Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Cogadh Naomh Stalin

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Tha Gulliver ga fhaighinn fhèin ann an saoghal far a bheil Stalin a" chiad fhear a thòisich cogadh an aghaidh Hitler"s Germany. Agus mar thoradh air an sin, tha an USSR mar-thà na neach-ionnsaigh, agus is e an treas Reich an neach-fulang. Agus tha Hitler a" toirt air ais laghan an-aghaidh Semitic. Agus a-nis tha na SA, Breatainn agus an caidreabhaich a" cuideachadh an Treas Reich gus cuir às do dh" ionnsaigh Stalin fo ionnsaigh.

  COGADH NAOMH STALIN
  GNIOMHARA.
  Tha Gulliver ga fhaighinn fhèin ann an saoghal far a bheil Stalin a" chiad fhear a thòisich cogadh an aghaidh Hitler"s Germany. Agus mar thoradh air an sin, tha an USSR mar-thà na neach-ionnsaigh, agus is e an treas Reich an neach-fulang. Agus tha Hitler a" toirt air ais laghan an-aghaidh Semitic. Agus a-nis tha na SA, Breatainn agus an caidreabhaich a" cuideachadh an Treas Reich gus cuir às do dh" ionnsaigh Stalin fo ionnsaigh.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  . Agus chaidh Gulliver a thilgeil a-steach do shaoghal co-shìnte le cuideachadh bho sgàthan draoidheachd. Rinn a' Bhan-iarla a dìcheall an seo. Gu dearbh, faodaidh eadhon asal clach-mhuilinn a thionndadh. Agus mar sin leig leis a" ghille shìorraidh sabaid, agus nì i fhèin agus a caraidean faire.
  A-rithist, is e seo eachdraidh eile den Dàrna Cogadh.
  Air 12 Ògmhios, 1941, bhuail Stalin a 'chiad bhuille an aghaidh an Treas Reich agus na saidealan aice, a' tòiseachadh cogadh casg. Cha robh an co-dhùnadh furasta don stiùiriche. Bha ùghdarras an Treas Reich gu h-armailteach glè àrd. Ach an USSR, chan ann gu sònraichte. Ach cho-dhùin Stalin casg a chuir air Hitler, leis nach robh an t-Arm Dearg deiseil airson cogadh dìon.
  Agus chaidh saighdearan Sòbhieteach thairis air a' chrìch. Bha e mar sin, rinn e gluasad dàna. Agus tha buidheann-chatha de bhuill Komsomol casruisgte a" ruith a-steach don ionnsaigh. Tha na caileagan deiseil airson sabaid airson nas soilleire a-màireach. Uill, airson co-mhaoineas aig ìre chruinneil leis an eadar-nàiseanta.
  Bidh na caileagan a 'toirt ionnsaigh agus a' seinn;
  Tha sinn moiteil nigheanan Komsomol,
  Rugadh e anns an dùthaich mhòr sin...
  Tha sinn cleachdte ri bhith a 'ruith mun cuairt gu bràth le gunna,
  Agus tha am balach againn cho fionnar!
  
  Is toigh leinn a bhith a 'ruith casruisgte anns an fhuachd,
  Tlachdmhor le sàilean lom sneachda ...
  Bidh na caileagan a 'fàs gu h-àlainn, mar ròsan,
  A" draibheadh na Krauts dìreach a-steach do na h-uaighean aca!
  
  Chan eil nigheanan nas bòidhche agus nas bòidhche,
  Agus cha b" urrainn dhut ball Komsomol nas fheàrr a lorg...
  Bidh sìth is sonas air a" phlanaid gu lèir,
  Agus chan eil sinn a" coimhead nas fhaide na fichead!
  
  Bidh na nigheanan againn a" sabaid tìgearan,
  Smaoinich air tìgear le gàire...
  Nar dòigh fhèin chan eil annainn ach diabhal,
  Agus bheir an dàn buille!
  
  Airson ar dùthaich lus na Ruis,
  Bheir sinn gu dàna ar n-anam, cridhe ...
  Agus nì sinn dùthaich gach dùthaich nas bòidhche,
  Seasaidh sinn agus buannaichidh sinn a-rithist!
  
  Bidh an dùthaich athar òg is àillidh,
  Tha Comrade Stalin dìreach air leth freagarrach ...
  Agus bidh beanntan de thoileachas anns a 'chruinne-cè,
  Às deidh na h-uile, tha ar creideamh nas làidire na meatailt!
  
  Tha sinn nar caraidean dlùth le Iosa,
  Dhuinne, Dia mòr agus iodhal...
  'S cha 'n urrainn duinn a bhi gàirdeachas mar ghealtair,
  Leis gu bheil an saoghal a" coimhead air na caileagan!
  
  Tha ar dùthaich a' fàs gu math,
  Ann an dath farsaing feur is faiche ...
  Thig buaidh, creididh mi 'n Cèitean lusach,
  Ged a tha e uaireannan na fhìor dhàn!
  
  Nì sinn rudan mìorbhaileach airson an Motherland,
  Agus bidh co-mhaoineas anns a 'chruinne-cè ...
  Bheir sinn buaidh, tha mi gu h-onarach a 'creidsinn ann,
  Tha am faisisteachd fiadhaich sin air a sgrios!
  
  Tha na Nadsaidhean nan còmhlan làidir,
  Tha na tancaichean aca coltach ri monolith ifrinn ...
  Ach buailidh gu cruaidh air na h-eascairdean,
  Tha an Fatherland na chlaidheamh geur agus na sgiath!
  
  Chan fhaigh thu dad nas bòidhche don Motherland,
  Carson a bhith a 'sabaid air a shon, a' magadh leis an nàmhaid ...
  Bidh sonas mòr anns an t-saoghal,
  Agus fàsaidh an leanabh gu bhith na ghaisgeach!
  
  Chan eil Motherland ann, creid gu bheil an t-Athair nas àirde,
  Is i ar n-Athair agus ar Màthair fhèin ...
  Ged tha rughadh cogaidh is mullaichean air an sèideadh air falbh,
  Tha gràs air a dhòrtadh a-mach bhon Tighearna!
  
  Is e an Ruis dùthaich mhàthaireil na cruinne,
  Bidh thu a" sabaid air a son agus na biodh eagal ort ...
  Cha'n atharraich a neart anns na cathaibh,
  Leig leinn dearbhadh gur e lòchran Rus 'an cruinne-cè!
  
  Airson ar n-Athair a b' àillidh,
  Coisrigidh sinn ar n-anam, ar cridhe, ar laoidhean ...
  Bidh an Ruis beò fo cho-mhaoineas,
  Às deidh na h-uile, tha fios againn uile air seo - an Treas Ròimh!
  
  Bidh òran mar sin aig saighdear,
  Agus tha buill Komsomol a" ruith casruisgte...
  Bidh a h-uile dad sa chruinne-cè a" fàs nas inntinniche,
  Chaidh na gunnaichean a chuir air, salvo - cleasan-teine!
  
  Agus uime sin is buill Komsomol sinn le chèile,
  Leig leinn èigheach gu h-àrd - cabhaig!
  Agus ma dh'fheumas tu fios a bhith agad ciamar a cheannaicheas tu fearann,
  Èiridh sinn, ged nach e madainn a th' ann fhathast!
  Sheinn na caileagan le toileachas mòr. Bidh iad a" sabaid le am bòtannan dheth gus an casan cas-rùisgte a dhèanamh nas sùbailte. Agus tha e ag obair dha-rìribh. Agus tha sàilean lom nan nigheanan a" lasadh mar lannan propeller.
  Bidh Natasha cuideachd a" sabaid agus a" tilgeil grenades le a òrdagan rùisgte,
  cromag:
  Seallaidh mi dhut a h-uile dad a tha annam
  Tha an nighean dearg, fionnar, agus casruisgte!
  Rinn Zoya gàire agus thug i fa-near le gàire:
  - Agus tha mi cuideachd na nighean cruaidh, agus marbhaidh mi a h-uile duine.
  Anns na ciad làithean, b 'urrainn do shaighdearan Sòbhieteach gluasad gu domhainn gu suidheachadh Gearmailteach. Ach dh"fhuiling iad call mòr. Chuir na Gearmailtich frith-ionnsaighean air bhog agus sheall iad an ìre as fheàrr de na saighdearan aca. A bharrachd air an sin, bha e air sgàth 's gu robh an t-Arm Dearg gu math na b' ìsle ann an àireamh nan saighdearan-coise. Agus tha saighdearan-coise na Gearmailt nas gluasadach.
  Uill, thionndaidh e a-mach cuideachd nach eil na tancaichean Sòbhieteach as ùire: T-34 agus KV-1, KV-2 deiseil airson cleachdadh sabaid. Chan eil eadhon sgrìobhainnean teicnigeach aca. Agus chan urrainn dha na saighdearan Sòbhieteach, mar a thàinig e a-mach, briseadh tro gach nì cho furasta. Bha am prìomh bhall-airm aca glaiste agus cha robh e deiseil airson cath. Thionndaidh seo a-mach gur e seo an àrainneachd mun cuairt.
  Cha do sheall armachd nan Sobhietich iad fhèin gu bhith suas ri par. Agus an uairsin tha ...
  Cho-dhùin Iapan gu robh e riatanach cumail ri ullachaidhean an Aonta Anti-Comintern agus, gun a bhith ag ainmeachadh cogadh, dhèilig iad ri buille uamhasach do Vladivostok.
  Agus thòisich an ionnsaigh. Bha seanalairean Iapanach ag iarraidh dìoghaltas airson Khalkhin Gol. A bharrachd air an sin, thairg Breatainn sa bhad fois don Ghearmailt. Bhruidhinn Churchill anns an fhaireachdainn nach eil Hitlerism fìor mhath, ach tha co-mhaoineas agus Stalinism eadhon nas olc. Agus sin, co-dhiù, chan fhiach a bhith a 'marbhadh a chèile gus an urrainn dha na Bolsheviks an Roinn Eòrpa a ghabhail thairis.
  Mar sin chuir a" Ghearmailt agus Breatainn stad air a" chogadh sa bhad. Agus mar thoradh air an sin, chaidh feachdan mòra Gearmailteach a leigeil ma sgaoil. Chaidh roinnean às an Fhraing a-steach don bhlàr, agus na feachdan Frangach cuideachd.
  Thionndaidh na blàran a-mach gu math fuilteach. Nuair a chaidh iad tarsainn air an Vistula, chuir saighdearan Gearmailteach frith-ionnsaigh air bhog agus chuir iad air ais na rèisimeidean Sobhietach. Cha deach a h-uile càil gu math airson an Arm Dearg agus Romania. Ged a chaidh againn air briseadh troimhe an toiseach. Chaidh a h-uile saideal Gearmailteach a-steach don chogadh an aghaidh an USSR, a 'gabhail a-steach Bulgaria, a bha fhathast neo-phàirteach ann an eachdraidh fhìor. Uill, is e an rud a tha eadhon nas cunnartaiche gun deach an Tuirc, an Spàinn agus Portagal a-steach don chogadh an aghaidh an USSR.
  Thug saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air Helsinki cuideachd, ach bha na Finns a' sabaid gu gaisgeil. Dh'ainmich an t-Suain cuideachd cogadh air an USSR. Agus chuir i thairis na saighdearan aice.
  Mar thoradh air an sin, fhuair an t-Arm Dearg grunn aghaidhean a bharrachd.
  Agus chaidh an t-sabaid air adhart le fearg mhòr. Bha eadhon luchd-tòiseachaidh chloinne agus buill Komsomol deònach a bhith a 'sabaid agus a' seinn le dealas mòr;
  Tha sinn nar clann a rugadh airson an Motherland,
  A" leum air luchd-tòiseachaidh Komsomol...
  Gu dearbh, tha sinn nar ridirean-iolairean,
  Agus tha guthan nan nigheanan gu math tarraingeach!
  
  Rugadh sinn gus buaidh a thoirt air na faisisteach,
  Bidh na h-aghaidhean òga a" deàrrsadh le toileachas ...
  Tha an t-àm ann a dhol seachad air na deuchainnean le ìrean,
  Gus am bi am prìomh-bhaile gu lèir moiteil asainn!
  
  Air son glòir ar dùthchais naomha,
  Tha clann gu gnìomhach a" dèanamh a" chùis air faisisteachd...
  Vladimir, tha thu coltach ri sàr-eòlaiche,
  Leig leis na cuimhneachain a bhith fois anns a" mhausoleum!
  
  Tha gaol mòr againn air ar dùthaich mhàthaireil,
  An Ruis sgoinneil gun chrìoch ...
  Cha tèid an Fatherland a ghoid airson ruble,
  Ged bha na machraichean uile air an uisgeachadh le fuil !
  Ann an ainm ar dùthcha, mòr,
  Bidh sinn uile a" sabaid le misneachd...
  Leig leis a 'chruinne snìomh nas luaithe,
  Agus tha sinn dìreach a" falach grenades nar baga-droma!
  
  Mar urram do bhuadhan ùra, fiadhaich,
  Leig leis na cheruban dealachadh le òr ...
  Cha bhi trioblaidean aig an Athair ni's mò,
  Às deidh na h-uile, tha na Ruiseanaich do-chreidsinneach ann am batail!
  
  Tha, tha faisisteachd fionnar air fàs gu math làidir,
  Fhuair na h-Ameireaganaich atharrachadh...
  Ach fhathast tha co-mhaoineas mòr ann,
  Agus fios agad, chan eil e a" tachairt ann an dòigh eadar-dhealaichte an seo!
  
  Togamaid suas m' ìmpireachd,
  Às deidh na h-uile, chan eil eòlas aig an Motherland air an fhacal - tha mi nam gheàrd ...
  Bidh mi a 'cumail creideamh ann an Stalin nam chridhe,
  Agus cha bhris Dia gu bràth e!
  
  Tha gaol agam air mo shaoghal mòr Ruiseanach,
  Far a bheil Iosa na riaghladair as cudromaiche ...
  Agus tha Lenin an dà chuid na thidsear agus na iodhal ...
  Tha e na shàr-eòlaiche agus na bhalach, neònach gu leòr!
  
  Nì sinn an Fatherland nas làidire
  Agus innsidh sinn sgeulachd sìthiche ùr do dhaoine...
  Bidh thu a" punnd an fhaisisteach nad aghaidh nas fheàrr,
  Gus an tuiteadh flùr agus sùith bhuaithe!
  
  Faodaidh tu rud sam bith a choileanadh, fhios agad
  Nuair a bhios tu a" tarraing air deasg...
  Thig am fear buadhach, tha fios agam May a dh'aithghearr,
  Ged gu dearbh tha e nas fheàrr crìochnachadh sa Mhàrt!
  
  Tha na nigheanan againn cuideachd math air gaol,
  Ged nach eil na balaich nas ìsle na sinne...
  Cha reic an Ruis i fhèin airson sgillinn,
  Lorgaidh sinn àite dhuinn fhìn ann am pàrras soilleir!
  
  An spionnadh as bòidhche don Motherland,
  Cùm a" bhratach dhearg ri do bhroilleach, bratach na buaidh!
  Thèid na saighdearan Sobhietach a-steach gu briseadh,
  Gum biodh ar sean-phàrantan ann an glòir!
  
  Tha sinn a" toirt ginealach ùr,
  Bòidhchead, brògan ann an dath co-mhaoineas ...
  Biodh fios agad gun sàbhail thu do dhùthaich fhèin bho theintean,
  Feuch an saltair sinn air droch shnàgairean faisisteachd!
  
  Ann an ainm boireannaich is clann Ruiseanach,
  Bidh na ridirean a' sabaid an-aghaidh Nadsaidheachd...
  Agus marbh am Fuhrer damnaichte,
  Chan eil e nas tuigsiche na clown foighidneach!
  
  Gu ma fada beò an aisling mhòr
  Tha a" ghrian a" deàrrsadh nas soilleire san adhar...
  Cha tig Satan gu talamh,
  Leis nach urrainn dhuinn a bhith nas fhuaire!
  
  Mar sin sabaid gu dàna airson an Fatherland,
  Agus bidh an inbheach agus an leanabh toilichte ...
  Agus ann an glòir shiorruidh, comunn dìleas,
  Togaidh sinn Eden na cruinne-cè!
  Seo mar a thachair na blàran borb. Bha na caileagan a" sabaid. Agus chrìochnaich Gulliver suas air fearann Sòbhieteach. Cha robh ann ach balach timcheall air dusan, le briogais ghoirid air, agus a 'coiseachd mun cuairt a' stampadh a chasan rùisgte.
  Bha na buinn aige mar-thà air fàs garbh bho thràillealachd, agus bha e gu math toilichte a 'siubhal air na slighean. Agus eadhon mòr na dhòigh fhèin. Agus uaireannan anns a 'bhaile bidh an leanabh bàn air a bhiadhadh. Mar sin sgoinneil san fharsaingeachd.
  Agus tha sabaidean air an aghaidh. An seo tha Natasha agus an sgioba aice ag obair mar a bha e an-còmhnaidh.
  Bidh caileagan Komsomol a 'dol a-steach don bhlàr le bhith a' caitheamh dìreach bicini, agus a 'losgadh bho ghunnaichean submachine agus raidhfilean. Tha iad cho brosnachail agus ionnsaigheach.
  Chan eil cùisean a" dol glè mhath dhan Arm Dearg. Call mòr gu sònraichte ann an tancaichean, agus ann am Prussia an Ear, far a bheil daingnichean cumhachdach Gearmailteach. Uill, thionndaidh e a-mach cuideachd nach eil na Pòlaichean toilichte leis an Arm Dearg nas motha. Bidh Hitler gu luath a 'cruthachadh mailisidh bho shaighdearan buidheann cinneachail na Pòlainn.
  Tha eadhon na Gearmailtich deiseil airson a dhol an sàs ann an geur-leanmhainn nan Iùdhaich airson a-nis. Tha a h-uile duine as urrainn air a dhreachadh a-steach don arm. Gu h-oifigeil, tha am Fuhrer mu thràth air laghan anti-Semitic a lughdachadh. Mar fhreagairt, chuir na Stàitean Aonaichte agus Breatainn stad air cunntasan Gearmailteach. Agus thòisich iad air malairt a thoirt air ais.
  Mar eisimpleir, chuir Churchill an cèill miann tancaichean Matilda a thoirt dha na Gearmailtich, a tha nas armachd na carbadan Gearmailteach sam bith no trithead "s a ceithir Sòbhieteach.
  Thill buidheann Rommel à Afraga. Chan e seo mòran, dìreach dà roinn, ach tha iad roghnach agus làidir. Agus tha an ionnsaigh-aghaidh aca ann an Romania gu math cudromach.
  Ghabh buill Komsomol, air an stiùireadh le Alena, buillean saighdearan na Gearmailt agus Bulgàiria, agus thòisich iad air òran a sheinn le dìoghras;
  Ann an saoghal a tha dùil, tha e gu math duilich,
  Tha e uamhasach mì-thlachdmhor dha daonnachd ...
  Tha ràmh cumhachdach aig ball Komsomol,
  Gus a dhèanamh nas fhasa dha na Krauts, bheir mi dhut e agus tha e soilleir!
  
  Bidh nighean bhòidheach a 'sabaid ann an cogadh,
  Bidh ball Komsomol a" gal casruisgte anns an fhuachd...
  Bidh e na dhòrn dha Hitler olc,
  Cha chuidich eadhon a dhol AWOL am Fuhrer!
  
  Daoine cho math - sabaid gu cruaidh,
  Airson a bhith nad ghaisgeach feumaidh tu a bhith air do bhreith ...
  Bidh an ridire Ruiseanach ag èirigh suas mar sheabhag,
  Leig leis na h-aghaidhean beannaichte taic a thoirt dha na ridirean!
  
  Tha na tùsairean òga cho làidir ri fuamhaire,
  Tha an cumhachd aca nas motha, nas motha na an cruinne-cè gu lèir ...
  Tha fios agam gum faic thu - co-thaobhadh feargach,
  Gus a h-uile càil a chòmhdach le dàna, do-chreidsinneach gu deireadh!
  
  Tha Stalin ar Motherland na stiùiriche math,
  An gliocas as motha, bratach a" cho-mhaoineas...
  Agus bheir e air nàimhdean na Ruis crith,
  A" cuir às do sgòthan faisisteachd bagarrach!
  
  Mar sin, a dhaoine uaibhreach, creidibh an rìgh,
  Tha, ma tha e coltach gu bheil e ro theann ...
  Bheir mi òran don Motherland,
  Agus tha na caileagan craicte san t-sneachda le casan rùisgte!
  
  Ach 's mòr ar neart,
  An Ìmpireachd Dhearg, spiorad cumhachdach na Ruis ...
  Bidh na daoine glic a' riaghladh, tha fios agam fad linntean,
  Anns a" chumhachd gun chrìoch sin gun chrìochan!
  
  Agus na leig le dad ar slaodadh sìos, Ruiseanaich,
  Chan urrainnear neart Herculean a thomhas le laser ...
  Chan eil ar beatha cugallach, mar snàithlean sìoda,
  Faigh eòlas air na ridirean ruith gu deireadh ann an clisgeadh!
  
  Tha sinn dileas d'ar dùthaich dhùthchais, Tha ar cridheachan mar theine,
  Tha sinn airson a bhith a" sabaid, sunndach agus le feirg mhòr...
  Bidh sinn a dh'aithghearr a 'dràibheadh cùl a-steach Hitler damaiste,
  Agus falbhaidh an seann aois borb agus olc!
  
  An uairsin, creid am Fuhrer, tuit Berlin.
  Tha an nàmhaid a" glacadh agus a dh" aithghearr paisgidh e a spògan...
  Agus os cionn ar dùthcha tha ceruban anns na sgiathan,
  Agus buail an dràgon olc san aodann le mace!
  
  Bidh an dùthaich dhùthchail bhrèagha a" fàs gu h-eireachdail,
  Agus bileagan lilac mòr ...
  Bidh glòir is urram aig ar ridirean,
  Gheibh sinn barrachd na bha againn a-nis!
  Bidh na caileagan Komsomol a 'sabaid gu cruaidh agus a' nochdadh an aerobatics agus an clas as àirde aca.
  Is e boireannaich dha-rìribh a tha seo. Ach san fharsaingeachd tha na blàran a 'dol cruaidh. Chan eil tancaichean Gearmailteach glè mhath. Ach tha "Matilda" nas fheàrr. Ged nach eil a ghunna glè làidir - 47 mm inbhe, chan eil barrachd air a 'ghunna Gearmailteach air an T-3, ach tha an dìon dona - 80 mm. Agus feuch an tè seo agus feuch e.
  Agus tha a" chiad Matildas mu thràth a" ruighinn puirt Gearmailteach agus gan giùlan chun ear air an rèile. Gu dearbh, tha an tubaist eadar an Matilda agus T-34, a tha a 'tionndadh a-mach gu bhith fìor agus fìor fhuilteach. Agus tha blàran taisbeanaidh a" gabhail àite. Chan urrainn dha tancaichean Sobhietach, gu sònraichte KVn, a dhol a-steach do ghunnaichean charbadan Gearmailteach. Ach bheir iad gunnaichean anti-itealain 88-mm agus cuid de ghunnaichean air an glacadh.
  Ach bidh BTan le cuibhlichean a" losgadh mar choinnlean. Agus tha eadhon na gunnaichean inneal Gearmailteach aca comasach air an cur na theine.
  Ann an ùine ghoirid, dh'fhàillig am blitzkrieg agus chaidh an ionnsaigh Sòbhieteach a-mach. Agus tha tòrr chàraichean Ruiseanach a 'losgadh gu fìrinneach, is e lòchrain am facal. Bha seo gu math mì-thlachdmhor don Arm Dearg.
  Ach bidh an luchd-sabaid fhathast ga sheinn le dealas. Mar sin rinn aon de na gillean tùsail òran bogha-froise;
  Dè an dùthaich eile aig a bheil saighdearan-coise pròiseil?
  Ann an Ameireagaidh, gu dearbh, tha an duine na bhuachaille.
  Ach cogaidh sinn o phlatùn gu platoon,
  Leig leis a h-uile duine a bhith gòrach!
  
  Chan urrainn duine buaidh a thoirt air cumhachd comhairle,
  Ged a tha an Wehrmacht cuideachd gun teagamh fionnar ...
  Ach is urrainn dhuinn gorilla a phronnadh le bayonet,
  Bidh nàimhdean an athar dìreach a "bàsachadh!
  
  Tha sinn air ar gràdhachadh agus, gu dearbh, mallaichte,
  Anns an Ruis, tha a h-uile gaisgeach bho mhanaidsear ...
  Bidh sinn a" buannachadh, tha fios agam air seo gu cinnteach
  Tha thu air do thilgeil a-steach do Gehenna!
  
  Is urrainn dhuinn luchd-tòiseachaidh tòrr a dhèanamh,
  Dhuinne, fhios agad, chan eil an inneal fèin-ghluasadach na dhuilgheadas ...
  Leig leinn a bhith nar eisimpleir don chinne-daonna,
  Gum biodh gach gille ann an glòir!
  
  A" losgadh, a" cladhach, fios agad nach e duilgheadas a tha seo,
  Buail am faisisteach gu cruaidh le sluasaid...
  Biodh fios agad gu bheil atharraichean mòra romhainn,
  Agus bheir sinn seachad leasan sam bith le A +!
  
  Anns an Ruis, a h-uile inbheach agus balach,
  Comasach air sabaid gu dìcheallach ...
  Aig amannan tha sinn eadhon ro ionnsaigheach
  Anns a" mhiann a bhith a" stampadh air na Nadsaidhean!
  
  Airson tùsaire, tha laigse do-dhèanta,
  Cha mhòr bhon chreathail tha am balach air a chruadhachadh...
  Tha fios agad, tha e uamhasach duilich argamaid a dhèanamh leinn,
  Agus tha na h-argamaidean legion!
  
  Cha toir mi seachad, creid mi guys
  Anns a 'gheamhradh bidh mi a' ruith casruisgte san t-sneachda ...
  Cha dean na diabhol a' chùis air a' cheannairc,
  sguabaidh mi air falbh a h-uile faisisteach ann an corraich!
  
  Cha chuir duine irioslachd oirnn luchd-tòiseachaidh,
  Tha sinn air ar breith mar luchd-sabaid làidir ...
  Leig leinn a bhith nar eisimpleir don chinne-daonna,
  A leithid de Sagittarius sgoinneil!
  
  Tha am buachaille cuideachd na ghille Ruiseanach, gu dearbh,
  Tha an dà chuid Lunnainn agus Texas dùthchasach dhuinn ...
  Bidh sinn a" sgrios a h-uile càil ma tha na Ruiseanaich nan teine,
  Buaileamaid an nàmhaid ceart san t-sùil!
  
  Chaidh am balach a ghlacadh cuideachd,
  Ròsta iad e air an raic le teine...
  Ach cha d' rinn e ach gàire ann an aodann an fhir a chuir gu bàs,
  Thuirt e gun gabh sinn Berlin a dh" aithghearr cuideachd!
  
  Tha 'n t-iarunn teth, ri sàil lom,
  Chuir iad cuideam air an tùsaire, bha e sàmhach ...
  Tha fios aig a" bhalach gun robh e de stuamachd Sòbhieteach,
  Is e fìor sgiath a phàrant!
  
  Bhris iad am meòir, thionndaidh na nàimhdean air an t-sruth,
  Mar fhreagairt, chan eil ach gàire ri chluinntinn ...
  Ge bith dè an ìre a bhuail na Krauts am balach,
  Ach thàinig soirbheachas don luchd-cuiridh!
  
  Tha na beath- aichean so cheana a' treòrachadh air a chrochadh,
  Bidh am balach a 'coiseachd air a leòn gu lèir ...
  Mu dheireadh, thuirt mi: Tha mi creidsinn ann an Rod,
  Agus an uairsin thig ar Stalin gu Berlin!
  
  Nuair a shocraich e, ruith an t-anam gu Rod,
  Fhuair e mi gu math coibhneil ...
  Thuirt e, gheibh thu saorsa iomlan,
  Agus bha m' anam air a thearnadh a rìs !
  
  Thòisich mi a" losgadh air na faisisteach rabid,
  Airson glòir an Teaghlaich, mharbh na Krauts a h-uile duine ...
  Adhbhar naomh, adhbhar co-mhaoineas,
  Cuiridh e neart ris a 'phùdar!
  
  Tha an aisling air tighinn gu buil, tha mi a 'coiseachd tro Berlin,
  Os ar cionn tha cherub le sgiath òir...
  Thug sinn solas agus sonas don t-saoghal gu lèir,
  Daoine na Ruis - fios agad nach bi sinn a 'buannachadh!
  Bidh a' chlann cuideachd a' seinn gu math, ach chan eil iad a' dol dhan bhlàr fhathast. Agus tha na roinnean Suaineach, còmhla ris na Finns, air frith-rathad a chuir air bhog mu thràth. Agus fhuair na saighdearan Sòbhieteach a bhris troimhe gu Helsinki ionnsaighean làidir air an taobh, agus chaidh iad seachad air suidheachadh an nàmhaid. Agus mar sin bidh iad a 'dol a-steach gu cumhachd stailc agus a' gearradh dheth conaltradh an Airm Dheirg. Ach chuir Stalin casg air cluaineas agus chaidh na saighdearan Suaineach-Fionnaidh troimhe gu Vyborg.
  Tha gluasad coitcheann ann an dùthaich Suomi, tha na daoine gu toilichte deiseil airson sabaid an aghaidh Stalin agus a phasgan.
  Anns an t-Suain chuimhnich iad cuideachd air Teàrlach an Dusanamh agus na h-iomairtean glòrmhor aige. Nas mionaidiche, gun do chaill e, agus a-nis tha an t-àm ann airson dìoghaltas. Agus tha e gu math fionnar nuair a bhios arm slàn de Suainich a" gluasad airson cleasan ùra.
  A bharrachd air an sin, thug an USSR fhèin ionnsaigh air an Treas Reich agus cha mhòr air feadh na Roinn Eòrpa. Agus còmhla ris na Gearmailtich, thàinig eadhon buidhnean-catha saor-thoileach às an Eilbheis. Agus chaidh Salazar agus Franco gu h-oifigeil a-steach don chogadh leis an USSR agus dh'ainmich iad gluasad coitcheann. Agus feumar a ràdh gur e gnìomh fionnar a tha seo dhaibh fhèin - a tha a" cruthachadh dhuilgheadasan mòra don Arm Dearg.
  Tha barrachd is barrachd shaighdearan a" dol a-steach don bhlàr. Gu sònraichte à Romania, far an deach tancaichean Sòbhieteach a ghearradh dheth gu tur.
  Bha an suidheachadh cuideachd air a dhèanamh nas miosa le iomlaid phrìosanaich - uile dha na h-uile bhon Ghearmailt, Breatainn, an Eadailt. Mar thoradh air an sin, thill mòran phìleatan a chaidh a mharbhadh thairis air Breatainn chun an Luftwaffe. Ach thill eadhon barrachd Eadailtich - còrr air leth mhillean saighdear. Agus thilg Mussolini a neart gu lèir air an USSR.
  Agus tha an Eadailt, gun a bhith a 'cunntadh nan coloinidhean, le sluagh de leth-cheud millean, rud a tha gu math mòr.
  Mar sin dh'fhàs suidheachadh an USSR air leth duilich. Ged a bha saighdearan Sòbhieteach fhathast san Roinn Eòrpa. Ach bha iad ann an cunnart a bhith air an taobh agus air an cuairteachadh.
  Agus ann an cuid de dh'àiteachan ghluais an t-sabaid gu fearann na Ruis. Tha an ionnsaigh air Vyborg air tòiseachadh mar-thà, air an tug na Finns agus Suainich ionnsaigh.
  
  RUSSIAN MAFIA SHOWERS - COLLECTION
  GNIOMHARA
  Tha am mafia Ruiseanach air na greimichean aige a sgaoileadh cha mhòr air feadh an t-saoghail. Tha Interpol agus an FSB agus an CIA a" sabaid an aghaidh na bandits, a bharrachd air diofar sheòrsan riochdairean, nam measg am Mosad ainmeil, agus is e beatha is bàs an t-sabaid, le diofar shoirbheachas.
  Prologue
  
  
  Cha do chuir an geamhradh eagal air Misha agus a caraidean. Gu dearbh, bha e a" còrdadh riutha gum b" urrainn dhaibh coiseachd casruisgte ann an àiteachan far nach robh luchd-turais eadhon airson a dhol a-mach à lobbies an taigh-òsta. Bha e na spòrs mòr dha Misha a bhith a" coimhead luchd-turais, chan ann a-mhàin leis gu robh an laigse airson sòghalachd agus gnàth-shìde chofhurtail a" toirt toileachas dha, ach cuideachd leis gun do phàigh iad. Phàigh iad gu math.
  
  Bha mòran, ann an teas na h-ùine, a" measgachadh an airgeadan-crìche, nam b" ann a-mhàin gus am b" urrainn dha an comharrachadh gu na h-àiteachan as fheàrr airson dealbh-camara no aithris gun phuing air na tachartasan eachdraidheil a bha uaireigin a" cur dragh air Belarus. B" ann nuair a phàigh iad cus air agus cha robh a charaidean ach ro thoilichte a" chreach a roinn agus iad a" cruinneachadh aig stèisean-rèile fàsail às deidh dol fodha na grèine.
  
  Bha Minsk mòr gu leòr airson an eucoir fhèin a bhith aige fon talamh, gach cuid eadar-nàiseanta agus beag. Cha robh Misha, a bha naoi-deug, na droch eisimpleir leis fhèin, ach rinn e na bha aige ri dhèanamh gus ceumnachadh bhon cholaiste. Bha an ìomhaigh lanky, fionn aige tarraingeach ann an seagh na Roinn Eòrpa an Ear, a tharraing mòran aire bho luchd-tadhail cèin. Bha na cearcallan dorcha fo a shùilean a" bruidhinn air oidhcheannan fadalach agus dìth-beathachaidh, ach rinn a shùilean gorm aotrom tarraingeach e.
  
  B" e latha sònraichte a bh" ann an-diugh. Bha e gu bhith a" fuireach aig Taigh-òsta Kozlova, ionad nach robh gu math sòghail a chaidh seachad airson àite-fuirich iomchaidh a" beachdachadh air a" cho-fharpais. Bha grian an fheasgair boillsgeadh ann an speur gun sgòthan an fhoghair, ach shoilleirich i meuran a bha a" bàsachadh nan craobh air na slighean air feadh na pàirce. Bha an teòthachd tlàth agus tlachdmhor, latha air leth freagarrach airson Misha gus airgead a bharrachd a chosnadh. Taing don àrainneachd thlachdmhor, bha e mar dhleastanas air ìmpidh a chuir air na h-Ameireaganaich aig an taigh-òsta tadhal air co-dhiù dà àite eile airson fèisdeas dhealbhan.
  
  "Clann ùra à Texas," thuirt Misha ri a caraidean, a" suirghe air toitean Fest leth-smocadh agus iad a" cruinneachadh timcheall an teine aig an stèisean rèile.
  
  "Cò mheud?" - dh'fhaighnich a charaid Victor.
  
  "Ceithir. Bu chòir dha a bhith sìmplidh. Triùir bhoireannach agus balach reamhar, "rinn Misha gàire, a ghàire a" tilgeil a-mach puffs ruitheamach de cheò tro a cuinnlean. "Agus is e an rud as fheàrr gur e leanaban breagha a th" ann am fear de na boireannaich. "
  
  "A ghabhas ithe?" - Dh'fhaighnich Mikel, tramp le falt dorcha, nas àirde na iad uile le cas co-dhiù, gu neònach. Bha e na dhuine òg le coltas annasach le craiceann dath seann phiotsa.
  
  "Nighean bheag. Fuirich air falbh," thug Misha rabhadh, "mura innis i dhut na tha i ag iarraidh, far nach fhaic duine."
  
  Bha buidheann de dheugairean a" caoineadh mar choin fhiadhaich ann am fuachd an togalaich ghruamach air an robh iad a" cumail smachd. Thug e dà bhliadhna agus grunn thursan ospadail dhaibh mus do bhuannaich iad gu cothromach fearann bho bhuidheann eile de chlùnaichean bhon àrd-sgoil aca. Fhad "s a bha iad a" dealbhadh an sgàineadh, bha uinneagan briste a" feadaireachd laoidhean truaighe agus gaothan làidir a" toirt dùbhlan do bhallachan glasa an t-seann stèisean trèigte. Ri taobh an àrd-ùrlair a bha a" tuiteam bha rèilichean sàmhach, meirgeach agus air fàs reamhar.
  
  "Mikel, bidh thu a" cluich pàirt maighstir an stèisein gun cheann fhad "s a bhios Vic a" fìdeag, "thuirt Misha. "Nì mi cinnteach gun stad an càr mus ruig sinn an t-slighe-taobh gus am feum sinn falbh agus a dhol suas an àrd-ùrlar." Bha a shùilean a" lasadh suas aig sealladh a charaid àrd. "Agus na cuir a-mach e mar an turas mu dheireadh. Thug iad orm a bhith a" coimhead mar amadan iomlan nuair a chunnaic iad thu air an rèile."
  
  "Thàinig thu na bu thràithe! Cha robh còir agad an toirt leat ann an deich mionaidean, amadan!" Dhìon Mikel e fhèin gu dian.
  
  "Chan eil e gu diofar, amadan!" Rinn Misha sgadan, a" tilgeadh cnap an toitean gu aon taobh agus a" gabhail ceum air adhart gu bhith a" rughadh. "Feumaidh tu a bhith deiseil ge bith dè!"
  
  "Hey, chan eil thu a" toirt gearradh mòr gu leòr dhomh airson an cac sin a thoirt air falbh bhuat, "thuirt Mikel.
  
  Leum Victor suas agus dhealaich e an dà mhuncaidhean testosterone. "Èist! Chan eil ùine againn airson seo! Ma gheibh thu a-steach do shabaid a-nis, cha bhith e comasach dhuinn leantainn air adhart leis a" chuthach seo, tuig? Feumaidh sinn a h-uile buidheann earbsach as urrainn dhuinn a thàladh. Ach ma tha an dithis agaibh airson sabaid an-dràsta, tha mi a-muigh! "
  
  Sguir an dithis eile a shabaid agus chuir iad dìreach an cuid aodaich. Bha Mikel a" coimhead iomagaineach. Thuirt e gu sàmhach, "Chan eil pants agam airson a-nochd. Seo mo chàraid mu dheireadh. Marbhaidh mo mhàthair mi ma gheibh mi seo salach."
  
  "Air sgàth Dhè, stad air fàs," rinn Victor srann, a "bualadh gu spòrsail air a charaid ionmholta. "A dh'aithghearr bidh e comasach dhut tunnagan a ghoid air iteig."
  
  "Co-dhiù an uairsin is urrainn dhuinn ithe," rinn Mikel gàire, a "lasadh toitean air cùl a phailme.
  
  "Chan fheum iad do chasan fhaicinn," thuirt Misha ris. "Dìreach fuirich air cùl frèam na h-uinneige agus gluais air adhart air an àrd-ùrlar. Cho fad 's a chì iad do chorp."
  
  Dh" aontaich Mikel gur e co-dhùnadh math a bha seo. Chrath e, a 'coimhead tron uinneig briste glainne far an do thionndaidh a' ghrian na h-oirean biorach dearg. Bha eadhon cnàmhan nan craobhan marbh a" deàrrsadh dearg-dhearg agus orains, agus smaoinich Mikel air a" phàirc na theine. A dh'aindeoin a h-uile aonaranachd agus a bhòidhchead air a thrèigsinn, bha a 'phàirc fhathast na àite sìtheil.
  
  As t-samhradh bha na duilleagan agus na rèidhleanan dorcha uaine agus bha na flùraichean gu math soilleir - b 'e seo aon de na h-àiteachan as fheàrr le Mikel ann am Molodechno, far an do rugadh agus thogadh e. Gu mì-fhortanach, anns na ràithean nas fhuaire, bha e coltach gu robh na craobhan a" rùsgadh an duilleach, a" fàs nan leacan-uaghach gun dath le spuirean a bha a" crathadh air a chèile. Ag osnaich, phut iad, ag iarraidh aire nam feannag, a' guidhe orra am blàthachadh. Bha na barailean sin uile a" ruith tro cheann àrd, tana a" bhalaich fhad "s a bha a charaidean a" bruidhinn air an t-seallaidh, ach bha fòcas air ge-tà. A dh'aindeoin a bhruadar, bha fios aige gum biodh fealla-dhà an latha an-diugh rudeigin eadar-dhealaichte. Carson, cha b 'urrainn dha adhbhar.
  
  
  1
  An cleas aig Misha
  
  
  Bha an Taigh-òsta Kozlova trì rionnagan dùinte gu ìre mhòr, ach a-mhàin pàrtaidh bacaidh à Minsk agus beagan aoighean sealach a" dèanamh air St. B" e àm uamhasach den bhliadhna a bh" ann airson gnìomhachas, bha an samhradh seachad, agus bha a" mhòr-chuid den luchd-turais nan luchd-caitheamh meadhan-aois, leisg a bha air tighinn a choimhead air na làraich eachdraidheil. Dìreach às deidh 18:00 nochd Misha aig an taigh-òsta dà-sgeulachd anns an Volkswagen Kombi aige agus bha na loidhnichean aige air an deagh aithris.
  
  Choimhead e air an uaireadair aige ann an loidhne nan dubhar a bha faisg air làimh. Bha aghaidh saimeant is breige an taigh-òsta a" gluasad os an cionn ann an tàmailt sàmhach airson a dhòighean borb. B" e Kozlova aon de na togalaichean tùsail anns a" bhaile, mar a chithear leis an ailtireachd aig toiseach na linne. Leis gur e balach beag a bh" ann am Misha, thuirt a mhàthair ris fuireach air falbh bhon t-seann àite, ach cha do dh"èist e a-riamh ris a" mhisg aice. Gu dearbh, cha robh e fiù 's ag èisteachd rithe nuair a dh'innis i dha gu robh i a' bàsachadh, aithreachas beag air a thaobh. Bhon uairsin, bha an scoundrel deugaire air a bhith a" mealladh a shlighe tro na bha e a" creidsinn a bha mar an oidhirp mu dheireadh aige air rèite airson a bhith beò gu truagh - cùrsa goirid ann am fiosaig bhunaiteach agus geoimeatraidh sa cholaiste.
  
  Bha gràin aige air a" chuspair, ach anns an Ruis, san Úcráin agus ann am Belarus b" e an t-slighe gu obair urramach a bh" ann. B" e seo an aon chomhairle a fhuair Misha bho mhàthair nach maireann, às deidh dhi innse dha gu robh athair nach maireann na eòlaiche fiosaig bho Institiud Fiosaigs is Teicneòlais Dolgoprudny. A rèir dhi, bha e ann am fuil Misha, ach an toiseach chuir e gu aon taobh e, a 'beachdachadh air gur e cuspair pàrant a bh' ann. Tha e iongantach mar a dh'fhaodas fuireach goirid ann an grèim òigridh atharrachadh a dhèanamh air feum neach òg air stiùireadh. Ach, às aonais airgead no obair, bha aig Misha ri dhol gu cleasan sràide agus seòlta. Leis gu robh a" mhòr-chuid de mhuinntir na Roinn Eòrpa an Ear air an suidheachadh gus faicinn tro bullshit, bha aige ri na targaidean aige atharrachadh gu coigrich ìosal, agus b" e Ameireaganaich a b" fheàrr leis.
  
  Bha an dòigh shunndach nàdarrach agus na beachdan libearalach aca san fharsaingeachd gan dèanamh gu math fosgailte do na sgeulachdan mu strì an Treas Cruinne a dh" innis Misha dhaibh. Thug an luchd-dèiligidh Ameireaganach aige, mar a dh" ainmich e iad, na molaidhean as fheàrr agus bha iad gu math earbsach anns na "tuilleadh" a bha na cuairtean treòraichte a "tabhann. Cho fad 's a b' urrainn dha na h-ùghdarrasan a dh'iarr ceadan agus clàradh a stiùireadh, bha e ceart gu leòr. Bha còir gur e seo aon de na h-oidhcheannan sin far an dèanadh Misha agus a co-scammers beagan airgid a bharrachd. Tha Misha mu thràth air magadh air buachaille reamhar, Mgr Eanraig Brown III à Fort Worth.
  
  "O, a" bruidhinn air an diabhal, "rinn Misha gàire nuair a choisich a" bhuidheann bheag a-mach air dorsan aghaidh Kozlov. Tro uinneagan ùra snasail a bhan, choimhead e air an luchd-turais. Bha da chailleach aosda, aon diubh a' Bhean Uasal Brown, a' cabadaich le beothachadh le guth àrd. Bha jeans agus lèine le sleagh fhada air Henry Brown, gu ìre falaichte le vest gun sleeve a chuir an cuimhne Misha Mìcheal J. Fox bho Back to the Future - ceithir meudan ro mhòr. A dh" aindeoin na bha dùil, thagh an Ameireaganach beairteach caip ball-basgaid an àite ad deich-ghalan.
  
  "Feasgar math, a mhic!" - Ghlaodh Mr. "Tha mi an dòchas nach eil sinn fadalach."
  
  "Chan eil, a dhuine uasail," rinn Misha gàire, a" leum a-mach às a" chàr aige gus an doras sleamhnachaidh fhosgladh dha na boireannaich fhad "s a bha Eanraig Brown a" rocadh cathair a" ghunna. "Chan eil an ath bhuidheann agam ach aig naoi uairean." Bha Misha, gu dearbh, ag innse breugan. B" e breug riatanach a bha seo gus brath a ghabhail air a" mhisneachd a bha mòran ag iarraidh air na seirbheisean aige, agus mar sin a" meudachadh nan cothroman air cìs nas àirde fhaighinn nuair a chaidh an crap a thaisbeanadh aig an amar.
  
  " B" fhearr dhuinn cabhag a dheanamh na sin," chuir a" bhean òig sheunta, nighean a" Bhrùnaich a rèir coltais, a sùilean. Dh'fheuch Misha gun a bhith a 'sealltainn a tharraing don deugaire fionn a bha air a mhilleadh, ach fhuair e a-mach gu robh i cha mhòr do-sheachanta. Chòrd e ris a" bheachd a bhith a" cluich gaisgeach a-nochd nuair nach biodh i cinnteach gum biodh i air a h-uabhasachadh leis na bha e fhèin agus a chompanaich an dùil. Nuair a bha iad a 'draibheadh a dh'ionnsaigh na pàirce agus na clachan cuimhneachaidh san Dàrna Cogadh, thòisich Misha a' cleachdadh a seun.
  
  "Tha e duilich nach fhaic thu an stèisean. Tha eachdraidh bheairteach aige cuideachd, "thuirt Misha agus iad a" tionndadh gu Park Lane. "Ach tha mi a" creidsinn gu bheil a chliù a" cur mòran luchd-tadhail dheth. Tha mi a" ciallachadh, thionndaidh eadhon mo chòmhlan naoi uairean sìos turas tron oidhche."
  
  "Dè an cliù?" - dh'fhaighnich Miss Brown òg gu cabhaig.
  
  "Tha e sgoinneil," smaoinich Misha.
  
  Dh"èigh e, "Uill, tha cliù aig an àite seo," stad e gu mòr, "airson a bhith air a shàrachadh."
  
  "Le cleachdadh dè?" Rinn a' Bh-Uas Brown suirghe, a' cur suirghe air a h-athair gàire.
  
  "Damn e, Carly, tha e dìreach a" magadh ort, a mhil," rinn Eanraig gàire, gun a bhith a" toirt a shùilean far an dithis bhoireannach a" togail dhealbhan. Chaidh an èigheachd neo-sheasmhach aca sìos nuair a ghluais iad nas fhaide air falbh bho Eanraig, agus chuir an t-astar a chluasan sìos.
  
  Rinn Misha gàire: "Chan e loidhne falamh a tha seo, a dhuine uasail. Tha muinntir an àite air a bhith ag aithris air seallaidhean airson bhliadhnaichean, ach tha sinn ga chumail dìomhair sa mhòr-chuid. Seall, na gabh dragh, tha mi a" tuigsinn nach eil misneachd aig a" mhòr-chuid de dhaoine a dhol a-mach don stèisean air an oidhche. Tha e nàdarra a bhith fo eagal."
  
  "Dad," dh"èigh a" Bh-Uas Brown ann an uisge-beatha, a" tarraing air muinchill a h-athar.
  
  "Thig air adhart, chan eil thu dha-rìribh a" dol a cheannach seo, "rinn Eanraig gàire.
  
  "Dad, tha a h-uile dad a chunnaic mi bho dh" fhàg sinn a" Phòlainn air mo leamh gu ifrinn. Nach urrainn dhuinn dìreach seo a dhèanamh dhòmhsa?" - dh'iarr i. "Mas e do thoil e?"
  
  Thug Eanraig, fear-gnìomhachais eòlach, sealladh gluasadach, feòil-itheach don òganach. "Cò mheud?"
  
  "Na biodh nàire ort a-nis, a Mhgr Brown," fhreagair Misha, a" feuchainn gun a bhith a" coinneachadh ris a" bhoireannach òg a bha na seasamh ri taobh athar. "Airson a" mhòr-chuid de dhaoine, tha na cuairtean sin beagan cas air sgàth a "chunnart a tha na lùib."
  
  "O mo Dhia, Dad, feumaidh tu ar toirt leat!" rinn i caoineadh gu togarrach. Thionndaidh Miss Brown gu Misha. "Is toil leam, dìreach, rudan cunnartach. Faighnich dha m" athair. Tha mi nam dhuine cho iomairteach. "...
  
  "Cuiridh mi geall gu bheil thu," dh" aontaich guth a-staigh Misha le miann fhad "s a bha a shùilean a" sgrùdadh a "chraicinn rèidh marmor eadar an sgarfa aice agus seam a collar fhosgailte.
  
  "Carly, chan eil leithid de rud ann ri stèisean rèile tathaichte. Tha e uile mar phàirt den taisbeanadh, nach e, Misha?" Ghluais Eanraig gu toilichte. Lean e air adhart gu Misha a-rithist. "Cò mheud?"
  
  "...line and sinker!" dh" èigh Misha na inntinn inntinneach.
  
  Rinn Carly cabhag gus a màthair agus a piuthar a ghairm air ais don bhan fhad "s a bha a" ghrian a "pògadh beannachd air fàire. Gu luath thionndaidh an gaoth bhog gu bhith na anail fionnar nuair a thuit dorchadas thairis air a" phàirc. A" crathadh a chinn leis an laigse aige ri miannan na h-ìghne aige, bha duilgheadas aig Eanraig an crios-suidheachain a cheangal thairis air a stamag nuair a thòisich Misha air an Volkswagen Combi.
  
  "An toir e tòrr ùine?" - dh'fhaighnich an piuthar. Bha gràin aig Misha oirre. Chuir eadhon a faireachdainn ciùin na chuimhne cuideigin a bha a" fàileadh rudeigin grod.
  
  "Am bu toil leat gun leiginn leam thu aig an taigh-òsta agad an-toiseach, ma"am?" Ghluais Misha a dh"aona ghnothach.
  
  "Chan e, chan e, an urrainn dhuinn dìreach a dhol don stèisean agus crìoch a chuir air a" chuairt?" Thuirt Eanraig, a" falach a cho-dhùnadh daingeann mar iarrtas a bhith a "coimhead tact.
  
  Bha Misha an dòchas gum biodh a caraidean deiseil an turas seo. Cha b" urrainn glitches sam bith a bhith ann an turas seo, gu h-àraidh gun taibhse urinating a chaidh a ghlacadh air na slighean. Bha e na thoileachas an stèisean fàsail eerie a lorg dìreach mar a bha dùil - dìomhair, dorcha agus dòrainneach. Bidh a 'ghaoth a' sgapadh duilleagan an fhoghair air na slighean a tha air fàs nas fheàrr, a 'lùbadh gasan luibhean ann an oidhche Minsk.
  
  "Mar sin tha an sgeulachd ag innse ma sheasas tu air àrd-ùrlar 6 de stèisean rèile Dudko air an oidhche, cluinnidh tu fìdeag an t-seann locomotaibh a ghiùlain prìosanaich cogaidh a chaidh a dhìteadh gu Stalag 342," thuirt Misha am mion-fhiosrachadh dèanta don luchd-dèiligidh aige. "Agus an uairsin chì thu ceannard an stèisein a" coimhead airson a cheann às deidh dha oifigearan an NKVD a cheann a dhì-cheannadh nuair a chaidh a cheasnachadh.
  
  "Dè th' ann an Stalag 342?" dh'fhaighnich Carly Brown. Mun àm seo bha a h-athair a" coimhead rud beag nas sunndach leis gu robh am mion-fhiosrachadh a" faireachdainn ro reusanta airson a bhith na sgam agus fhreagair e i ann an tòna sòlaimte.
  
  "Bha e na champa prìosain dha saighdearan Sobhietach, hun," thuirt e.
  
  Choisich iad faisg air làimh, gu deònach a 'dol thairis air Àrd-ùrlar 6. Thàinig an aon solas air an togalach gruamach bho sailean bhan Volkswagen beagan mheatairean air falbh.
  
  "Cò a th" ann an NK...dè a-rithist?" dh'fhaighnich Carly.
  
  "Poileas dìomhair Sòbhieteach," thuirt Misha, airson barrachd creideas a thoirt don sgeulachd aige.
  
  Ghabh e mòr thlachd ann a bhi faicinn na mnathan air chrith, an suilean mar shòlas- aich 's iad an dùil ri cruth taibhseil maighstir an stèisein fhaicinn.
  
  "Thig air adhart, Victor," rinn Misha ùrnaigh gun tarraing a caraidean troimhe. Sa bhad, thàinig fìdeag trèana aonaranach à àiteigin air na rèilichean, air a giùlan le gaoth reòthte an iar-thuath.
  
  "O, mo Dhia!" - Ghlan bean Mr. Brown, ach bha an duine aice teagmhach.
  
  "Chan eil e fìor, Polly," chuir Eanraig na cuimhne. "Is dòcha gu bheil buidheann dhaoine ag obair còmhla ris."
  
  Cha tug Misha aire do Eanraig. Bha fios aige dè thachradh. Thàinig èigheach eile, nas àirde, nas fhaisge orra. Gu cruaidh a" feuchainn ri gàire a dhèanamh, bha Misha air leth toilichte le oidhirpean a luchd-taic nuair a nochd deàrrsadh cyclopean lag bhon dorchadas air na rèilichean.
  
  "Seall! Spiorad naomh! Seo e!" Bha Carly a" feadaireachd ann an clisgeadh, a" comharrachadh thairis air na rèilichean cùlaichte chun taobh eile, far an do nochd figear caol Mhìcheil. Bha a glùinean a" bucall, ach is gann gun tug na boireannaich eagallach eile taic dhi nan hysterics fhèin. Cha do rinn Misha gàire, a 'leantainn air adhart leis a' chleas aige. Choimhead e air Eanraig, a bha dìreach a" coimhead air gluasadan uamhasach Mìcheal àrd mar mhaighstir an stèisein gun cheann.
  
  "Am faca tu seo?" Bha bean Eanraig a' gearan, ach cha tuirt am buachaille dad. Gu h-obann thuit a shùilean air an t-solas a bha a" tighinn faisg air locomotaibh ràimh, a" crathadh mar dhràgon leviathan fhad "s a bha e a" reubadh a dh"ionnsaigh an stèisein. Thionndaidh aodann a" bhalaich reamhar fuil mar a thàinig seann einnsean smùid a-mach às an oidhche, a" deàrrsadh thuca le tàirneanach.
  
  Rinn Misha gàire. Bha e uile rud beag ro mhath. Cha bu chòir gum biodh fìor thrèana ann, agus a dh" aindeoin sin bha e ann an sealladh, a" reubadh thuca. Ge bith dè cho mòr "s a bha e a" togail a eanchainn, cha b "urrainn don charlatan òg tarraingeach na tachartasan a bha a" dol a thuigsinn.
  
  Bha Mikel, leis a 'bheachd gur e Victor a bha an urra ris an fhìdeag, a' tuiteam thairis air na slighean gus a dhol thairis orra agus chuir e eagal mòr air an luchd-turais. Dh"fhairich a chasan an slighe sìos bàraichean iarainn agus clachan sgaoilte. Fo chòmhdach a chòta, bha 'aodann falaichte a' gàireachdainn le gàirdeachas nuair a chunnaic e uamhas nam boireannach.
  
  "Micheil!" Rinn Misha sgreuchail. "Chan eil! Chan eil! Thig air ais!"
  
  Ach chaidh Mikel thairis air na slighean, a" dèanamh air far an cuala e osna. Bha an sealladh aige air fhalach leis an aodach a bha a" còmhdach a chinn gus a bhith coltach ri duine gun cheann. Thàinig Victor a-mach à oifis nan tiogaidean falamh agus ruith e chun bhuidheann. Aig sealladh sgàil-dhealbh eile, rinn an teaghlach gu lèir cabhag gus an Volkswagen a shàbhaladh. Gu dearbh, dh'fheuch Victor ri rabhadh a thoirt dha dithis charaidean nach robh e an urra ris na bha a 'tachairt. Leum e air na slighean gus am Mikel gun dùil a phutadh chun taobh eile, ach rinn e droch bhreithneachadh air astar an taisbeanaidh neo-riaghailteach.
  
  Bha Misha a" coimhead le uabhas agus an locomotaibh a" brùthadh a caraidean, gam marbhadh sa bhad agus a" fàgail dad às a dhèidh ach praiseach scarlet tinn de chnàmhan is feòil. Bha a shùilean mòra gorma reòta nan àite, mar a bha a ghiallan lag. Air a chlisgeadh don chridhe, chunnaic e an trèana a" dol à sealladh gu èadhar tana. Cha robh ach sgreuchail nam boireannach Ameireaganach a" farpais ri fìdeag an inneil mharbhtach fhad "s a bha inntinn Misha a" fàgail a mothachadh.
  
  
  2
  Maighdeann Bhaile-Mhoireil
  
  
  "A-nis èist a bhalaich, cha leig mi leat coiseachd tron doras seo gus am falamhaich thu do phòcaidean! Tha mi air gu leòr de na bastards meallta sin a bhith ag obair mar fìor Wallys agus a" coiseachd timcheall an seo gan ainmeachadh fhèin K-squad. A-mhàin thairis air mo chorp marbh!" Thug Seumas rabhadh. Ghabh aodann dearg air chrith nuair a leag e sìos an lagh don fhear a bha a" feuchainn ri falbh. "Chan ann airson luchd-call a tha K-squad. Tha?"
  
  Bha a' bhuidheann de dh'fhir borb, feargach a bha nan seasamh air cùl Shèamuis a' bùireadh an aonta.
  
  Tha!
  
  chum Seamus aon sùil, agus rinn e gàire, " A nis ! A-nis, fuck!"
  
  Chaidh am brunette breagha thairis air a gàirdeanan agus rinn i osna gu mì-fhoighidneach, "Jeez, Sam, seall dhaibh am bathar mu thràth."
  
  Thionndaidh Sam agus choimhead e oirre le uamhas. "Air do bheulaibh agus air na boireannaich a tha an làthair? Chan eil mi a" smaoineachadh sin, Nina."
  
  "Chunnaic mi e," rinn i gàire, a dh" aindeoin sin a" coimhead an taobh eile.
  
  Tha Sam Cleave, neach-naidheachd mionlach agus neach ainmeil ionadail, air a thighinn gu bhith na bhalach sgoile blushing. A dh"aindeoin a choltais gharbh agus a shealladh gun eagal, an taca ri K-squad Bhaile Mhoireil, cha robh ann ach balach altair prepubescent le toinnte.
  
  "Falbhaich do phòcaidean," rinn Seamus gàire. Bha aodann tana air a chrùnadh le bonaid fhighe, a bhiodh air a" chuan fhad "s a bha e ag iasgach, agus an anail a" fàileadh tombaca is càise, agus lionn leaghaidh air a lìonadh.
  
  Bhrath Sam an urchair, mura biodh e cha bhiodh e air a ghabhail a-steach do na Balmoral Arms. Thog e am fèileadh aige, agus sheall e dheth an t-aodach rùisgte aige don bhuidheann de mhuinealan garbh a ghairm an taigh-seinnse dhachaigh. Airson mionaid reothadh iad ann an dìteadh
  
  Thuirt Sam, "Tha e fuar, a ghillean."
  
  "Sgrùdadh - sin mar a tha e!" Bha Seamus a" beucaich le fealla-dhà, a" stiùireadh sèist an luchd-taic ann an gàirdeachas bodhar. Dh" fhosgail iad doras an ionaid, a" leigeil le Nina agus na boireannaich eile a dhol a-steach an toiseach mus tug iad Sam eireachdail a-mach le pat air a" chùl. Chuir Nina iongnadh air an nàire a bha i a" faireachdainn agus dhùisg i, "Co-là breith sona dhut, Sam."
  
  "Ta," osna, agus ghabh e gu toileach ris a" phòg a chuir i air a shùil dheis. Bha an tè mu dheireadh air a bhith na deas-ghnàth eatorra eadhon mus tàinig iad gu bhith nan leannan. Chùm e a shùilean dùinte airson greis às deidh dhi tarraing air falbh, a 'faighinn tlachd às na cuimhneachain.
  
  "Air sgàth Dhè, thoir deoch don duine!" - dh'èigh aon de luchd-ceannach an taigh-seinnse, a 'comharrachadh Sam.
  
  "Tha mi a" gabhail ris gu bheil K-squad a" ciallachadh fèileadh a chaitheamh? " Bha Nina a" tomhas, a" toirt iomradh air an t-sluagh Albannach tais agus na diofar bhreacan a bh" aca.
  
  Ghabh Sam grèim air a" chiad Guinness aige. "Gu fìrinneach, tha an "K" a" seasamh airson làmh. Na faighnich."
  
  "Chan eil sin riatanach," fhreagair i, a" cur amhach botal lionn ri a bilean maroon.
  
  "Is e seann sgoil a th" ann an Seamus, mar a dh" innseas tu, "thuirt Sam. ""S e neach-traidiseanta a th" ann. Chan eil fo-aodach fon fhèileadh."
  
  "Gu dearbh," rinn i gàire. "Mar sin, dè cho fuar "s a tha e?"
  
  Rinn Sam gàire agus thug e an aire dha a bhith a" magadh air. Bha e air leth toilichte gu robh Nina còmhla ris air a co-là-breith. Cha bhiodh Sam gu bràth ag aideachadh, ach bha e air leth toilichte gun d" fhuair i beò an dochann oillteil a dh" fhuiling i air an turas mu dheireadh aca gu Sealan Nuadh. Mura b" ann airson ro-shealladh Perdue, bhiodh i air bàsachadh, agus cha robh fios aig Sam am faigheadh e thairis air bàs a" bhoireannaich eile air an robh e measail. Bha i gu math gràdhach dha, eadhon mar charaid platonach. Co-dhiù thug i cead dha suirghe leatha, rud a chùm a dhòchas beò airson ath-bhreith a dh" fhaodadh a bhith ann san àm ri teachd de na bha aca uaireigin.
  
  "An cuala tu dad bho Purdue?" dh'fhaighnich e gu h-obann, mar gum biodh e a 'feuchainn ri ceist èigneachail a sheachnadh.
  
  "Tha e fhathast san ospadal," thuirt i.
  
  "Bha mi a" smaoineachadh gun tug an Dr Lamar bile glan dha," thuirt Sam.
  
  "Bha, bha e. Thug e ùine faighinn seachad air làimhseachadh meidigeach bunaiteach agus tha e a-nis a" gluasad air adhart chun ath ìre, "thuirt i.
  
  "An ath ìre?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "Tha iad ga ullachadh airson obair-lannsa ceartachaidh de sheòrsa air choreigin," fhreagair i. "Chan urrainn dhut a" choire a chuir air an duine. Tha mi a" ciallachadh, dh" fhàg na thachair dha sgaraidhean grànda. Agus leis gu bheil airgead aige ..."
  
  "Tha mi ag aontachadh. Dhèanadh mi an aon rud," thuirt Sam. "Tha mi ag innse dhut, tha an duine seo dèanta de stàilinn."
  
  "Carson a tha thu ag ràdh sin?" Rinn i gàire.
  
  Chrath Sam agus rinn e èigheach, a" smaoineachadh air tapachd an caraid dha chèile. "Chan eil fios agam. Tha mi a" creidsinn gu bheil lotan a" slànachadh, agus obair-lannsa plastaig ag ath-nuadhachadh, ach, a Dhia, dè an cràdh inntinn a bha an latha sin, Nina."
  
  "Tha thu ro cheart, a ghaoil," fhreagair ise leis an aon uiread de dhragh. "Cha bhiodh e ag aideachadh gu bràth, ach tha mi a" smaoineachadh gum feum inntinn Perdue a bhith a "fulang trom-laighe neo-thorrach air sgàth na thachair dha anns a" Bhaile Chaillte. Iosa."
  
  "Bàs cruaidh, a bhasgaid sin," chrath Sam a cheann le meas air Perdue. Thog e am botal aige agus choimhead e Nina anns na sùilean. "Feuch... na loisgeadh a" ghrian gu bràth e, agus gum biodh fios aig na nathraichean air a chorraich."
  
  "Amen!" Thog Nina mac-talla, a 'bualadh a botal le Sam's. "Airson Purdue!"
  
  Cha chuala a" mhòr-chuid den t-sluagh neònach aig a" Balmoral Arms toast Sam agus Nina, ach bha beagan ann a rinn - agus b" aithne brìgh nan abairtean taghte. Gun fhios don dithis a bha a" comharrachadh, bha figear sàmhach gan coimhead bho thaobh thall an taigh-seinnse. Bha an duine a bha air a thogail gu mòr a bha gan coimhead ag òl cofaidh, chan e deoch làidir. Bidh a shùilean falaichte a" coimhead gu dìomhair air an dithis a thug e seachdainean a lorg. A-nochd bhiodh a h-uile càil ag atharrachadh, smaoinich e fhad 'sa bha e gan coimhead a' gàireachdainn agus ag òl.
  
  Cha robh aige ri dhèanamh ach feitheamh fada gu leòr airson an saoradh gus an dèanamh gu h-èifeachdach nach robh cho lèirsinneach freagairt. Cha robh a dhìth air ach còig mionaidean leis fhèin le Sam Cleave. Mus b" urrainn dha faighneachd cuin a nochdas an leithid de chothrom, dh" èirich Sam le duilgheadas bhon chathair aige.
  
  Tha e èibhinn gun do rug am fear-naidheachd ainmeil rannsachail air oir a" chunntair, a" slaodadh sìos am fèileadh aige, le eagal gun deidheadh a cnapan a ghlacadh ann an lionsa aon de fhònaichean-làimhe an luchd-tadhail. Gus an do chuir e iongnadh mòr air, bha seo air tachairt roimhe seo nuair a chaidh an dealbh a thogail dheth leis an aon sheata air bòrd taisbeanaidh plastaig siùbhlach aig Fèis na Gàidhealtachd beagan bhliadhnaichean air ais. Cha b" fhada gus an do bhòt e mar Scot as Sexiest le Buidheann Cuideachaidh nam Ban ann an Dùn Èideann ann an 2012.
  
  Ghluais e gu faiceallach a dh"ionnsaigh nan dorsan dorcha air taobh deas a" bhàr air an comharrachadh "Chickens" agus "Roosters", gun dàil a" dol a dh" ionnsaigh an dorais fhreagarrach fhad "s a bha Nina a" coimhead air le spòrs mòr, deiseil airson cabhag a dhèanamh na chuideachadh nan cuireadh e troimh-chèile an dà ghnè ann an Anns an t-sluagh iomaganach, thug an àireamh àrd de bhall-coise air an sgrion mhòr chòmhnard air a' bhalla clàr-fuaim mu chultar agus traidisean, agus thug Nina a-steach e. bha cianalas oirre airson an t-Seann Bhaile agus na breacain.
  
  Dh" fhalbh Sam a-steach don taigh-beag cheart, a" fàgail Nina a" cuimseachadh air a braiche singilte agus na fir is na boireannaich sunndach timcheall oirre. A dh"aindeoin an èigheachd agus am putadh fiadhaich, bha sluagh sìtheil a" tadhal air Baile Mhoireil a-nochd. Anns a" chonnspaid mu bhith a" dòrtadh lionn agus luchd-deoch làidir, gluasad luchd-dùbhlain dart agus boireannaich dannsa, mhothaich Nina gu sgiobalta aon neo-riaghailteachd - figear na shuidhe leis fhèin, cha mhòr gun ghluasad, agus gu sàmhach leis fhèin. Bha e gu math inntinneach mar a bha an duine a" coimhead a-mach à àite, ach cho-dhùin Nina gur dòcha nach robh e ann airson comharrachadh. Cha robh a h-uile duine ag òl airson comharrachadh. Bha fios aice air seo ro mhath. Gach turas a chaill i cuideigin a bha faisg oirre no a bhith a 'caoidh beagan aithreachais bhon àm a dh'fhalbh, dh' fhàs i leis an deoch. Bha e coltach gu robh an coigreach seo an seo airson adhbhar eile, airson òl.
  
  Bha e coltach gu robh e a" feitheamh ri rudeigin. Bha seo gu leòr airson an neach-eachdraidh sexy a sùilean a chumail air. Chunnaic i e anns an sgàthan air cùlaibh a 'bhàr agus i a' sùghadh an uisge-beatha aice. Bha e cha mhòr ominous, an dòigh nach do ghluais e, ach a-mhàin corra làmh a chaidh a thogail airson òl. Gu h-obann dh'èirich e bho a chathair, agus chaidh Nina suas. Choimhead i air na gluasadan iongantach luath aige, agus an uairsin fhuair i a-mach nach robh e ag òl deoch làidir, ach cofaidh reòta Èireannach.
  
  "O, tha mi faicinn taibhse stuama," smaoinich i rithe fhèin, ga leantainn le a sùil. Thug i pasgan de Marlboros bhon sporan leathair aice agus tharraing i toitean bhon bhogsa cairt-bhòrd. Choimhead an duine na stiùir, ach lean Nina a 'fuireach anns an dorchadas, a' lasadh toitean. Tro na puffs ceò a dh'aona ghnothaich, b' urrainn dhi coimhead air. Bha i gu sàmhach taingeil nach do chuir an stèidheachd an lagh smocaidh an gnìomh, leis gu robh e air fearann le Daibhidh Perdue, am billeanair reubaltach air an robh i a" dol.
  
  Is beag a bha fios aice gur e an tè mu dheireadh an dearbh adhbhar a chuir an duine seo roimhe tadhal air Armachd Bhaile Mhoireil a-nochd. Gun a bhith ag òl agus a rèir coltais gun a bhith a" smocadh, cha robh adhbhar sam bith aig a" choigreach an taigh-seinnse seo a thaghadh, smaoinich Nina. Chuir seo amharasach oirre, ach bha fios aice gu robh i roimhe seo air a bhith ro dhìonach, eadhon paranoideach, agus mar sin dh" fhàg i leatha fhèin airson a-nis agus thill i chun ghnìomh a bha ri làimh.
  
  "Aon eile mas e do thoil e, Rowan!" ghreas i air fear de na bartenders, a ghèill air ball.
  
  "Càit a bheil an taigeis a bha an seo còmhla riut?" - rinn e magadh.
  
  "Anns a" bhoglach," rinn i gàire, "tha mi a" dèanamh tha fios aig Dia dè."
  
  Rinn e gàire nuair a dhòirt e neach-pacaidh òmar eile dhi. Lean Nina air adhart ri bhith a" bruidhinn cho sàmhach sa ghabhas ann an àrainneachd cho fuaimneach. Tharraing i ceann Rowan a dh"ionnsaigh a beul agus chuir i a meur na chluais gus dèanamh cinnteach gun cluinneadh e a briathran. "An do mhothaich thu am fear a bha na shuidhe anns an oisean sin thall?" - dh'fhaighnich i, a 'crathadh a cinn chun a' bhùird fhalamh le cofaidh deigh leth-òl. "Tha mi a" ciallachadh, a bheil fios agad cò e?"
  
  Bha fios aig Rowan cò mu dheidhinn a bha i a" bruidhinn. Bha na pearsachan doilich sin furasta am faicinn ann am Baile Mhoireil, ach cha robh fios aige cò an luchd-taic. Chrath e a cheann agus lean e air a" chòmhradh san aon dòigh. "Maighdean?" - dh'èigh e.
  
  Rinn Nina gàire air an epithet. "Dh" òrduich mi deochan maighdeann fad na h-oidhche. Gun deoch làidir. Bha e air a bhith an seo airson trì uairean nuair a nochd thu fhèin agus Sam, ach cha do dh" òrduich e ach cofaidh reòta agus ceapaire. Nach do bhruidhinn thu a-riamh mu dheidhinn dad, fhios agad?"
  
  "O, ceart gu leòr," ghabh i ri fiosrachadh Rowan agus thog i a glainne gus a chuir às le gàire. "Tha."
  
  Bha ùine air a bhith ann bho bha Sam air a bhith san taigh beag agus ron àm seo bha i a" tòiseachadh a" faireachdainn mì-thoileachas. A bharrachd air an sin, lean an coigreach Sam gu seòmar nam fear, agus bha e cuideachd a dhìth bhon phrìomh sheòmar. Bha rudeigin ann nach do chòrd rithe. Cha b" urrainn dhi a chuideachadh, ach bha i dìreach mar aon de na daoine sin nach b" urrainn rudeigin a leigeil air falbh aon uair "s gun do chuir e dragh oirre.
  
  "Càit a bheil thu a" dol, an Dr Gould? Tha fios agad dè a lorgas tu ann nach urrainn a bhith math, huh?" Rug Seamus. Bhris a bhuidheann a-mach a" gàireachdainn agus a" sgreuchail ann an dùbhlan, rud a thug air an neach-eachdraidh gàire a dhèanamh. "Cha robh fios agam gur e dotair mar sin a bh" annad! " Am measg na h-aoibhneas a bh" aca, bhuail Nina air doras seòmar nam fear agus lean i a ceann air an doras gus freagairt sam bith a chluinntinn.
  
  "Sam?" - dh'èigh i. "Sam, a bheil thu ceart gu leòr?"
  
  Taobh a-staigh, chluinneadh i guthan dhaoine ann an còmhradh beòthail, ach bha e eu-comasach aithneachadh an ann le Sam a bha gin dhiubh. "Sam?" lean i oirre a" sàrachadh an luchd-còmhnaidh le bhith a" gnogadh. Thionndaidh an argamaid gu bhith na tubaist mhòr air taobh eile an dorais, ach cha robh i airson a dhol a-steach.
  
  "Damn," rinn i gàire. "Dh" fhaodadh gur e duine sam bith a th" ann, Nina, mar sin na thig a-steach agus dèan amadan dhìot fhèin!" Fhad "s a bha i a" feitheamh, bha a bòtannan le sàilean àrda a "cnagadh gu mì-fhoighidneach air an làr, ach fhathast cha tàinig duine a-mach air doras Rooster. Sa bhad, chaidh fuaim cumhachdach eile a chluinntinn anns an taigh-beag, a bha gu math dona. Bha e cho àrd is gun tug eadhon an sluagh fiadhaich an aire, rud a chuir dragh air na còmhraidhean aca.
  
  Bhris an china agus bhuail rudeigin mòr agus trom taobh a-staigh an dorais, a 'bualadh gu cruaidh air claigeann beag Nina.
  
  "Dia math! Dè tha an ifrinn a" dol an sin? ghuil i gu feargach, ach bha eagal oirre mar an ceudna roimh Sam. Cha robh fiù 's diog air a dhol seachad mus do leum e an doras fosgailte agus ruith e dìreach a-steach gu Nina. Leag an fheachd far a casan i, ach ghlac Sam i ann an tìde.
  
  "Rachamaid, Nina! Luath! Nach faigh sinn am fuck a-mach às an seo! Mar sin, Nina! A-nis!" rinn e tàirneanach, ga slaodadh leis an dùirn thairis air an taigh-seinnse làn sluaigh. Mus b" urrainn do dhuine faighneachd, chaidh am balach co-latha-breith agus a charaid à sealladh gu oidhche fhuar na h-Alba.
  
  
  3
  Cràdh-uisge agus pian
  
  
  Nuair a bha Perdue a" strì ri a shùilean fhosgladh, bha e a" faireachdainn mar phìos closach rathaid gun bheatha.
  
  "Uill, madainn mhath, a Mhr. Perdue," chuala e, ach cha robh e comasach dha guth càirdeil boireann a lorg. "Ciamar a tha thu a" faireachdainn, a dhuine uasail?"
  
  "Tha mi a" faireachdainn rud beag nauseous, tapadh leat. Am faigh mi beagan uisge mas e do thoil e?" - bha e airson a ràdh, ach b 'e an rud a bha Perdue diombach a chluinntinn bho a bhilean fhèin iarrtas a b' fheàrr a bhith air fhàgail air cùlaibh dorsan an taigh-siùrsaich. Dh" fheuch a" bhanaltram gu cruaidh gun a bhith a" gàireachdainn, ach chuir i cuideachd iongnadh oirre fhèin le gàire a mhill a faireachdainn proifeasanta sa bhad agus chaidh i sìos, a" còmhdach a beul leis an dà làmh.
  
  "O mo Dhia, Mgr Perdue, tha mi duilich!" ghuil i, a' còmhdachadh a h-aodainn le a lamhan, ach bha a h-euslainteach a' sealltuinn gu soilleir na b' ioghnadh air a ghiùlan na b' urrainn i riamh. Bha a sùilean gorma bàn a" coimhead oirre le uamhas. "Chan eil, mas e do thoil e," bha e a" cur luach air cho mionaideach "s a bha fuaim a bhriathran a dh"aona ghnothach," Gabh mo leisgeul. Tha mi a" dearbhadh dhut gur e craoladh crioptaichte a bh" ann. " Mu dheireadh, bha Perdue ag iarraidh gàire a dhèanamh, ged a bha e nas coltaiche ri grimace.
  
  "Tha fios agam, Mgr. Perdue," dh"aidich am fionn coibhneil le sùilean uaine, ga chuideachadh gus suidhe dìreach gu leòr airson sip uisge a ghabhail. "An cuidicheadh e innse dhut innse dhut gu bheil mi air tòrr a chluinntinn, tòrr nas miosa agus tòrr nas troimh-chèile na seo?"
  
  Fliuch Perdue a sgòrnan le uisge glan, fionnar agus fhreagair e, "An creideadh tu nach toireadh e comhfhurtachd dhomh eòlas fhaighinn air seo? Thuirt mi fhathast na thuirt mi, ged a bha cuid eile a" dèanamh amadan dhiubh fhèin cuideachd." Bhris e a-mach a" gàireachdainn. "Bha sin gu math gòrach, nach robh?"
  
  Bha banaltram Madison, le a h-ainm sgrìobhte air a h-ainm, a 'gàireachdainn gu cridheil. B" e fìor thoileachas a bh" ann, chan e rudeigin a bha i ag ràdh gus toirt air faireachdainn nas fheàrr. "Bha, Mgr Perdue, bha sin ag amas air leth."
  
  Dh'fhosgail an doras gu oifis phrìobhaideach Purdue agus sheall an Dr Patel a-mach.
  
  "Tha e coltach gu bheil thu a" dèanamh gu math, Mgr Perdue," rinn e gàire, a" togail aon mhala. "Nuair a dhùisg thu?"
  
  "Dhùisg mi o chionn greiseag a" faireachdainn gu math spionnadh, "rinn Perdue gàire air Nurse Madison a-rithist gus an fealla-dhà prìobhaideach aca ath-aithris. Chrath i a bilean gus gàire a chuir às agus thug i am bòrd don dotair.
  
  "Bidh mi air ais le bracaist, a dhuine uasal," thuirt i ris an dithis uasal mus fhàg iad an seòmar.
  
  Thionndaidh Perdue suas a shròin agus thuirt e, "An Dr Patel, b" fheàrr leam gun itheadh tu an-dràsta, mura h-eil suim agad. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil na drogaichean gam fhàgail mì-mhodhail airson ùine nas fhaide. "
  
  "Tha eagal orm gum feumainn a ràdh, Mgr Perdue," thuirt an Dr Patel. "Tha thu mar-thà air a bhith sàmhach airson còrr air latha, agus feumaidh do bhodhaig beagan uisgeachaidh agus beathachaidh mus lean sinn air adhart leis an ath làimhseachadh."
  
  "Carson a bha mi fo bhuaidh cho fada?" - Dh'fhaighnich Perdue sa bhad.
  
  "Gu fìrinneach," thuirt an dotair fo an anail, a "coimhead gu math draghail," chan eil dad de bheachd againn. Bha na comharran deatamach agad riarachail, eadhon math, ach bha e coltach gun lean thu a" cadal, mar sin a bhruidhinn. Mar as trice chan eil an seòrsa lannsaireachd seo ro chunnartach, tha an ìre soirbheachaidh aig 98%, agus bidh a" mhòr-chuid de dh" euslaintich a" dùsgadh timcheall air trì uairean às deidh sin."
  
  "Ach thug e latha eile orm, thoir no thoir, a thighinn a mach as mo staid chiùin?" Rinn Perdue gearan agus e a" feuchainn ri suidhe ceart air a" bhobhstair chruaidh a bha a" pògadh a mhàileid gu mì-chofhurtail. "Carson a dh" fheumadh seo tachairt?"
  
  Chrath an Dotair Patel. "Seall, tha a h-uile duine eadar-dhealaichte. A dh'fhaodadh a bhith rud sam bith. Dh'fhaodadh nach robh e dad. Is dòcha gu bheil d" inntinn sgìth agus gu bheil thu air co-dhùnadh ùine a ghabhail." Bha an dotair Bangladeshi ag osnaich, "Tha fios aig Dia, stèidhichte air an aithisg tachartais agad, tha mi a" smaoineachadh gu bheil do bhodhaig air co-dhùnadh gu bheil gu leòr ann airson an-diugh - agus airson deagh adhbhar! "
  
  Thug Perdue mionaid airson beachdachadh air aithris an lannsair plastaig. Airson a" chiad uair bhon a dh" fhuiling e agus an dèidh sin san ospadal ann an ospadal prìobhaideach ann an Hampshire, smaoinich an rannsachair neo-chùramach agus beairteach beagan mu na trioblaidean aige ann an Sealan Nuadh. Gu fìrinneach, cha robh e fhathast air a dhol fodha na inntinn dìreach cho uamhasach sa bha an t-eòlas a bh" aige an sin. Gu follaiseach, bha inntinn Perdue a" dèiligeadh ris an trauma a bha aig mothachadh dàil air aineolas. Bidh mi duilich dhomh fhìn nas fhaide air adhart.
  
  Ag atharrachadh a 'chuspair, thionndaidh e chun an Dotair Patel. "Am bu chòir dhomh ithe? Am faod mi dìreach brot uisgeach no rudeigin?"
  
  "Feumaidh tu a bhith nad leughadair inntinn, Mgr Perdue," thuirt Sister Madison agus i a" cuibhleachadh cairt airgid a-steach don t-seòmar. Shuidh e muga tì, glainne àrd uisge agus truinnsear de bhrot uisge-uisge, a bha a" fàileadh mìorbhaileach san àrainneachd shàmhach seo. "Mu dheidhinn a" bhrot, chan e an uisgeachd, "thuirt i.
  
  "Tha e a" coimhead glè mhath, "dh"aidich Perdue," ach gu h-onarach, chan urrainn dhomh.
  
  "Tha eagal orm gur e òrdughan dotair a tha seo, Mgr Perdue. Fiù 's nach ith thu ach beagan spàinean?" chuir i impidh air. "Cho fad" s nach eil agad ach rudeigin, bhithinn taingeil. "
  
  "Dìreach," rinn an Dr Patel gàire. "Dìreach feuch e, Mgr Perdue. Mar a tha mi cinnteach gum biodh tu taingeil, chan urrainn dhuinn cumail a" dol gad làimhseachadh air stamag falamh. Nì an stuth-leigheis cron air do bhodhaig."
  
  "Ceart gu leòr," dh" aontaich Perdue gu deònach. Dh"fhairich a" mhias uachdarach uaine a bha air a bheulaibh mar nèamh, ach b" e uisge a bha a dhìth air a chorp. Bha e, gu dearbh, a 'tuigsinn carson a dh'fheumadh e ithe, agus mar sin ghabh e an spàin agus rinn e oidhirp. Na laighe fon phlaide fhuar na leabaidh ospadail, dh"fhairich e am pleadhag tiugh ga chuir air a chasan bho àm gu àm. Fon chòmhlan theann e mar cherry bho thoitean air a stobadh a-mach air bruis, ach chùm e air a shuidheachadh. Às deidh na h-uile, bha e air aon de phrìomh luchd-earrannan a 'chlinic seo - Salisbury Private Health Care - agus cha robh Perdue airson a bhith a' coimhead coltach ri lag air beulaibh an luchd-obrach a bha e an urra ri bhith a 'fastadh.
  
  A 'dùnadh a shùilean an aghaidh a' phian, thog e an spàin gu a bhilean agus thug e blasad de chomas còcaireachd an ospadail phrìobhaideach a bhiodh e a 'gairm dhachaigh airson ùine ri thighinn. Ach, cha do chuir blas blasta a" bhidhe air falbh e bhon ro-aithris neònach a bha e a" faireachdainn. Cha b' urrainn dha cuideachadh ach smaoineachadh air cò ris a bha a chorp ìseal coltach fo phladhadh gasaichean agus teip.
  
  Às deidh dha ainm a chuir ri measadh shoidhnichean deatamach deireannach Purdue às deidh obair-lannsa, sgrìobh an Dr Patel òrdughan Nurse Madison airson an ath sheachdain. Dh'fhosgail i na dallsaichean ann an seòmar Perdue, agus thuig e mu dheireadh gu robh e air an treas làr bho ghàrradh na cùirte.
  
  "Nach eil mi air a" chiad làr?" dh'fhaighnich e gu h-obann.
  
  "Chan eil," sheinn i, a" coimhead fo imcheist. "Carson? A bheil e gu diofar?
  
  "Tha mi creidsinn nach eil," fhreagair e, agus e fhathast a" coimhead rud beag troimh-chèile.
  
  Bha an tòn aice rudeigin draghail. "A bheil eagal ort mu àirde, Mgr Perdue?"
  
  "Chan e, chan eil phobias agam, mar sin, a ghràidh," mhìnich e. "Gu fìrinneach, chan urrainn dhomh a ràdh gu cinnteach cò mu dheidhinn a tha e. Is dòcha gun do chuir e iongnadh orm nach fhaca mi an gàrradh nuair a tharraing thu sìos na dallsaichean."
  
  "Nam biodh fios againn gu robh seo cudromach dhut, tha mi a" dearbhadh dhut, bhiodh sinn air do chuir air a "chiad làr, a dhuine uasal," thuirt i. "Am bu chòir dhomh faighneachd don dotair an urrainn dhuinn do ghluasad?"
  
  "Chan eil, chan eil, mas e do thoil e," rinn Perdue gearan gu socair. "Chan eil mi a" dol a dhèanamh cus iom-fhillte air an t-sealladh-tìre. Chan eil agam ach faighinn a-mach dè thachras a-nis. Co-dhiù, cuin a tha thu a" dol a dh" atharrachadh na bannan air mo chasan?"
  
  Sheall dreasa uaine aotrom banaltram Madison sìos air an euslainteach aice le truas. Thuirt i gu socair, "Na gabh dragh mu dheidhinn, Mgr Perdue. Seall, tha droch dhuilgheadasan air a bhith agad leis an uamhasach ... - stad i le urram, gu dìcheallach a" feuchainn ris a" bhuille a lughdachadh -... eòlas a fhuair thu. Ach na gabh dragh, Mr. Perdue, gheibh thu a-mach gu bheil eòlas an Dotair Patel gun samhail. Tha fios agad, ge bith dè a" mheasadh a th "agad air an obair-lannsa ceartachaidh seo, a dhuine uasal, tha mi cinnteach gum faigh thu deagh bheachd."
  
  Thug i gàire dùrachdach dha Perdue a choilean an adhbhar airson a shocrachadh.
  
  "Tapadh leat," chrath e, gàire beag a" suathadh ri a bhilean. "Agus am bi e comasach dhomh an obair a mheasadh a dh" aithghearr?"
  
  Chruinnich a" bhanaltram bheag le frèam le guth còir an siuga uisge falamh agus a" ghlainne agus chaidh i chun an dorais, dìreach airson tilleadh a dh" aithghearr. Nuair a dh" fhosgail i an doras airson a dhol a-mach, sheall i air ais air agus chomharraich i am brot. "Ach dìreach às deidh dhut fiaclan math a dhèanamh anns a" bhobhla seo, a Mhinistear."
  
  Rinn Perdue a dhìcheall gus toirt air a" chuckle às deidh sin a dhol seachad gun phian, ged a bha an oidhirp gu dìomhain. Chaidh stitch tana a shìneadh thairis air a chraiceann a bha air fhuaigheal gu faiceallach, far an deach clò a bha a dhìth a chuir na àite. Rinn Perdue oidhirp air na b" urrainn den bhrot ithe, ged a bha e ron àm seo air fhuarachadh agus air tionndadh gu bhith na mhias pasty le rùsg crispy - chan e dìreach an seòrsa biadh a bhios billeananairean a" rèiteachadh. Air an làimh eile, bha Perdue ro thaingeil gun robh e air a thighinn beò bho giallan monstrous denizens a" Bhaile Chaillte idir, agus cha robh e a" dol a ghearain mun bhroth fhuar.
  
  "Dèanta?" Chuala e.
  
  Thàinig banaltram Madison a-steach, armaichte le innealan gus lotan an euslaintich a ghlanadh agus còmhlan ùr gus na claisean a chòmhdach às deidh sin. Cha robh fios aig Perdue dè a dhèanadh e den fhoillseachadh seo. Cha do mhothaich e a' bheag de dh' eagal no de dh' eagal, ach chuir an smuain air ciod a dheanadh a' bhiast ann an labyrinth a' Bhaile Chaillte dha air faireachduinn an-shocrach. Gu dearbh, cha robh Perdue deònach comharran sam bith a nochdadh gu robh cuideigin a bha faisg air ionnsaigh clisgeadh.
  
  "Gortaichidh seo beagan, ach feuchaidh mi ri dhèanamh cho gun phian sa ghabhas," thuirt i ris gun a bhith a" coimhead air. Bha Perdue taingeil oir bha e a" smaoineachadh nach robh an abairt air aodann an-dràsta taitneach. "Bidh beagan gath ann," lean i oirre, a" sterilachadh an ionnstramaid fìnealta aice gus oirean a" chòmhlain a leigeil ma sgaoil, "ach b" urrainn dhomh ointment cuspaireil a thoirt dhut ma tha e ro dhoirbh dhut. "
  
  "Chan eil, tapadh leat," rinn e gàire beag. "Dìreach air a shon agus gheibh mi thairis air na duilgheadasan."
  
  Sheall i suas car tiota agus thug i gàire air, mar gu'm biodh i toileach a mhisneachd. Cha b" e obair dhoirbh a bh" ann, ach thuig i gu dìomhair na cunnartan a bha an cois cuimhneachain traumatach agus an iomagain a dh" fhaodadh iad adhbhrachadh. Ged nach deach fiosrachadh sam bith mun ionnsaigh air Dàibhidh Perdue a nochdadh dhi a-riamh, gu mì-fhortanach bha Nurse Madison air bròn-chluich den dian seo fhaighinn. Bha fios aice cò ris a bha e coltach a bhith air do leòn, eadhon far nach fhaiceadh duine. Cha do dh" fhàg cuimhne na trioblaid a-riamh an luchd-fulaing, bha fios aice. Is dòcha gur e sin as coireach gun robh i a" faireachdainn co-fhaireachdainn airson an neach-rannsachaidh beairteach aig ìre pearsanta.
  
  Ghlac an anail na amhach agus bhrùth e a shùilean dùinte fhad "s a thug i air falbh a" chiad sreath tiugh de phlastair. Rinn e fuaim tinn a thug air Perdue crìonadh, ach cha robh e fhathast deiseil gus a fheòrachas a shàsachadh le bhith a 'fosgladh a shùilean. Stad i. "A bheil seo ceart gu leòr? A bheil thu airson gum bi mi a" draibheadh nas slaodaiche?"
  
  Rinn e gàire: "Chan e, chan eil, dìreach dèan cabhag. Dìreach dèan e gu sgiobalta, ach thoir ùine dhomh m "anail a ghlacadh eatorra."
  
  Gun a bhith ag ràdh facal mar fhreagairt, gu h-obann reub Sister Madison an còmhlan le aon yank. Bha Perdue a" sgreuchail le cràdh, a" tachdadh air anail sa bhad.
  
  "Ji-zuss Charist!" dh'èigh e, a shùilean fosgailte le clisgeadh. Chaidh a bhroilleach gu sgiobalta fhad "s a bha inntinn a" giullachd an ifrinn chràdh ann an raon craiceann ionadail.
  
  "Duilich, Mgr Perdue," ghabh i a leisgeul gu dùrachdach. "Thuirt thu gum bu chòir dhomh a dhol air adhart agus seo a thoirt seachad."
  
  "Tha fios agam w-w-na thuirt mi," thuirt e, a "faighinn air ais beagan a chomas anail a tharraing. Cha robh dùil aige a-riamh gum biodh e coltach ri bhith air a chràdh aig àm ceasnachaidh no ìnean a thoirt a-mach. "Tha thu ceart. Thuirt mi sin gu mòr. O mo dhia, cha mhòr nach do mharbh e mi."
  
  Ach is e an rud nach robh dùil aig Perdue na chitheadh e nuair a choimhead e air na lotan aige.
  
  
  4
  An iongantas air càirdeas marbh
  
  
  Dh" fheuch Sam gu cabhaig ri doras a" chàir aige fhosgladh fhad "s a bha Nina a" crathadh gu fiadhaich ri thaobh. Mun àm seo thuig i nach robh e feumail a bhith a 'ceasnachadh a seann chompanach mu rud sam bith fhad' sa bha e ag amas air cùisean cudromach, agus mar sin roghnaich i anail a ghabhail agus a teanga a chumail. Bha 'n oidhche reothach air an àm so do 'n bhliadhna, agus bha a chasan, a' mothachadh fuachd bhlath na gaoithe, a' lùbadh suas fo 'fheileadh, agus a ghàirdeanan mar an ceudna. Bho thaobh an taigh-seinnse taobh a-muigh an ionaid, bha guthan ri chluinntinn, coltach ri glaodhan nan sealgairean a bha deiseil airson ruith ann an ceumannan sionnaich.
  
  "Air sgàth neamh!" Rinn Sam sgàineadh anns an dorchadas fhad "s a bha bàrr na h-iuchrach a" leantainn air adhart a "sgrìobadh aig a" ghlas, gun chomas aige slighe a-mach a lorg. Choimhead Nina air ais air na figearan dorcha. Cha do ghluais iad air falbh bhon togalach, ach b' urrainn dhi argamaid a dhèanamh.
  
  "Sam," thuirt i, le anail gu sgiobalta, "an urrainn dhomh do chuideachadh?"
  
  " An tig e ? A bheil e a" tighinn ma-thà?" - dh'fhaighnich e gu daingeann.
  
  Fhathast fo imcheist nuair a theich Sam, fhreagair i, "Cò? Feumaidh fios a bhith agam cò dha a bhitheas a" coimhead, ach is urrainn dhomh innse dhut nach eil duine a" coimhead oirnn fhathast."
  
  "Th-that... sin fu-" thuirt e, "am fear fucking a thug ionnsaigh orm."
  
  Rinn a sùilean mòra dorcha sganadh air an sgìre, ach cho fad 's a chitheadh Nina, cha robh gluasad sam bith eadar an t-sabaid taobh a-muigh an taigh-seinnse agus long-bhriseadh Sam. Dh" fhosgail an doras mus b" urrainn dha Nina obrachadh a-mach cò bha Sam a" ciallachadh, agus dh"fhairich i gun robh a làmh a" glacadh a gàirdean. Thilg e dhan chàr i cho socair 's a b' urrainn dha agus phut e às a dèidh.
  
  "O mo Dhia, Sam! Tha an gluasad gèar làimhe agad ifrinn air mo chasan! "- rinn i gearan, a" strì ri faighinn a-steach do chathair an luchd-siubhail. Mar as trice bhiodh ceist air choireigin aig Sam mun neach-inntrigidh dhùbailte a thuirt i, ach cha robh ùine aige airson àbhachdas an-dràsta. Suathadh Nina a sliasaid, agus i fhathast a" faighneachd dè an gnothach a bh" ann, nuair a thòisich Sam air a" chàr. Thàinig an cleachdadh aice de ghlasadh an dorais dìreach ann an tìde oir, chan ann roimhe, le brag àrd air an uinneig thug Nina sgreuchail le uamhas.
  
  "Mo Dhia!" - rinn i sgreuchail an sealladh duine siùil ann an cleòc a nochd gu h-obann a-mach à àite sam bith.
  
  "A mhic a' ghalla!" Rinn Sam gàire, a 'gluasad an luamhan an toiseach agus a' luathachadh a 'chàir.
  
  Rinn an duine taobh a-muigh doras Nina sgreuchail oirre gu feargach, a 'tilgeil buillean luath air an uinneig. Mar a bha Sam deiseil airson a dhol nas luaithe, chaidh an ùine sìos airson Nina. Choimhead i gu faiceallach air an duine, aig an robh aodann air a shaobhadh le teannachadh, agus dh" aithnich i sa bhad e.
  
  "Maighdeann," thuirt i le iongnadh.
  
  Mar a tharraing an càr a-mach às an àite pàircidh aige, dh" èigh an duine rudeigin riutha tro na solais breic dearga, ach bha cus clisgeadh air Nina aire a thoirt dha na bha i ag ràdh. Bha i a" feitheamh le beul fosgailte airson a" mhìneachaidh cheart a b" urrainn dha Sam a thoirt seachad, ach bha a h-inntinn uile air a mhealladh. Aig deireadh na h-uarach bha iad a' ruith dà sholais dhearg air prìomh shràid Ghleann Rathais, a' dol gu deas a dh'ionnsaigh Ceann a Tuath Queensferry.
  
  "Dè thuirt thu?" - Dh'fhaighnich Sam do Nina cuin a chaidh iad a-mach air a' phrìomh rathad mu dheireadh.
  
  "Mu thuairmeas?" dh'fhaighnich i, cho mòr leis a h-uile càil gun do dhìochuimhnich i a 'mhòr-chuid de na bha i a' bruidhinn. "O, an duine aig an doras? An e seo an cil air a bheil thu a" ruith air falbh?"
  
  "Tha," fhreagair Sam. "Dè thug thu air an sin?"
  
  "O, Oighrig Naoimh," thuirt i. "Choimhead mi e san taigh-seinnse fhad "s a bha thu air a" mhonadh agus mhothaich mi nach robh e ag òl deoch làidir. Mar sin a chuid deochan gu lèir. "...
  
  "Oighean," mhol Sam. "Tha mi a" tuigsinn. Tha mi a" tuigsinn." Bha aodann air a sileadh agus bha a shùilean fhathast fiadhaich, ach chùm e a shùilean air an rathad lùbach le a sailean àrda. "Feumaidh mi càr a cheannach le glasadh sa mheadhan."
  
  "Chan eil cac," dh" aontaich i, a" cur a falt fo chaip fighe. "Bhithinn air smaoineachadh gum biodh seo air a bhith follaiseach dhut ron àm seo, gu sònraichte anns a" ghnìomhachas anns a bheil thu. Dh'fheumadh còmhdhail na b' fheàrr airson do thòin a bhith air a ruith agus air a sàrachadh cho tric."
  
  "Is toil leam an càr agam," thuirt e.
  
  "Tha e coltach gur e mearachd a tha seo, Sam, agus tha thu beairteach gu leòr airson rudeigin a fhreagras air na feumalachdan agad," shearmonaich i. "Mar tanca."
  
  "An do dh"innis e dad dhut?" Dh'fhaighnich Sam dhith.
  
  "Chan e, ach chunnaic mi e a" dol a-steach don taigh beag às do dhèidh. Cha do smaoinich mi dìreach air. Carson? An tuirt e rudeigin riut an sin no an tug e ionnsaigh ort?" Dh"fhaighnich Nina, a" gabhail mionaid airson na glasan dubha aige a bhrùthadh air cùl a cluais gus am falt a thoirt a-mach às aodann. "O mo Dhia, tha thu a" coimhead mar gum faca tu càirdean marbh no rudeigin."
  
  Thug Sam sùil oirre. "Carson a tha thu ag ràdh sin?"
  
  "Is e dìreach dòigh air mi fhìn a chuir an cèill," dhìon Nina i fhèin. "Mura b" e do chàirdean a chaochail e."
  
  "Na bi gòrach," thuirt Sam.
  
  Thàinig e am follais air Nina nach robh a companach dìreach a" leantainn riaghailtean an rathaid, leis gu robh millean galan de dh" uisge-beatha fìor-ghlan na veins agus dòs de chlisgeadh airson deagh thomhas. Ruith i a làmh gu socair o fhalt gu a ghualainn, gus nach cuireadh e eagal air. "Nach saoil thu gu bheil e nas fheàrr dhomh draibheadh?"
  
  "Chan eil thu eòlach air a" chàr agam. Tha... cleasan ann," rinn Sam gearan.
  
  "Chan eil barrachd na th" agad, agus is urrainn dhomh do thoirt gu math leat," rinn i gàire. "Dèanamaid a-nis. Ma chuireas na cops stad ort, bidh thu ann an cac domhainn, agus chan fheum sinn blas searbh eile bhon fheasgar seo, an cluinn thu?"
  
  Bha an ìmpidh aice soirbheachail. Le osna shàmhach de ghèilleadh, thionndaidh e far an rathaid agus thionndaidh e àiteachan le Nina. Fhathast air a chrathadh leis na thachair, chrath Sam an rathad dorcha airson comharran tòir, ach bha e na fhaochadh a bhith a" faighinn a-mach nach robh cunnart ann. Eadhon ged a bha an deoch air Sam, cha d" fhuair e mòran cadal air an t-slighe dhachaigh.
  
  "Tha fios agad, tha mo chridhe fhathast a" bualadh," thuirt e ri Nina.
  
  "Tha, leamsa cuideachd. Chan eil fios agad cò e?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Bha e a" coimhead coltach ri cuideigin air an robh mi eòlach aon uair, ach chan urrainn dhomh a ràdh gu cinnteach cò," dh"aidich Sam. Bha na briathran aige cho troimh-chèile ris na faireachdainnean a chuir thairis air. Ruith e a chorragan tro fhalt agus ruith e a làmh gu socair thairis air aodann mus coimhead e air ais air Nina. "Bha mi a" smaoineachadh gun robh e a" dol gam mharbhadh. Cha do rinn e gàire no rud sam bith, ach chuir e dragh air rudeigin agus phut e mi, agus mar sin dh'fhàs mi feargach. Cha do chuir am bastard dragh air "hi" sìmplidh no dad a ràdh, agus mar sin ghabh mi e mar bhrosnachadh sabaid no smaoinich mi gur dòcha gu robh e a" feuchainn ri mo phutadh a-steach don cac, fhios agad? "
  
  "Dèan ciall," dh" aontaich i, a" cumail sùil gheur air an rathad air am beulaibh agus air an cùlaibh. "Dè a thuirt e co-dhiù? Dh" fhaodadh seo beachd a thoirt dhut cò dha a bha e neo carson a bha e ann."
  
  Bha cuimhne aig Sam air tachartas neo-shoilleir, ach cha tàinig dad sònraichte gu inntinn.
  
  "Chan eil fios agam," fhreagair e. "A-rithist, tha mi bliadhnaichean aotrom air falbh bho smaoineachadh cinnteach sam bith an-dràsta. Is dòcha gun do chuir an uisge-beatha air falbh mo chuimhne no rudeigin, oir tha na tha cuimhne agam a" coimhead coltach ri dealbh Dali ann am fìor bheatha. Is e dìreach gu bheil a h-uile càil," thuirt e agus rinn e gluasad sileadh le a làmhan, "air a smeuradh agus air a mheasgachadh le cus dathan."
  
  "Tha e coltach ris a" mhòr-chuid de do cho-làithean breith, "thuirt i, a" feuchainn gun a bhith gàire. "Na gabh dragh, a ghràidh. Ann an ùine ghoirid bidh e comasach dhut cadal dheth uile. A-màireach bidh cuimhne agad air an cac seo nas fheàrr. A bharrachd air an sin, tha deagh chothrom ann gum b" urrainn dha Rowan beagan a bharrachd innse dhut mun neach-labhairt agad, leis gu bheil e air a bhith ga sheirbheis fad an fheasgair."
  
  Thionndaidh ceann air mhisg Sam gu deàrrsadh oirre agus chrom i chun an taobh ann an mì-chreidimh. "Mo chreach? A Dhia, tha mi cinnteach gu robh e gràdhach oir chan eil cuimhne agam air a bhith a 'bualadh orm. Cuideachd... cò an ifrinn a th" ann an Rowan?"
  
  Chuir Nina a sùilean air falbh. "O mo Dhia, Sam, tha thu nad neach-naidheachd. Dh" fhaodadh tu a bhith den bheachd gu bheil fios agad gu bheil an teirm air a bhith air a chleachdadh airson linntean airson iomradh a thoirt air cuideigin a tha a" cur dragh no dragh air. Chan e ainmear cruaidh a th" ann mar rapist no rapist. Agus tha Rowan na neach-brathaidh ann am Baile Mhoireil."
  
  "O," sheinn Sam agus a shùilean a" cromadh. "Seadh, ma-thà, seadh, bha an amadan leanaban sin a" cur dragh air ifrinn bhuam. Tha mi ag innse dhut, chan eil mi air a bhith a" faireachdainn mar sin airson ùine mhòr. "
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, cuir an searbhas gu aon taobh. Stad a bhith gòrach agus dùisg. Tha sinn cha mhòr aig an taigh agad, "thuirt i agus iad a" dol tro Raon Goilf Turnhouse.
  
  "Am fuirich thu an oidhche?" dh'fhaighnich e.
  
  "Tha, ach tha thu a" dol dìreach dhan leabaidh, a bhalach co-là-breith," thuirt i gu cruaidh.
  
  "Tha fios agam gu bheil sinn. Agus ma thig thu còmhla rinn, seallaidh sinn dhut na tha a" fuireach ann am Poblachd a" Bhreacain," thuirt e, a" gàireachdainn rithe ann an solas nan solais buidhe a tha a" dol seachad air an rathad.
  
  Rinn Nina osna agus roilig a sùilean. "Bruidhinn mu bhith a" faicinn taibhsean seann charaidean," thuirt i agus iad a" tionndadh air an t-sràid far an robh Sam a" fuireach. Cha tuirt e dad. Bha inntinn ceòthach Sam air autopilot agus e a" suirghe ann an sàmhchair tro oiseanan a" chàir fhad "s a bha smuaintean fad às a" leantainn a" putadh aodann neo-shoilleir a" choigrich ann an seòmar nam fear às a chuimhne.
  
