mumatanho. Zvakanga zvisina kujeka kana izvi zvakakonzerwa nekushayikwa kwenguva refu kwekuona nekuda kwemaawa aishandiswa murima riri pedyo-rakazara, kana kuti yaivewo mugumisiro wekusangana nepamusoro-soro yemafungu enyukireya ekare. Pasinei neizvi, kukuvadzwa mupfungwa kwake kwakanga kwakaipisisa kupfuura kurwadziwa mumuviri uye maronda eganda rake.
  
  Airota zvinotyisa Perdue achimuvhima murima. Achidzorera twunhu tudiki twendangariro, zviroto zvake zvakamuyeuchidza kugomera kwaaizoita mushure mekuseka zvakaipa pane imwe nzvimbo murima regehena repasi peUkraine mavakanga vakasungwa pamwe chete. Kuburikidza neimwe mutsara weIV, zvidhori zvakachengeta pfungwa dzake dzakakiyiwa muzviroto, zvichimutadzisa kumuka zvizere kuti atize. Kwaive kurwadziswa kusinganzwisisike kwaaisakwanisa kutaura nezvako kune vanhu vane pfungwa dzesainzi vaingofunga nezvekuderedza hurwere hwake hwepanyama. Havana kuwana nguva yekutambisa nekupenga kwake kwaiuya.
  
  Kunze kwefafitera, tyisidziro yakachenuruka yamambakwedza yakapenya, kunyange zvazvo nyika yose yakamupoteredza yakanga ichakarara. Akanzwa manzwi akaderera uye kuzevezeve achichinjana pakati pevashandi vezvokurapa, achipindwa neruzha kusinganzwisisike kwemakapu etii nezvitofu zvekofi. Zvakayeuchidza Nina nezvemangwanani-ngwanani mukati mezororo rechikoro apo akanga ari musikana muduku muOban. Vabereki vake nababa vamai vake vakazevezera nenzira imwe cheteyo apo vairongedza midziyo yavo yekumisasa yerwendo rwekuenda kwaHebrides. Vakangwarira kusamutsa Nina muduku apo vairongedza motokari, uye pakupedzisira bedzi baba vake vaigona kuverevedza vachipinda mukamuri make, ndokumuputira namagumbeze somupumburu wembwa inopisa, ndokumutakura kuenda naye mumhepo inotonhora yamangwanani kuti inomuradzika. pachigaro chekumashure.
  
  Yakanga iri ndangariro inofadza iyo iye zvino akadzokera kwairi kwenguva pfupi nenzira yakafanana zvikuru. Vanamukoti vaviri vakapinda mukamuri make kuti vatarise IV yake uye kuchinja machira pamubhedha usina chinhu wakanga wakatarisana naye. Kunyange zvazvo vaitaura nemanzwi akanyarara, Nina akakwanisa kushandisa zivo yake yechiGerman kuteerera, kungofanana namangwanani iwayo apo mhuri yake yaifunga kuti akanga akabatwa nehope. Kupfurikidza nokuramba asingapfakanyiki uye achifemereka zvikuru nomumhino dzake, Nina akakwanisa kunyengera mukoti aiva pabasa kuti adavire kuti akanga akabatwa nehope.
  
  "Ari sei?" - mukoti akabvunza shefu wake achipeta bepa rekare raakanga atora pametiresi isina chinhu.
  
  "Zviratidzo zvake zvinokosha zvakanaka," hanzvadzi yakura yakapindura chinyararire.
  
  "Pfungwa yangu yaive yekuti vaifanira kumuisa yakawanda Flamazine paganda vasati vamuisa mask. Ndinofunga ndakarurama kutaura izvi. Dr. Hilt vakanga vasina chikonzero chokundiruma musoro," mukoti akanyunyuta pamusoro pechiitiko chacho, icho Nina anodavira kuti vakakurukura vasati vauya kuzomuongorora.
  
  "Unoziva kuti ndinobvumirana newe panyaya iyi, asi unofanira kuyeuka kuti haugone kubvunza marapirwo kana chipimo chinotarwa - kana kupihwa - nanachiremba vane hunyanzvi, Marlene. Ingo chengetedza kuongororwa kwako kusvika wawana nzvimbo yakasimba mucheni yechikafu pano, zvakanaka? "- sisi vakakora vakaraira ari pasi pake.
  
  "Achange akarara pamubhedha uyu here paanobuda muICU, Mukoti Barken?" akabvunza achida kuziva. "Kuno? NaDr. Gould?
  
  "Ehe. Kuregererei? Iyi haisi Middle Ages kana musasa wepuraimari, mudiwa wangu. Munoziva, tine mawadhi evarume vane special condition. Mukoti Barken vakanyemwerera zvishoma vachitsiura mukoti akanga arohwa nehana waaiziva kuti ainamata Dr. Nina Gould. Nina akafunga nezvazvo. Ko ivo gehena ravarikuronga kugara neni rakakodzera kutariswa zvakadaro?
  
  "Onai, Dr. Gould ari kufinyamisa kumeso," akadaro Mukoti Barken, asingazivi kuti izvi zvakanga zvakonzerwa nokusafara kwaNina nokukurumidza kuva nomunhu waanogara naye asingadikanwi. Chinyararire, pfungwa dzakamuka dzakadzora kutaura kwake. "Inofanira kunge iri kutsemuka kwemusoro kunoenderana neradiation. Murombo." Hungu! Nina akafunga. Kutemwa nemusoro kuri kundiuraya. Mapainkiller ako akanakira bato, asi haaite chinhu chakashata chekurwiswa kwemberi kwelobe, munoziva?
  
  Ruoko rwake rwakasimba, rwaitonhora rwakangoerekana rwasvina chanza chaNina, ruchitumira katyamadzo kuburikidza nefivha yemunyori wenhau dzakaitika kare, uyo waitova nehanya netembiricha. Nekusaziva, maziso makuru akasviba aNina akavhurika.
  
  "Jesu Kristu, mukadzi! Unoda kubvarura ganda rangu nechando chiya?" akazhambatata. Kupenya kwemarwadzo kwakabaya tsinga dzaNina, uye mhinduro yake isinganzwi yakapinza vanamukoti vose vari vaviri mukutsimwaira.
  
  "Dr. Gould!" Sisi Barken vakadaidzira vachishamisika nechirungu chaimo. "Ndine urombo! Iwe unotarisirwa kurorwa." Kune rumwe rutivi rwehoro, mumwe mukoti wechiduku akanga achinyemwerera kubva munzeve kuenda kunzeve.
  
  Achiziva kuti akanga achangobva kunyengedza utsinye hwake nenzira youtsinye zvikurusa, Nina akasarudza kutamba nyajambwa kuvanza kunyadziswa kwake. Akabva angobata musoro achichema zvishoma. "Inonyaradza? Marwadzo acho anocheka nemapainkiller ese. Ndinokumbira ruregerero nekukuvhundutsai, asi ... ganda rangu riri pamoto," Nina akaimba. mumwe nurse akabva aswedera pedyo nemubhedha wake, achingonyemwerera kunge fani awana chinhambwe.
  
  "Nurse Marks, mungava netsitsi here kuti muunzire Dr. Gould chimwe chinhu chemusoro wake?" - Hanzvadzi Barken vakabvunza. "Bitte," akadaro achidaidzira kutsausa Marlene Marks mudiki kubva pakugadzirisa kwake benzi.
  
  "Ehe, hongu, chokwadi, hanzvadzi," akapindura kudaro, achibvuma basa rake achizengurira asati abuda mukamuri macho.
  
  "Sweet girl," Nina akadaro.
  
  "Pamusoroi. Ndivo amai vake - vanonyanya kufarira vako. Vanoziva zvese nezvekufamba kwako, uye zvimwe zvezvinhu zvawakanyora nezvazvo zvakanakidza Nurse Marks. Saka ndapota usatarise kwaari," Hanzvadzi Barken vakatsanangura nerudo.
  
  Nina akabva angonanga paya kusvika vavhiringwa nekambwanana kaimedzerera mate kainge kapfeka yunifomu yezvokurapa yainge yoda kudzoka. "Ndiani acharara ipapo? Pane wandinoziva?"
  
  Sisi Barken vakadzungudza musoro. "Handifungi kuti anofanira kuziva zvaari chaizvo," akadaro achizevezera. "Nyanzvi, handina kodzero yekugovana, asi sezvo iwe uchange uchigara mukamuri nemurwere mutsva..."
  
  "Guten Morgen, hanzvadzi," akadaro murume aiva pamusuwo. Mashoko ake akavhiringidzwa nechifukidziro chokuvhiya, asi Nina aigona kuona kuti matauriro ake akanga asiri echiGerman chaiwo.
  
  "Pamusoroi, Dr. Gould," Mukoti Barken akadaro paaifamba kuti ataure nemunhu murefu. Nina akanyatsoteerera. Panguva iyi yokurara, mukamuri macho makanga muchakangoti zii, izvo zvakaita kuti kuteerera kuve nyore, zvikurukuru apo Nina akavhara maziso ake.
  
  Chiremba akabvunza Nurse Barken nezvemurume wechidiki akange aunzwa husiku hwapfuura uye nei murwere akange asisiri mune yainzi Nina 'Ward 4'. Mudumbu make makaita mapfundo apo sisi vake vakabvunza chiremba iye ndokupindura achityisidzira.
  
  "Hanzvadzi mukasandipa information yandiri kuda, munhu anofa musati mafonera security. Ndinogona kukuvimbisa izvi."
  
  Mweya waNina wakabata. Aizoitei? Kunyange maziso ake akasvinura, aiomerwa nokuona zvakanaka, saka kuedza kubata nemusoro maitiro ake kwakapotsa kusingabatsiri. Chinhu chakanakisisa chekuita kwaiva kungonyepedzera kuti akanga asinganzwisisi chiGerman uye kuti akanga anyanya kunyevenuka zvokusagona kunzwa chero chinhu zvakadaro.
  
  "Aihwa. Unofunga kuti aka ndekekutanga here munhu asina ruzivo kuti aedze kundityisidzira mumakore angu makumi maviri nemanomwe senyanzvi yezvokurapa? Buda kunze, kana kuti ndichakurova ini," Sisi Barken vakatyisidzira. Pashure paikoko, hanzvadzi yacho haina kutaura chinhu chipi nechipi, asi Nina akaziva kupopotedzana kukuru, pashure pacho pakava nokunyarara kunotyisa. Akazvishingisa kutenderedza musoro. Pamusuo, madziro omukadzi wacho akamira akasimba, asi muenzi wacho akanyangarika.
  
  "Zvakanga zviri nyore," Nina akadaro pasi pekufema kwake, asi akatamba mbeveve nekuda kwemunhu wese. "Chiremba wangu uyu?"
  
  "Aiwa, mudiwa wangu," Hanzvadzi Barken vakapindura kudaro. "Uye ndapota, kana ukamuona zvakare, ndizivise kana chero mumwe mushandi nekukurumidza." Airatidza kugumbuka zvikuru, asi haana kuratidza kutya sezvaakabatana naNina padivi pemubhedha wake. "Vanofanira kuendesa murwere mutsva mukati mezuva rinotevera. Vakagadzirisa mamiriro ake ikozvino. Asi usazvidya moyo, akanyanya kugadzikana. Haazove chipinganidzo kwauri."
  
  "Ndichavharirwa muno kusvika rinhi?" Nina akabvunza. "Uye usataure kusvika ndapora. "
  
  Nurse Barken vakaseka zvavo. "Iwe ndiudze, Dr. Gould. Iwe wakashamisa munhu wese nekugona kwako kurwisa hutachiona uye wakaratidza muganhu wemashura ekuporesa kugona. Iwe uri rudzi rwevampire here?
  
  Kuseka kwaNurse kwaingove chaiko. Nina akafara kuziva kuti pakanga pachine vanhu vainzwa kakushamiswa. Asi chaaisagona kuudza kunyange vanhu vane pfungwa dzakavhurika zvikuru ndechokuti kugona kwake kuporesa kunopfuura kwomuzvarirwo kwakanga kuri muuyo wokuisirwa ropa kwaakanga agamuchira makore mazhinji apfuura. Pamasuo orufu, Nina akaponeswa neropa romuvengi akaipa zvikuru, vakasarira chaivoivo vekuedza kwaHimmler kugadzira munhu mukuru, chombo chinoshamisa. Zita rake ainzi Lyta, uye akanga ari chikara chine ropa rine simba chairo.
  
  "Zvichida kukuvara kwacho kwakanga kusina kukura sezvaifungwa navanachiremba pakutanga," akapindura kudaro Nina. "Kunze kwaizvozvo, kana ndikapora zvakanaka kudaro, sei ndiri bofu?"
  
  Sisi Barken vakanyatsoisa ruoko rwavo pahuma yaNina. "Ichi chinogona kunge chiri chiratidzo chekusaenzana kwako kwe electrolyte kana insulin mazinga, mudiwa wangu. Ndine chokwadi chekuti chiono chako chichajeka nekukurumidza. Usanetseke. Kana mukaramba makadaro, muchabuda muno nekukurumidza."
  
  Nina aitarisira kuti kufungidzira kwemukadzi kwaive kwakarurama nekuti aifanira kutsvaga Sam uye kubvunza nezvePerdue. Aidawo foni itsva. Kusvika panguva iyoyo, aingotarisa nhau dzechero chinhu nezvePerdue, sezvo angave aive nemukurumbira zvakakwana kuita nhau muGermany. Kunyange zvazvo akaedza kumuuraya, aitarisira kuti akanga akanaka-chero kwaakanga ari.
  
  "Murume akandiunza kuno... atoti achadzoka here?" Nina akabvunza nezvaDetlef Holzer, waaizivana naye waakanga akuvadza asati amuponesa kubva kuPurdue uye netsinga dzedhiabhori dziri pasi peReactor 4 ine mukurumbira muChernobyl.
  
  "Aiwa, hatisati tanzwa kubva kwaari kubva ipapo," vakabvuma Hanzvadzi Barken. "Anga asiri mukomana wangu here, handiti?"
  
  Nina akanyemwerera, achirangarira muchengeti anotapira, anononoka-anononoka uyo akanga amubatsira, Sam naPerdue vakawana yakakurumbira Amber Room zvinhu zvose zvisati zvaparara muUkraine. "Kwete mukomana," akanyemwerera achiona mufananidzo usina kujeka wehanzvadzi yake mukoti. "Murume".
  
  
  Chitsauko 4 - Charm
  
  
  "Maswera sei Nina?" - Perdue akabvunza Sam sezvavaibuda mukamuri vasina mubhedha nejasi raPerdue uye sutukesi duku semutoro.
  
  "Detlef Holzer akamupinza muchipatara muHeidelberg. Ndinoronga kuzomutarisa mushure mevhiki imwe chete kana kudarika," Sam akazevezera achitarisa mukoridho. "Zvakanaka kuti Detlef anoziva kukanganwira, zvikasadaro dhongi rako rinotodzungaira kuPripyat."
  
  Akatarisa kuruboshwe nekurudyi, Sam akakoka shamwari yake kuti imutevere kurudyi kwaakunanga kumasitepisi. Vakanzwa manzwi muhurukuro vachikwira kumhara. Akamboita kanguva achizengurira, Sam akabva amira ndokuita seaida kutaura pafoni.
  
  "Havasi vamiririri vaSatani, Sam. Huya, "Perdue akaseka, achikweva Sam neruoko kupfuura majainiti maviri aitaura nezve tunyaya. "Havatomboziva kuti ndiri murwere. Sekuziva kwavo, uri murwere wangu."
  
  "VaPerdue!" mumwe mukadzi akashevedzera ari kuseri, achikanganisa kutaura kwaPerdue.
  
  "Ramba uchifamba," akadaro Perdue.
  
  "Sei?" Sam akaseka zvake. "Vanofunga kuti ndiri murwere wako, rangarira?"
  
  "Sam! Nekuda kwaMwari, ramba uchienda," Perdue akasimbirira, achingoseka zvinyoronyoro nekudanidzira kwaSam kwemwana.
  
  "VaPerdue, mirai henyu pano. Ndoda kumbochinjana newe," mukadzi uya akadzokorora. Akamira achifemereka ndokucheuka akatarisana nomukadzi uya akanga akanaka. Sam akagadzirisa pahuro. "Ndapota ndiudzei kuti uyu ndiye chiremba wako, Perdue. Nekuti...haa, anogona kundirovesa nehana chero zuva."
  
  "Anenge atozviita," Perdue akazevezera, akatarisa mumwe wake.
  
  "Handina kuwana mufaro," akanyemwerera, achisangana naSam.
  
  "Unoda here?" - Sam akabvunza, achigamuchira gokora rine simba kubva kuPerdue.
  
  "Ndine hurombo?" - akabvunza, achibatana navo.
  
  "Anonyara zvishoma," Perdue akanyepa. "Ndinotya kuti anofanira kudzidza kutaura zvinonzwika. Anofanira kunge ane hunhu Melissa. Ndine hurombo."
  
  "Melissa Argyle." Akanyemwerera achizvizivisa kuna Sam.
  
  "Sam Cleave," akadaro zviri nyore, achitarisisa masaini akavanzika aPerdue padivi pake. "Ndiwe chii, Mr. Perdue's brain slaughterhouse ..."?
  
  "... kurapa psychologist?" Sam akabvunza achivharira pfungwa dzake kure.
  
  Akanyemwerera achinyara nekuseka. "Aihwa! Aiwa kwete. Ndinoshuva kuti dai ndaiva nesimba rakadaro. Ini ndinongova mukuru wevashandi pano paSinclair kubva Ella akaenda kuzororo rekusununguka.
  
  "Saka urikuenda mumwedzi mitatu?" Sam akanyepera kudemba.
  
  "Ndinotya kudaro," akapindura kudaro. "Asi zvese zvichanaka. Ndine chinzvimbo chekuwedzera paYunivhesiti yeEdinburgh semubatsiri kana chipangamazano kuDean wePsychology. "
  
  "Urikuzvinzwa here, Perdue?" Sam akayemura zvakanyanya. "Ari kuFort Edinburgh! Inyika diki. Ndinoshanyirawo nzvimbo ino, asi kazhinji kuti ndiwane ruzivo pakudzidza migove yangu."
  
  "Ehe," Perdue akanyemwerera. "Ndinoziva kwaari - ari pabasa."
  
  "Ndiani waunofunga kuti akandipa chinzvimbo ichi?" akafenda akatarisa Perdue nerudo rwakakura. Sam haana kukwanisa kusiya mukana wemisikanzwa.
  
  "O, akadaro? Iwe wekare tsotsi, Dave! Kubatsira vane tarenda, vekutanga-basa masayendisiti kuwana zvinzvimbo, kunyangwe iwe usingawane chero kushambadza nezvazvo kana chero zvakadaro. Haasi iye akanakisa here, Melissa?" Sam akarumbidza shamwari yake pasina kunyengedza Perdue, asi Melissa aive nechokwadi chekurevesa kwake.
  
  "Ndine chikwereti chikuru kuna VaPerdue," akadaro achirira. "Ndinongovimba kuti anoziva kuti ndinokutendai. Chokwadi ndiye akandipa chinyoreso ichi." Akamhanya kuseri kwepeni yake kubva kuruboshwe kuenda kurudyi pamusoro pepink lipstick yake yakasvibira sezvaaitamba-tamba, zvivharo zvake zveyero zvaisavhara mazamu ake akaomarara airatidza kuburikidza nekadhijini yake yebeige.
  
  "Ndine chokwadi chekuti Pen anoonga nhamburiko dzakowo," Sam akadaro asina kujeka.
  
  Perdue akabva aita grey, mupfungwa achipopota Sam kuti anyarare. Blonde akabva angomira kuyamwa mboro yake aona zvaaiita. "Munorevei, VaCleve?" - akabvunza zvakasimba. Sam haana kuvhunduka.
  
  "Ndiri kureva, Pen angakutendai kutarisa Mr. Perdue kunze kwemaminetsi mashomanana," Sam akanyemwerera nechivimbo. Perdue haana kuzvitenda. Sam aive mushishi kushandisa tarenda rake raaive naro pana Melissa kuti aite zvaanoda, akabva angoziva. Achiedza kusanyemwerera neushingi hwemutori wenhau, akaramba achiratidza kufara pachiso chake.
  
  "Chokwadi," akadaro achifara. "Regai nditore mapepa ekuburitsa uye ndichasangana nemi mese muimba yekutandarira mumaminetsi gumi."
  
  "Ndinokutendai zvikuru, Melissa," Sam akamushevedza achidzika nemasitepisi.
  
  Zvishoma nezvishoma musoro wake wakatendeuka kuti aone kutaura kwaPerdue kunoshamisa.
  
  "Haugadzirike, Sam Cleave," akatsiura.
  
  Sam akakwenya.
  
  "Ndiyeuchidze kuti ndikutengere Ferrari yeKisimusi," akadaro achinyemwerera. "Asi kutanga tichanwa kusvika Hogmanay uye mberi!"
  
  "Mutambo weRocktober waive svondo rapfuura, wanga usingazive?" Sam akadaro achitoita zvekutodzika zvavo vaviri vachidzika pareception paimba yekutanga.
  
  "Ehe".
  
  Seri kwedhesiki rekumberi, musikana ainetsekana Sam akanga avhiringika akamutarisa zvakare. Perdue aisada kubvunza. Aingofunga kuti Sam aitamba nemusikana wemurombo uyu. "Iwe unoziva kuti kana ukashandisa masimba ako kuita zvakaipa, vamwari vanovatora kubva kwauri, handiti?" Akabvunza Sam.
  
  "Asi handivashandisi kuita zvakaipa. Ndiri kubudisa shamwari yangu pano," Sam akazvidzivirira.
  
  "Kwete ini, Sam. Vakadzi," Perdue akagadzirisa izvo Sam aitoziva kuti aireva. "Tarisa zviso zvavo. Waita chimwe chinhu."
  
  "Hapana chavanozodemba, zvinosuwisa. Pamwe ndinofanira kungozvibvumira kutariswa kwechikadzi nerubatsiro rwevamwari, huh?" Sam akaedza kuwana tsitsi dzaPerdue, asi haana chaakawana kunze kwekuvhunduka.
  
  "Ngatitangei kubuda muno mudhara," akayeuchidza Sam.
  
  "Haa, sarudzo yakanaka yemazwi changamire. Ah tarisa, ikozvino kuna Melissa, "akapa Perdue kunyemwerera kwakashata. "Akaiwana sei Caran d'Ache iyi? Nemiromo yepink iya?"
  
  "Iye ari weimwe yezvirongwa zvangu zvinobatsirwa, Sam, sezvinoita vamwe vakadzi vechidiki vanoverengeka ... uye varume, ngazvizivikanwe," Perdue akazvidzivirira asina tariro, achiziva zvakakwana kuti Sam akanga achimutamba.
  
  "Hey, zvaunofarira hazvinei neni," Sam akateedzera.
  
  Mushure mokunge Melissa asaina mapepa ekusunungurwa kwaPerdue, haana kutambisa nguva kusvika kumotokari yaSam kune rumwe rutivi rwebindu guru rebhotani rakakomberedza chivako. Sevakomana vaviri vari kusvetuka kirasi, vakamhanya vachisiya nzvimbo.
  
  "Une mabhora, Sam Cleave. Ndinokupa rukudzo, "Perdue akaseka pavakapfuura chengetedzo nemapepa ekuburitswa akasainwa.
  
  "Ndinotenda. Let"s prove it anyway," Sam akaseka vachipinda mumota. Kutaura kwaPerdue kunyomba kwakaita kuti ape nzvimbo yakavanzika yepati yaaifunga. "Kumadokero kweNorth Berwick tinoenda ... kuguta retende redoro ... Uye tichave tiri mumakiti!"
  
  
  Chitsauko 5 - Akavanzika Marduk
  
  
  Pasina hwindo uye nyoro, imba yepasi yakarara chinyararire yakamirira mumvuri waifamba uchitevedza madziro, uchitsvedza pasi nemasitepisi. Semumvuri chaiwo, murume akanga akaukanda akafamba chinyararire, achiverevedza akananga kunzvimbo yakanga isina vanhu yaaigona kuwana kuti ahwande kwenguva yakakwana nguva yake isati yachinja. Hofori yakaneta yakanyatsoronga mafambiro ake anotevera mupfungwa dzayo, asi haana kumbokanganwa chokwadi - aifanira kurara pasi kwemamwe mazuva maviri.
  
  Chisarudzo chazvino uno chakaitwa pashure pokuhwirudzurwa kwokungwarira kwendaza yavashandi pauriri hwechipiri, apo mutarisiri akanga aisa rudungwe rwebasa rwevhiki nevhiki kubhodhi rezviziviso muimba yavashandi. Mugwaro rine mavara eExcel, akacherechedza zita remukoti anoramba achienderera mberi neruzivo rwekuchinja. Haana kuzoda kumhanyidzana naye zvekare akanga asara nemazuva maviri kuti aite basa rake izvo zvakamusiya asina chimwe chaaigona kuita kunze kwekungosvikorara ari ega muimba yekongiri yaiva nemoto usina kujeka, mvura yaingoyerera ichimuvaraidza.
  
  Kukundikana kwakadini, akafunga. Asi pakupedzisira, kusvika kumutyairi wendege Olaf Lanhagen, uyo kusvika nguva pfupi yadarika akashanda muchikamu cheLuftwaffe paB-man airbase, aive akakodzera kumirira. Murume mukuru aihwandira haana kubvumira mutyairi wendege akanga akuvara zvakaipisisa kuti arambe ari mupenyu chero zvodini. Zvaigona kuitwa nejaya iri dai risina kumiswa zvaingova nengozi. Kumirira kwenguva refu kunotanga kumuvhimi akachekwa, mufananidzo wekushivirira, uyo zvino akavanda mumatumbo echipatara cheHeidelberg.
  
  Mumaoko akabata mask yekuvhiya yaaive abvisa, achizvibvunza kuti ko kufamba pakati pevanhu pasina chaakavhara kumeso kwake. Asi mushure mekufungisisa kwakadaro kwakauya kuzvidza kusingarambiki kwechishuvo. Akatozobvuma zvake kuti aizenge asina kugadzikana achifamba masikati machena asina chifukidzo, kana nekuda kwekusagadzikana kwaizomukonzera.
  
  Mushwi.
  
  Aizonzwa akashama, asina mbereko, zvisinei kuti chiso chake chaive chisina kujeka sei, kana aifanira kuzivisa nyika chikanganiso chake. Uye aizvibvunza kuti zvaizoita sei kuratidzika seakajairika netsanangudzo akagara murima rakanyarara rekona yekumabvazuva kwekamuri repasi. Kunyange dai asina kutambura nekuremara kwekukura uye aine chiso chinogamuchirika, aizonzwa asina kuchengeteka uye achionekwa zvakanyanya. Kutaura idi, chishuvo bedzi chaaigona kuponesa kubva muiyi pfungwa yakanga iri ropafadzo yokutaura kwakarurama. Aiwa, akachinja pfungwa dzake. Kukwanisa kutaura kwaisazova chinhu bedzi chaizomupa mufaro; mufaro wekunyemwerera pachawo waizofanana nekubata chiroto chisinganzwisisike.
  
  Akapedzisira azvipeta pasi pegumbeze rinenge rabiwa rejira remubhedha neruremekedzo rwebasa rekuwacha. Akapetenura machira ane ropa, akaita setende aakawana mune rimwe tswangu remachira kuti riite sekudzivirira pakati pemuviri wake usina mafuta uye pasi rakaomarara. Pamusoro pazvo, mapfupa ake akabudikira akasiya mavanga paganda rake kunyangwe pametiresi yakapfava kwazvo, asi thyroid gland yakamutadzisa kuwana chero ipi zvayo yenyama yakapfava yaigona kumupa kugadzika zvakanaka.
  
  Chirwere chake chehuduku chakatowedzera hurema hwake hwekuzvarwa, huchimuita chikara mukurwadziwa. Asi kwaive kutukwa kwake kuenzana nemaropafadzo ekuve zvaari, akazvisimbisa. Peter Marduk akawana izvi zvakaoma kugamuchira pakutanga, asi paakangowana nzvimbo yake munyika, chinangwa chake chakajeka. Kukuvara, mumuviri kana kuti womudzimu, kwaifanira kutsiva basa rake rakapiwa noMusiki ane utsinye akamusika.
  
  Rimwe zuva rakapera akaramba asina chaaiziva,ndihwo hwaiva hunyanzvi hwake pane zvese zvaaiita. Peter Marduk, pazera remakore makumi manomwe nemasere, akaisa musoro wake pajira rainhuwa kuti awane hope achimirira kuti rimwe zuva ripfuure pamusoro pake. Kunhuwa kwacho hakuna kumunetsa. Manzwiro ake aisarudza zvakanyanyisa; rimwe remakomborero aakatukwa nawo akashaya mhino. Paaida kuronda hwema, kunzwa kwake kunhuwidza kwaiita kunge shaki. Ukuwo, akanga aine mano okushandisa zvakapesana. Izvi ndozvaainge oita manje.
  
  Achidzima pfungwa yake yokunhuwidza, akakwenya nzeve dzake, achiteerera chero ruzha rupi zvarwo rusinganzwiki paakanga akarara. Sezvineiwo, pashure pemazuva anopfuura maviri akazara akasvinura, harahwa yakavhara maziso ayo-maziso ake enguva dzose zvinoshamisa. Nechekure ainzwa mavhiri engoro achiremerwa nechisvusvuro muWard B nguva dzekushanya dzisati dzatanga. Kushaya njere kwakamusiya ari bofu uye anyaradzwa, achitarisira kurara asina hope kutozosvikira basa rake raita kuti anzwe manyukunyuku oitazve.
  
  
  * * *
  
  
  "Ndaneta," Nina akaudza Hanzvadzi Marx. Mukoti wechidiki aive pabasa rehusiku. Kubva zvaakanga asangana naDr. Nina Gould mumazuva maviri apfuura, akanga asiya zvishoma zvemaitiro ake erudo uye akaratidza hunyoro hwehunyanzvi kune munyori wenhoroondo airwara.
  
  "Kuneta rutivi rwehosha yacho, Dr. Gould," akadaro netsitsi kuna Nina, achigadzirisa mapiro ake.
  
  "Ndinozviziva, asi handisati ndanzwa kuneta uku kubva pandakagamuchirwa. Vakandipa mushonga wekunyaradza here?"
  
  "Regai ndione," Sister Marks vakadaro. Akakweva rekodhi yaNina yezvokurapa kubva panzvimbo yakanga iri mujinga memubhedha ndokuvhura zvishoma nezvishoma mumapeji. Maziso ake eblue akaongorora mishonga yaipihwa mumaawa gumi nemaviri apfuura, ndokubva adzungudza musoro zvishoma nezvishoma. "Kwete, Dr. Gould. Ini hapana chandinoona pano kunze kwemushonga wepamusoro muIV yako. Zvechokwadi, hapana sedatives. Wakarara here?"
  
  Marlene Marks zvinyoronyoro akatora ruoko rwaNina ndokutarisa zviratidzo zvake zvinokosha. "Pfu yako haina kusimba. Rega ndimbotarisa BP yako."
  
  "Haiwa Mwari wangu, ndinonzwa sokuti handigoni kusimudza maoko angu, Hanzvadzi Marx," Nina akagomera zvikuru. "Zvinoita sokuti..." Akanga asina nzira yakanaka yokubvunza nayo, asi maererano nezviratidzo zvacho, akanzwa sokuti aifanira kudaro. "Wakambove Roofie'd here?"
  
  Achitarisa kunetseka zvishoma kuti Nina aiziva zvazvaiva zvakaita kuva pasi pesimba reRohypnol, mukoti akadzungudza musoro wake zvakare. "Kwete, asi ndine pfungwa yakanaka kuti mushonga wakadai unoitei kunheyo dzepakati. Ndizvo zvaunonzwa here?"
  
  Nina akagutsurira musoro, asisakwanise kuvhura maziso. Mukoti Marks akatyiswa kuona kuti BP yaNina yakanga yakaderera zvikuru, ichiderera nenzira yaipesana chose chose nefungidziro yake yekare. "Muviri wangu wakafanana nenhokwe, Marlene," Nina akagunun"una chinyararire.
  
  "Mirai, Dr. Gould," mukoti akadaro nekuchimbidza, achiedza kutaura zvine simba uye nezwi riri pamusoro kuti amutse pfungwa dzaNina apo aimhanya kunoshevedza vamwe vake. Pakati pavo paiva naDr. Eduard Fritz, chiremba uyo akarapa mumwe murume muduku akazobvuma usiku huviri gare gare nokupiswa kwechipiri.
  
  "Dr. Fritz!" Nurse Marks akadaidzira nezwi risingavhundutsi vamwe varwere, asi raiendesa danho rekukurumidzira kuvashandi vekurapa. " Presha yaDr. Gould iri kuderera nokukurumidza uye ndiri kunetseka kuti ndirambe ndakasvinura!"
  
  Chikwata chakamhanyira kuna Nina ndokuvhara machira. Vaoni vakakatyamadzwa nekuita kwevashandi kumukadzi mudiki aigara mukamuri mbiri ari ega. Pakanga pasina kuita kwakadai panguva yekushanyira maawa kwenguva yakareba , uye vashanyi vazhinji nevarwere vakamirira kuti vaone kuti murwere aive akanaka.
  
  "Izvi zvinoita sechimwe chinhu chinobva muGrey's Anatomy," Sista Marks vakanzwa mushanyi achiudza murume wake apo vaimhanya vachipfuura nemishonga yakanga yakumbirwa naDr. Fritz. Asi Marks aingove nehanya nazvo kwaive kuita kuti Dr. Gould vadzoke vasati vashaya zvachose. Maminitsi makumi maviri gare gare vakaparadzana machira zvakare, vachitaura nekazevezeve vachinyemwerera. Nechimiro chezviso zvavo, vaipfuura vaiziva kuti murwere akanga agadzikana uye akanga adzokera mumhepo ine upenyu yaiwanzobatanidzwa nenguva iyi yousiku ari muchipatara.
  
  "Tinotenda Mwari kuti takakwanisa kumuponesa," Hanzvadzi Marks vakafemereka, vakazembera dhesiki repamberi kuti vanwe kofi. Zvishoma nezvishoma vaenzi vakatanga kubuda muwadhi vachionekana nevadiwa vavo vaive mujere kusvika mangwana. Zvishoma nezvishoma mukoridho makatanga kunyarara sezvo nhanho nematoni asina kujeka zvakapera kuita pasina. Kune vazhinji vevashandi kwaive kurerukirwa kuve nekuzorora zvishoma kutenderera kwekupedzisira kwemanheru.
  
  "Basa rakanaka, Hanzvadzi Marx," Dr. Fritz vakanyemwerera. Murume wacho aisawanzonyemwerera, kunyange panguva dzakanakisisa. Nekuda kweizvozvo, akaziva kuti mazwi ake aizofarirwa.
  
  "Ndinokutendai chiremba," akapindura achizvininipisa.
  
  "Chokwadi, dai usina kupindura nokukurumidza, tingadai takarasikirwa naDr. Gould manheru ano. Ndinotyira kuti mamiriro ake ezvinhu akakomba kupfuura zvinoratidzwa nebiology. Ndinofanira kubvuma kuti ndakavhiringika neizvi. Uri kuti chiono chake chaive chisina kumira zvakanaka here?"
  
  "Hongu chiremba. Akanyunyuta kuti chiono chake chaive chisina kujeka kusvika nezuro manheru paakashandisa mazwi ekuti 'gopofu'. Asi ndakanga ndisingakwanisi kumupa zano ripi neripi, sezvo ndisingazivi chingave chiri kukonzera izvi, kunze kwokushayikwa kwokuzvidzivirira kwomuviri kuri pachena," vakakarakadza kudaro Hanzvadzi Marks.
  
  "Ndizvo zvandinoda pamusoro pako, Marlene," akadaro. Akanga asinganyemwereri, asi kutaura kwake kwaiva neruremekedzo zvisinei. "Unoziva nzvimbo yako. Iwe usazviita chiremba uye usingazvibvumire kuudza varwere zvaunofunga kuti zviri kuvanetsa. Iwe unozvisiira kune nyanzvi, uye icho chinhu chakanaka. Nemafungiro akadaro, uchaenda kure pasi pekutarisa kwangu. "
  
  Achitarisira kuti Dr. Hilt akanga asina kutaura maitiro ake ekare, Marlene akangonyemwerera, asi mwoyo wake wakatanga kurova zvisingaite nokudada nemvumo yaDr. Fritz. Akanga ari mumwe wenyanzvi dzinotungamirira mumunda we-broad-spectrum diagnostics, inofukidza nzvimbo dzakasiyana-siyana dzezvokurapa, asi panguva imwechete yakaramba iri chiremba anozvininipisa uye mupi wezano. Tichifunga nezvekuita basa rake, Dr. Fritz aive mudiki. Mumakore ake ekutanga makumi mana, akange atove munyori wezvinyorwa zvakahwina-mubairo uye akadzidziswa pasi rese panguva yake yesabata. Mafungiro ake akakosheswa zvakanyanya nevazhinji vesainzi vekurapa, kunyanya vanamukoti vakadai saMarlene Marks, akange achangopedza kudzidza kwake.
  
  Chaiva chokwadi. Marlene aiziva nzvimbo yake pedyo naye. Hazvina mhosva kuti chirevo chaDr. Fritz chinonzwika sei, aiziva zvaaireva. Zvisinei, paiva nevamwe vashandi vechikadzi vakawanda vaisanzwisisa zvarinoreva zvakanaka. Kwavari, simba rake rakanga riri roudyire, angave aikodzera chigaro choumambo kana kuti kwete. Vakamuona seasingafariri vakadzi munzvimbo yebasa uye munharaunda, kazhinji vachikurukura nezvepabonde rake. Asi haana kuita hanya navo. Aingotaura zviri pachena. Aiziva zviri nani uye vaisakodzera kuita chirwere ipapo ipapo. Naizvozvo, vakanga vasina kodzero yokutaura mirangariro yavo, zvishomanene zvikuru apo aisungirwa kuita kudaro nenzira yakarurama.
  
  "Tarisa uri mupenyu, Marx," akadaro mumwe wevairaira, achipfuura.
  
  "Sei? Chii chiri kuitika?" Vakabvunza vakatarisa. Kazhinji kazhinji ainyengeterera chimwe chinhu mukati meshifiti yousiku, asi Marlene akanga atotambura dzvinyiriro yakakwana kwousiku humwe.
  
  "Tichaendesa Freddy Krueger kumukadzi weChernobyl," akapindura kudaro, achimunongedzera kuti atange kugadzirira mubhedha nokuda kwokutama.
  
  "Hey ratidza ruremekedzo mupfanha iwe benzi," akadaro kune aive akarongeka uyo akangoseka zvake nekupopotera. "Mwana wemunhu, unoziva!"
  
  Akavhurira mubhedha mutsva kune chiedza chakaneta, chinyararire chiri pamusoro pemubhedha. Achikwevera kumashure magumbeze nepamusoro bepa saka vakagadzira gonyonhatu dzakachena, kana kwekanguva, Marlene akanetseka nezve mugumo wejaya murombo uyo akanga arasikirwa nezvakawanda zvezvimiro zvake, tisingarevi kugona kwake nekuda kwekukuvara kwakanyanya kwetsinga. Dr. Gould vakatamira kune imwe nzvimbo ine rima yekamuri iri kure nemamita mashoma, vachiita sevakazorora zvakanaka kuti vachinje.
  
  Vakaendesa murwere mutsva nekukanganisika kudiki ndokumuendesa kumubhedha mutsva, vachionga kuti haana kumuka kubva kune izvo pasina mubvunzo zvaizove zvakarwadza zvisingatsungiriki panguva yekumubata kwavo. Vakabva vangobuda zvavo chinyararire, ivo vari mukamuri repasi vakanga vakarara zvavo, vachiratidza kutyisidzira kwaizoitika.
  
  
  Chitsauko 6 - Dilemma in the Luftwaffe
  
  
  "O Mwari wangu, Schmidt! Ini ndiri mutungamiriri, inspector weLuftwaffe command! Harold Meyer akazhambatata munguva isingaite yekutadza kutonga. "Vatori venhau ava vachada kuziva kuti sei mutyairi wendege akashaika akashandisa imwe yendege yedu yekurwira pasina mvumo kubva kuhofisi yangu kana kuBundeswehr Joint Operations Command! Uye ini ndiri kudzidza izvozvi kuti fuselage yakawanikwa nevanhu vedu - uye yakavanzwa? "
  
  Gerhard Schmidt, wechipiri mukurusa, akakwenya uye akatarisa chiso chasabhuku wake chakatsvuka. Lieutenant General Harold Mayer akanga asiri mumwe wokutadza kudzora manzwiro ake. Chiitiko chakaitika pamberi paSchmidt chakanga chisina kujairika, asi ainyatsonzwisisa kuti nei Meyer akaita nenzira yaakaita nayo. Iyi yakanga iri nhau yakakomba zvikuru, uye kwaisazotora nguva refu kuti mumwe mutori wenhau anopenga asati awana zvokwadi pamusoro pomutyairi wendege akanga apukunyuka, murume uyo akapukunyuka ari oga muimwe yemirioni yavo yendege.
  
  "Mutyairi wendege Lö Venhagen atowanikwa here?" akakumbira Schmidt, mukuru mukuru asina rombo rakanaka rokugadzwa, kuti amuudze nhau dzinokatyamadza.
  
  "Aihwa. Hapana mutumbi wakawanikwa panzvimbo, izvo zvinoita kuti titende kuti achiri mupenyu, "Schmidt akapindura achifunga. "Asi munofanirawo kufunga kuti anogona kunge akafa mutsaona iyi. Kuputika kwacho kungadai kwakaparadza muviri wake, Harold. "
  
  "Zvese izvi kutaura kuti "zvinogona" uye "zvingaite" ndizvo zvinonyanya kundidya moyo.Chirikundidya mwoyo kusaziva kuti chii chakatevera nyaya yese iyi, tisingarevi kuti mune zvimwe zvikwata zvedu mune vanhu varipo. kokutanga mubasa rangu, ndinonzwa kunetseka, "Mayer akabvuma, akazogara pasi kwekanguva kuti afunge zvishoma. Akangoerekana asimudza musoro wake, akatarisa mumaziso aSchmidt nekutarisa kwake kwesimbi, asi akatarisa mberi. kupfuura chiso chemunhu ari pasi pake Nguva yakapfuura Meyer asati aita sarudzo yake yekupedzisira. "Schmidt..."
  
  "Hongu changamire?" Schmidt akakurumidza kupindura, achida kuziva kuti mukuru wemauto aizovaponesa sei pakunyadziswa.
  
  "Tora varume vatatu vaunovimba navo. Ini ndinoda vanhu vakangwara vane njere uye vane manyawi, shamwari yangu. Varume vakakudai. Vanofanira kunzwisisa dambudziko ratiri. Iri idambudziko rePR rakamirira kuitika. Ini-uye pamwe newewo-tingangodzingwa basa kana zvakakwanisa kuitwa negororo iri pasi pemhino dzedu zvikabuda," Meyer akadaro, achisiya nyaya zvakare.
  
  "Uye iwe unoda kuti timutsvage?" - Akabvunza Schmidt.
  
  "Ehe. Uye iwe unoziva zvekuita kana ukaiwana. Shandisa ungwaru hwako. Kana muchida, mubvunzurudzei kuti muone kuti kupenga kwakamuita kuti ave nehushingi hwakadii uhwu - munoziva chinangwa chake," akadaro Mayer. Akazendama akatsamira chirebvu chake pamaoko aive akapeta. "Asi Schmidt, kana akafema zvisizvo, mubvise. Mushure mezvose, isu tiri varwi, kwete vanananny kana nyanzvi dzepfungwa. Kugarisana kwakanaka kweLuftwaffe kwakakosha kupfuura benzi rimwe chete rine chimwe chinhu chekuratidza, munoziva? "
  
  "Zvose," Schmidt akabvuma. Akanga asiri kungofadza mukuru wake chete, akanga achirevesa nemafungiro mamwe chete. Vaviri ava vaive vapfuura makore ekuyedzwa nekudzidziswa muGerman Air Corps, kuti vasaparadzwe nemumwe mutyairi wendege. Somugumisiro, Schmidt akafara pachivande nezvebasa raakanga apiwa. Akarovera maoko pazvidya achibva asimuka. "Gadzirira. Ndipei mazuva matatu kuti ndiunganidze vatatu vangu, uye mushure mezvo tichazvizivisa kwamuri zuva nezuva."
  
  Meyer akagutsurira musoro, akaerekana anzwa kurerukirwa kubva mukubatana nemunhu ane pfungwa dzakafanana. Schmidt akapfeka kepisi yake ndokukwazisa zvine mhemberero, achinyemwerera. "Kureva, kana zvikatitorera nguva yakareba kudaro kugadzirisa dambudziko iri."
  
  "Ngativimbei kuti meseji yekutanga ichava yekupedzisira," Meyer akapindura.
  
  "Ticharamba tichionana," Schmidt akavimbisa achibuda muhofisi, achisiya Meyer achinzwa kurerukirwa.
  
  
  * * *
  
  
  Pane imwe nguva Schmidt asarudza varume vake vatatu, akavatsanangurira pasi pechiratidziro chekuvhiya kwakavanzika. Vanofanira kuvanza ruzivo nezvechinangwa ichi kubva kune wese wese, kusanganisira mhuri dzavo nevamwe vavanoshanda navo. Nenzira yokungwarira pakutaura, mukuru mukuru akava nechokwadi chokuti varume vake vanzwisisa kuti rusaruro rwakanyanyisa ndiyo yakanga iri nzira yebasa racho. Akasarudza varume vatatu vanyoro, vakangwara vezvinzvimbo zvakasiyana kubva kumapoka akasiyana ehondo. Ndizvo chete zvaaida. Haana kuzvinetsa nemashoko.
  
  "Saka varume munobvuma here kana kuti munoramba?" akazobvunza ari pachikuva chake chainge chakamira padanda resimende panzvimbo yokugadziridza yaiva pazasi. Chiso chehasha uye kunyarara kwaakazotevera kwairatidza kurema kwebasa racho. "Svikai zvenyu varume, uku hakusi kuroorwa! Hongu kana kwete! Ibasa riri nyore - tsvaga uye uparadze mbeva mubhini redu regorosi, vakomana."
  
  "Ndiri mu".
  
  "Ah, danke Himmelfarb! Ndaiziva kuti ndakasarudza murume akakodzera pandakakusarudza," Schmidt akadaro, achishandisa reverse psychology kusundira vamwe vaviri. Nekuda kwekuwanda kwekuda kufanana nevezera rake, akazobudirira. Nenguva isipi, mutsvuku ane bvudzi-tsvuku anonzi Kol akadzvanya zvitsitsinho zvake nenzira yake yakajairika. Sezvingatarisirwa, murume wokupedzisira, Werner, aifanira kubvuma. Akanga asingadi, asi nemhaka bedzi yokuti akanga aronga kutamba zvishomanene muDillenburg mumazuva matatu aitevera, uye rwendo ruduku rwaSchmidt rwakanga rwavhiringidza zvirongwa zvake.
  
  "Handei tinotora tsvina iyi," akadaro asina hanya. "Ndakamurova kaviri pablackjack mwedzi wapera uye achiri nechikwereti changu €137."
  
  Vamwe vake vaviri vakaseka zvavo. Schmidt akafara.
  
  "Ndinokutendai nekuzvipira nguva yenyu uye ruzivo, varume. Rega nditore ruzivo manheru ano uye ndichave nemirairo yako yekutanga neChipiri. Kudzingwa basa."
  
  
  Chitsauko 7 - Kusangana neMhondi
  
  
  Maziso aitonhora, matema emaziso asina kupfava akasangana naNina sezvaaibuda zvishoma nezvishoma muhope dzake dzomufaro. Panguva ino haana kutambudzwa nehope dzinotyisa, asi, zvisinei, akamuka kubva pane izvi zvinotyisa. Akatura befu apo vana verima mumaziso ake akanga akatsvuka ropa zvakava chokwadi chaaifunga kuti akanga arasa muhope dzake.
  
  Aiwa Mwari, akangoti muromo achiona.
  
  Akapindura achinyemwerera kunge mhasuru dzechiso chake dzainge dzasara, asi chaakaona kwaiva kuunyana kwemaziso kuratidza kubvuma. Akagutsurira musoro.
  
  "Mhoroi," Nina akazvimanikidza kutaura, kunyange zvazvo akanga asiri muchimiro chendangariro chokutaura. Akazvivenga nekunyarara achitarisira kuti murwere ashaya remuromo, saka aizosara ega. Pamusoro pazvo, aingomumhoresa nehunhu. Zvakamutyisa, akapindura nekazevezeve. "Mhoro. Ndine urombo ndakuvhundutsirai. Ndakangofunga kuti handifi ndakamuka zvakare."
  
  Panguva ino Nina akanyemwerera asingamanikidzirwi tsika. "Ndini Nina."
  
  "Ndafara kukuziva, Nina. Ndine urombo...zvakaoma kutaura," akakumbira ruregerero.
  
  "Usanetseke. Usataure kana zvichirwadza."
  
  "Ndinoshuva kuti zvirwadze. Asi chiso changu chakangoti rukutu. Zvinonzwa senge. "...
  
  Akatura befu, uye Nina akaona kusuruvara kukuru mumaziso ake akasviba. Pakarepo moyo wake wakarwadza nekunzwira tsitsi murume weganda rakanyunguduka, asi akatadza kutaura zvino. Aida kuti apedze zvaaida kutaura.
  
  "Zvinoita sekunge ndakapfeka chiso chemumwe munhu." Ainetsekana nemashoko ake, pfungwa dzake dzaive mumhirizhonga. "Ganda rakafa chete iri. Ingori chiveve ichi, senge paunobata kumeso kwemumwe munhu, unoziva? Zvakafanana nemask."
  
  Apo akataura, Nina akafungidzira kutambura kwake, uye ikoku kwakamuita kuti asiye ushati hwake hwekare apo aishuva kuti anyarare nokuda kwenyaradzo yake amene. Akafunga zvose zvaakanga amuudza ndokuzviisa panzvimbo yake. Zvinofanira kuva zvakaipa sei! Asi pasinei nechokwadi chekutambura kwake uye kukanganisa kusingadzivisiki, aida kuchengetedza inzwi rakanaka.
  
  "Ndine chokwadi chekuti zvichanaka, kunyanya nemushonga wavanotipa," akadaro achitura befu. "Ndiri kushamisika kunzwa magaro angu paseat rechimbuzi."
  
  Maziso ake akatsikitsira uye kuunyana zvekare, mhungu ichibva yabuda pagurokuro, yaaiziva zvino kuti kwaive kuseka, kunyangwe kumeso kwake kwakanga kusina. "Senge paunorara paruoko rwako," akawedzera.
  
  Nina akanongedza kwaari nerecisive concession. "Rudyi".
  
  Wadhi yechipatara yaingotenderera nevaviri ava vaizivana navo, vachiita makuseni nekuendesa matireyi emangwanani. Nina akashamisika kuti Mukoti Barken aivepi, asi haana chaakataura apo Dr. Fritz akapinda mukamuri, achiteverwa nevasingazivi vaviri vakapfeka zvipfeko zveunyanzvi uye Nurse Marks vakavhara pazvitsitsinho zvavo. Vatorwa vakaratidza kuve vakuru vechipatara, murume mumwe nemukadzi mumwe.
  
  "Mangwanani, Dr. Gould," Dr. Fritz vakanyemwerera, asi vakatungamirira boka ravo kune mumwe murwere. Hanzvadzi Marx vakanyemwerera nokukurumidza kuna Nina vasati vadzokera kubasa ravo. Vakadhirowa maketeni akasvibira gobvu uye ainzwa vashandi vachitaura nemurwere mutsva nemanzwi akanyarara, pamwe nekuda kwake.
  
  Nina akafinyamisa kumeso nekusvotwa nemibvunzo yavo yainge isingapere. Murombo aitadza kududza mazwi ake nemazvo! Zvisinei, akakwanisa kunzwa zvakakwana zvokuziva kuti murwere wacho aisagona kuyeuka zita rake amene uye kuti chinhu bedzi chaairangarira asati abatira moto chakanga chiri kubhururuka.
  
  "Asi wauya pano uchimhanya uchibvira!" - Chiremba Fritz akamuudza.
  
  "Handizvirangariri izvozvo," murume wacho akapindura kudaro.
  
  Nina akavhara maziso ake aipera simba kuti arodze nzeve dzake. Akanzwa chiremba voti, "Nurse wangu akatora chikwama chako pawanga uchirodzerwa. Kubva pane zvatinogona kutsanangura kubva kune zvakasara zvakasara, une makore makumi maviri nemanomwe uye kubva kuDillenburg. Sezvineiwo, zita renyu riri pakadhi rakaparadzwa, saka hatikwanise kuziva kuti ndimi ani kana kuti ndiani watinofanira kutaura nezvemabatirwo enyu nezvimwe zvakadaro. Oh, Mwari wangu!" akafunga nehasha. Havana kuponesa upenyu hwake, uye kurukurirano yokutanga yavakaita naye ndeye minutiae yemari! Kazhinji!
  
  "Ini-handizive zita rangu, Chiremba. Ndinotoziva zvishoma nezve zvakaitika kwandiri." Pakava nokumira kwenguva refu, uye Nina haana chaaigona kunzwa kutozosvikira machira aparadzana zvakare uye vakuru vakuru vaviri vabuda. Sezvavaipfuura, Nina akakatyamadzwa kunzwa mumwe achiti kune mumwe, "Hatigoniwo kubudisa chinyorwa panhau. Haana chiso chine ropa chinozivikanwa."
  
  Hapana zvaaigona kuita kunze kwokumudzivirira. "Hey!"
  
  Kufanana nema sycophants akanaka, vakamira ndokunyemwerera zvakanaka kune musayendisiti ane mukurumbira, asi zvaakataura zvakapukuta kunyemwerera kwenhema kubva pazviso zvavo. "Murume uyu ane chiso chimwe chete kwete zviviri. Savvy?"
  
  Pasina kutaura shoko, vatengesi vepeni vaviri vakanyara vakabuda apo Nina akavatarisa neziso rakasimudzwa. Akapopota achizvikudza, achiwedzera kuti: "Uye muGerman yakakwana, mahure."
  
  "Ndinofanira kubvuma kuti chaive chiGerman chinokatyamadza, kunyanya kumuScot." Dr. Fritz vakanyemwerera sezvavaipinda mufaira revashandi vejaya. Vese vari vaviri murwere wekutsva uye Mukoti Marks vakabvuma hutsinye hwemunyori wenhoroondo nechigunwe kumusoro, izvo zvakaita kuti Nina anzwe seake zvekare.
  
  Nina akadana Hanzvadzi Marks pedyo, achiva nechokwadi chokuti mukadzi muduku wacho aiziva kuti akanga ane chimwe chinhu chisingaoneki chokugoverana. Dr. Fritz vakakanda ziso kumadzimai maviri aya, vachifungidzira kuti pane imwe nyaya yavaifanira kuudzwa nezvayo.
  
  "Madzimai, handinonoki. Rega ndingoita kuti murwere wedu agare akasununguka." Achitendeukira kumurwere wekutsva, akati, "Shamwari yangu, tichafanira kukuudza zita panguva ino, haufungi kudaro?"
  
  "Ko nhai Sam?" - murwere akataura.
  
  Dumbu raNina rakabata. Ndichiri kuda kubata Sam. Kana kuti Detlef chete.
  
  "Chii chanetsa, Dr. Gould?" - akabvunza Marlene.
  
  "Hmm, handizivi kuti ndiani mumwe wekuudza kana kuti izvi zvakatofanira, asi," akatura befu nemwoyo wese, "ndinofunga kuti ndiri kutadza kuona!"
  
  "Ndine chokwadi chekuti chingori kunze kweradia ..." Marlene akaedza, asi Nina akabata ruoko rwake zvakasimba mukupikisa.
  
  "Teerera! Kana mumwe mushandi wepachipatara chino akashandisa mwaranzi sechikonzero pane kuita chimwe chinhu pamusoro pemaziso angu, ndichatanga bongozozo. Wanzwisisa here?" Akanyemwerera zvisingaite. "Ndapota. NDAPOTA. Ita chimwe chinhu pamusoro pemaziso angu. Inspection. Chero chinhu. Ndiri kukuudzai, ndava bofu, apo Hanzvadzi Barken vakandivimbisa kuti ndakanga ndava kuita zviri nani!"
  
  Dr. Fritz vakateerera kunyunyuta kwaNina. Akaisa chinyoreso muhomwe ndokuchonya neziso rekukurudzira murwere waainge ava kudana Sam achibva amusiya.
  
  "Dr. Gould, munoona chiso changu here kana kuti mupendero wemusoro wangu?"
  
  "Zvese, asi ini handikwanise kuona ruvara rwemaziso ako, semuenzaniso. Kare, chinhu chiri chose chakanga chisina kujeka, asi zvino kwava kuva kusingabviri kuona chimwe chinhu chiri kure kupfuura kureba," akapindura Nina. "Ndaimbokwanisa kuona..." Haana kuda kudaidza murwere mutsva nezita raakanga asarudza, asi aifanira: "...Maziso aSam, kunyange neruvara rwepingi rwemaziso ake machena, Chiremba. Izvi zvakaitika awa imwe chete yapfuura. Iye zvino handisi kukwanisa kuona chero chinhu. "
  
  "Mukoti Barken akuudza chokwadi," akadaro, achibudisa chinyoreso chakareruka uye achiparadzanisa ziso dzaNina noruoko rwake rworuboshwe rwakanga rwakazara negirovhosi. "Unopora nekukurumidza, zvisingaite." Akatsikitsira chiso chake chairatidza kusabereka pedyo nechake kuti aedze kuti vana vake vakaita sei paakafemereka.
  
  "Ndinokuona!" - akadanidzira. "Ndinokuona kwakachena. Kukanganisa kwese. Kunyange mashanga ari pachiso chako anobuda paburi rako."
  
  Akashamisika akatarisa nurse aiva kune rimwe divi remubhedha waNina. Chiso chake chaive chakazara kushushikana. "Tozoongorora ropa nhasi. Sister Marx ndigadzirireiwo maresults mangwana.
  
  "Hanzvadzi Barken varipi?" Nina akabvunza.
  
  "Haasi pabasa kusvika Chishanu, asi ndine chokwadi chekuti mukoti anovimbisa saMiss Marks anogona kuzvitarisira, handiti?" Mukoti wechidiki akagutsurira musoro.
  
  
  * * *
  
  
  Apo maawa ekushanyira manheru achangopera, vazhinji vevashandi vakanga vakabatikana kugadzirira varwere kuti varare, asi Dr. Fritz vakanga vambopa Dr. Nina Gould mushonga wokunyaradza kuti ave nechokwadi chokuti awana kurara kwakanaka. Muswere wese ainge akagumbuka, achiita zvakasiyana nezvaaisiita nekuda kwekusaona kwaaiita. Nenzira isingatarisirwi, akanga akachengetwa uye akasuruvara zvishoma, sezvaitarisirwa. Pakadzima chiedza akabva abatwa nehope.
  
  Pakazosvika 3:20 a.m., kunyange nhaurirano dzisina kujeka pakati pavanamukoti vevashandi vehusiku dzakanga dzamira, vose vachinetsekana nokubhowekana kwakasiyana-siyana uye simba rokunyarara rokunyarara. Mukoti Marks akashanda imwe shanduko, achipedza nguva yake yemahara pasocial media. Zvinosiririsa kuti akarambidzwa nehunyanzvi kuburitsa kureurura kwegamba rake, Dr. Gould. Aive nechokwadi kuti zvaizoita kuti mashura enhoroondo uye vanyanyisi veHondo Yenyika II pakati peshamwari dzake dzepamhepo vaite godo, asi nhamo, aifanira kuzvichengetera nhau dzinoshamisa.
  
  Kamutsindo kadiki-diki kekufamba kwetsoka kakanzwika mukoridho Marlene asati asimudza musoro kuti aone mumwe wevanamukoti veimba yekutanga achimhanya akananga kuchiteshi chevanamukoti. Murindi asina maturo akamhanya achimutevera. Varume vaviri ava vaive nezviso zvakakatyamadzwa vachideedzera kuti vanamukoti vanyarare vasati vasvika pavari.
  
  Kunze kwekufema, varume vaviri vakamira pamusuwo wehofisi, apo Marlene nemumwe mukoti vakanga vakamirira tsananguro yemaitiro avo asinganzwisisiki.
  
  "Hezvo," muchengeti wemba akatanga kutanga, "pane mupambi ari pauriri hwekutanga, uye ari kukwira kutiza moto isu tichitaura."
  
  "Saka fonera chengetedzo," Marlene akazevezera, achishamisika nekutadza kwavo kubata nekutyisidzira kwekuchengetedza. "Kana iwe uchifungidzira kuti mumwe munhu anotyisidzira vashandi nevarwere, ziva kuti iwe ..."
  
  "Teerera, mudiwa!" Vaya vakarongeka vakananga kumukadzi wechidiki, vachimuzevezera munzeve chinyararire sezvaaigona. "Mapurisa ose ari maviri afa!"
  
  Muchengeti akagutsurira musoro. "Ichi ichokwadi! Daidza mapurisa. Zvino! Asati asvika pano!"
  
  "Ko nezvevashandi vari pauriri hwechipiri?" Akabvunza achizama kutsvaga mutsara wepa receptionist. Varume vaviri vakakwenya maoko. Marlene akavhunduka kuwana switch ichirira ichienderera. Izvi zvaireva kuti paive nenhare dzakawandisa kana kuti hurongwa hwaive husina kunaka.
  
  "Handikwanise kubata mitsetse mikuru!" - akazevezera achisimbirira. "Mwari wangu! Hapana anoziva kuti kune matambudziko. Tinofanira kuvayambira!" Marlene akashandisa foni yake kufonera Dr. Hilt pafoni yake. "Chiremba Mabata?" vakadaro vakatarisa maziso avo varume vainetsekana vachiramba vachitarisa chimiro chavakanga vaona chichibuda mumoto.
  
  "Achatsamwa kuti wakamufonera panharembozha yake," akarongeka akanyevera kudaro.
  
  "Ndiani ane hanya? Kusvikira asvika kwaari, Victor! " mumwe nurse akagutsurira. Akateverawo, achishandisa foni yake kufonera mapurisa eko ukuwo Marlene achichaira nhamba yaDr. Hilt zvakare.
  
  "Haasi kupindura," akafema. "Anofona asi hapana voicemail futi."
  
  "Zvakanaka! Uye nhare dzedu dziri mumakiyari edu! akarongeka, Victor, akanga achitsamwa asina tariro, achifambisa minwe yakaora mwoyo mubvudzi rake. Nechekumashure vakanzwa mumwe mukoti achitaura nemapurisa. Akabairira runhare pachipfuva chemunhu akarongeka.
  
  "Hezvo!" - akasimbirira. "Vaudze zvizere. Vari kutumira mota mbiri."
  
  Victor akatsanangura mamiriro acho ezvinhu kune mushandi wechimbichimbi, uyo akatumira motokari dzepatrol. Akabva aramba ari pamutsetse apo iye airamba achiwana mamwe mashoko kubva kwaari ndokuaridzira neredhiyo kumotokari dzepatrol dzichimhanya kuHeidelberg Hospital.
  
  
  Chitsauko 8 - Zvinonakidza zvese nemitambo kusvika...
  
  
  "Zigzag! Ndinoda dambudziko! " akadzvova mumwe mukadzi ari mukobvu apo Sam akatanga kutiza patafura. Perdue akanga akadhakwa zvikuru kuti asava nehanya sezvaaitarisa Sam achiedza kukunda bheti iyo musikana akaoma ane banga aisagona kumubaya. Vakavatenderedza, vanwi vepedyo vakaumba boka diki revapembere nekubheja hooligans, vese vanoziva tarenda raBig Morag rine mablades. Vese vaichema uye vachishuvira kuwana purofiti kubva kuhushingi hwakarasika hweiyi idiot kubva kuEdinburgh.
  
  Matende aivhenekerwa nemwenje werambi remutambo, achikanda mimvuri yezvidhakwa zvinozununguka zvichiimba nemwoyo wose nziyo dzebhendi revanhu. Kwakanga kusati kwanyatsoti svibei, asi denga rairema, rine makore rairatidza mwenje wenzvimbo yakafara iri pasi. Murutivi rworwizi rwaimonereka rwaiyerera nomumatanga, vanhu vanoverengeka vaikwasva magwa, vachinakidzwa nokuyerera kunyoro kwemvura yaipenya yakavapoteredza. Vana vaitambira pasi pemiti pedyo nepakapaka motokari.
  
  Sam akanzwa banga rekutanga richirira nepabendekete rake.
  
  "Hoo!" - akadanidzira netsaona. "Ndapotsa ndadururira huroi hwangu ipapo!"
  
  Akanzwa vakadzi vachipopota nevarume vachimusimudzira pamusoro peruzha rwevateveri vaMorag vachiimba zita rake. Pane imwe nzvimbo mupengo, Sam akanzwa boka duku revanhu vachiimba, "Uraya mwana wemuhara! Uraya vamp!"
  
  Pakanga pasina rubatsiro kubva kuPerdue, kunyange apo Sam akatendeuka kwekanguva kuti aone kuti Maura akanga achinja chinangwa chake. Akapfeka tartan yemhuri yake pamusoro pekilt yake, Perdue akazununguka nepakati penzvimbo yekupaka motokari akananga kune-saiti clubhouse.
  
  "Mutengesi," Sam akadaro achipopota. Akatora imwe sip yeale yake apo Mora akasimudza ruoko rwake rwakapfava kuti akwire rekupedzisira remadhaga matatu. "Oh shit!" - Sam akadanidzira uye, achikandira mug parutivi, akamhanyira kuchikomo pedyo nerwizi.
  
  Sezvo aitya, kudhakwa kwake kwakashanda zvinangwa zviviri - kunyadzisa, uyezve kukwanisa kwakatevera kusafumura mbongoro yegonzo. Kuvhiringidzika kwake pakutendeuka kwakamuita kuti arasikirwe, uye pashure pokusvetukira mberi kamwe chete, tsoka yake yakarovera kuseri kwechimwe chiziso chetsoka dzake, ichimurovera pauswa hwakanyorova, hwakasununguka netsvina nokutinhira. Dehenya raSam rakarova dombo rakanga rakavigwa mumiti mirefu yegirinhi, uye kupenya kwakajeka kwakabaya uropi hwake zvinorwadza. Maziso ake akabva angodzokera mumasockets ake, asi akabva apengenuka.
  
  Mamhanyiro ekudonha kwaakaita akaita kuti kiriti yake inorema ichibhururukire kumberi apo muviri wake wakabva wangomira. Pazasi pemusana wake ainzwa kusimbiswa kunotyisa kwembatya yake yakasimudzwa. Kana izvo zvanga zvisina kukwana kusimbisa hope dzakatevera, mweya mutsva pamagaro ake wakaita hunyanzvi.
  
  "Oh mwari wangu! Kwete zvakare," akagomera kuburikidza nehwema hwetsvina nendove sezvo kuseka kwemheremhere kwaimuranga. "Kune rimwe divi," akadaro mumwoyo make paakagara pasi, "Handichayeuki izvi mangwanani. Rudyi! Hazvina basa."
  
  Asi aive mutori wenhau aityisa, achikanganwa kurangarira kuti mwenje unopenya waimbomupofomadza ari chinhambwe zvaireva kuti kunyangwe akakanganwa nezvedambudziko, mapikicha aitotonga. Akamboita chinguva Sam akagara hake achidemba kuti dai aita zvechivanhu zvinorwadza; kudemba kuti handina kupfeka panty kana tambo! Muromo waMorag wakanga usina mazino wainge wakashama nekuseka achidzedzereka achiswedera kuti adaro.
  
  "Usanetseka hako mudiwa!" akadaro achinyemwerera. "Ava havasi ivo vatakaona kekutanga!
  
  Mukufamba kumwe kunomhanya, musikana akasimba akamusimudza kuti amire. Sam aive akadhakwa uye aine manyemwe zvekuti haakwanise kumurwisa sezvo aibvisa kilt yake nekumubata bata iye achiita comedy achimubhadharira.
  
  "Hey! Eh, mukadzi..." akagumburwa nemashoko ake. Maoko ake airira seflamingo yaiswa mushonga sezvaaiedza kugadzikana. "Tarisa maoko ako ipapo!"
  
  "Sam! Sam!" - akanzwa kubva kune imwe nzvimbo mukati mebubble hutsinye kunyomba uye kuridza muridzo kubva kutende hombe grey.
  
  "Purdue?" - akadana, achitsvaga chigadziko chake pamucheka wakakora, wakasviba.
  
  "Sam! Handei, tinofanira kuenda! Sam! Rega kutamba nemusikana mukobvu!" Perdue akadzedzereka achienda kumberi, achishinyira zvisina tsarukano paakasvika.
  
  "Uri kuonei?" Morag akazhambatata achipindura kutuka. Akafinyamisa kumeso, akabva paSam kuti ape Perdue pfungwa dzake dzese.
  
  
  * * *
  
  
  "Aizi shoma iyoyo, shamwari?" Mubhawa akabvunza Perdue.
  
  Sam naPerdue vakapinda muclubhouse pamakumbo asina kusimba mushure mekunge vanhu vazhinji vatosiya zvigaro zvavo, vachisarudza kubuda kunze uye kutarisa vanodya moto panguva yedhiramu.
  
  "Ehe! Ice for both of us," Sam akadaidzira akabata musoro pakabva pabatwa nedombo. Perdue akasvetukira padivi pake, achisimudza ruoko rwake kuti araire meads maviri ivo vachigadzira maronda avo.
  
  "Mwari wangu, mukadzi uyu anorova saMike Tyson," Perdue akadaro, achitsikirira paki yechando paziso rake rekurudyi, nzvimbo iyo Morag akapfura kekutanga airatidza kusafara kwake nemashoko ake. Kurova kwechipiri kwakamhara pazasi pedama rake rekuruboshwe, uye Perdue akatadza kubatsira asi kufadzwa zvishoma nemusanganiswa.
  
  "Zvakanaka, anokanda mapanga semunhu asina ruzivo," Sam akaisa mukati, akabata girazi muruoko rwake.
  
  "Unoziva kuti anga asingade kukurova handiti?" - bartender akayeuchidza Sam. Akafunga kwekanguva ndokuramba kuti: "Asi zvino ibenzi rokubheja kudai. Ndadzoserwa mari yangu kaviri."
  
  "Ehe, asi akabheja pamusoro pake nekakapetwa kana, mukomana!" Mubhawa akaseka zvake. "Haana kuwana mukurumbira uyu nekuve benzi, huh?"
  
  "Haa!" - Perdue akadanidzira, maziso ake akanamatira kuTV skrini kuseri kwebhawa. Ichi ndicho chaive chikonzero chaicho chaaive auya achitsvaga Sam pekutanga. Zvaainge amboona munhau zvairatidza kuti zvaimunetsa, uye aida kugara ipapo kusvika nyaya yacho yadzokororwa kuti aratidze Sam.
  
  Muawa yakatevera, chaizvo zvaakanga akamirira zvakabuda pahwindo. Akazembera mberi, achirovera magirazi akati wandei pacounter. "Tarirai!" - akadanidzira. "Tarira, Sam! Ko Nina wedu anodiwa haasi muchipatara chino here?"
  
  Sam akatarisa mutori wenhau uyu achitaura nezve drama rakanga raitika pachipatara chine mukurumbira maawa mashoma apfuura. Izvi zvakabva zvamuvhundutsa. Varume vaviri ava vakangotarisana vachiratidza kushushikana.
  
  "Tinofanira kuenda kunomutora, Sam," Perdue akasimbirira.
  
  "Dai ndakapengenuka, ndaienda izvozvi, asi hatikwanise kuenda kuGermany munyika iyi," Sam akanyunyuta.
  
  "Haisi dambudziko, shamwari yangu," Perdue akanyemwerera nenzira yake yakajairika. Akasimudza girazi rake ndokunwa doro rekupedzisira kubva mariri. "Ndine private jet nevashandi vanokwanisa kutiendesa ikoko kana takarara. Sekuda kwandingada kubhururuka ndichipinda murenje zvakare kuDetlef, tiri kutaura nezvaNina."
  
  "Hongu," Sam akabvuma. "Handidi kuti agare ikoko humwe husiku. Kwete kana ndikakwanisa kuzvibatsira."
  
  Perdue naSam vakasiya bato zviso zvavo zvakapusa uye zvakaneta nekuchekwa uye zvikwambo, vakatsunga kuchenesa misoro yavo uye kuuya kuzobatsira chimwe chetatu chemubatanidzwa wavo wemagariro.
  
  Sezvo usiku hwakanga hwava pamhenderekedzo yeScottish, vakasiya nzira inofadza shure kwavo, vachiteerera kurira kwehomwe kunopera. Ichi chaive chiratidzo chezviitiko zvakakomba, apo kusangwarira kwavo kwechinguvana uye kunakidzwa kwaizopa nzira yekununurwa nekukurumidza kwaDr. Nina Gould, uyo akagovana nzvimbo nemhondi yakapararira.
  
  
  Chitsauko 9 - Mhere yeMunhu asina Chiso
  
  
  Nina akatya. Akarara nguva zhinji dzemangwanani nemasikati, asi Dr. Fritz vakaenda naye kukamuri rebvunzo kunoongororwa maziso nokukurumidza apo mapurisa paakavabvisa kuti vafambe-fambe. Uriri hwepasi hwakanga hwakachengetedzwa zvikuru nevose vari vaviri mapurisa nekambani yezvokuchengetedza yomunzvimbomo, iyo yakabayira varume vayo vaviri pakati pousiku. Uriri hwechipiri hwakavharwa kune ani zvake akanga asina kuvharirwa imomo kana kuti vashandi vezvokurapa.
  
  "Waita rombo rakanaka kuti wakakwanisa kurara mukati mekupenga kwose uku, Dr. Gould," Mukoti Marks akaudza Nina apo akauya kuzomutarisa manheru iwayo.
  
  "Handitombozivi kuti chii chakaitika. Paive nevanhu vekuchengetedza vakaurayiwa nembavha?" Nina akafinyamisa kumeso. "Izvi ndizvo zvandaikwanisa kubudisa kubva muzvidimbu nezvidimbu zvezvaikurukurwa. Hapana akakwanisa kundiudza kuti chii chaizvo chaiitika."
  
  Marlene akatarisa-tarisa kuti ave nechokwadi chokuti hapana akanga amuona achiudza Nina mashoko acho.
  
  "Hatifaniri kutyisidzira varwere nemashoko akawandisa, Dr. Gould," akadaro ari pasi, achinyepedzera kutarisa zviratidzo zvinokosha zvaNina. "Asi nezuro manheru mumwe wevanochenesa vedu akaona mumwe munhu achiuraya mumwe wemapurisa. Chokwadi haana kuramba achida kuona kuti ndiani."
  
  "Vabata here munhu apinda?" Nina akabvunza ari serious.
  
  Mukoti akadzungudza musoro. "Ndosaka nzvimbo ino ichivharirwa. Vari kutsvaga chero munhu asingatenderwe kuva pano muchipatara, asi kusvika pari zvino vashaya rombo rakanaka."
  
  "Izvi zvinobvira sei? Anofanira kunge akaverevedza mapurisa asati asvika," akadaro Nina.
  
  "Isu tinofungawo saizvozvo. Ini handisi kunzwisisa zvaaitsvaga izvo zvakaurayisa varume vaviri," Marlene akadaro. Akambotura mafemo achibva afunga kuchinja nyaya. "Maonero ako ari sei nhasi? Better?"
  
  "Zvimwe chetezvo," Nina akapindura nokusakendenga. Zvaiva pachena kuti aiva nezvimwe zvinhu zvaaifunga.
  
  "Nekuda kwekupindira kwazvino, zvawawana zvinotora nguva yakati rebei. Asi kana taziva, tinogona kutanga kurapwa. "
  
  "Ndinovenga kunzwa uku. Ndinonzwa ndakarara nguva dzose, uye zvino handichagoni kuona chinopfuura chiono chisina kujeka chevanhu vandinosangana navo," Nina akachema kudaro. "Munoziva, ndinofanira kubata shamwari dzangu nemhuri kuti ndivazivise kuti ndakanaka. Handingagari pano zvachose."
  
  "Ndinonzwisisa, Dr. Gould," Marlene akanzwira tsitsi, achitarira shure kune mumwe murwere wake mhiri kwaNina, uyo akanga achinyandura pamubhedha wake. "Rega ndimbonoona Sam."
  
  Sezvo Nurse Marks akasvika munhu akanga atsva, Nina akatarira sezvaaivhura maziso ake ndokutarira mudenga, sokunge aigona kuona chimwe chinhu chavasingagoni kuona. Ipapo shungu dzakabva dzamuwira ndokubva angozevezera ega.
  
  "Sam".
  
  Maziso aNina ainge apera simba aigutsa kuda kuziva kwake achiona Patient Sam achisimudza ruoko rwake achisvina chanza chaNurse Marks, asi haana kuona chimiro chake. Ganda rakatsvuka raNina, rakakuvadzwa nemhepo ine chepfu yeChernobyl, rakapotsa rapora zvachose. Asi aitonzwa kunge ari kufa. Kusvotwa nedzungu zvakanga zvatekeshera, nepo zviratidzo zvake zvinokosha zvaingoratidza kuvandudzika. Kumunhu anodakarira uye anoshingairira semunyori wenhau dzakaitika wokuScotland, utera hwakadaro hwakanga husingagamuchiriki uye hwakamuodza mwoyo zvikuru.
  
  Akanzwa zevezeve sisi Marx vasati vadzungudza musoro, vachiramba zvese zvavaibvunza. Ipapo mukoti akabva asiyana nemurwere ndokukurumidza kufamba asina kutarira Nina. Murwere, zvisinei, akatarisa Nina. Ndizvo chete zvaaigona kuona. Asi aisaziva chikonzero. Achitaura kudaro, akasimuka.
  
  "Ko chii nhai Sam?"
  
  Haana kutarisa divi asi akaramba akanyarara achiita seaitarisira kuti aizokanganwa kuti ainge ataura naye. Akaedza kugara akagomera nekurwadziwa ndokudzokera papiro. Akatura befu. Nina akasarudza kumusiya ari oga, asi ipapo mashoko ake akakasharara akagura runyararo pakati pavo, achida ngwariro yake.
  
  "Y-unoziva ... unoziva ... munhu wavari kutsvaga?" - akadedera. "Unoziva? Muenzi asina kukokwa?"
  
  "Hungu," akapindura kudaro.
  
  "Ari kunditevera. Ari kunditsvaga, Nina. A-uye manheru ano... achauya kuzondiuraya," akadaro achidedera achitaura mashoko asiri iwo. Zvaakataura zvakaita kuti ropa raNina ritonhore, nokuti akanga asingatarisiri kuti tsotsi raizotsvaka chimwe chinhu pedyo naye. "Nina?" akasimbirira pamhinduro.
  
  "Une chokwadi here?" akabvunza.
  
  "Ndini," akasimbisa kudaro, kumutya.
  
  "Chinzwa, unoziva sei kuti ndiani? Wamuona here pano? Wakambozviona nemeso ako here? Nekuti kana usati wadaro, ungangove uri kungopenga, shamwari yangu, "akadaro, achitarisira kumubatsira kufunga nezve ongororo yake uye kujekesa kwazviri. Iyewo aitarisira kuti akanga akanganisa, sezvo akanga asina mukana wokuvanda kumhondi. Akaona makumbo ake ofamba achifunga mashoko ake. "Uye chimwezve chinhu," akawedzera, "kana usingatomboyeuki kuti ndiwe ani kana kuti chii chakaitika kwauri, unoziva sei kuti mumwe muvengi asina chiso ari kukuvhima?"
  
  Nina akanga asingazvizivi, asi sarudzo yake yemashoko yakadzora migumisiro yose iyo jaya rakanga ratambura - ndangariro zvino dzakadzoka shure. Maziso ake airatidza kuvhunduka aitaura achimubaya neziso rake dema dema zvekuti aitozviona nekuneta kwaaiita.
  
  "Sam?" - akabvunza. "Ichi chii?"
  
  "Mein Gott, Nina!" - akachema. Kwaitova kuridza mhere, asi kukuvadzwa kwezwi rake kwakabva kwaita kazevezeve. "Hauna chiso, unoti! Chiso chakashata - chisina chiso! Aive... Nina, murume akandipisa...!"
  
  "Ehe? Zvakadini naye? " akasimbirira, kunyange zvazvo aiziva zvaaida kutaura. Aingoda mamwe ma details kana aiwana.
  
  "Murume akaedza kundiuraya ... akanga asina chiso!" - akadanidzira murwere aitya. Dai aikwanisa kuchema angadai akachema achirangarira rume rakashata rakanga rakamunyangira mushure memutambo usiku ihwohwo. "Akandibata ndokundipisa!"
  
  "Nurse!" Nina akazhambatata. "Nesi! Mumwe munhu! Ndapota, batsira!"
  
  Nurse vaviri vakauya vachimhanya zviso zvavo zvairatidza kushamisika. Nina akanongedzera kumurwere akanga agumbuka ndokuti: "Akangorangarira kurwisa kwake. Ndapota mupei chimwe chinhu chokuvhunduka!"
  
  Vakamhanyira kumubatsira ndokuvhara macurtain vachimupa mushonga wekudzikamisa hana. Nina akanzwa kutyisidzirwa nekuneta kwake, asi akaedza kugadzirisa chirahwe chisinganzwisisiki ari oga. Akanga ari serious here? Akanga akabatana zvakakwana kuti aite mhedziso yakarurama yakadaro, kana kuti akaipedza here? Akanga asina chokwadi chokuti akanga ari kusatendeseka. Pamusoro pazvo, murume wacho aingokwanisa kufamba ega kana kutaura mutsara pasina kunetseka. Zvechokwadi angadai asina kupenga kudai akanga asina kugutsikana kuti kusakwanisa kwake kwaizomuurayisa.
  
  "Mwari dai Sam aripano andibatsirewo mufunge," akadaro achizevezera apa pfungwa dzake dzainge dzoda kurara. "Kunyange Perdue aizouya kana akakwanisa kurega kuedza kundiuraya panguva ino." Yakanga yava nguva yokudya kwamanheru, uye sezvo pasina nomumwe wavo akanga achikarira vashanyi, Nina akanga akasununguka kurara kana aida. Kana kuti akafunga kudaro.
  
  Dr. Fritz vakanyemwerera vachipinda. "Dr. Gould, ndangouya kuti ndikupei dambudziko remaziso."
  
  "Damn," akadaro. "Hello, Chiremba. Uri kundipa chii?
  
  "Ingori mushonga wekudzikisa kudzikama kwema capillaries mumaziso ako. Ndine chikonzero chekutenda kuti chiono chako chiri kuderera nekuda kwekuderedzwa kweropa munzvimbo yeziso. Kana uine chero matambudziko panguva yehusiku, unogona kungobata Dr. Hilt. Achange ari pabasa zvakare manheru ano uye ndichakubata mangwanani, zvakanaka?"
  
  "Zvakanaka, Chiremba," akabvuma achiona achimubaya jekiseni risingazivikanwe muruwoko rwake. "Une maresults ebvunzo here?"
  
  Dr. Fritz pakutanga akanyepedzera kusamunzwa, asi Nina akadzokorora mubvunzo wake. Haana kumutarisa zvaitoratidza kuti aingoisa pfungwa dzake pane zvaaiita. "Tichakurukura izvi mangwana, Dr. Gould. Ndinofanira kunge ndave nemaresults kubva kuLab ipapo." Akazomutarisa achiratidza kuti apererwa, asi akanga asisade kuenderera mberi nehurukuro. Panguva iyi, waaigara naye akanga adzikama uye anyarara. "Usiku hwakanaka, mudiwa Nina." Akanyemwerera zvake ndokubata ruoko rwaNina asati avhara pepa riya ndokuridzorera mujinga memubhedha.
  
  "Marara zvakanaka," akadaro achidetemba sezvo mushonga wacho waishanda, uchinyevenutsa pfungwa dzake.
  
  
  Chitsauko 10 - Escape from Safety
  
  
  Chigunwe chine bhonzo chakakwenya ruoko rwaNina, chichimupinza mukumuka kunotyisa. Achinyatsofunga, akadzvanya ruoko rwake kunzvimbo yakanga yabatwa, akaerekana abata ruoko pasi pechanza chake, izvo zvakatyisa hafu yake kusvika pakufa. Maziso ake asina kukwana akanyatsovhura kuti aone kuti ndiani aitaura naye, asi kunze kwekubaya matema matema pasi petsiye dzeplastic mask, aisaona chiso.
  
  "Nhai! Shh," chiso chisina chinhu chakakumbira nekanyoro kanyoro. Aiva waaigara naye, akamira pedyo nemubhedha wake akapfeka gown chena remuchipatara. Machubhu acho aibviswa mumaoko ake, achisiya twunhu twutsvuku twakangopukutwa paganda jena rakanga risisina chinhu.
  
  "W-chii chaizvo?" akafinyama kumeso. "Serious?"
  
  "Teerera, Nina. Ingonyarara zvako uye unditeerere," iye akazevezera, achigwara pasi zvishomanene zvokuti muviri wake wakanga wakavanzwa pamusuo wekamuri riri pedyo nomubhedha waNina. Musoro ndiye chete wakasimudzwa kuti ataure munzeve dzake. "Murume wandakuudza nezvake ari kuuya kwandiri. Ndinofanira kutsvaga nzvimbo isina vanhu kusvikira aenda."
  
  Asi akanga asina rombo rakanaka. Nina akapikiswa nezvinodhaka zvokusvika pakupererwa nezano, uye akanga asina hanya zvikuru nemugumo wake. Akangogutsurira musoro kusvika maziso ake aiyerera achivanzwa zvakare nemavharo anorema. Akatura befu akatarisa mativi ese, kufema kwacho kwaiwedzera panguva iyi. Hongu, kuvapo kwemapurisa kwaidzivirira varwere, asi kutaura chokwadi, varindi vane zvombo havana kana kuponesa vanhu vavakahaya, ndoda vaya vakanga vasina zvombo!
  
  Zvingave nani, Mwoyo murefu Sam akafunga, kana akavanda pane kuisa pangozi kutiza. Dai akanga awanikwa, angadai akabata nemurwi wake zvakakodzera, uye tarisiro Dr. Gould vangadai vasina kutambura chero mhirizhonga yakatevera. Kunzwa kwaNina kwakavandudzika zvikuru kubvira paakatanga kutadza kuona; zvakamubvumira kuteerera kubvunda kwetsoka dzewaaigara naye aipengereka. Nhanho dzake dzakabva paari imwe neimwe, asi hadzina pamubhedha wake. Akaramba achingobatwa nehope asi maziso akaramba akavhara.
  
  Nokukurumidza pashure pacho, marwadzo anoshamisa akatumbuka mukati-kati pezvigadziko zveziso zvaNina, achipararira seruva remarwadzo muuropi hwake. Kubatana kwetsinga kwakakurumidza kuziva mareceptor ake nekutsemuka kwemigraine kwaakaita, uye Nina akachema nenzwi guru muhope dzake. Kamwe kamwe, kutemwa nomusoro zvishoma nezvishoma kwakazadza mboni yeziso ndokuita kuti huma yake inzwe kupisa.
  
  "Oh mwari wangu!" - akadanidzira. "Musoro wangu! Musoro wangu uri kundiuraya!"
  
  Kudanidzira kwake kwakanzwika nekunyarara kwepakati pehusiku mumba, nekuchimbidza kukwevera vashandi vezvokurapa kwaari. Zvigunwe zvaidedera zvaNina pakupedzisira zvakawana bhatani rechimbichimbi, uye akaridzvanya kakawanda, achidana mukoti weusiku nokuda kwebetsero isiri pamutemo. Mukoti mutsva akamhanya, mutsva kubva kuacademy.
  
  "Dr. Gould? Dr. Gould, makanaka here? Chii chanetsa mudiwa? "akabvunza.
  
  "M-Mwari..." Nina akandandama, pasinei zvapo nokuvhiringidzika kunokonzerwa nezvinodhaka, "musoro wangu uri kutsemuka nemarwadzo!" Iye zvino akagara pamberi pemaziso angu uye ari kundiuraya. Mwari wangu! Zvinoita kunge dehenya rangu riri kutsemuka."
  
  "Ndichakurumidza kuenda kunotora Dr. Hilt. Akangobuda muimba yekuvhiya. Ingozorora. Achange ari ipapo, Dr. Gould." Mukoti akacheuka ndokuchimbidza kutsvaga rubatsiro.
  
  "Ndinokutendai," Nina akagomera, achitambudzwa namarwadzo anotyisa, pasina panikiro nemhaka yameso ake. Akasimudza musoro kuti atarise Sam, murwere, asi akanga asisipo. Nina akafinyamisa kumeso. Ndaitopika kuti akataura neni ndakarara. Akazofunga nezvazvo. Aihwa. Ndinenge ndazvirota.
  
  "Dr. Gould?"
  
  "Ehe? Sorry, handisi kuona," akakumbira ruregerero.
  
  "Chiremba Efeso uneni." Achitendeukira kuna chiremba, akati: "Ndine urombo, ndinongoda kumhanyira mukamuri rinotevera kweminiti kuti ndibatsire Frau Mittag nemucheka wake wepamubhedha."
  
  "Chokwadi hanzvadzi. Please take your time," chiremba vakapindura. Nina akanzwa kupenya kwetsoka dzemukoti. Akatarisa Dr. Hilt achibva avaudza chichemo chavo chaicho. Kusiyana naDr. Fritz, aishingaira zvikuru uye aifarira kukurumidza kuongororwa, Dr. Hilt aiva muteereri ari nani. Akamirira Nina kuti anyatsotsanangura kuti musoro wakanga wagara sei kuseri kwemaziso ake asati apindura.
  
  "Dr. Gould? Unogona kunditarisa zvakanaka here?" akabvunza. "Musoro unowanzo hukama nehupofu huri kuuya, munoziva?"
  
  "Kwete," akadaro akasuruvara. "Uhu upofu hunoratidzika kuva huri kuramba huchiwedzera zuva nezuva, uye Dr. Fritz hapana chaakaita pamusoro pahwo. Ndokumbirawo mungondipa chimwe chinhu chekurwadziwa? Zvinenge zvisingaite."
  
  Akabvisa mask yake yekuvhiya kuti ataure zvakanaka. "Chokwadi, mudiwa wangu."
  
  Akamuona akarereka musoro akatarisa pamubhedha waSam. "Mumwe murwere aripi?"
  
  "Handizivi," akakwenya musoro. "Pamwe akaenda kuchimbuzi. Ndinoyeuka akaudza Nurse Marks kuti akanga asina chinangwa chekushandisa pani."
  
  "Sei asingashandisi chimbuzi pano?" chiremba akabvunza, asi Nina akanga achirwara chaizvoizvo nemishumo pamusoro powaaigara naye apo aida betsero kunyaradza musoro wake wakanga watsemuka.
  
  "Handizive!" - akamubata. "Chinzwa, iwe ungangondipa chimwe chinhu chekurwadziwa?"
  
  Haana kana kumbofadzwa nematauriro ake, asi akatura befu ndokutura befu. "Dr. Gould, muri kuvanza here wamunogara naye?"
  
  Mubvunzo wacho wakanga usina musoro uye usina unyanzvi. Nina akasvotwa zvakanyanya nemubvunzo wake wenhando. "Ehe. Ari pane imwe nzvimbo mumba. Mapoinzi makumi maviri kana mukakwanisa kunditsvagira mushonga wekunyaradza marwadzo usati waiwana!"
  
  "Unofanira kundiudza kwaari, Dr. Gould, kana kuti uchafa usiku huno," akadaro asina kujeka.
  
  "Unopenga zvachose here?" - akaridza mhere. "Uri kundityisidzira here?" Nina akanzwa kuti chimwe chinhu chakanga chisina kururama zvikuru, asi aisagona kuridza mhere. Akamutarisa nekubwaira maziso, zvigunwe zvake zvichitsvaga bhatani dzvuku rakanga richiri pamubhedha pedyo naye, uku akaramba akatarira kumeso kwake kwakanga kusina chinhu. Mvuri yake isina kujeka yakasimudza bhatani rekufona kuti aone. "Uri kutsvaga izvi?"
  
  "Haiwa Mwari," Nina akabva atanga kuchema, achivhara mhino nemuromo nemaoko ake paakaziva kuti akanga ava kurangarira inzwi iroro. Musoro wake wairova uye ganda rake richipisa, asi akanga asingatyi kufamba.
  
  "Aripiko?" akadaro achizevezera. "Ndiudze kana unofa."
  
  "Handizivi, kwakanaka here?" inzwi rake rakadedera zvinyoronyoro pasi pemaoko ake. "Chokwadi handizivi. Ndainge ndakarara nguva yese iyi. Mwari wangu, ndiri muchengeti wake here?
  
  Murume murefu akapindura kuti, "Uri kutaura zvakananga nezvaKaini kubva muBhaibheri. Ndiudze, Dr. Gould, unonamata here?"
  
  "Famba iwe!" - akadanidzira.
  
  "Aa, asingatendi kuvapo kwaMwari," akadaro achifunga. "Hamuna vasingatendi kuti kuna Mwari mumakomba emakava. Ichi ndicho chimwe chirevo - zvichida icho chakanyatsokukodzera iwe munguva ino yekudzorerwa kwekupedzisira, paunosangana nerufu rwako pamaoko euyo waunoda kuti uve namwari."
  
  "Hausi Dr. Hilt," mukoti akadaro kumashure kwake. Mashoko ake aiita semubvunzo, wakazara kusatenda uye kuziva. Ipapo akamubvisa patsoka dzake nokumhanya kwakaisvonaka zvokuti Nina haana kunyange kuwana nguva yokukoshesa kupfupika kwechiito chake. Mukoti paakadonha, maoko ake akaregedzera mubhedha. Akatsvedza nepauriri hwakakwenenzverwa nekubondera kwakavhara nzeve izvo zvakabva zvakwezva ngwariro yevashandi vomuusiku pachiteshi chemanesi.
  
  Pasina nguva mapurisa akatanga kupopota ari mukoridho. Nina aitarisira kuti vaizobata munyengeri wacho mukamuri rake, asi panzvimbo pezvo vakamhanyira nepasuo rake chaipo.
  
  "Enda! Pamberi! Pamberi! Ari pauriri hwechipiri! Mukona muchitoro chemishonga! Fast!" - mutungamiri akadanidzira.
  
  "Chii?" Nina akafinyamisa kumeso. Haana kuzvitenda. Chaaigona kuita chaive chimiro checharlatan achikurumidza kusvika paari, uye semurombo wemukoti, akamurova zvakanyanya mumusoro. Kwekanguva, akanzwa kurwadziwa zvisingatsungiririki asati anyangarika murwizi rutema rwekukanganwa.Nina akazopengenuka nguva shomanana gare gare, achiri akamonya-monya ari pamubhedha wake. Musoro wake waive zvino wave nekambani. Kurohwa kutemberi yake kwakamudzidzisa imwe nhanho yemarwadzo. Apa ainge akazvimba zvekuti ziso rekurudyi raiita kunge diki. Mukoti weusiku akanga achiri akarara pasi pedyo naye, asi Nina akanga asina nguva. Akatozobuda apa muenzi aityisa asati adzokera kwaari, kunyanya sezvo akanga ava kumuziva zviri nani.
  
  Akabata bhatani rekufona zvakare, asi musoro wemudziyo wacho wakanga wadimburwa. "Damn," akadaro achichema, achinyatsodzikisa makumbo ake pamubhedha. Chaaingoona aingove mapendekete ezvinhu uye vanhu. Pakanga pasina chiratidzo chekuziva kana chinangwa apo iye aisakwanisa kuona zviso zvavo.
  
  "Kupenga! Sam naPerdue varipi pandinovada? Ndoita sei kuti ndigare ndiri munyatwa iyi?" akahwihwidza hafu mukuvhiringidzika uye kutya achifamba, achitsvaka nzira yokuzvisunungura nayo mumachubhu aiva mumaoko ake ndokupfuura nomurwi wevakadzi pedyo nemakumbo ake asina kugadzikana. Zvakaitwa nemapurisa zvakabata ngwariro yevazhinji vevashandi veusiku, uye Nina akaona kuti nhurikidzwa yechitatu yakanga yakanyarara zvinokatyamadza, kunze kwokunzwa maungira okufanotaura kwemamiriro okunze epaterevhizheni uye varwere vaviri vaizevezerana muimba inotevera. Izvi zvakaita kuti atsvage mbatya dzake nemapfekero aaigona murima raikura nekuda kwekusaona kwake kwaizomusiya. Apedza kupfeka, bhutsu dzake dziri mumaoko kuti dzirege kunyumwira paaibuda, akanyahwaira achidzokera patafura yaSam pamubhedha ndokuvhura dhirowa rake. Chikwama chake chakatsva chakanga chichiri mukati. Akaisa kadhi rezinesi mukati, achiisa muhomwe yekumashure yejini rake.
  
  Akanga ava kutanga kunetseka pamusoro pekwaaigara naye, mamiriro ake ezvinhu, uye kupfuura zvose, kana chikumbiro chake chokupererwa chakanga chiri chechokwadi. Kusvikira panguva ino, akanga afunga nezvazvo sechiroto chete, asi zvino zvaakanga asipo, akanga ava kutanga kufunga kaviri pamusoro pokushanya kwake kwokutanga kwousiku ihwohwo. Chero zvazvingava, zvino aifanira kutiza kubva kumunyengeri. Mapurisa aisakwanisa kupa dziviriro pakutyisidzirwa kwaaiita. Vaive vave kutotevera masuspects and hapana aive aona munhu aive akonzeresa. Nzira yega yaaiziva naNina kuti ndiani aive nemhosva yaive kuburikidza nehunhu hwake hwekunyomba kwaari naHanzvadzi Barken.
  
  "Oh shit!" - akadaro, akamira akafa mumakwara ake, anenge pakupera kwekoridho chena. "Sisi Barken. Ndinofanira kumunyevera." Asi Nina aiziva kuti kukumbira mukoti akafuta kwaizozivisa vashandi kuti akanga ari kutsvedza. Pakanga pasina mubvunzo kuti vaisazobvumira izvi. Funga, funga, funga! Nina akazvisimbisa, akamira asingapfakanyiki uye achizengurira. Aiziva zvaaifanira kuita. Zvakanga zvisingafadzi, asi ndiyo chete nzira yekubuda nayo.
  
  Achidzokera mukamuri rake rine rima, achishandisa chiedza bedzi chomukoridho chaipenya pauriri hwaipenya, Nina akavamba kukurukurira mukoti wousiku. Sezvineiwo mudiki wenhoroondo, mukoti aive akakurisa kwaari.
  
  "Ndine urombo. Chaizvoizvo, ndizvo zvandiri," Nina akazevezera, achibvisa yunifomu yezvokurapa yomukadzi wacho ndokuipfekedza pamusoro pembatya dzake. Achinzwa zvakaipa zvikuru pamusoro pezvaakanga achiita kumukadzi murombo, tsika dzakaipa dzaNina dzakamutungamirira kukandira mbatya dzake dzokuvata pamusoro pamukoti. Handiti mukadzi uyu aive akapfeka chipfeko chake chemukati pauriri hunotonhora. Mupe bhani, Nina, akafunga kechipiri. Aiwa, ibenzi. Ingo bvisa bhoo kubva pano! Asi mukoti akanga asisapfakanyike muviri wake waiita sewaishevedzera kwaari. Zvichida tsitsi dzaNina dzakaita kuti ropa riyerere kubva mumhino dzake, ropa iro rakaumba chidziva chakanamira, chakasviba pauriri pasi pechiso chake. Hatina nguva!Makakatanwa anogutsa akaita kuti afunge. "Kugehena naikoku," Nina akasarudza nenzwi guru ndokushandura mukadzi akanga afenda kamwe chete kuti zvokuvata zviputire pamuviri wake ndokumudzivirira pakuoma kweuriri.
  
  Semukoti, Nina angadai akavhiringidza mapurisa ndokubuda vasati vaona kuti akanga achinetseka kuwana nhanho nezvigubhu zvepagonhi. Paakazodzika pauriri hwekutanga, akanzwa mapurisa maviri achitaura nezvemhondi.
  
  "Ndinoshuva kuti dai ndiri pano," akadaro mumwe. "Ndingadai ndakabata mwana wehure uyo."
  
  "Ehe, zvese zvinoitika tisati tasimuka. Iye zvino tave kumanikidzwa kuchengeta zvasara," akadaro mumwe.
  
  "Panguva ino nyajambwa akanga ari chiremba ari pabasa rousiku," akazevezera wokutanga. Zvichida Dr Hilt?vakafunga vachinanga kunobuda.
  
  "Vakawana chiremba uyu akatsemurwa ganda kumeso, sezvakangoita gadhi uya husiku hwapfuura," akamunzwa achidaro.
  
  "Kukurumidza kuenda?" - mumwe wemapurisa akabvunza Nina sezvaaipfuura. Akatura mafemo ndokugadzira chiGerman chake nepaaigona napo.
  
  "Ehe, tsinga dzangu hadzina kutsungirira kupondwa. "Ndakafenda ndokurova kumeso," akadaro achikurumidza, achiedza kubata mubato wegonhi.
  
  "Rega ndikutorei izvi," mumwe munhu akadaro achibva avhura musuwo vachiratidza kunzwira tsitsi.
  
  "Marara hanzvadzi," mupurisa akadaro kuna Nina.
  
  "Danke sh ön," akanyemwerera, achinzwa mhepo inotonhorera yousiku pachiso chake, achirwa nomusoro uye achiedza kuti asadonha pasi.
  
  "Good night to you also, Doctor...Ephesus, handiti?" - mupurisa akabvunza shure kwaNina pamusuwo. Ropa rakaoma mutsinga, asi akaramba akatendeka.
  
  "Ndizvozvo. "Marara zvakanaka varume," murume wacho akadaro nomufaro. "Chengetedzeka!"
  
  
  Chitsauko 11 - Margaret's Cub
  
  
  "Sam Cleave ndiye chete murume weizvi, changamire. Ndichamubata."
  
  "Hatigoni kutenga Sam Cleve," Duncan Gradwell akapindura nokukurumidza. Akanga ava kuda kusvuta mudzanga, asi apo mashoko okuti ndege yehondo yakabondera muGermany yakasvika pawaya pakombiyuta yake, yaida kuti vanhu vamuteerere nokukurumidza.
  
  "Ishamwari yangu yekare. "Ndicha ... kumonya ruoko rwake," akanzwa Margaret achidaro. "Sekutaura kwandaita, ndichamubata. Takashanda tese makore akawanda apfuura pandakanga ndichibatsira musikana wake Patricia nebasa rake rekutanga senyanzvi."
  
  "Uyu ndiye musikana apfurwa pamberi pake nemhete yepfuti yavakafukunura here?" Gradwell akabvunza nenzwi risinganzwisisike. Margaret akatsikitsira ndokupindura achirerekera musoro. "Hazvishamisi kuti akazopindwa muropa nebhodhoro mumakore akatevera," akagomera Gradwell.
  
  Margaret haana kukwanisa kuita kunze kwekuseka izvi. "Zvakanaka, changamire, Sam Cleave aisada zvekunyengerera kuti aite kuti ayamwe mutsipa webhodhoro. Kwete pamberi paPatricia, kana mushure ... chiitiko.
  
  "Oh! Saka ndiudze, haana kugadzikana here kuti atiudze nyaya iyi?" - akabvunza Gradwell.
  
  "Hongu, VaGradwell. Sam Cleave haana kungoita zvehudofo chete, ane mukurumbira wekuti ane pfungwa dzakati twii," akadaro achinyemwerera. "Mutori wenhau ndiye chaiwo waunoda kuburitsa pachena mashandiro eGerman Luftwaffe command. Ndine chokwadi chekuti chancellor wavo achafara kunzwa nezve izvi, kunyanya izvozvi. "
  
  "Ndinobvuma," Margaret akasimbisa, achibatanidza maoko ake pamberi pake paakanga akamira pamberi pedhesiki remupepeti wake. "Ndichamubata nekukurumidza ndoona kana angada kudzikisa mari yake zvishoma kune shamwari yekare."
  
  "Ndinofanira kutarisira kudaro!" Chirebvu chaGradwell chakadedera apo inzwi rake raikwira. "Murume uyu ave munyori ane mukurumbira, saka ndine chokwadi chekuti mafambiro anopenga aanoenderera mberi nebenzi rakapfuma iri hachisi chinhu chinodiwa."
  
  "Mupfumi idiot" Gradwell akadanwa nerudo aive David Perdue. Gradwell akakudziridza kusaremekedza Perdue mumakore achangopfuura nekuda kwekuzvidza kwebhirioni kushamwari yaGradwell. Shamwari iri kutaurwa, Muzvinafundo Frank Matlock weYunivhesiti yeEdinburgh, akamanikidzwa kusiya basa semukuru wedhipatimendi mune yepamusoro-soro nyaya yeBrixton Tower mushure mekunge Purdue amisa mipiro yake yerupo kubazi. Sezvingatarisirwa, pakanga paine hasha pamusoro pePerdue yakazotevera yekudanana nematoyi yaanofarira yaMatlock, chinhu chemirairo yake yekusaziva uye kusachengeteka, Dr. Nina Gould.
  
  Ichokwadi chokuti iyi yose yaiva nhoroondo yekare, yakakodzera makore gumi nehafu ye "mvura pasi pebhiriji," haina kuita mutsauko kune akashatirwa Gradwell. Akange zvino atungamira Edinburgh Post, chinzvimbo chaakanga awana kuburikidza nekushanda nesimba uye kutamba kwakanaka, makore mushure mekunge Sam Cleave asiya mahoro epepa ane huruva.
  
  "Hungu, VaGradwell," Margaret akapindura nounyoro. "Ndichasvika kwairi, asi ko kana ndikatadza kuita kuti itenderere?"
  
  "Mumavhiki maviri, nhoroondo yenyika ichaitwa, Margaret," Gradwell akanyemwerera sebhinya paHalloween. "Mukati mesvondo rimwe chete, pasi rose richaona richibva kuThe Hague sezvo Middle East neEurope zvichisaina chibvumirano cherunyararo chinovimbisa kupera kwekurwisana kwese pakati penyika mbiri idzi. Kutyisidzirwa kuri pachena kweichi kuitika inguva ichangobva kupfuura yokuzviuraya yemutyairi wendege wechiDutch Ben Griesman, rangarirai?
  
  "Hongu changamire". Akabata muromo achiziva zvake kwaaienda nazvo, asi akaramba kumutsamwisa nekumudimburira. "Akapinda muIraq air base ndokupamba ndege."
  
  "Ndizvozvo! Uye yakarovera mudzimbahwe reCIA, ichigadzira chinhu chakashata chave kuitika. Sezvaunoziva, Middle East sezviri pachena yakatumira mumwe munhu kuzotsiva nekuparadza nhandare yemhepo yeGerman! - akadanidzira. "Zvino chindiudza zvakare kuti sei asina hanya uye akangwara Sam Cleave asingasvetuke pamukana wekupinda munyaya iyi."
  
  "Point taken," akanyemwerera achinyara, achinzwa kusanzwanana kuona mukuru wake achimedzera mate paaitaura zvine mutsindo nezvemamiriro akanga aita zvinhu. "Ndofanira kuenda. Ndiani anoziva kwaari zvino? Ndinofanira kutanga kufonera munhu wese nekukurumidza."
  
  "Ndizvozvo!" Gradwell akaridza tsamwa achimutevera akananga kuhofisi yake diki. "Kurumidza utore Cleve kuti atiudze nezvazvo isati yatanga imwe idiot inopikisa runyararo uye Hondo Yenyika III!"
  
  Margaret haana kana kutarira kune vaaishanda navo paaimhanya achipfuura nepavari, asi aiziva kuti vese vakaseka zvinhu zvinofadza zvaitaurwa naDuncan Gradwell. Mashoko ake aainge asarudza aitove dambe mukati. Margaret aiwanzoseka zvakanyanya apo mupepeti wenhau nhanhatu akambotanga kunetseka pamusoro penhau, asi zvino haana kuzvishingisa. Zvakadini kana akamuona achiseka pane raaiona sebasa rinokosha munhau? Fungidzira hasha dzake kana akamuona achinyemwerera achiratidzwa mumagirazi makuru ehofisi yake?
  
  Margaret akatarisira kuzotaurazve naSam muduku. Ukuwo, akanga asina nguva refu ari mudiki Sam. Asi kwaari, achagara ari mutori wenhau anorasika, anoshingaira anofumura kusarongeka kwese kwaanokwanisa. Akanga ari mudzidzi waMargaret munguva yakapfuura yeEdinburgh Post, apo nyika yakanga ichiri mumhirizhonga yerusununguko uye vanochengetedza vaida kudzikamisa rusununguko rwemunhu wese. Mamiriro ezvinhu achinja zvinoshamisa kubva apo Sangano reWorld Unity rakatora kutonga kwezvematongerwo enyika kwenyika dzinoverengeka dzaimbova dzeEU, uye nharaunda dzinoverengeka dzeSouth America dzakabva pane dzaichimbova hurumende dzeNyika Yetatu.
  
  Margaret akanga asiri munhu wechikadzi neimwe nzira, asi Sangano reWorld Unity, rinotungamirirwa zvikuru nevakadzi, rakaratidza misiyano yakakura munzira yavaikwanisa nayo nekugadzirisa kusawirirana kwezvematongerwe enyika. Hondo dzakanga dzisisafarirwi kufarirwa kwayaimboitwa nehurumende dzaidzorwa nevarume. Kufambira mberi mukugadzirisa matambudziko, kugadzira uye kugadzirisa zviwanikwa kwave kuwanikwa kuburikidza nemipiro yepasirese uye nzira dzekudyara.
  
  Bhanga repasi rose raitungamirwa nasachigaro wesangano rakagadzwa seCouncil for International Tolerance, Professor Martha Sloan. Aive aimbova mumiriri wePoland kuEngland, akakunda musarudzo dzekupedzisira kutonga mubatanidzwa mutsva wenyika. Chinangwa chikuru cheKanzuru chaive chekubvisa kutyisidzirwa nemauto nekuita zvibvumirano zvekutenderana panzvimbo pehugandanga nekupindira kwemauto. Kutengeserana kwaikosha kupfuura ruvengo rwezvamatongerwe enyika, purofesa. Sloan aigara achigovana mukutaura kwake. Muchokwadi, yave musimboti wakabatana naye mune ese media.
  
  "Nei tichifanira kurasikirwa nevanakomana vedu nezviuru kuti tigutse makaro evatana vashoma vane simba apo hondo isingazombovabata?" akanzwika achizivisa mazuva mashoma asati asarudzwa mukukunda zvine mutsindo. "Sei tichifanira kukanganisa hupfumi nekuparadza kushanda nesimba kwevagadziri vezvivakwa nevavaki? Kana kuti kuparadza zvivakwa uye kuuraya vanhu vasina mhosva nepo vakuru vehondo vemazuva ano vachiwana purofiti kubva munhamo yedu uye kupatsanurwa kweropa redu? Vechidiki vakabayirwa kuti vashumire kusingaperi kutenderera kwekuparadza kupenga kunosimudzirwa nevatungamiriri vane pfungwa dzisina simba vanodzora ramangwana rako. Vabereki vanofirwa nevana vavo, vakafirwa nevakaroorana, vakoma nevanun"una nehanzvadzi taparadzaniswa nesu pamusana pokusakwanisa kwevarume vakura uye vane hasha kugadzirisa kusawirirana?"
  
  Nebvudzi rake rakasviba rakarukwa uye siginicha yake yevelvet necklace yaienderana chero sutu yaaipfeka, mudiki, mutungamiri ane shasha akavhundutsa nyika nemishonga yake yaiita seyakapusa yemaitiro anoparadza ezvitendero nezvematongerwo enyika. Kutaura idi, akambosekwa nokushora kwake pamutemo nokuda kwokutaura kuti mudzimu weMitambo yeOlympic wakanga wava chimwe chinhu kunze kweimwe jenareta rezvemari rakatiza.
  
  Akasimbirira kuti inofanira kushandiswa nekuda kwezvikonzero zvakafanana zvaakasikwa - makwikwi ane rugare umo anokunda anotemwa pasina kuzvipira. "Sei tisingakwanise kutanga hondo pachessboard kana panhandare yetenisi? Kunyange kurwisana kwemaoko pakati penyika mbiri kunogona kusarudza kuti ndiani achaenda, nokuda kwedenga! Ipfungwa imwe chete, pasina mabhiriyoni akashandiswa pazvinhu zvehondo kana hupenyu husingaverengeki hwakaparadzwa nevakafa pakati pevarwi vetsoka vasina chekuita nechikonzero chiriporipo. Vanhu ava vanourayana pasina chimwe chikonzero cheizvi kunze kwekurayira! Kana iwe, shamwari dzangu, usingakwanisi kufamba kune mumwe munhu mumugwagwa uye uvapfura mumusoro pasina kuzvidemba kana kushungurudzika mupfungwa," akabvunza kubva papuratifomu yake muMinsk nguva yapfuura, "sei uchimanikidza vana vako, vakoma, hanzvadzi uye vakaroorana vanozviita here nekuvhotera madzvinyiriri echinyakare aya anosimudzira hutsinye uhu? Sei?"
  
  Margaret akange asina basa nekuti mibatanidzwa mitsva iyi yakashoropodzwa nekuda kweizvo danidziro dzekupikisa dzaidaidza kuti kusimuka kwechikadzi pakutonga kana kupandukira kwehunyengeri kwakaitwa nevamiriri veAntikristu. Aizotsigira mutongi chero upi zvake anopikisa kupondwa kwevanhu vakawanda kusina musoro muzita resimba, makaro nehuori. Chaizvoizvo, Margaret Crosby akatsigira Sloane nekuti nyika yave nzvimbo isina kuoma kubva paakatora masimba. Zvidzitiro zverima zvakanga zvakavanzwa mazana amakore oruvengo zvino zvakanga zvabviswa zvakananga, zvichizarura mukoto wekurukurirano pakati penyika dzakanga dzisina kukanganiswa. uranda hwaizobviswa. Kuzvibata kwomunhu oga kunoita basa guru munyika itsva ino. Uniformity ndeyekupfeka zviri pamutemo. Mitemo inobva pamitemo yesayenzi. Rusununguko rwuri pamusoro pehunhu, ruremekedzo uye kuzviranga kwemunhu. Izvi zvichapfumisa mumwe nomumwe wedu mupfungwa nomumuviri zvotibvumira kuva vanobudirira zvikuru, kuva vari nani pane zvatinoita. Uye sezvatinowedzera pane zvatinoita, tichadzidza kuzvininipisa. Kubva pakuzvininipisa kunobva ushamwari.
  
  Hurukuro yaMartha Sloan yakaridzwa pacomputer yemuhofisi yaMargaret achitsvaga nhamba yekupedzisira yaakafonera Sam Cleve. Akafara kutaura naye zvakare mushure menguva yese iyi uye haana kukwanisa kuita asi kuseka zvishoma achibaya nhamba yake. Pakarira ruzha rwekutanga, Margaret akatsauswa nechimiro chinozunguzika chemumwe murume waaishanda naye kunze kwehwindo rake. Wall. Akazunguza maoko ake zvekupenga kuti atarise kwaari, achinongedza wachi yake neflat screen yecomputer yake.
  
  "Uri kutaura nezvei?" akabvunza, achitarisira kuti kugona kwake kuverenga muromo kwakanga kwapfuura unyanzvi hwake hwekutaura nemaoko. "Ndiri parunhare!"
  
  Foni yaSam Cleave yakabva yapinda kuvoicemail, Margaret akabva adimburira runhare kuti avhure musuwo anzwe zvaitaurwa nemunyori. Achivhura gonhi nekunyomba kwadhiabhorosi, akapopota , "Ko muzita raMwari chii chakakosha kudaro, Gary? Ndiri kuedza kubata Sam Cleave."
  
  "Chokwadi nyaya yacho!" - Gary akadanidzira. "Ona nhau. Ari panhau, atova muGermany, muchipatara muHeidelberg, uko, maererano nemutori wenhau, mukomana uyo akaparadza ndege yeGermany aiva!
  
  
  Chitsauko 12 - Kuzvigadza
  
  
  Margaret akamhanya achidzokera kuhofisi yake ndokuchinja chiteshi kuita SKY International. Asina kubvisa maziso ake pahwindo pahwindo, akapinda pakati pevasingazivi kumashure kuti aone kana aigona kuziva shamwari yake yekare. Pfungwa dzake dzaive dzakanangana nebasa iri zvekuti haana kumboona zvaitaurwa nemutori wenhau. Pano neapo izwi rakaita nzira nemusanganiswa wezvokwadi, richirova uropi hwake munzvimbo chaiyo yekurangarira nyaya yese.
  
  "Zviremera hazvisati zvabata mhondi yakauraya mapurisa maviri mazuva matatu apfuura uye mumwe akafa nezuro manheru. Maziviro emufi achaburitswa pachena kana ongororo yaitwa neWiesloch Criminal Investigation Department yeHeidelberg Directorate yapera." Margaret akaerekana aona Sam pakati pevaoni kuseri kwecordon zviratidzo uye zvipingamupinyi. "Nhai Mwari mwanangu, wachinja sei mu..." akapfeka magirazi akazembera kuti anyatsoona. Akataura achibvumira, "Mugadhi akanaka chaizvo zvawava murume, huh?" Kuchinja kwakadini kwaakaita! Bvudzi rake rakasviba rakabva rakura nechepazasi pemapfudzi ake, mapendero ake akamira mudenga, netunhu tusina kuchena izvo zvakaita kuti anzwe manyukunyuku.
  
  Akanga akapfeka bhachi dema reganda nebhutsu. Akamoneredzwa nekachira keshakafu yegirinhi yecashmere yaishongedza rima rake nembatya dzakasviba zvakaenzana. Mumambakwedza ane mhute echiGerman akafamba nemuboka revanhu kuti anyatsoona. Margaret akamuona achitaura nemupurisa, uyo akadzungudza musoro achiona zvaitaurwa naSam.
  
  "Pamwe kuyedza kupinda mukati, huh, mudiwa?" Margaret akanyepedzera kunyemwerera. "Zvakanaka, hauna kuchinja zvakanyanya, wadaro?"
  
  Kumashure kwake, akaziva mumwe murume, uya waaigaroona pamisangano yevatori venhau uye mifananidzo inoshamisira yemapati epayunivhesiti yaitumirwa nemupepeti wevaraidzo kunzvimbo inodhinda nhau kuti awane mavhidhiyo. Murume murefu aive nevhudzi jena akabva ati dhuma dhuma kudongorera paive padhuze naSam Cleave. Ainge akapfekawo zvisingaite. Magirazi ake akaiswa muhomwe yebhachi remberi. Maoko ake akaramba akavigwa muhomwe yetirauzi paaifamba famba. Akaona blazer yake yebrown yekuItaly yakachekwa yefleece yakavhara zvaaifungidzira kuti chaive chombo chakavigwa.
  
  "David Perdue," akazivisa chinyararire apo chiitiko ichi chaitamba mumashanduro maviri madiki kuseri kwemagirazi ake. Maziso ake akabva pascreen kwekanguva kuti atarise hofisi yakashama kuti aone kuti Gradwell akanga asingapfakanyiki. Apa ainge adzikama akatarisa nyaya yaainge abva kuunzwa. Margaret akanyemwerera ndokutarisa paflat screen achinyemwerera. "Zviripachena iwe hausati waona kuti Cleve achiri shamwari naDave Perdue, wati?" akadaro achinyemwerera.
  
  "Varwere vaviri vanonzi vashaya kubva mangwanani ano, uye mutauriri wemapurisa..."
  
  "Chii?" Margaret akafinyama. Akanga atonzwa izvi. Apa ndipo paakafunga kutsinzinya nzeve dzake ndokuteerera zvaitaurwa.
  
  "... mapurisa haana ruzivo rwekuti varwere vaviri vangabuda sei muchivakwa chine nzira imwe chete yekubuda, yekubuda yakachengetwa nemapurisa maawa makumi maviri nemana pazuva. Izvi zvakaita kuti zviremera nevakuru vechipatara vatende kuti varwere vaviri, Nina Gould uye munhu akatsva anozivikanwa sa "Sam," vanogona kunge vachiri mukati meimba. Chikonzero chekutiza kwavo, zvisinei, chinoramba chiri chakavanzika. "
  
  "Asi Sam ari kunze kwechivako, mapenzi," Margaret akafinyama, avhiringidzika chose chose neshoko racho. Aiziva hukama hwaSam Cleave naNina Gould, waakambosangana naye kwenguva pfupi mushure mehurukuro yemaitiro eHondo Yenyika II isati yatanga kuonekwa mune zvematongerwo enyika zvemazuva ano, "Poor Nina. Chii chakaitika chakavasvitsa kunzvimbo yekupisa? Mwari wangu. Asi Sam ari..."
  
  Margaret akadzungudza musoro ndokunanzva miromo yake nekamuromo kerurimi rwake, sezvaaigara achiita paaiedza kugadzirisa chirahwe. Hapana chine musoro apa; kana kunyangarika kwevarwere kuburikidza nezvipingamupinyi zvemapurisa, kana kufa kusinganzwisisike kwevashandi vatatu, hapana akamboona munhu anofungidzirwa, uye anoshamisa pane vese - nekuda kwekuvhiringidzika kwakakonzerwa nekuti mumwe murwere waNina aive "Sam", Sam akamira. kunze pakati pevaoni ... mukati pekutanga kuona.
  
  Kufunga kwaaishanda naSam kwakapinda ndokugara pachigaro chake, achiona Sam achinyangarika pa-screen pamwe neruzhinji rwevanhu. Akabatanidza zvigunwe zvake uye akatarisa mberi asina chaakaita, asingateereri kuchinja kwenhau.
  
  "Mukuona pachena," akadzokorora adzokororazve, achiturikira mafomula ake nenzira dzakasiyana-siyana. "Pamberi pemunhu wese ..."
  
  Margaret akasvetuka, achirovera kapu yetii isina chinhu uye mumwe wemibairo yake yekudhinda yaive pamucheto wedhesiki rake. Akafemereka neshungu dzake dzakaerekana, akatofemerwa kutaura naSam. Aida kunyatsonzwisisa nyaya iyi yose. Kubva mukuvhiringika kwaakanzwa, akaziva kuti panofanira kunge paine zvidimbu zvakati wandei zvepikicha yaakanga asina, zvidimbu izvo Sam Cleave chete aigona kubaira pakutsvaga kwake chokwadi. Kuregererei? Aizongofara kana mumwe munhu ane pfungwa dzake dzine musoro akamubatsira kugadzirisa chakavanzika chekutsakatika kwaNina.
  
  Zvingave zvinonyadzisa kana munyori wenhoroondo mudiki anga achiri akabatwa muchivako aine mumwe mubairo kana munhu anopenga. Rudzi irworwo rwechinhu chaitova vimbiso yenhau dzakaipa, uye akanga asingadi kuti zviuye kwairi kana aigona kuzvibetsera.
  
  "VaGradwell, ndiri kutsaura vhiki imwe nokuda kwechinyorwa chiri muGermany. Ndapota rongai nguva yandinenge ndisipo," akadaro nehasha, achivhura gonhi raGradwell, achiri kupfeka bhachi rake nechimbichimbi.
  
  "Muzita rezvose zvitsvene zvauri kutaura nezvazvo, Margaret?" - Gradwell akadanidzira. Akacheuka ari pachigaro chake.
  
  "Sam Cleave ari kuGermany, VaGradwell," akazivisa kudaro nomufaro.
  
  "Zvakanaka! Wobva wamusuma kunyaya yaatove pano," akadaro achiridza mhere.
  
  "Aiwa, haunzwisise. Handizvo zvoga, VaGradwell, kune zvimwe zvakawanda! Zvinoita sekuti Dr. Nina Gould varipowo," akamuudza kudaro, achitsvuka sezvaaimhanyira kusunga bhandi rake. "Uye zvino zviremera zviri kutaura kuti akashaika."
  
  Margaret akambotora kanguva akatura befu ndokuona zvaifungwa nemukuru wake. Akamutarisa asingadi kutenda kwesekondi. Akabva adeedzera kuti, "Muchiri kuitei pano? Enda unotora Cleve. Ngatifumure maKraut mumwe munhu asati asvetukira mumushini une ropa rekuzviuraya!
  
  
  Chitsauko 13 - Vatatu Vatorwa uye Munyori Wenhoroondo Asipo
  
  
  "Vari kuti chii nhai Sam?" - Perdue akabvunza chinyararire sezvo Sam akabatana naye.
  
  "Vanoti pane varwere vaviri vashaikwa kubva mangwanani ano," Sam akapindura akatsikitsira apo vaviri ava vakabva vabuda muvanhu vachikurukura hurongwa hwavo.
  
  "Tinofanira kubudisa Nina asati aita chimwe chinangwa chemhuka iyi," Perdue akasimbirira, chigunwe chake chakabatwa pakati pemeno ake epamberi sezvaaichifunga.
  
  "Kunonoka, Perdue," Sam akazivisa nekutaura kwakasuruvara. Akamira ndokutarira mudenga pamusoro wake, sokunge akanga ari kutsvaka betsero kubva kune rimwe simba guru. Maziso eblue aPerdue akamutarisa achimubvunza, asi Sam akanzwa kunge dombo rakanamira mudumbu make. Akazotura befu ndokuti: "Nina haapo."
  
  Perdue haana pakarepo kuziva izvi, zvichida nokuti ndicho chinhu chekupedzisira chaaida kunzwa ... Mushure memashoko ekufa kwake, hongu. Pakarepo achibuda mureverie yake, Perdue akatarisa Sam nekuratidzira kwekunyanya kufunga. "Shandisa pfungwa dzako kuti uwane rumwe ruzivo. Huya, wakaishandisa kundiburitsa muSinclair. " akanyengetedza Sam, Asi shamwari yake yakangodzungudza musoro. "Sam? Izvi ndezvemukadzi watiri tose," akashandisa shoko raakanga achifunga nokuzengurira ndokuritsiva nerokuti "adore" nounyanzvi.
  
  "Handigoni," Sam akanyunyuta. Akaratidza kushushikana nekubvumirwa, asi pakanga pasina chikonzero chekuenderera mberi nekunyengera. Zvingave zvisina kunaka kune ego yake uye hazvingave zvakanaka kune chero munhu ari pedyo naye. "Ndakarasikirwa ... uku ... kugona," akanetseka.
  
  Kakanga kari kekutanga Sam kuzvitaura zvinonzwika kubva pazororo reScottish, uye zvakabaya moyo. "Ndairasa, Perdue. Pandakadonha tsoka dzangu dzine ropa dzichitiza kubva kuna Giantess Greta, kana zita rake ripi, musoro wangu wakarovera padombo uye, zvakanaka, "akakwenya ndokupa Perdue kutaridzika kwemhosva yakaipisisa. "Ndine urombo murume. Asi ndakarasikirwa nezvandaigona kuita. Mwari, pandakava naye, ndakafunga kuti kwaiva kutukwa kwakaipa - chimwe chinhu chaiita kuti hupenyu hwangu huve hurombo. Iye zvino zvandisisina... Zvandiri kuida chaizvo, ndinoshuva kuti dai isina kupera."
  
  "Zvakanaka," Perdue akagomera, ruoko rwake ruchitsvedzerera pahuma yake uye pasi pebvudzi rake kuti rinyure muchena gobvu rebvudzi rake. "Zvakanaka, ngatifungei nezvazvo. Funga nezvazvo. Takapona zvakanyanya kupfuura izvi pasina rubatsiro rwehunyengeri hwepfungwa, handiti?
  
  "Ehe," Sam akabvuma, achinzwa sokuti akanga aderedza divi rake.
  
  "Saka tichangoshandisa kuronda kwechinyakare kuti tiwane Nina," akadaro Perdue, achiedza nepaaigona napo kuti apfeke maitiro ake enguva dzose "usamboti uri kufa".
  
  "Ko kana achiripo?" Sam akaparadza manyepo ese. "Vanoti hapana nzira yaangadai akabuda muno, saka vanofunga kuti angangove achiri mukati meimba."
  
  Mupurisa waaitaura naye haana kuudza Sam kuti mumwe mukoti akanga amhan'ara nekurwiswa husiku hwapfuura - mukoti akatorerwa yunifomu yake yekurapa asati amuka ari pasi mumba, akaputirwa nemagumbeze.
  
  "Ipapo tinofanira kupinda. Hapana chikonzero chekutsvaga muGermany yese kana tisina kunyatsoongorora ndima yekutanga nenzvimbo dzayo, "Perdue akaratidzira. Maziso ake aicherechedza kuswedera kwevakuru vakanga vatumwa uye vachengetedzi vakanga vasina yunifomu. Achishandisa piritsi rake, akarekodha pachivande chiitiko chechiitiko, kupinda pasi kunze kwechivako chebrown, uye chimiro chekutanga chemikova yacho nekubuda.
  
  "Zvakanakai," Sam akadaro, akanyatsotwasuka achiratidza kuti haana mhosva. Akatora pakiti refodya kuti amubatsire kufunga zvakanaka. Kuvheneka mask yake yekutanga kwakafanana nekubatana maoko neshamwari yekare. Sam akakweva chiutsi akabva anzwa runyararo, kutarisa, sekunge aive adzokera kumashure kuti aone mufananidzo mukuru. Sezvineiwo, akaonawo kombi yeSKY International News nevarume vatatu vaifungira vakarembera pedyo nayo. Nechikonzero chakati vaiita sevasiri panzvimbo, asi akatadza kuziva kuti chii.
  
  Achitarisa kuPerdue, Sam akaona mugadziri ane bvudzi jena achimhanyisa piritsi rake, zvishoma nezvishoma achiifambisa kubva kurudyi kuenda kuruboshwe kuti atore panorama.
  
  "Purdue," Sam akadaro nemuromo wakamisikidzwa, "kasira kuenda kure kuruboshwe. Pakombi. Pane vatatu vari fungidziro vanotarisisa bastards pavan. Unovaona here?
  
  Perdue akaita sezvakataurwa naSam ndokubvisa varume vatatu vaiva nemakore makumi matatu ekutanga, sezvaaigona kutaura. Sam aitaura chokwadi. Zvaive pachena kuti vaive vasipo kuti vaone kuti mheremhere iyi yaive yei. Pane kudaro, vese vakatarisa wachi yavo kamwechete, vakaisa maoko pamabhatani. Vachiri kumirira kudaro mumwe wavo akataura.
  
  "Vari kuwiriranisa wachi dzavo," Perdue akadaro, asingatame kufambisa miromo yake.
  
  "Hongu," Sam akabvuma kuburikidza nehutsi hurefu hwaimubatsira kuona pasina kuoneka. "Unofungei, bhomba?"
  
  "Zvisingaite," Perdue akafenda, izwi rake richitsemuka kunge mudzidzisi akavhiringidzwa paakabata bhodhi rebhodhi pavarume. "Havaizogara vari padyo kudaro."
  
  "Kunze kwekunge vari kuda kuzviuraya," Sam akapindura kudaro. Perdue akatarisa pamusoro pemagirazi ake egoridhe, achiri akabata clipboard panzvimbo.
  
  "Saka havaizofanira kuwiriranisa wachi dzavo, vangadaro?" - akadaro asingashiviriri. Sam akatozobvuma hake. Perdue aive chokwadi. Vaifanira kuvapo sevacherechedzi, asi nokuda kwei? Akaburitsa mumwe mudzanga asina kana kupedza wekutanga.
  
  "Kukara chivi chinofa, unonzwisisa," Perdue akaseka, asi Sam haana kumuteerera. Akabvisa mudzanga wake waakanga apedza ndokufamba achienda kwaiva nevarume vatatu vaya Perdue asati anzwa. ChiGerman chake chaityisa, saka panguva ino akasarudza kutamba pachake. Zvichida kana vakafunga kuti akanga ari mushanyi benzi, vaizova vasingadi kugovera.
  
  "Makadii vakuru," Sam akakwazisa nemufaro akabata mudzanga pakati pemuromo. "Ndofunga kuti hauna light?"
  
  Vaisatarisira izvi. Vakaramba vakashaya pekupinda neshungu vaona mutorwa akanga akamira apa achifinyama nekafodya kake kasina kubatidzwa.
  
  "Mudzimai wangu akaenda kukudya kwemasikati nevamwe vakadzi vaiva parwendo ndokuenda nemwenje wangu." Sam akauya nechikonzero nekutarisa maitiro avo uye zvipfeko. Mushure mezvose, yaive kodzero yemutori wenhau.
  
  Mushonga webvudzi dzvuku akataura neshamwari dzake muchiGerman. "Mupei chiedza nokuda kwaMwari. Tarisa uone kusiririsa kwaanoita ." Vamwe vaviri vakasekerera vachiratidza kubvumirana nazvo, mumwe achibva aenda mberi achikanda moto kuna Sam. Sam akabva aona kuti kuvhiringika kwake kwainge kwave kusashanda nekuti vese vari vatatu vainge vachiri vakatarisa kuchipatara. "Hongu, Werner!" - mumwe wavo akangoerekana adanidzira.
  
  Mukoti mudiki akabuda panze akarindwa nemapurisa achibva aninira mumwe wavo kuti auye. Akazongochinjana mashoko nemagadhi maviri aiva pamusiwo vachibva vagutsurira musoro vachiratidza kugutsikana.
  
  "Kol," murume aive nebvudzi dema akarova ruoko rwemurume mutsvuku nekuseri kweruoko.
  
  "Warum nicht Himmelfarb?" Kohl akapokana uye kukurumidza kudzima moto kwakatevera, kwakakurumidza kugadziriswa pakati pevatatu.
  
  "Koh! Sofort! " murume ane vhudzi dema akadzora akadzokorora achisimbirira.
  
  Mumusoro maSam mashoko ainetsa kuti apinde muduramazwi asi akafungidzira kuti izwi rekutanga raive rekupedzisira remukomana uyu. Shoko raitevera akafungidzira kuti zviite sokukasika, asi akanga asina chokwadi.
  
  "Aa, mudzimai wake anorairawo," Sam akatamba mbeveve, achisvuta nousimbe. "Zvangu hazvina kunaka ..."
  
  Franz Himmelfarb, achigutsurira musoro kubva kune waaishanda naye, Dieter Werner, akabva avhiringa Sam. "Chinzwa hako sahwira unonetseka here? Isu tiri vebasa vari kuedza kubatana nemhomho, uye muri kutiomesera zvinhu. Basa redu nderekuona kuti mhondi iri muchipatara haibve isina kuonekwa, uye kuti tiite izvozvo, hatidi kuvhiringwa tichiita basa redu."
  
  "Ndinonzwisisa. Ndine hurombo. Ndakafunga kuti mangova matutu ezvipenzi angomirira kuba gas pamota yenhau. Waita kunge type," Sam akapindura achiita zvekunyomba nemaune. Akatendeuka ndokufamba achienda asina kumbonzwa ruzha rwemumwe akabata mumwe. Sam akacheuka ndokuona vakamudzvokora zvakabva zvaita kuti anyahwaira akananga kumba kwaPerdue. Zvisinei, haana kubatana neshamwari yake uye akanzvenga kushamwaridzana naye kuitira kuti mapere matatu aitsvaka gwai nhema kuti aonekwe. Perdue aiziva zvaiitwa naSam. Maziso aSam akasviba akawedzera zvishoma sezvo maziso avo akasangana nemhute yemangwanani, uye akatsikitsira kuna Perdue kuti asaite hurukuro naye.
  
  Perdue akasarudza kudzokera kumotokari yairenda nevamwe vakawanda, avo vakabva panzvimbo yacho kuti vadzokere kuzuva ravo apo Sam akasara. Ukuwo, akabatana neboka revagari vomunzvimbomo vakazvipira kubatsira mapurisa kuti arambe akatarira chero chinhu chipi nechipi chinofungirwa. Yaingova chivharo chake kuti arambe akatarira kune vatatu vakanyengedza Boy Scouts muhembe dzavo dzeflannel uye mhepo. Sam akadana Perdue kubva panzvimbo yake.
  
  "Ehe?" Izwi raPerdue rakabuda murunhare pachena.
  
  "Mawachi echiuto, ese mazambiringa akafanana. Varume ava ndevechiuto," akadaro maziso ake achingotenderera nekamuri yese kuti asaonekwe. "Uye chimwezve chinhu, mazita. Kohl, Werner uye ... uh ..." akatadza kurangarira wechitatu.
  
  "Ehe?" Perdue akadzvanya bhatani, achiisa mazita mufaira remauto eGerman muU.S. Department of Defense Archives.
  
  "Damn," Sam akafinyama kumeso, achikwenya nekusagona kwake kurangarira zvinhu. "Iri zita rekupedzisira."
  
  "Izvo, shamwari yangu, hazvindibatsire," Perdue akatevedzera.
  
  "Ndinoziva! Ndinoziva, nokuda kwaMwari!" Sam ainge akatsamwa. Akanzwa asisina simba risingawanzoitiki sezvo mano ake aichimbova akatanhamara akapikiswa uye akaonekwa achishaikwa. Chikonzero chekuzvivenga kwake kutsva kwaisava kurasikirwa kwehunyanzvi hwake hwepfungwa, asi kushushikana kwake nekutadza kukwikwidza mumakundano sezvaaimboita achiri mudiki. "Kudenga. Ndinofunga kuti zvine chekuita nedenga. Mwari, ndinofanira kushandira chiGerman-uye ndangariro yangu yakashata."
  
  "Zvichida Engel?" Perdue akaedza kubatsira.
  
  "Kwete, pfupi," Sam akapikisa. Akatarisa chivako chacho, mudenga, uye achidzika kunzvimbo yakanga iri varwi vatatu veGermany. Sam akavhunduka. Vakanyangarika.
  
  "Himmelfarb?" Perdue akazviziva.
  
  "Hongu, iyi ndiyo imwe chete! Ndiro zita! Sam akadeedzera achiratidza kurerukirwa, asi zvino akanga oshushikana. "Vaenda. Vaenda, Perdue. Crap! Ndinongorasikirwa naye kwese kwese, handiti? Ndaimbokwanisa kudzingirira kure kure mudutu!"
  
  Perdue akanga akanyarara, achitarisa pamusoro pemashoko aakanga awana kuburikidza nekuvhara mafaira akavanzika akakiyiwa kubva munyaradzo yemotokari yake, apo Sam akamira mumhepo inotonhora yemangwanani, achimirira chimwe chinhu chaaisatombonzwisisa.
  
  "Vakomana ava vanoita semadandemutande," Sam akagomera, achiongorora vanhu nemaziso ake akavigwa pasi pembambo yake. "Vanotyisidzira iwe ukavaona, asi zvakatonyanya kana usingazive kwavaenda."
  
  "Sam," Perdue akaerekana ataura, achimisa mutori wenhau, uyo aive nechokwadi chekuti ari kuteverwa, achigadzirira kuvandira. "Vese vatyairi veGerman Luftwaffe, Leo 2 unit."
  
  "Uye zvinorevei? Vatyairi vendege here? - Sam akabvunza. Akanga atoora mwoyo.
  
  "Kwete saizvozvo. Ivo vane hunyanzvi zvishoma, "Perdue akatsanangura. "Dzokera kumota. Iwe uchada kunzwa izvi pamusoro peviri rum uye ice. "
  
  
  Chitsauko 14 - Mhirizhonga muMannheim
  
  
  Nina akamuka ari pasofa akanzwa kunge munhu aisa dombo mudehenya rake achibva angosundira uropi kudivi kuti hurwadze. Akavhura maziso achizeza. Zvaiva zvakamuomera kuti azive kuti akanga ari bofu, asi zvaizova zvisiri zvemusikirwo kuti arege . Akanyatso bvumira ziso rake kuti ritenderere nekuparadzana. Hapana chakanga chachinja kubva nezuro wacho, akatenda zvikuru.
  
  Toast necoffee zvakange zvarembera muimba yekutandarira umo akatandara zvake mushure mekufamba kwenguva refu nemumwe wake wekuchipatara 'Sam'.Aisagona kurangarira zita rake uye nanhasi aisakwanisa kujaira kumudaidza kuti Sam.Asi aifanira kubvuma. kuti , kunze kwekusiyana kwose mumafungiro ake, kusvikira zvino akamubatsira kuti arambe asina kuonekwa nevakuru, zviremera zvaizomudzosera nomufaro kuchipatara uko mupengo wacho akanga atouya kuzokwazisa.
  
  Vakanga vapedza zuva rose rakanga rapfuura vachifamba netsoka, vachiedza kusvika kuMannheim kusati kwasviba. Hapana nomumwe wavo akanga ane magwaro api naapi kana kuti mari paari, naizvozvo Nina aitofanira kuridza kadhi retsitsi kuti avape vose vari vaviri vakasununguka kubva kuMannheim kuenda kuDillenburg kuchamhembe ikoko. Sezvineiwo, mudzimai ane makore makumi matanhatu nemaviri okukura Nina akanga achiedza kunyengetedza kuti zvingava nani kuti vashanyi vaviri vadye, kugeza nemvura inodziya uye kurara zvakanaka usiku. Ndosaka akarara pasofa akagashira katsi mbiri hombe nepillow yakarukwa yainhuwa kunge sinamoni yakasakara.Mwari ndoda kuti ndibatane naSam. Sam wangu akazviyeuchidza akagara pasi. Kuzasi kwakabva kwapinda muring pamwe chete nechiuno, Nina ndokunzwa sechembere, yazara nemarwadzo. Chiso chake chainge chisina kumira zvakanaka, asi zvakanga zvichiri kumunetsa kuti aite seasina kuona. Pamusoro pazvo, iye neshamwari yake itsva vaifanira kuhwanda kuti vasazivikanwe sevarwere vaviri vakashaika munzvimbo yekurapa muHeidelberg. Ikoku kwakanga kwakaomera Nina zvikurukuru, sezvo nguva zhinji aifanira kunyepedzera kuti ganda rake rakanga risingarwadzi uye kuti akanga asina fivha.
  
  "Mangwanani akanaka!" - akadaro muenzi ane mutsa kubva pamusuwo. Aine spatula mune rumwe ruoko, akabvunza muchidimbu achinetseka muchiGerman kuti: "Ungada here mazai patositi yako, Schatz?"
  
  Nina akagutsurira nenyemwerero yakashata, achishamisika kana airatidzika kuva akashata sezvaakanzwa. Asati abvunza kuti imba yokugezera yaiva kupi, mukadzi wacho akanga anyangarika adzokera muimba yokubikira ine ruvara rweraimu, umo munhuhwi wemajarini wakabatanidzwa nokunhuhwirira kwakawanda kwaikwira kumhino yakapinza yaNina. Pakarepo zvakabva zvamuyeva. Mumwe Sam arikupi?
  
  Akarangarira kuti amai vepamba apa vainge vapa mumwe nemumwe wavo sofa kuti varare usiku hwapfuura asi sofa rakanga risina munhu. Kwakanga kusiri kuti akanga asina kusununguka kuva oga kwenguva yakati, asi aiziva nzvimbo yacho zviri nani kupfuura zvaaiita uye akanga achiri kushanda semaziso ake. Nina akanga achiri akapfeka jini nehembe yake achibva kuchipatara, arasa yunifomu yake yezvokurapa kunze kwekiriniki yeHeidelberg nokukurumidza apo maziso mazhinji akanga abva pavari.
  
  Munguva yose yaaigoverana nomumwe Sam, Nina aingozvibvunza kuti aizopfuura sei kuna Dr. Hilt asati abuda muchipatara pashure pake. Hongu, vakuru vakuru vakarinda vanofanira kunge vakaziva kuti murume aive nechiso chakatsva haaigona kunge ari chiremba wekupedzisira, zvisinei nekuvanzika kwakadzama uye zita rezita. Chokwadi, akanga asina nzira yokusiyanisa nayo mativi ake muchimiro icho chiono chake chakanga chiri.
  
  Nina akadhonzera maoko ake pamusoro pezvanza zvake zvakatsvuka, achinzwa kusvotwa kunobata muviri wake.
  
  "Toilet?" akakwanisa kushevedzera ari kuseri kwegonhi remukicheni asati amhanya kudzika nekamukoto kapfupi kakanga kanongedzerwa naamai vaiva nesadza. Achingosvika pamusuo, masaisai okugwinha akaumburuka pana Nina, uye akakurumidza kurova suo kuti azvibvise. Chakanga chisiri chakavanzika kuti acute radiation syndrome ndiyo yakakonzera chirwere chake chemudumbu, asi kusarapwa kweizvi nezvimwe zviratidzo kwakatowedzera mamiriro ake ezvinhu.
  
  Akatowedzera kurutsa, Nina akabuda mubathroom achinyara ndokunanga pasofa raainge akarara. Chimwe chaimunetsa kwaiva kuramba akatsiga asingabatiri madziro achifamba. Musmall house yese Nina akazviona kuti marooms ese maive musina munhu angandisiya here? Bastard! Akafinyamisa kumeso, akurirwa nefivha yaikura zvokuti akanga asingachagoni kurwisa. Nekuvhiringika kwaainge aita maziso ainge akuvadzwa akabva angoshingirira kuti asvike pachinhu chainge chakamonyoroka chaaitarisira kuti raiva sofa hombe. Tsoka dzaNina dzakashama dzakadhonzwa nekapeti mukadzi wacho achikona kuti amuunzire kudya kwemangwanani.
  
  "ABOUT! Mein Gott! " - akaridza mhere nekutya achiona muviri wemuenzi wake uchifenda. Mudzimai wemba akakurumidza kuisa tireyi patafura ndokumhanyira kunobetsera Nina. "Mudiwa wangu, kwakanaka here?"
  
  Nina handina kukwanisa kumuudza kuti akanga ari muchipatara. Kutaura zvazviri, hapana chaaigona kutaura kwaari. Achitenderera mudehenya rake, uropi hwake hwairira uye kufema kwake kwakanzwika segonhi rehovhoni rakashama. Maziso ake akadzokera mumusoro make achikamhina ari mumaoko emukadzi uyu. Nokukurumidza pashure pacho, Nina akapengenuka zvakare, chiso chake chichiratidzika kuva nechando pasi pehova dzedikita. Aive nejira rekugeza pahuma akanzwa kufamba kusina kumira mushe muchiuno zvakamuvhundutsa zvikaita kuti akurumidze kugara akati twasu. Katsi isina hanya yakasangana yaakatarisa sezvo ruoko rwake rwakabata muviri wemvere uye nekukasira ndokuregedza shure kwaizvozvo. "Aa," ndizvo chete zvaNina zvaakakwanisa kuburitsa, uye akarara zvakare.
  
  "Unonzwa sei?" akabvunza mukadzi uya.
  
  "Ndinofanira kunge ndiri kurwara nechando muno munyika yandisingazivi," Nina akagunun"una chinyararire kuti atsigire kunyengera kwake. Hongu, chaizvo, izwi rake remukati rakatevedzera. Mumwe wekuScotsman anodzokera kubva kuGerman autumn. Pfungwa yakanaka!
  
  Muridzi wake akabva ataura mashoko egoridhe. "Liebchen, pane wandingafonera kuti auye kuzokutora? Murume? Mhuri?" Huso hwaNina hwakanyorova, hwakachenuruka hwakapenya netariro. "Hongu!"
  
  "Sahwira wako aripano haana kana kumboonekana kuseni. Pandakasimuka kuti ndipinde mudhorobha muri vaviri, iye akanga asipo. Makanetsana muri vaviri here?"
  
  "Kwete, ati ari mushishi kuuya kumba kwemukoma wake. Zvichida akafunga kuti ndaizomutsigira achirwara," Nina akapindura ndokuziva kuti fungidziro yake zvimwe yakanga yakarurama chose chose. Apo vaviri vacho vakaswera vachifamba mumugwagwa wokumaruwa kunze kweHeidelberg, havana kunyatsoswedera pedyo. Asi akamuudza zvose zvaaigona kuyeuka pamusoro pekuzivikanwa kwake. Panguva iyoyo, Nina akawana ndangariro yomumwe Sam nenzira inoshamisa, asi akanga asingadi kuzunungusa igwa apo akanga akatsamira panhungamiro yake nokushivirira.
  
  Akarangarira kuti zvechokwadi akanga akapfeka nguwo refu jena, asi kunze kwaizvozvo zvakanga zvisingaite kuti aone chiso chake kunyange akanga achiri nacho. Chaimusvota inyaya yekusavhunduka kwaaiita paaimuona pese pavaikumbira nzira kana kutaurirana nevamwe. Chokwadi, kana vakaona murume ane chiso nemuviri wake zvakashanduka kuita taffy, vanhu vaizoita ruzha kana kuti izwi rekunzwira tsitsi? Asi vakaita sezvisina basa, vasingaratidzi kunetseka pamusoro pemaronda matsva emurume wacho.
  
  "Chii chakaitika kunharembozha yako?" - mukadzi wacho akamubvunza - mubvunzo wakajairika, uyo Nina akapindura asingaite nenhema dziri pachena.
  
  "Ndakabirwa. Bhegi rangu nefoni yangu, mari, zvese. Akanyangarika. Ndinofungidzira kuti vaiziva kuti ndaiva mushanyi uye vakandinangidzira," Nina akatsanangura kudaro, achitora runhare rwomukadzi wacho ndokugutsurira mukuonga. Akachaira nhamba yaairangarira zvakanyanya. Pakarira runhare kune rumwe rutivi rwetambo, rwakapa Nina kuputika kwesimba uye kakudziya mudumbu make.
  
  "Kukamukana." Mwari wangu, ishoko rakanaka zvakadini, akafunga naNina, kamwe kamwe achinzwa akakotsekana kupfuura zvaakanga anzwa munguva refu. Aive atora nguva yakadii kubva paakanzwa izwi reshamwari yake yekare, mudiwa wake uye waaishanda naye apo neapo? Moyo wake wakabva wasvetuka. Nina haasati aona Sam kubva paakapambwa neOrder of the Black Sun pavakanga vari parwendo vachitsvaga yakakurumbira 18th century Amber Room muPoland inenge mwedzi miviri yapfuura.
  
  "S-Sam?" - akabvunza, anenge achiseka.
  
  "Nina?" akazhambatata. "Nina? Ndiwe?"
  
  "Ehe. Uri kuzviita sei?" akanyemwerera zvake. Muviri wese wairwadza zvekuti akagara.
  
  "Jesu Kristu, Nina! Uri kupi? Uri munjodzi here? akabvunza apererwa nenzwi guru remota yaifamba.
  
  "Ndiri mupenyu Sam. Zvisinei, kashoma. Asi ndakachengeteka. Ndiine mumwe mukadzi muMannheim, muno muGermany. Sam? Mungauye kuzonditora here?" izwi rake rakatsemuka. Chikumbiro ichi chakabaya Sam pamoyo. Mudzimai anoshinga kudaro, akangwara uye akazvimiririra haangambopemha ruponeso semwana mudiki.
  
  "Chokwadi ndichauya nokuda kwako! Mannheim chinhambwe chipfupi kubva pandiri. Ndipe address tiuye kuzokutora," Sam akadaro nemufaro. "Haiwa Mwari wangu, hamuzivi kuti tinofara sei kuti zvinhu zvose zvakanaka nemi!"
  
  "Tose tinorevei?" - akabvunza. "Uye sei uri kuGermany?"
  
  "Kukuendesa kumba kuchipatara, zvoga. Takaona panhau kuti kwawasiiwa naDetlef kwaitove kugehena chaiko. Uye patakasvika pano, iwe wakanga usipo! Handigoni kuzvitenda," akadaro, kuseka kwake kuzere nekusununguka.
  
  "Ndichakupa mukadzi anodiwa akandipa kero. Toonana, kwakanaka here?" Nina akapindura achifemereka ndokutambidza runhare kumuridzi wake asati abatwa nehope huru.
  
  Sam paakati 'isu', aive nemanzwiro akaipa kuti zvaireva kuti akange anunura Perdue kubva mukeji ine chiremera yaakange avharirwamo mushure mekunge Detlef amupfura muropa rinotonhora kuChernobyl. Asi nechirwere ichi kubvarura nehurongwa hwake sechirango kubva kuna mwari wemorphine akasiiwa mukumuka kwake, akange asina basa panguva iyoyo. Chaaida kwaive kunyangarika mumaoko ezvaive zvakamumirira.
  
  Achiri kungonzwa mukadzi uya achitsanangura kuti pamba pakamira sei paakasiya maneja achibva abatwa nehope dzaipisa muviri.
  
  
  Chitsauko 15 - Mushonga Wakaipa
  
  
  Sista Barken vakagara padehwe gobvu rechigaro chemuhofisi yekare, magokora avo akatsamira pamabvi avo. Achiri pasi pekutinhira kwemwenje wefluorescent, maoko ake akazorora mumativi emusoro wake sezvaaiteerera nhoroondo yemugamuchiri wekufa kwaDr. Hilt. Mumwe mukoti akafuta akachema mumwe chiremba waakanga aziva kwemwedzi minomwe chete. Aiva neukama hwakashata naye, asi akanga ari mukadzi ane tsitsi aidemba zvechokwadi rufu rwomurume wacho.
  
  "Mariro ari mangwana," akadaro mushandi wepa reception asati abuda muhofisi.
  
  "Ndakazviona panhau, munoziva, nezvemhondi. Dr. Fritz vakandiudza kuti ndisauye kunze kwekunge zvakakodzera. Aisada kuti ndivewo munjodzi, "akaudza ari pasi pake, Nurse Marks. "Marlene, unofanirwa kukumbira kuchinjirwa. Handichazvinetsekizve pamusoro pako pese pandinenge ndisiri pabasa."
  
  "Usazvinetse nezvangu, Hanzvadzi Barken," Marlene Marks akanyemwerera, achimutambidza kapu imwe yesopu yaakanga abika pakarepo. "Ndinofunga kuti ndiani akazviita anofanira kunge aine chikonzero chakakosha, munoziva? Sechinangwa changa chatove pano."
  
  "Haufunge ...?" Maziso aNurse Barken akatarisa kuna Nurse Marks.
  
  "Dr. Gould," Hanzvadzi Marks vakasimbisa kutya kwehanzvadzi yavo. "Ndinofunga kuti akanga ari mumwe munhu aida kumubvuta, uye zvino zvavakamutora," akanyunyuta kudaro, "ngozi kuvashandi nevarwere yapera. Ndinoreva, ndinobheja varombo vakafa vakangosangana nemagumo avo nekuti vakapinda munzira yemhondi, munoziva? Zvimwe vakaedza kumumisa."
  
  "Ndinonzwisisa dzidziso iyi, mudiwa, asi sei zvino murwere 'Sam' asipo?" - vakabvunza Hanzvadzi Barken. Aiona kubva mukutaura kwaMarlene kuti mukoti wechidiki akanga asati afunga nezvazvo. Akabva angonwa muto wake chinyararire.
  
  "Zvinosuruvarisa kuti akatora Dr. Gould," Marlene akachema-chema. "Airwara zvakanyanya uye maziso ake aiwedzera kuipa, mukadzi murombo. Ukuwo amai vangu vakashatirwa pavakanzwa nezvekupambwa kwaDr Gould. Akanga ashatirwa kuti nguva yose iyi akanga ari muno mumaoko angu ndisina kumuudza."
  
  "Haiwa Mwari wangu," Hanzvadzi Barken vakamunzwira tsitsi. "Anofanira kunge akakupa gehena. Ndakaona mukadzi uyu agumbuka uye anotondityisawo."
  
  Vaviri vakazvishingisa kuseka murima umu. Dr. Fritz vakapinda muhofisi yamukoti pauriri hwechitatu nefolder muhapwa. Chiso chake chaive chakarebesa, chakabva changopedza kutandara kwavo kushoma. Chimwe chinhu chakafanana nekusuwa kana kuora mwoyo kwakaratidzwa mumaziso ake paakazvigadzirira kapu yekofi.
  
  "Guten Morgen, Dr. Fritz," mukoti wechidiki akadaro kuti aparadze kunyarara kusinganzwisisiki.
  
  Haana kumupindura. Hanzvadzi Barken vakashamiswa nehutsinye hwavo uye vakashandisa inzwi ravo rechiremera kumanikidza murume wacho kuti arambe achionekwa, achitaura kwaziso imwe cheteyo, achingowedzera ma decibel mashoma. Dr. Fritz vakakwakuka, vakabuda mucomato yavo yekufungisisa.
  
  "O, ndine urombo, madzimai," akadaro achifemereka. "Mangwanani akanaka. "Mangwanani," akagutsurira mumwe nomumwe, achipukuta chanza chake chakanga chadikitira pabhachi rake asati akurunga kofi.
  
  Zvakanga zvakasiyana zvikuru naDr. Fritz kuita nenzira iyoyo. Kune vakadzi vazhinji vakasangana naye, aive mhinduro yeindasitiri yezvokurapa yeGerman kuna George Clooney. Runako rwake rwaaivimba rwaiva simba rake, raingopfuura nounyanzvi hwake sachiremba. Asi heunoi akamira, muhofisi ine mwero pauriri hwechitatu, aine dikita zvanza uye chitarisiko chokukumbira ruregerero chakavhiringidza madzimai ose ari maviri.
  
  Sista Barken naHanzvadzi Marx vakachinjana chiso chinyararire mhare iyi isati yasimuka kuti ageze kapu yake." Dr. Fritz, chii chiri kukushungurudza? Ini naNurse Marks tiri kuzvipira kutsvaga ani naani ari kukutsamwisa tovarapisa mahara barium enema yakasungirirwa netii yangu chaiyo yeChai... kubva muteapot!"
  
  Nurse Marks vakatadza kuzvibata kunze kwekukachidza muto wavo kubva mukuseka kwavakanga vasingatarisiri, kunyange zvazvo vakanga vasina chokwadi chokuti chiremba aizoita sei. Maziso ake akanyatsotarisa shefu wake neruzvidzo rusina kujeka, uye shaya yake yakadonha nekushamisika. Hanzvadzi Barken havana kuvhunduka. Aive akasununguka kushandisa zvinosetsa kuwana ruzivo, kunyangwe zvepachedu uye zvemoyo zvakanyanya.
  
  Dr. Fritz vakanyemwerera ndokudzungudza musoro. Aifarira nzira iyi, kunyange zvazvo zvaaivanza zvakanga zvisingakodzeri kusekwa.
  
  "Sezvandinotenda neushingi hwenyu, Hanzvadzi Barken, chikonzero chekusuwa kwangu hachisi chemunhu semagumo emunhu," akadaro nenzwi rake rakabudirira.
  
  "Ndingabvunza ani?" Sisi Barken vaibvunza.
  
  "Chaizvoizvo, ndinoomerera," akapindura kudaro. Mese makarapa Dr. Gould, saka kwaizova kwakakodzera zvikuru kana maiziva zvabuda pabvunzo yaNina."
  
  Maoko maviri aMarlene akanyarara akasimuka kumeso, achivhara muromo wake nemhino muchiratidzo chekutarisira. Hanzvadzi Barken vakanzwisisa kuita kwaHanzvadzi Marx, sezvo ivo vamene vasina kugamuchira nhau yacho zvakanaka. Kunze kwezvo, kana Dr. Fritz vaive mubhavhu rekusaziva kwakanyarara kune nyika, izvo zvaifanira kuve zvakanaka.
  
  "Hazvina urombo, kunyanya mushure mekunge apora nekukurumidza pakutanga," akatanga, achibata folda zvakanyanya. "Ongororo dzinoratidza kuderera kukuru kwehuwandu hweropa rake. Kukuvadzwa kwesero kwakanga kwakanyanya zvokuti zvakamutorera nguva kuti arapwe."
  
  "Ah, Jesu akanaka," Marlene akazevezera mumaoko ake. Misodzi yakazadza maziso ake, asi chiso chaHanzvadzi Barken chakaramba chichiratidza kuti vakanga vadzidziswa kugamuchira mashoko akaipa.
  
  Empty.
  
  "Tiri kutarisa level ripi?" - Hanzvadzi Barken vakabvunza.
  
  "Zvakanaka, matumbu ake nemapapu ake anoita kunge ari kukonzeresa gomarara, asi zviri pachena zvakare kuti akakuvara zvishoma mutsinga, zvinova ndizvo zviri kukonzera kusaona kwake, Nurse Barken. Akangoongororwa chete, saka handichakwanisa kunyatso ongorora chirwere kusvikira ndamuongorora zvakare."
  
  Nechekumashure Nurse Marks achinzwa nhau iyi akaridza kamhere asi akaedza nepese paaigona kuti azviswededze pamwe chete kuti asarega murwere achimukanganisa pachezvake. Aiziva kuti zvaisava nemusoro kuchemera murwere, asi uyu akanga asiri murwere chero upi zvake. Akanga ari Dr. Nina Gould, kurudziro yake uye muzivikanwi waakanga ane nzvimbo yakapfava.
  
  "Ndinovimba kuti tichamuwana nekukasika kuti tigomudzosa zvinhu zvisati zvanyanya kuipa. Hatingarase tariro zvakadaro, kunyangwe," akadaro, akatarisa pasi kumukoti wechidiki, aichema, "zvakaoma kuramba uine tariro."
  
  "Dr. Fritz, mukuru weGerman Air Force ari kutumira murume kuzotaura newe imwe nguva nhasi," mubatsiri waDr. Fritz akazivisa ari pamusuwo. Akanga asina nguva yokubvunza chikonzero nei Hanzvadzi Marx vakanga vachisvimha misodzi, sezvo vakanga vachikurumidza kudzokera kuhofisi duku yaDr. Fritz, yavaitarisira.
  
  "WHO?" - akabvunza, chivimbo chake chichidzoka.
  
  "Anoti anonzi Werner. Dieter Werner anobva kuGerman Air Force. Izvi zvine chekuita nemunhu akatsva akatsakatika muchipatara. Ndakatarisa - ane mvumo yemauto yekuve pano akamiririra Lieutenant General Harold Mayer." Anongotaura zvese nekufema kumwe chete.
  
  "Handichazivi zvokutaura kuvanhu ava," Dr. Fritz vakanyunyuta kudaro. "Ivo havagone kurongedza zvinhu ivo, uye zvino vauya kuzonditambisira nguva yangu ..." uye akaenda, achishinyira nehasha. Mubatsiri wake akatarisa vanamukoti vaviri kechipiri asati amhanyira mukuru wake.
  
  "Zvinorevei?" Sisi Barken vakatura befu. "Ndinofara kuti handisi murombo. Huya, Hanzvadzi Marx. Inguva yekutamba kwedu." Akadzokera kunhevedzano yake yenguva dzose, kungoratidza kuti maawa okushanda akanga atanga. Uye nekushatirwa kwaagara achiita , akawedzera kuti: "Uye pukuta maziso ako, nokuda kwaMwari, Marlene, varwere vasati vafunga kuti wakakwirira sezvavari!"
  
  
  * * *
  
  
  Maawa mashoma gare gare, Sisi Marks vakambozorora. Akanga achangobva muwadhi yavakasunungukira, kwaaishanda shifiti yake yemaawa maviri zuva nezuva. Vanamukoti vaviri vepachipatara chemamaternity vanga vatora zororo retsitsi zvichitevera kupondwa kwainge kwaitwa, saka chikwata ichi chaive chishoma. Muhofisi yamukoti, akabvisa kurema pamakumbo ake airwadza ndokuteerera kupfira kweketero.
  
  Sezvaakamirira, mashafu akati wandei emwenje akajeka akavheneka tafura nezvigaro zvaiva pamberi pefiriji duku ndokuita kuti atarise mitsetse yakachena yefenicha. Mukuneta kwake, zvakamuyeuchidza nezvemashoko anosuruvarisa kubva kare. Ikoko, panzvimbo yakatsetseka yedhesiki risina kuchena, akanga achiri kuona faira raDr. Nina Gould, rakarara ipapo semamwe kadhi ripi neripi raaigona kurava. Iri chete ndiro rainge riine hwema hwayo. Akabudisa kamunhuwi kekuora zvaisemesa akakachidza Nurse Marks kusvika azopepuka kubva kuhope dzaityisa neruoko rwaainge arota. Akapotsa adonhedza kapu yake yeti pauriri hwakaoma, asi akaibata nekufamba kwenguva, achishandisa adrenaline-fueled jump start reflexes.
  
  "Oh mwari wangu!" - akazevezera achivhunduka, akabata kapu yeporcelain zvakasimba. Akatarisa patafura pakanga pasina kana folda yaionekwa. Zvakamunyaradza aingovewo mashura akashata aakanga achangobva kuita, asi aishuvira kuti dai zvakanga zvakadarowo nenhau chaidzo dzaivemo. Neiko uku kuchigonawo kuva kunopfuura kungovawo zvako hope dzakaipa? Murombo Nina!
  
  Marlene Marks akanzwa maziso ake achiyerera zvakare, asi panguva ino yakanga isiri nekuda kwemamiriro aNina. Izvi zvaikonzerwa nekuti akanga asingazive kuti tsvarakadenga yenhoroondo iyi yainge iri mhenyu here, ndoda kuti mhandu yedombo iyi yakanga yamuendepi.
  
  
  Chitsauko 16 - Musangano unonakidza / Haunakidze chikamu
  
  
  "Wandaishanda naye paEdinburgh Post, Margaret Crosby, achangobva kufona," Sam akagovana, achiri kutarisa neshungu pafoni yake achangopinda mumotokari yekurenda naPerdue. "Ari kuuya kuno kuzondikoka kuti ndive munyori pamwe chete wekuferefeta maererano nekubatanidzwa kweGerman Air Force mune kumwe kunyomba."
  
  "Inonzwika senyaya yakanaka. Unofanira kuzviita, murume mukuru. Ndiri kuona kurangana kwenyika dzakawanda pano, asi handisi munhu wenhau," Perdue akadaro vakananga kwaigara Nina.
  
  Sam naPerdue pavakamira pamberi peimba yavakange varairwa, nzvimbo yacho yaityisa. Kunyange zvazvo imba yacho yakanga ichangobva kupendwa, bindu racho rakanga riri resango. Musiyano wavo wakaita kuti imba yacho ive yakasiyana. Makwenzi eminzwa akakomberedza madziro ekunze e beige pasi pedenga dema. Machipisi ependi yepingi yakachenuruka pachimney airatidza kuti yakanga yaparara isati yapendwa. Utsi hwakakwira kubva pairi sedhiragoni ine usimbe, ichibatana nemakore anotonhora emonochrome ezuva rine makore.
  
  Imba iyi yakamira kumucheto kwekamwe kamugwagwa kaive pedyo nedhamu, izvo zvaingowedzera kusurukirwa kwakashata kwenzvimbo iyi. Varume vaviri ava pavakaburuka mumota, Sam akaona machira epafafitera achizunguzika.
  
  "Taonekwa," Sam akazivisa mumwe wake. Perdue akagutsurira musoro, muviri wake murefu wakareba pamusoro pefuremu yemusuwo wemota. Bvudzi rake rebvudzi raipeperetswa nekamhepo kari pakati nepakati achiona gonhi repamberi richivhurika zvishoma. Huso hwakapfava, hunyoro hwakatarisa kunze kuseri kwegonhi.
  
  "Frau Bauer?" Perdue akabvunza ari kune rimwe divi remota.
  
  "Herr Cleve?" Akanyemwerera.
  
  Perdue akanongedzera Sam ndokunyemwerera.
  
  "Enda, Sam. Handifungi kuti Nina anofanira kufambidzana neni pakarepo, munoziva? Sam akanzwisisa. Shamwari yake yaitaura chokwadi. Pakupedzisira, iye naNina havana kuparadzana pamashoko akanaka, chii naPerdue achimunyangira murima uye achityisidzira kumuuraya nezvose izvozvo.
  
  Sam zvaakasvetuka masitepisi epavharanda akananga kwaive naMadzimai akanga akabata gonhi, akangoti dai ambogara hake. Mukati memba mainzwa kunhuwa kwehumwari, kunhuhwirira kwakavhenganiswa kwemaruva, kofi, uye ndangariro isina kusimba yeicho chingave chaive chiFrench toast maawa mashoma apfuura.
  
  "Maita basa," akadaro kuna Frau Bauer.
  
  "Ari kuno mhiri. Anga akarara kubva zvatataura parunhare," akadaro Sam achiratidza kusanyara. Kwakamupa kunzwa kwokusagadzikana kwokubatwa chibharo mutorongo, asi Sam akanangidzira ngwariro yake pana Nina. Chimiro chake chidiki chaive chakamoneredzwa pasi pemurwi wemagumbeze, mamwe acho akashanduka kuita katsi paakaakwevera kumashure kuti aratidze chiso chaNina.
  
  Sam haana kuzviratidza asi akarohwa nehana achiona kushata kwaainge aita. Miromo yake yaive yebhuruu kumeso kwake kwakacheneruka, vhudzi rake rakanamira kumatembere ake achifemereka.
  
  "Anoputa here?" - akabvunza Frau Bauer. "Mapapu ake anonzwika zvakaipa. Haana kunditendera kuti ndifonere kuchipatara usati wamuona. Ndovafonera izvozvi?"
  
  "Hazvisati," Sam akadaro nekukurumidza. Parunhare, Frau Bauer akamuudza nezvomurume akaperekedza Nina, uye Sam akafunga kuti akanga ari mumwe munhu akanga asipo muchipatara. "Nina," akadaro chinyararire, achimhanyisa minwe yake kumusoro kwemusoro wake uye achidzokorora zita rake zvine ruzha zvishoma nguva imwe neimwe. Pakupedzisira maziso ake akazaruka ndokubva anyemwerera, "Sam." Jesu! Chii chiri kunetsa pameso ake?Akafunga kuvhunduka pamusoro pechidzitiro chakareruka chegonyeti chainge chavhara maziso ake ese kunge dandemutande.
  
  "Hello, tsvarakadenga," akapindura achimutsvoda pahuma. "Maziva sei kuti ndini?"
  
  "Uri kutamba neni here?" - akati zvishoma nezvishoma. "Inzwi rako rakadhindwa mupfungwa dzangu ... sekunhuwa kwako."
  
  "Kunhuwa kwangu?" akabvunza.
  
  "Marlboro uye maitiro," akadaro achiseka. "Mwari, ndingaurayira mudzanga izvozvi.
  
  Frau Bauer akakachidzwa netii yake. Sam akaseka. Nina akakosora.
  
  "Tainetsekana zvakanyanya, rudo," Sam akadaro. "Handei tikuperekedzei kuchipatara. Ndapota."
  
  Maziso aNina akakuvadzwa akavhurika. "Aihwa".
  
  "Zvinhu zvese zvadzikama ipapo." Akaedza kumunyengedza, asi Nina akanga asina.
  
  "Handisi benzi Sam. Ndakatevera nhau kubva apa. Havasati vabata mwana wehure iyeye, uye patakapedzisira kutaura, akanyatsoratidza kuti ndaitamba nepafenzi isiriyo," akadaro achikasira.
  
  "Zvakanakai. Nyarara zvishoma unyatsondiudza zvazvinoreva, nekuti kwandiri zvinoita sekunge wakanangana nemhondi," Sam akapindura achiedza kuti inzwi rake risavhunduke nezvaaitaura.
  
  "Tii kana kofi, Herr Cleve?" - muenzi ane mutsa akakurumidza kubvunza.
  
  "Doro anogadzira tii yesinamoni yakanaka, Sam. Edzai," akadaro Nina aneta.
  
  Sam akagutsurira nerudo, achitumira mukadzi wechiGerman aive asina moyo mukicheni. Akanga achinetseka kuti Perdue akanga agere mumotokari panguva iyo ingadai yakatora kusvika pasi pemamiriro ezvinhu aNina. Nina akarara zvakare, anyevenutswa nehondo yeBundesliga paterevhizheni. Achinetseka nezvehupenyu hwake ari pakati pekupopota kwevechiri kuyaruka, Sam akatumira Perdue meseji.
  
  Akaoma musoro sezvataifunga.
  
  Kurwara kunofa. Pane mazano here?
  
  Akatura befu, achimirira pfungwa dzipi nedzipi dzokuti Nina aendeswe sei kuchipatara kuoma musoro kwake kusati kwatungamirira kurufu rwake. Nomuzvarirwo, kumanikidza kusiri kwechisimba ndiyo chete nzira yekubata nemurume aipenga uye akatsamwira nyika, asi aitya kuti izvi zvaizosundira Nina kure, kunyanya kubva kuPerdue. Inzwi refoni yake rakatyora monotony yemutauri weTV, achimutsa Nina. Sam akatarisa kwaaive akaviga foni yake.
  
  Kurudzira chimwe chipatara?
  
  Zvikasadaro, mubvise nesherry inochajwa.
  
  Panguva yekupedzisira, Sam akaziva kuti Perdue aiseka. Yokutanga, zvisinei, yakanga iri pfungwa huru. Pakarepo meseji yekutanga, yaitevera yakauya.
  
  Universitätsklinikum Mannheim.
  
  Theresienkrankenhaus.
  
  Pahuma yaNina pakaita kufinyamisa kumeso. "Mheremhere isingaperi iyi ndeyei?" - akagunun'una kuburikidza nekutenderera kunonakidza mufivha yake. "Rega izvi! Mwari wangu..."
  
  Sam akadzima nhare yake kuti anyaradze mukadzi airatidza kupererwa. Frau Bauer akauya netireyi. "Ndine urombo, Frau Bauer," Sam akakumbira ruregerero chinyararire. "Tichabvisa bvudzi rako mumaminetsi mashoma."
  
  "Usapenge," akagonya nekutaura kwake gobvu. "Usamhanye. Ingoita kuti Nina asvike kuchipatara nokukurumidza. Ndinofunga kuti akashata."
  
  "Danke," Sam akapindura. Akatora tea achiedza kusapisa muromo. Nina akanga akarurama. Chinwiwa chinopisa chaive pedyo neambrosia sezvaaigona kufungidzira.
  
  "Nina?" Sam akazvishingisa zvakare. "Tinofanira kubva pano. Shamwari yako yekuchipatara yakakurasa, saka handivimbi naye zvachose. Kana akadzoka neshamwari shoma, tinopinda munyatwa."
  
  Nina akavhura maziso ake. Sam akanzwa kusuwa kukuru achimutarisa achitarisa kuseri kwake. "Handisi kudzokera.
  
  "Kwete, kwete, haufanire kudaro," akadaro. "Tichakuendesa kuchipatara chemuno muMannheim, rudo."
  
  "Kwete, Sam!" - akakumbira. Chipfuva chake chaiita kubvunda neshungu apo maoko ake aiedza kunzwa vhudzi rekumeso rakanga richimunetsa. Zvigunwe zvitete zvaNina zvakamonereka seri kwomusoro wake sezvaaiedza aedzazve kubvisa tumakombama twakanamira, achiwedzera kushatirwa nguva imwe neimwe yaaikundikana. Sam akamudaro akatarisa chaaifunga kuti chiso chake. "Ko sei ndisingaende kumba? Nei ndisingarapwe muchipatara muEdinburgh?"
  
  Nina akaerekana atura befu ndokutura mafemo, mhino dzake dzichiita kuhuta. Frau Bauer akamira pamusuwo nemuenzi waakanga atevera.
  
  "Unogona".
  
  "Purdue!" Nina akakachidzwa, achiedza kumedza nehuro yake yakaoma.
  
  "Unogona kuendeswa kunzvimbo yekurapa yaunosarudza muEdinburgh, Nina. Chingotirega tiende newe kuchipatara chiri pedyo kuti ugadzikane. Kana vapedza, ini naSam tichakutumira kumba nekukurumidza. Ndinokuvimbisa," Perdue akamuudza.
  
  Akaedza kutaura nezwi rakapfava uye rakapfava kuti asavhiringa tsinga dzake. Mashoko ake akanga akazara nematauriro akanaka ekutsunga. Perdue aiziva kuti aifanira kumupa zvaaida pasina kutaura nezveHeidelberg zvachose.
  
  "Unoti kudii, mudiwa?" Sam akanyemwerera achipuruzira vhudzi rake. "Haudi kufira kuGermany, handiti?" Akatarisa kumusoro achikumbira ruregerero kumudzimai wechiGermany, asi akangonyemwerera ndokumusimudza.
  
  "Waedza kundiuraya!" Nina akagomera pane imwe nzvimbo akamupoteredza. Aigona kunzwa paakanga akamira pakutanga, asi inzwi raPerdue rakazununguka paakataura, saka akasvetuka zvakadaro.
  
  "Akarongedzwa, Nina, kuti atevere mirairo yebenzi riya reBlack Sun. Huya, unoziva kuti Perdue haambokurwadzisa nemaune," Sam akaedza, asi aifemereka. Havana kukwanisa kuziva kana Nina akanga akashatirwa kana kuti kutya, asi maoko ake akatsvanzvadzira achipenga kutozosvikira awana ruoko rwaSam. Akamunamatira, maziso ake machena machena achimhanya-mhanya.
  
  "Ndapota, Mwari, ngazvirege kuva Purdue," akadaro.
  
  Sam akadzungudza musoro achiratidza kupererwa Perdue akabuda mumba. Pakanga pasina panikiro kuti nguva ino kutaura kwaNina kwakamurwadza zvikuru. Frau Bauer akatarisa netsitsi sezvo murume murefu, ane vhudzi rakanaka achienda. Pakupedzisira, Sam akasarudza kumutsa Nina.
  
  "Handei," akadaro, achibata zvinyoronyoro muviri wake wakanga usina kusimba.
  
  "Siya magumbeze. Ndinogona kurukwa zvakanyanya, "Frau Bauer akanyemwerera.
  
  "Ndokutenda zvikuru. You were very, very help," Sam akaudza weta, achisimudza Nina ndokuenda naye kumota. Chiso chaPerdue chakanga chiri nyore uye chisingatauri sezvo Sam akatakura Nina akarara mumotokari.
  
  "Ndizvozvo, apinda," Sam akazivisa nemoyo wese, achiedza kunyaradza Perdue asingachemi. "Ini ndinofunga tichada kudzokera kuHeidelberg kunotora faira rake kubva kuna chiremba wake wekare mushure mekunge apinzwa muMannheim."
  
  "Unogona kuenda. Ndave kudzokera kuEdinburgh tangobata naNina." Mashoko aPerdue akasiya buri muna Sam.
  
  Sam akafinyamisa kumeso, achishamisika. "Asi wati uchamuendesa kuchipatara ikoko." Akanzwisisa kuora mwoyo kwaPerdue, asi aifanira kunge asina kutamba nehupenyu hwaNina.
  
  "Ndinoziva zvandataura, Sam," akadaro nehasha. Chitarisiko chisina chinhu chakadzoka; ziso rimwe chete raakapa Sinclair paakaudza Sam kuti akanga asisabatsirike. Perdue akamutsa motokari. "Ndinozivawo zvaakataura."
  
  
  Chitsauko 17 - Double Trick
  
  
  Mune imwe hofisi yepamusoro pauriri hwechishanu, Dr. Fritz vakasangana nemumiriri anoremekedzwa weTactical Air Force Base 34 Büchel akamiririra Mutungamiriri Mukuru weLuftwaffe, uyo akanga achivhimwa nevepepanhau uye mhuri yemutyairi wendege akanga asipo.
  
  "Maita basa nekundiona ndisina yambiro, Dr. Fritz," Werner akadaro noushamwari, achibvisa chiremba chiremba wacho nerudo rwake. "Mukuru mukuru wemauto akandikumbira kuti ndiuye nekuti iye zvino akazara nekushanya uye kutyisidzirwa nemutemo, izvo ndine chokwadi kuti munogona kuonga."
  
  "Ehe. Ndapota gara pasi, VaWerner," Dr. Fritz akadaro nehasha. "Sezvo ndine chokwadi chekuti munogona kuonga, ndinewo purogiramu yakabatikana sezvo ndichifanira kutarisira varwere vakakomba uye vasingadi kuvhiringwa zvisina basa kubasa rangu remazuva ese."
  
  Achinyemwerera, Werner akagara pasi, akavhiringidzika kwete chete nechitarisiko chachiremba, asiwo nokusada kumuona. Zvisinei, kana iri mishoni, zvinhu zvakadaro hazvina kunetsa Werner kana nepaduku pose. Akanga aripo kuti awane ruzivo rwakawanda sezvinobvira pamusoro pemutyairi Lö Venhagen uye kukura kwekukuvara kwake. Dr. Fritz hapana chaaigona kuita kunze kwekungomubatsira kutsvaga munhu ainge atsva, kunyanya vachifunga kuti vaida kufadza mhuri yavo. Zvechokwadi, chaizvoizvo, akanga ari mutambo wakanaka.
  
  Izvo Werner zvakare zvaasina kuratidza inyaya yekuti mutungamiriri aisavimba nevekurapa zvakakwana kuti angogamuchira ruzivo. Akanyatsovanza chokwadi chokuti paaidzidza naDr. Fritz ari pauriri hwechishanu, vaviri vevaaishanda navo vakanga vachitsvaira chivako chacho nomuzinga une mazino akanaka wakanyatsogadzirwa nokuda kwokuvapo kwechipukanana. Mumwe nomumwe akaongorora nzvimbo yacho ari oga, achikwira imwe ndege inopukunyuka ichidzika neimwe inotevera. Vaiziva kuti vaingova nenguva yakati kuti yekupedzisa kutsvaga Werner asati apedza kubvunza chiremba mukuru. Pavakanga vava nechokwadi chokuti Lö Venhagen akanga asiri pachipatara, vaigona kuwedzera kutsvaka kwavo kune dzimwe nzvimbo dzinobvira.
  
  Pakanga pangove mushure mekudya kwemangwanani kuti Dr. Fritz akabvunza Werner mumwe mubvunzo unonetsa.
  
  "Lieutenant Werner, kana ndingadaro," mashoko ake akamonyaniswa nokutsvinya. "Ko zvaita sei kuti mukuru wechikwata chenyu asipo kuzotaura neni nezvenyaya iyi? Ndofunga torega kutaura zvisina basa iwe neni. Isu tese tinoziva kuti nei Schmidt ari mushure memutyairi wechidiki, asi izvi zvinei newe?"
  
  "Mirairo. Ndingori mumiriri, Dr. Fritz. Asi mushumo wangu ucharatidza nenzira yakarurama kutibatsira kwamakaita nokukurumidza sei," Werner akapindura zvakasimba. Asi, kutaura idi, akanga asingazivi chikonzero nei mutungamiriri wake, Kaputeni Gerhard Schmidt, akanga achimutumira iye navabetseri vake pashure pomutyairi wendege. Vatatu vacho vakakurudzira kuti vaida kuparadza mutyairi wendege nekuda kwekuti akanga anyadzisa Luftwaffe paakarovera mumwe wevarwi vavo veTornado vaidhura zvinonyadzisa. "Kana tangowana zvatinoda," akadaro achinyengedza, "tose tichawana mubairo wazvo."
  
  "Mask haisi yake," Dr. Fritz akadaro nehasha. "Enda unoudza Schmidt, errand mukomana."
  
  Chiso chaWerner chakabva chaita grey. Akazadzwa nehasha, asi akanga asipo kuti abvise mushandi wezvokurapa. Kunyomba kwachiremba kuri pachena kwakanga kuri kudanwa kusingarambiki kuhondo, uko Werner akanyora nepfungwa parondedzero yake yezvaaifanira kuita gare gare. Asi zvino akanga akanangidzira ngwariro paichi chiziviso chine muto icho Kaputeni Schmidt akanga asina kuverenga pachiri.
  
  "Ndichamuudza izvozvo chaizvo changamire." Maziso aWerner akajeka, akatsvuka akaboora Dr. Fritz chaimo. Nyemwerero yakaonekwa pachiso chemutyairi wemuchairi wendege apo kudhumhana kwendiro uye kutaura kwevashandi vechipatara kwakanyura mazwi avo pamusoro pehondo yakavanzika. "Kana mask yangowanikwa, zvirokwazvo ndichakukoka kumhemberero." Zvekare Werner akadongorera, achiedza kuisa mazwi akakosha izvo zvaisaita kuronda chirevo chaicho.
  
  Dr. Fritz vakaseka zvikuru. Akarova tafura nemufaro. "Mutambo?"
  
  Werner akambotya kuti akanga akanganisa mutambo wacho, asi izvi zvakakurumidza kubatsira kuda kuziva kwake. "Akakuudza here izvi? Ha! Akakuudza here kuti unoda mhemberero kuti utore chimiro chemunhu akabatwa? Ah mwana wangu!" Dr. Fritz vakakwenya mhuno nemhino, vachipukuta misodzi yekufara nemakona emaziso avo.
  
  Werner akafadzwa nokuzvitutumadza kwachiremba wacho, naizvozvo akakushandisa mukana wacho kupfurikidza nokuisa kuzvida kwake parutivi ndokubvuma kuti akanga anyengedzwa. Achiratidza kuodzwa mwoyo zvikuru, akapfuurira kupindura kuti: "Akandinyepera here?" Inzwi rake rakanga rakanyarara, zvishoma pamusoro pezevezeve.
  
  "Ndizvo chaizvo, Lieutenant. Chifukidzo cheBhabhironi hachisi chemhemberero. Schmidt ari kukunyengera kuti akudzivirire kubva pane izvi. Ngatitaurei nazvo, ichi chinhu chakakosha zvikuru kumutengi wepamusoro," Dr. Fritz vakagovera.
  
  "Kana yakakosha kudaro, wakaidzoserei kuLövenhagen?" Werner akatarisa zvakadzama.
  
  Dr. Fritz vakamutarisa vachivhiringidzika.
  
  "Löwenhagen. LöVenhagen ndiani?"
  
  
  * * *
  
  
  Apo Nurse Marks aichenesa marara ekurapa akanga asara kubva mumarounds ake, ruzha rwerunhare rwairira pachiteshi chevanamukoti rwakamubata. Nekugomera kwaaiita akamhanya kunovhura nekuti hapana waaishanda naye aive apedza nevarwere vavo. Iyi ndiyo yaive imba yekugamuchira vanhu pauriri hwekutanga.
  
  "Marlene, mumwe munhu pano anoda kuona Dr. Fritz, asi hapana ari kupindura muhofisi yake," munyori akadaro. "Anoti ndezvechimbi-chimbi uye hupenyu hunoenderana nazvo. Munokwanisa kundibatanidza nachiremba here?"
  
  "Hmm, haapo. Ndaitofanira kuenda kunomutsvaga. Ari kutaura nezvei?"
  
  Mushandi wepanosvikira vanhu akapindura nenzwi rakanyarara kuti: "Anoomerera kuti kana akasaona Dr. Fritz, Nina Gould achafa."
  
  "Oh mwari wangu!" Sister Marx vakavhunduka. "Ana Nina here?"
  
  "Handizive. "Akangoti zita rake ndi...Sam," akazevezera mushandi wepanosvikira vanhu, shamwari yepedyo yaNurse Marks, aiziva nezvezita rekunyepedzera remunhu akatsva.
  
  Mutumbi waNurse Marks wakabva waita chiveve. Adrenaline yakamuendesa mberi, uye akaninira ruoko rwake kuti akwezve ngwariro yomurindiri aiva pauriri hwechitatu. Akauya achimhanya kubva kudivi remukoridho, akabata holster yake, achipfuura nevatengi nevashandi pauriri hwakachena hwairatidza kufungidzira kwake.
  
  "Zvakanaka, muudze kuti ndichauya kuzomutora ndomuendesa kuna Dr. Fritz," Sisi Marx vakadaro. Mushure mekudimbura runhare, akaudza mupurisa uya, "Pane murume pasi, mumwe wevarwere vaviri vashaya. Anoti anofanira kuona Dr. Fritz kana mumwe murwere akashaika achafa. Ndoda kuti uende neni kuti ndimubate."
  
  Muchengeti akasunungura tambo yehomwe yake nekudzvanya ndokugutsurira. "Kunzwisisa. Asi iwe usara shure kwangu. Akaridza nharembozha yake kuti aizosunga munhu angangove mhondi achibva atevera Nurse Marks muimba yekumirira. Marlene akanzwa moyo wake kumhanya, achitya asi achifadzwa nezvakaitika. Dai aikwanisa kuve nechekuita nekusungwa kwemusungwa akaba Dr. Gould, angadai ari gamba.
  
  Vakatenderedzwa nemamwe mapurisa maviri, Nurse Marks nemumwe mupurisa vakafamba vachidzika nemasitepisi kuenda kuimba yekutanga. Zvavakasvika pakunomhara ndokukona, Nurse Marks vakadongorera mberi kwemukuru mukuru uya kuti vaone murwere wekutsva waaiziva zvakanyanya. Asi hapana kwaaigona kuonekwa.
  
  "Nurse, murume uyu ndiani?" mupurisa akabvunza vamwe vaviri vachigadzirira kubuda munzvimbo iyi. Sisi Marx vakangogutsurira musoro. "Handina ... handisi kumuona." Maziso ake aitarisa murume wese aiva mumba umu, asi hapana akanga atsva kumeso kana pachipfuva. "Ichi hachigoni kuva chokwadi," akadaro. "Mira ndikuudze zita rake." Akamira pakati pevanhu vese vaive mukamuri yekutandarira nenzvimbo yekumirira, Nurse Marks akamira ndokusheedzera, "Sam! Mungauye neni here kuzoona Dr. Fritz, ndapota?"
  
  Mushandi wepanosvikira vanhu akakwenya, akatarisa Marlene, ndokuti, "Chii chakaipa chauri kuita? Ari pano!" Akanga achinongedza murume akanaka, ane bvudzi dema akapfeka bhachi rakangwara akamirira pakaunda. Akabva aswedera pedyo naye achinyemwerera. Mapurisa akaburitsa pfuti achibva amisa Sam. Panguva imwecheteyo, vateereri vakabata mweya wavo; dzimwe dzakanyangarika kumativi ose.
  
  "Chii chiri kuitika?" - Sam akabvunza.
  
  "Hausi Sam," Hanzvadzi Marx vakafinyama kumeso.
  
  "Hanzvadzi, i kidnapper here kana kuti kwete?" - mumwe wemapurisa akabvunza asingashiviriri.
  
  "Chii?" Akadaro Sam achifinyamisa kumeso. "Ndini Sam Cleave, ndiri kutsvaga Dr. Fritz."
  
  "Una Dr. Nina Gould here?" akabvunza mupurisa uya.
  
  Vari pakati pehurukuro yavo, mukoti akavhunduka. Sam Cleave, pamberi pake chaipo.
  
  "Hongu," Sam akatanga asi asati ataura rimwe shoko, vakabva vasimudza pfuti dzavo vakananga kwaari. "Asi handina kumubata! Jesu! Bvisai zvombo zvenyu kure imi mapenzi!
  
  "Iyoyo haisiyo nzira yakarurama yokutaura nayo kumurume wemutemo, mwanakomana," mumwe mupurisa akayeuchidza Sam.
  
  "Ndine urombo," Sam akadaro nokukurumidza. "Zvakanaka? Ndine urombo, asi unofanira kunditeerera. Nina ishamwari yangu uye parizvino ari kurapwa muMannheim kuTheresien Hospital. Vanoda faira rake kana faira, chero, uye akanditumira kuna chiremba wake wekutanga kuti atore ruzivo irworwo. Ndizvo zvose! Ndizvo chete zvandiri pano, munoziva?"
  
  "ID," murindiri akabvunza kudaro. "Zvishoma nezvishoma".
  
  Sam akazvidzora kuti asaseke zvaiitwa nemupurisa uyu mumafirimu eFBI, achiitira kuti abudirire. Akanyatsovhura mupendero webhachi rake ndokutora passport yake.
  
  "Sezvizvi. Sam Cleave. Unoona here? Nurse Marks vakabva vabuda kumashure kwemupurisa uya vachitambanudza ruoko rwavo kuna Sam vachikumbira ruregerero.
  
  "Ndine urombo nekusanzwisisana kwandakaita," akadaro Sam ndokudzokorora zvimwe chetezvo kuvakuru vacho. "Munoonaka, mumwe murwere akashaika naDr Gould ainzi Sam. Zviri pachena kuti ndakabva ndangofunga kuti uyu ndiye Sam aida kuona chiremba. Uye paakataura kuti Dr. Gould anogona kufa..."
  
  "Hungu, hungu, tauwana mufananidzo wacho, Hanzvadzi Marx," murindiri akagomera, akabata pfuti yake. Vamwe vaviri vakaodzwa mwoyo zvakaenzana, asi vakanga vasina imwe sarudzo kunze kwekutevera.
  
  
  Chitsauko 18 - Kufumurwa
  
  
  "Ndiwewo," Sam akaseka apo zvitupa zvake zvakadzoserwa kwaari. Mukoti wechidiki akapfachuka akasimudza chanza chake chakavhurika achitenda sezvavaienda, achinzwa achizvitongesa.
  
  "VaCleave, iropafadzo kusangana nemi." Akanyemwerera achikwazisana naSam.
  
  "Ndishevedzei Sam," akadaro achitamba, achitarisa mumaziso ake nemaune. Pamusoro pezvo, mubatsiri anogona kubatsira basa rake; kwete chete mukuwana faira raNina, asiwo mukuwana pasi pezviitiko zvenguva pfupi yapfuura pachipatara uye zvichida kunyange panzvimbo yemhepo muBüchel.
  
  "Ndine urombo kuti ndakanganisa kudaro. Mumwe murwere waakashaika naye ainzi Sam," akatsanangura kudaro.
  
  "Hongu mudiwa wangu, ndakambozvibatawo. Haufaniri kukumbira ruregerero. Yakanga iri kukanganisa kwechokwadi. " Vakakwidza lift panhurikidzwa yechishanu. Chikanganiso chakapotsa chandirasikirwa nehupenyu hwangu!
  
  Murifiti ine ma x-ray technician naNurse Marks aifarira, Sam akaburitsa kusagadzikana kubva mupfungwa dzake. Vakamutarisa vakanyarara. Kwesekondi yakapatsanurwa, Sam aida kutyisidzira vakadzi veGerman nekutaura nezvekuti akamboona sei firimu reSwedish rinonyadzisira richitanga nenzira yakafanana. Magonhi epauriri hwechipiri akavhurwa Sam achibva angoona chikwangwani chichena chaiva pamadziro ekoridho chaiti "X-Rays 1 and 2" nemavara matsvuku. Iwo maviri ex-ray technicians akafemera kekutanga chete mushure mekubuda mu lifti. Sam akanzwa kuseka kwavo kuchipera sezvo magonhi esirivha avharwa zvakare.
  
  Nurse Marks vaive vakafinyama kumeso uku maziso avo akaramba akati ndee pasi izvo zvakazoita kuti mutori wenhau uyu amubvise mukuvhiringika kwaaive aita. Akafemereka akatarisa chiedza chaiva pamusoro pavo. "Saka, Sista Marks, Dr. Fritz inyanzvi yeradiology?"
  
  Chimiro chake chakabva changotwasanuka, sechiya chomurwi akavimbika. Nekuziva kwaSam matauriro emuviri, akaziva kuti mukoti aive neruremekedzo rwusingaperi kana shuwa kuna chiremba airehwa. "Kwete, asi ndichiremba ane hunyanzvi anodzidzisa kumisangano yezvekurapa yepasi rose pane akati wandei misoro yesainzi. Rega ndikuudze - anoziva zvishoma nezvechirwere chega chega, nepo mamwe madhokotera anoshanda mune chimwe chete uye hapana chaanoziva nezvezvimwe. Akanyatsotarisira Dr. Gould. Unogona kuva nechokwadi. Chokwadi, ndiye ega akazvibata..."
  
  Sisi Marx vakabva vangomedza mashoko avo, vakapotsa vataura mashoko aityisa akanga avarovesa nehana mangwanani iwayo.
  
  "Chii?" - akabvunza zvakanaka-nature.
  
  "Chandaida kutaura ndechekuti chero chiri kunetsa Dr. Gould, Dr. Fritz vachachigadzirisa," akadaro, achibata miromo yake. "Oh! Endai!" akanyemwerera afadzwa nekusvika kwavo panguva yeFifth Floor.
  
  Akatungamira Sam kuenda kubapiro rehutongi hwenhurikidzwa yechishanu, kupfuura hofisi yerekodhi nekamuri yeti yevashandi. Pavakanga vachifamba, Sam nguva nenguva aiyemura maonero kubva pamafafitera emativi akafanana aiva pedyo nehoro chena-chando. Pese paibuda madziro efafitera rakavharwa, zuva raipenya nekudziya kumeso kwaSam, zvichiita kuti aone nemaziso eshiri nzvimbo yakapoteredza. Zvakamunetsa kuti Purdue aivepi. Akasiya Sam mota ndokutora taxi yaienda kuairport pasina zvakawanda wandakataura. Chimwe chinhu ndechekuti Sam akatakura zvinhu zvisina kugadziriswa mukati memoyo wake kusvika awana nguva yekuzvigadzirisa.
  
  "Dr. Fritz vanofanira kunge vapedza kubvunzurudza," Nurse Marks akaudza Sam pavakasvika pamusuwo wakavharwa. Akatsanangura muchidimbu kuti mukuru weAir Force akanga atumira sei nhume kuzotaura naDr. Fritz nezvemurwere aigara mukamuri rimwe chete naNina. Sam akafunga nezvazvo. Izvi zviri nyore sei? Vanhu vese vandinofanira kuona vese vari pasi pedenga rimwechete. Zvakafanana nekompakiti yeruzivo nzvimbo yekuferefeta mhosva. Kugamuchirwa kune mall yehuori!
  
  Maererano neshumo, Hanzvadzi Marks vakagogodza katatu ndokuzarura musuo. Lieutenant Werner akanga oda kuenda uye haana kumboita seashamiswa kuona mukoti, asi akaziva Sam kubva mumotokari yenhau. Mubvunzo wakapenya pahuma yaWerner, asi Hanzvadzi Marx vakamira, uye ruvara rwose rwakabva pachiso chavo.
  
  "Marlene?" Werner akabvunza achiratidza kuda kuziva. "Ko chii nhai mwanangu?"
  
  Akamira asingapfakanyiki, achishamiswa, uku kutya kwakamukurira zvishoma nezvishoma. Maziso ake akaverenga zita raiva pabhachi jena raDr. Fritz, asi akadzungudza musoro, apererwa. Werner akaenda kwaari ndokusunga chiso chake sezvaaigadzirira kuridza mhere. Sam aiziva kuti pane chaiitika asi sezvo aisaziva kana mumwe wevanhu ava, paive pasisina kujeka.
  
  "Marlene!" Werner akashevedzera kuti apengenuke. Marlene Marks akabvumira inzwi rake kuti ridzoke uye akakurira murume mujasi. "Hausi Dr. Fritz! Hausi Dr. Fritz!"
  
  Werner asati anyatsonzwisisa zvaiitika, munyengeri uya akasvetukira kumberi ndokubvuta pfuti yaWerner pabendekete rake. Asi Sam akaita nekukasira ndokumhanyira kumberi kusundira Werner kubva munzira, achimisa mhondi yakashata kuyedza kuzvibata. Nurse Marks vakabuda muhofisi vachimhanya vachideedzera kuti vabatsirwe nevarindi.
  
  Achidongorera nepafafitera regirazi repagirazi raiva mumagonhi maviri emba iyi, mumwe wemapurisa akanga amboshevedzwa naNurse Marks akaedza kuita hunhu hwaimhanyira kwaari nemumwe wake.
  
  "Musoro, Klaus," akanyemwerera mumwe wake, "Polly Paranoid adzoka."
  
  "Mwari akanaka, asi anofambisa chaizvo, handiti?" - mumwe mupurisa akacherechedza.
  
  "Ari kuchema mhungu zvakare. Tarisai, hazvina kuita sekuti tine zvakawanda zvekuita pakuchinja uku kana chero chinhu, asi kukanganiswa hachisi chinhu chandinofunga kuita, munoziva? "- akapindura mukuru wekutanga.
  
  "Hanzvadzi Marx!" - akadanidzira mukuru wechipiri. "Ndiani watingazokutyisidzira manje?"
  
  Marlene njiva nokukurumidza, achiuya mumaoko ake, achinamatira kwaari nemaoko ake.
  
  "Hofisi yaChiremba Fritz! Pamberi! Enda, nokuda kwaMwari!" akaridza mhere vanhu vachingotarisa.
  
  Nurse Marks paakatanga kudhonza ruoko rwemurume uyu, vachimuzvuzvurudza vakananga kuhofisi yaDr. Vakamhanyidzana zvekare vakananga kunzira yekuseri,vasina kuoneka mukoti airidza mhere kuti vabate chaaigara achiti chikara.Kunyangwe vakanga vavhiringika,vakatevera ruzha rwenharo yaiva mberi uye pasina nguva vakaziva kuti nei mukoti wechidiki akanga apererwa akafona. munyengeri imhuka.
  
  Sam Cleave aive ari mushishi kurovana namudhara, achipinda munzira pese paainanga kumusuwo. Werner akagara pasi, akatsikitsira uye akakomberedzwa nezvidimbu zvegirazi nendiro dzeitsvo dzinoverengeka dzakanga dzaputsika pashure pokunge munyengeri amuwisira pasi afenda nepani yokurara ndokurovera pamusoro pekabhati duku umo Dr. Fritz aichengetera Petri ndiro nezvimwe zvinhu zvaigona kuputsika.
  
  "Amai vaMwari, tarirai chinhu ichi!" - mumwe mupurisa akashevedzera kune mumwe wake pavakafunga kudzikisa tsotsi raiita seasingakundiki nekuzembera paari nemiviri yavo. Sam haana kumbobuda munzira sezvo mapurisa maviri akatsikitsira tsotsi iri nebhachi jena. Huma yaSam yainge yakashongedzwa nemarabhoni matsvuku ayo ainyatsogadzira twumatama twake. Padivi pake, Werner akabata kuseri kwemusoro wake uko ngarava yakanga yafura dehenya rake zvinorwadza.
  
  "Ini ndinofunga ndichada matichi," Werner akaudza Nurse Marks achinyangira achipinda nepamusuwo muhofisi. Mubvudzi rake dema maive nemapundu aive neropa maive neronda rakadzika. Sam akatarisa sezvo mapurisa aidzora murume airatidzika kunge asinganzwisisike, achimutyisidzira kuti aizoshandisa simba rinouraya, kusvika azokanda mapfumo pasi. Mamwe mabhum maviri Sam akange aona naWerner padhuze nekombi yenhau akazviratidzawo.
  
  "Hey, muyenzi ari kutsvagei pano?" - Kol akabvunza paakaona Sam.
  
  "Haasi mushanyi," Hanzvadzi Marx vakazvidzivirira, vakabata musoro waWerner. "Uyu mutori wenhau ane mukurumbira pasi rose!"
  
  "Chokwadi?" Kol akabvunza achirevesa. "Mudiwa". Ndokutambanudza ruoko rwake kudhonza Sam kuti amire. Himmelfarb akangodzungudza musoro, achidzokera kumashure kuti ape munhu wese nzvimbo yekufamba. Vakuru vakasunga murume uyu asi vakaudzwa kuti vakuru veAir Force ndivo vane masimba panyaya iyi.
  
  "Ndinofunga kuti tinofanira kuripa kwamuri," mukuru mukuru wacho akabvuma kudaro kuna Werner nevarume vake. "Ngatichingoita mapepa edu kuti apinzwe zviri pamutemo mumaoko emauto."
  
  "Maita basa officer. Ingobatai nazvo zvese muno muhofisi. Hatidi veruzhinji nevarwere kuti vavhunduke zvakare, "Werner akapa zano.
  
  Mapurisa nevarindi vakaendesa murume uyu padivi apo Nurse Marks aiita basa rake, kunyangwe zvaisada, achisunga maronda nemavanga emudhara uyu. Aive nechokwadi chekuti chiso chaityisa chaigona kukanganisa zviroto zvevarume vane ruzivo. Kwaisava kuti aive akashata pamunhu, asi kushaikwa kwake kwakamuita kuti anyangare. Mukati memukati memweya wake akanzwa tsitsi dzisinganzwisisiki dzakasangana nekusemburwa apo aipukuta mavanga ake aibuda ropa nedoro.
  
  Meso ake akanga akaumbwa zvakakwana, kana asina kunaka muchimiro chawo chekunze. Zvisinei, zvaiita sokunge kuti chiso chake chainge chabayirwa nokuda kwemhando yavo. Dehenya rake rakanga risina kuenzana uye mhino yake yaiita kunge isipo. Asi muromo wake ndiwo wakarova Marlene.
  
  "Une chirwere chemicrostomia," akadaro kwaari.
  
  "Minor systemic sclerosis, hungu, inokonzera kamukanwa kaduku," akapindura kudaro, sokunge kuti akanga aripo kuti aongorore ropa. Nekudaro, mazwi ake akaunzwa zvakanaka uye matauriro ake echiGerman aive asina chikanganiso parizvino.
  
  "Pane pre-therapy?" - akabvunza. Waive mubvunzo benzi, asi dai asina kumbomutsinhanisa netunyaya twemushonga angadai akamusunda zvakanyanya. Kutaura naye kwainge kwakafanana nekutaura naMurwere Sam kana aripo - hurukuro ine njere nechikara chinogutsa.
  
  "Aiwa," ndizvo chete zvaakapindura, achirasikirwa nemano ake okutsvinya nemhaka bedzi yokuti akanga achinetsa kubvunza. Matauriro ake aive asina mhosva, sekunge aibvuma kuongororwa nachiremba zvake uku varume vachikurukura zvavo nechemumoyo.
  
  "Zita rako ndiani shamwari?" - mumwe wemapurisa akamubvunza nenzwi guru.
  
  "Marduk. Peter Marduk," akapindura kudaro.
  
  "Hausi chiGerman?" - Akabvunza Werner. "Mwari, mandinyengera."
  
  Marduk angadai akada kunyemwerera parumbidzo isina kufanira nezveGerman yake, asi matishu akakora akatenderedza muromo wake akamuramba ropafadzo iyoyo.
  
  "Mapepa ekuzivikanwa," mupurisa akabhowekana, achiri kukwesha muromo wake wakazvimba kubva mukurova netsaona panguva yokusungwa. Marduk akapinza zvishoma nezvishoma muhomwe yebhachi rake pasi pebhachi jena raDr. Fritz. "Ndinofanira kunyora chirevo chake chezvinyorwa zvedu, Lieutenant."
  
  Werner akagutsurira musoro achibvumira. Vakapihwa basa rekutsvaga pasi nekuuraya LöVenhagen, uye kusasunga murume wekare aizviita chiremba. Zvisinei, zvino kuti Werner akaudzwa nei Schmidt akanga chaizvoizvo pashure L & # 246; Venhagen, vaigona kubatsirwa zvikuru nemamwe mashoko kubva kuna Marduk.
  
  "Saka Dr. Fritz vafawo here?" Sister Marks vakabvunza chinyararire vakatsikitsira kuti vavhare chidimbu chakadzika kubva pamasimbi ewachi yaSam Cleve.
  
  "Aihwa".
  
  Moyo wake wakabva wasvetuka. "Unorevei? Dai waita kunge ndiwe muhofisi make, waifanira kutanga wamuuraya."
  
  "Iyi haisi ngano yemusikana anogumbura akapfeka shawl tsvuku naambuya vake, mudiwa wangu," murume mukuru akagomera. "Kunze kwekunge iyi ndiyo vhezheni iyo mbuya vachiri vapenyu mudumbu remhumhi."
  
  
  Chitsauko 19 - Kuratidzwa kweBabironi
  
  
  "Tamuwana! Ari mugwara. Kungorohwa chete ndokuvhara muromo!" - mumwe wemapurisa akazivisa pavakawana Dr. Fritz. Ndiye chaipo pavakaudzwa naMarduk kuti vatarise. Havana kukwanisa kubata Marduk pasina humbowo hwechokwadi hwekuti akauraya Precious Nights, saka Marduk akasiya nzvimbo yake.
  
  Munyengeri uya akaramba achingokunda chiremba ndokutora fomu rake kuti abude muchipatara pasina kunyumwa. Asi kugadzwa kwaWerner kwakamushamisa, zvichimumanikidza kuti atambe chinzvimbo ichi kwenguva yakati rebei, "... kusvikira Mukoti Marx aparadza zvirongwa zvangu," akachema-chema, achikwenya mapendekete ake mukukundwa.
  
  Maminitsi mashoma mushure mekunge kaputeni wemapurisa anotarisira Dhipatimendi reMapurisa eKarlsruhe aoneka, chirevo chipfupi chaMarduk chakapedzwa. Vaingokwanisa kumupomera mhosva diki dzakaita sekurova diki.
  
  "Lieutenant, mapurisa apedza, ndinofanira kusunungura musungwa musati mamutora," Nurse Marks akaudza Werner pamberi pemapurisa. "Iyi iprotocol yechipatara. Zvikasadaro, iyo Luftwaffe inogona kutambura zviri pamutemo. "
  
  Achangotaura nyaya yacho yakabva yatanga kushanda munyama. Mumwe mukadzi akapinda muhofisi akabata bhegi redehwe rechic muruoko rwake, akapfeka zvipfeko zvekambani. "Masikati," akadaro kumapurisa nenzwi rakasimba asi rine ushamwari. "Miriam Inkley, UK Legal Representative, World Bank Germany. Ndanzwisisa kuti nyaya iyi yakaoma yaunzwa kwamuri Captain?"
  
  Mukuru wemapurisa akabvumirana negweta. "Hongu, ndizvozvo, madam. Zvakadaro, tichiri kugara nemhosva yemhondi iri pachena uye mauto ari kuti munhu wedu mumwe chete akafungirwa. Izvi zvinounza dambudziko. "
  
  "Musazvinetse henyu sabhuku. Huyai, ngatikurukurei mashandiro akabatanidzwa eAir Force Criminal Investigation Unit neKarlsruhe Police department mune imwe kamuri," akadaro mukadzi wechiBritish akura. "Unogona kusimbisa humbowo kana vakagutsa tsvakiridzo yako neWUO. Kana zvisina kudaro, tinogona kuronga musangano unotevera kuti tigadzirise zvichemo zvako."
  
  "Aiwa, ndokumbirawo ndione kuti W.U.O. inorevei." Kusvikira taunza mupari wemhosva. Ini handina basa nezvinobuda mumapepanhau, kururamisira kumhuri dzevatatu ava vakaurayiwa," akanzwika kaputeni wemapurisa ava vaviri vachibuda mukoridho. Mapurisa akaonekana ndokumutevera vakabata magwaro mumaoko.
  
  "Saka, VVO inotoziva kuti mutyairi wendege akabatanidzwa mune imwe yakavanzika PR stunt?" Nurse Marks vakashushikana. "Izvi zvakakomba. Ndinovimba kuti izvi hazvikanganise chibvumirano chikuru chavari kuzosaina munguva pfupi iri kutevera."
  
  "Aiwa, WUO hapana chainoziva nezvazvo," Sam akadaro. Akasunga mazamu ake aibuda ropa nebhandeji risina utachiona. "Kutaura zvazviri, isu chete tisu tine ruzivo nemutyairi wendege akapukunyuka uye, neshuviro munguva pfupi, zvikonzero zvekutsvaga kwake." Sam akatarisa Marduk, uyo akagutsurira musoro kuratidza kubvumirana nazvo.
  
  "Asi ..." Marlene Marks akaedza kupikisa, achinongedzera kumusuwo wakanga usisina chinhu kumashure uko gweta reBritish rakanga richangovaudza zvimwe.
  
  "Zita rake anonzi Margaret. Akangokununura kubva kumatare akawanda angadai akanonotsa kuvhima kwako," Sam akadaro. "Mutori wenhau wepepanhau reScotland."
  
  "Saka shamwari yako," akadaro Werner.
  
  "Hongu," Sam akasimbisa. Kol airatidza kushamisika, senguva dzose.
  
  "Zvinoshamisa!" Sisi Marx vakabata maoko avo. "Pane munhu wavanotaura here? VaMarduk vanoridza Dr. Fritz. Uye Mr. Cleave vanotamba vashanyi. Mutori wenhau uyu anove gweta reWorld Bank. Hapana anoratidza kuti ndivanaani chaizvo! Zvakangofanana nenyaya iya yemuBhaibheri umo pasina aigona kutaura mitauro yemumwe uye pakanga paine kuvhiringidzika kwese uku.
  
  "Bhabhironi," kwakauya mhinduro dzakaungana dzevarume vacho.
  
  "Ehe!" - Akabvuta zvigunwe zvake. Imi mose munotaura mitauro yakasiyana, uye hofisi iyi iShongwe yeBhabheri.
  
  "Usakanganwa kuti unenge uchiita seusina kudanana na lieutenant pano," Sam akamumisa, achisimudza chigunwe chake chekunongedza.
  
  "Maziva sei?" - akabvunza.
  
  Sam akangotsikitsira musoro achiramba kana kumukwevera kuhukuro nekupuruzira pakati pavo. Hanzvadzi Marx vakanyara apo Werner akavatarisa.
  
  "Zvino kune boka renyu rinonyepedzera kuva mapurisa emuchivande, asi muri vatyairi vendege vakatanhamara veGerman Luftwaffe operational force, kungofanana nemhuka yamuri kuvhima Mwari vanoziva chikonzero," Sam akadzvokora hunyengeri hwavo.
  
  "Ndakuudza kuti anga ari mutori wenhau anoongorora," Marlene akazevezera kuna Werner.
  
  "Uye iwe," Sam akadaro, achikochekera Dr. Fritz vakanga vachiri kushamisika. "Unopinda papi?"
  
  "Ndinopika kuti ndakanga ndisingazivi!" - akabvuma Dr. Fritz. "Akangoti ndimuchengetere. Saka ndakamuudza kwandakaisa kuitira kana ndisiri pabasa kana abuda! Asi ndinopika kuti handina kumboziva kuti chinhu ichi chinogona kuita izvi! Mwari wangu, ndakapotsa ndapenga ndichiona izvi ... uku ... kushanduka kusiri kwepanyama!"
  
  Werner nevarume vake, pamwe chete naSam naNurse Marks, vakamira vavhiringidzika nekutaura kwachiremba kusingapindirani. Marduk chete ndiye aiita seaiziva zvaiitika, asi akaramba akadzikama achiona kupenga kwaiitika muhofisi yachiremba.
  
  "Zvakanaka, ndavhiringika. Makadii zvenyu varume?" Akadaro Sam achisundidzira ruoko rwake rwakasungwa padivi pake. Vese vakabva vangogutsurira musoro vachiridza tsamwa zvekusatendera.
  
  "Ndinofunga kuti yave nguva yetsanangudzo ichatibatsira tose kufumura vavariro dzechokwadi dzomumwe nomumwe," akadaro Werner. "Pakupedzisira, tingatobatsirana mumabasa edu akasiyana-siyana pane kuedza kurwisana.
  
  "Murume akachenjera," Marduk akapindira.
  
  "Ndinofanira kuita nguva yangu yekupedzisira," Marlene akagomera. "Ndikasauya, Mukoti Barken achaziva kuti pane chiri kuitika. Unondizadza mangwana here mudiwa?"
  
  "Ndichaita saizvozvo," Werner akanyepa. Akabva amutsvoda asati avhura door. Akatarisa shure kunyanduri yaibvumwa kuti yakanga iri Peter Marduk ndokunyemwerera mukweguru wacho.
  
  Musuwo pawakavharwa, mweya wakakora wetestosterone nekusavimbana wakaputira vagari vemuhofisi yaDr. Fritz. Pakanga pasina Alfa mumwechete, asi munhu mumwe nemumwe aiziva chimwe chinhu icho mumwe asina ruzivo pamusoro pacho. Pakupedzisira Sam akatanga.
  
  "Ngatiitei izvi nekukurumidza, kwakanaka here? Ndine rimwe bhizinesi rekukurumidzira rekutarisira mushure meizvi. Dr. Fritz, ndinoda kuti utumire Dr. Nina Gould mhinduro dzebvunzo kuMannheim tisati tasvika pasi pechawakatadza," Sam akarayira chiremba.
  
  "Nina? Dr. Nina Gould vapenyu here?" akabvunza noruremekedzo, achifemereka uye achizvipesanisa semuKaturike akanaka. "Aya mashoko akanaka kwazvo!"
  
  "Mukadzi mudiki? Bvudzi rakasviba nemaziso semoto wehero?" Marduk akabvunza Sam.
  
  "Ehe, angave iye, pasina kupokana!" Sam akanyemwerera.
  
  "Ndinotya kuti haanawo kunzwisisa kuvapo kwangu pano," Marduk akadaro, achiratidza kuzvidemba. Akasarudza kusataura nezvenyaya yekuti akarova musikana murombo kana aita zvakaipa. Asi paakamuudza kuti aizofa, aingoreva kuti Löwenhagen akanga akasununguka uye ane ngozi, chimwe chinhu chaakanga asina nguva yokutsanangura iye zvino.
  
  "Zvese zvakanaka. Akangofanana nepini yemhiripiri kumunhu wese," Sam akapindura kudaro Dr. Fritz achiburitsa folder rema hardcopy aNina ndokupenengura bvunzo mucomputer yake. Pakangoongororwa gwaro rine zvinhu zvinotyisa, akakumbira Sam email yachiremba waNina muMannheim. Sam akamupa card raive netwunhu twese ndokuenderera mberi nekuzora jira pahuma. Achigwinha gwinha, akatarisa Marduk, murume akanga achekwa, asi mukweguru wacho akanyepedzera kunge asiri kuona.
  
  "Ikoko," Dr. Fritz vakafemera pamusoro uye neshungu, vakadekara kuti murwere wavo akanga achiri mupenyu. "Ndiri kufara kuti mupenyu. Kuti akabuda sei pano asina kuona zvakanaka, handichaziva."
  
  "Shamwari yako yaenda naye kunzira yekubuda nayo, chiremba," Marduk akamujekesera. "Unoziva here mwana wechidiki wechidiki wawakapa mask kuti apfeke zviso zvevanhu vaakauraya muzita remakaro?"
  
  "Handina kuziva!" - Dr. Fritz akadzvova, achiri akatsamwira murume mukuru nekuda kwemusoro unobaya waakatambura.
  
  "Hey Hey!" Werner akamisa gakava rakatevera. "Tauya kuzogadzirisa izvi, kwete kuita kuti zvinhu zvinyanye kuipa! Saka, chekutanga ndinoda kuziva kuti chii chako - akanongedza zvakananga kuMarduk - kubatanidzwa naLöwenhagen. Takatumwa kuti tinomubata, uye ndizvo chete zvatinoziva. Zvino pandakakubvunzurudza, chinhu ichi chese chinobuda. "
  
  "Sezvandambokuudzai, handizivi kuti LöVenhagen ndiani," Marduk akasimbirira.
  
  "Mutyairi wendege akadonha anonzi Olaf LöVenhagen," Himmelfarb akapindura. "Akatsva mutsaona iyi, asi neimwe nzira akapona ndokusvika kuchipatara."
  
  Pakaita kumbomira kwenguva refu. Munhu wose akanga akamirira Marduk kuti atsanangure chikonzero nei akanga achironda Lövenhagen pakutanga. Murume mukuru aiziva kuti kana akavaudza chikonzero chaaidzingirira mujaya uyu aitofanirawo kubuda pachena kuti sei akamupisira. Marduk akatura befu ndokutanga kujekesa dendere regunguwo kusanzwisisa.
  
  "Ndaifunga kuti murume wandaidzingirira pamoto weTornado fighter aiva mutyairi wendege anonzi Neumand," akadaro.
  
  "Neumand? Izvi hazvigoni kuva chokwadi. Neumand ari pazororo, pamwe arasikirwa nemari yekupedzisira yemhuri mune imwe nzira yekuseri," Himmelfarb akaseka. Kohl naWerner vakagutsurira vachibvumira.
  
  "Zvakanaka, ndakamutevera kubva kwaitikira tsaona. Ndakamudzingirira nekuti anga aine mask. Pandakaona mask, ndaifanira kuiparadza. Aiva mbavha, mbavhawo zvayo, ndinoti kwamuri! Uye zvaakaba zvakanga zvine simba zvokuti rimwe benzi rakadaro rikasagona kubata! Saka ndaifanira kumumisa nzira chete yekumisa Munhu Anovhara," akadaro Marduk achishushikana.
  
  "Camouflage?" - Akabvunza Kohl. "Iwe murume, zvinoita senge munhu anotyisa mufirimu villain." Akanyemwerera, achibhabhadzira Himmelfarb pabendekete.
  
  "Kura," Himmelfarb akagunun'una.
  
  "Mudzivisi ndeuyo anotora chitarisiko chomumwe achishandisa chifukidziro cheBhabhironi. Iyi ndiyo mask yakabviswa neshamwari yako yakaipa naDr. Gould," Marduk akatsanangura, asi vose vaigona kuona kuti akanga achizengurira kutsanangura zvimwe.
  
  "Enda mberi," Sam akaridza ngonono, achitarisira kuti fungidziro yake pamusoro perondedzero yese yaizove isiriyo. "Ungauraya sei masquerader?"
  
  "Nemoto," Marduk akapindura, nokukurumidza zvikuru. Sam akaona kuti aida kungoibvisa pachipfuva chake. "Chinzwai, zvemazuvano aya ose ingano dzechembere. Handitarisire mumwe wenyu kuti anzwisise."
  
  "Usazviteerere," Werner akabvisa kunetseka. "Ndinoda kuziva kuti zvinogoneka sei kupfeka mask uye kushandura chiso changu kuita chemumwe munhu. Zvakawanda sei zveizvi zvine musoro?"
  
  "Vimba neni, Lieutenant. Ndakaona zvinhu zvinongoverengerwa nevanhu mungano, saka handingakurumidzi kuramba ndichiti hazvina musoro," Sam akadaro. "Zvizhinji zvezvisina musoro zvandaimboseka nazvo, ndazoona kuti zvine musoro nesainzi, kana ukangobvisa zvakashongedzwa nemazana emakore kuti chimwe chinhu chinoshanda chiite sechakagadzirwa zvisina musoro."
  
  Marduk akagutsurira musoro, achitenda kuti mumwe munhu aiva nemukana wokuti anyatsomuteerera. Akanyatsotarisa pakati pevarume vaimuteerera sezvaaiongorora zvavaitaura, achifunga kuti aitofanira kuzvinetsa here.
  
  Asi aifanira kukwikwidza nekuti mubairo wake wakamunzvenga bhizinesi rakaipisisa mumakore achangopfuura - akatanga Hondo Yenyika III.
  
  
  Chitsauko 20 - Chokwadi Chinoshamisa
  
  
  Dr. Fritz vakaramba vakanyarara nguva yose iyi, asi panguva iyi vakanzwa kuti vaifanira kuwedzera chimwe chinhu pakukurukurirana. Achidzikisa maziso ake kuruoko rwakarara pamakumbo ake, akapupura kushamisa kwe mask. "Pakapinda murwere uya, shungu dzese, akandikumbira kuti ndimuchengetere mask. Handina kumbofunga nezvazvo pakutanga, munoziva? Ndakafunga kuti chaikosha kwaari uye kuti zvimwe ndicho chinhu bedzi chaakaponesa pamoto wemba kana chimwe chinhu."
  
  Akavatarisa, akavhiringidzika uye achitya. Akabva aisa pfungwa dzake pana Marduk, sokunge kuti ainzwa achida kuita kuti mudhara wacho anzwisise kuti sei aiita seasina kuona zvaakaona.
  
  "Pane imwe nguva, pashure pokunge ndanyora chinhu ichi pasi, sokunge zvakadaro, kuti ndigone kutarisira murwere wangu. Imwe nyama yakafa yakabvaruka papfudzi rake yakanamatira pagirovhosi rangu; Ndaifanira kuizunza kuti ndienderere mberi nekushanda." Iye zvino akanga ava kufema zvakanaka. "Asi imwe yacho yakapinda mukati me mask, uye ndinopika kuna Mwari ..."
  
  Dr. Fritz vakadzungudza musoro, vachinyara zvakare kurondedzera chirevo chinotyisa uye chinosekesa.
  
  "Vaudze! Vaudze, muzita remutsvene! Vanofanira kuziva kuti handipenge! - murume mukuru akadanidzira. Matauriro ake aiita kudzungudza nekunonoka nekuti chimiro chemuromo wake chainetsa kutaura, asi izwi rake raipinda munzeve dzemunhu wese aivepo semabhanan"ana.
  
  "Ndinofanira kupedza basa rangu. Ngazvizivikanwe, ndichine nguva," Dr. Fritz vakaedza kushandura nyaya, asi hapana akafambisa tsandanyama kumutsigira. Ntsiye dzaDr.
  
  "Apo ... nyama payakapinda mumasiki," akaenderera mberi, "pamusoro pemask ... Dr. Fritz akawana kuti aisagona kudavira mashoko ake amene, asi akarangarira kuti ikoku kwakanga kuri chaizvoizvo zvakaitika! Zviso zvevatyairi vendege vatatu zvakaramba zvakawoma mukusatenda. Nekudaro, pakanga pasina ratidziro yekushora kana kushamisika pazviso zvaSam Cleave naMarduk. "Mukati memask yakava ... chiso, chaingo," akafemereka, "akangobvongodzwa. Ndakazviudza kuti maawa akareba ebasa uye chimiro chechifukidzo zvakanga zvichindiitira jee rine utsinye, asi pakangobviswa napkeni yaiva neropa, chiso chakabva chanyangarika."
  
  Hapana akataura chinhu. Vamwe varume vakawana zvakaoma kudavira, nepo vamwe vakaedza kuronga nzira dzinobvira dzazvingadai zvakaitika nadzo. Marduk akafunga kuti zvino ingave nguva yakanaka yekuwedzera chimwe chinhu chinoshamisa kune Chiremba chinokatyamadza, asi panguva ino chiratidze kubva mune mamwe maonero esainzi. "Ndozvazvinoita. Babylonian Mask inoshandisa nzira inotyisa, ichishandisa nyama yemunhu akafa kutora majini mairi, yobva yaumba chiso chemunhu iyeye semasiki."
  
  "Jesu!" Werner akadaro. Akatarisa Himmelfarb achimhanya achipfuura nepaari akananga kuchimbuzi chemumba umu. "Ehe, handina mhosva newe, Corporal."
  
  "Varume, ndikuyeuchidzei kuti ndine dhipatimendi rekutonga." Dr. Fritz akadzokorora kutaura kwake kwekare.
  
  "Pane ... chimwe chinhu," Marduk akapindira, zvishoma nezvishoma achisimudza ruoko rwake rwemapfupa kuti asimbise pfungwa yake.
  
  "Hoo, zvakanaka," Sam akanyemwerera zvekunyomba, achigadzirisa pahuro.
  
  Marduk haana kumuteerera uye akaisa mimwe mitemo isina kunyorwa. "Kana Masker achinge atora zviso zveanopa, mask anogona chete kubviswa nemoto. Moto chete unogona kuubvisa pachiso cheMusiki. Ipapo akawedzera neshungu, "uye ndosaka ndaifanira kuita zvandakaita."
  
  Himmelfarb akange asisagone kuzvimirira. "Nekuda kwaMwari, ndiri mutyairi wendege. Iyi mumbo-jumbo shit haisi yangu. Izvi zvese zvinonzwika zvakanyanya seHannibal Lecter kwandiri. Ndave kuenda shamwari."
  
  "Wakapihwa basa, Himmelfarb," Werner akadaro nehasha, asi mushandi weSchleswig airbase akasiya mutambo, zvisinei nemubhadharo.
  
  "Ndinozviziva izvi, Lieutenant!" - akadanidzira. "Uye ndicharatidza kusagutsikana kwangu pachangu kumutungamiriri wedu anoremekedzwa, kuitira kuti murege kutsiurwa nokuda kwemaitiro angu." Akatura befu achipukuta huma yake yainge yakanyorova, yakachenuruka. "Ndine urombo varume, asi izvi handizvikwanise. Rombo rakanaka, chaizvo. Ndifonere paunoda mutyairi wendege. Ndizvo zvandiri chete." Akabuda ndokuvhara musuwo.
  
  "Hutano hwako, mukomana," Sam akaonekana. Akabva aenda kuna Marduk nemubvunzo umwe waimunetsa waive wamushungurudza kubva pakatanga kutsanangurwa chiitiko ichi. "Marduk, ndiri kunetseka nechimwe chinhu pano. Ndiudze, chii chichaitika kana munhu akangopfeka maski asina chaaita kunyama yakafa?
  
  "Hapana".
  
  Pakave nekwaya yekuodzwa mwoyo pakati pevamwe. Vakanga vakatarisira mimwe mitemo yakarongwa yemutambo, Marduk akaziva, asi akanga asina chinangwa chekugadzira chero chinhu chekunakidzwa. Akabva angogutsurira.
  
  "Hapana chinoitika?" Kohl akashamisika. "Hausi kufa rufu runorwadza here kana kudzipwa? Unopfeka mask uye hapana chinoitika." Chifukidzo cheBhabhironi." Bhabhironi
  
  "Hapana chiri kuitika mwanangu. Chinongova chifukidzo. Ndokusaka vanhu vashomanana vachiziva nezvesimba rayo rakaipa," akapindura kudaro Marduk.
  
  "Iyo mhondi yakadini," Kohl akanyunyuta.
  
  "Zvakanaka, saka kana ukapfeka mask uye chiso chako chikava chemumwe munhu - uye ukasapiswa nemunhu anopenga sewe - ucharamba uine chiso cheumwe munhu zvachose?" - Akabvunza Werner.
  
  "Ah, zvakanaka!" - Sam akadanidzira, achifadzwa nezvose izvi. Dai anga ari munhu asina ruzivo, angadai akatsenga chinyoreso chake uye achinyora manotsi seanopenga pari zvino, asi Sam aive mutori wenhau ane hunyanzvi, aikwanisa kubata nemusoro zvinhu zvisingaverengeki achiteerera. Izvozvo, uye akarekodha pachivande kurukurirano yacho yose kubva mutepi rekodha muhomwe yake.
  
  "Uchava bofu," akapindura kudaro Marduk achinyara. "Ipapo unova semhuka ine chikara wofa."
  
  Uye zvakare muridzo wekushamisika wakamhanya pakati pavo. Kuseka kana maviri akatevera. Imwe yaibva kuna Dr. Fritz. Panguva ino akaziva kuti pakanga pasina basa mukuedza kukanda boka racho, uye kunze kwaizvozvo, akanga ava kutanga kufarira.
  
  "Wow, Mr. Marduk, unoita kunge une mhinduro yezvose, handiti?" Dr. Fritz vakadzungudza musoro vachiseka.
  
  "Hungu, ndizvozvo, chiremba wangu anodiwa," akabvuma kudaro Marduk. "Ndava nemakore anoda kusvika makumi masere, uye ndini ndave ndichikonzera izvi nezvimwe zvisaririra kubvira ndichiri mukomana ane makore gumi namashanu okuberekwa. Parizvino handisati ndangojairana nemitemo chete, asi zvinosuruvarisa kuti ndakavaona vachiita kakawanda."
  
  Dr. Fritz akangoerekana anzwa benzi nokuda kwekuzvikudza kwake uye zvakaratidza pachiso chake. "Ndokumbira ruregerero".
  
  "Ndinonzwisisa, Dr. Fritz. Varume vanogara vachikasira kuramba zvinhu zvavasingagoni kudzora vachiti zvinopenga. Asi kana zvasvika pamaitiro avo ega ega ega nemaitiro eupenzi ekuita zvinhu, vanogona kukupa chero tsananguro yekuzvipembedza," mudhara akadaro achiomerwa.
  
  Chiremba vakazviona kuti kanyama kanyama kaive pamuromo wavo zvechokwadi zvaitadzisa murume uyu kuramba achitaura.
  
  "Hmm, pane chikonzero here nei vanhu vanopfeka mask vachipofumadza vorasa njere?" Kohl akabvunza mubvunzo wake wekutanga wepachokwadi.
  
  "Ichi chikamu chakaramba chiri ngano uye ngano, mwanakomana," Marduk akakwenya. "Ndakangoona izvi zvichiitika kakati wandei mumakore apfuura. Vanhu vazhinji vakashandisa chifukidzo nezvinangwa zvakaipa havana kuziva kuti chii chaizoitika kwavari mushure mekunge vatsiva. Kufanana nechishuvo chose chakaipa kana chishuvo chinowanwa, kune mutengo wokubhadhara. Asi vanhu havambodzidzi. Simba ndere vamwari. Kuzvininipisa ndekwevarume."
  
  Werner akaverenga zvese izvi mumusoro make. "Regai nditaure muchidimbu," akadaro. "Kana ukapfeka mask sechifukidziro chete, haina kukuvadza uye haina basa."
  
  "Ehe," akapindura Marduk, achidzikisa chirebvu chake achibwaira zvishoma nezvishoma.
  
  "Uye kana ukabvisa ganda pane chakafa chakafa woriisa mukati mechifukidziro, wobva wariisa pachiso chako...Mwari, kungonzwa mashoko iwayo kunondirwarisa...Chiso chenyu chinova chiso chomunhu iyeye. rudyi?"
  
  "Rimwe keke reTeam Werner." Sam akanyemwerera ndokunongedza Marduk achigutsurira musoro.
  
  "Asi ipapo uchafanira kuripisa nomoto kana kuti kuripfeka wobva waita bofu usati wapenga chose," Werner akafinyama, achinangidzira ngwariro pakuita madhadha ake munhevedzano.
  
  "Ndizvozvo," akadaro Marduk.
  
  Dr. Fritz vaive nemumwe mubvunzo. "Pane munhu akambofunga nzira yekunzvenga sei chimwe chezviitiko izvi, VaMarduk? Pane akambosunungura mask asina kupofumadzwa kana kufira mumoto here? "
  
  "LöVenhagen yakazviita sei? Akanyatsoidzorera kuti atore chiso chaDr. Hilt ndokubuda muchipatara! Akazviita sei? - Sam akabvunza.
  
  "Moto uyu wakamutora kekutanga, Sam. Akangoita rombo rakanaka rekurarama. Dehwe ndiyo chete nzira yekudzivisa kuguma kweMask yeBabel, "akadaro Marduk, achinzwika kusava nehanya zvachose. Yakanga yava chinhu chinokosha zvikuru chokuvapo kwake zvokuti akanga aneta nokudzokorora maidi mamwe chetewo ekare.
  
  "Iri ... ganda?" Sam akadedera.
  
  "Ndizvo chaizvo. Chaizvoizvo, iyi iganda reBabel mask. Inofanirwa kuiswa pachiso cheMasker munguva yekuvanza kusanganiswa kwechiso cheMasker uye mask. Asi murombo wedu, akaodzwa moyo akabatwa haana ruzivo nezve izvi. Achakurumidza kuona chikanganiso chake, kana asati atoziva," akapindura kudaro Marduk. "Upofu hunowanzotora mazuva asingapfuuri matatu kana mana, saka chero kwaanenge ari, ndinovimba kuti haasi kutyaira."
  
  "Zvinomuitira zvakanaka. Bastard!" Kol akaita grimace.
  
  "Handina kukwanisa kubvuma zvakawanda," akadaro Dr. Fritz. "Asi varume, ndinofanira kukutetererai kuti muende vashandi vehurumende vasati vanzwa nezvekuremekedza kwedu kwakanyanya pano."
  
  Zvakafadza Dr. Fritz, panguva ino vose vakabvuma. Vakatora mabhachi avo ndokugadzirira zvishoma nezvishoma kubuda muhofisi. Nekugutsurira kwemvumo uye mazwi ekupedzisira ekuonekana, vatyairi veAir Force vakaenda, vachisiya Marduk muhusungwa kuti aonekwe. Vakazofunga kuonana naSam pave paya. Nekuchinja kutsva uku kwezviitiko uye kurongeka kwaidiwa zvakanyanya kubva kune zvinovhiringa chokwadi, ivo vaida kufunga patsva mabasa avo muchirongwa chikuru chezvinhu.
  
  Sam naMargaret vakasangana muresitorendi yake yehotera sezvo Marduk nevatyairi vendege vaviri vakananga kuairbase kunozivisa kuna Schmidt. Zvino Werner akaziva kuti Marduk aiziva mukuru wake maererano nebvunzurudzo yavo yapfuura, asi anga asati aziva kuti nei Schmidt aichengeta ruzivo nezvemask inotyisa kwaari. Hongu, chaive chinhu chakakosha, asi nechinzvimbo chake musangano rakakosha seGerman Luftwaffe, Werner akatenda kuti panofanira kunge paine chikonzero chine chekuita nezvematongerwo enyika seri kwekuvhima kwaSchmidt Mask yeBabel.
  
  "Muchaudzei mukuru wenyu pamusoro pangu?" - Marduk akabvunza majaya maviri aaifambidzana nawo sezvavaifamba vakananga kuJeep yaWerner.
  
  "Handina chokwadi chekuti tinofanira kumuudza nezvako. Kubva pane zvandinoona pano, zvingava zviri nani kana iwe ukatibatsira kuwana L öVenhagen uye kuchengeta kuvapo kwako chakavanzika, Mr. Marduk. Kana Kaputeni Schmidt achiziva nezvako uye nekubatanidzwa kwako, zviri nani," Werner akadaro.
  
  "Toonana pazasi!" - Kohl akadanidzira kubva kumotokari ina kubva kwatiri, achizarura motokari yake.
  
  Werner akagutsurira musoro. "Yeuka, Marduk haapo uye hatisati takwanisa kuwana Lövenhagen, handiti?"
  
  "Nzwisisa!" Kol akatendera hurongwa nekukwazisa zvishoma uye kunyemwerera kwechikomana. Akapinda mumotokari yake achibva aityaira achienda sezvo zuva rorereka chiedza chaivhenekera guta raiva pamberi pake. Zuva rakanga roda kudoka vakazosvika zuva rechipiri rekutsvaga kwavo, vachingopedza zuva vasina kubudirira.
  
  "Ndinofunga tichafanira kutanga kutsvaga vatyairi vendege?" Werner akabvunza nomwoyo wose, pasinei zvapo nokuti chikumbiro chake chainzwika kuva chinosekesa sei. "Rino izuva rechitatu kubva Löwenhagen ashandisa mask kutiza muchipatara, saka anofanira kunge atove nedambudziko nemaziso."
  
  "Ichokwadi," Marduk akapindura kudaro. "Kana muviri wake wakasimba, uye zvisina kudaro nokuda kwekugeza nomoto kwandakamupa, zvingamutorera nguva kuti asisaone. Ndosaka Madokero asina kunzwisisa tsika dzekare dzeMesopotamia neBabironi uye akationa isu tose vanyengeri nemhuka dzinoteura ropa. Apo madzimambo akare navatungamiriri vakapisa mapofu mukati mokuurawa kwouroyi, kwakanga kusiri kwoutsinye hwokupomera kwenhema. Zvizhinji zvezviitiko izvi ndizvo zvakakonzera kuti Mask yeBabel ishandiswe pazano ravo.
  
  "Mazhinji emhando idzi?" Werner akabvunza akasimudza tsiye paakabatidza moto weJeep, achiratidza kunyumwira nzira dziri pamusoro apa.
  
  Marduk akanyunyuta kuti: "Eya, munhu wose anokanganisa, mwanakomana. Zviri nani kuchengetedzeka pane kusuwa."
  
  
  Chitsauko 21 - Chakavanzika cheNeumann naLöVenhagen
  
  
  Aneta uye azadzwa nepfungwa inoramba ichikura yekuzvidemba, Olaf Lanhagen akagara pasi mubhubhu pedyo neDarmstadt. Pakanga patova nemazuva maviri kubva zvaakasiya Nina pamba paFrau Bauer, asi akanga asingakwanisi kudhonza mumwe wake pamwe chete naye parwendo rwakadaro rwepachivande, kunyanya rwaifanira kutungamirirwa senyurusi. Aitarisira kushandisa mari yaDr Hilt kutenga chikafu. Akafungawo zvekurasa nharembozha yake kuti zvimwe aitsvagwa. Parizvino zviremera zvinofanira kunge zvakaziva kuti ndiye aikonzera kuponda kwechipatara, ndokusaka asina kuraira motokari yaHilt kuti isvike kuna Captain Schmidt, uyo akanga ari kuSchleswig airbase panguva iyoyo.
  
  Akafunga kutora mukana nenharembozha yaHilt kufona kamwe chete. Izvi zvingadai zvakamuisa munzvimbo isina kunaka naSchmidt, sezvo nharembozha dzaigona kutariswa, asi aive asina imwe sarudzo. Nekuchengeteka kwake kwakakanganiswa uye chinangwa chake chakanga chakashata zvikuru, aifanira kushandisa nzira dzine ngozi zvikuru dzokutaura kuti atange batano nomurume akanga amutuma paushumiri pakutanga.
  
  "Imwe Pilsner, changamire?" - muchengeti akangoerekana abvunza, zvichiita kuti mwoyo waLöwenhagen urove zvakanyanya. Akatarisa mufesi aiva nenjere pfupi achiratidza kubhowekana nezwi rake.
  
  "Ehe waita basa". Akakurumidza kuchinja pfungwa dzake. "Mirai, kwete. Ndinoda schnapps, ndapota. Uye chimwe chinhu chokudya."
  
  "Munofanira kutora chimwe chinhu kubva mumenyu, changamire. Pane chawada here ikoko?" waiter akabvunza hake.
  
  "Chingondivigira chikafu chemugungwa," Lövenhagen akagomera nekugumbuka.
  
  Waiter akaseka zvake, "Changamire, sezvamuri kuona, hatipi zvekudya zvemugungwa. Ndapota odhai dish ratinopa chaizvo."
  
  Dai Löwenhagen anga asina kumirira musangano wakakosha, kana kuti dai asina kupera simba nenzara, angadai akatora mukana wekupfeka chiso chaHilt kupwanya dehenya rebenzi rinotsvinya. "Chibva wandiunzira nyama yacho. Mwari wangu! Chete, handizivi, ndishamise!" - mutyairi wendege akadanidzira nehasha.
  
  "Hongu, changamire," akapindura weta akakatyamara, achikurumidza kuunganidza zvokudya negirazi redoro.
  
  "Uye usakanganwa schnapps kutanga!" - akadanidzira mushure mebenzi mu apron, uyo akanga achienda kukicheni kuburikidza nematafura ane vashanyi vane maziso makuru. Löwenhagen akavayemera ndokubudisa chimwe chinhu chaiita sechigwere chaibva mukati megurokuro yake. Vachityira nezvemurume ane ngozi, vamwe vanhu vakabva panzvimbo iyi vamwe vachikurukura nekutya.
  
  Musikana wechidiki anoyevedza akashinga kumuunzira chinwiwa senzira yekuda kune waaishanda naye aitya. (Mushandi akanga achizvishingisa mukicheni, achigadzirira kutarisana nomutengi akashatirwa nokukurumidza apo zvokudya zvake zvakanga zvagadzirwa.) Akanyemwerera achitya, akaisa girazi pasi ndokuzivisa kuti, "Schnapps for you, changamire."
  
  "Maita basa," ndizvo chete zvaakataura, zvakamushamisa.
  
  Löwenhagen, makumi maviri nemanomwe, akagara achifunga nezveramangwana rake mukuvhenekera kwakadzikama kwepabhu zuva richibuda kunze, richichinja mahwindo kusviba. Mumhanzi wakabva wati wedzerei zvishoma sezvo mhomho yemanheru yaiyerera kunge sirin'i yaibvinza isingade. Paakanga akamirira zvokudya zvake, akahodha zvimwe zvinwiwa zvishanu zvakasimba, uye sezvo hero inonyevenutsa yedoro yakapisa nyama yake yakanga yakuvadzwa, akafunga kuti akanga asvika sei panguva iyi.
  
  Muupenyu hwake akanga asina kumbobvira afunga kuti aizova mhondi isina utsinye, mhondi kuti awane purofiti, kwete zvishoma, uye pazera duku kudaro. Varume vazhinji vanodzikisira nezera, vachishanduka kuita nguruve dzisina moyo nekuda kwechivimbiso chekuwana mari. Kwete iye. Somutyairi wendege, aiziva kuti rimwe zuva aizofanira kuuraya vanhu vakawanda muhondo, asi zvaizoitika nokuda kwenyika yake.
  
  Kudzivirira Germany uye zvinangwa zveutopian zveWorld Bank yenyika itsva raive basa rake rekutanga uye rekutanga uye chishuwo. Kutora upenyu nokuda kwechinangwa ichi kwaiva tsika yakajairika, asi iye zvino akanga ava kuita rwendo rune ropa kuti agutse zvishuwo zvemukuru weLuftwaffe, izvo zvakanga zvisina chokuita norusununguko rweGermany kana kuti kugara zvakanaka kwenyika. Kutaura zvazviri, akanga ava kuita zvakasiyana. Izvi zvakamuodza mwoyo sezvakaita maziso ake akanga ava kuderera uye kusaremekedza kwake kwaiwedzera.
  
  Chakanyanya kumunetsa inzira iyo Neumand akaridza mhere apo LöVenhagen akamutungidza nemoto kekutanga. Captain Schmidt akahaya LöVenhagen pane zvakatsanangurwa nemukuru sebasa rakavanzika zvakanyanya. Izvi zvinouya mushure mekutumirwa kwechikwata chavo pedyo neguta reMosul, Iraq.
  
  Kubva pane zvakataurwa nemukuru kuLöVenhagen, zvinoita sekunge Flieger Neumann akatumwa naSchmidt kuti atore zvakasaririra zvekare kubva muunganidzwa wakavanzika pavakanga vari muIraq panguva yenguva pfupi yapfuura yekubhomba yakananga kuWorld Bank uye kunyanya hofisi yeCIA ipapo. Neumand, aimbova tsotsi rekuyaruka, aiva neunyanzvi hwaidiwa kuti aparadze musha wemuunganidzi akapfuma ndokuba Mask of Babel.
  
  Akapiwa mufananidzo wechinhu chitete, chakaita sedehenya, uye nerubatsiro rwacho akakwanisa kuba chinhu chacho mubhokisi rendarira raakanga akarara. Nguva pfupi mushure mekubudirira kwake, Neumand akadzokera kuGermany nechisimba chaakanga awana kuSchmidt, asi Schmidt haana kuverenga pamusoro pekushaya simba kwevarume vaakanga asarudza kuita basa rake rakasviba. Neumand aifarira zvekubhejera. Manheru ake ekutanga kudzoka, akatora mask akaenda nayo kune imwe yenzvimbo dzaanofarira dzekubhejera, imba yekudyira mumukoto wekuseri muDillenburg.
  
  Haana kungoita chiito chekusakendenga nekutakura chinhu chakakosha, chakabiwa naye kwese kwese, asi akawanawo hasha dzaKaputeni Schmidt nekusaendesa maski nekuchenjerera uye nekukasira sezvaaishandira kuti aite. Paakaziva kuti boka remauto rakanga radzoka uye nekuona kusavapo kwaNeumand, Schmidt akabva angobata munhu akadzingwa kubva kudzimba dzake dzekare dzemhepo kuti atore relic kubva kuNeumand neimwe nzira inodiwa.
  
  Achifunga nezveusiku ihwohwo, LöVenhagen akanzwa ruvengo rukuru nokuda kwaKaputeni Schmidt rwakapararira mupfungwa dzake. Akakonzera kukuvara kusiri madikanwa. Ndiye aikonzera kusaruramisira kunokonzerwa nemakaro. Akange ari chikonzero chekuti Löwenhagen aisazombofazve nekunaka kwake, uye iyi yaive mhosva isingaregererwe iyo makaro emukuru aive akonzera hupenyu hwaLöwenhagen - izvo zvaive zvasara.
  
  Iyo hilt yaive yakanaka zvakakwana, asi kuLöVenhagen kurasikirwa kwehunhu hwayo kwakadzika zvakadzika kupfuura chero kukuvara kwemuviri kungamboita. Pamusoro pazvo, maziso ake akatanga kupera simba zvekuti akatadza kana kuverenga menyu yekuhodha chikafu. Kunyadziswa kwacho kwakanga kwatonyanya kudarika kusagadzikana uye kuremara kwemuviri. Akatora schnapps ndokukwevera zvigunwe zvake pamusoro pemusoro wake, achida zvimwe.
  
  Mumusoro make, ainzwa zviuru zvemazwi achiendesa mhosva kune wese munhu nekuda kwesarudzo dzake dzisina kunaka, uye pfungwa dzake dzemukati dzakasiiwa dzisingatauri nekukasira kwanga kwaita zvinhu zvese. Akarangarira husiku hwaakawana chifukidzo, uye kuti Neumand akanga aramba sei kugovera zvinhu zvake zvaakanga ashanda zvakaoma. Akatevera nzira yaNeumand kugomba rekubhejera pasi pemasitepisi enightclub. Ikoko akamirira nguva yakakodzera, achizviita somumwe mufambi aiwanzoshanyira nzvimbo iyi.
  
  Nguva dzaive dzakwana 1am, Neumand akange arasikirwa nezvese uye akange atarisana nedambudziko rekuti hapana.
  
  "Ndichakubhadhara chiuru chemadhora kana ukanditendera kuchengeta mask iyi sevimbiso," akadaro Löwenhagen.
  
  "Uri kutamba here?" Neumand akaseka zvake mukudhakwa kwake. "Chinhu chakashata ichi chakakosha zvakapetwa miriyoni!" Akachengeta mask kuti munhu wese aone, asi rombo rakanaka kudhakwa kwake kwakaita kuti kambani yaaive nayo ikahadzikane kuti ichokwadi here panyaya iyi. Löwenhagen haana kukwanisa kuvarega vachifunga kaviri nezvazvo, saka akaita nekukurumidza.
  
  "Izvozvi, ndichakutambidza chifukidziro chakapusa. At least ndinogona kudzosera dhongi rako pachigadziko." Akataura izvi zvakanyanya, achitarisira kutendeudzira vamwe kuti aingoyedza kutora mask kuti amanikidze shamwari yake kuti idzokere kumba. Chinhu chakanaka kuti kunyengera kwaLövenhagen kwakapfuura kwakakudza hunyanzvi hwake hwekunyepedzera. Akanga achinyengetedza zvikuru pakuita chitsotsi, muitiro waiwanzoshanda kumubairo. Kusvikira ikozvino, apo pakupedzisira yakasarudza ramangwana rake.
  
  Iyo mask yaigara pakati petafura yeraundi, yakakomberedzwa nevarume vatatu. Lö Venhagen haaigona kuramba apo mumwe mutambi aida kupinda muchiito. Murume wacho akanga ari mutyairi webhasikoro, murwi wetsoka ari nyore muhurongwa hwake, asi zvingava fungidziro kumurambidza kupinda mumutambo wepoker mugomba revoruzhinji rinozivikanwa netsvina yeko kwese kwese.
  
  Kunyangwe nehunyanzvi hwake hwekubiridzira, LöVenhagen akaona kuti aisakwanisa kunyengedza mask kubva kune mutorwa anotamba nhema nechena Gremium chiratidzo pamutsipa weganda.
  
  "Black Seven inotonga, bastards!" - bhasikoro hombe rakadzvova sezvo LöVenhagen akapeta uye ruoko rwaNeumann rwakaratidza hutatu husina simba hwejeki . Neumand akanga akadhakwa zvokutadza kudzosa chifukidzo chacho, kunyange zvazvo akanga arwadziwa zvikuru nokurasikirwa kwaakanga aita.
  
  "Nhai Jesu! Oh Jesu anonaka, achandiuraya! Achandiuraya!" - ndizvo chete Neumand aigona kutaura, akabata musoro wake wakakotamisa mumaoko ake. Akagara achigomera kusvika boka raitevera raida kutora tafura ramuudza kuti aite zvenhando kana kuti aende kubhengi. Neumann akaenda, achin'un'una chimwe chinhu pasi pemweya wake seanopenga, asi zvakare zvakanzi ndezvekudhakwa nekudhakwa, uye avo vaakabvisa munzira vakazvitora nenzira iyoyo. Lövenhagen akatevera Neumann, asina ruzivo nezve esoteric chimiro chechisaririra. , izvo mutyairi webhasikoro akanga achininira muruoko rwake kumwe kumberi. Mutyairi webhasikoro akamira kwechinguva, achizvitutumadza kuboka revasikana kuti chifukidziro chedehenya chaizoita sechinonyangadza pasi pengowani yake yemauto eGerman. Nenguva isipi akaziva kuti Neumand akanga atotevera mutyairi webhasikoro mugomba raiva nerima rekongiri umo mudungwe wemidhudhudhu waipenya mumirazvo yemwenje yemwenje yakanga isina kunyatsosvika paimiswa motokari.
  