  Cha robh Sam na uallach mòr nuair a chuir Nina a ceann air a" chluasag siùbhlach anns an t-seòmar-cadail aige. B" e atharrachadh fàilte a bh" ann bho na gearanan fada-gaoithe aige, ach bha fios aice gum feumadh tachartas goirt na h-oidhche, an cois na h-òl a bh" aig an Èireannach searbh, a bhith air buaidh a thoirt air giùlan a caraid. Bha e sgìth, agus ge b' e dè cho sgìth ' sa bha a chorp, bha inntinn a' sabaid an aghaidh fois. Bha i ga fhaicinn ann an gluasad a shùilean air cùl na h-eyelids dùinte aige.
  
  "Caidil gu math, a bhalaich," thuirt i. A" pògadh Sam air a" ghruaidh, tharraing i a" phlaide suas agus chuir i oir plaide an rùsg fo a ghualainn. Bha frasan gann de sholas a" soilleireachadh na cùirtearan leth-tharraingeach nuair a chuir Nina dheth an lampa ri taobh na leapa aig Sam.
  
  A' fàgail air le toileachas-inntinn, chaidh i a stigh do 'n t-seòmar suidhe, far an robh cat a ghràidh 'na shuidhe air an culaidh.
  
  "Hello, Bruich," thuirt i, a "faireachdainn gu tur falamh. "A bheil thu airson mo chumail blàth a-nochd?" Cha do rinn an cat ach a bhith a" coimhead tro shlatan na h-eyelids aige gus na bha i an dùil a sgrùdadh mus do dh" fhalbh e gu sìtheil fhad "s a bha an tàirneanach a" ruith thairis air Dùn Èideann. "Chan eil," dh"èigh i. "Is dòcha gun do ghabh mi ri tairgse an tidseir agad nam biodh fios agam gu robh thu a" dol a dhearmad orm. Tha thu an aon rud fireannaich dona."
  
  Chrath Nina sìos air an t-sòfa agus thionndaidh i air an Tbh, chan ann airson dibhearsain cho mòr ri companaidh. Chaidh pìosan de thachartasan na h-oidhche tro a h-inntinn, ach bha i ro sgìth airson cus dheth a sgrùdadh. Cha robh fios aice ach gu robh i air a cur an sàs leis an fhuaim a rinn an òigh agus e a" bualadh air uinneag a" chàir aice mus do dh"fhalbh Sam. Bha e mar ghean-math air ath-chluich gu mall ; fuaim uamhasach, tartmhor nach b' urrainn i a dhìochuimhneachadh.
  
  Thog rudeigin a h-aire air an sgrion. B' e seo aon de na pàircean anns a' bhaile dham buin i an t-Òban ann an iar-thuath na h-Alba. Taobh a-muigh, dhòirt an t-uisge sìos gus co-là-breith Sam Cleave a nighe air falbh agus gus latha ùr ainmeachadh.
  
  Dà uair sa mhadainn.
  
  "O, tha sinn air an naidheachd a-rithist," thuirt i agus thionndaidh i suas an ìre os cionn fuaim an uisge. "Ged nach eil e gu math brosnachail." Cha robh dad dona anns an aithris naidheachd ach a-mhàin gun robh àrd-bhàillidh an Òbain a bha air ùr-thaghadh a' dol gu coinneamh nàiseanta le prìomhachas àrd agus mòr-mhisneachd. "Misneachd, damn e," rinn Nina gàire, a" lasadh Marlboro. "Dìreach ainm sùbailte airson protocol còmhdach èiginn dìomhair, hey, bastards?" Leis an t-seallaidheachd àbhaisteach aice, dh'fheuch Nina ri tuigsinn mar a dh'fhaodadh àrd-bhàillidh sìmplidh a bhith air a mheas cudromach gu leòr airson cuireadh fhaighinn gu coinneamh cho àrd-ìre. Bha e neònach, ach cha b" urrainn do shùilean gainmhich Nina solas gorm an Tbh a ghiùlan tuilleadh, agus thuit i na chadal ri fuaim an uisge agus cabadaich neo-shoilleir, seargach neach-aithris Channel 8.
  
  
  5
  Banaltram eile
  
  
  Ann an solas na maidne a thàinig tro uinneig Perdue, bha na lotan aige a" coimhead mòran na bu ghrinne na bha iad air an fheasgar roimhe nuair a bha Nurse Madison air an glanadh. Chuir e am falach a" chiad chlisgeadh aige nuair a bha na claisean gorm bàn, ach cha mhòr gum b" urrainn dha a bhith ag argamaid gu robh obair nan dotairean aig Clinic Salisbury aig an ìre as àirde. A" beachdachadh air a" mhilleadh sgriosail a chaidh a dhèanamh air a" bhodhaig ìosal aige ann an doimhneachd a" Bhaile Chaillte, bha an obair-lannsa ceartachaidh air a dhol air leth math.
  
  "A" coimhead nas fheàrr na bha mi a "smaoineachadh," thuirt e ris a" bhanaltram agus i a" toirt air falbh an còmhlan. "Air an làimh eile, is dòcha gu bheil mi dìreach a" faighinn seachad air gu math? "
  
  Rinn a" bhanaltram, boireannach òg aig an robh an dòigh ri taobh na leapa beagan nas pearsanta, gàire leisg air. Thuig Perdue nach robh i a" roinn àbhachdas Nurse Madison, ach co-dhiù bha i càirdeil. Bha coltas caran mì-chofhurtail timcheall air, ach cha robh e a 'tuigsinn carson. Leis gur e cò e, dh" fhaighnich am billeanair às-tharraingeach.
  
  "A bheil alergidh ort?" - rinn e magadh.
  
  "Cha 'n 'eil, Mr. Perdue?" - fhreagair i gu faiceallach. "Airson dè?"
  
  "Dhòmhsa," rinn e gàire.
  
  Airson mionaid ghoirid, nochd an t-seann abairt "fiadh a chaidh a shealg" air a h-aodann, ach cha b" fhada gus an do leig a ghàire faochadh dhi bhon troimh-chèile aice. Rinn i gàire sa bhad air. "Hmm, chan e, chan eil mi mar sin. Rinn iad deuchainn orm agus fhuair iad a-mach gu bheil mi dha-rìribh dìonach dhut. "
  
  "Ha!" - dh"èigh e, a" feuchainn ris a" mhothachadh losgaidh air an robh e eòlach a sheachnadh bho theannachadh nan claisean air a" chraiceann. "Tha coltas gu bheil thu leisg a bhith a" bruidhinn mòran, agus mar sin cho-dhùin mi gum feum adhbhar meidigeach a bhith ann air a shon. "
  
  Ghabh a" bhanaltram anail domhainn, tharraingeach mus do fhreagair i e. "Is e cùis phearsanta a tha seo, Mgr Perdue. Feuch gun a bhith a" toirt mo phroifeiseantachd teann gu cridhe. Is e dìreach mo dhòigh. Tha a h-uile euslainteach gràdhach dhomh, ach bidh mi a" feuchainn gun a bhith ceangailte riutha gu pearsanta. "
  
  "Droch eòlas?" dh'fhaighnich e.
  
  "Hospice," fhreagair i. "Bha a bhith a" faicinn euslaintich a "tighinn gu crìch às deidh dhomh a bhith faisg orra dìreach cus dhòmhsa."
  
  "Dam, tha mi an dòchas nach eil thu a" ciallachadh gu bheil mi a "dol a bhàsachadh," thuirt e, a shùilean farsaing.
  
  "Chan e, gu dearbh, chan e sin a bha mi a" ciallachadh," chaidh i às àicheadh a h-aithris gu sgiobalta. "Tha mi cinnteach gun tàinig e a-mach ceàrr. Tha cuid againn dìreach nach eil nan daoine glè shòisealta. Thàinig mi gu bhith nam bhanaltram airson daoine a chuideachadh, gun a bhith a" tighinn còmhla ri teaghlach, mura h-eil sin ro dhona dhomh a ràdh. "
  
  Tha Perdue ga fhaighinn. "Tha mi a" tuigsinn. Tha daoine a" smaoineachadh leis gu bheil mi beairteach agus neach ainmeil saidheansail agus stuth mar sin, is toil leam a dhol còmhla ri buidhnean agus coinneachadh ri daoine cudromach. " Chrath e a cheann. "Fad na h-ùine seo tha mi dìreach airson a bhith ag obair air na h-innleachdan agam agus lorg luchd-gleidhidh sàmhach bho eachdraidh a chuidicheas le bhith a" soilleireachadh cuid de iongantasan a tha a "nochdadh uair is uair nar linn, fhios agad? Dìreach leis gu bheil sinn a-muigh an sin, a" faighinn deagh bhuannachdan anns na rudan saoghalta sin a tha dha-rìribh cudromach, bidh daoine gu fèin-ghluasadach a" smaoineachadh gu bheil sinn ga dhèanamh airson na glòire."
  
  Chrath i, a" dùsgadh fhad "s a thug i air falbh an còmhlan mu dheireadh a thug air Perdue gasp. "Ro fhìor, a dhuine uasail."
  
  "Feuch an cuir thu fios thugam Daibhidh," rinn e gearan fhad "s a bha an leaghan fuar a" reubadh a "gheàrr-fhuaim air a" fhèith quad cheart aige. Rug a làmh air a gàirdean gu nàdarrach, ach chuir e stad air a gluasad ann am meadhan an adhair. "A Dhia, is e faireachdainn uamhasach a tha seo. Uisge fuar air feòil mhairbh, eil fhios agad?"
  
  "Tha fios agam, tha cuimhne agam nuair a fhuair mi obair-lannsa rotator cuff," rinn i co-fhaireachdainn. "Na gabh dragh, tha sinn cha mhòr deiseil."
  
  Dh'ainmich gnog sgiobalta air an doras tadhal an Dotair Patel. Bha e a" coimhead sgìth, ach ann an deagh shunnd. "Madainn mhath, daoine sunndach. Ciamar a tha sinn uile an-diugh?"
  
  Rinn a 'bhanaltram gàire gu sìmplidh, a' cuimseachadh air a h-obair. Bha aig Perdue ri feitheamh gus an tigeadh an anail aige air ais mus b" urrainn dha feuchainn ri freagairt, ach lean an dotair air a" chairt a sgrùdadh gun leisg. Rinn an t-euslainteach aige sgrùdadh air aodann fhad "s a bha e a" leughadh na toraidhean as ùire, a "leughadh beachd bàn.
  
  "Dè tha dol, dotair?" Rinn Perdue gàire. "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil na lotan agam a "coimhead nas fheàrr mar-thà, ceart?"
  
  "Na cuir cus meas air a h-uile càil, a Dhaibhidh," rinn an Dr Patel gàire. "Tha thu gu math agus tha a h-uile dad a" coimhead math. Dìreach air obair-lannsa fada thar oidhche a thug gu ìre mhòr a h-uile càil a-mach orm."
  
  "An do rinn an t-euslainteach a-mach e?" Rinn Perdue magadh, an dòchas nach robh e ro neo-mhothachail.
  
  Thug an Dr Patel sealladh magaidh dha, làn spòrs. "Chan e, gu dearbh, bhàsaich i le feum èiginneach air tits nas motha na bana-mhaighstir an duine aice." Mus b 'urrainn dha Perdue a phròiseasadh, rinn an dotair osna. "Tha an silicone air a dhol a-steach don inneal oir tha cuid de na h-euslaintich agam," thug e sùil air Perdue le rabhadh, "na lean an cùrsa làimhseachaidh leanmhainn agus bidh iad a" caitheamh nas miosa. "
  
  "Seadh," thuirt Perdue. "Ach cha do rinn mi dad airson an obair agad a chuir ann an cunnart."
  
  "Duine math," thuirt an Dr Patel. "Mar sin an-diugh tòisichidh sinn air an làimhseachadh laser dìreach gus tòrr den stuth cruaidh timcheall nan incisions fhuasgladh agus faochadh a thoirt don teannachadh air na nearbhan."
  
  Dh" fhàg a" bhanaltram an seòmar airson mionaid gus leigeil leis an dotair bruidhinn ri Perdue.
  
  "Bidh sinn a" cleachdadh IR425," thuirt an Dr Patel, agus gu ceart mar sin. Bha Perdue na innleadair air teicneòlas bunasach agus rinn e a" chiad loidhne de ionnstramaidean teirpeach. A-nis bha an t-àm ann don neach-cruthachaidh buannachd fhaighinn bhon obair aige fhèin, agus bha Perdue air leth toilichte a èifeachdas fhaicinn leis fhèin. Rinn an Dr Patel gàire moiteil. "Chaidh am prototype as ùire thairis air na bha sinn an dùil, Daibhidh. Is dòcha gum bu chòir dhut an eanchainn agad a chleachdadh gus Breatainn a ghluasad air adhart ann an gnìomhachas nan innealan meidigeach.
  
  Rinn Perdue gàire. "Nam biodh ach ùine agam, a charaid ghràdhaich, ghabhainn ris an dùbhlan le urram. Gu mì-fhortanach, tha cus rudan ri dì-phapadh."
  
  Gu h-obann bha an Dr Patel a" coimhead na bu mhiosa agus na bu iomagaineach. "Coltach ris na boa constrictors puinnseanta a chruthaich na Nadsaidhean?"
  
  Bha e airson beachd a thoirt air an aithris seo, agus a 'breithneachadh le freagairt Perdue, shoirbhich leis. Bha an t-euslainteach borb aige a" suathadh beagan mar chuimhneachan air an nathair monstrous a bha air leth a shlugadh mus do shàbhail Sam Cleave e. Stad an Dr Patel gus leigeil le Perdue cuimhneachadh air na cuimhneachain uamhasach, gus dèanamh cinnteach gu robh e fhathast a" tuigsinn cho fortanach "s a bha e a bhith comasach air anail a tharraing.
  
  "Na gabh dad mar thabhartas, is e sin a tha agam ri ràdh," chomhairlich an dotair gu socair. "Seall, tha mi a" tuigsinn do spiorad saor agus do mhiann gnèitheach a bhith a" sgrùdadh, Daibhidh. Dìreach feuch ri rudan a chumail ann an sealladh. Tha mi air a bhith ag obair còmhla riut agus air do shon airson ùine a-nis, agus feumaidh mi a ràdh gu bheil do mhothachadh neo-chùramach air dànachd... no eòlas ... ionmholta. Chan eil mi ag iarraidh ach gum faic thu do bhàsmhorachd. Tha geniuses mar thusa gu math tearc san t-saoghal seo. Tha daoine mar thusa nan tùsairean, nan ro-ruithear adhartais. Feuch nach bàsaich thu."
  
  Cha b" urrainn dha Perdue cuideachadh ach gàire a dhèanamh air sin. "Tha armachd cho cudromach ri innealan a shlànaicheas milleadh, Harun. Is dòcha nach eil e coltach ri cuid anns an t-saoghal mheidigeach, ach chan urrainn dhuinn a dhol gun armachd an aghaidh an nàmhaid. "
  
  "Uill, mura robh gunnaichean air an t-saoghal, cha bhiodh sinn a-riamh air bàs fhaighinn an toiseach, agus cha bhiodh nàimhdean a" feuchainn ri ar marbhadh, "thuirt an Dr Patel gu neo-inntinneach.
  
  "Tha an deasbad seo gu bhith dùinte taobh a-staigh mionaidean, agus tha fios agad air," gheall Perdue. "Às aonais sgrios agus milleadh, cha bhiodh obair agad, seann rooster."
  
  "Tha raon farsaing de dhleastanasan aig lighichean; chan e dìreach lotan a leigheas agus peilearan a thoirt air falbh, Daibhidh. Bidh an-còmhnaidh breith, grèim-cridhe, appendicitis agus mar sin air adhart, a leigeas leinn a bhith ag obair, eadhon às aonais cogaidhean agus arsenals dìomhair san t-saoghal," thuirt an dotair, ach chuir Perdue taic ris an argamaid aige le freagairt shìmplidh. "Agus bidh an-còmhnaidh bagairtean air an neo-chiontach, eadhon às aonais chogaidhean agus arsenals dìomhair. Tha e nas fheàrr comas armailteach a bhith agad ann an amannan sìthe na bhith an aghaidh tràilleachd agus a dhol à bith air sgàth d" uaislean, Harun."
  
  Ghlan an dotair agus chuir e a làmhan air a chromagan. "Tha mi a" tuigsinn, tha. Tha stad-stad air a ruighinn."
  
  Cha robh Perdue airson leantainn air adhart leis an nota somalta sin co-dhiù, agus mar sin dh" atharraich e an cuspair gu na bha e airson iarraidh air an lannsair plastaig. "Innis dhomh, Harun, an uairsin dè a bhios a" bhanaltram seo a "dèanamh?"
  
  "Dè th' agad nad inntinn?" Dh'fhaighnich an Dr Patel, a 'sgrùdadh sgaraidhean Perdue gu cùramach.
  
  "Tha i gu math mì-chofhurtail timcheall orm, ach chan eil mi a" creidsinn gur e dìreach introvert a th "innte," mhìnich Perdue gu neònach. "Tha rudeigin a bharrachd anns na h-eadar-obrachaidhean aice."
  
  " Tha fios agam," ars" an Dotair Patel, a" togail cas Pherdue gus an lot mu choinneamh a sgrùdadh, a bha a" ruith os cionn a ghlùin air taobh a-staigh a laoigh. "O mo dhia, is e seo an gearradh as miosa a-riamh. Tha fios agad, chuir mi seachad uairean a" cur seo an sàs. "
  
  "Fìor mhath. Tha an obair iongantach. Mar sin dè tha "fios agad" a" ciallachadh? An tuirt i rudeigin? dh'fhaighnich e dhan dotair. "Cò i?"
  
  Bha an Dr. Patel a" coimhead rud beag tàmailteach leis a" bhriseadh leantainneach. Ach, cho-dhùin e innse dha Perdue na bha e ag iarraidh faighinn a-mach, nam biodh e dìreach airson casg a chuir air an neach-rannsachaidh bho bhith ag obair mar bhalach sgoile leannan a dh "fheumas comhfhurtachd airson a bhith air a thrèigsinn.
  
  " Lilith Hearst. Tha i a-staigh ort, a Dhaibhidh, ach chan ann mar a tha thu a" smaoineachadh. Tha seo uile. Ach feuch, ann an ainm a h-uile rud a tha naomh, na bi a" chùirt boireannach leth d" aois, eadhon ged a tha e fasanta, "thuirt e. "Gu dearbh chan eil e cho snog sa tha e coltach. Tha mi ga fhaighinn gu math brònach."
  
  "Cha tuirt mi a-riamh gun tèid mi às a dèidh, a bhodach," thuirt Perdue. "Bha na modhan aice dìreach neo-àbhaisteach dhòmhsa."
  
  "Tha e coltach gur e fìor neach-saidheans a bh" innte, ach chaidh i an sàs le a co-obraiche agus thàinig iad gu crìch a" pòsadh. Bho na dh" innis Banaltram Madison dhomh, bha a" chàraid an-còmhnaidh le fealla-dhà an coimeas ri Madame Curie agus an duine aice," mhìnich an Dr Patel.
  
  "Mar sin dè a tha aig seo riumsa?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Fhuair an duine aice sglerosis iomadach trì bliadhna às deidh a" phòsadh aca agus chaidh an suidheachadh aige gu crìch gu sgiobalta, agus mar sin cha b" urrainn dhi leantainn air adhart le a cuid ionnsachaidh. Bha aice ri a prògram agus an rannsachadh aice a leigeil seachad gus barrachd ùine a chaitheamh còmhla ris gus an do chaochail e ann an 2015," thuirt an Dr Patel. "Agus bha thu a-riamh na phrìomh bhrosnachadh aig an duine aice, an dà chuid ann an saidheans agus teicneòlas. Canaidh sinn gu robh an neach seo na neach-leantainn mòr den obair agad agus bha e an-còmhnaidh ag iarraidh coinneachadh riut. "
  
  "An uairsin carson nach do chuir iad fios thugam gus coinneachadh ris? Bhithinn toilichte coinneachadh ris, eadhon dìreach airson an duine a thogail beagan," rinn Perdue caoidh.
  
  Bhris sùilean dorcha Patel Purdue mar a fhreagair e, "Dh" fheuch sinn ri fios a chuir thugad, ach aig an àm bha thu a" ruith beagan cuimhneachain Ghreugach. Bhàsaich Philip Hearst goirid mus do thill thu gu saoghal an latha an-diugh."
  
  "O mo Dhia, tha mi cho duilich seo a chluinntinn," thuirt Perdue. "Chan iongnadh gu bheil i rud beag frigid a dh" ionnsaigh mi. "
  
  Chitheadh an dotair truas dhùrachdach an euslainteach aige agus beachd air choireigin air nochdadh gu robh e ciontach do choigreach air am biodh e eòlach; cò leis a b' urrainn e leasachadh. Aig an aon àm, ghabh an Dr Patel truas ri Perdue agus chuir e roimhe na draghan aige a cheartachadh le faclan comhfhurtachd. "Chan eil e gu diofar, Daibhidh. Bha fios aig Philip gur e duine trang a bh" annad. A bharrachd air an sin, cha robh fios aige eadhon gu robh a bhean a" feuchainn ri fios a chuir thugad. Chan eil e gu diofar, tha e uile uisge fon drochaid. Cha b" urrainn dha a bhith air a mhealladh leis na rudan nach robh fios aige.
  
  Chuidich sin. Chrath Perdue, "Tha mi creidsinn gu bheil thu ceart, a bhodach. Ach, feumaidh mi a bhith nas fhasa bruidhinn riutha. Tha eagal orm às deidh an turas gu Sealan Nuadh gum bi mi rud beag an-fhoiseil, an dà chuid gu inntinn agus gu corporra."
  
  " Seadh," ars' an Dr Patel, " tha mi toilichte d' chluinntinn ag ràdh sin. Leis an t-soirbheachas dreuchd agad agus do sheasmhachd, bha eagal orm a ràdh gun toireadh iad le chèile ùine a-mach. A-nis rinn thu e dhomhsa. Feuch, a Dhaibhidh, gabh beagan ùine. Is dòcha nach eil thu a 'smaoineachadh sin, ach fon taobh a-muigh cruaidh agad tha spiorad fìor daonna agad fhathast. Bidh anaman daonna buailteach a bhith a" sgàineadh, a" lùbadh, no eadhon a" briseadh ma tha am beachd ceart aca air rudeigin uamhasach. Feumaidh do psyche an aon chòrr ri d" fheòil. "
  
  "Tha fios agam," dh"aidich Perdue. Is beag a bha amharas aig an dotair aige gu robh seasmhachd Perdue mar-thà air a chuideachadh le bhith a" falach na bha a" cur dragh air. Air cùl gàire a" bhilleanair bha cugallachd uamhasach a nochd uair sam bith a thuit e na chadal.
  
  
  6
  Abstol
  
  
  
  Coinneamh Acadamaidh Fiosaigs, Bruges, a 'Bheilg
  
  
  Aig 10:30f tha a' choinneamh de luchd-saidheans dùinte.
  
  "Oidhche mhath, Kasper," dh"èigh an reachdaire boireann à Rotterdam, a" tadhal oirnn às leth Oilthigh Dìlseachd na h-Òlaind. Dh"èigh i ris an duine ghiddy ris an do bhruidhinn i mus deach i dhan tacsaidh. Thog e air ais gu modhail, taingeil nach robh i air bruidhinn ris mun tràchdas aige - Aithisg Einstein - a chuir e a-steach mìos roimhe sin. Cha b' e duine a bh' ann leis an robh an aire, mura h-eil e a' tighinn bhon fheadhainn a b' urrainn a shoillseachadh ann an raon an eòlais aige. Agus bha iad ag aideachadh nach robh iad ach tearc.
  
  Airson ùine bha an Dr Casper Jacobs os cionn Comann na Beilge airson Rannsachadh Corporra, meur dìomhair de Òrdugh na Grèine Duibhe ann am Bruges. Dh" obraich an Roinn Acadaimigeach fo Phoileasaidh Ministrealachd an Saidheans gu dlùth le buidheann dhìomhair a thug a-steach na h-ionadan ionmhais is meidigeach as cumhachdaiche air feadh na Roinn Eòrpa agus Àisia. Chaidh an rannsachadh agus na deuchainnean aca a mhaoineachadh le mòran de phrìomh institiudan an t-saoghail, agus bha làn shaorsa gnìomh aig àrd-bhuill a" bhùird agus mòran bhuannachdan a chaidh seachad air an t-seòrsa mercantile.
  
  Bha dìon air leth cudromach, mar a bha earbsa, eadar prìomh chluicheadairean an Òrdugh agus luchd-poilitigs agus luchd-ionmhais na Roinn Eòrpa. Bha grunn bhuidhnean riaghaltais agus ionadan prìobhaideach beairteach gu leòr airson co-obrachadh leis na daoine meallta, ach a dhiùlt an tairgse ballrachd. Mar sin, bha na buidhnean sin cothromach anns na raointean seilge airson monopoly air feadh an t-saoghail ann an leasachadh saidheansail agus annexation airgid.
  
  Mar sin, lean Òrdugh na Grèine Duibhe an tòir gun stad air smachd an t-saoghail. Le bhith a" sireadh taic is dìlseachd an fheadhainn a bha sanntach gu leòr airson cumhachd agus ionracas a leigeil seachad ann an ainm buannachd fèin-thoileil, fhuair iad dreuchdan anns na structaran cumhachd. Bha coirbeachd farsaing chun na h-ìre seo is nach do thuig eadhon luchd-gunna onarach nach robh iad a" toirt seachad cùmhnantan mì-onarach tuilleadh.
  
  Air an làimh eile, bha cuid de luchd-seilg cam dha-rìribh ag iarraidh losgadh dìreach. Bhrùth Casper putan air an inneal glasaidh iomallach aige agus dh" èist e ris a" bhìob. Airson mionaid, las solais beaga a 'chàir aige, ga ghiùlan gu saorsa. Às deidh dha a bhith a" suathadh guailnean le eucoirich sgoinneil agus Prodigies neo-chinnteach an t-saoghail saidheans, bha am fiosaig gu mòr airson faighinn dhachaigh agus obair air an duilgheadas as cudromaiche den fheasgar.
  
  "Bha an coileanadh agad fìor mhath, mar a bha e an-còmhnaidh, Casper," chuala e bho dhà chàr anns a "phàirce. Taobh a-staigh cluais follaiseach bhiodh e gu math neònach a bhith a" leigeil ort guth àrd a leigeil seachad. Rinn Casper osna. Bu chòir dha a bhith air freagairt, agus mar sin thionndaidh e le làn charade de cordiality agus rinn e gàire. Bha e air a mhaslachadh gus faicinn gur e Clifton Taft a bh" ann, tycoon àrd-chomann-shòisealta air leth beairteach ann an Chicago.
  
  "Tapadh leat, Cliff," fhreagair Casper gu modhail. Cha robh e a-riamh a" smaoineachadh gum feumadh e dèiligeadh ri Taft a-rithist às deidh crìoch tàmailteach air cùmhnant Casper fo phròiseact Unified Field aig Taft. Mar sin, bha e rud beag eagallach an neach-tionnsgain àrdanach fhaicinn a-rithist, às deidh dha gu rèidh ainmeachadh Taft baboon le fàinne òir mus deach e a-mach à obair-lann ceimigeachd Taft ann an Washington, DC, dà bhliadhna air ais.
  
  Bha Casper na dhuine diùid, ach cha robh e mothachail air a luach. Bha e tàmailteach le luchd-brathaidh mar an tycoon, a" cleachdadh am beairteas gus prodigies a cheannach a bha feumach air aithneachadh fo sluagh-ghairm gealltanach, dìreach airson creideas a ghabhail airson an sàr-ghin. A thaobh an Dr Jacobs, cha robh dad na b" fheàrr aig daoine mar Taft ri dhèanamh ann an saidheans no teicneòlas na bhith a" cleachdadh na bha fìor luchd-saidheans a" cruthachadh. A rèir Casper, bha Clifton Taft na mhuncaidh airgid gun tàlant aige fhèin.
  
  Chrath Taft a làmh agus rinn e gàire mar shagart a bha air a thionndadh. "Tha e math fhaicinn gu bheil thu fhathast a" dol am feabhas a h-uile bliadhna. Leugh mi cuid de na barailean as ùire agad mu phuirt eadar-thaobhach agus co-aontaran a dh" fhaodadh a bhith comasach air an teòiridh a dhearbhadh uair is uair. "
  
  "O, rinn thu?" Dh'fhaighnich Kasper, a 'fosgladh doras a' chàir aige gus a chasg a shealltainn. "Tha fios agad, chaidh seo a chruinneachadh bho Zelda Bessler, mar sin ma tha thu ag iarraidh cuid dheth, feumaidh tu toirt a chreidsinn oirre a roinn." Bha searbhas reusanta ann an guth Casper. Bha Zelda Bessler na prìomh eòlaiche fiosaig air meur Bruges den Òrdugh, agus ged a bha i cha mhòr cho sgiobalta ri Jacobs, is ann ainneamh a fhuair i an rannsachadh aice fhèin a dhèanamh. B" e an geama aice luchd-saidheans eile a chuir air falbh agus eagal a chuir orra a bhith a" creidsinn gur ann leatha a bha an obair, dìreach air sgàth gu robh barrachd buaidh aice am measg nan seallaidhean mòra.
  
  "Chuala mi, ach bha mi a" smaoineachadh gum biodh tu air sabaid nas cruaidhe gus do chead a chumail, a charaid, "thuirt Cliff leis an stràc neònach aige, a" dèanamh cinnteach gun robh a h-uile duine mun cuairt orra air a chluinntinn anns a "phàirce. "Dòigh air leigeil le boireannach damn do rannsachadh a dhèanamh. Tha mi a' ciallachadh, a Dhia, càit a bheil do bhallachan?"
  
  Chunnaic Casper an fheadhainn eile a" coimhead air a chèile no a" putadh a chèile fhad "s a bha iad uile a" dèanamh air na càraichean, na limousines agus na tacsaidhean aca. Bha e uamhasach mu bhith a" cur an eanchainn aige an dàrna taobh airson mionaid agus a" cleachdadh a bhodhaig gus beatha Taft a sgrios agus na fiaclan mòra aige a leagail. "Tha na bàlaichean agam ann an staid foirfe, Cliff," fhreagair e gu socair. "Feumaidh cuid de rannsachadh fìor fhiosrachadh saidheansail a chuir an sàs. Chan eil a bhith a" leughadh abairtean sùbailte agus a" sgrìobhadh chuibhrichean ann an òrdugh le caochladairean gu leòr airson teòiridh a thionndadh gu bhith na chleachdadh. Ach tha mi cinnteach gu bheil fios aig neach-saidheans làidir mar Zelda Bessler air seo. "
  
  Bha faireachdainn aig Casper air nach robh e eòlach. A rèir choltais b" e schadenfreude a chanar ris, agus is ann ainneamh a chaidh aige air bàlaichean seanfhacal burraidh a bhreabadh mar a bha e dìreach air a dhèanamh. Choimhead e air an uaireadair aige, a" faighinn tlachd às na seallaidhean iongantach a bha e a" toirt don tycoon amaideach, agus ghabh e a leisgeul san aon tòna mhisneachail. "A-nis ma nì thu mo leisgeul, Clifton, tha ceann-latha agam."
  
  Gu dearbh, bha e na laighe tro fhiaclan. Air an làimh eile, cha do dh'innis e cò leis no eadhon cò leis a bha e air ceann-latha.
  
  
  * * *
  
  
  Às deidh dha Casper innse mun jerk bòstail leis an droch fhalt, chuir e sìos rathad cnapach an ear-chòmhnaidh aig a" phàirceadh. Bha e dìreach airson an loidhne de limousines sòghail a sheachnadh agus Bentleys a" fàgail an talla, ach às deidh na thuirt e soirbheachail mus do chuir e beannachd le Taft, bha sin gu cinnteach a" coimhead àrdanach cuideachd. B' e fiosaig inbheach agus ùr-ghnàthach a bh' ann an Dr Casper Jacobs, am measg dhreuchdan eile, ach bha e an-còmhnaidh ro mhodhail na obair agus na dhìlseachd.
  
  Bha meas mòr aig Òrdugh na Grèine Duibh air. Thairis air na bliadhnaichean de bhith ag obair air na pròiseactan sònraichte aca, thuig e gu robh buill na buidhne an-còmhnaidh deònach fàbhar agus còmhdach a thoirt dhaibh fhèin. Bha an diadhachd, mar a tha an Ordugh fein, gun choimeas ; is e seo rudeigin a bha Casper Jacobs a-riamh air a mheas. Nuair a dh'òl e agus a thòisich e ri feallsanachd, smaoinich e gu mòr air agus thàinig e gu aon cho-dhùnadh. Mura b" urrainn ach daoine a bhith cho cùramach mu amasan iomlan nan sgoiltean aca, sochairean sòisealta agus siostaman cùram slàinte, bhiodh an saoghal soirbheachail.
  
  Bha e èibhinn gum faodadh buidheann de ideologues Nadsaidheach a bhith na mhodail de dhìomhaireachd agus de dh'adhartas ann am paradigm sòisealta an latha an-diugh. Bha Jacobs soilleir mu staid fiosrachadh ceàrr an t-saoghail agus propaganda de chuibhrionn a bha a" slaodadh moraltachd agus a chuir bacadh air beachdachadh fa-leth.
  
  Bha na solais àrd-rathaid a" frasadh ann an ruitheam air a" ghaoth-gaoithe aige a" bogadh a smuaintean ann an dogmas an ar-a-mach. A rèir Kasper, bhiodh e furasta don Òrdugh cuir às do rèimean mura biodh ach sìobhaltaich a" coimhead air na riochdairean mar nithean cumhachd, a" tilgeil an dànachd a-steach do dhuslach nan liars, charlatans agus uilebheistean calpachais. Bha monarcan, cinn-suidhe agus prìomh mhinistearan a" cumail cinn-uidhe dhaoine nan làmhan, nuair a bu chòir a leithid a bhith na ghràineileachd, bha Kasper a" creidsinn. Gu mì-fhortanach, cha robh dòigh eile air riaghladh soirbheachail ach a bhith a" mealladh agus a" cur eagal am measg an t-sluaigh fhèin. Ghabh e aithreachas nach bi sluagh an t-saoghail gu bràth saor. Bha eadhon a bhith a" smaoineachadh mu roghainnean eile seach an aon eintiteas a bha os cionn an t-saoghail a" fàs gòrach.
  
  A" tionndadh canàl Ghent-Bruges dheth, goirid às deidh sin chaidh e seachad air cladh Assebroek far an deach an dithis phàrant a thiodhlacadh. Air an rèidio, dh'ainmich preasantair TBh boireann gu robh e mu thràth aig 11f, agus bha Casper a 'faireachdainn faochadh nach robh e air a bhith a' faireachdainn airson ùine mhòr. Rinn e coimeas eadar am faireachdainn agus an toileachas a bhith a" dùsgadh fadalach don sgoil agus a" tuigsinn gur e Disathairne a bh" ann - agus bha.
  
  "Tapadh le Dia, is urrainn dhomh cadal beagan nas fhaide air adhart a-màireach," rinn e gàire.
  
  Bha beatha air a bhith trang bhon a thòisich e air pròiseact ùr air a stiùireadh leis an neach acadaimigeach sin ris a' chuthag, an Dotair Zelda Bessler. Stiùir i prògram dìomhair air nach robh ach beagan bhuill den Òrdugh eòlach air, às aonais ùghdar nam foirmlean tùsail, an Dotair Casper Jacobs fhèin.
  
  A chionn 's gur e sàr shìthiche a bh' ann, bha e daonnan a' cur às don fhìrinn gun robh i a' gabhail a h-uile creideas airson a chuid obrach fo stiùir co-obrachaidh agus obair-sgioba 'airson math an Òrdugh', mar a thuirt i. Ach o chionn ghoirid bha e air tòiseachadh a" faireachdainn a" sìor fhàs tàir air a cho-obraichean airson a bhith air an dùnadh a-mach às na h-ìrean aca, gu sònraichte leis gum biodh na teòiridhean susbainteach a chuir e air adhart air tòrr airgid a chosg ann an ionad sam bith eile. Airgead a dh" fhaodadh a bhith aige gu tur dha. An àite sin, cha robh aige ri socrachadh ach airson bloigh den chosgais, agus b' fheàrr leis na tagraichean as àirde san Òrdugh anns an roinn pàighidh. Agus bha iad uile beò gu comhfhurtail far na beachd-bharail aige agus bhon obair chruaidh aige.
  
  Nuair a tharraing e suas air beulaibh an fhlat aige ann an coimhearsnachd le gata air cul-de-sac, bha Casper a" faireachdainn nauseous. Airson cho fada bha e air mì-fhaireachdainn a-staigh a sheachnadh ann an ainm an rannsachaidh aige, ach bha eòlas an latha an-diugh ri Taft air an nàimhdeas a neartachadh a-rithist. B" e cuspair cho mì-thlachdmhor a bh" ann a chuir smal air inntinn, ach dhiùlt e a bhith air a chumail fodha fad na h-ùine.
  
  Leum e suas an staidhre gu laighe leac clach-ghràin a lean gu doras aghaidh an àros phrìobhaideach aige. Bha solas air anns a" phrìomh thaigh , ach bha e an-còmhnaidh a" gluasad gu sàmhach gus nach cuireadh e dragh air sealbhadair an taighe. An coimeas ri a cho-obraichean, stiùir Casper Jacobs beatha iongantach aonaranach agus beag. A bharrachd air an fheadhainn a ghoid an obair aige agus a rinn prothaid, rinn na com-pàirtichean nach robh cho obsessive aige beòshlaint reusanta cuideachd. Gu cuibheasach, bha an Dr. Jacobs cofhurtail, ach cha robh e beairteach idir.
  
  Dh" fhosgail an doras agus lìon fàileadh cinnamon a chuinneanan, ga stad letheach slighe anns an dorchadas. Rinn Casper gàire agus thionndaidh e air an t-solas, a 'dearbhadh an lìbhrigeadh dìomhair le màthair an uachdarain.
  
  "Karen, tha thu gam mhilleadh mar ifrinn," thuirt e ris a" chidsin fhalamh, a" dèanamh air direach airson treidhe làn de bhunan raisin. Rug e gu grad air dà bhuannag arain agus chuir e na bheul iad cho luath 's a b' urrainn e 'gam cagnadh. Shuidh e sìos aig a 'choimpiutair agus logadh a-steach, a' slugadh pìosan de aran raisin bòidheach.
  
  Thug Casper sùil air a" phost-d aige agus an uairsin thug e sùil air na naidheachdan as ùire mu Nerd Porn, làrach-lìn saidheans fon talamh air an robh e na bhall. Gu h-obann bha Casper a" faireachdainn na b" fheàrr às deidh oidhche shitty nuair a chunnaic e suaicheantas eòlach a" cleachdadh samhlaidhean bho cho-aontaran ceimigeach gus ainm làrach-lìn a litreachadh.
  
  Ghlac rudeigin a shùil air an taba o chionn ghoirid. Lean e air adhart gus dèanamh cinnteach gu robh e a" leughadh ceart. "Is e moron fucking a th" annad, "thuirt e, a" coimhead air dealbh de Dhaibhidh Perdue leis an loidhne cuspair:
  
  "Tha Dave Perdue air an Nathair Dread a lorg!"
  
  "Is e amadan gòrach a th" annad," thuirt Casper. "Ma chuireas e an co-aontar seo an gnìomh, tha sinn uile air ar sàrachadh."
  
  
  7
  An latha an dèidh a
  
  
  Nuair a dhùisg Sam, bha e airson gum biodh eanchainn aige idir. Bha e cleachdte ri hangovers, bha fios aige air a" bhuaidh a bhiodh aig òl air a cho-là-breith , ach b" e seòrsa sònraichte de dh" ifrinn a bha seo a" smoldadh am broinn a chlaigeann. Thuit e a-mach don trannsa, a h-uile ceum a" tionndadh a-steach na socaidean sùla bhon taobh a-staigh.
  
  "O, a Dhia, dìreach marbh mi," thuirt e, a" sguabadh a shùilean gu goirt, gun a bhith a" caitheamh ach trusgan. Fo bhonn a chasan bha an t-ùrlar a" faireachdainn mar rinc hocaidh, fhad "s a bha an t-uisge fuar taobh a-muigh an dorais aige a" toirt rabhadh mu latha fuar eile air an taobh eile. Bha an telebhisean fhathast a" dol, ach cha robh Nina ann, agus thagh a cat, Bruichladdich, an t-àm neònach seo airson tòiseachadh air feadaireachd airson biadh.
  
  "Dam mo cheann," ghearain Sam, a" cumail a mhaoil. Chaidh e a-steach don chidsin gus cofaidh làidir dubh agus dà shealladh de Anadin òl, mar a bha àbhaisteach sna làithean sin nuair a bha e na fhear-naidheachd cruaidh. Cha robh e gu diofar dha Sam gur e an deireadh-sheachdain a bh" ann. Ge bith an e an obair a bh" aige mar neach-aithris sgrùdaidh, an obair aige mar ùghdar, no a" dol air tursan-raoin còmhla ri Dave Perdue, cha robh deireadh-seachdain, saor-làithean no latha dheth aig Sam a-riamh. Bha a h-uile latha an aon rud dha ris an fhear roimhe, agus bha e a" cunntadh a làithean leis na cinn-latha agus na dleastanasan anns an leabhar-latha aige.
  
  Às deidh dha canastair de bhrochan èisg a bhiadhadh don chat mhòr dhearg, dh" fheuch Sam gun a bhith a" tachdadh. Cha b' e fàileadh oillteil an èisg mharbh am fàileadh a b' fheàrr a dh'fhuiling e nuair a bha e a' beachdachadh air a staid. Lùghdaich e am pian gu sgiobalta le cofaidh teth san t-seòmar suidhe. Dh" fhàg Nina nota:
  
  
  Tha mi an dòchas gu bheil beul-beul agus stamag làidir agad. Sheall mi rudeigin inntinneach dhut mun trèana taibhse air naidheachdan cruinne madainn an-diugh. Ro mhath ri ionndrainn. Feumaidh mi a dhol air ais dhan Òban airson òraid sa cholaiste. An dòchas gum mair sibh beò le flù na h-Èireann madainn an-diugh. Beannachd leat
  
  - Nina
  
  
  "Ha-ha, gu math èibhinn," rinn e osnaich, a" nighe sìos cèicean Anadina le beul cofaidh. Riaraichte, nochd Bruich sa chidsin. Ghabh e àite air cathair falamh agus thòisich e air e fhèin a sgioblachadh gu toilichte. Bha Sam a" gabhail aithreachas mu thoileachas sunndach a chait, gun luaidh air an dìth mì-chofhurtachd a bha aig Bruich. "O, matà," thuirt Sam.
  
  Bha e mì-chinnteach mu chlàr naidheachdan Nina, ach cha robh e a 'smaoineachadh gu robh fàilte air an rabhadh aice mu dhroch stamag. Chan ann leis a" hangover seo. Ann an tilgeadh cogaidh sgiobalta, thug a fheòrachas thairis air an tinneas aige agus chluich e an clàradh air an robh i a" toirt iomradh. Taobh a-muigh, thug a" ghaoth barrachd uisge, agus mar sin bha aig Sam ris an tomhas-lìonaidh air an Tbh a thionndadh.
  
  Anns an earrainn, thug an neach-naidheachd iomradh air bàs dìomhair dithis òganach ann am baile-mòr Molodechno, faisg air Minsk, ann am Belarus. Sheas boireannach, ann an còta tiugh, air an àrd-ùrlar ramshackle de rud a bha coltach ri seann stèisean rèile. Thug i rabhadh dha luchd-amhairc mu na seallaidhean grafaigeach mus do gheàrr an camara gu na tha air fhàgail de smear air seann rèilichean meirgeach.
  
  "Dè fo shealbh?" Bha Sam beòil, a" magadh, a" feuchainn ri tuigsinn dè bha air tachairt.
  
  "Bha e coltach gu robh daoine òga a" dol tarsainn air na slighean rèile an seo, "thuirt an neach-aithris gu robh praiseach dearg còmhdaichte le plastaig dìreach fo oir an àrd-ùrlar. "A rèir aithris an aon chom-pàirtiche a tha air fhàgail, aig a bheil dearbh-aithne fhathast air a falach le ùghdarrasan, chaidh dithis de a charaidean a bhualadh ... le trèana taibhse."
  
  "Bhithinn air a bhith a" smaoineachadh sin, "thuirt Sam, a" ruighinn airson a "phoca chips a dhìochuimhnich Nina a chrìochnachadh. Cha robh e a" creidsinn mòran ann an saobh-chràbhaidhean agus taibhsean, ach b" e an rud a thug air an tionndadh seo den abairt a ghabhail gun robh e soilleir nach robh na slighean comasach air obrachadh. A 'leigeil seachad an fhuil agus an tubaist follaiseach, mar a bha e air a thrèanadh airson a dhèanamh, mhothaich Sam gu robh earrannan den loidhne a dhìth. Sheall ìomhaighean camara eile fìor choire air na rèilichean a bhiodh air a dhèanamh comasach do thrèana sam bith siubhal orra.
  
  Chuir Sam stad air an dealbh gus sùil nas mionaidiche a thoirt air a" chùl. A bharrachd air an fhàs dian de dhuilleag agus preasan air na rèilichean, chaidh comharran losgadh a lorg air uachdar a 'bhalla fillte, a bha ri taobh an rèile. Bha e a" coimhead ùr, ach cha b" urrainn dha a bhith cinnteach. Cha b" e mòran de shaidheans no fiosaig a bh" ann, bha Sam gut a" faireachdainn gun robh an comharra losgaidh dubh air fhàgail le rudeigin a chleachd teas mòr gus feachd a chruthachadh a b" urrainn dithis a thionndadh gu pronnadh.
  
  Gluais Sam tron aithisg grunn thursan, a" beachdachadh air a h-uile cothrom. Shèid e inntinn cho mòr is gun do dhìochuimhnich e mun imrich uamhasach a bha na diathan deoch làidir air a bheannachadh leis. Gu dearbh, bha e cleachdte ri bhith a" faighinn ceann goirt fhad "s a bha e ag obair air eucoirean iom-fhillte agus dìomhaireachdan coltach ris, agus mar sin roghnaich e a chreidsinn gur e dìreach toradh an eanchainn aige a bha ag obair gu cruaidh a bha a" feuchainn ri suidheachaidhean agus na h-adhbharan airson an tachartas inntinneach seo fhuasgladh.
  
  "Perdue, tha mi an dòchas gu bheil thu suas agus a" leantainn ort a" fàs nas fheàrr, a charaid," rinn Sam gàire fhad "s a bha e a" leudachadh an stain a bha air leth a "bhalla a chuir a-steach do chòmhdach dubh matte. "Leis gu bheil rudeigin agam dhut, a charaid."
  
  Bhiodh Perdue air a bhith na dhuine foirfe airson rudeigin mar seo faighneachd, ach gheall Sam gun a bhith a" cur dragh air a" bhilleanair sgoinneil gus am biodh e air faighinn seachad air na freasdal-lannan aige agus a" faireachdainn deiseil airson a dhol còmhla a-rithist. Air an làimh eile, bha Sam a" faireachdainn gu robh e riatanach tadhal air Perdue gus faicinn mar a bha e a" dèanamh. Tha e air a bhith ann an cùram dian ann an Wellington agus dà ghoireas meidigeach eile bho thill e a dh"Alba dà sheachdain às deidh sin.
  
  Tha an t-àm ann dha Sam falbh abair hello, eadhon dìreach airson Perdue a bhrosnachadh. Airson neach cho gnìomhach a bhith gu h-obann air a leabaidh airson ùine cho fada, feumaidh e a bhith beagan dubhach. B" e Perdue an inntinn agus an corp as gnìomhaiche a choinnich Sam a-riamh, agus cha b" urrainn dha smaoineachadh air sàrachadh a "bhilleanair a bhith a" caitheamh a h-uile latha ann an ospadalan, a "gabhail òrdughan agus a bhith glaiste.
  
  
  * * *
  
  
  Chuir Sam fios gu Jane, neach-cuideachaidh pearsanta Perdue, gus faighinn a-mach seòladh a" chlinic phrìobhaideach far an robh e a" fuireach. Sgrìobh e gu sgiobalta treòrachadh air pàipear geal an Edinburgh Post a bha e dìreach air a cheannach ron turas agus thug e taing dhi airson a cuideachadh. Sheall Sam an t-uisge a thàinig tro uinneag a" chàir aige mus do thòisich e a" faighneachd ciamar a fhuair Nina dhachaigh.
  
  Bhiodh gairm sgiobalta gu leòr, smaoinich Sam, agus thug e ainm air Nina. Chùm a" ghairm ag ath-aithris gun fhreagairt, agus mar sin dh" fheuch e ri teachdaireachd a chuir, an dòchas gum freagair i cho luath "s a thionndaidh i air a fòn. Fhad "s a bha e a" sùghadh cofaidh a-mach à dìnnear ri taobh an rathaid, mhothaich Sam rudeigin neo-àbhaisteach air duilleag aghaidh a" Phuist. Cha b" e ceann-naidheachd a bh" ann, ach ceann-naidheachd air a chuir chun oisean gu h-ìosal ann an litrichean beaga a bha gu leòr airson an duilleag aghaidh a thogail gun a bhith ro eireachdail.
  
  Mullach an t-saoghail ann an àite neo-aithnichte?
  
  Cha tug an artaigil mòran mion-fhiosrachaidh seachad, ach thog e ceistean mun aonta obann le comhairlean Albannach agus an riochdairean a bhith an làthair aig coinneamh ann an àite nach deach fhoillseachadh. Cha robh e coltach gu mòr ri Sam, ach a-mhàin gu robh àrd-bhàillidh ùr an Òbain, an t-Urr. Chaidh Lance McFadden ainmeachadh cuideachd mar riochdaire.
  
  "Punnd beagan os cionn do chudthrom, a Mhic Fadden?" - Bha Sam a' magadh fo 'anail, ag òl a' chuid eile d'a dheoch fhuar. "Feumaidh tu a bhith cho cudromach. Ma tha thu ag iarraidh," rinn e gàire, a 'tilgeil a' phàipear-naidheachd gu aon taobh.
  
  Bha e eòlach air McFadden bhon iomairt chruaidh aige thairis air na mìosan a dh" fhalbh. A rèir a" mhòr-chuid de dhaoine san Òban, bha McFadden na fhaisisteachd a" masquerading mar riaghladair ùr-nodha le inntinn libearalach - seòrsa de "àrd-bhàillidh dhaoine" ma thogras tu. Dh'ainmich Nina burraidh air, agus dh'aithnich Perdue e bho cho-iomairt ann an Washington, DC, timcheall air 1996, nuair a cho-obraich iad air deuchainn a dh'fhàillig air cruth-atharrachadh taobh a-staigh-mheudach agus an teòiridh mu luathachadh bunaiteach nam mìrean. Cha robh dùil aig Perdue no Nina a-riamh ris an bastard àrdanach sin an taghadh àrd-bhàillidh a bhuannachadh, ach aig a" cheann thall, bha fios aig a h-uile duine gur ann air sgàth gu robh barrachd airgid aige na thagraiche farpaiseach aige.
  
  Thuirt Nina gun robh i a" faighneachd cò às a thàinig an t-suim mhòr seo, leis nach robh McFadden riamh na dhuine beairteach. Carson, chaidh e eadhon gu Perdue fhèin o chionn ùine airson taic ionmhais, ach, gu dearbh, dhiùlt Perdue e. Feumaidh gun robh e air leth-fhacal a lorg nach b" urrainn fhaicinn troimhe gus taic a thoirt don iomairt aige, air neo cha bhiodh e air a shlighe a-steach don bhaile thaitneach, gun samhail seo.
  
  Aig deireadh na seantans mu dheireadh, thug Sam fa-near gun deach an artaigil a sgrìobhadh le Aidan Glaston, àrd neach-naidheachd aig an deasg phoilitigeach.
  
  "Chan eil dòigh, seann chù," rinn Sam gàire. "A bheil thu fhathast a" sgrìobhadh mun sgàineadh seo às deidh na bliadhnaichean sin, a charaid?" Bha cuimhne aig Sam air a bhith ag obair air dà thaisbeanadh còmhla ri Aidan grunn bhliadhnaichean ron chiad turas uamhasach sin le Purdue a thionndaidh air falbh bho naidheachdas pàipear-naidheachd. Chuir e iongnadh air nach robh an neach-naidheachd leth-cheud rud mar-thà air a dhreuchd a leigeil dheth gu rudeigin na bu bhuannachdaile, is dòcha na chomhairliche poilitigeach air prògram telebhisean no rudeigin mar sin.
  
  Ràinig teachdaireachd air fòn Sam.
  
  "Nina!" - dh'èigh e agus rug e air an t-seann Nokia aige airson a teachdaireachd a leughadh. Rinn a shùilean sgrùdadh air an tiotal air an sgrion. "Chan e Nina."
  
  B" e teachdaireachd bho Perdue a bh" ann dha-rìribh, agus chuir e impidh air Sam dealbhan bhidio den turas Cathair Caillte a thoirt gu Reichtisoussis, taigh-còmhnaidh eachdraidheil Perdue. Rinn Sam gàire nuair a chunnaic e an teachdaireachd neònach. Ciamar a dh" fhaodadh Perdue iarraidh air coinneachadh ann an Reichtisusis nam biodh e fhathast san ospadal? Às deidh na h-uile, nach robh Sam air fios a chuir gu Sìne nas lugha na uair a thìde roimhe gus faighinn a-mach seòladh clionaig prìobhaideach ann an Salisbury?
  
  Cho-dhùin e fios a chuir gu Perdue gus dèanamh cinnteach gu robh am fòn cealla aige agus gun robh e air a" ghairm a chuir. Fhreagair Perdue cha mhòr sa bhad.
  
  "Sam, an d" fhuair thu mo theachdaireachd?" thòisich e air a" chòmhradh.
  
  "Yeah, ach bha mi a" smaoineachadh gu robh thu san ospadal, "mhìnich Sam.
  
  "Tha," fhreagair Perdue, "ach tha mi air mo leigeil ma sgaoil feasgar an-diugh." Mar sin, an urrainn dhut na dh" iarr mi a dhèanamh? "
  
  A 'gabhail ris gu robh cuideigin san t-seòmar còmhla ri Perdue, dh' aontaich Sam gu furasta ris na dh'iarr Perdue air a dhèanamh. "Leig leam a dhol dhachaigh agus seo a thogail agus coinnichidh mi riut aig an taigh agad nas fhaide air adhart a-nochd, ceart gu leòr?"
  
  "Foirfe," fhreagair Perdue agus chroch e suas gu neo-riaghailteach. Thug Sam mionaid airson an dùnadh gu h-obann a phròiseasadh mus do thòisich e air a" chàr gus tilleadh dhachaigh gus fiolm bhidio den turas fhaighinn. Chuimhnich e air Perdue ag iarraidh air dealbh a thogail, gu sònraichte, de dhealbh mòr air a" bhalla mhòr fo dhachaigh neach-saidheans Nadsaidheach ann an Neckenhall, pìos talmhainn ominous ann an Sealan Nuadh.
  
  Dh'ionnsaich iad gur e an Nathair Dread a chanar ris, ach a thaobh a bhrìgh cheart, cha robh beachd sam bith aig Perdue, Sam, agus Nina. A thaobh Purdue, b" e co-aontar cumhachdach a bh" ann air nach robh mìneachadh sam bith ann...
  
  B" e seo a chuir stad air bho bhith a" caitheamh ùine san ospadal a" faighinn seachad air agus a" gabhail fois - gu ìre mhòr bha e air a shàrachadh a latha is a dh"oidhche le dìomhaireachd tùs an Nathair Dread. Bha feum aige air Sam airson dealbh mhionaideach fhaighinn gus am b" urrainn dha a chopaigeadh a-steach don phrògram agus sgrùdadh a dhèanamh air nàdar an uilc matamataigeach aige.
  
  Cha robh Sam ann an cabhag sam bith. Bha beagan uairean a thìde air fhàgail aige fhathast ro lòn, agus mar sin chuir e roimhe beagan Sìneach fhaighinn a-mach agus lionn òl fhad "s a bha e a" feitheamh aig an taigh. Bheireadh sin ùine dha ath-sgrùdadh a dhèanamh air an fhilm agus faicinn an robh dad sònraichte ann a dh" fhaodadh ùidh a bhith aig Purdue. Nuair a tharraing Sam a chàr a-steach don t-slighe-draibhidh, mhothaich e cuideigin a" dorchadas air an stairsnich aige. Gun a bhith ag iarraidh a bhith na fhìor Albannach agus dìreach a dhol an aghaidh a" choigreach, chuir e dheth an einnsean agus dh" fheitheamh e na bha an duine amharasach ag iarraidh.
  
  Bha an duine a" crathadh leis an dorsair an toiseach, ach an uairsin thionndaidh e agus choimhead e gu dìreach air Sam.
  
  "Iosa Criosd!" Rinn Sam gàire anns a" chàr aige. ""S e maighdeann uasal a th" ann!"
  
  
  8
  Aghaidh fo ad le faireachdainn
  
  
  Thuit làmh Sam gu a thaobh, far an do dh'fhalaich e a Beretta. Aig an aon àm, thòisich an coigreach a 'sgreuchail a-rithist, a' ruith sìos an staidhre a dh'ionnsaigh càr Sam. Thòisich Sam air a" chàr agus ghluais e an gèar gu cùl mus b" urrainn don duine draibheadh suas thuige. Bha na taidhrichean aige a" reamhrachadh comharran dubha teth air an asphalt fhad "s a bha e a" luathachadh air ais, a-mach à ruigsinneachd a "chuthach leis an t-sròin briste.
  
  Anns an sgàthan rearview, chunnaic Sam an coigreach a "caitheamh ùine ann a bhith a" leum a-steach don chàr aige, Taurus dorcha gorm a bha a "coimhead tòrr nas sìobhalta agus nas garbh na an sealbhadair aige.
  
  "A bheil thu trom-inntinneach? Air sgàth neamh! A bheil thu dha-rìribh a" dol a ghoid orm?" Rinn Sam sgreuchail, gun a bhith a 'creidsinn a chluasan. Bha e ceart agus chuir e a chas sìos. Bhiodh e na mhearachd a dhol chun rathad fosgailte, leis nach biodh e comasach don neach-gleidhidh beag aige Taurus sia-siolandair a chuir a-mach, agus mar sin chaidh e dìreach gu làrach seann àrd-sgoil trèigte beagan bhlocaichean bhon àros aige.
  
  Cha deach eadhon mionaid seachad nuair a chunnaic e càr gorm a" snìomh san sgàthan taobh. Bha Sam draghail mu luchd-coiseachd. Bheireadh beagan ùine mus biodh an rathad a' fàs nas lugha de dhaoine, agus bha dragh air gum faodadh cuideigin a dhol a-mach air beulaibh a' chàr-chàr aige. Bhrosnaich adrenaline a chridhe, dh" fhan am faireachdainn a bu mhiosa na stamag, ach bha aige ri teicheadh bhon neach-tòrachd maniacal aig cosgais sam bith. Bha e eòlach air bho àiteigin, ged nach robh cuimhne aige air dè, agus leis an dreuchd a bh" aig Sam, bha e glè choltach nach robh a nàimhdean iomadach dad nas motha na aghaidhean neo-shoilleir eòlach ron àm seo.
  
  Air sgàth cluich neo-sheasmhach nan sgòthan, b" fheudar do Sam na wipers windshield a thionndadh air an sgiath-gaoithe as làidire gus dèanamh cinnteach gum faiceadh e daoine fo sgàileanan agus an fheadhainn a bha neo-chùramach gu leòr airson ruith tarsainn an rathaid anns an uisge a bha a" dòrtadh. Cha robh mòran dhaoine comasach air an dà chàr a bha a" ruith astair fhaicinn a" dèanamh an slighe, an sealladh aca air fhalach le cochall nan còtaichean aca, agus bha cuid eile dìreach den bheachd gun stadadh na carbadan aig na croisean-rathaid. Rinn iad mearachd, agus cha mhòr gun do chosg e iad gu daor.
  
  Rinn an dithis bhoireannach sgreuchail nuair a bha an solas aghaidh clì aig Sam cha mhòr a 'bualadh orra agus iad a' dol tarsainn na sràide. A" ruith air an rathad lìomhach asphalt agus cruadhtan, bha Sam an-còmhnaidh a" lasadh na solais-cinn aige agus a" toirt urram dha adharc. Cha do rinn an Taurus Gorm a leithid. Cha robh ùidh aig an tòir ach ann an aon rud - Sam Cleave. Air tionndadh geur air Rathad Stanton, bhuail Sam air a" bhreic-làimhe agus shleamhnaich an càr dhan oisean. B" e cleas a bha e eòlach bhon a bha e eòlach air an sgìre nach do rinn a" mhaighdean. Taidhrichean a 'sguabadh às fhad' sa bha an Taurus a 'gluasad, a' gabhail cùram gu fiadhaich bho chabhsair gu cliathaich. A-mach às an t-sealladh iomaill aige, chitheadh Sam sradagan soilleir fhad "s a bha a" chabhsair saimeant a "bualadh leis na hubcaps alùmanum, ach dh" fhan an Taurus seasmhach aon uair "s gun d" fhuair e smachd air an t-sguabadh às.
  
  "Crap! Crap! Crap!" Rinn Sam gàire, a" fallas gu mòr fon geansaidh tiugh aige. Cha robh dòigh eile air faighinn cuidhteas a" chuthach a lean air a shàilean. Cha robh losgadh na roghainn. A rèir a chunntais, bha cus luchd-coiseachd agus carbadan eile a" cleachdadh an rathaid airson peilearan a sgèith.
  
  Mu dheireadh, nochd seann ghàrradh na sgoile air an taobh chlì aige. Thionndaidh Sam gus briseadh tro na bha air fhàgail den fheansa mogal daoimean. Bhiodh e furasta. Is gann gun robh an fheansa meirgeach, reubte ceangailte ri post na h-oisein, a" fàgail àite lag a lorg mòran de thrampaichean fada ro Sam. "Tha, tha sin nas coltaiche ris!" - dh'èigh e agus luathaich e dìreach air a 'chabhsair. "Feumaidh gur e seo rudeigin a tha a" cur dragh ort, hey bastard? "
  
  A" gàireachdainn gu dùbhlanach, thionndaidh Sam gu mòr air an taobh chlì, ag ullachadh airson bualadh air a" chabhsair air cnap aghaidh a" chàr bhochd aige. Ge bith dè cho ullaichte sa bha Sam a" smaoineachadh a bha e, bha a" choinneamh deich tursan na bu mhiosa. Bha a mhuineal a" leum air adhart còmhla ri crònan a sgèithe. Aig an aon àm, chaidh an rib ghoirid aige a ghluasad gu brùideil a-steach don chnàimh pelvic aige, no mar sin bha e coltach ris mus lean e air a" sabaid. Bhris seann Ford Sam gu uamhasach an aghaidh oir meirgeach na feansa, a" cladhach a-steach don pheant mar spògan tìgear.
  
  Le a cheann sìos, a shùilean a 'coimhead fo mhullach a' chuibhle stiùiridh, stiùir Sam an càr a dh'ionnsaigh uachdar sgàineadh cùirtean teanas a bha uaireigin. A-nis chan eil anns an raon chòmhnard ach na tha air fhàgail de chrìochan is deilbh, agus chan eil ann ach sgathan feòir is lusan fiadhaich a" dol troimhe. Bha an Taurus a" beucaich ris dìreach mar a ruith Sam a-mach às an uachdar airson a dhol air adhart. Air beulaibh a chàr luath, lùbte cha robh ann ach balla saimeant ìosal.
  
  "O shit!" - dh'èigh e, a 'bleith fhiaclan.
  
  Lean balla beag briste gu tuiteam cas air an taobh eile. Seachad air seo, bha na seann chlasaichean AS3, air an dèanamh le breige dearg biorach, air am beairteachadh. Stad sa bhad a chuireadh crìoch air beatha Sam gu cinnteach. Cha robh roghainn aige ach am briseadh-làimhe a bhualadh a-rithist, ged a bha e beagan fadalach mu thràth. Ghabh an Taurus sgainneal aig càr Sam mar gum biodh mìle de raon-laighe aige airson cluich leis. Le neart mòr, shnìomh am Ford cha mhòr air dà chuibhle.
  
  Rinn an t-uisge sealladh Sam na bu mhiosa. Chuir an stunt aige de bhith ag itealaich thairis air feansa ciorram air na wipers windshield aige, a" fàgail dìreach an lann wiper windshield chlì aige ag obair - gun fheum airson draibhear càr dràibhidh air an làimh dheis. Ach, bha e an dòchas gun cuireadh an tionndadh neo-riaghlaidh aige maill air a" chàr aige sìos gu leòr gus nach tuiteadh e a-steach do thogalach a" chlas. B" e seo a dhragh sa bhad, leis na bha dùil aig an neach-siubhail Taurus mar an neach-cuideachaidh as fhaisge air. Bha feachd ceud-ghluasadach na staid uamhasach airson a bhith ann. Eadhon ged a thug an gluasad air Sam vomit, bha a bhuaidh a cheart cho èifeachdach ann a bhith ga chumail a-staigh.
  
  Mar thoradh air a" chlogaid mheatailt agus stad obann gu h-obann leum Sam a-mach às a chathair. Gu fortanach dha, cha deach a chorp tron ghaoth-gaoithe, ach thàinig e air tìr air an gèar agus a" mhòr-chuid de chathair an luchd-siubhail às deidh don chuairt stad.
  
  B" e na h-aon fhuaimean a bha ann an cluasan Sam fuaim an uisge agus gliogagan tana einnsean fuarachaidh. Bha a h-aisnean agus a mhuineal air an goirteachadh mar ifrinn, ach bha e ceart gu leòr. Leig Sam a-mach anail domhainn oir thuig e nach robh e air a ghoirteachadh cho dona às deidh a h-uile càil. Ach gu h-obann chuimhnich e carson a bha e an sàs anns an tubaist seo sa chiad àite. A" leigeil sìos a cheann airson a bhith a" leigeil air gu robh e marbh don neach-tòrachd aige, dh"fhairich Sam sruth fala blàth às a làimh. Bha an craiceann air a reubadh dìreach fon uilinn far an do bhuail a làmh mullach fosgailte an luaithre eadar na suidheachain.
  
  Chluinneadh e cas-cheumannan gruamach a" frasadh tro shalagan de shaimeant fhliuch. Bha an t-eagal air mu dheidhinn gearan a' choigrich, ach thug sgreuchail ghràineil an duine dha geòidh. Gu fortanach, cha robh e ach a" magadh a-nis leis nach robh an targaid aige a" ruith air falbh bhuaithe. Cho-dhùin Sam nach cualas sgreuch uabhasach an duine ach nuair a bha cuideigin a' ruith air falbh bhuaithe. Bha e eagallach a ràdh a bu lugha, agus cha do ghluais Sam gus an stalcair neònach aige a mhealladh.
  
  " Thig beagan ni 's fhaisge, a bhata," shaoil Sam mar a bha a chridhe a' bualadh 'na chluasan, a' deanamh atharrais air fuaim na tairneanaich os an ceann. Bha a chorragan a" teannadh air làmh a" ghunna. Cho fad "s a bha e an dòchas gun cumadh a bhàs meallta an coigreach bho bhith a" cur dragh air no ga ghoirteachadh, cha do chuir an duine ach doras Sam fosgailte. "Dìreach beagan a bharrachd," thuirt guth a-staigh an neach-fulang aige ri Sam, "gus an urrainn dhomh do eanchainn fucking a shèideadh a-mach." Cha chluinn duine eadhon e an seo anns an uisge."
  
  " Gabh ort," thuirt an duine aig an dorus, a" dol as àicheadh miann Sam an t-astar eatorra a dhùnadh. "Sh-sham."
  
  An dàrna cuid bha eas-òrdugh cainnte aig a" chuthach no bha e air a mhealladh le inntinn, a dh" fhaodadh a ghiùlan mearachdach a mhìneachadh. Ann an ùine ghoirid, chaidh aithisg o chionn ghoirid air Channel 8 tro cheann Sam. Chuimhnich e air cluinntinn mu euslainteach a theich bho The Broadmoor Asylum for the Criminally Insane, agus dh'fhaighnich e an e seo an aon neach. Ach, às deidh an iarrtas seo, dh" èirich ceist an robh e eòlach air an ainm Sam.
  
  Air fàire, chluinneadh Sam dùdach poileis. Feumaidh gun robh neach-gnìomhachais ionadail air fios a chuir chun na h-ùghdarrasan nuair a thòisich ruith càr air a" bhloc aca. Bha e a" faireachdainn faochadh. Bheireadh seo, gun teagamh, co-dhùnadh air na thachair don stalcair, agus chuireadh e às don chunnart uair is uair. An toiseach bha Sam den bheachd gur e dìreach mì-thuigse aon-neach a bh" ann, mar an fheadhainn a bhios tric a" tachairt ann an taighean-seinnse oidhche Shathairne. Ach, rinn seasmhachd an duine eagallach seo barrachd air na dìreach co-thuiteamas ann am beatha Sam.
  
  Bha iad a' fuaimneachadh na b'airde agus na b'airde, ach bha làthaireachd duine fhathast gun àicheadh. Gu iongnadh is tàmailt Sam, chaidh an duine fo mhullach a" chàir agus rug e air an neach-naidheachd gun ghluasad, ga thogail gun oidhirp. Gu h-obann thilg Sam air falbh a charade, ach cha b 'urrainn dha a ghunna a ruighinn ann an tìde agus thilg e air falbh e cuideachd.
  
  " Ciod ann an ainm gach ni tha naomh a tha thu a' deanamh, a bhana-mhaighstir gun eanchainn?" Rinn Sam sgreuchail gu feargach, a" feuchainn ri làmhan an duine a spìonadh air falbh. B' ann an seomar beag mar so a chunnaic e mu dheireadh aodann a' mhanach ann an solas an latha. Fon ad fhaire aige bha aodann a bheireadh air na deamhain a dhol air ais, coltach ri uabhas na h-òraid bhuairidh aige, ach faisg air làimh bha coltas gu tur àbhaisteach air. An toiseach, thug neart uamhasach a 'choigrich a chreidsinn air Sam gun a bhith a' cur an aghaidh an turas seo.
  
  Thilg e Sam a-steach do chathair luchd-siubhail a" chàir aige. Gu nàdarra, dh'fheuch Sam ris an doras fhosgladh bhon taobh eile gus teicheadh, ach bha am pannal glasaidh is làimhseachaidh gu lèir a dhìth. Mun àm a thionndaidh Sam a dh'fheuchainn ri fàgail tro chathair an dràibhear, bha an neach-glacaidh aige mu thràth a 'tòiseachadh air an einnsean.
  
  " Seasaibh gu teann," is e sin a dh'eadar-mhìnich Sam mar àithne an duine. Cha robh anns a bheul ach slit ann an craicionn dearg aodann. B" ann an uairsin a thuig Sam nach robh an neach-glacaidh aige às an ciall no a" snàgail a-mach à lagan dubh. Chaidh a mhùchadh, a" fàgail cha mhòr nach robh e comasach dha bruidhinn agus a" toirt air còta-uisge agus fedora a chaitheamh.
  
  "O mo Dhia, tha e a" cur Darkman nam chuimhne," smaoinich Sam agus e a" coimhead air an duine ag obair gu sgileil leis an inneal Blue torque. Bha bliadhnaichean air a bhith ann bho bha Sam air nobhail grafaigeach no rud sam bith mar sin a leughadh, ach chuimhnich e gu soilleir air a" charactar. Nuair a dh" fhàg iad an sealladh, bha Sam a" caoidh gun do chaill e a" charbad aige, eadhon ged a b" e pìos crap a bh" ann bho na seann làithean. A bharrachd air an sin, mus do ghabh Perdue seilbh air an fhòn cealla aige, bha e cuideachd na sheann rud bho Nokia BC agus cha b" urrainn dha mòran a dhèanamh ach teachdaireachdan teacsa a chuir agus fiosan sgiobalta a dhèanamh.
  
  "O shit! Purdue!" - dh"èigh e gun fhiosta, a" cuimhneachadh gun robh còir aige am film a thogail agus coinneachadh ris a" bhilleanair nas fhaide air adhart air an fheasgar. Bha an neach-glacaidh aige dìreach a" coimhead air eadar a bhith a" dèanamh ghluasadan seachantach gus faighinn a-mach à sgìrean dùmhail sluaigh Dhùn Èideann. "Èist, a dhuine, ma tha thu a" dol gam mharbhadh, dèan e. Mur eil, leig a-mach mi. Tha coinneamh gu math èiginneach agam agus chan eil dragh agam dè an seòrsa gràin a th" agad dhòmhsa."
  
  "Na bi rèidh riut fhèin," rinn an duine loisgte gàire, a "draibheadh mar stuntman Hollywood air a dheagh thrèanadh. Bha na faclan aige air an sgapadh gu mòr agus bha na faclan aige mar "sh" mar bu trice, ach fhuair Sam a-mach gun robh beagan ùine na chuideachd a" leigeil leis a" chluais aige fàs cleachdte ri briathrachas soilleir.
  
  Leum an Taurus thairis air soidhnichean rathaid àrdaichte a chaidh a pheantadh ann am buidhe air an rathad far an deach iad a-mach air rampa air an àrd-rathad. Gu ruige seo, cha robh càraichean poileis air an t-slighe. Cha robh iad air ruighinn fhathast nuair a thug an duine Sam air falbh bhon làrach, agus cha robh fios aca càite an tòisicheadh iad an tòir.
  
  "Càit a bheil sinn a" dol?" Dh" fhaighnich Sam, gu slaodach thionndaidh a chlisgeadh tùsail gu briseadh-dùil.
  
  "Aite bruidhinn," fhreagair an duine.
  
  "O mo Dhia, tha thu cho eòlach," thuirt Sam.
  
  "Ciamar a bhiodh fios agad eadhon?" - dh'fhaighnich am fuadach gu sarcastically. Bha e soilleir nach tug a chomas buaidh air a bheachd, agus thug e air aon de na seòrsaichean sin - an seòrsa aig nach eil dragh mu chuingealachaidhean. Caidreabh èifeachdach. Nàmhaid marbhtach.
  
  
  9
  A ' tighinn dhachaigh le Purdue
  
  
  "Tha mi a" dol a chuir seo air a "chlàr mar fhìor dhroch bheachd," rinn an Dr. Patel osnaich fhad "s a bha e gu deònach a" leigeil a-mach an euslainteach mì-chinnteach aige. "Chan eil adhbhar sònraichte agam airson do chumail glaiste aig an ìre seo, a Dhaibhidh, ach chan eil mi cinnteach a bheil thu ann an staid sam bith a dhol dhachaigh fhathast."
  
  "Thoir an aire," rinn Perdue gàire, a" lùbadh air a shlaod ùr. "Co-dhiù, a bhodach, feuchaidh mi gun a bhith a" dèanamh mo ghearraidhean agus mo shìneadh nas miosa. A bharrachd air an sin, tha mi air cùram dachaigh a chuir air dòigh dà uair san t-seachdain gus an ath sgrùdadh againn."
  
  "Rinn thu? Tha e a" toirt faochadh dhomh," dh"aidich an Dr Patel. "Dè an seòrsa cùram meidigeach a bhios tu a" cleachdadh? "
  
  Thog gàire mì-mhodhail Perdue beagan dragh anns an lannsair. "Chleachd mi seirbheisean Nurse Hurst aig cosgais prìobhaideach taobh a-muigh na h-uairean obrach aice an seo aig a" chlinic, agus mar sin cha bu chòir dha bacadh a chuir air an obair aice idir. Dà uair san t-seachdain. Uair a thìde airson measadh agus leigheas. Dè tha thu ag ràdh?
  
  Thuit an Dr Patel sàmhach, chuir e iongnadh air. "Dam, a Dhaibhidh, chan urrainn dhut leigeil le dìomhaireachd sam bith a dhol seachad ort, an urrainn dhut?"
  
  "Seall, tha mi a" faireachdainn uamhasach nach robh mi ann nuair a dh "fhaodadh an duine aice a bhith air buannachd fhaighinn bhon bhrosnachadh agam, eadhon dìreach bho shealladh misneachd. Is e an rud as lugha as urrainn dhomh a dhèanamh feuchainn ri dìoladh a dhèanamh airson mo neo-làthaireachd an uairsin."
  
  Rinn an lannsair osna agus chuir e làmh air gualainn Perdue, a" lùbadh sìos gus a chuir na chuimhne gu socair, "Cha shàbhail seo dad, fhios agad. Tha an duine marbh agus chan eil e ann tuilleadh. Chan eil dad math a dh" fheuchas tu ri dhèanamh a-nis a bheir air ais e no a shàsaicheas a bhruadar."
  
  "Tha fios agam, tha fios agam, chan eil seo a" dèanamh mòran ciall, ach ge bith dè, Harun, leig dhomh seo a dhèanamh. Ma tha dad ann, ma choinnicheas tu ri Nurse Hurst bheir sin beagan faochadh dha mo chogais. Feuch an toir thu dhomh e," ghuidh Perdue. Cha b' urrainn don Dr Patel argamaid a dhèanamh gun robh e comasach bho shealladh inntinn. Dh'fheumadh e aideachadh gum faodadh a h-uile pìos de shìth inntinn a dh'fhaodadh Purdue a thoirt seachad a chuideachadh le bhith a 'faighinn air ais bhon duilgheadas a bh' aige roimhe. Cha robh teagamh sam bith gum biodh na lotan aige a" slànachadh cha mhòr cho math "s a bha iad ron ionnsaigh, ach dh" fheumadh Perdue a psyche a chumail beò aig a h-uile cosgais.
  
  "Na gabh dragh, a Dhaibhidh," fhreagair an Dr Patel. "Creid no nach creid, tha mi a" tuigsinn gu tur na tha thu a" feuchainn ri dhèanamh. Agus tha mi còmhla riut, a charaid. Dèan na tha thu a" smaoineachadh a tha ath-cheannach agus ceartachail. Chan urrainn dha seo a bhith ach math dhut."
  
  "Tapadh leibh," rinn Perdue gàire, dha-rìribh toilichte le aonta an dotair aige. Chaidh mionaid ghoirid de shàmhchair neònach seachad eadar deireadh a" chòmhraidh agus Nursa Hurst a" tighinn bhon t-seòmar glacaidh.
  
  "Tha mi duilich gun tug e cho fada dhomh, Mgr Perdue," thuirt i gu sgiobalta. "Bha beagan trioblaid agam le mo stocainnean, ma tha fios agad."
  
  Phut an Dr Patel agus chuir e stad air a spòrs leis an aithris aice, ach dh'atharraich Perdue, a bha riamh na dhuine uasal modhail, an cuspair sa bhad gus a shàbhaladh bho bharrachd nàire. "An uairsin is dòcha gum bu chòir dhuinn falbh? Tha mi an dùil ri cuideigin a dh" aithghearr."
  
  "A bheil thu a" falbh còmhla?" Dh'fhaighnich an Dr Patel gu sgiobalta, a 'coimhead air a ghlacadh far an fhreiceadain.
  
  "Tha, dotair," mhìnich am banaltram. "Thairg mi turas a thoirt dha Mgr Perdue air an t-slighe dhachaigh. Bha mi den bheachd gum biodh seo na chothrom an t-slighe as fheàrr a lorg chun oighreachd aige. Cha deach mi a-riamh suas mar seo, agus mar sin a-nis tha cuimhne agam air an t-slighe."
  
  "Ah, tha mi a" faicinn," fhreagair Harun Patel, ged a bha amharas air aodann. Bha e fhathast den bheachd gu robh feum aig Daibhidh Perdue air barrachd air eòlas meidigeach Lilith, ach gu mì-fhortanach, cha b' e sin gnothach sam bith a bh' aige.
  
  Ràinig Perdue Reichtisusis nas fhaide na bha dùil aige. Dh'iarr Lilith Hearst gun stad iad an-toiseach gus tanca a 'chàir aice a lìonadh, rud a chuir beagan dàil orra, ach bha iad fhathast a' dèanamh deagh ùine. Taobh a-staigh, bha Perdue a" faireachdainn mar leanabh air madainn a cho-là-breith. Cha b" urrainn dha feitheamh gus faighinn dhachaigh, an dùil gum biodh Sam a" feitheamh ris leis an duais a bha e air iarraidh bho chaidh iad air chall ann an labyrinth ifrinn a" Bhaile Chaillte.
  
  " Dia mhaith, a Mhr. Perdue, ciod an t-àit a th' agad an so!" dh"èigh Lilith. Bha a beul a-rithist agus i a" lùbadh air adhart air a" chuibhle stiùiridh aice gus na geataichean mòra gu Reichtishusis a thoirt a-steach. "Tha e iongantach! A Dhia, chan urrainn dhomh smaoineachadh cò ris a tha do bhile dealain coltach."
  
  Rinn Perdue gàire gu cridheil leis an fhìrinn innse. Bha an dòigh-beatha aice, a rèir coltais, na atharrachadh fàilte bho chompanaidh uachdarain beairteach, tycoons agus luchd-poilitigs air an robh e cleachdte.
  
  "Tha sin gu math snog," chluich e leis.
  
  Chuir Lilith a sùilean air. "Gu cinnteach. Mar gum biodh fios aig cuideigin mar thusa dè a tha math. Cuiridh mi geall nach eil e a-riamh ro dhaor airson do wallet." Thuig i sa bhad dè bha i a" moladh agus thuirt i, "O mo Dhia. Mgr Perdue, tha mi duilich! Tha mi dubhach. Tha mi buailteach a bhith ag ràdh na tha mi a" smaoineachadh... "...
  
  "Tha e ceart gu leòr, Lilith," rinn e gàire. "Feuch nach gabh thu aithreachas airson seo. Tha mi ga fhaighinn ùrachail. Tha mi cleachdte ri daoine a bhith a" pògadh m" asal fad an latha, agus mar sin tha e math cuideigin a chluinntinn ag ràdh na tha iad a" smaoineachadh."
  
  Chrath i a ceann gu slaodach agus iad a" dol seachad air a" bhothan tèarainteachd agus a" dol suas an leathad beag a dh" ionnsaigh an t-seann togalach eireachdail ris an canadh Perdue dachaigh. Mar a bha an càr a 'tighinn faisg air an taigh mòr, b' urrainn dha Perdue leum a-mach às a dh'fhaicinn Sam agus an teip bhidio a bhiodh na chois. Bha e ag iarraidh air a' bhanaltram an càr a dhràibheadh beagan nas luaithe, ach cha robh e deònach a leithid de dh'iarrtas a dhèanamh.
  
  "Tha do ghàrradh brèagha," thuirt i. "Seall air na structaran cloiche iongantach sin uile. An e caisteal a bha seo roimhe?"
  
  "Chan e caisteal a th" ann, a ghràidh, ach dlùth. Is e làrach eachdraidheil a tha seo, agus mar sin tha mi cinnteach gun do chuir e stad air ionnsaigh aon uair agus gun do dhìon e mòran dhaoine bho chron. Nuair a chaidh sinn air turas timcheall an togalaich an toiseach lorg sinn na bha air fhàgail de stàballan mòra agus cairtealan seirbheiseach. Tha eadhon tobhtaichean de sheann chaibeal air taobh an ear na h-oighreachd," thuirt e gu seòlta, agus e a' faireachdainn nach robh mòran uaill na àite-còmhnaidh ann an Dùn Èideann. Gun teagamh, bha grunn thaighean aige air feadh an t-saoghail, ach bha e den bheachd gur e am prìomh thaigh ann an Alba dhùthchasach prìomh àite fortan Purdue.
  
  Cho luath "s a stad an càr air beulaibh nam prìomh dhorsan, dh" fhosgail Perdue an doras aige.
  
  "Bi faiceallach, Mgr Perdue!" - rinn i sgreuchail. Le iomaguin, chuir i dheth an t-einnsean agus rinn i cabhag d'a ionnsuidh, direach mar a dh' fhosgail Tearlach, a bhuidealair, an dorus.
  
  "Fàilte air ais, a dhuine uasail," thuirt an Teàrlach cruaidh na dhòigh tioram. "Bha sinn a" dùileachadh riut ann an dìreach dà latha. " Choisich e sìos an staidhre gus pocannan Perdue a thogail fhad "s a bha am billeanair le falt airgid a" reubadh chun staidhre cho luath "s a b" urrainn dha. "Feasgar math, a bhean uasail," chuir Teàrlach fàilte air a" bhanaltram, a bha an uair sin a" crathadh ag aithneachadh nach robh fios aige cò i, ach nan tigeadh i le Perdue, bha e ga fhaicinn mar neach cudromach.
  
  "A Mhr. Perdue, chan urrainn dhut na h-uiread de chuideam a chuir air do chas fhathast," rinn i gearan às a dhèidh, a" feuchainn ri cumail suas leis an adhartas a rinn e. "Mr. Perdue..."
  
  "Dìreach cuidich mi suas an staidhre, ceart gu leòr?" - dh'fhaighnich e gu modhail, ged a lorg i notaichean de dhragh mòr na guth. "Teàrlach?"
  
  "Tha, sir".
  
  "An d" ràinig Mgr Cleave fhathast?" - dh'fhaighnich Perdue, a 'ceumadh air adhart gu mì-fhoighidneach ceum air cheum.
  
  "Chan eil, a dhuine uasail," fhreagair Teàrlach gu cas. Bha am freagairt meadhanach, ach bha faireachdainn Perdue mar fhreagairt na fhìor uamhas. Airson mionaid sheas e gun ghluasad, a 'cumail làmh na banaltram agus a' coimhead gu mì-mhodhail air a bhuidealair.
  
  "Chan eil?" - Bha e a" snìomh ann an clisgeadh.
  
  Dìreach an uairsin, nochd Lillian agus Sìne, a bhean-taighe agus neach-cuideachaidh pearsanta fa leth, aig an doras.
  
  "Chan eil, sir. Bha e air falbh fad an latha. An robh dùil agad ris?" dh'fhaighnich Teàrlach.
  
  "An robh mi... w-bha mi an dùil... A Thighearna, a Theàrlaich, am bithinn air faighneachd an robh e an seo mura robh mi an dùil ris?" Bha Perdue a" meas gu neo-ghnèitheach. Bha e na iongnadh a bhith a" cluinntinn sgread bhon fhastaiche a b" àbhaist a bhith socair aca, agus thug na boireannaich seachad sùil gheur air Teàrlach, a dh" fhan sàmhach.
  
  " Ghlaodh e?" Dh'fhaighnich Perdue do Shìne.
  
  "Feasgar math dhut, a Mhr. Perdue," fhreagair i gu geur. Eu-coltach ri Lillian agus Teàrlach, cha robh Sìne deònach a bhith a" càineadh a ceannard nuair a chaidh e a-mach à loidhne no nuair a bha rudeigin ceàrr. Mar bu trice b" i a combaist moralta agus an neach a rinn co-dhùnaidhean air an làimh dheis nuair a bha feum aige air beachd. Chunnaic e i crois air a gàirdeanan agus thuig e gur e jerk a bh' ann.
  
  "Tha mi duilich," rinn e osna. "Tha mi dìreach a" feitheamh ri Sam gu h-èiginneach. Tha e math ur faicinn uile. dha-rìribh."
  
  "Chuala sinn na thachair dhut ann an Sealan Nuadh, a dhuine uasal. Tha mi cho toilichte gu bheil thu fhathast a" breabadh agus a" faighinn seachad air, "ghlan Lillian, neach-obrach màthaireil le gàire milis agus beachdan naive.
  
  "Tapadh leat, Lily," thug e anail, a-mach às an anail bhon oidhirp a thug e air faighinn chun doras. "Cha mhòr nach robh mo ghèadh deiseil, tha, ach bha an làmh-uachdair agam." Bha iad a 'faicinn gu robh Perdue gu math troimh-chèile, ach dh' fheuch e ri bhith toilichte. "A h-uile duine, is e seo Nurse Hurst bho Chlinic Salisbury. Bidh i a" làimhseachadh mo lotan dà uair san t-seachdain. "
  
  Às deidh iomlaid ghoirid de thaitneach, thuit a h-uile duine sàmhach agus chaidh iad gu aon taobh gus Perdue a leigeil a-steach don lobaidh. Mu dheireadh thug e sùil air Sìne a-rithist. Ann an tòna nach robh cho magadh, dh"fhaighnich e a-rithist, "An do ghairm Sam idir, Sìne?"
  
  "Chan eil," fhreagair i gu socair. "A bheil thu airson gun cuir mi fios thuige fhad "s a shocraicheas tu sìos airson ùine cho fada?"
  
  Bha e airson gearan a dhèanamh, ach bha fios aige gum biodh a barail ann an òrdugh. Bhiodh banaltram Hurst gu cinnteach air iarraidh air a staid a mheasadh mus fhalbh e, agus bhiodh Lillian air iarraidh air a bhiadhadh fada mus leigeadh e leatha falbh airson an fheasgair. Chrath e gu sgìth. "Feuch an cuir thu fios thuige agus faigh a-mach dè an dàil a th" ann, a Shìne.
  
  "Gu dearbh," rinn i gàire agus thòisich i a "dìreadh an staidhre chun chiad làr chun oifis. Ghairm i air ais e. "Agus feuch gum faigh thu beagan fois. Tha mi cinnteach gum bi Sam ann eadhon ged nach urrainn dhomh a ruighinn."
  
  "Tha, tha," shìn e a làmh rithe ann an dòigh càirdeil agus lean e air a" dìreadh an staidhre le duilgheadas. Thadhail Lilith air an taigh-còmhnaidh eireachdail fhad "s a bha i a" coimhead ris an euslainteach aice. Chan fhaca i a-riamh a leithid de shunnd ann an dachaigh cuideigin aig nach robh inbhe rìoghail. Gu pearsanta, cha robh i a-riamh ann an taigh le leithid de bheairteas. An dèidh a bhith a" fuireach ann an Dùn Èideann airson grunn bhliadhnaichean, bha i eòlach air an rannsachair ainmeil a thog ìmpireachd air an IQ adhartach aige. Bha Perdue na shaoranach cliùiteach ann an Dùn Èideann aig an robh cliù agus cliù air feadh an t-saoghail.
  
  Bha a" mhòr-chuid de dhaoine ainmeil ann an saoghal ionmhais, poilitigs agus saidheans eòlach air Dàibhidh Perdue. Ach, thòisich mòran dhiubh air gràin a bhith aige. Bha eòlas math aice air seo cuideachd. Ach, cha b 'urrainn dha a ghinealach a bhith air a dhiùltadh eadhon leis na nàimhdean aige. Mar a bha na oileanach fiosaig agus ceimigeachd teòiridheach, bha Lilith air a bheò-ghlacadh leis an eòlas eadar-mheasgte a bha Purdue air a nochdadh thar nam bliadhnaichean. A-nis chunnaic i toradh nan innleachdan aige agus eachdraidh sealgaireachd.
  
  Ràinig na mullaichean àrda ann an lobaidh taigh-òsta Wrichtishouis trì làir mus deach an slugadh suas le ballachan luchdan nan aonadan agus nan sreathan fa leth, mar a bha na làir. Bha marmor agus làir clach-aoil àrsaidh a" sgeadachadh taigh nan Lebhiathan, agus a" breithneachadh le coltas an àite, cha robh mòran sgeadachadh ann na bu thràithe na an t-16mh linn.
  
  "Tha taigh brèagha agad, Mgr Perdue," thuirt i.
  
  "Tapadh leat," rinn e gàire. "B" àbhaist dhut a bhith nad neach-saidheans a thaobh dreuchd, ceart? "
  
  "Bha mi," fhreagair i le sealladh caran dona.
  
  "Nuair a thilleas tu an ath sheachdain, is dòcha gum b" urrainn dhomh turas goirid a thoirt dhut timcheall na deuchainn-lannan agam, "mhol e.
  
  Bha Lilith a 'coimhead cho dealasach na bha e a' smaoineachadh. "Gu fìrinneach, bha mi anns na deuchainn-lannan. Gu dearbh, tha trì meuran eadar-dhealaichte air an ruith leis a" chompanaidh agad, Scorpio Majorus, "thuirt i ri deagh bheachd. Bha sùilean Perdue a" deàrrsadh le mì-rùn. Chrath e a cheann.
  
  "Chan e, a ghràidh, tha mi a" ciallachadh na deuchainn-lannan deuchainn san taigh, "thuirt e, a" faireachdainn buaidh a "phian-mhothachaidh agus an sàrachadh a rinn e o chionn ghoirid le Sam ga fhàgail na chodal.
  
  "Seo?" shluig i, mu dheireadh a 'freagairt mar a bha e an dòchas.
  
  "Tha, ma'am. Dìreach shìos an sin, fon ìre lobaidh. Seallaidh mi dhut an ath thuras," thuirt e. Bha e dèidheil air an dòigh anns an do ghabh a" bhanaltram òg ris a" mholadh aige. Thug a gàire faireachdainn math dha, agus airson mionaid bha e a" creidsinn gur dòcha gum b" urrainn dha dìoladh a dhèanamh airson an ìobairt a bha aice ri dhèanamh air sgàth tinneas an duine aice. B" e sin a rùn, ach bha i a" ciallachadh barrachd air beagan saorsa dha Dàibhidh Perdue.
  
  
  10
  Sgam anns an Òban
  
  
  Fhuair Nina càr air mhàl airson draibheadh air ais dhan Òban bho thaigh Sam. Bha e math a bhith air ais dhachaigh dhan t-seann dachaigh agam a" coimhead thairis air uisgeachan stuama Bàgh an Òbain. Is e an aon rud a bha gràin aice mu bhith a" tighinn dhachaigh às deidh dhi a bhith air falbh an taigh a ghlanadh. Cha robh an taigh aice idir beag, agus b' i an aon neach a bha a' fuireach ann.
  
  B" àbhaist dhi a bhith a" fastadh luchd-glanaidh a bhiodh a" tighinn uair san t-seachdain gus a cuideachadh le cumail suas an togalaich dualchais a cheannaich i o chionn mòran bhliadhnaichean. Mu dheireadh dh" fhàs i sgìth de bhith a" toirt seachad na seann rudan dha na boireannaich glanaidh a bha ag iarraidh airgead a bharrachd bho neach-cruinneachaidh seann rudan gullible sam bith. A chorragan steigeach gu aon taobh, tha Nina air còrr is gu leòr de na rudan as fheàrr leatha a chall do luchd-gleidhidh taighe dearmadach, a" briseadh na h-oighreachdan prìseil a fhuair i le bhith a" cur a beatha ann an cunnart air tursan Purdue, sa mhòr-chuid. Cha b' e gairm air an Dotair Nina Gould a bh' ann a bhith na h-eachdraiche, ach obsession gu math sònraichte ris an robh i a' faireachdainn nas fhaisge na goireasan an latha an-diugh na linn. B" e seo a beatha. B" e an àm a dh" fhalbh a h-ulaidh eòlais, an tobar gun bhonn aice de chunntasan inntinneach agus stuthan breagha air an cruthachadh le peann is crèadh sìobhaltachdan nas treasa agus nas làidire.
  
  Cha robh Sam air gairm fhathast, ach dh" aithnich i e mar dhuine le eanchainn sgapte agus an-còmhnaidh trang le rud ùr no dhà. Coltach ri fuil, cha robh feum aige ach air fàileadh dànachd no cothrom sgrùdaidh gus fòcas a chuir air rudeigin. Bha i a" faighneachd dè a bha e a" smaoineachadh air an aithisg naidheachd a dh" fhàg i e ri choimhead, ach cha robh i cho dìcheallach mun ath-sgrùdadh.
  
  Bha an latha sgòthach, agus mar sin cha robh adhbhar ann airson cuairt a ghabhail air a" chladach no a dhol gu cafaidh gus feuchainn gu peacach air cèiceag càise sùbh-làir - anns an fhrigeradair, gun a bhith air a bhèicearachd. Cha b 'urrainn eadhon mìorbhail cho bòidheach ri cèiceag càise toirt air Nina a dhol a-mach air latha glas, drizzy, a bha a' comharrachadh mì-chofhurtachd air an t-sràid. Tro aon de na h-uinneagan bàgh aice, chunnaic Nina an turas dòrainneach aig an fheadhainn a chuir roimhe a dhol a-mach an-diugh, agus thug i taing dhi fhèin a-rithist.
  
  "O, agus dè tha thu ris?" - rinn i feadaireachd, a' bruthadh a h-aodainn ri buaile a' chùirtein lace, agus a' coimhead a-mach gun a bhith gu math faiceallach. Fon taigh aice, sìos leathad cas na faiche, chunnaic Nina seann Mhgr Hemming a" coiseachd gu slaodach suas an rathad anns an droch aimsir, a" gairm a chù.
  
  B' e Mgr Hemming fear den fheadhainn a bu shine a bha a' fuireach air Rathad Dhùn Obhair, na bhantraich le eachdraidh chliùiteach. Bha fios aice air seo oir às deidh beagan deochan uisge-beatha cha b" urrainn dad stad a chuir air bho bhith ag innse sgeulachdan mu òige. Ge bith an ann aig pàrtaidh neo ann an taigh-seinnse, cha do chaill an t-seann phrìomh einnseanair cothrom a bhith a" rantadh gu uairean beaga na maidne airson duine sam bith a bha ciallach gu leòr ri chuimhneachadh. Nuair a thòisich i a" dol tarsainn an rathaid, mhothaich Nina càr dubh a" ruith beagan thaighean bhuaithe. Leis gu robh an uinneag aice cho àrd os cionn na sràide gu h-ìosal, b 'i an aon fhear a dh' fhaodadh seo a bhith air fhaicinn.
  
  "O, a Dhia," dh" èigh i agus ruith i gu sgiobalta chun an dorais. Casruisgte, le dìreach jeans agus bra, ruith Nina sìos an staidhre chun t-slighe sgàineadh aice. Chlisg i ainm nuair a bha i a" ruith, ach chuir an t-uisge agus an tàirneanach stad air bho bhith a" cluinntinn a rabhadh.
  
  "Mr. Hemming! Thoir an aire don chàr!" Bha Nina a" sgiùrsadh, is gann gun robh a casan a" faireachdainn an fhuachd bho na maragan fliuch is feur a choisich i troimhe. Loisg a" ghaoth reòta a craiceann lom. Thionndaidh a ceann chun na làimh dheis gus an astar chun chàr a bha a" tighinn faisg a thomhas fhad "s a bha e a" frasadh tron t-sloc làn sluaigh. "Mr. Hemming!"
  
  Mun àm a ràinig Nina an geata san fheansa aice, bha Mgr Hemming mu thràth air a thriall letheach slighe tarsainn an rathaid, a" gairm a chù. Mar a bha e an-còmhnaidh, na cabhaig, shleamhnaich a corragan tais agus thuit iad le latch a" ghlais, gun chomas am prìne a thoirt air falbh luath gu leòr. Nuair a dh" fheuch i ris a" ghlas fhosgladh, bha i fhathast a" sgreuchail ainm. Leis nach robh luchd-coiseachd eile seòlta gu leòir airson a dhol a-mach air an aimsir seo, b' i an aon dòchas a bh' aige, an aon fhear a bh' aige.
  
  "O mo dhia!" ghlaodh i le eu-dòchas an uair a thàinig am prìne saor, Gu dearbh, b" e a mionnan a ghlac aire Mhgr Hemming mu dheireadh thall, rinn e gàire agus thionndaidh e gu mall a dh"fhaicinn cò às a bha am mionnan a" tighinn, ach bha e tionndadh na aghaidh deiseal, a' cur stad air o 'n carbad fhaicinn a' tighinn. 'N uair a chunnaic e 'n t-eachdraiche eireachdail, air a sgead- achadh gu sgiamhach, dh' fhairich am bodach ri cianalas neònach fad a sheann laithean.
  
  "Hello, Dr. Gould," chuir e fàilte air. Nochd smirk bheag air a h-aodann an uair a chunnaic e i na braigh, a' smaointinn gu'n robh i aon chuid leis an mhisg no leis an othail, ciod leis an aimsir fhuar 's a h-uile ni.
  
  "Mr. Hemming!" bha i fhathast a" sgreuchail agus i a" ruith thuige. Chaidh a ghàire sìos nuair a thòisich e air a bhith teagmhach mu na bha dùil aig a" bhoireannach seòlta a thaobh. Ach bha e ro shean airson teicheadh bhuaipe, agus mar sin dh'fheitheamh e ris a' bhuille agus bha e an dòchas nach dèanadh i cron air. Bha fras uisge bodhar air a làimh chlì, agus mu dheireadh thionndaidh e a cheann a dh"fhaicinn Mercedes dubh borb a" sleamhnachadh thuige. Dh"èirich sgiathan geala reòta bho gach taobh den rathad fhad "s a bha na taidhrichean a" gearradh tron uisge.
  
  "Daingead...!" - gas e, leudaich a shùilean le uamhas, ach rug Nina air a forearm. Tharraing i e cho cruaidh is gun do thuislich e air a" chabhsair, ach shàbhail astar a gnìomhan e bho fhreiceadan Mercedes. Air a bhualadh leis an tonn uisge a thog an càr, chaidh Nina agus an t-seann Mhgr Hemming air cùl a" chàr a bha air a phàirceadh gus an deach an t-sròin anns a" Merc seachad.
  
  Leum Nina suas sa bhad.
  
  "Gheibh thu grèim airson seo, a shàill! Bidh mi gad shealg agus a" breabadh do asal, asshole!" chuir i fàilte air a masladh don amadan anns a" chàr sòghail. Bha a falt dorch a" frèamadh a h-aodann agus a h-amhaich, a" croladh thairis air tomaichean a broilleach fhad "s a bha i a" caoineadh air an t-sràid. Thionndaidh am Mercedes aig lùb san rathad agus mean air mhean chaidh e à sealladh air cùl drochaid chloiche. Bha Nina feargach agus fuar. Shìn i a làmh chun an àrd-shaoranaich, a 'gluasad bhon fhuachd.
  
  "Thig air adhart, Mgr Hemming, gheibh sinn a-staigh thu mus glac thu do bhàs," mhol Nina gu daingeann. Dhùin a chorragan lùbte mu a gàirdean agus thog i gu faiceallach an duine lag gu a chasan.
  
  "Mo chù, Betsy," dh" èigh e, fhathast fo chlisgeadh le eagal a" chunnart, "theich i air falbh nuair a thòisich an tàirneanach."
  
  "Na gabh dragh, Mgr Hemming, lorgaidh sinn i dhut, ceart gu leòr? Dìreach falaich bhon uisge. "O mo Dhia, tha mi a" cumail sùil air an asshole seo, "thuirt i ris, a" toirt anail ghoirid.
  
  "Chan urrainn dhut dad a dhèanamh mun deidhinn, an Dr Gould," dh" èigh e agus i ga stiùireadh tarsainn na sràide. "B" fheàrr leotha do mharbhadh na bhith a" caitheamh mionaid a" fìreanachadh na rinn iad, scumbags."
  
  "WHO?" - dh'fhaighnich i.
  
  Chrath e a cheann chun na drochaid far an robh an càr air a dhol à bith. "Siad! Na tha air fhàgail de na bha uaireigin na bhaile-mòr math nuair a bha an t-Òban air a riaghladh le comhairle cheart de dhaoine airidh."
  
  Rinn i gàire, a 'coimhead troimh-chèile. "W - dè? A bheil thu ag ràdh gu bheil fios agad cò leis a tha an càr seo?"
  
  "Gu cinnteach!" - fhreagair esan nuair a dh'fhosgail i geata a' ghàrraidh dha. "Na vulturean damn sin ann an talla a" bhaile. McFadden! Seo agaibh muc! Tha e a" dol a thoirt crìoch air a" bhaile seo, ach chan eil dragh sam bith aig an òigridh cò a tha os cionn a" chinnidh cho fad "s as urrainn dhaibh cumail orra a" dèanamh boireannach agus a" pàrtaidh. Seo an fheadhainn a bu chòir a bhith air bhòtadh. Bhòt iad airson a thoirt air falbh, bu chòir dhaibh a bhith, ach cha do rinn. Bhuannaich airgead. Bhòt mi an-aghaidh a" bhataraidh seo. Rinn mi. Agus tha fios aige air. Tha e eòlach air a h-uile duine a bhòt na aghaidh."
  
  Chuimhnich Nina air McFadden fhaicinn air na naidheachdan o chionn ùine, far an robh i an làthair aig coinneamh dhìomhair fìor chudromach, nach robh e comasach dha na seanailean naidheachd innse. Bha Mgr Hemming a' còrdadh ris a' mhòr-chuid de dhaoine anns an Òban, ach bha a' mhòr-chuid den bheachd gu robh a bheachdan poilitigeach ro sheann-fhasanta, gur e fear den luchd-dùbhlain eòlach sin a dhiùlt adhartas a cheadachadh.
  
  "Ciamar a bhios fios aige cò a bhòt na aghaidh? Agus dè a b" urrainn dha a dhèanamh? chuir i an aghaidh an uilc, ach bha Mr Hemming cinnteach gu'm bitheadh i curamach. Treòraich i gu foighidneach suas leathad cas a frith-rathad, air fios a bhi aige nach b' urrainn a chridhe seasamh air a' chaismeachd chruaidh suas a' bheinn.
  
  "Èist, Nina, tha fios aige. Chan eil mi a" tuigsinn teicneòlas an latha an-diugh, ach tha fathannan ann gu bheil e a" cleachdadh innealan gus sùil a chumail air saoranaich agus gu robh camarathan falaichte air an cur a-steach os cionn nam bothain bhòtaidh," lean am bodach a" bruidhinn, mar a bha e an-còmhnaidh. Nur a bha 'n uair so cha b'e sgeul ard no cuimhne thaitneach air na laithean a dh' fhalbh, cha robh ; thàinig e ann an cruth casaidean mòra.
  
  " Cionnus a dh' fheudas e na nithe so uile, a Mhr. Hemming?" dh'fhaighnich i. "Tha fios agad gun cosg e fortan."
  
  Bha sùilean mòra a" coimhead gach taobh air Nina bho bhith fo mhalaidhean fliuch, neo-shoilleir. "O, tha caraidean aige, an Dr Gould. Tha caraidean aige le airgead mòr a bheir taic dha na h-iomairtean aige agus a phàigheas airson a thursan agus a choinneamhan."
  
  Shuidh i sios e fa chomhair an teallaich bhlàth, far an do dh'imlich an teine beul an t-simileir. Rug i air plaide cashmere bhon leabaidh aice agus phaisg i timcheall air, a" suathadh a ghàirdeanan thairis air a" phlaide gus a chumail blàth. Thug e sùil oirre le treibhdhireas brùideil. "Carson a tha thu a" smaoineachadh gun do dh" fheuch iad ri ruith thairis orm? B" e mise am prìomh neach a bha an aghaidh nam molaidhean aca aig an cruinneachadh. Mise agus Anton Leving, cuimhnich? Chuir sinn an aghaidh iomairt McFadden."
  
  Chrath Nina. "Tha, tha cuimhne mhath agam. Bha mi anns an Spàinn aig an àm, ach lean mi e uile air na meadhanan sòisealta. Tha thu ceart. Bha a h-uile duine cinnteach gum buannaicheadh Leving cathair eile ann an seòmraichean comhairle a" bhaile, ach bha sinn uile air ar milleadh nuair a bhuannaich McFadden gun dùil. A bheil Leving a" dol a chur an aghaidh neo bhòt comhairle eile a mholadh?"
  
  Rinn an seann duine gàire goirt, a 'coimhead a-steach don teine, a bheul a' sìneadh gu gàire gruamach.
  
  "Tha e marbh".
  
  "WHO? A" fuireach?" - dh'fhaighnich i gu h-iongantach.
  
  "Tha, tha Lewing marbh. An t-seachdain sa chaidh bha e, "thuirt Mgr Hemming oirre le faireachdainn goirt air aodann," bha tubaist aige, thuirt iad. "
  
  "Dè?" rinn i gàire. Bha Nina air a iongnadh gu tur leis na tachartasan ominous a bha a" gabhail àite sa bhaile-mòr aice fhèin. "Dè a thachair?"
  
  "A rèir choltais thuit e sìos staidhre an taighe Bhictorianach aige fhad" s a bha e air an deoch, "thuirt am bodach, ach chluich aodann cairt eile. "Tha fios agad, bha fios agam air A bhith beò airson trithead "s a dhà bliadhna, agus cha do dh" òl e a-riamh barrachd air glainne seiridh ann an gealach gorm. " Ciamar a dh" fhaodadh e a bhith air an deoch? Ciamar a gheibheadh e deoch cho mòr is nach b" urrainn dha coiseachd suas an staidhre damn a bha e air a bhith a" coiseachd suas airson còig bliadhna fichead anns an aon taigh, an Dr Gould?" Rinn e gàire, a 'cuimhneachadh air an eòlas aige fhèin cha mhòr duilich. "Agus tha e coltach gur e an-diugh mo thionndadh air a" chroich."
  
  "Bidh an latha sin ann," rinn i gàire, a" crathadh an fhiosrachaidh fhad "s a chuir i oirre a h-aodach agus cheangail i e.
  
  "A-nis tha thu an sàs, an Dr Gould," thug e rabhadh. "Rinn thu an cothrom mo mharbhadh. Tha thu ann am meadhan stoirm shit an-dràsta."
  
  "Ceart gu leòr," thuirt Nina le sùil chruaidh. "Seo far a bheil mi as fheàrr."
  
  
  aon-deug
  Bun-bheachd na ceiste
  
  
  Chaidh am fuadach aig Sam far an rathaid chun ear air an A68, a' dèanamh air neo-aithnichte.
  
  "Càit a bheil thu gam thoirt?" - dh'fhaighnich Sam, a 'cumail a ghuth rèidh agus càirdeil.
  
  "Fag," fhreagair an duine.
  
  "Pàirc Dhùthchail Vogri?" Fhreagair Sam gun smaoineachadh.
  
  "Tha, Sam," fhreagair an duine.
  
  Smaoinich Sam air freagairt Swift airson mionaid, a" measadh na h-ìre cunnart co-cheangailte ris an àite. B" e àite gu math snog a bh" ann dha-rìribh, chan e àite far am biodh e gu riatanach air a sgoltadh no air a chrochadh bho chraoibh. Gu dearbh, bhathas an-còmhnaidh a" tadhal air a" phàirc leis gur e àite coillteach a bh" ann far am biodh daoine a" tighinn a chluich goilf, a" coiseachd, no a" toirt aoigheachd don chloinn aca air an raon-cluiche còmhnaidh. Bha e a" faireachdainn nas fheàrr sa bhad. Thug aon rud air e faighneachd a-rithist. "Co-dhiù, dè an t-ainm a th" ort, a charaid? Tha thu a" coimhead glè eòlach, ach tha mi teagmhach gu bheil mi eòlach ort. "
  
  "Is e m" ainm Seòras Masters, Sam. Tha sibh eòlach orm bho na dealbhan grànda dubh is geal, le cead bho ar caraid dha chèile Aidan bhon Edinburgh Post," mhìnich e.
  
  "Le bhith a" bruidhinn mu dheidhinn Aidan mar charaid, a bheil thu goirt no an e dha-rìribh do charaid a th" ann?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "Chan e, tha sinn nar caraidean ann an dòigh seann-fhasanta an fhacail," fhreagair Seòras, gun a shùilean a thoirt far an rathaid. "Bheir mi thu gu Vogri gus an urrainn dhuinn bruidhinn, agus an uairsin leigidh mi air falbh thu." Thionndaidh e a cheann gu slaodach gus Sam a bheannachadh leis an abairt aige agus thuirt e, "Cha robh mi airson do ghoid, ach tha thu dualtach dèiligeadh le fìor chlaon-bhreith mus tuig thu eadhon na tha a" dol. Tha an dòigh anns am bi smachd agad ort fhèin aig àm gnìomhachd gath nas fhaide na mi."
  
  "Bha an deoch orm nuair a chuir thu mo choire ann an seòmar nam fear, a Sheòrais," dh" fheuch Sam ri mìneachadh, ach cha robh buaidh ceartachaidh sam bith aige. "Dè bha còir agam smaoineachadh?"
  
  Rinn Seòras Masters gàire. "Tha mi creidsinn nach robh dùil agad gum faiceadh tu cuideigin cho eireachdail riumsa sa bhàr seo. B" urrainn dhomh rudan a dhèanamh nas fheàrr...no dh" fhaodadh tu barrachd ùine a chaitheamh gu sobr."
  
  "Hey, b" e mo cho-là-breith fucking a bh "ann," dhìon Sam. "Bha còir agam a bhith feargach."
  
  "Is dòcha, ach chan eil e gu diofar a-nis," thuirt Seòras an aghaidh. "Ruith thu air falbh an uairsin agus ruith thu air falbh a-rithist gun eadhon cothrom a thoirt dhomh na tha mi ag iarraidh bhuat a mhìneachadh."
  
  "Tha mi creidsinn gu bheil thu ceart," rinn Sam osnaich agus iad a" tionndadh air an rathad a bha a" dol gu sgìre bhrèagha Vogri. Nochd an taigh Bhictòrianach às an d" fhuair a" phàirc ainm tro na craobhan leis gun do dh" fhàs an càr gu mòr nas slaodaiche.
  
  "Cuiridh an abhainn am falach ar còmhradh," thuirt Seòras, "air eagal gu bheil iad a" coimhead no a "cluinntinn."
  
  " iad ? Rinn Sam gàire, air a bheò-ghlacadh le paranoia an neach-glacaidh aige, an aon fhear a bha beagan mhionaidean air ais air a bhith a" càineadh beachdan paranoid Sam fhèin. "Tha thu a" ciallachadh, duine sam bith nach fhaca an carnabhail de luath-fucking a bha sinn a" dèanamh an ath dhoras?"
  
  "Tha fios agad cò iad, Sam. Bha iad gu math foighidneach, a" coimhead ort fhèin agus an neach-eachdraidh eireachdail... a" coimhead Dàibhidh Perdue...," thuirt e agus iad a" coiseachd gu bruaichean Abhainn Tyne, a bha a" sruthadh tron oighreachd.
  
  "Fuirich, a bheil thu eòlach air Nina agus Perdue?" Ghluais Sam. "Dè a th" aca ri dhèanamh carson a tha thu gam leantainn?"
  
  Rinn Seòras osna. Tha an t-àm ann faighinn gu cridhe na cùise. Stad e gun fhacal eile a ràdh, a" cìreadh na fàire le a shùilean falaichte fo mhalaidhean mì-mhodhail. Thug an t-uisge faireachdainn sith dha Sam, Oidhche fo shruth nan neoil ghlas. Chaidh a fhalt tarsainn air aodann agus e a" feitheamh ri Seòras an adhbhar aige a shoilleireachadh.
  
  "Cumaidh mi goirid e, a Sham," thuirt Seòras. "Chan urrainn dhomh mìneachadh a-nis ciamar a tha fios agam air a h-uile càil seo, ach dìreach creid mi gu bheil fios agam." A 'toirt fa-near gun robh an neach-naidheachd dìreach a' coimhead air gun abairt, lean e air. "A bheil a" bhidio Dread Serpent agad fhathast, Sam? A" bhidio a chlàraich thu nuair a bha thu uile anns a" Bhaile Chaillte, a bheil e leat?"
  
  Smaoinich Sam gu sgiobalta. Chuir e roimhe na freagairtean aige a chumail neo-shoilleir gus am biodh e cinnteach às na bha dùil aig George Masters. "Chan e, dh" fhàg mi nota leis an Dr Gould, ach tha i thall thairis. "
  
  "Dìreach?" Fhreagair Seòras gu mì-mhodhail. "Bu chòir dhut na pàipearan-naidheachd a leughadh, Mgr. Neach-naidheachd ainmeil. Shàbhail i beatha ball ainmeil den bhaile aice an-dè, agus mar sin an dàrna cuid tha thu a" laighe rium no tha i comasach air bilocation. "
  
  "Seall, dìreach innis dhomh na tha agad ri innse dhomh, air sgàth Dhè. Air sgàth do bheachd shitty chuir mi dheth an càr agam agus feumaidh mi fhathast dèiligeadh ris an diùid sin nuair a chuireas tu crìoch air a bhith a" cluich gheamannan sa phàirce, "thuirt Sam.
  
  "A bheil bhidio den "Nathair uamhasach" agad còmhla riut?" Rinn Seòras a-rithist leis an dòigh aige fhèin air eagal. Bha a h-uile facal mar òrd a" bualadh air anvil ann an cluasan Sam. Cha robh dòigh aige a-mach às a" chòmhradh, agus cha robh dòigh a-mach às a" phàirc às aonais Seòras.
  
  "An... nathair uamhasach?" Lean Sam. Cha robh mòran fios aige mu na rudan a bha Perdue ag iarraidh air filmeadh ann an doimhneachd beinne ann an Sealan Nuadh, agus b" fheàrr leis mar sin. Mar bu trice bha a fheòrachas air a chuingealachadh ris na bha ùidh aige ann, agus cha b" e fiosaig agus àireamhan a phuing làidir.
  
  "Iosa Criosd!" Rinn Seòras fearg na òraid mhall, chiùin. "Nathair uamhasach, pictogram air a dhèanamh suas de shreath de chaochladairean agus de shamhlaidhean, Splinter! Cuideachd aithnichte mar co-aontar! Càite bheil an clàradh seo?
  
  Thog Sam a làmhan ann an gèilleadh. Mhothaich daoine fo sgàileanan guthan àrda dithis fhireannach a" coimhead a-mach às na h-àiteachan falaich aca, agus thionndaidh an luchd-turais a dh"fhaicinn cò mu dheidhinn a bha an ùpraid. "Ceart gu leòr, a Dhia! Gabh fois," thuirt Sam gu cruaidh. "Chan eil na dealbhan agam còmhla rium, a Sheòrais. Chan ann an seo agus an-dràsta. Carson?"
  
  "Cha bu chòir na dealbhan seo a dhol a-steach do làmhan Dhaibhidh Perdue, tha thu a" tuigsinn? - Thug Seòras rabhadh le crith-thalmhainn. "A-chaoidh! Chan eil dragh agam dè a tha thu a" dol a dh" innse dha, Sam. Dìreach cuir às dha. Truailleadh na faidhlichean, ge bith dè."
  
  "Is e sin a tha a" cur dragh air, a charaid," thuirt Sam ris. "Bhithinn a" dol cho fada ri bhith ag ràdh gu bheil e trom leis."
  
  "Tha mi mothachail air sin, a charaid," thuirt Seòras air ais aig Sam. "Sin an duilgheadas dona. Tha e air a chleachdadh le pupaid tòrr, tòrr nas motha na e fhèin."
  
  "Siad?" Dh'fhaighnich Sam gu co-sheòrsach, a 'toirt iomradh air teòiridh paranoid Sheòrais.
  
  Bha an duine le craiceann caol air gu leòr de sheann rudan òga Sam Cleave fhaighinn agus ruith e air adhart, a" glacadh Sam leis a" choileir agus ga chrathadh le neart eagallach. Airson mionaid, bha Sam a" faireachdainn mar leanabh beag air a thilgeil timcheall le St. Bernard, a" toirt air cuimhneachadh gu robh neart corporra Sheòrais cha mhòr mì-dhaonna.
  
  " Eisd a nis, agus èisd gu furachair, a charaid," ars esan ri aodann Sam, a h-anail a" fàileadh tombaca agus mint. "Ma gheibh Dàibhidh Perdue an co-aontar seo, bheir Òrdugh na Grèine Duibhe buaidh!"
  
  Dh'fheuch Sam gu dìomhain ri làmhan an duine loisgte a leigeil ma sgaoil, a-mhàin ga fhàgail nas feargach ri Eubha. Chrath Seòras a-rithist e agus an uairsin leig e a-mach e cho obann is gun do thuit e air ais. Fhad "s a dh" fheuch Sam ri a bhunait a lorg, thàinig Seòras nas fhaisge. "A bheil thu eadhon a" tuigsinn dè a tha thu ag adhbhrachadh? Cha bu chòir dha Perdue obrachadh leis an Dread Serpent. Is e an sàr-eòlaiche air a bheil iad air a bhith a" feitheamh gus an duilgheadas math math seo fhuasgladh bho leasaich am balach òrail a bh" aca roimhe e. Gu mì-fhortanach, thuirt balach òir gu robh cogais aige agus sgrios e an obair aige, ach cha b 'ann mus do rinn a' mhaighdeann lethbhreac dheth fhad 'sa bha e a' glanadh an rùm aige. Chan fheumar innse dhut, bha i na gnìomhaiche, ag obair don Gestapo."
  
  "An uairsin cò a bha am balach òir aca?" dh'fhaighnich Sam.
  
  Choimhead Seòras air Sam, le iongnadh. "Chan eil fhios agad? An cuala tu a-riamh mu fhear air an robh Einstein, mo charaid? Bha Einstein, am fear "Theory of Relativity", ag obair air rudeigin beagan na bu millteach na am boma atamach, ach le feartan co-chosmhail. Seall, is e neach-saidheans a th' annam, ach chan e sàr-eòlaiche a th' annam. Tapadh le Dia cha b" urrainn do dhuine sam bith an co-aontar seo a chrìochnachadh, agus is e sin as coireach gun do sgrìobh an Dr. Coinneach Wilhelm nach maireann e sìos anns a" Bhaile Chaillte. Cha robh còir aig duine a bhith beò san t-sloc nathair fucking seo."
  
  Chuimhnich Sam air an Dotair Wilhelm, aig an robh tuathanas ann an Sealainn Nuadh far an robh am Baile Caillte suidhichte. B" e neach-saidheans Nadsaidheach a bh" ann, gun fhios don mhòr-chuid, air an robh an t-ainm Williams airson grunn bhliadhnaichean.
  
  "Seadh math. Osbarr cheannaich mi seo uile," ghuidh Sam, a" togail a làmhan a-rithist. "Dè a" bhuaidh a th" aig a" cho-aontar seo? Bidh feum agam air leisgeul fìor chruaidh airson seo aithris do Perdue, a dh" fheumas, leis an t-slighe, a bhith a" dealbhadh mo chrìonadh timcheall an-dràsta. Chosg do mhiann seòlta dhomh coinneachadh ris. A Dhia, feumaidh e bhi feargach."
  
  Ghluais Seòras. "Cha bu chòir dhut a bhith air ruith air falbh."
  
  Bha fios aig Sam gu robh e ceart. Nam biodh Sam dìreach air aghaidh a thoirt air Seòras aig an doras aghaidh aige agus faighneachd, bhiodh e air tòrr trioblaid a shàbhaladh dha. An toiseach, bhiodh càr aige fhathast. Air an làimh eile, cha robh caoidh mu shit a thàinig am follais mu thràth a" dèanamh math sam bith dha Sam.
  
  "Chan eil mi soilleir mun fhiosrachadh as mionaidiche, Sam, ach eadar mi fhìn agus Aidan Glaston, is e a" cho-aontachd san fharsaingeachd gun cuidich an co-aontar seo ri gluasad mòr ann am paradigm fiosaigs a th" ann an-dràsta," dh"aidich Seòras. "Bho na bha e comasach dha Aidan a chruinneachadh bho na stòran aige, bidh an àireamhachadh seo ag adhbhrachadh mì-riaghailt aig ìre cruinne. Leigidh seo leis an nì briseadh tron bhrat eadar tomhasan, ag adhbhrachadh gum bi ar fiosaig fhèin a" bualadh leis na tha air an taobh eile. Rinn na Nadsaidhean deuchainn air, coltach ri tagraidhean an Teòiridh Achaidh Aonaichte, nach b" urrainnear a dhearbhadh. "
  
  "Agus ciamar a gheibh Black Sun buannachd às an seo, a Mhaighstir-sgoile?" - Dh'fhaighnich Sam, a 'cleachdadh a thàlant naidheachdais gus a bhith a' tuigsinn cac. "Tha iad a" fuireach san aon ùine agus àite ris a" chòrr den t-saoghal. Tha e gòrach a bhith a" smaoineachadh gun dèanadh iad deuchainn air crap a sgriosadh iad còmhla ris a h-uile càil eile."
  
  "Is dòcha mar sin, ach an do dh" obraich thu a-mach leth a "chrap neònach, toinnte a rinn iad aig àm an Dàrna Cogaidh?" chuir Seòras an aghaidh. "Cha robh a" mhòr-chuid de na dh" fheuch iad ri dhèanamh gu feum sam bith, agus a dh" aindeoin sin chùm iad orra a" dèanamh dheuchainnean uamhasach dìreach gus faighinn seachad air a" chnap-starra seo, a" creidsinn gun toireadh e air adhart an eòlas air obair saidheansan eile - na saidheansan sin nach urrainn dhuinn a dhèanamh. fhathast ga thuigsinn. Cò tha ag ràdh nach e dìreach oidhirp iongantach eile a tha seo gus an cuthach agus an smachd aca a chumail suas?"
  
  "Tha mi a" tuigsinn na tha thu ag ràdh, a Sheòrais, ach gu h-onarach chan eil mi a" smaoineachadh gu bheil eadhon iad cho seòlta. Co-dhiù, feumaidh adhbhar susbainteach a bhith aca airson a bhith ag iarraidh seo a choileanadh, ach dè a dh" fhaodadh a bhith? Rinn Sam argamaid. Bha e airson George Masters a chreidsinn, ach bha cus tuill anns na teòiridhean aige. Air an làimh eile, a" breithneachadh le eu-dòchas an duine seo, b" fhiach co-dhiù an sgeulachd aige a sgrùdadh.
  
  "Seall, Sam, co-dhiù a tha thu gam chreidsinn no nach eil, dìreach dèan fàbhar dhomh agus thoir sùil air an seo mus leig thu le Daibhidh Perdue a làmhan fhaighinn air a" cho-aontar seo," ghuidh Seòras.
  
  Chrath Sam le aonta. "Is e duine math a th" ann. Nam biodh trom-inntinn sam bith anns na casaidean sin, bhiodh e air e fhèin a sgrios, creid mi."
  
  "Tha fios agam gur e gràdh-daonna a th" ann. Tha fios agam mar a rinn e fucked Black Sun sia dòighean gu Didòmhnaich nuair a thuig e na bha iad a" dealbhadh airson an t-saoghail, Sam, "mhìnich an neach-saidheans slurred gu mì-fhoighidneach. "Ach is e an rud nach urrainn dhomh a bhith a" faighinn a-mach thugad nach eil Purdue mothachail air a phàirt anns an sgrios. Tha e gu math aineolach gu bheil iad a" cleachdadh a shàr-eòlais agus a fheòrachas inneach gus a stiùireadh dìreach a-steach don àibheis. Chan eil e gu diofar a bheil e ag aontachadh no nach eil. B' fheàrr gun fhios aige càit a bheil an co-aontar no marbhaidh iad e... agus thusa 's a' bhean às an Òban."
  
  Mu dheireadh, fhuair Sam am beachd. Chuir e roimhe a chuid ùine a chuir seachad mus tionndaidh e an fhilm gu Perdue, mura biodh e ach airson buannachd an teagamh a thoirt do Sheòras Masters. Bhiodh e duilich an amharas a shoilleireachadh gun a bhith a" toirt seachad fiosrachadh cudromach gu stòran air thuaiream. A bharrachd air Perdue, cha robh mòran dhaoine ann a b" urrainn comhairle a thoirt dha mun chunnart a bha an lùib a" chunntais seo, agus eadhon an fheadhainn a b" urrainn... cha bhiodh fios aige gu bràth am biodh earbsa annta.
  
  "Thoir dhachaigh mi, mas e do thoil e," dh" fhaighnich Sam don neach-glacaidh aige. "Nì mi sgrùdadh air an seo mus dèan mi dad, ceart gu leòr?"
  
  "Tha earbsa agam annad, Sam," thuirt Seòras. Bha e nas coltaiche ri ultimatum na gealladh earbsa. "Mura sgrios thu an clàradh seo, bidh aithreachas ort airson ùine ghoirid de na tha air fhàgail de do bheatha."
  
  
  12
  Olga
  
  
  Aig deireadh a chuip, ruith Casper Jacobs a chorragan tro fhalt gainmhich, ga fhàgail spìosrach air a cheann mar rionnag pop Eighties. Bha a shùilean air an dòrtadh le fuil bho leughadh fad na h-oidhche, an taobh eile de na bha e an dòchas air an oidhche - fois a ghabhail agus beagan cadal fhaighinn. An àite sin, chuir an naidheachd mu lorg an Nathair Dread fearg air. Bha e gu mòr an dòchas nach robh Zelda Bessler no na lapdogs aice fhathast a" gabhail ris na naidheachdan.
  
  Bha cuideigin bhon taobh a-muigh a" dèanamh fuaim uamhasach, rud a dh" fheuch e ri dearmad a dhèanamh an toiseach, ach eadar na h-eagal a bh" air mun t-saoghal olc a bha gu bhith ann agus dìth cadail, bha tòrr ann nach b" urrainn dha a ghiùlan an-diugh. Bha e coltach ri truinnsear tuitidh agus beagan tubaist às deidh sin air beulaibh an dorais aige, agus an uairsin a" crathadh inneal-rabhaidh càr.
  
  " O, air son Dhe, ciod a nis?" - ghlaodh e gu h-ard. Ruith e chun an dorais aghaidh, deiseil airson a shàrachadh a thoirt a-mach ge bith cò a chuir dragh air. A" putadh an dorais gu aon taobh, thuirt Casper, "Dè an ainm a tha naomh uile a tha a" dol an seo?" Rinn na chunnaic e aig bonn na staidhre a bha a" dol suas chun an t-slighe-draibhidh aige dì-armachadh sa bhad. Bha am fionn as iongantaiche a" squat ri taobh a" chàir aige, a" coimhead dubhach. Air a" chabhsair air a beulaibh bha praiseach de chèic agus bàlaichean icing a bhuineadh do chèic bainnse mhòr roimhe seo.
  
  Nuair a choimhead i air Casper gu deònach, chuir a sùilean soilleir uaine iongnadh air. "Feuch, a dhuine uasail, na bi feargach! Is urrainn dhomh a h-uile càil a dhubhadh às aig an aon àm. Seall, tha an stain air do chàr dìreach a" reòthadh."
  
  "Chan eil, chan eil," rinn e gearan, a" cumail a làmhan a-mach le leisgeul, "feuch na gabh dragh mun chàr agam. An seo, leig dhomh do chuideachadh. " Chuir dà squeals agus brùth air a" phutan smachd aig astar air an t-seata iuchraichean aige an inneal-rabhaidh caoineadh. Rinn Casper cabhag gus am bòidhchead sobbing a chuideachadh gus a" chèic millte a thogail. "Feuch nach glaodh thu. Hey, innsidh mi dhut dè. Cho luath "s a gheibh sinn seo air a rèiteachadh, bheir mi thu chun taigh-fuine ionadail agad agus cuiridh mi a" chèic ùr na àite. Air leam."
  
  "Tapadh leat, ach chan urrainn dhut seo a dhèanamh," rinn i srann, a" cruinneachadh dòrlach de sgeadachadh batter agus marzipan. "Chì thu, rinn mi fhìn a" chèic seo. Thug e dà latha dhomh, agus bha seo às deidh dhomh na sgeadachaidhean gu lèir a dhèanamh le làimh. Tha thu a" faicinn, "s e cèic bainnse a bh" ann. Chan urrainn dhuinn dìreach cèic bainnse a cheannach bho stòr sam bith an àite sam bith."
  
  Bhris a sùilean fala, làn de dheòir, cridhe Casper. Chuir e gu deònach a làmh air a forearm agus shuath e gu socair i gus a cho-fhaireachdainn a nochdadh. Air a bheò-ghlacadh leatha, dh"fhairich e pang na bhroilleach, am pang eòlach sin de bhriseadh-dùil a thig nuair a tha fìrinn chruaidh mu choinneimh. Bha Casper a" faireachdainn pian a-staigh. Cha robh e airson an fhreagairt a chluinntinn, ach bha e gu mòr airson a" cheist fhaighneachd. "A bheil... I-a bheil a" chèic f-airson do bhanais?" chual e a bhilean ga bhrath.
  
  ' Feuch nach abair thu ! Feuch gum bi thu nad mhaighdeann-bainnse no rudeigin. Airson gràdh Dhè, na bi nad bhean-bainnse!" bha coltas gu robh a chridhe a' sgreuchail. Cha robh e riamh ann an gaol roimhe, ach a-mhàin teicneòlas agus saidheans, b' e sin. Sheall am fionn lag air tro a deòir. theich fuaim beag tachasach as a h-aghaidh mar a nochd gàire borb air a h-aodann breagha.
  
  "O Dhia, chan eil," chrath i a ceann, a" sathadh agus a" gàireachdainn gu gòrach. "A bheil mi dha-rìribh a" coimhead cho gòrach riut?"
  
  "Tapadh leat, Iosa!" Chual am fiosaig aoibhneach a ghuth a-staigh ri gàirdeachas. Gu h-obann rinn e gàire farsaing oirre, a 'faireachdainn faochadh mòr nach robh i a-mhàin singilte, ach cuideachd gun robh àbhachdas aice. "Ha! Cha b" urrainn dhomh aontachadh tuilleadh! Bachelor an seo! " ghlaodh e gu h-obann. A 'tuigsinn cho gòrach' sa bha sin, bha Casper den bheachd gum b 'urrainn dha rudeigin nas sàbhailte a ràdh. "Co-dhiù, "s e Casper an t-ainm a th" orm," thuirt e, a" cumail a-mach làmh sgròbach. " Dr. Casper Jacobs." Rinn e cinnteach gun do mhothaich i an t-ainm.
  
  Gu sunndach, rug a" bhoireannach bhòidheach air a làmh le a corragan steigeach reothadh agus rinn i gàire, "Bha thu dìreach coltach ri Seumas Bond. Is e m" ainm Olga Mitra, uh... bèicear."
  
  "Olga, am bèicear," rinn e gàire. "Is toigh leam e".
  
  "Èist," thuirt i gu dona, a" sguabadh a gruaidh le a muin, "feumaidh mi a" chèic seo a lìbhrigeadh don bhanais ann an nas lugha na uair a thìde. A bheil beachdan sam bith agad?"
  
  Smaoinich Casper airson mionaid. Bha e fada bho bhith a 'fàgail nighean cho mòr ann an cunnart. B" e seo an aon chothrom a bh" aige air sealladh maireannach a dhèanamh, agus deagh chothrom air sin. Thog e a chorragan sa bhad agus thàinig beachd a-steach na cheann, ag adhbhrachadh pìosan den chèic a dhol às a chèile. "Is dòcha gu bheil beachd agam, a" Bh-Uas Mithra. Fuirich an seo."
  
  Le dealas às ùr, ruith an Casper, a bha gu tric fo smachd, suas an staidhre gu taigh an uachdarain agus ghuidh e air Karen airson cuideachadh. Às deidh na h-uile, bha i daonnan a 'fuine, an-còmhnaidh a' fàgail bunan milis agus bagels anns an lobhta aige. Gus a thoileachas, dh'aontaich màthair an uachdarain cuideachadh a thoirt dha leannan ùr Casper gus a cliù a shàbhaladh. Bha cèic bainnse eile aca deiseil ann an ùine clàraidh às deidh dha Karen beagan fiosan a dhèanamh leatha fhèin.
  
  
  * * *
  
  
  Às deidh dhaibh rèiseadh an-aghaidh ùine airson a" chèic bainnse ùr a dhèanamh, rud a bha gu fortanach dha Olga agus Karen beag an toiseach, bha glainne seiridh aca uile airson an soirbheachas a mhisneachadh.
  
  "Chan e a-mhàin gu bheil mi air an com-pàirtiche foirfe a lorg ann an eucoir sa chidsin," chuir e fàilte air Karen ghràsmhor, a" togail a glainne, "ach tha mi air caraid ùr a dhèanamh cuideachd!" Seo gu co-obrachadh agus caraidean ùra!"
  
  "Tha mi a" toirt taic dha seo, "rinn Casper gàire gu glic, a" brùthadh speuclairean le dithis bhoireannach toilichte. Cha b 'urrainn dha a shùilean a thoirt dheth Olga. A-nis gun robh i socair agus toilichte a-rithist, bha i a" deàrrsadh mar champagne.
  
  "Tapadh leibh millean uair, Karen," thuirt Olga. "Dè a dhèanadh mi mura robh thu air mo shàbhaladh?"
  
  "Uill, tha mi creidsinn gur e an ridire agad thall an sin a chuir a h-uile càil air dòigh, a ghràidh," thuirt Karen, a bha trì fichead sa còig agus a ceann ruadh, a" comharrachadh a glainne aig Casper.
  
  "Tha sin fìor," dh" aontaich Olga. Thionndaidh i gu Casper agus choimhead i gu domhainn na shùilean. "Chan e a-mhàin gun tug e mathanas dhomh airson mo sgiùrsadh agus a" bhreugan a bh" anns a" chàr aige, ach shàbhail e m" asal cuideachd... Agus tha iad ag ràdh gu bheil còmhstri marbh."
  
  Leum cridhe Casper. Air cùlaibh a ghàire agus a choltas do-sheachanta bha blath balach-sgoile ann an seòmar glacaidh nan nigheanan. "Feumaidh cuideigin a" bhana-phrionnsa a shàbhaladh bho bhith a" dol dhan eabar. Is dòcha gur e mise a th" ann cuideachd, "thuirt e, le iongnadh leis an t-seun aige fhèin. Cha robh Casper idir mì-tharraingeach, ach bha an dìoghras aige airson a dhreuchd ga fhàgail na neach nach robh cho càirdeil dha. Gu dearbh, cha b 'urrainn dha a chreidsinn gu robh e fortanach lorg Olga. Chan e a-mhàin gu robh e coltach gu robh an aire aice, ach sheall i gu practaigeach air an stairsnich aige. Lìbhrigeadh pearsanta, le cead bhon dàn, bha e a" smaoineachadh.
  
  "An tig thu còmhla rium a lìbhrigeadh a" chèic?" - dh'fhaighnich i Casper. "Karen, bidh mi air ais gus do chuideachadh le bhith a" glanadh. "
  
  "Nonsense," dh" èigh Karen gu spòrsail. "A dhà, falbh agus cuir air dòigh gun tèid a" chèic a lìbhrigeadh. Dìreach thoir thugam leth bhotal branndaidh, fhios agad, airson na trioblaid," thuirt i.
  
  Air a dhòigh, phòg Olga Karen air a 'ghruaidh. Thug Karen agus Casper seachad seallaidhean buadhach air coltas gu h-obann gath coiseachd de ghrèin nam beatha. Mar gum biodh Karen a" cluinntinn smuaintean an neach-gabhail aice, dh"fhaighnich i, "Cò às a thàinig thu, a mhil? A bheil do chàr pàirceadh faisg air làimh?"
  
  Chuir Casper a shùilean rithe. Bha e airson a bhith aineolach mun cheist a bha cuideachd a" dol thairis air inntinn, ach a-nis chuir Karen an cèill i. Leig Olga sìos a ceann agus fhreagair e iad gun a bhith glèidhte. "O tha, tha an càr agam air a phàirceadh air an t-sràid. Bha mi a" feuchainn ris a" chèic a ghiùlan bhon fhlat agam chun chàr agam nuair a chaill mi mo chothromachadh air sgàth an rathaid gharbh."
  
  "An àros agad?" dh'fhaighnich Kasper. "Seo?"
  
  "Tha, an ath dhoras, tron fheansa. "Is mise do nàbaidh, amaideach," rinn i gàire. "Nach cuala tu am fuaim nuair a dhràibh mi Diciadain? Rinn an luchd-gluasad a leithid de dh" fhuaim "s gu robh mi a" smaoineachadh gu robh mi ann airson fìor chàineadh, ach gu fortanach cha do nochd duine."
  
  Choimhead Casper air Karen le gàire iongantach ach toilichte. "An cluinn thu sin, Karen? Is i an nàbaidh ùr againn."
  
  "Tha mi ga chluinntinn, Romeo," thuirt Karen. "Thòisich a-nis. Tha mi a" ruith a-mach à libations."
  
  "O ifrinn, tha," dh"èigh Olga.
  
  Chuidich e gu faiceallach i gus bonn a" chèic a thogail, pannal fiodha làidir ann an cumadh bonn airgid, còmhdaichte le foil air a bhrùthadh airson a thaisbeanadh. Cha robh am pìos ro iom-fhillte, agus mar sin bha e furasta cothromachadh a lorg eadar an dà rud. Coltach ri Kasper, bha Olga àrd. Le a h-uchdan àrda, craiceann bàn agus falt, agus corp caol ri bròg, b' i an stereotype àbhaisteach ann an taobh an ear na Roinn Eòrpa a thaobh bòidhchead agus àirde. Thug iad a" chèic dhan Lexus aice agus fhuair iad air a lìonadh a-steach don t-suidheachan cùil.
  
  "Thoir leat," thuirt i, a" tilgeil nan iuchraichean air. "Suidhidh mi air a" chùl leis a" chèic."
  
  Nuair a bha iad a 'dràibheadh, bha mìle ceist aig Casper a bha e airson faighneachd don bhoireannach iongantach, ach chuir e roimhe a chluich fionnar. Fhuair e stiùireadh bhuaipe.
  
  "Feumaidh mi a ràdh, tha seo dìreach a" sealltainn gun urrainn dhomh càr sam bith a dhràibheadh gun oidhirp, "thuirt e ri bòstadh agus iad a" ruighinn cùl an talla fàilteachaidh.
  
  "No tha an càr agam dìreach furasta a chleachdadh. Tha fios agad, chan fheum thu a bhith nad neach-saidheans rocaid airson a sgèith," rinn i magadh. Ann am mionaid eu-dòchas, chuimhnich Casper mar a chaidh Dire Serpent a lorg agus gum feumadh e fhathast dèanamh cinnteach nach robh Daibhidh Perdue air a sgrùdadh. Feumaidh gun do sheall e air aodann nuair a chuidich e Olga a" chèic a thoirt don chidsin san talla.
  
  "Casper?" bhrùth i. "Casper, a bheil rudeigin ceàrr?"
  
  "Chan eil, gu dearbh," rinn e gàire. "Dìreach a" smaoineachadh air stuth obrach. "
  
  'S gann a b' urrainn e innse dh'i gu'n robh a teachd agus a choltas maiseach air cur as d'a inntinn, ach b' i an fhirinn gun robh. Is ann dìreach a-nis a chuimhnich e cho seasmhach sa bha e air feuchainn ri fios a chuir gu Perdue gun chomharradh sam bith gun robh e a" dèanamh sin. Às deidh na h-uile, bha e na bhall den Òrdugh, agus nan d 'fhuair iad a-mach gu robh e ann an cahoots le Daibhidh Perdue, bhiodh iad gu cinnteach a' cur crìoch air.
  
  B" e co-thuiteamas mì-fhortanach a bh" ann gum biodh an dearbh raon fiosaig air an robh Kasper na cheann na chuspair The Dread Serpent. Bha eagal air mu dè dh'fhaodadh seo leantainn nam biodh e air a chleachdadh ceart, ach chuir an taisbeanadh tuigseach aig an Dotair Wilhelm air a' cho-aontar Kasper air a shocair ... gu ruige seo.
  
  
  13
  Peann Purdue
  
  
  Bha Perdue feargach. Bha an sàr-eòlaiche mar as trice air a bhith ag obair mar maniac a-riamh bho chaill Sam a dhreuchd. Leis nach robh e comasach dha Sam a lorg tro phost-d, fòn no saideal a" tracadh air a" chàr aige, chaidh Perdue a reubadh eadar faireachdainnean de bhrath agus uabhas. Chuir e am fiosrachadh a bu chudromaiche a bha na Nadsaidhean air falach a-riamh ann an neach-naidheachd rannsachail, agus a-nis lorg e e fhèin a" crochadh air le snàithlean tana de shlàinteachas.
  
  "Ma tha Sam air chall no tinn, chan eil dragh agam!" - chrom e aig Sìne. "Is e an aon rud a tha mi ag iarraidh na dealbhan damn de bhalla a" bhaile chaillte, air sgàth Dhè! Tha mi ag iarraidh ort a dhol dhan taigh aige a-rithist an-diugh, a Shìne, agus tha mi ag iarraidh gun bris thu sìos an doras ma bhios feum air."
  
  Sheall Sìne agus Teàrlach, am buidealair, air a chèile le mòr iomaguin. Cha bhiodh i gu bràth a" dol gu gnìomhan eucorach sam bith airson adhbhar sam bith, agus bha fios aig Perdue air seo, ach bha e gu dùrachdach a" dùileachadh bhuaipe. Sheas Teàrlach, mar a bha e an-còmhnaidh, ann an sàmhchair teann ri taobh bòrd dìnnear Perdue, ach sheall a shùilean cho draghail sa bha e mu na leasachaidhean ùra.
  
  Ann an doras a" chidsin mhòir ann an Reichtisusis, sheas Lilian, bean an taighe, agus dh"èist i. Fhad "s a bha i a" sguabadh sìos an sgeinean às deidh dhi a" bhracaist a dheasaich i a mhilleadh, bha a giùlan sunndach àbhaisteach air a dhol tro phuing ìosal agus chaidh i fodha gu ìre shàmhach.
  
  "Dè tha tachairt don chaisteal againn?" - rinn i gàire, a 'crathadh a cinn. "Dè a chuir dragh cho mòr air sealbhadair na h-oighreachd gun do thionndaidh e gu bhith na leithid de uilebheist?"
  
  Bha i a" caoidh na làithean nuair a bha Perdue e fhèin - socair agus cruinn, suave agus eadhon tàmailteach aig amannan. A-nis cha robh barrachd ceòl a 'cluich bhon obair-lann aige, agus cha robh ball-coise air an Tbh fhad' sa bha e ag èigheach ris an rèitire. Bha Mr Cleave agus an Dr Gould air falbh, agus b' fheudar do Shìne agus Tearlach bochd cur suas ris a' cheannard agus an t-aobhar ùr a bh' aige, co-aontar a fhuair iad air an turas mu dheireadh aca.
  
  Bha e coltach nach robh eadhon solas a 'dol a-steach do uinneagan àrda an taigh mòr. Bha a sùilean a" falbh thairis air na mullaichean àrda agus sgeadachaidhean neo-àbhaisteach, cuimhneachain agus dealbhan mòrail. Cha robh gin de seo gu math tuilleadh. Bha Lillian a" faireachdainn mar gum biodh na dathan fhèin air a dhol à bith bho thaobh a-staigh an taigh mòr shàmhach. "Mar sarcophagus," rinn i osna, a" tionndadh mun cuairt. Sheas figear na slighe, làidir agus eireachdail, agus choisich Lillian dìreach a-steach innte. Theich squeal àrd air an Lillian eagallach.
  
  "O mo Dhia, Lily, is e dìreach mise a th" ann, "rinn a" bhanaltram gàire, a "toirt comhfhurtachd don bhean-taighe bàn le dubhan. "Dè an uairsin a chuir cho togarrach ort?"
  
  Bha Lillian a" faireachdainn faochadh nuair a nochd a" bhanaltram. Chrath i a h-aodann le searbhadair cidsin, a 'feuchainn ri i fhèin a dhèanamh an dèidh tòiseachadh. "Tapadh le Dia gu bheil thu an seo, Lilith," thuirt i. "Tha Mgr Perdue a" dol às mo chiall, tha mi a" mionnachadh dha. Am b" urrainn dhut sedative a thoirt dha airson beagan uairean a thìde? Tha an luchd-obrach air an sàrachadh leis na h-iarrtasan seòlta aige."
  
  "Tha mi a" gabhail ris nach do lorg thu Mgr Cleave fhathast? " - mhol Sister Hurst le sealladh gun dòchas.
  
  "Chan eil, agus tha adhbhar aig Sìne a chreidsinn gun do thachair rudeigin do Mhgr Cleave, ach chan eil cridhe aice innse dha Mgr Perdue... fhathast. Chan ann gus am fàs e beagan nas lugha, fhios agad," rinn Lillian gluasad dòrainneach gus fearg Perdue a chuir an cèill.
  
  "Carson a tha Sìne a" smaoineachadh gun do thachair rudeigin do Sam?" - dh'fhaighnich a' bhanaltram dhan chòcaire sgìth.
  
  Lean Lillian a-null agus thuirt i, "A rèir choltais lorg iad gu robh an càr aige a" tuiteam a-steach do fheansa ann an gàrradh na sgoile air Old Stanton Road, a chaidh a dhubhadh às gu tur. "
  
  "Dè?" Sheas piuthar Hearst gu sàmhach. "O mo Dhia, tha mi an dòchas gu bheil e ceart gu leòr?"
  
  "Chan eil fios againn càil. Cha b" urrainn dha Sìne faighinn a-mach ach gun deach càr Mhgr Cleave a lorg leis na poileis às deidh do ghrunn luchd-còmhnaidh ionadail agus luchd-seilbh gnìomhachais fios a chuir gu ruaig aig astar luath," thuirt bean an taighe rithe.
  
  "O mo Dhia, chan iongnadh gu bheil Daibhidh cho iomagaineach," thuirt i. "Feumaidh tu innse dha sa bhad."
  
  "Le gach spèis, a" Bh-Uas Hearst, nach eil e craicte gu leòr fhathast? Bidh an naidheachd seo ga phutadh thairis air an oir. Chan eil e air dad ithe, mar a chì thu," thuirt Lillian ris a" bhracaist a chaidh a thilgeil, "agus chan eil e a" cadal idir, ach nuair a bheir thu dòs dha. "
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dha innse. Aig an ìre seo, tha e coltach gu bheil e den bheachd gu bheil Mgr Cleave air a bhrath no gu bheil e dìreach ga mhothachadh gun adhbhar sam bith. Ma tha fios aige gu bheil cuideigin air a bhith a" sealg a charaid, is dòcha nach bi e cho dìorrasach. An do smaoinich thu a-riamh air seo?" Mhol piuthar Hurst. "Bruidhnidh mi ris".
  
  Chrath Lillian. Is dòcha gu robh a" bhanaltram ceart. "Uill, bhiodh tu mar an duine as fheàrr a dh" innseadh dha. Às deidh na h-uile, thug e thu air turas timcheall na h-obair-lann aige agus roinn e cuid de chòmhraidhean saidheansail riut. Tha earbsa aige annad."
  
  "Tha thu ceart, Lily," dh"aidich a" bhanaltram. "Leig leam bruidhinn ris fhad "s a nì mi sgrùdadh air an adhartas aige. cuidichidh mi e le seo."
  
  "Tapadh leibh, Lilith. Tha thu nad thiodhlac bho Dhia. Tha an t-àite seo air a bhith na phrìosan dhuinn uile bho thàinig an ceannard air ais," ghearain Lillian mun t-suidheachadh.
  
  "Na gabh dragh, a ghràidh," fhreagair Sister Hearst le gàire misneachail. "Bheir sinn air ais e ann an cumadh math."
  
  "Madainn mhath, Mgr Perdue," rinn a "bhanaltram gàire nuair a chaidh i a-steach don chafaidh.
  
  "Madainn mhath, Lilith," chuir e fàilte sgìth.
  
  "Tha e neo-àbhaisteach. An do dh'ith thu dad? Thuirt i. "Feumaidh tu ithe airson an urrainn dhomh do làimhseachadh.
  
  "Air sgàth Dhè, dh" ith mi pìos toast," thuirt Perdue gu mì-fhoighidneach. "Cho fad "s as aithne dhomh, bidh seo gu leòr."
  
  Cha b' urrainn dhi argamaid a dhèanamh le sin. Dh" fhaodadh Sister Hearst faireachdainn an teannachadh san t-seòmar. Bha Sìne gu dùrachdach a" feitheamh ri ainm-sgrìobhte Perdue air an sgrìobhainn, ach dhiùlt e soidhnigeadh mus deach i gu taigh Sam airson sgrùdadh.
  
  "Faodaidh e feitheamh?" - dh' fharraid a' bhanaltrum air Sìne gu socair. Bha suilean Sìne a" suirghe ri Perdue, ach phut e air ais a chathair agus thuislich e air a chasan le beagan taic bho Theàrlach. Chrath i ris a" bhanaltram agus chruinnich i na sgrìobhainnean, a" gabhail beachd Nurse Hurst sa bhad.
  
  "Falbh a Shìne, faigh mo dhealbh bho Sam!" Dh'èigh Perdue às a dèidh nuair a dh'fhàg i an seòmar mòr agus chaidh i suas dhan oifis aice. "An cuala i mi?"
  
  "Chuala i thu," dhearbh Sister Hearst. "Tha mi cinnteach gum falbh i a dh" aithghearr. "
  
  "Tapadh leat, a Theàrlaich, is urrainn dhomh seo a làimhseachadh," rinn Perdue comhar air a bhuidealair, ga chuir air falbh.
  
  "Tha, a dhuine uasail," fhreagair Teàrlach agus dh"fhalbh e. Mar bu trice bha faireachdainn clachach a' bhuidealair air a chuartachadh le briseadh-dùil agus bròn, ach dh'fheumadh e an obair a thiomnadh dha na gàirnealairean agus an luchd-glanaidh.
  
  "Tha thu a" cur dragh ort, Mgr Perdue, "thuirt Nurse Hurst, a" toirt Perdue a-steach don t-seòmar suidhe, far am biodh i mar as trice a "measadh an adhartais aige.
  
  "Daibhidh, a ghràidh, Dàibhidh no Dàibhidh," chuir e ceart i.
  
  "Ceart gu leòr, stad air a bhith cho mì-mhodhail ris an luchd-obrach agad," thuirt i, a" feuchainn ri a guth a chumail eadhon gus nach dèan thu nàimhdeil dha. "Chan e an coire fhèin a th" ann."
  
  "Bha Sam fhathast a dhìth. A bheil fios agad air?" Bha Perdue a" magadh fhad "s a bha i a" tarraing air a mhuin.
  
  "Chuala mi," fhreagair i. "Ma dh" fhaodadh mi faighneachd, dè a tha cho sònraichte mun fhilm seo? Chan eil e mar gum biodh tu a" losgadh prògram aithriseach air ceann-ama teann no rud sam bith mar sin."
  
  Chunnaic Perdue Nurse Hearst mar charaid tearc, cuideigin a thuig an ùidh a bh" aige ann an saidheans. Cha robh dragh aige earbsa a chur innte. Le Nina air falbh agus Sìne mar fo-cheannard, b" i a bhanaltram an aon bhoireannach a bha e a" faireachdainn faisg air na làithean seo.
  
  "A rèir rannsachadh, thathas a" creidsinn gur e seo aon de theòiridhean Einstein, ach bha an smuain gum faodadh e obrachadh ann an cleachdadh cho uamhasach is gun do sgrios e e. Is e an aon rud, chaidh a chopaigeadh mus deach a sgrios, fhios agad, "thuirt Perdue, a shùilean aotrom gorm dorcha le dùmhlachd. Bha dath eadar-dhealaichte air sùilean Dhaibhidh Perdue. Bha rudeigin sgòthach, chaidh rudeigin nas fhaide na a phearsantachd. Ach cha robh fios aig Nurse Hurst air pearsantachd Perdue cho math ri feadhainn eile, agus mar sin cha robh i a" faicinn cho uamhasach ceàrr sa bha cùisean leis an euslainteach aice. "
  
  "Agus a bheil an co-aontar seo aig Sam?" dh'fhaighnich i.
  
  "Tha e a" dèanamh. Agus feumaidh mi tòiseachadh ag obair air sin, "mhìnich Perdue. A-nis bha a ghuth cha mhòr ciallach. "Feumaidh fios a bhith agam dè a th" ann, dè nì e. Feumaidh fios a bhith agam carson a chùm Òrdugh na Grèine Duibhe seo cho fada, carson a bha an Dr Ken Williams a" faireachdainn gu robh feum air a thiodhlacadh far nach fhaigheadh duine thuige. No," thuirt e, "...carson a bha iad a' feitheamh."
  
  "Dè an òrdugh?" Rinn i gàire.
  
  Gu h-obann thàinig e am follais air Perdue nach robh e a" bruidhinn ri Nina, no Sam, no Sìne, no duine sam bith a bha eòlach air a bheatha dhìomhair. "Hmm, dìreach aon bhuidheann ris an robh mi a" ruith a-steach roimhe seo. Chan eil dad sònraichte."
  
  "Tha fios agad, chan eil an cuideam seo cuideachail airson do shlànachadh, Daibhidh," chomhairlich i. "Ciamar as urrainn dhomh do chuideachadh gus an co-aontar seo fhaighinn? Nam biodh sin agad, dh" fhaodadh tu fuireach trang an àite a bhith a" cur uamhas air an luchd-obrach agad agus mise leis na tantrums sin uile. Tha do chuideam-fala àrd agus tha do chridhe goirid a" dèanamh do shlàinte nas miosa, agus chan urrainn dhomh leigeil le sin tachairt."
  
  "Tha fios agam gu bheil sin fìor, ach gus am bi bhidio agam de Sam, chan urrainn dhomh fois a ghabhail," thuirt Perdue.
  
  "Tha an Dr Patel an dùil gun cùm mi ris na h-inbhean aige taobh a-muigh an stèidheachd, a bheil thu a" tuigsinn? Ma chumas mi ag adhbhrachadh dhuilgheadasan a tha a" bagairt air beatha, tha e a" dol a chuir na theine oir chan urrainn dhomh a bhith a" dèanamh m" obair," rinn i gearan a dh"aona ghnothach gus toirt air a bhith duilich.
  
  Cha robh Perdue air a bhith eòlach air Lilith Hearst airson ùine mhòr, ach a bharrachd air a chiont gnèitheach mu na thachair don duine aice, bha rudeigin de dhàimh saidheans aige mu deidhinn. Bha e cuideachd a" faireachdainn gum faodadh ise a bhith mar an aon cho-obraiche a bh" aice san oidhirp aige na dealbhan bho Sam fhaighinn, gu h-àraidh leis nach robh bacadh sam bith aice mu dheidhinn. Bha a h-aineolas dha-rìribh na thoileachas dha. An rud nach robh fios aice a leigeadh leatha a chuideachadh airson an aon adhbhar a bhith ga chuideachadh gun chàineadh no beachd sam bith - dìreach mar a chòrd e ri Perdue.
  
  Chuir e sìos a mhiann fiadhaich airson fiosrachadh a bhith a 'nochdadh mì-chinnteach agus reusanta. "Nam b" urrainn dhut Sam a lorg agus faighneachd dha airson an fhilm, bhiodh sin na chuideachadh mòr. "
  
  "Ceart gu leòr, leig dhomh fhaicinn dè nì mi," thuirt i ris, "ach feumaidh tu gealltainn dhomh gun toir thu beagan làithean dhomh. Aontaichidh sinn gum bu chòir dhomh fhaighinn an ath sheachdain nuair a bhios an ath choinneamh againn. Mar seo?"
  
  Chrath Perdue. "Tha sin reusanta."
  
  "Ceart gu leòr, a-nis na bi a" bruidhinn tuilleadh mu dheidhinn matamataigs agus frèaman a tha a dhìth. Feumaidh tu fois a ghabhail airson atharrachadh. Thuirt Lily rium nach ann ainneamh a bhios tu a" cadal, agus gu fìrinneach, tha na comharran deatamach agad a" sgreuchail gu bheil e fìor, Daibhidh," thuirt i ann an tòna iongantach cridheil a dhearbh a tàlant airson dioplòmasaidh.
  
  "Dè tha seo?" - dh'fhaighnich e agus i a 'tarraing vial beag de fhuasgladh uisgeach a-steach don steallaire.
  
  "Dìreach cuid de Valium IV gus do chuideachadh le bhith a" cadal beagan uairean a thìde eile, "thuirt i, a" tomhas na tha ann le sùil. Tron tiùb stealladh, chluich an solas leis an stuth a-staigh, a" toirt deàrrsadh naomh dha a bha tarraingeach dhi. Nam faiceadh Lillian a-mhàin e, smaoinich i, gus a bhith cinnteach gu robh solas brèagha fhathast air fhàgail ann an Reichtisusis. Thug an dorchadas ann an sùilean Perdue seachad cadal sìtheil nuair a thàinig an stuth-leigheis gu buil.
  
  Bhris e mar a bha mothachadh ifrinn de losgadh searbhag na veins ga chràdh, ach cha do mhair e ach beagan dhiog mus do ràinig e a chridhe. Riaraichte gun robh Nurse Hurst air aontachadh am foirmle fhaighinn bho bhidio Sam, leig Perdue leis an dorchadas meileabhaid ithe. Bha guthan a 'nochdadh air fàire mus do thuit e gu tur na chadal. Thug Lillian plaide agus cluasag, a chòmhdaich le plaide rùsg. "Dìreach còmhdaich an seo e," chomhairlich Sister Hearst. "Leig leis cadal an seo air an leabaidh airson a-nis. Rud truagh. Tha e sgìth."
  
  "Tha," dh" aontaich Lillian, a" cuideachadh Nurse Hearst gus sealbhadair na h-oighreachd fhalach, mar a chanadh Lillian ris. "Agus taing dhut, gheibh sinn uile fois cuideachd."
  
  "Tapadh leat," thuirt piuthar Hearst. Chaidh a h-aodann fodha gu beagan melancholy. "Tha fios agam cò ris a tha e coltach a bhith a" dèiligeadh ri fear duilich san taigh. Is dòcha gu bheil iad a" smaoineachadh gu bheil iad an urra, ach nuair a tha iad tinn no air an leòn faodaidh iad a bhith nam fìor phian san asal."
  
  "Amen," fhreagair Lillian.
  
  "Lillian," thuirt Teàrlach gu socair, ged a dh" aontaich e gu tur le bean an taighe. "Tapadh leat, a phiuthar Hurst. Am fuirich thu airson lòn?"
  
  "O, chan eil, tapadh leat, a Theàrlaich," rinn a "bhanaltram gàire, a" pacadh a cùis mheidigeach agus a "tilgeil air falbh na seann bannan. "Feumaidh mi cuid de mhearachdan a ruith ron ghluasad oidhche agam aig a" chlinic a-nochd."
  
  
  14
  Co-dhùnadh cudromach
  
  
  Cha b" urrainn dha Sam fianais cinnteach a lorg gun robh an Nathair Dread comasach air na h-uamhasan agus an sgrios a dh" fheuch Seòras Masters ri toirt a chreidsinn air. Ge bith càite an do thionndaidh e chaidh a choinneachadh le mì-chreidimh no aineolas, rud a dhearbh a bheachd gur e seòrsa de chuthach paranoideach a bh" ann am Maighstirean. Ach, bha coltas cho dùrachdach air gun do chùm Sam ìomhaigh ìosal bho Perdue gus an robh fianais gu leòr aige, nach b" urrainn dha fhaighinn bho na stòran àbhaisteach aige.
  
  Mus do chuir e am film a-steach gu Purdue, cho-dhùin Sam aon turas mu dheireadh a dhèanamh gu stòr brosnachaidh fìor earbsach agus neach-glèidhidh gliocas dìomhair - an aon agus an aon Aidan Glaston. Leis gu robh Sam air artaigil Glaston fhaicinn air fhoillseachadh ann an iris pàipear-naidheachd o chionn ghoirid, chuir e roimhe gum biodh an t-Èireannach mar an duine a b" fheàrr airson faighneachd mun Nathair Dread agus na h-uirsgeulan aige.
  
  Às aonais paidhir chuibhlichean, ghairm Sam tacsaidh. Bha e na b" fheàrr na feuchainn ris an long-bhriseadh ris an canadh e a chàr a shàbhaladh, a chuireadh a-mach e. An rud nach robh a dhìth air bha sgrùdadh poileis air an tòir aig astar luath agus an cur an grèim a dh" fhaodadh a bhith ann airson beatha shaoranaich a chuir ann an cunnart agus draibheadh gun chùram. Ged a bha ùghdarrasan ionadail den bheachd gu robh e a dhìth, bha ùine aige na fìrinnean a rèiteach nuair a nochd e mu dheireadh.
  
  Nuair a ràinig e an Dùn Èideann Post, chaidh innse dha gu robh Aidan Glaston air obair. Cha robh an deasaiche ùr eòlach air Sam gu pearsanta, ach leig i leis beagan mhionaidean a chaitheamh san oifis aice.
  
  "Janice Noble," rinn i gàire. "Tha e na thoileachas dhomh coinneachadh ri riochdaire cho cliùiteach nar dreuchd. Feuch gum bi suidhe agad."
  
  "Tapadh leat, a" Bh-Uas Noble," fhreagair Sam, le faochadh gu robh na h-oifisean falamh sa mhòr-chuid de luchd-obrach an-diugh. Cha robh de dhuil aige ri na seann seilcheagan fhaicinn a bha a" stobadh air nuair a bha e na fhear-reubainn, gun eadhon a bhith a" suathadh an sròin anns an cliù agus an t-soirbheachas aige. "Nì mi e gu sgiobalta," thuirt e. "Feumaidh fios a bhith agam càite an cuir mi fios gu Aidan. Tha fios agam gur e fiosrachadh dìomhair a tha seo, ach feumaidh mi fios a chuir thuige mun sgrùdadh agam fhìn an-dràsta."
  
  Lean i air adhart air a h-uilllean agus chrom i a làmhan gu socair. Bha an dà chaol-dùirn aice air an sgeadachadh le fàinneachan de dh"òr tiugh, agus rinn na bracelets fuaim uamhasach nuair a bhuail iad uachdar snasta a" bhùird. "Mgr Cleave, bu mhath leam do chuideachadh, ach mar a thuirt mi na bu thràithe, tha Aidan ag obair gu dìomhair air misean a tha mothachail gu poilitigeach agus chan urrainn dhuinn pàigheadh airson a chòmhdach. Tha thu a" tuigsinn cò ris a tha e coltach. Cha bu chòir dhut eadhon a bhith air sin iarraidh orm."
  
  "Tha mi mothachail," thuirt Sam, "ach tha na tha mi an sàs ann tòrr nas cudromaiche na beatha dhìomhair neach-poilitigs air choreigin no an cùl-taic àbhaisteach a tha na tabloids dèidheil air sgrìobhadh mu dheidhinn."
  
  Choimhead an neach-deasachaidh sa bhad mì-mhisneachail. Ghabh i tòna na bu duilghe le Sam. "Feuch nach smaoinich thu air sgàth gu bheil thu air cliù agus fortan fhaighinn tro do chom-pàirt nach eil cho gràsmhor as urrainn dhut a chuir a-steach an seo agus gabhail ris gu bheil fios agad cò air a tha na daoine agam ag obair."
  
  "Èist rium, a bhean. Tha feum agam air fiosrachadh de nàdar gu math mothachail, agus tha e a" toirt a-steach sgrios dhùthchannan gu lèir, "thuirt Sam gu làidir. "Chan eil agam ach àireamh fòn."
  
  Rinn i gàire. "Cò dha a tha thu ag obair air a" chùis seo? "
  
  "Gun neo-eisimeileach," fhreagair e gu sgiobalta. "Is e seo rudeigin a dh" ionnsaich mi bho neach-eòlais, agus tha adhbhar agam a chreidsinn gu bheil e dligheach. Is e dìreach Aidan as urrainn seo a dhearbhadh dhòmhsa. Feuch, Miss Noble. Mas e do thoil e."
  
  "Feumaidh mi a ràdh, tha ùidh agam," dh"aidich i, a" sgrìobhadh sìos àireamh loidhne-tìre cèin. "Is e loidhne thèarainte a tha seo, ach na cuir fios ach aon turas, Mgr Cleave. Tha mi a" coimhead air an loidhne seo feuch a bheil thu a" cur bacadh air an duine againn nuair a bhios e ag obair."
  
  "Chan eil duilgheadas ann. Chan fheum mi ach aon ghairm, "thuirt Sam gu dùrachdach. "Tapadh leat, tapadh leat!"
  
  Reamh i a bilean mar a bha i a" sgrìobhadh, gu soilleir draghail mu na thuirt Sam. A" putadh a" phàipeir thuige, thuirt i, "Seall, Mgr Cleave, is dòcha gum b" urrainn dhuinn co-obrachadh air na th" agad?"
  
  "Leig leam dearbhadh an-toiseach an fhiach seo a leantainn, a" Bh-Uas Noble. Ma tha rudeigin ann, is urrainn dhuinn bruidhinn," thuirt e. Bha i a" coimhead riaraichte. Dh" fhaodadh seun agus feartan eireachdail Sam a thoirt a-steach do na Pearly Gates fhad "s a bha e air rolla.
  
  Anns an tacsaidh air an t-slighe dhachaigh, dh'innis na naidheachdan rèidio gur e cumhachd ath-nuadhachail a bhiodh a' mhullach mu dheireadh a thèid a ghairm. Bidh grunn stiùirichean cruinne an làthair aig a" choinneimh, a bharrachd air grunn riochdairean bho choimhearsnachd shaidheansail na Beilge.
  
  "Carson a" Bheilg, de gach àite? " Fhuair Sam e fhèin a" faighneachd gu h-àrd. Cha do thuig e gu robh an dràibhear, boireannach meadhan-aois tlachdmhor, ag èisteachd.
  
  "Is dòcha gur e seo aon de na fiascoes falaichte sin," thuirt i.
  
  "Dè th' agad nad inntinn?" Dh'fhaighnich Sam, chuir e iongnadh mòr air leis an ùidh obann.
  
  "Uill, is i a" Bheilg, mar eisimpleir, dachaigh NATO agus an Aonadh Eòrpach, agus mar sin is urrainn dhomh smaoineachadh gum biodh iad a "toirt aoigheachd do rudeigin mar seo," bhruidhinn i.
  
  "Rudeigin mar... dè? " dh"fhaighnich Sam. A-riamh bhon a thòisich an rud Purdue / Masters seo gu lèir, bha e air a bhith gu tur mì-mhodhail ri cùisean an latha, ach bha coltas gu robh a "bhoireannach gu math fiosrachail, agus mar sin chòrd a còmhradh ris na àite. Ruith i a sùilean.
  
  "O, tha do bheachd-sa cho math riumsa, a bhalaich," rinn i gàire. "Cuir fòn thugam paranoid, ach bha mi an-còmhnaidh a" creidsinn nach robh anns na coinneamhan beaga sin dad ach caraid airson beachdachadh air planaichean borb gus a bhith a" lagachadh riaghaltasan tuilleadh..."
  
  Leudaich a sùilean agus chòmhdaich i a beul le a làmh. "O mo Dhia, thoir maitheanas dhomh airson mionnachadh," ghabh i a leisgeul, airson toileachas Sam.
  
  "Na toir aire sam bith, a bhean-uasal," rinn e gàire. "Tha caraid eachdraiche agam a dh" fhaodadh seòladairean a ghrùdadh."
  
  "O, ceart gu leòr," rinn i osna. "Mar as trice cha bhith mi ag argamaid leis an luchd-siubhail agam."
  
  "Mar sin tha thu a" smaoineachadh gur ann mar seo a tha iad a "truailleadh riaghaltasan?" rinn e gàire, agus e fhathast a" faighinn tlachd à àbhachdas faclan na mnà.
  
  "Tha, tha fios agam. Ach, chì thu, chan urrainn dhomh a mhìneachadh dha-rìribh. Is e seo aon de na rudan sin a tha mi dìreach a" faireachdainn, eil fhios agad? Mar eisimpleir, carson a tha feum aca air coinneamh de sheachdnar stiùirichean an t-saoghail? Dè mu dheidhinn a" chòrr de na dùthchannan? Is fheàrr leam a bhith a' faireachdainn gu bheil e coltach ri gàrradh-sgoile far a bheil dòrlach de sprogs a' tighinn còmhla aig fosadh agus a' chlann eile mar, 'Hey, dè tha sin a' ciallachadh?' ... Tha fios agad?" - rinn i gàire gun chiall.
  
  "Tha, tha mi a" tuigsinn dè tha thu a" faighinn," dh" aontaich e. "Mar sin cha tàinig iad a-mach a dh" innse cò mu dheidhinn a bha a" mhullach?"
  
  Chrath i a ceann. "Tha iad a" bruidhinn air. Damn scam. Tha mi ag innse dhut, tha na meadhanan nam pupaid de na hooligans sin."
  
  Bha aig Sam ri gàire a dhèanamh. Bhruidhinn i gu math coltach ri Nina, agus mar as trice bha Nina mionaideach na bha i an dùil. "Tha mi gad chluinntinn. Uill, bi cinnteach gum bi cuid againn anns na meadhanan a" feuchainn ris an fhìrinn innse, ge bith dè a" chosgais a th" ann."
  
  Thionndaidh a ceann letheach slighe gus an tug i sùil cha mhòr air ais air, ach thug an rathad oirre gun a bhith. "O mo chreach! Tha mi a" cur mo chas damn nam bheul damn a-rithist!" - rinn i gearan. "A bheil thu nad bhall de na meadhanan?"
  
  "Is e neach-naidheachd rannsachail a th" annam, "thuirt Sam, leis an aon rud tarraingeach a chleachd e air mnathan nan VIPan ris an do rinn e agallamh. Aig amannan dh" fhaodadh e toirt orra an fhìrinn uamhasach mu na fir aca fhoillseachadh.
  
  "Dè tha thu a" rannsachadh?" dh' fharraid i 'n a dòigh aoibhinn lain. Dh" fhaodadh Sam innse nach robh briathrachas agus eòlas ceart aice, ach bha a mothachadh coitcheann agus a beachdan soilleir agus loidsigeach.
  
  "Tha mi a" beachdachadh air cuilbheart a dh" fhaodadh stad a chuir air duine beairteach bho bhith a "dèanamh sgaradh fada agus an saoghal a sgrios sa phròiseas," rinn Sam magadh.
  
  A" frasadh aig an sgàthan rearview, rinn an draibhear tacsaidh boireann gàire agus an uairsin shrug e, "Ceart gu leòr ma-thà. Na innis dhomh".
  
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air an neach-siubhail dorcha aice fhathast agus choimhead i gu sàmhach a-mach air an uinneig air an t-slighe air ais chun togalach aige. Bha e coltach gun robh e a" dol suas nuair a chaidh iad seachad air seann ghàrradh na sgoile, ach cha do dh"fhaighnich i carson. Nuair a lean i stiùir an t-seallaidh aige, chan fhaca i ach an sprùilleach a bha coltach ri glainne briste bho thubaist càr, ach bha e neònach gun robh tubaist charbadan air tachairt ann an àite mar sin.
  
  "Am b" urrainn dhut feitheamh riumsa?" - Dh'fhaighnich Sam dhith agus iad a 'tighinn faisg air an taigh aige.
  
  "Gu cinnteach!" - dh'èigh i.
  
  "Tapadh leat, gheibh mi tro seo gu sgiobalta," gheall e, a" faighinn a-mach às a" chàr.
  
  "Gabh do chuid ùine, a ghràidh," rinn i gàire. "Tha am meatair ag obair."
  
  Mar a spreadh Sam a-steach don togalach, bhriog e air a" ghlas dealanach, a" dèanamh cinnteach gu robh an geata dùinte gu tèarainte air a chùlaibh mus ruith e suas an staidhre chun doras aghaidh aige. Chuir e fios air Aidan aig an àireamh a thug deasaiche a" Phuist dha. Gu iongnadh Sam, fhreagair a sheann cho-obraiche cha mhòr sa bhad.
  
  Cha robh mòran ùine shaor aig Sam agus Aidan, agus mar sin chùm iad an còmhradh goirid.
  
  "Mar sin càite an do chuir iad an asal agad an turas seo, a charaid?" Rinn Sam gàire, thug e soda leth-deoch bhon fhrigeradair agus dh'òl e ann an aon ghulp e. Bha greis bho bha e air rud sam bith ithe no ol, ach a-nis bha e ann an cabhaig ro mhòr.
  
  "Chan urrainn dhomh am fiosrachadh sin fhoillseachadh, Sammo," fhreagair Aidan gu toilichte, an-còmhnaidh a" magadh air Sam airson gun a bhith ga thoirt air miseanan còmhla ris nuair a bha iad fhathast ag obair aig a" phàipear-naidheachd.
  
  "Thig air adhart," thuirt Sam, a "spreadhadh gu sàmhach bhon deoch a dhòirt e. " Eisd, an cuala tu riamh iomradh air beul-aithris ris an abrar an Nathair Dòrainneach?"
  
  Chan urrainn dhomh innse dhut na th" agam, a mhic," fhreagair Aidan gu sgiobalta. "Dè tha seo? Ceangailte ri fuigheall nan Nadsaidhean a-rithist?"
  
  "Tha. Chan eil. Chan eil fios agam. Thathas a" creidsinn gun deach an co-aontar seo a leasachadh le Albert Einstein fhèin beagan ùine às deidh foillseachadh pàipear 1905, bho na chaidh innse dhomh," mhìnich Sam. "Tha iad ag ràdh, nuair a thèid a chleachdadh gu ceart, gur e seo an iuchair airson toradh uamhasach. A bheil fios agad air rud mar sin?"
  
  Rinn Aidan gàire gu smaoineachail agus dh"aidich e mu dheireadh, "Chan eil. Chan e, Sammo. Cha chuala mi a-riamh dad mar seo. An dàrna cuid tha an stòr agad a" leigeil leat a-steach air rudeigin cho mòr is nach eil ach na h-ìrean as àirde eòlach air... No tha thu a" cluich, a charaid."
  
  Rinn Sam osna. "An uairsin, tha e ceart gu leòr. Bha mi dìreach airson seo a dheasbad leat. Seall, Ade, ge bith dè a nì thu, dìreach bi faiceallach, an cluinn thu?"
  
  "O, cha robh fios agam gu robh dragh ort, Sammo," thuirt Aidan. "Tha mi a" gealltainn gun nigh mi air cùl mo chluasan a h-uile h-oidhche, ceart gu leòr?"
  
  "Yeah, ceart gu leòr, fuck thusa cuideachd," rinn Sam gàire. Chuala e Aidan a" gàireachdainn na sheann ghuth gruamach mus do chuir e crìoch air a" ghairm. Leis nach robh fios aig a cho-obraiche a bh" ann roimhe mu ainmeachadh Masters, bha Sam cha mhòr cinnteach gun deach cus meas a dhèanamh air an hype mòr. Às deidh na h-uile, bha e sàbhailte an teip bhidio de cho-aontar Einstein a thoirt dha Perdue. Ach, mus do dh'fhalbh e, bha aon rud mu dheireadh ann airson aire a thoirt dha.
  
  "Leasaidh!" - dh"èigh e a-steach don trannsa a bha a" dol chun àros ann an oisean an làir aige. "Leasaidh!"
  
  Thuit an nighean deugaire a-mach, ag atharrachadh an rioban na falt.
  
  "Hey, Sam," ghlaodh i, a" gluasad air ais chun taigh aige. "Tha mi a 'tighinn. Tha mi a 'tighinn."
  
  "Feuch an toir thu sùil às deidh Bruich dhòmhsa airson dìreach aon oidhche, ceart gu leòr?" - ghuidh e gu cabhaig, a' togail an t-seana chait bhos an t-sòfa air an robh e 'na shuidhe.
  
  "Tha thu fortanach gu bheil mo mhàthair ann an gaol leat, Sam," shearmonaich Lacy nuair a chuir Sam biadh cat na pòcaidean. "Tha gràin aice air cait."
  
  "Tha fios agam, tha mi duilich," ghabh e a leisgeul, "ach feumaidh mi faighinn gu taigh mo charaid le rudan cudromach."
  
  "Spy rudan?" dh' eirich i gu togarrach.
  
  Shrug Sam, "Yeah, shit dìomhair àrd."
  
  "Gu h-iongantach," rinn i gàire, a" bualadh Bruich gu socair. "Ceart gu leòr, thig air adhart, Bruich, rachamaid! Tapadh leibh, Sam!" Agus leis a sin, dh"fhalbh i, a" dol air ais a-staigh bhon talla saimeant fhuar, fhliuch.
  
  Thug e nas lugha na ceithir mionaidean dha Sam am baga siubhail aige a phacadh agus na dealbhan ainmeil a chuir a-steach don chùis camara aige. Cha b" fhada gus an robh e deiseil airson falbh gus sìtheachadh a dhèanamh air Perdue.
  
  "Dia, tha e a" dol gam chraiceann," smaoinich Sam. "Feumaidh gu bheil e cho feargach."
  
  
  15
  Rats ann an eòrna
  
  
  B' e seann neach-naidheachd a bh' ann an Aidan Glaston tapaidh. Bha e air mòran mhiseanan aig àm a" Chogaidh Fhuair, ri linn grunn luchd-poilitigs cam, agus bha e an-còmhnaidh a" faighinn a sgeulachd. Thagh e slighe-beatha nas fulangaiche às deidh dha cha mhòr a bhith air a mharbhadh ann am Beul Feirste. Thug na daoine a bha e a' rannsachadh aig an àm rabhadh dha tric, ach bu chòir gum biodh fios aige mu dheidhinn ro dhuine sam bith eile an Alba. Goirid às deidh sin, ghabh karma a chìs agus bha Aidan am measg mòran a chaidh a leòn le shrapnel ann am bomadh an IRA. Ghabh e am beachd agus chuir e a-steach airson obair mar sgrìobhadair rianachd.
  
  A-nis bha e air ais san raon. Cha robh e a" faighinn a-steach dha na seasgadan aige cho math "s a bha e an dùil, agus cha b" fhada gus an d" fhuair an neach-aithris dour a-mach gum marbhadh dòrainn e fada mus dèanadh toitean no cholesterol e. Às deidh mìosan de bhith a" guidhe agus a" faighinn buannachdan nas fheàrr na luchd-naidheachd eile, thug Aidan cinnteach don Bh-Uas Noble fealla-dhà gur e esan an duine airson na h-obrach. Às deidh na h-uile, b 'e esan a sgrìobh an sgeulachd air an duilleig aghaidh mu McFadden agus a' choinneamh as annasaiche ann an Alba de àrd-bhàraichean taghte. Lìon am facal sin a-mhàin, am fear taghte, cuideigin mar Aidan le mì-earbsa.
  
  Ann an solas buidhe an t-seòmair-cadail aige air màl ann an Castlemilk, suir e air toitean saor agus sgrìobh e dreachd aithisg air a" choimpiutair aige airson a chur ri chèile nas fhaide air adhart. Bha Aidan gu math mothachail air call notaichean luachmhor roimhe seo, agus mar sin bha dìon làidir aige - às deidh dha crìoch a chuir air gach dreach, chuir e post-d thuige fhèin. San dòigh seo bha cùl-taic aige an-còmhnaidh.
  
  Bha mi a" faighneachd carson nach robh ach cuid de luchd-rianachd baile ann an Alba an sàs, agus dh" ionnsaich mi seo nuair a rinn mi mo shlighe gu coinneamh ionadail ann an Glaschu. Dh'fhàs e soilleir nach robh an aodion a chuir mi a-steach a dh"aona ghnothach oir chaidh an stòr agam à sealladh bhon radar às deidh sin. Aig coinneamh de riaghladairean baile na h-Alba, dh" ionnsaich mi nach b" e an t-ainmiche coitcheann an dreuchd. Nach eil seo inntinneach?
  
  Tha na tha aca uile mar as trice a" buntainn ri buidheann cruinne nas motha, no an àite cruinneachadh de ghnìomhachasan is chomainn chumhachdach. B" e McFadden, aig an robh an ùidh as motha a bh" agam, a bhith na bu lugha de na draghan a bh" againn. Fhad "s a bha mi a" smaoineachadh gur e coinneamh de àrd-bhàraichean a bh "ann, thionndaidh iad uile gu bhith nam buill den phàrtaidh gun urra seo, a tha a" toirt a-steach luchd-poilitigs, luchd-ionmhais agus oifigearan armachd. Cha b' ann mu dheidhinn laghannan beaga no riaghailtean comhairle baile a bha a' choinneamh seo, ach mu rudeigin na bu mhotha; àrd-choinneamh sa Bheilg, air an cuala sinn uile mu dheidhinn anns na naidheachdan. Agus is ann sa Bheilg far am bi mi an làthair aig an ath àrd-choinneamh dìomhair. Feumaidh fios a bhith agam an e seo an rud mu dheireadh a nì mi.
  
  Chuir gnog air an doras stad air an aithisg aige, ach chuir e gu sgiobalta an ùine agus an ceann-latha mar as àbhaist mus do chuir e a-mach an toitean aige. Dh" fhàs an gnogadh làidir, seasgair eadhon.
  
  "Hey, cùm ort, tha mi air mo shlighe!" - dh' eirich e gu mi-fhoighidneach. Tharraing e suas a bhriogais agus, gus dragh a chuir air an neach-fios, chuir e roimhe an dreach aige a cheangal ris a" phost-d an toiseach agus a chuir mus fosgladh e an doras. Dh'fhàs an gnogadh na bu mhotha agus na bu trice, ach nuair a sheall e tron t-sròin, dh'aithnich e Benny Dee, am prìomh thùs aige. Bha Benny na neach-cuideachaidh pearsanta aig meur Dhùn Èideann de bhuidheann ionmhais phrìobhaideach.
  
  "Iosa, Benny, dè an ifrinn a tha thu a" dèanamh an seo? Bha mi a" smaoineachadh gun deach thu a-mach à sealladh air aghaidh na planaid, "thuirt Aidan ri gàire nuair a dh" fhosgail e an doras. Na sheasamh air a bheulaibh ann an talla dingy an dorm bha Benny D, a" coimhead bàn agus tinn.
  
  "Tha mi cho duilich nach do chuir mi fios air ais thu, Aidan," ghabh Benny a leisgeul. "Bha eagal orm gun toireadh iad a-mach mi, fhios agad..."
  
  "Tha fios agam, Benny. Tha fios agam mar a tha an geama seo ag obair, a mhic. Thig a-steach," thug Aidan cuireadh. "Dìreach glas na glasan air do chùlaibh nuair a thig thu a-steach."
  
  "Ceart gu leòr," dh" èigh an crathadh Snitch gu socair.
  
  "Am bu toil leat uisge-beatha?" Tha e coltach gum b" urrainn dhut cuid a chleachdadh," mhol am fear-naidheachd aosta. Mus robh tìde aig na faclan aige fuarachadh, bha tàirneanach air a chùlaibh. thionndaidh e mun cuairt le clisgeadh agus leudaich a shùilean nuair a chunnaic e claigeann brùite Benny far an do thuit e air a ghlùinean.
  
  Air cùlaibh Benny sheas dà fhigear. Bha fear dhiubh a" bualadh an dorais, agus am fear eile, thug mòr ann an deise, a" glanadh sròn a mhuilich. Chaidh an duine aig an doras a-mach às na faileasan agus nochd e e fhèin.
  
  "Chan òl Benny uisge-beatha, a Mhgr Glaston, ach cha bhiodh dragh sam bith aig Wolf is mise air deoch no dhà," rinn am fear-gnothaich ri aodann an t-seacail gàire.
  
  "McFadden," rinn Aidan gàire. "Cha bhithinn a" caitheamh m" fhual ort, gun luaidh air braiche singilte math."
  
  Rinn am madadh-allaidh granndadh mar am beathach a bh" ann, leis a" chorruich gun robh aige ris an t-seann bhalach naidheachd fhàgail beò gus an deach innse dha. Thachair Aidan air a shùil le tàir. "Dè tha seo? Am b" urrainn dhut geàrd-bodhaig a cheannach as urrainn na faclan ceart a litreachadh? Tha mi creidsinn gum faigh thu nas urrainn dhut a phàigheadh, hey?"
  
  Chaidh gàire McFadden sìos anns an t-solas-lampa, faileas a" doimhneachadh a h-uile loidhne de na feartan aige a bha coltach ri sionnach. "Easy, Wolf," ghlan e, ag ainmeachadh ainm a" mheirleach anns an dòigh Ghearmailteach. Thug Aidan fa-near an t-ainm agus am fuaimneachadh agus thug e a-mach gur dòcha gur e seo fìor ainm an neach-dìona. "Is urrainn dhomh barrachd a phàigheadh na tha thu a" smaoineachadh, tha thu a "dèanamh hack," rinn McFadden magadh, a" coiseachd timcheall an neach-naidheachd gu slaodach. Chùm Aidan a shùilean air Wulf gus an do choisich àrd-bhàillidh an Òbain timcheall air agus stad e aig a laptop. "Tha caraidean air leth buadhach agam."
  
  "Gu dearbh," rinn Aidan gàire. "Dè na rudan iongantach a bha agad ri dhèanamh fhad "s a bha thu air do ghlùinean air beulaibh nan caraidean seo, Lance McFadden?"
  
  Rinn Madadh-allaidh eadar-theachd agus bhuail e Aidan cho cruaidh is gun do thuit e agus thuit e chun an làr. Shil e a-mach am beagan fala a bha air cruinneachadh air a bhilean agus rinn e gàire. Shuidh McFadden air leabaidh Aidan leis an laptop aige agus choimhead e tro na sgrìobhainnean fosgailte aige, a" toirt a-steach am fear a bha Aidan a" sgrìobhadh mus deach stad a chuir air. Bha LED gorm a" soilleireachadh aodann tàmailteach fhad "s a bha a shùilean gu sàmhach a" suirghe bho thaobh gu taobh. Sheas Madadh-allaidh gun ghluasad, làmhan glaiste air a bheulaibh le sàmhchair an daga a" sruthadh a-mach às a chorragan, dìreach a" feitheamh ris an àithne.
  
  Bha McFadden ag osnaich, "Mar sin, fhuair thu a-mach nach robh coinneamh nan àrd-bhàillidh idir mar a bha e math, ceart?"
  
  "Tha, tha do charaidean ùra tòrr nas cumhachdaiche na bhios tu a-riamh," thuirt am fear-naidheachd. "Tha e dìreach a" dearbhadh gur e dìreach peilear a th" annad. Tha fios aig an dick carson a tha feum aca ort. Cha mhòr gu bheil an t-Òban air ainmeachadh mar bhaile cudromach... co-dhiù."
  
  "Chuireadh e iongnadh ort, a chàirdean, cho luachmhor sa bhios an t-Òban nuair a thòisicheas mullach na Beilge ann an 2017," thuirt McFadden. "Tha mi aig mullach mo ghèam gus dèanamh cinnteach gum bi fois aig a" bhaile bheag shocair againn nuair a thig an t-àm. "
  
  "Airson dè? Cuin a thig an t-àm airson dè?" dh"fhaighnich Aidan, ach cha do thachair e ach ri èigheach annasach bhon bhana-bhuidsich. Lean McFadden nas fhaisge air Aidan, a bha fhathast air a ghlùinean air a" bhrat air beulaibh na leapa far an do chuir Wolf e. "Cha bhi fios agad gu bràth, mo nàmhaid beag neònach. Cha bhi fios agad gu bràth. Feumaidh gur e seo ifrinn dhutsa, hey? Leis gu feum thu a bhith eòlach air a h-uile càil, ceart?"
  
  "Gheibh mi a-mach," thuirt Aidan, a" coimhead dùbhlanach, ach bha an t-eagal air. "Cuimhnich, tha mi air faighinn a-mach gu bheil thu fhèin agus do cho-luchd-rianachd ann an cahoots le do bhràthair is do phiuthar as sine, agus gu bheil thu ag obair air do shlighe suas na h-ìrean le bhith a" cur eagal air an fheadhainn a chì thu troimhe. "
  
  Chan fhaca Aidan eadhon an t-òrdugh a" dol bho shùilean McFadden chun chù aige. Bhris bròg Wolf air taobh clì ciste an neach-naidheachd le aon bhuille làidir. Ghlaodh Aidan ann am pian nuair a chaidh an torso aige na theine bho bhuaidh nam bòtannan neartaichte le stàilinn a bha air an neach-ionnsaigh aige. Dhùblaich e thairis air an làr, a 'blasad barrachd den fhuil bhlàth aige na bheul.
  
  "A-nis innis dhomh, Aidan, an robh thu a-riamh a" fuireach air tuathanas?" dh'fhaighnich McFadden.
  
  Cha b' urrainn Aidan freagairt. Bha na sgamhanan aige na theine agus dhiùlt e gu leòr a lìonadh airson bruidhinn. Cha d' thàinig ach sgàineadh bhuaithe. "Aidan," sheinn McFadden airson a bhrosnachadh. Gus tuilleadh peanas a sheachnadh, chrom an neach-naidheachd gu làidir gus freagairt de sheòrsa air choreigin a thoirt seachad. Gu fortanach dha, bha e riarachail airson a-nis. A" fàileadh duslach bhon ùrlar shalach, dheoghal Aidan na h-uimhir de dh"èadhar "s a b" urrainn dha "s a bha na h-asnagan aige a" pronnadh na buill-bodhaig aige.
  
  "Bha mi a" fuireach air tuathanas nuair a bha mi nam dheugaire. Dh" fhàs m" athair cruithneachd. Bhiodh an tuathanas againn a" dèanamh eòrna earraich a h-uile bliadhna, ach airson grunn bhliadhnaichean, mus do chuir sinn na pocannan chun mhargaidh, bha sinn gan stòradh aig àm an fhoghair," thuirt àrd-bhàillidh an Òbain gu slaodach. "Uaireannan bha againn ri bhith ag obair gu math luath oir, chì thu, bha duilgheadas stòraidh againn. Dh"fhaighnich mi dha m" athair carson a bha againn ri bhith ag obair cho luath agus mhìnich e gu robh duilgheadas againn le dìosganaich. Tha cuimhne agam air aon samhradh nuair a bha againn ri neadan slàn a chaidh a thiodhlacadh fo eòrna a sgrios, a" puinnseanachadh a h-uile radan a lorgadh sinn. Bha an-còmhnaidh barrachd dhiubh ann nuair a dh" fhàg thu beò iad, eil fhios agad?"
  
  Chitheadh Aidan c'àit an toireadh so, ach chum a' phian a bheachd ann an cùl 'inntinn. Ann an solas na lampa, chitheadh e dubhar mòr a 'chòmhlain a' gluasad fhad 'sa bha e a' feuchainn ri coimhead suas, ach cha b 'urrainn dha amhaich a thionndadh fada gu leòr gus faicinn dè bha e a' dèanamh. Thug McFadden an laptop aig Aidan Wolfe. "Thoir aire don a h-uile càil seo ... fiosrachadh, ceart gu leòr? Vielen Dank." Thill e aire don neach-naidheachd aig a chasan. "A-nis, tha mi cinnteach gu bheil thu a" leantainn mo stiùir sa choimeas seo, Aidan, ach air eagal gu bheil an fhuil a "lìonadh do chluasan mu thràth, leig dhomh mìneachadh."
  
  'Mar-thà? Dè tha e a" ciallachadh mu thràth?" smaoinich Aidan. Fuaim laptop ga bhriseadh na phìosan air a ghearradh na chluasan. Airson adhbhar air choireigin, cha robh ùidh aige ach mar a bha an neach-deasachaidh aige a 'dol a ghearain mu chall teicneòlas a' chompanaidh.
  
  "Chì thu, tha thu mar aon de na radain sin," lean McFadden gu socair. "Bidh thu a" cladhach a-steach don talamh gus an tèid thu à sealladh ann an caos, agus an uairsin," thuirt e gu mòr, "tha e a" fàs nas duilghe agus nas duilghe do lorg. Fad na h-ùine a tha thu a" milleadh agus a" sgrios bhon taobh a-staigh den obair agus den chùram gu lèir a chaidh a-steach don fhoghar."
  
  Is gann gum b" urrainn dha Aidan anail a tharraing. Cha robh a chorp tana freagarrach airson peanas corporra. Thàinig mòran de a chumhachd bhon eirmseachd, bhon chiall chumanta, agus bhon chomasan toirmisgte. Bha a chorp, ge-tà, uamhasach cugallach an coimeas ri sin. Mar a bha McFadden a" bruidhinn mu bhith a" cur às do na radain, dh"fhàs e soilleir don t-seann neach-naidheachd nach fhàgadh àrd-bhàillidh an Òbain agus a pheata orangutan beò e.
  
  Anns an t-sealladh aige, chitheadh e an gàire dearg air claigeann Benny, a" gluasad cruth a shùilean marbh, marbh. Bha fios aige gum biodh e a dh" aithghearr, ach nuair a sgap Wolfe sìos ri thaobh agus a phaisg e an sreang-uchd timcheall a mhuineal, bha fios aig Aidan nach robh cùrsa sgiobalta ann dha. Bha e mu thràth ga fhaighinn duilich anail a tharraing, agus b" e an aon ghearan a thàinig às a seo nach biodh faclan mu dheireadh dùbhlanach aige airson a luchd-marbhadh.
  
  "Feumaidh mi a ràdh, is e feasgar gu math prothaideach a tha seo dha Wolfe agus mise," lìon McFadden na h-amannan mu dheireadh aig Aidan le a ghuth geur. "Dà radan ann an aon oidhche, agus tòrr fiosrachaidh cunnartach air a chuir às."
  
  Bha an seann neach-naidheachd a" faireachdainn gu robh neart do-chreidsinneach an tug Gearmailteach a" bruthadh an aghaidh amhach. Bha a làmhan ro lag airson an uèir a reubadh às a amhaich, agus mar sin chuir e roimhe bàsachadh cho luath 's as urrainn gun a bhith sgìth le strì gun fheum. Cha b" urrainn dha smaoineachadh mar a thòisich a cheann a" losgadh air cùl a shùilean gur dòcha gu robh Sam Cleave air an aon duilleag ris na sgamadairean àrd-inbhe seo. An uairsin chuimhnich Aidan air tionndadh ìoranta eile. Chan eil nas fhaide na còig mionaidean deug air ais, ann an dreach na h-aithisg aige, sgrìobh e gun cuireadh e na daoine sin am follais, ged a b" e an rud mu dheireadh a rinn e. Bhiodh am post-d aige a" dol viral. Cha b' urrainn dha Wolf na bha ann an cyberspace mu thràth a dhubhadh às.
  
  Mar a bha dorchadas a" cuairteachadh Aidan Glaston, fhuair e air gàire a dhèanamh.
  
  
  16
  Co-aontar an Dotair Jacobs agus Einstein
  
  
  Dhanns Casper leis an lasair ùr aige, an Olga Mitra iongantach ach cliobach. Bha e air leth toilichte, gu sònraichte nuair a thug an teaghlach cuireadh dhaibh fuireach agus tlachd fhaighinn bhon chuirm pòsaidh, far an tug Olga cèic.
  
  "Is e latha math a bh" ann gu cinnteach, "rinn i gàire fhad" s a bha e gu spòrsail a "dol timcheall i agus a" feuchainn ri a bogadh. Cha b 'urrainn dha Casper gu leòr fhaighinn de ghiggle àrd, bog Olga làn de thlachd.
  
  "Tha mi ag aontachadh le sin," rinn e gàire.
  
  "Nuair a thòisich a" chèic sin a "dol thairis," dh"aidich i, "tha mi a" mionnachadh, bha mi a "faireachdainn mar gu robh mo bheatha gu lèir a" tuiteam às a chèile. B" e seo a" chiad obair a bh" agam an seo agus bha mo chliù air an loidhne...tha fios agad mar a thèid e."
  
  "Tha fios agam," rinn e co-fhaireachdainn. "A-nis gu bheil mi a" smaoineachadh mu dheidhinn, bha an latha agam crap gus an do thachair thu. "
  
  Cha do smaoinich e air na bha e ag ràdh. Dh" fhàg onair falamh a bhilean, agus cha do thuig e ach mionaid às deidh sin nuair a fhuair e iongnadh oirre, a" coimhead na shùilean.
  
  "Wow," thuirt i. "Casper, is e seo an rud as iongantach a thuirt duine a-riamh rium."
  
  Rinn e dìreach gàire nuair a spreadh cleasan-teine na bhroinn. "Tha, dh" fhaodadh an latha agam a bhith air a thighinn gu crìch mìle uair na bu mhiosa, gu sònraichte mar a thòisich e. " Gu h-obann, bhuail soilleireachd Casper. Bhuail e dìreach eadar na sùilean le leithid de fheachd is gun do chaill e mothachadh cha mhòr. Ann an tiota, chaidh a h-uile tachartas blàth, math san latha a-mach às a cheann, dìreach gus an deach na bha air a bhith a" cràdh na h-eanchainn fad na h-oidhche a chuir na àite mus cuala e smeòrach uamhasach Olga taobh a-muigh an dorais.
  
  Thàinig smuaintean Dàibhidh Perdue agus an Nathair Dread am bàrr sa bhad, a" dol a-steach do gach òirleach den eanchainn aige. "O Dhia," ars esan.
  
  "Dè tha ceàrr?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Dhìochuimhnich mi rudeigin glè chudromach," dh"aidich e, a" faireachdainn gu robh an talamh a" dol à sealladh fo a chasan. "A bheil suim agad ma dh" fhalbhas sinn?"
  
  "Mu thràth?" - rinn i gearan. "Ach chan eil sinn air a bhith an seo ach trithead mionaid."
  
  Cha b' e duine stuamachd a bh' ann an Casper a thaobh nàduir, ach thog e a ghuth gus cho luath sa bha an suidheachadh a chur an cèill, gus cho dona sa bha an suidheachadh a chur an cèill. "Feuch, an urrainn dhuinn falbh? Thàinig sinn leis a" chàr agad, air neo dh" fhaodadh tu a bhith air fuireach na b" fhaide."
  
  "A Dhia, carson a bu chòir dhomh fuireach nas fhaide?" thug i ionnsaigh air.
  
  Deagh thoiseach tòiseachaidh air dàimh a dh" fhaodadh a bhith na dheagh chàirdeas. Is e seo no seo fìor ghràdh, smaoinich e. Ach bha a h-ionnsaigheachd milis dha-rìribh. Dh'fhuirich mi cho fada seo dìreach airson dannsa còmhla riut? Carson a bhithinn airson fuireach mura biodh tu an seo còmhla rium?"
  
  Cha b" urrainn dha a bhith feargach mu dheidhinn. Bha faireachdainnean Casper air an sàrachadh leis a" bhoireannach bhrèagha agus an sgrios a bha ri thighinn air an t-saoghal ann an còmhstri brùideil. Mu dheireadh, lughdaich e an ìre de hysteria gus tagradh, "An urrainn dhuinn falbh dìreach? Feumaidh mi fios a chuir gu cuideigin mu rudeigin glè chudromach, Olga. Mas e do thoil e?"
  
  "Gu dearbh," thuirt i. "Faodaidh sinn falbh." Thog i a làmh agus ruith i air falbh bhon t-sluagh, a 'gàireachdainn agus a' gàireachdainn. A bharrachd air an sin, phàigh iad mi mu thràth."
  
  "O, math," fhreagair esan, "ach bha mi a" faireachdainn dona."
  
  Leum iad a-mach, agus thill Olga air ais gu taigh Casper, ach bha cuideigin eile mar-thà a 'feitheamh ris an sin, na shuidhe air a' phoirdse.
  
  "O ifrinn chan eil," thuirt e nuair a bha Olga a" pàirceadh a càr air an t-sràid.
  
  "Cò a tha seo?" - dh'fhaighnich i. "Chan eil coltas gu bheil thu toilichte am faicinn."
  
  "Chan eil mi mar sin," dhearbh e. "Is e cuideigin bhon obair a th" ann, Olga, mar sin mura h-eil dragh agad, chan eil mi airson gun coinnich e riut. "
  
  "Carson?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Dìreach mas e do thoil e," ghabh e beagan feargach a-rithist, "creid mi. Chan eil mi airson gum bi thu eòlach air na daoine sin. Leig leam dìomhaireachd a roinn leat. Tha mi dha-rìribh a" còrdadh riut gu mòr."
  
  Rinn i gàire blàth. "Tha mi a" faireachdainn san aon dòigh. "
  
  Mar bu trice bhiodh Casper air a bhith toilichte le seo, ach bha cho luath sa bha an duilgheadas leis an robh e a" dèiligeadh nas àirde na na rudan tlachdmhor. "Mar sin tuigidh tu nach eil mi airson troimh-chèile a dhèanamh air cuideigin a bheir orm gàire a dhèanamh le cuideigin air a bheil gràin agam."
  
  Gus a iongnadh, thuig i gu tur an t-suidheachadh aige. "Gu cinnteach. Thèid mi dhan bhùth às dèidh dhuibh falbh. Tha feum agam fhathast air beagan ola ollaidh airson mo ciabatta. "
  
  "Tapadh leibh airson do thuigse, Olga. Thig mi gad fhaicinn nuair a dhèiligeas mi ri seo uile, ceart gu leòr?" gheall e, a' bruthadh a làimhe gu socair. Lean Olga a-null agus phòg e air a 'ghruaidh e, ach cha tuirt i dad. Chaidh Casper a-mach às a" chàr agus chuala e e a" draibheadh air falbh air a chùlaibh. Cha robh Karen ri fhaicinn a-nis, agus bha e an dòchas gum biodh cuimhne aig Olga air an leth-sheic a dh" iarr i mar dhuais airson bèicearachd fad na maidne.
  
  Dh" fheuch Casper ri bhith a" coimhead neo-chùramach fhad "s a bha e a" coiseachd sìos an t-slighe-draibhidh, ach leis gu robh aige ri seòladh timcheall a" chàr ro mhòr a bha air a phàirceadh na chrannchur, rinn e sgrìobadh mar phàipear-gainmhich. Na shuidhe an cathair Casper air an fhaiche, mar gu'm bu leis an t-aite, bha an t-aithreachas Clifton Taft. Na làimh chùm e dòrlach de fhìon-dhearcan Grèigeach, gan toirt a-mach aon às deidh aon agus gan cur na fhiaclan a cheart cho mòr.
  
  "Nach bu chòir dhut a bhith air tilleadh dha na Stàitean Aonaichte ron àm seo?" Rinn Casper gàire, a" cumail a thòn eadar magadh agus àbhachdas neo-iomchaidh.
  
  Rinn Clifton gàire, a 'creidsinn an tè mu dheireadh. "Tha mi duilich a bhith a" toirt a-steach do ghnìomhachas mar seo, Casper, ach tha mi a "creidsinn gum feum thu fhèin agus mise bruidhinn mu dheidhinn."
  
  "Tha sin beairteach, a" tighinn bhuat," fhreagair Casper, a" fosgladh an dorais. Bha e an dùil faighinn chun laptop aige mus do chunnaic Taft gu robh e a" feuchainn ri Dàibhidh Perdue a lorg.
  
  "A-nis. Chan eil leabhar riaghailtean ann a tha ag ràdh nach urrainn dhuinn ar seann chom-pàirteachas ath-bheothachadh, a bheil?" Bha buidheann a" slaodadh air a shàilean, dìreach a" gabhail ris gun d" fhuair e cuireadh a dhol a-steach.
  
  Rolaig Casper suas an uinneag gu sgiobalta agus dhùin e mullach an laptop aige. "Com-pàirteachas?" Rinn Casper gàire le gàire. "Nach tug do chom-pàirteachas le Zelda Bessler na toraidhean a bha thu an dòchas? Tha mi creidsinn gur e dìreach neach-ionaid a bh" annam, na bhrosnachadh gòrach dhut dithis. Dè tha ceàrr? Nach eil fios aice mar a chuireas i matamataigs iom-fhillte an sàs, no a bheil i air ruith a-mach à bhith a" toirt a-mach bheachdan?"
  
  Chrath Clifton Taft le gàire searbh. "Gabh a h-uile buille ìosal a tha thu ag iarraidh, a charaid. Cha bhith mi ag argamaid gu bheil thu airidh air an fhearg seo. Aig a 'cheann thall, tha thu ceart anns na barailean sin uile. Chan eil fios aice dè a nì i. "
  
  "Lean air adhart?" Rinn Casper gàire. "Dè air?"
  
  "An obair a rinn thu roimhe, gu dearbh. Nach i seo an obair a bha thu a" creidsinn a ghoid i bhuat airson a buannachd?" dh'fhaighnich Taft.
  
  "Uill, tha," dhearbh am fiosaig, ach bha e fhathast a" coimhead rud beag iongnadh. "Bha mi dìreach ... a" smaoineachadh ... bha mi a "smaoineachadh gun do chuir thu stad air an fhàiligeadh sin."
  
  Rinn Clifton Taft gàire agus chuir e a làmhan air a chromagan. Dh" fheuch e ri uaill a shlugadh gu gràsmhor, ach cha robh sin a" ciallachadh dad, bha e dìreach a" coimhead neònach. "Cha b" e fàiligeadh a bh" ann, chan e fear iomlan. Um, cha do dh" innis sinn seo dhut às deidh dhut am pròiseact fhàgail, an Dotair Jacobs, ach," chuir Taft leisg, a" coimhead airson an dòigh as socair air an naidheachd a bhriseadh, "cha do chuir sinn stad air a" phròiseact.
  
  "Dè? A bheil sibh uile air a dhol craicte?" Bha Casper air a shàrachadh. "A bheil thu eadhon mothachail air builean an deuchainn?"
  
  "Tha sinn a 'dèanamh!" Thug Taft cinnteach dha.
  
  "Dìreach?" Thug Kasper ainm air a bluff. "Fiù" s às deidh na thachair do George Masters, a bheil thu fhathast den bheachd gun urrainn dhut co-phàirtean bith-eòlasach a thoirt a-steach do dheuchainn? Tha thu cho craicte 's a tha thu gòrach."
  
  "Hey, a-nis," thug Taft rabhadh, ach bha Casper Jacobs ro bhogadh anns an t-searmonachadh aige gus cùram a ghabhail de na thuirt e agus cò dha a bha e oilbheumach.
  
  "Chan eil. "Èist rium," rinn am fiosaig a bha mar as trice glèidhte agus beag gearan. " Gabh ris. Tha thu dìreach an seo airson airgead. Cliff, chan eil fios agad air an eadar-dhealachadh eadar caochladair agus ùd bà, ach bidh sinn uile! Mar sin stad ort a bhith a" gabhail ris gu bheil thu a" tuigsinn na tha thu a" maoineachadh an seo!"
  
  "A bheil fios agad dè an ìre airgid a b" urrainn dhuinn a dhèanamh nan robh am pròiseact seo soirbheachail, Casper? " Dh'iarr Taft. "Cuiridh seo às do gach armachd niùclasach, gach stòr lùtha niuclasach. Cuiridh seo às don a h-uile connadh fosail a th" ann agus an às-tharraing. Cuiridh sinn às don fhearann bho tuilleadh drileadh agus fracking. Nach eil thu a' tuigsinn? Ma shoirbhicheas leis a" phròiseact seo, cha bhi cogaidhean ann airson ola no goireasan. Is sinne an aon sholaraiche de lùth neo-sheasmhach."
  
  "Agus cò a cheannaicheas seo bhuainn? Is e a tha thu a" ciallachadh gum faigh thu fhèin agus do chùirt uaislean buannachd às a h-uile càil seo, agus leanaidh an fheadhainn againn a thug air seo a dhèanamh a "riaghladh cinneasachadh an lùth seo," mhìnich Casper don bhilleanair Ameireaganach. Cha b" urrainn dha Taft dad de seo a dhiùltadh mar neòinean, agus mar sin rinn e crathadh air.
  
  "Feumaidh sinn thu gus seo a thoirt gu buil, ge bith dè na Maighstirean a th" ann. B" e mearachd daonna a bh" ann, "chuir Taft ìmpidh air an sàr-eòlaiche earbsach.
  
  "Bha, bha!" Chaidh Casper sìos. "Tha thu! Thu fhèin agus do chupain àrd is cumhachdach ann an còtaichean geala. B" e do mhearachd a bh" ann cha mhòr a mharbh an neach-saidheans sin. Dè rinn thu às deidh dhomh falbh? An do phàigh thu dha?"
  
  "Na dìochuimhnich mu dheidhinn. Tha a h-uile dad a dh" fheumas e airson a bheatha a chaitheamh, "thuirt Taft ri Casper. "Cuiridh mi ceithir uimhir ris an tuarastal agad ma thilleas tu chun làrach aon uair eile gus faicinn an urrainn dhut co-aontar Einstein a cheartachadh dhuinn. Cuiridh mi an dreuchd thu mar phrìomh eòlaiche fiosaig. Bidh làn smachd agad air a" phròiseact, cho fad "s as urrainn dhut a thoirt a-steach don phròiseact gnàthach ro 25 Dàmhair."
  
  Thilg Casper a cheann air ais agus rinn e gàire. "Tha thu a" magadh orm, ceart?"
  
  "Chan eil," fhreagair Taft. "Nì thu seo a thachairt, an Dotair Jacobs, agus thèid thu sìos anns na leabhraichean eachdraidh mar an duine a thug thairis agus a thug thairis air gnè Einstein."
  
  Ghabh Kasper a-steach faclan an tycoon mì-mhodhail agus dh" fheuch e ri tuigsinn mar a dh" fhaodadh a leithid de thrioblaid a bhith aig duine cho seòlta an tubaist a thuigsinn. Bha e a" faireachdainn gu robh feum air tòna nas sìmplidhe agus nas socraiche fheuchainn aon turas mu dheireadh.
  
  "Cliff, tha fios againn dè a" bhuil a bhios aig pròiseact soirbheachail, ceart? A-nis innis dhomh, dè thachras ma thèid an deuchainn seo ceàrr a-rithist? Rud eile a dh" fheumas fios a bhith agam ro-làimh cò a tha thu an dùil a chleachdadh mar mhuc ghuine an turas seo?" dh'fhaighnich Kasper. Rinn e cinnteach gun robh a bheachd cinnteach airson faighinn a-mach mion-fhiosrachadh tàmailteach a" phlana a thog Taft leis an Òrdugh.
  
  "Na gabh dragh. Tha thu dìreach a" cur an co-aontar an sàs, "thuirt Taft gu dìomhair.
  
  "Mas math a thèid leat," rinn Casper gàire. "Chan eil mi nam phàirt de phròiseact sam bith mura h-eil fios agam air na fìrinnean lom air am feum mi cur ris an ùpraid."
  
  "O le do thoil," thuirt Taft. "Caos. Tha thu cho dràmadach."
  
  "An turas mu dheireadh a dh" fheuch sinn ri co-aontar Einstein a chleachdadh, chaidh ar cuspair a bhrachadh. Tha seo a" dearbhadh nach urrainn dhuinn am pròiseact seo a chuir air bhog gu soirbheachail gun a bhith a" call ar beatha. Tha e ag obair ann an teòiridh, Cliff, "mhìnich Casper. "Ach ann an cleachdadh, le bhith a" gineadh lùth taobh a -staigh meud bheir sin cùl-sruth a-steach don tomhas againn, a "frioladh a h-uile duine air a" phlanaid seo. Bidh paradigm sam bith anns a bheil pàirt bith-eòlasach san deuchainn seo a" dol à bith. Cha b" urrainn don airgead gu lèir san t-saoghal an airgead-fuadain sin a phàigheadh, a charaid."
  