  Akanyatsoona Neumand achiburitsa pfuti, akabuda mumumvuri ndokupfura bhiza riye risingavharwi kumeso. Kupfura kwepfuti kwanga kusiri kujairika munzvimbo idzi dzeguta, kunyange hazvo vamwe vanhu vakayambira mamwe mabhasikoro. Pasina nguva, zvidhori zvavo zvakaoneka nechekumucheto kwegomba rekupaka, asi vakanga vachiri kure kuti vaone zvakanga zvaitika.
  
  Achishamisika nezvaakaona, Lövenhagen akaona tsika yakashata yokucheka nhindi yenyama yemunhu akafa nebanga rake pachake. Neumand akaburutsa jira raibuda ropa pasi pemask ndokutanga kukurura hembe yake nekuchimbidza neminwe yainge yakadhakwa. Akatyamadzwa uye azere maziso, LöVenhagen akabva aziva chakavanzika cheBabel Mask. Zvino akanga aziva kuti nei Schmidt akanga achida kuisa maoko ake paari.
  
  Mumunhu wake mutsva unotyisa, Neumand akakungurutsa mutumbi mumabhini emamita mashoma kubva pamota yekupedzisira murima, ndokuzokwira pamudhudhudhu wemurume uyu. Mazuva mana gare gare, Neuman akatora mask ndokunovanda. LöVenhagen akamutevera kunze kwenzvimbo muSchleswig, kwaaive akavanda kubva kuhasha dzaSchmidt. Neumand akanga achiri kuita semutyairi webhasikoro, aine magirazi ezuva netsvina yejean, asi akanga arasa mavara ekirabhu nebhasikoro. Musoro weMannheim muGremium waitsvaga munyengeri, uye zvaive zvisina kukodzera njodzi. Neumand paakasangana naLövenhagen, aiseka seanopenga, achigunun'una zvisingaite mumutauro wekare wechiArab.
  
  Akabva asimudza banga riya ndokuedza kuzvicheka kumeso.
  
  
  Chitsauko 22 - Kumuka kwaMwari Mapofu
  
  
  "Saka wakazoonana." Inzwi rakadambuka mumuviri waLövenhagen kubva kuseri kwebendekete rake rekuruboshwe. Akabva angofungidzira dhiyabhorosi, uye akanga asiri kure nechokwadi.
  
  "Kaputeni Schmidt," akabvuma kudaro, asi nokuda kwezvikonzero zviri pachena haana kusimuka ndokukwazisa. "Unofanira kundiregerera nekusaita zvakanaka. Unoona, ini, shure kwezvose, ndakapfeka chiso chemumwe munhu."
  
  "Chokwadi. "Jack Daniels, ndapota," Schmidt akaudza weta asati atombosvika patafura ine ndiro dzeLövenhagen.
  
  "Tanga waisa ndiro pasi shamwari!" Lowenhagen akadanidzira, zvichiita kuti murume akavhiringika aite maererano. Maneja weresitorendi akamira pedyo, achimirira chimwe chikanganiso asati akumbira mutadzi kuti aende.
  
  "Ikozvino ndaona waona kuti maskiti inoitei," Schmidt akazevezera pasi pekufema ndokudzikisa musoro wake kuti aone kana paine aitarisa.
  
  "Ndakaona zvaakaita husiku hwaakashandisa kahure kako Neumand kuzviuraya. "Lövenhagen akati chinyararire, achitadza kufema pakati pekurumwa paakamedza hafu yekutanga yenyama semhuka.
  
  "Saka unoti tiite sei manje? Nditumirei mari sezvakaita Neuman?" - akabvunza Schmidt, achiedza kuwana nguva. Ainyatsoziva kuti chisaririra chacho chaitorwa kune vaiishandisa.
  
  "Blackmail iwe?" Löwenhagen akaridza kamhere nenyama yepingi yakasungirirwa pakati pemazino ake. "Urikuhura here? Ndinoda kuibvisa, mukuru. Uri kuenda kunoona chiremba wekuvhiya kuti abvise."
  
  "Sei? Nguva pfupi yadarika ndakanzwa kuti wakatsva zvakaipisisa. Ndanga ndafunga kuti waizoda kuchengeta chiso chachiremba anomhanya pane kunyunguduka kwenyama kwaimbova nechiso chako," mukuru wemauto akapindura nehasha. Akatarisa achishamisika Löwenhagen achitamburira kucheka nyama yake, achikwenya maziso ake aipera simba kuti awane micheto.
  
  "Famba iwe!" - Lowenhagen akapika. Akanga asingakwanisi kuona chiso chaSchmidt zvakanaka, asi akanzwa chido chikuru chekupinza nyama muziso rake uye kutarisira zvakanakisisa. "Ndinoda kuibvisa ndisati ndaita chiremwaremwa chinopenga... r-mad... fuck..."
  
  "Ndizvo zvakaitika kuna Neuman?" - Schmidt akavhiringidza, achibatsira jaya rinoshanda nechimiro chemutsara wake. "Chii chaizvo chakaitika, Lövenhagen? Nekuda kwehupenzi hwekubhejera hwebenzi iri, ndinogona kunzwisisa chinangwa charo chekuchengeta izvo zviri zvangu. Chinondinetsa ndechekuti sei wanga uchida kundivanzira izvi kwenguva yakareba usati wandibata."
  
  "Ndanga ndichizomupa zuva randakamutora kubva kuNeumand, asi usiku ihwohwo ndakazviwana ndatsva, kaputeni wangu anodiwa." Lövenhagen aive zvino apinza zvidimbu zvenyama mumuromo make. Vavhunduka, vanhu vakanga vakavapoteredza vakatanga kutarira nokuzevezera.
  
  "Pamusoroi, varume," maneja wacho akadaro nounyanzvi nenzwi rakanyarara.
  
  Asi Lövenhagen akanga asingashiviriri zvikuru zvokusagona kuteerera. Akakandira kadhi dema reAmerican Express patafura ndokuti, "Inzwa, tiunzire bhodhoro retequila uye ndicharapa ose aya mapenzi asina ruzha kana akarega kunditarira saizvozvo!"
  
  Vamwe vatsigiri vake vaive papool table vachipembera. Vamwe vanhu vose vakadzokera kubasa ravo.
  
  "Usazvinetse hako, tave kuenda. Ingotora munhu wese zvinwiwa zvake uye rega shamwari yangu ipedze, zvakanaka?" Schmidt akaruramisa mamiriro avo azvino nenzira yake tsvene-kupfuura-iwe yakabudirira. Izvi zvakaita kuti maneja arambe achifarira mamwe maminetsi mashoma.
  
  "Zvino chindiudza kuti zvakaitika sei kuti waguma ne mask yangu mubazi rehurumende, uko chero munhu angadai akazvitora," Schmidt akazevezera. Vakauya nebhodhoro retequila, achibva adira mapfuti maviri.
  
  Löwenhagen akamedza nekunetseka kukuru. Doro sezviri pachena rakanga risingashandi mukuderedza marwadzo ekukuvara kwaakanga aita mukati, asi akanga aine nzara. Akaudza mukuru wacho zvakanga zvaitika, achiitira kuti asaonekwe pane kuita tuzvikonzero. Chiitiko chese chakaita kuti agumbuke akambozvidzokorora paakaudza Schmidt zvese, izvo zvakazoita kuti awane Neumand achitaura nendimi muchimiro chebhasikoro.
  
  "Arab? Zvinoshungurudza, "akabvuma Schmidt. "Zvawakanzwa zvaive muAkkadian? Zvinoshamisa!"
  
  "Ndiani ane hanya?" Lowenhagen akabhowekana.
  
  "Zvino? Ko mask wakaiwana sei kwaari?" - akabvunza Schmidt, anenge achinyemwerera pazvinhu zvinonakidza zvenhoroondo.
  
  "Ndakanga ndisingazive kuti ndodzosera sei mask. Ndiri kureva kuti apa aive nechiso chakazara uye asina kana chifukidzo chaive pasi. Haiwa Mwari wangu, inzwai zvandinoreva; Zvose zvinotyisa uye zvinotyisa! "
  
  "Ramba," Schmidt akasimbirira.
  
  "Ndakamubvunza zvakananga kuti ndingamubatsira sei kubvisa mask yake, munoziva? Asi iye... iye..." Lövenhagen akaseka sechidhakwa chinopopotedzana nekushaya musoro kwemazwi ake. "Captain, andiruma! Sembwa iri kurasika, shasha yakaridza mhere pandakaswedera pedyo, ndichiri kutaura kudaro, shasha yakandiruma pabendekete. Akabvarura chimedu chose! Mwari! Ndaifanira kufungei? Ndichangotanga kumurova nenyere yekutanga yandakawana pedyo."
  
  "Saka aita sei? Anga achiri kutaura chiAkkadian here?" - akabvunza mukuru wemauto, achivadururira imwe.
  
  "Akatanga kumhanya saka ndamudzingirira. Nekuda kweizvozvo, takapfuura nekumabvazuva kweSchleswig, kuenda kupi, sei kuwana, isu chete tinoziva? "- akati kuna Schmidt, uyo, akagutsurirawo musoro: "Hongu, ndinoziva nzvimbo ino, kuseri kwe hangar yechivakwa chekubatsira."
  
  "Ndizvozvo. Takamhanya nepano, Captain, sezviremwaremwa zvabuda mugehena. Kureva kuti ndakanga ndagadzirira kumuuraya. I was in a lot of pain, ndaibuda ropa, ndakadyiswa naye achindinzvenga kwenguva refu. Ndinopika, ndanga ndagadzirira kungopwanya musoro wake unopenga kuita zvidimbu kuti ndidzore mask, munoziva? " Lowenhagen akagomera chinyararire, ainzwika kushushikana mupfungwa.
  
  "Hongu. Enderera mberi." Schmidt akasimbirira kuti anzwe magumo enyaya yacho mukuru wake asati apedzisira akundwa neupengo hwacho.
  
  Sezvo ndiro yake yakawedzera kusviba uye isina chinhu, Lövenhagen akataura nekukurumidza, makonzonendi ake ainzwika zvakanyanya. "Ndakanga ndisingazive zvaaiedza kuita, asi pamwe aiziva kubvisa chifukidziro kana zvimwewo zvakadaro. Ndakamudzingirira kusvika pahangar tichibva tasara toga. Ndakanzwa maguard odeedzera ari panze. Ndinokahadzika kuti vakaziva Neumand iye zvino kuti aive nechiso chemumwe munhu, handiti?
  
  "Ndiye paakabata murwi?" - Akabvunza Schmidt. "Izvi ndizvo zvaita kuti ndege irove?"
  
  Maziso aLöwenhagen akange ave kutotadza kuona panguva ino, asi aive achiri kugona kusiyanisa pakati pemimvuri nemiviri yakasimba. Ruvara rweyero rwakatema irises, ruvara rwemeso eshumba, asi akaramba achitaura, achirovera Schmidt panzvimbo nemeso ake asingaoni sezvaaidzikisa izwi rake uye akarereka musoro wake zvishoma. "Mwari wangu, Captain Schmidt, akakuvengai sei."
  
  Narcissism yakatadzisa Schmidt kufunga nezve manzwiro ari mukutaura kwaL & # 246; Venhagen, asi pfungwa dzakajairika dzakamuita kuti anzwe kusvibiswa zvishoma - apo mweya wake waifanira kunge uchirova. "Chokwadi akazviita," akaudza muranda wake aiva bofu. "Ini ndini ndakamuzivisa kumask. Asi aisafanira kuziva zvaaiita, ndoda kumushandisa iye pachake. Benzi rakazviunza pariri. Sezvawakaita."
  
  "Ini..." Löwenhagen akamhanyira kumberi pakati pekuroverana kwendiro uye magirazi ekupidigura, "akangoshandisa izvi kutora ropa rako rakakosha kubva kuchipatara ndokupa kwauri, zvisikwa zvisingaongi!"
  
  Schmidt aiziva kuti Löwenhagen akanga apedza basa rake, uye kusateerera kwake kwakanga kusingachanyanyi kunetseka. Zvisinei, akanga ava kuda kufa, saka Schmidt akamubvumira kuti aite hasha. "Akakuvenga sokukuvenga kwandinoita iwe! Neumand akazvidemba nekupinda muchirongwa chako chakaipa chekutumira chikwata chekuzviuraya kuBaghdad neThe Hague."
  
  Schmidt akanzwa moyo wake kusvetuka pakutaurwa kwehurongwa hwake hwaaifunga kuti hwakavanzika, asi chiso chake chakaramba chakatsiga, achivanza kushushikana kwese seri kwekutaura kwakasimba.
  
  "Mushure mokutaura zita renyu, Schmidt, akakwazisa ndokuti aizokushanyirai parwendo rwenyu rwoga rwokuzviuraya." Izwi raLöVenhagen rakaputika nekunyemwerera kwake. "Akaramba akamira ndokuseka semhuka yapengereka, achiridza kamhere kekuti ndiani. Achakapfeka kunge muchovha webhasikoro akafa, akananga kundege. Ndisati ndasvika paari, maguard akabva apinda. Ndakangotiza kuti ndisasungwa. Ndava kunze kwebhesi, ndakakwira rori yangu ndokumhanyira kuBüchel kundoedza kukunyeverai. Foni yako yanga yakadzimwa."
  
  "Uye ndipo paakarovera ndege kusiri kure nekwataigara," Schmidt akagutsurira musoro. "Ndingatsanangurira sei nyaya yechokwadi kuna Lieutenant General Meyer? Akanga achifunga kuti uku kwaiva kurwisana kwepamutemo mushure mezvakaitwa nebenzi reDutch muIraq. "
  
  "Neumand akanga ari mutyairi wendege wekirasi yokutanga. Nei akapotsa chinangwa - iwe - zvinosiririsa sechakavanzika," Löwenhagen akagomera. Chete silhouette yaSchmidt ichiri kuratidza kuvepo kwake padivi pake.
  
  "Akasuwa nokuti, kufanana newe, mwanakomana wangu, akanga ari bofu," akadaro Schmidt, achinakidzwa nokukunda kwake vaya vaigona kumufumura. "Asi wanga usingazvizive wani? Sezvo Neumand aipfeka magirazi ezuva, waisaziva kusaona kwake. Dai zvisina kudaro, ungadai usina kumboshandisa Mask yeBhabheri iwe pachako, handiti?
  
  "Aiwa, handidi," LöVenhagen akarova, achinzwa kukundwa zvekusvika pakuvira. "Asi ndaifanira kunge ndaziva kuti unotumira munhu kuzondipisa nekudzosera mask. Mushure mekunge ndatyaira ndakananga kunzvimbo yetsaona, ndakawana masara emoto aNeumand akapararira kure nefuselage. Mask yacho yakanga yabviswa padehenya rake rakanga ratsva, saka ndakaitora kuti ndidzokere kumutungamiriri wangu anodiwa, wandaifunga kuti ndaigona kuvimba naye." Panguva iyi maziso ake eyero akabva aita bofu. "Asi watozviitira izvozvo, handiti?"
  
  "Uri kutaura nezvei?" akanzwa Schmidt achitaura pedyo naye, asi akanga apedza nekunyengera kwemukuru.
  
  "Makatuma munhu shure kwangu. Akandiwana ndine chifukidzo changu panzvimbo yetsaona ndokundidzingirira kusvika kuHeidelberg kusvikira rori yangu yapera mafuta! "Lövenhagen akagomera. "Asi aive negasi rakatikwanira tese, Schmidt. Ndisati ndamuona achiuya akabva andidira peturu ndokundipisa! Chandakangokwanisa kuita kumhanyira kuchipatara chaiva nhanho mbiri, ndichiri kutarisira kuti moto waisazomira pamwe waitodzima ndichimhanya. Asi kwete, yakatowedzera kusimba nekupisa, ichidya ganda rangu, miromo nemakumbo kusvikira ini ndaita sendiri kudanidzira nenyama yangu! Unoziva here zvazvinoita kunzwa moyo wako uchiputika kubva mukuvhunduka kwekunhuwa kwenyama yako wega uchipisa kunge steak pagrill? IWE?" - akadanidzira kumukuru nekutaura kwakaipa kwemurume akafa.
  
  Sezvo maneja akakurumidza kuuya kutafura yavo, Schmidt akasimudza ruoko rwake achizvidza.
  
  "Tave kuenda. Tave kuenda. Ingochiendesa kuiri kadhi rechikwereti," Schmidt akarayira kudaro, achiziva kuti Dr. Hilt aizokurumidza kuwanwa afazve, uye chirevo chake chekadhi rechikwereti chaizoratidza kuti akanga ararama mazuva akareba kupfuura ambotaurwa.
  
  "Huya, LöVenhagen," Schmidt akadaro achisimbirira. "Ndinoziva kuti tingabvisa sei mask iyi kumeso kwako. Kunyangwe ndisingazive nzira yekudzosera hupofu."
  
  Akaenda nemumwe wake kubhawa kwaakasaina risiti. Pavaienda, Schmidt akatsveta kadhi rechikwereti zvakare muhomwe yaLövenhagen. Vashandi vese nevaenzi vakatura befu. Sezvineiwo waiter, asina kupihwa tip, akabva adzvanya rurimi rwake ndokuti, "Ndinokutendai Mwari! Ndinovimba aka ndekekupedzisira kumuona."
  
  
  Chitsauko 23 - Humhondi
  
  
  Marduk akatarisa wachi uye diki rectangle pachiso chayo aine dati mapaneru akamiswa kuratidza kuti yaive Gumiguru 28th. Zvigunwe zvake zvakarovera pakaunda akamirira mushandi wepanosvikira vanhu paSwanwasser Hotel, paigarawo Sam Cleave nemusikana wake asinganzwisisike.
  
  "Ndizvo chete, Bamkuru Marduk. Tikugashirei kuGermany," maneja akanyemwerera nomutsa ndokudzorera pasipoti yaMarduk. Maziso ake akatarisa chiso chake kwenguva yakareba. Izvi zvakaita kuti mudhara uyu azvibvunze kuti imhaka yechiso chake here kana kuti zvitupa zvairatidza Iraq senyika yake.
  
  "Vielen Dank," akapindura kudaro. Ainyemwerera kana aigona.
  
  Apedza kutarisa mukamuri make, akadzika pasi kuti asangane naSam naMargaret mugadheni. Vakanga vakatomumirira paakabuda achipinda mutara yakatarisana nedziva. Mumwe murume mudiki, akapfeka zvinoyevedza akatevera Marduk ari chinhambwe, asi harahwa iyi yakanga yakangwara zvekusaziva.
  
  Sam akagadzirisa pahuro pake zvine musoro, asi Marduk aingotaura kuti, "Ndinomuona."
  
  "Ehe unoziva," Sam akadaro mumoyo achigutsurira musoro akananga kuna Margaret. Akatarisa mutorwa uye akadududza zvishoma, asi akazvivanza kubva pameso ake. Marduk akacheuka kuti atarise murume aimutevera, akareba zvakakwana kuti aongorore mamiriro acho ezvinhu. Murume akanyemwerera achikumbira ruregerero achibva anyangarika nemukoridho.
  
  "Vanoona pasipoti kubva kuIraq uye vanorasikirwa nehuchenjeri hwavo," akabhowekana, achigara pasi.
  
  "VaMarduk, uyu ndiMargaret Crosby anobva kuEdinburgh Post," Sam akavazivisa.
  
  "Ndafara kukuzivai, madam," Marduk akadaro, zvakare achishandisa musoro wake wakapfava pane kunyemwerera.
  
  "Nemiwo, VaMarduk," Margaret akapindura noushamwari. "Zvakanaka chaizvo kuzosangana nemumwe munhu ane ruzivo uye akafamba zvakanaka sezvawakaita." Ari kutotamba naMarduk here?" Sam akafunga achishamisika achivatarisa vachikwazisana.
  
  "Uye unozviziva sei izvi?" - Marduk akabvunza achinyepedzera kushamisika.
  
  Sam akatora mudziyo wake wekurekodha.
  
  "Ah, zvese zvakaitika muhofisi yachiremba zvino zvakanyorwa." Akapa mutori wenhau wekuferefeta ziso.
  
  "Usazvinetse, Marduk," Sam akadaro, achida kuisa zvose zviri kunetsa parutivi. "Izvi ndezvangu chete nevachatibatsira kuwana Mask yeBhabheri. Sezvamunoziva, Muzvare Crosby, vari pano, vakatoita basa ravo kutibvisa paMukuru weMapurisa."
  
  "Hongu, vamwe vatori venhau vane pfungwa dzakanaka dzekusarudza izvo nyika inofanira kuziva uye... zvakanaka, izvo nyika isingambofa yakaziva. Iyo Mask yeBhabheri uye kugona kwayo kunowira muchikamu chechipiri. Unovimba kungwara kwangu," Margaret akavimbisa Marduk.
  
  Mufananidzo wake wakamunakidza. The British spinster yagara iine chido chezvose zvisingawanzoitiki uye zvakasiyana. Akanga asiri pedyo nekutyisa sekutsanangurwa kwaakaitwa nevashandi vepachipatara cheHeidelberg. Hongu, akanga akaremara zvakajeka maererano nemwero wenguva dzose, asi chiso chake chaingowedzera hunhu hwake hunokatyamadza.
  
  "Zvinonyaradza kuziva, madam," akatura befu.
  
  Akabva akurumidza kuti, "Ndapota, ndishevedze Margaret." Hongu, pano pane kutamba kworudo kwoukuru kuri kuitika, Sam akasarudza.
  
  "Saka, enda kune nyaya iripo," Sam akadimburira, achienderera mberi nekurukurirano yakakomba. "Tichatangira papi kutsvaga hunhu hweLöVenhagen?"
  
  "Ndinofunga kuti tinofanira kumubvisa mumutambo. Sekureva kwaLieutenant Werner, murume ari shure kwekutengwa kweMask yeBabel ndiGerman Luftwaffe Captain Schmidt. Ndakaraira Lieutenant Werner kuti aende pasi pekunyepedzera kweshumo uye kuba mask kubva kuSchmidt mangwana masikati. Kana ndikasanzwa kubva kuna Werner panguva iyoyo, isu tichafanirwa kufunga zvakanyanya. Muchiitiko ichi, ini pachangu ndichafanira kuverevedza muchigadziko uye kuchinjana mazwi mashoma naSchmidt. Ndiye ari pamavambo echiitiko ichi chinopenga, uye achada kutora chisaririra panozosainwa chibvumirano chikuru cherunyararo. "
  
  "Saka unofunga kuti achaita seMeso-Arab kusaina komisheni?" Margaret akabvunza, achishandisa zvakanaka shoko idzva reMiddle East pashure pokubatanidzwa kwenyika duku dzakapoteredza pasi pehurumende imwe.
  
  "Kune miriyoni inokwanisa, Mada ... Margaret," Marduk akatsanangura. "Aizvigona hake, asi haataure chiArabic, saka vanhu vekwaCommissioner vachaziva kuti muroyi. Nguva dzese, kusakwanisa kudzora pfungwa dzeruzhinji. Fungidzira kuti ndingadai ndakadzivisa sei zvose izvi nyore nyore kudai ndichiri neizvi mufungo, Sam akazvidemba.
  
  Inzwi raMarduk rakaenderera mberi. "Anogona kutora chimiro chemunhu asingazivikanwe ouraya komisheni. Aigona kutotumira mumwe mutyairi wokuzviuraya muchivako chacho. Zvinoita kunge hasha dzanyanya mazuva ano."
  
  "Panga pasina boka reNazi rakaita izvi mukati meHondo Yenyika II?" Margaret akabvunza akaisa ruoko rwake paruoko rwaSam.
  
  "Uh, handizivi. Sei?"
  
  "Dai taiziva kuti vakaita sei kuti vatyairi vendege ava vazvipire pabasa iri, taigona kuona kuti Schmidt akaronga sei kuronga chinhu chakadai. Ndinogona kunge ndiri kure nechokwadi, asi isu hatifanire kuongorora mukana uyu here? Zvichida Dr. Gould vanogona kutotibatsira."
  
  "Parizvino ari muchipatara muMannheim," Sam akadaro.
  
  "Ari sei?" Marduk akabvunza, achiri kunzwa aine mhosva yekumurova.
  
  "Handisati ndamuona kubva zvaakauya kwandiri. Ndosaka ndauya kuzoona Dr. Fritz pekutanga," Sam akapindura. "Asi wataura chokwadi. Ndinogonawo kuona kana achigona kutibatsira - kana ari kuziva. Mwari, ndinovimba vanogona kumubatsira. Akanga asina kunaka pandakapedzisira kumuona."
  
  "Ipapo ndingati shanyo inodiwa nokuda kwezvikonzero zvakawanda. Zvakadini naLieutenant Werner neshamwari yake Kohl?" - Marduk akabvunza, achitora kofi.
  
  Runhare rwaMargaret rwakarira. "Uyu ndiye mubatsiri wangu." Akanyemwerera zvake.
  
  "une mubatsiri here?" Sam akadaro. "Kubva rinhi?" Akapindura Sam nekazevezeve achangodaira foni. "Ndine mushandi wepachivande ane rudo rwemaredhiyo emapurisa uye mitsetse yakavharwa, mukomana wangu." Achichonya maziso, akadaira runhare achibva afamba achipfuura nepatsangadzi yainge yakashongedzwa zvakanaka, yakavhenekerwa nemarambi egadheni.
  
  "Saka, hacker," Sam akadaro achiseka.
  
  "Kana Schmidt angove nemask, mumwe wedu anozofanira kumubata, Mr. Cleave," Marduk akadaro. "Ndinokuvhoterai kuti murove rusvingo ini ndakavandira. Iwe siyana nazvo. Mushure mezvose, nechiso ichi handife ndakakwanisa kusvika pakadzika. "
  
  Sam akanwa mumera wake mumwe ndokufunga nezvazvo. "Dai taiziva zvaaironga kumuita. Zviri pachena kuti iye pachake anofanira kuziva nezvengozi dzokuripfeka. Ndinofunga kuti achahaya lackey kuti aparadze kusaina kondirakiti. "
  
  "Ndinobvuma," Marduk akatanga, asi Margaret akamhanya achibuda mubindu rorudo achiratidza kuvhunduka kukuru.
  
  "Oh mwari wangu!" Akaridza mhere chinyararire sezvaaigona. "Haiwa Mwari wangu, Sam! Iwe haungatendi izvi! Makumbo aMargaret akasvetuka kubva mukumhanya kwake achiyambuka lawn achienda kutafura.
  
  "Chii? Ichi chii?" Sam akafinyama kumeso, achisvetuka kubva pachigaro chake achida kumubata asati awira paberere rematombo.
  
  Meso akazara nokusatenda, Margaret akatarira varume vaviri vaaiva navo. Aitadza kana kutura mafemo. Sezvaakadzikama kufema kwake, akadanidzira, "Purofesa Martha Sloane achangourayiwa!"
  
  "Jesu Kristu!" Sam akachema akabata musoro mumaoko. "Iko zvino tabhohwa. Unoziva kuti iyi iHondo Yenyika III!
  
  "Ndinoziva! Chii chatingaita iye zvino? Chibvumirano ichi hachirevi chinhu izvozvi, "akadaro Margaret.
  
  "Wawanepi mashoko ako nhai Margaret? Pane akambotora mutoro here?" - Marduk akabvunza nokungwarira sezvaaigona.
  
  "Mabviro angu ishamwari yemhuri. Ruzivo rwake rwese kazhinji rwakarurama. Anohwanda munzvimbo yakavanzika uye anoshandisa nguva yega yezuva rake achiongorora..."
  
  "...kupaza," Sam akagadzirisa.
  
  Akabva amudzvokora. "Anotarisa nzvimbo dzekuchengetedza nemasangano epachivande. Ndiwo maziviro andinoita nhau mapurisa asati ashevedzwa kumatsotsi kana zviitiko," akabvuma kudaro. "Maminetsi mashoma apfuura, mushure mekuyambuka mutsetse mutsvuku wekuchengetedza weDunbar, akagamuchira chirevo. Havana kana kufonera mapurisa emuno kana coroner parizvino, asi acharamba achitizivisa nezve kuurayiwa kwaSloan."
  
  "Saka haisati yabuda?" Sam akadaidzira nekuchimbidza.
  
  "Kwete, asi zvave kuda kuitika, hapana mubvunzo nezvazvo. Vesecurity company nemapurisa vachanyora mareport tisati tapedza zvinwiwa zvedu." Aitaura misodzi mumaziso ake. "Heuno unouya mukana wedu wokunyika itsva. Ah Mwari wangu, vaifanira kuparadza zvese, handiti?
  
  "Chokwadi, mudiwa wangu Margaret," akadaro Marduk, akadzikama sekare. "Izvi ndizvo zvinoitwa nevanhu zvakanyanya. Kuparara kwezvinhu zvose zvisingadzoreki uye kugadzira. Asi isu hatina nguva yehuzivi ikozvino. Ndine pfungwa, kunyangwe iri kure kwazvo."
  
  "Eya, hatina chinhu," Margaret akanyunyuta kudaro. "Saka uve muenzi wedu, Peter."
  
  "Ko kana tikapofumadza nyika?" - akabvunza Marduk.
  
  "Unoda here mask yako iyi?" - Sam akabvunza.
  
  "Teerera!" - Marduk akaraira, achiratidza zviratidzo zvekutanga zvemanzwiro uye achimanikidza Sam kuvanza rurimi rwake rwe cheeky zvakare kuseri kwemiromo yakaputirwa. "Ko kana tikakwanisa kuita zvinoitwa nevezvenhau zuva rega rega, asi zvichipesana? Pane nzira here yekumisa kupararira kwekushuma uye kuchengeta nyika murima? Nenzira iyi tichava nenguva yekutsvaga mhinduro uye tive nechokwadi chekuti musangano muThe Hague unoitika. Nerombo rakanaka, tinogona kudzivirira njodzi yatiri kutarisana nayo izvozvi. "
  
  "Handizivi, Marduk," Sam akadaro, achinzwa akaora mwoyo. "Munhu wese anoda kuve mutori wenhau pasi rose anoda kuti ave iye ari kuburitsa izvi panhepfenyuro yavo munyika mavo. Idzi inhau huru. Hama dzedu dzegora dzaisazomborega zvokudya zvinonaka zvakadaro nemhaka yokuremekedza nyika kana kuti mimwe mipimo yetsika."
  
  Margaret akadzungudzawo musoro, achisimbisa chizaruro chaSam. "Dai taigona kuisa mask iyi pamunhu anoita saSloane ... kuti asaine chibvumirano."
  
  "Zvakanaka, kana tikatadza kumisa boka rengarava kuti risamhara pamahombekombe, tichafanira kubvisa gungwa ravari kufamba naro," Marduk akazivisa kudaro.
  
  Sam akanyemwerera achifarira kufunga kwainge kwaita mudhara uyu. Akanzwisisa, uku Margaret akavhiringidzika, uye chiso chake chakasimbisa kuvhiringidzika kwake. "Unoreva kuti kana mareport akabuda zvakadaro, tinofanira kuvhara midhiya yavanoshandisa kuzvitaura?"
  
  "Zvakanaka," Marduk akagutsurira, senguva dzose. "Kusvika kwatinogona kuenda."
  
  "Sepanyika yaMwari yakasvibira ...?" Margaret akabvunza.
  
  "Ndinodawo zano raMargaret," akadaro Marduk. "Kana tikakwanisa kuisa maoko edu pamask, tinogona kunyengedza nyika kuti itende kuti mishumo yekupondwa kwaProf. Sloane itsotsi. Uye isu tinogona kutumira munyengeri wedu kuti asaine gwaro. "
  
  "Ibasa rakakura kwazvo, asi ndinofunga ndinoziva kuti ndiani angave anopenga kuti aite izvi," akadaro Sam. Akatora nhare yake ndokubaya tsamba paspeed dial. Akambomira zvishoma, chiso chake chakabva chanyatsoona.
  
  "Hey Purdue!"
  
  
  Chitsauko 24 - Chimwe chiso chaSchmidt
  
  
  "Warerukirwa nebasa muLöVenhagen, Lieutenant," Schmidt akadaro zvakasimba.
  
  "Saka mamuwana here murume watiri kutsvaga? Zvakanaka! Makamuwana sei? - Werner akabvunza.
  
  "Ndichakuudza, Lieutenant Werner, nemhaka bedzi yokuti ndinokuremekedzai zvikuru uye nemhaka yokuti makabvuma kundibatsira kuwana tsotsi iri," Schmidt akapindura kudaro, achiyeuchidza Werner nezveganhuriro yake yo"kuda kuziva". "Zvaishamisa surreal, chaizvo. Waunoshanda naye akandifonera achindiudza kuti aizouya naLövenhagen awa imwe chete yapfuura."
  
  "Mushandi wangu?" Werner akafinyamisa kumeso, asi akaita basa rake zvinogutsa.
  
  "Ehe. Ndiani angadai akafunga kuti Kohl angave ane guts rekusunga chero munhu, hee? Asi ndinokuudzai izvi nokupererwa kukuru," Schmidt akanyepedzera kusuruvara, uye zviito zvake zvaiva pachena kune ari pasi pake. "Kohl paakanga achiunza Lövenhagen, vakapinda mutsaona yakaipisisa yakauraya vese."
  
  "Chii?" - akadaro Werner. "Ndapota ndiudze kuti ichi hachisi chokwadi!"
  
  Chiso chake chakatsvuka achinzwa mashoko aya aaiziva kuti akanga akazara nemanyepo. Icho chokwadi chekuti Kohl akasiya nzvimbo yekupaka yechipatara anenge maminetsi pamberi pake yaive humbowo hwekuvhara. Kohl haaimbokwanisa kuwana zvese izvi munguva pfupi yakatora Werner kusvika pachigadziko. Asi Werner akachengeta zvese zvake. Chombo chaWerner chete chaiva chekuvhara maziso aSchmidt kune chokwadi chokuti aiziva zvose pamusoro pezvinangwa zvekutora L. öVenhagen, mask uye nhema dzakasviba pamusoro pekufa kwaKohl. Zvechokwadi, njere dzehondo.
  
  Panguva imwe cheteyo, Werner akakatyamadzwa zvirokwazvo norufu rwaKohl. Hunhu hwake hwekushungurudzika uye kushushikana zvaive zvechokwadi paakadzokera pachigaro chake muhofisi yaSchmidt. Kuti azora munyu mumaronda ake, Schmidt akaridza mutungamiriri akanga apfidza ndokumupa tii itsva kuti apfavise kuvhunduka kwamashoko akaipa.
  
  "Unoziva, ndinotya kufunga kuti Lö Venhagen anofanira kunge akaita sei kukonzera njodzi iyoyo," akaudza Werner kudaro, achitenderera padhesiki rake. "Murombo Kohl. Unoziva here kuti zvinondirwadza sei kufunga kuti mutyairi wendege akanaka kudaro ane ramangwana rakajeka kudaro akarasikirwa noupenyu hwake nokuda kwokurayira kwangu kuti abate munhu ari pasi pake asina tsitsi uye anonyengera saLöwenhagen?"
  
  Werner akabata shaya, asi aifanira kuchengeta mask yake kusvika nguva yakwana yekuburitsa zvaaiziva. Nezwi raidedera akabva afunga kuridza mhondi iyi kuti azive zvimwe. "Changamire, ndapota musandiudze kuti Himmelfarb akagovana izvi?"
  
  "Kwete kwete. Usazvinetse nezve Himmelfarb. Akanditi ndimubvise pabasa nekuti aisazvigona. Ndinofunga ndinotenda kuve nemumwe munhu akaita sewe pasi pemurairo wangu, Lieutenant, "Schmidt akanyarara ari kuseri kwechigaro chaWerner. "Iwe ndiwe wega usina kundisiya."
  
  Werner aifarira kuti Schmidt akakwanisa kubata mask, uye kana zvakadaro, kwaakaichengeta. Iyi, zvisinei, yakanga iri imwe mhinduro yaaisagona kungokumbira bedzi. Ichi chaive chinhu chaaizofanira kunosora.
  
  "Ndinokutendai, changamire," Werner akapindura kudaro. "Kana iwe uchindida pane chimwe chinhu, ingobvunza."
  
  "Mafungiro emhando iyi anoita magamba, Lieutenant!" - Schmidt akaimba kuburikidza nemiromo yake yakakora sedikita rakaputika pamatama ake akakora. "Nekuda kwekugara zvakanaka kwenyika yako uye nekodzero yekutakura zvombo, dzimwe nguva unofanirwa kupira zvinhu zvikuru. Dzimwe nguva kupa hupenyu hwako kuponesa zviuru zvevanhu vaunodzivirira chikamu chekuva gamba, gamba iro Germany inogona kuyeuka samesiya wekare uye murume akazvipira kuchengetedza hukuru hwenyika yake nerusununguko. "
  
  Werner aisada kwaienda izvi, asi aisakwanisa kuita zvechimbichimbi pasina kuisa pangozi kuonekwa. "Handina kubvuma zvakawanda, Captain Schmidt. Unofanira kuziva. Ndine chokwadi chekuti hapana murume anosvika pachinzvimbo chawakawana semurume mudiki asina musana. Ndinovimba kuti rimwe zuva ndichatevera tsoka dzenyu."
  
  "Ndine chokwadi chekuti unogona kuzvibata, Lieutenant. Uye wakarurama. Ndakazvipira zvakawanda. Sekuru vangu vakaurayiwa vachirwisa maBritish muPalestine. Baba vangu vakafa vachidzivirira Chancellor weGermany panguva yekuedza kuuraya munguva yeCold War," akazvidzivirira. "Asi ndichakuudza chinhu chimwe chete, Lieutenant. Pandinosiya nhaka, vanakomana vangu nevazukuru vanondirangarira sezvinopfuura nyaya yakanaka kutaurira vanhu vausingazivi. Aiwa, ndicharangarirwa nokuda kwokuchinja nzira yenyika yedu, ndichayeukwa navaGermany vose uye naizvozvo netsika dzenyika nezvizvarwa." Hitler zvikuru sei? Werner akafunga nezvazvo, asi akabvuma nhema dzaSchmidt nerutsigiro rwenhema. "Zvakanaka changamire! Handina kubvuma zvimwe."
  
  Ipapo akacherekedza chiratidzo parin'i yaSchmidt, mhete imwe chete iyo Werner akafungidzira kuti ndeyemhete yekuvimbisana. Chigadziko chendarama chakati sandara icho chakaisa korona kumuromo wemunwe wake chakanyorwa nechiratidzo chesangano rinofungidzirwa kuti rakanyangarika, chiratidzo cheOrder of the Black Sun. Izvi akanga ambozviona kumba kwasekuru vake zuva raakabatsira amainini vake kutengesa mabhuku ose emurume wake mushakabvu pane imwe nzvimbo yaitengeswa yadhi mukupera kwema1980. Chiratidzo chacho chakamushamisa, asi sekuru vake vakakanda mapfumo pasi pavakabvunza kana aigona kuva nebhuku racho.
  
  Haana kuzombofunga nezvazvo zvakare kusvikira aziva chiratidzo chiri pamhete yaSchmidt. Mubvunzo wekusaziva wakava wakaoma kuna Werner nekuti aida kwazvo kuziva zvaiitwa naSchmidt akapfeka chiratidzo icho sekuru vake vaida nyika vaisada kuti azive.
  
  "Izvi zvinokatyamadza changamire," Werner akadaro asina kuzvidira, asina kana kumbofunga nezvemhedzisiro yechikumbiro chake.
  
  "Chii?" - Schmidt akabvunza, achikanganisa kutaura kwake kukuru.
  
  "Ring yenyu, mukuru. Inoratidzika sepfuma yekare kana imwe rudzi rwedumwa rakavanzika rine masimba makuru, semumakomiki! Werner akadaro achifara, achikoira mhete sekunge raingova basa rakanaka. Muchokwadi, Werner aida kuziva zvekuti haana kana kumbotya kubvunza nezvechiratidzo kana mhete. Zvichida Schmidt aidavira kuti refutenendi wake aifadzwa zvechokwadi nekubatana kwake, asi akasarudza kuchengetedza kubatanidzwa kwake neChirongwa kwaari.
  
  "Ah, baba vangu vakandipa izvi pandakanga ndine gumi nematatu," Schmidt akatsanangura achifunga, achitarisa mitsara yakanaka, yakakwana paringi yaasina kumbobvisa.
  
  "Mhuri jasi rezvombo? Zvinotaridzika zvakanaka," Werner akanyengetedza mukuru wake, asi haana kukwanisa kuita kuti murume wacho ataure nezvazvo. Kamwe kamwe, nharembozha yaWerner yakarira, ichipaza hutsinga hwaiva pakati pevarume vaviri ava nechokwadi. "Ndinokumbira ruregerero, captain."
  
  "Hazvina maturo," akapindura Schmidt, achizviramba nomwoyo wose. "Iwe hausi pabasa izvozvi."
  
  Werner akatarisa sezvo kaputeni aibuda panze kuti amupe zvakavanzika.
  
  "Mhoro?"
  
  Aiva Marlene. "Dieter! Dieter, vakauraya Dr. Fritz!" aisheedzera aiita kunge swimming pool kana shawa isina chinhu.
  
  "Mira, nonoka, mudiwa! WHO? Uye rinhi?" Werner akabvunza musikana wake.
  
  "Maminitsi maviri apfuura! J-y-sezvo-izvo-mukugadzikana, nokuda kwaMwari! Pamberi pangu chaipo!" - akadanidzira hysterically.
  
  Lieutenant Dieter Werner akanzwa dumbu rake kubatwa neruzha rwekuchema kwemudiwa wake. Neimwe nzira, chiratidzo ichocho chakaipa parin'i yaSchmidt chaive chirevo chezvaizouya munguva pfupi. Kuna Werner zvaiita sekuti kuyemura kwake ring kwakaunza nhamo paari neimwe nzira yakaipa. Nenzira inoshamisa akanga ari pedyo nechokwadi.
  
  "Uri chii ... Marlene! Teerera!" akaedza kumuita kuti amupe mamwe mashoko.
  
  Schmidt akanzwa izwi raWerner richikwira. Zvakamunetsa akabva apinda zvakare muhofisi ari panze zvishoma nezvishoma achikanda ziso remubvunzo kuna Lieutenant.
  
  "Uri kupi? Zvakaitika kupi? Muchipatara?" akamukurudzira, asi akanga asina kugadzikana zvachose.
  
  "Aihwa! Kwete, Dieter! Himmelfarb akangopfura Dr. Fritz mumusoro. O Jesu! Ndofira pano!" akachema nekupererwa pamusoro penzvimbo inotyisa, iyo yaaisakwanisa kumumanikidza kuburitsa.
  
  "Marlene, uripi?" - akadanidzira.
  
  Runhare rwakapera nekudzvanya. Schmidt akaramba akamira akakanuka pamberi paWerner, akamirira mhinduro. Chiso chaWerner chakachenuruka paakadzosera foni muhomwe.
  
  "Ndinokumbira ruregerero changamire. Ndofanira kuenda. Pane chinhu chakaipa chakaitika kuchipatara," akadaro mukuru wake achitendeuka kuti aende.
  
  "Haasi muchipatara, Lieutenant," Schmidt akadaro akaomesa musoro. Werner akamira munzira, asi haasati atendeuka. Achifunga nenzwi remukuru wemauto, aitarisira kuti muromo wepfuti yemupurisa utariswe kumashure kwemusoro wake, uye akapa Schmidt rukudzo rwekutarisana naye paanenge achidhonza.
  
  "Himmelfarb achangouraya Dr. Fritz," Werner akadaro asina kutendeukira kumupurisa.
  
  "Ndinoziva, Dieter," akabvuma kudaro Schmidt. "Ndakamuudza. Unoziva here kuti sei achiita zvose zvandinomuudza?"
  
  "Romantic attachment?" Werner akaseka, pakupedzisira akarega kuyemura kwake kwenhema.
  
  "Ha! Kwete, rudo nderwevanyoro. Kukunda chete kwandinofarira ndiko kutonga kwepfungwa dzakapfava," akadaro Schmidt.
  
  "Himmelfarb imbwende. Isu tose taiziva izvi kubva pakutanga. Anoverevedza achikwira mbongoro dzechero ani zvake anogona kumudzivirira kana kumubatsira, nekuti imbwanana isinganakidzi uye inotamba," Werner akadaro, achituka hovhorosi iyi neruremekedzo rwechokwadi rwaaigara achihwanda neruremekedzo.
  
  "Ichokwadi chaicho, Refutenendi," kaputeni akabvuma. Kufema kwake kwaipisa kwakabata kuseri kwemutsipa waWerner paakazendamira zvisingaite padyo naye. "Ndokusaka, kusiyana nevanhu vakaita sewe nevamwe vakafa vauchakurumidza kubatana navo, anoita zvaanoita," Bhabhironi.
  
  Nyama yaWerner yakazadzwa nehasha noruvengo, muviri wake wose wakazadzwa nokuodzwa mwoyo neitiro hanya yakakomba nokuda kwaMarlene wake. "Uye chii? Pfura kare!" - akadaro achizvidza.
  
  Schmidt akaseka kumashure kwake. "Gara pasi, Lieutenant."
  
  Nokuzengurira, Werner akabvuma. Akanga asina sarudzo, izvo zvakatsamwisa munhu anofunga akasununguka saiye. Akatarisa sezvo mukuru mukuru aizvikudza akagara pasi, achivheneka nemaune mhete yake kuti maziso aWerner aone. "Himmelfarb, sezvaunotaura, anotevera mirairo yangu nekuti haakwanise kuita hushingi hwekumiririra zvaanotenda mazviri. Zvisinei, anoita basa randinomutuma kuita, uye handifaniri kumukumbira, kumuongorora, kana kutyisidzira vadikani vake nokuda kwaro. Kana uri iwe, kune rumwe rutivi, scrotum yako yakakura zvakanyanya kune iwe pachako. Usandifungire zvisizvo, ndinoyemura munhu anozvifungira, asi ukakanda mugove wako nevanopikisa - muvengi - unova mutengesi. Himmelfarb akandiudza zvese, Lieutenant, "akabvuma Schmidt nekugomera kukuru.
  
  "Zvichida wakanyanyotadza kuona kuti mutengesi akaita sei," Werner akadaro.
  
  "Mutengesi ari kurudyi igamba. Asi ngatisiye zvandinoda padivi izvozvi. Ndiri kuzokupa mukana wekuzvidzikinura, Lieutenant Werner. Kutungamira boka rejeti dzehondo, uchave nerukudzo rwekubhururutsa Tornado yako yakananga muCIA boardroom muIraq kuti uve nechokwadi chekuti vanoziva manzwiro epasirese nezvekuvapo kwavo. "
  
  "Izvi hazvina musoro!" Werner akapikisa. "Vakaramba vakamira kudivi ravo rekumisa kurwa uye vakabvumirana kupinda munhaurirano dzekutengeserana ...!"
  
  "Blah blah blah!" Schmidt akaseka ndokudzungudza musoro. "Tese tinoziva magoko ezvematongerwo enyika, shamwari yangu. Iri izano. Kunyangwe dai zvisina kudaro, ingave nyika yakaita sei nepo Germany ichingova imwe nzombe mudanga? Mhete yake yaipenya muchiedza cherambi raiva padhesiki rake paakasvika pakona. "Tiri vatungamiri, vaparuri, vane simba uye vanodada, Lieutenant! WUO uye CITE iboka remabhiti anoda kuburitsa Germany! Vanoda kutikanda muchizarira chine dzimwe mhuka dzekuuraya. Ndinoti "hapana nzira yekuseka!"
  
  "Mubatanidzwa, changamire," Werner akaedza, asi akashatirisa kaputeni wacho.
  
  "Mubatanidzwa? Oo, o, "kubatana" kunoreva Union of Soviet Socialist Republics munguva idzodzo dziri kure here?" Akagara padhesiki rake pamberi paWerner, achidzikisa musoro wake kusvika padanho remukuru. "Hapana nzvimbo yekukura mumvura yemvura, shamwari yangu. Uye Germany haigone kubudirira mukirabhu diki yekuruka apo munhu wese anotaura nekupa zvipo pamusoro petii seti. Muka! Vanotiganhurira kuhumwe uye vanocheka mabhora edu, shamwari yangu! Muchatibatsira kubvisa hutsinye uhwu... hudzvinyiriri."
  
  "Ko kana ndikaramba?" Werner akabvunza akapusa.
  
  "Himmelfarb achawana mukana wekuve ega nemudiwa Marlene," Schmidt akanyemwerera. "Pamusoro pazvo, ndakatogadzirira kurova dhongi sezvavanotaura. Basa rakawanda rakatoitwa. Ndatenda kune mumwe wangu akavimbika drones anoita basa ravo sekurairwa," Schmidt akadanidzira kuna Werner, "hure iro Sloane rabuda mumutambo zvachose. Izvi chete zvinofanirwa kudziyisa nyika kuti iite mhirizhonga, huh? "
  
  "Chii? Muzvinafundo Sloan? Werner akavhunduka.
  
  Schmidt akasimbisa nhau nekumhanyisa muromo wechigunwe chake pahuro pake. Akaseka zvake ndokugara padesk pake. "Saka, Lieutenant Werner, isu-pamwe Marlene-kuvimba newe here?
  
  
  Chitsauko 25 - Rwendo rwaNina kuenda kuBhabhironi
  
  
  Apo Nina akamuka muhope dzake dzokupisa muviri nemarwadzo, akazviwana amene ari murudzi rwakasiana zvikuru rwechipatara. Mubhedha wake, kunyange zvazvo waichinjika sezvakaita mibhedha yemuchipatara, wakanga wakapfava uye wakafukidzwa nemachira echando. Yairatidza mamwe aanofarira dhizaini motifs muchokoreti, brown uye taupe. Madziro acho akashongedzwa nemifananidzo yekare yeDa Vinci, uye mukamuri yechipatara makanga musina zviyeuchidzo zveIV, majekiseni, mabheseni kana chero mimwe michina inonyadzisa yaivengwa naNina.
  
  Paive nebhatani rebhero raakamanikidzwa kudzvanya nekuti aive anyanya kuoma uye aisakwanisa kusvika pamvura yaive pedyo nemubhedha. Pamwe aikwanisa, asi ganda rake rairwadza sechando uye mheni, zvichimuodza mwoyo pabasa. Chinguvana achangobva kuridza bhera, mumwe mukoti airatidzika kunge akanga akapfeka mbatya dzemazuva ose akapinda nepamusuwo.
  
  "Hesi, Dr. Gould," akakwazisa nemufaro neinzwi rakanyarara. "Unonzwa sei?"
  
  "Ndiri kunzwa kurwadza kwazvo. Ndinoda chaizvo," akadaro Nina. Haana kutomboziva kuti akanga ava kuona zvakanaka zvakare kutozosvikira anwa hafu yegirazi refu remvura yakasimbiswa mumuromo mumwe chete. Anwa kuguta, Nina akazendama pamubhedha wakapfava, unodziya ndokutarira-tarira mukamuri, pakupedzisira ndokumisa meso ake kuna mukoti ainyemwerera.
  
  "Ndiri kuona zvinenge zvakanyatsokwana zvakare," akadaro Nina. Aitosekerera hake dai asina kunyara. "Um, ndiri kupi? Iwe hautaure-kana kutarisa-chiGerman zvachose. "
  
  Mukoti akaseka. "Kwete, Dr. Gould. Ini ndinobva kuJamaica asi ndinogara muno muKirkwall semuchengeti wenguva yakazara. Ndakapinzwa basa kuti ndikutarisirei zviri mberi, asi pane mumwe chiremba ari kushanda nesimba nevamwe vake kuti murape."
  
  "Havagone. Vaudze kuti vasiyane nazvo," akadaro Nina nenzwi rakaora mwoyo. "Ndine cancer. Vakandiudza muMannheim apo chipatara cheHeidelberg chakatumira mhinduro dzangu.
  
  "Zvakanaka, handisi chiremba, saka handikwanise kukuudza chero chinhu chausingatoziva. Asi chandinogona kukuudza ndechekuti mamwe masayendisiti haazivise zvavakawana kana kuti patent yemishonga yavo nekutya kuramwa mabasa nemakambani anogadzira mishonga. Ndizvo chete zvandichataura kusvika mataura naDr. Kate," mukoti akarayira kudaro.
  
  "Dr. Kate? Chipatara chake here ichi?" Nina akabvunza.
  
  "Kwete madam. Dr. Keith inyanzvi yezvekurapa akapinzwa basa kuti angotarisa nezvechirwere chako chete. Uye iyi ikiriniki diki pamhenderekedzo yeKirkwall. Iyo ndeye Edinburgh-yakavakirwa Scorpio Majorus Holdings. Vashoma chete vanoziva nezvazvo. " akanyemwerera Nina. "Zvino rega ndingotora zviratidzo zvako zvinokosha ndione kana tingakugarisa zvakanaka, uyezve...ungada chimwe chinhu chokudya here? Kana kuti kusvotwa hakusi kupera here?
  
  "Aiwa," Nina akapindura nokukurumidza, asi ipapo akatura befu ndokunyemwerera pakuwana kwakanga kwakamirirwa kwenguva refu. "Aiwa, handisi kurwara nenzira ipi zvayo. Chokwadi ndiri kufa nenzara." Nina akanyemwerera akatsamwa, kuti arege kuwedzera marwadzo kumashure kwediaphragm uye pakati pemapapu. "Ndiudze kuti ndasvika sei kuno?"
  
  "VaDavid Perdue vakakubhururuka pano kubva kuGermany kuitira kuti uwane kurapwa kwakakosha munzvimbo yakachengeteka," mukoti akaudza Nina achitarisa maziso ake netochi yakabatwa nemaoko. Nina akabata ruoko rwemukoti zvishoma nezvishoma.
  
  "Mira, Purdue ari pano?" Akabvunza achiratidza kuvhunduka.
  
  "Kwete madam. Akandikumbira kuti ndisvitse ruregerero rwake kwamuri. Zvimwe nemhaka yokuti ndakanga ndisiri pano nokuda kwako," mukoti akaudza Nina." Hungu, zvichida nemhaka yokuti akaedza kugura musoro wangu waisvotwa murima, Nina akazvifunga.
  
  "Asi aifanirwa kunge achibatana naVaCleave kuGermany kumusangano wemubatanidzwa, saka ndiri kutya kuti parizvino mangogara nesu, boka renyu revarapi," mukoti mutete mutsvuku akapindira. . Nina akatorwa moyo neganda rake rakanaka uye matauriro anoshamisa anoshamisa, pakati pemukuru weLondon neRasta ".Mr. Sezviri pachena Cleve achange achiuya kuzokushanyira mumazuva matatu anotevera, saka panenge paine chiso chakajairika chekutarisira, handiti? "
  
  "Hungu, ichokwadi," Nina akagutsurira musoro, agutsikana neaya nhau.
  
  
  * * *
  
  
  Zuva rakatevera racho, Nina akanzwa zviri nani zvamazvirokwazvo, kunyange zvazvo maziso ake akanga asati awana simba rezizi. Paganda rake pakanga pasina kutsva kana kurwadziwa, uye akanga ava kufema nyore. Aingova nefivha imwe chete zuva rakapfuura, asi yakapera nekukurumidza mushure mekunge apihwa mvura yakasvibirira yakasvibirira iyo Dr. Keith vakaseka ivo vakashandisa paHulk asati ava nemukurumbira. Nina ainakidzwa chaizvo nekuseka uye hunyanzvi hwechikwata, uyo akanyatso sanganisa positivity uye sainzi yekurapa kuti awedzere hutano hwake.
  
  "Saka, ichokwadi here zvavanotaura nezve steroids?" Sam akanyemwerera ari pamusuwo.
  
  "Hongu ichokwadi. Zvese izvi. Ungadai wakaona kuti mabhora angu akachinja sei kuita mazambiringa akaomeswa! - akaseka nekushamisika kumwe chete pachiso chake, izvo zvakaita kuti Sam aseke nemoyo wese.
  
  Asingadi kumubata kana kumukuvadza, akangotsvoda pamusoro pemusoro wake zvinyoro nyoro, achinzwa hwema hweshambuu itsva mubvudzi rake. "Ndafara kukuona, mudiwa wangu," akadaro nekazevezeve. "Uye matama aya ari kupenya zvakare. Zvino isu tongomirira kuti mhino dzako dzinyorove uye unenge wagadzirira kuenda."
  
  Nina zvakamuomera kuseka, asi nyemwerero yake yakaramba iripo. Sam akatora ruoko rwake ndokuringa ringa mumba umu. Paive nemaruva makuru aaifarira akasungwa nerebhoni hombe regirini remerald. Sam akaona izvi zvinoshamisa.
  
  "Vanondiudza kuti chingori chikamu chedécor, kuchinja maruva svondo rega rega zvichingodaro," akadaro Nina, "asi ndinoziva kuti vanobva kuPurdue."
  
  Sam akanga asingadi kuzunungusa chikepe pakati paNina naPerdue, kunyanya paakanga achiri kuda kurapwa kwaigona kupiwa naPerdue chete. Kune rumwe rutivi, aiziva kuti Perdue akanga asingakwanisi kudzora zvaakaedza kuita kuna Nina mune iyo migero mitema yakasviba pasi peChernobyl. "Zvakanaka, ndaedza kukuvigirai chiedza chemwedzi, asi vashandi venyu vachitora," akadaro achikwenya. "Vakadhakwa, vazhinji vacho. Ngwarira mukoti ane hunhu. Anodedera paanonwa."
  
  Nina akaseka pamwe chete naSam, asi achifunga kuti akanga anzwa nezvegomarara rake uye aiedza zvikuru kumufadza nekuwedzeresa kwehupenzi husina musoro. Sezvo akanga asingadi kubatanidzwa mumamiriro ezvinhu anorwadza aya, akachinja nyaya yacho.
  
  "Chii chiri kuitika muGermany?" - akabvunza.
  
  "Zvinosetsa unofanira kubvunza izvozvo, Nina," akagadzirisa pahuro pake ndokubudisa rekodha yake muhomwe yake.
  
  "Hoo, zvinonyadzisira?" akadaro achiseka.
  
  Sam akanzwa aine mhosva pamusoro pevavariro dzake, asi akaisa chiso chinonzwisa urombo ndokutsanangura kuti, "Chaizvoizvo tinoda rubatsiro neruzivo ruduku pamusoro peboka rinouraya vanhu veNazi iro sezviri pachena rakaparadza mamwe mabhiriji..."
  
  "Hongu, 200kg," akapindira asati aenderera mberi. "Maererano nerunyerekupe, vakaparadza mabhiriji gumi nemanomwe kudzivirira kuyambuka kwemauto eSoviet. Asi maererano nezvinyorwa zvangu, izvi zvinonyanya kufungidzira. Ini ndinongoziva nezveKG 200 nekuti mugore rangu rechipiri rekupedza chikoro ndakanyora dissertation nezve pesvedzero yepfungwa yekuda nyika pamisheni yekuzviuraya. "
  
  "200 KG chii chaizvo?" - Sam akabvunza.
  
  "Kampfgeschwader 200," akadaro achizengurira, achinongedza muto wemichero patafura kuseri kwaSam. Akamutambidza girazi riya achibva amboti dhuma dhuma nesadza. "Vakapiwa basa rokushandisa bhomba..." akaedza kurangarira zita racho, akatarisa mudenga padenga, "... akadana, uh, ndinofunga... Reichenberg, sezvandinorangarira. Asi gare gare vakazivikanwa sechikwata chaLeonidas. Sei? Vose vakafa uye vaenda."
  
  "Hungu, ichokwadi, asi unoziva kuti tinoratidzika sei nguva dzose kuva tinopinda muzvinhu zvinofanira kuva zvakafa uye zvakaparara," iye akayeuchidza Nina. Haana kukwanisa kuita nharo nazvo. Kana pane chimwe chinhu, aizivawo saSam naPerdue kuti nyika yekare nevaroyi vayo vakanga vari vapenyu uye zvakanaka mukugadzwa kwemazuva ano.
  
  "Ndapota, Sam, usandiudze kuti takatarisana nechikwata chevanhu vakazviuraya veHondo Yenyika II vachiri kubhururuka maFocke-Wulfs pamusoro peBerlin," akadaro, achifemereka uye nekuvhara maziso ake nekutya.
  
  "Uh, kwete," akatanga kumuzadza pamusoro pezvinhu zvinopenga zvemazuva mashoma apfuura, "asi rangarira mutyairi wendege uyo akatiza muchipatara?"
  
  "Hungu," akapindura nenzwi risinganzwisisike.
  
  "Unoziva here kuti airatidzika sei pamakaita rwendo rwenyu muri vaviri?" Sam akabvunza kuti anyatsoona kuti aidzokera kupi asati atanga kumuzadza zvese zvaiitika.
  
  "Handina kumuona. Pakutanga, mapurisa paakamuti Dr. Hilt, ndakafunga kuti rakanga riri zimhuka riya, munoziva, rakanga richinyangira muvakidzani wangu. Asi ndakaona kuti aingova murombo akatsva, pamwe akanyepedzera kunge chiremba akafa," akatsanangura kudaro kuna Sam.
  
  Akambotura mafemo ndokudemba kuti dai akwanisa kukweva mudzanga wake asati audza Nina kuti zvechokwadi aifamba nemhondi yewarewolf iyo yaingomuponesa nekuti akanga ari bofu sechiremwaremwa uye aisakwanisa kumunongedza.
  
  "Pane zvaakataura nezve mask?" Sam aida kunzvenga nyaya yacho zvinyoro nyoro, achitarisira kuti aiziva nezveMask yeBabel. Asi aive nechokwadi chekuti LöVenhagen aisazogovana chakavanzika chakadaro netsaona.
  
  "Chii? Mask? Mask yake yavanomuisa sei kuti adzivise kusvibiswa kwenyama? " akabvunza.
  
  "Aiwa, rudo," Sam akapindura, agadzirira kudurura zvose zvavaibatanidzwa nazvo. "Chisaririra chekare. Chifukidzo cheBhabhironi. Akataura izvi here?"
  
  "Aiwa, haana kumbotaura chimwe chinhu nezveimwe masiki kunze kweiyo yavakazora kumeso pashure pokuzora mafuta anorwisa mabhakitiriya," Nina akatsanangura kudaro, asi chiso chake chakawedzera. "Nokuda kwaKristu! Uri kuzondiudza kuti izvi ndezvei kana kuti kwete? Rega kubvunza mibvunzo worega kutamba nechinhu icho chaunacho mumaoko ako ndinzwe kuti tapinda munyatwa futi."
  
  "Ndinokuda, Nina," Sam akaseka. Anofanira kunge akanga achipora. Rudzi urwu rwehuchenjeri hwaive hweane hutano, sexy, ane hasha munyori wenhoroondo waainamata kudaro. "Zvakanaka, chekutanga, regai ndikuudzei mazita evanhu vane mazwi aya uye basa ravo mune izvi."
  
  "Zvakanaka, enda," akadaro, achiratidza kuti akanyatsotarisa." "Aa Mwari, izvi zvichange zvichinetsa, saka chingobvunza kana paine chausinganzwisise..."
  
  "Sam!" - akagomera.
  
  "Zvakanaka. Gadzirira. Kugamuchirwa kuBhabhironi.
  
  
  Chitsauko 26 - Gallery yezviso
  
  
  Muchiedza chisina kunaka, nezvipfukuto zvakafa mumatumbu emarambi egirazi gobvu, Lieutenant Dieter Werner akaperekedza Captain Schmidt kwaaifanira kunzwa nhoroondo yezviitiko zvemazuva maviri aitevera. Zuva rokusaina chibvumirano, October 31, rakanga rava kusvika, uye hurongwa hwaSchmidt hwakanga hwoda kuzadzika.
  
  Akazivisa boka rake nezvenzvimbo yaizoungana kuti vagadzirire kurwisa kwaakanga ari muvaki wacho-imba yepasi pevhu yaimboshandiswa nevarume veSS munharaunda yacho kuti vagare mhuri dzavo panguva yokubhomba kweAllied. Aizoratidza mukuru wake akasarudzwa nzvimbo inopisa kubva kwaaigona kufambisa kurwisa.
  
  Werner haasati anzwa kana izwi kubva kumudiwa wake Marlene kubva kudana kwake kwehutsinye, izvo zvakafumura mapato nevatori vechikamu. Foni yake yakatorerwa kuti asazivisa chero munhu, uye ainyatsoongororwa naSchmidt siku nesikati.
  
  "Hakusi kure," Schmidt akamuudza nekusashivirira pavakatendeuka kezana mukoridho diki yaitaridzika zvakafanana nevamwe vese. Kunyange zvakadaro, Werner akaedza kuwana mativi akasiyana kwaaigona. Vakazopedzisira vasvika pamusuwo wakachengetedzwa nesecurity system ine keypad yenhamba. Zvigunwe zvaSchmidt zvakamhanya zvakanyanya kuti Werner arangarire kodhi. Nguva shomanene gare gare, gonhi gobvu resimbi rakakiyiwa ndokuzarurwa nokurira kwaityisa.
  
  "Pinda mumba, Lieutenant," Schmidt akakoka.
  
  Sezvo gonhi rakavharwa shure kwavo, Schmidt akabatidza chiedza chepamusoro chepamusoro chepamusoro achishandisa lever kumadziro. Maraiti aipenya nekukurumidza kakawanda asati agara akabatidza uye achivhenekera mukati memba. Werner akashamisika.
  
  Midziyo yekutaurirana yaive mumakona ekamuri. Nhamba dzvuku uye dzegirini dzedhijitari dzakapenya zvisingatauriki pamapanera ari pakati pemafurati maviri emakombuta masikirini ane kiibhodhi imwe pakati pawo. Pachidzitiro chekurudyi, Werner akaona mufananidzo wepamusoro wenzvimbo yekurova, mahofisi makuru eCIA muMosul, Iraq. Kuruboshwe kwechidzitiro ichi kwaive nesatellite monitor yakangofanana.
  
  Asi vaive vamwe vaive mukamuri vakaudza Werner kuti Schmidt aive akashata zvakanyanya.
  
  "Ndaiziva kuti waiziva pamusoro pemask yeBabironi nekugadzirwa kwayo kunyange usati wauya kuzondizivisa, saka izvi zvinondichengetedza nguva yaizotora kutsanangura nekutsanangura" masimba emashiripiti" ese anayo," - Schmidt akazvikudza. . "Nekuda kwekufambira mberi kwesainzi yenharembozha, ndoziva kuti mask haina mashiripiti, asi handisi kufarira maitirwo ayo, chete zvaanoita."
  
  "Aripi?" - Werner akabvunza, achinyepedzera kufadzwa nechisaririra. "Izvi handisati ndambozviona? Ndichaipfeka here?
  
  "Aiwa, shamwari yangu," Schmidt akanyemwerera. "Ndicha".
  
  "Sezvani? Pamwe chete naProf. Sloan afa, hapazovi nechikonzero chekuti utore chimiro chemunhu ane chekuita nechibvumirano. "
  
  "Harisi bhizinesi rako randinoratidzira," Schmidt akapindura.
  
  "Asi iwe unoziva zvichaitika," Werner akadaro, achitarisira kurambidza Schmidt kuti atore mask yacho oipa Marduk. Asi Schmidt aive nezvimwe zvirongwa.
  
  "Ndinotenda, asi pane chimwe chinhu chinogona kubvisa mask pasina chiitiko. Inonzi Skin. Nehurombo Neumand haana kunetsekana nekunhonga chinhu chakakosha ichi paakaba mask, idiot! Saka, ndakatuma Himmelfarb kuti aparadze nzvimbo yendege uye kumhara munzira yakavanzika gumi nerimwe inokwesha kuchamhembe kweNinevhe. Anofanira kuwana ganda mukati memazuva maviri anotevera kuti ndigone kubvisa mask pamberi..." akakwenya, "zvisingadzivisiki.
  
  "Ko kana akakundikana?" - akabvunza Werner, achishamisika nengozi yaakatorwa naSchmidt.
  
  "Haakurasi. Ane zvinorongeka zvenzvimbo uye.. "
  
  "Pamusoroi, mutungamiri, asi zvakamboitika kwamuri here kuti Himmelfarb angakupandukirai? Anoziva kukosha kwechifukidziro cheBhabhironi. Hautyi here kuti achakuuraya nokuda kweizvi?" - Werner akabvunza.
  
  Schmidt akabatidza mwenje wakatarisana nedivi rekamuri ravakamira. Mukupenya kwayo, Werner akakwaziswa nemadziro akazara nemasks akafanana. Mushure mekushandura imba yekurara kuita chimwe chinhu chakafanana negomba, masks akaita sedehenya akarembera pamadziro.
  
  "Himmelfarb haazive kuti ndiani chaiye, asi ini ndinozviziva. Anoziva kuti haakwanise kutora mask kunze kwekunge atora mukana wake achibvisa chiso changu kuti abvise, uye kuti ave nechokwadi chekuti abudirira, ndichabata pfuti mumusoro wemwanakomana wake kusvika kuBerlin. " Schmidt akanyemwerera, achiyemura mifananidzo yaive pamadziro.
  
  "Wakaita zvese izvi kuvhiringa chero munhu angaedza kukubira mask yako? Brilliant!" Werner akataura nomwoyo wose. Akaturikidza maoko ake pachipfuva chake, akafamba zvishoma nezvishoma achitevedza madziro, achiedza kutsvaga chero mutsauko pakati pavo, asi zvakange zvisingaite.
  
  "Ah, handina kuvagadzira, Dieter." Schmidt kwenguva pfupi akasiya narcissism yake. "Uku kwaiva kuedza kwemifananidzo yakaitwa nemasayendisiti nevagadziri veOrder of the Black Sun pane imwe nguva muna 1943. The Babylonian Mask yakatorwa naRenatus of the Order paakaendeswa kuMiddle East pamushandirapamwe.
  
  "Renatus?" - Akabvunza Werner, uyo anga asina kujairana nerenji system yesangano rakavanzika, sevanhu vashoma kwazvo.
  
  "Mutungamiri," Schmidt akadaro. Chero zvazvingava, awana zvaikwanisa kuita, Himmler akabva arayira gumi nemaviri mamask akafanana kuti aitwe nenzira yakafanana uye akaedza nawo muchikamu chaLeonidas kubva kuKG 200. Vaifanira kurwisa zvikamu zviviri zveRed Army uye kupinda mukati. zvigaro zvavo, vachizvitengesa nokuda kwevarwi veSoviet."
  
  "Masks aya akafanana here?" Werner akashamisika.
  
  Schmidt akagutsurira musoro. "Hongu, vese vari gumi nevaviri. Asi zvakazoguma zvave kukundikana. Masayendisiti akaburitsa chifukidzo cheBabironi akakanganisa kana, ini handizive ruzivo, "akadaro. "Panzvimbo iyoyo, vatyairi vendege vakave psychopathic, kuzviuraya uye vakarovera mota dzavo mumisasa yezvikamu zvakasiyana zveSoviet pane kupedzisa mishoni. Himmler naHitler havana kuita hanya nazvo nekuti kwaive kutadza kushanda. Saka, chikwata chaLeonidas chakadzika munhoroondo sechikwata cheNazi chega kamikaze munhoroondo."
  
  Werner akazvitora zvese mukati, achiedza kugadzira nzira yekunzvenga nhamo imwe chete achinyengedza Schmidt kuti arege kurinda kwechinguva. Asi kutaura chokwadi, kwakanga kwasara mazuva maviri kuti chirongwa chacho chiitwe, uye kwaizova kunodokuva kusingabviri kudzivisa njodzi zvino. Aiziva mutyairi wePalestine kubva kuAir Force flying core. Kana akakwanisa kumubata, aigona kudzivirira Himmelfarb kubva muIraq airspace. Izvi zvaizomubvumira kuti aise pfungwa dzake pakuparadza Schmidt pazuva rekusaina.
  
  Maredhiyo akatanga kurira, uye nzvimbo huru tsvuku yakaonekwa pamepu yenzvimbo.
  
  "Oh! Tiripano!" - Schmidt akadanidzira nemufaro.
  
  "WHO?" - Werner akabvunza achida kuziva. Schmidt akamubhabhadzira kumusana ndokumuendesa kumasikirini.
  
  "Isu shamwari yangu. Kushanda "Shumba 2". Unoona nzvimbo iyi? Uku ndiko kutarisa kwesetiraiti kwemahofisi eCIA muBaghdad. Simbiso yeavo vandakamirira icharatidza kuvharira The Hague neBerlin zvakateerana. Kana tangove nevatatu panzvimbo, chikwata chako chichabhururuka chichinongedza Baghdad apo mamwe mapoka maviri echikwata chako panguva imwe chete achirwisa mamwe maguta maviri. "
  
  "Maiwe Mwari wangu," Werner akazevezera, akatarisa bhatani dzvuku. "Nei maguta matatu aya? Ndinowana The Hague - musangano unofanirwa kuitika ipapo. Uye Baghdad inotaura yega, asi nei Berlin? Muri kugadzirira nyika mbiri idzi kuti dzirwisane?"
  
  "Ndosaka ndakakusarudzai semukuru, Lieutenant. Iwe uri nyanzvi pachisikigo, "Schmidt akadaro achikunda.
  
  Mutauriri weintercom akaiswa pamadziro akadzvanya, uye ruzha rwakapinza, rwunorwadza rwemhinduro rwakanzwika mukati mebunker yakavharwa. Varume vose vari vaviri vakavhara nzeve dzavo, vachihwihwidza kusvikira ruzha rwapera.
  
  "Captain Schmidt, uyu ndiye gadhi weKilo. Pane mukadzi anoda kukuona, pamwe chete nemubatsiri wake. Mapepa aya anoratidza kuti ndiye Miriam Inkley, mumiriri weBritain weWorld Bank muGermany, akadaro inzwi remurindi pagedhi.
  
  "Zvino? Pasina kuonana? Schmidt akaridza mhere. "Muudze kuti arasike. ndakabatikana!"
  
  "Aa, handingadaro changamire," Werner akapokana zvinogutsa kuti Schmidt atende kuti akange afa. Nezwi riri pasi akaudza kaputeni kuti: "Ndakanzwa kuti anoshandira Lieutenant General Meyer. Zvingangove nezvemhondi dzakaitwa naLöVenhagen uye vezvenhau vachiedza kutiita sevakashata. "
  
  "Mwari vanoziva, handina nguva yeizvi!" - akapindura. "Vauye navo kuhofisi yangu!"
  
  "Ndikuperekedzei here changamire? Kana kuti unoda kuti ndisaonekwe here?" - Werner akabvunza achinyengerera.
  
  "Aiwa, chokwadi unofanira kuenda neni," akadaro Schmidt. Akashatiriswa nokuvhiringidzwa, asi Werner akayeuka zita romukadzi akanga avabetsera kumutsa kutsausa apo vaifanira kubvisa mapurisa. Ipapo Sam Cleave naMarduk vanofanira kunge vari pano. Ndinofanira kuwana Marlene, asi sei? Werner paaienda kuhofisi kuhofisi nemukuru wake, akarova pfungwa dzake, achiedza kufunga kwaaigona kuchengeta Marlene uye kuti aizotiza sei paSchmidt asingaonekwi.
  
  "Kurumidzai, Lieutenant," Schmidt akarayira. Zviratidzo zvese zvekudada kwake kwekare netarisiro inofadza zvakange zvapera, uye akange adzoka muhudzvinyiriri hwakazara. "Hatina nguva yekutambisa." Werner akanetseka kuti ongokunda kaputeni wacho ndokuvhozhokera mumba. Zvingave nyore izvozvi. Dzakanga dziri pakati pekamuri yekamuri nepasi, pasi pevhu, apo pasina aizonzwa kuchema kwakaputeni nokuda kwebetsero. Ukuwo, pavakasvika pachigadziko, akaziva kuti shamwari yaSam Cleave yakanga iri pamusoro uye kuti Marduk angangodaro aitoziva kuti Werner aive mudambudziko.
  
  Zvisinei, kana akakunda mutungamiri, vose vanogona kufumurwa. Chakanga chiri chisarudzo chakaoma. Kare, Werner aigarozviwana asina kuita sarudzo nekuti pakanga paine sarudzo shoma, asi panguva ino pakanga paine dzakawanda, imwe neimwe ichitungamira kumhedzisiro yakaoma zvakaenzana. Kusaziva kuti ndechipi chikamu chaive chifukidzo cheBabironi chaivewo dambudziko chairo, uye nguva yaive yapera - kupasi rose.
  
  Nokukurumidza zvikuru, Werner asati asarudza pakati pezvakanaka nezvakaipa zvemamiriro acho ezvinhu, vaviri vacho vakasvika pamasitepisi echivako chehofisi chisiri nyore. Werner akakwira masitepisi ari pedyo naSchmidt, aine vatyairi vendege kana kuti vashandi vebasa vaimhoresa kana kusaruta. Tora nguva yako. Wona kuti ndeipi mikana inozviratidza pakutanga, Werner akazviudza. Asi Marlene! Tichamuwana sei?" Manzwiro ake akarwisana nokufunga kwake sezvaaichengeta chiso chepoker pamberi paSchmidt.
  
  "Ingotamba pamwe chete nezvese zvandinotaura, Werner," Schmidt akadaro nemeno akatsamwa pavakasvika kuhofisi, uko Werner akaona mutori wenhau wechikadzi naMarduk vakamirira mumasks avo. Kwesekondi imwe chete akanzwa akasununguka zvakare, sekunge pakanga paine tariro yekuridza mhere nekukunda muchengeti wake, asi Werner aiziva kuti aifanira kumirira.
  
  Kuchinjana kwekutarisa pakati paMarduk, Margaret naWerner kwaive kureurura kwechimbichimbi, kwakavanzika kure nekunzwa kwaKaputeni Schmidt. Margaret akazvisuma iye naMarduk semagweta maviri ezvendege ane ruzivo rwakakura musainzi yezvematongerwo enyika.
  
  "Ndapota ivai nechigaro," Schmidt akakurudzira, achinyepedzera kuva neruremekedzo. Akaedza kuti asatarise harahwa yaingoperekedza mukadzi uya aiva nehasha, akanga akadzungudza musoro.
  
  "Maita basa," akadaro Margaret. "Isu taida kutaura nemukuru weLuftwaffe chaiye, asi varindi vako vakati Lieutenant General Meyer vabuda munyika."
  
  Akataura izvi zvekunyomba tsinga zvine runako uye nechinangwa chekuda kutsamwisa kaputeni zvishoma. Werner akamira akatsiga padivi petafura, achiedza kusaseka.
  
  
  Chitsauko 27 - Susa kana Hondo
  
  
  Maziso aNina akavharwa pane aSam sezvaaiteerera chikamu chokupedzisira chokurekodhwa. Pane imwe nguva, aitya kuti akanga amira kufema sezvaaiteerera, akafinyamisa chiso, akaisa pfungwa dzake, akafemereka, uye akakochekera musoro wake parutivi muruzha rwose. Yakati yapera, akangoramba akamutarisa. Paiva nechannel yenhau yairira paTV yaNina kumashure, asi pasina ruzha.
  
  "Haiwa mhani!" - akangoerekana adanidzira. Maoko aive akavharwa netsono nemachubhu zvemusi uyu, dai zvisina kudaro angadai akazvifushira mubvudzi nekushamisika. "Uri kundiudza here kuti mukomana wandaifunga kuti ndiye Jack the Ripper aive Gandalf the Grey, uye kuti shamwari yangu yakarara mukamuri imwe chete neni uye akafamba mamaira neni aive mhondi ine ropa?"
  
  "Ehe".
  
  "Saka sei asina kundiurayawo?" Nina akafunga nenzwi guru.
  
  "Upofu hwako hwakaponesa upenyu hwako," Sam akamuudza kudaro. "Izvi zvekuti ndiwe wega waisaona kuti chiso chake ndechemumwe munhu dzinofanira kunge dziri nyasha dzako dzinoponesa. Wanga usiri threat kwaari."
  
  "Handina kumbofunga kuti ndingafara kuva bofu. Jesu! Unogona here kufungidzira zvingaitika kwandiri? Saka varipi vese izvozvi?"
  
  Sam akagadzirisa pahuro, unhu uhwo Nina akanga adzidza panguva ino hwaireva kuti akanga asina kugadzikana nechimwe chinhu chaaiedza kutaura , chimwe chinhu chaizonzwika kuva chinopenga.
  
  "Maiwe zvangu," akadaro zvakare.
  
  "Inzwa, izvi zvese zvine njodzi. Perdue iri mushishi kuunganidza zvikwata zvevapambi muguta guru rega rega kuti vavhiringidze kutepfenyura kwesetiraiti nemasaini eredhiyo. Anoda kudzivirira nhau dzerufu rwaSloan kuti dzipararire nekukurumidza, "Sam akatsanangura, asina tariro huru yehurongwa hwaPerdue hwekumisa nhepfenyuro yenyika. Nekudaro, aitarisira kuti izvi zvaizokanganiswa zvakanyanya, zvirinani netiweki yakakura yevasori vecyber uye matekiniki ayo Perdue aive nawo. "Margaret, inzwi romukadzi wawakanzwa, richiri muGermany zvino. Werner aifanirwa kuzivisa Marduk paakakwanisa kudzosera mask kuSchmidt pasina ruzivo rwaSchmidt, asi nezuva rakatarwa hapana chakanzwika kubva kwaari.
  
  "Saka afa," akadaro Nina.
  
  "Hazvina basa. Zvinongoreva kuti atadza kutora mask," Sam akadaro. "Handizivi kana Kohl anogona kumubatsira kuti awane, asi ndinofunga anotarisa zvishoma. Asi sezvo Marduk akanga asina chaakanzwa kubva kuna Werner, akaenda naMargaret kuBase B üchel kunoona zvakanga zvichiitika."
  
  "Udza Perdue kuti akurumidze basa rake panhepfenyuro," Nina akaudza Sam.
  
  "Ndine chokwadi chekuti vari kufamba nekukurumidza sezvavanogona."
  
  "Not fast enough," akadaro achigutsurira musoro akananga kuTV. Sam akatendeuka kuti aone kuti yekutanga network yakakura yakagamuchira chirevo chokuti vanhu vePerdue vaiedza kumira.
  
  "Oh mwari wangu!" - Sam akadanidzira.
  
  "Izvi hazvishande, Sam," akabvuma kudaro Nina. "Hapana mumiririri wenhau angave nehanya kana vakatanga imwe hondo yenyika kuburikidza nekuparadzira nhau dzerufu rwaProfessor Sloane. Unoziva zvavari! Vanhu vasina hanya, vanokara. Kazhinji. Vangasva vaedza kuzvirumbidza nokuda kweguhwa pane kufunga nezvemigumisiro yacho."
  
  "Ndinoshuva kuti mamwe emapepanhau makuru nemaposta enhau dzezvemagariro angati izvi manyepo," Sam akadaro, akaodzwa mwoyo. "Zvingave 'akadaro, akadaro' kwenguva yakakwana kuti adzivise kushevedzera chaiko kwehondo.
  
  Mufananidzo wepaTV wakangoerekana wanyangarika uye akati wandei mavhidhiyo emimhanzi e80 akaonekwa. Sam naNina vakashamisika kana iri rakanga riri basa revatsotsi, avo panguva ino vakashandisa chipi nechipi chavaigona kuwana kunonoka mishumo yakawanda.
  
  "Sam," akadaro pakarepo nenzwi rakapfava, rinorevesa. "Chinhu icho Marduk akuudza nezve chinhu cheganda chinogona kubvisa mask - anacho here?"
  
  Akashaya mhinduro. Panguva iyoyo hazvina kumbouya kwaari kuti abvunze Marduk zvakawanda pamusoro peizvi.
  
  "Handizivi," Sam akapindura. "Asi handigoni kuisa pangozi kumufonera parunhare rwaMargaret panguva ino. Ndiani anoziva pavari seri kwemitsara yevavengi, munoziva? Kungave kupenga kunofamba kunogona kudhura zvese. "
  
  "Ndinoziva. Ndiri kungoshamisika," akadaro.
  
  "Sei?" - aifanira kubvunza.
  
  "Zvakanaka, wati Margaret aive nepfungwa yekuti mumwe munhu anoshandisa mask kuti atore chimiro chaProfessor Sloan, kunyangwe kungosaina chibvumirano cherunyararo, handiti?" Nina akandiudza.
  
  "Hongu, akadaro," akadaro.
  
  Nina akatura befu, achifunga kuti aizoshumira chii. Pakupedzisira, zvaizobatsira zvikuru kupfuura kugara zvakanaka kwake.
  
  "Margaret anogona kutibatanidza kuhofisi yaSloane?" Nina akabvunza sekunge aihodha pizza.
  
  "Purdue anogona. Sei?"
  
  "Ngatironge musangano. Mangwana acho iHalloween, Sam. Rimwe remazuva makuru munhoroondo yazvino, uye isu hatigone kuzvibvumira kuti zvidzorerwe. Kana VaMarduk vakakwanisa kutiunzira mask," akatsanangura kudaro, asi Sam akatanga kudzungudza musoro wake zvine simba.
  
  "Hapana zvakadaro! Hapana nzira yandichakurega uchiita izvi, Nina," akapopota nehasha.
  
  "Regai ndipedzise!" - akadanidzira nenzwi guru sezvo muviri wake wakakuvadzwa waigona kutakura. "Ndichazviita, Sam! Ichi ndicho chisarudzo changu uye muviri wangu ndiwo magumo angu! "
  
  "Chokwadi?" akazhambatata. "Ko vanhu vauchasiya kana tikatadza kubvisa mask asati akutora kubva kwatiri?"
  
  "Ko ndikasadaro Sam? Nyika yese iri kupinda muHondo Yenyika III here? Upenyu hwemunhu mumwe...kana kuti vana venyika vari kutorwa nemhepo zvakare? Vanababa nevanun"una vadzokera kuhondo, uye Mwari anoziva zvimwe zvavachashandisa michina panguva ino!" Mapapu aNina akashanda nguva yakawanda kuti asvitse mashoko acho.
  
  Sam akangogutsurira musoro. Akanga asingadi kubvuma kuti ndicho chinhu chakanakisisa chaaigona kuita. Dai ari mumwe mukadzi, asi kwete Nina.
  
  "Svika, Cleve, unoziva kuti iyi ndiyo nzira chete yekubuda nayo," akadaro mukoti achimhanya achipinda.
  
  "Dr. Gould, haugone kugadzikana kudaro. Ibvai henyu, VaCleave," vakabvunza kudaro. Nina akanga asingadi kuva nehasha kuvashandi vezvokurapa, asi pakanga pasina nzira yaaigona nayo kusiya iyi nhau isina kugadziriswa.
  
  "Hannah, ndapota ngatipedze kurukurirano iyi," Nina akakumbira kudaro.
  
  "Unotadza kufema, Dr. Gould. Haubvumidzwe kushatirwa kudaro uye kuita kuti kurova kwemwoyo wako kupinde padenga," Hannah akatsiura.
  
  "Ndinonzwisisa," Nina akapindura nokukurumidza, achichengeta matauriro ake akanaka. "Asi ndokumbirawo ungopawo ini naSam maminetsi mashoma."
  
  "Chii chakaipa neTV?" Hana akabvunza, achishamiswa nekudzongonyedzwa kwaigara kuchiita munhepfenyuro uye mifananidzo yakamonyaniswa. "Ndichaita kuti vanhu vanogadzirisa vatarise antenna yedu." Naizvozvi, akabuda mukamuri racho, achitarisa Nina kekupedzisira kuti aorse zvaaitaura. Nina akagutsurira achipindura.
  
  "Waita rombo rakanaka kugadzirisa antenna," Sam akanyemwerera.
  
  "Purdue iripi?" Nina akabvunza.
  
  "Ndakuudza kudaro. Ari mushishi kubatanidza masatelliti anoshandiswa nemakambani ake eamburera kunzvimbo iri kure yezvaanoshanda pachivande."
  
  "Ndiri kuti, aripi? Ari muEdinburgh? Ari kuGermany here?
  
  "Sei?" - Sam akabvunza.
  
  "Ndipindure!" - akakumbira, achifinyamisa kumeso.
  
  "Iwe wanga usingamude padyo newe, saka iye zvino haapo." Ikozvino yabuda. Akataura izvi achidzivirira zvinoshamisa Purdue kuna Nina. "Anozvidemba zvakanyanya nezvakaitika kuChernobyl uye iwe wakamubata sehupenzi muMannheim. Waitarisira chii?
  
  "Wait, chii?" - akabhowekana naSam. "Akaedza kundiuraya! Unonzwisisa here kuti kusavimbana kunokura sei?"
  
  "Hongu, ndinotenda! Ndinotenda. Uye isa inzwi rako pasi Hanzvadzi Betty vasati vapinda zvakare. Ndinoziva zvazvinoita kunyura mukuora mwoyo apo upenyu hwangu hunotyisidzirwa nevandaivimba navo. Haugoni kudavira kuti akamboda kukukuvadza nemaune, Nina. Nokuda kwaKristu, anokuda!"
  
  Akamira, but it was too late. Nina akabvisirwa zvombo, zvisinei nemutengo, asi Sam aitodemba nezvemashoko ake. Chinhu chekupedzisira chaaida kumuyeuchidza nezvacho chaiva Perdue anoramba achitsvaga zvaanoda. Mukufunga kwake, Sam akanga atove akaderera kuna Perdue nenzira dzakawanda. Perdue aive shasha ane runako rwekuenzanisa, akazvimirira achive mupfumi, achitora nhaka, zvivakwa, uye tekinoroji yepamusoro patent. Aive nemukurumbira wakanaka semuongorori, philanthropist uye muvambi.
  
  Sam zvese zvaaive nazvo waive Pulitzer Prize nemamwe mibairo nerukudzo. Kunze kwemabhuku matatu nemari shoma kubva mukuvhima pfuma kwaPurdue, Sam aive neimba yepenthouse nekatsi.
  
  "Pindura mubvunzo wangu," akadaro zvake achiona kurwadza kwaaiita Sam kuti aizorasikirwa naye. "Ndinovimbisa kuzvibata zvakanaka kana Perdue akandibatsira kubata mahofisi makuru eWUO."
  
  "Hatitomboziva kana Marduk ane mask," Sam aibata mashanga kuti amise kufambira mberi kwaNina.
  
  "Izvi zvinoshamisa. Kunyange isu tisingazive chokwadi, isu tinogona zvakare kuronga kumiririra kwangu kweWUO pakusaina kuitira kuti Prof. Vanhu veSloan vanogona kuronga zvinhu uye chengetedzo zvinoenderana. "Pamusoro pazvo," akagomera, "kana bhururu diki richiratidza kana kuti risina chiso chaSloane, zvingava nyore kudaidza mishumo kuti manyepo, handiti?"
  
  "Purdue iri muReichtisusis sezvatinotaura," Sam akabvuma. "Ndichamubata ndomuudza nezve proposal yako."
  
  "Maita basa," akapindura zvinyoro-nyoro sezvo sikirini yeTV yaibva yangochinja kubva kuchannel ichienda kuchannel, ichimbomira zvishoma pamatoni ebvunzo. Yakangoerekana yamira panhepfenyuro yepasi rose, iyo yakanga isati yapera simba. Maziso aNina aive akati ndee pascreen. Akashaya hanya nekunyarara kwaSam kwaaita.
  
  "Sam, tarira!" - akadanidzira ndokusimudza ruoko rwake achinetseka kunongedza paTV. Sam akacheuka. Mutori wenhau akaoneka aine maikorofoni muhofisi yeCIA muThe Hague kumashure kwake.
  
  "Wedzerai inzwi!" Sam akadeedzera akabata remote ndokudzvanya mabhatani ezvisizvo asati akwidza volume yekukura magreen bars pahigh definition. Pavakazonzwa zvaaitaura, akanga angotaura mitsara mitatu mukutaura kwake.
  
  "...muno muHague zvichitevera mishumo yekupondwa kwaProfessor Martha Sloane nezuro kumba kwavo kwezororo kuCardiff. Vezvenhau havana kukwanisa kusimbisa izvi sezvo mumiriri wapurofesa anga asipo kuti ataure."
  
  "Eya, vanenge vachigere kuva nechokwadi namaidi," akadaro Nina. Kuenderera mberi kwechishumo kubva ku studio, uko iyo anchor yenhau yakawedzera rumwe ruzivo nezve imwe budiriro.
  
  Zvakadaro, tichitarisa nezvemusangano wechibvumirano cherunyararo pakati penyika dzeMeso-Arab neWorld Bank, hofisi yemutungamiri weMeso-Arabia, Sultan Yunus ibn Mekkan, yakazivisa shanduko muhurongwa.
  
  "Hongu, zvino zvatanga. Hanzi hondo," Sam akagomera achigara achiteerera achimirira.
  
  "Meso-Arab House of Representatives yakashandura chibvumirano kuti chisainwe muguta reSusa, Meso-Arabia, zvichitevera kutyisidzirwa nehupenyu hwaSultan nesangano."
  
  Nina akatura befu. "Saka zvino yava Susa kana hondo. Zvino uchiri kufunga here kuti kupfeka kwangu Mask yeBabel hakugadzirisi remangwana renyika yese?
  
  
  Chitsauko 28 - Kutengesa kwaMarduk
  
  
  Werner aiziva kuti akanga asingabvumirwi kubuda muhofisi apo Schmidt akanga achitaura nevashanyi, asi aifanira kuziva kwakanga kwakachengetwa Marlene. Kana aikwanisa kubata Sam, mutori wenhau aikwanisa kushandisa vanhu vake kutsvaga runhare rwaakaita pafoni yaWerner. Akanyanya kufadzwa negwaro remutemo rakadurura zvine hunyanzvi mumuromo memutori wenhau weBritish, iye achinyengedza Schmidt kuti aite segweta kubva kumahofisi makuru eWUO.
  
  Marduk akangoerekana avhiringidza kukurukurirana kwacho. "Ruregerero rwangu, Captain Schmidt, asi ndokumbirawo kushandisa imba yevarume venyu? Isu takanga tave mushishi kuti tisvike panzvimbo yako nekuda kwezviitiko zvese izvi zviri kukurumidza kuitika zvekuti ndinoreurura kuti ndakaregeredza dundira rangu. "
  
  Schmidt aibatsira zvakanyanya. Aisada kuzviita akashata pamberi peVO sezvo ivo vaive vadzora base yake nevakuru vake. Kusvikira aita kutora kwake kwemoto kwesimba ravo, aifanira kuteerera uye kutsvoda mbongoro zvakanyanya sezvaidiwa kuti arambe achionekwa.
  
  "Zvirokwazvo! Hongu," Schmidt akapindura. "Lieutenant Werner, ndapota mungaperekedza muenzi wedu kukamuri revarume here? Uye usakanganwa kubvunza ... Marlene ... nezve kubvumirwa kuBlock B, zvakanaka?
  
  "Hungu, changamire," Werner akapindura kudaro. "Ndokumbirawo mundiperekedze changamire."
  
  "Ndinokutendai, Lieutenant. Iwe unoziva, kana wasvika zera rangu, kugara uchienda kuchimbuzi kunosungirwa uye kunorebesa. Chengetedza hudiki hwako.
  
  Schmidt naMargaret vakaseka zvakataurwa naMarduk apo Werner aitevera tsoka dzaMarduk. Akacherechedza nyevero yaSchmidt isina kujeka, ine code yekuti hupenyu hwaMarlene hwaizova mungozi kana Werner akaedza chero chinhu chaasingazivi. Vakabuda muhofisi vachinonoka kusimbisa zano rekutenga nguva yakawanda. Pavakangonzwa, Werner akadhonzera Marduk parutivi.
  
  "VaMarduk, ndapota, munofanira kundibatsira," akazevezera.
  
  "Ndosaka ndiri pano. Kutadza kwako kutaura neni uye iyi yambiro isina kunyatsovanzwa kubva kumukuru wako yazvisiya," akapindura Marduk. Werner akatarisa harahwa iyi achiyemura. Zvaishamisa kuti Marduk aive nenjere sei, kunyanya kumurume wezera rake.
  
  "Mwari wangu, ndinoda vanhu vane njere," Werner akazodaro.
  
  "Neniwo mwanangu. Neniwo. Uye pane icho chinyorwa, wakamboona here paanochengeta Mask yeBhabheri? "- akabvunza. Werner akagutsurira musoro.
  
  "Asi chekutanga tinofanira kuona kusavapo kwedu," akadaro Marduk. "Nhasi yako yevarwere iripi?"
  
  Werner akanga asingazivi kuti mutana uyu aiitei, asi panguva ino akanga adzidza kuchengeta mibvunzo yake kwaari uye kuona zviitiko zvichiitika. "Hona".
  
  Maminitsi gumi gare gare, varume vaviri vakamira pamberi pedhijitari keypad yesero uko Schmidt akachengeta zviroto zvake zveNazi zvakamonyoroka uye zviyeuchidzo. Marduk akatarisa kumusuwo nekiyipadhi. Paakanyatsoongorora akaona kuti kupinda mukati kwaizova kwakaoma kupfuura zvaaifunga pakutanga.
  
  "Ine seti yekuchengetedza inozivisa kana munhu akakanganisa zvemagetsi," Marduk akaudza lieutenant. "Uchatofanira kuenda unomuvhiringidza."
  
  "Chii? Handikwanise kuzviita!" Werner akazevezera uye akadanidzira panguva imwe cheteyo.
  
  Marduk akamunyengedza nekudzikama kwake kusingaregi. "Kuregererei?"
  
  Werner haana chaakataura. Aigona kutsausa Schmidt zviri nyore, kunyanya pamberi pemukadzi. Schmidt aisazomboita nharo pamusoro pake mukambani yavo. Werner aifanira kubvuma kuti iyi ndiyo chete nzira yekuwana nayo mask.
  
  "Unoziva sei kuti mask?" pakupedzisira akabvunza Marduk.
  
  Murume mukuru haana kana kumbopindura. Zvaive pachena zvekuti, semuchengeti wemask, angadai akazviziva chero kupi. Chaaifanira kuita chete kutendeutsa musoro wake otarisa lieutenant wechidiki. "Tsok-tsok-tsok."
  
  "Zvakanaka, zvakanaka," Werner akabvuma kuti wakanga uri mubvunzo woupenzi. "Ndingashandisa foni yako here? Ndinofanira kukumbira Sam Cleave kuti atarise nhamba yangu."
  
  "ABOUT! Ndiregererewo mwanangu. Ini handina. Kana wasvika pamusoro, shandisa foni yaMargaret kubata Sam. Wobva wagadzira emergency chaiyo. Iti "moto".
  
  "Zvirokwazvo. Moto. Chinhu chako, "Werner akadaro.
  
  Asina hanya nezvakataurwa nejaya racho, Marduk akatsanangura hurongwa hwose hwasara. "Pandinongonzwa alarm, ndinokiinura makiyi. Kaputeni wako haazove nechisarudzo kunze kwekubuda muchivako. Haazove nenguva yekuuya zasi kuno. Ndichasangana newe naMargaret kunze kwebhesi, saka ita shuwa kuti unogara pedyo naye nguva dzese. "
  
  "Ndazvinzwa," Werner akadaro. "Margaret ane nhamba dzaSam here?"
  
  "Ivo, sezvavanotaura, 'mapatya' kana zvimwe zvakadaro," Marduk akafinyamisa chiso, "asi zvakadaro, hongu, ane nhamba yake. Zvino chienda undoita chinhu chako. Ndichamirira chiratidzo chemhirizhonga. " Paive nekakuseka mukutaura kwake, asi chiso chaWerner chaive chakazara nekutarisa zvakanyanya pane zvaakange ave kuda kuita.
  
  Kunyange zvazvo Marduk naWerner vakanga vazvipa ivo vane alibi muimba yevarwere nokuda kwekunge vaenda kwenguva yakareba, kuwanikwa kwedunhu rekuchengetedza kwaida chirongwa chitsva. Nekudaro, Werner akaishandisa kugadzira nyaya inonzwisisika kana akasvika kuhofisi akawana kuti Schmidt akange atozivisa kuchengetedzwa.
  
  Nekune nzira yakatarisana nekona uko musuwo wekamuri yekuchengetera varwere waive wakamisikidzwa, Werner akatsvedza mukamuri rekuchengetera zvinyorwa. Kubudirira kuparadza kwaidiwa kwete kuponesa Marlene chete, asiwo kuponesa nyika kubva kuhondo itsva.
  
  
  * * *
  
  
  Mukoridho diki kunze kweimba yekurara, Marduk akamirira kuti alarm irire. Nekushushikana, akayedzwa kuedza kutamba nekhibhodi, asi akazvidzora kuti adzivise kubatwa kwaWerner nguva isati yakwana. Marduk haana kumbofunga kuti kuba kweMask of Babel kwaizomutsa ruvengo rwakadaro. Kazhinji aikwanisa kukurumidza uye nekuvanda kubvisa mbavha dzemasikisi, kudzokera kuMosul nechisaririra pasina chipingamupinyi chakawanda.
  
  Zvino sezvo zvematongerwo enyika zvakanga zvisina kusimba uye chinangwa chokuba huchangobva kuitika chakanga chiri kutonga nyika, Marduk akadavira kuti zvinhu zvaizoita kuti zvisadzoreka. Akanga asati ambopinda mudzimba dzevamwe vanhu, kunyengedza vanhu, kana kuti kunyange kuratidza chiso chake! Zvino akanzwa semumiriri wehurumende-nechikwata, kwete zvishoma. Aifanira kubvuma kuti kekutanga muupenyu hwake, akafara kugamuchirwa muchikwata, asi akanga asiri munhu werudzi kana kuti zera rezvinhu zvakadaro. Maraiti matsvuku aive pamusoro pebhanga akatanga kupenya searamu yekuona, yakanyarara. Marduk akashandisa ruzivo rwake rwetekinoroji kupfuudza chigamba chaaiziva, asi aiziva kuti izvi zvaizotumira yambiro kuna Schmidt pasina imwe password. Mukova wakazaruka, ukamuzarurira bhenda rakazara nezvinhu zvekare zveNazi uye midziyo yekutaurirana. Asi Marduk akange asipo kune chimwe chinhu kunze kwemask, chisaririra chinoparadza kupfuura ese.
  
  Sezvaakanga audzwa naWerner, akawana kuti rusvingo rwacho rwakanga rwakaturikwa nemasks gumi nenhatu, imwe neimwe yakaita semask yeBhabhironi noururami hunoshamisa. Marduk akafuratira yakazotevera intercom inoda kuti vanhu vabude sezvo aitarisa zvese zvakasara. Mumwe nomumwe akadziongorora nokutarira kwake kunoorora, asingatani kunzvera udzame noukuru hwechikara. Mask imwe neimwe yakanga yakafanana neinotevera: chifukidziro chakatetepa-chakaita sedehenya nemukati mutsvuku wakasviba uzere nezvinhu zvakasanganiswa zvakagadzirwa nevaroyi vesainzi kubva panguva inotonhora uye ine hutsinye isingagoni kubvumidzwa kudzokorora.
  
  Marduk akaziva chiratidzo chakatukwa chemasayendisiti aya, icho chakashongedza madziro kuseri kwehunyanzvi hwemagetsi uye satellite controls.
  
  Akanyemwerera achiseka: "Kurongeka kweZuva Rakasviba. Yave nguva yekuti upfuure nepamusoro pemahorizons edu."
  
  Marduk akatora chifukidzo chaicho ndokuchiisa pasi pebhachi rake, achivhara zipo hombe remukati. Aifanira kukurumidza kubatana naMargaret uye, netariro, Werner, kana mukomana wacho akanga asati apfurwa. Asati apinda mukupenya kwakatsvuka kwecement yegrey yemukoridho wepasi, Marduk akambomira kuti aongorore zvakare imba inosemesa.
  
  "Zvakanaka, ikozvino ndauya," akagomera zvakanyanya, achisvina pombi yesimbi kubva muwadhiropu nemaoko maviri. Muzviitiko zvitanhatu chete, Peter Marduk akaparadza nhare dzemagetsi dzebunker pamwe nemakomputa akashandiswa naSchmidt kuratidza nzvimbo dzekurwiswa. Kudzima kwemagetsi, zvisinei, kwaisangogumira kune bunker, yaive yakabatana neairbase management building. Kudzima kwakazara kwakaitika muBüchel Air Base yose, zvichiita kuti vashandi vapengeswe.
  
  Mushure mekunge nyika yaona mushumo weterevhizheni wechisarudzo chaSultan Yunus ibn Makkan chekuchinja nzvimbo yakasainwa chibvumirano cherunyararo, kubvumirana kukuru kwaiva kuti hondo yenyika yakanga yava kusvika. Nepo kupomerwa kupondwa kwaProf. Marita Sloan akanga asati anyatsojeka, yakanga ichiri chikonzero chekunetseka kune vose vagari vemo uye varwi pasi rose. Kekutanga, mapoka maviri anorwisana kusingaperi akanga ava kuda kuunza rugare, uye chiitiko chacho pachacho chakakonzera, kunyanya, kutya pakati pevaoni vakawanda pasi rose.
  
  Kuzvidya mwoyo kwakadaro uye kushushikana kwainge kwagara kuri kwese kwese, saka kudzimwa kwemagetsi paairbase chaipo apo mutyairi wendege asingazivikanwe akanga arovera ndege yehondo mazuva mashoma apfuura kwakonzera kutya. Marduk aigara achifarira mhirizhonga yaikonzerwa nekutsika vanhu. Kuvhiringidzika nguva dzose kwaipa mamiriro acho ezvinhu mamwe mhepo yokusateerera mutemo nokuzvidza muitiro, uye ikoku kwakamubatira zvakanaka muchishuvo chake chokufamba asingaoneki.
  
  Akatsvedza achidzika nemasitepisi aienda kuchivanze kwaiungana dzimba dzevarwi uye zvivako zvevatariri. Tochi nemasoja aimhanyisa majenareta aivheneka nzvimbo yakatenderedza nechiedza cheyero chaipinda mukona yese yaisvikwa nemhepo. Zvikamu zveimba yokudyira chete ndizvo zvakanga zvakasviba, zvichiita kuti Marduk akwanise kupfuura nepagedhi rechipiri.
  
  Achidzokera kunokamhina zvishoma nezvishoma, Marduk akazopinda nemuvarwi vaimhanya-mhanya, uko Schmidt akadanidzira kuti vatyairi vendege vagadzirire uye vashandi vekuchengetedza vavhare pasi. Nenguva isipi Marduk akasvika murindiri pagedhi, uyo akanga ari wokutanga kuzivisa kusvika kwake naMargaret. Achiratidza kusiririswa, harahwa yacho yakabvunza murindiri akanga anetseka kuti, "Chii chiri kuitika? Ndarasika nzira! Unogona kubatsira? Wandaishanda naye akandisiya uye..."
  
  "Hongu, hongu, hongu, ndinokurangarirai. Ndapota chimbomirai pedyo nemota yenyu changamire," gadhi akadaro.
  
  Marduk akagutsurira musoro achibvumirana nazvo. Akatarisa tarisa zvakare. "Saka wamuona achipfuura pano?"
  
  "Aiwa, changamire! Ndapota ingomira mumotokari yako! "- murindi akashevedzera, achiteerera mirairo mune maaramu anorira uye mwenje wekutsvaga.
  
  "Zvakanaka. Toonana," Marduk akapindura, akananga kumota yaMargaret, achitarisira kumuwana ikoko. Iyo mask yakadzvanya pachipfuva chake chaive chakakurumbira apo aimhanyisa nhanho yake akananga kumota. Marduk akanzwa kuti abudirira, kunyange aine rugare, sezvaaikwira motokari yaMargaret yokuhaya nemakiyi aakanga amutorera.
  
  Sezvaaityaira achienda, achiona pandemonium pagirazi rinoratidza kumashure, Marduk akanzwa kuremerwa nemweya wake, kurerukirwa kukuru zvekuti zvino aigona kudzokera kunyika yake nemask yaakanga awana. Zvakaitwa nenyika nemasimba ayo anoramba achiputsika uye mitambo yemagetsi zvakanga zvisisina basa kwaari. Kana ari iye, kana rudzi rwomunhu rwakanga rwava rudado zvikuru uye ruchiva rwesimba zvokuti kunyange kariro yokunzwanana yakanga yachinja kuva kusava netsitsi, zvichida kutsakatika kwakanga kwagara kwenguva refu.
  
  
  Chitsauko 29 - Purdue Tab Yakatangwa
  
  
  Perdue akanga asingadi kutaura naNina pachake, saka akagara muimba yake yeReichtisoussis. Achibva ipapo akaenderera mberi nekuronga kudzima media yaive yakumbirwa naSam. Asi muongorori wacho akanga asingazove munhu anogara achinyunyuta pamakumbo nekuda kwekuti aimbove mudiwa wake neshamwari Nina akamunzvenga. Muchokwadi, Perdue aive nezvimwe zvirongwa zvake zvedambudziko raive rava pedyo rakatanga kuoneka padhuze paHalloween.
  
  Kamwe chete network yake yevabiki, nyanzvi dzekutepfenyura uye vanoita zvematsotsi vabatanidzwa kune media block, aive akasununguka kutanga zvirongwa zvake. Basa rake raidzongonyedzwa nezvinetso zvomunhu oga, asi akadzidza kusarega mirangariro yake ichidzongonyedza mamwe mabasa anobatika. Paaitsvaga nyaya yechipiri, akakomberedzwa nemacheki uye magwaro ekufambisa, akagamuchira yambiro yeSkype. Aiva Sam.
  
  "Zvinhu zviri kufamba sei kuCasa Purdue mangwanani ano?" - Sam akabvunza. Mainzwa nekunakidzwa muinzwi rake, asi chiso chake chaityisa. Dai yaive iri nyore kufona, Perdue angadai akafunga kuti Sam ndiye mufananidzo wekufara.
  
  "Great Scott, Sam," Perdue akamanikidzwa kudanidzira paakaona mutori wenhau maziso eropa uye mukwende. "Ndaifunga kuti ndini ndisingachakotsiri. Unotaridzika wakasakara nenzira inotyisa zvikuru. NdiNina here uyu?
  
  "Haiwa, nguva dzose ndiNina, shamwari yangu," Sam akapindura kudaro, achigomera, "asi kwete chete nenzira yaanowanzondipengesa nayo. Panguva ino akazvikwidza kune imwe nhanho. "
  
  "Oh Mwari wangu," Perdue akagunun'una, achizvishingisa kuti anzwe nhau, achinwa kofi nhema yakanga yakanganisa zvakanyanya nekuti yakanga yapera kupisa. Akahwihwidza nekuravira jecha, asi zvakamunetsa nekufona kwaSam.
  
  "Ndinoziva kuti haudi kuita chimwe chinhu chine chekuita naye izvozvi, asi ndinofanira kukukumbira kuti undibatsire kufunga nezvechido chake," Sam akadaro.
  
  "Wave kuKirkwall izvozvi?" akabvunza Perdue.
  
  "Hongu, asi kwete kwenguva refu. Makateerera kurekodhwa kwandakakutumirai?" Sam akabvunza aneta.
  
  "Ndaka. Zvinoshamisa zvachose. Uri kuzoburitsa izvi zveEdinburgh Post? Ndinotenda Margaret Crosby akakushungurudza mushure mekunge ndabva kuGermany." Perdue akaseka, asingazivi achizvitambudza neimwe sip ye rancid caffeine. "Bluff!"
  
  "Ndafunga nezvazvo," Sam akapindura. "Dai dzaive dzemhondi muchipatara cheHeidelberg kana huori muLuftwaffe high command, hongu. Iri ringava danho rakanaka rekuchengetedza zita rangu. Asi zvino izvi ndezvechipiri. Chikonzero chandinobvunza kana wakadzidza zvakavanzika zvemask imhaka yekuti Nina anoda kuipfeka."
  
  Maziso aPerdue aipenya mukupenya kwechidzitiro, achishanduka kuchena grey paakatarisa mufananidzo waSam. "Ndine hurombo?" akadaro asina kumbovhunduka.
  
  "Ndinoziva. Akakumbira kuti ubate WUO uye ubvunze vanhu veSloane kuti vagadzirise ... imwe mhando yechibvumirano, "Sam akatsanangura nenzwi rakashungurudzika. "Ikozvino ndoziva kuti wakamutsamwira nezvese ..."
  
  "Handina kumutsamwira, Sam. Ini ndinongoda kuzvibvisira kure naye nekuda kwedu tose - yake neyangu. Asi ini handiite zvekunyarara kwemwana nekuti ndinoda kumbozorora kubva kune mumwe munhu. Ndichiri kufunga nezvaNina seshamwari yangu. Uye iwe, nokuda kwechinhu ichocho. Saka chero zvamunoda imi vaviri, zvishoma zvandinogona kuita kuteerera, "Perdue akaudza shamwari yake. "Ndinogona kugara ndichiramba kana ndichifunga kuti ipfungwa yakaipa."
  
  "Ndinokutendai, Perdue," Sam akatura befu. "Oo, tenda Mwari, une zvikonzero zviri nani kupfuura zvaanazvo."
  
  "Saka anoda kuti ndishandise hukama hwangu naprofessor. Iyo Sloan yezvemari manejimendi iri kudhonza mamwe tambo, handiti? "- akabvunza bhirionea.
  
  "Zvakanaka," Sam akagutsurira.
  
  "Ndokuzo? Anoziva here kuti Sultan akumbira kuchinja nzvimbo?" - Perdue akabvunza, achitora mukombe wake, asi achiziva nekufamba kwenguva kuti akanga asingadi zvaive mairi.
  
  "Anoziva. Asi ari kuomerera pakutora chiso chaSloane kuti asaine chibvumirano, kunyangwe pakati chaipo peBabylonia yekare. Dambudziko nderekuwana ganda racho kuti ugoribvisa," Sam akadaro.
  
  "Ingobvunza mukomana weMarduk ari patepi, Sam. Ndanga ndichifunga kuti muri vaviri muri kutaurirana?"
  
  Sam airatidza kugumbuka. "Aenda, Purdue. Akaronga kupinza Buechel Air Base naMargaret Crosby kuti atore mask kubva kuna Captain Schmidt. Lieutenant Werner aifanira kuzviitawo, asi haana kubudirira..." Sam akambomira kwenguva refu, sokunge aida kudzvanya mashoko aitevera. "Saka isu hatizive kuti tingawana sei Marduk kuti akwerete mask yekusaina chibvumirano."
  
  "Oh Mwari wangu," Perdue akadaro. Mushure mekunyarara kwenguva pfupi akabvunza kuti: "Marduk abva sei pabhesi?"
  
  "Akahaya motokari yaMargaret. Lieutenant Werner aifanira kutiza pabhesi naMarduk naMargaret mushure mekunge vawana mask, asi akavasiya ipapo ndokuenda nayo...ah! Sam akabva angonzwisisa. "Iwe uri shasha! Ndichakutumirai madetails ake kuti muwanewo matraces emota."
  
  "Nguva dzose dzakabatana nehunyanzvi, jongwe rekare," akadaro Perdue. "Tekinoroji isimba retsinga dzaMwari."
  
  "Zvinogona kudaro," Sam akabvuma. "Aya mapeji eruzivo ... Uye ikozvino ndoziva zvese izvi nekuti Werner akandifonera asingasviki maminetsi makumi maviri apfuura, achikumbirawo rubatsiro rwako." Ataura zvose izvi, Sam haana kukwanisa kuzunungusa mhosva yaakanzwa nokuda kwekuisa zvakawanda paPerdue mushure mokunge kuedza kwake kwave kupomerwa zvisina mhosva naNina Gould.
  
  Perdue akashamisika, kana paine. "Mira zvishoma, Sam. Rega nditore zvinyorwa zvangu nechinyoreso."
  
  "Uri kuchengeta zvibodzwa here?" - Sam akabvunza. "Kana zvisiri, ndinofunga unofanira. Ndiri kunzwa zvakaipa murume."
  
  "Ndinoziva. Uye unotaridzika sokunge unonzwika. Hapana mhosva, "Perdue akadaro.
  
  "Dave, unogona kunditi imbwa shit izvozvi uye ini handina basa nazvo. Ndiudzewo kuti unogona kutibatsira panyaya iyi," Sam akakumbira kudaro. Maziso ake mahombe matema airatidza kuderera uye bvudzi rake rakanga rakati nyangarara.
  
  "Saka ndoita sei kuna Lieutenant?" - Perdue akabvunza.
  
  "Paakadzokera kubhesi, akaziva kuti Schmidt aive atumira Himmelfarb, mumwe wevarume mufirimu "Defector," kuti abate uye abate musikana wake. Uye tinofanira kumuchengeta nekuti aive mukoti waNina muHeidelberg," Sam akatsanangura.
  
  "Zvakanaka, mapoinzi emusikana waLieutenant, zita rake ndiani?" Perdue akabvunza, pen muruoko.
  
  "Marlene. Marlene Marks. Vakamumanikidza kufonera Werner mushure mekunge vauraya chiremba waaibatsira. Nzira chete yatingamuwana nayo ndeyekutsvaga runhare rwake kunharembozha yake. "
  
  "Kunzwisisa. Ndotumira ruzivo kwaari. Nditumirewo message number dzake."
  
  Pascreen Sam aitogutsurira musoro. "Kwete, Schmidt ane nhamba yake yefoni. Ndiri kukutumira nhamba yake yekutevera, asi haugone kumuwana ikoko, Perdue.
  
  "Hoo, chokwadi. ipapo ndichaitumira kwamuri. Kana afona, unogona kumupa. Zvakanaka, rega ndibate mabasa aya uye ndichadzoka kwauri nemaresults munguva pfupi."
  
  "Ndinokutendai zvikuru, Perdue," Sam akadaro, achitaridza kuneta asi achitenda.
  
  "Hapana dambudziko Sam. Nditsvode hasha uye edza kusakwenya maziso ako." Perdue akanyemwerera apo Sam akaseka achidzokera kwaari asati anyangarika mukubwaira kweziso murima. Perdue aive achiri kunyemwerera mushure mekunge chidzitiro chasviba.
  
  
  Chitsauko 30 - Desperate Measures
  
  
  Kunyangwe hazvo masatelliti ekutepfenyura enhau aive pasi pasi pebhodhi, pakanga pachine masaini eredhiyo nenzvimbo dzeInternet dzakakwanisa kukanganisa nyika nedenda rekusavimbika uye nekuwedzeredza. Pane yasara social media profiles yanga isati yavharwa, vanhu vakataura kutya kwakakonzerwa nemamiriro ezvematongerwo enyika aripo, pamwe nemashoko ekuuraya nekutyisidzira kweHondo Yenyika III.
  
  Nekuda kwekukuvadzwa kwemaseva munzvimbo huru dzepasi, vanhu kwese kwese vakangoerekana vasvika pamhedzisiro yakaipisisa. Maererano nemimwe mishumo, Indaneti iri kurwiswa neboka rine simba rezvinhu zvose kubva kune vatorwa vari kuda kurwisa Pasi kusvika paKuuya Kwechipiri. Mamwe epfungwa dzakatetepa zvikuru dzekuti FBI yaive nemhosva, neimwe nzira vachifunga kuti zvaive zvakanyanya kubatsira kungwara kwenyika 'kukonzera kuti Internet iparare'. Uye saka vagari venyika imwe neimwe vakatora kune vose vakanga vasara kuratidza kusagutsikana kwavo - migwagwa.
  
  Maguta makuru akanga ari munyongano, uye horo dzomuguta dzaifanira kuzvidavirira nokuda kwechirambidzo chekurukurirano, icho chadzaisagona. Pamusoro peWorld Bank Tower muLondon, Lisa ainetseka akatarira pasi paguta rakanga rakabatikana rakazara nokurwisana. Lisa Gordon akanga ari wechipiri mukuru kusangano rakanga richangobva kurasikirwa nomutungamiriri.
  
  "Oh Mwari wangu, tarirai izvi," akaudza mubatsiri wake paakazendamira pahwindo regirazi rehofisi yake yeuriri hwe 22nd. "Vanhu vakaipa kupfuura mhuka dzesango pavanenge vasina vatungamiriri, kana vadzidzisi, kana mumiririri ane mvumo. Wazviona here?"
  
  Akatarisa humbavha uhwu ari kure kure, asi aingoshuva kuti dai aitaura zvine musoro mazviri. "Kana kurongeka uye hutungamiriri munyika zvangozununguswa kunyange zvishoma, vagari vemo vanozofunga kuti kuparadza ndiyo nzira chete. Handisati ndambokwanisa kunzwisisa izvi. Kune pfungwa dzakawanda dzakasiyana, dzakazvarwa nemapenzi nevadzvinyiriri. Akadzungudza musoro. "Tese tinotaura mitauro yakasiyana uye panguva imwe chete tinoedza kugara pamwe chete. Mwari vatikomborere. Iri ndiro Bhabhironi chairo.
  
  "Dr. Gordon, mumiriri weMesoarabia ari pamutsetse wechina. Vanoda tsindidzo yekugamuchirwa kwaProfessor Sloane mangwana kumuzinda waSultan kuSusa," mubatsiri wacho akadaro. "Ndichiri kufanira kupa chikonzero chekuti ari kurwara here?"
  
  Lisa akacheuka akatarisana nemubatsiri wake. "Zvino ndava kuziva chikonzero nei Martha aiwanzonyunyuta pamusoro pokufanira kuita zvisarudzo zvose. Vaudze kuti achange aripo. Ini handisi kuzopfura izvi zvakashanda zvakaoma mutsoka izvozvi. Kunyange kana ini ndichifanira kuenda ikoko ndonokumbira rugare, handingarurege ruchipfuura nemhaka yougandanga."
  
  "Dr. Gordon, pane muchinda mukuru wenyu. Ane zano rakakosha kwatiri maererano nechibvumirano cherunyararo," akadaro munyori achidongorera kuseri kwegonhi.
  
  "Haley, unoziva kuti hatitore nhare kubva kuvanhu muno," Lisa akatsiura kudaro.
  
  "Anoti zita rake ndiDavid Perdue," munyori akawedzera achizeza.
  
  Lisa akabva acheuka cheuka. "Musanganisire padhesiki rangu nekukurumidza."
  
  Mushure mekunzwa zano raPurdue rekuti vanoshandisa munyengeri kutora nzvimbo yaProf. Sloane, Lisa ainyanya kushamisika. Hongu, haana kubatanidza kushandiswa kusina musoro kwechifukidziro kutora chiso chemukadzi. Izvozvo zvingava zvishoma zvinotyisa. Nekudaro, zano rekutsiva rakavhundutsa manzwiro aLisa Gordon.
  
  "VaPerdue, sekuda kwedu isu paWUO Britain tichikoshesa rupo rwenyu rwekuenderera mberi kusangano redu, munofanira kunzwisisa kuti chiito chakadaro chingave chekunyengera uye chisina tsika. Uye, sezvandine chokwadi chekuti unonzwisisa, idzi ndidzo nzira dzatinopikisa. Izvozvo zvingatiita vanyengeri."
  
  "Chokwadi ndinoda," Perdue akapindura. "Asi funga nezvazvo, Dr. Gordon. Iwe unoda kupeta sei mitemo kuti uwane rugare? Heino mukadzi anorwara - uye hauna kushandisa hurwere sembudzi yekudzivirira here kudzivirira kusimbiswa kwerufu rwaMartha? Uye mukadzi uyu, ane chimiro chisinganzwisisike naMartha, anofunga kutsausa vanhu chaivo kwenguva pfupi munhoroondo kuti vamise sangano renyu mumapazi aro. "
  
  "Ini-ini-ndinofanira ... funga nezvazvo, VaPerdue," akadedera, achiri kukwanisa kuita pfungwa dzake.
  
  "Zviri nani kukurumidza, Dr. Gordon," Perdue akamuyeuchidza. "Kusaina kuchaitika mangwana, kune imwe nyika, uye nguva iri kupera."
  
  "Ndichakubatai kana ndangotaura nevapi vezano vedu," akaudza Perdue. Lisa aiziva nechomukati kuti iyi ndiyo yaiva mhinduro yakanakisisa; kwete, ndicho chinhu chega. Imwe nzira yacho yaizonyanya kudhura, uye aizofanira kunyatsoyera kuyera hunhu hwake maererano nechakanaka. Akanga asiri makwikwi chaiwo. Panguva imwe cheteyo, Lisa aiziva kuti kana akaonekwa kuti aironga kunyengera kwakadaro, aizotongwa uye zvimwe aizopomerwa mhosva yokupandukira hurumende. Kunyepedzera chimwe chinhu, asi kuti ave mufambidzani wekuziva kune zvakaipa zvezvematongerwo enyika zvakadaro, angatongwe pasina chinhu kunze kwekuurayiwa pachena.
  
  "Muchiri pano here, VaPerdue?" akabva adaidzira akatarisa nharembozha yaive patafura yake kuita sekuti chiso chake chaivepo.
  
  "Ndiri. Ndogadzirira here?" akabvunza achiratidza kufara.
  
  "Hongu," akatsinhira zvakasimba. "Uye izvi hazvifanirwe kuuya pamusoro, unonzwisisa?"
  
  "Mudiwa wangu Chiremba Gordon. Ndaifunga kuti unondiziva zviri nani kupfuura izvozvo," Perdue akapindura. "Ndichatumira Dr. Nina Gould nemuchengeti kuSusa nendege yangu yega. Vatyairi vangu vachashandisa mvumo yeWUO chero mufambi ari purofesa. Sloan."
  
  Pashure pokunge vapedza kurukurirano, Lisa akawana mufambiro wake pane imwe nzvimbo pakati pokuzorora nokuvhunduka. Akatenderera muhofisi make, mapendekete akarembera uye maoko akapeta zvakasimba pachipfuva chake, achifunga zvaakanga achangobva kubvumirana nazvo. Mupfungwa aiongorora zvikonzero zvake zvese, achiona kuti chimwe nechimwe chaive chakafukidzwa nechikonzero chine musoro kana charadhi yacho yafumurwa. Kekutanga, aifarira kunonoka kwenhau uye kudzimwa kwemagetsi nguva dzose, asingazive kuti aifambidzana nevanhu vane mhosva.
  
  
  Chitsauko 31 - Huso hwaani hwaungapfeka?
  
  
  Lieutenant Dieter Werner akanyevenuka, achitya, asi zvakadaro aine mweya wepamusoro. Akataura naSam Cleve kubva pafoni yekubhadhara prepaid yaakawana achitiza nzvimbo yemhepo, yakanyorwa semugwenga naSchmidt. Sam akanga amupa mazano ekudanwa kwekupedzisira kwaMarlene uye aitarisira kuti akanga achiripo.
  
  "Berlin? Ndatenda zvikuru, Sam! - akadaro Werner, akamira pausiku hunotonhora hweMannheim kure nevanhu pachiteshi chepeturu kwaaive achizadza mota yemukoma wake. Akakumbira munun'una wake kuti amukweretese motokari yake, sezvo mapurisa echiuto aizotsvaka jipi yake kubvira paakatiza maSchmidt.
  
  "Ndifonere kana wangomuwana, Dieter," Sam akadaro. "Ndinovimba mupenyu uye akagwinya."
  
  "Ndichadaro, ndinovimbisa. Uye udza Perdue miriyoni yekutenda nekumuwana," akaudza Sam asati adimbura runhare.
  
  Kunyange zvakadaro, Werner haana kubvuma kunyengera kwaMarduk. Haana kufara nazvo nekuti aitofunga kuti aigona kuvimba nemurume chaiye akamunyengedza paakamubvunzurudza kuchipatara.
  
  Asi zvino aifanira kutyaira nesimba sezvaaigona kuti asvike kufekitari inonzi Kleinschaft Inc. kunze kweBerlin, kwaichengetwa Marlene wake. Nekiromita iri yose yaaityaira, ainyengetera kuti asakuvadzwa, kana kuti ararame. Yakasungirirwa pahudyu yake yaiva pfuti yake pachake, Makarov, yaakanga agamuchira sechipo kubva kumukoma wake nokuda kwekuzvarwa kwake makumi maviri nemashanu. Aive agadzirira Himmelfarb kana mbwende ichine tsinga dzekusimuka dzorwa kana dzasangana nemusoja chaiwo.
  
  
  * * *
  
  
  Panguva iyi, Sam akabatsira Nina kugadzirira rwendo rwake rwokuenda kuSusa, Iraq. Vakanga vakarongerwa kuti vasvike ikoko zuva raitevera, uye Perdue akanga atoronga kutiza mushure mekugamuchira chiedza chakanyanya kuchenjerera kubva kumutevedzeri wemukuru weAir Force, Dr. Lisa Gordon.
  
  "Unovhunduka here?" Sam akabvunza Nina achibuda mumba, akapfeka zvinoyevedza uye akashambidzika, sezvakaita purofesa akanga anonoka. Sloan. "Oh Mwari wangu, wakafanana naye ... Dai chete ndisina kukuziva."
  
  "Ndiri kunetseka, asi ndinoramba ndichizviudza zvinhu zviviri. Izvo ndezvekunakira nyika, uye zvinongotora maminitsi gumi nemashanu ndisati ndapedza," akabvuma. "Ndakanzwa kuti vakaridza kadhi rekurwara iye asipo. Zvakanaka, vane pfungwa imwe chete. "
  
  "Unoziva kuti haufanirwe kuita izvi, rudo," akamuudza kekupedzisira.
  
  "Oh, Sam," akagomera. "Iwe haunetsi, kunyangwe ukarasikirwa."
  
  "Ndinoona kuti hausi kutombonetswa nemakwikwi ako, kunyangwe nemaonero akajairika," akadaro, achitora bhegi kubva kwaari. "Handei, mota yamirira kutiendesa kuairport. Mumaawa mashoma uchapinda munhoroondo."
  
  "Tichasangana nevanhu vake muLondon kana muIraq?" - akabvunza.
  
  "Perdue akati vaizosangana nesu kuCIA rendezvous muSusa. Ikoko iwe uchapedza imwe nguva nemutsivi chaiye weWUO reins, Dr. Lisa Gordon. Zvino rangarira, Nina, Lisa Gordon ndiye ega anoziva kuti ndiwe ani uye zvatinoita, zvakanaka? Musagumburwe," vakadaro vachifamba zvishoma nezvishoma vachibuda mumhute chena yakanga yakayangarara nemhepo yaitonhora.
  
  "Kunzwisisa. You worry too much," akaridza ngonono achigadzirisa sikavha yake. "Nenzira, mugadziri mukuru aripi?"
  
  Sam akafinyamisa kumeso.
  
  "Perdue, Sam, Perdue aripi?" - akadzokorora pavakasimuka.
  
  "Pandakapedzisira kutaura naye, anga ari kumba, asi ari Purdue, anogara aine chimwe chinhu." Akanyemwerera ndokukwenya. "Unonzwa sei?"
  
  "Maziso angu anenge apora. Munoziva, pandakateerera tepi uye VaMarduk vakati vanhu vanopfeka masiki vave kupofumara, ndakashamisika kuti ndizvo here zvavanofanira kunge vaifunga usiku hwavakandishanyira pamubhedha wangu wemuchipatara. Pamwe aifunga kuti ndaiva Sa...Lövenhagen... ndichiita kunge nyana."
  
  Zvakanga zvisiri kure-kure sezvazvainzwika, Sam akafunga. Muchokwadi, izvi zvinogona kunge zviri izvo chaizvo. Nina akamuudza kuti Marduk akamubvunza kana aiviga waanogara naye, saka izvi zvinogona kunge zviri fungidziro chaiyo pane chikamu chaPeter Marduk. Nina akagadzika musoro pabendekete raSam achibva aita manyemwe akazembera padivi kuti asvike paari pasi chaipo.
  
  "Waizoita sei?" - akangoerekana abvunza pasi pemuffled rumble yemotokari. "Waizoita sei kana ukapfeka chiso chemunhu?"
  
  "Handina kumbofunga nezvazvo," akabvuma kudaro. "Ndinofunga zvinoenderana."
  
  "Kupfeka?"
  
  "Zvinoenderana nokuti ndichachengeta chiso chemurume uyu kwenguva yakareba sei," Sam akaseka kudaro.
  
  "Kwezuva rimwe chete, asi haufanirwe kuvauraya kana kufa pakupera kwesvondo. Unongowana chiso chavo kwezuva rimwe chete, uye mushure memaawa makumi maviri nemana chinobuda uye wava nechako zvakare," akazevezera chinyararire.
  
  "Ndinofungidzira kuti ndinofanira kutaura kuti ndaizova munhu anokosha uye kuti ndaizoita zvakanaka," Sam akatanga, achishamisika kuti anofanira kuva akatendeseka sei. "Ndinofanira kunge ndiri Purdue, ndinofungidzira."
  
  "Nei gehena uchida kuva Purdue?" Nina akabvunza achigara pasi.Oh, great. Iye zvino wazviita, Sam akafunga. Akafunga nezvezvikonzero chaizvo nei akasarudza Purdue, asi zvese zvaive zvikonzero zvaaisada kuzivisa kuna Nina.
  
  "Sam! Sei Purdue? " akasimbirira.
  
  "Ane zvese," akapindura pakutanga, asi akaramba akanyarara achiteerera, saka Sam akajekesa. "Purdue inogona kuita chero chinhu. Iye ane mukurumbira wakashata kuti ave mutsvene ane mutsa, asi ane chishuwo chekusave munhu. Akangwara zvokukwanisa kugadzira michina inoshamisa uye midziyo inogona kuchinja sainzi yezvokurapa noruzivo rwokugadzira zvinhu, asi anozvininipisa zvikuru zvokusagona kuita kuti zviitike uye nokudaro kuita purofiti. Achishandisa huchenjeri hwake, mukurumbira wake, kubatana kwake uye mari yake, anogona kuita chero chinhu. Ndaizoshandisa chiso chake kuzvisundidzira kuzvinangwa zvepamusoro izvo pfungwa dzangu dzakapfava, mari shoma, uye kusakosha kwaigona kuita."
  
  Aitarisira kuongororwa kwakakasharara kwezvaaisakoshesa uye zvibodzwa zvisiri izvo, asi panzvimbo pezvo Nina akasendamira mukati ndokumutsvoda zvakanyanya. Mwoyo waSam wakabvunda nezvaaive asingafungidzike, asi zvakabva zvaita manyama amire nerongo nemashoko ake.
  
  "Chengetedza chiso chako, Sam. Iwe une chinhu chimwe chete chaPerdue chaanoda, chinhu chega icho hunyanzvi hwake hwese, mari uye simba hazvimuunze chinhu. "
  
  
  Chitsauko 32 - Chikumbiro cheMumvuri
  
  
  Peter Marduk akanga asina hanya nezvezviitiko zvaiitika kumativi ake. Aive ajaira kuti vanhu vaiita kunge maniac, vachimhanyidzana sezvitima zvakaparara chero chinhu chavakanga vasingachakwanisi chaizovayeuchidza simba ravaive naro. Nemaoko ake muhomwe dzejasi uye kutarisa kuchenjerera pasi pefedora yake, akafamba nepakati pevatorwa vaitya panhandare yendege. Vazhinji vavo vakanga vava kuenda kudzimba dzavo kana zvaizovharwa munyika yose mabasa ose nezvifambiso. Sezvo akanga ararama kwemakore akawanda, Marduk akanga azviona zvose. Akapona muhondo nhatu. Pakupedzisira, zvinhu zvose zvakagara zvakatwasuka uye zvakayerera kune rumwe rutivi rwenyika. Aiziva kuti hondo yacho yaisazombopera. Izvi zvinongotungamirira kutamiswa kune imwe nzvimbo. Sekuona kwake, nyika yaive manyepo akagadzirwa neavo vaive vaneta nekurwira izvo zvavainazvo kana kuita makwikwi ekuhwina nharo. Harmony yaingova ngano, yakagadzirwa nembwende nevanyanyisi vechitendero vaitarisira kuti nekuisa kutenda vaizowana zita remagamba.
  
  "Kutiza kwenyu kwanonoka, VaMarduk," mabharani wepanzvimbo akamuudza kudaro. "Tinotarisira kuti ndege dzese dzichanonoka nekuda kwemamiriro azvino. Ndege dzichangowanikwa mangwana mangwanani"
  
  "Hapana dambudziko. Ndinogona kumirira, "akadaro, achifuratira kutarisisa kwake kwezviso zvake zvisinganzwisisike, kana kuti kushaikwa kwazvo. Peter Marduk, panguva iyi, akasarudza kuzorora muimba yake yehotera. Akanga anyanya kuchembera uye muviri wake wakanga wakaoma zvikuru zvokusagona kugara kwenguva refu. Izvi zvaizokwana kuti ndege idzokere kumba. Akapinda muHotera Cologne Bonn uye akahodha kudya kwemanheru kuburikidza nesevhisi yemukamuri. Kutarisira kurara kwakanyatsokodzera pasina kunetseka pamusoro pemasiki kana kuti kuzvimonera pauriri hwepasi achimirira mbavha yaiva nemhondi kwaiva kuchinja kunofadza kwemamiriro ezvinhu kumapfupa ake akare aneta.
  
  Sezvo gonhi remagetsi rakavhara shure kwake, maziso aMarduk ane simba akaona silhouette yakagara pachair. Aisada chiedza chakawanda, asi ruoko rwake rwerudyi rwakaisa zvishoma nezvishoma chiso chedehenya pasi pebhachi rake. Zvakanga zvisina kuoma kufungidzira kuti murwi akanga auya kuzotora chisaririra.
  
  "Uchatofanira kundiuraya," akadaro Marduk akadzikama, uye aireva shoko rimwe nerimwe.
  
  "Chishuwo ichi ndinokwanisa kuzviita, VaMarduk. Ndine chido chekuzadzisa chishuwo ichi nekukurumidza kana musingabvumirani nezvandinoda," akadaro nhamba.
  
  "Mwari ndinzwewo zvamurikuda kuti ndimborara. Handina rugare kubva pakabiwa nerumwe rudzi rwevanhu runonyengera pamba pangu," Marduk akanyunyuta.
  
  "Gara pasi ndapota. Zorora. Ndinogona kubva pano pasina chandaita ndokusiya uchirara, kana kukurerutsirai mutoro zvachose ndigobva pano nezvandavinga," akadaro mbavha.
  
  "O, unofunga kudaro?" Murume mukuru akasekerera.
  
  "Ndinovimbisa izvi," mumwe wacho akamuudza zvine mutsindo.
  
  "Shamwari yangu, unoziva sezvakaita vamwe vose vanouya kuMask yeBhabheri. Uye icho hachisi chinhu. Wakapofomadzwa nekukara kwako, zvishuwo zvako, kutsiva kwako ... chero chimwe chaunoda uchishandisa chiso cheumwe munhu. Bofu! Imi mose!" Akatura befu achitsikitsira pasi zvakanaka pamubhedha murima imomo.
  
  "Saka ndosaka mask ichipofumadza Iye Akavharwa?" - akatevera mubvunzo wemutorwa.
  
  "Ehe, ndinotenda kuti musiki wayo akaisa meseji yedimikira mariri," akapindura Marduk, achibvisa shangu dzake.
  
  "Ko kupenga?" - muenzi asina kukokwa akabvunza zvakare.
  
  "Mwanangu, unogona kubvunza zvakawanda nezvechisaririra ichi sezvaunoda usati wandiuraya wotora, asi hapana kwaunosvika nacho. Ichakuuraya iwe kana ani zvake waunonyengedza kuipfeka, asi ramangwana reMasker harigone kuchinjwa, "Marduk akapa zano.
  
  "Ndiko kuti, kwete asina ganda," murwi akatsanangura kudaro.
  
  "Kwete pasina ganda," Marduk akabvuma mumashoko anononoka kusvika pakufa. "Ndizvozvo. Uye kana ndikafa, hauzomboziva kwaunowana Ganda. Kunze kwaizvozvo, hazvishande zvega, saka chirega zvako mwanangu. Enda usiye mask kune mbwende nevanopenga. "
  
  "Ungazvitengesa here izvi?"
  
  Marduk haana kubvuma zvaainzwa. Akaputika nekuseka kunofadza kwakazadza kamuri sekuchema kwokurwadziwa kwomunhu atambudzwa. Iyo silhouette haina kufamba, zvakare haina kutora chero chiito uye haina kubvuma kukundwa. Ainge akangomirira.
  
  Mudhara wekuIraq akagara pasi ndokubatidza marambi epadivi pemubhedha. Pachigaro paive pakagara murume murefu, mutete aive nevhudzi jena nemaziso eblue. Akabata .44 Magnum zvakasimba muruoko rwake rwekuruboshwe, akanongedza pamwoyo wemudhara.
  
  "Tese tinoziva ikozvino kuti kushandisa ganda kubva pachiso cheanopa kunoshandura chiso chemusiki," Perdue akadaro. "Asi ndoziva..." Akasendamira mberi kuti ataure nenzwi rakapfava, rinotyisa zvikuru, "kuti mubairo chaiwo ndiwo imwe hafu yemari. Ndinogona kukupfura pamwoyo ndotora chifukidziro chako, asi chandinonyanyoda iganda rako."
  
  Achitura befu achishamisika, Peter Marduk akatarisa murume mumwe chete akanga ambozivisa chakavanzika cheMask of Babel. Akapindwa nechando panzvimbo, akatarisa muEurope nepfuti hombe, akagara akanyarara achishivirira.
  
  "Mutengo wei?" - Perdue akabvunza.
  
  "Iwe haugone kutenga mask, uye haugone kutenga ganda rangu!" Marduk akadanidzira achitya.
  
  "Usatenga. "Kurenda," Perdue akamururamisa, achivhiringidza murume mukuru.
  
  "Wave kupenga here?" Marduk akafinyama. Waiva mubvunzo wakatendeseka kumurume akanga asinganyatsonzwisisi vavariro dzake.
  
  "Nekushandisa mask yako kwevhiki imwe uye wozobvisa ganda kumeso kuti uibvise mukati mezuva rekutanga, ini ndichabhadhara ganda rakazara uye kuvakwazve kwechiso," Perdue akapa.
  
  Marduk akashamisika. Ndakashaya zvekutaura. Aida kuseka kusava nemusoro kwemutongo wacho uye kuseka misimboti youpenzi yemurume uyu, asi paakaramba achiisa mutsara wacho mupfungwa dzake, ndipo pawaibva wawedzera kureva kwaari.
  
  "Sei vhiki?" akabvunza.
  
  "Ndinoda kudzidza maitiro ayo esainzi," Perdue akapindura.
  
  "VaNazi vakaedzawo kuita izvi. Vakakundikana zvinosiririsa!" - murume mukuru akaseka.
  
  Perdue akadzungudza musoro. "Chinangwa changu ndechekuda kuziva. Semuunganidzi wezvisaririra uye nyanzvi, ndinongoda kuziva ... sei. Ndinoda chiso changu sezvachiri uye ndine chishuvo chinoshamisa chekusafa nedementia. "
  
  "Ko nezuva rekutanga?" - akabvunza murume wekare, akawedzera kushamisika.
  
  "Mangwana shamwari inodiwa zvikuru inoda kuva nechitarisiko chinokosha. Kuti ari kuda kuisa njodzi iyi zvine zvazvinoreva mukutanga runyararo rwenguva pfupi pakati pevavengi vaviri venguva refu, "Perdue akatsanangura, achidzikisa bhoti yepfuti yake.
  
  "Dr. Nina Gould," Marduk akaziva kudaro, achitaura zita rake noruremekedzo runyoro.
  
  Perdue, akafara kuti Marduk aiziva, akaenderera mberi achiti: "Kana nyika ichiziva kuti Prof. Sloane akaurayiwa chaizvo, havazombotenda chokwadi: kuti akaurayiwa nemirairo yemukuru weGerman kuti agadzire Meso-Arabia. Unozviziva. Vacharamba vasingaoni chokwadi. Ivo vanongoona izvo masiki avo anobvumidza - diki binocular mifananidzo yemufananidzo muhombe. VaMarduk, ndine chokwadi chose muchikumbiro changu."
  
  Mushure mekufunga kudaro harahwa yakatura befu. "Asi ndiri kuenda newe."
  
  "Handingazvidi neimwe nzira," Perdue akanyemwerera. "Hona".
  
  Akakanda chibvumirano chakanyorwa patafura, achitsanangura zvirevo uye nguva ye "chinhu" chisina kumbotaurwa kuitira kuti ave nechokwadi chekuti hapana aizoziva nezve mask nenzira iyi.
  
  "Kondirakiti?" Marduk akadaro. "Serious mwanangu?"
  
  "Ndinogona kunge ndisiri mhondi, asi ndiri muzvinabhizinesi," Perdue akanyemwerera. "Sainai chibvumirano chedu ichi kuti tizorore. Zvirinani for now.
  
  
  Chitsauko 33 - Kubatanidzwazve kwaJudah
  
  
  Sam naNina vakagara mukamuri rakachengetedzwa zvikuru, awa imwe chete vasati vasangana naSultan. Airatidza kusanzwa zvakanaka, asi Sam haana kuda kuziva. Nekudaro, maererano nevashandi vemuMannheim, kuratidzwa kwaNina nemwaranzi kwaisava honzeri yemamiriro ake anouraya. Kufemereka kwaaiita achiedza kufemereka, maziso ake ndokuramba akati tuzu, asi ganda rakanga rapora. Sam akanga asiri chiremba, asi aigona kuona kuti chimwe chinhu chakanga chisina kururama, muutano hwaNina uye mukusagadzikana kwake.
  
  "Zvimwe haugone kundibata kufema padivi pako, hee?" akatamba.
  
  "Sei wabvunza?" akafinyamisa kumeso achigadzirisa necklace yake yevelvet kuti ienderane nemifananidzo yaSloan yakapihwa naLisa Gordon. Vaisanganisirwa nemuenzaniso wakashata uyo Gordon aisada kuziva nezvawo, kunyangwe mukuru wemariro aSloane paakarairwa kuti auburitse kuburikidza nemutongo wedare unopokana kubva kuScorpio Majorus Holdings.
  
  "Hauchasvuti, saka mweya wangu wefodya unofanira kunge uri kukupengesa," akabvunza kudaro.
  
  "Aiwa," akapindura kudaro, "mashoko anoshatirisa anobuda nemhepo yakadaro."
  
  "Muzvinafundo Sloane?" izwi rechikadzi raive nekazwi kanyoro rakadaidzira richibva kune rimwe divi remusuwo. Sam akagokora Nina zvinorwadza, achikanganwa kuti aive asina simba sei. Akatambanudza maoko ake achikumbira ruregerero. "Ndine urombo!"
  
  "Ehe?" Nina akabvunza.
  
  "Vaperekedzi vako vanofanira kunge vasvika pano munguva isingasviki awa," akadaro mukadzi wacho.
  
  "Aa, ndatenda," Nina akapindura kudaro. Akazevezera Sam. "Mukurumbira wangu. Ava vanofanira kunge vari vamiriri veSloan. "
  
  "Ehe".
  
  "Zvakare, pane varume vaviri vari pano vanoti ivo chikamu chekuchengetedza kwako pachako pamwe chete naVaCleve," mukadzi wacho akadaro. "Uri kutarisira here VaMarduk naVaKilt?"
  
  Sam akaseka, asi akazvidzora, achivhara muromo wake noruoko rwake: "Kilt, Nina. Inofanira kunge iri Purdue, nezvikonzero zvandinoramba kugovera. "
  
  "Ndiri kuvhunduka," akapindura kudaro ndokutendeukira kumukadzi wacho kuti: "Ndizvozvo, Yasmin. Ndanga ndakavatarisira. Saizvozvo..."
  
  Vaviri vakapinda mukamuri, vachisundidzira parutivi maguard echiArab aive akatutuma kuti apinde mukati.
  
  "... vanga vanonoka!"
  
  Musuwo wakavharwa. Pakanga pasina miitiro, sezvo Nina akanga asina kukanganwa kurohwa kwaakaitwa muchipatara cheHeidelberg, uye Sam akanga asina kukanganwa kuti Marduk akanga atengesa kuvimba kwavo. Perdue akainhonga achibva angoigura.
  
  "Svikai, vana. Tinogona kuumba boka mushure mekuchinja nhoroondo uye kugona kudzivirira kusungwa, zvakanaka? "
  
  Vakabvuma vachizeza. Nina akadzivisa maziso ake kubva kuPerdue, asingamupi mukana wekugadzirisa zvinhu zvose.
  
  "Margaret aripi, Peter?" Sam akabvunza Marduk. Murume mukuru akasuduruka zvisingaite. Haana kukwanisa kutaura chokwadi, kunyange zvazvo vaifanira kumuvenga nokuda kwazvo.
  
  "Isu," akagomera, "takakamukana. Iniwo handina kukwanisa kuwana lieutenant, saka ndakafunga kusiya basa rese. Ndakanganisa kungosiya, asi iwe unofanirwa kunzwisisa. Ndaneta nekurinda madhiri aya, kumhanyira vanoitora. Hapana aifanira kuziva nezvazvo, asi munzveri weNazi aidzidza Talmud yeBhabhironi akawana magwaro ekare kubva kuMesopotamia, uye Mask yakazozivikanwa." Marduk akatora mask yake ndokuibata kuchiedza pakati pavo. "Ndinoshuva kuti dai ndangosiyana naye zvachose."
  
  Kuratidzira kwokunzwira tsitsi kwakaoneka pachiso chaNina, kuchiwedzera chitarisiko chake chakatoneta. Zvaiva nyore kutaura kuti akanga ava kure nekupora, asi vakaedza kusataura zvaivanetsa.
  
  "Ndamufonera kuhotera. Haana kudzoka kana kutarisa," Sam akadaro. "Kana chimwe chinhu chikaitika kwaari, Marduk, ndinopika kuna Kristu, ini pachangu ..."
  
  "Tinofanira kuita izvi. Zvino!" Nina akavabudisa muhurukuro yavo nemashoko akasimba okuti: "Ndisati ndatadza kugadzikana."
  
  "Anofanira kuzvishandura pamberi paDr. Gordon nemamwe mapurofesa. Vanhu vaSloan varikusvika, saka toita sei izvi? " Sam akabvunza mudhara. Mukupindura, Marduk akangopa Nina mask. Haana kukwanisa kumirira kuibata, saka akaitora kubva kwaari. Chaaingorangarira ndechekuti aifanira kuita izvi kuchengetedza chibvumirano cherunyararo. Akanga ava kufa zvakadaro, saka kana kubviswa kwacho kwaisashanda, zuva rake rokuberekwa raizongokwira nemwedzi mishomanana.
  
  Achitarisa mukati me mask, Nina akafinyama nemisodzi yaidzima maziso ake.
  
  "Ndiri kutya," akazevezera.
  
  "Tinoziva, mudiwa," Sam akadaro achinyaradza, "asi hatikusiye uchifa seizvi." ...
  
  Nina vainge vatoona kuti zvegomarara havaizive, asi matauriro aSam aingopinda munzeve. Nechiso chake akadzikama, akatsunga, Nina akanhonga mudziyo waiva nemifananidzo yaSloan ndokushandisa ma tweezers kubvisa zvaityisa mukati. Vese vakarega basa riri pamberi pavo richivharira chiitiko chinosemesa pavakaona chidimbu cheganda kubva pamuviri waMartha Sloan chichiwira mukati me mask.
  
  Vashamiswa zvakanyanya, Sam naPerdue vakazvimanikidzana kuti vaone zvaizoitika. Marduk akangotarisa wachi yaiva kumadziro. Mukati memask, sampuli yetishu yakabva yaparara, uye pamusoro penzvimbo yayo yakajairika ine ruvara rwebhonzo, mask yakatora rima dzvuku raiita kunge rinorarama. Matunhu madiki aimhanya nepamusoro pepamusoro.
  
  "Usatambise nguva, zvikasadaro ichapera," Marduk akanyevera kudaro.
  
  Mweya waNina wakabata. "Happy Halloween," akadaro ndokuvanza chiso chake kuseri kwemasiki yake aine grimace inorwadza.
  
  Perdue naSam vakamirira neshungu kuti vaone kubvongodzwa kwemhasuru dzechiso chegehena, kubvongodzwa kwematumbu uye kupeta kweganda, asi vakaodzwa mwoyo nezvavaitarisira. Nina akaridza kamhere zvishoma maoko ake achiburitsa mask, achiisiya kumeso kwake. Hapana zvakawanda zvakaitika kunze kwemaitiro ake.
  
  "Haiwa Mwari wangu, izvi zvinotyisa! Izvi zvandipengesa!" akatya, asi Marduk akauya ndokugara pedyo naye nokuda kwetsigiro yemirangariro.
  
  "Relax. Zvaunonzwa kusanganiswa kwemasero, Nina. Ndinotenda kuti ichapisa zvishoma kubva mukukurudzira kwetsinga, asi unofanira kuirega ichiita, "akadaro.
  
  Sezvo Sam naPerdue vakatarisa, mask yakatetepa yaingokwenya kuumbwa kwayo kuti isanganise nechiso chaNina kusvika yanyura zvinoyevedza pasi peganda rake. Zvinhu zvaNina zvinonyatsosiyanisa zvakachinjwa kuva zvaMartha kutozosvikira mukadzi aiva pamberi pavo ava kopi chaiyoiyo yeari pamufananidzo.
  
  "Hapana chakaipa," Sam akashamisika achiona. Pfungwa dzaPerdue dzakaremerwa nechimiro chemolecular cheshanduko yese pachemikemikari uye yebiological level.
  
  "Zviri nani pane ngano dzesainzi," akadaro Perdue achizendama kuti anyatsotarisisa chiso chaNina. "Zvinofadza."
  
  "Zvose zvisina kunaka uye zvinotyisa. Usakanganwa izvozvo," Nina akadaro nokungwarira, asina chokwadi nemano ake okutaura, achiisa chiso chomumwe mukadzi.
  
  "Kupfuura zvese, iHalloween, mudiwa," Sam akanyemwerera. "Ingonyepedzera kunge wakanyatsopfeka chipfeko chaMartha Sloan." Perdue akagutsurira musoro achinyemwerera zvishoma, asi akanga akabatikana zvikuru muchishamiso chesayenzi chaakanga achipupurira kuti aite chimwe chinhu chipi nechipi.
  
  "Ganda riripi?" - akabvunza nemiromo yaMartha. "Ndokumbira undiudze kuti unayo pano."
  
  Perdue aifanira kunge akamupindura, kunyangwe vaiona kunyarara kweredhiyo yeruzhinji kana kuti kwete.
  
  "Ndine ganda, Nina. Usanetseka nazvo. Kana kondirakiti yatosaina..." akambomira achimubvumira kuti azadzise zvakanga zvasara.
  
  Mushure meizvi prof. Varume vaSloane vasvika. Dr. Lisa Gordon vakanga vakaoma musoro, asi akazvivanza zvakanaka muunyanzvi hwavo. Akaudza mhuri yepedyo yaSloan kuti airwara uye akagovana nhau dzakafanana nevashandi vake. Nekuda kwemamiriro ezvinhu ari kukanganisa mapapu ake nehuro, haakwanise kutaura, asi achange aripo kuti asimbise chibvumirano neMesoarabia.
  
  Akatungamira boka diki revamiririri vevatori venhau, magweta nevarindi, akananga kuchikamu chakanyorwa kuti "Vakuru paKushanyira Kwakavanzika" nepfundo mudumbu. Pakanga pangosara maminetsi mashoma kuti hurukuro dzenhoroondo dzitange, uye aifanira kuona kuti zvese zvaifamba sei sezvakarongwa. Achipinda mukamuri umo Nina akanga akamirira navasonganiri vake, Lisa akachengeta chimiro chake chokutamba.
  
  "Oh Martha, ndiri kuvhunduka!" - akadeedzera paakaona mumwe mukadzi aive akada kufanana naSloane. Nina akangonyemwerera. Sekukumbira kwaLisa, haana kubvumirwa kutaura; aifanira kurarama maererano necharade pamberi pevanhu veSloane.
  
  "Tisiye zvedu kweminiti, kwakanaka here?" Lisa akaudza timu yake. Pavakangovhara gonhi, moyo wake wose wakachinja. Rushaya rwakadonha achiona chiso chemukadzi waaigona kupika kuti aive shamwari yake uye waaishanda naye. "Zvakaipa, Mr. Perdue, hausi kutamba!"
  
  Perdue akanyemwerera nechemumoyo. "Zvinogara zvichifadza kukuona, Dr. Gordon."
  
  Lisa akafamba naNina nepakati pezvaidiwa, nzira yokugamuchira nayo ziviso, zvichingodaro. Pakabva pauya chikamu chainyanya kunetsa Lisa.
  
  "Dr. Gould, ndinofunga kuti wanga uchidzidzira kuforoma siginicha yake?" Lisa akabvunza akanyarara.
  
  "Ndine. Ndinofunga kuti ndazvigona, asi nemhaka yehurwere maoko angu haasati anyatsogadzikana kupfuura nguva dzose," Nina akapindura kudaro.
  
  "Izvi zvinoshamisa. Takava nechokwadi chokuti munhu wose aiziva kuti Martha akanga achirwara zvikuru uye kuti akanga ane kudedera zvishomanene paairapwa," Lisa akapindura kudaro. "Izvi zvingabetsera kutsanangura kutsauka kupi nokupi kuri musiginicha kuitira kuti, nebetsero yaMwari, tigogona kuvhomora ikoku pasina chinoitika."
  
  Vamiriri kubva kumahofisi evatori venhau venhepfenyuro huru dzese vaivepo mukamuri yezvenhau muSusa, kunyanya sezvo zvese masisitimu esatellite uye zviteshi zvakadzoserwa nenzira inoshamisa kubva 2:15 am zuva iroro.
  
  Apo Prof. Sloane akabva pamukoto kuti apinde muimba yemusangano naSultan, makamera panguva imwe chete akatendeukira kwaari. Kupenya kwemakamera akareba-akatarisa yakakwirira-tsanangudzo yakagadzira kupenya kwechiedza chakajeka pazviso uye zvipfeko zvevatungamiri vakaperekedzwa. Vanetseka, varume vatatu vaitarisira kugara zvakanaka kwaNina vakamira vachitarisa zvose zvaiitika pamonitor mukamuri rokuchengetera zvinhu.
  
  "Achapora," Sam akadaro. "Akatodzidzira matauriro aSloane kana aifanira kupindura chero mibvunzo." Akatarisa Marduk. "Uye kana izvi zvangopera, iwe neni tichaenda kunotsvaga Margaret Crosby. Handina basa nezvaunofanira kuita kana kuti unofanira kuenda kupi."
  
  "Cherechedza inzwi rako, mwanakomana," Marduk akapindura. "Ramba uchifunga kuti pasina ini, Nina anodiwa haazokwanisi kudzoreredza chimiro chake kana kuchengetedza hupenyu hwake kwenguva yakareba."
  
  Perdue akatsikitsira Sam kuti adzokorore kufona kwehushamwari. Runhare rwaSam rwakabva rwarira zvichivhiringa mamiriro aiva mumba umu.
  
  "Uyu ndiMargaret," Sam akadaro, achitarisa Marduk.
  
  "Maona? Akanaka," akapindura Marduk asina hanya.
  
  Sam paakapindura, rakanga risiri izwi raMargaret pamutsetse.
  
  "Sam Cleave, ndinofunga?" Schmidt akaridza tsamwa, achidzikisa izwi rake. Sam akabva atoisa call pa speaker kuti vamwe vanzwe.
  
  "Ehe, Margaret aripi?" Sam akabvunza asina kutambisa nguva achiona runhare rwacho.
  
  "Hazvinei nazvo izvozvi. Uri kunetseka kuti achange ari kupi kana ukasatevedzera," akadaro Schmidt. "Udza munyengeri uya naSultan kuti asiye basa rake, kana zvikasadaro mangwana unogona kufoshorera rimwe bhichi."
  
  Marduk airatidza kuvhunduka. Haana kumbofungira kuti zviito zvake zvaizotungamirira kurufu rwetsvarakadenga, asi zvino zvave kuitika. Ruoko rwake rwakavhara hafu yepasi pechiso chake sezvaaiteerera Margaret achidanidzira nechekumashure.
  
  "Uri kuona uri kure kure?" Sam akadenha Schmidt. "Nemhaka yokuti kana ukasvika kupi kwandinogona, handingakupi mufaro wokupinza bara mudehenya rako rakasimba reNazi."
  
  Schmidt akaseka nemanyawi ekuzvikudza. "Uchaita sei nhai mukomana wepepa? Nyora chinyorwa chinoratidza kusagutsikana kwako, uchichera Luftwaffe. "
  
  "Pra," Sam akapindura. Maziso ake akasviba akasangana naPerdue. Pasina shoko, bhirioni akanzwisisa. Akabata tablet iri muruoko, akabva apinda musecurity code ndokuenderera mberi nekutarisa runhare rwaMargaret rwepasi rose apo Sam achirwa nemukuru. "Ndichaita zvandinogona nepandinogona napo. Ndichakufumura. Kupfuura chero ani zvake, uchabvisirwa chifukidziro chewannabe yakaora, ine nzara yemasimba yauri. Iwe hauzombove Meyer, shamwari. Lieutenant General ndiye mutungamiri weLuftwaffe, uye mukurumbira wake uchaita kuti nyika ive nemafungiro epamusoro emauto eGerman, uye kwete evamwe vasina simba vanofunga kuti vanogona kutonga nyika. "
  
  Perdue akanyemwerera. Sam akaziva kuti aive awana mukuru aive asina moyo.
  
  "Sloane ari kusaina kondirakiti iyi sezvatiri kutaura, saka zvauri kuita hazvina maturo. Kunyangwe ukauraya munhu wese wawakabata, hazvichinji chirevo chakatanga kushanda usati watombosimudza pfuti, "Sam akadenha Schmidt, achinyengetera pachivande kuna Mwari kuti Margaret asabhadhara nekuda kwekuzvidza kwake.
  
  
  Chitsauko 34 - Margaret's Risky Sensation
  
  
  Margaret akatarisa achivhunduka shamwari yake Sam Cleave achishatirisa musungwa wake. Ainge akasungirirwa pachair achingonzwa dzungu nemishonga yaainge ashandisa kumukurira. Margaret aisaziva kwaaive, asi kubva pane diki diki reGerman raainzwisisa, haasiye ega nhapwa akanga akabatwa pano. Padivi pake pakanga paine murwi wemidziyo yetekinoroji yakanga yatorwa naSchmidt kubva kune vamwe vasungwa vake. Mukuru wemauto ane huori aimhanya-mhanya achiita nharo, Margaret akabva ashandisa mazano ake emwana.
  
  Paaiva musikana mudiki muGlasgow, aigarotyisidzira vamwe vana nokuvabvisa zvigunwe nemapendekete kuti vazvitadze. Kubva ipapo, chokwadi, akanga amborwara nechirwere chearthritis mumajoini ake makuru, asi aiva nechokwadi chokuti akanga achiri kukwanisa kushandisa mapfumo ake. Maminitsi mashoma asati afonera Sam Cleave, Schmidt akatuma Himmelfarb kuti atarise sutukesi yavakanga vauya nayo. Vakamutora kubva muairbase bunker, iyo yakapotsa yaparadzwa nevanorwisa. Haana kuona ruoko rwaMargaret rworuboshwe ruchibva pahandcuff ndokutsvaga nharembozha yaive yaWerner paakanga ari musungwa paBüchel Air Base.
  
  Achikwenya muhuro kuti aone zviri nani, akatambanudza ruoko kuti atore foni, asi yakanga isingabatike. Achiedza kusapotsa mukana wake mumwe chete wokukurukura, Margaret aigutsurira chigaro chake pose paaiseka Schmidt. Nenguva isipi akanga ave pedyo zvekuti zvigunwe zvake zvakanga zvotoda kubata plastic nerubber yecover yephone.
  
  Schmidt akange apedza kuendesa chirevo chake kuna Sam, uye zvino chaaifanira kuita kwaive kuona matambiro azvino asati asaina kondirakiti. Akatarisa wachi yake, achiita seasina hanya naMargaret iye zvino akanga aratidzwa semushonga.
  
  "Himmelfarb!" - Schmidt akadanidzira. "Hunzai vanhu. Tine nguva shoma".
  
  Vatyairi vendege vatanhatu, vakapfeka uye vakagadzirira kuenda, vakapinda mukamuri chinyararire. Mamonitor aSchmidt airatidza iwo mamepu epanzvimbo sepakutanga, asi kubva pakuparadzwa kwakasiya Marduk mubunker, Schmidt aifanira kuita nezvezvinhu zvisina basa.
  
  "Changamire!" Himmelfarb nevamwe vatyairi vendege vakadaidzira pavakapinda pakati peSchmidt naMargaret.
  
  "Hatina nguva yekuputira mabhesi emhepo eGerman akaiswa pano," Schmidt akadaro. "Kusaina chibvumirano kunoratidzika kunge kusingadzivisike, asi tichaona kuti vacharamba vakamira pachibvumirano chavo kusvika rinhi apo mauto edu, sechikamu cheOperation Leo 2, panguva imwe cheteyo anoputika muzinda weAir Force muBaghdad nemuzinda muSusa."
  
  Akagutsurira musoro kuna Himmelfarb, uyo akaburitsa masiki eHondo Yenyika II akaremara kubva muchipfuva. Mumwe nemumwe, akapa mumwe nemumwe wevarume vacho mask.
  
  "Saka pano, patireyi iyi, tine matishu akachengetedzwa emutyairi akakundikana Olaf LöVenhagen. Isa sampu imwe pamunhu mukati me mask yega yega, "akaraira. Semichina, vatyairi vendege vakapfeka zvakafanana vakaita sezvaakataura. Schmidt akaongorora kuti murume mumwe nemumwe aiita sei basa rake asati apa rairo inotevera. "Zvino rangarira kuti vamwe vako vatyairi vendege vekuBü chel yakatotanga basa rayo muIraq, saka chikamu chekutanga cheOp Operation Leo 2 chapera. Basa renyu nderekupedzisa chikamu chechipiri."
  
  Akatarisa mumasikirini, achiunza kutepfenyura kwepamhepo kusaina kwechibvumirano muSusa. "Saka, vanakomana veGermany, pfekai masiki mumirire odha yangu. Nguva iyo izvi zvikaitika live pachiratidziro changu pano, ndichaziva kuti vakomana vedu vabhomba tarisiro dzedu muSusa neBaghdad. Ipapo ini ndichakupa iyo kurongeka uye activate chikamu 2 - kuparadzwa kweBüchel, Norvenich uye Schleswig mabhesi emhepo. Mese munoziva zvinangwa zvenyu.
  
  "Hongu changamire!" - vakapindura pamwe chete.
  
  "Zvakanakai. Nguva inotevera pandinotanga kuuraya munhu anozviruramisa senge Sloane, ndichafanira kuzviita ini. Nhasi vanonzi vapfuri zvinonyadzisa," Schmidt akanyunyuta akatarisa vatyairi vendege vachibuda mukamuri. Vakanga vakananga kune imwe hangar yavakanga vachivanza ndege dzakabviswa kubva kune dzakasiyana siyana dzemhepo dzaitungamirirwa naSchmidt.
  
  
  * * *
  
  
  Kunze kwe hangar, chiumbwa chinotutirana pasi pedenga remumvuri renzvimbo yekupaka iri kunze kweyadhi hombe, yefekitari isingachashandi kunze kweBerlin. Akakurumidza kubva pane chimwe chivako achienda kune chimwe, achinyangarika mune chimwe nechimwe kuti aone kana paiva nomumwe munhu. Akanga asvika padanho repamusoro-soro rekushanda kwechigayo chesimbi chakapera paakaona vatyairi vendege vakati wandei vakananga kuchivako chimwe chete chakamira chakanangana nesimbi ine ngura uye madziro ezvidhina matsvuku matsvuku. Zvaiita sezvisinganzwisisike uye zvisina nzvimbo nekuda kwekupenya kwesirivheri kwechinhu chitsva chesimbi chayakagadzirwa kubva.
  
  Lieutenant Werner vakatura befu vachiona hafu yemauto eLövenhagen achikurukura nezvechinangwa chaizotanga mumaminetsi mashoma. Aiziva kuti Schmidt akanga amusarudza kuti aite basa iri, basa rokuzviuraya mumweya wemauto aLeonidas eHondo Yenyika II. Pavakataura nezvevamwe vaifora kuBaghdad, moyo waWerner wakamira. Akamhanyira kwaaitarisira kuti hapana aizomunzwa achibva afona, nguva yese iyi achitarisa nharaunda yake.
  
  "Hesi, Sam?"
  
  
  * * *
  
  
  Muhofisi, Margaret akanyepedzera kuva akarara, achiedza kuona kana kondirakiti yakanga yatosaina. Aifanira kudaro nekuti, maererano nekupukunyuka kwakapfuura nepadiki uye zviitiko nemauto panguva yebasa rake, akange adzidza kuti pakangoitwa chibvumirano pane imwe nzvimbo, vanhu vakatanga kufa. Kwaisanzi 'kuwana mari' pasina, uye aizviziva. Margaret akanetseka kuti aizozvidzivirira sei kumusoja ane unyanzvi uye mutungamiriri wemauto akasungwa ruoko kumusana-chaizvoizvo.
  
  Schmidt akavira nehasha, achigara achirova shangu yake, achimirira neshungu kuti kuputika kwake kuitike. Akatorazve wachi yake. Pakuverenga kwake kwekupedzisira, mamwe maminetsi gumi. Akafunga kuti kungwara kwaizoita sei kana akaona imba yamambo ichiputika pamberi peUN High Commissioner for Human Rights uye Sultan weMesoarabia, nguva pfupi asati atumira madhimoni ake emunharaunda kuti aite kubhomba kunofungidzirwa kwemuvengi kweLuftwaffe air bases mukudzorera. Mukuru wemauto aiona zvaiitika, achifemera pamusoro uye achiratidza kuzvidza kwake nguva nenguva.
  
  "Hona hure iri!" akaseka Sloan achiratidzwa achidzora kutaura kwake sezvo meseji imwe chete yaipenya kubva kurudyi kuenda kuruboshwe pachiratidziro cheCNN. "Ndinoda mask yangu! Pandinongoiwana, ndichava iwe, Meyer! " Margaret akatsvaga 16th Inspector kana mukuru wemauto emuchadenga eGerman, asi aive asipo - zvirinani asiri muhofisi yaakachengetwa.
  
  Akabva angoona kufamba mucorridor kunze kwedoor. Maziso ake akabva angowedzera maziso paakaziva kuti lieutenant. Akamunongedzera kuti anyarare arambe achiridza possum. Schmidt aive nechimwe chinhu chekutaura nezvechifananidzo chese chaakaona pamhenyu nhau feed.
  
  "Nakidzwa nenguva dzako dzekupedzisira. Meyer paanongotora basa rekubhomba kweIraq, ini ndicharasa kufanana kwake. Zvino ngatione zvaungaite nehope dzako idzi dzeinki dzakanyorova! akadaro achiseka. Paaiita zvekupopota haana kana hanya naLieutenant uyo ainyahwaira achida kumukurira. Werner ainyahwaira achitevedza madziro, pakanga pachine mumvuri, asi aifanira kufamba zvakanaka mamita matanhatu muchiedza chichena chefluorescent asati asvika kuSchmidt.
  
  Margaret akasarudza kubatsira. Achizvisundidzira parutivi, akaerekana apidiguka ndokurova ruoko rwake nechidya zvine simba. Akaridza mhere yaityisa zvakaita kuti Schmidt adedera zvakanyanya.
  
  "Jesu! Uri kuitei?" akapopotera Margaret, ave kuda kuisa bhutsu yake pachipfuva chake. Asi akanga asina kukurumidza kunzvenga mutumbi waibhururuka wakananga kwaari ndokunorovera patafura yaiva kumashure kwake. Werner akarovera kaputeni, pakarepo achirovera chibhakera muapuro raSchmidt's Adam. Mukuru wehuipi akaedza kuramba akachinjika, asi Werner aisada kutora mukana akapihwa kuomarara kwemukuru wemauto.
  
  Kumwe kurova kwechimbi-chimbi kutemberi nechigadziko chepfuti kwakapedzisa basa racho, uye kaputeni akadonha achikamhina pasi. Panguva iyo Werner akabvisira mutungamiriri wacho zvombo, Margaret akanga atomira netsoka dzake, achiedza kubvisa gumbo rechigaro pasi pomuviri wake noruoko. Akamhanyira kunomubatsira.
  
  "Ndinokutendai Mwari kuti muri pano, Lieutenant!" - Akafemereka zvakanyanya paakamusunungura. "Marlene ari mukamuri revarume, akasungirirwa paradiyeta. Vakamupomba izere nechloroform kuti asazokwanisa kutiza nesu."
  
  "Chokwadi?" chiso chake chakapenya. "Mupenyu uye kwakanaka here?"
  
  Margaret akagutsurira musoro.
  
  Werner akatarisa-tarisa. "Kana tasunga nguruve iyi, ndinoda kuti uende neni nokukurumidza," akamuudza kudaro.
  
  "Kutora Marlene?" akabvunza.
  
  "Kwete, kuparadza iyo hangar kuitira kuti Schmidt asazokwanisa kutumira nyuchi dzake kuruma," akapindura. "Vakangomirira maodha. Asi pasina varwi vanogona kuita shiti, handiti? "
  
  Margaret akanyemwerera. "Kana tikapfuura neizvi, ndinogona kukutorera Edinburgh Post?"
  
  "Ukandibatsira, uchawana kubvunzurudzwa kwakasarudzika nezvenyaya iyi yese," akadaro achinyemwerera.
  
  
  Chitsauko 35 - Kunyengera
  
  
  Sezvo Nina akaisa ruoko rwake rwakanyorova pachirevo, zvakamushamisa kuti manyorero ake aizoita sei pairi bepa rine mwero. Hana yake yakarova paakatarisa Sultan kekupedzisira asati asaina autograph yake pamutsetse. Mukati mesekondi, achisangana nemeso ake matema, akanzwa ushamwari hwake hwechokwadi uye mutsa wepachokwadi.
  
  "Enderera mberi, Professor," akamukurudzira, achibwaira zvishoma nezvishoma sechiratidzo chokuvimba.
  
  Nina aitoita kunge ari kudzidzira kusaina zvekare, kana zvisina kudaro aizonyanya kutya kuti agadzirise. Sezvo chinyoreso chaitsvedza pasi pehutungamiriri hwake, Nina akanzwa mwoyo wake uchirova zvikuru. Vakanga vakamumirira chete. Nyika yese yakatura mafemo, yakamirira kuti apedze kusaina. Angadai asina kumboremekedzwa zvakanyanya munyika, kunyange dai nguva iyi yakaberekwa nekunyengera.
  
  Panguva yaakaisa nenyasha chinyoreso chepenzura padoti rekupedzisira reautograph yake, nyika yakaombera. Vaivepo vakaombera ndokusimuka. Panguva imwe cheteyo, mamiriyoni evanhu aiona nhepfenyuro yacho ainyengetera kuti pasave nechakaipa chingaitika. Nina akatarisa kumusoro kuna Sultan ane makore makumi matanhatu nematatu. Akamubata ruoko zvinyoro nyoro, akanyatsomutarisa mumaziso.
  
  "Chero zvauri," akadaro, "maita izvi.
  
  "Unorevei? "Unoziva kuti ndini ani," Nina akabvunza achinyemwerera zvakaisvonaka, kunyange zvazvo chaizvoizvo aitya kufumurwa. "Ndini Professor Sloan."
  
  "Aiwa, hamuna kudaro. Muzvinafundo Sloan aive nemaziso matema eblue. Asi une meso akanaka echiArabu, akafanana neonikisi iri mumhete yangu youmambo. Somunhu abata maziso etiger ndokuaisa pachiso chako." Makwinya akaita kutenderera maziso ake uye ndebvu dzake hadzina kukwanisa kuvanza kunyemwerera kwake.
  
  "Ndapota, nyasha dzako ..." akakumbira, achichengetedza chimiro chake nokuda kwevateereri.
  
  "Ndiwe ani," akataura pamusoro pake, "mask yaunopfeka haina basa kwandiri." Hatina kutsanangurwa nemasiki edu, asi nezvatinoita nawo. Zvawaita pano zvakakosha kwandiri, unoziva?"
  
  Nina akamedza mate. Akada kuchema, asi zvaizosvibisa zita raSloane. Sultan akamuendesa pachikuva ndokuzevezera munzeve make: "Rangarira mudiwa wangu, chinonyanya kukosha ndechekuti tinomiririra chii, kwete kuti takaita sei.
  
  Mukati mokudanidzira kwakamira, uko kwakatora maminitsi anopfuura gumi, Nina akarwa kuti arambe akatsiga, akabata zvakasimba kuruoko rwaSultan. Akafamba achienda kumaikorofoni kwaakanga amboramba kutaura, uye zvishoma nezvishoma zvinhu zvose zvakabva zvasvika pakufara kweapo neapo kana kuombera. Kusvikira vatanga kutaura. Nina akaedza kuita kuti inzwi rake rirambe rakanyorova kuti rirambe risinganzwisisike, asi aive nechiziviso chekuita. Akafunga kuti aingova nemaawa mashomanana ekuti apfeke chiso chemumwe munhu uye kuita chimwe chinhu chinobatsira nazvo. Pakanga pasina zvokutaura, asi akanyemwerera ndokuti: "Madzimai nevarume, vaenzi vanoremekedzwa uye shamwari dzedu dzose pasi pose. Kurwara kwangu kunoita kuti zvindiomere kutaura nokutaura, saka ndichaita izvi nokukurumidza. Nekuda kwehutano hwangu huri kuramba huchiwedzera, ndinoda kusiya basa ... "
  
  Muhoro yechinguvana mumuzinda weShushani, makava nemheremhere huru yevaoni vaishamiswa, asi vose vakaremekedza chisarudzo chomutungamiriri. Akatungamira sangano rake uye yakawanda yenyika yemazuvano kupinda munguva yekuvandudza tekinoroji, kugona uye kurangwa pasina kubvisa munhu wega kana pfungwa. Airemekedzwa nekuda kweizvi, zvisinei kuti akasarudza kuita sei nebasa rake.
  
  "... asi ndine chivimbo chokuti kuedza kwangu kwose kuchaendeswa mberi pasina mhosva nemutsivi wangu uye Komisheni mutsva weWorld Health Organization, Dr. Lisa Gordon. Kwakanga kuchifadza kubatira vanhu..." Nina akapfuurira kupedzisa chiziviso chacho Marduk akamumirira muimba yokudyira.
  
  "Mwari wangu, Dr. Gould, muri diplomat chaiyo imi," akadaro, akamutarisa. Sam naPerdue vakabva vaenda nekuchimbidza mushure mekugamuchira runhare rwakanyanya kubva kuna Werner.
  
  
  * * *
  
  
  Werner akatumira Sam meseji ine ruzivo rwekutyisidzira kuri kuuya. NaPerdue mukumuka kwavo, vakamhanyira kumurindi wamambo ndokuratidza kuzivikanwa kwavo kuti vataure nemukuru webapiro reMeso-Arab, Lieutenant Jenebel Abdi.
  
  "Mai, tine ruzivo rwechimbichimbi kubva kushamwari yenyu, Lieutenant Dieter Werner," Sam akadaro kumukadzi airova rovambira ava kuda kusvika makore makumi matatu.
  
  "Oo, Ditty," akagutsurira nemusoro, asinganyanyi kufadzwa nemaScots maviri anopenga.
  
  "Akandikumbira kuti ndikupe code iyi. Kutumirwa zvisiri pamutemo kwevarwi veGerman kunogara makiromita angangoita makumi maviri kubva kuguta reSusa uye makiromita makumi mashanu kubva kuBaghdad! Sam akapopota semwana wechikoro asina moyo murefu ane mashoko ekuchimbidza kumukuru wechikoro. "Vari kuda kuzviuraya kuparadza muzinda weCIA nemuzinda uyu vachirairwa naKaputeni Gerhard Schmidt."
  
  Lieutenant Abdi akabva angopa mirairo kuvarume vake ndokuraira mapapiro ake kuti vabatane naye mukomboni yakavanzika mugwenga kuti vagadzirire kurwisa kwemhepo. Akatarisa kodhi yakatumirwa naWerner ndokugutsurira achitenda yambiro yake. "Schmidt, huh?" - akanyemwerera. "Ndinovenga Kraut anohura uyu. Ndinovimba Werner achabvarura mabhora ake. " Akakwazisana naPerdue naSam, "Ndinofanira kupfeka masutu angu. Tinotenda nekutiyambira."
  
  "Mira," Perdue akafinyama, "iwe uri kubatanidzwa mukurwa kwembwa iwe?"
  
  Lieutenant vakanyemwerera vakachonya. "Zvirokwazvo! Kana ukaona mudhara Dieter zvakare, mubvunze kuti sei vakandidaidza kuti 'Jenny Jihad' pachikoro chendege."
  
  "Haa!" Sam akanyemwerera achimhanya nechikwata chake kuti vazvishongedze uye kuti vabate chero kutyisidzira kwaiuya nerusaruro rwakanyanya. Kodhi yakapihwa naWerner yakavatungamira kumatendere maviri anoenderana kubva kwaizobhururuka zvikwata zveLeo 2s.
  
  "Takapotsa kusaina Nina," Sam akachema kudaro.
  
  "Zvese zvakanaka. Ichange iri pane yega yega nhau chiteshi chaungafungidzira munguva pfupi, "Perdue akasimbisa, achibhabhadzira Sam kumusana. "Handidi kuita sendisingafungi, asi ndinofanira kuendesa Nina naMarduk kuReichtisusis mukati," iye akatarira pawachi yake ndokukurumidza kuverenga maawa, nguva yokufamba, uye nguva yakapfuura, "yemaawa matanhatu anotevera."
  
  "Zvakanaka, handei mudhara uya asati anyangarika zvakare," Sam akagunun"una. "Nokudaro, chii chawakanyorera Werner ndichitaura naJihadist Jenny?"
  
  
  Chitsauko 36 - Kusvirana
  
  
  Mushure mokunge vasunungura Marlene akanga asingazivi uye vakamutakura nokukurumidza uye chinyararire pamusoro pefenzi yakaputsika kuenda kumotokari, Margaret akanzwa kusagadzikana sezvaainyahwaira nepakati pekusungirirwa naLieutenant Werner. Vari kure, vaigona kunzwa vatyairi vendege vachitanga kunetseka sezvavaimirira mirairo kubva kuSchmidt.
  
  "Tinofanira kutora sei shiri nhanhatu dzehondo dzeF-16 mukati memaminitsi asingasviki gumi, Lieutenant?" Margaret akazevezera sezvavaitsvedza pasi pepanera rakasununguka.
  
  Werner akaseka. "Schatz, wanga uchitamba mitambo yemavhidhiyo yeAmerica yakawandisa." Akakwenya nekakunyara sezvaaimutambidza mudziyo hombe wesimbi.
  
  "Havazokwanisa kusimuka vasina matai, Frau Crosby," Werner akapa zano. "Ndapota kuvadza matayi zvekuti aite kuputika zvakanaka kana vangoyambuka mutsara uripo. Ndine chirongwa chekuchengetedza, kureba. "
  
  Muhofisi, Captain Schmidt akamuka kubva mukudzima kwemagetsi kwakakonzerwa nechisimba chisina simba. Akasungirirwa pachigaro chimwechete chakagara Margaret uye musuwo wakakiiwa, uchimuchengeta munzvimbo yake yemukati. Mamonitor aive asara kuti atarise izvo zvakabva zvamupengesa zvekusvika pakupenga. Maziso emusango aSchmidt aingoratidza kutadza kwake sezvo nhau pahwindo rake yaiburitsa humbowo hwekuti chibvumirano chainge chasainwa zvakabudirira uye kuti kuedza kuchangobva kuitika kwemhepo kwakakanganiswa nezviito zveMesorabian Air Force.
  
  "Jesu Kristu! Aihwa! Waisagona kuziva! Vaizoziva sei? akahwihwidza semwana mudiki achimonyorora mabvi achiedza kukava chigaro nehasha. Maziso ake akanga akatsvuka ropa akanga opindwa nechando nehuma yake yakanga ine ropa. "Werner!"
  
  
  * * *
  
  
  Pa hangar, Werner akashandisa nharembozha yake seGPS yekunongedza satellite kuti awane hangar. Margaret akaedza nepaaigona napo kuboora matayi endege.
  
  "Ndinonzwa benzi chairo pakuita zvinhu zvekare zvekuchikoro izvi, Lieutenant," akazevezera.
  
  "Saka unofanira kurega kuita izvi," Schmidt akamuudza kubva pamusuwo we hangar, achimunongedzera pfuti. Haana kuona Werner akakotama pamberi peimwe Dutu, achinyora chimwe chinhu munhare yake. Margaret akasimudza maoko ake achizvipira, asi Schmidt akamupfura mabara maviri achibva awira pasi.
  
  Achidanidzira mirairo yavo, Schmidt akazotanga chikamu chechipiri cheurongwa hwake hwekurwisa, kana nekuda kwekutsiva. Vakapfeka masks asingashande, varume vake vakakwira ndege dzavo. Werner akaoneka pamberi peimwe yemotokari akabata nhare mbozha yake muruoko. Schmidt akamira kuseri kwendege, ichifamba zvishoma nezvishoma sezvayaipfura Werner asina zvombo. Asi haana kufunga nezvechinzvimbo chaWerner, kana kwaaitungamira Schmidt. Mabara akarira chasi. Mutyairi wendege paakatanga injini yejeti, mutyairi wejeti waakabatidza akatumira rurimi rwemoto unopisa pamberi paKaputeni Schmidt.
  
  Achitarisa pasi zvakasara zvenyama nemazino aive pachena pachiso chaSchmidt, Werner akamupfira mate. "Zvino iwe hauna kana chiso cherufu rwako, nguruve."
  
  Werner akadzvanya bhatani regirini pafoni yake ndokuriisa pasi. Akakurumidza kusimudza mutori wenhau akanga akuvara ndokumuisa pamafudzi ake ndokuenda naye kumotokari. Kubva kuIraq, Purdue yakagamuchira chiratidzo uye yakapfura danda resatellite kunanga mudziyo wekunangisa, nekukurumidza kusimudza tembiricha mukati me hangar. Maresults aikurumidza uye achipisa.
  
  
  * * *
  
  
  Manheru eHalloween, nyika yaipemberera pasina kana zano rekuti kupfeka kwavo nekupfeka masiki kwaive kwakakodzera sei. Jeti yega yega yePerdue yakabhururuka kubva kuSusa nemvumo yakakosha uye kuperekedzwa nemauto kubva munzvimbo yavo yemhepo kuti vaone kuchengetedzeka kwavo. Vari muchikepe, Nina, Sam, Marduk naPerdue vakadya kudya kwemanheru vachinanga kuEdinburgh. Paiva nechikwata chidiki chehunyanzvi chakamirira kuti chidehwe Nina nekukurumidza sezvinobvira.
  
  A flat screen TV yakavachengeta vachifambirana nenguva sezvo nhau dzaibuda.
  
  "Tsaona inotyisa yakaitika pachigayo chesimbi chakasiiwa pedyo neBerlin yakatora hupenyu hwevatyairi vendege veGerman Air Force, kusanganisira Mutevedzeri weMutungamiriri Kaputeni Gerhard Schmidt uye Commander-in-Chief weGerman Luftwaffe, Lieutenant General Harold Meyer. Hazvisati zvanyatsojeka kuti zvinhu zvanga zvichifungirwa ndezvipi..."
  
  Sam, Nina naMarduk vakanetseka kuti Werner akanga ari kupi uye kana akakwanisa kubuda naMarlene naMargaret munguva.
  
  "Kufonera Werner hazvibatsiri. Murume uyu anopinda nenharembozha seanopinda nechipfeko chemukati," Sam akadaro. "Tichafanira kumirira kuti tione kana akatibata, handiti, Perdue?"
  
  Asi Perdue haana kuteerera. Akarara nemanhede pachair yakagadzikwa, musoro wakarerekera parutivi, tablet yake yaaivimba nayo iri padumbu maoko akapeta pamusoro paro.
  
  Sam akanyemwerera, "Hona izvi. Murume asingarari anozozorora."
  
  Pahwendefa, Sam aigona kuona kuti Perdue akanga achitaurirana naWerner, achipindura mubvunzo waSam kare manheru iwayo. Akadzungudza musoro. "Genius".
  
  
  Chitsauko 37
  
  
  Mazuva maviri gare gare, Nina akadzosa chiso chake uye akange achipora munzvimbo imwechete inotonhorera yeKirkwall kwaakange ari kare. Iyo dermis kubva pachiso chaMarduk yaifanira kubviswa uye kushandiswa kumufananidzo wepurofesa. Sloan, kunyungudutsa zvidimbu zvefusion kusvika Mask yeBhabheri yave (yakanyanya) yekare zvakare. Hazvinei hazvo nokuti muitiro wacho wakanga wakaipa sei, Nina akafara kuwana chiso chake amene. Achiri kurerukirwa nechakavanzika chegomarara chaakanga audza vashandi vezvokurapa, akabatwa nehope Sam paakaenda kunotora kofi.
  
  Murume mukuru akaporawo zvakanaka, akagara pamubhedha mukoridho imwe cheteyo naNina. Muchipatara umu haaifanira kurara pamachira ane ropa uye tarp, izvo akatenda nekusingaperi.
  
  "Unotaridzika zvakanaka, Peter," Perdue akanyemwerera, achitarisa kufambira mberi kwaMarduk. "Uchakwanisa kuenda kumba nekukurumidza."
  
  "Nemask yangu," Marduk akamuyeuchidza.
  
  Perdue akaseka: "Ehe. Nemask yako."
  
  Sam akauya kuzondikwazisa. "Ndaingova naNina. Achiri kupora kubva kumamiriro ekunze, asi ari kufara zvikuru kuva iye zvakare. Zvinoita kuti ufunge, handizvo here? Dzimwe nguva, kuti uwane zvakanakisa, chiso chakanakisa chekupfeka ndechako."
  
  "Uzivi hwakanyanyisa," Marduk akaseka. "Asi ndave kuzvikudza iye zvino kuti ndinogona kunyemwerera uye kunyomba kuburikidza nekufamba kwakazara."
  
  Kuseka kwavo kwakazadza chikamu chidiki chekurapa kwakasarudzika.
  
  "Saka nguva yese iyi wanga uri muunganidzi chaiye akabirwa mask yeBabironi?" Sam akabvunza, afadzwa nekuziva kuti Peter Marduk aive muunganidzi wemillionaire uyo Neumand akaba Mask yeBabel.
  
  "Izvi zvinoshamisa?" Akabvunza Sam.
  
  "Zvishoma. Kazhinji, vaunganidzi vakapfuma vanotumira vaongorori vega uye zvikwata zvenyanzvi dzekudzorera kuti vadzore zvinhu zvavo. "
  
  "Asi vanhu vazhinji vaizoziva kuti chigadzirwa ichi chakashata chii chaizvo. Handigoni kutora ngozi iyoyo. Wakaona zvakaitika varume vaviri chete vakaziva kugona kwake. Fungidzira zvaizoitika kudai nyika yaiziva chokwadi nezvezvinhu izvi zvekare. Zvimwe zvinhu zvinochengetwa zvakavanzika... nemasks, kana uchida. "
  
  "Handina kubvuma zvakawanda," Perdue akabvuma. Ikoku kwakabatana nokunzwa kwake kwakavanzika pamusoro pokusakendenga kwaNina, asi akasarudza kuzvivanza kure nenyika yokunze.
  
  "Ndinofara kunzwa kuti Margaret anodiwa akapukunyuka maronda ake okupfurwa," akadaro Marduk.
  
  Sam airatidza kudada zvikuru nekutaurwa kwake. "Ungatenda here kuti agadzirira Mubairo wePulitzer wekuferefeta nyaya?"
  
  "Unofanira kudzorera mask, mukomana wangu," Perdue akadaro nemoyo wese.
  
  "Aiwa, kwete nguva ino. Akarekodha zvese panharembozha yaWerner yakatorwa! Kubva pane chikamu icho Schmidt akatsanangura mirairo kuvarume vake, kune chikamu chaanobvuma kuti akaronga kuedza kuuraya kuSloane, kunyange zvazvo panguva iyoyo akanga asina chokwadi kana akafa zvechokwadi. Margaret ava kuzivikanwa nenjodzi dzaakatora kuti afumure kurangana uye kupondwa kwaMeyer, zvichingodaro. Ehe, akaitenderedza zvine hungwaru kuti parege kutaurwa nezvechimwe chinhu chakashata kana vatyairi vendege vakatendeuka vanopenga zvekuzviuraya vangakanganisa mvura, munoziva? "
  
  "Ndinotenda kuti akafunga kuti izvi zvivanzike mushure mekunge ndamusiya ikoko. Mwari wangu ndanga ndichifungei? Marduk akagomera.
  
  "Ndine chokwadi chekuti kuva mutori wenhau mukuru kuchagadzirisa, Peter," Sam akamunyaradza. "Kupfuura zvese, dai usina kumusiya ipapo, angadai asina kumbotora mapfuti ese aita kuti azivikanwe izvozvi."
  
  "Zvisinei, ndine chikwereti kwaari nomureteni wacho," Marduk akapindura kudaro. "Next All Hallows Eve, kurangarira chiitiko chedu, ndichakanda chiitiko chikuru uye ivo vachave vaenzi vanoremekedzwa. Asi inofanira kuchengetwa kure nekuunganidza kwangu ... kana zvikaitika. "
  
  "Zvakanaka!" - Perdue akadanidzira. "Tinogona kumutora kumba kwangu. Nyaya yacho ichave yei?"
  
  Marduk akafunga kwechinguva ndokuzonyemwerera nemuromo wake mutsva.
  
  "Zvakanaka, bhora remasquerade, hongu."
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Mwana
  Chakavanzika cheAmber Kamuri
  
  
  PROLOGUE
  
  
  
  Åland Islands, Baltic Sea - Kukadzi
  
  
  Teemu Koivusaari akanga azere nemaoko nezvinhu zvisiri pamutemo zvaaiedza kupinza zvisiri pamutemo, asi paakangowana mutengi, zvakanga zvakakodzera kuti aedze. Pakanga patova nemwedzi mitanhatu kubva zvaakanga abva kuHelsinki kuti abatane nevamwe vaaishanda navo vaviri muÅland Islands, kwavaiita bhizimisi rematombo anokosha ekunyepedzera raibhadhara. Vakapfuudza chero chinhu kubva kucubic zirconia kuenda kugirazi rebhuruu semadhaimondi uye tanzanite, dzimwe nguva vachipfuura - zvine hunyanzvi - simbi dzepasi sesirivha neplatinamu kune vasingafungire.
  
  "Unorevei kuti kune zvimwe zvichauya?" Teemu akabvunza mubatsiri wake, mupfuri wesirivha wemuAfrica ane huori ainzi Mula.
  
  "Ini ndinoda imwe kilogiramu kuti ndizadzise kuraira kweMinsk, Teemu. "Ndakakuudza nezvazvo nezuro," Mula akanyunyuta. "Unoziva, ndinofanira kutarisana nevatengi kana iwe wakanganisa. Ndinotarisira imwe kilo neChishanu, ukasadaro unogona kudzokera kuSweden. "
  
  "Finirendi".
  
  "Chii?" Mula akafinyama.
  
  "Ini ndinobva kuFinland, kwete Sweden," Teemu akaruramisa mumwe wake.
  
  Mula akagwinha gwinha akasimuka kubva patafura, achiri akapfeka magirazi ake gobvu, anocheka. "Ndiani ane hanya nekwaunobva?" Magirazi akakwidziridza maziso ake kuita ziso rehove rinotyisa, chipedzi chichirira nekuseka. "Famba, mudiwa. Ndiunzire amber yakawanda, ndinoda zvimwe zvekushandisa zveemerald. Mutengi uyu achange aripano pakupera kwesvondo, saka ita kuti dhongi rako rifambe!"
  
  Achiseka chaizvo, Teemu mutete akabva abuda mufekitari yakavigwa yavaimhanya.
  
  "Hey! Tomi! Tinofanira kuenda kumhenderekedzo yegungwa kuti tiwane imwe hove, shamwari," akaudza mumwe wavo wechitatu, uyo akanga akabatikana achitaura nevasikana vaviri vokuLatvia pazororo.
  
  "Zvino?" Tomi akachema. "Kwete izvozvi!"
  
  "Uri kuenda kupi?" akabvunza musikana uya akanga anyanya kufinyama.
  
  "Uh, tinofanira," akazeza, akatarisa shamwari yake nenzwi rokusiririsa. "Chimwe chinhu chinoda kuitwa."
  
  "Chokwadi? Unoita basa rudzii?" - akabvunza, achinanzva cola yadeuka pamunwe wake. Tomi akatarisa Teemu maziso ake akatenderedzwa neruchiva, achimunyengerera muchivande kuti asiye basa rake izvozvi kuti vose vagokwanisa kuwana zvibodzwa. Teemu akanyemwerera akatarisa vasikana vaya.
  
  "Tiri mabwe anokosha," akazvikudza kudaro. Vasikana vacho vakabva vangoyeverwa ndokutanga kutaura nemutauro wavo vachifara. Vakabata maoko. Vachiseka, vakateterera majaya maviri kuti vaende navo. Teemu akadzungudza musoro neshungu ndokuzevezera kuna Tomi kuti: "Hapana nzira yatingadzitora!"
  
  "Tisvikewo! Havagoni kuva vakuru kudarika gumi nemanomwe. Varatidze mamwe emadhaimani edu uye vachatipa chero chatinoda!" Tomy akagomera munzeve yeshamwari yake.
  
  Teemu akatarisa tumbwanana twakanaka uye zvakangomutorera masekondi maviri kuti apindure, "Zvakanaka, handei."
  
  Nemufaro, Tomi nevasikana vakatsvedza kuchigaro chekumashure cheFiat yekare uye vaviri vacho vakatyaira vachitenderedza chitsuwa kuti varambe vasingaonekwe apo vaitakura matombo anokosha akabiwa, amber nemakemikari kuti vaburitse hupfumi hwavo hwenhema. Paiva nebhizimisi duku pachiteshi chezvikepe chomunzvimbomo raigovera, pakati pezvimwe zvinhu, kupinza nitrate yesirivha neguruva rendarama.
  
  Muridzi akatsveyama, mutyairi wezvikepe wekare anobva kuEstonia, aimbobatsira makoronyera matatu kuti asvike pazvigaro zvavo uye kuvasuma kune vangangove vatengi kuti vawane mugove wakawanda wepurofiti. Sezvavakasvetuka kubva mumotokari duku, vakamuona achimhanya achipfuura kwavari, achishevedzera nomwoyo wose kuti: "Endai, vakomana! Zviri pano! Iri pano uye izvozvi! "
  
  "Nhai Mwari wangu, ari kupenga zvakare nhasi," Tomi akagomera.
  
  "Chii chiri pano?" akabvunza musikana akanyarara.
  
  Murume mukuru akakurumidza kutarisa-tarisa: "Ghost ship!"
  
  "Aiwa Mwari, kwete izvi zvakare!" Teemu akagomera. "Teerera! Tinoda kukurukura nemi dzimwe nyaya!"
  
  "Bhizimisi rauya kuzogara!" - murume mukuru akadanidzira, achienda kumucheto kwezvikepe. "Asi ngarava ichanyangarika."
  
  Vakamhanya vachimutevera vachishamiswa nemafambiro aaiita. Pavakamubata, vanhu vese vakamira kuti vafemere. Rakanga riri zuva rakanga rakasviba uye mhepo yegungwa yechando yakavatonhodza kusvika pabhonzo sezvo dutu raiswedera. Nguva nenguva, mheni yaipenya mudenga, ichiperekedza kutinhira kwakanga kuri kure. Nguva imwe neimwe mheni payaipfuura nomumakore, pwere dzaidzora zvishoma, asi kuda kuziva kwavo kwakavakurira.
  
  Teerera zvino. Tarisai," murume mukuru akadaro achifara, achinongedza kumadziva aiva pabheji raiva kuruboshwe.
  
  "Chii? Tarisa chii?" Akadaro Teemu achidzungudza musoro.
  
  "Hapana anoziva nezvechikepe ichi kunze kwangu," mutyairi akarega basa akaudza vakadzi vechidiki vane runako rwenyika yekare uye jena muziso. Vairatidza kufarira, saka akavaudza nezvechitarisiko. "Ndinozviona paradar yangu, asi dzimwe nguva inonyangarika, inongonyangarika," akadaro nenzwi risinganzwisisike, "inongonyangarika!"
  
  "Hapana chandiri kuona," Tomi akadaro. "Handei tidzokere."
  
  Murume mukuru akatarisa wachi yake. "Nenguva isipi! Nenguva isipi! Usaenda. Chimbomira."
  
  Mabhanan'ana akatinhira, izvo zvakaita kuti vasikana vavhunduke ndokuzviwana vava mumaoko epwere mbiri, izvo zvakabva zvaita mabhanan'ana anogamuchirwa. Vasikana, vachimbundirana, vakatarisa vachishamisika sezvo mhepo inopisa yemagineti yakangoerekana yaoneka pamusoro pemasaisai. Mutavi wengarava yakanga yanyura wakabuda mairi, usingaoneki pamusoro pemvura.
  
  "Maona?" - murume mukuru akadanidzira. "Maona? Mvura yakaderera, saka panguva ino uchazoona ngarava yakasiiwa namwari iyi!"
  
  Majaya aiva kumashure kwake akamira achishamisika nezvaaiona. Tomy akatora runhare rwake kuti atore mufananidzo wechiitiko ichi, asi mheni yakasimba zvikuru yakarova kubva mumakore, ikaita kuti vose vatye. Haana kungotora chiitiko ichi, asi havana kuona mheni ichibonderana negetsi remagetsi rakatenderedza ngarava, izvo zvakakonzeresa racket regehena iro rakapotsa raputika nzeve dzavo.
  
  "Jesu Kristu! Wazvinzwa here? Teemu akazhamba nemhepo yaitonhora. "Ngatibudei muno tisati taurayiwa!"
  
  "Ichi chii?" - akadanidzira musikana extroverted uye akanongedzera kumvura.
  
  Harahwa yakanyahwaira ichiswedera kumucheto kwegomba kuti iongorore. "Uyu murume! Uyai, ndibatsirei kumubudisa, vakomana!
  
  "Anenge afa," akadaro Tomi achiratidza kutya pachiso chake.
  
  "Nonsense," mudhara haana kubvumirana nazvo. "Akayangarara akatarisa mudenga uye matama akatsvuka. Ndibatsirei imi vane usimbe.
  
  Majaya akamubatsira kukweva muviri wakarembera womurume wacho kubva pamafungu airovera kuti asarovera paboora kana kuti kunyura. Vakaitakura vodzokera nayo kuworkshop yamudhara ndokuiisa patafura yebasa yaive kuseri uko kwainyungudusa harahwa kuti iumbe. Mushure mekunge vagutsikana kuti chokwadi mutorwa aive mupenyu, harahwa iya yakamufukidza gumbeze ndokumusiya kusvika apedza basa rake nemajaya maviri aya. Imba yekuseri yaidziya zvinofadza mushure mekunyungudika. Pakupedzisira, vakaenda kufurati ravo duku neshamwari dzavo mbiri ndokusiya harahwa ichisarudza mugumo womutorwa.
  
  
  Chitsauko 1
  
  
  
  Edinburgh, Scotland - Nyamavhuvhu
  
  
  Denga raiva pamusoro pemaspire rakacheneruka, uye zuva risina simba rakachenesa zvinhu zvose zvakapoteredza mukupenya kweyero. Kufanana nechiitiko chinobva mugirazi rinoratidza zviratidzo zvakaipa, mhuka dzakaita sedzisina kugadzikana uye vana vakanyarara. Sam akadzungaira asina chinangwa pakati pemibhedha yesirika nedonje yakarembera kubva kwaaisakwanisa kuisa. Kunyange paakasimudza maziso ake ndokutarira mudenga, akanga asingagoni kuona zvipi nezvipi zvainamatirwa pajira rokuzvamburwa, pasina simbi, pasina shinda, pasina zvitsigiro zvemapuranga. Vaiita sevakarembera chirauro chaisaonekwa mudenga, vachipeperetswa nemhepo yaingonzwa iye oga.
  
  Hapana mumwe munhu akamupfuura mumugwagwa airatidzika kuva akasangana neguruva rakatakura jecha romugwenga. Madhirezi avo nemipendero yemaskiketi avo marefu aingopeperetswa nekufamba kwemakumbo avo pavanenge vachifamba, uye kwete kubva kumhepo, iyo nguva nenguva yaimuvharidzira kufema kwake uye yakakanda bvudzi rake dema rakasviba kumeso kwake. Pahuro painge paoma uye dumbu raipisa nemazuva asina kudya. Akanga akananga kutsime raiva pakati penzvimbo yeguta, uko vanhu vose vomuguta vaiungana pamazuva emusika uye kuti vadzidze nhau dzevhiki yakanga yapfuura.
  
  "Mwari, ndinovenga maSvondo pano," Sam akadaro asingadi. "Ndinovenga ruzhinji urwu. Ndingadai ndakauya mazuva maviri apfuura pakwakati zii.
  
  "Sei usina kuzviita?" - akanzwa mubvunzo waNina kubva kuseri kwefudzi rake rekuruboshwe.
  
  "Nemhaka yokuti ndakanga ndisina nyota panguva iyoyo, Nina. Hapana chekuuya kuno kuzonwa kana usina nyota," akatsanangura kudaro. "Vanhu havazowani mvura mutsime kusvika vazoida, handiti waiziva?"
  
  "Handina kuzviita. Ndine hurombo. Asi zvinoshamisa, haufungi here?" - akadaro.
  
  "Chii?" akafinyamisa kumeso sezvo tsanga dzejecha dzaidonha dzichimubaya mumaziso ndokuomesa maburi ake emisodzi.
  
  "Kuti vamwe vose vanwe mutsime kunze kwenyu," akapindura kudaro.
  
  "Saka sei? Sei uchidaro?" Sam akabva aridza tsamwa achizvidzivirira. "Hapana anganwa kusvikira aoma. Hapana mvura pano."
  
  "Hamuna mvura yenyu pano. Kune vamwe, zvakawanda, "akaseka.
  
  Sam akashatirwa kuti Nina akanga asina hanya nokutambura kwake. Kuti awedzere kukuvadza, akaramba achimutsa hasha dzake. "Pamwe imhaka yekuti hausi wepano, Sam. Iwe unogara uchipindira mune zvese uye unopedzisira wadhirowa huswa hupfupi, zvingave zvakanaka dai wanga usiri munhu anochema zvisingaite. "
  
  "Teerera! Une..." akatanga mhinduro yake, ndokuzoona kuti Nina akanga amusiya. "Nhai! Nina! Kunyangarika hakubatsiri kuti ukunde gakava iri!"
  
  Panguva iyi Sam ainge asvika patsime rakanga rapera munyu achisundwa nevanhu vainge vakaungana ipapo. Hapana mumwe munhu akanzwa nyota, asi vose vakamira semadziro vakavharira buri iro Sam ainzwa kuyerera kwemvura murima raiva pasi.
  
  "Ndinokumbira ruregerero," akagunun"una, achivafambisa kuti vatarise kumucheto. Mukati metsime racho, mvura yacho yakanga yakasviba kuti ndoo, pasinei nokusviba kwepakadzika. Chiedza chaibva kumusoro chakabva chachinja kuita nyeredzi chena dzinopenya panzvimbo ine ngwenya sezvo Sam aida kuruma.
  
  "Ndapota, ungandipawo mvura yokunwa here?" haana kutaura chero munhu zvake. "Ndapota! Ndanzwa nyota! Mvura iri pano chaipo, asi handikwanise kuisvika."
  
  Sam akatambanudza ruoko rwake nepaaigona, asi neinch yega ruoko rwake rwaienda kumberi, mvura yakaita seinodzika kudzika, ichichengeta chinhambwe chayo, ichizopedzisira yadzikira kupfuura kare.
  
  "Maiwe zvangu!" - akadanidzira nehasha. "Uri kutamba neni here?" Akazotangazve kutarisa tarisa vanhu vaaisaziva, vakanga vasati vabatwa nechamupupuri chejecha chisingaperi uye kuoma kwaro. "Ndinoda tambo. Pane ane tambo here?
  
  Denga rakanga rava kupenya. Sam akatarisa mudenga achiona kupenya kwechiedza kwaibva kuzuva, kusinganyanyi kutyora kutenderera kwenyeredzi.
  
  "Kupenya muzuva," akadaro, achishamisika. "Hameno kuti ndiri kupisa uye kunzwa nyota. Imi vanhu mungatadza sei kunzwa kupisa kusingashiviriki?"
  
  Pahuro pake pakanga paoma zvekuti mazwi maviri ekupedzisira haana kuburitsa, uye aiita kunge kugunun'una kusinganzwisisike. Sam aitarisira kuti zuva raipisa harisi kuzoomesa tsime, kana kusvika anwa. Ari murima rokuora mwoyo, akatanga kuita zvechisimba. Kudai pasina munhu aiteerera munhu ane tsika, zvichida vaizopa ngwariro kunhamo yake kana akaita zvisina kufanira.
  
  Achikanda mapoto nehari achipwanya sezvaaifamba, Sam akadanidzira achida mukombe netambo; chinhu chipi nechipi chaigona kumubatsira kuwana mvura. Kushaya mvura mudumbu make aiita kunge acid. Sam akanzwa kurwadziwa kukuru kupfura nemuviri wake wese, kuita sekuti nhengo yese yemuviri wake yapushwa nezuva. Akagwadama achiridza mhere kunge banshee nekurwadziwa, akabata jecha reyellow rakasununguka neminwe yakagwinha-gwinha asi acid ichimhanya pahuro.
  
  Akabata makumbo avo, asi ivo vakangorova ruoko rwake, vasina kumuteerera zvakanyanya. Sam akachema nekurwadziwa. Nemaziso akatsikirirwa, nokuda kwechimwe chikonzero achiri akazara nejecha, akatarisa kudenga. Kwakanga kusina zuva kana makore. Chaaigona kuona igirazi redome kubva kumusoro kusvika kumusoro. Vanhu vose vaakanga ainavo vakamira vachishamiswa nedenga, vakaoma nechando mukuyemura, ruzha rukuru rusati rwavapofumadza vose - vose kunze kwaSam.
  
  Mafungu erufu rusingaoneki akavhuvhuta kubva mudenga pasi pedenga ndokuderedza vamwe vagari vose kuva madota.
  
  "Ishe, kwete!" Sam akachema achiona kufa kwavo kunotyisa. Akada kubvisa maoko ake pameso, asi haana kupfakanyika. "Rega maoko angu! Rega ndive bofu! Ndisiye ndive bofu!"
  
  "Tatu..."
  
  "Piri..."
  
  "Poshi".
  
  Kumwe kubhowekana kwaiita semweya wekuparadza, kwakaungira munzeve dzaSam apo maziso ake aivhurika. Hana yake yairova zvisingaite achiona zvakamupoteredza nemaziso azere nekutya. Paive nepillow yakatetepa pasi pemusoro wake uye maoko ake aive akasungwa zvinyoro nyoro, achiyedza kusimba kwetambo yemwenje.
  
  "Zvakanaka, ikozvino ndave netambo," Sam akadaro akatarisa maoko ake.
  
  "Ndinotenda kuti kudanwa kutambo kwaive nekuti pfungwa dzako dzakayeuchidzwa nezvezvisingakwanisi," akadaro chiremba.
  
  "Kwete, ndaida tambo kuti nditore mvura kubva mutsime," Sam akapikisa dzidziso apo nyanzvi yepfungwa yakasunungura maoko ake.
  
  "Ndinoziva. Mandiudza zvese munzira, Mr. Cleave.
  
  Dr. Simon Helberg vaive murwi wezvesainzi ane makore makumi mana ane hunyanzvi hwepfungwa nemanomano ayo. Parapsychology, psychiatry, neurobiology uye, zvisingaite, hunyanzvi hwekuona extrasensory hwakatungamira chikepe chemudhara. Dr. Helberg, anorangarirwa navazhinji somunyengeri uye anonyadzisa nzanga yesayenzi, haana kubvumira mukurumbira wake wakashata kupesvedzera basa rake munzira ipi neipi. Nyanzvi yesainzi isingawirirani nemagariro evanhu uye nyanzvi yezvechitendero, Helberg aibudirira chete paruzivo uye tsika dzedzidziso dzinowanzoonekwa sengano.
  
  "Sam, sei iwe uchifunga kuti hauna kufa mu "pulse" vamwe vese vakafa? Chii chakakusiyanisa nevamwe?" - akabvunza Sam, achigara pasi patafura yekofi pamberi pesofa, iyo mutori wenhau akanga achiri akarara.
  
  Sam akabva aita zvekunyomba kunge mwana. "Zvakanaka, zviri pachena, handizvo here? Vese vaive verudzi rwakafanana, tsika nenyika. Ndakanga ndiri mutorwa zvachose.
  
  "Hongu, Sam, asi hazvifanire kukupa pembedzo yekutambura nenjodzi yemuchadenga, handizvo here?" - Dr. Helberg akafunga. Sezizi rakachenjera, murume mukobvu, ane mhanza akatarisa Sam nemaziso ake makuru ebhuruu. Magirazi ake akagara pasi pazambuko remhuno zvekuti Sam akanzwa kuda kuasundidzira kumashure asati adonha nemuromo wemhino dzachiremba. Asi akadzora pfungwa dzake kuti afunge nezvemashoko akanga ataurwa namudhara.
  
  "Hungu, ndinoziva," akabvuma kudaro. Maziso mahombe matema aSam aitarisa pasi apo pfungwa dzake dzaitsvaga mhinduro ine musoro. "Ini ndinofunga zvakaitwa nekuti chaive chiono changu uye vanhu ivavo vaingowedzerwa pachikuva. Dzaive chikamu chenyaya yandakanga ndichiona," akafinyama kumeso, asina chokwadi nedzidziso yake.
  
  "Ndinofungidzira kuti zvine musoro. Zvisinei, vaivapo nokuda kwechikonzero. Zvikasadaro waisaona mumwe munhu ipapo. Zvimwe waida kuti vanzwisise migumisiro yepfungwa yokufa," chiremba akadaro.
  
  Sam akabva amuka ndokupinza ruoko mubvudzi rake. Akatura befu, "Doctor, zvine basa rei? Ndinoreva kuti, ndeupi musiyano uripo pakati pekuona vanhu vachiparara nekungoona kuputika?"
  
  "Zviri nyore," akapindura chiremba. "Musiyano chinhu chemunhu. Dai ndisina kuona hutsinye hwekufa kwavo, kungadai kusina kungoputika. Hachingavi chimwe chinhu kunze kwechiitiko. Nekudaro, kuvepo uye pakupedzisira kurasikirwa kwehupenyu hwevanhu kunoitirwa kurovedzera pauri manzwiro kana hunhu chinhu chechiono chako. Unofanira kufunga nezvoruparadziko sokurasikirwa noupenyu, kwete bedzi ngwavaira isina vanyajambwa."
  
  "Ini ndakapengereka nekuda kweizvi," Sam akagomera, achidzungudza musoro wake.
  
  Dr. Helberg vakaseka ndokurova gumbo ravo. Akaisa maoko pamabvi ndokushingirira kuti amire, achingoseka zvake achienda kunodzima tepi rekodha yake. Sam akabvuma kuita kuti zvikamu zvake zvinyorwe mukufarira tsvakiridzo yachiremba muzviratidzo zve psychosomatic zvezviitiko zvinoshungurudza - zviitiko zvinobva kune zvepasirese kana mashura masosi, sekuseka sezvinganzwika.
  
  "KuPoncho kana kwaOlmega?" Dr. Helberg akanyemwerera sezvaaifumura bhara rake rezvinwiwa zvine hungwaru.
  
  Sam akashamisika. "Handina kumbofunga kuti uri munwi wetequila, Doc."
  
  "Ndakamuda pandakagara muGuatemala kwemakore mashoma. Imwe nguva mumakore makumi manomwe ndakapa mwoyo wangu kuSouth America, uye unoziva chikonzero nei? " Dr. Helberg vakanyemwerera sezvavaidurura pfuti.
  
  "Aiwa, ndiudze," Sam akasimbirira.
  
  Ndakapindwa nepfungwa iyi," akadaro chiremba. Uye paakaona kutarisa kwaSam kwakanyanya kushamisika, akatsanangura. "Ndaifanira kuziva kuti chii chakaita kuti vanhu vanzwe mheremhere iyo vanhu vanowanzoti chitendero mwanangu. Murangariro une simba wakadaro, wakanga wakurira vanhu vakawanda kwazvo munguva dzakawanda kwazvo, asi usina kupa zvikonzero zvakasimba zvokuvapo kunze kwesimba revanhu pamusoro pevamwe, zvirokwazvo wakanga uri chikonzero chakanaka chokuongorora."
  
  "Kuurawa!" Akadaro Sam achisimudza girazi rake kuti asangane nachiremba wake wepfungwa. "Ini pachangu ndakafarira kuona kwakadai. Kwete bedzi rudzidziso, asiwo mitoo isiri yenguva dzose nedzidziso dzisina mufungo chose chose idzo dzakapinza vanhu vazhinji muuranda sokunge kuti zvakadokuva..."
  
  "Mashura?" Dr. Helberg vakabvunza vakasimudza tsiye imwe chete.
  
  "Esoteric," ndinofunga ingava izwi riri nani," Sam akadaro, achipedzisa kupfura kwake uye achihwihwidza nekuvava kusingafadzi kwechinwiwa chakajeka. "Une chokwadi chekuti tequila?" akambomira achitura mafemo.
  
  Achifuratira mubvunzo muduku waSam, Dr. Helberg vakaramba vari pamusoro. "Esoteric madingindira anofukidza zviitiko zvaunotaura nezvazvo, mwanakomana. Iwo mashura anongori esoteric theosophy. Zvichida uri kureva zviono zvako zvenguva pfupi yapfuura seimwe yezvakavanzika zvinokatyamadza?
  
  "Zvakaoma. Ndinozviona sezviroto, hapana chimwe. Kashoma kuti vamiririre kunyengedzwa kwevanhu vakawanda nenzira iyo chitendero chinoita. Tarisai, ini ndiri wekutenda kwemweya kana kumwe kuvimba neungwaru hwepamusoro," Sam akatsanangura. "Handina chokwadi chokuti vanamwari ava vanogona kunyaradzwa kana kuti kunyengetedzwa nomunyengetero kuti vape vanhu zvavanoda. Zvose zvichava sezvazvichava. Kashoma kuti chero chinhu chipi nechipi munguva yose chave chichioneka nokuda kwetsitsi dzomunhu anokumbira Mwari."
  
  "Saka, unotenda kuti zvichaitika zvichaitika zvisinei nekupindira kupi kwemweya?" Chiremba vakabvunza Sam achibaya baya record button. "Saka unoti nhamo yedu yakatotemwa."
  
  "Hongu," Sam akagutsurira. "Uye tapedza."
  
  
  Chitsauko 2
  
  
  Kudzikama kwakazodzokera kuBerlin mushure mekuuraya nguva pfupi yadarika. Makomisheni akati wandei, nhengo dzeBundesrat uye vakasiyana vane mukurumbira vezvemari vakaurayiwa nemhondi iyo isati yagadziriswa nechero sangano kana munhu. Chakanga chiri gakava rakanga risati ratanga kutarisana nenyika, sezvo zvikonzero zvekurwiswa kwacho zvanga zvisina fungidziro. Varume nevakadzi vakarwiswa vaive vasina chinhu chavakafanana kunze kwekungopfuma kana kuzivikanwa, kunyangwe hazvo vari munhandare yezvematongerwo enyika kana mumabhizimusi eGermany nezvemari.
  
  Kuburitswa kwenhau hakuna chakwakasimbisa, uye vatori venhau kubva pasirese pasi rose vakadirana kuGermany kuti vawane mushumo wakavanzika kune imwe nzvimbo muguta reBerlin.
  
  "Tinotenda kuti iri raive basa resangano," mutauriri webazi rezvemitemo, Gabi Holzer, akaudza vatori venhau pachirevo chakaburitswa neBundestag, paramende yeGermany. "Chikonzero chatinotenda izvi ndechekuti paive nevanhu vanopfuura mumwechete vakabatanidzwa murufu urwu."
  
  "Sei izvi? Nei une chokwadi chokuti iri harisi basa romunhu mumwe chete, Frau Holzer?" mumwe mutori wenhau akabvunza.
  
  Akazeza, achigomera nekutya. "Chokwadi, uku kungofungidzira. Zvakadaro, tinotenda kuti vazhinji vari kubatanidzwa nekuda kwenzira dzakasiyana dzakashandiswa kuuraya vagari vepamusoro ava.
  
  "Elite?"
  
  "Wow, elite, anodaro!"
  
  Kushevedzera kubva kune vakati wandei vatori venhau nevaoni vakadzokorora mazwi ake asina kunyatsosarudzwa mukushatirwa, uku Gaby Holzer akaedza kugadzirisa chirevo chake.
  
  "Ndapota! Ndapota regai nditsanangure..." Akaedza kudzokorodza, asi vanhu vaiva panze vakanga votochema nehasha. Misoro yenhau yaiitirwa kuratidza kutaura kwakashata nenzira yakaipa kupfuura yaitarisirwa. Paakazokwanisa kudzikamisa vatori venhau vaive pamberi pake, akatsanangura sarudzo yake yemazwi achitsetsenura sezvaaigona, achinetseka sezvo chiRungu chake chaive chisina kunyanya kusimba.
  
  "Madzimai nemadzishe enhau dzepasi rose, ndinokumbira ruregerero nekusanzwisisana kwandakaita. I'm afraid I misspoke - my English, well... M-my apologies," akadaro achindandama zvishoma, ndokutura befu kuti adzikame. "Sekuziva kwamunoita, zviito zvakaipa izvi zvakaitirwa vanhu vane simba uye vane mukurumbira munyika muno. Kunyange zvazvo zvinangwa izvi zvaiita sezvisina zvazvakafanana uye zvaisatombofamba mumatunhu mamwe chete, tine chikonzero chekudavira kuti mamiriro avo emari nezvematongerwo enyika ane chekuita nevavariro dzevapambi. "
  
  Izvi zvanga zvava kuda mwedzi wapfuura. Pakanga pave nemavhiki akaoma kubva Gabi Holzer akatarisana nevatori venhau nemafungiro avo egora, asi aingonzwa kurwadziwa mudumbu make paakafunga nezvemisangano yevatori venhau. Chibviro chevhiki iroro denho dzakanga dzamira, asi muBerlin mose uye murutivi rwose rwasara rwenyika makanga mune rima, rugare rusina chokwadi, rwakazara nokutya.
  
  "Vaitarisira chii?" - akabvunza murume wake.
  
  "Ndinoziva, Detlef, ndinozviziva," akadaro achinyemwerera, achitarisa nepahwindo remubhedhuru make. Gabi akabvisa hembe kwenguva refu achipisa. "Asi izvo zvisina anonzwisisa kunze kwebasa rangu ndezvekuti ndinofanirwa kuve mumiriri. Handigoni kungotaura chimwe chinhu sekuti "Tinofunga kuti iboka rinobhadhara mari revapambi mune cahoots nekirabhu ine mumvuri yevaridzi vevhu vakaipa vakangomirira kupidigura hurumende yeGerman," ndinogona here? " akafinyama achiedza kubvisa braa yake.
  
  Murume wake akauya kuzomununura ndokuivhura, ndokuibvisa achibva asunungura siketi yake yepenzura yebeige. Yakanomhara kutsoka dzake pakapeti gobvu, nyoro, achibva abuda, akapfeka shangu dzake dzeGucci. Murume wake akatsvoda mutsipa wake ndokuisa chirebvu chake papfudzi rake pavakaona maraiti eguta achinyura mugungwa rerima. "Izvi ndizvo zviri kuitika chaizvoizvo here?" akabvunza akanyarara apa miromo yake yaiongorora collarbone yake.
  
  "Ndinofunga hongu. Boss vangu varikunetsekana. Ndinofunga imhaka yekuti vese vanofunga zvakafanana. Pane ruzivo rwatisina kuzivisa kune vezvenhau nezvevafi. Aya mashoko anotyisa anotiudza kuti iri harisi basa remunhu mumwe chete," vakadaro.
  
  "Zvii zvacho? Chii chavari kuvanzira veruzhinji? Akabvunza achibata mazamu ake. Gabi akacheuka ndokutarisa Detlef neshungu.
  
  "Uri kushora here? Unoshandira ani, Herr Holzer? Murikuda kundinyengerera kuti ndiwane ruzivo here?" akabva amusveeredza achimusundidzira kumashure. Makiyi ake eruvara rweblonde akatamba musana wake usina svutugadzike achimutevera nhanho dzese paaidzokera.
  
  "Aiwa, aiwa, ndiri kungofarira basa rako mudiwa," akapopota zvinyoronyoro ndokuwira pasi negotsi pamubhedha wavo. Iyo Detlef yakavakwa zvine simba aive nehunhu hwakapesana zvachose nemuviri wake. "Handina kuda kukubvunzurudza."
  
  Gabi akamira kudaro akadzvokora maziso. "Um Gottes ndoda!"
  
  "Zvandaita?" - akabvunza achikumbira ruregerero.
  
  "Detlef, ndinoziva kuti hausi musori! Waifanira kunge wakatamba pamwe chete. Taura zvinhu zvakaita sekuti, "Ndauya kuti ndiwane ruzivo kubva kwauri chero zvodini" kana kuti "Kana ukasandiudza zvese, ndichakuzunza!" kana kuti chero chipi zvacho chinouya mumusoro mako. damn cute? - akachema, achirova mubhedha nechitsitsinho chake chakapinza pakati pemakumbo ake.
  
  Akafemereka ari pedyo nematombo anokosha emhuri yake, akapindwa nechando.
  
  "Uh!" Gabi akaseka achibvisa tsoka yake. "Ndapota, ndibatidze mudzanga."
  
  "Chokwadi, mudiwa," akapindura neshungu.
  
  Gaby akabatidza mapombi ekugeza kuti mvura ipise panguva iyi. Akabvisa panty ndokupinda muimba yekurara kunotsvaga mudzanga. Detlef akabva agara pasi akatarisa mudzimai wake aishamisa. Akanga asina kureba zvakanyanya, asi muzvitsitsinho zviya akanga akareba pamusoro pake, mwarikadzi ane bvudzi rakamonana naKarelia achipisa pakati pemiromo yake mitsvuku yakazara.
  
  
  * * *
  
  
  Kasino uyu waive mucherechedzo weumbozha hwakanyanyisa uye waingobvumira vatsigiri vakanyanya ropafadzo, vakapfuma uye vane simba mukumbundirwa kwayo kwemhirizhonga. Iyo MGM Grand yakamira zvine huremekedzo mune yayo azure façade yakayeuchidza Dave Perdue nezve pamusoro peCaribbean, asi yanga isiri iyo bhiriyoniire muvambi wekupedzisira kuenda. Akatarisa kumashure kune concierge nevashandi, avo vakakwazisa, vakabata madhora mazana mashanu. Rimousine dema risina kucherechedzwa rakamusimudza ndokumuendesa kune imwe nzira yekumhanya yaive pedyo, uko vashandi vendege yePurdue vakamirira kusvika kwake.
  
  "Kupi panguva ino, Mr. Perdue?" - akabvunza muchengeti mukuru wendege, achimuperekedza pachigaro chake. "Mwedzi? Zvichida Bhandi reOrion?
  
  Perdue akaseka naye.
  
  "Mutungamiriri weDenmark, ndapota, James," Perdue akaraira.
  
  "Pakarepo shefu," akadaro sarupu. Aive nechimwe chinhu chaaikoshesa chaizvo muvashandi vake - kuseka. Unyanzvi hwake uye hupfumi husingagumi hazvina kumbochinja chokwadi chokuti Dave Perdue aiva, pamusoro pezvose, murume anosetsa uye akashinga. Sezvo aipedza yakawanda yenguva yake achishanda pane chimwe chinhu kune imwe nzvimbo nokuda kwechimwe chikonzero, akasarudza kushandisa nguva yake yokusununguka kufamba. Kutaura zvazviri, akanga achienda kuCopenhagen kune mamwe maDanish akawandisa.
  
  Perdue akanga apera simba. Haana kumbomira kweanopfuura maawa makumi matatu nematanhatu kubva paakavaka jenareta relaser neboka reshamwari kubva kuBritish Institute of Engineering and Technology. Sezvo jeti yake yega yakasimuka, akagara kumashure uye akafunga kuwana nguva yakafanira kurara mushure meLas Vegas nehusiku hwayo hunopenga.
  
  Senguva dzose paaifamba ari ega, Perdue akasiya chidzitiro cheflat kuti amunyaradze uye arare kubva mukufinhikana kwaaiparadzira. Dzimwe nguva yaive gorofu, dzimwe nguva kiriketi; dzimwe nguva chinyorwa chechimiro, asi aigara achisarudza chimwe chinhu chisingakoshi kuti ape pfungwa dzake kuzorora. Wachi iri pamusoro pescreen yairatidza nguva dza6:6 apo mushandi wemundege akamupa chisvusvuro chemanheru kuti aende kunorara akaguta.
  
  Kuburikidza nehope dzake, Perdue akanzwa izwi remutori wenhau wenhau uye gakava rekuuraya rakatevera iro rakatambudza zvematongerwo enyika. Sezvavaikakavadzana pahwindo reTV rakaderera, Perdue akarara achifara, asina hanya nevaGermany vakashamiswa mu studio. Nguva nenguva, kunetseka kwaiita kuti pfungwa dzake dzipengenuke, asi pasina nguva akabva abatwa nehope.
  
  Nzvimbo ina dzokudira peturu munzira dzakamupa nguva yokutambanudza makumbo ake pakati pokurara. Pakati peDublin neCopenhagen akanga apedza maawa maviri okupedzisira ari muhope huru, asina hope.
  
  Zvaiita sekunge nguva isingaperi yakanga yapfuura apo Perdue akamuka achinyengerera zvinyoro-nyoro zvemushandi wendege.
  
  "VaPerdue? Changamire, tine dambudziko diki," she cooed. Paakanzwa izwi iroro maziso ake akabva awedzera.
  
  "Ichi chii? Chii chiri kunetsa?" Akabvunza achingozviwisira pasi.
  
  "Takanyimwa mvumo yokupinda mundege yeDenmark kana kuti yeGermany, changamire. Pamwe tinofanira kuendeswa kuHelsinki? " - akabvunza.
  
  "Ko taive nei..." akadaro achikwenya kumeso. "Zvakanaka, ndichazvigadzirisa. Ndatenda mudiwa". Naizvozvi, Perdue akamhanyira kuvatyairi vendege kuti aone kuti dambudziko rakanga riri rei.
  
  "Havana kutipa tsananguro ine udzame changamire. Chavakangotiudza ndechekuti chitupa chedu chekunyoreswa chakaiswa muGermany neDenmark! " mutyairi wendege akatsanangura, achiratidza kushamisika saPerdue. "Chandisiri kunzwisisa ndechekuti ndakambokumbira mvumo ikapiwa, asi iye zvino tave kunzi hatisi kumhara.
  
  "Blacklisted chii?" Perdue akafinyama.
  
  "Izvozvo zvinonzwika sezvisina maturo kwandiri, changamire," mutyairi biyake akapindira.
  
  "Ndinobvuma nomwoyo wose, Stan," Perdue akapindura. "Zvakanaka, tine mafuta anokwana kuti tiende kumwewo here? Ndichagadzirira."
  
  "Tichine mafuta, changamire, asi haana kukwana kuisa pangozi yakawandisa," mutyairi wendege akashuma kudaro.
  
  "Edza Billord. Kana vakasatipinza, tonanga kuchamhembe. Tinogona kumhara muSweden kudzamara tagadzirisa izvi, "akaraira vatyairi vake.
  
  "Manzwisisa, changamire."
  
  "Kudzora kufambiswa kwendege zvakare, changamire," mutyairi wendege akadaro kamwe kamwe. "Teerera".
  
  "Vari kutitumira kuBerlin, VaPerdue. Toita sei?" - akabvunza mutyairi.
  
  "Chii chimwe chatingaite? Ndinofunga tichafanirwa kunamatira izvozvi, "Perdue akaverenga. Akashevedza mushandi wendege ndokukumbira kunwa kaviri nechando, chinwiwa chake chaaida apo zvinhu zvakanga zvisina kumufambira zvakanaka.
  
  Achisvika paDietrich's private airstrip kunze kweBerlin, Perdue akagadzirira kunyunyuta kwaaida kumhan'arira zviremera muCopenhagen. Boka rake remitemo raisazokwanisa kuenda kuguta reGermany chero nguva ipi zvayo munguva pfupi iri kutevera, saka akashevedza muzinda weBritain kuti uronge musangano wepamutemo nemumiririri wehurumende.
  
  Kwete murume ane hukasha hwemoto, Perdue akashatirwa nekamwe kamwe kunonzi kusvibiswa kwejeti yake yega. Nehupenyu hwangu, aisagona kunzwisisa kuti nei aigona kusarudzwa. Zvaisekesa.
  
  Mangwana acho akapinda muembassy yeUnited Kingdom.
  
  "Masikati, zita rangu ndinonzi David Perdue. Ndine musangano naVaBen Carrington, "Perdue akaudza munyori munharaunda inokurumidza kuchinja ye embassy paWilhelmstrasse.
  
  "Mangwanani, VaPerdue," akanyemwerera noushamwari. "Rega ndikuperekedze kuhofisi kwake izvozvi. Anga akamirira kusangana newe."
  
  "Maita basa," Perdue akapindura, achinyara uye akatsamwa kunyange kuzvimanikidza kunyemwerera kuna secretary.
  
  Magonhi ehofisi yemumiririri weBritain akanga akavhurika sezvo mushandi wepa reception aipinza Perdue mukati. Mumwe mukadzi akagara patafura akafuratira kumusuwo, achikurukura naCarrington.
  
  "VaPerdue, ndinotenda," akanyemwerera Carrington, achisimuka kubva pachigaro chake kuti akwazisa muenzi wake wekuScotland.
  
  "Ichokwadi," Perdue akasimbisa. "Ndafara kukuzivai, VaCarrington."
  
  Carrington akanongedzera kumukadzi aive akagara. "Ndakabata mumiriri weGerman International Press Bureau kuti atibatsire."
  
  "VaPerdue," mukadzi anoshamisa akanyemwerera, "Ndinovimba ndinogona kukubatsira." Gaby Holzer. Ndafara kusangana newe".
  
  
  Chitsauko 3
  
  
  Gaby Holzer, Ben Carrington naDave Perdue vakakurukura kurambidzwa kusingatarisirwi kwekumhara patii muhofisi.
  
  "Ndinofanira kukuvimbisa, Herr Perdue, kuti izvi hazvisati zvamboitika. Dhipatimendi redu rezvemitemo, pamwe chete nevanhu vaVaCarrington, vakanyatsoongorora mamiriro ako ezvinhu nokuda kwechinhu chipi nechipi chingapa chikonzero chakadaro, asi hapana chatawana muzvinyorwa zvenyu chingatsanangura kurambwa kwekupinda muDenmark neGermany." - Gabi akadaro.
  
  "Ndinokutendai Mwari nokuda kwaChaim naTodd!" Perdue akafunga Gabi paakataura achiongorora mamiriro ake ezvinhu.
  
  Jessica Haim naHarry Todd vaive chero chinhu kunze kwevaongorori vezvekombuta vePurdue, vese vaive nyanzvi dzekuchengetedza komputa dzakazvimirira dzakabhadharwa naye. Kunyange zvazvo vaive nemhosva yemafaira emuenzaniso aSam, Nina naPerdue, Chaim naTodd havana kumbobatanidzwa mune chero hutsotsi hwemari. Pfuma yaPurdue pachake yaipfuura kukwana. Uyezve, vakanga vasiri vanhu vane makaro. Sezvakangoita naSam Cleave naNina Gould, Perdue akazvikomberedza nevanhu vakatendeseka uye vane tsika. Vaiwanzoita kunze kwemutemo, hungu, asi vakanga vari kure nematsotsiwo zvawo, uye icho chakanga chiri chimwe chinhu icho zviremera zvizhinjisa navazivi vetsika vaisatongogona kunzwisisa.
  
  Nezuva remangwanani rakachenuruka richiyerera nemumapofu ehofisi yaCarrington, Perdue akamutsa kapu yake yechipiri yaEarl Grey. Runako rwemukadzi wekuGermany rwakatsvuka rwaifadza, asi akanga asina hunhu kana chitarisiko chaaitarisira. Mukupesana, airatidzika kuva aida chaizvoizvo kusvika pasi pezvinhu.
  
  "Ndiudze, Mr. Perdue, wakambove nehukama nevezvematongerwo enyika veDanish kana masangano ezvemari?" Gabi akamubvunza.
  
  "Ehe, ndakaita zvibvumirano zvebhizimisi zvakakura muDenmark. Asi ini handifambi mumapato ezvematongerwo enyika. Ndanyanya kuda zvedzidzo. Mamuseum, kutsvagisa, kudyara mari mudzidzo yepamusoro, asi ini ndinogara kure nezvematongerwo enyika. Sei?" akamubvunza akati.
  
  "Nei muchifunga kuti izvi zvine basa, Mai Holzer?" - Carrington akabvunza, achitarisa zvakajeka.
  
  "Zvakanaka, zviri pachena, VaCarrington. Kana VaPerdue vasina nhoroondo yemhosva, vanofanira kuisa dambudziko kunyika idzi, kusanganisira yangu, neimwe nzira, "akadaro nechivimbo mumiririri weBritish. "Kana chikonzero chacho chisingabvi pamhosva, zvinofanirwa kunge zvine chekuita nemukurumbira wake samuzvinabhizimusi. Isu tese tinoziva nezvemamiriro ake emari uye mukurumbira wake sechimwe chinhu chemukurumbira. "
  
  "Ndazvinzwa," akadaro Carrington. "Nemamwe mazwi, inyaya yekuti akapinda munzendo dzisingaverengeki uye anozivikanwa seanopa vanhu zvinomuita kuti ave njodzi kuhurumende yako?" Carrington akaseka. "Izvi hazvina musoro madam."
  
  "Mira, urikuti mari yangu mune dzimwe nyika ingave yakonzera kuti dzimwe nyika dzisavimbe nevavariro dzangu?" Perdue akafinyama.
  
  "Aiwa," akapindura zvakadzikama. "Kwete nyika, VaPerdue. Masangano."
  
  "Ndarasika," Carrington akadzungudza musoro.
  
  Perdue akagutsurira musoro kuratidza kubvumirana nazvo.
  
  "Regai nditsanangure. Handisi kutaura kuti izvi zvinoshanda kunyika yangu kana imwewo. Kufanana nemi, ndiri kungofungidzira, uye ndiri kufunga kuti imi, VaPerdue, musingazivi, mungave mapinda mukukakavadzana pakati pe..." akambomira kuti awane izwi reChirungu rakakodzera, "...dzimwe nhengo?
  
  "Mitumbi? Unoda masangano here? - Perdue akabvunza.
  
  "Ehe, chaizvo," akadaro. "Zvichida mamiriro ako emari mumasangano akasiyana siyana epasi rose akupa ruvengo kubva kumasangano anopikisa vaunodyidzana navo. Nyaya dzakadai dzinogona kupararira pasi rose zviri nyore, zvichiita kuti urambidzwe kubva kune dzimwe nyika; kwete nehurumende dzenyika idzi, asi nemunhu ane pesvedzero pamusoro pezvivakwa zvenyika idzi. "
  
  Purdue akapa iyi pfungwa yakakomba. Mudzimai weGermany akanga akarurama. Kutaura zvazviri, akanga akarurama kupfuura zvaaigona kuziva. Akange ambotorwa nemakambani aifunga kuti zvigadzirwa zvake uye zvibvumirano zvingave zvakakosha kwavari, asi achitya kuti kushora kwavo kwaigona kupa zvibvumirano zviri nani. Mafungiro aya aiwanzokonzera husori hwemaindasitiri nekuramwa kwekutengeserana kwaiitadzisa kuita bhizinesi nemakambani ayo epasi rese.
  
  "Ndinofanira kubvuma, VaPerdue. Izvi zvine musoro kupihwa kuvepo kwako mumakongiresi ane simba muindasitiri yesainzi, "Carrington akabvuma. "Asi sekuziva kwenyu, Mai Holzer, uku hakusi kurambidzwa kwemutemo kupinda? Izvi hazvisi kubva kuhurumende yeGermany, handiti? "
  
  "Ndizvozvo," akasimbisa kudaro. "VaPerdue havana dambudziko nehurumende yeGermany ... kana Denmark, ndingafungidzira. Ndinofungidzira kuti zvinoitwa muchivande zvikuru, um, pasi-" akaedza kuwana shoko rakakodzera.
  
  "Unoreva zvakavanzika? Masangano epachivande? - Nudged Perdue, achitarisira kuti akanga adudzira zvisizvo Chirungu chake chisina kunaka.
  
  "Ndizvozvo. Mapoka epasi pevhu anoda kuti ugare kure navo. Pane zvauri kuita izvozvi zvinogona kukanganisa makwikwi?" Akabvunza Perdue.
  
  "Aiwa," akapindura nokukurumidza. "Kutaura chokwadi, ndakambozorora. Ndiri pazororo izvozvi."
  
  "Izvi zvinoshungurudza!" - Carrington akadanidzira, achidzungudza musoro wake achiseka.
  
  "Saka kuodzwa mwoyo, Mr. Carrington," Perdue akanyemwerera. "Zvakanaka, ndinozviziva kuti handina dambudziko nemutemo. Ndichaita izvi nevanhu vangu.
  
  "Zvakanaka. Takazokurukura zvakawanda sezvataigona, tichipiwa ruzivo ruduku rwatinarwo nezvechiitiko ichi chisina kujairika," Carrington akagumisa. "Zvisinei, kunze kwechinyorwa, Mai Holzer," akatendeukira kunhume inokwezva yeGermany.
  
  "Hongu, VaCarrington," akanyemwerera.
  
  "Rimwe zuva paCNN wakamiririra zviri pamutemo chancellor maererano nemhondi, asi hauna kuburitsa chikonzero cheizvi," akabvunza nenzwi raifarira zvikuru. "Pane chakaipa here icho vezvenhau havafanirwe kuziva nezvazvo?"
  
  Airatidza kusagadzikana zvakanyanya, achinetseka kuchengetedza basa rake. "Ndinotya," akatarisa varume vose vari vaviri nokuratidza kutya, "aya mashoko akavanzika zvikuru."
  
  "Nemamwe mazwi, hongu," Perdue akabvunza. Akasvika kuna Gaby Holzer zvine hungwaru neruremekedzo runyoro ndokugara padivi pake chaipo. "Madam, pamwe izvi zvine chekuita nekurwiswa kwemazuva ano kwevezvematongerwo enyika nevemagariro?"
  
  Paive neshoko riya zvakare.
  
  Carrington airatidza kufadzwa chose sezvaaimirira mhinduro yake. Nemaoko anodedera, akadira imwe tii, achinangidzira ngwariro yake yose pamubatanidzwa weGermany.
  
  "Ndinofunga kuti munhu wese ane dzidziso yake, asi semutauriri, handina kodzero yekutaura maonero angu, VaPerdue. Unozviziva. Ungafunga sei kuti ndingataura nyaya iyi nemunhu asiri varwi?" Akatura befu.
  
  "Nekuti ndinonetseka kana zvakavanzika zvapararira padanho rehurumende, mudiwa wangu," Perdue akapindura.
  
  "Iyi inyaya yeGerman," akadaro achikaruka. Gabi akatarisa kuCarrington. "Ndingasvira pabalcony yako here?"
  
  "Chokwadi," akabvuma ndokusimuka kuti avhure magonhi egirazi akaisvonaka aibva muhofisi yake achienda kubharukoni rakaisvonaka rakatarira Wilhelmstrasse.
  
  "Ndiri kuona guta rose ndiri pano," akadaro achitungidza mudzanga wake wakareba, mutete. "Apa munhu aigona kutaura akasununguka, ari kure nemadziro ane nzeve. Pane chiri kubikwa, varume, "akaudza Carrington naPerdue pavakamutenderedza kuti anakirwe nemaonero. "Uye iri idhimoni rekare rakamuka; makwikwi akakanganwa kwenguva refu ... Kwete, kwete makwikwi. Zvakafanana nekurwisana pakati pemapoka aifungidzirwa kuti akafa, asi akamuka uye akagadzirira kurova. "
  
  Perdue naCarrington vakachinjana kutarisisa vasati vatora imwe meseji yaGabi. Haana kumbovatarisa, asi aitaura achifuridzira hutsi hutete pakati pezvigunwe. "Chancellor wedu akabatwa kuuraya kusati kwatanga."
  
  Vese varume vakakaruka vaona bhomba rainge rawirwa naGabi. Haasi kungogovana ruzivo rwakavanzika, asi akange achangobva kubvuma kuti mukuru wehurumende yeGerman akashaika. Painhuwa sekuda kupidigura hurumende, asi zvaiita sekuti pane chimwe chinhu chakanyanya kusviba seri kwekupambwa uku.
  
  "Asi izvo zvapfuura mwedzi wapfuura, pamwe wapfuura!" Carrington akadaidzira.
  
  Gabi akagutsurira musoro.
  
  "Uye sei izvi zvisina kuburitswa pachena?" - Perdue akabvunza. "Zvingave zvinobatsira kuyambira nyika dzese dzakavakidzana rudzi urwu rwekurangana rusati rwapararira kuEurope yese."
  
  "Aiwa, izvi zvinofanira kuva zvakavanzika, VaPerdue," haana kubvumirana nazvo. Akacheuka akatarisana nebhirionea nemaziso aisimbisa kukomba kwemashoko ake. "Munofunga kuti sei vanhu ava, vanhu vepamusoro-soro munzanga, vakaurayiwa? Izvi zvese zvaive chikamu chekupedzisira. Vanhu vaitsigira zvose izvi vakatyisidzira kuuraya vagari veGermany vane simba kusvikira vawana zvavaida. Chikonzero chete chinoita kuti chancellor vedu vachiri vapenyu inyaya yekuti tichiri kuzadzisa zvavakavimbisa," akavazivisa. "Asi kana tasvika pedyo nenguva iyoyo uye Federal Intelligence Service isati yaunza zvavanoda, nyika yedu ichave ...," akaseka neshungu, "... pasi pehutungamiriri hutsva."
  
  "Mwari akanaka!" Carrington akadaro ari pasi pemweya wake. "Tinofanirwa kuita kuti MI6 ibatanidzwe, uye-"
  
  "Kwete," akadaro Perdue. "Haungazviisi pangozi kuita iyi showo huru yeruzhinji, VaCarrington. Kana izvi zvikabuda, Chancellor anofa kusati kwadoka. Chatinofanira kuita kutsvaga mumwe munhu kuti aongorore kwakabva kurwiswa uku. "
  
  "Vanodei kubva kuGermany?" Carrington airedza.
  
  "Handizive chikamu ichi," Gaby akanyunyuta, achifuridzira utsi mudenga. "Chandinoziva ndechekuti iri isangano rakapfuma kwazvo rine zviwanikwa zvisingaperi, uye chavanoda hapana chipfupi pakutonga kwenyika."
  
  "Unofunga kuti tinofanira kuitei nezvazvo?" - Carrington akabvunza, achitsamira pakutuka kutarisa Perdue naGabi panguva imwe chete. Mhepo yakamonyorora bvudzi rake jena, rakati twasu sezvaaimirira chirevo. "Hatikwanise kuzivisa chero munhu nezvenyaya iyi. Kana izvi zvikazivikanwa neveruzhinji, kushushikana kwaizopararira muEurope yese, uye ndine chokwadi chekuti waizova mutongo werufu kuChancellor wenyu."
  
  Kubva pamusuwo, munyori waCarrington akamukoka kuti asaine chirevo chekusawirirana kwevhiza, achisiya Perdue naGabi vakanyarara. Munhu wese aifunga nezvebasa rake panyaya iyi, kunyangwe rakanga risiri basa ravo. Vaingova vagari vaviri vakanaka venyika vaitsvaka kubatsira kurwisa mweya yerima yakanga yapedza noutsinye upenyu husina mhosva mukutsvaka makaro nesimba.
  
  "VaPerdue, handidi kuzvibvuma," akadaro, achitarisa-tarisa kuti aone kana muenzi wavo akanga achiri kubatikana. "Asi ini ndini ndakaronga kuti ndege yako igadziriswe nzira."
  
  "Chii?" Perdue akadaro. Maziso ake eblue aive akazara mibvunzo akatarisa mukadzi uyu achishamisika. "Unozviitirei?"
  
  "Ndinoziva kuti ndimi ani," akadaro. "Ndaiziva kuti haungaregi kudzingwa mumhepo yeDanish, uye ndakabvunza vamwe - ngativadaidzei vabatsiri - kubira hurongwa hwekudzora traffic kuti vakutumire kuBerlin. Ndaiziva kuti ndaizova munhu aizoshevedzwa naVaCarrington panyaya iyi. Ndaifanira kusangana newe mubasa rehurumende. Vanhu varikuona, munoona."
  
  "Haiwa Mwari wangu, Mai Holzer," Perdue akafinyama kumeso, achivatarisa nokushushikana kukuru. "Chokwadi wakaomerwa zvikuru kutaura neni, saka chii chauri kuda kwandiri?"
  
  "Mutori wenhau anohwina Mubairo wePulitzer ndiye shamwari yako mune zvese zvaunoita," akatanga.
  
  "Sam Cleave?"
  
  "Sam Cleave," akadzokorora, akasununguka kuti aiziva zvaaireva. "Anofanira kuongorora kupambwa nekurwiswa kwevapfumi nevane simba. Anofanira kukwanisa kufunga kuti chii chavanoda. Handikwanisi kuvafumura."
  
  "Asi unoziva zviri kuitika," akadaro. Akagutsurira nemusoro Carrington achibva abatana navo.
  
  "Saka," akadaro Carrington, "wakamboudza ani zvake muhofisi yenyu nezvepfungwa dzenyu here, Mai Holzer?"
  
  "Ndakachengeta rumwe ruzivo, hongu, asi, unoziva," akadaro achinyemwerera.
  
  "Kuchenjera," akadaro Carrington, achinzwika kuororwa zvikuru.
  
  Gabi akawedzera aine chivimbo. "Unoziva, hapana chandinofanira kuziva, asi handisi kurara. Ini ndinoda kuita zvinhu zvakaita seizvi, zvinhu zvinokanganisa kugara zvakanaka kwevanhu veGerman uye nevamwe vese, nenyaya iyoyo, nebhizinesi rangu. "
  
  "Ikoko kukoshesa nyika yako zvikuru, Mai Holzer," Carrington akadaro.
  
  Akadzvanya muromo we silencer pashaya yake ndokumupuruzira njere Perdue asati abwaira. Sezvo mutumbi waGabi wakacheneswa wakawira pamusoro pekutuka kwaakange arasirwa naCarrington, Perdue akakurumidza kukurirwa nevarindi vaviri ve embassy, vakamurova afenda.
  
  
  Chitsauko 4
  
  
  Nina akaruma muromo wepombi, achitya kuti angatadza kufema zvakanaka. Sam akaomerera pakuti pakanga pasina chinhu chinonzi kufema kusina kunaka, kuti aingofemera panzvimbo isiri iyo-sepasi pemvura. Mvura yakachena, inotonhorera yakaputira muviri wake waiyangarara sezvaaienda kumberi pamusoro pedombo, achitarisira kuti aisazoputswa neshaki kana chimwe chisikwa chegungwa chine zuva rakashata.
  
  Pasi pake, makorari akamonyoroka aishongedza uriri hwegungwa hwakachenuruka uye husina chinhu, achihuita kuti huve nemavara akajeka uye akaisvonaka mumimvuri iyo Nina asina kutongoziva kuti iripo. Mhando zhinji dzehove dzakabatana naye mukuongorora kwake, dzichimhanya dzichiyambuka nzira yake uye dzichiita mafambiro nekukurumidza izvo zvakaita kuti atye zvishoma.
  
  'Ko kana chimwe chinhu chakavanzika pakati pezvikoro izvi zvakaipa chikauya kwandiri?' Nina akabva atanga kutya, "Ko kana ndiri kudzingirirwa nekraken kana chimwe chinhu izvozvi, uye hove dzese dziri kumhanya kudaro nekuti dzinoda kutiza?"
  
  Nekuda kwekuwedzera kweadrenaline kwakaunzwa nekufungidzira kwake kwakanyanya, Nina akakava nekukurumidza, achitsikirira maoko ake zvakasimba kumativi ake uye achipfura nzira yake kupfuura pekupedzisira kwematombo makuru kuti asvike pamusoro. Kumashure kwake, mabhururu esirivheri airatidza kufambira mberi kwake, uye rukova rwemabhora madiki aipenya emhepo akaputika kubva kumusoro kumucheto wechubhu yake.
  
  Nina akabva ati pfacha kusvika angonzwa chipfuva nemakumbo kutanga kupisa. Nebvudzi rake rakanyorova rakakandwa kumusana, maziso ake ebrown airatidza kuti akakura zvikuru. Tsoka dzake dzakabata pasi pejecha ndokutanga kudzokera kumahombekombe egungwa pakati pezvikomo zvakaumbwa nematombo. Achihwihwidza, akapishana nepfungwa akabata magirazi ake muruoko.
  
  Mafungu akatanga shure kwake, uye ino inguva ine ngozi zvikuru kuva mumvura yomunzvimbomo. Sezvineiwo, zuva rakanyangarika kuseri kwemakore aiungana, asi nguva yakanga yapera. Yakanga iri nguva yokutanga yaNina mumamiriro okunze anopisa enyika, uye akanga achitotambura nemhaka yawo. Marwadzo emapendekete ake aimuranga pese pairova mvura paganda rake dzvuku. Mhino dzake dzaive dzatotanga kusvuuka nekupiswa nezuva nezuro wacho.
  
  "Nhai Mwari, ndinogona here kusvika kumvura yakadzika!" - Akafinyama nekupererwa nekuda kwekugara achirwiswa nemasaisai uye pfapfaidzo yegungwa iyo yakafukidza muviri wake wakatsvuka nekusevha ine munyu. Mvura payakatanga kusvika muchiuno kusvika mumabvi, akakurumidza kutsvaga pekugara pedyo, iyo, sezvakazoitika, yaiva bhawa regungwa.
  
  Wese mukomana nemurume waaiyambuka akacheuka kuti atarise runako rudiki ruchifamba pajecha. Tsiye dzaNina dzakasvibirira, dzakanyatsoumbwa pamusoro pemaziso ake makuru akasviba, dzaingosimbisa ganda rake rainge rakarukwa nematombo, kunyange zvazvo iye zvino akanga ava kutsvuka. Maziso ese akabva angodonhera pamakona matatu emaradhi egirini ayo ainyatsovhara nhengo dzemuviri wake dzaishuviwa zvikuru nevarume. Muviri waNina waive usina kana kunaka, asi yaive nzira yaaizvitakura nayo yaiita kuti vamwe vamuyemure uye vamude.
  
  "Wamuona here murume wandanga ndiinaye mangwanani ano?" - akabvunza mudiki bartender, uyo aitamba hembe yemaruva isina mabhatani.
  
  "Munhu ane obsessive lens?" akamubvunza akati. Nina akatozonyemwerera ndokugutsurira musoro.
  
  "Ehe. Ndizvo chaizvo zvandiri kutsvaga," akadaro achichonya. Akanhonga tunic rake jena pacheya yepakona maaive asiya achibva aridhonzera mumusoro.
  
  "Ndave nenguva ndisina kumuona mhamha. Pandakapedzisira kumuona aienda kunoonana nevakuru vemumusha wakavakidzana naye kuti vadzidze nezvechivanhu chavo kana zvimwewo," akadaro mubhawa uyu. "Muchanwa here?"
  
  "Mhamha, munganditambidzire mari yacho?" - she charmed.
  
  "Zvirokwazvo! Chichava chii?" akanyemwerera.
  
  "Sherry," Nina akasarudza kudaro. Aikahadzika kuti vaizonwa doro. "Ndiyo."
  
  Zuva rakashanduka kuita chando chaipfungaira sezvo mafungu akaunza mhute yemunyu yakagara pamhenderekedzo yegungwa. Nina akasveta chinwiwa chake, akabata magirazi ake maziso ake achiona zvakamupoteredza. Vazhinji vevatengi vakanga vaenda, kunze kweboka revadzidzi vokuItaly vakanga vaine mutsara wakadhakwa kune rumwe rutivi rwebhawa, uye vaenzi vaviri vavakanga vasingazivani vakanga vakanyangira zvinwiwa zvavo pabhawa.
  
  Apedza sherry yake, Nina akaziva kuti gungwa rakanga raswedera pedyo zvikuru uye zuva rakanga rava kunyura nokukurumidza.
  
  "Pane dutu riri kuuya kana chimwe chinhu?" Akabvunza mutengesi webhawa.
  
  "Handifunge kudaro. Haana makore anokwana izvozvo," akapindura achikotama kutarira mudenga ari pasi pedenga rehuswa. "Asi ndinofunga kutonhora kuchauya munguva pfupi."
  
  Nina akaseka achifunga.
  
  "Uye izvi zvingave sei?" akadaro achiseka. Achiona kushamisika kwemubhawa, akamuudza kuti sei akaona pfungwa yavo inotonhora ichisekesa. "Oo, ndinobva kuScotland, waona?"
  
  "Oh!" - akaseka. "Ndazviwona! Ndosaka uchinzwika saBilly Connelly! Uye sei iwe, "akafinyamisa kumeso achinzwisa tsitsi, achinyatsoteerera ganda rake dzvuku, "wakundwa kurwa nezuva nezuva rako rekutanga pano.
  
  "Hungu," Nina akabvuma, achipopota mukukundwa sezvaainzverazve maoko ake. "Bali anondivenga."
  
  Akaseka achidzungudza musoro. "Aihwa! Bali anoda runako. Bali anoda runako! " akadeedzera ndokunyura pasi pekaunda, ndokuzobuda nebhotoro resherry. Akamudira rimwe girazi. "Pamusana pekugadzwa, kurumbidza kubva kuBali."
  
  "Ndinokutendai," Nina akanyemwerera.
  
  Kuzorora kutsva kwaainge aita zvechokwadi kwakamubatsira. Hapana kana zuva rimwe chete zvaro kubva pavakasvika naSam mazuva maviri apfuura akanga ambogumbuka, kunze kwepaakazotuka zuva raimurova. Ari kure neScotland, kure nokumba kwake kuOban, akanzwa kuti mibvunzo yakadzama yaisagona kumusvika. Kunyanya apa, uko Equator yakanga iri kuchamhembe kwaro panzvimbo kumaodzanyemba, panguva ino akanzwa asingasviki kurudzi rwupi norwupi rwenhau dzakakomba kana kuti dzakakomba.
  
  Bali akamuvanza zvakanaka. Nina aifarikanya chienzi, kuti zvitsuwa zvakanga zvakasiana sei neEurope, kunyange kana akanga achivenga zuva namafungu okupisa anopfuurira ayo akachinja huro yake kuva gwenga ndokuita kuti rurimi rwake runamatire padenga romuromo wake. Kwete kuti aive nechinhu chaaida kuvanzira, asi Nina aida chinjo yenzvimbo nokuda kwezvakanaka zvake. Ipapo ndipo paanozodzokera kumba kwake.
  
  Paakaziva kuti Sam aive mupenyu uye achimuona zvakare, mudzidzi akashinga akabva afunga kushandisa zvakanyanya kambani yake, zvino zvaakaziva kuti aive asina kurasika kwaari. Nzira iyo, Reichtisusis, akabuda mumumvuri paDave Perdue's estate akamudzidzisa kukoshesa ikozvino uye hapana chimwezve. Paakafunga kuti akanga afa, akanzwisisa zvinoreva magumo uye kuzvidemba uye akapika kuti haachazombonzwa kurwadziwa ikoko zvakare-marwadzo ekusaziva. Kusavapo kwake muupenyu hwake kwakapwisa Nina kuti aida Sam, kunyange kana aisagona kuzvifungidzira amene kuva anobatanidzwa muukama hwakakomba naye.
  
  Sam akanga akasiyana nedzimwe nzira mazuva iwayo. Nomuzvarirwo aizodaro, apambwa mungarava yeNazi yadhiabhorosi iyo yakasunga kuva kwake chaiko mudandemutande rayo rinoshamisa refizikisi isiri tsvene. Zvakatora nguva yakareba sei kuti akandwe kubva kuhonye kusvika kune wormhole zvakanga zvisina kujeka, asi chinhu chimwe chete chakanga chakajeka - chakashandura maonero emutori wenhau ane mukurumbira pasi rose pane zvinoshamisa.
  
  Nina aiteerera nhaurirano yainge yave kupera yevaenzi ava, achishaya kuti Sam ari kuitei. Kuva nekamera yake kwakamuita kuti abvume kuti aizoenda kwekanguva, zvichida achirasika murunako rwezvitsuwa uye kusachengeta nhoroondo yenguva.
  
  "Mugove wekupedzisira," mutengesi webhawa akanyemwerera ndokuti amudire chimwe chinwiwa.
  
  "Aiwa, ndatenda. Padumbu risina chinhu, chinhu ichi chakafanana neRohypnol, "akaseka. "Ndinofunga ndicharifonera rimwe zuva."
  
  Akasvetukira pachituru chake chebhawa, akaunganidza giya rake rekukweva nyoka, akariisa papfudzi rake, ndokukwazisa vashandi vemubhawa. Mumba maaigara naSam makanga musisina kana chiratidzo chaimboonekwa, asi Nina aingonzwa kusagadzikana kuti Sam akanga aenda. Akazvigadzirira komichi yetii ndokumirira, akatarisa panze nepagonhi regirazi rinotsvedzerera paive nemaketeni machena matete aipeperetswa nemhepo yegungwa.
  
  "Handikwanisi," akachema-chema. "Ko vanhu vangangogara zvakadaro sei? Ishe, ndava kupenga."
  
  Nina akavhara mahwindo, akapfeka bhurugwa rekhaki rinotakura zvinhu, bhutsu dzokukwira, uye akarongedza bhegi rake duku nepengi, kambasi, tauro, uye bhodhoro remvura yakachena. Akatsunga, akananga kunzvimbo ine masango zvakanyanya kuseri kwenzvimbo yekutandarira, uko nzira yekukwira makomo inoenda kumusha weko. Pakutanga, nzira ine jecha yakakura yaipfuura nomuchechi inoyevedza yemiti yomusango, yakazara neshiri dzine mavara akanaka uye hova dzakajeka dzinosimbisa. Kwemaminiti anoverengeka kurira kweshiri kwakanga kwodokunzwa, asi pakupedzisira kurira kwakapera, sokunge kuti kwakanga kwakaganhurirwa munharaunda yaakanga achangobva kubuda.
  
  Pamberi pake nzira yaikwira yakananga mugomo, uye zvinomera apa zvakanga zvisinganyanyi kusvibirira. Nina akaziva kuti shiri dzakanga dzasiiwa uye kuti akanga ava kupinda nomunzvimbo yakanyarara inotyisa. Nechekure, ainzwa manzwi evanhu vari munharo huru, vachiita maungira nepakati penzvimbo yakati sandara yaiva nechekumucheto kwechikomo paakanga akamira. Zasi mumusha muduku, vakadzi vakachema nokudedera apo varume verudzi vaizvidzivirira vamene kupfurikidza nokupopotedzana. Mukati mezvose izvi, mumwe murume akanga akagara pajecha - muenzi asina kukokwa.
  
  "Sam!" - Nina akavhunduka. "Sam?"
  
  Akatanga kufamba achidzika gomo akananga kwaigara vanhu. Kunhuhwirira kwemoto nenyama kwakazadza mweya sezvaaifamba achiswedera pedyo, akaisa maziso ake pana Sam. Akagara akaturikidzanisa makumbo neruoko rwerudyi pamusoro pemusoro wemumwe murume, achidzokorora izwi rimwechete mumutauro wechienzi. Chiono chinokatyamadza chakatyisa Nina, asi Sam akanga ari shamwari yake uye aitarisira kuongorora mamiriro acho ezvinhu boka revanhu risati raita chisimba.
  
  "Mhoro!" - akadaro, achibuda achipinda pakati pekuchenesa. Vagari vomumusha vakapindura noruvengo rwapachena, pakarepo vachipopotera Nina uye vachininira maoko avo nehasha kuti vamudzinge. Akatambanudza maoko ake akaedza kuratidza kuti akanga asiri mhandu.
  
  "Handisi pano kuti ndikonzerese njodzi. Uyu," akanongedzera kuna Sam, "ishamwari yangu." Ndichaitora, zvakanaka? zvakanaka?" Nina akapfugama achiratidza kuzviisa pasi achiratidza kuzvininipisa achifamba akananga kuna Sam.
  
  "Sam," akadaro achitambanudza ruoko rwake kwaari. "Mwari wangu! Nhai Sam, maziso ako arisei?"
  
  Maziso ake akadzokera mumasockets achidzokorora izwi rimwechete.
  
  "Karihasa! Karihasa!"
  
  "Sam! Damn it, Sam, muka, nhamo! Vachatiuraya nokuda kwenyu. - akadanidzira.
  
  "Haugoni kumumutsa," murume anofanira kuva akanga ari mutungamiriri wedzinza akaudza Nina.
  
  "Kuregererei?" Akafinyamisa kumeso.
  
  "Nekuti afa."
  
  
  Chitsauko 5
  
  
  Nina akanzwa bvudzi rake kumira kubva pakupisa kwezuva. Denga riri pamusoro pemusha rakanga ratsvuka kucheneruka, richiyeuchidza nezvedenga reAtherton rine pamuviri kwaakange amboshanyira achiri mudiki panguva yemabhanan'ana.
  
  Akafinyamisa kumeso akatarisa mukuru wake. "Haana kufa. Mupenyu uye achifema... ipo pano! Anoti chii?"
  
  Murume mukuru akatura befu sekunge akanga aona chiitiko chimwe chete kakawanda muupenyu hwake.
  
  "Karihasa. Anorayira munhu ari pasi poruoko rwake kuti afe muzita rake.
  
  Mumwe murume aiva pedyo naSam akatanga kugwinha-gwinha, asi vaoni vakanga vashatirwa havana kufambira mberi kuti vabatsire mumwe wavo. Nina akazunungusa Sam nechisimba, asi shefu vakamudhonza achivhunduka.
  
  "Chii?" - akadanidzira kwaari. "Ndichamisa izvi! Ndisiye!"
  
  "Vamwari vakafa vari kutaura. Unofanira kuteerera," akanyevera kudaro.
  
  "Mapenga mese here?" - akadanidzira, achikanda maoko ake mumhepo. "Sam!" Nina akavhunduka, asi akaramba achizviyeuchidza kuti Sam akanga ari Sam wake uye kuti aifanira kumudzivisa kuuraya chizvarwa chacho. Sabhuku vakamubata ruoko kuti asapindira. Kubata kwake kwaive kwakasimba zvisingaite kune harahwa yainge isina simba.
  
  Pajecha pamberi paSam, chizvarwa chakaridza mhere nekurwadziwa apo Sam akaramba achidzokorora rwiyo rwake rwekusateerera. Ropa rakabuda mumhino maSam richinodonhera pachipfuva nepazvidya zvakaita kuti vanhu vemuraini vataure zvaityisa. Vakadzi vakachema uye vana vakaridza mhere, zvichiita kuti Nina acheme. Achidzungudza musoro wake nechisimba, munyori wenhoroondo wekuScotland akaridza mhere, achiunganidza simba rake. Akamhanyira mberi nesimba rake rose, achisununguka kubva pakubata kwemutungamiri.
  
  Azere nehasha nekutya, Nina akamhanyira kuna Sam akabata bhodhoro remvura muruoko rwake, achiteverwa nevagari vatatu vomumusha vakanga vatumwa kunomumisa. Asi aikurumidza. Akasvika Sam akamudira mvura kumeso nemumusoro. Akadzungudza bendekete paakabatwa nevarume vemuraini, manyawi avo akanyanya kudikitira muviri wake.
  
  Maziso aSam akavhara madonhwe emvura achiyerera pahuma. Kuimba kwake kwakaguma pakarepo, uye chizvarwa chaiva pamberi pake chikadzikinurwa kubva mukutambudzwa kwake. Aneta nokuchema, akaumburuka pajecha, achidana vamwari vake nokuvatenda nokuda kwetsitsi dzavo.
  
  "Ndisiye ndega!" Nina akazhambatata, achirova mumwe wevarume vacho noruoko rwake rwakanaka. Akamurova kumeso zvikaita kuti adonhe pajecha.
  
  "Bvisai muporofita wenyu akaipa muno!" Murwi waNina akaridza tsamwa, achisimudza chibhakera, asi mukuru wacho akamudzivisa kuwedzera chisimba. Vamwe varume vakasimuka pasi pakuraira kwake ndokusiya Nina naSam vari voga, asi kwete vasati vapfira vapambi sezvavaipfuura.
  
  "Sam? Sam!" - Nina akadanidzira. Izwi rake rakadedera nekuvhunduka nehasha akabata chiso chake mumaoko. Akabatira ruoko rwake rwakanga rwakuvara zvinorwadza pachipfuva chake, achiedza kudhonza Sam akanga abatwa nehope kuti amire. "Jesu Kristu, Sam! Simuka!"
  
  Kekutanga Sam akabwaira bwaira. Akafinyamisa kumeso uku confusion ichimuputira.
  
  "Nina?" akagomera. "Uri kuitei pano? Makandiwana sei?"
  
  "Tarisa, chingosimuka ubve pano vanhu ava vasati vasvira madhongi edu akacheneruka kuti tidye, kwakanaka here?" - akati pasi pemweya wake. "Ndapota. Ndapota Sam!"
  
  Akatarisa shamwari yake yakanaka. Airatidza kuvhunduka.
  
  "Ranga riri pameso pako nderei? Nina. Hey! Pane munhu..." akaziva kuti vakanga vari pakati pemhomho yaikura nokukurumidza, "... pane akurovai here?"
  
  "Usaite hutsinye zvino. Ngatingo bvisai nyaya yacho. Zvino," akazevezera achidaidzira.
  
  "Ok, okay," akagomera asinganzwiki, achakangopererwa. Maziso ake aimhanya-mhanya kubva kune rumwe rutivi sezvaaitarisa-tarisa vaoni vaipfira mate, avo vaishevedzera vachinyomba uye vakaita zviratidzo zvokumudzinga naNina. "Ishe, dambudziko ravo nderei?"
  
  "Hazvina basa. Ndichatsanangura zvose kana tikabuda muno tiri vapenyu," Nina akafemereka mukurwadziwa nokuvhunduka, achikwevera muviri waSam usina kugadzikana akananga pamusoro pechikomo.
  
  Vakafamba nokukurumidza sezvavaigona, asi kukuvara kwaNina kwakamudzivisa kutiza.
  
  "Handikwanise, Sam. Ramba uchienda," she shouted.
  
  "Kwete. Rega ndikubatsire," akapindura achinzwa mudumbu make.
  
  "Uri kuitei?" akafinyama kumeso.
  
  "Kuedza kumonerera maoko angu muchiuno chako kuti ndikukweve iwe mudiwa," akadaro achiridza ngonono.
  
  "Hausi kana pedyo. Ndiri pano pachena," akachema-chema, asi chimwe chinhu chakabva chaitika kwaari. Achisimudza chanza chake chakavhurika pamberi pechiso chaSam, Nina akacherechedza kuti aitevera kufamba kwacho. "Sam? Unoona here?"
  
  Akabwaira bwaira nekuchimbidza achiratidza kugumbuka. "Zvishoma. Ndiri kukuona, asi zvakaoma kuziva kureba. Maonero angu akadzikama, Nina. "
  
  "Ok, zvakanaka, ngatidzokerei kunzvimbo yekutandarira. Kana tave safe mumba, toona kuti chii chakaitika kwauri," akadaro achinzwisa tsitsi. Nina akabata ruoko rwaSam ndokuvaperekedza vese kudzokera kuhotera. Vachitarisa vaenzi nevashandi, Nina naSam vakamhanyira kukamuri ravo. Pavakapinda mukati akabva akiya mukova.
  
  "Chienda unorara, Sam," akadaro.
  
  "Kwete kutozosvikira takuwana chiremba kuti arape ronda rakashata iro," akapikisa kudaro.
  
  "Saka ungaona sei ronda riri kumeso kwangu?" akabvunza achitarisa nhamba dzaive mubhuku renhare dzepahotera.
  
  "Ndinokuona, Nina," akagomera. "Ini handikwanise kukuudza kuti zviri kure zvakadini neni. Ndinofanira kubvuma kuti izvi zvinotsamwisa zvikuru kupfuura kusakwanisa kuona kana uchigona kuzvidavira."
  
  "Hongu. "Ehe," akapindura kudaro, achichaira tekisi. Akarayira motokari kuti iende kukamuri renjodzi raiva pedyo. "Chigeza nekukasika, Sam. Tinofanira kuona kana chiono chako chakuvadzwa zvachose-kureva kuti, vachangobva kuchidzorera mucheki inotenderera."
  
  "Bendekete rako harina kubatana here?" Sam akabvunza.
  
  "Hungu," akapindura kudaro. "Zvakabuda pavakandibata kuti ndisave kure nemi."
  
  "Sei? Waizoitei ivo vachida kundidzivirira kubva kwauri? " akanyemwerera zvishoma nokunakidzwa, asi akaona kuti Nina akanga achivanza mashoko acho kwaari.
  
  "Ndanga ndichangokumutsa uye vanga vasingadi kuti ndiite, ndizvo zvoga," akadaro achikwenya.
  
  "Ndizvo zvandinoda kuziva. Ndanga ndakarara? Ndakafenda here?" akabvunza achirevesa akatarisa kwaari.
  
  "Handizivi, Sam," akadaro asina kugutsikana.
  
  "Nina," akaedza kutsvaga.
  
  "Une zvishoma," akatarisa wachi pamubhedha, "maminitsi makumi maviri ekugeza uye kugadzirira tekisi yedu."
  
  "Zvakanaka," Sam akabvuma, achisimuka kuenda kunogeza, achitsvanzvadzira zvishoma nezvishoma kumucheto kwemubhedha netafura. "Asi aya haasi magumo. Kana tadzoka muchandiudza zvose, kusanganisira zvamuri kundivanzira."
  
  Pachipatara, vashandi vezvokurapa vaiva pabasa vakatarisira bendekete raNina.
  
  "Munoda chokudya here?" - akabvunza chiremba weIndonesia anonzwisisa. Akayeuchidza Nina nezvemumwe wevaya vari kuuya-uye-vari kuuya vechidiki vekuHollywood hipster vatungamiriri vane rima rake uye hunhu hwakangwara.
  
  "Pamwe nurse wako?" Sam akabva apindira achisiya mukoti ainge asisafungire.
  
  "Musava nehanya naye. Hapana chaanogona kuita nezvazvo," Nina akakwenya mukoti akashamisika, uyo akanga angoti pfuurei makumi maviri. Musikana akamanikidza kunyemwerera, achikanda ziso risingafungidziri kumurume akanaka akauya kukamuri rekukurumidzira naNina. "Uye ndinoruma varume chete."
  
  "Zvakanaka kuziva," chiremba aifadza akanyemwerera. "Wazviita sei izvi? Uye usati wakashanda nesimba. "
  
  "Ndadonha ndichifamba," Nina akapindura asina kuzununguka.
  
  "Zvakanaka, handei. Wakagadzirira?" - akabvunza chiremba.
  
  "Kwete," akachema kwekanguva chiremba asati adhonza ruoko rwake neruvoko rwakasimba rwakaita kuti tsandanyama dzake dzigwinye. Nina akazhambatata nekurwadziwa sezvo marunda aipisa uye tambo dzetsandanyama dzakatambanudzwa zvakakonzera marwadzo anoparadza pabendekete rake. Sam akasimuka kuti aende kwaari, asi mukoti akamusundira kure zvinyoro nyoro.
  
  "Zvese zvapera! "Zvaita," chiremba akamusimbisa. "Zvese zvadzokera pakare, kwakanaka here? Ichapisa kwerimwe zuva kana maviri, asi ipapo inova nani. Chengetedza izvi muchipfuramabwe. Hapana traffic yakawanda yemwedzi unotevera, saka hapana kufamba."
  
  "Mwari! Kwekanguva ndafunga kuti wanga uchibvarura ruoko rwangu rwaipenga!" Nina akafinyamisa kumeso. Huma yake yainge yopenya neziya uye ganda rembama rainge rotonhora zvekusvika pakubatwa naSam achifamba kumubata ruoko.
  
  "Uri kunzwa mushe here?" akabvunza.
  
  "Hongu, ndiri goridhe," akadaro, asi chiso chake chakataura imwe nyaya. "Zvino isu tinofanirwa kutarisa chiono chako."
  
  "Maziso enyu chii changamire?" - akabvunza chiremba ane simba.
  
  "Zvakanaka, ndiyo nyaya yacho yose. Ini handina zano. Ini...," akatarisa Nina achinyumwira kwechinguva, "unoziva, ndakarara mumugwagwa ndichinyura. Uye pandakamuka, ndakava nedambudziko rekutarisa kureba kwezvinhu. "
  
  Chiremba vakatarisa Sam, ziso ravo harina kubva panaSam, semunhu aisatenda kana shoko rainge rabva kutaurwa nemushanyi. Akatsvanzvadzira muhomwe yebhachi rake achitsvaga chinyoreso chetochi ndokugutsurira musoro. "Unoti wakarara uchitsva nezuva. Unoswera uri muhembe here? Hapana mutsetse wakatsvuka pachipfuva chako, uye kunze kwekunge waratidza chiedza chezuva neganda rako rakachenuruka , shamwari yangu yekuScotland, pane zvishoma zvinoratidza kuti nyaya yako ndeyechokwadi.
  
  "Handifungi kuti zvine basa nei akanga akarara, Doc," Nina akazvidzivirira.
  
  Akatarisa kamoto kaye nemaziso mahombe matema. "Chaizvoizvo, ndizvo zvinoita musiyano mukuru, amai. Kana ndikaziva kwaakanga ari uye kwenguva yakareba sei, zvaakasangana nazvo, nezvimwewo, ndipo pandichakwanisa kuziva chingave chakonzera dambudziko racho."
  
  "Wakadzidza kupi?" Sam akabvunza, asiri mumusoro zvachose.
  
  "Akapedza kudzidza kubva kuCornell University uye makore mana paPeking University, changamire. Ndakanga ndichishanda pachirongwa chatenzi wangu kuStanford, asi ndakatozochikanganisa kuti ndiuye kuzobatsira nemafashamu a2014 muBrunei," akatsanangura kudaro achiongorora maziso aSam.
  
  "Zvino makavanzwa munzvimbo diki kudai? Ndingatoti zvinonzwisa tsitsi," Sam akadaro.
  
  "Mhuri yangu iri pano, uye ndinofunga kuti ndiko kunonyanya kudiwa hunyanzvi hwangu," chiremba wechidiki akadaro, achiita kuti inzwi rake rive nyore uye rakajeka nokuti aida kutanga hukama hwepedyo nemuScot, kunyanya sezvo aifungidzira kuti chimwe chinhu chakanga chisina kunaka. Kwaizova kusingabviri kuva nekurukurirano yakakomba pamusoro pechimiro chakadaro kunyange navanhu vane mifungo yakazaruka zvikuru.
  
  "VaCleave, madii kuuya neni kuhofisi yangu kuti tikurukure tiri toga," chiremba akakarakadza kudaro nenzwi riri kuremedza izvo zvakanetsa Nina.
  
  "Ko Nina anogona kuenda nesu here?" Sam akabvunza. "Ndinoda kuti ave neni panguva yekukurukurirana kwakavanzika nezvehutano hwangu."
  
  "Zvakanakai," chiremba akadaro, uye vakamuperekedza mukamuri duku kubva pamukoto mupfupi wewadhi. Nina akatarisa Sam, asi airatidza kudzikama. Mumhoteredzo yakanga isina utachiona, Nina akanzwa kusvotwa. Chiremba vakavhara gonhi ndokuvapa ziso refu vari vaviri.
  
  "Pamwe wanga uri mumusha uri pedyo nemhenderekedzo yegungwa?" akavabvunza akati.
  
  "Hongu," Sam akadaro. "Ichi chirwere chemuno?"
  
  "Ndiko here kwamakuvara nhai mhamha?" Akatendeukira kuna Nina achiratidza kutya. Akatsinhira achigutsurira musoro, achitaridza kunyara nekunyepa kwake kwakare.
  
  "Chirwere here kana chimwe chinhu, chiremba?" Sam akaramba achipindura. "Vanhu ava vane rudzi rwechirwere here ...?"
  
  Chiremba vakatura befu. "VaCleave munotenda mashura here?
  
  
  Chitsauko 6
  
  
  Perdue akamuka ari mufiriji kana bhokisi rakagadzirirwa kuchengetedza chitunha. Meso ake haana chaaiona pamberi pake. Rima nekunyarara kwaive kwakafanana nemhepo inotonhora yaipisa ganda rake asina kupfeka. Ruoko rwake rweruboshwe rwakaenda kuruoko rwerudyi, asi akaona kuti wachi yake yakanga yabviswa. Kufema kwega kwega kwaive kufemereka kwekurwadziwa achikachidzwa nemhepo yaitonhora yaibva kune imwe nzvimbo murima. Perdue ndipo paakazoona kuti akanga asina kupfeka zvachose.
  
  "Nhai Mwari wangu! Musandiudze kuti ndakarara paslab mune imwe mochari. Musandiudze kuti ndanga ndarasika ndafa!" akakumbira izwi rake remukati. 'Dzikama David. Ingodzikama kusvika waona zviri kuitika. Usavhunduka nguva isati yakwana. Kuvhunduka kunongovhara pfungwa chete. Kuvhunduka kunongovhara pfungwa chete.
  
  Akanyatso fambisa maoko ake pamuviri wake ndokuamhanyisa nemativi ake kuti anzwe zvaive pasi.
  
  "Atlas".
  
  'Iri ringava bhokisi here?
  
  Pakarepo runyararo rwakabva rwagurwa nekuswedera pedyo netsoka.
  
  "Ndirwo ruponeso rwangu here?" Kana kufa kwangu?"
  
  Perdue akanyatsoteerera, achirwisa chido che hyperventilate. Hapana mazwi aizara mumba umu, aingove nhanho dzisingaperi. Mwoyo wake wakatanga kurova zvisingaite achifunga zvakawanda kuti chingave chii-kwaaigona kunge ari. Shanduko yakabhururuka uye mwenje chena wakapofumadza Perdue, achimubaya maziso.
  
  "Hoyo," akanzwa izwi rechirume raiva pamusoro zvakamuyeuchidza Liberace. "Ishe neMuponesi wangu."
  
  Perdue akatadza kuvhura maziso ake. Nyangwe nemaziso akavharika, chiedza chakapinda mudehenya rake.
  
  "Tora nguva yako, Ger Perdue," rakapa zano inzwi rine matauriro akasimba eBerlin. "Maziso ako anofanira kutanga ajaira, ukasadaro unozoita bofu mudikani. Uye hatidi izvozvo. Unonyanya kukosha."
  
  Uncharacteristically kuna Dave Perdue, akasarudza kupindura nemashoko akajeka "Fuck you."
  
  Murume akaseka zvake kutuka kwake kwainzwika kusetsa. Kuombera kwemaoko kwakasvika munzeve dzaPerdue achibva avhunduka.
  
  "Sei ndakashama? Ini handisi kusvetuka saizvozvo, shamwari, "Perdue akakwanisa kutaura.
  
  "Haa uchazununguka chero tikakusundidzira mudiwa wangu. Uchaona. Kupikisa kunokuvadza zvikuru kuhutano. Kudyidzana kwakakosha seokisijeni, sezvauchakurumidza kuona. Ndini tenzi wako, Klaus, uye wakashama nekuda kwechikonzero chekuti varume vasina kusimira vari nyore kuona kana vakatiza. Unoonaka, hapana chikonzero chekukurambidza kana wakashama. Ndinodavira mitoo iri nyore asi inoshanda," murume wacho akatsanangura kudaro.
  
  Perdue akamanikidza maziso ake kuti agadzirise kupenya kwakapoteredza. Zvakasiyana nepfungwa dzose dzaimuka mumusoro make akarara murima, chitokisi chaaive akavharirwa chaive chikuru uye cheumbozha. Zvakamuyeuchidza nezvekushongedzwa kwechapel yeGlamis Castle munyika yake, Scotland. Sirin'i nemadziro zvakashongedzwa nemifananidzo yeRenaissance, yakapendwa nependi yemafuta inopenya mumafuremu akagadzirwa nesimbi. Machira egoridhe akarembera kubva padenga uye mahwindo egirazi ane mavara akashongedza mahwindo egirazi aidongorera kubva kuseri kwechivako cheruvara rwepepuru.
  
  Pakupedzisira maziso ake akawana murume waakanga angonzwa inzwi kusvikira panguva iyoyo, uye akatarisa chaizvo sezvaaifunga Perdue. Aive asina kureba zvakanyanya, mutete uye akapfeka zvinoyevedza, Klaus akamira akanyatso, maoko ake akapetwa zvakanaka pamberi pake. Paainyemwerera, matama ake aionekwa tumakomba akadzika, uye maziso ake akasviba, ane mitsvuku dzimwe nguva aiita seaipenya nechiedza chaipenya. Perdue akacherechedza kuti Klaus aipfeka vhudzi rake nenzira yakamuyeuchidza nezveHitler-chikamu cherima, chipfupi zvikuru kubva kumusoro kwenzeve yake zvichidzika. Asi chiso chake chakanga chakagerwa, uye pakanga pasina chiratidzo chebvudzi rinosemesa raiva mumhino dzake iro mutungamiriri woudhemoni weNazi aitamba.
  
  "Ndingapfeka rinhi?" Perdue akabvunza, achiedza kuva neruremekedzo sezvinobvira. "Ndiri kutonhorwa.
  
  "Ndinotya kuti haugone. Uri pano, unenge wakashama pane zvese zvinoshanda uye - maziso aKlaus akadzidza muviri waPerdue murefu, wakaonda nekunakirwa kusina nyadzi - - aesthetic zvinangwa.
  
  "Ndisina hembe ndingafa nechando! Izvi hazvina musoro!" Perdue akaramba.
  
  "Ndapota zvidzore, Herr Perdue," Klaus akapindura zvakadzikama. "Mitemo mitemo. Nekudaro, iyo yekudziya ichabatidzwa pandinongoiraira kuti ienderane nekunyaradza kwako. Takatonhodza mumba umu kuti umutse."
  
  "Ungangondimutsa nenzira yechinyakare here?" Perdue akaseka hake.
  
  "Ndeipi nzira yechinyakare? Ndirikudaidza zita rako here? Kuzadza nemvura? Kutumira katsi yako yaunofarira kupuruzira kumeso kwako? Ndapota. Iyi itemberi yavamwari vakaipa, mudiwa wangu. Isu, chokwadi, hatisi vetsitsi nekupuruzira," akadaro Klaus neizwi raitonhora risingaenderane nechiso chake chainyemwerera uye nemeso anopenya.
  
  Makumbo aPerdue aibvunda uye minyatso yake yakanga yakaoma nechando paakanga akamira pedyo netafura yakavharwa nesirika iyo yakashanda semubhedha wake kubva paakaunzwa pano. Maoko ake akavhara hurume hwake, achiratidza kuderera kwekushisa kwemuviri wake neruvara rwepepuru rwezvipikiri zvake nemiromo.
  
  "Hongu!" Klaus akaraira. Akachinjira kunzwi rakapfava: "Mumaminetsi mashoma unenge wakasununguka zvikuru, ndinovimbisa."
  
  "Maita basa," Perdue akadzedzereka nemazino omerera.
  
  "Munogona kugara pasi kana muchida, asi hamuzobvumirwi kubuda muimba ino kusvikira mabudiswa-kana kuti maitwa-zvichienderana nokubatanidzwa kwenyu pamwe chete," Klaus akamuudza kudaro.
  
  "Pamusoro pazvo," Perdue akadaro. "Kwandiri? Tembere? Uye chii chaunoda kwandiri?
  
  "Zvishoma nezvishoma!" Klaus akadanidzira achinyemwerera zvikuru, achiombera maoko ake. "Unongoda kupinda mune zvese. Zorora."
  
  Perdue akanzwa shungu dzake dzichiwedzera. "Teerera, Klaus, handisi mushanyi akanaka! Handina kuuya kuzoshanya, uye zvechokwadi handina kuuya kuzokuvaraidzai. Ndinoda kuziva ruzivo kuti tikwanise kupeta bhizinesi redu rakashata uye ini ndigoenda kumba! Unenge uchifunga kuti ndakanaka nekuva pano ndakapfeka sutu yangu yekuzvarwa, ndichisvetuka-svetuka semhuka yecircus!
  
  Kunyemwerera kwaKlaus kwakakurumidza kunyangarika. Mushure mokunge Perdue apedza tirade yake, murume mutete akamutarisa asingapfakanyiki. Perdue aitarisira kuti pfungwa yake yakasvika kune idiot inonyangadza uyo akatamba naye mitambo pane rimwe remazuva ake asina-akanaka.
  
  "Wapedza here, David?" Klaus akabvunza nezwi riri pasi pasi, risinganzwike. Meso ake akasviba akatarisa zvakananga muPerdue sezvaaidzikisa chirebvu chake uye akabatanidza zvigunwe zvake. "Rega ndikujekesere chimwe chinhu. Iwe hausi muenzi pano, uri right; iwewo hausi tenzi. Apa hauna simba nekuti pano wakashama, zvinoreva kuti haugone kushandisa komputa, zvishandiso zvemagetsi kana makadhi echikwereti ekuita mashiripiti ako."
  
  Klaus zvishoma nezvishoma akaenda kuPerdue, achienderera mberi netsanangudzo yake. "Kuno hauzopihwa mvumo yekubvunza mibvunzo kana kuva nemafungiro. Uchateerera kana kufa, uye uchazviita pasina mubvunzo, ndazvijekesa here?"
  
  "Crystal clear," Perdue akapindura.
  
  "Chikonzero chimwe chete chandine ruremekedzo kwauri zvachose ndechokuti iwe waimbova Renatus weChirongwa cheBlack Sun," akaudza Perdue sezvaaimupoteredza. Klaus akaratidza kutaura kwakajeka kwekuzvidza zvachose musungwa wake. "Kunyange zvazvo wanga uri mambo akaipa, bhachi rinonyengera rakasarudza kuparadza Black Sun pane kuvashandisa kutonga Bhabhironi idzva."
  
  "Handina kumbobvira ndanyorera chinzvimbo ichi!" akareverera nyaya yake, asi Klaus akaramba achitaura sokunge kuti mazwi aPerdue aingova matete mumapuranga emukamuri.
  
  "Wakanga uine chikara chine simba kwazvo pasi rose pamuromo wako uye kufona, Renatus, uye wakafunga kumushinha, kumuita sodom uye akapotsa akonzera kuparara kwemazana emakore esimba neuchenjeri," Klaus akaparidza. "Dai rakanga riri zano renyu kubva pakutanga, ndingadai ndakurumbidzai. Izvi zvinoratidza tarenda rekunyengera. Asi kana wazviita nekuti uchitya simba, shamwari yangu, haubatsiri chinhu.
  
  "Sei uri kudzivirira Order yeBlack Sun? Uri mumwe wevabatsiri vavo here? Vakakuvimbisa nzvimbo muimba yavo yechigaro mushure mekunge vaparadza nyika? Kana ukavimba navo, unenge uri benzi chairo," akadaro Perdue. Akanzwa ganda rake richinyevenuka pasi pekudziya kwaiitwa nekuchinja kwekushisa mumba umu.
  
  Klaus akaseka, achinyemwerera nehasha paakamira pamberi paPerdue.
  
  "Ndinofunga kuti zita remadunhurirwa rebenzi rinoenderana nechinangwa chemutambo, haufungi here? Kwamuri, ndiri benzi rinotsvaka simba nenzira ipi zvayo inodiwa. Kwandiri uri benzi pakuirasa," akadaro.
  
  "Chinzwa, urikudei?" Purdue akanga akatsamwa.
  
  Akafamba achienda pafafitera achibva adhonzera curtain parutivi. Kuseri kweketeni, kwakagadzikwa mufuremu yemapuranga, kwaive nekhibhodi. Klaus akatarisa kumashure kuPerdue asati aishandisa.
  
  "Makaunzwa pano kuti mugadziriswe kuitira kuti mugokwanisa kuita chinangwa zvakare," akadaro. "Tinoda chisaririra chakakosha, David, uye uchatiwana. Uye unoda kuziva chikamu chinonakidza here? "
  
  Zvino akanyemwerera sepakutanga. Perdue haana chaakataura. Akasarudza kutora nguva yake uye kushandisa hunyanzvi hwake hwekutarisa kutsvaga nzira yekubuda kana mupengo aenda. Panguva ino, akanga asisadi kufadza Klaus, asi akangoenda pamwe chete nazvo.
  
  "Chakanyanya kunaka ndechekuti uchada kutishandira," Klaus akadaro achiseka.
  
  "Chii ichi chisaririra?" Perdue akabvunza achinyepedzera kuda kuziva.
  
  "Ah, chimwe chinhu chakakosha, chakatonyanya kukosha kupfuura Spear of Destiny!" - akazarura. "Yaichimbonzi Chishamiso Chisere Chenyika, mudiwa wangu David, yakarasika mukati meHondo Yenyika Yechipiri nechisimba chakaipisisa chakapararira muEastern Europe sedenda tsvuku. Nekuda kwekupindira kwavo, akarasika kwatiri, uye tinoda kuti adzoke. Tinoda kuti chikamu chose chasara chasara chiunganidzwezve uye chidzorerwe parunako rwayaimbova nacho kuti chishongedze horo huru yetemberi iyi murunako rwayo rwendarama."
  
  Perdue akakachidzwa. Zvairehwa naKlaus zvaive zvisina musoro uye zvisingaite, asi zvaive zvakafanana neBlack Sun.
  
  "Uri kutarisira chaizvo kuwana Imba yeAmber?" - Perdue akabvunza achishamisika. "Yakaparadzwa nendege dzeBritain uye haina kumbopfuura Königsberg! Haachisipo. Zvimedu zvayo chete zvakapararira pasi pegungwa uye pasi penheyo dzematongo ekare akaparadzwa muna 1944. Iri ipfungwa yakapusa!"
  
  "Zvakanaka, ngationei kana tingachinja pfungwa dzenyu pamusoro peizvi," Klaus akanyemwerera.
  
  Akatendeuka kuti aise code pa keypad. Mhepo ine ruzha yakatevera, asi Perdue hapana chaakaona chisina kujairika kutozosvikira mifananidzo yakanaka padenga nepamadziro yava machira avo. Perdue akaziva kuti zvese zvaive nekunyepedzera.
  
  Nzvimbo dziri mukati memafuremu dzaive dzakafukidzwa ne LED skrini, inokwanisa kushandura zvimiro semahwindo kuita cyberverse. Kana mafafitera aingove mifananidzo pamaflat screen. Kamwe kamwe, chiratidzo chinotyisa cheBlack Sun chakaonekwa pane ese mamonitor isati yachinja kune imwe hofori chifananidzo chakapararira pane ese skrini. Hapana chakasara chekamuri yekutanga. Perdue akanga asisiri muimba yekudhirowa yenhare. Akamira mukati mebako remoto, uye kunyangwe aiziva kuti kwaingova fungidziro, haana kukwanisa kuramba kusagadzikana kwekukwira kwekushisa.
  
  
  Chitsauko 7
  
  
  Chiedza cheblue chaibva paTV chakaita kuti mumba muve nerima rakanyanya. Pamadziro ekamuri, kufamba kwenhau kunokanda kuwanda kwezvimiro uye mimvuri mune dema nebhuruu, kupenya semheni uye kwechinguvana chete kuvhenekera kushongedzwa pamatafura. Hapana payaifanirwa kunge iri. Ipo masherufu egirazi emubuffet akanga ambobata magirazi nendiro, paingova nekagap frame pasina kana chinhu mukati. Zvimedu zvihombe, zvakakombama zvezvimedu zvakapwanyika zvakapararira pasi pamberi pake, pamwe chete nepamusoro pedhirowa .
  
  Mavara eropa akashatisa mamwe machipisi ehuni nematiles epasi, achiita dema muchiedza cheTV. Vanhu vaive pascreen vaiita sevasina kutaura nemunhu. Mumba umu maive musina vaoni, kunyangwe munhu aivepo. Pasofa pakabva paita gomo remunhu aibatwa nehope akazadza zvigaro zvese zviri zvitatu, pamwe nenzvimbo dzekuisira maoko. Magumbeze ake akadonhera pasi zvikaita kuti aonekwe nechando cheusiku asi haana kuita hanya nazvo.
  
  Kubva pakaurayiwa mudzimai wake, Detlef hapana chaakambonzwa. Haana kungobva paari manzwiro ake chete, asi pfungwa dzake dzakabva dzaita chiveve. Detlef hapana chaaida kunzwa kunze kwekusuwa nekuchema. Ganda rake rakanga richitonhora, richipisa, asi murume akanga afirwa akanzwa chiveve sezvo magumbeze ake aikunguruka ndokututirana pakapeti.
  
  Bhutsu dzake dzaive dzichiri pamupendero wemubhedha waaive akazvikanda nezuro wacho. Detlef akatadza kutsungirira kana akavatora, nekuti aibva aenda zvake. Mafinger prints aGabi aive achiri patambo yedehwe, tsvina yesoso yaivepo, paakabata shangu ainzwa. Kana akavaisa muwadhiropu, mitsva yenguva dzake dzekupedzisira naGabi yaizorasika zvachose.
  
  Ganda rakanga rasvuuka kubva pamakumbo ake akatyoka, zvino plaque yakafukidza nyama mbishi. Detlef haana kuzvinzwawo. Aingonzwa dzihwa, izvo zvaipedza marwadzo kubva muchisimba chake uye maronda akasiiwa nemicheto. Hongu aiziva kuti mangwana aizonzwa maronda ekubaya asi iye zvino aida kurara chete. Paakarara akamuona kuhope dzake. Haaizofanira kutarisana nechokwadi. Muchiroto aigona kuvanza kuti mukadzi wake afa.
  
  "Uyu ndiHolly Darryl anobva panzvimbo yechiitiko chinosemesa chakaitika mangwanani ano paBritish Embassy muBerlin," akadedera kudaro mutori wenhau weAmerica paterevhizheni. 'Pakanga pano apo Ben Carrington weBritish Embassy akaona kuzviuraya kunotyisa kwaGabi Holzer, mumiriri weHofisi yeChancellor yeGermany. Unogona kuyeuka Mai Holzer semutauriri akataura nevezvenhau maererano nekupondwa kuchangobva kuitika kwevezvematongerwo enyika nevemari muBerlin, iyo vezvenhau vakatumidza zvino kuti "Midas Inogumbura." Masangano anoti hapasati panyatsojeka chikonzero chaAmai Holzer chekuzviuraya mushure mekubatsira mukuferefeta mhondi idzi. Zvichiri kuzoonekwa kuti angave aivavarirwa nemhondi dzimwe chete here kana kuti pamwe aive akabatana navo. "
  
  Detlef akaridza tsamwa, ave kutokotsira achiona kushinga kwevezvenhau, izvo zvakatoratidza kuti mudzimai wake anogona kunge ane chekuita nemhondi. Haana kukwanisa kusarudza kuti ndedzipi panhema idzi dzakanyanya kumushatirisa - kuzviuraya kwaifungidzirwa kana kukanganisa kusina musoro kwekubatanidzwa kwake. Avhiringidzwa nokufungidzira kusina kururama kwevatapi venhau vanozviziva, Detlef akanzwa kuvenga kwaikura kune vaya vaizvidza mudzimai wake mukuona kwenyika yose.
  
  Detlef Holzer akanga asiri gwara, asi akanga ari munhu akasurukirwa zvikuru. Zvichida kwaiva kurerwa kwake kana kuti zvimwe unhu hwake, asi aigara achitambura pakati pevanhu. Kuzvifungira kwagara kuri muchinjikwa wake, kunyangwe semwana. Akanga asingakwanisi kufungidzira kuti akakosha zvakakwana kuti ave nemafungiro ake, uye kunyange semurume wemakore makumi matatu nemashanu, akaroora mukadzi anoshamisa anozivikanwa muGermany yose, Detlef akanga achiri kuda kubvisa.
  
  Dai asina kudzidziswa kurwa zvakanyanya muchiuto, angadai asina kumbosangana naGabi. Munguva yesarudzo dzemuna 2009, pakave nemhirizhonga yakapararira nekuda kwerunyerekupe rwehuwori, izvo zvakakonzera kuratidzira nekuramwa kutaura kwevamiriri mune dzimwe nzvimbo muGermany. Gabi, pakati pevamwe, akazviita zvakachengeteka nekuhaya chengetedzo yemunhu. Paakatanga kusangana nemuchengeti wake, akabva atanga kumuda. Ko aigotadza sei kuda hofori ine moyo munyoro, munyoro saDetlef?
  
  Haana kumbonzwisisa zvaaiona maari, asi zvese zvaive chikamu chekuzvitarisira pasi, saka Gaby akadzidza kurerutsa kuzvininipisa kwake. Haana kumbomumanikidza kuti aoneke naye paruzhinji mushure mekunge kondirakiti yake yapera sezvo murindiri wake apera. Mudzimai wake airemekedza kutsvedza kwaakaita rurimi asingazivi, kunyange muimba yokurara. Vakanga vakapesana zvachose panyaya dzokuzvidzora, asi vakawana nzvimbo yepakati yakanaka.
  
  Iye zvino aenda uye asara ega. Kumushuva kwakabva kwamuremadza moyo wake, akachema zvisingapere ari munzvimbo tsvene yesofa. Hunyambiri hwakatonga pfungwa dzake. Aitoita zvese zvaidiwa kuti azive kuti ndiani auraya mukadzi wake, asi aifanira kutanga akunda zvimhingamupinyi zvaainge azvigadzirira. Ichi chaive chikamu chakaomesesa, asi Gabi aikodzera kururamisira uye aingoda kutsvaga nzira yekuva nechivimbo.
  
  
  Chitsauko 8
  
  
  Sam naNina vakashaya kuti vopindura sei mubvunzo wachiremba. Tichifunga nezvese zvavakanga vaona panguva yekushanya kwavo pamwechete, vaifanira kubvuma kuti zviitiko zvisingatsananguriki zviripo. Kunyange zvazvo zvizhinji zvezvavakasangana nazvo zvaigona kunzi zvakakonzerwa nefizikisi yakaoma uye nheyo dzesainzi dzisina kuwanikwa, dzakanga dzakazaruka kune dzimwe tsananguro.
  
  "Sei wabvunza?" Sam akabvunza.
  
  "Ndinofanira kuva nechokwadi chokuti iwe kana kuti mukadzi ari pano hamufungi kuti ndiri rudzi rwakati rwebenzi rinodavira mashura pane zvandiri kuda kukuudzai," chiremba muduku akabvuma kudaro. Akaramba akatarisa pakati pavo. Akanga akakomba zvinouraya, asi akanga asina chokwadi kana aifanira kuvimba nevanhu vaasingazivi zvakakwana kuti avatsanangurire dzidziso iyi iri pachena yakadaro.
  
  "Tinonzwisisa zvikuru kana toreva nezvezvinhu izvi, Chiremba," Nina akamuvimbisa kudaro. "Munogona kutiudza. Kutaura chokwadi, takaona zvimwe zvinhu zvinoshamisa isu pachedu. Pachine zvishoma zvinoshamisa ini naSam."
  
  "Zvakadaro," Sam akawedzera nekuseka sekamwana.
  
  Zvakatora Chiremba nguva kuti vaone kuti vosvitsa sei dzidziso yavo kuna Sam. Chiso chake chairatidza kushushikana. Akagadzirisa pahuro, akataura zvaaifunga kuti Sam anofanira kuziva.
  
  "Vanhu vomumusha wawakashanyira vakava nokusangana kunoshamisa zvikuru mazana anoverengeka apfuura. Iyi inyaya yave ichitaurwa nemuromo kwemazana emakore, saka handina chokwadi chekuti nyaya yekutanga yasara mungano yanhasi," akadaro. " Vanotaura nezvedombo rakanhongwa nekamwe kakomana kakaunza kumusha kunopa sabhuku. Asi nekuti dombo iri rairatidza kuti harina kujairika, vakuru vakafunga kuti ziso ramwari vakabva vavhara vachitya kuti vaizotariswa. Muchidimbu, munhu wose mumusha wacho akafa mazuva matatu gare gare nemhaka yokuti vakapofumadza mwari uye iye akavaitira hasha dzake."
  
  "Uye unofunga kuti dambudziko rangu rekuona rine chekuita nenyaya iyi?" Sam akafinyamisa kumeso.
  
  "Onai, ndinoziva izvi zvinoita sokupenga. Nditendei, ndinoziva kuti rinonzwika sei, asi nditeererei," jaya racho rakasimbirira. "Zvandinofunga zvishoma zvishoma zvekurapa uye zvakanyanya kutsamira kune ... um ... rudzi irworwo rwe..."
  
  "Strange side?" Nina akabvunza. Matauriro ake maive nekusatenda.
  
  "Mira izvozvi," Sam akadaro. "Enderera mberi. Izvi zvinei nechokuita nemuono wangu?"
  
  "Ndinofunga kuti pane chakaitika kwamuri ipapo, VaCleave; chimwe chinhu chausingayeuki," chiremba akataura kudaro. "Ndichakuudza chikonzero nei. Sezvo madzitateguru edzinza iri akapofumadza mwari wacho, munhu aiva namwari chete ndiye aigona kupofumadzwa mumusha mavo."
  
  Runyararo rukuru rwakavaputira vari vatatu apo Sam naNina vakatarisa chiremba vachiratidza kushamisika kwaakanga asati amboona. Akashaya kuti otsanangura sei zvaaiedza kutaura, kunyanya sezvo zvaive zvisina musoro uye zvisina musoro.
  
  "Namamwe mashoko," Nina zvishoma nezvishoma akavamba kuva nechokwadi chokuti ainzwisisa chinhu chiri chose zvakarurama, "unoda kutiudza kuti unodavira ngano yamachembere, handiti? Saka izvi hazvina chekuita nemhinduro. Wanga uchida kutizivisa kuti wawira pasi netsvina inopenga iyi."
  
  "Nina," Sam akafinyamisa kumeso, asinganyanyi kufadzwa kuti akanga ari kungoerekana adaro.
  
  "Sam, mukomana uyu ari kutokuudza kuti mukati mako mune mwari. Zvino ini ndiri zvese zveego uye ndinogona kubata narcissism zvishoma pano neapo, asi nekuda kwaKristu haugone kutenda izvo zvakashata! "- akamuraira. "Ah Mwari wangu, zvakafanana nekutaura kana nzeve yako ichirwadza muAmazon, uri chikamu cheunicorn."
  
  Kusekwa kwemutorwa kwakanyanyisa uye kwakashata, izvo zvakamanikidza chiremba wechidiki kuti aratidze chirwere chake. Pane imwe nguva vakatarisana naSam, akafuratira Nina kuti asamufuratira achipindura kuzvidza kwake kungwara kwake. "Tarirai, ndinoziva kuti izvi zvinonzwika sei. Asi iwe, VaCleave, wakapfuura huwandu hunotyisa hwekupisa kwakanyanya kuburikidza ne-organon-visus yako munguva pfupi, uye kunyange izvi zvaifanira kunge zvakakonzera musoro wako kuputika, somugumisiro wakatambura kukuvadza kuduku kune lens uye retina!
  
  Akatarisa Nina. "Iyi ndiyo yaiva nheyo yemhedziso yangu yekuongorora. Ita zvauri kuda, asi zvakatonyanya kushamisa kuti urambe sechinhu chero chipi zvacho kunze kwemashura. "
  
  Sam akapererwa.
  
  "Saka ichi ndicho chikonzero chechiratidzo changu chinopenga," Sam akadaro mumoyo make.
  
  "Kupisa kwakanyanya kwakakonzera maronda madiki, asi aya anogona kubviswa chero aphthalmologist paunongodzokera kumba," akadaro chiremba.
  
  Zvinokosha kuziva kuti akanga ari Nina akamukurudzira kuti atarise kune rumwe rutivi rwekuongorora kwake. Neruremekedzo rukuru uye kuda kuziva muzwi rake, Nina akabvunza chiremba nezvedambudziko rekuona kwaSam kubva pakuona kwesoteric. Pakutanga achizengurira kupindura mubvunzo wake, akabvuma kugoverana naNina murangariro wake weizvo chaizvo zvakaitika.
  
  "Chandinogona kutaura ndechekuti maziso aVaCleave ainge akatarisana nekushisa kwakafanana nemheni uye akabuda asina kukuvara zvishoma. Izvi chete zvinokatyamadza. Asi kana muchiziva nyaya dzevanhu vemuraini vakaita seni, munorangarira zvinhu, kunyanya zvakaita samwari bofu ane hasha akauraya musha wose nemoto wedenga," akadaro chiremba.
  
  "Mheni," akadaro Nina. "Saka ndosaka vakasimbirira kuti Sam akanga afa uku ziso rakadzokororwa mudehenya rake. Chiremba, anga achibatwa nepfari pandakamuwana."
  
  "Mune chokwadi here kuti kwanga kusiri kungobva pamagetsi?" akabvunza chiremba.
  
  Nina akagunun'una: "Zvimwe."
  
  "Hapana chimwe cheizvi chandinorangarira. Pandakamuka, chandinoyeuka ndechekuti ndaipisa, ndisingachaoni uye ndavhiringika zvakanyanya," Sam akabvuma, huma yake yainge yave kuvhiringika. "Ndave kuziva zvishoma pane zvamange mandiudza zvese izvi, Chiremba."
  
  "Hapana chimwe cheizvi chaifanira kunge chiri mhinduro kudambudziko renyu, VaCleave. Asi chaive chishamiso, saka ndaifanira kukupai rumwe ruzivo nezve chingave chakaitika kwamuri," jaya rakavaudza kudaro. "Honai, handizivi kuti chii chakakonzeresa chembere iyoyo..." akatarisa mukadzi ainyumwa naSam, asingadi kumutsvinyira zvakare. "Handizivi kuti chii chisinganzwisisiki chakakonzera kuti uyambuke nzizi dzavamwari, VaCleave, asi dai ndaiva ini, ndaichengeta zvakavanzika ndotsvaka rubatsiro rwen"anga kana kuti n"anga."
  
  Sam akaseka. Nina haana kumbozviona sezvinonakidza, asi akabata rurimi rwake pamusoro pezvinhu zvinoshungurudza zvaakaona Sam achiita paakamuwana.
  
  "Saka ini ndakagarwa namwari wekare? Ah Jesu akanaka!" Sam akaseka.
  
  Chiremba naNina vakangotarisana ndokubva paita chibvumirano chinyararire pakati pavo.
  
  "Unofanira kuyeuka, Sam, kuti munguva dzekare masimba echisiko anogona kutsanangurwa zvino nesayenzi ainzi vamwari. Ndinofunga kuti ndizvo zviri kuedza kujekeswa nachiremba pano. Idaidze zvaunoda, asi hapana mubvunzo kuti chimwe chinhu chinoshamisa kwazvo chiri kuitika kwauri. Zviono zvokutanga, uye zvino izvi," Nina akatsanangura kudaro.
  
  "Ndinoziva, mudiwa," Sam akamusimbisa, achinyemwerera. "Ndinoziva. Zvinongonzwika kupenga chaiko. Kuda kupenga sekufamba kwenguva kana honye dzakagadzirwa nevanhu, munoziva?" Zvino kuburikidza nekunyemwerera kwake airatidza kuvava uye kutyoka.
  
  Chiremba vakapopota Nina pakutaura kwaSam nezvekufamba kwenguva, asi vakangogutsurira musoro vachizvibvisa. Hazvina mhosva kuti chiremba aitenda zvikuru sei mune zvinoshamisa uye zvinoshamisa, aisakwanisa kumutsanangurira kuti murwere wake wechirume kwemwedzi inoverengeka inotyisa akanga ari kaputeni asingazivi wengarava yeNazi inotakura vanhu iyo yakanga yazvidza mitemo yose yefizikisi nguva pfupi yapfuura. Zvimwe zvinhu zvakanga zvisingangoiti kuti zvigovane.
  
  "Zvakanaka, chiremba, ndinokutendai zvikuru nerubatsiro rwenyu rwekurapa - uye rusinganzwisisike," Nina akanyemwerera. "Pakupedzisira, wanga uri rubatsiro rwakakura kupfuura zvaungazomboziva."
  
  "Ndinokutendai, Muzvare Gould," chiremba wechidiki akanyemwerera, "nekupedzisira manditenda. Tinokugamuchirai mese. Ndokumbira uzvichengete, zvakanaka?"
  
  "Hongu, isu takatonhoresa kupfuura pfambi..."
  
  "Sam!" - Nina akamuvhiringidza. "I think unofanira kumbozorora." Akasimudza ziso achiona kufara kwaiita varume vese vari vaviri vachiseka izvi vachionekana nekubuda kwachiremba.
  
  
  * * *
  
  
  Manheru iwayo, mushure mekugeza kwakakodzera uye kurapwa kwekukuvara kwavo, vaScots vaviri vakandorara. Murima imomo, vakateerera ruzha rwegungwa raiva pedyo apo Sam akaswededza Nina pedyo.
  
  "Sam! Aihwa! " akapopota.
  
  "Zvandaita?" - akabvunza.
  
  "Ruoko rwangu! Handigone kurara nedivi, rangarira? Rinopisa kunge gehena, uye kuita kunge bhonzo riri kugwedeka mukati meziso," akachema-chema.
  
  Akamboita chinguva akanyarara achinetsekana kuti atore nzvimbo yake pamubhedha.
  
  "Uchiri kugona kurara nemanhede, handiti?" akatamba hake.
  
  "Hungu," Nina akapindura kudaro, "asi ruoko rwangu rwakasungirirwa pachipfuva changu, naizvozvo ndine urombo, Jack."
  
  "Mazamu ako chete, handiti? Mutambo wese wakanaka here?" akadaro achiseka.
  
  Nina akasekerera asi chaasina kuziva Sam ndechekuti ainyemwerera murima. Mushure mekumbomira zvishoma, toni yake yakawedzera zvakanyanya, asi yakasununguka.
  
  "Nina, ndanga ndichiitei pawandiwana?" akabvunza.
  
  "Ndakuudza," akazvidzivirira.
  
  "Aiwa, wakandipa pfupiso pfupi," akaramba mhinduro yake. "Ndaona kuzvidzora kwawakaita muchipatara pawakaudza chiremba kuti wakandiwana ndiri mucondition ipi. Zvakanaka, ndinogona kunge ndiri benzi dzimwe nguva, asi ndichiri mutori wenhau akanakisa munyika. Ndakakunda kurwisana kwevapanduki muKazakhstan ndikatevera nzira yaienda kune rimwe sangano revagandanga rakahwanda munguva yehondo dzoutsinye muBogota, mwana. Ndinoziva mutauro wemuviri uye ndinoziva kana masosi ari kuvanza chimwe chinhu kwandiri. "
  
  Akatura befu. "Zvinobatsirei kuti uzive mashoko acho? Hatisati taziva zviri kuitika kwauri. Haa, hatitombozivi kuti chii chakaitika kwauri zuva rawakanyangarika muDKM Geheimnis.Handina chokwadi kuti upenzi hwakakura sei hwaungatora, Sam.
  
  "Ndinozvinzwisisa. Ndinoziva, asi zvine chekuita neni, saka ndinofanira kuziva. Kwete, ndine kodzero yekuziva," akadaro. "Unofanira kundiudza kuti ndive nemufananidzo uzere, mudiwa wangu. Ipapo ndinogona kuisa maviri maviri pamwechete, munoziva? Ndopandakazoziva zvekuita. Kana paine chinhu chimwe chete chandakadzidza semutori wenhau, ndechekuti hafu yeruzivo ... asi kunyangwe 99% yeruzivo dzimwe nguva haina kukwana kupomera mhosva. Yese tsanangudzo inodiwa; chokwadi chiri chose chinofanira kuongororwa mhedziso isati yasvika."
  
  "Zvakanaka, ikozvino," akamudimburira. "Ndinonzwisisa. Ini handidi kuti ugadzirise zvakanyanya kana wangodzoka, unoziva? Wakasangana nezvakawanda uye nenzira inoshamisa wakashingirira mazviri zvese, hazvinei hazvo, mudiwa. Chandiri kuyedza kuita kukubvisa pane zvakaipa kusvika washongedzerwa zvirinani kubata nazvo."
  
  Sam akaisa musoro wake padumbu raNina raive rakaita chimiro, zvichiita kuti aseke. Haana kukwanisa kugadzika musoro pachipfuva chake nekuda kwechipfuramabwe, akabva amonerera ruoko rwake pachidya chake ndokupinza ruoko rwake pasi pekamwana kemusana. Yainhuwa kunge maruva uye yainzwa kunge satin. Akanzwa ruoko rwaNina rwakasununguka rwakagara pabvudzi rake gobvu dema paakamubata ipapo akatanga kutaura.
  
  Kweanopfuura maminitsi makumi maviri, Sam akateerera kuna Nina achitaura nezvezvose zvakaitika, asingashaiwi kana chimwe chinhu. Paakamuudza nezvechizvarwa uye neizwi risinganzwisisike iro Sam aitaura mazwi nemutauro usinganzwisisike, akanzwa minwe yake ichitambarara paganda rake. Kunze kwaizvozvo, Sam akaita basa rakanaka chaizvo rekutaura nezvemamiriro ake aityisa, asi hapana akarara kusvika zuva rabuda.
  
  
  Chitsauko 9
  
  
  Kugogodza kusingapere pagonhi repamba apa kwakarovera Detlef Holtzer kupererwa uye kushatirwa. Pakanga papera mazuva matatu mudzimai wake aurayiwa, asi mukupesana nezvaaitarisira, mirangariro yake yakanga yatowedzera kuipa. Pese paigogodza mumwe mutori wenhau pagonhi rake aingodedera. Mimvuri yehudiki hwake yakabuda mundangariro dzake; idzo nguva dzerima dzekusiiwa dzakaita kuti asemeswe neruzha rwemunhu aigogodza pagonhi.
  
  "Ndisiye ndega!" - akadanidzira, asingateereri kune akafona.
  
  "VaHolzer, uyu ndiHein Müller anobva kumusha wemariro. Kambani yeinishuwarenzi yemudzimai wako yandibata kuti ndikugadzirise zvimwe zvinhu vasati vaenderera mberi..."
  
  "Uri matsi here? Ndati buda!" - kupfira murume akafirwa nenhamo. Izwi rake rakanga richidedera kubva kudoro. Akanga ava pedyo nokuparara zvachose. "Ndinoda kuongororwa chitunha! Akaurayiwa! Ndinokuudza kuti, akaurayiwa! Handimuvige kusvika vaferefeta!"
  
  Hazvinei kuti ndiani akasvika pamba pake, Detlef akaramba kuti vapinde. Mukati memba iyi, murume aingogara akangoti tuzu zvisina tsarukano. Akambomira hake kudya achibva angoti tuzu kubva pasofa apa bhutsu dzaGaby dzairamba dzakanamira paari.
  
  "Ndichamuwana, Gabi. Usanetseka mudiwa. Ndichamuwana ndorasa chitunha chake pamawere," akagomera chinyararire achikwenya ziso riya. Detlef akanga asisagone kurarama nenhamo. Akasimuka ndokutenderera nemba yose akananga kumafafitera aive nerima. Nechigunwe chake, akadambura kona yemabhegi emarara ayo akanga atena pagirazi. Panze pemba yake paive pakamira mota mbiri asi dzaive dzisina vanhu.
  
  "Uri kupi?" - akaimba chinyararire. Ziya rakabuda pahuma ndokuyerera mumaziso ake aipisa, rakatsvuka nekushaya hope. Muviri wake mukuru wakanga wadzikira makirogiramu mashoma kubva paakarega kudya, asi akanga achiri murume chaiye. Akapfeka bhurugwa nehembe ine maoko marefu yakaunyana yakarembera pabhandi rake, akamira akamirira kuti motokari dzionekwe. "Ndinoziva kuti uri pano. Ndinoziva kuti uri pamusuwo wangu, mbeva diki," akafinyama achiimba mashoko aya. "Mbeva, mbeva! Uri kuda kupaza imba yangu here?"
  
  Akamirira, asi hapana akagogodza pagonhi rake, zvakava zororo guru, kunyange zvazvo akanga asati avimba nokudzikama. Aitya kugogodza uku kwainzwika munzeve dzake kunge goho rekurohwa. Achiri kuyaruka, baba vake, chidhakwa chinobhejera, vakamusiya pamba ari ega apo aitiza vakweretesi navabhuki. Detlef muduku akavanda mukati, achivhara maketeni apo mapere akanga ari pamusuo. Kugogodza kwaakaita pamusiwo kwakangofanana nekurwiswa kwaakaitwa nekakomana kaye, hana yairova nekutya kuti chii chaizoitika kana vapinda.
  
  Kuwedzera pakugogodza, varume vakashatirwa vaimutyisidzira nokumutuka.
  
  Ndinoziva kuti uripo, iwe shiti! Vhura gonhi, kana ndipisire imba yako!" vakashevedzera. Mumwe akanga achikanda zvidhinha nepamahwindo, apo wechiduku akanga akagara akakomba mukona yeimba yake yokurara, akavhara nzeve dzake. Baba vake pavakadzoka kumba kwadoka. vakawana mwana wavo achichema, asi akangoseka zvake achiti mukomana uyu haachina simba.
  
  Nanhasi Detlef akanzwa mwoyo wake kusvetuka-svetuka mumwe munhu paakagogodza padhoo rake, kunyange zvazvo aiziva kuti vanhu vairidza runhare vakanga vasingakuvadzi uye vakanga vasina vavariro dzakaipa. Asi zvino? Zvino vakanga vava kugogodza pagonhi rake zvakare. Vaimuda. Vakanga vakaita savarume vakashatirwa kunze mumakore ake okuyaruka, vachiomerera kuti abude. Detlef akanzwa abatwa. Akanzwa kutyisidzirwa. Hazvinei kuti vavingei. Chokwadi ndechokuti vakaedza kumumanikidza kuti abude munzvimbo yake yokuvanda, uye ichi chakanga chiri chiito chehondo pamusoro pemirangariro yakashata yomurume akafirwa.
  
  Pasina chikonzero chakajeka, akapinda muimba yokubikira ndokutora banga rokumisa mudhirowa. Ainyatsoziva zvaaiita, asi akatadza kuzvidzora. Misodzi yakazadza maziso ake paakafushira badza muganda rake, kwete kudzika zvakanyanya, asi zvakadzika zvakakwana. Akanga asingazivi kuti chii chakaita kuti aite izvi, asi aiziva kuti aifanira kudaro. Nekumwe kurongeka kubva paizwi dema raive mumusoro make, Detlef akafambisa badza mainji akati wandei kubva kune rimwe divi reruoko kuenda kune rimwe. Yakaruma kunge bepa hombe rachekwa, asi yaibatika. Achisimudza banga riya akaona ropa richiyerera chinyararire pamutsetse waakanga avhomora. Sezvo kamutsetse katsvuku kakapera kuita kakuyerera paganda rake jena, akabva atura mafemo.
  
  Kekutanga kubva pakafa Gabi, Detlef akanzwa aine rugare. Mwoyo wake wakanonoka kusvika kune mutinhimira wakadzikama uye kunetseka kwake kwakanga kusingasvikike-parizvino. Kudzikama kwekusunungurwa kwakamunakidza, kuchiita kuti aonge nebanga. Akatarisa zvaakanga aita kwekanguva, asi pasinei nokupikisa kwekambasi yake yetsika, haana kunzwa aine mhosva nazvo. Kutaura zvazviri, ainzwa akwanisa.
  
  "Ndinokuda, Gabi," akazevezera. "Ndinokuda. Iyi imhiko yeropa iwe mwanangu.
  
  Akamonera ruoko rwake mujira rekugeza ndokugeza banga riya, asi pane kuti aridzosere akariisa muhomwe.
  
  "Iwe chingogara pauri," akazevezera kubanga. "Uvepo pandinokuda. Wakachengeteka. Ndinonzwa ndakachengeteka kana ndinewe." Nyemwerero yakashatirwa yakatamba pachiso chaDetlef apo ainakidzwa nokudzikama kwaakanga aita. Zvaiita sekuti kuzvicheka kwainge kwamuchenesa, zvekuti akabva anzwa kuzvishingisa zvekuti akaedza kutsvaga mhondi yemudzimai wake kuburikidza neimwe nzira yekuferefeta.
  
  Detlef akafamba pamusoro pegirazi rakaputsika rekombi, asina hanya nekuvhiringidzwa. Marwadzo aingovewo mamwe marwadzo akaturikidzana pamusoro pezvaaive atoona zvichibva zvaita sezvisina basa.
  
  Sezvo akanga angoziva kuti aisafanira kuzvicheka-cheka kuti anzwe zviri nani, akazivawo kuti aifanira kutsvaka kabhuku kemushakabvu wake. Gabi aive munhu wechinyakare panyaya iyi. Aitenda mune zvinyorwa zvenyama uye makarenda. Kunyangwe akashandisa runhare rwake kumuyeuchidza nezvekugadzwa, akanyorawo zvese pasi nekunyora, tsika inogamuchirwa manje zvekuti yaigona kubatsira kuratidza vangangomuuraya.
  
  Achitsvanzvadzira mumadhirowa ake, ainyatsoziva zvaaitsvaga.
  
  "Aiwa Mwari, ndinovimba kuti yanga isiri muchikwama chako, mwana," akadaro achingoramba achitsvaga. "Nemhaka yekuti vane chikwama chako uye havandidzosere kusvika ndabuda pasuo iro kuti nditaure navo, unoziva?" Akaenderera mberi nekutaura naGaby sekunge aiteerera, yaive ropafadzo yevakasurukirwa kuti vasapenge, chinhu chaakadzidza nekuona mai vake vachishungurudzwa vachishingirira gehena ravakasangana naro pavakaroorwa.
  
  "Gabi, ndinoda rubatsiro rwako, mwana," akadaro Detlef achichema. Akasvikogara pacheya mukamuri diki raishandiswa naGaby sehofisi yake. Ndinotarisa mabhuku akapararira kwose kwose uye bhokisi rake refodya rekare riri pasherufu yechipiri yekabhati yemapuranga yaakashandisa pamafaira ake. Detlef akatura befu ndokuzvidhonza. "Dayari yako yebhizinesi ungaisa kupi?" akabvunza nezwi riri pasi apa pfungwa dzake dzichipishana.
  
  "Panofanira kunge paine imwe nzvimbo yaunogona kuiwana zviri nyore," akafinyama, achifunga zvakadzama. Akasimuka ndokuita seaive muhofisi yake. "Ndepapi paizova nyore?" Akasvikogara padesk pake akatarisana nemotor yecomputer yake. Padhesiki rake paiva nekarenda, asi rakanga risina chinhu. "Ndinofunga hamunganyore izvi pano nekuti hazvisi zvekuonekwa nemunhu wese," akadaro, achikwenya-bata-bata zvinhu zviri patafura.
  
  Aive akabata zvinyoreso nechinyoreso chetsamba mukapu yeporcelain ine chiratidzo chechikwata chake chekare chekukwasva. Mundiro wakapfava waive nemaflash drives akati wandei akadai sematayi ebvudzi, marble nemaring maviri aasina kumbopfeka nekuti aive akakurisa. Kuruboshwe, padivi pegumbo remwenje wedhesiki rake, rara pasuru yakavhurika yehuro lozenges. Iko hakuna diary.
  
  Detlef akanzwa shungu dzichimukurira zvakare, achinetseka nokushaya bhuku dema redehwe. Piyano yaGabi yakamira nechekurudyi kona yekamuri, asi mabhuku imomo aingova nemimhanzi yemapepa chete. Akanzwa mvura ichinaya panze zvaienderana nemafungiro ake.
  
  "Gabi, pane chandingakubatsira nacho?" - akagomera. Runhare rwaive mukabati maGabi rwakarira zvikaita kuti avhunduke. Aiziva zviri nani pane kuzvitora mumaoko ake. Vakanga vari ivo. Ava vaiva vavhimi, vapomeri. Ava ndivo vaiona mudzimai wavo seane simba rekuda kuzviuraya. "Aihwa!" - akadanidzira, achidedera nehasha. Detlef akatora chigadziko chesimbi pasherufu ndokuchikanda parunhare. Mabhuku akaremerwa akadonhedza nhare kubva pabhabhineti nesimba guru, ichibva yaputsika pasi. Maziso ake akatsvuka kuti piriviri kutsvuka kuti piriviri akatarisa mudziyo wainge wakatyoka achibva aenda kukhabhineti yaakanga aparadza nepepa rinorema remabhuku.
  
  Detlef akanyemwerera.
  
  Pawadhiropu akawana diary raGabi dema. Nguva yese iyi aive akarara pasi pefoni, achivanzirwa nekuona maziso. Akaenda kunotora bhuku riya achiseka zvake. "Mwana, ndiwe wakanakisa! Ndiwe here? A? "akataura zvinyoronyoro, achivhura bhuku racho. "Wabva wandifonera here? Wanga uchida kuti ndione bhuku racho here? Ndinoziva kuti wakadaro."
  
  Akazvipenengura nemoyo murefu, achitsvaga nguva dzaaive anyora nezvezuva rekufa kwake mazuva maviri apfuura.
  
  "Waona ani? Ndiani akakuona kwekupedzisira kunze kwebenzi riya reBritish? Ngationei".
  
  Neropa rakaomeswa pasi penzwara yake, akamhanyisa chigunwe chake kubva kumusoro kusvika kuzasi, achinyatsoongorora paipinda imwe neimwe.
  
  "Ndoda kuona kuti wanga unaani pamberi pako..." Akamedza mate. "Vanoti wafa mangwanani ano."
  
  
  8.00 - Musangano nevamiriri vehungwaru
  
  9.30 - Margot Maruva, ChD Nyaya
  
  10.00 - Hofisi yaDavid Perdue Ben Carrington ine chekuita nekubhururuka kwaMilla
  
  11.00 - Iyo Consulate inorangarira Kirill
  
  12.00 - Ita nguva yekusangana nachiremba wemazino Detlef
  
  
  Ruoko rwaDetlef rwakaenda kumuromo wake. "Zino raenda, unoziva, Gabi?" Misodzi yake yakadzima mashoko aaiedza kuverenga, ndokurova bhuku riya, akaribata zvakasimba pachipfuva chake, ndokuwira murwiyo rweshungu, achichema. Nepamafafitera aive nerima aiona kupenya kwemheni. Kahofisi kaGaby kaive zvino kwave kutoda kusviba. Akaramba akagara achichema kusvika maziso aoma. Kusuwa kwacho kwaimukurira, asi aitofanira kuzvidhonza.
  
  Hofisi yaCarrington, akafunga. Nzvimbo yekupedzisira yaakashanyira yaive hofisi yaCarrington. Akaudza vezvenhau kuti aivepo paakafa. Paive nechimwe chinhu zvakarekodha ichi. Akachimbidza kuvhura bhuku riya achibva abaya switch palambi redesk kuti anyatsoona. Detlef akashamisika: "Milla ndiani?" akafunga nenzwi guru. "David Perdue ndiani?"
  
  Zvigunwe zvake zvaisakwanisa kufamba nekukurumidza sezvaaidzokera kuzita rake, achikwenya pakavha yemukati mebhuku rake. 'Milla' painge pasisina asi nechepasi pepage yacho painge paine web address yerimwe rebusiness raPerdue.Detlef akabva angopinda online kuti aone kuti uyu Perdue ndiani.Apedza kuverenga chikamu chakanzi About Detlef akabva abaya pakanzi Contact. ndokunyemwerera.
  
  "Gotcha!"
  
  
  Chitsauko 10
  
  
  Perdue akavhara maziso ake. Akaramba achida kuona zvaionekwa nemascreens, akaramba akavhara maziso ake akashaya hanya neruzha rwemhere yaibuda mumaspeakers mana mumakona. Chaaisagona kufuratira kwaiva tembiricha yakakwira yaiwedzera zvishoma nezvishoma. Muviri wake wainge wodikitira nekupisa kwainge kwaita asi aiedza nepaaigona napo kutevera mutemo waamai vake wekusavhunduka. Aigara akati Zen ndiyo mhinduro.
  
  Paunovhunduka, unenge wava wavo. Paunenge uchinge wavhunduka, pfungwa dzako dzinozvitenda uye zvese zvinoitika zvechimbichimbi zvinozoitika. "Gara wakadzikama kani uchabatwa" aizviudza kasingaperi akamira asingapfakanyike.Nemamwe mashoko Perdue aizvishandisa zano rechinyakare raaitarisira kuti uropi hwake huchadonha.Aitya kuti kunyange kufamba. aizowedzera tembiricha yake.. muviri wake, asi aisada.
  
  Mutsindo wakatenderedzwa wakanyengedza pfungwa dzake kuti afunge kuti ndezvechokwadi. Kungozvichengeta kubva pakutarisa zviratidziro kwaigona Perdue kudzivirira huropi hwake kubva pakusimbisa maonero uye nekuashandura kuti ave chokwadi. Munguva yezvidzidzo zvake zvezvakakosha zveNLP muzhizha ra2007, akadzidza manomano epfungwa madiki ekupesvedzera kunzwisisa uye kufunga. Haana kumbofunga kuti upenyu hwake hwaizotsamira pazviri.
  
  Kwemaawa anoverengeka, ruzha runovhara nzeve rwakanzwika kumativi ose. Kushevedzera kwevana vaishungurudzwa kwakabva kwaita kurira kwepfuti kusati kwachinja kuita kurira kwesimbi pasimbi. Kurira kwesando pamhembwe zvishoma nezvishoma kwakashanduka kuita kuchemerera kwepabonde kusati kwanyudzwa nekurira kwezvisimbiso zvevana vachirohwa kusvika vafa. Zvakarekodhwa zvakaridzwa muchiuno chisingaperi kwenguva yakareba zvekuti Perdue aigona kufanotaura kuti inzwi ripi raizotevera razvino.
  
  Kukuvhunduka kwake, bhirionea akakurumidza kuona kuti mitsindo yakashata yakanga isisamuseme. Panzvimbo pezvo, akaziva kuti dzimwe ndima dzaimufadza, nepo dzimwe dzainyandura ruvengo rwake. Nekuda kwekuramba kugara pasi makumbo akatanga kurwadza kuzasi kwave kumuuraya asi pasi pakatangawo kupisa. Achiyeuka tafura iyo inogona kushanda sehutiziro, Perdue akazarura maziso ake kuti atarise, asi paakaramba akavhara maziso ake, vakaibvisa, vachimusiya asina nzira yekuenda nayo.
  
  "Wave kuda kundiuraya kare?" - akadanidzira, achisvetuka kubva kune imwe tsoka kuenda kune imwe kuti ape makumbo ake kuzorora kubva pakupisa kunopisa kwepasi. "Unodei kwandiri?"
  
  Asi hapana akamupindura. Maawa matanhatu gare gare, Perdue akanga aneta. Uriri hwakanga husina kana kupisa, asi hwaikwana kupisa tsoka dzake kana akashinga kudzidzikisa kweinodarika sekondi panguva. Chakanga chakaipisisa kupfuura kupisa uye kudiwa kwekugara uchifamba ndechekuti clip yeaudio yakaramba ichiridza isingamire. Nguva nenguva, aingotadza kana kuvhura maziso ake kuti aone zvakanga zvachinja panguva iyi. Mushure mekunge tafura yanyangarika, hapana chimwe chakachinja. Kwaari, chokwadi ichi chaive chinotyisa kupfuura imwe nzira.
  
  Tsoka dzaPerdue dzakatanga kubuda ropa sezvo mablister aiva pasi petsoka dzake aiputika, asi haana kukwanisa kuzvirega kuti amire kwekanguva.
  
  "Nhai Jesu! Ndapota mira izvi! Ndapota! Ndichaita zvaunoda!" - akadanidzira. Kuedza kusarasikirwa nayo yakanga isisiri sarudzo. Dai zvisina kudaro vangadai vasina kumbotenga pfungwa yokuti akatambura zvakakwana kuti atende mukubudirira kwebasa ravo. "Klaus! Klaus, nokuda kwaMwari, ndapota vaudze kuti varege!"
  
  Asi Klaus haana kupindura uye haana kumisa kutambudzwa. Iyo inosemesa clip clip yakaridzwa pa loop isingaperi kusvika Perdue aridza mhere pamusoro payo. Kunyange kungonzwika kwemazwi ake pachake kwakaunza zororo rakati kana richienzaniswa nemanzwi aidzokororwa. Hazvina kutora nguva izwi rake risati rapera.
  
  "Waita zvakanaka, idiot!" akataura nekazevezeve. "Iye zvino haugone kufonera rubatsiro uye hauna kana izwi rekukanda mapfumo pasi." Makumbo ake akarembera, asi aitya kuwira pasi. Nenguva isipi anenge asisakwanisi kutora rimwe danho. Achichema semwana mucheche, Perdue akateterera. "Mercy. Ndapota."
  
  Pakarepo zvidzitiro zvakasviba, zvichisiya Purdue murima guru zvakare. Mutsindo wacho wakabva wamira ipapo, nzeve dzake dzichingorira murunyararo. Pasi painge pachiri kupisa, asi mushure memasekonzi mashoma pakatonhora, zvichimubvumira kuti agare pasi. Tsoka dzake dzakarova nekurwadziwa kukuru, uye tsandanyama dzese dzemumuviri wake dzakaita manyawi nekugwinha-gwinha.
  
  "Aa, ndinoonga Mwari," akazevezera, achionga kuti kutambudzwa kwakanga kwapera. Akapukuta misodzi nekuseri kweruoko haana kana kuona kuti dikita rakanga richipisa maziso ake. Runyararo rwacho rwaive rwukuru. Akazokwanisa kunzwa kurova kwemwoyo wake, uko kwaiwedzera kubva mukushushikana. Perdue akatura befu, achinakidzwa neropafadzo yekukanganwa.
  
  Asi Klaus aisareva kukanganwa kwePurdue.
  
  Mushure memaminitsi mashanu chaiwo, masikirini akabatidzwa zvakare uye mhere yekutanga yakabva kune vatauri. Perdue akanzwa mweya wake kutsemuka. Akadzungudza musoro achiratidza kusatenda, akanzwa pasi kupisa zvakare uye maziso ake akazara nekupererwa.
  
  "Sei?" - akagunun'una, achiranga huro yake nekuedza kudanidzira. "Uri mwana werudzii? Unoregerei kuratidza chiso chako, iwe mwanakomana wechifeve!" Mashoko ake - nyangwe dai ainzwika - angadai akawira munzeve dzisinganzwe nekuti Klaus aive asipo. Kutaura zvazviri, pakanga pasina munhu. Muchina wekutambudza wakaiswa pachibatiso chenguva kuti uvhare kwenguva yakareba zvakakwana kuti Perdue asimudze tariro yake, nzira yakanakisa yenguva yeNazi yekusimbisa kushungurudzwa kwepfungwa.
  
  Usambofa wakavimba netariro. Inokurumidza kungofanana nehutsinye.
  
  Perdue paakamuka, akange adzokera mukamuri yenhare yakasarudzika ine pendi yemafuta uye mahwindo egirazi ane mavara. Kwekanguva akambofunga kuti ihope, asi akazonzwa kurwadziwa kukuru kwekuputika kwemapundu. Akanga asisaoni zvakanaka sezvo vakanga vatora magirazi ake pamwe chete nembatya dzake, asi chiono chake chakanga chakanaka zvokuti anoona udzame hwesirin"i-kwete mifananidzo, asi mafuremu.
  
  Maziso ake akanga aoma nemisodzi yeshungu yaakanga abudisa, asi izvozvo zvakanga zvisina kana zvichienzaniswa nemusoro wakatsemuka nepakati waaive abatwa nawo nekuda kwekusanzwikwa kwemazwi. Sezvaaiedza kufambisa maoko ake, akaona kuti mhasuru dzake dzakamira zviri nani kupfuura zvaaitarisira. Pakupedzisira, Perdue akatarisa pasi patsoka dzake, achitya zvaaigona kuona. Sezvaitarisirwa, zvigunwe zvake zvemutsoka nemativi zvakanga zvakafukidzwa nemapundu akaputika uye ropa rakaoma.
  
  "Usanetseka nezvazvo, Herr Perdue. Ndinokuvimbisa kuti haungamanikidzwi kumira pavari kwerimwe zuva," izwi rekunyomba rakauya nemumhepo richibva nedivi rekugonhi. "Makarara kunge vakafa, asi nguva yekumuka yasvika. Maawa matatu ekurara anokwana."
  
  "Klaus," Perdue akaseka.
  
  Mumwe murume mutete akafamba zvishoma nezvishoma achienda kutafura uko Perdue akanga akatsenhama akabata makomichi maviri ekofi mumaoko ake. Aedzwa kuti aikande mumugodhi wembeva weGerman, Perdue akasarudza kuramba chido chekupedza nyota yake inotyisa. Akagara ndokubvutira munhu aimutambudza kapu iya, ndokuzoona kuti yakanga isina chinhu. Ashatirwa, Perdue akakanda kapu iya pasi, payakapwanyika.
  
  "Iwe unofanirwa kutarisa kutsamwa kwako, Herr Perdue," Klaus akarayira nenzwi rake rinofara, iro rainzwika kunyomba kupfuura kushamisika.
  
  "Ndizvo zvavanoda, Dave. Vanoda kuti uite semhuka, "Perdue akazvifunga. "Usavarega vakunde."
  
  "Unotarisirei kubva kwandiri, Klaus?" Perdue akagomera, achikumbira kudivi reGerman. "Dai uriwe waizoita sei? Ndiudze. Ndinokuvimbisa kuti uchaita zvimwe chetezvo."
  
  "Oh! Chii chakaitika kuzwi rako? Unoda mvura here?" Klaus akabvunza achiratidza kufara.
  
  "Saka ungandiramba futi?" - Perdue akabvunza.
  
  "Zvingava. Asi pamwe kwete. Wadii kumboedza? akapindura.
  
  "Mind Mind Games" Purdue ainyatsoziva mitemo yemutambo.Dyara kuvhiringidzika uye siya mudzvanyiriri wako achifunga kuti otarisira kurangwa here kana mubairo.
  
  "Ndipewo mvura ndapota," Pardue akaedza. Pashure pezvose, akanga asina chaaizorasikirwa nacho.
  
  "Wasser!" Klaus akazhambatata. Akapa Perdue nyemwerero ine ushamwari yaiva nehuchokwadi hwechitunha chisina muromo sezvo mukadzi wacho akaunza mudziyo wakasimba wemvura yakachena, yakachena. Dai Perdue akakwanisa kumira, angadai akamhanya kuti asangane naye pakati, asi aifanira kumumirira. Klaus akaisa muga usina chinhu waakanga akabata pedyo naPerdue ndokudira mvura.
  
  "Chinhu chakanaka watenga makapu maviri," Perdue akarova.
  
  "Ndakaunza makapu maviri nekuda kwezvikonzero zviviri. Ndakafunga kuti uchapwanya imwe yacho. Saka, ndaiziva kuti waizoda wechipiri kuti unwe mvura yaunenge uchikumbira," akatsanangura kudaro Perdue achibata bhodhoro kuti aende kumvura.
  
  Pakutanga asina hanya nekapu, akapinza mutsipa webhodhoro pakati pemiromo yake zvakasimba zvokuti chigadziko chinorema chakarova mazino ake. Asi Klaus akaitora ndokupa Perdue mukombe. Mushure mekunge anwa makapu maviri ndipo Perdue akabata mweya wake.
  
  "Imwe zvekare? Ndapota," akateterera Klaus.
  
  "Imwezve, asi tozotaura," akaudza musungwa wake uye akazadzazve bhodhoro rake.
  
  "Klaus," Perdue akafema, achinwa kusvika padonhwe rekupedzisira. "Ungangondiudzawo zvauri kuda kwandiri? Wandiunzirei kuno?"
  
  Klaus akatura befu ndokutenderedza maziso. "Takambosangana nazvo. Haufanire kubvunza mibvunzo." Akadzorera bhodhoro kumukadzi uya achibva abuda mumba.
  
  "Ndingatadza sei? Zvirinani ndizivise kuti sei ndiri kutambudzwa, "Perdue akateterera.
  
  "Hausi kutambudzwa," akadaro Klaus. "Uri kudzorerwa. Pawakatanga kubata Kurongeka, kwaive kutiyedza nePfumo Rinoera iro iwe neshamwari dzako makawana, murangarira? Wakakoka nhengo dzese dzepamusoro dzeBlack Sun kumusangano wakavanzika paDeep Sea One kuratidza relic yako, handiti?
  
  Perdue akagutsurira musoro. Chaiva chokwadi. Akashandisa relic senzira yekuzvifadza neOdha yebhizimusi rinobvira.
  
  "Pamakatamba nesu panguva iyoyo, nhengo dzedu dzakanga dziri mumamiriro ezvinhu ane ngozi zvikuru. Asi ndine chokwadi chekuti waive nevavariro dzakanaka, kunyangwe mushure mekunge waenda nezvisaririra sembwende, uchivasiya kumagumo apo mvura yakapinda, "akadaro Klaus neshungu. "Tinoda kuti uve munhu iyeye zvakare; kuti mushande nesu kuti tiwane zvatinoda kuti tose tibudirire. Nehungwaru hwako uye hupfumi hwako, ndiwe unenge uri mumiriri akakodzera, saka isu ticha ... shandura pfungwa dzako. "
  
  "Kana iwe uchida Spear of Destiny, ini ndichafara kupfuura kukupa iwe mukuchinjana nerusununguko rwangu," Pardue akapa, uye aireva izwi rega rega.
  
  "Ndine Himmel! David, hauna kunzwa here?" Klaus akadanidzira nokuora mwoyo kwepwere. "Tinogona kuwana chero chatinoda! Tinoda kuti udzoke kwatiri, asi uri kupa chibvumirano uye unoda kutaurirana. Uku hakusi kutengeserana kwebhizinesi. Ichi chidzidzo chekutungamira uye kana tagutsikana kuti wagadzirira ndipo paunobvumidzwa kubuda mumba umu. "
  
  Klaus akatarisa wachi yake. Akasimuka kuti aende, asi Perdue akaedza kumudzivisa nekutaura.
  
  "Um, ndipe imwe mvura ndapota?" - akachema.
  
  Asingamire kana kucheuka, Klaus akashevedzera kuti: "Wasser!"
  
  Paakavhara gonhi ari shure kwake, silinda hombe ine radius inenge saizi yekamuri yakaburuka kubva padenga.
  
  "Nhai Mwari, chii manje?" Perdue akaridza mhere nekutya kukuru achirova pasi. Iyo yepakati sirin'i panel yakatsvedzerera kudivi ndokutanga kuburitsa rukova rwemvura mucylinder, ichinyorovesa ronda raPerdue, muviri wakashama uye nekuridza mhere.
  
  Chakamutyisa kupfuura kutya kunyura kwaiva kuziva kuti vakanga vasina kuda kuuraya.
  
  
  Chitsauko 11
  
  
  Nina akapedza kurongedza hake Sam akazonogeza zvake. Vaifanira kusvika panhandare yendege muawa imwe chete, vakananga kuEdinburgh.
  
  "Watopedza here nhai Sam?" Nina akabvunza achidaidzira achibuda mubathroom.
  
  "Ehe, kungorova furo pamboro yangu zvakare. Ndichabuda izvozvi!" - akapindura.
  
  Nina akaseka ndokudzungudza musoro. Runhare rwaive muchikwama chake rwakarira. Asina kutarisa pascreen, akapindura.
  
  "Mhoro".
  
  "Mhoro, ah, Dr. Gould?" akabvunza murume parunhare.
  
  "Ndiye. Ndiri kutaura nani? akafinyama kumeso. Akadanwa nezita rake, izvo zvaireva kuti akanga ari muzvinabhizimisi kana kuti rudzi rwakati rwemumiriri weinishuwarenzi.
  
  "Zita rangu ndinonzi Detlef," murume wacho akazvisuma nematauriro akasimba echiGerman. "Nhamba yenyu ndakapihwa nemumwe wevabatsiri vaVaDavid Perdue. Ndiri kutoedza kumubata."
  
  "Saka sei asina kukupa number dzake?" Nina akabvunza achiratidza kupererwa.
  
  "Nemhaka yokuti haazivi kwaari, Dr. Gould," akapindura zvinyoronyoro, achitya. "Akandiudza kuti unogona kuziva?"
  
  Nina akashamisika. Zvakanga zvisina musoro. Perdue haana kumbobvira abuda mukuona kwemubatsiri wake. Zvichida vamwe vashandi vake, asi kwete mubatsiri wake. Kiyi, kunyanya nehunhu hwake hwekukasira uye hwekuda kuita zvinhu, yaive yekuti mumwe wevarume vake aigara achiziva kwaaienda kana chimwe chinhu chatadza.
  
  "Chinzwa, Det-Detlef? Rudyi?" Nina akabvunza.
  
  "Hongu mhamha," akadaro.
  
  "Ndipe maminetsi mashoma ndimutsvage ndikufonere, kwakanaka here? Please ndipe number dzako."
  
  Nina aisavimba nemunhu akanga afona. Perdue aisakwanisa kungonyangarika saizvozvo, saka akafunga kuti aiva muzvinabhizimisi ane mumvuri achiedza kuwana nhamba yaPerdue nekumunyengedza. Akamupa nhamba yake achibva adimbura runhare. Paakafonera imba yaPerdue, mubatsiri wake akapindura.
  
  "Oo, mhoro Nina," mukadzi wacho akamukwazisa, achinzwa inzwi raaiziva romunyori wenhau dzakanaka uyo Perdue aigara achifambidzana naye.
  
  "Chinzwa, pane munhu wausingazivi angokufonera kuti utaure naDave?" Nina akabvunza. Mhinduro yakamushamisa.
  
  "Hongu, akafona maminetsi mashoma apfuura, achikumbira Mr. Perdue. Asi kutaura chokwadi hapana chandanzwa kubva kwaari nhasi. Pamwe akaenda weekend? akafunga kudaro.
  
  "Haana kukubvunza kana kwaaenda?" Nina akasunda. Izvi zvakamunetsa.
  
  "Ndakapedzisira kuva naye muLas Vegas kwekanguva, asi neChitatu aizoenda kuCopenhagen. Pane hotera yemhando yepamusoro yaaida kushanyira, asi ndizvo zvandinoziva," akadaro. "Tinofanira kunetseka here?"
  
  Nina akatura befu. "Ini handidi kukonzeresa, asi kungoita chokwadi, unoziva?"
  
  "Ehe".
  
  "Akafamba nendege yake here?" Nina aida kuziva. Izvi zvaizomupa mukana wekutanga kutsvaga. Pashure pokugamuchira simbiso kumubetseri wake, Nina akamutenda ndokugumisa runhare kuti aedze kufonera Perdue paserura yake. Hapana. Akamhanyira kumusuwo weimba yekugezera achibva apinda mukati, akawana Sam akangomonera tauro muchiuno.
  
  "Hey! Dai waida kutamba, waifanira kutaura kudaro ndisati ndazvichenesa," akadaro achinyemwerera.
  
  Achiregeredza jee rake, Nina akanyunyuta, "Ndinofunga kuti Perdue angave ari muchinetso. Handina chokwadi kana iri idambudziko rerudzi rweHangover 2 kana kuti idambudziko chairo, asi pane chakaipa."
  
  "Zvakadii?" - Sam akabvunza, achimutevera mumba kuti apfeke. Akamuudza nezveakavanzika akadana uye kuti mubatsiri waPerdue akanga asina kunzwa kubva kwaari.
  
  "Ndofunga wafonera nhare yake?" Sam akadaro.
  
  "Haatombodzima foni yake. Iwe unoziva, ane inosekesa voicemail inogamuchira mameseji ane majee efizikisi kana yaanopindura, asi haina kumbofa, handiti? " - akati. "Pandakamufonera pakanga pasina."
  
  "Zvinoshamisa zvikuru," akabvuma kudaro. "Asi ngatitange taenda kumba tozoona zvese. Iyi hotera yaakaenda kuNorway..."
  
  "Denmark," akamururamisa.
  
  "Hazvina basa. Pamwe arikungonakidzwa zvake. Iri ndiro zororo rekutanga remurume "vanhuwo zvavo" - zvakanaka, nekusingaperi - munoziva, rudzi rwaasina vanhu vari kuedza kumuuraya nezvimwe zvakadaro," akadaro.
  
  "Chimwe chinhu hachina kunaka. Ndichangofonera mutyairi wendege wake ndosvika pakadzika pazvo," akadaro.
  
  "Zvakanaka. Asi isu tega hatingarovha, saka rongedza zvinhu zvako tiende," akadaro achimubhabhadzira bendekete.
  
  Nina akakanganwa nezvemurume uyo akaratidza kunyangarika kwaPerdue kwaari, kunyanya nokuti akanga achiedza kufunga kuti aimbova mudiwa wake angave ari kupi. Vachingopinda mundege vakabva vadzima nhare dzavo vese.
  
  Apo Detlef akaedza kuonana naNina zvakare, akasangana nomumwe mugumo, izvo zvakamushatirisa uye akakurumidza kufunga kuti akanga ari kutambwa. Kana shamwari yaPerdue yechikadzi yaida kumudzivirira nekunzvenga chirikadzi yemukadzi Perdue akanga auraya, Detlef akafunga kuti, aifanira kutendeukira kune zvaaiedza kudzivisa.
  
  Ari pane imwe nzvimbo muhofisi maGabi akanzwa mutsindo. Pakutanga Detlef akaifuratira seruzha rwekunze, asi nguva pfupi yakazoshanduka kuita ruzha rwakamira. Murume akafirwa akateerera kuti aone kwaibva inzwi. Paiita kunge munhu arikuchinja machannel paredhiyo, nguva nenguva painzwika inzwi rine hasha, kushinyira zvisinganzwisisike, asi pasina mimhanzi. Detlef akanyarara akananga kwaive neruzha rwemuchena rwaiwedzera.
  
  Pakupedzisira, akatarisa pasi pavheiri raiva pamusoro peuriri hwemba yacho. Yakanga yakavigwa hafu nemaketeni, asi pakanga pasina mubvunzo kuti ruzha rwaibva ipapo. Achinzwa kuda kugadzirisa chakavanzika, Detlef akaenda kunotora bhokisi rake rematurusi.
  
  
  Chitsauko 12
  
  
  Pakudzoka kuEdinburgh, Sam akawana zvakaoma kudzikamisa Nina. Akanga achinetseka pamusoro pePerdue, kunyanya sezvo aisakwanisa kushandisa foni yake panguva yekufamba kwenguva refu. Haana kukwanisa kufonera vashandi vake kuti asimbise nzvimbo yake, akange asina kuzorora zvakanyanya pakubhururuka kwakawanda.
  
  "Hapana chatinogona kuita iye zvino, Nina," Sam akadaro. "Imborara zvako kana chimwe chinhu kusvikira tamhara. Nguva inofamba kana wakarara," akadaro achichonya.
  
  Akamupa chitarisiko chake, chimwe chechitarisiko chaakamupa pakange paine zvapupu zvakawandisa zvechimwe chinhu chemuviri.
  
  "Chinzwa, tichafonera mutyairi wendege kana tasvika. Kusvikira panguva iyoyo, unogona kuzorora," akadaro. Nina aiziva kuti akanga akarurama, asi aingonzwa kuti chimwe chinhu chakanga chisina kururama.
  
  "Unoziva kuti handirare. Pandinenge ndazvidya moyo, handikwanise kushanda zvakanaka kusvika ndapedza," akadaro achigunun"una achipeta maoko ake, akazembera nekuvhara maziso ake kuti asazosangana naSam. Iyewo akabva atsvanzvadzira mukwende wake waakanga atakura achitsvaga zvekuita.
  
  "Nzungu! Shh, usaudze vashandi vendege," akazevezera kuna Nina, asi iye akafuratira kuedza kwake kwokuseka, akaratidza kabhegi kenzungu ndokurizunza. Nemaziso ake akavhara, akaona zvakanaka kuti amusiye ega. "Ehe, pamwe unofanira kumbozorora."
  
  Haana chaakataura. Murima renyika yakavharwa, Nina akashamisika kana aichimbova mudiwa wake neshamwari akanga akanganwa kuonana nomubatsiri wake, sezvakanga zvataurwa naSam. Dai zviri izvo, paizove nezvakawanda zvekutaura nezvaPurdue pasi pemugwagwa. Aisada kuzvinetsa nezvinhu zvingaita sezvisina basa, kunyanya nekatsika kekupenengura. Nguva nenguva, kubvongodzwa kwendege kwaimukweva kubva kuhope dzake dzakareruka. Nina haana kuziva kuti akatsikitsira kwenguva yakareba sei. Zvakaita sekunge maminetsi apfuura, asi zvakatambanudzwa kusvika inopfuura awa.
  
  Sam akarovera ruoko rwake paruoko apa zvigunwe zvakazorora pamucheto wearmrest. Ashatirwa pakarepo, Nina akavhura maziso ake kuti akwevere mumwe wake, asi panguva ino akanga asiri benzi. Pakanga pasinawo zvinovhundutsa zvaigona kumutyisa. Asi ipapo Nina akakatyamadzwa kuona Sam achinetseka, kungofanana nepfari yaakanga aona mumusha wacho mazuva mashoma apfuura.
  
  "Mwari! Sam!" - Akataura pasi pekufema kwake, achiedza kusakwezva kutarisa ikozvino. Akabata chanza chake nerumwe ruoko achiedza kumusunungura asi akanga atosimba. "Sam!" - akadzvinya kunze. "Sam, muka!" Akaedza kutaura akanyarara, asi kugwinha kwake kwakatanga kukwezva vanhu.
  
  "Chii chakashata naye?" - akabvunza mukadzi ane nzara kubva kune rumwe rutivi rwechitsuwa.
  
  "Ndapota, ingotipei kweminiti," Nina akadaro noushamwari sezvaaigona. Maziso ake akavhurika, akagomara uye asipo zvakare. "Aiwa Mwari, kwete!" Akaridza kamhere apa shungu dzakamuputira achitya kuti chii chingazoitika. Nina akarangarira chakaitika kumunhu waakabata mukati mokubatwa kwake kwokupedzisira.
  
  "Pamusoroi, amai," mushandi wendege akavhiringidza kurwisana kwaNina. "Pane chakaipa here?" Asi paakabvunza, mushandi wemundege akaona maziso aSam aityisa akatarisa padenga." "Oh shit," akazevezera achinyevera asati aenda paintercom kuti abvunze kana paiva nachiremba pakati pevaiva vakakwira. Kwese kwese vanhu vakacheuka kuti vaone kuti mheremhere iyi ndeyei; vamwe vaipopota vamwe vachitadza kutaura.
  
  Sezvo Nina aitarisa, muromo waSam wakashama uye wakavhara zvine rhythmically. "Oh mwari wangu! Usataure. Please don"t talk," akakumbira achimutarisa. "Sam! Unofanira kumuka!"
  
  Nemumakore epfungwa dzake, Sam ainzwa inzwi rake richiteterera richibva kure kure. Akafamba zvakare pedyo naye kutsime, asi panguva ino nyika yakanga yakatsvuka. Denga rakanga rakaita maroon uye pasi paive nerima reorange, seguruva rezvidhinha riri pasi petsoka dzake. Iye aisagona kuona Nina, kunyange zvazvo muchiono chake aiziva kuti akanga aripo.
  
  Sam achisvika patsime haana kukumbira komichi asi pamadziro aidonha maive nekapu isina chinhu. Akazendama zvakare kuti atarise mutsime. Pamberi pake akaona mukati makadzika, asi panguva ino mvura yakanga isina kudzika pasi, mumumvuri. Pazasi paive netsime rakazara mvura yakachena.
  
  "Ndapota, batsira! Ari kushaya mweya!" Sam akanzwa Nina oridza mhere ari kure kure.
  
  Ari mutsime, Sam akaona Perdue achisimudza ruoko.
  
  "Purdue?" Sam akafinyamisa kumeso. "Uri kuitei mutsime?"
  
  Perdue akafemera pamusoro apa chiso chake chairatidza kusabuda. Akaswedera pedyo naSam mvura ichingokwirisa achiratidza kutya. Asheni uye apererwa, chiso chake chakanga chakamonyana uye maoko ake akanamatira kumadziro etsime. Miromo yaPerdue yaive yebhuruu uye aive nerima madenderedzwa pasi pemeso ake. Sam aigona kuona kuti shamwari yake yakanga isina kupfeka mumvura inomhanya, asi paakasvika kuti aponese Perdue, mvura yakaderera zvikuru.
  
  "Zvinoita sekuti haagone kufema. Ane asthmatic here? rimwe inzwi rechirume rakabva panzvimbo imwe chete neraNina.
  
  Sam akatarisa mativi ose, asi akanga ari ega mugwenga dzvuku. Nechekure, aigona kuona chivako chekare chakaparara chakaita segwenya remagetsi. Mimvuri mitema yaigara kuseri kwenhurikidzwa ina kana shanu dzemafafitera asina chinhu. Hapana utsi hwakakwira kubva mushongwe, uye masora makuru akamera kubva mumadziro kuburikidza nepakatsemuka nemikaha inogadzirwa nemakore ekusiiwa. Ari kune imwe nzvimbo iri kure, kubva pakadzika pehunhu hwake, aingonzwa ruzha rusingaperi. Ruzha rwakawedzera, zvishoma, kusvikira aona kuti seimwe rudzi rwejenareta.
  
  "Tinofanira kumuvhurira mhepo yake! Dhonza musoro wake shure kwandiri!" akanzwazve izwi remurume uya, asi Sam akaedza kuburitsa rimwe ruzha, ruzha rwaiswedera rwakawedzera, ndokutora gwenga rose kusvikira pasi patanga kubvunda.
  
  "Purdue!" - akadanidzira, achiedza zvakare kuponesa shamwari yake. Paakatarisa mutsime zvakare, maiva musina chinhu kunze kwechiratidzo chakapendwa pauriri hwakanyorova, hwakasviba nechepasi. Ainyatsoziva izvi. Denderedzwa dema nemwaranzi yakajeka, yakafanana nemitsara yemheni, yakarara chinyararire pasi pehumburumbira, sedandemutande rakavandira. Sam akavhunduka. "Kurongeka kweBlack Sun".
  
  "Sam! Sam wanzwa here? - Nina akasimbirira, izwi rake richiswedera pedyo kubva kumhepo ine guruva yenzvimbo isina vanhu. Mheremhere yeindasitiri yakawedzera kusvika padanho rekutsinzina, uye ipapo fungidziro imwe cheteyo yaakanga aona pasi pekurariswa hope yakabaya mhepo. Apa pakanga pasisina mumwe munhu aipisa. Sam akaridza mhere apo masaisai ekufema aiuya kwaari, achimanikidza kupinza mweya waipisa mumhuno nemumuromo. Paakasangana naye, akapambwa munguva pfupi yapfuura.
  
  "Hoyu!" - izwi rechirume raitendera rakarira apo Sam akamuka ari pasi mupassage maaive aiswa kuti amutsiridze. Chiso chake chaitonhora uye chakanyorova pasi poruoko runyoro rwaNina, uye pamusoro pake pakamira muIndia wezera rapakati nepakati, achinyemwerera.
  
  "Ndinokutendai zvikuru, chiremba!" Nina akasekerera muIndia uya. Akatarisa pasi Sam. "Honey, urikunzwa sei?"
  
  "Kuita kunge ndiri kunyura," Sam akakwanisa kukwenya, achinzwa kudziya kwakabva mumaziso ake. "Chii chaitika?"
  
  "Usazvinetse nezvazvo manje, kwakanaka here?" - akamusimbisa, achitarisa kufara uye kufara kumuona. Akasimuka kuti agare, ashatirwa nevateereri vakanga vakatarira, asi akanga asingagoni kuvapopotera nokuda kwokuteerera chiono chakadaro, angadaro here?
  
  "Haiwa Mwari wangu, ndinonzwa sokunge ndakamedza marita emvura mukati megaro rimwe chete," akachema kudaro Nina sezvo Nina akamubetsera kugara.
  
  "Ingava mhosva yangu, Sam," Nina akabvuma kudaro. "Ndakaita se... ndakukandira mvura kumeso zvakare. Zvinoita sezviri kukubatsira kumuka."
  
  Akapukuta kumeso kwake, Sam akamutarisa. "Kwete kana zvikandinyudza!"
  
  "Haina kana kusvika pedyo nemiromo yako," akadaro achiseka. "Handisi benzi."
  
  Sam akambotura mafemo achibva afunga kusaita nharo. Maziso mahombe akasviba aNina haana kumbobva kwaari, sokunge kuti aiedza kunzwisisa zvaaifunga. Uye aive, chokwadi, achishamisika izvo chaizvo, asi akamupa maminetsi mashoma kuti apore kubva pakurwiswa. Vamwe vafambi vakamunzwa achin'un'una kwavari kwaingova kutaura kusinganzwisisike kwomurume ari kubatwa nepfari, asi Nina ainyatsonzwisisa mashoko acho. Zvakamunetsa,asi akatozopa Sam kaminiti asati atanga kubvunza kana airangarira zvaakaona ari pasi pemvura.
  
  "Uchiri kurangarira zvawaona?" - akabvunza asingadi, achiva nyajambwa wekusashivirira kwake. Sam akamutarisa achiratidza kushamisika pekutanga. Mushure mekufunga akashama muromo kuti ataure, asi akaramba ari chimumumu kusvika akwanisa kuronga. Muchokwadi, akarangarira zvese zvezvakazarurwa zviri nani panguva ino kupfuura apo Dr. Helberg akamurarisa. Asingadi kuita kuti Nina awedzere kunetseka, akapfavisa mhinduro yake zvishoma.
  
  "Ndazviona zvakanaka zvakare. Uye panguva ino denga nenyika zvakanga zvisiri yeyero, asi dzvuku. Ah, uye panguva ino ndanga ndisina kukomberedzwawo nevanhu," akadaro nenzwi rake risinganzwisisike.
  
  "Ndizvo zvese?" Akabvunza achiziva zvake kuti aisiya zvizhinji zvacho.
  
  "Pamusoro pazvo, hungu," akapindura kudaro. Pashure pokumbomira kwenguva refu, akati kuna Nina, "Ndinofunga tinofanira kutevera fungidziro yako pamusoro pePurdue."
  
  "Sei?" - akabvunza. Nina aiziva kuti Sam akanga aona chimwe chinhu nokuti akati zita raPerdue paakanga asingazivi, asi zvino akanga achitamba mbeveve.
  
  "Ndinongofunga kuti une chikonzero chakanaka chokuziva kuti ari kupi. Izvi zvese zvinonhuwa kwandiri," akadaro.
  
  "Zvakanaka. Ndinofara kuti pakupedzisira wanzwisisa kukurumidza. Pamwe zvino ucharega kuedza kundinyengetedza kuti ndisununguke," akataura mharidzo yake pfupi yevhangeri "Ndakakuudza-iwe-zvakadaro". Nina akachinja pachigaro chake pakasvika chiziviso paintercom yendege kuti vakanga voda kumhara. Yakanga isingafadzi uye yakareba kutiza, uye Sam aitarisira kuti Perdue akanga achiri mupenyu.
  
  Vabva pachivako chenhandare yendege, vakasarudza kutanga kudya kwemanheru vasati vadzokera kuimba yaSam kuSouth Side.
  
  "Ndinofanira kufonera mutyairi wePurdue. Ingondipa miniti usati wabata tekisi, zvakanaka?" Nina akaudza Sam. Akagutsurira musoro ndokuenderera mberi akabata midzanga miviri pakati pemuromo kuti aibatidze. Sam akaita basa rakanakisa rekuvanza zvaimunetsa kuna Nina. Akafamba achimutenderedza achitaura nemutyairi wendege, achibva amutambidza mudzanga wefodya achipfuura ari pamberi pake.
  
  Achisveta mudzanga uye achinyepedzera kutarisa kunyura kwezuva nechepamusoro peEdinburgh skyline, Sam akamhanya nepakati pezviitiko zvechiratidzo chake, achitsvaga mazano ekuti Perdue angave akabatwa kupi. Nechekumashure aingonzwa izwi raNina richidedera nekamwe kamashoko kaainge atambira pafoni. Zvichienderana nezvavakadzidza kubva kumutyairi wePerdue, Sam aida kutanga panzvimbo iyo Perdue akapedzisira kuonekwa.
  
  Ndakanzwa zvakanaka kusvuta zvakare pashure pemaawa mashomanana okurega. Kunyange kunyura kunotyisa kwaakanga ambonzwa kwakanga kusina kukwana kuti asafeme muchetura wekurapa. Nina akaisa foni mubhegi, akabata mudzanga pakati pemiromo yake. Akaratidza kufara chose achikurumidza kufamba achienda kwaari.
  
  "Tifonere tekisi," akadaro. "Tinofanirwa kusvika kune mumiriri weGerman vasati vavhara."
  
  
  Chitsauko 13
  
  
  Kutsemuka kwetsandanyama kwakatadzisa Perdue kushandisa maoko ake kuti arambe akayangarara, achityisidzira kumunyudza pasi pemvura. Akashambira kwemaawa anoverengeka mumvura inotonhora yetangi recylindrical, achitambura nekushayiwa hope zvakanyanya uye kunonoka kuzvidzora.
  
  "Kumwe kutambudzwa kweNazi kunosiririsa?" akafunga. 'Ndapota Mwari, ingoregai ndife nokukurumidza. Handichakwanisi kuenderera mberi.
  
  Pfungwa idzi hadzina kuwedzererwa kana kuzvarwa nekuzvinzwira tsitsi, asi kwaive kuzviongorora chaiko. Muviri wake wakanga waziya nenzara, usina zvokudya zvinovaka muviri zvose uye wakamanikidzwa kuzvichengeta. Chinhu chimwe chete chachinja kubva mumba mavhenekwa maawa maviri apfuura. Rudzi rwemvura rwakaita yero inorwarisa, iyo Perdue ainyanya kuomerwa nepfungwa dzakaonekwa seweti.
  
  "Ndibudisei!" - akadanidzira kakawanda munguva dzekudzikama kwakakwana. Inzwi rake rakanga rakashoshoma uye risina simba, richidedera nechando chaimutonhodza kusvika pabhonzo. Kunyange zvazvo mvura yakanga yamira kuyerera nguva yakanga yapfuura, akanga achiri mungozi yokunyura kana akarega kukava makumbo ake. Pazasi petsoka dzake dzine matuzu paive neinenge mafiti gumi neshanu ehumburumbira yakazara nemvura. Haaizokwanisa kumira kana nhengo dzake dzakaneta zvakanyanya. Haana chaaigona kuita kunze kwekuenderera mberi, zvimwe aizofa rufu runotyisa.
  
  Kuburikidza nemvura, Perdue akacherechedza pulsation miniti imwe neimwe. Izvi pazvaiitika, muviri wake wakazununguka, asi hazvina kumukuvadza, izvo zvakazoita kuti afunge kuti kwaiva kuyerera kwepasi-pasi kwaiitirwa kuchengetedza masinapisi ake. Kunyange mukunyomba kwake akaona izvi zvisina kujairika. Dai vaida kumubata nemagetsi vangadai vakatozviita. Zvichida, akafunga kuti, vaida kumurwadzisa nokupfuudza simba remagetsi mumvura, asi vakafungira zvisizvo simba racho.
  
  Zviono zvisina kururama zvakapinda mundangariro dzake dzakaneta. Uropi hwake hwakanga husina kukwanisa kutsigira kufamba kwemakumbo ake, kuneta nekushaiwa kurara uye kudya.
  
  "Usarege kushambira," aingoudza brain asina chokwadi kuti aitaura zvinonzwika here kana kuti inzwi raainzwa raibva mumusoro make. Paakatarisa pasi akavhunduka achiona dendere remhuka dzinenge dziine tsindi dziri mumvura pasi pake. Akaridza mhere achitya kuda kudya, akaedza kuzvikweva pagirazi redziva rakanga richitsvedzerera, asi pasina chaakabata pakanga pasina.
  
  Imwe tende yakasvika paari, ichikonzera manyawi mubhirioni. Akanzwa rabha richimonerera gumbo rake risati ramudhonzera mukati metank recylindrical. Mvura yakazadza mapapu ake uye chipfuva chake chaipisa sezvaaitarisa pamusoro pekupedzisira. Kutarisa pasi zvakamumirira zvaingotyisa.
  
  "Parufu rwose rwandakazvifungira pachangu, handina kumbofunga kuti ndichaguma seizvi! Sezvakaita alpha rune inoshanduka kuva madota," pfungwa dzake dzakavhiringidzika dzakanetseka kufunga zvakajeka. Akarasika uye nekutya kusvika pakufa, Perdue akarega kufunga, kugadzira, uye kunyange kukwasva. Muviri wake wairema, wakaremara wakanyura pasi petangi, uku maziso ake akasvinura haana chaakaona kunze kwemvura yeyero apo kufema kwacho kwakamupfura zvakare.
  
  
  * * *
  
  
  "Zvanga zvava pedyo," akadaro Klaus nomufaro. Perdue paakavhura maziso ake, aive akarara pamubhedha munofanira kunge maive muchipatara. Zvinhu zvose, kubva kumadziro kusvika pamucheka werineni, zvakanga zvakafanana nemvura yegehena yaakanga achangobva kunyura.
  
  "Asi kana ndakanyura ..." akaedza kunzwisisa zviitiko zvinoshamisa.
  
  "Saka, unofunga kuti wagadzirira kuzadzisa basa rako kune Order, Herr Perdue?" Klaus akabvunza. Akagara akapfeka zvinorwadza zvakatsvinda musutu yebrown yaipenyerera ine mazamu maviri, yakabatanidzwa netayi yeamber.
  
  Nekuda kwaMwari, ingotamba panguva ino! Ingotamba neni, David. Hapana bhururu nguva ino. Mupe zvaanoda. Unogona kuzova badass gare gare kana wakasununguka," akazviudza zvakasimba.
  
  "Ndiri. Ndakagadzirira chero mirairo, "Perdue akadaro. Maziso aidonhedza maziso akavanza kuongorora kwaaiita mukamuri maakanga ari apo aipeta nzvimbo nemaziso kuti aone kuti akanga ari papi.
  
  "Haunzwi uchinyengetedza," Klaus akadaro akaomesa musoro. Maoko aive akabatirana pakati pezvidya zvake kunge arikudziya kana kutaura nebody language yemusikana wechikoro chesekondari. Perdue akamuvenga uye chirevo chake chinonyangadza cheGermany, chakapiwa nekutaura kwedebutante, asi aifanira kuita zvose zvaaigona kuti asagumbura murume wacho.
  
  "Ndipe mirairo uye uchaona kuti ndiri kurevesa sei," Perdue akagunun'una, achifemera pamusoro. "Iwe unoda Imba yeAmber. Ndichamutora kubva panzvimbo yake yokupedzisira ndigomudzosa pano."
  
  "Hautombozivi kuti ndekupi, shamwari yangu," Klaus akanyemwerera. "Asi ndinofunga uri kuyedza kufunga kuti tiri papi."
  
  "Zvakadii futi...?" Perdue akatanga, asi pfungwa dzake dzakakurumidza kumuyeuchidza kuti aisafanira kubvunza mibvunzo. "Ndinofanira kuziva pekuisa izvi."
  
  "Vachakuudza kwaunomuendesa kana wangomutora. Ichi chichava chipo chako kuBlack Sun," Klaus akatsanangura. "Iwe, hongu, unonzwisisa kuti, sezvazviri, haufe wakakwanisa kuva Renat zvakare nekuda kwekutengesa kwako."
  
  "Izvi zvinonzwisisika," Perdue akabvuma.
  
  "Asi pane zvimwe kune basa rako, mudiwa wangu Herr Perdue. Unotarisirwa kuti ubvise vawaimbova vaunoshanda navo Sam Cleave uye Dr. Gould vasina hunhu hwakanaka usati wataura kuEuropean Union Assembly, "akaraira Klaus.
  
  Perdue akaramba akati twasu ndokugutsurira musoro.
  
  "Vamiriri vedu muEU vacharonga musangano wechimbichimbi weKanzuru yeEuropean Union muBrussels uye kukoka vezvenhau vepasi rose, panguva yamuchaita chiziviso chipfupi pachinzvimbo chedu," Klaus akaenderera mberi.
  
  "Ini ndinofunga ndichawana ruzivo kana nguva yasvika," Perdue akadaro uye Klaus akagutsurira. "Rudyi. Ndichadhonza tambo dzinodiwa kuti nditange kutsvaga muKönigsberg izvozvi. "
  
  "Koka Gould naCleve kuti vabatane newe, zvakanaka?" Klaus akadaro. "Shiri mbiri, sezvavanotaura."
  
  "Kutamba kwemwana," Perdue akanyemwerera, achiri pasi pesimba remishonga inonzi hallucinogenic yaakanga amedza mumvura mushure meusiku mukupisa. "Ndipe... two months."
  
  Klaus akakanda musoro wake kumashure ndokugegedzera sechembere ichichema nemufaro. Akadzungudza achidzokera kumashure kusvika awana mweya wekufema. "Mudiwa wangu, uchazviita mumavhiki maviri."
  
  "Izvi hazvigoneki!" - Perdue akadanidzira, achiedza kusanzwika kuvengana. "Kungoronga kutsvaga seizvi kunotora mavhiki ekuronga."
  
  "Ichi ichokwadi. Ndinoziva. Asi isu tine chirongwa chakaomeswa zvakanyanya nekuda kwekunonoka kwese kwatakaita nekuda kwehunhu hwako husina kunaka," akagomera murwi wekuGerman. "Uye kupikisa kwedu pasina mubvunzo kuchawana hurongwa hwedu hwemutambo nekumberi kwese kwatinoita kupfuma yavo yakavanzwa."
  
  Perdue akada kuziva kuti ndiani aive akonzeresa kunetsana uku, asi haana kubvunza mubvunzo. Aitya kuti izvi zvaizoita kuti musungwa wake apinde mune rimwe danho rekurwadziswa.
  
  "Zvino makumbo aya ngaatange apora uye tichaona kuti maenda kumba mumazuva matanhatu. Hapana chikonzero chekukutuma kune chimwe chinhu se...?" Klaus akaseka, "Ko iwe chiRungu unoti kudii? Chirema here?"
  
  Perdue akanyemwerera akasiya basa, akatsamwa zvechokwadi kuti aifanira kugara kunyange awa imwe chete, ndoda vhiki. Parizvino akanga adzidza kungozvigamuchira kuitira kuti arege kudenha Klaus kuti amukandire mugomba reoctopus zvakare. MuGermany akasimuka ndokubuda mukamuri, achidanidzira, kuti: "Nakidzwa nepudding yako!"
  
  Perdue akatarisa kunonaka gobvu custard yaaisirwa ari mumubhedha wake wechipatara, asi zvaiita sekudya chidhinha. Sezvo arasikirwa nemapaundi akati wandei mushure memazuva enzara muimba yekutambudzikira, Perdue aive nedambudziko rekuzvichengeta kubva pakudya.
  
  Haana kuzviziva, asi kamuri yake yaive imwe yevatatu mune yavo vega yekurapa.
  
  Mushure mokunge Klaus aenda, Perdue akatarisa-tarisa, achiedza kutsvaga chimwe chinhu chakanga chisiri chero kana amber muruvara. Zvakamunetsa kuti azive kuti yaive mvura yeyellow yairwara here yaaive apotsa anyura ndiyo yaiita kuti maziso ake aone zvese zviri muamber tones. Ndiyo yega tsananguro yaaive nayo yekuti sei aiona aya mavara echienzi pese pese.
  
  Klaus akafamba achidzika nemukoridho wakareba achienda kwaive nevarume vake vekuchengetedza vaive vakamirira mirairo yekuti ndiani aizopamba. Iri rakanga riri zano rake guru uye raifanira kuitwa kusvika pakukwana. Klaus Kemper aive chizvarwa chechitatu Freemason kubva kuHesse-Kassel, akarererwa pamafungiro esangano reBlack Sun. Sekuru vake vaive Hauptsturmführer Karl Kemper, mukuru weKleist Panzer Boka panguva yePrague Inogumbura muna 1945.
  
  Kubva paudiki, baba vake vakadzidzisa Klaus kuti ave mutungamiri uye kuti aite zvakanaka pane zvese zvaaiita. Pakanga pasina nzvimbo yekukanganisa mudzinza reKemper, uye baba vake vaifara kupfuura vaiwanzoshandisa nzira dzisina tsitsi dzekumanikidza dzidziso dzavo. Achishandisa muenzaniso wababa vake, Klaus akakurumidza kuona kuti charisma inogona kuva nengozi seMolotov cocktail. Nguva zhinji akanga aona baba vake nasekuru vachityisidzira vanhu vakazvimiririra uye vane simba zvokuti vakabvuma nokungotaura navo nemamwe majeti uye nenzwi.
  
  Rimwe zuva, Klaus akashuvira simba rakadaro, sezvo muviri wake mutete waisazombomuita mukwikwidzi akanaka mune zvechirume zvakanyanya. Sezvo akanga asina mumhanyi kana simba, kwakanga kuri kwomuzvarirwo kuti anyure amene muzivo huru yenyika nounyanzvi hwokutaura. Netarenda iri rairatidzika kuva duku, Klaus muduku akakwanisa kuwedzera nzvimbo yake mukati meOrder of the Black Sun nguva nenguva pashure pa1946 kutozosvikira awana chimiro chakakwirira chomuchinji mukuru wesangano. Klaus Kemper haana kungowana rutsigiro rwakakura kusangano mune zvedzidzo, zvematongerwo enyika uye zvemari, asi pakazosvika 2013 akange azvisimbisa semumwe wevarongi vakuru veanoverengeka Black Sun mabasa epachivande.
  
  Iyo chaiyo purojekiti yaaive ave kuita nayo, uye yaakange akwezva vabatsiri vakawanda vane mukurumbira mumwedzi ichangopfuura, ndiko kwaizova kubudirira kwake. Kutaura idi, kudai zvose zvakanga zvaenda mukuwirirana negadziriro, Klaus angadai akatora nzvimbo yakakwirira zvikurusa muUrongwa-yaRenatus-iye amene. Mushure meizvi, aizova muvaki wekutonga kwenyika, asi kuti zvose zviitike, aida runako rwebaroque rwepfuma iyo yakamboshongedza imba yaMambo Peter Mukuru.
  
  Achifuratira kuvhiringidzika kwevaaishanda navo pamusoro pepfuma yaaida kuwana, Klaus akaziva kuti muongorori akanakisisa bedzi munyika yose aigona kumudzorera. David Perdue - muvambi ane hunyanzvi, bhiriyoni mufambi, uye philanthropist wedzidzo - aive nezvose zvekushandisa neruzivo rwaidiwa naKemper kuti awane chigadzirwa chisingazivikanwe. Kwaingove kunyara zvekuti haana kukwanisa kudheerera Scot mukuzviisa pasi, kunyangwe Perdue akafunga kuti Kemper anogona kunyengedzwa nekuteerera kwake kamwe kamwe.
  
  Munzvimbo inosvikira vaenzi, shamwari dzake dzakamukwazisa noruremekedzo sezvaaibuda. Klaus akadzungudza musoro achiratidza kupererwa paakapfuura nepavari.
  
  "Ndichadzoka mangwana," akavaudza kudaro.
  
  "Protocol yaDavid Perdue, changamire?" - akabvunza musoro.
  
  Klaus akabuda achipinda mugwenga risina chinhu rakapoteredza musha wavo kumaodzanyemba kweKazakhstan ndokupindura zvakajeka kuti: "Muurayei."
  
  
  Chitsauko 14
  
  
  Pamumiriri weGermany, Sam naNina vakabatana nemumiriri weBritain muBerlin. Vakaona kuti Perdue aive neaina naBen Carrington uye akanonoka Gaby Holzer mazuva mashoma apfuura, asi ndizvo chete zvavaiziva.
  
  Vakatozodzokera kumba sezvo zuva rainge rava kuvharwa nhasi, asi pane zvavaikwanisa kuita kuti vaenderere mberi. Iyi yaive forte yaSam Cleave. Semutori wenhau wekuferefeta akahwina Mubairo wePulitzer, ainyatsoziva nzira yekuwana ruzivo rwaaida pasina kukanda matombo mudziva richirimo.
  
  "Ndinoshamisika kuti nei aifanira kuonana nomukadzi uyu Gabi," Nina akadaro, achizadza muromo wake nemakeke. Aizodzidya nechokoreti inopisa, asi akanga aziya nenzara uye ketero yaingotora nguva yakareba kuti isapisa.
  
  "Ndichaitarisa kana ndangobatidza laptop yangu," Sam akapindura achikandira bhegi rake pasofa asati atora mukwende wake kuimba yekuwachira. "Ndigadzirirewo chokoreti inopisa, ndapota!"
  
  "Chokwadi," akanyemwerera, achipukuta zvimedu mumuromo make. Ari oga kwenguva pfupi mukicheni, Nina haana kukwanisa kuita kunze kwokuyeuka chiitiko chinotyisa mundege ichibhururuka ichienda kumba. Dai aikwanisa kuwana nzira yekufungira kubatwa naSam, zvingave rubatsiro rukuru, kuderedza mukana wenjodzi nguva inotevera yavanenge vasina kuita rombo rakanaka kuva nachiremba pedyo. Ko kana zvaizoitika pavaiva voga?
  
  'Ko kana izvi zvikaitika pabonde?' Nina akafunga nezvazvo, achiyemura zvingangoitika zvinotyisa asi zvinonakidza. "Chimbofungidzira zvaaigona kuita kana akafambisa simba iroro kuburikidza nechimwe chinhu chisiri chanza chake?" Akatanga kuseka achiona mifananidzo inonakidza yaive mumusoro make. "Ikoko kungaruramisa kudanidzira kwokuti "Haiwa Mwari wangu!" handiti?" Achimhanya nomumarudzi ose ezvinoitika zvoupenzi mumusoro make, Nina haana kukwanisa kuita kunze kwokuseka. Aiziva kuti zvaisasekesa zvachose, asi zvakangopa munyori wenhau dzakaitika dzimwe pfungwa dzisiri dzechokwadi uye akawana zororo remakomiki mairi.
  
  "Chii chinosekesa?" Sam akanyemwerera achipinda mukitchen kunotora cup yeambrosia.
  
  Nina akadzungudza musoro kuti arege kutaura, asi akanga achibvunda nokuseka, achifefetera pakati pokuseka.
  
  "Hapana," akadaro achinyemwerera. "Ingori katuni mumusoro mangu pamusoro petsvimbo yemheni. Kanganwa nezvazvo".
  
  "Zvakanaka," akadaro. Akafarira pakaseka Nina. Haana kungoita kuseka kwemumhanzi uko vanhu vakawana vachitapukira, asi aivewo aiwanzove akanyanya kusimba uye ane hasha. Sezvineiwo, zvave kashoma kumuona achiseka zvakadaro.
  
  Sam akaisa laptop yake kuti akwanise kuibatanidza nedesktop router yake kuti imhanye kumhanya kwebroadband kupfuura mudziyo wake usina waya.
  
  "Pakupedzisira, ndaifanira kurega Perdue andiite imwe yemamodemu avo asina waya," akadaro achigunun'una. "Zvinhu izvi zvinofanotaura ramangwana."
  
  "Une mamwe makuki here?" akamudaidza ari muimba yekubikira achingonzwa achivhura nekuvhara magonhi ekhabhati pese paaitsvaga.
  
  "Kwete, asi muvakidzani wangu akandibikira oatmeal chocolate chip cookies. Vatarise, asi ndine chokwadi chekuti vachiri vakanaka. Tarisa muchirongo chiri mufiriji," akarayira kudaro.
  
  "Vabata! Ta!"
  
  Sam akavhura kutsvaga Gabi Holtzer achibva angoona chimwe chinhu chakaita kuti afungire zvakanyanya.
  
  "Nhai! Iwe haungatendi izvi, "akadanidzira, achiongorora zvisingaverengeki mishumo yenhau uye zvinyorwa nezverufu rwemutauriri wehushumiri hweGermany. "Mukadzi uyu akashandira hurumende yeGermany nguva yadarika, achiita humhondi uhwu. Rangarirai mhondi idzo muBerlin neHamburg nedzimwe nzvimbo shoma tisati taenda kuzororo?
  
  "Hongu, zvisina kujeka. Saka ndodii naye?" Nina akabvunza achigara paarmrest yesofa aine cup yake nemacookies.
  
  "Akasangana naPerdue kuBritish High Commission muBerlin, uye akawana izvi: zuva raanonzi akazviuraya," akasimbisa mazwi maviri ekupedzisira mukuvhiringidzika kwake. "Ndiro raive zuva rimwechete Perdue akasangana nemurume uyu Carrington."
  
  "Ndiyo yakanga iri nguva yokupedzisira kumuona munhu upi noupi," akadaro Nina. "Saka Perdue anoshaika zuva rimwechete raanosangana nemukadzi anozviuraya nguva pfupi yadarika. Kurangana uku, handizvo here?
  
  "Sezviri pachena munhu bedzi ari pamusangano wacho asina kufa kana kuti kushaika ndiBen Carrington," Sam akawedzera. Akatarisa mufananidzo wemurume weBritish pascreen kuti arangarire chiso chake. "Ndinoda kutaura newe mwanangu."
  
  "Sokunzwisisa kwandinoita, mangwana tiri kuenda kumaodzanyemba," Nina akakarakadza kudaro.
  
  "Ehe, ndiko kuti, kana tangoshanyira Reichtisusis," Sam akadaro. "Hazvingakuvadze kuve nechokwadi kuti haasati adzoka kumba."
  
  "Ndakamufonera kasingaperi. Yadzima, hapana tambo dzezwi, hapana," akadzokorora.
  
  "Mukadzi akafa uyu aive akabatana sei nePurdue?" Sam akabvunza.
  
  "Mutyairi wendege akati Perdue aida kuziva kuti sei ndege yake yekuCopenhagen yakarambidzwa kupinda. Sezvo akanga ari mumiriri wehurumende yeGermany, akakokwa kumuzinda weBritain kuzokurukura chikonzero nei ikoku kwakaitika," Nina akashuma kudaro. "Asi ndizvo chete zvaizivikanwa nakaputeni. Aka kaive kekupedzisira kuonana navo, saka vashandi vendege vachiri muBerlin. "
  
  "Jesu. Ndinofanira kubvuma, ndiri kuwana kunzwa kwakashata zvikuru pamusoro paikoku," Sam akabvuma kudaro.
  
  "Uri kubvuma pakupedzisira," akapindura kudaro. "Wataura chimwe chinhu pawakabatwa nepfari, Sam. Uye icho chimwe chinhu chinoreva shit dutu zvinhu. "
  
  "Chii?" - akabvunza.
  
  Akatora imwe cookie. "Black Sun".
  
  Chiso chaSam chairatidza kusuruvara maziso ake akatarisa pasi. "Damn it, ndakanganwa chikamu ichocho," akadaro chinyararire. "Zvino ndarangarira."
  
  "Wazviona kupi izvi?" Akavhunza hake achiziva kutyisa kwechiratidzo uye kugona kwayo kushandura nhaurirano kuita ndangariro dzakashata.
  
  "Pazasi petsime," akadaro. "Ndanga ndichifunga. Pamwe ndinofanira kutaura naDr. Helberg nezvechiratidzo ichi. Achaziva kududzira."
  
  "Paunenge uripo, bvunza maonero ake ekuchipatara nezvechirwere chemaziso chinokonzerwa nekuona. Ndinobheja kuti ichi chinhu chitsva chaasingakwanise kutsanangura," akadaro zvakasimba.
  
  "Iwe hautendi mune zvepfungwa, iwe?" Sam akatura befu.
  
  "Aiwa, Sam, handizivi. Hazvigone kuve kuti imwe seti yemafambiro emaitiro akakwana kuongorora vanhu vakasiyana nenzira imwechete," akadaro. "Anoziva zvishoma nezve psychology kupfuura iwe. Ruzivo rwake rwakavakirwa pakutsvagisa uye dzidziso dzemamwe mafaro ekare, uye iwe unoramba uchivimba neake-asina kubudirira kuedza kugadzira dzidziso dzake. "
  
  "Ndingaziva sei kupfuura iye?" akadzokera kwaari.
  
  "Nekuti unorarama nazvo, idiot! Iwe unosangana nezviitiko izvi, iye achingogona kufungidzira. Kusvikira anzwa, anzwa uye azviona sezvaunoita, hapana nzira mugehena yaanogona kutotanga kunzwisisa zvatiri kubata nazvo!" Nina akabhowekana. Akaodzwa mwoyo naye uye kuvimba kwake kusina musoro muna Dr. Helberg.
  
  "Uye chii, mukufunga kwako, chatiri kubata nacho, mudiwa?" akabvunza achitsvinya. "Ichi chimwe chinhu chinobva mune rimwe remabhuku enyu ekare enhoroondo here? Hongu, mwari. Zvino ndarangarira! Unogona kuzvitenda."
  
  "Helberg chiremba wepfungwa! Chaanongoziva ndechekuti boka rema psychopathic idiots rakaratidza mune kumwe kuongorora kwakavakirwa pamamiriro ezvinhu pasina pese pese padanho rekusanzwisisika rawakasangana naro, mudiwa wangu! Muka, nhamo! Chero chii chakakanganisika pauri haisi psychosomatic chete. Chimwe chinhu chekunze chiri kudzora zviratidzo zvako. Chimwe chinhu chine hungwaru chiri kukanganisa cerebral cortex yako," akatsanangura maonero ake.
  
  "Nekuti inotaura kubudikidza neni?" akanyemwerera zvekutsvinya. "Ndokumbira utarise kuti zvese zvataurwa pano zvinomiririra zvandinotoziva, izvo zvatova mundangariro dzangu."
  
  "Ibva watsanangura kupisa kwacho," akabva apindura nekukasira, achigumburisa Sam.
  
  "Sezviri pachena uropi hwangu hunodzorawo tembiricha yomuviri wangu. "Zvimwe chetezvo," akapikisa kudaro, asingaratidzi kusava nechokwadi kwake.
  
  Nina akaseka achiseka. "Tembiricha yemuviri wako - handina basa nekupisa kwaunofunga kuti uri kupisa, Playboy - haigone kusvika pakupisa kwemheni. Uye izvi ndizvo chaizvo zvakanhongwa nachiremba muBali, rangarira? Meso ako anopinza magetsi akanyanya kuwanda zvekuti "musoro wako waizoputika," rangarira?
  
  Sam haana kupindura.
  
  "Uye chimwezve chinhu," akaenderera mberi nekukunda kwake kwekutaura, "hypnosis inonzi inokonzera kuwedzera kwemaitiro emagetsi emagetsi mune dzimwe neuroni muuropi, nyanzvi!" Chero chii chiri hypnotizing iwe chiri kutumira inoshamisa huwandu hwesimba remagetsi kuburikidza newe, Sam. Hauone here kuti zviri kuitika kwauri zvinopfuura mwero wepfungwa? "
  
  "Saka urikuratidzei?" - akadanidzira. "Shaman? Electroshock therapy? Paintball? Colonoscopy?
  
  "Oh mwari wangu!" Akadzvokora meso. "Hapana anotaura newe. Unoziva? Ita netsvina iyi iwewe. Enda unoona charlatan uye rega atore uropi hwako zvishoma kusvika iwe wava kusaziva sezvaari. Urwu harufanire kuve rwendo rurefu kwauri! "
  
  Nemashoko aya akabva abuda mumba muya achimhanya ndokunorovera gonhi. Kudai aiva nemotokari ikoko, angadai akananga kumba kwaOban, asi akanga akabatikana usiku hwose. Sam aiziva zviri nani pane kuvhiringa Nina kana akatsamwa, saka akarara pasofa.
  
  Ringtone yefon yake yakamutsa Nina mangwana kuseni. Akapepuka kubva kuhope huru, hope dzisina hope dzaive dzave pfupi, ndokugara pamubhedha. Runhare rwakanga rwuchingorira mubhegi make, asi akashaya kana nguva yekuidaira.
  
  "Zvakanaka, nhamo," akadaro nedonje remupfungwa dzake dzakamuka. Achitambisa makeup, makiyi, uye mafuta ekunhuwirira, akazobudisa nharembozha yake, asi runhare rwakanga rwatopera.
  
  Nina akafinyama akatarisa watch yake. Nguva dzainge dzatove 11:30 am ndokubva Sam amusiya arara.
  
  "Hukuru. Wave kutondisvota nhasi," akapopotera Sam asipo. "Zvingave nani dai warara wega." Paakabuda mumba akabva aziva kuti Sam akanga asipo. Achifamba akananga kukettle, akatarisa pascreen yefoni yake. Maziso ake aingokwanisa kutarisa, asi ainyatsoziva kuti nhamba yacho aisaiziva. Akadzvanya zvekare.
  
  "Hofisi yaDr. Helberg," munyori akapindura kudaro.
  
  "Haiwa Mwari wangu," Nina akafunga kudaro. 'Akaendako.' Asi akaramba akadzikama kuti zvimwe akanga akanganisa. "Mhoro, uyu ndiDr. Gould. Ndangofonerwa nenhamba iyi?"
  
  "Dr. Gould?" mudzimai akadzokorora nemufaro. "Ehe! Hongu, takaedza kubata newe. Izvi ndezveVaCleve. Zvinoita here...?"
  
  "Kwakanaka here?" Nina akadaro.
  
  "Ndokumbirawo muuye kumahofisi edu ...?"
  
  "Ndakubvunza mubvunzo!" Nina akatadza kuzvitsungirira. "Ndokumbirawo mundiudze kana ari akanaka kutanga!"
  
  "Isu... hatizivi, Dr. Gould," mukadzi wacho akapindura achizengurira.
  
  "Zvinorevei izvozvo?" Nina aipisa, hasha dzake dzainge dzakonzerwa nehanya nemamiriro aSam. Akanzwa ruzha nechekumashure.
  
  "Zvakanaka, mhamha, anoita kunge ... um...
  
  
  Chitsauko 15
  
  
  Detlef akatsemura mapuranga epasi paive nemhepo, asi paakapinza musoro wescrewdriver muburi repiri, chimiro chese chakapinda mumadziro machakaiswa. Kubondera kukuru kwakamuvhundutsa achibva adonha negotsi achizvisundira kumadziro netsoka. Akagara akatarisa, madziro akatanga kusveerera parutivi, semusuwo unotsvedza.
  
  "Chii...?" akakwenya maziso achitsamira pamaoko apo akanga achingotsikitsira pasi. Musuwo waipinda mune yaaifunga kuti ndiyo imba yavo yaiva yakabatana, asi panzvimbo yerima rakaita kuti rive repachivande pedyo nehofisi yaGabi nechinangwa chaaizowana. Akasimuka achipukuta bhurugwa nehembe yake. Sezvo musuwo werima wakanga wakamumirira, haana kuda kungopinda mukati, nokuti kudzidziswa kwake kwakanga kwamudzidzisa kuti asamhanyire zvisina kufanira munzvimbo dzaasingazivi-pamwe chete asina chombo.
  
  Detlef akaenda kunotora Glock yake netochi, kuitira kana imba yaaisaziva yaive set-up kana kuti ine alarm. Izvi ndizvo zvaaiziva zvakanyanya - kutyora kwekuchengetedza uye anti-assassination protocol. Nemazvo chaiwo, akanangisa dhiramu murima, achimisa kurova kwemwoyo wake kuti akwanise kupfura pfuti yakachena kana zvakakodzera. Asi kurova kwakadzikama hakuna kukwanisa kumisa kunakidzwa kana kumhanya kweadrenaline. Detlef akanzwa semunguva dzekare zvakare paakapinda mukamuri, achiongorora perimeter uye kunyatsoongorora mukati memukati chero kusaina kana kukonzeresa.
  
  Asi zvakamuodza mwoyo, raingova kamuri, kunyange zvazvo zvakanga zviri mukati zvakanga zvisingafadzi.
  
  "Idiot," akazvituka paakaona switch yemwenje yestandard pedyo nedoor frame mukati. Akaibatidza kuti anyatsoona imba yacho. Imba yeredhiyo yaGaby yakavhenekerwa negirobhu rimwe chete rakarembera padenga. Aiziva kuti yaiva yake nokuti lipstick yake yeblackcurrant yainge yakamira pedyo nekabhegi kefodya kake. Rimwe remahembe ake ehembe rakanga richiri kuseri kwecheya duku yomuhofisi, uye Detlef aifanirazve kukurira kusuruvara kwokuona zvinhu zvomudzimai wake.
  
  Akatora cardigan nyoro recashmere ndokukweva hwema hwake zvakanyanya asati aidzosera kuti aongorore midziyo. Mumba umu maive nematafura mana. Imwe pakanga pakamira chigaro chake, mamwe maviri kudivi ripi neripi, uye imwe nepamusuwo paaichengeta mirwi yemagwaro mune aiita semaforodha - haana kukwanisa kuziva nekukurumidza. Muchiedza chekunyara chegirobhu, Detlef akanzwa sokuti akanga adzokera shure. Kunhuhwirira kwakamuyeuchidza nezvemuziyamu yakazadza imba yacho nemadziro esimende asina kupendwa.
  
  "Haaa, mudiwa, ndingadai ndakafunga kuti iwe pavanhu vese ungadai wakaturika mapepa emadziro nemagirazi maviri," akadaro mudzimai wake achitarisa tarisa mukamuri reredhiyo. "Izvi ndizvo zvamagara muchiita; yakashongedza zvese."
  
  Nzvimbo yacho yakamuyeuchidza nezvegomba kana kuti kamuri rokubvunzurudza mubhaisikopo rekare revasori. Padhesiki rake paive nerunyoro rwakafanana neredhiyo yeCB, asi zvaive zvakasiyana neimwe nzira. Sezvo aive asina ruzivo rwakakwana murudzi urwu rwekutaura kweredhiyo, Detlef akatsvaga switch. Paive neswitch yesimbi yaibuda yakanamirwa kukona yezasi yekurudyi, saka akaiedza. Kamwe kamwe, mageji maduku maviri akavheneka, tsono dzadzo dzichikwira nokudonha dzichiridzirwa mhepo nomumukurukuri.
  
  Detlef akatarisa mimwe michina. "Ivo vanotaridzika zvakanyanya kuomarara kuti vafunge pasina kuve roketi sainzi," akadaro. "Zvinorevei zvese izvi, Gabi?" - akabvunza, achiona bhodhi hombe rekoki yakaiswa pamusoro petafura pakanga paine mapepa. Akarovererwa pabhodhi, akaona zvinyorwa zvakati wandei nezvemhondi izvo Gabi aiferefeta asingazive nevakuru vake. Akanyora 'MILLA' padivi nechiratidzo chitsvuku.
  
  "Milla ndiani, mwana?" akazevezera. Akarangarira zvakanyorwa mudhayari rake nomumwe Milla panguva imwe cheteyo nevarume vaviri vaivapo parufu rwake. "Ndinoda kuziva. Zvakakosha".
  
  Asi chaaingonzwa kwaiva kuridza muridzo kwaiuya nemasaisai neredhiyo. Maziso ake akawedzera kutenderera pasi pebhodhi, apo chimwe chinhu chaipenya uye chaipenya chakabata pfungwa dzake. Mapikicha maviri ane mavara akazara airatidza imba yemuzinda mune zvakashongedzwa. "Wow," Detlef akadaro achikatyamadzwa neruzivo rwakadzama nebasa rakaoma raishongedza madziro ekamuri reumbozha. Stucco yeamber negoridhe yaiumba zviratidzo uye maumbirwo akanaka, akagadzirwa pamakona nemifananidzo miduku yemakerubhi nevanamwarikadzi.
  
  "Ichikosha $143 mamiriyoni? Mwari Gabi munozviziva here kuti chii ichi?" akagunun'una achiverenga zvakadzama nezve chidimbu chakarasika cheunyanzvi chinonzi Amber Room. "Wanga uchiitei nekamuri iri? Unofanira kunge wakava nechokuita nazvo; dai zvisina kudaro hapana chimwe cheizvi chingave pano, handiti?
  
  Zvese zvinyorwa zvemhondi zvaive nezvinyorwa zvairatidza mukana wekuti Imba yeAmber ine chekuita nazvo. Pasi pezwi rokuti 'MILLA', Detlef akawana mepu yeRussia nemiganhu yayo neBelarus, Ukraine, Kazakhstan neLithuania.Pamusoro penzvimbo yeKazakh steppe neKharkov, Ukraine, paiva nenhamba dzakanyorwa nechinyoreso chitsvuku, asi vakanga vasina ruzivo rwavaiziva. magadzirirwo, akadai senhamba dzerunhare kana macoordinates: Sezvinei netsaona, Gaby akanyora nhamba idzi dzine manhamba maviri pamepu dzaakanamira kumadziro.
  
  Chakabata ngwariro yake yakanga iri chisaririra chaikosha chakarembera pakona yebhodhi remakoki. Paribhoni repepuru rine mutsara webhuruu wakasviba pakati paiva nemenduru yakanyorwa muchiRussian. Detlef akaribvisa zvakanaka ndokunamira pavhesi rake pasi pehembe yake.
  
  "Chii chawapinda nacho nhai mudiwa?" - akazevezera kumukadzi wake. Akatora mifananidzo yakati wandei nekamera yenharembozha yake ndokugadzira kapfupi vhidhiyo yekamuri iri nezvaivemo. "Ndichaziva kuti izvi zvinei newe uye kuti Perdue wawaifambidzana naye, Gabi," akapika. "Uye ipapo ndichatsvaga shamwari dzake dzichandiudza kwaari, zvikasadaro dzinofa."
  
  Pakarepo, ruzha rwe static rwakabva paredhiyo yenguva pfupi padhesiki raGabi, ichityisa Detlef hafu kuti afe. Akazendama netafura yaive nepepa, achiisaidzira nesimba zvekuti mamwe mafolder akatsvedza ndokupararira pasi.
  
  "Mwari! Moyo wangu wakashata! " - akadanidzira, akabata chipfuva chake. Tsono dzegeji dzvuku dzaisvetuka kuruboshwe nekurudyi nekuchimbidza. Izvi zvakayeuchidza Detlef nezvemasisitimu ekare ehi-fi, ayo aizoratidza vhoriyamu kana kujeka kwezvinobudisa nhau zvairidzwa pazviri. Nekuda kwekupindira kwaakaita akanzwa inzwi richibuda richinyangarika. Paakanyatsoongorora akaona kuti kwaisava kutepfenyura, asi kuti kwaiva kufona. Detlef akagara pachigaro chemudzimai wake mushakabvu ndokunyatsoteerera. Raiva izwi rechikadzi richitaura shoko rimwe panguva. Akafinyamisa kumeso, akazembera. Maziso ake akabva angoti bhaa. Pane izwi rakasiyana raakaziva.
  
  "Gabhi!"
  
  Akagara akasvinura achishaya kuti oita sei. Mukadzi wacho akaramba achifonera mudzimai wake muchiRussian; aigona kutaura, asi aisataura mutauro wacho. Akatsunga kutaura naye, Detlef akabva amhanya kuvhura browser renhare yake kuti aone maredhiyo ekare uye kuti aidzorwa sei. Mukupenga kwake, zvigunwe zvake zvaigara zvichipinda mukutsvaga nezvikanganiso, izvo zvakamupinza mukuora mwoyo kusingatsananguriki.
  
  "Kupenga! Kwete "kutaurirana nenhengo"! " akagunun"una sezvo zvakati wandei zvezvinonyadzisira zvakabuda pahwindo refoni yake. Chiso chake chainge chave kupenya dikita achimhanya-mhanya kutsvaga rubatsiro rwekushandisa muchina uya wekutaurisa. "Wait! Mira!" akadeedzera muwairesi izwi rechikadzi richidaidzira kuti Gabi adaire. "Ndimirire! Uh, zvakaipa!
  
  Nekuda kwekusagutsikana netsvakiridzo yake paGoogle, Detlef akatora bhuku gobvu, rine huruva ndokurikanda paredhiyo. Chigadziko chesimbi chakasununguka zvishoma, uye chubhu yakadonha kubva patafura, yakarembera patambo. "Famba iwe!" - akaridza mhere, azere nekupererwa nekutadza kudzora mudziyo.
  
  Paredhiyo painzwika karuzha uye izwi rechirume raive nekazwi kechiRussian rakasimba richibva kumutauri. "Famba iwewo, mukoma."
  
  Detlef akashamisika. Akakwakuka ndokufamba achienda kwaakanga aisa mudziyo. Akatora microphone yaainge achangobva kurwisa nebhuku ndokuisimudza zvine hungwaru. Pamudziyo wacho pakanga pasina bhatani rekubatidza nhepfenyuro, saka Detlef akabva atanga kutaura.
  
  "Mhoro? Hey! Mhoro?" akadaidza maziso ake akatarisa tarisa kuti hapana achamupindura. Rumwe ruoko rwake rwakazorora zvinyoro nyoro pane transmitter. Kwenguva yakati, ruzha rwakangomira chete rwakakunda. Ipapo kuputika kwematanho ari kuchinjirwa akasiyana modulations akazadza kamuri diki, rinotyisa sezvo mugari waro ega akamirira achitarisira.
  
  Pakupedzisira, Detlef aifanira kubvuma kuti akanga akundwa. Apererwa akadzungudza musoro. "Taura hako?" - akagomera muChirungu, achiziva kuti chiRussia kune rumwe rutivi rwemutsara zvichida haana kutaura chiGermany. "Ndapota? Handizivi kuti ndoshanda sei nechinhu ichi. Ndinofanira kukuzivisai kuti Gabi mukadzi wangu."
  
  Izwi remunhukadzi rakadeedzera richibva kumutauri. Detlef akavhunduka. "NdiMilla here uyu? Ndiwe Milla here?
  
  Achinonoka, mukadzi wacho akapindura kuti, "Gabi aripi?"
  
  "Afa," akapindura, achibva ashamisika nezwi pamusoro peiyo protocol. "Ndoti 'kuguma' here?"
  
  "Kwete, inovanza L-bhendi kufambisa uchishandisa amplitude modulation seyekutakura wave," akamuvimbisa neChirungu chakatyoka, kunyangwe ainyatsogona kutaura nezvekutengesa kwake.
  
  "Chii?" Detlef akapopota achiratidza kuvhiringika pane imwe nyaya yaakanga asina hunyanzvi pairi.
  
  Akatura befu. "Kukurukurirana uku kwakafanana nekurukurirano yefoni. Unoti. Ndinotaura. Hapana chikonzero chekuti "ndapedza."
  
  Detlef akanzwa kusununguka achinzwa izvi. "Zvakanaka!"
  
  "Taura zvakanyanya. Handisi kunyatsokunzwa. Gabi aripi? " akadzokorora, asina kunzwa mhinduro yake yaakange amboita.
  
  Detlef akawana zvakaoma kudzokorora nhau. "Mudzimai wangu ... Gabi afa."
  
  Kwenguva refu pakanga pasina mhinduro, kwaingova kuremerwa kwe static. Murume uya akabva aoneka zvakare. "Unonyepa".
  
  "Kwete kwete. Aihwa! Handisi kunyepa. Mudzimai wangu akaurayiwa mazuva mana apfuura," akazvidzivirira zvake. "Tarisa paIndaneti! Tarisa CNN! "
  
  "Zita rako," akadaro murume wacho. "Harisi zita rako chairo. Chinhu chinokuzivisa iwe. Pakati pako naMilla chete."
  
  Detlef haana kana kumbozvifunga. "Murume".
  
  Crackling.
  
  Lovely.
  
  Detlef aivenga ruzha rwusina kujeka rweruzha rwuchena uye mweya wakafa. Ainzwa asina chinhu, ari ega uye akashungurudzika nekushaikwa kweruzivo - nenzira yaimutsanangura.
  
  "Murume. Chinja chinotumira ku1549 MHz. Mirira Metallica. Tsvaga nhamba. Shandisa GPS yako uende neChina," murume wacho akarayira kudaro.
  
  Dzvanya
  
  Kudzvanya kwacho kwakaita maungira munzeve dzaDetlef sepfuti ichimusiya apererwa uye avhiringika. Akamira achishamisika, akapindwa nechando akatambanudza maoko ake. "Ndochii ichocho?"
  
  Akangoerekana akurudzirwa nemirayiridzo yaakanga achida kukanganwa.
  
  "Dzoka! Mhoro?" - akadanidzira mugudzanzwi, asi vaRussia vakabva. Akakanda maoko mudenga achidzvova neshungu. "Gumi neshanu makumi mana nepfumbamwe," akadaro. "Gumi neshanu makumi mana nepfumbamwe. Rangarira izvi!" Akaita zvekuvhunduka achitsvaga approximate value yenhamba padial indicator. Zvishoma nezvishoma achitendeudza knob, akawana paiva nechiteshi.
  
  "Saka todii manje?" - akachema. Aive aine chinyoreso nebepa akagadzirira nhamba dzacho, asi aisaziva kuti kumirira Metallica kwakadii. "Ko kana iri code handikwanise kuidudzira? Ko ndikasanzwisisa message yacho?" - akavhunduka.
  
  Kamwe kamwe nhepfenyuro yakatanga kutepfenyura mimhanzi. Akaziva Metallica, asi aisaziva rwiyo rwacho. Mutsindo wacho wakadzikira zvishoma nezvishoma sezvo inzwi remukadzi rakatanga kuverenga macode, Detlef ndokuanyora pasi. Pakatanga mimhanzi zvakare, akagumisa kuti kutepfenyura kwapera. Akazendama pachigaro chake, akatura befu kwenguva refu. Zvakamushamisa, asi kudzidziswa kwake kwakamuyambirawo kuti aisagona kuvimba nemunhu waasingazivi.
  
  Kana mudzimai wake akaurayiwa nevanhu vaaishanda navo, zvaigona kudaro Milla nemumwe wake. Kusvikira aziva chokwadi, haaigona kungotevera mirairo yavo.
  
  Aifanira kutsvaga mbudzi yekudzingira.
  
  
  Chitsauko 16
  
  
  Nina akapinda muhofisi yaDr. Helberg. Imba yokumirira yakanga isina munhu kunze kwamabharani, uyo airatidzika kuva madota. Sokunge aiziva Nina, akabva anongedzera masuo akavharwa. Kumashure kwavo ainzwa izwi remunhurume raitaura nemaune uye zvakadzikama.
  
  "Ndapota. Ingopindai henyu," munyori akanongedzera kuna Nina, uyo akanga akatsikirirwa kumadziro nokutya.
  
  "Gadhi aripi?" Nina akabvunza chinyararire.
  
  "Akabva apo Mr. Cleave vatanga levitating," akadaro. "Munhu wese akatiza muno. Nekune rumwe rutivi, nekushungurudzika kwese kwakonzeresa uku, tichave nezvakawanda zvekuita mune ramangwana," akadaro achikwenya.
  
  Nina akapinda mumba maaingonzwa chiremba vachitaura. Akatenda kuti haana kunzwa "mumwe Sam" achitaura achidzvanya pfuti yemusuwo. Akanyatsoyambuka pachikumbaridzo achipinda mumba, iyo yaivhenekerwa chete nechiedza chisingawanzoitiki chezuva remasikati chaipinda mumapofu akavharwa. Nyanzvi yepfungwa yakamuona, asi yakaramba ichitaura apo murwere wake akayangarara akatwasuka, mainji kubva pasi. Chakanga chiri chiono chinotyisa, asi Nina aitofanira kuramba akadzikama ndokunzvera chinetso chacho nenzira ine mufungo.
  
  Dr. Helberg vakakurudzira Sam kuti adzoke kubva kumusangano, asi paakabata minwe yake kuti amutse Sam, hapana chakaitika. Akadzungudza musoro Nina achiratidza kuvhiringika. Akatarisa Sam uyo musoro wake wainge wakandwa kumashure uku maziso ainge akachena semukaka ainge akavhurika.
  
  "Ndakaedza kumubudisa imomo kweinodokusvika hafu yeawa," akazevezera kuna Nina. "Akandiudza kuti watomuona ari muno kaviri. Unoziva here zviri kuitika?
  
  Akadzungudza musoro zvishoma nezvishoma, asi akasarudza kutora mukana uyu. Nina akatora nhare mbozha yake muhomwe yebhachi ndokudzvanya bhatani rekodha kuti aitetepi yevhidhiyo zvaiitika. Akanyatsoisimudza zvekuti muviri waSam wese wainge wamira asati ataura.
  
  Achiwana ushingi hwake, Nina akatura befu ndokuti: "Kalihasa."
  
  Dr. Helberg vakafinyama kumeso ndokukwenya. "Ichi chii?" - akamubvunza nemiromo yake chete.
  
  Akatambanudza ruoko rwake kuti anyarare asati awedzera kutaura. "Karihasa!"
  
  Sam akashama muromo, accommodating voice raityiwa naNina. Mashoko aya akabuda muna Sam,asi risiri izwi rake kana miromo yaaitaura. Nyanzvi yepfungwa uye munyori wezvakaitika kare akatarisa achitya chiitiko chinotyisa.
  
  "Karihasa!" - rakadaro izwi mukwaya yechikadzi chisingaverengeki. "Ngarava yacho ndeyechinyakare. Ngarava iyi inowanikwa kashoma. "
  
  Hapana kana Nina kana Dr. Helberg vaiziva kuti mashoko acho airevei kunze kwokungotaura nezvaSam, asi nyanzvi yepfungwa yakamuita kuti aenderere mberi kuti azive nezvechirwere chaSam. Akadzungudza akatarisa chiremba achishaya kuti oti kudii. Paive nemukana mudiki wekuti chinhu ichi chaigona kutaurwa kana kutaurwa nezvacho.
  
  "Kalihasa," Nina akadaro achitya. "Ndiwe ani?"
  
  "Kuziva," yakapindura kudaro.
  
  "Uri chisikwa rudzii?" akabvunza achidudza zvaaifunga kuti kwaiva kusanzwisisa kwezwi racho.
  
  "Kuziva," akapindura kudaro. "Pfungwa dzako dzakarasika."
  
  Dr. Helberg vakavhunduka pavakaona kuti chisikwa ichi chinokwanisa kutaura. Nina akaedza kusazvitora pachake.
  
  "Unodei?" Nina akabvunza akawedzera kuzvishingisa.
  
  "Ipo," rakadaro.
  
  Kuruboshwe kwake, chiremba wepfungwa akanaka, akakora aiputika nekushamisika, afadzwa chose nezviri kuitika.
  
  "Nevanhu?" - akabvunza.
  
  "Muranda," akawedzera kudaro achiri kutaura.
  
  "Kuita ngarava muranda?" Nina akabvunza, adzidza kuumba mibvunzo yake.
  
  "Ngarawa ndeyechinyakare."
  
  "Uri mwari?" - akadaro asingafungi.
  
  "Uri mwari?" zvakaitika zvakare.
  
  Nina akagomera nehasha. Chiremba akamuninira kuti aenderere mberi, asi akaodzwa mwoyo. Achisunga chiso uye achibata miromo yake, akaudza chiremba kuti: "Uku kungodzokorora zvandinotaura."
  
  "Iyi haisi mhinduro. "Ari kubvunza," inzwi rakapindura, zvakamushamisa.
  
  "Handisi Mwari," akapindura achizvininipisa.
  
  "Ndosaka ndiripo," yakapindura nokukurumidza.
  
  Kamwe kamwe, Dr. Helberg akawira pasi ndokutanga kugwinha-gwinha, kungofanana nomugari womunzvimbomo mumusha. Nina akavhunduka, asi akaramba achinyora varume vaviri ava.
  
  "Aihwa!" - akadanidzira. "Mira! Zvirege izvozvi!"
  
  "Uri mwari?" - yakabvunza.
  
  "Aihwa!" - akadanidzira. "Regai kumuuraya! Izvozvi!"
  
  "Uri mwari?" - vakamubvunza zvakare, apo murombo wepfungwa akaputika nekurwadziwa.
  
  Akashevedzera nehasha senzira yekupedzisira asati atanga kutsvaga chigubhu chemvura zvakare. "Ehe! Ndini Mwari!"
  
  Nenguva isipi, Sam akawira pasi Dr. Helberg ndokurega kuridza mhere. Nina akamhanya kunotarisa vari vaviri.
  
  "Ndine hurombo!" - akadana munyori munzvimbo yekugamuchira vanhu. "Ungauya kuno kuzondibatsira ndapota?"
  
  Hapana akauya. Achifunga kuti mukadzi wacho akanga aenda sevamwe, Nina akazarura suo reimba yokumirira. Secretary aive akagara pasofa muwaiting room akabata pfuti yemugadhi. Mutsoka dzake paive pakagara mupurisa akanga apondwa, akapfurwa nepfuti kugotsi. Nina akadududza zvishoma, asingadi kuisa pangozi imwe cheteyo. Akakurumidza kubatsira Dr. Helberg kugara kubva pakurwadziwa kwake, achizevezera kwaari kuti asaite ruzha. Paakapengenuka, akabva aenda kuna Sam kuti aongorore mamiriro ake ezvinhu.
  
  "Sam, urikunzwa here?" - akazevezera.
  
  "Hungu," akagomera kudaro, "asi ndinonzwa zvisinganzwisisiki. Kwaiva kumwe kupenga here uku? Panguva ino ndanga ndichitozviziva?"
  
  "Munofungei?" - akabvunza.
  
  "Ini ndanga ndichiziva mukati mechinhu ichi chose uye zvakaita sekunge ndiri kuwana kutonga pamusoro peiyo yaipfuura nekwandiri. Iyo nharo nemi izvozvi. Nina, ndaiva ini. Idzi dzaive pfungwa dzangu dzakabuda zvishoma dzichiita sekunge dzatorwa kubva kune horror movie script! Uye fungidzira chii? "akazevezera achisimbirira.
  
  "Chii?"
  
  "Ndichiri kuinzwa ichifamba nemandiri," akabvuma kudaro, achibata mapendekete ake. "Doc?" Sam akapopota aona zvaiitwa nemasimba ake kuna chiremba.
  
  "Shh," Nina akamusimbisa ndokunongedzera kumusuo. "Teerera, Sam. Ndinoda kuti undiedze chimwe chinhu. Unogona here kuedza kushandisa iro...rimwe divi...kunyengedza vavariro dzemumwe munhu?"
  
  "Aiwa, handifungi kudaro," akadaro. "Sei?"
  
  "Teerera, Sam, wangodzora uropi hwaDr. Helberg kuti abate," akasimbirira. "Wamuitira izvi. Iwe wakaita izvi nekugadzirisa basa remagetsi muuropi hwake, saka iwe unofanirwa kukwanisa kuita izvi neanogamuchira. Kana ukasaita ikoku," Nina akanyevera kudaro, "achatiuraya tose muminiti imwe chete."
  
  "Handizivi zvauri kutaura, asi zvakanaka, ndichaedza," Sam akabvuma ndokutsikitsira achisimuka. Akatarisa kukona ndokuona mukadzi akagara pasofa achiputa mudzanga akabata pfuti yemupurisa munerumwe ruoko. Sam akatarisa kumashure kuna Dr. Helberg, "Zita rake ndiani?"
  
  "Elma," akapindura chiremba wacho.
  
  "Elma?" Sam paakafona aripakona, pane chakaitika chaasina kumboziva. Paakanzwa zita rake, kuita kwake muuropi kwakawedzera, pakarepo achibva abatana naSam. Simba remagetsi rakanga risina kupera rakamhanya nepakati pake sesaisai, asi rakanga risingarwadzi. Mupfungwa aingoona sekunge Sam aiswa paari netambo dzaisaoneka. Akanga asina chokwadi kana otaura naye zvinonzwika omuudza kuti arase pfuti yacho kana kuti ongofunga nezvazvo.
  
  Sam akasarudza kushandisa mutoo mumwe chetewo waairangarira kushandisa apo akanga ari mupesvedzero yesimba rechienzi pakuvamba. Achingofunga nezvaElma, akabva amutumira rairo, achiinzwa ichitsvedzerera neshinda yaaifunga kuti iri mupfungwa dzake. Zvayakabatana naye, Sam akanzwa pfungwa dzake dzichibatana nedzake.
  
  "Chii chiri kuitika?" - Dr. Helberg akabvunza Nina, asi akamutora kubva kuna Sam ndokumuzevezera kuti arambe akanyarara uye akamirira. Vese vakatarisa vari nechekure apa maziso aSam aidzokera mumusoro make.
  
  "Aiwa, Ishe anodiwa, kwete! Kwete zvakare!" - Dr. Helberg akagomera pasi pekufema kwake.
  
  "Chinyarara! Ndinofunga kuti Sam ndiye ari kutonga panguva ino, "akafungidzira, achitarisira kune nyeredzi dzake dzerombo kuti aive ari mufungidziro yake.
  
  "Zvichida ndosaka ndisina kukwanisa kumubudisa mazviri," Dr. Helberg vakamuudza kudaro. "Kupfuura zvese, yanga isiri hypnotic mamiriro. Dzakanga dziri pfungwa dzake, dzakawedzerwa!"
  
  Nina aitofanira kubvuma kuti iyi yakanga iri mhedziso inofadza uye ine mufungo yakabva kuna chiremba wepfungwa uyo akanga ambova neruremekedzo ruduku nokuda kwake.
  
  Elma akasimuka ndokukanda chombo pakati pewaiting room. Akabva apinda muhofisi yachiremba mudzanga wefodya. Nina naDr. Helberg vakatya pavakamuona, asi chaakaita kwaiva kunyemwerera kuna Sam ndokumupa mudzanga wake.
  
  "Ndingakupa zvakafanana here, Dr. Gould?" akanyemwerera. "Ndine mamwe maviri asara mubhegi rangu."
  
  "Uh, aiwa, thanks," Nina akapindura kudaro.
  
  Nina akashamisika. Ko mukadzi achangobva kuuraya murume muropa akamupa mudzanga here? Sam akatarisa Nina achizvitutumadza achinyemwerera, akangogutsurira musoro achitura befu. Elma akaenda kufront desk ndokufonera mapurisa.
  
  "Mhoroi, ndinoda kumhan"ara mhondi yakaitika kuhofisi yaDr. Helberg muOld Town..." akashuma chiito chake.
  
  "Zvakanaka, Sam!" - Nina akavhunduka.
  
  "Ndinoziva, handiti?" akanyemwerera, asi airatidza kuvhunduka pamusoro pekuwanikwa. "Doc, motouya neimwe nyaya kuti mapurisa aite zvine musoro. Ndakanga ndisingakwanisi kudzora huipi hwaakaita muimba yokumirira."
  
  "Ndinoziva, Sam," Dr. Helberg akagutsurira musoro. "Wakanga uchiri pasi pehuropi pakaitika izvi. Asi tose tinoziva kuti akanga asingadzore pfungwa dzake, uye zvinondinetsa. Ndingamurega sei achipedza upenyu hwake hwose ari mujeri nokuda kwemhosva yaasina kupara?"
  
  "Ndine chokwadi chokuti unogona kupupurira kugadzikana kwake mundangariro uye zvichida kuwana tsananguro ingabvumikisa kuti akanga ari mundangariro kana kuti chimwe chinhu," akadaro Nina. Foni yake yakabva yarira ndokuenda kuhwindo kunodaira runhare uku Sam naDr Helberg vakatarisa zvaiitwa naElma kuti asatiza.
  
  "Chokwadi ndechokuti, ani naani akanga achikudzora, Sam, aida kukuuraya, angava mubatsiri wangu kana kuti ini," Dr. Helberg akanyevera kudaro. "Zvino zvazvakachengeteka kufunga kuti simba iri nderekuziva kwako, ndinokukumbira kuti ungwarire zvinangwa kana maitiro ako, zvikasadaro unogona kupedzisira wauraya waunoda."
  
  Nina akaerekana apererwa nemweya wekufema, zvekuti varume vese vakamutarisa. Akaratidza kushamisika. "Iri Purdue!"
  
  
  Chitsauko 17
  
  
  Sam naNina vakabuda muhofisi yaDr. Helberg mapurisa asati auya. Vakanga vasingazivi kuti chiremba wepfungwa aizoudza zviremera chii, asi vakanga vaine zvimwe zvinhu zvinokosha zvokufunga nezvazvo iye zvino.
  
  "Ati aripi?" Sam akabvunza vatonanga kumota yaSam.
  
  "Akachengetwa mumusasa unotungamirirwa na ... fungidzira ndiani?" akadaro achinyemwerera.
  
  "Black Sun, nemukana?" Sam akatamba hake.
  
  "Bhingo! Uye akandipa nhamba dzakatevedzana kuti ndipinde mune imwe yemidziyo yake muReichtisusis. Imwe mhando yemudziyo wakangwara, wakafanana nemuchina weEnigma," akamuudza.
  
  "Unoziva here kuti izvi zvakamira sei?" akabvunza vachifamba kuenda kuPerdue estate.
  
  "Ehe. Yakashandiswa zvakanyanya nevaNazi muHondo Yenyika II yekukurukurirana. Chaizvoizvo, uyu mushini we electromechanical rotary encryption," Nina akatsanangura.
  
  "Uye unoziva kuita izvi?" Sam akada kuziva nekuti vaiziva kuti aizoremerwa nekuedza kuziva macode akaoma. Akamboedza kunyora kodhi yekosi yesoftware uye akapedzisira agadzira chirongwa chisina chaakaita kunze kwekugadzira umlauts uye mabhubhu akamira.
  
  "Perdue akandipa nhamba dzekuisa mukombuta, akati ichatipa nzvimbo yake," akapindura, achitarisa kutevedzana kwaaive anyora.
  
  "Hameno kuti asvika sei parunhare," Sam akadaro vachisvika kuchikomo uko hombe yePerdue yakatarisana nemugwagwa unomonereka. "Ndinovimba haawanikidzwe iye akamirira kuti tisvike kwaari."
  
  "Kwete, chero ari safe. Akandiudza kuti varindiri vakanzi vamuuraye, asi akakwanisa kutiza mukamuri ravakamuchengeta. Ava kuhwanda mukamuri remacomputer uye akabaya mitsara yavo yekutaurirana kuti atifonere," akatsanangura kudaro.
  
  "Ha! Chikoro chekare! Waita zvakanaka, jongwe rakwegura! Sam akaseka zvake Perdue.
  
  Vakapinda munzira yekumba kwaPerdue. Varindi vaiziva shamwari dzepedyo dzashefu wavo ndokuvaninira maoko vachivhura gedhi hombe dema. Mubatsiri waPerdue akasangana navo pamusuwo.
  
  "Wawana Mr. Perdue?" - akabvunza. "Oh, thank God!"
  
  "Hongu, toda kusvika mukamuri rake remagetsi ndapota. Izvi ndezvechimbi-chimbi, "Sam akabvunza, uye vakakurumidza kuenda kuimba yepasi iyo Perdue akanga ashandura kuita imwe yemakamuri ake matsvene ekugadzirwa. Kune rimwe divi aichengeta zvese zvaakanga achiri kushanda, uye kune rimwe divi pane zvese zvaakanga apedza asi zvisati zvave patented. Kune ani nani aisararama uye kufema engineering kana asina hunyanzvi hwekuita, yaive maza isingapindike yewaya nemidziyo, mamonitor uye maturusi.
  
  "Damn, tarisa tsvina yese iyi! Tingawana sei chinhu ichi pano?" Sam ainetsekana. Maoko ake akamhanyira kumativi omusoro wake sezvaainzvera nzvimbo yacho nokuda kweizvo Nina akarondedzera sorudzi rwakati rwetapureta. "Handione zvakadai pano."
  
  "Neniwo," akatura befu. "Ingondibatsirawo kutarisa mumakabhati, ndapota, Sam."
  
  "Ndinovimba iwe unoziva kubata chinhu ichi, kana Perdue ichava nhoroondo," akamuudza sezvaaivhura magonhi evharobheti yekutanga, achiregeredza chero majee aangaita nezve pun yekutaura kwake.
  
  "Nekutsvagisa kwese kwandakaita kune rimwe remapepa angu akapedza kudzidza muna 2004, ndinofanira kuzvinzwisisa, usazvinetse," Nina akadaro, achitsvaga makabati akati wandei akamira mumitsara akatarisana nemadziro ekumabvazuva.
  
  "Ndinofunga ndachiwana," akadaro achingotaura hake. Muchivharo chemauto chegirini, Sam akaburitsa tapureta inorova ndokuisimudza semukombe. "Ndizvozvo?"
  
  "Hongu ndizvozvo!" - akadanidzira. "Ok, isa apa."
  
  Nina akabvisa dhesiki diki ndokudhonza chigaro pane imwe tafura kuti agare pamberi paro. Akatora bepa renhamba dzaainge apihwa naPerdue achibva apinda pabasa. Nepo Nina akanga akatarisa pakutongwa, Sam akanga achifunga nezvezviitiko zvichangobva kuitika, achiedza kunzwisisa nezvazvo. Kana ainyatsogona kuita kuti vanhu vateerere mirairo yake, zvaizochinja zvachose hupenyu hwake, asi chimwe chinhu pamusoro pezvitsva zvake zviri nyore zvematarenda iboka rose rezviedza zvitsvuku mumusoro make.
  
  "Pamusoroi, Dr. Gould," mumwe wevashandi vomumba vePerdue akadana kubva pamusuwo. "Pane mumwe muchinda arikuda kukuonai. Anoti akataura newe parunhare mazuva mashoma apfuura nezvaVaPerdue."
  
  "Oh shit!" Nina akanga achichema. "Ndanga ndakanganwa nezvemukomana uyu! Sam, murume akatinyevera kuti Perdue akanga asipo? Anofanira kunge ari iye. Damn, achagumbuka. "
  
  "Zvisinei, anoita seakanaka chaizvo," mushandi akapindira.
  
  "Ndichaenda kunotaura naye. Zita rake ndiani?" Sam akamubvunza.
  
  "Holzer," akapindura kudaro. "Detlef Holzer."
  
  "Nina, Holzer izita rekupedzisira remukadzi akafira muhofisi yevamiriri, handiti?" akabvunza. Akagutsurira musoro achibva angorangarira zita remurume uya kubva munhaurirano parunhare, zvino Sam akanga ataura nezvazvo.
  
  Sam akasiya Nina achiita business rake ndokusimuka kuti ataure nemutorwa. Paakapinda muimba yekutandarira, akashamisika kuona murume ane simba achinwa tea neunyanzvi.
  
  "VaHolzer?" Sam akanyemwerera achitambanudza ruoko rwake. "Sam Cleave. Ndiri shamwari yaDr. Gould naVaPerdue. Ndingakubatsire sei?"
  
  Detlef akanyemwerera nemufaro ndokubata ruoko rwaSam. "Ndafara kukuzivai VaCleave. Hmm, Dr. Gould varipi? Zvinoita sekunge munhu wese wandinoedza kutaura naye anonyangarika uye mumwe munhu otora nzvimbo yavo. "
  
  "Achangobatikana nebasa izvozvi, asi ari pano. Oo, uye ane urombo kuti haasati akudana iwe zvakare, asi zvinoita sekunge wakakwanisa kuwana nzvimbo yaVaPerdue zviri nyore, "Sam akadaro paakagara pasi.
  
  "Makamuwana here? Ndinoda chaizvo kutaura naye nezvemudzimai wangu," akadaro Detlef achitamba makadhi akavhurika naSam. Sam akamutarisa achiratidza kushamisika.
  
  "Ndingabvunza here kuti Mr. Perdue vane chekuita nemudzimai wako here?" Vaive shamwari dzebhizimisi here? Sam ainyatsoziva kuti vakanga vasangana muhofisi yaCarrington kuti vataure nezvechirambidzo chokuburuka, asi chokutanga aida kuonana nomutorwa.
  
  "Kwete, chokwadi, ndaida kumubvunza mibvunzo mishoma maererano nemamiriro akaita rufu rwemudzimai wangu. Munoona, VaCleave, ndinoziva kuti havana kuzviuraya. VaPerdue vakanga varipo pavakaurayiwa. Unonzwisisa here kwandiri kuenda nenyaya iyi?" - akabvunza Sam nenzwi rakanyanyisa.
  
  "Iwe unofunga kuti Perdue akauraya mukadzi wako," Sam akasimbisa.
  
  "Ndinotenda," Detlef akapindura.
  
  "Uye wauya kuzotsiva?" Sam akabvunza.
  
  "Zvingave zviri kure zvakadaro?" - akapikisa hofori yeGermany. "Ndiye munhu wekupedzisira kuona Gabi ari mupenyu. Chii chimwe chandingave pano?"
  
  Mamiriro ezvinhu pakati pavo akakurumidza kugadzikana, asi Sam akaedza kushandisa njere uye kuve nehunhu.
  
  "VaHolzer, ndinoziva Dave Perdue. Haasi mhondi zvachose. Murume uyu muvambi uye muongorori anongofarira zvisaririra zvenhoroondo. Unofunga kuti achabatsirwa sei nekufa kwemudzimai wako?" Sam akabvunza nezvehunyanzvi hwake hwekutapa nhau.
  
  "Ndinoziva kuti aiedza kufumura vanhu vari kuponda uku kuGermany, uye kuti zvine chekuita neAmber Room, iyo yakarasika muHondo Yenyika II. Akabva aenda kunosangana naDavid Perdue ndokufa. Haufungi here kuti zvinyumwa? - akabvunza Sam achitarisana.
  
  "Ndinogona kunzwisisa kuti wakasvika sei pamhedziso iyi, VaHolzer, asi mushure mekufa kwaGaby, Perdue akashaika ..."
  
  "Ndiyo nyaya yacho. Mhondi haingaedze kunyangarika kuti isabatwa here?" Detlef akamudimburira. Sam aifanira kubvuma kuti murume wacho aiva nechikonzero chakanaka chokufungira Perdue kuuraya mudzimai wake.
  
  "Zvakanaka, ndichakuudza," Sam akapa diplomatically, "kana tangowana ..."
  
  "Sam! Handikwanise kuwana chinhu chakashata chekundiudza mazwi ese. Mitsara miviri yekupedzisira yaPerdue inotaura chimwe chinhu nezveAmber Room neRed Army! Nina akadanidzira, achimhanya kukwidza nhanho kuenda kuMezzanine.
  
  "NdiDr. Gould, handiti?" Detlef akabvunza Sam. "Izwi rake parunhare ndinoriziva. Ndiudze, Mr. Cleave, chii chaanoita naDavid Perdue?
  
  "Ndiri mushandi pamwe neshamwari. Ndinovapa zano pamusoro penhau dzakaitika mukati menzendo dzavo, VaHolzer," akapindura mubvunzo wake zvakasimba.
  
  "Zvinofadza kusangana nemi chiso nechiso, Dr. Gould," Detlef akanyemwerera zvisingaite. "Zvino ndiudze, Mr. Cleave, sei mudzimai wangu akanga achiongorora chimwe chinhu chakafanana zvikuru nezvidzidzo zvakafanana izvo Dr. Gould aingotaura nezvazvo?" Uye ivo vose vari vaviri vanoziva David Perdue, saka sei usingandiudze izvozvo. ndofunga here?"
  
  Nina naSam vakarovana. Zvaiita sokunge muenzi wavo akanga achipotsa zvidimbu mupikicha yavo vamene.
  
  "VaHolzer, zvinhu zvipi zvamuri kutaura nezvazvo?" Sam akabvunza. "Dai iwe ukatibatsira kuziva izvi, tinogona kuwana Perdue, uyezve, ndinovimbisa, unogona kumubvunza chero chaunoda."
  
  "Pasina kumuuraya, chokwadika," Nina akawedzera, achikumbanira varume vaviri pazvigaro zvevelvet muimba yokutandarira.
  
  "Mudzimai wangu akaongorora kuponda kwevane mari nevezvematongerwo enyika muBerlin. Asi mushure mekufa kwake, ndakawana kamuri - imba yeredhiyo, ndinofunga - uye ikoko ndakawana zvinyorwa pamusoro pekuponda uye zvinyorwa zvakawanda pamusoro peAmber Room, iyo yakambopiwa kuna Tsar Peter Mukuru naMambo Frederick William I wePrussia, " Detlef akadaro. "Gabi aiziva kuti pane hukama pakati pavo, asi ndinofanira kutaura naDavid Perdue kuti ndizive kuti chii."
  
  "Eya, pane nzira yaunogona kutaura nayo navo, VaHolzer," Nina akakwenya. "Ndinofunga kuti ruzivo rwaunoda runogona kunge rwuri mukutaura kwake kwatiri munguva pfupi yapfuura."
  
  "Saka unoziva kwaari!" - akahukura.
  
  "Aiwa, takangogamuchira iri shoko bedzi, uye tinofanira kuhwirudzura mashoko ose tisati taenda kunomununura pavanhu vakamupamba," Nina akatsanangura kudaro kumuenzi aitya. "Kana tikatadza kutsanangura meseji yake, handizivi kuti ndoitsvaga sei."
  
  "Nokudaro, chii chaive mune imwe meseji yawakwanisa kududzira?" Sam akamubvunza achida kuziva.
  
  Akatura befu, achiri kuvhiringika nemashoko asina musoro. "Inotaura nezve'Mauto' uye 'Steppe', zvichida nzvimbo ine makomo? Inobva yati 'tsvaga muAmber Room kana kufa' uye chimwe chinhu chimwe chete chandakawana iboka rezviratidzo nenyeredzi. Handina chokwadi chekuti mota yake yakanaka."
  
  Detlef akafunga mashoko aya. "Tarisa izvi," akadaro kamwe kamwe, achipinza ruoko muhomwe yebhachi rake. Sam akabva azvidzivirira, asi mutorwa akangoburitsa nharembozha yake. Akavhura mapikicha ndokuaratidza zvaive mukamuri rakavanda. "Kumwe kwandakabva kwakandipa macoordinates kwandaigona kuwana vanhu vainzi naGabi vafumura. Urikuona nhamba idzi here? Vaise mumota mako uone zvazvinoita."
  
  Vakadzokera mukamuri mukamuri repasi reimba huru umo Nina akanga achishanda nomuchina weEnigma. Mapikicha aDetlef aive akajeka uye ari padyo zvekukwanisa kusiyanisa musanganiswa wega wega. Mumaawa maviri akatevera , Nina akaisa nhamba imwe neimwe. Pakupedzisira, akadhindwa mashoko aienderana nemakodhi.
  
  "Zvino aya haasi mashoko ePurdue; meseji iyi yakavakirwa panhamba dzemakadhi aGabi," Nina akatsanangura asati averenga zvabuda. Kutanga, inoti 'Black vs. Red paKazakh Steppe', yozoti 'radiation cage' uye maviri ekupedzisira masanganiswa 'Mind Control' uye 'Ancient Orgasm'."
  
  Sam akasimudza ziso. "Orgasm yekare?"
  
  "Uh! Ndakatadza kutaura. 'Chipenyu chekare,'" akakakama, zvakafadza Detlef naSam. "Saka, 'Steppe' inotaurwa naGabi naPerdue, uye ndicho chete chinoratidza kuti inzvimbo yacho."
  
  Sam akatarisa Detlef. "Saka wabva kuGermany kuzotsvaga mhondi yaGabi. Zvakadini nerwendo kuenda kuKazakh steppe?"
  
  
  Chitsauko 18
  
  
  Makumbo aPerdue achiri kurwadza zvakanyanya. Kwese kwaaiita aiita sekufamba pazvipikiri zvaisvika pamakumbo ake. Izvi zvakaita kuti asakwanisa kupfeka shangu, asi aiziva kuti aifanira kupfeka kana aida kutiza mujeri rake. Mushure mokunge Klaus abva kuchipatara, Perdue akabva abvisa IV kubva muruoko rwake ndokutanga kutarisa kuti aone kana makumbo ake akanga akasimba zvakakwana kuti atsigire uremu hwake. Haana kumbobvuma kuti vaida kumupfimba mumazuva mashoma aitevera. Aitarisira kutambudzwa kutsva kwaizoremadza muviri wake nepfungwa.
  
  Nekuda kwake tekinoroji, Perdue aiziva kuti aikwanisa kushandura midziyo yavo yekutaurirana, pamwe nechero nzira yekuwana uye yekuchengetedza masisitimu avaishandisa. The Order of the Black Sun raive sangano rakazvimirira raingoshandisa zvakanakisa kuchengetedza zvarinoda, asi Dave Perdue aive shasha yavaigona kungotya chete. Akakwanisa kuvandudza chero zvigadzirwa zvemainjiniya ake pasina kushanda nesimba.
  
  Akagara pamubhedha achibva anyatsotsveta paside kuti aise pressure pazvironda zvake zvishoma nezvishoma. Achikunda, Perdue akaedza kusava nehanya nekurwadziwa kunorwadza kubva pakupisa kwake kwechipiri-degree. Aisada kuti aonekwe asisagone kufamba kana kumhanya, zvimwe aizopedzwa.
  
  Apo Klaus akapfupikisa varume vake vasati vaenda, musungwa wavo akanga atove achikamhina kuburikidza nelabyrinth yakakura yemakoridho, achigadzira mepu yepfungwa kuronga kutiza kwake. Pauriri hwechitatu, kwaakanga akapfigirwa, akanyahwaira achitevedza madziro okuchamhembe kuti awane panoperera mukoto, sezvaaifungidzira kuti panofanira kuva nemasitepisi ipapo. Haana kunyanyoshamiswa kuona kuti nhare yacho yose yakanga yakaurungana chaizvoizvo uye kuti madziro okunze akanga akagadzirwa namapango esimbi namasimbi akasimbiswa namachira mahombe esimbi.
  
  "Ichi chinoita sechitundumuseremusere chakakura," akazvifunga kudaro, achitarisa kuvakwa kweKazakh citadel yeBlack Sun. Pakati pechivako pakanga pasina, nzvimbo huru umo motokari hombe kana ndege dzaigona kuchengetwa kana kuvakwa. Pamativi ese, chimiro chesimbi chakapa mauriri gumi emahofisi, zviteshi zvemaseva, makamuri ekubvunzurudza, imba yekudyira nekugara, makamuri ebhodhi uye marabhoritari. Perdue aifadzwa nekushanda kwemagetsi kwechivako ichi uye zvivakwa zvesainzi, asi aifanira kuramba achifamba.
  
  Akafamba nomumikoto ine rima yezvoto zvakaremara uye shopu dzine huruva, achitsvaka nzira yokubuda nayo kana kuti imwe mudziyo wekurukurirano unoshanda waaigona kushandisa kudanidzira nokuda kwebetsero. Zvakamuzorodza, akawana kamuri rekare rinodzorwa nendege rairatidzika kuva rakanga risingashandiswi kwemakumi emakore.
  
  "Zvichida chikamu chevamwe vanovhura nguva yeCold War," akafinyamisa kumeso, achiongorora midziyo yaive mukamuri ine rectangular. Akaisa maziso ake pagirazi rekare raakanga atora mulab rakanga risina chinhu, akapfuurira kubatanidza mudziyo mumwe chete waakaziva. "Inotaridzika kunge vhezheni yemagetsi yeMorse code transmitter," akadaro, achigwara pasi kuti atsvage tambo yekubairira musocket yemadziro. Muchina uyu wakangogadzirirwa kutepfenyura kutevedzana kwenhamba, saka aifanira kuedza kurangarira kudzidziswa kwaakaitwa kare asati ava muWolfenstein makore mazhinji apfuura.
  
  Nekuisa mudziyo mukushanda uye kunongedzera maantenna ayo kwaaifunga kuti kuchamhembe ndiko kwaive, Perdue akawana mudziyo wekufambisa waishanda semudziyo weteregirafu asi waikwanisa kubatana nemasatelliti ekufambisa mashoko egeostationary ane macode chaiwo. Nemuchina uyu aikwanisa kushandura mitsara kuita manhamba akaenzana uye kushandisa iyo Atbash cipher musanganiswa neyemasvomhu coding system. "Binary ingakurumidza kukurumidza," akapisa sezvo mudziyo wekare wakaramba uchirasikirwa nemhedzisiro nekuda kwekudzima kwemagetsi kwenguva pfupi nekuda kwekuchinja kwemagetsi mumatambo emagetsi.
  
  Perdue paakazopa Nina zviratidzo zvinodikanwa zvemhinduro pamushini wake weEnigma wepamba, akabira muhurongwa hwekare kuti atange kubatana nechiteshi chenhare. Zvaisava nyore kuedza kubata nhamba dzenhare dzakadaro, asi aifanira kuedza. Iyi ndiyo chete nzira yaaigona kuendesa kutevedzana kwenhamba kuna Nina ane makumi maviri echipiri hwindo rekutumira kune mupi webasa, asi zvinoshamisa, akabudirira.
  
  Pasina nguva refu akanzwa varume vaKemper vachimhanya vachitenderedza nhare yesimbi neyekongiri, vachimutsvaga. Hasha dzake dzainge dzave parumananzombe, kunyangwe akange akwanisa kufona. Aiziva kuti zvaizotora mazuva asati awanikwa, saka aive nemaawa anorwadza mberi kwake. Perdue akatya kuti kana vakamuwana, chirango chaizova chimwe chaaisazombopora.
  
  Muviri wake uchiri kurwadza, akanopotera mudziva remvura repasi pevhu rakanga rasiiwa kuseri kwemadhoo esimbi akakiiwa akavharwa netambo uye ngura. Zvaiva pachena kuti kwakanga kusina munhu akanga agara ikoko kwemakore, zvichiita kuti ive nzvimbo yakanaka yokuvanda mupoteri akanga akuvara.
  
  Perdue yakavanzwa zvakanaka, ichimirira kununurwa, zvekuti haana kana kumboona kuti muzinda wakarwiswa mazuva maviri gare gare. Nina akabatana naChaim naTodd, nyanzvi dzekombuta yePurdue, kuti vavhare gidhi remagetsi munzvimbo iyi. Akavapa marongero akaitwa naDetlef kubva kuna Milla mushure mekunge avhura nhamba. Vachishandisa ruzivo urwu, maScots maviri akakuvadza magetsi enzvimbo iyi uye nzira huru yekutaurirana uye zvakakonzera kukanganisa pamidziyo yese yakaita semalaptop nenharembozha mukati meradius yemaira maviri yakatenderedza Black Sun Fortress.
  
  Sam naDetlef vakaverevedza nepamusuwo mukuru vasingaonekwi, vachishandisa nzira yavakanga vagadzirira vasati vabhururuka neherikoputa vachienda kunzvimbo isina vanhu yeKazakhstan. Vakanyorera rubatsiro rwePurdue's Polish subsidiary, PoleTech Air & Transit Services. Apo varume vakavhozhokera mukomboni, Nina akamirira ari mungarava nomutyairi wengarava akarovedzwa nehondo, achinzvera nzvimbo yakapoteredza nemifananidzo yeinfrared nokuda kwokufamba kwoutsinye.
  
  Detlef aive akashongedzerwa neGlock yake, mapanga maviri ekuvhima uye imwe yemakirabhu ake maviri aikwanisa kuwedzera. Akapa imwe yacho kuna Sam. Mutori wenhau, akatorawo ake Makarov uye mabhomba mana eutsi. Vakapinda napamusuo mukuru, vachitarisira kupfunha kwebara murima, asi panzvimbo pezvo vakagumburwa nemitumbi yakawanda yakanga yakapararira pasi mukoridho.
  
  "Chii chiri kuitika?" Sam akazevezera. "Vanhu ava vanoshanda pano. Ndiani angadai akavauraya?
  
  "Kubva pane zvandakanzwa, maGermany aya anozviuraya nokuda kwekusimudzira," Detlef akapindura chinyararire, achinongedzera tochi yake kuvafi vaiva pasi. "Vanenge makumi maviri. Teererai!"
  
  Sam akamira ndokuteerera. Vainzwa nyonganyonga yakakonzerwa nokudzimwa kwemagetsi pane dzimwe uriri hwechivako chacho. Vakanyatsofamba vachikwira masitepisi ekutanga. Zvaiva nengozi zvikuru kuti tiparadzaniswe munzvimbo yakakura seizvi tisingazivi nezvezvombo kana nhamba yevarimo. Vainyatsofamba vari mufaira rimwe chete, nezvombo zvakagadzirira, vachivheneka nzira nemwenje yavo.
  
  "Ngativimbei kuti havazokurumidza kutiziva sevapanduki," akadaro Sam.
  
  Detlef akanyemwerera. "Rudyi. Ngatirambei tichifamba."
  
  "Hongu," Sam akadaro. Vakaona maraiti aipenya evamwe vaiva mubhazi achimhanya akananga kukamuri rejenareta. "Oh shit! Detlef, vava kubatidza jenareta!"
  
  "Suduruka! Famba!" Detlef akaraira mubatsiri wake ndokumubata nehembe. Akazvuzvurudza Sam achienda naye kuti vadambure masecurity vasati vasvika mukamuri rejenareta. Kutevera kupenya kwaipenya, Sam naDetlef vakakwenya zvombo zvavo, vachigadzirira zvisingadzivisiki. Pavaimhanya, Detlef akabvunza Sam kuti, "Wakambouraya munhu here?"
  
  "Hongu, asi kwete nemaune," Sam akapindura.
  
  "Zvakanaka, zvino unofanira-nerusaruro rwakanyanyisa!" - akadaro muGermany akareba. "Hapana tsitsi. Kana kuti hatife takabudamo tiri vapenyu."
  
  "Ndakubata!" Sam akavimbisa pavakatarisana nevarume vana vekutanga pasina kana mafiti matatu kubva pamusuwo. Varume ava vakanga vasingazive kuti vanhu vaviri vaiuya kubva kune rimwe divi vaiva vapambi kusvika bara rekutanga rapwanya dehenya remunhu wekutanga.
  
  Sam akagwinha gwinha achinzwa kupfapfaidza kwaipisa musoro neropa richibata kumeso kwake, asi akanongedza murume wechipiri mumutsetse, uyo asina kubvondokera akabva adhonza pfuti ndokumuuraya. Mufi akawira patsoka dzaSam achikotama achida kunhonga pfuti yake. Akananga kuvarume vakanga vachiuya, vakatanga kuvapfura, vachikuvadza vamwe vaviri. Detlef akatora varume vatanhatu vane pfuti dzakakwana dzepakati asati aenderera mberi nekurwisa kwaSam kuviri, achipinza bara nepakati pedehenya ravo.
  
  "Basa rakanaka, Sam," wekuGermany akanyemwerera. "Unosvuta, handiti?"
  
  "Ndinotenda, sei?" - Sam akabvunza, achipukuta tsvina yeropa kubva kumeso uye nzeve. "Ndipe mwenje wako," mumwe wake akadaro ari pamusuwo. Akakanda Detlef Zipo rake vasati vapinda mukamuri rejenareta ndokupisa matangi emafuta. Pakudzoka, vakadzima injini nemabara akati wandei.
  
  Perdue akanzwa kupenga kwaaive akahwanda achibva ananga kumusuwo mukuru, asi nekuti ndiko chete kubuda kwaaiziva. Achikamhina zvikuru, achishandisa ruoko rumwe pamadziro kumutungamirira murima, Perdue akakwira zvishoma nezvishoma masitepisi echimbichimbi achipinda mufoya yepauriri hwekutanga.
  
  Magonhi akanga akashama, uye nechiedza chakanga chisina kujeka chaidonha mumba, akanyatsotsika pamusoro pemitumbi kusvikira asvika pakufema kwekugamuchira kwemhepo inodziya, yakaoma yenzvimbo yegwenga kunze. Achichema nekutenda uye nekutya, Perdue akamhanya akananga kuchikopokopo, achininira maoko ake, achinamata kuna Mwari kuti ive isiri yemuvengi.
  
  Nina akasvetuka kubva mumotokari ndokumhanyira kwaari. "Purdue! Purdue! Uri kunzwa mushe here? Huya pano!" - akadanidzira, achiswedera kwaari. Perdue akatarisa munyori wenhoroondo akanaka. Akazhambatata mutransmitter yake, achiudza Sam naDetlef kuti aive naPerdue. Sezvo Perdue akawira mumaoko ake, akadonha, achimukwevera naye pajecha.
  
  "Handina kumirira kunzwa kubatwa kwako zvakare, Nina," akafema kudaro. "Wapfuura."
  
  "Ndinogara ndichiita izvi," akanyemwerera akabata shamwari yake yakanga yapera simba mumaoko kusvikira vamwe vasvika. Vakakwira chikopokopo ndokubhururukira kumadokero, uko vaiva nedzimba dzakachengeteka pamhenderekedzo yeGungwa reAral.
  
  
  Chitsauko 19
  
  
  "Tinofanirwa kutsvaga Imba yeAmber, zvikasadaro Order yacho ichaiwana. Zvakakosha kuti timuwane vasati vaita, nekuti rwendo rwuno vachapidigura hurumende dzepasi rose vokurudzira mhirizhonga pamwero wekuuraya rudzi," akasimbirira Perdue.
  
  Vakaunganira moto kuseri kwemba yairendwa naSam mumusha weAral. Yaive imba yekurara ine fenicha ine hafu-yaishaya hafu yezvaiwanzoitwa neboka munyika dzeFirst World. Asi akanga asingaonekwi uye asinganzwisisiki, uye vaigona kuzorora ipapo, kusvikira Perdue anzwa zviri nani. Zvichakadaro, Sam aitofanira kugara akatarisa Detlef kuti aone kuti murume akafirwa asapopota achiuraya bhirionea asati atarisana nerufu rwaGabi.
  
  "Tichasvika pazviri nekukurumidza paunonzwa zviri nani, Perdue," Sam akadaro. "Izvozvi tiri kungorara pasi uye kuzorora."
  
  Bvudzi raNina, rakarukwa, rakabuda pasi pekepisi yake yakarukwa sezvaaibatidza mumwe mudzanga. Yambiro yaPurdue, yaiitirwa seshura, yaisaita sedambudziko rakawanda kwaari nekuda kwemanzwiro aaiita nezvenyika nguva pfupi yadarika. Kwaisava kunyanyo taurirana nemunhu akafanana namwari mumweya waSam izvo zvakakonzera pfungwa dzake dzisina hanya. Aingoziva zvakanyanya nezve kukanganisa kwakadzokororwa kwevanhu uye kutadza kwakazara kuchengetedza kuenzanisa pasi rose.
  
  Aral raive chiteshi chehove uye taundi rechiteshi pamberi peGungwa reAral rine simba rakapotsa raoma, richisiya renje risina chinhu senhaka. Nina akasuwa kuti mitumbi yakawanda yakanaka kwazvo yemvura yakanga yapwa uye yakanyangarika nokuda kwokushatiswa kwomunhu. Dzimwe nguva, paainzwa asingakendengi, ainetseka kana nyika yaisazova nzvimbo iri nani kudai rudzi rwomunhu rwakanga rusina kuuraya chinhu chiri chose chiri mairi, kubatanidza iro rimene.
  
  Vanhu vaimuyeuchidza nezvevacheche vakanga vasara vachichengetwa nemujuru. Vakanga vasina uchenjeri kana kuti kuzvininipisa kuti vazive kuti vakanga vari rutivi rwenyika uye vakanga vasina mutoro nokuda kwayo. Mukuzvitutumadza nekusaita hanya, vakawanza semapete, vasingafungi kuti panzvimbo pokuuraya pasi kuti vagutse nhamba dzavo nezvavanoda, vaifanira kunge vakadzivisa kukura kwechiverengero chavo vamene. Nina akaodzwa mwoyo kuti vanhu, seboka, vakaramba kuona kuti kugadzira vanhu vashoma vane ruzivo rwepamusoro kwaizogadzira nyika inoshanda zvakanyanya pasina kuparadza runako rwese nekuda kwekukara kwavo uye hupenyu husina hanya.
  
  Arasika mundangariro, Nina akasvuta mudzanga pedyo nechoto. Pfungwa nedzidziso dzaaisafanira kuva nadzo dzakapinda mumusoro make, apa paive pasina njodzi yekuvanza nyaya dzechitsotsi. Akafunga nezvezvinangwa zvevaNazi ndokuona kuti dzimwe dzeidzi pfungwa dzaiita sedzakashata dzakanga dziri mhinduro chaidzo dzezvinetso zvakawanda zvakanga zvapfugamisa nyika munguva yazvino.
  
  Sezvingatarisirwa, aivenga kuurayiwa kwevanhu, utsinye uye udzvinyiriri. Asi pakupedzisira, akabvuma kuti, kusvika pamwero wakati, kudzima hunhu husina kusimba uye kuunza kudzora kuzvara kuburikidza nekuita mbereko mushure mekuzvarwa kwevana vaviri mumhuri kwanga kusiri kutyisa. Ikoku kwaizoderedza chiverengero chavanhu, nokudaro kuchengetedza masango neminda yokurima panzvimbo pokugarotema masango kuti vavake nzvimbo dzokugara dzavanhu dzakawanda.
  
  Sezvaakatarisa pasi pasi mukati mokutizira kwavo kuGungwa reAral, Nina akachema mundangariro zvinhu zvose izvi. Nzvimbo dzinoyevedza, dzakambozara nehupenyu, dzakasvava uye dzasvava pasi petsoka dzevanhu.
  
  Aiwa, haana kubvumira zviito zveThird Reich, asi unyanzvi hwake uye kurongeka zvakanga zvisingarambiki. "Dai chete nhasi kune vanhu vane chirango chakasimba zvakadaro uye vane manyawi echienzi vanoda kuchinja nyika kuti ive nani," akatura befu, achipedzisa mudzanga wake wokupedzisira. 'Fungidzira nyika umo munhu akadai asingadzvinyiriri vanhu, asi akamisa makambani ane utsinye. Imo, panzvimbo yekuparadza tsika, ivo vaizoparadza nhepfenyuro yehupfungwa uye isu tose taizove nani. Zvino paizova nedziva rinotyisa pano rekudyisa vanhu. "
  
  Akakwenya chiguri chefodya mumoto. Maziso ake akabata Perdue, asi ainyepedzera kunge asina kumunetsa. Pamwe yaive mimvuri yekutamba yemoto yakaita kuti chiso chake chakaneta chive chinotyisa, asi haana kuzvifarira.
  
  "Unoziva sei pekutangira kutsvaga?" - Akabvunza Detlef. "Ndakaverenga kuti Amber Room yakaparadzwa munguva yehondo. Vanhu ava varikutarisira kuti uchaita zvemashiripiti here chimwe chinhu chisisipo kuti chibudezve?"
  
  Perdue aiita seanoshushikana, asi vamwe vakafunga kuti yaive nekuda kwechiitiko chake chinoshungurudza pamaoko aKlaus Kemper. "Vanoti ichiripo. Uye kana tikasaenda pamberi pavo mune izvi, zvirokwazvo vachatikunda zvachose.
  
  "Sei?" Nina akabvunza. "Chii chine simba pamusoro peAmber Room - kana ichiripo?"
  
  "Handizivi, Nina. Havana kutaura zvakadzama, asi vakajekesa kuti ane simba risingarambike, "Perdue akapopota. "Chii chainacho kana kuti chii, handina chandinoziva. Ndinongoziva kuti zvine ngozi - sezvinowanzoitika nezvinhu zverunako rwakakwana. "
  
  Sam aikwanisa kuona kuti mutsara wacho wakananga kuna Nina, asi inzwi raPerdue rakanga risiri rudo kana manzwiro. Kana asina kukanganisa, zvaiita kunge mhandu. Sam akashamisika kuti Perdue ainyatsonzwa sei pamusoro pekuti Nina aipedza nguva yakawanda naye, uye zvaiita sechinhu chinorwadza kune anowanzo bhirionari.
  
  "Akapedzisira kupi?" Detlef akabvunza Nina. "Uri munyori wenhoroondo. Unoziva here kuti vaNazi vangadai vakamuendesa kupi dai asina kuparadzwa?"
  
  "Ndinongoziva zvakanyorwa mumabhuku enhau, Detlef," akabvuma kudaro, "asi pane dzimwe nguva pane chokwadi chakavigwa muudzame hunoita kuti tizive."
  
  "Uye mabhuku enyu enhoroondo anotii?" - akabvunza ane ushamwari, achinyepedzera kuti aifarira chaizvo kufona kwaNina.
  
  Akagomera uye akakwenya, achirangarira ngano yeAmber Room yakanyorwa mumabhuku ake. "Imba yeAmber yakagadzirwa muPrussia mukutanga kwema1700, Detlef. Yakanga yakagadzirwa neamber panels negoridhe yakanamirwa nemashizha uye zvakavezwa zvine magirazi kumashure kuti iite seyakatonyanya kunaka painorohwa nechiedza.
  
  "Yaiva yaani?" akabvunza achiruma chimedu chimedu chechingwa chemumba.
  
  "Mambo wepanguva iyoyo aive Frederick William I, asi akapa Kamuri yeAmber kuna Tsar Peter Mukuru sechipo. Asi ndizvo zvakanaka," akadaro. "Kunyange zvazvo yakanga iri yamambo, chaizvoizvo yakawedzerwa kakawanda! Fungidzira ukoshi kunyange ipapo!"
  
  "Kubva kuna mambo?" Sam akamubvunza.
  
  "Ehe. Vanoti pavakapedza kuwedzera imba iyi, maive nematani matanhatu eamber. Saka, senguva dzose, vanhu vekuRussia vakawana mukurumbira wavo nekuda kwehukuru hwavo. " akaseka hake. "Asi zvakabva zvapambwa nechikwata cheNazi muHondo Yenyika II."
  
  "Chokwadi," Detlef akanyunyuta kudaro.
  
  "Uye vakaichengeta kupi?" Sam aida kuziva. Nina akadzungudza musoro.
  
  "Zvakasara zvakatakurwa zvichiendeswa kuKönigsberg kuti zvigadziriswe, uye zvakazoiswa pachena ikoko. Asi... hazvisizvo zvoga," Nina akaenderera mberi achitambira girazi rewaini tsvuku kubva kuna Sam. "Zvinofungidzirwa kuti ikoko kwakaparadzwa zvachose neAllied air kurwisa apo nhare yakabhombwa muna 1944. Zvimwe zvinyorwa zvinoratidza kuti pakawa Third Reich muna 1945 uye Red Army yakatora Königsberg, vaNazi vakanga vatotora zvisaririra zveAmber Room ndokuapinza muchivande chiteshi chezvikepe muGdynia kuti vabude nacho muKönigsberg."
  
  "Akaenda kupi?" - Ndakabvunza. - Perdue akabvunza nechido chikuru. Akanga atoziva zvakawanda zvezvakanga zvataurwa naNina, asi chete kusvika kune chikamu icho Amber Room yakaparadzwa neAllied airstrikes.
  
  Nina akakwenya. "Hapana anoziva. Mamwe magwaro anoti ngarava yakarohwa neSoviet submarine uye Amber Room yakarasika mugungwa. Asi chokwadi ndechekuti, hapana anonyatsoziva. "
  
  "Kana waifanira kufungidzira," Sam akamupikisa noushamwari, "zvichibva pane zvaunoziva pamusoro pemamiriro ezvinhu ose munguva yehondo." Unofunga kuti chii chakaitika?"
  
  Nina aiva nedzidziso yake pachake pamusoro pezvaakaita uye aisatenda, maererano nezvinyorwa. "Chokwadi handizivi, Sam. Ini handitendi nyaya yetorpedo. Izvi zvinonzwika zvakanyanya senge nyaya yekuvharira kumisa munhu wese kubva kuitsvaga. Asi zvakare," akagomera, "handizivi chingave chakaitika." Ndichataura chokwadi; Ndinotenda kuti vaRussia vakabata vaNazi, asi kwete nenzira iyi. " Akaseka zvisingaite ndokukwenya futi.
  
  Maziso ebhuruu aPerdue akatarisa moto waiva pamberi pake. Akarangarira miuyo inobvira yenhau yaNina, pamwe chete nezvaakanga adzidza pamusoro pezvakanga zvaitika muGdansk Bay panguva imwe cheteyo. Akabuda muchimiro chake chechando.
  
  "Ndinofunga kuti tinofanira kuzvitora nokutenda," akazivisa kudaro. "Ndinoti kutangira panofanira kunge pakanyura ngarava, kuti ndingowana pekutangira. Ndiani anoziva, pamwe tichatowanawo mashura ikoko."
  
  "Unoreva diving?" Detlef akadaidzira.
  
  "Zvakanaka," Perdue akasimbisa.
  
  Detlef akadzungudza musoro achiti: "Handinyuri. Kwete ndatenda!"
  
  "Svikai, mudhara!" Sam akanyemwerera achirova Detlef mbama kumusana. "Unogona kugumburwa nemoto mhenyu, asi haugone kushambira nesu?"
  
  "Ndinovenga mvura," muGermany akabvuma kudaro. "Ndinogona kushambira. Ini hangu handizivi. Mvura iyi inoita kuti ndisanzwe zvakanaka."
  
  "Sei? Wakambosangana nezvakashata here?" Nina akabvunza.
  
  "Sekuziva kwangu, aiwa, asi zvichida ndakazvimanikidza kukanganwa chakaita kuti ndishore kushambira," akabvuma kudaro.
  
  "Hazvina basa," Perdue akapindira. "Mungade kugara makatitarisa sezvo isu hatikwanise kuwana magwaro anodiwa kuti tinyure ikoko. Tingavimba newe here pane izvi?"
  
  Detlef akaita kuti Perdue ataridzike kwenguva refu zvokuti zvakaita kuti Sam naNina vataridzike vachivhunduka uye vakagadzirira kupindira, asi akangopindura kuti, "Ndinogona kudaro."
  
  Kwakanga kwasara pakati pehusiku. Vakamirira kuti nyama yakagochwa nehove zvive zvagadzirwa, uye kuputika kwemoto kunonyevenutsa kwakavaita kuti varare, kuchivapa pfungwa yokuzororera mumatambudziko avo.
  
  "David, ndiudze nezvebhizimisi rawakava naro naGaby Holzer," Detlef akaerekana asimbirira, pakupedzisira achiita zvisingadzivisiki.
  
  Perdue akafinyamisa kumeso, achishamiswa nechikumbiro chisinganzwisisike chemutorwa waaifunga kuti aive mubatsiri wezvekuchengetedza akazvimirira. "Unorevei?" akabvunza muJerimani.
  
  "Detlef," Sam akanyevera zvinyoronyoro, achirayira murume akafirwa kuti arambe akagadzikana. "Uri kurangarira dhiri, handiti?"
  
  Moyo waNina wakasvetuka. Akanga akamirira izvi neshungu usiku hwose. Detlef akaramba akanyarara kusvika pavaigona kuona, asi akadzokorora mubvunzo wake neinzwi rakadzikama.
  
  "Ndinoda kuti undiudze nezvehukama hwako naGaby Holzer mumiriri weBritish muBerlin pazuva rekufa kwake," akadaro nenzwi rakadzikama raishungurudza zvakanyanya.
  
  "Sei?" - Perdue akabvunza, achitsamwisa Detlef nekunzvenga kwake kuri pachena.
  
  "Dave, uyu ndiDetlef Holzer," Sam akadaro, achitarisira kuti sumo ichatsanangura kusimbirira kweGerman. "Iye - kwete, aive - murume waGabi Holzer, uye aikutsvaga kuti umuudze zvakaitika zuva iroro." Sam akataura mashoko ake nemaune nenzira yekuyeuchidza Detlef kuti Perdue aive nekodzero yekufungidzira kusava nemhosva.
  
  "Ndine urombo zvikuru nokurasikirwa kwako!" Perdue akabva angopindura ipapo. "Oh Mwari wangu, zvakaipisisa!" Zvaiva pachena kuti Perdue aisanyepera. Maziso ake akazadzwa nemisodzi paakarangarira nguva dzokupedzisira asati apambwa.
  
  "Nhepfenyuro dzinoti akazviuraya," akadaro Detlef. "Ndinoziva Gabi wangu. Haambofi..."
  
  Perdue akatarisa murume akafirwa nemaziso matsvuku. "Haana kuzviuraya, Detlef. Akaurayiwa pamberi pangu chaipo!"
  
  "Ndiani azviita?" Detlef akadzvova. Aiva nemanzwiro uye asina kugadzikana, ari pedyo zvakanyanya nechizaruro chaakanga achitsvaga nguva yose iyi. "Ndiani akamuuraya?"
  
  Perdue akafunga kwechinguva ndokutarisa murume akanga apererwa. "Handisi kuyeuka."
  
  
  Chitsauko 20
  
  
  Pashure pemazuva maviri okupora mune imwe imba duku, boka racho rakatanga kuenda kumahombekombe ePoland. Nyaya yaiva pakati paPerdue naDetlef yakaita seyaisagadziriswa, asi vainzwanana. Perdue aiva nechikwereti naDetlef chinopfuura kungoziva kuti kufa kwaGabi yakanga isiri mhosva yake, kunyanya sezvo Detlef akanga achiri kufungidzira kuti Perdue akanga akanganwa ndangariro. Kunyange Sam naNina vakashamisika kana zvichibvira kuti Perdue akanga asingazivi kuti ane mhosva yekufa kwemumiriri, asi vaisagona kutonga chimwe chinhu chavasingazivi.
  
  Sam, somuenzaniso, akaedza kuwana chitarisiko chiri nani namano ake matsva okupinda mundangariro dzavamwe, asi akakundikana kuita kudaro. Akatarisira muchivande kuti akanga arasikirwa nechipo chaasingadi chaakanga apiwa.
  
  Vakasarudza kutevera hurongwa hwavo. Kuvhura Kamuri yeAmber kwaisazongokanganisa kuedza kweiyo yakaipa Zuva reBlack, asi zvakare kwaizounza zvakakosha mari. Zvisinei, kukasika kuwana kamuri hombe chaive chakavanzika kwavari vese. Paifanira kuve nezvakawanda kuAmber Room pane hupfumi kana mukurumbira. Pane izvi, Black Sun yaive nezvayo zvakakwana.
  
  Nina akanga ane aichimbova biyake payunivhesiti uyo zvino akanga akaroora muzvinabhizimisi akapfuma aigara muWarsaw.
  
  "Nekufona kamwe chete, vakomana," akadaro achidada kuvarume vatatu vaya. "Poshi! Ndakatichengetera kugara kwemazuva mana mahara muGdynia, uye nechikepe chine musoro chekuredza kuitira kuferefeta kwedu kusiri kwemutemo zvachose. "
  
  Sam akakwenya vhudzi achitamba. "Uri mhuka inoshamisa, Dr. Gould! Vane whiskey here?
  
  "Ndichabvuma, ndinogona kuuraya imwe bourbon izvozvi," Perdue akanyemwerera. "Muri kuzviisira chepfu nei, VaHolzer?"
  
  Detlef akakwenya, kuti: "Chinhu chiri chose chinogona kushandiswa mukuvhiya."
  
  "Murume akanaka! Sam, tinofanira kuwana chimwe cheizvi, shamwari. Unogona here kuita kuti izvi zviitike?" - Perdue akabvunza asingashiviriri. "Ndichaita kuti mubatsiri wangu atumire imwe mari mumaminetsi mashoma kuti tiwane zvatinoda. Igwa-ndecheshamwari yako here?" Akabvunza Nina.
  
  "Ndezvemudhara watakagara naye," akapindura kudaro.
  
  "Achanyumwa here zvatichaita ikoko?" Sam ainetsekana.
  
  "Aihwa. Anoti iye mudhara wekare, mubati wehove uye mucherechedzi akatamira kuGdynia Hondo Yenyika II ichangopera kubva kuNovosibirsk. Sezviri pachena haana kumbogamuchira nyeredzi imwe yegoridhe nekuda kwehunhu hwakanaka," Nina akaseka.
  
  "Zvakanaka! Ipapo anobva apinda mukati," Perdue akaseka.
  
  Ratenga zvokudya nedoro rakawanda zvokupa kumugamuchiri waro ane mutsa, boka racho rakaenda kunzvimbo iyo Nina akanga agamuchira kubva kune aimbova shamwari yake. Detlef akashanyira chimwe chitoro chezvishandiso uye akatengawo redhiyo diki nemabhatiri. Maredhiyo maduku akadaro akanga akaoma kuwana mumaguta azvino uno, asi akawana imwe pedyo nechitoro chinoraudzira hove mumugwagwa wokupedzisira vasati vasvika pamusha wavo wechinguvana.
  
  Chivanze chacho chaive chakavharirwa newaya ine minzwa yakasungirirwa pamatanda matete. Chivanze kuseri kwefenzi kwainyanya kuve nemasora akareba uye zvirimwa zvihombe zvisina kutarisirwa. Kubva kugedhi resimbi rinopwanyika kusvika kumasitepisi epamusoro pedenga, nzira nhete inoenda kukamba kaduku kemapuranga kaityisa kakanga kakafukidzwa nemizambiringa. Murume mukuru akanga akavamirira pavheranda, akatarisa chaizvo sezvaaifungirwa naNina. Maziso mahombe matema akasiyana nebvudzi nendebvu dzakasakara. Aiva nedumbu rakakura uye chiso chakazara mavanga aityisa, asi aiva neushamwari.
  
  "Mhoro!" akadana vachipinda pasuwo.
  
  "Mwari, ndinovimba anotaura Chirungu," Perdue akagunun'una.
  
  "Kana kuti chiGerman," Detlef akabvuma.
  
  "Mhoro! Takuunzirai chimwe chinhu," Nina akanyemwerera, achimupa bhodhoro revodka, uye mutana wacho akaombera maoko ake nomufaro.
  
  "Ndinoona kuti tichagarisana zvakanaka!" - akadanidzira nemufaro.
  
  "Ndiwe VaMarinesco here?" - akabvunza.
  
  "Kirill! Ndapota ndishevedze Kirill. Uye ndapota pindai. Ini handina imba hombe kana chikafu chemhando yepamusoro, asi kunodziya uye kunotonhorera," akakumbira ruregerero. Vapedza kuzvizivisa akabva avapa muto wemuriwo waaive aswera achibika.
  
  "Mushure mekudya, ndinokuendesa kunoona chikepe, zvakanaka?" Kirill akataura.
  
  "Zvakanaka!" Perdue akadaira. "Ndinoda kuona zvauinazvo muimba ino yechikepe."
  
  Akapakurira muto nechingwa chichangobva kubikwa, icho chakabva chave chikafu chaidiwa naSam. Akazvibatsira cheka after slice. "Mukadzi wako akabika izvi?" - akabvunza.
  
  "Aiwa ndazviita. Ndiri mubiki akanaka, handiti? Kirill akaseka. "Mukadzi wangu akandidzidzisa. Iye zvino afa."
  
  "Neniwo," akadaro Detlef. "Zvakaitika munguva pfupi yapfuura."
  
  "Ndine hurombo kunzwa izvi," Kirill akanzwira tsitsi. "Vadzimai vedu handifungi kuti vanombotisiya. Vanonamatira kuti vatipe nguva yakaoma kana takanganisa. "
  
  Nina akazorodzwa paakaona kunyemwerera kwakaita Detlef kuna Kirill: "Neniwo ndinofunga kudaro!"
  
  "Unoda chikepe changu kuti tinyure?" akabvunza muenzi wavo achichinja nyaya nekuda kwemuenzi wake. Aiziva kurwadziwa kunoita munhu panoitika njodzi, uye aisakwanisa kutaura nezvazvo kwenguva refu.
  
  "Ehe, tinoda kuenda kudhivha, asi hazvifanirwe kutora inopfuura zuva kana maviri," Perdue akamuudza.
  
  "MuBay yeGdansk? Mundima ipi?" Kirill aibvunzurudzwa. Akanga achiisa igwa rake, saka vakanga vasingagoni kumurambira.
  
  "Munzvimbo iyo Wilhelm Gustloff akanyura muna 1945," akadaro Perdue.
  
  Nina naSam vakatarisana, vachitarisira kuti mudhara hapana chaaizofungira. Detlef aive asina basa nekuti ndiani aiziva. Chaaida ndechekuti aone kuti Amber Room yakaita basa rei parufu rwemukadzi wake uye chii chaive chakakosha kune aya maNazi anoshamisa. Pakamboita karunyararo patafura yechisvusvuro.
  
  Kirill akatarisa mavari vese, mumwe nemumwe. Meso ake akabaya dziviriro yavo nevavariro apo aidzidzidza nenyemwerero yaigona kureva chinhu chipi nechipi. Akagadzirisa pahuro.
  
  "Sei?"
  
  Mubvunzo wezwi rimwe chete wakavanetsa vese. Vaikarira kuedza kwakadzama kwokudzivisa kana kuti kutsiura kwomunzvimbomo, asi kupfava kwakanga kusingabviri kunzwisisa. Nina akatarisa Perdue ndokuti, "Muudze."
  
  "Tiri kutsvaga zvakasara zvechigadzirwa chaive muchikepe," Perdue akaudza Cyril, achishandisa tsananguro yakafara sezvinobvira.
  
  "Imba yeAmber?" - Akaseka, akabata chipunu akananga muruvoko rwake runozunguza. "Newewo?"
  
  "Unorevei?" Sam akabvunza.
  
  "Aaah mwanangu! Vanhu vakawanda kwazvo vave vachitsvaka chinhu chakashata ichi kwemakore, asi vose vanodzoka vaora mwoyo!" - akanyemwerera.
  
  "Saka urikuti haapo?" Sam akabvunza.
  
  "Ndiudze, VaPerdue, Mr. Cleave nedzimwe shamwari dzangu pano," Kirill akanyemwerera, "unodei kubva kuAmber Room, huh? Mari? Kubwinya? Enda kumba. Zvimwe zvinhu zvakanaka hazvina kukodzera kutukwa."
  
  Perdue naNina vakatarisana, vakarohwa nekufanana kwemazwi pakati penyevero yemurume wekare uye kunzwa kwaPerdue.
  
  "Kutukwa?" Nina akabvunza.
  
  "Sei uri kutsvaga izvi?" akabvunza zvakare. "Uri kuita nezvei?"
  
  "Mudzimai wangu akaurayiwa nokuda kweizvi," Detlef akapindira kamwe kamwe. "Kana ani nani aive mushure mepfuma iyi aida kumuuraya nekuda kwayo, ndinoda kuzvionera ini." Maziso ake akatarisa Perdue panzvimbo.
  
  Kirill akafinyamisa kumeso. "Mukadzi wako aita sei nenyaya iyi?"
  
  "Akaongorora humhondi muBerlin nekuti aive nechikonzero chekutenda kuti mhondi idzi dzakaitwa nesangano repachivande raitsvaga Amber Room. Asi akaurayiwa asati apedza kuferefeta, "murume akafirwa akaudza Kirill.
  
  Achikwinya maoko, muridzi wadzo akatura befu. "Saka haudi izvi nekuda kwemari kana mbiri. Fine. Ipapo ini ndichakuudza kwakanyura Wilhelm Gustloff uye iwe unogona kuzvionera, asi ndinovimba kuti ipapo uchasiya upenzi uhu. "
  
  Pasina rimwe shoko kana tsananguro, akasimuka ndokubuda mumba.
  
  "Chii ichocho?" Sam akaongorora. "Anoziva zvakawanda kupfuura zvaanoda kubvuma. Pane chaari kuvanza."
  
  "Wazviziva sei?" - Perdue akabvunza.
  
  Sam akaita kakunyara. "Ndiri kunzwa gut chete." Akakanda ziso kuna Nina asati asimuka paakanga akagara kuti atore ndiro yesoup kukicheni. Aiziva kuti chimiro chake chairevei. Anofanira kunge akawana chimwe chinhu mupfungwa dzemudhara.
  
  "Pamusoroi," akadaro kuna Perdue naDetlef ndokutevera Sam. Akamira pamusuwo unopinda mubindu, achiona Kirill achibuda achienda kuimba yezvikepe kuti atarise mafuta. Nina akaisa ruoko rwake pafudzi rake. "Sam?"
  
  "Ehe".
  
  "Chii chauri kuona?" - akaredza achida kuziva.
  
  "Hapana. Anoziva chimwe chinhu chakakosha, asi ingori njere yenhau. Ndinopika kuti izvi hazvinei nechinhu chitsva," akadaro achinyarara. "Ndinoda kubvunza zvakananga, asi handisi kuda kumumanikidza, unoziva?"
  
  "Ndinoziva. Ndosaka ndichamubvunza," akadaro achizvitemba.
  
  "Aihwa! Nina! Dzoka kuno," akashevedzera, asi akanga akaomerera. Achiziva Nina, Sam ainyatsoziva kuti akanga asingagoni kumudzivisa zvino. Pane kudaro, akafunga kudzokera mukati kuti amise Detlef kuti asauraye Perdue. Sam akasvika patafura yechisvusvuro akanzwa kushushikana, ndokuwana Perdue achiona mapikicha mufoni yaDetlef.
  
  "Aive makodhi edhijitari," Detlef akatsanangura. "Zvino tarisa izvi."
  
  Varume vese vakakwenya maziso Detlef achikudza mufananidzo waaive atora wepa diary page raaive awana zita raPerdue. "Mwari wangu!" Akadaro Perdue achishamisika. "Sam, huya uone izvi."
  
  Panguva yemusangano pakati pePerdue naCarrington, kurekodha kwakaitwa zvichireva 'Kirill'.
  
  "Ndiri kungotsvaga zvipoko kwese kwese here kana kuti zvese izvi zvingave dandemutande rekurangana?" Detlef akabvunza Sam.
  
  "Handikwanise kukuudza chokwadi, Detlef, asi ndine manzwiro ekuti anoziva nezveMumba weAmber," Sam akavaudza fungidziro dzake. "Zvinhu zvatisingafaniri kuziva."
  
  "Ko Nina arikupi?" - Perdue akabvunza.
  
  "Ndiri kutaura nemurume mukuru. Kungoita shamwari kuitira kuti tizive zvakawanda," Sam akamusimbisa. "Kana dhayari raGabi riine zita rake, tinofanira kuziva kuti nei."
  
  "Ndinobvuma," Detlef akabvuma.
  
  Nina naKirill vakapinda mukicheni, vachiseka chimwe chinhu chakapusa chaaimuudza. Vaanoshanda navo vatatu vakaedza kuona kana akanga agamuchira mamwe mashoko, asi kukuodzwa mwoyo kwavo, Nina akadzungudza musoro wake pachivande.
  
  "Ndizvo," Sam akadaro. "Ndichamudhakisa. Ngationei kuti anoviga zvakadii paanobvisa matinji."
  
  "Kana ukamupa vodka yekuRussia, haadhakwe, Sam," Detlef akanyemwerera. "Zvinongomufadza uye kuita ruzha. Inguvai ikozvino?"
  
  "Kunenge kuma9 pm. Ko, une date here?" Sam akadaro.
  
  "Chaizvoizvo, ndinodaro," akapindura achidada. "Zita rake ndiMilla."
  
  Afadzwa nemhinduro yaDetlef, Sam akabvunza kuti, "Munoda kuti tiite izvi tiri vatatu here?"
  
  "Milla?" Kirill akangoerekana aridza mhere, achishanduka. "Unoziva sei Milla?"
  
  
  Chitsauko 21
  
  
  "Unozivawo Milla?" Detlef akatura befu. "Mudzimai wangu aitaura naye rinenge zuva nezuva, uye pashure pokunge mudzimai wangu afa, ndakawana kamuri rake reredhiyo. Milla ndipo paakataura neni achindiudza kuti ndingamuwana sei ndichishandisa redhiyo yeshortwave."
  
  Nina, Perdue naSam vakagara vachiteerera zvese izvi, vasingazive kuti chii chaiitika pakati paKirill naDetlef. Pavaiteerera, vakadira waini nevodka ndokumirira.
  
  "Mukadzi wako aive ani?" Kirill akabvunza asina moyo murefu.
  
  "Gabi Holzer," Detlef akapindura, inzwi rake richiri kudedera paaitaura zita rake.
  
  "Gabhi! Gabi aive shamwari yangu yekuBerlin! - akadanidzira mudhara. "Ari kushanda nesu kubva sekuru vake pavakasiya magwaro eOperation Hannibal! Nhai Mwari, zvakaipa sei! Zvinosuwisa, zvakaipa." MuRussia akasimudza bhodhoro rake ndokushevedzera kuti: "ZvaGabi! Mwanasikana weGermany uye mudziviriri werusununguko! "
  
  Vese vakabatana ndokunwira gamba riya, asi Detlef akatadza kuburitsa mashoko. Maziso ake akazara misodzi, chipfuva chake chairwadza nekuda kwemukadzi wake. Mazwi haana kukwanisa kutsanangura kumusuwa kwaainge aita, asi matama ainge akanyorova aitaura zvese. Kunyangwe Kirill aive nemeso akatsvuka ropa achipa mutero kushamwari yake yakadonha. Mushure mepfuti dzakateedzana dzakateedzana dzevodka uye imwe Purdue bourbon, wekuRussia akanzwa kupenga paakaudza murume akafirwa Gabi kuti mukadzi wake nemuRussia wekare vakasangana sei.
  
  Nina akanzwa tsitsi dzinodziya kuvarume vese ava paakavaona vachitaura nyaya dzinotapira nezvemukadzi akakosha wavaiziva uye wavaiyemura. Zvakamuita kuti azvibvunze kana Perdue naSam vaizokudza ndangariro yake nemufaro mushure mekunge aenda.
  
  "Shamwari dzangu," Kirill akadzvova mukusuwa uye kudhakwa, achirasa chigaro chake kure paakasimuka ndokurovera maoko ake zvakasimba patafura, achirasira masara emuto waDetlef, "Ndichakuudza zvaunoda kuziva. Imi," akadaro achindandama, "muri vabatsiri mumoto werusununguko. Hatikwanise kuvabvumira kushandisa chipembenene ichi kudzvinyirira vana vedu kana isu pachedu!" Akapedzisa chirevo ichi chinoshamisa nerunyoro rwekushevedzera kusinganzwisisike kwehondo yeRussia kwainzwika sehasha.
  
  "Tiudze," Perdue akakurudzira Cyril, achisimudza girazi rake. "Tiudze kuti Imba yeAmber inoisa sei njodzi kurusununguko rwedu. Toiparadza here kana kuti tongodzura avo vanoda kuitora nezvinangwa zvakaipa?"
  
  "Isiye pairi!" Kirill akaridza mhere. "Vanhuwo zvavo havagoni kusvikako! Mapanera iwayo-taiziva kuti akanga akaipa sei. Madzibaba edu akatiudza! Hongu! Pamavambo chaipo vakatiudza kuti runako urwu rwakaipa rwakaita sei kuti vauraye hama dzavo, shamwari dzavo. Vakatiudza kuti Amai Russia vakanga vapotsa vabvuma kuita zvaidiwa nembwa dzeNazi, uye takapika kuti hatizombofi zvakawanwa!"
  
  Sam akatanga kunetsekana nepfungwa dzemuRussia sezvo aiita seane nyaya dzakawanda dzakabatanidzwa kuita imwe. Akaisa pfungwa pasimba raiyerera muuropi hwake, achiidaidza zvinyoro nyoro, achitarisira kuti yaisazotora nesimba sezvayakanga yamboita. Nemaune, akabatanidza pfungwa dzemurume mukuru ndokuumba tsinga dzepfungwa vamwe vachiona.
  
  Kamwe kamwe Sam akati: "Kirill, tiudze nezve Operation Hannibal."
  
  Nina, Perdue naDetlef vakacheuka ndokutarisa Sam vachishamisika. Chikumbiro chaSam chakabva chanyararidza muRussia. Pasina kana miniti apedza kutaura akabva agara pasi akapeta maoko. "Operation Hannibal yakanga iri yokubvisa mauto eGermany negungwa kuti atize kubva kuRed Army iyo yaizokurumidza kuvapo kuti irove mbongoro dzavo dzeNazi," mutana akaseka. "Vakakwira Wilhelm Gustloff imo muGdynia vakananga kuKiel. Vakanzi vatakurewo mapaneru emumba maamber iya. Zvakanaka, chii chasara paari. Asi!" akadanidzira kudaro, mutumbi wake uchizununguka zvishoma sezvaaienderera mberi, "Asi vakauisa muchivande mungarava yaGustloff yokuperekedza, igwa retorpedo Löwe." Unoziva kuti sei?"
  
  Boka racho rakagara rakanyarara, richingopindura kana rabvunzwa. "Kwete, sei?"
  
  Kirill akaseka nemufaro. "Nemhaka yokuti vamwe ve"vaGermany" vaiva pachiteshi chengarava cheGdynia vakanga vari vokuRussia, pamwe chete navashandi vechikepe chetorpedo chokuperekedza! Vakazviita varwi veNazi ndokubata Imba yeAmber. Asi zvinotova nani!" Airatidza kufara pamusoro pezvese zvaaimuudza, ukuwo Sam aimuramba ari pabrain iyi kwenguva yakareba sezvaaigona. "Munoziva here kuti vanaWilhelm Gustloff vakatambira meseji paredhiyo apo kaputeni wavo akapusa akavabudisa mumvura yakashama?"
  
  "Chii chakanyorwa ipapo?" Nina akabvunza.
  
  "Izvi zvakavazivisa kuti imwe koni yeGermany yakanga yava kusvika, saka kaputeni weGustloff akabatidza marambi engarava kuti asadhumana," akadaro.
  
  "Uye izvi zvaizoita kuti vaonekwe nengarava dzevavengi," akagumisa kudaro Detlef.
  
  Murume mukuru akanongedza Jerimani achibva anyemwerera. "Rudyi! Ngarava yepasi peSoviet S-13 yakarova ngarava ndokuinyudza - pasina Amber Room."
  
  "Wazviziva sei? Hausati wakura zvekuvepo, Kirill. Pamwe unoverenga imwe nyaya inonakidza yakanyorwa nemumwe munhu," Perdue akaramba. Nina akafinyamisa kumeso, achipa Perdue kutsiura kusingataurwi pamusoro pekufungidzira murume mukuru.
  
  "Ndinoziva zvose izvi, VaPerdue, nokuti mukuru weS-13 aiva Captain Alexander Marinesko," Kirill akazvikudza. "Baba vangu!"
  
  Rushaya rwaNina rwakadonha.
  
  Nyemwerero yakaonekwa pachiso chake nekuti aive pamberi pemurume aiziva zvakavanzika zvenzvimbo yeAmber Room. Yakanga iri nguva yakakosha kwaari kuve mukambani yenhoroondo. Asi Kirill aive kure nekupedza. "Angadai asina kuona ngarava zviri nyore kudai pasina meseji isingatsananguriki yeredhiyo inoudza kaputeni kuti mauto eGerman ari kusvika, angadaro?"
  
  "Asi ndiani atumira meseji iyi? Vakambozviziva here?" - Akabvunza Detlef.
  
  "Hapana akambozviziva. Vanhu chete vaiziva vaive vanhu vari muchirongwa chakavanzika, "akadaro Kirill. "Varume vakaita sababa vangu. Mharidzo iyi paredhiyo yakabva kushamwari dzavo, VaHolzer, neshamwari dzedu. Radio iyi message yakatumirwa naMilla."
  
  "Izvi hazvigoneki!" Detlef akaramba zvakazarurwa izvi zvakavasiya vapererwa. "Ndaitaura naMilla paredhiyo husiku hwandakawana kamuri yeredhiyo yemudzimai wangu. Hapana nzira yekuti chero ani zvake aishingaira muHondo Yenyika II achiri mupenyu, tisingatauri nezvenhepfenyuro iyi yeredhiyo."
  
  "Wataura chokwadi, Detlef, dai Milla anga ari munhu," Kirill akasimbirira. Zvino akaenderera mberi nekuzivisa zvakavanzika zvake, zvakanyanya kunakidzwa kwaNina nevamwe vake. Asi Sam akanga achirasikirwa nekutonga kweRussia, aneta nekuedza kukuru kwepfungwa.
  
  "Saka Milla ndiani?" Nina akabvunza nekukurumidza, aona kuti Sam akange ave kutadza kutonga murume mukuru, asi Kirill akapera asati ataura zvakawanda, uye pasina Sam kuchengeta uropi hwake pasi pehuroyi hwake, hapana chaigona kuita kuti murume mukuru akadhakwa ataure. Nina akatura befu mukuora mwoyo, asi Detlef haana kubayiwa mwoyo nemashoko emudhara wacho. Akaronga kuzoteerera kutepfenyura kwacho gare gare uye aitarisira kuti yaizojekesa ngozi yakanga yakavanda muAmber Room.
  
  Sam akatora kufema zvishoma kuti awanezve pfungwa uye simba, asi Perdue akasangana nekutarisa kwake patafura. Kwaive kutarisika kwekusavimba kwainyatsoita kuti Sam anzwe kusagadzikana. Aisada kuti Perdue azive kuti aigona kushandisa pfungwa dzevanhu. Zvaizowedzera kunyumwira, uye aisada izvozvo.
  
  "Waneta here nhai Sam?" Perdue akabvunza asina ruvengo kana kufungira.
  
  "Damn kuneta," akapindura. "Uye vodka haibatsiri."
  
  "Neniwo ndicharara," akadaro Detlef. "Ndinofunga kuti hakuzovi nekunyura shure kwezvose? Zvingave zvakanaka!"
  
  "Kana tikakwanisa kumutsa tenzi wedu, taigona kuziva zvakaitika kuchikepe chekuperekedza," Perdue akaseka. "Asi ndinofunga apedza, kwehusiku hwose."
  
  Detlef akazvivharira mukamuri rake nechekumucheto kwemukoto. Ndiro rakanga riri duku pazvose, rakatarisana nekamuri rokurara rakachengeterwa Nina. Perdue naSam vaifanira kugara neimwe imba yekurara pedyo neimba yekutandarira, saka Detlef aisazovanetsa.
  
  Akabatidza transistor radio ndokutanga kubatidza dial zvishoma nezvishoma achiona mafrequency number pasi pemuseve waifamba. Yaikwanisa FM, AM uye shortwave, asi Detlef aiziva pekuiridza. Kubvira pakawanwa kamuri rokukurukurirana pachivande romudzimai wake, akanga afarira ruzha rwemafungu eredhiyo asina chinhu. Sezvinei zvaainge aita zvakamudzikamisa. Asingazivi, izvi zvakamupa chivimbo chokuti akanga asiri oga; kuti mune yakakura ether yemhepo yepamusoro pane yakavanzika yakawanda yehupenyu uye vazhinji vanobatana. Kwakaita kuti kubvire kuti chinhu chipi nechipi chinofungidzirika chivepo kana mumwe bedzi akanga achida kuita kudaro.
  
  Kugogodza pagonhi kwakaita kuti asvetuke. "Scheisse!" Akabva adzima radio kuti avhure gonhi. Aiva Nina.
  
  "Sam naPerdue vari kunwa uye handirare," akazevezera. "Ndingatererawo chirongwa chaMilla newe here? Ndauya nechinyoreso nebepa."
  
  Detlef airatidza kufara. "Chokwadi, pinda. Ndanga ndichiedza kutsvaga chiteshi chaidzo. Kune nziyo dzakawanda kwazvo dzinenge dzakada kufanana, asi ndinoziva mimhanzi yacho."
  
  "Pane mimhanzi here pano?" - akabvunza. "Vari kutamba nziyo?"
  
  Akagutsurira musoro. "Mumwe chete, pakutanga. Inofanira kunge iri imwe mhando yechiratidzo," akadaro. "Ini ndinofunga chiteshi chinoshandiswa zvakasiyana, uye paanotepfenyura vanhu vakaita saGabi, pane rwiyo rwakakosha runotizivisa kuti nhamba idzi ndedzedu."
  
  "Mwari! Sainzi yose," akayemura Nina. "Kune zvakawanda zviri kuitika ikoko zvokuti nyika haitombozivi nezvazvo! Zvakafanana nepasi-pasi-pasi rose rizere nekuvanda mashandiro uye nevavariro dzekunze. "
  
  Akamutarisa nemaziso matema, asi izwi rake raive rakapfava. "Zvinotyisa, handizvo here?"
  
  "Hungu," akabvuma. "Uye kusurukirwa."
  
  "Kusurukirwa, hungu," Detlef akadzokorora, achitaura manzwiro ake. Akatarisa munyori wenhoroondo akanaka neshungu uye nekuyemura. Akanga asina kufanana naGabi. Haana chaakaita saGabi, asi airatidza kuti akamujairira nenzira yake. Zvichida imhaka yokuti vakanga vane pfungwa imwe cheteyo pamusoro penyika, kana kuti zvimwe nemhaka bedzi yokuti mweya yavo yakanga iri yoga. Nina akanzwa kusagadzikana zvishoma kubva pachitarisiko chake chisingafadzi, asi akaponeswa nokutsemuka kwakamwe kamwe mumukurukuri, uko kwakamuita kuti asvetuke.
  
  "Teerera, Nina!" - akazevezera. "Zvinotanga".
  
  Mimhanzi yakatanga kuridzwa, yakavanzwa kune imwe nzvimbo kure, mukusava nechinhu kunze, yakanyura nekutinhira uye kuridza muridzo modulation vibrations. Nina akanyemwerera, achifadzwa nenziyo yaakaziva.
  
  "Metallica? Chokwadi?" akadzungudza musoro.
  
  Detlef akafara kunzwa kuti aiziva izvi. "Ehe! Asi izvi zvinei nechokuita nenhamba? Ndakanga ndichirova pfungwa dzangu kuti ndione kuti sei vakasarudza rwiyo urwu. "
  
  Nina akanyemwerera. "Rwiyo urwu runonzi 'Sweet Amber,' Detlef."
  
  "Oh!" - akadanidzira. "Zvino zvave nemusoro!"
  
  Vachiri kuseka rwiyo urwu, nhepfenyuro yaMilla yakatanga.
  
  "Avhareji kukosha 85-45-98-12-74-55-68-16..."
  
  Nina akanyora zvose pasi.
  
  "Geneva 48-66-27-99-67-39..."
  
  "Jehovha 30-59-69-21-23..."
  
  "Murume..."
  
  "Murume! Ndini! Izvi ndezvangu!" - akazevezera zvine mutsindo mukufara.
  
  Nina akanyora pasi nhamba dzinotevera. "87-46-88-37-68..."
  
  Apo kutepfenyura kwokutanga kwemaminiti 20 kwakapera uye mumhanzi wakagumisa chikamu chacho, Nina akapa Detlef nhamba dzaakanga anyora. "Mune mazano ekuti muite sei nenyaya iyi?"
  
  "Handizivi kuti zvii kana kuti zvinoshanda sei. Ndinongozvinyora pasi ndozvichengeta. Takavashandisa kuwana nzvimbo yemusasa waichengeterwa Perdue, rangarira? Asi handisati ndaziva kuti zvinorevei," akanyunyuta.
  
  "Tinofanirwa kushandisa muchina wePurdue. Ndauya neizvi. Iri musutukesi yangu," akadaro Nina. "Kana meseji iyi yakanyanya kwauri, tinofanira kuidudzira izvozvi."
  
  
  Chitsauko 22
  
  
  "Izvi zvinoshamisa kwazvo!" Nina akafadzwa nezvaakawana. Varume vakakwira chikepe naKirill, uye akagara mumba kuti atsvage, sezvaakavaudza. Chokwadi, Nina akanga akabatikana nokutsanangura nhamba dzakagamuchirwa naDetlef kubva kuna Milla usiku hwapfuura. Munyori wenhau dzakaitika aive nepfungwa yekuti Milla aiziva paive naDetlef zvakakwana kuti amupe ruzivo rwakakosha uye rwakakodzera, asi parizvino zvakavabatsira.
  
  Hafu yezuva yakapfuura varume vasati vadzoka nenhau dzinosetsa pamusoro pokuredza, asi vose vakanzwa vachida kupfuurira norwendo rwavo nokukurumidza kana vawana chimwe chinhu chokuita. Sam akanga asingakwanisi kutanga imwe batano nendangariro yomukweguru, asi haana kuudza Nina kuti mano echienzi akanga atanga kumusiya munguva pfupi yapfuura.
  