  "A-rithist, cha robh an àicheileachd seo a-riamh mar bhunait airson adhartas agus adhartas, Casper. Iosa Criosd ! A bheil thu a" smaoineachadh gu robh Einstein den bheachd gu robh seo do-dhèanta? " Dh'fheuch Taft ri toirt a chreidsinn air an Dr Jacobs.
  
  "Cha robh, bha fios aige gu robh e comasach," thuirt Kasper, "agus is ann air an adhbhar seo a dh" fheuch e ris an nathair eagallach a sgrios. Tha thu a' fucking idiot!"
  
  "Coimhead air na faclan agad, Jacobs! Cuiridh mi suas le mòran, ach cha bhith an cac seo fada fada leam," thuirt Taft. Thionndaidh aodann dearg agus chòmhdaich drool oiseanan a bheul. "Faodaidh sinn an-còmhnaidh iarraidh air cuideigin eile co-aontar Einstein, an nathair uamhasach, a chrìochnachadh dhuinne. Na smaoinich nach urrainn dhut a bhith air do chaitheamh, a charaid."
  
  Chuir an Dr Jacobs eagal air a bhith a 'smaoineachadh gu robh galla Taft, Bessler, a' tionndadh a chuid obrach. Cha tug Taft iomradh air Perdue, rud a bha a 'ciallachadh nach robh e air ionnsachadh fhathast gu robh Perdue air an nathair Dread a lorg mu thràth. Cho luath "s a fhuair Taft agus Òrdugh a" Ghrian Dhuibh a-mach mu dheidhinn seo, bhiodh Jacobs air a chaitheamh, agus cha b" urrainn dha cunnart a bhith air a losgadh mar sin gu bràth.
  
  "Ceart gu leòr," rinn e osna, agus e a" faicinn toileachas tinn Taft. "Tillidh mi chun phròiseact, ach an turas seo chan eil mi ag iarraidh stuthan daonna. Tha so ro throm air mo choguis, agus cha 'n 'eil suim agam ciod a tha thu 'smuaineachadh air an Ordugh. Tha moraltachd agam."
  
  
  17
  Agus tha an clamp stèidhichte
  
  
  "O mo Dhia, Sam, bha mi a" smaoineachadh gun deach do mharbhadh sa bhlàr. Càite an robh thu ann an ainm nan uile a tha naomh?" Bha fearg air Perdue nuair a chunnaic e am fear-naidheachd àrd, gruamach na sheasamh san doras aige. Bha Perdue fhathast fo bhuaidh an sedative a rinn e o chionn ghoirid, ach bha e cinnteach gu leòr. Shuidh e suas anns an leabaidh. "An tug thu am film bhon Bhaile Chall? Feumaidh mi tòiseachadh ag obair air a" cho-aontar."
  
  "A Thighearna, socair sìos, ceart gu leòr?" Rinn Sam gàire. "Tha mi air a bhith tro ifrinn agus air ais airson a" cho-aontar fucking seo agadsa, agus mar sin is e "hi" modhail an rud as lugha as urrainn dhut a dhèanamh. "
  
  Nam biodh pearsantachd nas soilleire aig Teàrlach, bhiodh e air a shùilean a roiligeadh mu thràth. An àite sin, sheas e làidir agus smachdail, agus aig an aon àm air a mhealladh leis an dithis fhear a bha gu math sunndach. Thionndaidh an dithis gu draoidheil gu dona! Tha Perdue air a bhith na maniac seòlta bho thàinig e dhachaigh, agus tha Sam Cleave air fàs gu bhith na jerk pompous. Bha Teàrlach a" tomhas gu ceart gun robh an dithis fhireannach air fìor bhròn tòcail fhulang agus nach robh iad a" nochdadh comharran de dheagh shlàinte no cadal.
  
  "A bheil dad eile a dhìth ort, a dhuine uasail?" Bha e duilich faighneachd don fhastaiche aige, ach, gu h-iongantach, bha Perdue socair.
  
  "Chan eil, tapadh leat, a Theàrlaich. Am b" urrainn dhut an doras a dhùnadh air do chùlaibh?" Dh'fhaighnich Perdue gu modhail.
  
  "Gu dearbh, a dhuine uasail," fhreagair Teàrlach.
  
  Às deidh don doras a bhith dùinte, choimhead Perdue agus Sam air a chèile gu dian. Is e a h-uile rud a chuala iad ann an dìomhaireachd seòmar-cadail Perdue a bhith a" seinn na sgeinean a bha nan suidhe anns a" chraobh ghiuthais mhòir a-muigh agus Teàrlach a" bruidhinn air siotaichean ùra le Lillian beagan dhorsan sìos an trannsa.
  
  "Mar sin, ciamar a tha thu?" - dh'fhaighnich Perdue, a 'coileanadh a' chiad taisbeanadh èigneachail de mhodhalachd. Rinn Sam gàire. Dh" fhosgail e a" chùis camara aige agus thug e a-mach draibhear cruaidh bhon taobh a-muigh air cùl a" Chanan aige. Leig e a-steach do uchd Perdue e agus thuirt e, "Na dèan sinn amadan le rudan snog. Sin a h-uile rud a tha thu ag iarraidh bhuam, agus gu fìrinneach, tha mi gu math toilichte cuidhteas fhaighinn den bhidio fuilteach uair is uair."
  
  Rinn Perdue gàire, a" crathadh a chinn. "Tapadh leat, Sam," rinn e gàire air a charaid. "Ann an da-rìribh, ge-tà, carson a tha thu cho toilichte faighinn cuidhteas seo? Tha cuimhne agam ort ag ràdh gu robh thu airson a dheasachadh ann am prògram aithriseach airson Comann an Fhiadh-bheatha no rudeigin."
  
  "B" e sin am plana an toiseach," dh"aidich Sam, "ach tha mi dìreach sgìth dheth. Chaidh mo thoirt am bruid le fear cuthach, bhuail mi mo chàr, agus mu dheireadh chaill mi seann cho-obraiche, uile taobh a-staigh trì latha, buddy. A rèir an artaigil mu dheireadh aige, rinn mi grèim air a "phost-d aige," mhìnich Sam, "a rèir seo, bha e air adhart gu rudeigin mòr."
  
  "Mòr?" Dh "fhaighnich Perdue fhad" s a bha e air a sgeadachadh gu slaodach air cùl an sgrion àrsaidh rosewood aige.
  
  "Is e deireadh mòr an t-saoghail a th" ann, "dh"aidich Sam.
  
  Sheall Perdue thairis air an snaidheadh sgeadaichte. Bha e coltach ri meerkat sòlaimte a" seasamh an aire. " AGUS ? Dè thuirt e? Agus dè an sgeulachd a tha seo leis a" chuthach?"
  
  "O, is e sgeulachd fhada a th" ann," rinn Sam osna, agus e fhathast a" ruidhleadh bhon duilgheadas. "Bidh na cops a" coimhead air mo shon oir chuir mi dheth an càr agam ann an solas an latha... ann an ruaig càr tron t-Seann Bhaile, a" cur daoine ann an cunnart agus stuth mar sin."
  
  "O mo Dhia, Sam, dè an duilgheadas a th" aige? An tug thu an t-sleagh dha?" - Dh'fhaighnich Perdue, ag osnaich fhad 'sa bha e a' tarraing air aodach.
  
  "Mar a thuirt mi, is e sgeulachd fhada a th" ann, ach an toiseach feumaidh mi sònrachadh a chrìochnachadh air an robh mo cho-obraiche aig The Post ag obair," thuirt Sam. Dh" taisich a shùilean, ach lean e air a" bruidhinn. "An cuala tu riamh iomradh air Aidan Glaston?"
  
  Chrath Perdue a cheann. Is dòcha gum faca e an t-ainm seo am badeigin, ach cha robh e a" ciallachadh dad dha. Shrug Sam: "Mharbh iad e. Dà latha air ais chaidh a lorg anns an t-seòmar far an robh an neach-deasachaidh aige air a chuir a chlàradh airson obair-ghath ann an Castlemilk. Bha cuideigin còmhla ris air an robh e coltach gu robh e eòlach, stoidhle cur gu bàs. Chaidh Aidan a shàrachadh mar mhuc fucking, Perdue."
  
  "O mo Dhia, Sam. Tha mi cho duilich sin a chluinntinn," rinn Perdue co-fhaireachdainn. "A bheil thu a" gabhail àite air a" mhisean?"
  
  Mar a bha Sam an dòchas, bha Perdue cho trom le bhith a" faighinn a dh" obair air a" cho-aontar cho luath "s a b" urrainn dha gun do dhìochuimhnich e faighneachd mun chuthach a bha a" sealg Sam. Bhiodh e air a bhith ro dhoirbh a mhìneachadh ann an ùine cho goirid agus bha cunnart ann gun cuireadh e às do Purdue. Cha bhiodh e airson faighinn a-mach gun robh an obair a bha e a" bàsachadh airson tòiseachadh air a mheas mar inneal sgrios. Gu dearbh, bhiodh e air a dhol suas gu paranoia no bacadh Sam a dh"aona ghnothach, agus mar sin dh" fhàg an neach-naidheachd e mar a tha.
  
  "Bhruidhinn mi ris an neach-deasachaidh aige agus tha i gam chuir dhan Bheilg airson a" cho-labhairt dhìomhair seo a tha air a chòmhdach mar òraid air lùth ath-nuadhachail. Bha Aidan den bheachd gur e còmhdach airson rudeigin sinister a bh" ann, agus tha Àrd-bhàillidh an Òbain mar aon dhiubh," mhìnich Sam gu h-aithghearr. Bha fios aige nach robh Perdue a" toirt mòran aire dha co-dhiù. Sheas Sam suas agus dhùin e a" chùis camara aige, a" coimhead air an diosc a dh" fhàg e airson Perdue. Bha a stamag a" magadh nuair a bha e a" coimhead air na laighe an sin, gu sàmhach a" bagairt, ach cha robh ionracas anns an fhaireachdainn aige às aonais fìrinnean airson a chuir air ais. Cha b" urrainn dha a dhèanamh ach an dòchas gun robh Seòras Masters ceàrr agus nach robh e fhèin, Sam, dìreach air a dhol à bith a" chinne-daonna a thoirt do làmhan draoidh fiosaig.
  
  
  * * *
  
  
  Bha Sam na fhaochadh Reichtisousis fhàgail. Bha e neònach oir bha e coltach ris an dàrna dachaigh aige. Thug rudeigin mun cho-aontar anns an teip bhidio a thug e dha Perdue air faireachdainn mì-mhodhail. Cha robh e air eòlas a chur air so ach corra uair 'na bheatha, agus mar bu trice bha e an deigh dha eucoirean a dheanamh, no an uair a bha e air innseadh d'a leannan, Patricia, nach maireann. An turas seo bha cùisean a 'coimhead na bu dorcha, na bu deimhinnte, ach chuir e suas e gu a chogais chiontach fhèin.
  
  Bha Perdue coibhneil gu leòr airson an 4x4 aige a thoirt seachad air iasad gus am faigheadh e cuibhlichean ùra. Bha an t-seann chàr aige gun àrachas oir b" fheàrr le Sam fuireach falaichte bho chlàran poblach agus luchd-frithealaidh tèarainteachd ìosal air eagal "s gum biodh ùidh aig Black Sun ann. Às deidh na h-uile, is dòcha gun cuireadh na poileis air falbh e nan lorgadh iad e. Bha e na fhoillseachadh nach robh an càr aige, a fhuair e bho charaid sgoile a chaochail, clàraichte na ainm.
  
  Bha e anmoch feasgar. Choisich Sam gu pròiseil chun Nissan mòr agus, a" feadalaich mar mhadadh-allaidh, bhrùth e am putan neo-ghluasadach. Bhris an solas dà uair agus chaidh e a-mach mus cuala e am cliog glasaidh sa mheadhan. Thàinig boireannach bòidheach a-mach às na craobhan, a 'dol gu doras aghaidh an taigh mòr. Bha baga meidigeach aice, ach bha aodach cunbhalach oirre. Nuair a bha i a" dol seachad, rinn i gàire air: "An e fìdeag a bha sin dhòmhsa?"
  
  Cha robh fios aig Sam ciamar a bu chòir dha freagairt. Nam biodh e air a ràdh tha, is dòcha gum biodh i air a slaodadh agus bhiodh e air breugan a dhèanamh. Nan àicheadh e seo, bhiodh e annasach, air a bhocadh ann an inneal. Bha Sam na neach-smaoineachaidh sgiobalta, sheas e an sin mar amadan le a làmh air a thogail.
  
  "An tusa Sam Cleave?" - dh'fhaighnich i.
  
  Bingo!
  
  "Tha, feumaidh gur e mise a th" ann," thuirt e. "Agus cò thusa?"
  
  Choisich am boireannach òg suas gu Sam agus chuir i an gàire far a h-aodann. "An tug thu thuige an clàr a dh" iarr e, Mgr Cleave? Agus thusa? Tha mi an dòchas sin, leis gu robh a shlàinte a" dol sìos gu luath fhad "s a thug thu an ùine damn airson a thoirt thuige."
  
  Na bheachd-san, chaidh a mì-rùn obann thairis air na bha ceadaichte. Mar bu trice bha e a" faicinn boireannaich dàna mar dhùbhlan spòrsail, ach o chionn ghoirid bha na dùbhlain air a bhith beagan na b" umhail dha.
  
  " Thoir maitheanas dhomh, a bhàla, ach cò thusa a dh' innseas tu dhomh?" Thill Sam am fàbhar. "Bho na tha mi a" faicinn an seo leis a "bhaga bheag agad, tha thu nad neach-obrach cùram dachaigh, nur banaltram aig a" char as fheàrr, agus gu cinnteach chan e aon de na luchd-eòlais fad-ùine aig Purdue. " Dh"fhosgail e doras taobh an draibhear. "A-nis, carson nach leum thu seo agus dèan na tha thu air do phàigheadh a dhèanamh, hey? No a bheil aodach banaltram ort airson na gairmean sònraichte sin? "
  
  "Ciamar a tha thu?" - rinn i sgial, ach cha chuala Sam an leantuinn. Bha comhfhurtachd sòghail a" chabain 4x4 gu sònraichte math air dìon-fuaim, a" lughdachadh a h-aithris gu muffled. Thòisich e einnsean a" chàir agus chòrd e ris an t-sòghalachd mus do thill e gu cunnartach faisg air coigreach ann an àmhghar le poca meidigeach.
  
  A 'gàireachdainn mar leanabh dona, ghluais Sam gu na geàrdan aig a' gheata, a 'fàgail Reichtishusis air a chùlaibh. Nuair a choisich e sìos an rathad lùbach a dh" ionnsaigh Dhùn Èideann, ghlaodh am fòn aige. B" i Janice Noble, neach-deasachaidh an Edinburgh Post, ag innse dha mu àite coinneimh sa Bheilg far an robh e gus coinneachadh ris an neach-naidheachd ionadail aice. Às an sin thug iad gu fear de na bogsaichean prìobhaideach ann an gailearaidh La Monnaie e gus am b' urrainn dha na b' urrainn dha a chruinneachadh.
  
  "Feuch gum bi thu faiceallach, Mgr Cleave," thuirt i mu dheireadh. "Chaidh an tiogaid itealaich agad a chuir thugad air post-d."
  
  "Tapadh leat, Miss Noble," fhreagair Sam. "Bidh mi ann an ath latha. Thèid sinn gu bonn seo."
  
  Cho luath 's a chroch Sam suas, ghairm Nina e. Airson a" chiad uair ann an làithean, bha e toilichte cuideigin a chluinntinn ag ràdh seo. "Hello àlainn!" - chuir e fàilte air.
  
  "Sam, a bheil thu fhathast leis an deoch?" - b 'e a' chiad fhreagairt a bh 'aice.
  
  "Um, chan eil," fhreagair e le dealas sàmhach. "Dìreach toilichte cluinntinn bhuat. Tha seo uile."
  
  "O, ceart gu leòr," thuirt i. "Èist, feumaidh mi bruidhinn riut. Is dòcha gum b" urrainn dhut coinneachadh rium an àiteigin?"
  
  "Anns an Òban? Tha mi dha-rìribh a" fàgail na dùthcha, "mhìnich Sam.
  
  "Chan e, dh" fhàg mi an t-Òban a-raoir. Gu dearbh, is e seo dìreach a tha mi airson bruidhinn riut mu dheidhinn. Tha mi aig an Radisson Blu air a" Mhìle Rìoghail, "thuirt i, a" faireachdainn beagan meallta. A rèir inbhean Nina Gould, bha "knackered" a" ciallachadh gu robh rudeigin mòr air tachairt. Cha robh e furasta a cur dheth.
  
  "Ceart gu leòr, thoir sùil air. Togaidh mi suas thu agus an uairsin is urrainn dhuinn bruidhinn aig an taigh agam fhad "s a bhios mi a" pacadh na rudan agam. Ciamar a tha seo a 'fuaimeachadh?" Mhol e.
  
  msgstr "An àm tuairmseach de ruighinn?" - dh'fhaighnich i. Bha fios aig Sam gum feumadh rudeigin a bhith a" cur dragh air Nina mura biodh i eadhon a" cur dragh air faighneachd dha mun fhiosrachadh as lugha. Ma dh'fhaighnich i gu dìreach mun àm a bha e air a mheas a ruighinn, bha i mar-thà air a h-inntinn a dhèanamh suas gabhail ris an tairgse aige.
  
  "Bidh mi ann ann an timcheall air trithead mionaid air sgàth trafaic," dhearbh e, a" sgrùdadh a" ghleoc didseatach air an deas-bhòrd.
  
  "Tapadh leat, Sam," thuirt i ann an tòna lag a chuir eagal air. An uairsin dh"fhalbh i. Fad na slighe chun taigh-òsta aige, bha Sam a" faireachdainn mar gum biodh e air a chuir fo chuing mhòr. Cha do chuir an dàn dha Aidan bochd, còmhla ris na teòiridhean aige mu McFadden, faireachdainnean mercurial Perdue, agus beachd mì-chofhurtail George Masters a thaobh Sam, ach an dragh a bha e a-nis a" faireachdainn mu Nina. Bha e cho iomagaineach mu a sunnd 's gur gann a mhothaich e agus e a' dol tarsainn sràidean trang Dhùn Èideann. Beagan mhionaidean an dèidh sin ràinig e taigh-òsta Nina.
  
  Dh'aithnich e i sa bhad. Thug bòtannan is jeans oirre a bhith a" coimhead nas coltaiche ri rionnag roc na neach-eachdraidh, ach rinn blazer suede le teip agus sgarfa pashmina an sealladh beagan, gu leòr gus toirt oirre coimhead cho sòlaimte sa bha i dha-rìribh. Ge bith dè cho eireachdail "s a bha i air a h-aodach, cha do dh" fhuasgail i a h-aodann sgìth. Mar as trice brèagha eadhon a rèir ìrean nàdarra, bha sùilean mòra, dorcha an neach-eachdraidh air an dealgan a chall.
  
  Bha tòrr aice ri innse dha Sam agus cha robh mòran ùine aice airson a dhèanamh. Cha do chaith i ùine a" faighinn a-steach don làraidh agus a" dol sìos gu gnìomhachas. "Hi Sam. Am faod mi an oidhche a chur seachad aig do thaigh fhad 's a tha fios aig Dia càite?"
  
  "Gu dearbh," fhreagair e. "Tha mi toilichte d" fhaicinn cuideachd."
  
  Bha e neònach mar a chaidh Sam a-rithist ann an aon latha leis an dithis charaidean as fheàrr aige, agus chuir iad le chèile fàilte air le dìmeas agus leisg an t-saoghail bho fhulangas.
  
  
  18
  Taigh-solais air oidhche eagallach
  
  
  Gu neo-àbhaisteach, thuirt Nina cha mhòr dad air an t-slighe gu àros Sam. Shuidh i an sin, a 'coimhead a-mach air uinneag a' chàir, gun dad gu sònraichte. Gus faireachdainn a chruthachadh, thionndaidh Sam air an stèisean rèidio ionadail gus faighinn seachad air an t-sàmhchair neònach. Bha e goirt faighneachd do Nina carson a bha i air ruith air falbh às an Òban, mura robh ach airson beagan làithean, oir bha fios aige gu robh cùmhnant aice òraid a dhèanamh sa cholaiste ionadail an sin airson sia mìosan eile co-dhiù. Ach, bhon dòigh anns an robh i an sàs, bha fios aige gu robh e na b" fheàrr gun a bhith a" dol an sàs ann an gnìomhachas cuideigin eile - airson a-nis.
  
  Nuair a ràinig iad àros Sam, chaidh Nina a-steach a-steach agus shuidh i sìos air an leabaidh as fheàrr le Sam, air an robh Bruich mar as trice. Cha robh e ann an cabhag, per se, ach thòisich Sam a" cruinneachadh a h-uile dad a dh" fhaodadh a bhith a dhìth air airson cruinneachadh fiosrachaidh cho fada. An dòchas gun mìnicheadh Nina a suidheachadh, cha do bhrùth e i. Bha fios aige gun robh fios aice gum biodh e a" falbh a dh" obair san dreuchd a dh" aithghearr, agus mar sin, nam biodh rudeigin aice ri ràdh, bha aice ri ràdh.
  
  "Tha mi a" dol a ghabhail fras," thuirt e agus e a" coiseachd seachad oirre. "Ma dh" fheumas tu bruidhinn, dìreach thig a-steach. "
  
  Is gann gun do lughdaich e a bhriogais airson a bhith a" snàgadh fon uisge bhlàth nuair a mhothaich e gu robh sgàil Nina a" sleamhnachadh seachad air a sgàthan. Shuidh i air mullach an taigh-beag, ga fhàgail airson a ghnothaichean nigheadaireachd a dhèanamh, gun aon fhacal a ràdh ann an fealla-dhà no magadh, mar a b" àbhaist dhi.
  
  "Mharbh iad seann Mhgr Hemming, Sam," thuirt i gu sìmplidh. Chitheadh e i air a slugadh air an taigh-beag, a làmhan air am pasgadh eadar a glùinean, a ceann sìos ann an eu-dòchas. Thuirt Sam gur e caractar Hemming cuideigin bho òige Nina.
  
  " Do charaid?" dh'fhaighnich e ann an tòn àrdaichte, a 'toirt dùbhlan don dòrtadh uisgeach.
  
  "Tha, mar sin a bhruidhinn. Saoranach ainmeil san Òban bho 400 RC, eil fhios agad? "- fhreagair i gu sìmplidh.
  
  "Tha mi duilich, a ghràidh," thuirt Sam. "Feumaidh gun robh gaol mòr agad air airson a ghabhail cho cruaidh." An uairsin thàinig e am bàrr air Sam gun robh i air innse gun do mharbh cuideigin am bodach.
  
  "Chan e, cha robh ann ach neach-eòlais, ach bhruidhinn sinn grunn thursan," mhìnich i.
  
  "Fuirich, cò mharbh e? Agus ciamar a tha fios agad gun deach a mharbhadh? dh'fhaighnich Sam gu mì-fhoighidneach. Bha e gu math coltach ri mar a thachair Aidan. Co-thuiteamas?
  
  "Mharbh am fucking aig McFadden Rottweiler e, Sam. "Mharbh e seann saoranach lag air beulaibh orm," thuirt i. Bha Sam a" faireachdainn gu robh a bhroilleach a" toirt buille do-fhaicsinneach. Ruith clisgeadh troimhe.
  
  "Air do bheulaibh? A bheil e a' ciallachadh...?" - thòisich e nuair a chaidh Nina a-steach don fhras còmhla ris. B" e iongnadh iongantach agus buaidh sgriosail a bh" ann nuair a chunnaic e a corp rùisgte. Bha ùine mhòr air a bhith ann bho bha e air a leithid seo fhaicinn, ach an turas seo cha robh e sexy idir. Gu dearbh, bhris cridhe Sam nuair a chunnaic e na bruisean air a cromagan agus a h-asnagan. Mhothaich e an uairsin welts air a broilleach agus air ais agus lotan sgian air am fuaigheal gu cruaidh air taobh a-staigh a cnàimh-droma chlì agus fo a gàirdean chlì, air a sparradh le banaltram a bha air a dreuchd a leigeil dheth agus a gheall gun a bhith ag innse do dhuine sam bith.
  
  "Iosa Criosd!" - dh'èigh e. Bha a chridhe a" bualadh agus cha b" urrainn dha smaoineachadh ach grèim fhaighinn oirre agus a h-uchdachadh gu teann. Cha do ghlaodh i, agus chuir sin uabhas air. "An e seo obair a Rottweiler?" - dh'fhaighnich e a-steach don fhalt fliuch aice, a 'leantainn oirre a' pògadh mullach a cinn.
  
  "Is e Wolf an t-ainm a th" air, co-dhiù, mar Wolfgang, "thuirt i tro na sruthan uisge blàth a" sruthadh sìos a broilleach fèithe. "Thàinig iad a-steach agus thug iad ionnsaigh air Mgr Hemming, ach chuala mi fuaim bho shuas an staidhre far an robh mi a" toirt plaide eile dha. Mun àm a chaidh mi sìos an staidhre," thuirt i, "bha iad air a tharraing a-mach às a chathair agus air a cheann a thilgeil an toiseach dhan teine anns an teallach. Dhia! Cha do sheas e cothrom!"
  
  "An uairsin thug iad ionnsaigh ort?" - dh'fhaighnich e.
  
  "Tha, dh" fheuch iad ri toirt air coimhead mar thubaist. Thilg Wolfe sìos an staidhre mi, ach nuair a dh" èirich mi, chleachd e an rèile searbhadair teasachaidh agam fhad "s a bha mi a" feuchainn ri teicheadh, "thuirt i, a" gas. "Aig a" cheann thall, shàth e mi le sgian agus dh" fhàg e mi a" bleith."
  
  Cha robh na faclan aig Sam airson cùisean a dhèanamh nas fheàrr. Bha millean ceist aige mu na poilis, mu chorp a' bhodaich, mu mar a ràinig i Dùn Èideann, ach dh'fheumadh a h-uile càil a bhith a' feitheamh. A-nis dh'fheumadh e fois-inntinn a thoirt dhi agus a chuimhneachadh gu robh i sàbhailte, agus bha e an dùil a cumail mar sin.
  
  McFadden, bha thu dìreach air dragh a chuir air na daoine ceàrr, smaoinich e. A-nis bha dearbhadh aige gu robh McFadden gu dearbh air cùl murt Aidan. Dhaingnich e cuideachd gu robh McFadden, às deidh a h-uile càil, na bhall de Òrdugh an Black Sun. Bha an ùine airson a thuras dhan Bheilg a" tighinn gu crìch. Sguab e air falbh na deòir aice agus thuirt e, "Tioram thu fhèin, ach na bi a" deàrrsadh fhathast. Tha mi a" dol a thogail dealbhan de do leòntan agus an uairsin thig thu còmhla rium don Bheilg. Cha chaill mi sealladh ort airson mionaid gus an cuir mi an craiceann orm fhèin a" bhatard uamhasach seo."
  
  An turas seo cha do rinn Nina gearan. Leig i le Sam smachd a ghabhail. Cha robh aon teagamh 'na h-inntinn gu'm b' esan a dioghaltas. Na ceann, fhad 'sa bha Canon Sam a' frasadh air a dìomhaireachd, chluinneadh i fhathast Mgr Hemming a' toirt rabhadh dhi gun robh i air a comharrachadh. Ach, shàbhail i a-rithist e, eadhon fios aice dè an seòrsa muc a bha i a" dèiligeadh.
  
  Aon uair 's gu robh fianais gu leòr aige agus iad le chèile air an sgeadachadh, dh'ullaich e cupa Horlicks dhi airson a cumail blàth mus fhalbh iad.
  
  "A bheil cead-siubhail agad?" dh'fhaighnich e dhith.
  
  "Tha," ars ise, "a bheil cungaidhean pian sam bith agad?"
  
  ""S e caraid a th" annam do Dave Perdue," fhreagair e gu modhail, "gu dearbh tha cungaidhean pian agam."
  
  Cha b" urrainn dha Nina cuideachadh ach gàire a dhèanamh, agus bha e na bheannachadh do chluasan Sam a bhith a" cluinntinn a faireachdainn a" lasadh.
  
  
  * * *
  
  
  Rè an itealaich chun Bhruiseal, rinn iad iomlaid air fiosrachadh cudromach a chaidh a chruinneachadh air leth thairis air an t-seachdain a chaidh seachad. Bha aig Sam ri innse carson a bha e a" faireachdainn gu robh e mar dhleastanas air obair Aidan Glaston a ghabhail os làimh gus an tuigeadh Nina dè dh"fheumar a dhèanamh. Cho-roinn e rithe a dhuilgheadas fhèin le Seòras Masters agus na teagamhan a bha aige mu shealbh Perdue air an Nathair Dread.
  
  "O mo Dhia, chan iongnadh gu bheil thu a" coimhead mar gum biodh am bàs air a bhlàthachadh," thuirt i mu dheireadh. "Gun eucoir. Tha mi cinnteach gu bheil mi a" coimhead coltach ri crap cuideachd. Tha mi gu cinnteach a" faireachdainn mar crap. "
  
  Rug e air a curls tiugh dorcha agus phòg e an teampall aice. "Chan eil eucoir, a ghràidh. Ach tha, tha thu dha-rìribh a" coimhead coltach ri crap. "
  
  Chrath i e gu socair le a h-uilinn, mar a bha i daonnan nuair a thuirt e rudeigin an-iochdmhor mar fealla-dhà, ach, gu dearbh, cha b 'urrainn dhi a bhualadh le làn neart. Rinn Sam gàire agus ghlac i a làmh. "Tha beagan nas lugha na dà uair a thìde air fhàgail againn mus ruig sinn a" Bheilg. Gabh fois agus gabh fois, ceart gu leòr? Tha na pills sin a thug mi dhut iongantach, chì thu."
  
  "Bu chòir fios a bhith agad dè an dòigh as fheàrr air nighean a phumpadh suas," thuirt i, a "tilgeil a ceann air ais air bann-cinn na cathair.
  
  "Chan eil feum agam air drogaichean. Is toil le eòin curls fada agus feusag sreangach cus," rinn e bòstadh, a "ruith a chorragan gu slaodach air a ghruaidh agus a ghiallan. "Tha thu fortanach gu bheil àite bog agam dhut. Is e seo an aon adhbhar gu bheil mi fhathast singilte, a" feitheamh riut tighinn gu do mhothachaidhean."
  
  Cha chuala Sam na beachdan goirt. Nuair a sheall e air Nina, bha i luath na cadal, air a sgioblachadh bhon ifrinn a bha aice ri dhol troimhe. Bha e math fhaicinn gun robh beagan fois aice, smaoinich e.
  
  "Bidh na loidhnichean as fheàrr agam an-còmhnaidh a" tuiteam air cluasan bodhar, "thuirt e agus lean e air ais gus beagan winks a ghlacadh.
  
  
  19
  Pandora a" fosgladh
  
  
  Tha cùisean air atharrachadh ann an Reichtisusis, ach chan ann airson na b" fheàrr. Ged nach robh Perdue cho cianail agus na bu chaoimhneile ris an luchd-obrach aige, shìn sgiùrsadh eile a h-amhaich. Làthaireachd eadar-theachd ann am paidhir phlèanaichean.
  
  "Càit a bheil Daibhidh?" Dh"fhaighnich Sister Hearst gu geur nuair a dh" fhosgail Teàrlach an doras.
  
  B 'e buidealair Perdue an dealbh fèin-smachd, agus eadhon dh'fheumadh e a bhilean a bhìdeadh.
  
  "Tha e anns an obair-lann, a bhean uasail, ach chan eil dùil aige riut," fhreagair e.
  
  "Bidh e air bhioran m" fhaicinn," thuirt i gu fuar. "Ma tha teagamh sam bith aige mum dheidhinn, innsidh e dhomh e fhèin."
  
  Ach lean Teàrlach a" bhanaltram àrdanach a-steach do sheòmar coimpiutair Purdue. Bha doras an t-seòmair beagan fosgailte, rud a bha a 'ciallachadh gu robh Perdue trang ach nach robh e dùinte don phoball. Bhiodh luchd-frithealaidh dubh is chrome ag èirigh bho bhalla gu balla, solais a" priobadh a" priobadh mar bhuillean beaga cridhe anns na plexiglass snasta agus na bogsaichean plastaig aca.
  
  "Sheall Sir, Sister Hearst gun rabhadh. Tha i a" cumail a-mach gu bheil thu airson a faicinn?" Chuir Teàrlach an cèill a nàimhdeas teann ann an guth àrdaichte.
  
  "Tapadh leat, a Theàrlaich," dh" èigh am fastaiche aige thairis air human àrd nan innealan. Shuidh Perdue ann an oisean thall an t-seòmair, le fònaichean-cluaise gus casg a chuir air fuaim an t-seòmair. Bha e na shuidhe aig deasg mhòr. Bha ceithir coimpiutairean-glùine air, ceangailte agus ceangailte ri bogsa mòr eile. Dh" èirich crùn geal Perdue de fhalt tiugh, tonnach bho chùl mullaich a" choimpiutair. Disathairne a bh" ann agus cha robh Sìne ann. Coltach ri Lillian agus Teàrlach, thòisich eadhon Sìne air a bhith beagan iriosal le làthaireachd cunbhalach na banaltram.
  
  Bha triùir den luchd-obrach den bheachd gu robh i nas motha na dìreach neach-dìon Purdue, ged nach robh fios aca mun ùidh aice ann an saidheans. Bha e tòrr nas coltaiche ri ùidh cèile beairteach ann a bhith ga saoradh bho bhantraich gus nach fheumadh i sgudal dhaoine eile a ghlanadh fad an latha agus dèiligeadh ri bàs. Gu dearbh, mar na proifeiseantaich a bha iad, cha do chuir iad a-riamh às a leth air beulaibh Perdue.
  
  "Ciamar a tha thu, a Dhaibhidh?" dh'fhaighnich piuthar Hurst.
  
  "Glè mhath, Lilith, tapadh leat," rinn e gàire. "Thig agus faic."
  
  Leum i a-null chun a thaobh den bhòrd agus lorg i na bha e air a bhith a" cur seachad ùine air o chionn ghoirid. Air gach scrion, mhothaich a" bhanaltram grunn shreathan àireamh a dh" aithnich i.
  
  "An co-aontar? Ach carson a tha e fhathast ag atharrachadh? Carson a tha seo?" - dh'fhaighnich i, a dh'aona ghnothaich a 'lùbadh faisg air a' bhilleanair gus am faigheadh e fàileadh oirre. Bha Perdue an sàs anns na prògraman aige, ach cha do dhìochuimhnich e a-riamh boireannaich a mhealladh.
  
  "Chan eil mi buileach cinnteach fhathast gus an innis am prògram seo dhomh," thuirt e.
  
  "Is e mìneachadh caran neo-shoilleir a tha seo. A bheil fios agad eadhon dè a tha ann?" dh'fhaighnich i, a' feuchainn ri ciall a dhèanamh de na sreathan caochlaideach air na sgàilean.
  
  "Thathas a" creidsinn gun deach a sgrìobhadh le Albert Einstein uaireigin aig àm a" Chiad Chogaidh, nuair a bha e a" fuireach anns a" Ghearmailt, eil fhios agad," mhìnich Perdue gu sunndach. "Bhathas den bheachd gun deach a sgrios, agus uill," thuirt e, "tha e air a thighinn gu bhith na mhiotas ann an cearcallan saidheansail bhon uair sin."
  
  "O, agus nochd thu e," thuirt i, le ùidh mhòr ann. "Agus dè tha seo?" Chomharraich i coimpiutair eile, inneal nas sine na bu mhotha air an robh Perdue ag obair. Bha e ceangailte ri coimpiutairean-uchd agus aon fhrithealaiche, ach b 'e an aon inneal a bha e gu gnìomhach a' sgrìobhadh air.
  
  "An seo tha mi trang a" sgrìobhadh prògram airson a dhì-chrioptachadh, "mhìnich e. "Feumar ath-sgrìobhadh gu cunbhalach a rèir an dàta a thig bhon stòr a-steach. Cuidichidh algorithm an inneil seo mi mu dheireadh a" stèidheachadh nàdar a" cho-aontar, ach airson a-nis tha e a" coimhead coltach ri teòiridh eile mu mheacanaig cuantamach."
  
  A "frowning gu domhainn, rinn Lilith Hearst sgrùdadh air an treas scrion airson greis. Thug i sùil air Perdue. "Tha e coltach gu bheil an àireamhachadh sin a" riochdachadh lùth atamach. Mhothaich thu?"
  
  "O mo Dhia, tha thu luachmhor," rinn Perdue gàire, a shùilean a" deàlradh le a h-eòlas. "Tha thu gu tur ceart. Bidh e a" cumail a-mach fiosrachadh a bheir mi air ais gu seòrsa de thubaist a bheir lùth fìor atamach."
  
  "Tha e cunnartach," thuirt i. "Tha e a" cur nam chuimhne supercollider CERN agus na tha iad a" feuchainn ri choileanadh le luathachadh gràinean."
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gur e seo gu ìre mhòr a lorg Einstein, ach, mar a bha e ann am pàipear 1905, bha e den bheachd gun robh an leithid de eòlas ro millteach dha amadan ann an èideadh agus deiseachan. Sin as coireach gun robh e den bheachd gu robh e ro chunnartach fhoillseachadh," thuirt Perdue.
  
  Chuir i a làmh air a ghualainn. "Ach chan eil èideadh no deise ort a-nis, an e thusa, a Dhaibhidh?" dhùisg i.
  
  "Gu cinnteach chan eil fhios agam," fhreagair e, a" dol air ais dhan chathair aige le osnaich thoilichte.
  
  Ghlaodh am fòn anns an lobaidh. Mar bu trice bha Sìne no Teàrlach a' freagairt loidhne-tìre an aitreabh, ach cha robh i far dleasdanas agus bha esan a-muigh le fear-lìbhrigidh grosaireachd. Chaidh grunn fhònaichean a chuir a-steach air feadh na h-oighreachd , agus ghabhadh an àireamh chumanta a fhreagairt àite sam bith san taigh. Bha leudachadh Sìne cuideachd a 'bualadh, ach bha an oifis aice ro fhada air falbh.
  
  "Gheibh mi e," thairg Lilith.
  
  "Is e aoigh a th" annad, fhios agad," chuir Perdue na cuimhne gu cridheil.
  
  "Fathast? A Dhia, a Dhaibhidh, tha mi air a bhith an seo cho fada o chionn ghoirid is gu bheil e na iongnadh dhomh nach do thairg thu rùm dhomh fhathast," thuirt i, a 'coiseachd gu sgiobalta tron doras agus a' ruith suas an staidhre chun chiad làr. Cha chuala Perdue dad mu dheidhinn fuaim bodhar.
  
  "Halò?" - fhreagair i, a 'dèanamh cinnteach nach do dh' aithnich i i fhèin.
  
  Fhreagair guth fireann, is guth coimheach. Bha stràc làidir Duitseach aige, ach thuig i e. "An urrainn dhomh bruidhinn ri Daibhidh Perdue, mas e do thoil e? Tha e gu math èiginneach."
  
  "Chan eil e ri fhaighinn an-dràsta. Gu dearbh, aig coinneamh. An urrainn dhomh teachdaireachd a thoirt dha gus an urrainn dha do ghairm air ais nuair a bhios e deiseil? " dh" fhaighnich i, a" glacadh peann bhon drathair deasg aice airson sgrìobhadh air ceap teachdaireachd beag.
  
  "Is e seo an Dr Casper Jacobs," thuirt an duine e fhèin. "Feuch an iarr thu air Mgr Perdue fios a chuir thugam gu h-èiginneach."
  
  Thug e an àireamh aige dhi agus rinn e a-rithist a" ghairm èiginn.
  
  "Dìreach innis dha gu bheil e a" buntainn ris an Nathair Dread. Tha fios agam nach eil e ciallach, ach tuigidh e na tha mi a" bruidhinn, "thuirt Jacobs.
  
  "A' Bheilg? An ro-leasachan àireamh agad," dh'fhaighnich i.
  
  "Tha sin fìor," dhearbh e. "Mòran taing dhut".
  
  "Chan eil duilgheadas ann," thuirt i. "Mar sin leat".
  
  Reub i an duilleag àrd agus thill i gu Perdue.
  
  "Cò bha siud?" dh'fhaighnich e.
  
  "Àireamh ceàrr," thuirt i. "B" fheudar dhomh mìneachadh trì tursan nach e seo Stiùidio Yoga Tracy agus gu bheil sinn dùinte, "rinn i gàire, a" toirt am pàipear na pòcaid.
  
  "Is e seo a" chiad fhear, "thuirt Perdue. "Chan eil sinn eadhon air an liosta. B" fheàrr leam ìomhaigh ìosal a chumail."
  
  "Tha seo math. Bidh mi an-còmhnaidh ag ràdh nach bu chòir do dhaoine nach eil eòlach air m" ainm nuair a fhreagras mi mo loidhne-tìre eadhon feuchainn ri mo mhealladh, "thuirt i. "A-nis till air ais chun phrògramadh agad agus gheibh mi rudeigin ri òl."
  
  Às deidh don Dr Casper Jacobs fàiligeadh air Dàibhidh Perdue a ruighinn gus rabhadh a thoirt dha mun cho-aontar, bha aige ri aideachadh gun tug eadhon feuchainn air faireachdainn nas fheàrr. Gu mì-fhortanach, cha do mhair an leasachadh beag ann an giùlan fada.
  
  "Cò ris an robh thu a" bruidhinn? Tha fios agad nach eil fònaichean ceadaichte san raon seo, ceart, Jacobs? "- thuirt an Zelda Bessler tàmailteach bho chùl Casper. Thionndaidh e thuice le smug retort. "Sin an Dr. Jacobs dhut, Bessler. An turas seo tha mi os cionn a" phròiseict seo."
  
  Cha b" urrainn dhi a dhol às àicheadh. Mhìnich Clifton Taft gu sònraichte cùmhnant airson dealbhadh ath-sgrùdaichte a chuireadh an Dotair Casper Jacobs os cionn an t-soithich a bha a dhìth airson an deuchainn a thogail. A-mhàin bha e a 'tuigsinn na teòiridhean mu na bha an t-Òrdugh a' feuchainn ri choileanadh stèidhichte air prionnsabal Einstein, agus mar sin bha e cuideachd an urra ris a 'phàirt innleadaireachd. Ann an ùine ghoirid dh'fheumadh an soitheach a bhith deiseil. Gu math nas truime agus nas luaithe, dh'fheumadh an rud ùr a bhith gu math nas motha na an tè roimhe, a dh'adhbhraich dochann don neach-saidheans agus a thug air Jacobs astar a dhèanamh bhon phròiseact.
  
  "Ciamar a tha cùisean an seo aig a" phlannt, an Dr Jacobs?" - thàinig guth cianail Clifton Taft, air an robh gràin cho mòr aig Casper. "Tha mi an dòchas gu bheil sinn air clàr-ama."
  
  Chùm Zelda Bessler a làmhan ann am pòcaidean a còta lab geal agus ghluais i beagan a h-ìomhaigh bho chlì gu deas agus air ais a-rithist. Bha i a" coimhead coltach ri nighean-sgoile gòrach a bha a" feuchainn ri cridhe a thogail, agus thug sin air Jacobs faireachdainn tinn. Rinn i gàire air Taft. "Mura biodh e air uimhir de ùine a chaitheamh air a" fòn, is dòcha gum biodh e air tòrr a bharrachd a dhèanamh.
  
  "Tha fios agam gu leòr mu na pàirtean den deuchainn seo gus fiosan a dhèanamh bho àm gu àm," thuirt Casper deadpanned. "Tha beatha agam taobh a-muigh an cesspool dìomhair seo anns a bheil thu a" fuireach, Bessler. "
  
  "O," rinn i atharrais air. "Is fheàrr leam taic a thoirt..." Sheall i gu seductive air an tycoon Ameireaganach, "companaidh le cumhachdan nas àirde."
  
  Chaidh fiaclan mòra Taft a-mach bho bhith fo a bhilean, ach cha do fhreagair e an co-dhùnadh aice. "Gu dona, Dr. Jacobs," thuirt e, a" toirt làmh Casper gu aotrom agus ga ghluasad air falbh gus nach cluinneadh Zelda Bessler, "ciamar a tha sinn a" dèanamh le dealbhadh nam peilearan?"
  
  "Tha fios agad, Cliff, tha gràin agam gur e sin a chanas tu ris," dh"aidich Casper.
  
  "Ach sin mar a tha. Gus an urrainn dhuinn buaidh na deuchainn as ùire a mheudachadh, bidh feum againn air rudeigin a bhios a" siubhal aig astar peileir, le sgaoileadh co-ionann de chuideam agus astar gus an obair a choileanadh," chuir Taft na chuimhne nuair a ghluais an dithis fhireannach air falbh bho am Bessler air a shàrachadh. Bha an làrach togail suidhichte ann am Meerdalwood, sgìre choillteach an ear air a' Bhruiseal. Bha siostam tunail fon talamh a chaidh a chrìochnachadh o chionn grunn bhliadhnaichean air a" phlannt, a tha suidhichte gu ìre bheag air tuathanas le Tuft. Is e glè bheag den luchd-saidheans a thug an riaghaltas dligheach agus acadamaidh an oilthigh a-steach a-riamh am fo-thalamh, ach bha e ann.
  
  "Cha mhòr nach eil mi deiseil, Cliff," thuirt Casper. "Chan eil air fhàgail ach an cuideam iomlan a dh" fheumas mi bhuat. Cuimhnich, airson 's gum bi an deuchainn soirbheachail, feumaidh tu dearbh chuideam an t-soithich, neo 'bullet' a thoirt dhomh mar a chanas tu. Agus, Cliff, feumaidh e a bhith mionaideach ris a" ghram, air neo cha cuidich co-aontar gnè sam bith mi gus a tharraing dheth."
  
  Rinn Clifton Taft gàire goirt. Coltach ri duine a bha gu bhith a" briseadh droch naidheachd dha deagh charaid, ghlan e a sgòrnan tron ghruag neònach air aodann grànda.
  
  "Dè? An urrainn dhut a thoirt dhomh no dè?" Brùth Casper.
  
  "Bheir mi am mion-fhiosrachadh seo dhut goirid às deidh àrd-choinneamh a" Bhruiseal a-màireach," thuirt Taft.
  
  "A bheil thu a" ciallachadh a "cho-labhairt eadar-nàiseanta air na naidheachdan?" dh'fhaighnich Kasper. "Chan eil ùidh agam ann am poilitigs".
  
  "Sin mar bu chòir dha a bhith, a charaid," rinn Taft gearan mar sheann duine salach. "De na daoine uile, is tusa am prìomh chom-pàirtiche ann a bhith a" comasachadh an deuchainn seo. A-màireach coinnichidh a" Bhuidheann Lùth Atamach Eadar-nàiseanta ri veto eadar-nàiseanta thairis air an NPT."
  
  "NPT?" Rinn Casper gàire. Bha e fon bheachd gu robh a chom-pàirteachadh sa phròiseact dìreach deuchainneach, ach b" e cùis phoilitigeach a bh" ann an NPT.
  
  "Cùmhnant Neo-Iomadachaidh, a charaid. Geez, dha-rìribh chan eil thu a" draghadh rannsachadh càite an tèid an obair agad às deidh dhut na toraidhean agad fhoillseachadh, a bheil?" Rinn an t-Ameireaganach gàire, a 'slaodadh Casper air a' chùl. "Tha dùil gum bi a h-uile com-pàirtiche gnìomhach sa phròiseact seo a" riochdachadh an Òrdugh feasgar a-màireach, ach feumaidh sinn thu an seo gus sùil a chumail air na h-ìrean deireannach."
  
  "A bheil fios aig na stiùirichean cruinne sin mun Òrdugh?" - Dh'fhaighnich Casper le beachd-bharail.
  
  "Tha òrdugh na grèine dubh anns a h-uile àite, a charaid. Is e seo an fheachd cruinne as cumhachdaiche bho Ìmpireachd na Ròimhe, ach is e dìreach an elite a tha eòlach air. Tha daoine againn ann an dreuchdan àrd-stiùiridh anns gach dùthaich NPT. Iar-chinn-suidhe, buill den teaghlach rìoghail, comhairlichean ceann-suidhe agus luchd-co-dhùnaidh, "thuirt Taft gu bruadar. "Fiù" s àrd-bhàraichean a chuidicheas sinn le bhith a "cur an gnìomh aig ìre baile. Gabh an sàs. Mar eagraiche an ath ghluasad cumhachd againn, tha còir agad na milleadh a mhealtainn, Casper.
  
  Chaidh ceann Casper a shnìomh bhon lorg seo. Rinn a chridhe tàirneanach fo chòta obair-lann, ach chùm e suas a shuidheachadh agus chrom e le aonta. "Seall le dealas!" dhearbh e e fèin. "Wow, tha mi air mo dhòigh. Tha e coltach gu bheil mi mu dheireadh a" faighinn an aithne air a bheil mi airidh," rinn e bòstadh na charaid, agus chreid Taft a h-uile facal.
  
  "Dè an spiorad! A-nis faigh a h-uile càil deiseil gus nach tèid ach na h-àireamhan a dh" fheumas sinn tòiseachadh a chuir a-steach don àireamhachadh, ceart gu leòr? " Bha Taft a' beucaich gu toilichte. Dh" fhàg e Casper airson a dhol còmhla ri Bessler san talla, a" fàgail Casper air a chlisgeadh agus air a shàrachadh, ach air aon rud bha e cinnteach. B" fheudar dha fios a chur gu Dàibhidh Perdue air neo dh"fheumadh e sabotage a dhèanamh air an obair aige fhèin.
  
  
  20
  Càirdean teaghlaich
  
  
  Ruith Casper a-steach don taigh aige agus ghlas e an doras air a chùlaibh. Às deidh gluasad dùbailte bha e gu tur sgìth, ach cha robh ùine ann airson sgìths. Bha ùine a 'glacadh suas ris, agus cha b' urrainn dha fhathast bruidhinn ri Perdue. Bha siostam tèarainteachd earbsach aig an neach-rannsachaidh sgoinneil, agus a 'mhòr-chuid den ùine bha e falaichte gu sàbhailte bho shùilean eagallach. Chaidh a 'mhòr-chuid den chonaltradh aige a làimhseachadh leis an neach-cuideachaidh pearsanta aige, ach b' e seo am boireannach a bha Casper a 'smaoineachadh ris an robh e a' bruidhinn nuair a bhruidhinn e ri Lilith Hearst.
  
  Thug gnog air an doras air a chridhe stad airson mionaid.
  
  "'S e mise!" - chual' e o thaobh eile an doruis, guth a shileadh nèamh beag anns a' bhucaid shit anns an robh e.
  
  "Olga!" - dh'èigh e, dh'fhosgail e an doras gu luath agus tharraing e a-staigh i.
  
  "Wow, dè tha thu a" bruidhinn a-nis?" - dh'fhaighnich i, ga phògadh gu dìoghrasach. " Shaoil mi gu 'n tigeadh tu g'am fhaicinn an nochd, ach cha do fhreagair thu mo ghlaodh fad an latha."
  
  Anns an dòigh socair agus an guth bog aice, lean an Olga bhòidheach a" bruidhinn air a bhith air a leigeil seachad agus a h-uile càil eile a bha a" priobadh na sùla nach b" urrainn dha a leannan ùr a bhith a" fulang no a" choire a ghabhail. Rug e oirre gu teann agus shuidh e sìos air cathair. Dìreach airson buaidh, chuir Casper an cuimhne cho mòr sa bha e ga meas le pòg fìor, ach às deidh sin bha an t-àm ann a h-uile dad a mhìneachadh dhi. Bha i an-còmhnaidh luath a" tuigsinn na bha e a" feuchainn ri ràdh, agus mar sin bha fios aige gum faodadh e earbsa a bhith aice anns a" chùis chudromach seo.
  
  "An urrainn dhomh earbsa a chuir thugad le fiosrachadh gu math dìomhair, mil?" ghuidh e gu cruaidh 'na cluais.
  
  "Gu cinnteach. Tha rudeigin gad ghiùlan às mo chiall agus tha mi airson gun innis thu dhomh mu dheidhinn, eil fhios agad? " - thuirt i. "Chan eil mi airson gum bi dìomhaireachdan eadar sinn."
  
  "Sgoinneil!" - dh'èigh e. "Sgoinneil. Seall, tha gaol agam ort gu cuthach, ach tha m" obair a" sìor chaitheamh." Chrath i gu socair fhad 'sa bha e a' leantainn. "Cumaidh mi sìmplidh e. Bha mi ag obair air deuchainn dìomhair, a" cruthachadh seòmar ann an cumadh peilearan airson deuchainn, ceart? Tha e cha mhòr deiseil, agus tha mi dìreach air ionnsachadh an-diugh," shluig e gu cruaidh, "gu bheil an rud air an robh mi ag obair gu bhith air a chleachdadh airson adhbharan fìor olc. Feumaidh mi an dùthaich seo fhàgail agus a dhol à sealladh, a bheil thu a" tuigsinn?"
  
  "Dè?" - rinn i gàire.
  
  "Cuimhnich air an asshole a bha na shuidhe air mo phoirdse an latha sin às deidh dhuinn faighinn air ais bhon bhanais? Tha e a" stiùireadh gnìomhachd sinistr, agus, agus tha mi a" smaoineachadh... tha mi a" smaoineachadh gu bheil iad an dùil buidheann de stiùirichean cruinne a mhurt aig coinneamh," mhìnich e gu sgiobalta. "Chaidh a ghabhail thairis leis an aon neach as urrainn an co-aontar cheart a thuigsinn. Olga, tha e ag obair air an-dràsta aig a dachaigh ann an Alba, gheibh e a-mach na caochladairean a dh'aithghearr! Aon uair "s gun tachair sin, cuiridh an asshole air a bheil mi ag obair (a-nis còd Olga agus Casper airson Tuft) an co- aontar sin ris an inneal a thog mi iad. Chrath Kasper a cheann, a 'faighneachd carson a dh'fheumadh e eadhon seo fhàgail chun a' bhèicear bòidheach, ach bha e eòlach air Olga airson ùine ghoirid. Bha grunn dhìomhaireachd aice fhèin.
  
  "Gabhadh," thuirt i gu cruaidh.
  
  "Dè?" Rinn e gàire.
  
  "Brath mo dhùthaich. Chan urrainn dhaibh beantainn riut an sin," thuirt i a-rithist. "Tha mi à Belarus bho thùs. Tha mo bhràthair na eòlaiche fiosaig bhon Institiud Physico-Technical, ag obair anns na h-aon raointean riut fhèin. Is dòcha gun cuidich e thu?"
  
  Bha Casper a" faireachdainn neònach. Thug panic seachad faochadh, ach an uairsin nigh soilleireachd air falbh e. Stad e airson mionaid no dhà, a" feuchainn ris a h-uile mion-fhiosrachadh a phròiseasadh còmhla ris an fhiosrachadh iongantach mu theaghlach a leannain ùr. Dh'fhuirich i sàmhach gus leigeil leis smaoineachadh, a 'bualadh a ghàirdeanan le a corragan. B" e deagh bheachd a bh" ann, smaoinich e, nam b" urrainn dha teicheadh mus do thuig Taft e. Ciamar a b" urrainn do phrìomh eòlaiche fiosaig a" phròiseict sleamhnachadh air falbh gun duine sam bith a" mothachadh?
  
  "Ciamar?" - chuir e an cèill na teagamhan aige. "Ciamar as urrainn dhomh trèigsinn?"
  
  "A bheil thu a" dol a dh" obair. Bidh thu a" sgrios a h-uile leth-bhreac den obair agad agus a" toirt na notaichean dealbhaidh uile leat. Tha fios agam air seo oir rinn m" uncail e o chionn mòran bhliadhnaichean," thuirt i.
  
  "A bheil e ann cuideachd?" dh'fhaighnich Kasper.
  
  "WHO?"
  
  "D" uncail," fhreagair e.
  
  Chrath i a ceann gu neo-chaochlaideach. "Chan eil. Tha e marbh. Mharbh iad e nuair a fhuair iad a-mach gun do rinn e milleadh air trèana nan taibhse."
  
  "Dè? " ghlaodh e, gu sgiobalta a" tionndadh aire air falbh bho chùis bràthair athar marbh a-rithist. Às deidh na h-uile, bho na thuirt i, bhàsaich bràthair a h-athar air sgàth na bha Casper a 'dol a dh'fheuchainn.
  
  "An deuchainn trèana taibhse," chrath i. "Rinn m" uncail cha mhòr an aon rud riut fhèin. Bha e na bhall de Chomann Corporra Dìomhair na Ruis. Rinn iad an deuchainn seo air trèana a chuir tron chnap-starra fuaim, no an cnap-starra astair, no rud sam bith." Rinn Olga gàire air a neo-chomasachd. Cha robh fios aice mu dheidhinn saidheans, agus mar sin bha e duilich dhi innse gu ceart na rinn a h-uncail agus a cho-obraichean.
  
  "Agus an uairsin?" Brùth Casper. "Dè rinn an trèana?"
  
  "Tha iad ag ràdh gun robh còir aige teleportadh no a dhol gu taobh eile... Casper, chan eil fhios agam càil mu na rudan sin. Tha thu a" toirt orm a bhith a" faireachdainn gu math gòrach an seo," chuir i stad air a mìneachadh le leisgeul, ach thuig Casper.
  
  "Chan eil coltas gu bheil thu gòrach, mil. Chan eil dragh agam ciamar a chanas tu e, fhad "s a tha beachd agam," chuir e iongnadh oirre, a" gàireachdainn airson a "chiad uair. Dìreach cha robh i gòrach. Chunnaic Olga an teannachadh ann an gàire a leannain.
  
  "Thuirt m" uncail gu robh an trèana ro chumhachdach, gun cuireadh e dragh air na raointean lùtha an seo agus gun adhbhraicheadh e spreadhadh no rudeigin. An uairsin gheibheadh a h-uile duine air an talamh ... shud i, ag iarraidh a chead. "Tha iad ag ràdh gu bheil a cho-obraichean fhathast a" feuchainn ri toirt air obrachadh le bhith a "cleachdadh slighean trèana trèigte." Cha robh i cinnteach ciamar a chuireadh i crìoch air a càirdeas, ach bha Casper air leth toilichte.
  
  Phaisg Casper a ghàirdeanan timcheall oirre agus tharraing e suas i, ga cumail san adhar far an talamh fhad "s a bha e a" brùthadh grunn phògan beaga air feadh a h-aodann. Cha robh Olga a" faireachdainn gòrach tuilleadh.
  
  "O mo Dhia, cha robh mi a-riamh cho toilichte a bhith a" cluinntinn mu dhol à bith daonna, "thuirt e ri magadh. "Mil, thug thu cunntas air cha mhòr dìreach na tha mi a" strì leis an seo. Tha sin ceart, feumaidh mi faighinn chun fhactaraidh. An uairsin feumaidh mi tionndadh chun luchd-naidheachd. Chan eil! Feumaidh mi fios a chur chun an luchd-naidheachd ann an Dùn Èideann. Tha!" - lean e air, a 'tionndadh thairis air mìltean de phrìomhachasan na inntinn. "Feuch, ma gheibh mi pàipearan-naidheachd Dhùn Èideann airson seo fhoillseachadh, chan e a-mhàin gun nochd e Òrdugh agus Deuchainn, ach cluinnidh Dàibhidh Perdue mu dheidhinn agus cuiridh e stad air an obair aige air co-aontar Einstein!"
  
  Fhad "s a bha eagal air Casper leis na bha fhathast ri dhèanamh, bha e cuideachd a" faireachdainn mothachadh air saorsa. Mu dheireadh, dh'fhaodadh e a bhith còmhla ri Olga gun a bhith air a còmhdach air ais bho luchd-leantainn borb. Cha bhiodh an obair aige air a shaobhadh, agus cha bhiodh an t-ainm aige co-cheangailte ri buaireadh cruinneil.
  
  Fhad 'sa bha Olga a' dèanamh tì dha, rug Casper air a' choimpiutair-uchd aige agus choimhead e suas 'An Luchd-aithris Rannsachaidh as Fheàrr ann an Dùn Èideann'. De na ceanglaichean a chaidh a thaisbeanadh, agus bha mòran ann, sheas aon ainm gu sònraichte, agus bha e iongantach furasta fios a chuir chun neach seo.
  
  "Sam Cleave," leugh Casper a-mach gu Olga. "Tha e na neach-naidheachd rannsachail, mil. Bha e a" fuireach ann an Dùn Èideann agus tha e na shaor-obrach, ach b" àbhaist dha a bhith ag obair dha grunn phàipearan-naidheachd ionadail... ron..."
  
  "Gu dè? Tha thu gam fhàgail fiosrach. Abair!" ghlaodh i bhon chidsin plana fosgailte.
  
  Rinn Casper gàire. "Tha mi a 'faireachdainn mar bhoireannach trom, Olga."
  
  Bhris i a-mach a" gàireachdainn. "Tha e mar gum biodh fios agad cò ris a tha e coltach. Bha thu gu cinnteach mar aon dhiubh. Tha sin cinnteach. Carson a tha thu ag ràdh sin, a ghràidh?"
  
  "Na h-uimhir de fhaireachdainnean aig an aon àm. Tha mi airson a bhith a" gàireachdainn agus a" caoineadh agus a" sgreuchail," rinn e gàire, a" coimhead tòrr nas fheàrr na rinn e mionaid air ais. "Sam Cleave, am fear a tha mi airson an sgeulachd seo innse dha? Thoir beachd air? Tha e na ùghdar agus rannsaichear cliùiteach a tha air pàirt a ghabhail ann an grunn thursan air an stiùireadh leis an aon David a" fucking Perdue!"
  
  "Cò e?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Fear le co-aontar cunnartach nach urrainn dhomh a ruighinn," mhìnich Casper. "Ma dh" fheumas mi innse do neach-aithris mu phlana meallta, cò as fheàrr na cuideigin aig a bheil eòlas pearsanta air an neach aig a bheil co-aontar Einstein? "
  
  "Foirfe!" - dh'èigh i. Nuair a chuir Casper an àireamh aig Sam, dh'atharraich rudeigin ann. Cha robh dragh aige dè cho cunnartach 'sa bhiodh an fhàsachadh. Bha e deiseil airson a dhreuchd a dhìon.
  
  
  21
  Cuideam
  
  
  Tha an t-àm ann airson prìomh chluicheadairean ann an riaghladh lùth niuclasach cruinne a chruinneachadh sa Bhruiseal. An t-urram 'S e Lance McFadden a thug aoigheachd don tachartas agus e an sàs ann an oifis Buidheann Eadar-nàiseanta Lùth Atamach anns an Rìoghachd Aonaichte goirid ron iomairt aige airson Àrd-bhàillidh an Òbain.
  
  "Ceud sa cheud de luchd-bhòtaidh, a dhuine uasail," thuirt Wolfe ri McFadden agus iad a" coimhead air na riochdairean a "gabhail nan suidheachan ann an greadhnachas Taigh Opera La Monnaie. "Tha sinn dìreach a" feitheamh ri Clifton Taft nochdadh, a dhuine uasail. Aon uair "s gu bheil e an seo, is urrainn dhuinn tòiseachadh air," stad e gu mòr, "an dòigh-obrach ùr."
  
  Bha McFadden air a sgeadachadh anns an aodach as fheàrr aige Didòmhnaich. Bhon a bha e co-cheangailte ri Taft agus an Òrdugh, bha e eòlach air beairteas, ged nach tug e clas dha. Thionndaidh e a cheann gu sàmhach agus thuirt e: "Bha calibration soirbheachail? Feumaidh mi am fiosrachadh seo fhaighinn chun an duine againn, Jacobs, ron a-màireach. Mura h-eil na dearbh chuideaman aige den luchd-siubhail gu lèir, cha obraich an deuchainn gu bràth."
  
  "Bha gach cathair a bha san amharc airson an riochdaire uidheamaichte le mothachairean a bhiodh a" dearbhadh fìor chuideam a chuirp a rèir sin, "thuirt Wolf ris. "Chaidh na mothachairean a dhealbhadh gus eadhon na stuthan as taine a thomhas le mionaideachd marbhtach a" cleachdadh teicneòlas saidheansail ùr-nodha." Rinn am meirleach ghràineil gàire. "Agus bidh gràdh agad air, a dhuine uasal. Chaidh an teicneòlas seo a chruthachadh agus a thoirt gu buil leis an aon David Perdue. "
  
  Bhuail McFadden nuair a chuala e ainm an neach-rannsachaidh sgoinneil. "Mo Dhia! dha-rìribh? Tha thu ro cheart, Wolf. Is toil leam an ìoranas ann an seo. Saoil ciamar a tha e a" dèanamh às deidh an tubaist a bh" aige ann an Sealan Nuadh."
  
  "A rèir choltais tha e air an Nathair Dread a lorg, a dhuine uasail. Gu ruige seo cha deach an fathann a dhearbhadh, ach le eòlas air Perdue, is dòcha gun do lorg e e, "mhol Wolf. Dha McFadden, b" e lorg math a bh" ann agus fear eagallach.
  
  "Iosa Crìosd, Madadh-allaidh, feumaidh sinn seo fhaighinn bhuaithe! Ma bheir sinn a-mach an nathair eagallach, is urrainn dhuinn a chuir an sàs anns an deuchainn gun a bhith a" dol tron chraic seo gu lèir, "thuirt McFadden, a" coimhead air a iongnadh leis an fhìrinn seo. "An do chuir e crìoch air a" cho-aontar? Bha mi a" smaoineachadh gur e uirsgeul a bh" ann."
  
  "Bha mòran dhaoine a" smaoineachadh sin gus an do ghairm e dithis den luchd-cuideachaidh aige gus a chuideachadh le bhith ga lorg. Bho na chaidh innse dhomh, tha e ag obair gu cruaidh gus fuasgladh fhaighinn air an duilgheadas pàirtean a tha a dhìth, ach chan eil e air fuasgladh fhaighinn fhathast," thuirt Wolf. "A rèir choltais bha e cho trom leis is gur gann a bhios e a" cadal tuilleadh."
  
  "Am faigh sinn e? Gu cinnteach cha toir e dhuinn e, agus bhon a chuir thu crìoch air rudan le a leannan, an Dotair Gould, tha aon leannan nas lugha againn ris gus blackmail mu dheidhinn. Tha Sam Cleave do-ruigsinneach. Is e an neach mu dheireadh a bhithinn a" cunntadh air a bhrath Perdue, "thuirt McFadden nuair a bha riochdairean an riaghaltais a" bruidhinn gu sàmhach air a "chùl. Mus b" urrainn dha Wolf freagairt, chuir oifigear tèarainteachd boireann bho Chomhairle an EU a bha os cionn na h-imeachdan stad air.
  
  "Gabh mo leisgeul, a dhuine uasail," thuirt i ri McFadden, "tha e dìreach ochd uairean."
  
  "Tapadh leat, tapadh leat," mheall gàire meallta McFadden i. "Bhiodh e math dhut fios a chuir thugam."
  
  Thug e sùil air ais air Wolf agus e a" coiseachd bhon àrd-ùrlar chun podium gus bruidhinn ri com-pàirtichean a" mhullaich. Chuir a h-uile cathair anns an robh ball gnìomhach den Bhuidheann Lùth Atamach Eadar-nàiseanta, a bharrachd air dùthchannan a tha a" phàrtaidh don NPT, dàta gu coimpiutair Black Sun ann am Meerdalwood.
  
  Fhad 's a bha an Dotair Casper Jacobs a' cur an obair chudromach aige ri chèile, a' cur às dhan dàta aige cho math 's a b' urrainn dha, thàinig am fiosrachadh air an fhrithealaiche. Ghearain e gun robh e air crìoch a chur air an t-soitheach airson an deuchainn. Co-dhiù dh'fhaodadh e fhèin an co-aontar a chruthaich e a thionndadh, coltach ri co-aontar Einstein, ach le nas lugha de chumhachd.
  
  Dìreach mar Einstein, dh'fheumadh e co-dhùnadh an leigeadh e leis a ghinealachd a bhith air a chleachdadh airson gnìomhan mì-mhodhail no nach leigeadh e leis an obair aige a bhith air a mhurt. Thagh e an tè mu dheireadh agus, a" cumail sùil air na camarathan tèarainteachd a chaidh a chuir a-steach, leig e air gun obraich e. Gu dearbh, bha an eòlaiche fiosaigeach sgoinneil a 'falach a chuid àireamhachadh gus an deuchainn a mhilleadh. Bha Casper a 'faireachdainn cho ciontach' s gu robh e air soitheach siolandair mòr a thogail mu thràth. Cha leigeadh a chomasan leis seirbheis a thoirt dha Taft agus a chult mì-naomh tuilleadh.
  
  Bha Casper airson gàire a dhèanamh oir chaidh na loidhnichean mu dheireadh den cho-aontar aige atharrachadh dìreach gu leòr airson gabhail riutha ach cha robh iad obrachail. Chunnaic e na h-àireamhan gan gluasad bhon Taigh Opera, ach cha tug e an aire dha. Mun àm a thig Taft, McFadden agus feadhainn eile gus an deuchainn a chuir an gnìomh, bidh e air falbh o chionn fhada.
  
  Ach b" e Zelda Bessler aon neach eu-dòchasach nach tug e a-steach don àireamhachadh teicheadh aige. Chunnaic i e bho bhothan uaigneach dìreach taobh a-staigh an àite mhòir far an robh am bàta mòr a 'feitheamh. Coltach ri cat, chuir i seachad a h-ùine, a 'leigeil leis rud sam bith a dhèanamh a bha e a' smaoineachadh a gheibheadh e air falbh. Rinn Zelda gàire. Na h-uchd bha clàr ceangailte ri àrd-ùrlar conaltraidh eadar oibrichean Òrdugh a" Ghrian Dhuibh. Gun fhuaim airson a làthaireachd a chomharrachadh, sgrìobh i "Cùm Olga agus chuir i air an Valkyrie i" agus chuir i teachdaireachd gu fo-oifigearan Wolf ann am Bruges.
  
  Leig an Dr Casper Jacobs air a bhith ag obair gu cruaidh air paradigm deuchainneach, gun fhios aige gu robh a leannan gu bhith air a thoirt a-steach don t-saoghal aige. Ghlaodh am fòn aige. Air dha amharc car siùbhlach leis an imcheist obann, sheas e gu grad agus choisich e gu seòmar nam fear. B" e seo a" ghairm air an robh e a" feitheamh.
  
  "Sam?" - thuirt e, a 'dèanamh cinnteach gu robh a h-uile stàile anns an taigh-beag saor. Dh'innis e dha Sam Cleave mun deuchainn a bha ri thighinn, ach cha b 'urrainn dha eadhon Sam Perdue fhaighinn air a' fòn gus inntinn atharrachadh mun cho-aontar. Fhad "s a thug Casper sùil air na canaichean sgudail airson innealan èisteachd, lean e air. "A bheil thu an seo?"
  
  "Tha," thuirt Sam air ceann eile na loidhne. "Tha mi ann am bothan aig an Taigh Opera gus an urrainn dhomh cluais a dhèanamh ceart, ach gu ruige seo chan urrainn dhomh dad ceàrr a lorg airson aithris. Tha am mullach dìreach a" tòiseachadh, ach..."
  
  "Dè? Dè tha dol?" dh'fhaighnich Kasper.
  
  "Fuirich," thuirt Sam gu geur. "A bheil fios agad mu dheidhinn siubhal air trèana gu Siberia?
  
  Rinn Casper gàire ann an troimh-chèile iomlan. "Dè? Chan e, chan eil dad mar sin. Carson?"
  
  "Thuirt oifigear tèarainteachd Ruiseanach rudeigin mu dheidhinn turas-adhair gu Moscow an-diugh," thuirt Sam, ach cha robh Kasper air dad den t-seòrsa a chluinntinn bho Taft no Bessler. Thuirt Sam: "Tha prògram agam a ghoid mi bhon chlàr. Cho fad "s a tha mi a" tuigsinn, is e mullach trì latha a tha seo. An-diugh tha co-labhairt aca an seo, agus madainn a-màireach tha iad a" dol a sgèith gu prìobhaideach gu Moscow airson a dhol air bòrd trèana sòghail ris an canar Valkyrie. Chan eil fios agad càil mu dheidhinn seo?"
  
  "Uill, Sam, gu cinnteach chan eil mòran ùghdarras agam an seo, fhios agad?" Rinn Casper gàire cho sàmhach 's a b' urrainn dha. Thàinig aon de na teicneòlaichean a-steach gus aodion a ghabhail, rud a rinn an seòrsa còmhradh seo do-dhèanta. "Feumaidh mi falbh, a Mhàiri. Bidh Lasagna air leth math. "Tha gaol agam ort," thuirt e agus chroch e suas. Rinn an teicneòlaiche gàire dìreach nuair a bha e ag èigheach, gun fhios aige dè a bha manaidsear a" phròiseict a" bruidhinn. Thàinig Casper a-mach às an taigh beag agus bha e mì-thoilichte mu cheist Sam Cleave mun turas trèana gu Siberia.
  
  "Tha gaol agam ort cuideachd, mil," thuirt Sam airson a chuid, ach bha am fiosaig air crochadh mu thràth. Dh "fheuch e ri àireamh saideal Perdue a dhiailiú, stèidhichte air cunntas pearsanta a" bhilleanair, ach eadhon cha do fhreagair duine. Ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuch e, bha e coltach gun deach Perdue à sealladh bho aghaidh na talmhainn, agus chuir sin barrachd dragh air Sam na clisgeadh. Ach, cha robh dòigh ann air tilleadh a Dhùn Èideann a-nis, agus le Nina na chois, tha e soilleir nach b" urrainn dha a cur a sheic air Perdue nas motha.
  
  Airson mionaid ghoirid, smaoinich Sam eadhon air Maighstirean a chuir a-steach, ach leis gu robh e fhathast air dìlseachd an duine a dhiùltadh le bhith a" toirt seachad an co-aontar gu Perdue, bha e teagmhach gum biodh Masters deònach a chuideachadh. A" squatadh sa bhogsa a chuir fios bho Miss Noble air dòigh air a shon, smaoinich Sam air a" mhisean gu lèir. Bha e cha mhòr ga fhaighinn na bu èiginn stad a chuir air Purdue bho bhith a" crìochnachadh Co-aontar Einstein na bhith a" leantainn na mòr-thubaist a bha ri thighinn air a chuir air dòigh le Black Sun agus a luchd-leanmhainn àrd-ìomhaigh.
  
  Bha Sam air a reubadh eadar a dhleastanasan, bha e ro sgapte agus fo chuideam. Bha aige ri Nina a dhìon. Bha aige ri stad a chuir air bròn-chluich cruinne a dh" fhaodadh a bhith ann. Bha aige ri stad a chuir air Purdue bho bhith a" crìochnachadh a chuid matamataigs. Cha robh an neach-naidheachd tric a 'tuiteam ann an eu-dòchas, ach an turas seo cha robh roghainn aige. Dh'fheumadh e faighneachd dha Maighstirean. B" e an duine millte an aon dòchas a bh" aige stad a chuir air Purdue.
  
  Bha e a" faighneachd an robh an Dotair Jacobs air ullachadh airson gluasad gu Belarus, ach b" e sin ceist a b" urrainn dha Sam cumail suas nuair a choinnich e ri Jacobs airson dinnear. An-dràsta dh'fheumadh e faighinn a-mach mion-fhiosrachadh mun itealan gu Moscow, far am biodh riochdairean a 'mhullaich air bòrd an trèana. Bho chòmhraidhean às deidh na coinneimh oifigeil, thuig Sam gum biodh an ath dhà latha air a chaitheamh a" tadhal air diofar ionadan reactair san Ruis a bha fhathast a" dèanamh lùth niuclasach.
  
  "Mar sin tha dùthchannan NPT agus a" Bhuidheann Cumhachd Atamach Eadar-nàiseanta a "dol air turas gus na h-ionadan cumhachd a mheasadh?" Ghluais Sam a-steach don chlàr aige. "Chan eil mi fhathast a" faicinn càite an tionndaidh an cunnart gu bhith na bhròn-chluich. Ma gheibh mi na Maighstirean gus stad a chuir air Perdue, cha bhith e gu diofar càite am bi Black Sun a" falach a bhuill-airm. Às aonais co-aontar Einstein, bhiodh seo uile air a bhith dìomhain co-dhiù."
  
  Shleamhnaich e a-mach gu sàmhach, a" coiseachd air an t-sreath chathraichean far an deach na solais a chuir dheth. Cha robh duine eadhon ga fhaicinn bhon roinn air a lasadh gu soilleir gu h-ìosal, far an robh tòrr ùpraid. Bha aig Sam ri Nina a thogail, fios a chuir gu Masters, coinneachadh ri Jacobs, agus an uairsin dèanamh cinnteach gu robh e air an trèana sin. Bhon fhiosrachadh aige, dh" ionnsaich Sam mu raon-adhair dìomhair elite ris an canar Koschey Strip, a tha suidhichte beagan mhìltean bho Moscow, far an robh a" bhuidheann-riochdachaidh an dùil tighinn air tìr an ath latha feasgar. Às an sin thèid an toirt chun Valkyrie, an sàr thrèana Trans-Siberian, airson turas sòghail gu Novosibirsk.
  
  Bha millean rud aig Sam na inntinn, ach b" e a" chiad rud a dh"fheumadh e a dhèanamh faighinn air ais gu Nina feuch an robh i ceart gu leòr. Bha fios aige gun a bhith a" dèanamh dì-meas air a" bhuaidh a bh" aig daoine mar Wolfe agus McFadden, gu h-àraidh às deidh dhaibh faighinn a-mach gu robh am boireannach a dh" fhàg iad marbh gu math beò agus gum faodadh iad buntainn riutha.
  
  Às deidh dha Sam sleamhnachadh a-mach air doras Sealladh 3, tron chlòsaid prop sa chùl, fhuair e fàilte air oidhche fhuar, làn mì-chinnt agus bagairt san adhar. Tharraing e an sweatshirt nas teann air an aghaidh, ga putadh thairis air an sgarfa. A" falach an dearbh-aithne aige, chaidh e gu sgiobalta thairis air a" phàirce cùil far am biodh preas-aodaich agus làraidhean lìbhrigidh mar as trice a" tighinn. Air oidhche gealaich, bha Sam a" coimhead mar sgàil, ach bha e a" faireachdainn mar thaibhse. Bha e sgìth, ach cha robh cead aige fois a ghabhail. Bha uimhir ri dhèanamh gus dèanamh cinnteach gum faigheadh e air an trèana sin feasgar a-màireach nach biodh ùine no sunnd aige gu bràth airson cadal.
  
  Na chuimhneachain, chunnaic e corp Nina air a bhualadh, chaidh an sealladh a-rithist grunn thursan. Bhruich a fhuil leis an ana-ceartas, agus bha e an dòchas gu mòr gum biodh Wulf air an trèana sin.
  
  
  22
  Eas Jericho
  
  
  Coltach ri maniac, bha Perdue an-còmhnaidh a" tweaked algorithm a" phrògraim aige gus freagairt air an dàta cuir a-steach. Gu ruige seo bha e air a bhith rudeigin soirbheachail, ach bha caochladairean ann nach b" urrainn dha fuasgladh, ga fhàgail na sheasamh ri taobh an t-seann chàr aige. Gu practaigeach a 'cadal air beulaibh an t-seann choimpiutair, dh'fhàs e barrachd is barrachd tarraing a-mach. Is e dìreach Lilith Hearst a fhuair cead a bhith a 'cur dragh air Perdue. Leis gum b" urrainn dhi toraidhean a chonaltradh, chòrd na tursan aige ris, agus bha e soilleir nach robh an tuigse aig an luchd-obrach aige air an raon a dh" fheumar gus fuasglaidhean làidir a thaisbeanadh mar a rinn i.
  
  "Tòisichidh mi ag ullachadh dìnnear a dh" aithghearr, a dhuine uasail," chuir Lillian na chuimhne. Mar as trice, nuair a thug i an loidhne seo dha, bhiodh a ceannard sunndach, airgeadach, a" tabhann measgachadh de shoithichean dhi airson taghadh. A-nis bha e coltach nach robh e airson coimhead ach an ath inntrigeadh air a" choimpiutair aige.
  
  "Taing, Lily," thuirt Perdue gu neo-làthaireach.
  
  Dh'iarr i gu mì-chinnteach soilleireachadh. "Agus dè a bu chòir dhomh ullachadh, a dhuine uasal?"
  
  Cha tug Perdue an aire dhi airson beagan dhiog, a" sgrùdadh an sgrion gu faiceallach. Choimhead i na h-àireamhan dannsa a bha air an nochdadh anns na speuclairean aige, a" feitheamh ri freagairt. Mu dheireadh, rinn e osna agus choimhead e oirre.
  
  "Um, bhiodh poit teth foirfe, Lily. Is dòcha ann am poit teth ann an Lancashire, fhad "s a tha beagan uan ann. Tha Lilith dèidheil air uan. Thuirt i rium: "Rinn e gàire, ach cha tug e a shùilean far an sgrion.
  
  "A bheil thu airson gum bruich mi a" mhias as fheàrr leatha airson do dhìnneir, a dhuine uasail?" Dh"fhaighnich Lillian, a" faireachdainn nach bu toil leatha am freagairt. Cha robh i ceàrr. Choimhead Perdue suas oirre a-rithist, a" deàrrsadh thairis air na speuclairean aige.
  
  "Tha, Lily. Tha i a" tighinn còmhla rium airson dinnear a-nochd agus bu mhath leam gun dèan thu poit teth Lancashire. Tapadh leibh, "thuirt e gu iriosal.
  
  "Gu dearbh, a dhuine uasail," leig Lillian ceum air ais le urram. Mar bu trice bha còir aig bean-an-taighe air a beachd, ach a-riamh on a bha a" bhanaltram air a dhol a-steach do Reichtisusis, cha robh Perdue air èisteachd ri comhairle neach sam bith ach a comhairle. "Mar sin, tha an dinneir aig seachd?"
  
  "Tha, tapadh leat, Lily. A-nis mas e do thoil e, am b" urrainn dhut leigeil leam faighinn air ais a dh" obair?" dh'iarr e. Cha do fhreagair Lillian. Chrath i gu sìmplidh agus dh" fhàg i seòmar an fhrithealaiche, a" feuchainn gun a bhith a" falbh air tangent. Bha Lilian, mar Nina, na nighean àbhaisteach Albannach ann an sgoil nan nigheanan. Cha robh na boireannaich sin cleachdte ri bhith air an làimhseachadh mar shaoranaich den dàrna ìre, agus leis gu robh Lillian na matriarch de luchd-obrach Reichtisusi, bha i air a sàrachadh le giùlan Perdue o chionn ghoirid. Ghlaodh clag an dorais air na prìomh dhorsan. A" dol seachad air Teàrlach agus e a" dol tarsainn an trannsa gus an doras fhosgladh, thuirt i gu sàmhach, "Is e galla a th" ann.
  
  Gu h-iongantach, fhreagair am buidealair coltach ri android gu cas, "Tha fios agam."
  
  An turas seo stad e bho bhith a" càineadh Lillian airson a bhith a" bruidhinn gu saor mu na h-aoighean. Bha seo na chomharra cinnteach air trioblaid. Nam biodh am buidealair deireadh, ro mhodhail ag aontachadh ri searbhas Lilith Hearst, bha adhbhar ann a bhith a" clisgeadh. Dh' fhosgail e 'n dorus, agus bha Lilian ag eisdeachd ri connsachadh gnàthach an fhreasdail, a' miannachadh gu'n cuireadh i puinnsean ann am bàta-gravy Lancashire. Ach bha gaol mòr aice air a fastaiche airson a leithid de chunnart a ghabhail.
  
  Fhad "s a bha Lillian ag ullachadh dìnnear sa chidsin, choisich Lilith sìos gu seòmar frithealaiche Perdue mar gum buineadh an t-àite dhi. Choisich i gu gràsmhor sìos an staidhre, air a sgeadachadh ann an dreasa cocktail brosnachail agus seàl. Bha makeup oirre agus tharraing i a falt a-steach do bhun gus cuideam a chuir air na fàinnean-cluaise eireachdail a bha a" gluasad fo na h-iarlan aice fhad "s a bha i a" coiseachd.
  
  Thàinig Perdue an sàs nuair a chunnaic e a" bhanaltram òg a" tighinn a-steach don t-seòmar. A-nochd bha i a" coimhead eadar-dhealaichte bhon àbhaist. An àite jeans agus brògan ballet, bhiodh stocainnean is sàilean oirre.
  
  "O mo Dhia, tha thu a" coimhead iongantach, a ghràidh," rinn e gàire.
  
  "Tapadh leat," dh" fhaighnich i. "Fhuair mi cuireadh gu tachartas ceangail dhubh airson mo cholaiste. Tha eagal orm nach robh ùine agam atharrachadh oir thàinig mi an seo dìreach bhon chùis seo. Tha mi an dòchas nach eil dragh agad gun do dh'atharraich mi beagan airson dinnear."
  
  "Ann an suidheachadh sam bith!" - ghlaodh e, a 'cìreadh a fhalt air ais greiseag gus e fhèin a sgioblachadh beagan. Bha cardigan dubhach air agus briogais an-dè, rud nach deach gu math le moccasins airson comhfhurtachd. "Tha mi a" faireachdainn gum bu chòir dhomh mo leisgeul a ghabhail airson cho sgìth "s a tha mi a" coimhead. Tha eagal orm gu bheil mi air ùine a chall, mar a shaoileadh tu."
  
  "Tha fios agam. An do rinn thu adhartas? - dh'fhaighnich i.
  
  "Tha agamsa. Gu cudromach, "thuirt e. "Ron a-màireach, no is dòcha eadhon anmoch a-nochd, bu chòir dhomh a bhith comasach air an co-aontar seo fhuasgladh."
  
  "Agus an uairsin?" - dh'fhaighnich i, gu ciallach suidhe sìos mu choinneamh. Bha Perdue air a mhealladh sa mhionaid le a h-òige agus a bòidhchead. Dhaibhsan cha robh duine na b" fheàrr na Nina bheag, le a greadhnachas fiadhaich agus ifrinn na sùilean. Ach, bha coltas gun smal air a" bhanaltram agus corp caol nach gabh a chumail ach aig aois tairgse, agus a" breithneachadh le cànan a bodhaig a-nochd, bha i a" dol a ghabhail brath air.
  
  B" e breug a bh" anns an leisgeul aice mun dreasa aice, gu dearbh, ach cha b" urrainn dhi a mhìneachadh air falbh leis an fhìrinn. Cha b" urrainn dha Lilith innse dha Perdue gun deach i a-mach gun fhiosta airson a mhealladh gun aideachadh gun robh i a" coimhead airson leannan beairteach. Nas lugha na b" urrainn dhi aideachadh gun robh i airson buaidh a thoirt air fada gu leòr airson a shàr-obair a ghoid, a buadhan fhèin a chunntadh, agus a dhol air ais dhan choimhearsnachd shaidheansail.
  
  
  * * *
  
  
  Aig naoi uairean dh' ainmich Lillian gu robh an dinnear deiseil.
  
  "Mar a dh" iarradh tu, a dhuine uasail, thathas a "frithealadh dìnnear anns a" phrìomh sheòmar-bìdh, "thuirt i, gun eadhon a" coimhead taobh na banaltram a bha a "sguabadh a bilean.
  
  "Tapadh leat, Lily," fhreagair e, a "fuaimneachadh beagan mar an t-seann Perdue. Chuir an tionndadh roghnach aige air na seann mhodhan tlachdmhor aige a-mhàin an làthair Lilith Hearst tàmailt air bean an taighe.
  
  Bha e follaiseach do Lilith nach robh an rud a bha san rùn aice cho soilleir "s a bha na daoine aige ann a bhith a" measadh a h-amasan. Bha an dìmeas a bh" aige air a làthaireachd sàrachail eadhon na iongnadh dhi. Dhearbh Lilith gu soirbheachail gur e dà sheòrsa fiosrachaidh gu tur eadar-dhealaichte a th" ann an gnè agus cleachdadh ciall cumanta. Ach, b" e sin an rud as lugha de na draghan a th" aice an-dràsta. Dh'ith Perdue a-mach às a làimh agus chaidh e a-mach às a shlighe gus faighinn a-mach dè a bha i a 'dol a chleachdadh airson soirbheachadh na cùrsa-beatha.
  
  Ged a bha Perdue air a mhealladh le bòidhchead Lilith, seòlta, agus adhartasan gnèitheasach, cha do thuig e gu robh seòrsa eile de mheallta air a thoirt a-steach gus dèanamh cinnteach gun do ghèill e. Fon chiad làr de Reichtisusis, chaidh Co-aontar Einstein a chrìochnachadh gu tur, a bha a-rithist na thoradh uamhasach air mearachd a 'mhaighstir. Anns a 'chùis seo, chaidh an dà chuid Einstein agus Perdue a làimhseachadh le boireannaich aig an robh ìrean fiosrachaidh fada nas ìsle na an fheadhainn aca, a' cruthachadh a 'bheachd gun deach eadhon na fir as sgiobalta a lùghdachadh gu cuibhreannan mì-mhodhail le bhith a' cur earbsa anns na boireannaich ceàrr. Co-dhiù bha seo fìor mar thoradh air na sgrìobhainnean cunnartach a chruinnich boireannaich a bha iad a" meas gun chron.
  
  Chaidh Lillian a chuir às a dhreuchd airson an fheasgair, a" fàgail nach robh ach Teàrlach ri ghlanadh às deidh dha Perdue agus an aoigh aige crìoch a chuir air an dinneir. Bha am buidealair smachdaichte an sàs mar nach biodh dad air tachairt, eadhon nuair a chaidh Perdue agus a" bhanaltram a-steach gu fòirneart fòirneartach letheach slighe chun phrìomh sheòmar-cadail. Ghabh Teàrlach anail dhomhainn. Cha tug e an aire do cho-dhùnadh a" chaidreachais uamhasach a bha fios aige a sgriosadh a cheannard a dh" aithghearr, ach cha robh e fhathast airson eadar-theachd a dhèanamh.
  
  Bha seo na adhbhar nàire don bhuidealair dìleas a bha air a bhith ag obair dha Perdue airson uimhir de bhliadhnaichean. Cha robh Perdue airson dad a chluinntinn mu na gearanan aig Lilith Hearst, agus bha aig luchd-obrach an taighe ri coimhead fhad "s a bha i a" dalladh e barrachd is barrachd a h-uile latha. A-nis tha an dàimh air gluasad chun ath ìre, a" fàgail Teàrlach, Lillian, Sìne agus a h-uile duine eile ann am fastadh Perdue fo eagal mun àm ri teachd aca. Cha tàinig Sam Cleave agus Nina Gould gu na mothachadh aca a-rithist. B" iad solas agus beòthachadh beatha shòisealta nas prìobhaideach Purdue, agus bha meas aig muinntir a" bhilleanair orra.
  
  Am feadh a bha inntinn Theàrlaich air a sgeudachadh le teagamhan agus le h-eagal, am feadh a bha Perdue air a thràilleil- adh le tlachd, thàinig an nathair eagail beò sìos ann an seòmar an fhrithealaidh. Gu sàmhach, gus nach faiceadh no nach cluinneadh duine, dh"ainmich e a chrìoch.
  
  Air a" mhadainn dhomhainn, dhorch seo, las na solais anns an taigh mhòr, an fheadhainn a dh" fhan orra. Bha an taigh mòr gu lèir sàmhach, ach a-mhàin caoineadh na gaoithe taobh a-muigh nan seann bhallachan. Chualas cnag lag air a" phrìomh staidhre. Cha do dh" fhàg casan caol Lilith dad ach osna air a" bhrat thiugh nuair a thàinig i sìos gu cas chun chiad làr. Ghluais a sgàil gu sgiobalta air feadh ballachan àrda a "phrìomh thrannsa agus sìos chun ìre ìosal, far an robh na frithealaichean a" cromadh gu leantainneach.
  
  Cha do thionndaidh i an solas, ach chleachd i an scrion fòn cealla aice gus a slighe a lasadh chun bhòrd far an robh càr Perdue air a phàirceadh. Bha Lilith a 'faireachdainn mar leanabh air madainn na Nollaige, deònach faighinn a-mach an robh a miann air a thighinn gu buil mar-thà, agus cha robh i tàmailteach. Chùm i an draibhear flash eadar a corragan agus chuir i a-steach e ann am port USB an t-seann choimpiutair aice, ach cha b "fhada gus an do thuig i nach e amadan a bh" ann an Dàibhidh Perdue.
  
  Sheinn inneal-rabhaidh, agus air an sgrion thòisich a" chiad loidhne den cho-aontar ga dhubhadh às.
  
  "O Iosa, chan eil!" - rinn i gearan anns an dorchadas. Bha aice ri smaoineachadh gu sgiobalta. Chuimhnich Lilith an dàrna loidhne fhad "s a bha i a" cliogadh air camara an fhòn aice agus ghabh i dealbh-sgrìn den chiad roinn mus gabhadh a dhubhadh às tuilleadh. Chaidh i an uairsin a-steach do fhrithealaiche àrd-sgoile a bha Perdue a "cleachdadh mar chùl-taic agus fhuair i air ais an co-aontar iomlan mus do ghluais i chun inneal aice fhèin. A dh 'aindeoin a h-uile comas teignigeach aice, cha robh fios aig Lilith càite an cuireadh e stad air an inneal-rabhaidh agus bha e a' coimhead mar a chaidh an co-aontar a dhubhadh às gu slaodach.
  
  "Tha mi duilich, a Dhaibhidh," rinn i osna.
  
  Le fios nach dùisg e gus an ath mhadainn, rinn i magadh air cuairt ghoirid anns an uèirleadh eadar an Omega Server agus an Kappa Server. Dh'adhbhraich seo teine beag dealain, gu leòr airson uèirichean a leaghadh agus na h-innealan a bha na lùib a chuir dheth, mus do chuir i às na lasraichean le cuisean bho chathair Purdue. Thuig Lilith gum faigheadh an tèarainteachd aig a' gheata comharra a dh'aithghearr bho inneal-rabhaidh a-staigh an taighe tron phrìomh oifis aca. Aig ceann thall a" chiad làr, chluinneadh i na geàrdan a" feuchainn ri Teàrlach a dhùsgadh le bhith a" bualadh air an doras.
  
  Gu mì-fhortanach, chaidil Teàrlach air taobh eile an taighe na àros ri taobh cidsin bheag na h-oighreachd. Cha chuala e inneal-rabhaidh seòmar an fhrithealaiche air a phiobrachadh leis an sensor port USB. Dhùin Lilith an doras air a cùlaibh agus choisich i sìos an trannsa chùil a lean gu seòmar stòraidh mòr. Thòisich a cridhe a" bualadh gu fiadhaich nuair a chuala i fir tèarainteachd na Ciad Roinn a" dùsgadh Teàrlach agus a" dol gu seòmar Perdue. Chaidh an dàrna inneal gu dìreach gu stòr an rabhaidh.
  
  "Lorg sinn an adhbhar!" chual i iad ag èigheach agus Teàrlach agus càch a' ruith sìos chun na h-ìre ìosal airson a dhol còmhla riutha.
  
  "Foirfe," thug i anail. Air a mhealladh le suidheachadh an teine dealain, cha b 'urrainn dha na fir sgreamhail fhaicinn nuair a chaidh Lilith air ais gu seòmar-cadail Perdue. A 'lorg i fhèin air ais san leabaidh leis an sàr-eòlaiche neo-fhiosraichte, chaidh Lilith a-steach don inneal tar-chuir fòn aice agus chuir i fòn gu luath air a' chòd ceangail. "Gu sgiobalta," thuirt i gu sgiobalta nuair a dh" fhosgail am fòn an scrion. " Nas luaithe na sin, air son maitheis."
  
  Bha guth Theàrlaich soilleir agus e a" tighinn faisg air seòmar-cadail Perdue le grunn fhireannach. Bhrath Lilith a bilean fhad "s a bha i a" feitheamh ri tar-chuir Einstein Equation gus crìoch a chuir air luchdachadh air làrach-lìn Meerdaalwoud.
  
  "Sir!" Bha Tearlach gu h-obann a' beucaich, a' bualadh air an dorus. "A bheil thu nad dhùisg?"
  
  Bha Perdue gun mhothachadh agus cha do fhreagair e, a 'brosnachadh mòran thairgsean tuairmeasach san talla. Chunnaic Lilith faileas an casan fon doras, ach cha robh an luchdachadh sìos deiseil fhathast. A-rithist bhuail am buidealair air an doras. Shleamhnaich Lilith am fòn fon bhòrd ri taobh na leapa gus leantainn air adhart leis an sgaoileadh fhad "s a bha i a" pasgadh an duilleag satain timcheall a bodhaig.
  
  A" dèanamh a slighe chun an dorais, dh"èigh i: "Cum ort, cùm ort, damn e!"
  
  Dh"fhosgail i an doras, a" coimhead feargach. " Ciod e do thrioblaid ann an ainm gach ni tha naomh?" - rinn i sgàineadh. "Sàmhach! Tha Daibhidh na chadal."
  
  "Ciamar as urrainn dha cadal tro seo uile?" dh'fhaighnich Teàrlach gu cruaidh. Leis gu robh Perdue gun mhothachadh, cha bu chòir dha a bhith air spèis a nochdadh don bhoireannach a bha ann an cunnart. "Dè rinn thu leis?" - rinn e comhart' oirre, 'ga putadh gu aon taobh a dh'fhaicinn cor an fhastaiche.
  
  "Tha mi duilich?" ghuil i, a" dèanamh dearmad a dh"aona ghnothach air pàirt den duilleag gus aire a tharraing dha na geàrdan le fras de a nipples agus sliseagan. Gus a briseadh-dùil, bha iad ro thrang leis an obair aca agus chùm iad air a" choire gus an tug am buidealair freagairt dhaibh.
  
  "Tha e beò," thuirt e, a "coimhead gu seòlta air Lilith. "Le drogaichean trom, tha sin nas coltaiche ris."
  
  "Dh" òl sinn tòrr, " dhìon i i fhèin gu fiadhaich. "Nach faod beagan spòrs a bhith aige, a Theàrlaich?"
  
  "Chan eil thu, a bhean uasail, an seo gus aoigheachd a thoirt do Mhgr Perdue," thuirt Teàrlach. "Tha thu air do adhbhar a fhrithealadh an seo, mar sin dèan fàbhar dhuinn uile agus till air ais chun cheart a chuir às thu."
  
  Fon bhòrd ri taobh na leapa, sheall am bàr luchdaidh crìochnachadh 100%. Fhuair Òrdugh na Grèine Duibh an nathair dòrainneach na glòir gu lèir.
  
  
  23
  Trì-phàirteach
  
  
  Nuair a ghairm Sam maighstirean, cha robh freagairt sam bith ann. Chaidil Nina air an leabaidh dhùbailte anns an t-seòmar taigh-òsta aca, agus chaochail i le sedative làidir. Bha cuid de chungaidh-leigheis aice leatha airson a' phian bho na bruthaidhean agus na fuaigheal, air a sholarachadh gu coibhneil leis a' bhanaltram gun urra a bha air a dreuchd a leigeil dhith a chuidich i a bhith a' faighinn na stìceanan anns an Òban. Bha Sam sgìth, ach dhiùlt na h-ìrean adrenaline aige a dhol sìos. Ann an solas lag an lampa bho thaobh Nina, shuidh e a 'sealg a-null, a' cumail a 'fòn eadar a ghlùinean le a bhomagan, agus smaoinich e. Bhrùth e redial, an dòchas gun tog Maighstirean suas.
  
  "O mo Dhia, tha e coltach gu bheil a h-uile duine a" faighinn air rocaid fucking agus a "dol chun na gealaich," thuirt e cho sàmhach sa b "urrainn dha. Gu mì-chinnteach nach robh e air a dhol troimhe gu Perdue no Masters, chuir Sam roimhe fios a chuir gu Dr Jacobs an dòchas gum biodh e air Perdue a lorg mar-thà. Gus an iomagain aige a lughdachadh, thionndaidh Sam suas an tomhas Tbh beagan. Dh" fhàg Nina e airson cadal air a" chùl, ach thionndaidh i bhon t-sianal film gu Channel 8 airson an iris eadar-nàiseanta.
  
  Bha an naidheachd làn de dh" aithrisean beaga air rudan nach robh gu feum sam bith do shàrachadh Sam fhad "s a bha e a" ruith an t-seòmair, a" dial àireamh às deidh a chèile. Chuir e air dòigh leis a" Bh-Uas Noble aig a" Phuist tiogaidean a cheannach dha fhèin agus dha Nina airson siubhal gu Moscow sa mhadainn, ag ainmeachadh Nina mar a comhairliche eachdraidh air an obair shònraichte. Bha a' Bh-Uas Noble gu math eòlach air cliù cliùiteach an Dotair Nina Gould, cho math ri cliù a h-ainm ann an cearcallan acadaimigeach. Bhiodh i air a bhith na h-ùghdarras air aithisg Sam Cleave.
  
  Ghlaodh fòn Sam, a' toirt air a dhol suas airson diog. Aig an àm sin, thàinig uiread de smuaintean agus chaidh iad mu dheidhinn cò a dh'fhaodadh a bhith agus dè an suidheachadh a dh'fhaodadh a bhith. Nochd ainm an Dotair Jacobs air scrion an fhòn aige.
  
  "Dr. Jacobs? An urrainn dhuinn dinnear a ghluasad gu taigh-òsta an seo seach aig do dhachaigh?" Thuirt Sam sa bhad.
  
  "A bheil thu nad inntinn, Mgr Cleave?" Dh'fhaighnich Casper Jacobs.
  
  "Carson? Dè?" Rinn Sam gàire.
  
  "Bha mi a" dol a thoirt comhairle dhut agus an Dr Gould gun a bhith a" tighinn don taigh agam a-nochd oir tha mi a" creidsinn gun deach mo bhreabadh a-mach. Bhiodh e cronail coinneachadh rium san àite seo, agus mar sin tha mi a" dèanamh air an taigh-òsta agad sa bhad," thuirt am fiosaig ri Sam, a" bruidhinn nam faclan cho luath is gur gann gum b" urrainn dha Sam cumail suas ris na fìrinnean.
  
  "Tha, tha an Dr. Gould rud beag craicte, ach chan fheum thu ach geàrr-chunntas a dhèanamh air mion-fhiosrachadh an artaigil agam," thug Sam cinnteach dha. B" e guth Casper a bu mhotha a chuir dragh air Sam. Bha coltas clisgeadh air. Chrith na briathran aige, air an stad le anail rag.
  
  "Tha mi a" dol an-dràsta, a Sam, feuch nach lean duine thu. Is dòcha gu bheil iad a 'coimhead air an t-seòmar taigh-òsta agad. Chì mi thu ann an còig mionaidean deug, "thuirt Kasper. Thàinig a" ghairm gu crìch, a" fàgail Sam troimh-a-chèile.
  
  Ghabh Sam fras sgiobalta. Nuair a chrìochnaich e, shuidh e sìos air an leabaidh gus a bhrògan a cheangal. Chunnaic e rudeigin eòlach air an sgrion TBh.
  
  "Bidh riochdairean à Sìona, an Fhraing, an Ruis, an Rìoghachd Aonaichte agus na Stàitean Aonaichte a" fàgail taigh opera La Monnaie sa Bhruiseal airson a chuir dheth gu a-màireach, "thuirt an teachdaireachd. "Leanaidh an Cruinneachadh Lùth Atamach air bòrd an trèana shòghail a bheir aoigheachd don chòrr den cho-labhairt, air an t-slighe gu prìomh reactair niùclasach Novosibirsk, an Ruis."
  
  "Seadh," thuirt Sam. "Cho beag de dh" fhiosrachadh "s a ghabhas mu shuidheachadh an àrd-ùrlar às am bi thu uile a" dol, hey McFadden? Ach gheibh mi thu, agus bidh sinn air an trèana sin. Agus lorgaidh mi Wolf airson beagan cridhe-gu-cridhe."
  
  Nuair a chrìochnaich Sam, rug e air a fòn agus chaidh e a-mach. Thug e sùil air Nina aon turas mu dheireadh mus do dhùin e an doras air a chùlaibh. Bho chlì gu deas, bha an trannsa falamh. Rinn Sam cinnteach nach robh duine air aon rùm fhàgail agus e a" coiseachd a dh"ionnsaigh an àrdaichear. Bha e a" dol a dh"fheitheamh ris an Dotair Jacobs anns an trannsa, deiseil airson a h-uile mion-fhiosrachadh borb a sgrìobhadh sìos carson a theich e gu Belarus ann an cabhaig.
  
  Fhad "s a bha e a" smocadh toitean taobh a-muigh prìomh dhoras an taigh-òsta, chunnaic Sam fear ann an còta a" tighinn thuige le sealladh marbhtach dha. Bha e a" coimhead cunnartach, fhalt a" cìreadh air ais mar neach-brathaidh bho smeòrach anns na seachdadan.
  
  De na h‑uile nithean, air dha a bhith gun ullachadh, smaoinich Sam mar a choinnich e ri sùil an duine gharg. Nota dha fhèin. Faigh gunnaichean ùra.
  
  Nochd làmh duine à pòcaid a chòta. Thionndaidh Sam an toitean aige gu aon taobh agus rinn e deiseil gus am peilear a sheachnadh. Ach na làimh bha an duine a" greimeachadh air rudeigin coltach ri draibh cruaidh a-muigh. Thàinig e faisg agus rug e air an neach-naidheachd leis a" choileir. Bha a shùilean farsaing agus fliuch.
  
  "Sam?" - rinn e wheez. "Sam, thug iad mo Olga!"
  
  Thilg Sam a làmhan suas agus thuirt e, "Dr. Jacobs?"
  
  "Tha, is mise a th" ann, Sam. Rinn mi Google ort a dh"fhaicinn cò ris a bha thu coltach gus eòlas fhaighinn ort a-nochd. Mo Dhia, thug iad mo Olga agus chan eil fios agam càite a bheil i! Tha iad a" dol a mharbhadh mura till mi don togalach far an do thog mi an soitheach!"
  
  "Fuirich," stad Sam sa bhad air sgàineadh Casper, "agus èist rium. Feumaidh tu fois a ghabhail, eil fhios agad? Chan eil e na chuideachadh." Choimhead Sam mun cuairt, a" measadh na bha mun cuairt air. "Gu sònraichte nuair a dh" fhaodadh tu aire gun iarraidh a tharraing. "
  
  Suas is sìos air na sràidean fliuch, a" priobadh fo na lampaichean sràide bàn, choimhead e air a h-uile gluasad feuch cò bha a" coimhead. Is e glè bheag de dhaoine a thug aire sam bith don fhear a bha ri taobh Sam, ach bha cuid de luchd-coiseachd, a" mhòr-chuid de chàraidean a" coiseachd, a" coimhead gu sgiobalta nan stiùir mus lean iad air adhart leis na còmhraidhean aca.
  
  "Thig air adhart, Dr Jacobs, rachamaid a-staigh agus faigh sinn uisge-beatha," thuirt Sam, a" toirt an duine air chrith gu socair tro na dorsan sleamhnachaidh glainne. "No, nad chùis, grunnan."
  