  "Wawanei?" - Sam akabvunza, achibvisa juzi rake neheti yakanyikwa nemasplashes. Detlef naPerdue vakamutevera mukati, vachiratidza kuneta. Nhasi Kirill akaita kuti vawane chouviri nekumubatsira netiweki nekugadzirisa injini, asi vainakidzwa nekuteerera nyaya dzake dzinovaraidza. Sezvineiwo, pakanga pasina zvakavanzika zvenhoroondo mune imwe yenyaya idzi. Akavaudza kuti vaende kumba iye achiendesa hove dzake kumusika wemunzvimbo iyi makiromita mashoma kubva pachiteshi chezvikepe.
  
  "Haungazvitendi izvi!" - akanyemwerera, achidedera pamusoro pelaptop yake. "Chirongwa chenhepfenyuro yeNumbers icho ini naDetlef takateerera chakatipa chimwe chinhu chakasiyana. Handizive kuti vanozviita sei uye handina basa nazvo," akaenderera mberi vachimuunganira, "asi vakakwanisa kushandura rwiyo rwekuteerera kuita makodhi edhijitari!"
  
  "Unorevei?" Perdue akabvunza, afadzwa kuti akanga auya nekombiyuta yake yeEnigma naye kana vaizoida. "Kutendeuka kuri nyore. Unoda encryption? Senge data kubva kune mp3 faira, Nina," akanyemwerera. "Hapana chitsva pakushandisa data kushandura encoding kuita odhiyo."
  
  "Asi nhamba dzacho? Nhamba chaidzo, hapana chimwe. Hapana coding kana gibberish sezvaunoita paunonyora software, "akadaro. "Tarisa, ini ndiri munhu asingazivi zvachose kana zvasvika kune tekinoroji, asi handisati ndambonzwa nezve nhamba dzakatevedzana dzine manhamba maviri kugadzira clip."
  
  "Neniwo," Sam akabvuma. "Asi zvakare, ini handisi geek chaiye."
  
  "Izvozvo zvese zvakanaka, asi ndinofunga kuti chinonyanya kukosha pano inotaurwa neodhiyo," akadaro Detlef.
  
  "Iyi inhepfenyuro yakatumirwa nemasaisai eredhiyo ekuRussia; Ndofungidzira. Mu clip umu unonzwa muratidziri weTV achibvunzurudza murume, asi ini handitaure chiRussian..." Akafinyamisa kumeso. "Kirill aripi?"
  
  "Tiri munzira," Perdue akadaro akadzikama. "Ndinotenda kuti tichaida kuti ishandurwe."
  
  "Ehe, bvunzurudzo inoenderera mberi kwemaminetsi angangoita gumi nemashanu isati yavhiringwa neruzha urwu rwakadambuka kurira kwenzeve dzangu," akadaro. "Detlef, Milla aida kuti unzwe izvi nechikonzero chakati. Tinofanira kurangarira izvi. Izvi zvinogona kuve zvakakosha pakuona nzvimbo yeAmber Room. "
  
  "Kupururudza uku," Kirill akaerekana agunun'una achifamba nepamusuwo wepamberi nemabhegi maviri nebhodhoro redoro rakaiswa paruoko rwake, "ndiko kupindira kwemauto."
  
  "Murume chete watinoda kuona," akanyemwerera Perdue, achifamba kuti abatsire mudhara wechiRussia nemabhegi ake. "Nina ane purogiramu yeredhiyo mumutauro wokuRussia. Mungave nemutsa here kutishandurira izvi?"
  
  "Zvirokwazvo! Hongu, "Kirill akanyemwerera. "Regai nditeerere. Oo, ndidirewo chimwe chinhu chekunwa imomo, ndapota."
  
  Perdue achiteerera, Nina akaridza chidimbu chekuteerera palaptop yake. Nekuda kwehunyoro hwekurekodha mhando, yainzwika zvakanyanya kufanana neyekare show. Aikwanisa kusiyanisa manzwi maviri echirume. Mumwe akabvunza mibvunzo, uye mumwe aipa mhinduro refu. Pakanga pachine kurira kwakamira pakurekodhwa, uye mazwi evarume vaviri ava aidzima nguva nenguva, asi ozodzoka zvine ruzha kupfuura pakutanga.
  
  "Iyi haisi hurukuro, shamwari dzangu," Kirill akaudza boka muminiti yekutanga yekuteerera. "Uri kubvunzurudza here".
  
  Hana yaNina yakarova. "Ndiyo yekutanga here iyi?"
  
  Sam akatenda kubva kuseri kwaKirill ndokukumbira Nina kuti asataure chero chinhu, asi kuti amirire. Murume mukuru ainyatsoteerera mashoko ese, chiso chakabva charatidza kusafara. Nguva nenguva aigutsurira musoro zvishoma nezvishoma, achigaya zvaakanga anzwa nekakusafara. Perdue, Nina naSam vakanga vachifa nekuziva kuti varume ava vaitaura nezvei.
  
  Kumirira Kirill kuti apedze kuteerera kwakavachengeta vese vari pamatenderhooks, asi vaifanira kunyarara kuti anzwe nekuridza muridzo wekurekodha.
  
  "Varume, chenjerai nekuridza mhere," Nina akanyevera paakaona timer ichisvika kumagumo e clip. Vose vakagadzirira izvi, uye vakaita chinhu chakanaka. Izvi zvakapatsanura mhepo nemhere-yepamusoro-soro yakatora masekonzi akati wandei. Muviri waKirill wakazununguka kubva pakurira. Akacheuka kutarisa boka.
  
  "Kupfurwa kunonzwika uko. Wazvinzwa here? "akabvunza zvake.
  
  "Aihwa. Rini?" Nina akabvunza.
  
  "Muruzha rwunotyisa urwu zvinonzwika zita remurume nepfuti. Handizivi kuti kuridza pfuti kwacho kwaiitirwa kuvharidzira pfuti iyi here kana kuti zvakangoitikawo hazvo, asi pfuti iyi zvechokwadi yabva papfuti," akadaro.
  
  "Wow, nzeve huru," Perdue akadaro. "Hapana kana mumwe wedu akazvinzwa."
  
  "Haisi makuhwa akanaka, VaPerdue. Kunzwa kwakadzidziswa. Nzeve dzangu dzakadzidziswa kunzwa manzwi akavanzika uye mameseji, nekuda kwemakore ekushanda muredhiyo, "Kirill akazvikudza, achinyemwerera uye achinongedza nzeve yake.
  
  "Asi pfuti yacho inofanira kunge yakanzwika kuti inzwike kunyange nenzeve dzisina kudzidziswa," akadaro Perdue. "Zvakare, zvinoenderana nekuti hurukuro yacho ndeyei. Izvi zvinofanirwa kutiudza kana izvi zvine basa. "
  
  "Ehe, ndapota tiudze zvavakataura, Kirill," Sam akateterera.
  
  Kirill akadonhedza girazi rake ndokugadzirisa pahuro. "Uku kubvunzurudzwa pakati pemukuru weRed Army nemusungwa weGulag, saka inofanirwa kunge yakanyorwa mushure mekudonha kweThird Reich. Ndinonzwa zita remurume richishevedzwa panze pamberi pepfuti."
  
  "Gulag?" - Akabvunza Detlef.
  
  "Vasungwa vehondo. Masoja eSoviet akabatwa neWehrmacht akarairwa naStalin kuti azviuraye paakabatwa. Avo vasina kuzviuraya - semunhu akabvunzurudzwa muvhidhiyo yako - vainzi vatengesi neRed Army, "akatsanangura.
  
  "Saka zviuraye kana kuti uto rako richazviita?" Sam akajekesa. "Varume ava havagone kubata goddamn break."
  
  "Chaizvoizvo," Kirill akabvuma. "No surrender. Murume uyu, muongorori, mutungamiriri, uye Gulag, sezvavanotaura, anobva ku4th Ukrainian Front. Saka, muhurukuro iyi, musoja weUkraine mumwe wevarume vatatu vakapona ..., - Kirill haana kuziva shoko, asi akatambanudza maoko ake, - ... kunyura kusinganzwisisiki kubva kumhenderekedzo yeLatvia. Anoti vakatora pfuma yaifanirwa kutora neNazi Kriegsmarine. "
  
  "Pfuma. Iwo mapaneru anobva kuAmber Room, ndinotenda, "Perdue akawedzera.
  
  "Zvinofanira kudaro. Anoti ndiro nemapanera zvakapwanyika?" Kirill aitaura Chirungu zvakaoma.
  
  "Kuputsika," Nina akanyemwerera. "Ndinoyeuka kuti vakataura kuti mapaneru ekutanga akange asisina kusimba nezera pakazosvika 1944, paaifanira kubviswa neboka reGerman Nord."
  
  "Ehe," Kirill akadaro. "Anotaura nezvekunyengedza kwavakaita vashandi veWilhelm Gustloff ndokuba mapaneru eamber kuti vaone kuti maGerman haana kutora mapaneru nawo. Asi anoti pane chakashata panguva yerwendo rwekuenda kuLatvia, uko nharembozha dzaive dzakamirira kuvatora. Amber yaiputsika yakaburitsa zvakanga zvapinda mumisoro yavo-kwete, musoro wakaputeni."
  
  "Ndine hurombo?" Perdue akatsamwa. "Chii chakapinda mumusoro make? Anoti?"
  
  "Zvingave zvisina musoro kwauri, asi anoti pane chimwe chinhu muamber, chakavharirwamo kwemazana emakore nemazana emakore. Ndinofunga ari kutaura nezvechipembenene. Izvi zvakanzwika munzeve dzemukuru. Hapana kana mumwe wavo akakwanisa kumuona zvakare, nekuti aive mudiki kwazvo, senge midge, "Kirill akarondedzera nyaya yemusoja.
  
  "Jesu," akadaro Sam.
  
  "Murume uyu anoti kana mukuru wemauto achenesesa, varume vese vakaita zvakaipa?"
  
  Kirill akafinyamisa kumeso, achifunga nezvemashoko ake. Akabva agutsurira musoro, agutsikana kuti nhoroondo yake yezvaitaurwa nemusoja yakanga yakarurama. Nina akatarisa Sam. Akaratidza kushamisika asi haana chaakataura.
  
  "Anoti vakaita sei?" Nina akabvunza.
  
  "Vose vakatanga kufunga somunhu mumwe. Vaive neuropi humwe, anodaro. Apo kaputeni akavaudza kuti vanyure vamene, vose vakabuda pamusoro penzvimbo yengarava uye, pasina kuratidzika kuva kunetswa nazvo, vakasvetukira mumvura ndokunyura pedyo nemhenderekedzo," akadaro mumwe mukweguru wokuRussia.
  
  "Kudzora pfungwa," Sam akasimbisa. "Ichi ndicho chikonzero Hitler aida kuti Amber Room idzoke kuGermany panguva yeOperation Hannibal. Nokudzora pfungwa kwakadaro, aizokwanisa kukurira nyika yose pasina kushanda nesimba!"
  
  "Asi akazviziva sei?" Detlef aida kuziva.
  
  "Munofunga kuti Third Reich yakakwanisa sei kuchinja makumi ezviuru zvevarume nevakadzi veGermany vakakwana, vane tsika dzakanaka kuva varwi veNazi vane pfungwa dzakafanana?" Nina akadenha. "Makambozvibvunza here kuti nei mauto aya aive akaipa kwazvo mukuzvarwa uye aine hutsinye husingarambiki paaipfeka mayunifomu iwayo?" Mashoko ake ainzwika mundangariro dzevamwe vake. "Funga nezvehutsinye hwakaitwa kunyange kuvana vaduku, Detlef. Zviuru nezviuru zvevaNazi vakabata pfungwa imwe chete, nhanho imwe chete yehutsinye, vachiita mirairo yavo inosemesa pasina mubvunzo, senge zombies dzakapwanyika pfungwa. Ndinobheja kuti Hitler naHimmler vakawana chisikwa ichi chekare pane imwe yeongororo yaHimmler."
  
  Varume vakabvuma, vachiratidza kushamiswa nebudiriro itsva.
  
  "Izvi zvine musoro," akadaro Detlef, achikwenya chirebvu chake achifunga nezvokuora kwetsika dzevarwi veNazi.
  
  "Isu taigara tichifunga kuti vakapedzwa pfungwa nenhema," Kirill akaudza vaenzi vake, "asi pakanga paine kurangwa kwakawandisa ipapo. Iyi nhanho yekubatana haisi yechisikigo. Unofunga kuti sei ndakadaidza Kamuri yeAmber chituko nezuro manheru?
  
  "Mira," Nina akafinyama, "waiziva here pamusoro paikoku?"
  
  Kirill akapindura pakutarisa kwake kunonyadzisa nekutarisa kunotyisa. "Ehe! Iwe unofunga kuti tanga tichiitei makore ese aya nezviteshi zvedu zvedhijitari? Isu tinotumira macode kutenderera pasirese kuti tiyambire vatinobatana navo, kugovera hungwaru nezve chero munhu angaedza kuishandisa kune vanhu. Isu tinoziva nezvezvipembenene zvakavharirwa muamber nekuti mumwe murairi weNazi akaishandisa kuna baba vangu nekambani yavo gore mushure menjodzi yeGustloff. "
  
  "Ndosaka waida kutiodza moyo kuti tisatsvaga izvi," akadaro Perdue. "Ndanzwisisa manje".
  
  "Saka, ndizvo chete zvakataurwa nemurwi kumuferefeta here?" Sam akabvunza mudhara.
  
  "Vanomubvunza kuti sei akapona kuraira kwekaputeni, obva apindura kuti kaputeni aisakwanisa kusvika pedyo naye, saka haana kumbonzwa murairo," Kirill akatsanangura.
  
  "Sei atadza kuuya kwaari?" Perdue akabvunza, achinyora pasi zvinhu mukabhuku kadiki.
  
  "Haatauri. Chete kuti kaputeni aisagona kuva mukamuri rimwechete naye. Pamwe ndosaka anopfurwa musangano usati wapera, pamwe nekuda kwezita remunhu wavanopopota. Vanofunga kuti anovanza ruzivo, saka vanomuuraya, "akadaro Kirill. "Ndinofunga pamwe yaive radiation."
  
  "Radiation yechii? Sekuziva kwangu, pakanga pasina zviitiko zvenyukireya muRussia panguva iyoyo, "akadaro Nina, achidururira vodka yakawanda yeKirill newaini. "Ndingasvira pano?"
  
  "Chokwadi," akanyemwerera. Akabva apindura mubvunzo wake. "Kutanga mheni. Unoona, bhomba rekutanga reatomu rakaputiswa pamawere eKazakh muna 1949, asi izvo zvisina anokuudza ndezvekuti kuedza kwenyukireya kwave kuenderera kubva mukupera kwema1930. Ndinofungidzira kuti musoja wekuUkraine uyu aigara muKazakhstan asati apinzwa muRed Army, asi," akadaro achishinyira, "ndinogona kunge ndakanganisa."
  
  "Vari kushevedzera zita ripi kumashure musoja asati aurawa?" - Perdue akabvunza kubva pasina. Akangofunga kuti munhu aipfura ndiani akanga achiri mashura.
  
  "ABOUT!" - Kirill akanyemwerera. "Ehe, unogona kunzwa mumwe munhu achipopota, sekunge ari kuedza kumumisa." Akatedzera mhere mhere. "Camper!"
  
  
  Chitsauko 23
  
  
  Perdue akanzwa kutya kumubata mukati make nekunzwika kwezita iroro. Hapana chaaigona kuita nezvazvo. "Sorry," akakumbira ruregerero ndokumhanyira kuchimbuzi. Achiwira pamabvi ake, Perdue akarutsa zviri mudumbu rake. Izvi zvakamushamisa. Akanga asati ambonzwa kurwara Kirill asati ataura zita raanoziva, asi zvino muviri wake wese wakanga wodedera neruzha rwaityisa.
  
  Nepo vamwe vakaseka pakukwanisa kwaPerdue kubata pasi chinwiwa chake, akatambura nekushungurudzika kwemudumbu kusvika padanho rekuti akawira mukuora mwoyo kutsva. Adikitira uye achipisa muviri, akabata chimbuzi kuitira kuchena kunotevera kusingadzivisiki.
  
  "Kirill, ungandiudzawo nezve izvi?" - Akabvunza Detlef. "Ndakazviwana mukamuri rekutaurirana raGabi neruzivo rwake rwese nezveAmber Kamuri." Akasimuka ndokusunungura mabhatani ehembe yake, achiratidza menduru yakaroverwa pavhesi rake. Akaibvisa ndokupa Kirill, uyo airatidza kufadzwa.
  
  "Chii ichi nhaiwe?" Nina akanyemwerera.
  
  "Iyi menduru yakakosha yakapihwa kuvarwi vakatora chikamu mukusunungurwa kwePrague, shamwari yangu," Kirill akadaro achifunga. "Wazvitora here izvi zvinhu zvaGabi? Aiita kunge aiziva zvakawanda nezveAmber Kamuri uye iyo Inogumbura yePrague. Ichi chiitiko chinoshamisa, huh?"
  
  "Chii chaitika?"
  
  "Murwi akapfurwa muiyi clip yekuteerera akatora chikamu muPrague Inogumbura, kunova kunobva menduru iyi," akatsanangura nemufaro. "Nekuda kwekuti chikamu chaakashanda, chechina cheUkraine Front, chakapinda muchirongwa chekusunungura Prague kubva mukupambwa kweNazi."
  
  "Kune zvese zvatinoziva, zvinogona kunge zvakabva kumusoja mumwe chete iyeye," Sam akataura kudaro.
  
  "Zvingave zvisingafadzi uye zvinoshamisa panguva imwe chete," Detlef akabvuma achinyemwerera zvinofadza. "Haina zita pairi, kana kuti?"
  
  "Aiwa, sorry," akadaro muridzi wavo. "Kunyangwe zvingave zvichinakidza dai Gabi akagamuchira menduru kubva kumuzukuru wemusoja uyu paaiferefeta kutsakatika kweAmber Room." Akanyemwerera neshungu, achimurangarira nounyoro.
  
  "Wakamuti murwi worusununguko," akadaro Nina asipo, achitsamira musoro wake pachibhakera. "Uku kutsanangura kwakanaka kwemunhu ari kuyedza kufumura sangano riri kuyedza kutora nyika yese."
  
  "Chaizvoizvo, Nina," akapindura kudaro.
  
  Sam akaenda kunoona kuti Perdue chii chainetsa.
  
  "Hey, chembere jongwe. Uri kunzwa mushe here?" akabvunza akatarisa pasi muviri waPerdue wakapfugama. Pakanga pasina mhinduro, uye hapana kana ruzha rwekusvotwa rwakanzwika kubva kumurume akanga akazembera chimbuzi. "Purdue?" Sam akabva aenda kumberi ndokudhonzera Perdue pabendekete, ndokuwana achikamhina asisadaire. Pakutanga Sam akafunga kuti shamwari yake yakanga yapera, asi apo Sam akaongorora zviratidzo zvake zvinokosha, akawana kuti Perdue akanga ari mukutya kukuru.
  
  Achiedza kumumutsa, Sam akaramba achidana zita rake, asi Perdue haana kudaira mumaoko ake. "Purdue," Sam akadaidzira zvine mutsindo uye neruzha akanzwa kubaiwa nehana. Pakarepo simba rakayerera achibva anzwa simba. "Perdue, muka," Sam akarayira, achigadzira hukama nemafungiro aPerdue, asi akakundikana kumumutsa. Akaedza izvi katatu, nguva imwe neimwe achiwedzera kuisa pfungwa dzake nechinangwa, asi zvakashaya basa. "Izvi handizvinzwisise. Zvinofanira kushanda kana wanzwa seizvi!"
  
  "Detlef!" Sam akafona. "Ungandibatsirewo here?"
  
  MuJerimani murefu akamhanya mucorridor kwaakanzwa mhere yaSam.
  
  "Ndibatsire ndimutakure kunorara," Sam akagomera, achiedza kusimudza Perdue kutsoka dzake. Vachibatsirwa naDetlef, vakararisa Perdue ndokuronga kuti vaone kuti chii chaimunetsa.
  
  "Izvi zvinoshamisa," akadaro Nina. "Akanga asina kudhakwa. Aisaratidza kurwara kana chimwe chinhu. Chii chaitika?
  
  "Akangoridza tsamwa," Sam akakwenya. "Asi ndakanga ndisingakwanisi kumumutsa zvachose," akaudza Nina, achiratidza kuti akatoshandisa mano ake matsva, "pasinei zvapo nezvandaiedza."
  
  "Ichi chikonzero chekunetseka," akasimbisa meseji yake.
  
  "Ari kutsva. Zvinoita senge muchetura muchikafu," akadaro Detlef, ndokuzongogamuchira chitarisiko chakashata kubva kumuridzi wavo. "Ndine urombo, Kirill. Handina kuda kunyomba kubika kwako. Asi zviratidzo zvake zvinotaridzika seizvi. "
  
  Kutarisa Perdue awa imwe neimwe uye kuedza kumumutsa kwakashaya basa. Vakakangaidzwa nokudenha kwakamwe kamwe kwefivha nokusvotwa kwaakanga achitambura nako.
  
  "Ndinofunga kuti kungava matambudziko anonoka anokonzerwa nechimwe chinhu chakaitika kwaari mugomba riya renyoka umo akatambudzwa," Nina akazevezera kuna Sam sezvavakanga vakagara pamubhedha waPerdue. "Hatizive kuti vakaita sei naye. Zvakadiniko kana vakamubaya jekiseni rorudzi rwakati rwechepfu kana kuti, Mwari ngaasadaro, utachiona hunouraya?"
  
  "Havana kuziva kuti aizotiza," Sam akapindura kudaro. "Nei vaizomuchengeta muimba yevanorwara kana vachida kuti arware?"
  
  "Pamwe kuti atitapure isu patinomuponesa?" - Akazevezera nekuchimbidza, maziso ake makuru ebrown azere nekuvhunduka. "Chirongwa chemidziyo inonyengera, Sam. Ungashamisika here?
  
  Sam akabvuma. Hapana chaaizoregedzera kunzeve dzevanhu ava. Iyo Black Sun yaive neinoda kuganhurirwa kugona kukonzeresa kukuvadza uye hungwaru hune hutsinye hwekuita kudaro.
  
  Detlef aive mukamuri make achitora mashoko kubva panhare yaMilla. Inzwi romumwe mukadzi raiverenga nhamba dzacho risinganzwisisike, ravhiringika nekusagamuchirwa zvakanaka kunze kwemusuwo weimba yekurara yaDetlef richidzika nehoro kubva kuna Sam naNina. Kirill aifanira kuvhara danga rake nekutyaira mota yake asati atanga kudya kwemanheru. Vaenzi vake vaifanira kuenda mangwana, asi aifanira kuvanyengerera kuti vasarambe vachitsvaga Imba yeAmber. Pakupedzisira, hapana chaaigona kuita kana ivo, kufanana nevamwe vazhinji, vakaomerera pakutsvaka zvisaririra zvenenji rinouraya.
  
  Mushure mekupukuta huma yaPerdue nejira rekugeza nyoro kuti aderere fivha yake ichiri kuwedzera, Nina akaenda kunoona Detlef apo Sam aigeza. Akagogodza zvinyoro nyoro.
  
  "Pinda mumba, Nina," Detlef akapindura kudaro.
  
  "Maziva sei kuti ndini?" Akabvunza achinyemwerera nemufaro.
  
  "Hapana anoona izvi zvichinakidza sewe, kunze kwangu, hongu," akadaro. "Manheru nhasi ndatambira meseji kubva kumunhu ari pachiteshi. Akandiudza kuti taizofa kana tikaramba tichitsvaka Amber Room, Nina."
  
  "Une chokwadi chekuti wakaisa nhamba zvakanaka?" - akabvunza.
  
  "Kwete, kwete nhamba. Tarisa." Akamuratidza nharembozha yake. Meseji yakatumirwa kubva kunhamba isingaverengeki ine link yechiteshi. "Ndakaridza nhepfenyuro kunhepfenyuro iyi uye akandiudza kuti ndirege - muchiRungu chisina kujeka."
  
  "Akakutyisidzira here?" Akafinyamisa kumeso. "Une chokwadi here kuti haasi mumwe munhu anokudheerera?"
  
  "Ko anganditumire sei message ine frequency yestation ozotaura neni ikoko?" akaramba.
  
  "Aiwa, handizvo zvandiri kureva. Unoziva sei kuti anobva kuMilla? Kune nhepfenyuro zhinji dzakadai dzakapararira pasi rose, Detlef. Ngwarira waunosangana naye," akanyevera kudaro.
  
  "Wataura chokwadi. Handina kana kumbofunga nezvazvo," akabvuma kudaro. "Ndanga ndichishuvira kuchengeta zvaidiwa naGabi, zvaaida, unoziva? Zvakandiita kuti ndisaone njodzi, uye dzimwe nguva...handina basa nazvo."
  
  "Zvakanaka, unofanira kuita hanya, murume akafirwa. Nyika inotsamira pauri," Nina akachonya, achibhabhadzira ruoko rwake zvinokurudzira.
  
  Detlef akanzwa kuwedzeredzwa kwechinangwa nemashoko ake. "Ndinozvida," akadaro achiseka.
  
  "Chii?" Nina akabvunza.
  
  "Iri zita ichirikadzi. Inoita segamba repamusoro, haufungi here?" akanga achizvikudza.
  
  "Ini ndinofunga kuti zvinotonhorera, kunyangwe izwi richireva mamiriro anosiririsa. Zvinoreva chimwe chinhu chinorwadza moyo," akadaro.
  
  "Ichokwadi," akagutsurira musoro, "asi ndizvo zvandiri zvino, munoziva? Kuve murume akafirwa zvinoreva kuti ndichiri murume waGabi, unoziva?"
  
  Nina akafarira nzira yaDetlef yokuona nayo zvinhu. Apfuura nemugehena rekurasikirwa kwake, akakwanisa kutora zita rake rekusuwa ndokurishandura kuita ode. "Zvakanaka chaizvo, murume akafirwa."
  
  "Ah, nzira, idzi nhamba dzechiteshi chaicho, kubva kuMilla nhasi," akadaro, achipa Nina bepa. "Unonzwisisa izvi. Ini ndinorwadzisa chero chinhu chisina chinokonzeresa."
  
  "Zvakanaka, asi ndinofunga kuti unofanira kurasa foni yako," Nina akapa zano kudaro. "Kana vaine nhamba yako, vanogona kutironda, uye ndine manzwiro akashata zvikuru kubva kune iyo meseji yawakagamuchira. Ngatisavanongedzera kwatiri, kwakanaka here? Handidi kumuka ndafa."
  
  "Munoziva kuti vanhu vakadai vanogona kutiwana tisingateedzere mafoni edu, handiti?" akapopota, achigamuchira kupenya kwakasimba kubva kumunyori wenhoroondo akanaka. "Zvakanaka. ndichairasa."
  
  "Saka manje pane munhu ari kutityisidzira nemameseji?" Akadaro Perdue achingozendama pamusiwo.
  
  "Purdue!" Nina akaridza mhere ndokumhanyira kumberi kunomumbundira nemufaro. "Ndafara kuti wamuka. Chii chaitika?
  
  "Unofanira kubvisa foni yako, Detlef. Vanhu vakauraya mudzimai wako vanogona kunge vari ivo vakakubata," akadaro mukadzi akafirwa. Nina akanzwa kurerukirwa zvishoma nehukuru hwake. Akabva angobuda. "Ita sezvaunoda."
  
  "Nokudaro, vanhu ava ndivanani?" Detlef akaseka. Perdue akanga asiri shamwari yake. Aisafarira kurairwa nemunhu waaifungira kuti akauraya mukadzi wake. Akanga asati ava nemhinduro chaiyoiyo yokuti ndiani akauraya mudzimai wake, zvokuti kana ari iye, vakanga vachiwirirana bedzi nokuda kwaNina naSam-panguva ino.
  
  "Sam aripi?" Nina akabvunza achikanganisa kurwa kwechongwe kwaibikwa.
  
  "Mukugeza," Perdue akapindura asina hanya. Nina haana kufarira maitiro ake, asi akanga ajaira kuva pakati pemakwikwi e testosterone-fuelled pissing, kunyange zvazvo izvozvo zvaisareva kuti aizvifarira. "Iyi inofanira kunge iri mvura yakarebesa kudarika yose yaati ambowana," akaseka hake, achisundana nePerdue kuti abude mukoridho. Akaenda kukicheni kunobika kofi kuti aderedze mamiriro akanga asina kunaka. "Watogeza here nhai Sam?" Akadeedzera achipfuura nepaimba yekugezera akanzwa mvura ichirova matiles. "Izvi zvichabhadhara murume mukuru mvura yake inopisa." Nina akatanga kutsanangura macode matsva achinakidzwa nekofi yaange achishuva kweinopfuura awa.
  
  "Jesu Kristu!" - akadanidzira pakarepo. Akadzokera kumadziro ndokuvhara muromo achiona. Mabvi ake akarovana achibva adonha zvishoma nezvishoma. Maziso ake akapindwa nechando, akangotarisa mudhara wechiRussian akanga akagara pachair yaaifarira. Patafura yaive pamberi pake paive pakamira girazi rake revodka rakazara, rakamirira mumapapiro, uye parutivi pake paive pakagara ruoko rwaive neropa, rwakaramba rwakabata chimedu chegirazi rakaputsika raakange acheka naro pahuro.
  
  Perdue naDetlef vakamhanya vakagadzirira kurwa. Vakatarisana nechiitiko chaityisa ndokumira vakaoma mate mukanwa kusvika Sam apindawo navo kubva kuchimbuzi.
  
  Sezvo kuvhunduka kwakatanga, Nina akatanga kudedera nehasha, achichema pamusoro pechinoitika chinosemesa chinofanira kuva chakaitika apo akanga ari mukamuri raDetlef. Sam ainge akapfeka tauro chete akabva aswedera pedyo nasekuru vaya vachida kuziva. Akanyatsodzidza nzvimbo yeruoko rwaKirill uye kwakanangana neronda rakadzika pamusoro pehuro yake. Mamiriro acho ezvinhu aienderana nokuzviuraya; aifanira kuzvigamuchira . Akatarisa vamwe varume vaviri. Pakanga pasina kunyumwira muchitarisiko chake, asi pakanga pane nyevero yakasviba ipapo iyo yakasunda Nina kumutsausa.
  
  "Sam, kana wangopfeka, ungandibatsira here kugadzirira?" - akabvunza, achifembedza achisimuka netsoka dzake.
  
  "Ehe".
  
  
  Chitsauko 24
  
  
  Mushure mekunge vachengeta mutumbi waKirill nekumuputira mumachira pamubhedha wake, mhepo yaive mumba yakazadzwa nekushushikana uye kusuwa. Nina akagara patafura, achiri kusvimha misodzi panhambo nenhambo pamusoro porufu rwekare inodiwa yokuRussia. Mberi kwake kwaive nemota yaPerdue nelaptop yake, paari ainyatso tsikitsira achideedzera kutevedzana kwenhamba dzaDetlef. Kofi yake yaitonhora uye kunyange pakiti yake yefodya yakanga isati yabatwa.
  
  Perdue akafamba achienda paari ndokumudhonza zvinyoro nyoro ndokumumbundira achimunzwira tsitsi. "Ndine hurombo, mudiwa. Ndinoziva kuti waifarira murume mukuru." Nina haana chaakataura. Perdue akatsimbirira dama rake zvinyoro nyoro, uye chaaingofunga nezvacho ndechekuti tembiricha yake yakanga yadzokera kune zvayakakurumidza sei. Pasi pechifukidziro chebvudzi rake, akazevezera, kuti: "Chenjerera nechiGerman ichi, ndapota, mudiwa wangu. Anoratidzika semutambi akanaka kwazvo, asi muGerman. Urikuona here kwandiri kuenda nenyaya iyi?"
  
  Nina akavhunduka. Maziso ake akasanganidzana neaPerdue akafinyama ndokunyarara achida tsananguro. Akatura befu ndokuringa ringa kuona kuti vaive vega.
  
  "Akatsunga kuchengeta nharembozha yake. Hapana chaunoziva nezvake kunze kwekubatanidzwa kwake mukuferefeta kwemhondi yeBerlin. Kune zvose zvatinoziva, angave ari munhu mukuru. Anogona kunge ari iye akauraya mudzimai wake paakaona kuti ari kutamba kudivi remuvengi," akadaro zvinyoro nyoro.
  
  "Wamuona achimuuraya here?" Ku embassy uri kutozviteerera here? Akabvunza nenzwi rizere nehasha,"Perdue akabatsira.Dai asiri iye ini naSam tingadai tisina kumboziva kuti washaya.Dai asiri Detlef tingadai tisina kuziva kuti kupi. kutsvaga Kazakh Black Sun Hole." kukuponesa."
  
  Perdue akanyemwerera. Chiso chake chairatidza kukunda kwake. "Ndizvo chaizvo zvandinoda kutaura mudiwa wangu. Iriva. Usangotevedzera mirairo yake yese. Unoziva sei kuti haana kukutungamirira iwe naSam kwandiri? Pamwe mungadai makandiwana; aifanira kundibudisa. Izvi zvese chikamu chechirongwa chikuru here? "
  
  Nina haana kuda kuzvibvuma. Apa aikurudzira Detlef kuti asafuratira ngozi nekuda kweshungu, asi aitoita zvimwe chete! Ikoko kwakanga kusina mubvunzo kuti Perdue akanga akarurama, asi akanga asati anzwisisa kutengesa kwaigona kuitika.
  
  "Zuva dema rinonyanya kuGerman," Perdue akaramba achizevezera achitarisa mukoridho. "Vane vanhu vavo kwose kwose. Uye ndiani wavanoda kupukuta kumeso kwepasi zvakanyanya? Ini, iwe naSam. Ndeipi nzira iri nani yekuunza isu tese mukutsvaga pfuma isingaite pane kukanda maviri mumiriri weBlack Sun anoshanda seakabatwa? Munhu akabatwa ane mhinduro dzese anotoita se...munhu akaipa."
  
  "Wakwanisa here kutsanangura ruzivo, Nina?" - Detlef akabvunza, achipinda kubva mumugwagwa uye achizunza hembe yake.
  
  Perdue akamutarisa, achipuruzira bvudzi rake kekupedzisira asati aenda kukicheni kunotora chinwiwa. Nina aitofanira kumuchengeta achitonhorera uye kutamba pamwe chete kutozosvikira akwanisa kuona neimwe nzira kana Detlef ari kutambira timu isiri iyo. "Ndave kutogadzirira," akamuudza kudaro, achivanza kusava nechokwadi kupi nokupi kwaakanga asina. "Ndinongovimba kuti tichawana ruzivo rwakakwana kuti tiwane chimwe chinhu chinobatsira. Ko kana meseji iyi isiri yenzvimbo yeAmber Room?
  
  "Usanetseke. Kana zvakadaro, isu ticharwisa Order pamberi. Fuck the Amber Room, "akadaro. Akaita chinangwa chekugara kure nePerdue, zvichida kudzivisa kuva oga naye. Vaviri ava vainge vasisawirirane. Sam akanga ari kure uye aipedza nguva yakawanda ari oga mukamuri make, achisiya Nina achinzwa ari oga.
  
  "Tichatofanira kuenda nokukurumidza," Nina akakarakadza kudaro nenzwi guru kuti munhu ari wose anzwe. "Ini ndichadhirowa nyaya iyi, tobva tatopinda munzira tisati tawana munhu. Tichabata zviremera zvemuno nezvemutumbi waKirill kana tave kure zvakakwana kubva pano. "
  
  "Ndinobvuma," akadaro Perdue, akamira pamusuwo kubva kwaaiona zuva richinyura. "Tikakurumidza kusvika kuAmber Room, zviri nani."
  
  "Chero bedzi tichiwana ruzivo rwakarurama," Nina akawedzera, achinyora mutsara unotevera.
  
  "Sam aripi?" akabvunza Perdue.
  
  "Akaenda mukamuri rake mushure mekunge tachenesa tsvina yaKirill," Detlef akapindura.
  
  Perdue aida kutaura naSam pamusoro pezvaaifungira. Chero bedzi Nina aigona kuchengeta Detlef akabatikana, aigonawo kunyevera Sam. Akagogodza pamusiwo asi hapana akadaira. Perdue akabva awedzera kugogodza kuti amutse Sam zvimwe ainge akarara. "Tenzi Cleve! Ino haisi nguva yekunonoka. Tinofanira kugadzirira nokukurumidza!"
  
  "Ndaiwana," akadaro Nina. Detlef akauya kuzobatana naye patafura achida kuona kuti Milla aizotii.
  
  "Anoti kudii?" - akabvunza, achigara pasi pachigaro pedyo Nina.
  
  "Pamwe izvi zvinoita semakodha? Unoona here? "akadaro achimutambidza bepa. Sezvaaiona izvi, Nina akashamisika kuti aizoita sei kana akacherechedza kuti akanyora meseji yenhema, kuti aone kana aitoziva nhano iri yose. Akagadzira meseji, achitarisira kuti angakahadzika nezvebasa rake. Aibva aziva kana arikutungamirira boka nenhamba dzake dzakatevedzana.
  
  "Sam aenda!" Perdue akaridza mhere.
  
  "Hazvigone!" Nina akashevedzerawo, achimirira mhinduro yaDetlef.
  
  "Kwete, aenda chaizvo," Perdue akakwenya mushure mekutsvaga imba yese. "Ndakatarisa kwose kwose. Ndakatombodongorera panze. Sam akaenda."
  
  Nharembozha yaDetlef yakabva yarira.
  
  "Iise pa speaker, champ," Perdue akasimbirira. Neshungu dzokutsiva, Detlef akabvuma.
  
  "Holzer," akapindura kudaro.
  
  Vainzwa runhare rwuchitambidzwa kune mumwe munhu uku varume vaitaura vari nechekumashure. Nina akaodzwa mwoyo kuti akanga asingagoni kupedza bvunzo yake duku yechiGerman.
  
  Iro meseji yechokwadi kubva kuna Milla, yaakadudzira, yaingove nenhamba kana makongiresi chete. Izvi zvainyanya kundishungurudza. Paaiteerera runhare, akaviga bepa raiva nemashoko epakutanga muzvigunwe zvake zvitete. Chekutanga yaiti 'Tajfel ist Gekommen', yozoti 'nzvimbo'kupotera' uye 'kusangana kunodiwa'. Chikamu chekupedzisira chakangoti 'Pripyat, 1955'.
  
  Kuburikidza nemutauri werunhare vakanzwa izwi ravaiziva, richisimbisa kutya kwavo kwakaipisisa.
  
  "Nina, usateerere zvavanotaura! Ndinogona kupona izvi!"
  
  "Sam!" - akaridza mhere.
  
  Vakanzwa zhowe zhowe Sam achirangwa panyama nevakamubata nekuda kwekusavimbika kwake. Nechekumashure mumwe murume akakumbira Sam kuti ataure zvaainge audzwa.
  
  "Imba yeAmber iri mu sarcophagus," Sam akandandama, achipfira ropa kubva mukurohwa kwaakanga achangobva kurohwa. "Une maawa makumi mana nemasere ekumudzosa kana kuti vachauraya Chancellor weGerman. Uye ... uye, "akavhunduka, "tora kutonga kweEU."
  
  "WHO? Sam, ndiani?" Detlef akabvunza nekukurumidza.
  
  "Hachisi chakavanzika chokuti ndiani, shamwari yangu," Nina akamuudza nenzira isina mufungo.
  
  "Ndiani watingapa izvi?" Perdue akapindira. "Kupi uye rinhi?"
  
  "Uchagamuchira mirayiridzo gare gare," murume wacho akadaro. "MuGerman anoziva kwekuiteerera."
  
  Runhare rwakabva rwapera. "Haiwa Mwari wangu," Nina akagomera nemaoko ake, achivhara chiso chake nemaoko ake. "Wataura chokwadi, Perdue. Milla ndiye ari shure kwezvose izvi. "
  
  Vakatarisa Detlef.
  
  "Unofunga kuti ndini ndine mhosva here?" - akazvidzivirira. "Unopenga here?"
  
  "Ndimi makatipa mirairo yese kusvika pari zvino, VaHolzer - kwete zvishoma, zvichibva pamafambisirwo akaitwa naMilla. "Black Sun" iri kuzotumira mirairo yedu kuburikidza nenzira imwecheteyo. Ita macalculations akashata!" - Nina akadanidzira, akabatwa shure naPerdue kuti arege kurwisa muGermany mukuru.
  
  "Hapana chandaiziva nezvazvo! Ndinopika! Ndakanga ndichitsvaga Purdue kuti ndiwane tsananguro yekuti mudzimai wangu akafa sei, nekuda kwaMwari! Basa rangu raive rekungotsvaga mhondi yemukadzi wangu kwete izvi! Uye akamira ipapo, Mudiwa, ipapo newe. Muchiri kumuvhara, mushure menguva yese iyi, uye nguva yese iyi maiziva kuti ndiye akauraya Gabi," Detlef akashevedzera nehasha. Chiso chake chakatsvuka uye miromo ichiita kudedera nehasha paakanongedza Glock yake kwavari, achivhura pfuti.
  
  Perdue akabata Nina ndokumudhonzera pasi naye. "Kuchimbuzi, Nina! Pamberi! Pamberi!"
  
  "Kana ukati ndakuudza izvi, ndinopika kuti ndichakuuraya!" - akamupopotera achimusundira kumberi, achinzvenga mabara akanyatsonangwa.
  
  "Handidi, ndinovimbisa. Ingotama! Ari patiri chaipo!" - Perdue akakumbira sezvavaiyambuka chikumbaridzo cheimba yekugezera. Mvuri waDetlef, muhombe wakanangana nekumashure kwemukoridho, wakabva wasimuka wakananga kwavari. Vakanorovera gonhi reimba yekugezera ndokukiya kwave kungorira imwe pfuti ichirova simbi yegonhi.
  
  "Haiwa Mwari wangu, achatiuraya," Nina akagonya, achitarisa bheti yeyamuro yokutanga kuona kana chinhu chipi nechipi chinopinza chaaigona kushandisa apo Detlef akapaza nomusuo nenzira isingadzivisiki. Akawana chigero chesimbi ndokuchiisa muhomwe yekumashure.
  
  "Edza hwindo," akadaro Perdue, achipukuta kumeso kwake.
  
  "Chii chanetsa?" - akabvunza. Perdue airatidza kurwara zvakare, dikita rakanyanyisa akabata mubato webhavhu. "Oh Mwari, kwete zvakare."
  
  "Inzwi riya, Nina. Murume pafoni. Ndofunga ndakamuziva. Zita rake ndiKemper. Pavakataura zita riri parekodhi yako, ndakanzwa sezvandava kuita zvino. Uye pandakanzwa izwi remurume uya pafoni yaSam, kusvotwa kunotyisa kwakauya pandiri zvakare," akabvuma, achifema nehasha.
  
  "Unofunga kuti zvitsinga izvi zvinokonzerwa neizwi remumwe munhu?" akabvunza achichimbidza akatsikitsira dama pasi kuti atarise pasi pegonhi.
  
  "Handina chokwadi, asi ndinofunga kudaro," Perdue akapindura, achinetsekana nekubata kukuru kwekukanganwa.
  
  "Pane munhu akamira pamberi pesuo," akadaro nekazevezeve. "Purdue, unofanirwa kugara wakafara. Ari pamusuwo. Tinofanira kupinda nepahwindo. Unofunga kuti unozvigona here?"
  
  Akadzungudza musoro. "Ndaneta," akaridza ngonono. "Unofanira kubuda ... uh, kubva pano..."
  
  Perdue akataura zvisina tsarukano, achidzadzarika akananga kuchimbuzi akatambanudza maoko ake.
  
  "Handisi kuzokusiya pano!" - akapikisa. Perdue akarutsa kusvika apera simba kuti agare. Pamberi pegonhi pakanga pakanyarara zvaifungira. Nina akafungidzira kuti psychotic German yaizomirira nemoyo murefu kuti vabude kuitira kuti agovapfura. Ainge achiri pamberi pemusiwo, akabva abatidza matepi ebhavhu kuti asabuda. Akatenderedza matepi kwese achibva anyatsovhura fafitera. Nina nokushivirira akasunungura mbariro nechigero chechigero, chimwe nechimwe, kusvikira akwanisa kubvisa chigero chacho. Izvi zvakanga zvakaoma. Nina akagomera, achimonyorora mutumbi wake kuti uudzikise, ndokuwana maoko aPerdue akasimudzwa kuti amubatsire. Akadzikisa mbariro, kuita semudhara wake zvakare. Akakatyamadzwa chose nezvitsinga izvi zvinoshamisa, izvo zvakamuita kuti anzwe kurwara zvakaipisisa, asi nokukurumidza akasunungurwa.
  
  "Uri kunzwa zviri nani here?" akabvunza. Akagutsurira musoro achinzwa kurerukirwa, asi Nina aikwanisa kuona kuti kupisa kwefivha nokurutsa kwaikurumidza kumupedza mvura mumuviri. Maziso ake airatidza kuneta uye chiso chake chakacheneruka, asi aiita nekutaura semazuva ese. Perdue akabatsira Nina kukwira nepahwindo uye akasvetukira pauswa huri kunze. Muviri wake murefu wakanyungudika nenzira yakamanikana asati asvetukira pasi pedyo naye.
  
  Pakarepo mumvuri waDetlef wakabva wavabata.
  
  Apo Nina akatarisa tyisidziro huru, mwoyo wake wakapotsa wamira. Haana kumbofunga akabva asvetuka ndokunomubaya nechigero pachidya. Perdue akagogodza Glock kubva mumaoko ake ndokuitora, asi bhaudhi rakanga rakazara, zvichiratidza magazini isina chinhu. Murume mukuru akabata Nina mumaoko ake, achiseka kuedza kwaPerdue kukundikana kumupfura. Nina akaburitsa chigero ndokumurova futi. Ziso raDetlef rakaputika paakapinza mapanga akavharika musocket yake.
  
  "Handei, Nina!" Perdue akaridza mhere, achirasa chombo chisina basa. "Asati asimuka. Ichiri kufamba!"
  
  "Ehe?" - akanyemwerera. "Ndinogona kuchinja izvi!"
  
  Asi Perdue akamudhonza ndokubva vatiza vakananga kuguta, vachisiya zvinhu zvavo.
  
  
  Chitsauko 25
  
  
  Sam akabva adzedzereka kuseri kwemudzvinyiriri wepfupa. Kubva pakatsemuka nechepazasi petsiye yake yekurudyi, ropa rakayerera kumeso kwake ndokusvibisa hembe yake. Makororo akamubata nemaoko, achimuzvuzvurudza akananga kuchikepe chihombe chaichonjomara pamvura yeGulf of Gdynia.
  
  "VaCleave, ndinotarisira kuti mutevere mirairo yedu yose, zvikasadaro shamwari dzenyu dzichapomerwa rufu rweChancellor weGermany," mutakuri wake akamuudza kudaro.
  
  "Hauna chekusungirira pavari!" Sam akapikisa. "Pamusoro pezvo, kana vakatambira mumaoko ako, isu tose tinopedzisira tafa zvakadaro. Isu tinoziva kuti zvinangwa zveOrder zvinosemesa sei."
  
  "Uye apa ndafunga kuti iwe unoziva dhigirii rehunyanzvi uye kugona kweChirongwa. Kupusa kwandakaita ini. Ndapota usaite kuti ndishandise vaunoshanda navo semuenzaniso kuti tikuratidze kuti takanyanya kudii," Klaus akadaro achiseka. Akatendeukira kuvarume vake. "Muisei muchikepe. Tinofanira kuenda ".
  
  Sam akasarudza kubhadhara nguva yake asati aedza kushandisa unyanzvi hwake hutsva. Aida kumbozorora zvishoma kuti aone kuti zvaisazomukanganisa zvakare. Vakamuzvuzvurudzira pachiteshi chengarava ndokumusundira mungarava yakanga yaparara.
  
  "Muunzirei!" - mumwe wevarume akarayira.
  
  "Tichaona tasvika kwatiri kuenda, VaCleve," akadaro Klaus achiratidza kusununguka.
  
  'Haiwa Mwari, ndaonazve ndiri mungarava yeNazi inotyisa!' Sam akachema nhamo yake, asi pfungwa dzake hadzina kumbochinja: "Pano nguva ino ndichatsemura pfungwa dzavo ndoita kuti vaurayane." Zvinoshamisa kuti ainzwa akasimba mumano ake apo manzwiro ake akanga asina kunaka. kwakava, kusimba kwakasimba muuropi hwake." "Kuchiripo," akanyemwerera.
  
  Akanga ajaira kunzwa kweparasite. Kuziva kuti chaive chisiri chipembenene kubva paudiki hwepasi hakuna mutsauko kuna Sam. Ikoku kwakamupa simba guru rendangariro, zvichida kupinda mumamwe mano akanga akanganwika kare kana kuti achakudziridzwa munguva yemberi iri kure. Zvichida, akafunga kuti, chaive chipenyu chakagadzirirwa kuuraya, kufanana nenjere dzechikara. Izvi zvinogona kunge zvakatsausa simba kubva kune mamwe marobhoti ehuropi hwemazuva ano, kuchidzosera kune yekutanga psychic masikirwo; uye sezvo aya masikirwo akabatira kupona, akanga akanangidzirwa kwete pakutambudza, asi pakukurira nokuuraya.
  
  Vasati vasunda mutori wenhau akanga arohwa uyu muimba yavakanga vachengetera musungwa wavo, varume vaviri vakanga vakabata Sam vakamubvisa hembe. Kusiyana naDave Perdue, Sam haana kuramba. Pane kudaro, aipedza nguva yacho mupfungwa dzake achivharidzira zvose zvavaiita. Magorila maviri echiGermany aimubvisa hembe akanga asinganzwisisike, uye kubva kuGermany duku yaainzwisisa, vakanga vachibhejera kuti zvaizotora nguva yakareba sei kumhanya kweScottish kutyoka.
  
  "Kunyarara kunowanzova chinhu chisina kunaka chokudzika," murume ane mhanza akanyemwerera sezvaaidhonzera mabhokisi aSam kuzviziso zvake.
  
  "Musikana wangu anoita izvi nguva pfupi asati aridza tsamwa," mumwe mutete akadaro. "100 euros, kuti kusvika mangwana anenge achichema senge mbichana."
  
  Bhandi remhanza rakadongorera Sam richibva ramira pedyo naye zvisingaite. "Wapinda. Ndinoti ari kuedza kutiza tisati tasvika kuLatvia."
  
  Varume vaviri vakaseka vachisiya nhapwa yavo yakashama, yakapwanyika uye ichipisa seri kwechifukidziro chekusagadzikana. Pavakavhara gonhi, Sam akamboramba akanyarara. Akanga asingazivi chikonzero. Akanga asingadi kufamba, kunyange zvazvo kufunga kwake kwakanga kusiri munyonganyonga. Mukati ainzwa kusimba, kugona uye simba, asi akamira ipapo kuti angoongorora mamiriro acho ezvinhu. Mufambiro wekutanga aingove maziso ake achitarisa mumba mavakamusiya.
  
  Kabhini yakamutenderedza yaive kure nekunakirwa, sezvaaitarisira kubva kuchando uye varidzi vekuverenga. Madziro esimbi ane mavara ekrimu akabatanidzwa pamakona mana akakonewa kune inotonhora, isina uriri pasi petsoka. Pakanga pasina mubhedha, kana chimbuzi, kana hwindo. Ingori gonhi, rakakiyiwa kumacheto nenzira yakafanana nemadziro. Paingova negirobhu rimwe chete, richivhenekera mukamuri rakanga risina kuchena, richimusiya aine kakufemereka.
  
  Sam haana kurangarira kushaikwa nemaune kwekuvhiringidza, nekuti yaifanirwa kunge iri nzira yekutambudza neruremekedzo rwaKemper waive mukana unogamuchirwa wemutapi wake kuti atarise zvizere pfungwa dzake. Simbi yaitonhora zvekuti Sam aitofanira kumira husiku hwese kana kuomesa matako. Akagara pasi, asinganyanyi kufunga nezvedambudziko rake, asina kumboyeverwa nechando chaingoerekana chaitika.
  
  "Kugehena nezvose," akadaro mumoyo make. "Ndiri Scottish imi mapenzi imi. Unofunga kuti tinopfekei pasi pemajeti edu pazuva rakajairika?" Kutonhoresa pasi penhengo yake yokubereka kwakanga kusingafadzi, asi kunoshiviririka, uye ndizvo zvaidiwa apa. Sam akademba kuti paive neswitch pamusoro pake kuti adzime mwenje. Chiedza chakakanganisa kufungisisa kwake. Apo igwa raizununguka pasi pake, akavhara maziso ake, achiedza kubvisa marwadzo emusoro wairwadza uye kutsva pamakumbo ake apo ganda rakanga rabvaruka achirwa nevaivabata.
  
  Zvishoma nezvishoma, chimwe nechimwe, Sam akarongedza tunhu tudiki-diki sekurwadziwa uye kutonhora, zvishoma nezvishoma achinyura mumifungo yakadzama kusvika anzwa mhepo mudehenya rake ichiwedzera, segonye risingazorore richimuka pakati pedehenya rake. Masaisai aajaira aipfuura nemuuropi hwake, uye mamwe acho akapinda mumusana wake semadonhwe eadrenaline. Akanzwa mboni dzemaziso dzichipisa semheni isinganzwisisike yazara mumusoro make. Sam akanyemwerera.
  
  Tether yakaumbwa muziso repfungwa apo aiedza kutarisa kuna Klaus Kemper. Aisada kumutsvaga muchikepe chero ataura zita rake. Mushure menguva yakaita seawa imwe chete, haana kuzokwanisa kudzora mudzvanyiriri aive pedyo achisiya Sam apera simba uye dikita richiyerera. Kuvhiringidzika kwakatyisidzira kuzvidzora kwake pamwe chete netariro yake mukuedza, asi akaramba achiedza. Pakupedzisira, akadzora pfungwa dzake zvokuti akafenda.
  
  Sam paakasvika mumba maive muine rima zvikaita kuti asazive kuti aive akamira sei. Chero akadzvokora maziso ake haana chaaiona murima imomo. Nekufamba kwenguva, Sam akatanga kushamisika nepfungwa dzake.
  
  "Ndiri kurota here?" akazvibvunza achitambanudza ruoko rwake pamberi pake, minwe yake isingagutsikani. Asi hazvaigona, nokuti mumwe wacho paaitora chigaro, Sam aiwanzotarisa nemukati mechinhu chaiita sechifukidziro chitete. Zvakazoitika, chaive chiitiko chisingaite, uye hapana chakabuda kunze kwemanzwi ari kure ekurukurirano ine hasha uye kuseka kukuru kwevamwe.
  
  Kamwe kamwe, sokurova kwemheni, kuona kwake zvakamupoteredza kwakanyangarika, zvichipa nzira kundangariro yakajeka yaakanga asingazivi kusvikira zvino. Sam akafinyamisa kumeso, achirangarira kurara kwaakaita patafura pasi pemwenje ine tsvina yaivheneka chiedza chaisiririsa mumusangano. Akarangarira kupisa kukuru kwaakanga aitwa munzvimbo duku yebasa yakanga yakazadzwa nematurusi nemidziyo. Asati aona zvakawanda, ndangariro dzake dzakamutsa imwe pfungwa iyo pfungwa dzake dzakasarudza kukanganwa.
  
  Marwadzo makuru akazadza nzeve yake yomukati sezvaakanga akarara murima, nzvimbo yaipisa. Donhwe remuto wemuti rakadonha kubva mudhiramu pamusoro pake, richipotsa chiso chake nepadiki. Pasi pedhiramu, moto mukuru wakaputika muzviono zvinozunguzika zvendangariro dzake. Kwaipisa zvakanyanya. Mukati-kati menzeve yake, kuruma kwakapinza kwakamuita kuti acheme nemarwadzo sezvo muto weyero uchidonhera patafura yaiva pedyo nomusoro wake.
  
  Sam akafemereka pahuro apo kuziva kwakabva kwamhanya mupfungwa dzake. 'Amber! Mhuka yacho yakavharirwa muruvara rweamber, iyo yakanyungudutswa neharahwa iya! Zvirokwazvo! Payakanyunguduka, chisikwa chine ropa chakakwanisa kubuda pachena. Kunyangwe, mushure memakore ese aya, anofanirwa kunge afa. Ndinoreva kuti, muto wemuti wekare hautombochemedzi!' Sam akapokana nepfungwa dzake. Izvi zvakaitika apo akange ave kupengenuka ari pasi pegumbeze mukamuri rekushandira - nzvimbo yaKalihasa - apo aive achiri kupora kubva mudambudziko rake pachikepe chakatukwa cheDKM Geheimnis mushure mekunge chamudzingira kunze.
  
  Kubva ipapo, nekuvhiringidzika uye kurwadziwa, zvinhu zvakabva zvasviba. Asi Sam akarangarira harahwa iya yakamhanyira mukati kunomisa mvura yeyero kuti isabude. Akarangarirawo harahwa iya yakamubvunza kuti akanga adzingwa muGehena here uye kuti ndeyaani. Sam akabva apindura "Purdue" kumubvunzo wemudhara, zvakanyanya se subconscious reflex pane kubatana chaiko, uye mazuva maviri gare gare akazviwana ave munzira kuenda kune imwe nzvimbo yakavanzika iri kure.
  
  Ikoko ndiko kwaSam akaita kupora kwake zvishoma nezvishoma uye kwakaoma pasi pekutarisirwa uye sainzi yekurapa yeboka raPurdue rakasarudzwa nemaoko revanachiremba kusvika agadzirira kujoina Purdue kuReichtisusis. Kumufaro wake, kwaivapo kuti akabatanidzwazve naNina, mudiwa wake uye chinhu chekugara achirwa naPerdue kwemakore.
  
  Chiratidzo chese chakatora masekondi makumi maviri chete, asi Sam akanzwa sekunge aidzokorora zvese munguva chaiyo - kana pfungwa yenguva yaivepo mune iyi pfungwa yakatsveyama yekuvapo. Tichifunga nezvendangariro dzake dzakanga dzapera, pfungwa dzaSam dzakanga dzadzokera pakare. Pakati penyika mbiri dzekudzungaira kwepfungwa uye chokwadi chemuviri, pfungwa dzake dzakachinja semarevheti achigadziridza kune anochinjanisa mafungu.
  
  Ainge adzokera mumba, maziso ake airatidza kushushikana uye aipisa muviri nechiedza chisina kujeka chegirobhu. Sam akarara nemanhede achibvunda kubva pauriri hwaitonhora hwaiva pasi pake. Kubva pamapfudzi kusvika kumhuru, ganda rangu rakanga raita chiveve kubva mukupisa kusingaregi kwesimbi. Tsoka dzakasvika mukamuri raakanga ari, asi Sam akafunga kutamba possum, akavhiringidzika zvakare nekusakwanisa kwake kudana mwari ane hasha entomo sezvaaidaidza.
  
  "VaCleave ndine dzidziso yakakwana yekuti ndizive kana munhu achinyepera. Hauchakoni sezvandiri ini," akadaro Klaus asina hanya. "Zvisinei, ini ndozivawo zvawanga uchiedza kuita, uye ndinofanira kutaura, ndinoyemura kushinga kwako."
  
  Sam aida kuziva. Asina kupfakanyika, akabvunza, kuti: "O, ndiudze, mukweguru." Klaus haana kusekwa nekutevedzera kwakashata kwaishandiswa naSam Cleave kunyomba kutaura kwake kwakanatswa, kunenge kwechikadzi. Zvibhakera zvakamboda kukwidibira mutori wenhau uyu, asi aive shasha yekuzvidzora akazvichengeta. "Waedza kutungamirira pfungwa dzangu. Zvimwe izvo, kana kuti wanga wakangoomerera kuramba uri mupfungwa dzangu sendangariro isingafadzi yeaimbove musikana.
  
  "Inga unoziva kuti musikana chii," Sam akazevezera nemufaro. Aitarisira kurohwa mbabvu kana kurohwa mumusoro, asi hapana chakaitika.
  
  Akaramba kuedza kwaSam kuti awedzere kutsiva, Klaus akatsanangura kuti, "Ndinoziva kuti muna Kalihasa, VaCleve. Ndinofara kuti munondiona senjodzi yakakomba kuti mushandise izvi kwandiri, asi ndinofanira kukukumbirai kuti muite dzimwe tsika dzekudzikamisa." Asati aenda, Klaus akanyemwerera kuna Sam: "Ndapota chengetedza chipo chako chakakosha che... mukoko."
  
  
  Chitsauko 26
  
  
  "Unoziva here kuti Pripyat iri kure nemaawa gumi nemana, handiti?" Nina akaudza Perdue paakanga achiverevedza akananga garaji raKirill. "Tisingarevi nyaya yekuti Detlef angangove achiri pano, sezvaungafungidzira kubva pakuti chitunha chake hachisi panzvimbo chaiyo yandakamurova kwekupedzisira, handiti?"
  
  "Nina, mudiwa wangu," Perdue akati kwaari chinyararire, "kutenda kwako kuripi? Zvichiri nani, aripi muroyi uya ane utsinye waunowanzo shanduka kana kufamba kwaoma? Vimba neni. Ndinoziva kuzviita. Tichamununura sei Sam?"
  
  "Imhaka yaSam here? Une chokwadi here kuti hazvisi nekuda kweAmber Room?" - akadanidzira kwaari. Perdue aisafanirwa nemhinduro pakupomerwa kwake.
  
  "Izvi handizvifarire," akagunun'una, achigwatirira padivi paPerdue, achitarisa kuseri kwemba nechivanze chavakanga vapukunyuka nepaburi retsono kubva maawa asingasviki maviri akanga apfuura. "Ndine kunzwa kwakashata kuti achiripo."
  
  Perdue akasvebera padyo nemusuwo wegaraji raCyril, mashiti maviri akadzikira esimbi asina kubatwa newaya nemahinji. Magonhi aive akabatanidzwa nekichi pacheni yakakora ine ngura, ine gap remainji akati wandei kubva padiki diki pemusuwo wekurudyi. Kwakanga kwasviba kuseri kwemutswe waiva mukati medura. Perdue akaedza kuona kana aigona kuputsa chivharo, asi kupenga kwakashata kwakamuita kuti asiye kuedza kwake kudzivirira kuvhiringidza imwe mhondi.
  
  "Iyi ipfungwa yakaipa," Nina akasimbirira, zvishoma nezvishoma achirasikirwa neshiviriro naPerdue.
  
  "Noted," akadaro asipo. Ari mukati mekufunga akabva aisa ruoko rwake pachidya chake kuti anyatsomutarisa. "Nina, uri mukadzi mudiki."
  
  "Maita basa nekuona," akadaro achigunun"una.
  
  "Unofunga kuti unogona kukwana muviri wako pakati pemikova?" akabvunza achirevesa. Akasimudza tsiye imwe chete, akamutarisa, haana chaakataura. Pachokwadi aifunga nezvazvo, sezvo nguva yakanga yave kupera uye vaive nemufambo wakakura wekufamba kuti vasvike kwavaienda. Akazotura mafemo, akavhara maziso ake otanga kuzvidemba nezvaakanga oda kuita.
  
  "Ndaiziva kuti ndinogona kuvimba newe," akanyemwerera.
  
  "Nyarara!" - akamukwenya, achinamira miromo yake mukushatirwa uye achiisa pfungwa dzake zvakanyanya. Nina akaita nzira yake kumberi nomumasora marefu nemakwenzi ane minzwa, minzwa yacho yakabaya jira gobvu rejini yake. Akahwihwidza, akatuka, uye akagomera achipinda nepamusuwo wepuzzle kusvika asvika pazasi pechipingamupinyi chakamira pakati pake neVolvo yaKirill. Nemaziso ake, Nina akayera hupamhi hwegomba rakasviba pakati pemikova, achidzungudza musoro akananga kuPerdue.
  
  "Pamberi! Uchauya," akadaro kwaari, achidongorera kuseri kwemasora kuti atarise Detlef. Kubva panzvimbo yake ainyatsoona imba yacho uye kunyanya hwindo reimba yekugezera. Zvisinei, mukana wacho kwaivawo kutukwa, sezvo zvaireva kuti hapana aigona kuvatarisa ari kumba. Detlef aivaona zviri nyore sezvavaimuona, uye ndicho chaiva chikonzero chekukurumidzira.
  
  "Haiwa Mwari," Nina akazevezera, achisaidzira maoko ake namapfudzi pakati pemasuo, achizendamira pamupendero wakashata wesuo rakanyura iro rakamukwevera musana sezvaaipinda. "Ishe, zvakanaka kuti handina kuenda neimwe nzira," akadaro chinyararire. "Gaba iri retuna rinogona kundibvisa pachinhu chinotyisa!" Akawedzera kufinyamisa kumeso sezvo chidya chake chaikweva nepakati pematombo madiki diki, zvichiteverwa nemaoko ake aive akuvadzwa zvakaenzana.
  
  Maziso aPerdue aigara ari mumba, asi haana kunzwa kana kuona chero chinhu chaizomuzivisa-zvakadaro. Mwoyo wake wairova paakafunga mhondi yakanga yauraya pfuti yaibuda pamusiwo wechitangwena, asi aivimba naNina kuti aizovabudisa mudambudziko ravaizosangana naro. Ukuwo aitya kuti makiyi emota yaKirill aisave mumoto. Paakanzwa kurira kwecheni akaona hudyu nemabvi aNina zvichipinda mugap, ipapo bhutsu dzake dzakanyangarika murima. Sezvineiwo, haasiye ega akanzwa ruzha.
  
  "Basa guru mudiwa," akazevezera achinyemwerera.
  
  Apinda mukati, Nina akanzwa kurerukirwa kuti gonhi remotokari raakaedza kuzarura rakanga risina kukiyiwa, asi akakurumidza kupererwa paakawana kuti makiyi akanga asiri munzvimbo ipi neipi yaikarakadzwa nepfuti dzakawanda dzaakanga aona.
  
  "Nhai," akaridza muridzo, achitsvanzvadzira mumidziyo yokuredzesa, magaba edoro, nezvimwe zvinhu zvakati kuti izvo zvaaisatomboda kufunga nezvazvo. "Makiyi ako aripi, Kirill? Masoja ekare anopenga eRussia anochengeta kupi makiyi emota yavo kunze kwemuhomwe dzavo?
  
  Panze, Perdue akanzwa gonhi rekubikira richivharika. Sekutya kwaaive aita, Detlef akabva angoona ari pakona. Perdue akazvambarara pahuswa achitarisira kuti Detlef akanga abuda panze pane twunhu twusina basa. Asi hofori yeGermany yakaramba ichifamba yakananga kugaraji, uko Nina sezviri pachena akanga ane dambudziko rokuwana makiyi emotokari yake. Musoro wake wakanga wakaputirwa norumwe rudzi rwejira rine ropa, rakavhara ziso rake, iro Nina akanga abaya nechigero. Achiziva kuti Detlef akanga achimuvenga, Perdue akasarudza kumutsausa kubva kuna Nina.
  
  "Ndinovimba haana pfuti yakashata paari," Perdue akazevezera paakasvetuka achitarisa uye akananga kuimba yezvikepe, yaive chinhambwe. Pasina nguva, akanzwa kurira kwepfuti, akanzwa kuzununguswa kupisa pabendekete rake uye imwezve ichizhamba nenzeve yake. "Kupenga!" - akaridza mhere paakagumburwa, asi akasvetuka uye akaramba achifamba.
  
  Nina akanzwa pfuti. Achiedza nepaaigona napo kuti asavhunduka, akatora kabanga kaiva kakarara pasi kuseri kwepassenger seat, pakanga pakaturikidzwa midziyo yokuredza.
  
  "Ndinovimba kuti hapana imwe yepfuti iyi yakauraya aimbova mukomana wangu Detlef, kana kuti ndichakusvuura dhongi nepiki diki iyi," akadaro achinyemwerera, achibatidza marambi epadenga remotokari ndokukotama kuti asvike pawaya iri pasi pechidhiraivho. Akanga asina chinangwa chekumutsidzira kudanana kwake kwekare naDave Perdue, asi akanga ari mumwe weshamwari dzake mbiri dzepamoyo uye aimunamata, kunyange zvazvo aigara achimuisa mumamiriro ezvinhu anotyisa.
  
  Asati asvika paimba yezvikepe, Perdue akaziva kuti ruoko rwake rwakanga rwuri pamoto. Ropa rinodziya rakayerera richidzika nepagokora neparuoko rwake sezvaaimhanyira kuvanda kwechivako chacho, asi paakazokwanisa kutarira shure, chimwe chishamiso chikuru chakanga chakamumirira. Detlef haana kana kumbomutandanisa. Asingachazvioni semunhu anotya njodzi, Detlef akasimudza Glock yake ndokunanga kugaraji rakanga rakashata.
  
  "Aiwa kwete!" Perdue akatura befu. Zvisinei, aiziva kuti Detlef aisazokwanisa kusvika Nina nepamukana mudiki waiva pakati pemasuo akakiiwa necheni. Kukura kwayo kunoorora kwakanga kune mhinganidzo dzayo, uye kwakaponesa Nina muduku uye ane hasha, akanga ari mukati, achibatanidza waya dzemotokari nemaoko akanga adikitira uye pasina chiedza.
  
  Apererwa uye arwadziwa, Perdue akatarisa achishaya zvekuita Detlef achitarisa kiyi necheni kuti aone kana paine aigona kuzvipaza. 'Anenge achifunga kuti ndiri ndega pano. Mwari ndinovimba kudaro, Perdue akafunga.MuGermany paakanga achigadzira mukova wegaraji, Perdue akapinda mumba achiverevedza kuti atore zvinhu zvavo zvakawanda sezvaaigona kutakura.Laptop bag raNina raivawo nepasipoti yake, uye akawana pasipoti yaSam irimo. mutori wenhau wekamuri pacheya padivi pemubhedha, muchikwama cheGerman, Perdue akatora mari nekadhi rechikwereti regoridhe reAMEX.
  
  Kana Detlef akatenda kuti Perdue akasiya Nina muguta uye aizodzoka kuzopedzisa hondo naye, izvo zvingava zvakanaka; bhirioni aitarisira sezvaaitarisa muGermany achifungisisa mamiriro acho ezvinhu kubva pahwindo rekicheni. Perdue akanzwa ruoko rwake rwaita chiveve kusvika pazvigunwe uye kurasikirwa neropa kwakaita kuti anzwe dzungu, akabva ashandisa simba raakanga asara naro kunyahwaira achidzokera kuimba yezvikepe.
  
  "Kurumidza, Nina," akazevezera, achibvisa magirazi ake kuti aachenese uye kupukuta dikita kumeso neshati yake. Kuti Perdue asununguke, muGermany akasarudza kusaita kuedza kusina maturo kupinda mugaraji, kunyanya nokuti akanga asina kiyi yekuvhara. Paakanga achipfeka magirazi akaona Detlef akananga kwaari. "Achauya kuzoona kuti ndafa!"
  
  Kubva kuseri kwemurume akanga afirwa nemurume, ruzha rwekupisa rwakaita maungira manheru ese. Detlef akatendeuka ndokumhanya kudzokera kugaraji achitora pfuti yake. Perdue akanga akatsunga kuchengetedza Detlef kure naNina, kunyange kana zvakamutorera hupenyu hwake. Akabudazve muhuswa ndokuridza mhere, asi Detlef haana kuita hanya nazvo sezvo motokari yakaedza kumutsa zvakare.
  
  "Usamunyudza, Nina!" Perdue ndiye aingoshevedzera sezvo maoko makuru aDetlef akavhara cheni ndokutanga kusundira magonhi nepakati. Ini handaizopa cheni. Yaiva yakanaka uye gobvu, yakavimbika kupfuura magonhi esimbi asina kusimba. Kunze kwemasuo, injini yakatinhira zvakare, asi yakafa chinguva gare gare. Iye zvino ruzha rwega mumhepo yemasikati ruzha rwemikova inorovera pasi pesimba rehasha rebhero reGerman. Simbi yemisodzi yakaridza mhere apo Detlef aiputsa kuiswa kwese, achibvarura magonhi kubva pamahinji avo asina kusimba.
  
  "Oh mwari wangu!" Perdue akagomera, achiedza kwazvo kuponesa mudiwa wake Nina, asi akange asina simba rekumhanya. Akatarisa mikova ichibhururuka nepakati semashizha ari kudonha mumuti injini ichitinhira ichienda kuupenyu zvakare. Ichiwedzera simba, Volvo yakaridza mhere pasi petsoka yaNina ndokumhanyira mberi apo Detlef akakanda gonhi rechipiri parutivi.
  
  "Maita basa shamwari!" Akadaro Nina achidzvanya accelerator ndokuburitsa clutch.
  
  Perdue akaona fremu yaDetlef ichidhirikira mota yakare ichimurova ichimhanya, ichikanda muviri wake tsoka dzakati wandei kudivi pasi pesimba rekumhanya kwayo. Bhokisi, sedan yakashata yakatsvedza nepakati pechigamba cheuswa chine madhaka, ichienda kwaakanga amiswa naPerdue. Nina akavhura musuwo wevafambi apo mota yakanga yava kuda kumira, yakareba zvakakwana kuti Perdue azvikande pachigaro asati abuda mumugwagwa.
  
  "Uri kunzwa mushe here? Purdue! Uri kunzwa mushe here? Akakurova kupi?" - akaramba achidanidzira, achidanidzira pamusoro peinjini inomhanya.
  
  "Ndichapora, mudiwa wangu," Perdue akanyemwerera achitya, achidzvinya ruoko rwake. "Iyo rombo rakanaka kuti bara rechipiri harina kundirova mudehenya."
  
  "Chikomborero kuti ndakadzidza matangiro emotokari kuti ndifadze vanhu vaibva kuGlasgow pandaiva nemakore gumi nemanomwe!" - akawedzera nekuzvikudza. "Purdue!"
  
  "Ingoramba uchityaira, Nina," akapindura kudaro. "Ingotiyammbutsa muganho tichipinda muUkraine nekukurumidza sezvinobvira."
  
  "Ndichifunga kuti motokari yaKirill yekare inogona kufamba rwendo," akagomera, achitarisa geji yemafuta, iyo yaityisidzira kudarika mucherechedzo wemafuta. Perdue akaratidza kadhi rechikwereti raDetlef uye akanyemwerera kuburikidza nekurwadziwa sezvo Nina akaputika mukuseka kwekukunda.
  
  "Ndipe izvozvo!" akanyemwerera. "Uye uzorore. Ndichakutengera bhandeji kana tasvika kudhorobha rinotevera. Kubva ipapo, hatimire kusvika tasvika pedyo neCauldron yaDhiyabhorosi toita kuti Sam adzoke."
  
  Perdue haana kunzwisisa chikamu chekupedzisira. Akanga atorara zvake.
  
  
  Chitsauko 27
  
  
  MuRiga, Latvia, Klaus neboka rake duku vakamira pachikamu chinotevera cherwendo rwavo. Paive nenguva shoma yekugadzirira zvese zvekutorwa uye kutakura mapaneru kubva kuAmber Room. Pakanga pasina nguva yakawanda yekurasikirwa, uye Kemper aive murume asina moyo murefu. Akashevedzera kuraira kune deck uku Sam akateerera ari mujeri rake resimbi. Sarudzo yaKemper yemazwi yakashungurudza Sam kusvika kumagumo - mukoko - pfungwa yacho yakamuita kudedera, asi zvakatonyanya nekuti aisaziva zvaiitwa naKemper, uye ndicho chikonzero chakakwana chekunetseka mupfungwa.
  
  Sam aifanira kubvuma; akanga achitya. Zviri pachena uye zviri nyore, mufananidzo uye kuzviremekedza parutivi, aitya chii chaiuya. Kubva pamashoko mashoma aakanga apiwa, akanga otonzwa kuti akanga akarongerwa kuponeswa panguva ino. Kakawanda asati akwanisa kutiza zvaaityira kuti kwaiva kufa, asi panguva ino zvakanga zvakasiyana.
  
  "Haugone kukanda mapfumo pasi, Cleve," akazvituka, achibuda mugomba rekuora mwoyo uye kushaya tariro. 'Uyu hupenzi hwekukundwa hausi hwevanhu vakaita sewe. Ndekupi kukuvadza kungave kuri pamusoro pehero mungarava yerunhare yawakavharirwa pairi? Vane kapfungwa kadiki here kwezvawakafamba mazviri paaifamba rwendo rwake rwegehena nemumisungo mimwecheteyo kasingaperi?' Asi Sam paakafunga zvishoma nezvekudzidziswa kwake, akakurumidza kuona kuti aisakwanisa kuyeuka zvakaitika paDKM Geheimnis panguva yaakavharirwa ikoko. Chaakarangarira kwaiva kupererwa kukuru kwaakanga aita mukati memweya wake, kwakasara bedzi kwenyaya yose kwaakanga achiri kunzwa.
  
  Pamusoro pake, ainzwa varume vachiburutsa zvinhu zvinorema pane chingave chaiva rudzi rwemotokari huru, inorema. Dai Sam aisaziva zviri nani aitofunga kuti itangi. Nhanho dzechimbi chimbi dzakasvika pamusiwo wemba yake.
  
  "Izvozvi kana kuti hazvisati zvamboitika," akazviudza, achiunganidza hushingi hwekuyedza kutiza. Kana aikwanisa kushandisa vaya vaiuya kuzomutora, aigona kusiya chikepe pasina anoona. Makiyi akadzvanya ari kunze. Hana yake yakatanga kurova zvakanyanya achigadzirira kusvetuka. Pakavhurwa musuwo, Klaus Kemper pachake akamira ipapo, achinyemwerera. Sam akamhanyira kumberi kunobata kidnapper aisemesa. Klaus akati: "24-58-68-91."
  
  Kurwisa kwaSam kwakabva kwamira ipapo achibva awira pasi patsoka dzake. Nyadzi nehasha zvakapinda pahuma yaSam, asi kunyangwe akaedza sei, hapana kana tsandanyama imwe chete yaaikwanisa kuita. Chaaingonzwa pamusoro pemuviri wake usina kupfeka uye wakakuvara kwaiva kufembedza kworukundo kwomurume ane ngozi zvikuru akanga akabata mashoko anouraya.
  
  "Ndichakuudzai chii, Mr. Cleave," Kemper akadaro nenzwi rekushatirwa. "Sezvo waratidza kushinga, ndichakuudza zvichangobva kuitika kwauri. Asi!" aitsigira somudzidzisi weramangwana anonzwira ngoni mudzidzi ane mhosva. "Asi ... unofanira kubvuma kuti usazondipa chimwe chikonzero chekunetseka pamusoro pekuedza kwako kusingadzoreki uye kusina maturo kwekutiza kambani yangu. Ngatimbotii... professional courtesy. Ucharega hutsika hwako hwemwana uye ini ndichakupa hurukuro yemakore.
  
  "Ndine hurombo. Ini handibvunzurudze nguruve," akadaro Sam. "Vanhu vakaita sewe havazombofa vakashambadza kubva kwandiri, saka siyana."
  
  "Zvakare, ndiri pano, ndichikupa mumwe mukana wekufungazve maitiro ako anopesana," Klaus akadzokorora nekugomera. "Nemashoko akareruka, ndichachinjanisa mvumo yako neruzivo rwandinarwo chete. Imi vatori venhau hamushuvi here... munoti kudii? Sensation? "
  
  Sam akabata rurimi; kwete nekuti akange akasindimara, asi nekuti akafunga nezvechikumbiro ichi zvishoma. 'Zvinogona kukuvadza chii kuita kuti benzi riya rifunge kuti uri kuita zvakanaka?' Achiri kuronga kukuuraya. Unogonawo kuziva zvakawanda pamusoro pechakavanzika chawanga uchifa kuti ugadzirise, iye akasarudza. Pamusoro pezvo, zviri nani pane kutenderera nemabhegi ako kuti munhu wese aone apo muvengi wako achikurova. Tora. Ingotora izvi izvozvi ."
  
  "Ndikadzosa hembe dzangu, une dhiri. Kunyange ndichifunga kuti wakakodzera kurangwa nekutarisa chimwe chinhu chaunonyatso shaya, ndinoda kupfeka bhurugwa muchando ichi," Sam akamutevedzera.
  
  Klaus akanga ajaira kutuka kwemutori wenhau nguva dzose, saka akanga asingachanyanyi kugumbuka. Paakangoona kuti kudheerera nemuromo yaive nzira yekudzivirira yaSam Cleve, zvaive nyore kuirega ichitsvedza, kana ikasadzorera. "Zvirokwazvo. Ndichakupa mhosva pachando," akadaro achinongedza nhengo yaSam yainyara zvakajeka.
  
  Asina kuonga mhedzisiro yekurwisa kwake kwetsividzo, Kemper akatendeuka ndokuti hembe dzaSam dzidzoserwe kwaari. Akabvumidzwa kuchenesa, kupfeka uye kubatana naKemper muSUV yake. Kubva kuRiga, vaizoyambuka miganhu miviri vakananga kuUkraine, ichiteverwa nemotokari huru yemauto yakatakura chigaba chakanyatsogadzirirwa kutakura mapenera akakosha aive asara eAmber Room, yaizotorwa nevabatsiri vaSam.
  
  "Zvinofadza," Sam akadaro kuna Kemper paakabatana nemukuru weBlack Sun pachiteshi chezvikepe. Kemper akatarisa kutakurwa kwemudziyo muhombe weplexiglass, waidzorwa neaviri ehydraulic levers, kubva padanho rakarerekera rechikepe chePolish chinoenda kurori hombe inotakura zvinhu. "Imota rudzii iyi?" - akabvunza, akatarisa hombe hybrid rori, achifamba parutivi rwayo.
  
  "Uyu ndiwo muenzaniso waEnric Hübsch, injinjiniya ane tarenda kubva kumapoka edu," Kemper akazvikudza, achiperekedza Sam. "Takaitevedzera tichitevedzera mota yeFord XM656 yakagadzirwa kuAmerica kubva mukupera kwema1960. Nekudaro, mufashoni yechokwadi yeGerman, takaivandudza zvakanyanya nekuwedzera dhizaini yepakutanga nekuwedzera kwemamita gumi munzvimbo yepuratifomu uye simbi yakasimbiswa yakakandwa pamwe chete nemaekisi, munoziva?
  
  Musasa wacho airatidza kudada nechimiro chaiva pamusoro pemavhiri enyama, akarongwa ari maviri maviri paurefu hwemotokari. "Kupatsanurana kwemavhiri kwakaverengerwa zvine hungwaru kutsigira huremu chaihwo hwemudziyo, uine magadzirirwo anodzivirira kubhuroka kusingadzivisiki kunokonzerwa netangi remvura inotenderera, nekudaro kudzikamisa rori ichityaira."
  
  "Chii chaizvo chinonzi aquarium giant?" - Sam akabvunza pavakaona bhokisi hombe remvura richisimudzwa kuseri kwechikara chemauto. Iyo gobvu, ine bulletproof plexiglass yekunze yakabatanidzwa kune imwe neimwe yemakona mana nemarata emhangura akakombama. Mvura yaiyerera yakasununguka mumakamuri akamanikana gumi nembiri, akanga akashongedzwawo nemhangura.
  
  Mitinhi inomhanya muhupamhi hwecube yakagadzirwa kuitira kuti imwe amber pani inogona kuiswa mune imwe neimwe yadzo uye kuchengetwa yakaparadzana kubva kune inotevera. Sezvo Kemper aitsanangura kupokana uye chinangwa chayo, Sam haana kukwanisa kuita asi kushamisika achinonoka nezvechiitiko chakaitika pamusuwo weimba yake mungarava awa yapfuura. Aive nechido chekuyeuchidza Kemper kuti aburitse zvaakavimbisa, asi parizvino akapfavisa hukama hwavo hwainetsa nekutamba pamwe chete.
  
  "Pane imwe mhando yemakemikari mumvura?" Akabvunza Kemper.
  
  "Aiwa, mvura chete," mukuru mukuru weGermany akapindura nounyengeri.
  
  Sam akakwenya musoro: "Saka mvura iri nyore ndeyei? Izvi zvinoitei kune mapaneru eAmber Kamuri? "
  
  Kemper akanyemwerera. "Funga nezvazvo sechidziviriro."
  
  Sam akasangana akatarisa ndokubvunza zvake, "Kutora, toti, boka kubva kune imwe mhando yemukoko?"
  
  "Zvakanaka sei," Kemper akapindura, achiyambuka maoko ake aine chivimbo apo varume vaichengetedza mudziyo netambo nejira. "Asi hamuna kutadza zvachose, VaCleave. Iyi ingori chenjedzo. Ini handiite njodzi kunze kwekunge ndine dzimwe nzira dzakakomba.
  
  "Zvakanaka," Sam akagutsurira musoro.
  
  Vakatarisa pamwechete varume vaKemper vachipedza kurodha, hapana kana mumwe wavo aiita hurukuro. Nechemumoyo, Sam aishuva kuti dai apinda mupfungwa dzaKemper, asi kwete chete kuti aisakwanisa kuverenga pfungwa, asi murume weNazi PR aitoziva chakavanzika chaSam-uye sezviri pachena chimwe chinhu chekutanga. Zvingave zvisingakodzeri kudongorera. Chimwe chinhu chisina kujairika chakabaya Sam pamusoro pemashandiro echikwata chidiki. Pakanga pasina tenzi chaiye, asi munhu mumwe nemumwe aifamba sekunge aitungamirirwa nemirairo chaiyo kuti ave nechokwadi chekuti mabasa avo aiitwa zvakanaka uye achipedzwa panguva imwe chete. Zvakanga zvisinganzwisisike kuti vaifamba sei nekukurumidza, zvine mutsindo uye pasina kana tsinhano yekutaura.
  
  "Huyai, VaCleve," Kemper akasimbirira. "Inguva yekuenda. Tinofanira kuyambuka nyika mbiri uye nguva shoma. Nemutoro wakatetepa kudaro, hatizokwanisi kuyambuka nzvimbo dzeLatvia neBelarusian mumaawa asingasviki 16."
  
  "Patsvene! Tichabhowa sei?" - Sam akadanidzira, atoneta netarisiro. "Handina kana magazini. Uyezve, murwendo rurefu rwakadaro, zvimwe ndaigona kuverenga Bhaibheri rose!"
  
  Kemper akaseka, achirovanisa maoko ake nemufaro pavakakwira muSUV ye beige. "Kuverenga izvozvi kungave kutambisa nguva kukuru. Zvingafanana nekuverenga ngano dzemazuva ano kuti uone nhoroondo yebudiriro yeMayan!"
  
  Vakaenda kumashure kwemotokari, iyo yakanga yakamirira mberi kwerori kuti itungamirire nenzira yechipiri inoenda kumuganhu weLatvia neBelarusian. Sezvavaisimuka vachiita sehozhwa, mukati memotokari makavamba kuzara nemhepo inotonhorera kuderedza kupisa kwemasikati, ichiperekedzwa nenziyo dzakapfava dzekirasi.
  
  "Ndinovimba hauna hanya naMozart," Kemper akadaro kunze kwehunhu.
  
  "Kwete," Sam akabvuma muitiro wacho. "Kunyangwe ini ndiri mutsigiri weABBA ini."
  
  Zvakare, Kemper akanakidzwa zvikuru nekusakendenga kwaSam. "Chokwadi? Unotamba!"
  
  "Handizivi," Sam akasimbirira. "Iwe unoziva, pane chimwe chinhu chisingarambikike nezveSweden retro pop ine rufu rwuri kuuya pamenyu."
  
  "Kana wadaro," Kemper akagutsurira. Akatora zano, asi haana kukurumidza kugutsa kuda kuziva kwaSam Cleave nezvenyaya yaivepo. Ainyatsoziva kuti mutori wenhau uyu akanga arohwa nehana nemuviri wake waainge asingadi kuti arwiswe. Chimwe chinhu chaakavanzira Sam yaive ruzivo maererano naCalihas uye neramangwana rakamumirira.
  
  Vachifamba nepakati peLatvia yose, varume vaviri ava havana kumbotaura. Kemper akavhura Laptop yake, achigadzira mepu dzenzvimbo dzezvinangwa zvisingazivikanwe izvo Sam aisakwanisa kuona kubva pachinzvimbo chake. Asi aiziva kuti yaifanira kuve yakashata - uye yaifanira kusanganisira basa rake muzvirongwa zvakaipa zvemukuru wemauto. Nekudivi rake, Sam akarega kubvunza nezvezvinhu zvinomanikidza zvaive mupfungwa dzake, achifunga kupedza nguva achizorora. Mushure mezvose, aive nechokwadi chekuti haaizowana mukana wekuzviita zvakare chero nguva munguva pfupi.
  
  Mushure mokuyambuka muganhu neBelarus, zvinhu zvose zvakachinja. Kemper akapa Sam chinwiwa chekutanga kubva pavakabva kuRiga, vachiyedza kutsungirira kwemuviri uye kuda kwemutori wenhau anoferefeta anoremekedzwa zvakanyanya muUnited Kingdom. Sam akabva angobvuma, achitambira gaba rakavharwa reCoca-Cola. Kemper akanwawo imwe, achisimbisa Sam kuti aive anyengerwa kunwa chinwiwa chine shuga.
  
  "Prost!" Sam akadaro asati adonhedza chikamu chimwe muzvina chegaba mune rimwe guru gulp, achinakidzwa nekunakirwa kwechinwiwa. Ehe, Kemper ainwa zvake nguva dzese, achichengeta kudzikama kwake nguva dzese. "Klaus," Sam akaerekana atendeukira kumubati wake. Zvino nyota yake yakanga yapera, akazvipa ushingi hwose. "Nhamba dziri kunyengera, kana uchida."
  
  Kemper akaziva kuti aifanira kutsanangurira Sam. Mushure mezvose, mutori wenhau weScottish akanga asiri kuzorarama kuti aone zuva raitevera zvakadaro, uye akanga akareruka. Zvinonyadzisa kuti aizosangana nemagumo ake nekuzviuraya.
  
  
  Chitsauko 28
  
  
  Pakuenda kuPripyat, Nina akatyaira motokari kwemaawa akati wandei mushure mekuzadza tangi reVolvo muWloclawek. Akashandisa kadhi rechikwereti raDetlef kutengera Perdue kit yerubatsiro rwekutanga kurapa ronda paruoko rwake. Kuwana pharmacy muguta risingazivikanwe yaive workaround, asi inodiwa.
  
  Kunyange zvazvo vatapi vaSam vakanga vamutungamirira naPerdue kune sarcophagus kuChernobyl - kamuri yekuvigwa yeReactor 4 yakaipa - akayeuka mharidzo yeredhiyo kubva kuMilla. Yakataura Pripyat 1955, izwi risati ranyoroveswa kubva paakarinyora pasi. Neimwe nzira yakamira pakati pemamwe mitsara, sekunge yaipenya nevimbiso. Hwaifanira kuziviswa, uye naizvozvo Nina akanga apedza maawa mashomanene okupedzisira achiedza kuzarura revo yawo.
  
  Akanga asingazivi chinhu chakakosha pamusoro peguta remweya ra1955 raive muExclusion Zone uye rakabviswa mushure mekuita mutsaona. Muchokwadi, akakahadzika kuti Pripyat akambove akabatanidzwa mune chero chinhu chakakosha pamberi pekubuda kwayo kwakashata muna 1986. Mashoko iwayo akanetsa munyori wezvakaitika kare kusvikira atarisa wachi yake kuti akanga ava nenguva yakareba sei achityaira ndokuona kuti 1955 aigona kureva nguva kwete zuva.
  
  Pakutanga akafunga kuti ndiwo waigona kugumira kusvika, asi ndizvo chete zvaaiva nazvo. Kana akasvika kuPripyat na8 pm, aisakwanisa kuva nenguva yakakwana yokurara zvakanaka, tarisiro ine ngozi zvikuru nemhaka yokuneta kwaakanga atova nako.
  
  Zvaityisa uye zvakasurukirwa mumugwagwa wakasviba uchipfuura neBelarus apo Perdue airidza ngonono mukurara kwakakonzerwa ne-antidol pachigaro chevafambi pedyo naye. Chakaita kuti arambe akasimba ishuviro yekuti aizogona kuponesa Sam kana akasaita manyama amire nerongo zvino. Wachi diki yedhijitari padhibhodhi remota yaKirill yairatidza nguva iri muruvara rwegirinhi unotyisa.
  
  02:14
  
  Muviri wake wairwadza nekuneta asi akaisa mudzanga mumuromo ndokuubatidza ndokumbotura mafemo kuti azadze mapapu ake kufa zvishoma nezvishoma. Yaiva imwe yemanzwiro aaida zvikuru. Kudzikisa fafitera raive zano rakanaka. Kuvhuvhuta kunotyisa kwemhepo yaitonhora yousiku kwakamutsidzira, kunyange zvazvo aishuva kuti dai aiva neflask yecaffeine yakasimba kuti arambe ari muchimiro chakanaka.
  
  Ari munyika yakapoteredza, akavanzwa murima kumativi ose ari maviri enzira yakanga isina vanhu, ainzwa kunhuwa kwenyika. Pakongiri yakachenuruka inoenda kumuganhu wePoland neUkraine, motokari yakarira rwiyo rwemariro nemavhiri ayo akasakara.
  
  "Mwari, izvi zvinonzwika sepurigatori," akanyunyuta kudaro, achikandira chigadziko chake chefodya pachivako chinokoka kunze. "Ndinovimba redhiyo yako inoshanda, Kirill."
  
  Pakuraira kwaNina, knob yakatendeuka nekudzvanya, uye chiedza chisina kujeka chakazivisa kuti pane hupenyu muredhiyo. "Hongu hongu!" akanyemwerera, maziso ake akaneta akatarisa mumugwagwa ruoko rwake rwaitenderedza imwe nhare, achitsvaka chiteshi chakakodzera chokuteerera. Paive nenhepfenyuro yeFM yakatepfenyurwa kuburikidza nemukurukuri mumwe chete mumota, uyo aive akaiswa pamusuwo wemota yake. Asi Nina akanga asina kusarudza manheru ano. Aida chaizvo kambani, chero kambani, kuti anyaradze kushushikana kwake kwaikura nokukurumidza.
  
  Kazhinji yenguva, Perdue akanga asina chaanoziva uye aifanira kuita zvisarudzo. Vakanga vachienda kuChelm, taundi riri makiromita 25 kubva kumuganhu neUkraine, uye vakamborara mumba zvishoma. Chero bedzi pavakasvika kumuganhu na14:00, Nina aiva nechivimbo chokuti vaizova muPripyat nenguva yakatarwa. Chaaingomunetsa ndechekuti osvika sei kuguta rezvipoko rine nzvimbo dzekutarisa dzakarindwa kwese kwese muExclusion Zone yakatenderedza Chernobyl, asi aisaziva kuti Milla aive neshamwari kunyangwe mumisasa yakaoma yevakakanganwa.
  
  
  * * *
  
  
  Pashure pemaawa mashomanana okurara mumotera yemhuri yakajairika muChelm, Nina akanga azorodzwa naPerdue aifara vakarova mugwagwa vachiyambuka muganhu kubva kuPoland, vachienda kuUkraine. Yakanga ichangopfuura 1:00 masikati pavakasvika kuKovel, anenge maawa mashanu kubva kwavaienda.
  
  "Tarisa, ndinoziva kuti ndanga ndisiri ini kwenguva zhinji yerwendo, asi une chokwadi chekuti hatifanirwe kungoenda kuSarcophagus iyi pane kudzingirira miswe yedu muPripyat?" Perdue akabvunza Nina.
  
  "Ndinonzwisisa kunetseka kwenyu, asi ndinonzwa zvakasimba kuti mashoko aya anokosha. "Musandikumbira kuti ndikutsanangurirei kana kuti ndinzwisise," akapindura kudaro, "asi tinofanira kunzwisisa kuti nei Milla akazvitaura."
  
  Perdue airatidza kushamisika. "Iwe unonzwisisa kuti kutapurirana kwaMilla kunouya kubva kuOdha, handiti?" Aisagona kudavira kuti Nina akasarudza kutamba mumaoko omuvengi. Sekuvimba kwaaiita, aisakwanisa kunzwisisa pfungwa dzake panyaya iyi.
  
  Akanyatsomutarisa. "Ndakakuudza kuti handikwanise kuzvitsanangura. Just..." akazeza, achikahadzika fungidziro yake, "... trust me. Kana tiine matambudziko, ndichave wekutanga kubvuma kuti ndakanganisa, asi chimwe chinhu nezvenguva yenhepfenyuro iyi chinonzwa zvakasiyana. "
  
  "Intuition yevakadzi, handiti?" akadaro achiseka. "Ndingadai ndakarega Detlef andipfura mumusoro ikoko kuGdynia."
  
  "Jeez, Perdue, unogona here kutsigira zvishoma?" akafinyama kumeso. "Usakanganwa kuti takapinda sei munyaya iyi pakutanga. Ini naSam taifanira kukubatsira zvakare pawakapinda mudambudziko nevarambwa ivavo kezana!"
  
  "Handina chekuita neizvi, mudiwa wangu!" - akamuseka. "Hure iri nevakororo varo vakandivandira ndichiita basa rangu ndoga, ndichiedza kuenda kuzororo kuCopenhagen, nokuda kwaMwari!"
  
  Nina haana kudavira zvaainzwa. Perdue akanga ari padivi pake, achiita semutorwa ane kutya waakanga asati amboona. Chokwadi, akange adhonzerwa muAmber Room kesi nevamiriri kunze kwesimba rake, asi anga asati amboputika zvakadaro. Asemburwa nokunyarara kwacho, Nina akabatidza redhiyo ndokuderedza inzwi kuti abvumire kuvapo kwechitatu, kwomufaro zvikuru mumotokari. Haana chaakataura mushure meizvozvo, achisiya Perdue achishatirwa sezvaaiedza kuita pfungwa yesarudzo yake yekuseka.
  
  Vachangopfuura kadhorobha keSarny mumhanzi wewairesi wakatanga kupera uchipinda nekubuda. Perdue haana hanya nekushanduka kwakangoerekana kwaitika, achitarisa kunze nepahwindo kune isingashamisi mamiriro ezvinhu. Kazhinji kupindira kwakadaro kwaizotsamwisa Nina, asi haana kutya kudzima redhiyo ndokunyura mukunyarara kwaPerdue. Payakaramba ichiwedzera, yakawedzera ruzha kusvikira zvaita kuti irege kufuratira. Mutinhimira wakajairika, wakapedzisira kunzwika panhepfenyuro yeshortwave muGdynia, wakabva kumutauri akarohwa ari padivi pake, achiratidza kutepfenyura kwaiuya.
  
  "Milla?" Nina akagunun'una, hafu yekutya, hafu yekufara.
  
  Kunyangwe chiso chaPerdue chine matombo chakave nehupenyu sezvaaiteerera nekushamisika uye nekutya kune rwiyo rwuri kupera zvishoma nezvishoma. Vakatarisana vachinyumwa sezvo static yakazadza masaisai. Nina akatarisa frequency. "Hazvisi mukuwanda kwaanoita," akadaro.
  
  "Unorevei?" akabvunza achiratidza kuti aitoda kufanana nezvake kare. "Handiti ndiko kwaunowanzo kuseta?" akabvunza achinongedza museve waiva kure nekure kwaiwanzogadzikwa naDetlef kuti urove pachiteshi chenhamba. Nina akadzungudza musoro, zvichiita kuti Perdue anyanye kufarira.
  
  "Nei vachifanira kusiyana ...?" aida kubvunza, asi tsananguro yakauya kwaari Perdue paakapindura kuti, "Nekuti vakavanda."
  
  "Ehe ndizvo zvandiri kufunga. Asi sei?" - akavhiringidzika.
  
  "Teerera," akakwenya nemufaro, achinyangira kuti anzwe.
  
  Inzwi remukadzi wacho rakaita serakasimbirira, asi kunyange. "Murume".
  
  "Uyu ndiDetlef!" Nina akaudza Perdue. "Vanoripa kuna Detlef."
  
  Mushure mekumbomira zvishoma, izwi risinganzwisisike rakaenderera mberi: "Woodpecker, sere makumi matatu." Pakanzwika kudzvokora kubva kumutauri uye pachinzvimbo chekutumira kwapera kwaingova neruzha rwechena uye static. Vashamiswa, Nina naPerdue vakafungisisa zvakanga zvichangobva kuitika mutsaona inooneka apo masaisai eredhiyo airidza muridzo kuburikidza nenhepfenyuro yekozvino.
  
  "Chii chinonzi Woodpecker? Ndinotenda kuti vanoda kuti tisvikeko nahafu:8," akadaro Perdue.
  
  "Ehe, meseji yerwendo rwekuenda kuPripyat yaive kumanomwe makumi mashanu neshanu, saka vakatamisa nzvimbo ndokugadzirisa nguva kuti vasvikeko. Ikozvino hakuna kunonoka kupfuura nakare, saka, sezvandinonzwisisa, Woodpecker haisi kure nePripyat, "Nina akashinga.
  
  "Mwari ndinoshuva sei kuti dai ndine foni! Une foni yako here?" akabvunza.
  
  "Ndaigona - kana ichiri mubhegi rangu relaptop, wakaiba mumba maKirill," akapindura, achitarisa kumashure kubhegi rekumashure . Perdue akadzokera kumashure ndokupuruzira muhomwe yekumberi kwebhegi rake, achitsvanzvadzira pakati pekapepa kake, zvinyoreso, nemagirazi.
  
  "Nzwisisa!" - akanyemwerera. "Iye zvino ndinovimba kuti ichabhadharwa."
  
  "Ndizvo zvazvinofanira kuva," akadaro, achidongorera kuti atarise. "Izvi zvinofanirwa kukwana kweanenge maawa maviri anotevera. Enderera mberi. Tsvaga Mutanda wedu mudhara."
  
  "Pairi," akapindura, achitsvaga paInternet chero chinhu chine zita remadunhurirwa rakafanana pedyo. Vakanga vachikurumidza kusvika kuPripyat sezvo zuva remasikati raivhenekera nzvimbo yakapfava-grey, ichiishandura kuita hofori nhema dzinotyisa dzevarindi pylons.
  
  "Uku kunzwa kwakaipa kwazvo," akadaro Nina sezvo maziso ake aitarisa nzvimbo yacho. "Tarisa, Purdue, aya ndiwo makuva esainzi yeSoviet. Unogona kunzwa kupenya kwakarasika mumhepo."
  
  "Ndiyo inofanira kunge iri kutaura kwemwaranzi, Nina," akadaro achiseka, achikwevera kuseka kubva kune munyori wenhoroondo, uyo aifara kudzosa Perdue. "Ndinozviwana".
  
  "Tiri kuenda kupi?" akabvunza.
  
  "Maodzanyemba kwePripyat, akananga kuChernobyl," akadaro achingotaura. Nina akasimudza tsiye, achiratidza kusada kwake kushanyira ivhu reUkraine rinoparadza uye rine ngozi. Asi pakupedzisira akaziva kuti vaifanira kuenda. Mushure mezvose, vakange vatovepo - vakasvibiswa nezvisaririra zveradioactive zvinhu zvakasiiwa ipapo mushure me1986. Perdue akatarisa mepu pafoni yake. "Ramba wakananga kubva kuPripyat. Iyo inonzi "Russian Woodpecker" iri musango rakapoteredza," akadaro, achizendamira pachigaro chake kuti atarise kumusoro. "Husiku huchauya mudiwa wangu. Achatonhorwawo."
  
  "Chii chinonzi Russian woodpecker? Ndichatsvaga shiri hombe inozadza makomba mumigwagwa yemuno kana chimwe chinhu?" akadaro achinyemwerera.
  
  "Chaizvoizvo chisaririra cheHondo Yemashoko. Zita remadunhurirwa rinobva ku...uchafarira izvi...zvisinganzwisisike kupindira kweredhiyo kwakakanganisa kutepfenyura muEurope muma80s," akadaro.
  
  "Radio phantoms futi," akadaro achidzungudza musoro. "Zvinondishamisa kana isu tiri kurongerwa zuva nezuva nemafafitera akavanzika, akazara nemafungiro uye propaganda, munoziva? Pasina pfungwa yekuti maonero edu anogona kuumbwa ne subliminal meseji ... "
  
  "Hezvo!" - akangoerekana adanidzira. "Nzvimbo yakavanzika yemauto yakatepfenyura mauto eSoviet makore makumi matatu apfuura. Yainzi Duga-3, chiratidzo chemazuva ano cheradar chavaimboshandisa kuona zvingangoitika.
  
  Kubva kuPripyat chiratidzo chinotyisa, chinoroya uye chinotyisa, chaionekwa zvakajeka. Vachikwira chinyararire pamusoro pemiti yemasango aivhenekerwa nechiedza nokunyura kwezuva, mudungwe weshongwe dzesimbi dzakafanana wakatevedza muzinda wemauto wakanga usiiwa. "Zvichida wataura chokwadi, Nina. Tarisa hukuru hwake. Iwo anotumira pano anogona kushandura masaisai eredhiyo zviri nyore kuti achinje mafungiro evanhu, "akafungidzira, achishamisika nemadziro anotyisa emasimbi.
  
  Nina akatarisa wachi yake yedigital. "Yave kuda nguva."
  
  
  Chitsauko 29
  
  
  MuSango rose reRed maiva nemiti yemipaini yaikura kubva muvhu chairo raifukidza makuva ekare masango. Somugumisiro wengwavaira yeChernobyl, zvinomera zvapakuvamba zvakakuvadzwa ndokuvigwa. Tawny-red pine skeletons pasi pevhu gobvu yakabereka chizvarwa chitsva chakasimwa nezviremera. Chiedza chimwe chete cheVolvo, danda rakakwirira kurudyi, rakavhenekera hunde dzemuti dzinouraya dzeSango Dzvuku apo Nina aikwira kugedhi resimbi rakasakara pamusuwo wenzvimbo yakasiiwa. Yakapendwa yakasvibirira uye yakashongedzwa nenyeredzi dzeSoviet, masuwo maviri akange akatsamira, asina kubatwa munzvimbo neinoputsika yemapuranga perimeter fenzi.
  
  "Oh Mwari wangu, izvi zvinoodza mwoyo!" Nina akacherekedza, akazendamira pachidhiraivho kuti atarise zviri nani nharaunda isinganyanyi kuoneka.
  
  "Ndinoshamisika kuti tinofanira kuenda kupi," Perdue akadaro, achitsvaga zviratidzo zvehupenyu. Izvo chete zviratidzo zvehupenyu, zvisinei, zvakauya nenzira yemhuka dzesango dzakawanda zvinoshamisa, dzakadai semhembwe uye beavers, izvo Perdue akaona munzira yekuenda kumusuwo.
  
  "Ngatipindei timire. Ndinovapa maminitsi makumi matatu epamusoro, tobva tabuda murufu urwu," akadaro Nina. Mota yaifamba zvishoma nezvishoma, ichikambaira pamadziro akadzikira uko kwaipera nguva yeSoviet propaganda yakamira kunze kwematombo aiputsika. Muusiku husina hupenyu pamusasa weuto reDuga-3, chete kurira kwematairi kwainzwika.
  
  "Nina," Perdue akadaro akanyarara.
  
  "Ehe?" Akapindura afadzwa neJeep yaWillys yakanga yasiiwa.
  
  "Ndina!" - akati nenzwi guru, achitarisa mberi. Akarova mabhureki.
  
  "Patsvene!" akaridza kamhere apa grille yemota yakamira kureba nekurebesa kwerunako rweBalkan rwakapfeka bhutsu nerokwe jena. "Ari kuitei pakati penzira?" Maziso ebhuruu akajeka omukadzi akabaya rima raNina muchiedza chemwenje yemotokari. Akavaninira neruoko zvishoma, achitendeuka kuvaratidza nzira.
  
  "Handivimbi naye," Nina akazevezera.
  
  "Nina, tiripo. Vakatimirira. Tatova mumvura yakadzika. Ngatirege kuramba takamirira mukadzi wacho," akanyemwerera paakaona kuti munyori wenhoroondo akanaka akanga achipopota. "Huya." Yaive pfungwa yako." Akamutarisa neziso zvaimukurudzira achibva abuda mumota. Nina akaturika bhegi rake relaptop pafudzi ndokutevera Perdue. Mukomana mutsvuku haana zvaakataura vachimutevera vachingotarisana nguva nenguva kuti vatsigire. Pakupedzisira, Nina akabvuma ndokubvunza kuti, "Ndiwe Milla here?"
  
  "Aiwa," mukadzi wacho akapindurawo zvake, asina kucheuka. Vakakwira masitepisi maviri vachipinda mune yaiita seimba yekudyira yenguva yakapfuura, nerambi jena raipofomadza richipenya nepamusuwo. Akazarura musuo ndokuubatirira kuna Nina naPerdue, avo vakapinda nokuzengurira, vakaramba vakatarira kwaari.
  
  "Uyu ndiMilla," akaudza vaenzi vekuScotland, achisimuka kuti aratidze varume vashanu nevakadzi vaviri vakagara mudenderedzwa nemalaptops. "Izvi zvinomiririra Leonid Leopoldt Alpha Military Index.
  
  Imwe neimwe yaive neyayo maitiro uye chinangwa, vachichinjana kutora imwe control panel yenhepfenyuro yavo. "Ndini Elena. Ava ndivo vandinoshanda navo," akatsanangura kudaro nematauriro akasimba echiSerbia. "Uri murume akafirwa here?"
  
  "Hongu, ndiye," Nina akapindura Perdue asati aita kudaro. "Ndiri mumwe wake, Dr. Gould. Unogona kundidaidza kuti Nina, uye uyu ndiDave."
  
  "Tanga tichitarisira kuti muchauya. Pane zvekukuyambirai nezvazvo," akadaro mumwe wevarume vedenderedzwa.
  
  "Nezvechii?" Akadaro Nina ari pasi pemweya wake.
  
  Mumwe wevakadzi vacho akanga akagara pane rimwe pandaigara ari oga pacontrol panel uye aisanzwa hurukuro yavo. "Kwete, isu hatipindire mukufambiswa kwayo. Usanetseke," Elena akanyemwerera. "Uyu ndiYuri. Anobva kuKyiv. "
  
  Yuri akasimudza ruoko rwake mukukwazisa, asi akaenderera mberi nebasa rake. Vose vakanga vari pasi pemakore makumi matatu nemashanu, asi vose vaiva netattoo yakafanana - nyeredzi iyo Nina naPerdue vakanga vaona kunze kwegedhi, ine chinyorwa muchiRussia pasi payo.
  
  "Ingi inotonhorera," Nina akadaro achibvumira, achinongedzera kuna Elena pamutsipa wake. "Zvinorevei izvi?"
  
  "Oh, inoti Red Army 1985...um, "Red Army" uye zuva rokuzvarwa." Tese tine gore redu rokuzvarwa riri pedyo nenyeredzi dzedu." Akanyemwerera achinyemwerera." Inzwi rake rakanga rakaita sesirika, richisimbisa kududzirwa kwamashoko ake okuti. zvakamuita kuti awedzere kuyevedza kupfuura runako rwake.
  
  "Iri zita riri muchidimbu cheMilla," akabvunza Nina, "Leonid ndiani ...?"
  
  Elena akapindura nekukurumidza. "Leonid Leopoldt akanga ari mushandi wokuUkraine akaberekerwa kuGermany munguva yeHondo Yenyika II uyo akapona pakuzviuraya kwevanhu vakawanda nokunyura pamhenderekedzo yeLatvia. Leonid akauraya kaputeni wacho ndokutaura nomukuru wengarava yepasi pemvura, Alexander Marinesko, neredhiyo."
  
  Perdue akakwenya Nina: "Marinesco aive baba vaKirill, rangarira?"
  
  Nina akagutsurira musoro, achida kunzwa zvakawanda kubva kuna Elena.
  
  "Vanhu vaMarinesko vakatora zvimedu zvekamuri yeamber ndokuzvivanza apo Leonid akatumirwa kuGulag. Paakanga ari mukamuri rekubvunzurudzwa reRed Army, akapfurwa ndokuurayiwa nenguruve yeSS Karl Kemper. Iyi tsvina yeNazi yaisafanira kunge iri panzvimbo yeRed Army! Elena akanyemwerera nehunhu hwake hwakanaka, achiratidza kugumbuka.
  
  "O Mwari wangu, Purdue!" Nina akazevezera. "Leonid akanga ari musoja parekodhi! Detlef ane menduru yakanamirwa pachipfuva chake."
  
  "Saka iwe hauna hukama neOrder yeBlack Sun?" - Perdue akabvunza nomwoyo wose. Muzvitarisiko zvoutsinye zvikuru, boka rose rakamutsiura ndokumutuka. Haana kutaura nendimi, asi zvaiva pachena kuti zvavaiita zvakanga zvisina kunaka.
  
  "Kuva murume akafirwa hakurevi kugumburwa," akadaro Nina. "Hmm, mumiriri asingazivikanwe akamuudza kuti maredhiyo ako aibva kuBlack Sun high command. Asi takanyeperwa nevanhu vakawanda, saka hatinyatsozivi kuti chii chiri kuitika. Munoona, hatizive kuti ndiani anoshandira chii. "
  
  Mashoko aNina akagamuchirwa nemvumo yokubvumira kubva kuboka reMilla. Vakabva vangobvuma zvaakatsanangura, saka akazvishingisa kubvunza mubvunzo wainetsa. "Asi Red Army haina kubviswa mukutanga kwemakumi mapfumbamwe? Kana kuti kungoratidza kutendeka kwenyu here?"
  
  Mubvunzo waNina wakapindurwa nemurume airova rovambira angangoita makore makumi matatu neshanu. "Ko Order of the Black Sun haina kuparara mushure mekunge dhongi Hitler razviuraya here?"
  
  "Kwete, zvizvarwa zvinotevera zvevateveri zvichiri kushanda," Perdue akapindura.
  
  "Ndizvo," akadaro murume. "Red Army ichiri kurwisa vaNazi; chete ava ndivo vashandi vechizvarwa chitsva vanorwa hondo yekare. Tsvuku neBlack."
  
  "Uyu ndiMisha," Elena akapindira neruremekedzo kune vaasingazivi.
  
  "Tese takadzidziswa zvechiuto, sezvakaita madzibaba edu nemadzibaba avo, asi tiri kurwisana nerubatsiro rwechombo chine ngozi zvikuru chenyika itsva - ruzivo rwokugadzira zvinhu," Misha akaparidza. Akanga ari mutungamiri zvakajeka. "Milla ndiye Tsar Bomba mutsva, mwana!"
  
  Mheremhere yekukunda yakanzwika kubva muboka. Ashamiswa uye ashamiswa, Perdue akatarisa Nina ainyemwerera ndokuzevezera, "Chii chinonzi Tsar Bomba, ndingabvunzawo here?"
  
  "Munhoroondo yose yevanhu, zvombo zvenyukireya zvine simba zvikuru chete ndizvo zvakaputika," akakwenya maziso. "H-bhomba; Ndinotenda kuti yakaedzwa imwe nguva mumakore makumi matanhatu. "
  
  "Ava varume vakanaka," Perdue akadaro achitamba, achiva nechokwadi chekuchengeta inzwi rake pasi. Nina akanyemwerera ndokugutsurira musoro. "Ndiri kufara kuti hatisi kuseri kwemitsara yevavengi pano."
  
  Pashure pokunge boka racho radzikama, Elena akapa Perdue naNina kofi nhema, iyo vose vakagamuchira nokuonga. Rwakanga rwava rwendo rurefu zvikuru, tisingarevi kushushikana mupfungwa kwavakanga vachiri kubata nako.
  
  "Elena, tine mibvunzo pamusoro peMilla uye kubatana kwake neAmber Room relic," Perdue akabvunza nekuremekedza. "Tinofanirwa kuwana basa reunyanzvi, kana izvo zvasara, mangwana manheru."
  
  "Aihwa! Aiwa, kwete!" Misha akapikisa pachena. Akaraira Elena kuti aende padivi pasofa ndokugara akatarisana nevaenzi vakanga vaudzwa nhema. "Hapana achatora Imba yeAmber kubva muguva rake! Never! Kana muchida kuita izvi, tichafanira kukutorerai matanho akaomarara. "
  
  Elena akaedza kumudzikamisa sezvo vamwe vakasimuka uye vakakomba nzvimbo duku iyo Misha nevasingazivi vakanga vakagara. Nina akatora ruoko rwaPerdue apo vose vakabudisa zvombo zvavo. Kudzvanya kwesando dzaidhonzwa kwaityisa kwairatidza kuti Milla aive serious.
  
  "Zvakanaka, zorora. Ngatikurukurei imwe nzira, zvisinei," akadaro Perdue.
  
  Izwi raElena rakapfava ndiro rakatanga kudaira. "Onai, kekupedzisira mumwe munhu akaba chikamu cheichi chinyorwa cheunyanzvi, Third Reich yakapotsa yaparadza rusununguko rwevanhu vese."
  
  "Sei?" - Perdue akabvunza. Hongu, aive nepfungwa, asi aive asati akwanisa kuona kutyisidzira kwechokwadi kwakavanzwa mairi. Nina chaaida kwaiva kusimudza pfuti huru kuti asununguke, asi nhengo dzeMilla hadzina kuzununguka.
  
  Misha asati atanga mune imwe tirade, Elena akamukumbirisa kuti amirire neimwe yeaya masaisai anotyisa eruoko rwake. Akatura befu ndokuenderera mberi achiti, "Amber yaishandiswa kugadzira kamuri yekutanga yeamber yaibva mudunhu reBalkan."
  
  "Tinoziva nezve chisikwa chekare - Calihas - chaive mukati meamber," Nina akadimburira zvinyoro nyoro.
  
  "Uye unoziva zvaanoita here?" Misha akatadza kumira nazvo.
  
  "Hungu," akasimbisa kudaro Nina.
  
  "Saka sei iwe uchida kuvapa? Unopenga here? Imi vanhu vanopenga! Iwe, West, uye kukara kwako! Zvifeve zvemari mose! Misha akabhowekana naNina naPerdue nehasha dzisingadzoreki. "Vapfurei," akaudza boka rake.
  
  Nina akasimudza maoko ake mukutya. "Aihwa! Teerera hako! Tinoda kuparadza mapaneru eamber kamwechete kwenguva dzose, asi isu hatizivi kuti sei. Inzwa, Misha," akatendeukira kwaari achimuteterera kuti anzwirwe, "mumwe wedu... shamwari yedu. . Saka, Murikadzi neni tiri mushit yakadzika, yakadzika! Wanzwisisa here?"
  
  Perdue akatsikitsira pachiratidzo chekutengesa chaNina hutsinye hwakananga kuna Misha ane hasha.
  
  "Nina, rega ndikuyeuchidze kuti mukomana wauri kupopotera zvakanyanya ane mabhora edu etsumo mukubata kwake," Perdue akadaro, achikwevera zvinyoro hembe paNina.
  
  "Kwete, Purdue!" Akabva aramba achikanda ruoko rwake parutivi. "Apa tiri pakati. Isu hatisi Red Army kana Black Sun, asi isu tinotyisidzirwa kubva kumativi ese, uye tinomanikidzwa kuva mahure avo, kuita basa rakasviba uye kuyedza kuti tisaurawe!
  
  Elena akagara akanyarara achigutsurira achibvumirana, akamirira Misha kuti aone dambudziko revasingazivi. Mudzimai akanga aita zvekutepfenyura nguva yose iyi akabuda mudumba akadongorera vanhu vaasingazivi vakanga vakagara mukamuri rokudyira neboka rake rose, akabata chombo chake akagadzirira. Pakureba kwemamita matanhatu masendimita matatu, muUkraine ane vhudzi rakasviba airatidza kutyisa. Madreadlocks ake akazara pamapendekete achinyatso tsika akananga paari. Elena akangomusuma kuna Nina naPerdue: "Iyi inyanzvi yedu yezvinoputika, Natasha. Aimbova musoja akasarudzika uye muzukuru waLeonid Leopold. "
  
  "Ndiani uyu?" - Natasha akabvunza zvakasimba.
  
  "Chirikadzi," Misha akapindura, achifamba-famba achidzokera kumashure, achifunga nezvekutaura kwaNina nguva pfupi yadarika.
  
  "Ah, mukadzi akafirwa. Gabi aive shamwari yedu," akapindura achidzungudza musoro. "Kufa kwake kwaive kurasikirwa kukuru kurusununguko rwenyika."
  
  "Hongu, zvaive," Perdue akabvuma, asingakwanisi kubvisa maziso ake kubva pakuuya kutsva. Elena akaudza Natasha nezvemamiriro ekunze akaomesesa ayo vashanyi vakazviwana vamene, izvo mukadzi akafanana neAmazon akapindura kuti: "Misha, tinofanira kuvabatsira."
  
  "Tiri kurwa hondo nedata, neruzivo, kwete nemoto," Misha akamuyeuchidza.
  
  "Yaive ruzivo uye data yakamisa mukuru wehungwaru hwekuAmerica akaedza kubatsira Black Sun kuwana Kamuri yeAmber munguva yekupedzisira yeCold War?" - akamubvunza. "Kwete, moto weSoviet wakamumisa kuWest Germany."
  
  "Tiri matsotsi, kwete magandanga!" - akapikisa.
  
  "Ndivo here ava ndivo vapambi vakaparadza kutyisidzira kweChernobyl Calihas muna 1986? Aiwa, Misha, aive magandanga! - iye akaramba. "Zvino tine dambudziko iri zvakare, uye tichava naro chero Amber Room iripo. Iwe uchaitei kana Black Sun yabudirira? Uri kuzotumira kutevedzana kwenhamba kuti iparadze pfungwa dzevashoma vachangoteerera redhiyo kwehupenyu hwavo hwese apo maNazi anopenga achitora nyika kuburikidza nehupamhi hwehuropi uye kutonga pfungwa?
  
  "Njodzi yeChernobyl haisi tsaona?" Perdue akabvunza zvake, asi maziso eveMilla akapinza yambiro akamunyararidza. Kunyange Nina haana kukwanisa kudavira mubvunzo wake usina kufanira. Zviri pachena kuti Nina naPerdue vakanga vachangobva kumutsa dendere rehornet rinouraya zvikuru munhoroondo, uye Black Sun yakanga yava kuda kuziva kuti nei ruvara rweropa rutsvuku.
  
  
  Chitsauko 30
  
  
  Sam akafunga nezvaNina achimirira kuti Kemper adzoke kumota. Bodyguard aivatyaira akasara ari muvhiri achisiya injini ichimhanya. Kunyangwe Sam akakwanisa kutiza gorilla akapfeka sutu nhema, pakanga pasina kwekutizira chaiko. Mumativi ose kubva pavari, vachitambanudzira kusvika pakuona neziso, nzvimbo yacho yakaita sechinhu chaizivikanwa zvikuru. Kutaura idi, chakanga chiri chiono chakarovedzeka.
  
  Zvakada kufanana nekufungidzira kwaSam-kurongedzerwa-indurwa mukati mezvikamu zvake naDr. Helberg, nzvimbo yakati sandara, isina chinhu ine mafuro asina ruvara yakamuvhiringidza. Chinhu chakanaka kuti Kemper akamusiya ega kwechinguva kuti agadzirise chiitiko chesurreal kusvika chisisamutye. Asi paakaramba achitarisa, akagamuchira, uye achitora nzvimbo kuti ajairane nayo, Sam ndipo paakaona kuti zvakamutyisa zvakanyanya.
  
  Achifamba zvisina kugadzikana ari pachigaro chake, aisagona kuita kunze kwokurangarira chiroto chetsime nenzvimbo isina chinhu pamberi pefungidziro inoparadza iyo yakavhenekera denga ndokuparadza marudzi. Zvinoreva izvo zvaimbove zvisiri chinhu kunze kwekungoratidza kusinganzwisisike kwechirwere chakaonekwa zvakazove, kutyisa kwaSam, chiporofita.
  
  Uprofita? Ini?" Akashamisika nekusanzwisisika kwepfungwa iyi. Asi imwe ndangariro yakabva yazvipinza muhana yake, seimwe chidimbu chegakava. Pfungwa dzake dzakaburitsa mashoko aakanyora pasi apo aive mushishi rekugwinha gwinha, kumashure. musha uri pachitsuwa chacho; mashoko, ayo muvengi waNina akamupopotera.
  
  "Bvisai muporofita wenyu akaipa muno!"
  
  "Bvisai muporofita wenyu akaipa muno!"
  
  "Bvisai muporofita wenyu akaipa muno!"
  
  Sam akatya.
  
  'Kupenga kutsvene!Ndingadai ndisina kunzwa sei panguva iyoyo?' akarova uropi hwake, achikanganwa kufunga kuti ndizvo chaizvo zvakaita pfungwa nemano ayo ose anoshamisa: 'Akanditi muprofita?' Pale, akamedza zvakasimba sezvo zvose zvakasangana - chiono chenzvimbo chaiyo uye kuparadzwa kwerudzi rwose pasi pedenga reamber.
  
  Kemper akavhundutsa Sam paakavhura gonhi kuti adzokere. Kudzvanya kwepakati kukiya kwepakati, kwakateverwa nekudzvanya kwemubato, kwakauya apo Sam akarangarira manyawi aya aive atekeshera nenyika yose.
  
  "Entschuldigung, Herr Cleve," Kemper akakumbira ruregerero apo Sam aibvunda nekutya, akabata chipfuva chake. Zvisinei, izvi zvakaita kuti mudzvinyiriri aseke. "Sei uchinetseka kudaro?"
  
  "Kungotyira shamwari dzangu," Sam akakwenya.
  
  "Ndine chokwadi chokuti havazokuregi," Klaus akaedza kuva ane ushamwari.
  
  "Pane problem here necargo?" Sam akabvunza.
  
  "Ingori dambudziko diki ne sensor gasi, asi ikozvino yagadziriswa," Kemper akapindura zvakakomba. "Saka waida kuziva kuti kutevedzana kwenhamba kwakakanganisa sei kundirwisa kwako, handiti?"
  
  "Ehe. Zvaishamisa, asi zvakatonyanya kushamisa idi rokuti zvakangondibata chete. Varume vauinavo havana kuratidza kunyengedza, "Sam akayemura, achifarira Klaus's ego sekunge aive fan hombe. Iri raive zano raive rashandiswa naSam Cleave kakawanda muongororo yake yekufumura matsotsi.
  
  "Hechino chakavanzika," Klaus akanyemwerera, achikwenya maoko ake zvishoma nezvishoma uye achizadzwa nekubiridzira. "Hazvina kunyanya pamusoro penhamba, asi nezvekubatana kwenhamba. Masvomhu, sezvamunoziva, ndiwo mutauro weKusika pachawo. Nhamba dzinotonga zvese zviripo, ingave padanho remaserura, geometrically, mufizikisi, makemikari makomisheni kana kupi zvako. Ndiyo kiyi yekushandura data rese-sekombuta iri mukati mechikamu cheuropi hwako, unoziva?"
  
  Sam akagutsurira musoro. Akafunga kwekanguva ndokupindura kuti: "Saka, ichi chinhu chakafanana nechakavanzika chemuchina wezvinhu zvipenyu."
  
  Kemper akaombera. Chaizvoizvo. "Ichi chienzaniso chakanyatsojeka, VaCleave! Ndakatadza kuzvitsanangura zviri nani ini. Ndizvo chaizvo mashandiro azvinoita. Nekushandisa maketani emusanganiswa chaiwo, zvinogoneka kuwedzera munda wekupesvedzera, kupfupi-kutenderera mareceptor ehuropi. Zvino, kana ukawedzera magetsi kune ichi chiitiko, "Kemper akaratidzira hukuru hwake, "zvichawedzera maitiro echimiro chepfungwa kakapetwa kagumi."
  
  "Saka nekushandisa magetsi, unogona kuwedzera huwandu hwe data raunogaya? Kana kuti kusimudzira kugona kweanonyengedza kudzora anopfuura munhu mumwe panguva?" Sam akabvunza.
  
  "Ramba uchitaura, dobber," Sam akafunga kuseri kwekutamba kwake kwehunyanzvi. 'Uye mubairo unoenda ku... Samson Cleave nokuda kwekuita kwake semutori wenhau anoyemurika akarowa nemurume akangwara!' Sam, akasarudzika mukuita kwake, akanyoresa zvese zvakaburitswa nanarcissist wekuGerman.
  
  "Unofunga kuti chii chekutanga chakaitwa naAdolf Hitler paakatora simba pamusoro pevashandi veWehrmacht vasina basa muna 1935?" - akabvunza Sam rhetorically. "Akaunza chirango chakawanda, kurwisa hunyanzvi uye kuvimbika kusingazungunuke kumanikidza pfungwa dzeSS vachishandisa subconscious programming."
  
  Nekunaka kukuru, Sam akabvunza mubvunzo waive wapinda mumusoro make nguva pfupi mushure mekutaura kwaKemper. "Hitler aive neKalihas here?"
  
  "Mushure mekunge imba yeAmber yatanga kugara muBerlin City Palace, nyanzvi yeGermany kubva kuBavaria ...." Kemper akaseka, achiedza kuyeuka zita remurume uyu. "Uh, kwete, handiyeuki-akakokwa kuti abatane nemhizha dzeRussia kuti adzorere chigadzirwa mushure mekunge chaunzwa kuna Peter Mukuru, unoziva?"
  
  "Hongu," Sam akapindura pakarepo.
  
  Maererano nengano, paakanga achigadzira dhizaini nyowani yekamuri yakagadziridzwa muCatherine Palace, 'aida' zvidimbu zvitatu zveamber, munoziva, nezvematambudziko ake," Kemper akatarira Sam.
  
  "Haugoni kumupomera chaizvoizvo," Sam akadaro.
  
  "Aiwa, munhu angamupomera sei izvozvo? Ndinobvumirana. Zvisinei, akatengesa chinhu chimwe. Vamwe vaviri vaityirwa kuti vakanyengerwa nemudzimai wavo uye vakatengeswa. Zvisinei, ikoku kunoratidzika kuva kwakanga kusiri kwechokwadi, uye mudzimai ari kutaurwa akabvumikisa kuva mutezo wapakuvamba wematriarch weropa uyo akasangana naHitler anoorora mazana amakore gare gare."
  
  Kemper ainyatsonakidzwa nerondedzero yake, achiuraya nguva achienda kunouraya Sam, asi mutori wenhau zvakadaro akateerera zvakanyanya sezvo nyaya yacho yaiitika. "Akapfuudza zvidimbu zviviri zveamber zvakasara kubva muAmber Room yekutanga kuvazukuru vake, uye vakazoguma vaenda kune mumwe kunze kwaJohann Dietrich Eckart! Iyi ingava tsaona sei?"
  
  "Ndine urombo, Klaus," Sam akakumbira ruregerero noushingi, "asi kuziva kwangu nhoroondo yomutauro wechiGermany kunonyadzisa. Ndosaka ndichichengeta Nina."
  
  "Ha! Kuti uwane ruzivo rwenhoroondo chete?" Klaus akaseka. "Ini ndinokahadzika. Asi regai ndijekese. Eckart, murume akadzidza zvikuru uye mudetembi wezvinyorwa, ndiye aikonzera kunakidzwa kwaHitler nemashiripiti. Isu tinofungidzira kuti aive Eckart akawana simba reKalihasa, ndokuzoshandisa chiitiko ichi paakaunganidza nhengo dzekutanga dzeBlack Sun. Uye, hongu, mutori akasarudzika akakwanisa kushandisa nesimba mukana usingarambiki kuchinja maonero enyika evanhu..."
  
  "... aive Adolf Hitler. Izvezvi ndanzwisisa," Sam akazadza zvainge zvavharwa achinyepedzera kunyengedza munhu ainge amubata. "Kalihasa yakapa Hitler kugona kushandura vanhu kuita, zvakanaka, drones. Izvi zvinotsanangura chikonzero nei vanhu vakawanda muGermany yeNazi vakanga vari zvikurukuru vepfungwa imwe cheteyo... kufamba kwakawiriraniswa uye iyi mwero unonyadzisa womuzvarirwo, woutsinye woutsinye."
  
  Klaus akanyemwerera akatarisa Sam. "Indecently instinctive ... ndinoifarira."
  
  "Ndaifunga kuti unogona," Sam akagomera. "Zvose zvinonakidza, munoziva? Asi wakazviziva sei zvese izvi?"
  
  "Baba vangu," Kemper akapindura zvine musoro. Akarova Sam semunhu angangoita celebrity nekunyara kwaaiita. "Karl Kemper."
  
  "Kemper ndiro zita rakabuda muvhidhiyo yaNina," Sam akayeuka. 'Aive ane mhosva yekufa kwemurwi weRed Army mukamuri yekubvunzurudzwa. Iye zvino puzzle inouya pamwe chete. Akanyatsotarisa mumaziso echikara chainge chakamira pamberi pake chiri mufuremu diki. Ndatadza kumirira kukuona uchikachidzwa, Sam akafunga achipa mukuru weBlack Sun pfungwa dzese dzaaida. 'Handigoni kutenda kuti ndiri kunwa nemunhu anouraya rudzi. Ndinoshuva sei kutamba pamadota ako, iwe chitsotsi cheNazi!" Pfungwa dzakauya mumweya waSam dzakaita sedzechienzi uye dzakarambana neunhu hwake, uye zvakamuvhundutsa. Kalihasa muuropi hwake akatora zvakare simba, achizadza pfungwa dzake nekushaya hanya. uye primal violence , asi aifanira kubvuma kuti zvinhu zvakaipa zvaaifunga nezvazvo zvakanga zvisina kuwedzeredzwa zvachose.
  
  "Ndiudze, Klaus, chinangwa chemhondi muBerlin chaiva chei?" Sam akawedzera iya inonzi special interview pane glass re whisky yakanaka. "Kutya? Kushushikana neveruzhinji? Ndaigara ndichifunga kuti iyi yakanga iri nzira yenyu yokungogadzirira ruzhinji nokuda kwokuuya kwegadziriro itsva yenhevedzano nechirango. Ndaiva pedyo sei! Taifanira kubheja. "
  
  Kemper aitaridzika semudiki paakanzwa nezve nzira nyowani yaitorwa nemutori wenhau wekuferefeta, asi hapana chaaizorasikirwa nacho nekuburitsa vavariro dzake kune vaifamba vakafa.
  
  "Chaizvoizvo ipurogiramu yakapfava zvikuru," akapindura kudaro. "Nekuda kwekuti Chancellor weGerman ari musimba redu, isu tine simba. Kupondwa kwevagari venzvimbo dzepamusoro, kunyanya vane chekuita nezvematongerwo enyika nehupfumi hwenyika, kunoratidza kuti tinoziva uye, chokwadika, hatizeze kuita zvatiri kutyisidzira. "
  
  "Saka wakavasarudza zvichibva pane yavo yepamusoro?" Sam akangobvunza.
  
  "Izvozvowo, VaCleve. Asi chimwe nechimwe chezvinangwa zvedu chaive nekudyara kwakadzama munyika yedu kupfuura mari nesimba chete, "akadaro Kemper, kunyangwe airatidzika kunge asina shungu dzekugovana kuti chii chaizvo chaive maricho. Sam ndopaakazonyepera kunge apererwa nekungogutsurira musoro ndokutanga kutarisa nepafafitera achiona nzvimbo yaifamba kunze uko Kemper akanzwa achisungirwa kumuudza. "Chimwe nechimwe cheizvi zvaiita sezvisina kurongeka changa chiri maGerman aibatsira shamwari dzedu dzemazuva ano dzeRed Army mukuvanza nzvimbo uye kuvanza kuvepo kweAmber Room, chipingamupinyi chimwe chete chakanyanya kushanda mukutsvagisa kweBlack Sun kwekutanga hunyanzvi. Baba vangu vakadzidza voga kubva kuna Leopold - mutengesi weRussia - kuti chisaririra chakabvumwa neRed Army uye haana kuenda pasi naWilhelm Gustloff, aive Milla, sengano. Kubva ipapo, dzimwe nhengo dzeBlack Sun, dzachinja pfungwa dzekutonga kwenyika, dzakasiya zvigaro zvedu. Unogona kuzvitenda here? Vazukuru veAryans, vane simba uye vane njere yepamusoro, vakasarudza kuputsa neChirongwa. Asi kunyengera kukuru kwaiva kubatsira vanamuzvinadzidzo veSoviet kuvanza Amber Room, vachitopa mari kuvhiyiwa kwepachivande muna 1986 kuparadza matanhatu pagumi asara amber ane Kalihasa!"
  
  Sam akavhunduka. "Mira mira. Uri kutaura nezvei 1986? Hafu yeAmber Room yakaparadzwa here? "
  
  "Ehe, nekuda kwenhengo dzedu dzichangofa dzakasarudzika dzenzanga dzakapa Milla mari yeOperation Homeland, Chernobyl yave guva rehafu yezvakasaririra zvakanakisa," Kemper akaseka, achipfumbata zvibhakera. "Asi panguva ino tichavaparadza - tivaparadze pamwe chete nevekwavo uye nemunhu wese anotibvunza."
  
  "Sei?" Sam akabvunza.
  
  Kemper akaseka, achishamisika kuti mumwe munhu anonzwisisa saSam Cleave aisanzwisisa kuti chii chainyatsoitika. "Zvakanaka, tinemi, VaCleave. Iwe ndiwe Hitler mutsva weBlack Sun ... neichi chisikwa chakakosha chinodya uropi hwako. "
  
  "Ndine hurombo?" Sam akavhunduka. "Unofunga kuti ndichazadzisa chinangwa chako sei?"
  
  "Pfungwa dzako dzine simba rekushandisa ruzhinji, shamwari yangu. Kufanana naFührer, iwe uchakwanisa kutonga Milla nemamwe masangano akafanana navo - kunyangwe hurumende. Vachazviita ivo pachavo, "Kemper akaseka.
  
  "Ko shamwari dzangu?" - Sam akabvunza, achivhunduka netarisiro yekuvhura.
  
  "Hazvina basa. Panguva yauchagadzira simba reKalihasa pamusoro penyika, muviri unenge watora uropi hwako hwakawanda," Kemper akadaro Sam akamutarisa achivhunduka. "Zviri izvo kana kuwedzera kusiri kwemaitiro ekuita kwemagetsi kunopisa huropi hwako. Chero zvazvingava, uchadzika munhoroondo segamba reChirongwa. "
  
  
  Chitsauko 31
  
  
  "Vapei goridhe. Goridhe ichakurumidza kuita isina maturo kunze kwekunge vawana nzira yekushandura zvisina maturo uye kuwandana kuita paradigm chaiyo yekupona," Natasha akaseka vamwe vake. Vashanyi vaMilla vakagara vakatenderedza tafura hombe neboka revapambi vemauto avo Perdue aive zvino aona kuti vaive vanhu vaive kumashure kwekutaura kusinganzwisisike kwaGabi nekutonga kwendege. Aive Marco, mumwe wenhengo dzakanyarara dzeMilla, akadarika kudzora mhepo kweCopenhagen ndokuudza vatyairi vePurdue kuti vachinje nzira yeBerlin, asi Purdue akange asiri kuda kuridza chivharo chezita rezita raDetlef's "Widower" kuti aratidze kuti aive ani chaizvo. akanga-asati .
  
  "Handizivi kuti goridhe rinei nechokuita neurongwa," akanyunyuta Nina Perdue pakati pekukakavadzana nevaRussia.
  
  "Mazhinji amapepa eamber achiripo achine simbi nefuremu dzendarama munzvimbo, Dr. Gould," Elena akatsanangura kudaro, achiita kuti Nina anzwe benzi nokuda kwokunyunyuta zvikuru pamusoro pakwo.
  
  "Ehe!" - Misha akapindira. "Goridhe iri rinokosha kune vanhu chaivo."
  
  "Iwe uri capitalist nguruve izvozvi?" Yuri akabvunza. "Mari haibatsiri. Koshesa ruzivo chete, ruzivo uye zvinhu zvinoshanda. Tinovapa goridhe. Ndiani ane hanya? Tinoda goridhe kuti tivanyengedze kuti vafunge kuti shamwari dzaGabi hadzina chadzinoita."
  
  "Kunyange zviri nani," akakarakadza kudaro Elena, "tinoshandisa zvakavezwa zvendarama kugadzira isotopu. Chatinongoda chibatiso uye magetsi akakwana ekudziya pani."
  
  "Isotope? Uri musayendisiti here, Elena?" Perdue anonakidzwa.
  
  "Nuclear physics, kirasi ya2014," Natasha akazvikudza achinyemwerera nezveshamwari yake yaifadza.
  
  "Kupenga!" Nina akafara, akaororwa noungwaru hwakavigwa mumukadzi akanaka. Akatarisa Perdue ndokumukwenya. "Nzvimbo ino ndiyo Valhalla yesapiosexual, hee?"
  
  Perdue akasimudza tsiye dzake zvine mutsindo pakufungidzira kwaNina chaiko. Nenguva isipi, kurukurirano yakatsva pakati pevapambi veRed Army yakavhiringidzwa nekurovera kukuru uko kwakavaita kuti vaomerwe nechando vachitarisira. Vakamirira, vachinyatsoteerera. Kubva pamatauri akaiswa pamadziro enzvimbo yekutepfenyura, kuchema kwechiratidzo chaiuya kwakazivisa chimwe chinhu chinotyisa.
  
  "Guten Tag, ini Kameraden."
  
  "Aiwa Mwari, ndiKemper zvakare," Natasha akazevezera.
  
  Perdue akanzwa kurwadziwa nemudumbu. Kunzwika kweinzwi remurume uyu kwakamuita kuti anzwe dzungu, asi akaibata nokuda kweboka.
  
  "Tichasvika kuChernobyl mumaawa maviri," akadaro Kemper. "Iyi ndiyo yambiro yako yekutanga uye chete yatinotarisira kuti ETA yedu ibvise Amber Room kubva kune sarcophagus. Kutadza kutevedzera kuchaita kuti..." akaseka mumoyo achibva afunga kusiya zvimisikidzo, "... zvakanaka, zvinozotungamira kurufu rweGerman Chancellor naSam Cleave, mushure mezvo tozoburitsa tsinga mukati. Moscow, London uye Seoul panguva imwe chete. David Perdue achabatanidzwa mune yedu yakakura yezvematongerwo enyika media network, saka usaedze kutipikisa. Zwei Studen. Wiedersehen."
  
  Kudzvanya kwakacheka nepakati uye runyararo rwakawira pamusoro pekafeteri segumbeze rekukundwa.
  
  "Ndosaka taifanira kuchinja nzvimbo. Vave nemwedzi vachibira ma frequency edu ekutepfenyura. Nekutumira kutevedzana kwenhamba dzakasiyana neyedu, ivo vanomanikidza vanhu kuzviuraya ivo nevamwe kuburikidza ne subliminal zano. Zvino tichafanirwa kusquat panzvimbo yemweya yeDuga-3, "Natasha akanyemwerera.
  
  Perdue akamedza mate achipisa tembiricha yake. Achiedza kusavhiringidza musangano, akaisa maoko ake anotonhora, aitonhora pachigaro chaiva kumativi maviri ake. Nina akabva angoona kuti chimwe chinhu chakanga chisina kumira zvakanaka.
  
  "Purdue?" - akabvunza. 'Warwarazve here?'
  
  Akanyemwerera asina simba ndokuikwesha achidzungudza musoro.
  
  "Haana kutaridzika zvakanaka," akadaro Misha. "Infection? Uripo kwenguva yakareba sei? Kupfuura zuva?"
  
  "Aiwa," Nina akapindura kudaro. "Kwemaawa mashoma chete. Asi ave nemazuva maviri achirwara."
  
  "Musanetseke, vanhu," Perdue akademba, achiramba achiratidza kufara. "Zvinoenda mushure."
  
  "Zvino?" Elena akabvunza.
  
  Perdue akasimuka, chiso chake chakacheneruka paakaedza kuzvidhonza, asi akasundidzira muviri wake wakaremara kumusuwo, achimhanyisana nechishuwo chikuru chekukwenya.
  
  "Pashure peizvi," Nina akagomera.
  
  "Imba yevarume iri pauriri hwepasi," Marco akadaro achiona muenzi wake achimhanya achidzika nematanho. "Drink or nerves?" Akabvunza Nina.
  
  "Zvese. Black Sun yakamutambudza kwemazuva akati kuti shamwari yedu Sam asati aenda kunomubudisa. Ndinofunga kuti kukuvara kwacho kuchiri kumukanganisa," akatsanangura kudaro. "Vakamuchengeta munhare yavo mumawere eKazakh uye vakamutambudza pasina kuzorora."
  
  Vakadzi vairatidza kusakendenga sevarume. Sezviri pachena kutambudzwa kwakanga kwakadzika midzi zvikuru mukare yetsika yavo yehondo nengwavaira zvokuti yakapiwa mukurukurirano. Pakarepo chimiro chisina kujeka pachiso chaMisha chakapenya uye chakawedzera chimiro chake. "Chiremba Gould, mune varongi venzvimbo ino here? Iyi ... nhare muKazakhstan?"
  
  "Hungu," akapindura Nina. "Ndiwo mawaniro atakaita pakutanga."
  
  Murume ane hasha akatambanudza ruoko rwake kwaari, uye Nina akakurumidza kuvhura zip-top bag repamberi achitsvaka bepa raakanga adhirowa muhofisi yaDr. Helberg zuva iroro. Akapa Misha nhamba dzakarekodhwa uye ruzivo.
  
  Saka, mameseji ekutanga ataunzwa naDetlef kuEdinburgh haana kutumirwa naMilla. Zvikasadaro vaizoziva nezvenzvimbo yecomplex, "Nina akafunga asi akazvichengeta. Ukuwo Milla akamutumidza zita rekuti 'Murume'. Naivowo vakabva vaziva kuti murume uyu ndiye murume waGabi. 'Maoko ake. akazorora mubvudzi rainge rakasviba kuti tsvaa, akasimudza musoro akagadzika magokora patafura semwana wechikoro abhowekana, akabva angofunga kuti Gabi - saka Detlef akanga atsauswawo nekupindira kwaiita Mutepfenyuro panhepfenyuro. vanhu vabatwa nekutevedzana kwenhamba yaMaleficent.'Aiwa Mwari wangu, ndinofanira kukumbira ruregerero kuna Detlef. Ndine chokwadi chekuti akapona pachiitiko chidiki cheVolvo. Ndinovimba zvakadaro?'
  
  Perdue aive kunze kwenguva refu, asi zvaive zvakakosha kuti vauye nehurongwa nguva yavo isati yakwana. Akatarisa shasha dzechiRussia dzichikurukura zvine mutsindo chimwe chinhu mumutauro wavo, asi hazvina kumunetsa. Zvainzwika sezvakanaka kwaari, uye nenzwi ravo akafungidzira kuti pfungwa yaMisha yaive yakanaka.
  
  Paakangotanga kunetseka nezveramangwana raSam zvakare, Misha naElena vakasangana naye kuti vatsanangure hurongwa. Vamwe vatori vechikamu vakatevera Natasha kunze kwekamuri, uye Nina akavanzwa vachitinhira pasi pamatanho esimbi, sepanguva yekudzidzira moto.
  
  "Ndinozvitora une hurongwa. Ndapota ndiudze kuti une hurongwa. Nguva yedu yave kuda kupera uye handifungi kuti ndichazvigona. Kana vakauraya Sam, ndinopika kuna Mwari, ndichapa hupenyu hwangu kuvapambadza," akachema-chema apererwa.
  
  "Uyu mweya mutsvuku," Elena akanyemwerera.
  
  "Hongu, tine hurongwa. Hurongwa hwakanaka," akadaro Misha. Aiita kunge akafara.
  
  "Zvakanaka!" Nina akanyemwerera, kunyange zvazvo airatidza kushushikana. "Plan yacho ndeipi?"
  
  Misha akataura noushingi kuti: "Tiri kuvapa Imba yeAmber."
  
  Nyemwerero yaNina yakabva yapera.
  
  "Mauya futi?" akabwaira bwaira nokuchimbidza, mukati mehasha, hafu achida kunzwa tsananguro yake. "Ndinofanira kutarisira zvimwe, zvakabatanidzwa nemhedziso yako? Nokuti kana uriwo hurongwa hwako, ndarasikirwa nekutenda kwese mukuyemura kwangu kuderera kweuchenjeri hweSoviet. "
  
  Vakaseka zvavo asipo. Zvakanga zviri pachena kuti vakanga vasina basa nemafungiro owokuMadokero; hazvina kana kukwana kumhanyira kubvisa kusava nechokwadi kwake. Nina akapeta maoko ake pachipfuva chake. Pfungwa dzekurwara kwaPerdue nguva dzose uye kuzviisa pasi kwaSam nguva dzose uye kusavapo kwakatsamwisa munyori wezvakaitika kare. Elena akanzwa kuodzwa mwoyo kwake ndokubata ruoko rwake noushingi.
  
  "Hatipindire kune chaiyo yeBlack Sun, um, zvirevo kuAmber Room kana kuunganidzwa, asi isu tichakupa zvese zvaunoda kuti uzvirwise. zvakanaka?" - akati kuna Nina.
  
  "Hamusi kutibatsira here kuti Sam adzoke?" Nina akavhunduka. Akada kubuda misodzi. Mushure mezvose izvi, akarambwa nevakabatana chete vaaifunga kuti vakatarisana naKemper. Zvichida Red Army yakanga isina simba sezvaitaurwa nemukurumbira wavo, akafunga nekuora mwoyo kunorwadza mumoyo make. "Saka chii chauri kuzobatsira nacho?" - akacheka.
  
  Maziso aMisha akasviba nekusashivirira. "Chinzwa, hatifanire kukubatsira. Isu tinotepfenyura ruzivo, kwete kurwa hondo dzenyu."
  
  "Zviri pachena," akadaro achiseka. "Saka chii chirikuitika manje?"
  
  "Iwe neMukadzi munofanira kutora zvidimbu zvasara zveMumba weAmber. Yuri achakuhaya murume ane ngoro inorema nemabhuroko," Elena akaedza kuridza mhere. "Natasha naMarco izvozvi vari muchikamu cheMedvedka sublevel reactor. Ndichabatsira Marco nemuchetura munguva pfupi iri kutevera."
  
  "Ini?" Nina akagwinha.
  
  Misha akanongedzera kuna Elena. "Ndiwo avanoti machemical elements avanoisa mumabhomba. Ndinofunga vari kuedza kusetsa. Somuenzaniso, nokuisa chepfu mumuviri newaini, vanopinza zvinhu muchetura nemakemikari kana kuti chimwewo chinhu."
  
  Elena akamutsvoda ndokuzvipembedza kuti abatane nevamwe mukamuri repasi rakavanzika reiyo inokurumidza kubereka, chikamu chenzvimbo huru yemauto yaimboshandiswa kuchengeta midziyo. Arc-3 yaive imwe yenzvimbo nhatu idzo Milla aifamba achienda nguva nenguva gore rega rega kudzivirira kubatwa kana kuonekwa, uye boka racho rakashandura pachivande imwe neimwe yenzvimbo dzaro kuita mabhesi anoshanda zvizere.
  
  "Kana chepfu yapera, tinokupa zvinhu, asi iwe unofanirwa kugadzirira zvombo zvako paVault nzvimbo," Misha akatsanangura.
  
  "Iyi sarcophagus here?" - akabvunza.
  
  "Ehe."
  
  "Asi mwaranzi yemwaranzi imomo ichandiuraya," Nina akanyunyuta kudaro.
  
  "Iwe hausi kuzove munzvimbo yeVault. Muna 1996, babamunini nasekuru vangu vakatamisa mahwendefa kubva muAmber Room kuenda kutsime rekare pedyo nenzvimbo yeVault, asi pane tsime pane ivhu, ivhu rakawanda. Haina kubatana nereactor 4 zvachose, saka unofanirwa kuve wakanaka, "akatsanangura.
  
  "Mwari, izvi zvichabvarura ganda kwandiri," akagunun'una, achifunga zvekusiya bhizinesi rese achisiya Perdue naSam kune yavo. Misha akaseka paranoia yemukadzi wekuMadokero akashatiswa ndokudzungudza musoro. "Ndiani angandiratidza mabikirwo aya?" - Nina pakupedzisira akabvunza, achisarudza kuti akanga asingadi kuti maRussia aone maScots asina simba.
  
  "Natasha inyanzvi inoputika. Elena inyanzvi panjodzi dzemakemikari. Ivo vachakuudza machinjiro eAmber Room kuita bhokisi, "Misha akanyemwerera. "Chimwe chinhu, Dr. Gould," akaenderera mberi nenzwi rakanyarara, risingatarisirwi nehutongi hwake. "Bata simbi nemidziyo yekudzivirira uye edza kusafema usina kuvhara muromo. Uye mushure mekunge wavapa chisaririra, gara kure. A long distance, kwakanaka here?"
  
  "Zvakanaka," Nina akapindura kudaro, achionga itiro hanya yake. Iri raive divi rake raakanga asati ambowana mufaro wekuona kusvika zvino. Akanga ari murume akura. "Misha?"
  
  "Ehe?"
  
  Mukurevesa kwese akakumbira kuziva. "Ndiri kugadzira chombo rudzii pano?"
  
  Haana chaakapindura akabva angoti tsvakiridzo.
  
  "Ndinofanira kunge ndiri kure zvakadini mushure mekunge ndapa Kemper Kamuri yeAmber?" - aida kusarudza.
  
  Misha akabwaira kakawanda, achitarisa zvakadzama mumaziso matema emukadzi akanaka. Akagadzirisa pahuro pake ndokupa zano, kuti: "Ibva munyika yacho."
  
  
  Chitsauko 32
  
  
  Perdue paakamuka pauriri hwechimbuzi, shati yake yakanga yakasviba nenyota nemate. Nekunyara, akaedza nepaaigona napo kugeza nesipo yemaoko nemvura inotonhora mudhishi. Mushure mekuchenesa, akaongorora mamiriro ejira mugirazi. "Zvakafanana hazvina kumboitika," akanyemwerera, achifadzwa nekuedza kwake.
  
  Paakapinda muimba yekudyira, akawana Nina achipfekedzwa naElena naMisha.
  
  "Chijana chako," akadaro Nina. "Ndiri kuona kuti waita chimwe chirwere."
  
  "Kwakanga kuri kungoita zvechisimba," akadaro. "Chii chiri kuitika?"
  
  "Tichange tichizadza mbatya dzaDr. Gould nezvinhu zvisingaurayiwi nemwaranzi kana muri vaviri muchienda kuAmber Room," Elena akamuudza.
  
  "Izvi zvinosetsa, Nina," akanyunyuta kudaro. "Ini ndinoramba kupfeka zvese izvi. Sokunge basa redu ranga risati ravhiringwa nenguva yakatarwa, zvino iwe unofanirwa kushandisa matanho asina musoro uye anopedza nguva kutinonotsa zvakare? "
  
  Nina akafinyamisa kumeso. Zvaiita sekuti Perdue akanga adzokera kumashure aakange arwisana naye mumotokari, uye akanga asingadi kutsungirira zvido zvake zvemwana. "Ungada here kuti mabhora ako adonha mangwana?" - akadaro sarcastically achipindura. Kana zvisina kudaro, zviri nani kutora mukombe; tungamira."
  
  "Kura, Dr. Gould," akapindura kudaro.
  
  "Matanho eradiation ari pedyo nekuuraya kune iyi rwendo rudiki, Dave. Ndinovimba une muunganidzwa wakakura webaseball caps yekurasika kusingadzivisike bvudzi kwauchatambura mumavhiki mashoma. "
  
  VekuSoviet vakaseka chinyararire tirade yaNina sezvavaigadzira yekupedzisira yemagetsi ake akasimbiswa. Elena akamupa chifukidziro chekurapa kuti avhare muromo wake paanenge adzika mutsime, uye ngowani yekukwira kana zvikaitika.
  
  Mushure mekutarisa pasi kwechinguva, Perdue akavabvumira kuti vamupfekedze saizvozvo vasati vaperekedza Nina kuenda uko Natasha akanga akagadzirira kuvagadzirira hondo. Marco akanga avaunganidzira maturusi ekucheka mapenzura akatsetseka, pamwe chete nemirayiridzo yekupfekedza amber mumufananidzo wegirazi rakatetepa raakanga agadzira kuitira chiitiko chakadaro.
  
  "Vanhu, mune chokwadi chekuti tinogona kuita bhizinesi iri rakanyanya hunyanzvi munguva pfupi yakadai?" - Perdue akabvunza.
  
  "Dr. Gould vanoti uri muvambi," Marco akapindura kudaro. "Sekushanda nemagetsi. Shandisa zvishandiso zvekuwana uye kugadzirisa. Uise zvidimbu zvesimbi pajira reamber kuti uzvivanze sechinhu chinopinza chegoridhe uye ugochifukidza nemavharo. Shandisa zvimedu pamakona uye BOOM! Imba yeAmber, inowedzerwa nerufu kuti vagoenda nayo kumba. "
  
  "Ndichiri kunyatsonzwisisa zvazvinoreva," Nina akanyunyuta kudaro. "Sei tiri kuita izvi? Misha akandiratidza kuti tinofanira kunge tiri kure, zvinoreva kuti ibhomba, handiti?
  
  "Ndizvo chaizvo," akadaro Natasha.
  
  "Asi ingori muunganidzwa wemarata esirivha ane tsvina nemhete. Zvinoita sechinhu chakachengetwa nasekuru vangu makanika muyadhi yemarara," akadaro achigomera. Perdue akatanga kuratidza kufarira basa ravo paakaona tsvina yakaita sesimbi yakasvibiswa kana sirivheri.
  
  "Maria, Amai vaMwari! Nina!" - akafemereka neruremekedzo, achikanda ziso kuna Natasha azere nekushorwa uye kushamisika. "Imi vanhu munopenga!"
  
  "Chii? Ichi chii?" - akabvunza. Vese vakadzorera maziso ake, vasina kuvhiringidzwa nemafungiro ake aityisa. Muromo waPerdue wakaramba wakashama mukusatenda sezvaakatendeukira kuna Nina aine chimwe chinhu muruoko rwake. "Iyi iplutonium yegiredhi rezvombo. Vari kutitumira kushandura Kamuri yeAmber kuita bhomba renyukireya!
  
  Havana kuramba mashoko ake uye vaisaratidza kutya. Nina akashaya zvokutaura.
  
  "Ichi ichokwadi?" - akabvunza. Elena akatarisa pasi Natasha akagutsurira nekuzvikudza.
  
  "Haigoni kuputika paunenge wakaibata mumaoko ako, Nina," Natasha akatsanangura akadzikama. "Ingoita kuti iite senge chidimbu cheunyanzvi uye uvhare mapaneru neMarco girazi. Wobva wapa Kemper."
  
  "Plutonium inobatidza pakubata nemhepo yakanyorova kana mvura," Pardue akagutsurira, achifunga nezvese zvinhu zvechinhu. "Kana machipisi ekuputira kana akafumurwa, panogona kuve nemhedzisiro yakaipa."
  
  "Saka usadaro," Natasha akagomera nemufaro. "Zvino handei, une maawa asingasviki maviri ekuratidza vaenzi vedu."
  
  
  * * *
  
  
  Anopfuura maminetsi makumi maviri gare gare, Perdue naNina vakadzikiswa mutsime rakavanzika, rakafukidzwa nehuswa hwemwaranzi nemakwenzi kwemakumi emakore. Chigadzirwa chematombo chakadonha sezvakaita chaimbova Iron Curtain, chiratidzo chenguva yakapfuura yehunyanzvi hwepamusoro uye hutsva, yakasiiwa uye yakasiiwa ichiora mushure meChernobyl.
  
  "Uri kure nenzvimbo yeShelter," Elena akayeuchidza Nina, "Asi fema nemhino dzako.
  
  "Tozvisvitsa sei pamukova wetsime? Pane imwe neimwe inorema kupfuura mota yako! Perdue akadaro.
  
  "Pane njanji pano," Misha akadanidzira akadzika mugomba rerima. "Nzira dzinoenda kuhoro yeAmber Room, uko sekuru vangu nababamunini vakatamisa zvidimbu zvacho kunzvimbo yakavandika. Unogona kungoadzikisa netambo pangoro yemugodhi woakungurutsira pano, uko Yuri achaakwidza."
  
  Nina akavapa zvigunwe kumusoro apo aitarisa wake walkie-talkie kuti Misha akanga apiwa kakawanda sei kuti abate chero mumwe wavo kana aiva nemibvunzo ari pasi pechigadzirwa chemagetsi chinotyisa cheChernobyl.
  
  "Rudyi! Ngatipedze izvi, Nina, "Perdue akadaro.
  
  Vakabva vapinda murima raitonhora nematochi akasungirirwa pangowani dzavo. Kusviba murima kwakabva kwaita muchina wekuchera wainge wataurwa naMisha, vakabva vasimudza machira aMarco pauri vachishandisa maturusi, vachisunda muchina uchienda.
  
  "Kusabatana zvishoma," akadaro Perdue. "Asi ndingadai ndakafanana dai ndave ndichiita ngura murima kwemakore anopfuura makumi maviri."
  
  Mwenje yavo yechiedza yakadzima mamita mashoma pamberi pavo, yakaputirwa nerima gobvu. Mamiriyoni ezvimedu zvidiki zvakayangarara mumhepo uye akatamba pamberi pemwaranzi mukukanganwa chinyararire kwegwara repasi pevhu.
  
  "Ko kana tikadzoka vakavhara tsime?" Nina akaerekana ati.
  
  "Tichawana nzira. Isu tapindana nezvakashata kupfuura izvi kare," akavimbisa kudaro.
  
  "Kuno kwakanyarara kunotyisa kwazvo," akaenderera mberi nekushungurudzika kwake. "Kare zasi kuno kwaiva nemvura. Ndinoshamisika kuti vangani vanhu vakanyura mutsime iri kana kufa nemwaranzi apo vaipotera pano pazasi. "
  
  "Nina," ndizvo chete zvaakataura kuti azungunuke kubva mukusakendenga kwake.
  
  "Ndine urombo," Nina akazevezera. "Ndinotya segehena."
  
  "Izvo hazvina kufanana newe," Perdue akadaro mumhepo yakakora iyo yakabvisa izwi rake chero maungira. "Unongotya kutapukirwa kana mhedzisiro yechepfu yemwaranzi, izvo zvinotungamira kufa kunononoka. Ndosaka uchiona nzvimbo ino ichityisa."
  
  Nina akanyatsomutarisa muchiedza chisina kujeka chemwenje wake. "Ndinokutendai, David."
  
  Pashure penhanho shoma, chiso chake chakashanduka. Akanga akatarisa chimwe chinhu kurudyi rwake, asi Nina akaomerera kuti akanga asingadi kuziva kuti chaiva chii. Perdue paakamira, marudzi ese ezvinoitika anotyisa akaputira Nina.
  
  "Ona," akanyemwerera, achimubata ruoko kumutendeutsa kuti atarise pfuma yakaisvonaka yakanga yakavanzwa mumakore akawanda eguruva nemarara. "Haina kunaka kudarika pamazuva apo Mambo wePrussia aiva nayo."
  
  Sezvo Nina aivhenekera masilabhu eyero, goridhe neamber zvakasangana kuti zvive magirazi anoyevedza erunako rwakarasika rwemazana emakore apfuura. Zvivezwa zvakaoma kunzwisisa zvaishongedza mafuremu nezvidimbu zvegirazi zvaisimbisa kuchena kweamber.
  
  "Kufunga kuti mwari akaipa ari kukotsira pano chaipo," akazevezera.
  
  "Chidimbu chezvinoita senge inclusions, Nina, tarisa," Perdue akadaro. "Muenzaniso, mudiki zvekuti wanga usingaonekwe, wakauya pasi pekuongororwa kwemagirazi ePurdue, achiakudza.
  
  "Anodiwa Mwari, hamusi mwana mudiki akashata here," akadaro. "Inotaridzika kunge gakanje kana chikwekwe, asi musoro wayo une chiso chehunhu."
  
  "Haiwa Mwari, zvinosemesa," Nina akadedera pamufungo wacho.
  
  "Huya utarise," Perdue akakoka, achigadzirira maitiro ake. Akaisa girazi rekukudza rekuruboshwe remagirazi ake pane imwe nzvimbo ine tsvina pane yainge isina kubatwa amber. Nina akazembera kumutarisa.
  
  "Chii chiri muzita reJupiter's gonads chinhu ichi?" akafemedzeka nekutya chiso chake chairatidza kushamisika. "Ndinopika kuti ndichazvipfura ini kana chinhu ichi chinotyisa chikapinda muuropi hwangu. Mwari wangu, mungafungidzira here kana Sam aiziva kuti Kalihassa yake yakaita sei?"
  
  "Ndichitaura nezvaSam, ndinofunga kuti tinofanira kukurumidza kupa pfuma iyi kuvaNazi. Unoti kudii? Perdue akasimbirira.
  
  "Ehe".
  
  Pavakange vapedza zvakasimba kusimbisa magiant slabs nesimbi uye nokunyatsoaisa chisimbiso kuseri kwefirimu rinodzivirira sezvavakanga varayirwa, Perdue naNina vakakungurutsa mapanera rimwe nerimwe kusvika pasi pemuromo wetsime.
  
  "Tarisa, unoona here? Vese vaenda. Hakuna munhu kumusoro uko," akanyunyuta.
  
  "Havana kuvhara musuo," akanyemwerera. "Hatingatarisiri kuti vagare ipapo zuva rose, tingadaro?"
  
  "Handifungi kudaro," akatura befu. "Ndinofara kuti tasvika kutsime. Vimba neni, ndanga ndave nezvakawanda zvemakomba makuru aya. "
  
  Vachiri kure vainzwa ruzha rweinjini. Motokari dzaifamba zvishoma nezvishoma mumugwagwa waiva pedyo dzakanga dzosvika panzvimbo yetsime. Yuri nemukoma wake vakatanga kusimudza ma slabs. Kunyangwe nemambure ekutakura zvinhu echikepe, zvaive zvichitora nguva. MaRussia maviri nevagari vana veko vakabatsira Perdue kutambanudza mambure pamusoro peimwe neimwe yema slabs, iyo yaaitarisira kuti yaizonzi ichasimudza zvinopfuura 400kg panguva.
  
  "Hazvidaviriki," akadaro Nina. Akamira nechekure, mukati memugero. Claustrophobia yake yaimunyangira, asi aisada kupinda munzira. Sezvo varume vaishevedzera mazano uye vachiverenga nguva, redhiyo yake yenzira mbiri yakasimudza nhepfenyuro.
  
  "Nina, pinda. Zvapera, "Elena akadaro kuburikidza neruzha rwakaderera rwakanga rwajairirwa naNina.
  
  "Iyi imba yekusvikira Nina. Ndapedza," akapindura.
  
  "Nina, tichaenda kana Imba yeAmber yaburitswa, kwakanaka?" Elena akanyevera. "Ndinoda kuti usazvinetse uye ufunge kuti tangotiza, asi isu tinofanirwa kuenda vasati vasvika kuArc 3."
  
  "Aihwa!" Nina akazhambatata. "Sei?"
  
  "Kuchateya ropa kana tikasangana panzvimbo imwe chete. Unozviziva". Misha akamupindura. "Zvino musazvinetsa henyu. Tichabatana. Ngwarira ufambe zvakanaka."
  
  Mwoyo waNina wakarwadza. "Ndapota usaende". Muupenyu hwake akanga asati ambonzwa mashoko akasurukirwa.
  
  "Zvakare uye zvakare".
  
  Akanzwa ruzha apo Perdue akakwesha huruva pahembe dzake uye akamhanyisa maoko ake mubhurugwa kuti apukute tsvina. Akatarisa-tarisa Nina, uye apo maziso ake akamuwana, akamupa nyemwerero youshamwari, inogutsikana.
  
  "Zvaita, Dr. Gould!" akanga achifara.
  
  Pakarepo, pfuti dzakarira pamusoro pavo, izvo zvakamanikidza Perdue kunyura murima. Nina akashevedzera kuchengetedzeka kwake, asi akawedzera kukambaira achienda kune yakatarisana nemugwagwa, achimusiya azorora kuti aive akanaka.
  
  "Yuri nevabatsiri vake vanourayiwa!" - vakanzwa izwi raKemper patsime.
  
  "Sam aripi?" Nina akazhambatata apo mwenje wakawira pasi pasi sehero rekudenga.
  
  "VaCleave vakanwa doro rakawandisa... asi... ndinokutendai zvikuru nokushandira pamwe kwenyu, David! Oh, uye Dr. Gould, ndapota gamuchirai kunyaradzwa kwangu kwechokwadi sezvo idzi dzichava nguva dzenyu dzekupedzisira dzinorwadza panyika pano. Kwaziwai!"
  
  "Famba iwe!" Nina akazhambatata. "Toonana, mwana wemuharare! Nenguva isipi!"
  
  Sezvaakabudisa hasha dzake dzamashoko kumuGermany ainyemwerera, varume vake vakavamba kuvhara muromo wetsime nesirabhu gobvu rekongiri, vachidzima zvishoma nezvishoma mugero wacho. Nina ainzwa Klaus Kemper achitaura zvakadzikama kutevedzana kwenhamba nenzwi riri pasi, zvakada kufanana nezvaairira panguva yenhepfenyuro.
  
  Sezvo mumvuri waipera zvishoma nezvishoma, akatarisa Perdue, uye kukutya kwake, maziso ake akaomeswa nechando akatarisa Kemper muhusungwa huri pachena. Mumazuva ekupedzisira echiedza chinopera, Nina akaona chiso chaPerdue chichitenderera muruchiva uye grin yakaipa sezvaakatarisa kwaari.
  
  
  Chitsauko 33
  
  
  Kamwe Kemper paakangogamuchira pfuma yake inoparadza, akaraira varume vake kuti vaende kuKazakhstan. Vakanga vachidzokera kunharaunda yeBlack Sun vaine tarisiro yavo yekutanga yekutonga nyika, hurongwa hwavo hwave kupera.
  
  "Mese muri vatanhatu mumvura here?" akabvunza vashandi vake.
  
  "Hongu changamire".
  
  "Uyu muto weamber wekare. Iyo isina kusimba zvekuti kana ikaputsika, masampuli akavharirwa mukati anopukunyuka, uye isu tichave mudambudziko guru. Vanofanira kuramba vari pasi pemvura kudzamara tasvika panzvimbo yakaoma, varume!" Kemper akadanidzira asati afamba achienda kumotokari yake yemhando yepamusoro.
  
  "Sei mvura, mukuru?" - akabvunza mumwe wevarume vake.
  
  "Nekuti vanovenga mvura. Ikoko havagoni kuva nepesvedzero ipi neipi uye vanoivenga, vachishandura nzvimbo ino kuva jeri rakakodzera ravanogona kuchengetwa pasina kana kutya," akatsanangura kudaro. Nemashoko aya, akapinda mumotokari, uye motokari mbiri dzakafamba zvishoma nezvishoma, zvichisiya Chernobyl yatova dongo kupfuura zvayakanga iri.
  
  
  * * *
  
  
  Sam aive achiri pasi pekufurirwa nehupfu, iyo yakasiya chena yakasara pazasi pegirazi rake rewhiskey risina chinhu. Kemper haana kumuteerera. Munzvimbo yake itsva inofadza somuridzi weasati achingova bedzi chishamiso chekare chenyika, asiwo ari pachikumbaridzo chokutonga nyika itsva iri kuuya, iye haana kutongocherekedza mutori wenhau. Kudanidzira kwaNina kuchiri kunzwika mundangariro dzake, semimhanzi inotapira kumwoyo wake wakaora.
  
  Kushandisa Perdue sechirauro kwaiita sekwabhadhara pakupedzisira. Kwenguva yakati, Kemper akanga asina chokwadi kana unyanzvi hwokugadzira pfungwa hwakabudirira, asi apo Perdue akabudirira kushandisa michina yekukurukurirana Kemper yaakanga asiya kuti atsvake, aiziva kuti Cleve naGould vaizokurumidza kubatwa mumambure. Kutengeswa kwekusatendera Cleve kuenda kuna Nina mushure mekushanda kwake nesimba kwakafadza Kemper. Iye zvino akasunga magumo akasununguka asina mumwe mutungamiriri weBlack Sun akakwanisa kuwana.
  
  Dave Perdue, mutengesi waRenatus, akanga zvino asara kuti aore pasi pevhu rakasiiwa namwari reChernobyl yakatukwa, nokukurumidza achiuraya kahure kanotsamwisa kaigara kachifuridzira Perdue kuparadza Mutemo. Uye Sam Cleave ...
  
  Kemper akatarisa Cleve. Iye pachake akanga onanga kumvura. Uye kana Kemper angomugadzirira, achaita basa rakakosha seOrder yakanakira media link. Mushure mezvose, nyika ingawane sei mhosva pane chero chinhu chakapihwa nemutori wenhau anoferefeta akahwina Mubairo wePulitzer uyo akafumura pfuti mhete uye akaburitsa masangano ematsotsi? NaSam semupepeti wake wenhau, Kemper aikwanisa kuzivisa chero chaaida kupasi panguva imwe cheteyo achikura Kalihasa yake kuti iite masimba makuru pamakondinendi ese. Uye apo simba ramwari muduku uyu parinopera, achatumira vamwe vanoverengeka muchengeteko yakachengeteka kuti vamutsive.
  
  Zvinhu zvainge zvakamirira Kemper neOrder yake. Pakupedzisira, mhinganidzo dzeScotland dzakabviswa uye nzira yake yakanga yakajeka kuita chinjo dziri madikanwa umo Himmler akanga akundikana. Nezvese izvi, Kemper aishaya zvekuita asi kushamisika kuti zvinhu zvaifamba sei pakati pemunyori wenhoroondo mudiki nemudiwa wake.
  
  
  * * *
  
  
  Nina ainzwa hana yake ichirova, uye zvakanga zvisina kuoma, kutonga nokuita kwawaiita nemuviri wake uku nzeve dzakanga dzakati twii chero karuzha. Perdue akanga akanyarara uye akanga asingazivi kuti angave ari kupi, asi akafambisa nokukurumidza sezvaaigona kune imwe nzira, achichengeta mwenje kuitira kuti asamuone. Akaita zvimwe chetezvo.
  
  "Oh sweet Jesus, aripi?" akafunga achigara pasi pedyo nepaimbova neAmber Room. Muromo wainge wakaoma uye aishuvira kurerukirwa, asi yakanga isiri nguva yokutsvaka nyaradzo kana chokurarama nacho. Mamita mashoma kubva ipapo, akanzwa kurira kwematombo maduku akati wandei, uye zvakaita kuti afemere zvine simba. "Kupenga!" Nina akada kumudzivisa, asi achirangarira nameso ake akajeka, akanga asina chokwadi chokuti chinhu chipi nechipi chaaitaura chaizopfuura. 'Iri kunanga kwandiri.Ndinonzwa maungira achiswedera nguva imwe neimwe!'
  
  Vakanga vari pasi pevhu pedyo neReactor 4 kweanopfuura maawa matatu zvino, uye akanga ava kutanga kunzwa migumisiro yacho. Akatanga kunzwa kuda kurutsa, ukuwo migraine yaitoda kumubvisa pakuisa pfungwa. Asi njodzi yakauya pamunyori wenhoroondo munguva pfupi yapfuura munzira dzakawanda. Iye zvino akanga ava chipfuro chepfungwa dzakapedzwa pfungwa, dzakarongwa nepfungwa dzakatonyanya kurwara kuti dzimuuraye. Kuurayiwa neshamwari yako kwaizonyanya kuipa pane kutiza mutorwa anopenga kana mercenary pamishoni. Aiva Dave! Dave Perdue, shamwari yake yenguva refu uye aimbova mudiwa.
  
  Asina kana kumboyeverwa, muviri wake wakazununguka ndokuwira pasi nemabvi paitonhora, yakaoma ndokurutsa. Nekugwinha kwega kwega kwakawedzera kusvika atanga kuchema. Nina akanga asina nzira yokuita nayo ikoku chinyararire, uye akanga ane chokwadi chokuti Perdue aizomuronda nyore nyore kupfurikidza noruzha rwaakanga achiparira. Akanga adikitira zvakanyanya, uye tambo yetochi yakanga yakasungwa mumusoro make ichikonzera kukwenya, saka akaibudisa mubvudzi rake. Nekuvhunduka, akanangisa chiedza pasi nemasendimita mashoma kubva pasi ndokubatidza. Danda rakatambanudzwa muchikamu chidiki pasi uye akaongorora zvakamupoteredza.
  
  Perdue aive asipo. Pakarepo, simbi huru yakamhanya yakananga kumeso kwake kubva murima raive mberi. Akamurova pabendekete achibva aridza mhere yekurwadziwa. "Purdue! Stop! Jesu Kristu! Uchandiuraya nekuda kwebenzi reNazi iri here? Muka iwe chifeve!
  
  Nina akadzima mwenje, achifemereka semhare yaneta. Akagwadama pasi, akaedza kufuratira kurova kwemusoro kwairova dehenya rake apo aidzvanyirira imwezve yekupuruzira. Makumbo aPerdue akaswedera kwaari murima, asina hanya nekuchema kwake kwakanyarara. Zvigunwe zvaNina zvakanga zvave nechiveve zvakatamba-tamba neredhiyo yenzira mbiri yakanga yakanamatira kwaari.
  
  Zvisiye pano. Batidza neruzha wobva wamhanya wakananga kune rimwe divi," akazvikurudzira, asi rimwe izwi remukati raipokana nazvo. , paive nemarara.
  
  Yekupedzisira yaive pfungwa inogoneka. Akatora chitsama chematombo ndokumirira chiratidzo chenzvimbo yake. Rima rakamuputira segumbeze gobvu, asi chakamushatirisa ihuruva yaipisa mhuno paaifema. Murima imomo akanzwa chinhu chaifamba. Nina akakanda chitsama chematombo pamberi pake kuti amupotsere asati asvetukira kuruboshwe, achirovera akananga kudombo rakanga rakabudikira richibva rarovera paari serori. Nekugomera akadzvinyirirwa, akawira pasi achikamhina.
  
  Sezvo mamiriro ake epfungwa aityisidzira upenyu hwake, akanzwa simba richikwira ndokukambaira pasi nemabvi nemagokora. Kufanana nefuruu yakashata, mwaranzi yacho yakatanga kubata muviri wake. Mapundu akamhanya nepaganda rake, musoro wake waiita kurema semutobvu. Huma yake yairwadza nekubatwa kwaakaitwa achiedza kudzoreredza.
  
  "Hei, Nina," akazevezera, masendimita kubva pamuviri wake waibvunda, zvichiita kuti mwoyo wake usvetuke mukutya. Chiedza chakajeka chaPerdue chakamupofumadza kwekanguva paakachinongedza kumeso kwake. "Ndakuwana".
  
  
  Maawa makumi matatu gare gare - Shalkar, Kazakhstan
  
  
  Sam akashatirwa asi haana kumboda kukonzeresa dambudziko kusvika hurongwa hwake hwekutiza hwavepo. Paakamuka kuti azviwane achiri mumakumbo eKemper uye Order, mota yaive pamberi pavo yaifamba zvishoma nezvishoma munzira inosiririsa, isina vanhu. Panguva iyoyo vakanga vatopfuura Saratov ndokuyambuka muganhu vachipinda muKazakhstan. Kunze kwainge kwatononokerwa kuti abude. Vakanga vafamba kweanenge maawa 24 kubva kwaiva naNina naPerdue, zvichiita kuti asaita kuti angosvetuka achidzokera kuChernobyl kana kuti Pripyat.
  
  "Chisvusvuro, VaCleve," akadaro Kemper. "Tinofanira kuchengetedza simba rako."
  
  "Aiwa, ndatenda," Sam akadaro. "Ndakaita uwandu hwangu hwezvinodhaka svondo rino."
  
  "Oh, huya!" Kemper akapindura zvakadzikama. "Wakafanana nepwere iri kuridza mhere. Uye ndakafunga kuti PMS idambudziko revakadzi. I had to drug you, otherwise ungadai wakatiza neshamwari dzako ukauraiwa. Unofanira kutenda kuti uri mupenyu." Akatora sandwich yakamonerwa yaakanga atenga muchitoro mune rimwe dhorobha ravaipfuura.
  
  "Mavauraya here?" Sam akabvunza.
  
  "Changamire, tinofanira kuwedzera mafuta murori muShalkar nokukurumidza," mutyairi akazivisa kudaro.
  
  "Zvakanaka, Dirk. Kusvika papi?" Akabvunza mutyairi.
  
  "Maminitsi gumi kusvika tasvika," akaudza Kemper.
  
  "Zvakanaka". Akatarisa Sam achibva abuda nyemwerero yakaipa pachiso chake. "Waifanira kunge uripo!" Kemper akaseka achifara. "Ah, ndinoziva kuti wanga uripo, asi ndinoreva kuti, waifanira kunge wakazviona!"
  
  Sam airatidza kugumbuka nemashoko ese aipfirwa nembavha yekuGermany. Tsandanyama dzese pachiso chaKemper dzakawedzera ruvengo rwaSam, uye kuita kwese kwemaoko kwakaunza mutori wenhau pakutsamwa kwechokwadi. 'Mirai. Imbomira zvishoma.
  
  "Nina wako ave kuora pasi peiyo radioactive reactor-4 ground zero." Kemper akataura akafara chaizvo. "Mbongoro yake ine matuzu uye iri kuora sezvatinotaura. Ndiani anoziva zvakaitwa naPerdue kwaari! Asi kunyangwe vakararama kupfuura mumwe nemumwe, nzara nechirwere chemwaranzi zvinovapedza. "
  
  Mira! Hapana chikonzero. Kwete izvozvi.
  
  Sam aiziva kuti Kemper aikwanisa kudzivirira pfungwa dzake kubva mukufurirwa naSam, uye kuti kuedza kumudzora kwaisazopedza simba rake chete, asi kwaizoshaya basa zvachose. Vakasvika kuShalkar, taundi duku riri pedyo nedhamu riri pakati penzvimbo yakati sandara yerenje. Padivi pemugwagwa mukuru pakaiswa motokari.
  
  - Zvino.
  
  Sam aiziva kuti kunyangwe aisakwanisa kudzora pfungwa dzaKemper, mukuru wemauto aizova nyore kukurira panyama. Maziso aSam akasvibira akabva atarisa maseatbacks ekumberi, footrest, nezvinhu zvakarara paseat mukati meCamper. Kutyisidzira kwaSam chete kwaive Taser padivi peKemper, asi Highland Ferry Boxing Club yakadzidzisa wechidiki Sam Cleave kushamisika uye kumhanya kwehwamanda kudzivirira.
  
  Akatura mafemo achibva atanga kubata pfungwa dzemutyairi. Gorila hombe raive neunyanzvi hwenyama, asi pfungwa dzake dzaive dzedonje zvihwitsi zvichienzaniswa nebhatiri raive raiswa naSam mudehenya rake. Hapana kana miniti imwe chete yakanga yapfuura Sam asati anyatsodzora pfungwa dzaDirk achibva afunga kupanduka. Bhanditi remusutu rakaburuka mumota.
  
  "Kupi ...?" Kemper akatanga, asi chiso chake cheukadzi chakadzimwa nekurohwa kwakasimba kwechibhakera chakanyatsodzidziswa chakanangana nerusununguko. Asati atombofunga zvekubata pfuti yakakatyamadza, Klaus Kemper akarohwa zvakare nesando - nezvimwe zvakati wandei - kusvikira kumeso kwake kwazara mavanga akazvimba neropa.
  
  Zvakarairwa naSam, mutyairi akaburitsa pfuti ndokutanga kuridza pfuti kuvashandi vemotikari hombe. Sam akatora nhare yaKemper ndokunyahwaira achibuda kubackseat, akananga kune imwe nzvimbo yakavanda pedyo nedhamu ravaive vadarika vachipinda mudhorobha. Munyonganyonga yakatevera, mapurisa omunharaunda akasvika nokukurumidza kuzosunga munhu akanga apfura. Pavakawana murume akanga arohwa kuback seat, vakafunga kuti kwaiva kuita kwaDirk. Pavaiedza kubata Dirk, akaridza pfuti kekupedzisira - mudenga.
  
  Sam akaongorora mazita emudzvinyiriri, akatsunga kuridza runhare nekukurumidza asati arasa nharembozha yake kuti arege kuteverwa. Zita raakanga achitsvaka rakaoneka pandandanda, uye akanga asingagoni kuita kunze kwokushandisa chibhakera chake chemhepo kuita kudaro. Akabaya nhare ndokumirira achida kubatidza mudzanga achibva adaira runhare.
  
  "Detlef! Uyu ndiSam."
  
  
  Chitsauko 34
  
  
  Nina akanga asati aona Perdue kubvira paakamurova mutemberi neredhiyo yake yenzira mbiri zuva rakanga rapfuura. Zvisinei, akanga asingazivi kuti nguva yakanga yapera sei kubva ipapo, asi kubva pakuipa kwake, akaziva kuti nguva yakanga yapfuura. Tumapundu twakaita paganda rake, uye tsinga dzake dzakanga dzazvimba dzakaita kuti asakwanise kubata chero chinhu. Muzuva rapfuura, akanga aedza kuonana naMilla kakawanda, asi benzi Perdue rakanga ravhenganisa wiring ndokumusiya nemudziyo waigona kungobudisa ruzha ruchena.
  
  "Mumwe chete! Ingondipa chiteshi chimwe chete, iwe chidimbu chetsvina," akachema chinyararire mukuvhiringidzika sezvaairamba achibaya bhatani rehurukuro. Mutsindo wemuchena chete wakaenderera mberi. "Mabhatiri angu achapera munguva pfupi iri kutevera," akadaro achigunun"una. "Milla, pinda. Ndapota. Ndiani? Ndapota, pindai henyu!" Huro yakatsva uye rurimi rwakazvimba, asi akaramba. "Haiwa Mwari wangu, vanhu bedzi vandinogona kuonana neruzha ruchena zvipoko!" - akadanidzira mukuora mwoyo, achibvarura huro yake. Asi Nina akanga asisina basa nazvo.
  
  Kunhuwa kweammonia, marasha nerufu kwakamuyeuchidza kuti gehena raive pedyo kupfuura mweya wake wekupedzisira. "Tisvikewo! Vanhu vakafa! Vakafa ... vakashata vekuUkraine ... vanhu vakafa veRussia! Red Dead, pinda! End!"
  
  Arasika zvisina tariro mukati meChernobyl, kuchema kwake kwemanyemwe kwakanzwika kuburikidza nehurongwa hwepasi pevhu hwakanga hwakanganwa nenyika makumi emakore apfuura. Zvose zvakanga zvisina maturo mumusoro make. Ndangariro dzakabva dzapera pamwe chete nezvirongwa zveramangwana, zvikava zviroto zvisinganzwisisiki. Nina akanga achirasika ndangariro nokukurumidza kupfuura akanga achirasikirwa noupenyu hwake, naizvozvo aingoramba achiseka.
  
  "Handisati ndakuuraya here?" - Akanzwa kutyisidzira kwakajairika murima guru.
  
  "Purdue?" akaridza ngonono.
  
  "Ehe".
  
  Ainzwa achizarira, asi aishaya pese pese mumakumbo ake. Kufamba kana kuti kutiza yakanga isisiri sarudzo, naizvozvo Nina akavhara maziso ake ndokugamuchira mugumo wokurwadziwa kwake. Nyere dzesimbi dzakadzika mumusoro make, asi migraine yake yakanga yaita chiveve mudehenya, saka ropa rinodziya rakangomukwenya kumeso. Imwe shamhu yaitarisirwa, asi haina kumbouya. Maziso aNina akaremerwa, asi kwechinguvana akaona kupengereka kwemwenje uye akanzwa ruzha rwechisimba.
  
  Akarara zvake achimirira kufa asi akanzwa Perdue achinyahwaira achipinda murima semapete achida kutiza murume akanga akamira kunze kwechiedza chake. Akazembera Nina, achimusimudza zvinyoronyoro mumaoko ake. Kubatwa kwaakaitwa kwairwadza ganda rake rakanga rave nematundu, asi haana kuita hanya nazvo. Hafu yakasvinura, hafu isina upenyu, Nina akanzwa achimutakura akananga kuchiedza chaipenya pamusoro pemusoro wake. Zvakamuyeuchidza nezvenhau dzevanhu vaifa vakaona chiedza chichena chichibva kudenga, asi mukuchena kunotyisa kwechiedza chemasikati kunze kwomuromo wetsime, Nina akaziva muponesi wake.
  
  "Murume," akadaro achitura befu.
  
  "Hi, mudiwa," akanyemwerera. Ruoko rwake rwakanga rwakasakara rwakapuruzira buri reziso raakanga amubaya, akatanga kuchema. "Usanetseka," akadaro. "Ndakarasikirwa nerudo rwehupenyu hwangu. Ziso harina chinhu kana richienzaniswa neiri."
  
  Sezvaakamupa mvura yakachena kunze, akatsanangura kuti Sam akamudana, asingazivi kuti akanga asisiri naye naPerdue. Sam akanga akachengeteka, asi akakumbira Detlef kuti amuwane naPerdue. Detlef akashandisa dziviriro yake yekudzivirira uye yekuongorora kutarisa katatu masaini eredhiyo aibva muserura yaNina muVolvo kusvikira akwanisa kuziva nzvimbo yake muChernobyl.
  
  "Milla akauya online zvakare, uye ndakashandisa Kirill's BW kuvaudza kuti Sam aive akachengeteka kure neKemper nenzvimbo yake," akamuudza achimugadzika mumaoko ake. Nina akanyemwerera nepamiromo yakatsemuka, chiso chake chine guruva chakafukidzwa nemavanga, matuzu nemisodzi.
  
  "Chirikadzi," akatambanudza shoko nerurimi rwakazvimba.
  
  "Ehe?"
  
  Nina akanga agadzirira kufenda, asi akazvimanikidza kukumbira ruregerero. "Ndine urombo ndashandisa makadhi ako echikwereti."
  
  
  Kazakh steppe - maawa makumi maviri nemana gare gare
  
  
  Kemper akanga achiri kukoshesa chiso chake chakanga chisina chimiro, asi haana kumbochema nezvazvo. Imba yeAmber, yakashandurwa zvakanaka kuita aquarium ine zvekushongedza goridhe zvakavezwa uye inopenya inopenya yero amber pamusoro pehuni. Yakanga iri aquarium inonakidza pakati penhare yake yerenje, inosvika 50 m muhupamhi uye 70 m kureba, zvichienzaniswa neiyo aquarium Perdue yakachengetwa mukati menguva yake ikoko. Yakapfeka zvakanaka senguva dzose, chikara chakanyanya kunwa champagne sezvaaimirira vabatsiri vake vekutsvagisa kuti vaparadzanise chisikwa chekutanga kuiswa muuropi hwake.
  
  Kwezuva rechipiri, dutu rakaputika pamusoro pekugara kweBlack Sun. Yakanga iri mabhanan"ana anoshamisa, akanga asina kujairika panguva ino yegore, asi mheni yairova nguva nenguva yaiva huru uye ine simba. Kemper akasimudza maziso ake mudenga ndokunyemwerera. "Zvino ndava Mwari."
  
  Nekure kure, ndege yeMisha Svechin's Il 76-MD inotakura zvinhu yakaonekwa nemumakore aipenga. Ndege inorema matani 93 yakavharwa nemhirizhonga uye kuchinja kwemhepo. Sam Cleave naMarco Strenski vaive muchikepe kuchengetedza Misha kambani. Aive akavigwa uye akachengetedzwa muura hwendege aive makumi matatu emadhiramu esimbi yesodium, akaputirwa mumafuta kudzivirira kusangana nemhepo kana mvura - parizvino. Chinhu chakanyanya kuvhurika, chinoshandiswa mumareactor seyekupisa conductor uye chinotonhodza, chaive nezvinhu zviviri zvisingafadzi. Yakabatidza payakasangana nemhepo. Rakaputika richisangana nemvura.
  
  "Hezvo! Ikoko pasi apa. Iwe haugone kupotsa izvi, "Sam akaudza Misha pakaonekwa iyo Black Sun complex. "Kunyangwe kana aquarium yake isingasvikike, mvura iyi ichatiitira zvese."
  
  "Ndizvo chaizvo, shamwari!" Marco akaseka. "Handisati ndamboona izvi zvichiitwa pamwero mukuru. Chete murabhoritari ine diki pea-saizi huwandu hwesodium mubeaker. Icharatidzwa paYouTube. " Marco aigara achitora chero zvaaida. Muchokwadi, aive nenhamba isingaverengeki yemavhidhiyo pahard drive yake akarekodhwa muimba yake yekurara.
  
  Vakatenderera nhare. Sam aibvotomoka pakupenya kwese kwemheni, achitarisira kuti yaisazorova ndege, asi maSoviet anopenga airatidza kusatya uye kufara. "Madhiramu achapaza denga resimbi iri here?" akabvunza Marco, asi Misha akangodzvokora meso.
  
  Pakudzoka kunotevera, Sam naMarco vanobvisa zvigubhu mumwe nemumwe, nekuchimbidza vachivasaidzira kunze kwendege kuti vadonhe zvine simba uye nekukasira nepadenga remba. Simbi inoputika yaizotora masekonzi akati wandei kana yasangana nemvura kuti ibatidze uye kuputika, ichiparadza chinodzivirira chiri pamusoro pemahwendefa eAmber Room uye kuisa plutonium pakupisa kwekuputika.
  
  Pavakangodonhedza madhiramu gumi ekutanga, denga raiva pakati penhare yeUFO rakadonha, richiratidza tangi pakati pedenderedzwa.
  
  "Sezvizvi! Tora isu vamwe mutangi, uye isu tofanira kubvisa gehena muno nekukurumidza! Misha akaridza mhere. Akatarisa pasi kuvarume vakanga vachitiza ndokunzwa Sam achiti, "Dai ndaigona kuona chiso chaKemper kekupedzisira."
  
  Achiseka, Marco akatarisa pasi sezvo sodium yainyunguduka yakatanga kuungana. "Izvi ndezveYuri, iwe hure reNazi!"
  
  Misha akatora chikara chihombe chesimbi kwaaigona munguva pfupi yavakanga vanayo kuti vakwanise kumhara mazana emakiromita kuchamhembe kwenzvimbo yaikanganiswa. Aisada kuva mumhepo pakarira bhomba. Vakasvika maminitsi anopfuura makumi maviri gare gare muKazaly. Vari muvhu rakasimba reKazakh vakatarisa kumatenga nedoro mumaoko avo.
  
  Sam aitarisira kuti Nina achiri mupenyu. Aitarisira kuti Detlef akanga akwanisa kumuwana uye kuti akanga adzivisa kuuraya Perdue mushure mokunge Sam atsanangura kuti Carrington akanga apfura Gabi ari muhutano hwehuropi pasi pekutonga kwepfungwa kwaKemper.
  
  Denga riri pamusoro penyika yeKazakh rakanga rakatsvuka apo Sam aitarisa kunze pamusoro penyika isina chinhu, achifurwa nemhepo inovhuvhuta, sezvaairatidzwa. Akanga asingazive kuti tsime raakaona Perdue mariri rakakosha, kwete kuKazakhstan chikamu chechiitiko chaSam. Pakupedzisira, uprofita hwokupedzisira hwakazadzika.
  
  Mheni yakarova mvura yaiva mutangi reAmber Room, ikatungidza zvose zvaiva mukati. Simba rekuputika kwe thermonuclear rakaparadza zvese zvaive mukati mayo, zvichiita kuti muviri waCalihas uparare - zvachose. Sezvo kupenya kwakajeka kwakashanduka kuva kurova kwakazunungusa denga, Misha, Sam naMarco vakatarisa sezvo gore rehowa raisvika kuvamwari vechadenga murunako runotyisa.
  
  Sam akasimudza doro rake. "Yakatsaurirwa kuna Nina."
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Mwana
  Madhaimani aMambo Soromoni
  
  
  Zvakare naPreston William Mwana
  
  
  Wolfenstein Ice Station
  
  gungwa rakadzika
  
  Zuva dema rinobuda
  
  Kutsvaga Valhalla
  
  Ndarama yeNazi
  
  Black Sun Kurangana
  
  Mipumburu yeAtlantis
  
  Raibhurari Yemabhuku Akarambidzwa
  
  Guva raOdin
  
  Tesla kuedza
  
  Chakavanzika chechinomwe
  
  Medusa Stone
  
  Imba yeAmber
  
  Chifukidzo cheBhabhironi
  
  Tsime Roupwere
  
  Vault yeHercules
  
  Kuvhima Pfuma Yakarasika
  
  
  Nhetembo
  
  
  
  "Twinkle, twinkle, little star,
  
  Ndiri kuda kuziva kuti ndiwe ani!
  
  Saka yakakwirira pamusoro penyika
  
  Sedhaimondi riri mudenga.
  
  
  Kana zuva rinopisa richinyura.
  
  Kana pasina chinovhenekera paari.
  
  Wobva waratidza kupenya kwako
  
  Vanobwaira nokubwaira usiku hwose.
  
  
  Ipapo mufambi murima
  
  Ndatenda nekuda kwespark yako,
  
  Aigoona sei kwekuenda,
  
  Dai usina kufenda kudaro?
  
  
  Mudenga rebhuruu rakasviba iwe wakabata,
  
  Vanowanzo kudongorera nemaketeni angu,
  
  Kwauri, usambovhara maziso ako,
  
  Kusvikira zuva rabuda mudenga.
  
  
  Sekupenya kwako uye diki diki
  
  Anovhenekera mufambi murima;
  
  Nyangwe ndisingazive kuti ndimi ani
  
  Kupenya, kupenya, nyeredzi duku. "
  
  
  - Jane Taylor (Kwete Nyeredzi, 1806)
  
  
  1
  Yakarasika kune lighthouse
  
  
  Reichtisus yainyanya kupenya kupfuura Dave Perdue aigona kuyeuka. Iyo shongwe huru dzeimba huru yaakagara kweanopfuura makumi maviri emakore, matatu muhuwandu, akatambanudzwa akananga kudenga risiri renyika reEdinburgh, sekunge ari kubatanidza nzvimbo nematenga. Korona chena yePerdue yebvudzi yakafamba mumhepo yakanyarara yemanheru sezvaakavhara gonhi remotokari uye zvishoma nezvishoma akafamba imwe nzira kuenda kumusuwo wake wepamberi.
  
  Asina hanya nekambani yaaichengeta kana kutora bhegi rake, maziso ake akatarirazve kwaaigara. Mwedzi yakawanda kwazvo yapfuura kubva paakamanikidzwa kusiya murindi wake. Kuchengeteka kwavo.
  
  "Hmm, iwe hauna kubvisa vashandi vangu, iwe Patrick?" akabvunza achirevesa.
  
  Padivi pake, Special Agent Patrick Smith, aimbove muvhimi waPerdue uye mubatsiri wake kubva kuBritish Secret Service, akagomera uye akasimudzira varume vake kuti vavhare magedhi edzimba kwehusiku. "Takazvichengeta kwatiri, Dhavhidhi. Don"t worry," akapindura nenzwi rakadzikama, rakadzikama. "Asi vakaramba zivo ipi neipi kana kubatanidzwa mumabasa ako. Ndinovimba kuti hadzina kuvhiringidza kuferefeta kwemukuru wedu maererano nekuchengetwa kwezvisaririra zvechitendero uye zvinokosha mundima yenyu."
  
  "Chaizvoizvo," Perdue akabvuma zvakasimba. "Vanhu ava ndivo vandinoshanda navo, kwete vandinoshanda navo. Kunyange ivo havabvumidzwe kuziva zvandiri kushanda pazviri, kuti mapepa angu akamirira ari kupi, kana kwandinofamba kana ndisipo nebasa."
  
  "Hongu, hongu, tine chokwadi nazvo. Inzwa David kubva ndichitevera mafambiro ako ndichiisa vanhu panzira yako..." akatanga asi Perdue akamutarisa.
  
  "Kubva wandipandukira Sam?" akarwisa Patrick.
  
  Patrick akafemereka pahuro, akatadza kugadzira mhinduro yekukumbira ruregerero inoenderana nezvaive zvaitika pakati pevaviri ava. "Ndinotya kuti aikoshesa ushamwari hwedu kupfuura zvandaifunga. Handina kumboda kuti zvinhu zviparare pakati pako naSam pamusoro peizvi. Unofanira kunditenda," Patrick akatsanangura kudaro.
  
  Yakanga iri sarudzo yake yekuzvibvisa kure neshamwari yake yehudiki, Sam Cleave, kuitira kuchengetedza mhuri yake. Kuparadzana kwacho kwairwadza uye kwaidikanwa kuna Patrick, uyo Sam aidaidza nerudo kuti Paddy, asi kubatana kwaSam kuna Dave Perdue kwakakwevera mhuri yemumiriri weMI6 munyika ine njodzi yekuvhima zvisaririra kubva kuReich yeTatu uye kutyisidzira chaiko. Sam akazomanikidzwa kusiya nyasha dzake nekambani yaPerdue mukutsinhanisa chibvumirano chaPatrick zvakare, achishandura Sam kuva mole akasimbisa kuguma kwaPerdue panguva yerwendo rwavo kuti vawane Vault yeHercules. Asi Sam akazoratidza kutendeka kwake kuna Perdue nekubatsira bhirionea kunyepera kufa kwake kudzivirira kubatwa naPatrick naMI6, kuchengetedza kupindwa muropa kwaPatrick kubatsira kutsvaga Perdue.
  
  Mushure mekuzivisa chimiro chake kuna Patrick Smith mukutsinhana kununurwa kubva kuKurongeka kweBlack Sun, Perdue akabvuma kutongwa nemhosva dzekuchera matongo dzaipomerwa nehurumende yeEthiopiya yekuba kopi yeAreka yesungano kubva kuAxum. Izvo MI6 yaida nepfuma yaPerdue yakanga inopfuura kunzwisisa kwaPatrick Smith, sezvo sangano rehurumende rakanga ratora Reichtisousis nguva pfupi mushure mokunge muridzi wake afa.
  
  Yakanga iri bedzi mukati mokunzwa kwenguva pfupi kwokutanga mukugadzirira kunzwa kukuru kwedare apo Perdue akakwanisa kubatanidza mavara ouori ayo akanga agoverana naPatrick nechivimbo panguva chaiyo apo akatarisana nechokwadi chakashata.
  
  "Une chokwadi here kuti MI6 inodzorwa neOrder yeBlack Sun, David?" - Patrick akabvunza nezwi rakaderera, achiona kuti vanhu vake havana kunzwa.
  
  "Ndinobheja mukurumbira wangu, hupfumi hwangu uye hupenyu hwangu pairi, Patrick," Perdue akapindura nenzira imwecheteyo. "Ndinopika kuna Mwari, sangano renyu riri pasi pekutariswa nemunhu anopenga."
  
  Pavaifamba vachikwira masitepisi epamba pePerdue, gonhi repamberi rakavhurwa. Vashandi veimba yePurdue vakamira pachikumbaridzo nezviso zvinovava, vachitambira kudzoka kwatenzi wavo. Ivo nemutsa vakafuratira kuderera kunotyisa mukuonekwa kwaPerdue mushure mevhiki yekuziya nenzara mukamuri yekutambudza yeBlack Sun matriarch, uye vakachengeta kushamisika kwavo chakavanzika, chakavanzika pasi peganda ravo.
  
  "Takapinda muimba yekuchengetera zvinhu changamire. Uye bhawa rako rakabiwa patakanga tichinwira rombo rakanaka, "akadaro Johnny, mumwe wevaridzi vePurdue uye murume weIrish pakadzika.
  
  "Handingazvide neimwe nzira, Johnny." Perdue akanyemwerera achipinda mukati mukati mehukasha hwekufarira kwevanhu vake. "Ngativimbei kuti ndinogona kudzorera izvo zvekushandisa nekukurumidza."
  
  Kukwazisa vashandi vake kwakangotora kanguva sezvo vaive vashoma muhuwandu, asi kuzvipira kwavo kwakafanana nekutapira kunobaya kwaibva mumaruva ejasmine. Vanhu vashomanana vaiva mubasa rake vakanga vakaita semhuri, vose vaiva nepfungwa dzakafanana, uye vaiyemurawo Perdue noushingi uye kutsvaka zivo nguva dzose. Asi munhu waainyanya kuda kuona akanga asipo.
  
  "Haa, Lily, Charles aripi?" Perdue akabvunza Lillian, mubiki wake uye makuhwa mukati. "Ndapota usandiudze kuti akasiya basa.
  
  Perdue angadai asina kumbokwanisa kuzivisa kuna Patrick kuti mudiri wake Charles ndiye murume aive nemhosva yekuyambira Perdue zvisina kunanga kuti MI6 yabuda kuzomubata. Izvi zvaizoita kuti kutendeka kusava nechokwadi chekuti hapana vashandi veWrichtisousis vaibatanidzwa mubhizinesi raPurdue. Hardy Butler aivewo nebasa rekuronga kusunungurwa kwemurume akabatwa neSicilian Mafia panguva yeHercules Expedition, achiratidza kugona kwaCharles kuenda kupfuura kudanwa kwebasa. Akaratidza kuna Perdue, Sam, naDr. Nina Gould kuti aibatsira mune zvakawanda kupfuura kungoayina mahembe nemazvo echiuto uye kubata nemusoro nguva yega yega pakarenda yaPurdue mazuva ese.
  
  "Ave nemazuva mashoma asipo, changamire," Lily akatsanangura nechiso chakasuruvara.
  
  "Afonera mapurisa here?" - Perdue akabvunza zvakakomba. "Ndakamuti auye kuzogara pasitendi. Anogara kupi?"
  
  "Haugoni kubuda, David," Patrick akamuyeuchidza kudaro. "Yeukai, muchiri musungwa kusvika pamusangano wedu weMuvhuro. Ndichaona kana ndingamira pedyo naye pakuenda kumba, kwakanaka here?"
  
  "Ndinokutendai, Patrick," Perdue akagutsurira. "Lillian achakupa kero yake. Ndine chokwadi chekuti anogona kukuudza zvese zvaunoda kuziva, kusvika pasize yeshangu yake," akadaro achikwenya Lily neziso. "Usiku hwakanaka mose. Ndinofunga ndichaenda pamudyandigere. Ndasuwa mubhedha wangu."
  
  Ishe murefu, akaonda Raichtisusis akakwira pauriri hwechitatu. Haana kuratidza zviratidzo zvekuvhunduka nezvekudzokera kumba kwake, asi varume veMI6 nevashandi vake vakazviisa pasi mukuneta mushure memwedzi yakaoma kwazvo pamuviri wake nepfungwa. Asi sezvo Perdue akavhara musuwo wake wekamuri yekurara uye akafamba achienda kumasuo evharanda kune rimwe divi remubhedha, mabvi ake akaputika. Asingakwanisi kuona kuburikidza nemisodzi yakasvibisa matama ake, akasvika kune zvibato, kurudyi - chipingamupinyi chine ngura chaaifanira kutendeuka nguva dzose.
  
  Perdue akakanda magonhi akazaruka uye akafemera pamusoro pemhepo inotonhorera yeScottish iyo yakamuzadza nehupenyu, hupenyu chaihwo; upenyu hwaigona kupa nyika yemadzitateguru ake chete. Achiyemura bindu hombe rine patsangadzi yakakwana, zvivakwa zvekare uye gungwa riri kure, Perdue akachema maziso ake kumaoki, maspruce nemapaini aichengeta yadhi yake yepedyo. Kuchema kwake kwakanyarara uye kufema kwakashata zvakarasika mukutinhira kwemisoro yavo sezvo mhepo yaizunungusa.
  
  Akanyura mumabvi, achibvumira gehena mumoyo make, kutambudzwa kwegehena kwaakanga achangobva kusangana nazvo, kumudya. Achidedera akatsimbirira maoko ake pachipfuva chake achingodururuka, akanyarara chete kuti asakwezvwa nevanhu. Haana kufunga nezvechimwe chinhu, kunyange nezvaNina. Haana kutaura kana kufunga kana kuronga kana kushamisika. Pasi pedenga rakatambanudzwa reimba huru yekare, muridzi wayo akazununguka ndokuchema kweawa yakanaka, achingonzwa. Perdue akaramba nharo dzese dzechikonzero uye akasarudza manzwiro chete. Zvese zvakafamba semazuva ese, zvichidzima mavhiki mashoma apfuura kubva muhupenyu hwake.
  
  Maziso ake eblue akazovhurika nekunetsa kubva pasi pezvivharo zvakazvimba; aive abvisa magirazi kare kare. Chiveve chiya chinonaka kubva mukucheneswa kwaipisa kwakamupuruzvira sezvo kuchema kwake kwakadzikira uye akawedzera kunyarara. Makore ari kumusoro akaregerera kupenya kudiki kwakanyarara. Asi mwando waiva mumaziso ake sezvaaitarira denga rousiku hwakachinja nyeredzi imwe neimwe kuva kubwinya kunopofumadza, mwaranzi yavo yakareba ichipindirana panzvimbo apo misodzi mumaziso ake yakatambanudza nenzira isiri yomuzvarirwo.
  
  Nyeredzi yekupfura yakabata pfungwa dzake. Vakatsvaira denga redenga mumhirizhonga yakanyarara, vachidonha vakananga kwaisazikanwa, ndokuzokanganwika zvachose. Perdue akashamiswa nezvaakaona. Kunyange zvazvo akanga azviona kakawanda kudaro, iyi yakanga iri nguva yokutanga yaakacherekedza chaizvoizvo nzira yechienzi yakafa nayo nyeredzi. Asi yaisava zvayo nyeredzi, handiti? Akafungidzira kuti hasha uye kudonha kunotyisa ndiko kwaiva kuguma kwaLucifer - kupisa kwaakaita uye kudanidzira munzira yake pasi, kuparadza, kusasika uye pakupedzisira kufa ari oga, apo avo vakatarisa kudonha nekusava nehanya vakazviona serumwe rufu rwechinyararire.
  
  Meso ake akamutevera munzira achipinda mune imwe kamuri yeamorphous muNorth Sea kudzamara muswe wake wasiya denga risina ruvara, richidzokera kuchimiro chayo, chakamira. Achinzwa kushushikana kwakadzika, Perdue akaziva zvaaiudzwa namwari. Iyewo akadonha kubva pachinhanho chevarume vane simba, achishanduka kuita guruva mushure mekukanganisa achitenda kuti mufaro wake unogara usingaperi. Akanga asati ambove murume waakanga ava, murume akanga asina kufanana naDave Perdue waaiziva. Akanga ari mutorwa mumuviri wake, aimbova nyeredzi inopenya asi akachinja kuva nzvimbo yakanyarara yaakanga asisazivi. Chaaingogona kutarisira kwaiva ruremekedzo rwevashoma avo vakatarisa mudenga kuti vamuone achidonha, kuti vatore kanguva kubva muupenyu hwavo kuti vafare pakudonha kwake.
  
  "Ndinoshamisika kuti ndiwe ani," akadaro zvinyoro-nyoro, asingadi, uye akavhara maziso ake.
  
  
  2
  Kutsika nyoka
  
  
  "Ndinogona kuzviita, asi ini ndichada chaiyo uye isingawanzo zvinhu," Abdul Raya akaudza mhando yake. "Uye ndichazvida kwemazuva mana anotevera; zvikasadaro ndichafanira kumisa chibvumirano chedu. Munoona madam, pane mamwe maclient akandimirira."
  
  "Vari kupa fees pedyo neyangu?" Mai vaya vakabvunza Abdul. "Nekuti kuwanda kwerudzi urwu hakusi nyore kurova kana kutenga, munoziva."
  
  "Kana mukandibvumira kushinga kudaro, madam," sharlatan yeganda dema yakanyemwerera, "mukuenzanisa, muripo wako uchaonekwa semubairo."
  
  Mukadzi wacho akamurova mbama, achitowedzera kugutsikana kuti aizomanikidzwa kuita zvaaida. Aiziva kuti kudarika kwake kwaiva chiratidzo chakanaka uye zvaizomusiya akuvadzwa zvakakwana kuti awane zvaaida iye achimunyengedza kuti atende kuti ane vatengi vanobhadhara zvakanyanya vakamirira kusvika kwake kuBelgium. Asi Abdul haana kunyengedzwa zvachose pamusoro pemano ake kuburikidza nekuzvirumbidza pamusoro pavo, nokuti matarenda aakavanza kubva pamakisi ake aiva pfungwa inoparadza zvikuru kunzwisisa. Izvi achabata pedyo nechipfuva chake, kuseri kwemoyo wake, kusvikira nguva yasvika yekuzarura.
  
  Haana kubva mushure mekupopota kwake muimba yekutandarira ine rima yeimba yake yeumbozha, asi akaramba achiita sepasina chainge chaitika, akazembera gokora rake pachinhu chakasviba chakasviba, chakaputsika chete nemafuta ekupenda mumapuranga egoridhe uye maviri akakwirira akavezwa ekare. matafura emuoki nemipaini pamusuwo wekamuri. Moto waiva pasi penguvo yake wakaputika neshungu, asi Abdul haana kuterera kupisa kusingashiviriri kwakapisa gumbo rake.
  
  "Saka ndedzipi dzaunoda?" mukadzi uya akaseka achidzoka achangobuda mumba achivira nehasha. Muruoko rwake rwakanga rwakashongedzwa nematombo anokosha akabata kabhuku kakashongedzwa, akagadzirira kunyora pasi zvikumbiro zvealchemist. Akanga ari mumwe wevanhu vaviri vaakanga abudirira kusvika. Nehurombo kuna Abdul, vazhinji vepamusoro-soro vekuEurope vaive nehunyanzvi hwekuongorora hunhu uye vakakurumidza kumuendesa munzira. Nekune rimwe divi, vanhu vakaita saMadam Chantal vaive vabatwa zviri nyore nekuda kwehumwe hunhu hwaidiwa nevanhu vakaita saiye muvakabatwa navo - hunhu hweavo vanogara vakazviwana vari pamucheto wejecha rekukurumidza: kupererwa.
  
  Kwaari, aingova zvake mupfuri mukuru wesimbi dzinokosha, mucheki wezvidimbu zvakaisvonaka uye zvakasiyana zvendarama nesirivha, matombo azvo anokosha akaitwa muupfu hwakaisvonaka. Madame Chantal havana kumboziva kuti aivewo shasha yekunyepedzera, asi kuravira kwake kusagutsikana kweumbozha uye kuwedzeredza kwakamupofumadza kuti asaone zvakazarurwa zvaangave akabvumira netsaona kubuda nemasiki yake.
  
  Nounyanzvi hwokurerekera kuruboshwe, akanyora pasi matombo anokosha aaida kuti apedze basa raakamuhaya. Akanyora neruoko rwe calligrapher, asi zviperengo zvake zvaityisa. Nekudaro, mukushuvira kwavo kukunda vamwe vezera ravo, Madame Chantal vachaita chero zvingaitwe kuti vabudirire zvaive pachirongwa chavo. Apedza, akatarisa zvakanyorwa. Vachifinyamisa kumeso zvakanyanya mumimvuri inooneka yenzvimbo yemoto, Madame Chantal vakafemereka ndokutarisa murume murefu uyo akamuyeuchidza nezve yogi kana mumwe wechitendero chakavanzika.
  
  "Unozvida rinhi?" - akabvunza zvakasimba. "Uye murume wangu haafanire kuziva. Tinofanira kusangana pano zvakare nekuti haadi kuuya pasi pano.
  
  "Ndinofanira kunge ndave kuBelgium pasina kana vhiki madam, uye panguva iyoyo ndinofanira kuzadzisa zvawakumbira. Hatina nguva yakawanda, zvinoreva kuti madhaimondi aya ndichaada nekukurumidza kana wangoaisa muchikwama chako," akanyemwerera zvake. Maziso ake aive asina chinhu aive akati ndee paari uku miromo ichizevezera zvinonaka. Madame Chantal hapana chavakakwanisa kuita kunze kwekuisanganisa nenyoka yemugwenga, ichidzvanya rurimi rwayo uku chiso ichiramba chine matombo.
  
  Repulsion-compulsion. Ndozvayainzi. Akavenga tenzi uyu wekunze, uyo aizvitiwo aive mashiripiti akanaka, asi nekuda kwechimwe chikonzero aisakwanisa kumudzivisa. Mutongi wechiFrench haana kukwanisa kubvisa maziso ake pana Abdul paakanga asina kutarisa, kunyange zvazvo aimusema munzira dzose. Sezvinei, hunhu hwake hunosemesa, kugunun'una kwemhuka uye zvigunwe zvisiri zvemuzvarirwo zvakaita semakwara zvakamufadza zvekusvika pakupengereka.
  
  Akamira muchiedza chemoto, achikanda mumvuri unotyisa wakanga uri kure nemufananidzo wake pamadziro. Mhuno yakakombama pachiso chake chine mapfupa yakamupa chitarisiko cheshiri-zvichida kagora. Maziso aAbdul akamanikana-akaiswa rima aive akavigwa pasi petsiye dzinenge dzisina vhudzi, mukuora mwoyo kwakadzama kwaingoita kuti cheekbones yake ionekwe zvakanyanya. Akakasharara uye akafuta, bvudzi rake dema rakadhonzwa kumuswe wepony, uye mhete imwe diki yehupu yakashongedza hura kwenzeve yake yekuruboshwe.
  
  Ainzwa munhuwi wezvinonhuwira nezvinonhuwira, uye paaitaura kana kunyemwerera, mutsara wemiromo yake yakasvibira waiputswa nemazino anotyisa. Madame Chantal vakawana hwema hwavo huchityisa; Haana kukwanisa kuziva kuti aive Farao here kana kuti Phantasm. Aiva nechokwadi chechinhu chimwe chete: n'anga nenyanzvi yezvemakemikari aiva nehupo hunoshamisa, asina kana kusimudza inzwi rake kana kuratidza kuti aifambisa ruoko rwake. Izvi zvakamutyisa uye zvakawedzera kusemburwa kunoshamisa kwaakanzwa kwaari.
  
  "Celeste?" akatura befu paakaverenga zita raaiziva pabepa raakamupa. Chiso chake chairatidza kushushikana kwaaive nako nekugamuchira dombo. Vachipenya semaradhi anoyevedza muchiedza chemoto, Madame Chantal vakatarisa mumaziso aAbdul. "VaRaya, handikwanise. Murume wangu akabvuma kupa "Celeste" kuLouvre. Achiedza kururamisa chikanganiso chake, achitokarakadza kuti aigona kumuwanira zvaaida, akatarisa pasi ndokuti, "Zvechokwadi ndinogona kubata vamwe vaviri, asi kwete uyu."
  
  Abdul haana kuratidza kushushikana nezvedambudziko iri. Achifambisa ruoko rwake zvishoma nezvishoma kumeso kwake, akanyemwerera zvakadzikama. "I really hope you change your mind madam. Iropafadzo yevakadzi vakaita semi kubata mabasa evarume vakuru muchanza chemaoko enyu." Sezvo zvigunwe zvake zvakakombama zvinoyevedza zvaiisa mumvuri paganda rake rakanaka, mutongi wacho akanzwa chando chichimubaya kumeso kwake. Nekuchimbidza achipukuta kumeso kwainge kwatonhora, akagadzirisa pahuro ndokuzvidhonza. Kana akadonha zvino, aizorasikirwa naye mugungwa revatorwa.
  
  "Dzokei mushure memazuva maviri. Tosangana muno muimba yekutandarira. Mubatsiri wangu anokuziva uye achange akakumirira," akarayira kudaro, achiri kuzununguswa nekunzwa kunotyisa kwakapenya kumeso kwake kwechinguva. "Ndichatora Celeste, VaRaya, asi iwe unokodzera dambudziko rangu."
  
  Abdul haana zvimwe zvaakataura. Akanga asingachida.
  
  
  3
  Kubata kwehunyoro
  
  
  Apo Perdue akamuka zuva rakatevera, akanzwa sechinhu chisina maturo, chakajeka uye chiri nyore. Kutaura idi, akanga asingachayeuki nguva yokupedzisira yaakanga achema zvechokwadi, uye kunyange zvazvo akanzwa kurerukirwa pashure pokucheneswa, maziso ake akanga achizvitutumadza nokupisa. Kuti ave nechokwadi kuti hapana aiziva chakakonzera mamiriro ake ezvinhu, Perdue akanwa zvikamu zvitatu zvebhodhoro reSouthern Moonshine raakachengeta pakati pemabhuku ake anotyisa pasherufu pedyo nehwindo.
  
  "O Mwari wangu, murume wekare, iwe unotaridzika kunge wakakodzera kutsika," Perdue akagomera, achitarisa kuratidzwa kwake mugirazi yekugezera. "Ko zvese izvi zvaitika sei? Usandiudza, usadaro," akadaro. Paaifamba achibva pagirazi kuti abatidze mapombi ekugeza, akaramba achingoshinyira kunge harahwa yapera simba. Kukodzera sezvo muviri wake waiita kunge wakura zana rimwe chete. "Ndinoziva. Ndinoziva kuti zvakaitika sei. Wakadya zvisizvo, uchitarisira kuti dumbu rako rinogona kujaira chepfu, asi wakaiswa muchetura."
  
  Mbatya dzake dzakadonhera pasi kunge vaisaziva mutumbi wake, akambundikira makumbo ake asati abuda murwi wejira rainge rave wardrobe yake kubva arasa huremu hwose mugomba remba ya"Amai". Pasi perukova rwemvura inodziya, Perdue akanamata asina chitendero, nekutenda pasina kutenda uye tsitsi dzakadzama kune avo vese vaisaziva humbozha hwepombi dzemukati. Sezvo akanga abhapatidzwa mushawa, akachenesa ndangariro yake kuti adzinge mitoro iyo yakamuyeuchidza kuti nhamo yake pamaoko aJoseph Karsten yakanga isati yapera, kunyange kana iye akatamba makadhi ake zvishoma nezvishoma uye nokungwarira. Sekuona kwake, Oblivion aive akashoreka nekuti yaive hutiziro hombe panguva dzekutambudzika, uye aida kunzwa kukanganwa kuwira pamusoro pake.
  
  Chokwadi kunhamo yake yenguva yekupedzisira, Perdue, zvisinei, haana kunakidzwa nayo kwenguva refu kugogodza pamusuwo kwakakanganisa kurapwa kwake.
  
  "Ichi chii?" akadaidzira kuridza muridzo wemvura.
  
  "Chisvusvuro chenyu changamire," akanzwa ari kune rimwe divi resuo. Perdue akazvishingisa achibva asiya kutsamwira munhu akanga afona.
  
  "Charles?" akabvunza.
  
  "Hongu changamire?" Charles akapindura.
  
  Perdue akanyemwerera, akafara kunzwa izwi raaiziva remudiri wake zvakare, izwi raakanga apotsa zvikuru paaifunga nguva yake yerufu ari mugomba; inzwi raaifunga kuti haaizonzwa zvakare. Pasina kufunga kaviri, bhirionea akaora mwoyo akasvetuka kubva kunze kweshawa yake ndokuvhura gonhi. Mudiri akavhiringika akamira nechiso chakakatyamadzwa apo mukuru wake asina kusimira akamumbundira.
  
  "Haiwa Mwari wangu, mudhara, ndafunga kuti manyangarika!" Perdue akanyemwerera, achisunungura murume kuti amubata ruoko. Neraki, Charles aive nyanzvi inorwadza, achifuratira mabhegi aPurdue uye achichengeta hunhu husina maturo uhwo maBritish vagara vachizvitutumadza nezvazvo.
  
  "Ndangobuda mazviri, changamire. Zvese zvakanaka izvozvi, ndatenda, "akavimbisa Charles Perdue. "Ungade kudyira mukamuri mako kana pasi ne," akakwenya zvishoma, "MI6 vanhu?"
  
  "Chokwadi kumusoro kuno. Ndatenda, Charles, "Perdue akapindura, achiona kuti akanga achiri kukwazisana nemurume ane zvishongo zvekorona zvakaratidzwa.
  
  Charles akagutsurira musoro. "Zvakanaka, changamire."
  
  Sezvo Perdue akadzokera kuimba yekugezera kuti agoveura uye kubvisa mabhegi akavanzika pasi pemaziso ake, mudiri akabuda mukamuri yekurara, achinyemwerera muchivande achirangarira mafaro, asina kupfeka maitiro emushandirwi wake. Zvinogara zvakanaka kupotsa, akafunga, kunyange kusvika padanho iri.
  
  "Ati kudii?" - Lily akabvunza apo Charles akapinda mukicheni. Nzvimbo iyi yainhuwa chingwa chichangobva kubikwa nemazai akakanyiwa, akanyatsokurirwa nekunhuhwirira kwekofi yakasvinwa. Mubiki wemusoro anoyevedza asi anoda kuziva akamonera maoko ake pasi petauro remukicheni ndokutarisa mudiri asingashiviriri, achimirira mhinduro.
  
  "Lillian," akagunun'una pakutanga, ashatirwa semazuva ose nekuda kuziva kwake. Asi akabva aona kuti naiyewo akanga asuwa muridzi wemba uye aitozvibvunza kuti mashoko ekutanga aitaurwa nemurume uyu kuna Charles ndeapi. Ongororo iyi, yakakurumidza kuitwa mumusoro make, yakapfavisa meso ake.
  
  "Anofara zvikuru kuva pano zvakare," Charles akapindura kudaro.
  
  "Ndizvo zvaakataura here?" - akabvunza zvinyoro.
  
  Charles akatora mukana uyu. "Kwete mazwi mazhinji, kunyangwe maitiro ake uye matauriro emuviri zvairatidza kufara kwake." Akaedza neshungu kusaseka nemashoko ake ega, akanyorwa zvine mutsindo kuti abudise chokwadi uye fungidziro.
  
  "Ah, izvi zvakanaka," akanyemwerera, achienda kubhafeti kunotora ndiro yePerdue. "Mazai nemasausage saka?"
  
  Sezvisina hunhu kumudiri, akaputika nekuseka, uko kwaive shanduko yakanaka kubva pamaitiro ake ehasha. Avhiringika zvishoma, asi achinyemwerera nemaitiro ake asina kujairika, akamira akamirira kusimbiswa kwemangwanani apo mudiri akaputika nekuseka.
  
  "Ndichazvitora sehungu," akadaro achiseka. "Mwari wangu, mukomana wangu, chimwe chinhu chinosekesa chinofanira kunge chakaitika kuti usiye kuoma kwako." Akatora ndiro ndokuisa patafura. "Tarisa iwe! Ingosiya zvese zvingomira."
  
  Charles akapeta kaviri nekuseka, akazendamira padoro rakaiswa mataira padivi pechitofu chemarasha chesimbi chaive chakanamira pakona yemusuwo wekuseri. "Ndine hurombo, Lillian, asi handisi kukwanisa kutaura nezvezvakaitika. Zvingave zvisina kunaka, unonzwisisa."
  
  "Ndinoziva," akanyemwerera, achironga masoseji uye mazai akakwenya padyo netositi yakapfava yaPurdue. "Chokwadi ndinotoshaya kuti chii chakaitika, asi rwendo rwuno ndichagutsikana nekukuona uchiseka. Zvakwana kuita zuva rangu."
  
  Achinzwa kurerukirwa kuti panguva iyi chembere iyi yainge yambomutsimbirira kuti awane ruzivo, Charles akabva airova bendekete ndokuzvidhonza. Akauya netireyi ndokuisa zvokudya pamusoro payo, akamubatsira nekofi, uye pakupedzisira akatora pepanhau kuti akwidze Perdue. Neshungu dzekuda kurebesa hunhu hwaCharles muvanhu, Lily akatozorega kutaura zvakare zvaainge amupomera achibuda muimba yekubikira. Akatya kuti aizodonhedza tray, uye akanga akarurama. Achiri kujeka mupfungwa dzake, Charles angadai akasiya pasi pakaoma dai akamuyeuchidza.
  
  Muuriri hwese hwekutanga hwemba, Secret Service pawns yakazadza Reichtisousis nekuvapo kwavo. Charles aive asina chaaipokana nevanhu vaisevenza basa rehungwaru, asi kuti vaive vamira ipapo hapana chimwe chaive chakaita kunze kwemakororo asiri pamutemo aipihwa mari nehumambo hwenhema. Vakanga vasina kodzero yekuvepo, uye kunyangwe vaingotevera mirairo, vashandi havana kukwanisa kushivirira nemitambo yavo yemagetsi diki uye yenguva nenguva pavakamiswa kuti vatarise bhirioni muongorori, vachiita sekunge vaive mbavha dzakajairika. .
  
  Ndichiri kutadza kunzwisisa kuti hungwaru hwemauto hunogona sei kuwedzera imba ino kana pasina kutyisidzira kwemauto epasi rose anogara pano, Charles akafunga achitakura tireyi kuenda kukamuri raPerdue. Uye zvakadaro aiziva kuti kuti zvese izvi zvitenderwe nehurumende, paifanira kuve nechikonzero chakashata - pfungwa inototyisa. Paifanira kuva nechimwe chinhu, uye akanga achizosvika pakadzika pazviri, kunyange kana aifanira kuwana mashoko kubva kumuramu wake zvakare. Charles akaponesa Perdue kekupedzisira paakatora muramu wake neshoko rake. Akataura kuti muramu wake aigona kupa mudiri wacho zvimwe zvishoma kana zvaireva kuziva kuti zvairevei.
  
  "Hesi Charlie, amuka here?" - mumwe wevashandi akabvunza nemufaro.
  
  Charles haana kuita hanya naye. Dai aifanira kupindura kune chero munhu, angave asiri mumwe kunze kweSpecial Agent Smith. Parizvino akanga ava nechivimbo chokuti mukuru wake akanga atanga hukama hwakasimba hwomunhu oga nomumiririri aitarisira. Paakasvika pamusuwo waPerdue, kunakidzwa kwese kwakamusiya uye akadzokera kune yake yenguva dzose yakasimba uye inoteerera.
  
  "Changamire chenyu chemangwanani," akadaro ari pamusuo.
  
  Perdue akavhura musuwo mune imwe chimiro chakasiyana zvachose. Akanyatsopfeka chinos, Moschino loafers nehembe jena-bhatani-pasi nemaoko akamoneredzwa kusvika kumagokora, akanodaira gonhi kumudyira wake. Charles paakapinda, akanzwa Perdue achikurumidza kuvhara gonhi kumashure kwake.
  
  "Ndinofanira kutaura newe, Charles," akasimbirira nenzwi riri pasi. "Pane akakuteverai pano?"
  
  "Aiwa, changamire, sekuziva kwangu, kwete," Charles akapindura nekutendeka, achiisa tireyi patafura yemuoki yePerdue kwaaimbofarira brandy manheru. Akagadzirisa bhachi rake ndokupeta maoko ake pamberi. "Chii chandingakuitirai changamire?"
  
  Perdue aitaridzika semusango mumaziso, kunyangwe mutauro wemuviri wake wairatidza kuti aive akachengeterwa uye kunyengetedza. Hazvinei kuti aiedza sei kuratidzika kuva ane hunhu uye ane chivimbo, haana kukwanisa kunyengedza mudiri wake. Charles akanga aziva Purdue zvachose. Akanga amuona nenzira dzakawanda mumakore ose apfuura, kubva pakutsamwira zvipingamupinyi zvesainzi kusvika pakufara uye kuzvibata mumaoko evakadzi vakawanda vakapfuma. Aigona kuona kuti chimwe chinhu chainetsa Perdue, chimwe chinhu chinopfuura kungonzwa kuri kuuya.
  
  "Ndinoziva kuti ndiwe waudza Dr. Gould kuti Secret Service yaizondisunga, uye ndinokutendai nemoyo wangu wese nekumuyambira, asi ndinofanira kuziva, Charles," akadaro nekukurumidza nekazevezeve yakasimba . "Ndinoda kuziva kuti wakazviziva sei izvi nekuti pane zvakawanda kwazviri kupfuura izvozvo. Pane zvakawanda kwazviri kupfuura izvozvo, uye ini ndinofanira kuziva zvese uye chero chinhu icho MI6 inoronga kuita inotevera. "
  
  Charles akanzwisisa kushingaira kwechikumbiro chewaaishandira, asi panguva imwe cheteyo akanzwa asingakwanisi zvikuru nechikumbiro chacho. "Ndiri kuona," akadaro nokunyara kunooneka. "Zvakanaka, ndakazongonzwa nezvazvo netsaona. Ndichishanyira Vivian, hanzvadzi yangu, murume wake akangoita se... akazvibvuma. Aiziva kuti ndaiva mubasa reReichtisusis, asi sezviri pachena akanzwa mumwe waaishanda naye mune rimwe rebazi rehurumende yeBritain achitaura kuti MI6 yakanga yapiwa mvumo yakazara yokukuteverai, changamire. Kutaura zvazviri, ndinofunga kuti akanga asina kumbofunga zvakawanda nezvazvo panguva iyoyo. "
  
  "Chokwadi haana kuzviita. Izvi zvisina musoro. Ndiri kutamba Scottish nerudzi. Kunyange dai ndakabatanidzwa munyaya dzechiuto, MI5 inenge ichidhonza tambo. Hukama hwepasi rese hwakaremerwa neizvi, ndinokuudza, uye zvinondinetsa, "Perdue akaratidzira. "Charles ndoda kuti undibate nemukwasha."
  
  "Neruremekedzo rwose changamire," Charles akapindura nokukurumidza, "kana musinganetseki, ndingasabatanidza mhuri yangu muna ikoku. Ndinodemba changamire, asi kutaura chokwadi ndinotyira hanzvadzi yangu. Ndiri kutanga kunetseka kuti akaroorwa nemurume ane hukama neSecret Service uye anongori administrator. Kuvazvuzvurudzira mumhirizhonga yepasi rose seizvi..." Akakwenya hana, achinzwa kutyisa pamusoro pekutendeseka kwake. Aitarisira kuti Perdue aizoramba achikoshesa unyanzvi hwake semubiki uye kwete kumupisa kune imwe nzira yakaremara yekusateerera.
  
  "Ndinonzwisisa," Perdue akapindura zvisina simba, achifamba kubva kuna Charles kuti atarise nepamasuwo evharanda parunyararo rwakanaka rweEdinburgh mangwanani.
  
  "Ndine urombo, VaPerdue," Charles akadaro.
  
  "Aiwa, Charles, ndinonzwisisa. Ndinotenda, nditendei. Zvingani zvakaipa zvakaitika kushamwari dzangu dzepedyo nekuti dzakabatanidzwa mumabasa angu? Ndinonzwisisa zvizere mhedzisiro yekundishandira , "Perdue akatsanangura, achinzwika asina tariro zvachose asina chinangwa chekunzwira tsitsi. Chokwadi ainzwa kuremerwa nemhosva. Achiedza kuva ane ushamwari paakarambwa noruremekedzo, Perdue akatendeuka ndokunyemwerera. "Chokwadi, Charles. Ndinonyatsonzwisisa. Ndokumbira undizivise kuti Special Agent Smith achasvika rinhi?
  
  "Ichokwadi changamire," akadaro Charles achidonhedza chirebvu chake zvine simba. Akabuda mukamuri achinzwa semutengesi, uye tichifunga nezvechitarisiko chevakuru vakuru nevamiririri vaiva mukamuri rokutandarira, aionekwa semumwe.
  
  
  4
  Chiremba mukati
  
  
  Special Agent Patrick Smith akashanyira Purdue gare gare zuva iroro kune zvakataurwa naSmith kuvakuru vake kugadzwa kwachiremba. Tichifunga nezvezvaakasangana nazvo mumusha wemukuru mukuru weNazi anozivikanwa saAmai, dare revatongi rakabvumira Perdue kuti awane kurapwa paaive ari pasi pekuchengetedzwa kwechinguvana kweSecret Intelligence Service.
  
  Paive nevarume vatatu vaive paduty shift iyoyo, ndisingaverenge vaviri vaive panze pagedhi, Charles aive ari mushishi nebasa repamba, achizvidyisa shungu dzake navo. Nekudaro, aive akapfava mururemekedzo rwake kuna Smith nekuda kwerubatsiro rwake kuna Purdue. Charles akabva avhurira doctor door richibva rarira.
  
  "Kunyange chiremba murombo anofanira kutsvakwa," akagomera Perdue, akamira pamusoro pematanho uye akazendamira zvakanyanya pakutuka kuti atsigire.
  
  "Murume wacho anoratidzika kunge asina simba, huh?" - mumwe wevarume akazevezera kune mumwe. "Ona kuzvimba kwakaita maziso ake!"
  
  "Uye mutsvuku," akawedzera mumwe, achidzungudza musoro wake. "Handifunge kuti achapora."
  
  "Varume, kurumidzai," Special Agent Smith akadaro zvine simba, achivayeuchidza nezvebasa ravo. "Chiremba ane awa chete naVaPerdue, saka enda mberi."
  
  "Hongu changamire," vakadeedzera pamwe chete vachipedza kutsvaga chiremba.
  
  Pavakapedza nachiremba, Patrick akamuperekedza kumusoro uko Perdue nemudiri wake vakanga vakamirira. Ikoko Patrick akatora danda remurindi pamusoro pemasitepisi.
  
  "Pane zvimwe here, changamire?" - Charles akabvunza apo chiremba akamuzarurira musuo wekamuri yaPerdue.
  
  "Aiwa, waita hako Charles. Unogona kuenda, "Perdue akapindura nenzwi guru Charles asati avhara gonhi. Charles akanga achiri kunzwa aine mhosva zvikuru nekubvisa mukuru wake, asi zvaiita sokuti Perdue ainyatsonzwisisa.
  
  Muhofisi yega yega yePerdue, iye nachiremba vakamirira, vasingatauri kana kufamba, kwechinguva, vachiteerera chero kukanganisa kunze kwemukova. Pakanga pasina ruzha rwekupopotedzana, uye kuburikidza neimwe yemaburi epachivande aive nemadziro ePurdue, vaigona kuona kuti hapana aiteerera.
  
  "Ini ndinofunga ndinofanira kurega kutaura zvehudiki nezve puns dzekurapa kuti ndiwedzere kuseka kwako, murume mukuru, kana kungogara muhunhu. Ngazvizikanwe, uku kuvhiringwa kwandinoita kunoshamisa," akadaro chiremba achigadzika kabati kake kemishonga pasi. "Unoziva here kuti ndakarwa sei kuti Dr. Beach vandikweretese sutukesi yavo yekare?"
  
  "Iyamwa, Sam," Perdue akadaro, achinyemwerera nemufaro sezvo mutori wenhau aikwenya kuseri kwemagirazi ane furemu nhema asiri ake. "Yanga iri pfungwa yako kuti uzviite saDr Beach. Ko, muponesi wangu ari sei?"
  
  Chikwata chekununura chePurdue chaive nevanhu vaviri vaiziva mudiwa wake Dr. Nina Gould, muprista weKaturike uye chiremba mukuru kubva kuOban, Scotland. Vaviri vakazvitora kuti vaponese Perdue kubva mukuparara kwehutsinye mukamuri yepasi peyakaipa Yvette Wolf, nhengo yekutanga yeChirongwa cheBlack Sun inozivikanwa saAmai kune avo vanofascist.
  
  "Ari kuita zvakanaka, kunyangwe ari kurwadziwa zvishoma mushure mekutambudzika kwake newe naBaba Harper muimba iyoyo yehero. Ndine chokwadi chekuti chakaita kuti ave seizvi zvingamuita kuti ave nhau huru, asi anoramba kujekesa nezvazvo," Sam akakwenya. "Mushumiri ari kufara nazvo zvakare, uye zvinongoita kuti mabhora angu anzwe, munoziva."
  
  Perdue akaseka hake. "Ndine chokwadi nazvo. Nditende, Sam, zvatakasiya muimba yekare yakavanzwa zvakanaka zvakasiiwa zvisina kuonekwa. Maswera sei Nina?"
  
  "Ari kuAlexandria achibatsira mumiziyamu kunyora zvimwe zvepfuma yatakawana. Vanoda kutumidza chiratidzo ichi mushure meAlexander Mukuru - chimwe chinhu chakaita seGould/Earle Find, mukuremekedza kushanda nesimba kwaNina naJoanna mukutsvaga Tsamba yeOlympias nezvimwe zvakadaro. Chokwadi havana kutaura zita renyu rinoremekedzwa. Majekiseni."
  
  "Ndinoona musikana wedu ane hurongwa hombe," Perdue akadaro, achinyemwerera zvinyoro nyoro uye achifara kunzwa kuti munyori wenhau dzakasimba, akangwara uye akanaka akazopedzisira awana kuzivikanwa kwaaifanira kubva kunyika yezvidzidzo.
  
  "Ehe, uye achiri kundibvunza kuti tingakubvisa sei mudambudziko iri zvachose, izvo zvandinowanzofanira kuchinja nyaya yacho nekuti ... zvakanaka, chokwadi handizivi kukura kwayo," Sam. akadaro. achitora nhaurirano kune imwe nzira yakakomba.
  
  "Zvakanaka, ndosaka uri pano, mudhara," Perdue akagomera. "Uye handina nguva yakawanda yekukuzadza, saka gara pasi utore whiskey."
  
  Sam akavhunduka, "Asi changamire, ndiri chiremba arikufona. Makadii henyu?" Akatambidza girazi rake kuna Perdue kuti aite tint ne grouse. "Usambonyima manje."
  
  Zvaive zvakanaka kutambudzwa zvakare nekuseka kwaSam Cleave, uye zvakapa Perdue mufaro mukuru kutambura zvakare kubva muhupenzi hwemutori wenhau. Ainyatsoziva kuti aikwanisa kuvimba naCleve nehupenyu hwake uye kuti, pazvainyanya kukosha, shamwari yake yaikwanisa kutora basa remunhu waanoshanda naye ipapo ipapo. Sam aikwanisa kushanduka ipapo kubva pabenzi reScot kuenda kune ane simba rekumanikidza - hunhu hwakakosha munyika ine njodzi yezvemasvikiro uye nesainzi freaks.
  
  Varume vaviri vakagara pachikumbaridzo chemikova yevharanda, nechemukati chaimo kuitira kuti machira machena erenzi akwanise kuvanza nhaurirano yavo pameso aingotarisa patsangadzi. Vakataura nenzwi riri pasi.
  
  "Muchidimbu," akadaro Perdue, "mwanakomana wehure akaronga kubiwa kwangu, uye kubiwa kwaNina nekuda kwenyaya iyi, inhengo yeBlack Sun inonzi Joseph Karsten."
  
  Sam akanyora zita riya mukabook kaive kasakara kaakatakura muhomwe yebhachi. "Atofa here?" Sam akabvunza achiita sepasina chaitika. Kutaura zvazviri, matauriro ake akanga ari nyaya-ye-chokwadi zvokuti Perdue akanga asingazivi kana kunetseka kana kufara pamhinduro.
  
  "Kwete, mupenyu zvakanyanya," Perdue akapindura.
  
  Sam akatarisa shamwari yake yaiva nebvudzi resirivha. "Asi tinoda kuti afe, handiti?"
  
  "Sam, iri rinofanira kunge riri danho rakajeka. Kuuraya ndekwevakomana vapfupi, "Perdue akamuudza.
  
  "Chokwadi? Udza kuhure rakura rakakuitira izvi," Sam akagomera achinongedza mutumbi waPerdue. "The Order of the Black Sun inofanira kunge yakafa neNazi Germany, shamwari yangu, uye ini ndichave nechokwadi chekuti vaenda ndisati ndarara mubhokisi rangu."
  
  "Ndinoziva," Perdue akamunyaradza, "uye ndinoonga shingairo yokugumisa chinyorwa chevashori vangu. Ndinoda chaizvo. Asi mira kusvikira waziva nyaya yacho yose. Wondiudza kuti zvandakaronga hausi mushonga wakanakisisa wezvipembenene."
  
  "Zvakanaka," Sam akabvuma, achideredza chido chake chokugumisa chinetso chaiita sechisingaperi chakagadzirwa neavo vakanga vachiri kuchengeta ushati hwevakuru veSS. "Enda, undiudze zvimwe."
  
  "Uchada kutendeuka uku, sekuodza mwoyo sezvazvaiva kwandiri," Perdue akabvuma. "Joseph Karsten haasi mumwe kunze kwaJoe Carter, iye zvino mukuru weSecret Intelligence Service."
  
  "Jesu!" - Sam akadanidzira achishamisika. "Haungarevesi! Murume uyu akaita seBritish setii yemasikati uye Austin Powers. "
  
  "Ichi ndicho chikamu chinondinetsa, Sam," yakauya mhinduro kubva kuna Perdue. "Urikunzwisisa zvandiri kutaura pano?"
  
  "MI6 is appropriating your property," Sam akapindura zvishoma nezvishoma apo pfungwa dzake neziso rakadzungaira richimhanya nepakati pese kwaigona kubatanidzwa. "British Secret Service inotungamirwa nenhengo yesangano reBlack Sun, uye hapana anoziva, kunyangwe mushure mekubira zviri pamutemo uku." Maziso ake matema aimhanya mhanya apa mavhiri ake aitenderera kuti avhare mativi ose enyaya. "Perdue, sei achida imba yako?"
  
  Perdue ainetsa Sam. Akaita seasina basa nazvo, sokunge kuti akanga apera chiveve nokuda kwokugoverana zivo yake. Nenzwi rakapfava, rakaneta, akakwenya uye akanongedzera nemaoko akazaruka: "Kubva pane zvandakafunga kuti ndakanzwa mukamuri rokudyira revadhiabhorosi, vanofunga kuti Reichtisusis ine zvisaririra zvose izvo Himmler naHitler vaitevera."
  
  "Hazvisi nhema zvachose," Sam akadaro, achinyora manotsi nokuda kwenongedzero yake amene.
  
  "Ehe, asi Sam, zvavanofunga kuti ndakavanza pano zvakanyanyisa. Kwete izvi chete. Zvandinazvo pano hazvifanire kumboita," akadzvinya ruoko rwaSam zvakasimba, "kunombowira mumaoko aJoseph Karsten! Kwete seMauto Intelligence 6 kana Order yeBlack Sun. Murume uyu anogona kupidigura hurumende nehafu chete yematende akachengetwa mumarabhoritari angu!" Maziso aPerdue akanga anyorova, ruoko rwake rwekare paganda raSam richidedera sezvaaikumbira kune wake oga akavimbika.
  
  "Zvakanaka, jongwe rekare," Sam akadaro, achitarisira kupfavisa mania pachiso chaPerdue.
  
  "Teerera, Sam, hapana anoziva zvandinoita," bhirioni akaenderera mberi. "Hapana munhu kudivi redu remutsetse anoziva kuti muNazi ane hutsinye ndiye anotarisira kuchengetedzeka kweBritain. Ndinokuda iwe, mutori wenhau anoferefeta, anohwina Mubairo wePulitzer, mutori wenhau ane mukurumbira...
  
  Sam akawana meseji yacho, yainzwika. Aiona kuti iyo yaimbonakidza uye yakaunganidza Dave Perdue yakanga ine mitswe munhare yake. Zvakanga zviri pachena kuti iyi budiriro itsva yakanga yacheka yakadzika zvakanyanya nebadza rakapinza, uye yakanga ichicheka nzira yayo ichitevedza jawline yaPerdue. Sam aiziva kuti aifanira kutarisira nyaya iyi pamberi pebanga raKarsten rakakwevera crescent tsvuku pamutsipa waPerdue ndokumugumisa zvachose. Shamwari yake yakanga iri mudambudziko guru uye upenyu hwake hwakanga huri mungozi yakajeka, kupfuura nakare kose.
  
  "Ndianizve anoziva kuti ndiani? Paddy anoziva here?" - Sam akabvunza, achijekesa kuti ndiani aibatanidzwa kuitira kuti asarudze pekutangira. Dai Patrick Smith aiziva kuti Carter aive Joseph Karsten, anogona kunge ari munjodzi zvakare.
  
  "Aiwa, pakunzwa kwake akaziva kuti pane chimwe chinhu chakanga chichindinetsa, asi ndakasarudza kuchengeta chinhu chikuru chakadaro pachipfuva changu. Ari murima pane izvozvi, "Perdue akasimbisa.
  
  "Ndinofunga kuti zviri nani neiyi nzira," Sam akabvuma kudaro. "Ngationei kuti tingadzivise zvakakura sei mhedzisiro isu tichifunga nzira yekurova iyi charlatan mumuromo wegora."
  
  Kunyange zvakadaro akatsunga kutevera mazano Joan Earl akanga apa panguva yekukurukurirana kwavo mumatope echando eNewfoundland panguva yekuvhurwa kwaAlexander Mukuru, Perdue akatendeukira kuna Sam. " Ndapota hangu, Sam, ngatiite sekuda kwangu. Ndine chikonzero chezvose izvi. "
  
  "Ndinovimbisa, tinogona kuzviita nenzira yako, asi kana zvinhu zvikasagadzikana, Perdue, ndichadaidza brigade yakapanduka kuti titsigire. Uyu Karsten ane simba ratisingakwanise kurwa tega. Kazhinji mumapazi epamusoro ehungwaru hwemauto pane nhovo isingapindike, kana uchiziva zvandiri kureva," Sam akayambira. "Vanhu ava vane simba seshoko ramambokadzi, Perdue. Mwana wemuharare uyu anogona kutiitira zvinhu zvinosemesa zvachose uye ozvivhara senge katsi yakanyura mubhokisi remarara. Hapana achazomboziva. Uye ani naani anoita chirevo anogona kukurumidza kuparadzwa. "
  
  "Ehe ndoziva. Nditendei, ndinonyatsoziva kukanganisa kwazvinogona kukonzera, "Perdue akabvuma. "Asi handidi kuti afe kana ndisina imwe sarudzo. Parizvino, ndichashandisa Patrick nechikwata changu chezvemitemo kuchengetedza Karsten kureba kwenguva yandinogona. "
  
  "Zvakanaka, regai nditarise munhoroondo, matsamba emutero, marekodhi emitero nezvimwe zvakadaro. Patinodzidza zvakawanda nezvemwana wemuharare uyu, ndipo patichatonyanya kumuteya." Sam aive zvino ave nemarekodhi ake ese akarongeka, uye zvaakanga aziva kukura kwedambudziko rakanga rakatarisana naPerdue, aive akatsunga kushandisa hunyanzvi hwake kurwisa.
  
  "Munhu akanaka," Perdue akafema, akasununguka kutaura izvi kune mumwe munhu akaita saSam, mumwe munhu waaigona kuvimba naye kuti apindire nenyanzvi. "Zvino, ndinofungidzira kuti magora ari kuseri kwegonhi rino anoda kukuona iwe naPatrick muchipedzisa kuongororwa kwangu."
  
  NaSam mune yake Dr. Beach guise uye Patrick Smith achishandisa kunyengera, Perdue akati zvakanaka kumusuo wake wekamuri. Sam akatarisa kumashure. "Mahemorrhoids anowanikwa murudzi urwu rwekuita zvepabonde, VaPerdue. Ndakaona izvi zvakanyanya nevezvematongerwo enyika uye ... vamiririri vehungwaru ... asi hapana chekunetseka nazvo. Ramba uine hutano ndichakuona munguva pfupi."
  
  Perdue akanyangarika mukamuri make kuti aseke, ukuwo Sam aive nyaya yekutariswa kwakati wandei munzira yekuenda kumasuwo epamberi. Achigutsurira neruremekedzo, akabuda kunze kwenzvimbo iyi aine shamwari yake yehudiki mukumuka kwake. Patrick ainge ajaira kubhowekana kwaSam, asi musi uyu aimuomerwa chaizvo nekuchengetedza hunhu hwake, kutozosvikira vapinda muVolvo yake vachibva vasiya imba iyi - vakasonwa.
  
  
  5
  Kusuwa mukati memadziro eVilla d'Chantal
  
  
  
  Entrevo - mazuva maviri gare gare
  
  
  Manheru acho aidziya haana kumbodziya tsoka dzaMadam Chantal apo vaikweva mamwe masokisi pamusoro pematinji avo esiriki. Yakanga iri matsutso, asi kwaari kutonhora kwechando kwakanga kwatova kwese kwaaienda.
  
  "Ndinotya kuti pane chakaipa pauri, mudiwa," akadaro murume wake, achitwasanudza tayi yake kezana. "Une chokwadi here kuti haungangotamburi nechando chako manheru ano wouya neni? Unoziva, kana vanhu vakaramba vachindiona ndichiuya kumabiko ndega, vanogona kutanga kufungidzira kuti pane zvisiri kufamba zvakanaka pakati pedu."
  
  Akamutarisa achiratidza kunetseka. "Havafanire kuziva kuti isu tave kubhuroka, munoziva? Kusavapo kwako ikoko kungamutsa makuhwa uye kunokwezva pfungwa kwatiri. Vanhu vasina kururama vangave vachiongorora mamiriro edu ezvinhu kuti vangogutsa kuda kwavo kuziva. Munoziva kuti ndinonetsekana zvikuru uye kuti ndinofanira kuchengetedza nyasha dzaMinister nevanomugovera, zvikasadaro tapera."
  
  "Hongu, ndinoda. Ingovimba neni pandichataura kuti munguva pfupi hatizonetsi kuchengeta midziyo," akamuvimbisa nenzwi risina simba.
  
  "Zvinorevei? Ndakakuudza kuti, handitengesi madhaimani. Uhwu ndihwo chete humbowo hwasara hwechimiro chedu!" Akataura zvakasimba, kunyange zvazvo mashoko ake akanga ari okuitira hanya kupfuura kutsamwa. "Huya neni manheru ano uye upfeke chimwe chinhu chinoshamisira, kungondibatsira kuti nditaridzike ndakakodzera basa randinofanira kuita semunhu anonyatsobudirira webhizinesi."
  
  "Henri, ndinovimbisa kuti ndichakuperekedza pane inotevera. Handisi kunzwa sokuti ndinogona kuramba ndichiratidza kufara pachiso changu kwenguva yakareba kudaro pandinenge ndichirwa nefivha nemarwadzo." Chantal akasvika murume wake achifamba zvake achinyemwerera. Akagadzirisa tie yake ndokumutsvoda padama. Akaisa kuseri kweruoko rwake pahuma kuti atarise tembiricha yake, achibva abuda pachena.
  
  "Chii?" - akabvunza.
  
  "Haiwa Mwari wangu, Chantal. Handizivi rudzi rwefivha yauinayo, asi zvinoita sekunge zvakapesana zviri kuitika. Unotonhorwa se... chitunha," pakupedzisira akadzvinya kuenzanisa kwakashata.
  
  "Ndakuudza," akapindura kudaro nokusakendenga, "handinzwi zvakanaka zvokuti ndingashongedza rutivi rwako sezvinofanira kuita mudzimai webharoni." Zvino kurumidza, unogona kunonoka, uye hazvitenderwi zvachose. "
  
  "Hongu mudzimai wangu," Henri akanyemwerera, asi mwoyo wake wakanga uchiri kurova nokuvhunduka kweganda romudzimai wake, uyo akanga akadzikama zvokuti aisanzwisisa kuti nei matama ake nemiromo zvakanga zvichakanyunguduka. Baron aiziva kuvanza manzwiro ake zvakanaka. Ichi chaive chinodikanwa chezita rake uye nzira yekuita bhizinesi. Akaenda nguva pfupi yapfuura, achishuvira kucheuka kumudzimai wake achioneka kubva pamusuwo wakavhurika wepamberi peimba yavo yeBelle Époque, asi akafunga kuramba achionekwa.
  
  Pasi pedenga rakadziya remanheru aApril, Baron de Martin akazeza kusiya imba yake, asi mudzimai wake aingofarira kuvanzika. Zvisinei, izvi hazvina kuitwa kuti ndive ndoga. Akakurumidza kugadzirira kugamuchira muenzi wake, atanga atora madhaimani matatu musefa yemurume wake. Celeste aive akanaka, aifemereka zvekuti aisada kuparadzana naye, asi zvaaida kubva kune alchemist zvaive zvakanyanya kukosha.
  
  "Manheru ano ndichatiponesa, mudiwa wangu Henri," akazevezera, achiisa madhaimondi pajira regirivheti regirini rakachekwa kubva padhirezi raaigaropfekwa kumabiko akafanana neainge achangobva kusiiwa nemurume wake. Achikwiza maoko ake aitonhora zvikuru, Chantal akaaisa pamoto pachoto kuti adziye. Kurohwa kweuniform yewachi yemantel kwakafamba mumba makanyarara, kuchisvika pachikamu chechipiri chekufona. Akanga asara nemaminitsi makumi matatu asati asvika. Mushandi wake wepamba aitoziva chiso chake, pamwe chete nemubatsiri wake, asi vakanga vasati vazivisa kuuya kwake.
  
  Mudhayari rake, akanyora chinyorwa chezuva racho, achitaura nezvemamiriro ake ezvinhu. Chantal aiva muchengeti wezvinyorwa, mutori wemifananidzo anoshingaira uye munyori. Akanyora nhetembo dzenguva dzose, kunyange panguva dzakapfava dzevaraidzo, ainyora nhetembo mukurangarira. Ndangariro dzemusi wegore negore dzakadzokororwa mumagazini apfuura kugutsa chishuvo chake. Anofarira zvikuru kuvanzika uye ekare, Chantal aichengeta madhayari ake mumabhuku anodhura uye aifarira chaizvo kunyora pfungwa dzake.
  
  
  Kubvumbi 14, 2016 - Entrevaux
  
  Ndinofunga kuti ndiri kurwara. Muviri wangu unotonhora zvisingaite, kunyangwe kunze kusiri pasi pe19 degrees. Kunyange moto uri pedyo neni unoratidzika sechinhu chisingafungidziriki chemaziso angu; Ndinoona moto usinganzwe kupisa. Dai pasina nyaya dzangu ndingadai ndakakanzura musangano wanhasi. Asi handigoni. Ini ndinongofanira kugadzirisa zvipfeko zvinodziya newaini kuti ndisapenge kubva kuchando.
  
  Takatengesa zvose zvataigona kuti bhizimisi rirambe richienderera mberi uye ndinotyira utano hwomudiwa wangu Henry. Haarare uye kazhinji ari kure mupfungwa. Handina nguva yakawanda yekunyora, asi ndinoziva kuti zvandiri kuda kuita zvichatibudisa mugomba rezvemari ratiri.
  
  VaRaya, nyanzvi yezve alchemist yekuEgipita ine mukurumbira wakanaka pakati pemakasitoma ake, vari kundishanyira manheru ano. Nerubatsiro rwake tichawedzera kukosha kwezvishongo zvishoma zvandasiya, izvo zvichave zvakakosha zvakanyanya pandinozvitengesa. Semubairo, ndinomupa Celeste, chiito chinotyisa, kunyanya kune mudiwa wangu Henri, ane mhuri inoona ibwe rinoyera uye ave naro kubva kare. Asi iyi imari shoma inogona kupiwa mukutsinhana nekuchenesa uye kuwedzera kukosha kwemamwe madhaimani, izvo zvichadzorera mamiriro edu emari uye kubatsira murume wangu kuchengetedza barony yake nenyika yake.
  
  Anna, Louise neni ticharonga kupaza-mukati Henry asati adzoka kuti tikwanise kutsanangura kutsakatika kweCeleste. Mwoyo wangu unorwadza Henri kuti ndiri kusvibisa nhaka yake nenzira iyi, asi ndinoona sekuti iyi ndiyo nzira yega yekudzoreredza chimiro chedu tisati tanyura muusingazivikanwe uye kupera mukunyadziswa. Asi murume wangu achabatsirika uye ndizvo chete zvine basa kwandiri. Ini handife ndakakwanisa kumuudza izvi, asi kana angopora uye anonzwa akasununguka mune yake post, acharara zvakanaka zvakare, kudya zvakanaka uye kufara. Hunokosha kupfuura chero dombo rinopenya.
  
  - Chantal
  
  
  Apedza kusaina zita rake, Chantal akatarirazve wachi yaiva muimba yake yokutandarira. Akanyora kwechinguva. Senguva dzose, akaisa dhayari muniche kuseri kwependi yasekuru vaHenri uye akashamisika kuti chii chingave chakonzera kukanganisa kwekugadzwa kwake. Pane imwe nzvimbo mumhute yepfungwa dzake, paakanga achinyora, akanzwa wachi ichirova awa, asi haana kuita hanya nazvo, kuti asakanganwa zvaaida kunyora pasi peji yedhiyari yezuva iroro. Zvino zvakamushamisa kuona kuti ruoko rurefu rwakashongedzwa rwakadonha kubva pagumi nembiri kusvika pashanu.
  
  "Watononoka nemaminitsi makumi maviri nemashanu?" - akazevezera, achikanda imwe shawl pamapfudzi ake anodedera. "Anna!" - akadana mushandi wake wepamba paaitora poker kuti abatidze moto. Paakaridza rimwe danda, yakapfira marasha aipfungaira mumuromo wechimbini, asi haana kuwana nguva yokupuruzira murazvo womoto kuti usimbise. Nekunonoka kusangana kwake naRaya, Chantal akava nenguva shoma yekupedzisa hukama hwavo hwebhizinesi murume wake asati adzoka. Izvi zvakavhundutsa muridzi wemba zvishoma. Nokukurumidza, adzokera pamberi pechoto, aifanira kubvunza vashandi vake kana muenzi wake akanga afona kuti atsanangure kuti sei akanga anonoka. "Anna! Uripi, nokuda kwaMwari? "akazhamba zvakare, asinganzwe kupisa kwemoto wainyatsonanzvira zvanza zvake.
  
  Chantal haana kunzwa mhinduro kubva kumurandakadzi wake, mushandi wake wepamba, kana kuti mubatsiri wake. "Usandiudze kuti vakanganwa kuti vashanda nguva yakawedzerwa manheru ano," akazvitaurira mumwoyo achimhanya kudzika nekoridho kudivi rokumabvazuva kweimba yacho. "Anna! Bridget!" Akadeedzera zvino achitenderedza gonhi remba yekubikira, kunze kwaiva nerima chete. Achiyangarara murima, Chantal aikwanisa kuona chiedza cheorenji chemugadziri wekofi, maraiti ane mavara-mavara emasoketi ekumadziro nemimwe midziyo yake; Aya ndiwo maitiro aigara achitarisira madzimai akasara zuva. "Mwari wangu, vakanganwa," akadaro achigomera zvine simba sezvo chando chaimubata mukati sechirumwa nechando paganda nyoro.
  
  Muridzi wevillage akakurumidza kufamba achitevedza macorridor, achiona kuti aive ega pamba. "Zvakanaka, ikozvino ndinofanira kuita zvakanakisisa pane izvi," akanyunyuta. "Louise, chimbondiudza kuti uchiri pabasa," akadaro kumusuwo wakavharwa waiwanzochengeterwa mitero yaChantal, nemabasa anobatsira vanotambura, uye mapepanhau. Gonhi remuti dema rakanga rakakiiwa, uye hapana mhinduro yakabuda mukati. Chantal akaodzwa mwoyo.
  
  Kunyangwe dai muenzi wake achiri kuuya, aisazowana nguva yakakwana yekumhan'ara mhosva yaaizomanikidza murume wake kuisa. Achigunun'una ari oga paaifamba, mutongi wacho akaramba achikweva shawl dzake pachipfuva chake uye achivhara seri kwemutsipa wake, achiregedzera bvudzi rake pasi kuti agadzire imwe nzira yekuvharisa. Nguva dzakange dzave kuma9 manheru paakapinda muimba yekutandarira.
  
  Kuvhiringika kwemamiriro ezvinhu kwakapotsa kwamupedza simba. Akaudza vashandi vake nenzira isina chokwadi kuti vatarisire Mr. Rye, asi chakanyanya kumushamisa ndechekuti kwete chete mubatsiri wake nemuchengeti wemba, asiwo muenzi wake, akanzvenga hurongwa . Murume wake akanzwa hurongwa hwake ndokupa vanhu vake husiku hwese kuti vasaonane naVaRaya? Uye zvinotonyanya kushungurudza, Henry akambobvisa Raya here?
  
  Paakadzokera kwaakanga aradzika napukeni yevelvet ine madhaimondi matatu, Chantal akanzwa kuvhunduka kupfuura kungova oga pamba. Kufemereka kwakamutiza paakavhara muromo nemaoko achiona mucheka usina chinhu. Misodzi yakabuda mudumbu make ichipisa ichibaya moyo wake. Matombo aya ainge abiwa asi chakanyanya kumutyisa inyaya yekuti ainge akwanisa kuatora ari mumba. Hapana matanho ekuchengetedza akatyorwa, zvichisiya Madame Chantal vavhundutswa netsananguro dzakawanda dzinobvira.
  
  
  6
  Mutengo wakakwirira
  
  
  'Zviri nani kuva nezita rakanaka pane kuva nepfuma'
  
  -Mambo Soromoni
  
  
  Mhepo yakatanga kuvhuvhuta, asi zvakadaro haina kukwanisa kumisa runyararo mumba umu, Chantal akamira achichema nekurasikirwa kwake. Kwaisangova kurasikirwa kwemadhaimani ake uye kukosha kusingayereki kweCeleste, asi zvimwe zvese zvakarasika nekuda kwehumbavha.
  
  "Iwe benzi, hure risina pfungwa! Chenjera zvaunoshuvira, hure benzi!" akachema nekutapwa kweminwe yake, achichema mhedzisiro yakatsveyamiswa yehurongwa hwake hwepakutanga. "Zvino haufanirwe kunyepera Anri. Zvechokwadi dzakabiwa!"
  
  Chimwe chinhu chaifamba mukamuri yekusvikira, nhanho dzaitsika pauriri hwemapuranga. Ari kuseri kwemaketeni akatarisana nelawn yekumberi, akatarisa pasi kuti aone kana paiva nemunhu, asi pakanga pasina. Kutinhira kunotyisa kwainzwika hafu yemasitepisi kubva muimba yokutandarira, asi Chantal akanga asingagoni kudana mapurisa kana kambani yezvokuchengetedza kuti amutsvake. Vaizosangana nehutsotsi chaihwo, hwakambogadzirwa, uye aizopinda mudambudziko guru.
  
  Kana kuti aizodaro?
  
  Pfungwa dzekuchaira kwakadai dzaimudya moyo. Akavhara mabhesi ake ese kana akaonekwa? Nekuda kweizvozvo, angatotsamwisa murume wake uye kuisa chigumbu kwemwedzi pane kuurayiwa nembavha akangwara zvekunzvenga gadziriro yemba yake.
  
  Zviri nani ugadzirise pfungwa dzako mukadzi. Nguva iri kupera. Kana mbavha ichida kukuuraya unenge wapedza nguva yako uchiisiya ichirongedzera mumba mako.Hana yakarova pachifuva nekutya. Kune rumwe rutivi, kana iwe ukadana mapurisa uye chirongwa chako chikaziviswa, Henry anogona kukuramba iwe nekuda kwekurasikirwa naCeleste; zvekutoita chivindi chekufunga kuti une kodzero yekuchipa!
  
  Chantal aitonhora zvisingaite zvekuti ganda rake raipisa kunge chando chiri pasi pembatya dzakakora. Akarovera bhutsu pacarpet kuti mvura iwedzere kutsoka, asi dzakaramba dzichitonhora uye dzichirwadza mukati meshangu.
  
  Mushure mekufema kwakadzika, akaita sarudzo yake. Chantal akasimuka pachigaro ndokutora poker pachoto. Mhepo yakawedzera kurira, iyo chete runyararo rwekuvhuvhuta kwega kwemoto usina simba, asi Chantal akaramba akasvinura paakabuda mukoridho kunotsvaga kwaibva kurira. Ari pasi pekuodzwa mwoyo kwemadziteteguru emurume wake akafa anoratidzwa mumifananidzo yaive pamadziro, akapika kuita zvaaigona kurwisa pfungwa iyi yakaipa.
  
  Poker muruoko, akafamba achidzika masitepisi kekutanga kubva awonekana naHenri. Muromo waChantal wainge wakaoma, rurimi rwake rwainzwa kukora uye rusina nzvimbo, pahuro painge pakaoma kunge sandpaper. Achitarisa mifananidzo yevakadzi vemhuri yaHenri, Chantal aingonzwa aine mhosva achiona nekireni dzedhaimani dzaishongedza mitsipa yavo. Akatarisa pasi pane kushivirira mashoko avo ekuzvikudza sezvavaimutuka.
  
  Chantal zvaakafamba mumba, akabatidza mwenje wega wega; aida kuona kuti pakanga pasina nzvimbo yekuti chero munhu asingatenderwi kuvanda. Pamberi pake, masitepisi okuchamhembe akatambanudzwa kusvika pauriri hwekutanga, kubva painzwika kurira. Zvigunwe zvake zvairwadza achibata poker zvakasimba.
  
  Chantal paakasvika pasi pekumhara, akatendeuka kuti afambe rwendo rurefu nepauriri hwemarble kuti atenderedze switch mukamuri yekutandarira, asi moyo wake wakamira pane zvakaratidzwa nerima. Akachema zvinyoro nyoro achiona chiratidzo chaityisa chaiva pamberi pake. Pedyo nekuchinjisa pamadziro edivi rekure tsananguro yakaoma yakapihwa kune ruzha rwekushinha. Warembedzwa netambo padanda resirin'i, muviri womumwe mukadzi waizununguka uku nedivi mumhepo yaibva pafafitera rakanga rakashama.
  
  Mabvi aChantal akabva aita manyawi zvekuti aitofanira kudzora mhere mhere yaaikumbira kuberekwa. Aiva Brigid, mushandi wake wepamba. Mutsvuku murefu, mutete ane makore makumi matatu nemapfumbamwe ekuberekwa aive nechiso chebhuruu, chinonyangadza uye chakamonyaniswa chinotyisa chechimiro chake chaimboyevedza. Shangu dzake dzakawira pasi, isingadarike mita imwe kubva pamuromo wetsoka dzake. Mamiriro ezvinhu aiva mukamuri rokusvikira aiita seasina kunaka kuna Chantal, akanga asingatsungiririki, uye haana kumirira kwenguva refu asati atya kubviswa makumbo. Nyama dzake dzakatsva nekuoma nechando, akanzwa tsinga dzemukati memuviri wake dzichiita kusimba.
  
  Ndinofanira kukwira kumusoro! akaridza mhere. Ndoda kusvika pachoto kana kuti ndichafa nechando. Ndichangozvivharira ndofonera mapurisa." Akaunganidza simba rake rose, akakwenya nhanho achivakanda rimwe nerimwe, Bridget akatarisa afa akamutarisa ari padivi. Usamutarisa, Chantal! Usamutarisa.
  
  Nechekure aiona imba yekutandarira yaitonhorera, inodziya, chinhu chaive chamubatsira kuti ararame. Kudai aigona kungosvika pachoto, aingofanira kurinda kamuri rimwe chete panzvimbo pokuedza kuongorora chirairo chihombe, chine ngozi cheimba yake hombe. Paakangovharirwa muimba yekutandarira, Chantal akaona kuti aigona kufonera vakuru voedza kuita seasingazive nezvemadhaimondi akanga asipo kusvika murume wake azviziva. Parizvino, aifanira kubvuma kurasikirwa nemushandi wake waaida uye mhondi inogona kunge ichiri mumba. Kutanga aifanira kuramba ari mupenyu, uye ipapo kurangwa nokuda kwezvisarudzo zvisina kururama. Kudzvinyirirwa kwaityisa kwetambo kwaiita kunge mweya wekufema uchipfuura nepaburi retsono. Akanzwa kusvotwa uye mazino akanga oita kugwesha nechando.
  
  Kugomera kunotyisa kwakabva kuhofisi duku yaLouise, imwe yemakamuri aichengeterwa pauriri hwepasi. Kuvhuvhuta kwechando kwakabuda nepasi pegonhi ndokumhanya nepamusoro pebhutsu dzaChantal ndokukwidza makumbo ake. Aiwa, usazarura suo, nharo dzake dzakamupwisa. Munoziva zviri kuitika. Hatina nguva yekutsvaga humbowo hwezvaunotoziva, Chantal. Handeyi nazvo. Unoziva. Tinogona kuzvinzwa. Kufanana nehope dzinotyisa dzine makumbo, iwe unoziva zvakakumirira iwe. Ingoenda kumoto.
  
  Chantal aramba kuvhura door raLouise, akaregedzera mubato ndokucheuka kuti zvaigomera zvirambe zviri mukati make. "Ndinokutendai Mwari mwenje wese wakabatidzwa," akazevezera akabata shaya, akaputira maoko ake paari kufamba achienda kumusuwo wekugamuchira waitungamira kupenya kunoshamisa kweorenji kwechoto.
  
  Maziso aChantal akabva ati zii akatarisa kumberi. Akambotanga ashaya kuti ainyatsoona here gonhi richifamba asi paakasvika pakamuri akaona kuti rakanga ranonoka kuvhara. Achiedza kukurumidza, akachengeta poker yakagadzirira chero ani zvake akanga achivhara musuo, asi aifanira kupinda.
  
  Ko kana mumba muine mhondi dzinopfuura imwe? Ko kana ari muimba yokutandarira ari kukutsausai kubva kune ari mukamuri raLouise?Akafunga kudaro, achiedza kuona mumvuri kana mufananidzo waigona kumubatsira kunzwisisa mamiriro echiitiko chacho. Haisi nguva yakanaka yekuunza izvi, rimwe izwi remukati rakati.
  
  Chiso chaChantal chainge chakazara nechando, miromo isina ruvara, uye muviri wake waidedera zvaityisa paakasvika pamusiwo. Asi yakavharika paakangoedza mubato, ichimukanda kumashure kubva musimba. Pauriri pakanga pakaita serenji yekutsvedza muaizi uye akachimbidza kudzokera kutsoka dzake, achichema nekukundwa sezvo ruzha rwaityisa rwekugomera rwaibuda kunze kwegonhi raLouise. Nekutya, Chantal akaedza kusunda gonhi repaimba yokutandarira, asi akanga apera simba nokuda kwechando.
  
  Akawira pasi, akatarisa pasi pegonhi kuti aone chiedza chechoto. Kunyange izvi zvingadai zvakamupa nyaradzo kana akafungidzira kupisa kwacho, asi kapeti yakakora yaiita kuti zvimuomere kuona. Akaedza kusimuka zvakare asi akanga apindwa nechando zvekuti akangozvipeta pakona pedyo nemusiwo wakavharwa.
  
  Enda kune rimwe kamuri unotora magumbeze, iwe benzi, rakafunga. Huya ubatidze mumwe moto, Chantal. Kune gumi nemana fireplaces muvilla, uye wagadzirira kufa nekuda kweimwe?Achidedera, akada kunyemwerera nekuzorora kwesarudzo. Madame Chantal vakatamburira kuti vasvike muimba yekurara yevaenzi yaiva pedyo nechoto. Angori magonhi mana pasi uye nhanho shoma kumusoro.
  
  Kugomera kukuru kwaiuya kuseri kwegonhi rechipiri kwakakanganisa psyche yake uye tsinga, asi tenzikadzi wemba aiziva kuti aizofa ne hypothermia kana akasasvika mukamuri rechina. Yaiva nedhirowa rine machisi nemalighter akawanda, uye painge pakakwana butane paguva padama rechoto kuti iputika. Nharembozha yake yaive muimba yekutandarira uye macomputer ake aive mumakamuri akasiyana-siyana ari pasi - nzvimbo yaaitya kuenda, nzvimbo yaive yakavhurika fafitera uye mushakabvu aichengeta nguva sewachi paruzevha.
  
  "Ndapota, ndapota, itai kuti muve nematanda mumba," akadedera, achikwiza maoko ake uye achikweva muromo weshavha yake pachiso chake kuti aedze kubata kumwe kwokufema kwake kunodziya. Akabata poker zvakasimba muruwoko rwake, akaona kuti kamuri rakanga rakashama. Chantal kuvhunduka kwakabva kwapinda pakati pemhondi nechando, achigara achifunga kuti chii chaizomuuraya nekukurumidza. Nokushingaira kukuru, akaedza kurongedzera matanda pachoto muimba yokutandarira, ukuwo kuchema kwaibva kune rimwe kamuri kwakawedzera kupera simba.
  
  Maoko ake akaedza kubata pamuti, asi akanga asisagoni kushandisa zvigunwe zvake. Akafunga kuti pane chimwe chinhu nezvehutano hwake chaishamisa. Idi rokuti imba yake yaipisa zvakafanira uye aisagona kuona mhepo yokufema kwake yairamba zvakananga fungidziro yake yokuti mamiriro okunze eNice akanga achitonhora zvikuru nokuda kwenguva iyoyo yegore.
  
  "Zvose izvi," akanetseka nevavariro dzake dzakarasika, achiedza kubatidza gasi pasi pematanda, "kuti angodziyirwa kana kusati kwatombotonhora!" Chii chiri kuitika? Ndiri kutofa nechando mukati!"
  
  Moto wakatinhira kuhupenyu, kubatidzwa kwegasi rebutane pakarepo kwakapenya mukati mekamuri. "Oh! Runako!" - akadanidzira. Akadzikisa poker kuti adziye zvanza zvake mumoto wehasha, uyo wakava mupenyu, uchitsemuka nendimi uye uchimwaya twuma twumatwotwo tunenge twakadzimwa nekusundidzirwa kudiki. Akadziona dzichibhururuka dzichinyangarika paakapinza maoko muchoto. Chimwe chinhu chakamhanya kuseri kwake, uye Chantal akacheuka kutarisa kumeso kwakaoma kwaAbdul Raya nemaziso matema, akanyura.
  
  "Changamire Paradhiso!" - akadaro asingadi. "Wakatora madhaimani angu!"
  
  "Ndadaro madam," akadaro akadzikama. "Asi kana zvikadaro, handisi kuzoudza murume wako zvawaita mushure make."
  
  "Iwe mwana wehure!" Akadzora hasha dzake, asi muviri wake wakaramba kumupa simba rekukwenya.
  
  "Zviri nani kugara pedyo nemoto madam. Kuti tirarame, tinoda kudziya. Asi madhaimani haagone kukuita kuti ufeme," akagovera huchenjeri hwake.
  
  "Unonzwisisa zvandingakuita here? Ndinoziva vanhu vane unyanzvi zvikuru, uye ndine mari yokuhaya vavhimi vakanakisisa kana mukasandidzorera madhaimani angu!"
  
  "Regai kutyisidzira kwenyu, Mai Chantal," akanyevera kudaro noushamwari. "Isu tese tinoziva chikonzero nei iwe waida alchemist kuti aite zvemashiripiti kushandura matombo ako ekupedzisira. Unoda mari here. Clack-clack, "akataura kudaro. "Wakapfuma zvinonyadzisa, kungoona pfuma chete iwe usingaone runako nechinangwa. Haukodzeri zvaunazvo, saka ndazvitora kuti ndikusunungure pamutoro wakaipa uyu."
  
  "Maswera sei?" akafinyamisa kumeso, chiso chake chakaunyana chisingarasikirwe neruvara rwebhuruu muchiedza chemarimi omoto.
  
  "Ndinoshinga. Imi maAristocrat munogara pazvipo zvinoshamisa zvepasi uye mozviti ndezvako. Iwe haugone kutenga simba revamwari, chete mweya yakaora yevarume nevakadzi. Wazviratidza. Nyeredzi dzakawa idzi hadzisi dzako. Ndezvedu tose, n"anga nenyanzvi dzinodzishandisa kugadzira, kushongedza nekusimbisa zvisina simba," akadaro achida.
  
  "Iwe? Wizard? " akabva aseka hake. "Iwe uri nyanzvi-geologist. Hakuna chinonzi mashiripiti iwe benzi!"
  
  "Havapo here?" - akabvunza achinyemwerera, achitamba naCeleste pakati peminwe yake. "Wobva wandiudza, madam, ndakagadzira sei mauri manyepo ekutambudzika ne hypothermia?"
  
  Chantal akashaya chekutaura, akashatirwa uye akavhunduka. Kunyange zvazvo aiziva kuti ichi chishamiso chaiva chake chete, akatadza kubvuma pfungwa yokuti akanga amubata ruoko rwake pavakapedzisira kusangana. Kusiyana nemitemo yezvakasikwa, zvisinei akafa nechando. Mumaziso make maive nekutya paakamuona achienda.
  
  "Mofamba zvakanaka, Madame Chantal. Ndinokumbira kuti mudziye.
  
  Sezvaaifamba achienda pasi pemusikana anozununguka, Abdul Raya akanzwa mhere-mhere yeropa kubva muimba yevaenzi ... sezvaaitarisira. Akaisa madhaimani muhomwe yake, ukuwo pamusoro Madame Chantal vachikwira muchoto kuti vaderere kutonhora kwavo kwavaikwanisa. Sezvo muviri wake wakanga uchishanda patembiricha yakachengeteka ye37.5 ў C nguva yose iyi, akafa nguva pfupi pashure pacho, akanyura mumoto.
  
  
  7
  Hakuna mutengesi mugomba raZvakazarurwa
  
  
  Perdue akanzwa chimwe chinhu chaasina kujaira kuziva kare - kuvenga kwakanyanya kune mumwe munhu. Kunyange zvazvo akanga achinaya zvishoma nezvishoma mumuviri nomupfungwa kubva munhamo yake mutaundi duku reFallin, Scotland, akawana kuti chinhu bedzi chaikanganisa kudzoka kwechimiro chake chendangariro chokufara, chokusava nehanya rakanga riri idi rokuti Joe Carter, kana kuti Joseph Carsten, akanga achiri kubata maoko ake. mweya. Akasiiwa aine kuravira kwakashata mumuromo pese paaikurukura nezvekutongwa kwaizouya nemagweta ake, achitungamirwa naSpecial Agent Patrick Smith.
  
  "Ndichangobva kugamuchira iyi tsamba, David," akadaro Harry Webster, mukuru wezvemutemo wePurdue. "Handizive kana aya ari mashoko akanaka kwauri kana akaipa."
  
  Vashandi vaviri vaWebster naPatrick vakabatana naPerdue negweta rake patafura yekudyira mukamuri yekudyira ine sirin'i yeWrichtisousis Hotel. Vakapiwa scones netii, izvo nhume dzakagamuchira nomufaro dzisati dzaenda kwadzaitarisira kuti dzaizonzwa nokukurumidza uye zvinyoro.
  
  "Ichi chii?" Perdue akabvunza achinzwa moyo wake kusvetuka. Akanga asati ambofanira kutya chinhu. Pfuma yaro, zviwanikwa uye vamiririri vaigona kugadzirisa chero matambudziko ayo. Zvisinei, mumwedzi mishoma yapfuura, akaziva kuti pfuma yechokwadi bedzi muupenyu rusununguko, uye akanga ava pedyo nokurasikirwa narwo. Maonero anotyisa zvechokwadi.
  
  Harry akafinyamisa kumeso achitarisa kudhindwa kwakanaka kweemail yaakanga agamuchira kubva kuDhipatimendi Rezvemitemo pamuzinda weSecret Intelligence Service. "Ah, zvakadaro, pamwe hazvina basa zvakanyanya kwatiri, asi mukuru weMI6 anenge asipo. Iyi email ine chinangwa chekuzivisa uye kukumbira ruregerero kune vese vane chekuita nekusavapo kwake, asi aive nezvimwe zvinhu zvinomunetsa izvo aifanira kugadzirisa. "
  
  "Kupi?" - Ndakabvunza. - Perdue akadanidzira nemoyo murefu.
  
  Pashure pokunge ashamisa dare nekuita kwake, akakurumidza kuzvideredza nokunyemwerera uye achinyemwerera: "Ndichingoda kuziva chikonzero nei murume akarayira kukombwa kwenzvimbo yangu asina kunetseka kupinda pamariro angu."
  
  "Hapana achakuviga, David," Webster akanyaradza Harry nezwi regweta rake. "Asi hazvitauri kupi, chete kuti aifanira kuenda kumusha kwemadzitateguru ake. Ndinofunga inofanira kunge iri mune imwe kona yeEngland iri kure."
  
  Kwete, yaifanira kunge iri kune imwe nzvimbo muGermany kana Switzerland, kana imwe yematendere eNazi anotonhorera, Perdue akaseka mupfungwa dzake, achishuva kuti aigona kungobudisa pachena kuti chokwadi chaiva chei pamusoro pemutungamiri anonyengera. Akanzwa kurerukirwa muchivande achiziva kuti aisazofanira kutarisa chiso chinosemesa chemuvengi wake iye achibatwa pachena setsotsi, achiona mupfanha achifarira nhamo yake.
  
  Sam Cleave akange afona husiku hwapfuura kuti audze Perdue kuti Channel 8 neWorld Broadcast Nhasi, pamwe zvakare CNN, yaizovepo kutepfenyura zvese zvakaunganidzwa nemutori wenhau wekuferefeta kuti afumure huipi hweMI6 pasirese uye kuhurumende yeBritain. Zvisinei, kusvikira vave nehumbowo hwakakwana hwekupa mhosva Karsten, Sam naPerdue vaifanira kuchengetedza ruzivo rwose chakavanzika. Dambudziko nderekuti Karsten aiziva. Aiziva kuti Perdue aiziva, uye kwaive kutyisidzira kwakananga, chimwe chinhu icho Perdue aifanira kunge akaona chichiuya. Chaimunetsa ndechekuti Karsten aizosarudza kuzviuraya sei, sezvo Perdue aizoramba ari mumumvuri zvachose kunyange dai aizoendeswa kujeri.
  
  "Ndingashandisa foni yangu here, Patrick?" akabvunza nenzwi rengirozi kuita seaisakwanisa kusvika Sam kana achida.
  
  "Hm, hongu, hongu. Asi ndoda kuziva wauchafonera" Patrick akadaro achivhura sefa yaaichengetera zvinhu zvese Perdue aisakwanisa kuwana pasina mvumo.
  
  "Sam Cleave," Perdue akadaro asingatauri, achibva angogamuchira mvumo yaPatrick asi achiwana kuongororwa kunoshamisa kubva kuWebster.
  
  "Sei?" Akabvunza Perdue. "Kutongwa kuri mumaawa asingasviki matatu David. Ndinokurudzira kushandisa nguva nekuchenjera."
  
  "Izvi ndizvo zvandinoita. Ndatenda nemafungiro ako, Harry, asi izvo zvinoshanda kuna Sam, kana usina hanya, "Perdue akapindura nenzwi rakayeuchidza Harry Webster kuti akange asiri kutungamira. Nemashoko aya, akachaira nhamba uye zvinyorwa 'Carsten is missing. Kufungidzira dendere reAustria.'
  
  Meseji ipfupi yakavharidzirwa yakatumirwa nekukurumidza pamusoro peiyo nguva isingaverengeki setiraiti link, nekuda kweimwe yezvigadzirwa zvehunyanzvi zvePerdue izvo zvaakanga aisa panhare dzeshamwari dzake nemugadzi wake, vanhu vega vaaifunga kuti vaikodzera ropafadzo nekukosha. Pakangotumirwa meseji, Perdue akadzosera foni kuna Patrick. "Ndiyo."
  
  "Kwakanga kuri nokukurumidza zvikuru," akadaro Patrick akaororwa.
  
  "Tekinoroji, shamwari yangu. Ndinotya kuti munguva pfupi mazwi achanyungudika kuita makodhi, uye isu tichadzokera kune hieroglyphs, "Perdue akanyemwerera achizvikudza. "Asi ini ndichagadzira application inomanikidza mushandisi kutora mashoko Edgar Allan Poe kana Shakespeare asati apinda."
  
  Patrick akatadza kana kusekerera hake. Aka kakanga kari kekutanga nguva yaakanyatso pedza nguva aine bhirioni muongorori, sainzi, philanthropist David Perdue. Kusvika nguva pfupi yadarika, aifunga nezvemurume uyu semwana wemupfumi anozvikudza achiratidza ropafadzo yake yekuwana chero gehena raaida. Patrick akaona Perdue seanopfuura mukundi kana zvisaririra zvekare izvo zvisiri zvake, akamuona seshamwari-anoba.
  
  Pakutanga, zita rekuti Perdue rakanga ramutsa kushora chete, zvakafanana neiyo venality yaSam Cleave uye nenjodzi dzine chekuita nemuvhimi ane grizzled relic. Asi zvino Patrick akavamba kunzwisisa kukwezvwa kumurume asina hanya uye ane mutsa, uyo, chaizvoizvo, akanga ari murume ane mwero neperero. Pasina chinangwa, akatanga kufarira kambani yePerdue uye wit.
  
  "Ngatipedzei izvi, vakomana," akadaro Harry Webster, uye varume vakagara pasi kuti vapedze hurukuro dzavaizopa.
  
  
  8
  Blind Tribunal
  
  
  
  Glasgow - maawa matatu gare gare
  
  
  Munzvimbo yakanyarara, ine chiedza chisina kujeka, boka duku revakuru vakuru vehurumende, nhengo dzezvekuchera matongo uye magweta vakaungana kuti vatongerwe David Perdue pamusoro pemhosva yekupomerwa kubatanidzwa mune zvepasi rose espionage uye kuba kwezvinhu zvetsika. Maziso aPerdue ebhuruu akachenuruka akaongorora imba yebhodhi, achitsvaga chiso chaKarsten chinosemesa, sekunge chaive chechipiri. Zvakamunetsa kuti muAustria akanga achichochonya kupi, iye achiziva kwaaizowana Perdue. Kune rumwe rutivi, Karsten angangodaro akafunga kuti Perdue aitya zvakanyanya migumisiro yakabatana nekutaura pakubatana kwemukuru wepamusoro nenhengo yeChirongwa cheBlack Sun, uye angave akasarudza kusiya imbwa dzakarara dzoga.
  
  Chiratidzo chekutanga chekufungisisa kwekupedzisira chaiva chokwadi chokuti nyaya yaPerdue haina kutongwa kuInternational Criminal Court muHague, iyo inowanzoshandiswa kuedza mhosva dzakadaro. Perdue nedare rake repamutemo vakabvumirana kuti chokwadi chokuti Joe Carter akakurudzira hurumende yeEthiopia kuti amutongere pamusangano usina kurongwa muGlasgow akaratidza kuti aida kuchengetedza nyaya yacho. Mhosva dzematare edzimhosva dzakadaro, kunyange zvazvo dzakabatsira kuona kuti vapomeri vabatwa nemazvo, zvaisaita zvakawanda kuzunungusa nheyo dzemitemo yepasi rose ine chekuita nehusori, chero.
  
  "Uku ndiko kudzivirira kwedu kwakasimba," Harry Webster akaudza Perdue kunze kwekutongwa. "Anoda kuti utongwe uye utongwe, asi haadi kukwezva vanhu. Izvi zvakanaka".
  
  Musangano wakagara pasi ndokumirira kutanga kwenyaya.
  
  "Uku ndiko kutongwa kwaDavid Connor Perdue pamusoro pemhosva dzekuchera matongo dzinosanganisira kuba kwemifananidzo yetsika dzakasiyana-siyana uye zvisaririra zvechitendero," muchuchisi akazivisa kudaro. "Umbowo huchapihwa pakutongwa uku huchaenderana nemhosva yehusori yakaitwa nechikonzero chetsvakiridzo yezvinocherwa mumatongo."
  
  Kana zviziviso zvese nemaitiro zvapera, Muchuchisi Mukuru akamiririra MI6, Adv. Ron Watts akaunza nhengo dzinopikisa dzinomiririra Federal Democratic Republic of Ethiopia uye Archaeological Crimes Unit. Pakati pavo paiva naProf. Imru wePeople's Heritage Movement naColonel Basil Yimenu, murwi mukuru wemauto uye tateguru weAddis Ababa Historic Preservation Association.
  
  "VaPerdue, muna Kurume 2016, rwendo rwamakatungamirira nekupa mari runonzi rwakaba chisaririra chechitendero chinonzi Areka yeChibvumirano mutemberi muAxum, Ethiopia. ndiri right?" Akadaro muchuchisi achihwihwidza mhino nekakuzvidzikisira.
  
  Perdue ndiye aigara akadzikama uye aifarira kuzvidzora. "Marasika changamire."
  
  Pakanga paine mhere-mhere yekusafarira pakati peavo vaivepo, uye Harry Webster akabhabhadzira Perdue paruoko kumuyeuchidza kuzvidzora, asi Perdue akaenderera mberi neushamwari achiti: "Chokwadi, yaive mufananidzo weAreka yesungano, uye takaiwana mukati. mujinga megomo kunze kwemusha. Rakanga risiri Bhokisi Dzvene rakakurumbira rine simba raMwari, changamire."
  
  "Munoona, izvi zvinoshamisa," gweta racho rakataura richitsvinya, "nekuti ndaifunga kuti masayendisiti anoremekedzwa aya aizokwanisa kusiyanisa Areka chaiyo neyenhema."
  
  "Ndinobvuma," Perdue akakurumidza kupindura. "Ungafunga kuti vanokwanisa kuona musiyano. Ukuwo, sezvo nzvimbo yeAreka chaiyo iri fungidziro uye isati yanyatsopupurirwa, zvingava zvakaoma kuziva kuti ndezvipi kuenzanisa.
  
  Prof. Imru akasimuka achiratidza kushatirwa asi gweta rakamunongedzera kuti agare pasi asati ataura shoko.
  
  "Unorevei kana uchidaro?" - akabvunza gweta.
  
  "Ndinopikisa, mudzimai wangu," Prof. Imru akachema paaitaura nemutongi akagara Helen Ostrin. "Murume uyu ari kuseka nhaka yedu uye anozvidza kugona kwedu kuziva zvinhu zvedu!"
  
  "Garai pasi, Prof. Imru," mutongi akarayira kudaro. "Handisati ndanzwa mashoko erudzi urwu kubva kumumhan"arirwi. Mirai henyu nguva yenyu." Akatarisa Perdue. "Unorevei, VaPerdue?"
  
  "Ini handisi munyori wenhoroondo kana nyanzvi yezvechitendero, asi ndinoziva chinhu chimwe kana zviviri pamusoro paMambo Soromoni, naMambokadzi weShebha, uye neAreka yesungano. Zvichienderana netsanangudzo yaro muzvinyorwa zvese, ndine chokwadi chekuti hazvina kumbotaurwa kuti paive nemifananidzo pachivharo cheHondo Yenyika II, "Perdue akadaro achingoita.
  
  "Munorevei, VaPerdue?" Izvozvo hazvina musoro," gweta rakapindura kudaro.
  
  "Chekutanga pane zvese, haifanirwe kunge iine swastika yakamisikidzwa pairi," Perdue akadaro akasununguka, achinakidzwa nekushamisika kwevateereri vebhodhi. Mubiriiri ane vhudzi resirivheri akataura zvinhu zvakasarudzwa kuitira kuti azvidzivirire asingafumure nyika yepasi pasi, apo mutemo waizongopinda munzira. Akanyatsosarudza zvaaigona kuvaudza kuitira kuti arege kunyevera Karsten nezviito zvake uye kuti ave nechokwadi chokuti hondo neBlack Sun yakaramba iri pasi pe radar kwenguva yakareba zvakakwana kuti ashandise chero nzira dzinodiwa kuti asaine chitsauko ichi.
  
  "Unopenga here?" Col. Yimenu akadanidzira, asi akabva abatanidzwa nenhumwa dzeEthiopia mukupikisa kwavo.
  
  "Colonel, ndinokumbira kuti uzvidzore kani ndingakupa mhosva yekuzvidza dare. Rangarira, ichi chichiri kutongwa nedare, kwete nharo! - mutongi akabvarura inzwi rake rakasimba. "Kuchuchisa kunogona kuenderera mberi."
  
  "Uri kuti goridhe raive neswastika rakanyorwa pariri?" Gweta rakanyemwerera richiona zvisina musoro. "Mune mapikicha anoratidza izvi here, VaPerdue?"
  
  "Handizivi," Perdue akapindura achidemba.
  
  Muchuchisi akafara. "Saka kuzvidzivirira kwako kunobva pane zvekunzwa?"
  
  "Marekodhi angu akaparadzwa panguva yekutsvaga kwakapotsa kundiuraya," Perdue akatsanangura.
  
  "Saka wakateverwa nezviremera," Watts akaseka. "Zvichida nekuti wanga uchiba nhoroondo inokosha. Mr. Perdue, nheyo yepamutemo yekupomerwa mhosva yekuparadzwa kwezviyeuchidzo inobva kugungano re1954, iro rakaiswa mukupindura kuparadzwa kwakakonzerwa mushure meHondo Yenyika II. Pane chikonzero chekuti wakapfurwa."
  
  "Asi takapfurwa nerimwe boka revarwi, gweta Watts, richitungamirirwa nomumwe purofesa. Rita Medley uye anopihwa mari neCosa Nostra.
  
  Zvakare, kutaura kwake kwakakonzera nyonganyonga zvokuti mutongi aitofanira kuvashevedza kuti varange. Vakuru veMI6 vakatarisana, vasingazive chero kubatanidzwa kweSicilian Mafia.
  
  "Saka imwe nzendo iyi iripi uye purofesa akaitungamira?" - akabvunza muchuchisi.
  
  "Vafa, changamire," Perdue akadaro.
  
  "Saka zvauri kundiudza ndezvekuti data rese nemapikicha anotsigira kuwanikwa kwako zvaparadzwa, uye vanhu vanogona kutsigira zvawataura vafa vese," Watts akaseka. "Zviri nyore."
  
  "Zvinondishamisa kuti ndiani afunga kuti ndakasiya Areka pakutanga," Perdue akanyemwerera.
  
  "VaPerdue, iwe uchataura chete kana wataurwa," mutongi akanyevera. "Zvisinei, iyi ipfungwa ine musoro yandinoda kukwevera ngwariro yemuchuchisi. Areka yakatombowanikwa muna Mr. Perdue, Special Agent Smith?"
  
  Patrick Smith akasimuka neruremekedzo ndokupindura, "Kwete, mukadzi wangu."
  
  "Saka nei iyo Secret Intelligence Service order isati yadzimwa?" - akabvunza mutongi. "Kana pasina humbowo hwekupomera Mr. Perdue, nei dare risina kuziviswa nezvechiitiko ichi?"
  
  Patrick akagadzirisa pahuro. "Nekuti mukuru wedu haasati atipa order, mai vangu."
  
  "Ko boss vako varipi?" Akafinyamisa kumeso, asi kupomerwa kwakamuyeuchidza nezve memorandamu yepamutemo umo Joe Carter akakumbira chikonzero chezvikonzero zvake. Mutongi akatarisa nhengo dzedare redzimhosva achitsiura nehasha. "Ndinoona kusarongeka uku kuri kundityisa, kunyanya kana mafunga kupomera munhu mhosva pasina humbowo hwekuti anenge aine chinhu chakabiwa.
  
  "Milady, kana ndikakwanisa?" - Kanzura ane hutsinye Watts akagomera. "VaPerdue vainyatsozivikanwa uye vainyorwa sevakawana pfuma yakasiyana-siyana munzendo dzavo, kusanganisira Spear of Destiny yakakurumbira, yakabiwa nevaNazi muHondo Yenyika II. Akapa zvisaririra zvakawanda zvechitendero netsika zvakakosha kumamiziyamu pasi rose, kusanganisira zvakawanikwa munguva pfupi yapfuura naAlexander Mukuru. Kana hungwaru hwemauto husina kuwana zvinhu izvi pazvivakwa zvake, izvi zvinongoratidza kuti akashandisa nzendo idzi kunosora dzimwe nyika. "
  
  Ah shit, akafunga Patrick Smith.
  
  "Ndapota, mudzimai wangu, ndingataure chimwe chinhu here?" Col. Akabvunza Yimena, uko mutongi akamupa mvumo nechiratidzo. "Kudai murume uyu asina kuba Areka yedu, boka rose revashandi vanobva kuAksum rinopika, ringadai rakanyangarika sei kubva muruoko rwake?"
  
  "VaPerdue? Unoda kutsanangura pamusoro peizvi? "- akabvunza mutongi.
  
  "Sezvandambotaura, takanga tichiteverwa neimwe nzendo. Mai vangu, ndakapona nepaburi retsono neupenyu hwangu, asi boka rekushanya rePotpourri rakazotora Areka, yakanga isiri Areka chaiyo yeSungano," Perdue akatsanangura.
  
  "Uye vose vakafa. Saka artfact iripi?" - akabvunza purofesa ane shungu. Imru, achitaridza kuparara nekurasikirwa. Mutongi akabvumira varume kuti vataure vakasununguka chero bedzi vachichengeta kurongeka sezvaakavarayira kuita.
  
  "Akapedzisira kuonekwa pamusha wavo muDjibouti, Purofesa," Perdue akapindura, "vasati vaenda kurwendo ini nevandinoshanda navo kunoongorora mimwe mipumburu kubva kuGreece. Takamanikidzwa kuvaratidza nzira, uye yaivepo..."
  
  "Wakarongera rufu rwako kupi," muchuchisi akapomera nehasha. "Handichada zvekutaurazve mudzimai wangu. MI6 yakadanwa kunzvimbo kuti isunge Mr Perdue, kuti vamuwane 'afa' uye kuti nhengo dzeItaly dzerwendo dzakanga dzafa. Ndiri chokwadi here, Special Agent Smith?"
  
  Patrick akaedza kusatarisa Perdue. Akapindura chinyararire: "Hongu."
  
  "Nei akanyepera kufa kwake kuti asasungwa kana asina chekuvanza?" - muchuchisi akaenderera mberi. Perdue aida kutsanangura zviito zvake, asi kupinda mumutambo wose weChirongwa cheBlack Sun uye achiratidza kuti ivo, zvakare, vakanga vachiripo, zvakange zvakanyanyisa kuti zvivhiringidzike.
  
  "Milady, ndingadaro here?" Harry Webster akazosimuka kubva pachigaro chake.
  
  "Enda mberi," akadaro achibvumira, sezvo gweta rakanga risati rataura shoko.
  
  "Ndipewo zano rekuti tiwirirane nemutengi wangu sezvo zviri pachena kuti pane maburi akawanda panyaya iyi. Hapana humbowo hwechokwadi hunopesana nemutengi wangu wekuviga zvisaririra zvakabiwa. Uyezve, hapana vanhu varipo vanogona kupupura kuti akanyatsotaura kwavari chero njere dzine chekuita nehusori. " Akambomira kuratidza ziso kune mumwe nemumwe weMilitary Intelligence aivepo.6 Akabva atarisa Perdue.
  
  "Varume, mai vangu," akapfuurira kudaro, "nemvumo yomutengi wangu, ndinoda kupinda mukuteterera."
  
  Perdue akaramba akati twasu, asi hana yake yairova. Akange ataura nezve chiitiko ichi zvakadzama naHarry mangwanani iwayo, saka akaziva kuti aigona kuvimba negweta rake rinotungamira kuti riite sarudzo dzakakodzera. Kunyange zvakadaro, zvakaramba zvichindinetsa. Pasinei neizvi, Perdue akabvuma kuti vaifanira kungosiya zvose shure nemoto wegehena sezvinobvira. Akanga asingatyi kurohwa nekuda kwezvakaipa zvake, asi haana kumbobvira afarira tarisiro yekupedza makore ari mujeri asina mukana wekugadzira, kuongorora, uye, kunyanya kukosha, kuisa Joseph Karsten munzvimbo yaaive.
  
  "Zvakanaka," mutongi akadaro achipeta maoko ake patafura. "Mamiriro emumhan'ari ndeapi?"
  
  
  9
  Visitor
  
  
  "Kwanga kuri sei kunzwa?" Nina akabvunza Sam paSkype. Kumashure kwake aiona mitsara isingaperi yemasherufu akanga akarongwa nezvinhu zvekare uye varume vakapfeka mabhachi machena vachinyora zvinhu zvakasiyana-siyana.
  
  "Ini handisati ndanzwa kubva kuPaddy kana Perdue parizvino, asi ndichave nechokwadi chekukuzivisai kana Paddy angondifonera masikati ano," Sam akadaro, achifemereka. "Ndiri kufara kuti Paddy aripo naye."
  
  "Sei?" akafinyama kumeso. Akabva aseka hake. "Perdue kazhinji anoputira vanhu pamunwe wake mudiki asina kana kuedza. Haufanire kumutyira, Sam. Ini ndinobheja kuti achafamba akasununguka pasina kana kumboda kushandisa mafuta echitokisi emuno husiku."
  
  Sam akaseka naye, achinakidzwa nekutenda kwake mukugona kwaPurdue uye kuseka kwake nezvemajeri eScotland. Aimusuwa, asi aisambobvuma nenzwi guru, ndoda kumuudza zvakananga. Asi aida.
  
  "Unodzoka rinhi kuti ndikutengere chimera chimwe chete?" - akabvunza.
  
  Nina akanyemwerera ndokuzembera kumberi kutsvoda skrini. "Oh, mandisuwa here, Mr. Cleave?"
  
  "Usazvibata kumeso," akanyemwerera, achitarisa-tarisa achinyara. Asi akafarira kutarisa zvakare mumaziso matema emunyori wenhoroondo akanaka. Akatomufarira zvekuti ainge ave kunyemwerera futi. "Joanna aripi?"
  
  Nina akatarisa kumashure nekukurumidza, kufamba kwemusoro wake kuchifema hupenyu mukati mekiyi yake refu yerima sezvavaibhururuka nekufamba kwake. "Anga ari pano...mira...Joe!" - akadanidzira pane imwe nzvimbo kubva pahwindo. "Huya uti mhoro kushamwari yako."
  
  Sam akanyemwerera ndokugadzika huma yake paruoko rwake, "Achiri kutevera dhongi rangu rakanaka zvinoshamisa here?"
  
  "Ehe, achiri kufunga kuti uri mbongoro yembwa, unokosha," Nina akaseka kudaro. "Asi anonyanya kuda kaputeni wake wegungwa. Ndine hurombo." Nina akachonya achitarisa shamwari yake yaiuya, Joan Earl, mudzidzisi wenhoroondo uyo akanga avabetsera kuwana pfuma yaAlexander Mukuru.
  
  "Hesi Sam!" MuCanada akafara akamusimudzira.
  
  "Hesi Joe, kwakanaka here?"
  
  "Ndiri kuita zvakanaka, mudiwa," akadaro. "Munoziva, kwandiri uku kurota uku. Pakupedzisira ndinogona kunakidzwa nekufamba, nguva yese iyi ndichidzidzisa nhoroondo!"
  
  "Ndisingataure muripo wezvawawana, huh?" akachonya.
  
  Nyemwerero yake yakadzikira, ndokutsiviwa nechiso cheruchiva apo akagutsurira nekazevezeve, "Ndinoziva, handiti? Ndaigona kuwana chokurarama nacho kuita izvi! Uye sebhonasi, ndine sexy yekare kayak yebhizinesi rangu rekubata hove. Dzimwe nguva tinobuda pamusoro pemvura kuti tingoona kunyura kwezuva, munoziva, patinenge tisinganyari kuratidza."
  
  "Zvinonzwika zvakanaka," akanyemwerera, achinyengetera chinyararire kuti Nina adzore zvakare. Akanamata Joan, asi aigona kunyengedza murume. Sokunge ari kuverenga pfungwa dzake, akakwenya musoro ndokunyemwerera, "Zvakanaka, Sam, ndichakudzosera kuna Dr. Gould. Zvino chisarai!"
  
  "Bye-bye, Joe," akadaro achisimudza tsiye. Mwari komborera.
  
  "Teerera, Sam. Ndichadzoka kuEdinburgh mumazuva maviri. Ndiri kuunza zvakapambwa zvatakaba pakupa pfuma kuAlexandria, saka tichava nechikonzero chekupemberera. Ini ndinongovimba kuti timu yezvemitemo yePurdue inoita nepavanogona napo kuti tipemberere pamwe chete. Kutoti uri pamission, ndizvozvo."
  
  Sam haana kukwanisa kumuudza nezvebasa risiri pamutemo raakanga apiwa naPerdue kuti azive zvakanyanya sezvinobvira nezvekubatana kwebhizinesi raKarsten. Parizvino, chaifanira kuramba chiri chakavanzika pakati pevarume vaviri ava. "Aiwa, kungonzvera pano neapo," akakwenya. "Asi hapana chakakosha kuti ndisawane pint."
  
  "Kwakanaka," akadaro.
  
  "Saka mave kudzokera kuna Oban?" - Sam akabvunza.
  
  Akakwenya mhuno. "Kusaziva. Ndanga ndichifunga izvi sezvo Reichtisus isipo parizvino. "
  
  "Iwe unoziva kuti yako inewo imba yeumbozha muEdinburgh," akamuyeuchidza kudaro. "Haisi nhare yengano nengano, asi ine Jacuzzi inotonhorera uye firiji yakazara nezvinwiwa zvinotonhorera."
  
  Nina akanyemwerera paakaedza kumunyengerera kwaari. "Zvakanaka, wakandisimbisa. Ingondisimudza kubva kuairport uye uone kuti trunk yemota yako haina chinhu. Iye zvino ndine mikwende isina basa, kunyangwe ndiri mutakuri wemagetsi. "
  
  "Hongu, ndichaita, musikana. Ndinofanira kuenda, asi unonditumira meseji nguva yako yekusvika here?"
  
  "Ndichadaro," akadaro. "Simba!"
  
  Sam asati akanda mhinduro inokarakadza kuramba jee raNina repachivande pakati pavo, akagumisa kurukurirano. "Kupenga!" - akagomera. "Ndinofanira kukurumidza kupfuura izvi."
  
  Akasimuka akananga kuimba yekubikira kudoro. Dzakanga dzave kuda kusvika 9 pm, asi akaramba kuda kunetsa Paddy, achikumbira kuti agadziriswe pamuyedzo wePerdue. Aive nekutya kukuru pamusoro penyaya yese uye zvakaita kuti azeze kufonera Paddy. Sam anga asina mukana wekugamuchira nhau dzakaipa manheru ano, asi akavenga fungidziro yake yemamiriro ezvinhu akaipa.
  
  "Hameno kuti ushingi hunozadza sei murume kana akabata doro mumaoko, haufunge?" akabvunza Breichladditch, uyo akanga akatambarara neusimbe pachigaro chaiva muhoro kunze kwemusuwo wekicheni. "Ndinofunga ndichafonera Paddy. Unofungei?"
  
  Katsi huru tsvuku yakamupa ziso rekusakendenga ndokusvetukira pachikamu chakabudikira chemadziro pedyo nemasitepisi. Akafamba zvishoma nezvishoma kune rumwe rutivi rwejasi ndokurara zvakare - pamberi chaipo pemufananidzo waNina, Sam naPerdue mushure mekutambudzika kwavakatsungirira mushure mekutsvaga Medusa Stone. Sam akabata muromo ndokugutsurira musoro, "Ndanga ndichifunga kuti uchataura izvozvo." Iwe unofanirwa kuve gweta, Bruich. Unogutsikana kwazvo."
  
  Akasimudza runhare pamusiwo pakabva pagogodzwa. Kugogodza kwakaerekana kwaita kuti adonhedze hwahwa hwake, ndokukanda ziso kuBruich. "Maiziva here kuti izvi zvichaitika?" - akabvunza nenzwi rakaderera, achitarisa nepaburi repaburi. Akatarisa Bruich. "Wakanga wakanganisa. Uyu haasi Paddy. "
  
  "Mr. Chop?" murume aiva panze akakumbira. "Ndapota nditaure mazwi mashoma?"
  
  Sam akadzungudza musoro. Akanga asingadi kugamuchira vaenzi. Uyezve, aifarira chaizvo kuvanzika kubva kune vaasingazivi uye zvaidiwa. Murume akagogodza zvakare, asi Sam akaisa chigunwe pamuromo, achiratidza kuti katsi yake inyarare. Akapindura katsi iya yakangocheuka ndokuzvipeta kuti irare.
  
  "VaCleave, ini ndinonzi Liam Johnson. "Wandinoshanda naye ane hukama nemuridzi waVaPerdue, Charles, uye ndine mamwe mashoko angangonakidza iwe," murume wacho akatsanangura. Mukati maSam maive nehondo pakati pekunyaradza kwake uye kuda kuziva kwake. Akapfeka jini nemasokisi chete, akange asiri mumood yekutaridzika zvakanaka, asi aifanira kuziva kuti murume uyu Liam aiedza kutaura nezvei.
  
  "Batisisa," Sam akadaro asingadi. Zvakanaka, ndinofungidzira kuda kuziva kwangu kwakandikunda. Nekufemereka kwetarisiro, akavhura gonhi. "Hi Liam."
  
  "VaCleave, ndafara kukuzivai," murume wacho akanyemwerera achitya. "Ndingapinda here munhu asati andiona pano?"
  
  "Ehe, mushure mekunge ndaona zvitupa," Sam akapindura. Vakadzi vaviri vechikuru vane makuhwa vakapfuura nepagedhi rake repamberi, vachiratidza kushamiswa nemutori wenhau akanaka, akagwinya, asina hembe sezvavaimbundirana. Akaedza kusaseka, panzvimbo pacho akavatarisa neziso.
  
  "Chokwadi zvaita kuti vafambe nekukurumidza," Liam akaseka achivaona vachikurumidza, achitambidza Sam ID yake kuti atarise. Ashamiswa nekumhanya kwakaita Liam kuburitsa chikwama chake, Sam haana kuita kunze kwekuororwa.
  
  "Inspector/Agent Liam Johnson, Sector 2, British Intelligence, and all that," Sam akazevezera, achiverenga zvakadhindwa zvakanaka, achitarisa mazwi echokwadi madiki Paddy aakange amudzidzisa kutsvaga. "Zvakanaka shamwari. Pinda mukati.
  
  "Ndinokutendai, VaCleave," Liam akadaro, achikurumidza kupinda mukati, achidedera sezvaaizunungusa zvishomanene kuti azunze madonhwe emvura akanga asingagoni kupinda mubhachi rake. "Ndinogona kuisa brolly yangu pasi?"
  
  "Aiwa, ndichatora izvi," Sam akadaro ndokuiturika pajira rembatya rinokosha kuti ridonhedze pameti yake yerabha. "Munoda doro here?"
  
  "Ndinokutendai zvikuru," Liam akapindura nomufaro.
  
  "Chokwadi? "Ndanga ndisingazvitarisire izvi," Sam akanyemwerera, achibudisa chirongo mufiriji.
  
  "Sei? Ndiri hafu yeIrish, munoziva," Liam akaseka. "Ndinoda kutaura kuti tinogona kunwa maScots chero zuva."
  
  "Dambudziko rabvuma, shamwari yangu," Sam akatambawo. Akadaidza muenzi wake kuti agare pa loveseat yaaichengetera vaenzi. Zvichienzaniswa nevekugara vatatu, iyo Sam aipedza husiku hwakawanda kupfuura mumubhedha wake, chigaro chevaviri chaive chakasimba zvakanyanya uye chaisanzwa sekugara-sekare.
  
  "Saka wauya kuzondiudza chii?"
  
  Achigadzirisa pahuro, Liam akaerekana aita serious. Achiratidza kushushikana zvikuru, akapindura Sam nenzwi rakanyorovera. "Tsvakiridzo yenyu yasvika kwatiri VaCleave. Sezvineiwo, ndakaibata ipapo ipapo nekuti ndine maitiro akanyanya pakufamba. "
  
  "Hapana shit," Sam akagunun'una, achitora kanguva kakareba kuti aderere kunetseka kwaakanzwa nezvekuwanikwa zviri nyore. "Ndakazviona pawakanga umire pachikumbaridzo cheimba yangu. Iwe uri munhu anonyatso cherechedza uye tora nekukurumidza kune izvi. ndiri right?"
  
  "Hongu," Liam akapindura. "Ndosaka ndakabva ndangoona kuti pakatyorwa kuchengetedza mumishumo yemumwe wevatungamiriri vedu vakuru, Joe Carter, mukuru weMI6."
  
  "Uye iwe wauya kuzopa mubairo wekupedzisira, zvikasadaro iwe ucharatidza kuzivikanwa kwetsotsi kune imbwa dzehungwaru dzakavanzika, handiti?" Sam akatura befu. "Ini handina mari yekubhadharira vanondinyengerera, VaJohnson, uye handidi vanhu vanongobuda vachitaura zvavanoda. Zvino unoda kuti ndiite sei, kuti ndisavanzire?
  
  "Watadza, Sam," Liam akaridza mheterwa, maitiro ake achiratidza ipapo Sam kuti akange asina kupfava sezvaaiita. Maziso ake egirini aipenya, achipisa nehasha nokupomerwa zvishuwo zvisina basa zvakadaro. "Uye ndicho chikonzero chega chandingarega kutuka uku kuchipfuura. Ini ndiri muKatorike uye hatigone kupomera avo vanotituka nekusaziva nekusaziva. Iwe haundizivi, asi ndiri kukuudza ikozvino kuti handina kuuya kuzokunyengedza. Jesu Kristu, ndiri pamusoro peizvi!"
  
  Sam haana kutaura kuti kuita kwaLiam kwakanyatsomutyisa, asi mushure mechinguva akaziva kuti kufungidzira kwake, sekusinganzwisisike sezvazvaive, kwakakanganiswa asati abvumira murume wacho kutaura zvakanaka nyaya yake. "Ndinokumbira ruregerero, Liam," akaudza muenzi wake. "Wataura chokwadi kunditsamwira."
  
  "Ndangoneta nevanhu vanongofunga zvinhu pamusoro pangu. Ndinotenda kuti inouya nelawn. Asi ngatizviise parutivi ndigokuudzai zviri kuitika. Mushure mekunge VaPerdue vanunurwa kubva kumba kwemukadzi uyu, British Intelligence High Commission yakaraira matanho akasimba ekuchengetedza. Ndinofunga kuti yakabva kuna Joe Carter," akatsanangura kudaro. "Pakutanga ndakatadza kunzwisisa kuti chii chaigona kuita kuti Carter aite seizvi, ndinokumbira ruregerero, kune mugariwo zvake anga angove mupfumi. Zvakanaka, hazvisi pasina kuti ndinoshandira chikamu chevasori, VaCleave. Ndiri kuona maitiro ekufungira maira kure, uye nzira iyo murume ane simba saCarter akaita kune chokwadi chekuti Mr. Perdue vaive vapenyu uye vakanyatsondikwesha nenzira isiriyo, munoziva? "
  
  "Ndinonzwisisa zvauri kureva. Pane zvinhu zvandisiri kuburitsa pachena nezve tsvagiridzo yandiri kuita pano, Liam, asi ndinogona kukuvimbisa kuti une chivimbo chakazara mukufungira kwauinako. "
  
  "Tarisai, VaCleave, ini handina kuuya kuzokudzvanyai ruzivo kubva mamuri, asi kana zvamuri kuziva, zvamusiri kundiudza zvine chekuita nekuvimbika kwesangano randinoshandira, ndinofanira kuziva," Liam. akasimbirira. "Kugehena nehurongwa hwaCarter, ndiri kutsvaga chokwadi."
  
  
  10
  Cairo
  
  
  Pasi pedenga rinodziya reCairo pakanga paine kuzununguka kwemweya, kwete mupfungwa yenhetembo, asi mupfungwa yekunzwa kwoumwari kuti chimwe chinhu chakaipa chaifamba muchadenga, chichigadzirira kupisa nyika, seruoko rwakabata girazi rinokudza. kona yakanaka uye chinhambwe chekupisa vanhu. Asi idzi kokorodzano dzapanhambo nenhambo dzavarume vatsvene navateveri vavo vakatendeka vakachengeta pakati pavo vamene chinjo yechienzi mukutarisana kweaxial yavaitarira nyeredzi. Mitsara yeropa yekare, yakachengetedzwa zvakachengeteka mumasangano akavanzika, yakachengetedza chimiro chavo pakati pavo nekuchengetedza tsika dzemadzitateguru avo.
  
  Pakutanga, vagari vomuLebanon vakatambura nokudzima kwemagetsi kwakamwe kamwe, asi apo nyanzvi dzakanga dzichiedza kuwana chikonzero chacho, nhau dzakabva kumamwe maguta ari kune dzimwe nyika dzokuti simba rakanga rabudawo ikoko, richikonzera nyongano kubva kuBeirut kuenda kuMecca. Mukati mezuva rimwe chete, mishumo yakabuda kubva kuTurkey, Iraq nedzimwe nzvimbo dzeIran kuti kudzimwa kwemagetsi kusingatsananguriki kuri kukonzera mhirizhonga. Zvino kwakanga kwavawo rubvunzavaeni muCairo neAlexandria, zvikamu zveEgypt, zvichimanikidza varume vaviri kubva kumarudzi anoona nyeredzi kuti vatsvage kumwe kunobva kunze kwetiweki yemagetsi.
  
  "Une chokwadi here kuti Number Seven yasiya orbit?" Penekal akabvunza shamwari yake Ofar.
  
  "Ndine chokwadi chezana muzana, Penekal," Ofar akapindura. Zvionere wega. Uku kushanduka kukuru kuchatora mazuva mashoma chete!"
  
  "Mazuva? Unopenga here? Izvi hazvigoneke! Penekal akapindura, achiramba zvachose dzidziso yemumwe wake. Ofar akasimudza ruoko runyoro ndokurubhabhaisa zvakadzikama. "Tisvikewo mukoma. Unoziva kuti hapana chisingagonekwi nesainzi kana kuna Mwari. Mumwe ane chishamiso chemumwe."
  
  Achipfidza nokuda kwehasha dzake, Penekal akatura befu ndokunongedzera kuna Ofar kuti amuregerere. "Ndinoziva. Ndinoziva. Zvakangodaro..." he exhaled impatiently. "Hazvina kumborondedzerwa kuti chiitiko chakadaro chakamboitika. Pamwe ndinotya kuti ichi ichokwadi, nokuti pfungwa yokuti chimwe chikamu chekudenga ichichinja mafambiro ayo pasina kupindira kune vamwe vayo inotyisa zvikuru."
  
  "Ndinoziva, ndinoziva," Ofar akagomera. Varume vaviri ava vaive vasvitsa makore makumi matanhatu, asi miviri yavo yaive ichiri neutano hwakanaka uye zviso zvavo zvairatidza kushomeka kwekuchembera. Ivo vese vaive nyanzvi dzenyeredzi uye vakanyanya kudzidza dzidziso dzeTheon weAlexandria, asi vakagamuchirawo dzidziso dzemazuva ano uye dzidziso, vachifambirana neazvino hunyanzvi hwekuongorora nyeredzi uye nhau kubva kumasainzi pasirese. Asi kupfuura zivo yavo yazvino uno yakaunganidzwa, varume vekare vaviri vakaomerera kumagamuchidzanwa endudzi dzekare, uye sezvavainzvera nokungwarira matenga, vakarangarira zvose zviri zviviri sayenzi nengano. Kazhinji, kutarisa zvidzidzo zviviri nenzira yakavhenganiswa kwakavapa nzvimbo yakanaka yepakati yekubatanidza kushamisika nemafungiro, izvo zvakabatsira kuumba pfungwa dzavo. Zvakadaro.
  
  Neruoko rwaidedera pachubhu yeziso, Penecal zvishoma nezvishoma akadhonza kubva pane lens diki yaaive akadongorera, maziso ake achiri kumberi nekushamisika. Pakupedzisira, akatendeukira kuOfar, muromo wake wakaoma uye moyo wake uchinyura. "Ndinopika kuna vamwari. Izvi zvinoitika muhupenyu hwedu. Iniwo handikwanise kuwana nyeredzi, shamwari yangu, kunyangwe kwandinoitsvaga. "
  
  "Nyeredzi imwe yakadonha," Ofar akachema kudaro, akatarisa pasi neshungu. "Tiri mudambudziko."
  
  "Ichi rudzii rwedhaimani maererano neMutemo waSoromoni?" - Akabvunza Penekal.
  
  "Ndakatotarisa. Uyu ndiRhabdos, "Ofar akadaro achifungidzira, "mwenje wemwenje."
  
  Penekal akavhiringidzika akagumburwa kuhwindo rekamuri yavo yekutarisa pauriri hwechi20 hweHathor Building muGiza. Vari pamusoro, vaigona kuona guta guru reCairo, uye pasi pawo rwizi rwaNire, ruchivhitavhita semvura yebhuruu nomuguta. Meso ake ekare akasviba akatarisa guta riri pazasi achibva awana rima guru rakanga rakatambanudzwa nemutsetse wekupatsanura pakati penyika nematenga. "Tinoziva here pavakadonha?"
  
  "Kwete saizvozvo. Kubva pane zvinyorwa zvandakatora, izvi zvinofanira kunge zvakaitika pakati peChipiri nanhasi. Izvi zvinoreva kuti Rhabdos adonha mumaawa makumi matatu nemaviri apfuura, "Ofar akadaro. "Totaura chimwe chinhu kuvakuru veguta here?"
  
  "Kwete," kwakauya kuramba kwaPenekal nekukurumidza. "Kwete izvozvi. Kana tikataura chero chinhu chinojekesa zvatiri kunyatsoshandisa midziyo iyi, vanogona kutibvisa zviri nyore, vachitora zviuru zvemakore zvekuona navo. "
  
  "Ndiri kuona," akadaro Ofar. "Ini ndakatungamira chirongwa chenyeredzi cheOsiris kubva munzvimbo ino yekutarisa uye diki yekutarisa muYemen. Iye ari muYemen achatarisa kupfura nyeredzi kana isu tisingakwanise kuzviita pano, saka tinogona kuramba takatarisa. "
  
  Runhare rwaOfar rwakarira. Akazviregerera ndokubuda mukamuri, uye Penekal akagara pasi padhesiki rake kuti atarise chifananidzo chiri pachidzitiro chake chichifamba nemuchadenga, zvichimupa fungidziro yekuti aibhururuka pakati penyeredzi dzaaida zvakanyanya. Izvi nguva dzose zvakadzikamisa maitiro ake, uye hypnotic kudzokorora kwekufamba kwenyeredzi kwakamupa hunhu hwekufungisisa. Nekudaro, kunyangarika kwenyeredzi yechinomwe padivi penzvimbo yeboka renyeredzi Leo pasina mubvunzo kwakamupa husiku hwekusarara. Akanzwa matsimba aOfar achipinda mumba nekukurumidza kupfuura kubuda kwaakaita.
  
  "Penecal!" - akafemereka, asingakwanisi kutsungirira kumanikidzwa.
  
  "Ichi chii?"
  
  "Ndichangobva kugamuchira meseji kubva kuvanhu vedu vari kuMarseille, panzvimbo inocherechedzwa pamusoro peMont Faron, pedyo neToulon." Ofar aifemereka zvekuti akamboita kanguva asisagone kuenderera mberi. Shamwari yake yakatozomubhabhadzira zvishoma kuti atange atura mafemo. Murume mukuru aimhanya-mhanya paakangofema, akaenderera mberi. "Vanoti maawa mashoma apfuura mumwe mukadzi akawanikwa akasungirirwa mumusha weFrance muNice."
  
  "Izvi zvakaipa, Ofar," Penekal akapindura. "Ichokwadi, asi zvinei newe zvekuti waifanira kufona nezvazvo?"
  
  "Aimonerera patambo yakagadzirwa nehemp," akadaro achichema. "Uye heino humbowo hwekuti izvi zvinotinetsa," akadaro, achifemereka. "Imba iyi yaive yemumwe muchinda, Baron Henri de Martin, ane mukurumbira nekuunganidza kwake madhaimondi."
  
  Penekal akabata zvimwe zvinozivikanwa, asi akatadza kubatanidza maviri maviri kusvika Ofar apedza nyaya yake. "Penecal, Baron Henri de Martin aive muridzi weCeleste!"
  
  Achikurumidza kurega kuda kutaura mazita matsvene mashomanene mukuvhunduka, muEgypt mutete akavhara muromo wake noruoko. Aya maidi airatidzika kuva asina kurongeka akava netapuro inoparadza pane zvavaiziva nokutevera. Kutaura chokwadi, izvi zvaive zviratidzo zvekunyevera nezvechiitiko cheapocalyptic chaiswedera. Harina kunyorwa zvachose kana kuti kutendwa zvachose souporofita, asi rakanga riri rutivi rwemisangano yaMambo Soromoni, yakanyorwa namambo akachenjera amene mukodhekisi yakavanzwa inozivikanwa bedzi naavo vari mugamuchidzanwa reOfari nePenekari.
  
  Mupumburu uyu wakataura zvirevo zvinokosha zvezviitiko zvokudenga zvaiva nerevo dzeapokirifa. Hapana chinhu chiri mukodhekisi chakambotaura kuti izvi zvaizoitika, asi tichitarisa zvakanyorwa naSoromoni munyaya iyi, nyeredzi inodonha nenjodzi dzakazotevera hadzina kungoitika masaga. Avo vaitevera tsika uye vaigona kuona zviratidzo vaikarirwa kuponesa vanhu kana vakaziva mashura.
  
  "Ndiyeuchidze, ndeipi yaive yekuruka tambo kubva kuhemp?" - akabvunza akatendeka akwegura Ofar, uyo akanga atove achitsvaga zvinyorwa kuti awane zita racho. Anyora zita pasi penyeredzi yakanga yawa yapfuura, akatarisa mudenga ndokurivhura. "Onoskelis".
  
  "Ndashamiswa zvikuru, shamwari yangu yekare," akadaro Penekal, achidzungudza musoro wake mukusadavira. "Izvi zvinoreva kuti maMasons awana alchemist, kana mamiriro akaipisisa - tine Wizard mumaoko edu!"
  
  
  gumi neimwe
  Parchment
  
  
  
  Amiens, France
  
  
  Abdul Raya akarara zvakanaka, asi akanga asina kurota. Akanga asati ambozvinzwisisa, asi akanga asingazivi kuti kufamba kwausingazivi kana kuona zvinhu zvisiri zvemuzvarirwo zvakabatanidzwa neshinda dzevaroti. Zviroto zvisina kumbomushanyira. Muhupenyu hwake haana kumbobvira akwanisa kutenda nyaya dzinotyisa dzekurara husiku dzaitaurwa nevamwe. Haana kumbomuka achidikitira, kudedera nokutya, kana kuti achiri kudedera nekutya kunotyisa kwenyika yehero kuseri kwemaziso ake.
  
  Ruzha rwaingonzwika kunze kwefafitera rake yaive nhaurirano isina kujeka yevavakidzani vake vepasi pavakanga vakagara panze vachinwa waini mumaminetsi ekutanga pakati pehusiku. Vakanga vaverenga nezve chishamiso chaityisa icho murombo weFrance aifanira kutsungirira paakadzokera kumba manheru apfuura kunowana mutumbi wakatsva wemukadzi wake mumoto wemba yavo kuEntrevaux paRwizi Var. Dai vaiziva kuti chisikwa chakaipa chakakonzera izvi chaifema mweya mumwe chete.
  
  Pazasi pefafitera rake, vavakidzani vake vane tsika vaitaura chinyararire, asi neimwe nzira Raya ainzwa shoko ravo rose, kunyange ari mumamiriro ezvinhu akarara. Achiteerera, achinyora zvavaitaura, ruzha rwemugero waiyerera wakatarisana nechivanze, pfungwa dzake dzakazvichengeta mundangariro. Gare gare, kana achida, Abdul Raya achakwanisa kuyeuka ruzivo kana achida. Chikonzero chakaita kuti arege kumuka mushure mekukurukurirana kwavo ndechekuti aitoziva chokwadi chese, pasina kugovana nekukanganisika kwavo kana kuvhiringidzika kwevamwe veEurope, vakanzwa nezvekubiwa kwemadhaimondi kubva munzvimbo yakachengeteka yebharoni uye kuponda kunotyisa kwemuchengeti wemba. .
  
  Vazivisi pamatanho makuru eterevhizheni vakataura nezve "kuunganidzwa kwakakura" kwezvishongo zvakabiwa kubva mumidziyo yevaron, uye kuti chengetedzo yakabiwa Celeste yaingova imwe chete yechina, iyo yese yakange yakacheneswa matombo anokosha nemadhaimani aifashukira. Sezvineiwo, chokwadi chekuti hapana chimwe cheizvi chaive chokwadi chaisazivikanwa kune ani zvake kunze kwaBaron Henri de Martin, uyo akatora mukana wekufa kwemudzimai wake uye humbavha husati hwagadziriswa kuti atore mari yakachena kubva kumakambani einishuwarenzi uye kutora mubhadharo mutemo wemudzimai wake Hapana mhosva dzakaunzwa kuna Baron, sezvo aive nesimbi yesimbi yenguva yekufa kwaMadame Chantal, iyo yaivimbisa kuti aizogara nhaka yehupfumi. Muchokwadi, Madame Chantal vaive vese - pasina mubvunzo, vakabatsira murume wavo kuti adzivise kubhuroka.
  
  Izvo zvese zvaive zvinyoro zvinotapira izvo Baron aisazombonzwisisa. Zvisinei, mushure mekuvhunduka uye kutyisa kwechiitiko chacho, akashamisika nezvemamiriro ezvinhu akapoteredza chiitiko chacho. Aisaziva kuti mukadzi wake aive atora Celeste nemamwe matombo maviri madiki kubva musefa yake, uye aikwenya pfungwa dzake achiedza kunzwisisa kufa kwake kwaisajairika. Akanga asina kana kumbozviuraya, uye kudai akanga atombozviuraya, Chantal angadai asina kumbozvipisa, pavanhu vose!
  
  Ndopaakawana Louise, mubatsiri waChantal, akachekwa rurimi uye akapofumadzwa, ndipo paakaona kuti kufa kwemudzimai wake kwaisava kuzviuraya. Mapurisa akabvuma, asi vakashaya kuti votangira papi kuferefeta mhondi yakashata kudaro. Kubva ipapo zvichienda mberi, Louise akapinzwa muwadhi yepfungwa yeParis Psychological Institute, kwaaifanira kuramba achiongororwa, asi vanachiremba vese vakasangana naye vaive nechokwadi chekuti akange apenga, kuti anogona kunge ane mhosva yekuuraya uye. kurwiswa kunozotevera.
  
  Yakagadzira misoro yenhau muEurope yose, uye dzimwe nhepfenyuro diki dzeTV mune mamwe mativi enyika dzakaratidzawo chiitiko chinoshamisa. Munguva iyi, Baron akaramba chero kubvunzurudzwa, achitaura chiitiko chake chinoshungurudza sechikonzero chaaida nguva kubva paruzhinji.
  
  Vavakidzani vakazofunga kuti mhepo yaitonhora yousiku yakanga yava kukanganisa zvikuru uye vakadzokera kuimba yavo. Chakanga changosara mutsindo werwizi rwaiyerera uye imbwa dziri kure apo neapo dzaihukura. Nguva nenguva imwe mota yaityaira ichidzika nekanzira kadiki kaiva kune rimwe divi renzvimbo iyi, ichiita zvekuhwihwidza isati yanyarara.
  
  Abdul akaerekana apepuka pfungwa dzake dzachena. Kwaisave kutanga asi kuda kumuka kwakabva kwaita kuti avhure maziso ake. Akamirira akateerera, asi hapana chaigona kumumutsa kunze kwerudzi rwepfungwa yechitanhatu. Akashama uye aneta, mbavha yeEgipita yakafamba kuenda kuhwindo reimba yake yokurara. Nekungotarira denga rakazara nenyeredzi, akanzwisisa chikonzero nei akakumbirwa kusiya hope dzake.
  
  "Mumwe ari kuwa," akagunun"una sezvo maziso ake anobaya achitevera kuwa nokukurumidza kwenyeredzi yakanga ichipfura, achicherechedza mundangariro nzvimbo inenge yenyeredzi dzakaipoteredza. Abdul akanyemwerera. "Kwasara zvishoma, uye nyika ichazadzisa zvishuwo zvenyu zvese. Vacharidza mhere vachikumbira rufu."
  
  Akabva afuratira pafafitera paya pakabva panyangarika shamhu chena nechekure. Ari murima reimba yake yekurara, akafamba achienda kubhokisi remuti rekare raaienda naro kwese kwese, rakasungwa netambo mbiri hombe dzematehwe dzakabatana kumberi. Kamwenje kepavharanda chete, kakaiswa pakati pevhavha pamusoro pefafitera rake, ndiyo yaivheneka mumba make. Vaivheneka chimiro chake chakatetepa, chiedza paganda rake risina chinhu chichiratidzira mhasuru dzake dzine tambo. Raya akafanana nemhando yeacrobat kubva kumutambo wekisikisi, rima vhezheni yeacrobat asina hanya nekuvaraidza ani zvake kunze kwake, asi akashandisa tarenda rake kuti vamwe vamufadze.
  
  Imba yacho yakanga yakafanana neyake-yakareruka, isina utachiona, uye inoshanda. Maive nedhishi rekugezera nemubhedha, wadhiropu nedesk rine chair nerambi. Ndizvo chete. Zvimwe zvese zvaivepo kwenguva pfupi chete kuti arambe akatarira nyeredzi mumatenga eBelgian neFrance kusvika awana madhaimondi aaitevera. Mumadziro mana ekamuri rake maive nemepu dzemapoka enyeredzi dzisingaverengeki dzaibva kukona imwe neimwe yepasi, dzose dzakaiswa mitsetse yekubatanidza yaiyambuka mune mimwe mitsetse yeley, nepo dzimwe dzakaiswa mucherechedzo dzvuku nekuda kwehunhu hwadzo husingazivikanwi nekuda kwekushaikwa kwemepu. Mamwe emakadhi makuru, akanamirwa akanga ane mavara eropa paari, mavara ane ngura ebrown airatidzira chinyararire kuti akanga awanikwa sei. Mamwe akanga ari matsva, achangobva kudhindwa makore mashomanene apfuura, mumusiano mukuru neayo akawanikwa mazana amakore akapfuura.
  
  Yakanga yava nguva yokuita bongozozo muMiddle East, uye akapembera mukufunga kwaaizofanira kuenda: vanhu vakanga vari nyore zvikuru kunyengedza kupfuura mapenzi, eMadokero ane makaro muEurope. Abdul aiziva kuti kuMiddle East, vanhu vaizonyanya kubatwa nekunyengera kwake nekuda kwetsika dzavo dzinoshamisa uye kutenda mashura. Aigona kuvapengesa nyore nyore kana kuti kuita kuti vaurayane imomo murenje umo Mambo Soromoni akambofamba. Akaponesa Jerusarema kwekupedzisira, chete nekuti Kurongeka kweNyeredzi Dzinodonha kwakazviita.
  
  Raya akavhura chipfuva ndokutsvanzvadzira achitsvaga mipumburu, iyo yaakatsvaga pakati pemucheka uye akasunga mabhandi. Chimedu chedehwe chakasvibira, chine mafuta chaive padivi pebhokisi ndicho chaakanga achitsvaga. Nechido chokufara, akaripeta ndokuriisa patafura, akarichengeta nemabhuku maviri kumativi ose. Ipapo, kubva muchipfuva chimwe chete, akabudisa mhepo inotonhorera. Chipenga chinomonereka, chakakombama nemazvo ekare, chaipenya muchiedza chisina kujeka sezvaaidzvanya muromo waro wakapinza muchanza chake chekuruboshwe. Mupimo webakatwa wakapinda muganda rake zvisingaite pasi pesimba regiravhiti riri nyore. Haatombodi kusimbirira.
  
  Ropa rakaungana pamuromo webanga riya, rikagadzira pearl tsvuku yakanyatsokura zvishoma nezvishoma kusvika aburitsa banga. Neropa rake akatara nzvimbo yenyeredzi yakanga ichangodonha. Panguva imwe cheteyo, dehwe rakasviba rakadedera zvinotyisa zvishoma. Zvakapa Abdul mufaro mukuru kuona kuita kwechigadzirwa chakaitwa, Mutemo weMitemo waSol Amun, waakanga awana ari jaya paaifudza mbudzi mumimvuri yakaoma yezvikomo zvisina zita zveEgipita.
  
  Ropa rake rangonyura mumepu yenyeredzi pamupumburu wakaroyiwa, Abdul akanyatsoipeta ndokusunga tsinga dzaibata mupumburu mupfundo. Nyeredzi yakazodonha. Iye zvino yave nguva yekubuda muFrance. Zvino zvaakanga aine Celeste, aigona kuenda kunzvimbo dzakakosha kwaaigona kuita mashiripiti ake uye kuona nyika ichidonha, ichiparadzwa nehutungamiriri hwemadhaimani aMambo Soromoni.
  
  
  12
  Pinda Dr. Nina Gould
  
  
  "Uri kuita zvisinganzwisisike, Sam. Ndinoreva kuti, zvinoshamisa pane kushamisika kwako kwomuzvarirwo," Nina akadaro pashure pokuvadira waini tsvuku. Bruich, achiri kurangarira mukadzi mudiki akamuyamwisa panguva yekupedzisira kwaSam kubva kuEdinburgh, akanzwa akasununguka pamakumbo ake. Nokukurumidza, Nina akatanga kumupuruzira, sokunge yakanga iri nzira yomuzvarirwo yezviitiko.
  
  Akanga asvika paEdinburgh Airport awa yakanga yapfuura, apo Sam akanga amutora mumvura yainaya ndokudzokera naye kudhorobha rake muDean Village sezvavakanga vabvumirana.
  
  "Ndangoneta ini, Nina." Akakwenya, akatora girazi paari ndokurisimudza mutositi. "Ngatitizei cheni uye mbongoro dzedu ngadzinongedze kumaodzanyemba kwemakore akawanda ari kuuya!"
  
  Nina akaputika nekuseka, kunyangwe ainzwisisa chishuwo chaivepo mune iyi toast inosekesa. "Ehe!" - akadanidzira ndokurovera girazi rake nerake, achidzungudza musoro wake nemufaro. Akatarisa pabeche raSam. Masvingo akanga asina chinhu kunze kwemifananidzo mishoma yaSam nevezvematongerwo enyika vaimbove vakakurumbira uye vamwe vakakurumbira venzanga, vakapindirana nemifananidzo shoma yake naNina naPerdue, uye, zvechokwadi, Bruich. Akafunga kugumisa nyaya yaakanga azvichengeta kwenguva refu.
  
  "Wadii kutenga imba?" - akabvunza.
  
  "Ndinovenga kurima gadheni," akapindura kudaro.
  
  "Haya muridzi wemunda kana basa rekurima."
  
  "Ndinovenga mhirizhonga."
  
  "Unonzwisisa? Ndingadai ndakafunga kuti, kugara nevanhu kumativi ose, kwaizova nenyonganyonga yakawanda."
  
  "Ivo vanhu vanodya penjeni. Dzinongowanikwa pakati pa10 na11 am." Sam akazembera mberi akarerekera musoro wake parutivi achiratidza kufarira. "Nina, ndiyo nzira yako yekuti ndigare newe?"
  
  "Nyarara," akadaro akafinyama. "Usave benzi. Ndangofunga kuti nemari yose yamunofanira kunge mawana, sezvatakaita tose kubvira apo rwendo irworwo rwakaunza rombo rakanaka, mungaishandisa kuti muwane runyararo uye kunyange motokari itsva?"
  
  "Sei? Iyo Datsun inoshanda zvikuru, "akadaro, achidzivirira chimiro chake chekushanda pane flash.
  
  Nina haana kuzviteerera, asi Sam, achitaura kuneta, haana kuvacheka. Akanga ari kure kure, sekunge akanga ari kuita kupatsanurwa kwepfungwa kwenguva refu achikurukura naye zvakapambwa kubva pane zvakawanikwa naAlexander.
  
  "Saka vakatumidza show yako iwe naJoe?" Akanyemwerera. "Zvakanhuwirira chaizvo, Dr. Gould. Wava kukwira munyika yezvidzidzo. Aenda kare mazuva apo Matlock achiri kushushikana. Chokwadi wakamuratidza!"
  
  "Simba," akatura befu asati abatidza mudzanga. Meso ake aive akazara nemumvuri akatarisa Sam. "Munoda mudzanga here?"
  
  "Hongu," akagomera achigara. "Zvingave zvakanaka. Ndatenda."
  
  Akamutambidza Marlboro ndokuyamwa sefa. Sam akamboramba akamutarisa asati azvishingisa kubvunza. "Unofunga kuti iri ipfungwa yakanaka here? Nguva pfupi yapfuura wakapotsa warovera Rufu mumabhora. Handidi kuruka gonye iri nekukurumidza zvakadaro, Nina. "
  
  "Nyarara," akazevezera nemudzanga wake, achiburutsa Bruich pakapeti yePezhiya. Sezvo Nina aikoshesa kutarisirwa kwomudiwa wake Sam, akanzwa kuti kuzviparadza kwakanga kuri kodzero yomunhu wose, uye kana akafunga kuti muviri wake waigona kukurira iyi hero, aiva nekodzero yokuedza dzidziso yacho. "Chii chiri kukudya, Sam?" - akabvunza zvakare.
  
  "Usachinja nyaya," akapindura kudaro.
  
  "Ini handisi kuchinja nyaya," akafinyama kumeso, kushatirwa kuya kwaipenya mumaziso ake matema. "Iwe nekuti ndinosvuta, uye ini nekuti unoita sewakabatikana kune vamwe."
  
  Zvakatora Sam nguva refu kuti amuone zvakare uye kunyaradzwa kukuru kuti amushanyira kumba kwake, saka akanga asina kugadzirira kurasikirwa nezvose nekushatirisa Nina. Achitura befu, akamutevera kusvika kumusuwo wepatio, waakavhura kuti abatidze Jacuzzi. Akabvisa hembe yake, achiratidza kubvarurwa kumashure pasi pebikini dzvuku rakanga rakasungwa. Hudyu dzaNina dzakapfavirira dzaizungunuka kubva kune rumwe rutivi kuenda kune rimwe divi iyewo achibvisa jini yake, zvichiita kuti Sam aite chando panzvimbo kuti atore chiono chakanaka.
  
  Kutonhora muEdinburgh hakuna kuvanetsa zvakanyanya. Chando chainge chapfuura, kunyangwe pakanga pasati pave nezviratidzo zvechirimo, uye vanhu vazhinji vaive vachiri kuda kugara mukati. Asi maiva nemvura inodziya mudhamu rekudenga raSam, uye sezvo kunonoka kubudiswa kwedoro panguva yekunwa kwaidziya ropa ravo, vose vakagadzirira kubvisa.
  
  Akagara akatarisana naNina mumvura inonyevenutsa, Sam akaona kuti akanga akaomerera kuti amuudze. Akazotanga kutaura. "Ini handisati ndanzwa chero chinhu kubva kuna Perdue kana Paddy, asi pane zvimwe zvinhu zvaakanditeterera kuti ndisataure nezvazvo uye ndinoda kuti zvirambe zvakadaro. Unonzwisisa, handiti?"
  
  "Ndezvangu?" - Akabvunza akadzikama, achingoramba akatarisa kuna Sam.
  
  "Kwete," akafinyamisa kumeso, achitonga nezwi rake, achishamiswa nefungidziro yake.
  
  "Saka sei ndisingazive nezvazvo?" - akabvunza pakarepo, achimutora nekushamisika.
  
  "Tarirai," iye akatsanangura kudaro, "dai kwaiva kwandiri, ndaizokuudzai muchidimbu. Asi Perdue akandikumbira kuti ndichengete izvi pakati pedu izvozvi. Ndinopika, mudiwa wangu, ndingadai ndisina kukuvanzira iwe dai asina kundibvunza zvakajeka kuti ndibvise zip."
  
  "Zvino ndiani mumwe anoziva?" - Nina akabvunza, achiona zviri nyore kuti maziso ake aidonhera pachipfuva chake nguva shoma.
  
  "Hapana. Purdue chete neni tinoziva. Kana Paddy haana chaanoziva. Perdue akabvunza kuti timuchengete murima kuitira kuti hapana chaakaita chingakanganisa zvatiri kuedza kuita ini naPerdue, munoziva? akajekesa neungwaru sezvaaigona, achiri kufadzwa nenyora itsva paganda rake rakapfava, pamusoro pezamu rekuruboshwe.
  
  "Saka anofunga kuti ndichapinda munzira?" Akafinyamisa kumeso achirovera zvigunwe zvake zvitete nechekumucheto kweJacuzzi achiunganidza pfungwa dzake panyaya iyi.
  
  "Aihwa! Aiwa, Nina, haana kumbotaura chinhu chipi nechipi pamusoro pako. Yakanga isiri nyaya yekusiya vamwe vanhu. Ndezvekubvisa munhu wese kusvika ndamupa information yaanoda. Anobva abudisa pachena zvaanoronga kuita. Chandinogona kukuudza izvozvi ndechekuti Purdue ivavariro yemumwe munhu ane simba ari enigma. Murume uyu anogara munyika mbiri, nyika mbiri dzakapesana, uye ane zvinzvimbo zvepamusoro mune zvese zviri zviviri. "
  
  "Saka tiri kutaura nezvehuwori," vakapedzisa kudaro.
  
  "Hongu, asi handikwanise kukupa ruzivo parizvino nekuda kwekuvimbika kuna Perdue," Sam akateterera, achitarisira kuti achanzwisisa. "Zvirinani, kana tanzwa kubva kuPaddy, unogona kubvunza Perdue iwe pachako. Ipapo handizonzwi ndisingabatsiri pakuputsa mhiko yangu."
  
  "Unoziva, Sam, kunyangwe ini ndichiziva kuti isu vatatu tinozivana zvakanyanya kubva kune apo neapo zvekuvhima zvisaririra kana rwendo rwekunotsvaga chikafu chakakosha chekare," Nina akadaro nekukasira, "Ndaifunga kuti iwe, ini naPerdue taive timu. " Ini ndagara ndichifunga nezvedu sezvinhu zvitatu zvakakosha, zvinogara zviri munhoroondo puddings zvakapihwa nyika yezvidzidzo kwemakore mashoma apfuura. " Nina akarwadziwa nokusabatanidzwa, asi akaedza kusazviratidza.
  
  "Nina," Sam akadaro nehasha, asi haana kumupa nzvimbo.
  
  "Kazhinji kana vaviri vedu takabatana, wechitatu anogara achibatanidzwa munzira, uye kana mumwe akapinda mudambudziko, vamwe vaviri vanogara vachibatanidzwa neimwe nzira. Handizivi kuti wakazviona here izvi. Wakambozviona here?" Izwi rake rakadedera achida kusvika kuna Sam, kunyangwe aisakwanisa kuzviratidza, aitya kuti aizopindura mubvunzo wake asina hanya kana kuubvisa. Pamwe akanyanya kujaira kuve musimboti wekukwezva pakati pevaviri vakabudirira, kunyangwe varume vakasiyana zvachose. Nekuda kwake, vakagovana chisungo chakasimba cheushamwari uye nhoroondo yakadzama yehupenyu, kuswedera pedyo nerufu, kuzvipira uye kuvimbika pakati pavo, izvo zvaakanga asina hanya nazvo.
  
  Zvakamunyaradza, Sam akanyemwerera. Kuona kwemaziso ake akanyatsotarisa mukati make pasina chero kuremerwa kwemanzwiro - pamberi - kwakamupa mufaro mukuru, zvisinei kuti akaramba akatarisana nedombo sei.
  
  "Uri kukoshesa izvi, rudo," akatsanangura kudaro. "Unoziva tichakubatidza kana tangoziva zvatiri kuita, nokuti mudiwa wangu Nina, hatizivi zvatiri kuita iye zvino."
  
  "Uye handikwanise kubatsira?" - akabvunza.
  
  "Handityi," akadaro nenzwi rine chivimbo. "Asi, zvisinei, tichakurumidza kuzvibatanidza. Iwe unoziva, ndine chokwadi chekuti Perdue haazeze kugovana newe kana imbwa yakura yafunga kutidana, ndiko kuti.
  
  "Hongu, izvi zvave kutondinetsawo. Kutongwa kunofanira kunge kwakapera maawa apfuura. Pamwe akabatikana nekupemberera kana kuti ane matambudziko akawanda kupfuura zvataifunga," akadaro. "Sam!"
  
  Achifunga nezvemikana miviri iyi, Nina akaona kutarira kwaSam kuchidzungaira mukufunga uye netsaona akamira panzvimbo yaNina. "Sam! Rega izvozvo. Iwe haugone kundiita kuti ndichinje nyaya."
  
  Sam akaseka azviona. Anogona kunge akatonzwa achinyara pakuonekwa, asi akatenda nyeredzi dzake dzerombo kuti akazvitora kurerutsa. "Zvisinei, hazvina kuita sekuti hauna kumbovaona."
  
  "Pamwe izvi zvichakukurudzira kuti undiyeuchidze zvakare nezve..." akaedza.
  
  "Sam, nyarara uye undidirire chimwe chinwiwa," Nina akarayira kudaro.
  
  "Hongu mhamha," akadaro achibudisa muviri wake wakanga watota, wava nemavanga kubva mumvura. Yakanga yave nguva yake yekuyemura chimiro chake chechirume paaipfuura, uye haana kunzwa kunyara paakarangarira nguva shoma yaakaita rombo rakanaka rekufara nemabhenefiti echirume ichocho. Kunyangwe nguva idzodzo dzainge dzisiri nyowani, Nina akadzichengeta mune yakakosha-yepamusoro-tsanangudzo folda mupfungwa dzake.
  
  Bruich akananga pamusuwo, achiramba kuyambuka pachikumbaridzo apo makore emhepo aimutyisidzira. Kutarisa kwake kwakanangidzirwa panaNina, yekutanga neyechipiri yaive isina hunhu kune hombe, yekare, ine nungo. Aiwanzoita manyemwe, anonokerwa nekirasi chero ipi zvayo, uye aisanyanya kuisa pfungwa pane chimwe chinhu kunze kwerimwe dumbu rinodziya raaigona kugadzira imba yake usiku.
  
  "Chii chanetsa, Bruich?" Nina akabvunza nenzwi riripamusoro, achitaura naye nerudo sezvaaigara achiita. "Huya pano. Huya.
  
  Haana kufamba. "Ehe, chokwadi katsi haiuye kwauri, idiot," akazviranga mukunyarara kweawa yekupera uye kunyorova kweumbozha hwaaifarira. Atsamwiswa nefungidziro yake youpenzi pamusoro pekatsi nemvura uye aneta nokumirira kuti Sam adzoke, akapinza maoko ake mufuro raipenya rakanga riri pamusoro, ndokuvhundutsa katsi yeginger kutiza. Kumuona achisvetukira mukati uye achinyangarika pasi pechaise longue kwakamupa mufaro kupfuura kuzvidemba.
  
  Bitch, izwi rake remukati rakasimbisa pachinzvimbo chemhuka ine urombo, asi Nina achiri kuzviona zvichisekesa. "Ndine urombo, Bruich!" - akadanidzira shure kwake, achiri kunyemwerera. "Hapana chandinogona kuita nezvazvo. Usanetseka, shamwari. Ndichawana karma zvechokwadi ... nemvura, kuitira izvi kwauri, mudiwa. "
  
  Sam akamhanya achibuda muimba yekutandarira ndokupinda paberere, achiratidza kufara zvakanyanya. Achiri pakati nepakati, akanga asati arasa zvinwiwa, kunyange zvazvo maoko ake akanga akatambanudzwa kunge akanga akabata magirazi ewaini.
  
  "Nhau dzakanaka! Paddy akafona. Perdue akaponeswa pane chimwe chinhu, "akadanidzira, zvichiita kuti korasi yehasha "vhara iyo fuck up, Cleve" kubva kune vavakidzani vake.
  
  Chiso chaNina chakapenya. "Mumamiriro api?" Akabvunza akanyatso kufuratira runyararo rwairamba ruchiitwa nemunhu wese aive mucomplex.
  
  "Handizivi, asi zviri pachena kuti zvine chokuita nezvakaitika kare. Saka, munoona, Dr. Gould, tichada yedu yechitatu," Sam akadaro. "Kunze kwaizvozvo, vamwe vanyori venhoroondo havana kudhura sewe."
  
  Achifemereka, Nina akamhanyira kumberi, achiridza muridzo nokunyomba, akasvetukira pana Sam ndokumutsvoda sokunge akanga asina kumutsvoda kubvira paya mafolda akajeka mundangariro yake. Akafara chaizvo kubatanidzwa zvakare zvekuti haana kuona murume akamira nechekumucheto kwechivanze chaive chakazara, achitarisa Sam achikweva tambo yebhikini yake.
  
  
  13
  Eclipse
  
  
  
  Nzvimbo yeSalzkammergut, Austria
  
  
  Imba yaJoseph Karsten yakamira yakanyarara, yakatarisa kusava nematuro kwebindu guru rakanga risina shiri dzaiimba. Maruva ake nemabhurasho aigara mubindu ari oga uye akanyarara, achifamba chete kana mhepo yaida. Hapana chaikosheswa pano kupfuura kuvapowo zvako, uye ndizvo zvakanga zvakaita kudzora kwaKarsten pane zvaaiva nazvo.
  
  Mudzimai wake nevanasikana vaviri vakasarudza kuramba vari muLondon, vachisarudza kufanoona runako runokatyamadza rwekugara kwaCarsten. Zvisinei, aifara zvikuru nechokwadi chokuti aigona kurega, achibatana nechitsauko chake cheChirongwa cheBlack Sun uye achichitungamirira nekuenzana. Chero bedzi aiita pasi pemirairo yehurumende yeBritish uye achitungamira hungwaru hwemauto pasi rose, aigona kuchengetedza chinzvimbo chake mukati meMI6 uye kushandisa zviwanikwa zvayo zvakakosha kuti arambe akatarisisa hukama hwepasirese hunogona kubatsira kana kutadzisa kudyara uye kuronga kweBlack Sun.
  
  Sangano harina kutongorasikirwa nesimba raro rakashata pashure peHondo yeNyika II, apo iro rakamanikidzirwa kupinda mupasi rengano nengano, richiva bedzi ndangariro inovava nokuda kwevakakanganwa netyisidziro chaiyoiyo kuna avo vaiziva neimwe nzira. Vanhu vakaita saDavid Perdue nevamwe vake.
  
  Achikumbira ruregerero kudare rePurdue, achitya kuti aizonongedzerwa nomunhu akapukunyuka, Karsten akachengeta nguva yakati kuti apedze zvaakatanga munzvimbo tsvene yedendere rake regomo. Kunze kwainge kwave kusemesa asi kwete mupfungwa. Zuva risina kujeka raivhenekera renje rinowanzoyevedza reMakomo eSalzkammergut, richishandura kapeti yakakura yemisoro yemiti kuti ive yegirini yakachenuruka kusiyana nedzakadzika dzeemerald dzemasango akafukidzwa. Madzimai eKarsten akazvidemba nekusiya nzvimbo inoyevedza yeAustria, asi runako rwenzvimbo iyi rwakarasikirwa nekupenya kwese kwaienda Joseph nevamwe vake, zvichivamanikidza kuti vangoshanyira Salzkammergut inoyevedza.
  
  "Ndaizviita ini dai ndisiri panzvimbo yeruzhinji," Karsten akadaro ari pacheya yake yelawn, akabata runhare rwedesiki rake. "Asi ndinofanira kudzokera kuLondon mumazuva maviri kuzotaura nezvekutanga kweHebrides uye kuronga kwayo, Clive. Handisi kuzodzokera kuAustria kwenguva yakati rebei. Ndinoda vanhu vanogona kuita zvese pasina anotariswa, munoziva?"
  
  Akateerera mhinduro yemunhu akanga afona achibva agutsurira musoro. "Rudyi. Unogona kutibata kana vanhu vako vapedza mishoni. Ndatenda, Clive. "
  
  Akatarisa mhiri kwetafura kwenguva yakareba, achidzidza nharaunda yaaive nerombo rakanaka rekugara apo aisafanira kushanyira London ine tsvina kana Glasgow ine vanhu vakawanda.
  
  "Handisi kuzorasikirwa nazvo zvese nekuda kwako, Perdue. Kunyangwe ukasarudza kuramba wakanyarara nezvangu kana kuti kwete, hazvikuregi. Uri mutoro uye unofanira kupera. Mese munofanira kupedzwa," akadaro achigunun"una sezvo maziso ake aitarisa matombo makuru ane makona machena akanga akapoteredza musha wake. Dombo rakashata uye rima risingaperi remusango zvakanyaradza maziso ake, uku miromo yake ichidedera nemashoko okutsiva. "Mumwe nomumwe wenyu anoziva zita rangu, anoziva chiso changu, akauraya amai vangu uye anoziva kwaiva kwakavanda kwakavanda... munhu wose anogona kundipomera mhosva yokubatanidzwa... imi mose munoda kupedzwa!"
  
  Karsten akakwenya muromo, achirangarira husiku hwaakanga atiza, sembwende yaakanga ari, kubva pamba paamai vake apo varume vaOban vakanga vaoneka kuzobvuta David Perdue pamaoko ake. Murangariro wokuti zvinhu zvake zvinokosha zvaizoenda kuvagariwo zvavo zvakamushatirisa zvikuru, zvichirovanya kudada kwake uye zvichimubvisa pesvedzero isiri madikanwa pazvinhu zvake. Zvese zvaifanira kunge zvapera pari zvino. Panzvimbo pezvo, zvinetso zvake zvakapetwa kaviri neizvi zviitiko.
  
  "Changamire, nhau pamusoro paDavid Perdue," mubatsiri wake Nigel Lime akazivisa kubva pamusuwo wepatio. Karsten aitofanira kucheuka kuti atarise murume wacho kuti ave nechokwadi chokuti musoro wakakodzera nenzira yechienzi wakanga wapiwa chaizvoizvo kwete fungidziro dzake.
  
  "Hameno," akapindura kudaro. "Ndanga ndichingofunga nezvazvo, Nigel."
  
  Afadzwa, Nigel akafamba achidzika nhanho kuenda kupatio pasi pekanopi yemesh apo Karsten ainwa tii. "Zvakanaka, pamwe muri masvikiro changamire," akanyemwerera, akabata folda muhapwa. "Dare reJudicial rinokumbira kuti uvepo muGlasgow kuti usaine chikumbiro chekuva nemhosva kuitira kuti Hurumende yeEthiopia neArchaeological Crime Unit vaenderere mberi nekudzora mutongo waVaPerdue."
  
  Carsten aifarira pfungwa yekuranga Perdue, kunyange zvazvo angadai akasarudza kuzviita pachake. Asi kariro dzake dzingave dzakanyanya kuoma mutariro yake yechinyakare yokutsiva, nokuti akakurumidza kuodzwa mwoyo paakaziva nezvechirango chaaida kwazvo kuziva.
  
  "Saka mutongo wake ndewei?" Akabvunza Nigel. "Chii chavanofanira kupa?"
  
  "Ndingagara pasi here?" - Nigel akabvunza, achipindura kubvumidza kwaKarsten. Akaisa dossier patafura. "David Perdue akatora chibvumirano chekukumbira. Muchidimbu, mukuchinjana nerusununguko rwake ... "
  
  "Rusununguko?" Karsten akadzvova, hana yake ichirova nehasha itsva. "Chii? Haasi kutongerwa kugara mujeri here?
  
  "Aiwa changamire, asi regai ndikuudzei nezvezvawanikwa," akadaro Nigel akadzikama.
  
  "Ngatinzwei izvi. Ichengetedze ipfupi uye iri nyore. Ndinongoda kuziva zvekutanga," Karsten akagomera, maoko ake achidedera paakasimudza kapu kumuromo.
  
  "Chokwadi, changamire," akadaro Nigel achivanza kushatirwa kwake nashefu wake seri nokudekara kwake. "Muchidimbu," akadaro akasununguka, "VaPerdue vakabvuma kubhadhara kukanganisa kune zvakataurwa nevanhu veEthiopiya uye kudzosera zvisaririra zvavo kwaakatora kubva, mushure mezvo, zvechokwadi, acharambidzwa kupinda muEthiopia. zvakare."
  
  "Mira, ndizvo zvese?" Karsten akafinyamisa kumeso, chiso chake chichiwedzera kutsvukuruka zvishoma nezvishoma. "Vanomusiya achifamba here?"
  
  Karsten akanga ari bofu kwazvo nokuora mwoyo uye kukundwa zvokuti haana kuona kutsvinyirwa kwechiso chomubatsiri wake. "Ndikagona, changamire, munoita kunge muri kuzvitora pachenyu."
  
  "Haugone!" Carsten akaridza mhere achigadzirisa pahuro. "Iye itsotsi rakapfuma, rinobhadhara zvinhu zvose, rinofadza vanhu vepamusoro zvokuti varambe vasingaoni mabasa ake outsotsi. Hongu, ini ndinogumbuka chose kana vanhu vakadai vachiburuka nenyevero yakapfava uye bhiri. Murume uyu bhirioni, Lime! Anofanira kudzidziswa kuti mari yake haigoni kumuponesa nguva dzose. Pano takava nemukana mukuru wekumudzidzisa - uye nyika yemakororo makuru saiye ... kuti vachatongwa, kurangwa! Uye vanosarudza chii? Ainge akazara nehasha. "Ngaabhadhare zvakare nzira yake yakashata yekubuda nayo! Jesu Kristu! Hazvishamisi kuti mutemo nenhevedzano hazvirevi chinhu zvakare!"
  
  Nigel Lime aive akangomirira kuti tirade ipere. Pakanga pasina chekuvhiringidza mutungamiri akatsamwa weMI6. Paakava nechokwadi chokuti Karsten, kana kuti VaCarter, sevashandi vake vakanga vasina kungwarira, akanga apedza kutaura mashoko ake, Nigel akazvishingisa kuburitsa mamwe mashoko aaisada kuna shefu wake. Akanyatso kupinza dossier patafura. "Uye ndinoda kuti musaine izvi nekukasika, changamire. Vachiri kuda kutumirwa kukomiti nemutakuri nhasi nesaini yako. "
  
  "Ichi chii?" Chiso chaKarsten chakasvibiswa nemisodzi chakadedera sezvaakagamuchira chimwe chipingamupinyi mukuedza kwake maererano naDavid Perdue.
  
  "Chimwe chezvikonzero zvakaita kuti dare ribvume chikumbiro chaPerdue kwaiva kubvutwa kusiri pamutemo kwepfuma yake muEdinburgh, changamire," akatsanangura kudaro Nigel, achinakidzwa nokushaya chiveve mupfungwa kwaakanzwa sezvaaitarisira kumwe kuputika kwaCarsten.
  
  "Nzvimbo iyi yakatorwa nechikonzero! Ko muzita rezvose zvitsvene zviri kuitika nevakuru mazuva ano? Zviri pamutemo? Saka munhu anofarira MI6 zvine chekuita nenhau dzemauto epasi rose anotaurwa asi pasina ongororo yakaitwa yezviri mukati mepfuma yake? akazhambatata, achipwanya kapu yake yeporcelain paakairovera patafura yesimbi.
  
  "Changamire, MI6 vakomana vemunda vakatsvaga nzvimbo iyi vachitsvaga chero chinhu chine mhosva uye havana chavakawana chinopa zano rehusori hwechiuto kana kutora zvisiri pamutemo chero zvinhu zvekare, zvechitendero kana zvimwe. Naizvozvo, kunyimwa rudzikinuro rwaRaichtishousi kwaisava nemusoro uye kwainzi kusiri pamutemo sezvo pakanga pasina humbowo hunotsigira zvatiri kutaura," Nigel akatsanangura zvakajeka, asingabvumiri kuti chiso chakafuta chemudzvinyiriri Karsten chimuzununguse sezvaaitsanangura mamiriro acho ezvinhu. "Iri igwaro rekusunungurwa iro raunofanirwa kusaina kuti udzose Wrichtisousis kumuridzi wayo uye kudzosa mirairo yese zvinopesana, sekureva kwaLord Harrington nevamiriri vake muParamende."
  
  Karsten akashatirwa zvokuti mhinduro dzake dzakanga dzakapfava, dzakadzikama zvinonyengera. "Ndiri kufuratirwa musimba rangu here?"
  
  "Hongu changamire," akadaro Nigel. "Ndinotya kudaro."
  
  Karsten akashatirwa kuti zvirongwa zvake zvakanga zvavhiringidzwa, asi akasarudza kunyepedzera kuva nyanzvi pamusoro pazvo zvose. Nigel aive munhu akangwara, uye dai aiziva nezvekuita kwaKarsten pachiitiko ichi, zvingadai zvakajekesa zvakanyanya nezvekubatana kwake naDavid Perdue.
  
  "Chibva wandipa chinyoreso," akadaro, achiramba kuratidza chero chinhu chipi nechipi chedutu raivhuvhuta mukati make. Sezvo Carsten akasaina chirevo chekudzorera Raichtisusis kune muvengi wake, ego yake yakaputsika nekuputika kunorwadza kune zvirongwa zvake zvakanyatsorongwa, zvichidhura zviuru zvemaeuro, zvichimusiya ari musoro usina simba wesangano risina masimba ane simba.
  
  "Maita basa changamire," Nigel akadaro, achitambira chinyoreso kubva paruoko rwaKarsten rwaidedera. "Ndichatumira izvi nhasi kuti faira rivharwe pachedu. Magweta edu achaita kuti tirambe tichiziva zviri kuitika kuEthiopiya kudzamara chisaririra chadzo chadzoserwa kwachiri."
  
  Karsten akagutsurira musoro, asi akanzwa zvishoma nezvemashoko aNigel. Chaaingofunga nezvacho yaiva tariro yekutanga patsva. Achiedza kuchenesa musoro wake, akaedza kufunga kuti Perdue akachengeta kupi zvisaririra zvose izvo iye, Karsten, aitarisira kuwana muEdinburgh pfuma. Zvinosuruvarisa, haana kukwanisa kuita chirevo chekutsvaga zvinhu zvose zvePurdue nokuti zvingadai zvakabva pauchenjeri hwakaunganidzwa neChirongwa cheBlack Sun, sangano raifanira kunge risina kumbovapo uye, zvishoma, harifaniri kunge rakaitwa. nemukuru mukuru weHofisi yeMasoja UK intelligence.
  
  Aifanira kuchengeta zvaaiziva kuti ndezvechokwadi kwaari. Perdue aisakwanisa kusungwa nekuba pfuma yeNazi yakakosha uye zvigadzirwa nekuti kuburitsa kwaizokanganisa Black Sun. Uropi hwaKarsten hwakanga huchishanda huzere, huchiedza kutenderera zvose, asi mhinduro imwe chete yakauya mune zvose - Perdue aifanira kufa.
  
  
  14
  A82
  
  
  Mutaundi riri mumhenderekedzo yegungwa reOban, Scotland, imba yaNina yakaramba isina munhu apo akanga asipo kuti anopinda rwendo rutsva rwaPerdue rwaakanga aronga kutevera matambudziko ake emutemo akanga achangobva kuitika. Upenyu muOban hwakapfuurira asipo, asi vagari veko vakati wandei vaimusuwa zvikuru. Mushure mechiitiko chakashata chekupamba icho chakaita misoro yenhau yemuno mwedzi mishoma yadarika, chivako ichi chadzokera kuhupenyu hwayo hune runyararo.
  
  Dr Lance Beach nemukadzi wavo vaigadzirira musangano wezvekurapa muGlasgow, mumwe wemisangano iyoyo uko ndiani anoziva kuti ndiani uye ndiani anopfeka zvakakosha kupfuura tsvakiridzo chaiyo yekurapa kana rubatsiro rwemishonga yekuyedza iyo yakakosha kufambira mberi mumunda.
  
  "Munoziva kuti ndinozvidza zvinhu izvi zvakadii," Sylvia Beach akayeuchidza murume wake.
  
  "Ndinoziva, mudiwa," akapindura kudaro, achihwihwidza nenhamburiko yokupfeka shangu dzake itsva pamusoro pemasokisi ake akakora. "Asi ini ndinongotariswa zvemhando dzakakosha uye nekubatanidzwa kwakakosha kana vachiziva kuti ndiripo, uye kuti vazive kuti ndiripo, ndinofanira kuratidza chiso changu pane idzi nyaya dzakagadziriswa."
  
  "Ehe ndinozviziva," akachema-chema nemiromo yakatsemurwa, achitaura akashama muromo uye kuzora lipstick yedovi. "Usangoita zvawakamboita, uchindisiya nechikwere chehuku ichi iwe uchienda. Uye handidi kunonoka. "
  
  "Noted". Dr. Lance Beach vakanyepera kunyemwerera apo tsoka dzavo dzakanyura mubhutsu yavo itsva yematehwe. Kare, angadai asina kuva neshiviriro yokuteerera mudzimai wake achichema, asi pashure pokutya kwake kurasikirwa naye mukati mokupambwa, akadzidza kukoshesa kuvapo kwake kupfuura chinhu chipi nechipi. Lance haana kuzomboda kunzwa zvakadai achitya kuti haachazoona mudzimai wake, akabva amboridza kamhere nemufaro. "Hatigari kwenguva refu. ndinovimbisa".
  
  "Vasikana vari kudzoka neSvondo, naizvozvo kana tikakurumidza kudzoka, tichava nousiku hwose nehafu yezuva tiri toga," akadaro, achikurumidza kutarira kuita kwake mugirazi. Kumashure kwake, pamubhedha, aimuona achinyemwerera nemashoko ake nekapfungwa kekuti, "Hmm, ichokwadi, Mai Beach."
  
  Sylvia akasekerera achipinza pini remunzeve mubeche rake rekurudyi ndokukurumidza kuzvitarisa kuti aone kuti zvakanga zvakamira sei nedhirezi rake remanheru. Akagutsurira musoro achifarira runako rwake, asi haana kutarisa kutarisisa kwake kwenguva yakareba. Izvi zvakamuyeuchidza kuti sei akapambwa nechikara ichi pakutanga - kufanana kwake naDr. Nina Gould. Chimiro chake chitete zvakaenzana uye zvipfigiso zvakasviba zvingadai zvakanyengedza munhu upi noupi akanga asingazivi vakadzi vaviri ava, uye mukuwedzera, maziso aSylvia akanga akafanana neaNina, kunze kwokuti akanga ari nhete muchimiro uye ane amber muruvara kupfuura aNina chokoreti.
  
  "Wagadzirira, mudiwa?" Lance akabvunza, achitarisira kubvisa pfungwa dzakaipa idzo pasina panikiro dzakanga dzichitambudza mudzimai wake apo iye akatarisa mundangariro yake amene kwenguva refu zvikuru. Akabudirira. Nekugomera zvishoma, akamisa makwikwi akatarisa uye nokukurumidza akaunganidza chikwama chake nebhachi.
  
  "Tagadzirira kuenda," akatsinhira zvakasimba, achitarisira kubvisa fungidziro dzipi nedzipi dzaangave anadzo pamusoro pegarikano yake yemirangariro. Uye asati ataura rimwe izwi, akabhururuka nenyasha achibuda mukamuri ndokudzika nemukoridho akananga kumukoto wepamba.
  
  Husiku hwacho hwaisemesa. Makore aiva pamusoro pawo akanyudza kuchema kwemeteorological titans uye akafukidza mitsara yemagetsi mublue static. Mvura yakanaya ndokushandura nzira yavo kuita rukova. Sylvia akasvetukira mumvura sokunge zvaizoita kuti shangu dzake dzirambe dzakaoma, uye Lance akangofamba ari shure kwake akabata amburera hombe pamusoro wake . "Mira, Silla, mira!" - akadanidzira sezvaakakurumidza kubuda kubva pasi pevhavha yebrolly.
  
  "Kurumidzai, rovai zvishoma zvishoma!" - akatsvinyira ndokusvika pamusuwo wemota, asi murume wake aisamutendera kuseka kufamba kwake zvishoma nezvishoma. Akadzvanya chibatiso pamotokari yavo, achikiya magonhi ose asati avhura.
  
  "Hapana munhu ane remote control anoda kumhanya-mhanya," akadaro achiseka.
  
  "Vhura gonhi!" - akaomerera, achiedza kusaseka naye. "Bvudzi rangu richava rakashata," akanyevera kudaro. "Uye ivo vachafunga kuti uri murume asina hanya uye, saka, chiremba akaipa, unoziva?"
  
  Magonhi akabva avhurika achingotanga kunetseka kuti achaparadza vhudzi rake nekupoda-poda, Sylvia akabva asvetukira mumota achichema. Pasina nguva Lance akabva apinda muvhiri achibva amutsa motokari.
  
  "Kana tikasaenda zvino, tichanonoka chaizvoizvo," akadaro, achitarira napamafafitera kumakore ane rima uye asingakanganwiri.
  
  "Tichaita izvi nekukurumidza, mudiwa. Dzave kuma8 chete manheru," akadaro Sylvia.
  
  "Ehe, asi nemamiriro ekunze aya zvichanonoka kufamba. Ndiri kukuudza, zvinhu hazvisi kufamba zvakanaka. Tisingatauri nezve traffic muGlasgow kana tasvika pabudiriro. "
  
  "Ndizvozvo," akadaro achitura befu, achidzikisa girazi repapassenger kuti abate mascara aibuda. "Usanyanya kutyaira. Havana kukosha zvokuti tingafa mutsaona yemotokari kana chimwe chinhu chakadaro."
  
  Mwenje wekumashure aiita senyeredzi dzaipenya nemumvura zhinji apo Lance akadzora BMW yavo kubva mumugwagwa mudiki kuenda kumugwagwa mukuru kuti vatange rwendo rwemaawa maviri kuenda kumabiko epamusoro muGlasgow, anotambirwa neScotland Leading Medical Society. Pakupedzisira, pashure pebasa rokungwarira panguva yaigara ichitenderedzwa uye mabhureki emotokari, Sylvia akakwanisa kuchenesa chiso chake chakasviba ndokuratidzika kuva akanaka zvakare.
  
  Sezvo Lance aisada kutora A82, iyo inoparadzanisa nzira mbiri dziripo, haana kukwanisa kutora nzira refu sezvo zvaizoita kuti anonoke. Aifanira kupinda mumugwagwa mukuru waityisa waipfuura nepaPaisley, uko mbavha dzakanga dzachengeta mudzimai wake asati atakurwa kuenda kuGlasgow, kunzvimbo dzose. Zvakamurwadza, asi haana kuda kuzvitaura. Sylvia haasati ambopinda munzira iyi kubva zvaakazviwana ari muvanhu vakaipa vaimuita kuti afunge kuti haachazoona mhuri yake zvakare.
  
  Pamwe hapana chaanofunga kunze kwekunge ndatsanangura kuti sei ndakasarudza nzira iyi. Pamwe achanzwisisa, Lance akafunga ega apo vaityaira vakananga kuTrossachs National Park. Asi maoko ake akabata chidhiraivho zvakasimba zvekuti zvigunwe zvakabva zvaita chiveve.
  
  "Chii chiri kunetsa, mudiwa?" - akangoerekana abvunza.
  
  "Hapana," akadaro zvake. "Sei?"
  
  "Unoratidzika kunge wakashushikana. Urikutyira kuti ndicharevesa rwendo rwangu nehure iri? Handiti uyu ndiwo mugwagwa mumwe chete," akabvunza Sylvia. Akataura zvisingaite zvekuti Lance akatombonzwa kurerukirwa asi aifanirwa kuomerwa nazvo izvo zvakamudya moyo.
  
  "Kutaura chokwadi, ndainetseka chaizvo nezvazvo," akabvuma kudaro, achikwenya zvigunwe zvishoma.
  
  "Zvakanaka, handizvo?" Akadaro achipuruzira chidya chake kuti adzikame. "Ndiripo. Mugwagwa uyu uchagara uri pano. Handikwanise kunzvenga izvi kwehupenyu hwangu hwese, munoziva? Chandinogona kuita kungozviudza kuti ndiri kumhanya newe, kwete iye."
  
  "Saka mugwagwa uyu hauchatyisi?" akabvunza.
  
  "Aihwa. Ikozvino yangova mugwagwa uye ndine hubby yangu kwete imwe psycho bitch. Inyaya yekunangidzira kutya kune chimwe chinhu chandinofanira kutya," akakurudzira kudaro. "Handingatyi mugwagwa. Mugwagwa hauna kundikuvadza, hauna kundiuraya nenzara, uye hauna kundituka, handiti?"
  
  Achishamisika, Lance akatarira mudzimai wake achiyemura. "Unoziva, Cilla, ndiyo nzira yakanaka yekuzvitarisa. Uye zvine musoro. "
  
  "Zvakanaka, maita henyu, chiremba," akanyemwerera. "Mwari, bvudzi rangu rine pfungwa dzaro. Wasiya magonhi akakiiwa kwenguva yakareba. Ndinofunga kuti mvura yakakanganisa chimiro changu."
  
  "Ehe," akabvuma zvake. "Yaiva mvura. Chokwadi."
  
  Haana kuita hanya nezvaakanga ataura ndokubudisa girazi diki zvakare, achiedza kurukwa twubvudzi twaakanga asiya kuti agadzirise chiso chake. "Vatsvene vatsvene...!" - Akadanidzira nehasha ndokutendeuka pachigaro chake kutarisa shure kwake. "Ungatenda here benzi iri nematochi aro? Handisi kuona chinhu chakaipa pagirazi."
  
  Lance akatarisa pagirazi rekumashure. Raiti remota yaifamba kumashure kwavo rakavheneka maziso ake ndokumuvhara kwekanguva. "Mwari makanaka! Anotyaira chii? Imba yemwenje ine mavhiri?
  
  "Chinononoka mudiwa, musiye apfuure," akadaro.
  
  "Ndiri kutotyaira zvishoma kuti ndisvike kupati nenguva, mudiwa," akapikisa kudaro. "Ini handingaregi dhiri iroro richiita kuti tinonoke. Ndichamupawo mumwe mushonga wake."
  
  Lance akagadzirisa girazi rake kuti maranzi emota yaive kumashure kwake anyatsomutarisa. "Zvakarairwa nachiremba, idiot!" Lance akaseka. Mota yakafamba zvishoma nezvishoma mushure mekunge mutyairi aita seawana chiedza chaipenya mumaziso ake achibva agara chinhambwe.
  
  "Pamwe muWelsh," Sylvia akaseka. "Anogona kunge asiri kuziva kuti aive nemwenje wake wakakwirira."
  
  "Nhai Mwari, atadza sei kuona kuti magetsi aya ari kupisa pendi yemota yangu?" Lance akaridza tsamwa zvikaita kuti mudzimai wake abvaruka nekuseka.
  
  Oldlochley akanga achangobva kuvasunungura ivo vachikwira kumaodzanyemba vakanyarara.
  
  "Ndinofanira kutaura ndakashamiswa nekuwanda kwemota manheru ano, kunyangwe neChina," Lance akadaro pavakamhanya vachitevedza A82.
  
  "Teerera, mudiwa, unogona kunonoka zvishoma?" - Sylvia akakumbira, achitendeudzira chiso chemunhu wake kwaari. "Ndinotya".
  
  "It's okay, love," Lance akanyemwerera.
  
  "Kwete. Kuno kuri kunaya zvakanyanya, uye ndinofunga kushomeka kwetraffic kunotipa nguva yekudzikama, hamufunge? "
  
  Lance haana kukwanisa kuita nharo. Aitaura chokwadi. Kupofomadzwa nemota yaive kumashure kwavo kwaizongoita kuti zvinhu zvinyanye kuoma muroad manyoro kudai Lance airamba achimhanya mhanya. Aitofanira kubvuma kuti chikumbiro chaSylvia chakanga chisina musoro. Akanonoka zvakanyanya.
  
  "Wagutsikana?" akamubvunza akati.
  
  "Hongu, ndatenda," akanyemwerera. "Zviri nani pane zvangu."
  
  "Uye bvudzi rako rinenge raporawo," akaseka kudaro.
  
  "Lance!" - akaerekana aridza mhere apo girazi rekuzora rairatidza kutyisa kwemota yaive yakatasva muswe wavo, ichimhanya zvekupenga kumberi. Pakamboita kakujeka akabva afunga kuti mota yainge isina kuona Lance achirova mabhureki uye ainge atadza kunonoka kufamba mumugwagwa wainge une sosi.
  
  "Jesu!" Lance akaseka achiona magetsi achikura, achiswedera pedyo nawo achimhanya kuti asaadzivise. Chavaigona kuita kuunganidza simba ravo. Sezvineiwo, Lance akaisa ruoko rwake pamberi pemukadzi wake kuti amudzivirire pakurova. Sokupenya kwemheni inononoka, mwenje inobaya shure kwavo yakasvetukira parutivi. Mota yaiva kumashure kwavo yakati fambei zvishoma, asi yakarova mwenje wekurudyi, BMW ichitenderera zvisina tsarukano paasphalt yaitsvedza.
  
  Kuchemerera kwaSylvia kwaakanga asingatarisiri kwakanyura mukati mesimbi inopwanya negirazi rinopwanya. Vese Lance naSylvia vakanzwa kurwadza kwemota yavo yainge isingachadzoreki, vachiziva kuti hapana chavaigona kuita kudzivirira njodzi yacho. Asi vakanga vasina kururama. Vakamira pane imwe nzvimbo kunze kwemugwagwa, pakati pemutsetse wemiti yemusango nemakwenzi pakati pemugwagwa weA82 nemvura nhema, inotonhora yeLoch Lomond.
  
  "Kwakanaka here mudiwa?" - Lance akabvunza apererwa.
  
  "Ndiri mupenyu, asi mutsipa wangu uri kundiuraya," akapindura kudaro nomumhino yake yakatyoka.
  
  Vakamboita nguva vakagara vasingapfakanyiki mumarara akamonyoroka, vachiteerera kurova kukuru kwemvura yainaya pasimbi. Vese vakazviwana vakachengetedzwa zvakasimba nemaairbag avo, vachiedza kuona kuti ndezvipi zvikamu zvemiviri yavo zvakanga zvichiri kushanda. Dr. Lance Beach nemudzimai wavo Sylvia havana kumbofungira kuti mota yaive kumashure kwavo ichamhanya nemurima, vakananga kwavari.
  
  Lance akaedza kubata ruoko rwaSylvia apa mwenje wemoto wasatani wakavapofomadza kekupedzisira ndokurova rovambira nespeed. Speed yakadambura ruoko rwaLance ndokudimbura mizongoza yese, mota yavo ichibva yaenda kuzasi kwedhamu kwaizove bhokisi ravo.
  
  
  15
  Matchmaking
  
  
  MuReichtisusis mamiriro acho aive akakwira kekutanga muinopfuura gore. Perdue akadzokera kumba, achionekana zvakanaka kune varume nevakadzi vaive vagara pamba pake paive patsitsi dzeMI6 nemutungamiri wayo asina tsitsi, Joe Carter. Sezvo Purdue aifarira kukanda mapati anoshamisira evaporofesa vezvidzidzo, mabhizinesi, macurators uye vanopa vekunze kune yavo zvipo, panguva ino chimwe chinhu chakaderera-kiyi chakashevedzwa.
  
  Kubva pamazuva emabiko makuru pasi pedenga reimba huru, Perdue akadzidza kuti kungwara kunodiwa. Panguva iyoyo, akanga asati asangana nezvinodiwa zveChirongwa cheBlack Sun kana matavi aro, kunyange mukutarisa, ainyatsozivana nevakawanda venhengo dzayo asingazvizivi. Zvisinei, kutama kumwe kwakashata kwakamuita kuti aone kusviba kwakakwana kwaakaramba ari makore ose iwayo paakanga angori mukomana wekutamba ane penchant yezvinhu zvinokosha zvenhoroondo.
  
  Kuedza kwake kufadza sangano rine ngozi reNazi, zvikurukuru kurova manyawi ake, kwakasvika pamugumo une ngwavaira paDeep Sea One, chikuva chake chemafuta chomumhenderekedzo yegungwa muNorth Sea. Paive ipapo, paakaba Spear of Destiny uye akabatsira kubereka rudzi rwemunhu, paakatanga kutsika zvigunwe zvavo. Zvinhu zvakatonyanya kuipa kubva ipapo kusvikira Perdue abva pakuva mubatsiri kusvika pakuva chigumbu kusvikira azova munzwa mukuru mudivi reBlack Sun.
  
  Pakanga pasisina kudzokera kumashure zvino. Haina kudzoserwa. Hapana kudzokera shure. Iye zvino zvose Perdue zvaaigona kuita kwaiva kubvisa zvakarongeka nhengo dzose dzesangano rakashata kusvikira akwanisa zvakare kuoneka pachena pachena asingatyi kuurayiwa kweshamwari dzake nevashandi. Uye uku kupedzwa zvishoma nezvishoma kwaifanira kuve kwakangwarira, kusinganzwisisike uye kwakarongeka. Ikoko kwakanga kusina nzira yaaizovaparadza kana chimwe chinhu chakadaro, asi Perdue akanga akapfuma uye akachenjera zvakakwana kuti avacheke mumwe nomumwe achishandisa zvombo zvinouraya zvenguva iyoyo - teknolojia, nhepfenyuro, mitemo uye zvechokwadi Mammons ane simba.
  
  "Titambirezve, Chiremba," Perdue akaseka sezvo Sam naNina vakabuda mumotokari. Zviratidzo zvekukomba kwazvino zvanga zvichiri kuoneka sezvo vamwe vevamiriri vePurdue nevashandi vakamira vakatenderedza, vakamirira MI6 kuti vasiye zvigaro zvavo uye vabvise michina yavo yehungwaru yenguva pfupi nemotokari. Kusvika kwaPerdue kuna Sam kwakavhiringidza Nina zvishoma, asi aiziva kubva mukutsinhana kwavo kuseka kuti ichi chingangodaro chimwe chinhu chakanakisisa chakasara pakati pevarume vaviri.
  
  "Huyai, varume," akadaro, "ndiri kufa nenzara."
  
  "Ah, chokwadi, mudiwa wangu Nina," Perdue akadaro zvinyoronyoro, achitambanudza ruoko kuti amumbundire. Nina haana chaakataura, asi chimiro chake chakaneta chakamunetsa. Kunyangwe zvazvo aive awedzera kuonda kubva pachiitiko chaFallin, haana kubvuma kuti shasha refu iri chena chena yaigona kuramba yakaonda uye yakaneta. Mangwanani iwayo aitonhorera, Perdue naNina vakagara mumaoko avo kwekanguva, vachinakidzwa nekuvapo kwemumwe nemumwe kwekanguva.
  
  "Ndinofara kuti wagona, Dave," akadaro nekazevezeve. Moyo waPerdue wakasvetuka. Nina kashoma, kana akambomudana nezita rake. Izvi zvaireva kuti aida kusvika kwaari padanho repauzima chairo, iro rakanga rakaita sekurohwa nedenga kwaari.
  
  "Waita hako mudiwa," akapindura zvinyoro-nyoro mumusoro make, achitsvoda pamusoro pemusoro wake asati amuregedza. "Zvino," akadanidzira nomufaro, achiombera maoko ake uye achizvimonya, "tichaita mutambo muduku ndisati ndakuudzai zvichazoitika here?"
  
  "Hungu," Nina akanyemwerera, "asi handina chokwadi chokuti ndinogona kumirira kunzwa zvichazotevera. Pashure pemakore akawanda kudaro ndapedza ndiri mukambani yenyu, ndarega zvachose kufarira zvinoshamisa."
  
  "Ndinonzwisisa," akabvuma, achimirira kuti ave wekutanga kupinda pamasuo epamba. "Asi ndinokuvimbisai kuti zvakachengeteka, pasi pekutariswa kwehurumende yeEthiopiya neACU, uye zviri pamutemo."
  
  "Nguva ino," Sam akaseka.
  
  "Maswera sei changamire?" Perdue akaseka naSam, achikwevera mutori wenhau muimba yekutandarira necollar yake.
  
  "Hello Charles." Nina akanyemwerera mugadzi akavimbika, uyo akanga achitogadzira tafura muimba yokutandarira nokuda kwemusangano wavo wapachivande.
  
  "Madam," Charles akagutsurira musoro. "Mr. Crack."
  
  "Kwaziwai mudiwa wangu," Sam akakwazisa noushamwari. "Special Agent Smith aenda?"
  
  "Kwete, changamire. Chokwadi angoenda kuchimbuzi achabatana newe munguva pfupi iri kutevera," Charles akadaro asati abuda mumba.
  
  "Aneta zvishoma, murombo," akatsanangura kudaro Perdue, "atofanira kushandira boka iri revaenzi vasina kukokwa kwenguva yakareba. Ndakamupa mangwana neChipiri off. Pamusoro pazvo, basa ringave shoma kwaari ndisipo kunze kwemapepanhau emazuva ese, munoziva?"
  
  "Hongu," Sam akabvuma. "Asi ndinovimba kuti Lillian achange ari pabasa kusvika tadzoka. Ndatomukurudzira kuti andigadzirire apricot pudding strudel kana tadzoka."
  
  "Kupi?" - Ndakabvunza. Nina akabvunza, achinzwa kusiiwa zvakare.
  
  "Eya, ndicho chimwe chikonzero chandakukumbirai imi vaviri kuti muuye, Nina. Ndapota iva nechigaro uye ndichakudira bourbon, "Perdue akadaro. Sam akafara kumuona achifara zvakare, achiratidza kunyara uye aine chivimbo sezvaaimboita. Nekune rimwe divi, Sam akati, kudzoreredzwa kwetariro yejeri kwaizoita kuti munhu anakidzwe nezviitiko zvidiki. Nina akagara pasi, akaisa ruoko rwake pasi pegirazi rebrandy umo Perdue akamudira Southern Comfort.
  
  Zvekuti kunze kwaedza hazvina kana kumbochinja mamiriro emumba merima. Mafafitera marefu aive nemaketeni egirinhi eumbozha aimisa kapeti yebrown gobvu, uye ma toni aipa mukamuri iri nyoro kunzwa kwevhu. Kuburikidza nemikaha yetambo yakamanikana pakati pemaketeni akapatsanurwa, chiedza chemangwanani chakaedza kuvhenekera fenicha, asi chakatadza kuvhenekera chero chinhu kunze kwekapeti yaive pedyo nayo. Kunze, makore airatidzika kuva anorema uye akasviba, achiba simba rezuva ripi neripi ringave raigovera kutaridzika kwezuva kwakafanira.
  
  "Chii chiri kutamba ichi?" Sam haana waakataura naye pakaita karwiyo kemumba kaingoyerera, kachibva kune imwe nzvimbo mukicheni.
  
  "Lillian, pabasa sezvaunoda," Perdue akaseka. "Ndakamurega achiridza mimhanzi iye achibika, asi handizivi kuti chii chaizvo. Chero bedzi zvisinganyanyi kupindira kune vamwe vashandi vese, handina basa nemamiriro ezvinhu pamberi pemba. "
  
  "Runako. Ndinozvifarira, "akadaro Nina, achinyatso kuunza mupendero wekristaro kumuromo wake wepazasi, achiedza kusasvibisa ne lipstick. "Saka ndichanzwa rini nezvebasa redu idzva?"
  
  Perdue akanyemwerera, achipa kuna Nina kuda kuziva uye izvo Sam akange asati aziva zvakare. Akaisa girazi rake pasi ndokukwesha zvanza zvake. "Zviri nyore, uye zvichandibvisa pazvivi zvangu zvese mumaziso ehurumende dzakabatanidzwa, zvichindisunungura kubva kune zvakasara zvakandipinza mumatambudziko."
  
  "Fake Ark?" Nina akabvunza.
  
  "Zvakanaka," Perdue akasimbisa. "Ichi chikamu chechibvumirano changu neArchaeological Crimes Unit pamwe neEthiopian High Commissioner, ane mukurumbira munhoroondo anonzi Colonel. Basil Yeaman kuti vadzose zvisaririra zvavo zvechitendero..."
  
  Nina akashama muromo wake kuratidza kufinyama kumeso, asi Perdue akaziva zvaaizotaura uye pasina nguva akataura chimwe chinhu chakamuvhiringidza. "... Hazvinei kuti vangave vanyepedzeri sei, kunzvimbo yavo chaiyo mugomo kunze kwemusha, kunzvimbo yandakavabvisa."
  
  "Vanodzivirira here chinhu chakagadzirwa chavanoziva kuti haisi Areka yeSungano yechokwadi?" - Sam akabvunza, achitaura mubvunzo waNina chaiwo.
  
  "Hongu, Sam. Kwavari, ichiri chisaririra chekare choukoshi hukuru, pasinei hapo nokuti chine simba raMwari here kana kuti kwete. Ndinozvinzwisisa, saka ndinozvitora zvakare." Akakwenya. "Hatidi izvi. Takawana zvataida kubva kwaari patakanga tichitsvaga Vault yeHercules, handizvo here? Ndinoreva kuti, hapasisina zvakawanda zvinobatsira muareka iyi zvakare zvinobatsira kwatiri. Yakatiudza nezve hutsinye huyedzo pavana hwakaitwa neSS panguva yeHondo Yenyika Yechipiri, asi hazvichakodzeri kuzvichengeta. "
  
  "Vanofunga kuti chii? Vachiri nechokwadi here kuti iri ibhokisi rinoyera?" Nina akabvunza.
  
  "Special Agent!" Sam akazivisa kupinda kwaPatrick mumba.
  
  Patrick akanyemwerera achinyara. "Nyarara, Sam." Akatora nzvimbo yake pedyo nePerdue uye akagamuchira chinwiwa kubva kumuenzi wake achangobva kusunungurwa. "Ndinokutendai, David."
  
  Sezvineiwo, hapana Perdue kana Sam vakachinjana kutarisa nezve chokwadi chekuti vamwe vaviri hapana chavaiziva nezvekuzivikanwa kweMI6's Joe Carter. Ndiko kungwarira kwavaiita pakuchengeta nyaya dzavo dzakavandika. Murangariro womukadzi waNina bedzi wakadenha iri bhizimisi rakavanzika nguva nenguva, asi aisagona kunzwisisa kuti chii chakanga chiri nhau yacho.
  
  "Zvakanaka," Perdue akatanga zvakare, "Patrick, pamwe neboka rangu rezvemitemo, vakagadzirira magwaro emutemo kuti vafambise kuenda kuEthiopia kuti vatore bhokisi ravo rinoyera vachiri pasi pekutariswa kweMI6. Unoziva, kungoita chokwadi chekuti handisi kuunganidza hungwaru kune imwe nyika kana chero zvakadaro. "
  
  Sam naNina vaifanira kuseka kunyomba kwaPerdue pamusoro penyaya yacho, asi Patrick akanga aneta uye aida kungozvipedza zvose kuitira kuti adzokere kuScotland. "Ndakavimbiswa kuti izvi zvaisazotora inopfuura vhiki," akayeuchidza Perdue.
  
  "Uri kuuya nesu here?" Sam akaridza tsamwa zvechokwadi.
  
  Patrick airatidza kushamisika uye kushamisika zvishoma. "Hongu, Sam. Sei? Urikuronga kuita hunhu hwakashata zvekuti mureri haapo? Kana kuti hauvimbe here kuti shamwari yako yepamoyo haizokupfure?"
  
  Nina akaseka zvekurerutsa moyo, asi zvaive pachena kuti mumba macho maive makanyanya. Akatarisa Perdue, uyo airatidzawo kusava nengirozi kwakanyanya kubatwa netsotsi. Maziso ake haana kusanganidzana neake, asi ainyatsoziva kuti akanga akamutarisa.
  
  Chii chinonzi Purdue kundivanzira? Chii chaanondivanzira, chii futi chaari kuudza Sam?Akafunga kudaro.
  
  "Kwete kwete. Hakuna zvakadaro," Sam akaramba. "Handidi kuti uve munjodzi, Paddy. Chikonzero chaicho chakaita kuti zvinhu zvose izvi zviitike pakati pedu pakutanga chakanga chiri chokuti izvo Perdue, Nina neni takanga tichiita zvinoisa iwe nemhuri yako mungozi."
  
  Haaa ndakatoda kumutenda.Nechemumoyo Nina akashoropodza tsananguro yaSam,achigutsikana kuti Sam ane zvimwe zvaaida kuti Paddy asaende. Aiita seakakomba zvakanyanya, zvakadaro, uye zvakadaro Perdue akaramba aine mwero, kutaura kusingatauri paakagara achinwa girazi rake.
  
  "Ndinoonga, Sam, asi unoona, handisi kuenda nemhaka yokuti handivimbi newe chaizvoizvo," Patrick akabvuma achigomera zvikuru. "Ini handichatombokukanganisei bato renyu kana kumusora. Chokwadi ndechekuti... Ndinofanira kuenda. Mirairo yangu yakajeka uye ndinofanira kuitevera kana ndisingadi kurasikirwa nebasa rangu. "
  
  "Mira, saka wakanzi uuye nyangwe zvodii?" Nina akabvunza.
  
  Patrick akagutsurira musoro.
  
  "Jesu," Sam akadaro achidzungudza musoro. "Ndeipi dhongi rinokuita kuti uende, Paddy?"
  
  "Munofungei, mudhara?" Patrick akabvunza asina hanya nazvo, achingozvishingisa.
  
  "Joe Carter," Perdue akadaro zvakasimba, maziso ake akatarisa muchadenga, miromo yake isisafambe kutaura zita reChirungu rinotyisa raKarsten.
  
  Sam akanzwa makumbo kuita chiveve mujean rake. Haana kukwanisa kusarudza kuti ainetseka here kana kushatirwa nesarudzo yekutumira Patrick parwendo rwacho. Maziso ake akasvibira akapenya paakabvunza kuti, "Kuenda kurenje kunodzosera chimwe chinhu mubhokisi rejecha kwachakatorwa harisi basa remukuru mukuru weuto rehusori, handizvo here?"
  
  Patrick akamutarisawo sezvaaive atarisa Sam pavakanga vakamira padivi nepadivi muhofisi yemukuru wechikoro vachimirira kuti vaizorangwa. "Ndizvo chaizvo zvandaifunga, Sam. Ndinogona kutaura kuti kubatanidzwa kwangu mubasa iri kwakapotsa...
  
  
  16
  Madhimoni haafi
  
  
  Charles akanga asipo apo boka racho raidya kudya kwemangwanani, richikurukura kuti rwendo rwokukurumidza rwaizove rwakaita sei kuti pakupedzisira abatsire Perdue kupedzisa kutendeuka kwake kwakakodzera uye pakupedzisira kubvisa Ethiopia yePerdue.
  
  "O, iwe unofanirwa kuedza kuti uonge izvi zvakasiyana-siyana," Perdue akaudza Patrick, asi akabatanidza Sam naNina muhurukuro. Vakapanana ruzivo pamusoro pewaini yakanaka nebrandy kuti vapfuudze nguva vachifarira kudya kwemanheru kunonaka kwavakanga vagadzirirwa naLillian. Akafara kuona mukuru wake achiseka uye achimutsvinyira zvakare, ari mumwe wevaaivimba naye zvikuru uye achiri hunhu hwake hwakasimba.
  
  "Charles!" akafona. Pasina nguva akabva afona zvekare ndokubaya nhare asi Charles haana kudaira. "Mira, ndinotora bhodhoro," akadaro ndokusimuka kuenda kukamuri yewaini. Nina akatadza kunzwisisa kuonda uye kuonda kwaakanga aita zvino. Akange ambove murume murefu uye akaonda, asi kuonda kwaakaita panguva yekutongwa kweFallin kwakamusiya atonyanya kureba uye asina kusimba zvakanyanya.
  
  "Ndichaenda newe, David," Patrick akadaro. "Ini handifarire kuti Charles haapindure, kana uchiziva zvandiri kureva."
  
  "Usave benzi, Patrick," Perdue akanyemwerera. "Reichtisusis yakavimbika zvakakwana kudzivirira vashanyi vasingadiwe. Zvakare, pachinzvimbo chekushandisa kambani yezvekuchengetedza, ndakasarudza kuhaya vega vega pagedhi rangu. Ivo havapindure chero mari yekubhadhara kunze kweiyo yakasainwa neyako zvechokwadi. "
  
  "Zvakanaka," Sam akabvuma.
  
  "Uye ndichadzoka munguva pfupi iri kuuya kuzoratidza bhodhoro iri rinodhura rehukuru hwemvura," Perdue akazvikudza nekuzeza.
  
  "Uye isu tichabvumidzwa kuivhura?" Nina akamutsvinyira. "Nekuti hapana chikonzero chekuzvirumbidza pamusoro pezvinhu zvisingagone kusimbiswa, unonzwisisa."
  
  Perdue akanyemwerera achizvikudza, "Ah, Dr. Gould, ndinotarisira kubhuroka newe pamusoro pezvinyorwa zvekare ndichiona pfungwa dzako dzakadhakwa." Uye nemashoko aya, akakurumidza kubuda mukamuri uye akaburuka pasi pasi pasi kupfuura marabhoritari ake. Akanga asingadi kuzvibvuma nokukurumidza mushure mokunge atora nzvimbo yake, asi Perdue ainetsekawo nekusavapo kwemudiri wake. Akanyanya kushandisa brandy sechikonzero chekuparadzana nevamwe achitsvaga chikonzero chakaita kuti Charles avasiye.
  
  "Lily wamuona here Charles?" Akabvunza mushandi wemumba make ndokubika.
  
  Akafuratira mufiriji kuti atarise akanga aneta. Achimonerera maoko ake pasi pemukicheni tauro raaishandisa, akanyemwerera asingade. "Hongu changamire. Special Agent Smith akumbira Charles kuti atore mumwe muenzi wako kubva kuairport.
  
  "Mumwe muenzi wangu?" Perdue akadaro mushure make. Aitarisira kuti akanga asina kukanganwa nezvemusangano waikosha.
  
  "Hongu, Mr. Perdue," akasimbisa. "Charles naMr Smith vabvuma here kuti abatane newe?" Lily airatidza kushushikana, kunyanya nekuti aisaziva kuti Perdue aizivei nezvemuenzi. Kuna Perdue, zvaiita sekunge aibvunza hungwaru hwake nekukanganwa chimwe chinhu chaasina kuziva pakutanga.
  
  Perdue akafunga kwekanguva, achirovera zvigunwe zvake pagonhi kuti zvigadzirike. Mukuona kwake, zvingava nani kutamba pachena neanoyevedza Lily, uyo aiva nemafungiro epamusoro pamusoro pake. "Haa, Lily, ndafonera muenzi uyu here? Ndiri kurasikirwa nemusoro here?
  
  Pakarepo zvese zvakabva zvajeka kuna Lily achibva aseka zvake. "Aihwa! Mwari, kwete, VaPerdue, iwe wakanga usingazivi nezvazvo zvachose. Usazvinetse, hausati wapenga."
  
  Achinzwa kurerukirwa, Perdue akagomera, "Ndinokutendai Mwari!" - uye akaseka naye. "Ndiani uyu?"
  
  "Handizivi zita rake changamire, asi zviri pachena kuti akazvipira kukubatsirai parwendo rwenyu runotevera. akadaro achitya.
  
  "Zvemahara?" akadaro achiseka.
  
  Lily akaseka, "Chokwadi ndinovimba, changamire."
  
  "Waita hako Lily," akadaro achibva anyangarika asati apindura. Lily akanyemwerera achiona mhepo yemasikati yaivhuvhuta nepafafitera rakanga rakavhurika pedyo nemafiriji nemafiriza kwaairongedza zvokudya. Iye akati chinyararire: "Zvakanaka kwazvo kuti wadzoka, mudiwa wangu."
  
  Achifamba achipfuura marabhoritari ake, Perdue akanzwa nostalgic, asiwo ane tariro. Achidzika pasi peuriri hwekutanga hwekoridho yake huru, akasvetuka achidzika masitepisi ekongiri. Yaitungamira kukamuri repasi kwaive nemarabhoritari, kwakasviba uye kwakanyarara. Perdue akanzwa kuwedzera kwehasha dzisina kunaka pamusana pekutsunga kwaJoseph Carsten kuti aratidze pamba pake kuti aparadze zvakavanzika zvake, atore mukana wekombiyuta yake yekodzero uye tsvakurudzo yake yekuongorora, sekunge zvose zvaivepo kuti aongorore.
  
  Haana kuzvinetsa nemwenje mikuru, yakasimba yemudenga, aibatidza mwenje mukuru chete pamusuwo wekoridho diki. Sezvaaifamba achipfuura mativi erima egonhi regirazi rerabhu, akarangarira nezvemazuva egoridhe zvinhu zvisati zvashata uye zvematongerwo enyika uye zvine njodzi. Mukati, akange achiri kufungidzira achinzwa ake ega ega anthropologist, masayendisiti, uye interns vachitaura, vachipokana pamusoro pekubatana uye dzidziso kune ruzha rwesevha uye intercoolers achimhanya. Zvakaita kuti anyemwerere, kunyangwe moyo wake wairwadza kuti mazuva iwayo aizodzoka. Zvino zvaakaonekwa nevakawanda setsotsi uye mukurumbira wake wakanga usisakodzeri kushandiswa pakuongororazve, akafunga kuti kupinza basa masayendisiti akakurumbira kwakanga kusina maturo.
  
  "Zvichatora nguva mudhara," akazviudza kudaro. "Iva nemoyo murefu, nekuda kwaMwari."
  
  Chimiro chake chakareba chakananga kumukoto wekuruboshwe, rampu yekongiri inonyura ichinzwa yakasimba pasi petsoka dzake. Yakanga iri kongiri yakadirwa mazana emakore apfuura nemamoni akapera kare. Kwakanga kuri kumusha, uye kwakamuita kuti anzwe achidiwa zvikuru kupfuura nakare kose.
  
  Paaipfuura nepamusiwo weimba yaichengeterwa zvinhu zvaisaoneka, hana yake yakarova uye kunzwa kugwinha gwinha kwakamhanya kumusana kumakumbo. Perdue akanyemwerera achipfuura nepagonhi resimbi rekare raienderana neruvara neruvara rwemadziro, achigogodza paari kaviri munzira. Pakupedzisira, kunhuwa kwakasviba kwekamuri repasi rakanyura kwakazadza mhino dzake. Perdue akafara zvikuru kuva oga zvakare, asi akakurumidza kutora bhodhoro rewaini yeCrimea kubva kuma1930 kuti agoverane nekambani yake.
  
  Charles akachengeta kamuri rakachena, mabhodhoro akaputirwa guruva uye akatendeuka, asi neimwe nzira Perdue akaraira mudiri anoshingaira kuti abude mukamuri rose sezvazviri. Mushure mezvose, haingave nzvimbo yekuchengetera waini yakanaka kana isingataridzike zvishoma ichidzika ichidzika. Nokuda kwekuyeuka kwake kwenguva pfupi zvinhu zvinofadza, Perdue aifanira kubhadhara maererano nemitemo yeChisiko chine utsinye, uye nokukurumidza pfungwa dzake dzakatanga kudzungaira mune imwe nzira.
  
  Madziro epasi aiyeuchidza gomba kwaakange akabatwa nehutsinye hure kubva kuBlack Sun iye asati asangana nemagumo ake. Hazvinei kuti akazviyeuchidza sei kuti chitsauko chinotyisa ichi muhupenyu hwake chaive chakavharwa, akatadza kana kunzwa madziro achimuvharira.
  
  "Aiwa, aiwa, ichi hachisi chokwadi," akazevezera. "Ingori pfungwa dzako kuziva zviitiko zvako zvinoshungurudza nenzira yephobia."
  
  Zvisinei, Perdue akanzwa sokuti akanga asingagoni kufamba nokuti maziso ake akanga achimunyepera. Aine bhodhoro muruoko rwake uye gonhi rakashama riri pamberi pake chaipo, akanzwa kusava netariro kwakatora mweya wake. Akasungwa kusvika panzvimbo, Perdue aisakwanisa kutora danho rimwe chete, uye mwoyo wake wakarova nokukurumidza muhondo nepfungwa dzake. "Nhai Mwari wangu, chii ichi?" - akaridza mhere, achimanikidza huma yake neruoko rwake rwakasununguka.
  
  Zvose zvakamupoteredza, pasinei nokuti ainetseka sei nemifananidzo nemafungiro ake akajeka echokwadi uye psychology. Akagomera akavhara maziso ake achida kuti pfungwa dzake dzione kuti akanga asina kudzokera kugomba. Pakarepo, ruoko rwakamubata zvakasimba ndokumudhonza neruoko, Perdue akatya kuti ave mumamiriro ekutya kukuru. Maziso ake akabva angovhurwa uye pfungwa dzake dzakagadzikana.
  
  "Jesu, Perdue, takafunga kuti wakamedzwa nesuo kana kuti chimwe chinhu," Nina akadaro, achiri akabata chanza chake.
  
  "Mwari wangu, Nina!" - akadanidzira, achivhura maziso ake ebhuruu akajeka kuti ave nechokwadi chokuti anoramba ari muchokwadi. "Handizivi kuti chii chichangobva kuitika kwandiri. Nda...ndaona gomba... Oh Mwari wangu! Ndave kupenga!"
  
  Akawira pamusoro paNina uye akamuputira nemaoko achifemereka. Akatora bhodhoro kubva kwaari ndokuriisa patafura shure kwake, asingafambisi masendimita kubva kwaakatora muviri waPerdue wakaonda uye wakarohwa. "Zvakanaka, Perdue," akazevezera. "Kunzwa uku ndinonyatsoziva. Phobias inowanzozvarwa kubva kune imwechete inoshungurudza chiitiko. Ndizvo chete zvatinoda kuti tipenge, trust me. Ingoziva kuti uku ndiko kukuvadzwa kwemuyedzo wako, kwete kudonha kwenjere dzako. Chero bedzi uchiri kurangarira izvi, unenge wagona."
  
  "Ndiwo manzwiro aunoita here pese patinokumanikidza kupinda munzvimbo yakamanikana kuti isu tibatsirike?" - akabvunza chinyararire, achifemera pamusoro penzeve yaNina.
  
  "Hungu," akabvuma kudaro. "Asi usaite kunge hutsinye hwakadaro. Pamberi peDeep Sea One nengarava yepasi pemvura, ndakapererwa zvachose nokudzikama nguva dzose pandaimanikidzwa kupinda munzvimbo yakamanikana. Sezvo ndashanda newe naSam," akanyemwerera ndokumusundidzira kure zvishoma kuti amutarise mumaziso, "Ini ndaifanira kutarisana neclaustrophobia yangu kakawanda, ndikatarisana nayo, kana zvisina kudaro akaurayiwa, izvo, chaizvoizvo, imi vaviri maniacs makandibatsira kubata neizvi zviri nani. "
  
  Perdue akaringa ringa ndokunzwa kutya kuchipera. Akatora kufema kwakadzika uye nokungwarira akamhanyisa ruoko rwake pamusoro pemusoro waNina, achitenderedza mapete ake pazvigunwe zvake. "Ndaizoita sei pasina iwe, Dr. Gould?"
  
  "Zvakanaka, chekutanga, waizosiya boka rako rekushanya uchitarisira nekusingaperi," akadaro achinyengetedza. "Saka ngatiregei kuramba takamirira munhu wese."
  
  "Zvose?" - akabvunza achida kuziva.
  
  "Ehe, muenzi wako asvika maminetsi mashoma apfuura naCharles," akanyemwerera.
  
  "Ane pfuti here?" akadaro achiseka.
  
  "Handina chokwadi," Nina akatamba pamwe chete. "Aingogona. Zvirinani ipapo gadziriro dzedu hadzizofinhi. "
  
  Sam akavadeedza ari kudivi rekuLabs. "Handei," Nina akachonya, "ngatidzokere ikoko vasati vafunga kuti taita chimwe chinhu chine tsvina."
  
  "Une chokwadi chekuti zvingave zvakaipa?" Perdue akapfimba.
  
  "Hey!" Sam akafona ari pamukoto wekutanga. "Ndingatarisira kuti mazambiringa achatsikwa pasi ipapo here?"
  
  "Vimba naSam, anoita mareferenzi anonyadzisa." Perdue akagomera nemufaro Nina ndokunyemwerera. "Uchachinja inzwi rako, mudhara," Perdue akashevedzera. "Paunongoedza Ayu-Dag Cahors yangu, iwe unenge uchida zvimwe."
  
  Nina akasimudza ziso ndokupa Perdue fungidziro. "Ok, wakaparadza zvese nguva iyoyo."
  
  Perdue akatarisa kumberi achizvikudza akananga kumukoto wekutanga. "Ndinoziva".
  
  Vakabatana naSam, vari vatatu vakadzokera kumasitepisi emukoridho kuti vadzike pauriri hwekutanga. Perdue aivenga kuti vese vaive vakaviga muenzi wake. Kunyange mudiri wake pachake akamudzivisa, zvichiita kuti anzwe semwana asina simba. Haana kukwanisa kuita kunze kwokunzwa kuterama, asi kuziva Sam naNina, akaziva kuti vaida kungomushamisa. Uye Purdue, senguva dzose, akanga ari pakanakisisa.
  
  Vakaona Charles naPatrick vachitaurirana zvavo panze pemusiwo wemba yekutandarira. Kumashure kwavo, Perdue akaona murwi wemabhegi ematehwe uye chipfuva chakasakara. Patrick paakaona Perdue, Sam, naNina vachikwira masitepisi kuenda pauriri hwekutanga, akanyemwerera uye akaninira Perdue kuti adzokere kumusangano. "Wauya newaini yawaizvikudza here?" Patrick akabvunza achiseka. "Kana kuti dzakabiwa nemaagents angu?"
  
  "Mwari, handingashamisi," Perdue akazevezera achiseka sezvaaipfuura naPatrick.
  
  Paakapinda mumba, Perdue akavhunduka. Akashaya kuti ofadzwa here kana kuti ovhundutswa nechiratidzo chaiva pamberi pake. Murume akanga akamira pedyo nemoto akanyemwerera noushamwari, maoko ake akapeta achiteerera pamberi pake. "Uri sei, Perdue Efendi?"
  
  
  17
  Prelude
  
  
  "Handigoni kudavira zvandaona! - Perdue akadanidzira, uye akanga asiri kutamba. "Handikwanise! Mhoro! Uripo here shamwari yangu?"
  
  "Ini, Efendi," akapindura Ajo Kira, achinzwa kufara nemufaro webhirioni mukumuona. "Unoita kunge wakashamisika."
  
  "Ndaifunga kuti wafa," Perdue akadaro achirevesa. "Mushure memudonzvo wavakativhurira pfuti ... ndakagutsikana kuti vakakuuraya."
  
  "Nehurombo, vakauraya munun"una wangu Efendi," muEgipita akanyunyuta kudaro. "Asi uku hakusi kuita kwako. Akapfurwa achityaira jipi kuti atiponese."
  
  "Ndinovimba kuti murume uyu awana mariro akanaka. Vimba neni, Ajo, ini ndichagadzirisa kumhuri yako pane zvese zvawakaita kuti undibatsire kutiza pakubata kwevaEthiopiya uye neaya akatukwa mamonsters eCosa Nostra.
  
  "Pamusoroi," Nina akadimburira nenzira yokuremekedza. "Ndokumbirawo kubvunza kuti ndimi ani changamire? Ndinofanira kubvuma kuti ndarasika zvishoma pano."
  
  Varume vakanyemwerera. "Hongu, hongu," Perdue akaseka. "Ndakanganwa kuti iwe wanga uneni pandaka ... kuwana," akatarisa Ajo neziso rakashata, "Areka yesungano yenhema kubva kuAxum muEthiopia."
  
  "Muchiri nadzo here, VaPerdue?" - Akabvunza Ajo. Kana kuti vachiri muimba iya isina umwari muDjibouti mavakanditambudza here?"
  
  "Nhai Mwari wangu, vakakutambudzaiwo here?" Nina akabvunza.
  
  "Hongu, Dr. Gould. Prof. Murume waMedley nematrolls ake ndivo vane mhosva. Ndinofanira kubvuma, kunyange zvazvo akanga aripo, ndakaona kuti akanga asingabvumirani nazvo. Afa manje?" - Ajo akabvunza achitsetsenura.
  
  "Hongu, iye, zvinosuruvarisa, akafa panguva yerwendo rweHercules," Nina akasimbisa. "Asi wakapinda sei murwendo urwu? Purdue, sei tisina kuziva nezvaVaKoreshi?"
  
  "Vanhu vaMedley vakamusunga kuti vaone kwandaive nerelic yavaichiva, Nina," Perdue akatsanangura. "Murume uyu ndiinjiniya wekuIjipita akandibatsira kutiza neBhokisi Rinoera ndisati ndauya naro pano - Vault yeHercules isati yawanikwa."
  
  "Uye waifunga kuti afa," Sam akawedzera.
  
  "Zvakanaka," Perdue akasimbisa. "Ndizvo zvakandishamisa kuona shamwari yangu "yakafa" yakamira iri mupenyu mumba mangu yekutandarira. Ndiudze, mudiwa Ajo, sei wavinga pano kana kusiri kungoonanazve kunofadza?"
  
  Ajo airatidza kuvhiringika zvishoma, asingazivi kuti otsanangura sei, asi Patrick akazvipira kuzadza munhu wose panyaya yacho. "Chokwadi, Mr. Kira varipo kuti vakubatsire kudzosera chigadziriso kunzvimbo yacho chaiyo pawakachiba, David." Akakanda ziso rokukurumidza rokutuka muEgipita asati apfuurira kutsanangura kuti munhu ari wose agogona kusimuka nokukurumidza. "Kutaura zvazviri, hurongwa hwemutemo hweEgypt hwakamumanikidza kuita izvi achimanikidzwa neDhipatimendi Remhosva Dzekuchera matongo. Imwe nzira ingave yekupfigirwa mutorongo nekuda kwekubatsira mupoteri uye kubatsira mukubiwa kwechinhu chakakosha chenhoroondo kubva kuvanhu veEthiopia. "
  
  "Saka kurangwa kwako kwakafanana nekwangu," Perdue akagomera.
  
  "Kunze kwekuti handaizokwanisa kubhadhara faindi iyi, Effendi," Ajo akatsanangura.
  
  "Handifungi," Patrick akabvuma. "Asi izvi hazvingatarisirwe kwauri zvakare, nekuti uri mubatsiri kwete tsotsi guru."
  
  "Saka ndosaka vachikutumira iwe, Paddy?" - Sam akabvunza. Zvaive pachena kuti aive asati agadzikana nekupinzwa kwaPatrick murwendo urwu.
  
  "Hongu, ndinofunga. Kunyange zvazvo mari yose yakabhadharwa naDavid sechimwe chechirango chake, ndinofanira kuramba ndichikuperekedzai mose kuti ndive nechokwadi chokuti hapasisina humwe hutsotsi hunogona kutungamirira kumhosva yakakomba zvikuru," akatsanangura kudaro nokutendeseka kwoutsinye.
  
  "Asi vangadai vakatumira chero mumiriri wepamusoro," Sam akapindura.
  
  "Hongu, vaigona kudaro, Sammo. Asi vakandisarudza, saka ngatiite zvatinokwanisa uye tigoona shiti iyi, huh? " Akadaro Patrick achibhabhadzira Sam bendekete. "Zvichatipawo mukana wekugadzirisa nguva yakarasika mugore rapfuura. David, pamwe tinganwa iwe uchitsanangura mafambiro erwendo rwuri kuuya?"
  
  "Ini ndinoda nzira yaunofunga nayo, Special Agent Smith," Perdue akanyemwerera, akabata bhodhoro semubairo. "Iko zvino ngatigarei pasi titange tanyora pasi mavhiza nemapemiti anodiwa atinoda kuti tipinde mutsika. Mushure meizvozvo, tinogona kugadzira nzira yakanakisa nerubatsiro rwemunhu wangu anozobatana naKira pano, uye otanga kubhadharisa chekufambisa. "
  
  Kwezuva rose uye kusvika manheru, boka racho rakaronga kudzokera kwaro kunyika, uko raizosangana nokuzvidzwa nevagari vemo uye mashoko anorwadza kubva kuvaperekedzi kusvikira basa ravo raitwa. Zvaifadza kuti Perdue, Nina naSam vave pamwe chete zvakare muhombe, yenhoroondo yePerdue mansion, tisingarevi kuti vaive muboka reshamwari mbiri dzakasiyana, izvo zvakaita kuti zvese zvive zvakanyanya kukosha panguva ino.
  
  Mangwanani akatevera vakanga varonga zvose uye mumwe nomumwe akanga agarwa nebasa rokuunganidza midziyo yake parwendo, pamwe chete nekuongorora kuti mapasipoti avo nemagwaro ekufambisa akarurama here maererano nemirayiro yaibva kuhurumende yeBritain, hungwaru hwemauto nenhume dzeEthiopia, Professor. J. Imru naColonel. Yimen.
  
  Boka racho rakaungana kwenguva pfupi kwekudya chamangwanani pasi peziso rakasimba remudiri waPerdue, kana vachida chimwe chinhu kubva kwaari. Panguva ino Nina haana kuona kurukurirano yakanyarara pakati paSam naPerdue sezvo maziso avo aisangana nepamusoro petafura huru yerosewood apo nziyo dzaLily dzechinyakare dzedombo dzaiungira kure mukicheni.
  
  Mushure mokunge vamwe vaenda kunorara usiku hwakapfuura, Sam naPerdue vakapedza maawa mashomanana vari voga, vachichinjana mazano pamusoro pekuti vangaisa sei Joe Carter kuvanhu, vachibvisa zvizhinji zveChirongwa chechiyero chakanaka. Vakabvuma kuti basa racho rakanga rakaoma uye raizotora nguva kuti rigadzirire, asi vaiziva kuti vaizofanira kuisa musungo waCarter. Murume uyu akanga asiri benzi. Aiverenga uye ane utsinye nenzira yake, saka vaviri vacho vakatora nguva vachifunga nezvehurongwa hwavo. Vakanga vasingakwanisi kusiya chero chekubatanidza chisina kusimbiswa. Sam haana kuudza Perdue nezve MI6 mumiririri Liam Johnson kushanya kana izvo zvaakazivisa kune mushanyi husiku ihwohwo paakanyevera Sam nezvekusora kwake kuri pachena.
  
  Pakanga pasina nguva yakawanda yasara yekuronga kuparara kwaCarsten, asi Perdue aiomerera kuti vaisagona kukurumidzira zvinhu. Asi Perdue zvino aifanira kutarisisa kuti nyaya iyi ibviswe mudare kuti hupenyu hwake hudzokere kune zvakajairwa kekutanga mumwedzi.
  
  Kutanga, vaifanira kuronga kuti chisaririra chacho chitakurwe chiri mumudziyo wakakiyiwa, chichirindwa nevakuru vakuru vanopinda munyika vachitariswa neSpecial Agent Patrick Smith. Akatakura chiremera chaCarter muchikwama chake nematanho ese aakatora parwendo urwu, chimwe chinhu icho MI6 Supreme Commander chaizongoramba. Muchokwadi, chikonzero chega chaakatuma Smith parwendo kuti anoona rwendo rweAksum kwaive kubvisa mumiriri. Aiziva kuti Smith aive padhuze nePurdue kuti asapotsa muBlack Sun's crosshairs. Asi Patrick, hongu, aisaziva izvi.
  
  "Chii chauri kuita, David?" - Patrick akabvunza paakapinda muPerdue, uyo akanga akabatikana achishanda mukombiyuta yake lab. Perdue aiziva kuti ndivo chete vapambi vepamusoro uye avo vane ruzivo rwakakura rwesainzi yekombuta vaigona kuziva zvaainge ari. Patrick haana kuda kuita izvi, saka bhirionea haana kana kumbochonya paakaona mumiririri achipinda murabhoritari.
  
  "Kungobatanidza chimwe chinhu chandanga ndichishanda pachiri ndisati ndabva kuma laboratori, Paddy," Perdue akatsanangura nemufaro. "Pachine midziyo yakawanda yandinofanira kushandira pairi, kugadzirisa misikanzwa nezvimwe zvakadaro, munoziva. Asi ndakafunga kuti sezvo chikwata changu chevashanyi chichifanira kumirira mvumo yehurumende tisati taenda, ndingangoitawo rimwe basa."
  
  Patrick akapinda sekunge hapana chainge chaitika, zvino kupfuura kare aiziva kuti shasha yechokwadi Dave Perdue yaive yei. Maziso ake akanga akazara nemidziyo isingatsananguriki yaaingofungidzira kuti yakanga yakaoma zvikuru mukugadzirwa kwayo. " Zvakanaka," akadaro, akamira pamberi pebhokisi rakareba uye achiona maraiti madiki aipenya nekutinhira kwemuchina mukati. "Ndinoyemura kushingirira kwako nezvinhu izvi, David, asi haungambondibatisa pane ese aya mamaboards nemamemory cards nezvimwe."
  
  "Haa!" Perdue akanyemwerera, asingatarise kubva kubasa kwake. "Ko zvino, Special Agent, urikugona here kunze kwekudzima murazvo wekenduru chinhambwe chinoshamisa?"
  
  Patrick akaseka hake. "O, wakambonzwa nezvazvo?"
  
  "Ndakadaro," Perdue akapindura. "Kana Sam Cleave akadhakwa, kazhinji ndiwe uri musoro wenyaya dzehudiki hwake, harahwa."
  
  Patrick akanzwa kubatikana nezvakawanikwa izvi. Achigutsurira musoro achizvininipisa, akasimuka, akatarisa pasi kuti afungidzire mutori wenhau anopenga. Ainyatsoziva zvakaita shamwari yake yepamwoyo paainge ashatirwa, uye yaigara iri mabiko makuru ane mafaro akawanda. Inzwi raPerdue rakawedzera kusimba nekuda kwemashure uye ndangariro dzinosetsa dzaive dzichangobva kuitika mumusoro maPatrick.
  
  "Saka chii chaunonyanya kufarira kana usiri kushanda, Patrick?"
  
  "ABOUT!" - mumiririri akaputika kubva mundangariro dzake. "Hmm, zvakanaka, ndinoda chaizvo waya."
  
  Perdue akatarisa kumusoro kubva pachiratidziro chake kekutanga, achiedza kuburitsa chirevo chakavanzika. Achitendeukira kuna Patrick, akanyepedzera kuda kuziva ndokungobvunza, "Waya?"
  
  Patrick akaseka.
  
  "Ndiri mukwiri. Ndinoda tambo netambo kuti ndirambe ndiri muchimiro. Sezvo Sam angave kana asina kumbokuudza kare, ini handisi munhu anofunga kana kukurudzirwa mupfungwa. Ndingasva hangu ndave ndakagwinya mukukwira kwedombo, kudhivha kana kuti martial arts," Patrick akatsanangura kudaro, "pane, zvinosuruvarisa, kudzidza zvakawanda pamusoro pechidzidzo chisingazikanwi kana kunzwisisa dandemutande refizikisi kana dzidziso youmwari.
  
  "Sei "Sezvineiwo?" - Perdue akabvunza. "Chokwadi, dai munyika maingova nevazivi chete, hatizokwanisa kuvaka, kuongorora, kana, kutaura zvazviri, kugadzira mainjiniya ane hunyanzvi. Izvi zvingadai zvakaramba zviri pabepa uye kufunga zvakakwana pasina vanhu vari kuita reconnaissance, haubvumi here? "
  
  Patrick akagutsurira achiti, "Ndinofunga. Handina kumbobvira ndazvifunga."
  
  Ipapo ndipo paakaona kuti akanga achangobva kutaura gangaidzo rokuzvibata, uye zvakamuita kuti aseke achiseka. Zvakadaro, Patrick haana kukwanisa kubatsira asi kunakidzwa nemachati ePurdue nemakodhi. "Huya, Perdue, dzidzisa munhu asina basa nezve tekinoroji," akadaro achikwevera chigaro. "Ndiudze zvauri kunyanyoita pano."
  
  Perdue akambofunga kwekanguva asati apindura aine chivimbo chake chaaigara nacho. "Ndiri kugadzira mudziyo wekuchengetedza, Patrick."
  
  Patrick akanyemwerera zvisingaite. "Ndinonzwisisa. Kuchengeta MI6 kunze kweramangwana? "
  
  Perdue akadzorera Patrick's grin's grin uye akazvirova dundundu, "Hongu."
  
  Unenge wakarurama, jongwe rekare, Perdue akazvifunga, achiziva kuti zano raPatrick rakanga rine njodzi pedyo nechokwadi, nekumonyorora, hongu. Haungafari here kufunga pamusoro peizvi dai waiziva kuti mudziyo wangu wakanyatsogadzirirwa kuyamwa MI6?
  
  "Ndini ndakadai?" Patrick akavhunduka. "Ipapo ndiudze kuti zvanga zvaita sei... Oo, mira," akadaro nomufaro, "ndakanganwa, ndiri mumwe wesangano rakaipa rauri kurwa pano." Perdue akaseka naPatrick, asi varume vese vari vaviri vakagovana zvishuwo zvisina kutaurwa izvo zvavaisakwanisa kuzivisa kune mumwe nemumwe.
  
  
  18
  Muchadenga
  
  
  Mazuva matatu gare gare, bato racho rakakwira Super Hercules, yakarendwa naPerdue, neboka rakasarudzwa ravarume riri pasi pomurairo waColonel J. Vachitungamirirwa, Yimenu akatakura zvinhu zvinokosha zveEthiopia.
  
  "Muchaenda nesu here, Colonel?" - Perdue akabvunza murwi wekare ane shungu asi ane shungu.
  
  "Panzendo?" - Ichi chii? akabvunza Perdue zvakasimba, kunyange aikoshesa kudziya kwemuongorori akapfuma. "Aiwa, kwete, kwete zvachose. Mutoro uri pamusoro pako mwanangu. Unofanira kugadzirisa chete. Pangozi yokutaura zvisina kunaka, ndingatorega kutaura newe zvishoma kana usina basa nazvo."
  
  "Zvakanaka, Colonel," Perdue akapindura neruremekedzo. "Ndinonzwisisa chose".
  
  "Pamusoro pezvo," murwi akaenderera mberi, "ini handingade kupinda mumhirizhonga uye mhirizhonga yauchazosangana nayo kana wadzokera kuAxum. Wakafanirwa noruvengo rwauchatarisana narwo, uye kutaura chokwadi, kana chimwe chinhu chaizoitika kwauri mukati mokugoverwa kweBhokisi Dzvene, zvirokwazvo handingaiti utsinye."
  
  "Wow," Nina akadaro, agere panzira yakashama uye achiputa. "Usazvidzora."
  
  Colonel vakadongorera nechekudivi kuna Nina. "Udza mukadzi wako kuti afungewo zvake. Kumukira kunoitwa nevakadzi hakutenderwi panyika yangu.
  
  Sam akabatidza camera ndokumirira.
  
  "Nina," Perdue akadaro asati aita, achitarisira kuti aizosiya gehena raaidaidzwa kuti asunungure kune murwi airamba. Akaramba akatarisa kuColonel, asi maziso ake akavhara paakanzwa achisimuka achiswedera pedyo. Sam, mutsva kubva pakusvinura kwake mudumbu reHercules, akanyemwerera achinongedza lenzi yake.
  
  Mukuru wemapurisa akatarisa achinyemwerera sezvo dhimoni rakananga kwaari, richidzvanya pabeche remudzanga wake nenzwara yake paaifamba. Bvudzi rake rakasviba raiyerera nemapendekete ake, uye kamhepo kaifefetera kakatsvaira tambo dzematemberi ake pamusoro pemaziso ake ebrown anobaya.
  
  "Ndiudze, Colonel," akabvunza zvinyoro-nyoro, "une mukadzi here?"
  
  "Chokwadi ndinoita," akapindura zvakasimba, asingabvisi maziso ake paPerdue.
  
  "Wakatomubira here kana kuti wakangoraira vashandi vako vemauto kuti vamucheke nhengo dzesikarudzi kuti asazive kuti kuita kwako kunosemesa semagariro ako?" - akabvunza zvakananga.
  
  "Ndina!" Perdue akavhunduka, achicheuka kuti amutarise achivhunduka sezvo murwi wacho akati, "Waita sei!" shure kwake.
  
  "Ndine urombo," Nina akanyemwerera. Akaita zvekukweva mudzanga wake ndokufuridzira chiutsi akananga kuColonel. Chiso chaYimenu. "Ndinokumbira ruregerero. Toonana kuEthiopia, Colonel." Akadzokera kuHercules, asi akatendeuka nepakati kuti apedze zvaaida kutaura. "O, uye pakutiza ikoko ndichanyatsochengeta chinyangadzo chako chaAbrahamu pano. Usanetseke." Akanongedza riya rainzi Sacred Box ndokuchonya Colonel asati anyangarika murima repanzvimbo huru inotakura zvinhu mundege.
  
  Sam akamisa kurekodhwa ndokuedza kuramba akatarisa. "Unoziva kuti vangakuuraya ikoko nokuda kwezvawabva kuita," akadaro achiseka.
  
  "Ehe, asi handina kuzviita ipapo, Sam?" - akabvunza achiseka. "Ndakazviita pano paivhu reScotland, ndichishandisa kusaremekedza kwangu kwechihedheni tsika ipi neipi isingaremekedze murume kana mukadzi."
  
  Akaseka achiisa kamera yake kure. "Ndabata divi rako rakanaka, kana iri nyaradzo."
  
  "Mupfanha iwe! Wanyora izvi here?" - akadanidzira, akabata Sam. Asi Sam akanga ari mukuru zvikuru, achikurumidza uye akasimba. Aifanira kubvumirana neshoko rake rekuti aisazovaratidza Paddy, zvimwe aizomusundidzira kure nerwendo rwekutya kutambudzwa nevarume vaColonel kana asvika muAxum.
  
  Perdue akakumbira ruregerero pamusoro pemashoko aNina, kunyange zvazvo aisakwanisa kuwana kurova kwakaderera kuri nani. "Ingomuchengeta wakachengetedzeka, mwanakomana," mhare yakapopota. "Iye muduku zvokuti angava guva risina kudzika mugwenga, umo inzwi rake raizonyarara nokusingaperi. Uye haasi nyanzvi yezvinocherwa mumatongo yakanakisa angakwanisa kuongorora mapfupa ake kunyange mushure memwedzi. Naizvozvi akafamba akananga jipi yake, iyo yakanga yakamumirira kune rimwe divi renzvimbo huru yakafuratira yeLossiemouth airport, asi asati asvika kure Perdue akamira pamberi pake.
  
  "Colonel Yimenu, ndingangove nechikwereti chenyika yako, asi usambofunga kuti ungatyisidzira shamwari dzangu woenda. Handisi kuzoshivirira kutyisidzirwa nerufu pavanhu vangu-kana ini, nokuda kwechinhu ichocho-saka ndapota zano rimwe chete," Perdue akadzvova nenzwi rakadzikama zvaireva hasha dzinopisa zvishoma nezvishoma. Chigunwe chake chakareba chakasimuka ndokuramba chakayangarara pakati pechiso chake nechiso chaYimenu. "Usatsika panzvimbo yakatsetseka yendima yangu. Uchaona kuti wakareruka zvekuti unogona kunzvenga minzwa iri pasi apa."
  
  Patrick akabva ashevedzera kuti: "Zvakanaka, ndizvozvo! Gadzirira kusimuka! Ndinoda kuti vanhu vangu vese vabviswe uye vazvidavirire tisati tavhara nyaya iyi, Colin!" Akabhowa mirairo isingamire, zvokuti Yimenu akanzwa kushatirwa zvikuru zvokusagona kupfuurira kutyisidzira kwake Perdue. Nenguva isipi, akachimbidza akananga kumotokari yake pasi pedenga reScottish rine makore, achimonerera bhachi rake paari kuti arwise kutonhora.
  
  Pakati nepakati peboka, Patrick akamira kudanidzira uye akatarisa Perdue.
  
  "Ndazvinzwa, unoziva?" - akati. "Uri mwanakomana wehure, Dhavhidhi, uri kutaura namambo usati waiswa muchinyoreso chake chebere." Akaswedera pedyo naPerdue. "Asi chaive chinhu chinotonhorera chandati ndamboona, shamwari."
  
  Achibhabhadzira bhirionea kumusana, Patrick akaramba achikumbira mumwe wevamiririri vake kuti asaine bepa rakanamirwa pahwendefa remurume uyu. Perdue aida kunyemwerera, akakotama zvishoma paakapinda mundege, asi chokwadi uye maitiro asina kunaka ekutyisidzira kwaYeaman kuna Nina zvaive mupfungwa dzake. Chakanga chiri chimwe chinhu chaaifanira kuramba akatarira achicherechedza nyaya dzaKarsten dzeMI6, achichengeta Patrick murima pamusoro pemukuru wake uye kuvachengeta vari vapenyu ivo vachitsiva Bhokisi Rinoera.
  
  "Zvese zvakanaka?" - Sam akabvunza Perdue paakagara pasi.
  
  "Zvakakwana," Perdue akapindura nenzira yake nyore kuenda. "Hatisati tapfurwa." Akatarisa Nina uyo akanga aita kakuvhunduka zvino adzikama.
  
  "Arikumbira," akagunun"una kudaro.
  
  Zvakawanda zvekusimuka kwakatevera kwakaitika muruzha ruchena rwekurukurirano. Sam naPerdue vakakurukura nezvenzvimbo dzavakanga vamboshanyira munguva dzemishoni uye nzendo dzemisasa, Nina achisimudza makumbo ake kuti amborara.
  
  Patrick akaongorora nzira uye akacherechedza kurongeka kwemusha wenguva pfupi wekuchera matongo uko Perdue akanga apedzisira kutizira nokuda kwehupenyu hwake. Pasinei nekudzidziswa kwake kwechiuto uye ruzivo rwemitemo yenyika, Patrick aitya zvishoma nezvekusvika kwavo ikoko. Mushure mezvose, kuchengetedzeka kwechikwata cherwendo raive basa rake.
  
  Akanyarara achitarisa kuchinjana kwaiita sekufara pakati pePerdue naSam, Patrick aisagona kubatsira asi kufunga nezvepurogiramu yaakanga abata Perdue achishanda paakapinda Reichtisousis 'lab complex pasi pevhu. Akanga asingazivi kuti sei aitoshamisika pamusoro peizvi nokuti Perdue akanga amutsanangurira kuti hurongwa hwakanga hwakagadzirirwa kupatsanura dzimwe nzvimbo dzenzvimbo yake uchishandisa remote control kana chimwe chinhu chakadaro. Haana kumbobvira aita zvehunyanzvi jargon zvakadaro, saka akafungidzira kuti Perdue aigadzirisa chengetedzo yemba yake kuchengetedza vamiririri vaive vadzidza makodhi ekuchengetedza uye mapuroteni apo imba iyi yaive pasi peMI6. Zvakakwana, akafunga mukupedzisa, asina kugutsikana zvishoma nekuongorora kwake.
  
  Mumaawa mashomanana akatevera, Hercules ane simba akatinhira nomuGermany neAustria, achipfuurira norwendo rwawo rwakaneta rwokuenda kuGreece neMediterranean.
  
  "Chinhu ichi chinombosvika pakuwedzera mafuta?" Nina akabvunza.
  
  Perdue akanyemwerera ndokushevedzera, "Rudzi rweLockheed urwu runogona kuenderera mberi. Ndosaka ndichida mota hombe idzi!"
  
  "Hongu, izvo zvinopindura zvizere chikumbiro changu chisina basa, Perdue," akadaro mumoyo make, achingodzungudza musoro wake.
  
  "Tinofanira kusvika kumhenderekedzo yegungwa yeAfrica muasingasviki zvishomanene maawa gumi namashanu, Nina," Sam akaedza kumupa pfungwa iri nani.
  
  "Sam, ndapota usashandise mutsara iwoyo wemaruva 'kumhara' izvozvi. Ta," akachema-chema achifara zvake.
  
  "Ichi chinhu chakavimbika somusha," Patrick akanyemwerera ndokubhabhadzira Nina pachidya kuti amusimbise, asi haana kuziva kwaakaisa ruoko rwake kutozosvikira azviita. Akakurumidza kubvisa ruoko rwake, achiratidza kugumbuka, asi Nina akangoseka. Pane kudaro, akaisa ruoko rwake pachidya chake nekutaura kwekunyomba: "Zvakanaka, Paddy. Majini angu anodzivirira kutsveyama kupi zvako. "
  
  Achinzwa kurerukirwa, akaseka zvake naNina. Kunyange zvazvo Patrick ainyatsokodzera vakadzi vakapfava uye vaneta, aikwanisa kunzwisisa kukwezvwa kwakadzama kwaSam naPerdue kumunyori wenhau dzakasimba uye nzira yake yakatwasuka, yekusatya.
  
  Zuva rakanyura munzvimbo zhinji dzenguva dzemuno pakarepo mushure mekunge vasimuka, saka pavakasvika kuGreece vaive vachibhururuka mudenga rehusiku. Sam akatarisa chiringazuva chake ndokuona kuti ndiye ega akanga achiri akamuka. Pamwe nekuda kwekubhowekana, kana kubata zvaida kuuya, vamwe vebato vaive vatorara pazvigaro zvavo panguva iyi. Mutyairi wendege chete ndiye akataura chimwe chinhu, achishevedzera achishamisika kumutyairi biyake kuti: "Uri kuona izvi here, Roger?"
  
  "Oo, ndizvo here?" akabvunza mutyairi wendege achibva anongedzera pamberi pavo. "Ehe, ndinozviona!"
  
  Kuda kuziva kwaSam kwakabva kwaita manyawi akabva angotarisa kumberi kwainge kwanongedzera murume. Chiso chake chakavheneka nekunaka kwaro ndokunyatsoritarisa kusvika ranyangarika murima. "Mwari, ndinoshuva kuti dai Nina akwanisa kuona izvi," akagunun"una, achigara pasi.
  
  "Chii?" Nina akabvunza achakangobatwa nehope ndokunzwa zita rake. "Chii? Munoona chii?
  
  "Aa, hapana zvakawanda, ndinofunga," Sam akapindura. "Chaingova chiono chakanaka."
  
  "Chii?" - akabvunza, agere uye achipukuta maziso ake.
  
  Sam akanyemwerera achidemba kuti dai ashandisa maziso ake kumuudza zvinhu zvakadaro. "Nyaya yekupfura inopenya zvisingaone, mudiwa wangu. Ingori nyeredzi inopenya kwazvo. "
  
  
  19
  Kudzingirira shato
  
  
  "Imwe nyeredzi yadonha, Ofar!" Penekal akadaidzira achitarisa mudenga kubva panharembozha yake yakatumirwa nemumwe wevarume vavo kuYemen.
  
  "Ndaona," sekuru vakaneta vakapindura. "Kutevera Wizard, isu tichamirira kuti tione kuti ndechipi chirwere chichazobata vanhu. Ndinotya kuti uyu muyedzo wakangwarira uye unodhura."
  
  "Sei uchidaro?" - Akabvunza Penekal.
  
  Ofar akakwenya musoro. "Eya, nemhaka yokuti nemamiriro ezvinhu aripo iye zvino enyika-nyongano, kupenga, kusatarisirwa zvakanaka kwoupenzi kwetsika dzinokosha dzavanhu-zvakaoma zvikuru kuziva kuti inhamo dzipi dzichawira vanhu kupfuura uipi hwatovapo, handizvo here?"
  
  Penekal akabvuma, asi vaifanira kuita chimwe chinhu kumisa Muroyi kubva pakuunganidza simba rakawanda rekudenga. "Ndichataura neveFreemasons muSudan. Vanofanira kuziva kana ari mumwe wevanhu vavo. Usanetseke, "akagura kuratidzira kwaOfar kwaiuya kupokana nepfungwa iyi," ndichabvunza zvine hungwaru.
  
  "Haungavazivise kuti pane zviri kuitika, Penekal. Kana vakatombofemba..." Ofar akayambira.
  
  "Havazozviita, shamwari yangu," Penekal akapindura nehasha. Vakanga vagara vakarinda mukamuri ravo rekuona kweanopfuura mazuva maviri, vaneta, vachichinjana kurara uye vakatarisa mudenga kana paine kutsauka kusingawanzoitiki kwemapoka enyeredzi. "Ndichadzoka masikati machena, ndinovimba ndine mhinduro."
  
  "Kurumidza, Penekal. Mipumburu yaMambo Soromoni inofanotaura kuti zvaizotora vhiki shomanana chete kuti Simba Remashiripiti risakundike. Kana achigona kudzosa vakawa pamusoro penyika, fungidzira zvaaigona kuita kudenga. Nyeredzi dziri kufamba dzinogona kukanganisa kuvapo kwedu chaiko, "Ofar akayeuchidza, achimbomira kuti abate mweya wake. "Kana aine Celeste, hapana chimwe chezvakaipa chingaruramiswa."
  
  "Ndinoziva, Ofar," Penekal akadaro, achiunganidza machati enyeredzi kushanya kwake kuna Master of the Masonic Jurisdiction. "Chinongoitwa chete kuunganidza madhaimani ese aMambo Soromoni uye achapararira nenyika. Iri rinoita sebasa risingakundiki kwandiri."
  
  "Vazhinji vavo vachiri muno mugwenga," Ofar akanyaradza shamwari yake. "Mashoma akabiwa. Iko hakuna akawanda awo ekuunganidza, saka tinogona kuwana mukana wekupokana neWizard nenzira iyi. "
  
  "Unopenga here?" Penekal akaridza mhere. "Iye zvino hatizombokwanisi kukumbira kuti madhaimani aya adzoserwe kubva kuvaridzi vawo!" Aneta uye achinzwa asina tariro zvachose, Penekal akanyura pachigaro chaakanga akarara usiku hwapfuura. "Vaisazorega pfuma yavo inokosha kuti vaponese pasi. Mwari wangu, hamuna kurangarira here kukara kwavanhu mukurasikirwa nepasi rimene rinotsigira upenyu hwavo?"
  
  "Ndine! Ndine!" Ofar akabva apindura. "Ehe ndadaro."
  
  "Zvino ungatarisira sei kuti vape matombo avo anokosha kumapenzi maviri ekare achivakumbira kuti aite izvi kumisa munhu akaipa ane masimba makuru kuti asachinja kurongeka kwenyeredzi uye kutumirazve njodzi dzemuBhaibheri panyika yanhasi?"
  
  Ofar akabva azvidzivirira, panguva ino achityisidzira kurasikirwa nekugadzikana kwake. "Unofunga kuti handisi kunzwisisa kuti zvinonzwika sei, Penekal?" akahukura. "Handisi benzi! Chandirikukurudzira ndechekuti mufunge kukumbira rubatsiro kuti muunganidze zvinenge zvasara kuti N'anga isaite pfungwa dzake dzehurwere toita kuti tose tinyangarike. Kutenda kwako kuripi hama? Chipikirwa chako chekumisa chiporofita ichi chakavanzika kuti chizadzike? Isu tinofanirwa kuita zvese zvatinogona kuti tiedze ... kuedza ... kurwisa zviri kuitika."
  
  Penekal akaona miromo yaOfar ichidedera, uye kudedera kunotyisa kwakamhanya nemaoko ake ane mapfupa. "Dzikama sahwira. Dzikama henyu. Mwoyo wako haugoni kutakura mutero wokutsamwa kwako."
  
  Akasvikogara pedyo neshamwari yake, makadhi ari mumaoko. Inzwi raPenekal rakadonha zvakanyanya mukusimba, kana kungochengeta mudhara Ofar kure nemanzwiro echisimba aainzwa. "Honai, chandiri kutaura ndechekuti kana tikasatenga mangoda asara kuvaridzi vawo, hatingakwanise kuawana ese N"anga asati atenga. Zviri nyore kuti angovauraya otora matombo. Kwatiri, vanhu vakanaka, basa rekuunganidza mamwe chete rakanyanya kuoma. "
  
  "Zvino ngatiunganidzei pfuma yedu yose. Bata hama dzeshongwe dzedu dzese, kunyangwe idzo dziri kuMabvazuva, uye tibvumire kuwana madhaimani asara, "Ofar akateterera kuburikidza nekugomera kwakashoshoma uye kuneta. Penekal aisagona kuona kusanzwisisa kweiyi pfungwa, achiziva hunhu hwevanhu, kunyanya vapfumi munyika yemazuva ano, avo vachiri kutenda kuti matombo akavaita madzimambo nemadzishe, nepo ramangwana ravo rakange risingabereki nekuda kwenhamo, nzara nekudzipwa. Zvisinei, kuti adzivise kugumbura shamwari yake yeupenyu hwose, akagutsurira ndokuruma rurimi rwake sechiratidzo chokukanda mapfumo pasi. "Tichaona, kwakanaka here? Kana ndangosangana nashe uye kana taziva kana maFreemasons ari shure kweizvi, tinogona kuona kuti ndedzipi dzimwe sarudzo dziripo," Penekal akadaro achisimbisa. "Parizvino, zvakadaro, zorora zvishoma, uye ndichakurumidza kukuudza, ndinovimba, mashoko akanaka."
  
  "Ndichange ndiri pano," Ofar akagomera. "Ndichabata mutsara."
  
  
  * * *
  
  
  Zasi muguta, Penekal akamisa tekisi kuti imuendese kumba kwemukuru wevaFreemasons veko. Akaita kugadzwa pachinzvimbo chaaida kuti aone kana maFreemasons aiziva nezve tsika yaiitwa vachishandisa iyi nyeredzi chati. Ichi chakanga chisiri chifukidziro chinonyengera zvachose, asi kushanya kwake kwakavakirwa zvakanyanya pakusarudza kubatanidzwa kwenyika yeMasonic mukuparadzwa kwedenga kuchangobva kuitika.
  
  Pakanga paine traffic yakawanda muCairo, yaive yakasarudzika mutsauko kune yekare hunhu hwetsika dzayo. Panguva iyo skyscrapers yakasimuka uye ichitambanuka yakananga kudenga, denga rebhuruu neorenji kumusoro kwakafema kunyarara nekudzikama. Penekal akatarisa mudenga nepafafitera remotokari, achifunga nezveramangwana revanhu vagere pano pachigaro cheumambo chinotaridzika zvakanaka chekubwinya nerunyararo.
  
  Kungofanana nehunhu hwevanhu, akafunga kudaro. Kufanana nezvinhu zvakawanda zvakasikwa. Order out of chaos. Mhirizhonga, kubvisa kurongeka kwese panguva yakakwirira yenguva. Dai Mwari vatibatsira tose muhupenyu uhwu, kana iri N'anga yaari kutaura nezvayo.
  
  "Mamiriro ekunze anoshamisa, huh?" - mutyairi akangoerekana aona. Penekal akagutsurira musoro achibvumirana nazvo, achishamisika kuti murume wacho aizoteerera chinhu chakadaro uku Penekal achifungisisa nezvezviitiko zvaiuya.
  
  "Hongu, ichokwadi," Penekal akapindura neruremekedzo. Murume aive padhuze aive kumashure kwevhiri akagutsikana nemhinduro yaPenekal, pari zvino. Masekonzi mashoma gare gare akati: "Mvura yakasuwa uye isingafungidzike zvakare. Zvinoita sokunge chimwe chinhu chiri mumhepo chiri kuchinja makore uye gungwa rava kupenga."
  
  "Sei uchidaro?" - Akabvunza Penekal.
  
  "Hamuna kuverenga mapepanhau mangwanani ano here?" mutyairi akavhunduka. "Mhenderekedzo yegungwa yeAlexandria yadzikira ne58% mumazuva mana apfuura uye hapana chiratidzo chekuchinja kwemhepo kutsigira chiitiko ichi."
  
  "Zvino vanofunga kuti chii chakakonzera chiitiko ichi?" Penekal akabvunza achiedza kuvanza kuvhunduka kwaaiita kuseri kwemubvunzo nezwi rakadzikama. Pasinei nemabasa ake ose somuchengeti, haana kuziva kuti mvura yegungwa yakanga yakwira.
  
  Murume wacho akati: "Handitombozivi. Ndinoreva, mwedzi chete unogona kudzora masaisai akadaro, handiti?
  
  "Ndinotenda. Asi vakati mwedzi ndiwo wakonzeresa? Ndizvo here," akanzwa benzi nekureva kuti, "zvakachinja munzira?"
  
  Mutyairi akakanda ziso rekunyomba Penekal nepagirazi rinoratidza kumashure. "Munonyengerera, nhai baba? Izvi hazvina musoro! Ndine chokwadi chokuti kudai mwedzi waizochinja, nyika yose yaizoziva nezvawo."
  
  "Ehe, uri right. Ndanga ndichingofunga," Penekal akakurumidza kupindura kuti amise kunyomba kwomutyairi.
  
  "Zvakare, dzidziso yako haina kupenga sevamwe vandakanzwa kubva payakatanga kutaurwa," mutyairi akaseka. "Ndakanzwa zvinhu zvisina musoro zvisina musoro kubva kune vamwe vanhu mutaundi rino!"
  
  Penekal akachinja pachair yake, akazembera mberi. "KUTI? Kufanana nei?"
  
  "Ndinonzwa benzi kunyange kutaura pamusoro paikoku," murume wacho akaseka, apo neapo achitarira mugirazi kuti ataure nomutakuri wake. "Kune vamwe vakuru vari kupfira mate, kuchema nekuchema vachiti basa remweya wetsvina. Ha! Unogona here kutenda shit iyi? Dhimoni remvura rabuda muEgipita, shamwari yangu. Akaseka pfungwa iyi achiseka chaizvo.
  
  Asi mutakuri wake haana kuseka naye. Ane chiso chakasimba uye akadzama mukufunga, Penekal zvishoma nezvishoma akatambanudza chinyoreso chaiva muhomwe yebhachi rake, ndokuibudisa ndokukwenya muchanza chake: "Dhiyabhorosi weMvura."
  
  Mutyairi wacho akaseka nemufaro zvokuti Penekal akasarudza kusaputika uye kusawedzera nhamba yevapengo muCairo, achitaura kuti mupfungwa yakati pfungwa idzi dzisina musoro dzaiva dzechokwadi. Pasinei nokunetseka kutsva kwaakanga ava nako, harahwa yakanyemwerera ichinyara kufadza mutyairi.
  
  "Baba, handigoni kuita kunze kwokucherechedza kuti kero yamakandikumbira kuti ndikuendesei," mutyairi akazengurira zvishoma, "inzvimbo inopa chakavanzika chikuru kumunhuwo zvake."
  
  "KUSVIRA?" Penekal akabvunza asina mhosva.
  
  "Hungu," akatsinhira kudaro mutyairi anoshingaira. "Iyi itembere yeMasonic, kunyangwe vanhu vashoma vanoziva nezvazvo. Ivo vanongofunga kuti ndeimwe yemamyuziyamu makuru eCairo kana zviyeuchidzo. "
  
  "Ndinoziva kuti chii, shamwari yangu," Penekal akadaro nokukurumidza, aneta nekutsungirira rurimi rwekupopota kwemurume paaiedza kusunungura chikonzero chenjodzi yakatevera mudenga.
  
  "Oh, ndaona," mutyairi akapindura, achitaridza kuzvininipisa nekupopota kwemutyairi wake. Shoko rokuti aiziva kwaaienda rakanga riri nzvimbo yetsika dzekare dzemashiripiti namasimba anotonga pasi rose ane mitezo yapamusoro airatidzika kuva aityisa murume wacho zvishomanene. Asi kana zvakamutyisa kusvika pakunyarara, zvakanga zvakanaka, Penekal akafunga. Akanga atova nezvakawanda zvokunetseka nazvo.
  
  Vakatamira kune imwe nzvimbo yakavanzika yeguta, nzvimbo yekugara ine masinagogi akati wandei, machechi nematemberi pakati pezvikoro zvitatu zviri padyo. Kuvapo kwevana mumugwagwa kwakaderera zvishoma nezvishoma, uye Penekal akanzwa shanduko mumhepo. Dzimba dzacho dzakawedzera kuva dzoumbozha, uye fenzi dzadzo dzakava dzakachengeteka zvikuru pasi peukobvu hwemagadheni oumbozha umo mugwagwa waitenderera. Pakapera mugwagwa, motokari yakadzikira kakamukova kaienda kune chimwe chivakwa chihombe chaiva negedhi rakaomarara rakadongorera kunze.
  
  "Handei, baba," mutyairi akazivisa kudaro, achimisa motokari mamita mashomanene kubva pagedhi, sokunge kuti aitya kuva mukati meimwe nharaunda yetembere.
  
  "Ndinokutendai," Penekal akadaro. "Ndichakufonera kana ndapedza."
  
  "Ndine urombo, baba," mutyairi wacho akapindura kudaro. "Hona". Akatambidza Penekal business card remumwe wake. "Unogona kufonera mumwe wangu kuti akutore. Ndoda kusauya pano zvakare, kana iwe usinganetseki."
  
  Pasina rimwe shoko akatora mari yaPenekal ndokuityaira achienda zvake achimhanyisa mota asati atombosvika paT-junction yekupinda mumwe mugwagwa. Nyanzvi yenyeredzi yakaona mabhureki etekisi ichinyangarika pakona isati yatura mafemo ndokucheuka kugedhi refu. Kumashure kwake kwakamira Masonic Tembere, achifunga uye akanyarara, sokunge akanga akamumirira.
  
  
  20
  Muvengi wemuvengi wangu
  
  
  "Tenzi Penekal!" - akanzwa ari kure kune rumwe rutivi rwefence. Ndiye murume uya waakanga auya kuzoona, muridzi wepalodge. "Wakasira. Mira ndiuye ndikuvhurire. Ndinovimba kuti haunetseki kugara panze. Simba rakapera zvakare."
  
  "Maita basa," Penekal akanyemwerera. "Handina dambudziko nekufema mweya mutsva changamire."
  
  Akanga asati ambosangana naProf. Imru, mukuru weMasons eCairo neGiza. Zvese Penekal aiziva nezvake ndezvekuti aive anthropologist uye mutungamiriri mukuru wePeople's Movement for the Protection of Heritage Sites, akange achangobva kupinda mudare repasi rose remhosva dzekuchera matongo muNorth Africa. Kunyange zvazvo purofesa akanga ari murume akapfuma uye ane simba, unhu hwake hwakazove hunofadza zvikuru, uye pamwe chete naye Penekal akanzwa ari kumba.
  
  "Munoda chinwiwa here?" Prof. ndakabvunza Imra.
  
  "Ndatenda. Ndichava nezvaunazvo," Penekal akapindura, achinzwa kupusa aine mipumburu yematehwe ekare muhapwa make apa, iri padivi perunako rwekunze kunze kwechivako. Asina chokwadi neprotocol, akaramba achinyemwerera zvine hushamwari uye akachengeta mazwi ake kuti awane mhinduro kwete kutaura.
  
  "Saka," purofesa. Imru akatanga akagara pasi negirazi reti yechando, achipa imwe kumuenzi wake, "Unoti une mibvunzo nezve alchemist?"
  
  "Hongu, changamire," akabvuma kudaro Penekal. "Ini handisi wekutamba nekuti ndanyanya kuchembera zvekuti ndisatambise nguva nemagimmick."
  
  "Ndinogona kukoshesa izvozvo," Imru akanyemwerera.
  
  Achichenesa huro yake, Penekal njiva akananga mumutambo. "Ndiri kungoshamisika kana zvichiita kuti Freemasons iye zvino ari kuita alchemical maitiro anosanganisira ... uh ...," akanetseka nemashoko emubvunzo wake.
  
  "Chingobvunza, Master Penekal," Imru akadaro, achitarisira kudzikamisa tsinga dzemuenzi wake.
  
  "Pamwe uri kuita tsika dzinogona kukanganisa mapoka enyeredzi?" Penekal akabvunza akatsinzinya maziso ake achihwihwidza nekusagadzikana. "Ndinoziva kuti zvinonzwika sei, asi ..."
  
  "Zvinonzwika sei izvi?" - Imru akabvunza achida kuziva.
  
  "Hazvidaviriki," yakabvuma kudaro nyanzvi yoruzivo rwemitumbi yomudenga yekare.
  
  "Uri kutaura nemucheri wetsika huru uye esotericism yekare, shamwari yangu. Rega ndikuvimbise, pane zvinhu zvishoma muUniverse zvinoita sezvisingadaviriki kwandiri, uye zvishoma zvisingagoneke," akadaro purofesa uyu. Imru akaratidza nekuzvikudza.
  
  "Munoonaka, hama dzangu isangano rinozivikanwa zvishoma. Yakavambwa kare zvekuti hapana kana nhoroondo yevakatanga vedu, "Penekal akatsanangura.
  
  "Ndinoziva. Iwe unobva kuHermopolis Dragon Watchers boka. Ndinoziva, "Professor. Imru akagutsurira musoro. "Pamusoro pazvo, ini ndiri purofesa weanthropology, wangu akanaka. Uye seMasonic anotanga, ini ndinonyatsoziva nezvebasa iro rairo yako yanga ichiita mazana ese aya. Muchokwadi, inoenderana nezvakawanda zvetsika dzedu nenheyo. Ndinoziva kuti madzitateguru ako akatevera Thoth, asi unofunga kuti chii chiri kuitika pano?"
  
  Anenge achisvetuka-svetuka nechido, Penekal akaisa mipumburu yake patafura, achivhura makadhi apurofesa. Ndiri kuzodzidza nokungwarira. "Maona?" - he exhaled nemufaro. "Idzi ndidzo nyeredzi dzakadonha kubva munzvimbo dzadzo svondo rapfuura nechidimbu changamire. Unovaziva here?
  
  Kwenguva yakareba Prof. Imru akanyarara akatarisa nyeredzi dzakaiswa pamepu, achiedza kunzwisisa kwadzo. Pakupedzisira akatarisa mudenga. "Handisi nyanzvi yezvemuchadenga, Master Penekal. Ndinoziva kuti dhaimondi iri rakakosha zvikuru mumashiripiti, riripowo muMutemo waSoromoni. "
  
  Akanongedza nyeredzi yekutanga iyo Penekal naOfar vakanga vamaka. "Ichi chinhu chakakosha mumaitiro emakemikari epakati pezana ramakore rechi 18 muFrance, asi ndinofanira kubvuma kuti, sekuziva kwangu, hatina kana nyanzvi ye alchemist iri kushanda pano," anodaro purofesa. Imru akaudza Penekal. "Ndeipi chinhu chine basa pano? Goridhe?"
  
  Penekal akapindura achiratidza kutyisa chiso chake kuti: "Madhaimani."
  
  Akabva aratidza Prof. Ndiri kutarisa nhau dzinobatanidza nezvemhondi pedyo neNice, France. Nenzwi rakanyarara, achidedera nekusashivirira, akaburitsa humbowo hwekupondwa kwaMadam Chantal nemuchengeti wemba yavo. "Daimani rine mukurumbira rakabiwa panguva iyi, Muzvinafundo, ndiye Celeste," akadaro achigomera.
  
  "Ndakanzwa nezvazvo. Ndakanzwa kuti rimwe dombo rinoshamisa nderemhando yepamusoro kupfuura Cullinan. Asi zvine basa rei apa?" Prof. ndakabvunza Imra.
  
  Muzvinafundo akaona kuti Penekal airatidza kushushikana zvakanyanya, chimiro chake chaive chasviba sezvo mushanyi wekare akaziva kuti maFreemasons vaive vasiri ivo vagadziri vezviitiko zvichangobva kuitika. "Celeste ndiro dombo guru rinogona kukunda muunganidzwa waSoromoni wemadhaimani makumi manomwe nembiri kana akashandiswa kurwisa Mashiripiti, muchenjeri mukuru ane vavariro dzinotyisa nesimba," Penekal akatsanangura nekukurumidza zvekuti mweya wake wakabata pahuro pake.
  
  "Ndapota, Master Penekal, gara pano. Uri kuzvishingisa mukupisa uku. Mira kwechinguva. Ndichiri pano kuti nditeerere, shamwari yangu," akadaro purofesa. Imru akadaro asati angoerekana awira mumamiriro ekufungisisa zvakadzama.
  
  "W-chii...chii chanetsa changamire?" - Akabvunza Penekal.
  
  "Ndapota, ndipei miniti," purofesa akakumbira, achifinyamisa kumeso sezvo ndangariro dzaipisa maari. Mumumvuri wemiti yemuakasia yaidzivirira chivako chekare cheMasonic, purofesa akafamba-famba achifunga. Sezvo Penekal ainwa tii yake yechando kuti atonhodze muviri wake uye abvise kunetseka kwake, akatarisa sezvo purofesa aizvitaurira chinyararire. Zvairatidza kuti muridzi wemba akabva angopengenuka ndokutendeukira kuna Penekal achiratidza kusatenda. "Tenzi Penekari, makambonzwa nezvenyanzvi Ananiasi?
  
  "Handina changamire. Zvinonzwika semubhaibheri," akadaro Penekal achisimudza musoro.
  
  "N"anga yawanditsanangurira, kugona kwake nezvaanoshandisa kuparadza gehena," akaedza kutsanangura, asi mashoko ake pachake akamushaya, "iye...handitombozvifungi nezvazvo, asi tatove. waona, zvingani zvisina musoro zvave chokwadi kare," akadzungudza musoro. "Murume uyu anoita seasinganzwisisike akasangana neakatanga kuFrance muna 1782, asi zviri pachena kuti haagone kuva munhu mumwe chete." Mashoko ake okupedzisira aiita seasina kusimba uye asina chokwadi, asi maiva nemusoro. Ichi chaiva chinhu chainzwisiswa naPenekal zvikuru. Akagara akatarisa mutungamiri akachenjera uye akarurama, achitarisira kuti akanga aumba rudzi rwekuvimbika, achitarisira kuti purofesa aizoziva zvekuita.
  
  "Uye ari kuunganidza madhaimani aMambo Soromoni kuti ave nechokwadi chekuti haagone kushandiswa kukanganisa basa rake?" Prof. Imru akabvunza nechido chakatanga Penekal kutaura nezvedambudziko.
  
  "Ndizvozvo changamire. Tinofanira kuisa maoko edu pamadhaimondi asara, ayo ane makumi matanhatu nemasere pamwe chete. Sokutaura kwakaita shamwari yangu yevarombo Ofar mukutarisira kwake kusingagumi uye kwehupenzi," Penekal akanyemwerera neshungu. "Kunze kwekutenga matombo ari muvanhu vane mukurumbira pasi rose uye vakapfuma, hatingakwanise kuawana iye Wizard asati aatora."
  
  Prof. Imru akamira kufamba akatarisa nyanzvi yenyeredzi yekare. "Usamborerutsa zvinangwa zvisina musoro zvemunhu ane tariro, shamwari yangu," akadaro nekutaura kwaiva musanganiswa wevaraidzo uye kufarira kwakamutsidzira. "Zvimwe zvikumbiro hazvina musoro zvekuti zvinowanzoguma zvashanda."
  
  "Changamire, neruremekedzo rwakafanira, hamusi kunyatsofunga nezve mukana wekutenga madhaimondi ane mukurumbira anodarika makumi mashanu kubva kuvanhu vakapfuma pasi rose? Zvaizoda...uh...mari yakawanda!" Penekal akanetsekana nepfungwa. "Zvinogona kusvika kumamiriyoni, uye ndiani angave anopenga zvakakwana kushandisa mari yakawanda kudaro mukukunda kwakanaka kudaro?"
  
  "David Perdue", Prof. Imru akanyemwerera. "Tenzi Penekal, mungadzoka pano mumaawa makumi maviri nemana ndapota?" - akakumbira. "Pamwe ndinongoziva kuti tingabatsira sei kurongeka kwako kurwisa Mage uyu."
  
  "Wanzwisisa here?" Penekal akafemedzeka nemufaro.
  
  Prof. Imru akaseka. "Handina chandinovimbisa, asi ndinoziva mumwe bhirionea anotyora mutemo asingaremekedzi chiremera uye anoda kushungurudza vanhu vane masimba nevakaipa. Uye, serombo rakanaka, ane chikwereti changu uye, sezvatiri kutaura, ari munzira kuenda kunyika yeAfrica. "
  
  
  21
  The Omen
  
  
  Pasi pedenga raOban, nhau dzetsaona yomumugwagwa yakauraya chiremba womunzvimbomo nomudzimai wake dzakapararira somoto wesango. Vatengesi vezvitoro vakakatyamadzwa, vadzidzisi nevabati vehove vakagovana kuchema kwavo kwaDr Lance Beach nemukadzi wavo Sylvia. Vana vavo vakasara vachichengetwa natete vavo, vachinetswa nenhamo. Chiremba nemukadzi wake vaifarirwa nemunhu wese uye kufa kwavo kunotyisa paA82 kwakarwadza nharaunda.
  
  Runyerekupe rwakashata rwakapararira muzvitoro zvikuru nomumaresitorendi enhamo isina mufungo yakanga yawira mhuri ine urombo nguva pfupi pashure pokunge mumwe chiremba apotsa arasikirwa nomudzimai wake nokuda kwevaroorani vakashata avo vakamupamba. Kunyangwe ipapo, vagari vedhorobha vakashamisika kuti maBeach akachengeta zviitiko zvekupambwa kwaMai Beach uye nekuzonunura chakavanzika chakachengetedzwa kudaro. Nekudaro, vanhu vazhinji vakangofunga kuti Mabhichi aida kusimuka kubva padambudziko rakaipisisa uye aisada kutaura nezvazvo.
  
  Havana kuziva kuti Dr. Beach uye muprista weKaturike wepanzvimbo Baba Harper vakamanikidzwa kuyambuka mitsara yetsika kuti vaponese Mai Beach naVaPerdue nokupa vatapi vavo vanonyangadza vaNazi kuravira kwemishonga yavo pachavo. Zviripachena, vanhu vazhinji havanganzwisise kuti dzimwe nguva kutsiva kwakanakisa kune munhu akaipa kwaive - kutsiva - hasha dzekare dzeTestamente Yekare.
  
  Mumwe mukomana achiri kuyaruka, George Hamish, akanga achimhanya achiyambuka paki. Anozivikanwa nekugona kwake kwemumhanyi semutungamiriri wechikwata chake chenhabvu chechikoro chepamusoro, hapana akawana mujaho wake wakatarisisa unoshamisa. Aive akapfeka tracksuit yake nemateki eNike. Bvudzi rake rakasvibira rakasangana kumeso kwake nemuhuro zvakanyorova sezvaaimhanya nekumhanya patsangadzi yepaka. Mukomana aimhanya mhanya haana kukanganwa masanzu emiti akamurova nekumukwenya achimhanya achipfuura nepasi pawo akananga kuChurch yeSt.
  
  Akangoti nzvenga motokari yaiuya ichimhanya achitevedza asphalt, akamhanya achikwidza nhanho ndokutsveta murima raive kunze kwemasuo echechi.
  
  "Baba Harper!" - akadanidzira, kunze kwekufema.
  
  Vatendi vanoverengeka vaivapo mukati vakafuratira zvigaro zvavo ndokunzvengesa mukomana benzi nokuda kwokushaiwa kwake ruremekedzo, asi akanga asina basa nazvo.
  
  "Baba varipi?" Akabvunza achikumbira mashoko akashaya basa sezvo vairatidza kushushikana zvikuru naye. Chembere yaive padivi pake yaisatendera kusaremekedzwa kwepwere.
  
  "Uri muchechi! Vanhu vari kunyengetera, iwe shasha," akatsiura kudaro, asi George haana kuteerera rurimi rwake rwakapinza ndokumhanya achiyambuka chitsuwa achienda kupurupiti huru.
  
  "Upenyu hwevanhu huri mungozi, amai," akadaro pakati pekubhururuka. "Chengeta minamato yako nokuda kwavo."
  
  "Great Scott, George, chii gehena ...?" Baba Harper vakafinyamisa kumeso pavakaona mukomana uya achimhanya akananga kuhofisi yake achangobva muhoro huru. Akamedza zvaaida kutaura apo ungano yake yakafinyama nekutaura kwake ndokukwevera mwana akanga aneta muhofisi.
  
  Achivhara gonhi achibva afinyamisa kumeso mukomana uya. "Chii chiri kuitika kwauri, Georgie?"
  
  "Baba Harper, munofanira kusiya Oban," George akanyevera kudaro, achiedza kutura mafemo.
  
  "Ndine hurombo?" - vakadaro Baba. "Munofungei?"
  
  "Munofanira kubva uye musaudza munhu upi noupi kwamuri kuenda, Baba," George akateterera kudaro. "Ndakanzwa mumwe murume achibvunza nezvako muchitoro chekare chaDaisy pandanga ndichitamba na...uh...pandanga ndiri mukoto wokuseri," George akagadzirisa nyaya yake.
  
  "Murume upi? Akakumbira chii?" Baba Harper.
  
  "Honai baba, handitombozivi kuti munhu uyu ane musoro here pane zvaanotaura, asi munongozivawo ndangoti regai ndikuyambirei," akadaro George. "Akataura kuti hausi muprista nguva dzose."
  
  "Ehe," baba vaHarper vakasimbisa. Kutaura idi, akapedza nguva yakawanda achizivisa chokwadi chimwe chetecho kumushakabvu Dr. Beach, pese apo muprista aiita chimwe chinhu icho vanhu vakapfeka makasokisi vaisafanira kuziva pamusoro pacho. "Ichi ichokwadi. Hapana anozvarwa ari muprista, Georgie."
  
  "Hongu ndinofunga. Handina kumbobvira ndazvifunga saizvozvo," akadaro mukomana uya achingofemereka nekuvhunduka uye kumhanya.
  
  "Murume uyu akati chii chaizvo? Unogona here kutsanangura zvakajeka chakaita kuti ufunge kuti achandikuvadza? "- akabvunza muprista, achidurura wechidiki girazi remvura.
  
  "Zvinhu zvakawanda. Zvaiita sekunge arikuda kubata chibharo zita rako, unoziva?"
  
  "Kutora zita rangu?" Baba Harper vakabvunza, asi nokukurumidza vakaziva revo ndokupindura mubvunzo wavo vamene. "Ah, mbiri yangu yarwadza. Hazvina basa."
  
  "Hongu baba. Uye aiudza vamwe vanhu vemuchitoro kuti une chekuita nekupondwa kwevamwe chembere. Akazoti wakaba nekuuraya mukadzi wekuGlasgow mwedzi mishoma yadarika pakashaika mukadzi wachiremba...akaenderera mberi. Kunze kwezvo, akaudza munhu wose kuti uri munyengeri wakadii, wakahwanda kuseri kwekora yako kuti vakadzi vavimbe newe vasati vanyangarika." Nyaya yaGeorge yaibva mundangariro dzake uye miromo yake yaibvunda.
  
  Baba Harper vakagara pachair yavo yaive nemusana, vachingoteerera. George akashamiswa kuti muprista haana kuratidza kunyange chiratidzo chiduku chokugumbuka, pasinei zvapo nokuti nhau yake yakanga yakashata sei, asi akaisimbisa kuuchenjeri hwevafundisi.
  
  Mupristi murefu, ane simba guru akagara akatarisa George murombo, akazendamira zvishoma kuruboshwe. Maoko ake akapeta akaita kuti ave mukobvu uye akasimba, uye chigunwe cheruoko rwake rwerudyi chaironda muromo wake wepazasi zvinyoro nyoro achizeya mashoko emukomana uyu.
  
  Apo George akatora kanguva achidurura girazi rake remvura, Baba Harper vakapedzisira vachinja nzvimbo pachigaro chavo ndokuisa magokora avo patafura pakati pavo. Achitura befu, akabvunza kuti, "Georgie, uchiri kuyeuka here kuti murume uyu akanga akaita sei?"
  
  "Zvakashata," mukomana akapindura, achiri kumedza.
  
  Baba Harper vakaseka, kuti: "Chokwadi akanga akashata. Varume vakawanda vokuScotland havazivikanwi nokuda kwemavara avo akaisvonaka."
  
  "Aiwa, handizvo zvandaireva, Baba," George akatsanangura kudaro. Akaisa girazi remadonhwe patafura yegirazi yomupristi ndokuedza zvakare. "Ndiri kureva, akange akashata, senge chikara chebhaisikopo rinotyisa, unoziva?"
  
  "KUSVIRA?" - Vakabvunza Baba Harper, vachishamisika.
  
  "Hongu, uye akanga asiriwo muScot. Aiva nematauriro echiRungu nezvimwe," akatsanangura kudaro George.
  
  "Chimwe chinhu chakafanana nei?" muprista akabvunzazve.
  
  "Zvakanaka," mukomana wacho akafinyama, "chiRungu chake chine kumonyoroka kweGermany. Ndinoziva kuti zvinonzwika sehupenzi, asi zvakaita semuGerman uye akakurira muLondon. Chinhu chakadaro".
  
  George akaodzwa mwoyo nokusakwanisa kwake kuzvirondedzera zvakarurama, asi muprista akagutsurira musoro zvinyoronyoro. "Kwete, ndinozviziva, Georgie. Usanetseka. Ndiudze, haana kutaura zita kana kuzvizivisa?"
  
  "Kwete, changamire. Asi airatidza kushatirwa uye kushatirwa..." George akabva angomira nekuda kwekutuka kwaaiita. "Sorry baba."
  
  Baba Harper, kunyanguvezvo, vaifarira zvikuru ruzivo kupfuura kuchengeta hunhu hwenzanga. George akashamisika kuona mupristi wacho akaita sokunge akanga asina kumbopika. "Sei?"
  
  "Pamusoroi baba?" George akabvunza achiratidza kuvhiringika.
  
  "Sei ... akazviita sei?" Baba Harper vakabvunza zvavo.
  
  "Baba?" mukomana akashamiswa akatura befu, asi muprista airatidzika kuva akaipa akangomirira bedzi nokushivirira kuti ape mhinduro, nechitarisiko chakadzikama pachiso chake zvokuti chaityisa. "Hmm, ndinoreva, akatsva kana kuti zvimwe akazvicheka." George akafunga kwechinguvana, uye ipapo kamwe kamwe akadanidzira nomufaro, kuti: "Kunoratidzika kuti musoro wake wakanga wakaputirwa newaya ine minzwa, uye mumwe munhu akamubudisa netsoka dzake. Yakaputsika, unonzwisisa?
  
  "Ndiri kuona," Baba Harper vakapindura kudaro, vachidzokera panzvimbo yavo yakare yokufungisisa. "Zvakanaka, ndizvo here?"
  
  "Hongu baba," George akapindura. "Ndokumbira kuti uende iye asati akuwana nekuti anoziva pane Saint Columbanus izvozvi."
  
  "Georgie, angadai akaiwana pane chero mepu. Chinondishatirisa ndechokuti akaedza kusvibisa zita rangu muguta rangu ndimene," baba vaHarper vakatsanangura kudaro. "Usanetseke. Mwari havarare.
  
  "Zvakanaka, neniwo handidaro, baba," akadaro mukomana akananga kumusuo nomuprista. "Murume uyu haana kunaka, uye chokwadi, handidi kunzwa nezvenyu panhau dzamangwana. Unofanira kufonera mapurisa. Ngavatenderere pano nezvimwe."
  
  "Ndinokutenda, Georgie, nokuda kweitiro hanya yako," Baba Harper vakasimbisa kudaro nomwoyo wose. "Uye ndinokutendai zvikuru nekundinyevera. Ndinovimbisa, ndichatora yambiro yako pamwoyo uye ndichanyatsochenjerera kusvikira Satani adzokera, kwakanaka here? Zvese zvakanaka?" Akatozozvidzokorora kuti wechidiki adzikame zvakakwana.
  
  Akatungamirira mukomana waakanga abhabhatidza makore mazhinji apfuura kunze kwechechi, achifamba nokuchenjera uye nechiremera padivi pake kusvikira vabuda muchiedza chemasikati. Ari pamusoro pemasitepisi muprista akachonya ndokuninira George sezvaaimhanya achidzokera kumba kwake. Kunaya kwemakore anotonhorera, akatsemuka kwakaburuka pamusoro pepaki ndokusviba asphalt yemugwagwa sezvo mukomana akanyangarika mumhute yemweya.
  
  Baba Harper vakagutsurira nomutsa kune vapfuuri vakati wandei vasati vadzokera kuimba inosvikira chechi. Asina hanya nevanhu vakanga vachakatyamadzwa vaiva pazvigaro, mupristi murefu akakurumidza kudzokera kuhofisi yake. Akanyatsoteerera nyevero yomukomana wacho. Kutaura zvazviri, akanga achitarisira izvi nguva yose iyi. Ikoko kwakanga kusina kumbove nekusava nechokwadi kuti kudzorera kwaizouya kune izvo iye naDr. Beach vakaita muFallin pavakaponesa David Perdue kubva muchitendero chemazuva ano cheNazi.
  
  Akakurumidza kupinda murima remukoto wemuhofisi make, achibva avhara gonhi nemhere mhere. Akakiya achibva adhirowa machira. Laptop yake ndiyo chete yaivheneka muhofisi, sikirini yaro yakamirira nokushivirira kuti muprista arishandise. Baba Harper vakagara pasi ndokuisa mashoma mazwi akakosha zvisati zvaitika izvo zvavaitsvaga zvakaonekwa pachiratidziro cheLED - mufananidzo waClive Mueller, anoshanda kwenguva refu uye anozivikanwa muCold War kaviri mumiriri.
  
  "Ndaiziva kuti waifanira kunge uri iwe," Baba Harper vakagunun'una vari voga muhofisi yavo. Iyo fenicha nemabhuku, marambi uye zvidyarwa zvakamukomberedza zvakangove mimvuri uye silhouettes, asi mamiriro ekunze akachinja kubva pamamiriro ayo akadzikama uye akadzikama kuenda kunzvimbo yakaoma yekusaziva negativity. Mumazuva ekare vanotenda mashura vanogona kunge vakazvidaidza kuti kuvapo, asi Baba Harper vaiziva kuti yaive fungidziro yekupokana kwave pedyo. Tsananguro yapashure, kunyanguvezvo, haina kuderedza kukomba kweizvo zvakanga zvoda kuitika kana akashinga kurega kungwarira kwake.
  
  Murume ari pamufananidzo akashevedzwa nababa vaHarper airatidzika sechikara chinotyisa. Clive Muller akataura nhau muna 1986 nekuda kwekuuraya mumiriri weRussia pamberi pe10 Downing Street, asi nekuda kweimwe nzira yepamutemo akadzingwa kuAustria ndokutiza kunomirira kutongwa.
  
  "Zvinoita senge uri kudivi risiri repafenzi, Clive," baba vaHarper vakadaro vachitarisa ruzivo rushoma nezvemhondi yaiwanikwa online. "Isu tanga tisingatarisire pasi nguva yose iyi, handizvo here? Zvino mave kuuraya vanhuwo zvavo nekuda kwemari yechisvusvuro? Zvinofanira kunge zvakaoma pane ego. "
  
  Kunze, kunze kwakanga kuchiwedzera kunyorova uye mvura yakanga ichirovera pafafitera rehofisi kune rimwe divi remaketeni akadhonzwa sezvo muprista akavhara kutsvaka ndokudzima laptop yake. "Ndinoziva kuti watova pano. Unotyawo here kuzviratidza kumunhu waMwari anozvininipisa?"
  
  Laptop payakadzima, mukamuri rakaita kunge rasviba, uye pakupera kupenya kwechidzitiro kwakadzikira, baba vaHarper vakaona munhu mutema anoyemurika achibuda kuseri kwebhegi rake. Panzvimbo yekurwiswa kwavaitarisira, Baba Harper vakagamuchira kunetsana nemashoko. "Iwe? Munhu waMwari? Murume akaseka.
  
  Inzwi rake rakapfava rakavanza matauriro ake pakutanga, asi pakanga pasina kuramba kuti makonzonendi anorema, paakataura nenzira yakasimba yeBritish - kuenzanisa kwakakwana kweGerman neChirungu - akatengesa hunhu hwake.
  
  
  22
  Chinja nzira
  
  
  "Ati kudii?" Nina akafinyamisa kumeso, achizama kufunga kuti sei vakanga vachichinja nzira pakati pekufamba nendege. Akakwenya Sam achiedza kunzwa zvaitaurwa naPatrick kumutyairi wendege.
  
  "Mirai apedze," Sam akamuudza kudaro achizvidya mwoyo kuti aone chikonzero chakaita kuti hurongwa huchinje. Semutori wenhau ane ruzivo rwokuzviwanira, Sam akanga adzidza kusavimba nechinjo dzinokurumidza kudaro munzira uye naizvozvo akanzwisisa itiro hanya dzaNina.
  
  Patrick akagumburwa zvakare mudumbu rendege, achitarisa Sam, Nina, Ajo naPerdue avo vakamirira vakanyarara, vachimirira tsananguro yake. "Hapana chekunetsekana nacho vanhu," Patrick akanyaradza kudaro.
  
  "Ko Colonel akarayira kuchinja nzira kuti tiende murenje nekuda kwehupenzi hwaNina?" - Sam akabvunza. Nina akamutarisa achiseka ndokumurova mbama paruoko. "Zvakaoma, Paddy. Sei tiri kutendeuka? handizvide".
  
  "Neniwo shamwari," Perdue akadaro.
  
  "Chaizvoizvo, varume, hazvina kuipa. Ndichangobva kugamuchira chigamba kubva kune mumwe wevarongi verwendo, purofesa. Imru," akadaro Patrick.
  
  "Aive mudare," akadaro Perdue. "Anodei?"
  
  "Chaizvoizvo, akatibvunza kana taigona kumubatsira ne ... imwe nyaya yomunhu oga tisati tagadzirisa nyaya dzepamutemo. Sezvineiwo akabva abata Colonel J. Yimenu ndokuvazivisa kuti taizosvika zuva rapfuura pane zvatakanga taronga, saka divi iroro rakachengetwa," Patrick akadaro.
  
  "Chii gehena chaangave achidei kubva kwandiri pamberi pangu?" Perdue akafunga zvinonzwika. Mubhirioni haana kutarisika zvakanyanya kuvimba nezve chiitiko chitsva ichi, uye kushushikana kwake kwairatidzwa zvakafanana muzviso zvenhengo dzerwendo rwake.
  
  "Tingarambe here?" Nina akabvunza.
  
  "Unogona," Patrick akapindura. "Uye Sam anogona, asi VaKira naDavid vakanyanya kubata vanhu vemhosva dzekuchera matongo, uye Prof. Imru mumwe wevatungamiriri vesangano."
  
  "Saka isu hatina sarudzo kunze kwekumubatsira," Perdue akagomera, achitaridza kupererwa nesimba nekutendeuka kwechirongwa. Patrick akagara pasi akatarisana naPerdue naNina, naSam naAjo pedyo naye.
  
  "Regai nditsanangure. Iyi inzira isingatarisirwi, vakomana. Kubva pane zvandaudzwa, ndinogona kukuvimbisa kuti zvichakufadza iwe."
  
  "Zvinoita sokunge munoda kuti tidye muriwo wedu wose Amai," Sam akatsvinya, kunyange zvazvo mashoko ake akanga ari epachokwadi zvikuru.
  
  "Tarisa, handisi kuedza kupfekedza mutambo uyu werufu, Sam," Patrick akadaro. "Usafunge kuti ndiri kungoteerera mirairo kana kuti ndinofunga kuti hauna njere zvekuti ndingatozokunyengerera kuti ubatane neChikamu cheArchaeological Crimes." Mushure mekuzvisimbisa, mumiriri weMI6 akatora nguva kudzikama. "Zviripachena izvi hazvinei neBhokisi Rinoera kana chibvumirano chaDhavhidhi. Hapana. Prof. Imru akabvunza kana waigona kumubatsira munyaya yakavanda iyo inogona kuva nemigumisiro ine njodzi pasi rose."
  
  Perdue akasarudza kurasa fungidziro dzese pari zvino. Zvimwe, akafunga kuti aingoda kuziva kuti asadaro. "Uye akati, chii chanetsa, iri bhizinesi rakavanzika?"
  
  Patrick akakwenya. "Hapana chandinoziva kutsanangura. Akabvunza kana taigona kudzika muCairo tosangana naye paMasonic Temple muGiza. Ikoko achatsanangura chaakadana kuti "chikumbiro chisina musoro" kuti aone kana iwe uchida kubatsira.
  
  "Zvinorevei kuti 'inofanira kubatsira', ndinofungidzira?" Perdue akagadzirisa chirevo icho Patrick aive akanyatsorukwa.
  
  "Ndinofunga," Patrick akabvuma. "Asi kutaura chokwadi, ndinofunga kuti ari kurevesa nezvazvo. Ndinoreva kuti, haaizochinja kuendeswa kweichi chisaririra chechitendero chakakosha kuti atariswe, handiti? "
  
  "Patrick, une chokwadi here kuti uku hakusi kuhwandira?" Nina akabvunza chinyararire. Sam naPerdue vakaratidza kushushikana sezvaaiita. "Handingaise chero chinhu chakakwirira kudarika Black Sun kana vamiriri veAfrica ava, munoziva? Kuvabira chisaririra ichi kunenge kwapa vakomana ava mahemorrhoids makuru chaizvo. Tinoziva sei kuti havazongotisiya muCairo ndokutiuraya tose toita kunge hatina kumboenda kuEthiopia kana chimwe chinhu?"
  
  "Ndaifunga kuti ndaiva mumiriri akakosha, Dr. Gould. Mune nyaya dzekuvimbana kudarika gonzo riri mugomba renyoka," akadaro Patrick.
  
  "Vimba neni," Perdue akapinda mukati, "ane zvikonzero zvake." Sezvakangoita isu tose. Patrick, tinovimba kuti iwe uchaona izvi kana iri imwe mhando yekuvandira. Tiri kuenda zvakadaro, handiti? Mongozivawo kuti isu tose tinoda kuti unzwe kunhuwa kwehutsi tisati tavharirwa muimba iri kutsva, kwakanaka here?"
  
  "Ndinotenda," Patrick akapindura. "Ndosaka ndakaronga nevamwe vanhu vandinoziva vanobva kuYemen kuti vatiperekedze kuCairo. Vachange vachibirira uye vacharamba vakatitarisa, kungoita chokwadi. "
  
  "Izvi zvinonzwika zviri nani," Ajo akatura befu nekuzorora.
  
  "Ndinobvuma," Sam akadaro. "Chero tichiziva kuti mayuniti ekunze anoziva kwatinogara, zvichava nyore kwatiri kubata nazvo."
  
  "Huya, Sammo," Patrick akanyemwerera. "Iwe hauna kufunga kuti ndingangowira mirairo kana ndisina gonhi rakavhurika rekumashure?"
  
  "Asi tichagara kwenguva refu?" - Perdue akabvunza. "Ndinofanira kubvuma kuti handisi kuda kutaura nezveBhokisi Dzvene iri kwenguva yakareba. Ichi ndicho chitsauko chandinoda kupedzisa uye kudzokera kuhupenyu hwangu, unoziva?"
  
  "Ndinonzwisisa," Patrick akadaro. "Ndinotora mutoro wakazara pamusoro pekuchengeteka kwerwendo urwu. Tichadzokera kubasa kana tangosangana naprofessor. Imru."
  
  
  * * *
  
  
  Kwakanga kwasviba pavakasvika muCairo. Kwakanga kwakasviba kwete chete nekuti hwaive husiku, asiwo mumaguta ese aive pedyo, zvichiita kuti zviomere zvakanyanya kuti Super Hercules ibudirire kumhara munzira, iyo yakabatidzwa nemapoto emoto. Achitarira kunze nepahwindo duku, Nina akanzwa ruoko runotyisa rwakarara paari, rwakafanana zvikuru nedenho yeclaustrophobia apo akazviwana amene ari munzvimbo yakaganhurirwa. Kudzipwa, kunzwa kunotyisa kwakauya paari.
  
  "Ndinonzwa kunge ndakavharirwa mubhokisi," akaudza Sam.
  
  Akashamiswa sezvaakaita nezvavakasangana nazvo kuCairo, asi Sam akaedza kusavhunduka. "Usanetseka hako mudiwa. Vanhu chete vanotya nzvimbo dzakakwirira vanofanirwa kunzwa kusagadzikana izvozvi. Kudzimwa kwemagetsi pamwe kuri kukonzerwa negwenya remagetsi kana chimwe chinhu. "
  
  Mutyairi wendege akavatarisa kumashure. "Ndapota sunga bhanhire uye rega nditarise. Ndatenda!"
  
  Nina akanzwa makumbo kupera simba. Kwemakiromita 100 kubva pazasi, kwaingova nechiedza chete kwaiva neboka raHercules raiva muimba yevatyairi.Egypt yose yaiva nerima rakati piriviri, imwe yenyika dzakawanda dziri kudzimwa kwemagetsi kusingatsananguriki zvokuti hapana aigona kuona. ratidza Sezvo akashamiswa sezvaaiita, akanga asingagoni kuzunungusa kunzwa kwokuti phobia yakanga ichimutora.Haasi bedzi kuti akanga ari mugaba rekare remuto unobhururuka rine injini, asi iye zvino akaona kuti kushayikwa kwechiedza kwaitevedzera zvachose nzvimbo yakavharwa.
  
  Perdue akagara padivi pake, achiona kubvunda kwechirebvu chake nemaoko. Akamumbundira uye haana chaakataura, izvo Nina akawana zvakadzikama zvisingawanzoitiki. Akawedzera Kira naSam vakagadzirira kumhara, vachiunganidza magiya avo ese uye zvekuverenga vasati vazvisungirira mukati.
  
  "Ndinofanira kubvuma, Effendi, ndiri kuda kuziva nezvemubvunzo uyu, Muzvinafundo. Imru anoda chaizvo kukurukura newe," Ajo akashevedzera pamusoro peruzha rwaivhara nzeve rweinjini. Perdue akanyemwerera, achinyatsoziva kufara kweaimbove mutungamiriri wake.
  
  "Pane chaunoziva chatisingazivi here, mudiwa Ajo?" - Perdue akabvunza.
  
  "Kwete, izvo chete Prof. Imru anozivikanwa semunhu akachenjera zvikuru uye mambo wenharaunda yake. Anoda nhoroondo yekare uye, zvechokwadi, matongo, asi chokwadi chokuti anoda kukuona kukudzwa kukuru kwandiri. Ndinongovimba kuti musangano uyu uri pamusoro pezvinhu zvaanozivikanwa nazvo. Murume ane simba zvikuru ane ruoko rwakasimba munhoroondo."
  
  "Wazviona," Perdue akapindura. "Saka ngatitarisirei zvakanaka."
  
  "Masonic Temple," akadaro Nina. "NdiMason here?"
  
  "Ehe, madam," Ajo akasimbisa. "Grand Master weLodge yeIsis kuGiza."
  
  Maziso aPerdue akapenya. "Masons? Uye vari kutsvaga rubatsiro rwangu?" Akatarisa Patrick. "Iye zvino ndave kunakidzwa."
  
  Patrick akanyemwerera, akasununguka kuti aisazofanira kutora mutoro werwendo Perdue akanga asina chido chekuita. Nina akazendamirawo pachigaro chake, achinzwa anyengerwa zvikuru nemikana yomusangano. Kunyangwe pachivanhu vakadzi vaisabvumidzwa kuenda kumisangano yeFreemason, aiziva varume vazhinji vekare vaive vesangano rekare uye rine simba, mabviro ayo aigara achimufadza. Somunyori wenhau dzakaitika, akanzwisisa kuti zhinji dzetsika dzavo dzekare nezvakavanzika zvakanga zviri musimboti wenhau uye pesvedzero yayo pazviitiko zvenyika.
  
  
  23
  Sedhaimondi riri mudenga
  
  
  Prof. Imru akapa kwaziso yeushamwari kuna Perdue sezvaakavhura gedhi repamusoro reboka. "Ndafara kukuonai zvakare, VaPerdue. Ndinovimba kuti zvese zvakakunakirai?"
  
  "Zvakanaka, ndakanga ndakatsamwa zvishoma muhope dzangu, uye chikafu hachisati chichifarira, asi ndiri kuita zviri nani, ndatenda, Purofesa," Perdue akapindura, achinyemwerera. "Kutaura zvazviri, kungoti handifariri mutsa wevasungwa zvakakwana kuti ndifare mazuva ose."
  
  "Ndingafunga kudaro," purofesa wacho akabvuma netsitsi. "Isu pachedu, kutongerwa mujeri kwakanga kusiri chinangwa chedu pakutanga. Zvakare, zvinoita sekunge chinangwa cheMI6 chaive chekukusungai mujeri kweupenyu hwese, kwete nhumwa dzeEthiopia. Kureurura kwamuzvinafundo uyu kwakajekesa zvishuvo zvekudzorera zvaKarsten, zvichitowedzera kutendeseka kune chokwadi chekuti aive ari kunze kunotora Purdue, asi icho chaive chimwe chinhu cheimwe nguva.
  
  Mushure mekunge boka rapinda muveki mukuru mumumvuri wakanaka waitonhorera pamberi peTembere, nhaurirano huru yakanga yoda kutanga. Penekal haana kukwanisa kumira akatarisa Nina, asi akabvuma kuyemura kwake kwakanyarara nenyasha. Perdue naSam vakawana kusvotekana kwake kuri pachena pakusekesa kwake, asi vakadzoreredza kunakidzwa kwavo nekuchonya uye nekukwenya kudzamara nhaurirano yave nechimiro chechimiro uye chakakomba.
  
  "Master Penekal anotenda kuti tiri kushungurudzwa nezvisinganzwisisike zvinonzi Mashiripiti. Saka, haufanirwe kufungidzira kuti munhu uyu ane mano uye ane mano maererano nemaitiro anhasi," akadaro purofesa. Imru akatanga.
  
  "Semuenzaniso, ndiye honzeri yekudzima kwemagetsi aya," Penekal akawedzera chinyararire.
  
  "Kana uchikwanisa, Master Penekal, ndapota chirega kuenda mberi iwe ndisati ndatsanangura mamiriro eesoteric edambudziko redu," purofesa akadaro. Imru akabvunza mutana wenyeredzi. "Pane chokwadi chakawanda mukutaura kwaPenekal, asi unozonzwisisa zviri nani kana ndatsanangura zvakakosha. Ndinonzwisisa kuti unongova nenguva yakati kuti yekudzorera Bhokisi Rinoyera, saka tichaedza kuzviita nekukurumidza sezvinobvira."
  
  "Ndinokutendai," Perdue akadaro. "Ndinoda kuita izvi nekukurumidza sezvinobvira."
  
  "Chokwadi," Prof. Imru akagutsurira musoro ndokuenderera mberi nekudzidzisa boka zvaakanga aunganidza iye nenyanzvi yenyeredzi kusvika pari zvino. Apo Nina, Perdue, Sam naAjo vakanga vachidzidziswa nezvehukama huri pakati penyeredzi dzinopfura uye kupamba kwemhondi yevakachenjera vanodzungaira, mumwe munhu akanga achitamba negedhi.
  
  "Ndapota ndiregerereiwo," Penekal akakumbira ruregerero. "Ndinoziva kuti ndiani. Ndinokumbira ruregerero nekunonoka kwake."
  
  "Kuburikidza nehutema nehutete. Heano makiyi, Master Penekal, "akadaro purofesa, achitambidza Penekal kiyi yegedhi kuti apinze Ofar anopenga kuti apinde iye achienderera mberi nekubatsira rwendo rweScotland kuti ruvabate. Ofar airatidza kuti apererwa, maziso ake akazara nekutya uye kuvhunduka apo shamwari yake yakavhura gedhi. "Vakazvinzwisisa here?" akanga achifemera pamusoro.
  
  "Tiri kuvazivisa izvozvi, shamwari yangu," akavimbisa Penekal Ofara.
  
  "Kurumidza," akakumbira kudaro Ofar. "Imwe nyeredzi yakadonha kwete kupfuura maminetsi makumi maviri apfuura!"
  
  "Chii?" Penekal aingoseka zvake. "Ndeupi wavo?"
  
  "Wokutanga pahanzvadzi nomwe!" Ofar akavhura, mashoko ake sezvipikiri mubhokisi. "Tinofanira kukurumidza, Penekal! Tinofanira kurwisa izvozvi, kana tikasadaro tose ticharasika!" Miromo yake yakadedera kunge yomunhu ari kufa. "Tinofanira kumisa Wizard, Penekal, kana kuti vana vedu havazorarami kusvika vachembera!"
  
  "Izvi ndinozviziva, shamwari yangu yekare," Penekal akasimbisa Ofara, achimutsigira neruoko rwakatsiga kumashure kwake pavakanga vava kusvika pachoto chaidziya chaive mubindu. Marimi omoto akanga achigamuchirwa, achivhenekera pamberi petemberi huru yekare nechiziviso chakaisvonaka, apo mimvuri yevatori vechikamu vaivapo yairatidzwa pamadziro uye yaita kuti kufamba kwavo kose kose.
  
  "Tinogamuchirwa, Master Ofar", prof. Imru akadaro mudhara agara pasi achigutsurira vamwe veungano. "Iye zvino ndaunza VaPerdue nevamwe vavo kuti vakurumidze pane zvatinofungidzira. Vanoziva kuti Muroyi ari mushishi kuruka chiporofita chinotyisa," akadaro muzvinafundo. "Ndinozvisiira kuvazivi venyeredzi veDragoni Watchers veHermopolis, varume vakabva muropa ravaprista veThoth, kuti vakuudzei izvo mhondi iyi ingave ichiedza kuita."
  
  Penekal akasimuka pachigaro chake, achibhedhenura mipumburu muchiedza chakajeka cherambi chaiyerera kubva mumidziyo yakamiswa kubva pamapazi emiti. Perdue neshamwari dzake vakabva vangoungana pedyo kuti vanyatsodzidza kodhekisi nemadhayagiramu.
  