  Shuidh iad sìos aig bàr taigh-bìdh an taigh-òsta. Bidh spotan-solais beaga air an cur a-steach air a" mhullach a" cruthachadh faireachdainn san ionad, agus bidh ceòl bog piàna a" lìonadh an taigh-bìdh. Bha gearan sàmhach an cois na sgeinean a bha a" sgoltadh agus Sam a" clàradh an t-seisean aige leis an Dr. Jacobs. Dh" innis Kasper a h-uile dad dha mu dheidhinn an nathair Sinister agus an dearbh fhiosaig a bha an sàs anns na cothroman uamhasach sin, a bha Einstein den bheachd a b" fheàrr a chuir às. Mu dheireadh, an dèidh dha na h-uile dìomhaireachdan mu stèidheachadh Clifton Taft a nochdadh, far an robh creutairean gràineil an Òrdugh air an cumail, thòisich e ri bròn. Gu mì-fhortanach, cha b 'urrainn dha Casper Jacobs smachd a chumail air fhèin tuilleadh.
  
  "Agus mar sin, nuair a thill mi dhachaigh, cha robh Olga ann tuilleadh," sniff e, a" sguabadh a shùilean le cùl a làimhe, a" feuchainn ri bhith neo-shoilleir. Chuir an neach-naidheachd teann stad air a" chlàradh air a" choimpiutair-uchd aige gu tròcaireach agus bhuail e druim an duine a bha a" caoineadh dà uair. Smaoinich Sam cò ris a bhiodh e coltach a bhith na chompanach aig Nina, mar a rinn e iomadh uair roimhe, agus smaoinich e air tilleadh dhachaigh gus faighinn a-mach gun robh an Black Sun air a toirt leatha.
  
  "Iosa, Casper, tha mi duilich, a charaid," thuirt e, a" gluasad airson am bartender na glainneachan a lìonadh le Jack Daniels. "Tha sinn a" dol ga lorg cho luath "s as urrainn dhuinn, ceart gu leòr? Tha mi a" gealltainn dhut, nach dèan iad dad rithe gus an lorg iad thu. Chuir thu às do na planaichean aca agus tha fios aig cuideigin. Cuideigin le ùghdarras. Thug iad orra dìoghaltas a dhèanamh ort, a thoirt ort fulang. Seo na bhios iad a" dèanamh."
  
  "Chan eil fios agam eadhon càite am faodadh i a bhith," ghlaodh Kasper, a" tiodhlacadh aodann na ghàirdeanan. "Tha mi cinnteach gu bheil iad air a marbhadh mu thràth."
  
  "Na abair sin, an cluinn thu?" Chuir Sam stad air le dìteadh. "Tha mi dìreach ag innse dhut. Tha fios againn le chèile cò ris a tha Òrdugh coltach. Tha iad nam buidheann de luchd-call goirt, Casper, agus tha na dòighean aca neo-aibidh nan nàdar. Is e burraidhean a th" annta, agus bu chòir fios a bhith agadsa, de na h-uile, air seo."
  
  Chrath Casper a cheann le eu-dòchas, rinn a ghluasadan maill le bròn, nuair a chuir Sam a" ghloine na làimh agus thuirt e, "Deoch seo." Feumaidh tu do nerves a shocrachadh. Èist, dè cho luath "s a gheibh thu dhan Ruis?"
  
  "Dè?" dh'fhaighnich Kasper. "Feumaidh mi mo leannan a lorg. Gu ifrinn leis an trèana agus na riochdairean. Chan eil dragh agam, faodaidh iad uile bàsachadh fhad "s a lorgas mi Olga."
  
  Rinn Sam osna. Nam biodh Casper air a bhith ann an dìomhaireachd na dhachaigh fhèin, bhiodh Sam air a bhualadh mar bhrat borb. "Seall orm, an Dr Jacobs," rinn e gàire, is e ro sgìth airson a bhith a" codal ris an fhiosaig na b" fhaide. Choimhead Casper air Sam le sùilean fala. "An dùil càit an tug iad i? An dùil càite a bheil iad airson do thoirt? Smaoinich! Smuainichibh air, air sgàth Dhè!"
  
  "Tha fios agad air an fhreagairt, nach eil?" Rinn Casper tomhas air. "Tha fios agam dè tha thu a" smaoineachadh. Tha mi cho dona glic agus chan urrainn dhomh obrachadh a-mach, ach Sam, chan urrainn dhomh smaoineachadh an-dràsta. An-dràsta chan fheum mi ach cuideigin airson smaoineachadh air mo shon gus am faigh mi beagan stiùiridh. "
  
  Bha fios aig Sam cò ris a bha e coltach. Bha e air a bhith ann an staid cho tòcail roimhe seo nuair nach tug duine freagairtean dha. B" e seo an cothrom aige Casper Jacobs a chuideachadh gus a shlighe a lorg. "Tha mi faisg air ceud sa cheud cinnteach gu bheil iad ga toirt air trèana Siberia le riochdairean, Kasper."
  
  "Carson a dhèanadh iad seo? Feumaidh iad fòcas a chuir air an deuchainn, "thuirt Kasper air ais.
  
  " Nach tuig thu?" mhìnich Sam. "Tha a h-uile duine air an trèana seo na chunnart. Bidh an luchd-siubhail mionlach sin a" dèanamh cho-dhùnaidhean ann an raon rannsachadh agus leudachadh lùth niuclasach. Dùthchannan aig nach eil ach cumhachd veto, an do mhothaich thu? Tha oifigearan Buidheann Lùth Atamach cuideachd nan cnap-starra dha Black Sun leis gu bheil iad a" riaghladh riaghladh solaraichean lùtha niùclasach. "
  
  "Is e cus de òraid phoilitigeach a tha seo, Sam," rinn Casper gearan agus e a" falmhachadh an Jackpot aige. "Dìreach innis dhomh na rudan bunaiteach oir tha mi air an deoch mu thràth."
  
  "Bidh Olga air an Valkyrie oir tha iad airson gun tig thu a choimhead air a son. Mura sàbhail thu i, Casper," thuirt Sam, ach bha an tòn aige ominous, "bàsaidh i còmhla ris na riochdairean air fad air an trèana damn sin! Bho na tha fios agam mun Òrdugh, tha daoine aca mar-thà nan àite airson oifigearan a chaochail a chuir an àite, a" gluasad smachd air stàitean ùghdarrasach gu Òrdugh na Grèine Duibhe fo stiùir am monopoly poilitigeach atharrachadh. Agus bidh seo uile laghail!"
  
  Bha Casper a" panadh mar chù san fhàsach. Ge bith cia mheud deoch a dh'òl e, dh'fhan e falamh agus tartmhor. Gu mì-fhortanach, thàinig e gu bhith na phrìomh chluicheadair ann an geama nach robh e an dùil a bhith na phàirt dheth.
  
  "Gheibh mi air itealan a-nochd," thuirt e ri Sam. Air a mhisneachadh, bhuail Sam Casper air a dhruim.
  
  "Fear math!" - thuirt e. "A-nis tha mi a" dol a chuir seo gu Purdue tro phost-d tèarainte. Is dòcha gu bheil e beagan dòchasach iarraidh air stad a bhith ag obair air a" cho-aontar, ach co-dhiù leis na leughaidhean agad agus an dàta air a" chlàr chruaidh sin, chì e dha fhèin dè a tha dha-rìribh a" dol. Tha mi an dòchas gu bheil e a 'tuigsinn gur e pupaid a nàimhdean a th' ann.
  
  "Dè ma thèid a ghlacadh?" Bha Casper a 'smaoineachadh. "Nuair a dh" fheuch mi ri fios a chuir thuige, chaidh mo ghairm a fhreagairt le boireannach nach tug a-riamh teachdaireachd dha. "
  
  "Sìne?" dh'fhaighnich Sam. "An robh seo rè uairean obrach?"
  
  "Chan eil, às deidh uairean," dh"aidich Casper. "Carson?"
  
  "Fuck mi," thug Sam anail, a "cuimhneachadh air a" bhanaltram bitchy agus an duilgheadas beachd aice, gu sònraichte às deidh dha Sam an co-aontar a thoirt dha Pardue. "Is dòcha gu bheil thu ceart, Casper. Mo Dhia, dh" fhaodadh tu a bhith cinnteach às, ma smaoinicheas tu air."
  
  Dìreach an sin, cho-dhùin Sam cuideachd fiosrachadh Miss Noble a chuir chun an Edinburgh Post, air eagal "s gun deach frithealaiche post-d Purdue a sheacadh.
  
  "Chan eil mi a" dol dhachaigh, Sam," thuirt Casper.
  
  "Tha, chan urrainn dhut a dhol air ais. Is dòcha gu bheil iad a" coimhead no a" cur an ùine seachad," dh" aontaich Sam. "Clàraich an seo, agus a-màireach thèid an triùir againn air turas gus Olga a shàbhaladh. Cò aig tha fios, aig an aon àm is dòcha gun cuir sinn a" choire air Taft agus McFadden air beulaibh an t-saoghail air fad agus an sguabadh às an sglèat dìreach airson a bhith a" magadh oirnn. "
  
  
  24
  Raichtishow nan deòir
  
  
  Dhùisg Perdue, gu ìre ag ath-nuadhachadh aimhreit na h-obrach. Bha amhach a" faireachdainn mar phàipear-gainmhich agus bha cuideam tunna air a cheann. Chaidh gath de sholas an latha a shìoladh tro na cùirtearan agus bhuail e eadar na sùilean e. Leum e rùisgte a-mach às an leabaidh, gu h-obann chuimhnich e gu neo-shoilleir air an oidhche dìoghrasach le Lilith Hearst, ach phut e gu aon taobh e gus fòcas a chuir air solas an latha foighidneach a dh" fheumadh e faighinn cuidhteas a shùilean bochd.
  
  Nuair a bha e a 'còmhdach an t-solais leis na cùirtearan, thionndaidh e a dh'fhaicinn a' bhòidhchead òg fhathast a 'cadal air taobh eile na leapa aige. Mus faiceadh e an sin i, bhuail Teàrlach gu socair. Dh"fhosgail Perdue an doras.
  
  "Feasgar math, a dhuine uasail," thuirt e.
  
  "Madainn mhath, a Theàrlaich," rinn Perdue srann, a" cumail a chinn. Dh'fhairich e dreach, agus a-mhàin an uair sin a dh'aithnich e gu robh eagal air cuideachadh. Ach a nis bha e ro-anmoch gu mòr a dheanamh m'a thimchioll, agus mar sin chuir e roimhe nach robh ioghnadh sam bith eadar e fèin agus Tearlach. Cha tug a bhuidealair, a bha riamh na phroifeasanta, an aire don fhìrinn seo.
  
  "Am faod mi facal a bhith agad riut, a dhuine uasal?" dh'fhaighnich Teàrlach. "Gu dearbh, cho luath" s a bhios tu deiseil. "
  
  Chrath Perdue, ach chuir e iongnadh air Lillian fhaicinn air a "chùl, a bha cuideachd a" coimhead gu math draghail. Ghluais làmhan Perdue gu sgiobalta chun chrotch aige. Bha e coltach gun robh Teàrlach a" coimhead a-steach don t-seòmar aig an Lilith a bha na chadal agus a" feadaireachd ri a mhaighstir: "A dhuine uasail, na innis dha Miss Hearst gu bheil rudeigin agad fhèin agus mise ri dheasbad."
  
  "Carson? Dè tha dol?" - thuirt Perdue. Sa mhadainn bha e a" faireachdainn gu robh rudeigin ceàrr air an taigh aige, agus bha an dìomhaireachd mu dheidhinn a" guidhe ri bhith air fhoillseachadh.
  
  "Daibhidh," thàinig gearan ciallach bho dhorchadas bog a sheòmar-cadail. "Rach air ais dhan leabaidh."
  
  "A dhuine uasail, tha mi a" guidhe ort, "dh" fheuch Teàrlach ri ath-aithris gu sgiobalta, ach dhùin Perdue an doras na aodann. Gu gruamach agus beagan feargach, choimhead Teàrlach air Lillian, a roinn na faireachdainnean aige. Cha tuirt i dad, ach bha fios aige gu robh i a" faireachdainn mar an ceudna. Gun fhacal, choisich am buidealair agus bean an taighe sìos an staidhre dhan chidsin, far am biodh iad a" beachdachadh air an ath cheum san obair aca fo stiùireadh Dhaibhidh Perdue.
  
  Bha a bhith a" toirt a-steach tèarainteachd na dhearbhadh follaiseach air an tagradh aca, ach gus am b" urrainn dha Perdue e fhèin a spìonadh air falbh bhon bhana-bhuidseach droch-rùnach, cha b" urrainn dhaibh a" chùis a dhèanamh. An oidhche a dh" fhalbh an inneal-rabhaidh, chaidh Teàrlach a shònrachadh mar neach-ceangail an taighe gus an tàinig Perdue gu mothachadh a-rithist. Bha a" chompanaidh tèarainteachd dìreach a" feitheamh ri cluinntinn bhuaithe, agus bha còir aca fios a chuir gus a" bhidio den oidhirp sabotage a shealltainn dha Perdue. Bha e glè eu-coltach an e dìreach droch uèirleadh a bh" ann leis mar a bha Purdue a" cumail suas an teicneòlas aige gu teann, agus bha Teàrlach an dùil sin a dhèanamh soilleir.
  
  Suas an staidhre, chaidh Perdue a-steach don fheur a-rithist leis an dèideag ùr aige.
  
  "Am bu chòir dhuinn seo a mhilleadh?" Rinn Lillian magadh.
  
  "Bu toil leam, Lillian, ach gu mì-fhortanach is toil leam an obair agam," thuirt Teàrlach. "Am faod mi cupa tì a dhèanamh dhut?"
  
  "Bhiodh sin mìorbhaileach, a ghràidh," rinn i gearan, na suidhe aig bòrd a" chidsin bhig, bhig. "Dè nì sinn ma phòsas e i?"
  
  Cha mhòr nach do leig Teàrlach na cupannan pèileag aige aig an smuain. Chrith a bhilean gu sàmhach. Chan fhaca Lillian a leithid riamh e. Gu h-obann dh'fhàs an t-uabhas de dhuilgheadas agus fèin-smachd eagallach. Choimhead Teàrlach a-mach air an uinneig, a shùilean a" lorg sòghalachd ann an uaine uaine uaine gàrraidhean eireachdail Reichtisousis.
  
  "Chan urrainn dhuinn seo a cheadachadh," fhreagair e le dùrachd.
  
  "Is dòcha gum bu chòir dhuinn cuireadh a thoirt don Dr. Gould a thighinn a chuir na chuimhne dha-rìribh na tha e a" leantainn," mhol Lillian. "A bharrachd air an sin, breab Nina Lilith..."
  
  "Mar sin, bha thu airson m" fhaicinn?" Gu h-obann bha faclan Perdue a 'reothadh fuil Lillian. Thionndaidh i gu geur agus chunnaic i a ceannard na sheasamh anns an doras. Bha e a" coimhead uamhasach, ach bha e cinnteach.
  
  "O mo Dhia, a dhuine uasail," ars ise, "Am faigh mi pian-leigheis dhut?"
  
  "Chan eil," fhreagair e, "ach bhithinn a" cur luach mòr air sliseag de thòstadh tioram agus cofaidh dubh milis." Seo an hangover as miosa a bh" agam riamh."
  
  "Chan eil hangover agad, a dhuine uasail," thuirt Teàrlach. "Cho fad "s as aithne dhomh, chan eil an ìre bheag de dheoch làidir a dh" òl thu comasach air do thoirt gun mhothachadh ann an dòigh nach biodh e comasach dhut mothachadh fhaighinn air ais eadhon aig àm ionnsaigh rabhaidh tron oidhche. "
  
  "Tha mi duilich?" Rinn Perdue gàire air a" bhuidealair.
  
  "Càit a bheil i?" Dh'fhaighnich Teàrlach gu dìreach. Bha an tòn aige cruaidh, cha mhòr dùbhlanach, agus do Perdue bha e na chomharra cinnteach gu robh trioblaid ann.
  
  "Anns an fhras. Carson?" Fhreagair Perdue. "Thuirt mi rithe gu robh mi a" dol a thilgeil suas anns an taigh-beag shìos an staidhre oir bha mi a "faireachdainn nauseous."
  
  "Deagh leisgeul, a dhuine uasail," chuir Lillian meal-a-naidheachd air a ceannard agus i a" tionndadh air an toast.
  
  Sheall Perdue oirre mar gum biodh i gòrach. "Thilg mi suas gu dearbh oir tha mi dha-rìribh a" faireachdainn nauseous, Lily. Dè bha thu a" smaoineachadh? An robh thu a" smaoineachadh gum bithinn a" laighe rithe dìreach airson taic a thoirt don chuilbheart seo nad h-aghaidh?"
  
  Bha Teàrlach a" srann gu mòr ann an clisgeadh le dearmad cunbhalach Purdue. Bha Lillian a cheart cho troimh-chèile mu dheidhinn seo, ach dh'fheumadh i a bhith socair mus do chuir Perdue roimhe a luchd-obrach a losgadh ann an earbsa. "Gu dearbh chan eil," thuirt i ri Perdue. "Bha mi dìreach a" magadh".
  
  "Na bi a" smaoineachadh nach bi mi a "cumail sùil air na tha a" dol anns an dachaigh agam fhìn, "thuirt Perdue. "Tha thu uile air a dhèanamh soilleir grunn thursan nach eil thu ag aontachadh ri Lilith a bhith an seo, ach tha thu a" dìochuimhneachadh aon rud. Is mise sealbhadair an taighe seo, agus is aithne dhomh a h-uile dad a thachras eadar na ballachan sin."
  
  "Ach a-mhàin nuair a thèid thu a-mach à Rohypnol, feumaidh na geàrdan agus an luchd-obrach cumail suas cunnart teine anns an dachaigh agad," thuirt Teàrlach. Chuir Lillian a-steach e air a ghàirdean airson an aithris seo, ach bha e ro fhadalach. Bha na tuiltean de cho-ionnanachd a' bhuidealair dìleas air am briseadh. Thionndaidh aodann Perdue ashen, eadhon nas motha na an dreach bàn a bh" aige mar-thà. "Tha mi duilich airson a bhith cho maol, a dhuine uasal, ach cha sheas mi gu seòlta fhad" s a bhios cuid de dh" wench den dàrna ìre a" toirt a-steach an àite-obrach agus an dachaigh agam gus a bhith a" lagachadh an fhastaiche agam." Bha Teàrlach cho ioghnadh leis an ar-a-mach aige ri bean-taighe agus Perdue. Choimhead am buidealair air abairt iongantach Lillian agus chrath e: "Airson sgillinn, airson not, Lily."
  
  "Chan urrainn dhomh," rinn i gearan. "Tha feum agam air an obair seo."
  
  Bha Perdue air a ghlacadh cho mòr le masladh Theàrlaich is gu robh e gu litireil gun cainnt. Thug am buidealair sealladh neo-chiallach do Perdue agus thuirt e: "Tha mi duilich seo a ràdh, a dhuine uasail, ach chan urrainn dhomh leigeil leis a" bhoireannach seo cumail a" cur do bheatha ann an cunnart."
  
  Sheas Perdue suas, a" faireachdainn gu robh e air a bhualadh le sledgehammer, ach bha rudeigin aige ri ràdh. "Ciamar a tha thu? Chan urrainn dhut a leithid de chasaidean a dhèanamh!" - rinn e tàirneanach air a' bhuidealair.
  
  "Chan eil dragh air ach mu do shunnd, a dhuine uasail," dh" fheuch Lillian, a" crathadh a làmhan le urram.
  
  "Dùin suas, Lillian," thug an dithis fhireannach a-mach oirre aig an aon àm, ga toirt a-steach gu frenzy. Ruith am bean-taighe milis a-mach air an doras cùil gun eadhon dragh a chuir air òrdugh bracaist an fhastaiche aice a choileanadh.
  
  "Seall dè a chuir thu a-steach, a Theàrlaich," rinn Perdue gàire.
  
  "Cha b" e sin a rinn mi, a dhuine uasal. Tha adhbhar na connspaid seo dìreach air do chùlaibh, "thuirt e ri Perdue. Sheall Perdue air ais. Sheas Lilith an sin, a 'coimhead coltach ri cuilean a chaidh a bhreabadh. Cha robh crìochan sam bith aig an làimhseachadh fo-mhothachail aice air faireachdainnean Perdue. Sheall i air a goirteachadh gu mòr agus uamhasach lag, a 'crathadh a cinn.
  
  "Tha mi cho duilich, a Dhaibhidh. Dh" fheuch mi ri an toileachadh, ach tha e coltach nach eil iad dìreach airson d" fhaicinn toilichte. Fàgaidh mi ann an trithead mionaid. Dìreach leig dhomh na rudan agam fhaighinn, "thuirt i, a" tionndadh gu falbh.
  
  "Na gluais, Lilith!" Perdue òrdachadh. Choimhead e air Teàrlach, a shùilean gorma a" tolladh a" bhuidealair le briseadh-dùil agus gort. Bha Teàrlach air a chrìoch a ruighinn. "Ise... no sinne... a dhuine uasail."
  
  
  25
  Tha mi ag iarraidh fàbhar
  
  
  Bha Nina a" faireachdainn mar bhoireannach gu tur ùr às deidh dhi cadal airson seachd uairean deug ann an seòmar taigh-òsta Sam. Air an làimh eile, bha Sam air a shàrachadh leis gur gann gun do chaidil e le uiseag. Às deidh dìomhaireachdan an Dotair Jacobs a bhith air am foillseachadh, bha e den bheachd gu robh an saoghal a" dol gu mòr-thubaist, ge bith dè cho math "s a dh" fheuch daoine ri casg a chuir air gràin-cinnidh amadan fèin-meadhanaichte leithid Taft agus McFadden. Bha e an dòchas nach robh e ceàrr mu Olga. Thug e uairean a thìde gus toirt a chreidsinn air Casper Jacobs gun robh dòchas ann, agus chuir Sam eagal air a" mhionaid bharail nuair a lorgadh iad corp Olga.
  
  Chaidh iad còmhla ri Casper ann an talla an ùrlair aige.
  
  " Ciamar a chaidil thu, Dr Jacobs?" dh'fhaighnich Nina. "Feumaidh mi mo leisgeul a ghabhail airson nach robh mi shìos an-raoir."
  
  "Chan e, na gabh dragh, an Dr Gould," rinn e gàire. "Thug Sam aire dhòmhsa le aoigheachd Albannach aosta nuair a bu chòir dhomh a bhith air fàilte a chuir ort às a" Bheilg. Às deidh uimhir de dh" uisge-beatha bha e furasta tuiteam na chadal, eadhon ged a bha a "mhuir cadail làn uilebheistean."
  
  "Tha mi tuigsinn," thuirt Sam.
  
  "Na gabh dragh, Sam, cuidichidh mi thu gus a" cheann thall," thug i comhfhurtachd dha, a" ruith a làmh tro fhalt dorcha eas-chruthach. "Cha do shalaich thu madainn an-diugh."
  
  "Shaoil mi gum biodh Siberia a" freagairt air sealladh nas cruaidhe, "thuirt e agus chaidh iad a-steach don àrdaichear. "A bharrachd air an sin, nì e m" aghaidh nas blàithe ...
  
  "Deagh bheachd," dh" aontaich Casper gu aotrom.
  
  "Dè thachras nuair a ruigeas sinn Moscow, Sam?" Dh"fhaighnich Nina ann an sàmhchair teann an àrdaichear.
  
  "Innsidh mi dhut air an itealan. Chan eil ann ach trì uairean a thìde dhan Ruis," fhreagair e. Bhris a shùilean dorcha gu camara tèarainteachd an àrdaichear. "Chan urrainn dhomh cunnart leughadh bilean."
  
  Lean i an t-sealladh aige agus rinn i snìomh. "Tha".
  
  Bha meas aig Kasper air ruitheam nàdarrach a dhithis cho-oibrichean Albannach, ach cha do chuir e na chuimhne ach Olga agus an dàn uamhasach a dh" fhaodadh a bhith air a bhith aice mu thràth. Cha b" urrainn dha feitheamh gus cas a chuir air talamh Ruiseanach, eadhon ged a chaidh a toirt don àite cheàrr, mar a bha Sam Cleave air gabhail ris. Cho fad 's a gheibheadh e eadhon le Taft, a bha na phàirt riatanach den mhullach tro Siberia.
  
  "Dè an raon-adhair a bhios iad a" cleachdadh? " dh'fhaighnich Nina. "Chan urrainn dhomh smaoineachadh gun cleachdadh iad Domodedovo airson daoine cho cudromach."
  
  "Tha seo ceàrr. Bidh iad a" cleachdadh raon-adhair prìobhaideach san iar-thuath ris an canar Koschey, "mhìnich Sam. "Chuala mi sin aig an taigh opera nuair a shleamhnaich mi a-steach, cuimhnich? Tha e fo shealbh phrìobhaideach le fear de bhuill na Ruis den Bhuidheann Lùth Atamach Eadar-nàiseanta."
  
  "Tha fàileadh amharasach air seo," rinn Nina gàire.
  
  "Tha sin fìor," dhearbh Casper. "Tha mòran de bhuill na buidhne, mar leis na Dùthchannan Aonaichte agus an Aonadh Eòrpach, riochdairean Bilderberg ... tha iad uile dìleas do Òrdugh na Grèine Duibhe. Bidh daoine a" toirt iomradh air Òrdugh an t-Saoghail Ùr, ach chan eil duine a" tuigsinn gu bheil buidheann tòrr nas sinistr ag obair. Coltach ri deamhan, bidh e a" gabhail seilbh air na buidhnean cruinne as eòlaiche sin agus gan cleachdadh mar scapegoats mus tèid iad air bòrd nan soithichean aca às deidh sin. "
  
  "Co-ionnanachd inntinneach," thuirt Nina.
  
  "Gu fìrinneach, tha sin cinnteach," dh" aontaich Sam. "Tha rudeigin gu math dorcha mun Ghrian Dhubh, rudeigin nas fhaide na smachd cruinneil agus riaghladh elite. Tha e cha mhòr esoteric ann an nàdar, a" cleachdadh saidheans airson adhartachadh. "
  
  "Tha e a" toirt iongnadh ort, "thuirt Casper nuair a dh" fhosgail dorsan an àrdachaidh, "gu bheil e cha mhòr do-dhèanta buidheann cho domhainn agus prothaideach a sgrios."
  
  "Tha, ach cumaidh sinn oirnn a" fàs air na genitals aca mar bhìoras gabhaltach fhad "s a tha an comas againn toirt orra tachas agus losgadh," rinn Sam gàire agus snìomh, a" fàgail an dithis eile ann an claisean.
  
  "Taing airson sin, Sam," rinn Nina gàire, a" feuchainn ri i fhèin a sgrìobhadh. "A" bruidhinn air analogies inntinneach!"
  
  Thug iad tacsaidh dhan phort-adhair agus bha iad an dòchas gum faigheadh iad chun raon-adhair prìobhaideach ann an àm airson an trèana a ghlacadh. Dh'fheuch Sam ri Perdue a ghairm aon turas mu dheireadh, ach nuair a fhreagair boireannach, bha fios aige gu robh an Dr Jacobs ceart. Choimhead e air Casper Jacobs le dragh.
  
  "Dè tha ceàrr?" dh'fhaighnich Kasper.
  
  Chaidh sùilean Sam a chaolachadh. "Cha b" e Sìne a bh" ann. Tha eòlas fìor mhath agam air guth neach-cuideachaidh pearsanta Perdue. Chan eil fios agam dè a tha an ifrinn a" dol, ach tha eagal orm gu bheil Perdue air a chumail na nàmhaid. Chan eil e gu diofar co-dhiù a tha fios aige air no nach eil. Tha mi a" gairm Masters a-rithist. Bu chòir do chuideigin a dhol a dh"fhaicinn dè tha a" tachairt ann an Reichtisusis." Fhad "s a bha iad a" feitheamh ann an seòmar-suidhe na companaidh adhair, dh "ainmich Sam àireamh Sheòrais Masters a-rithist. Chuir e am fòn air neach-labhairt gus an cluinneadh Nina fhad "s a chaidh Casper a dh" iarraidh cofaidh bhon inneal reic. Chuir e iongnadh air Sam, fhreagair Seòras a" ghairm le guth cadalach.
  
  "Maistirean?" ghlaodh Sam. "Daingead! Is e seo Sam Cleave. Càite an robh thu?"
  
  "A" coimhead air do shon," fhreagair Maighstirean gu sgiobalta, gu h-obann a" fàs beagan na bu bhrosnachail. "Thug thu co-aontar f---ing do Purdue às deidh dhomh innse dhut ann an teirmean mì-chinnteach gun a bhith."
  
  Dh"èist Nina gu faiceallach le a sùilean farsaing fosgailte. Le dìreach a bilean thuirt i: "Tha e a" coimhead coltach gu bheil e feargach!
  
  "Seall, tha fios agam," thòisich Sam air a leisgeul, "ach cha tug an rannsachadh a rinn mi air seo iomradh air dad cho cunnartach ris na dh" innis thu dhomh."
  
  "Tha an rannsachadh agad gun fheum, a charaid," thuirt Seòras. "An robh thu dha-rìribh a" smaoineachadh gu robh an ìre seo de sgrios ruigsinneach do dhuine sam bith? Dè, bha thu a" smaoineachadh a lorgadh tu seo air Wikipedia? A? Is e dìreach an fheadhainn againn aig a bheil fios, tha fios againn dè as urrainn dha a dhèanamh. A-nis tha thu air falbh agus air a h-uile càil a mhilleadh, a bhalaich sgiobalta!"
  
  "Seall, a Mhaighstir-sgoile, tha dòigh agam air nach tèid a chleachdadh," mhol Sam. "Faodaidh tu a dhol gu taigh Perdue mar an emissary agam agus seo a mhìneachadh dha. Nas fheàrr fhathast, nam faigheadh tu a-mach às an sin e."
  
  "Carson a tha feum agam air?" Chluich maighstirean gu cruaidh.
  
  "Leis gu bheil thu airson stad a chuir air, ceart?" Dh" fheuch Sam ri reusanachadh leis an duine mhallaichte. "Hey, bhuail thu mo chàr agus thug thu aoigheachd dhomh. Chanainn gu bheil fiachan agad ormsa."
  
  "Dèan an obair shalach agad fhèin, Sam. Dh'fheuch mi ri rabhadh a thoirt dhut, agus dhiùlt thu m 'eòlas. A bheil thu airson stad a chuir air bho bhith a" cleachdadh co-aontar Einstein? Dèan e fhèin, ma tha thu cho càirdeil ris, "bha Maighstirean a" fàs nas miosa.
  
  "Tha mi thall thairis, air neo bhithinn air seo a dhèanamh," mhìnich Sam. "Feuch, a mhaighstirean. Dìreach thoir sùil air. "
  
  "Càite a bheil thu?" Dh'fhaighnich maighstirean, a rèir coltais a 'seachnadh tagradh Sam.
  
  "A" Bheilg, carson?" Fhreagair Sam.
  
  "Tha mi dìreach airson faighinn a-mach càite a bheil thu gus an lorg mi thu," thuirt e ri Sam ann an tòna bagarrach. Aig na faclan seo, leudaich sùilean Nina eadhon nas motha. Bha a sùilean dorcha donn a" deàrrsadh fon ghruag. Choimhead i air Casper, a bha na sheasamh ri taobh a" chàir, le faireachdainn iomagaineach air aodann.
  
  "A mhaighstirean, faodaidh tu a" ghaoth a chuir a-mach orm cho luath "s a bhios seo seachad," dh" fheuch Sam ri barganachadh leis an neach-saidheans feargach. "Tilgidh mi eadhon beagan phuncan gus am bi e coltach gu bheil e dà-shligheach, ach airson gràdh Dhè, feuch gun tèid thu gu Reichtisousis agus innis don tèarainteachd aig a" gheata gus lioft a thoirt don nighean agad a dh" Inbhir Nis. "
  
  "Tha mi duilich?" Bha maighstirean a" beucaich, a" gàireachdainn gu cridheil. Rinn Sam gàire gu sàmhach fhad "s a bha Nina a" nochdadh troimh-chèile leis an abairt as gòraiche, as èibhinn aice.
  
  "Dìreach innis sin dhaibh," thuirt Sam. "Gabhaidh iad riut agus innsidh iad do Perdue gur tu mo charaid."
  
  "Dè ma-thà?" - rinn e magadh air an neach-grumble neo-ghiùlain.
  
  "Ge bith dè a dh" fheumas tu a dhèanamh gus an eileamaid chunnartach den Nathair Dread a thoirt dha," thuirt Sam. "Agus cùm seo nad inntinn. Tha boireannach aige còmhla ris a tha a' smaoineachadh gu bheil smachd aice air. Is e Lilith Hearst an t-ainm a th" oirre, banaltram le ionad Dhè. "
  
  Dh'fhuirich maighstirean sàmhach sàmhach.
  
  "Hey, an cluinn thu mi? Na leig leatha buaidh a thoirt air a" chòmhradh agad le Perdue..." lean Sam. Chaidh stad a chuir air le freagairt socair Masters ris nach robh dùil. "Lilith Hearst? An tuirt thu Lilith Hearst?"
  
  "Tha, b" e banaltram Purdue a bh "innte, ach a rèir coltais tha e a" faighinn spiorad càirdeil innte leis gu bheil gaol aca air saidheans, "thuirt Sam ris. Dh"aithnich Nina am fuaim a bha an luchd-ciùird a" cruthachadh air taobh eile na loidhne. B" e fuaim duine fo bhròn a bha a" cuimhneachadh air droch bhriseadh. B" e fuaim buaireadh tòcail a bh" ann, fhathast caustic.
  
  "Maighstireachd, is i seo Nina, co-obraiche Sam," thuirt i gu h-obann, a" greimeachadh air làmh Sam gus grèim fhaighinn air a" fòn. "An aithne dhut i?"
  
  Bha Sam a" coimhead troimh-a-chèile, ach dìreach leis nach robh intuition boireann Nina aige air a" chùis. Ghabh maighstirean anail gu mòr agus an uairsin exhale gu slaodach. "Tha mi eòlach oirre. Bha i an sàs ann an deuchainn a thug orm a bhith a" coimhead coltach ri fucking Freddy Krueger, an Dr Gould."
  
  Bha Sam a" faireachdainn peilear uamhasach tro a bhroilleach. Cha robh fios aige gur e neach-saidheans a bh" ann an Lilith Hearst air cùl ballachan obair-lann an ospadail. Thuig e sa bhad gun robh i na cunnart mòran na bu mhotha na bha e a-riamh.
  
  "Ceart gu leòr, a mhic," chuir Sam stad air, a" bualadh fhad "s a tha an iarann teth," is ann as motha a bhios adhbhar dhut tadhal agus sealltainn dha Perdue dè as urrainn dha a leannan ùr a dhèanamh. "
  
  
  26
  Uile air bòrd!
  
  
  
  Port-adhair Koschey, Moscow - 7 uairean an dèidh sin
  
  
  Nuair a ràinig buidheann-riochdachaidh a" mhullaich raon-adhair Koschey taobh a-muigh Moscow, cha robh am feasgar ro dhona a rèir a" mhòr-chuid de na h-ìrean, ach dh" fhàs e dorcha tràth. Tha a h-uile duine air a bhith anns an Ruis roimhe seo, ach cha deach aithrisean agus molaidhean teann a chuir a-steach air trèana sòghail gluasadach a-riamh, far nach b" urrainn airgead a cheannach ach am biadh agus an àite-fuirich as fheàrr. A" dol a-mach às na jets prìobhaideach, chaidh aoighean air adhart gu àrd-ùrlar saimeant rèidh a lean gu togalach sìmplidh ach sòghail - stèisean rèile Koschey.
  
  "A dhaoine uaisle," rinn Clifton Taft gàire, a" gabhail àite air beulaibh an t-slighe a-steach, "Bu mhath leam fàilte a chuir oirbh don Ruis às leth mo chompanach agus sealbhadair an Trans-Siberian Valkyrie, Mgr Wolf Kretchoff!"
  
  Sheall am moladh bodhar bhon bhuidheann chliùiteach gu robh iad measail air a" bheachd thùsail. Bha mòran de riochdairean air am miann a chuir an cèill gun deidheadh na co-labhairtean sin a chumail ann an àrainneachd nas inntinniche, agus dh" fhaodadh seo a thoirt gu buil mu dheireadh. Choisich Wolf a-mach don àite bheag aig an t-slighe a-steach far an robh a h-uile duine a" feitheamh ri mìneachadh.
  
  "Mo charaidean agus mo cho-obraichean sgoinneil," shearmonaich e na stràc tiugh, "tha e na urram agus na urram mòr dhomh gu bheil mo chompanaidh, Kretchoff Security Conglomerate, a" cumail coinneamh na bliadhna-sa air bòrd ar trèana. Tha mo chompanaidh, còmhla ri Tuft Industries, air a bhith ag obair air a" phròiseact seo airson nan ceithir bliadhna a dh" fhalbh, agus mu dheireadh bidh na slighean ùra gan cleachdadh."
  
  Air a bheò-ghlacadh le dealas agus eireachdas an neach-gnìomhachais eireachdail, ghabh na riochdairean a-rithist ri moladh. Falaichte ann an alcove oisean fada den togalach, bha trì figearan a" crùbadh anns an dorchadas, ag èisteachd. Ghlaodh Nina ri fuaim guth Wolfe, a" cuimhneachadh fhathast air na buillean gràin aige. Cha b" urrainn dhi fhèin no Sam a chreidsinn gur e saoranach beairteach a bh" ann an neach àbhaisteach. Dhaibhsan, b" e dìreach cù ionnsaigh McFadden a bh" ann.
  
  "Tha an Koschei Strip air a bhith na raon laighe prìobhaideach agam airson grunn bhliadhnaichean bho cheannaich mi am fearann, agus an-diugh tha e na thoileachas dhomh an stèisean rèile sòghail againn fhèin fhoillseachadh," lean e air. "Lean thusa mi." Leis na briathran so choisich e tro na dorsan, air a leantainn le Taft agus McFadden, agus an uair sin na riochdairean a 'dèanamh trang mun cuairt le beachdan urramach anns na cànanan aca fhèin. Choisich iad timcheall air an stèisean bheag ach sòghail, a "coimhead air an ailtireachd chruaidh ann an spiorad lios Krutitsky. Chaidh na trì boghachan a bha a" dol a-mach chun àrd-ùrlar a thogail ann an stoidhle Baróc le blas làidir de dh" ailtireachd meadhan-aoiseil air atharrachadh a rèir suidheachadh cruaidh na sìde.
  
  "Dìreach iongantach," mhionnaich McFadden, gu mòr airson a chluinntinn. Rinn Wolf gàire gu sìmplidh fhad "s a bha e a" stiùireadh a "bhuidheann gu na dorsan a-muigh air an àrd-ùrlar, ach mus do dh" fhalbh e, thionndaidh e a-rithist gus òraid a thoirt seachad.
  
  "Agus a-nis, mu dheireadh, a bhoireannaich is uaislean aig a" Cho-labhairt Cumhachd Ath-nuadhachail Niùclasach," thuirt e, "Tha mi airson aon suirghe mu dheireadh a thaisbeanadh dhut. Air mo chùlaibh tha suidheachadh force majeure eile nar tòir gun chrìoch air foirfeachd. Feuch an tig sibh còmhla rium air a turas-mara."
  
  Stiùir an Ruiseanach mòr iad chun àrd-ùrlar.
  
  "Tha fios agam nach eil Beurla aige," thuirt riochdaire na Rìoghachd Aonaichte ri co-obraiche, "ach saoil an robh e an dùil an trèana seo a ghairm "force majeure" no is dòcha gun do thuig e an abairt gu bhith a" ciallachadh rudeigin cumhachdach? "
  
  "Tha mi creidsinn gu robh e a" ciallachadh an tè mu dheireadh," mhol fear eile gu modhail. "Tha mi dìreach taingeil gu bheil Beurla aige idir. Nach eil e a" cur dragh ort nuair a tha "càraidean co-cheangailte" a" crochadh mun cuairt anns a h-uile àite airson eadar-theangachadh dhaibh?"
  
  "Ro fhìor," dh" aontaich a" chiad riochdaire.
  
  Bha an trèana a" feitheamh fo tarpaulin tiugh. Cha robh fios aig duine cò ris a bhiodh e coltach, ach a 'breithneachadh a rèir a mheud, cha robh teagamh sam bith gum biodh e air einnseanair sgoinneil a dhealbhadh.
  
  "A-nis bha sinn airson beagan cianalas a chumail, agus mar sin dhealbhaich sinn an càr iongantach seo san aon dòigh ris an t-seann mhodail TE, a" cleachdadh cumhachd niuclasach stèidhichte air thorium gus cumhachd a thoirt don einnsean an àite smùid," rinn e gàire gu pròiseil. "Dè an dòigh as fheàrr air connadh a thoirt don locomotaibh san àm ri teachd aig co-labhairt air roghainnean lùtha ùra aig prìs reusanta?"
  
  Chaidh Sam, Nina agus Casper am falach dìreach air cùl na loidhne mu dheireadh de riochdairean. Le iomradh air nàdar connadh na trèana, bha cuid de luchd-saidheans a 'coimhead beagan nàire, ach cha robh iad a' miannachadh a dhol na aghaidh. Bha Casper fhathast ag èirigh.
  
  "Dè?" Dh'fhaighnich Nina ann an guth ìosal. "Dè tha ceàrr?"
  
  "Cumhachd niuclasach stèidhichte air thorium," fhreagair Casper, a" coimhead fo eagal mòr. "Is e an ath ìre a tha seo, a charaidean. A thaobh stòrasan lùtha cruinneil, thathas fhathast a" beachdachadh air roghainn eile seach thorium. Cho fad "s as aithne dhomh, cha deach a leithid de chonnadh a leasachadh fhathast airson a leithid de chleachdadh," mhìnich e gu socair.
  
  "An spreadh e?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Chan eil, uill ... chì thu, chan eil e cho luaineach ri, can, plutonium, ach leis gu bheil comas aige a bhith na stòr lùth air leth cumhachdach, tha beagan dragh orm mun luathachadh a tha sinn a" faicinn an seo, " mhìnich e.
  
  "Carson?" - Rinn Sam cogar, aodann folaichte leis a chochall. "Tha còir aig trèanaichean a dhol gu sgiobalta, ceart?"
  
  Dh'fheuch Kasper ri mìneachadh dhaibh, ach bha fios aige nach robh ach fiosaig agus an leithid a 'tuigsinn dè a bha a' cur dragh air. "Seall, mas e locomotaibh a th" ann... "s e... einnsean-smùid a th" ann. Tha e coltach ri bhith a" cur einnsean Ferrari ann an stroller pàisde. "
  
  "O shit," thuirt Sam. "An uairsin carson nach fhaca an luchd-fiosaig seo nuair a thog iad an rud damn?"
  
  "Tha fios agad cò ris a tha an Black Sun coltach, Sam," chuir Casper an cuimhne a charaid ùr. "Cha bhith iad a" dèanamh cron mu shàbhailteachd fhad "s a tha dick nas motha aca."
  
  "Seadh, faodaidh tu a bhith an urra ri sin," dh" aontaich Sam.
  
  "Fuck me!" Gu h-obann chaidh Nina a-steach ann an uisge-beatha gruamach.
  
  Thug Sam sealladh fada dhi. "A-nis? A-nis an toir thu roghainn dhomh?"
  
  Rinn Kasper gàire, a 'gàireachdainn airson a' chiad uair bho chaill e an Olga aige, ach bha Nina gu math dona. Ghabh i anail domhainn agus bhrùth i a sùilean dùinte, mar a bha i an-còmhnaidh nuair a thug i sùil air na fìrinnean na ceann.
  
  "Thuirt thu gur e einnsean smùid modail TE a th" anns an einnsean? " dh'fhaighnich i Casper. Chrath e gu dearbhach. "A bheil fios agad dè dha-rìribh a th" ann an TE? " - dh'fhaighnich i dha na fir. Dh'atharraich iad sùil airson mionaid agus chrath iad an cinn. Bha Nina a" dol a thoirt leasan eachdraidh sgiobalta dhaibh a mhìnicheadh mòran. "Chaidh an ainmeachadh mar TE às deidh dhaibh a bhith nan seilbh Ruiseanach às deidh an Dàrna Cogadh," thuirt i. "Rè an Dàrna Cogaidh chaidh an dèanamh mar Kriegslokomotiven, "locomotives cogaidh". Rinn iad dòrlach dhiubh, ag atharrachadh mhodalan DRG 50 gu DRB 52n, ach às deidh a" chogaidh chaidh an toirt a-steach do shealbh phrìobhaideach ann an dùthchannan mar an Ruis, Romania agus Nirribhidh.
  
  "Sìc-inntinn Nadsaidheach," rinn Sam osna. "Agus bha mi a" smaoineachadh gu robh duilgheadasan againn roimhe. A-nis feumaidh sinn Olga a lorg fhad "s a tha sinn draghail mun lùth niuclasach fo ar n-asail. Daingead."
  
  "Coltach ris na seann amannan, hey Sam?" Rinn Nina gàire. "Nuair a bha thu nad neach-naidheachd sgrùdaidh neo-chùramach."
  
  "Seadh," dh"èigh e, "mus deach mi gu bhith nam rannsachair neo-chùramach le Purdue."
  
  "O Dhia," rinn Casper osnaich ri fuaim ainm Perdue. "Tha mi an dòchas gu bheil e a" creidsinn an aithisg agad mun Nathair eagallach, Sam.
  
  "Nì e e no cha dèan," chrath Sam. "Rinn sinn nas urrainn dhuinn nar pàirt. A-nis feumaidh sinn an trèana seo a ghabhail agus Olga a lorg. Bu chòir gur e sin a tha cudromach dhuinn gus am bi i sàbhailte. "
  
  Air an àrd-ùrlar, chòrd na riochdairean ri bhith a" foillseachadh an locomotaibh ùr, seann-fhasanta. Gu cinnteach b" e inneal eireachdail a bh" ann, ged a thug am umha is an stàilinn ùr faireachdainn grotesque, steampunk dha a fhuair iasad de a spiorad.
  
  "Ciamar a chaidh agad air ar faighinn a-steach don raon seo cho furasta, Sam?" - dh'fhaighnich Casper. "Le bhith a" buntainn ri roinn tèarainteachd cliùiteach den bhuidheann bhreugan as borb san t-saoghal, shaoileadh tu gum biodh e na bu duilghe faighinn an seo."
  
  Rinn Sam gàire. Bha fios aig Nina air an t-sealladh sin. " O Dhia, ciod a rinn thu?"
  
  "Chuir na balaich sinn an sàs," fhreagair Sam, le fealla-dhà.
  
  "Dè?" Bha Casper ag èigheach gu neònach.
  
  Thug Nina sùil air Casper. "A 'fucking mafia Ruiseanach, an Dr Jacobs." Bhruidhinn i mar mhàthair feargach a bha air faighinn a-mach a-rithist gu robh a mac air an eucoir a dhèanamh a-rithist. Iomadh uair roimhe, chluich Sam leis na droch ghillean air a" bhloc gus faighinn gu rudan mì-laghail, agus cha do stad Nina a-riamh ag innse dha air a shon. Thruail a suilean dorcha e le càineadh sàmhach, ach rinn e gàire le gàire.
  
  "Hey, feumaidh tu càirdeas mar sin an-aghaidh na h-amadan Nadsaidheach sin," chuir e na cuimhne. "Mic mic feachdan tèarainteachd an GUlag agus buidhnean. Anns an t-saoghal anns a bheil sinn a 'fuireach, bhithinn air a bhith a' smaoineachadh gum biodh tu air a bhith mothachail ron àm seo gu bheil a bhith a 'pasgadh an ace as dubh an-còmhnaidh a' buannachadh a 'gheama. Nuair a thig e gu ìmpirean olc, chan eil an leithid de rud ann ri cluich cothromach. Chan eil ann ach olc agus nas miosa. Tha e math cairt trump a bhith agad suas do mhuin."
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr," thuirt i. "Chan fheum thu a h-uile Martin Luther King a phutadh orm. Tha mi dìreach a" smaoineachadh gur e droch bheachd a th "ann a bhith ann am fiachan don Bhratva."
  
  "Ciamar a tha fios agad nach do phàigh mi iad fhathast?" rinn e magadh.
  
  Chuir Nina a sùilean air falbh. "O, thig air adhart. Dè gheall thu dhaibh?"
  
  Bha e coltach gu robh Casper airson am freagairt a chluinntinn cuideachd. Lean e fhèin agus Nina thairis air a 'bhòrd agus a' feitheamh ri freagairt Sam. A" leisg air sgàth mì-mhoraltachd a fhreagairt, bha fios aig Sam gum feumadh e dèiligeadh ri a chompanaich. "Gheall mi dhaibh na bha iad ag iarraidh. Ceannard na farpais aca."
  
  "Leig leam tomhas," thuirt Casper. "Is e an neach-dùbhlain aca am fear Wolf sin, ceart?"
  
  Dhorchnaich gnùis Nina le iomradh air a' mheirleach, ach theann i a teanga.
  
  "Seadh, tha feum aca air stiùiriche airson an fharpais aca, agus às deidh na rinn e ri Nina, nì mi rud sam bith a bheir e gus mo shlighe fhaighinn," dh"aidich Sam. Bha Nina a" faireachdainn blàth leis an dìoghras aice, ach bhuail rudeigin mun roghainn fhaclan i.
  
  "Fuirich mionaid," thuirt i. "A bheil thu a" ciallachadh gu bheil iad ag iarraidh a cheann dha-rìribh? "
  
  Rinn Sam gàire fhad "s a bha Casper a" bualadh air taobh eile Nina. "Tha, tha iad airson gum bi e air a sgrios agus air a dhèanamh coltach ri fear de na companaich aige fhèin a rinn e. "Tha fios agam gur e neach-naidheachd iriosal a th" annam, "rinn e gàire tro na neòinean," ach tha mi air ùine gu leòr a chuir seachad timcheall air daoine mar sin gus fios a bhith agam ciamar a stèidhicheas tu cuideigin. "
  
  "O mo Dhia, Sam," rinn Nina osna. "Bidh thu nas coltaiche riutha na tha thu a" smaoineachadh. "
  
  "Tha mi ag aontachadh ris, Nina," thuirt Kasper. "Anns an loidhne obrach seo, chan urrainn dhuinn pàigheadh a rèir nan riaghailtean. Chan urrainn dhuinn eadhon ar luachan a chumail suas aig an ìre seo. Chan eil daoine mar seo a tha a-muigh airson cron a dhèanamh air daoine neo-chiontach airson am buannachd fhèin airidh air beannachadh ciall cumanta. Tha daoine mar seo nam bhìoras don t-saoghal agus tha iad airidh air an aon làimhseachadh ri spot molltair air a" bhalla."
  
  "Tha! Is e sin dìreach a tha mi a" ciallachadh, "thuirt Sam.
  
  "Chan eil mi ag aontachadh idir," thuirt Nina an aghaidh. "Is e a tha mi ag ràdh gum feum sinn dèanamh cinnteach nach bi sinn ceangailte ri daoine mar am Bratva dìreach air sgàth gu bheil nàmhaid cumanta againn."
  
  "Tha sin fìor, ach cha dèan sinn gu bràth e," thuirt e rithe. "Tha fios agad gu bheil fios againn an-còmhnaidh càite a bheil sinn ann an sgeama nan rudan. Gu pearsanta, is toil leam a" bhun-bheachd "chan eil thu gam magadh, chan eil mi gad magadh". Agus cumaidh mi ris cho fad 's as urrainn dhomh."
  
  "Hey!" Thug Casper rabhadh dhaibh. "Tha e coltach gu bheil iad nan suidhe. Dè bu chòir dhuinn a dhèanamh?"
  
  "Fuirich," chuir Sam stad air an fhiosaig mì-fhoighidneach. "Is e Bratva aon de na stiùirichean àrd-ùrlair. Bheir e comharra dhuinn."
  
  Thug e beagan ùine dha na daoine urramach a dhol air bòrd an trèana shòghail le seun an t-seann saoghail. Bhon einnsean, dìreach mar bho locomotaibh smùide àbhaisteach, nochd sgòthan geala de smùid, air a chuir a-mach à pìob iarainn. Thug Nina mionaid airson a bòidhchead a mhealtainn mus do ghlèidh i a-steach don chomharra. Aon uair "s gu robh a h-uile duine air bòrd, dh" atharraich Taft agus Wolf feadag ghoirid a thàinig gu crìch le gàire. An uairsin thug iad sùil air na h-uaireadairean aca agus choisich iad tro dhoras mu dheireadh an dàrna carbad.
  
  Chrùb fear stocach ann an èideadh sìos gus a bhròg a cheangal.
  
  "Sin e!" Thug Sam cinnteach dha a chompanaich. "Is e seo an comharra againn. Feumaidh sinn a dhol tron doras far a bheil e a" ceangal a bhròg. Leig leinn!"
  
  Fo chuaich dorcha na h-oidhche, bha an triùir ag amas air Olga a shàbhaladh agus dragh a chuir air ge bith dè a tha Black Sun air a phlanadh dha na riochdairean cruinneil a ghlac iad gu deònach.
  
  
  27
  Mallachd Lilith
  
  
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Seòras Masters leis an structar iongantach a bha a" teannadh thairis air an t-slighe-draibhidh agus e a" stad a chàr agus a" pàirceadh far an do dh" innis geàrdan Reichtishousis dha. Bha an oidhche tlàth mar a bha a 'ghealach làn a' coimhead tro na sgòthan a bha a 'dol seachad. Air iomall prìomh dhoras na h-oighreachd gu lèir, bha craobhan àrda a 'meirgeadh leis a' ghaoith, mar gum biodh iad a 'gairm an t-saoghail gu sàmhach. Dh"fhairich maighstirean faireachdainn neònach de shìth a" measgachadh leis a" mhothachadh a bha a" sìor fhàs.
  
  Cha robh fios aige gu robh Lilith Hearst a-staigh ach a" brosnachadh a mhiann ionnsaigh a thoirt. Ron àm seo, bha tèarainteachd air fios a chuir gu Perdue gu robh Masters mu thràth air an t-slighe suas. A" ruith suas ceumannan garbh marmoir a" phrìomh aghaidh, chuir Masters fòcas air a" ghnìomh a bha ri làimh. Cha robh e a-riamh na neach-rèiteachaidh math, ach bhiodh seo na fhìor dheuchainn air an dioplòmasaidh aige. Gun teagamh bhiodh Lilith a 'freagairt le hysterics, shaoil e, leis gu robh i fon bheachd gu robh e marbh.
  
  A 'fosgladh an dorais, chuir e iongnadh air Masters am billeanair as àirde, caol fhaicinn. Bha a chrùn geal ainmeil, ach mar a bha e an-dràsta cha robh mòran eile coltach ris na dealbhan anns na tabloids agus na pàrtaidhean carthannais oifigeil. Bha aodann cloiche air Perdue, fhad "s a bha e ainmeil airson a dhòigh sunndach, modhail air eadar-obrachadh le daoine. Mura robh fios aig Maighstirean cò ris a bha Perdue coltach, is dòcha gu robh e den bheachd gur e doppelgänger bhon taobh dhorcha a bh" anns an duine air a bheulaibh. Bha coltas neònach air Maighstirean gum fosgladh sealbhadair na h-oighreachd an doras aige fhèin, agus bha Perdue an-còmhnaidh mothachail gu leòr airson a bheachd a leughadh.
  
  "Tha mi eadar na buidealan," thuirt Perdue gu mì-fhoighidneach.
  
  "Mr. Perdue, is e Seòras Maighstirean an t-ainm a th" orm," thuirt Masters e fhèin. "Chuir Sam Cleave fios thugam a thoirt dhut."
  
  "Dè tha seo? An teachdaireachd, dè th" ann?" - Dh'fhaighnich Perdue gu sgiobalta. "Aig an àm seo tha mi gu math trang ag ath-chruthachadh an teòiridh, agus chan eil mòran ùine agam airson a chrìochnachadh, mura h-eil cuimhne agad."
  
  "Gu fìrinneach, is e sin a tha mi an seo airson bruidhinn," fhreagair Masters gu deònach. "Bu chòir dhomh beagan lèirsinn a thoirt dhut air... uill, an... nathair uamhasach."
  
  Gu h-obann dhùisg Perdue bhon stupor aige, agus thuit a shealladh gu dìreach air neach-tadhail ann an ad farsaing agus còta fada. "Ciamar a tha fios agad mun nathair eagallach?"
  
  "Leig dhomh mìneachadh," ghuidh Maighstirean. "A-staigh".
  
  Gu mì-fhortanach, sheall Perdue timcheall an lobaidh gus dèanamh cinnteach gu robh iad leotha fhèin. Bha e ann an cabhaig na bha air fhàgail den cho-aontar leth-thoirt air falbh a shàbhaladh, ach dh'fheumadh e cuideachd fios a bhith aige mu dheidhinn. Chaidh e gu aon taobh. " Thigibh a stigh, a Mhaighstir." Sheall Perdue air an taobh chlì, far an robh frèam dorais àrd an t-seòmar-bìdh sòghail ri fhaicinn. Taobh a-staigh bha solas blàth an teine anns an teallach. B'e a fhuaim sgàineadh an aon fhuaim a bha 's an tigh, a' toirt àile neo-mheasail do'n àite le lionn-dubh.
  
  "Brandaidh?" Dh'fhaighnich Perdue don aoigh aige.
  
  "Tapadh leat, tha," fhreagair Maighstir. Bha Perdue ag iarraidh air an ad aige a thoirt dheth, ach cha robh fios aige ciamar a dh'iarradh e air a dhèanamh. Dhòirt e an deoch agus ghuidh e air a Mhaighstir suidhe sìos. Mar gum biodh Maighstirean a" mothachadh mì-fhreagarrachd, chuir e roimhe a leisgeul a ghabhail airson a chulaidh.
  
  "Bu mhath leam dìreach iarraidh ort mo mhodhan a leisgeul a ghabhail, Mgr Perdue, ach feumaidh mi an ad seo a chaitheamh fad na h-ùine," mhìnich e. "Co-dhiù gu poblach."
  
  "Am faod mi faighneachd carson?" Dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Leig leam a ràdh gun robh tubaist agam o chionn beagan bhliadhnaichean a thug orm rud beag tarraingeach," thuirt Masters. "Ach mas e comhfhurtachd a th" ann, tha pearsantachd iongantach agam. "
  
  Rinn Perdue gàire. Bha e iongantach agus ris nach robh dùil. Cha b 'urrainn do mhaighstirean, gu dearbh, gàire a dhèanamh.
  
  "Thig mi gu dìreach chun na h-ìre, Mgr Perdue," thuirt Masters. "Chan eil do lorg air an Nathair Dread na dhìomhaireachd am measg na coimhearsnachd shaidheansail, agus tha mi duilich innse dhut gu bheil an naidheachd air an taobh as miosa den elite fon talamh a ruighinn."
  
  Rinn Perdue gàire. "Ciamar? Is e dìreach Sam agus mise a tha an stuth."
  
  "Tha eagal orm nach eil, a Mhr. Perdue," rinn Maighstirean gearan. Mar a dh'iarr Sam, dh'ath-nuadhaich an duine a bha air a losgadh na fhaireachdainn agus an neo-fhoighidinn coitcheann gus a chothromachadh a chumail le Daibhidh Perdue. "Bhon uair a thill thu bhon Bhaile Caillte, tha cuideigin air an naidheachd a sgaoileadh gu grunn làraich dìomhair agus luchd-gnìomhachais àrd-inbhe."
  
  "Tha seo gòrach," rinn Perdue gàire. "Cha do bhruidhinn mi nam chadal bhon obair-lannsa, agus chan fheum Sam aire."
  
  "Chan eil, tha mi ag aontachadh. Ach bha feadhainn eile an làthair nuair a chaidh do leigeil a-steach don ospadal, a bheil mi ceart?" Mhol maighstirean.
  
  "Luchd-obrach meidigeach a-mhàin," fhreagair Perdue. "Chan eil fios aig an Dr Patel dè tha co-aontar Einstein a" ciallachadh. Bidh an duine a" dèiligeadh ri obair-lannsa ath-chruthachail agus bith-eòlas daonna a-mhàin."
  
  "Dè mu dheidhinn na banaltraman?" Dh'fhaighnich maighstirean a dh'aona ghnothaich, a 'cluich balbh agus a' sgoltadh branndaidh. Chitheadh e suilean Perdue air an cruadhachadh mar a bheachdaich e air so. Chrath Perdue a cheann gu slaodach bho thaobh gu taobh fhad "s a bha duilgheadasan an luchd-obrach aige le a leannan ùr a" nochdadh taobh a-staigh e.
  
  "Chan eil, cha b" urrainn seo a bhith," smaoinich e. 'Tha Lilith ri mo thaobh.' Ach thàinig guth eile am follais na reusanachadh. Chuir e na chuimhne gu cridheil an inneal-rabhaidh nach robh e comasach dha a chluinntinn an oidhche roimhe, mar a bha prìomh oifisean tèarainteachd air gabhail ris gun deach boireannach fhaicinn anns an dorchadas air a" chlàradh aca, agus mar a chaidh a dhrogaichean. Cha robh duine eile anns an taigh mòr ach Teàrlach agus Lillian, agus cha do dh'ionnsaich iad dad bhon dàta anns a 'cho-aontar.
  
  Fhad "s a bha e na shuidhe a" beachdachadh, chuir tòimhseachan eile dragh air, gu h-àraidh air sgàth cho soilleir "s a bha e a-nis gun robh amharas ann mu Lilith a ghràidh. Dh"iarr a chridhe air an fhianais a leigeil seachad, ach chuir a loidsig thairis air na faireachdainnean aige dìreach gu leòr airson inntinn fhosgailte a chumail.
  
  "Is dòcha banaltram," thuirt e.
  
  Gheàrr a guth tro shàmhchair an t-seòmair. "Chan eil thu dha-rìribh a" creidsinn anns an neòinean seo, Daibhidh, "thuirt Lilith, a-rithist a" cluich an neach-fulang.
  
  "Cha tuirt mi gu robh mi ga chreidsinn, a mhil," chuir e ceart i.
  
  "Ach smaoinich thu mu dheidhinn," thuirt i, a "fuaimneachadh oilbheumach. Bha a sùilean a" suathadh ris a" choigreach air an t-sòfa, a" falach an dearbh-aithne aige fo ad is còta. "Agus cò e?"
  
  "Feuch, Lilith, tha mi a" feuchainn ri bruidhinn ris an aoigh agam a-mhàin, "thuirt Perdue rithe beagan nas daingeann.
  
  "Ceart gu leòr, ma tha thu airson srainnsearan a leigeil a-steach don dachaigh agad a dh" fhaodadh a bhith nan luchd-brathaidh airson a "bhuidheann air a bheil thu a" falach, sin an duilgheadas agad, "thuirt i gu h-obann.
  
  "Uill, is e sin a nì mi," fhreagair Perdue gu sgiobalta. "Às deidh na h-uile, nach e sin a thug don taigh agam thu?"
  
  Bha maighstirean ag iarraidh gum faodadh e gàire. Às deidh na rinn na Hearsts agus an co-obraichean dha aig ionad ceimigeach Taft, bha i airidh air a bhith air a tiodhlacadh beò, gun luaidh air a bhith a" faighinn buille bho iodhal an duine aice.
  
  "Chan urrainn dhomh a chreidsinn gun tuirt thu sin, a Dhaibhidh," thuirt i. "Cha ghabh mi ri seo bho chuideigin meallta ann an còta trench a thig an seo agus a thruailleas tu. An innis thu dha gu bheil obair agad ri dhèanamh?"
  
  Choimhead Perdue air Lilith gu h-iongantach. " 'S e caraid Sam a th' ann, a ghràidh, agus tha mi fhathast na mhaighstir an taighe seo, ma chuireas mi an cuimhne thu?"
  
  " Neach aig an tigh so ? Tha e èibhinn oir cha b" urrainn don luchd-obrach agad fhèin cur suas ris a" ghiùlan neo-fhaicsinneach agad tuilleadh!" - thuirt i gu sarcastically. Lean Lilith a-null gus coimhead thairis air Perdue air an duine san ad, air an robh gràin aice airson a bhacadh. "Chan eil fhios agam cò thu, a dhuine uasal, ach is fheàrr dhut falbh. Tha thu a' cur bacadh air obair Dhaibhidh."
  
  "Carson a tha thu a" gearan gu bheil mi a" crìochnachadh m" obair, a ghràidh?" - Dh'fhaighnich Perdue dhi gu socair. Bha gàire fann a" bagairt nochdadh air aodann. "Nuair a tha làn fhios agad gun deach an co-aontar a chrìochnachadh o chionn trì oidhche."
  
  "Chan eil fhios agam càil mar sin," thuirt i an aghaidh. Bha Lilith feargach leis na casaidean, gu h-àraidh air sgàth 's gu robh iad fìor agus bha eagal oirre gun robh i gu bhith a' call smachd air gràdh Dhaibhidh Perdue. "Cò às a gheibh thu na breugan sin uile?"
  
  "Cha bhith camarathan tèarainteachd a" laighe, "thuirt e, fhathast a" cumail tòna sàmhach.
  
  "Chan eil iad a" nochdadh dad ach faileas gluasadach agus tha fios agad air! " - dhìon i i fhèin gu teas. Ghluais a searbhas gu deòir, an dòchas a' chairt truas a chluich, ach gun fheum. "Tha an luchd-tèarainteachd agad còmhla ri luchd-obrach an taighe agad! Nach fhaic thu e? Gu dearbh bheir iad an aire gur e mise a bh" ann."
  
  Sheas Perdue suas agus dhòirt e barrachd branndaidh dha fhèin agus dha aoigh. "Am bu toil leat seo cuideachd, a ghràidh?" dh'fhaighnich e Lilith. Ghluais i ann an irioslachd.
  
  Thuirt Perdue: "Ciamar eile a bhiodh fios aig uimhir de luchd-saidheans agus luchd-gnìomhachais cunnartach gun do lorg mi co-aontar Einstein anns a" Bhaile Caillte? Carson a bha thu cho diongmhalta gun do choilean mi e? Tha thu air dàta neo-choileanta a cho-roinn le do cho-obraichean agus is e sin as coireach gu bheil thu gam phutadh gus a lìonadh a-rithist. Às aonais fuasgladh tha e cha mhòr gun fheum. Feumaidh tu na pìosan mu dheireadh sin a chuir air falbh airson gun obraich e."
  
  "Tha sin ceart," bhruidhinn Maighstirean airson a" chiad uair.
  
  "Thu! Cuir stad air a" chuthach!" - rinn i gàire.
  
  Mar as trice cha leigeadh Perdue le duine èigheachd air na h-aoighean aige, ach bha fios aige gu robh an nàimhdeas aice na chomharra gun deach gabhail rithe. Dh' eirich maighstirean as a chathair. Thug e air falbh an ad aige gu faiceallach ann an solas dealain nan lampaichean, fhad "s a bha deàrrsadh an teallaich a" toirt dath dha na feartan grotesque aige. Reothadh sùilean Perdue ann an uamhas aig sealladh an duine mhallaichte. Sheall an òraid aige mar-thà gu robh e deformed, ach bha e a" coimhead tòrr na bu mhiosa na bha dùil.
  
  Rinn Lilith Hearst a-rithist, ach bha feartan aghaidh an duine cho sgàinte 's nach do dh'aithnich i e. Leig Perdue leis an duine grèim fhaighinn air a" mhionaid leis gu robh e uamhasach feòrachail.
  
  "Cuimhnich, Lilith, an ionad ceimigeach Taft ann an Washington, DC," thuirt Masters.
  
  Chrath i a ceann le h-eagal, an dòchas gun dèanadh e sin mì-fhìrinneach le bhith ga àicheadh. Thàinig na cuimhneachain oirre fhèin agus Phillip a 'stàladh an t-soithich air ais mar lannan a' sgoltadh a-steach air a h-aghaidh. Thuit i air a glùinean agus rug i air a ceann, a" cumail a sùilean dùinte gu teann.
  
  "Dè tha dol, a Sheòrais?" Dh'fhaighnich Perdue dha Maighstirean.
  
  "O Dhia, chan e, chan urrainn seo a bhith!" Ghluais Lilith, a 'còmhdach a h-aghaidh le a làmhan. "Seòras Maighstirean! Tha Seòras Masters marbh!"
  
  "Carson a bha thu a" gabhail ris mura robh thu an dùil gum biodh mi air mo ròstadh? Chleachd thu fhèin agus Clifton Taft, Phillip agus bastards tinn eile teòiridh an eòlaiche fiosaig Beilgeach seo an dòchas gun gabhadh tu creideas dhut fhèin, a ghalla! Chaidh maighstirean a tharraing fhad "s a bha e a" tighinn faisg air an Lilith hysterical.
  
  "Cha robh fios againn! Cha bu chòir dha a bhith air a losgadh mar sin!" dh' fheuch i ri cur na aghaidh, ach chrath esan a cheann.
  
  "Chan e, tha fios aig eadhon tidsear saidheans bun-sgoile gun toir an leithid de luathachadh air an t-soitheach lasadh aig astar cho àrd," thuirt Masters rithe. "An uairsin dh" fheuch thu na tha thu gu bhith a" feuchainn a-nis, dìreach an turas seo tha thu ga dhèanamh air sgèile mhòr, nach eil?"
  
  "Fuirich," chuir Perdue stad air an fhoillseachadh. "Dè cho mòr sa tha an sgèile? Dè rinn iad?"
  
  Choimhead maighstirean air Perdue, a shùilean domhainn a 'deàrrsadh bho bhith fo a chrann. Theich gàire gruamach bhon bheàrn a bha air fhàgail na bheul.
  
  "Chaidh Lilith agus Philip Hearst a mhaoineachadh le Clifton Taft gus co-aontar a chuir an sàs gu ìre mhòr stèidhichte air an Dire Serpent ainmeil san deuchainn. Bha mi ag obair le sàr-eòlaiche mar thusa, fear air an robh Casper Jacobs, "thuirt e gu slaodach. "Fhuair iad a-mach gun robh an Dr. Jacobs air co-aontar Einstein fhuasgladh, chan e fear ainmeil, ach comas ominous ann am fiosaigs."
  
  "Nathair uamhasach," thuirt Perdue.
  
  "Seo," thuirt e ris an canadh iad rithe na bha e ag iarraidh, "thug a" bhean agus a co-obraichean air falbh Iacob às a h-ùghdarras. Chleachd iad mi mar chuspair deuchainn, agus fios aca gum marbhadh an deuchainn mi. Rinn astar a bhith a" dol tron chnap-starra sgrios air an raon lùtha anns a "ghoireas, ag adhbhrachadh spreadhadh mòr, a" fàgail praiseach leaghte de cheò is feòil dhomh! "
  
  Rug e air Lilith leis a" ghruag. "Seall orm a-nis!"
  
  Tharraing i Glock bho phòcaid a seacaid agus loisg i puing-bàn Masters sa cheann mus do dh" amas i gu dìreach air Perdue.
  
  
  28
  Train Terror
  
  
  Bha na riochdairean a" faireachdainn aig an taigh air an trèana àrd-astar Trans-Siberia. Gheall an turas dà latha sòghalachd co-ionann ri taigh-òsta sòghail sam bith san t-saoghal, ach a-mhàin sochairean amar, nach biodh duine a" cur luach air as t-fhoghar Ruiseanach co-dhiù. Anns gach roinn mhòr bha leabaidh meud banrigh, minibar, seòmar-ionnlaid prìobhaideach agus teasadair.
  
  Chaidh ainmeachadh mar thoradh air dealbhadh na trèana, nach biodh ceanglaichean ceallach no eadar-lìn ann ri baile-mòr Tyumen.
  
  "Feumaidh mi a ràdh, chuir Taft an oidhirp as fheàrr aige a-steach don taobh a-staigh," rinn McFadden gàire le farmad. Ghlac e a ghlainne de champagne agus rinn e sgrùdadh air taobh a-staigh na trèana, Wolf ri thaobh. Ann an ùine ghoirid thàinig Taft còmhla riutha. Bha e a" coimhead fòcas ach socair.
  
  "An cuala tu dad bho Zelda Bessler fhathast?" dh'fhaighnich e Wolf.
  
  "Chan eil," fhreagair Madadh-allaidh, a" crathadh a chinn. "Ach tha i ag ràdh gun do theich Jacobs às a" Bhruiseal às deidh dhuinn Olga a ghabhail. 'S dòcha gun robh an gille-meallain a' smaoineachadh gur e an ath rud a bh' ann...bh' fheudar dha faighinn a-mach. Is e a" phàirt as fheàrr gu bheil e den bheachd gu bheil e a" falbh leis an obair aige gar fàgail falamh."
  
  "Tha, tha fios agam," rinn an t-Ameireaganach tàmailteach gàire. "Is dòcha gu bheil e a" feuchainn ri bhith na ghaisgeach agus a "tighinn ga shàbhaladh." Chùm iad air ais an gàire gus an ìomhaigh aca mar bhuill den chomhairle eadar-nàiseanta a mhaidseadh, dh" fhaighnich McFadden dha Wolfe, "Co-dhiù, càite a bheil i?"
  
  "Càit a bheil thu a" smaoineachadh?" Rinn madadh-allaidh gàire. "Chan e amadan a th" ann. Bidh fios aige càite am faic e."
  
  Cha do chòrd na cothroman ri Taft. Bha an Dr Jacobs 'na dhuine ro-thuigseach, ged a bha e anabarrach naive. Cha robh teagamh sam bith aige gum feuchadh neach-saidheans den ìmpidh aige co-dhiù ri tòir a leannain.
  
  "Cho luath" s a thig sinn air tìr ann an Tyumen, bidh am pròiseact fo làn ghluasad, "thuirt Taft ris an dithis fhireannach eile. "Bu chòir Casper Jacobs a bhith againn air an trèana seo ron àm sin gus am faigh e bàs còmhla ris a" chòrr de na riochdairean. Bha na tomhasan a chruthaich e airson an t-soithich stèidhichte air cuideam na trèana seo, às aonais an cuideam iomlan a tha agadsa, mise agus Bessler."
  
  "Càit a bheil i?" Dh" fhaighnich McFadden fhad "s a bha e a" coimhead timcheall a-mhàin gus faighinn a-mach gu robh i a dhìth bhon phàrtaidh mòr àrd-ìre.
  
  "Tha i ann an seòmar smachd nan trèanaichean, a" feitheamh ris an dàta a tha aig Hearst oirnn, "thuirt Taft cho sàmhach sa b" urrainn dha. "Cho luath" s a gheibh sinn an còrr den cho-aontar, tha am pròiseact glaiste. Bidh sinn a" falbh aig àm stad ann an Tyumen fhad "s a bhios na riochdairean a" dol air chuairt gu reactair cumhachd a "bhaile agus ag èisteachd ris an òraid aithris gun phuing aca." Rinn Wolf sgrùdadh air na h-aoighean air an trèana agus chuir Taft plana a-mach airson McFadden a bha aineolach. "Mun tig an trèana chun ath bhaile, bu chòir dhaibh mothachadh gu bheil sinn air falbh... agus bhiodh e ro fhadalach."
  
  "Agus tha thu airson gum bi Jacobs air an trèana le com-pàirtichean a" cho-labhairt, "thuirt McFadden.
  
  "Tha sin fìor," dhearbh Taft. "Tha fios aige air a h-uile càil, agus bha e a" dol a fhàsachadh. Tha fios aig Dia dè a bhiodh air tachairt don obair chruaidh againn nam biodh e air a dhol poblach leis na bha sinn ag obair air."
  
  "Dìreach," dh" aontaich McFadden. Thionndaidh e a dhruim beagan gu Wolfe gus bruidhinn ri Taft ann an guth ìosal. Ghabh Wolf leisgeul airson sgrùdadh a dhèanamh air tèarainteachd càr dìnnear an riochdaire. Tharraing McFadden Taft gu aon taobh.
  
  "Tha fios agam gur dòcha nach e a-nis an t-àm ceart, ach cuin a gheibh mi mo..." ghlan e an amhaich gu neònach, "tabhartas ìre a dhà?" Tha mi air an aghaidh fhuadach dhut anns an Òban gus an urrainn dhomh taic a thoirt don mholadh gus fear a stàladh an sin bho na reactaran agad."
  
  "A bheil feum agad air barrachd airgid mu thràth?" Rinn Taft gàire. "Tha mi air taic a thoirt don taghadh agad mar-thà agus air a" chiad ochd millean euro a ghluasad chun chunntas far-oirthir agad."
  
  Chrath McFadden, a" coimhead uamhasach nàire. "Tha mi dìreach airson na h-ùidhean agam ann an Singapore agus Nirribhidh a dhaingneachadh, fhios agad, gun fhios."
  
  "Dìreach gun fhios dè?" dh'fhaighnich Taft gu mì-fhoighidneach.
  
  "Is e suidheachadh poilitigeach mì-chinnteach a tha seo. Chan eil agam ach beagan àrachais. Lìon sàbhailteachd, "thuirt McFadden.
  
  "McFadden, gheibh thu airgead nuair a bhios am pròiseact seo deiseil. Is ann dìreach às deidh do luchd-co-dhùnaidh cruinne ann an dùthchannan NPT agus muinntir an IAEA a thighinn gu crìch uamhasach ann an Novosibirsk nach bi roghainn aig na caibineatan aca ach an luchd-leantainn a chuir an dreuchd, "mhìnich Taft. "Tha a h-uile leas-cheann-suidhe agus tagraiche ministreil nam buill de Black Sun. Aon uair "s gu bheil iad air am mionnachadh, bidh monopoly againn, agus is ann dìreach an uairsin a gheibh thu an dàrna cuibhreann agad mar riochdaire dìomhair an Òrdugh."
  
  "Mar sin, a bheil thu a" dol a chuir dheth an trèana seo? " Chaidh McFadden a cheasnachadh. Bha e a" ciallachadh cho beag ri Taft agus an dealbh mhòr aige nach b" fhiach bruidhinn mu dheidhinn. Ach, mar as motha a bha fios aig McFadden, is ann as motha a dh" fheumadh e a chall, agus rinn seo teannachadh air grèim Taft air na bàlaichean aige. Phòg Taft am britheamh agus an àrd-bhàillidh gun samhail.
  
  "Taobh a-muigh Novosibirsk, air an taobh eile dheth, aig deireadh na loidhne rèile seo, tha structar beinne mòr air a thogail le com-pàirtichean Wolf," mhìnich Taft anns an dòigh as taiceile, leis gu robh àrd-bhàillidh an Òbain na neach-laighe iomlan. "Tha e air a dhèanamh de chloich is deigh, ach na bhroinn tha capsal mòr a chleachdas agus a bheir a-steach an lùth atamach do-ruigsinneach a chruthaich am briseadh sa chnap-starra. Cumaidh an capacitor seo an lùth a thèid a chruthachadh. "
  
  "Mar reactair," mhol McFadden.
  
  Rinn Taft osna. "Tha, sin agad e. Tha sinn air modalan coltach ris a chruthachadh ann an grunn dhùthchannan air feadh an t-saoghail. Chan eil a dhìth oirnn ach rud gu math trom a" siubhal aig astar iongantach gus a" chnap-starra seo a sgrios. Cho luath "s a chì sinn dè an seòrsa lùth niuclasach a tha an long-bhriseadh trèana seo ag adhbhrachadh, bidh fios againn càite agus ciamar a dh" atharraicheas sinn an ath chabhlach shoithichean a rèir sin airson an èifeachd as fheàrr. "
  
  "Am bi luchd-siubhail aca cuideachd?" Dh" fhaighnich McFadden gu neònach.
  
  Thàinig Wolf suas air a chùlaibh agus rinn e gàire: "Chan eil, dìreach seo."
  
  
  * * *
  
  
  Ann an cùl an dàrna carbad, bha trì stowaways a 'feitheamh gus an robh an dìnnear seachad gus tòiseachadh air an rannsachadh airson Olga. Bha e gu math fadalach mu thràth, ach chuir na h-aoighean millte seachad ùine a bharrachd ag òl às deidh na dinneir.
  
  "Tha mi a" reothadh," rinn Nina gearan ann an uisge-beatha uamhasach. "A bheil thu a" smaoineachadh gum faodadh rudeigin blàth a bhith againn? "
  
  Sheall Casper a-mach bho chùl an dorais a h-uile beagan mhionaidean. Bha e cho cudthromach air lorg Olga nach robh e a' faireachdainn fuachd no acras, ach thuig e gun robh an neach-eachdraidh eireachdail a' faireachdainn fuar. Suathadh Sam a làmhan. "Feumaidh mi Dima a lorg, am fear againn bhon Bhratva. Tha mi cinnteach gun urrainn dha rudeigin a thoirt dhuinn. "
  
  "Thèid mi ga fhaighinn," mhol Casper.
  
  "Chan eil!" ghlaodh Sam, agus e a' togail a làimhe. "Is aithne dhaibh thu le sealladh, Casper. A bheil thu craicte? Thèid mi".
  
  Dh"fhalbh Sam a lorg Dima, an stiùiriche meallta a fhuair air an trèana còmhla riutha. Lorg e e anns an dàrna birlinn, a" cumail a mheur dhan stroganoff mairtfheòil air cùl a" chòcaire. Cha robh fios aig an luchd-obrach air fad dè bha san amharc airson an trèana. Bha iad a" gabhail ris gur e aoigh làn èideadh a bh" ann an Sam.
  
  "Hey dude, am faigh sinn flasg cofaidh?" Dh'fhaighnich Sam dha Dima.
  
  Rinn am fear-coise Bratva gàire. "Is e an Ruis a th" ann. Tha vodca a" tionndadh a-mach nas blàithe na cofaidh."
  
  Thug an gàireachdainn am measg nan còcairean agus an luchd-frithealaidh air Sam gàire a dhèanamh. "Tha, ach cuidichidh cofaidh thu gus cadal."
  
  "Sin as coireach gu bheil boireannach ann," dh" fhaighnich Dima. A-rithist rinn an luchd-obrach gàire le gàire agus aonta. A-mach à àite sam bith, nochd Wolf Kretchoff air an doras eile, a 'sàrachadh a h-uile duine agus iad a' tilleadh gu an dleastanasan timcheall an taighe. Bha e ro luath do Sam teicheadh air an taobh eile, agus mhothaich e gu'm fac Wolfe e. Fad a bhliadhnaichean mar neach-naidheachd rannsachail, bha e air ionnsachadh gun a bhith a" clisgeadh mus do sgèith a" chiad pheilear. Bha Sam a" coimhead mar thug monstrous le gràineag agus sùilean reòthte a" tighinn thuige.
  
  "Cò thu?" - dh'fhaighnich e Sam.
  
  "Brùth," fhreagair Sam gu sgiobalta.
  
  "Càit a bheil do chead?" Bha Wolf airson faighinn a-mach.
  
  "Anns an t-seòmar riochdairean againn," fhreagair Sam, a "leigeil a-mach gum feumadh Wolfe a bhith eòlach air a" phròtacal.
  
  "Dè an dùthaich?"
  
  "An Rìoghachd Aonaichte," thuirt Sam le misneachd fhad "s a bha a shùilean a" dol tron bhrùid nach b "urrainn dha feitheamh gus coinneachadh leis fhèin an àiteigin air an trèana. Leum a chridhe nuair a bha e fhèin agus Wulf a" coimhead air a chèile, ach cha robh eagal air Sam, dìreach fuath. "Carson nach eil a" bhirlinn agad uidheamaichte airson cofaidh a fhrithealadh gu sgiobalta, Mgr Kretchoff? Tha còir gur e trèana sòghail a th" ann."
  
  "A bheil thu ag obair anns na meadhanan no ann an iris boireannaich, seirbheis rangachadh?" Rinn am madadh-allaidh magadh air Sam, agus b" e a h-uile rud a chualas mun dithis fhear a bhith a" gèilleadh sgeinean agus phoitean.
  
  "Nam biodh mi a" dèanamh sin, chan fhaigheadh tu lèirmheas math, "thuirt Sam gu sgiobalta.
  
  Sheas Dima aig an stòbha, a 'dol thairis air a ghàirdeanan thairis air a bhroilleach, a' coimhead air leasachadh thachartasan. Chaidh òrdachadh dha Sam agus a charaidean a threòrachadh gu sàbhailte tro chruth-tìre Siberia, ach gun a bhith a 'cur bacadh air no a' sèideadh a chòmhdach. Ach, rinn e tàir air Wolf Kretchoff, mar a rinn iad uile sa chaibideil aige. Mu dheireadh, thionndaidh Wolf gu sìmplidh agus choisich e chun an dorais far an robh Dima na sheasamh. Cho luath "s a dh" fhalbh e agus a h-uile duine aig fois, choimhead Dima air Sam, ag èigheach le faochadh mòr. "A-nis am bu toil leat vodca?"
  
  
  * * *
  
  
  Às deidh a h-uile duine falbh, cha robh an trèana air a shoilleireachadh ach le solais an trannsa chumhang. Bha Casper a" dèanamh deiseil airson leum, agus bha Sam a" greimeachadh air fear de na b" fheàrr leis, collar rubair le camara togte a bhiodh e a" cleachdadh airson dàibheadh, ach bha Perdue air a dhèanamh foirfe dha. Bheireadh e a h-uile film clàraichte gu frithealaiche neo-eisimeileach a stèidhich Perdue gu sònraichte airson an adhbhair seo. Aig an aon àm, chùm e an stuth clàraichte air cairt cuimhne beag. Chuir seo stad air Sam bho bhith air a ghlacadh a" filmeadh far nach bu chòir dha a bhith.
  
  Chaidh iarraidh air Nina an nead a dhìon agus rinn i conaltradh ri Sam tro chlàr ceangailte ris an uaireadair aige. Choimhead Kasper air a h-uile sioncronadh agus co-òrdanachadh, atharrachadh agus ullachadh, fhad "s a bha an trèana a" cromadh gu sàmhach. Chrath e a cheann. "Damn, tha an dithis agaibh a" coimhead coltach ri rudeigin a-mach à MI6. "
  
  Rinn Sam agus Nina gàire agus choimhead iad air a chèile le fealla-dhà mì-mhodhail. Thuirt Nina, "Tha an aithris sin nas èalaiche na tha thu a" smaoineachadh, Casper.
  
  "Ceart gu leòr, nì mi sgrùdadh air seòmar an einnsean agus am pàirt aghaidh, agus bidh thu a" toirt aire do na càraichean agus na birlinnean, Casper, "thuirt Sam. Cha robh dragh aig Kasper dè an taobh den trèana a thòisich e a" lorg, fhad "s a lorg iad Olga. Fhad 'sa bha Nina a' dìon a' bhunait ghluasadach aca, ghluais Sam agus Casper air adhart gus an do ràinig iad a 'chiad charbad, às an do dhealaich iad.
  
  Chaidh Sam seachad air an roinn am measg ràimh na trèana sleamhnachaidh. Cha bu toil leis a" bheachd nach robh na slighean a" crathadh anns an aon ruitheam hypnotic "s a rinn iad anns na seann làithean, nuair a bha cuibhlichean stàilinn fhathast a" glacadh nan joints anns na slighean. Nuair a ràinig e an seòmar-bìdh, mhothaich e gu robh solas fann a" tighinn bho na dorsan dùbailte dà earrann gu h-àrd.
  
  'Seòmar einnsean. Bha a chraiceann reòthte eadhon fon aodach aige, rud a bha neònach leis gu robh smachd air a" ghnàth-shìde air an trèana gu lèir. "S dòcha air sgàth dìth cadail no "s dòcha air sgàth "s gun robh dùil ri Olga marbh a lorg thug sin air Sam. sgoltadh craiceann.
  
  Le cùram mòr, dh'fhosgail Sam agus choisich e tron chiad doras, a 'dol a-steach don roinn luchd-obrach a-mhàin dìreach air beulaibh an einnsean. Bha e a" puffadh mar sheann bhàta-smùid, agus bha e neònach dha Sam. Chuala e guthan ann an seòmar an einnsein, a dhùisg an instinct nàdarra aige airson sgrùdadh.
  
  "Feuch, Zelda, chan urrainn dhut a bhith cho àicheil," thuirt Taft ris a "bhoireannach anns an t-seòmar smachd. Shuidhich Sam a chamara gu suidheachadh glacaidh eadar-dhealaichte gus am faicsinneachd agus fuaim a mheudachadh.
  
  "Bheir i ro fhada," ghearain Bessler. "Tha còir aig Hurst a bhith mar aon den fheadhainn as fheàrr againn, agus seo sinn air bòrd, agus feumaidh i fhathast na beagan àireamhan mu dheireadh a chuir."
  
  "Cuimhnich, dh" innis i dhuinn gu bheil Purdue ga chrìochnachadh mar a bhruidhneas sinn, "thuirt Taft. "Tha sinn cha mhòr ann an Tyumen. An uairsin is urrainn dhuinn a dhol a-mach agus coimhead bho astar. Cho fad "s a shuidhicheas tu an luathachadh gu hypersonic às deidh don bhuidheann tilleadh gu dleastanas, is urrainn dhuinn an còrr a riaghladh."
  
  "Chan urrainn, chan urrainn dhuinn, Clifton!" - rinn i sgàineadh. "Gu dearbh air a" chùis. Gus an cuir Hurst fuasgladh thugam leis a" chaochladair mu dheireadh, chan urrainn dhomh an astar a phrògramadh. Dè thachras mura h-urrainn dhuinn an luathachadh a shuidheachadh mus tionndaidh iad uile air ais anns an droch roinn? Is dòcha gun urrainn dhuinn dìreach turas trèana math a thoirt dhaibh gu Novosibirsk? Na bi nad amadan gòrach."
  
  Ghlac anail Sam anns an dorchadas. "Luasachadh gu astar hypersonic? Iosa Crìosd, marbhaidh seo a h-uile duine, gun luaidh air nàdar na buaidh, nuair a ruitheas sinn a-mach às an t-slighe!" thug a ghuth a-staigh rabhadh.Bha maighstirean ceart às deidh a h-uile càil, smaoinich Sam. a-steach dhan neach-conaltraidh aige. " Nina. Casper," thuirt e. "Feumaidh sinn Olga a lorg a-nis! Ma tha sinn fhathast air an trèana seo an dèidh Tyumen, tha sinn air ar sgàineadh."
  
  
  29
  Crìonadh
  
  
  Spreadh glainneachan agus botail os cionn ceann Perdue nuair a dh" fhosgail Lilith teine. B" fheudar dha a dhol air cùl bàr an teallaich airson ùine mhòr oir bha e ro fhada air falbh bho Lilith airson a smachdachadh mus do tharraing i an inneal-brosnachaidh. A-nis bha e air ais ann an oisean. Rug e air botal tequila agus shlaod e am botal fosgailte gus am biodh an stuth a" frasadh air feadh a" chunntair. Thug e solas às a phòcaid, a chleachd e airson teine a lasadh san teallach, agus las e an deoch làidir gus Lilith a tharraing.
  
  Cho luath "s a las na lasraichean suas air a" chunntair, leum e suas agus leum e oirre. Cha robh Purdue cho luath 's a bha e a-riamh, mar thoradh air a' chrìonadh a dh'adhbhraich na gearraidhean obrachaidh gu math ùr aige. Gu fortanach dha, bha i na peilear bochd nuair nach robh na claigeann ach òirlich air falbh bhuaipe agus chuala e i a" losgadh trì eile. Chaidh ceò às a" chunntair nuair a thug Perdue ionnsaigh air Lilith, a" feuchainn ris a" ghunna a spìonadh bhuaipe.
  
  "Agus bha mi a" feuchainn ri do chuideachadh gus beagan ùidh fhaighinn air ais ann an saidheans! " - dh'fhàs e fo chuideam na strì. "A-nis tha thu dìreach air dearbhadh gur e marbhadh le fuil fhuar a th" annad, dìreach mar a thuirt an duine seo!
  
  Chrom i Perdue. Bha fuil a" sruthadh tro na sinuses aige agus a-mach às a shròn, a" measgachadh le fuil Mhaighstir-sgoile air an làr. Thuirt i, "Cha robh agad ach an co-aontar a lìonadh a-rithist, ach bha agad ri mo bhrath airson earbsa coigreach! Tha thu cho dona sa thuirt Philip nuair a bhàsaich e! Bha fios aige gur e dìreach bastard fèin-thoileil a bh" annad a bha a" cur barrachd cuideam air cuimhneachain agus a" spùtadh ulaidhean dhùthchannan eile na bhith a" gabhail cùram mu na daoine a tha gad urramachadh. "
  
  Cho-dhùin Perdue gun a bhith a" faireachdainn ciontach mu dheidhinn tuilleadh.
  
  "Seall far an tug a bhith a" toirt cùram do dhaoine mi, Lilith!" - chuir e an aghaidh, ga thilgeil chun na talmhainn. Dhlùth fuil maighstirean ri a h-aodach agus a casan mar gum biodh an neach a mharbh e, agus rinn i sgreuchail leis an smuain. "Is e banaltram a th" annad, "rinn Perdue srann, a" feuchainn ri làmh a ghunna a thilgeil chun làr. "Is e dìreach fuil a th" ann, nach e? Gabh do chungaidh-leighis damn!"
  
  Cha do chluich Lilith cothromach. Le a neart gu lèir bhrùth i sìos air sgarfaichean ùra Perdue, a" toirt air a bhith ag èigheach ann an àmhghar. Aig an doras, chuala i tèarainteachd a 'feuchainn ri fhosgladh, ag èigheach ainm Perdue nuair a dh' fhalbh an inneal-rabhaidh teine. Trèig Lilith am beachd a bhith a 'marbhadh Perdue, a' roghnachadh teicheadh. Ach chan ann mus do reub i sìos an staidhre gu seòmar an fhrithealaiche gus am pìos dàta mu dheireadh a bha statach air an t-seann inneal fhaighinn a-rithist. Sgrìobh i sìos iad ann am peann Perdue agus ruith i suas an staidhre don t-seòmar-cadail aige gus grèim fhaighinn air a baga agus na h-innealan conaltraidh aice.
  
  Shìos an staidhre, bha tèarainteachd a" bualadh air an doras, ach bha Perdue airson a glacadh fhad "s a bha i ann. Nam fosgladh e an doras dhaibh, bhiodh ùine aig Lilith teicheadh. Bha a chorp gu lèir air a goirteachadh agus air a losgadh bho a marbhadh, rinn e cabhag suas an staidhre gus grèim fhaighinn oirre.
  
  Ruith Perdue a-steach thuice aig an t-slighe a-steach gu talla dorcha. A 'coimhead mar gum biodh i air sabaid le inneal-leaghaidh feòir, chomharraich Lilith an Glock dìreach air. "Tha e ro fhadalach, a Dhaibhidh. Tha mi dìreach air a" phàirt mu dheireadh de cho-aontar Einstein a thoirt do mo cho-obraichean anns an Ruis."
  
  Thòisich a meur air teannachadh, an turas seo cha tug e dha dòigh air teicheadh. Chunnt e na peilearan aice agus bha leth-chriomag air fhàgail aice fhathast. Cha robh Perdue airson na h-amannan mu dheireadh aige a chaitheamh a" cur ruaig air fhèin airson na laigsean uamhasach aige. Cha robh àite aige ri ruith leis gu robh dà bhalla an trannsa ga chuairteachadh air gach taobh agus bha fir tèarainteachd fhathast a" stoirm air na dorsan. Bhris uinneag shìos an staidhre agus chuala iad mu dheireadh gun deach an inneal a-steach don taigh.
  
  "Tha e coltach gu bheil an t-àm ann dhomh falbh," rinn i gàire tro fhiaclan briste.
  
  Nochd figear àrd air a cùlaibh anns na faileasan, a bhuille a" tighinn air tìr gu ceàrnagach aig bonn a claigeann. Thuit Lilith sa bhad, a" nochdadh gur e Perdue an neach-ionnsaigh aice. " Seadh, a bhean uasail, bu mhath leam a ràdh gu bheil an t-àm ann dhut fucking seo a dhèanamh," thuirt am buidealair geur.
  
  Dh'èigh Perdue le toileachas agus faochadh. Bha a ghlùinean a" bucall, ach rug Teàrlach air dìreach ann an tìde. "Teàrlach, tha thu nad shealladh ri fhaicinn," thuirt Perdue nuair a thionndaidh am buidealair air an t-solas gus a chuideachadh don leabaidh. "Dè tha thu a' dèanamh an seo?"
  
  Shuidh e sìos Perdue agus choimhead e air mar gu robh e craicte. "Uill, a dhuine uasal, tha mi a" fuireach an seo."
  
  Bha Perdue sgìth agus ann am pian, bha fàileadh an taighe aige mar fhùirneis, agus bha làr an t-seòmar-bìdh air a sgeadachadh le duine marbh, agus gidheadh rinn e gàire le toileachas.
  
  "Chuala sinn seallaidhean," mhìnich Teàrlach. "Thàinig mi a thogail na rudan agam bhon fhlat agam. Leis nach b 'urrainn don tèarainteachd faighinn a-steach, chaidh mi a-steach tron chidsin, mar a bha e an-còmhnaidh. Tha an iuchair agam fhathast, feuch?"
  
  Bha Perdue air leth toilichte, ach dh'fheumadh e inneal tar-chuir Lilith fhaighinn mus do chaochail e. "Teàrlach, an urrainn dhut a baga a thoirt leat agus a thoirt an seo?" Chan eil mi airson gum bi na poileis ga thoirt air ais dhi cho luath "s a ruigeas iad an seo."
  
  "Gu dearbh, a dhuine uasail," fhreagair am buidealair, mar nach biodh e air falbh.
  
  
  trithead
  Caos, Pàirt I
  
  
  Bha fuachd maidne Siberia na sheòrsa sònraichte de ifrinn. Cha robh teas ann far an robh Nina, Sam agus Casper am falach. Bha e nas coltaiche ri clòsaid bheag airson innealan agus anart a bharrachd, ged a bha an Valkyrie a" tighinn faisg air mòr-thubaist agus cha mhòr gun robh feum aige air stòradh airson stuthan comhfhurtachd. Bha Nina a" crathadh gu brùideil, a" suathadh a làmhan miotagach ri chèile. An dòchas gun robh iad air Olga a lorg, bha i a 'feitheamh ri Sam agus Casper tilleadh. Air an làimh eile, bha fios aice nan lorgadh iad i, gun toireadh e beagan ùpraid.
  
  Chuir am fiosrachadh a chuir Sam seachad eagal air Nina gu bàs. Às deidh a h-uile cunnart a bha romhpa air tursan Purdue, cha robh i airson smaoineachadh mu bhith a" coinneachadh ri a ceann ann an spreadhadh niùclasach san Ruis. Bha e air a shlighe air ais, a" rannsachadh a" chàr-bidhe agus na birlinnean. Thug Kasper sùil air na seòmraichean falamh, ach bha amharas làidir aige gun robh Olga air a chumail le fear de na prìomh bhreugan air an trèana.
  
  Aig deireadh a' cheud charbaid stad e air thoiseach air roinn Taft. Thuirt Sam gum faca e Taft còmhla ri Bessler anns an t-seòmar einnsein, a bha coltach ri deagh àm airson Casper sgrùdadh a dhèanamh air togalach falamh Taft. A' cur a chluas ris an doras, dh'èist e. Cha robh fuaimean sam bith ann ach sgoltagan na trèana agus na teasadairean. Gu dearbh, chaidh an roinn a ghlasadh nuair a dh'fheuch e ris an doras fhosgladh. Rinn Casper sgrùdadh air na pannalan ri taobh an dorais gus an t-slighe a-steach don t-seòmar a lorg. Tharraing e duilleag de chòmhdach stàilinn air falbh bho oir an dorais, ach bha e ro làidir.
  
  Tharraing rudeigin an aire fon duilleag wedged, rudeigin a chuir fuachd sìos a dhruim. Bhuail Casper nuair a dh'aithnich e am pannal bonn titanium agus an dealbhadh aige. Bhuail rudeigin taobh a-staigh an t-seòmair, a 'toirt air dòigh a lorg airson a dhol a-steach.
  
  Smaoinich le do cheann. 'S e innleadair a th' annad," thuirt e ris fhèin.
  
  Ma 's e sin a bha 'n a bheachd, bha fhios aige ciamar a dh' fhosgladh an dorus. Chaidh e air ais gu sgiobalta don t-seòmar cùil far an robh Nina, an dòchas faighinn a-mach dè a bha a dhìth air am measg nan innealan.
  
  "O, Casper, tha thu a" dol a thoirt grèim cridhe dhomh! " Rinn Nina feadaireachd nuair a nochd e bho chùl an dorais. "Càit a bheil Sam?"
  
  "Chan eil fhios agam," fhreagair e gu sgiobalta, a "coimhead gu tur draghail. "Nina, feuch an lorg thu rudeigin mar magnet dhomh. Nas luaithe mas e do thoil e".
  
  Bho a h-inntinn, thuig i nach robh ùine ann airson ceistean, agus mar sin thòisich i a 'ruith tro na bogsaichean de phannalan agus air na sgeilpichean a' lorg magnet. "A bheil thu cinnteach gu robh magnets air an trèana?" - dh'fhaighnich i dha.
  
  Luathaich an anail fhad "s a bha e a" coimhead. "Bidh an trèana seo a" gluasad ann an raon magnetach air a sgaoileadh leis na rèilichean. Feumaidh pìosan sgaoilte de chobalt no iarann a bhith an seo."
  
  "Co ris a tha e coltach?" bha i airson faighinn a-mach fhad "s a bha i a" cumail rudeigin na làimh.
  
  "Chan e, is e dìreach tap ceàrn a th" ann, "thuirt e. "Coimhead airson rudeigin nas dorra. Tha fios agad cò ris a tha magnet coltach. An seòrsa stuth seo, ach dìreach nas motha. "
  
  "Mar seo?" - dh'fhaighnich i, a 'brosnachadh a mì-fhoighidinn, ach cha robh i ach a' feuchainn ri cuideachadh. Ag osnaich, dh"aontaich Casper leatha agus choimhead e air na bh" aice. Chùm i diosc liath na làmhan.
  
  "Nina!" - dh'èigh e. "Tha! Tha e foirfe!"
  
  Thug pòg air a" ghruaidh duais do Nina airson a slighe a lorg gu seòmar Taft, agus mus robh fios aice air, bha Casper taobh a-muigh an dorais. Thuit e gu dìreach a-steach do Sam anns an dorchadas, an dithis fhireannach a" sgreuchail aig toiseach tòiseachaidh gu h-obann.
  
  "Dè a tha thu a" dèanamh?" Dh'fhaighnich Sam ann an tòna èiginneach.
  
  "Tha mi a" dol a chleachdadh seo airson faighinn a-steach do rùm Taft, Sam. Tha mi gu math cinnteach gu robh Olga aige ann," rinn Casper cabhag, a" feuchainn ri putadh seachad air Sam, ach chuir Sam stad air a shlighe.
  
  "Chan urrainn dhut a dhol ann a-nis. Tha e dìreach air tilleadh chun roinn aige, Casper. Is e seo a thug orm tilleadh an seo. Gabh air ais a-staigh le Nina, "thuirt e, a" sgrùdadh an trannsa air an cùlaibh. Bha figear eile a" tighinn dlùth, figear mòr agus eireachdail.
  
  "Sam, feumaidh mi a faighinn," rinn Casper osnaich.
  
  "Seadh, agus nì thu, ach smaoinich le do cheann, a ghille," fhreagair Sam, gu neo-riaghailteach a" putadh Casper a-steach don t-seòmar stòraidh. "Chan fhaigh thu ann fhad "s a tha e ann."
  
  "Is urrainn dhomh. Marbhaidh mi e agus bheir mi leatha i, "thuirt am fiosaig cianail, a" greimeachadh air comasan neo-chùramach.
  
  "Dìreach suidhe air ais agus gabh fois. Cha tèid i àite sam bith gus am màireach. Co-dhiù tha beachd againn càite a bheil i, ach an-dràsta feumaidh sinn an ifrinn a dhùnadh. Tha am madadh-allaidh a" tighinn," thuirt Sam gu cruaidh. A-rithist, thug iomradh air an ainm air Nina faireachdainn tinn. Chaidh an triùir aca an sàs agus shuidh iad gun ghluasad anns an dorchadas, ag èisteachd ri Wolf a" caismeachd seachad, a" cumail sùil air an trannsa. Shuidh e gu stad air beulaibh an dorais aca. Chùm Sam, Casper agus Nina an anail. Rinn Wolff fìdhle leis an doorknob don ionad-falaich aca agus rinn iad iad fhèin ag ullachadh airson a lorg, ach an àite sin ghlas e an doras gu teann agus dh"fhalbh e.
  
  "Ciamar a gheibh sinn a-mach?" Rinn Nina wheezed. "Chan e roinn a tha seo a dh" fhaodar fhosgladh bhon taobh a-staigh! Chan eil bacadh sam bith aige!"
  
  "Na gabh dragh," thuirt Casper. "Faodaidh sinn an doras seo fhosgladh mar a bha mi a" dol a dh" fhosgladh doras Taft. "
  
  "Le cuideachadh bho magnet," fhreagair Nina.
  
  Bha Sam troimh-a-chèile. "Innis".
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil thu ceart gum bu chòir dhuinn faighinn far an trèana seo cho luath "s a ghabhas, Sam," thuirt Casper. "Tha thu a" faicinn, chan e trèana a th" ann dha-rìribh. Tha mi ag aithneachadh an dealbhadh aige oir... thog mi e. Seo an soitheach air an robh mi ag obair dhan Choimisean! Is e soitheach deuchainneach a tha seo a bha iad an dùil a chleachdadh gus an cnap-starra a bhriseadh a" cleachdadh astar, cuideam agus luathachadh. Nuair a dh" fheuch mi ri faighinn a-steach do rùm Taft, lorg mi na pannalan fon talamh, na duilleagan magnetach, a bha mi air a chuir air bàta aig làrach togail Meerdalwood. Is e seo bràthair mòr deuchainn a chaidh gu math ceàrr o chionn beagan bhliadhnaichean, is e an adhbhar gun do thrèig mi am pròiseact agus a dh" fhastaich mi Taft.
  
  "O mo chreach!" Rinn Nina gàire. "An e deuchainn a tha seo?"
  
  "Tha," dh" aontaich Sam. A-nis tha a h-uile dad a" dèanamh ciall. "Mhìnich maighstirean gum biodh iad a" cleachdadh co-aontar Einstein, a lorg Purdue anns a "Bhaile Caillte, gus an trèana seo - an soitheach seo - a luathachadh gu astar hypersonic gus atharrachadh ann an tomhasan a chomasachadh?"
  
  Rinn Casper osnaich le cridhe trom. "Agus thog mi e. Tha modal aca a ghlacas an lùth atamach a chaidh a sgrios aig ìre buaidh agus a chleachdas e mar capacitor. Tha mòran dhiubh ann an grunn dhùthchannan, a" toirt a-steach do bhaile fhèin, Nina."
  
  "Sin as coireach gun do chleachd iad McFadden," thuig i. "Fuck me."
  