  "Iyi ndiyo mepu yenyeredzi yekare, inovhara zvakananga matenga pamusoro peEgypt, Tunisia ... kazhinji, Middle East yose sezvatinoziva," Penekal akatsanangura. "Mumavhiki maviri apfuura, ini nemumwe wangu Ofar takaona zviitiko zvedenga zvinoshungurudza."
  
  "Zvakaita se?" - Sam akabvunza, achinyatsodzidza pepa rekare rebrown uye ruzivo rwayo runokatyamadza rwakanyorwa nenhamba uye font isingazivikanwe.
  
  "Senyeredzi dziri kupfura," akamisa Sam nechiratidzo chekuvhura-ruoko mutori wenhau asati ataura, "asi ... kwete avo vatinokwanisa kudonha. Ndingada kutaura kuti mitumbi yekudenga iyi haingori magasi anozvidya, asi mapuraneti, madiki ari kure. Kana idzi mhando dzenyeredzi dzichidonha, zvinoreva kuti dzakabviswa kubva munzira dzadzo. " Ofar airatidza kuvhunduka chose nemashoko ake. "Izvi zvinoreva kuti kufa kwavo kunogona kukonzera kutenderera mumapoka enyeredzi akavapoteredza."
  
  Nina akavhunduka. "Zvinoita sedambudziko."
  
  "Mukadzi ari right," Ofar akabvuma. "Uye yese miviri iyi yakakosha, yakakosha zvekuti ine mazita aanozivikanwa nawo."
  
  "Kwete nhamba dzinotevera mazita emasayendisitiwo zvake, kufanana nenyeredzi dzakawanda dzanhasi dzine mukurumbira," Penekal akaudza vateereri vaiva patafura. " Mazita avo aikosha zvikuru, sezvakanga zvakaita nzvimbo yavo mudenga pamusoro penyika, zvokuti aizivikanwa kunyange navanhu vaMwari."
  
  Sam akatorwa moyo. Kunyange zvazvo akapedza upenyu hwake achibata nemasangano ematsotsi nevapanduki, aitofanira kutera kukukwezva kwaakapiwa nomukurumbira usinganzwisisike wedenga rine nyeredzi. "Zvakadii, Mr. Ofar?" Sam akabvunza nechido chechokwadi, achiita zvinyorwa zvishoma kwaari kuti ayeuke mazwi uye mazita ezvinzvimbo pachati.
  
  "MuTestamende yaSoromoni, mambo akachenjera weBhaibheri," Ophar akarondedzera kudaro sebhadhi rekare, "kunonzi Mambo Soromoni akasunga madhimoni makumi manomwe namaviri ndokuamanikidza kuvaka Temberi yeJerusarema."
  
  Kutaura kwake kwakagamuchirwa neboka nekushoropodza kwakavharwa sekufungisisa chinyararire. Ajo chete ndiye aigara asingapfakanyiki, akatarisa nyeredzi dziri pamusoro wake. Apo simba rakagurwa munyika yose yakapoteredza uye mamwe matunhu asina kufanana neEgypt, kupenya kwenyeredzi kwakapfuura rima guru remuchadenga raigara richifukidza zvinhu zvose.
  
  "Ndinoziva kuti kunofanira kunzwika sei," Penekal akatsanangura kudaro, "asi unofanira kufunga pamusoro pehosha nemirangariro yakashata, kwete madhemoni ane nyanga, kuorora chimiro che"madhemoni". Izvi zvichanzwika zvisina musoro pakutanga kusvika takuudza zvatakaona, zvakaitika. Ipapo ndipo paunozotanga kumisa kusatenda kuti unyeverwe.
  
  "Ndakavimbisa Masters Ofar naPenekal kuti vashoma vakachenjera zvakakwana kuti vanzwisise chitsauko ichi chakavanzika vangave vaine nzira yekuita chero chinhu nezvazvo," anodaro purofesa. Imru akaudza vashanyi vanobva kuScotland. "Uye ndosaka ndakakuonai imi, VaPerdue, neshamwari dzenyu sevanhu vakakodzera kutaura navo panyaya iyi. Ndaverengawo basa renyu rakawanda, VaCleave," akaudza Sam. "Ndakadzidza zvakawanda pamusoro pemiedzo yako dzimwe nguva inoshamisa uye mafambiro naDr. Gould naVaPerdue. Izvi zvakandipwisa kuti hamusi vanhu vanorasa bofu nyaya dzinoshamisa uye dzinovhiringidza dzatinosangana nadzo pano zuva nezuva mukati meMirairo yedu. "
  
  Basa guru, purofesa, Nina akafunga. zvakanaka kuti mutifarire nechinhu ichi chinofadza, kana chiri chenyasha, nekuda kwekukudzwa. Zvichida rakanga riri simba rake rechikadzi rakabvumira Nina kuti anzwisise pfungwa yokurumbidza, asi akanga asiri kuzozvitaura zvinonzwika. Yakatokonzera kusawirirana pakati pePerdue neColonel. Yimen, mumwe chete wevanomupikisa zviri pamutemo. Zvingave zvisina basa kudzokorora maitiro ekupikisa naProf. Ini ndichachinja uye ndichaparadza zvachose mukurumbira waPerdue kuti ndingosimbisa intuition yake nezve Master Mason.
  
  Saka Dr. Gould akabata rurimi rwake achiteerera kurondedzera kwakanaka kwemuchadenga, inzwi rake rainyevenutsa seremuroyi wekare kubva mufirimu rengano dzesainzi.
  
  
  24
  Chibvumirano
  
  
  Nguva pfupi yapfuura izvi vakashandirwa naProf. Vagadziri vedzimba Imru. Matireyi echingwa cheBaladi neta'meyi (falafel) akateverwa nemamwe matireyi maviri eHawushi inonhuwira. Nyama yemombe nezvinonhuwira zvakazadza mhino dzavo nokunhuhwirira kunodhaka. Matireyi akagadzikwa patafura hombe, varume vaprofessor vakabva vangobuda chinyararire sezvavakanga vaoneka.
  
  Vashanyi vakagamuchira nechido chikafu chevaMasons uye vakachipa nemhere inobvumira, iyo yaidiwa nemuridzi. Apo vose vakanga vambozorora zvishoma, yakanga yava nguva yokuwana mamwe mashoko, sezvo bato rePerdue rakanga risina nguva yakawanda yekusununguka.
  
  "Ndokumbira, Master Ofar, enderera," Prof. Imru akakoka.
  
  "Isu, murayiro wangu, tine mapepa ematehwe ane musoro unoti, "Mutemo waSoromoni,"" Ofar akatsanangura. akasunga madhimoni mukati medombo rinoona - madhaimondi." Meso ake erima aipenya zvisinganzwisisike apo aidzikisa inzwi rake, achitaura mumwe nomumwe wevateereri. "Uye padhaimani rimwe nerimwe imwe nyeredzi yakabhabhatidzwa kuisa chiratidzo chemweya yakawa."
  
  "Mepu yenyeredzi," Perdue akadaro, achinongedza kukwenya kwedenga pane rimwe bepa rematehwe. Vese vari vaviri Ofar naPenekal vakagutsurira musoro, nevarume vaviri vachitarisa zvakanyanya kugadzikana nezvekuunza dambudziko ravo munzeve dzazvino.
  
  "Zvino, sezvakataurwa naProf. Pamwe Imru akakutsanangurirai tisipo kuti tine chikonzero chekuti titende kuti shasha iri kufamba pakati pedu zvakare," akadaro Ofar. "Uye nyeredzi yese yakadonha kusvika zvino yave yakakosha mumepu yaSoromoni."
  
  Penekal akawedzera, "Uye nekudaro, simba rakakosha reumwe neumwe wavo rakazviratidza mune imwe nzira inozivikanwa chete kune avo vanoziva chekutarisira, munoziva?"
  
  "Muchengeti wemba wemushakabvu Madame Chantal, akaturikwa patambo yehemp muimba huru muNice mazuva mashoma apfuura?" Ofar akazivisa, akamirira mumwe wake kuti azadze ma blanks.
  
  "Codex inotaura kuti dhimoni rinonzi Onoskelis rairuka tambo dzehemp dzakashandiswa pakuvaka Tembere yeJerusarema," akadaro Penekal.
  
  Ofar akaenderera mberi achiti: "Nyeredzi yechinomwe muboka renyeredzi Leo, inonzi Rhabdos, yakawawo."
  
  "Chirembi chemarambi mutemberi panguva yokuvakwa kwayo," Penekal akatsanangurawo kudaro. Akasimudza maoko ake akavhura mudenga ndokutarisa rima rakanga rakaputira guta. Mwenje ukadzimwa panyika dzose. Moto chete unogona kugadzira chiedza, sezvawaona. Hapazovi nemarambi kana marambi emagetsi."
  
  Nina naSam vakatarisana vachitya asi vane tariro. Perdue naAjo vakaratidza kufarira uye kufara kushoma pamusoro pezvinoshamisa zvekutengeserana. Perdue akagutsurira zvishoma nezvishoma, achitora maitiro anoratidzwa nevacherechedzi. "Masters Penekal naOfar, chii chaizvo chamunoda kuti tiite? Ndinonzwisisa zvauri kutaura zviri kuitika. Zvisinei, ndinoda kujekeserwa kuti chii chaizvo chandakadanirwa nevandaishanda navo."
  
  "Ndakanzwa chimwe chinhu chinokatyamadza pamusoro penyeredzi yokupedzisira yakawa, changamire, mutekisi iri munzira kuenda kuno kare. Sezviri pachena makungwa ari kukwira, asi achipesana nechikonzero chipi nechipi chomusikirwo. Zvinoenderana nenyeredzi pamepu iyo shamwari yangu yakapedzisira kundiudza, iyi inhamo yakaipa, "Penekal akachema-chema. "VaPerdue, tinoda rubatsiro rwenyu kuti tiwane mangoda asara eKing Solomon. Muroyi anoaunganidza, uye paanenge achiita izvi, imwe nyeredzi inodonha; rimwe denda riri kuuya.
  
  "Zvakanaka, mangoda aya ari kupi? I'm sure I can try to help you to dig them before the Wizard..." akadaro.
  
  "Muroyi, changamire," inzwi raOfar rakadedera.
  
  "Ndine hurombo. Muroyi," Purdue akakurumidza kugadzirisa kukanganisa kwake, "anovawana."
  
  Prof. Imru akasimuka, achinongedzera vamwe vake vaitarisa nyeredzi kuti vatore chinguva. "Munoona, VaPerdue, ndiro dambudziko. Madhaimani mazhinji aMambo Soromoni akanga akaparadzirwa pakati pavanhu vakapfuma kwamazana amakore-madzimambo, vakuru venyika, uye vaunganidzi vamabwe anokosha asingawanzowaniki-uye naizvozvo N"anga yakatendeukira kukubiridzira nokuponda kuti iwane rimwe nerimwe."
  
  "Haiwa Mwari wangu," Nina akadaro. "Zvakafanana netsono iri muduri reuswa. Tingaawana sei ose? Mune zvinyorwa zvemadhaimondi atiri kutsvaga here?"
  
  "Zvinosuruvarisa, kwete, Dr. Gould," Prof. Imru akachema. Akaita kuseka benzi, achinzwa kupusa kana kuzviburitsa. "Kutaura zvazviri, ini nevacherechedzi takaseka kuti Mr. Perdue vakanga vakapfuma zvakakwana kuti vadzore madhaimondi ari mubvunzo, kuti vatiponese dambudziko uye nguva."
  
  Wese munhu akaseka kupenga kwaityisa, asi Nina akacherechedza maitiro enyanzvi, achinyatsoziva kuti aisvitsa chikumbiro chacho pasina tarisiro kunze kwekupenga kwaPerdue, kutora njodzi. Zvakare, akachengeta kunyengedza kukuru kwaari ndokunyemwerera. Akatarisa Perdue, achiedza kumupa nyevero kutarisa, asi Nina akaona kuti akanga achiseka zvishoma.
  
  Akafunga kudaro. Ari kunyatsofunga nezvazvo!
  
  "Sam," akadaro achiratidza kufara.
  
  "Ehe ndoziva. Anotora chirauro isu hatichakwanisa kumudzivisa," Sam akapindura asina kumutarisa, aingoseka zvake achiedza kuita seavarairwa.
  
  "Sam," akadzokorora, asingakwanisi kupindura.
  
  "Anozvikwanisa," Sam akanyemwerera.
  
  Asi Nina akanga asingachagoni kuzvichengeta kwaari amene. Achizvivimbisa kuti aizotaura zvaanofunga nenzira youshamwari uye noruremekedzo zvikuru inobvira, akasimuka pachigaro chake. Hunhu hwake hudiki hwaipikisa mumvuri wapurofesa. Ndakamira nechekumashure kwemadziro etemberi yeMasonic mukuratidzira kwemoto uri pakati pavo.
  
  "Neruremekedzo rwese, Muzvinafundo, handifunge," akadaro. "Hazvikurudzirwe kuita zvekutengesa mari zvakajairika kana zvinhu zvine ukoshi hwakadaro. Ndinogona kutaura kuti hazvina musoro kufungidzira zvakadaro. Uye ndinogona kukuvimbisa, kubva pane zvakaitika kwandiri, kuti vanhu vasina ruzivo, vakapfuma kana kwete, havaparadzanise nepfuma yavo nyore. Uye isu hatina nguva yekuvawana vese uye kuita shanduko dzinonetesa Wizard yako isati yavawana. "
  
  Nina akaedza kuchengetedza inzwi rinokatyamadza, inzwi rake rakapfava richireva kuti aingotaura nzira inokurumidza, nepo chaizvoizvo akanga achipesana chose chose nepfungwa yacho. Varume veEgipita, vasina kujaira kunyange kubvuma kuvapo kwemukadzi, regai kumubvumira kuti atore chikamu muhurukuro, vakagara vakanyarara kwenguva refu apo Perdue naSam vakabata mweya wavo.
  
  Zvakamushamisa zvikuru, Prof. Imru akapindura kuti: "Ndinobvumirana nazvo, Dr. Gould. Hazvina musoro kutarisira izvi, ndoda kuunza nenguva. "
  
  "Tarisa," Perdue akatanga nezvemutambo, akagara zvakanaka pamucheto pechigaro chake, "Ndinoonga kuva nehanya kwako, mudiwa wangu Nina, uye ndinobvuma kuti zvinoita sezvisingabviri kuita chinhu chakadaro. Zvisinei, chinhu chimwe chandinogona kupupurira ndechekuti hapana chinombochekwa kana kuomeswa. Tinogona kushandisa nzira dzakasiyana kuti tiwane zvatinoda. Kana zvakadaro, ndine chokwadi chekuti ndinogona kutaura nevamwe varidzi ndovapa mukana. "
  
  "Unondinyengerera," Sam akadanidzira kudaro ari kune rimwe divi retafura. "Kubata chii? Panofanira kunge paine imwe, zvikasadaro unopenga chose, mudhara. "
  
  "Kwete, Sam, ndiri kunyatsoperera," Perdue akamuvimbisa. "Vanhu, nditeererei. Mubiriiri akacheuka akatarisana nemuridzi wake. "Imi Professor mukakwanisa kuunganidza ruzivo rwevanhu vashoma vane matombo atinoda, ndinokwanisa kuwana mabroker angu nemasangano ari pamutemo kuti vatenge mangoda aya nemutengo wakanaka vasingandibhadhare. Vanozopa magwaro aya mushure mekunge nyanzvi yakagadzwa yaratidza kuti ndeyechokwadi." Akapa purofesa wacho chitarisiko chakasimba chairatidza chivimbo chakafanana icho Sam naNina vakanga vasina kumboona mushamwari yavo kwenguva yakareba. "Ndiko kukanganisa, purofesa."
  
  Nina akanyemwerera mukona yake diki yemumvuri nemoto, achitora kuruma kwe scone apo Perdue akaita chibvumirano neaimbova muvengi wake. "Chinobata ndechekuti mushure mekunge takanganisa basa reMashiripiti, madhaimani aMambo Soromoni ndeangu zviri pamutemo."
  
  "Uyu ndiye mukomana wangu," Nina akazevezera.
  
  Ashamiswa pakutanga, Prof. Zvishoma nezvishoma Imru akaziva kuti iyi yaive good offer. Pamusoro pazvo, akanga asati ambonzwa nezvemadhaimondi vazivi venyeredzi vasati vawana hunyengeri hwemuchenjeri. Ainyatsoziva kuti Mambo Soromoni aiva nendarama nesirivha zvakawanda kwazvo, asi haana kuziva kuti mambo wacho aiva nemadhaimani, ivo pachavo. Pamusoro pemigodhi yedhaimani yakawanikwa kuTanis, kuchamhembe kwakadziva kumabvazuva kweNile Delta, uye nerumwe ruzivo nezve dzimwe nzvimbo dzinogona kupindurwa kuna mambo, Prof. Imr aifanira kubvuma kuti izvi zvaive zvitsva kwaari.
  
  "Tabvumirana here, Muzvinafundo?" - Perdue akasimbirira, achitarisa wachi yake kuti awane mhinduro.
  
  Nokuchenjera, purofesa wacho akabvuma. Zvisinei, aiva nemamiriro ake ezvinhu. "Ndinofunga kuti izvi zvakachenjera zvikuru, Mr. Perdue, uyewo zvinobatsira," akadaro. "Asi ini ndine counter offer yemhando. Mushure mezvose, iniwo ndiri kungobatsira Dragon Watchers mukuda kwavo kudzivirira njodzi inotyisa yekudenga. "
  
  "Ndinonzwisisa. Unoti chii?" - Perdue akabvunza.
  
  "Madhaimani asara asina kuchengetwa nemhuri dzakapfuma muEurope yose neAsia achava pfuma yeEgyptian Archaeological Society," purofesa wacho akaomerera kudaro. "Idzo dzinokwanisa kutorwa nevatengesi vako ndedzako. Unoti kudii?
  
  Sam akafinyamisa kumeso achida kutora kabhuku kake. "Madhaimani aya tichawana munyika ipi?"
  
  Muzvinafundo akazvikudza akanyemwerera kuna Sam, achipesanisa maoko ake nemufaro. Sezvineiwo, VaCleave, tinotenda kuti vakavigwa kumakuva kusiri kure kubva kwamuchaitira iwe nevamwe vako basa rinotyisa iri.
  
  "MuEthiopia?" Ajo akataura kekutanga kubva paakatanga kupinza mukanwa make nendiro dzinonaka pamberi pake. "Havamo muAxum changamire. Ndinogona kukuvimbisa. Ndakapedza makore ndichishanda pakuchera nemapoka akasiyana-siyana epasi rose anochera matongo munharaunda yacho."
  
  "Ndinoziva, Mr. Kira," Prof. Imru akadaro.
  
  "Maererano nemagwaro edu ekare," Penekal akazivisa kudaro zvakasimba, "madhaimani atinotsvaka anonzi akavigwa mumusha wemamongi pachitsuwa chinoyera muLake Tana."
  
  "MuEthiopia?" - Sam akabvunza. Mukupindura kufinyamisa kumeso kwakakomba kwaakagamuchira, akakwenya ndokutsanangura, kuti: "Ndiri muScottish. Ini hapana chandinoziva nezve Africa isiri mufirimu reTarzan."
  
  Nina akanyemwerera. "Vanoti kune chitsuwa chiri paLake Tana apo Mhandara Mariya anofungidzirwa kuti akazorora munzira yake achibva kuEgypt, Sam," akatsanangura kudaro. "Zvaitendwawo kuti Areka chaiyo yeSungano yakachengetwa pano isati yaunzwa kuAxum muna 400 AD."
  
  "Ndafadzwa neruzivo rwenyu rwenhoroondo, VaPerdue. Zvichida Dr. Gould rimwe zuva vangazoshanda nePeople's Heritage Movement? Prof. Imru akasekerera. "Kana kunyange yeEgyptian Archaeological Society kana zvimwe yeCairo University?"
  
  "Zvichida sechipangamazano kwenguva pfupi, Professor," akaramba zvine nyasha. "Asi ndinoda nhoroondo yemazuva ano, kunyanya nhoroondo yeHondo Yenyika II yeGermany."
  
  "Ah," akapindura. "Zvinonzwisa tsitsi. Iyi inguva yakasviba, ine hutsinye zvekuti unofanira kupa moyo wako kwairi. Ndingabvunza here kuti izvi zvinoratidzei mumoyo mako?"
  
  Nina akasimudza ziso, achipindura nekukurumidza. "Izvi zvinongoreva kuti ndinotya kudzokororwa kwezviitiko zvenhoroondo pazvine hanya neni."
  
  Muzvinafundo murefu, ane ganda dema akatarisa pasi chiremba mudiki weganda remarble, maziso ake azere nekuyemura kwechokwadi nekudziya. Perdue aitya kumwe kunyomba kwetsika kubva kuna waaida Nina, saka akakanganisa chiitiko chidiki chekumisikidza kubatana pakati pake nemupurofesa. Imru.
  
  "Zvakanaka," Perdue akarovanisa maoko ake ndokunyemwerera. "Ngatitangei chinhu chekutanga mangwanani."
  
  "Hungu," Nina akabvuma. "Ndanga ndaneta sembwa, uye kunonoka mundege hakuna kundiitira zvakanaka."
  
  "Hungu, kuchinja kwemamiriro okunze kune hasha zvikuru munyika yako yeScotland," muratidziri wacho akabvuma.
  
  Vakasiya musangano uyu vakafara zvikuru, vachisiya vazivi venyeredzi vanzwa kurerukirwa nerubatsiro rwavo, uye Prof. Ndiri kufara nezvekutsvaga pfuma kuri kuuya. Ajo akasuduruka kuti Nina apinde mutekisi ukuwo Sam akabata Perdue.
  
  "Wanyora zvese izvi?" - Perdue akabvunza.
  
  "Ehe, dhiri rese," Sam akasimbisa. "Saka tave kubira Ethiopia futi?" - akabvunza asina mhosva, achiona zvese zvisinganzwisisike uye zvinosetsa.
  
  "Hongu," Perdue akanyemwerera zvinyengeri, mhinduro yake ichivhiringa munhu wese mukambani yake. "Asi rwendo rwuno tiri kubira Black Sun."
  
  
  25
  Alchemy yeVamwari
  
  
  
  Antwerp, Belgium
  
  
  Abdul Raya aifamba nemugwagwa wakabatikana muBerchem, nharaunda inoyevedza mudunhu reFlemish reAntwerp. Akanga ari munzira kuenda kubhizimisi repamba remumwe murume wekare ainzi Hannes Vetter, muzivi weFlemish aifarira zvikuru matombo anokosha. Muunganidzwa wake waisanganisira zvidimbu zvakasiyana-siyana zvekare kubva kuEgypt, Mesopotamia, India neRussia, zvese zvakaiswa nerubhi, emerald, madhaimondi nesafiro. Asi Raya haana hanya nezera kana kushomeka kwekuunganidzwa kwaVetter. Paingova nechinhu chimwe chete chaimufadza, uye pachinhu ichi aingoda cheshanu chete.
  
  Wetter akanga ataura naRaya parunhare mazuva matatu apfuura, mafashamo asati atanga zvakasimba. Vakaburitsa mari yakawanda yemufananidzo wakashata wemavambo ekuIndia wanga uri muunganidzwa waWetter. Kunyange zvazvo akasimbirira kuti chinhu ichi chaisava chekutengeswa, haana kukwanisa kuramba chipo chinoshamisa chaRai. Mutengi akawana Wetter paBay, asi kubva pane izvo Wetter akadzidza kubva mukutaura naRaya, muIjipita aiziva zvakawanda nezvehunyanzvi hwekare uye hapana nezve tekinoroji.
  
  Yambiro pamusoro pemafashamo yakawedzera muAntwerp yese neBelgium mumazuva mashoma apfuura. Mumhenderekedzo yegungwa mose, kubva kuLe Havre neDieppe muFrance kusvikira kuTerneuzen muNetherlands, dzimba dzakatamiswa sezvo mwero wegungwa wakapfuurira kukwira zvisingadzoreki. Iine Antwerp iri pakati nepakati, iyo yakatonyura pasi pasi peSunken Land yeSaftinge yakanga yatorasika kumafungu. Mamwe maguta, akadai seGoes, Vlissingen neMiddelburg, akanga akazarawo nemafungu, kusvika kuHague.
  
  Raya akanyemwerera, achiziva kuti akanga ari shasha yenzira dzakavanzika dzemamiriro okunze izvo zviremera zvaisagona kuziva. Mumigwagwa akaramba achisangana nevanhu vachitaura, vachifungidzira, uye vachitya nekuenderera mberi kwemvura yegungwa iyo yaizokurumidza kupinza Alkmaar nedzimwe North Holland muzuva raitevera.
  
  "Mwari vari kutiranga," akanzwa mumwe mukadzi wezera rapakati achiudza murume wake kunze kwekofi. "Ndosaka izvi zvichiitika. Uku kutsamwa kwaMwari.
  
  Murume wake airatidza kuvhunduka sezvaaiita, asi akaedza kuwana nyaradzo mukurangarira. "Matilda, dzikama. Pamwe zvinongoitikawo hazvo kuti mamiriro ekunze akatadza kutorwa nemaradar aya," akadaro.
  
  "Asi nei?" - akasimbirira. "Zviitiko zvechisikigo zvinokonzerwa nechido chaMwari, Martin. Uku kurangwa naMwari.
  
  "Kana kuti uipi hwoumwari," akagunun"una murume wake, kukutyisa kwomudzimai wake worudzidziso.
  
  "Ungadaro sei?" - akadanidzira, Raya sezvaaifamba. "Nemhaka yei Mwari aizounza zvakaipa patiri?"
  
  "Ah, handikwanise kuramba izvi," Abdul Raya akadanidzira nenzwi guru. Akatendeuka kuti abatanidze mukadzi nomurume wake. Vakashamiswa nechimiro chake chisina kujairika, maoko ake akaita senzwara, chiso chake chakapinza, chine mapfupa uye maziso akanyura. "Mai, kunaka kwechakaipa ndechokuti, kusiyana nechakanaka, chakaipa hachidi chikonzero chokuparadza. Hunhu chaihwo hwehuipi kuparadzwa nemaune kune mufaro chaiwo wekuita kudaro. Masikati akanaka." Paakasimuka achienda, murume nemukadzi wake vakamira vakaoma mate mukanwa, kunyanya pakuratidzwa kwake, asi pachitarisiko chake zvakare.
  
  Nyevero dzakatumirwa pamaterevhizheni kwese kwese, nepo mishumo yekufa kwemafashamo yakabatana nemimwe mishumo kubva kumhenderekedzo yeMediterranean, Australia, South Africa neSouth America yekutyisidzira mafashama. Japan yakarasikirwa nehafu yavagari vayo nepo zvitsuwa zvine zviuru zvakanyura pasi pemvura.
  
  "Ah, mirai, vadiwa vangu," Raya akaimba nemufaro, achisvika pamba paHannes Vetter, "uku ndiko kutukwa kwemvura. Mvura inowanikwa kwese kwese, kwete mugungwa chete. Mirira, Kunospaston yakadonha idhimoni remvura. Unogona kunyura mumabhavhu ako wega!"
  
  Uku kwaive kudonha kwekupedzisira kwenyeredzi iyo Ofar yakacherekedza mushure mekunge Penekal anzwa nezvekukwira kwemvura yegungwa muEgypt. Asi Raya aiziva zvakanga zvoda kuitika, nokuti ndiye aiva mugadziri wenyonganyonga iyi. Muroyi akange aneta akatsvaga chete kuyeuchidza vanhu kusakosha kwavo mumaziso eChisiko, chemaziso asingaverengeki aipenya kwavari husiku hwega hwega. Uye pamusoro pazvo zvose, akafarikanya simba rokuparadza raaidzora uye mufaro wouduku wokuva iye ega aiziva chikonzero nei.
  
  Chokwadi, ekupedzisira aingova maonero ake panyaya yacho. Nguva yekupedzisira paakagovana ruzivo nevanhu, zvakaguma neKuchinja Kwemaindasitiri. Pashure paizvozvo aisafanira kuita zvakawanda. Vanhu vakawana sainzi nechiedza chitsva, injini dzakatsiva mota zhinji, uye tekinoroji yaida kuti ropa rePasi rirambe richikwikwidza munhangemutange yekuparadza dzimwe nyika mumakwikwi esimba, mari, uye shanduko. Sezvaaitarisira, vanhu vakashandisa zivo kuparira ruparadziko-kuchonya kunonaka kumunhu akaipa. Asi Raya akafinhwa nehondo dzinodzokororwa uye kukara kwakashata, saka akasarudza kuita chimwe chinhu... chimwe chinhu chakasimba... kutonga nyika.
  
  "VaRaya, ndafara kukuonai. Hannes Wetter, pabasa rako." Mutengesi wekare akanyemwerera apo munhu asinganzwisisike aikwira nhanho kuenda kumusuwo wake wepamberi.
  
  "Masikati, VaVetter," Raya akakwazisa zvine mutsa, achikwazisa murume wacho ruoko. "Ndiri kutarisira kuwana mubairo wangu."
  
  "Zvirokwazvo. Pinda," Hannes akapindura zvakadzikama, achinyemwerera kubva munzeve kuenda kunzeve. "Chitoro changu chiri mukamuri repasi. Uri pano. " Akaninira Raya kuti aburuke pamasitepisi eumbozha, akashongedzwa nezvishongo zvakanakisa uye zvinodhura pazvigadziko zvinodzika nenjanji. Pamusoro pavo, pasi pemhepo yakareruka yefeni diki iyo Hannes aichengeta nayo zvinhu zvichitonhorera, zvimwe zvinhu zvakarukwa zvaipenya.
  
  "Ino inzvimbo diki inonakidza. Varipi vatengi vako? Raya akabvunza. Hannes akashamiswa zvishoma nemubvunzo uyu, asi akafunga kuti muIjipita aingoda kuita zvinhu nenzira yekare.
  
  "Vatengi vangu vanowanzo kuodha online uye isu tinotumira zvigadzirwa kwavari," Hannes akatsanangura.
  
  "Vanovimba newe here?" - Muroyi mutete akatanga nekushamisika kwechokwadi. "Vanokubhadhara sei? Vanoziva sei kuti muchachengeta shoko renyu?
  
  Mutengesi akaseka hake. "Nenzira iyi, VaRaya. Muhofisi mangu. Ndafunga kusiya decoration yawakumbira ikoko. Vane ruzivo, saka unovimbiswa chokwadi chekutenga kwako," Hannes akapindura zvine ruremekedzo. "Heino laptop yangu."
  
  "Wako chii?" - n'anga yakasviba ine hunhu yakabvunza ichitonhora.
  
  "Laptop yangu?" Hannes akadzokorora, achinongedzera kucomputer. "Ndokupi kwaungaendesa mari kubva kuaccount yako kubhadhara zvinhu?"
  
  "ABOUT!" Raya akanzwisisa. "Ehe hongu. Ndine hurombo. Ndava nehusiku hurefu."
  
  "Vakadzi kana waini?" Hannes akafara akasekerera.
  
  "Ndinotya kuti ndiri kufamba. Unoona, ini ndakura, zviri kutonyanya kunetesa, "akadaro Raya.
  
  "Ndinoziva. Izvi ndinozviziva zvakanyanya," akadaro Hannes. "Ndakamhanya marathon ndichiri mudiki, uye zvino ndava kunetseka kuti ndikwire masitepisi ndisina kumbomira kuti ndifeme. Wanga uchifamba kupi?
  
  "Ghent. Handina kurara, saka ndakafamba netsoka kuti ndikushanyirei," akatsanangura kudaro Raya, achitarisa hofisi yacho achishamisika.
  
  "Ndine hurombo?" Hannes akavhunduka. "Wakafamba netsoka kubva kuGhent kuenda kuAntwerp? Makiromita makumi mashanu?
  
  "Ehe".
  
  Hannes Vetter akashamisika, asi akaona kuti chimiro chemutengi wacho chaiita sechisina kujeka, mumwe munhu airatidza kusakanganiswa nezvinhu zvakawanda.
  
  "Zvinofadza. Ungada tii here?
  
  "Ndinoda kuona mufananidzo," Raya akadaro zvakasimba.
  
  "Ehe," akadaro Hannes ndokufamba achienda kumadziro sefa kuti atore mufananidzo wemainch gumi nemaviri. Paakadzoka, maziso matema aRaya akabva aona madhaimondi matanhatu akavigwa mugungwa rematombo aiumba chikamu chekunze chemufananidzo. Rakanga riri dhimoni rinosemesa, rakanga rakashama mazino nebvudzi refu dema mumusoro. Yakavezwa kubva munyanga dzenzou nhema, chinhu ichi chaizvikudza mativi maviri kune rumwe rutivi rwechiso chikuru, kunyange zvazvo chaingova nemuviri mumwe. Dhaimondi rakanga rakagadzikwa pahuma yechinhu chimwe nechimwe.
  
  "Kufanana neni, dhiyabhorosi mudiki uyu akatoipa muhupenyu chaihwo," akadaro Raya achinyemwerera achirwara, achitora mufananidzo kubva kuna Hannes aiseka. Mutengesi akanga asina chinangwa chokupikisa maonero emutengi wake nokuti chaiva chokwadi. Asi pfungwa yake yekodzero yakanunurwa kubva mukunyadziswa nekuda kuziva kwaRai. "Sei iine mativi mashanu? Izvo chete zvingave zvakakwana kudzivirira vapambi. "
  
  "Maiwe," akadaro Hannes, achida kutsanangura kwakabva. "Tichitarisa kwayakabva, yaimbove nevaridzi vaviri chete. Mumwe mambo wokuSudan aiva nadzo muzana remakore rechipiri, asi akataura kuti dzakanga dzakatukwa, naizvozvo akazvipa kuchechi yeSpain panguva yenhimbe muGungwa reAlboran, pedyo neGibraltar."
  
  Raya akatarisa murume uya achiratidza kuvhiringika. "Saka ndosaka iine mativi mashanu?"
  
  "Kwete, kwete, kwete," Hannes akaseka. "Ndichiri kusvika. Uku kushongedzwa kwakaitwa mwari weIndia wezvakaipa Ravana, asi Ravana aiva nemisoro gumi, saka zvichida yakanga iri nzira isina kururama kuna mwari-mambo."
  
  "Kana kuti haasi mwari-mambo zvachose," Raya akanyemwerera, achiverenga madhaimani akasara sevatanhatu veVanomwe Sisters, madhimoni kubva muTestamente yaMambo Soromoni.
  
  "Unorevei?" - Hannes akabvunza.
  
  Raya akasimuka achinyemwerera zvake. Nezwi rakapfava, rekuita, akati, "Tarisa."
  
  Mumwe nemumwe, zvisinei nekupokana kwakasimba kweakare, Raya akabvisa dhaimondi rega rega nebanga rake rehomwe kusvika aine matanhatu muchanza chake. Hannes haana kuziva chikonzero nei, asi akatya zvikuru nomuenzi wacho zvokusagona kuita chinhu chipi nechipi kumumisa. Kutya kunokambaira kwakamubata, sokunge kuti dhiabhorosi amene akanga akamira pamberi pake, uye hapana chaaigona kuita kunze kwokutarira, sezvo muenzi wake akasimbirira. MuEgipita murefu akaunganidza madhaimani muchanza chake. Sen'anga yepamusha papati yakachipa, akaratidza matombo acho kuna Hannes. "Munoona izvi?"
  
  "Hongu," Hannes akasimbisa, huma yake yatota nedikita.
  
  "Idzi ndidzo nhanhatu dzehanzvadzi nomwe, madhimoni akasungwa naMambo Soromoni kuti avake temberi yake," Raya akadaro aine ruzivo rwakaita senge showman. "Ndivo vaiva nebasa rokuchera nheyo dzeTemberi yeJerusarema."
  
  "Zvinofadza," Hannes akadaro, achiedza kutaura zvakadzikama uye kusavhunduka. Zvaakaudzwa nemutengi wake zvakanga zvisina musoro uye zvaimutyisa, izvo mumaziso aHannes zvakamupengesa. Izvi zvakamupa chikonzero chekufunga kuti Raya angave ane ngozi, saka akatamba pamwe chete ikozvino. Akaona kuti pamwe aisazopihwa mari yechigadzirwa chacho.
  
  "Ehe, zvinonakidza chaizvo, VaVetter, asi munoziva chii chinonyanya kufadza?" - Raya akabvunza apo Hannes akatarisa pasina. Nerumwe ruoko rwake, Raya akaburitsa Celeste muhomwe yake. Mafambiro anotsvedzerera, anotsvedzerera emaoko ake akarebesa aiyevedza kuona, seaya emutambi weballet. Asi maziso aRai akasvibira paakaunza maoko ake maviri pamwechete. "Zvino uchaona chimwe chinhu chinonakidza chaizvo. Iti alchemy; the alchemy of the Great Design, kuchinja kwevamwari! " Raya akachema pamusoro pemheremhere yaitevera yaibva kumativi ose. Mukati mezvinzwara zvake, pakati pezvigunwe zvitete nepakapeta zvanza zvake, maiva nekakupenya kakatsvuka. Akasimudza maoko ake, achiratidza kudada simba rechienzi chake alchemy kuna Hannes, uyo akabata chipfuva chake mukutya.
  
  "Chimbomirai kurova kwemoyo uku, VaVetter, kusvikira maona nheyo yetemberi yenyu," Raya akabvunza nomufaro. "Tarirai!"
  
  Kurongeka kwakashata uku kwekutarisa kwakange kwanyanya kuna Hannes Vetter, uye akanyura pasi, akabata chipfuva chake chaisunga. Pamusoro pake, Wizard akaipa akafadzwa nekupenya kwechitsvuku mumaoko ake apo Celeste akasangana nemadhaimani ehanzvadzi nhanhatu, zvichiita kuti varwise. Ivhu rakatanga kubvunda pasi pavo, uye kudedera kwakachinja mbiru dzokutsigira dzechivako chaigara Hannes. Akanzwa girazi richipwanyika sezvo kudengenyeka kwaikura, uye zvimedu zvihombe zvekongiri nesimbi zvichiputsika pasi.
  
  Kunze, chiitiko chekudengenyeka kwenyika chakawedzera katanhatu, chichizunungusa Antwerp yose senzvimbo yekudengenyeka kwenyika, uye ndokukambaira pamusoro penyika kumativi ose. Nokukurumidza vaizosvika muGermany neNetherlands vosvibisa pasi pegungwa reNorth Sea. Raya akawana zvaaida kubva kuna Hannes, achisiya murume ari kufa ari pasi pemarara eimba yake. N'anga yaifanira kumhanyira kuAustria kunosangana nemurume munharaunda yeSalzkammergut aiti aive nedombo rainyanya kutsvakwa mushure meCeleste.
  
  "Toonana, Mr. Karsten."
  
  
  26
  Tinoregedzera scorpion paNyoka
  
  
  Nina akadzikisa doro rake rekupedzisira maHercules asati atanga kutenderedza nzvimbo yekumhara pedyo nekiriniki yeDansha mudunhu reTigray. Kwaiva sekuronga kwavakanga vaita, manheru. Nerubatsiro rwevabatsiri vake vekutonga, Perdue nguva pfupi yadarika akawana mvumo yekushandisa njanji yakasiiwa mushure mekunge iye naPatrick vakurukura zano. Patrick akazvitakura kuzivisa mukuru mukuru. Yimen, kuti aisungirwa sei kuita zvinoenderana nechibvumirano chakarohwa neboka rePerdue nehurumende yeEthiopia nevamiriri vayo.
  
  "Inwai varume," akadaro. "Tiri kuseri kwemitsara yevavengi izvozvi ..." akatarisa Perdue, "... zvakare." Akagara pasi apo vese vakavhura doro ravo rekupedzisira rinotonhora vasati vadzorera Sacred Bhokisi kuAxum. "Saka, kungojekesa. Paddy, sei tisingamhanyi panhandare huru muAxum? "
  
  "Nekuti ndizvo zvavanotarisira ivo, chero vangava ani," Sam akatswinya. "Hapana chinhu chakafanana nekushanduka kwezvirongwa zvekuchengetedza muvengi zvigunwe zvake."
  
  "Asi waudza Yimen," akadaro.
  
  "Hongu, Nina. Asi vazhinji vevanhuwo zvavo nenyanzvi dzezvokuchera matongo vanotitsamwira havazoziviswe nokukurumidza kuti vauye kuno," Patrick akatsanangura. "Pavanosvika pano neshoko remuromo, tinenge tave munzira kuenda kuGomo reYeha, uko Perdue akawana Bhokisi Dzvene. Tichange tichifamba nerori isina kunyorwa 'Two and Half Piece' isina mavara kana zviratidzo zvinooneka, zvichiita kuti tisaonekwe nevagari vekuEthiopia." Akachinjana giya naPerdue.
  
  "Zvakanaka," akapindura kudaro. "Asi sei pano kana zvakakosha kubvunza?"
  
  "Zvakanaka," Patrick akanongedzera kumepu pasi pechiedza chakacheneruka chakaiswa padenga rechikepe, "uchaona kuti Dansha iri pakati nepakati, pakati peAxum, pano," akanongedzera kuzita reguta uye. akamhanya muromo wechigunwe chemunwe wake achitevedza bepa rekuruboshwe nekudzika. "Uye chinangwa chako iLake Tana, pano, maodzanyemba akadziva kumadokero kweAxum."
  
  "Saka, isu tinowedzera pasi kana tadonha bhokisi?" - Sam akabvunza, Nina asati awana nguva yekupokana kuti Patrick akashandisa izwi rekuti "rako" pachinzvimbo che "wedu".
  
  "Aiwa, Sam," Perdue akanyemwerera, "mudiwa wedu Nina achabatana newe parwendo rwokuenda kuTana Kirkos, chitsuwa chinowanikwa madhaimani. Zvichakadaro, Patrick, Ajo neni tichaenda kuAxum neBhokisi Rinoera, tichiramba tichionekwa pamberi peHurumende yeEthiopia nevanhu veYimenu. "
  
  "Wait, chii?" Nina akavhunduka achibata chidya chaSam akazembera mberi achifinyamisa kumeso. "Ini naSam tichienda toga kunoba madhaimondi aya?"
  
  Sam akanyemwerera. "Ndinoifarira".
  
  "Oh, ibvarura hako," akachema-chema, achizendamira padumbu rendege sezvayaitinhira mupumburu, ichigadzirira kumhara.
  
  "Handei, Dr. Gould. Izvi hazvizongotichengetera nguva yekuendesa matombo kune vataridzi venyeredzi vekuEgypt, asi zvaizoshanda sechivharo chakakodzera, "Perdue akakurudzira.
  
  "Uye chinhu chinotevera chaunoziva, ndichasungwa ndova mugari weOban ane mukurumbira wakashata zvakare," akafinyama kumeso, achitsikirira miromo yake yakazara kumutsipa webhodhoro.
  
  "Uri kubva kuna Oban?" - mutyairi wendege akabvunza Nina, asina kutendeuka apo iye akatarisa zvinodzora pamberi pake.
  
  "Hungu," akapindura kudaro.
  
  "Zvakaoma vanhu vekudhorobha kwenyu, nhai? Zvinonyadzisa sei," akadaro mutyairi wendege.
  
  Perdue naSam vakasanganawo naNina, vese vakavhiringidzika sezvaaive. "Vanhu vapi?" - akabvunza. "Chii chaitika?"
  
  "Ah, ndakaona izvi mupepanhau muEdinburgh anenge mazuva matatu apfuura, pamwe akareba," mutyairi wendege akadaro. "Chiremba nemudzimai wavo vakafa mutsaona yemotokari. Vakanyura muLoch Lomond mushure mekunge mota yavo yawira mumvura kana chimwe chinhu chakadaro. "
  
  "Oh mwari wangu!" - akadanidzira, achitarisa kutya. "Zita racho wakariziva here?"
  
  "Ehe, regai ndifunge," akadanidzira nokuda kworuzha rweinjini. "Isu nanhasi takati zita rake rine chekuita nemvura, munoziva? Chinoshamisa ndechekuti vanonyura, munoziva? Uh..."
  
  "Beach?" - akadzvinya kunze, achida chaizvo kuziva, asi achitya chero kusimbiswa.
  
  "Ndizvo zvose! Hongu, Beach, ndizvo chete. Dr. Beach nemukadzi wavo," akakwenya chigunwe chake nechigunwe chemhete asati aona zvakaipisisa. "Oh Mwari wangu, ndinovimba vanga vasiri shamwari dzako."
  
  "O, Jesu," Nina akachema ari mumaoko ake.
  
  "Ndine urombo zvikuru, Dr. Gould," mutyairi wendege akakumbira ruregerero sezvaaitendeuka kuti agadzirire kumhara murima gobvu rakanga rapararira muNorth Africa yose nguva pfupi yapfuura. "Ndanga ndisingazive kuti hauna kunzwa."
  
  "Zvakanaka," akafema, apererwa. "Chokwadi, waisaziva kuti ndaiziva nezvavo. Zvese zvakanaka. Zvese zvakanaka".
  
  Nina haana kuchema, asi maoko ake akanga achidedera, uye kusuruvara kwakanga kwaoma mumaziso ake. Perdue akamumbundira neruoko rumwe. "Unoziva, vangadai vasina kufa zvino dai ndisina kuenda kuCanada uye ndakakonzera nyonganyonga yose iyi yakazoita kuti abvute," akazevezera achigeda-geda mazino ake nemhosva yairwadza mwoyo wake.
  
  "Bullshit, Nina," Sam akapikisa zvinyoro nyoro. "Unoziva kuti uku kupenga, handiti? Iyo bastard yeNazi ingadai ichiri kuuraya chero munhu ari munzira yake kuenda ... "Sam akamira kupfupi kutaura izvo zvinotyisa zviri pachena, asi Perdue akapedza kumupomera mhosva. Patrick akaramba akanyarara ndokufunga kuramba akadaro.
  
  "Ari munzira yekundiparadza," Perdue akagunun'una nekutya mukureurura kwake. "Yakanga isiri mhosva yako, mudiwa wangu Nina. Senguva dzose, kubatana kwako neni kwakakuita munhu asina mhosva, uye kuita kwaDr. Beach mukundinunura kwakakwezva kutarisa kwemhuri yavo. Jesu Kristu! Ndingori mashura erufu handiti? "akadaro, zvakanyanya nekuongorora pane kuzvinzwira tsitsi.
  
  Akaregedzera muviri waNina waidedera, uye kwechinguvana akada kumudzosera shure, asi akamusiya mundangariro dzake. Sam ainyatsonzwisisa kuti izvi zvakabhadhara shamwari dzake dzose. Akatarisa Ajo, uyo akanga agere pakatarisana naye, sezvo mavhiri endege akarovera mukati mepakatsemuka, imwe yakawedzera asphalt yenzira yekare ine simba reHercules. MuEgipita akabwaira zvishoma nezvishoma, zvichiratidza kuti Sam ngaasununguke uye asaita zvekukasika kudaro.
  
  Sam akagutsurira musoro chinyararire achigadzirira rwendo rwaizouya rwekuenda kuLake Tana. Nenguva isipi, Super Hercules zvishoma nezvishoma akamira, uye Sam akaona Perdue akatarisa paSacred Box relic. Mutsvakiri webvudzi resirivheri akange asisafari sepakutanga, asi akagara achichema-chema nekubatikana kwake nezvakaitika kare, maoko ake akabatwa achirembera pakati pezvidya zvake. Sam akatura befu. Iyi yaive nguva yakaipisisa yekubvunzawo zvechivanhu, asi aivewo ruzivo rwakanyanya kukosha rwaaida. Achisarudza nguva yekuchenjerera yaaigona, Sam akatarisa Patrick akanyarara asati abvunza Perdue, "Ini naNina tine motokari yekuenda kuLake Tana, Perdue?"
  
  "Unonzwisisa. Iyi idiki isingaoneki Volkswagen. Ndinovimba hauna hanya," Perdue akadaro asina simba. Maziso aNina akanyorova akadzokera shure ndokubwaira bwaira sezvaaiedza kumisa misodzi yake asati abuda mundege huru. Akatora ruoko rwaPerdue ndokurudzvinya. Inzwi rake rakadedera paaizevezera kwaari, asi mashoko ake akanga asina kunyanya kugumbura. "Chatinogona kuita iko zvino kuve nechokwadi chekuti munhu ane zviso zviviri awana zvaanofanirwa, Perdue. Vanhu vanodyidzana newe nekuti iwe, nekuti unofarira kuvapo uye kufarira zvinhu zvakanaka. Unogadzirira nzira yekurarama nehunyanzvi hwako, nezvaunogadzira. "
  
  Nekumashure kweizwi rake rinotyisa, Perdue aikwanisa kuona kurira kwekuvhara kwebutiro rekumashure uye vamwe vanhu vachigadzirira kubvisa Bhokisi rinoyera kubva pakadzika peGomo reYeha. Ainzwa Sam naAjo vachikurukura nezvehuremu hwechisaririra, asi chaakanyatsonzwa yaive mitsara yekupedzisira yaNina.
  
  "Tese takasarudza kushanda newe nguva refu cheki dzisati dzapera, mukomana wangu," akabvuma kudaro. "Uye Dr. Beach vakafunga kukuponesai nekuti vaiziva kukosha kwamakaita kunyika. Mwari wangu, Perdue, munopfuura nyeredzi mudenga kune vanhu vanokuzivai. Ndimi zuva rinotichengeta tose tiri pakati nepakati, rinotichengeta tichidziya uye kutiita kuti tibudirire mukutenderera. Vanhu vanoshuva kuvapo kwako kwemagineti, uye kana ndichifanira kufira ropafadzo iyoyo, ngazvive zvakadaro. "
  
  Patrick haana kuda kuvakanganisa asi aive aine hurongwa hwaaive nahwo, ndokuswedera pedyo navo zvishoma nezvishoma achiratidza kuti nguva yekubuda yaive yakwana. Perdue akanga asingazivi kuti oita sei kumashoko aNina okuzvipira, asi aigona kuona Sam akamira ipapo mukubwinya kwake kwose kwakashata, maoko akayambuka uye achinyemwerera sokunge akanga achitsigira kunzwa kwaNina. "Ngatizviite, Perdue," Sam akadaro nechido. "Handei titore bhokisi ravo guru tisvike kuna Wizard."
  
  "Ndinofanira kubvuma, ndinoda Karsten zvakanyanya," Perdue akabvuma nehasha. Sam akaenda paari ndokuisa ruoko rwakatsiga pabendekete rake. Apo Nina akatevera Patrick kumuEgipita, Sam akagoverana pachivande nyaradzo inokosha naPerdue.
  
  "Ndanga ndichichengeta nhau idzi nezvezuva rako rekuzvarwa," Sam akadaro, "asi ndine ruzivo rungangofadza divi rako rekutsiva izvozvi."
  
  "Chii?" - Perdue akabvunza, atofarira.
  
  "Yeuka, wakandikumbira kuti ndinyore pasi zvese zvekutengeserana, handiti? Ndakanyora ruzivo rwese rwatakaunganidza pamusoro perwendo rwese urwu pamwe chete naMashiripiti. Munorangarira kuti makandikumbira kuti nditarise madhaimani akawanikwa nevanhu venyu zvichingodaro," Sam akaenderera mberi achiedza kudzikisa izwi rake, "nekuti unoda kuadyara muimba yaKarsten kuti agadzire nhengo huru yeBlack. Zuva, handiti?"
  
  "Ehe? Hongu, hongu, zvakadini nazvo? Tichiri kuda kutsvaga nzira yekuita izvi kana tapedza kutamba tichiridza muridzo kwevakuru veEthiopia, Sam," Perdue akadimbura nezwi rairatidza kushushikana kwaaive anyura.
  
  "Ndinorangarira kuti waiti unoda kubata nyoka neruoko rwemuvengi wako kana chimwe chinhu," Sam akatsanangura. "Saka, ndatora rusununguko rwekukupurudzira bhora iri."
  
  Matama aPerdue akazara nepfungwa. "Sei?" - akazevezera nehasha.
  
  "Ndakanga ndine shamwari-usabvunze-tsvaga kuti vakawirwa neMashiripiti vakagamuchira mabasa ake," Sam akakurumidza kugovera Nina asati atanga kutarisa. "Uye shamwari yangu itsva yakakwanisa kubaya maseva ekombuta yeAustria, zvakaitika kuti shamwari yedu yairemekedzwa yeBlack Sun yakakoka nyanzvi yezvemagetsi isingazivikanwe kumba kwake kuti iwane mari yakawanda."
  
  Chiso chaPerdue chakapenya uye kunyemwerera kwakaonekwa pairi.
  
  "Chatinofanira kuita pari zvino kuendesa dhaimondi rakashambadzirwa kunzvimbo yaKarsten neChitatu, tozoona nyoka iyi ichirumwa nechinyavada kusvika pasisina uturu mutsinga dzedu," Sam akanyemwerera.
  
  "VaCleave, iwe uri nyanzvi," Perdue akacherechedza, achidyara kutsvoda kwakasimba padama raSam. Nina akamira akafa munzira yake sezvaaipinda uye akayambuka maoko ake pachipfuva chake. Achisimudza tsiye, aingogona kufungidzira. "VaSkoti. Sokunge kupfeka masiketi hakuna kukwana kuyedza murume wavo."
  
  
  27
  Renje rakanyorova
  
  
  Sezvo Sam naNina vakarongedza jipi yavo yerwendo kuenda kuTana Kirkos, Perdue akataura naAjo pamusoro pevaEthiopia veko vaizoenda navo kunzvimbo yekuchera matongo kuseri kweGomo reYeha. Nenguva isipi Patrick akabva abatana navo kuti vakurukure nezvenyaya yekusununguka kwavo pasina kana zhowe zhowe.
  
  "Ndichafonera mukuru mukuru. Yeemen kumuzivisa kana tasvika. Anotofanira kuzvigadzirisa," akadaro Patrick. Chero bedzi aripo panodzorerwa Bhokisi Dzvene, handioni chikonzero nei tichifanira kumuudza kuti tiri kudivi ripi.
  
  "Chokwadi, Paddy," Sam akabvuma. "Ingorangarira, chero mukurumbira waPerdue naAjo, unomiririra United Kingdom pasi pekuraira kwedare. Hapana munhu anotenderwa kushungurudza kana kurwisa chero munhu aripo kuti adzose zvisaririra. "
  
  "Ndizvozvo," Patrick akabvuma. "Pano tine kunze kwenyika kunze kwekunge tichitevedzera chibvumirano, uye kunyange Yimenu anofanira kutevedzera izvi."
  
  "Ndinoda zvikuru kuravira kweapuro iri," Perdue akatura befu sezvaaibetsera Ajo navarume vatatu vaPatrick kusimudza Areka yenhema murori yehondo yavakanga vagadzirira kuitakura. "Nyanzvi inotengesera inondipwanya pese pandinomutarisa."
  
  "Oh!" - Nina akadanidzira, achisimudza mhino yake achiona Perdue. "Ndanzwisisa manje. Uri kundidzinga paAksum kuti ini naYimenu tisapindirane, hee? Uye unotuma Sam kuti aone kuti handibve patambo."
  
  Sam naPerdue vakamira parutivi, vachisarudza kuramba vakanyarara, asi Ajo akaseka uye Patrick akapinda pakati pake nevarume kuti vachengetedze nguva. "Izvi ndizvo zvakanakisa, Nina, haufungi here? Ndinoreva, isu tinofanirwa kuendesa madhaimondi asara kuEgypt Dragon Nation ... "
  
  Sam akagwinha, achiedza kusaseka Patrick zvisizvo achidana Order of the Stargazers "varombo", asi Perdue akanyemwerera pachena. Patrick akacheuka kuvarume ava achimhura asati adzosa pfungwa dzake kumunyori wenhoroondo anotyisa. "Vanoda matombo nekukurumidza, uye nekuendeswa kwechigadzirwa..." akaenderera mberi, achiedza kumudzikamisa. Asi Nina akangosimudza ruoko rwake ndokudzungudza musoro wake. "Zvisiye zvako Patrick. Hazvina basa. Ndichaenda kunoba chimwe chinhu kubva munyika ino ine urombo muzita reBritain, kuti ndidzivise hope dzinotyisa dzine chokwadi chekufunga mupfungwa dzangu kana ndikaona idiot ine misogynistic zvakare. "
  
  "Tinofanira kuenda, Efendi," Ajo Perdue akadaro, nekutenda kudzoreredza kusawirirana kuri kuuya nemashoko ake anopengereka. "Kana tikazeza, hatizosvikiko nenguva.
  
  "Ehe! Wese munhu ngaakurumidze," akadaro Perdue. "Nina, iwe naSam muchasangana nesu pano mumaawa makumi maviri nemana chaiwo nemadhaimondi anobva pamusha wemamongi wepachitsuwa. Ipapo tinofanira kudzokera kuCairo munguva yakarekodhwa. "
  
  "Ndishevedzei kuti ndiri munhu anodhirowa," Nina akafinyama, "asi pane chimwe chinhu chandiri kurasikirwa nacho here? Ndakafunga kuti madhaimani aya aifanira kuva pfuma yapurofesa. Egypt Archaeological Society Imru."
  
  "Hongu ndiro raive dhiri, asi vatengesi vangu vakagamuchira runyoro rwematombo kubva kuna professor. Vanhu vaImru vaive munharaunda, ini naSam taive takanangana naMaster Penekal," Perdue akatsanangura.
  
  "Haiwa Mwari, ndinonzwa kutamba kaviri," akadaro, asi Sam zvinyoronyoro akabata ruoko rwake ndokumubvisa paPerdue nemoyo wese, "Kwaziwai, mudhara!" Handei, Dr. Gould. Tinofanirwa kupara mhosva uye tine nguva shoma yekuzviita."
  
  "Mwari, maapuro akaora ehupenyu hwangu," akadaro Perdue achimuninira.
  
  "Usakanganwa kutarisa mudenga!" Perdue akaseka asati avhura gonhi remutyairi werori yekare idling. Muchigaro chekumashure, chisaririra chakatariswa naPatrick nevarume vake apo Perdue akatasva pfuti naAjo pavhiri. Injiniya yeEgipita yakanga ichiri mutungamiriri akanakisisa munharaunda yacho, uye Perdue akafunga kuti kudai akanga atyaira motokari pachake, angadai asina kupa nzira.
  
  Muchifukidziro cherima, boka ravarume rakatakura Bhokisi Dzvene kunzvimbo yokuchera matongo paGomo reYeha kuitira kuti ridzore nokukurumidza sezvinobvira nechinetso chiduku sezvinobvira kubva kuvaEthiopia vakashatirwa. Rori hombe, ine tsvina yakatinhira ichitevedza mugwagwa une makomba, yakananga kumabvazuva yakananga kuAxum ine mukurumbira, inotendwa kuti ndiyo nzvimbo yekuzororera yeAreka yeChibvumirano yemubhaibheri.
  
  Vakananga kumaodzanyemba kwakadziva kumadokero, Sam naNina vakamhanya vakananga kuLake Tana, izvo zvaizovatorera angangoita maawa manomwe mujipi yavakanga vapiwa.
  
  "Tiri kuita zvakanaka here, Sam?" - akabvunza, achisunungura chocolate bar. "Kana kuti tiri kungodzingirira mumvuri waPurdue?"
  
  "Ndakanzwa zvawakamuudza muHercules, mudiwa wangu," Sam akapindura. "Tinoita izvi nekuti zvakafanira." Akamutarisa. "Wareva zvawamuudza, handiti? Kana kuti manga muchida kumuita kuti anzwe kushomeka?"
  
  Nina akapindura achizeza, achishandisa kutsenga senzira yekumisa nguva.
  
  "Chinhu chimwe chete chandinoziva," Sam akagovera, "ndechokuti Perdue akatambudzwa neBlack Sun uye akasiiwa kuti afa ... uye izvo zvoga zviri kuita kuti masisitimu ese apinde muropa."
  
  Mushure mekunge Nina amedza siwiti, akatarisa nyeredzi dzichizvarwa imwe pashure peimwe pamusoro penzvimbo isingazivikanwe yavainanga kwairi, achishamisika kuti vangani vadzo vangangove vadhiabhori. "Rhyme yekireshi inonzwisisika ikozvino, munoziva? Kubwinya, kupenya, nyeredzi duku. Hameno kuti ndiwe ani."
  
  "Handina kumbobvira ndafunga nezvazvo nenzira iyoyo, asi pane zvimwe zvakavanzika pazviri. Ndizvozvo. Uye itawo chishuwo pane nyeredzi yekupfura, "akawedzera, achitarisa Nina akanaka, achiyamwa pamunwe wake kuti anakidze chokoreti. "Zvinoita kuti ushamise kuti sei nyeredzi inopfura ichigona, senge genie, kukupa zvaunoda."
  
  "Uye unoziva kushata kwaakaita aya mabhata, handiti? Kana iwe ukaisa zvishuwo zvako pane zvemweya, ndinofunga unosungirwa kuti urove dhongi rako. Haufanire kushandisa ngirozi dzakadonha, kana madhimoni, chero gehena ravanodanwa, kuti rikuchidzire makaro ako. Ndosaka chero munhu anoshandisa..." She trailed off. "Sam, uyu ndiwo mutemo waunoshandisa iwe naPerdue kuna purofesa. Imr kana Karsten?
  
  "Murau upi? Hapana mutemo," akazvidzivirira neruremekedzo, maziso ake akati ndee kumugwagwa wakaoma murima rakanga richiungana.
  
  "Zvinogoneka here kuti kukara kwaKarsten kuchaita kuti aparadzwe, achishandisa Wizard uye madhaimani aMambo Soromoni kubvisa pasi rose?" akadaro, achiratidza kuzvivimba zvikuru. Yasvika nguva yekuti Sam areurure. Munyori wenhau dzakasimba akanga asiri benzi, uyezve, akanga ari chikamu cheboka ravo, saka aikodzera kuziva zvakanga zviri kuitika pakati paPerdue naSam uye zvavaitarisira kuwana.
  
  Nina akarara kweanenge maawa matatu zvakananga. Sam akanga asiri kugunun'una, kunyange zvazvo akanga aneta chose uye achirwa kuti arambe akamuka mumugwagwa unomonereka, uyo wakanyatsofanana negomba rine mburwa. Kuma eleven o'clock nyeredzi dzakange dzave kupenya zvakanangana nedenga rakanga risisina gwara, asi Sam akanga ari mushishi kuyeva matope akanga akatarisana nemugwagwa wevhu wavaityaira vachidzika kudhamu.
  
  "Nina?" akadaro achimumutsa zvinyoro nyoro.
  
  "Tiripo here?" - Akadzungudza mukuvhunduka.
  
  "Zvinenge," akapindura, "asi ndinoda kuti uone chimwe chinhu."
  
  "Sam, ini handisi kuda kuita zvepabonde nepwere izvozvi," akafinyama kumeso, achiri kuchema seamai vamutswa.
  
  "Aiwa, ndiri kurevesa," akasimbirira. "Tarirai. Ingotarisa nepahwindo rako undiudze kana uchiona zvandiri kuona."
  
  Akateerera zvakaoma. "Ndiri kuona rima. Pakati pehusiku."
  
  "Mwedzi wakazara, saka hakuna kusviba zvachose. Ndiudze zvauri kuona munzvimbo ino," akasimbirira. Sam akaratidzika kuva akakangaidzwa uye akashatirwa panguva imwe cheteyo, chimwe chinhu chisiri chose chose nokuda kwake, naizvozvo Nina akaziva kuti chaifanira kuva chinokosha. Akanyatsotarisa, achiedza kunzwisisa zvaaireva. Ndipo paakarangarira kuti Etiopia yakanga iri nzvimbo yakaoma zvikuru uye yerenje ndipo paakaziva zvaaireva.
  
  "Tiri kufamba nemvura here?" Akanyatsobvunza. Ipapo kurohwa kwakazara kwechienzi kwakamurova uye akati, "Sam, sei tiri kutyaira pamusoro pemvura?"
  
  Matayi ejipi akanga anyorova, kunyange zvazvo mugwagwa wacho wakanga usina mvura. Kurutivi rwose rwomugwagwa wematombo, mwedzi waivhenekera majecha aifamba-famba nemhepo yakadzikama. Nemhaka yokuti mugwagwa wacho wakanga wakasimudzwa zvishoma pamusoro pevhu rakapoteredza, wakanga usati wanyura mumvura sezvakaita nzvimbo yose yakapoteredza.
  
  "Hatifaniri kudaro," Sam akapindura kudaro, achikwenya. Sekuziva kwangu, nyika ino ine mukurumbira wekusanaya kwemvura, uye nzvimbo yacho inofanira kunge yakaoma zvachose.
  
  "Mirai," akadaro, achibatidza rambi repadenga kuti atarise mepu yavakanga vapiwa naAjo. "Regai ndifunge, tiripi manje?"
  
  "Tangopfuura Gondar anenge maminitsi gumi nemashanu apfuura," akapindura. "Tinofanirwa kunge tave pedyo neAddis Zemen iko zvino, iri maminetsi angangoita gumi nemashanu kubva kuWereta, kwatiri kuenda, tisati takwira chikepe mhiri kwedhamu."
  
  "Sam, mugwagwa uyu ungangoita makiromita gumi nemanomwe kubva kudhamu!" - akavhunduka, achiyera chinhambwe pakati pemugwagwa uye mvura iri pedyo. "Haigoni kuva mvura yemugungwa. Zvingagona here?"
  
  "Kwete," Sam akabvuma. "Asi chinondishamisa ndechokuti maererano nenzvero yokutanga yakaitwa naAjo naPerdue mukati meiyi marara amazuva maviri, kwave kusina kunaya kwemvura munzvimbo ino kweinodarika mwedzi miviri! Saka, ndinoda kuziva kuti dziva racho rakawana kupi mvura yekuwedzera kuvhara mugwagwa wakashata uyu."
  
  "Izvi," akadzungudza musoro wake, asingakwanisi kuzvinzwisisa, "hazvisi...zvakasikwa."
  
  "Unonzwisisa kuti izvi zvinorevei, handiti?" Sam akatura befu. "Tichafanirwa kusvika kuimba yemamongi chete nemvura."
  
  Nina haana kunyanyoita seasina kunyanyofara nezviri kuitika: "Ndinofunga kuti chinhu chakanaka. Kufamba mumvura zvachose kune zvakwakanakira - zvichange zvisinganyanyi kuoneka pane kuita zvinhu zvekushanya. "
  
  "Unorevei?"
  
  "Ndinoti titore igwa kubva kuVeret toita rwendo rwose kubva ikoko," akadaro. "Hapana chekuchinja. Iwe haufanire kusangana neveko kune izvi zvakare, unoziva? Tinotora igwa, topfeka mbatya uye tinoshuma izvi kuhama dzedu dzinochengeta madhaimani."
  
  Sam akanyemwerera muchiedza chakacheneruka chaidonha kubva padenga.
  
  "Chii?" - akabvunza, kwete zvishoma kushamisika.
  
  "Aa, hapana. Ndinongoda kutendeka kwenyu kutsva kweutsotsi, Dr. Gould. Tinofanira kungwarira kuti tisakurasa zvachose kuRima Side." Akanyemwerera.
  
  "Oh, ibvarura," akadaro, achinyemwerera. "Ndauya kuti ndiite basa racho. Kunze kwaizvozvo, munoziva kuti ndinovenga chitendero zvikuru sei. Zvakadaro, sei fuck mamongi aya achiviga madhaimani zvakadaro? "
  
  "Zvakanaka," Sam akabvuma. "Ini handigoni kumirira kubira boka revanhu vanozvininipisa, vane ruremekedzo hupfumi hwekupedzisira hwavanahwo munyika yavo." Sezvo akanga achitya, Nina haana kufarira kutsvinya kwake uye akapindura nenzwi rakaenzana, kuti: "Hungu."
  
  "Nenzira, ndiani achatipa igwa pane imwe mangwanani, Dr. Gould?" - Sam akabvunza.
  
  "Hapana, ndinofungidzira. Tichangokwereta imwe chete. Kwaizopera maawa mashanu vasati vamuka ndokuona kuti vakanga vasipo. Panguva iyoyo tinenge tave kutosarudza mamongi, handiti? " akadaro.
  
  "Haana Mwari," akanyemwerera, achiisa jipi mugiya rakaderera kuti ataurirane nemakomba anonyengera akavanzwa nekumhanya kunoshamisa kwemvura. Hauna Mwari zvachose.
  
  
  28
  Kubira Makuva 101
  
  
  Pavakasvika kuVereta, jipi yakanga yoda kunyura mumamita matatu emvura. Mugwagwa wakanyangarika mamaira akati kuti apfuura, asi vakaramba vachifamba vakananga kumucheto kwedhamu. Chivharo chehusiku chaidiwa kuti vabudirire kupinda muTana Kirkos vanhu vakawandisa vasati vapinda munzira yavo.
  
  "Tichatofanira kumira, Nina," Sam akatura befu asina tariro. "Chinondinetsa ndechekuti tichadzokera sei kunzvimbo yemusangano kana jipi yanyura."
  
  "Worry are for another time," akapindura achiisa ruoko rwake padama raSam. "Iye zvino tave kufanira kupedza basa. Ingoita chinhu chimwe chete panguva, kana tikasadaro, ticharegerera chirango, tonyura mukufunganya tokundikana basa. "
  
  Sam haana kukwanisa kuita nharo nazvo. Aitaura chokwadi, uye zano rake rekuti asakurirwa pasati pave nemhinduro rine musoro. Akasvikomisa motokari pamusiwo weguta achiri mangwanani. Kubva ipapo, vaizoda kuwana rudzi rweigwa kuti vasvike pachitsuwa nokukurumidza sezvinobvira. Rwaiva rwendo rurefu kuti tisvikewo kumahombekombe kwedhamu, ndoda kukwasva kuenda kuchitsuwa.
  
  Muguta maiva nenyonganyonga. Dzimba dzanga dzichiparara nekumanikidzwa kwemvura, uye vazhinji vaishevedzera kuti 'huroyi' nokuti kwakanga kusina mvura, izvo zvakakonzera mafashamo. Sam akabvunza mumwe wevagari venzvimbo iyi akagara pamasitepisi emutaundi umu kwaaigona kuwana igwa. Murume wacho akaramba kutaura nevashanyi kusvika Sam abudisa wadhi yeEthiopian birra kuti abhadhare.
  
  "Akandiudza kuti kwakanga kune kudzimwa kwemagetsi mumazuva akatungamirira mafashamo," Sam akaudza Nina. "Kuti iwedzere, tambo dzemagetsi dzakadzika awa imwe yapfuura. Vanhu ava vakanga vatanga kutiza munguva pfupi yapfuura, saka vaiziva kuti zvinhu zvaizoipa."
  
  "Varombo. Sam, tinofanira kumisa izvi. Kana zvese izvi zvichinyatsoitwa nenyanzvi yezvemakemikari ane hunyanzvi hwakakosha kuchiri kure, asi isu tinofanirwa kuita zvese zvatinogona kumisa mwana wemuhara nyika yese isati yaparadzwa," Nina akadaro. "Kungove neimwe nzira achikwanisa kushandisa transmutation kukonzera njodzi dzinongoitika dzoga."
  
  Vaine mabhegi akabatana kumusana, vakatevera muzvipiri zvishoma kuenda kuCollege of Agriculture, vese vari vatatu vachifamba mumvura yaisvika mumabvi. Vanhu vemusha uyu vainge vachiri kungodzungaira vachingopopoterana vachinyengererana vamwe vachizama kuchengetedza misha yavo vamwe vachida kutizira kumawere. Mukomana uya akanga auya naSam naNina akazomira pamberi peimwe imba huru yaichengeterwa zvinhu yaiva pacampus ndokunongedzera kune imwe workshop.
  
  "Kuno ibasa rekugadzira simbi uko tinodzidzisa zvidzidzo zvekuvaka nekuunganidza midziyo yekurima. Pamwe unogona kuwana imwe yetanka iyo biologists vanochengeta mudura, baba. Vanoishandisa kutora samples padhamu."
  
  "Kuti-?" Sam akaedza kudzokorora.
  
  "Tankva," jaya racho rakanyemwerera. "Igwa ratinoita nah, pa-p...papyrus? Dzinomera mudhamu uye tanga tichigadzira zvikepe kubva kwavari kubva panguva yemadzitateguru edu," akatsanangura kudaro.
  
  "Uye newe? Muri kuitirei zvose izvi?" Nina akamubvunza.
  
  "Ndamirira sisi vangu nemurume wavo mhai," akapindura kudaro. "Tese tinofamba tichienda kumabvazuva kupurazi remhuri, tichitarisira kutiza kubva mumvura."
  
  "Zvakanaka, chenjera, zvakanaka?" Akadaro Nina.
  
  "Nemiwo," akadaro jaya racho, richikurumidza kudzokera kumasitepisi ehoro yetaundi kwavakanga vamuwana. "Rombo rakanaka!"
  
  Pashure pemaminiti mashomanene anoodza mwoyo okupaza muimba duku yokuchengetera zvinhu, pakupedzisira vakanangana nechimwe chinhu chakafanira chinetso chacho. Sam akakweva Nina mumvura kwenguva refu, achivheneka nzira netochi yake.
  
  "Munoziva, chipo chinobva kuna Mwari kuti mvura isinganaye," akadaro nekazevezeve.
  
  "Ndanga ndichifunga zvimwe chetezvo. Ungafungidzira here rwendo urwu pamusoro pemvura nenjodzi dzemheni nemvura inonaya ichikanganisa kuona kwedu?" akabvuma. "Hezvo! Kumusoro uko. Inoita kunge igwa."
  
  "Hongu, asi iduku kwazvo," akanyunyuta pamusoro pechiono ichi. Chikepe chakaitwa nemaoko chaive chisisakwani Sam ega, chero vari vaviri. Kusawana chimwe chinhu kunyangwe chinobatsira kure, vaviri vacho vakatarisana nesarudzo isingadzivisiki.
  
  "Uchatofanira kuenda wega, Nina. Hatina nguva yezvisina maturo. Kwayedza ichauya mukati memaawa asingasviki mana, uye iwe wakareruka uye mudiki. Uchakurumidza kufamba uri wega," Sam akatsanangura achitya kumuendesa ega kunzvimbo yaasingazivi.
  
  Kunze, vakadzi vanoverengeka vakazhambatata sezvo denga remba rakaputsika, kuchisunda Nina kutora madhaimani ndokugumisa kutambura kwavanhu vasina mhaka. "Handidi," akabvuma kudaro. "Pfungwa iyi inondityisa, asi ndichaenda. Ndinoreva kuti, boka remamongi anoda rugare, asina kuroora angadei kubva kumunyengeri akachenuruka seni?
  
  "Kunze kwekukupisira padanda?" Akadaro Sam asina kufunga achiedza kuita funny.
  
  Mbama paruoko yakaratidza kuvhiringidzika kwaNina nekufungidzira kwake kwechimbi-chimbi, asati amunongedzera kuti aburutse igwa racho. Kwemaminetsi makumi mana neshanu akatevera vakamudhonzera mumvura kusvika vawana nzvimbo yakashama isina zvivakwa kana fenzi yekuvhara nzira yake.
  
  "Mwedzi uchavhenekera nzira yako, uye mwenje pamadziro eimba yemamongi icharatidza chinangwa chako, mudiwa. Chenjera, zvakanaka?" Akapinza Beretta yake nekanyoro katsva muruoko rwake. "Chenjerai makarwe," Sam akadaro achimusimudza ndokumubata zvakasimba mumaoko. Kutaura chokwadi, ainetseka zvikuru nokusurukirwa kwaakanga aita, asi haana kuda kuita kuti awedzere kutya kwake nechokwadi.
  
  Sezvo Nina aifukidza jasi rejira pamuviri wake muduku, Sam akanzwa bundu pahuro pake nengozi yaaifanira kutarisana nayo ari oga. "Ndinenge ndiri pano ndakakumirirai mutown hall."
  
  Haana kucheuka paakatanga kukwasva, uye haana kana shoko rimwe raakataura. Sam akazviona sechiratidzo chekuti aive akabatikana nebasa rake, asi chokwadi aichema. Angadai asina kumboziva kuti aitya sei kufamba ega kune imwe imba yemamongi yekare, asingazive zvakamumirira ipapo, iye aive kure zvakanyanya kuti amuponese kana paine chakaitika. Yakanga isati iri nzvimbo isingazivikanwi bedzi yaityisa Nina. Mufungo wezvaive pasi pemvura yaikwira yedhamu-dziva rinobuda Blue Nile-yakamuvhundutsa kubva munjere dzake. Sezvineiwo, kunyanguvezvo, vazhinji vavagari vomutaundi vaiva nomufungo wakafanana naye, uye akanga asiri oga murutivi rwakakura rwemvura iyo zvino yakavanza dziva chairoiro. Akanga asingazive kuti Lake Tana chairo rakatangira papi, asi sekuraira kwaSam, chaaifanira kuita kwaive kutsvaga mirazvo yemapoto emoto pamadziro eimba yemamongi paTana Kirkos.
  
  Zvaityisa kuyangarara pakati pezvikepe zvakawanda zvakaita semagwa, kunzwa vanhu vakamupoteredza vachitaura nemitauro yaaisanzwisisa. "Ndinofungidzira kuti ndizvo zvakaita kuyambuka Rwizi Styx," akazvitaurira nomufaro sezvaaikwasva nesimba rakasimba kuti asvike kwaaienda. "Manzwi ose; kuzevezera kwese kwevazhinji. Varume nevakadzi nemitauro yakasiyana-siyana, vose vachifamba murima pamusoro pemvura nhema nenyasha dzavamwari."
  
  Munyori wenhau dzakaitika akatarisa denga rakajeka, rine nyeredzi. Bvudzi rake rakasviba rakapeperetswa nemhepo yakadzikama pamusoro pemvura, achidongorera kubva pasi pevhavha yake. "Twinkle, twinkle, Nyeredzi," akazevezera, akabata mubato wepfuti yake misodzi ichiyerera chinyararire pamatama ake. "Fucking evil ndiwe zvauri."
  
  Kuchemerera kwaiitwa pamvura chete ndiko kwakamuyeuchidza kuti akanga asiri ega, nechekure akacherechedza moto wakanga wataurwa naSam. Pane imwe nzvimbo nechekure bhero rechechi rakanga richirira, uye pakutanga rakaita serakavhundutsa vanhu vaiva muzvikepe. Asi vakabva vatanga kuimba. Pakutanga kwaiva nenziyo dzakasiyana-siyana nematoni, asi zvishoma nezvishoma vanhu venharaunda yeAmhara vakatanga kuimba pamwe chete.
  
  "Ndirwo rwiyo rwavo rwenyika here?" Nina akashamisika nenzwi guru, asi haana kutya kubvunza nekutya kumusiya. "Kwete, mira. Iri ... rwiyo. "
  
  Nechekure, kurira kwebhero dema kwakanzwika pamusoro pemvura sezvo masaisai matsva aizvarwa, achiita seasina kwaanobva. Akanzwa vamwe vanhu vachimira rwiyo rwavo kuti vacheme nekutya, vamwe vowedzera kuimba. Nina akadzvinya maziso ake sezvo mvura yaiyerera zvine simba, ichimusiya asina mubvunzo kuti yaigona kuva ngwena kana kuti mvuu.
  
  "Oh mwari wangu!" - akaridza mhere sezvo tangi yake yakanyungudika. Akabatirira paikwasva nesimba rake rose, Nina akakwasva nokukurumidza, achikarira kuti chikara chipi nechipi chaiva pasi ipapo chaizosarudza rimwe igwa ndokumurega achirarama mamwe mazuva mashomanene. Hana yake yakatanga kurova zvisingaite achinzwa mhere yevanhu kune imwe nzvimbo kumashure kwake pamwe chete neruzha rwemvura yaipfachuka ichipera nekuchema.
  
  Chimwe chisikwa chakanga chabata igwa rakazara navanhu, uye Nina akatyiswa nomufungo wokuti mudhamu guru iri, chinhu chiri chose chipenyu chakanga chine vakoma nehanzvadzi. Pakave nekurwiswa kwakawanda kwaizouya pasi pemwedzi usina hanya uko nyama nyowani yakaonekwa manheru ano. "Ndanga ndichifunga kuti urikutamba nemakarwe, Sam," akadaro achizarirwa nekutya. Asingazivi, akafunga kuti chikara chine mhaka ndicho chaakanga ari. "Madhimoni emvura, ose," akagonya sezvo chipfuva chake nemaoko zvaipisa kubva mukuedza kukwasva mumvura dzinonyengera dzeLake Tana.
  
  Pakasvika 4 kiroko mumangwanani, tankva yaNina yakamusvitsa kumhenderekedzo yechitsuwa cheTana Kirkos, uko madhaimani akanga asara aMambo Soromoni akanga akavanzwa mumakuva. Iye aiziva nzvimbo yacho, asi zvakadaro Nina akanga asina pfungwa chaiyoiyo apo matombo aizochengetwa. Mune imwe nyaya? Mubhegi? Mubhokisi, Mwari haadaro? Sezvaaiswedera pedyo nenhare yakavakwa munguva dzekare, munyori wezvakaitika kare akasunungurwa nechinhu chimwe chisingafadzi: zvakazoitika kuti kukwira kwemvura kwaizomutungamirira kumadziro eimba yemamongi, uye aisazofanira kufamba nenzira ine ngozi. yakazara nevarindi kana mhuka dzisingazivikanwe.
  
  Achishandisa kambasi yake, Nina akaziva nzvimbo yorusvingo rwaaifanira kupaza, uye achishandisa tambo yokukwira nayo, akasungira igwa rake patsigiro yaibuda. Mamongi akanga akabatikana zvikuru nokugamuchira vanhu pamusuo mukuru, pamwe chete nokuendesa zvokudya zvavo kunhurikidzwa dzakakwirira. Mhirizhonga yose iyi yakabatsira basa raNina. Mamongi akanga asina bedzi kubatikana zvikuru zvokusagona kupa ngwariro kuvapambi, asi kurira kwebhero rechechi kwakavimbisa kuti kuvapo kwake kwaisazonzwiwa nenzwi. Chaizvoizvo, aisafanira kuverevedza kana kuti kunyarara paaipinda mumakuva.
  
  Achifamba-famba pamadziro echipiri, akafara kuwana makuva sezvakatsanangurwa naPerdue. Kusiyana nemepu yakaoma yaaive apihwa yenzvimbo yaaizowana, makuva acho aive madiki zvakanyanya. Kutaura zvazviri, akaiwana zviri nyore pakutanga kuiona.
  
  Izvi zviri nyore, akafunga, achinzwa zvishoma. Zvichida iwe wakangojaira kuchera kuburikidza nemarara zvokuti haugoni kukoshesa izvo zvinonzi 'njodzi inofadza'.
  
  Zvimwe mhanza yake yaizova naye kwenguva yakareba zvakakwana kuti abbot, akaona kudarika kwake, amubate.
  
  
  29
  Bruichladdich's Karma
  
  
  Nekuda kwake kwazvino nekusimba uye kudzidziswa kwesimba, Nina akatadza kupokana nemabhenefiti, sezvo aifanira kushandisa chimiro chake kudzivirira kubatwa. Kushanda nesimba kwakawanda kwaiitwa zvakanaka sezvaaikwidza madziro emadziro kuti awane nzira yekupinda muchikamu chepasi chakatarisana nehoro. Nechiverevere, Nina akawana mukana kune akatevedzana makuva aiita semakomba matete. Zvakamuyeuchidza nezvemutsetse wemotokari dzenjanji dzinotyisa dzakanga dziri pasi pemakuva ose.
  
  Chaive chisina kujairika ndechekuti guva rechitatu rakanyorwa pamepu raive nesabhu remabhura idzva zvinoshamisa, kunyanya richienzaniswa neakavharika akapfekwa uye akasviba emamwe ese mumutsara. Akafungidzira kuti yairatidza kupinda. Sezvaaiswedera pedyo naro, Nina akacherekedza kuti dombo guru rakanga rakanyorwa mashoko okuti "Efipas Abizitibhod" pariri.
  
  "Eureka!" - akati mumoyo make, akafara kuti kuwanikwa ndiko kwaaifanira kunge kuri. Nina aiva mumwe wevanyori vezvakaitika kare vakanakisisa munyika. Kunyangwe aive nyanzvi inotungamira muHondo Yenyika II, aivewo nechido chenhoroondo yekare, apokirifa, uye ngano. Mashoko maviri akavezwa mugraniti yekare akanga asingamiriri zita romumwe mumongi kana kuti mupi webetsero.
  
  Nina akapfugama pasi pamarble ndokumhanyisa zvigunwe zvake pamusoro pemazita. "Ndinoziva kuti ndimi ani," akaimba nomufaro, imba yemamongi payakatanga kuchera mvura mumitswe yaiva mumadziro okunze. "Efipasi, ndiwe dhimoni rakatengwa naMambo Soromoni kuti risimudze ibwe rinorema repakona retemberi yake, dombo guru rakafanana neiri," akazevezera, achinyatsoongorora dombo reguva racho kuti awane chimwe chinhu kana kuti chibatiso chokurivhura. "Uye Abhizifibhodhi," akazivisa kudaro achizvikudza, achipukuta guruva pazita rake nechanza chake, "iwe wakanga uri mwana woupombwe akabatsira n"anga dzeEgipita kurwisa Mosesi.
  
  Pakarepo slab yakatanga kufamba pasi pemabvi ake. "Patsvene!" - Nina akadanidzira, achidzokera kumashure uye akatarisa zvakananga pamuchinjiko mukuru wedombo wakaiswa padenga reimba huru. "Ndine hurombo".
  
  Ziva mumoyo, akafunga, fonera Baba Harper kana izvi zvapera.
  
  Kunyange zvazvo kudenga kwakanga kusina gore, mvura yakaramba ichikwira kumusoro. Apo Nina akanga achikumbira ruregerero pamuchinjiko, imwe nyeredzi yokupfura yakabata ziso rake. "Maiwe zvangu!" - akagomera, achikambaira mumadhaka kuti abve munzira yemarble ane hupenyu hwakafanana. Dzaive dzakakora muupamhi zvekuti dzaibva dzamupwanya makumbo ipapo.
  
  Kusiyana nemamwe matombo eguva, iri raiva nemazita emadhimoni akasungwa naMambo Soromoni, achizivisa zvisingarambiki kuti apa ndipo paichengeterwa mamongi madhaimani akarasika. Sezvo slabhi yakarovera mugomba regranite neruzha runokuya, Nina akagwinya, achifunga pamusoro pezvaaizoona. Sekutya kwaaiita, akasangana neskeleton raive pamubhedha wepepuru weyaimbova sirika. Korona yendarama, yakashongedzwa namarubhi nesafiro, yaipenya padehenya. Yaiva yero yakachenuruka, goridhe mbishi chairo, asi Dr. Nina Gould vakanga vasina basa nekorona.
  
  "Madhaimani ari kupi?" akafinyama kumeso. "Nhai Mwari, musandiudze kuti madhaimani akabiwa. Kwete kwete". Noruremekedzo rwose rwaaigona kuwana panguva iyoyo uye mumamiriro ezvinhu akadaro, akatanga kuongorora guva. Akanonga mapfupa rimwe nerimwe achingoshinyira asina kugadzikana, haana kuona kuti mvura yakazarisa sei mugero mudiki waiva nemakuva, umo maakanga ari mushishi kutsvaga. Guva rekutanga rakazadzwa nemvura pakakoromoka mudhuri wemadziva. Minyengetero nokuchema zvakanzwiwa kuvanhu vaiva nechokumusoro kwenhare, asi Nina akanga akatsunga kuwana madhaimani asati arasika.
  
  Pakangozadzwa guva rokutanga, ivhu risina kusimba rarakafukidzwa rakashanduka kuita ivhu. Bhokisi neguva zvakanyura pasi pemvura, zvichibvumira kuyerera kusvika zvakasununguka paguva rechipiri, shure kwaNina.
  
  "Unochengetera kupi madhaimani ako, nokuda kwaMwari?" - akadanidzira kune kurira kunopenga kwebhero rechechi.
  
  "Nekuda kwedenga?" - mumwe munhu akati pamusoro pake. "Kana kuMammon?"
  
  Nina akanga asingadi kutarira mudenga, asi kutonhora kwemugumo wepfuti kwakamumanikidza kuteerera. Paari paive nemumongi wechidiki murefu, achiratidza kushatirwa. "Pahusiku hwese hwaunokwanisa kusvibisa guva uchitsvaga pfuma, unosarudza iyi here? Mwari vakuitire nyasha nekuda kwekukara kwako kwasatani mukadzi!
  
  Akatumirwa naabbot uku mukuru wemongi akatarisa kuedza kwake kuponesa mweya uye nekupa basa rekubuda.
  
  "No Please! Ndinogona kutsanangura zvose! Ini ndinonzi Dr. Nina Gould!" - Nina akadanidzira, achikanda maoko ake mukuzvipira, asingazivi kuti Beretta waSam, akaiswa mubhandi rake, akanga ari pachena. Akadzungudza musoro. Chigunwe chemongi chiya chakaitamba paruzevha rweM16 yaakanga akabata, asi maziso ake akasvinura uye akavharirwa pamuviri wake. Ndipo paakarangarira pfuti. "Teerera, teerera!" - akakumbira. "Ndinogona kutsanangura."
  
  Guva rechipiri rakanyura mujecha risina kusimba, rakaumbwa nemhepo yakaipa yemvura yegungwa ine madhaka, iyo yakanga yava kusvika paguva rechitatu, asi Nina kana mumongi havana kuziva izvi.
  
  "Hapana chaunotsanangura," akadaro, achiratidza kuti akanga asina kudzikama. "Nyarara! Rega ndimbofunga!" Haana kuziva, akanga akatarisa pachipfuva chake, apa shati yake yaiva nemabhatani yakanga yabva yaburitsa tatoo yakafadzawo Sam.
  
  Nina haana kuzvishingisa kubata pfuti yaakanga akatakura, asi akanga achishuva kuwana madhaimondi. Aida kuvhiringwa. "Chenjerera mvura!" - akadanidzira, achinyepedzera kutya uye akatarisa kumashure kwemongi kuti amunyengedze. Sezvaakacheuka kuti atarise, Nina akasimuka ndokukwenya nyundo zvinotonhorera negadziko raBeretta wake, achimurova pazasi pedehenya rake. Mumongi akawira pasi nechisimba, uye akapengereka achipuruzira nepakati pemapfupa eskeleton, kunyange kubvarura jira resatin, asi hapana chakabuda.
  
  Akachema nehasha mukukundwa, achininira mucheka wepepuru nehasha dzake. Mafambiro acho akaparadzanisa dehenya nemusana nekatsemuka kaityisa kaimonyorora bhonzo remusoro. Matombo maviri madiki asina kubatwa akadonha kubva pasokisi yeziso uye pajira.
  
  "Hapana nzira mugehena!" Nina akagomera nemufaro. "Wazvirega zvese zvichienda mumusoro mako, handiti?"
  
  Mvura yakakukura muviri wakakamhina womumongi ndokutora pfuti yake, achiikwevera muguva rine madhaka riri pasi apa, apo Nina akaunganidza madhaimani, akaapinzazve mudehenya rake, ndokuputira musoro wake nejira repepuru. Mvura payakateuka pamubhedha wechitatu weguva, akatutira mubayiro mubhegi rake ndokuukanda kumusana kwake.
  
  Kugomera kunonzwisa tsitsi kwakabva kune mumwe mumongi ari kunyura ari mamita mashoma kubva kwatiri. Aive akatsikitsira pasi mukati mechamupupuri chakaita sefunnel yemvura yakasviba ichiyerera ichidzika nekamuri yepasi, asi gireti remvura rakamutadzisa kupfuura. Saka akasiiwa achinyura, akabatwa mumhepo yakadzika yekukweva. Nina aifanira kuenda. Kwakanga kwava kuda kuedza, uye mvura yakazadza chitsuwa chinoyera chose pamwe chete nemweya inosuruvarisa iyo yakatizira ikoko.
  
  Igwa rake rakarovera zvine mutsindo kumadziro eshongwe yechipiri. Kana asina kukurumidza, aidzika nevhu orara pasi pehasha dzakashama dzedhamu, sezvitunha zvasara zvakasungirirwa kumakuva. Asi kuzhambatata kwaiuya nguva nenguva kubva mumvura yaipisa pamusoro peimba yepasi kwakachema kutsitsi dzaNina.
  
  Akanga achakupfura. Musvira, mboro yake yemukati yakakurudzira. Kana ukazvinetsa nokumubatsira, zvimwe chetezvo zvichaitika kwauri. Kunze kwaizvozvo, pamwe anongoda kukubata chete nekukubata iwe nekuda kwekumurova neshamhu ipapo. Ndinoziva zvandaizoita. Karma.
  
  "Karma," Nina akagunun"una, achiziva chimwe chinhu pashure pousiku hwake mubhabhu rinopisa naSam. "Bruich, ndakakuudza kuti Karma ichandirova nemvura. Ndinofanira kugadzirisa zvinhu."
  
  Achizvituka nokuda kwokutenda mashura kwake, akakurumidza kupinda nomumvura ine simba kuti asvike murume akanga achinyura. Maoko ake akarova zvakaipisisa chiso chake chichienda pasi pemvura apo munyori wenhoroondo akamhanyira kwaari. Zvikurukuru, chinetso icho Nina akatarisana nacho zvikurusa chakanga chiri mafuremu ake maduku. Haana kurema kuti aponese murume mukuru, mvura yakabva yamubvisa patsoka dzake paakangopinda munyamupupuri yaiyerera mvura zhinji yedhamu.
  
  "Batirira!" - akadanidzira, achiedza kubata pane imwe yesimbi mbariro iyo yakavharira mahwindo akamanikana aienda kune yepasi. Mvura yakashatirwa ichimunyudza pasi ichibvarura gurokuro nemapapu pasina kumira mushe, asi akaedza nepaaigona napo kuti asasununguke akabata pabendekete remumongi. "Bata ruoko rwangu! Ndichaedza kukubudisa iwe!" - akadanidzira sezvo mvura yaipinda mumuromo make. "Ini ndine chikwereti kukati yakashata," akadaro kune mumwe munhu akanzwa ruoko rwake ruchiswedera paruoko rwake, ruchidzvanya ruoko rwake rwezasi.
  
  Nesimba rake rose akamukweva, kunyange kungomubetsera kubata mweya wake, asi muviri wakaneta waNina wakatanga kumunetesa. Uye zvakare akaedza zvisina kubudirira, achiona sezvo madziro emba yepasi achitsemuka pasi pehuremu hwemvura, nekukurumidza kudonha pavari vaviri nerufu rusingadzivisike.
  
  "Tisvikewo!" akazhambatata achifunga kudzvanya chigunwe chebhutsu yake kumadziro oshandisa muviri wake semushonga. Simba racho rakanga rakawandisa nokuda kwokugona kwomuviri kwaNina, uye akanzwa bendekete rake richideuka sezvo uremu hwemongi uye kuvhunduka kwakabvarura kubva mucuff yake yokutenderera. "Jesu Kristu!" - akadanidzira mukurwadziwa nguva pfupi mafashamo edhaka nemvura asati amumedza.
  
  Sokupenga kunopisa kwemvura yegungwa rinoputsika, muviri waNina wakazununguka zvine simba ndokukandwa pasi pemadziro aidonha, asi achiri kunzwa ruoko rwomumongi rwakamubata zvakasimba. Sezvo muviri wake wakarova kumadziro kechipiri, Nina akabata kaunda noruoko rwake rwakanaka. "Kufanana nechirebvu chako chakakwirira," inzwi rake romukati rakamupwisa. "Ingonyepedzera kunge kurova kwakaoma, nekuti kana ukasadaro, hauzombooni Scotland zvakare."
  
  Nokudzvova kwokupedzisira, Nina akabuda pamusoro pemvura, achizvisunungura amene pasimba rakanga rakabata mumongi, uye akamhanyira kumusoro sebhuya. Akambofenda kwechinguva, asi paakanzwa inzwi raNina, maziso ake akavhurwa. "Uneni here?" - akadanidzira. "Ndokumbira ubate pane chimwe chinhu nekuti handichakwanise kutsigira uremu hwako! Ruoko rwangu rwakuvadzwa zvakaipisisa!"
  
  Akaita sezvaaikumbira, akamira netsoka dzake akabata rimwe remazariro epahwindo raiva pedyo. Nina akapererwa zvekusvika pakufenda, asi aive nengoda uye aida kutsvaga Sam. Aida kuva naSam. Ainzwa akachengeteka kana ainaye, uye iye zvino aida izvozvo kupfuura chinhu chipi nechipi.
  
  Achitungamirira mumongi akanga akuvara, akakwira pamusoro pemudhuri weruzhowa kuti autevere kubhurosi uko kwakanga kwakamirira igwa rake. Mumongi haana kumudzingirira, asi akasvetukira muigwa duku ndokukwasva zvoupengo achiyambuka Lake Tana. Achiringa ringa nhanho dzose, Nina akamhanya achidzokera kuna Sam, achitarisira kuti akanga asati anyura navaWereta vose. Mumambakwedza emangwanani, neminamato yezvikara ichipukunyuka pamiromo yake, Nina akafamba nechikepe achibva pachitsuwa chakapfava icho zvino chakanga chava chimwe chinhu kunze kwechiedza chiri yoga chiri chinhambwe.
  
  
  makumi matatu
  Judhasi, Brutus naCassius
  
  
  Zvichakadaro, Nina naSam vachinetsekana nenhamo dzavo, Patrick Smith akapiwa basa rekuronga kuendeswa kweBhokisi Rinoera kunzvimbo yaro yokuzororera paGomo reYeha, pedyo neAxum. Akanga achigadzira magwaro aifanira kusainwa nemukuru mukuru. Yeaman naVaCarter kuti vaendeswe kumahofisi makuru eMI6. Hutongi hwaVaCarter, semukuru weMI6, vaizoendesa magwaro kudare rePurdue kuti nyaya iyi iraswe.
  
  Joe Carter akanga asvika panhandare yendege yeAxum maawa akawanda akanga apfuura kuti asangane naColonel J. Yimenu nevamiriri vepamutemo vehurumende yeEthiopia. Vaizotarisira kuendeswa, asi Carter akanga achityira kuva mukambani yaDavid Perdue zvakare, achitya kuti bhiriyoniya weScotland aizoedza kuzivisa chokwadi chaCarter saJoseph Karsten, nhengo yekutanga yeDare rakashata reBlack Sun.
  
  Murwendo rwekuenda kuguta retende riri mujinga megomo, pfungwa dzaKarsten dzakamhanya. Purdue yakanga iri kuita mutoro wakakomba kwete kwaari chete, asi kuBlack Sun zvachose. Kusunungurwa kwavo kweWizard kukanda nyika mugomba rinotyisa renjodzi kwaive kufambira mberi senge wachi. Urongwa hwavo hwaigona kungokundikana kana hupenyu huviri hwaKarsten hwakafumurwa uye sangano rakafumurwa, uye matambudziko aya aingova nechinhu chimwe chete chinokonzeresa - David Perdue.
  
  "Makambonzwa here nezvemafashamo muNorthern Europe ave kurova Scandinavia?" Colonel. Yimenu akabvunza Karsten. "VaCarter, ndinokumbira ruregerero nekudzimwa kwemagetsi kuri kukonzera kusagadzikana, asi nyika zhinji dziri kuNorth Africa, pamwe neSaudi Arabia, Yemen, kusvika kuSyria, dziri kutambura nerima."
  
  "Hongu, ndizvo zvandanzwa. Chekutanga, unofanirwa kunge uri mutoro wakashata pahupfumi, "akadaro Karsten, achinyatsoita basa rekusaziva apo aive mugadziri wedambudziko riripo repasi rose. "Ndine chivimbo chekuti kana isu tese tikaisa pfungwa dzedu pamwe nekuchengetedza mari pamwe chete, tinogona kuchengetedza zvakasara zvenyika dzedu."
  
  Mushure mezvose, ndicho chaiva chinangwa cheBlack Sun. Kana nyika yangotambura nengwavaira dzomusikirwo, kukundikana kwebhizimisi, uye tyisidziro dzechengeteko dzinoparira kupamba kukuru nokuparadza, kuchaparira kuvadziko yakakwana kusangano kukurira masimba makuru ose. Nezviwanikwa zvavo zvisingaperi, nyanzvi dzehunyanzvi uye hupfumi hwakaungana, iyo Order ichakwanisa kutora nyika pasi pehutongi hutsva hwefascism.
  
  "Handizivi kuti hurumende ichaita sei kana rima iri nemafashamu zvikakonzera kukanganisa kwakawanda, VaCarter. Ini hangu handizivi," Yimenu akachema-chema pamusoro peruzha rwekukwira kwacho. "Ndinofunga kuti UK ine imwe nzira yekukurumidzira?"
  
  "Vanofanira," Karsten akapindura kudaro, achitarira Yimena aine tariro, maziso ake asingaratidzi kuzvidza kwake vaya vaaiona sevanhu vakaderera. "Nezvemauto, ndinotenda kuti tichashandisa zviwanikwa zvedu nepose patinogona napo tichipesana nezviito zvaMwari. Akakwenya musoro achiratidza kunzwisa tsitsi.
  
  "Ichokwadi," Yimenu akapindura. "Aya ndiwo mabasa aMwari; mwari ane utsinye uye ane hasha. Ndiani anoziva, pamwe tave pedyo nekutsakatika. "
  
  Karsten aitofanira kudzivisa kunyemwerera, achinzwa sezvakaita Noa, achiona varombo vachiitirwa nhamo namwari wavakanga vasinganamati zvakakwana. Achiedza kuti asabatike panguva iyoyo, akati, "Ndine chivimbo chekuti vakanaka vedu vachapona apocalypse iyi."
  
  "Changamire, tasvika," mutyairi akadaro kuna mukuru mukuru. Yimen. "Zvinoita sekuti boka raPerdue ratosvika ndokutora Bhokisi Dzvene mukati."
  
  "Hapana auya?" Col. Yimenu akaridza mhere.
  
  "Hongu changamire. Ndiri kuona Special Agent Smith vakatimirira parori," mutyairi akadaro.
  
  "Oh, zvakanaka," Colonel. Yimenu akatura befu. "Murume uyu anosimuka pachiitiko. Ndinofanira kukukorokotedzai naSpecial Agent Smith, VaCarter. Anogara ari nhanho imwe pamberi, achiona kuti maodha ese apera. "
  
  Karsten akakwenya kurumbidzwa kwaYemen Smith, achinyepera kunyemwerera. "Hongu. Ndosaka ndakasimbirira kuti Special Agent Smith aperekedze Mr. Perdue parwendo urwu. Ndaiziva kuti ndiye aizova munhu akakodzera basa racho."
  
  Vakabuda mumotokari ndokusangana naPatrick uyo akavazivisa kuti kuuya kweboka rePerdue kwakakonzerwa nokuchinja kwemamiriro okunze, izvo zvakavamanikidza kutora imwe nzira.
  
  "Zvaishamisa kwandiri kuti Hercules wako anga asiri panhandare yendege yeAxum," akadaro Carsten, achivanza kutsamwa kwaakanga aita kuti mhondi yake yakasara isina chinangwa panhandare yendege yakasarudzwa. "Wasvika papi?"
  
  Patrick aisada matauriro emukuru wake, asi sezvo anga asina kuziva kuzivikanwa kwemukuru wake, akange asingazive kuti sei Joe Carter airemekedzwa aisimbirira pazvinhu zvisina basa. "Zvakanaka, changamire, mutyairi wendege akatisiya paDunsha ndokuenda kune imwe njanji yendege kuti atarise kugadzirisa pakakanganisika."
  
  Karsten haana kupikisa pane izvi. Izvi zvainzwika zvine musoro, kunyanya sezvo mizhinji yemigwagwa muEthiopia yakanga isina kuvimbika, isingagone kuchengetedzwa panguva yemafashamo asina kunaya akanga achangobva kurova makondinendi akapoteredza Mediterranean. Akagamuchira nhema dzaPatrick kumukuru wemauto pasina zvisungo. Yeeman uye vakakurudzira kuti vaende kumakomo kuti vaone kuti Perdue akanga asiri kuita imwe rudzi rwechitsotsi.
  
  Col. Yimenu akabva atambira runhare pasetiraiti yake ndokuzvipembedza, achiitira kuti vamiriri veMI6 vaenderere mberi nekuongorora nzvimbo iyi panguva iyi. Vangopinda mukati, Patrick naCarsten, pamwe chete nevanhu vaviri Patrick akanga agadza, vakatevera ruzha rwenzwi raPerdue kuti vawane nzira yavo.
  
  "Nenzira iyi, changamire. Tinotenda nekuda kweruremekedzo rwaVaAjo Kira, vakakwanisa kuchengetedza nzvimbo yakapoteredza kuti vave nechokwadi chokuti Bhokisi Dzvene rakadzorerwa kunzvimbo yaro yekare pasina kutya kuparara, "Patrick akaudza mukuru wake.
  
  "VaKira vanoziva here kudzivirira kukoromoka kwevhu?" Karsten akabvunza. Nokuzvidemba kukuru, akawedzera kuti: "Ndaifunga kuti aingovawo mutungamiriri wevashanyi.
  
  "Ndizvo, changamire," Patrick akatsanangura kudaro. "Asi iye zvakare ane hunyanzvi mainjiniya."
  
  Mukoto wakamonereka, wakamanikana wakavatungamirira pasi kuhoro uko Perdue akatanga kusangana nevagari veko, nguva pfupi asati abira Bhokisi Rinoera, achikanganisa seAreka yeChibvumirano.
  
  "Manheru, varume," akakwazisa Karsten, inzwi rake richinzwika serwiyo runotyisa munzeve dzaPerdue, richibvarura mweya wake neruvengo uye kutya. Akaramba achizviyeuchidza kuti akanga asisiri musungwa, kuti akanga ari mukambani yakachengeteka yaPatrick Smith nevarume vake.
  
  "Oo, mhoro," Perdue akakwazisa nemufaro, achirovera Karsten nemaziso ake eblue echando. Mukunyomba, iye akasimbisa zita racharlatan. "Zvakanaka kukuonai... Mr. Carter, handizvo here?"
  
  Patrick akafinyamisa kumeso. Akafunga kuti Perdue aiziva zita remukuru wake, asi ari murume akangwara, Patrick akakurumidza kuona kuti pane chimwe chinhu chaiitika pakati pePerdue naCarter.
  
  "Ndinoona watanga tisipo," akadaro Karsten.
  
  "Ndakatsanangurira Mr. Carter chikonzero nei takakurumidza kuuya," Patrick Perdue akadaro. "Asi ikozvino chatinongonetsekana nacho ndechekudzosa chisaririra ichi pachiri kuti tese tiende kumba, hee?"
  
  Kunyange zvazvo Patrick akachengeta inzwi reushamwari, ainzwa kudzvinyirirwa kuchivakomba sechisungo muhuro make. Sekureva kwake, kwaingova kuputika kwepfungwa kusina kufanira nekuda kwekuravira kwakashata uko kuba kwechisaririra kwakasiya mumuromo memunhu wese. Karsten akaona kuti Bhokisi rinoyera rakanga ranyatsogadzikwa zvakanaka, paakacheuka kutarisa kumashure kwake akaona kuti Colonel J. Yimenu rombo rakanaka vakanga vasati vadzoka.
  
  "Special Agent Smith, ndapota ungabatana naVaPerdue paBhokisi Dzvene?" - akarayira Patrick.
  
  "Sei?" Patrick akafinyamisa kumeso.
  
  Patrick akabva angoziva chokwadi nezvevavariro dzashefu wake. "Nekuti ndakakuudza kudaro, Smith!" - akadzvova nehasha, achibudisa pfuti. "Rega chombo chako, Smith!"
  
  Perdue akapindwa nechando munzvimbo, achisimudza maoko ake mukukanda mapfumo pasi. Patrick akapererwa, asi zvakadaro akateerera mukuru wake. Vaviri vaiva pasi pake vakabvunda, vasina chokwadi, asi pasina nguva vakabva vadzikama, vakasarudza kusasimudza zvombo zvavo kana kufamba.
  
  "Pakupedzisira kuratidza mavara ako chaiwo, Karsten?" Perdue akaseka. Patrick akafinyama achiratidza kuvhiringika. "Unoona, Paddy, murume uyu waunoziva saJoe Carter chaiye Joseph Karsten, mukuru webazi reAustria reOrder of the Black Sun."
  
  "Oh Mwari wangu," Patrick akadaro. "Ko sei usina kundiudza?"
  
  "Taisada kuti ubatanidzwe muchinhu chipi nechipi, Patrick, naizvozvo takakuchengeta murima," Perdue akatsanangura kudaro.
  
  "Basa rakanaka, David," Patrick akagomera. "Ndingadai ndakanzvenga izvi."
  
  "Aiwa, waisagona kudaro!" - Karsten akadanidzira, chiso chake chakafuta chakatsvuka chichidedera nekunyomba. "Pane chikonzero nei ndiri mukuru wemauto eBritish intelligence uye usiri iwe, mukomana. Ndinofanoronga uye ndoita basa rangu rechikoro."
  
  "Mukomana?" Perdue akaseka hake. "Rega kuita kunge wakakodzera maScots, Carsten."
  
  "Karsten?" - Patrick akabvunza, achifinyamisa Perdue.
  
  "Joseph Karsten, Patrick. Order of the Black Sun, First Kirasi, uye mutengesi uyo Iskarioti amene aisagona kuenzanisa naye."
  
  Carsten akanongedza pfuti yake yebasa paPerdue, ruoko rwake ruchidedera zvine simba. "Ndingadai ndakakupedza kumba kwamai vako, unopedza neropafadzo dzakawandisa!" - akakwenya nepakati pematama ake akakora maroon.
  
  "Asi wanga wakabatikana kutiza kuti uponese amai vako, handiti, mbwende inoshoreka," akadaro Perdue akadzikama.
  
  "Nyarara muromo wako, mutengesi! Iwe waive Renatus, mutungamiri weBlack Sun ...! - akaridza mhere.
  
  "Nekusagadzikana, kwete nesarudzo," Perdue akagadzirisa nekuda kwaPatrick.
  
  "...uye wafunga kusiya simba rose iri kuti riite basa rehupenyu hwako kutiparadza. Isu! Iyo huru yeropa reAryan, inorerwa nevamwari vakasarudzwa kutonga nyika! Uri mutengesi!" Karsten akadzvova.
  
  "Saka uchaita sei, Karsten?" - Perdue akabvunza sezvo mupengo weAustria akanyudza Patrick parutivi. "Uchandipfura pamberi pevamiririri vako here?"
  
  "Kwete, kwete," Karsten akaseka. Akachimbidza kucheuka ndokuisa mabara maviri mune mumwe nemumwe wevaPatrick's MI6 support officer. "Hapana zvapupu zvichasara. Hutsinye uhu hunoperera pano, nekusingaperi.
  
  Patrick akanzwa kurwara. Kuona varume vake vakarara pasi mubako kune imwe nyika vafa kwakamushatirisa. Akanga ane mutoro kune munhu wose! Aifanira kuziva kuti muvengi aive ani. Asi Patrick akakurumidza kuona kuti vanhu vaiva pachinzvimbo chake vaisazomboziva kuti zvinhu zvaizofamba sei. Chinhu chimwe chete chaaiziva ndechekuti akanga atofa zvino.
  
  "Yimenu ichadzoka munguva pfupi," Carsten akadaro. "Uye ndichadzokera kuUnited Kingdom kundotora nzvimbo yako. Mushure mezvose, haunganzi wakafa panguva ino. "
  
  "Ingorangarira chinhu chimwe, Karsten," Perdue akapindura, "une chimwe chinhu chaunorasikirwa nacho. Handizive. Newewo une masitendi.
  
  Karsten akadhonza nyundo yechombo chake. "Unotamba chii?"
  
  Perdue akadzungudza musoro. Rwendo urwu akatadza kutya migumisiro yezvaaida kutaura, nokuti aibvuma chero zvaizoitika kwaari. "Iwe," Perdue akanyemwerera, "iva nemukadzi nevanasikana. Havazosvike kumba kuSalzkammergut mukati, oh," Perdue akaimba, achitarisa wachi yake, "nenguva dzechina?"
  
  Maziso aKarsten akabva atanga kupenga, mhino dzake dzakaita manyawi, uye akaridza kamhere kekugumbuka kukuru. Zvinosuruvarisa, haana kukwanisa kupfura Perdue nokuti yaifanira kutaridzika setsaona kuitira kuti Karsten asunungurwe kuitira kuti Yimen nevagari vemo vatende maari. Ndipo chete ipapo Karsten akakwanisa kutamba munhu akabatwa nemamiriro ezvinhu kuitira kuti atsause pfungwa kubva kwaari.
  
  Perdue aifarira kushamisika kwaKarsten kwekutyisa, asi ainzwa Patrick achifemera padivi pake. Akanzwira tsitsi shamwari yake yepamoyo Sam, uyo akanga atova pamucheto werufu nekuda kwekubatanidzwa kwake naPerdue.
  
  "Kana chero chii chikaitika kumhuri yangu, ndichatumira Clive kuti ape musikana wako, hure raGould, nguva yakanakisisa muupenyu hwake... asati amubvisa!" Karsten akanyevera, achipfira mate mumiromo yake mikobvu uku maziso ake achipisa neruvengo nokukundwa. "Huya, Ajo."
  
  
  31
  Ndege kubva kuVereta
  
  
  Karsten akananga kunobuda mugomo, achisiya Perdue naPatrick vapererwa. Ajo akatevera Carsten, asi akamira pamusuwo wenzira yekusimbisa mugumo waPurdue.
  
  "Asi chii nhai!" Patrick akaridza tsamwa sezvo kushamwaridzana kwake nevatengesi vese kwakasvika kumagumo. "Iwe? Sei iwe, Ajo? Sei? Takakununura kubva kuBlack Zuva uye zvino ndiwe wavanofarira?"
  
  "Usazvitore zvako, Smit-Efendi," Ajo akayambira, ruoko rwake rutete, rwakasvibira rwakazorora pazasi pekiyi yedombo saizi yechanza chake. "Iwe, Perdue Effendi, unogona kutora izvi zvakanyanya. munun'una wangu Donkor akaurayiwa nokuda kwako. Ndapotsa ndaurayiwa kuti ndikubatsire kuba iyi relic, uyezve? " akaridza tsamwa, chifuva chake chakazara nehasha. "Zvino wakandisiya uchifunga kuti ndafa vamwe vako vasati vandibvuta ndokunditambudza kuti vazive kwawaiva! Ndakatsungirira zvose izvi nokuda kwako, Efendi, pawaidzingirira nomufaro zvawakawana muBhokisi rinoyera! Une zvikonzero zvose zvokuisa kupandukira kwangu mumwoyo, uye ndinovimba kuti manheru ano uchafa zvishoma nezvishoma pasi pedombo rinorema." Akatarisa mukati mesero. "Iyi ndiyo nzvimbo yandakatukwa kuti ndizosangana nemi, uye iyi ndiyo nzvimbo yandinotuka kuti muvigwe.
  
  "Mwari, chokwadi munoziva kuita shamwari, David," Patrick akazevezera ari padivi pake.
  
  "Ndiwe wakamugadzirira musungo uyu, handiti?" Perdue akafungidzira, uye Ajo akagutsurira, achisimbisa kutya kwake.
  
  Panze vakanzwa Karsten achishevedzera kumukuru mukuru. Vanhu vaYimenu vanofanira kuvanda. Ichi chaive chiratidzo chaAjo, uye akadzvanya dhayi pasi peruoko rwake, zvichikonzera kutinhira kunotyisa mumatombo ari pamusoro pavo. Matombo enheyo ayo Ajo akanga anyatsovaka mumazuva aitungamirira musangano weEdinburgh akakoromoka. Akabva anyangarika mukotoni, achimhanya achipfuura nepamadziro aitsemuka emukoto. Akagumburwa mumhepo yehusiku, atofukidzwa nemarara uye guruva kubva pakuputsika.
  
  "Vachiri mukati!" - akadanidzira. "Vamwe vanhu vachapwanyika! Unofanira kuvabatsira!" Ajo akabata hembe mudhara uya achiita seaida kumunyengetedza. Asi Colonel. Yimenu yakamusundira kure, ikamuwisira pasi. "Nyika yangu iri pasi pemvura, ichityisidzira hupenyu hwevana vangu uye ichiwedzera kuparadza patinenge tichitaura, uye iwe unondichengeta pano nekuda kwekudonha?" Yimen akatsiura Ajo naKarsten, akangoerekana arasikirwa nepfungwa yake yezvekudyidzana.
  
  "Ndanzwisisa, changamire," Karsten akadaro akaomesa musoro. "Ngationei tsaona iyi magumo echisaririra pari zvino. Pashure pezvose, sezvaunotaura, unofanira kutarisira vana. Ndinonzwisisa zvizere kurumidziro yokuponesa mhuri yangu."
  
  Nemashoko aya, Karsten naAjo vakatarisa mukuru mukuru. Yimenu nemutyairi wake vanodzokera muchiedza chakatsvuka. Yakanga yava nguva yokuti Bhokisi Dzvene raifanira kudzorerwa pakutanga. Nenguva isipi vashandi vokuvaka vomunzvimbomo vaizovhunduka sezvavaimirira kwavaifunga kuti kwaiva kusvika kwaPerdue, vachironga kupa mupambi ane utsinye akanga apamba pfuma yenyika yavo kurova kwakanaka.
  
  "Enda unoona kana dzadonha nemazvo, Ajo," Karsten akarayira kudaro. "Kurumidza, tinofanirwa kuenda."
  
  Ajo Kira akakurumidza kuenda kune yaive mukova weGomo reYeha kuti ave nechokwadi chekuti kuputsika kwaro kwaive kwakakora uye kwekupedzisira. Haana kuona Karsten achidzora nhanho dzake, uye zvinosuruvarisa, kukotama kuti aongorore kubudirira kwebasa rake kwakamupa hupenyu hwake. Karsten akasimudza rimwe rematombo anorema pamusoro pemusoro wake ndokuriburutsira kuseri kwemusoro waAjo, achibva angoripwanya.
  
  "Hapana zvapupu," Karsten akazevezera, achipukuta maoko ake akananga kurori yaPerdue. Kumashure kwake, chitunha chaAjo Kira chakafukidza dombo rakasununguka nemarara pamberi pemusuwo wakaparadzwa. Nedehenya rake rakapwanyika richisiya mucherechedzo unotyisa mujecha remugwenga, pakanga pasina mubvunzo kuti aizoratidzika somumwe munhu akapunzika. Karsten akatendeuka ari murori yemauto yePurdue Yechipiri neHalf kuti ajaire kudzokera kumba kwake kuAustria mvura isati yasimuka yeEthiopia isati yamubata.
  
  Kuwedzera kumaodzanyemba, Nina naSam vakanga vasina rombo rakanaka. Nharaunda yose yakapoteredza Lake Tana yakanga iri pasi pemvura. Vanhu vakavhunduka, kwete nekuda kwemafashamo chete, asiwo nekuda kwenzira isingatsananguriki iyo mvura yakauya nayo. Nzizi nematsime zvaiyerera pasina kana mvura kubva kwaiwanikwa. Kwakanga kusina kunaya, asi matsime aibuda murwizi rwakaoma.
  
  Pasi rose, maguta akatambura nekudzimwa kwemagetsi, kudengenyeka kwenyika nemafashamo akaparadza zvivakwa zvakakosha. Dzimbahwe reUN, Pentagon, World Court muHague nemamwe masangano mazhinji ane chekuita nekurongeka nekufambira mberi akaparadzwa. Parizvino vaitya kuti nhandare yendege kuDunsha yaigona kukanganiswa, asi Sam aive netariro sezvo nharaunda yaive kure zvekuti Lake Tana yaisazokanganiswa. Yakanga iri kure kwazvo mukati menyika zvekuti kwaizotora nguva kuti gungwa risati rasvika.
  
  Mukati merima remidzimu remangwanani-ngwanani, Sam akaona kuparadzwa kwehusiku muhuchokwadi hwahwo hunotyisa. Akatora firimu zvakasara zvenhamo yose nguva zhinji sezvaaigona, achitarisira kuchengetedza simba rebhatiri mukompakiti yake yevhidhiyo kamera apo aimirira neshungu kuti Nina adzokere kwaari. Pane imwe nzvimbo kure kure, akaenderera mberi nekunzwa ruzha rusinganzwisisike rwaaisakwanisa kuziva, asi akachikochekera kusvika kune imwe mhando yekufungidzira. Akanga ave akamuka kweanopfuura maawa makumi maviri namana uye aigona kunzwa miuyo yokuneta, asi aitofanira kuramba akamuka kuti Nina amuwane. Kunze kwezvo, akanga achiita basa rakaoma uye akanga ane mungava kwaari wokuvapo apo, kwete kana, akadzoka. Akasiya pfungwa dzisina kunaka dzaimutambudza pamusoro pekuchengeteka kwake pagungwa rakazara nezvisikwa zvinonyengera.
  
  Kuburikidza nelenzi yake, akanzwira tsitsi vagari veEthiopia avo zvino vaifanira kusiya misha yavo nehupenyu hwavo kuti vararame. Vamwe vakachema zvikuru vari pamatenga edzimba, vamwe vachisunga maronda avo. Nguva nenguva Sam aisangana nemitumbi yakayangarara.
  
  "Jesu Kristu," akadaro, "zvamazvirokwazvo ndiwo mugumo wenyika."
  
  Aitora bhaisikopo hombe yemvura yaiita kunge ichatambanuka zvisingaite pamberi pemeso ake. Sezvo denga rekumabvazuva raipenda denga repingi nereyero, hapana chaaigona kuita kunze kwekucherechedza kunaka kwenzvimbo iyo mutambo unotyisa uyu wakaitirwa. Mvura inotsvedzerera yakamira kuvhuvhuta nekuzadza dhamu kwechinguva, uye yakashongedza nzvimbo, hupenyu hweshiri dzakagara mugirazi remvura. Vazhinji vakanga vachiri pamatangi avo, vachiraura zvokudya kana kuti kungotuhwina. Asi pakati pavo igwa duku rimwe bedzi rakanga richifamba-richifamba chaizvoizvo. Zvaiita sokuti ndiyo chete ngarava yaienda kune imwe nzvimbo, zvichifadza vaoni vezvimwe ngarava.
  
  "Nina," Sam akanyemwerera. "Ndinongoziva kuti ndiwe, mwana!"
  
  Achiperekedzwa nekuchema kunogumbura kweinzwi risingazivikanwe, akaswedera pedyo nechikepe chaimhanya, asi apo lenzi yakagadziridzwa kuti aone zviri nani, kunyemwerera kwaSam kwakanyangarika. "Nhai Mwari wangu, Nina, maitei?"
  
  Akateverwa nezvikepe zvishanu zvinokurumidza zvakaenzana, zvichifamba zvishoma nezvishoma nemhaka bedzi yokuti Nina akatanga musoro. Chiso chake chaitaura chega. Kuvhunduka nekuedza kunorwadza zvakamonya chiso chake chakanaka paaikwasva achibva kumamongi aidzingirira. Sam akasvetuka kubva panzvimbo yake muhoro yedhorobha ndokuona kwaibva ruzha rwaishamisa rwaimuvhiringa.
  
  Zvikopokopo zvemauto zvakabhururuka kubva kuchamhembe kunotora vagari uye kuvatakura kuti vamhare kumaodzanyemba kwakadziva kumabvazuva. Sam akaverenga zvikopokopo zvingangosvika zvinomwe zvaimhara nguva nenguva kuti zvitore vanhu kubva munzvimbo dzavaigara. Imwe, CH-47F Chinook, yakagara zvidhinha zvishoma sezvo mutyairi wendege akaunganidza vanhu vakati wandei kuti vatakure ndege.
  
  Nina akanga oda kusvika kunze kweguta, chiso chake chakachenuruka uye chakanyorova nokuneta namaronda. Sam akafamba mumvura dzakaoma kuti asvike kwaari mamongi ari munzira yake asati akwanisa. Akaita zvishoma nezvishoma sezvo ruoko rwake rwakatanga kupera simba. Nesimba rake rose, Sam akashandisa maoko ake kufamba nekuchimbidza uye kufamba mumakomba, zvinhu zvakapinza, nezvimwe zvipingamupinyi zviri pasi pemvura zvaaisaona.
  
  "Ndina!" - akadanidzira.
  
  "Ndibatsire, Sam! Ndakadzungudza bendekete rangu!" - akachema. "Hapana chasara mandiri. Pl-please, he is just..." akadaro achindandama. Paakasvika kuna Sam, akamugumbatira mumaoko ake ndokutendeuka, achipinda muboka rezvivako kumaodzanyemba kwehoro yeguta kuti awane pokuhwanda. Kumashure kwavo, mamongi akashevedzera kuti vanhu vavabatsire kubata mbavha.
  
  "Oo shit, tave mushit izvozvi," akadaro achifemereka. "Uchiri kumhanya here, Nina?"
  
  Maziso ake akasviba kuti tsvaa ndokugomera akabata ruoko rwake. "Dai ukakwanisa kubatanidza iyi socket, ndaigona kuita nhamburiko chaiyo."
  
  Mumakore ake ese ekushanda mumunda, kutora firimu uye kushuma munzvimbo dzehondo, Sam akadzidza hunyanzvi hwakakosha kubva kuEMTs yaakashanda nayo. "Handisi kuzonyepa, mudiwa," akanyevera kudaro. "Izvi zvicharwadza kunge gehena."
  
  Sezvo vagari vaidisa vaifamba nomumikoto midiki kuti vawane Nina naSam, vaifanira kuramba vakanyarara apo vachitsiva Nina namapfudzi. Sam akamupa bhegi rake kuti arume tambo, vanhu vavaivatevera vachiridza mhere vari mumvura yaiva pasi apa, Sam akabva atsika pachipfuva chake negumbo rimwe chete akabata ruoko rwake rwuri kudedera.
  
  "Wagadzirira here?" - akazevezera, asi Nina akangovhara maziso ake ndokugutsurira. Sam akadhonza ruoko rwake zvine simba achirubvisa pamuviri wake zvishoma nezvishoma. Nina akaridza mhere nekurwadziwa pasi petepi, misodzi ichiyerera kubva mumaziso ake.
  
  "Ndiri kuvanzwa!" - mumwe munhu akadaidzira mumutauro wavo. Sam naNina vaisada kuziva mutauro kuti vanzwisise chirevo, uye akatenderedza ruoko rwake zvinyoro nyoro kusvika rwabatana neinotenderedza cuff asati aregedza. Kuchemerera kwaNina kwaisanzwika nemamongi aivatsvaka, asi varume vaviri vakanga votokwira manera vachibuda pamusoro pemvura kuti vavatsvage.
  
  Umwe wacho akanga akapakatira pfumo pfupi, akabva angonanga painge pasisina simba raNina, achinangisa chombo pachipfuva chake, asi Sam akabva abata tsvimbo. Akamurova chibhakera kumeso, ndokumurova kwechinguva afenda uku mumwe murwi achisvetuka nepahwindo. Sam akavheyesa pfumo rake segamba rebaseball, achityora shaya remurume. Waainge arova akabva apengenuka. Akabvuta pfumo kuna Sam ndokumubaya nedivi.
  
  "Sam!" - Nina akachema. "Tarisai!" Akaedza kusimuka asi akashaya simba ndokumukanda Beretta yake. Mutori wenhau uyu akatora pfuti ndokunyura musoro wemurwi uyu pasi pemvura, ndokuisa bara kugotsi.
  
  "Vanofanira kunge vakanzwa pfuti," akamuudza kudaro, achimanikidza ronda rake rokubayiwa. Kunyomba kwakatanga mumigwagwa yakazara mvura mukati mekubhururuka kunovhara nzeve kweherikoputa dzemauto. Sam akatarisa panze achibva aona kuti chikopokopo chainge chakamira.
  
  "Nina, ungaenda here?" - akabvunza zvakare.
  
  Akagara achinetseka. "Ndinogona kufamba. Chirongwa chei?
  
  "Tichifunga nezvekunyadzisa kwako, ndinofunga kuti wakwanisa kuwana madhaimani aMambo Soromoni?"
  
  "Ehe, mudehenya mubhegi rangu," akapindura kudaro.
  
  Sam haana kuwana nguva yekubvunza nezve dehenya remusoro, asi akafara kuti ahwina mubairo. Vakatamira kune chimwe chivakwa chaiva pedyo ndokumirira mutyairi wendege kuti adzoke paChinook chinyararire ndokukamhina akananga kwachiri apo vanhu vakanga vanunurwa vakagara. Munzira yavo, mamongi asingasviki gumi nemashanu kubva pachitsuwa uye varume vatanhatu kubva kuVetera vakavatevera nemumvura yaivhuvhuta. Sezvo mutyairi wendege achigadzirira kuvhara gonhi, Sam akadzvanya muromo wepfuti yake mumusoro make.
  
  "Handidi kuita izvi, shamwari yangu, asi tinofanira kuenda kuchamhembe, uye tinofanira kuzviita iye zvino!" Sam akaseka achibata ruoko rwaNina ndokumuchengeta.
  
  "Aihwa! Iwe haugone kuita izvi! - mutyairi wacho akapikisa zvakasimba. Kuchemerera kwemamongi aive nehasha kwaive kwaswedera. "Uri kusiiwa!"
  
  Sam hapana chaakakwanisa kuita kuti vatadze kukwira chikopokopo, aitofanira kuratidza kuti airevesa. Nina akacheuka mhomho yehasha ichikanda matombo kwavari sezvavaiswedera pedyo. Dombo rakarova Nina mutemberi, asi haana kudonha.
  
  "Jesu!" - akadanidzira, achiwana ropa paminwe yake kwaakabata musoro wake. "Iwe vakadzi vanotema nematombo mukana wega waunowana, iwe unopenga wekare ..."
  
  Pfuti yakamunyararidza. Sam akapfura mutyairi wendege pagumbo, zvakavhundutsa vafambi. Akananga kumamongi, achivamisa pakati. Nina haana kukwanisa kuona mumongi waakanga aponesa pakati pavo, asi paakanga achitsvaka chiso chake, Sam akamubata ndokumudhonzera muherikoputa yakanga izere nevafambi vaitya. Mutyairi wendege akarara achigomera pauriri pedyo naye, achibva abvisa bhande kuti asunge gumbo rake. Ari mugomba rendege, Sam akadanidzira kumutyairi nepfuti, achimuraira kuti aende kuchamhembe kuDansha, nzvimbo yekusangana.
  
  
  32
  Ndege kubva kuAxum
  
  
  Pazasi peGomo reYeha, vagari vemo vakati wandei vakaungana, vakatya pavakaona muperekedzi weEgypt akafa, uyo wavaiziva vese kubva kunzvimbo dzekuchera matongo. Chimwe chakavashamisa chaiva dombo guru iro rakavhara ura hwegomo. Vasingazivi zvokuita, boka revacheri, vabetseri vezvokuchera matongo uye vagari vomunzvimbomo vanotsiva vakanzvera chiitiko chisingakarirwi, vachigunun"una pakati pavo vamene kuedza kufunga kuti chii chaizvo chakaitika.
  
  "Pane njanji dzakadzika dzematai pano, zvinoreva kuti rori inorema yakanga yamiswa pano," mumwe mushandi akakarakadza kudaro, achinongedzera madhinda aiva pasi. "Panga paine mota mbiri, pamwe nhatu pano."
  
  "Zvichida ingori Land Rover iyo Dr. Hessian anoshandisa mazuva mashomanene ari ose," mumwe akakarakadza kudaro.
  
  "Aiwa, hezvo, ipapo, kwaakasiya asati aenda kunotora maturusi matsva kuMekele nezuro," mushandi wekutanga akaramba, achinongedza Land Rover yemucheri wezvinocherwa mumatongo yaishanya, yakapakwa pasi pedenga retende retende vashoma. kure naye.
  
  "Zvino tichaziva sei kana bhokisi radzoswa? Uyu ndiAjo Kira. Vakafa. Perdue akamuuraya akatora bhokisi! - mumwe murume akadanidzira. "Ndosaka vaparadza kamera!"
  
  Kubvisa kwake kwehasha kwakakonzera nyonganyonga pakati pevagari vemo mumisha yakavakidzana uye mumatende pedyo nenzvimbo yokuchera matongo. Vamwe vevarume vakaedza kufunga zvine musoro, asi vazhinji vaisada chimwe chinhu kunze kwekutsiva chaiko.
  
  "Urikuzvinzwa here?" Perdue akabvunza Patrick kwavakaoneka kubva kumawere ekumabvazuva kwegomo. "Vanoda kutibvisa ganda tiri vapenyu mudhara. Unogona kumhanya negumbo iri here?"
  
  "No way," Patrick akadaro. "Gumbo rangu rakatyoka. Tarisa."
  
  Kuputsika kwakakonzerwa naAjo hakuna kuuraya varume vaviri ava nokuti Perdue akanga arangarira chinhu chinokosha chezvose zvakagadzirwa naAjo - bhokisi retsamba rinobuda rakavigwa pasi pemadziro enhema. Neraki, muIjipita akaudza Perdue nezve nzira dzekare dzekuita misungo muEgypt, kunyanya mukati memakuva ekare nemapiramidhi. Iyi ndiyo nzira iyo Perdue, Ajo, uye mukoma waAjo, Donkor, vakapukunyuka neBhokisi Dzvene pakutanga.
  
  Vafukidzwa mumakororo, makomba neguruva, Perdue naPatrick, vachingwarira kuti vasaonekwa, vakakambaira kuseri kwematombo makuru akati wandei mujinga megomo. Patrick akatsikitsira kunge marwadzo akanyanya mugumbo rake rekurudyi achipfura nepaari nekukwevera kwese kumberi.
  
  "Can...c-tingambozorora zvishoma?" Akabvunza Perdue. Munzveri wevhudzi jena akacheuka kwaari.
  
  "Hona shamwari, ndinoziva kuti zvinorwadza, asi tikasakurumidza, vanotiwana. I don't need to tell you kuti rudzii rwezvombo zvaari kurova vanhu ava nhai? Mafoshoro, spikes, sando...", Perdue akayeuchidza mumwe wake.
  
  "Ndinoziva. Landy uyu ari kure neni. Vachandibata pamberi pedanho rangu rechipiri," akabvuma kudaro. "Gumbo rangu marara. Famba mberi, uvatarise, kana kuti buda undoshevedzera kubatsirwa."
  
  "Bullshit," Perdue akapindura. "Tichasvika kwaLandy pamwe chete tobvisa gehena pano."
  
  "Munoti tiite sei izvi?" Patrick akavhunduka.
  
  Perdue akanongedza midziyo yekuchera yaiva pedyo ndokunyemwerera. Patrick akatevera divi nemaziso. Angadai akaseka naPerdue kana hupenyu hwake husina kutsamira pamhedzisiro.
  
  "Hapana nzira mugehena, David. Aihwa! Unopenga here?" - Akazevezera zvine ruzha, achirova Perdue paruoko.
  
  "Ungafungidzira here wiricheya iri nani pano pamatombo?" Perdue akasekerera. "Gadzirira. Kana ndadzoka toenda kwaLandy."
  
  "Uye ndinofunga uchawana nguva yekuiisa mukati?" - Patrick akabvunza.
  
  Perdue akaburitsa piritsi rake rakavimbika rakashanda semagajeti akati wandei mune rimwe.
  
  "O, iwe wokutenda kuduku," akanyemwerera kuna Patrick.
  
  Kazhinji, Purdue yakashandisa hunyanzvi hwayo hwe infrared uye radar kana kuishandisa semudziyo wekutaurirana. Zvisinei, aigara achivandudza mudziyo wacho, achiwedzera zvinhu zvitsva uye achivandudza ruzivo rwacho. Akaratidza Patrick kabhatani kadiki padivi pemudziyo uyu. "Kuwedzera kwemagetsi. Tine n"anga, Paddy."
  
  "Arikuitei?" Patrick akafinyama, maziso ake aipota achimhanya achipfuura naPerdue kuti arambe akasvinura.
  
  "Inoita kuti mota dziende," akadaro Perdue. Patrick asati afunga nezvemhinduro, Perdue akasimuka ndokumhanya akananga kwaigara maturusi. Akafambisa achizendama akazembera muviri wake wakarembera mberi kuti asabude panze.
  
  "Kusvika parizvino zvakanaka, iwe mupengo," Patrick akazevezera akatarisa Perdue achitora mota. "Asi unoziva kuti chinhu ichi chichaita bopoto, handiti?"
  
  Achigadzirira kudzingirira mberi, Perdue akatora kufema kwakadzika uye akaongorora kuti boka revanhu rakanga riri kure zvakadini kubva kwaari naPatrick. "Handei," akadaro ndokubaya bhatani kuti abatidze Land Rover. Yakanga isina magetsi kunze kweaive padashboard, asi vamwe vanhu vaive pedyo nemusiwo wegomo vainzwa injini ichiita ruzha vakangonyarara. Perdue akafunga kuti aifanira kushandisa kuvhiringika kwavo kwechinguvana kuti awane mukana, uye akamhanya akananga kunaPatrick nemota yairidza mhere.
  
  "Svetukira! Kurumidza!" - akashevedzera kuna Patrick paakanga ave kuda kusvika kwaari. Mumiriri weMI6 akanyura pamota, akapotsa aigogodza nekumhanya kwake, asi Perdue's adrenaline yakamuchengeta ari panzvimbo.
  
  "Honai! Urayai mhata idzi! "- murume akadzvova, achinongedza varume vaviri vaimhanyira kuLand Rover nebhara.
  
  "Mwari, ndinovimba kuti tangi rake rakazara!" - Patrick akadanidzira, achityaira rickety simbi bhakiti akananga kumusuwo wevafambi ve4x4. "Muzongoza wangu! Mapfupa angu ari pambongoro yangu, Purdue. Mwari muri kundiuraya pano!" Chaunga chese chainge chongonzwa vachimhanya vakananga kuvarume vaitiza.
  
  Pavakasvika pamusuwo wevafambi, Perdue akaputsa hwindo nedombo ndokuvhura musuwo. Patrick akanetseka kuti abude mumota, asi mapengo aiuya akabva aita kuti ashandise simba rake rekuchengetedza, achibva akanda mutumbi wake mumota. Vakasimuka, vachitenderedza mavhiri avo, vachipotsera matombo kumunhu wose akanga ari muboka revanhu aiswedera pedyo. Ipapo Perdue akazotsika padhuze ndokuisa chinhambwe pakati pavo nechikwata chevagari venzvimbo yeropa.
  
  "Tine nguva yakareba sei kuti tisvike kuDunsha?" Perdue akabvunza Patrick.
  
  "Anenge maawa matatu Sam naNina vasati vafanira kusangana nesu ikoko," Patrick akamuudza kudaro. Akatarisa pa gauge. "Mwari wangu! hazvitifambise kupfuura makiromita 200."
  
  "Zvese zvakangonaka chero isu tabva pamukoko wenyuchi waSatani munzira yedu," Perdue akadaro, achiri kutarisa mugirazi rinoratidza kumashure. "Tichafanirwa kubata Sam tinzwe kuti varipi. Zvichida vanogona kuunza Hercules pedyo kuti vatitore. Mwari ndinovimba vachiri vapenyu.
  
  Patrick aigomera pese apo Land Rover yaipotsa gomba kana kugwesha paichinja giya. Gumbo rake rakanga richimuuraya, asi akanga ari mupenyu uye ndizvo chete zvakanga zvine basa.
  
  "Iwe waiziva nezvaCarter nguva yose iyi. Sei usina kundiudza?" - Patrick akabvunza.
  
  "Ndakakuudza, hatidi kuti uve mubatsiri. Dai wanga usingazivi, ungadai usina kubatanidzwa. "
  
  "Zvino bhizimusi iri nemhuri yake? Makatuma munhu kuzovachengetawo here?" - Patrick akabvunza.
  
  "Mwari wangu, Patrick! Handisi gandanga. Ndanga ndichinyepa," Perdue akamuvimbisa. "Ndaifanira kuzunza keji yake, uye nekuda kwetsvakiridzo yaSam uye mole muKarsten'... Carter's office, takagamuchira ruzivo rwekuti mudzimai wake nevanasikana vaive munzira kuenda kumba kwake kuAustria."
  
  "Hazvibviri kuhura tenda," Patrick akapindura. "Iwe naSam munofanira kusaina sevamiriri veHer Majness, manzwisisa? Munopenga, musingatarisire uye muchivande kusvika pakuita hysteria, imi vaviri. Uye Dr. Gould havasi kure kumashure."
  
  "Zvakanaka, ndinokutendai, Patrick," Perdue akanyemwerera. "Asi isu tinoda rusununguko rwedu, munoziva, kuita basa rakasviba tisingaonekwe."
  
  "Hapana chakaipa," akadaro Patrick. "Sam anga ari kushandisa ani?"
  
  "Handizivi," Perdue akapindura.
  
  "Nhai David, chipfukuto ichi ndiani? Handimurove mukomana, trust me," akadaro Patrick.
  
  "Kwete, ini handizive," Perdue akasimbirira. "Akaenda kuna Sam paakangoona kubira kwaSam mafaera aKarsten. Panzvimbo pekumugadzirira, akati atipe ruzivo rwataida kana Sam afumura Karsten zvaari.
  
  Patrick akashandura mashoko aya mumusoro make. Zvaiva nemusoro, asi mushure mekutumwa uku akange asisina chokwadi chekuti ndiani waaigona kuvimba naye. "Mole" yakakupa ruzivo rwaKarsten, kusanganisira nzvimbo yepfuma yake nezvimwe zvakadaro?
  
  "Kudzika kurudzi rweropa rake," Perdue akadaro, achinyemwerera.
  
  "Zvisinei, Sam anoronga sei kufumura Karsten? Anogona kunge ari muridzi wemudziyo zviri pamutemo, uye ndine chokwadi chekuti mukuru wezvemasoja anoziva nzira yekuvharisa nhare yake nematepi matsvuku ehurumende," Patrick akadaro.
  
  "Oo, ichokwadi," Perdue akabvuma. "Asi akasarudza nyoka dzisiridzo kuti atambe neni naSam, Nina. Sam ne "mole" yake yakabira masisitimu ekutaurirana emaseva, ayo Karsten anoshandisa kune zvake zvinangwa. Patiri kutaura, alchemist ane mhosva yekupondwa kwemadhaimani nenjodzi dzepasi rose ari kunanga kuimba yeKarsten muSalzkammergut. "
  
  "Yechii?" - Patrick akabvunza.
  
  "Carsten akazivisa kuti ane dhaimondi rekutengesa," Perdue akakwenya. "Iro dombo rekutanga risingawanzo kunzi Sudanese Eye. Kufanana nepamusoro-notch Celeste naFarao matombo, Ziso reSudan rinogona kupindirana nechero madhaimani madiki akaitwa naMambo Soromoni mushure mekupedza Tembere yake. Nhamba huru dzinodiwa kusunungura denda riri rose rinosungwa naMambo Soromoni ane makumi manomwe namaviri."
  
  "Zvinofadza. Uye zvino zvatinosangana nazvo pano zvinoita kuti tifunge zvakare kunyomba kwedu," Patrick akadaro. "Pasina nhamba huru, Mashiripiti haagone kugadzira alchemy yake yedhiyabhorosi?"
  
  Perdue akagutsurira musoro. "Shamwari dzedu dzeEgipita dzedragon Watchers dzakatiudza kuti, mukuwirirana nemipumburu yamanyoro adzo, n"anga dzaMambo Soromoni dzaisungirira dombo rimwe nerimwe kumutumbi chaiwo womudenga," iye akashuma kudaro. "Zvirokwazvo, chinyorwa chiri pamberi pezvinyorwa zvinozivikanwa zvikuru zveMagwaro chinoti ngirozi dzakawa dzinosvika mazana maviri, uye kuti makumi manomwe nembiri dzadzo dzakadanwa naSoromoni. Apa ndipo panopinda makadhi enyeredzi ane dhaimani rega rega.
  
  "Karsten ane ziso reSudan here?" - Patrick akabvunza.
  
  "Aiwa, ndine . Iyi ndeimwe yemadhaimondi maviri ayo mabroker angu akakwanisa kuwana zvakateerana kubva kuHungarian baroness ari padhuze nekubhuroka, uye kubva kune murume akafirwa wekuItaly anoda kutanga hupenyu hutsva kure nehama dzake dzemafia, ungafungidzira here? Ndine nhamba huru mbiri kubva panhatu. Imwe, "Celeste," iri mumaoko eWizard.
  
  "Uye Karsten akazvitengesa?" Patrick akafinyamisa kumeso, achiedza kunzwisisa zvese.
  
  "Sam akaita izvi achishandisa email yaKarsten," Perdue akatsanangura. "Karsten haazive kuti Wizard, VaRaya, vari kuuya kuzotenga dhaimondi rake rinotevera remhando yepamusoro kubva kwaari."
  
  "O, zvakanaka!" Patrick akanyemwerera achirovanisa maoko. "Chero bedzi tichikwanisa kuendesa madhaimani asara kuna Master Penekal neOfar, Raya haakwanise kuunza zvimwe zvinoshamisa. Ndinonyengetera kuna Mwari kuti Nina naSam vakwanise kuzviwana."
  
  "Toonana sei naSam naNina? Midziyo yangu yakarasika imomo musekisi," Patrick akabvunza.
  
  "Hezvo," akadaro Perdue. "Ingo skira pasi kuzita raSam uone kana masatelliti achigona kutibatanidza."
  
  Patrick akaita sekubvunza kwaPerdue. Mutauri mudiki akadzvanya zvisina tsarukano. Pakarepo izwi raSam rakabva raita kakufenda pamusoro pemukurukuri, "Wanga uripi? Tave tichiedza kubatana kwemaawa akawanda!
  
  "Sam," akadaro Patrick, "tiri munzira kubva kuAxum, tichifamba tisina chinhu. Kana masvika, mungatitora here kana tikakutumirai macoordinates?"
  
  "Tarisa, tiri mushit yakadzika pano," Sam akadaro. "Ini," akatura befu, "ndakaita se... Nyaya refu."
  
  "Mwari wangu!" Patrick akaridza mhere achikanda maoko mudenga.
  
  "Vachangosvika pano panhandare yendege yeDansha, sezvandakavamanikidza, asi vari kuzotisunga. Kune masoja kwese, saka handifungi kuti tingakubatsirai," Sam akanyunyuta.
  
  Nechekumashure, Perdue ainzwa kurira kwechikopokopo uye vanhu vachiridza mhere. Kwaari zvainzwika senzvimbo yehondo. "Sam, wawana here madhaimondi?"
  
  "Nina akavatora, asi iye zvino vangangotorwa," Sam akadaro, achiratidza kusuruvara uye kushatirwa. "Chero zvazvingaitika, tarisa marongero ako."
  
  Chiso chaPerdue chakapetana kuti atarise, sezvaaigara achiita paaifanira kuronga zano rekubuda mudambudziko. Patrick akatura befu zvakanyanya. "Itsva kubva pani yekubikisa."
  
  
  33
  Apocalypse pamusoro peSalzkammergut
  
  
  Mumvura yainaya, magadheni akasvibira aKarsten aitaridzika zvakanaka. Muchidzitiro chepfumbu chekunaya kwemvura, mavara emaruva aiita seanopenya, uye miti yakamira zvine hunyanzvi mukuzara kwakasvibira. Zvisinei, nokuda kwechimwe chikonzero, runako rwose rwechisikigo rwaisagona kuva nemanzwiro anorema okurasikirwa, kuparadzwa kwakarembera mumhepo.
  
  "Mwari wangu, iparadhiso inosiririsa sei yaunogara mairi, Joseph," Liam Johnson akacherekedza sezvaaimisa motokari yake pasi pomumvuri webirch resirivheri nemiti yespruce yakasvibirira iri pachikomo chiri pamusoro penzvimbo yacho. "Sababa vako, Satani."
  
  Muruoko rwake akabata bhegi raive neakawanda cubic zirconia uye rimwe dombo rakakura, iro rakapihwa mubatsiri waPerdue pakukumbira kwemukuru wake. Achitungamirwa naSam, Liam akange ashanyira Reichtisousis mazuva maviri apfuura kuti atore matombo kubva muunganidzwa wakavanzika waPurdue. Mukadzi akanaka makumi mana-chimwe chinhu aibata nyaya dzemari yePurdue aive nemoyo munyoro kuti azivise Liam nezvekutsakatika kwemadhaimondi akasimbiswa.
  
  "Ba izvi uye ini ndichacheka mabhora ako neasina mbambo clipper, kwakanaka?" - akadaro mukadzi wekuScotland anoyevedza kuna Liam, achipa bhegi raaifanira kukanda paimba huru yaKarsten. Yakanga iri ndangariro yakanaka chaizvo nekuti airatidzikawo senge type - senge... Miss Moneypenny vanosangana neAmerican Mary.
  
  Angopinda munzvimbo inosvikika zviri nyore, Liam akarangarira achinyatsoongorora mapurani emba yacho kuti awane nzira yake yokuenda kuhofisi uko Karsten aiitira bhizimisi rake rose rakavanzika. Panze painzwika varume vepakati pesecurity vachikurukura nemuchengeti wemba. Mudzimai waKarsten nevanasikana vake vakanga vasvika maawa maviri akanga apfuura, uye vatatu vacho vakanga vaenda kudzimba dzavo dzokurara kuti vamborara.
  
  Liam akapinda muvheti diki kumagumo kwebapiro rekumabvazuva reimba yekutanga. Akanhonga kukiya muhofisi ndokupa vaaifamba navo imwe musori asati apinda.
  
  "Patsvene!" - Akazevezera, achipinda mukati, akapotsa akanganwa kutarisa makamera. Liam akanzwa dumbu rake kuvhitavhita paakavhara gonhi ari kumashure kwake. "Nazi Disneyland!" - he exhaled pasi pekufema kwake. "Ah Mwari wangu, ndaiziva kuti pane chimwe chinhu chauri kuda, Carter, asi izvi? Iyi shit iri next level!"
  
  Hofisi yese yakanga yakashongedzwa nezviratidzo zveNazi, mifananidzo yaHimmler naGöring uye mabhazi akati wandei evamwe vakuru vepamusoro veSS. Seri kwechigaro chake paive nebanner raive rakaturikwa kumadziro. "Never! Kurongeka kweZuva dema, "Liam akasimbisa, ichikambaira padyo nechiratidzo chinotyisa chakashongedzwa neshinda nhema yesilika pamucheka mutsvuku wesatin. Chakanyanya kunetsa Liam kwaive kudzokororwa mavhidhiyo emhemberero dzemubairo weNazi Party muna 1944 dzaingorira paflat screen monitor. Nekusaziva, yakashanduka kuva imwe mufananidzo, iyo yakaratidza chiso chinosemesa chaYvette Wolf, mwanasikana waKarl Wolf, SS-Obergruppenführer. "Ndiiye," Liam akazevezera, "Amai."
  
  Tora chiito chako pamwe chete, mukomana, izwi remukati raLiam rinokurudzirwa. Iwe haudi kupedza nguva yako yekupedzisira mugomba iro, unodaro?
  
  Kune ane ruzivo rwakavanda chiitiko nyanzvi uye tekinoroji espionage saLiam Johnson, kupaza chengetedzo yaKarsten kwaive kutamba kwemwana. Mune yakachengeteka, Liam akawana rimwe gwaro rine Black Sun chiratidzo pairi, memorandamu yepamutemo kune nhengo dzose kuti Order yakanga yatsvaga muIjipita akadzingwa Freemason Abdul Raya. Carsten nevamwe vake vakuru vakaronga kuti Rai asunungurwe muhupoteri muTurkey pashure pokunge tsvakurudzo yavasuma kubasa rake mukati meHondo Yenyika II.
  
  Zera rake roga, chokwadi chekuti aive achiri mupenyu uye ari mugwinyi, aive hunhu husinganzwisisike hwakaita kuti Black Sun iyemurwe. Mune kona yakatarisana nekamuri, Liam akaisawo CCTV yekutarisa ine ruzha, yakafanana neyaKarsten's personal cameras. Musiyano chete waive wekuti iyi yakatumira mameseji kubazi rekuchengetedzwa kwaVaJoe Carter, uko vaigona kubatwa zviri nyore neInterpol nemamwe masangano ehurumende.
  
  Basa raLiam raive basa rakakwenenzverwa kufumura mutungamiri aidzokera kumashure weMI6 uye kuburitsa chakavanzika chake chakachengetedzeka paterevhizheni yepamoyo Perdue paakamumutsa. Pamwe chete neruzivo rwakatorwa naSam Cleave kumushumo wake wega, mukurumbira waJoe Carter waive munjodzi huru.
  
  "Varipi?" Inzwi raKarsten rakadeedzera rakadaidzira nemba yese, zvakavhundutsa MI6 yainge yapinda. Liam akakurumidza kuisa bhegi remadhaimani musefa ndokurivhara nekukurumidza sezvaaigona.
  
  "Ndiani, changamire?" - akabvunza mupurisa.
  
  "Mukadzi wangu! M-m-vanasikana vangu, muri mapenzi!" - akabhowekana, izwi rake richipfuura nepamikova yehofisi uye richichema kusvika pamatanho. Liam ainzwa kurira kweintercom padivi peiyo looping rekodha pamonitor muhofisi.
  
  "Herr Karsten, murume auya kwauri ari kuda kukuonai changamire. Anonzi Abdul Raya here?" - izwi rakaziviswa pamusoro pese intercoms mumba.
  
  "Chii?" Kuchemerera kwaKarsten kwakabva kumusoro. Liam aigona kungoseka nebasa rake rakabudirira rekugadzira. "Handina nguva naye! Anofanira kunge ari kuBruges, ari kuparadza!"
  
  Liam akabva anyahwaira achienda kumusuwo wehofisi, achiteerera zvairambwa naKarsten. Nenzira iyi aigona kuronda nzvimbo yemutengesi. Iyo MI6 mumiriri yakatsvedza kubva pahwindo repasi rechimbuzi kudzivirira nzvimbo huru dzave kubatwa nemapurisa ekuchengetedza eparanoid. Achiseka, akamhanya achibva pamadziro aityisa eparadhiso yaityisa umo kurwisana kunotyisa kwakanga kwoda kuitika.
  
  "Unopenga here nhai Raya? Kubva rinhi ndichitengesa madhaimondi?" Karsten akabhowekana akamira pamusuwo wehofisi yake.
  
  "VaKarsten, mandibata muchida kutengesa dombo reziso reSudan," Raya akapindura akadzikama, maziso ake matema achibwaira bwaira.
  
  "Ziso reSudan? Chii chaunotaura muzita rezvitsvene zvose? Karsten akadaro. "Hatina kukusunungura nekuda kweizvi, Raya! Takakusunungurai kuti muzadzise chikumbiro chedu, muite kuti nyika ipfugame! Zvino wauya kuzondinetsa netsvina isina musoro iyi?"
  
  Miromo yaRai yakapeta, ichiratidza mazino aisemesa achifamba achienda kunguruve yakakora achitaura naye. "Chenjera munhu waunobata sembwa, VaKarsten. Ndinofunga kuti imi nesangano renyu makanganwa kuti ndini ani!" Raya aipisa nehasha. "Ndini muchenjeri mukuru, n"anga yakakonzera denda remhashu muNorth Africa muna 1943, nyasha dzandakaratidza kumauto eNazi kumauto eAllied aigara munyika yakasiiwa isingabereki yavanoteura ropa!"
  
  Karsten akazembera pachigaro chake, achidikitira. "Ini...handina madhaimondi, VaRaya, ndinopika!"
  
  "Zviratidze!" Raya akabatwa chibharo. "Ndiratidzei masafeki enyu nezvipfuva. Kana ndikasawana chero chinhu uye wakanditambisira nguva yangu yakakosha, ndichakuburitsa mukati iwe uchiri mupenyu. "
  
  "Oh mwari wangu!" Karsten akaridza mhere, achidzedzereka akananga kusefa. Akatarisa pamufananidzo waamai vake, akanyatsomutarisa. Akarangarira mazwi aPerdue pamusoro pekutiza kwake kusina musana paakasiya mukadzi wekare apo imba yake yakapindirwa kuti aponese Perdue. Pakupedzisira, apo nhau dzerufu rwake dzakasvika kuMurairo, mibvunzo yakanga yatomutswa pamusoro pemamiriro ezvinhu sezvo Karsten akanga ainaye usiku ihwohwo. Ko iye akatiza sei iye asina? Black Sun raive sangano rakaipa, asi nhengo dzavo dzese vaive varume nevakadzi vane njere dzine simba uye nzira dzine simba.
  
  Karsten paakavhura sefa yake asina ngozi, akaona chiono chaityisa. Madhaimani anoverengeka aipenya kubva mubhegi rakanga rasiiwa murima resefa yemudhuri. "Hazvibviri," akadaro. "Izvi hazvigoneke! Izvo hazvisi zvangu!"
  
  Raya akasundira benzi raidedera parutivi ndokuunganidza madhaimondi muchanza chake. Akabva atendeukira kuna Karsten achifinyamisa kumeso. Chiso chake chakaonda nevhudzi dema zvakamupa chimiro chakasiyana cherumwe rudzi rwechiratidzo cherufu, pamwe iye Mukohwi pachake. Karsten akafonera mapurisa ake, asi hapana akadaira.
  
  
  34
  Pamusoro pezana mapaundi
  
  
  Chinook payakamhara panhandare yendege yakasiiwa kunze kweDunshae, jipi nhatu dzemauto dzakamiswa pamberi peHercules ndege yaPerdue yairenda kuti ishanyire Ethiopia.
  
  "Tapedza," Nina akadaro, achine gumbo romutyairi wendege akanga akuvara nemaoko ake ane ropa. Hutano hwake hwaive husina njodzi sezvo Sam aivavarira chidya chekunze, akasara asina kana ronda diki. Musuwo wepadivi wakavhurwa uye vagari vakaburitswa mauto asati auya kuzotora Nina. Sam ainge atobvisirwa zvombo ndokukandwa kuback seat kweimwe jeep.
  
  Vakatora mabhegi maviri aive akatakurwa naSam naNina ndokuvasunga simbi.
  
  "Unofunga kuti unogona kuuya kunyika yangu woba?" - Mutungamiriri akadanidzira kwavari. "Unofunga kuti unogona kushandisa patrol yedu yemuchadenga setekisi yako? Hei?"
  
  "Inzwa, zvichava nhamo kana tikasakurumidza kusvika kuEgypt!" Sam akaedza kutsanangura asi zvakabva zvaita kuti aroverwe ura.
  
  "Ndapota teererai!" - Nina akakumbira. "Tinofanira kusvika kuCairo kuti timise mafashamo uye kudzimwa kwemagetsi nyika yose isati yaparara!"
  
  "Wadii kumisa kudengenyeka kwenyika panguva imwe chete, huh?" Kaputeni akamunyomba, achidzvinya shaya yaNina inoyevedza noruoko rwake rwakakasharara.
  
  "Captain Ifili, bvisa maoko ako pamukadzi!" - izwi rechirume rakarayira, richikurudzira mutungamiri kuti ateerere pakarepo. "Musiye aende. Uye murume zvakare."
  
  "Noruremekedzo rwose, changamire," akadaro kaputeni, asingasiyi parutivi rwaNina, "akabira musha wemamongi, uye ipapo uyu munhu akanga asingaongi," akagomera kudaro, achikava Sam, "akava noushingi hwokupamba chikopokopo chedu chokununura."
  
  "Ndinonyatsoziva zvaakaita, kaputeni, asi kana mukasavapa izvozvi, ndinokuendesai kumatare edzimhosva nekuda kwekusateerera. Ndinogona kunge ndave pamudyandigere, asi ndichiri mupiro mukuru wemari kuuto reEtiopia," murume wacho akadzvova.
  
  "Hungu, changamire," kaputeni akapindura ndokunongedzera varume vacho kuti vasunungure Sam naNina. Paakasuduruka, Nina haana kukwanisa kudavira kuti ndiani aiva muponesi wake. "VaK. Yimen?
  
  Veduwe rake, vanhu vana pamwe chete, vakanga vakamumirira pedyo naye. "Mutyairi wendege wako akandizivisa nezvechinangwa cheshanyo yako kuTana Kirkos, Dr. Gould," Yimenu akaudza Nina. "Uye sezvo ndine chikwereti chako, handina imwe sarudzo kunze kwekukuvhurira nzira yekuenda kuCairo. Ndichakusiyirai varume vangu vaviri uye mvumo kubva kuEthiopia nomuEritrea neSudan kusvika kuEgypt."
  
  Nina naSam vakatarisana vakazara nekuvhiringidzika uye kusavimbana. "Um, waita hako, Colonel," akadaro nokungwarira. "Asi ndingabvunzawo kuti sei muri kutibatsira? Hazvisi chakavanzika kuti iwe neni takafamba netsoka isiri iyo."
  
  "Pasinei nekutonga kwenyu kunotyisa kwetsika dzangu, Dr. Gould, uye kurwisa kwenyu kwakaipa paupenyu hwangu, makaponesa upenyu hwemwanakomana wangu. Nekuda kweizvi, handikwanise kuita kunze kwekukusunungura kubva kune chero mhosva yandingave ndakakuitira," Col. Yimenu akabvuma.
  
  "Aaa Mwari wangu, ndanzwa senge ndiri benzi izvozvi," akadaro achigunun"una.
  
  "Ndine hurombo?" akabvunza.
  
  Nina akanyemwerera ndokutambanudza ruoko rwake kwaari. "Ndati, ndinoda kukukumbirai ruregerero pamusoro pemafungiro angu uye nemashoko angu akaoma."
  
  "Waponesa munhu here?" - Sam akabvunza, achiri kupora kubva mukurova kusvika mudumbu.
  
  Col. Yimenu akatarisa mutori wenhau, achimubvumira kubvisa chirevo chake. "Akaponesa mwanakomana wangu pakunyura kwakanga kwava pedyo apo musha wemamongi wakafashukira. Vazhinji vakafa nezuro manheru, uye Cantu wangu angadai ari pakati pavo dai Dr. Gould vasina kumubudisa mumvura. Akandidana pandakanga ndava kuda kubatana naVaPerdue nevamwe mukati megomo kuti vaone kudzoka kweBhokisi Rinoera, vachiritumidza kuti ngirozi yaSoromoni. Akandiudza zita rake uye kuti akaba dehenya racho. Ndingati iyi haisi mhosva yakakodzera chirango cherufu."
  
  Sam akatarisa Nina pamusoro pekuona kwekomputa vhidhiyo kamera yake ndokuchonya. Zvaiva nani dai pasina aiziva kuti dehenya iri raiva nei. Pasina nguva, Sam akaenda nemumwe wevarume vaYimenu kunotora Perdue naPatrick kwavakanga vabirwa Land Rover yakanga yapera dhiziri. Vakakwanisa kutyaira mota inopfuura hafu vasati vamira, hazvina kumbotora nguva mota yaSam yakavawana.
  
  
  Mazuva matatu gare gare
  
  
  Nemvumo yaYimenu, boka racho nokukurumidza rakasvika kuCairo, uko vaHercules pakupedzisira vakamhara pedyo neYunivhesiti. "Ngirozi yaSoromoni, huh?" Sam akadaro. "Sei, nyengetera utaure?"
  
  "Handizivi," Nina akanyemwerera sezvavakapinda mumadziro ekare eDragon Watcher Sanctuary.
  
  "Waona news here?" - Perdue akabvunza. "Vakawana imba yaKarsten yakasiiwa zvachose, kunze kwezviratidzo zvemoto wakanga wasiya dota kumadziro. Akanyorwa zviri pamutemo sevasipo pamwe chete nemhuri yake. "
  
  "Uye isu...iye... takaisa madhaimani aya musefa?" - Sam akabvunza.
  
  "Ndaenda," Perdue akapindura. "Muroyi akavatora asina kumboziva kuti manyepo, kana kuti Black Sun akavatora pavakauya kuzotora mutengesi wavo kuti vapindure nenyaya yekuti amai vake vakamurasa.
  
  "Chero chimiro chipi nechipi icho Muroyi akamusiya ari," Nina akadedera kudaro. "Makanzwa zvaakaita kuna Madame Chantal, mubatsiri wake nemuchengeti wemba husiku ihwohwo. Mwari anoziva zvaanofunga pamusoro paKarsten."
  
  "Chero chii chinoitika kune iyo nguruve yeNazi, ndinofara pamusoro payo uye handinzwi zvakaipa zvachose," akadaro Perdue. Vakakwira masitepisi ekupedzisira, vachiri kunzwa migumisiro yerwendo rwavo rwairwadza.
  
  Mushure merwendo rwunonetesa rwekudzokera kuCairo, Patrick akapinzwa kukiriniki yeko kuti agadzirwe gumbo rake ndokuramba ari pahotera apo Perdue, Sam naNina vakafamba vachikwira masitepisi kuenda kunoona uko Masters Penekal naOfar vakanga vakamirira.
  
  "Mauya!" Ofar akaridza runhare achipeta maoko. "Ndanzwa kuti unogona kunge une mashoko akanaka kwatiri?"
  
  "Ndinovimba, kana zvikasadaro mangwana tichazozviona tave pasi pegwenga nenyanza pamusoro pedu," kugunun'una kwaPenekal kwakabva kumusoro kwaaive akatarisa neteresikopu.
  
  "Zvinoita sekunge imi makapona imwe hondo yenyika," Ofar akadaro. "Ndinovimba hauna kukuvara zvakanyanya."
  
  "Vachasiya mavanga, Master Ofar," akadaro Nina, "asi tichiri vapenyu uye takagwinya."
  
  Nzvimbo yese yekutarisisa yaive yakashongedzwa nemamepu ekare, tepi dzekuruka uye zviridzwa zvekare zvemuchadenga. Nina akagara pasofa padyo naOfar, achivhura bhegi rake, uye mwenje chaiwo wedenga rezuva remasikati wakashongedza kamuri rose, zvichigadzira mhepo yemashiripiti. Paakaratidza matombo acho, vazivi venyeredzi vaviri vakabva vabvuma.
  
  "Izvi ndezvechokwadi. Madhaimondi aMambo Solomon," Penekal akanyemwerera. "Ndinokutendai mose nerubatsiro rwenyu."
  
  Ofar akatarisa Perdue. "Asi havana here kuvimbiswa kuna Prof. Imwi?"
  
  "Ungatora mukana uyu wovasiya kwaari pamwe chete netsika dzealchemical dzaanoziva?" Perdue akabvunza Ofar.
  
  "Kwete, asi ndafunga kuti idhiri rako," akadaro Ofar.
  
  "Prof. Imru anoona kuti Joseph Karsten akatibira paakaedza kutiuraya paGomo reYeha, saka hatizokwanisi kuvadzosa, tinzwisise? Perdue akatsanangura nekunakidzwa kukuru.
  
  "Saka isu tinogona kuzvichengeta pano mumakamuri edu kuti tidzivise chero humwe huipi alchemy?" - Akabvunza Ofar.
  
  "Hongu, changamire," Perdue akasimbisa. "Ndakatenga madhaimondi maviri pamatatu epasi kuburikidza nekutengesa kwakazvimirira muEurope, uye sechibvumirano, sezvamunoziva, zvandakatenga zvinoramba zviri zvangu."
  
  "Zvakanaka," Penekal akadaro. "Ndoda kuti uzvichengete. Nenzira iyo, nhamba huru dzichachengetwa dzakaparadzana kubva ..." akakurumidza kuongorora madhaimondi, "... mamwe makumi matanhatu nemaviri madhaimondi aMambo Soromoni.
  
  "Saka Wizard yashandisa gumi pakukonzera denda kusvika pari zvino?" - Sam akabvunza.
  
  "Hongu," Ofar akasimbisa. "Kushandisa nhamba huru imwe chete, 'Celeste.' Asi ivo vakatosunungurwa, saka haagone kukuvadza kusvikira awana izvo uye Mr. Perdue mbiri mbiri. "
  
  "Good show," Sam akadaro. "Uye zvino alchemist yako ichaparadza denda?"
  
  "Kwete kugadzirisa, asi kumisa kukuvadzwa kwazvino, kunze kwekunge Wizard aisa maoko pavari musati ashandura maumbirwo avo kuti vasave nesimba," Penekal akapindura.
  
  Ofar aida kuchinja nyaya yairwadza. "Ndakanzwa kuti waburitsa pachena &# 233; kukundikana kweMI6 huori, Mr Cleave.
  
  "Ehe, ichabuda neMuvhuro," akadaro Sam achiratidza kudada. "Ndaifanira kugadzirisa nekuzvitaura zvakare mumazuva maviri apo ndairwadziwa neronda rebanga."
  
  "Basa rakanaka," Penekal akanyemwerera. "Kunyanya kana zvasvika kunyaya dzemauto, nyika haifanirwe kusiiwa murima ... sekutaura." Akatarisa Cairo, asisina simba. "Asi zvino sezvo musoro usipo weMI6 ucharatidzwa paterevhizheni yepasirese, ndiani achatora nzvimbo yake?"
  
  Sam akaseka, "Zvinoita senge Special Agent Patrick Smith ari kukwidziridzwa nekuda kwehushingi hwake mukuunza Joe Carter kutongwa. Uye kuverenga. Yimenu akatsigirawo maitiro ake asina kunaka pamberi pekamera. "
  
  "Izvi zvakanaka," Ofar akafara. "Ndinovimba kuti alchemist yedu ichakurumidza," akatura befu, achifunga. "Ndinonzwa zvakashata kana anonoka."
  
  "Unogara uine manzwiro asina kunaka kana vanhu vanonoka, shamwari yangu yekare," Penekal akadaro. "Unonetseka zvakanyanya. Rangarira, hupenyu haufungidzike. "
  
  "Izvi ndezvevasina kugadzirira," rakadaro inzwi rine hasha richibva pamusoro pemasitepisi. Vese vakacheuka vachinzwa mhepo ichitonhora nekusada.
  
  "Oh mwari wangu!" - Perdue akadanidzira.
  
  "Ndiani uyu?" - Sam akabvunza.
  
  "Uyu ... uyu ... mungwaru!" Ofar akapindura achidedera akabata chipfuva. Penekal akamira pamberi peshamwari yake apo Sam akamira pamberi paNina. Perdue akamira pamberi pemunhu wese.
  
  "Uchava muvengi wangu here, murume murefu?" - N'anga yakabvunza zvine ruremekedzo.
  
  "Hongu," Perdue akapindura.
  
  "Perdue, unofunga kuti uri kuitei?" Nina akaridza tsamwa.
  
  "Usaite izvi," Sam Perdue akadaro, akaisa ruoko rwakasimba pafudzi rake. "Haungave mufiri nekuda kwemhosva. Vanhu vanofarira kukuitira shiti, rangarira. Tinosarudza!"
  
  "Ndakapererwa uye kosi yangu yakanonotswa zvakakwana nenguruve iya yakakundwa kaviri kuAustria," Raya akagomera. "Zvino ipai matombo aSoromoni kuti ndirege kukuvhiyai muri vapenyu.
  
  Nina akabata madhaimondi kumusana kwake, asingazivi kuti chisikwa chisiri chomuzvarirwo chakanga chine manyawi nokuda kwavo. Nesimba rinoshamisa, akakandira Perdue naSam parutivi ndokusvika pana Nina.
  
  "Ndichavhuna pfupa riri rose romuviri wako muduku, Jezebheri," akagomera, achibudisa mazino iwayo akashata pachiso chaNina. Haana kukwanisa kuzvidzivirira sezvo maoko ake akabata madhaimani zvakasimba.
  
  Nesimba rinotyisa, akabata Nina ndokumutendeutsira kwaari. Akamutsimbirira musana wake, iye ndokumuswededza pedyo naye kuti asunungure maoko ake.
  
  "Nhai! regai kumupa! - Sam akahukura, achisimuka. Perdue akanga achinyangira pavari kubva kune rimwe divi. Nina akachema mukutya, muviri wake uchidedera mukumbundira kwaMage kunotyisa sezvo rutsoka rwake rwakadzvinya zamu rake rokuruboshwe zvinorwadza.
  
  Kuchema kunoshamisa kwakamutiza, kuchikura kuva kuchema kwokurwadziwa kukuru. Ofar naPenekal vakadzokera kumashure, uye Perdue akamira kukambaira kuti azive zvaiitika. Nina haana kukwanisa kutiza kubva kwaari, asi kumubata kwake kwakakurumidza kusunungurwa uye kukwenya kwake kwakawedzera.
  
  Sam akafinyamisa kumeso achishaya kuti chii chaiitika. "Nhai! Nina, chii chiri kuitika?"
  
  Akangodzungudza musoro ndokuti nemuromo, "I don't know."
  
  Penekal ndipo paakaita manyawi ekufamba famba achida kuona kuti chii chaiitika kuN'anga yairidza mhere. Maziso ake akabva awedzera kuona miromo yeshasha mitete mirefu ichidonha pamwe chete nemaziso ake. Ruoko rwake rwakarara pachifuva chaNina, ruchibuda ganda kunge munhu ari kuvhundutswa nemagetsi. Munhuwi wenyama yaitsva wakazara mumba umu.
  
  Ofar akadanidzira ndokunongedza pachipfuva chaNina: "Ichi chiratidzo paganda rake!"
  
  "Chii?" Penekal akabvunza achinyatsotarisa. Akaona zvaitaurwa neshamwari yake achibva apenya. "Chiremba Mark Gould vanoparadza Sage! Tarirai! Tarisai," akanyemwerera, "Ichi ndicho Chisimbiso chaSoromoni!"
  
  "Chii?" - Ndakabvunza. - Perdue akabvunza, achitambanudza maoko ake kuna Nina.
  
  "Chisimbiso chaSoromoni!" Penekal akadzokorora. "Musungo wedhimoni, chombo chokurwisa madhimoni chinonzi chakapiwa Soromoni naMwari."
  
  Pakupedzisira, nyanzvi ye alchemist inosuruvarisa yakawira pasi nemabvi ake, akafa uye akaoma. Chitunha chake chakadonha pasi, zvichisiya Nina asina kukuvadzwa. Varume vese vakamboita kanguva vakanyarara.
  
  "Makirogiramu zana akanakisisa andati ndamboshandisa," Nina akadaro nenzwi risingashamisi, achipuruzira tattoo yake, masekonzi asati afenda.
  
  "Nguva yakanakisisa yandisati ndambotora firimu," akadaro Sam.
  
  Vese pavakanga vava kutanga kupora kubva mukupenga kunoshamisa kwavakanga vachangobva kuona, nyanzvi ye alchemist yakagadzwa naPenekal neusimbe yakakwira masitepisi. Nenzwi rokusakendenga chose, akazivisa, kuti: "Ndine urombo, ndanonoka. Renovations paTalinki's Fish & Chips yakandichengeta ndanonoka kudya. Asi ikozvino dumbu rangu razara uye ndagadzirira kuponesa nyika. "
  
  
  ***KUPERA***
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Mwana
  Mipumburu yeAtlantis
  
  
  Nhanganyaya
  
  
  
  Serapeum, temberi - 391 AD. e.
  
  
  Kuvhuvhuta kwemhepo kunotyisa kwakasimuka kubva muGungwa reMediterranean, kuchiputsa runyararo rwakatonga guta rine runyararo reAlexandria. Pakati pehusiku, marambi emafuta chete uye chiedza chemoto zvaionekwa mumigwagwa sezvimiro zvishanu zvakapfeka semamongi zvakakurumidza kufamba muguta. Ari pafafitera rematombo akakwirira, mumwe mukomana akanga asati akura akavatarisa vachifamba, vakanyarara, sokuzivikanwa kwaiitwa mamongi. Akadhonzera mai vake kwaari ndokuvanongedzera.
  
  Akanyemwerera ndokumuvimbisa kuti vakanga vonanga kumisa yepakati peusiku pane imwe chechi yeguta racho. Maziso mahombe ebrown omukomana aitarisa tunhu tudiki diki twaiva pasi pake mukuyeverwa, achironda mimvuri yawo nekutarisa kwake sezvo zvimiro zvitema, zvakarebesa zvairebeswa nguva imwe neimwe yavaipfuudza moto. Kunyanya, ainyatsoona munhu mumwe chete aiviga chimwe chinhu pasi pehembe dzake, chimwe chinhu chinokosha chaaisagona kuona.
  
  Hwaive husiku hushoma hwechirimo, kunze kwaive nevanhu vakawanda uye mwenje unodziya wairatidza mafaro. Pamusoro padzo, nyeredzi dzaipenya mudenga rakajeka, nepo pasi padzo, ngarava huru dzevashambadziri dzaisimuka sehofori dzinofema pamafungu aikwira nokudzika egungwa rinonyungudika. Nguva nenguva kuputika kwekuseka kana kuti kurira kwejagi rewaini rakaputsika zvakavhiringidza mamiriro ekufunganya, asi mukomana akajaira. Kamhepo kaivhuvhuta mubvudzi rake dema paakazembera pahwindo kuti anyatsoona boka risinganzwisisike revarume vatsvene vaaifarira zvikuru.
  
  Pavakasvika pamharadzano yaitevera ndipo paakaona votomhanya mhanya vachimhanya nenzira dzakasiyana. Mukomana akafinyamisa kumeso, achifunga kuti mumwe nemumwe aipinda mhemberero dzakasiyana munzvimbo dzakasiyana dzeguta. Mai vake vaitaura nevaenzi vavo vakamuudza kuti aende kunorara. Ayemurwa nekufamba kunoshamisa kwevarume vatsvene, mukomana akapfeka nguo yake pachake ndokunyahwaira achipfuura nemhuri yake nevaenzi vavo achipinda muimba huru. Asina shangu, akafamba achidzika nemasitepisi ematombo aiva pamadziro kuti asvike mumugwagwa waiva pasi.
  
  Akanga akatsunga kutevera mumwe wevanhu ava kuti aone kuti uku kuumbwa kunoshamisa kwaiva kwakadini. Mamongi aizivikanwa kufamba mumapoka uye kuenda kumisa pamwe chete. Nemoyo wakazadzwa nechishuwo chisinganzwisisike uye nenyota isina musoro yekutamba, mukomana akatevera mumwe wemamongi. Murume akanga akapfeka hembe aipfuura nepachechi yaiwanzonamata sevaKristu. Kukushamiswa kwake, mukomana wacho akaona kuti nzira yaifamba nomumongi yaienda kutemberi yechihedheni, Tembere yaSerapis. Kutya kwakabaya mwoyo wake sepfumo pakufunga kunyange kutsika tsoka panzvimbo imwe chete yenzvimbo yokunamatira yechihedheni, asi kuda kuziva kwake kwakatowedzera. Aifanira kuziva chikonzero nei.
  
  Murutivi rwose rwakafara rwomukoto wakanyarara, tembere yakaisvonaka yakaoneka ichioneka. Achiri kupisa pazvitsitsinho zvemumongi wembavha, mukomana akanyatsotevera mumvuri wake, achitarisira kuramba ari pedyo nemunhu waMwari panguva yakadai. Mwoyo wake wakarova murutyo rwetembere, uko akanzwa vabereki vake vachitaura pamusoro pavafiri kutendeka vechiKristu vakanga vakachengetwa imomo navahedheni kuti varoverere muna papa namambo kukwikwidzana kwavo. Mukomana wacho akararama munguva yokusagadzikana kukuru, apo kuchinja kubva muchihedheni kuenda kuchiKristu kwakanga kuri pachena mukondinendi yose. MuAlexandria kutendeuka kwakava neropa uye aitya kuva pedyo zvakanyanya nechiratidzo chine simba chakadaro, imba chaiyo yamwari wechihedheni Serapis.
  
  Aiona mamwe mamongi maviri mumigwagwa yeparutivi, asi vakanga vakarinda zvavo. Akatevera mufananidzo wenguo achipinda mufaçade yakati sandara, sikweya yechivako chikuru, akapotsa asisamuoni. Mukomana akanga asina kukurumidza semumongi, asi murima aigona kutevera tsoka dzake. Pamberi pacho pakanga pane chivanze chikuru, uye nechepamusoro paro pakanga pane chivako chakakwirira chaiva pambiru dzakakwirira, chaimiririra kubwinya kwose kwetemberi. Mukomana paakamira kushamisika akabva aziva kuti akanga asara ega uye akanga arasika munhu mutsvene akanga amuunza kuno.
  
  Asi zvakadaro, achisundwa nechirambidzo chinoshamisa chaakatambura nacho, nekufara kwaigona kupa chete zvakarambidzwa, akaramba. Manzwi akasvika pedyo, apo mapegani maviri, mumwe wavo aiva muprista weSerapis, vakanga vakananga kukuvaka kwembiru huru. Mukomana akaswedera pedyo akatanga kuvateerera.
  
  "Handidi kuzviisa mukunyengedzwa uku, Salodius! Handisi kuzobvumira chitendero chitsva ichi kuti chiwane mbiri yemadzitateguru edu, vamwari vedu!" - murume aiita semupristi akazevezera. Mumaoko ake akanga akatakura muunganidzwa wemipumburu, apo shamwari yake yakatakura muruoko rwake chidhori chendarama chehafu-murume, hafu yerudzi. Akabata murwi wenhokwe muruoko rwake vachifamba vakananga kumukova wekurudyi kwechivanze. Kubva pane zvaakanzwa, idzi dzaive dzimba dzemurume, Sarodhi.
  
  "Munoziva ndichaita zvese zvandinogona kuchengetedza zvakavanzika zvedu, Nyasha dzenyu. Unoziva kuti ndichapa hupenyu hwangu," akadaro Salodius.
  
  "Ndinotya kuti mhiko iyi ichakurumidza kuedzwa neboka rechiKristu, shamwari yangu. Vachaedza kuparadza chimwe nechimwe chasara chekurarama kwedu mukucheneswa kwavo kwenhema vachinyepedzera kuva vanonamata," muprista akaseka nehasha. "Nechikonzero ichi handifi ndakatendeukira kukutenda kwavo. Unyengeri hupi hungapfuura kumukira iwe uchizviita mwari wevanhu, iwe uchiti unoshumira mwari wevanhu?
  
  Kutaura kwose uku kwevaKristu vaizviti vane simba pasi pemureza weWamasimba Ose kwakavhiringidza mukomana wacho zvikuru, asi aitofanira kubata rurimi rwake nokuda kwokutya kuwanirwa navanhu vakashata vakadaro avo vakatsunga kumhura muvhu reguta rake guru. Panze paigara Salodius paive nemiti miviri yendege umo mukomana akasarudza kugara pasi varume vachipinda mukati. Rambi rainge risina kujeka rakavheneka musuwo nemukati, asi nekuvharwa kwegonhi haana kuona zvavaiita.
  
  Anzwa kuda kwaaiita nyaya dzavo, akabva afunga kunyangira mukati kuti azvionere ega kuti sei varume vaviri ava vakanga vanyarara sekuti vakanga vangosara vari zvipoko zvezvakaitika kare. Asi kubva paaiva akavanda, mukomana akanzwa zhowe zhowe ndokuoma panzvimbo yake kuti asaonekwe. Akashamisika kuona mumongi uya nevamwe varume vaviri vakanga vakapfeka hembe vachimhanya vachipfuura nepaari, vachibva vapinda mumba vachitevedzana. Mushure memaminitsi mashoma, mukomana akashamisika akatarisa vachibuda, ropa richipfachukira pamucheka webrown wavakanga vakapfeka kuti vavhare mayunifomu avo.
  
  Havasi mamongi! Uyu ndiye Murindi wePapa weCoptic Pope Theophilus!Akadaidzira mupfungwa, izvo zvakaita kuti moyo wake urove nekuvhunduka uye kutya. Achitya zvikuru kufamba, akamirira kusvikira vaenda kuti awane mamwe mapegani. Akamhanya akananga kukamuri rakanyarara ari makumbo akakotama, achifamba akakotama kuti ave nechokwadi chekuvapo kwake kusingaonekwe munzvimbo iyi yaityisa, yakacheneswa nemapegani. Akabva angopinda mumba asina kuoneka achibva avhara musuwo kuti anzwe kana pane apinda.
  
  Mukomana akaridza mhere asingadi kuona varume vaviri vakanga vafa, mazwi chaiwo aakatora uchenjeri maminetsi mashoma apfuura akanyarara.
  
  Saka ichokwadi. Varindi vechiKristu vanoda kuteura ropa sezvinoita vanyengeri vanoshorwa nokutenda kwavo, mukomana akafunga kudaro. Zvakazarurwa izvi zvakamubaya mwoyo. Mupristi akanga akarurama. Pope Theofiro navabatiri vake vaMwari vanoita ikoku bedzi nokuda kwesimba pamusoro pavanhu, uye kwete kukudza baba vavo. Ko, hazvivaiti vakashata savahedheni here?
  
  Nezera rake, mukomana wacho akanga asisakwanisi kubvuma hudzvinyiriri hwaibva kuvanhu vaiti vanoshumira dzidziso yerudo. Akadedera nekutya achiona kutsemurwa pahuro ndokukachidzwa nemunhuwi waimuyeuchidza makwai akanga aurawa nababa vake, kunhuwa kwemhangura kwaidziya zvekuti pfungwa dzake dzakamumanikidza kuti abvume kuti munhu.
  
  Mwari ane rudo uye anokanganwira? Aya ndiwo here madiro aiita Papa nekereke yake vamwe vanhu uye kuregerera vanotadza?Akanetseka mumusoro make, asi paainyanya kufunga nezvazvo, ainzwawo kunzwira tsitsi vanhu vakanga vauraiwa pasi. Akabva arangarira bepa ravaifamba naro ndokutanga kupenengura zvose chinyararire sezvaaigona.
  
  Panze pachivanze mukomana akanzwa ruzha rwaiwedzera kuita sekuti vainyangira vakanga vasiya kuvanda kwavo. Nguva nenguva ainzwa mumwe munhu achiridza mhere nekurwadziwa, kazhinji kacho kuchiteverwa nokuroverana kwesimbi pasimbi. Pane chinhu chaiitika kuguta rake usiku ihwohwo. Aizviziva. Akainzwa mukazevezeve kemhepo yegungwa iyo yakanyudza kutinhira kwengarava dzevatengesi, chiziviso chaityisa chokuti usiku uhwu hwakanga husina humwe humwe.
  
  Nehasha achivhura zvivharo zvechipfuva nemadhoo ekhabhati, haana kuwana magwaro aakanga aona Salodius achiunzwa mumba make. Pakupedzisira, pakati poruzha rwakakura rwehondo yorudzidziso yakashatirwa mutembere, mukomana akawira pasi namabvi ake mukuneta. Pedyo nevahedheni vakafa, akachema zvikuru nemhaka yokukatyamadzwa kwakaparirwa nechokwadi uye kurambwa kwokutenda kwake.
  
  "Handichadi kuva muKristu!" - akadanidzira, asingatyi kuti vaizomuwana iye zvino. "Ndichava muhedheni uye ndichadzivirira nzira dzakare! Ndinoramba kutenda kwangu ndokuisa munzira yavanhu vokutanga venyika ino!" - akachema. Ndiite mudziviriri wako, Serapis!
  
  Kurira kwezvombo nemhere yeavo vaiurawa kwaityisa zvokuti kuchema kwake kungadai kwakaturikirwa sorumwe rudzi rwehondo. Kushevedzera kwehasha kwakamunyevera kuti chimwe chinhu chinoparadza zvikuru chakanga chaitika, uye akamhanyira kuhwindo kuti aone mbiru dzaiva muchikamu chetemberi huru dziri pamusoro dzichiparadzwa imwe neimwe. Asi tyisidziro chaiyoiyo yakabva muchivako chaicho chaaigara. Kupisa kwaipisa kwakabata chiso chake paakatarisa nepahwindo. Marimi emoto akareba semiti mirefu akananzva zvivakwa ukuwo zviumbwa zvaidonha zvine simba zvaiita sematsikwa ehofori.
  
  Abatwa neshungu uye achichema, mukomana akatya akatsvaka nzira yokubuda nayo nechimbichimbi, asi zvaakasvetuka pamusoro pechitunha chakanga chisisina upenyu chaSalodius, gumbo rake rakabatwa muruoko rwomurume uyu ndokuwira pasi zvikuru. Mushure mekupora kubva mukurohwa, mukomana akaona pane pane pasi pewadhiropu yaakanga achitsvaga. Raiva danda remapuranga rakavigwa muuriri hwekongiri. Nekuomerwa kukuru, akasaidzira kabati yemapuranga parutivi ndokusimudza chivharo chacho. Mukati macho akawana murwi wemapumburu ekare nemamepu zvaakanga achitsvaka.
  
  Akatarira murume akanga afa, uyo waaidavira kuti akamunongedzera munzira yakarurama, chaizvoizvo uye mumudzimu. "Kutenda kwangu kwauri, Salodius. Kufa kwako hakuzovi pasina," akanyemwerera akabatira mipumburu pachipfuva chake. Achishandisa kamuviri kake sepfuma yake, akapinda nepaimwe pombi yemvura yaiyerera nepasi petemberi semvura inoyerera nedutu ndokupukunyuka asina kuoneka.
  
  
  Chitsauko 1
  
  
  Bern akatarisa nzvimbo huru yebhuruu yaiva pamusoro pake iyo yairatidzika kuva yakatambanudzwa nokusingaperi, yakatsemuka bedzi nomutsetse wakacheneruka weshava apo bani rakati sandara rairatidzira mujengachenga. Mudzanga wake ndiwo waingoratidza kuti mhepo yaivhuvhuta, ichifuridza chiutsi chayo chena ichienda kumabvazuva uku maziso ake eblue aipenya achitenderedza. Akanga apererwa, asi haana kuita chivindi chekuzviratidza. Kusanzwisisa kwakadaro kwaizoderedza simba rake. Semumwe wevakuru vatatu mumusasa, aifanira kuchengetedza kutonhora kwake, hutsinye husingapedziki uye kugona kwehutsinye kusamborara.
  
  Varume vakaita saBern chete ndivo vaigona kuita kuti muvengi adedere uye kuchengetedza zita rechikwata chake riri benyu mukuzevezera kwakashata kwevagari venzvimbo uye matonhorero eavo vari kure mhiri kwemakungwa . Bvudzi rake rakanga rakaveurwa ripfupi, musoro wake womusoro uchioneka pasi pemashanga matema-grey, asina kuvhuvhutwa nemhepo ine simba. Nemiromo yakadhonzwa, mudzanga wake wakamoneredzwa wakaputika kwechinguva chidiki orange asati amedza muchetura wawo ndokukandira butt pamhanza yepavharanda. Pazasi pechivharicho paakamira, donhwe remamita mazana anoverengeka rakadzika mujinga megomo.
  
  Yakanga iri nzvimbo yakanaka yevaenzi vaisvika, kugamuchirwa uye neimwe nzira. Bern akapinza zvigunwe zvake nemundebvu nendebvu zvitema nepfumbu, achizvipuruzira kanoverengeka kutozosvikira dzatsvinda uye dzisina madota asara. Akanga asingadi yunifomu-hapana kana mumwe wavo aiida-asi chirango chavo chakaoma chakaratidza mararamiro avo uye kudzidziswa kwavo. Vanhu vayo vaive vakarongedzerwa zvakanyanya uye mumwe nemumwe aive akadzidziswa kusvika pakukwana mune dzakasiyana siyana, hunhengo hwavo hwaienderana nekuziva zvishoma pane zvese uye nyanzvi mune zvakawanda. Idi rokuti vaigara vari voga uye vaichengeta kutsanya kwakasimba harina kureva munzira ipi neipi kuti vaiva netsika kana kuti kuchena kwamamongi.
  
  Muzvokwadi, vanhu veBern vakanga vari boka revanhu vakaoma vemarudzi akasiyana-siyana vaifarira zvose zvaiitwa neutsinye, asi vakadzidza kushandisa mafaro avo. Nepo murume mumwe nomumwe aiita basa rake uye mishoni dzose nokushingaira, Bern navasonganiri vake vaviri vakabvumira boka ravo kuva imbwa dzavaiva.
  
  Ikoku kwakavapa chifukidziro chakaisvonaka, chitarisiko chemhare dzinoita mirau yezviratidzo zvehondo nokuzvidza chinhu chipi nechipi chaitsunga kuyambuka chikumbaridzo choruzhowa rwavo pasina chikonzero chakanaka kana kuti kuva nemari ipi neipi kana kuti nyama pazviri. Nekudaro, murume wese aive pasi pekuraira kwaBern aive nehunyanzvi uye akadzidza. Vanyori venhoroondo, vapfuri vepfuti, nyanzvi dzezvokurapa, vanochera matongo nenyanzvi dzemitauro vakafamba vakabatana nemhondi, nyanzvi dzemasvomhu nemagweta.
  
  Byrne aiva nemakore 44 uye aiva nekare yaidiwa nevapambi pasi pose.
  
  Aimbova nhengo yeBerlin unit yeinodanwa kuti New Spetsnaz (Secret GRU), Bern akapinda mumitambo yepfungwa yakati wandei, isina tsitsi sechirongwa chake chekurovedza muviri, mukati memakore maGerman akashanda mumauto akakosha eRussia. Ari pasi pebapiro rake, zvishoma nezvishoma akatungamirirwa nemukuru wake wepakarepo kune misheni yakavanzika yeGermany yakavanzika. Mushure mekunge Bern aita mumiriri anoshanda zvakanyanya kuboka iri rakavanzika reGerman aristocracy uye tycoon dzepasirese dzine hurongwa husina kunaka, akazopihwa basa rekupinda-level, uko akapihwa nhengo yechishanu kana akabudirira.
  
  Pazvakava pachena kuti aifanira kuba mwana mucheche weimwe nhengo yedare reBritain ndokuuraya mwana wacho kana vabereki vake vasina kuwirirana nezvinodiwa nesangano, Bern akaona kuti akanga achishumira boka reropa rine simba uye rinosemesa uye akaramba. Zvisinei, paakadzokera kumba akawana mudzimai wake akabatwa chibharo ndokupondwa uye mwana wake asipo, akapika kupidigura Mutengo weBlack Sun nenzira ipi neipi inodiwa. Akanga aine simba rakanaka kuti nhengo dzakashanda pasi pemasangano ehurumende akasiyana-siyana, uye kuti tende ravo rakasvika kure mumajeri eEastern Europe uye Hollywood studios, kusvika kumabhangi emambo uye real estate muUnited Arab Emirates neSingapore.
  
  Kutaura idi, Bern akakurumidza kuvaziva sadhiabhorosi, mumvuri; zvinhu zvose zvakanga zvisingaoneki asi zviri pose pose.
  
  Mushure mekutungamira kupandukira kwevane pfungwa dzakafanana uye nhengo dzechikamu chechipiri vane simba rakakura ravo, Bern nevamwe vake vakasiya kurongeka uye vakafunga kuita chinangwa chavo chekuparadza mumwe nemumwe ari pasi uye nhengo yedare repamusoro reBlack Sun. .
  
  Nokudaro kwakazvarwa Renegade Brigade, vapanduki vane mhosva yekupikisa kwakabudirira zvikuru iyo Order of the Black Sun yakambotarisana nayo, muvengi mumwe chete anotyisa zvakakwana kuti ape yambiro mukati mehurongwa hweOrder.
  
  Iye zvino Renegade Brigade yakaita kuti kuvepo kwavo kuzivikanwe pamukana wega wega wekuyeuchidza Black Sun kuti vaive nemuvengi anotyisa, kunyangwe vasina simba munyika yeruzivo rwemichina uye zvemari seChitsauko, asi chepamusoro mukugona kwehunyanzvi. Hwokupedzisira hwakanga huri unyanzvi hwaigona kudzura nokuparadza hurumende, kunyange pasina betsero youpfumi husingagumi nezviwanikwa.
  
  Bern aifamba pasi pekamuburi rakaita seuriri huviri pasi penzvimbo huru yokugara, achipfuura nepamagedhi maviri marefu, matema, esimbi aigamuchira vaya vakanga vatongerwa kupinda mudumbu rechikara, uko vana veZuva Ratema vakaurayiwa norusaruro. . Uye zvingave zvakadaro, akanga achishanda pachidimbu chezana, chaaiti haana chaanoziva nacho. Burn aigara achinakidzwa nekuti kuratidza kwavo kuvimbika hakuna kumbovawana chero chinhu, uye zvakadaro vaiita sevainzwa vachisungirwa kuzvipira nekuda kwesangano raive navo parumananzombe uye rakaratidza nguva nenguva kuti rairamba kuedza kwavo. granted. Yechii?
  
  Kana paine, psychology yevaranda ava yakaratidza kuti rimwe simba risingaoneki rechinangwa chakaipa rakakwanisa sei kushandura mazana ezviuru zvevanhu vakajairwa, vakanaka kuita mhomho yemasoja emarata akapfeka yunifomu aifora achienda kumaNazi. Chimwe chinhu pamusoro pe "Black Sun" chakashanda nehungwaru hwakafanana nekutya kwakadzinga vanhu vane tsika pasi pemurairo waHitler wekupisa vana vapenyu uye kutarisa vana vachidzipwa nehutu hwegasi ivo vachichemera vanaamai vavo. Pese paakaparadza chimwe chazvo, akanzwa kurerukirwa; kwete zvakanyanya nekuda kwekuzorora kubva pakuvapo kwemumwe muvengi, asi nekuti aive asina kufanana navo.
  
  
  Chitsauko 2
  
  
  Nina akazarirwa pahodgepodge yake. Sam haana kukwanisa kuita asi kuseka kusundwa kwake nekukasira uye kutaura kwaakaita kwaakaita, ndokumutonga nekamwe kakupenya kakaita kuti adzokere pane zvakajairika.
  
  "Ndine urombo, Nina," akadaro, achiedza kuvharidzira kunakidzwa kwake pasina, "asi akangokuudza kuti muto wacho unopisa, uye unongoisa chipunu imomo. Waifunga kuti chii chichaitika?"
  
  Rurimi rwaNina rwakanga rwakaita chiveve nokuda kwomuto unopisa waakanga aravidza nokukurumidza, asi aigona kungopika.
  
  "Ndoda kukuyeuchidza kuti ndine nzara sei?" akadaro achinyemwerera.
  
  "Ehe, kanokwana gumi neina," akadaro nehukomana hwake hunogumbura, izvo zvakaita kuti abate chipunu muchibhakera pasi pegirobhu rinopofumadza mukicheni yaKatya Strenkova. Yainhuwirira chakuvhu nejira rekare, asi nokuda kwechimwe chikonzero Nina akaiwana ichifadza zvikuru, sokunge wakanga uri musha wake womumwe upenyu. Zvipembenene chete, zvakakurudzirwa nezhizha reRussia, zvakamunetsa munzvimbo yake yekunyaradza, asi kana zvisina kudaro aifarira mutsa unodziya uye kushanda kwakashata kwemhuri dzeRussia.
  
  Mazuva maviri apfuura kubva Nina, Sam naAlexander vakayambuka kondinendi nechitima uye vakazosvika kuNovosibirsk, kubva apo Alexander akavapa kukwira vese mumotokari yairendwa yakanga isingakodzeri kufamba, yakavaendesa kupurazi raStrenkov paRwizi Argut, kuchamhembe kwe. muganhu uri pakati peMongolia neRussia.
  
  Sezvo Perdue akanga asiya kambani yavo muBelgium, Sam naNina vakanga vava netsitsi dzechiitiko uye kuvimbika kwaAlexander, nekure vakatendeseka kupfuura vanhu vose vasingavimbiki vavakambobata navo munguva pfupi yapfuura. Husiku Perdue akanyangarika nenhapwa Renata weOrder of the Black Sun, Nina akapa Sam cocktail yake ye naite, yakafanana neyaakapiwa naPerdue, kuitira kuti abvise zvose zviri zviviri ziso rinoona rose reBlack Sun. Sezvo aitarisira, izvi zvakanga zvichiratidza sezvaaigona kuva, achifunga kuti akanga asarudza rudo rwaSam Cleave pamusoro pehupfumi hwaDave Perdue. Nekuenda kwake akamuvimbisa kuti aive kure nekusiya zvaaida pamoyo wake, zvisinei nekuti zvaive zvisiri zvake. Asi idzi dzaive nzira dzemamillionaire playboy, uye aifanira kumupa chikwereti - aive asina tsitsi murudo rwake senge mukufamba kwake.
  
  Ivo zvino vakarara pasi muRussia ivo vachironga mafambiro avo anotevera kuti vawane mukana kune yakapanduka nzvimbo iyo vakwikwidzi veBlack Sun vakabata nhare yavo. Iri raizova basa rine ngozi uye rinopedza simba, sezvo vakanga vasisina kadhi ravo rehwamanda - ramangwana rakabvisa Renata weBlack Sun. Asi zvakadaro, Alexander, Sam naNina vaiziva kuti mhuri yevapanduki ndiyo chete nzvimbo yavo yekupotera kubva kuhurongwa husina tsitsi hwekutsvaga nekuvauraya.
  
  Kunyange kana vakakwanisa kuita kuti mutungamiri wevapanduki abvume kuti vakanga vasiri vasori veRenata Order, vakanga vasingazivi kuti Renegade Brigade yairevei kuti varatidze izvozvo. Iroro pacharo raive zano rinotyisa zvachose.
  
  Vanhu vakarinda nhare yavo paMönkh Saridag, nzvimbo yakakwirira yepamusoro-soro yeMakomo eSayan, vaisava vekutamba navo. Mukurumbira wavo wainyatsozivikanwa naSam naNina, sezvavakanga vadzidza panguva yavaiva mujeri padzimbahwe reBlack Sun muBruges asingasviki mavhiki maviri akanga apfuura. Vachiri kutsva mupfungwa dzavo kuti Renata aizotuma sei Sam kana Nina parwendo rune njodzi kuti apinze muRenegade Brigade uye kuba Longinus yaanochiva, chombo chaive chisina kuburitswa pachena. Kusvika nanhasi havasati vaziva kana iro rainzi mission yaLonginus raive basa riri pamutemo here kana kuti zano rekugutsa chishuwo chaRenata chekutumira vakakuvara mumitambo yekatsi nembeva kuti kufa kwavo kuwedzere kunakidza uye kuve kwakaoma. mafaro ake.
  
  Alexander akaenda ega pamushandirapamwe wekuongorora kuti aone rudzi rwechengetedzo yakapihwa neRenegade Brigade munharaunda yavo. Neruzivo rwake rwehunyanzvi uye kudzidziswa kwekupona, akange asingafananidze nevanofarira vevapanduki, asi iye nevamwe vake vaviri havana kukwanisa kukwira papurazi raKatya zvachose. Pakupedzisira, vaifanira kuonana neboka revapanduki, zvikasadaro vaisazokwanisa kudzokera kuupenyu hwavo hwenguva dzose.
  
  Akavimbisa Nina naSam kuti zvaive nani aende ega. Kana neimwe nzira Kurongeka kwanga kuchiri kutevera vatatu vavo, zvirokwazvo havaizotsvaga ruoko rwemurimi ari ega muLDV inorova (light duty mota) mumapani eMongolia kana pedyo nerwizi rweRussia. Mukuwedzera, aiziva nyika yake seseri kweruoko rwake, izvo zvakabatsira kukurumidza kufamba uye kuraira zviri nani kwemutauro. Kudai mumwe wevaanoshanda navo aizobvunzurudzwa nevakuru vakuru, kushaikwa kwavo kwounyanzvi hwomutauro kwaigona kukanganisa zvakakomba gadziriro yacho kutoti vakabatwa kana kuti kupfurwa.
  
  Akatyaira achitevedza kanzira kaiva nematombo kakanga kasina vanhu kaienda kumakomo airatidza muganhu ndokutaura chinyararire kunaka kweMongolia. Kamotokari kacho kaive kachituru kekare keblue blue kaizhamba nekufamba kwese kwemavhiri, zvichiita kuti rozari pagirazi rinoona nechekumashure riite kudzedzereka senge pendulum tsvene. Chete nekuti yaive rwendo rwaKatya, Alexander akatsungirira kurira kunotsamwisa kwemabheji padhibhodhi mukunyarara kwekabhini, zvikasadaro angadai akabvarura chisaririra kubva pagirazi ndokuchikanda kunze nepahwindo. Uyezve, nzvimbo yacho yakanga yakanganwika. Paisazova nekupukunyuka kweizvi murozari.
  
  Bvudzi rake rakaita kupeperetswa nemhepo inotonhora yaivhuvhuta nepafafitera rakanga rakashama, uye ganda reparuoko rwake rakatanga kupisa nechando. Akapika mubato waive wabvaruka waitadza kusimudza girazi kuti rimunyaradze kubva kumhepo yaitonhora yemugwenga waaiyambuka. Mukati make, izwi diki rakamushora nekuda kwekusaonga kuti achiri mupenyu mushure mezviitiko zvinoshungurudza muBelgium apo mudiwa wake Axelle akaurayiwa uye akapukunyuka nepaburi retsono.
  
  Mberi aigona kuona muganhu, uko, nerufaro, murume waKatya akashanda. Alexander akatarira nokukurumidza rozari rakanga rakanyorwa padheshibhodhi remotokari yaizunguzika, uye akaziva kuti ivowo vakamuyeuchidza nezveichi chikomborero chinofadza.
  
  "Ehe! Ehe! Ndinoziva. "Ndinoziva, damn it," akagonya achitarisa chinhu chaizunguzika.
  
  Nzvimbo yebhodha yakanga isiri chinhu kunze kwechimwe chivakwa chidiki chine ramshackle, chakakomberedzwa nehurefu hwakanyanyisa hwewaya ine minzwa uye varume vaifamba-famba vane pfuti refu vakamirira chimwe chiitiko. Vaingofamba havo nehusimbe, vamwe vachibatidza shamwari dzavo fodya, vamwe vachibvunza muenzi aiedza kupfuura.
  
  Alexander akaona pakati pavo Sergei Strenkov, uyo akatorwa mufananidzo nemukadzi ane ruzha weAustralia uyo akaomerera pakudzidza kuti "fuck you" muchiRussia. Sergei akanga ari murume anonamata zvikuru, sezvakaita katsi yake yomusango Katya, asi akafadza mukadzi wacho ndokumudzidzisa kutaura kuti "Rumbidzai Maria" panzvimbo pacho, achimupwisa kuti iyi ndiyo chaizvoizvo mutsara waakanga akumbira. Alexander aifanira kuseka nekudzungudza musoro achiteerera nhaurirano achimirira kutaura nemugadhi.
  
  "Oh imbomira, Dima! Ndichatora uyu!" Sergei akadanidzira kune mumwe wake.
  
  "Alexander, waifanira kunge wauya husiku," akadaro achifemera pamusoro, achinyepedzera kubvunza magwaro eshamwari yake. Alexander akamutambidza magwaro ake ndokupindura kuti: "Ndingazviita, asi wapedza izvozvo zvisati zvaitika, uye hapana mumwe munhu wandinovimba naye kuti azive zvandichaita kune rimwe divi refenzi iyi, unoziva?"
  
  Sergei akagutsurira musoro. Aive nemazindebvu akakora uye tsiye nhema dziya dzakaita kuti awedzere kutyisa muuniform yake. Vose Sibiryak, Sergei, naKatya vaiva shamwari dzehuduku dzeAlexander anopenga uye vakapedza usiku hwakawanda mujeri nekuda kwemafungiro ake asina hanya. Kunyange zvakadaro, mukomana akaonda, ane gobvu akanga ari tyisidziro kumunhu upi noupi aitsvaka kurarama upenyu hwakarongeka uye hwakachengeteka, uye pwere mbiri dzakakurumidza kuziva kuti Alexander aizokurumidza kuvapinza muchinetso chakakomba kana vakaramba vachibvumirana kumukumbanira pane zvisiri pamutemo zvake, ngochani adventures.
  
  Asi vatatu vakaramba vari shamwari kunyange mushure mokunge Alexander aenda kunoshumira muGulf War semufambisi wezvikepe mune chimwe chezvikwata zveBritish. Makore ake ari scout uye nyanzvi yekupona akamubatsira nekukasira kusimuka nepakati kusvika ave mukontrakta akazvimirira uyo akakurumidza kuwana ruremekedzo rwemasangano ese akamupinza basa. Zvichakadaro, Katya naSergei vakanga vachifambira mberi zvishoma nezvishoma muupenyu hwavo hwedzidzo, asi kushayikwa kwemari uye kusagadzikana kwezvematongerwo enyika muMoscow neMinsk, pamwe chete, zvakavamanikidza vose kudzokera kuSiberia, kwavakazobatana zvakare, anenge makore gumi mushure mokunge vaenda kune zvakakosha. zvinhu zvisina kumboitika.
  
  Katya akagara nhaka yepurazi rasekuru nasekuru vake apo vabereki vake vakaurayiwa nekuputika kwefekitari yezvombo kwavaishanda achiri gore rechipiri mudzidzi wesainzi yekombuta paYunivhesiti yeMoscow, uye aifanira kudzokera kuzotora purazi racho asati atengeswa. nyika. Sergei akabatana naye, uye vaviri vacho vakagara ikoko. Makore maviri gare gare, apo Alexander the Unstable akakokwa kumuchato wavo, vatatu ava vakazivanazve, vachirondedzera zvinoitika zvavo pamabhodhoro anoverengeka echiedza chemwedzi kutozosvikira varangarira mazuva iwayo omusango sokunge kuti vakanga vaararama.
  
  Katya naSergei vakawana upenyu hwomumaruwa hunofadza uye pakupedzisira vakava vagari vanoenda kuchechi, nepo shamwari yavo yomusango yakasarudza upenyu hwengozi nokuchinja nguva dzose kwenzvimbo. Zvino akadana betsero yavo kuti vamudzivirire neshamwari dzake mbiri dzeScottish kutozosvikira agona kugadzirisa zvinhu, achisiya, chokwadika, mwero wengozi umo iye, Sam naNina vakanga varimo zvomenemene. Ane mutsa pamwoyo uye anogara achifara kuva nekambani yakanaka, veStrenkov vakakoka shamwari nhatu kuti dzigare navo kwechinguva.
  
  Zvino yakanga yava nguva yokuita zvaakanga avinga, uye Alexander akavimbisa shamwari dzake dzehuduku kuti iye nevamwe vake vaizokurumidza kubuda mungozi.
  
  "Pindai napasuo rokuruboshwe; dziri uko dziri kuputsika. Padlock ndeyenhema, Alex. Ingodhonza cheni uye uchaona. Ipapo enda kuimba iri pedyo norwizi, ikoko-" haana kunongedzera kuchinhu zvikurukuru, "anenge makiromita mashanu kubva ipapo. Kune mutakuri, Costa. Mupe doro kana chaunacho muflask iyoyo. Ari nyore kuita chiokomuhomwe," Sergei akaseka, "uye achakuendesa kwaunoda kuenda."
  
  Sergei akaisa ruoko rwake zvakadzika muhomwe yake.
  
  "Aa, ndazviona," Alexander akaseka, achinyadzisa shamwari yake nekunyara uye nekuseka kweupenzi.
  
  "Aiwa uri benzi. Pano," Sergei akapa Alexander rozari yakaputsika.
  
  "Haiwa, Jesu, kwete mumwe wavo," Alexander akagomera kudaro. Akaona kutarisa kwakaoma kwaakapiwa naSergei nokuda kwekumhura kwake uye akasimudza ruoko rwake mukutaura kwekukumbira ruregerero.
  
  "Uyu akasiyana neari pagirazi. Tarirai, ipa mumwe wavarindi pamusasa, iye agokuendesai kune mumwe wavakuru, zvakanaka here? Sergei akatsanangura.
  
  "Sei rozari yaputsika?" Alexander akabvunza achiratidza kushamisika chose.
  
  "Uyu mucherechedzo wekuramba kutenda. Renegade brigade iri kushandisa izvi kuzivana," sahwira wake akapindura asingadi.
  
  "Mira, uri sei-?"
  
  "Hazvinetse shamwari. Neniwo ndaiva musoja, munoziva? "Handisi benzi," Sergei akazevezera.
  
  "Handina kumborevesa, asi wakaziva sei kuti ndiani wataida kuona?" - Alexander akabvunza. Akashamisika kana Sergei aingova rimwe gumbo reBlack Sun spider uye kana aigona kuvimbwa. Ipapo akafunga nezvaSam naNina, vasingafungiri, vari mumanori.
  
  "Teerera, unouya kumba kwangu nevatorwa vaviri vasina kana chinhu pavari: vasina mari, vasina zvipfeko, vasina magwaro ekunyepa ... Uye unofunga kuti handisi kuona mupoteri pandinoona mumwe? Uyezve, vanewe. Uye haufambidzane nevanhu vakachengeteka. Zvino enderera. Uye edza kudzokera kupurazi pasati pasvika pakati pousiku," akadaro Sergei. Akarova denga remarara ndokuridza muridzo kumurindi wepagedhi.
  
  Alexander akagutsurira musoro achitenda, akaisa rozari yake pamakumbo ake sezvo motokari yaipinda pagedhi.
  
  
  Chitsauko 3
  
  
  Magirazi aPerdue airatidza kutenderera kwemagetsi kumberi kwake, achivhenekera rima raakanga akagara. Kwakanga kwakanyarara, munhu akafa usiku munzvimbo yake yenyika. Akasuwa Reichtishusis, akasuwa Edinburgh uye mazuva ekusava nehanya aakapedza ari muimba yake huru, vashanyi vanokatyamadza uye vatengi nezvigadzirwa zvake uye shasha isingaenzaniswi. Kutariswa kwacho kwanga kwave kusina mhosva, kusingafadzi kupihwa rombo rake raitozivikanwa uye rinonyadzisa, asi akange azvipotsa. Kare ikako, asati apinda mushit yakadzama nezvakazarurwa paDeep Sea One uye sarudzo isina kunaka yevadyidzani vebhizinesi mugwenga reParashant, hupenyu hwaive hwekuenderera mberi kunonakidza uye chitsotsi cherudo.
  
  Zvino upfumi hwake hwakanga husingachakwanisi kutsigira upenyu hwake, uye kuva nehanya nokuchengeteka kwevamwe kwakawira pamapfudzi ake. Kunyange aiedza nepaaigona napo, akaona kuti kubatanidza zvinhu zvose kwakanga kwava kunenge kusingabviri. Nina, mudiwa wake, achangobva kurasikirwa newaimbova mudiwa waaida kuhwina zvizere, aive kumwe kuAsia nemurume waaifunga kuti aida. Sam, mukwikwidzi wake werudo rwaNina uye (ngatirege kuzviramba) muhwina wenguva pfupi yapfuura wemakwikwi akafanana, aigara aripo kuti abatsire Perdue mukuedza kwake - kunyangwe zvaisafanira.
  
  Kuchengetedzeka kwake kwaive panjodzi, zvisinei nekuchengetedzeka kwake, kunyanya zvino zvaakanga ambomira kutungamirira Black Sun. Dare raitarisira hutungamiriri hwehurongwa pamwe raive rakamutarisa uye nekuda kwechimwe chikonzero rakanga richichengetedza zvigaro zvaro panguva ino, uye izvi zvakaita kuti Perdue atye zvakanyanya - uye aive asiri munhu anotya. Chaaigona kuita kwaiva kuramba akatsikitsira pasi kutozosvikira afunga zano rokubatana naNina ndokumuendesa kwakachengeteka kutozosvikira afunga zvokuita kana kanzuru ikashanda.
  
  Musoro wake wairova nekubuda ropa mumhino hombe kwaakanga aita maminetsi mashoma apfuura, asi zvino akanga asisakwanisi kumira. Pakanga pane zvakawanda zviri mungozi.
  
  Kasingaperi, Dave Perdue akatarisa mudziyo pachiratidziro chake cheholographic, asi pane chimwe chinhu chakashata chaaisakwanisa kuona. Pfungwa dzake dzaive dzisina kunyatsojeka semazuva ese, kunyangwe aive achangopepuka kubva kumaawa mapfumbamwe ekurara asina kukanganiswa. Ainge atonzwa musoro kurwadza asi hazvina kumbomushamisa sezvo ainge anwa bhodhoro rose reJohnnie Walker red akagara pamberi pechoto ari ega.
  
  "Nekuda kwedenga!" Perdue akadanidzira chinyararire, kuti arege kumutsa mumwe wevavakidzani vake, uye akarova zvibhakera zvake patafura. Zvakanga zvisingaite zvachose kuti arasikirwe nekutonhorera, kunyanya pamusoro pebasa diki rakadaro seyemagetsi dunhu remagetsi, aifarira aakange atoziva aine makore gumi nemana. Chimiro chake chakasuruvarisa nokusashivirira zvakanga zviri muuyo wamazuva mashomanene apfuura, uye aiziva kuti aifanira kubvuma kuti kusiya Nina naSam kwakanga kwasvika kwaari pashure pezvose.
  
  Kazhinji kazhinji mari yake nerunako zvaigona kubvuta mhuka ipi neipi nyore nyore, uye pamusoro payo yose, akanga ana Nina kweanopfuura makore maviri, uye kunyange zvakadaro akazvitora sezviri nyore ndokunyangarika paradar pasina kunetseka kumuzivisa kuti akanga ari mupenyu. Akange ajaira kuita izvi, uye vanhu vazhinji vakazvigamuchira sechikamu chekusaziva kwake, asi zvino akaziva kuti iyi yaive yekutanga kurova kwakakomba kuhukama hwavo. Chitarisiko chacho chakatonyanya kumugumbura, kunyanya nekuti aiziva ipapo kuti akamuchengeta nemaune murima uye ipapo, mukurova kunouraya, akamukwevera mukutarisana kwake kwakanyanya kutyisidzira neane simba "Black Sun" kusvika nhasi.
  
  Perdue akabvisa magirazi ake ndokuaisa pakaturu kemubhawa kaive pedyo naye. Akavhara maziso ake kwekanguva, akadzvanya zambuko remhuno zvishoma nechigunwe chake nechigunwe uye akaedza kubvisa pfungwa dzake dzaive dzavhiringika ndokudzosa uropi hwake kuhunyanzvi hwekuita. Husiku hwaive hunyoro, asi mhepo yakaita kuti miti yakafa isendeke pafafitera ichikwenya kunge katsi iri kuedza kupinda mukati. Chimwe chinhu chakanga chakavanda usiku kunze kweimba duku yaigara Perdue nekusingaperi kusvikira aronga mafambiro ake anotevera.
  
  Zvakanga zvakaoma kusiyanisa kurova-rova kusingaregi kwemapazi emiti kunokonzerwa nedutu uye kupuruzira nekiyi huru kana kudzvanya kwespark plug pahwindo. Perdue akamira kuti ateerere. Kazhinji akanga asiri murume wepfungwa zvachose, asi zvino, achiteerera manzwiro ake ekuzvarwa, akanga akatarisana nekutsamwa kukuru.
  
  Aiziva zvirinani pane kudongorera, saka akashandisa imwe yemidziyo yake, isati yaedzwa, asati atiza kubva muimba yake huru muEdinburgh pasi perima. Yaive mhando yespyglass, yakadzoserwa kune zvinangwa zvakasiyana pane kungobvisa chinhambwe chekuongorora zviito zveavo vasina chavanoziva. Yakanga iine infrared function yakazara ne red laser beam yakaita seyepfuti yebasa, zvisinei iyi laser yaigona kucheka nepakati penzvimbo zhinji mukati mezana yemayadhi. Nekupenya kweswiti pasi pechigunwe chake, Perdue aigona kuseta teresikopu kuti atore masiginecha ekupisa, saka nepo aisakwanisa kuona nemadziro, akakwanisa kuona chero kupisa kwemuviri wemunhu kana achifamba kunze kwemadziro ake emapuranga.
  
  Nekuchimbidza akakwira nhanho pfumbamwe dzemusitepisi wakapamhama waienda pauriri hwechipiri hweimba iyi ndokutsveta nechekumucheto chaiko kweuriri uko kwaaigona kudongorera mukamukana mudiki payaibatanidza nedenga rakapfirirwa. Achiisa ziso rake rorudyi palenzi, akaongorora nzvimbo yacho pakarepo kunze kwechivako, achifamba zvishoma nezvishoma kubva pakona kuenda pane imwe.
  
  Kupisa kwaaigona kuona kwaiva injini yejipi yake. Kunze kwaizvozvo, pakanga pasina chiratidzo chekutyisidzira chero kwapakarepo. Avhiringidzika, akagara kwechinguva, achifungisisa pfungwa yake yechitanhatu yaakanga achangobva kuwana. Akanga asina kumbokanganisa pazvinhu izvi. Kunyanya mushure menguva pfupi yapfuura kusangana nevavengi vanofa, akadzidza kuziva tyisidziro iri kuuya.
  
  Apo Perdue akakwira achidzokera pasi pauriri hwekutanga hwekabhini, akavhara hatch yaienda kukamuri iri pamusoro pake uye akasvetuka pamatanho matatu ekupedzisira. Akamhara netsoka dzake. Paakasimudza musoro, pacheya pake pakanga pagere munhu. Akabva aziva kuti aive ani moyo wake wakabva wamira. Akabvepi?
  
  Meso ake mahombe ebhuruu aiita seasina kujeka muchiedza chakajeka chehologram ine mavara, asi akatarisa kuburikidza nedhiyagiramu zvakananga kwaari. Vamwe vose vakanyangarika mumumvuri.
  
  "Handina kumbofunga kuti ndichakuona zvakare," akadaro, asingakwanisi kuvanza kushamisika kwake kwechokwadi.
  
  "Chokwadi hauna kuzviita, David. Ndinobheja kuti unoshuvira chinhu chimwe chete pane kuvimba nekuoma kwayo chaiko, "akadaro. Inzwi iro raizivikanwa rakaita sekunge risinganzwisisike munzeve dzaPerdue mushure menguva yese iyi.
  
  Akaswedera pedyo naye, asi mimvuri yakakunda ikavanzwa kwaari. Kutarisa kwake kwakatsvedza pasi ndokutevera mitsetse yedhirowa yake.
  
  "Cylic quadrilateral yako haina kurongeka pano, waiziva here?" - akadaro sokunge kuti hapana chakaitika. Maziso ake akanga akatarisa kukanganisa kwaPerdue uye akazvinyararira pasinei nemibvunzo yakawanda pamusoro pezvimwe nyaya, zvakadai sekuvapo kwake ikoko kusvikira auya kuzogadzirisa kukanganisa kwaakaona.
  
  Yaingove yakajairika Agatha Perdue.
  
  Hunhu hwaAgatha, shasha ine hunhu hwakanyanya hwaiita kuti mapatya aite seakajairwa, kwaive kuravira kwakawanikwa. Kana mumwe munhu aisaziva kuti ane IQ inokatyamadza, anogona kunge akakanganisa nekupenga neimwe nzira. Mukupesana nekushandisa huchenjeri hwemukoma wake, Agatha akange ave pedyo nekupihwa chitupa paakatarisa pane dambudziko raida kugadziriswa.
  
  Uye mune izvi mapatya aive akasiyana zvakanyanya kubva kune mumwe nemumwe. Perdue akashandisa hunyanzvi hwake hwesainzi uye tekinoroji kuwana rombo rakanaka uye mukurumbira wemadzimambo ekare pakati pevezera rake redzidzo. Asi Agatha aive asiri mupemhi kana achienzaniswa nemukoma wake. Nekuda kwekutaura kwake kusingafadzi, kusvika pakuzoshanduka kuita senge akatarisa, varume vakangomuwana anoshamisa uye anotyisa. Kuzvikoshesa kwake kwainyanya kubva pakugadzirisa kukanganisa kwaakawana mubasa revamwe, uye izvi ndizvo zvakanyanya kurova zvakanyanya kune zvaaigona pese paaiedza kushanda mumakwikwi efizikisi kana sainzi.
  
  Pakupedzisira, Agatha akazove mushandi weraibhurari, asi kwete muraibhurari chete, akakanganwa pakati peshongwe dzemabhuku uye nechiedza chemanheru chemakamuri ezvinyorwa. Akaratidza chimwe chishuvo, achiedza kuva chimwe chinhu chinopfuura chirevo chake chepfungwa. Agatha aive nebasa repadivi sechipangamazano kune vakasiyana vatengi vakapfuma, kunyanya avo vaidyara mumabhuku earcane uye zvisingadzivisike zvemashiripiti zvaiuya nekutepfenyura kwemabhuku ekare.
  
  Kune vanhu vakaita saivo, iyo yekupedzisira yaive nyowani, hapana chimwe kunze kwemubairo mumakwikwi esoteric pissing. Hapana wevatengi vake akamboratidza kuonga kwechokwadi Nyika Yekare kana vanyori vakanyora zviitiko izvo maziso matsva aisazomboona. Zvakamupengesa, asi haana kukwanisa kuramba mubairo wenhamba nhanhatu. Izvo zvingave zvakangove zvisizvo, zvisinei kuti aive akazvipira sei kuramba akatendeka kune nhoroondo kukosha kwemabhuku nenzvimbo dzaakavatungamira akasununguka.
  
  Dave Perdue akatarisa dambudziko rakanga rataurwa nehanzvadzi yake.
  
  Ko ini ndatadza sei izvi? Uye sei gehena aifanira kunge ari pano kuzondiratidza? akafunga, achiisa paradigm, achiyedza maitiro ake muchivande nekudzokorodza kwese kwaakaita pane hologram. Chiso chake chaive chisina kujeka uye maziso ake aingoti pfacha paakapedza kutenderera. Ichi chaiva chiratidzo chakanaka. Kana akatura befu, akakwenya, kana kuti kunyange kubwaira, murume wacho aizoziva kuti ari kuramba zvaaiita-nemamwe mashoko, zvaizoreva kuti aizomutsigira nenzira yake pachake.
  
  "Kufara?" akazvishingisa kubvunza achitarisira kuti achawana imwe mistake asi akangogutsurira musoro. Maziso ake akazovhurika semunhuwo zvake, Perdue akabva anzwa kushushikana kwacho kudzika.
  
  "Saka ini ndine chikwereti chei chekupinda uku?" akabvunza achienda kunotora rimwe bhodhoro redoro mubhegi rake rekufamba.
  
  "O, zvine ruremekedzo senguva dzose," akagomera. "Ndinokuudza chokwadi, David, kupindira kwangu kwakarurama."
  
  Akazvidira girazi rewhiskey ndokumupa bhodhoro riya.
  
  "Ehe waita basa. "Ndichatora," akapindura ndokusendamira mberi, achiunza zvanza zvake pamwe chete achitsveta pakati pezvidya zvake. "Ndinoda rubatsiro rwako pane chimwe chinhu."
  
  Mashoko ake airira munzeve dzake kunge mazandi egirazi. Pakuputika kwemoto, Perdue akatendeuka kutarisana nehanzvadzi yake, ashen grey nekusatenda.
  
  "Aa, huya, ne melodrama," akadaro asina kushivirira. "Hazvinzwisisike here kuti ndingade rubatsiro rwako?"
  
  "Kwete, kwete," Perdue akapindura, achimudira girazi remvura inonetsa. "Hazvinzwisisike kuti wakada kubvunza."
  
  
  Chitsauko 4
  
  
  Sam akavanza memoirs kubva kuna Nina. Akanga asingadi kuti azive zvinhu zvakadzama zvakadaro pamusoro pake, kunyange zvazvo akanga asingazivi chikonzero nei. Zvaiva pachena kuti aiziva zvinenge zvese nezverufu runotyisa rwemudiwa wake ari mumaoko esangano repasi rose rezvombo rinotungamirirwa neshamwari yepamwoyo yeaichimbova murume waNina. Nguva zhinji zvisati zvaitika, Nina akachema-chema kubatana kwake kumurume asina moyo akamisa zviroto zvaSam munzira yavo yeropa apo akaponda nehutsinye rudo rwehupenyu hwake. Zvisinei, manotsi ake akanga ane pfundepfunde yakati, akanga asingadi kuti Nina aone kana akanga aaverenga, uye naizvozvo akasarudza kumuvanza kwaari.
  
  Asi zvino, pavakanga vakamirira Alexander kuti adzoke neshoko rekuti vopinda sei mumapoka evapanduki, Sam akaona kuti iyi nguva yekufinhwa mumaruwa eRussia kuchamhembe kwemuganhu yaizova nguva yakakodzera yekuenderera mberi nememoirs yake.
  
  Alexander akaenda noushingi, zvichida noupenzi, kuti ataure navo. Aizopa rubatsiro rwake, pamwe chete naSam Cleave naDr. Nina Gould, kutarisana neChirongwa cheBlack Sun uye pakupedzisira kuwana nzira yekudzikisa sangano kamwechete kwenguva dzose. Dai vapanduki vanga vasati vagamuchira shoko rekunonoka kudzinga zviri pamutemo mutungamiri weBlack Sun, Alexander akaronga kushandisa utera hwechinguvana uhwu muhurongwa hwehurongwa hwekurova zvinobudirira.
  
  Nina akabatsira Katya mukicheni, achidzidza kubika dumplings.
  
  Nguva nenguva, Sam paainyora pfungwa dzake nendangariro dzinorwadza mubhuku rake rainge rabvaruka, akanzwa madzimai maviri aya achiseka zvake. Izvi zvaizoteverwa nekubvuma kumwe kusaziva kwaNina, nepo Katya achiramba zvikanganiso zvake zvinonyadzisa.
  
  "Wakanaka kwazvo ..." Katya akadanidzira, achiwira pachigaro chake nekuseka kwemoyo: "KuScot! Asi isu ticharamba tichikuita chiRussian kubva kwauri! "
  
  "Handina chokwadi nazvo, Katya. Ndinokupa kukudzidzisa kugadzira Highland haggis, asi kutaura chokwadi, ini handisi nyanzvi pazviri zvakare! Nina akaputika nekuseka.
  
  Izvi zvese zvinonzwika semafaro, Sam akafunga, achivhara butiro renotibhuku ndokuriisa mubhegi rake pamwe chete nechinyoreso chake. Akasimuka kubva pamubhedha wake wemapuranga muimba yevaenzi yaaigara naAlexander ndokufamba achidzika nemukoridho wakapamhama ndokudzika nematanho mapfupi akananga kuimba yekubikira, uko vakadzi vaiita ruzha.
  
  "Tarirai! Sam! Ndakagadzira ... o ... Ndakagadzira batch rose ... yevakawanda? Zvinhu zvakawanda...?" akafinyama kumeso ndokuninira Katya kuti amubatsire.
  
  "Dumplings!" Katya akadanidzira nemufaro, achinongedza maoko ake pakusvibiswa kwekapfu uye nyama yakapararira patafura yehuni yehuni.
  
  "Zvakawandisa!" Nina akaseka.
  
  "Ko imi vasikana makadhakwa nemukana here?" akabvunza achifadzwa nevakadzi vaviri vakanaka vaakaita rombo rakanaka rekunamirana navo pakati pehusiku. Kudai akanga ari munhu anopenga zvikuru ane mirangariro yakashata, ingadai yakave ine mufungo wakasviba, asi zvaSam, akangotsikitsira pachigaro ndokutarisa Nina achiedza kucheka mukanyiwa zvakanaka.
  
  "Hatina kudhakwa, VaCleave. Isu tine njere," Katya akatsanangura, achiswedera kuna Sam nejamu regirazi rejamu hafu yakazadzwa nemvura inotyisa yakajeka.
  
  "Oh!" - akadanidzira, achimhanyisa maoko ake mubvudzi rake gobvu rakasviba, "Ndakambozviona izvi, uye izvi ndizvo zvatingadaidza isu Cleaves nzira yekudimbudzira kuSlocherville. Kurumidza kwandiri, ndatenda."
  
  "Early?" Katya akabvunza, avhiringika zvechokwadi. "Sam, kwasara awa imwe kusvika pakati pehusiku!"
  
  "Ehe! Takatanga kunwa kuseni seni," Nina akapinda, maoko ake amwaya nyama yenguruve, hanyanisi, gariki neparsley zvaakanga achicheka kuzadza homwe dzehupfu.
  
  "Usave benzi!" Sam akashamisika paakamhanyira pafafitera diki ndokuona kuti denga rakanga rave kureruka zvaisaonekwa newachi yake. "Ini ndaifunga kuti zvaive kare uye ndanga ndichingoita simbe, ndichida kuwira pamubhedha."
  
  Akatarisa vakadzi vaviri, vakasiyana semasikati neusiku, asi vakanaka sevamwe.
  
  Katya aitarisa chaizvo sezvakanga zvambofungirwa naSam pakunzwika kwezita rake, vasati vasvika papurazi. Nemaziso mahombe ebhuruu akanyura muzvigadziko zvebony orbital uye muromo wakapamhama une miromo yakazara, airatidzika sechiRussian stereotypically. Mafupa ake ematama akanga akadumbirwa zvokuti aikanda mimvuri pachiso chake pasi pechiedza chakakasharara chaidonha kubva kumusoro, uye bvudzi rake rakati twasa rebvudzi rakawira pamapfudzi nehuma.
  
  Mutete uye murefu, akakwira pamusoro pechiumbwa chidiki chemusikana ane maziso akasviba wekuScotland padivi pake. Nina akazodzoserwa kuruvara rwebvudzi rake, iro rakapfuma rakasviba kuti tsvaa zvekuti aifarira kunyudza chiso chake mukati paakagara paari muBelgium. Sam akanzwa kurerukirwa aona kuti kucheneruka kwainge kwapera uye akanga ava kuratidzazve macurves ake akanaka uye ganda rakatsvuka. Nguva yakapedzwa kure nekubata kweBlack Sun yakanga yamuporesa zvishoma.
  
  Zvichida yakanga iri mhepo yenyika kure, kure neBruges iyo yakavanyaradza vose vari vaviri, asi vakanzwa vakasununguka uye vakasununguka munzvimbo yavo yakasviba yeRussia. Apa zvinhu zvese zvaive zvakapfava, uye vanhu vaive nehunhu asi vakaoma. Iyi yaisava nyika yehungwaru kana kunzwa, uye Sam aizvifarira zvakadaro.
  
  Achitarisa kumapani akati sandarara achishanduka ruvara rwepepuru muchiedza chaipera uye achiteerera kufara kwaaiita mumba, Sam akashaya kuti chii asi kuti Alexander ainge aita sei.
  
  Zvose Sam naNina vaigona kutarisira kwaiva kuti vapanduki vaiva mugomo vaizovimba naAlexander uye vasingamukanganisi semusori.
  
  
  * * *
  
  
  "Uri musori!" - akashevedzera mupanduki akaonda weItaly, achifamba nemoyo murefu mumatunhu akapoteredza muviri waAlexander. Izvi zvakaita kuti muRussia arwadziwe nemusoro, izvo zvakatonyanya kuipa nekutsikitsira kwake pamusoro pebhavhu remvura.
  
  "Nditeererei!" Alexander akakumbira kezana. Dehenya rake rakanga richiputika sezvo ropa raimhanya kuseri kwemboni yeziso, uye zvitsitsinho zvake zvishoma nezvishoma zvakatyisidzira kuti zvaizonyunguduka nokuremerwa kwomuviri wake, uyo wakarembera patambo isina kukora namaketani akanga akasungirirwa pasirin"i yedombo yesero. "Dai ndaiva musori, ndaigovingeiko pano? Nei ndauya pano neruzivo rwaizobatsira nyaya yako, iwe benzi rinopfava noodles?"
  
  MuItaly haana kukoshesa kutukwa kwemarudzi kwaAlexander uye, pasina kupikisa, akangopinza musoro weRussia mubhati remvura yechando, zvokuti shaya yake chete yakasara kumusoro. Vaaishanda navo vakaseka zvaiitwa nemuRussia pavakanga vakagara vachinwa zvavo kunze kwegedhi rakakiiwa.
  
  "Unoziva zvekutaura kana wadzoka, stronzo! Hupenyu hwako hunoenderana nemurume uyu wepasita, uye kubvunzurudzwa uku kuri kutotora nguva yangu yekunwa. Ndichakusiya uchinyura, ndichazviita!" - akadanidzira, achipfugama pedyo neimba yekugezera kuitira kuti muRussia akanyudzwa amunzwe.
  
  "Carlo, dambudziko nderei?" Bern akafona ari mucorridor yaaibva. "Unoratidzika kuva unotya nenzira isiri yomuzvarirwo," kaputeni akadaro nounyoro. Inzwi rake rakawedzera kukwidza paakasvika pamukova wainge wakavharika. Vamwe varume vaviri vakadongorera pavakaona mutungamiriri wacho, asi akavaninira nemaoko kuti vazorore.
  
  "Kaputeni, idiot iyi inoti ine ruzivo runogona kutibatsira, asi ane zvinyorwa zveRussia chete, izvo zvinoita semanyepo kwatiri," muItaly akadaro Bern achizarura gedhi rakasimba dema kuti apinde munzvimbo yekubvunzurudzwa, kana kuti - kutambudzwa. chamber.
  
  "Mapepa ake aripi?" akabvunza mukuru wemauto, Carlo ndokunongedzera chigaro chaakatanga kusungirira chiRussian. Bern akatarisa pabhodha rakagadzirwa zvakanaka uye chitupa. Asingabvisi maziso ake pazvinyorwa zvechiRussia, akati zvinyoronyoro: "Carlo."
  
  "Ndiani, capitano?"
  
  "MuRussia ari kunyura, Carlo. Ngaasimuke.
  
  "Oh mwari wangu!" Carlo akasvetuka ndokusimudza Alexander aifemereka. MuRussia akanyorova akafemera pamusoro, achikosora zvine chisimba asati arutsa mvura yakawandisa muhurongwa hwake.
  
  "Alexander Arichenkov. Zita rako chairo here?" Byrne akabvunza muenzi wake, asi akabva aona kuti zita remunhu wacho rakanga risingakoshi pakuvakurudzira. "Ndofunga hazvina basa. Unenge wafa pasati pasvika pakati peusiku."
  
  Alexander aiziva kuti aifanira kutaura nyaya yake kuvakuru vake asati asiiwa kutsitsi dzemutambudzi wake wekutadza. Mvura yakanga ichiri kuungana kuseri kwemhino dzake ichipisa mhino dzake, zvichiita kuti atadze kutaura, asi upenyu hwake hwaitsamira pazviri.
  
  "Captain, handisi musori. Ndinoda kujoina kambani yako, ndizvo chete, "Mukuru weRussia akapopota.
  
  Bern akabva atendeuka. "Uye sei uchida kuita izvi?" Akapa sign yekuti Carlo apinze nyaya pasi pebhavhu.
  
  "Renata abviswa pachigaro!" Alexander akazhambatata. "Ini ndaive chikamu chechirongwa chekupidigura hutungamiriri hweOrder of the Black Sun, uye takabudirira ... rudzi."
  
  Bern akasimudza ruoko kumisa muItaly kuita kuraira kwake kwekupedzisira.
  
  "Haufanire kundirwadzisa kaputeni. Ndauya kuzokupa ruzivo pachena! " - akatsanangura Russian. Carlo akamudzvokora neruvengo, ruoko rwake rwuchikweshera pablock yaidzora nhamo yaAlexander.
  
  "Mukuchinjana neruzivo urwu, unoda ...?" - Bern akabvunza. "Unoda kubatana nesu here?"
  
  "Ehe! Ehe! Ini neshamwari mbiri tiri kutizawo Black Sun. Isu tinoziva mawaniro enhengo dzepamusoro-soro, ndosaka vari kuda kutiuraya kaputeni," akakakama achinzwa kusagadzikana kwekuwana mazwi chaiwo apa mvura pahuro ichiri kunetsa kufema.
  
  "Shamwari dzako mbiri idzi dziripi? Vavanda here, VaArichenkov?" Bern akabvunza achitsvinya.
  
  "Ndauya ndoga, sabhuku, kuti ndione kana runyerekupe pamusoro pesangano renyu ichokwadi; Uchiri kuita here," Alexander akazevezera nekukurumidza. Bern akapfugama padivi pake akamutarisa mudenga nekudzika. MuRussia aive zera repakati, mupfupi uye mutete. Vanga raiva nechekuruboshwe kwechiso chake raiita semurwi. Kaputeni wemushure akamhanyisa chigunwe chake pamusoro pevanga riya, rakanga rava repepuru paganda remuRussia rakachenuruka, rakanyorova, rinotonhora.
  
  "Ndinovimba haisi mhedzisiro yetsaona yemotokari kana chimwe chinhu?" akabvunza Alexander. Maziso erume riya reblue aive akatsvuka ropa nekuda kwekumanikidzika akapotsa anyura akatarisa sabhuku ndokudzungudza musoro.
  
  "Ndine mavanga akawanda, captain. Uye hapana chimwe chazvo chakakonzerwa nekuparara, ndinokuvimbisa izvozvo. Zvizhinji mabara, zvimedu nevakadzi vane hunhu hunopisa," Alexander akapindura nemiromo yebhuruu ichidedera.
  
  "Vakadzi. Ehe, ndinoifarira. Unoita kunge munhu werudzi rwangu, shamwari," Bern akanyemwerera ndokukanda ziso kuna Carlo akanyarara asi akaomerwa, izvo zvakashatisa Alexander zvishoma. "Zvakanaka, VaArichenkov, ndichakupa mukana wekupokana. Ndinoreva, hatisi mhuka dzinosveta! " akaridza tsamwa zvekunakidzwa nevarume vaivepo vachibva varidza mhere vachibvumirana nazvo.
  
  Uye Amai Russia vanokukwazisa, Alexander, izwi rake remukati rakanzwika mumusoro make. Ndinovimba kuti handimuke ndafa.
  
  Sezvo zororo rekuti haana kufa rakazadza Alexander pakati pekuchema nekufara kweboka remhuka, muviri wake wakaremara uye akawira mukukanganwa.
  
  
  Chitsauko 5
  
  
  Nguva pfupi isati yakwana 2:00 mangwanani, Katya akaisa kadhi rake rokupedzisira patafura.
  
  "Ndiri kuseka."
  
  Nina akaseka achiseka, achidzvinya ruoko rwake kuti Sam asakwanise kuverenga chiso chake chisina kutaura.
  
  "Tisvikewo. Tora, Sam!" - Nina akaseka apo Katya akamutsvoda padama. Runako rwekuRussia rwakabva rwatsvoda kumusoro kwemusoro waSam ndokugomera zvisinganzwike kuti, "Ndave kunorara. Sergei achadzoka kubva kubasa rake munguva pfupi. "
  
  "Husiku hwakanaka, Katya," Sam akanyemwerera, akaisa ruoko rwake patafura. "Peya mbiri".
  
  "Haa!" Nina akadaro. "Horo yakazara. Bhadhara shamwari."
  
  "Damn," Sam akazevezera ndokubvisa sokisi rake rekuruboshwe. Strip poker yakanzwika zviri nani kusvika aziva kuti madzimai ari nani pairi kupfuura zvaaifunga pakutanga paakabvuma kutamba. Mubhurugwa rake pfupi nesokisi rimwe chete, aibvunda ari patafura.
  
  "Munoziva uku kubiridzira uye takangobvumira nekuti wanga wakadhakwa. Zvingava zvakaipa kuti titore mukana wenyu, handizvo here?" akamudzidzisa achitadza kuzvidzora. Sam akada kuseka, asi haana kuda kuparadza nguva ndokupfeka zvake zvainzwisa tsitsi.
  
  "Maita basa nemutsa. Kwasara vakadzi vashoma vane hunhu pasi pano mazuvano," akadaro achiratidza kunakidzwa.
  
  "Ndizvozvo," Nina akabvuma, achidurura chirongo chechipiri chechiedza chemwedzi mugirazi rake. Asi madonhwe mashoma, ivo vakangodurura zvisingaite pasi pegirazi, zvichiratidza, kutyisa kwake, kuti mafaro nemitambo yehusiku yakanga yasvika kumagumo. "Uye ndinokurega uchibiridzira nekuti ndinokuda."
  
  Mwari dai akasvinura paakataura kudaro, Sam akademba kudaro Nina achisunga chiso chake mumaoko. Kunhuhwirira kwakapfava kwepefiyumu yake kwakasangana nekurwisa kune chepfu kwemweya yakasvibiswa paakatsikirira kutsvoda nyoro kumiromo yake.
  
  "Huya urare neni," akadaro, uye akatungamidza murume wekuScotsman anokatyamadza kubva mukicheni paakanga achiunganidza zvipfeko zvake pakubuda. Sam haana chaakataura. Akafunga kuti akanga achiperekedza Nina kukamuri rake kuti ave nechokwadi chokuti aisadonha zvikuru pasi pamasitepisi, asi pavakapinda mukamuri rake duku riri pakona vachibva kune vamwe, iye akavhara suo shure kwavo.
  
  "Uri kuitei?" akabvunza aona Sam achiedza kudhonza jean rake, hembe yake akaikanda pabendekete.
  
  "Ndiri kupenga, Nina. Ingondipawo kasekondi," akapindura achipishana nepfungwa ne zipper.
  
  Zvigunwe zvitete zvaNina zvakavhara pamaoko ake aidedera. Akapinza ruoko mujean rake, achidhonza mazino ebrass zvakare. Sam akapindwa nechando, abatwa nekubata kwake. Akangovhara maziso ake akanzwa kudziya, miromo yakapfava ichidzvanyirirwa paari.
  
  Akamusundidzira pamubhedha wake achibva adzima rambi.
  
  "Nina, wakadhakwa asikana. Usaite chero chinhu chauchazodemba mangwanani, "akanyevera kudaro, sekuramba. Chokwadi aimuda zvisingaite zvekuti aigona kuputika.
  
  "Chinhu chimwe chete chandichademba ndechekuti ndinofanira kuita izvi chinyararire," akadaro, izwi rake richinzwika kupengereka zvinoshamisa murima imomo.
  
  Ainzwa bhutsu dzake dzichiroverwa paside chigaro chichienda kuruboshwe kwemubhedha. Sam akanzwa achimubata, achipwanya nhengo yake yesikarudzi nehuremu hwake.
  
  "Kungwarira!" - akagomera. "Ndinovada!"
  
  "Neniwo," akadaro, achimutsvoda zvechido asati apindura. Sam akaedza kusarasikirwa nokudzikama kwake sezvo Nina akatsikirira muviri wake muduku kwaari, achifemera mumutsipa make. Akafemereka ganda rake raidziya, risina kupfeka rakamubata, richitonhora nekutamba poker isina hembe kwemaawa maviri.
  
  "Unoziva kuti ndinokuda, handiti?" - akazevezera. Maziso aSam akadzoka shure achinzwa mashoko aya, asi doro raiperekedzwa nezwi rimwe nerimwe rakabva raparadza mufaro wake.
  
  "Hongu, ndinoziva," akamusimbisa kudaro.
  
  Sam noudyire akamubvumira kuti ave nekutonga kwakasununguka pamuviri wake. Aiziva kuti aizonzwa aine mhosva pamusoro peizvi gare gare, asi panguva ino akazviudza kuti akanga achimupa zvaaida; kuti ndiye chete munhu ane rombo rakanaka kugamuchira rudo rwake.
  
  Katya haana kurara. Suo rake rakazaruka zvinyoronyoro sezvo Nina akavamba kugomera, uye Sam akaedza kunyaradza Nina nokutsvoda kukuru, achikarira kuti dzaisazovhiringidza tenzikadzi wake. Asi mukati mezvese izvi, aisazopa mhosva kunyangwe Katya akapinda mukamuri, akabatidza mwenje uye akazvipira kujoina - chero Nina achifunga nezvebhizinesi rake. Maoko ake akamupuruzira kumusana ndokumhanyisa chigunwe pavanga rimwechete kana maviri, rimwe nerimwe raaigona kurangarira chikonzero.
  
  Akanga aripo. Kubvira pavakasangana, upenyu hwavo hwakanga hwawedzera zvisingadzoreki mutsime rine ngozi, risingaperi, uye Sam akashamisika kuti vaizosvika riini pasi rakaoma, risina mvura. Asi haana kuita hanya nazvo, chikuru ndechekuti vakabondera pamwe chete. Sezvinei, naNina padivi pake, Sam akanzwa akachengeteka, kunyange ari muuranda hworufu. Uye zvino zvaakanga ari mumaoko ake imo muno, pfungwa dzake dzakanangidzirwa kwechinguvana kwaari uye iye oga; akanzwa asingakundiki, asingabatiki.
  
  Nhanho dzaKatya dzakabva mukicheni, kwaakanga achizarura musuo waSergei. Vati mbomira zvishoma, Sam akanzwa hurukuro yavo isinganzwisisike, yaasina kunzwisisa. Akaonga kurukurirano yavo mukicheni kuitira kuti anakidzwe nokudanidzira kwakapfava kwaNina kwokufara sezvaaimutsikirira pamadziro pasi pehwindo.
  
  Kwapera maminitsi mashanu musuwo wekicheni wakavharwa. Sam akateerera kwaibva manzwi. Bhutsu dzinorema dzakatevera nhanho yaKatya ichipinda muimba yekurara, asi musuwo hauchadariki. Sergei akanyarara, asi Katya akataura chimwe chinhu ndokubva anyatsogogodza pamusuo waNina, asingazivi kuti Sam aiva naye.
  
  "Nina, ndingapinda here?" - akabvunza zvakajeka kubva kune rumwe rutivi rwemukova.
  
  Sam akabva agara zvake otogadzirira kubata bhurugwa rake, asi murima imomo haana kuziva kuti Nina akanga aakanda kupi. Nina akanga afenda. Kusvirwa kwaakaita kwakasimudza kuneta kwakanga kwakonzerwa nedoro usiku hwose, uye muviri wake wakanga wakanyorova, wakakamhina wakatsikirira kwaari, usingapfakanyiki sechitunha. Katya akagogodza zvakare: "Nina, ndapota ndinoda kutaura newe? Ndapota!"
  
  Sam akafinyamisa kumeso.
  
  Chikumbiro chaive kune rumwe rutivi rwegonhi chakaita sechinosimbirira, chakada kuvhundutsa.
  
  O, kugehena nezvose! Saka ndakarova Nina. Chero zvazvingava, zvaizova nebasa rei?Akafunga kudaro, achitsvanzvadzira murima nemaoko ake pasi achitsvaka chinhu chakafanana nembatya. Haana kumbowana nguva yekudhonza jean rake pakabva pacheuka chigubhu chegonhi.
  
  "Hey chii chirikuitika?" Sam akabvunza hake achiratidza kuti airatidza kuti aibuda nepaburi rebeche remusuwo wainge wavhurwa. Pasi peruoko rwaKatya, musuo wakamira pakarepo apo Sam akatsikirira tsoka yake pairi kubva kumashure.
  
  "ABOUT!" akabva aita zvekuvhunduka kuti ainge aona chiso chisiri icho. "Ndaifunga kuti Nina ari pano."
  
  "Akadaro. Kurasika njere. Idzi hama dzese dzekumba dzakamurova dhongi," akapindura achiseka, asi Katya haana kutaridzika kushamisika. Kutaura chokwadi airatidza kutya.
  
  "Sam, pfeka hako. Muka Dr. Gould uuye nesu," Sergei akadaro achityisa.
  
  "Chii chaitika? Nina akadhakwa segehena uye zvinoita sekunge haazomuki kusvika zuva rekutongwa, "Sam akaudza Sergei zvakanyanya, asi akanga achiri kuedza kuitamba.
  
  "Mwari, isu hatina nguva yekupenga uku!" - murume akadanidzira ari shure kwevaviri ava. "Makarov" akaonekwa mumusoro waKatya, uye munwe wake wakatsikirira chigunwe.
  
  Click!
  
  "Kudzvanya kunotevera kuchaitwa nemutobvu, sahwira," mupfuri akanyevera.
  
  Sergei akatanga kuchema, achigunun'una nehasha kune varume vakamira shure kwake, vachikumbira hupenyu hwomudzimai wake. Katya akavhara chiso chake nemaoko ndokuwira pasi nemabvi ake mukuvhunduka. Kubva pane izvo Sam akanga aungana, vakanga vasiri vashandi pamwe naSergei sezvaakafunga pakutanga. Kunyange zvazvo akanga asinganzwisisi chiRussian, akagumisa nenzwi ravo kuti vakanga vakakomba zvikuru pamusoro pokuvauraya vose kana iye asina kumutsa Nina ndokuenda navo. Achiona kuti kupopotedzana kwave kuwedzera zvine ngozi, Sam akasimudza maoko ake ndokubuda mumba.
  
  "Zvakanakai. Tichaenda newe. Chingondiudzai zviri kuitika ndigomutsa Dr. Gould," akasimbisa nhubu ina dzairatidza kushatirwa.
  
  Sergei akambundira mudzimai wake achichema ndokumudzivirira.
  
  "Ndinonzi Bodo. Ndinofanira kutenda kuti iwe naDr. Gould makaperekedza murume anonzi Alexander Arichenkov kunzvimbo yedu yakanaka," mupfuri akabvunza Sam.
  
  "Ndiani anoda kuziva?" Sam akabva abvuta.
  
  Bodo akakwenya pfuti yake ndokunanga pavaviri ava.
  
  "Ehe!" Sam akadaidzira achitambanudza ruoko rwake kuna Bodo. "Jesu, mungazorora here? Handisi kuzotiza. Nongedza chinhu chakashata kwandiri kana uchida kudzidzira kupfura pakati pehusiku!
  
  Mhondi yeFrance yakadzikisa chombo chayo apo vamwe vake vakabata yavo vakagadzirira. Sam akamedza mate achifunga nezvaNina uyo aisaziva kuti chii chaiitika. Akademba kubvumikisa kuvapo kwake ikoko, asi kudai ava vapambi vakanga vamuwana, zvimwe vangadai vakauraya Nina navaStrenkov ndokumuturika kunze namabhora ake kuti abvamburwe kuita zvidimbu nesango.
  
  "Mukai mukadzi baba Cleave," Bodo akaraira.
  
  "Zvakanaka. Ingo...ingodzikama, kwakanaka here?" Sam akabva agutsurira musoro achidzokera murima.
  
  "Chiedza chakabatidzwa, gonhi rakavhurika," Bodo akadaro zvine simba. Sam akanga asati ava kuda kuisa Nina mungozi namano ake akachenjera, naizvozvo akabvuma zvake ndokubatidza rambi, achionga kufukidza Nina asati azarura suo nokuda kwaKatya. Haana kuda kufungidzira kuti zvikara izvi zvaizoita sei mukadzi asina kupfeka, asina chaanoziva kana akanga atorerekera pamubhedha.
  
  Kamuviri kake kaive kasina kana kusimudza gumbeze raaive akarara nemusana, muromo wakashama ari mubishi rekudhakwa. Sam aivenga kukanganisa zororo rakanaka kudaro, asi hupenyu hwavo hwaienderana nekumuka kwake.
  
  "Nina," akadaro nenzwi guru achizembera paari, achiedza kumudzivirira pazvisikwa zvakaipa zvakanga zvakaturikira pamusuwo apo mumwe wavo akabata varidzi vemba. "Nina, muka."
  
  "Nekuda kwaMwari, dzima mwenje unopisa. Musoro wangu wave kutondiuraya, Sam!" akaridza tsamwa ndokucheuka nedivi. Akabva angokanda ziso kuvarume vaiva pamusiwo vachiratidza kushamisika, vachiedza kuona mukadzi ainge akarara uyo aigona kunyadzisa mutyairi wengarava.
  
  "Nhai! Nina, tinofanira kusimuka uye kupfeka izvozvi! Wanzwisisa here?" Sam akadeedzera achimuzunungusa neruoko rwairema asi akangofinyamisa kumeso ndokumusundira kure. Pasina nguva Bodo akapindira ndokurova Nina kumeso zvekuti pfundo rake rakabva rabuda ropa ipapo.
  
  "Simuka!" - akadzvova. Kuhukura kunovhara nzeve kwenzwi rake rinotonhora uye kurwadziwa kukuru kwembama yake zvakavhundutsa Nina, zvichimupengenutsa segirazi. Akagara akavhiringika nehasha. Achikwevedzera ruoko rwake kumurume wechiFrench, akashevedzera kuti: "Unofunga kuti ndiwe ani iwe?"
  
  "Nhai! Aihwa!" Sam akaridza mhere achitya kuti ainge angotora bara.
  
  Bodo akamubata ruoko ndokumurova nekuseri kweruoko. Sam akamhanyira kumberi, achirovera murume murefu wechiFrench pawadhiropu yaive pamadziro. Akadonhedza zvikorekedzo zvitatu zvekurudyi pashaya yaBodo, achinzwa mazamu ake achidzokera kumashure nekurova kwega kwega.
  
  "Usamboda kurova mukadzi pamberi pangu, iwe chidimbu cheshit!" - akadanidzira, achipisa nehasha.
  
  Akasvikobata Bhodho nzeve ndokurovera negotsi zvine simba pasi, asi asati arova kechipiri Bodo akabva abata Sam saizvozvo.
  
  "Unosuwa Scotland here?" Bodo akaseka zvake mazino aive neropa ndokukweva musoro waSam wakanangana newake, ndokuburitsa musoro waimupedza simba uchibva warova Sam afenda. "Inonzi kutsvoda kweGlasgow ... mukomana!"
  
  Varume vakadzvova nekuseka sezvo Katya aidzvanya nepakati pavo kuti auye kuzobatsira Nina. Mhuno yaNina yakanga ichibuda ropa uye chiso chake chaiva nekuputika kukuru, asi akanga akatsamwa uye akavhiringidzika zvokuti Katya aifanira kubata munyori wezvakaitika kare. Achisunungura rukova rwezvituko nezvipikirwa zvorufu rwava pedyo paBodo, Nina akarovanisa mazino ake sezvo Katya akamufukidza nenguo ndokumumbundira zvakasimba kuti adzikame, nokuda kwebetsero yavo vose.
  
  "Isiye zvako, Nina. Ngazviende, "Katya akadaro munzeve yaNina, achimubata pedyo zvekuti varume vacho vaisanzwa mazwi avo.
  
  "Ndichamuuraya. Ndinopika kuna Mwari, achafa nguva yandinowana mukana wangu, "Nina akanyemwerera mumutsipa waKatya sezvo mukadzi wechiRussia akamubata.
  
  "Uchawana mukana wako, asi chekutanga unofanirwa kupona izvi, zvakanaka? Ndinoziva kuti uchamuuraya, mudiwa. Ingoramba uri mupenyu nekuti..." Katya akamusimbisa. Maziso ake akanga atota nemisodzi, akatarisa Bodo nemumachira ebvudzi raNina. "Vakadzi vakafa havagoni kuuraya."
  
  
  Chitsauko 6
  
  
  Agatha aive nekadhiraivha kadiki kaaishandisa chero emergency yaaizoda pakufamba. Akaibatanidza nemodemu yePurdue, uye nekureruka, zvakamutorera maawa matanhatu chete kugadzira software yekunyengerera papuratifomu yaakabira dhatabhesi remari reBlack Sun raimbove risingawanike. Hanzvadzi yake yakagara chinyararire pedyo naye mumangwanani-ngwanani kuchitonhora, yakabatira kapu yekofi inopisa mumaoko ake. Pakanga paine vanhu vashoma vaigona kushamisa Perdue nehunyanzvi hwavo hwehunyanzvi, asi aifanira kubvuma kuti hanzvadzi yake yakanga ichiri kukwanisa kumusiya achishamisika.
  
  Kwakanga kusiri kuti aiziva kupfuura zvaaiziva, asi neimwe nzira aive akagadzirira kushandisa ruzivo rwavaive narwo vese, nepo aigara achiregeredza mamwe emafomula ake akabatikana nemusoro, achimumanikidza kuti agare achiongorora mundangariro dzehuropi hwake, sekunge akarasika. mweya Yakanga iri imwe yenguva dzakaita kuti akahadzikane nezuro chirongwa, ndosaka Agatha akakwanisa kuwana zvirongwa zvisipo zviri nyore.
  
  Zvino akanga ava kutaipa nekumhanya kwechiedza. Perdue aisakwanisa kuverenga macode aakapinda musystem.
  
  "Uri kuitei panyika?" akabvunza.
  
  "Ndiudzezve nezveshamwari dzako mbiri idzi. Ndichada zvitupa nemazita, parizvino. Handeyi nazvo! Uko. Iwe chiise uko," akapopota achikwenya chigunwe chake chekunongedza kunge ari kunyora zita rake mudenga. Aive mashura chaiwo. Perdue akanga akanganwa kuti maitiro ake angave anonakidza sei. Akafamba achienda kune dhirezi raakanongedza ndokuburitsa mafolder maviri maaive akachengeta zvinyorwa zvaSam naNina kubva paakatanga kuashandisa kumubatsira parwendo rwake rwekuenda kuAntarctica kunotsvaga yakakurumbira Wolfenstein Ice Station.
  
  "Ndinogona kuwana zvimwe zvezvinhu izvi?" Akabvunza achimutorera mapepa.
  
  "Inyaya yerudzii?" akabvunza.
  
  "Ndi... Mudiwa, icho chinhu chaunoita neshuga nemukaka..."
  
  "Kofi?" - Ndakabvunza. Akabvunza apererwa. "Agatha, unoziva kuti kofi chii."
  
  "Ndinoziva. Shoko rakangobuda mumusoro mangu sezvo code yese iyi yaifamba muuropi hwangu. Senge iwe hauna glitches nguva nenguva," akadaro.
  
  "OK OK. Ndichakubikirai zvimwe zvacho. Uri kuitei nedata raNina naSam, ndingabvunzawo here?" Perdue akafona kubva pamushini wecappuccino kuseri kwekaunda yake.
  
  "David ndiri kuvhura maakaundi avo ekubhangi. "Ndiri kubaya akaundi yebhangi reBlack Sun," akanyemwerera achitsenga chimuti chemaricho.
  
  Perdue akapotsa abatwa nepfari. Akabva amhanyira patwin hanzvadzi yake kuti aone zvaaiita pascreen.
  
  "Wave kupenga here Agatha? Une here pfungwa yekuchengetedzwa kwakakura uye tekinoroji maalarm masisitimu anayo vanhu kutenderera pasirese?" akapfira mate achivhunduka, imwe reaction Dave Perdue angadai asina kumboratidza kusvika ikozvino.
  
  Agatha akamutarisa achiratidza kushushikana. "How to react to your attack of bitchness... hmm," akadaro zvinyoro nyoro nemushwiti nhema pakati pemazino ake. "Chekutanga, maseva avo, kana ndisiri kukanganisa, akarongwa uye akaiswa firewalled ne...iwe...huh?"
  
  Perdue akagutsurira achifunga: "Ehe?"
  
  "Uye munhu mumwechete munyika muno anoziva kubira masisitimu ako, nekuti munhu mumwe chete ndiye anoziva manyorero ako, masekete nemasevhisi aunoshandisa," akadaro.
  
  "Iwe," akatura befu achinzwa kurerukirwa, akagara akanyatsoteerera semutyairi ari kuvhunduka ari pachigaro chekumashure.
  
  "Ndizvozvo. Mapoinzi gumi kuna Gryffindor," akadaro achitsvinya.
  
  "Hapana chikonzero che melodrama," Perdue akamutsiura, asi miromo yake yakamonyoroka mukunyemwerera sezvaaienda kunopedzisa kofi yake.
  
  "Ungaita zvakanaka kutora zano rako wega," Agatha akadaro.
  
  "Nenzira iyi havakuone pamasevha makuru. Unofanira kuita kuti gonye riende, "akadaro achisekerera semudhara Perdue.
  
  "Ndinofanira!" Akabva aseka. "Asi chokutanga, ngatidzosere shamwari dzako kumamiriro adzo ekare. Uku ndiko kumwe kudzoreredzwa. Zvadaro tichavabira zvakare kana tadzoka kubva kuRussia uye tichibaya maakaundi avo emari. Nepo hutungamiriri hwavo huri munzira ine matombo, kurova kwemari yavo kunofanira kuvapa jeri rakakodzera. Kotama, Zuva dema! Tete Agatha vane bhonzo!" akaimba achitamba hake akabata licorice pakati pemazino achiita seari kutamba Metal Gear Solid.
  
  Perdue akadzvova nekuseka pamwe chete nehanzvadzi yake ine misikanzwa. Chokwadi aive abhowekana nekurumwa.
  
  Akapedza kupinda kwake. "Ndakasiya scrambler kudzima ma sensors avo ekupisa."
  
  "Zvakanaka".
  
  Dave Perdue akapedzisira kuona hanzvadzi yake muzhizha ra1996 munzvimbo dziri kumaodzanyemba kwedhamu reCongo. Akanga achiri nekakunyara kare ikako, uye akanga asina chegumi chepfuma yaakanga anayo zvino.
  
  Agatha naDavid Perdue vakaperekedza hama iri kure kuti vadzidze zvishoma nezveinonzi mhuri "tsika." Sezvineiwo, hapana kana mumwe wavo akagoverana muitiro wababamukuru wasekuru vavo wokuvhima, asi sokuvenga kwavakaita kuona harahwa ichiuraya nzou nokuda kwokutengesa kwake nyanga dzenzou kusiri pamutemo, vakanga vasina nzira yokubuda nayo munyika ine ngozi vasina iye manyoro.
  
  Dave akanakidzwa nezviitiko zvaifanofananidzira mafambiro ake mumakore ake makumi matatu nemakumi mana. Sasekuru vake, kukumbira kwaaiita hanzvadzi yake kuti amise kuuraya kwakabva kwamunetesa uye pasina nguva vakabva varega kutaura. Kunyange zvazvo aida kubva, akafunga kupomera sekuru vake nehanzvadzi yake kuti vaivhima mari nenzira isiri iyo-chikonzero chisingadiwi zvikuru nokuda kwevarume vePurdue. Paakaona kuti Sekuru Wiggins nomunun"una wake vakanga vasingakendengi nokushingirira kwake, akavaudza kuti aizoita zvose zvaaigona kuti aendese kabhizimisi kasekuru vake kuvakuru vakuru kana adzokera kumba.
  
  Harahwa yakangoseka ikaudza David kuti asafunga zvekuvhundutsira mukadzi uyu aitova neshungu.
  
  Sezvinei, kuteterera kwaAgatha kuti aende kwakaguma nekupfira, uye Sekuru Wiggins vakavimbisa Agatha zvisina kufanira kuti aizomusiya muno musango kana akanzwa kumwe kunyunyuta kubva kwaari. Panguva iyoyo, yakanga isiri tyisidziro yaaizoomerera kwairi, asi nokufamba kwenguva, mukadzi wechiduku akawedzera kuita hasha pamusoro penzira dzake, uye mangwanani mamwe mangwanani, Sekuru Wiggins vakatungamirira David neboka rake rokuvhima kure, vachisiya Agatha mumusasa. nevakadzi veko.
  
  Mushure meimwe zuva rekuvhima uye husiku husingatarisirwi hwakapedza musasa musango, boka raPerdue rakakwira chikepe mangwanani akatevera. - Dave Perdue akabvunza noushamwari sezvavaiyambuka Lake Tanganyika nechikepe. Asi babamunini vake vakangomuvimbisa kuti Agatha "ari kuchengetwa zvakanaka" uye munguva pfupi aizoendeswa nendege yekuhaja, yaakanga ahaya kuti amutore panhandare yendege yaive pedyo, uye aizobatana navo pachiteshi chengarava. Zanzibar.
  
  Panguva yavakatyaira kubva kuDodoma kuenda kuDar es Salaam, Dave Perdue akaziva kuti hanzvadzi yake yakanga yarasika muAfrica. Kutaura zvazviri, aifunga kuti akanga achishanda nesimba kuti asvike ega kumba uye akaita zvose zvaaigona kuti abvise nyaya yacho mupfungwa dzake. Sezvo mwedzi yakapfuura, Perdue akaedza kutsvaga Agatha, asi nzira yake yakatonhora kumativi ose. Kwaanobva aiti akaonekwa, akange ari mupenyu uye akagwinya, uye kuti aive mumiriri kuNorth Africa, Mauritius neEgypt pavakapedzisira kunzwa kubva kwaari. Uye saka akazozvisiya, achifunga kuti mapatya ake akange atevera chido chake chekuvandudza nekuchengetedza, uye nekudaro akange asisade kuchengetedza, kana akambowana imwe.
  
  Zvaive zvakamushamisa kumuona zvakare mushure memakumi emakore ekuparadzana, asi akanakidzwa nekushamwaridzana kwake zvakanyanya. Aive nechivimbo chekuti nekumanikidzirwa zvishoma, aizopedzisira aburitsa pachena chikonzero chaaive abuda.
  
  "Saka, ndiudze chikonzero nei waida kuti nditore Sam naNina kubva kuRussia," Perdue akasimbirira. Akaedza kusvika kuzasi kwezvikonzero zvake zvakavanzwa zvekutsvaga rubatsiro rwake, asi Agatha aive asina kumupa mufananidzo uzere uye nzira yaakamuziva nayo ndiyo yaaigona kuwana kusvika asarudza neimwe nzira.
  
  "Wagara une hanya nemari, David. Ndinofungidzira kuti uchafarira chimwe chinhu chausingazobatsirike nacho," akapindura achitonhorwa, achinwa kofi yake. "Ndinoda Dr. Gould kuti vandibatsire kutsvaga zvandakanga ndapinzwa basa. Sezvaunoziva, bhizinesi rangu mabhuku. Uye nyaya yake inhoroondo. Ini handidi zvakawanda kubva kwauri kunze kwekufonera mukadzi uyu kuti ndishandise hunyanzvi hwake."
  
  "Ndizvo chete zvaunoda kubva kwandiri?" akabvunza achiratidza kufinyama kumeso.
  
  "Hongu, David," akagomera.
  
  "Kwemwedzi mishomanana yapfuura, Dr. Gould nedzimwe nhengo dzakafanana neni dzakaenda kusinganzwisisike kuti vadzivise kutambudzwa nesangano reBlack Sun nevamwe varo. Vanhu ava havasi vekutamba navo."
  
  "Hapana mubvunzo kuti pane chimwe chinhu chawakaita chakavatsamwisa," akadaro nounyengeri.
  
  Haana kukwanisa kuzviramba.
  
  "Anyway, ndoda kuti unditsvagire. Aizove akakosha pakuferefeta kwangu uye nekupihwa mubairo nemutengi wangu, "akadaro Agatha, achichinja-chinja kubva kutsoka kuenda kutsoka. "Uye ini handifanirwe kusvika panguva ino, unoziva?"
  
  "Saka uku hakusi kushanya kwekushamwaridzana kuti titaure nezve zvese zvatanga tichiita?" akanyemwerera zvekunyomba, achitamba nekusada kunonoka kwehanzvadzi yake.
  
  "Haiwa, Dhavhidhi, ndinoziva mabasa ako, uye ndine ruzivo rwakakwana. Hauna kuzvininipisa zvachose pamusoro pezvawakaita uye mukurumbira. Iwe haufanirwe kunge uri weropa kuti ucherere zvawanga uchibatanidzwa. Unofunga kuti ndakanzwa kupi nezvaNina Gould?" akabvunza kudaro, matauriro ake akafanana neomwana anozvikudza ari munhandare yekutamba yakazara vanhu.
  
  "Zvakanaka, ndinotya kuti tichaenda kuRussia kunomutora. Paanenge akahwanda, ndine chokwadi chekuti haana nharembozha uye haangodarika miganhu asina kuwana chitupa chemanyepo," akatsanangura kudaro.
  
  "Zvakanaka. Endai munomutora. Ndichange ndakamirira muEdinburgh, kumba kwenyu kwakanaka," akagutsurira musoro achiseka.
  
  "Aiwa, vachakuwana ikoko. Ndine chokwadi chekuti kune vasori vekanzuru munzvimbo yangu yese muEurope," vakayambira. "Ko sei musingaendi neni? Nenzira iyi ndinogona kuramba ndakakutarisa uye kuona kuti wakachengeteka. "
  
  "Ha!" - akateedzera nekuseka kwesardonic. "Iwe? Iwe haugone kana kuzvidzivirira! Tarirai imi, makavanda sehonye mumakomba napamakwara eElche. Shamwari dzangu muAlicante dzakakutsvaka nyore nyore zvokuti ndakapotsa ndaodzwa mwoyo."
  
  Perdue aisada kurova kwakaderera, asi aiziva kuti aive chokwadi. Nina akataura zvakafanana naye paakapedzisira kubata huro yakewo. Aifanira kubvuma kwaari kuti zviwanikwa zvake zvose uye hupfumi hwake zvakanga zvisina kukwana kudzivirira avo vaaida, uye izvo zvaisanganisira kuchengeteka kwake pachake, uko kwakanga kwave kuoneka kana akawanikwa nyore nyore muSpain.
  
  "Uye ngatisakanganwe, hama yangu inodiwa," akapfuurira kudaro, pakupedzisira achiratidza muitiro wokutsiva waakanga atarisira kubva kwaari pakutanga paakamuona ikoko, "kuti nguva yokupedzisira yandakavimba newe nokuchengeteka kwangu paSafari, ndakazviwana ndimene. , kutaura zvinyoro-nyoro, mumamiriro ezvinhu akaipa."
  
  "Agatha. Ndapota?" - Perdue akabvunza. "Ndafara kuti wauya pano, uye ndinopika kuna Mwari, sezvo ndava kuziva kuti uri mupenyu uye wapora, ndinoda kukuchengeta wakadaro."
  
  "Uh!" akazendama pachigaro chake, akaisa shure kweruoko rwake pahuma yake kusimbisa mutambo wekutaura kwake: "Ndapota, David, usava mambokadzi akadaro.
  
  Akaseka achiseka kutendeseka kwake ndokusendamira mberi kuti asangane naye neruvengo mumaziso ake: "Ndichaenda newe, mudiwa David, kuti urege kutambura nhamo yakafanana neyandakapuwa Sekuru Wiggins, mukweguru. Hatingadi kuti mhuri yako yakaipa yeNazi ikuwane iye zvino, tingadaro here?"
  
  
  Chitsauko 7
  
  
  Bern akatarisa sezvo mudiki wenhoroondo akamudzvokora ari pachigaro chake. Akamunyengetedza mune zvinopfuura kungovatana. Kunyange zvazvo aifarira vakadzi vane stereotypical Nordic features-varefu, vatete, maziso ebhuruu, bvudzi jena-akakwezvwa neuyu nenzira yaaisanzwisisa.
  
  "Dr. Gould, handigoni kutaura nemashoko kushamiswa kwandakaitwa nemabatiro aunoita mumwe wangu, uye ndinokuvimbisai, ndichava nechokwadi chokuti awana chirango chakarurama nokuda kwaikoku," akadaro nounyoro. "Tiri boka revarume vane hutsinye, asi vakadzi hatirovi. Uye isu hatitomboregi kubatwa zvisina kufanira kwenhapwa dzechikadzi! Zvese zviri pachena here, Monsieur Baudot? "Akabvunza murume murefu wechiFrench aine dama rakatyoka. Bodo akagutsurira musoro ndokushamisika Nina.
  
  Aigara mukamuri rakakodzera rine zvinhu zvese zvinodiwa. Asi hapana chaainge anzwa nezvaSam kubva zvaainge aunganidza kubva aingonzwa kanyaya kadiki kaiva pakati pevabiki vainge vamuunzira chikafu nezuro wacho apo ainge akamirira kusangana nemukuru ainge ati vaviri ava vaunzwe kuno.
  
  "Ndinonzwisisa kuti mitoo yedu inofanira kukukatyamadza..." akatanga achinyara, asi Nina akanga aneta nokunzwa marudzi ose aya anonyengera achikumbira ruregerero nomutsa. Kwaari, aingova magandanga ane tsika dzakanaka, mbavha dzine maakaundi mahombe ekubhanga uye, nenhoroondo dzese, vaingove nhubu dzezvematongerwo enyika sehumwe hutongi hwakaora.
  
  "Kwete saizvozvo. Ndajaira kubatwa sembambo nevanhu vane pfuti hombe," akadaro nehasha. Chiso chake chaive chakashata, asi Bern aizviona kuti aive akanaka. Akaona kushatirwa kwaaiita murume wechiFrench, asi haana kumuteerera. Handiti aive nezvikonzero zvekuvenga Bodo.
  
  "Mukomana wako ari kuchipatara. Akarohwa zvishoma, asi achapora," akadaro Byrne, achikarira kuti mashoko akanaka aizomufadza. Asi akanga asingazivi Dr. Nina Gould.
  
  "Haasi mukomana wangu. "Ndiri kuhura naye chete," akadaro achitonhora. "Ishe, ndingaurayira mudzanga."
  
  Captain vakaratidza kuvhunduka nemabatiro aakaita, asi akaedza kunyemwerera achibva angomupa imwe yefodya yake. Nekupindura kwaaiita zvekunyebera, Nina aitarisira kuzviparadzanisa naSam kuti vasaedza kuzvishandisa kune mumwe nemumwe. Dai aikwanisa kuvanyengetedza kuti aisava nehanya naSam munzira ipi neipi, havaizokwanisa kumukuvadza kuti vamufurira kana chiri chinangwa chavo.
  
  "Oo, ipapo," Bern akadaro, achibatidza mudzanga waNina. "Bodo, uraya mutori wenhau."
  
  "Hongu," Bodo akabhowekana achibva abuda muhofisi.
  
  Moyo waNina wakamira. Vakamutarisa here? Kana kuti aingonyora nyora kuna Sam? Akaramba zvake achitonhorera, achitora nguva refu achikweva mudzanga wake.
  
  "Zvino, kana musinei nazvo, Chiremba, ndingada kuziva kuti sei imi nevamwe venyu mauya kuzotiona kana musina kutumwa?" akamubvunza akati. Akabatidza mudzanga ndokumirira mhinduro yake akadzikama. Nina aisagona kuita kunze kwokushamisika pamusoro penguva yaSam, asi aisagona kuvarega vachiswedera pedyo chero zvodini.
  
  "Teerera, Captain Bern, tiri vapoteri. Sewe, takava nekumhanya-mhanya-mukati neKurongeka kweZuva dema, uye zvakaita sekusiya kuravira kwakashata mumiromo yedu. Vakashora sarudzo yedu yekusabatana navo kana kuva mhuka dzinovaraidza. Chokwadi, nguva pfupi yadarika takasvika padhuze neizvi, uye takamanikidzwa kukutsvaka nekuti ndiwe wega waitsiva kufa kunononoka," akadaro. Kumeso kwainge kuchakazvimba, uye vanga rakashata raive padama rekurudyi rakanga rakaita yero kumacheto. Machena emaziso aNina akanga ari mepu yetsinga dzvuku, uye masaga ari pasi pemaziso ake akanga ari ufakazi hwokushaiwa hope.
  
  Bern akadzungudza musoro achifunga ndokutora mudzanga wake asati ataura zvakare.
  
  "VaArichenkov vanotiudza kuti waizounza Renata kwatiri, asi ... iwe ... wakarasikirwa naye?"
  
  "Saka kutaura," Nina haana kukwanisa kuita kunze kwekuseka, achifunga nezvekuti Perdue akanga atengesa sei kuvimba kwavo uye akakanda mujenya rake nekanzuru nekupamba Renata paminiti yekupedzisira.
  
  "Munorevei, "sokutaura", Dr. Gould?" akabvunza mutungamiriri ane hasha nenzwi rakadzikama, umo hasha dzakakomba dzainzwika. Aiziva kuti aifanira kuvapa chimwe chinhu pasina kumupa kuva pedyo naSam kana Perdue-chinhu chinonyangadza kufamba, kunyange kumusikana akachenjera saiye.
  
  "Hm, zvakanaka, takanga tiri munzira - Mr. Arichenkov, Mr. Cleave neni ..." akadaro, achisiya Perdue nemaune, "kuunza Renata kwauri mukutsinhana newe kuti ubatanidze hondo yedu yekupidigura Black Sun kamwe chete. uye kune vose."
  
  "Zvino chidzokera kwawakarasikirwa naRenata. Ndapota," Bern akadaro achinyengerera, asi akanzwa kusashivirira kwokutsamwa munzwi rake nyoro, kudzikama kwacho kwaisagona kugara kwenguva refu.
  
  "Mukutandanisa vezera rake, chokwadi, takapinda mutsaona yemotokari, Captain Byrne," akarondedzera achifunga, achitarisira kuti kuva nyore kwechiitiko chacho kwaizova chikonzero chakakwana chokuti varasikirwe naRenata.
  
  Akasimudza ziso rimwe chete, achiratidza kushamisika.
  
  "Uye apo takapengenuka, akanga asisipo. Taifungidzira kuti vanhu vake - avo vaititevera - vamudzosa, "akawedzera, achifunga nezvaSam uye kana akaurayiwa panguva iyoyo.
  
  "Uye havana kungoisa bara mumusoro mako mumwe nemumwe kuti vave nechokwadi here? Havana kudzosa vamwe venyu vakanga vachiri vapenyu here?" akabvunza neimwe nhevedzano yekushora akadzidziswa zvechiuto. Akazembera patafura ndokudzungudza musoro wake nehasha: "Ndizvo chaizvo zvandaizoita. Uye ini ndaimbova chikamu cheBlack Sun. Ndinonyatsoziva mashandiro adzinoita, Dr. Gould, uye ndinoziva kuti havazosvetukire Renata ndokukusiya uchifema."
  
  Panguva ino Nina akashaya zvokutaura. Kunyange hunyengeri hwake hwaigona kumuponesa nekupa imwe nzira inonzwisisika yenyaya yacho.
  
  Ko Sam achiri mupenyu here?, akafunga kudaro achidemba kuti dai asina kufonera munhu asiri wake.
  
  "Dr. Gould, ndapota musandiyedza ruremekedzo rwangu. Ndine tarenda rokushevedzera zvakaipa, uye munondidyisa zvinyadzi," akadaro nounyoro hwakaita kuti ganda raNina ripinde nejuzi rake guru. "Zvino, kokupedzisira, sei iwe neshamwari dzako muchiri vapenyu?"
  
  "Takabatsirwa nemurume wedu," akadaro nekukurumidza, achireva Perdue, asi akarega kumutumidza zita. Uyu Berne, sekutaura kwaaigona kutaura pamusoro pevanhu, akanga asiri murume asina hanya, asi aikwanisa kuziva kubva mumaziso ake kuti aiva werudzi rwe "haugone kubhomba"; "Rufu rwakashata," uye benzi bedzi ndiro raibvisa munzwa iwoyo." Akakurumidza zvinoshamisa nemhinduro yake uye aitarisira kuti aizogona kutaura mamwe mashoko anobatsira kubva pachiremwaremwa pasina kuzvikuvadza nokuzviuraya. Alexander, uye iye zvino naSam vanogona kunge vatofa, saka zvingava kwaari kuti ave akatendeseka nevabatsiri chete vavaiva navo.
  
  "Murume here?" - Bern akabvunza. "Pane wandinoziva?"
  
  "Taisatomboziva," akapindura kudaro. Nehunyanzvi handisi kunyepa mwana Jesu. Kusvikira panguva iyoyo takanga tisingazivi kuti akanga ari musangano nekanzuru, akanyengetera mupfungwa dzake, achitarisira kuti mwari ainzwa pfungwa dzake aizomuratidza nyasha. Nina akanga asina kumbofunga nezveSandesikuru chifo chaakatiza boka rechechi sowechiduku, asi kusvikira zvino akanga asati anzwa dikanwo yokunyengeterera upenyu hwake. Aitonzwa Sam achiseka kuyedza kwake kufadza mumwe mwari uye kumuseka nzira yese kumba nekuda kwayo.
  
  "Hmm," mutungamiri akafundumwara akafunga, achifambisa nyaya yake muhuropi hwake hwekuongorora chokwadi. "Uye izvi... hazvizivikanwi... murume akazvuzvurudza Renata, achiva nechokwadi chokuti vaidzingirira havana kusvika kumotokari yako kuti vaone kana wakanga wafa?"
  
  "Ehe," akadaro, achiri kugadzirisa zvikonzero zvese mumusoro make sezvaaipindura.
  
  Akanyemwerera nemufaro ndokumubata kumeso: "Izvozvo zvakatambanudzwa, Dr. Gould. Vanogovaniswa zvitete zvikuru, ivava. Asi ndichaitenga... for now."
  
  Nina akanyatsotura befu. Kamwe kamwe, mukuru mukuru wemauto akazendamira pamusoro petafura ndokupinza nesimba ruoko rwake mubvudzi raNina, achimudzvanya nesimba uye nechisimba achimukwevera kwaari. Akaridza kamhere kekutya ndokutsikitsira chiso chake zvairwadza padama rainge rorwadza.
  
  "Asi kana ndikaziva kuti unondinyepera, ndichadyisa vanhu vokwangu zvaunenge wasara mushure mekunge ndakusvira iwewe. Zvinhu zvose zviri pachena kwauri here, Dr. Gould?" Bern akaridza tsamwa kumeso. Nina akanzwa moyo wake kumira akapotsa afenda nekutya. Chaakangokwanisa kuita kungogutsurira musoro.
  
  Aisatarisira kuti izvi zviitike. Zvino akanga ava nechokwadi chokuti Sam akanga afa. Dai Renegade Brigade vaive zvisikwa zvepfungwa zvakadaro, vangadai vasina kujairana netsitsi kana kuzvidzora. Akagara kwechinguva achishaya kuti odii. Ndiko kuitirwa hutsinye kwaiitwa nhapwa, akafunga akanamata kuna Mwari kuti asaita netsaona ataure izvi.
  
  "Udza Bodo auye nevamwe vaviri!" - akadanidzira kumurindi wepagedhi. Akamira nechekumucheto kwekamuri, akatarisa kumatenga zvakare. Musoro waNina wakadzikiswa, asi maziso ake akasimuka kumutarisa. Bern akaratidzika kuva akazvidemba sezvaaitendeuka: "Ini... kukumbira ruregerero kwaizova kusiri madikanwa, ndinofunga kudaro. Kwave kunonoka kuedza kuva akanaka, asi ... ndinonzwa ndisina kugadzikana pamusoro peizvi, saka ... ndine urombo. "
  
  "Zvakanaka," akadaro, mazwi ake akapotsa anzwika.
  
  "Kwete. Ini...- zvakanga zvakaoma kuti ataure, anyadziswa nemaitiro ake, "Ndine dambudziko rehasha. Ndinogumbuka kana vanhu vachindinyepera. Chokwadi, Dr. Gould, ini handiwanzokuvadza vakadzi. Ichi chitadzo chinokosha chandinochengetera mumwe munhu anokosha."
  
  Nina akada kumuvenga sekuvenga kwaaiita Bodo, asi zvakaramba. Nenzira yechienzi, akaziva kuti akanga achirevesa uye panzvimbo pacho akazviwana amene achinzwisisa kuvhiringidzika kwake chose chose. Muchokwadi, ndiyo yaive dambudziko rake naPurdue. Hazvinei kuti aida kumuda zvakadii, kunyangwe ainzwisisa sei kuti aive akajeka uye aida njodzi, nguva zhinji aingoda kumurovera mumabhora. Hasha dzake dzinotyisa dzaizivikanwawo nekuzviratidza zvisina musoro paakanyeperwa, uye Perdue ndiye munhu akanyatsoputika bhomba iri.
  
  "Ndinonzwisisa. Chokwadi ndinoda," akadaro achingoti rukutu nekuvhunduka. Bern akaona kuchinja kwenzwi rake. Apa yaive mbishi uye chaiyo. Paakati ainzwisisa kutsamwa kwake, akanga ari kutendeseka zvine utsinye.
  
  "Zvino, ndizvo zvandinotenda, Dr. Gould. Ndichaedza kuva akarurama sezvinobvira mukutonga kwangu," akamuvimbisa kudaro. Sezvo mimvuri yainyura kubva pakubuda kwezuva, chimiro chake chakadzokera kune icho chemutungamiriri asingasaruri waakanga aziviswa. Nina asati anzwisisa kuti airevei paakati "trial", gedhi rakavhurwa ndokuona Sam naAlexander.
  
  Vaive vakati bvuu, asi zvakazara vaitaridzika zvakanaka. Alexander airatidza kuneta uye asipo. Sam ainge achiri kurwadziwa nekurohwa kwaainge aitwa pahuma, uye ruoko rwake rwerudyi rwakasungwa. Varume vese vari vaviri vakatarisa zvakanyanya pakuona kukuvara kwaNina. Hasha dzainge dzaita kuti asiye basa, asi aiziva kuti zvaive zvakanakira kuti vasarwisa nhubu yakanga yamurwadzisa.
  
  Bern akaninira varume vaviri ava kuti vagare pasi. Vese vaive vakasungwa maoko nemahandcuffs eplastic kumusana kusiyana naNina aive akasununguka.
  
  "Zvino zvandataura nemi mose muri vatatu ndafunga kusakuurayai. Asi-"
  
  "Kune kubata kumwe," Alexander akagomera, asina kutarisa Bern. Musoro wake wakarembera asina tariro, bvudzi rake reyero-grey rakati nyangarara.
  
  "Chokwadi, pane kubata pano, VaArichenkov," Bern akapindura, achinzwika anenge akashamiswa nemashoko akajeka aAlexander. "Unoda pokugara. Ndinoda Renata."
  
  Vese vari vatatu vakamutarisa vachiratidza kusatenda.
  
  "Kapteni, hapana nzira yatingamusunga nayo," Alexander akatanga.
  
  "Pasina munhu wako wemukati, hongu, ndinoziva," Byrne akadaro.
  
  Sam naAlexander vakatarisa Nina, asi akakwenya uye akadzungudza musoro wake.
  
  "Ndosaka ndiri kusiya mumwe munhu pano sechivimbiso," akawedzera Byrne. "Vamwe, kuti varatidze kuvimbika kwavo, vachatofanira kununura Renata kwandiri ari mupenyu. Kuti ndikuratidzei kuti ndiri mugamuchiri ane nyasha, ndichakutenderai kuti musarudze achagara neveStrenkov.
  
  Sam, Alexander naNina vakavhunduka.
  
  "O, zorora!" Bern akakanda musoro wake kumashure zvinoshamisa, achifamba achidzokera kumashure. "Havazive kuti vari kunangwa. Vakachengeteka mucottage yavo! Varume vangu vari panzvimbo, vakagadzirira kurova sezvandakarayira. Wasarirwa nemwedzi mumwe chete kuti udzoke pano nezvandiri kuda."
  
  Sam akatarisa Nina. Nemiromo yake chete akati: "Tapedza."
  
  Alexander akagutsurira musoro achibvumirana nazvo.
  
  
  Chitsauko 8
  
  
  Kusiyana nevasungwa vane rombo rakanaka vasina kufadza vakuru vemauto, Sam, Nina naAlexander vakava neropafadzo yekudya nenhengo usiku ihwohwo. Pakanga pane moto mukuru pakati pedenga rakavezwa nematombo renhare, munhu wose akagara ndokutaura. Kwakanga kune matumba anoverengeka avarindi akavakwa mumadziro kuti varindiri varambe vakarinda pamusoro peicho, nepo shongwe dzokurinda dziri pachena dzakanga dzakamira pakona imwe neimwe yecardinal dzakanga dzisina chinhu.
  
  "Akachenjera," akadaro Alexander, achiona kunyengera kwounyanzvi.
  
  "Ehe," Sam akabvuma, achiruma ruma mbabvu huru yaakanga akabatira mumaoko ake somunhu ari mubako.
  
  "Ndakaona kuti kuti ubate nevanhu ava-sezvinongoita vamwe vanhu ivavo-unofanira kugara uchifunga zvauri kuona, ukasadaro vachakubata usina kungwarira nguva dzose," akadaro Nina zvakarurama. Akagara pedyo naSam akabata chimedu chechingwa chichangobva kubikwa nezvigunwe ndokuchityora kuti anyike muto.
  
  "Saka uri kugara pano - une chokwadi here, Alexander?" Nina akabvunza achinetseka zvikuru, kunyange zvazvo aisada mumwe munhu kunze kwaSam kuenda naye kuEdinburgh. Kana vaizoda kutsvaga Renata, nzvimbo yakanaka yekutanga yaizova Purdue. Aiziva kuti aizouya kana akaenda kuReichtisusis uye akaputsa protocol.
  
  "Ndinofanira. Ndaifanira kuva pedyo neshamwari dzangu dzehuduku. Kana vachizopfurwa, chokwadi ndichaenda nehafu yevashata ava," akadaro ndokusimudza furasiki yake yakanga ichangobva kubiwa mutositi.
  
  "Iwe muRussia unopenga!" Nina akaseka. "Yanga yakazara here pawakatenga?"
  
  "Chakanga chiri," chakadada kudaro chidhakwa cheRussia, "asi zvino chinenge chisisina chinhu!"
  
  "Ndicho chinhu chimwe chete icho Katya akatidyisa?" - Sam akabvunza, achiita zvinosemesa pakurangarira kunyangara kwemwedzi kwaakaitirwa panguva yemutambo wepoker.
  
  "Ehe! Yakagadzirwa munzvimbo ino. MuSiberia chete ndimo munoita zvese zviri nani kupfuura pano, shamwari dzangu. Sei uchifunga kuti hapana chinokura muRussia? Mishonga yose inofa paunodurura chiedza chako chemwedzi!" Akaseka kunge mupengo unodada.
  
  Mukupesana nemirazvo mirefu, Nina aigona kuona Bern. Akangotarisa mumoto, kuita seaiona nhoroondo ichitamba mukati mawo. Maziso ake eblue echando aitokwanisa kudzima rimi remoto raive pamberi pake, uye akanzwa tsitsi kumukuru aive akanaka. Zvino akanga asiri pabasa, mumwe wevakuru akanga atora usiku. Hapana akataura naye, uye izvozvo zvakamukwanira. Bhutsu yake yaive neplate yake isina chinhu achibva aibata kwave kutosvika umwe wevaRidgeback asvika pane zvaainge asiya. Apa ndipo paakasanganidzana maziso naNina.
  
  Akada kucheuka asi akatadza. Akada kudzima ndangariro yake yekutyisidzira kwaakamuita paakatadza kugadzikana, asi aiziva kuti aisazokwanisa kuzviita. Bern haana kuziva kuti Nina akawana tyisidziro ye"kubatwa zvisina kufanira" nemuGerman akasimba uye akanaka kudaro asingasembudzi, asi haaigona kumubvumira kuti azive nezvazvo.
  
  Nekuda kwemhere mhere nemhere-mhere zvisingaite, mumhanzi wakabva wamira. Sezvaitarisirwa naNina, mumhanzi wacho waiwanzova wechiRussia murwiyo nemhepo yaro yakamuita kuti afungidzire boka reCossacks richisvetuka kubva chero kupi zvako mumutsetse kuita denderedzwa. Haana kukwanisa kuramba kuti mamiriro ekunze apa aive akanaka, akachengeteka uye ainakidza, kunyangwe aive asina kuzvifungidzira maawa mashoma apfuura. Pashure pokunge Bern ataura navo pahofisi huru, vatatu vacho vakatumwa kundogeza nemvura inopisa, vakapiwa mbatya dzakachena (dzakawanda mutsinhirano nokunaka kwomunzvimbomo), uye vakabvumirwa kudya nokuzorora kwousiku humwe vasati vaenda.
  
  Zvichakadaro, Alexander achabatwa senhengo yedanho guru revakapandukira brigade kudzamara shamwari dzake dzatsamwisa hutungamiriri kuti vafunge kuti bhidhiyo yavo yaive yekupenga. Ipapo iye nevaviri veStrenkov vangadai vakaurayiwa muchidimbu.
  
  Bern akatarisa Nina nokuora mwoyo kunoshamisa kwakamuita kuti anzwe kusagadzikana. Padivi pake, Sam aitaura naAlexander nezvekuisa nzvimbo iyi kusvika kuNovosibirsk kuti ave nechokwadi chekuti vaifamba nenyika nemazvo. Akanzwa izwi raSam, asi kutarisisa kwemukuru wemauto kwakaita kuti muviri wake upepuke nechishuwo chikuru chaakatadza kutsanangura. Pakupedzisira, akasimuka pachigaro chake, ndiro iri muruoko, ndokuenda kune yainzi nevarume vaya nerudo chikepe.
  
  Achinzwa achisungirwa kutaura naye ari oga, Nina akazvipembedza ndokutevera Bern. Akafamba nhanho achipinda mukoridho pfupi yebazi maiva nekicheni, uye paakapinda, akanga achibuda. Ndiro yake yakarova muviri wake ndokuputsika pasi.
  
  "Mwari wangu, ndine urombo!" - akadaro uye akaunganidza zvimedu.
  
  "Hapana dambudziko, Dr. Gould." Akapfugama pedyo nekatsvarakadenga kaye, achimubatsira, asi maziso ake haana kubva pachiso chake. Akanzwa kutarira kwake ndokunzwa kudziya kwaaiziva kuchipinda maari. Vapedza kuunganidza zvimedu zvihombe zvose, vakaenda kugwagwa kunobvisa ndiro yakanga yatsemuka.
  
  "Ndinofanira kubvunza," akadaro achinyara zvisingaite.
  
  "Ehe?" akamirira, achizunza zvimedu zvechingwa zvakanyanyisa kubva muhembe yake.
  
  Nina akanyadziswa nenyonganyonga yacho, asi akangonyemwerera.
  
  "Pane chimwe chinhu chandinofanira kuziva... changu," akazeza.
  
  "Chokwadi. Sezvaunoda," akapindura nounyoro.
  
  "Chokwadi?" akabva asiya pfungwa dzake netsaona. "Hmm, zvakanaka. Ndinogona kunge ndakanganisa pamusoro peizvi, mutungamiri, asi manga makanditarisawo kudivi. Ndini here?"
  
  Nina haana kudavira zvaaiona. Murume akatsvuka. Zvakabva zvaita kuti atonyanya kumupinza munyatwa kudaro.
  
  Asi zvakare, akakuudza nenzira isina chokwadi kuti achaita newe sechirango, saka usanyanya kunetseka nezvake, izwi rake remukati rakamuudza.
  
  "Ndizvo chete ... iwe ..." Akanetseka kuti aratidze kusagadzikana kupi zvako, zvichiita kuti zvive zvisingabviri kutaura pamusoro pezvinhu izvo munyori wenhoroondo akamukumbira kutaura nezvazvo. "Unondiyeuchidza nezvemudzimai wangu akafa, Dr. Gould."
  
  Zvakanaka, ikozvino unogona kunzwa kunge dhongi chairo.
  
  Asati ataura chimwe chinhu, akaenderera mberi achiti, "Anga akafanana newe. Bvudzi rake chete rakanga richidzika kumusana wake wezasi, uye tsiye dzake dzakanga dzisina ... saka ... dzakanyatsogadziridzwa sedzako, "akatsanangura kudaro. "Akatoita sewe."
  
  "Ndine hurombo, mukuru. Ndiri kunzwa kuda kubvunza."
  
  "Ndapota, ndishevedze Ludwig, Nina. Ini handidi kukuziva, asi isu tapfuura zvimiro, uye ndinotenda kuti avo vakatsinhanisa vanofanira kutaurwa nemazita, hongu? " akanyemwerera zvake.
  
  "Ndinobvuma chose, Ludwig," Nina akaseka kudaro. "Ludwig. Ndiro zita rekupedzisira randinoshamwaridzana newe."
  
  "Ndingati chii? Mai vangu vaive vakapfava paBeethoven. Ndinotenda Mwari kuti aisada Engelbert Humperdinck! akadzungudza achivadira zvinwiwa.
  
  Nina akaridza kamhere nokuseka, achifungidzira mutungamiriri ane hasha wezvisikwa zvakaipisisa kurutivi rwuno rweGungwa reCaspian ane zita rakadai saEngelbert.
  
  "Ndinofanira kubvuma! Ludwig angangoita zvechinyakare uye ane mukurumbira," akadaro achiseka.
  
  "Handei tidzokere. Handidi kuti VaCleave vafunge kuti ndiri kuvhozhokera ndima yavo," akaudza Nina ndokuisa ruoko rwake zvinyoronyoro kumusana kwake kuti abude naye mukicheni.
  
  
  Chitsauko 9
  
  
  Kwaiva nechando pamusoro peMakomo eAltai. Vachengeti chete ndivo vakanga vachiri kugunun'una chimwe chinhu pasi pekufema kwavo, kuchinjana mazhenje uye kuzevezera pamusoro pemarudzi ose engano dzeko, vashanyi vatsva uye zvirongwa zvavo, uye vamwe vakatoita bheji pamusoro pechokwadi chekutaura kwaAlexander pamusoro paRenata.
  
  Asi hapana kana mumwe wavo akakurukura nezvekubatana kwaBerne kune munyori wenhoroondo.
  
  Dzimwe dzeshamwari dzake dzekare, varume vakanga vamutiza makore akawanda apfuura, vaiziva kuti mudzimai wake akanga akaita sei, uye zvaiita sezvisingashamisi kwavari kuti musikana uyu wokuScotland aiita saVera Burn. Sekuona kwavo zvainge zvisina kunaka kuti mukuru wavo asangane nekufanana nemukadzi wake wemushakabvu nekuti aitowedzera kusvotekana. Kunyangwe kana vatorwa nevatsva vechikamu vatadza kuziva, vamwe vaigona kujekesa musiyano.
  
  Maawa manomwe apfuura, Sam Cleave naNina Gould anokatyamadza vakanga vaperekedzwa kuguta raiva pedyo kuti vatange kutsvaga kwavo apo hourglass yakashandurwa kuti vaone magumo aAlexander Arichenkov, Katya naSergei Strenkov.
  
  Vaenda, Renegade Brigade vakamirira mwedzi waitevera. Chokwadi, kupamba Renata chingave chinhu chinoshamisa, asi kana chapera, vashandi vanozove nezvakawanda zvekutarisira. Kuburitswa kwemutungamiri weBlack Sun kwaizove nguva yenhoroondo kwavari. Kutaura idi, uku kungava kufambira mberi kukuru kwati kwaitwa nesangano ravo kubva pakuvambwa kwavo. Uye vainaye, vaive nesimba rose rekunyudza nguruve dzeNazi pasi rese.
  
  Mhepo yakashanduka yakaipa nguva pfupi isati yakwana 1 mangwanani uye vazhinji vevarume vakaenda kunorara. Pasi pechifukidziro chemvura yaiuya, kumwe kurwiswa kwakamirira nhare yeboka revarwi, asi vanhu vakanga vasina hanya zvachose nekurohwa kwaizouya. Motokari dzakawanda dzakauya dzichibva kwaienda kuUlangom, dzichifamba zvishoma nezvishoma nomumhute gobvu yaikonzerwa nekukwirira kwainge kwaita materu, makore aiungana kuti agadzikane asati adonhera nechekumucheto kwawo uye achiyerera misodzi pasi.
  
  Mugwagwa wacho wakanga wakaipa uye mamiriro okunze aitonyanya kuipa, asi zvikepe zvakaramba zvakatsiga zvichienda kumawere, zvakatsunga kukunda rwendo rwacho rwakaoma ndokuramba zviripo kusvikira chinangwa chazvo chaitwa. Rwendo urwu rwaizotanga kuenda kuimba yemamongi yeMengu-Timur, kubva apo mutumwa aizoenderera mberi achienda kuM'nkh Saridag kunotsvaga dendere reBrigade Renegade, nekuda kwezvikonzero zvisingazivikanwe kune imwe kambani.
  
  Sezvo kutinhira kwakatanga kuzunguza denga, Ludwig Bern akarara pamubhedha wake. Akatarisa ndandanda yemabasa ake uye aizova nemazuva maviri aitevera akasununguka pabasa rake semusoro wekutanga wenhengo. Achidzima mwenje, akateerera ruzha rwemvura ndokunzwa kusurukirwa kusingadaviriki kuchimukurira. Aiziva kuti Nina Gould aive nhau dzakaipa, asi yakanga isiri mhosva yake. Kurasikirwa nemudiwa wake kwakanga kusina chokuita naye, uye aifanira kufamba achirega. Pane kudaro, akafunga nezvemwanakomana wake, akarasikirwa naye makore akawanda apfuura, asi asina kumbova kure nemifungo yake yezuva nezuva. Bern aifunga kuti zviri nani kufunga nezvemwanakomana wake pane kufunga nezvemukadzi wake. Rwaiva rudo rwakasiyana, rwaiva nyore kubata narwo pane rumwe. Akatozosiya madzimai aya nekuti kurangarira vese vari vaviri kwaingowedzera shungu, ndisingarevi kupfava kwavakaita. Kurasikirwa nemupendero wake kwaizomubira kukwanisa kuita sarudzo dzakaoma uye kushungurudzwa pane dzimwe nguva, uye izvi ndizvo zvinhu chaizvo zvakamubatsira kurarama uye kuraira.
  
  Murima imomo, akabvumira kuzorora kunotapira kwehope kumukurira kwechinguvana asati abvarurwa nazvo noutsinye. Kubva kuseri kwegonhi rake akanzwa kuchema kukuru - "Kuputsika!"
  
  "Chii?" - akadanidzira nenzwi guru, asi mumhirizhonga ye siren uye vanhu vaiva panzvimbo yacho vachidanidzira mirairo, akaramba asina kupindurwa. Bern akakwakuka ndokukweva bhurugwa rake nebhutsu haana kuita shungu nekupfeka masokisi ake.
  
  Aitarisira pfuti, kunyange kuputika, asi kwaingova nokunzwika kwenyongano nechiito chokugadzirisa. Akabuda zvake mumba make ari pfuti, agadzirira kurwa. Akakurumidza kubva muchivako chokumaodzanyemba achienda kudivi rezasi rokumabvazuva uko kwaiva nezvitoro. Ko uku kudzongonyedzwa kwakamwe kamwe kwaiva nechokuita nevashanyi vatatu here? Hapana chakanga chambopinda mugadziriro dzeboka revarwi kana kuti gedhi kutozosvikira Nina neshamwari dzake vaoneka muurwu rutivi rwenyika. Angadai akadenha here uye akashandisa kubata kwake sechirauro? Chiuru chemibvunzo yakamhanya mumusoro make akananga kukamuri raAlexander kuti anzwe.
  
  "Ferryman! Chii chiri kuitika?" - akabvunza mumwe wenhengo dzekirabhu dzaipfuura nepaari.
  
  "Pane munhu apwanya security system apinda mudzimba, captain! Vachiri mucomplex."
  
  "Kuiswa kunzvimbo yausingasangani nevamwe! Ndinozivisa quarantine!" Bern akadzvova samwari ane hasha.
  
  Vanamakanika vakarinda vakanyora macode avo mumwe nomumwe, uye mumasekondi mashoma nhare yose yakanga yakakiyiwa.
  
  "Zvino Squad 3 ne8 vanogona kuenda kunovhima tsuro idzo," akaraira, anyatsopora kubva mukumhanyidzana kwekurwisana kwaigara kuchimufadza. Bern akapinda mukamuri yekurara yaAlexander ndokuwana muRussia akatarisa nepahwindo rake. Akabata Alexander ndokumurovera kumadziro nesimba zvekuti ropa rakatanga kuyerera kubva mumhino make, maziso ake eblue akatsvuka uye avhiringika.
  
  "Ndizvo zvaunoita here, Arichenkov?" Bern akanga achipisa.
  
  "Aihwa! Aihwa! Handizivi kuti chii chiri kuitika, mutungamiri! Ndinopika kwazviri!" Alexander akaridza mhere. "Uye ndinogona kukuvimbisa kuti izvi hazvinei neshamwari dzangu zvakare! Ndingaite seiko zvakadaro ini ndiri pano patsitsi dzenyu? Funga nezvazvo."
  
  "Vanhu vakangwara vakaita zvinhu zvisingazivikanwe, Alexander. Handivimbe chero chinhu sezvazviri!" Bern akasimbirira, achingorovera chiRussia pamadziro. Akatarisa panze. Asunungurwa Alexander, akamhanyira kunotarisa. Alexander akabatana naye pahwindo.
  
  Ivo vaviri vakaona zviumbwa zviviri zvakatasva bhiza zvichibuda mubutiro reboka remiti raiva pedyo.
  
  "Mwari!" Bern akaridza mhere, akagumbuka uye achipisa. "Alexander, huya neni."
  
  Vakananga kukamuri yekudzora uko matekiniki akaongorora maseketi kekupedzisira, achichinja kune yega yega CCTV kamera kuti iongororwe. Mukuru wemauto nemumwe wake wekuRussia vakapinda mumba, vachisundira padivi nyanzvi mbiri kuti dzisvike paintercom.
  
  "Achtung! Daniels naMcKee, endai kumabhiza enyu! Vaenzi vasina kukokwa vari kuenda kumaodzanyemba kwakadziva kumabvazuva vakatasva bhiza! Ndinodzokorora, Daniels naMcKee, vatevere vakatasva bhiza! Vese vapfuri vanotaura kumadziro ezasi, ZVINO! - akabhowa mirairo kuburikidza nehurongwa hwakaiswa munhare yese.
  
  "Alexander, unotasva bhiza here?" akabvunza.
  
  "Ndinotenda! Ndiri tracker uye scout, kaputeni. Matanga aripi? Alexander akazvikudza nekushingaira. Kuita kwakadai ndiko kwaakasikirwa. Ruzivo rwake rwekupona nekuronda rwaizovabatsira vese zvakanaka manheru ano, uye zvisinganzwisisike, panguva ino akange asina hanya kuti pakanga pasina mutengo webasa rake.
  
  Pauriri hwepasi, izvo zvakayeuchidza Alexander nezvegaraji hombe, vakakona kona kumatanga. Mabhiza gumi aigara achichengetwa kana nzvimbo isingafambiki panguva yemafashamo nemasinou, apo motokari dzaisagona kupfuura mumigwagwa. Mumipata yemakomo muine runyararo, mhuka dzaiendeswa zuva nezuva kumafuro ari kumaodzanyemba kwemawere uko kwaiva nechivanze chemauto. Mvura yakanga ichitonhora zvikuru, uye masasi emvura aikandirwa panzvimbo yakashama yechivara. Kunyangwe Alexander akasarudza kugara kure nazvo uye chinyararire akashuva kuti dai achiri mumubhedha wake unodziya, asi ipapo kupisa kwekudzingirira kwaizomuita kuti arambe achidziya.
  
  Bern akanongedzera varume vaviri vavakasangana navo ipapo. Ava ndivo vaviri vaakanga adaidza paintercom kuti vakwire, uye mabhiza avo akanga atoiswa zvigaro.
  
  "Captain!" - vakakwazisa vose.
  
  "Uyu ndiAlexander. Achatiperekedza kuti tiwane nzira yevapambi," Bern akavaudza kudaro sezvo iye naAlexander vachigadzirira mabhiza avo.
  
  "Mumamiriro okunze akadai? Unofanira kuva mukuru!" McKee akachonya achitarisa muRussia.
  
  "Tichaziva munguva pfupi," Byrne akadaro, achibata bhiza rake.
  
  Varume vana vakabuda mudutu rinotyisa uye rinotonhora. Bern akanga ari mberi kwevamwe vatatu, achivatungamirira nenzira yaakanga aona vapambi vachitiza. Kubva mumafuro akapoteredzwa gomo rakatanga kutsetseka richienda kumaodzanyemba kwakadziva kumabvazuva, uye murima guru zvakanga zvine ngozi zvikuru kuti mhuka dzavo dzidambuke nzvimbo ine matombo. Kumhanya kunononoka kwevadzingirirana navo kwakanga kuri madikanwa kuchengeta dzikamo yamabhiza. Agutsikana kuti vatasvi vemabhiza vaitiza vakanga vafamba rwendo rwokungwarira zvakaenzana, Bern akanga achiri kufanira kutsiva nguva yakarasika iyo mukana wavo wavakanga vawana.
  
  Vakayambuka karukova kaiva mujinga memupata, vachiyambuka netsoka kuti vatungamire mabhiza avo pamatombo akasimba, asi panguva ino karwizi kacho kaitonhora kainge kasina kana kumbovanetsa. Vanyoroveswa nemvura yokudenga, varume vana vakazodzokera pamabhiza avo ndokupfuurira kumaodzanyemba kuti vapfuure nomumupata wakavabvumira kusvika kune rumwe rutivi rwejinga regomo. Apa Bern akadzikama.
  
  Iyi ndiyo chete nzira yaipfuura vamwe vatasvi vaigona kutora kubva munzvimbo, uye Berne akakurudzira varume vake kuti vatore mabhiza avo kuti vatasve. Alexander akaburuka ndokunyahwaira padivi pebhiza rake, pamberi zvishoma paBern kuti atarise kudzika kwemahwanda akadhindwa. Matauriro aaiita airatidza kuti kune rimwe divi rematombo ane mawere kwavainyangira mhuka yavo. Vese vakaburuka vachisiya McKee achitungamira mabhiza kubva panzvimbo yainge yacherwa achidzokera kumashure kuti asaburitse hupo hweboka ipapo.
  
  Alexander, Bern naDaniels vakanyangira kumucheto ndokutarisa pasi. Vachionga ruzha rwemvura uye kuombera kwapanhambo nenhambo kwokutinhira, vaigona kufamba zvakanaka pasina kunyanyonyarara kana kuri madikanwa.
  
  Mumugwagwa unoenda kuKobdo, vanhu vaviri vakamira kuti vazorore vachiri kune rumwe rutivi rwematombo makuru mavaive vachiunganidza mabhegi avo, bato rekuvhima rebrigade rakaona kuungana kwevanhu vaidzoka kubva kuimba yemamongi yeMengu Timur. Zviumbwa zviviri zvakatsvedza mumimvuri ndokuyambuka matombo.
  
  "Uya!" Bern akaudza vamwe vake. "Vanopinda mukonikoyi yevhiki nevhiki. Kana tikavashaya, vanenge varasika kwatiri vosanganiswa nevamwe."
  
  Bern aiziva nezve convoys. Vaiendeswa nemishonga uye nemishonga kumusha wemamongi vhiki nevhiki, dzimwe nguva kamwe chete mavhiki maviri oga oga.
  
  "Genius," akadaro achinyemwerera, achiramba kubvuma kukundwa, asi achimanikidzirwa kubvuma kuti akanga aitwa asina simba nokunyengera kwavo kwoungwaru. Paisazova neimwe nzira yokuvasiyanisa neboka racho kutoti Bern aigona neimwe nzira kuvabata vose ndokuvamanikidza kuburitsa muhomwe dzavo kuti vaone kana pakanga pane chinhu chipi nechipi chaizivikanwa chakanga chatorwa kubva kuboka. Pachinyorwa ichocho, akashamisika kuti chii chavaida nekukurumidza kupinda kwavo nekubuda kwaaigara.
  
  "Tingave nehasha here, mutungamiri?" - Daniels akabvunza.
  
  "Ndinozvitenda, Daniels. Kana tikavabvumira kutiza vasina kunyatsoedza kubata, vachafanirwa nekukunda kwatichavapa," Burn akaudza vamwe vake. "Uye isu hatigone kurega izvozvo zvichiitika!"
  
  Vatatu vakamhanyira mujinga uye vakabata pfuti vakagadzirira, vakakomba vafambi. Mudungwe wemotokari shanu wakatakura vanhu vangangosvika gumi nemumwe chete, vazhinji vacho vaive mamishinari nemanesi. Mumwe nemumwe, Byrne, Daniels, naAlexander vakaongorora vagari vekuMongolia neRussia kana paine zviratidzo zvekupandukira, vachida kuona zvitupa zvavo.
  
  "Hauna kodzero yokuita izvi!" - murume akapikisa. "Hausi muchengeti wepabhodha kana mapurisa!
  
  "Une chimwe chinhu chokuvanza here?" Bern akabvunza nehasha zvekuti murume uya akabva adzokera mumutsara.
  
  "Pane vanhu vaviri pakati penyu vasina zvavanoita. Uye tinoda kuti vapfuudzwa. Kana tangova nadzo, tichakuregai muchiita basa renyu, saka mukakurumidza kuvaendesa, tose tichakurumidza kudziya nekuoma!" Bern akazivisa, achipfuura mumwe nomumwe wavo somukuru weNazi anoisa mitemo yomusasa wevasungwa. "Ini nevarume vangu hatina dambudziko nekugara nemi pano kuchitonhora uye kuchinaya kusvika mazviita! Chero bedzi muchidzivirira matsotsi aya, mucharamba muri pano!"
  
  
  Chitsauko 10
  
  
  "Handikurudzire kuti ushandise izvi, mudiwa," Sam akaseka, asi panguva imwe cheteyo akanga akaperera.
  
  "Sam, ndiri kuda jean idzva. Tarisa uone!" Nina akaita nharo, achivhura bhachi rake rainge rakakura kuti aratidze Sam mamiriro akanga asakara etsvina yake, jini rakabvaruka. Bhachi iri rakatorwa neruremekedzo rweanoyemura achangoburwa ane ropa rinotonhora, Ludwig Bern. Chakanga chiri chimwe chezvinhu zvake, chakanga chakafukidzwa nemvere dzechisikigo mukati mechipfeko chakadarikidza chakaputira kamuviri kaNina sechikoko.
  
  "Hatisati tashandisa mari yedu. ndiri kukuudzai. Pane chakaipa here. Pakarepo maakaunti edu haana chando uye isu tine mukana wakazara zvakare? I bet it is a trap kuti vatiwane. "Black Sun" yakamisa maakaundi edu ekubhangi; nei pasi pano zvingangoita zvakanaka zvekuti zvingatidzosera hupenyu hwedu? akabvunza.
  
  "Perdue angave akadhonza tambo?" aitarisira mhinduro, asi Sam akanyemwerera akatarisa mudenga repachivako chepanhandare yendege kwavakanga vanzi vaizobhururuka kuenda kunze kweawa imwe chete.
  
  "Oh Mwari wangu, munotenda maari zvakanyanya, handiti?" akadaro achiseka. "Kangani paakatipinza mumamiriro ezvinhu anotyisidzira upenyu? Haufungi here kuti angave akakweva 'mhumhi inochema', akatishandisa kutsitsi dzake uye kuda kwake kuti tiwane kuvimba kwedu, uyezve ... tobva taziva kuti nguva yese iyi aida kutishandisa sechirauro. ? Kana kuti mbudzi?
  
  "Ungazviteerera here?" akabvunza achiratidza kushamisika chaiko achitamba kumeso. "Aigara achitibvisa pazvinhu zvaaitipinza mazviri, handiti?"
  
  Sam akanga asingadi kukakavara pamusoro paPerdue, chisikwa chakanyanya kupengesa chaakambosangana nacho. Akanga atonhorwa, aneta, uye aneta nokusava pamba. Akasuwa katsi yake, Bruichladditch. Akashaya pendi neshamwari yake yepamoyo Patrick, uye zvino vose vakanga vatova vatorwa kwaari. Chaaida kwaive kudzokera kufurati yake muEdinburgh, orara pasofa naBruich achipuruzira padumbu pake uye kunwa mumera mumwe wakanaka, achiteerera migwagwa yekuScotland yekare kunze kwehwindo rake.
  
  Chimwe chinhu chaida basa indangariro dzake nezvenyaya yese yepfuti yaakabatsira kuparadza pakaurayiwa Trish. Kuvharwa kwacho kwaizomuitira zvakanaka, sezvaizoita kubudiswa kwebhuku rakabuda, rakapiwa nevaparidzi vaviri vakasiyana muLondon neBerlin. Chakanga chisiri chimwe chinhu chaaida kuita nekuda kwekutengesa, izvo zvaizova pachena kuti zvakakwira muchiedza chemukurumbira wake wakatevera Pulitzer uye nyaya inonakidza kumashure kwese kuvhiyiwa. Aifanira kuudza nyika nezvemusikana wake wekupedzisira uye basa rake rinokosha mukubudirira kwekuguma kwemhete yemaoko. Akabhadhara mutengo wekupedzisira nekuda kweushingi hwake uye chishuvo chake, uye aikodzera kuzivikanwa nezvaakawana mukubvisa pasi rose sangano rinonyengera nevatsigiri varo. Kana izvi zvose zvakaitwa, aigona kuvhara chitsauko ichi chehupenyu hwake zvachose uye kuzorora kwekanguva muhupenyu hunofadza, hwemazuva ose - kunze kwekuti, zvechokwadi, Perdue aiva nezvimwe zvirongwa kwaari. Aifanira kuyemura shasha nenyota yake isingaguti yekutamba, asi sekufunga kwaSam, ainyanya kuguta nazvo.
  
  Zvino akamira kunze kwechitoro munzvimbo huru dzeDomodedovo International Airport yeMoscow, achiedza kurangarira naNina Gould akasindimara. Akasimbirira kuti vatore mukana uye vashandise imwe mari yavo kutenga zvipfeko zvitsva.
  
  "Sam, ndiri kunhuwa seyaki. Ndinonzwa sechifananidzo chechando chine bvudzi! Ndinoratidzika kunge munhu akapindwa muropa nezvinodhaka uyo akadzingwa nepimp yake!" - akachema, achiswedera pedyo naSam uye akamubata collar. "Ndinoda majini matsva neheti yakanaka inoenderana ine earflaps, Sam. Ndinofanira kunzwa semunhu zvakare. "
  
  "Hongu, neniwo. Asi isu tinogona here kumirira kusvika tadzokera kuEdinburgh kuti tinzwe sevanhu zvakare? Ndapota? Handivimbi ichi chinjo yakamwe kamwe mumugariro wedu wemari, Nina. Zvirinani, ngatidzokerei kunyika yedu tisati tatanga kuisa njodzi yedu zvakanyanya," Sam akataura nyaya yake zvinyoro nyoro sezvaaigona, pasina dzidziso. Ainyatsoziva kuti Nina aiva nechimiro chomuzvarirwo chokuramba chinhu chipi nechipi chainzwika kuva tsiuro kana kuti mharidzo.
  
  Nebvudzi rake rakadhonzwa muponytail yakaderera, yakasununguka, akashandisa jean yebhuruu yakasviba neheti dzemasoja muchitoro chidiki chekare chaitengesawo zvipfeko zveRussia kune avo vashanyi vaida kusanganiswa netsika dzeMoscow. Mumaziso ake maiva nechitsidzo asi paakatarisa Sam akabva aona kuti aitaura chokwadi. Vaizobheja hombe vachishandisa makadhi avo ekubhengi kana ATM yeko. Mukupererwa nezano rose, pfungwa dzakangwara dzakamusiya kwechinguvana, asi akakurumidza kuzviwana zvakare mukupesana nokuda kwake ndokubvuma kukakavara kwake.
  
  "Huya, Ninanovich," Sam akamunyaradza, achimbundira mapendekete ake, "ngatirege kuburitsa chinzvimbo chedu kune vamwe vedu muBlack Sun, huh?"
  
  "Hongu, Klivenikov."
  
  Akaseka achimudhonza ruoko apo chiziviso chaiuya chekuti vamhan'are kumagedhi avo. Netsika, Nina akanyatsoteerera vanhu vose vakanga vakaungana vakavapoteredza, achitarisa chiso chavo chiri chose, maoko avo uye mikwende yavo. Kwete kuti aiziva zvaaitsvaga, asi aikurumidza kuziva chero mutauro wemuviri unonyumwira. Parizvino akanga anyatsodzidziswa kuverenga vanhu.
  
  Kuravira kwemhangura kwakanyura kuseri kwehuro yake, kuchiteverwa nemusoro usina kusimba pakati pemaziso ake, uchitubwida mumaziso ake. Pahuma pake pakaonekwa mipete yakadzika kubva mukurwadziwa kwaikura.
  
  "Chii chaitika?" - Sam akabvunza.
  
  "Damn headache," akadaro achidzvinya ruoko pahuma. Chiriporipotyo ropa rinopisa rakatanga kuyerera kubva mumhino yake yekuruboshwe, Sam achibva asimuka achidzosera musoro wake kumashure asati atombozviziva.
  
  "Ndiripo. Zvese zvakanaka neni. Rega ndingomudzvanya ndiende kutoilet," akamedza mate achibwaira bwaira nekurwadziwa kumberi kwedehenya rake.
  
  "Ehe handei," Sam akadaro achimuendesa kumusuwo wakakura wechimbuzi chevakadzi. Ingozviita nekukurumidza. Batanidza nekuti ini handidi kupotsa ndege iyi."
  
  "Ndinoziva, Sam," akadaro achibva apinda muwadhiropu yaitonhora yaiva nemasinji egranite nemidziyo yesirivha. Yaiva nharaunda inotonhora zvikuru, isina munhu uye ine hutsanana hwepamusoro. Nina akafungidzira kuti iyi ingave imba yekuvhiya yakakodzera munzvimbo yekurapa yeumbozha, asi isingakodzere kukoira kana kuzora zvinonyadzisira.
  
  Madzimai maviri aitaura achiomesa maoko, mumwe wacho aingobuda mudanga. Nina akamhanyira mudanga kuti abate chitsama chepepa rechimbuzi uye, akaribata kumhino dzake, akabvarura chimedu kuti agadzire puragi. Achiipinza mumhino make, akatora imwe ndokuipeta zvakanaka kuti ariise muhomwe yebhachi rake reyak. Madzimai maviri aya aikurukura nemutauro waityisa apo Nina aibuda kunogeza ropa rakanga richioma kubva kumeso kwake nechirebvu, apo madonhwe aidonha akanzvenga mhinduro yekukurumidza yaSam.
  
  Kuruboshwe kwake akaona mukadzi ari ega achibuda padumba raiva pedyo neraaishandisa. Nina haana kuda kutarisa divi rake. Vakadzi vechiRussian, akaziva kuti achangosvika naSam naAlexander, vaitaurisa. Sezvo akanga asingagoni kutaura mutauro wacho, aida kudzivisa kunyemwerera, kutarisana, uye kuedza kutanga kurukurirano. Nepakona yeziso, Nina akaona mumwe mukadzi akamutarisa.
  
  Aiwa Mwari kwete. Ngavarege kuva panowo.
  
  Achipukuta chiso chake nebepa rechimbuzi rakanyorova, Nina akazvitarisa kekupedzisira mugirazi, sezvo vamwe vakadzi vaviri vakaenda. Akaziva kuti aisada kugara ari ega pano nemunhu waaisaziva, akabva angomhanyira mugaba kunorasa matissue aya ndokunanga kumusuwo wakabva wavharika zvishoma nezvishoma kuseri kwevamwe vaviri.
  
  "Kwakanaka here?" - mutorwa akaerekana ataura.
  
  Crap.
  
  Nina aisagona kuita hutsinye kunyangwe aiteverwa. Akanga achiri kunanga kumusuwo achishevedzera kumukadzi uya kuti, "Ehe maita henyu. Ndichafamba zvakanaka". Nekusekerera mai Nina akabva abuda panze ndokuwana Sam akamumirira ipapo.
  
  "Hei, handei," akadaro, achiita zvokusundira Sam mberi. Vakafamba nekuchimbidza nepachiteshi, vakakomberedzwa nemakoramu esirivha aityisa aifamba nehurefu hwese kwechivako chakareba. Sezvaaifamba pasi pemafurati akasiyana-siyana ane zviziviso zvitsvuku, zvichena uye zvegirini zvedhijitari nenhamba dzendege, haana kumboda kucheuka. Sam haana kumbozviona kuti ane kakutya.
  
  "Chinhu chakanaka kuti murume wako atiwanire magwaro ekunyepa akanakisa kudivi rino reCIA," Sam akadaro, achitarisa pamusoro pezvekunyepedzera zvepamusoro-soro izvo Notary Byrne akavamanikidza kugadzira kuti vadzoke vakachengeteka kuUnited Kingdom.
  
  "Haasi mukomana wangu," akapopota kudaro, asi mufungo wacho wakanga usingafadzi zvachose. "Pamusoro pezvo, anongoda kuona kuti tasvika kumba nekukurumidza kuti timuwane zvaanoda. Ndinokuvimbisai, hapana kana kamwechete keruremekedzo muzviito zvake."
  
  Aitarisira kuti akanganisa mufungidziro yake yekunyomba, akawedzera kunyararidza Sam nezvehushamwari hwake naBern.
  
  "Ndizvo zvazvinoita," Sam akatura befu pavakanga vachifamba nepanzvimbo yekutarisa nekutora bhegi ravo ravakanga vatakura.
  
  "Tinofanira kutsvaga Purdue. Kana akasatiudza kuti Renata aripi..."
  
  "Zvaasingaite," Sam akapindira.
  
  "Ipapo hapana mubvunzo kuti achatibatsira kupa Brigade imwe nzira," akapedzisa nekutarisa kushatirwa.
  
  "Tomuwana sei Purdue? Kuenda kumansion yake hupenzi," Sam akadaro achisimudza musoro akatarisa Boeing hombe yaiva pamberi pavo.
  
  "Ndinoziva, asi handizivi zvimwe zvokuita. Munhu ari wose wataiziva akafa kana kuti akabvumikiswa kuva vavengi," Nina akachema kudaro. "Ndinovimba tinogona kuona mafambiro edu anotevera munzira yekudzokera kumba."
  
  "Ndinoziva kuti ichi chinhu chakaipa kumbofunga nezvacho, Nina," Sam akadaro kamwe kamwe, pavakangogara vose pazvigaro zvavo. "Asi pamwe tinogona kungonyangarika. Alexander ane hunyanzvi pane zvaanoita. "
  
  "Wagona sei?" - she whispered hoarsely. "Akatibudisa muBruges. Shamwari dzake dzakatitora ndokutivharira pasina mubvunzo, uye dzakaguma dzava kupembererwa nokuda kwaikoku-kwedu, Sam. Ndapota usandiudze kuti warasa kuvimbika kwako pamwe chete nechengeteko yako, nokuti ipapo, mudikani, zvirokwazvo ndichava ndoga munyika ino." Matauriro ake airatidza kushatirwa nepfungwa yake, uye Sam akafunga kuti zviri nani kusiya zvinhu sezvazvaive, kusvika vakwanisa kushandisa nguva yekubhururuka kutarisa-tarisa nekuwana mhinduro.
  
  Kubhururuka kwacho kwakanga kusina kunyanya kushata, kunze kwemukurumbira wekuAustralia achiita majee nengochani mammoth yakaba nzvimbo yake yekuchengetera maoko, uye vaviri vakapopota vairatidza kuti vainge vapfira mate muchikepe uye vaisakwanisa kumirira kusvika paHeathrow vasati vaenderera mberi nekufira kutenda. yewanano yavakatambura vose. Sam akarara zvake pafafitera paseat apa Nina airwisana nekusvotwa kwaiuya, hurwere hwaaive abatwa nahwo kubva paakabuda mukamuri remadzimai panhandare yendege. Nguva nenguva aipota achienda kuchimbuzi kunorutsa, ndokuzoona kuti hapana chekugezesa. Zvakanga zvava kuneta uye akatanga kunetseka nemanzwiro aiwedzera aimudzvanya mudumbu make.
  
  Haikona kunge iri chepfu yechikafu. Chekutanga aive nedumbu resimbi, chechipiri Sam akadya ndiro dzese dzaaive nadzo, uye haana kukuvadzwa. Pashure pokumwe kuedzazve kusunungura mamiriro ake asina kubudirira, akazvitarisa mugirazi. Airatidza kuva neutano hunoshamisa, asina kana kuchenuruka kana kupera simba. Pakupedzisira, Nina akati hutano hwake husina kunaka hwakakonzerwa nekukwirira kana kumanikidzwa mukamba uye akasarudza kuwanawo kurara. Ndiani aiziva zvakanga zvakavamirira paHeathrow? Aifanira kuzorora.
  
  
  Chitsauko 11
  
  
  Bern akatsamwa.
  
  Achidzingirira vapambi vacho, haana kukwanisa kuvaona pakati pevafambi vaakasunga nevarume vake pedyo nomugwagwa unomonereka unobva kuimba yemamongi yeMengu-Timur. Mumwe nemumwe vakatsvaga vanhu - mamongi, mamishinari, vanamukoti uye vashanyi vatatu kubva kuNew Zealand - asi hapana chavakawana pavari chaive chakakosha kune brigade.
  
  Akatadza kunzwisisa kuti makororo maviri aya aitsvagei mucomplex yavakanga vasati vambopaza. Achityira upenyu hwake, mumwe mumishinari akaudza Daniels kuti konivhesiti iyi pakutanga yaiva nemotokari nhanhatu, asi pavakamira kechipiri vakanga vapfupika nemotokari imwe chete. Hapana kana mumwe wavo akafunga nezvazvo nekuti vakaudzwa kuti imwe yemota yaizodzima kuti ishandire hostel yaJanste Khan yaive pedyo. Asi pashure pokunge Byrne aomerera pakuongorora nzira yakapiwa nomutyairi anotungamirira, pakanga pasina kududzwa kwemotokari nhanhatu.
  
  Pakanga pasina chikonzero chekutambudza vanhu vasina mhosva nekuda kwekusaziva kwavo, hapana chimwe chaigona kubuda. Akatozobvuma kuti mbavha idzi dzakavanzvenga zvine mutsindo uye chavaigona kuita kudzokera kunoona kukuvara kwakakonzerwa nekupazwa kwacho.
  
  Alexander aiona kunyumwira mumaziso emukuru wake mutsva pavakapinda mudanga, vachikweva tsoka dzavo dzakaneta sezvavaitungamirira mabhiza kunoongororwa netsvimbo. Pavarume vana ava hapana kana chaakataura asi vese vaiziva zvaifungwa naBern. Daniels naMcKee vakapanana maziso, zvichiratidza kuti kutora chikamu kwaAlexander kwainyanya kubvumirana.
  
  "Alexander, huya neni," akadaro Bern akadzikama ndokubuda zvake.
  
  "Zviri nani utarise zvaunotaura, mudhara," Mackey akarayira mukutaura kwake kweBritish. "Murume uyu ane hasha."
  
  "Ndakanga ndisina chokuita neizvi," Alexander akapindura, asi vamwe varume vaviri vakangotarisana ndokuzotarisa nokunzwisa tsitsi kumuRussia.
  
  "Usangomumanikidza kana watanga kuita tuzvikonzero. Nokuzvinyadzisa, unongomuratidza kuti une mhosva," Daniels akamurayira kudaro.
  
  "Ndatenda. Ndingauraya nekuda kunwa izvozvi," Alexander akakwenya.
  
  "Usazvinetse, unogona kuwana chimwe cheizvi sechishuwo chekupedzisira," Daniels akanyemwerera, asi akatarisa zvakanga zvakakomba zviso zvevaaishanda navo, akaona kuti zvaaitaura zvakanga zvisina zvazvinobatsira, akabva atanga kuita basa rake. kuti uwane magumbeze maviri ebhiza rako.
  
  Kuburikidza nemipanda yakamanikana, yakavhenekerwa nemarambi emadziro, Alexander akatevera mutungamiriri wake kusvika pauriri hwechipiri. Bern akamhanya achidzika nemasitepisi asina kupa ngwariro kumuRussia, uye apo akasvika pauriri hwechipiri hwokusvikira, akakumbira mumwe wavarume vake kapu yekofi nhema yakasimba.
  
  "Kapteni," Alexander akadaro kumashure kwake, "Ndinokuvimbisai kuti shamwari dzangu hadzinei neizvi."
  
  "Ndinoziva, Arichenkov," Bern akagomera.
  
  Alexander akashamiswa nezvaiitwa naBern, kunyange zvazvo akanzwa kurerukirwa nemhinduro yomukuru.
  
  "Saka sei wakanditi ndikuperekedze?" - akabvunza.
  
  "Nenguva isipi, Arichenkov. Chimbondisiyai ndimbonwa kofi nekuputa fodya nditange ndagadzirisa ongororo yangu yechiitiko ichi," akadaro mukuru wemauto. Inzwi rake rakanga rakadzikama zvaityisa paakabatidza mudzanga.
  
  "Wadii waenda kunogeza mvura inopisa? Tinogona kusangana pano zvakare mukati, toti, maminetsi makumi maviri. Panguva ino, ndinoda kuziva kuti chii, kana chiripo, chakabiwa. Unoziva, handifungi kuti vangapinda munyatwa yese iyi kuti vandibire chikwama changu," akadaro achibva afuridzira hutsi hurefu hweblue mumutsara wakananga pamberi pake.
  
  "Hongu, changamire," Alexander akadaro ndokutendeukira kukamuri rake.
  
  Pane chakaita sechakaipa. Akafamba nhanho dzesimbi achipinda mukoridho refu maive nevarume vazhinji. Mukoridho makanga makanyarara, uye Alexander akavenga ruzha rwega rwebhutsu dzake pauriri hwesimende, sekuverenga uchienda kune chimwe chinhu chinotyisa chaiuya. Nechekure, ainzwa manzwi echirume uye aiita senge AM radio signal kana zvimwe zvewhite noise machine. Ruzha rwaityisa rwakamuyeuchidza nezverwendo rwekuenda kuWolfenstein Ice Station, mukati memukati mechiteshi, uko masoja akaurayana kubva kufivha yekabhini uye nekuvhiringidzika.
  
  Achikona, akawana musuwo wekamuri yake wakavhurika. Akamira. Makanga makanyarara mukati uye zvaiita sokuti makanga musina munhu, asi kudzidziswa kwake kwakanga kwamudzidzisa kusatora chinhu chipi nechipi zvacho. Akavhura musuwo zvishoma nezvishoma kuti aone kuti hapana akanga akavanda kuseri kwaro. Paiva nechiratidzo chakajeka pamberi pake chekuti vashandi vaivimba naye zvishoma. Imba yake yese yakapindurwa uye jira rake remubhedha rakabvarurwa kuti atsvage. Munzvimbo yese makanga maita manyama amire nerongo.
  
  Hongu, Alexander aive nezvinhu zvishoma, asi zvese zvaive mukamuri make zvakapambwa.
  
  "Imbwa dzinofukura," akadaro achizevezera, maziso ake ebhuruu akachenuruka achitarisa madziro nemadziro kuti awane chero zviratidzo zvinonyumwira zvingamubatsira kuziva zvavaifunga kuti vaizowana. Asati aenda kunogeza mvura yeruzhinji akabva akanda ziso kuvarume vaive mukamuri rekuseri, murungu waive zvino wati zii. Vakagara zvavo vari four vakangomutarisa. Akamboda kuvatuka akabva angofunga kufuratira achibva angofuratira akananga kuma toilets.
  
  Sezvo rukova rwemvura runodziya, runyoro rwakamunyudza, akanyengetera kuti Katya naSergei varege kukuvadzwa paakanga aenda. Kana iri rakanga riri danho rokuvimba nevashandi vaaiva naro maari, zvakanga zvakanaka kufunga kuti purazi ravo rinogona kunge rakambotamburawo zvishoma mukutsvaka chokwadi. Kufanana nemhuka yakatapwa yarega kutsiva, muRussia ainetseka akaronga mafambiro ake aitevera. Hungava hupenzi kuitisana nharo naBern, Bodo, kana mumwe wevanhu vasina hunhu varipano pamusoro pezvavanofungira. Kutama kwakadaro kungakurumidza kuita kuti zvinhu zvinyanye kuoma kwaari nevose vari vaviri shamwari dzake. Uye kana akapukunyuka uye akaedza kutora Sergei nemudzimai wake kubva pano, zvinongosimbisa kusava nechokwadi kwavo pamusoro pekubatanidzwa kwake.
  
  Paakanga aoma uye apfeka, akadzokera kuhofisi yaBern, uko akawana mukuru mukuru akanga akareba akamira pedyo nefafitera, akatarira mudenga, sezvaaigaroita kana achifunga zvinhu.
  
  "Captain?" Alexander akadaro kubva pamusuwo wake.
  
  "Pinda. Pinda," akadaro Byrne. "Ndinovimba unonzwisisa chikonzero nei taifanira kutsvaga mumakamuri ako, Alexander. Zvaikosha zvikuru kuti tizive maonero ako panyaya iyi, sezvo wakauya kwatiri tiri mumamiriro ezvinhu anonyumwira nemashoko akasimba zvikuru."
  
  "Ndinonzwisisa," wokuRussia akabvuma. Akanga ava kuda kunwa magirazi mashoma evodka, uye bhodhoro redoro remumba raichengetwa naBern padhesiki rake.
  
  "Inwai henyu," Bern akakumbira kudaro, achinongedzera bhodhoro, iro akaona kuti muRussia akanga akatarira.
  
  "Ndinokutendai," Alexander akanyemwerera ndokuzvidira girazi. Sezvaaiunza mvura yomoto pamuromo wake, akashamisika kana maiva nehuturu hwakasanganiswa mukati mayo, asi akanga asiri munhu aifanira kungwarira. Alexander Arichenkov, muRussia anopenga, angada kufa rufu runorwadza mushure mekuravira vodka yakanaka pane kupotsa mukana pane kurega. Sezvineiwo, chinwiwa ichi chaive chine muchetura chete mumaitiro aidiwa nevasiki varo, akatadza kuzvibata kunze kwekugomera nemufaro nekupisa kwaaiita pachipfuva chake paakamedza yese.
  
  "Ndingabvunzawo, Captain," akadaro mushure mekufema, "chakanganisika pakupwanywa?"
  
  "Hapana," ndizvo chete zvakanga zvataurwa naBern. Akambomira zvishoma ndokuzotaura chokwadi. "Hapana chakakanganisika, asi zvimwe zvinhu takabirwa. Chimwe chinhu chakakosha uye chine njodzi zvakanyanya kupasi. Chinonyanya kundinetsa ndechekuti Order of the Black Sun chete ndiyo yaiziva kuti tinavo.
  
  "Chii ichi, ndingabvunza?" - Alexander akabvunza.
  
  Bern akacheuka kwaari akanyatsomutarisa. Kwakanga kusiri kutaridzika kwehasha kana kuodzwa mwoyo nekusaziva kwake, asi kutarisa kwekunetseka kwechokwadi uye kutya kwakatsunga.
  
  "Chombo. Vakaba zvombo zvinogona kuparadza nekuparadza, zvichidzorwa nemitemo yatisati tambokunda, "akazivisa kudaro, achisvika pavodka ndokudira girazi kune mumwe nemumwe wavo. "Vaenzi vasina kukokwa vakatiponesa pane izvozvo. Vakaba Longinus."
  
  
  Chitsauko 12
  
  
  Heathrow yakanga ichibatikana nebasa kunyange na3 mangwanani.
  
  Kwaizotora nguva Nina naSam vasati vagona kukwira ndege inotevera kuenda kumba, uye vakanga vachifunga nezvokubhuka kamuri rehotera kuti vasazofanira kumirira mumarambi machena anopofumadza echiteshi.
  
  "Ndichaenda kunoona patiri kuda kudzoka kuno zvakare. Tingada chimwe chinhu chokudya nokuda kwechimwe. "Ndine nzara," Sam akaudza Nina.
  
  "Wadyira mundege," akamuyeuchidza kudaro.
  
  Sam akamupa chitarisiko chiya chekare chikomana chechikoro chinotsvinyira: "Unodaidza chikafu ichi? Hameno kuti unorema zvisingaite."
  
  Naizvozvi, akananga kucounter yematikiti, achimusiya nebhachi rake guru reyak rakaturikwa paruoko rwake uye mabhegi avo maviri ekufambisa akarembera pamafudzi ake. Maziso aNina akanga akarembera uye muromo wake wakanga waoma, asi akanzwa zviri nani kupfuura zvaaiva nazvo mumavhiki.
  
  Ava kuda kutosvika kumba, akazvifunga, uye miromo yake yakamonyaniswa kunyemwerera. Akabvumira kunyemwerera kwake achizengurira, pasinei nokuti zvapupu nevapfuuri vangafungei, nokuti akanzwa kuti akanga awana kunyemwerera ikoko, akatambura nokuda kwayo. Zvino akanga achangobuda mumaround gumi nemaviri neRufu, uye akanga akamira. Maziso ake mahombe ebrown aingotenderera nemuviri waSam wainge wakavakwa zvakanaka, mapendekete aya akafaranuka achimupa kugadzikana kwaainge aita. Nyemwerero yake yakarambawo paari.
  
  Akanga asina chokwadi nebasa raSam muupenyu hwake kwenguva yakareba, asi mushure mokunge Perdue achangoburwa, akanga ane chokwadi chokuti akanga aneta nekunamatira pakati pevarume vaviri vanorwa. Kureurura rudo rwake kuna Perdue kwakamubatsira munzira dzakawanda kupfuura zvaaida kubvuma. Semuperekedzi wake mutsva pamuganhu weRussia-Mongolian, simba raPerdue nezviwanikwa zvakamubatsira. Angadai akaurayiwa kangani kana zvisiri zvepfuma yaPerdue nemari kana ngoni dzaBern nekuda kwekufanana kwake nemukadzi wake wekupedzisira?
  
  Nyemwerero yake yakabva yapera.
  
  Mumwe mukadzi akabuda kubva kunzvimbo yevanosvika kune dzimwe nyika airatidza kujaira. Nina akadzungudza ndokudzokera kukona yakaumbwa neyakabudikira cornice yecafe, kwaakamirira, achivanza chiso chake kubva kumukadzi aiuya. Akadaro Nina achidongorera nechekumucheto kuti aone kwaiva naSam. Akanga asiri kumuona uye haana kukwanisa kumunyevera nezvemukadzi akananga kwaari.
  
  Asi zvakamuzorodza, mukadzi uyu akapinda muchitoro chezvihwitsi, chiri pedyo nenzvimbo inochengeterwa mari, apo Sam airatidza zvidhoma zvake zvakafadza madzimai echidiki akapfeka yunifomu yavo.
  
  "Mwari! Zvakangofanana," Nina akafinyama ndokuruma muromo mukuvhiringidzika. Akabva angofamba achiuya kwaaiva, chiso chake chakatsiga uye kukanda nhanho kwakati rebei achiedza kufamba achimhanya asingakwezveri kwaari.
  
  Akapinda nemuoffice madoors egirazi akadhumana naSam.
  
  "Wapedza here?" - akabvunza aine huipi husina nyadzi.
  
  "Zvakanaka, tarira pano," iye akayemura nokutamba, "mumwe mukadzi akanaka." Uye harisati riri zuva rangu rekuzvarwa!"
  
  Vashandi vehurumende vakaseka, asi Nina akanga akakomba zvikuru.
  
  "Pane mukadzi ari kutitevera, Sam."
  
  "Une chokwadi here?" akabvunza achirevesa maziso akatarisa vanhu vaive pedyo.
  
  "Positive," akapindura achifemereka, achidzvinya ruoko rwake zvakasimba. "Ndakamuona kuRussia apo mhino yangu yakanga ichibuda ropa. Iyezvino auya."
  
  "Zvakanaka, asi vanhu vazhinji vanobhururuka pakati peMoscow neLondon, Nina. Zvinogona kunge zvakangoerekana zvaitika," akatsanangura kudaro.
  
  Aifanira kubvuma kuti mashoko ake aiva nemusoro. Asi aigona sei kumupwisa kuti chimwe chinhu pamusoro pouyu mukadzi wechitarisiko chechienzi ane bvudzi jena neganda rakachenuruka chakanga chamuvhiringidza? Zvingaita sezvisina musoro kushandisa chitarisiko chomumwe munhu sechikonzero chokupomera, kunyanya kureva kuti vanobva kusangano rakavanzika uye vaizokuuraya nokuda kwechikonzero chekare che"kuziva zvakawanda."
  
  Sam haana waakaona akabva agadzika Nina pasofa paive pakamirirwa.
  
  "Kwakanaka here?" Akabvunza achimusunungura mumabhegi ake akaisa maoko ake pamapendekete kuti anyaradzwe.
  
  "Hongu, ndiripo. Ndinofungidzira kuti ndinongova nekutya," akadaro, asi mumwoyo make akanga asingavimbi nemukadzi uyu. Zvisinei, kunyange zvazvo akanga asina chikonzero chokumutya, Nina akasarudza kuzvibata zvakaenzana.
  
  "Usanetseka hako, asikana," akakwenya neziso. "Tichasvika kumba munguva pfupi iri kutevera uye tinogona kutora zuva kana maviri kuti tingopora tisati tatanga kutsvaga Purdue."
  
  "Purdue!" Nina akavhunduka.
  
  "Ehe, tinofanirwa kumuwana, rangarira?" Sam akagutsurira musoro.
  
  "Kwete, Perdue akamira kumashure kwako," Nina akadaro akasununguka, inzwi rake kamwe kamwe rakagadzikana uye akashamiswa panguva imwe chete. Sam akacheuka. Dave Perdue akamira kumashure kwake, akapfeka bhachi rakangwara rekutyora mhepo uye akabata bhegi hombe. Akanyemwerera, "Hameno kukuonai muri vaviri pano."
  
  Sam naNina vakapererwa.
  
  Chii chavaifanira kuita nezvekuvapo kwake pano? Akanga ari muchikwata neBlack Sun? Akanga ari kudivi ravo here, kana kuti vose vari pamusoro. Senguva dzose naDave Perdue, pakanga pasina chokwadi chekuti chinzvimbo chake chaive chii.
  
  Mukadzi uyo Nina akanga akavanda kwaari akabuda kubva shure kwake. Mutete, murefu, madota-blonde ane maziso akafanana neaPerdue uye yakafanana crane-like inclination, akamira akadzikama, achiongorora mamiriro acho ezvinhu. Nina akanetseka, asingazivi kuti ogadzirira kutiza here kana kuti kurwa.
  
  "Purdue!" - Sam akadanidzira. "Ndiri kuona kuti uri mupenyu uye wapora."
  
  "Ehe, iwe unondiziva, ndinogara ndichigona kubuda mumamiriro ezvinhu," Perdue akachonya, achiona kutaridzika kwaNina kwakapfuura nepaari. "ABOUT!" - akadaro, achikwevera mukadzi mberi. "Uyu ndiAgatha, mapatya hanzvadzi yangu."
  
  "Tinotenda Mwari kuti tiri mapatya kudivi rababa vedu," akadaro achiseka. Kusekesa kwake kwakarova Nina nguva pfupi gare gare, pashure pokunge ndangariro yake yaziva kuti mukadzi wacho akanga asina ngozi. Ipapo ndipo pandakabva ndaona mafungiro emukadzi uyu kuna Purdue.
  
  "Oh, ndine urombo. "Ndaneta," Nina akapa chikonzero chake chinokamhina chokutarira kwenguva refu.
  
  "Une chokwadi nazvo here. Kubuda ropa mumhino kwakashata, huh?" Agatha akabvuma.
  
  "Ndafara kukuziva Agatha. Ndini Sam," Sam akanyemwerera ndokumubata ruoko paakangorusimudza zvishoma kuti arizunza. Hunhu hwake husingaite hwaive pachena, asi Sam akazviona kuti hapana chakaipa.
  
  "Sam Cleave," Agatha akadaro zvake, akarerekera musoro padivi. Akaororwa kana kuti airatidza kuti chiso chaSam chainge chakabatika nemusoro kuti zvizomurevera. Akatarisa munyori wenhoroondo akaderera neshingairo yakaipa ndokuti, "Uye iwe, Dr. Gould, ndiwe wandiri kutsvaga!
  
  Nina akatarisa Sam: "Maona? Ndakuudza kudaro."
  
  Sam akaona kuti uyu ndiye mukadzi aitaurwa naNina.
  
  "Saka wanga uri kuRussia futi?" Sam akatamba mbeveve, asi Perdue ainyatsoziva kuti mutori wenhau aifarira musangano wavo usina kurongeka.
  
  "Ehe, ndanga ndichikutsvaga," Agatha akadaro. "Asi tichadzokera kune izvozvo kana tangokupinzai muhembe chaidzo. Mwari vanodikanwa, jasi iri riri kunhuhwa."
  
  Nina akarohwa nehana. Madzimai maviri aya aingotarisana achiratidza kupererwa.
  
  "Miss Perdue, ndinofungidzira?" Sam akabvunza achiedza kurerutsa tension.
  
  "Ehe, Agatha Perdue. "Handisati ndamboroorwa," akapindura kudaro.
  
  "Hazvishamisi," Nina akagunun'una, achikotamisa musoro wake, asi Perdue akamunzwa uye akaseka ega. Aiziva kuti hanzvadzi yake yakanga yatora nguva kuti ajairane nazvo, uye Nina zvimwe akanga asina kunyatsogadzirira kubvuma unhu hwake.
  
  "Ndine urombo, Dr. Gould. Uku kwaisava kunyomba kwaida kuitwa. Unofanira kubvuma, chinhu chinosemesa chinonhuwa semhuka yakafa, "akadaro Agatha asingadi. "Asi kuramba kwangu kuroora kwaiva sarudzo yangu, kana uchigona kuzvitenda."
  
  Iye zvino Sam akaseka naPerdue pamatambudziko aNina anogara achikonzerwa nehunhu hwake hwekupokana.
  
  "I didn"t mean..." akaedza kugadzirisa asi Agatha haana kuita hanya nazvo ndokusimudza bhegi rake.
  
  "Svikai mudiwa. Ndiri kuzokutengera mamwe madingindira matsva munzira. Tichadzoka ndege yedu isati yarongwa," akadaro Agatha achikandira bhachi rake paruoko rwaSam.
  
  "Hausi kufamba neprivate jet here?" Nina akabvunza.
  
  "Kwete, takanga tiri mundege dzakasiyana kuti tione kuti isu takanga tisiri nyore kuronda. Idaidze yakanyatsorimwa paranoia," Perdue akanyemwerera.
  
  "Kana kuti ruzivo rwechichawanikwa chiri kuuya?" Agatha akatarisanazve nekunzvenga kwehanzvadzi yake. "Handei, Dr. Gould. Tiri kuenda!"
  
  Nina asati aratidzira, mukadzi wechienzi akamubudisa muhofisi apo varume vaiunganidza mabhegi nechipo chinotyisa chaNina chedehwe.
  
  "Zvino zvatisina kusadzikama kweesrogen kudzongonyedza kurukurirano yedu, kuregererei kundiudza chikonzero nei iwe naNina musiri naAlexander," Perdue akabvunza sezvavaifamba muresitorendi yaiva pedyo ndokugara pasi kuti vanwe zvinwiwa zvinopisa. "Mwari, ndapota ndiudzei kuti hapana chakaitika kumuRussia anopenga!" Perdue akateterera neruoko rumwe pabendekete raSam.
  
  "Aiwa, achiri mupenyu," Sam akatanga, asi Perdue aigona kutaura kubva mukutaura kwake kuti pane zvimwe kunhau. "Ari neRenegade Brigade."
  
  "Saka wakwanisa kuvanyengetedza kuti urikudivi ravo?" - Perdue akabvunza. "Ndinofara newe. Asi zvino imi mose muri pano, uye Alexander ... achiri navo. Sam usandiudze kuti watiza. Haudi kuti vanhu ava vafunge kuti hauvimbike. "
  
  "Kuregererei? Zvinoita sekuti hauna kuipa nekusvetuka kubva pakuvimbika uchienda kune mumwe mukubwaira kweziso," Sam akaranga Perdue zvisina chokwadi.
  
  "Teerera, Sam. Ndinofanira kuchengetedza nzvimbo yangu kuti ndive nechokwadi chokuti hapana chakaipa chinouya kuna Nina. Unozviziva," akadaro Perdue.
  
  "Ko ini, Dave? Chigaro changu chiripi? Munogara muchindizvuzvurudza pamwe chete nemi."
  
  "Kwete, ndakukweva kaviri, nekuverenga kwangu. Mamwe aingova zita rako pachako semumwe weboka rangu akakuisa mugomba reshit, "Perdue akakwenya. Aitaura chokwadi.
  
  Nguva zhinji, chaimupinza muna taisireva aingova mamiriro ezvinhu akamuka kubva mukubatanidzwa kwaSam mukuedza kwaTrish kupidigura mhete yemaoko uye kupinda kwaakaita murwendo rwaPerdue kuAntarctica. Kamwe chete mushure meizvi Perdue akanyorera masevhisi aSam paDeep Sea One. Kupfuura izvozvo, yaingova nyaya yekuti Sam Cleave aive zvino akasimba mumichinjikwa yesangano rakashata iro rakanga risati rasiya kumutsvaga.
  
  "Ndinoda kuti hupenyu hwangu hudzoke," Sam akachema, akatarisa mukapu yake yaipisa yeEarl Grey.
  
  "Saka tose tose, asi iwe unofanirwa kunzwisisa kuti kutanga tinoda kutarisana nezvatakapinda mazviri," Perdue akamuyeuchidza.
  
  "Pamusoro pazvo, tinomira papi pazita reshamwari dzako dzezvipenyu zviri mungozi yokutsakatika?" Sam akabvunza achiratidza kufarira. Haana kuvimba nePerdue imwe iota kupfuura kare, asi kana iye naNina vakanga vari mumatambudziko, Perdue angadai akatovatora kune imwe nzvimbo iri kure yaaiva nayo, kwaangadai akagumisa hupenyu hwavo. Zvakanaka, pamwe kwete Nina, asi zvechokwadi Sam. Zvose zvaaida kuziva ndizvo zvakaitwa naPerdue kuna Renata, asi aiziva kuti tycoon anoshanda nesimba aisazombomuudza kana kuona Sam akakosha zvakakwana kuti azivise zvirongwa zvake.
  
  "Wakachengeteka parizvino, asi ndinofungidzira kuti zvave kure," akadaro Perdue. Idzi ruzivo rwakapihwa naDave Perdue rwakanga rupo.
  
  Zvirinani Sam aiziva kubva kwakananga kwaaibva kuti aisafanira kutarisa pabendekete rake nguva zhinji, sezviri pachena kusvikira hwamanda yegava yarira uye adzoka kubva kwakashata kwekuvhima.
  
  
  Chitsauko 13
  
  
  Mazuva mazhinji apfuura kubva Sam naNina vakamhanyira muPerdue nehanzvadzi yake paHeathrow Airport. Pasina kutaura zvakadzama maererano nemamiriro avo akasiyana uye nezvimwe, Perdue naAgatha vakasarudza kusadzokera kuReichtisousis, imba yePerdue muEdinburgh. Izvi zvaive nenjodzi zvakanyanya sezvo imba iyi yaive inozivikanwa nhoroondo yenhoroondo uye yaizivikanwa sekugara kwePurdue.
  
  Nina naSam vakarayirwa kuita zvimwe chetezvo, asi vakasarudza zvakasiyana. Nekudaro, Agatha Perdue akakumbira musangano naNina kuti anyore masevhisi ake mukutsvaga chimwe chinhu chaitsvakwa nemutengi waAgatha kuGermany. Mukurumbira waDr. Nina Gould semazvikokota wenhoroondo yeGermany ungadai wakakoshesesa, sezvaizoita hunyanzvi hwaSam Cleave semutori wemifananidzo uye mutori wenhau mukunyora chero zvingawanikwa naMiss Perdue.
  
  "Zvamazvirokwazvo, David akaitawo nzira yake achiyeuchidzwa nguva dzose kuti akabatsira mukuziva kwauri uye nemusangano waitevera uyu. Ini ndichamurega achirova ego yake, kana chete kudzivirira zvimiro zvake zvemadimikira uye zvirevo zvekukosha kwake. Handiti isu tiri kufamba nemari yake, saka wadii kuramba benzi?" Agatha akatsanangurira Nina pavakanga vakagara vakatenderedza tafura hombe yeraundi mumusha wezororo weshamwari isina munhu muThurso, kuchamhembe kweScotland.
  
  Nzvimbo yacho yakanga isina chinhu kunze kwechirimo, apo shamwari yaAgatha naDave, Purofesa What's-His-zita, vaigara pano. Nechekunze kweguta, pedyo neDunnet Head, painge pakamira imba ine nhurikidzwa mbiri yakabatana negaraji remotokari mbiri pasi. Mangwanani ane mhute, motokari dzaipfuura mumugwagwa dzakaita sedzipoko dzinokambaira kunze kwefafitera reimba yokutandarira rakasimudzwa, asi moto waiva mukati wakaita kuti mumba muve munyoro zvikuru. Nina akafadzwa nemagadzirirwo ehofori yemoto, iyo yaaigona kupinda nyore semweya wakaparara unoenda kugehena. Kutaura zvazviri, ndizvo chaizvo zvaaifunga paakaona zvakavezwa zvakaoma pane grille dema uye mifananidzo inoshungurudza yekuyamura iyo yakarongedza alcove yakakwirira mumadziro ematombo ekare eimba.
  
  Kubva pamiviri yakashama yakabatana nemadhimoni nemhuka mukuyamura, zvaive pachena kuti muridzi wemba akaororwa zvikuru nemifananidzo yeMiddle Ages yemoto nesarufa inoratidza kutsauka, purigatori, chirango chaMwari chekurara nemhuka uye zvichingodaro. Zvakapa Nina goosebumps, asi Sam akazvivaraidza amene nokumhanyisa maoko ake mumakombama evatadzi vechikadzi, nemaune kutsamwisa Nina.
  
  "Ndinofunga kuti taigona kuongorora izvi pamwe chete," Nina akanyemwerera nomutsa, achiedza kuti asasetswa nezviito zvouduku zvaSam sezvaaimirira Perdue kuti adzoke kubva mukamuri rewaini rakanga rasiiwa namwari nechimwe chinhu chakasimba chokunwa. Zviri pachena kuti muridzi weimba yacho aiva nechido chokutenga vodka kubva kunyika imwe neimwe yaaiwanzogara achiita nzendo dzake uye kuchengeta zvimwe zvikamu zvaasingadi kudya.
  
  Sam akatora nzvimbo yake pedyo naNina sezvo Perdue akakunda mukamuri nemabhodhoro maviri asina kunyorwa, rimwe muruoko rumwe norumwe.
  
  "Ndinofunga kuti kukumbira kofi hakuna mubvunzo," Agatha akagomera.
  
  "Hachisi chokwadi," Dave Perdue akanyemwerera sezvo iye naSam vachidhonza magirazi anofananidzira kubva mukabati hombe padyo nemusuwo. "Pane pave nemugadziri wekofi ipapo, asi ndinotya kuti ndanga ndichikurumidza kuyedza."
  
  "Usanetseke. Ndichaipamba gare gare," Agatha akapindura asina hanya. "Tinotenda vanamwari tine zvingwa zvipfupi nemakuki anonaka.
  
  Agatha akakanda mabhokisi maviri emakuki pamandiro maviri echisvusvuro, asina hanya kana akatyoka. Kuna Nina kwaiita sekare sechoto. Agatha Perdue aive akakomberedzwa nemamiriro ekunze akafanana senzvimbo inoshamisira, apo mamwe mazano akavanzika uye akashata aive akavanzwa, asinganyare akafumurwa. Sezvinongoita zvisikwa zvakaipa izvi zvaigara zvakasununguka pamadziro nekuvezwa kwefenicha, ndizvo zvaive zvakaita hunhu hwaAgatha - husina kururamisa kana subconscious zvirevo. Zvaakataura ndizvo zvaaifunga, uye makanga mune rusununguko rwakati mazviri, akafunga kudaro Nina.
  
  Anoshuva kuti dai aine nzira yekutaura pfungwa dzake asingafunge nezvemhedzisiro yaizomuka kubva mukuziva kwehungwaru hwake uye kureba kwetsika kubva munzira idzo nzanga dzinoraira kuti vanhu varambe vakatendeseka nekutaura chokwadi chisina kukwana nekuda kwekuchengeta. kumusoro zvitarisiko. Zvakanga zvichizorodza, kana zvakanyanya, asi mazuva mashomanana zvisati zvaitika, Perdue akanga amuudza kuti hanzvadzi yake yakanga yakadaro kune vose uye kuti akanga asina chokwadi kuti aitoziva nezvekusaziva kwake.
  
  Agatha akaramba doro risingazivikanwe rainwiwa nevamwe vatatu iye achiburitsa mamwe magwaro kubva mubhegi rechikoro rakanga rave naSam pakutanga kwechikoro chesekondari , bhegi redehwe rebrown rakapfekwa raitove rekare. Kudivi rakananga kumusoro kwekesi, mamwe masongo aita kusununguka uye chivharo chiri kunonoka kuvhurika nekuda kwekupfeka nekukwegura. Kunhuwa kwechinwiwa chacho kwakafadza Nina, uye akanyatsotambanudza ruoko rwake kuti anzwe magadzirirwo ari pakati pechigunwe chake chikuru nechigunwe.
  
  "Kunenge muna 1874," Agatha akazvikudza achidada. "Ndakapihwa nerector weYunivhesiti yeGothenburg, akazotungamira Museum of World Culture. Aiva wasekuru vake, mwana wekare asati aurayiwa nomudzimai wake muna 1923 nokuda kwokurara nomukomana pachikoro chaaidzidzisa biology, ndinodavira kuti."
  
  "Agatha," Perdue akakwenya, asi Sam akadzora kuseka kwakaita kuti kunyange Nina anyemwerere.
  
  "Wow," Nina akayemura, achisiya nyaya yacho kuti Agatha aitsive.
  
  "Zvino, zvandakakumbirwa nemutengi wangu kuti ndiite kutsvaga bhuku iri, dhayari rinonzi rakaunzwa kuGermany nemusoja weFrench Foreign Legion makumi matatu emakore mushure mekupera kweHondo yeFranco-Prussian muna 1871," Agatha akadaro, achinongedza. kumufananidzo werimwe remabhuku emapeji.
  
  "Iyi yakanga iri nguva yaOtto von Bismarck," Nina akadaro, achinyatsonzvera gwaro racho. Akakwenya maziso, asi akatadza kuziva kuti chii chaive chakanyorwa muinki yakasviba yaive papeji.
  
  "Izvi zvakaoma kuverenga, asi mutengi wangu anosimbirira kuti zvakabva mudhayari yakatanga kuwanikwa panguva yeHondo yeChipiri yeFranco-Dahomean neuto remauto aive akamira muAbomi nguva pfupi asati aitwa nhapwa yaMambo Bé Khanzina muna 1894," Agata akataura nhoroondo yake semutauri wengano.
  
  Mano ake ekutaura nyaya aishamisa, uye nemataurirwo aaive akanyatsoiswa uye kuchinja kwenzwi, akabva akwezva vateereri vevatatu kuti vanyatsoteerera pfupiso inonakidza yebhuku raaitsvaga. Maererano nengano, murume mukuru akanyora izvi akafa nekutadza kufema muchipatara chemuAlgiers imwe nguva mukutanga kwema1900. Maererano nemushumo, "akavapa rimwe gwaro rekare kubva kuna chiremba wemumunda - akanga adarika masere uye airarama mazuva ake."
  
  "Saka anga ari murwi wekare asina kumbodzokera kuEurope?" - Perdue akabvunza.
  
  "Rudyi. Mumazuva ake ekupedzisira, akashamwaridzana nemukuru weGerman Foreign Legion aigara kuAbomey, waakapa dhayari nguva pfupi asati afa, "Agatha akasimbisa. Akamhanyisa chigunwe pachitupa achienderera mberi.
  
  "Mumazuva avakapedza vari pamwe chete, akavaraidza mugari weGermany nenyaya dzake dzose dzehondo, dzose dzakanyorwa mubhuku rino. Asi imwe nyaya yakaparadzirwa zvikuru nokuda kwokupopota kwomurwi akwegura. Mukati mebasa rake muAfrica, muna 1845, kambani yake yakanga iri panzvimbo duku yomwene weminda weEgipita uyo akanga agara nhaka minda miviri yokurima kubva kuna sekuru vake uye akanga atama kubva kuEgypt achienda kuAlgeria ari jaya. Zvino, uyu muEgipita sezviri pachena akanga ane icho murwi wekare akadana kuti "pfuma yakakanganwika nenyika," uye nzvimbo yepfuma yakataurwa yakanyorwa munhetembo yaakanyora gare gare.
  
  "Iyi inhetembo yatisingagoni kuverenga," Sam akagomera. Akazendama pachigaro chake akabata glass revodka. Achidzungudza musoro, akaimedza yose.
  
  "Kuchenjera Sam. Sokunge kuti nyaya iyi haina kuvhiringa zvakakwana, unofanira kuvharidzira pfungwa dzako mberi," Nina akadaro achidzungudza musoro. Perdue haana chaakataura. Asi akateverawo ndokumedza muromo. Varume vaviri vakagomera, vachizvidzora kuti vasarovera magirazi avo anoyevedza pajira repatafura rakarukwa zvakanaka.
  
  Nina akafunga zvinonzwika, kuti: "Saka, mumwe murwi weuto reGermany akauya nazvo kumba kuGermany, asi kubva ipapo bhuku racho rakarasika risingazikanwi."
  
  "Ehe," akabvuma kudaro Agatha.
  
  "Saka mutengi wako anoziva sei nezvebhuku iri? Akawanepi mufananidzo wepeji?" Sam akabvunza achiratidza kuti aimbove munyori wenhau. Nina akanyemwererawo. Zvaifadza kunzwa nzwisiso yake zvakare.
  
  Agatha akadzvokora meso.
  
  "Onai, zviri pachena kuti munhu ane bhuku rine nzvimbo ine pfuma yenyika anoinyora kune imwe nzvimbo nokuda kwevazukuru kana ikarasika kana kubiwa kana kuti, Mwari ngaasadaro, anofa asati aiwana "," akatsanangura kudaro. , achibata maoko nehasha. Agatha akatadza kunzwisisa kuti izvi zvaigona kunge zvakavhiringa Sam zvachose. "Mushandi wangu akawana magwaro netsamba dzaitaura nyaya iyi mumidziyo yaambuya vake pavakashaya. Kwake kwaisazivikanwa. Unoziva kuti havana kurega kuvapo zvachose. "
  
  Sam ainge akadhakwa zvekutadza kumubata kumeso ndizvo zvaaida kuita.
  
  "Tarisa, izvi zvinonzwika zvakanyanya kuvhiringidza kupfuura zvazviri," Perdue akatsanangura.
  
  "Ehe!" Sam akabvuma, akatadza kuvanza kuti hapana chaaiziva.
  
  Perdue akadira rimwe girazi ndokupfupisa kuti atenderwe naAgatha: "Saka, isu tinofanirwa kutsvaga dhayari rakabva kuAlgeria kutanga kwema1900."
  
  "Ndinofunga, hongu. Danho nedanho," sisi vake vakasimbisa. "Kana tangova nedhayari, tinokwanisa kududzira nhetembo yacho toona kuti pfuma iyi yaaitaura nezvayo chii."
  
  "Mutengi wako haafanire kuita izvi?" Nina akabvunza. "Pakupera kwezuva, unofanira kutora diary yemutengi wako. Kuchekwa nokuomeswa."
  
  Vamwe vatatu vakatarisa Nina.
  
  "Chii?" - akabvunza, achizununguka.
  
  "Haudi kuziva kuti chii, Nina?" - Perdue akabvunza achishamisika.
  
  "Unoziva, ndanga ndikamboti pfuurei zvishoma kubva kuzviitiko zvemadhipatimendi mazuvano, kana usina kuona. Zvingave pfungwa yakanaka kuti ndingowana counselling pane izvi ndogara kure nezvimwe zvese. Mese munogona kuenderera mberi muchivhima zvingangove zvisina musoro, asi ndaneta nekudzingirirana kwakaoma," akadaro.
  
  "Izvi zvingava bhururu sei?" - Sam akabvunza. "Nhetembo iyoyo."
  
  "Hongu, Sam. Sekuziva kwedu, kopi chete iripo, uye haitsananguriki! - akabvuta, achisimudza inzwi rake mukushatirwa.
  
  "Mwari, handisi kukutendai," Sam akapikisa. "Uri munyori wenhau dzakaipa, Nina. Nyaya. Unorangarira here izvi? Handiti ndizvo zvaunoraramira here?"
  
  Nina akarovera Sam neziso rake rinopisa. Pashure pokumbomira, akadzikama ndokungopindura kuti: "Hapana chimwe chandinoziva."
  
  Perdue akatura befu. Sam akashaya shaya. Agatha akadya makiki.
  
  "Agatha, ndichakubatsira kutsvaga bhuku iri nekuti ndizvo zvandiri kugona... Uye wakabvisa mari yangu usati wandibhadharira, uye naizvozvo ndinotenda nekusingaperi. Chokwadi," akadaro Nina.
  
  "Wazviita? Makatidzosera account dzedu. Agatha, uri shasha yechokwadi! Sam akadeedzera, asingazivi mukudhakwa kwake kwaikura nokukurumidza kuti akanga avhiringidza Nina.
  
  Akamutarisa zvinonyadzisa ndokuenderera mberi, achitendeukira kuna Agatha: "Asi ndizvo chete zvandichaita panguva ino." Akatarisa Perdue nechiso chairatidza kusava netsitsi. "Ndaneta nekumhanya kuponesa upenyu hwangu nekuti vanhu vanondikanda mari.
  
  Hapana kana mumwe wavo akanga aine chirambidzo chipi nechipi kana kuti nharo inogamuchirika yokuti nei aifanira kufungazve. Nina aisagona kutenda kuti Sam aida kwazvo kutevera Perdue zvakare.
  
  "Wakanganwa here kuti nei tiri pano?" - akabvunza zvakananga. "Wakanganwa here kuti tiri kukweva piss yadhiyabhorosi mune imwe imba inoyevedza pamberi pechoto chinodziya nekuda kwekuti Alexander akazvipira kuve inishuwarenzi yedu?" Izwi raNina rakanga rizere nehasha dzakanyarara.
  
  Perdue naAgatha vakabva vangotarisana nekuchimbidza vachishaya kuti Nina aizama kuudzei Sam. Mutori wenhau akangobata rurimi rwake, achinwira chinwiwa chake uku maziso achishaya chiremerera chekumutarisa.
  
  "Muri kuenda kunovhima pfuma Mwari ndiye anoziva, asi ndichachengeta shoko rangu. Tasarirwa nemavhiki matatu mudhara," vakadaro vachiratidza kugumbuka. "At least ndichaita chimwe chinhu nezvazvo."
  
  
  Chitsauko 14
  
  
  Agatha akagogodza pamusuwo waNina pakati pehusiku.
  
  Perdue nehanzvadzi yake vakanyengetedza Nina naSam kuti vagare pamba paThurso kusvika vaona pekutangira kutsvaga. Sam naPerdue vakanga vachiri kunwira mupool room, nhaurirano dzavo dzaikonzerwa nedoro dzichiwedzera kurira nemutambo wega wega nechinwiwa chimwe nechimwe. Misoro yaikurukurwa nevarume vaviri vakadzidza yaibva pazvibodzwa zvenhabvu kusvika kumabikirwo echiGermany; kubva pakona yakanakisa kukanda tambo kana uchibhururuka uchiredza uchienda kuLoch Ness Monster uye kubatana kwayo kune dowsing. Asi pakabuda nyaya dzehutsotsi dzeGlasgow dzakashama, Agatha haana kuzokwanisa kuzvigamuchira uye akakwira chinyararire kwaaive atiza Nina kubva kumabiko ese mushure mekupfira mate naSam.
  
  "Pinda mukati, Agatha," akanzwa izwi remunyori wenhoroondo richinzwika kubva kune rimwe divi regonhi remuoki gobvu. Agatha Perdue akazarura musuo uye, mukushamisika kwake, akawana Nina Gould akarara pamubhedha wake, maziso akatsvuka nokuchema, achinyungudika pamusoro peizvo varume vakanga vari jerks. Sezvaangadai akaitawo, Agatha akaona Nina achichera paInternet kuti atsvage nhoroondo yenyaya uye achiedza kuona kufambirana pakati perunyerekupe uye kufambirana kwenguva kwenyaya dzakafanana panguva iyoyo yaifungidzirwa.
  
  Afadzwa zvikuru nekushingaira kwaNina panyaya iyi, Agatha akatsvedza achipfuura maketeni emusuwo ndokuvhara gonhi kuseri kwake. Nina paakasimudza musoro, akaona kuti Agatha akanga auya newaini tsvuku nefodya pachivande. Aive, zvechokwadi, pakiti reWalkers ginger biscuits rakaiswa muhapwa make. Nina aifanira kunyemwerera. Iye eccentric raibhurari zvechokwadi aive nenguva dzake apo aisatuka, kururamisa kana kutsamwisa chero munhu.
  
  Zvino kupfuura nakare kose, Nina aigona kuona kufanana kuri pakati pake nemunun"una wake. Haana kumbotaura nezvake panguva yese yaaive pamwe naNina, asi mushure mekuverenga pakati pemitsara yezvavakataura kune mumwe nemumwe, aikwanisa kunzwisisa kuti kurambana kwavo kwekupedzisira kwaisave kwerunyararo - kana pamwe imwe yenguva apo kupopotedzana kwakawedzera. yakakomba kupfuura zvayaifanira kunge yakave nekuda kwemamiriro ezvinhu.
  
  "Pane chimwe chinhu chinofadza pamusoro pekutangira, mudiwa?" - akabvunza blonde anonzwisisa, akagara pasi pamubhedha pedyo naNina.
  
  "Kwete izvozvi. Mutengi wako haana zita remurwi wedu wekuGerman? Izvi zvaizoita kuti zvinhu zvive nyore, nekuti taigona kuronda magariro ake echiuto toona kwaakagara, tarisa marekodhi ekuverenga vanhu nezvimwe zvakadaro, "Nina akadaro achigutsurira musoro apo chidzitiro chelaptop chairatidza mumaziso ake akasviba.
  
  "Kwete, sekuziva kwangu, kwete. Ndaitarisira kuti taigona kuendesa gwaro racho kunyanzvi yemifananidzo uye kuti runyoro rwake ruongororwe. Zvimwe tikakwanisa kujekesa mashoko, zvingatipa mucherechedzo wekuti ndiani akanyora dhayari," akadaro Agatha.
  
  "Hongu, asi izvozvo hazvitiudze kuti akavapa ani. Tinofanira kumisa kuzivikanwa kwemuGerman akavaunza pano mushure mekudzoka kubva kuAfrica. Kuziva kuti ndiani akanyora izvi hazvimbobatsiri," Nina akatura befu, achirovera chinyoreso chake pamuromo wepazasi apo pfungwa dzake dzaitsvaga dzimwe nzira.
  
  "Zvinogona. Hunhu hwemunyori hunogona kutiudza kuti tingaziva sei mazita evanhu vemumunda maakafira, mudiwa wangu Nina," akatsanangura kudaro Agata, achitsenya makuki ake. "Zvakanaka zvangu, imhedziso iri pachena yandingadai ndakafunga kuti mumwe munhu ane njere dzako angadai akafunga."
  
  Maziso aNina akamubaya nenyevero yakapinza. "Kure kure, Agatha. Chaizvoizvo kuronda magwaro aripo munyika chaiyo kwakatoti siyanei nekufungidzira nzira dzekufungidzira kubva mukuchengetedzeka kweraibhurari. "
  
  Agatha akarega kutsenga. Akatarisa shasha yenhoroondo neziso rekuti Nina akakurumidza kudemba mhinduro yake. Kweinoda hafu yeminiti Agatha Perdue akaramba akamira panzvimbo yake, asina hupenyu. Nina akanyara zvisingaite kuona mukadzi uyu, atoita kunge chidhori chemudoro muchimiro chemunhu, akagara zvake uye achiitawo saiye. Pakarepo, Agatha akatanga kutsenga nekufamba, achivhundutsira Nina mukati mehupamhi hwebvudzi rekuva nechirwere chemoyo.
  
  "Zvakanaka, Dr. Gould. Bata, "Agatha akazevezera nechido, achipedzisa kuki yake. "Munoti kudii?"
  
  "Pfungwa yandiinayo chete ndeye ... rudzi ... isiri pamutemo," Nina akagwinha, achitora bhodhoro rewaini.
  
  "Oh, ndiudze," Agatha akanyemwerera, kuita kwake kukashamisa Nina. Pamusoro pazvo, aiita seaida kunetsa sehanzvadzi yake.
  
  "Tinoda kuwana marekodhi eHome Office kuti tiongorore kubuda kwevagari vekune dzimwe nyika panguva iyoyo, pamwe nemarekodhi evarume vakanyoreswa muuto rekunze, asi ini handina zano rekuita izvozvo," Nina akadaro achirevesa, achitora makuki kubva. paki.
  
  "Ndichangozvipaza, silly," Agatha akanyemwerera.
  
  "Hack chete? Mune archives yeGerman consulate? KuFederal Ministry yeInterior nemarekodhi ayo ese akachengetwa? " Nina akabvunza, achizvidzokorora nemaune kuti ave nechokwadi chokuti anonyatsonzwisisa nhanho yaMiss Perdue yekupenga. Haiwa Mwari, ndinogona kutoravira chikafu chemujeri mudumbu mangu mushure mekunge ngochani yangu yafunga kubatwa zvakanyanya, Nina akafunga. Hazvinei kuti aiedza zvakaoma sei kuti asaita zvinhu zvisiri pamutemo, zvaiita sokuti aingotora imwe nzira kuti awane.
  
  "Ehe, ndipe mota yako," Agatha akaerekana akadaro, maoko ake marefu, matete achimhanya kuti abate laptop yaNina. Nina akaita nekukurumidza, achibvuta komputa kubva mumaoko emutengi wake aifarira.
  
  "Aihwa!" - akadanidzira. "Kwete palaptop yangu. Unopenga here?
  
  Zvakare, chirango chakakonzera kuita kusinganzwisisike pakarepo muna Agatha anopenga zvishoma, asi panguva ino akapengenuka nekukurumidza. Atsamwiswa nematauriro aNina akanyanyisa kuzvinhu zvinogona kuvhiringidzwa pakuda, Agatha akazorodza maoko ake, achigomera.
  
  "Zviite pakombiyuta yako," munyori wenhoroondo akawedzera kudaro.
  
  "Aa, saka unongotyira kurondwa, kwete kuti haufanirwe," Agatha akadaro mumoyo achinzwika. "Zvakanaka, zviri nani. Ndafunga kuti ipfungwa yakaipa."
  
  Maziso aNina akawedzera kushamiswa nokusakendenga kwomukadzi wacho achimirira imwe pfungwa yakaipa.
  
  "Ndichangodzoka, Dr. Gould. Mira," akadaro achibva asvetuka. Sezvaakazarura suo, akatarira shure kwenguva pfupi kuti azivise Nina, kuti, "Uye ndichiri kuzoratidza izvi kunyanzvi yemifananidzo, kungoti ndive nechokwadi," akatendeuka ndokubuda panze nechisimba somwana ari kufara mangwanani eKrisimasi.
  
  "Kwete nzira," Nina akadaro chinyararire, akabata laptop pachipfuva chake, sekunge aidzivirira. "Handigoni kutenda kuti ndakatofukidzwa netsvina uye ndangomirira kuti minhenga ibhururuke."
  
  Nguva shoma gare gare, Agatha akadzoka nechiratidzo chaiita sechimwe chinhu kubva muchikamu chekare cheBuck Rogers. Chinhu chacho chainyanya kujeka, chakagadzirwa neimwe mhando yefiberglass, inenge saizi yebepa rekunyora, uye yakanga isina touch screen yekufamba . Agatha akatora kabhokisi kadiki nhema muhomwe ndokubata kabhatani kesirivheri nekamuromo kechigunwe chake. Kanhu kacho kakagara pamuromo wechigunwe sechigunwe chakati sandarara kusvika chanamira kumusoro kwekona yekuruboshwe kwechiratidzo chinoshamisa.
  
  "Zvionere. David akaita izvi asingasviki masvondo maviri apfuura," akadaro Agatha.
  
  "Chokwadi," Nina akaseka ndokudzungudza musoro wake achiona kushanda kwehunyanzvi hwekuremara hwaaiziva. "Arikuitei?"
  
  Agatha akamupa chitarisiko chiya chinonyevenutsa uye Nina akazvishingisa pamusoro pezvisingadzivisike iwe-hauzive-chero chinhu? inzwi.
  
  Pakupedzisira, mutsvuku wacho akapindura zvakananga kuti: "Ikombiyuta, Nina."
  
  Hongu, hezvo! Ingozvisiya. Zvisiye zvakadaro Nina.
  
  Achikurirwa zvishoma nezvishoma kukudhakwa kwake amene, Nina akasarudza kudzikama ndokungozorora bedzi kwenguva imwe chete. "Aiwa, ndinoreva chinhu ichi," akaudza Agatha ndokunongedza chinhu chakati sandara, chakatenderera, chesirivha.
  
  "Oo, modem. Haikwanise kurondwa. Ngatitii, zvisingaonekwi. Iyo chaiyo inotora satellite bandwidth frequency uye inobatanidza kune yekutanga matanhatu yaanogona kuona. Zvadaro, pamasekondi matatu, inochinja pakati pezviteshi zvakasarudzwa nenzira yekuti inosvetuka-svetuka, ichiunganidza data kubva kune vakasiyana-siyana vanopa masevhisi. Saka zvinoita sekudonha kwekumhanya kwekubatanidza pachinzvimbo chegi rinoshanda. Ndinofanira kupa iyi kubenzi. Akanaka kwazvo pakubiridzira sisitimu," Agatha akanyemwerera achirota, achizvikudza pamusoro paPerdue.
  
  Nina akaseka zvake. Yakanga isiri waini yakamuita kuti azviite, asi pane ruzha rwerurimi rwaAgatha rwaiti "fuck" pasina muripo. Muviri wake mudiki wakazendama paheadboard yemubhedha nebhodhoro rewaini achiona chiratidziro chesci-fi pamberi pake.
  
  "Chii?" Agatha akabvunza asina mhosva, achimhanyisa munwe wake nechepamusoro pechiratidzo.
  
  "Hapana, madam. Enderera mberi," Nina akanyemwerera.
  
  "Zvakanaka, handei," akadaro Agatha.
  
  Iyo yose fiber optic system yakapenda midziyo yepepuru yepepuru yaiyeuchidza Nina nezvemwenje wemwenje, kwete semumvuri wakakasharara. Maziso ake akaona faira rebhinari rakaonekwa mushure mekunge zvigunwe zvaAgatha zvakadzidziswa kunyora kodhi pakati pekona rectangular skrini.
  
  "Peni nepepa," Agatha akarayira Nina, asingabvisi maziso ake pachikirini. Nina akatora chinyoreso nemapeji mashoma akabvaruka kubva mukabhuku ndokutanga kumirira.
  
  Agatha akaverenga chinongedzo kumakodhi asinganzwisisike ayo Nina akanga anyora pasi paaitaura. Vainzwa varume vaye vachifamba vachikwira masitepisi, vachingoseka zvavo zvisina maturo apo vakanga voda kupera.
  
  "Uri kuitei nemidziyo yangu?" - Perdue akabvunza. Nina akafunga kuti aifanira kunge akanyatso kuzvidzivirira mukutaura kwake nekuda kwehasha dzehanzvadzi yake, asi ainzwika kuti aifarira zvaaiita pane zvaaiita.
  
  "Nina anofanira kuziva mazita emauto edzimwe nyika akasvika kuGermany mukutanga kwema1900. Ndiri kungomuunganidzira ruzivo urwu, "Agatha akatsanangura, maziso ake achiri kumhanyisa mitsetse yakati wandei yekodhi, iyo yaakasarudza iyo chaiyo kuna Nina.
  
  "Zvakaoma," ndizvo chete zvaSam zvaakakwanisa kutaura sezvo aipedza rakawanda resimba rake romuviri achiedza kuramba akamira netsoka dzake. Hapana aiziva kana kwaiva kutya kwakakonzerwa nechiratidzo chepamusoro-soro, nhamba yemazita avanodhonza, kana kuti ivo vainyanya kupara mhosva yehurumende pamberi pake.
  
  "Unei panguva ino?" - Perdue akabvunza, zvakare kwete zvakanyanya kuwirirana.
  
  "Tichaisa mazita ese nenhamba dzezvitupa, pamwe kero. Uye tichazvipa pamangwanani," Nina akaudza varume vacho, achiedza kuita kuti inzwi rake rinzwike rakapfava uye nechivimbo. Asi vakatenga ndokubvumirana kuti varambe vachirara.
  
  Maminitsi makumi matatu akatevera akashandiswa zvinonetesa kudhawunirodha mazita aiita seasingaverengeki, zvigaro uye zvinzvimbo zvevarume vese vakanyoreswa kuForeign Legion, asi madzimai maviri aya vakaramba vakaisa pfungwa zvakanyanya sezvaizobvumirwa nedoro. Chaingovaodza mwoyo mutsvakurudzo yavo kwaiva kushaikwa kwevafambi.
  
  
  Chitsauko 15
  
  
  Vachitambura nekurembera, Sam, Nina naPerdue vakataura nemanzwi akanyarara kuti vadzivise kurwadziwa kwemusoro kwakatokura. Kunyangwe chisvusvuro chakagadzirwa nemuchengeti wemba Maisie McFadden havana kukwanisa kudzikamisa kusagadzikana kwavo, kunyangwe ivo vasingakwanise kupokana nekunaka kwechikafu chake chetramezzine yakaomeswa nehowa nemazai.
  
  Vapedza kudya vakaunganazve muimba yokutandarira yaityisa, maiva nemifananidzo yainyatsodongorera mumativi ose nematombo. Nina akavhura kabhuku kake, uko zvinyorwa zvake zvisingaverengeki zvaipikisa pfungwa dzake dzemangwanani. Pandaza yacho akatarira mazita evarume vose vakanyoresa, vapenyu nevakafa. Mumwe nemumwe, Perdue akaisa mazita avo mudhatabhesi hanzvadzi yake yakanga yavachengetera kwenguva pfupi kuti vaongorore vasina kuwana mutsauko pane sevha.
  
  "Kwete," akadaro mushure memasekonzi mashoma ekupururudza muzvinyorwa zvezita rega rega, "kwete Algeria."
  
  Sam ainge akagara pacoffee table achinwa coffee chaiyo yaainge arota Agatha nezuro wacho. Akavhura laptop yake ndokutumira email kwakati wandei kwakamubatsira kuronda kwakabva rupo rwemurwi wekare akanyora nhetembo pamusoro pepfuma yakarasika yenyika yaaiti akacherechedza paaigara nemhuri yeEgipita.
  
  Imwe yezvinyorwa zvake, mupepeti wekare weMoroccan wekuTangier, akapindura mukati meawa.
  
  Akaita searohwa nehana kuti nyaya iyi yasvika mutori wenhau wemazuva ano wekuEurope saSam.
  
  Mupepeti wacho akapindura, kuti: "Sekuziva kwangu, iyi nhau inongova ngano yakataurwa mukati mehondo mbiri dzenyika namauto ehondo muno muNorth Africa kuti vachengete tariro yokuti kwakanga kune rudzi rwakati rwemashiripiti muiri rutivi rwomusango rwenyika. Zvaisamboonekwa kuti pamapfupa aya paizova nenyama. Asi nditumire zvaunazvo ndigoona kuti ndingabatsira sei kudivi iro."
  
  "Anogona kuvimbwa naye here?" Nina akabvunza. "Unomuziva zvakadii?"
  
  "Ndakasangana naye kaviri, pandakataura nezvekurwisana kuAbidjan muna 2007 uye zvakare pamusangano weWorld Disease Control Fund muParis makore matatu gare gare. Yakasimba. Kunyange zvazvo akanga asina chokwadi nazvo," Sam akayeuka kudaro.
  
  "Icho chinhu chakanaka, Sam," Perdue akadaro ndokubhabhadzira Sam kumusana. "Ipapo haazooni basa iri sechinhu chisiri chinhu chebenzi. Zvichava nani kwatiri. Haangade kuwana chidimbu chechimwe chinhu chaasingatendi kuti chiriko, angadaro here? " Perdue akaseka hake. "Mutumirei kopi yepeji racho. Ngatione kuti angawanei kubva pakadai."
  
  "Handisati ndaizongotumira makopi epeji rino kumunhu upi noupi, Perdue," Nina akanyevera kudaro. "Haudi kuti itepfenyurwe kuti nyaya iyi ingave ine nhoroondo yakakosha."
  
  "Kunetseka kwako kunocherechedzwa, mudiwa Nina," Perdue akamuvimbisa, kunyemwerera kwake kwakati kusuwisa pakurasikirwa nerudo rwake. "Asi tinofanira kuzviziva pachedu. Agatha hapana chaanoziva nezvemutengi wake, angangove mwana akapfuma akagara nhaka yemhuri uye anoda kuona kana angawana chimwe chinhu chedhayari iri pamusika mutema.
  
  "Kana kuti anogona kutiseka, unoziva?" akasimbisa mashoko ake kuti ave nechokwadi chokuti vose Sam naPerdue vanzwisisa kuti Black Sun Council inogona kunge yakakonzera izvi nguva yose.
  
  "Ini ndinokahadzika," Perdue akapindura ipapo ipapo. Akatenda kuti aiziva chimwe chinhu chaasingazivi, uye saka aive nechivimbo chekuti aizokungurutsa dhayi. Ukuwo, akaziva riini chinhu icho vamwe vaisaziva. Nguva dzose nhanho imwe mberi uye yakavanzika zvakanyanya pamusoro pekubata kwake, Perdue haana kuratidza kunetseka nezvepfungwa yaNina. Asi Sam akanga asina kuramba saNina. Akapa Perdue kutarisa kwenguva refu. Akabva azeza kutumira email asati ataura, "You seem damn sure kuti hatina...kunyengerera."
  
  "Ndinoda nzira yamuri kuedza kutaura nayo imi vatatu, uye handisi kunzwisisa kuti pane zvimwe pane zvamuri kutaura. Asi ini ndoziva zvese nezvesangano uye kuti kwave kuri kunetsa kwehupenyu hwako kubva pawasina nemaune kubira dzimwe nhengo dzaro. Mwari wangu, vana, ndosaka ndakupinzai basa!" Akabva aseka. Panguva ino Agatha ainzwika semutengi akazvipira uye asiri mumwe anopenga aipedza nguva yakawandisa muzuva.
  
  "Pashure pezvose, ndiye akacheka maseva eBlack Sun kuti ashandise mamiriro ako emari ... vana," Perdue akavayeuchidza nenini.
  
  "Zvakanaka, hauzive zvese izvozvo, Miss Perdue," Sam akapindura.
  
  "Asi ndinoziva. Ini nemukoma wangu tinogona kugara tichikwikwidzana munzvimbo dzedu dzehunyanzvi, asi tine zvimwe zvinhu zvakafanana. Ruzivo nezvechinangwa chaSam Cleave naNina Gould chechikwata chine mukurumbira wakashata hachisi chakavanzika, kwete kana uchitaura chiRussia," akadaro.
  
  Sam naNina vakarohwa nehana. Ko Perdue angadai akaziva ipapo kuti vaifanira kuwana Renata, chakavanzika chake chikuru? Vangatomuwana sei iye zvino? Vakatarisana vaine kakushushikana pane zvavaida.
  
  "Usanetseka," Perdue akagura runyararo. "Ngatibatsirei Agatha kuwana chigadzirwa chemutengi wake, uye nekukurumidza kwatinoita izvozvo ... ndiani anoziva ... Zvimwe tinogona kusvika kune imwe mhando yechibvumirano kuti tive nechokwadi chekuvimbika kwako kune vashandi," akadaro, akatarisa Nina.
  
  Haana kukwanisa kuita asi kurangarira nguva yekupedzisira yavakanga vataura Perdue asati anyangarika pasina tsananguro chaiyo. "Chibvumirano" chake sezviri pachena chaireva kuvimbika kwakamutsidzirwa, kusina kupokana. Pamusoro pazvo, mukutaura kwavo kwekupedzisira, akanga amuvimbisa kuti akanga asina kukanda mapfumo pasi pakuedza kumubvisa kubva mumaoko aSam, kubva pamubhedha waSam. Zvino akaziva kuti sei aifanirawo kukunda muRenata / Renegade Brigade kesi.
  
  "Zviri nani uchengete shoko rako, Perdue. Isu...ndiri kupera zvipunu zvekudya tsvina, kana uchiziva zvandiri kuwana," Sam akayambira. "Kana zvinhu zvikakanganisika, ndinoenda zvachose. Akanyangarika. Ivo havazomboonekwa zvakare muScotland. Chikonzero chimwe chete chandakaita kuti ndisvike apa chaiva chaNina."
  
  Nguva iyi yakaoma yakaita kuti vese vanyarare.
  
  "Zvakanaka, isu tese taziva kwatiri uye kuti tese tinofanirwa kufamba kusvika papi kusvika tasvika kuzviteshi zvedu, tinogona kutumira email kumurume weMoroccan totanga kutsvaga mamwe mazita aya, handiti David?" Agatha akatungamira boka revamwe vaaishanda navo.
  
  "Nhai, ungada kuenda neni kumusangano muguta? Kana kuti unoda vamwe vatatu navaviri ava here? Hanzvadzi Perdue vakabvunza mubvunzo usina kujeka uye, vasina kumirira mhinduro, vakatora bhegi ravo rekare ndokuisa gwaro rinokosha mariri. Nina akatarisa Sam naPerdue.
  
  "Ko imi vaviri muchazvibata here mhamha vasipo?" - akaseka, asi inzwi rake rakanga rizere nekunyomba. Nina akashatirwa apo varume vaviri vakakarakadza kuti akanga ari wavo muchimiro chakati. Vakangoramba vakamira kudaro, kutendeseka kwaaiita Agatha kwaiita kuti vapengenuke pabasa ravaive vaita.
  
  
  Chitsauko 16
  
  
  "Tiri kuenda kupi?" Nina akabvunza apo Agatha atora mota yekuroja.
  
  "Halkirk," akadaro kuna Nina sezvavaienda. Motokari yakamhanyira kumaodzanyemba, uye Agatha akatarisa Nina achinyemwerera zvinoshamisa. "Handisi kukutapa, Dr. Gould. Tiri kuzosangana negraphologist yandakatumirwa nemutengi wangu. Nzvimbo yakanaka, Halkirk, "akawedzera," paRwizi rweThurso uye asingapfuuri maminetsi gumi nemashanu kubva pano. Musangano wedu wakarongwa kuita gumi nerimwe, asi tichasvikako kare. "
  
  Nina haana kukwanisa kuita nharo. Mamiriro acho ezvinhu aishamisa uye aishuva kuti dai aibuda muguta nguva zhinji kuti aone kumaruwa ekwaakaberekerwa kuScotland. Edinburgh yakanga yakanaka pachayo, izere nenhoroondo uye hupenyu, asi mushure memiedzo yakatevedzana yemakore achangopfuura aive achifunga kugara mumusha mudiki muHighlands. Here. Zvinganaka pano. Vachibva paA9 vakabva vapinda paB874 vonanga kumadokero vakananga kudhorobha diki.
  
  "George Street. Nina, tsvaga George Street," Agatha akaudza mufambi wake. Nina akatora runhare rwake rutsva ndokubatidza GPS nenyemwerero yepwere yakasekesa Agatha kuita chiseko chemoyo. Madzimai maviri aya paakawana kero, vakatora chinguva vakatura befu. Agatha aitarisira kuti ongororo yerunyoro ingangojekesa kuti munyori aive ani, kana, zvirinani, zvakanyorwa papeji isina kujeka. Ndiani anoziva, Agatha akafunga kuti nyanzvi yakanga yaswera ichidzidzira kunyora nemaoko ingangokwanisa kuziva zvakanyorwa imomo. Aiziva kuti kwaive kutambanudza, asi kwaive kwakakodzera kuongorora.
  
  Pavakaburuka mumotokari, denga regrey rakanyorovesa Halkirk nechiedza chinofadza. Kwaitonhora, asi kusinganyanyi kunakidza, uye Agatha akabata sutukesi yake yekare pachipfuva chake, akaifukidza nebhachi rake pavakakwira masitepisi marefu esimende kuenda kumusuwo wepamberi peimba diki pakupera kweGeorge Street. Yakanga iri imba yechidhori chidiki, Nina akafunga, sechimwe chinhu chakabva kuScottish edition yeHouse & Home. Lawn yainge yakashongedzwa zvisingaite yaiita sechipenga chevelvet chainge changokandwa pamberi pemba.
  
  "Oh, kurumidza. Budai mumvura, madzimai! - izwi rechikadzi rakabva pakutsemuka kwegonhi repamberi. Mukadzi mukuru wezera repakati nepakati nenyemwerero yakanaka akatarisa kunze kwerima raive kumashure kwake. Akavavhurira gonhi ndokuvanongedzera kuti vakurumidze.
  
  "Agatha Perdue?" - akabvunza.
  
  "Hungu, uye iyi ishamwari yangu Nina," akapindura kudaro Agatha. Akasiya zita raNina kuitira kuti asazivisa mugamuchiri nezvekukosha kwegwaro raaifanira kuongorora. Agatha aida kunyepedzera kuti raingova peji rekare kubva kuhama yekure yakanga yauya kwaari. Kana yaikosha mari yaakabhadharwa kuti aiwane, yakanga isiri chinhu chaifanira kushambadzwa.
  
  "Hi, Nina. Rachel Clark. Ndafara kukuzivai madzimai. Manje toenda kuoffice kwangu here?" nyanzvi yemifananidzo yakafara yakanyemwerera.
  
  Vakasiya nzvimbo ine rima, inotonhorera yeimba kuti vapinde mukamuri duku, rakavhenekerwa nechiedza chamasikati chaipinda nomumasuo anotsvedza aienda kudhamu duku rokutuhwina. Nina akatarisa madenderedzwa akanaka aiputika semadonhwe emvura achidonha pamusoro pedziva, uye akayemura maferns nemashizha zvakasimwa zvakatenderedza dziva kuti ugozvinyudza mumvura. Chaive chinoyevedza, chakasvibira chakasvibira mumamiriro ekunze egrey.
  
  "Unozvida here, Nina?" Rachel akabvunza Agatha achimutambidza mapepa.
  
  "Hungu, zvinoshamisa kuti zvinoratidzika seinopenga uye zvomuzvarirwo," Nina akapindura nounyoro.
  
  "Murume wangu mugadziri wenzvimbo. Chipembenene chakamuruma apo airarama nekuchera mumasango nemasango emarudzi ese, uye akatanga kurima gadheni kuti aderedze tsinga dzakaipa idzi. Iwe unoziva, kushushikana chinhu chinotyisa icho hapana anoita seanoona mazuva ano, senge isu tinofanirwa kunge tichidedera kubva pakunyanya kushushikana, huh? - Rachel akagunun'una zvisingaite, achivhura gwaro pasi pemwenje unokudza.
  
  "Chokwadi," akabvuma kudaro Nina. "Kushungurudzika kunouraya vanhu vakawanda kupfuura zvinozivikanwa nemunhu."
  
  "Hongu, ndosaka hubby akatora minda yevamwe vanhu panzvimbo. Zvakawanda sebasa remhando yekuzvivaraidza. Zvakafanana nebasa rangu. Zvakanaka, Miss Perdue, ngatitarisei zvinyorwa zvako izvi," Rachel akadaro achipfeka chiso chebasa.
  
  Nina akanga asina chokwadi nezvepfungwa yacho yose, asi aifarira chaizvo kubuda mumba uye kure naPerdue naSam. Akagara pasofa diki pedyo negonhi rinotsvedzerera, achitarisa kugadzirwa kwemavara pakati pemashizha nemapazi. Apa Rachel haana chaakataura. Agatha akanyatsomutarisa, kukabva kwanyarara zvekuti Nina naAgatha vakapanana mitsara mishoma, vese vachida kuziva kuti sei Rachel aidzidza peji rimwe kwenguva yakareba kudaro.
  
  Rakeri akazosimudza musoro akati, "Wazviwanepi, mudiwa?" Matauriro ake aive ari serious uye kakuzeza.
  
  "Aa, amai vane zvinhu zvekare kubva kuna mbuya vambuya vavo, uye vakandipa mhosva pandiri," Agatha akanyepa nounyanzvi. "Ndakawana izvi pakati pemamwe mabhiri asingadiwe uye ndakafunga kuti zvinonakidza."
  
  Nina akati: "Nei? Unoona zvazvinotaura ipapo?"
  
  "Madzimai, handisi ex ... zvakanaka, ndiri nyanzvi," akaseka zvake, achibvisa magirazi ake, "asi kana ndisiri kukanganisa, kubva pamufananidzo uyu..."
  
  "Ehe?" - Nina naAgata vakadanidzira panguva imwe chete.
  
  "Zvinoita sekunge zvakanyorwa pa..." akatarisa mudenga, avhiringika, "papyrus?"
  
  Agatha akabva anyatsoratidza kusanyatsoona chiso chake uku Nina aingofemereka.
  
  "Izvi zvakanaka?" Nina akabvunza, achitambisa benzi kuti awane ruzivo.
  
  "Ko nhai mudiwa wangu. Izvi zvinoreva kuti bepa iri rinokosha zvikuru. Miss Perdue, mune yekutanga here?" Rachel akabvunza. Akaisa ruoko rwake pana Agatha aine shungu dzekuda kuziva.
  
  "Ndinotya kuti handizivi, kwete. Asi ndaingoti nditarise mufananidzo wacho. Zvino tinoziva kuti rinofanira kuva rakanga riri bhuku rinofadza kwarakabva. Ndinofungidzira kuti ndaizviziva kubva pakutanga," Agatha akanga asina zivo, "nekuti ndosaka ndainyanya kuda kuziva zvayaitaura. Pamwe mungatibatsira kuziva zvarinotaura?"
  
  "Ndinogona kuedza. Ndinoreva kuti, ndinoona mienzaniso yakawanda yekunyora nemaoko uye ndinofanira kuzvirova dundundu kuti ndine ziso rakarovedzwa pazviri," Rachel akanyemwerera.
  
  Agatha akatarira Nina nameso ake sokunge ari kuti "Ndakuudza kudaro," uye Nina aitofanira kunyemwerera sezvaaitendeudza musoro wake kuti atarise bindu nedziva, uko kwakanga kwava kutanga kunaya zvino.
  
  "Ndipei maminitsi mashoma, regai ndione kana...ndi...ndi...." Mashoko aRachel akabva apera paakagadzirisa rambi raikudza kuti rione zviri nani. "Ndinoona atora mufananidzo uyu akazviitira katsamba kake. Ingi iri pachikamu ichi yakatsva uye manyorero emunyori akasiyana zvakanyanya. Batirira."
  
  Zvaiita sekuti nguva yainge yapera, ndakamirira kuti Rachel anyore shoko neshoko achinyatsotsanangura zvaakanga anyora zvishoma nezvishoma, achisiya mutsara une madota apa neapo aisakwanisa kuziva. Agatha akatarisa mumba. Kwese kwese kwaaigona kuona samples dzemifananidzo, maposter ane makona akasiyana uye kumanikidza, zvichiratidza mafungiro epfungwa uye hunhu. Sekuona kwake, kwaiva kufona kunofadza. Pamwe Agatha, semuraibhurari, aifarira rudo rwemashoko uye zvinoreva kuseri kwechimiro nezvimwe zvakadaro.
  
  "Zvakafanana nenhetembo," akadaro Rachel, "yakakamurwa nemaoko maviri. Ini ndinobheja kuti vanhu vaviri vakasiyana vakanyora nhetembo iyi - imwe chikamu chekutanga, uye imwe yekupedzisira. Mitsetse yekutanga iri muchiFrench, imwe yese iri muchiGerman, kana ndangariro dzangu dzichindishandira nemazvo. Oo, uye pasi apa yakasainwa neinoratidzika se ... chikamu chekutanga chechisiginicha chakaoma, asi chikamu chekupedzisira chinoratidzika se 'Venen' kana 'Wener'. Pane waunoziva mumhuri yako ane zita iroro, Miss Perdue?
  
  "Aiwa, zvinosuruvarisa, kwete," Agatha akapindura nekuzvidemba zvishoma, achitamba basa rake zvakanaka zvekuti Nina akanyemwerera ndokudzungudza musoro wake muchivande.
  
  "Agatha, unofanira kuenderera mberi neizvi, mudiwa wangu. Ndingatozvishingisa kutaura kuti mashoko ari panhokwe pakanyorwa izvi ndeechinyakare zvachose," Rachel akafinyama.
  
  "Kufanana nema1800 ekare?" Nina akabvunza.
  
  "Aiwa mudiwa wangu. Anenge chiuru pamwe nemakore makore ekuma1800 asati asvika - ekare," Rachel akadaro, maziso ake achiwedzera kushamisika uye kurevesa. "Uchawana papyrus yakaita seiyi mumamiziyamu enhoroondo yenyika seCairo Museum!"
  
  Avhiringika nekufarira kwaRachel gwaro, Agatha akatsausa pfungwa dzake.
  
  "Uye nhetembo iri pairi ndeyekare?" - akabvunza.
  
  "Kwete. Ingi haina kupera hafu sezvaingadai yakaita kudai yakanga yakanyorwa kare kare. Mumwe akaitora ndokuinyora pabepa, kukosha kwayo kwavakanga vasingazive mudiwa. Kwavakazvitora kubva kunoramba kuri chakavanzika, nekuti mhando dzenhokwe idzi dzinofanirwa kunge dzakachengetwa mumamuseum kana ... - akaseka kupusa kwezvaaive oda kutaura - dzinofanirwa kunge dzakachengetwa kumwe kubva panguva yeLibhurari. weAlexandria. Achidzivisa kuda kuseka zvinonzwika nemashoko asina musoro, Rachel akangogutsurira.
  
  "Mashoko api awatora pane izvi?" Nina akabvunza.
  
  "Iri muFrench, ndinofunga. Saka, handisi kutaura chiFrench ... "
  
  "Zvakanaka, ndinotenda," Agatha akadaro nekukurumidza. Akatarisa wachi yake. "Haiwa Mwari wangu, tarirai nguva. Nina, tanonoka pakudya kwemanheru kwaTete Millie!"
  
  Nina haana kuziva kuti Agatha aitaura nezvei, asi akazvitora sehando kuti aifanira kutamba pamwe chete kuti abvise kunetsana kwaikura kwehurukuro. Akafungidzira zvakanaka.
  
  "Maiwe, uri right! Uye isu tichiri kuda kuwana keke! Rachel, unoziva nezvebikeki rakanaka riri pedyo here?" Nina akabvunza.
  
  "Tanga tava kuda kufa," akadaro Agatha vachityaira mumugwagwa mukuru kudzokera kuThurso.
  
  "No shit! Ndinofanira kubvuma kuti ndakanga ndisina kururama. Kuhaya nyanzvi yegraphologist rakanga riri zano rakanaka kwazvo," akadaro Nina. "Unogona kushandura zvaakanyora kubva murugwaro?"
  
  "Ehe," akadaro Agatha. "Iwe hautaure French?"
  
  "Zvishoma-shoma. Ndagara ndiri munhu anofarira mutauro wechiGerman," akadaro munyori wenhoroondo. "Ndaida varume zviri nani."
  
  "O, chaizvoizvo? Unoda varume veGermany here? Uye mipumburu yeScottish iri kukunetsa here?" Agatha akazviona. Nina haana kukwanisa kutaura kana pakanga paine kutyisidzira mukutaura kwaAgatha, asi naye zvinogona kuva chero chinhu.
  
  "Sam munhu akanaka chaizvo," akadaro achiseka.
  
  "Ndinoziva. Ini ndinoshinga kutaura kuti handinganetseka kuwana wongororo kubva kwaari. Asi chii chinotyisa chaunoona muna David? Zviri pamusoro pemari, handiti? Panofanira kunge paine mari," akabvunza Agatha.
  
  "Kwete, kwete mari yakawanda sechivimbo. Uye chido chake chehupenyu, ndinofungidzira, "akadaro Nina. Aisada kumanikidzwa kuongorora kukwezva kwake kuPurdue zvakanyanya. Chokwadi, angatokanganwa zvaakaona zvichimufadza pakutanga. Akanga asina kuchengetedzeka kana totaura nezvekunyora rudo rwake kwaari, zvisinei nekuti airamba zvakasimba sei.
  
  Uye Sam akanga asina mutsauko. Haana kumuudza kuti aida kuva naye here kana kuti kwete. Kuwana zvinyorwa zvake paTrish nehupenyu hwake naye zvakasimbisa izvi, uye nenjodzi yekushungurudzika kana akatarisana naye nezvazvo, akazvichengeta kwaari. Asi mukatikati, Nina haana kukwanisa kuramba kuti akanga achidanana naSam, mudiwa asinganzwisisi waaisambogona kuva naye kweanopfuura maminetsi mashoma panguva.
  
  Mwoyo wake wairwadza pese paaifunga ndangariro dzeupenyu hwake naTrish, kumuda kwaaiita, tunyaya tudiki twake uye kuwirirana kwaaiita - kumusuwa kwaaiita. Nei aizonyora zvakawanda kudaro nezveupenyu hwavo pamwe chete kana akanga atama? Nei aimunyepera kuti aidiwa zvikuru naye kana ainyora odes muchivande kune akamutangira? Kuziva kuti haaizokwanisa kuenzana naTrish zvakamurwadza.
  
  
  Chitsauko 17
  
  
  Perdue akabatidza moto Sam achigadzira kudya kwemanheru achitariswa naMiss Maisie. Pachokwadi aingobatsira chete, asi aiita kuti atende kuti ndiye shefu. Perdue akapinda muimba yekubikira achinyemwerera zvechikomana achiona nyonganyonga yakaitwa naSam mukugadzirira chingave chiri mabiko.
  
  "Ari kukupa dambudziko, handiti?" Perdue akabvunza Maisie.
  
  "Hazvina kupfuura murume wangu, changamire," akachonya neziso ndokutsvaira pakanga padirwa hupfu naSam achiedza kugadzira dovi.
  
  "Sam," Perdue akadaro ndokugutsurira Sam kuti abatane naye nemoto.
  
  "Asikana Maisie, ndinotya kuti ndinofanira kuzvisunungura pamabasa emukicheni," Sam akazivisa kudaro.
  
  "Musanetseke, VaCleve," akanyemwerera. "Thank God," vakanzwa achidaro achibuda muimba yokubikira.
  
  "Watowana nhau dzegwaro iri?" - Perdue akabvunza.
  
  "Hapana. Ndinofungidzira kuti vose vanofunga kuti ndinopenga nokuda kwekuita nyaya pamusoro pengano, asi kune rumwe rutivi icho chinhu chakanaka. Vanhu vashoma vanoziva pamusoro peizvi, zviri nani. Kungoti dai diary richiripo kumwe kunhu, "Sam akadaro.
  
  "Ehe, ndiri kuda chaizvo kuziva kuti iyi pfuma inonzi chii," Perdue akadaro achivadururira scotch.
  
  "Ehe ndizvozvo," Sam akapindura achitoseka zvake.
  
  "Haisi nyaya yemari Sam. Mwari ndivo vanoziva, ndakwana nazvo. Ini handifanire kudzingirira zvisaririra zvemumba nemari, "Perdue akamuudza. "Ini ndakanyura mukare, mune izvo nyika inochengeterwa munzvimbo dzakavanda izvo vanhu vasingazive kuti vane hanya nazvo. Ndinoreva kuti, isu tinogara pane imwe nyika yakaona zvinhu zvinoshamisa kwazvo, zvakararama kuburikidza neakanakisa eras. Chokwadi chinhu chakakosha kuwana zvakasara zveNyika Yekare uye kubata zvinhu zvinoziva zvinhu zvatisingazomboziva. "
  
  "Zvakadzama nokuda kwenguva ino yezuva, murume," Sam akabvuma. Akanwa hafu yegirazi rescotch yake mune imwe gulp.
  
  "Zviri nyore nazvo," Perdue akakurudzira. "Unoda kumuka uye kuziva kana vakadzi vaviri vadzoka."
  
  "Chaizvoizvo, handina chokwadi zvachose nezvazvo," Sam akabvuma. Perdue aingogaya nekuti ainzwawo saizvozvo. Zvisinei, varume vaviri vacho vakasarudza kusakurukura nezvaNina kana kuti zvaaiva nazvo nomumwe wavo. Zvinoshamisa kuti, pakanga pasina kumbove neropa rakaipa pakati paPerdue naSam, varwi vaviri vemwoyo waNina, sezvo vose vaiva nemuviri wake.
  
  Gonhi repamberi rakavhurwa vakadzi vaviri vakanga vakanyura mukati. Yakanga isiri iyo mvura yakavasunda mberi, asi nhau. Mushure merondedzero pfupi yezvakaitika muhofisi yegraphologist, vakaramba chido chisingadzoreki chekuongorora nhetembo, uye vakanyengedza Miss Maisie nekuravira kekutanga ndiro yake inonaka yezvokudya zvakanakisa. Kwaizova kusachenjera kukurukura zvinhu zvitsva pamberi pake, kana kuti mumwe munhu upi noupi zvake nokuda kwenhau iyoyo, kungova parutivi rwakakotsekana.
  
  Mushure mekudya kwemasikati, ivo vana vakagara vakatenderedza tafura kuti vabatsire kuona kana pakanga paine chinhu chakakosha mumanotsi.
  
  "David, ishoko here iroro? Ndinofungidzira kuti chiFrench changu chepamusoro hachina kukwana, "akadaro Agatha nemoyo murefu.
  
  Akatarisa runyoro rwaRachel rwaisemesa, kwaakanga akopa chikamu chechiFrench chenhetembo yacho. "O, uh, zvinoreva chihedheni, uye icho..."
  
  "Usaite benzi ndinozviziva," akadaro achinyemwerera ndokumubvutira peji racho. Nina akaseka chirango chaPerdue. Akanyemwerera zvake achinyara.
  
  Zvakazoitika kuti Agatha aive akatsamwa zvakapetwa kazana paaishanda kupfuura zvaifungidzirwa naNina naSam.
  
  "Zvakanaka, ndifonere muchikamu cheGerman kana uchida rubatsiro, Agatha. "Ndichaenda kunotora tii," Nina akadaro akasununguka, achitarisira kuti mutarisiri weraibhurari aisazozvitora sekutaura kwakashata. Asi Agatha haana hanya nemumwe munhu paaipedza kushandura chikamu chechiFrench. Vamwe vakamirira nemoyo murefu, vachiita tunyaya tuduku-duku uku vose vachiputika neshungu. Kamwe kamwe Agatha akabva agadzirisa pahuro pake kuti: "Zvakanaka," akadaro, "saka panoti: "Kubva kuzviteshi zvezvikepe zvevahedheni vasati vachinjirwa michinjikwa kwakabuda vanyori vekare kuti vadzivise chakavanzika kunyoka dzaMwari." Serapis akatarisa sezvo ura hwake hwakatakurwa mugwenga, uye hieroglyphs yakanyura pasi petsoka yaAhmed.'
  
  Akamira. Vakanga vakamirira. Agatha akavatarisa achishamisika: "Saka chii?"
  
  "Ndizvo zvese?" Sam akabvunza achiratidza kusafarira shasha yaityisa.
  
  "Hongu, Sam, ndizvozvo," akadaro, sezvaitarisirwa. "Sei? Wanga uchitarisira opera?"
  
  "Kwete, zvaingova ... iwe unoziva ... ndakanga ndichitarisira chimwe chinhu kwenguva refu kubva iwe wakatora nguva yakareba ..." akatanga, asi Perdue akafuratira hanzvadzi yake kuti adzivise Sam muchivande kuti asaenderera mberi nechikumbiro.
  
  "Munotaura chiFrench here, VaCleave?" - akati sarcastically. Perdue akavhara maziso, Sam akaona kuti aive agumbuka.
  
  "Aihwa. Kwete handizive. Zvaizonditorera zvachose kuti ndinzwisise chero chinhu," Sam akaedza kuzvigadzirisa.
  
  Nina akamubatsira kuti: "Chii chinonzi 'Serapis?'" Kufinyamisa chiso kwaireva kunyatsoongorora, kwete kungobvunza mubvunzo usina basa waigadzirirwa kuchengetedza zvirevo zvaSam pamaoko.
  
  Vese vakadzungudza musoro.
  
  "Ione paInternet," akadaro Sam, uye mashoko ake asati apera, Nina akavhura laptop yake.
  
  "Ndazvinzwa," akadaro, achimhanyisa ruzivo kuti ape hurukuro pfupi. "Serapis akanga ari mwari wechihedheni ainamatwa zvikurukuru muEgipita."
  
  "Zvirokwazvo. Isu tine papyrus, saka zvakajairika isu tinofanirwa kuve neEgypt kune imwe nzvimbo, "Perdue akaseka.
  
  "Muchinoitika chipi nechipi," Nina akapfuurira, "muchidimbu... Pane imwe nguva muzana ramakore rechina muAlexandria, Bhishopi Theophilus akarambidza kunamatwa kwose kwavamwari vechihedheni, uye pasi peTembere yakasiiwa yaDionysus, zviri mukati mezvivharo zvebirava zvakanga zvakasvibiswa sezvinooneka. .. zvimwe zvisaririra zvechihedheni," akakarakadza kudaro, "uye izvozvo zvakashatirisa vahedheni muAlexandria."
  
  "Saka vauraya bastard?" Sam akagogodza, achiseka munhu wese kunze kwaNina, uyo akamupa kupenya kwakamudzosera kukona yake.
  
  "Aiwa, havana kuuraya mwana akaipa, Sam," akagomera kudaro, "asi vakanyandura mhirizhonga kuti vatsive mumigwagwa. Zvisinei, maKristu akaramba uye akamanikidza vatendi vechihedheni kuti vatizire muSerapeum, temberi yaSerapis, sezviri pachena chivako chikuru. Saka vakazvivharira ipapo, vachitora vaKristu vashomanana kuti vatore chikamu chakanaka."
  
  "Zvakanaka, zvinotsanangura zviteshi zvemapegani. Alexandria yaive chiteshi chengarava chakakosha kwazvo munyika yekare. Zviteshi zvezvikepe zvechihedheni zvakava zvechiKristu, handiti? Perdue yakasimbiswa.
  
  "Mukuwirirana naikoku, ichokwadi," Nina akapindura kudaro. "Asi vanyori vekare, vanochengeta chakavanzika ..."
  
  "Vanyori vekare," akadaro Agatha, "vanofanira kuva vapristi vaichengeta zvinyorwa muAlexandria." Raibhurari yeAlexandria!"
  
  "Asi raibhurari yeAlexandria yakanga yatopiswa muBoomfack, British Columbia, handizvo here?" - Sam akabvunza. Perdue aifanira kuseka nesarudzo yemutori wenhau.
  
  "Zvinotaurwa kuti zvakapiswa naKesari paakapisa ngarava dzake dzezvikepe, sezvandinoziva," Perdue akabvuma.
  
  "Zvakanaka, asi kunyange zvakadaro, iri gwaro sezviri pachena rakanga rakanyorwa panhokwe, iyo nyanzvi yemifananidzo yakatiudza kuti yakanga iri yekare. Zvichida hazvisi zvose zvakaparadzwa. Zvichida izvi zvinoreva kuti vakazvivanza kunyoka dzaMwari-zviremera zvechiKristu!" Nina akadaro.
  
  "Zvese izvi zvakanaka, Nina, asi izvi zvinei nechekuita neuto remauto kubva kuma1800s? Anopinda sei muno?" Agatha akafunga nezvazvo. "Akanyora izvi, nechinangwa chei?"
  
  "Ngano ine musoja wekare akataura nezvezuva raakaona nemeso ake hupfumi hunokosha hweNyika Yekare, handiti?" Sam akadimburira. "Tinofunga nezvegoridhe nesirivheri apo tinofanira kunge tichifunga nezvemabhuku, ruzivo uye manyorero enhetembo. Matumbu eSerapis anofanira kunge ari matumbu etemberi, handiti?
  
  "Sam, uri shasha ine shavi!" Nina akaridza mhere. "Ndizvo zvose! Nomuzvarirwo, achiona matumbu ake achidhonzwa mugwenga ndokunyudzwa... akavigwa... pasi petsoka yaAhmed. Mumwe murwi akanga akwegura akataura nezvepurazi romumwe muEgipita kwaakanga aona pfuma. Tsvina iyi yakavigwa pasi petsoka dzemuIjipita muAlgeria!"
  
  "Zvakanaka! Saka murwi wekare weFrance akatiudza kuti chaiva chii uye kuti akachiona kupi. Izvo hazvitiudze kuti dhayari rake riripi," Perdue akayeuchidza munhu wese. Vakatanga kubatikana nechakavanzika ichi zvekuti vakatadza kuziva gwaro chairo ravaida.
  
  "Usanetseke. Iri ibasa raNina. German, rakanyorwa nemurwi wechidiki waakapa diary," akadaro Agatha, achivandudza tariro yavo. "Taifanira kuziva kuti pfuma iyi yaiva yei-zvinyorwa zvaiva muLibhurari yeAlexandria. Zvino isu toda kuziva kuti tingavawana sei, mushure mekunge tawana dhayari remutengi wangu, hongu."
  
  Nina akatora nguva yake nechikamu chakareba chedetembo reFrench-German.
  
  "Zvakaoma hazvo. Mazwi mazhinji ekodhi. Ndinofungidzira kuti pachava nezvinetso zvakawanda neiyi kupfuura neyokutanga," akadaro, achisimbisa mamwe mashoko. "Mashoko mazhinji asipo pano."
  
  "Hongu ndazviona. Zvinotaridza kuti pikicha iyi yakanyorova kana kukuvadzwa nekufamba kwemakore nekuti nzvimbo zhinji dzakasakara. Ndinovimba peji rekutanga harina kukuvara zvakaenzana. Asi ingotipa mazwi achiripo, mudiwa, "akakurudzira Agatha.
  
  "Zvino ingorangarira kuti irori rakanyorwa gare gare zvikuru kupfuura rokutanga," Nina akazviudza amene, kuti amuyeuchidze nezvemashoko akapoteredza umo aifanira kurishandura. "Pakati pemakore ekutanga ezana remakore, saka ... kumativi gumi nemapfumbamwe chimwe chinhu. Tinofanira kudaidza mazita aya evarume vakanyoreswa, Agatha. "
  
  Paakazoshandura mashoko echiGerman, akazembera pachigaro chake, akasunga huma yake.
  
  "Ngatinzwei," akadaro Perdue.
  
  Nina akarava zvishoma nezvishoma, kuti: "Izvi zvinovhiringidza zvikuru. Zviri pachena kuti aisada kuti munhu aiwane achiri mupenyu. Mukuona kwangu, nekutanga 1900s, junior legionnaire inofanira kunge yapfuura zera repakati. Ndangoisa madots panoshaya mashoko."
  
  
  Zvitsva kuvanhu
  
  Kwete muvhu pa680 gumi nembiri
  
  Indekisi yaMwari ichiri kukura ine utatu huviri
  
  Uye Ngirozi dzinoombera dzinofukidza... Erno
  
  ...kunyanya......zvichengete
  
  ...... asingaoneki... Heinrich I
  
  
  "Kune vamwe vose, mutsara wose haupo," Nina akagomera, achikandira chinyoreso chake parutivi mukukundwa. "Chikamu chekupedzisira ndicho siginicha yemukomana anonzi 'Wehner,' maererano naRachel Clarke."
  
  Sam aitsenga bhanzi rinotapira. Akazendamira papfudzi raNina ndokuti muromo wake wakazara: "Kwete 'Venus'. Iyi "Werner", yakajeka sezuva."
  
  Nina akasimudza musoro wake ndokutsveta maziso ake pakutaura kwake kwokunyengetedza, asi Sam akangonyemwerera, sezvaaiita paaiziva kuti akanga akachenjera zvikuru: "Uye uyu ndi'Klaus.' Klaus Werner, 1935.
  
  Nina naAgatha vakatarisa Sam vachishamisika chaizvo.
  
  "Maona?" - akadaro, achinongedzera kuzasi chaiko kwemufananidzo. "1935. Imi madzimai mafunga kuti iyi ipage number here? Nokuti dai zvisina kudaro, dhayari romurume uyu rakakura kudarika Bhaibheri, uye anofanira kunge akararama upenyu hurefu uye hune zviitiko zvakawanda.
  
  Perdue akanga asisakwanisi kuzvidzora. Ari panzvimbo yake pedyo nechoto, paakazendama pafuremu negirazi rewaini, akadzvova nekuseka. Sam akaseka naye nomwoyo wose, asi kana zvikaitika, akakurumidza kubva pana Nina. Kunyange Agatha akanyemwerera achiti: "Neniwo, ndingatsamwiswa nekuzvikudza kwake dai asina kutichengetera mamwe mabasa akawanda, haubvumi here, Dr. Gould?"
  
  "Ehe, haana kuzvikanganisa panguva ino," Nina akaseka ndokunyemwerera Sam.
  
  
  Chitsauko 18
  
  
  "Zvitsva zvevanhu, kwete zvevhu. Naizvozvo iyi yakanga iri nzvimbo itsva apo Klaus Werner akadzokera kuGermany muna 1935, kana kuti pose paaidzokera. Sam anotarisa mazita emauto emakore 1900-1935," akadaro Nina Agate.
  
  "Asi pane nzira ipi neipi yekuziva kwaaigara?" Akabvunza Agatha akazembera magokora akavhara kumeso nemaoko kunge kasikana kane makore mapfumbamwe.
  
  "Ndina Werner, akapinda munyika muna 1914!" - Sam akadanidzira. "Ndiye Werner wepedyo watinaye kumazuva aya. Mamwe acho anotangira muna 1901, 1905 na1948."
  
  "Inogona kunge ichiri imwe yezvakapfuura, Sam. Ongorora ese. Mupumburu uyu wa1914 unotii?" Perdue akabvunza akazembera pachair yaSam kuti adzidze mashoko aive palaptop.
  
  "Nzvimbo zhinji dzaive itsva kare ikako. Mwari, Eiffel Tower yakanga iri mudiki kare ikako. Uku kwaiva kuchinja kwemaindasitiri. Zvose zvakavakwa munguva pfupi yapfuura. Chii chinonzi 680 gumi nembiri?" Nina akaseka. "Ndiri kunzwa musoro".
  
  "Anofanira kunge ari makore gumi nemaviri," Perdue akapinda mukati. "Ndiri kureva, zvinoreva zvitsva uye zvekare, saka kunguva yekuvapo. Asi chii chinonzi makore 680?
  
  "Zera renzvimbo yaari kutaura nezvayo, hongu," Agatha akakwenya nemazino, achiramba kubvisa shaya yake pakunyaradza kwemaoko ake.
  
  "Zvakanaka, saka nzvimbo ino yava nemakore 680. Ichiri kukura? Ndapererwa. Hapana nzira iyo inogona kuva mhenyu, "Nina akagomera zvikuru.
  
  "Zvichida huwandu hwevanhu huri kuwedzera?" Sam akadaro. "Tarisai, panoti 'index yaMwari' akabata 'two trinities', uye zviri pachena kuti ichechi. Hazvina kuoma."
  
  "Unoziva here kuti machechi mangani muGermany, Sam?" Nina akanyemwerera. Zvaiva pachena kuti akanga aneta uye akanga asingashiviriri pamusoro pazvo zvose. Idi rokuti chimwe chinhu chakanga chichimuremera nokufamba kwenguva, rufu rwaizouya rweshamwari dzake dzokuRussia, zvishoma nezvishoma rwakamutora.
  
  "Wataura chokwadi Sam. Hazvina kuoma kufungidzira kuti tiri kutsvaga chechi, asi mhinduro kune iyo nhema, ndine chokwadi cheizvi, mu "matatu maviri". Kune utatu muchechi imwe neimwe, asi kashoma kuti pave neimwe seti yevatatu," akapindura Agatha. Aifanira kubvuma kuti naiyewo, akanga anyatsofunga zvisinganzwisisiki zvedetembo iri.
  
  Pardue akaerekana akasendamira paSam ndokunongedza pachiratidziri, chimwe chinhu chiri pasi penhamba yaWerner 1914. "Akamubata!"
  
  "Kupi?" Nina, Agatha naSam vakadaidzira pamwe chete, vachitenda budiriro.
  
  "Cologne, madzimai nevarume. Murume wedu aigara muCologne. Pano, Sam," akasimbisa mutongo nechigunwe chake, "painoti: 'Klaus Werner, murongi wedhorobha ari pasi pehutongi hwaKonrad Adenauer, meya weCologne (1917-1933)'.
  
  "Izvi zvinoreva kuti akanyora nhetembo iyi mushure mekudzingwa kwaAdenauer," Nina akagumbuka. Zvaifadza kunzwa chimwe chinhu chaaiziva chaaiziva kubva munhoroondo yeGermany. "Muna 1933, Bato reNazi rakakunda musarudzo dzomunzvimbomo muCologne. Zvirokwazvo! Nokukurumidza pashure pacho, chechi yechiGothic ikoko yakachinjwa kuva chiyeuchidzo kuUmambo hutsva hweGermany. Asi ndinofunga kuti Herr Werner akakanganisa zvishoma mukuverenga kwake kwezera rechechi, kupa kana kutora makore mashoma.
  
  "Ndiani ane hanya? Kana iyi iri kereke chaiyo, saka tine nzvimbo yedu, vanhu! Sam akasimbirira.
  
  "Mira, regai ndiite chokwadi kaviri tisati taenda ikoko tisina kugadzirira," akadaro Nina. Akapinda "Cologne Attractions" muinjini yekutsvaga. Chiso chake chakapenya paakaverenga wongororo yeKölner Dom, Cologne Cathedral, chivako chakakosha cheguta.
  
  Akagutsurira musoro ndokuti nenzira isingarambiki: "Ehe, teerera, Cologne Cathedral ndimo mune Nzvimbo Tsvene yeMadzimambo Matatu. Ndinobheja uyu ndiWerner wechipiri utatu ataurwa!
  
  Perdue akasimuka achitura befu: "Iye zvino tava kuziva pokutangira, tenda Mwari. Agata, ita gadziriro. Ndichaunganidza zvese zvatinoda kuti titore diary iyi kubva kucathedral. "
  
  Pakazosvika masikati aitevera, boka racho rakanga ragadzirira kuenda kuCologne kuti vaone kana mhinduro yavo yechirahwe chekare yaizovatungamirira kune chisaririra chakanga chichichiva mutengi waAgatha. Nina naSam vakatarisira mota yekurenda uku maPerdues akaunganidza zvigadzirwa zvavo zvisiri pamutemo kuitira kuti kubatwa kwavo kukanganiswe nematanho ekuchengetedza akaiswa nemaguta kuchengetedza zviyeuchidzo zvavo.
  
  Kubhururuka kuenda kuCologne kwakanga kusina kuitika uye nekukurumidza, nekuda kwechikwata chePurdue ndege. Private jet yavakatora yaisava imwe yemhando yake, asi yaisava rwendo rweumbozha. Panguva ino Perdue akashandisa ndege yake nokuda kwezvikonzero zvinoshanda panzvimbo pezvakasikwa. Pakamutsetse kadiki kari kumaodzanyemba kwakadziva kumabvazuva kweCologne-Bonn airport, lightweight Challenger 350 yakabhureki zvakanaka. Mamiriro okunze akanga akaipa, kwete chete pakubhururuka nendege, asiwo nokuda kwekufamba kwose kwose. Migwagwa yakanga yanyorova nokuda kwekurwisa kwechamupupuri chakanga chisingatarisirwi. Perdue, Nina, Sam naAgatha pavakapfuura nemumhomho yevanhu, vakaona maitiro ainzwisa tsitsi evafambi, vachichemera hasha dziya dzavaifunga kuti izuva rekunaya kwemvura. Sezviri pachena fungidziro yenzvimbo iyi haina chayakataura nezve kusimba kwedenda iri.
  
  "Ndinoonga Mwari kuti ndaunza bhutsu dzerabha," Nina akadaro sezvavaiyambuka nhandare yendege ndokunanga kunobuda kunze kwehoro yaisvika. "Zvinoparadza bhutsu dzangu."
  
  "Asi bhachi reyak rinosemesa ringaite basa rakanaka izvozvi, haufunge?" Agatha akanyemwerera sezvavaidzika nhanho kuenda pauriri hwepasi kuenda kuhofisi yematikiti yechitima cheS-13 kupinda pakati peguta.
  
  "Ndiani akupa izvi? "Wati chipo," Agatha akabvunza. Nina aingoona Sam achitsikitsira pamubvunzo uyu, asi aishaya kuti sei sezvo ainge akabatwa nendangariro dzaTrish.
  
  "Mukuru weboka revakapanduka, Ludwig Bern. Yaiva imwe yake," akadaro Nina achiratidza kufara. Akayeuchidza Sam nezvekamwe kasikana kechikoro kaifemera pamusoro pemukomana wake mutsva. Akangofamba zvinhambwe zvishoma achidemba kuti dai akabatidza mudzanga izvozvi. Akabatana naPerdue pamushini wetikiti.
  
  "Anonzwika zvinoshamisa. Unoziva kuti vanhu ava vanozivikanwa sevanhu vane hutsinye, vane tsika uye vanoshanda nesimba, "Agatha akadaro. "Ndakaita tsvakurudzo huru pamusoro padzo nguva pfupi yapfuura. Ndiudze, pane dzimba dzokutambudzira munhare yegomo iri here?
  
  "Hongu, asi ndakaita rombo rakanaka rekusava musungwa ikoko. Zvinoratidza kuti ndinoita semudzimai waBern akanonoka. Ndinofungidzira kuti hunhu hudiki hwakadai hwakaponesa dhongi rangu pavakatibata, nekuti ndakazvionera pachangu mukurumbira wavo semhuka panguva yandakavharirwa," Nina akaudza Agata. Akanyatsotarisa pasi paairondedzera chiitiko chechisimba.
  
  Agatha achiona kuita kwaSam sekuora mwoyo kwaaive akaita akabva angozevezera zvikanzi "ndipo pavakuvadza Sam kudaro here?"
  
  "Ehe".
  
  "Uye une ronda rakashata iro?"
  
  "Hongu, Agatha."
  
  "Zvinhu."
  
  "Ehe, Agatha. Wazvinzwisisa. Saka zvakatoshamisa kuti maneja weshifiti iyoyo akandibata zvine hunhu pandakanga ndichibvunzurudzwa...chokwadi...mushure mekunge andityisidzira nekundibata chibharo... uye rufu," Nina akadaro, akapotsa asekwa chinhu chose.
  
  "Handeyi. Tinofanira kugadzirisa hostel yedu kuti tizorore," akadaro Perdue.
  
  Hostel yaive yataurwa naPerdue handiyo yaiwanzouya mumusoro. Vakaburuka mutramu paTrimbornstrasse ndokufamba bhuroko rinotevera nehafu kuenda kuchivakwa chekare chisingaremekedzi. Nina akatarisa kumusoro kuchivako chezvidhina chirefu, chine nhurikidzwa ina chairatidzika somuchinjikwa pakati pefekitari yeHondo yeNyika II neimba yeshongwe yekare yakasanogadziridzwa. Nzvimbo iyi yaive nerunako rwenyika yekare uye mhepo yekugamuchira, kunyangwe yaive yanyatsoona mazuva ari nani.
  
  Mafafitera akanga akashongedzwa nemafuremu ekushongedza nemasiriri, nepo kune rimwe divi regirazi Nina aikwanisa kuona mumwe munhu aidongorera ari kuseri kwemaketeni akachena zvisingaite. Vaenzi pavakapinda, munhuwi wechingwa chichangobva kubikwa nekofi wakavaputira muimba duku, ine rima, ine mhata.
  
  "Makamuri ako ari kumusoro, Herr Perdue," murume airwadza airwadziwa ari mukutanga kwemakumi matatu akaudza Perdue.
  
  "Vielen dunk, Peter," Perdue akanyemwerera ndokumira parutivi kuti madzimai akwanise kukwira masitepisi kuenda kumakamuri avo. "Ini naSam tiri muimba imwe chete; Nina naAgata mune imwe yacho."
  
  "Ndinotenda Mwari kuti handichagari naDavid. Kunyange iye zvino haasati amisa kutaura kwake kunogumbura muhope dzake," Agatha akakwenya Nina negokora rake.
  
  "Ha! Agara achiita izvi here?" Nina akasekerera vachigadzika mabhegi avo pasi.
  
  "Kubva pakuzvarwa, ndinofunga. Aigara achitaura, ini ndichinyarara ndichimudzidzisa zvinhu zvakasiyana, "Agatha akaseka.
  
  "Zvakanaka, ngatimbozorora. Mangwana masikati tinogona kuenda kunoona izvo cathedral inofanira kupa, "Perdue akazivisa, achitambanudza uye achizamura zvakanyanya.
  
  "Ndazvinzwa!" Sam akabvuma.
  
  Nekutarisa kwekupedzisira kuna Nina, Sam akapinda mukamuri naPerdue ndokuvhara musuo shure kwavo.
  
  
  Chitsauko 19
  
  
  Agatha akasara apo vamwe vatatu vakaenda kuCologne Cathedral. Aifanira kutarisa misana yavo ine michina yekuronda yakabatana netablet yemukoma wake, zvitupa zvavo newachi nhatu dzepamaoko. Achishandisa laptop yake pamubhedha wake, akapinda muchirongwa chemapurisa chemunharaunda kuti atarise chero chenjedzo dzine chekuita neboka revapambi remukoma wake. Aine makuki uye furasiki yekofi nhema yakasimba padyo, Agatha akatarisa masikirini kuseri kwegonhi rakakiiwa reimba yake yekurara.
  
  Mukutya, Nina naSam havana kukwanisa kubvisa maziso avo pasimba guru rechimiro cheGothic chaiva pamberi pavo. Yakanga iri huru uye yekare, masipiyamu ayo aisvika paavhareji yemamita 500 kubva panzvimbo yawo. Zvivako hazvina kungofanana neshongwe dzekare-kare uye fungidziro dzakanongedza, asi kubva kure chimiro chechivako chinoshamisa chairatidzika chisina kuenzana uye chakasimba. Kuoma kwacho kwakanga kusiri fungidziro, chimwe chinhu chaida kuonekwa mumunhu, Nina akafunga kudaro, nokuti akanga amboona chechi yakakurumbira mumabhuku. Asi hapana chaigona kumugadzirira chiono chinofadza icho chakamusiya achidedera nokutya.
  
  "Ihombe, handizvo here?" Perdue akanyemwerera nechivimbo. "Inotaridzika zvakanaka kupfuura nguva yandakapedzisira kuuya pano!"
  
  Nhoroondo yacho yaishamisa kunyange nemiyero yekare yaiitwa nematemberi echiGiriki uye zviyeuchidzo zveItaly. Shongwe mbiri dzakamira dzakakura dzikanyarara, dzakatarira kumusoro sokunge dzaitaura kuna Mwari; uye pakati, suo rinotyisa rakaedza zviuru zvavanhu kupinda mukati ndokuyemura mukati.
  
  "Yakareba mamita anopfuura 400, ungazvitenda here? Zvitarise! Ndinoziva kuti tiri pano nokuda kwezvimwe zvinangwa, asi hazvimborwadza kutenda kunaka kwechokwadi kwezvivakwa zveGerman, "Perdue akadaro, achiyemura mabhureki nemaspiers.
  
  "Ndiri kuda kuona zviri mukati," akadaro Nina.
  
  "Usanyanya kushivirira, Nina. Uchapedza maawa akawanda ikoko," Sam akamuyeuchidza, achichinjisa maoko ake pachipfuva chake achinyemwererawo zvekunyomba. Akasimudza mhino yake kwaari achibva anyemwerera vachifamba vari vatatu vachipinda muhombe dombo.
  
  Sezvo vakanga vasingazivi apo dhayari ringave riri, Perdue akakarakadza kuti iye, Sam, naNina vaparadzane kuti vagogona kunzvera mativi akaparadzana ekereke panguva imwe cheteyo. Akatakura peni-saizi laser spyglass akaenda naye kuti anhonge chero zviratidzo zvekupisa kunze kwemadziro echechi, izvo zvaaigona kusvevedzera mazviri.
  
  "Patsvene, izvi zvichatitorera mazuva," Sam akadaro nenzwi rakanyanya apo maziso ake aishamisika akatarisa chivakwa chihombe, chihombe. Vanhu vakagunun'una nekusemburwa kwake, mukati mechechi!
  
  "Zvino zviri nani kuti utange nazvo. Chese chinogona kutipa pfungwa yekuti padzinogona kuchengetwa chinofanira kutariswa. Tese tine mufananidzo wemumwe pawachi yedu, saka usapera. Ini handina simba rekutsvaga dhayari nemweya miviri yakarasika," Perdue akanyemwerera.
  
  "Aa, waitofanira kuriruka saizvozvo," Nina akaseka. "Gare gare, vakomana."
  
  Vakapatsanurana kuita mativi matatu, vachiita sevakangovepo kuti vaone nzvimbo, uku vachiongorora chero chinhu chingangoratidza nzvimbo yedhayari remusoja weFrance. Wachi dzavaipfeka dzakashanda senzira yekutaurirana kuitira kuti vagochinjana ruzivo pasina kuungana patsva nguva imwe neimwe.
  
  Sam akadzungaira achipinda mucommunion chapel, achizvidzokorora kuti aitotsvaga chinhu chaiita kunge kabhuku kekare. Aifanira kuramba achizviudza zvaaitsvaka kuitira kuti asatsauswa nepfuma yechitendero kumativi ose. Akanga asina kumbobvira aita zvechitendero uye, chokwadi, akanga asina kunzwa chero chinhu chitsvene munguva pfupi yapfuura, asi aifanira kubvuma unyanzvi hwevavezi nevavezi vakagadzira zvinhu zvinoshamisa zvakamupoteredza. Rudado noruremekedzo zvavakaitwa nazvo zvakanyandura mirangariro yake, uye chinenge chifananidzo chiri chose nechimiro chakafanira mufananidzo wake. Nguva yanga yareba Sam asvika panzvimbo yaaigona kushandisa hunyanzvi hwake hwekutora mifananidzo.
  
  Izwi raNina rakauya nemunzeve dzakabatana nemidziyo yavo yemaoko.
  
  "Ndingati "muparadzi, muparadzi" kana chimwe chinhu chakadaro here?" Akabvunza achiratidza kupenga.
  
  Sam haana kukwanisa kuita asi kuseka, uye munguva pfupi akanzwa Perdue achiti, "Kwete, Nina. Ndinotya kufunga kuti Sam achaita sei, saka chingotaura."
  
  "Ini ndinofunga ndakaita epiphany," akadaro.
  
  "Chengetedza mweya wako panguva yako, Dr. Gould," Sam akaseka, uye akanzwa achigomera kune rumwe rutivi rwemutsara.
  
  "Chii chanetsa, Nina?" - Perdue akabvunza.
  
  "Ndiri kutarisa mabhero ekusouth spire ndikaona bhurocha iri rinotaura nezvemabhero akasiyana. Pane bhero riri muridge tower rinonzi Angelus Bhera," akapindura. "Ndanga ndichinetseka kana izvi zvine chekuita nenhetembo."
  
  "Kupi? Kuombera ngirozi?" - Perdue akabvunza.
  
  "Zvakanaka, 'Ngirozi' inopereterwa nezwi guru 'A' uye ndinofunga kuti ringava zita kwete kungoreva ngirozi, munoziva?" Nina akazevezera.
  
  "Ndinofunga kuti une chokwadi pamusoro pazvo, Nina," Sam akadaro. "Inzwa, panonzi 'ngirozi dzinoombera'. Rurimi rwakarembera pakati pebhero rinonzi murove handiti? Izvi zvingareva here kuti dhayari iri pasi pekuchengetedzwa kweAngelus Bell?
  
  "Aa Mwari wangu, mazvifunga," Perdue akazevezera achifara. Inzwi rake harina kukwanisa kunzwika kushatirwa zvakanyanya pakati pevashanyi vakaungana mukati meMarien Chapel, umo Perdue akayemura mufananidzo waStefan Lochner wevasande veCologne mushanduro yayo yechiGothic. "Ndiri kuSt. Mary's Chapel izvozvi, asi tisangane paRidge Turret base, toti, maminetsi gumi?"
  
  "Zvakanaka, tinokuona ikoko," Nina akapindura. "Sam?"
  
  "Hongu, ndinenge ndiripo kana ndangowana imwe pfuti yeceiling iyoyo. Haiwa mhani!" Akataura apo Nina naPerdue vaigona kunzwa vanhu vakakomberedza Sam vachifemereka zvakare pakutaura kwake.
  
  Pavakasangana padheki rekuona, zvese zvakawira panzvimbo. Kubva papuratifomu pamusoro peshongwe yeridge zvaive pachena kuti bhero diki raigona kunge rakaviga dhayari.
  
  "Hameno apinda sei ikoko?" - Sam akabvunza.
  
  "Yeuka, murume uyu Werner aive murongi weguta. Angangodaro aikwanisa kuwana nzvimbo dzakasiyana-siyana dzezvivakwa uye zvivakwa zveguta. Ndinobheja ndosaka akasarudza Angelus Bhera. Idiki, ine mwero kupfuura mabhero makuru, uye hapana angafunga kutarisa pano, "Perdue akadaro. "Zvakanaka, saka ini nehanzvadzi yangu tichauya pano manheru ano uye imi vaviri munogona kuramba muchitarisa chiitiko chakatipoteredza."
  
  "Agatha? Kwira kuno?" Nina akavhunduka.
  
  "Hongu, akanga ari nyanzvi yokurovedza muviri pachikoro chesekondari. Haana kukuudza here?" Perdue akagutsurira musoro.
  
  "Aiwa," Nina akapindura, achishamiswa chose chose naaya mashoko.
  
  "Izvi zvinotsanangura muviri wake wakaneta," Sam akadaro.
  
  "Ndizvozvo. Baba vakakurumidza kuona kuti akanga akaonda zvikuru zvokusagona kuva mumhanyi kana kuti mutambi wetenisi, naizvozvo vakamusuma kumitambo yokurovedza muviri uye martial arts kuti amubetsere kukudziridza unyanzvi hwake," Perdue akadaro. "Anodawo kukwira kukwira, kana ukakwanisa kumubudisa munzvimbo inochengeterwa zvinhu, makamuri okuchengetera mabhuku nemasherufu emabhuku." Dave Perdue akaseka kuita kwevaaishanda navo vaviri. Vese vari vaviri vakarangarira Agatha zvakajeka mubhutsu uye harness.
  
  "Kana munhu upi noupi aigona kukwira chivako ichi chinotyisa, aizova mukwiri," Sam akabvuma. "Ndinofara kuti handina kusarudzwa nekuda kwekupenga uku."
  
  "Neniwo, Sam, neniwo!" Nina akadedera, akatarisa pasi zvakare pashongwe duku yakanga iri padenga redenga rechechi huru. "Mwari, pfungwa yekumira pano yandipa kushushikana. Ini ndinovenga nzvimbo dzakavharirwa, asi pakutaura kwatinoita ndiri kukura kusada nzvimbo dzakakwirira. "
  
  Sam akatora mifananidzo yakati wandei yenzvimbo yakapoteredza, zvimwe kana zvishoma kusanganisira nzvimbo yakapoteredza, kuitira kuti vagoronga kuongorora uye kununura chinhu. Perdue akatora teresikopu yake ndokuongorora shongwe.
  
  "Zvakanakai," akadaro Nina, achiongorora mudziyo wacho nemaziso ake. "Chii chinoita izvi panyika?"
  
  "Tarisa," akadaro Perdue ndokumutambidza. "USAdzvanya bhatani dzvuku. Dzvanya bhatani resirivheri.
  
  Sam akadongorera achida kuona zvaaiita. Muromo waNina wakashama, uye ipapo miromo yake yakakombamira zvishoma nezvishoma kuita kunyemwerera.
  
  "Chii? Uri kuonei?" Sam akadzvanya. Perdue akanyemwerera achizvikudza uye akasimudza ziso kumutori wenhau aifarira.
  
  "Ari kutarisa nemadziro, Sam. Nina, pane chauri kuona here chisina kujairika ipapo? Pane chinhu chakafanana nebhuku?" akamubvunza akati.
  
  "Hapana bhatani, asi ndiri kuona chinhu chine rectangular chiri kumusoro chaiko, mukati mebhero dome," akatsanangura, achifambisa chinhu ichi kumusoro nekudzika pasi turret nebhero kuti ave nechokwadi chekuti hapana chaanopotsa. "Hona".
  
  Akabva adzitambidza kuna Sam uyo akashamisika.
  
  "Perdue, unofunga kuti unogona kupinza ichi chitokisi muchitokisi changu? Ndaiona nepamusoro pezvandiri kutora mifananidzo," akadaro Sam.
  
  Perdue akaseka: "Kana ukazvibata, ndichakuvakira imwe kana ndawana nguva."
  
  Nina akadzungudza musoro achinzwa kubhowekana kwavo.
  
  Mumwe akafamba achimukwenya vhudzi asingazivi. Akacheuka ndokuona murume akamira pedyo naye achinyemwerera. Mazino ake aive akasviba uye chimiro chake chaityisa. Akacheuka achibata ruoko rwaSam kuti murume azive kuti aiperekedzwa. Paakacheuka zvakare, akanga atonyangarika.
  
  "Agatha, ndiri kumaka nzvimbo yechinhu," Perdue akadaro pamudziyo wake wekutaurirana. Kwapera chinguva, akanongedza spyglass yake kwakanangana neAngelus Bell uye ruzha rwekukurumidza rwakarira sezvo laser yairatidza nzvimbo yeshongwe yepasi rose pachiratidziro chaAgatha chekurekodha.
  
  Nina aive nemanzwiro anosemesa kune murume anonyangadza akatarisana naye nguva dzakapfuura. Akanga achiri kunzwa kunhuwa jasi rake rine tsvina uye kunhuwa kwefodya yokutsenga pakufema kwake. Pakanga pasina munhu akadaro muboka duku revashanyi vakanga vakamupoteredza. Achifunga kuti wakanga uri musangano wakashata uye pasina chimwezve, Nina akasarudza kuukoka kuva chinhu chinokosha.
  
  
  Chitsauko 20
  
  
  Pakazosvika nguva yekupedzisira pakati pehusiku, Perdue naAgatha vakanga vapfekedza chiitiko chacho. Hwaiva usiku hwaityisa nemhepo inovhuvhuta uye matenga asina kujeka, asi rombo rakanaka kwavari hakuna kunaya. Mvura ingadai yakakanganisa zvakanyanya kugona kwavo kuyera chimiro chikuru, kunyanya pakanga paine shongwe, zvakanaka uye zvine njodzi ichirova pamusoro pematenga mana akabatana kuita muchinjikwa. Mushure mekunyatsoronga uye kutarisisa njodzi dzekuchengetedza uye nekuita-nguva-inomanikidzwa kushanda, vakasarudza kuyera chivako kubva kunze, zvakananga kushongwe. Vakakwira nemuniche umo madziro ekumaodzanyemba nekumabvazuva aisangana, uye vakashandisa mabure uye maarch kurerutsa kutsika kwekukwira.
  
  Nina akanga ava pedyo nokuora mwoyo.
  
  "Ko kana mhepo ikawedzera kusimba?" Akabvunza Agatha achitenderera muraibhurari yeblonde achisunga bhande rake pasi pebhachi rake.
  
  "Mudiwa, ndosaka tine tambo dzekuchengetedza," akadaro, achisunga musono wehovhorosi yake kubhutsu yake kuti isabatike. Sam aive kune rumwe rutivi rwekamuri yekutandarira naPerdue, achitarisa midziyo yavo yekutaurirana.
  
  "Une chokwadi chekuti unoziva kutarisa mameseji?" - Agatha akabvunza Nina, uyo aive akaremerwa nebasa rekumhanyisa chigadziko apo Sam aifanira kutora chinzvimbo chemucherechedzo kubva mumugwagwa wakatarisana nefacade huru yecathedral.
  
  "Ehe, Agatha. Ini handisi tekinoroji savvy, "Nina akagomera. Aitoziva kuti haafanire kutomboedza kuzvidzivirira kubva kukutuka kwaAgatha asingazivi.
  
  "Zvakanaka," Agatha akaseka nemaitiro ake epamusoro.
  
  Ichokwadi, mapatya ePerdue aiva vatengesi vepasi rose uye vagadziri vaigona kushandisa magetsi nesayenzi nzira iyo vamwe vanhu vaisunga shangu dzavo, asi Nina pachake akanga asina kushaya njere. Chekutanga, akadzidza kudzora hasha dzake zvishoma; zvishoma kuti ugadzirise kune zvisinganzwisisike zvaAgatha. Na2:30 a.m., boka racho raitarisira kuti varindiri vaizova vasingaiti basa kana kuti kusapota vachipota, sezvo hwaiva usiku hweChipiri kuine mhepo inotyisa.
  
  Nguva isati yakwana 3 o'clock mangwanani, Sam, Perdue naAgatha vakananga kumusuwo, Nina achitevera shure kwavo kuti avhare musuo shure kwavo.
  
  "Ndapota chenjerai, varume," Nina akakurudzira zvakare.
  
  "Hei, usazvinetse," Perdue akatsinzina, "tiri nyanzvi dzinonetsa. Tichapora."
  
  "Sam," akadaro chinyararire ndokubata ruoko rwake rwaiva negurovhosi muchinyaririra, "Kurumidza kudzoka."
  
  "Gara wakatarira kwatiri, huh?" - Akazevezera, achidzvanya huma yake kune yake uye achinyemwerera.
  
  Kwakange kune runyararo rwakafa mumigwagwa yakapoteredza cathedral. Kuchema bedzi kwemhepo kwairidza muridzo kumakona ezvivako ndokuzunza zvikwangwani zvomumugwagwa, nepo mamwe mapepanhau nemashizha zvaitamba pasi penhungamiro yake. Zviumbwa zvitatu zvakapfeka zvitema zvakabva pamiti iri kumabvazuva kwekereke huru. Mukupindirana chinyararire, vakagadzira michina yavo yekufambisa mashoko nematrackers vaviri vacho vasati vabva pakurinda kwavo ndokutanga kukwira kumaodzanyemba kwakadziva kumabvazuva kwechiyeuchidzo.
  
  Zvese zvakafamba sekuronga sezvo Perdue naAgatha vakanyatsogadzira nzira yavo kuenda kune ridge tower. Sam akatarisa vachifamba zvishoma nezvishoma vachikwidza maberere akanongedzwa uku mhepo ichirova tambo dzavo. Akamira pamimvuri yemiti, apo mwenje wemumugwagwa waisamuona. Kuruboshwe kwake akanzwa ruzha. Kamwe kasikana kane makore angangoita gumi nemaviri kaimhanya kachidzika nemugwagwa kakananga kuchiteshi chechitima, kachichema nekutyisa. Akateverwa asinganeti nemakororo mana epwere akapfeka zvipfeko zveNeo-Nazi, achipopotera marudzi ose ezvinonyangadza kwaari. Sam akanga asingazivi chiGerman, asi aiziva zvakakwana kuti azive kuti vakanga vasina vavariro dzakanaka.
  
  "Ko musikana wechidiki akadai ari kuitei pano husiku huno?" akadaro mumoyo.
  
  Kuda kuziva kwakamukunda, asi aitofanira kugara kuti ave nechokwadi chokuti akachengeteka.
  
  Chii chinonyanya kukosha? Kugarika kwemwana munjodzi chaiyo kana vaviri vaunoshanda navo avo zvinhu zvese zviri kufamba mushe kusvika pari zvino?Akarova hana yake. Kara, ndichatarisa izvi ndodzoka Purdue asati atombotarisa pasi.
  
  Sam akatarisa nhubu idzi achizama kuti asaona chiedza. Aisatombovanzwa pamusana peruzha rwaityisa rwedutu, asi aiona mimvuri yavo ichipinda muchiteshi chezvitima kuseri kwecathedral. Akaenda kumabvazuva, nekudaro akatadza kuona mafambiro akaita semumvuri ePerdue neAgatha pakati pemabhurosi uye tsono dzematombo eGothic.
  
  Zvino akanga asingachadzinzwi zvachose, asi, akadzivirirwa nechivako chechiteshi, kunyanguvezvo kwakanga kune runyararo rwakafa mukati. Sam akafamba chinyararire sezvaaigona, asi akanga asisanzwe musikana wechidiki. Mudumbu make makabva mapinda mudumbu make achifunga kuti vaizomubata vomumanikidza kuti anyarare. Kana kuti vangadai vakatomuuraya. Sam akazunza hypersensitivity yake isina musoro mundangariro dzake ndokuramba achifamba achitevedza chikuva.
  
  Kumashure kwake kwaive nematanho aifamba achimhanya zvekuti aisakwanisa kuzvidzivirira, akanzwa maoko akati wandei achimubata pasi, achitsvanzvadzira achitsvaga chikwama chake.
  
  Kufanana nemadhimoni ane misoro yakaveurwa, vakanamatira kwaari nekunyemwerera kunotyisa uye kuchema kutsva kweGerman kwechisimba. Pakati pavo paive pakamira mumwe musikana, nechekumashure kwechiedza chichena chechivako chekamba yemapurisa, chaipenya kumashure kwake. Sam akafinyamisa kumeso. Pashure pezvose, akanga asiri musikana muduku. Mukadzi muduku akanga ari mumwe wavo, aiwanzokwezva vaSamaria vasingafungiri kuti vaende kunzvimbo dzakavandika uko boka rake raizovabira. Sezvo akanga ava kuona chiso chake, Sam akaona kuti akanga ava nemakore gumi nemasere. Muviri wake muduku, muduku wakamutengesa. Kurohwa kwakati wandei kumbabvu kwakamusiya asina kuzvidzivirira, Sam akabva anzwa ndangariro dzaBodo dzichibuda mupfungwa dzake.
  
  "Sam! Sam? Makanaka here? Taura neni!" Nina akazhambatata munzeve yake, asi akasvipira mukanwa ropa.
  
  Akanzwa vachikweva wachi yake.
  
  "Kwete kwete! Iyi haisi wachi! Iwe haugone kuva nazvo! "akashevedzera, asina hanya kana kupikisa kwake kwaiita kuti vabvume kuti wachi yake inokosha zvikuru kwaari.
  
  "Nyarara, Scheiskopf!" musikana akaridza tsamwa ndokurova Sam muscrotum nebhutsu zvikaita kuti arasikirwe nemweya wekufema.
  
  Ainzwa kuseka kwavaiita vachienda, vachinyunyuta nezvemushanyi asina chikwama. Sam akatsamwa zvekuti akangoridza mhere apererwa. Chero zvazvingava, hapana aigona kunzwa chero chinhu pamusoro pemhepo inochema kunze.
  
  "Mwari! Wakapusa sei Cleve?" akadaro achisekerera akabata shaya. Akarova kongiri yaiva pasi pake nechibhakera, asi haana kukwanisa kusimuka. Pfumo raipisa remarwadzo rakanga rakanyura muzasi meguvhu rake rakamutadzisa kufamba, uye aingotarisira kuti chikwata hachizodzoki asati asimuka. Vachadzoka kana vangoona kuti wachi yavakaba haigoni kutaura nguva.
  
  Zvichakadaro, Perdue naAgatha vaive pakati nepakati. Vaisakwanisa kutaura pamusoro peruzha rwemhepo vachitya kuwanikwa, asi Perdue aiona kuti bhurugwa rehanzvadzi yake rakabatwa padombo rakatarisa pasi. Haana kukwanisa kuenderera mberi, uye pakanga pasina nzira yokuti ape tambo kuti agadzirise nzvimbo yake uye asunungure gumbo rake pamusungo usingashamisiri. Akatarisa Perdue ndokumutendekera kuti adimbure tambo iye akabatirira pamakumbo zvakasimba, akamira padiki diki. Akadzungudza musoro achiratidza kusabvumirana nazvo ndokumuninira nechibhakera kuti amirire.
  
  Zvishoma nezvishoma, achingwarira zvikuru mhepo ine simba yaida kuvatsvaira pamadziro ematombo, akanyatsoisa tsoka dzake mumitswe yechivako chacho. Mumwe nemumwe akaburuka, akananga kune hombe kuzasi kuti kwaaive mutsva akwanise kupa Agatha patambo yaaida kusunungura bhurugwa rake kubva pakona yezvidhinha payaive yakachengetedzwa.
  
  Paakazvisunungura, uremu hwake hwakapfuura muganhu unobvumirwa uye akakandwa pachigaro chake. Mhere yakanzwika mumuviri wake waitya, asi dutu racho rakakurumidza kumedza.
  
  "Chii chiri kuitika?" Kuvhunduka kwaNina kwainzwika mumaheadphones. "Agatha?"
  
  Perdue akabata muzinga zvakasimba apo zvigunwe zvake zvaityisidzira kupa nzira kune uremu hwake, asi akadana simba rekuchengetedza hanzvadzi yake kuti irege kuwira pakufa kwake. Akamutarisa pasi. Kumeso kwainge kwaita madota uku maziso akati dhuu akatarisa mudenga achitenda. Asi Perdue akatarisa mberi kwake. Akapindwa nechando munzvimbo, maziso ake ainyatsofamba pane chimwe chinhu pasi pake. Achinyomba, akafinyamisa kumeso akabvunza, asi akadzungudza musoro zvishoma nezvishoma ndokumukumbira kuti anyarare nemiromo yake bedzi. Pamuchina wekufambisa mashoko, Nina ainzwa Perdue achizevezera, "Usafambe, Agatha. Usaite inzwi."
  
  "Oh mwari wangu!" Nina akadaidzira kubva kumba. "Chii chiri kuitika ikoko?"
  
  "Nina, dzikama. Ndapota, "ndizvo zvese zvaakanzwa Perdue achitaura pamusoro pemutauri static.
  
  Tsinga dzaAgatha dzakange dzave parumananzombe, kwete nekuda kwechinhambwe chaaive akarembera nechokumaodzanyemba kweCologne Cathedral, asi nekuti aisaziva kuti mukoma wake aive akatarisei kumashure kwake.
  
  Sam akaenda kupi? Vakamubatawo here?Pardue akazvibvunza achidongorera pazasi kuti aone mumvuri waSam,asi hapana kana mutori wenhau uyu.
  
  Pazasi peAgatha, mumugwagwa, Perdue akatarisa mapurisa matatu achitenderera. Nekuda kwemhepo ine simba, haana kukwanisa kunzwa zvavaitaura. Vanogona kunge vachikurukura nezve pizza toppings pane zvese zvaaiziva, asi akafungidzira kuti kuvepo kwavo kwaive kwatsamwiswa naSam, dai zvisina kudaro vangadai vakasimudza musoro. Aifanira kusiya hanzvadzi yake ichizunguzika zvine ngozi mumhepo yaivhuvhuta achimirira kuti vatende kona, asi vakaramba vachiona.
  
  Perdue akanyatsotarisa hurukuro yavo.
  
  Sam akaerekana abuda muchiteshi achiratidza kuti adhakwa. Mapurisa akadungamidzana akananga kwaari, asi asati amubata, mimvuri mitema mitema yakakurumidza kubuda murima remiti. Kufema kwaPerdue kwakabata pahuro pake paakaona vaviri Rottweilers vachipomera mapurisa, vachisundira parutivi varume muboka ravo.
  
  "Chii...?" - akazvizevezera. Vose vari vaviri Nina naAgata, mumwe achizhambatata uye mumwe achifambisa miromo yake, vakapindura, kuti: "CHII?"
  
  Sam akabva anyangarika mumimvuri yepakona yemugwagwa ndokunomirira ipapo. Akanga ambotandaniswa nembwa, uye yaisava imwe yendangariro dzake dzinofadza. Vose Perdue naSam vakatarisa kubva pazviteshi zvavo sezvo mapurisa akabudisa pfuti dzavo uye akapfura mumhepo kuti atye mhuka dzematema dzine utsinye.
  
  Vese vari vaviri Perdue naAgatha vakadzungudza, vachisvina maziso avo kuvharika nekuda kwekuputika kwemabara akarasika akanangana navo. Sezvineiwo, hapana kana pfuti yakarova dombo kana nyama yavo nyoro. Imbwa dzose dziri mbiri dzakahukura, asi hadzina kuenda mberi. Zvaiita sekunge vaidzorwa, Perdue akafunga. Mapurisa aya akafamba zvishoma nezvishoma achidzokera kumotokari yawo kuti anotambidza waya kuMhuka.
  
  Perdue akakurumidza kudhonzera hanzvadzi yake kumadziro kuti awane danda rakatsiga, uye akamuninira kuti arambe akanyarara nekuisa chigunwe chake pamiromo yake. Paakangoona kutsika kwake, akazvishingisa kutarisa pasi. Hana yake yakatanga kurova zvisingaite nekureba uye kuona mapurisa achiyambuka mugwagwa.
  
  "Ngatifambei!" - Perdue akazevezera.
  
  Nina akashatirwa.
  
  "Ndanzwa pfuti! Pane munhu angangondiudza kuti chii chiri kuitika ikoko?" - akaridza mhere.
  
  "Nina, takaita zvakanaka. Ingori chipingamupinyi chidiki. Zvino ndapota regai tiite izvi, "Perdue akatsanangura.
  
  Sam akabva angoona kuti mhuka dzainge dzanyangarika pasina tsvakiridzo.
  
  Akanga asingagoni kuvaudza kuti varege kutaura pacom kana boka revatsotsi revaduku richivanzwa, uye akanga asingagoniwo kutaura naNina. Hapana wevatatu aive nenharembozha pavari kudzivirira kukanganiswa kwechiratidzo, saka haana kukwanisa kuudza Nina kuti aive akanaka.
  
  "Haiwa, zvino ndanyura mutsvina," akatura befu ndokutarira sezvo vaviri vanokwira vachikwira pamusoro pedenga remba akavakidzana.
  
  
  Chitsauko 21
  
  
  "Pane chimwe chinhu ndisati ndaenda, Dr. Gould?" akabvunza muenzi weusiku ari kune rimwe divi remusuwo. Matauriro ake akadzikama aipesana zvikuru nepurogiramu inofadza yeredhiyo yakanga achiteerera naNina, uye yakaisa Nina mumugariro wakasiyana wendangariro.
  
  "Aiwa, waita hako, ndizvo chete," akadanidzira achipindura, achiedza kunzwika kushomeka sezvaaigona.
  
  "VaPerdue pavanodzoka, ndapota muudzei kuti Miss Maisie vasiya meseji parunhare. "Akandikumbira kuti ndimuudze kuti akadyisa imbwa," akabvunza muranda akakora.
  
  "Um... Hongu, ndichazviita. Husiku hwakanaka!" Nina akanyepedzera kufara ndokuruma nzara dzake.
  
  Sekuti haazopedzi munhu akadyisa imbwa mushure mezvichangobva kuitika mudhorobha. Idiot, Nina akagomera mupfungwa dzake.
  
  Kubva zvaainge adaidzira nezvenguva haana kumbonzwa naSam,asi haana kuzomboda kupindira vamwe vaviri apa vainge votoshandisa njere dzavo kuti vasadonha. Nina akashatirwa kuti aisagona kuvanyevera pamusoro pamapurisa, asi yakanga isiri mhaka yake. Kwakanga kusina mameseji eredhiyo avaitumira kuchechi, uye kuoneka kwavo netsaona ikoko yakanga isiri mhosva yake. Asi, chokwadi, Agatha aizomupa mharidzo yehupenyu hwake pamusoro pazvo.
  
  "Kugehena neizvi," Nina akasarudza kudaro, achifamba achienda kuchigaro kuti abate chokuvharisa mhepo yake. Kubva muchirongo checookie mukamuri yekutandarira, akanotora makiyi e-E-type Jag mugaraji raive raPeter, muridzi wemba aiitira Perdue bato. Achisiya nzvimbo yake, akakiya imba ndokuenda kucathedral kuti ape rumwe rubatsiro.
  
  
  * * *
  
  
  Pamusoro pechikomo, Agatha akabata mativi akatenuka edenga, aakayambuka nemakumbo mana. Perdue aive mberi kwake zvishoma, akananga kushongwe uko Angelus Bell neshamwari dzayo vakarembera vakanyarara. Riine huremu hunenge tani, bhero harina kukwanisa kubhururuka nekuda kwemhepo ine dutu, iyo yakakurumidza uye isina kurongeka yakachinja nzira, yakavharwa neyakaomesesa mavakirwo echechi yemonumental. Vose vari vaviri vakanga vakaneta zvachose, pasinei nekuve nechimiro chakanaka, nekuda kwekukundikana kwekukwira uye adrenaline rush yekuda kuwanikwa ... kana kupfurwa.
  
  Semimvuri inofamba, vose vari vaviri vakatsvedza vachipinda mushongwe, vachionga uriri hwakatsiga huri pasi uye kuchengeteka kupfupi kwedome nemakoramu eshongwe duku.
  
  Perdue akavhura zip yegumbo rake rebhurugwa ndokutora telescope. Yaiva nebhatani raibatanidza macoordinates aakanga amborekodha kuGPS pahwindo raNina. Asi aifanira kumisa GPS kumagumo kwake kuti ave nechokwadi chekuti bhero rairatidza chaipo pakange pakavigwa bhuku.
  
  "Nina, ndiri kutumira ma GPS coordinates kuti akubate," Perdue akadaro pamudziyo wake wekutaurirana. Hapana mhinduro. Akaedzazve kutanga kuonana naNina, asi pakanga pasina mhinduro.
  
  "Saka todii manje? "Ndakuudza kuti anga asina kungwara zvakakwana parwendo urwu, David," Agatha akagunun'una pasi pemweya wake akamirira.
  
  "Haadaro. Haasi benzi, Agatha. Chimwe chinhu chakaipa, dai zvisina kudaro angadai apindura uye unozviziva," Perdue akasimbirira, nepo mukati aitya kuti chimwe chinhu chakanga chaitika kuna Nina wake akanaka. Akaedza kushandisa chiono chakajeka cheteresikopu kuti aone kuti chinhu chacho chaiva papi.
  
  "Hatina nguva yekuchema matambudziko atinosangana nawo, saka ngatiendererei nazvo, kwakanaka?" - akati kuna Agatha.
  
  "Old school?" - Agatha akabvunza.
  
  "Chikoro chekare," akanyemwerera ndokubatidza laser yake kurima uko chiyero chake chairatidza kusiyana kwemavara. "Ngatitore mwana uyu tibve pano."
  
  Perdue nehanzvadzi yake vasati vasimuka, Animal Control yakaratidzira pasi kuti ibatsire mapurisa kutsvaga imbwa dzarasika. Asingazivi nezvekuvandudzwa kutsva uku, Perdue akabudirira kubvisa rectangular iron yakachengeteka kubva padivi revharo payakanga yaiswa simbi isati yakandwa.
  
  "Zvakanaka, huh?" Agatha akacherekedza musoro wake wakarerekera padivi paaigadzira data reinjiniya iro rinofanira kunge rakashandiswa mukukanda kwekutanga. "Ani nani akatungamira kugadzirwa kwemoto uyu akabatana naKlaus Werner."
  
  "Kana kuti anga ari Klaus Werner," Perdue akawedzera, achiisa bhokisi rakasungirirwa mubhegi rake.
  
  "Bero rave nemazana emakore, asi rakatsiviwa kakawanda mumakumi mashoma emakore apfuura," akadaro, achimhanyisa ruoko rwake pamusoro pekukanda kutsva. "Izvi zvingadai zvakaitwa mushure meHondo Yenyika Yekutanga, Adenauer paakanga ari meya."
  
  "David, kana wapedza kuridza bhera..." sisi vake vakadaro vachinatsonongedza kumugwagwa. Pazasi, vakuru vakuru vakati wandei vakanga vakarembera, vachitsvaka imbwa.
  
  "Aiwa, kwete," Perdue akagomera. "Ndakarasa kuonana naNina, uye mudziyo waSam wakadzima nguva pfupi pashure pokunge tatanga kukwira. Ndinovimba kuti haanei nechokuita nenyaya iyoyo pasi apo."
  
  Perdue naAgatha vaifanira kugara kunze kusvikira circus mumugwagwa yapera. Vaitarisira kuti zvichaitika kusati kwaedza, asi panguva ino vakagara pasi kuti vamirire kuti vaone.
  
  Nina akananga kucathedral. Aityaira achimhanya chaizvo asingakwezveri kwaari, asi akanga achingorasika zvishoma nezvishoma nemhaka yokuitira hanya vamwe. Sezvo akatendeukira kuruboshwe kubva kuTunisstrasse, akaramba akatarira pamatanda marefu airatidza nzvimbo yechechi yeGothic uye aitarisira kuti aizowana Sam, Perdue naAgatha ikoko. KuDomkloster, kwaiva necathedral, akachaira zvishoma nezvishoma kudzikisa injini kuti iite ruzha. Kufamba kwaiita mujinga mechechi iyi kwakamuvhundutsa, achibva angorova mabhureki achibva adzima mwenje. Mota yaAgatha yekurojesa hapana kwavaimboonekwa nekuti vaisambofungidzira kuti varipo. Mutariri wemabhuku akamisa motokari zvishoma kubva kwavakatanga kufamba vakananga kucathedral.
  
  Nina aitarira vaenzi vakapfeka yunifomu vachipeta nharaunda yacho, vachitsvaka chimwe chinhu kana kuti mumwe munhu.
  
  "Tisvikewo, Sam. Uri kupi?" - akabvunza chinyararire muchinyararire chemotokari. Kunhuwirira kwedehwe chaiko kwakazadza motokari, uye zvakamunetsa kuti muridzi wacho aizotarisa mileage here kana adzoka. Mushure memurwere maminetsi gumi nemashanu, boka revakuru nevabati vembwa vakazvidaidza kuti husiku , uye akatarisa sezvo mota ina nekombi zvichityaira imwe neimwe munzira dzakasiyana kuenda kwese kwavakange vavatumira husiku ihwohwo.
  
  Dzakange dzave kuma 5 am naNina aive aneta. Aingofungidzira kuti shamwari dzake dzainzwa sei iye zvino. Pfungwa chaiyo yezvaizoitika kwavari yakamutyisa. Mapurisa anga achiitei pano? Vaitsvagei? Akanga achitya mifananidzo yakaipa iyo pfungwa yake yakasanganiswa-yaAgatha kana Perdue vachiwira pakufa kwavo paaiva pachimbuzi, mushure mokunge vamuudza kuti avhare; mapurisa aivepo sei kuti pave nerunyararo nekusunga Sam, zvichingodaro. Imwe neimwe nzira yaive yakaipa kupfuura yekutanga.
  
  Ruoko rwomumwe munhu rwakarova fafitera, uye mwoyo waNina wakamira.
  
  "Jesu Kristu! Sam! Ndingakuurayai zvisingaite kana ndikasanzwa kurerukirwa kukuona uri mupenyu!" - akadanidzira, akabata chipfuva chake.
  
  "Vose vanyangarika here?" akabvunza achibvunda zvakanyanya nechando.
  
  "Hongu, gara pasi," akadaro.
  
  "Perdue naAgatha vachiri kumusoro uko, vachiri vakabatwa nemapenzi zasi uko. Mwari, ndinovimba havasati vaoma nechando. Zvakanga zvave kare," akadaro.
  
  "Mudziyo wako wekutaurirana uripi?" akabvunza. "Ndanzwa uchipopota nezvazvo."
  
  "Ndakarwiswa," akadaro achikarukana.
  
  "Zvakare? Iwe uri blow magnet kana chii? "- akabvunza.
  
  "Inyaya refu. Unozviitawo saka nyarara," akafema achikwesha maoko kuti adziirwe.
  
  "Vachaziva sei kuti tiri pano?" Nina akafunga achidaro achitenderedza mota zvishoma nezvishoma kuruboshwe ndokunyatsoita basa akananga kucathedral nhema yaizunguzika.
  
  "Havadi. Tichangomira kusvika tavaona," Sam akadaro. Akazendama kuti atarise nepahwindo. "Enda kumaodzanyemba kwakadziva kumabvazuva, Nina. Apa ndipo pavakakwira. Vanogona kunge..."
  
  "Dziri kuburuka," Nina akapindira, achitarira kumusoro ndokunongedzera uko zviverengero zviviri zvakanga zvakaturikwa neshinda dzisingaoneki uye zvakanga zvichitsvedza pasi zvishoma nezvishoma.
  
  "Oh, thank God, they are okay," akatura befu ndokudzosera musoro wake kumashure, akavhara maziso ake. Sam akabuda ndokuvanongedzera kuti vagare pasi.
  
  Perdue naAgatha vakasvetukira kuchigaro chekumashure.
  
  "Kunyange ndisingasaruri kukutuka, ndinongoda kubvunza kuti chii chakaitika ikoko?" Agatha akaridza mhere.
  
  "Onai, haisi mhosva yedu mapurisa auya!" Sam akadeedzera achimukwenya nepagirazi rinoratidza kumashure.
  
  "Purdue, mota yekurojesa yakamira kupi?" Nina akabvunza apo Sam naAgatha vainge vototanga kuita basa.
  
  Perdue akamupa madirections achibva atyaira zvinyoro nyoro achipfuura nemumablock uku dhumhana richienderera mberi mukati memota.
  
  "Ndinobvumirana nazvo Sam, chokwadi watisiya ikoko usina kumbotaura kuti wanga uchiongorora mamiriro akaita zvinhu nemusikana. Wangoenda," akadaro Perdue.
  
  "Ndakamiswa basa nevashanu kana vatanhatu vokuGermany vakarasika, kana usina basa nazvo!" Sam akadzvova.
  
  "Sam," Nina akasimbirira kudaro, "zvisiye. Haufe wakanzwa kupera kwazvo."
  
  "Kwete, Dr. Gould!" Agatha akaridza tsamwa, zvino achinangisa kutsamwa kwake pane zvisiri izvo. "Wangosiya pabhesi wotadza kuonana nesu."
  
  "Aa, ndafunga kuti handibvumidzwe kutarisa bundu riya, Agatha. Chii, waida kuti nditumire zviratidzo zvehutsi? Kunze kwezvo, pakanga pasina chinhu pamatanho emapurisa nezvenzvimbo iyi zvachose, saka chengetedza zvaunopomera mumwe munhu! "- akapindura munyori wenhoroondo ane hasha. "Mhinduro yakangobva kwamuri vaviri ndeyekuti ndinyarare. Uye iwe unofanirwa kunge uri shasha, asi ndiyo pfungwa, mudiwa!
  
  Nina akashatirwa zvekuti akapotsa atyaira mota yaibhadharwa Perdue naAgatha vachidzokera mukati.
  
  "Ndichadzosa Jaguar, Nina," Sam akadaro, vachibva vabuda mumotokari kuti vachinjane.
  
  "Ndiyeuchidze kuti ndisazombovimba newe nehupenyu hwangu zvakare," Agatha akaudza Sam.
  
  "Ndaifanira kungoona boka rematsotsi richiuraya musikana mudiki? Unogona kunge uri hure rinotonhora, risina hanya, asi ndinopindira kana mumwe munhu ari munjodzi, Agatha! Sam akaridza muridzo.
  
  "Aiwa, hamuna hanya, VaCleave! Hudzvinyiriri hwako hwauraya chikomba chako pasina mubvunzo! " akaridza kamhere.
  
  Pakarepo vakabva vanyarara vari vana. Mashoko aAgatha airwadza akabaya Sam sepfumo pamoyo, Perdue akanzwa moyo wake kusvetuka svetuka. Sam akapererwa. Panguva iyi pakanga pasisina chimwe kunze kwechiveve, kunze kwechipfuva chairwadza zvakanyanya. Agatha aiziva zvaakanga aita, asi akaziva kuti akanga anonoka kuzvigadzirisa. Asati aedza, Nina akarova shaya yake, achikanda muviri wake wakareba nedivi nesimba zvokuti akawira pamabvi ake.
  
  "Ndina!" Sam akatanga kuchema ndokuenda kunomubata.
  
  Perdue akabatsira hanzvadzi yake kusimuka, asi haana kumutora.
  
  "Handei tidzokere kumba. Pachine zvakawanda zvekuita mangwana. Tose ngatitonhodzei timbozorora," akadaro akadzikama.
  
  Nina aibvunda kupenga, mate achinyorovesa makona emuromo wake apo Sam akabata ruoko rwake rwaakanga akuvara muruoko rwake. Sezvo Perdue akapfuura Sam, akarova ruoko rwake zvinosimbisa. Akanzwira tsitsi mutori wenhau uyo, makore mashoma apfuura, akanga aona rudo rwoupenyu hwake ruchipfurwa pamberi pake chaipo.
  
  "Sam..."
  
  "Aiwa, ndapota, Nina. Hapana chinodiwa," akadaro. Maziso ake egirazi akatarisa kumberi zvine husimbe, asi haana kutarisa kumugwagwa. Pakupedzisira mumwe munhu akazvitaura. Zvaaifunga makore ese aya, mhosva yaakamutorera munhu wese netsitsi dzaive manyepo. Pakupedzisira, ndiye akakonzera kufa kwaTrish. Chaaida ndechekuti munhu azvitaure.
  
  
  Chitsauko 22
  
  
  Pashure pemaminiti mashomanene asina kugadzikana zvikuru pakati pokudzokera kwavo kumba nenguva yavo yokurara ya6:30 a.m., muitiro wokurara wakachinjwa zvishoma. Nina akarara pasofa kunzvenga Agatha. Perdue naSam havana kumboti taure taure pakabva padzima magetsi.
  
  Hwakanga hwave usiku hwakaoma zvikuru kwavari vose, asi vaiziva kuti vaizofanira kutsvoda ndokugadzirisa kana vaizowana basa rokuwana pfuma yaifungidzirwa.
  
  Kutaura zvazviri, munzira kuenda kumba nemotokari yairenda, Agatha akakurudzira kuti atore sefa yaiva nedhayari racho oiendesa kumutengi wake. Handiti ndosaka akatsvaga Nina naSam kuti vamubatsire, uye sezvo akanga ava nezvaaitsvaga, akada kusiya zvose ndokutiza. Asi hanzvadzi yake yakazopedzisira yamunyengetedza uye yakazomuti agare kusvika mangwanani aone kuti zvinhu zvaizofamba sei. Perdue akanga asiri rudzi rwemurume wekusiya kutsvaga chakavanzika, uye nhetembo isina kupera yakangomutsa chishuwo chake chisingachinji.
  
  Perdue akachengeta bhokisi racho achingoitira kuti adaro, achirivharira musutukezi yake yesimbi-chaizvoizvo sesefi inotakurika-kusvikira mangwanani. Nenzira iyoyo aigona kuchengeta Agatha pano uye kudzivisa Nina kana Sam kutiza nazvo. Akakahadzika kuti Sam aizomuitira hanya. Kubva zvaAgatha ataura mashoko ekutuka Trish kuya, Sam akabva atodzokera mundangariro dzaaive asisina kana moyo neshungu zvekuti airamba kutaura nemunhu. Vachisvika kumba akabva aenda kunogeza ndokubva angonanga kunorara haana kana kumboti fambei, haana kana kumbotarisa Perdue paakapinda mumba.
  
  Kunyange kudheerera kusinganzwisisike uko Sam kazhinji aisagona kuramba kujoinha hakuna kukwanisa kumusundidzira kuita chiito.
  
  Nina aida kutaura naSam. Akaziva kuti apa bonde haraizogadzirisa nyaya yaTrish. Kungofungawo kuti ainge achiri kunaTrish kudaro zvakatowedzera kugutsikana kuti hapana zvaaireva kwaari zvichienzaniswa nemuroora wake mushakabvu. Zvisinei, izvi zvaishamisa, nokuti mumakore achangopfuura akanga akadzikama pamusoro peiyi nhau yakaipa yose. Murapi wake akafara nemafambiro aainge aita,Sam pachake akabvuma kuti ainge asisanzwe kurwadziwa paakafunga nezvaTrish,uye zvaiva pachena kuti ainge atowana kuvharwa. Nina aiva nechokwadi chokuti vaiva neramangwana pamwe chete kana vakarida, kunyange mugehena rose ravakapinda naro vakabatana.
  
  Asi zvino, kunze kweblue, Sam akanga achinyora zvinyorwa zvine udzame pamusoro paTrish nehupenyu hwake naye. Mapeji pamapeji aitsanangura magumo emamiriro ezvinhu nezviitiko zvakakonzera kuti vaviri vacho vabatanidzwe muchiitiko chinotyisa chekubiwa kwepfuti icho chaizochinja hupenyu hwake zvachose. Nina akashaya kuti zvese izvi zvakanga zvabva nepi, akashaya kuti chii chakanga chanhonga chikwee ichi pana Sam.
  
  Nekuvhiringidzika kwake mupfungwa, kumwe kuzvidemba kwekunyengera Agatha, uye kuvhiringidzika kwakawanda kunokonzerwa nemitambo yepfungwa dzaPerdue maererano nerudo rwake kuna Sam, Nina akazopedzisira angozvipira kupikicha yake ndokurega kunakidzwa kwekurara kuchimutora.
  
  Agatha akanonoka kurara kupfuura vamwe vese, achipuruzira shaya yake yairova nedama richirwadza. Angadai asina kumbofunga kuti mumwe munhu mudiki saDr. Gould aigona kurova zvakadaro, asi aifanira kubvuma kuti munyori wenhoroondo mudiki uyu aisafanira kusundidzirwa kuita chiito chemuviri. Agatha aifarira kudzidzira martial arts nguva nenguva, asi haana kumboona kurova uku kuchiuya. Izvi zvakangoratidza kuti Sam Cleave aireva zvakawanda kuna Nina, zvisinei nekuti aiedza kurerutsa. Mutsvuku murefu akadzika kukitchen kuti awedzere mazaya echando kumeso kwake kwakazvimba.
  
  Paakapinda mukicheni merima, mumwe murume murefu akamira muchiedza chisina kujeka cherambi refiriji, iro rakawira padumbu nechipfuva chake chakavhurika zvishoma.
  
  Sam akatarisa mumvuri waipinda pamusiwo.
  
  Vese vakabva vangoti zii vakanyarara vakangotarisana vachishamisika asi hapana akakwanisa kubvisa ziso kune mumwe. Vese vakaziva kuti pane chikonzero chakaita kuti vauye panzvimbo imwe chete panguva imwe chete vamwe vasipo. Kururamisa kwaifanira kuitwa.
  
  "Inzwai, VaCleave," Agatha akatanga, inzwi rake risinganyanyi kutaura nekazevezeve, "Ndinozvidemba zvikuru kuti ndakarovera pasi pebhandi racho." Uye handizvo nemhaka yechirango chokurohwa chandakatambura nokuda kwazvo."
  
  "Agatha," akatura befu, achisimudza ruoko rwake kuti amumise.
  
  "Kwete. Handizivi kuti nei ndataura kudaro! Handitendi kuti ichi ichokwadi zvachose!" - akakumbira.
  
  "Tarisai, ndinoziva kuti tese takashatirwa. Wakapotsa wafa, boka remapenzi echiGermany rakandirova zvisingaite, tose takapotsa tasungwa... Tese takangopomba," akatsanangura kudaro. "Hatiburitse chakavanzika ichi kana taparadzaniswa, wanzwisisa?"
  
  "Wataura chokwadi. Nekudaro, ini ndinonzwa senge kupenga kukuudza izvi, nekuda kwekuti ndinoziva kuti iyi inzvimbo inorwadza kwauri. Ndaida kukurwadzisa Sam. Ndaida. Izvi hazviregererwi," akanyunyuta. Zvakanga zvisingaite kuti Agatha Perdue aratidze kuzvidemba kana kutsanangura zviito zvake zvisina musoro. Kuna Sam zvairatidza kuti airevesa, uyezve aisakwanisa kuzviregerera nekuda kwerufu rwaTrish. Sezvineiwo, kwemakore matatu apfuura akanga achifara-achifara chaizvo. Mupfungwa dzake aifunga kuti akanga avhara suo iroro zvachose, asi zvichida nokuti akanga ari mubishi rekunyora zvinyorwa zvake kune muparidzi weLondon kuti maronda ekare akanga achiri nesimba rokumuremera.
  
  Agatha akaswedera pedyo naSam. Akaona kuyevedza kwaaive akaita kana aive asina kufanana kusinganzwisisike kwaPerdue - kwaari, yaingove iyo dick blocker chaiyo. Akamupopotera uye akazvishingisa kushamwaridzana kwaaisada paakasvika paari kuti atore tabhu yerum raisin ice cream.
  
  Zvakanaka kuti handina kuita chinhu chakapusa, akafunga achinyara.
  
  Agatha akamutarisa mumaziso chaimo semunhu aiziva zvaaifunga achibva adzokera kumashure kuti anotsikirira chigaba chainge chaoma nechando kumaronda ake ainge akuvadzwa. Sam akagaya ndokutora bhodhoro redoro raive padoor refiriji. Sezvaakavhara musuo, achidzima mwenje wechiedza kuti apinze kicheni murima, mumwe munhu akaoneka pamusuo, chitarisiko chaingooneka apo imba yokudyira yaivhenekerwa. Agatha naSam vakashamisika kuona Nina akamira panguva iyi, achiedza kuona kuti ndiani aiva mukicheni.
  
  "Sam?" - akabvunza murima pamberi pake.
  
  "Ehe asikana," Sam akapindura ndokuvhura firiji zvakare kuti aone akagara patafura naAgatha. Akanga akagadzirira kupindira mukurwisana kwehuku kwakanga kwaswedera, asi hapana chakadaro chakaitika. Nina akangofamba achienda kwaiva naAgatha, achinongedza chirongo cheice cream, asina chaakataura. Agata akapa Nina chigadziko chemvura inotonhora, uye Nina akagara, achitsikirira mabvi ake akasvuuka pamudziyo weaizi unonyevenutsa.
  
  "Aaa," akadaro achichema, maziso ake achidzokera mumasockets awo. Nina Gould akange asina chinangwa chekukumbira ruregerero, Agatha aizviziva, uye zvaive zvakanaka. Akanga awana iyi pesvedzero kubva kuna Nina, uye neimwe nzira yechienzi kwakanga kuri kunotusa zvikuru nokuda kwemhaka yake kupfuura kukanganwira kwenyasha kwaSam.
  
  "Saka," akadaro Nina, "pane munhu ane mudzanga here?"
  
  
  Chitsauko 23
  
  
  "Purdue, ndakanganwa kukuudza. Muchengeti wemba, Maisie, akafona nezuro manheru ndokundikumbira kuti ndikuzivisei kuti akadyisa imbwa yacho," Nina Perdue akadaro sezvavaiisa sefa patafura yesimbi mugaraji. "Ikodhi here iyi? Nekuti handisi kuona chikonzero chekufona kune dzimwe nyika kuti utaure chimwe chinhu chidiki. "
  
  Perdue akangonyemwerera ndokugutsurira.
  
  "Ane macode ezvese. Mwari wangu, munofanira kunzwa sarudzo yake kuenzanisa nekutora zvisaririra kubva mumiziyamu yekuchera matongo muDublin kana kushandura maumbirwo emuchetura unoshanda..." Agatha akaita makuhwa nenzwi guru kudzamara mukoma wake apindira.
  
  "Agatha, ndapota ungazvichengeta here izvi? Kusvikira ndagona kupaza nyaya iyi isingapindike pasina kukuvadza zviri mukati."
  
  "Sei usingashandisi blowtorch?" - Sam akabvunza kubva pamusuwo, achipinda mugaraji.
  
  "Petro haana chimwe chinhu kunze kwezvishandiso zvakanyanya," akadaro Perdue, achinyatsoongorora bhokisi resimbi kubva kumativi ose kuti aone kana paiva nemhando yekunyengera, zvichida nzvimbo yakavanzika kana nzira yekumanikidza kuzarura kuchengetedzwa. Inenge saizi yebhuku gobvu, yakanga isina misono kana chivharo chinooneka kana kukiya; kutaura idi, chakanga chiri chakavanzika kuti magazini yakaguma sei mukati mokuputsika kwakadaro pakutanga. Kunyange Perdue, uyo aiziva nezvekuchengetedzwa kwepamusoro uye maitiro ekufambisa, akavhiringidzika nekugadzirwa kwechinhu ichi. Zvisinei, yaingova simbi, kwete imwe simbi isingapindiki yakagadzirwa nemasayendisiti.
  
  "Sam, bhegi rangu rejimu riri pamusoro apo ... Ndapota ndivigirei spyglass," Perdue akabvunza.
  
  Paakamisa IR basa, akakwanisa kuongorora mukati mekamuri. Rectangle diki mukati yakasimbisa ukuru hwemagazini, uye Perdue akashandisa mudziyo kumaka imwe neimwe yekuyera poindi pachiyero kuti ive nechokwadi chekuti basa relaser raigara mukati meiyo paramita paakaishandisa kucheka divi rebhokisi.
  
  Kana yaiswa kune tsvuku, iyo laser, isingaonekwe kunze kweiyo doti dzvuku pachiratidzo chayo chemuviri, inocheka pamwe neakamisikidzwa zviyero zvine humbowo husina kunaka.
  
  "Usakuvadza bhuku, David," Agatha akayambira ari kumashure kwake. Perdue akadzvanya rurimi rwake nehasha nezano rake rakawandisa.
  
  Murukova rwakatetepa rweutsi, mutsara mutete weorenji musimbi yakanyungudutswa yaifamba kubva kune rumwe rutivi ichienda kune rumwe, ichibva yadzika, ichidzokorora nzira yayo kutozosvikira rectangle yemativi mana yakakwana yavezwa mudivi rakati sandara rebhokisi.
  
  "Zvino chingomirira kusvikira yatonhora zvishoma kuitira kuti tisimudze rumwe rutivi," Perdue akacherechedza sezvo vamwe vakaungana, vachizendamira pamusoro petafura kuti vaone zviri nani izvo zvakanga zvava kuda kuratidzwa.
  
  "Ndinofanira kubvuma, bhuku racho iguru kupfuura zvandaitarisira. Ini ndaifungidzira kuti chaive chinhu chakajairika sechinyorwa, "akadaro Agatha. "Asi ndinofungidzira kuti ibhuku chairo."
  
  "Ndinongoda kuona papyrus inoratidzika kuva pairi," Nina akatsinhira kudaro. Somunyori wenhoroondo, aiona zvinhu zvekare zvakadaro sezvitsvene.
  
  Sam akachengeta kamera yake yakagadzirira kurekodha ukuru uye mamiriro ebhuku, pamwe nekunyora mukati. Perdue akavhura chivharo chakachekwa akawana pachinzvimbo chebhuku bhegi rakasungwa nematehwe.
  
  "Chii ichi nhaiwe?" - Sam akabvunza.
  
  "Iyi ndiyo code," akadaro Nina.
  
  "Kodhi?" Agatha akadzokorora mukunakidzwa. "Mudura remabhuku, kwandakashanda kwemakore gumi nerimwe, ndaigara ndichishanda navo tichitaura nezvevanyori vekare. Ndiani aizofunga kuti musoja weGermany aizoshandisa codex kunyora mabasa ake ezuva nezuva?"
  
  "Izvi zvinoshamisa," Nina akadaro achishamisika apo Agatha akaibvisa muguva nemaoko ane magurovhosi. Ainyatsoziva kubata magwaro nemabhuku ekare uye aiziva kusasimba kwemhando imwe neimwe. Sam akatora mifananidzo ye diary. Zvakanga zvisina kujairika sezvakanga zvafanotaurwa nengano.
  
  Mabutiro ekumberi neeshure aigadzirwa kubva pamuouki wemuouki, aine marata akatsetseka akatsetseka uye akanamo. Kushandisa simbi yakatsvuka-inopisa simbi kana mudziyo wakafanana, huni hwakapiswa kunyora zita raClaude Hernault. Uyu munyori chaiye, zvichida Erno pachake, akanga asina hunyanzvi hwekunyora mifananidzo, nekuti munzvimbo dzinoverengeka nzvimbo dzekuchaya dzaigona kucherechedzwa uko kudzvanyirirwa kwakanyanya kana kupisa kwakaiswa.
  
  Pakati pawo, murwi wemapepa enhokwe wakagadzira zviri mukati mekodhekisi, uye kuruboshwe yakanga isina musana, semabhuku emazuva ano, asi panzvimbo pacho pakanga pane mutsara wetambo. Tai imwe neimwe yaiiswa mumaburi padivi pepuranga remapuranga uye yaipfuura nemunhokwe, yakawanda yacho yakanga yabvaruka kubva mukusakara. Zvisinei, bhuku racho rinochengeta mapeji munzvimbo zhinji, uye mashizha mashomanene zvikuru akadzurwa chose chose.
  
  "Ino inguva yakakosha," Nina akashamisika Agatha paakamubvumira kubata zvinhu neminwe yake isina kuvharwa kuti anyatsonzwisisa magadzirirwo uye zera. "Chimbofunga, mapeji aya akagadzirwa nemaoko kubva panguva imwe cheteyo saAlexander Mukuru. Ndinobheja kuti ivo vakapukunyuka kukombwa kwaKesari muAlexandria zvakare, tisingadudzi kusandura mipumburu kuva mabhuku."
  
  "History nerd," Sam akaseka zvake.
  
  "Zvakanaka, iye zvino zvatakayemura izvi uye takanakidzwa nerunako rwayo rwekare, tinogona kuenderera mberi kune nhetembo uye mamwe emamwe mazano kune jackpot," akadaro Perdue. "Bhuku iri rinogona kumira muyedzo yenguva, asi ndinokahadzika kuti tichadaro, saka ... hapana nguva yakafanana neyazvino."
  
  Mumakamuri aSam naPerdue, ivo vana vakaungana kuti vawane peji iyo Agatha aiva nemufananidzo, kuitira kuti Nina aigona kushandura mashoko akanga asipo kubva mumitsara yenhetembo. Peji yega yega yainyorwa muchiFrench nemumwe munhu akashata pakunyora nemaoko, asi Sam zvisinei akatora bepa rega rega ndokurichengeta pamemory card yake. Pavakazowana peji yacho, anopfuura maawa maviri gare gare, vatsvakurudzi vana vakafara kuona kuti nhetembo yakakwana yakanga ichiripo. Vachida kuzadza makwanza, Agata naNina vakatanga kuzvinyora pasi vasati vaedza kududzira zvinorehwa.
  
  "Saka," Nina akanyemwerera nokugutsikana, achipeta maoko ake patafura, "Ndakashandura mashoko asipo, uye zvino tine rutivi rwakakwana."
  
  
  "Zvitsva zvevanhu
  
  Kwete muvhu pa680 gumi nembiri
  
  Indekisi yaMwari ichiri kukura ine utatu huviri
  
  Uye Ngirozi dzinoombera dzinovanza Chakavanzika chaErno
  
  Uye nemaoko chaiwo anoibata
  
  Inoramba isingaoneki kunyange kune uyo anotsaurira rumutsiriro rwake kuna Henry I
  
  Kunotumirwa vamwari moto, uko kunoitwa minamato
  
  
  "Chakavanzika che'Erno'... hmm, Erno mutori wenhau, munyori wechiFrench," Sam akadaro.
  
  "Hongu, murwi mukuru pachake. Iye zvino zvaava nezita, haaratidzike sengano, handizvo here? Perdue akawedzera, akatarisa chimwe chinhu kunze kwekushamiswa nemigumisiro yezvaimbova zvisingaoneki uye zvine ngozi.
  
  "Sezviri pachena, chakavanzika chake ipfuma yaakataura nezvayo kare kare," Nina akanyemwerera.
  
  "Saka, chero kune pfuma, vanhu varipo havazive nezvazvo?" Sam akabvunza achibwaira bwaira sezvaaigaro edza kusunungura dendere regunguwo.
  
  "Rudyi. Uye izvi zvinoshanda kuna Henry I. Henry wandaive nemukurumbira wei?" Agatha akafunga nezwi guru, achibata chirebvu nechinyoreso chake.
  
  "Henry Wokutanga akanga ari mambo wokutanga weGermany," Nina akadaro, "muMiddle Ages. Saka pamwe tiri kutsvaga kwaakaberekerwa? Kana kuti ingava nzvimbo yake yesimba here?"
  
  "Kwete, mira. Handizvo zvoga," akadaro Perdue.
  
  "Seiko?" Nina akabvunza.
  
  "Semantics," akapindura pakarepo, achibata ganda pasi pepasi pemagirazi ake. "Mutsara uyu unotaura nezve 'uyo anotsaurira kuzvarwa patsva kuna Henry', saka hazvinei namambo chaiye, asi nemunhu aive muzukuru wake kana neimwe nzira akazvienzanisa naHenry I."
  
  "O Mwari wangu, Purdue! Ndizvozvo!" Akadaro Nina achipuruzira bendekete rake achibvumira. "Zvirokwazvo! Vazukuru vake vaenda kare, kunze kwemutsetse uri kure wakanga usina kukosha zvachose munguva yaigara Werner, Hondo Yenyika Yekutanga neChipiri. Rangarira, aive murongi weguta reCologne munguva yeHondo Yenyika II. Zvakakosha".
  
  "Zvakanaka. Fascinating. Sei?" Agatha akazendamira neake aigara achifunga.
  
  "Nekuti chinhu chimwe chete chandakanga ndafanana naHenry neHondo Yenyika II aive murume aizvitenda kuti kuzvarwa patsva kwamambo wekutanga - Heinrich Himmler!" Nina akapotsa aridza mhere mukufara kwake kusingadzorwi.
  
  "Imwe mbongoro yeNazi yabuda. Sei ndisiri kushamisika?" Sam akatura befu. "Himmler akanga ari imbwa huru. Izvi zvinofanira kunge zviri nyore kufungidzira. Haana kuziva kuti akanga ane pfuma iyi, kunyange zvazvo yakanga iri mumaoko ake, kana kuti chimwe chinhu chakadaro."
  
  "Ehe, ndizvo chaizvo zvandinowana kubva mukududzirwa ikoko," Perdue akabvuma.
  