  "Feumaidh sinn feitheamh gu madainn," thuirt Sam. "Bidh Taft agus a thugs air tìr ann an Tyumen, far an dèan buidheann-riochdachaidh sgrùdadh air ionad cumhachd Tyumen. Is e an glacadh nach tèid iad air ais gu buidheann-riochdachaidh. Às deidh Tyumen, bidh an trèana seo a "dol dìreach a-steach do na beanntan seachad air Novosibirsk, a" luathachadh le gach diog. "
  
  
  * * *
  
  
  An ath latha, às deidh oidhche fhuar le glè bheag de chadal, chuala trì stowaways an Valkyrie a-steach don stèisean ann an Tyumen. Thairis air an intercom, dh" ainmich Bessler: "A dhaoine uaisle, fàilte don chiad sgrùdadh againn, baile-mòr Tyumen."
  
  Phòg Sam Nina gu teann, a" feuchainn ri cumail blàth. Bhrosnaich e e fhèin le anail ghoirid agus choimhead e air a chompanaich. "Mionaid na fìrinn, a dhaoine. Cho luath "s a thig iad uile far na trèana, bheir gach fear againn an roinn againn fhèin agus coimhead airson Olga."
  
  "Bhris mi an magnet ann an trì pìosan gus am faigheadh sinn far am feumadh sinn a dhol," thuirt Kasper.
  
  "Dìreach bi socair ma ruitheas tu a-steach do luchd-frithealaidh no luchd-obrach eile. Chan eil fios aca nach eil sinn ann an còmhlan," chomhairlich Sam. "Falbh. Tha uair a thìde aig a" char as àirde againn. "
  
  Dhealaich an triùir, a" gluasad ceum air cheum tron trèana gun ghluasad gus Olga a lorg. Bha Sam a" faighneachd ciamar a bha Maighstirean air a mhisean a choileanadh agus an deach aige air toirt a chreidsinn air Perdue gun an co-aontar a chrìochnachadh. Fhad 's a bha e a' ruith tro chlòsaidean, fo bhunan agus bùird, chuala e fuaim anns a' bhirlinn agus iad ag ullachadh airson falbh. Thàinig an gluasad aca gu crìch air an trèana seo.
  
  Lean Casper air leis a 'phlana aige a dhol a-steach do rùm Taft, agus b' e an dàrna plana aige casg a chuir air a 'bhuidheann-riochdachaidh a dhol air bòrd an trèana a-rithist. A 'cleachdadh làimhseachadh magnetach, fhuair e cothrom air an t-seòmar. Nuair a chaidh Casper a-steach don t-seòmar, leig e a-mach glaodh clisgeadh a chuala Sam agus Nina. Air an leabaidh chunnaic e Olga, shackled agus cruaidh. Nas miosa buileach, chunnaic e Madadh-allaidh na shuidhe air an leabaidh còmhla rithe.
  
  "Hey Jacobs," rinn Wolf gàire na dhòigh mì-mhodhail. "Cha robh mi ach a" feitheamh riut."
  
  Cha robh fios aig Casper dè a dhèanadh e. Bha e den bheachd gun robh Madadh-allaidh còmhla ris an fheadhainn eile, agus bha e trom-laighe ga fhaicinn na shuidhe ri taobh Olga. Le droch chuckle, ruith Wolf air adhart agus rug e air Casper. Bha sgreuchail Olga air a mhilleadh, ach bha i a 'sabaid cho cruaidh an-aghaidh a cuid bacaidhean gun deach a craiceann a reubadh ann an àiteachan. Cha robh buillean Casper gun fheum an aghaidh torso stàilinn a' mheirleach. Ruith Sam agus Nina a-steach bhon talla gus a chuideachadh.
  
  Nuair a chunnaic Madadh Nina, reòdh a shùilean oirre. "Thu! mharbh mi thu."
  
  "Tapadh leat, a ghràidh!" Thug Nina dùbhlan dha, a' cumail a h-astar. Chuir i dragh air dìreach fada gu leòr airson Sam a dhol an sàs. Le làn neart, bhreab Sam glùin Wolfe, ga bhriseadh aig a" ghlùin. Le rughadh cràdh is feirge, chaidh Wolf fodha, a" fàgail aodann farsaing fosgailte airson Sam a bhith a" sileadh sìos a dhòrn. Bha am meirleach cleachdte ri sabaid agus loisg e air Sam grunn thursan.
  
  "Saor i agus falbh far an trèana damn seo! A-nis!" Rinn Nina sgreuchail aig Casper.
  
  "Feumaidh mi Sam a chuideachadh," rinn e gearan, ach rug an neach-eachdraidh mì-mhodhail na làimh agus phut e gu Olga e.
  
  "Mura tèid an dithis agaibh far an trèana seo, cha bhi e gu bràth, an Dotair Jacobs!" Rinn Nina gàire. Bha fios aig Casper gu robh i ceart. Cha robh ùine ann airson argamaid no smaoineachadh mu roghainnean eile. Dh'fhuasgail e a leannan fhad 's a chuir Wolf glùin làidir air stamag Sam. Dh'fheuch Nina ri rudeigin a lorg airson a leagail, ach gu fortanach, thàinig Dima, neach-conaltraidh Bratva, còmhla rithe. Le eòlas mòr air sabaid dlùth, mharbh Dima Wolf gu sgiobalta, a" sàbhaladh Sam bho bhuille eile chun aghaidh.
  
  Rinn Kasper an droch leòn Olga agus choimhead e air ais air Nina mus deach e far an Valkyrie. Shèid an neach-eachdraidh pòg dhaibh agus ghluais e orra falbh mus deach i air ais dhan rùm. Bha aige ri Olga a thoirt don ospadal, a" faighneachd dha daoine a bha a" dol seachad càite an robh an goireas meidigeach as fhaisge. Thug iad taic sa bhad don chàraid a chaidh a ghoirteachadh, ach air astar bha a" bhuidheann-riochdachaidh a" tilleadh.
  
  Fhuair Zelda Bessler an tar-chuir a chuir Lilith Hearst mus deach a toirt thairis leis a" bhuidealair ann an Reichtisusis agus bha an timer air an einnsean deiseil airson tòiseachadh. Chomharraich solais dearga a bha a" lasadh fon phannal gun deach an inneal smachd aig astar a tha aig Clifton Taft a chuir an gnìomh. Chuala i a" bhuidheann a" faighinn air ais air bòrd agus chaidh i gu cùl na trèana gus an soitheach fhàgail. A 'cluinntinn fuaim ann an seòmar Taft, dh' fheuch i ri dhol seachad, ach chuir Dima stad oirre.
  
  "Fuirichidh tu!" - dh'èigh e. "Rach air ais don t-seòmar smachd agus cuir dheth!"
  
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Zelda Bessler sa mhionaid, ach an rud nach robh fios aig an t-saighdear Bratva gu robh i armaichte, dìreach mar esan. Dh"fhosgail i teine air, a" reubadh a bhroinn na stiallan de fheòil chorrach. Bha Nina sàmhach gus nach tarraing i aire. Bha Sam gun mhothachadh air an làr, mar a bha Wolf, ach bha aig Bessler ris an àrdaichear a ghlacadh agus bha e den bheachd gu robh iad marbh.
  
  Dh'fheuch Nina ri Sam a thoirt gu a mothachadh. Bha i làidir, ach cha robh dòigh sam bith air a choileanadh. Leis an uabhas a rinn i, bha i a" faireachdainn gu robh an trèana a" tòiseachadh a" gluasad agus thàinig fios clàraichte bhon luchd-labhairt. "A mhnathan is uaislean, fàilte air ais gu Valkyrie." Thèid an ath sgrùdadh againn a chumail ann am baile-mòr Novosibirsk.
  
  
  31
  Ceumannan ceartachaidh
  
  
  Às deidh dha na poileis fearann Reichtisusis fhàgail le Seòras Masters ann am baga bodhaig agus Lilith Hearst ann an geimhlean, chaidh Perdue a-steach tro àrainneachd dhorcha a choiteachaidh agus na seòmraichean-còmhnaidh is dìnnear ri thaobh. Rinn e measadh air a" mhilleadh air an àite leis na tuill peilearan anns na panalan balla ròs-choille agus an àirneis aige. Thug e sùil air na stains fala air na grèis-bhrat agus na bratan Peirsinneach daor aige. Bha dùil gun toireadh e beagan ùine càradh a' bhàr loisgte agus milleadh air a' mhullach.
  
  "Tì, a dhuine uasail?" Dh'fhaighnich Teàrlach, ach bha coltas ifrinn air Perdue air a chasan. Choisich Perdue gu sàmhach don t-seòmar frithealaiche aige. "Bu mhath leam tì, tapadh leat, a Theàrlaich." Chaidh sùil Perdue a tharraing chun fhigear de Lillian na sheasamh ann an doras a" chidsin, a "gàireachdainn air. "Hi Lily."
  
  "Hi, Mgr Perdue," thuirt i, toilichte fios a bhith aige gu robh e ceart gu leòr.
  
  Choisich Perdue a-steach do aonaranachd dorcha seòmar blàth, làn de stuth dealanach, far an robh e a" faireachdainn aig an taigh. Rinn e sgrùdadh air na comharran a bh' ann de mhilleadh a dh'aona ghnothaich air an uèirleadh aige agus chrath e a cheann. "Agus tha iad a" faighneachd carson a dh'fhuiricheas mi singilte. "
  
  Cho-dhùin e coimhead tro na teachdaireachdan tro na frithealaichean prìobhaideach aige agus chuir e iongnadh air naidheachdan dorcha agus ominous a lorg bho Sam, ged a bha e beagan fadalach. Rinn sùilean Perdue sganadh air faclan Sheòrais Masters, am fiosrachadh bhon Dr Casper Jacobs, agus an làn agallamh a rinn Sam leis mun phlana dhìomhair gus na riochdairean a mharbhadh. Chuimhnich Perdue gun robh Sam a" dèanamh air a" Bheilg, ach cha chualas dad bhuaithe bhon uair sin.
  
  Thug Teàrlach a thì. Bha fàileadh Earl Gray ann an àile teth luchd-leantainn coimpiutair na nèamh dha Perdue. "Chan urrainn dhomh mo leisgeul a ghabhail gu leòr, a Theàrlaich," thuirt e ris a" bhuidealair a shàbhail a bheatha. "Tha nàire orm cho furasta sa tha buaidh orm agus mar a rinn mi gnìomh, uile air sgàth boireannach damn."
  
  "Agus airson laigse gnèitheasach airson sgaradh fada," rinn Teàrlach magadh air an dòigh thioram aige. Bha aig Perdue ri gàire a dhèanamh fhad "s a bha a chorp a" goirteachadh. "Tha a h-uile dad gu math, a dhuine uasal. Cho fad "s a thig a h-uile càil gu crìch gu math."
  
  "Bidh e mar sin," rinn Perdue gàire, a" crathadh làmh le miotag Theàrlaich. " Am bheil fios agad cuin a thainig, no an do ghlaodh Mr Cleave ?"
  
  "Gu mì-fhortanach, chan eil, a dhuine uasal," fhreagair am buidealair.
  
  "Dr. Gould?" dh'fhaighnich e.
  
  "Chan eil, a dhuine uasal," fhreagair Teàrlach. "Chan e facal. Bidh Sìne air ais a-màireach ma chuidicheas sin."
  
  Sheall Perdue tron inneal saideal aige, post-d, agus fòn cealla pearsanta agus lorg e gu robh iad uile air an lìonadh le fiosan a chaidh a chall bho Sam Cleave. Nuair a dh"fhàg Teàrlach an seòmar, bha Perdue air chrith. Bha an ìre de mhì-riaghailt a dh" adhbhraich an obsession aige le co-aontar Einstein do-chreidsinneach, agus bha aige ri tòiseachadh a" glanadh an taighe, mar sin a bhruidhinn.
  
  Air an deasg aige bha na bha ann an sporan Lilith. Thug e seachad am baga a chaidh a sgrùdadh mar-thà dha na poileis. Am measg an teicneòlais a bha i a" giùlan, lorg e an inneal-sgaoilidh aice. Nuair a chunnaic e gun deach an co-aontar crìochnaichte a chuir chun Ruis, stad cridhe Perdue.
  
  "Spiorad naomh!" - exhaled e.
  
  Leum Perdue suas sa bhad. Thug e sip sgiobalta den tì aige agus ruith e gu frithealaiche eile a b" urrainn taic a thoirt do sgaoileadh saideal. Chrath a làmhan mar a rinn e cabhag. Aon uair "s gun deach an ceangal a stèidheachadh, thòisich Perdue a" sgrìobhadh còd mar seòlta, a "triantan an t-sianail fhaicsinneach gus sùil a chumail air suidheachadh a" ghlacadair. Aig an aon àm, lorg e an inneal iomallach a bha a 'cumail smachd air an nì dhan deach an co-aontar a chuir.
  
  "A bheil thu airson geama cogaidh a chluich?" dh'fhaighnich e. "Leig leam do chuimhneachadh cò ris a tha thu a" dèiligeadh."
  
  
  * * *
  
  
  Fhad "s a bha Clifton Taft agus an dìthean aige a" suathadh martinis gu mì-fhoighidneach agus a "feitheamh gu togarrach ri toraidhean an fàilligeadh prothaideach aca, chaidh an limousine aca chun ear-thuath gu Tomsk. Bha inneal-sgaoilidh aig Zelda a bha a" cumail sùil air glasan Valkyrie agus a choinnich ri dàta.
  
  "Ciamar a tha cùisean a" dol?" dh'fhaighnich Taft.
  
  "Tha an luathachadh aig an àm seo. Bu chòir dhaibh a bhith a" tighinn faisg air Mach 1 ann an timcheall air fichead mionaid, "thuirt Zelda gu cùl-mhùtaire. "Tha e coltach gun do rinn Hearst an obair aice às deidh a h-uile càil. Ghabh Wolf a convoy fhèin?"
  
  "Gun bheachd," thuirt McFadden. "Dh" fheuch mi ri fios a chuir thuige, ach chaidh am fòn-làimhe aige a chuir dheth. Leis an fhìrinn innse, tha mi toilichte nach fheum mi dèiligeadh ris tuilleadh. Bu chòir dhut a bhith air fhaicinn dè rinn e ris an Dr Gould. Cha mhòr nach robh mi a" faireachdainn duilich air a son."
  
  "Rinn e a phàirt. Is dòcha gun deach e dhachaigh gus an neach-amhairc aige a mhùchadh," rinn Taft gàire le gàire gun fhiosta. "Co-dhiù, chunnaic mi Jacobs air an trèana a-raoir, a" fìdhlearachd le doras an t-seòmair agam."
  
  "Ceart gu leòr, an uairsin tha e air aire a thoirt dha cuideachd," rinn Bessler gàire, toilichte a bhith na mhanaidsear pròiseict.
  
  
  * * *
  
  
  Aig an aon àm, air bòrd an Valkyrie, bha Nina gu mòr a 'feuchainn ri Sam a dhùsgadh. Dh" fhaodadh i a bhith a" faireachdainn gu robh an trèana a" luathachadh bho àm gu àm. Cha do laigh a corp, a" faireachdainn buaidh G-force an trèana astair. Taobh a-muigh an talla, chluinneadh i faireachdainnean troimh-chèile na buidhne-riochdachaidh eadar-nàiseanta. Dh"fhairich iadsan, cuideachd, gathan na trèana agus, leis nach robh birlinn no bàr aca, thòisich iad air a bhith amharasach mun tycoon Ameireaganach agus a chompanaich.
  
  "Chan eil iad an seo. Rinn mi sgrùdadh," chuala i riochdaire nan Stàitean Aonaichte ag innse don fheadhainn eile.
  
  "Is dòcha gum fuirich iad air an cùlaibh?" mhol an riochdaire Sìneach.
  
  "Carson a dhìochuimhnich iad a dhol air bòrd an trèana aca fhèin?" - mhol cuideigin eile. An àiteigin anns an ath charbad thòisich cuideigin a" cuir a-mach. Cha robh Nina airson clisgeadh a chruthachadh le bhith a" soilleireachadh an t-suidheachaidh, ach bhiodh e na b" fheàrr na leigeil leotha uile prothaideachadh agus a dhol às mo chiall
  
  A 'coimhead a-mach air an doras, ghluais Nina airson ceannard Buidheann Lùth Atamach a thighinn thuice. Dhùin i air a cùlaibh e gus nach faiceadh an duine corp Wolf Kretchoff gun mhothachadh.
  
  "A dhuine uasail, "s e Dr. Gould à Alba an t-ainm a th" orm. Is urrainn dhomh innse dhut dè a tha a" dol, ach tha feum agam ort a bhith socair, a bheil thu a" tuigsinn? "- thòisich i.
  
  "Dè mu dheidhinn a tha e?" - dh'fhaighnich e gu sgiobalta.
  
  "Èist gu faiceallach. Chan e mise an nàmhaid agad, ach tha fios agam dè a tha a" dol agus tha feum agam ort bruidhinn ris a" bhuidheann-riochdachaidh le mìneachadh fhad "s a tha mi a" feuchainn ris an duilgheadas fhuasgladh," thuirt i. Gu mall agus gu socair, thug i am fiosrachadh don duine. Bha i ga fhaicinn a" fàs nas eagallach, ach chùm i an tòn aice cho socair agus cho fo smachd "s a b" urrainn dhi. Thionndaidh aodann liath, ach chùm e air a bhith a" faireachdainn sgìth. A" suathadh ri Nina, dh"fhalbh e gus bruidhinn ri càch.
  
  Ruith i air ais a-steach don t-seòmar agus dh" fheuch i ri Sam a dhùsgadh.
  
  "Sam! Dùisg, air sgàth Chrìosd! Tha feum agam ort!" ghuidh i, a' slaodadh gruaidh Sam, a' feuchainn gun a bhith cho eu-dòchasach 's gum faodadh i bualadh air. "Sam! Tha sinn a" dol a bhàsachadh. Tha mi ag iarraidh companaidh!"
  
  "Cumaidh mi companaidh dhut," thuirt Wolf gu co-sheòrsach. Dhùisg e o'n bhuille chruaidh a dhèilig Dima ris, agus bha e toilichte a bhith faicinn saighdear mafia marbh aig bonn a' chroit, far an robh Nina a' lùbadh thairis air Sam.
  
  "Dia, Sam, ma tha àm math ann gu bràth airson dùsgadh, tha e a-nis," thuirt i, agus i a" bualadh air a h-aghaidh. Dh'adhbhraich gàire a' Mhadadh-allaidh fìor uamhas ann an Nina, a' toirt oirre cuimhneachadh air cho cruaidh 's a bha e rithe. Shlaod e tarsainn na leapa, aodann fuilteach agus gort.
  
  "A bheil thu ag iarraidh barrachd?" rinn e gàire, fuil a' nochdadh air fhiaclan. "Tha mi a" toirt ort sgreuchail nas cruaidhe an turas seo, huh?" Rinn e gàire fiadhaich.
  
  Bha e follaiseach nach robh Sam a" dèiligeadh rithe. Ràinig Nina gu sàmhach gu khanjali deich òirleach Dima, biodag biorach eireachdail agus marbhtach ann an holster fo a gàirdean. Aon uair 's gu robh i na cumhachd, bha i a' faireachdainn nas misneachaile, agus cha robh eagal air Nina aideachadh dhi fhèin gun robh i a 'cur luach air a' chothrom dìoghaltas a dhèanamh air.
  
  "Tapadh leat, Dima," thuirt i nuair a thuit a sùilean air a" chreachadair.
  
  Is e an rud ris nach robh dùil aice an ionnsaigh obann a thug i oirre. Lean a corp mòr air oir na leapa gus a pronnadh, ach fhreagair Nina gu sgiobalta. A 'gluasad air falbh, thug i ionnsaigh air agus dh'fhuirich i airson a' mhionaid nuair a thuit e chun an làr. Tharraing Nina sgian a-mach, ga chomharrachadh gu dìreach air a h-amhaich, a" sàthadh meirleach na Ruis ann an deise daor. Chaidh an lann a-steach don amhaich aige agus chaidh e troimhe. Dh"fhairich i gu robh bàrr na stàilinn a" sgaoileadh na vertebrae na amhaich, a" briseadh cnàimh-droma.
  
  Hysterical, cha b" urrainn dha Nina a sheasamh tuilleadh. Chaidh Valkyrie suas beagan a bharrachd, a 'putadh a' bhile a-mach às a h-amhaich agus a-steach. "Sam!" ghlaodh i gus an do bhris a guth. Cha robh e gu diofar, oir bha na riochdairean anns a 'chàr-bidhe a' cheart cho troimh-chèile. Dhùisg Sam, a shùilean a" dannsadh nan socaidean. "Dùisg, a mhàthair-chèile!" - rinn i sgreuchail.
  
  "Dhùisg mi!" rinn e osnaich, ag osnaich.
  
  "Sam, feumaidh sinn faighinn gu seòmar an einnsein a-nis!" - sniff i, a" caoineadh le clisgeadh às deidh an deuchainn ùr aice le Wulf. Shuidh Sam suas gus a pòg agus chunnaic e fuil a 'sruthadh bho amhaich an uilebheist.
  
  "Fhuair mi e, Sam," thuirt i.
  
  Rinn e gàire: "Cha b" urrainn dhomh a bhith air obair nas fheàrr a dhèanamh. "
  
  A 'sniffling, sheas Nina suas agus chuir i dìreach a h-aodach. msgstr "Seòmar einnsean!" Thuirt Sam. "Is e seo an aon àite aig a bheil fàilteachadh, tha mi cinnteach." Bha iad gu luath a 'nighe agus a' tiormachadh an làmhan anns an lagan agus a 'ruith air beulaibh an Valkyrie. Nuair a choisich Nina seachad air na riochdairean, dh'fheuch i ri an socrachadh, ged a bha i cinnteach gun robh iad uile a' dèanamh air Ifrinn.
  
  Aon uair 's gu robh iad ann an seòmar an einnsein, rinn iad sgrùdadh cùramach air na solais agus na smachdan a bha a' priobadh.
  
  "Chan eil dad aig seo ri bhith a" ruith na trèana seo, "thuirt Sam le sàrachadh. Thug e am fòn aige a-mach às a phòcaid. "Dia, chan urrainn dhomh a chreidsinn gu bheil seo ag obair fhathast," thuirt e, a" feuchainn ri comharra a lorg. Luathaich an trèana notch eile, agus lìon sgreuchail na carbadan.
  
  "Chan urrainn dhut sgreuchail, Sam," rinn i gàire. "Tha fios agad air".
  
  "Chan eil mi a" gairm," rinn e casadaich le neart an astair. "A dh" aithghearr chan urrainn dhuinn gluasad. An uairsin tòisichidh ar cnàmhan a" crìonadh. "
  
  Thug i sùil air gach taobh. "Chan fheum mi seo a chluinntinn."
  
  Chuir e a-steach còd a-steach don fhòn aige, còd a thug Perdue dha, gus ceangal ris an t-siostam tracadh saideal, nach robh feumach air cumail suas airson obrachadh. "Feuch, a Dhè, leig le Purdue seo fhaicinn."
  
  "Gu mì-choltach," thuirt Nina.
  
  Sheall e oirre le dìteadh. "An aon chothrom a th" againn."
  
  
  32
  Caos, Pàirt II
  
  
  
  Ospadal Clionaigeach Rèile - Novosibirsk
  
  
  Bha Olga fhathast ann an droch staid, ach chaidh a leigeil a-mach às an aonad cùram dian, a 'faighinn seachad air ann an seòmar prìobhaideach air a phàigheadh le Casper Jacobs, a dh'fhuirich ri taobh a leapa. Bho àm gu àm gheibheadh i mothachadh air ais agus bruidhneadh i beagan, dìreach airson tuiteam air ais gu cadal.
  
  Bha e air a shàrachadh leis gun robh aig Sam agus Nina ri pàigheadh airson na dh'adhbharaich a sheirbheis dhan Black Sun. Chan e a-mhàin gun do chuir seo dragh air, ach chuir seo fearg air gun do shoirbhich leis an t-seilcheag Ameireaganach Taft air a" bhròn-chluich a bha ri thighinn agus a chomharrachadh le Zelda Bessler agus an neach a chaill Albannach McFadden. Ach is e an rud a thug thairis air an oir e an t-eòlas gum faigheadh Wolf Kretchoff air falbh leis na rinn e ri Olga agus Nina.
  
  A 'smaoineachadh gu cuthach, dh' fheuch an neach-saidheans draghail ri dòigh a lorg airson rudeigin a dhèanamh. Air an taobh dheimhinneach, cho-dhùin e nach robh a h-uile càil air a chall. Ghairm e Perdue, dìreach mar a" chiad uair, nuair a chùm e air a" feuchainn ri ruighinn air, is e dìreach an turas seo a fhreagair Perdue.
  
  "Mo Dhia! Chan urrainn dhomh a chreidsinn gun d" fhuair mi troimhe dhut, "thuirt Casper anail.
  
  "Tha eagal orm gun do chuir mi beagan dragh orm," fhreagair Perdue. " An e so Dr. Jacobs?"
  
  "Ciamar a tha fios agad?" dh'fhaighnich Kasper.
  
  "Chì mi an àireamh agad air an rianadair saideal agam. A bheil thu còmhla ri Sam? dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Chan eil, ach is ann air a shon a tha mi a" gairm, "fhreagair Casper. Mhìnich e a h-uile càil dha Perdue, dìreach sìos gu far an robh aige fhèin agus Olga ri faighinn far an trèana, agus cha robh fios aca càite an robh Taft agus a luchd-chearc a" dol. "Ach, tha mi a" creidsinn gu bheil smachd iomallach aig Zelda Bessler airson na pannalan smachd Valkyrie, "thuirt Casper Perdue.
  
  Rinn am billeanair gàire nuair a bha scrion a" choimpiutair aige a" priobadh. "Mar sin, an e seo a th" ann? "
  
  "A bheil suidheachadh agad?" - Dh'èigh Casper le toileachas. "Mgr. Perdue, am bi an còd tracadh seo agam mas e do thoil e?"
  
  Dh'ionnsaich Purdue bho bhith a' leughadh teòiridhean an Dotair Jacobs gu robh an duine na shàr-eòlaiche leis fhèin. "A bheil peann agad?" Rinn Perdue gàire, a" faireachdainn mar an t-seann chiddy aige a-rithist. Rinn e làimhseachadh air an t-suidheachadh a-rithist, gun chomas leis an teicneòlas agus an fhiosrachadh aige, dìreach mar anns na seann làithean. Thug e sùil air a" chomharra bho inneal iomallach Bessler agus thug e an còd tracadh dha Casper Jacobs. "Dè a tha thu a 'dol a dhèanamh?" - dh'fhaighnich e Casper.
  
  "Tha mi a" dol a chleachdadh deuchainn air fàilligeadh gus dèanamh cinnteach gun tèid a chuir às gu soirbheachail, "fhreagair Casper gu fuar. "Mus tèid mi. Dèan cabhag mas urrainn dhut dad a dhèanamh gus magnetachd Valkyrie a lagachadh, Mgr Perdue. Bidh do charaidean a" dol a-steach gu ìre cunnartach a dh" aithghearr às nach till iad."
  
  "Math, a bhodach," thuirt Perdue soraidh slàn leis an neach-eòlais ùr aige. Cheangail e sa bhad ri comharra an t-soithich a bha a" gluasad, agus aig an aon àm a" slaodadh a-steach don t-siostam rèile air an robh i a" siubhal. Bha e a" dèanamh air crois-rathaid ann am baile-mòr Polskaya, far an robh còir aige, a rèir àireamhachadh, luathachadh gu Mach 3.
  
  "Halò?" - chuala e bhon neach-labhairt ceangailte ris an t-siostam conaltraidh aige.
  
  "Sam!" - Dh'èigh Perdue.
  
  "Purdue! Cuidich sinn!" - dh'èigh e tron neach-labhairt. "Chaill Nina mothachadh. Tha fear aig a" mhòr-chuid de dhaoine air an trèana. Tha mi a" call mo fhradharc gu sgiobalta, agus tha e coltach ri àmhainn damn a-staigh an seo!"
  
  "Èist, Sam!" - Dh'èigh Perdue os cionn a ghuth. "Tha mi ag ath-chuimseachadh meacanaig na slighe mar a bhios sinn a" bruidhinn. Fuirich trì mionaidean eile. Cho luath "s a thionndaidheas an Valkyrie slighe, caillidh e a ghinealach magnetach agus slaod e!
  
  " Iosa Criosd ! Trì mionaidean? Bidh sinn toast ron àm sin!" Rinn Sam sgreuchail.
  
  "Trì mionaidean, Sam! Cùm do ghrèim!" Rinn Perdue sgreuchail. Aig dorus an t-seòmair fhrithealaidh, thàinig Tearlach agus Lillian a nall a dh'fhaicinn ciod a bha 'n rughadh ag adhbhrachadh. Bha fios aca na b' fheàrr na bhith a' faighneachd no a' cur bacadh air, ach dh'èist iad ris an dràma fad air falbh, a' coimhead uabhasach iomagaineach. "Gu dearbh, tha cunnart ann gum bi tubaistean aig atharrachadh slighean, ach an-dràsta chan eil mi a" faicinn trèanaichean sam bith eile, "thuirt e ri dithis den luchd-obrach aige. Rinn Lillian ùrnaigh. shluig Teàrlach gu cruaidh.
  
  Air an trèana, bha Sam a" sireadh èadhar, agus cha do lorg e solace anns an t-sealladh-tìre reòthte a leagh nuair a bha an Valkyrie a" dol seachad. Thog e Nina suas airson a h-ath-bheothachadh, ach bha a corp cho trom ri 16-wheeler agus cha b' urrainn dha gluasad tuilleadh. "Mach 3 ann am beagan dhiog. Tha sinn uile marbh."
  
  Nochd soidhne airson Polskaya air beulaibh an trèana agus chaidh e seachad orra ann am priobadh na sùla. Chùm Sam an anail, a 'faireachdainn gu robh cuideam a chorp fhèin ag àrdachadh gu luath. Cha b" urrainn dha dad fhaicinn tuilleadh, nuair a chuala e gu h-obann suidse rèile a" bualadh. Bha e coltach gun deach an Valkyrie a chuir air falbh mar thoradh air a" bhriseadh obann anns an raon magnetach chun t-slighe àbhaisteach, ach chùm Sam air adhart gu Nina. Bha an buaireadh mòr agus chaidh cuirp Sam agus Nina a thilgeil a-steach do uidheamachd an t-seòmair.
  
  Mar a bha eagal air Sam, às deidh dha cilemeatair eile a choiseachd, thòisich an Valkyrie air falbh. Bha i dìreach a" dol ro luath airson fuireach air an t-slighe, ach aig an ìre seo bha i air fàs nas slaodaiche sìos gu leòr airson a dhol nas ìsle na an astar àbhaisteach. Chruinnich e a mhisneachd agus chuir e grèim air corp neo-fhiosrach Nina dha fhèin, a 'còmhdach a ceann le a làmhan. Thàinig sgàineadh eireachdail às a dhèidh, agus an uairsin an soitheach anns an robh an diabhal a" dol thairis aig astar a bha fhathast drùidhteach. Le tubaist bodhar phaisg an inneal na leth, a" rùsgadh lannan fon uachdar a-muigh.
  
  Nuair a dhùisg Sam air taobh nan slighean, b" e a" chiad bheachd a bh" aige a h-uile duine a thoirt a-mach às an sin mus loisg an connadh a-mach. Às deidh na h-uile, b 'e connadh niùclasach a bh' ann, smaoinich e. Cha b' e eòlaiche a bh' ann an Sam air dè na mèinnean a bu shocair, ach cha robh e airson cothrom sam bith a ghabhail le thorium. Ach, fhuair e a-mach gun robh a chorp air fàiligeadh gu tur agus nach b' urrainn dha òirleach a ghluasad. A 'suidhe an sin ann an deigh Siberia, thuig e cho a-mach à àite a bha e a' faireachdainn. Bha cuideam a chorp fhathast tunna agus mionaid air ais bha e air a ròstadh beò, ach a-nis bha e fuar.
  
  Mean air mhean chaidh cuid de bhuill na buidhne-riochdachaidh a-mach air an t-sneachda reòta. Choimhead Sam mar a thàinig Nina gu slaodach gu a mothachadh agus bha i ag iarraidh gàire a dhèanamh. Bha a sùilean dorcha a" sruthadh fhad "s a bha i a" coimhead air. "Sam?"
  
  "Tha, a ghràidh," rinn e casadaich agus rinn e gàire. " Às deidh na h-uile, tha Dia ann."
  
  Rinn i gàire agus choimhead i air an adhar glas os cionn a cinn, ag èigheach le faochadh agus pian. Tapadh leat, thuirt i, "Tapadh leat, Perdue."
  
  
  33
  Fuasgladh
  
  
  
  Dùn Èideann - trì seachdainean às dèidh sin
  
  
  Chaidh dèiligeadh ri Nina aig goireas meidigeach ceart às deidh dhi fhèin agus feadhainn eile a thàinig beò a bhith air an toirt air falbh leis na leòntan gu lèir. Thug e trì seachdainean dhi agus Sam tilleadh a Dhùn Èideann, far an robh a" chiad stad aca Reichtisousis. Chuir Purdue, ann an oidhirp ceangal a-rithist ri a charaidean, air dòigh gum biodh companaidh solair mòr a" cumail dìnnear gus am faigheadh e grèim air na h-aoighean aige.
  
  Air a h-aithneachadh airson cho neo-sheasmhach, shuidhich Perdue fasach nuair a thug e cuireadh dha bean-taighe agus buidealair gu dìnnear prìobhaideach. Bha Sam agus Nina fhathast dubh is gorm, ach bha iad sàbhailte.
  
  "Tha mi creidsinn gu bheil toast ann an òrdugh," thuirt e, a" togail a ghlainne champagne criostail. "Dha mo thràillean dìcheallach agus dìleas, Lily agus Teàrlach."
  
  Rinn Lily gàire fhad "s a bha Teàrlach a" cumail aghaidh dhìreach. Ghluais i e anns na h-asnaichean. "Gàire".
  
  "A bha uair na bhuidealair, an-còmhnaidh na bhuidealair, a Lillian ghràdhach," fhreagair e gu h-ìoranta, ag adhbhrachadh gàire bho chàch.
  
  "Agus mo charaid Daibhidh," thuirt Sam. "Na faigh e làimhseachadh ach san ospadal agus leig seachad cùram dachaigh gu bràth!"
  
  "Amen," dh" aontaich Perdue, sùilean farsaing.
  
  "Co-dhiù, an do chaill sinn dad rè na h-ùine a bha sinn a" faighinn seachad air ann an Novosibirsk? " - Dh'fhaighnich Nina le beul làn caviar agus briosgaid saillte.
  
  "Chan eil dragh agam," chrath Sam agus shluig e a champagne gus cur ris an uisge-beatha aige.
  
  "Is dòcha gum bi seo inntinneach dhut," thug Perdue cinnteach dhaibh le geansaidh na shùil. "Bha e anns na naidheachdan às deidh aithrisean mu bhàsan is leòntan ann an tubaist na trèana. Sgrìobh mi seo sìos an latha às deidh dhut faighinn a-steach don ospadal an sin. Thig ga fhaicinn."
  
  Thionndaidh iad chun sgrion laptop a bha aig Perdue air a" chunntair bàr a bha fhathast na charragh. Bha Nina a" suirghe agus a" magadh air Sam aig sealladh an aon neach-aithris a bha ag aithris air an trèana taibhse a bha i an uairsin air clàradh dha Sam. Bha fo-thiotal air.
  
  "Às deidh tagraidhean gun do mharbh trèana taibhse dithis dheugairean air slighean trèana fàsail o chionn beagan sheachdainean, bheir an neach-aithris seo a-rithist rud do-chreidsinneach dhut."
  
  Air cùlaibh a 'bhoireannaich, air a' chùl, bha baile mòr Ruiseanach ris an canar Tomsk.
  
  Tha cuirp mangled an tycoon Ameireaganach Clifton Taft, an neach-saidheans Beilgeach Dr Zelda Bessler agus tagraiche àrd-bhàillidh na h-Alba an t-Urr. An-dè chaidh Lance McFadden a lorg air na slighean trèana. Thuirt muinntir an àite gum faca iad locomotaibh a rèir coltais a-mach à àite sam bith, agus a rèir aithris bha triùir luchd-taic a" coiseachd air na slighean às deidh don limousine aca briseadh sìos.
  
  "Bidh buillean electromagnetic a" dèanamh sin, "rinn Perdue gàire bhon àite aige aig a" chunntair.
  
  Chàin Àrd-bhàillidh Tomsk Vladimir Nelidov an tubaist, ach mhìnich e gu robh coltas an trèana taibhse ris an canar dìreach mar thoradh air an trèana a 'dol tro dhroch shneachda a thuit an-dè. Bha e a" cumail a-mach nach robh dad neònach mun tachartas uamhasach agus gur e dìreach tubaist mì-fhortanach a bh" ann air sgàth droch fhaicsinneachd.
  
  Thionndaidh Perdue dheth agus chrath e a cheann, le gàire.
  
  "Tha e coltach gu bheil an Dr. Jacobs air taic fhaighinn bho cho-obraichean bràthair-athar Olga nach maireann aig Comann Corporra Dìomhair na Ruis," rinn Perdue gàire, a" cuimhneachadh gun robh Kasper air iomradh a thoirt air deuchainn fiosaig a dh" fhàillig ann an agallamh Sam.
  
  Shil Nina an seire aice. "Bu toil leam a ràdh gu bheil mi duilich, ach chan eil. An cuir seo droch dhuine orm?"
  
  "Chan eil," fhreagair Sam. "Tha thu nad naomh, naomh a gheibh tiodhlacan bhon bhuidheann Ruiseanach airson am prìomh nàmhaid aca a mharbhadh le biodag." Dh"adhbhraich an aithris aige barrachd gàire na bha i a" smaoineachadh a dhèanadh e.
  
  "Ach gu h-iomlan tha mi toilichte gu bheil an Dr. Jacobs a-nis ann am Belarus, air falbh bho vultures an elite Nadsaidheach," rinn Perdue osna. Choimhead e air Sam agus Nina. " Tha fios aig Dia gu'n d' rinn e suas mile uair thairis air son a rinn e 'n uair a ghairm e mi, air neo cha bhiodh fios agam gu'n robh thu ann an cunnart."
  
  "Na cuir a-mach thu fhèin, Perdue," chuir Nina na chuimhne. "Is e aon rud a thug e rabhadh dhut, ach rinn thu fhathast an co-dhùnadh deatamach a bhith a" dèanamh suas airson do chiont. "
  
  Rinn i gàire: "Fhreagair thu."
  
  
  CRÌOCH
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Leanabh
  Masg Babylonian
  
  
  Càite a bheil an ciall ann am faireachdainnean nuair nach eil aghaidh ann?
  
  Càite am bi an Dall a" falbh nuair nach eil ann ach dorchadas agus tuill agus falamh mun cuairt?
  
  C'àit am bheil an Cridhe a' labhairt gun a theangaidh a chur a mach as a bhilean gu soraidh ?
  
  Càite bheil fàileadh cùbhraidh nan ròsan agus anail leannan nuair nach eil fàileadh bhreug ann?
  
  Ciamar a dh'innseas mi dhut?
  
  Ciamar a dh'innseas mi dhut?
  
  Dè a tha iad am falach air cùl na masgaichean aca?
  
  Nuair a tha an aghaidhean falaichte, agus an guthan air an èigneachadh?
  
  Am bheil iad a' cumail Neamh?
  
  No a bheil seilbh aca air Ifrinn?
  
   - Masque de Babel (timcheall air 1682 - Versailles)
  
  
   Caibideil 1 - Am Fear-losgaidh
  
  
  Chaidh Nina gu farsaing.
  
  Bha a sùilean ag èisteachd ris na synapses aice fhad "s a bha a cadal a" sleamhnachadh a-steach do chadal REM, ga fàgail ann an cnapan cruaidh a fo-mhothachadh. Chaidh na solais a chuir air ann an uàrd prìobhaideach Ospadal Oilthigh Heidelberg ann am marbh na h-oidhche, far an deach an Dr Nina Gould a thoirt a-steach don ospadal gus cuir às, nam biodh e comasach, buaidhean uamhasach tinneas rèididheachd. Gu ruige seo, tha e air a bhith duilich faighinn a-mach dè cho èiginneach sa bha a cùis, leis nach robh an duine a bha còmhla rithe a" toirt cunntas ceart air ìre a nochd. B" e an rud a b" fheàrr a b" urrainn dha a ràdh gun do lorg e i a" falbh air tunailean fon talamh ann an Chernobyl airson uairean nas fhaide na b" urrainn do chreutair beò sam bith faighinn seachad air.
  
  "Cha do dh" innis e a h-uile dad dhuinn, "thuirt Nurse Barken ris a" bhuidheann bheag de fo-oifigearan aice, "ach bha amharas sònraichte agam nach b" e eadhon leth de na bha aig an Dr. Gould ri dhol sìos an sin mus do thuirt e gu robh e lorg i.". Chrath i agus rinn i osna. "Gu mì-fhortanach, gann de bhith ga chur an grèim airson eucoir far nach eil fianais againn, bha againn ri leigeil leis a dhol agus dèiligeadh ris a" bheagan fiosrachaidh a bh" againn.
  
  Bha an co-fhaireachdainn èigneachail a" cluich air aghaidhean nan interns, ach cha robh iad ach a" falach dòrainn na h-oidhche fo chumaidhean proifeasanta. Bhiodh an fhuil òg aca a" seinn airson saorsa an taigh-seinnse far am biodh a" bhuidheann mar as trice a" cruinneachadh às deidh an gluasad còmhla, no airson a bhith a" gabhail a-steach an leannan aig an àm seo den oidhche. Cha robh mòran foighidinn aig Sister Barken airson an dà-sheaghachd agus bha i ag ionndrainn companaidh a co-aoisean, far am b" urrainn dhi co-dhùnaidhean fìrinneach, làidir a thoirt seachad leis an fheadhainn a bha a cheart cho teisteanasach agus dìoghrasach mu chungaidh-leigheis.
  
  Bha na sùilean biorach aice a" cìreadh tromhpa fear às deidh a chèile agus i a" bruidhinn air cor an Dotair Gould. Thionndaidh oiseanan caol a bilean caol sìos, a 'cur an cèill an mì-thoileachas a bha i gu tric a' nochdadh anns an fhuaim chruaidh, ìosal aice nuair a bhruidhinn i. A bharrachd air a bhith na seann shaighdear garbh de chleachdadh meidigeach na Gearmailt a chaidh a leantainn aig Oilthigh Heidelberg, bha i cuideachd air ainmeachadh mar neach-breithneachaidh caran sgoinneil. Bha e na iongnadh dha a co-obraichean nach do chuir i dragh oirre a cùrsa-beatha adhartachadh le bhith na dotair no eadhon na comhairliche làn-ùine.
  
  "Dè an seòrsa suidheachadh a th" aice, a Phuthar Barken?" - dh'fhaighnich a' bhanaltram òg, a' cur uabhas air a piuthar leis an fhìor ùidh aice. Thug an ceannard fallain, leth-cheud bliadhna a dh'aois, mionaid airson a fhreagairt, a 'coimhead cha mhòr toilichte a' cheist fhaighneachd an àite a bhith a 'coimhead a-steach do shealladh comatose nan runts leis an tiotal fad na h-oidhche.
  
  "Uill, is e sin a b" urrainn dhuinn faighinn a-mach bhon duine-uasal Gearmailteach a thug an seo i, Banaltram Marx. Cha b" urrainn dhuinn fianais sam bith a lorg a thaobh adhbhar a tinneis ach na dh"innis an duine dhuinn." Rinn i osna, agus i air a sàrachadh leis a' ghainnead fiosrachaidh mu staid an Dotair Gould. "Chan urrainn dhomh a ràdh ach gu bheil e coltach gun deach a saoradh ann an àm airson làimhseachadh fhaighinn. Ged a tha a h-uile comharradh aice air fìor phuinnseanachadh, tha e coltach gu bheil a corp comasach air dèiligeadh ris gu dòigheil ... airson a-nis."
  
  Chrath piuthar Marx, a" seachnadh beachdan magadh a co-obraichean. Chuir seo iongnadh oirre. Às deidh na h-uile, bha i air tòrr a chluinntinn mu dheidhinn seo Nina Gould bho a màthair. An toiseach, bhon dòigh anns an do bhruidhinn i mu deidhinn, bha i den bheachd gu robh a màthair eòlach air an neach-eachdraidh Albannach a bha beag. Ach, cha tug e fada, oileanach meidigeach Marlene Marks, ionnsachadh gu robh a màthair dìreach na leughadair dealasach de irisean agus dà leabhar a chaidh fhoillseachadh le Gould. Mar sin, bha Nina Gould na neach ainmeil na dachaigh.
  
  An e seo tè eile de na cuairtean dìomhair a rinn an neach-eachdraidh, mar an fheadhainn air an do bhruidhinn i gu h-aotrom anns na leabhraichean aice? Bhiodh Marlene gu tric a" faighneachd carson nach do sgrìobh an Dotair Gould tuilleadh mu na thachair dhi leis an rannsachair agus innleachdair ainmeil à Dùn Èideann, Dàibhidh Perdue, ach thug i iomradh air iomadach turas. An uairsin bha an ceangal ainmeil ris an neach-naidheachd sgrùdaidh ainmeil Sam Cleave, mun do sgrìobh an Dr Gould. Chan e a-mhàin gun do bhruidhinn Mam Marlene mu Nina mar charaid teaghlaich, ach bhruidhinn i cuideachd mu a beatha mar gum biodh an neach-eachdraidh cantankerous na opera siabann coiseachd.
  
  Cha robh ann ach beagan ùine mus do thòisich màthair Marlene a 'leughadh leabhraichean mu Sam Cleave no an fheadhainn a chaidh fhoillseachadh leis fhèin, mura h-eil ach airson barrachd ionnsachadh mu na seòmraichean eile ann an taigh mòr Gould. B" ann air sgàth a" mania seo gu lèir a chùm a" bhanaltram fuireach Gould ann an Heidelberg na dhìomhaireachd, le eagal gun cuireadh a màthair caismeachd aon-bhoireannach a-steach do sgiath an iar goireas meidigeach na 14mh linn gus gearan a dhèanamh mun phrìosan aice no rudeigin mar sin. Thug seo air Marlene gàire a dhèanamh rithe fhèin, ach ann an cunnart fearg Sister Barken a sheachnadh, chuir i am falach i.
  
  Cha robh a" bhuidheann de dh" oileanaich meidigeach aineolach mun cholbh snàgailteach de leòintich a" tighinn faisg air an t-seòmar èiginn air an làr gu h-ìosal. Fo an casan, bha sgioba de luchd-òrduigh agus nursaichean oidhche timcheall air òganach sgreamhail a dhiùlt a bhith ceangailte ri gurney.
  
  "Feuch, a dhuine uasail, feumaidh tu stad a" sgreuchail!" - dh'iarr an àrd-bhanaltram a bha air dleasdanas air an duine, a 'bacadh a slighe sgriosail le a corp mòr. Bha a sùilean a" deàrrsadh a dh"ionnsaigh fear de na h-òrdaighean, armaichte le in-stealladh succinylcholine, a " tighinn faisg gu dìomhair air neach-fulang an allt. Thug sealladh uamhasach an duine a bha a" caoineadh air an dithis neach-obrach ùr tachdadh, is gann a chùm iad orra agus iad a" feitheamh ris a" phrìomh bhanaltram an ath òrdugh aice èigheach. Ach, airson a" mhòr-chuid dhiubh, b" e suidheachadh clisgeadh àbhaisteach a bh" ann, ged a bha gach suidheachadh eadar-dhealaichte. Mar eisimpleir, cha robh neach-fulang allt aca a-riamh air a dhol a-steach don t-seòmar èiginn roimhe, gun luaidh air ceò a bhith a" tighinn a-mach às fhad "s a bha e a" sleamhnachadh, a "call pìosan feòil às a bhroilleach agus a bhroinn air an t-slighe.
  
  Bha trithead "s a còig diogan a" coimhead coltach ri dà uair a thìde dha luchd-obrach meidigeach na Gearmailt baffled. Goirid às deidh don bhoireannach mhòr an neach-fulang aice a bhualadh le a ceann agus a broilleach air an dubhadh, stad an sgreuchail gu h-obann, agus chaidh gasps asphyxiation a chuir na àite.
  
  "Sèid nan slighean adhair!" bha i a" beucaich ann an guth cumhachdach a chluinneadh air feadh an t-seòmair-èiginn. "Intubation, sa bhad!"
  
  Ruith a" bhanaltram fhireann a bha a" crùbadh air adhart, a" spìonadh an t-snàthad a-steach do chraiceann pronnadh an fhir a bha a" gas airson èadhar, a" bruthadh air an tumhair gun stad. Ghluais e nuair a chaidh an steallaire a-steach do epidermis an euslaintich bhochd, ach dh'fheumadh sin a dhèanamh.
  
  "Dia! Tha am fàileadh seo uamhasach! "- bha aon de na banaltraman a" snìomh fo a h-anail, a "tionndadh gu a co-obraiche, a dh" aonta. Chòmhdaich iad an aghaidhean len làmhan airson mionaid airson an anail a ghlacadh fhad "s a bha stench feòil bruich a" toirt ionnsaigh air an mothachadh. Cha robh e gu math proifeasanta, ach cha robh annta ach daonna às deidh a h-uile càil.
  
  "Faigh gu OR B e!" - tàirneanach a 'bhean làidir a luchd-obrach. "Schoill! Tha e an sàs ann an grèim cridhe, a dhaoine! Gluais!" Chuir iad masg ocsaidean air an euslainteach convulsing mar a bha a cho-leanailteachd a" lagachadh. Cha do mhothaich duine bodach àrd ann an còta dubh a" leantainn a shlighe. Chuir a sgàil fhada, fhada dorchadas air glainne gun suathadh an dorais far an robh e na sheasamh, a" coimhead a" chlosach smocaidh ga toirt air falbh. Bha a shuilean glasa a' dearsadh o bhi fo sgail a h-adaich, agus a bhilean tiorma a' deanamh gàir' ann an ruaig.
  
  Leis a h-uile mì-riaghailt san t-seòmar èiginn, bha fios aige nach biodh e air fhaicinn, agus shleamhnaich e tro na dorsan gus tadhal air an t-seòmar glacaidh air a" chiad làr, beagan throighean bhon t-seòmar feitheimh. Aon uair anns an t-seòmar glacaidh, sheachain e lorg le bhith a" seachnadh deàrrsadh nan solais mullach beaga os cionn na beingean. Leis gur e gluasad meadhan na h-oidhche a bh" ann, is dòcha nach biodh luchd-obrach meidigeach sam bith anns an t-seòmar glacaidh, agus mar sin rug e air sgrìob no dhà agus chaidh e chun fhras. Ann am fear de na bothain dhorcha, thug bodach dheth a chuid aodaich.
  
  Fo na solais beaga bìodach os a chionn, nochd am figear tòidheach, pùdarrach aige anns a" mheòrachadh anns an plexiglass. Grotesque agus gaunt, bha a ghàirdeanan fada a" rùsgadh a dheise agus a" cur an èideadh cotain air. Thàinig an anail trom aige a-mach gu wheezing nuair a ghluais e, ag atharrais air inneal-fuadain air a chòmhdach ann an craiceann android a "pumpadh lionn uisgeach tro na joints aige aig gach gluasad. Nuair a thug e air falbh an fedora aige gus caip a chuir na àite, rinn a chlaigeann meallta magadh air ann an ìomhaigh sgàthan plexiglass. Chuir ceàrn an t-solais cuideam air a h-uile fiaclan agus toradh a chlaigeann, ach chùm e a cheann air a chlaonadh cho fada 's a b' urrainn dha sa dh'fheuch e air a 'chaip. Cha robh e airson a dhol an aghaidh a lochdan as motha, an gràinealachd as cumhachdaiche a bh" aige - a neo-aghaidh.
  
  Air aodann daonna, cha robh ach a shùilean rim faicinn, ann an cumadh math, ach aonaranach nan àbhaist. Cha b' urrainn an seann duine seasamh ri irioslachadh magadh a mheòrachaidh fèin, 'n uair a bha chnàmhan a ghruaidh a' cumadh 'aghaidh gun smal. Eadar a bhilean cha mhòr neo-làthaireach agus os cionn a bheul gann cha mhòr nach robh fosgladh ann, agus cha robh ach dà sgàineadh beag mar chuinneanan. Is e masg obair-lannsa an eileamaid mu dheireadh den chlisgeadh glic aige, a" crìochnachadh a chleachdadh gu grinn.
  
  A 'lìonadh a dheise a-steach don chlòsaid as fhaide air falbh an aghaidh a' bhalla an ear agus dìreach a 'dùnadh an dorais chumhang, cheartaich e a dhreuchd.
  
  "Falbh," thuirt e.
  
  Chrath e a cheann. Chan e, bha an dualchainnt aige ceàrr. Dh"fhuadaich e amhach agus stad e gus a smuaintean a chruinneachadh. "Leig seachad." Chan eil. A-rithist. "Ah, lùb," thuirt e na bu shoilleire agus dh" èist e ri a ghuth gruamach. Cha mhòr nach robh an stràc ann; bha oidhirp no dhà eile air fhàgail.
  
  "Falbh," thuirt e gu soilleir agus gu h-àrd nuair a bha doras an t-seòmar glacaidh fosgailte. Ro anmoch. Chùm e anail airson am facal a ràdh.
  
  "Abend, Herr Doctor," chaidh an òrdail a-steach le gàire, a "dol a-steach don ath rùm gus na fuallan a chleachdadh. "Wie geht"s?"
  
  "Giblets, giblets," fhreagair am bodach gu sgiobalta, air a dhòigh le dearmad na banaltram. Ghlan e a amhaich agus chaidh e chun an dorais. Bha e fadalach agus bha gnìomhachas neo-chrìochnaichte aige fhathast leis an teachd a-steach ùr teth.
  
  Le bhith a" faireachdainn cha mhòr nàire mun dòigh beathachail a chleachd e gus lorg fhaighinn air an òganach a lean e a-steach don t-seòmar èiginn, lean e a cheann air ais agus shùgh e an èadhar. Thug an fhàileadh eòlach sin air a leantainn mar shiorc gu dìcheallach a" leantainn fala tro mhìltean uisge. Cha tug e mòran aire do dhùrachdan modhail an luchd-obrach, luchd-glanaidh agus dotairean oidhche. Ghluais a chasan aodach gu sàmhach ceum às deidh ceum fhad "s a bha e a" cumail ris an fhàileadh làidir de fheòil losgaidh agus dì-ghalaran a bha a "dol tro na cuinnlean aige gu làidir.
  
  "Zimmer 4," rinn e gàire nuair a thug an t-sròin air falbh e gu snaim-T trannsaichean. Dhèanadh e gàire - nam b" urrainn dha. Chaidh a chorp tana sìos trannsa an aonaid uillt far an robh an duine òg a" faighinn làimhseachadh. Bho chùl an t-seòmair, chluinneadh e guthan an dotair agus na banaltraman ag ainmeachadh cothrom an euslaintich a bhith beò.
  
  "Bidh e beò, ge-tà," thuirt an dotair fireann le co-fhaireachdainn, "chan eil mi a" smaoineachadh gum bi e comasach dha na gnìomhan aghaidh aige a chumail - feartan, tha, ach bidh droch bhuaidh maireannach agus dona air a mhothachadh air fàileadh agus blas. "
  
  "A bheil aghaidh aige fhathast fon a h-uile càil, a Dhotair?" - dh'fhaighnich a' bhanaltram gu sàmhach.
  
  "Tha, ach eu-coltach, oir bheir milleadh air a" chraiceann air na feartan aige ... uill ... a dhol à sealladh eadhon nas motha na aodann. Cha seas a shròn a-mach, agus a bhilean, "thuirt e leisg, a" faireachdainn truas dùrachdach don òganach tharraingeach aig nach robh ach cead draibhear air a ghleidheadh ann am màileid charred, "a" dol à bith. Leanabh bochd. Cha robh e ach seachd air fhichead, agus tha seo a" tachairt dha."
  
  Chrath an dotair a cheann cha mhòr gun fhiosta. "Feuch, Sabina, thoir seachad cuid de analgesics gu taobh a-staigh na vein agus tòisich air ath-nuadhachadh lionn sa bhad."
  
  "Tha, dotair." Rinn i osna agus chuidich i a co-obraiche a 'cruinneachadh a' chòmhlain. "Feumaidh e masg a chaitheamh airson a" chòrr de a bheatha, "thuirt i, a" bruidhinn ri duine gu sònraichte. Tharraing i a" chairt nas fhaisge, a" giùlan bannan sterile agus fuasgladh saline. Cha do mhothaich iad làthaireachd coimheach an neach-ionnsaigh a" coimhead a-steach bhon talla agus a" nochdadh an targaid aige tron sgàineadh slaodach san doras. Cha do theich ach aon fhacal as gu sàmhach.
  
  "Masg".
  
  
  Caibideil 2 - Perdue Fuadach
  
  
  A" faireachdainn rud beag an-fhoiseil, choisich Sam gu cas tro ghàrraidhean farsaing ionad prìobhaideach faisg air Dùn Dèagh fo speuran Albannach borb. Às deidh na h-uile, an robh gnè sam bith eile ann? Ach, bha e a" faireachdainn math na bhroinn fhèin. Falamh. Bha uimhir air tachairt dha fhèin agus dha charaidean o chionn ghoirid is gur e iongnadh a bh" ann gun a bhith a" smaoineachadh air dad airson atharrachadh. Thill Sam à Kazakhstan o chionn seachdain agus chan fhaca e Nina no Perdue bho thill e a Dhùn Èideann.
  
  Chaidh innse dha gun deach Nina a dhroch ghoirteachadh mar thoradh air a bhith fosgailte do rèididheachd agus chaidh a cur dhan ospadal ann an ospadal sa Ghearmailt. Às deidh dha eòlaiche ùr Detlef Holzer a chuir a lorg i, dh" fhuirich e ann an Kazakhstan airson grunn làithean agus cha b" urrainn dha naidheachd sam bith fhaighinn mu staid Nina. A rèir coltais chaidh Dave Perdue a lorg cuideachd san aon àite ri Nina, dìreach airson a bhith air a cheannsachadh le Detlef airson a ghiùlan neònach ionnsaigheach. Ach gu ruige seo bha seo cuideachd na thomhas aig a" char as fheàrr.
  
  Chuir Perdue fhèin fios gu Sam an latha roimhe gus innse dha mun phrìosan aige fhèin aig Ionad Sgrùdaidh Meidigeach Mhic na Ceàrdaich. B' e Ionad Sgrùdaidh Meidigeach Mhic na Ceàrdaich, a bha air a mhaoineachadh agus air a ruith leis an Renegade Brigade, a bha na charaid dìomhair aig Perdue anns a' bhlàr a bh' ann roimhe an aghaidh Òrdugh na Grèine Duibhe. Thachair mar sin gu'n robh an co-chomunn air a dheanamh suas de iar-bhuill de'n Ghrian Dhuibh ; abstolaibh, mar a labhradh, o'n chreidimh a bha Sam mar an ceudna air a bhi 'na bhall grunn bhliadhnachan roimhe so. Cha robh mòran obair aige air an son, oir cha robh am feum air fiosrachadh ach corra uair. Mar neach-naidheachd seòlta agus èifeachdach, bha Sam Cleave air leth luachmhor don Bhuidheann-airm a thaobh seo.
  
  A bharrachd air an fhear mu dheireadh, bha e saor a bhith ag obair mar a bha e toilichte agus obair leis fhèin a dhèanamh uair sam bith a bu toil leis. Sgìth de bhith a" dèanamh rud sam bith cho dìcheallach ris a" mhisean mu dheireadh aige uair sam bith a dh" aithghearr, cho-dhùin Sam an ùine a ghabhail airson tadhal air Perdue anns an tearmann gealtach sin air an do thadhail an neach-rannsachaidh annasach an turas seo.
  
  Cha robh ach glè bheag de dh'fhiosrachadh mu stèidheachadh Mac na Ceàrdaich, ach bha sròn aig Sam airson fàileadh feòil fon mhullach. Nuair a bha e a" tighinn faisg air an làrach, mhothaich e gu robh bàraichean air na h-uinneagan air feadh an treas làr de na ceithir làir anns an robh an togalach.
  
  "Cuiridh mi geall gu bheil thu ann an aon de na seòmraichean sin, hey Perdue?" Rinn Sam gàire ris fhèin agus e a" coiseachd a dh"ionnsaigh prìomh dhoras an togalaich èalaidh le a bhallachan ro gheal. Ruith fuachd tro chorp Sam nuair a chaidh e a-steach don lobaidh. "O mo Dhia, tha an Taigh-òsta California a" dèanamh atharrais air Stanley Much? "
  
  "Madainn mhath," chuir am fear-fàilteachaidh bàn fàilte air Sam. Bha a gàire dùrachdach. Chuir a choltas garbh, dorcha iongnadh oirre sa bhad, eadhon ged a bha e sean gu leòr airson a bhith na bràthair tòrr na bu shine no cha mhòr aosta.
  
  "Tha, tha sin ceart, a bhean òg," dh" aontaich Sam le dìoghras. "Tha mi an seo gus Dàibhidh Perdue fhaicinn."
  
  Rinn i gàire, "Mar sin cò dha a tha am bouquet seo, a dhuine uasail?"
  
  Bha Sam dìreach a" priobadh agus a làmh dheas sìos gus an rèiteachadh fhlùraichean fhalach fon chunntair. "Sh, na innis dha. Tha gràin aige air feòil-mhara."
  
  "Um," thuirt i ann am fìor mhì-chinnt, "tha e ann an seòmar 3, dà làr suas, seòmar 309."
  
  "Tha," rinn Sam gàire agus feadan fhad "s a bha e a" coiseachd a dh"ionnsaigh na staidhre air a chomharrachadh le geal is uaine, "Ward 2, Ward 3, Ward 4," leisg a" crathadh a bhouquet fhad "s a bha e a" dìreadh. Anns an sgàthan bha e air a bheò-ghlacadh gu mòr leis an t-sealladh gluasadach a bh" aig a" bhoireannach òg troimh-a-chèile a bha fhathast a" feuchainn ri tuigsinn carson a bha na flùraichean.
  
  "Seadh, dìreach mar a bha mi a" smaoineachadh, "thuirt Sam nuair a lorg e an talla air taobh deas an t-slighe a-steach, far an robh an aon shoidhne uaine is geal ag ràdh" Uàrd 3. " "Is e làr seòlta a th" ann le bàraichean agus is e Perdue an àrd-bhàillidh. "
  
  Gu dearbh, cha robh an t-àite seo idir coltach ri ospadal. Bha e a" coimhead nas coltaiche ri cruinneachadh de dh" oifisean meidigeach agus cleachdaidhean ann an ionad bhùthan mòr, ach b" fheudar dha Sam aideachadh gun robh e a" faighinn a-mach gun robh an dìth cianalas ris an robh dùil rud beag troimhe-chèile. Chan fhaca e àite sam bith daoine ann an gùnaichean ospadail geal no cathraichean-cuibhle a" giùlan nan leth-mharbh agus cunnartach. Bha eadhon an luchd-obrach meidigeach, nach b 'urrainn dha aithneachadh ach leis na còtaichean geal aca, a' coimhead iongantach sàmhach agus casual.
  
  Chrom iad agus chuir iad fàilte chridheil air an uair a chaidh e seachad orra, gun aon cheist fhaighneachd mu na flùraichean a bha aige na làimh. Thug an aideachadh seo dìreach an àbhachdas a-mach à Sam, agus thilg e am bouquet a-steach don sgudal as fhaisge dìreach mus do ràinig e an seòmar ainmichte. Bha an doras, gu dearbh, dùinte, leis gu robh e air ùrlar toirmisgte, ach bha Sam balbh nuair a fhuair e a-mach gun robh e gun fhosgladh. Bha an taobh a-staigh den t-seòmar eadhon nas iongantaiche.
  
  A bharrachd air aon uinneag le deagh chùirteir agus dà chathair-armachd sòghail, cha robh dad eile an seo ach am brat-ùrlair. Sganadh a shùilean dorcha an seòmar neònach. Cha robh leabaidh ann agus prìobhaideachd seòmar-ionnlaid en-suite. Shuidh Perdue le a dhruim gu Sam, a 'coimhead a-mach air an uinneig.
  
  "Cho toilichte gun tàinig thu, a bhodach," thuirt e anns an aon tòna sunndach, nas beairtiche na Dia anns an do bhruidhinn e ri aoighean aig an taigh mòr aige.
  
  "Mo thlachd," fhreagair Sam, agus e fhathast a" feuchainn ri fuasgladh fhaighinn air tòimhseachan an àirneis. Thionndaidh Perdue na aghaidh, a 'coimhead fallain agus socair.
  
  "Suidh sìos," thug e cuireadh don neach-naidheachd meallta, a bha, a "breithneachadh leis an abairt air aodann, a" sgrùdadh an t-seòmar airson biastagan no stuth-spreadhaidh falaichte. Shuidh Sam sìos. "Mar sin," thòisich Perdue, "càit a bheil na flùraichean agam?"
  
  Chuir Sam a shùilean air Perdue. "Shaoil mi gu robh smachd inntinn agam?"
  
  Cha robh coltas ann gun robh Perdue mì-thoilichte le aithris Sam, rudeigin a bha fios aca le chèile ach cha robh taic aca. "Chan e, chunnaic mi thu a" coiseachd sìos an rathad leis nad làimh, gun teagamh air a cheannach dìreach airson nàire a chuir orm aon dòigh no dòigh eile. "
  
  "A Dhia, tha thu a" cur eòlas orm cuideachd," rinn Sam osna. "Ach ciamar a chì thu dad air cùl nam bàraichean tèarainteachd as àirde an seo? Mhothaich mi gun robh ceallan nam prìosanach air am fàgail gun fhosgladh. Dè an adhbhar a bhith gad ghlasadh ma chumas iad do dhorsan fosgailte?"
  
  Rinn Perdue gàire, gàire, agus chrath e a cheann. "O, chan ann airson stad a chuir oirnn teicheadh, Sam. Tha seo gus nach leum sinn." Airson a" chiad uair, bha guth Perdue a" faireachdainn searbh agus droch-rùnach. Mhothaich Sam iomagain a charaid a" tighinn am follais fhad "s a bha fèin-smachd a" tràghadh agus a" sruthadh. Thionndaidh e a-mach nach robh ann an socair a rèir coltais Perdue ach masg air cùl na mì-thoileachas neo-àbhaisteach seo.
  
  "A bheil thu buailteach do leithid de rud?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  Chaidh Perdue sìos. "Chan eil fhios agam, a Mhaighstir Cleve. Aon mhionaid tha a h-uile dad gu math, agus an ath mhionaid tha mi air ais anns an tanca èisg damn seo, a" miannachadh gum bàthadh mi nas luaithe na as urrainn dha iasg dubhach m" eanchainn a shlugadh."
  
  Dh" atharraich faireachdainn Perdue sa bhad bho amaideas sunndach gu trom-inntinn eagallach làn làn chiont is iomagain. Bha Sam ag iarraidh a làmh a chuir air gualainn Perdue, gun fhios aige ciamar a dhèiligeadh am billeanair. Ach cha do rinn Perdue dad oir chuir làmh Sam air falbh a mhì-mhisneachd.
  
  "An e seo a tha thu a" dèanamh an seo? A bheil thu a" feuchainn ri stad a chuir air an eanchainn a chuir Nadsaidheach fucking troimhe thu?" dh'fhaighnich Sam dheth gu bras. "Ach tha sin math, Purdue. Ciamar a tha an làimhseachadh a" dol? Ann an iomadach dòigh tha thu coltach riut fhèin."
  
  "Dìreach?" Rinn Perdue gàire. "Sam, a bheil fios agad cò ris a tha e coltach gun a bhith eòlach air? Tha e nas miosa na fios a bhith agad, is urrainn dhomh a bhith cinnteach dhut. Ach tha mi air faighinn a-mach gu bheil eòlas a" briodadh deamhan eadar-dhealaichte seach a bhith a "dìochuimhneachadh gnìomhan neach."
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh?" Rinn Sam gàire. "Mar a tha mi ga thuigsinn, tha fìor chuimhneachain air tilleadh; rud air nach robh cuimhne agad roimhe?"
  
  Sheall sùilean gorma Perdue dìreach air adhart dhan fhànais tro lionsan soilleir nan speuclairean aige agus e a" beachdachadh air beachd Sam mus do mhìnich e. Bha e a" coimhead cha mhòr manic ann an solas dorcha na h-aimsir sgòthach a bha a" sruthadh tron uinneig. Chuir a chorragan fada caol an snaidheadh air gàirdean fiodha na cathair fhad "s a bha e ann an deann. Bha Sam den bheachd gum b" fheàrr an cuspair atharrachadh airson a-nis.
  
  "Mar sin carson nach eil leabaidh ann an ifrinn?" - ghlaodh e, a 'coimhead mun cuairt air an t-seòmar cha mhòr falamh.
  
  "Cha chaidil mi a-riamh".
  
  Bha sin uile.
  
  B" e sin a bha aig Perdue ri ràdh mun chùis. Cha do chuir an dìth mion-fhiosrachaidh aige ri Sam oir bha e dìreach mu choinneamh giùlan ainm-sgrìobhte an duine. Mar as trice bhiodh e a" tilgeil air falbh a h-uile iomchaidheachd no casg agus a" spùtadh a-mach sgeulachd mhòr làn de dè, carson agus cò. A-nis bha e riaraichte leis an fhìrinn, agus mar sin rinn Sam sgrùdadh chan ann a-mhàin airson Perdue a mhìneachadh, ach leis gu robh e dha-rìribh ag iarraidh faighinn a-mach. "Tha fios agad gu bheil seo do-dhèanta gu bith-eòlasach, mura h-eil thu airson bàsachadh ann an suidheachadh inntinn-inntinn."
  
  Chuir an sealladh a thug Perdue dha fuachd sìos druim Sam. B' eigin e eadar cuthach agus sonas foirfe ; sealladh beathach fiadhaich air a bhiadhadh, nam feumadh Sam tomhas. Bha a fhalt fionn salainn is piobar cho dòrainneach "s a bha e an-còmhnaidh, air a chìreadh air ais ann an dualan fada ga sgaradh bho na h-uillt glasa aige. Bha Sam san dealbh Perdue le fhalt air a suathadh anns na frasan coitcheann, na seallaidhean gorm bàn sin bho na geàrdan nuair a lorg iad e a" cagnadh air cluais cuideigin. B" e an rud a bu mhotha a chuir dragh air cho neo-shunndach a bha a leithid de shuidheachadh a" coimhead gu h-obann airson an staid anns an robh a charaid. Bhrosnaich faclan Perdue Sam às na smuaintean tàmailteach aige.
  
  "Agus dè do bheachd a tha an seann choileach sin na shuidhe an seo air do bheulaibh?" Rinn Perdue gàire, agus e a" coimhead caran tàmailteach mun t-suidheachadh aige fon ghàire droopy a bha e a" feuchainn ris an fhaireachdainn a chumail suas. "Is e seo cò ris a tha psychosis coltach, chan e an tarbh Hollywood a bhios daoine a" dèanamh cus, far am bi daoine a" reubadh am falt agus a" sgrìobhadh an ainmean le crap air na ballachan. Is e rud sàmhach a th" ann, aillse èalaidh sàmhach a bheir ort a bhith draghail tuilleadh mu na dh" fheumas tu a dhèanamh gus fuireach beò. Tha thu air fhàgail leat fhèin le do smuaintean agus do chùisean, gun a bhith a" smaoineachadh air biadh..." Sheall e air ais air a" bhrat rùisgte far am bu chòir don leabaidh a bhith, "...cadal. An toiseach bha mo chorp a 'bualadh fo chuideam na sìthe. Sam, bu chòir dhut a bhith air mo fhaicinn. Air mo shàrachadh agus air mo shàrachadh, chaidh mi a-mach air an làr." Ghluais e nas fhaisge air Sam. Bha eagal air an neach-naidheachd fàileadh cùbhraidheachd meidigeach agus seann toitean air anail Perdue.
  
  "Purdue..."
  
  "Chan e, chan eil, dh" fhaighnich thu. A-nis tha thu ag èisteachd, ceart gu leòr?" Dh'iarr Perdue ann an uisge-beatha. "Chan eil mi air cadal airson còrr air ceithir latha dìreach, agus tha fios agad dè? Tha mi a' faireachdainn sgoinneil! Tha mi a" ciallachadh, seall orm. Nach eil mi a" coimhead coltach ri dealbh na slàinte?"
  
  "Sin a tha a" cur dragh orm, a charaid," dh"èigh Sam, a" sgrìobadh cùl a chinn. Rinn Perdue gàire. Cha b" e gàire seòlta a bh" ann idir, ach gàire sìobhalta, socair. Shluig Perdue an spòrs aige gus a bhith a" feadaireachd, "A bheil fios agad dè tha mi a" smaoineachadh? "
  
  "Chan eil mi dha-rìribh an seo?" Rinn Sam tomhas air. "Tha fios aig Dia, gun cuireadh an t-àite dòrainneach agus dòrainneach seo mi gu mòr an teagamh.
  
  "Chan eil. Chan eil. Tha mi a" smaoineachadh nuair a thug Black Sun dragh orm gun do chuir iad air falbh an fheum a th" agam air cadal. Feumaidh gun robh iad air m" eanchainn ath-chlàradh... gun fhosgladh... an cumhachd prìomhadail sin a chleachd iad air sàr-shaighdearan san Dàrna Cogadh gus daoine a thionndadh gu bhith nam beathaichean. Cha do thuit iad nuair a chaidh an losgadh, Sam. Chùm iad a" dol, nas fhaide "s nas fhaide "s nas fhaide..."
  
  "Sguab seo. Tha mi gad thoirt a-mach às an seo," cho-dhùin Sam.
  
  "Chan eil mi seann-fhasanta fhathast, Sam. Leig leam fuireach agus leig leotha na giùlan borb sin uile a dhubhadh às, "thuirt Perdue, a" feuchainn ri bhith a "coimhead reusanta agus fallain gu inntinn, ged nach robh e ag iarraidh ach briseadh a-mach às an stèidheachd agus ruith air ais chun dachaigh aige ann an Reichtisusis.
  
  "Tha thu ag ràdh sin," chuir Sam dheth e ann an tòn snasail, "ach chan e sin a tha thu a" ciallachadh. "
  
  Tharraing e Perdue a-mach às a chathair. Rinn am billeanair gàire air an neach-saoraidh aige, a" coimhead gu math togarrach. "Gu cinnteach tha comas agad fhathast smachd a chumail air d" inntinn. "
  
  
  Caibideil 3 - Figear le droch fhaclan
  
  
  Dhùisg Nina, a" faireachdainn tinn, ach gu soilleir a" faicinn na bha timcheall oirre. B" e seo a" chiad uair a dhùisg i gun a bhith air a dùsgadh le fuaim guth banaltram, no dotair air a bhuaireadh gu dòs a thoirt seachad aig uair mhì-dhiadhaidh na maidne. Bha i an-còmhnaidh air leth inntinneach leis mar a bhiodh na banaltraman an-còmhnaidh a" dùsgadh euslaintich gus "rudeigin a chadal" a thoirt dhaibh aig uairean gòrach, gu tric eadar dhà agus còig sa mhadainn. Chuir loidsig a leithid de chleachdaidhean air falbh i gu tur, agus cha do chuir i am falach i air a leithid de mhì-mhisneachd, ge bith dè na mìneachaidhean a chaidh a thoirt seachad air a shon. Bha a corp air a goirteachadh fo chuideam brònach puinnseanachadh rèididheachd, ach dh" fheuch i ri fhulang cho fada "s a b" urrainn dhi.
  
  Gu faochadh dhi, dh" ionnsaich i bhon dotair a bha air dleasdanas gun leighiseadh corra losgadh air a craiceann thar ùine, agus gu robh an nochdadh a dh" fhuiling i fo neoni talmhainn aig Chernobyl gu math beag airson sòn cho cunnartach. Chuir Nausea a" phlàigh oirre gach latha, co-dhiù gus an do ruith na antibiotaicean a-mach, ach bha an inbhe sèididh aice fhathast na adhbhar dragh mòr.
  
  Thuig Nina an dragh a bh" oirre mu mhilleadh air an t-siostam fèin-dìon aice, ach bha sgaraidhean na bu mhiosa oirre, gach cuid tòcail agus corporra. Chan eil i air a bhith comasach air cuimseachadh gu math bho chaidh a saoradh bho na tunailean. Cha robh e soilleir an robh seo air adhbhrachadh le dìth lèirsinn fad-ùine mar thoradh air uairean a chaidh a chaitheamh ann an dorchadas cha mhòr gu tur, no an robh e cuideachd mar thoradh air a bhith fosgailte do cho-chruinneachaidhean àrda de sheann tonnan niùclasach. A dh'aindeoin seo, bha an trauma tòcail aice na bu mhiosa na pian corporra agus sèididh a craiceann.
  
  Bha trom-laighe aice mu dheidhinn Perdue ga sealg anns an dorchadas. A" toirt air ais pìosan beaga de chuimhne, chuir a h-aislingean na cuimhne na h-osnaich a dhèanadh e às deidh dha gàire a dhèanamh gu h-olc an àiteigin ann an dorchadas ifrinn fo-thalamh na h-Ucrain anns an robh iad glaiste còmhla. Tro loidhne IV eile, chùm na sedatives a h-inntinn glaiste ann am bruadar, a" cur stad oirre bho bhith a" dùsgadh gu tur gus teicheadh. B" e cràdh fo-mhothachail a bh" ann nach b" urrainn dhi bruidhinn mu dheidhinn ri daoine le inntinn saidheansail aig nach robh ach dragh mu bhith a" lughdachadh a cuid tinneasan corporra. Cha robh ùine aca a bhith a" caitheamh a" chuthach a bha ri thighinn.
  
  Taobh a-muigh na h-uinneige, bha cunnart bàn an latha a" soilleireachadh, ged a bha an saoghal gu lèir timcheall oirre fhathast a" cadal. Chuala i gu neo-shoilleir tònaichean ìosal agus whispers air an iomlaid am measg an luchd-obrach meidigeach, air a phuingeachadh le bhith a" gleusadh chupaichean tì agus stòbhaichean cofaidh annasach. Chuir e an cuimhne Nina na madainnean tràtha tro shaor-làithean na sgoile nuair a bha i na nighean bheag san Òban. Bha a pàrantan agus athair a màthar a" feadalaich san aon dòigh "s a bha iad a" pacadh an uidheamachd campachaidh airson turas a dh" Innse Gall. Bha iad faiceallach gun a bhith a" dùsgadh Nina bheag fhad "s a bha iad a" pacadh nan càraichean, agus dìreach aig a" cheann thall a rachadh a h-athair a-steach don rùm aice, a phasgadh ann am plaideachan mar rola cù teth, agus a giùlan a-mach gu èadhar fuar na maidne airson a cur sìos. anns an t-suidheachan cùil.
  
  B" e cuimhne thaitneach a bh" ann air an do thill i a-nis beagan air an aon dòigh. Chaidh dà bhanaltram a-steach don t-seòmar aice gus sùil a thoirt air an IV aice agus na siotaichean air an leabaidh fhalamh atharrachadh bhuaipe. Eadhon ged a bha iad a" bruidhinn ann an guthan ciùin, b" urrainn do Nina a h-eòlas air Gearmailtis a chleachdadh airson cluasag, dìreach mar na madainnean sin nuair a bha a teaghlach den bheachd gu robh i na cadal luath. Le bhith a" fuireach gun ghluasad agus a" tarraing anail gu domhainn tro a sròn, fhuair Nina air a" bhanaltram a bha air dleasdanas a mhealladh gu bhith a" creidsinn gu robh i luath na cadal.
  
  "Ciamar a tha i?" - dh'fhaighnich a' bhanaltram dh'a ceannard agus i gu ìre mhòr a' cur suas an t-seann duilleag a thug i bhon bhobhstair fhalamh.
  
  "Tha na comharran deatamach aice gu math," fhreagair am piuthar as sine gu sàmhach.
  
  "B" e a "phuing a bh" agam gum bu chòir dhaibh a bhith air barrachd Flamazine a chuir air a chraiceann mus do chuir iad am masg air. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil mi ceart airson seo a mholadh. Cha robh adhbhar sam bith aig an Dr Hilt mo cheann a bhìdeadh dheth, "ghearain a" bhanaltram mun tachartas, a tha Nina den bheachd a bhruidhinn iad mus tàinig iad a choimhead oirre.
  
  "Tha fios agad gu bheil mi ag aontachadh riut a thaobh seo, ach feumaidh tu cuimhneachadh nach urrainn dhut ceasnachadh a dhèanamh air an làimhseachadh no an dòs a chaidh òrdachadh - no air a thoirt seachad - le dotairean le teisteanas àrd, Marlene. Dìreach cùm do bhreithneachadh dhut fhèin gus am faigh thu suidheachadh nas làidire anns an t-sreath bìdh an seo, ceart gu leòr? "- chomhairlich a" phiuthar plump dhi fo-cheannard.
  
  "Am bi e san leabaidh seo nuair a thig e a-mach às an ICU, Nurse Barken?" dh'fhaighnich i gu neònach. "Seo? Leis an Dr Gould?
  
  "Tha. Carson nach biodh? Chan e seo na Meadhan Aoisean no campa bun-sgoile, mo ghràidh. Tha fios agad, tha uàrdan againn airson fir le suidheachaidhean sònraichte. Rinn a' Bhanaltram Barken beagan gàire agus i a' càineadh a' bhanaltram a bha air a bhuaileadh air an robh i eòlach air an robh meas aig an Dotair Nina Gould. Bha Nina a" smaoineachadh mu dheidhinn. Cò an ifrinn a tha iad an dùil a rùm còmhla rium a tha airidh air aire cho dona?
  
  "Seall, tha an Dr. Gould a" magadh," thuirt Banaltram Barken, gun fhios aice gur ann air sgàth mì-thoileachas Nina a bha an seòmar-suidhe aice a dh" aithghearr. Bha smuaintean sàmhach, dùisgte a" cumail smachd air a faireachdainn. "Feumaidh gur e an ceann goirt a tha co-cheangailte ris an rèididheachd. Rud truagh." Tha! smaoinich Nina. Tha ceann goirt gam marbhadh, co-dhiù. Tha na cungaidhean pian agad math airson pàrtaidh, ach cha bhith iad a" dèanamh dad dona airson ionnsaigh sèididh lobe aghaidh, fhios agad?
  
  Bhrùth a làmh làidir, fuar gu h-obann caol-dùirn Nina, a" cur clisgeadh tro chorp fiabhrasach an neach-eachdraidh, a bha mar-thà mothachail air teòthachd. Gu mì-fhortanach, dh'itealaich sùilean mòra dorcha Nina fosgailte.
  
  " Iosa Criosd, a bhean ! A bheil thu airson mo chraiceann a reubadh far na fèithean agam leis a" chlach reòthte sin?" sgread i. Bhris frasan pian siostam nearbhach Nina, agus thug a freagairt bodhar an dà bhanaltram a-steach do stupor.
  
  "Dr. Gould!" Ghlaodh Sister Barken le iongnadh ann am Beurla foirfe. "Tha mi cho duilich! Tha dùil gum bi thu air do shàrachadh." Air taobh eile an talla, bha banaltram òg a" gàireachdainn o chluais gu cluais.
  
  A 'tuigsinn gu robh i dìreach air a charade a bhrath anns an dòigh as mì-mhodhail, chuir Nina romhpa an neach-fulang a chluich gus a h-uabhas fhalach. Rug i air a ceann sa bhad, a" caoineadh beagan. "Sedative? Bidh am pian a" gearradh dìreach tro na cungaidhean pian gu lèir. Tha mi duilich airson a bhith a" cur eagal ort, ach...tha mo chraiceann na theine," sheinn Nina. thàinig banaltram eile gu sunndach chun leabaidh aice, fhathast a" gàire mar neach-leantainn a fhuair pas àrd-ùrlar.
  
  "Nursaichean Marks, am biodh tu cho coibhneil "s gun toireadh tu rudeigin don Dr. Gould airson a ceann goirt?" - dh'fhaighnich piuthar Barken. "Bitte," thuirt i beagan na bu làidire gus Marlene Marks òg a tharraing bhon rèiteachadh gòrach aice.
  
  "Um, tha, gu dearbh, piuthar," fhreagair i, gu deònach gabhail ris a "ghnìomh aice mus leum i a-mach às an rùm gu practaigeach.
  
  "Nighean milis," thuirt Nina.
  
  "Gabh mo leisgeul. Is i gu dearbh a màthair - tha iad nan luchd-leantainn mòr dhutsa. Tha fios aca uile mu do shiubhal, agus cuid de na rudan a sgrìobh thu mu dheidhinn Comharran Nursaichean a tha gu tur inntinneach. Mar sin na leig seachad an sealladh aice," mhìnich Sister Barken gu càirdeil.
  
  Fhuair Nina dìreach chun na h-ìre gus an do chuir cuilean drooling ann an èideadh meidigeach dragh orra a bha gu bhith air ais a dh'aithghearr. "Cò a chaidil an sin? Duine sam bith as aithne dhomh?"
  
  Chrath piuthar Barken a ceann. "Chan eil mi a" smaoineachadh gum bu chòir fios a bhith aige eadhon cò e dha-rìribh, "thuirt i. "Gu proifeasanta, chan eil còir agam a roinn, ach leis gum bi thu a" roinn seòmar le euslainteach ùr..."
  
  "Guten Morgen, piuthar," thuirt an duine bhon doras. Chaidh na faclan aige a mhùchadh leis a" masg obair-lannsa, ach dh" fhaodadh Nina innse nach robh a stràc dha-rìribh Gearmailteach.
  
  "Gabh mo leisgeul, an Dr Gould," thuirt Nurse Barken agus i a" coiseachd a-null gus bruidhinn ris an fhigear àrd. Dh"èist Nina gu faiceallach. Aig an uair cadail seo, bha an seòmar fhathast gu math sàmhach, rud a rinn èisteachd nas fhasa, gu sònraichte nuair a dhùin Nina a sùilean.
  
  Dh" fhaighnich an dotair do Nurse Barken mun fhear òg a chaidh a thoirt a-steach an oidhche roimhe agus carson nach robh an t-euslainteach tuilleadh anns an rud ris an canadh Nina "Ward 4". Thòisich a stamag na snaidhmean nuair a dh" iarr a piuthar aithne air an dotair agus fhreagair esan le bagairt.
  
  "Puthar, mura toir thu dhomh am fiosrachadh a tha a dhìth orm, gheibh cuideigin bàs mus urrainn dhut fios a chuir gu tèarainteachd. Is urrainn dhomh a bhith cinnteach dhut mu dheidhinn seo."
  
  Ghlac anail Nina. Dè bha e a" dol a dhèanamh? Eadhon le a sùilean farsaing fosgailte, bha ùine dhoirbh aice a bhith a" faicinn ceart, agus mar sin cha mhòr gun robh e a" feuchainn ri na feartan aige a chuimhneachadh. B" e an rud a b" fheàrr a dhèanamh dìreach a bhith a" leigeil a-mach nach robh i a" tuigsinn Gearmailtis agus gun robh i ro thoilichte dad a chluinntinn co-dhiù.
  
  "Chan eil. A bheil thu a" smaoineachadh gur e seo a" chiad uair a tha cuach air feuchainn ri eagal a chuir orm anns na seachd bliadhna fichead agam mar phroifeasantaich meidigeach? Faigh a-mach, no buailidh mi mi fhìn thu, "bha Sister Barken a" bagairt. Às deidh sin, cha tuirt a "phiuthar dad, ach dh" aithnich Nina fealla-dhà fiadhaich, às deidh sin bha sàmhchair eagallach. Bha i ag iarraidh a ceann a thionndadh. Anns an doras, sheas balla a" bhoireannaich gu daingeann, ach chaidh an coigreach à sealladh.
  
  "Bha e ro fhurasta," thuirt Nina fo a h-anail, ach chluich i balbh airson a h-uile duine. "An e seo an dotair agamsa?"
  
  "Chan eil, a ghràidh," fhreagair Sister Barken. "Agus feuch, ma chì thu a-rithist e, cuir fios thugam no neach-obrach sam bith eile sa bhad." Bha i a" coimhead gu math neònach, ach cha do ghabh i eagal nuair a thàinig i còmhla ri Nina aig taobh a leapa. "Bu chòir dhaibh euslainteach ùr a lìbhrigeadh taobh a-staigh an ath latha. Tha iad air a staid a dhèanamh seasmhach airson a-nis. Ach na gabh dragh, tha e air a shàrachadh gu mòr. Cha bhi e na bhacadh dhut."
  
  "Dè cho fada "s a bhios mi sa phrìosan an seo?" dh'fhaighnich Nina. "Agus na bruidhinn gus am fàs mi nas fheàrr. "
  
  Rinn banaltram Barken gàire. "Tha thu ag innse dhomh, an Dr Gould. Tha thu air iongnadh a dhèanamh air a h-uile duine le do chomas sabaid an-aghaidh galairean agus air comasan slànachaidh os-nàdarrach a nochdadh. A bheil thu nad sheòrsa de vampire?
  
  Bha àbhachdas na banaltram dìreach ceart. Bha Nina toilichte fios a bhith againn gu robh daoine ann fhathast a bha a 'faireachdainn beagan iongnadh. Ach is e an rud nach b" urrainn dhi innse eadhon dha na daoine a bu fhosgailte, gun robh a comas slànachaidh os-nàdarrach mar thoradh air dòrtadh fala a fhuair i o chionn mòran bhliadhnaichean. Aig geataichean a 'bhàis, chaidh Nina a shàbhaladh le fuil nàmhaid gu math olc, na tha air fhàgail de dheuchainnean Himmler gus superman a chruthachadh, inneal mìorbhaileach. B 'e Lyta an t-ainm a bh' oirre, agus bha i na uilebheist le fuil fìor chumhachdach.
  
  "Is dòcha nach robh am milleadh cho farsaing agus a bha na dotairean a" smaoineachadh an toiseach, "fhreagair Nina. "A bharrachd air an sin, ma shlànaicheas mi cho math, carson a tha mi a" dol dall?"
  
  Chuir Sister Barken a làmh gu faiceallach air maoil Nina. "Is dòcha gu bheil seo dìreach na chomharradh air do mhì-chothromachadh electrolyte no ìrean insulin, a ghràidh. Tha mi cinnteach gum bi an sealladh agad soilleir a dh" aithghearr. Na gabh dragh. Ma leanas tu mar a tha thu an-dràsta, gheibh thu a-mach às an seo a dh" aithghearr."
  
  Bha Nina an dòchas gu robh tomhas na boireannaich ceart oir dh'fheumadh i Sam a lorg agus faighneachd mu Perdue. Bha feum aice air fòn ùr cuideachd. Gu ruige sin, bha i dìreach a 'sgrùdadh na naidheachdan airson rud sam bith mu Perdue, oir is dòcha gu robh e ainmeil gu leòr airson na naidheachdan a dhèanamh sa Ghearmailt. Ged a dh" fheuch e ri a marbhadh, bha i an dòchas gu robh e ceart gu leòr - ge bith càite an robh e.
  
  "Am fear a thug an seo mi... an robh e eadhon ag ràdh gun tigeadh e air ais?" Dh" fhaighnich Nina mu dheidhinn Detlef Holzer, neach-eòlais a rinn i cron mus do shàbhail e i bho Purdue agus na veins diabolical fon Reactor 4 ainmeil aig Chernobyl.
  
  "Chan eil, chan eil sinn air cluinntinn bhuaithe bhon uairsin," dh"aidich Sister Barken. "Cha b" esan mo leannan ann an dòigh sam bith, an robh?"
  
  Rinn Nina gàire, a" cuimhneachadh air a" gheàrd-chorp milis, slaodach a chuidich i, lorg Sam agus Perdue an Seòmar Amber ainmeil mus do thuit a h-uile càil às a chèile san Úcráin. "Chan e duine a th" ann, "rinn i gàire air ìomhaigh ceòthach a piuthar altraim. "Bantraich".
  
  
  Caibideil 4 - Seun
  
  
  "Ciamar a tha Nina?" - Dh'fhaighnich Perdue do Sam agus iad a 'fàgail an t-seòmair gun leabaidh le còta Perdue agus màileid bheag mar mhàileidean.
  
  "Dh"aidich an Detlef Holzer i gu ospadal ann an Heidelberg. Tha mi an dùil sgrùdadh a dhèanamh oirre ann an seachdain no dhà, "thuirt Sam, a" toirt sùil air an trannsa. "Tha e math gu bheil fios aig Detlef mar a gheibh thu mathanas, air neo bhiodh do asal mu thràth a" siubhal timcheall Pripyat. "
  
  A" coimhead clì is deas an toiseach, ghluais Sam airson a charaid a leantainn chun na làimh dheis, far an robh e a" dèanamh air an staidhre. Chuala iad guthan ann an deasbaireachd a" dìreadh an t-slighe gu tìr. Às deidh dha a bhith a 'feitheamh airson mionaid, stad Sam agus leig e air a bhith domhainn ann an còmhradh air a' fòn.
  
  " Cha-n 'eil iad 'nan luchd-ionaid aig Satan, Sam. Thig air adhart," rinn Perdue gàire, a" slaodadh Sam leis an t-seam seachad air dithis dorsairean a bha a" cabadaich mu chùisean beaga. "Chan eil fios aca eadhon gur e euslainteach a th" annam. Cho fad "s as aithne dhaibh, is tusa m" euslainteach. "
  
  "Mr. Perdue!" dh'èigh boireannach bhon chùl, a 'briseadh gu ro-innleachdail air aithris Perdue.
  
  "Cum a" coiseachd, "thuirt Perdue.
  
  "Carson?" Bha Sam a" magadh gu làidir. "Tha iad a" smaoineachadh gur mise an euslainteach agad, cuimhnich?"
  
  "Sam! Air sgàth Dhè, cumaibh a' dol," thuirt Perdue, gun a bhith ach beagan spòrs le èigheach leanabh Sam.
  
  "Mr. Perdue, stad an seo. Feumaidh mi beagan fhaclan a bhruidhinn riut," thuirt am boireannach a-rithist. Stad e le osna de chall agus thionndaidh e an aghaidh na baintighearna tharraingeach. ghlan Sam a sgòrnan. "Feuch an innis thu gur e seo an dotair agad, Perdue. Air sgàth...uill, b" urrainn dhi eanchainn a chuir orm latha sam bith."
  
  "Tha e coltach gu bheil i air a dhèanamh mu thràth," thuirt Perdue, a "toirt sùil gheur air a chompanach.
  
  "Cha robh an toileachas agamsa," rinn i gàire, a" coinneachadh ri sùil Sam.
  
  "Am bu toil leat?" - Dh'fhaighnich Sam, a 'faighinn uilinn cumhachdach bho Perdue.
  
  "Duilich?" - dh'fhaighnich i, a 'tighinn còmhla riutha.
  
  "Tha e rud beag diùid," thuirt Perdue. "Tha eagal orm gum feum e ionnsachadh bruidhinn nas àirde. Feumaidh gu bheil e a" coimhead cho mì-mhodhail, Melissa. Tha mi duilich."
  
  "Melissa Earra-Ghàidheal." Rinn i gàire nuair a thug i a-steach i fhèin gu Sam.
  
  "Sam Cleave," thuirt e gu sìmplidh, a "cumail sùil air comharran dìomhair Perdue air an iomall aige. "Dè a th" ort, taigh-spadaidh eanchainn Mgr Perdue..."?
  
  "... a" làimhseachadh eòlaiche-inntinn?" Dh'fhaighnich Sam, a 'glasadh a smuaintean gu sàbhailte air falbh.
  
  Rinn i gàire gu diùid agus gu èibhinn. "Chan eil! Ach chan eil. B" fheàrr leam gum biodh a leithid de chumhachd agam. Chan eil annam ach an ceannard luchd-obrach an seo aig Mac na Ceàrdaich bho chaidh Ella air fòrladh màthaireil."
  
  "Mar sin tha thu a" falbh ann an trì mìosan? " Ghabh Sam aithreachas.
  
  "Tha eagal orm mar sin," fhreagair i. "Ach bidh a h-uile dad gu math. Tha dreuchd taice agam aig Oilthigh Dhùn Èideann mar neach-cuideachaidh no comhairliche don Deadhan Eòlas-inntinn."
  
  "An cluinn thu sin, a Pheadair?" Bha meas mòr aig Sam air. "Tha i ann an Dùn Èideann! Is e saoghal beag a th" ann. Bidh mi a" tadhal air an àite seo cuideachd, ach sa mhòr-chuid airson fiosrachadh nuair a bhios mi a" dèanamh mo chuid obrach."
  
  "O tha," rinn Perdue gàire. "Tha fios agam càite a bheil i - tha i air dleasdanas."
  
  "Cò tha thu a" smaoineachadh a thug an suidheachadh seo dhomh?" mhionnaich i agus thug i sùil air Perdue le adhradh mòr. Cha b" urrainn dha Sam an cothrom a chall.
  
  "O, rinn e? An t-seann fhear-brathaidh agad, Dave! A" cuideachadh luchd-saidheans tàlantach tràth-dhreuchdail dreuchdan fhaighinn, eadhon ged nach fhaigh thu follaiseachd air a shon no rud sam bith mar sin. Nach e am fear as fheàrr, Melissa?" Mhol Sam a charaid gun a bhith a 'mealladh Perdue idir, ach bha Melissa cinnteach mu a dhìomhaireachd.
  
  "Tha cho mòr ann am fiachan Mgr Perdue," thuirt i. "Tha mi dìreach an dòchas gu bheil fios aige cho mòr sa tha mi a" cur luach air. Gu dearbh, thug e dhomh am peann seo." Ruith i cùl a peann bho chlì gu deas thairis air a lipstick dorcha pinc fhad "s a bha i a" suirghe gu subconsciously, is gann a bha a glasan buidhe a "còmhdach a nipples cruaidh a sheall tron cardigan beige aice.
  
  "Tha mi cinnteach gu bheil Pen a" cur luach air na h-oidhirpean agad cuideachd, "thuirt Sam gu sgiobalta.
  
  Thionndaidh Perdue liath, a "sgreuchail gu inntinn aig Sam airson dùnadh. Sguir am blonde sa bhad de bhith a" suirghe a cnap às deidh dhi tuigsinn dè bha i a" dèanamh. "Dè tha thu a" ciallachadh, a Mhgr Cleave?" - dh'fhaighnich i gu cruaidh. Bha Sam gun samhail.
  
  "Tha mi a" ciallachadh, bhiodh Pen toilichte gun dèan thu sgrùdadh air Mgr Perdue ann am beagan mhionaidean, "rinn Sam gàire le misneachd. Cha b" urrainn dha Perdue a chreidsinn. Bha Sam trang a" cleachdadh a thàlant neònach air Melissa gus toirt oirre na bha e ag iarraidh a dhèanamh, bha fios aige anns a" bhad. A" feuchainn gun a bhith a" gàireachdainn ri fuaim an neach-naidheachd, chùm e faireachdainn tlachdmhor air aodann.
  
  "Gu dearbh," thuirt i. "Dìreach leig dhomh na pàipearan sgaoilidh fhaighinn agus coinnichidh mi riut le chèile san lobaidh ann an deich mionaidean."
  
  "Mòran taing, Melissa," ghairm Sam às a dèidh agus i a" coiseachd sìos an staidhre.
  
  Beag air bheag thionndaidh a cheann gus sealladh neònach Perdue fhaicinn.
  
  "Tha thu do-chreidsinneach, Sam Cleave," thuirt e.
  
  Ghluais Sam.
  
  "Cuimhnich orm Ferrari a cheannach dhut airson na Nollaige," rinn e gàire. "Ach an toiseach tha sinn a" dol a dh" òl gu Oidhche Challainn agus nas fhaide air falbh!"
  
  "Bha fèis Rocktober ann an t-seachdain sa chaidh, nach robh fios agad?" Thuirt Sam gu fìrinneach nuair a chaidh an dithis sìos chun ionad fàilte air a" chiad làr.
  
  "Tha".
  
  Air cùlaibh an deasg aghaidh, bha an nighean siùbhlach Sam air a dhol troimhe-chèile a" coimhead air a-rithist. Cha robh feum aig Perdue faighneachd. Cha b" urrainn dha ach smaoineachadh dè an seòrsa geamannan inntinn a dh" fheumadh a bhith aig Sam leis a" chaileag bhochd. "Tha fios agad, nuair a chleachdas tu do chumhachdan airson olc, gun toir na diathan air falbh bhuat iad, nach eil?" dh'iarr e air Sam.
  
  "Ach cha bhith mi gan cleachdadh airson olc. Tha mi a" faighinn mo sheann charaid a-mach às an seo," dhìon Sam e fhèin.
  
  "Chan e mise, Sam. Boireannaich, "cheartaich Perdue na bha fios aig Sam mu thràth a bha e a" ciallachadh. "Seall air na h-aghaidhean aca. Rinn thu rudeigin."
  
  "Chan eil dad air a bhith aithreachas orra, gu mì-fhortanach. Is dòcha gum bu chòir dhomh beagan aire boireann a thoirt dhomh fhìn le cuideachadh bho na diathan, huh?" Dh'fheuch Sam ri co-fhaireachdainn Perdue fhaighinn, ach cha d' fhuair e dad ach gàire neònach.
  
  "Rachamaid a-mach às an seo an-toiseach, seann duine," chuir e an cuimhne Sam.
  
  "Ha, deagh roghainn fhaclan, a dhuine uasal. O seall, a-nis tha Melissa ann, "thug e gàire mì-mhodhail dha Perdue. "Ciamar a choisinn i an Caran d"Ache seo? Leis na bilean pinc sin?"
  
  "Buinidh i do aon de na prògraman buannachdail agam, Sam, mar a tha grunn bhoireannaich òga eile ...
  
  "Hey, chan eil gnothach sam bith aig na roghainnean agad rium," thuirt Sam.
  
  Às deidh dha Melissa ainm a chuir ri pàipearan fuasglaidh Perdue, cha do chaith e ùine a" faighinn gu càr Sam air taobh eile a" ghàrraidh luibh-eòlais mhòir a bha timcheall an togalaich. Coltach ri dithis bhalach a" leum clas, ghluais iad air falbh bhon togalach.
  
  "Tha bàlaichean agad, Sam Cleave. Tha mi a" toirt creideas dhut, "thuirt Perdue nuair a chaidh iad seachad air tèarainteachd le pàipearan fuasglaidh soidhnichte.
  
  "Tha mi a" creidsinn. Feuch an dearbhaich sinn e co-dhiù," rinn Sam magadh nuair a chaidh iad a-steach don chàr. Thug an abairt magadh aig Perdue air an t-àite pàrtaidh dìomhair a bha na inntinn a thoirt seachad. "Siar air Bearaig a Tuath thèid sinn...gu baile teanta lionn...Agus bidh sinn ann am fèilidhean!"
  
  
  Caibideil 5 - Marduk falaichte
  
  
  Gun uinneig is tais, bha an làr ìseal na laighe gu sàmhach a" feitheamh ris an dubhar èalaidh a rinn a shlighe ri taobh a" bhalla, a" sleamhnachadh sìos an staidhre. Dìreach mar fhìor sgàil, ghluais am fear a bha air a thilgeil gu sàmhach, a" sreothartaich a dh" ionnsaigh an aon àite fàsail a lorgadh e a bhith falach fada gu leòr mus do dh"atharraich a ghluasad. Dhealbh am fuamhaire sgith gu cùramach an ath ghluasad aige 'na inntinn, ach cha robh e idir a' gabhail ris an fhìrinn - dh'fheumadh e laidhe gu h-ìosal airson co-dhiù dà latha eile.
  
  Chaidh an co-dhùnadh as ùire a dhèanamh às deidh ath-sgrùdadh faiceallach air liosta an luchd-obrach air an dàrna làr, far an robh an rianadair air clàr-obrach seachdaineil a phutadh chun bhòrd fios ann an seòmar an luchd-obrach. Ann an sgrìobhainn dathte Excel, mhothaich e ainm na banaltram leantainneach agus mion-fhiosrachadh gluasad. Cha robh e airson ruith a-steach thuice a-rithist, agus bha dà latha eile de dhleasdanas air fhàgail aice, a" fàgail nach robh roghainn aige ach a bhith a" squat ann an aonaranachd cruadhtan seòmar goileadair air a lasadh, gun ach an uisge ruith airson aoigheachd a thoirt dha.
  
  Abair fàiligeadh, smaoinich e. Ach aig a" cheann thall, b" fhiach feitheamh ris a" phìleat Olaf Lanhagen, a bha gu o chionn ghoirid ann an aonad Luftwaffe aig ionad-adhair B-man. Cha b" urrainn don bhodach a bha a" falach leigeil leis a" phìleat a bha air a dhroch leòn fuireach beò aig cosgais sam bith. Bha na dh" fhaodadh an duine òg a bhith air a dhèanamh mura biodh e air a stad ach ro chunnartach. Tha am feitheamh fada a" tòiseachadh airson an t-sealgair millte, cothlamadh foighidinn, a tha a-nis am falach ann an caolan goireas meidigeach Heidelberg.
  
  Na làmhan chùm e am masg obair-lannsa a bha e dìreach air a thoirt dheth, a" faighneachd cò ris a bhiodh e coltach a bhith coiseachd am measg dhaoine gun chòmhdach sam bith air aodann. Ach an dèidh a leithid de mheòrachadh thàinig tàir gun teagamh air miann. B" fheudar dha aideachadh leis fhèin gum biodh e gu math mì-chofhurtail a bhith a" coiseachd mun cuairt ann an solas an latha gun masg, nam biodh e dìreach air sgàth mì-chofhurtachd a dh" adhbharaich sin dha.
  
  Nude.
  
  Mhothaich e lomnochd, neo-thorrach, ge b' air bith cho neo-fhaicsinneach 's a bha 'aghaidh a nis, nam feumadh e a lochd a nochdadh do 'n t-saoghal. Agus smaoinich e cò ris a bhiodh e coltach a bhith àbhaisteach le mìneachadh agus e na shuidhe ann an dorchadas sàmhach oisean an ear an làr ìseal. Fiù mura biodh e a 'fulang le ciorram leasachaidh agus gu robh aodann iomchaidh aige, bhiodh e a' faireachdainn mì-chinnteach agus uabhasach follaiseach. Gu dearbh, b 'e an aon mhiann a b' urrainn dha a shàbhaladh bhon bhun-bheachd seo an t-sochair airson cainnt cheart. Chan e, dh'atharraich e inntinn. Cha b'e comas labhairt an aon ni a bheireadh toileachadh dha ; bhiodh aoibhneas gàire ann fhèin mar a bhith a" glacadh bruadar nach gabh a dhèanamh.
  
  Chrìochnaich e gu crìch fo phlaide garbh de anart leabaidh a chaidh a ghoid le cead bhon t-seirbheis nigheadaireachd. Rolaig e suas na siotaichean fuilteach coltach ri tarpaulin a lorg e ann am fear de na basgaidean canabhas gus a bhith na insulation eadar a bhodhaig gun geir agus an làr cruaidh. Às deidh na h-uile, dh'fhàg a chnàmhan a bha a 'dol a-mach bruthaidhean air a chraiceann eadhon air a' bhobhstair as buige, ach chuir a ghland thyroid stad air bho bhith a 'faighinn gin de na stuthan bog lipid a dh' fhaodadh a bhith a 'toirt dha cluasag cofhurtail.
  
  Cha do rinn tinneas òige ach an easbhaidh breith aige na bu mhiosa, ga thionndadh gu bhith na uilebheist ann am pian. Ach b'e a mhallachd a bhi co-ionann ris a bheannachadh a bhi cò bh' ann, dhearbh e e fèin. Fhuair Peter Marduk seo duilich gabhail ris an toiseach, ach aon uair "s gun lorg e àite san t-saoghal, dh" fhàs an adhbhar aige soilleir. B" fheudar do mhùchadh, corporra no spioradail, a dhreuchd a thoirt seachad leis a" Chruthaiche an-iochdmhor a chruthaich e.
  
  Chaidh latha eile seachad agus dh' fhan e gun mhothachadh, agus b' e sin am priomh sgil a bh' aige 'na uile shaothair. Chuir Peter Marduk, aig aois seachdad "s a h-ochd, a cheann air an duilleag dhonn gus beagan cadal fhaighinn fhad "s a bha e a" feitheamh latha eile airson a dhol seachad air. Cha do chuir am fàileadh dragh air. Bha na faireachdainnean aige ro-roghnach don fhìor cheann; aon de na beannachdan sin air an robh e mallaichte nuair nach d' fhuair e sròn. Nuair a bha e airson lorg a dhèanamh air fàileadh, bha am fàileadh aige coltach ri cearban. Air an làimh eile, bha comas aige a chaochladh a chleachdadh. Seo mar a rinn e a-nis.
  
  A" cur dheth a fhàileadh, chuir e suil air a chluasan, ag èisteachd ri fuaim sam bith nach àbhaist a chluinntinn fhad "s a bha e na chadal. Gu fortanach, às deidh còrr is dà latha slàn de bhith na dhùisg, dhùin am bodach a shùilean - a shùilean gu math àbhaisteach. Bho astar, chluinneadh e cuibhlichean na cairt ag èirigh fo chuideam na dinneir ann an Uàrd B dìreach mus do thòisich uairean tadhail. Le bhith a" call mothachaidh dh" fhàg e dall agus sèimh e, an dòchas cadal gun bhruadar gus an tug a ghnìomh air a dhol suas agus coileanadh a-rithist.
  
  
  * * *
  
  
  "Tha mi cho sgìth," thuirt Nina ri Sister Marx. Bha a" bhanaltram òg air dleasdanas na h-oidhche. Bhon a bha i air coinneachadh ris an Dr. Nina Gould thairis air an dà latha a dh" fhalbh, bha i air beagan de na dòighean gaoil aice a leigeil sìos agus air co-fhaireachdainn nas proifeiseanta a nochdadh don neach-eachdraidh tinn.
  
  "Tha sgìths mar phàirt den ghalar, an Dr Gould," thuirt i le co-fhaireachdainn ri Nina, ag atharrachadh a cluasagan.
  
  "Tha fios agam, ach chan eil mi air a bhith a" faireachdainn cho sgìth bho chaidh gabhail rium. An tug iad sedative dhomh?"
  
  "Leig leam fhaicinn," mhol Sister Marks. Tharraing i clàr meidigeach Nina a-mach às an t-slot aig bonn na leapa agus thionndaidh i gu slaodach tro na duilleagan. Rinn a sùilean gorma sganadh air na drogaichean a chaidh a thoirt seachad thairis air an dà uair dheug a dh" fhalbh, agus an uairsin chrath i a ceann gu slaodach. "Chan eil, an Dr Gould. Chan eil mi a" faicinn dad an seo ach cungaidh-leigheis gnàthach anns an IV agad. Gu dearbh, chan eil sedatives ann. A bheil thu nad chadal?"
  
  Thug Marlene Marks gu socair làmh Nina agus thug i sùil air na comharran deatamach aice. "Tha do chuisle gu math lag. Leig leam sùil a thoirt air do chuideam-fala."
  
  "O mo Dhia, tha mi a" faireachdainn mar nach urrainn dhomh mo làmhan a thogail, Sister Marx," rinn Nina osnaich gu mòr. "Tha e a" faireachdainn mar..." Cha robh dòigh mhath aice air faighneachd, ach mar thoradh air na comharran, bha i a" faireachdainn mar gum feumadh i. "An robh thu riamh air Roofie?"
  
  A" coimhead rud beag draghail gun robh fios aig Nina cò ris a bha e coltach a bhith fo bhuaidh Rohypnol, chrath a" bhanaltram a ceann a-rithist. "Chan eil, ach tha deagh bheachd agam dè a bhios droga mar seo a" dèanamh don t-siostam nearbhach meadhanach. An e seo na tha thu a" faireachdainn?"
  
  Chrath Nina, a-nis cha mhòr gun urrainn dhi a sùilean fhosgladh. Bha an t-eagal air Banaltram Marks a bhith a" faicinn gun robh bruthadh-fala Nina gu math ìosal, a" tuiteam ann an dòigh a bha gu tur an-aghaidh an prognosis a bh" aice roimhe. "Tha mo chorp mar innean, Marlene," thuirt Nina gu sàmhach.
  
  "Fuirich, an Dr Gould," thuirt a "bhanaltram gu h-èiginneach, a" feuchainn ri bruidhinn gu sgiobalta agus gu làidir gus inntinn Nina a dhùsgadh fhad "s a bha i a" ruith gus fios a chuir gu a co-obraichean. Nam measg bha an t-Oll. Eduard Fritz, an dotair a dhèilig ri fireannach òg a chaidh a leigeil a-steach dà oidhche às deidh sin le uillt aig an dàrna ìre.
  
  "Dr Fritz!" Ghairm Banaltram Marks tòna nach cuireadh eagal air euslaintich eile, ach a bheireadh ìre èiginneach don luchd-obrach meidigeach. " Tha cuideam fala an Dotair Gould a" tuiteam gu sgiobalta agus tha e duilich dhomh a cumail mothachail! "
  
  Rinn an sgioba cabhag gu Nina agus dhùin iad na cùirtearan. Chuir an luchd-amhairc iongnadh air mar a thuirt an luchd-obrach ris a" bhoireannach bheag a bha a" fuireach san t-seòmar dhùbailte leis fhèin. Cha robh leithid de ghnìomhachd air a bhith ann rè uairean tadhail airson ùine mhòr , agus bha mòran de luchd-tadhail agus euslaintich a" feitheamh gus dèanamh cinnteach gu robh an t-euslainteach ceart gu leòr.
  
  "Tha seo a" coimhead coltach ri rudeigin a-mach à Grey's Anatomy, "chuala Sister Marks neach-tadhail ag innse don duine aice agus i a" ruith seachad leis na cungaidhean a dh "iarr an Dr Fritz. Ach b' e a h-uile rud a bha fo chùram Marks a bhith a' faighinn an Dotair Gould air ais mus do bhris i sìos gu tur. Fichead mionaid às deidh sin dhealaich iad na cùirtearan a-rithist, a" bruidhinn ann an ciabhagan gàire. Leis an abairt air an aghaidhean, bha fios aig daoine a bha a" dol seachad gu robh suidheachadh an euslaintich air socrachadh agus bha e air ais anns an àile bheothail a bha mar as trice co-cheangailte ris an àm seo den oidhche san ospadal.
  
  "Tapadh le Dia b" urrainn dhuinn a shàbhaladh, "thuirt Sister Marks anail, a" lùbadh an aghaidh an deasg aghaidh gus sip cofaidh a ghabhail. Beag air bheag, thòisich luchd-tadhail air an uàrd fhàgail, a 'leigeil soraidh slàn le an luchd-gràidh a bha sa phrìosan gus amàireach. Mean air mhean dh"fhàs na tallachan na bu shàmhaiche leis gu robh ceumannan-coise agus tònaichean siùbhlach a" dol sìos gu neoni. Dhan mhòr-chuid den luchd-obrach bha e na fhaochadh beagan fois fhaighinn ro chuairtean deireannach an fheasgair.
  
  "Sàr obair, Sister Marx," rinn an Dr Fritz gàire. Is ann ainneamh a rinn an duine gàire, eadhon aig na h-amannan as fheàrr. Mar thoradh air an sin, bha fios aice gum biodh na faclan aige blasda.
  
  "Tapadh leat, a dhotair," fhreagair i gu modhail.
  
  "Gu dearbh, mura robh thu air freagairt sa bhad, is dòcha gum biodh sinn air an Dr Gould a chall a-nochd. Tha eagal orm gu bheil an suidheachadh aice nas cunnartaiche na tha a bith-eòlas a" nochdadh. Feumaidh mi aideachadh gun robh mi troimh-chèile le seo. A bheil thu ag ràdh gu robh an sealladh aice air a lagachadh?"
  
  "Tha, dotair. Ghearain i gun robh an sealladh aice doilleir gus an-raoir nuair a chleachd i na faclan "go dall" gu dìreach. Ach cha robh e comasach dhomh comhairle sam bith a thoirt dhi, leis nach eil fios agam dè a dh" fhaodadh a bhith ag adhbhrachadh seo, ach a-mhàin an dìth dìonachd a tha follaiseach, "mhol Sister Marks.
  
  "Sin a tha a" còrdadh rium mu do dheidhinn, a Mharlene," thuirt e. Cha robh e a" gàireachdainn, ach bha an aithris aige spèis a dh" aindeoin sin. "Tha fios agad air d" àite. Cha leig thu ort gur e dotair a th" annad agus na leig leat fhèin innse dha euslaintich dè tha thu a" smaoineachadh a tha a" cur dragh orra. Bidh thu ga fhàgail aig na proifeiseantaich, agus is e rud math a tha sin. Le sealladh mar sin, thèid thu fada fo m" fhaire."
  
  An dòchas nach robh an Dr. Hilt air a giùlan a bh' aice roimhe a chur an cèill, cha do rinn Marlene ach gàire, ach thòisich a cridhe air a dhol gu fiadhaich le moit le cead an Dr Fritz. Bha e air aon de na prìomh eòlaichean ann an raon farsaing-speactram diagnosachd, a 'còmhdach diofar raointean meidigeach, ach aig an aon àm dh'fhuirich e iriosal lighiche agus comhairliche. A' beachdachadh air na choilean e na dhreuchd, bha an Dr Fritz gu math òg. Tràth anns na ceathradan aige, bha e mar-thà na ùghdar air grunn artaigilean a choisinn duaisean agus bha e na òraidiche air feadh an t-saoghail rè a shabaid. Bha a" mhòr-chuid de luchd-saidheans meidigeach a" cur luach mòr air a bheachd, gu sònraichte banaltraman àbhaisteach leithid Marlene Marks, a bha dìreach air crìoch a chuir air an inntearnas aice.
  
  Bha e fìor. Bha fios aig Marlene air an àite aice ri thaobh. Ge bith dè cho seòlta no gnèitheach a bha aithris an Dotair Fritz, bha fios aice dè bha e a" ciallachadh. Ach, bha mòran de luchd-obrach boireann eile ann nach tuigeadh a chiall cho math. Dhaibhsan, bha a chumhachd fèin-thoileil, co dhiubh a bha e airidh air an rìgh-chathair no nach robh. Bha iad ga fhaicinn mar misogynist an dà chuid san àite-obrach agus sa chomann-shòisealta, gu tric a" bruidhinn air a ghnèitheas. Ach cha tug e aire sam bith dhaibh. Bha e dìreach ag innse na tha follaiseach. Bha fios aige na b" fheàrr agus cha robh iad uidheamaichte airson breithneachadh a dhèanamh sa bhad. Mar sin, cha robh còir aca am beachdan a chur an cèill, co-dhiùbh nuair a bha e mar fhiachaibh air sin a dhèanamh ceart.
  
  "Coimhead nas beò, Marx," thuirt fear de na h-òrdughan, a" dol seachad.
  
  "Carson? Dè tha dol?" dh'fhaighnich i, sùilean farsaing. Mar as trice bhiodh i ag ùrnaigh airson beagan gnìomhachd tron ghluasad oidhche, ach bha Marlene air cuideam gu leòr fhulang airson aon oidhche mu thràth.
  
  "Gluaisidh sinn Freddy Krueger gu boireannach Chernobyl," fhreagair e, a" gluasad oirre tòiseachadh air an leabaidh ullachadh airson a ghluasad.
  
  "Hey, seall beagan spèis don ghille bochd, amadan," thuirt i ris an neach òrdail, a bha dìreach a "gàireachdainn leis a" sgàineadh aice. "Is e mac cuideigin a th" ann, fhios agad!"
  
  Dh" fhosgail i an leabaidh don neach-còmhnaidh ùr don t-solas fann, aonaranach os cionn na leapa. A" tarraing air ais na plaideachan agus an duilleag àrd gus an do chruthaich iad triantan grinn, mura biodh ann ach airson mionaid, bha Marlene a" cnuasachadh mu mar a thachair don òganach bhochd a chaill a" mhòr-chuid de na feartan aige, gun luaidh air a chomasan mar thoradh air droch mhilleadh neoni. Ghluais an Dotair Gould gu pàirt dhorcha den t-seòmar beagan throighean air falbh, a' leigeil air gun robh e fois gu leòr airson atharrachadh.
  
  Lìbhrig iad an t-euslainteach ùr le glè bheag de bhuaireadh agus ghluais iad e gu leabaidh ùr, taingeil nach do dhùisg e bho rud a bhiodh gun teagamh air a bhith na phian do-ruigsinneach fhad "s a bha iad ga làimhseachadh. Dh'fhalbh iad gu sàmhach cho luath 's a shocraich e, agus anns an làr ìseal bha iad a' cadal a cheart cho làidir, 's iad nan cunnart a bha faisg air làimh.
  
  
  Caibideil 6 - Dileab anns an Luftwaffe
  
  
  "O mo Dhia, Schmidt! Is mise an ceannard, neach-sgrùdaidh òrdugh Luftwaffe! Rinn Harold Meyer sgreuchail ann an àm ainneamh de chall smachd. "Bidh an luchd-naidheachd seo airson faighinn a-mach carson a chleachd am pìleat a bha a dhìth aon de na jets sabaid againn gun chead bhon oifis agam no bho Cho-òrdan Co-obrachaidh Bundeswehr! Agus tha mi dìreach ag ionnsachadh gun deach am fuselage a lorg leis na daoine againn fhìn - agus falaichte?"
  
  Chrath Gerhard Schmidt, an dàrna fear as sine, agus choimhead e air aodann dearg a cheannard. Cha robh Lieutenant Seanalair Harold Mayer mar aon airson smachd a chall air na faireachdainnean aige. Bha an sealladh a nochd ro Schmidt gu math annasach, ach thuig e gu tur carson a ghabh Meyer mar a rinn e. B" e cùis uamhasach a bha seo, agus cha b" fhada gus an d" fhuair cuid de neach-naidheachd neònach an fhìrinn a-mach mun phìleat a theich, am fear a theich leis fhèin ann am fear de na plèanaichean millean-euro aca.
  
  "An deach am pìleat Lö Venhagen a lorg fhathast?" dh'iarr e air Schmidt, oifigear a bha mì-shealbhach a bhith air a chur an dreuchd, an naidheachd uabhasach innse dha.
  
  "Chan eil. Cha deach corp sam bith a lorg san t-sealladh, a tha gar toirt gu bhith a" creidsinn gu bheil e fhathast beò, "fhreagair Schmidt gu smaoineachail. "Ach feumaidh tu cuideachd cuimhneachadh gum faodadh e a bhith air bàsachadh san tubaist. Dh" fhaodadh an spreadhadh a chorp, Harold a sgrios."
  
  "'S e a h-uile còmhradh seo mu 'dh' fhaodadh 'agus' 's dòcha gum feum mi' an rud as motha a tha a' cur dragh orm. 'S e an rud a tha a' cur dragh ormsa cho mì-chinnteach 's a thàinig a' chùis seo gu lèir, gun luaidh air gu bheil daoine ann an cuid de na sguadranan againn. Airson a' chiad uair nam chùrsa-beatha, tha mi a' faireachdainn iomagaineach," dh'aidich Mayer agus e mu dheireadh a' suidhe sìos airson mionaid a' smaoineachadh beagan. na aghaidh a fho-cheannard Chaidh mionaid seachad mus do rinn Meyer a cho-dhùnadh deireannach. "Schmidt..."
  
  "Tha, sir?" Fhreagair Schmidt gu sgiobalta, ag iarraidh faighinn a-mach ciamar a shàbhaileadh an ceannard iad uile bho nàire.
  
  "Thoir leat triùir fhireannach anns a bheil earbsa agad. Tha feum agam air daoine sgairteil le brains agus brawn, a charaid. Fir mar thusa. Feumaidh iad an trioblaid anns a bheil sinn a thuigsinn. Is e trom-laighe PR a tha seo a" feitheamh ri tachairt. Bidh mi fhèin - agus is dòcha thusa cuideachd - dualtach a bhith air mo losgadh ma thèid na chaidh aig a" char as lugha seo air a dhèanamh fo ar sròin a-mach, "thuirt Meyer, a" diùltadh cuspair a-rithist.
  
  "Agus am feum thu sinn a lorg?" - Dh'fhaighnich Schmidt.
  
  "Tha. Agus tha fios agad dè a nì thu ma lorgas tu e. Cleachd do roghainn fhèin. Ma tha thu ag iarraidh, ceasnaich e gus faighinn a-mach dè an cuthach a thug air a" mhisneachd gòrach seo - tha fios agad dè na bha e an dùil," mhol Mayer. Lean e air adhart, a 'socrachadh a smiogaid air a làmhan fillte. "Ach Schmidt, ma bheir e eadhon anail ceàrr, tilg a-mach e. Às deidh na h-uile, is e saighdearan a th 'annainn, chan e nannies no saidhgeòlaichean. Tha mathas coitcheann an Luftwaffe tòrr nas cudromaiche na aon amadan maniacal le rudeigin ri dhearbhadh, fhios agad?"
  
  "Gu tur," dh" aontaich Schmidt. Cha b' e a mhain gu'n robh e a' còrdadh ris a cheannard, bha e dileas den aon bheachd. Bha an dithis aca air a dhol tro bhliadhnaichean de dheuchainnean agus de thrèanadh ann am Buidheann Adhair na Gearmailt, gun a bhith air an sgrios le pìleat snotty. Mar thoradh air an sin, bha Schmidt air bhioran gu dìomhair mun mhisean a chaidh a shònrachadh dha. Shlaod e a làmhan air a shliasaid agus sheas e. "Deiseil. Thoir dhomh trì làithean airson mo thriùir a chruinneachadh, agus às deidh sin bheir sinn cunntas dhut gach latha."
  
  Chrath Meyer, gu h-obann a" faireachdainn faochadh bho bhith a" co-obrachadh le neach den aon seòrsa inntinn. Chuir Schmidt air a chaip agus chuir e fàilte gu deas-ghnàthach, le gàire. "Is e sin, ma bheir e cho fada dhuinn an duilgheadas seo fhuasgladh."
  
  "Tha sinn an dòchas gur e a" chiad teachdaireachd an tè mu dheireadh," fhreagair Meyer.
  
  "Cumaidh sinn fios," gheall Schmidt agus e a "fàgail na h-oifis, a" fàgail Meyer a "faireachdainn faochadh mòr.
  
  
  * * *
  
  
  Cho luath "s a thagh Schmidt an triùir fhireannach aige, thug e fiosrachadh dhaibh fo stiùir gnìomhachd dìomhair. Feumaidh iad fiosrachadh mun mhisean seo fhalach bho gach neach eile, an teaghlaichean agus an co-obraichean nam measg. Ann an dòigh gu math dòigheil, rinn an t-oifigear cinnteach gu robh na fir aige a 'tuigsinn gur e fìor chlaonadh dòigh a' mhisean. Thagh e triùir fhireannach macanta, tuigseach de dhiofar ìrean bho dhiofar aonadan sabaid. Sin a h-uile rud a bha a dhìth air. Cha do chuir e dragh air mion-fhiosrachadh.
  
  "Mar sin, a dhaoine uaisle, a bheil thu a 'gabhail ris no a' diùltadh?" dh'fhaighnich e mu dheireadh bhon podium gluasadach aige a bha na shuidhe air lòchrain saimeant anns a' bhàgh càraidh aig a' bhonn. Bha an abairt chruaidh air aodann agus an t-sàmhchair às deidh sin a" nochdadh nàdar cudthromach na h-obrach. "Thig a ghillean, chan e moladh pòsaidh a tha seo! Seadh no chan eil! Is e misean sìmplidh a th" ann - lorg agus sgrios an luchag anns a" bhiona cruithneachd againn, a ghillean."
  
  "Tha mi a-staigh".
  
  "Ah, dana Himmelfarb! Bha fios agam gun do thagh mi an duine ceart nuair a thagh mi thu, "thuirt Schmidt, a" cleachdadh cùl-inntinn gus an dithis eile a phutadh. Mar thoradh air cho tric sa bha cuideam co-aoisean, shoirbhich leis mu dheireadh. Goirid às deidh sin, bhriog am ball ruadh leis an t-ainm Kol air a shàilean anns an dòigh àbhaisteach aige. Gu nàdarra, bha aig an fhear mu dheireadh, Werner, ri toirt a-steach. Bha e leisg, ach a-mhàin air sgàth 's gu robh e an dùil beagan cluich ann an Dillenburg thairis air na trì latha a tha romhainn, agus turas beag Schmidt air stad a chuir air na planaichean aige.
  
  "Rachamaid a" faighinn a" bhileag bheag seo," thuirt e gu suarach. "Bhuail mi e dà uair aig blackjack air a" mhìos a chaidh agus tha fiachan de € 137 orm fhathast.
  
  Rinn a dhà cho-obraiche gàire. Bha Schmidt toilichte.
  
  "Tapadh leibh airson an ùine agus an eòlas agad a chuir gu saor-thoileach, a ghillean. Leig leam am fiosrachadh fhaighinn a-nochd agus bidh na ciad òrdughan agad deiseil ro Dhimàirt. air a losgadh."
  
  
  Caibideil 7 - Coinneachadh ris a' Mharbhadair
  
  
  Choinnich an t-sealladh fuar, dubh de shùilean gun ghluasad ri Nina agus i mean air mhean a-mach às a cadal sona. An turas seo cha robh i air a cràdh le trom-laighe, ach, a dh'aindeoin sin, dhùisg i bhon t-sealladh uabhasach seo. Bhuail i nuair a thàinig na sgoilearan dorcha na sùilean fala gu buil a bha i a" smaoineachadh a chaill i na bruadar.
  
  O Dhia, rinn i beul na shealladh.
  
  Fhreagair e le rud a dh" fhaodadh a bhith na ghàire nam biodh fèithean na h-aodainn air fhàgail, ach cha robh i a" faicinn ach a sùilean a" cromadh le aithne chàirdeil. Chrath e gu modhail.
  
  "Hello," thug Nina oirre fhèin a ràdh, ged nach robh i deònach bruidhinn. Bha gràin aice oirre fhèin airson a bhith an dòchas gu sàmhach gun robh an t-euslainteach gun cainnt, dìreach airson gum biodh i air fhàgail leatha fhèin. Às deidh na h-uile, bha i dìreach a 'cur fàilte air le sgeadachadh. Leis an uabhas a th" oirre, fhreagair e ann an uisge-beatha cruaidh. "Halò. Tha mi duilich gun do chuir mi eagal ort. Bha mi dìreach a" smaoineachadh nach dùisg mi a-rithist."
  
  An turas seo rinn Nina gàire gun èigneachadh moralta. "Is mise Nina."
  
  "Tha e math do choinneachadh, a Nina. Tha mi duilich ... tha e duilich bruidhinn," ghabh e a leisgeul.
  
  "Na gabh dragh. Na bruidhinn ma tha e air a ghoirteachadh."
  
  "Tha mi a" guidhe gun tèid a ghoirteachadh. Ach bha m" aghaidh dìreach a" dol gun smal. Tha e a" faireachdainn mar..."
  
  Ghabh e anail domhainn, agus chunnaic Nina bròn mòr na sùilean dorcha. Gu h-obann, ghabh a cridhe truas ris an duine aig an robh craiceann leaghte, ach cha bu dàna leatha bruidhinn a‑nis. Bha i airson leigeil leis crìoch a chuir air na bha e airson a ràdh.
  
  "Tha e a" faireachdainn mar gu bheil aodann cuideigin eile orm. " Bha e a" strì leis na faclan aige, na faireachdainnean aige ann an buaireadh. "Dìreach an craiceann marbh seo. Is e dìreach an iollachd seo a th" ann, mar nuair a chuireas tu suathadh air aodann cuideigin eile, eil fhios agad? Tha e coltach ri masg."
  
  Nuair a bha e a" bruidhinn, smaoinich Nina air a fhulangas, agus thug seo oirre an truaghan a bh" aice roimhe a thrèigsinn nuair a bha i airson gum biodh e na thosd airson a comhfhurtachd fhèin. Smaoinich i air a h-uile dad a thuirt e rithe agus chuir i i fhèin na àite. Dè cho uamhasach feumaidh e a bhith! Ach a dh'aindeoin dè an fhìrinn a bh 'ann de dh' fhulangas agus easbhaidhean do-sheachanta, bha i airson deagh thòn a chumail.
  
  "Tha mi cinnteach gum fàs e nas fheàrr, gu sònraichte leis an stuth-leigheis a bheir iad dhuinn," rinn i osna. "Tha e na iongnadh dhomh gun urrainn dhomh a bhith a" faireachdainn mo bhoc air cathair an taigh-beag. "
  
  Bha a suilean a' caolachadh 's a' priobadh a-rithist, agus chaidh cuibhle ruitheamach a-mach às an esophagus aige, air an robh fios aice a-nis gur e gàire a bh' ann, ged nach robh sgeul air air a' chòrr de a h-aodann. "Mar nuair a thuiteas tu nad chadal air do làimh," thuirt e.
  
  Thug Nina aire dha le cead cinnteach. "Deas".
  
  Chaidh uàrd an ospadail timcheall air an dà neach-eòlais ùr, a" dèanamh cuairtean maidne agus a" lìbhrigeadh treallaich bracaist. Bha Nina a" faighneachd càite an robh Banaltram Barken, ach cha tuirt i dad nuair a chaidh an Dr Fritz a-steach don t-seòmar, agus an uairsin dithis choigreach ann an èideadh proifeasanta agus Nurse Marks faisg air an t-sàil. Thionndaidh na coigrich a-mach gu bhith nan luchd-rianachd ospadail, aon fhear agus aon bhoireannach.
  
  "Madainn mhath, an Dr Gould," rinn an Dr Fritz gàire, ach stiùir e an sgioba aige gu euslainteach eile. Rinn piuthar Marx gàire gu sgiobalta air Nina mus do thill i gu a h-obair. Tharraing iad na cùirtearan tiugh uaine agus chluinneadh i an luchd-obrach a" bruidhinn ris an euslainteach ùr ann an guthan a bha caran sàmhach, is dòcha air a sgàth.
  
  Rinn Nina gàire leis na ceistean neo-sheasmhach aca. Is gann a b" urrainn don ghille bochd a bhriathran fhuaimneachadh gu ceart! Ach, bha i comasach air cluinntinn gu leòr gus fios a bhith aige nach robh cuimhne aig an euslainteach air ainm fhèin agus gur e itealaich an aon rud a chuimhnich e mus deach e na theine.
  
  "Ach thàinig thu a" ruith an seo fhathast na theine!" - Dh'innis an Dotair Fritz dha.
  
  "Chan eil cuimhne agam air sin," fhreagair an duine.
  
  Dhùin Nina a sùilean lag gus a h-èisteachd a gheurachadh. Chuala i an dotair ag ràdh, "Thug a" bhanaltram agam do wallet fhad "s a bha thu air do shàrachadh. Bhon rud as urrainn dhuinn innse bho na tha air fhàgail de charred, tha thu seachd bliadhna fichead a dh'aois agus à Dillenburg. Gu mì-fhortanach, tha d" ainm air a" chairt air a sgrios, agus mar sin chan urrainn dhuinn dearbhadh cò thu no cò ris am bu chòir dhuinn fios a chuir mun làimhseachadh agad agus an leithid. O, mo Dhia! Is gann gun do shàbhail iad a bheatha, agus tha a" chiad chòmhradh a th" aca ris mu dheidhinn mion-chunntasan ionmhais! Mar as trice!
  
  "I-Chan eil fios agam dè an t-ainm a th" orm, an Dotair. Tha fios agam eadhon nas lugha mu na thachair dhomh." Bha stad fada ann, agus cha chuala Nina dad gus an do dhealaich na cùirtearan a-rithist agus thàinig an dà bhiùrocrat a-mach. Nuair a bha iad a" dol seachad, chuir Nina iongnadh air aon abairt a chluinntinn ris an fhear eile, "Chan urrainn dhuinn an sgeidse fhoillseachadh air na naidheachdan nas motha. Chan eil aodann fuilteach aige a tha aithnichte."
  
  Cha b' urrainn dhi a chuideachadh ach a dhìon. "Hey!"
  
  Coltach ri sycophants math, stad iad agus rinn iad gàire milis air an neach-saidheans ainmeil, ach chuir na thuirt i na gàire meallta às an aghaidhean. "Co-dhiù tha aon aghaidh aig an duine seo, chan e dhà. Sabhailt?"
  
  Gun fhacal a ràdh, dh"fhalbh an dithis luchd-reic peann le nàire fhad "s a bha Nina a" deàrrsadh orra le mala àrd. Phut i gu pròiseil, gu sàmhach ag ràdh: "Agus ann an Gearmailtis foirfe, bitches."
  
  "Feumaidh mi aideachadh gur e fìor Ghearmailteach a bh" ann, gu sònraichte dha Albannach." Rinn an Dr Fritz gàire nuair a rinn e inntrigeadh ann am faidhle sgiobachd an fhir òig. Dh" aithnich an dà chuid euslainteach an uillt agus Marks Banaltram còmhstri an neach-eachdraidh brash le òrdagan suas, a thug air Nina a bhith a" faireachdainn mar a seann fhèin a-rithist.
  
  Ghairm Nina Sister Marks nas fhaisge, a" dèanamh cinnteach gu robh fios aig a" bhoireannach òg gu robh rudeigin seòlta aice ri roinn. Thug an Dr Fritz sùil air an dithis bhoireannach, agus e fo amharas gu robh cùis air choireigin air am bu chòir innse dha.
  
  "A mhnathan, cha bhith mi fada. Leig leam dìreach ar n-euslainteach a dhèanamh nas comhfhurtail. " A" tionndadh gu euslainteach an allt, thuirt e, "A charaid, feumaidh sinn an t-ainm innse dhut san eadar-ama, nach eil thu a" smaoineachadh sin? "
  
  "Dè mu dheidhinn Sam?" - mhol an t-euslainteach.
  
  Chaidh stamag Nina sìos. Feumaidh mi fios a chuir gu Sam fhathast. No eadhon dìreach Detlef.
  
  " De tha 'chùis, an Dr. Gould?" - dh'fhaighnich Marlene.
  
  "Hmm, chan eil fhios agam cò eile a dh" innseas mi no a bheil seo eadhon iomchaidh, ach," thuirt i gu dùrachdach, "tha mi a" smaoineachadh gu bheil mi a "call mo fhradharc!"
  
  "Tha mi cinnteach gur e dìreach fo-thoradh de radia a th" ann..." Dh" fheuch Marlene, ach rug Nina air a làmh gu teann mar ghearan.
  
  "Èist! Ma chleachdas aon neach-obrach eile san ospadal seo rèididheachd mar leisgeul an àite rudeigin a dhèanamh mu mo shùilean, tòisichidh mi aimhreit. Tha thu a 'tuigsinn?" Rinn i gàire gu mì-fhoighidneach. "Mas e do thoil e. MAS E DO THOIL E. Dèan rudeigin mu mo shùilean. Sgrùdadh. Rud sam bith. Tha mi ag innse dhut, tha mi a" dol dall, fhad "s a thug Sister Barken cinnteach dhomh gu robh mi a" fàs nas fheàrr! "
  
  Dh'èist an Dr Fritz ri gearan Nina. Chuir e am peann na phòcaid agus, le sùil mhisneachail air an euslainteach ris an canadh e Sam an-diugh, dh'fhàg e e.
  
  "Dr. Gould, am faic thu m" aodann no dìreach dealbh mo chinn?"
  
  "An dà chuid, ach chan urrainn dhomh dath do shùilean a dhearbhadh, mar eisimpleir. Roimhe sin, bha a h-uile dad neo-shoilleir, ach a-nis tha e do-dhèanta dad fhaicinn nas fhaide na fad gàirdean, "fhreagair Nina. "B" àbhaist dhomh a bhith faicinn..." Cha robh i airson an t-euslainteach ùr a ghairm leis an ainm a thagh e, ach b" fheudar dhi: "...sùilean Sam, eadhon dath pinc nan gealaichean a shùilean, Dotair. Bha seo gu litireil uair a thìde air ais. A-nis chan urrainn dhomh dad aithneachadh."
  
  "Dh" innis Banaltram Barken an fhìrinn dhut," thuirt e, a" toirt a-mach peann aotrom agus a" dealachadh sùilean Nina le a làmh chlì le miotag. "Bidh thu a" slànachadh gu math luath, cha mhòr gu mì-nàdarrach. " Leig e sìos a h-aodann cha mhòr neo-thorrach ri a h-aghaidh gus freagairt nan sgoilearan aice a dhearbhadh nuair a bhuail i.
  
  "Tha mi gad fhaicinn!" - dh'èigh i. "Tha mi gad fhaicinn soilleir mar latha. A h-uile lochdan. Eadhon an connlach air d"aghaidh a sheallas a-mach às do phòlaichean."
  
  Nuair a bha e duilich, choimhead e air a" bhanaltram air taobh eile leabaidh Nina. Bha a h-aodann làn de dhragh. "Ruith sinn deuchainnean fala nas fhaide air adhart an-diugh. A phiuthar Marx, ullaich na toraidhean dhòmhsa a-màireach."
  
  "Càit a bheil Sister Barken?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Chan eil i air dleasdanas gu Dihaoine, ach tha mi cinnteach gun urrainn do bhanaltram gealltanach mar Miss Marks aire a thoirt dha, ceart?" Chrath a" bhanaltram òg gu dùrachdach.
  
  
  * * *
  
  
  Aon uair 's gun do chrìochnaich uairean tadhail an fheasgair, bha a' mhòr-chuid den luchd-obrach trang ag ullachadh euslaintich airson an leabaidh, ach bha an Dr Fritz air sedative a thoirt don Dr. Nina Gould roimhe gus dèanamh cinnteach gum faigheadh i oidhche mhath de chadal. Bha i air a bhith gu math troimh-chèile fad an latha, ag obair ann an dòigh eadar-dhealaichte seach an àbhaist air sgàth 's gun robh an sealladh aice a' crìonadh. Gu neo-àbhaisteach, bha i glèidhte agus beagan sullen, mar a bhiodh dùil. Nuair a chaidh an solas a-mach, bha i luath na cadal.
  
  Ro 3:20m, bha eadhon na còmhraidhean muffled eadar na banaltraman luchd-obrach oidhche air sgur, iad uile a" strì le diofar bhuillean de leamhachadh agus cumhachd sàmhchair. Dh" obraich banaltram Marks gluasad a bharrachd, a" caitheamh a h-ùine shaor air na meadhanan sòisealta. Tha e duilich gun deach a casg gu proifeasanta bho bhith a" foillseachadh aideachadh a bana-ghaisgeach, an Dotair Gould. Bha i cinnteach gun dèanadh e eud air na buffs eachdraidh agus luchd-leantainn an Dàrna Cogaidh am measg a caraidean air-loidhne, ach gu mì-fhortanach, bha aice ri na naidheachdan iongantach a chumail rithe fhèin.
  
  Thàinig fuaim beag plopping ceumannan gallop sìos an trannsa mus do choimhead Marlene suas gus aon de na banaltraman air a" chiad làr fhaicinn a "reubadh a dh" ionnsaigh stèisean nan nursaichean. Ruith an dorsair gun luach às a dhèidh. Bha an dithis fhireannach air uabhas a chuir air aghaidhean, ag iarraidh gu fiadhaich air na banaltraman dùnadh mus ruigeadh iad.
  
  A-mach às an anail, stad an dithis fhireannach aig doras na h-oifis, far an robh Marlene agus banaltram eile a 'feitheamh ri mìneachadh airson an giùlan neònach.
  
  "Tha siud," thòisich an dorsair an toiseach, "tha fear-brathaidh air a" chiad làr, agus tha e a" dìreadh an t-teine fhad "s a tha sinn a" bruidhinn."
  
  "Mar sin, cuir fios gu tèarainteachd," thuirt Marlene, a "cur iongnadh air nach robh iad comasach air dèiligeadh ris a" chunnart tèarainteachd. "Ma tha thu an amharas gu bheil cuideigin na chunnart do luchd-obrach agus euslaintich, biodh fios agad gu bheil thu..."
  
  "Èist, a Mhàiri!" Lean an t-òrdail direach ris a' mhnaoi òig, a' feadaireachd gu magadh 'na cluais cho sàmhach 's a b' urrainn e. "Tha an dà oifigear tèarainteachd marbh!"
  
  Chrath an dorsair gu fiadhaich. "Tha seo fìor! Cuir fios gu na poileis. A-nis! Mus tig e an seo!"
  
  "Dè mu dheidhinn an luchd-obrach air an dàrna làr?" dh'fhaighnich i, gu fiadhaich a' feuchainn ris an loidhne a lorg bhon neach-fàilte. Chrath an dithis fhear. Bha eagal air Marlene a bhith a" faighinn a-mach gun robh an suidse a" sèideadh gu leantainneach. Bha seo a" ciallachadh gun robh cus ghairmean ri làimhseachadh no gun robh an siostam lochtach.
  
  "Chan urrainn dhomh na prìomh loidhnichean a ghlacadh!" - dh'èigh i gu cruaidh. "Mo Dhia! Chan eil fios aig duine gu bheil duilgheadasan ann. Feumaidh sinn rabhadh a thoirt dhaibh!" Chleachd Marlene am fòn cealla aice gus fios a chuir gu Dr Hilt air a fòn cealla pearsanta. "Dotair a" làimhseachadh?" thuirt i, a sùilean farsaing fhad "s a bha na fir iomagaineach an-còmhnaidh a" cumail sùil air an fhigear a chunnaic iad a "tighinn suas an teicheadh teine.
  
  "Bidh e feargach gun do ghairm thu e air a" fòn-làimhe aige, "thug an t-òrdugh rabhadh.
  
  "Cò air a tha dragh? Gus am faigh i thuige, Victor! " rinn banaltram eile gearan. Lean i an deise, a 'cleachdadh a fòn cealla gus fios a chuir gu na poileis ionadail fhad' sa bha Marlene a 'fònadh àireamh an Dotair Hilt a-rithist.
  
  "Chan eil e a" freagairt," thuirt i. "Bidh e a" gairm, ach chan eil post-gutha ann nas motha. "
  
  "Sgoinneil! Agus tha na fònaichean againn anns na lockers fucking againn!" bha am fear òrdail, Victor, a" magadh air gun dòchas, a" ruith mheoirean frionasach tro fhalt. Aig a' chùl, chuala iad banaltram eile a' bruidhinn ris na poileis. Chuir i am fòn air ciste an òrdail.
  
  "Seo!" - dh'iarr i. "Innis dhaibh am mion-fhiosrachadh. Tha iad a" cur dà chàr."
  
  Mhìnich Victor an suidheachadh don ghnìomhaiche èiginn, a chuir càraichean faire air falbh. Dh" fhuirich e an uairsin air an loidhne fhad "s a chùm i oirre a" faighinn barrachd fiosrachaidh bhuaithe agus ga rèidio gu na càraichean faire agus iad a" reubadh gu Ospadal Heidelberg.
  
  
  Caibideil 8 - Tha e spòrsail agus geamannan gus ...
  
  
  "Zigzag! Tha feum agam air dùbhlan! " beuc boireannach àrd, ro-throm nuair a thòisich Sam air ruith air falbh bhon bhòrd. Bha Perdue ro mhisg airson a bhith fo chùram agus e a" coimhead Sam a" feuchainn ri geall a bhuannachadh nach b" urrainn nighean chruaidh le sgian a shàthadh. Mun cuairt orra, chruthaich an luchd-òl a bha faisg air làimh sluagh beag de dhubh-dhubh a" gàirdeachas is a" geall, uile eòlach air tàlant Mòrag Mhòir le lannan. Bha iad uile a' caoidh agus a' miannachadh buannachd a thoirt do mhisneachd mì-mhodhail an amadain seo à Dùn Èideann.
  
  Bha na teantaichean air an lasadh le solas lanntair na Nollaige, a" tilgeadh dubhar nan deochan a bha a" gluasad air adhart a" seinn an cridheachan a-mach air fuinn còmhlan-ciùil. Cha robh e fhathast buileach dorcha, ach bha an speur trom, sgòthach a" nochdadh solais an achaidh fharsaing shìos. Ri taobh na h-aibhne lùbach a bha a" sruthadh air feadh nan stàilichean, bhiodh grunn dhaoine ag iomradh bhàtaichean, a" faighinn tlachd bho chnapan ciùin an uisge shimmer mun cuairt orra. Bha clann a" cluich fo na craobhan ri taobh a" phàirce.
  
  Chuala Sam a" chiad bhiodag a" dol seachad air a ghualainn.
  
  "Och!" - dh'èigh e gun fhiosta. "Cha mhòr gun do dhòirt mi mo leann ann!"
  
  Chual e boireannaich agus fir a' sgreuchail air le fuaim luchd-leantainn Mòrag a' seinn a h-ainm. An àiteigin anns a" chuthach, chuala Sam buidheann bheag de dhaoine a" seinn "Marbh am bastard! Marbh an vamp!"
  
  Cha robh taic sam bith ann bho Perdue, eadhon nuair a thionndaidh Sam airson mionaid gus faicinn far an robh Maura air a h-amas atharrachadh. Air a sgeadachadh ann am breacan a theaghlaich thairis air an fhèileadh aige, chaidh Perdue a-steach don raon-pàircidh frantic a dh" ionnsaigh an taigh-club air an làrach.
  
  "Fear-brathaidh," thuirt Sam gu sgiamhach. Thug e sùgh eile dhen leann aige dìreach nuair a thog Mòra a làmh bhlasta gus an tè mu dheireadh de na trì biodagan a chothromachadh. "O shit!" - Ghlaodh Sam agus, a 'tilgeil a' mhuga gu aon taobh, ruith e chun chnoc faisg air an abhainn.
  
  Mar a bha an t-eagal air, bha dà adhbhar aig an deoch làidir aige - a" dèanamh irioslachd, agus an uairsin an comas às deidh sin gun asal radan a nochdadh. Mar thoradh air a mhì-riaghailt aig an tionndadh chaill e a chothromachadh, agus às deidh dìreach aon leum air adhart, bhuail a chas cùl a adhbrann eile, ga leagail far a chasan air an fheur fhliuch, sgaoilte agus salachar le òrd. Bhuail claigeann Sam air clach a bha falaichte ann am pìosan fada de dh" uaineas, agus spìon soilleir a" tolladh na h-eanchainn aige. Chaidh a shùilean air ais a-steach dha na socaidean aige, ach fhuair e mothachadh air ais sa bhad.
  
  Chuir astar a thuiteam am fèileadh trom aige ag itealaich air adhart nuair a thàinig a chorp gu stad gu h-obann. Air a dhruim ìseal dh'fhaodadh e a bhith a 'faireachdainn an dearbhadh uabhasach air an aodach a bh' aige. Mura robh sin gu leòr airson an trom-laighe a lean a dhearbhadh, rinn an èadhar ùr air na cnapan aige an cleas.
  
  "O mo chreach! Chan ann a-rithist," dh" èigh e tro fhàileadh salachar is inneil fhad "s a bha gàire beucach an t-sluaigh ga chath. "Air an làimh eile," thuirt e ris fhèin agus e na shuidhe, "cha bhi cuimhne agam air seo sa mhadainn. Deas! Cha bhi e gu diofar."
  
  Ach b" e neach-naidheachd uamhasach a bh" ann, a" dìochuimhneachadh gun robh na solais deàlrach a bhiodh uaireannan ga dhalladh bho astar goirid a" ciallachadh, eadhon nuair a dhìochuimhnich e mun duilgheadas, gum biodh smachd aig na dealbhan. Airson tiota shuidh Sam dìreach an sin, a' guidhe gun robh e cho dòrainneach traidiseanta; duilich nach robh mi a" caitheamh panties no co-dhiù thong! Bha beul gun fhiaclan Mòrag farsaing fosgailte le gàire agus i a" dol na b" fhaisge airson a thagradh.
  
  "Na gabh dragh, a Mhàiri!" rinn i gàire. "Chan e seo an fheadhainn a chunnaic sinn airson a" chiad uair!"
  
  Ann an aon ghluasad luath, thog an nighean làidir e gu a chasan. Bha Sam ro mhisg agus mì-mhodhail airson a dhol an aghaidh a chèile fhad "s a thug i dheth an fhèileadh aige agus chuir i às dha fhad" s a bha i a" dèanamh comadaidh air a chosgais.
  
  "Hey! Eh, a bhean..." thuislich e air na faclan aige. Bha na gàirdeanan aige a" suathadh mar flamingo le drogaichean fhad "s a bha e a" feuchainn ri a shàthachadh fhaighinn air ais. "Coimhead do làmhan an sin!"
  
  "Sam! Sam!" - chual' e o eigin am broinn a' bhuilg magadh agus feadalaich a' tighinn à teanta mòr glas.
  
  "Purdue?" - ghlaodh e, a' sireadh a mhuga air an lawn thiugh, shalach.
  
  "Sam! Rachamaid, feumaidh sinn falbh! Sam! Stad a bhith ag ionndrainn a" chaileag reamhar!" Chaidh Perdue air adhart, a" crathadh gu neo-chinnteach fhad "s a bha e a" tighinn faisg.
  
  "Dè tha thu faicinn?" Rinn Mòrag sgreuchail mar fhreagairt don mhasladh. A 'frowning, dh' fhalbh i bho Sam gus làn aire a thoirt dha Perdue.
  
  
  * * *
  
  
  "Beag deigh airson sin, a charaid?" dh' fharraid am bartender do Perdue.
  
  Choisich Sam agus Perdue a-steach don taigh-club air casan neo-sheasmhach às deidh don mhòr-chuid de dhaoine na suidheachain aca fhàgail mar-thà, a "co-dhùnadh a dhol a-mach agus coimhead air luchd-ithe an lasair rè an taisbeanadh druma.
  
  "Tha! Deigh dhan dithis againn," dh'èigh Sam, a' cumail a cheann far an do bhean a' chreag. Bhuail Perdue ri thaobh, a" togail a làmh gus dà mheadhain òrdachadh fhad "s a bhiodh iad a" cumail an cuid lotan.
  
  "Mo Dhia, tha am boireannach seo a" bualadh mar Mike Tyson," thuirt Perdue, a" putadh pasgan deighe gu a ball ceart, far an robh a" chiad sealladh aig Mòrag a" nochdadh nach robh i toilichte leis an aithris aige. Thàinig an dàrna stailc gu tìr dìreach fo chnàimh chlì a ghruaidh, agus cha b 'urrainn dha Perdue cuideachadh ach a bhith air leth toilichte leis a' mheasgachadh.
  
  "Uill, bidh i a" tilgeil sgeinean mar neach neo-dhreuchdail, "chuir Sam a-steach, a" greimeachadh air a "ghlainne na làimh.
  
  "Tha fios agad nach robh i airson do bhualadh, ceart?" - chuir am bartender an cuimhne Sam. Smaoinich e airson mionaid agus chuir e an aghaidh: "Ach an uairsin tha i gòrach a leithid de gheall a dhèanamh. Fhuair mi m" airgead air ais dà uair."
  
  "Seadh, ach chuir i geall oirre fhèin ceithir tursan nas àirde, a bhalaich!" Rinn am bartender gàire gu cridheil. "Cha do choisinn i an cliù seo le bhith gòrach, huh?"
  
  "Ha!" - Dh" èigh Perdue, a shùilean air an glaodhadh ris an scrion Tbh air cùl a "bhàr. B" e seo an dearbh adhbhar a thàinig e a choimhead airson Sam sa chiad àite. Bha na chunnaic e air na naidheachdan na bu thràithe na adhbhar dragh, agus bha e airson suidhe an sin gus an deidheadh am prògram a-rithist gus Sam a shealltainn.
  
  Thairis air an ath uair a thìde, nochd dìreach na bha e air a bhith a" feitheamh air an sgrion. Lean e air adhart, a 'leagail grunn ghlainnean air a' chunntair. "Seall!" - dh'èigh e. "Seall, Sam! Nach eil ar Nina ghràdhach san ospadal seo a-nis?"
  
  Bha Sam a" coimhead fhad "s a bha an neach-aithris a" bruidhinn air an dràma a bha air tachairt aig an ospadal ainmeil o chionn beagan uairean a thìde. Chuir seo eagal air sa bhad. Thug an dithis fhireannach seachad seallaidhean draghail.
  
  "Feumaidh sinn a dhol ga faighinn, Sam," thuirt Perdue.
  
  "Nam biodh mi sòlaimte, rachainn an-dràsta, ach chan urrainn dhuinn a dhol don Ghearmailt san stàit seo," ghearain Sam.
  
  "Chan eil e na dhuilgheadas, a charaid," rinn Perdue gàire san dòigh àbhaisteach aige. Thog e a ghlainne agus dh'òl e am fear mu dheireadh dhen deoch làidir bhuaithe. "Tha jet prìobhaideach agam agus sgioba a bheir sinn ann fhad "s a bhios sinn a" cadal dheth. Mar a bu mhath leam itealaich a-steach don fhàsach a-rithist gu Detlef, tha sinn a" bruidhinn mu dheidhinn Nina. "
  
  "Tha," dh" aontaich Sam. "Chan eil mi airson gum fuirich i ann oidhche eile. Chan ann mas urrainn dhomh a chuideachadh."
  
  Dh" fhàg Perdue agus Sam am pàrtaidh len aghaidhean gu tur craicte agus beagan sgìth de ghearraidhean is sgrìoban, dìorrasach an cinn a ghlanadh agus a thighinn gu taic an treas cuid den chaidreachas sòisealta aca.
  
  Nuair a thuit an oidhche air oirthir na h-Alba, dh" fhàg iad slighe aoibhneach air an cùlaibh, ag èisteachd ri fuaimean na pìoba a" seargadh air falbh. Bha seo na chomharradh air tachartasan na bu mhiosa, nuair a bheireadh am mì-chùram agus an fealla-dhà gu teasairginn èiginneach an Dotair Nina Gould, a bha a" roinn àite le marbhadh rampant.
  
  
  Caibideil 9 - Sgread an Duine Gun Aghaidh
  
  
  Bha eagal air Nina. Chaidil i tron mhòr-chuid den mhadainn agus tràth feasgar, ach thug an Dr Fritz i don t-seòmar deuchainn airson deuchainn sùla cho luath "s a dh" fhuasgail na poileis iad gus gluasad timcheall. Bha an làr ìseal air a dhìon gu mòr leis na poileis agus companaidh tèarainteachd ionadail, a dh'ìobair dithis de na fir aca air an oidhche. Bha an dàrna làr dùinte do dhuine sam bith nach deach a chur dhan phrìosan an sin no do luchd-obrach meidigeach.
  
  "Tha thu fortanach gun deach agad air cadal tron chuthach seo, an Dr Gould," thuirt banaltram Marks ri Nina nuair a thàinig i a choimhead oirre an oidhche sin.
  
  "Chan eil fios agam eadhon dè thachair, dha-rìribh. An robh daoine tèarainteachd air am marbhadh le neach-ionnsaigh?" Rinn Nina gàire. "Is e seo a b" urrainn dhomh a dhèanamh a-mach à pìosan agus pìosan de na chaidh a dheasbad. Cha b" urrainn duine innse dhomh dè dha-rìribh a bha an ifrinn a" dol."
  
  Choimhead Marlene mun cuairt gus dèanamh cinnteach nach robh duine air fhaicinn gus innse dha Nina am mion-fhiosrachadh.
  
  "Cha bu chòir dhuinn cus fiosrachaidh a chuir air euslaintich, an Dr Gould," thuirt i fo a h-anail, a" leigeil oirre sùil a thoirt air comharran deatamach Nina. "Ach an-raoir chunnaic fear den luchd-glanaidh againn cuideigin a" marbhadh aon de na h-oifigearan tèarainteachd. Gu dearbh cha do chùm e mun cuairt a dh"fhaicinn cò bh" ann."
  
  "An do ghlac iad am fear-brathaidh?" Dh'fhaighnich Nina dha-rìribh.
  
  Chrath a" bhanaltram a ceann. "Is ann air sgàth sin a tha an t-àite seo fo cuarantine. Tha iad a' rannsachadh an ospadail airson duine sam bith aig nach eil cead a bhith an seo, ach nach eil air a bhith fortanach gu ruige seo."
  
  "Ciamar a tha seo comasach? Feumaidh gu robh e air sleamhnachadh a-mach mus do ràinig na cops, "mhol Nina.
  
  "Tha sinn a" smaoineachadh sin cuideachd. Chan eil mi dìreach a" tuigsinn dè a bha e a" sireadh a chosg am beatha dha dithis fhireannach, "thuirt Marlene. Ghabh i anail domhainn agus chuir i romhpa an cuspair atharrachadh. "Ciamar a tha an sealladh agad an-diugh? Nas fheàrr?"
  
  "An aon rud," fhreagair Nina gu suarach. Gu soilleir bha rudan eile aice air a h-inntinn.
  
  "Leis an eadar-theachd gnàthach, bheir na toraidhean agad beagan nas fhaide. Ach aon uair "s gu bheil fios againn, is urrainn dhuinn làimhseachadh a thòiseachadh."
  
  "Tha gràin agam air an fhaireachdainn seo. Tha mi a" faireachdainn cadalach fad na h-ùine, agus a-nis cha mhòr gum faic mi barrachd air ìomhaigh neo-shoilleir de na daoine ris an coinnich mi," thuirt Nina. "Tha fios agad, feumaidh mi fios a chuir gu mo charaidean is mo theaghlach gus innse dhaibh gu bheil mi ceart gu leòr. Chan urrainn dhomh fuireach an seo gu bràth."
  
  "Tha mi a" tuigsinn, an Dr Gould, "rinn Marlene co-fhaireachdainn, a" coimhead air ais air an euslainteach eile aice a-null bho Nina, a bha a "gluasad na leabaidh. "Leig leam a dhol a choimhead air Sam."
  
  Mar a bha Nurse Marks a" dlùthachadh ris an neach a dh"fhuiling an allt, choimhead Nina agus i a" fosgladh a sùilean agus a" coimhead suas air a" mhullach, mar gum faiceadh i rudeigin nach b" urrainn dhaibh. An uairsin thàinig cianalas brònach thairis oirre agus rinn i feadaireachd rithe fhèin.
  
  "Sam".
  
  Bha an t-amharc a bh" aig Nina a" sàsachadh a feòrachas agus i a" coimhead euslainteach Sam a" togail a làmh agus a" brùthadh caol-dùirn Nurse Marks, ach chan fhaca i an abairt aige. Cha mhòr nach deach craiceann dearg Nina, air a mhilleadh le èadhar puinnseanta Chernobyl, a shlànachadh gu tur. Ach bha i fhathast a" faireachdainn mar gu robh i a" bàsachadh. Bha nausea agus dizziness cumanta, fhad "s nach robh na comharran deatamach aice a" nochdadh ach adhartas. Do dhuine cho iomairteach agus cho seòlta ris an neach-eachdraidh Albannach, cha robh na laigsean sin iomchaidh ceadaichte agus dh" adhbharaich sin briseadh-dùil mòr dhi.
  
  Chluinneadh i ciaragan mus do chrath Sister Marx a ceann, a" dol às àicheadh a h-uile dad a dh" iarr e. An uairsin bhris a 'bhanaltram air falbh bhon euslainteach agus choisich i air falbh gu luath gun a bhith a' coimhead air Nina. Thug an t-euslainteach sùil, ge-tà, air Nina. Sin a h-uile rud a chitheadh i. Ach cha robh fios aice carson. Gu h-iongantach, sheas i ris.
  
  "Dè tha dol, Sam?"
  
  Cha do sheall e air falbh, ach dh'fhuirich e socair, mar gum biodh e an dòchas gun dìochuimhnicheadh i gun do bhruidhinn i ris. A 'feuchainn ri suidhe suas, dh' èigh e ann am pian agus thuit e air ais air a 'chluasag. Rinn e osna gu goirt. Cho-dhùin Nina a fàgail leis fhèin, ach an uairsin bhris na faclan gruamach aice an t-sàmhchair eatorra, ag iarraidh a h-aire.
  
  "Y-tha fios agad ... a bheil fios agad ... an neach a tha iad a 'lorg?" - chuir e bacadh air. "Tha fios agad? Aoigh gun chuireadh?"
  
  "Tha," fhreagair i.
  
  "Tha e às mo dhèidh. Tha e a 'coimhead air mo shon, Nina. A-agus a-nochd... thig e gam mharbhadh," thuirt e ann am muileid chrith anns an robh faclan mì-fhacal. Thug na thuirt e air fuil Nina ruith fuar, oir cha robh dùil aice gum biodh an t-eucorach a" coimhead airson rudeigin faisg oirre. "Nina?" dh' iarr e freagradh.
  
  "Tha thu cinnteach?" dh'fhaighnich i.
  
  "Tha mi," dhearbh e, ris an uabhas a th" oirre.
  
  "Èist, ciamar a tha fios agad cò e? Am faca tu an seo e? Am faca tu e le do shùilean fhèin? Oir mura h-eil, is dòcha gu bheil thu dìreach paranoid, a charaid," thuirt i, an dòchas a chuideachadh le bhith a" smaoineachadh air a mheasadh agus beagan soilleireachd a thoirt dha. Bha i cuideachd an dòchas gun robh e ceàrr, leis nach robh i ann an suidheachadh sam bith a bhith a" falach bho mharbhaiche. Chunnaic i na cuibhlichean aige a" tionndadh agus e a" beachdachadh air na faclan aice. "Agus aon rud eile," thuirt i, "mura bheil cuimhne agad eadhon cò thu no dè thachair dhut, ciamar a tha fios agad gu bheil nàmhaid gun aghaidh gad shealg?"
  
  Cha robh fios aig Nina air, ach chuir a roghainn fhaclan air ais a h-uile buaidh a dh" fhuiling an duine òg - thàinig na cuimhneachain air ais a-nis. Leudaich a suilean le uamhas an uair a bha i a' labhairt, ga tholladh le a suil dhubh cho dian 's gum faiceadh i e eadhon leis an t-sealladh lag aice.
  
  "Sam?" - dh'fhaighnich i. "Dè tha seo?"
  
  "Mein Gott, Nina!" - rinn e wheez. B" e sgreuch a bh" ann dha-rìribh, ach chuir am milleadh a rinn e air na cordaichean gutha e gu dìreach uisge-beatha hysterical. "Gun aghaidh, tha thu ag ràdh! Aghaidh dhona - gun aghaidh! B" esan... Nina, an duine a chuir na theine mi...!"
  
  "Tha? Dè mu dheidhinn? " dh" fhaighnich i, ged a bha fios aice dè bha e airson a ràdh. Bha i dìreach ag iarraidh barrachd mion-fhiosrachaidh nam faigheadh i iad.
  
  "Am fear a dh" fheuch ri mo mharbhadh...cha robh aodann aige!" - sgreuchail an euslainteach eagallach. Nam b" urrainn dha caoineadh, bhiodh e air a bhith a" caoineadh mar chuimhneachan air an duine mhaslach a bha air a shealg às deidh a" gheam an oidhche sin. "Rug e suas mi agus chuir e na theine mi!"
  
  "Naltra!" Rinn Nina sgreuchail. "Nurs! A dhuine! Feuch, cuidich!"
  
  Thàinig dà bhanaltram a 'ruith le seallaidhean inntinneach air an aghaidhean. Chomharraich Nina an t-euslainteach troimh-chèile agus thuirt i: "Bha e dìreach a" cuimhneachadh air an ionnsaigh aige. Feuch an toir thu rudeigin dha airson an clisgeadh!"
  
  Ruith iad gu a chuideachadh agus dhùin iad na cùirtearan, a 'toirt dha sedative airson a shocrachadh. Bha Nina a" faireachdainn gu robh i ann an cunnart leis an lethargy aice fhèin, ach dh" fheuch i ri fuasgladh fhaighinn air an tòimhseachan neònach leatha fhèin. An robh e trom? An robh e ciallach gu leòr airson co-dhùnadh cho ceart a tharraing, neo an do rinn e suas e uile? Bha i teagmhach gu robh e mì-chinnteach. Às deidh na h-uile, is gann gum b "urrainn don duine gluasad leis fhèin no seantans a bhruidhinn gun strì. Gu cinnteach cha bhiodh e cho mi-chiatach mur biodh e cinnteach gu'n cosd a staid neo-chomasach a bheatha dha.
  
  "Dia, tha mi a" guidhe gum biodh Sam an seo gus mo chuideachadh le bhith a" smaoineachadh, "thuirt i ri gàire nuair a bha a h-inntinn ag iarraidh cadal. "Thigeadh eadhon Perdue ann nam b" urrainn dha stad bho bhith a "feuchainn ri mo mharbhadh an turas seo." Cha mhòr nach robh an t-àm ann airson dinnear, agus leis nach robh dùil aig gin dhiubh ri luchd-tadhail, bha Nina saor airson cadal nam biodh i ag iarraidh. No mar sin smaoinich i.
  
  Rinn an Dr Fritz gàire nuair a chaidh e a-steach. "Dr. Gould, thàinig mi dìreach a thoirt rudeigin dhut airson do dhuilgheadasan sùla."
  
  "Dam," dh"èigh i. "Hello, an dotair. Dè tha thu a' toirt dhomh?
  
  "Dìreach leigheas gus cuingealachadh nan capillaries nad shùilean a lughdachadh. Tha adhbhar agam a bhith a" creidsinn gu bheil do lèirsinn a" dol nas miosa mar thoradh air cuairteachadh fala nas lugha ann an raon na sùla. Ma tha duilgheadas sam bith agad tron oidhche, faodaidh tu dìreach fios a chuir chun Dr. Hilt. Bidh e air dleasdanas a-nochd agus cuiridh mi fios thugad sa mhadainn, ceart gu leòr?"
  
  "Ceart gu leòr, a Dhotair," dh" aontaich i, a" coimhead agus e a" stealladh stuth neo-aithnichte na gàirdean. "A bheil toraidhean na deuchainn agad fhathast?"
  
  Leig an Dr Fritz air an toiseach nach cuala i i, ach chuir Nina a-rithist a ceist. Cha do choimhead e oirre, gu follaiseach a" cuimseachadh air na bha e a" dèanamh. "Bruidhnidh sinn mu dheidhinn seo a-màireach, an Dotair Gould. Bu chòir toraidhean a bhith agam bhon obair-lann ron àm sin." Sheall e oirre mu dheireadh le misneachd a dh'fhàillig, ach cha robh i deònach leantainn air adhart leis a' chòmhradh. Mun àm seo, bha a companach seòmar air socrachadh agus air fàs sàmhach. "Oidhche mhath, a Nina." Rinn e gàire math agus chrath e làmh Nina mus do dhùin e am pasgan agus ga chuir air ais aig bonn na leapa.
  
  "Oidhche mhath," chrom i fhad "s a bha an droga ag obair, a" tarraing a h-inntinn.
  
  
  Caibideil 10 - Teicheadh bho Sàbhailteachd
  
  
  Bhris meur tòidheach gàirdean Nina, ga toirt a-steach do dhùsgadh uamhasach. Gu sùbailteach, bhrùth i a làmh chun na sgìre air an tug i buaidh, gu h-obann a" glacadh na làimhe fo a pailme, a chuir eagal air leth gu bàs. Dh" fhosgail a sùilean neo-iomchaidh gu farsaing gus faicinn cò bha a" bruidhinn rithe, ach a bharrachd air na spotan dorcha a bha a" tolladh fo shùilean a" masg plastaig, chan fhaiceadh i aodann.
  
  "Nina! Shh," dh"èigh an aodann falamh le corran bog. B" e an neach-seòmar aice a bh" ann, na sheasamh ri taobh a leapa ann an gùn ospadal geal. Chaidh na tiùban a thoirt a-mach às a làmhan, a" fàgail comharran de sgàrlaid a" dòrtadh gu cas air a" chraiceann geal lom mun cuairt orra.
  
  "Dè an ifrinn?" rinn i gàire. "Gu dona?"
  
  "Èist, Nina. Dìreach bi gu math sàmhach agus èist rium, "thuirt e, a" crathadh sìos beagan gus am biodh a chorp falaichte bhon t-slighe a-steach don t-seòmar ri taobh leabaidh Nina. Cha deach ach a cheann a thogail gus an rachadh aige air bruidhinn na cluais. "Tha an duine a dh" innis mi dhut mu dheidhinn a" tighinn thugam. Feumaidh mi àite dìomhair a lorg gus am falbh e."
  
  Ach bha e mì-shealbhach. Chaidh Nina a dhrogaireachd gu ìre delirium, agus cha robh cus dragh aice mu na thachair dha. Chrath i dìreach gus an robh a sùilean a bha a" fleòdradh an-asgaidh falaichte a-rithist le clachan troma. Rinn e osna ann an eu-dòchas agus choimhead e mun cuairt, an anail a" fàs nas luaithe sa mhionaid. Bha, bha làthaireachd nam poileas a" dìon na h-euslaintich, ach gu fìrinneach, cha do shàbhail na geàrdan armaichte eadhon na daoine a bha iad a" fastadh, gun luaidh air an fheadhainn gun armachd!
  
  Bhiodh e na b" fheàrr, smaoinich euslainteach Sam, nam falachadh e an àite teicheadh. Nam biodh e air a lorg, dh'fhaodadh e a bhith air dèiligeadh ris an neach-ionnsaigh aige mar sin, agus an dòchas nach biodh an Dr. Gould air fòirneart sam bith às dèidh sin. Tha piseach mòr air tighinn air èisteachd Nina bho thòisich i air a sealladh a chall; leig e leatha èisteachd ri casan crathadh a companach seòmar paranoid. Aon às deidh aon ghluais a cheuman air falbh bhuaipe, ach chan ann a dh"ionnsaigh a leapa. Lean i oirre a 'gluasad a-steach agus a-mach à cadal, ach dh' fhan a sùilean dùinte.
  
  Goirid às deidh sin, dh "fhàs pian iongantach domhainn air cùl socaidean sùla Nina, a" sgaoileadh mar fhlùraichean pian a-steach don eanchainn aice. Thug na ceanglaichean neoni eòlas gu luath air na gabhadairean aice air an sgaradh migraine a dh" adhbhraich e, agus dh" èigh Nina gu làidir na cadal. Lìon ceann goirt a bha gu h-obann, a bha a" fàs nas miosa, na sùilean aice agus thug i air a h-aodann faireachdainn teth.
  
  "O mo chreach!" - rinn i sgreuchail. "Mo cheann! Tha mo cheann gam marbhadh!"
  
  Bha na sgreuchail aice a" nochdadh tro shàmhchair brìgheil na h-oidhche anmoch san t-seòmar, gu sgiobalta a" tarraing aire an luchd-obrach meidigeach gu a h-aire. Lorg corragan crith Nina am putan èiginn mu dheireadh, agus bhrùth i e grunn thursan, a" gairm banaltram na h-oidhche airson cuideachadh mì-laghail. Ruith banaltram ùr a-steach, ùr bhon acadamaidh.
  
  "Dr. Gould? Dr Gould, a bheil thu ceart gu leòr? Dè an gnothach, a ghràidh? " dh'fhaighnich i.
  
  "M-God..." Thuirt Nina, a dh" aindeoin a" mhì-mhisneachd a th" air adhbhrachadh le drogaichean, "tha mo cheann a" sgaradh bho phian!" A-nis tha i na suidhe dìreach air beulaibh mo shùilean agus tha e gam mharbhadh. Mo Dhia! Tha e a" faireachdainn gu bheil mo chlaigeann a" sgoltadh fosgailte."
  
  "Thèid mi gu sgiobalta gus an Dr Hilt. Thàinig e dìreach a-mach às an t-seòmar obrachaidh. Dìreach gabh fois. Bidh e ceart an sin, an Dr Gould. Thionndaidh a 'bhanaltram agus rinn i cabhag airson cuideachadh.
  
  "Tapadh leat," rinn Nina osna, air a cràdh le pian uamhasach, gun teagamh air sgàth a sùilean. Choimhead i suas airson mionaid gus sùil a thoirt air Sam, an t-euslainteach, ach bha e air falbh. Rinn Nina gàire. Dh'fhaodainn a bhith air mionnachadh gun do bhruidhinn e rium fhad 'sa bha mi a' cadal. Smaoinich i mu dheidhinn nas fhaide. Chan eil. Feumaidh gun robh mi air bruadar a dhèanamh.
  
  "Dr. Gould?"
  
  "Tha? Duilich, cha mhòr gum faic mi," ghabh i a leisgeul.
  
  " Tha an Dotair Ephesus maille rium." A" tionndadh chun dotair, thuirt i: "Duilich, chan fheum mi ach ruith a-steach don ath rùm airson mionaid gus Frau Mittag a chuideachadh le anart leabaidh."
  
  "Gu dearbh, piuthar. Feuch an gabh thu do chuid ùine," fhreagair an dotair. Chuala Nina am pàtran aotrom de chasan na banaltram. Thug i sùil air an Dotair Hilt agus dh'innis i dha a gearan sònraichte. Eu-coltach ris an Dr Fritz, a bha gu math gnìomhach agus a bha dèidheil air breithneachadh sgiobalta a dhèanamh, bha an Dr. Hilt na neach-èisteachd na b" fheàrr. Dh'fheitheamh e ri Nina mìneachadh dìreach mar a bha an ceann goirt air socrachadh air cùlaibh a sùilean mus do fhreagair i.
  
  "Dr. Gould? Am faigh thu co-dhiù deagh shealladh orm?" dh'fhaighnich e. "Mar as trice bidh ceann goirt ceangailte gu dìreach ri dall a tha ri thighinn, fhios agad?"
  
  "Chan eil idir," thuirt i gu gruamach. "Tha coltas gu bheil an dall seo a" fàs nas miosa a h-uile latha, agus cha do rinn an Dr Fritz dad cuideachail mu dheidhinn. Am b" urrainn dhut dìreach rudeigin a thoirt dhomh airson a" phian? Tha e cha mhòr do-ruigsinneach."
  
  Thug e air falbh am masg obair-lannsa aige gus am b" urrainn dha bruidhinn gu soilleir. "Gu dearbh, a ghràidh."
  
  Chunnaic i e a" lùbadh a chinn, a" coimhead air leabaidh Sam. "Càit a bheil an t-euslainteach eile?"
  
  "Chan eil fhios agam," dh"èigh i. "Is dòcha gun deach e dhan taigh beag. Tha cuimhne agam gun tuirt e ri Nurse Marks nach robh dùil aige am pana a chleachdadh."
  
  "Carson nach eil e a" cleachdadh an taigh-beag an seo?" dh"fhaighnich an dotair, ach bha Nina gu fìrinneach a" fàs tinn leis na h-aithisgean mun neach-seòmar aice nuair a bha feum aice air cuideachadh gus faochadh a thoirt don cheann-cinn sgoltadh aice.
  
  "Chan eil fios agam!" - rinn i greim air. "Èist, an urrainn dhut dìreach rudeigin a thoirt dhomh airson a" phian?"
  
  Cha do chòrd an tòn aice idir, ach ghabh e anail domhainn agus rinn e osna. "Dr. Gould, a bheil thu a 'falach do chompanach seòmar?"
  
  Bha a" cheist an dà chuid absurd agus neo-phroifeiseanta. Bha Nina gu math iriosal leis a" cheist ghòrach aice. "Tha. Tha e an àiteigin san t-seòmar. Fichead puing ma gheibh thu faochadh dhomh mus lorg thu e!"
  
  " Feumaidh tu innseadh dhomh c'àit am bheil e, Dr. Gould, air neo gheibh thu bàs a nochd," ars' esan le ball-chrith.
  
  "A bheil thu gu tur craicte?" - rinn i gàire. "A bheil thu a" bagairt orm gu mòr?" Bha Nina a 'faireachdainn gu robh rudeigin ceàrr, ach cha b' urrainn dhi sgread. Dh' amhairc i air le suilean a' priobadh, a meòir a' sireadh a' phutan dearg a bha fhathast air an leabaidh ri thaobh, agus i a' cumail a sùilean air a h-aodann bàn. Thog a sgàil neo-shoilleir am putan gairm airson a faicinn. "A bheil thu a" coimhead airson seo?"
  
  "O Dhia," thòisich Nina a" caoineadh sa bhad, a" còmhdach a sròin agus a beul le a làmhan nuair a thuig i gu robh i a-nis a" cuimhneachadh a" ghutha sin. Bha a ceann a" bualadh agus a craiceann a" lasadh, ach cha robh i airson gluasad.
  
  "Càite bheil e?" ghlaodh e gu cothromach. "Innis dhomh no gheibh thu bàs."
  
  "Chan eil fhios agam, ceart gu leòr?" chriothnaich a guth gu socrach fo a làmhan. "Chan eil fhios agam gu dearbh. Bha mi nam chadal fad na h-ùine seo. Mo Dhia, an mise dha-rìribh a fhear-glèidhidh?"
  
  Fhreagair an duine àrd, "Tha thu a" togail Cain gu dìreach bhon Bhìoball. Innis dhomh, Dr. Gould, am bheil thu diadhaidh?"
  
  "Tapadh leat!" - dh'èigh i.
  
  "Ah, atheist," thuirt e gu smaoineachail. "Chan eil atheists ann an tuill sionnaich. Seo cuòt eile - is dòcha fear a tha nas freagarraiche dhut anns a" mhionaid seo den ath-nuadhachadh mu dheireadh, nuair a choinnicheas tu ri do bhàs aig làmhan an neach dha bheil thu airson gum biodh dia agad. "
  
  "Chan e an Dr Hilt a th" annad, "thuirt a" bhanaltram air a chùlaibh. Bha na briathran aice mar cheist, le mi-chreidsinn agus tuigse. An uairsin sguab e far a casan i le astar cho eireachdail is nach robh ùine aig Nina eadhon a bhith a" cur luach air cho luath sa bha a gnìomh. Mar a thuit a" bhanaltram, leig a làmhan a-mach am pana-leapa. Shleamhnaich i thairis air an làr snasta le tubaist bodhar a tharraing aire luchd-obrach na h-oidhche aig stèisean nan nursaichean sa bhad.
  
  A-mach à àite sam bith, thòisich na poileis ag èigheach anns an talla. Bha Nina an dùil gun glacadh iad an impostor san t-seòmar aice, ach an àite sin ruith iad seachad air an doras aice.
  
  "Falbh! Air adhart! Air adhart! Tha e air an dàrna làr! Oisean e anns a 'bhùth-chungaidhean! Luath!" - ghlaodh an ceannard.
  
  "Dè?" Rinn Nina gàire. Cha b' urrainn i a chreidsinn. Cha b" urrainn dhi a dhèanamh a-mach ach ìomhaigh a" charlatan a" tighinn faisg oirre gu sgiobalta, agus dìreach mar a thachair don bhanaltram bhochd, thug e buille chruaidh dhan cheann. Airson mionaid, dh'fhairich i pian do-ruigsinneach mus deach i a-mach à sealladh do dh'abhainn dhubh na dearmad, thàinig Nina gu a mothachadh dìreach beagan mhionaidean an dèidh sin, agus i fhathast a' lùbadh gu neònach air a leabaidh. Bha companaidh aig a ceann goirt a-nis. Dh'ionnsaich am buille dhan teampall aice ìre ùr de phian dhi. A-nis bha i cho ata 's gun robh coltas nas lugha air a sùil dheas. Bha banaltram na h-oidhche fhathast na laighe air an làr ri thaobh, ach cha robh ùine aig Nina. Bha aice ri faighinn a-mach às an seo mus d" fhuair an coigreach cianail air ais thuice, gu h-àraidh a-nis gun robh e eòlach oirre na b" fheàrr.
  
  Rug i air a" phutan gairm crochte a-rithist, ach chaidh ceann an inneil a ghearradh dheth. "Damn," rinn i gearan, agus i gu faiceallach a" leigeil sìos a casan far an leabaidh. Cha robh i a" faicinn ach dealbhan sìmplidh de nithean agus dhaoine. Cha robh sgeul air dearbh-aithne no rùn nuair nach fhaiceadh i an aghaidhean.
  
  "Crap! Càite a bheil Sam agus Perdue nuair a tha feum agam orra? Ciamar a bhios mi an-còmhnaidh a" tighinn gu crìch anns a" bhòidhchead seo?" bha i a" feadaireachd leth ann an sàrachadh agus eagal fhad "s a bha i a" coiseachd, a "faireachdainn airson dòigh air i fhèin a shaoradh bho na tiùban na làmhan agus a" dèanamh a slighe seachad air an raon de bhoireannaich ri taobh a casan neo-sheasmhach. Tharraing gnìomh a" phoileis aire a" mhòr-chuid de luchd-obrach na h-oidhche, agus mhothaich Nina gu robh an treas làr gu math sàmhach, ach a-mhàin mac-talla ro-aithris na sìde air telebhisean agus dithis euslainteach a" feadaireachd san ath sheòmar. Thug seo oirre a h-aodach agus a h-aodach a lorg cho math 's a b' urrainn dhi anns an dorchadas a bha a' fàs air sgàth 's gu robh an sealladh aice a' crìonadh a dh'fhàgadh i a dh'aithghearr. Às deidh dhi aodach a dhèanamh, a" cumail a brògan na làmhan gus nach tog i amharas nuair a chaidh i a-mach, chaidh i air ais gu bòrd ri taobh na leapa aig Sam agus dh" fhosgail i an drathair aige. Bha a wallet charred fhathast a-staigh. Chuir i a" chairt cead a-staigh, ga chuir ann am pòcaid cùil a jeans.
  
  Bha i a" tòiseachadh a" gabhail dragh mu dheidhinn càite an robh a companach seòmar, a staid, agus gu ìre mhòr, an robh an t-iarrtas eu-dòchasach aige fìor. Gu ruige seo, bha i air smaoineachadh air mar dìreach bruadar, ach a-nis gu robh e a dhìth, bha i a 'tòiseachadh a' smaoineachadh dà uair mun turas aige na bu thràithe air an oidhche sin. Ann an suidheachadh sam bith, a-nis dh'fheumadh i teicheadh bhon impostor. Cha b" urrainn dha na poileis dìon sam bith a thoirt seachad an-aghaidh bagairt gun aghaidh. Bha iad mu thràth an tòir air daoine a bha fo amharas agus cha robh gin dhiubh air an neach cunntachail fhaicinn. Is e an aon dòigh anns an robh fios aig Nina cò a bha cunntachail tro a giùlan mì-chinnteach a dh" ionnsaigh i fhèin agus Sister Barken.
  
  "O shit!" - thuirt i, a" stad marbh na slighean, cha mhòr aig deireadh an trannsa gheal. "Puthar Barken. Feumaidh mi rabhadh a thoirt dhi." Ach bha fios aig Nina gun toireadh faighneachd don bhanaltram reamhar rabhadh don luchd-obrach gu robh i a" sleamhnachadh air falbh. Cha robh teagamh sam bith nach leigeadh iad seo. Smaoinich, smaoinich, smaoinich! Dhearbh Nina i fhèin, a 'seasamh gun ghluasad agus a' cur dragh oirre. Bha fios aice dè bha aice ri dhèanamh. Bha e mì-thlachdmhor, ach b 'e an aon dòigh a-mach.
  
  A 'tilleadh don t-seòmar dorcha aice, a' cleachdadh an t-solais bhon talla a-mhàin a 'deàrrsadh air an làr gluasadach, thòisich Nina a' toirt aodach air a 'bhanaltram oidhche. Gu fortanach don neach-eachdraidh bhig, bha a" bhanaltram dà mheud ro mhòr dhi.
  
  "Tha mi cho duilich. Gu fìrinneach, is e sin mise, "thuirt Nina, a" toirt èideadh meidigeach na boireannaich dheth agus ga chuir air a h-aodach. A" faireachdainn uamhasach uamhasach mu na bha i a" dèanamh ris a" bhoireannach bhochd, thug moraltachd chliùiteach Nina oirre a h-aodach leapa a thilgeil thairis air a" bhanaltram. Às deidh na h-uile, bha a 'bhoireannach na fo-aodach air an làr fuar. Thoir bun dhi, Nina, smaoinich i air an dàrna sùil. Chan e, tha sin gòrach. Dìreach faigh am fuck a-mach às an seo! Ach bha coltas gun robh corp gun ghluasad na banaltram a' gairm thuice. Is dòcha gur e truas Nina a thug air an fhuil sruthadh bho a sròn, fuil a chruthaich maragan dorcha, steigeach air an làr fo a h-aodann. Chan eil ùine againn! Thug na h-argamaidean cinnteach oirre smaoineachadh. "Gu ifrinn le seo," cho-dhùin Nina a-mach àrd agus thionndaidh i a "bhoireannach gun mhothachadh aon uair gus am biodh an leabaidh air a phasgadh timcheall a bodhaig agus ga dìon bho chruas an làir.
  
  Mar bhanaltram, dh" fhaodadh Nina a bhith air bacadh a chuir air na copaichean agus faighinn a-mach mus do mhothaich iad gu robh duilgheadas aice na ceumannan agus na doorknobs a lorg. Nuair a ràinig i mu dheireadh air a" chiad làr, chuala i dithis oifigear poileis a" bruidhinn air neach-fulang murt.
  
  "Bu toil leam a bhith an seo," thuirt fear dhiubh. "Bhithinn air am mac sin de ghalla a ghlacadh."
  
  "Gu dearbh, bidh a h-uile gnìomh a" tachairt ron ghluasad againn. A-nis feumaidh sinn na tha air fhàgail a chumail nar cùram, "thuirt fear eile.
  
  "An turas seo bha an neach-fulang na dhotair air dleasdanas oidhche," thuirt a" chiad fhear. 'S dòcha an Dr Hilt?
  
  "Lorg iad an dotair seo le pìos craiceann air a reubadh far aodann, dìreach mar a bha an geàrd sin an oidhche roimhe," chuala i e ag ràdh.
  
  "Gluais tràth?" - dh'fhaighnich aon de na h-oifigearan dha Nina agus i a' dol seachad. Ghabh i anail agus dhealbh i a Gearmailtis mar a b" fheàrr a b" urrainn i.
  
  "Tha, cha b" urrainn dha mo nerves seasamh ris a "mhurt. "Chaill mi mothachadh agus bhuail mi m" aghaidh, "thuirt i gu sgiobalta, a" feuchainn ri faireachdainn airson làmh an dorais.
  
  "Leig leam seo fhaighinn dhut," thuirt cuideigin agus dh" fhosgail e an doras dha na co-fhaireachdainn aca.
  
  "Oidhche mhath, a phiuthar," thuirt am poileas ri Nina.
  
  "Danke sh ön," rinn i gàire, a "faireachdainn èadhar fionnar na h-oidhche air a h-aodann, a" sabaid ceann goirt agus a "feuchainn gun a bhith a" tuiteam sìos an staidhre.
  
  "Oidhche mhath dhut cuideachd, a Dhotair...Ephesus, nach eil?" - dh'fhaighnich am poileas air cùlaibh Nina aig an doras. Reothadh an fhuil na cuislean, ach dh" fhan i dìleas.
  
  "Tha e ceart. "Oidhche mhath, a dhaoine uaisle," thuirt an duine gu sunndach. "Bi sàbhailte!"
  
  
  Caibideil 11 - Cub Mairead
  
  
  "Is e Sam Cleave dìreach an duine airson seo, a dhuine uasal. cuiridh mi fios thuige."
  
  "Chan urrainn dhuinn pàigheadh airson Sam Cleve," fhreagair Donnchadh Gradwell gu sgiobalta. Bha e a" bàsachadh le bhith a" smocadh toitean, ach nuair a thàinig an naidheachd mu itealan trodaire sa Ghearmailt thairis air an uèir air scrion a" choimpiutair aige, dh" iarr e aire sa bhad agus èiginneach.
  
  ""S e seann charaid a th" ann dhomh. "Togaidh mi... a ghàirdean," chuala e Mairead ag ràdh. "Mar a thuirt mi, cuiridh mi fios thuige. Bha sinn ag obair còmhla o chionn mòran bhliadhnaichean nuair a bha mi a" cuideachadh a leannan Patricia leis a" chiad obair aice mar phroifeasanta."
  
  "An e seo an nighean a chaidh a losgadh air a bheulaibh leis an fhàinne ghunna sin a lorg iad?" Dh"fhaighnich Gradwell ann an tòna caran gun fhaireachdainn. Leig Mairead sìos a ceann agus fhreagair i le nod slaodach. "Chan eil e na iongnadh gun do dh" fhàs e cho tràilleach ris a" bhotal anns na bliadhnaichean às dèidh sin, "osnaich Gradwell.
  
  Cha b' urrainn Mairead cuideachadh ach gàire a dhèanamh mu dheidhinn seo. "Uill, a dhuine uasail, cha robh feum aig Sam Cleave air mòran coaxing gus toirt air suirghe air amhach a" bhotal. Chan ann ro Patricia, no às deidh ... an tachartas.
  
  "O! Mar sin innis dhomh, a bheil e ro neo-sheasmhach an sgeulachd seo innse dhuinn?" - dh'fhaighnich Gradwell.
  
  "Tha, Mgr Gradwell. Chan e a-mhàin gu bheil Sam Cleave neo-chùramach, tha e ainmeil airson inntinn beagan toinnte a bhith aige," thuirt i le gàire socair. "Is e an neach-naidheachd an dearbh inbhe a tha thu airson faighinn a-mach gnìomhachd falaichte àithne Luftwaffe na Gearmailt. Tha mi cinnteach gum bi an seansalair aca air leth toilichte cluinntinn mu dheidhinn seo, gu sònraichte an-dràsta."
  
  "Tha mi ag aontachadh," dhearbh Mairead, a" bualadh a làmhan air a beulaibh agus i a" seasamh an aire air beulaibh deasg an neach-deasachaidh aice. "Cuiridh mi fios thuige sa bhad gus faicinn am biodh e deònach a" chìs aige a lughdachadh beagan airson seann charaid."
  
  "Bu chòir dhomh a bhith an dòchas sin!" Chrith smiogaid dhùbailte Gradwell mar a dh" èirich a ghuth. "Tha an duine seo a-nis na sgrìobhadair ainmeil, agus mar sin tha mi cinnteach nach eil na cuairtean seòlta sin a thèid e air adhart leis an amadan beairteach seo riatanach."
  
  B" e Dàibhidh Perdue an "amadan beairteach" Gradwell ris an canar cho measail. Tha Gradwell air a bhith ag àrach eas-urram a tha a" sìor fhàs do Perdue anns na bliadhnachan mu dheireadh air sgàth dìmeas a" bhilleanair air caraid pearsanta Gradwell. B" fheudar don charaid sin, an t-Ollamh Frank Matlock à Oilthigh Dhùn Èideann, a dhreuchd a leigeil dheth mar cheannard na roinne ann an cùis àrd-ìomhaigh Tùr Brixton às deidh dha Purdue stad a chuir air na tabhartasan fialaidh aige don roinn. Gu nàdarra, bha borb air an sàrachadh romansach a bh" aig Perdue às deidh sin leis an dèideag a b" fheàrr le Matlock, rud a bha na òrduighean mì-mhodhail agus na rudan a bha fo amharas, an Dotair Nina Gould.
  
  Leis gur e seann eachdraidh a bha seo, a bha airidh air deich bliadhna gu leth de "uisge fon drochaid," cha do rinn e diofar sam bith don Gradwell brònach. Bha e a-nis os cionn an Edinburgh Post, suidheachadh a bha e air a choileanadh tro obair chruaidh agus cluiche cothromach, bliadhnaichean às deidh dha Sam Cleave tallaichean dusty a" phàipeir fhàgail.
  
  "Tha, Mr Gradwell," fhreagair Mairead gu modhail. "Gheibh mi thuige, ach dè mura faigh mi air a shnìomh?"
  
  "Ann an dà sheachdain, thèid eachdraidh an t-saoghail a dhèanamh, Mairead," rinn Gradwell gàire mar rapist air Oidhche Shamhna. "Ann am beagan is seachdain, bidh an saoghal a" coimhead beò bhon Hague agus an Ear Mheadhanach agus an Roinn Eòrpa a" soidhnigeadh cùmhnant sìthe a" gealltainn crìoch a chuir air a h-uile nàimhdeas eadar an dà shaoghal. Is e an cunnart soilleir gun tachair seo an turas-adhair fèin-mharbhadh Ben Griesman, pìleat Duitseach o chionn ghoirid, cuimhnich?"
  
  "Tha, sir". Phut i a bilean, làn fhios aice càit an robh e a" dol le seo, ach dhiùlt i fearg a chuir air le bhith a" briseadh a-steach. "Chaidh e a-steach do ionad adhair Iorac agus ghlac e plèana."
  
  "Tha e ceart! Agus thuit e a-steach do phrìomh oifis an CIA, a "cruthachadh an rud fucked-up a tha a" nochdadh a-nis. Mar a tha fios agad, tha e coltach gun do chuir an Ear Mheadhanach cuideigin gu dìoghaltas le bhith a" sgrios ionad-adhair na Gearmailt! " - dh'èigh e. "A-nis innis dhomh a-rithist carson nach leum an Sam Cleave neo-chùramach agus seòlta air a" chothrom faighinn a-steach don sgeulachd seo.
  
  "Air a" phuing, "rinn i gàire gu diùid, a" faireachdainn gu math neònach mu bhith a "coimhead air a ceannard a" saliva agus e a "bruidhinn gu dìoghrasach mun t-suidheachadh ùr. "Feumaidh mi falbh. Cò aig tha fios càit a bheil e a-nis? Feumaidh mi tòiseachadh a" gairm a h-uile duine sa bhad. "
  
  "Tha e ceart!" Dh" fhàs Gradwell às a dèidh agus i a" dol dìreach chun oifis bheag aice. "Gabh ort agus thoir air Cleve innse dhuinn mu dheidhinn mus cuir amadan eile an-aghaidh sìth às dha fhèin agus an Dàrna Cogadh!"
  
  Cha tug Mairead eadhon sùil air a co-obraichean fhad "s a bha i a" ruith seachad orra, ach bha fios aice gu robh deagh ghàire aca uile air na rudan tlachdmhor a thuirt Donnchadh Gradwell. Bha na faclan a thagh e na fealla-dhà bhon taobh a-staigh. Mar as trice bhiodh Mairead a" gàireachdainn as àirde nuair a thòisich seann neach-deasachaidh sia seirbheisean naidheachd roimhe a" gabhail dragh mu na naidheachdan, ach a-nis cha do rinn i dàn. Dè nam faiceadh e i a" gàireachdainn air na bha e a" meas mar obair inntinneach? Smaoinich air a chorruich nam faiceadh e an gàire aice ri fhaicinn ann am panalan mòra glainne na h-oifis aice?
  
  Bha Mairead a" coimhead air adhart ri bhith bruidhinn ri Sam òg a-rithist. Air an làimh eile, cha robh e air a bhith òg Sam airson ùine mhòr. Ach dhi, bidh e an-còmhnaidh na neach-aithris seòlta, dùrachdach a bhios a" nochdadh ana-ceartas ge bith càite an urrainn dha. Bha e air a bhith na fho-ionnsachadh aig Mairead san linn mu dheireadh ann an Dùn Èideann Post, nuair a bha an saoghal fhathast ann an ùpraid libearalach agus bha luchd-glèidhteachais ag iarraidh saorsa gach neach a chuingealachadh. Tha an suidheachadh air atharrachadh gu mòr bho ghabh Buidheann Aonachd na Cruinne thairis smachd poilitigeach air grunn dhùthchannan san EU a bh" ann roimhe, agus bhris grunn sgìrean Ameireagadh a-Deas air falbh bho riaghaltasan a bha uaireigin san Treas Cruinne.
  
  Cha b" e boireannach boireann a bh" ann am Mairead ann an dòigh sam bith, ach sheall Buidheann Aonachd na Cruinne, air a stiùireadh le boireannaich sa mhòr-chuid, eadar-dhealachaidhean mòra anns an dòigh anns an do làimhsich iad agus a dh" fhuasgail iad teannachadh poilitigeach. Cha robh cogadh a" còrdadh ris a" fhàbhar a fhuair e uaireigin bho riaghaltasan le smachd fireannaich. Chaidh adhartasan ann am fuasgladh chruaidh cheistean, innleachd agus optimachadh ghoireasan a choileanadh tro thabhartasan eadar-nàiseanta agus ro-innleachdan tasgaidh.
  
  Bha Banca na Cruinne air a stiùireadh le cathraiche na chaidh a stèidheachadh mar Chomhairle airson Fulangas Eadar-nàiseanta, an t-Ollamh Martha Sloan. Bha i na tosgaire às a" Phòlainn a Shasainn, a bhuannaich an taghadh mu dheireadh airson aonadh ùr nan dùthchannan a riaghladh. B" e prìomh amas na Comhairle cuir às do chunnartan armachd le bhith a" toirt gu crìch cùmhnantan co-rèiteachaidh an àite ceannairc agus eadar-theachd armailteach. Bha malairt na bu chudromaiche na nàimhdeas poilitigeach, ollamh. Bha Sloan an-còmhnaidh a" roinn na h-òraidean aice. Gu dearbh, tha e air a thighinn gu bhith na phrionnsapal co-cheangailte rithe anns a h-uile meadhan.
  
  "Carson a bu chòir dhuinn ar mic a chall leis na mìltean gus sannt dòrlach de sheann daoine a tha ann an cumhachd a shàsachadh nuair nach bean cogadh riutha gu bràth?" chualas i ag èigheach beagan làithean mus deach a taghadh ann am buaidh maoim-slèibhe. "Carson a bu chòir dhuinn an eaconamaidh a sgrios agus obair chruaidh ailtirean is clachairean a sgrios? No a sgriosas tu togalaichean agus cuir às do dhaoine neo-chiontach fhad "s a tha uachdarain-cogaidh an latha an-diugh a" faighinn buannachd às ar truaighe agus a bhith a" briseadh ar loidhnichean-fala? Tha òigridh a tha air an ìobairt airson cearcall sgrios gun chrìoch na chuthach air a leantainn leis na stiùirichean lag-inntinn a bhios a" cumail smachd air an àm ri teachd agad. Pàrantan a" call an cuid chloinne, chaill cèile, bràithrean is peathraichean air an reubadh bhuainn air sgàth cho neo-chomasach "s a tha fir nas sine agus searbh còmhstrithean fhuasgladh?"
  
  Le a falt dorcha braidte agus an t-seud-muineil aice a bha a rèir deise sam bith a bhiodh oirre, chuir an stiùiriche petite, carismatach clisgeadh air an t-saoghal le a leigheasan a bha coltach gu sìmplidh airson cleachdaidhean millteach siostaman creideimh agus poilitigeach. Gu dearbh, bha i uaireigin air a magadh leis an luchd-dùbhlain oifigeil aice airson a bhith ag ràdh nach robh spiorad nan Geamannan Oiliompaiceach air a thighinn gu bhith na rud sam bith eile na gineadair ionmhais eile.
  
  Dh'iarr i gum bu chòir a chleachdadh airson na h-aon adhbharan a chaidh a chruthachadh - farpais sìtheil anns a bheil am buannaiche air a dhearbhadh gun ìobairt. "Carson nach urrainn dhuinn cogadh a thòiseachadh air a" bhòrd tàileisg no air a" chùirt teanas? Faodaidh eadhon gèam gleachd gàirdean eadar dà dhùthaich dearbhadh cò gheibh an slighe, air sgàth neamh! Is e an aon bheachd a th" ann, dìreach às aonais na billeanan a chaidh a chosg air stuthan cogaidh no na beatha gun àireamh a chaidh a sgrios le leòintich eadar saighdearan-coise aig nach eil gnothach sam bith ris a" chùis sa bhad. Bidh na daoine sin a 'marbhadh a chèile gun adhbhar sam bith eile airson seo ach òrdugh! Mura h-urrainn dhut fhèin, mo charaidean, coiseachd suas gu cuideigin air an t-sràid agus an losgadh sa cheann gun aithreachas no trauma saidhgeòlach," dh" fhaighnich i bhon àrd-ùrlar aice ann am Minsk o chionn ùine, "carson a tha thu a" toirt buaidh air do chlann, do bhràithrean, do pheathraichean agus do pheathraichean. bidh cèile ga dhèanamh le bhith a" bhòtadh airson na tyrantan seann-fhasanta sin a mhaireas an àmhghar seo? Carson?"
  
  Cha robh dragh aig Mairead an deach na h-aonaidhean ùra a chàineadh airson na dh" ainmich iomairtean an aghaidh àrdachadh boireann gu cumhachd no coup brùideil le riochdairean an Antichrist. Bheireadh i taic do riaghladair sam bith a sheas an aghaidh murt mòr gun chiall ar cinne-daonna fhèin ann an ainm cumhachd, sannt agus coirbeachd. Gu bunaiteach, thug Mairead Crosby taic do Sloane oir tha an saoghal air fàs gu bhith na àite nach eil cho duilich bho ghabh i cumhachd. Bha na sgàileanan dorcha a bha air falach linntean de naimhdeas a-nis air an toirt air falbh gu dìreach, a' fosgladh dòigh-conaltraidh eadar dùthchannan mì-riaraichte. chuireadh às do thràillealachd. Tha àite cudromach aig aonranachd anns an t-saoghal ùr seo. Tha aonachd airson caitheamh foirmeil. Tha na riaghailtean stèidhichte air prionnsapalan saidheansail. Tha saorsa mu dheidhinn pearsantachd, spèis agus smachd pearsanta. Bheir seo beairteas dhuinn uile nar n-inntinn agus nar bodhaig agus leigidh e leinn a bhith nas cinneasaiche, a bhith nas fheàrr air na bhios sinn a" dèanamh. Agus mar a dh"fhàsas sinn nas fheàrr air na nì sinn, ionnsaichidh sinn irioslachd. Bho irioslachd thig càirdeas.
  
  Bha òraid Martha Sloan a" cluich air coimpiutair oifis Mairead agus i a" coimhead airson an àireamh mu dheireadh a bha i air dial airson Sam Cleve. Bha i air bhioran a bhith a" bruidhinn ris a-rithist às deidh na h-ùine seo agus cha b" urrainn dhi cuideachadh ach gàire beag a dhèanamh fhad "s a bha i a" dial an àireamh aige. Nuair a sheinn a" chiad clamhan, bha ìomhaigh co-obraiche fireann dìreach taobh a-muigh na h-uinneige a" tarraing aire Mhairead. Balla. Shèid e a ghàirdeanan gu fiadhaich airson a h-aire a tharraing, a 'sealltainn air an uaireadair aige agus air sgàilean rèidh a' choimpiutair aice.
  
  "Dè an ifrinn a tha thu a" bruidhinn?" dh'fhaighnich i, an dòchas gun robh a chomasan leughadh bilean air a dhol thairis air na sgilean gluasad-bodhaig aige. "Tha mi air a 'fòn!"
  
  Chaidh fòn Sam Cleave gu post-guth, agus mar sin chuir Mairead stad air a" ghairm gus an doras fhosgladh agus èisteachd ris na bha an clàrc ag ràdh. Nuair a dh" fhosgail an doras le magadh diabhal, thuirt i, "Dè ann an ainm Dhè a tha cho cudromach, Gary? Tha mi a" feuchainn ri fios a chuir gu Sam Cleave."
  
  "Gu dearbh air a 'chùis!" - dh'èigh Gary. "Thoir sùil air na naidheachdan. Tha e air an naidheachd, mar-thà sa Ghearmailt, san ospadal ann an Heidelberg, far an robh, a rèir an neach-aithris, am fear a bhuail am plèana Gearmailteach!
  
  
  Caibideil 12 - Fèin-fhastadh
  
  
  Ruith Mairead air ais dhan oifis aice agus dh"atharraich i an sianal gu SKY International. Gun a sùilean a thoirt far na seallaidhean air an sgrion, rinn i a slighe eadar na coigrich air a' chùl feuch an aithnicheadh i a seann cho-obraiche. Bha a h-aire cho cuimsichte air a" ghnìomh seo is gur gann a mhothaich i beachd an neach-aithris. An seo agus an sin rinn facal a slighe tron mheasgachadh de fhìrinnean, a "bualadh a h-eanchainn san àite cheart airson cuimhne a chumail air an sgeulachd iomlan.
  
  "Chan eil ùghdarrasan fhathast air grèim fhaighinn air an neach-marbhadh so-ruigsinneach a bha an urra ri bàs dithis oifigear tèarainteachd o chionn trì latha agus bàs eile a-raoir. Thèid dearbh-aithne an neach a chaochail fhoillseachadh cho luath "s a bhios an sgrùdadh a rinn Roinn Sgrùdaidh Eucoir Wiesloch ann an Buidheann-stiùiridh Heidelberg deiseil." Gu h-obann chunnaic Mairead Sam am measg an luchd-amhairc air cùl nan comharran cordon agus na cnapan-starra. "O mo Dhia, a bhalaich, ciamar a tha thu air atharrachadh a-steach..." chuir i oirre a glainneachan agus lean i a-null gus sealladh nas fheàrr fhaighinn. Thuirt i le cead, "Am fear-gleidhidh gle ghrinn a nis gur duine thu, huh?" Abair metamorphosis a tha e air a dhol tro! Dh" fhàs a fhalt dorch a-nis dìreach fo a ghuailnean, na cinn a" gèilleadh ann an dòigh fhiadhaich, neo-shoilleir a thug dha àile de shòlasachd sligheach.
  
  Bha còta dubh leathair agus bòtannan air. Air a chuartachadh timcheall air a choileir bha sgarfa cashmere uaine a bha a" sgeadachadh a fheartan dorcha agus aodach a cheart cho dorcha. Anns a" mhadainn ceòthach liath Gearmailteach rinn e a shlighe tron t-sluagh gus sealladh nas fheàrr fhaighinn. Mhothaich Mairead e a" bruidhinn ris an oifigear poileis, a chrath a cheann air na bha Sam a" moladh.
  
  "Is dòcha a" feuchainn ri faighinn a-steach, huh, mil?" Rinn Mairead gàire beag. "Uill, chan eil thu air atharrachadh cho mòr, a bheil?"
  
  Air a chùlaibh, dh" aithnich i fear eile, am fear a chunnaic i gu tric aig co-labhairtean naidheachd agus na dealbhan flashy de phàrtaidhean oilthigh a chuir an neach-deasachaidh dibhearsain chun bhothan deasachaidh airson criomagan naidheachdan. Lean an duine àrd, bàn air adhart gus sùil nas mionaidiche a thoirt air an t-sealladh ri taobh Sam Cleave. Bha e cuideachd air a sgeadachadh gu breagha. Chaidh na speuclairean aige a chuir ann am pòcaid a chòta aghaidh. Bha a làmhan fhathast falaichte na phòcaidean briogais fhad "s a bha e a" coiseachd mun cuairt. Mhothaich i an blazer rùsg donn Eadailteach aige a" còmhdach na bha i a" smaoineachadh a dh" fheumadh a bhith na armachd falaichte.
  
  "David Perdue," dh" ainmich i gu sàmhach nuair a chaidh an sealladh a chluich ann an dà dhreach nas lugha air cùl a glainneachan. Dh" fhàg a sùilean an sgrion airson mionaid airson sùil a thoirt timcheall na h-oifis plana fosgailte gus dèanamh cinnteach gu robh Gradwell gun ghluasad. An turas seo bha e socair agus e a" coimhead air an artaigil a bha dìreach air a thoirt thuige. Rinn Mairead gàire agus thionndaidh i a sùil chun sgrion rèidh le gàire. "Gu dearbh chan fhaca thu gu bheil Cleve fhathast na charaidean le Dave Perdue, a bheil?" rinn i gàire.
  
  "Chaidh aithris gu bheil dithis euslainteach a dhìth bhon mhadainn an-diugh, agus neach-labhairt poileis..."
  
  "Dè?" Rinn Mairead gàire. Bha i air seo a chluinntinn mu thràth. B 'ann an seo a chuir i romhpa a cluasan a thogail agus aire a thoirt don aithisg.
  
  "... chan eil beachd aig na poileis ciamar a gheibheadh dithis euslainteach a-mach à togalach aig nach eil ach aon slighe a-mach, slighe a-mach air a dhìon le oifigearan ceithir uairean fichead san latha. Thug seo air ùghdarrasan agus luchd-rianachd ospadail a chreidsinn gum faodadh dà euslainteach, Nina Gould agus neach-fulang uillt ris an canar dìreach "Sam," a bhith fhathast san togalach. Tha adhbhar an itealaich aca, ge-tà, na dhìomhaireachd fhathast."
  
  "Ach tha Sam taobh a-muigh an togalaich, amadan," rinn Mairead gàire, agus i gu tur troimh-a-chèile leis an teachdaireachd. Bha i eòlach air an dàimh a bh" aig Sam Cleave ri Nina Gould, ris an do choinnich i airson ùine ghoirid às deidh òraid air ro-innleachdan ron Dàrna Cogadh a bha rim faicinn ann am poilitigs an latha an-diugh, "Bochd Nina. Dè thachair a thug iad don aonad uillt? Mo Dhia. Ach tha Sam ..."
  
  Chrath Mairead a ceann agus reub i a bilean le bàrr a teanga, mar a bha i an-còmhnaidh nuair a bha i a" feuchainn ri tòimhseachan fhuasgladh. Cha do rinn dad an seo ciall; no mar a chaidh euslaintich à bith tro chnapan-starra poileis, no bàs dìomhair triùir luchd-obrach, chan fhaca duine eadhon an neach a bha fo amharas, agus an rud as neònaiche dhiubh uile - airson an troimh-chèile a dh" adhbhraich gur e "Sam" an t-euslainteach eile aig Nina, fhad "s a bha Sam na sheasamh a-muigh am measg an luchd-amhairc ..sa chiad sealladh.
  
  Thòisich reusanachadh geur seann cho-obraiche Sam agus shuidh i air ais na cathair, a" coimhead Sam a" dol à sealladh far an sgrion leis a" chòrr den t-sluagh. Chrom i a corragan ri chèile agus choimhead i gu bàn air thoiseach, gun a bhith a" toirt aire do na h-aithisgean naidheachd a bha ag atharrachadh.
  
  "Ann an sealladh soilleir," thuirt i a-rithist is a-rithist, ag eadar-theangachadh a foirmlean gu diofar chothroman. "Air beulaibh a h-uile duine ..."
  