  "Saka angadai akachengeta kupi chinhu chaasina kuziva kuti anacho?" Agatha akafinyama. "Kumba kwake?"
  
  "Ehe," akadaro Nina. Mufaro wake waive wakaoma kufuratira. Uye Himmler aigara kupi panguva yaKlaus Werner, murongi weguta reCologne?
  
  Sam naAgatha vakakwenya.
  
  "Sir Herte Herren naLady," Nina akadaro zvinoshamisa, achitarisira kuti chiGerman chake chaive chechokwadi panyaya iyi, "Wewelsburg Castle!"
  
  Sam akasekerera nekutaura kwake kwaipenya. Agatha akangogutsurira ndokutora rimwe cookie uku Perdue achirovanisa maoko ake pamwe chete nekuakwesha.
  
  "Ndinozvitora kuti haurambe shure kwezvose, Dr. Gould?" Agatha akabvunza zvake. Perdue naSam vakamutarisawo vachida kuziva ndokumirira.
  
  Nina haana kuramba kuti akanga afadzwa nekodhekisi yacho nemashoko aibatanidzwa nayo, izvo zvakamuita kuti arambe achitsvaka chimwe chinhu chaigona kuva chakadzama chose. Aimbofunga kuti aizoita huchenjeri panguva ino; haaizove ari kutandanisa hanzi, asi zvino zvaakanga aona chimwe chishamiso chenhoroondo chichiitika, aizotadza sei kuchitevera? Zvakanga zvisina kukodzera ngozi kuva chikamu chechimwe chinhu chikuru here?
  
  Nina akanyemwerera, achibvisa kusava nechokwadi kwake kwese achifarira izvo kodhi yaigona kuvanza. "Ndiri mu. Mwari ndibatsireiwo. Ndiri mu."
  
  
  Chitsauko 24
  
  
  Kwapera mazuva maviri, Agatha akabvumirana nemunhu waaishandira kuti aendese kodhekisi yacho, yaakazoshandirwa. Zvakanga zvakaomera Nina kuti asiyane nechikamu chinokosha zvakadaro chenhoroondo yekare. Kunyangwe aive nyanzvi munhoroondo yeGerman, kunyanya seyaienderana neHondo Yenyika Yechipiri, aive nechido chikuru chenhoroondo yese, kunyanya nguva dzakasviba uye dziri kure neNyika Yekare zvekuti mashoma echokwadi kana maakaunzi asara.
  
  Zvizhinji zvakanyorwa pamusoro penhoroondo yekare zvechokwadi zvakaparadzwa nekufamba kwenguva, zvakasvibiswa uye kuparadzwa nechishuwo chevanhu chekutonga makondinendi ese uye budiriro. Hondo uye kutamiswa zvakakonzera nyaya dzinokosha uye zvisaririra kubva munguva dzakakanganikwa kuita ngano nemakakatanwa. Hechino chimwe chinhu chaivepo munguva iyo vamwari nemhuka dzainzi dzinofamba panyika, apo madzimambo aifema moto uye magamba akatonga marudzi ose neshoko rimwe chete raMwari.
  
  Ruoko rwake rune nyasha rwakapuruzira zvinyoro nyoro chinhu chinokosha. Mavanga aive pamakumbo ake aive otanga kupora, uye paive nekamwe kakufemereka muchimiro chake, sekunge svondo rapfuura kwaingova kurota kusinganzwisisike kwaakange awana mukana wekupinzwa chimwe chinhu chisinganzwisisike uye nemashiripiti. Iyo Tiwaz rune tattoo paruoko rwake yakabuda zvishoma kubva pasi peruoko rwake, uye akayeuka chimwe chiitiko chakafanana, paakanyura akananga munyika yeNorse ngano uye chokwadi chayo chinokwezva mumazuva edu. Kubvira ipapo akanga asati anzwa pfungwa inokatyamadza kudaro yokushamiswa nechokwadi chakavigwa chenyika, zvino chaderedzwa kuva dzidziso inosekesa.
  
  Uye zvakadaro apa yaive, inooneka, inobatika uye chaiyo chaiyo. Ndiani angataura kuti mamwe mazwi, akarasika mungano, haana kuvimbika? Kunyangwe Sam akatora mapikicha ese peji uye akatora runako rwebhuku rekare nehunyanzvi hwehunyanzvi, akachema kutsakatika kwaro kusingadzivisike. Kunyange zvazvo Perdue akazvipira kushandura dhayari rose mumapeji akatevedzana kuti averenge, zvakanga zvisina kufanana. Mashoko akanga asina kukwana. Aisagona kuisa maoko ake pamidhindo yemagariro ekare nemashoko.
  
  "Oh Mwari wangu, Nina, muri kunetseka here nechinhu ichi?" - Sam akaseka, achipinda mukamuri naAgatha mumuswe wake. "Ndodaidza muprista akwegura nemuprista wechidiki here?"
  
  "Aa, musiyei henyu, VaCleave. Kune vanhu vakati wandei vasara munyika ino vanokoshesa simba rechokwadi rekare. Dr. Gould, ndatamisa mari yako," Agatha Perdue akamuzivisa. Muruoko rwake aive nebhegi redehwe chairo rekutakura bhuku; rakanga rakachengetedzwa pamusoro nekiyi yakafanana nebhegi rechikoro rekare raNina paakanga ava nemakore gumi nemana.
  
  "Ndinokutendai, Agata," Nina akadaro noushamwari. "Ndinovimba kuti mutengi wako anozvitenda zvakanyanya."
  
  "Haiwa, ndine chokwadi chokuti anoonga chinetso chose chatakasangana nacho chokuti bhuku racho ridzoke. Zvisinei, ndapota regai kutumira mapikicha kana mashoko," Agatha akabvunza Sam naNina, "kana kuti taurira chero ani zvake kuti ndakupai mvumo yokuwana zviri mazviri." Vakagutsurira musoro kuratidza kubvumirana nazvo. Pashure pezvose, kudai vaifanira kuzivisa icho bhuku ravo raitungamirira kwairi, paisazova nedikanwo yokuzivisa kuvapo kwaro.
  
  "David aripi?" - akabvunza, achiunganidza mabhegi ake.
  
  "Ana Peter muhofisi yake mune chimwe chivako," Sam akapindura, achibatsira Agatha nebhegi rake regiya rokukwira.
  
  "Ok, muudze kuti ndaonekana, kwakanaka here?" - akadaro, asingataure chero munhu kunyanya.
  
  Mhuri yechienzi yakadini, Nina akazvifunga mumwoyo make sezvaaiona Agatha naSam vachinyangarika vachidzika nemasitepisi kumusuo wokumba. Mapatya ava nemakore asina kumboonana, uye uku ndiko kuparadzana kwavanoita. Damn, ndaifunga kuti ihama inotonhora, asi vaviri ava vakango ... vanofanira kunge vari pamusoro pemari. Mari inoita kuti vanhu vave mapenzi uye vakashata.
  
  "Ndaifunga kuti Agatha aiuya nesu," Nina akadana ari pabarustrade pamusoro pePurdue sezvo iye naPeter vakananga muimba yekusvikira.
  
  Perdue akatarisa mudenga. Peter akabhabhadzira ruoko rwake ndokukwazisa Nina.
  
  "Wiedersechen, Peter," akanyemwerera.
  
  "Ndofunga hanzvadzi yangu yaenda?" Perdue akabvunza, achisvetuka nhanho dzekutanga kuti abatane naye.
  
  "Chaizvoizvo, iko zvino. Ndofunga imi vaviri hamusati mava pedyo," akadaro. "Haana kumirira kuti uuye kuzoonekana?"
  
  "Unomuziva," akadaro, inzwi rake rakanga rakashoshoma nokuratidza kukakavara kwekare. "Handina rudo kunyange pazuva rakanaka." Akanyatsotarisa Nina, uye maziso ake akatanga kupfava. "Nerimwe rutivi, ndinobatanidzwa zvikuru, tichifunga nezvemhuri yandinobva."
  
  "Chokwadi, dai wanga usiri munyarikani akadaro," akamugura. Mashoko ake akanga asina hasha, asi airatidza maonero ake echokwadi nezveaichimbova mudiwa wake. "Unoita kunge unoenderana nemhuri yako, mudhara."
  
  "Tagadzirira kuenda here?" Inzwi raSam raibva pamusuwo wepamba apa rakapedza shungu.
  
  "Ehe. Hongu, takagadzirira kutanga. Ndakakumbira Peter kuti aronge zvokufambisa kuenda kuBuren, uye kubva ikoko taizoshanyira nhare yacho kuti tione kana taigona kuwana revo ipi neipi mumashoko emagazini," akadaro Perdue. "Tinofanira kukurumidza, vana. Pane zvakaipa zvakawanda zvinofanira kuitwa!"
  
  Sam naNina vakatarisa achingonyangarika nechepadivi pemukoto unoenda kuhofisi kwaakanga asiya mikwende yake.
  
  "Unogona here kutenda kuti haasati aneta nekuchera nyika yese achitsvaga mubairo usinganzwisisike?" Nina akabvunza. "Ndinoshamisika kana iye achiziva zvaari kutsvaka muupenyu, nokuti anonyanyofunga nezvokuwana pfuma, asi hazvina kumbokwana."
  
  Sam, masendimita mashoma kumashure kwake, akapuruzira bvudzi rake zvinyoro nyoro, "Ndinoziva zvaari kutsvaga. Asi ndinotyira kuti mubairo uyu wausingazivi ucharamba uri rufu rwake."
  
  Nina akacheuka kutarisa Sam. Chimiro chake chakazadzwa norusuruvaro runotapira sezvaaidhonza ruoko rwake kubva paari, asi Nina akakurumidza kuribata ndokubata chanza chake zvakasimba. Akabata ruoko rwake ndokutura befu.
  
  "Oh, Sam."
  
  "Ehe?" akabvunza achitamba nezvigunwe zvake.
  
  "Ndinoda kuti ubvisewo shungu dzako. Hakuna ramangwana ipapo. Pane dzimwe nguva, pasinei zvapo nokuti kunorwadza sei kubvuma kuti warasikirwa, unofanira kupfuurira," Nina akamurayira nounyoro, achikarira kuti aizoteerera zano rake pamusoro pecheni dzake dzokuzvisunga nadzo pana Trish.
  
  Airatidza kushushikana zvechokwadi, uye zvakarwadza mwoyo wake kunzwa achitaura zvaaityira kuti akanga anzwa nguva yose iyi. Akanga ari kure kubva pakukwezva kwake pachena kuBern, uye nekudzoka kwaPerdue kunzvimbo, kureba kubva kuSam kwakanga kusingadzivisiki. Akademba kuti dai aita matsi kuitira kuti asarwadziwa nekureurura kwake. Asi ndizvo zvaaiziva. Akarasikirwa naNina kamwe uye zvachose.
  
  Akapuruzira dama raSam neruoko rwakapfava, kubata kwaaida zvakanyanya. Asi mashoko ake akamurwadza kusvika pamwoyo.
  
  "Unofanira kumurega aende, kana kurota kwako uku kunotungamirira kurufu."
  
  Aihwa! Iwe haugone kuita izvi!Pfungwa dzake dzakaridza mhere, asi izwi rake rakaramba rakanyarara. Sam akanzwa arasika pakupedzisira kwazvo, akarasika mukunzwa kunotyisa kwazvakaunza. Aifanira kutaura chimwe chinhu.
  
  "Rudyi! Zvese zvagadzirira!" Perdue akatyora nguva yekumira manzwiro. "Hatina nguva yakawanda yekusvika kunhare isati yavhara zuva."
  
  Nina naSam vakamutevera nemukwende wavo vasina kutaura rimwe shoko. Mugwagwa unoenda kuWewelsburg waiita seusingaperi. Sam akabva anyarara ndokugara kubackseat akabaya maearphones ake mufoni make achiteerera mumhanzi achiita seari kurara. Asi mumusoro make zviitiko zvese zvakange zvakasanganiswa. Akashamisika kuti zvakanga zvaita sei kuti Nina asarudze kuva naye, nokuti sokuziva kwake, akanga asina chaakaita kumusundidzira kure. Pakupedzisira, akabatwa nehope mumhanzi uye nemufaro akarega kunetseka pamusoro pezvinhu zvaasingagoni kudzora.
  
  Vaifamba nzira zhinji vachitevedza E331 nekumhanya kwakanaka kushanyira nhare masikati. Nina akatora nguva yokudzidza imwe nhetembo yacho yose. Vakasvika pamutsetse wokupedzisira: "Uko vamwari vanotumira mwoto, uko kunonamatwa."
  
  Nina akafinyama, "Ndinodavira kuti nzvimbo yacho iWewelsburg, mutsara wokupedzisira unofanira kutiudza pokutarira munhare."
  
  "Pamwe. Ndinofanira kubvuma, handizivi pekutangira. Inzvimbo yakanaka ... uye yakakura, "Perdue akapindura. "Uye nemagwaro emunguva yeNazi, iwe neni tose tinoziva mwero wounyengeri hwavaigona kusvika, uye ndinofunga kuti izvozvo zvinotityisa. Ukuwo, tingatya, kana kuti tingazviona serimwe dambudziko. Mushure mezvose, isu takatokunda mamwe ma network avo akavanzika, ndiani angati isu hatigone kuzviita nguva ino?
  
  "Ndinoshuva kuti dai ndakatenda matiri sezvaunoita, Perdue," Nina akagomera, achifambisa maoko ake nebvudzi rake.
  
  Nguva pfupi yadarika, ainzwa kuda kungokwira kunomubvunza kuti Renata aripi uye aiitei naye mushure mekunge vatiza tsaona yemotokari kuBelgium. Zvakanga zvakakodzera kuti azive - uye nokukurumidza. Nina aifanira kuponesa Alexander neshamwari dzake chero mutengo, kunyange kana zvaireva kusvetuka zvakare mumubhedha waPerdue - nenzira ipi zvayo inodiwa - kuwana ruzivo.
  
  Vachitaura kudaro ziso raPerdue rakaramba rakatarisa pagirazi rekumashure asi haana kunonoka. Maminitsi mashoma gare gare vakafunga kumbomira paSoest kuti vawane chokudya. Taundi rinoyevedza rakavakweva kubva mumugwagwa mukuru une masipiyamu echechi anokwira pamusoro pematenga edzimba nezvisumbu zvemiti zvaidzikisa mapazi awo anorema mudziva nenzizi dziri pasi. Runyararo rwacho rwakagara rwuchigamuchirwa uye Sam aitofara kuziva kuti paive nechikafu.
  
  Mukudya kwemanheru kwese kunze kwe quaint café & # 233; munzvimbo yeguta, Perdue aiita seari kure, kunyangwe zvishoma zvisina kuenzana muhunhu hwake, asi Nina akainyorera kuhanzvadzi yake ichienda kamwe kamwe.
  
  Sam akasimbirira pakuedza chimwe chinhu chemunharaunda, achisarudza Pumpernickel naZwiebelbier, sezvakakurudzirwa neboka raifara zvikuru revashanyi vaibva kuGreece avo vakanga vachinetseka kufamba mumutsara wakatwasuka panguva ino yokutanga yezuva.
  
  Ndizvo zvakaita kuti Sam ave nechokwadi chekuti ndiro rake. Pakazara nhaurirano yaive yakareruka, kunyanya nezve runako rweguta nekushoropodzwa kune hutano kune vaipfuura vaipfeka majean akanyanya kana avo vaisaona hutsanana hwemunhu hunodiwa.
  
  "Ini ndinofunga yave nguva yekuti isu tiende, vanhu," Perdue akagomera, achisimuka kubva patafura, iyo yakanga yazara nemanapkins akashandiswa uye ndiro dzisina chinhu dzakasara dzakapararira dzeaive mabiko anoshamisa. "Sam, pamwe hauna kamera yako mubhegi rako, handiti?"
  
  "Ehe".
  
  "Ndinoda kutora mufananidzo wechechi yeRomanesque iri uko," Perdue akabvunza, achinongedza chivakwa chekare chine ruvara rwekrimu chine Gothic flair iyo isinganakidze seCologne Cathedral asi ichiri yakakodzera kupfurwa kwepamusoro-tsanangudzo.
  
  "Chokwadi, changamire," Sam akanyemwerera. Akawedzera chifananidzo chacho kuti chivhare urefu hwose hwechechi, achiva nechokwadi chokuti chiedza nokusefa zvakanga zvakarurama kuitira kuti zvinhu zviduku zvose zvechivako zvacho zvionekwe.
  
  "Thank you," Perdue akadaro ndokukwesha maoko ake. "Zvino, handei.
  
  Nina akanyatsomutarisa. Akanga ari murume mumwe chete aizvikudza, asi pane chimwe chinhu chaimutyira pamusoro pake. Aiita seaine kakuvhunduka, kana kuti pane chaimunetsa chaaisada kugovera.
  
  Purdue nezvakavanzika zvayo. Unogarochengeta mepu paruoko rwako, handiti?Nina akafunga kudaro sezvavaiswedera pedyo nemotokari yavo.
  
  Chaasina kuona pwere mbiri dzemapunk dzaitevera mutsoka dzadzo dziri chinhambwe, dzichiita sedzinoona nzvimbo. Vakanga vachitevera Perdue, Sam naNina kubva pavakabva kuCologne maawa anenge maviri nehafu apfuura.
  
  
  Chitsauko 25
  
  
  Erasmusbrug akatambanudzira mutsipa wake weshavi mudenga rakajeka pamusoro apo mutyairi waAgatha akadarika zambuko. Akanga asati asvika kuRotterdam nenguva nekuda kwekunonoka kwendege muBonn, asi akanga ava kuyambuka Erasmus Bridge, rinozivikanwa nerudo seDe Zwaan nekuda kwechimiro chepirani chena yakakombama yakasimbiswa netambo dzairisimudza.
  
  Haana kukwanisa kunonoka kana kuti kwaizova kupera kwebasa rake rokubvunzurudza. Chaakasiya muhurukuro dzake nemukoma wake ndechekuti mutengi wake aive Jost Bloom, muunganidzi ane mukurumbira pasi rose wezvigadzirwa zvisingazivikanwe. Yakanga isiri masanga kuti mumwe muzukuru akavawana mukamuri repamusoro rambuya vake. Mufananidzo uyu waive pakati pemarekodhi emutengesi wezvinhu zvekare achangofa uyo, zvinosuruvarisa, aive kudivi risiri remutengi waAgatha, mumiriri wekanzuru yeDutch.
  
  Ainyatsoziva kuti aishandira dare chairo renhengo dzepamusoro-soro dzesangano reBlack Sun raipindira apo kurongeka kwacho kwaita matambudziko nekutonga kwaro. Ivowo vaiziva kuti aibatanidzwa naani, asi nokuda kwechimwe chikonzero kwakanga kune nzira isina kwayakarerekera kumativi ose ari maviri. Agatha Purdue akazviparadzanisa uye basa rake kubva kumukoma wake uye akavimbisa kanzuru kuti vakanga vasina hukama neimwe nzira kunze kwezita , chinova chinhu chinozvidemba mu r & # 233; sumé.
  
  Chavaisaziva, zvisinei, ndechekuti Agatha aive ahaya vanhu chaivo vavaitsvaga kuBruges kuti vawane chinhu chavaitsvaga. Sezvineiwo, chaive chipo chake kumunin'ina wake, kuti iye nevamwe vake vatange vambotanga varume vaBloom vasati vapenengura ndima ndokutevera nzira yavo kuti vawane chaibatwa mudumbu reWewelsburg. Zvikasadaro, aingozviitira hanya, uye akazviita nemazvo.
  
  Mutyairi wake akachaira Audi RS5 munzvimbo yekupaka yePiet Zwart Institute, kwaaizosangana naVaBloom nevabatsiri vake.
  
  "Maita basa," akadaro nehasha ndokupa mutyairi wacho maeuro mashomanene nokuda kwedambudziko rake. Mutakuri wake airatidza kusuruvara, kunyange zvazvo akanga akapfeka zvakanaka senyanzvi yekuchengeta zvinyorwa uye nyanzvi yekupa mazano pamabhuku asingawanzowanikwi ane ruzivo rwakavanzika nemabhuku ezvakaitika kare. Akabuda Agatha paakapinda paWillem de Kooning Academy, chikoro chepamusoro cheguta, kuti asangane nemutengi wake muimba yehofisi umo mutengi wake aive nehofisi. Mutariri weraibhurari murefu akadhonzera vhudzi rake mubhanhire rakashongedzwa uye akafamba achidzika nekamukoridho akapfeka sutu yepenzura siketi nezvitsitsinho, zvakapesana chose neavapid recluse yaaive chaizvo.
  
  Kubva pahofisi yekupedzisira kuruboshwe, paidhonzwa maketeni emafafitera kuti chiedza chisapinda mukati, akanzwa inzwi raBloom.
  
  "Miss Perdue. Nenguva semazuva ese," akadaro achiratidza kufara, achitambanudza maoko ake ese kuti azununguse. VaBloom vaiyevedza zvikuru, vava nemakore ekuma50, vaine vhudzi rakatsvukuruka riine tint dzvuku zvishoma raidonha mumakiyi marefu pakora yavo. Agatha akanga ajaira mari, achibva kumhuri yakapfuma zvisingaite, asi aifanira kubvuma kuti hembe dzaVaBloom dzaive dzakareba. Dai akanga asiri ngochani, angadai akamunyengedza. Sezvineiwo aive nemafungiro mamwe chete nekuti maziso ake eblue ainyatsoongorora macurves ake paaimukwazisa.
  
  Chinhu chimwe chaaiziva pamusoro pevaDutch ndechokuti vakanga vasina kumbochengetedzwa.
  
  "Ndinofunga kuti wakagamuchira magazini yedu here?" - akabvunza pavakagara pasi pakatarisana netafura yake.
  
  "Hongu, VaBloom. Pano chaipo," akapindura kudaro. Akanyatsoisa dehwe rake panzvimbo yakakwenenzverwa achibva avhura. Mubatsiri waBloom, Wesley, akapinda muhofisi akabata bhegi. Akanga ari mudiki zvikuru pane mukuru wake, asi zvakaenzana mukusarudza kwake zvipfeko. Zvakanga zviri zvinofadza kuona mushure memakore akawanda kwazvo akapedza munyika dzisina kubudirira umo murume akapfeka masokisi aionekwa seakanaka, Agatha akafunga.
  
  "Wesley, ndapota ipa mukadzi uyu mari yake," akadaro Bloom. Agatha akamuona sesarudzo isinganzwisisike kukanzuru, sezvo vaive varume vechikuru, vaive vasina kana hunhu hwaBloom kana hunyanzvi hwekudadisa. Zvisinei, murume uyu aiva nechigaro muboka revatungamiriri vechimwe chikoro chemifananidzo chakakurumbira, saka aitofanira kuva nemavara akati wandei. Akatora briefcase kubva mumaoko aWesley mudiki ndokumirira apo VaBloom vaiongorora zvaainge atenga.
  
  "Zvinofadza," akafemereka, achibudisa magirovhosi muhomwe kuti abate chinhu chacho. "Miss Perdue, uri kuenda kunotarisa mari yako here?"
  
  "Ndinovimba nemi," akanyemwerera, asi chimiro chemuviri wake chairatidza kunetseka kwake. Aiziva kuti chero nhengo yeBlack Sun, zvisinei nekuti munhu anotaurika naye sei, aizova munhu ane ngozi. Mumwe munhu ane mukurumbira waBloom, mumwe munhu akafamba nemazano, akadarika dzimwe nhengo dzehurongwa, anofanira kunge aive akaipa anotyisa uye asina hanya muzvisikwa. Agatha haana kana kamwe chete akabvumira chokwadi ichi kuti chitsvedze kubva munjere dzake achichinjanisa zvese zvinofadza.
  
  "Unovimba neni!" akadeedzera nemutauriro wake wakakora wechiDutch achiratidza kushamisika. "Mudiwa wangu, ndini munhu wekupedzisira waunofanira kuvimba naye, kunyanya panyaya yemari."
  
  Wesley akaseka pamwe chete naBloom vachionana misikanzwa. Vakaita kuti Agatha anzwe kunge benzi rakazara, uye asina hunyanzvi pazviri, asi haana kushinga kuita nenzira yake yekuzvideredza. Aive nehasha, zvino aive ave kutarisana nemwero mutsva wemupfanha wakaita kuti kutuka kwaaiita kune vamwe kuite kunge kushaya simba uye kwemwana.
  
  "Saka ndizvozvo here, Mr. Bloom?" - akabvunza nenzwi rekuzviisa pasi.
  
  "Tarisa mari yako, Agatha," akaerekana ataura nezwi rakadzikama, maziso ake akatarisa mumaziso ake. Akateerera.
  
  Bloom akanyatsovhura kodhekisi, achitsvaga peji yaive nemufananidzo waakapa Agatha. Wesley akamira kumashure kwake, akatarisa pabendekete rake, achiratidza kubatikana nekunyora semudzidzisi wake. Agatha akatarisa kuti mari yavakange vawirirana yaivepo here. Bloom akabva angomutarisa akanyarara achiratidza kuti ainzwa kunyara.
  
  "Ndizvo zvese here?" akabvunza.
  
  "Ehe, VaBloom," akagutsurira musoro, akamutarisa sebenzi rasiya basa. Ndiko kutarisa uku kwaigara kuchikonzera kusafarira varume, asi hapana chaaigona kuita nezvazvo. Uropi hwake hwakatanga kutenderera uye kuverenga nguva, mutauro wemuviri, uye kufema. Agatha akatya.
  
  "Gara uchitarisa nyaya yacho mudiwa. Hauzivi kuti ndiani ari kuedza kukubiridzira, handiti?" akanyevera ndokudzorera pfungwa dzake kucodex. "Zvino ndiudze, usati watizira musango ..." akadaro asina kumutarisa, "wakawana sei chisaririra ichi?" Ndinoreva, wakazviwana sei?
  
  Mashoko ake akaita kuti ropa riyerere.
  
  Usazvinetsa, Agatha. Tamba mbeveve. Tamba mbeveve uye zvese zvichanaka, akapokana muhuropi hwake hwakaputsika, huchipuruzira. Akakotama akapeta maoko ake zvakanaka pamakumbo ake.
  
  "Ndakatevera zvakataurwa munhetembo yacho, hongu," akanyemwerera, achiedza kungotaura zvakawanda sezvazvaidiwa. Akamirira; akabva ati: "Zvakangodaro?"
  
  "Ehe, changamire," akadaro aine chivimbo chainyepedzera. "Ndichangoziva kuti yaive muNgirozi Bhero muCologne Cathedral. Ehe, zvakanditorera nguva yakati rebei kuti nditsvage uye kufungidzira zvakawanda zvacho ndisati ndazvifunga. "
  
  "Chokwadi?" akasekerera. "Ndine simba rakanaka kuti njere dzako dzinopfuura pfungwa huru uye kuti une hunyanzvi hwekugona kugadzirisa mapuzzle senge macode nezvimwe zvakadaro."
  
  "Ndiri kutamba," akadaro achiseka. Sezvo aisaziva kuti airevei, akairidza yakatwasuka uye isina kwayakarerekera.
  
  "Uri kuita zvekutamba. Uri kufarira here zvinofarirwa nemukoma wako?" akabvunza achidonhedza maziso ake kudetembo chairo raakanga aturikirwa naNina muchiTurso.
  
  "Handina chokwadi chokuti ndanzwisisa," akapindura kudaro, hana yake ichirova zvisingaite.
  
  "Munun"una wako Dhavhidhi. Angadai akafarira chinhu chakadaro. Kutaura zvazviri, anozivikanwa nekudzingirira zvinhu zvisiri zvake," Bloom akaseka achiseka achipuruzira nhetembo nemuromo wechigunwe chegurovhosi.
  
  "Ndakanzwa kuti ari muongorori. Ukuwo, ndinofarira kugara mumba zvakanyanya. Handigoverani muitiro wake womuzvarirwo wokuzviisa amene mungozi," akapindura kudaro. Kutaurwa kwemukoma wake kwainge kwatoita kuti afunge kuti Bloom aimufungira kuti aishandisa zviwanikwa zvake, asi aigona kunge ari manyepo.
  
  "Ipapo ndiwe munun"una kana hanzvadzi yakachenjera," akazivisa kudaro. "Asi ndiudze, Miss Perdue, chii chakakutadzisa kuramba uchidzidza nhetembo inotaura zvakajeka kupfuura wekare Werner achidzvanya pane yake yekare Leica III asati avanza dhayari raErno?"
  
  Aiziva Werner uye aiziva Erno. Akatoziva kuti ndeipi kamera ingangoshandiswa neGermany, nguva pfupi asati avanza codex munguva yaAdenauer naHimmler. Hungwaru hwake hwaimupfuura nekure, asi hazvina kumubatsira apa nekuti ruzivo rwake rwaive rwakakura. Kekutanga muhupenyu hwake, Agatha akazviwana ari mumakwikwi ehupenzi nekuti aive asina kugadzirira kutenda kwake kuti aive akangwara kupfuura vazhinji. Zvichida kutamba mbeveve kwaizova chiratidzo chechokwadi chokuti akanga avanza chimwe chinhu.
  
  "Ndiri kuti, chii chingakutadzisa kuita chinhu chimwe chete?" akabvunza.
  
  "Nguva," akadaro nenzwi rakasimba rinoyeuchidza chivimbo chake chenguva dzose. Kana murume wacho aimufungira kuti aimunyengera, aifunga kuti aifanira kubvuma. Ikoku kwaizomupa chikonzero chokudavira kuti akanga akatendeseka uye anodada namano ake, asingatombotyi pamberi pavanhu vakaita saiye.
  
  Bloom naWesley vakatarisa garoro riye rakavimbika vasati vabvaruka nekuseka. Agatha haina kujaira vanhu uye quirks dzavo. Haana kuziva kuti vaimutora serious here kana kuti vaimuseka kuti airatidza kuti haatyi. Bloom akakotama pamusoro pekodhekisi, kukwezva kwake kwehudhiyabhorosi kuchiita kuti asaite pamberi pemazango ake.
  
  "Miss Perdue, ndinokuda. Zvakaoma, dai wanga usiri Purdue, ndaizofunga kukuhaya nguva yakazara," akadaro achiseka. "Uri imwe gehena yekiki ine ngozi, handizvo? Uropi hwakadai hune unzenza hwakadaro... handigoni kurega kukuyemura nokuda kwaizvozvo."
  
  Agatha akasarudza kusapindura chimwe chinhu kunze kwekungogutsurira musoro achitenda Wesley achinyatsoisa kodhekisi iyi munyaya yaBloom.
  
  Bloom akasimuka ndokugadzirisa sutu yake. "Miss Perdue, ndinokutendai nemabasa enyu. Waikosha sendi rose.
  
  Vakakwazisana Agatha achibva afamba achienda kumusuwo waaive akabatwa naWesley akabata briefcase.
  
  "Ndinofanira kutaura kuti basa rakaitwa nemazvo ... uye munguva yakarekodhwa," Bloom akapopota achifara.
  
  Nyangwe aive apedza nyaya dzake naBloom, aitarisira kuti aive atamba zvake.
  
  "Asi ndinotya kuti handivimbe newe," akadaro nehasha ari kumashure kwake, Wesley achibva avhara gonhi.
  
  
  Chitsauko 26
  
  
  Perdue haana chaakataura nezvemota yaimutevera. Chekutanga aifanira kuona kuti aitya here kana kuti vaviri ava vaingova vanhuwo zvavo vaviri vaienda kunoona Wewelsburg Castle. Zvino yakanga isati yava nguva yokukwevera ngwariro kuvatatu vavo, zvikurukuru sezvo vakanga vachinzvera zvakananga kuti vaite chimwe chinhu chisiri pamutemo ndokuwana izvo Werner akanga achitaura pamusoro pazvo munhare. Chivako ichi, icho vatatu vakanga vamboshanyira panguva dzavo vamene, chakanga chakakurisa kuti vatambe mutambo wemhanza kana kufungidzira.
  
  Nina akagara akatarisa nhetembo uye akaerekana atendeukira kuInternet pafoni yake, achitsvaga chimwe chinhu chaaifunga kuti chingave chakakosha. Asi nguva shoma gare gare akadzungudza musoro wake nokugunun"una kwakaora mwoyo.
  
  "Hapana?" - Perdue akabvunza.
  
  "Aihwa. 'Uko vamwari vanotumira mwoto, uko kunonamatwa' kunoita kuti ndifunge nezvechechi. Pane chapel kuWewelsburg here? akafinyama kumeso.
  
  "Aiwa, sekuziva kwangu, asi ipapo ndaingova muhoro yavakuru vakuru veSS. Mumamiriro ezvinhu akadaro, handina kunyatsoona chimwe chinhu chakasiyana," Sam akarondedzera imwe yekavha yake ine ngozi zvikuru makore mashoma asati ashanya kokupedzisira.
  
  "Hapana chapel, kwete. Aiwa, kutoti vakachinja nguva pfupi yapfuura, saka vamwari vaizotumira moto kupi?" - Perdue akabvunza, achiri kusabvisa maziso ake pamotokari yaiswedera kumashure kwavo. Nguva yokupedzisira yaakanga ari mumotokari naNina naSam, vakanga vapotsa vafa mukudzingirirwa, chimwe chinhu chaakanga asingadi kudzokorora.
  
  "Moto wavamwari chii?" Sam akambofunga. Ipapo akatarisa mudenga akati, "Mheni! Kungava mheni here? Iwelsburg inei nechekuita nemheni?"
  
  "Gehena hongu, uyu unogona kunge uri moto unotumirwa namwari, Sam. Uri mwari...dzimwe nguva," akanyemwerera kwaari. Sam akabatwa neshungu nehunyoro hwake, asi akazvigamuchira. Nina akatsvakurudza zviitiko zvose zvakapfuura zvemheni pedyo nemusha weWewelsburg. A beige 1978 BMW yakaswededza pedyo navo zvisingaite, padyo zvekuti Perdue aikwanisa kuona zviso zvevafambi. Aidavira kuti vakanga vari vanhu vechienzi vaigona kushandiswa sevasori kana kuti mhondi nomunhu upi noupi aipinza basa nyanzvi, asi zvichida mufananidzo wavo usingaoneki wakabatira donzo iroro chairo.
  
  Mutyairi aive nebvudzi pfupi reMohican uye rinorema eyeliner, nepo mumwe wake aive nebvudzi raHitler aine mabhureki matema pamapfudzi ake. Perdue haana kuziva mumwe wavo, asi ivo vaive mukutanga kwavo makumi maviri.
  
  "Nina. Sam. Sunga mabhandi ako," Perdue akarayira.
  
  "Sei?" - Sam akabvunza uye akanyatsotarisa kunze kwehwindo rekuseri. Akatarisa akananga mubhodhoro reMauser, kumashure uko iyo Fuhrer's psychopathic double yaiseka.
  
  "Jesu Kristu, vari kutipfura kubva kuRammstein! Nina, pfugama pasi. Zvino!" Sam akaridza zimhere apa pfumvu yepfuti ichirova kuseri kwemota yavo. Nina akazvipeta pasi pegurovhosi patsoka dzake ndokukotamisa musoro wake sezvo mabara ainaya paari.
  
  "Sam! Shamwari dzako?" Perdue akaridza mhere, achinyura mukati mechigaro chake uye achichinjisa kutapurirana mugiya repamusoro.
  
  "Aihwa! Vakafanana neshamwari dzako, muvhimi wechiNazi! Nokuda kwaMwari, havazombotisiyi tiri toga here?" Sam akagomera.
  
  Nina akangovhara maziso achitarisira kuti haaizofa akabata foni yake.
  
  "Sam, bata spyglass! Dzvanya bhatani dzvuku kaviri worinongedza kuIroquois kuseri kwevhiri, "Perdue akadzvova, achitambanudza chinyoreso chakareba pakati pezvigaro.
  
  "Hei, tarisa kwaunonongedza izvo zvakashata!" Sam aichema. Akabva aisa chigunwe chake pabhatani dzvuku ndokumirira kumbomira pakati pekudzvanya kwemabara. Akazvambarara akananga kumucheto kwechigaro, chakatarisana negonhi, kuti vasatarisire nzvimbo yake. Pakarepo Sam netelescope zvakaonekwa pakona yefafitera rekuseri. Akabaya bhatani dzvuku kaviri ndokutarisa danda dzvuku richidonha rakananga kwaakanongedza - pahuma yemutyairi.
  
  Hitler akaridza pfuti zvakare, uye bara rakanangwa zvakanaka rakapwanya girazi raiva pamberi paSam, richimugezesa mabhomba. Asi laser yake yakanga yatonongedzwa kuMohican kwenguva yakareba zvakakwana kuti ipinde mudehenya rake. Kupisa kukuru kwedanda kwakapinza uropi hwomutyairi mudehenya rake, uye muchionioni chekumashure Perdue kwechinguva akaona chiso chake chichiputika kuita mhute yeropa rine snotty uye zvimedu zvemapfupa pamhepo.
  
  "Waita zvakanaka, Sam!" -Perdue akadanidzira sezvo BMW yakafuratira nzira ndokunyangarika pamusoro pechikomo chakashanduka kuita mawere. Nina akacheuka anzwa kufemereka kwaSam kwave kuita kuchema nekuridza mhere.
  
  "Mwari wangu, Sam!" - akaridza mhere.
  
  "Chii chaitika?" - Perdue akabvunza. Akavhunduka paakaona Sam pagirazi akabata kumeso nemaoko akazara ropa. "Oh mwari wangu!"
  
  "Hapana chandiri kuona! Chiso changu chatsva!" Sam akaridza mhere Nina achitsveta pakati pemaseat kuti amutarise.
  
  "Rega ndione. Rega ndione!" - akaomerera, achifambisa maoko ake kure. Nina akaedza kusaridza mhere nekutya nekuda kwaSam. Chiso chake chaive chakachekwa netwumagirazi tudiki, mamwe acho aive achiri kunze kweganda rake. Chaaingoona mumaziso ake ropa.
  
  "Unogona kuvhura maziso ako here?"
  
  "Unopenga here? Oh Mwari wangu, mune mashanga egirazi mumaziso angu! akachema. Sam aive kure nemunhu anoshinyira, uye marwadzo ake aive akakwira zvakanyanya. Kumunzwa achizhambatata uye kugomera somwana, Nina naPerdue vakanetseka zvikuru.
  
  "Endai naye kuchipatara, Perdue!" - akati.
  
  "Nina, vachada kuziva kuti chii chakaitika, isu hatigone kufumurwa. Ndinoreva kuti, Sam achangouraya murume," Perdue akatsanangura, asi Nina akanga asingadi kunzwa chimwe chazvo.
  
  "David Perdue, tiendese kukiriniki kana tangosvika kuWewelsburg, kana kuti ndinopika kuna Mwari...!" - akaridza mhere.
  
  "Zvinogona kukanganisa zvikuru chinangwa chedu chekupedza nguva. Unoona kuti tave kutoteverwa. Mwari vanoziva vangani vanyoresa, pasina mubvunzo nekuda kweemail yaSam kushamwari yake yekuMoroccan, "Perdue akapikisa.
  
  "Hey, fuck iwe!" Sam akadzvova achipinda paive pakamira pamberi pake. "Handina kumbomutumira pikicha. Handina kumbopindura email iyoyo! Hazvina kubva kune vandinosangana navo, shamwari!
  
  Perdue akashamisika. Akagutsikana kuti iyi ndiyo nzira yaifanira kunge yakabuda.
  
  "Zvino ndiani Sam? Ndiani mumwe angaziva nezve izvi? - Perdue akabvunza apo musha weWewelsburg wakaonekwa maira kana maviri mberi.
  
  "Mutengi waAgatha," akadaro Nina. "Zvinofanira kudaro. Ndiye chete munhu anoziva. "...
  
  "Kwete, mutengi wake haazive kuti mumwe munhu kunze kwehanzvadzi yangu akaita basa iri ega," Nina Perdue akakurumidza kuramba dzidziso iyi.
  
  Nina akanyatsobvisa zvimedu zvidiki zvegirazi kumeso kwaSam uku achikochekera chiso chake nerumwe ruoko. Kudziya kwechanza chake ndiko chete kunyaradzwa kwaiitwa naSam pamusoro pekutsva kukuru kwemaronda mazhinji, uye maoko ake aive neropa akazorora pamabvi ake.
  
  "Oo, zvisina maturo!" Nina akaerekana atura befu. "Graphologist! Mukadzi akadudzira runyoro rwaAgatha! Hapana nzira yakaipa! Akatiudza kuti murume wake aiva mugadziri wenzvimbo nekuti aimbochera kuti awane chouviri."
  
  "Uye chii?" - Perdue akabvunza.
  
  "Ndiani anochera kuti ararame, Perdue? Vanochera matongo. Mashoko okuti ngano yakanga yawanwa zvamazvirokwazvo aizonyandura fariro yomunhu akadaro, handiti? "- akaisa fungidziro.
  
  "Hukuru. Mutambi watisingazive. Izvo zvatinoda, "Perdue akagomera, achiongorora kukura kwekukuvara kwaSam. Aiziva kuti pakanga pasina nzira yokuita kuti mutori wenhau akanga akuvadzwa arapwe, asi aifanira kuomerera kana kuti kurasikirwa nomukana wacho wokuziva kuti Wewelsberg akanga akavanza chii, tisingatauri kuti vamwe vaizovawana vari vatatu. Pane imwe nguva apo pfungwa dzakajairika dzakatora kufara kwekuvhima, Perdue akatarisa kuti aone kana paiva nechipatara chiri pedyo.
  
  Akapinza motokari achipinda mukati meimwe imba yaiva pedyo nemuzinda waidzidzira mumwe chiremba, Johann Kurtz. Zita iri vakarisarudza zvavo,asi yakava tsaona yaifadza yakavasvitsa kuna chiremba mumwe chete asina kuonana kusvika kuma 3pm achinyepa chimbi chimbi. Nina akaudza chiremba kuti kukuvara kwaSam kwakakonzerwa nekudonha kwedombo pavakanga vachityaira nepane imwe yemakomo vachienda kuWewelsburg kunoona nzvimbo. Akaitenga. Aitadza sei? Runako rwaNina rwakanyatsokatyamadza baba vezera repakati nepakati vevatatu avo vaimhanyisa tsika yavo kubva kumba.
  
  Pavakanga vakamirira Sam, Perdue naNina vakagara muimba yekumirira kwenguva pfupi, iyo yaiva vheranda yakashandurwa yakavharwa nemahwindo makuru akazaruka ane zvidzitiro uye mhepo. Kamhepo kainakidza kaiyerera munzvimbo iyi, runyararo rwaidiwa zvikuru kwavari. Nina akapfuurira kuyedza zvaaifungira pamusoro pekuenzanisa kwemheni.
  
  Perdue akanhonga piritsi diki raaigaro shandisa kuona madaro nenzvimbo, achiivhura nekubata zvigunwe zvake kusvika yaratidza chimiro cheWewelsburg Castle. Akamira akatarisa nhare kubva nepahwindo, achiita seaidzidza chimiro chemativi matatu nemudziyo wake, achitsvaga mitsetse yeshongwe uye nemasvomhu achienzanisa kureba kwadzo, kungoitira kuti vazive.
  
  "Perdue," Nina akazevezera.
  
  Akamutarisa neziso richiri kure. Akamuninira kuti agare pedyo naye.
  
  "Tarisai pano, muna 1815 North Tower yenhare yakapiswa payakarohwa nemheni, uye pakanga paine dhipatimendi pano kumaodzanyemba kusvika 1934. Ini ndinofunga sezvo ichitaura nezveNorth Tower uye minamato sezviri pachena yakapihwa mubapiro rekumaodzanyemba, imwe inotiudza nzvimbo, imwe kwekuenda. North Tower, kumusoro."
  
  "Chii chiri pamusoro peNorth Tower?" - Perdue akabvunza.
  
  "Ndinoziva kuti SS yakaronga kuvaka imwe horo yakafanana nehoro yavakuru vakuru veSS pamusoro payo, asi sezviri pachena haina kutongovakwa," Nina anoyeuka kudaro kubva murondedzero yaakambonyora pamusoro pezvakavanzika zvaiitwa neSS, uye hurongwa husina kusimbiswa hwokushandisa. shongwe yemitambo.
  
  Perdue akafunga izvi mumusoro kweminiti. Sezvo Sam akabuda muhofisi yachiremba, Perdue akagutsurira. "Zvakanaka, ndichambodya hangu. Iyi ndiyo yepedyo yatinayo kune mhinduro. Iyo North Tower zvirokwazvo ndiyo nzvimbo. "
  
  Sam aiita kunge musoja ainge akuvara achangodzoka kubva kuBeirut. Musoro wake wakasungwa bhandeji kuitira kuti chizoro chirambe chiri kumeso kwake kweawa yaitevera. Nekuda kwekukuvara kwemaziso ake, chiremba akamupa madonhwe, asi anozotadza kuona zvakanaka zvezuva rinotevera kana zvakadaro.
  
  "Saka ijana rangu rekutungamira," akadaro achiseka. "Wielen dank, Herr Doktor," akadaro akaneta nekutaura kwakaipisisa kwechiGerman kusati kwamboitwa. Nina akaseka ega, achiona Sam akanyanya kunaka; ainzwisa tsitsi uye akawonyana mumachira ake. Aitoda kumutsvoda, asi kwete panguva yaaive akabatikana naTrish, akabva azvivimbisa. Akabva avhundutswa naChiremba ava nekuvaonekana netsitsi nekubata maoko, vatatu ndokunanga kumota. Chivako chekare chakavamirira pedyo, chakachengetedzwa uye chakazadzwa kusvika kumuromo nezvakavanzika zvinotyisa.
  
  
  Chitsauko 27
  
  
  Perdue akaronga makamuri ehotera kune mumwe nemumwe wavo.
  
  Hameno kuti akanga asiri kugara naSam sezvaaisiita, sezvo Nina akanga amutorera ropafadzo dzake dzose. Sam akaona kuti aida kuva ega, asi mubvunzo waiva wekuti sei. Perdue ainge aita serious kubva pavakabva pamba kuCologne, Sam haana kufunga kuti kubuda kwaAgatha kwakangoerekana kwaita. Zvino akanga asingakwanisi kuzvikurukura nenzira iri nyore naNina nemhaka yokuti akanga asingadi kuti anetseke pamusoro pechimwe chinhu chingasava chinhu.
  
  Mushure mekudya kwavo kwemasikati, Sam akabvisa mabhandeji. Akaramba kufamba-famba nhare yakaputirwa seamai uye kuva chiseko chevatorwa vose vakapfuura nemu museum uye zvivako zvakapoteredza. Achitenda kuti aive nemagirazi ake ezuva, aigona kuvanza kusemesa kwemaziso ake. Machena aive akatenderedza matinji aive mutsvuku, uye kuzvimba kwakange kwaita kuti ziso rake rive roon. Muchiso chake mose, tumachekwa twairatidza kutsvukuruka, asi Nina akamuita kuti amurege kuzora poda-poda pazvikweshwa zvacho kuti zvisanyanya kuoneka.
  
  Paingova nenguva yakakwana yokushanyira nhare yacho ndokuona kana vaigona kuwana izvo Werner akanga achitaura nezvazvo. Perdue aisada kufungidzira, asi panguva ino akanga asina sarudzo. Vakaungana muhoro yevakuru vemauto eSS uye kubva ipapo vaifanira kuona kuti chii chaishamisa, kana chimwe chinhu chisina kujairika chakavabata. Zvaive zvishoma zvavaigona kuita vasati vabatwa nevaive vavatevera, avo vaive netarisiro yekudzika kusvika kune maviri maRammstein clones avakanga vabvisa. Zvisinei, vakatumwa nemumwe munhu, uye kuti mumwe munhu aizotumira mamwe lackeys kuti atore nzvimbo yavo.
  
  Sezvavakapinda munhare yakaisvonaka yakaita mativi matatu, Nina akarangarira matombo akanga avakwa munguva dzakawanda zvikuru sezvo zvivako zvakaputswa, kuvakwazve, kuwedzerwa uye kubvongodzwa mukati menguva yakapfuura, kubvira muzana ramakore rechipfumbamwe zvichienda mberi. Yakaramba iri imwe yenhare dzakakurumbira muGermany, uye ainyanya kuda nhoroondo yayo. Vatatu vakananga kuNorth Tower, vachikarira kuwana kuti rondedzero yaNina yakavimbika.
  
  Sam ainyatsoona. Chiono chake chakachinjwa kuti agone kuona zvakanyanya marongero ezvinhu, asi neimwe nzira zvese zvaive zvichiri rima. Nina akatora ruoko rwake ndokumutungamirira, achiva nechokwadi chokuti akanga asingagumburwi kukwira nhanho dzisingaverengeki muchivako.
  
  "Ndingakwereta kamera yako here, Sam?" akabvunza Perdue. Zvakamushamisa kuti mutori wenhau, uyo akanga asina chaaiona, akasarudza kuita seachiri kukwanisa kutora mifananidzo mukati.
  
  "Kana muchida. Handisi kuona chinhu chakaipa. Hazvina basa kana kuedza," Sam akachema.
  
  Pavakapinda muSS Obergruppenführer Hall, Imba yeSS Generals, Nina akatsikitsira achiona dhizaini yainge yakapendwa pauriri hwemarble.
  
  "Ndinoshuva kuti dai ndaigona kupfira izvi pasina kukwezva ngwariro," Nina akaseka kudaro.
  
  "Pachii?" - Sam akabvunza.
  
  "Chiratidzo ichocho chakaipa ndinochivenga zvikuru," akapindura kudaro sezvavaiyambuka vhiri rezuva rakasvibira raimirira chiratidzo cheOrder of the Black Sun.
  
  "Usapfira, Nina," Sam akarayira akaomesa musoro. Perdue akatungamira nzira, zvakare ari mumamiriro ekurota masikati. Akatora kamera yaSam, akaviga telescope pakati peruoko rwake necamera. Achishandisa spyglass yakaiswa kuIR, akapenengura madziro kuona chero zvinhu zvakavigwa mukati. Mune yekupisa yekufungidzira modhi, hapana chaakawana kunze kwekushanduka kwetembiricha mukuenderera mberi kwemasonry paakatarisa masiginecha ekupisa.
  
  Kunyange zvazvo vashanyi vakawanda vakafarira chirangaridzo cheWewelsburg cha1933-1945, chaiva mune yaichimbova imba yokurinda yeSS muchivanze chenhare, vamwe vatatu vaishanda nesimba vachitsvaka chimwe chinhu chinokosha. Chii chakanga chiri, vakanga vasingazivi, asi nezivo yaNina, zvikurukuru yenguva yeNazi yenhau yeGermany, aigona kuziva apo chimwe chinhu chakanga chisiri munzvimbo yaifanirwa kuva muzinda womudzimu weSS.
  
  Pazasi pawo pakanga paine chivako chine mukurumbira wakashata, kana kuti gruft, chivakwa chakaita seguva chakanyura munheyo yeshongwe uye chinoyeuchidza makuva ane simba reMycenaean. Pakutanga Nina akafunga kuti chakavanzika chinogona kugadziriswa nemakomba emvura emvura mudenderedzwa rakanyura pasi pezenith neswastika padenga, asi aifanira kukwira, maererano nezvakanyorwa naWerner.
  
  "Handigoni kuita asi kufunga kuti pane chimwe chinhu kunze uko murima," akaudza Sam.
  
  "Tarisai, ngatingokwirai kumusoro-soro kweNorth Tower totarisa tiri ipapo. Zvatiri kutsvaga hazvisi mukati menhare, asi kunze," Sam akadaro.
  
  "Sei uchidaro?" - akabvunza.
  
  "Sezvakataurwa naPerdue ... Semantics ..." akazununguka.
  
  Perdue airatidza kushamisika: "Ndiudze, mudiwa wangu."
  
  Maziso aSam aipisa semoto wegehena pakati pemaziso ake, asi haana kukwanisa kutarisa Perdue paakataura naye. Achiisa chirebvu chake pachipfuva chake, achikurira marwadzo, iye akapfuurira, kuti: "Chinhu chiri chose chiri murutivi rwokupedzisira chinonongedzera kuzvinhu zvokunze, zvakadai semheni neminyengetero inokwira. Mifananidzo yakawanda yezvidzidzo zvoumwari kana kuti zvinyorwa zvekare zvinoratidza minamato soutsi hunokwira kubva kumadziro. Ndinofunga kuti tiri kutsvaga nzvimbo yekuvaka kana yekurima, chimwe chinhu chiri kunze kwepanopisirwa mwari," akatsanangura kudaro.
  
  "Zvakanaka, midziyo yangu haina kukwanisa kuona chero zvinhu zvisingazivikanwi kana zvisizvo mukati meshongwe. Ndinokurudzira kunamatira nedzidziso yaSam. Uye isu zvirinani tizviite nekukurumidza, nekuti rima riri kuuya, "Perdue akasimbisa, achipa Nina kamera.
  
  "Zvakanaka, handei," Nina akabvuma, achidhonza ruoko rwaSam zvishoma nezvishoma kuti agone kufamba naye.
  
  "Ini handisi bofu, munoziva?" - akaseka.
  
  "Ndinoziva, asi ichi chikonzero chakanaka chokukupandukirai," Nina akanyemwerera.
  
  Hezvi futi!Sam akafunga. Nyemwerero, kutamba, kubatsira zvinyoro. Zvirongwa zvake ndezvipi? Akabva atanga kuzvibvunza kuti sei akamuudza kuti aende, uye sei akamuudza kuti hakuna ramangwana. Asi zvino yakanga isiri nguva yakakodzera yebvunzurudzo nezvezvinhu zvisina kukosha muhupenyu umo sekondi yega yega yaigona kuva yake yekupedzisira.
  
  Ari pachikuva pamusoro peNorth Tower, Nina akatarisa kunze kwenzvimbo huru yerunako rwakanga rwakapoteredza Wewelsburg. Kunze kwemitsara yedzimba dzakatsvinda uye dzakatsvinda dzaiva mumigwagwa nemiti yakasiyana-siyana yemiti yakasvibira yakanga yakapoteredza musha wacho, pakanga pasina chimwe chinhu chinokosha. Sam akagara akafuratira pamusoro pemadziro ekunze kuti adzivirire maziso ake kubva kumhepo inotonhora yaivhuvhuta kubva pamusoro pechivharo.
  
  SaNina, Perdue haana kuona chinhu chisina kujairika.
  
  "Ndinofunga kuti tasvika kumagumo emugwagwa pano, varume," iye pakupedzisira akabvuma. "Takamboedza, asi iyi inogona kunge iri imwe mhando yekuvhiringidza avo vasingazive zvaizivikanwa naWerner."
  
  "Hungu, ndinofanira kubvuma," akadaro Nina, achitarira mupata pasi nokuora mwoyo kukuru. "Uye ndakanga ndisingatombodi kuzviita. Asi iye zvino ndinonzwa sokuti ndakundikana."
  
  "Aa, huya," Sam akatamba pamwe chete, "tese tinoziva kuti haugone kuzvinzwira tsitsi, huh?"
  
  "Nyarara, Sam," akadaro achipesanisa maoko ake kuti asavimba naye kuti atungamirirwe. Nekuseka kwejongwe, Sam akasimuka ndokuzvimanikidza kuti anakirwe nekuona, kusvika vaenda. Akasvika apa achinetseka, aisabva asina kuona panoramic nekuti maziso ake airwadza.
  
  "Tichiri kufanira kuona kuti idiots ndiani akatipfura Perdue. Ndinobheja kuti vane chekuita nemukadzi uya waRachel muHalkirk," Nina akasimbirira.
  
  "Nina?" Sam akafona ari kumashure kwavo.
  
  "Huya, Nina. Batsira murombo asati afa," Pardue akaseka zvake nekusakendenga kwake kuri pachena.
  
  "Ndina!" Sam akaridza mhere.
  
  "Aiwa Jesu, tarisai BP yako, Sam. "Ndiri kuuya," akagomera ndokutenderedza maziso ake kuna Perdue.
  
  "Nhai! Tarirai!" Sam akaenderera. Akabvisa magirazi ake ezuva, asina hanya nekurwadziwa kwemhepo yaivhuvhuta uye nechiedza chemasikati chakashata chichirova maziso ake akatsvuka ropa. Iye naPerdue vakamutenderedza sezvaaitarisa kunze kwenyika, achibvunza kakawanda kuti, "Hauzvioni here? Handizvo here?"
  
  "Kwete," vakapindura vari vaviri.
  
  Sam akaseka zvekupenga ndokunongedza neruoko rwakatsiga rwaifamba kubva kurudyi kuenda kuruboshwe, pedyo nemadziro enhare, ndokunomira kudivi rekuruboshwe. "Iwe hauzvione sei izvi?"
  
  "Munoona chii?" Nina akabvunza, ashatirwa zvishoma nokusimbirira kwaaiita uku akanga achiri kutadza kunzwisisa kuti chii chaainongedza. Perdue akafinyamisa kumeso ndokukwenya, akamutarisa.
  
  "Pane nhevedzano yemitsetse pano," Sam akadaro, achifemereka nokushamisika. "Dzinogona kunge dziri mitsetse yakawedzera kukura, kana kuti mitsetse yekongiri yekare yakagadzirirwa kupa nzvimbo yakakwirira yekuvakira, asi inotsanangura zvakajeka network yakakura yemiganhu yakatenderedzwa. Mamwe anopera nokukurumidza kunze kwenharaunda yenhare, nepo mamwe anonyangarika sokunge akanga anyura muuswa."
  
  "Mira," akadaro Perdue. Akaisa teresikopu kuti aone kurerukirwa kwenzvimbo iyi.
  
  "Chiratidzo chako chex-ray?" - Sam akabvunza, achitarisa muchidimbu chimiro chaPerdue nechiono chake chakakanganisika, izvo zvakaita kuti zvinhu zvose zviite sezvakakanganiswa uye zvero. "Hei, kurumidza kunongedza izvi pachipfuva chaNina!"
  
  Perdue akaseka zvinonzwika, uye ivo vaviri vakatarisa chiso chakapfava chemunyori wenhoroondo aive asina kugutsikana.
  
  "Hachisi chinhu chamusati maona mose, saka chimbomirai kupusa," akaseka zvake achizvitemba, achiwana kunyemwerera kwechikomana kubva kuvarume vese vari vaviri. Hazvina kunge vakashamisika kuti Nina achangobuda uye akataura izvo zvakajairika kutaura zvisina kunaka. Akanga amborara navo vaviri kanoverengeka, saka akatadza kunzwisisa kuti nei zvaizova zvisina kukodzera.
  
  Perdue akatora teresikopu yake ndokutanga apo Sam akatanga muganhu wake wekufungidzira. Pakutanga, hapana chaiita sechachinja kunze kwemapombi mashoma epasi pevhu akatarisana nemugwagwa wekutanga kupfuura muganhu. Akabva azviona.
  
  "Oh mwari wangu!" - he exhaled. Akabva atanga kuseka semunhu anotsvaga goridhe.
  
  "Chii! Chii!" Nina akaridza mhere nemufaro. Akamhanyira kuPerdue ndokumira achipikisana naye kuti avhare chigadziro, asi aiziva zviri nani uye akamuchengeta pakureba kwemaoko apo akaongorora nzvimbo dzakasara apo boka rezvivakwa zvepasi rakaungana uye rakamonyoroka.
  
  "Teerera, Nina," iye pakupedzisira akadaro, "ndinogona kunge ndisina kururama, asi kunoratidzika kuva zvivako zvepasi pevhu zviri pasi chaipo pedu."
  
  Akabata teresikopu, zvisinei nounyoro, ndokuiisa muziso rake. Senge hologram isina kupera, zvese zvepasi pevhu zvaipenya zvishoma sezvo Ultrasound yaibva pa laser point yakagadzira sonogram kubva kune isingaonekwe. Maziso aNina akawedzera kutya.
  
  "Basa rakanaka, VaCleve," Pardue akakorokotedza Sam nekuvhura network inoshamisa. "Uye kune ziso rakashama, kwete zvishoma!"
  
  "Ehe, chinhu chakanaka kuti vandipfura vakapotsa vaita bofu, huh?" Sam akaseka achirova Perdue paruoko.
  
  "Sam, izvi hazvinakidzi," Nina akadaro ari panzvimbo yake, achiri kuongorora kureba nekufara kweyairatidzika kuva necropolis yerevhiatani yakarara pasi peWewelsburg.
  
  "Kutadza kwangu. Zvinosetsa kana ndikataura kudaro, "Sam akapindura, zvino afadzwa nekuchengetedza zuva.
  
  "Nina, unoona kwavanotanga, kure kure nenhare, hongu. Taifanira kuverevedza kubva panzvimbo isina kuchengetedzwa nemakamera ekuchengetedza, "Perdue akabvunza.
  
  "Mira," akadaro achitevera mutsara mumwe chete waipfuura network yese. "Anomira pasi pegomba riri mukati moruvazhe rwokutanga. Panofanira kunge paine hatch pano yatinogona kuenda nayo."
  
  "Zvakanaka!" - Perdue akadanidzira. "Apa ndipo patichatanga tsvakiridzo yespeleological. Handei tinomborara zvishoma kuti tisvike kuno kusati kwaedza. Ndinofanira kuziva zviri kuitwa naWewelsburg kubva munyika yanhasi."
  
  Nina akagutsurira musoro achibvumira, "Uye chii chinoita kuti zvikodzere kuuraya."
  
  
  Chitsauko 28
  
  
  Mai Maisie vakapedza chisvusvuro chemanheru chavakange vachigadzirira kwemaawa maviri akanga apfuura. Rimwe rebasa rake panzvimbo iyi raive rekushandisa zvitupa zvake semubiki ane chitupa pakudya kwega kwega. Zvino sezvo tenzikadzi vakanga vasipo, mumba maiva nevashandi vashomanana, asi vakanga vachiri kutarisirwa kuita mabasa avo zvizere somutarisiri wemba. Maitiro emunhu aigara iye zvino weimba yepasi yakabatana neimba huru yakashatirisa Maisie zvachose, asi aifanira kuramba ari nyanzvi sezvaaigona. Akanga avenga kubatira muroyi akanga asingaongi akanga achigara ikoko kwenguva pfupi, kunyange zvazvo mushandirwi wake akanga ataura pachena kuti muenzi wake aizogara nokusingaperi.
  
  Muenzi wacho akanga ari mukadzi ane utsinye ane chivimbo chakakwana chokuzadza igwa remadzimambo, uye madyiro ake akanga asina kujairika uye akasarudzwa sezvaitarisirwa. Ave vegan pakutanga, airamba kudya ndiro dzeveal kana mapie akagadzirwa naMaisie nemoyo wose, achida green salad netofu panzvimbo. Mumakore ake ose, mubiki ane makore makumi mashanu okukura akanga asati ambosangana nezvinhu zvakajairika uye zvoupenzi zvachose, uye haana kuvanza kusabvumirana kwake. Kukuvhundutswa kwake, muenzi waaishanyira akashuma kunonzi kusateerera kwake kumushandirwi wake, uye Maisie akakurumidza kugamuchira tsiuro, kunyange zvazvo iri youshamwari, kubva kumuridzi wemba.
  
  Paakazowana chikafu chekubika vegan, iyo lout yaaibikira yaive nehushingi hwekumuzivisa kuti veganism yakanga isisiri izvo zvaaida uye kuti aida steak isingawanzo uye basmati mupunga. Maisie aive ashatirwa nekusagadzikana kusingaite kwekushandisa mari yemba yake kutenga zvinhu zvinodhura zvevegan izvo zvanga zvino zvagara zvakaraswa mudura nekuti munhu anotenga aive ave dzvinyiriri. Kunyange madhiri aitotongwa nehasha, zvisinei kuti ainaka sei. Maisie aive mumwe wevabiki vepamusoro vekuScotland uye akatoburitsa matatu emabhuku ake ekubika nezvezvinwiwa uye zvekuchengetedza ane makore makumi mana, saka kuona muenzi wake achiramba basa rake rakanakisa kwakamuita kuti asvike mupfungwa kuti awane mamwe mabhodhoro ezvinonhuwira.
  
  Muenzi wake aive mukadzi anoyemurika, sahwira wemuridzi wemba, sekureva kwaaive audzwa, asi aive apihwa mirairo chaiyo yekuti asatendera Miss Mirele kusiya imba yaakapihwa chero muripo. Maisie aiziva kuti musikana anozvidzikisira akanga asipo nechisarudzo, uye kuti aibatanidzwa mune chakavanzika chezvematongerwo enyika chepasi rose, kusanzwisisika kwaive kwakakosha kudzivirira nyika kubva mukuwira mune imwe mhando yenjodzi iyo Hondo Yenyika Yechipiri yakanga yakonzera. Muchengeti wemba akatsungirira kutukwa kwaakaitwa nomuenzi wake uye hutsinye hwouduku kuti angoshandira mushandirwi wake, asi dai zvisina kudaro angadai akaita basa pfupi romukadzi akaoma musoro akanga achimutarisira.
  
  Kwapera mwedzi inenge mitatu kubva paakaunzwa kuThurso.
  
  Maisie aive ajaira kusabvunza waaishandira nekuti aimufarira uye aigara aine chikonzero chakanaka chezvaaimukumbira zvisinganzwisisike. Akashandira Dave Perdue kwemakumi maviri emakore apfuura, akabata zvinzvimbo zvakasiyana munzvimbo dzake nhatu, kusvika apihwa basa iri. Manheru ega ega, mai Mirela vapedza kuunganidza ndiro dzekudya kwemanheru uye kugadzira nzvimbo dzekuchengetedza, Maisie akarairwa kuti afonere mushandirwi wake achisiya meseji yekuti imbwa yakanga yadyiswa.
  
  Haana kumbobvunza chikonzero nei, uyewo kufarira kwake hakuna kumutswa zvakakwana kuti aite kudaro. Anenge ari robotic mukuzvipira kwake, Miss Maisie akaita chete zvaakaudzwa nemutengo wakakodzera, uye Mr. Perdue vakabhadhara zvakanaka kwazvo.
  
  Maziso ake akatarisa kuchiwachi yekubikira yaive kumadziro pamusoro pegonhi rekuseri raipinda muimba yevaenzi. Nzvimbo iyi yainzi imba yevaenzi nenzira ine ushamwari chete, kuitira kuti varambe vachionekwa. Muchokwadi, chaive chimwe chinhu kunze kwesero ine nyeredzi shanu ine zvinenge zvese zvinonakirwa nemugari wayo kana akasununguka. Chokwadika, hapana michina yekurukurirano yaibvumirwa, uye chivako chacho chakanga chakashongedzerwa noungwaru nesetiraiti uye zviratidzo zvokurarisa izvo zvaizotora mavhiki kuti zvipinde kunyange nemichina yakaomarara zvikuru uye mabhinya asingaenzaniswi.
  
  Chimwe chipingamupinyi chakasangana nomuenzi wacho kwaiva kusakwana kweimba yevaenzi.
  
  Iwo asingaoneki, madziro asina ruzha aive akaiswa ma sensors ekupisa ayo aigara achitarisisa kupisa kwemuviri wemunhu mukati kuti ave nechokwadi chekuzivisa nekukasira kwekutyora kupi zvako.
  
  Kunze kweimba yese yevaenzi, iyo huru yegirazi-yakavakirwa contraption yakashandiswa kare-kare kubata kwemaoko kwakashandiswa nevanyengeri venguva dzakapfuura, kunyengera kunoshamisa uye kuri nyore. Izvi zvakaita kuti nzvimbo isaonekwe pasina kunyatsotariswa kana ziso rakadzidziswa, tisingatauri nezvemhirizhonga yaikonzera panguva yemabhanan"ana. Zvizhinji zvezvivakwa zvakagadzirirwa kutsausa kutarisisa kusingadiwe uye kuve nezvaitarisirwa kuramba zvakabatwa.
  
  Dzave kuma8 manheru, Maisie akarongedza kudya kwemanheru kuti vaenzi vauye.
  
  Husiku hwaitonhorera uye mhepo yaifefetera sezvaaipfuura nepasi pemipaini mirefu nemabindu makuru ematombo akanga akatambarara munzira seminwe yehofori. Zvose pamusoro penzvimbo Zviedza zvemanheru zvaivhenekera nzira nemiti sechiedza chenyika, uye Maisie ainyatsoona kwaaienda. Achichaya kodhi yekutanga pagonhi rekunze, akapinda ndokuvhara kumashure kwake. Imba yevaenzi, yakada kufanana nepanopindwa nechikepe chepasi pemvura, yaive nemipanda miviri: gonhi rekunze uye rekuwedzera rekupinda muchivako.
  
  Achipinda mukamuri rechipiri, Maisie akariwana rakanyarara.
  
  Kazhinji TV yaive yakabatidzwa, yakabatana kubva ku main house, uye mwenje yese yaive yakabatidzwa nekudzimwa kubva pamagetsi makuru emba yakadzimwa. Rutivi runotyisa rwakawira pamidziyo, uye runyararo rwakatonga mumakamuri, kunyange kufamba kwemhepo kubva kune vateveri kwainzwika.
  
  "Dinner yenyu madam," Maisie akataura zvakajeka, sekunge pakanga pasina kutsauka kubva pane zvakajairwa. Akanga achingwarira mamiriro ezvinhu asinganzwisisike, asi asina kushamisika.
  
  Muenzi uyu akanga amutyisidzira kakawanda kare uye akamuvimbisa rufu runorwadza rusingadzivisiki, asi chimwe chemaitiro emuchengeti wemba kwaiva kurega zvinhu zvichitsvedza uye kufuratira kutyisidzira kusina maturo kwaiuya kubva kumabhureti asingagutsikane saMbuya Mirela.
  
  Chokwadi, Maisie haana kumboziva kuti Mirela, muenzi wake asina tsika, akanga ari mutungamiri werimwe remasangano aityiwa zvikuru pasi rose kwemakore makumi maviri akanga apfuura uye aigona kuita chinhu chipi nechipi chaakavimbisa vavengi vake. Maisie asingazivikanwe, Mirela aive Renata weKurongeka kweBlack Sun, parizvino akabatwa naDave Perdue, aizoshandiswa sechipo chekupokana nekanzuru kana nguva yasvika. Perdue aiziva kuti kuvanza Renata kubva kukanzuru kwaizomupa nguva inokosha yekuumba mubatanidzwa une simba neRenegade Brigade, vavengi veBlack Sun. Dare rakaedza kumubvisa, asi paakanga asipo, Black Sun haina kukwanisa kumutsiva uye nokudaro yakaratidza zvinangwa zvayo.
  
  "Mai, ipapo ndichasiya chisvusvuro chenyu patafura yokudyira," Maisie akazivisa kudaro, asingadi kuti nharaunda yokumwe imuvhiringidze.
  
  Paakatendeuka kuti aende, mumwe munhu aitya akamukwazisa ari pamusuo.
  
  "Ndinofunga tinofanirwa kudya tese manheru ano, haubvumi here?" Inzwi raMirela raive nesimbi rakasimbirira.
  
  Maisie akafunga kwekanguva nezvengozi yaikonzerwa naMirela, uye, asiri munhu wokutarisira pasi vanhu vasina mwoyo, akabvuma kuti: "Chokwadi, madam. Asi ndakawana mari inokwana imwe chete."
  
  "Aa, hapana chekunetsekana nacho," Mirela akanyemwerera, achibata-bata zvisingaite uku maziso ake aipenya semhungu. "Munogona kudya. Ndichakuchengetai. Wauya newaini here?"
  
  "Chokwadi madam. Waini ine mwero inotapira kuenda nemaCornish pastries andakubikirai kunyanya," Maisie akapindura achiteerera.
  
  Asi Mirela aikwanisa kuona kuti kusava nehanya kwemuchengeti wemba kwaingogumira pakutsigira; iyo yakanyanya kusvota trigger yakakonzera ruvengo rusina musoro kubva kuna Mirela. Pashure pamakore akawanda kudaro ari mukuru weboka rakashata zvikurusa ravanyanyi veNazi, aisazomboshivirira kutera.
  
  "Ndeipi macode emagonhi?" - akabvunza pachena, achitora kubva kumashure kwake jira refu reketeni, rakagadzirwa muchimiro cherumwe rudzi rwepfumo.
  
  "Haa, izvi ngazvizivikanwe nevashandi nevashandi chete, madam. I am sure you understand," Maisie akatsanangura. Zvisinei, izwi rake rakanga risina kana kutya, maziso ake akabva angosanganidzana neaMirela. Mirela akaisa pfungwa pahuro yaMaisie, achitarisira kuti mushandi wepamba apa aizomupa chikonzero chekuti arambe achienderera mberi. Mupendero wakapinza wakasiya ganda remuchengeti wemba richiboboka ndokuriboora zvekuti pakaita donhwe rakanaka reropa pamusoro.
  
  "Munenge machenjera kubvisa zvombo izvi madam," Maisie akaerekana arayira nenzwi rakanga risiri rake. Mashoko ake aibuda nekazwi kakapinza nenzwi raive rakadzama kudarika kurira kwaaigara achiita. Mirela haana kubvuma kusvotwa kwaainge aita akabva akanda musoro achiseka zvake. Zviripachena, musikanawo zvake webasa akanga asingazivi kuti ndiani waaibata naye, uye kuti zvinhu zvitonyanya kuipa, Mirela akarova Maisie kumeso nesimbi inochinjika yealuminium. Ikoku kwakasiya mucherechedzo wokutsva pachiso chomutarisiri wemba sezvaainaya kubva mukurohwa.
  
  "Ungaita hungwaru kundiudza zvandinoda ndisati ndakubvisa," Mirela akapopota achipa Maisie imwe shamhu mumabvi izvo zvakaita kuti musikana webasa acheme nekurwadziwa. "Zvino!"
  
  Mushandi wepamba aichema, akaviga chiso chake mumabvi.
  
  "Uye iwe unogona kuchema zvakanyanya sezvaunoda!" Mirela akaridza tsamwa akabata chombo chake achida kubaya dehenya remukadzi. "Sekuziva kwamunoita, dendere diki iri rinotonhorera harina ruzha."
  
  Maisie akatarisa mudenga, maziso ake mahombe eblue achiratidza kusashivirira kana kuteerera. Miromo yakapeta kumashure, ichiburitsa mazino ake, uye nekurira kusiri kutsvene kwakabuda kubva mukatikati meguvhu, akarova.
  
  Mirela akange asisina nguva yekukwenya chombo chake Maisie asati atyoka gumbo rake nekurovera shin imwe ine simba pashin yaMirela. Akadonhedza chombo chake paakadonha uku gumbo richirira nekurwadziwa kukuru. Mirela akaburitsa rukova rwekutyisidzira kweruvengo kuburikidza nekupopota kwake kwakakasharara, kurwadziwa uye hasha dzichirwa mukati make.
  
  Mirela haana kuzivawo kuti Maisie akapinzwa basa kuTurso kwete nekuda kwehunyanzvi hwake hwekubika, asi nekuda kwehunyanzvi hwake hwekurwa. Muchiitiko chebudiriro, akapihwa basa rekurova nerusaruro rwakanyanya uye kushandisa zvizere kudzidziswa kwake semushandirapamwe weIrish Army Ranger Wing, kana Fian óglach. Kubva paakapinda mumasangano everuzhinji, Maisie McFadden akange ave kuwanikwa kuti abhadharwe semurindi wega, uye apa ndipo pakadaidzwa naDave Perdue pamabasa ake.
  
  "Chema sezvaunoda, Miss Mirela," Maisie inzwi rakadzikama rakadaidzira pamusoro pemuvengi wake ainetsekana, "Ndinozviona zvichizorodza zvikuru. Uye manheru ano uchaita zvishoma pane izvozvo, ndinokuvimbisa.
  
  
  Chitsauko 29
  
  
  Maawa maviri kusati kwaedza, Nina, Sam, naPerdue vakafamba mumabhuroko matatu ekupedzisira vachikwira mugwagwa unogara vanhu kuti vasatengesa chero munhu nekuvapo kwavo. Vakanga vamisa motokari yavo nechekure chaiko, pakati pemotokari dzinoverengeka dzakanga dzakapaka mumugwagwa usiku hwose, saka kwakanga kuine hungwaru. Vachishandisa hovhorosi netambo, vamwe vatatu vaaishanda navo vakakwira fenzi yeimba yekupedzisira mumugwagwa. Nina akatarisa kumusoro kubva paakanga amhara ndokutarisa pamufananidzo unotyisa wenhare huru yekare pagomo.
  
  Iwelsburg.
  
  Akatungamirira musha chinyararire, achicherechedza nouchenjeri hwemazana emakore mweya yevagari vawo. Akashamisika kana nhare yaiziva kuti vaivepo, uye nekamwe fungidziro aizvibvunza kana nhare yaizovabvumira kusvibisa zvakavanzika zvayo zvepasi pevhu.
  
  "Huya, Nina," akanzwa Perdue achizevezera. Achibatsirwa naSam, akavhura chivharo chesimbi chihombe chaiva nechekure kwechivanze. Vaive pedyo neimba yakanyarara, ine rima vakaedza kufamba chinyararire. Sezvineiwo, chivharo chacho chaive chakazara nesora nehuswa hurefu, zvichiita kuti chinyarare chinyararire kuburikidza neukobvu hwakapoteredza pavakachivhura.
  
  Vatatu vakamira vakatenderedza muromo mutema wakavharika muhuswa, vachiwedzera kuvanzwa nerima. Kunyange mwenje wemumugwagwa hauna kuvhenekera tsigiro yavo, uye zvaive nengozi kupinda mugomba pasina kudonha uye kukuvara pasi. Pane imwe nguva pasi pemucheto, Perdue akabatidza tochi yake kuti aongorore gomba remvura uye mamiriro epombi pazasi.
  
  "Oh. Mwari, handigoni kudavira kuti ndiri kuita izvi zvakare," Nina akagomera ari pasi pemweya wake, muviri wake wakagadzikana neclaustrophobia. Mushure mekusangana kunotyisa nemachira epasi pemvura nedzimwe nzvimbo dzakawanda dzisingasvikiki, akapika kuti haachazozviisa kune chero chinhu chakadaro zvakare - asi heunoi.
  
  "Usazvinetse," Sam akamusimbisa, achipuruzira ruoko rwake, "Ndiri shure kwako. Zvakare, sekuona kwangu, inzira yakafara kwazvo."
  
  "Waita hako, Sam," akadaro asina tariro. "Handina basa nekufara kwaro. Ichiri mugero."
  
  Chiso chaPerdue chakadongorera kunze kwegomba dema, "Nina."
  
  "Zvakanaka, zvakanaka," akagomera uye, achitarisa kekupedzisira nhare yakakura, akadzika mugehena rakanga rakamumirira. Rima racho rakanga riri madziro enhamo akapfava akapoteredza Nina, uye zvaida ushingi hwose kusamukazve. Chaingomunyaradza ndechekuti aiperekedzwa nevarume vaviri vaikwanisa uye vaiva nehanya zvikuru vaizomuchengetedza.
  
  Kune rumwe rutivi rwomugwagwa, rwakavigwa kuseri kwegwenzi gobvu remupata usina kuchena uye mashizha awo omusango, maziso maviri ane mvura akatarisa kuvatatu vacho sezvavaidzikisira pasi pomupendero wegomba kuseri kwetangi rekunze remba.
  
  Vachipinda mumadhaka epombi yepombi, vakanyatsokambaira vakananga pagedhi resimbi rine ngura raiparadzanisa pombi yacho nemambure makuru epombi. Nina akagunun'una zvisingafadzi paakatanga kufamba nepamukova unotsvedza, uye vose Sam naPerdue vakatya chijana chavo. Pavakangopedza vese vari vatatu, vakatsiva mesh. Perdue akavhura hwendefa rake diki, uye nekupenya kweminwe yake yakarebesa, gajeti yakawedzera kusvika pakukura kwebhuku rereferensi. Akaitora kusvika kumatanho matatu akaparadzana ekupinda kuti aenderane nedata rakambopinda rechivako chepasi kuitira kuti awane kuvhurika kwakakodzera, pombi yaizovapa kupinda kumucheto kwechimiro chakavanzika.
  
  Kunze, mhepo yairira senyevero inotyisa, ichitevedzera kugomera kwemweya yakarasika yaiuya nomumitswe yakavharwa, uye mhepo yaipfuura nomumigero yakasiyana-siyana yakavapoteredza yaipa mweya wakashata. Kwaitonhora zvikuru mukati memugero kupfuura pamusoro, uye kufamba mumvura ine tsvina, yechando kwakangoita kuti kunzwa kuwedzere.
  
  "Kure kurudyi mugero," Perdue akazivisa semitsetse yakajeka pahwendefa yake yaienderana nezviyero zvaakanga anyora.
  
  "Ipapo tinoenda kusingazikanwi," Sam akawedzera, achigamuchira nomusoro usingaongi kubva kuna Nina. Zvisinei, aisada kuti mashoko ake aite semasvibiro akadai uye aingogunun'una nemaitiro ake.
  
  Mushure mekufamba nhanho shoma, Sam akatora choko muhomwe ndokumaka kumadziro kwavakanga vapinda. Kukwenya kwacho kwakavhundutsa Perdue naNina, vachibva vacheuka.
  
  "Just in case..." Sam akatanga kutsanangura.
  
  "Nezvechii?" Nina akazevezera.
  
  "Kana Purdue ikarasikirwa tekinoroji yayo. Haungazive. Ndinogara ndichisarura kutsika dzechinyakare dzekuchikoro. Kazhinji inogona kumira nemagetsi emagetsi kana mabhatiri akafa, "Sam akadaro.
  
  "Tebheti yangu haishande pamabhatiri, Sam," Perdue akamuyeuchidza uye akaenderera mberi achidzika nekoridhi iri kumberi.
  
  "Handizivi kana ndichigona kuita izvi," akadaro Nina ndokumira munzira, achitya mugero muduku uri mberi.
  
  "Ehe unogona," Sam akazevezera. "Huya, ubate ruoko rwangu."
  
  "Ndiri kuzeza kubatidza moto pano kusvika tave nechokwadi chekuti tabuda kunze kwemba ino," Perdue akavaudza.
  
  "Hazvina mhosva," Sam akapindura, "ndina Nina."
  
  Pasi pemaoko ake, akatsikirira pamuviri wake paakabata Nina pedyo naye, ainzwa muviri wake kudedera. Akaziva kuti kwaisava chando chaimutyisa. Chaakangokwanisa kuita kumubata zvakasimba paari ndokumupuruzira ruoko rwake nechigumwe chake kuti anyarare pavaifamba nechikamu chaiva nedenga rezasi. Perdue akanga akabatikana mukugadzira mepu uye kuona kufamba kwake kwese, ukuwo Sam aifanira kufambisa muviri waNina asingadi pamwe chete newake muhuro yemambure asingazivikanwi ayo akanga avamedza. Pamutsipa wake, Nina akanzwa kubatwa nechando kwekufamba kwemhepo yepasi pevhu, uye ari kure aigona kuona mvura yaiyerera ichibva mumigero yaiva pamusoro pemvura inoyerera yetsvina.
  
  "Handei," Perdue akadaro kamwe kamwe. Akawana rairatidzika kuva gonhi rokuteya pamusoro padzo, gedhi resimbi rakagadzirwa rakaiswa simende rakanga rakagadzirwa nenzira yakakombama nemipumburu. Yaisava yebasa rekupinda nayo semahatch nemagita. Sezviri pachena nokuda kwechimwe chikonzero chakanga chiri chimiro chokushongedza, zvichida chichiratidza kuti chakanga chiri mukova weimwe chivako chepasi panzvimbo peimwe grate. Rakanga riri dhisiki rakati sandara rakaita seswastika yakaoma, yakagadzirwa nesimbi nhema nebhuronzi. Maoko akamonyoroka echiratidzo nemicheto yegedhi zvakanyatsovanzwa pasi pekupfeka kwemazana emakore. Yakarapirwa green algae uye erosive ngura yakanga yanyatso chengetedza dhisiki pasirin'i yakatenderedza, zvichiita kuti isaite kuvhura. Kutaura zvazviri, yakanga yakachengetedzwa zvakasimba, isingafambi, nemaoko.
  
  "Ndaiziva kuti rakanga riri zano rakaipa," Nina akaimba ari shure kwaPerdue. "Ndaiziva kuti ndaifanira kutiza mushure mekunge tawana diary."
  
  Aitaura ega asi Sam aiziva kuti kwaiva kutya kwaaiita mamiriro aaive akaita zvekuti aitova nekamwe kakutya. Akazevezera, kuti: "Fungidzira zvatichawana, Nina. Chimbofungidzira zvakaitika naWerner kuti avanze izvi kuna Himmler nemhuka dzake. Chinofanira kunge chiri chinhu chakakosha, rangarira?" Kuna Sam airatidza kuti aiedza kunyengerera mwana kuti adye muriwo wake, asi pamashoko ake paive nekamwe kakukurudzira kumunyori wenhoroondo uyo ainzwa kuchema mumaoko ake. Pakupedzisira akasarudza kuenda mberi naye.
  
  Mushure mekuedza kwakawanda kwaPerdue kutamisa bhoti kubva pakurohwa kwakaputsika, akatarisa kumashure kuna Sam ndokumukumbira kuti atarise bhegi rakabatwa nemaoko raakanga aisa muhomwe ye ziplock. Nina akanamatira Sam achitya kuti rima ringamupedza kana akamurega achienda. Chiedza chimwe chete chavaigona kushandisa chaive mwenje wemwenje we LED, uye murima risingaperi rakanga rakati piriviri sekenduru riri mubako.
  
  "Purdue, ndinofunga unofanirawo kupisa mhino. Ini ndinokahadzika zvicharamba zvichitenderera mushure memakore ese aya, "akarayira Sam Perdue, akagutsurira musoro achibvumirana paakabatidza simbi diki yekucheka. Nina akapfuurira kutarira-tarira sezvo pfarivari dzaivhenekera madziro akasviba ekongiri ekare emigero mikuru uye kupenya kweorenji kwaiwedzera kupenya nguva nenguva. Mufungo wezvaaigona kuona mune imwe yenguva dzakajeka idzodzo wakavhundutsa Nina. Ndiani aiziva chaigona kuvanzwa munzvimbo ine nyoro, ine rima iyo yakatambanuka kwemaeka akawanda pasi pevhu?
  
  Nokukurumidza pashure, gedhi rakabvarurwa pamahinji aro aipisa uye rakaputsika kumativi aro, zvichiita kuti varume vose vari vaviri vatakure uremu hwaro pasi. Nekufemereka uye kugunun'una, vakanyatsodzikisa gedhi kuti vachengetedze runyararo rwakanga rwakapoteredza, kuitira kuti ruzha rwacho rwaigona kukwezva ngwariro yomunhu upi noupi rwarwakasvika munzeve.
  
  Mumwe nemumwe vakakwira munzvimbo ine rima kumusoro, nzvimbo iyo yakabva yatora kunzwa kwakasiyana uye kunhuwa. Sam akacherechedza rusvingo zvakare sezvavakamirira Perdue kuti awane nzira pane kadhidhiyo yake duku. Mitsetse yakaoma yemitsara yakaonekwa pachiratidziri, zvichiita kuti zviome kusiyanisa matuneru epamusoro kubva kune ari pasi zvishoma. Perdue akatura befu. Akanga asiri rudzi rwekurasika kana kukanganisa, kwete kazhinji, asi aifanira kubvuma kuti akanga asina chokwadi nezvenhanho dzake dzinotevera.
  
  "Bvisa moto, Perdue. Ndapota. Ndapota," Nina akazevezera murima rakafa. Pakanga pasina ruzha zvachose - pasina madonhwe, pasina mvura, pasina kufamba kwemhepo kupa nzvimbo yacho humwe hunhu hwehupenyu. Nina akanzwa moyo wake kudzvinya muchipfuva chake. Pavakamira zvino, painhuwa zvaipisa waya uye huruva nemashoko ose aaitaura, akabatanidzwa kuita laconic mutter. Zvakayeuchidza Nina nezvebhokisi; bhokisi duku kwazvo, rakavharirwa risina nzvimbo yekufambisa kana kufema. Zvishoma nezvishoma kutya kwakamukurira.
  
  "Purdue!" Sam akasimbirira. "Flash. Nina haagari zvakanaka nemhoteredzo iyi. Uyezve, tinofanira kuona kwatiri kuenda."
  
  "Haiwa Mwari wangu, Nina. Zvirokwazvo. Ndine urombo, "Perdue akakumbira ruregerero achisvika pamoto.
  
  "Nzvimbo ino inoita sediki!" Nina akavhunduka, achiwira pamabvi ake. "Ndinonzwa madziro pamuviri wangu! Oh Jesu wakanaka, ndofira pasi pano. Sam, please help!" Kugomera kwake kwakava kukurumidza kufema murima guru.
  
  Kupenengura kwake kukuru, kuparuka kwemwenje kwakakonzera mwenje unopofumadza, uye akanzwa mapapu ake achikura nekufema kwakadzika kwaakaita. Vese vari vatatu vakatsinzina maziso avo pachiedza chakangoerekana chajeka, vachimirira kuti chiono chavo chigadzirike. Nina asati anzwa kusekesa ukuru hwenzvimbo yacho, akanzwa Perdue achiti, "Mai Vatsvene vaMwari!"
  
  "Inotaridzika kunge chikepe chemuchadenga!" Sam akabva apinda, shaya yake yakashama nekushamisika.
  
  Kana Nina akafunga kuti zano renzvimbo yakavharirwa rakamutenderedza rakanga risingagadzike, aive zvino ave nechikonzero chekufungazve. Chimiro cherevhiatani chavakazviwana vamene chaive nemhando inotyisa, imwe nzvimbo pakati penyika yepasi yekutyisidzira chinyararire uye kureruka kunotyisa. Mazariro akafara pamusoro pepamusoro akabuda kubva kumadziro egrey akatsetseka aiyerera achipinda pasi pachinzvimbo chekubatanidza perpendicularly kwairi.
  
  "Teerera," Perdue akadaro achifara uye akasimudza chigunwe chake apo maziso ake akatarisa padenga.
  
  "Hapana," akadaro Nina.
  
  "Aihwa. Zvichida hapana chinhu mupfungwa yemheremhere chaiyo, asi teerera ... kune nguva dzose hum munzvimbo ino, "Perdue akati.
  
  Sam akagutsurira musoro. Akazvinzwawo. Zvaiita sekunge mugero wacho waive mhenyu nekuzunguzika kusingaonekwe. Kumativi ose ari maviri, horo huru yakanyura murima ravakanga vasati vavhenekera.
  
  "Zvinondiita kuti ndibatwe negotsi," akadaro Nina, achitsimbirira maoko ake zvakasimba pachipfuva chake.
  
  "Tine vaviri, pasina kupokana," Perdue akanyemwerera, "asi zvakadaro isu hatigone kuzviyemura."
  
  "Hongu," Sam akabvuma, achibudisa kamera yake. Pakanga pasina zvinhu zvinoonekwa zvekutorwa mumufananidzo, asi kukura kwakazara uye kutsvedzerera kwechubhu chaive chishamiso pachacho.
  
  "Vakavaka sei nzvimbo iyi?" Nina akafunga nenzwi guru.
  
  Zviri pachena kuti izvi zvinofanira kunge zvakavakwa panguva yekugara kwaHimmler kuWewelsburg, asi pakanga pasina kumbotaurwa nezveizvi, uye zvechokwadi hapana mifananidzo yenhare yakambotaura kuvapo kwezvivakwa zvakadaro. Zvakazoitika kuti ukuru hwacho hwaida hunyanzvi hweinjiniya kubva kune vavaki, nepo nyika dzepamusoro sezviri pachena hadzina kumboona machera ari pasi apa.
  
  "Ndinobheja kuti vakashandisa vasungwa vemusasa wevasungwa kuvaka nzvimbo iyi," Sam akadaro, achitora imwe pfuti, kusanganisira Nina mufuremu kuti anyatsoratidza kukura kwemugero maererano naye. "Kutaura zvazviri, zvinoita sokunge ndichiri kuzvinzwa pano."
  
  
  Chitsauko 30
  
  
  Perdue akafunga kuti vaifanira kutevera mitsetse yechiratidzo chake, icho zvino chakanongedza kumabvazuva, vachishandisa mugero wavakanga vari. Pachidzitiro chidiki, nhare yakanyorwa nedoti dzvuku, uye kubva ipapo, sedandemutande hombe, hurongwa hwakakura hwemigero hwakachinjika kunyanya kune matatu makadhi nzira.
  
  "Ndinoona zvichishamisa kuti mushure menguva yese iyi hapana marara kana kukoromoka mumigero iyi," Sam akadaro achitevera Perdue murima.
  
  "Ndinobvumirana. Zvinondiita kuti ndisanzwe zvakanaka kufunga kuti iyi nzvimbo inoramba isina chinhu, asi hapana kana chisaririra chezvakaitika muno mukati mehondo," Nina akabvuma kudaro, maziso ake makuru ebrown achicherechedza mativi ose emadziro nokubatanidzwa kwawo kwakaurungana nouriri.
  
  "Inzwi rei iroro?" Sam akabvunza zvakare asvotwa nekutaura kwaaigara achiita, akashaya pekupinda nekunyara zvekuti aitoita kunge runyararo rwaiva murima imomo.
  
  "Zvinondiyeuchidza nezvechimwe chinhu chakaita seturbine," akadaro Perdue, achifinyamisa kumeso chinhu chinoshamisa chaioneka mayadhi mashoma pamberi padhiyagiramu yake. Akamira.
  
  "Ichi chii?" Nina akabvunza achiratidza kuvhunduka.
  
  Perdue akaenderera mberi nekufamba zvishoma, achingwarira chinhu chekwere chaaisagona kuziva nechimiro chayo chakadhirowa.
  
  "Gara pano," akazevezera.
  
  "Hazvina kunaka," Nina akadaro ndokubata ruoko rwaSam zvakare. "Hamuzondisiye murima."
  
  Sam akanyemwerera. Zvainzwa zvakanaka kunzwazve kuti ndinobetsera zvikuru kuna Nina, uye aifarikanya kubata kwake kwenguva dzose.
  
  "Turbines?" Sam akadzokorora achigutsurira musoro. Izvi zvingave zvine musoro kana iyi tunnel network yakashandiswa nemaNazi. Iyi ingave nzira yakavanzika yekugadzira magetsi nepo nyika yambotaurwa yaisaziva kuvepo kwayo.
  
  Vari mumimvuri yaiva mberi, Sam naNina vakanzwa Perdue achitaura nezvokufara achiti: "Aa! Inoita kunge jenareta!"
  
  "Ndinoonga Mwari," Nina akagomera kudaro, "handizivi kuti ndaigona kufamba murima iri kusvikira rini."
  
  "Kubva rinhi uchitya rima?" Sam akamubvunza.
  
  "Handina kudaro. Asi kuva muimba yepasi pevhu isina kuvhurwa, inotyisa isina chiedza chekuona zvakatipoteredza kunoti vhundutse, haufungi here? "- akatsanangura.
  
  "Ehe, ndinozvinzwisisa."
  
  Kupenya kwakabva kwakurumidza kubuda, uye kusviba kwaikura zvishoma nezvishoma kwakavaputira sejazi.
  
  "Sam," Perdue akadaro.
  
  "Izvozvo," Sam akapindura ndokusvetukira pasi kuti atore imwe moto mubhegi rake.
  
  Kwakanga kune ruzha murima sezvo Perdue achitamba nemushini une huruva.
  
  "Iri harisi jenareta rako rekumhanya-mhanya. Ndine chokwadi kuti imhando yekubiridzira kwakagadzirirwa mabasa akasiyana siyana, asi ndeapi andisingazive, "Perdue akadaro.
  
  Sam akabatidza imwe moto asi haana kuona munhu aifamba ari chinhambwe aiuya mugedhe raive kumashure kwavo. Nina akasvetukira padivi pePerdue kuti aongorore mota yakavharwa newebhu. Yakaiswa mufuremu yesimbi yakasimba, yakayeuchidza Nina nezvemuchina wekare wokuwachisa. Kumberi kwaiva nemapfundo mahobvu, rimwe nerimwe riine marongero mana, asi mavara akanga apera saka pakanga pasina nzira yokutaura kuti vaifanira kuseta.
  
  Zvigunwe zvaPerdue zvirefu, zvakadzidziswa zvakatamba newaya kumusana.
  
  "Chenjera, Perdue," Nina akakurudzira kudaro.
  
  "Usanetseka, mudiwa," akanyemwerera. "Zvisinei, ndinoororwa nekunetseka kwenyu. Ndatenda."
  
  "Usanyanya kuzvivimba. Ndava nezvakawanda zvekuti ndigadzirise nzvimbo iyi," akadaro achimurova nembama, izvo zvakaita kuti aseke.
  
  Sam aingonzwa kusagadzikana. Semutori wenhau ane mukurumbira pasi rose, akamboenda kune dzimwe nzvimbo dzine njodzi uye akasangana nevanhu vane utsinye uye nzvimbo dzakaipa pasi rose, asi aifanira kubvuma kuti nguva yainge yareba asina kugadzikana. nemhepo. Dai Sam aive munhu aitenda mashura aingofunga kuti magumbeze acho maive nemhepo.
  
  Kubondera kukuru uye sparks zvakabva mumotokari, zvakateverwa pakutanga nenhamba yakaoma, isingapindirani. Nina naPerdue vakadzokera shure kubva kuhupenyu hwechimbichimbi hwechinhu uye vakanzwa injini zvishoma nezvishoma ichisimudza kukurumidza, ichishanduka kuita kutenderera kwakadzikama.
  
  "Inoshaya basa setirakita," akadaro Nina, asingatauri chero ani zvake. Mutsindo uyu waimuyeuchidza nezvehudiki hwake, paaizomuka kusati kwaedza anzwa kurira kwetarakita yasekuru vake. Yakanga iri ndangariro inofadza zvikuru pano, mumusha wakasiiwa wezvipoko uye nhoroondo yeNazi.
  
  Mumwe nemumwe, marambi mashoma emadziro akabatidzwa. Zvivharo zvadzo zvepurasitiki zvakaomarara zvaichengeta zvipembenene zvakafa neguruva kwemakore, zvichideredza kupenya kwemagirobhu mukati. Zvaishamisa kuti wiring yakatetepa yakanga ichiri kushanda, asi sezvaitarisirwa, chiedza chakanga chisina simba zvachose.
  
  "Eya, zviri nani tinogona kuona kwatiri kuenda," Nina akadaro, achitarira shure kumugwagwa unoratidzika kuva usingagumi womugero unotenderera zvishomanene kuruboshwe mayadhi mashomanene mberi. Nokuda kwechimwe chikonzero chinoshamisa, kukura uku kwakapa Sam kunzwa kwakashata, asi akazvichengeta kwaari amene. Akanga asingakwanisi kubvisa pfungwa iyi yenhamo-uye nokuda kwechikonzero chakanaka.
  
  Seri kwavo, mumukoto wakadzikira wavakazviwana vamene varimo, mimvuri miduku mishanu yaifamba murima, sezvayakanga yakaita kare apo Nina akanga asina kucherechedza.
  
  "Handei tinoona zviri kune rimwe divi," akadaro Perdue, achifamba nebhegi rezipi rakaturikwa pafudzi rake. Nina akadhonza Sam pamwe chete naye, uye vakafamba vakanyarara uye neshungu, chete ruzha rwakadzika rweturbine uye ruzha rwetsoka dzavo rwainzwika munzvimbo yakakura.
  
  "Purdue, tinofanirwa kuita izvi nekukurumidza. Sezvandakakuyeuchidzai nezuro, ini naSam tinofanira kukurumidza kudzokera kuMongolia," akadaro Nina. Akarega kuedza kutsvaka kwaiva naRenata, asi akakarira kudzokera kuBern nenyaradzo yakati, chero chaaigona kuita kuti amuvimbise nezvekuvimbika kwake. Sam akapa basa rekuferefeta Perdue kuti Renata aivepi kuna Nina nekuti aimufarira kupfuura Sam.
  
  "Ndinoziva, mudiwa wangu Nina. Uye isu tichazviongorora kana taziva izvo Erno aizviziva uye nei akatitumira kuWewelsburg, kwenzvimbo dzese. Ndinovimbisa kuti ndinogona kuzvibata, asi parizvino chingondibatsira kuwana chakavanzika ichi, "Perdue akamuvimbisa. Haana kumbotarisa Sam paakavimbisa rubatsiro rwake. "Ndinoziva zvavanoda. Ndinoziva kuti sei vakudzoserei kuno."
  
  Parizvino, izvo zvakanga zvakakwana, Nina akaziva, uye akasarudza kusamumanikidza.
  
  "Urikuzvinzwa here?" Sam akabvunza achinzwa nzeve dzake dzichiti kwati.
  
  "Kwete, chii?" Nina akafinyamisa kumeso.
  
  "Teerera!" Sam akatsiura achiratidza kurevesa chiso chake. Akamira munzira kuti anyatsosiyanisa kurova nekukwenya kumashure kwavo murima. Zvino Perdue naNina vakazvinzwawo.
  
  "Chii?" Nina akabvunza achiratidza kudedera nezwi rake.
  
  "Handizivi," Perdue akazevezera, akabata chanza chakavhurika kuti asimbise iye naSam.
  
  Chiedza chaibva kumadziro chakaramba chichiwedzera kupenya uye kudzikira sezvo yazvino yakasimuka uye ichidonha kuburikidza newaya yekare yemhangura. Nina akatarisa-tarisa ndokufemera pamusoro zvekuti kutya kwake kwakanzwika mulabyrinth hombe.
  
  "Oh Jesu!" - akadeedzera akabata maoko evamwe vake vaviri nekutya kusinga taurike pachiso chake.
  
  Kumashure kwavo kwakaoneka imbwa nhema shanu dzichibva mugomba raiva nechekure.
  
  "Zvakanaka, izvi ndezvechokwadi sei? Ndiri kuona zvandiri kuona here?" - Sam akabvunza, achigadzirira kutiza.
  
  Perdue akayeuka mhuka kubva kuCologne Cathedral uko iye nehanzvadzi yake vakabatwa. Dzakanga dziri rudzi rumwe rune hunhu hwakafanana pakurangwa kwakakwana, saka dzaifanira kuva imbwa dzakafanana. Asi zvino akanga asisina nguva yokushamisika pamusoro pokuvapo kwavo kana kuti kwakabva. Vakanga vasina zvekuita kunze...
  
  "Mhanyai!" Sam akazhambatata ndokupotsa adonhedza Nina kubva pamakumbo ake nekumhanya kwaaiita. Perdue akateverawo sezvo mhuka dzaimhanya dzichidzitevera dzichimhanya. Vatsvakurudzi vatatu vakatenderedza gonhi rechimiro chisingazivikanwe, vachitarisira kuwana imwe nzvimbo yekuhwanda kana kutizira, asi mugero wakaramba usingachinji apo imbwa dzakavabata.
  
  Sam akatendeuka ndokubatidza moto. "Pamberi! Pamberi!" - akadanidzira kune vamwe vaviri, iye pachake akashanda sechivharo pakati pemhuka naPerdue naNina.
  
  "Sam!" - Nina akazhambatata, asi Perdue akamudhonzera mberi muchiedza chaipenya chemugero.
  
  Sam akatambanudza chimuti chemoto pamberi pake, achichivheyesa maRottweilers. Vakamira vaona moto waipenya, Sam akabva aona kuti ainge asara nemasekondi mashoma kuti awane pekubuda napo.
  
  Ainzwa tsoka dzaPerdue naNina zvishoma nezvishoma dzichidzikama sezvo chinhambwe chiri pakati pake navo chichiwedzera. Maziso ake aimhanya-mhanya achitarisa uku achienda kune rumwe rutivi, ukuwo haana kubvisa maziso ake panzvimbo yemhuka. Vachigomera uye vachimedzera mate, vakapeta miromo yavo kuratidza kushatirwa kumurume aiva nechimuti chomoto. Kamuridzo kakapinza kakapinda nepapombi yeyero, ichibva yaridza mhere ichibva kumucheto kwemugero, Sam akafunga.
  
  Imbwa nhatu dzakabva dzatendeuka dzichimhanya dzichidzokera, dzimwe mbiri dzakasara padzakanga dziri sedzakanga dzisina kunzwa. Sam akatenda kuti vakanga vari kushandiswa natenzi wavo; kungofanana nemuridzo wemufudzi unogona kudzora imbwa yake nenhevedzano yemanzwi akasiyana. Aya ndiwo madzoro aaiita kufamba kwavo.
  
  Kungwara, Sam akafunga.
  
  Vaviri vakasara vachimuchengeta. Akaona kuti chiedza chake chainge chave kupera.
  
  "Nina?" akafona. Hapana chakadzoka. "Ndizvo, Sam," akadaro mumoyo make, "uri wega, mwana."
  
  Pakapera maflash, Sam akatora kamera yake ndokubatidza flash. Kupenya kunenge kwakavapofomadza kwekanguva, asi aive asina kururama. Mabhunu maviri ane mazamu akafuratira chiedza chakajeka chekhamera, asi haana kuenda kumberi. Muridzo wakaridza zvekare vakatanga kuchemera Sam.
  
  Dzimwe imbwa dziripi? Akafunga akamira akadzika midzi panzvimbo.
  
  Nokukurumidza pashure pacho, akagamuchira mhinduro kumubvunzo wake apo akanzwa Nina achidanidzira. Sam haana kuita hanya nazvo kana mhuka dzakamubata. Aifanira kuuya kuzoyamura Nina. Achiratidza ushingi huzhinji kupfuura pfungwa dzakajairika, mutori wenhau akamhanya akananga kwaiva nenzwi raNina. Paaitevera ainzwa nzwara dzembwa dzichibaya simende dzichimudzingirira. Chero nguva aitarisira kuti chitunha chemhuka iri kusvetuka chaizowira paari, nzwara dzichinyura muganda rake uye mazino achibaya pahuro pake. Pakumhanya kwaaiita akacheuka ndokuona kuti vainge vasina kumubata. Nezvaionekwa naSam zvairatidza kuti imbwa dzaishandiswa kumukona kwete kumuuraya. Kunyange zvakadaro, yakanga isiri nzvimbo yakanaka kuva mairi.
  
  Paakanga achifamba-famba pabendekete, akaona mamwe matunnel maviri achisimuka kubva pane iyi, uye akagadzirira kumhanyira pamusoro peaya maviri. Imwe iri pamusoro peimwe, inofanira kunge yakapfuura kumhanya kweRottweilers paaisvetuka akananga kumusuwo wepamusoro.
  
  "Ndina!" akafona zvakare, panguva iyi akainzwa kure kure kwazvo kuti azive kwaaive.
  
  "Sam! Sam, chivanda!" - akanzwa kuchema kwake.
  
  Nekumhanya kwakawedzerwa, akasvetuka akananga kumusuwo wepamusoro, mayadhi mashoma pamberi penzvimbo yepasi pekupinda kune imwe mugero. Akarova kongiri yaitonhora, yakaomarara nekadzungu kakadambura mbabvu, asi Sam akakurumidza kukambaira nepaburi repaburi, rinosvika mafiti makumi maviri kureba. Zvakamutyisa, imwe imbwa yakamutevera apo imwe yacho ichipopota kubva mukukanganisa kwayo kuedza kwayo.
  
  Nina naPerdue vaifanira kubata nevamwe. Rottweilers neimwe nzira vakadzoka kuzovavandira kune rimwe divi remugero.
  
  "Unoziva zvinoreva kuti machaneli ese aya akabatana, handiti?" Perdue akataura paakapinda ruzivo pahwendefa rake.
  
  "Ino haisati yave nguva yekugadzira mepu inopenga, Perdue!" akafinyama kumeso.
  
  "Aa, asi ino ingava nguva yakanaka, Nina," akapindura kudaro. "Kana tawana rumwe ruzivo nezve nzvimbo dzekupinda, zvichava nyore kwatiri kutiza."
  
  "Saka toita sei navo?" akadaro achinongedzera imbwa dzaimhata dzakatenderedza.
  
  "Ingoramba wakanyarara uye inzwi rako rirambe riri pasi," akapa zano kudaro. "Kudai tenzi wavo aida kuti tife, tinenge tatova zvokudya zvembwa."
  
  "O, zvakanaka. Zvino ndinonzwa zviri nani zvikuru," Nina akadaro apo meso ake akacherekedza mumvuri womunhu murefu wakatandavara pamadziro akatsetseka.
  
  
  Chitsauko 31
  
  
  Sam akashaya pekupinda asi kungomhanyira murima diki diki raaive ari. Chimwe chinhu chinoshamisa, kunyanguvezvo, chakanga chiri chokuti iye akanga ava kunzwa kutinhira kweturbine zvikuru zvino sezvo akanga ari kure nomugero mukuru. Pasinei nekumhanya-mhanya kukuru uye kurova kusingadzivisiki kwemwoyo wake, hapana chaaigona kuita kunze kwekuyemura runako rwembwa yakanyatsokwenenzverwa yakanga yamudzingira pakona. Pepa rake dema raive nemhene ine hutano kwairi kunyangwe mukupenya kwakashata, uye muromo wake wakashanduka kubva pakunyomba kuenda kunyemwerera zvishoma paakatanga kuzorora, akamira munzira yake, achifemera pamusoro.
  
  "Aiwa, ndinonyatsoziva vanhu vakaita sewe kuti vasanyengerwa noushamwari ihwohwo, musikana," akadaro Sam nenzira yake yokureruka. Aiziva zviri nani. Sam akafunga kupinda mukati memugero, asi nenguva yakajairika. Imbwa yaisagona kudzingirira dai Sam asina kuidzingirira. Zvishoma nezvishoma, asina hanya nekutyisidzirwa kwake, Sam akaedza kuita zvakajairika uye akafamba achidzika nemukoridho wakasviba. Asi kuedza kwake kwakavhiringidzwa nokupopota kwake kwokuramba, mheremhere yaityisa yenyevero iyo Sam aigona kuita kunze kwokuteerera.
  
  "Titambire, unogona kuuya neni," akadaro noushamwari sezvo adrenaline yakazadza tsinga dzake.
  
  Hure dema raisada izvi. Achinyemwerera zvakaipa, akadzokorora chinzvimbo chake uye akatora nhanho shoma padyo nevavariro yake, kuti anyengetedze zvakanyanya. Hungava upenzi kuna Sam kuedza kutiza, kunyange kubva pamhuka imwe chete. Vaikurumidza uye vaiuraya, kwete muvengi wokupikisa. Sam akagara pasi akamirira kuti aone zvaaizoita. Asi mhinduro chete yaakaratidzwa nemutapi wake kwaive kugara pamberi pake semurindi. Uye ndizvo zvaari chaizvo.
  
  Sam aisada kukuvadza imbwa. Aiva mudi wemhuka, kunyange kune vaya vaimubvambura-bvambura. Asi aifanira kumusiya kana Perdue naNina vaive munjodzi. Pese paaifamba aimupopotera.
  
  "Ndinokumbira ruregerero, VaCleve," inzwi rakabva mubako dema raive kuseri kwegedhi, zvakashamisa Sam. "Asi handikwanise kukusiya uchienda, unoziva?" Izwi iri raive rechirume uye raitaura zvine mutsindo wechiDutch.
  
  "Aiwa, musazvinetse henyu. Ndinoyevedza. Vanhu vakawanda vanosimbirira kuti vanonakidzwa nokushamwaridzana neni," Sam akapindura nenzira yake inosanozivikanwa yokudzinga basa.
  
  "Ndinofara kuti une pfungwa yokusetsa, Sam," murume wacho akadaro. "Mwari anoziva kuti kune vanhu vakawanda vari kunetseka kunze uko."
  
  Mumwe murume akasvika pakuonekwa. Ainge akapfeka hovhorosi, saSam nechikwata chake. Akanga ari murume anoyevedza zvikuru uye tsika dzake dzairatidzika kuva dzakakodzera, asi Sam akaziva kuti varume vakabudirira zvikuru uye vakadzidza kazhinji kazhinji ndivo vaiva vakashata zvikuru. Mushure mezvose, nhengo dzose dzeRenegade Brigade dzakanga dzakadzidza zvikuru uye vanhu vane tsika dzakanaka, asi vaigona kuita zvechisimba uye hutsinye mukubwaira kweziso. Zvimwe zvemurume akatarisana naye zvakaudza Sam kuti anyatse kutsika.
  
  "Unoziva zvauri kutsvaga pasi pano here?" akabvunza murume uya.
  
  Sam akaramba akanyarara. Chokwadi, akanga asingazivi kuti iye, Nina, naPerdue vakanga vachitsvaka chii, asi akanga asinawo chinangwa chokupindura mibvunzo yomutorwa.
  
  "VaCleave ndakubvunzai mubvunzo."
  
  Rottweiler yakagomera, ichiswedera pedyo naSam. Zvaishamisa uye zvaityisa kuti aigona kuita saizvozvo pasina kurongeka.
  
  "Handizive. Taingotevera mamwe mapurani atakawana pedyo neWewelsburg," Sam akapindura kudaro, achiedza kuita kuti mashoko ake arambe ari nyore sezvaaigona. "Uye ndimi ani?"
  
  "Bloem. Jost Bloom, changamire," akadaro murume uya. Sam akagutsurira musoro. Aive zvino ave kuziva matauriro aaive aita, kunyangwe zita racho aisariziva. "Ndinofunga tinofanira kubatana naVaPerdue naDr. Gould."
  
  Sam zvakamunetsa. Murume uyu akaziva sei mazita avo? Uye akaziva sei kwokudziwana? "Kunze kwaizvozvo," Bloom akadaro, "hapana kwaunosvika nemugero iri. Izvi ndezvekufemesa mweya chete. "
  
  Zvakajeka kuna Sam kuti maRottweilers aisakwanisa kupinda mumigwagwa yemigwagwa zvakafanana naiye nevamwe vake, saka muDutch anofanira kunge aiziva nezveimwe nzvimbo yekupinda.
  
  Vakabuda mugedhi rechipiri vachidzokera muhoro huru, umo maraiti akanga achiri kubatidzwa, achiita kuti mumba muve mhenyu. Sam akafunga mabatirwo aiitwa Bloom naFace kupfuya yavo, asi asati agadzira chero zvirongwa, nhamba nhatu dzakaonekwa nechekure. Imbwa dzakasara dzakatevera. Akanga ari Nina naPerdue vachifamba nerimwe jaya. Chiso chaNina chakapenya paakaona kuti Sam aive akachengeteka.
  
  "Zvino, madzimai nevarume, toenderera mberi here?" Yakakurudzirwa naYost Bloom.
  
  "Kupi?" - Ndakabvunza. - Perdue akabvunza.
  
  "Oo, zvirege, VaPerdue. Musatambe neni mudhara. Ndinoziva kuti ndimi ani, imi mose muri ani, kunyange musingazivi kuti ndini ani, uye izvozvo, shamwari dzangu, zvinofanira kuita kuti mutye zvikuru kutamba neni," Bloom akatsanangura kudaro, achibata ruoko rwaNina zvinyoronyoro ndokumuendesa kure. Perdue naSam. "Kunyanya kana uine vakadzi muhupenyu hwako vanogona kukuvadzwa."
  
  "Usada kumutyisidzira!" Sam akaseka.
  
  "Sam, dzikama," Nina akakumbira kudaro. Chimwe chinhu chaive muBloom chakamuudza kuti aisazozeza kubvisa Sam akabva atotaura chokwadi.
  
  "Teerera kuna Dr. Gould ... Sam," Bloom akatevedzera.
  
  "Pamusoroi, asi tinofanira kuzivana?" - Perdue akabvunza pavakatanga kufamba vachidzika negiant passage.
  
  "Iwe wevanhu vose unofanira kuva, Mr. Perdue, asi nhamo, iwe hausi," Bloom akapindura nerudo.
  
  Perdue aive nehanya zviri pamutemo nezvekutaura kwemutorwa, asi aisakwanisa kurangarira akambosangana naye. Murume wacho akabata ruoko rwaNina zvakasimba, semudiwa anodzivirira, asingaratidzi ruvengo, kunyange zvazvo aiziva kuti aisazomurega achitiza pasina kuzvidemba kukuru.
  
  "Imwe shamwari yako, Perdue?" Sam akabvunza achiratidza kushushikana.
  
  "Kwete, Sam," Perdue akapopota, asi asati aramba fungidziro yaSam, Bloom akataura nemutori wenhau zvakananga.
  
  "Ini handisi shamwari yake, VaCleave. Asi hanzvadzi yake munhu wepedyo ... anozivana," Bloom akanyemwerera.
  
  Chiso chaPerdue chakashanduka madota nekuvhunduka. Nina akatura befu.
  
  "Saka ndokumbirawo kuti muite kuti zvinhu zvirambe zviri murunyararo pakati pedu, hongu?" Bloom akasekerera Sam.
  
  "Saka ndiwo mawaniro atiita aya?" Nina akabvunza.
  
  "Kwete kwete. Agatha haana kuziva kuti waivepi. Takakuwanai kuburikidza neruremekedzo rwaVaCleave, "Bloom akabvuma, achifarira kusavimbana kwaakaona kuchikura muPerdue naNeene kune shamwari yavo yemunyori.
  
  "Bullshit!" - Sam akadanidzira. Akatsamwa achiona kuita kwevamwe vake. "Ndakanga ndisina chokuita neizvi!"
  
  "Chokwadi?" - Bloom akabvunza aine dhiyabhorosi grin. "Wesley, varatidze."
  
  Jaya raifamba nembwa kumashure rakaita zvakataurwa. Akaburitsa mudziyo muhomwe waiita kunge nharembozha isina mabhatani. Yairatidza kuungana kwenzvimbo uye materu akatenderedza kumiririra nzvimbo uye pakupedzisira labyrinth yezvivakwa zvavakapfuura. Dot rimwe chete dzvuku rakapuruzirwa, richifamba zvishoma nezvishoma richitevedza makongisheni eimwe yemitsetse.
  
  "Tarisa," Bloom akadaro, Wesley ndokumisa Sam pakati. Dot dzvuku rakamira pascreen.
  
  "Iwe mwana wehure!" Nina akazevezera Sam uyo akadzungudza musoro achiratidza kusatenda.
  
  "Ndakanga ndisina chokuita nazvo," akadaro.
  
  "Zvakashamisa, sezvo uri pahurongwa hwavo hwekutarisa," Perdue akadaro achiratidza kuzvininipisa zvakashatirisa Sam.
  
  "Iwe nehanzvadzi yako iri kuhura munofanira kunge makadyara izvi pandiri!" Sam akaridza mhere.
  
  "Zvino vakomana ava vaizowana sei chiratidzo? Inofanira kunge iri imwe yevatambi vavo, Sam, kuti aoneke pazvikirini zvavo. Ndekupi kumwe kwaungazoratidzwa dai wanga usipo kare?" Perdue akasimbirira.
  
  "Handizive!" Sam akapikisa.
  
  Nina haana kudavira zvaainzwa. Akavhiringika akanyarara akatarisa Sam murume waaivimba naye neupenyu hwake. Chaaigona kuita kwaiva kuramba zvakasimba kuti aiva nechekuita, asi aiziva kuti kukuvadzwa kwakanga kwaitwa.
  
  "Kunze kwaizvozvo, tose tiri pano izvozvi. Zviri nani kubatira pamwe kuti pasave neanokuvara kana kufa," Bloom akaseka hake.
  
  Akafadzwa nokukwanisa kwaakaita kuvhara mukaha waiva pakati peshamwari dzake, achichengeta kusavimbana kuduku. Zvingave zvinopesana nezvinangwa zvake kana akazarura kuti dare raitevera Sam achishandisa nanites mumuviri wake zvakafanana nezviri mumuviri waNina muBelgium Perdue asati amupa iye naSam mabhodhoro ane antidote kuti adye.
  
  Sam haana kuvimba nechinangwa chaPerdue uye akaita kuti Nina atende kuti akatorawo mushonga wacho. Asi nekusatora mvura yaigona kuita kuti mhondi dzipere mumuviri wake, Sam nekusaziva akabvumira kanzuru kuti imuwane zviri nyore uye nekumutevera kwaichengeterwa chakavanzika chaErno.
  
  Iye zvino akanga ava kunzi mutengesi, uye akanga asina uchapupu hunopesana neizvi.
  
  Vakasvika pakona mugedhi ndokusvikowana vakatarisana negonhi hombe repavault rakavakirwa kumadziro kwaiperera tunnel. Raive gonhi re grey rakapera simba rine ngura richirisimbisa paside nepakati. Boka racho rakambomira richiongorora gonhi guru raiva pamberi pavo. Ruvara rwayo rwakanga rwakacheneruka grey-cream shade, rwakangosiyana zvishoma neruvara rwemadziro uye pasi pepombi. Pavakatarisisa, vaigona kugadzira masilinda esimbi aichengetedza gonhi rinorema pafuremu yegonhi rakakomberedza, akaiswa mukongiri gobvu.
  
  "VaPerdue, ndine chokwadi kuti munogona kutizarurira izvi," akadaro Bloom.
  
  "Ini ndinokahadzika," Perdue akapindura. "Ndakanga ndisina nitroglycerin neni."
  
  "Asi chokwadi mune tekinoroji yehunyanzvi mubhegi rako, sezvaunogara uchiita, kuti ukurumidze kupfuura munzvimbo dzese dzaunogara uchipinza mhino yako?" Bloom akasimbirira, inzwi rake richinyatsowedzera kuvengana sezvo moyo murefu wake waipera. "Zviite kwenguva shoma ..." akaudza Perdue, uye akajekesa kutyisidzira kwake: "Ita kune hanzvadzi yako."
  
  Agatha anogona kunge atofa kare, Perdue akafunga, asi akaramba akatarisana.
  
  Pakarepo, imbwa shanu dzese dzakatanga kuita sedzakagumbuka, kurira nekuchema apo dzaichinja kubva kutsoka kuenda kutsoka.
  
  "Chii vasikana?" - Wesley akabvunza mhuka, achimhanyira kudzidzikamisa.
  
  Boka rakatarisa-tarisa, asi harina kuona njodzi. Vashamiswa, vakatarisa imbwa dzichiita ruzha rwakanyanya, dzichihukura nepamusoro pemapapu adzo dzisati dzatanga kuchema dzisingaperi.
  
  "Sei vari kuita izvi?" Nina akabvunza.
  
  Wesley akadzungudza musoro, "Vanonzwa zvinhu zvatisingakwanise. Uye chero zvazvingava, zvinofanirwa kunge zvakanyanya!
  
  Zviripachena kuti mhuka dzakashatirwa zvakanyanya nematoni ezasi ayo vanhu vaisagona kunzwa, nekuti vakatanga kuchema neshungu, vachitenderera maniacally munzvimbo. Imwe neimwe, imbwa dzakatanga kudzokera kumashure kubva pamusuwo wevault. Wesley akaridza muridzo zvakasiyana-siyana, asi imbwa dzakaramba kuteerera. Vakatendeuka ndokumhanya, sekunge dhiyabhorosi ari kuvadzingirira, ndokukurumidza kunyangarika pakona nechekure.
  
  "Ndishevedzei, asi ichi chiratidzo chechokwadi chokuti tiri muchinetso," akadaro Nina, vamwe vachivhunduka vachitarisa-tarisa.
  
  Yost Bloom naWesley akatendeka vese vakaburitsa pfuti dzavo pasi pemabhachi avo.
  
  "Wauya nechombo here?" Nina akafinyama nekushamisika. "Saka munozvinetserei nembwa?"
  
  "Nekuti ukatsemurwa nemhuka dzemusango zvinoita kuti kufa kwako kuve netsaona uye kusiririsa, mudiwa wangu Dr. Gould. Haikwanise kurondwa. Uye kupfura maacoustic akadaro kungangove kupusa, "Bloom akatsanangura zvisina tsarukano, achikwevera kumashure.
  
  
  Chitsauko 32
  
  
  
  Mazuva maviri zvisati zvaitika - Monkh Saridag
  
  
  "Nzvimbo yakavharwa," mupambi akaudza Ludwig Bern.
  
  Vakashanda siku nesikati vachitsvaga nzira yekutsvaga nayo zvombo zvakabiwa zvakabiwa muchikwata chevapanduki svondo rapfuura. Kuve vaimbova nhengo dzeBlack Sun, pakange pasina kana munhu mumwe chete akabatana nechikwata ichi anga asiri shasha wehunyanzvi hwavo, saka zvaive nemusoro kuti paizove nenyanzvi dzeIT dzakati wandei kuti dzibatsire kutsvaga kwaive nengozi. Longinus.
  
  "Yakanaka!" Bern akadaro, achitendeukira kuvakuru vakuru biyake vaviri kuti vabvumirwe.
  
  Mumwe wavo aive Kent Bridges, aimbove murume weSAS uye aimbove nhengo yechitatu yeBlack Sun achitarisira zvombo. Mumwe wacho ndiOtto Schmidt, aivawo nhengo yechitatu yeBlack Sun asati ajoina boka revakapandukira hurumende, purofesa wekushandiswa kwemitauro uye aimbova mutyairi wendege wekuVienna, Austria.
  
  "Varipi panguva ino?" - Mabhiriji akabvunza.
  
  Mupambi akasimudza tsiye: "Chaizvoizvo, inzvimbo inoshamisa. Zvinoenderana nefiber optic zviratidzo zvatakawiriranisa neLonginus Hardware, parizvino... mu...Wewelsburg Castle.
  
  Vakuru vatatu vakangotarisana.
  
  "Panguva ino yehusiku? Haasati atoedza ikoko, handiti, Otto?" - Bern akabvunza.
  
  "Kwete, ndinofunga kuti dzave kuma5 mangwanani," Otto akapindura.
  
  "Wewelsburg Castle haisati yavhurwa, uye hapana vashanyi venguva pfupi kana vashanyi vanotenderwa ikoko husiku," Bridges akaseka. "Zvasvika sei ikoko? Kana zvisiri... mbavha yanga ichipaza muWewelsburg?"
  
  Mumba makabva manyarara vanhu vese vaivamo vachifunga tsanangudzo ine musoro.
  
  "Hazvina basa," Bern akadaro kamwe kamwe. "Chakakosha ndechekuti tizive pachiri. Ndinozvipira kuenda kuGermany kunovatora. Ndichatora Alexander Arichenkov neni. Murume uyu itracker uye mufambisi wezvikepe."
  
  "Ita, Bern. Senguva dzose, pinda nesu maawa gumi nerimwe. Uye kana uine chero matambudziko, ingozivisa isu. Isu tatova nevabatsiri munyika dzese muWestern Europe kana iwe uchida kusimbiswa, "Bridges akasimbisa.
  
  "Zvichaitwa".
  
  "Une chokwadi chekuti unogona kuvimba nemuRussia?" Otto Schmidt akabvunza chinyararire.
  
  "Ndinotenda kuti ndinogona, Otto. Murume uyu haana kundipa chikonzero chokudavira zvimwe. Uyezve, tichine vanhu vari kutarisa imba yeshamwari dzake, asi ndinokahadzika kuti zvichazombosvika kune izvozvo. Zvisinei, nguva yemunyori wenhau uye mutori wenhau kuti atiunzire Renata iri kupera. Izvi zvinondinetsa kupfuura zvandinoda kubvuma, asi chinhu chimwe panguva," Bern akavimbisa mutyairi weAustria.
  
  "Bvuma. Bon voyage, Bern, "Bridges akawedzera.
  
  "Ndinokutendai, Kent. Tiri kuenda muawa imwe chete, Otto. Unenge wakagadzirira here?" - Bern akabvunza.
  
  "Chokwadi. Ngatidzoserei kutyisidzira uku kubva kune ani zvake aive benzi kuti awane makumbo avo pazviri. Haiwa Mwari wangu, dai vaiziva havo kuti chinhu ichi chaigona kuitwa sei! Otto akashamisika.
  
  "Izvi ndizvo zvandiri kutya. Ndinonzwa kuti vanoziva chaizvo zvarinogona kuita."
  
  
  * * *
  
  
  Nina, Sam naPerdue vakanga vasingazivi kuti vakanga vagara kwenguva yakareba sei mumatanho. Kutoti kunze kwaedza, hapana kwavaikwanisa kuona masikati machena pasi apa. Zvino vakanga vakanongedzerwa pfuti, vakanga vasingazivi kuti vakanga vazvipinza mui sezvo vakanga vakamira pamberi pedhoo guru, rinorema.
  
  "VaPerdue, kana muchida," Yost Bloom akazunungusa Perdue nepfuti yake kuti avhure chivharo nemhepo inoputika, iyo yaakashandisa kugura chisimbiso mumugero wetsvina.
  
  "VaBloom, handikuzivi, asi ndine chokwadi chokuti murume ane njere dzako anonzwisisa kuti musuo wakadai haugoni kuvhurwa nechiridzwa chinonzwisa tsitsi seizvi," Perdue akapikisa, kunyange zvazvo akachengetedza inzwi rake rinonzwisisika.
  
  "Ndapota usandidzikisire, Dave," chiso chaBloom chakatonhora, "nekuti handisi kureva chiridzwa chako chidiki."
  
  Sam haana kunyomba mazwi aainge asarudza, izvo zvaiwanzoita kuti ataure zvekunyomba. Maziso makuru aNina akasviba akatarisa Sam. Akakwanisa kuona kuti akanga akatsamwa zvikuru nekutengesa kwake pachena paakanga asina kutora vial yemishonga yaakamupa, asi aive nezvikonzero zvake zvekusavimba naPerdue mushure mezvaakavaisa muBruges.
  
  Perdue aiziva zvaitaurwa naBloom. Nekuremerwa nechiso, akaburitsa peni yakaita sespyglass ndokuibatisa, achishandisa infrared kuona ukobvu hwegonhi. Akabva aisa ziso rake pakaburi kadiki kegirazi apo vamwe veboka vakamirira vachimirira, vachiri kushungurudzwa nemamiriro ezvinhu aityisa aiita kuti imbwa dzihukure zvisingaite kure nadzo.
  
  Perdue akadzvanya bhatani rechipiri nemunwe wake, asina kubvisa maziso ake pateresikopu, uye dot dzvuku risina kupera rakaonekwa pabhaudhi regonhi.
  
  "Laser cutter," Wesley akanyemwerera. "Zvakanaka kwazvo".
  
  "Ndapota kurumidzai, VaPerdue. Uye kana wapedza, ndichakubvisira mudziyo wakanaka uyu," akadaro Bloom. "Ini ndaigona kushandisa muenzaniso wakadaro kubatanidza nevandinoshanda navo."
  
  "Ndiani angave shamwari yako, VaBloom?" Perdue akabvunza apo danda richinyura musimbi yakaoma ine kupenya kweyellow iyo yaiita kuti ishaye simba pakubata.
  
  "Vanhu vakafanana iwe neshamwari dzako vakaedza kutiza kubva kuBelgium husiku hwawaifanira kuendesa Renata," Bloom akadaro, pfuti dzesimbi dzakanyungudutswa dzichipenya mumaziso ake semoto wegehena.
  
  Nina akatura befu akatarisa Sam. Apa vaive zvakare vari pamwe chete nekanzuru, vatongi vasinganyanyozivikanwa vehutungamiriri hweZuva dema, mushure mekunge Alexander avhiringidza kuraswa kwavo kwakarongwa kwemutungamiriri ainyadziswa, Renata, aizokundwa navo.
  
  Dai taiva pachessboard zvino, taizobatwa, Nina akafunga, achitarisira kuti Perdue aiziva kwaiva naRenata. Iye zvino achafanira kumuendesa kukanzuru pane kubatsira Nina naSam kumuendesa kuRenegade Brigade. Neimwe nzira, Sam naNina vakazviwana vamene vari munzvimbo inotera, zvichiita kuti varasikirwe nemugumisiro.
  
  "Watsvaga Agatha kuti atsvage diary," Sam akadaro.
  
  "Hongu, asi izvozvo handizvo zvatakanga tichifarira. Yakanga iri, sezvaunotaura, chirauro chekare. Ndaiziva kuti kana tikamuhaya kuti aite basa rakadaro, hapana mubvunzo kuti aizoda rubatsiro rwemukoma wake kuti awane dhayari, asi chokwadi VaPerdue ndivo vaive chisaririra chataitsvaga," Bloom akatsanangurira Sam.
  
  "Uye zvino zvatauya tose, tinogona kuona zvawanga uchivhima pano pedyo neWewelsburg tisati tapedza bhizimisi redu," Wesley akawedzera ari kumashure kwaSam.
  
  Nechekure, imbwa dzakahukura nekuchema ukuwo turbine ichiramba ichirira. Izvi zvakapa Nina kunzwa kukuru kwekutya uye kusava netariro kwainyatsoenderana nekuora mwoyo kwake. Akatarisa Yost Bloom uye, zvisina chimiro, akadzora hasha dzake: "Kwakanaka here Agatha, VaBloom? Achiri mumaoko ako here?"
  
  "Ehe, ari pasi pedu," akapindura nekukasira kumusimbisa, asi kunyarara kwake nezve kugara zvakanaka kwaAgatha kwaityisa. Nina akatarisa Perdue. Miromo yake yakange yakanamirwa mukutarisa zviri pachena, asi semusikana wake wekare, aiziva mutauro wemuviri wake-Perdue akagumbuka.
  
  Mukova wakaita mhere mhere yakavhara mukati-kati melabyrinth, ichityora kekutanga kunyarara kwakange kwatonga mumhepo yakasviba iyi kwemakumi emakore. Vakadzokera kumashure apo Perdue, Wesley, naSam vakasaidzira kuvhura gonhi rinorema, risina kuchengetedzwa nejeki pfupi. Pakupedzisira, akabvuma ndokuumburuka nokurovera kune rimwe divi, achikava makore ehuruva uye mapepa eyero akanga akapararira. Hapana kana mumwe wavo akaita chivindi chokutanga kupinda, kunyange zvazvo imba ine tsvina yakanga yakavhenekerwa nenhevedzano imwe cheteyo yemarambi emagetsi emumadziro semugero.
  
  "Ngationei zviri mukati," Sam akasimbirira, akabata kamera payakagadzirira. Bloom akaregedza Nina uye akaenda mberi naPerdue kubva kumagumo asina kunaka edhiramu rake. Nina akamirira kusvikira Sam apfuura nepaaiva asati adzvinya ruoko rwake zvishoma nezvishoma, "Uri kuitei?" Aitoona kuti ainge amutsamwira, asi mumaziso ake pane chaimuratidza kuti airamba kuti Sam aizotungamira kanzuru kwavari nemaune.
  
  "Ndauya kuzorekodha zvatakawana, rangarira?" - akadaro zvakasimba. Akamuvheyesa kamera, asi ziso rake rakamunangisa padigital display screen, kwaaiona kuti aitora firimu vaivabata. Kana vaizoda kuvharisa kanzuru, kana kuti paidiwa umboo hwemifananidzo chero zvodini, Sam akatora mifananidzo yakawanda yevarume ava nezvavaiita achinyepedzera kubata musangano uyu sebasa renguva dzose.
  
  Nina akagutsurira musoro ndokumutevera mumba maive makazara.
  
  Uriri nemadziro zvakanga zvakaiswa mataira, uye sirin"i yakanga yakadururwa nemachubhu akawanda efluorescent, achibudisa chiedza chichena chinopofomadza icho zvino chakanga chava mirazvo yomoto mukati memavharo awo epurasitiki akanga aparara. Vatsvakurudzi vakambokanganwa kuti vaiva vanaani sezvo vose vakashamiswa nechitarisiko chine zvikamu zvakaenzana kuyemura uye kutya.
  
  "Inzvimbo yakaita sei?" Wesley akabvunza achinhonga midziyo yekuvhiya yaitonhora yainge yasvibiswa kubva mugaba reitsvo. Pamusoro pake, mbeveve nevakafa, pakamira mwenje wekushanda wakasakara, wakazara nedandemutande renguva yakaunganidzwa pakati pekunyanyisa kwaro. Pauriri hwemataira paive nemavara aityisa, mamwe aiita kunge ropa rakaoma uye mamwe aiita kunge masara emidziyo yemakemikari yainge yaroverwa zvishoma pasi.
  
  "Zvakafanana neimwe nzvimbo yekutsvagisa," akapindura Perdue, uyo akaona uye akakwanisa mugove wake wekuita kwakafanana.
  
  "Chii? Masoja makuru? Pane zviratidzo zvakawanda zvekuedza pavanhu," akadaro Nina, achihwihwidza achiona magonhi efiriji akavhurika zvishoma pamadziro ari kure. "Aya ndiwo mafiriji emochari, pane mabhegi emutumbi akati wandei akaturikidzana ipapo..."
  
  "Nembatya dzakabvaruka," Yost akadaro kubva paakamira, achidongorera nechekuseri kwaiita setswanda dzekuwachira. "Nhai Mwari, jira racho rinonhuwa kunge tsvina. Uye madziva makuru eropa pane makora. Ndinofunga kuti Dr. Gould akarurama - zviedzo zvaive pavanhu, asi ndinokahadzika kuti zvakaitwa pamauto eNazi. Mbatya dziri pano dzinoita sedzaipfekwa zvikurukuru nevasungwa vomumusasa wevasungwa."
  
  Maziso aNina akasimuka achifunga sezvaaiedza kuyeuka zvaaiziva nezvemisasa yevasungwa yaiva pedyo neWewelsburg. Nezwi rakapfava, remupfungwa uye netsitsi, akataura zvaaiziva pamusoro peavo vangangove vakapfeka mbatya dzakabvaruka, dzine ropa.
  
  "Ndinoziva kuti vasungwa vakashandiswa sevashandi pakuvaka kweWewelsburg. Vanogona kunge vari vanhu vaitaurwa naSam pasi apa. Vakaunzwa vachibva kuNiederhagen, vamwe vachibva kuSachsenhausen, asi vose vakaumba boka revashandi rokuvaka yainzi inopfuura nhare. Zvatawana zvese izvi nematanho, zvinoita sekunge makuhwa aya anga ari echokwadi," akaudza vamwe vake vechirume.
  
  Wesley naSam vairatidza kusagadzikana munzvimbo dzavo. Wesley akapesanisa maoko ake ndokukwesha maoko ake aitonhora. Sam akanga achangobva kushandisa kamera yake kutora mimwe mifananidzo yemold uye ngura mukati mefiriji yemochari.
  
  "Zvinoita sekunge dzakashandiswa kune zvinopfuura kungosimudza zvinorema," akadaro Perdue. Akasundira padivi bhachi relab rakanga rakarembera kumadziro achibva aona kuseri kwaro kune mutswe wakakora wakachekwa nemadziro.
  
  "Chivhenekera," akaraira, asina kutaura nemunhu.
  
  Wesley akamupa tochi, uye Perdue paakaipenyesa mugomba, akazarirwa nekunhuwa kwemvura yakanga yamira uye kuora kwemapfupa ekare akanga aorera mukati.
  
  "Mwari! Tarisai izvi!" akakosora ndokuungana mugomba muya wanike painge pasara painge pasara vanhu vanenge makumi maviri. Akaverenga madehenya makumi maviri, asi panogona kunge pane mamwe.
  
  "Pane imwe nyaya apo vaJudha vakati kuti vokuSalzkotten vainzi vakanga vakapfigirwa mujeri reWewelsburg mukupera kwema1930," akadaro Nina paakazviona. "Asi vanonzi vakazoguma vave mukamba yeBuchenwald. Zvinonzi. Taigara tichifunga kuti gomba raitaurwa raiva kamuri yaichengeterwa zvinhu pasi peObergruppenführer Hersal, asi zvichida yakanga iri nzvimbo iyi!"
  
  Rakatyamadzwa nezvavakanga vawana, boka racho harina kuona kuti kuhukura kusingagumi kwembwa kwakabva kwapera.
  
  
  Chitsauko 33
  
  
  Sam paakanga achitora mifananidzo yaityisa iyi, shungu dzaNina dzakamutswa nerimwe gonhi, remhando yemapuranga yaiwanzoita ine hwindo kumusoro iro rakanga rasviba zvekusaona. Nechepasi pegonhi akaona kupenya kwemwenje kubva munhevedzano yemarambi aivheneka mumba mavaive.
  
  "Usatombofunga nezvekupinda imomo," mazwi aJost akaerekana ari shure kwake akamuvhundutsa kusvika pakubatwa nechirwere chemoyo. Akabata ruoko rwake pachipfuva chake mukuvhunduka, Nina akapa Jost Bloom chimiro chaaigarogamuchira kubva kuvakadzi - chekugumbuka uye kusiya basa. "Kwete pasina ini semurindi wako, ndiko kuti," akanyemwerera. Nina aikwanisa kuona kuti kanzura wechiDutch aiziva kuti akanga akanaka, kunyanya chikonzero chokuramba zvaanoda kuita.
  
  "Ndiri kugona chaizvo, maita henyu, Bamukuru," akatsvinyira nehasha ndokudhonza mubato wegonhi. Zvaida kurudziro, asi dzakavhura pasina nhamburiko huru, kunyange nengura nokusashandiswa.
  
  Zvisinei, imba iyi yaitaridzika zvakasiyana zvachose neyekare. Yaive yakanakisa zvishoma kupfuura imba yerufu yekurapa, asi ichiri kuchengetedza iyo aura yeNazi yekufembera.
  
  Yakazara nemabhuku ekare pane zvose kubva pakuchera matongo kusvika kune zvemidzimu, kubva kumabhuku ekupedzisira kusvika kuMarxism uye mythology, kamuri racho rakafanana neraibhurari yekare kana hofisi, yakapiwa dhesiki guru uye chigaro chepamusoro-soro mukona apo mabhuku maviri akasangana. Mabhuku nemaforodha, kunyange mapepa akapararira kwose kwose, akanga akafanana noruvara rwakafanana nokuda kweguruva guru.
  
  "Sam!" - akadana. "Sam! Unofanira kutora mifananidzo yeizvi! "
  
  "Uye pasi pano uchaitei nemifananidzo iyi, VaCleave?" Jost Bloom akabvunza Sam achibvisa mumwe wavo padoor.
  
  "Ita izvo vatori venhau vanoita," Sam akadaro akasununguka, "zvitengese kune anotenga zvakanyanya."
  
  Bloom akaseka achiseka zvairatidza kusawirirana kwake naSam. Akaombera ruoko rwake pabendekete raSam: "Ndiani ati uchabuda muno usina mahara?"
  
  "Zvakanaka, ndiri kurarama panguva ino, VaBloom, uye ndinoedza kusarega mbongoro dzine nzara yemasimba sezvamunondinyorera magumo angu," Sam akanyemwerera. "Ndingatogadzira dhora pamufananidzo wechitunha chako."
  
  Pasina yambiro, Bloom akapa chibhakera chine simba kumeso kwaSam, achimurovera nekumuwisira pasi. Sam paakadonhera pakabati resimbi, kamera yake yakawira pasi, ichibva yaparara.
  
  "Uri kutaura nemumwe munhu ane simba uye ane njodzi anongoita kuti mabhora eScotch anyatsobata, mukomana. Usatombo kanganwa nezvazvo!" Jost akatinhira Nina achimhanyira kunobatsira Sam.
  
  "Ini handitozivi kuti ndiri kukubatsira nei," akadaro chinyararire, achipukuta mhino yake yaive neropa. "Makatipinza mutsvina iyi nekuti hamundivimbe. Ungavimba naTrish, asi handisi Trish, handiti?
  
  Mashoko aNina akashamisa Sam. "Mirai, chii? Ndaisavimba nemukomana wako, Nina. Mushure mezvose zvaakatipinza nazvo, muchiri kutenda zvaanokuudzai, asi ini handizvitendi. Ko izvi zvese zviri kuitika naTrish chii?"
  
  "Ndawana memoor, Sam," Nina akadaro munzeve yake, achirereka musoro wake kumisa kubuda ropa. "Ndinoziva kuti handifi ndakava iye, asi unofanira kurega."
  
  Sam akashaya shaya chaiko. Saka ndozvaaireva imomo mumba! Rega Trish aende, kwete iye!
  
  Perdue akapinda pfuti yaWesley aingomunongedzera kumusana, nguva iyoyo yakabva yangonyangarika.
  
  "Nina, unozivei nezvehofisi iyi? Zviri muzvinyorwa here?" - Perdue akabvunza.
  
  "Purdue, hapana kana anoziva nezvenzvimbo ino. Izvi zvingave sei pane chero rekodhi?" akarasika.
  
  Jost akatsvaga mamwe mapepa aive patafura. "Pane zvinyorwa zveapokirifa pano!" akazivisa, achiratidza kunakidzwa. "Magwaro chaiwoiwo ekare!"
  
  Nina akasvetuka ndokubatana naye.
  
  "Munoziva, mukamuri repasi peshongwe yokumadokero yeWewelsburg makanga mune sefa yakaiswa naHimmler imomo. Iye chete nomukuru mukuru wenhare vaiziva nezvazvo, asi pashure pehondo zvakanga zviri mukati mazvo zvakatorwa uye hazvina kuzombowanwa," Nina akadzidzisa, achitarira mumagwaro akavanzika ayo akanga angonzwa nezvawo bedzi mungano namakodhi enhau ekare. "Ndinovimba kuti yakaendeswa kuno. Ndaitosvika pakutaura..." akacheuka mativi ese kuti atarise zera remabhuku, "kuti iyi inogonawo kuva nzvimbo inochengeterwa zvinhu. Ndinoreva kuti waona gonhi ratakapinda naro.
  
  Paakatarisa pasi padhirowa rakanga rakashama, akawana mipumburu yezvitsama zvechinyakare zvikuru. Nina akaona kuti Jost akanga asiri kuteerera, uye pakunyatsoongorora akaziva kuti yakanga iri papyrus imwe cheteyo pakanyorwa dhayari. Achibvarura kumagumo neminwe yake yakanaka, akaivhura zvishoma ndokuverenga chimwe chinhu muchiLatin chakamubvisa mweya wake - Alexandrina Bibliotes - Script kubva kuAtlantis
  
  Izvi zvingadaro here? Akava nechokwadi chokuti hapana aimuona sezvaaiisa mipumburu yacho mubhegi rake nokungwarira sezvinobvira.
  
  "VaBloom," akadaro pashure pokutora mipumburu yacho, "mungandiudzawo kuti chiizve chakanyorwa mubhuku renhau nezvenzvimbo iyi?" Akachengeta matauriro ake achikurukurirana, asi aida kuti arambe akabatikana uye atange hukama hwakanaka pakati pavo, kuitira kuti asamutengese zvinangwa zvake kwaari.
  
  "Chokwadi ndechokuti, ndakanga ndisingafariri kodhekisi yacho, Dr. Gould. Kunetseka kwangu chete kwaive kushandisa Agatha Perdue kuti ndiwane murume uyu, "akapindura, achigutsurira akananga kuPerdue sezvo vamwe varume vachikurukura nezvezera rekamuri yakavanzika matepi uye zvirimo. "Chainakidza, kunyanguvezvo, ndezvaakanyora pane imwe nzvimbo mushure medetembo rakakuunza pano, tisati tapinda mudambudziko rekurigadzirisa."
  
  "Ati kudii?" akabvunza achiratidza kufarira. Asi zvaakaudza Nina nokusaziva zvakamufadza bedzi mumashoko enhau.
  
  "Klaus Werner ndiye akaronga guta reCologne, waiziva here?" - akabvunza. Nina akagutsurira musoro. Akaenderera mberi achiti: "Mudhayari anonyora kuti akadzokera kwaainge agara muAfrica ndokudzokera kumhuri yevaIjipiti vaiva muridzi wenzvimbo yaaiti akaona iyi pfuma yakaisvonaka yenyika, hungu?"
  
  "Hongu," akapindura, akatarisa kuna Sam, uyo aiyamwisa mavanga ake.
  
  "Aida kuzvichengetera, sewe," Yost akanyemwerera nekunyomba. "Asi aida kubatsirwa nomumwe waaishanda naye, nyanzvi yezvinocherwa mumatongo yaishanda muno muWewelsburg, mumwe murume anonzi Wilhelm Jordan. Akaperekedza Werner semunyori wenhau dzakaitika kuti atore pfuma kubva kune imwe diki yeEgipita muAlgeria, sewe," akadzokorora kutuka kwake nomufaro. "Asi pavakadzokera kuGermany, shamwari yake, iyo panguva iyoyo yaitarisira kuchera matongo munharaunda yeWewelsburg ichimiririra Himmler noMumiririri Mukuru weSS, yakaita kuti adhakwe ndokumupfura, ikatora zvakapambwa zvadudzwa pamusoro apa. Werner akanga asati ataurwa zvakananga muzvinyorwa zvake. Ndinofunga hatimbofi takaziva kuti vaiva chii. "
  
  "Zvinonzwisa urombo," Nina akanyepedzera kunzwira tsitsi apo hana yake yairova zvikuru muchipfuva chake.
  
  Aitarisira kuti neimwe nzira vaigona kubvisa varume vashoma vane hunyoro munguva pfupi. Mumakore mashoma adarika, Nina akazvikudza nekushanduka kubva munjere, kunyangwe ari pacifist, musayendisiti kuita mubhangi anokwanisa wembongoro uyo vanhu vaakasangana navo vakamuumba kuti ave. Akambofunga kuti hanzi rake rabikwa nemamiriro ezvinhu akadaro, manje akafunga nzira dzekunzvenga kubatwa sekunge apihwa - uye ndizvo. Muhupenyu hwaairarama iye zvino, kutyisidzira kwerufu kwaigara kuchimuwira iye nevamwe vake, uye akave munhu asingazivi mukupenga kwemitambo yemasimba masimba uye mavara ayo ane mumvuri.
  
  Kutinhira kweturbine kwakabva mukoridho - kamwe kamwe, runyararo, rusinganzwi, rwakatsiviwa chete nemuridzo wakaderera wemhepo waitambudza tunnels yakaoma. Apa vanhu vese vakazviona, vakatarisana vachiratidza kushamisika.
  
  "Chii chichangobva kuitika?" Wesley akabvunza, akatanga kutaura murufu makanyarara.
  
  "Hameno kuti unongoona ruzha rwanyarara, handizvo here?" - rakadaro izwi kubva kune imwe kamuri.
  
  "Ehe! Asi iye zvino ndava kunzwa ndichifunga," akadaro mumwe.
  
  Nina naSam vakabva vaziva izwi uye vakatarisa vachishushikana zvikuru.
  
  "Nguva yedu haisati yakwana, handiti?" Sam akabvunza Nina nekazevezeve. Mukati mekutaura kwakakatyamadzwa kwevamwe, Nina akagutsurira musoro wake kuna Sam mukuramba. Vose vaiziva inzwi Ludwig Bern uye shamwari yavo Alexander Arichenkov. Perdue akazivawo izwi rechiRussian.
  
  "Alexander ari kuitei pano?" akabvunza Sam asi asati apindura pakabva papinda varume vaviri. Wesley akanongedzera chombo chake kuna Alexander, uye Jost Bloom akabata kadiki Nina nebvudzi ndokutsikirira muromo waMakarov wake kutemberi yake.
  
  "Please usadaro," akadaro asina kufunga. Kutarisa kwaBern kwakatarira kuDutchman.
  
  "Kana ukakuvadza Dr. Gould, ndichaparadza mhuri yako yose, Yost," Byrne akanyevera kudaro pasina kuzengurira. "Uye ndinoziva kwavari."
  
  "Munozivana?" - Perdue akabvunza.
  
  "Uyu ndiye mumwe wevatungamiri vanobva kuMonkh Saridag, Mr. Perdue," Alexander akapindura. Perdue airatidzika kucheneruka uye asina kugadzikana. Aiziva kuti sei vashandi vakanga vari pano, asi haana kuziva kuti vakamuwana sei. Muchokwadi, kekutanga muhupenyu hwake, iyo flamboyant uye isina hanya bhiriyoniya akanzwa sehonye pane hoko; mutambo wakanaka wekunyanya kudzika munzvimbo dzaaifanira kunge akasiya ipapo.
  
  "Hungu, Jost neni takabatira tenzi mumwe kutozosvikira ndapengenuka ndokurega kuva chidhori mumaoko emapenzi akafanana naRenata," Bern akaseka kudaro.
  
  "Ndinopika kuna Mwari, ndichamuuraya," Jost akadzokorora, achirwadzisa Nina zvokuti aitopopota. Sam akatora danho rekurwisa, uye Jost akabva angochinjana nekutsamwa nemutori wenhau: "Unoda kuhwanda zvakare here, mukwiri wemakomo?"
  
  "Famba iwe, chizi mboro! Kukuvadza nyangwe bvudzi mumusoro make uye ini ndichabvarura ganda rako rinosvotesa kubva neiyo scalpel ine ngura mune imwe kamuri. Ndiedze!" Sam akapopota, uye airevesa.
  
  "Ndingati iwe uri muvashoma kwete nekuda kwevanhu chete, asiwo nekuda kwerombo rakaipa, sahwira," Alexander akagomera, achiburitsa mubatanidzwa muhomwe ndokuvheneka nemachisi. "Zvino chikomana, isa chombo chako pasi kana tikakusungirirawo."
  
  Nemashoko aya, Alexander akakanda makora embwa mashanu patsoka dzaWesley.
  
  "Waitei imbwa dzangu?" akaridza mhere, tsinga dzakatungira pamutsipa wake, asi Bern naAlexander havana kumuteerera. Wesley akaburitsa security papfuti yake. Maziso ake akanga akazara misodzi uye miromo ichidedera zvisingaite. Zvaiva pachena kune wese aiona kuti ainge asina kugadzikana. Bern akadzikisa maziso ake kuna Nina, achimubvunza asingafungi kuti atore nhanho yekutanga nemusoro wake usingaoneki. Iye ndiye ega aive munjodzi yakananga, saka aifanira kuunganidza hushingi hwake uye kuedza kubata Bloom nekushamisika.
  
  Iye munyori wenhoroondo akanaka akatora nguva yekurangarira zvaakambodzidziswa neshamwari yake yakazoshaika Val pavakanga vachitamba zvishoma. Nekumhanya kweadrenaline, muviri wake wakatanga kufamba, uye nesimba rake rose akasimudza ruoko rwaBloom kumusoro negokora, achimanikidza pfuti yake kuti anongedze pasi. Perdue naSam panguva imwe chete vakamhanyira kuBloom, vachimuwisira pasi naNina achiri mumaoko ake.
  
  Pfuti inovhara nzeve yakarira mumatunnel pasi peWewelsburg Castle.
  
  
  Chitsauko 34
  
  
  Agatha Perdue akakambaira nepauriri hwesimende hwakasviba hwekamuri yepasi paakanga amuka. Marwadzo akaipisisa muchipfuva chake chaive humbowo hwekukuvadzwa kwekupedzisira kwaaive aitwa naWesley Bernard naJost Bloom. Vasati vaisa mabara maviri pamutumbi wake, akashungurudzwa naBloom kwemaawa akati wandei kusvika afenda nekurwadziwa uye kubuda ropa. Achiri mupenyu, Agatha akashandisa nhamburiko yekuda kuramba achifamba nemabvi ake akapfava akananga kuchikwere chehuni nepurasitiki chaaiona neropa nemisodzi mumaziso ake.
  
  Achirwira kuti mapapu ake akunde, aifefetera nekufamba kwega kwega. Sikweya yemaswichi nemakonzo pamadziro akasviba akadanidzira, asi haana kunzwa seaigona kusvika kure kure kusati kwamutora. Kupisa nekupuruzira, maburi asingapore akasiiwa nemabara esimbi akanga abaya nyama yediaphragm yake nepamusoro pembabvu yake akabuda ropa zvakanyanya, uye aiita kunge mapapu ake aive mapinkisheni enjanji.
  
  Kunze kwainge kuine nyika yaisaziva nhamo yake, uye aiziva kuti haachazoona zuva zvakare. Asi chinhu chimwe chaizivikanwa nenyanzvi yemuraibhurari ndechekuti vaimurwisa vaisazomupfuura zvakanyanya. Paakaperekedza munun"una wake kunhare iri mumakomo anosangana neMongolia neRussia, vakapika kuti vaizoshandisa zvombo zvakabiwa kurwisa kanzuru chero zvodini. Panzvimbo pekuisa panjodzi imwe Black Sun Renata ichisimuka pachikumbiro chekanzuru kana vakatadza kushivirira mukutsvaga kwavo Mirela, David naAgatha vakafunga kuputsa kanzuru zvakare.
  
  Dai vakanga vabvisa vanhu vakasarudza kutungamira Order of the Black Sun, pangadai pasina munhu aizosarudza mutungamiri mutsva pavakapa Renata mumaoko eRenegade Brigade. Uye nzira yakanakisa yekuita izvi ndeye kushandisa Longinus kuvaparadza vese kamwechete. Asi zvino aive atarisana nerufu rwake uye aisaziva kuti mukoma wake aivepi, kana kuti aive achiri mupenyu mushure mekunge Bloom nezvikara zvake vamuwana. Nekudaro, akatsunga kuita chidimbu chake nekuda kwechikonzero chakajairwa, Agatha akaisa panjodzi yekuuraya vanhu vasina mhosva, kana kungozvitsivira. Kunze kwezvo, akanga asati ambova mumwe wokurega tsika dzake kana mirangariro yake kuva nani pane zvaifanira kuitwa, uye akanga achizoratidzira izvozvo nhasi asati atura mafemo ake okupedzisira.
  
  Vachifunga kuti akanga afa, vakakanda bhachi pamuviri wake kuti varirase pavakangodzoka. Aiziva kuti vaironga kutsvaka mukoma wake vomumanikidza kusiya Renata asati amuuraya uye ipapo kubvisa Renata kuti vakurumidze kusuma mutungamiriri mutsva.
  
  Bhokisi remagetsi rakamukoka pedyo.
  
  Achishandisa waya yaivemo, aikwanisa kudzosera ikozvino kune diki sivheri transmitter iyo Dave aive avakira piritsi rake kuti ashandise se satellite modem kumashure muThurso. Nezvigunwe zviviri zvakatyoka uye ganda rakabvarurwa makumbo ake, Agatha akachera muhomwe yejasi rake rakasonwa kuti abudise kanzvimbo kadiki kaainge agadzira iye nemukoma wake vadzoka kubva kuRussia. Yakagadzirwa uye yakaunganidzwa zvakananga kune zvakatemwa naLonginus uye yakashanda seyekure detonator. Dave naAgatha vaida kushandisa izvi kuparadza muzinda wekanzuru muBruges, vachitarisira kubvisa vazhinji, kana vasiri vese, venhengo.
  
  Paakasvika pabhokisi remagetsi, akazendamira pamidziyo yekare yakaputsika yakanga yaraswa ipapo uye yakakanganwa, sezvakaita Agatha Perdue. Nekuomerwa kukuru, akashanda mashiripiti ake, zvishoma nezvishoma uye nokungwarira, achinamata kuti asafe asati apedza kuseta kuti apfure chombo chairatidzika sechisina basa chaakanga aisa pana Wesley Bernard nounyanzvi achangobva kumubata chibharo kechipiri.
  
  
  Chitsauko 35
  
  
  Sam akageza Bloom nezvibhakera apo Nina akabata Perdue mumaoko ake. Apo pfuti yaBloom yakarira, Alexander akamhanyira kuna Wesley, achitora bara papfudzi Byrne asati awisira jaya pasi ndokumuwisira kunze. Perdue akapfurwa pachidya nepfuti yaBloom yakanongedza pasi, asi aive achiziva. Nina akasungira mucheka pagumbo rake, iro raakadambura kuita tumachira kumisa kubuda ropa panguva ino.
  
  "Sam, unogona kumira izvozvi," Bern akadaro, achidhonza Sam kubva pamuviri waJost Bloom wakarembera. Ndakanzwa zvakanaka kutsiva, akafunga Sam, ndokuzvirova imwe shasha asati abvumira Bern kuti amusimudze kubva pasi.
  
  "Tichagadzirisana newe nekukurumidza. Pakarepo munhu wese paanogona kudzikama, "akadaro Nina Perdue, asi akanangidzira mazwi ake kuna Sam naBern. Alexander akagara pamadziro pedyo nemusuwo aine bendekete raibuda ropa, achitsvaga flask ine elixir muhomwe yejasi rake.
  
  "Zvino toita sei navo?" - Sam akabvunza Bern, achipukuta ziya kubva kumeso kwake.
  
  "Chokutanga ndinoda kudzosera chinhu chavakatibira. Ipapo tichaenda navo kuRussia senhapwa. Vanogona kutipa ruzivo rwakadzama pamusoro pezvakaitwa neBlack Sun uye kutizivisa nezvemasangano ese nenhengo dzatisati taziva nezvadzo," Bern akapindura, achisungirira Bloom pasi kubva muwadhi yekurapa yaive pedyo.
  
  "Wasvika sei kuno?" Nina akabvunza.
  
  "Ndege. Sezvatiri kutaura, mutyairi wendege akandimirira muHannover. Sei?" akafinyamisa kumeso.
  
  "Eya, hatina kuwana chinhu chiya chamakatituma kuti tidzokere kwamuri," akaudza Byrne neitiro hanya, "uye ndanga ndichishamisika kuti muri kuitei pano; Matiwana sei?
  
  Bern akadzungudza musoro, nyemwerero yakapfava ichitamba pamiromo yake neungwaru hwaibvunzwa netsvarakadenga yake. "Ini ndinotenda kuti pane kuwirirana kwakabatanidzwa. Unoona, Alexander neni takanga tiri munzira yechimwe chinhu chakabiwa kubva kuBrigade mushure mekunge iwe naSam mabva parwendo rwenyu.
  
  Akatsikitsira pedyo naye. Nina aigona kuona kuti akanga achinyumwira chimwe chinhu, asi chidakadaka chake nokuda kwake chakaita kuti asarasikirwa nechimiro chake chakaterama.
  
  "Chinondinetsa ndechekuti pakutanga taifunga kuti iwe naSam mune chekuita nenyaya iyi. Asi Alexander pano akatinyengerera neimwe nzira, uye takamutenda, tichiri kutevera chiratidzo kubva kuna Longinus, uyo watinofanira kuwana, asi ivo vanhu chaivo, isu takavimbiswa, havana chekuita nehumbavha hwake, "akaseka.
  
  Nina akanzwa moyo wake kusvetuka nekutya. Tsitsi dzaaigara achiitirwa naLudwig dzakabva dzapera, muzwi rake uye maziso ake aimutarisa achimuzvidza. "Zvino ndiudze, Dr. Gould, ndinofanira kufungei?"
  
  "Ludwig, hatina chekuita nehumbavha hupi zvahwo!" - akapikisa, achinyatsotarisa inzwi rake.
  
  "Kaputeni Burn angave akanaka, Dr. Gould," akadaro pakarepo. "Uye ndapota usaedza kundiita benzi kechipiri."
  
  Nina akatarisa Alexander kuti awane tsigiro, asi akanga asina chaanoziva. Sam akadzungudza musoro, "Haakunyeperei Captain. Hatinei nechokuita nazvo. "
  
  "Zvino zvakaitika sei kuti Longinus agumire pano?" Bern akapopotera Sam. Akasimuka ndokucheuka akatarisana naSam, kureba kwake kwaityisa uye maziso ake aitonhora. "Izvozvo zvatisvitsa kwauri!"
  
  Purdue akange asisakwanise kuitora zvakare. Iye aiziva zvokwadi, uye zvino, zvakare nokuda kwake, Sam naNina vakanga vachiomeswa, upenyu hwavo hwakanga hwava mungozi zvakare. Achindandama nokurwadziwa, akasimudza ruoko rwake kuti awane ngwariro yaBern: "Iri rakanga risiri basa raSam kana kuti Nina, Kaputeni. Handizive kuti Longinus akakuuyisa sei pano, nekuti haapo.
  
  "Wazviziva sei?" Bern akabvunza nehasha.
  
  "Nekuti ndini ndakaiba," Perdue akabvuma.
  
  "Oh Jesu!" - Nina akadanidzira, achikanda musoro wake kumashure mukusatenda. "Haungarevese."
  
  "Iri kupi?" - Bern akadanidzira, achitarisa Perdue segora rakamirira kufa kwaro.
  
  "Ndiye hanzvadzi yangu. Asi handizivi kuti aripi iye zvino. Kutaura zvazviri, akandibira zuva raakatisiya kuCologne," akawedzera kudaro, achidzungudza musoro wake nokusava nemusoro kwazviri.
  
  "Mwari akanaka, Purdue! Chii chimwe chauri kuvanza?" - Nina akaridza mhere.
  
  "Ndakuudza kudaro," Sam akaudza Nina zvakadzikama.
  
  "Usadaro, Sam! Usazviita!" - Akamunyevera uye akasimuka kubva pasi pePerdue. "Unogona kuzvibatsira kubva pane izvi, Purdue."
  
  Wesley akabva abuda zvake.
  
  Akanyudza beyonet ine ngura mudumbu maBern. Nina akazhambatata. Sam akamubvisa panjodzi apa Wesley akatarisa Bern mumaziso chaimo neziso remupengo. Akaburitsa simbi yaive neropa paive pakamanikana paive nemuviri waBern ndokuidzoserazve kechipiri. Perdue akafamba nokukurumidza sezvaaigona pagumbo rimwe apo Sam akabata Nina pedyo naye, chiso chake chakavigwa muchipfuva chake.
  
  Asi Bern akazova akasimba kupfuura zvaitarisirwa naWesley. Akabata jaya racho pahuro ndokuvakandira vose mumasherufu emabhuku nembama ine simba. Nemhere yehasha, akatyoka ruoko rwaWesley sedavi, vaviri ndokupinda muhondo yehasha pasi. Ruzha rwakaita kuti Bloom abude muhope dzake. Kuseka kwake kwakabvisa marwadzo nehondo pakati pevarume vaviri vaiva pasi. Nina, Sam naPerdue vakafinyamisa kumeso nezvaakaita, asi haana kuvateerera. Akangoramba achiseka zvake asina basa nezvaizomuwira.
  
  Bern akanga ava kupera simba rekufema, maronda akanga azara mubhurugwa nebhutsu. Akanzwa Nina achichema, asi akanga asina nguva yekuyemura runako rwake kekupedzisira - aifanira kuuraya.
  
  Nekurovera kugotsi kwaWesley, akamisa tsinga dzejaya iri, zvakamushamisa kwekanguva, kwenguva yakareba zvokuti akatyoka mutsipa wake. Bern akawira pamabvi ake, achinzwa hupenyu hwake huchienda. Kuseka kunosvota kwaBloom kwakabata pfungwa dzake.
  
  "Ndokumbirawo umuuraye," Perdue akadaro zvinyoro nyoro.
  
  "Wauraya mubatsiri wangu, Wesley Bernard!" Bloom akanyemwerera. "Akarerwa nevabereki vokurera muBlack Sun, waizviziva here, Ludwig? Vakanga vane mutsa zvakakwana kumubvumira kuchengeta chikamu chezita rake rekutanga, Bern.
  
  Bloom akabva aputika nekuseka kwakashatirisa munhu wese aive munzeve, uku Burn maziso aifa akanyura nemisodzi yakavhiringika.
  
  "Wangouraya mwanakomana wako, baba," Bloom akaseka hake. Kutyisa kweizvi kwakanga kwakanyanya kuna Nina.
  
  "Ndine urombo zvikuru, Ludwig!" - akachema uye akabata ruoko rwake, asi hapana chakasara muBern. Muviri wake une simba waisagona kumirisana nechishuvo chake chokufa, uye akazvikomborera amene nechiso chaNina chiedza chisati chabuda mumeso ake pakupedzisira.
  
  "Hausi kufara here kuti Wesley afa, VaPerdue?" Bloom akananga uturu hwake kuPerdue. "Zvinofanira kudaro, mushure mezvinhu zvisingatsananguriki zvaakaita kuhanzvadzi yako asati apedza hure riya!" Akabva aseka.
  
  Sam akatora kabhuku kekutungamirira kubva pasherufu yaive kumashure kwavo. Akafamba achienda kuna Bloom ndokuburutsa chinhu chairema padehenya rake asina kana kumbozvidemba. Bhonzo rakatsemuka Bloom achiseka, mhere yaityisa yakabva yabuda mumuromo sezvo uropi hwaibuda pabendekete rake.
  
  Maziso aNina akatsvuka akatarisa Sam achitenda. Kudivi rake Sam airatidza kuvhunduka nezvaainge aita asi hapana zvaaikwanisa kuita kuti azvipembedze. Perdue akachinja zvisina kugadzikana, achiedza kupa Nina nguva yekuchema Bern. Apedza kumedza kurasikirwa kwake, akazoti, "Kana Longinus ari pakati pedu, ingava pfungwa yakanaka kubva. Izvozvi. Kanzuru ichakurumidza kuona kuti mapazi avo ekuDutch haana kunyoresa uye vachauya vachivatsvaga.
  
  "Ndizvozvo," Sam akadaro, uye vakaunganidza zvose zvavaigona kuwana kubva mumagwaro ekare. "Uye kwete sekondi nekukurumidza, nekuti turbine yakafa iyi ndeimwe yemidziyo miviri isina kusimba inoita kuti magetsi arambe achiyerera. Magetsi achadzima munguva pfupi inotevera uye tapedza."
  
  Perdue kufunga nekukurumidza. Agatha aive naLonginus. Wesley akamuuraya. Chikwata chakateedzera Longinus pano, uye akagadzira mhedziso yake. Saka Wesley anga ave nepfuti uye benzi iri harina kuziva kuti anaro here?
  
  Akaba chombo chaaida uye akachibata, Perdue aiziva kuti chakaita sei, uyezve chii, aiziva nzira yekuchitakura zvakachengeteka.
  
  Vakaita kuti Alexander apengenuke ndokutora mabhandeji akawanda akaputirwa nepurasitiki avaigona kuwana mumakabhati ekurapa. Zvinosuruvarisa, zvizhinji zvezvishandiso zvekuvhiya zvakanga zvakasviba uye zvisingagoni kushandiswa kuporesa maronda ePerdue naAlexander, asi zvaive zvakakosha kubuda muWewelsburg's infernal labyrinth kutanga.
  
  Nina akava nechokwadi chokuunganidza mipumburu yose yaaigona kuwana, kana kuchine zvisaririra zvinokosha zvenyika yekare zvaida kuchengetwa. Kunyangwe airwara nekusemburwa nekusuwa, haana kukwanisa kumirira kuongorora hupfumi hweesoteric hwaakanga awana mukamuri yakavanzika yaHeinrich Himmler.
  
  
  Chitsauko 36
  
  
  Pakazosviba vose vakanga vabuda muWewelsburg vonanga kunhandare yendege muHannover. Alexander akafunga kutarira kure nevamwe vake nekuti vaive nemoyo munyoro kubatanidza kufenda kwake mukupukunyuka kwavo kubva mumigero yepasi pevhu. Akazopepuka vasati vabuda pagedhi rakanga rabviswa naPerdue pavakasvika, achinzwa mapendekete aSam achitsigira muviri wake wainge warembera mumapako eHondo Yenyika II.
  
  Ehe, muripo wakakurisa wakapihwa naDave Perdue hauna kukuvadza pfungwa yake yekuvimbika zvakare, uye akafunga kuti zviri nani kugara munyasha dzevashandi nekubuda pachena. Vaida kusangana naOtto Schmidt panhandare yendege uye kubata vamwe vatungamiriri ve brigade kuti vawane mimwe mirayiridzo.
  
  Zvisinei, Perdue akaramba akanyarara pamusoro pemusungwa wake paThurso, kunyange paakagamuchira shoko idzva mushure mokunge avhara imbwa. Uku kupenga. Zvino zvaakanga arasikirwa nehanzvadzi yake naLonginus, akanga ava kupera makadhi sezvo mauto aipikisana akamuunganira iye neshamwari dzake.
  
  "Hoyu!" Alexander akanongedzera Otto pavakasvika paHannover Airport muLangenhagen. Akanga akagara muresitorendi apo Alexander naNina vakamuwana.
  
  "Dr. Gould!" akadaro achifara paakaona Nina. "Ndafara kukuona zvakare."
  
  Mutyairi wendege weGermany akanga ari murume ane ushamwari zvikuru, uye akanga ari mumwe wavarwi vebrigade avo vakadzivirira Nina naSam apo Bern akavapomera mhosva yokuba Longinus. Nekuomerwa kukuru, vakasvitsa nhau dzinosuruvarisa kuna Otto uye vakamuudza muchidimbu zvakanga zvaitika kunzvimbo yekutsvakurudza.
  
  "Uye hauna kukwanisa kuunza mutumbi wake?" akazobvunza.
  
  "Aiwa, Herr Schmidt," Nina akapindira, "taifanira kubuda chombo chisati chaputika." Isu hatisati taziva kana yakaputika. Ndinokukurudzira kuti urege kutumira vanhu vakawanda ikoko kuti vatore mutumbi waBern. Zvine ngozi zvikuru."
  
  Akateerera nyevero yaNina, asi akakurumidza kutaura nemumwe wake maBridges kuti amuzivise nezvemamiriro avo uye kurasikirwa kwaLonginus. Nina naAlexander vakamirira vachinetseka, vachitarisira kuti Sam naPerdue vaisazopera kushivirira uye kubatana navo vasati vagadzira chirongwa chekuita nerubatsiro rwaOtto Schmidt. Nina aiziva kuti Perdue aizopa kubhadhara Schmidt nokuda kwematambudziko ake, asi akafunga kuti zvingave zvisina kukodzera mushure mokunge Perdue abvuma kuba Longinus pakutanga. Alexander naNina vakaita chibvumirano chekuchengeta chokwadi ichi kwavari ivo ikozvino.
  
  "Ok, ndakumbira status report. Semukuru wecomrade, ndine mvumo yekutora matanho andinoona akakodzera, "Otto akavaudza achidzoka kubva muchivakwa kwaakanga afona ari ega. "Ndinoda kuti uzive kuti kurasikirwa naLonginus uye kutadza kuswedera pedyo nekusunga Renata hazvindigari zvakanaka... isu. Asi sezvo ndinovimba nemi, uye zvamandiudza pandinogona kutiza, ndafunga kukubatsirai..."
  
  "O, maita basa!" Nina akatura befu.
  
  "ASI ..." akaenderera mberi achiti, "Ini handisi kudzokera kuMönkh Saridag ndisina chinhu, kuitira kuti zvirege kukurega uchienda. Shamwari dzako, Alexander, dzichine hourglass umo jecha rinokurumidza kubuda. Izvo hazvina kuchinja. Ndazvijekesa here?"
  
  "Hungu, changamire," Alexander akapindura, nepo Nina akagutsurira nokuonga.
  
  "Zvino ndiudze nezverwendo irworwo rwawataura, Dr. Gould," akaudza Nina, achisuduruka pachigaro chake kuti anyatsoteerera.
  
  "Ndine chikonzero chokudavira kuti ndakawana manyoro ekare, ekare seMipumburu yeGungwa Rakafa," akatanga kudaro.
  
  "Ndinogona kuvaona here?" - Otto akabvunza.
  
  "Ndinoda kukuratidzai mune imwe ... yakavanzika?" Nina akanyemwerera.
  
  "Yakagadzirwa. Tiri kuenda kupi?"
  
  
  * * *
  
  
  Pasina maminetsi makumi matatu gare gare, Otto's Jet Ranger ine vanhu vana - Perdue, Alexander, Nina naSam - yakanga yakananga kuThurso. Vaizogara paPerdue estate, iyo nzvimbo iyo Miss Maisie yakayamwisa muenzi kubva kuhope dzake dzinotyisa pasina ruzivo rweumwe munhu kunze kwaPerdue uye anonzi muchengeti wemba. Perdue akataura kuti iyi ndiyo yaizove nzvimbo yakanaka nekuti yaizopa rabhoritari yepasi pasi apo Nina aigona kuburitsa kabhoni mipumburu yaakawana, achifambidzana nesainzi paganda rematehwe kuti aone chokwadi.
  
  Kuna Otto, pakanga paine chivimbiso chekutora chimwe chinhu kubva kuDiscovery, kunyange zvazvo Perdue akaronga kubvisa pfuma inodhura zvikuru uye inogumbura nokukurumidza kupfuura gare gare. Chaaida kuita pakutanga kwaiva kuona kuti kuwanikwa kwaNina kwaizofamba sei.
  
  "Saka munofunga kuti ichi chikamu cheDead Sea Scrolls?" Sam akamubvunza sezvaaigadzira midziyo iyo Perdue akanga aisa paari, nepo Perdue, Alexander naOtto vakatsvaka rubatsiro rwechiremba wemo kuti vabate maronda avo pasina kubvunza mibvunzo yakawanda.
  
  
  Chitsauko 37
  
  
  Mai Maisie vakapinda pasi netray.
  
  "Munoda tii nemakiki here?" akanyemwerera Nina naSam.
  
  "Maita basa Maisie. Uye ndapota, kana muchida rubatsiro mukicheni, ndiri kubasa renyu," Sam akadaro nerunako rwake rwechikomana. Nina akasekerera achigadzira scanner.
  
  "Aa, maita henyu, VaCleave, asi ndinogona kuzvibata ndoga," Maisie akamuvimbisa kudaro, achipa Nina chitarisiko chorutyo rwokutamba, achirangarira ngwavaira dzomukicheni dzakaparirwa naSam paakapedzisira kumubatsira kugadzira zvokudya zvemangwanani. . Nina akatsikitsira chiso chake kuseka.
  
  Nemaoko ane magirovhosi, Nina Gould akatora mupumburu wekutanga wenhokwe nounyoro hukuru.
  
  "Saka munofunga kuti aya ndiwo manyoro atinogaroverenga nezvawo?" - Sam akabvunza.
  
  "Hungu," Nina akanyemwerera, chiso chake chichipenya nomufaro, "uye kubva muchiLatin changu chine ngura ndinoziva kuti zvitatu izvi zvikurukuru Mipumburu yeAtlantis isinganzwisisike!"
  
  "Atlantis, kunge pane kondinendi yakanyura?" akabvunza achidongorera kuseri kwemota kuti atarise magwaro ekare mumutauro wausingazivi, wakanyorwa neinki nhema yakadzima.
  
  "Ndizvozvo," akapindura kudaro, achiisa pfungwa dzake pakugadzira dehwe rakanga risina kusimba rakakodzera bvunzo.
  
  "Asi iwe unoziva kuti zvizhinji zveizvi fungidziro, kunyangwe kuvapo kwake chaiko, tisingatauri kwaaive," Sam akadaro, akazendamira patafura kuti atarise maoko ake ane hunyanzvi achishanda.
  
  "Paive nezviitiko zvakawandisa, Sam. Tsika dzakawanda dzine dzidziso dzakafanana, ngano dzakafanana, tisingataure nyika dzinotendwa kuti dzakatenderedza kondinendi yeAtlantis dzine mavakirwo akafanana uye zoology, "akadaro. "Dzima rambi riri uko, ndapota."
  
  Akafamba achienda kune main switch yemwenje yekumusoro achibva ageza pasi pasi nechiedza chisina kujeka kubva mumarambi maviri ari kumativi ekamuri. Sam akatarisa basa rake aingonzwa kumuyemura kusingaperi. Haana kungodzivisa njodzi dzose dzavakafumurwa naPerdue nevatsigiri vake, asi akachengetedza hunyanzvi hwake, achishanda semudziviriri wepfuma yese yekare. Haana kumbobvira afunga nezve kugovera zvisaririra zvaakabata kana kutora chikwereti pane zvaakawana, achiisa hupenyu hwake panjodzi kuratidza runako rwenguva isingazivikanwe yapfuura.
  
  Zvakamunetsa kuti ainzwa sei paakamutarisa zvino, akanga achiri mubishi rokumuda uye kumuona semutengesi. Zvekupedzisira hazvina kuoneka. Sam akaziva kuti Nina aimuona seasingavimbiki saPerdue, uye zvakadaro akanga ari pedyo zvikuru nevarume vose vari vaviri zvokuti aisatongogona kusiya chaizvoizvo.
  
  "Sam," inzwi rake rakamubudisa mukufunga kwake akanyarara, "Ungadzosera here izvi mumupumburu wedehwe? Kureva, mushure mekunge wapfeka magirovhosi ako! Akatsvaga zvaive mubhegi rake ndokuwana bhokisi remagirovhosi ekuvhiya. Akatora peya ndokupfeka semabiko, achinyemwerera zvake. Akamupa mupumburu. "Ramba uchitsvaga nemuromo paunosvika kumba," akanyemwerera. Sam akaseka achinyatsoisa mupumburu mupumburu redehwe ndokunyatsousungirira mukati.
  
  "Unofunga kuti tichazokwanisa here kuenda kumba tisina kuona misana yedu?" akabvunza achiratidza kuva serious.
  
  "Ndovimba kudaro. Unoziva, ndichitarisa kumashure, handitendi kuti kutyisidzira kwangu kukuru kwaimbove kwaMatlock uye kudzikisirwa kwake kwepabonde kuyunivhesiti, "akayeuka nezvebasa rake redzidzo achitungamirwa nehure rinonyepedzera iro rakatora mbiri pane zvese zvaakaita seyavo. kuitira kushambadza apo iye naSam vakatanga kusangana.
  
  "Ndasuwa Bruich," Sam akadaro, achichema nekusavapo kwekatsi yake yaaida, "uye pinti yedoro naPaddy manheru eChishanu chega chega. Mwari, zvinoita sekunge ndave kure nemazuva iwayo, handizvo here?"
  
  "Ehe. Zvinoita sekunge tiri kurarama hupenyu huviri mune imwechete, haufungi here? Asi nerumwe rutivi, hatingazive hafu yezvatinazvo, uye hatizosangana kana chikamu chimwe chezvinhu zvinoshamisa zvatinazvo, dai tisina kukandwa muhupenyu huno, huh? akamunyaradza, kunyange zvazvo, chokwadi, angadai akadzorera upenyu hwake hwokudzidzisa hunofinha kuupenyu hwomutambarakede, hwakachengeteka mukurova kwomwoyo.
  
  Sam akagutsurira musoro achibvumirana nazvo 100 percent. Kusiyana naNina, aidavira kuti muupenyu hwake hwekare angadai akatosungirirwa patambo yakarembera papombi dzepombi dzekugezera. Pfungwa dzehupenyu hwake hwepedyo nemushakabvu, mushakabvu, dzaimushungurudza mazuva ese dai aive achiri kushanda semutori wenhau akazvimiririra wemabhuku akasiyana siyana kuUK, sezvaaironga kuita sekurudziro yemurapi wake. .
  
  Pakanga pasina kupokana kuti furati yake, kudhakwa kwaaigara achiita uye mararamiro ake ekare zvingadai zvakamubata panguva ino, nepo zvino akanga asisina nguva yokufunga nezvenguva yakapfuura. Iye zvino aifanira kutarisa nhanho yake, akadzidza kukurumidza kutonga vanhu uye kuramba ari mupenyu chero ipi zvayo. Akavenga kubvuma, asi Sam aifarira kugara mumaoko engozi pane kurara mumoto wekuzvinzwira tsitsi.
  
  "Tichada nyanzvi yemitauro, muturikiri. Nhai Mwari tinofanirwa kusarudza vatorwa vatingavimba navo zvakare," akatura befu achipinza ruoko mubvudzi rake. Izvi zvakabva zvayeuchidza Sam nezvaTrish; nzira yaaigara achimonyorora nayo chimonera chinenge charasika pachigunwe chake, achichibvumira kuti chidzoke panzvimbo yake pashure pokuchidhonza zvakasimba.
  
  "Uye une chokwadi here kuti mipumburu iyi inofanirwa kuratidza nzvimbo yeAtlantis?" akafinyamisa kumeso. Pfungwa iyi yaive kuresa zvekuti Sam haana kuinzwisisa. Asingave mutendi akasimba mudzidziso dzekurangana, aifanira kubvuma kusapindirana kwakawanda kwaaisatenda mazviri kutozosvikira azvionera. Asi Atlantis? Maererano naSam, rakanga riri rimwe rudzi rweguta rekare rakanga rakafukidzwa nemvura.
  
  "Haisi nzvimbo yacho bedzi, asi kunonzi Mipumburu yeAtlantis yakanyora zvakavanzika zvebudiriro yakafambira mberi zvikuru munguva yayo zvokuti yakagarwa naavo ngano nhasi inokarakadza savanamwari navamwarikadzi. Zvainzi vanhu vekuAtlantis vaive nehungwaru hwepamusoro uye nzira zvekuti vakarumbidzwa nekuvaka mapiramidhi paGiza, Sam," akadaro. Aigona kuona kuti Nina akapedza nguva yakawanda pangano yeAtlantis.
  
  "Saka yaifanira kunge iri kupi?" akabvunza. "Chii icho maNazi aizoita nechidimbu chevhu chakanyura? Vakanga vasina kutogutsikana here nokukunda tsika dzose dziri pamusoro pemvura?"
  
  Nina akarereka musoro wake parutivi ndokugomera nekushora kwake, asi zvakamuita kuti anyemwerere.
  
  "Kwete, Sam. Ndinofunga kuti zvavakanga vapedza zvakanyorwa pane imwe nzvimbo mumipumburu iyoyo. Vazhinji vaongorori nevazivi vakafungidzira nezve chinzvimbo chechitsuwa ichi, uye vazhinji vanobvuma kuti chiri pakati pekuchamhembe kweAfrica nekusangana kweAmerica, "akadaro.
  
  "Yakakura chaizvo," akadaro, achifunga nezvechikamu chikuru cheAtlantic Ocean chakafukidzwa nenyika imwe chete.
  
  "Zvanga zviri. Zvinoenderana nezvinyorwa zvaPlato, uyezve dzimwe dzidziso dzemazuva ano, Atlantis ndicho chikonzero nei makondinendi mazhinji akasiyana ane maitiro ekuvaka akafanana nemhuka. Zvese izvi zvakabva kubudiriro yeAtlante, iyo yakabatanidza mamwe makondinendi, sekutaura, "akatsanangura kudaro.
  
  Sam akambofunga. "Saka unofunga kuti Himmler angadei?"
  
  "Zivo. Ruzivo rwepamusoro. Zvakanga zvisina kukwana kuti Hitler nembwa dzake vakafunga kuti rudzi rwepamusoro rwaive dzinza reimwe nyika. Pamwe vaifunga kuti uyu ndiye chaiye maAtlanteans, uye kuti vaizove nezvakavanzika zvine chekuita nehunyanzvi hwepamusoro nezvimwe zvakadaro, "akafungidzira.
  
  "Iyoyo ingava dzidziso inobatika," Sam akabvuma.
  
  Pakamboita runyararo rwenguva refu, mota ndoga yakazotyora runyararo. Vakaita kusanganidzana maziso. Yakanga iri nguva isingawanzove yega, pavakanga vasingatyisidzirwe uye vari muboka rakasanganiswa. Nina aitoona kuti pane chirikunetsa Sam. Sekuda kwaaive aita kuti asiyane nechiitiko chinokatyamadza chavakanga vasangana nacho, akatadza kuzvidzora.
  
  "Ko chii nhai Sam?" - akabvunza anenge asingadi.
  
  "Wafunga kuti ndave kuda Trish futi?" - akabvunza.
  
  "Ndakadaro," Nina akadonhedza maziso ake pasi, achibatanidza maoko ake pamberi pake. "Ndakaona aya akawanda ezvinyorwa uye ndangariro dzinofadza uye ini ... ndakafunga ..."
  
  Sam akafamba achiuya kwaari muchiedza chakapfava chekamuri yepasi pevhu ndokumudhonzera mumaoko ake. Akamurega. Panguva iyi, akanga asina basa nezvaaiita kana kuti aifanira kutenda kusvika papi kuti neimwe nzira akanga asina nemaune kutungamira kanzuru kwavari kuWewelsburg. Zvino, apa, aingova Sam-Sam wake.
  
  "Manyoro nezvedu-ini naTrish-hazvisi zvamunofunga," akazevezera zvigunwe zvake zvichitamba mubvudzi rake, zvichinanaira kuseri kwomusoro wake uku rumwe ruoko rwake rwakanga rwakaputirwa zvakasimba muchiuno chake chakatetepa. Nina haana kuda kuparadza nguva nekupindura. Aida kuti aenderere mberi. Aida kuziva kuti zvairevei. Uye aida kuzvinzwa zvakananga kubva kuna Sam. Nina akangoramba akanyarara ndokumurega achitaura, achinakidzwa nenhambo iri yose inokosha ari oga naye; achifema hwema husina kupera hwecologne yake uye chinopfavisa jira chejuzi rake, kudziya kwemuviri wake pedyo naye uye kureba kwemwoyo wake mukati make.
  
  "Ibhuku chete," akamuudza kudaro, uye akamunzwa achinyemwerera.
  
  "Unorevei?" Akabvunza akafinyama kumeso.
  
  "Ndiri kunyora bhuku kune muparidzi weLondon pamusoro pezvose zvakaitika, kubva panguva yandakasangana naPatricia kusvika ... zvakanaka, unoziva," akatsanangura kudaro. Maziso ake ebrown akasvibira akanga ava kusviba zvino, uye nzvimbo chena bedzi yakanga iri kupenya kusina kujeka kwechiedza kwaiita kuti aratidzike kuti mupenyu kwaari-mupenyu uye chaiye.
  
  "Haiwa Mwari, ndinonzwa benzi," akachema kudaro ndokutsikirira huma yake zvakasimba mumhasuru yechipfuva chake. "Ndakapererwa. Ndakafunga ...haaa Sam, sorry hako," akaridza kamhere achiratidza kuvhiringika. Akanyemwerera paakapindura ndokusimudza chiso chake kune chake, achidyara kutsvoda kwakadzama, kunofadza pamiromo yake. Nina akanzwa moyo wake kurova zvakanyanya, uye zvakaita kuti acheme zvishoma.
  
  Perdue akagadzirisa pahuro. Akamira pamusoro pematanho, akazendamira pamudonzvo kuti aise huremu hwake hwakawanda pagumbo rake rakanga rakuvara.
  
  "Tadzoka uye tagadzirisa zvese," akazivisa nenyemwerero yekukundwa pavakaona nguva yavo yerudo.
  
  "Purdue!" - Sam akadanidzira. "Iyi nzimbe neimwe nzira inokupa chitarisiko chakaoma, senge James Bond villain."
  
  "Waita basa Sam. Ndakazvisarudza nokuda kwechikonzero ichi. Pane cutlass yakavanzwa mukati, yandichakuratidza gare gare, "Perdue akachonya asina kuseka zvakanyanya.
  
  Alexander naOtto vakauya kwaari kubva kumashure.
  
  "Uye zvinyorwa ndezvechokwadi here, Dr. Gould?" Otto akabvunza Nina.
  
  "Hmm, handisati ndaziva. Bvunzo idzi dzichatora maawa akati wandei tisati tazoziva kana ari echokwadi magwaro eapokirifa neeAlexandria," Nina akatsanangura. Saka tinofanira kukwanisa kuona kubva mumupumburu mumwe zera remamwe ose akanyorwa neingi nerunyoro rumwe chete.
  
  "Patakamirira, ndinogona kurega vamwe vaverenge, handiti?" Otto akataura nemoyo murefu.
  
  Nina akatarisa Alexander. Akanga asingazivi Otto Schmidt zvakakwana kuti avimbe naye nekuwana kwake, asi kune rumwe rutivi, akanga ari mumwe wevakuru veRenegade Brigade uye saka aigona kusarudza pakarepo kuguma kwavo vose. Kana asina kuvada, Nina aitya kuti aizorayira Katya naSergei kuti vaurawe paaitamba miseve nePerdue party sekunge ari kuraira pizza.
  
  Alexander akagutsurira musoro achibvumira.
  
  
  Chitsauko 38
  
  
  Burly ane makore makumi matanhatu okukura Otto Schmidt akagara pasi pahofisi yekare muimba yekutandarira yepamusoro kuti adzidze zvakanyorwa pamipumburu. Sam naPerdue vakatamba miseve, vachipikisa Alexander kuti akande neruoko rwake rworudyi, sezvo muRussia kuruboshwe akakuvadzwa mufudzi rekuruboshwe. Nguva dzose vachida kuisa njodzi, muRussia anopenga akavaratidza chaizvo, kunyange kuedza kutamba kutenderera neruoko rwakaipa.
  
  Nina akabatana naOtto maminetsi mashoma gare gare. Akanakidzwa nokukwanisa kwake kuverenga mitauro miviri pamitatu yavakawana mumipumburu yacho. Akamuudza muchidimbu nezvezvidzidzo zvake uye kufarira kwake mitauro netsika, izvo zvakafadza Nina asati asarudza nhoroondo semukuru wake. Kunyange zvazvo akanga ari shasha mumutauro wechiLatin, muAustria wacho aigonawo kurava chiHebheru nechiGiriki, izvo zvakanga zviri chimwari. Chinhu chokupedzisira icho Nina aida kuita chakanga chiri mungozi upenyu hwavo zvakare kupfurikidza nokushandisa mumwe munhu wavasingazivi kubata zvisaririra zvake. Akanga achiri nechokwadi chokuti vaNazi veNeo-Nazi vakaedza kuvauraya vachienda kuWewelsburg vakatumwa nenyanzvi yemifananidzo Rachel Clark, uye aitenda kuti vaiva nomumwe munhu mukambani yavo aigona kubatsira nezvikamu zvinoverengwa zvemitauro yaisanzwisisika.
  
  Pfungwa yaRachel Clark yakaita kuti Nina anzwe kusagadzikana. Dai ariye aive ari kutandanisa mota zuva iri, aitoziva kuti madhiri ake auraiwa. Mufungo wokuti angazoguma wava muguta rakavakidzana nawo wakatowedzera kugadzikana kuna Nina. Dai aifanira kufunga kuti vaivepi, kuchamhembe kweHalkirk, vangadai vari mudambudziko kupfuura zvavaida.
  
  "Mukuwirirana namativi echiHebheru ari pano," Otto akanongedzera kuna Nina, "uye pano, rinotaura kuti Atlantis... yakanga isiri... Akabatidza mudzanga ndokukweva chiutsi chaibva pasefa asati aenderera mberi. "Tichifunga nezvenguva yadzakanyorwa, zvingadaro zvakanyorwa panguva iyo Atlantis inodavirwa kuvapo. Inotaura nezvenzvimbo yekondinendi iyo pamepu dzazvino uno mhenderekedzo dzayo dzinopfuura napo, uh, ngationei ... kubva kuMexico neRwizi rweAmazon muSouth America," akagomera neimwe mhepo, maziso ake akanangana neMagwaro echiHebheru, "pamhenderekedzo yekumadokero kweEurope uye kuchamhembe kweAfrica." Akasimudza ziso, achiratidza kufadzwa.
  
  Nina airatidzawo zvakafanana pachiso chake. "Ndinotenda kuti ndipo panowana zita reAtlantic Ocean. Mwari, izvi zvakakura, munhu wese anga atadza sei nguva yese iyi?" aiita zvejee, asi pfungwa dzake dzaive dzakaperera.
  
  "Zvakafanana," Otto akabvuma. "Asi, mudiwa wangu Chiremba Gould, unofanira kuyeuka kuti haisi nyaya yedenderedzwa kana saizi, asi yehudzamu huri pasi pevhu."
  
  "Ndinotenda. Asi ungafunga kuti nehunyanzvi hwavanofanira kupinda munzvimbo, vanogona kugadzira tekinoroji yekunyura pakadzika, "akaseka.
  
  "Kuparidzira kwaya, amai," Otto akanyemwerera. "Ndave ndichitaura izvozvo kwemakore."
  
  "Kunyora rudzii uku?" - Akamubvunza, achinyatsovhura mumwe mupumburu, waive nezvinyorwa zvakati wandei zvichitaura nezveAtlantis kana zvimwe zvakabva pazviri.
  
  "ChiGiriki. Rega ndione," akadaro, achiisa pfungwa pashoko rega rega raakaburitsa chigunwe chake chekuvheneka. "Chaizvoizvo nei maNazi makuru aida kutsvaga Atlantis ..."
  
  "Sei?"
  
  "Chinyorwa ichi chinotaura nezvekunamatwa kweZuva, chinova chitendero chevaAtlante. Kunamata zuva...kunonzwika kwauri?"
  
  "Oh Mwari, hongu," akagomera.
  
  "Zvichida rakanyorwa nomunhu wokuAtene. Vakanga vari muhondo nevaAtlante, vachiramba kupa nyika yavo kune vaAtlantean vakunda, uye vaAtene vakakava mbongoro dzavo. Pano, muchikamu ichi, zvinocherechedzwa kuti kondinendi iri 'kumadokero kwePillars of Hercules,' akawedzera, achipwanya chigadziko chefodya mudura remadota.
  
  "Uye izvi zvinogona kuva?" Nina akabvunza. "Mira, Mbiru dzeHercules dzaive Gibraltar. Strait yeGibraltar!"
  
  "Zvakanaka. Ndakafunga kuti kunofanira kunge kune imwe nzvimbo muMediterranean. Uvhare," akapindura achipuruzira parchment yeyellow achigutsurira musoro achifunga. Akanakidzwa nenhoroondo dzekare, izvo zvaakawana chikomborero chekudzidza. "Iyi inhokwe yeEgipita, sezvaungadaro uchiziva," Otto akadaro kuna Nina nenzwi rokurota, sasekuru vakwegura vari kuudza mwana nyaya. Nina akafarikanya uchenjeri hwake noruremekedzo nokuda kwenhau. "Kubudirira kwekare-kare, kuburuka zvakananga kubva kuAtlantean yakasimukira, yakavambwa muEgypt. Zvino, kudai ndaiva munhu ane nziyo uye ane rudo," akakwenya Nina, "ndinoda kufunga kuti uyu mupumburu chaiwo wakanyorwa nemuzukuru chaiye waAtlantis."
  
  Chiso chake chakapfava chakanga chizere nekukatyamadzwa, uye Nina akafadzwawo nepfungwa iyi. Vaviri vakamboti zii vachifara nepfungwa iyi vasati vabvaruka nekuseka.
  
  "Iye zvino chatinofanira kuita kumepu geography uye kuona kana tichigona kuita nhoroondo," akanyemwerera Perdue. Akamira achivatarisa aine girazi rewisiki yemera imwe muruoko rwake, achiteerera mashoko anogombedzera kubva muMipumburu yeAtlantis ayo Himmler akazorayira rufu rwaWerner muna 1946.
  
  Pakukumbira kwevaenzi, Maisie akagadzira chisvusvuro chakareruka. Apo munhu wose akanga akagara pasi kuti adye kudya kwemanheru pamoto, Perdue akanyangarika kwechinguva. Sam akashamisika kuti Perdue akanga avanza chii panguva ino, achisiya pakarepo mushure mokunge muchengeti wemba anyangarika kunze kwemukova wekuseri.
  
  Hapana mumwe akaita seaiona. Alexander akaudza Nina naOtto nyaya dzinotyisa nezvenguva yake ava kuda kusvika makore makumi matatu muSiberia, uye vaiita sevaifarira chose nenyaya dzake.
  
  Mushure mekunge apedza whisky yake yekupedzisira, Sam akabuda muhofisi kuti atevere tsoka dzaPerdue uye aone zvaaiita. Sam aive atoguta nemasecrets aPerdue,asi zvaakaona paakamutevera naMaisie kuguest house zvakabika ropa rake. Yasvika nguva yekuti Sam apedze mabheti asina hanya aPerdue, achishandisa Nina naSam semapaini nguva dzese. Sam akatora nharembozha yake muhomwe ndokutanga kuita zvaaiita zvakanakisisa: kutora mifananidzo.
  
  Paakawana humbowo hwakakwana akabva amhanya achidzokera mumba. Sam zvino aive nezvakavanzika zvake zvakati wandei, uye, aneta nekukweverwa mumakakatanwa nemapoka akaipa zvakaenzana, akafunga kuti yaive nguva yekuchinja mabasa.
  
  
  Chitsauko 39
  
  
  Otto Schmidt akapedza nguva yakawanda yehusiku achinyatsoverenga nzvimbo yakanakisa apo boka raizotsvaga kondinendi yakarasika. Mushure menzvimbo dzakawanda dzekupinda dzavaigona kutanga kutsvaga kudhibha, akazozoona kuti latitude nelongitudo yakanakisisa yaizova Madeira Archipelago, iri kumaodzanyemba kwakadziva kumadokero kwemahombekombe ePortugal.
  
  Kunyange zvazvo sarudzo yakakurumbira yekufamba kwakawanda yakagara iri Strait yeGibraltar, kana muromo weGungwa reMediterranean, akafunga nezveMadeira nekuda kwekuswedera pedyo nekuwanikwa kwekare kwakataurwa mune imwe yekare yeBlack Sun register. Akarangarira kuwanikwa kwakataurwa mumishumo yeArcane paakanga achiongorora nzvimbo yezvigadzirwa zveNazi-zvemashiripiti asati atumira zvikwata zvekutsvagisa zvinoenderana pasi rese kunotsvaga zvinhu izvi.
  
  Akayeuka kuti vakawana zvimedu zvishoma zvavaitsvaka mazuva iwayo. Zvisinei, mipumburu mikuru zvamazvirokwazvo, machira engano nengano izvo zvaisvikika kunyange kundangariro dzeEsoteric dzeSS, zvakanzvenga zvose. Pakupedzisira, havana kuzova chimwe chinhu kunze kwenzira yebenzi kune avo vaivadzingirira, sekondinendi yakarasika yeAtlantis uye chikamu chayo chinokosha, icho chaitsvakwa zvikuru nevaiziva.
  
  Iye zvino aive nemukana wekutora chikwereti chekuwanikwa kweimwe yeasinganzwisisike pane ese - iyo Residence yeSolon, iyo yakanzi ndiyo nzvimbo iyo yekutanga maAryan kwakabva. Maererano nezvinyorwa zveNazi, yakanga iri ovoid relic yaiva neDNA yedzinza revanhu. Nekuwana kwakadaro, Otto haana kana kufungidzira kuti rudzii rwesimba iro brigade raizove pamusoro peBlack Sun, ndoda nyika yesainzi.
  
  Chokwadi, dai kwaiva kwaari, aisazombobvumira nyika kuwana chinhu chinokosha zvakadaro. Kubvumirana kukuru kweRenegade Brigade kwaive kuti zvisaririra zvine njodzi zvinofanirwa kuchengetwa zvakavanzika uye zvakachengetedzwa kuti zvisazoshungurudzwa neavo vakabudirira pamakaro nesimba. Uye ndizvo chaizvo zvaangadai akaita - akazvitaura ndokuzvivharira kure mumatombo asingasviki emakomo eRussia.
  
  Iye chete ndiye aiziva Kwaive kwaSolon, uye saka akasarudza Madeira kuti atore nzvimbo dzakasara dzenyika yakafashama. Hongu, zvaive zvakakosha kuwana chikamu chimwe cheAtlantis, asi Otto aitsvaga chimwe chinhu chine simba zvakanyanya, chakakosha kupfuura chero fungidziro inogoneka - chimwe chinhu icho nyika isingambofa yakaziva nezvayo.
  
  Rwakanga rwuri rwendo rurefu kumaodzanyemba kubva kuScotland kuenda kumahombekombe ePortugal, asi boka repakati raNina, Sam naOtto vakatora nguva yavo nekumira kuti vawedzere mafuta muchikopokopo uye kudya kwemasikati pachitsuwa chePorto Santo. Zvichakadaro, Perdue akanga avatengera chikepe uye akachipfekedza scuba giya uye sonar scanning midziyo yaizoisa chero sangano pfupi paWorld Research Institute for Nautical Archaeology kunyadziswa. Aive neboka diki remayachts nevarairi vehove pasi rese, asi akapa basa mapazi ake muFrance kuti aite rimwe basa rekukurumidza kumutsvagira yacht nyowani yaigona kutakura zvese zvaaida uye ichiri compact zvakakwana pakushambira pasina rubatsiro.
  
  Kuwanikwa kweAtlantis kwaizove kuwanikwa kukuru kwePurdue zvachose. Pasina mubvunzo, izvi zvaizopfuura mukurumbira wake wokuva muvambi nomuongorori anoshamisa zvomuisa pachena mumabhuku enhoroondo somurume akawanazve kondinendi yakanga yakarasika. Kunze kwekuzvifunga kana mari, izvi zvaizosimudza chinzvimbo chake kusvika pachinzvimbo chisingazununguki, chekupedzisira chaizomupa chengetedzo nechiremera mune chero sangano raanosarudza, kusanganisira Order of the Black Sun kana Renegade Brigade, kana chero imwe nzanga ine simba. akasarudza.
  
  Chokwadi, Alexander aiva naye. Varume vese vari vaviri vakabata kukuvara kwavo zvakanaka uye, vari ivo vekupedzisira vafambi, hapana mumwe wavo akabvumira kukuvara kwavo kuvatadzisa mukuongorora uku. Alexander akatenda kuti Otto akashuma kufa kwaBern kune brigade uye akazivisa Bridges kuti iye naAlexander vaizobatsira pano kwemazuva mashoma vasati vadzokera kuRussia. Izvi zvaizoita kuti vasauraye Sergei naKatya parizvino, asi kutyisidzira uku kuchiri nehourglass pairi, uye chaive chinhu chakanyanya kukanganisa maitiro eRussia aiwanzo glib uye asina hanya.
  
  Zvakamusvota kuti Perdue aiziva kwaive naRenata asi akaramba asina hanya nenyaya iyi. Nehurombo, nemari yaakabhadharwa naPurdue, haana kutaura shoko pamusoro penyaya iyi uye aitarisira kuti aigona kuita chimwe chinhu nguva yake isati yapera. Akashamisika kana Sam naNina vaizoramba vachigamuchirwa muBrigade, asi Otto aizova nomumiririri wepamutemo wesangano kuti avataurire.
  
  "Saka, shamwari yangu yekare, toenda here?" - Perdue akadaidzira kubva kuimba injini hatch kwaakabuda.
  
  "Ehe, hongu, kaputeni," muRussia akashevedzera ari paari.
  
  "Tinofanira kuva nenguva yakanaka, Alexander," Perdue akaseka, achibhabhadzira muRussia kumusana sezvaaifarira mhepo.
  
  "Ehe, vamwe vedu hatina nguva yakawanda yasara," akadaro Alexander nenzwi rakakomba zvisingaite.
  
  Akanga ari mambakwedza uye gungwa rakanga rakapfava, richifemera zvakadzikama pasi pegomba sezvo zuva rakachenuruka richipenya kubva pamirazi yesirivha uye pamusoro pemvura.
  
  Kuve skipper ane rezinesi saPerdue, Alexander akapinda muhurongwa hwavo muhurongwa hwekutonga uye varume vaviri vakasimuka kubva kuLorient vakananga kuMadeira, kwavaizosangana nevamwe. Pavakanga vava mugungwa, boka racho raifanira kufamba maererano nemashoko akanga apiwa pamipumburu yavakashandurirwa nomutyairi wokuAustria.
  
  
  * * *
  
  
  Nina naSam vakagoverana dzimwe dzenyaya dzavo dzekare dzehondo pamusoro pekusangana kwavo neBlack Sun gare gare manheru iwayo pavakasangana naOtto kuti vanwe pamwe chete vachimirira kusvika kwaPerdue naAlexander zuva raitevera kana zvose zvikafamba maererano neurongwa. Chitsuwa chacho chaishamisa uye mamiriro okunze akanga ari pakati nepakati. Nina naSam vakatamira mumakamuri akasiyana nekuda kwehunhu, asi Otto haana kufunga kuzvitaura zvakananga.
  
  "Sei uchivanza ukama hwako nokungwarira kudaro?" - mutyairi wekare akavabvunza panguva yekuzorora pakati penyaya.
  
  "Unorevei?" Sam akabvunza asina mhosva akatarisa Nina nekukurumidza.
  
  "Zviri pachena kuti muri vaviri muri pedyo. Ah mwari wangu, mudiwa, zviri pachena kuti muri vadikani, saka chirega kuita sepwere mbiri dziri kuhura kunze kwekamuri yevabereki vavo uye tarisa pamwe chete! "akadanidzira zvishoma pane zvaaifunga.
  
  "Otto!" Nina akavhunduka.
  
  "Ndiregererewo nokuda kwokuva nehasha, mudiwa wangu Nina, asi zvakakomba. Tose tiri vanhu vakuru. Kana kuti imhaka yekuti une chikonzero chekuvanza nyaya yako? " izwi rake raive neukasha rakabata chikwee chavainzvenga vese. Asi munhu asati apindura, chimwe chinhu chakavheneka Otto uye akafemera pamusoro: "Aa! Zviri pachena!" ndokugara pachigaro chake nedoro reamber rine furo muruoko rwake. "Pane mutambi wechitatu. Ndinofunga ndinoziva kuti ndiani zvakare. Billionaire, hongu! Ndeupi mukadzi akanaka asingadi kugovera rudo rwake kune mumwe munhu akapfuma zvakadaro, kunyange kana mwoyo wake uchishuva kuva mudiki... murume akapfuma mune zvemari?"
  
  "Ngazvizivikanwe kuti mashoko aya anogumbura! Nina akashatirwa, hasha dzake dzakashata dzakatsva.
  
  "Nina, usazvidzivirire," Sam akamukurudzira, achinyemwerera kuna Otto.
  
  "Kana usiri kuzondidzivirira, Sam, ndapota nyarara," akadaro achinyemwerera ndokusangana nokutarisa kwaOtto kusina hanya. "Herr Schmidt, handifunge kuti unokwanisa kuita fungidziro pamusoro pemanzwiro angu kune vanhu iwe usina chaunoziva nezvangu," akatsiura mutyairi wendege nenzwi rine hasha zvekuti akakwanisa kunyarara sezvaaigona. , ndichifunga kushatirwa kwaainge aita. "Zvichida vakadzi vepadanho raunosangana navo vanoshuvira uye vanongoona, asi ini handina kudaro. ndinozvichengeta."
  
  Akanyatsomutarisa kwenguva refu, mutsa waiva mumaziso ake uchichinja kuva chirango chokutsiva. Sam akanzwa dumbu rake kubatwa achiona Otto akanyarara achisekerera. Ndicho chikonzero nei akaedza kudzivisa Nina kuti asatsamwa. Aiita kunge akanga akanganwa kuti zvese zvaSam nezvaaizofarirwa naOtto zvaienderana nekufarira kwaOtto, zvikasadaro Renegade Brigade ingadai yakaita basa diki vese vari vaviri, tisingatauri shamwari dzavo dzekuRussia.
  
  "Kana zviri izvo, Dr. Gould, kuti unofanira kuzvichengeta, ndinokunzwira tsitsi. Kana iri iro dambudziko rauri kuzvipinza mariri, ndinotya kuti ungave murongo wematsi pane mbozha yebenzi iri," Otto akapindura nekuzvidemba uye kutyisa izvo zvaizoita kuti chero munhu akashata amire paari. kuombera. Asina hanya nezvaakataura, akasimuka zvishoma nezvishoma kubva pachigaro chake: "Ndinofanira kumbofenda. Sam, tigadzirire mumwe nemumwe."
  
  "Unopenga here iwe hure?" Sam akamupopotera.
  
  "Chii? Wazvinzwa here zvaanga achinongedza? Wanga wakanyanya kupusa kudzivirira rukudzo rwangu, saka waitarisira kuti chii chichaitika?" akabva adzokera.
  
  "Munoziva ndemumwe wevakuru vaviri vasara pavanhu vatinotamba tese nemabhora; vanhu vakaunza Zuva Rakasviba kumabvi aro kusvika zvino, handiti? Mutsamwise uye tose tinogona kuva nemariro anofadza mugungwa!" Sam akamuyeuchidza achisimbisa.
  
  "Haufanire kukoka mukomana wako mutsva kubhawa?" akaseka, akashatirwa nokusakwanisa kwake kuzvidza varume veboka rake nyore nyore sezvaaisiwanzoita. "Akanyanya kunditi hure rinoda kudivi remunhu wese ari musimba.
  
  Sam, asingafungi, akabvotomoka, kuti: "Eya, pakati pangu naPerdue naBern, kwakanga kwakaoma kutaura kwawaida kuwarira mubhedha wako, Nina. Pamwe ane pfungwa yauri kuda kufunga nezvayo."
  
  Maziso matema aNina akasvinura, asi hasha dzake dzakaputirwa nemarwadzo. Akangonzwa Sam achitaura mashoko iwayo, kana kuti dhiyabhorosi wedoro aimushandisa? Moyo wake wairwadza uye pahuro pakabva paita zibundu, asi hasha dzakaramba dziripo, zvichikonzerwa nekumupandukira. Mupfungwa dzake, akaedza kunzwisisa kuti sei Otto akanga afonera Perdue asina kusimba. Kwaiva kumurwadzisa here kana kuti kumukwezva? Kana kuti aiziva Purdue zviri nani kupfuura zvavaiita?
  
  Sam akangopindwa nechando ndokumira achimirira kuti amutse asi zvakamutyisa misodzi yaNina yakabva yatanga kubuda achibva angosimuka ndokuenda. Akanzwa kuzvidemba kushoma pane zvaaitarisira, nokuti aizvidemba zvechokwadi.
  
  Asi pasinei nokuti chokwadi chaiva chakanaka sei, aingonzwa seasina maturo pane zvaaitaura.
  
  Akagara pasi kuti anakidzwe nehusiku hwose nemutyairi wekare uye nyaya dzake dzinonakidza uye mazano. Patafura yaitevera, varume vaviri vakaita sevari kukurukura chiitiko chose chavakanga vachangobva kuona. Vashanyi vaitaura chiDutch kana kuti Flemish, asi vaisava nebasa naSam kuvaona vachitaura nezvake nomukadzi wacho.
  
  "Vakadzi," Sam akanyemwerera ndokusimudza girazi rake redoro. Varume vakaseka vachibvumira ndokusimudza magirazi avo kuratidza kubvumirana nazvo.
  
  Nina akatenda kuti vaive nemakamuri akaparadzana, zvikasadaro angadai akauraya Sam muhope nehasha. Hasha dzake hadzina kunyanya kubva pakuti akatsigira Otto pamusoro pekubatwa kwake kwevarume, asi kubva pakuti aifanira kubvuma kuti pane chokwadi chakawanda mukutaura kwake. Bern akanga ari shamwari yake yepamwoyo pavakanga vari vasungwa muMönx Saridag, zvikurukuru nokuti akashandisa mazango ake noune kupfavisa mugumo wavo apo akaziva kuti akanga ari kopi chaiyoiyo yomudzimai wake.
  
  Akasarudza kufambira mberi kwaPerdue paakatsamwira Sam pane kungogadzirisa zvinhu naye. Uye chii chaaizoita kunze kwekutsigirwa kwaPerdue nemari iye asipo? Haana kumbozvinetsa nekumutsvaga zvakakomba, asi akatanga tsvakiridzo yake, achipihwa mari nerudo rwake kwaari.
  
  "Haiwa Mwari wangu," akadanidzira chinyararire sezvaaigona pashure pokunge akiya musuo ndokuwira pamubhedha, "Ndizvozvo! Ini ndingori musikana mudiki ane kodzero anoshandisa charisma yangu uye chimiro kuti ndizvichengete ndiri mupenyu. ndiri chifeve chamambo upi noupi ane simba.
  
  
  Chitsauko 40
  
  
  Perdue naAlexander vakatotarisa pasi pegungwa makiromita akati wandei kubva kwavanoenda. Vaida kuona kana paive nekusanzwisisika kana kusiyanisa kusiri kwemusikirwo munzvimbo yemateru ari pasi pawo aigona kuratidza zvimiro zvevanhu kana nhongonya dzakafanana dzaigona kumiririra zvisaririra zvezvivakwa zvekare. Chero kusapindirana kwe geomorphic munzvimbo dzepasi kunogona kuratidza kuti zvinhu zvakanyura zvakasiyana kubva kune madhamu enzvimbo uye zvingave zvakakodzera kuongororwa.
  
  "Handina kumboziva kuti Atlantis yaifanirwa kunge yakakura kudaro," akadaro Alexander, achitarisa parimita yakaiswa pane yakadzika sonar scanner. Maererano naOtto Schmidt, yakatambanukira kure kuyambuka Atlantic, pakati peGungwa reMediterranean neNorth neSouth America. Kudivi rekumadokero kwechidzitiro chakawedzera kusvika kuBahamas neMexico, izvo zvine musoro mudzidziso yekuti ichi ndicho chikonzero nei mavakirwo eEgypt neSouth America uye zvitendero zvaive nemapiramidhi uye zvivakwa zvakafanana zvekuvaka senge pesvedzero yakafanana.
  
  "Hongu, vakati yakakura kupfuura North Africa neAsia Minor zvakasanganiswa," Perdue akatsanangura.
  
  "Asi zvadaro zvakakurisa kuti zviwanikwe, nekuti kune nyika dzakawanda dzakatenderedza idzi," Alexander akadaro, zvakanyanya kwaari kupfuura kune vaivepo.
  
  "Aa, asi ndine chokwadi chekuti nyika idzi chikamu chepasi - senge nhongonya dzegomo dzakavanda gomo rose," akadaro Perdue. "Mwari, Alexander, fungai kuti dai takawana kondinendi ino, tingadai takawana mbiri yakadini!"
  
  Alexander akanga asina basa nemukurumbira. Zvose zvaaiva nehanya nazvo kwaiva kuziva kuti Renata akanga ari kupi kuitira kuti awane Katya naSergei kubva pachiredzo nguva yavo isati yakwana. Akaona kuti Sam naNina vakanga vatova noushamwari zvikuru naKomuredhi Schmidt, izvo zvakanga zvakavafarira, asi kana toreva nezvechibvumirano chacho, pakanga pasina kuchinja kwezvinhu uye zvakamuita kuti arambe akarara usiku hwose. Aigara achitsvaga vodka kuti azvidzikamise, kunyanya apo mamiriro ekunze echiPutukezi akatanga kutsamwisa manzwiro ake eRussia. Nyika yacho yainge yakanaka zvisingaite, asi aisuwa kumba. Akapotsa kutonhora kunobaya, sinou, kupisa kwemwedzi uye vakadzi vanopisa.
  
  Pavakasvika kuzvitsuwa zvakapoteredza Madeira, Perdue akanga achitarisira kusangana naSam naNina, kunyange zvazvo akanga achingwarira Otto Schmidt. Zvichida Perdue's Black Sun affiliation yakanga ichiri kutsva, kana kuti zvichida Otto akanga asingadi kuti Perdue akanga asina kunyatsosarudza mativi, asi mutyairi weAustria akanga asiri muPerdue's internal sanctum, izvo zvakawanda zvaiva nechokwadi.
  
  Zvisinei, harahwa yakanga yaita basa rinokosha uye yakanga ichiri kuvabatsira zvikuru mukuturikira matehwe mumitauro isina kujeka uye nekuwana nzvimbo ingangove yavaitsvaka, saka Perdue aifanira kubvumirana nazvo uye kubvuma kuvapo. zvemurume uyu pakati pavo.
  
  Pavakasangana, Sam akataura kuti akafadzwa sei nechikepe chakanga chatengwa nePurdue. Otto naAlexander vakasuduruka ndokutsvaga kuti nzvimbo iyi yaifanira kunge iri papi uye nepai. Nina akamira padivi, achifema mweya mutsva wemunyanza uye achinzwa zvishoma asiri panzvimbo nekuda kwemabhodhoro mazhinji emakorari nemagirazi asingaverengeki eponchi aakange atenga kubva paakadzokera kubhawa. Achinzwa akaora mwoyo uye nehasha mushure mekutuka kwaOtto, akachema ari pamubhedha wake kweinenge awa, akamirira kuti Sam naOtto vaende kuti aende kubhawa zvakare. Uye akaita sezvaitarisirwa.
  
  "Hi, mudiwa," Perdue akataura padivi pake. Chiso chake chakanga chatsvuka nezuva nomunyu zvezuva rapfuura kana kuti kupfuura, asi airatidzika kuva akazorora, mukusafanana naNina. "Chii chiri kunetsa? Vakomana vakakunetsa here?"
  
  Nina airatidzika kushatirwa chose chose, uye Perdue nokukurumidza akaziva kuti chimwe chinhu chakanga chisina kururama chaizvoizvo. Akaputira ruoko rwake zvinyoro nyoro pafudzi rake, achinakidzwa nekunzwa kwemuviri wake mudiki wakatsikirirwa kune wake kekutanga mumakore. Kwakanga kusiri hunhu hwaNina Gould kuti asataure chero chinhu, uye ichi chaive chiratidzo chekuti ainzwa asiri panzvimbo.
  
  "Saka toenda kupi?" - akabvunza kunze kwebhuruu.
  
  "Makiromita mashoma kumadokero kwepano, Alexander neni takawana maumbirwo akati wandei pakadzika kwemazana akati wandei. Ndichatanga nazvo izvi. Izvo hazvitaridzike senge ridge yepasi pemvura kana chero rudzi rwekuputsikirwa nechikepe. Inosvika makiromita angangoita mazana maviri. Izvi zvakakura! "- akaenderera mberi zvisingaite, achifara zvakanyanya kupfuura mazwi.
  
  "VaPerdue," Otto akashevedzera achiswedera pedyo nevaviri ava, "ndichabhururuka pamusoro penyu kuti ndione madhiri enyu ari mumhepo here?"
  
  "Hongu, changamire," Perdue akanyemwerera, achipa mutyairi wendege pabendekete. "Ndichakubata iwe kana tangosvika panzvimbo yekutanga dive."
  
  "Rudyi!" - Otto akadanidzira ndokupa Sam chigunwe kumusoro. Zvaiva zvei, kana Perdue kana Nina aisagona kunzwisisa. "Ipapo ndichamirira pano. Unoziva vatyairi vendege havafanirwe kunwa, handiti? Otto akaseka nemoyo wese ndokubata ruoko rwaPerdue. "Waita rombo rakanaka, VaPerdue. Uye Dr. Gould, uri rudzikinuro rwamambo kupfurikidza nemipimo yomuchinda upi noupi, mudiwa wangu," iye kamwe kamwe akaudza Nina.
  
  Abatwa nepfungwa, akafunga nezvemhinduro, asi senguva dzose, Otto haana kuterera ndokungofuratira kuti anange kune imwe cafe yakatarisana nemadhamu nemawere iri padyo nenzvimbo inoraura hove.
  
  "Zvaishamisa. Zvinoshamisa, asi zvinoshuviwa zvinoshamisa," akadaro Nina.
  
  Sam aive pane yake crap list uye akamunzvenga nguva zhinji yerwendo, kunze kwekunyora manotsi pano neapo pamagiya ekudhivha nemabheya.
  
  "Maona? Vamwe vaongorori, ndinobheja, "Perdue akaudza Alexander nekuseka, achinongedza chikepe chekubata hove chiri kure kure. Vaingonzwa maPutukezi achingoitisana nharo pamusoro pekwaienda mhepo, kubva pane zvavaikwanisa kutsanangura kubva muzviito zvavo. Alexander akaseka. Zvakamuyeuchidza nezveusiku hwaakapedza iye nevamwe varwi vatanhatu vari muGungwa reCaspian, vakadhakwa zvokutadza kufamba nechikepe uye varasika zvisina tariro.
  
  Nguva isingawanzowanikwi maawa maviri ekuzorora akaropafadza vashandi verwendo rweAtlantis apo Alexander akaunza yacht kunzvimbo yakanyorwa nesextant yaakabvunza nayo. Kunyange zvazvo vakanga vakabatikana nehurukuro duku nengano dzechivanhu pamusoro pevatsvakurudzi vekare vechiPutukezi, vadikani vakatiza uye kunyura, uye uchokwadi hwemamwe magwaro akawanikwa neMipumburu yeAtlantis, vose vakanga vachidisa pachivande kuona kana kondinendi yakanga iri pasi pazvo chaizvoizvo mumativi ayo ose. mbiri. Hapana kana mumwe wavo akakwanisa kudzora kufara kwavo nezvedhivha.
  
  "Sezvineiwo, ndakawedzera kudhivha pachikoro chePADI chakazivikanwa kudhivha gore rapfuura, kungoita chimwe chinhu chakasiyana kuzorora," Sam akazvirova dundundu apo Alexander akapeta sutu yake yekutanga kunyura.
  
  "Icho chinhu chakanaka, Sam. Pakadzika apa unofanira kuziva zvauri kuita. Nina, urikushaya here izvi?" - Perdue akabvunza.
  
  "Ehe," akakwenya musoro. "Ndine hangover inogona kuuraya nyati, uye unoziva kuti inofamba sei pasi pekumanikidzwa."
  
  "Ah, hongu, pamwe kwete," Alexander akagutsurira, achiyamwa rimwe fundo uku mhepo ichizunza bvudzi rake. "Usazvinetse, ndichave shamwari yakanaka apo vaviri ava vanoseka shark uye vachinyengerera mhashu dzinodya varume."
  
  Nina akaseka. Kuratidzwa kwaSam naPerdue patsitsi dzevakadzi vePisces kwaisetsa. Zvisinei, pfungwa yeshaki yakatomunetsa.
  
  "Usanetseka nezveshaki, Nina," Sam akamuudza nguva pfupi asati aruma chigubhu chake chefodya, "hadzidi ropa rinodhaka. Ndichafamba zvakanaka".
  
  "Hausi iwe wandiri kutyira nezvako, Sam," akanyemwerera nenzwi rake rekubira ndokutambira mubatanidzwa kubva kuna Alexander.
  
  Perdue akaita seasina chaanzwa asi Sam ainyatsoziva zvavaitaura. Kutaura kwake nezuro manheru, kuona kwake kwechokwadi, kwakanga kwanetesa chisungo chavo zvakakwana kuti iye ave anotsiva. Asi akanga asiri kuzokumbira ruregerero nezvazvo. Aifanira kumutswa kumaitiro ake uye kumanikidzwa kuita sarudzo zvachose pane kutamba nemanzwiro aPerdue, Sam, kana chero ani zvake waakasarudza kuvaraidza chero bedzi yakamudzikamisa.
  
  Nina akapa Perdue kutarisa kune hanya asati anyura mukadzika, rima rebhuruu rePortugal Atlantic. Akafunga kuita hasha, maziso akatsinzinya kuna Sam, asi paakacheuka akamutarisa, chainge changosara maruva aitumbuka furo nemapupu pamusoro pemvura.
  
  Zvinonzwisa tsitsi, akafunga ndokumhanyisa chigunwe chakadzika pamusoro pebepa rakapetwa. Ndinovimba mermaid ichabvarura mabhora ako, Sammo.
  
  
  Chitsauko 41
  
  
  Kuchenesa imba yekutandarira kwaigara kuri kwekupedzisira pane rondedzero yaMiss Maisie nemadzimai avo maviri ekuchenesa, asi ndiro raive kamuri ravaifarira nekuda kwechoto hombe uye nemifananidzo yakavezwa inotyisa. Vaviri vaive pasi pake vaive madzimai echidiki ekukoreji yeko vaainge ahaya kuti awane muripo wakanaka, zvekuti vaisambotaura nezvenhaka kana kuchengetedzwa kwayo. Nerombo rakanaka kwaari, vasikana vaviri ava vaive vadzidzi vanonyara vainakidzwa nezvidzidzo zvesainzi neSkyrim marathon, uye kwete mhando dzakapambwa uye dzisina kurongeka dzakasangana naMaisie muIreland paakashanda ipapo akachengeteka kubva 1999 kusvika 2005.
  
  Vasikana vake vaiva vadzidzi vekirasi yekutanga vaidada nemabasa avo epamba, uye vaigara vachivapa mazano ekuzvipira kwavo uye basa ravo rakanaka. Hwaiva hukama hwakanaka. Paive nenzvimbo dzakati wandei muTurso estate idzo Miss Maisie vakasarudza kuzvichenesa, uye vasikana vake vakaedza kugara kure navo - imba yevaenzi uye yepasi.
  
  Nhasi kwaitonhora zvakanyanya nekuda kwekutinhira kwakaziviswa neredhiyo zuva rakapfuura, iro raitarisirwa kuparadza kuchamhembe kweScotland kwemazuva matatu anotevera. Moto wakaputika muchoto chikuru, umo marimi emoto akananzva madziro akatsva echivako chezvidhinha aikwira pamusoro pechimuney chakareba.
  
  "Watopedza here vasikana?" Maisie akabvunza ari pamusiwo paakamira netray.
  
  "Ehe ndapedza," akadaro Linda mutsvuku mutsvuku achikwenya magaro eshamwari yake Lizzie ane vhudzi dzvuku nemucheka weminhenga. "Ginger ichiri kusarira kumashure," akadaro achiseka.
  
  "Chii?" - Lizzie akabvunza paakaona keke rakanaka rekuzvarwa.
  
  "Chirwere cheshuga chisina," Maisie akazivisa, achituka.
  
  "Nechiitiko chipi?" Linda akabvunza achidhonzera sahwira wake patafura.
  
  Maisie akabatidza kenduru rimwe pakati, "Nhasi madzimai izuva rangu rekuzvarwa uye ndimi makaita nhamo yekuravira kwangu."
  
  "Nhai Mwari. Zvinonzwika zvakashata, handizvo here, Ginger?" Linda akaseka zvake sahwira wake akazembera kuti apinze chigunwe chechando kuti aravire. Maisie akaridza mbama ruoko rwake ndokusimudza bako renyama achiratidza kutsvinya, zvikaita kuti vasikana vazoridza mhere vachifara.
  
  "Farai Rekuzvarwa Maisie!" - vese vakashevedzera, vachifarira kuona mukuru wemba achipinda mukuseka kweHalloween. Maisie akaita chiso, akavhara maziso ake, achitarisira kurwiswa nemafufu nechando, ndokudzikisa banga pakeke.
  
  Sezvaitarisirwa, kukanganisa kwakakamura keke nepakati uye vasikana vakaridza mhere nekufara.
  
  "Huya, huya," akadaro Maisie, "chera zvakadzika." ndaswera ndisina kudya."
  
  "Neniwo," Lizzie akadedzera Linda achibika zvavo vese.
  
  Bhera repagonhi rakarira.
  
  "Pane vamwe vaenzi?" Linda akabvunza akaguta muromo.
  
  "Aiwa, unoziva kuti handina shamwari," Maisie akaseka, achitenderedza maziso ake. Ainge achangotanga kurumwa zvino aitofanira kukurumidza kumedza kuti ataridzike zvinova zvakatonyanya kumushungurudza paakafunga kuti akasununguka. Mai Maisie vakavhura gonhi ndokugamuchirwa nevarume vaviri vakapfeka jini nemabhachi avo vakavayeuchidza nezvevavhimi kana vatemi vemapuranga. Mvura yakanga yotonaya pavari uye mhepo inotonhora yaivhuvhuta muvheranda asi hapana kana murume akabvunda kana kusimudza makora. Zvaiva pachena kuti chando chaisavatyisa.
  
  "Ndingakubatsire here?" - akabvunza.
  
  "Ndaswera hangu madam. Tinovimba kuti munogona kutibatsira," akadaro murume murefu wevarume vaviri vaiva noushamwari ane matauriro echiGermany.
  
  "Nechii?"
  
  "Pasina kukonzera chiitiko kana kuparadza basa redu pano," mumwe akapindura nokusakendenga. Matauriro ake akanga akadzikama, akabudirira zvikuru, uye Maisie aigona kuona kuti ane matauriro aibva kune imwe nzvimbo muUkraine. Mashoko ake angadai akaparadza vakadzi vazhinji, asi Maisie aive shasha yekuunganidza vanhu pamwe nekubvisa vazhinji. Vakanga vari vavhimi zvechokwadi, akatenda, vatorwa vakatumwa kune imwe mishoni yavakarairwa kuti vaite nehasha sezvavakanga vatsamwiswa, nokudaro kudzikama uye chikumbiro chakavhurika.
  
  "Wabasa rei? Handingavimbise kushandirapamwe kana zvikakanganisa zvangu," akadaro zvakasimba, achivabvumira kuti vamuzive somunhu aiziva upenyu. "Uri nani?"
  
  "Hatingati, madam. Mungasuduruka henyu."
  
  "Uye kumbira shamwari dzako duku kuti dzirege kushevedzera," akabvunza murume murefu.
  
  "Ivo vanhu vasina mhosva varume. Musavapinze munyaya iyi," Maisie akataura nehasha ndokupinda pakati pemusiwo. "Havana chikonzero chekuridza mhere."
  
  "Zvakanaka, nokuti kana vakaita izvi, tichavapa chikonzero," muUkraine akapindura nenzwi romutsa zvokuti airatidzika kuva akatsamwa.
  
  "Ambuya Maisie! Zvese zvakanaka?" Lizzie akadaidzira ari muimba yekutandarira.
  
  "Dandy, chidhori! Idya keke rako!" Maisie akadaidzirawo.
  
  "Makatumwa kunoitei? Ndini ndega mugari wenzvimbo yewandinoshandira kwemavhiki mashoma anotevera, saka chero zvauri kutsvaga, wauya panguva isiriyo. Ndingori muchengeti wemba," akavaudza zviri pamutemo ndokugutsurira zvine ruremekedzo asati adhonza gonhi zvishoma nezvishoma kuti arivhare.
  
  Havana kuita zvachose, uye, zvisingaite, izvi ndizvo zvakaita kuti Maisie McFadden ave nekutya. Akakiya gonhi repamba apa ndokutura befu achitenda kuti vainge vabvuma zvaainge aitirwa.
  
  Ndiro yakaputsika muimba yekutandarira.
  
  Mai Maisie vakamhanyira kunoona zvakanga zvichiitika ndokuwana vasikana vavo vaviri vakambundirana zvakasimba navamwe varume vaviri avo sezviri pachena vaibatanidzwa navaenzi vavo vaviri. Akabva amira zvake.
  
  "Renata aripi?" - akabvunza mumwe wevarume.
  
  "Ini-ini-handizive kuti ndiani," Maisie akandandama, achikwenya maoko ake pamberi pake.
  
  Rume riya rakaburitsa Makarov ndokurova gumbo raLizzie. Musikana akachema zvisingaite, sezvakaita shamwari yake.
  
  "Vaudze kuti vanyarare kana kuti tichavanyararidza nebara rinotevera," akazevezera. Maisie akaita zvaakanga audzwa achiudza vasikana kuti vadzikame kuti vasaparadzwe nevatorwa. Linda akafenda, kuvhunduka kwaainge aita kwainge kwaita. Murume akanga akaribata akangorikanda pasi ndokuti, "Hazviratidzike semabhaisikopo, ndizvo here mudiwa?"
  
  "Renata! Aripi?" - akadeedzera akabata kudedera akavhundutsa Lizzie nebvudzi ndokunongedza chombo pagokora. Maisie akabva aona kuti vaireva kusatenda kwaaifanira kuchengeta kusvika VaPerdue vadzoka. Sekuvenga kwaaiita hure, Maisie aipihwa mari yekumuchengetedza nekumudyisa. Haana kukwanisa kuendesa midziyo kwavari maererano nemirairo yemushandirwi wake.
  
  "Rega ndikuendese kwaari," akadaro nomwoyo wose, "asi ndapota siya vasikana vanochenesa vari voga."
  
  "Isungirirei muivige muwadhiropu. Kana vakapopota tinovamhanyisa semahure ekuParis," pfuti ine hasha yakaridza tsamwa, yakavhara maziso naLizzie seyambiro.
  
  "Rega ndingobvisa Linda pasi. Nekuda kwaMwari, hamungaregi mwana akarara pasi nechando," Maisie akaudza varume vaya pasina kutya nezwi rake.
  
  Vakamubvumira kuti atungamire Linda pacheya yaive pedyo netafura. Nekuda kwekukurumidza kufamba kwemaoko ake ane hunyanzvi, havana kuona banga rekuveza rakaburitswa naMbuya Maisie pasi pekeke ndokuriisa muhomwe yeapuroni. Achitura befu, akamhanyisa maoko ake pachipfuva chake kuti abvise zvimedu nechando chinonamira ndokuti, "Huyai."
  
  Varume vakamutevera nomuimba huru yokudyira ine zvinhu zvayo zvekare, vachipinda muimba yokubikira umo munhuwi wekeke richangobva kubikwa waigona kunzwika. Asi pane kuti aende navo kuimba yevaenzi, akavaendesa muimba yepasi. Varume vakanga vasingazivi nezvekunyengera kwacho, sezvo imba yepasi yaiwanzova nzvimbo yevatapi uye yokuchengeta zvakavanzika. Mumba umu maive nerima zvakaipisisa uye mainhuwa sarufa.
  
  "Pane chiedza here kuzasi uku?" - akabvunza mumwe wevarume.
  
  "Pane switch pasi. hazvinakire mbwende seni ndinozvidza dzimba dzerima, munozviziva. Mabhaisikopo anotyisa anokutora nguva dzese, "akadaro achiratidza kusafara.
  
  Pava pakati pemasteps, Maisie akabva angotsikitsira ndokugara pasi. Murume akanga achimutevera zvikuru akagumburwa pamuviri wake wakaunyana ndokuwira pasi zvine simba pasi pamasitepisi sezvo Maisie akakurumidza kuvheyesa bango rake kuti arove murume wechipiri shure kwake. Zizi gobvu, rinorema rakanyura mubvi rake, richiparadzanisa chivharo chebvi rake kubva pachidya chake sezvo mapfupa omunhu wokutanga aimonyoroka murima raakanga adonhera, ndokumunyaradza pakarepo.
  
  Sezvaaidzvova nekurwadziwa kukuru, akanzwa chiso chake chichimurova, icho chakamboita kuti ashaye simba, achibva afenda. Sezvo mhute yakasviba kuti tsvaa, Maisie akaona varume vaviri vaiva pamusuwo wepamberi vachibuda padenga remba. Sezvo kudzidziswa kwaaive aita, kunyangwe mukupenga kwake akateerera kutaurirana kwavo.
  
  "Renata haapo, mapenzi! Mifananidzo yatakatumirwa naCleve tinomuratidza muimba yevaenzi! Uyo ari kunze. Huya nemuchengeti wemba!"
  
  Maisie vakaziva kuti vaigona kubata vatatu vavo dai vasina kumusiya. Ainge achiri kungonzwa mbavha yegudo ichizhambatata iri nechekumashure vachibuda pachivanze mavakanga vadirwa mvura nechando.
  
  "Makodhi. Isa macode. Isu tinoziva nezve kuchengetedzwa kwehurongwa, mudikani, saka usatombofunga nezvekutiseka," murume ane matauriro ekuRussia akamupopotera.
  
  "Mauya kuzomusunungura here? Unomushandira here?" - Maisie akabvunza, achidzvanya nhamba dzakatevedzana pakhibhodi yekutanga.
  
  "Harisi basa rako," muUkraine akapindura kubva pamusuwo wepamberi nenzwi risiri rakanaka. Maisie akacheuka cheuka, maziso ake achitaridza kuyerera nekuda kwekusamira kwemvura yaiyerera.
  
  "Ndiro basa rangu rakawanda," akapindura kudaro. "Ini ndine mhosva kwaari."
  
  "Unokoshesa basa rako. Izvi zvinoshamisa, "MuGerman ane hushamwari aive pamusuwo wepamberi akataura naye achinyengetedza. Akadzvanya banga rake rekuvhima zvakasimba pacollarbone yake. "Iko zvino vhura gonhi rinotyisa."
  
  Maisie akavhura door rekutanga. Vatatu vavo vakapinda pakati pemikova miviri naye. Kana aikwanisa kuvapfuudza naRenata ovhara musuwo, aigona kuvavharira nembavha yavo obva abata Mr. Perdue kuti vasimbiswe.
  
  "Vhura suo rinotevera," muGermany akarayira kudaro. Aiziva zvaaironga uye akaita kuti atange apindira kuti asazovavharisa. Akaninira muUkraine kuti atore nzvimbo pamusuwo wekunze. Maisie akavhura door repa next door achitarisira kuti Mirela aizomubatsira kubvisa vanhu vainge vapinda mumba asi aisaziva kuti Mirela aiita zveudyire zvakadii. Nei aizobatsira vatapi vake kurwisa vanomurwisa kana mapoka ese ari maviri asina kumufarira? Mirela akamira akati twasu, akazendama nemadziro ari kunze kwegonhi, akabata pachivharo chinorema cheporcelain chechimbuzi. Paakaona Maisie achipinda pamusiwo akabva angonyemwerera zvake. Kutsiva kwake kwaive kudiki, asi kwakakwana ikozvino. Nesimba rake rose, Mirela akafugura chivharo ndokuchirovera kumeso kwaMaisie, achityora mhino neshaya nekurohwa kamwe chete. Mutumbi wemuchengeti wemba wakawira pamusoro pevarume vaviri ava, asi Mirela paakada kuvhara gonhi, vakakurumidza uye vakasimba.
  
  Maisie achiri pasi akabva abudisa nharembozha yaaishandisa kutumira Perdue mareport ake ndokunyora message yake. Akabva aipinza mubraa yake haana kupfakanyika akanzwa makororo maviri achibata nhapwa nehutsinye. Maisie haana kuona zvavaiita asi aingonzwa Mirela achiridza kamhere kairatidza kuti vaimurova. Mushandi wepamba akaumburuka nedumbu kutarisa pasi pesofa asi hapana chaakaona pamberi pake chaipo. Munhu ari wose akanyarara, uye ipapo akanzwa murairo wokuGermany, wokuti: "Riridza imba yevaenzi nokukurumidza patinobva panzvimbo. Zvirimwa zvinoputika. "
  
  Maisie ainge asisina simba zvekuti ainge asisagone kufamba asi akambozama kukambaira achienda kumusiwo.
  
  "Tarirai, uyu achiri mupenyu," akadaro muUkraine. Vamwe varume vakagunun'una chimwe chinhu muchiRussia pavakamisa ma detonators. MuUkraine akatarisa Maisie ndokudzungudza musoro: "Usanetseka, mudiwa. Hatingakusiye uchifa rufu runotyisa mumoto."
  
  Akanyemwerera achibva kuseri kwemubvumo wake sezvo pfuti yaiita maungira emvura zhinji.
  
  
  Chitsauko 42
  
  
  Kubwinya kwakadzika kwebhuruu kweAtlantic kwakaputira vapfuri vaviri ava sezvavaidzika zvishoma nezvishoma vakananga kunhongonya dzakafukidzwa nematombo enzvimbo yepasi pemvura kusanzwisiswa kwaakaitwa naPerdue pachikena chake. Akapinda zvakadzika sezvaaigona zvakachengeteka uye akarekodha zvinyorwa, achiisa mamwe emhando dzakasiyana-siyana mumachubhu madiki emuenzaniso. Nenzira iyi, Perdue aigona kuona kuti ndeapi majecha emunharaunda uye izvo zvaive zvinhu zvekune dzimwe nyika zvakadai semarble kana bronze. Sediments inoumbwa nemaminerari akasiyana neanowanikwa mumisanganiswa yemugungwa yemuno anogona kududzirwa seanogona kunge ari ekunze, pamwe akagadzirwa nevanhu.
  
  Kubva murima rakadzika repasi pegungwa riri kure, Perdue akafunga kuti aiona mimvuri inotyisa yeshaki. Zvakamutyisa, asi haana kukwanisa kuyambira Sam uyo aive akafuratira aive kure nemamita mashoma. Perdue akavanda kuseri kwereef ledge ndokumirira, achinetseka kuti mabubbles ake aizopa kuvapo kwake. Pakupedzisira, akazvishingisa kunyatsoongorora nzvimbo iyi uye, zvakamuzorodza, akawana kuti mumvuri waingova munyuchi ari ega aitora mifananidzo yezvipenyu zvemugungwa pamatombo. Aigona kuona kubva pamufananidzo wemuviri wemudhivha kuti aive mukadzi, uye kwekanguva akafunga kuti angave Nina, asi aive asiri kuda kushambira kwaari kuti aite benzi.
  
  Perdue akawana zvimwe zvinhu zvakasvibiswa zvingave zvakakosha uye akaunganidza zvakawanda sezvaaigona. Akaona kuti Sam akanga ava kufamba neimwe nzira, asingazive kuti Perdue akamira sei. Sam aifanirwa kutora mafoto nemavhidhiyo emadhivha avo kuti vaone nhepfenyuro kana vadzokera ku yacht, asi akakurumidza kunyangarika murima reef. Mushure mekupedza kuunganidza sampuli dzekutanga, Perdue akatevera Sam kuti aone zvaaiita. Sezvo Perdue aifamba-famba neboka rakakura kwazvo rematombo matema, akawana Sam achipinda mubako pasi perimwe sumbu rakadaro. Sam akaoneka mukati kuti atore vhidhiyo yemadziro uye pasi pebako raive nemafashama. Perdue akakurumidza kubata, aine chivimbo chekuti munguva pfupi yaizopera oxygen.
  
  Akakwenya chifine chaSam achivhundutsa murume uyu. Perdue akavaninira kuti vadzokere kumusoro ndokuratidza Sam mabhodhoro aainge azadza nezvinhu. Sam akagutsurira musoro ndokubva vasimuka vakananga kuchiedza chezuva chaipinda nepamusoro pemvura yaiuya nekukurumidza.
  
  
  * * *
  
  
  Mushure mekuona kuti pakanga pasina chinhu chisina kujairika pamwero wemakemikari, boka racho rakamboodzwa mwoyo.
  
  "Onai, iyi nyika haina kuganhurirwa kumhenderekedzo yegungwa yokumadokero kweEurope neAfrica chete," Nina akavayeuchidza kudaro. "Nekuda kwekuti hapana chakananga pazasi pedu hazvireve kuti haisi mamaira mashoma kumadokero kana kumaodzanyemba kwakadziva kumadokero kwemahombekombe eAmerica. Tiudzei!"
  
  "Ndaingova nechokwadi kuti pane chimwe chinhu pano," Perdue akagomera, achikanda musoro wake shure mukuneta.
  
  "Tichaburuka zvakare munguva pfupi," Sam akamuvimbisa, achimubhabhadzira pabendekete achisimbisa. "Ndine chokwadi chekuti tiri pane chimwe chinhu, asi ndinofunga kuti hatisati tadzika zvakakwana."
  
  "Ndinobvumirana naSam," Alexander akagutsurira, achitora imwe doro. "Scanner inoratidza kuti kune craters uye zvimiro zvisinganzwisisike zvakadzikira zvishoma."
  
  "Dai chete ndanga ndiine inonyura ikozvino yaiwanikwa nyore," Perdue akadaro, achikwesha chirebvu chake.
  
  "Tine munzveri uya ari kure," akadaro Nina. "Hongu, asi hapana chaungaunganidze, Nina. Inogona chete kutiratidza nzvimbo yatinotoziva."
  
  "Zvakanaka, tinogona kuedza kuona zvatinowana pane imwe dive," Sam akadaro, "nekukurumidza gare gare." Akabata kamera yake yepasi pemvura muruoko rwake, achipenengura mifananidzo yakasiyana-siyana kuti asarudze makona akanakisa ekuzoisa gare gare.
  
  "Chaizvoizvo," Perdue akabvuma. "Ngatiedzei zvakare zuva risati rapera. Chete panguva ino tiri kuenda zvakanyanya kumadokero. Sam, iwe nyora pasi zvese zvatichawana."
  
  "Hungu, uye nguva ino ndiri kuuya newe," Nina akatarira Perdue neziso sezvaaigadzirira kupfeka sutu.
  
  Pakunyura kwavo kwechipiri, vakaunganidza zvinhu zvekare zvakati wandei. Sezviri pachena pakanga paine nhoroondo yekunyura kumadokero kwenzvimbo iyi, nepo pakanga painewo zvivakwa zvakawanda zvakavigwa pasi pemvura pasi pegungwa. Perdue airatidza kunetseka, asi Nina aigona kutaura kuti zvinhu zvakanga zvisati zvakura zvakakwana kuti zvive zvenguva yakakurumbira yeAtlantis, uye akadzungudza musoro wake achinzwira tsitsi nguva dzose Perdue aifunga kuti ane kiyi yeAtlantis mumaoko ake.
  
  Pakupedzisira, vakapeta nzvimbo zhinji dzavaida kuongorora, asi havana kuwana tsvakiridzo yekondinendi yengano. Zvichida dzaive dzakadzika zvakanyanya kuti zviwanikwe pasina midziyo yekutsvagisa yakakwana, uye Perdue aisazova nedambudziko rekuiwana kana angodzokera kuScotland.
  
  
  * * *
  
  
  Kudzoka kubhawa muFunchal, Otto Schmidt aipfupisa mhedzisiro yerwendo rwake. Nyanzvi kubva kuM önkh Saridag dzaona kuti Longinus yatamiswa. Vakaudza Otto kuti akanga asisiri kuWewelsburg, kunyange zvazvo akanga achiri kushanda. Zvakatoita kuti vatadze kuronda kwaaive iye zvino, zvichireva kuti aive ari mumhepo yemagetsi.
  
  Akagamuchirawo shoko kubva kuvanhu vake muThurso nemashoko akanaka.
  
  Akafonera Renegade Brigade nguva dzaive dzakwana 5 dzemasikati kuti ataure.
  
  "Mabhiriji, uyu ndiSchmidt," akadaro pasi pekufema, achigara patafura mubhubhu maakanga akamirira runhare kubva kuyacht yaPurdue. "Tina Renata. Dzima kurinda kwemhuri yekwaStrenkov. Arichenkov neni tichadzoka mumazuva matatu. "
  
  Akatarisa vashanyi veFlemish vakamira panze, vakamirira shamwari dzavo dziri muchikepe chehove kuti dzimire pachiteshi pashure pezuva mugungwa. Maziso ake akatsikitsira.
  
  "Usanetseka nezvePurdue. Ma tracking modules musystem yaSam Cleave akaunza kanzuru yakananga kwaari. Vanofunga kuti achine Renata saka vachamuchengeta. Vanga vachimutevera kubva kuWewelsburg, zvino ndaona vave kuno kuMadeira kuzovatora," akadaro Bridges.
  
  Haana chaakataura nezveNzvimbo yaSolon, chaive chinangwa chake kana Renata aburitswa uye Longinus awanikwa. Asi shamwari yake Sam Cleave, muvambi wokupedzisira weRenegade Brigade, akazvivharira mubako, iro rakanga riri chaipo pakayambuka mipumburu kwairi. Sechiratidzo chekuvimbika kune brigade, mutori wenhau akatumira Otto marongero ezvaaitenda kuti ndiyo Nzvimbo yaSolon, iyo yaakanongedza achishandisa mudziyo weGPS wakaiswa mukamera yake.
  
  Sezvo Perdue, Nina, naSam vakabuda, zuva rakavamba kunyura mujinga mezuva, kunyange zvazvo chiedza chezuva chinofadza, chakapfava chakaramba chiri kweimwe awa kana maviri. Vakakwira muyacht vaneta, vachibatsirana mumwe nemumwe kuburutsa giya rescuba uye mutoro wekutsvagisa.
  
  Perdue akashamisika: "Alexander ari kupi?"
  
  Nina akafinyamisa kumeso, achitenderedza muviri wake kuti atarise zvakanaka padhishi: "Pamwe danho diki?"
  
  Sam akaburukira kuimba yeinjini apo Perdue akatarisa kabhini, uta uye galley.
  
  "Hapana," Perdue akadzungudza. Akaratidza kushamisika, sezvakaita Nina.
  
  Sam akabuda mukamuri reinjini.
  
  "Ini hapana kwandinomuona," akadaro, achiisa maoko ake muhudyu.
  
  "Ndinoshamisika kana benzi rakadonha mushure mekunwa vodka yakawandisa," Perdue akafunga zvinonzwika.
  
  Perdue's communication device yakarira. "Oh, sorry, zvishoma," akadaro achibva atarisa message yacho. Yaibva kuna Maisie McFadden. Vakati
  
  "Vabati vembwa! Zviparadze."
  
  Chiso chaPerdue chakadonha chikachenuruka. Zvakamutorera nguva kudzikamisa kurova kwemoyo wake uye akafunga kuchengetedza kunyange keel. Asina kana kumboratidza kushushikana, akagadzirisa pahuro ndokudzokera kune vamwe vaviri.
  
  Chero zvazvingava, tinofanira kudzokera kuFunchal kusati kwasviba. Tichadzokera kumakungwa eMadeira kana ndangove nemidziyo yakakodzera yemvura yakadzika iyi," akadaro.
  
  "Hungu, ndinonzwa zvakanaka pamusoro pezviri pasi pedu," Nina akanyemwerera.
  
  Sam aiziva hake asi akavhurira mumwe nemumwe doro ndokutarisira zvakavamirira pakudzoka kwavo kuMadeira. Zuva rakanga risati ranyura muPortugal manheru aya.
  
  
  END
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"