  Leum Mairead suas, a" gnogadh thairis air cupa tì falamh, taingeil agus aon de na duaisean naidheachd aice a bha na laighe air oir a deasg. Ghabh i grèim air an tuiteamas obann aice, eadhon barrachd brosnachaidh gus bruidhinn ri Sam. Bha i airson a" chùis seo gu lèir a thuigsinn gu mionaideach. Bhon ùpraid a bha i a" faireachdainn, thuig i gum feumadh gu robh grunn phìosan den tòimhseachan nach robh aice, pìosan nach b" urrainn ach Sam Cleave ìobairt airson an rannsachadh ùr aice airson na fìrinn. Carson nach biodh? Cha bhiodh e toilichte ach nan cuidicheadh cuideigin le a h-inntinn loidsigeach e gus fuasgladh fhaighinn air dìomhaireachd mar a chaidh Nina à bith.
  
  Bhiodh e tàmailteach nam biodh an neach-eachdraidh beag brèagha fhathast air a ghlacadh san togalach le fuadach no duine seòlta. Cha mhòr nach robh an seòrsa rud sin na ghealladh air droch naidheachd, agus cha robh i airson gun tigeadh e chun sin nam b" urrainn dhi a chuideachadh.
  
  "Mr. Gradwell, tha mi a" cur seachdain gu aon taobh airson artaigil sa Ghearmailt. Feuch an cuir thu àm air dòigh airson mo neo-làthaireachd," thuirt i gu iriosal, a" tilgeil doras Gradwell fosgailte, fhathast a" cur a còta air gu sgiobalta.
  
  "Dè ann an ainm a h-uile rud a tha naomh air a bheil thu a" bruidhinn, a Mhairead?" - Dh'èigh Gradwell. Thionndaidh e mun cuairt anns a chathair.
  
  "Tha Sam Cleave anns a" Ghearmailt, Mgr Gradwell, "thuirt i le toileachas.
  
  "Gu math! An uairsin faodaidh tu a thoirt a-steach don sgeulachd air a bheil e mar-thà an seo," thuirt e.
  
  "Chan eil, chan eil thu a" tuigsinn. Chan e sin uile, Mgr Gradwell, tha tòrr a bharrachd ann! Tha e coltach gu bheil an Dotair Nina Gould ann cuideachd," thuirt i ris, a" frasadh agus i a" ruith gus a crios a cheangal. "Agus a-nis tha ùghdarrasan ag aithris gu bheil i a dhìth."
  
  Thug Mairead mionaid airson a h-anail a ghlacadh agus faicinn dè bha a ceannard a" smaoineachadh. Choimhead e oirre airson diog gu h-iongantach. An sin ghlaodh e, "Dè an ifrinn a tha thu fhathast a" dèanamh an seo? Rach agus faigh Cleve. Nach nochd sinn na Krauts mus leum cuideigin eile a-steach don inneal fèin-mharbhadh fuilteach!"
  
  
  Caibideil 13 - Triùir choigrich agus neach-eachdraidh air chall
  
  
  "Dè tha iad ag ràdh, Sam?" - Dh'fhaighnich Perdue gu sàmhach nuair a thàinig Sam còmhla ris.
  
  "Tha iad ag ràdh gu bheil dithis euslainteach air a bhith a dhìth bho thràth sa mhadainn," fhreagair Sam a cheart cho borb is a choisich an dithis aca air falbh bhon t-sluagh gus beachdachadh air na planaichean aca.
  
  "Feumaidh sinn Nina fhaighinn a-mach mus tig i gu bhith na targaid eile don bheathach seo," thuirt Perdue, a h-òrdag air a ghlacadh gu cam eadar a fhiaclan aghaidh agus e ga mheas.
  
  "Ro fhadalach, Perdue," dh" ainmich Sam le faireachdainn sullen. Stad e agus choimhead e air an speur os cionn a chinn, mar gum biodh e a" sireadh cobhair bho chumhachd a b" àirde. Bha sùilean gorma aotrom Perdue a" coimhead air le ceasnachadh, ach bha Sam a" faireachdainn mar gum biodh clach glaiste na stamag. Mu dheireadh ghabh e anail domhainn agus thuirt e: "Tha Nina a dhìth."
  
  Cha do thuig Perdue seo sa bhad, is dòcha air sgàth gur e an rud mu dheireadh a bha e airson a chluinntinn... Às deidh na naidheachdan mu a bàs, gu dearbh. Sa bhad a" tarraing a-mach às an urram aige, choimhead Perdue air Sam le faireachdainn de dhùsgadh mòr. "Cleachd do smachd inntinn gus beagan fiosrachaidh fhaighinn dhuinn. Thig air adhart, chleachd thu e airson mo thoirt a-mach à Mac na Ceàrdaich." dhearbh e Sam, Ach chrath a charaid a cheann. "Sam? Tha seo airson a" bhoireannach a tha sinn le chèile, "chleachd e gu deònach am facal a bh" aige na inntinn agus chuir e "gaol" na àite gu dòigheil.
  
  "Chan urrainn dhomh," ghearain Sam. Bha e a" coimhead air a shàrachadh leis an aideachadh, ach cha robh feum sam bith ann a bhith a" cumail a" mhisneachd. Cha bhiodh e math dhan ego aige agus cha bhiodh e math dha duine sam bith mun cuairt air. "Chaill mi... an comas seo," rinn e strì.
  
  B" e seo a" chiad uair a bha Sam air a ràdh gu h-àrd bho shaor-làithean na h-Alba, agus bha e deoghal. "Chaill mi e, Perdue. Nuair a thuislich mi thairis air mo chasan fuilteach fhìn a" ruith air falbh bhon Fhamhair Greta, no ge bith dè an t-ainm a bh" oirre, bhuail mo cheann air creag agus, uill," chrath e agus thug e sealladh de chiont uamhasach dha Perdue. "Tha mi duilich, a dhuine. Ach chaill mi na b" urrainn dhomh a dhèanamh. A Dhia, nuair a bha i agam, shaoil mi gur e droch mhallachd a bh 'ann - rud a bha a' dèanamh mo bheatha truagh. A-nis is nach eil e agam... A-nis gu bheil feum mòr agam air, tha mi a" guidhe nach fhalbh e."
  
  "Sgoinneil," rinn Perdue gearan, a làmh a" sleamhnachadh thairis air a mhaoil agus fo fhalt gus a dhol fodha ann an geal tiugh a fhalt. "Ceart gu leòr, smaoinich sinn air. Smaoinich air. Tha sinn air a bhith beò gu math nas miosa na seo às aonais taic bho mhealladh inntinn sam bith, ceart?"
  
  "Tha," dh" aontaich Sam, agus e fhathast a" faireachdainn gun robh e air a thaobh a leigeil sìos.
  
  "Mar sin feumaidh sinn dìreach tracadh seann-fhasanta a chleachdadh gus Nina a lorg," mhol Perdue, a" dèanamh a dhìcheall gus a bheachd àbhaisteach "na can gu bheil thu a" bàsachadh "a chuir air.
  
  "Dè ma tha i fhathast ann?" sgrios Sam a h-uile mealladh. "Tha iad ag ràdh nach eil dòigh ann air faighinn a-mach às an seo, agus mar sin tha iad a" smaoineachadh gur dòcha gu bheil i fhathast taobh a-staigh an togalaich.
  
  Cha do dh" innis an cop air an robh e a" bruidhinn ri Sam gun robh banaltram air gearan gun deach ionnsaigh a thoirt oirre an oidhche roimhe - banaltram a thug an èideadh meidigeach air falbh mus do dhùisg i air làr an t-seòmair, air a pasgadh ann am plaideachan.
  
  "Feumaidh sinn a dhol a-steach an uairsin. Chan eil feum air a bhith a" lorg air feadh na Gearmailt air a shon mura h-eil sinn air sgrùdadh ceart a dhèanamh air an fhearann tùsail agus an sgìre mun cuairt oirre, "mhìnich Perdue. Thug a shùilean fa-near cho faisg "s a bha na h-oifigearan a bha air an cleachdadh agus fir tèarainteachd aodach soilleir. A 'cleachdadh a' chlàr aige, chlàraich e gu dìomhair suidheachadh an tachartais, ruigsinneachd air an làr taobh a-muigh an togalaich dhonn, agus structar bunaiteach nan slighean a-steach agus a-mach.
  
  "Seadh," thuirt Sam, a" cumail aghaidh dhìreach agus a" faireachdainn neo-chiontach. Thug e a-mach pasgan de thoitean gus a chuideachadh le bhith a" smaoineachadh nas fheàrr. Bha a bhith a" lasadh a" chiad masg aige mar a bhith a" crathadh làmhan le seann charaid. Thug Sam a-steach a" cheò agus sa bhad dh"fhairich e faireachdainn de shìth, fòcas, mar gum biodh e air ceum air ais às a h-uile càil gus an dealbh mhòr fhaicinn. Co-thuiteamas, chunnaic e bhan SKY International News agus triùir fhireannach amharasach a" crochadh mun cuairt air. Airson adhbhar air choireigin bha coltas nach robh iad a-mach à àite, ach cha b" urrainn dha a-mach dè.
  
  A 'coimhead aig Perdue, mhothaich Sam an neach-tionnsgnaidh geal a' bualadh leis a 'bhòrd aige, ga ghluasad gu slaodach bho dheas gu clì gus an sealladh farsaing a ghlacadh.
  
  "Purdue," thuirt Sam tro bhilean purduichte, "gu luath falbh fada chun chlì. Aig a' bhan. Tha trì bastards amharasach aig a' bhan. Am faic thu iad?
  
  Rinn Perdue mar a mhol Sam agus thug e sìos triùir fhireannach nan tritheadan tràtha, cho fad 's a b' urrainn dha innse. Bha Sam ceart. Bha e soilleir nach robh iad ann a dh"fhaicinn cò mu dheidhinn a bha an ùpraid. An àite sin, choimhead iad uile air na h-uaireadairean aca sa bhad, a" cur an làmhan air na putanan. Fhad 's a bha iad a' feitheamh, bhruidhinn fear dhiubh.
  
  "Tha iad a" sioncronadh na h-uaireadairean aca, "thuirt Perdue, is gann a" gluasad a bhilean.
  
  "Tha," dh" aontaich Sam tron t-sruth fhada de cheò a chuidich e a choimhead gun a bhith a" coimhead follaiseach. "Dè do bheachd, a bhoma?"
  
  "Gu mì-choltach," thuirt Perdue, a ghuth a" sgàineadh mar òraidiche air a tharraing air falbh fhad "s a bha e a" cumail frèam a "bhòrd bhidio air na fir. "Cha bhith iad a" fuireach cho faisg air làimh. "
  
  "Mura h-eil iad fèin-mharbhadh," thuirt Sam. Sheall Perdue thairis air na speuclairean òir aige, agus e fhathast a" cumail a "bhòrd bhidio na àite.
  
  "An uairsin cha bhiodh aca ris na clocaichean aca a shioncronachadh, an dèanadh iad?" - thuirt e gu mì-fhoighidneach. Bha aig Sam ri leigeil seachad. Bha Perdue ceart. Bha còir aca a bhith ann mar luchd-coimhid, ach carson? Tharraing e a-mach toitean eile gun eadhon a" chiad fhear a chrìochnachadh.
  
  "Is e peacadh bàsmhor a th" ann an glutadh, tha thu a" tuigsinn," thuirt Perdue, ach cha tug Sam an aire dha. Chuir e a-mach an toitean a bh" aige agus choisich e a dh"ionnsaigh an triùir fhireannach mus b" urrainn dha Perdue freagairt, agus choisich e gu cas thairis air a" chòmhnard chòmhnard de thalamh falamh gus nach toireadh e dragh dha na targaidean aige. Bha a Ghearmailteach uamhasach, agus mar sin an turas seo chuir e roimhe e fhèin a chluich. Is dòcha nan robh iad den bheachd gur e neach-turais gòrach a bh" ann, nach biodh iad cho deònach a roinn.
  
  "Hello, a dhaoine uaisle," chuir Sam fàilte chridheil air, a" cumail toitean eadar a bhilean. "Tha mi a" smaoineachadh nach eil solas agad?"
  
  Cha robh dùil aca ri seo. Bha iad a" coimhead balbh air a" choigreach a sheas an sin, a" gàireachdainn agus a" coimhead gòrach leis an toitean gun solas aige.
  
  "Chaidh mo bhean a-mach gu lòn còmhla ris na boireannaich eile air chuairt agus thug i an solas agam leatha." Thàinig Sam suas le leisgeul le bhith ag amas air na feartan agus an aodach aca. Às deidh na h-uile, b 'e roghainn an neach-naidheachd a bh' ann.
  
  Bhruidhinn am loafer ruadh ri a charaidean ann an Gearmailtis. "Thoir dha solas, airson Dhè. Seall cho foighidneach sa tha e a" coimhead ." Rinn an dithis eile gàire ag aontachadh, agus chaidh aon dhiubh ceum air adhart, a 'tilgeil teine air Sam. Thuig Sam a-nis nach robh an tarraing aige air a bhith èifeachdach leis gu robh an triùir aca fhathast a" cumail sùil gheur air an ospadal. "Tha, Werner!" - dh'èigh fear dhiubh gu h-obann.
  
  Thàinig banaltram bheag a-mach às an t-slighe a-mach le dìon na poileis agus ghluais i airson fear dhiubh a thighinn a-null. Dh" atharraich i beagan fhaclan leis an dà gheàrd aig an doras agus shìn iad le toileachas.
  
  "Col," bhuail am fear dorch làmh an fhir dheirg le druim a làimhe.
  
  "Warum nicht Himmelfarb?" Rinn Kohl gearan agus lean teine luath, a chaidh a rèiteachadh gu sgiobalta eadar na trì.
  
  "Cò! Sofortan! " thuirt am fear dorch uachdrach a rithist gu diongmhalta.
  
  Ann an ceann Sam, bha duilgheadas aig na faclan an slighe a dhèanamh a-steach don bhriathrachas aige, ach bha e a" tomhas gur e a" chiad fhacal an t-ainm mu dheireadh a bh" air a" ghille. B" e an ath fhacal a smaoinich e rudeigin mar dèan e gu sgiobalta, ach cha robh e cinnteach.
  
  "O, tha a bhean a" toirt òrdughan cuideachd," chluich Sam balbh, a" smocadh leisg. "Chan eil mo leannan cho milis ..."
  
  Chuir Franz Himmelfarb, le nod bho a cho-obraiche, Dieter Werner, stad air Sam sa bhad. "Èist, a charaid, a bheil ùidh agad? Tha sinn nar n-oifigearan dleastanais a" feuchainn ri measgachadh a dhèanamh ris an t-sluagh, agus tha thu a" dèanamh cùisean duilich dhuinn. Is e an obair againn dèanamh cinnteach nach tèid am marbhadh san ospadal air falbh gun fhiosta, agus airson sin a dhèanamh, uill, chan fheum sinn dragh a chuir oirnn fhad "s a tha sinn a" dèanamh ar n-obair. "
  
  "Tha mi a" tuigsinn. Tha mi duilich. Bha mi a" smaoineachadh gur e dìreach dòrlach de dh"amadan a bh" annad dìreach a" feitheamh ri gas a ghoid bhon bhan naidheachdan. Bha thu a" coimhead mar sheòrsa," fhreagair Sam le sealladh caran a dh"aona ghnothach. Thionndaidh e agus choisich e air falbh, a 'toirt aire do fhuaimean aon a' cumail an tè eile. Choimhead Sam air ais agus chunnaic e iad a 'coimhead air, rud a thug air a dhol beagan nas luaithe a dh'ionnsaigh taigh Perdue. Ach, cha deach e còmhla ri a charaid agus sheachain e ceanglaichean lèirsinneach ris gun fhios nach robh na trì hyenas a" coimhead airson caora dhubh airson a shìneadh. Bha fios aig Perdue dè bha Sam a" dèanamh. Leudaich sùilean dorcha Sam beagan fhad "s a bha na seallaidhean aca a" coinneachadh tro cheò na maidne, agus thug e air adhart gluasad gu Perdue gun a dhol an sàs sa chòmhradh.
  
  Cho-dhùin Perdue tilleadh chun chàr màil còmhla ri grunn eile, a dh" fhàg an sealladh gus faighinn air ais chun latha aca fhad "s a dh" fhuirich Sam air chùl. Air an làimh eile, chaidh e còmhla ri buidheann de mhuinntir an àite a thug gu saor-thoileach na poileis a chuideachadh gus sùil a chumail air gnìomhachd amharasach sam bith. Cha robh ann ach a chòmhdach sùil a chumail air na trì Balach Scouts gòrach nan lèintean flannel agus na brisgean gaoithe. Thug Sam fios air Perdue bhon àite aige.
  
  "Tha?" Thàinig guth Perdue tron fòn gu soilleir.
  
  "Uaireadairean ann an stoidhle armachd, a h-uile gin de na h-aon seann rudan. Tha na daoine sin bhon arm, "thuirt e agus a shùilean a" gluasad timcheall an t-seòmair gus fuireach neo-shoilleir. "Agus aon rud eile, ainmean. Kohl, Werner agus... uh..." cha robh cuimhne aige air an treas fear.
  
  "Tha?" Bhrùth Perdue putan, a" cuir a-steach ainmean ann am faidhle de luchd-obrach armachd na Gearmailt ann an Tasglann Roinn Dìon na SA.
  
  "Damn," rinn Sam gearan, a" dùsgadh leis a dhroch chomas air mion-fhiosrachadh a chuimhneachadh. "Is e ainm mu dheireadh nas fhaide a th" ann. "
  
  "Cha chuidich sin, a charaid, mi," thuirt Perdue.
  
  "Tha fios agam! Tha fios agam, air sgàth Dhè!" Bha Sam a" magadh. Bha e a" faireachdainn neo-àbhaisteach gun chumhachd a-nis gun deach dùbhlan a thoirt dha na comasan a bha uair air leth aige agus gun robh iad ag iarraidh. Cha b" e an t-adhbhar airson a chuid fèin-ghràin ùr a bhith a" call a chomasan inntinn, ach an sàrachadh a bh" aige leis nach b" urrainn dha a bhith a" farpais ann am farpaisean mar a rinn e uaireigin nuair a bha e na b" òige. "Nèamh. Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil rudeigin aige ri neamh. A Dhia, feumaidh mi a bhith ag obair air mo Ghearmailtis - agus mo chuimhne damn."
  
  "Engel is dòcha?" Dh'fheuch Perdue ri cuideachadh.
  
  "Chan eil, ro ghoirid," thuirt Sam. Shleamhnaich an sealladh aige thairis air an togalach, suas gu na speuran, agus sìos chun àite far an robh triùir shaighdearan Gearmailteach. Ghluais Sam. Chaidh iad à sealladh.
  
  "Himmelfarb?" Fhuair Perdue a-mach e.
  
  "Tha, is e seo an aon fhear! Sin an t-ainm! Ghlaodh Sam le faochadh, ach a-nis bha e draghail. "Tha iad air falbh. Tha iad air falbh, Perdue. Crap! Tha mi dìreach ga call anns a h-uile àite, nach eil? B" àbhaist dhomh a bhith a" ruith fart a-steach do stoirm!"
  
  Bha Perdue sàmhach, a" coimhead thairis air an fhiosrachadh a fhuair e le bhith a" slaodadh a-steach do fhaidhlichean dìomhair glaiste bho chomhfhurtachd a" chàir aige, fhad "s a sheas Sam ann an èadhar fuar na maidne, a" feitheamh ri rudeigin nach do thuig e eadhon.
  
  "Tha na daoine sin a" coimhead coltach ri damhain-allaidh, "rinn Sam osnaich, a" sganadh nan daoine le a shùilean falaichte fo na bragaichean aige. "Bidh iad a" bagairt fhad "s a tha thu gan coimhead, ach tha e tòrr nas miosa nuair nach eil fios agad càite an deach iad."
  
  "Sam," bhruidhinn Perdue gu h-obann, a "tighinn gu crìch air an neach-naidheachd, a bha cinnteach gun robhar ga leantainn, ag ullachadh ambush. "Tha iad uile nam pìleatan den aonad Gearmailteach Luftwaffe, Leo 2."
  
  "Agus dè tha e a" ciallachadh? An e pìleatan a th" annta? - dh'fhaighnich Sam. Cha mhòr nach robh e diombach.
  
  "Chan eil idir. Tha iad beagan nas speisealta, "mhìnich Perdue. "Rach air ais dhan chàr. Bidh tu airson seo a chluinntinn thairis air ruma dùbailte agus deigh."
  
  
  Caibideil 14 - Aimhreitean ann am Mannheim
  
  
  Dhùisg Nina air an leabaidh, a" faireachdainn mar gum biodh cuideigin air clach a chuir na claigeann agus dìreach air a h-eanchainn a phutadh gu aon taobh gus a ghoirteachadh. Dh" fhosgail i a sùilean gu deònach. Bhiodh e ro dhoirbh dhi faighinn a-mach gu robh i gu tur dall, ach bhiodh e ro mhì-nàdarrach gun a bhith . Leig i gu faiceallach leis na h-eyelids aice a bhith a" sruthadh agus a" dealachadh. Cha robh dad air atharrachadh bhon latha an-dè, agus bha i air leth taingeil airson sin.
  
  Bha toast is cofaidh crochte san t-seòmar suidhe far an do ghabh i fois às deidh cuairt fhada còmhla ri a companach san ospadal "Sam". , a bharrachd air a h-uile eadar-dhealachadh na bheachd, gu ruige seo tha e air a cuideachadh gus a bhith neo-aithnichte leis na h-ùghdarrasan, ùghdarrasan a bhiodh toilichte a chuir air ais chun ospadal far an robh an duine cuthach air a thighinn a ràdh hello.
  
  Bha iad air an latha gu lèir a chuir seachad air chois, a" feuchainn ri Mannheim a ruighinn ron dorchadas. Cha robh sgrìobhainnean no airgead aig gin dhiubh orra, agus mar sin bha aig Nina ri cairt truas a chluich gus lioft an-asgaidh a thoirt dhaibh le chèile bho Mannheim gu Dillenburg tuath air an sin. Gu mì-fhortanach, bha Nina, trì fichead sa dhà, a" feuchainn ri toirt a chreidsinn gu robh e den bheachd gum biodh e na b" fheàrr don dithis luchd-turais ithe, fras bhlàth a ghabhail agus oidhche mhath de chadal fhaighinn. Agus is ann air an adhbhar sin a chuir i seachad an oidhche air an leabaidh, a" toirt aoigheachd do dhà chat mhòr agus cluasag ghrèise a bha a" fàileadh mar sheann cinnamon. A Dhia, feumaidh mi fios a chuir gu Sam. Mo Sam, chuir i an cuimhne i fhèin nuair a shuidh i sìos. Chaidh a cùl ìseal a-steach don fhàinne còmhla ri a cromagan, agus bha Nina a 'faireachdainn mar chailleach, làn pian. Cha robh an sealladh aice air a dhol sìos, ach bha e fhathast na dhùbhlan dhi a bhith ag obair gu h-àbhaisteach nuair nach fhaiceadh i ach e. A bharrachd air an sin, bha aice fhèin agus a caraid ùr ri falach bho bhith air an aithneachadh mar dhithis euslainteach a chaidh a dhìth bho ionad meidigeach ann an Heidelberg. Bha seo gu sònraichte duilich dha Nina, leis a" mhòr-chuid den ùine bha aice ri leigeil a-mach nach robh a craiceann air a ghoirteachadh agus nach robh fiabhras oirre.
  
  "Madainn mhath!" - ars' a' bhan-tighearna chaoimh o'n dorus. Le spatula ann an aon làimh, dh" fhaighnich i ann an tarraing iomagaineach ann an Gearmailtis: "Am bu toil leat uighean air do thòstadh, Schatz?"
  
  Chrath Nina le gàire goofy, a" faighneachd an robh i a" coimhead leth cho dona sa bha i a" faireachdainn. Mus b" urrainn dhi faighneachd càite an robh an seòmar-ionnlaid, bha a" bhoireannach air a dhol air ais don chidsin dhathte aoil, far an robh fàileadh margarine a" tighinn còmhla ris an iomadh aromas a bha a" dùsgadh suas gu sròn biorach Nina. Gu h-obann thàinig e sìos oirre. Càite bheil Sam Eile?
  
  Chuimhnich i mar a thug bean an tighe sòfa do gach aon diubh a chadal air an raoir, ach bha an t-sòfa aige falamh. Cha b" e sin nach robh i na fhaochadh a bhith na h-aonar airson greis, ach bha eòlas aige air an sgìre na b" fheàrr na rinn i agus bha i fhathast na sùilean. Bha Nina fhathast a" caitheamh a jeans agus a lèine bhon ospadal, an dèidh dhi a h-èideadh meidigeach a chuir air falbh dìreach taobh a-muigh clionaig Heidelberg cho luath "s a bha a" mhòr-chuid de shùilean air am fàgail.
  
  Fad na h-ùine a bha i a 'co-roinn leis an Sam eile, cha b' urrainn dha Nina cuideachadh ach smaoinich ciamar a gheibheadh i seachad air an Dr. Hilt mus do dh'fhàg i an ospadal às a dèidh. Gu dearbh, feumaidh fios a bhith aig na h-oifigearan a bha air an geàrd nach b "urrainn don duine leis an aodann loisgte a bhith na dhotair nach maireann, a dh" aindeoin a "chòmhdachadh toinnte agus an taga ainm. Gun teagamh, cha robh dòigh aice air na feartan aige a chomharrachadh anns an staid anns an robh a sealladh.
  
  Tharraing Nina a muilnean thairis air na guailnean dearg aice, a" faireachdainn gun robh nausea a" greimeachadh air a corp.
  
  "Toilet?" fhuair i air èigheach bho chùl doras a" chidsin mus do mharcaich i sìos an trannsa ghoirid air an robh a" bhean leis an spatula air aire a thoirt. Cho luath "s a ràinig i an doras, chaidh tonnan de chronachadh thairis air Nina, agus bhuail i gu sgiobalta an doras gus i fhèin a ghlanadh. Cha robh e na dhìomhaireachd gur e an t-syndrome rèididheachd dian a bha na adhbhar don tinneas gastrointestinal aice, ach cha do rinn dìth làimhseachaidh airson seo agus comharran eile ach a suidheachadh nas miosa.
  
  Fhad "s a bha i a" cuir a-mach eadhon nas motha, dh" fhàg Nina an seòmar-ionnlaid gu sgiobalta agus chaidh i chun t-sòfa far an robh i air a bhith na cadal. B" e dùbhlan eile a bhith a" cumail a cothromachadh gun a bhith a" cumail a" bhalla fhad "s a bha i a" coiseachd. Air feadh an taighe bhig, thuig Nina gu'n robh a h-uile seomar falamh. Am b'urrainn dha m' fhagail an so ? Gràdh! Rinn i gàire, agus fhuair i thairis le fiabhras a bha a" fàs nach b" urrainn dhi sabaid tuilleadh. Leis an tuilleadh mì-mhisneachd air na sùilean millte aice, rinn i strì gus an rud mangled a ruighinn, a bha i an dòchas a bha na sòfa mòr. Chaidh casan rùisgte Nina a shlaodadh air a" bhrat-ùrlair agus am boireannach a" tionndadh na h-oisean airson a bracaist a thoirt leatha.
  
  "A-MHÀIN! Mein Gott!" - rinn i sgreuchail le clisgeadh nuair a chunnaic i corp lag an aoigh aice a" fannachadh. Chuir bana-mhaighstir an taighe an treidhe air a" bhòrd gu sgiobalta agus ruith i gu cobhair Nina. "A ghràidh, a bheil thu ceart gu leòr?"
  
  Cha b" urrainn dha Nina innse dhi gu robh i san ospadal. Gu dearbh, cha mhòr gum b" urrainn dhi dad a ràdh rithe. A" cuairteachadh na claigeann, bha a h-eanchainn a" sgiùrsadh agus bha a h-anail coltach ri doras àmhainn fosgailte. Chaidh a sùilean air ais na ceann nuair a bha i bàn ann an gàirdeanan na mnà. Goirid às deidh sin, thàinig Nina gu a mothachadh a-rithist, a h-aodann a "coimhead reòta fo shruthan fallas. Bha aodach-nighe air a h-aodann agus dh'fhairich i gluasad neònach na cromagan a chuir eagal oirre agus a thug oirre suidhe gu luath gu dìreach. Thachair an cat neo-thruaillidh air an t-sealladh aice agus a làmh a" breith air a" chorp bian agus a" leigeil às sa bhad às deidh sin. "O," an robh a h-uile dad a b" urrainn dha Nina a bhrùthadh a-mach, agus laigh i sìos a-rithist.
  
  "Ciamar a tha thu a' faireachdainn?" dh'fhaighnich a' bhean-uasal.
  
  "Feumaidh mi a bhith a" fàs tinn leis an fhuachd an seo ann an dùthaich air nach eil mi eòlach, "thuirt Nina gu sàmhach gus taic a thoirt don mhealladh aice. Seadh, dìreach, rinn a guth a-staigh atharrais. Albannach a' cuimhneachadh air foghar na Gearmailt. Deagh bheachd!
  
  An uairsin bhruidhinn an sealbhadair aice na faclan òir. " Liebchen, am bheil neach ann air am bu choir dhomh a ghairm a thighinn a d' thogail ? Fear? teaghlach?" Bha aodann fliuch, bàn Nina air a lasadh le dòchas. "Tha mas e do thoil e!"
  
  "Cha do leig do charaid an seo beannachd madainn an-diugh. Nuair a dh'èirich mi gus dithis a dhràibheadh a-steach don bhaile, cha robh e ann. An robh sabaid aig an dithis agaibh?"
  
  "Chan e, thuirt e gu robh e ann an cabhaig faighinn gu taigh a bhràthar. Is dòcha gu robh e den bheachd gun toireadh mi taic dha a bhith tinn, "fhreagair Nina agus thuig i gur dòcha gu robh a beachd-bharail gu tur ceart. Nuair a chuir an dithis seachad an latha a" coiseachd air rathad dùthchail taobh a-muigh Heidelberg, cha do dh" fhàs iad faisg. Ach dh"innis e dhi a h-uile dad a b" urrainn dha cuimhneachadh mun dearbh-aithne aige. Aig an àm, lorg Nina cuimhne Sam eile gu math roghnach, ach cha robh i airson a bhith a" crathadh a" bhàta fhad "s a bha i cho mòr an urra ris an stiùireadh agus an fhulangas aige.
  
  Chuimhnich i gu robh e gu dearbh a" caitheamh cleòc fada geal air, ach a bharrachd air an sin cha mhòr nach robh e do-dhèanta aodann fhaicinn eadhon ged a bha e fhathast. Is e an rud a chuir irioslachd beag oirre an dìth clisgeadh a chaidh fhaicinn nuair a bha iad ga fhaicinn nuair a dh" iarradh iad stiùireadh no nuair a dhèilig iad ri daoine eile. Gu cinnteach, nam faiceadh iad duine aig an robh aodann agus torso air tionndadh gu taffy, dhèanadh daoine beagan fuaim no glaodhadh iad facal co-fhaireachdainn? Ach ghabh iad gu mì-mhodhail, agus cha robh iad a' nochdadh dragh sam bith mu na lotan ùra a bh' aig an duine.
  
  "Dè thachair don fhòn-làimhe agad?" - dh 'fhaighnich a' bhoireannach dhi - ceist gu tur àbhaisteach, agus fhreagair Nina gu dìcheallach leis a 'bhreug as follaisiche.
  
  "Fhuair mi goid. Mo bhaga leis a" fòn agam, airgead, a h-uile càil. Air a dhol à bith. Tha mi creidsinn gu robh fios aca gur e neach-turais a bh" annam agus bha iad ag amas orm, "mhìnich Nina, a" gabhail fòn a "bhoireannaich agus a" snìomh le taing. Dhial i an àireamh air an robh cuimhne aice cho math. Nuair a ghlaodh am fòn air ceann eile na loidhne, thug e spionnadh de lùth do Nina agus beagan blàths na stamag.
  
  "Sgaradh." Mo Dhia, is e facal brèagha a bh" ann, a bha Nina a" smaoineachadh, gu h-obann a" faireachdainn nas sàbhailte na bha i air faireachdainn ann an ùine nach bi fada. Dè cho fada bhon a bha i air guth a seana charaid, a leannan cas agus corra cho-obraiche a chluinntinn? Leum a cridhe. Chan fhaca Nina Sam bho chaidh a toirt am bruid le Òrdugh na Grèine Duibh fhad "s a bha iad air turas a" lorg an t-Seòmar Amber ainmeil bhon 18mh linn sa Phòlainn faisg air dà mhìos air ais.
  
  "S-Sam?" - dh'fhaighnich i, cha mhòr a 'gàireachdainn.
  
  "Nina?" sgread e. "Nina? Sin thu?"
  
  "Tha. Ciamar a tha thu?" rinn i gàire fann. Bha a corp gu lèir goirt agus cha b" urrainn dhi suidhe.
  
  "Iosa Crìosd, Nina! Càite a bheil thu? A bheil thu ann an cunnart? dh'fhaighnich e gu cruaidh mu dheidhinn trom càr a bha a' gluasad.
  
  "Tha mi beò, Sam. Ge-tà, cha mhòr. Ach tha mi sàbhailte. Le boireannach ann am Mannheim, an seo sa Ghearmailt. Sam? Am faod thu tighinn agus mo thogail?" sgàin a guth. Bhuail an t-iarrtas Sam gu cridhe. Cha mhòr gum biodh boireannach cho dàna, tuigseach agus neo-eisimeileach ag iarraidh slàinte mar leanabh beag.
  
  "Gu dearbh thig mi air do shon! Tha Mannheim astar goirid bho far a bheil mi. Thoir dhomh an seòladh agus thig sinn gad thoirt," thuirt Sam le toileachas. "O mo Dhia, chan eil fios agad dè cho toilichte sa tha sinn gu bheil a h-uile dad ceart gu leòr leat!"
  
  "Dè tha sinn uile a" ciallachadh?" - dh'fhaighnich i. "Agus carson a tha thu sa Ghearmailt?"
  
  "Gus do thoirt dhachaigh don ospadal, gu nàdarra. Chunnaic sinn air an naidheachd gur e ifrinn fhìor a bh" ann far an do dh" fhàg Detlef thu. Agus nuair a ràinig sinn an seo, cha robh thu ann! Chan urrainn dhomh a chreidsinn, "thuirt e, a" gàireachdainn làn faochadh.
  
  "Bheir mi thu don bhoireannach ghràdhach a thug dhomh an seòladh. Chì mi thu a dh'aithghearr, ceart gu leòr?" Fhreagair Nina le trom anail agus thug i am fòn don neach-seilbh aice mus do thuit i na cadal domhainn.
  
  Nuair a thuirt Sam "sinn", bha droch fhaireachdainn aice gun robh e a" ciallachadh gun do shàbhail e Perdue bhon chèidse urramach anns an robh e sa phrìosan às deidh do Detlef losgadh air ann am fuil fhuar aig Chernobyl. Ach leis a" ghalair a" reubadh tron t-siostam aice mar pheanas bhon dia morphine a dh" fhàg i às a dèidh, cha robh dragh aice an-dràsta. Cha robh i ag iarraidh ach a dhol à sealladh ann an gàirdeanan na bha a" feitheamh rithe.
  
  Chluinneadh i fhathast a" bhean a" mìneachadh cò ris a bha an taigh coltach nuair a dh"fhàg i an riaghladh agus a thuit i na cadal trom.
  
  
  Caibideil 15 - Droch Leigheas
  
  
  Shuidh piuthar Barken air leathar tiugh seann chathair oifis, a h-uilllean nan laighe air a glùinean. Fo chromadh aona-ghuthach an t-solais fhlùraiseach, sheas a làmhan air taobhan a cinn agus i ag èisteachd ri cunntas an neach-fàilteachaidh mu bhàs an Dotair Hilt. Bha banaltram a bha ro throm a" caoidh dotair air an robh i eòlach airson dìreach seachd mìosan. Bha dàimh chreagach aice ris, ach b' e boireannach truacanta a bh' innte air an robh fìor aithreachas mu bhàs an duine.
  
  "Tha an tiodhlacadh a-màireach," thuirt an neach-fàilteachaidh mus fhàg e an oifis.
  
  "Chunnaic mi e air na naidheachdan, fhios agad, mu na murtan. Thuirt an Dr Fritz rium gun a thighinn mura biodh sin riatanach. Cha robh e airson gum biodh mi ann an cunnart cuideachd," thuirt i ris an fho-cheannard aice, Nurse Marks. "Marlene, bu chòir dhut gluasad iarraidh. Chan urrainn dhomh a bhith draghail mu do dheidhinn tuilleadh a h-uile uair nach bi mi air dleasdanas."
  
  "Na gabh dragh mum dheidhinn, Sister Barken," rinn Marlene Marks gàire, a" toirt dhi aon de na cupannan brot sa bhad a bha i air ullachadh. "Tha mi a" smaoineachadh gum feum adhbhar sònraichte a bhith aig cò rinn e, eil fhios agad? Mar thargaid a bha an seo mu thràth. "
  
  "Nach eil thu a" smaoineachadh...?" Leudaich sùilean Banaltram Barken aig Nurse Marks.
  
  "Dr. Gould," dhaingnich Sister Marks eagal a peathar. "Tha mi a" smaoineachadh gur e cuideigin a bh "ann a bha airson a toirt am bruid, agus a-nis gu bheil iad air a toirt," thuirt i, "tha an cunnart don luchd-obrach agus na h-euslaintich seachad. Tha mi a" ciallachadh, chuir mi geall nach do choinnich na daoine bochda a bhàsaich ach an deireadh leis gun d" fhuair iad ann an slighe a" mharbhaiche, eil fhios agad? Is dòcha gun do dh" fheuch iad ri stad a chuir air. "
  
  "Tha mi a" tuigsinn an teòiridh seo, mil, ach carson a tha "Sam" euslainteach a dhìth cuideachd? " - dh'fhaighnich Sister Barken. Chitheadh i bho abairt Marlene nach robh a" bhanaltram òg air smaoineachadh mu dheidhinn fhathast. Chuir i a brot gu sàmhach.
  
  "Tha e cho brònach gun tug e an Dr Gould air falbh," rinn Marlene caoidh. "Bha i gu math tinn agus bha a sùilean a" fàs nas miosa, boireannach bochd. Air an làimh eile, bha mo mhàthair feargach nuair a chuala i mu fhuadach an Dotair Gould. Bha i feargach gun robh i an seo fo mo chùram fad na h-ùine seo gun mi ag innse dhi."
  
  "O mo Dhia," rinn piuthar Barken co-fhaireachdainn rithe. "Feumaidh gun tug i ifrinn dhut. Tha mi air a" bhoireannach seo fhaicinn troimhe-chèile agus tha i eadhon a" cur eagal orm."
  
  Bha an dithis ag iarraidh gàire a dhèanamh san t-suidheachadh dhorcha seo. Choisich an Dr Fritz a-steach gu oifis na banaltram air an treas làr le pasgan fo a ghàirdean. Bha aodann trom, sa bhad a" cur crìoch air an gèidheachd gann. Bha rudeigin coltach ri bròn no briseadh-dùil a" nochdadh na shùilean agus e a" dèanamh cupa cofaidh dha fhèin.
  
  "Guten Morgen, an Dr Fritz," thuirt a "bhanaltram òg gus an t-sàmhchair neònach a bhriseadh.
  
  Cha do fhreagair e i. Chuir Sister Barken iongnadh air le cho mì-mhodhail agus chleachd i a guth ùghdarrasach gus toirt air an duine cumail suas, ag ràdh an aon fhàilte, dìreach beagan deicibeil nas àirde. Leum an Dr Fritz suas, thug e a-mach às a staid mheòrachaidh chomatose.
  
  "O, tha mi duilich, a bhoireannaich," thuirt e. "Madainn mhath. "Madainn mhath," chrath e air gach fear, a" sguabadh a phailme fallas air a chòta mus tog e an cofaidh.
  
  Bha e gu math eu-coltach ris an Dr Fritz a bhith ag obair mar sin. Airson a" mhòr-chuid de bhoireannaich a choinnich ris, b" e freagairt gnìomhachas meidigeach na Gearmailt do Sheòras Clooney. B" e an seun misneachail a neart, air a dhol thairis air a sgil mar dhotair a-mhàin. Agus fhathast an seo sheas e, anns an oifis bheag air an treas làr, le palms sweaty agus sealladh leisgeul a chuir troimh-chèile an dithis bhoireannach.
  
  Dh" atharraich Sister Barken agus Sister Marx frowns sàmhach mus do sheas an seann shaighdear burly suas gus a cupa a nighe. " Dr Fritz, dè a tha a" cur dragh ort? Tha Banaltram Marks agus mise gu saor-thoileach gus faighinn a-mach cò a tha a" cur dragh ort agus an làimhseachadh gu enema barium an-asgaidh le mo thì Chai sònraichte ... dìreach bhon teapot!"
  
  Cha b' urrainn do bhanaltram Marks cuideachadh ach tachdadh air a brot bhon ghàire ris nach robh dùil, ged nach robh i cinnteach ciamar a dhèiligeadh an dotair. Bha a suilean farsuing a' geur-amharc air a ceannard le masladh seòlta, agus le h-iongantas air a ghiall. Bha piuthar Barken gun dragh. Bha i gu math comhfhurtail a" cleachdadh àbhachdas airson fiosrachadh fhaighinn, eadhon feadhainn pearsanta is tòcail.
  
  Rinn an Dr Fritz gàire agus chrath e a cheann. Chòrd an dòigh-obrach seo ris, ged nach robh na bha e a" falach idir airidh air fealla-dhà.
  
  "Mar as motha a tha mi a" cur luach air do ghluasad treun, Sister Barken, chan eil adhbhar mo bhròn cho mòr ri mar a thachair dha duine," thuirt e anns an tòn as sìobhalta aige.
  
  "Am faod mi faighneachd cò?" Bha piuthar Barken a" faighneachd.
  
  "Gu dearbh, tha mi ag iarraidh," fhreagair e. "Dhèilig an dithis agaibh ris an Dr Gould, agus mar sin bhiodh e na b" iomchaidh nam biodh fios agad air toraidhean deuchainn Nina. "
  
  Dh" èirich an dà làmh aig Marlene gu sàmhach air a h-aodann, a" còmhdach a beul agus a sròn mar ghluasad ris an robh dùil. Thuig Sister Barken freagairt Sister Marx, leis nach do ghabh i fhèin ris an naidheachd glè mhath. A bharrachd air an sin, nam biodh an Dr Fritz ann am builgean de aineolas sàmhach a dh" ionnsaigh an t-saoghail, dh"fheumadh sin a bhith math.
  
  "Tha e mì-fhortanach, gu sònraichte às deidh dha slànachadh cho luath an toiseach," thòisich e, a" greimeachadh air a "phasgan nas teinne. "Tha deuchainnean a" nochdadh crìonadh mòr anns na h-àireamhan fala aice. Bha am milleadh cealla ro throm airson na h-ùine a thug e dhi faighinn gu làimhseachadh. "
  
  "O, Ìosa milis," thuirt Marlene na gàirdeanan. Lìon deòir a sùilean, ach chùm aodann Sister Barken an abairt a chaidh a theagasg dhi gabhail ri droch naidheachd.
  
  Falamh.
  
  "Dè an ìre air a bheil sinn a" coimhead?" - dh'fhaighnich piuthar Barken.
  
  "Uill, tha e coltach gu bheil na caolain agus na sgamhanan aice a" toirt buaidh mhòr air an aillse a tha a" fàs, ach tha comharran soilleir ann cuideachd gu bheil i air beagan milleadh eanchainn fhulang, a tha dualtach a bhith ag adhbhrachadh a sealladh a tha a" crìonadh, Nurse Barken. Cha deach ach deuchainn a dhèanamh oirre, agus mar sin cha bhith e comasach dhomh breithneachadh ceart a dhèanamh gus an dèan mi sgrùdadh a-rithist oirre. "
  
  Air a" chùl, rinn Nurse Marks gàire gu sàmhach nuair a chuala i na naidheachdan, ach dh" fheuch i a dìcheall i fhèin a tharraing còmhla agus gun a bhith a" leigeil leis an euslainteach buaidh a thoirt oirre cho pearsanta. Bha fios aice gu robh e neo-phroifeiseanta a bhith ag èigheach air euslainteach, ach cha b" e dìreach euslainteach sam bith a bha seo. B' i an Dotair Nina Gould, a brosnachadh agus a neach-eòlais air an robh àite bog aice.
  
  "Tha mi dìreach an dòchas gun lorg sinn i a dh" aithghearr gus am faigh sinn air ais i mus fàs cùisean nas miosa na dh" fheumas iad a bhith. Chan urrainn dhuinn dìreach dòchas mar sin a leigeil seachad, ged," thuirt e, a "coimhead sìos air a" bhanaltram òg, èigheach, "tha e caran duilich a bhith deimhinneach."
  
  "Tha an Dr Fritz, ceannard Feachd an Adhair na Gearmailt a" cur fear a bhruidhinn riut uaireigin an-diugh, "dh" ainmich neach-cuideachaidh an Dotair Fritz bhon doras. Cha robh ùine aice faighneachd carson a bha Sister Marx ann an deòir, oir bha i ann an cabhaig tilleadh gu oifis bheag an Dotair Fritz, air an robh i an urra.
  
  "WHO?" - dh'fhaighnich e, a mhisneachd a 'tilleadh.
  
  "Tha e ag ràdh gur e Werner an t-ainm a th" air. Dieter Werner bho Fheachd an Adhair na Gearmailt. Tha seo mu dheidhinn neach a dh'fhuiling losgadh às an ospadal. Rinn mi sgrùdadh - tha cead armailteach aige a bhith an seo às leth an Leifteanant Seanalair Harold Mayer." Tha i gu practaigeach ag ràdh a h-uile càil ann an aon anail.
  
  "Chan eil fhios agam dè a chanas mi ris na daoine sin tuilleadh," ghearain an Dr Fritz. "Chan urrainn dhaibh rudan a chuir ann an òrdugh iad fhèin, agus a-nis tha iad a" tighinn agus a "caitheamh m" ùine air... "agus dh" fhalbh e, a "mùchadh gu fiadhaich. Thug an neach-cuideachaidh aige sùil air an dà nurs aon uair eile mus do rinn i cabhag às deidh a ceannard.
  
  "Dè a tha e a" ciallachadh?" Rinn piuthar Barken osna. "Tha mi toilichte nach eil mi ann am brògan an dotair bhochd. Thig air adhart, a phiuthar Marx. Ùine airson na cuairtean againn." Thill i chun an t-seallaidh àbhaisteach aice, dìreach airson sealltainn gun robh na h-uairean obrach air tòiseachadh. Agus leis an irioslachd chruaidh àbhaisteach aice, thuirt i: "Agus tiormaich do shùilean, air sgàth Dhè, Marlene, mus bi na h-euslaintich a" smaoineachadh gu bheil thu cho àrd "s a tha iad!"
  
  
  * * *
  
  
  Beagan uairean an dèidh sin, ghabh Sister Marks fois. Bha i dìreach air an uàrd màthaireil fhàgail, far an robh i ag obair a shift dà uair a thìde gach latha. Bha dà bhanaltram làn-ùine bhon ospadal màthaireil air fòrladh truacanta a ghabhail às deidh na murtan o chionn ghoirid, agus mar sin bha an aonad beagan luchd-obrach. Ann an oifis na banaltram, thug i an cuideam far a casan goirt agus dh'èist i ri purr gealltanach a' choire.
  
  Fhad "s a bha i a" feitheamh, shoilleirich grunn shailean de sholas òrail am bòrd agus na cathraichean air beulaibh an fhrigeradair beag agus thug i oirre sùil a thoirt air loidhnichean glan an àirneis. Nuair a bha i sgìth, chuir e an naidheachd brònach na bu tràithe na cuimhne. Dìreach an sin, air uachdar rèidh na deasg far-gheal, chitheadh i fhathast faidhle an Dotair Nina Gould, na laighe an sin mar chairt sam bith eile a leugh i. Cha robh ach fàileadh aig an fhear seo. Thug i dheth fàileadh tàmailteach a" chrìonaidh a mhùgh Nurse Marks gus an do dhùisg i bho aisling uamhasach le tonn obann na làimh. Cha mhòr nach do leig i a cupa tì air an làr cruaidh, ach ghlac i ann an tìde, a" cleachdadh na reflexes tòiseachaidh leum adrenaline sin.
  
  "O mo chreach!" - rinn i feadaireachd ann an clisgeadh, a" greimeachadh gu teann air a" chupa porcelain. Thuit a sùil air uachdar falamh a" bhùird, far nach robh aon phasgan ri fhaicinn. Gu faochadh dhi, b" e dìreach mìorbhailean grànda a bh" ann bhon chlisgeadh a rinn i o chionn ghoirid, ach bha i dha-rìribh ag iarraidh gum biodh e an aon rud leis an fhìor naidheachd a bh" ann. Carson a dh" fhaodadh seo a bhith nas motha na dìreach droch aisling? Nina bhochd!
  
  Bha Marlene Marks a 'faireachdainn gu robh a sùilean uisge a-rithist, ach an turas seo cha b' ann air sgàth suidheachadh Nina a bha e. Bha seo air sgàth 's nach robh fios aice an robh an t-eachdraiche brèagha dorcha fhathast beò, gun luaidh air càit an do ghabh an t-eucorach cloiche seo i.
  
  
  Caibideil 16 - Coinneamh spòrsail / Chan e pàirt spòrsail
  
  
  "Dh" ainmich mo sheann cho-obraiche aig an Edinburgh Post, Mairead Crosby, "thuirt Sam, agus e fhathast a" coimhead le cianalas air a fòn dìreach às deidh dha faighinn a-steach don chàr màil le Perdue. "Tha i a" tighinn an seo gus cuireadh a thoirt dhomh a bhith nam cho-ùghdar air sgrùdadh co-cheangailte ri com-pàirt Feachd Adhair na Gearmailt ann an sgainneal.
  
  "Tha e coltach gur e deagh sgeulachd a th" ann. Feumaidh tu a dhèanamh, a bhodach. Tha mi a" faireachdainn co-fheall eadar-nàiseanta an seo, ach chan e neach-naidheachd a th" annam," thuirt Perdue agus iad a" dol gu fasgadh sealach Nina.
  
  Nuair a stad Sam agus Perdue air beulaibh an taighe dhan deach an stiùireadh, bha coltas eagallach air an àite. Ged a chaidh an taigh beag a pheantadh o chionn ghoirid, bha an gàrradh fiadhaich. Thug an eadar-dhealachadh eatorra air an taigh seasamh a-mach. Bha preasan droigheann a" cuairteachadh ballachan a-muigh beige fon mhullach dubh. Nochd sgoltagan anns a' pheant bàn pinc air an t-similear gun robh e air a dhol bhuaithe mus deach a pheantadh. Dh'èirich ceò uaith mar dhràgon glas leisg, A' tighinn còmhla ri neoil fhuar latha sgòthach.
  
  Sheas an taigh aig ceann sràid bhig ri taobh loch, rud a chuir ri aonaranachd dòrainneach an àite. Nuair a fhuair an dithis a-mach às a" chàr, mhothaich Sam na cùirtearan air fear de na h-uinneagan a" gleusadh.
  
  "Chaidh ar lorg," thuirt Sam ri a chompanach. Chrath Perdue, a chorp àrd ag èirigh thairis air frèam doras a" chàir. Bha a fhalt bàn a" sruthadh anns a" ghaoith mheasarra fhad "s a bha e a" coimhead an doras aghaidh fosgailte beagan. Bha aodann caol, caoimhneil a" coimhead a-mach o chùl an dorais.
  
  "Frau Bauer?" Dh"fhaighnich Perdue bho thaobh eile a" chàir.
  
  "Herr Cleve?" Rinn i gàire.
  
  Sheall Perdue air Sam agus rinn e gàire.
  
  "Falbh, Sam. Chan eil mi a" smaoineachadh gum bu chòir do Nina ceann-latha a chuir orm sa bhad, fhios agad?" Thuig Sam. Bha a charaid ceart. Aig a 'cheann thall, cha do bhris e fhèin agus Nina suas air na teirmean as fheàrr, dè le Perdue ga stalcaireachd anns an dorchadas agus a' bagairt a marbhadh agus a h-uile càil.
  
  Nuair a leum Sam suas staidhre a" phoirdse gu far an robh a" bhean-uasal a" cumail an dorais fosgailte, cha b" urrainn dha cuideachadh ach bu mhiann leis fuireach greiseag. Bha fàileadh diadhaidh air taobh a-staigh an taighe, fàileadh measgaichte de fhlùraichean, cofaidh, agus cuimhne lag air na dh" fhaodadh a bhith air a bhith na thost Frangach o chionn beagan uairean a thìde.
  
  "Tapadh leat," thuirt e ri Frau Bauer.
  
  "Tha i an seo air a" cheann eile. Tha i air a bhith na cadal bho bhruidhinn sinn air a" fòn, "thuirt i ri Sam, a" toirt sùil gun nàire air a choltas garbh. Thug sin dha faireachdainn mì-chofhurtail gun deach a h-èigneachadh sa phrìosan, ach chuir Sam fòcas air Nina. Bha am figear beag aice air a lùbadh suas fo tholl plaideachan, agus thionndaidh cuid dhiubh gu bhith nan cait nuair a tharraing e air ais iad gus aodann Nina fhoillseachadh.
  
  Cha do sheall Sam e, ach chuir e iongnadh air cho dona sa bha i a" coimhead. Bha a bilean gorm an aghaidh a h-aodann bàn, a falt ceangailte ri a teampaill fhad "s a bha i a" gabhail anail gu cruaidh.
  
  "An e smocadh a th" innte?" - dh'fhaighnich Frau Bauer. "Tha na sgamhanan aice a" faireachdainn uamhasach. Cha leigeadh i leam fios a chuir chun ospadal mus fhaiceadh tu i. Am bu chòir dhomh an gairm a-nis?"
  
  "Chan eil fhathast," thuirt Sam gu sgiobalta. Air a" fòn, dh" innis Frau Bauer dha mun fhear a chaidh còmhla ri Nina, agus ghabh Sam ris gur e duine eile a bha a dhìth bhon ospadal a bh" ann. "Nina," thuirt e gu sàmhach, a" ruith a chorragan air mullach a cinn agus ag ath-aithris a h-ainm beagan nas àirde gach turas. Mu dheireadh dh" fhosgail a sùilean agus rinn i gàire, "Sam." Ìosa! Dè tha ceàrr air a sùilean, smaoinich e le h-uabhas air an sgàile aotrom de chataractan a bha air a sùilean gu lèir a chòmhdach mar lìn chnap.
  
  "Hello, àlainn," fhreagair e, a" pògadh a maoil. "Ciamar a bha fios agad gur e mise a bh" ann?"
  
  "A bheil thu a" tarraing mo chois?" - thuirt i gu mall. "Tha do ghuth air a chlò-bhualadh nam inntinn ... dìreach mar do fhàileadh."
  
  "Mo fhàileadh?" dh'fhaighnich e.
  
  "Marlboro agus sealladh," rinn i magadh. "Dia, bhithinn a" marbhadh airson toitean an-dràsta. "
  
  Thachd Frau Bauer air a tì. Rinn Sam gàire. Rinn Nina casadaich.
  
  "Bha sinn uamhasach draghail, a ghràidh," thuirt Sam. "Leig leinn do thoirt don ospadal. Mas e do thoil e."
  
  Dh'itealaich sùilean millte Nina fosgailte. "Chan eil".
  
  "Tha a h-uile dad air socrachadh an sin a-nis." Dh'fheuch e ri a mealladh, ach cha robh gin de sin aig Nina.
  
  "Chan eil mi gòrach, Sam. Lean mi na naidheachdan às an seo. Chan eil iad air am mac sin de ghalla a ghlacadh fhathast, agus an turas mu dheireadh a bhruidhinn sinn, rinn e soilleir gu robh mi a" cluich air taobh ceàrr an fheansa, "thuirt i gu sgiobalta.
  
  "Seadh math. Socair beagan agus innis dhomh dè dìreach a tha sin a" ciallachadh, oir dhòmhsa tha e coltach gu robh ceangal dìreach agad ris a" mharbhaiche, "fhreagair Sam, a" feuchainn ri a ghuth a chumail saor bhon fhìor uamhas a bha e a" faireachdainn mu na bha i a" moladh.
  
  "Tì neo cofaidh, a Herr Cleve?" - dh'fhaighnich an neach-aoigheachd choibhneil gu sgiobalta.
  
  "Tha Doro a" dèanamh tì cinnamon sgoinneil, Sam. Feuch e," mhol Nina gu sgìth.
  
  Chrath Sam gu càirdeil, a" cur am boireannach Gearmailteach mì-fhoighidneach a-steach don chidsin. Bha dragh air gun robh Perdue na shuidhe sa chàr rè na h-ùine a bhiodh e air a thoirt gus faighinn gu bonn suidheachadh làithreach Nina. Thuit Nina na cadal a-rithist, air a tàladh le cogadh Bundesliga air telebhisean. Air a dragh airson a beatha ann am meadhan tantrum deugaire, chuir Sam teachdaireachd gu Perdue.
  
  Tha i cho stòlda sa bha sinn a" smaoineachadh.
  
  Gu bàsmhor tinn. Beachdan sam bith?
  
  Rinn e osna, a" feitheamh ri beachdan sam bith air mar a gheibheadh i Nina don ospadal mus do dh" adhbhraich a cuid borb a bàs. Gu nàdarra, b" e co-èigneachadh neo-fhòirneartach an aon dòigh air dèiligeadh ri fear a bha delirious agus feargach leis an t-saoghal, ach bha eagal air gum biodh seo a" putadh Nina nas fhaide air falbh, gu sònraichte bho Perdue. Bhris tòna an fhòn aige monotony an neach-aithris Tbh, a" dùsgadh Nina. Choimhead Sam sìos far an robh e a" falach am fòn aige.
  
  Am moladh ospadal eile?
  
  Rud eile, cuir a-mach i le seire fo chasaid.
  
  Aig an fhear mu dheireadh, thuig Sam gu robh Perdue a 'magadh. Bha a" chiad fhear, ge-tà, na dheagh bheachd. Dìreach às deidh a 'chiad teachdaireachd, thàinig an ath fhear.
  
  Oilthigh Mannheim.
  
  Theresienkrankenhaus.
  
  Nochd frown domhainn air aghaidh clammy Nina. "Dè an ifrinn a tha anns an fhuaim seasmhach seo?" - chaidh i tron taigh-spòrs snìomh na fiabhras. "Stad seo! Mo Dhia..."
  
  Chuir Sam dheth am fòn aige gus am boireannach duilich a bha e a" feuchainn ri shàbhaladh a shocrachadh. Thàinig Frau Bauer a-steach le treidhe. "Duilich, Frau Bauer," ghabh Sam a leisgeul gu sàmhach. "Cuiridh sinn às d" fhalt ann am beagan mhionaidean."
  
  "Na bi craicte," chrom i na stràc tiugh. "Na dèan cabhag. Dìreach dèan cinnteach gum faigh Nina don ospadal a dh'aithghearr. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil i a" coimhead dona."
  
  "Danns," fhreagair Sam. Ghabh e sip de thì, a' feuchainn gun a bheul a losgadh. Bha Nina ceart. Bha an deoch teth cho faisg air ambrosia 's a b' urrainn dha smaoineachadh.
  
  "Nina?" Rinn Sam an t-eagal a-rithist. "Feumaidh sinn faighinn a-mach às an seo. Thuit do charaid bhon ospadal thu, agus mar sin chan eil earbsa agam ann gu tur. Ma thig e air ais le beagan charaidean, bidh sinn ann an trioblaid."
  
  Dh" fhosgail Nina a sùilean. Dh"fhairich Sam tonn de bhròn a" dol troimhe agus i a" coimhead seachad air aodann dhan fhànais air a chùlaibh. "Chan eil mi a" dol air ais."
  
  "Chan eil, chan fheum," thuirt e ri fois-inntinn. "Bheir sinn don ospadal ionadail thu an seo ann am Mannheim, a ghràidh."
  
  "Chan eil, Sam!" - ghuidh i. Dh"èirich a broilleach gu iomagaineach fhad "s a bha a làmhan a" feuchainn ris an fhalt aghaidh a bha a" cur dragh oirre. Bha corragan caol Nina a" lùbadh air cùl a cinn agus i a" feuchainn a-rithist is a-rithist ris na curls steigte a thoirt air falbh, a" fàs nas iriosal gach uair a dh"fhàillig i. Rinn Sam seo dhi fhad "s a bha i a" coimhead air na bha i a" smaoineachadh a bha na h-aodann. "Carson nach urrainn dhomh a dhol dhachaigh? Carson nach fhaigh mi leigheas ann an ospadal ann an Dùn Èideann?"
  
  Gu h-obann leum Nina agus chùm i an anail, a cuinnlean a" sruthadh beagan. Sheas Frau Bauer anns an doras leis an aoigh a lean i.
  
  "Faodaidh tu".
  
  "Purdue!" Thachd Nina, a 'feuchainn ri slugadh le a h-amhaich thioram.
  
  "Faodar do thoirt gu goireas meidigeach de do roghainn ann an Dùn Èideann, Nina. Dìreach leig leinn do thoirt chun ospadal èiginn as fhaisge ort gus do staid a dhèanamh seasmhach. Aon uair 's gun dèan iad sin, cuiridh Sam agus mise dhachaigh thu sa bhad. Tha mi a" gealltainn dhut, "thuirt Perdue rithe.
  
  Dh'fheuch e ri bruidhinn ann an guth bog agus cothromach gus nach cuir e dragh air a nerves. Bha na faclan aige air an ceangal le tònaichean dearbhach de dhearbhadh. Bha fios aig Perdue gum feumadh e na bha i ag iarraidh a thoirt dhi gun a bhith a" bruidhinn mu Heidelberg san fharsaingeachd.
  
  "Dè tha thu ag ràdh, a ghràidh?" Rinn Sam gàire, a" bualadh a falt. "Chan eil thu airson bàsachadh sa Ghearmailt, a bheil?" Choimhead e suas le leisgeul air a" bhan-aoigheachd Gearmailteach, ach rinn i gàire agus chuir i dheth e.
  
  "Dh'fheuch thu ri mo mharbhadh!" Dh'fhàs Nina an àiteigin timcheall oirre. Chluinneadh i far an robh e an toiseach, ach bha guth Perdue a" magadh air nuair a bhruidhinn e, agus mar sin leum i co-dhiù.
  
  "Chaidh a phrògramadh, Nina, gus òrdughan an amadain sin bho Black Sun a leantainn. Thig air adhart, tha fios agad nach dèanadh Perdue do ghortachadh a dh"aona ghnothach," dh" fheuch Sam, ach bha i a" panadh gu fiadhaich. Cha b" urrainn dhaibh innse an robh fearg no eagal air Nina, ach bha a làmhan a" crathadh mun cuairt gu h-obann gus an lorg i làmh Sam. Dhlùth i ris, a suilean geala bleogach a" gortachadh bho thaobh gu taobh.
  
  "Feuch, a Dhia, na leig leis gur e Purdue a th" ann, "thuirt i.
  
  Chrath Sam a cheann le briseadh-dùil nuair a dh" fhàg Perdue an taigh. Cha robh teagamh sam bith gun do ghortaich na thuirt Nina e gu mòr an turas seo. Choimhead Frau Bauer le co-fhaireachdainn nuair a dh"fhalbh am fear àrd, bàn. Mu dheireadh, cho-dhùin Sam Nina a dhùsgadh.
  
  "Rachamaid," thuirt e, a" suathadh gu socair air a corp lag.
  
  "Fàg na plaideachan. Is urrainn dhomh barrachd fhighe," rinn Frau Bauer gàire.
  
  "Mòran taing dhut. Bha thu glè chuideachail, "thuirt Sam ris an neach-frithealaidh, a" togail Nina agus ga giùlan chun chàr. Bha aodann Perdue sìmplidh agus gun chiall leis gun do chuir Sam an cadal Nina a-steach don chàr.
  
  "Tha sin ceart, tha i a-staigh," dh" ainmich Sam gu aotrom, a" feuchainn ri tòcan a dhèanamh air Perdue gun a bhith deòir. "Tha mi a" smaoineachadh gum feum sinn tilleadh gu Heidelberg gus am faidhle aice a chruinneachadh bhon dotair a bh "aice roimhe às deidh dhi faighinn a-steach gu Mannheim."
  
  "Faodaidh tu falbh. Bidh mi a" tilleadh a Dhùn Èideann cho luath "s a dhèiligeas sinn ri Nina." Dh"fhàg faclan Perdue toll ann an Sam.
  
  Rinn Sam gàire, chuir e iongnadh air. "Ach thuirt thu gun sgèith thu i don ospadal an sin." Thuig e briseadh-dùil Perdue, ach cha bu chòir dha a bhith air cluich le beatha Nina.
  
  "Tha fios agam dè thuirt mi, Sam," thuirt e gu cruaidh. Thill an sealladh bàn ; an aon shealladh a thug e air Mac na Ceàrdaich nuair a thuirt e ri Sam nach robh e na chuideachadh. Thòisich Perdue an càr. "Tha fios agam cuideachd dè thuirt i."
  
  
  Caibideil 17 - Cleas Dùbailte
  
  
  Ann an oifis àrd air a" chòigeamh làr, choinnich an Dr Fritz ri riochdaire cliùiteach Ionad Feachd an Adhair innleachdach 34 Büchel às leth Àrd-cheannard an Luftwaffe, a bha an-dràsta air a shàrachadh leis na meadhanan agus teaghlach a" phìleat a bha a dhìth.
  
  "Tapadh leibh airson mo fhaicinn gun rabhadh, an Dr Fritz," thuirt Werner gu cridheil, a "dì-armachadh an eòlaiche meidigeach leis a" charisma aige. "Dh" iarr an leifteanant coitcheann orm a thighinn leis gu bheil e an-dràsta làn de thursan agus bagairtean laghail, agus tha mi cinnteach gun urrainn dhut meas a ghabhail.
  
  "Tha. Feuch an suidh thu sìos, Mgr Werner, "thuirt an Dr Fritz gu sgiobalta. "Mar a tha mi cinnteach gun tuig thu, tha clàr-ama trang agam cuideachd oir feumaidh mi cùram a thoirt do dh" euslaintich èiginneach agus deireannach gun a bhith a" briseadh a-steach don obair làitheil agam."
  
  A 'gàireachdainn, shuidh Werner sìos, air a shàrachadh chan ann a-mhàin le coltas an dotair, ach cuideachd leis cho deònach' sa bha e ga fhaicinn. Ach, nuair a thàinig e gu miseanan, cha do chuir rudan mar sin dragh air Werner cho beag. Bha e ann airson na b" urrainn de dh" fhiosrachadh fhaighinn mun phìleat Lö Venhagen agus an ìre a chaidh a ghoirteachadh. Cha bhiodh roghainn aig an Dotair Fritz ach a chuideachadh gus an neach a dh'fhuiling an allt a lorg, gu h-àraidh leis a' chasaid gun robh iad airson a theaghlach a shàrachadh. Gu dearbh, ann an da-rìribh, bha e cothromach geama.
  
  Is e an rud nach do chomharraich Werner cuideachd nach robh earbsa gu leòr aig a" chomanndair anns an ionad mheidigeach gus gabhail ris an fhiosrachadh. Dh"fhalaich e gu faiceallach, fhad "s a bha e ag ionnsachadh leis an Dr Fritz air a" chòigeamh làr, gun robh dithis de a cho-obraichean a" sguabadh an togalaich le cìr fhiaclan air a dheagh ullachadh airson gum biodh plàigh ann. Rannsaich gach fear an sgìre fa leth, a 'dol suas aon itealan de theine a' teicheadh agus sìos an ath fhear. Bha fios aca nach robh aca ach beagan ùine airson an rannsachadh a chrìochnachadh mus do chuir Werner crìoch air a bhith a" ceasnachadh a" phrìomh lighiche. Aon uair "s gu robh iad cinnteach nach robh Lö Venhagen san ospadal, b" urrainn dhaibh an rannsachadh aca a leudachadh gu àiteachan eile a dh" fhaodadh a bhith ann.
  
  Is ann dìreach às deidh bracaist a chuir an Dr Fritz ceist na bu chudromaiche air Werner.
  
  " Fo-cheannard Werner, ma dh" fhaodas mi," bha na briathran aige air an saobhadh le searbhas. "Ciamar nach eil an ceannard sguadron agad an seo gus bruidhinn rium mu dheidhinn seo? Tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhuinn stad a bhith a" bruidhinn neòinean, thusa agus mise. Tha fios aig an dithis againn carson a tha Schmidt às deidh a" phìleat òg, ach dè a th" aig seo riut?"
  
  "Òrduighean. Chan eil annam ach riochdaire, an Dr Fritz. Ach bidh an aithisg agam a" nochdadh gu ceart cho luath sa chuidich thu sinn, "fhreagair Werner gu làidir. Ach, gu fìrinneach, cha robh fios aige carson a bha an ceannard aige, an Caiptean Gerhard Schmidt, ga chuir agus an luchd-cuideachaidh aige às deidh a" phìleat. Mhol an triùir gun robh iad an dùil am pìleat a sgrios dìreach leis gun do chuir e nàire air an Luftwaffe nuair a bhuail e fear den luchd-sabaid Tornado daor aca. "Cho luath "s a gheibh sinn na tha sinn ag iarraidh," thuirt e, "gheibh sinn uile duais air a shon."
  
  "Cha bhuin am masg dha," thuirt an Dr Fritz gu dùbhlanach. "Falbh agus innis sin do Schmidt, a bhalaich."
  
  Thionndaidh aodann Werner liath asainn. Bha e air a lìonadh le feirg, ach cha robh e ann gus an neach-obrach meidigeach a thoirt às a chèile. Bha magadh mì-chliùiteach an dotair na ghairm gun teagamh gu cogadh, a sgrìobh Werner gu inntinn sìos air an liosta ri dhèanamh aige airson nas fhaide air adhart. Ach a-nis bha e ag amas air a" phìos fiosrachaidh inntinneach seo air nach robh an Caiptean Schmidt air cunntadh.
  
  "Innsidh mi sin dha, a dhuine uasail." Chaidh sùilean soilleir, caol Werner a tholladh dìreach tron Dr. Fritz. Nochd smirk air aodann a" phìleat sabaid fhad "s a bha soithichean a" brùthadh agus cabadaich luchd-obrach an ospadail a" bàthadh am briathran mun duel dhìomhair. "Cho luath" s a lorgar am masg, bheir mi cuireadh dhut gu cinnteach chun chuirm. " A-rithist choimhead Werner, a" feuchainn ri prìomh fhaclan a chuir a-steach airson nach robh e comasach brìgh sònraichte a lorg.
  
  Rinn an Dr Fritz gàire àrd. Chrath e am bòrd gu sunndach. "Searmoin?"
  
  Bha eagal air Werner sa mhionaid gun robh e air an coileanadh a mhilleadh, ach cha b" fhada gus an tug seo buannachd dha feòrachas. "An do dh"innis e seo dhut? Ha! An do dh'innis e dhut gu bheil feum agad air deas-ghnàth airson a ghabhail ann an riochd neach-fulang? O mo bhalach!" Smuainich an Dr Fritz, a' sguabadh deòir a' ghàire o oiseanan a shùilean.
  
  Bha Werner air leth toilichte le àrdan an dotair, agus mar sin ghabh e brath air le bhith a 'cur a chuid ego gu aon taobh agus a rèir coltais ag aideachadh gun deach a shàrachadh. A" coimhead air leth briseadh-dùil, lean e air a" freagairt: "An do rinn e breug dhomh?" Bha a ghuth balbh, gann os cionn uisge-beatha.
  
  "Gu dearbh, Lieutenant. Chan eil masg Babylonian deas-ghnàthach. Tha Schmidt gad mhealladh gus nach faigh thu buannachd bho seo. Bheir sinn aghaidh air, is e rud air leth luachmhor a tha seo don neach-tairgse as àirde," thuirt an Dr Fritz gu furasta.
  
  "Ma tha e cho luachmhor, carson a thug thu air ais e gu Lövenhagen?" Sheall Werner nas doimhne.
  
  Thug an Dr Fritz sùil air ann an làn iongnadh.
  
  "Lùinneag. Cò th" ann an LöVenhagen?"
  
  
  * * *
  
  
  Fhad "s a bha Nurse Marks a" glanadh an sgudal meidigeach a bha air fhàgail bho na cuairtean aice, ghlac fuaim lag fòn a bha a "glaodhadh aig stèisean nan nursaichean a h-aire. Le osnaich teann, ruith i ga fhosgladh, leis nach robh gin de a co-obraichean deiseil leis na h-euslaintich aca fhathast. B" e seo an ionad-fàilte air a" chiad làr.
  
  "Tha Marlene, cuideigin an seo airson an Dr Fritz fhaicinn, ach chan eil duine a" freagairt san oifis aige, "thuirt an rùnaire. "Tha e ag ràdh gu bheil e gu math èiginneach agus gu bheil beatha an urra ris. Am b" urrainn dhut mo cheangal ris an dotair?"
  
  "Hmm, chan eil e timcheall. B" fheudar dhomh a dhol a choimhead air a shon. Cò mu dheidhinn a tha i a" bruidhinn?"
  
  Fhreagair an neach-fàilte le guth sàmhach: "Tha e ag iarraidh mura faic e an Dr Fritz, gum bàsaich Nina Gould."
  
  "O mo chreach!" Bhuail piuthar Marx. "A bheil Nina aige?"
  
  "Chan eil fios agam. "Thuirt e dìreach gur e...Sam an t-ainm a bh" air, "thuirt an neach-fàilteachaidh, dlùth charaid dha Nurse Marks, a bha eòlach air ainm meallta neach-fulang an uillt.
  
  Chaidh corp na banaltram Marks gu h-ealamh. Chuir Adrenaline air adhart i, agus chuir i a làmh air adhart gus aire an fhreiceadain a tharraing air an treas làr. Thàinig e a 'ruith bho thaobh thall an trannsa, làmh air a holster, a' coiseachd seachad air luchd-ceannach agus luchd-obrach air an làr glan a bha a 'nochdadh a mheòrachadh.
  
  "Ceart gu leòr, innis dha gun tig mi ga fhaighinn agus bheir mi chun an Dotair Fritz e," thuirt Sister Marx. Às deidh dhi a bhith crochte, thuirt i ris an oifigear tèarainteachd, "Tha fear shìos an staidhre, aon den dithis euslainteach a tha a dhìth. Tha e ag ràdh gum feum e an Dr Fritz fhaicinn no gum bàsaich an t-euslainteach eile a tha a dhìth. Feumaidh mi thu tighinn còmhla rium gus a ghlacadh."
  
  Dh"fhuasgail am freiceadan bann-cinn a chnap le cliog agus chrath e. "Thuig. Ach fuirich thusa air mo chùl." Rinn e rèidio air an aonad aige gus a ràdh gu robh e a" dol a chur an grèim neach a bha fo amharas agus lean e Nurse Marks a-steach don t-seòmar feitheimh. Bha Marlene a" faireachdainn a rèis cridhe, fo eagal ach air bhioran leis na leasachaidhean. Nam b' urrainn dhi a bhith an sàs ann a bhith a' cur an grèim an neach a bha fo amharas a thug am bruid an Dr. Gould, bhiodh i air a bhith na gaisgeach.
  
  Le dà oifigear eile air gach taobh, choisich Nurse Marks agus oifigear tèarainteachd sìos an staidhre chun chiad làr. Nuair a ràinig iad an t-slighe a-steach agus a thionndaidh iad an oisean, choimhead Nurse Marks gu dùrachdach seachad air an oifigear mòr a dh"fhaicinn an euslainteach uillt air an robh i cho eòlach. Ach cha robh e idir ri fhaicinn.
  
  "A bhanaltram, cò an duine a tha seo?" dh'iarr an t-oifigear agus dithis eile deiseil airson an sgìre fhalmhachadh. Chrath piuthar Marx a ceann. "Chan eil...chan eil mi ga fhaicinn." Chuir a suilean scan air a h-uile fear anns an lobaidh, ach cha robh duine le uillt air aodann no air uchd. "Chan urrainn seo a bhith fìor," thuirt i. "Fuirich, innsidh mi ainm dhut." A" seasamh am measg an t-sluaigh gu lèir anns an trannsa agus an àite feitheimh, stad Banaltram Marks agus ghlaodh i, "Sam! Am b' urrainn dhut tighinn còmhla rium a dh'fhaicinn an Dr Fritz, mas e do thoil e?"
  
  Chrath an neach-fàilteachaidh, a 'coimhead air Marlene, agus thuirt e, "Dè an ifrinn a tha thu a' dèanamh? Tha e ceart an seo!" Bha i a" comharrachadh duine eireachdail, le falt dorcha ann an còta spaideil a" feitheamh aig a" chunntair. Thàinig e thuice sa bhad, le gàire. Tharraing na h-oifigearan a-mach na gunnaichean aca, a" stad Sam anns na slighean aige. Aig a' cheart àm, ghabh an luchd-èisteachd an anail; chaidh cuid dhiubh à sealladh timcheall oiseanan.
  
  "Dè tha dol?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Chan e Sam a th" annad," rinn piuthar Marx gàire.
  
  "Puthar, an e fuadach a th" ann no nach eil?" - dh'fhaighnich fear de na poileis gu mì-fhoighidneach.
  
  "Dè?" dh'èigh Sam, a' gàireachdainn. "Is mise Sam Cleave, a" coimhead airson an Dr Fritz. "
  
  "A bheil an Dr. Nina Gould agad?" dh'fhaighnich an t-oifigear.
  
  Am measg an deasbaid aca, rinn a" bhanaltram stad. Sam Cleave, dìreach an seo air a beulaibh.
  
  "Tha," thòisich Sam, ach mus b" urrainn dha facal eile a ràdh, thog iad na dagaichean aca, ag amas gu dìreach air. "Ach cha do ghoid mi i! Iosa! Cuir air falbh na buill-airm agad, a dhaoine amaideach!"
  
  "Chan e sin an dòigh cheart air bruidhinn ri fear-lagh, a mhic," chuir oifigear eile an cuimhne Sam.
  
  "Tha mi duilich," thuirt Sam gu sgiobalta. "Gu math? Tha mi duilich, ach feumaidh tu èisteachd rium. Tha Nina na caraid dhomh agus tha i an-dràsta a" faighinn leigheas ann am Mannheim aig Ospadal Theresien. Tha iad ag iarraidh a faidhle no faidhle, ge bith dè, agus chuir i mi chun lighiche cùraim bun-sgoile aice gus am fiosrachadh sin fhaighinn. Sin e! Sin a h-uile rud a tha mi an seo, fhios agad?"
  
  "ID," dh" iarr an geàrd. "Gu mall".
  
  Stad Sam bho bhith a" magadh air gnìomhan an oifigeir anns na filmichean FBI, gun fhios nach biodh iad soirbheachail. Dh" fhosgail e gu faiceallach flap a chòta agus thug e a-mach a chead-siubhail.
  
  "Mar seo. Sam Cleave. Am faic thu? Chaidh banaltram Marks a-mach air cùl an oifigeir, a" leudachadh a làmh gu Sam le leisgeul.
  
  "Tha mi cho duilich mun mhì-thuigse," thuirt i ri Sam agus thuirt i ris na h-oifigearan. "Chì thu, chaidh an t-euslainteach eile a chaidh à sealladh leis an Dr Gould ainmeachadh mar Sam cuideachd. Gu follaiseach, shaoil mi sa bhad gur e seo an Sam a bha airson an dotair fhaicinn. Agus nuair a thuirt e gum faodadh an Dr Gould bàsachadh ..."
  
  "Tha, tha, gheibh sinn an dealbh, Sister Marx," rinn an geàrd osna, a" cumail a" phistol aige. Bha an dithis eile a cheart cho diombach, ach cha robh roghainn aca ach an deise a leantainn.
  
  
  Caibideil 18 - Gun fhosgladh
  
  
  "Mar sin a tha thu," rinn Sam magadh nuair a chaidh na teisteanasan aige a thilleadh thuige. Thog a" bhanaltram òg a pailme fosgailte le taing nuair a dh"fhalbh iad, a" faireachdainn uamhasach fèin-mhothachail.
  
  " Mr Cleave, tha e 'na onoir do choinneachadh." Rinn i gàire, a 'crathadh làmh Sam.
  
  "Cuir fòn thugam Sam," rinn e suirghe, a" coimhead a-steach air a sùilean a dh"aona ghnothach. A bharrachd air an sin, dh'fhaodadh caraid a mhisean a chuideachadh; chan ann a-mhàin ann a bhith a" faighinn faidhle Nina, ach cuideachd ann a bhith a" faighinn gu bonn nan tachartasan o chionn ghoirid san ospadal agus is dòcha eadhon aig ionad an adhair ann am Büchel.
  
  "Tha mi cho duilich gun do chuir mi suas mar sin. Chaidh Sam ainmeachadh cuideachd air an euslainteach eile leis an deach i à sealladh," mhìnich i.
  
  "Tha, a ghràidh, ghlac mi uair eile e. Chan fheum a bhith duilich. B" e mearachd onarach a bh" ann." Thug iad an t-àrdaichear chun a 'chòigeamh làr. Mearachd a chosg cha mhòr mo bheatha damn!
  
  Anns an àrdaichear le dà theicneòlaiche x-ghath agus Banaltram dealasach Marks, bhrùth Sam an uireasbhuidh a-mach às a inntinn. Thug iad sùil air gu sàmhach. Airson diog diog, bha Sam airson eagal a chuir air boireannaich na Gearmailt le iomradh air mar a chunnaic e film porn Suaineach a" tòiseachadh san aon dòigh. Dh" fhosgail na dorsan air an dàrna làr agus fhuair Sam sealladh air soidhne geal air balla an trannsa a thuirt "X-Rays 1 and 2" ann an litrichean dearga. Cha do rinn an dà theicneòlaiche x-ghalar a-mach airson a" chiad uair ach às deidh dhaibh an t-àrdaichear fhàgail. Chuala Sam an gàire a" bàsachadh nuair a dhùin na dorsan airgid a-rithist.
  
  Bha smirk air a h-aodann aig Banaltram Marks agus dh" fhan a sùilean air an glaodhadh ris an làr, a" toirt air an neach-aithris a cuir a-mach às a troimh-chèile. Dh'èigh e gu mòr, a 'coimhead air an t-solas os an cionn. "Mar sin, Sister Marks, tha an Dr Fritz na eòlaiche rèididheachd?"
  
  Thàinig a suidheachadh gu dìreach, mar a bha aig saighdear dìleas. Bhon eòlas a bha aig Sam air cànan bodhaig, bha fios aige gu robh urram neo miann neo-bhàsmhor aig a" bhanaltram don dotair sin. "Chan e, ach tha e na seann lighiche a bhios a" toirt seachad òraid aig co-labhairtean meidigeach cruinne air grunn chuspairean saidheansail. Innsidh mi dhut - tha fios aige beagan mu gach galar, agus tha dotairean eile a 'speisealachadh ann an aon agus chan eil fios aca mu dheidhinn a' chòrr. Ghabh e cùram fìor mhath den Dr Gould. Faodaidh tu a bhith cinnteach. Gu dearbh, b" esan an aon fhear a fhuair grèim air..."
  
  Shluig Sister Marx a briathran sa bhad, cha mhòr a" toirt seachad an naidheachd uamhasach a chuir iongnadh oirre dìreach sa mhadainn.
  
  "Dè?" - dh'fhaighnich e gu math.
  
  "Is e a h-uile rud a bha mi airson a ràdh, ge bith dè a tha a" cur dragh air an Dr Gould, gun toir an Dr Fritz aire dha, "thuirt i, a" tòir air a bilean. "O! Siuthad!" rinn i gàire, toilichte leis an àm a ràinig iad an Còigeamh Làr.
  
  Stiùir i Sam gu sgiath rianachd a" chòigeamh làr, seachad air oifis nan clàran agus seòmar-tì an luchd-obrach. Fhad "s a bha iad a" coiseachd, bha Sam bho àm gu àm a "toirt urram do na seallaidhean bho na h-aon uinneagan ceàrnagach a bha suidhichte air an talla geal-sneachda. A h-uile turas a bhiodh am balla a" dol gu uinneag chùirteil, bhiodh a" ghrian a" deàrrsadh troimhe agus a" cur blàth air aghaidh Sam, a" toirt dha sealladh eun den sgìre mun cuairt. Dh"fhaighnich e càite an robh Purdue. Dh'fhàg e Sam an càr agus thug e tacsaidh dhan phort-adhair gun mòran mìneachaidh. Is e rud eile gun do ghiùlain Sam rudan gun fhuasgladh domhainn na anam gus an robh ùine aige dèiligeadh ris.
  
  "Feumaidh gu bheil an Dr Fritz air an agallamh aige a chrìochnachadh," thuirt banaltram Marks ri Sam agus iad a" tighinn faisg air an doras dùinte. Thug i iomradh goirid air mar a bha ceannard Feachd an Adhair air emissary a chuir a bhruidhinn ris an Dr Fritz mu euslainteach a bha a" roinn an aon rùm ri Nina. Smaoinich Sam air. Dè cho goireasach 'sa tha seo? Tha a h-uile duine a dh'fheumas mi fhaicinn uile fo aon mhullach. Tha e coltach ri ionad fiosrachaidh teann airson sgrùdaidhean eucoireach. Fàilte gu ionad coirbeachd!
  
  A rèir na h-aithisg, bhuail Sister Marks trì tursan agus dh'fhosgail i an doras. Bha Lieutenant Werner dìreach gu bhith a" falbh agus cha robh e na iongnadh idir a" bhanaltram fhaicinn, ach dh" aithnich e Sam bhon bhan naidheachdan. Chaidh ceist thairis air aghaidh Werner, ach stad Sister Marx, agus dh" fhàg a h-uile dath a h-aodann.
  
  "Marlene?" Dh'fhaighnich Werner le sealladh neònach. "Dè tha dol, a leanabh?"
  
  Sheas i gun ghluasad, le h-ioghnadh, 'S gu mall thug tonn uamhais thairis i. Leugh a sùilean an taga ainm air còta geal an Dotair Fritz, ach chrath i a ceann, air a h-iongnadh. Choisich Werner suas thuice agus chup e a h-aodann fhad "s a bha i deiseil airson sgreuchail. Bha fios aig Sam gu robh rudeigin a" dol, ach leis nach robh e eòlach air gin de na daoine sin, bha e neo-shoilleir aig a" char as fheàrr.
  
  "Marlene!" Dh'èigh Werner gus a toirt gu a mothachadh. Leig Marlene Marks le a guth tilleadh agus rinn i gàire ris an fhear a bha sa chòta. "Chan e an Dr Fritz a th" annad! Chan e an Dr Fritz a th" annad!"
  
  Mus b" urrainn dha Werner làn thuigse fhaighinn air na bha a" tachairt, leum an impostor air adhart agus spìon e daga Werner bho a ghualainn. Ach ghabh Sam freagairt nas luaithe agus ruith e air adhart gus Werner a phutadh a-mach às an rathad, a" cur stad air oidhirp an neach-ionnsaigh grànda e fhèin a ghàirdean. Ruith banaltram Marks a-mach às an oifis, gu h-iongantach ag iarraidh cuideachadh bho na geàrdan.
  
  A" spìonadh tron uinneag glainne truinnsear ann an dorsan dùbailte an t-seòmair, dh" fheuch aon de na h-oifigearan a chaidh a ghairm na bu thràithe leis a" Bhanaltram Marks ri figear a dhèanamh a bha a" ruith a dh"ionnsaigh e fhèin agus a cho-obraiche.
  
  "Ceann suas, Klaus," rinn e gàire air a cho-obraiche, "tha Polly Paranoid air ais."
  
  "Dia math, ach tha i dha-rìribh a" gluasad, ceart? " - thug oifigear eile fa-near.
  
  "Tha i a" caoineadh madadh-allaidh a-rithist. Seall, chan eil e mar gum biodh tòrr againn ri dhèanamh air a" ghluasad seo no rud sam bith, ach chan e rud a tha mi a" smaoineachadh a tha mi a" smaoineachadh a th" ann a bhith a" dèanamh, eil fhios agad? "- fhreagair a" chiad oifigear.
  
  "Puthar Marx!" - dh'èigh an dàrna oifigear. "Cò as urrainn dhuinn a bhith a" bagairt air do shon a-nis?"
  
  Rinn Marlene calman gu sgiobalta, a" tighinn air tìr na ghàirdeanan, a" cumail ris le a spògan.
  
  "Oifis an Dotair Fritz! Air adhart! Imich, air sgàth Dhè!" rinn i sgreuchail nuair a thòisich daoine a" coimhead.
  
  Nuair a thòisich Banaltram Marks a" tarraing air muinchill an duine, ga shlaodadh gu oifis an Dotair Fritz, thuig na h-oifigearan nach b" e ro-aithris a bh" ann an turas seo. A-rithist ruith iad a dh'ionnsaigh an trannsa chùil, a-mach à sealladh nuair a bha a' bhanaltram a' sgreuchail orra gus na bha i a' cumail a' gairm uilebheist a ghlacadh. an impostor uilebheist.
  
  Bha Sam Cleave trang ag iomlaid buillean leis a" bhodach, a" faighinn air a shlighe a h-uile turas a rachadh e chun an dorais. Shuidh Werner air an làr, air a mhealladh agus air a chuairteachadh le pìosan glainne agus grunn shoithichean dubhaig a bha air briseadh às deidh don impostor a bhualadh gun mhothachadh le pana-leapa agus bhuail e thairis air a "chaibineat bheag far an robh an Dr Fritz a" cumail soithichean Petri agus nithean eile a bha briste.
  
  " Màthair Dhè, seall air an ni so !" - dh'èigh aon oifigear ri a chompanach agus iad a 'co-dhùnadh an eucorach a bha coltach ri do-chreidsinneach a thoirt sìos le bhith a' lùbadh air le na cuirp aca. Is gann gun d" fhuair Sam a-mach às an rathad nuair a thug dithis phoileas smachd air an eucorach ann an còta geal. Bha aghaidh Sam air a sgeadachadh le riobanan sgàrlaid a bha a" cumadh feartan a ghruaidhean gu grinn. Ri thaobh, chùm Werner cùl a chinn far an robh an soitheach ag ionaltradh a chlaigeann gu goirt.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil feum agam air claisean, "thuirt Werner ri Nurse Marks agus i gu faiceallach a" sreap tron doras a-steach don oifis. Bha cnapan fuilteach na fhalt dorcha far an robh lot domhainn. Bha Sam a" coimhead fhad "s a chuir na h-oifigearan stad air an duine neònach, a" bagairt feachd marbhtach a chleachdadh, gus an gèilleadh e mu dheireadh. Nochd an dà chnap eile a chunnaic Sam le Werner faisg air a" bhan naidheachdan cuideachd.
  
  "Hey, dè tha neach-turais a" dèanamh an seo? " - Dh'fhaighnich Kol cuin a chunnaic e Sam.
  
  "Chan e neach-turais a th" ann, "dhìon Sister Marx i fhèin, a" cumail ceann Werner. "Is e neach-naidheachd ainmeil air feadh an t-saoghail a tha seo!"
  
  "Dìreach?" dh'fhaighnich Kol le dùrachd. "Darling". Agus shìn e a làmh a tharraing Sam gu a chasan. Chrath Himmelfarb a cheann, a" ceum air ais gus rùm a thoirt don h-uile duine gluasad. Chuir oifigearan làmh air an duine ach chaidh innse dhaibh gu robh uachdranas aig oifigearan Feachd an Adhair sa chùis.
  
  "Tha mi creidsinn gum bu chòir dhuinn a thoirt seachad dhut," dh"aidich an t-oifigear do Werner agus a dhaoine. "Nì sinn ar pàipearan a dhèanamh gus an tèid a thionndadh gu h-oifigeil gu grèim an airm."
  
  "Tapadh leat, oifigear. Dìreach dèilig ris a h-uile càil an seo san oifis. Chan fheum sinn am poball agus euslaintich a bhith fo eagal a-rithist, "thuirt Werner.
  
  Thug na poileis agus na geàrdan an duine gu aon taobh fhad "s a bha Nurse Marks a" coileanadh a dleastanasan, eadhon an aghaidh a toil, a" brathadh gearraidhean agus sgrìoban a" bhodaich. Bha i cinnteach gum b" urrainn don aghaidh eerie aislingean nam fear a b" eòlaiche a shàrachadh. Cha b" e gu robh e grànda per se, ach bha a ghainnead fheartan ga fhàgail grànda. Ann an doimhneachd a h-anam, bha i a" faireachdainn faireachdainn neònach de thruas air a mheasgachadh le tàmailt fhad "s a bha i a" cuir às dha na sgrìoban gann a bha a" bleith le swab alcol.
  
  Bha a shùilean air an cumadh gu foirfe, mura h-eil iad tarraingeach nan nàdar coimheach. Ach, bha e coltach gu robh an còrr de aodann air a thoirt seachad airson an càileachd. Bha a chlaigeann neo-chòmhnard agus cha mhòr nach robh a shròn ann. Ach b" e a bheul a bhuail corda le Marlene.
  
  "Tha thu a" fulang le microstomia, "thuirt i ris.
  
  "Tha sglerosis beag siostamach, tha, ag adhbhrachadh iongantas beag a" bheul, "fhreagair e gu cas, mar gum biodh e ann airson deuchainn fala a dhèanamh. Ach, bha na faclan aige air an lìbhrigeadh gu math agus cha mhòr nach robh an blas Gearmailteach aige gun smal ron àm seo.
  
  "Ro-làimhseachadh sam bith?" - dh'fhaighnich i. B' e ceist ghòrach a bh' ann, ach mura biodh i air a dhol an sàs ann an còmhradh beag mu chungaidh-leighis, bhiodh e air a phutadh air falbh mòran na bu mhotha. Bha a bhith a" bruidhinn ris cha mhòr mar a bhith a" bruidhinn ri euslainteach Sam nuair a bha e ann - còmhradh inntleachdail le uilebheist cinnteach.
  
  "Chan eil," fhreagair e, a" call a comas a bhith goirt dìreach air sgàth "s gun do chuir i dragh oirre faighneachd. Bha an tòn aige neo-chiontach, mar gum biodh e a" gabhail ris an sgrùdadh meidigeach aice fhad "s a bha na fir a" bruidhinn ris a" chùl.
  
  "Dè an t-ainm a th" ort, a charaid?" - dh' fharraid fear de na h-oifigich air gu h-ard.
  
  "Marduk. Peter Marduk," fhreagair e.
  
  "Nach tu Gearmailteach?" - Dh'fhaighnich Werner. " A Dhia, rinn thu mo mhealladh."
  
  Bu mhath le Marduk gàire a dhèanamh air a" mholadh neo-iomchaidh mun Ghearmailtis aige, ach chaidh an clò tiugh timcheall a bheul às àicheadh na sochair sin dha.
  
  "Sgrìobhainnean aithneachaidh," thuirt an t-oifigear, agus e fhathast a" suathadh a bhilean swollen bho bhuille gun fhiosta nuair a chaidh a chur an grèim. Ràinig Marduk gu slaodach a-steach don phòcaid seacaid aige fo chòta geal an Dotair Fritz. "Feumaidh mi an aithris aige a chlàradh airson ar clàran, Lieutenant."
  
  Chrath Werner le cead. Chaidh iarraidh orra LöVenhagen a lorg agus a mharbhadh, agus gun a bhith a" cumail a" bhodaich a bha na dhotair. Ach, a-nis gu bheil Werner air innse carson a bha Schmidt dha-rìribh às deidh L & # 246; Venhagen, dh'fhaodadh iad buannachd mhòr fhaighinn bho bharrachd fiosrachaidh bho Marduk.
  
  "Mar sin tha an Dr Fritz marbh cuideachd?" Dh'fhaighnich Sister Marks gu sàmhach fhad 'sa bha i a' lùbadh sìos gus a bhith a 'còmhdach gearradh gu math domhainn bho na ceanglaichean stàilinn aig uaireadair Sam Cleve.
  
  "Chan eil".
  
  Leum a cridhe. "Dè a tha thu a" ciallachadh? Ma leig thu ort a bhith san oifis aige, bu chòir dhut a bhith air a mharbhadh an toiseach."
  
  "Chan e sgeulachd sìthiche a tha seo mu nighinn bhig ann an seilg dhearg agus a seanmhair, a ghràidh," rinn am bodach osna. "Mura h-e seo an dreach far a bheil seanmhair fhathast beò ann am bolg a" mhadaidh-allaidh."
  
  
  Caibideil 19 - Taisbeanadh Babylonian
  
  
  "Fhuair sinn e! Tha e ceart gu leòr. Dìreach air a leagail agus gagged!" - dh'ainmich fear de na poileis nuair a lorg iad an Dr Fritz. Bha e dìreach far an do dh'iarr Marduk orra coimhead. Cha b" urrainn dhaibh Marduk a ghlacadh às aonais fianais chruaidh gun do rinn e murtan Precious Nights, agus mar sin leig Marduk seachad a shuidheachadh.
  
  Bha an impostor a" cumail a-mach nach tug e ach cus cumhachd don dotair agus ghabh e am foirm aige gus leigeil leis an ospadal fhàgail gun amharas. Ach chuir dreuchd Werner iongnadh air, a 'toirt air a dhreuchd a chluich beagan na b' fhaide, "... gus an do mhill Banaltram Marx mo phlanaichean," rinn e caoidh, a 'crathadh a ghuailnean nuair a chaill e.
  
  Beagan mhionaidean às deidh don sgiobair poileis a bha os cionn Roinn Poileis Karlsruhe nochdadh, chaidh aithris ghoirid Marduk a chrìochnachadh. Cha b' urrainn dhaibh ach eucoirean beaga leithid mion-ionnsaigh a chur air.
  
  "Leifteanant, às deidh dha na poileis a bhith deiseil, feumaidh mi an neach-grèim a leigeil ma sgaoil gu meidigeach mus toir thu air falbh e," thuirt banaltram Marks ri Werner an làthair oifigearan. "Is e seo protocol ospadail. Rud eile, dh "fhaodadh gum bi buaidh laghail aig an Luftwaffe."
  
  Cha bu luaithe a bhruidhinn i ris a" chuspair na bha e buntainneach san fheòil. Choisich boireannach a-steach don oifis le màileid leathair chic na làimh, air a sgeadachadh ann an èideadh corporra. "Feasgar math," bhruidhinn i ris na poileis ann an tòna làidir ach cridheil. "Miriam Inkley, Riochdaire Laghail na RA, A" Ghearmailt Banca na Cruinne. Tha mi a" tuigsinn gun deach a" chùis chugallach seo a thoirt gu d" aire, a Chaiptein?"
  
  Dh'aontaich ceannard a' phoileis leis an neach-lagha. "Tha, tha, madam. Ach, tha sinn fhathast nar suidhe le cùis murt fosgailte agus tha an armachd a" tagradh an aon neach a tha fo amharas. Tha seo a" cruthachadh duilgheadas."
  
  "Na gabh dragh, a Chaiptein. Thig air adhart, bruidhnidh sinn mu cho-obraichean Aonad Sgrùdaidh Eucoir Feachd an Adhair agus Roinn Poileis Karlsruhe anns an t-seòmar eile," mhol am boireannach Breatannach aibidh. "Faodaidh tu am mion-fhiosrachadh a dhearbhadh ma shàsaicheas iad an rannsachadh agad le WUO. Mura h-eil, is urrainn dhuinn coinneamh a chuir air dòigh san àm ri teachd gus dèiligeadh nas fheàrr ris na gearanan agad."
  
  "Chan eil, leig dhomh faicinn dè tha WUO a" ciallachadh. " Gus an toir sinn an ciontach gu ceartas. Chan eil dragh agam mu chòmhdach nam meadhanan, dìreach ceartas dha teaghlaichean an triùir luchd-fulaing seo," chaidh caiptean a "phoileis a chluinntinn ag ràdh agus an dithis a" coiseachd a-mach don talla. Thuirt na h-oifigearan soraidh slàn agus lean iad e le sgrìobhainnean nan làmhan.
  
  "Mar sin, tha fios aig VVO eadhon gu robh am pìleat an sàs ann an seòrsa de stunt falaichte PR?" Bha banaltram Marks draghail. "Tha seo gu math dona. Tha mi an dòchas nach cuir seo bacadh air an aonta mhòr a tha iad gu bhith a" soidhnigeadh a dh" aithghearr."
  
  "Chan eil, chan eil fios aig WUO mu dheidhinn sin," thuirt Sam. Chòmhdaich e na cnuimhean sèididh aige le còmhlan sterile. "Gu dearbh, is sinne an aon fheadhainn a tha dìleas don phìleat a theich agus, an dòchas a dh" aithghearr, na h-adhbharan airson a thòir." Choimhead Sam air Marduk, a rinn aonta.
  
  "Ach..." Dh" fheuch Marlene Marks ri gearan, a" comharrachadh an dorais a bha a-nis falamh air an robh an neach-lagha Breatannach dìreach air a chaochladh innse dhaibh.
  
  "Is e Mairead an t-ainm a th" oirre. Shàbhail i thu bho ghrunn chùisean laghail a dh" fhaodadh a bhith air dàil a chuir air an t-sealg bheag agad, "thuirt Sam. "Tha i na neach-aithris airson pàipear-naidheachd Albannach."
  
  "Mar sin, a charaid," mhol Werner.
  
  "Tha," dhearbh Sam. Bha Kol a" coimhead teagmhach, mar a bha e an-còmhnaidh.
  
  "Do-chreidsinneach!" Chrath piuthar Marx a làmhan. "A bheil duine ann a tha iad ag ràdh a th" annta? Tha Mgr Marduk a' cluich an Dotair Fritz. Agus tha Mgr Cleave a 'cluich neach-turais. Bidh an neach-aithris boireannach seo a" cluich neach-lagha airson Banca na Cruinne. Chan eil duine a" sealltainn cò iad dha-rìribh! Tha e dìreach mar an sgeulachd sin anns a" Bhìoball far nach b" urrainn do dhuine cànanan càch a chèile a bhruidhinn agus bha an troimh-chèile seo gu lèir."
  
  "Babilon," thàinig freagairtean coitcheann nam fear.
  
  "Tha!" - Chrath i a corragan. "Tha cànanan eadar-dhealaichte agad uile, agus is e an oifis seo Tùr Babel."
  
  "Na dì-chuimhnich gu bheil thu a" leigeil a-mach nach eil thu an sàs gu romansach leis an leifteanant an seo," stad Sam i, a" togail a mheur-chlàr gu tàmailteach.
  
  "Ciamar a tha fios agad?" - dh'fhaighnich i.
  
  Bha Sam dìreach a 'cromadh a cheann, a' diùltadh eadhon a h-aire a tharraing chun na dlùth-chàirdeas agus na faireachdainnean a bha eatorra. Chaidh a" phiuthar Marx fodha nuair a dh" amhairc Werner rithe.
  
  "An uairsin tha buidheann dhibh a tha a" leigeil a-mach gur e oifigearan falaichte a th" annad, nuair a tha thu dha-rìribh nam pìleatan sabaid barraichte de fheachd gnìomh Luftwaffe na Gearmailt, dìreach mar a tha fios aig a" chreach a tha thu a" sealg airson Dia dè an adhbhar," sgoltadh Sam am mealladh.
  
  "Dh" innis mi dhut gu robh e na neach-naidheachd sgrùdaidh sgoinneil, "thuirt Marlene ri Werner.
  
  "Agus thusa," thuirt Sam, a" cuir casg air an Dr Fritz a tha fhathast fo iongnadh. "Càit a bheil thu a" freagairt?"
  
  "Tha mi a" mionnachadh nach robh fios agam!" - dh'aidich an Dr Fritz. "Dh" iarr e orm a chumail dha. Mar sin dh" innis mi dha far an do chuir mi e gun fhios nach robh mi air dleasdanas nuair a chaidh a leigeil ma sgaoil! Ach tha mi a" mionnachadh nach robh fios agam a-riamh gun dèanadh an rud seo seo! Mo Dhia, cha mhòr nach deach mi às mo chiall a" faicinn seo... seo... cruth-atharrachadh mì-nàdarrach!"
  
  Sheas Werner agus na fir aige, còmhla ri Sam agus Nurse Marks, air an sàrachadh le leanaban neo-chinnteach an dotair. Is e dìreach Marduk a bha coltach gu robh fios aige dè bha a" tachairt, ach dh" fhan e socair fhad "s a bha e a" coimhead a "chuthach a" fosgladh ann an oifis an dotair.
  
  "Uill, tha mi gu tur troimh-chèile. Dè mu do dheidhinn guys?" Thuirt Sam, a" putadh a làmh le bann ri thaobh. Chrath iad uile ann an sèist bodhar de bhith mì-thoilichte muttering.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil an t-àm ann airson beagan taisbeanaidh a chuidicheas sinn uile gus fìor rùintean a chèile a nochdadh, "mhol Werner. "Mu dheireadh, is dòcha gun cuidich sinn a chèile nar diofar ghnìomhachdan an àite a bhith a" feuchainn ri sabaid an aghaidh a chèile. "
  
  "Duine glic," rinn Marduk eadar-theachd.
  
  "Feumaidh mi mo chuairt mu dheireadh a dhèanamh," thuirt Marlene. "Mura nochd mi, bidh fios aig Nurse Barken gu bheil rudeigin a" dol. An lìon thu a-steach mi a-màireach, a ghràidh?"
  
  "Nì mi sin," ors Werner. Phòg e an uair sin beannachd leatha mus do dh"fhosgail i an doras. Thug i sùil air ais air an neo-riaghailteachd iongantach a bha ann am Peter Marduk agus thug i gàire caoimhneil don bhodach.
  
  Nuair a dhùin an doras, chuir faireachdainn tiugh de testosterone agus mì-earbsa a-steach luchd-còmhnaidh oifis an Dotair Fritz. Cha robh a-mhàin aon Alpha ann, ach bha fios aig gach neach rudeigin air nach robh eòlas aig an fhear eile. Mu dheireadh thòisich Sam.
  
  "Nach dèan sinn seo gu sgiobalta, ceart gu leòr? Tha gnothach èiginneach agam ri frithealadh às deidh seo. An Dotair Fritz, feumaidh mi gun cuir thu toraidhean deuchainn an Dotair Nina Gould gu Mannheim mus ruig sinn bonn na rinn thu ceàrr, "thuirt Sam ris an dotair.
  
  "Nina? A bheil an Dr. Nina Gould beò?" dh' fharraid e gu h-urramach, a' tarruing osna faochaidh agus a' tarruing e fein mar an deagh Chaitliceach a bha e. "Is e naidheachd iongantach a tha seo!"
  
  "Bean bheag? Falt dorcha agus sùilean mar theine ifrinn?" Dh'fhaighnich Marduk dha Sam.
  
  "Seadh, is i a bhiodh ann, gun teagamh!" Rinn Sam gàire.
  
  "Tha eagal orm gun do thuig i cuideachd mo làthaireachd an seo," thuirt Marduk, a" coimhead duilich. Chuir e roimhe gun a bhith bruidhinn mu dheidhinn gun do bhuail e an nighean bhochd nuair a rinn i rudeigin dona. Ach nuair a dh'innis e dhi gu robh i a 'dol a bhàsachadh, cha robh e a' ciallachadh ach gu robh Löwenhagen saor agus cunnartach, rud nach robh ùine aige a mhìneachadh an-dràsta.
  
  "Tha a h-uile dad gu math. Tha i coltach ri pinch de phiobar teth dha cha mhòr a h-uile duine," fhreagair Sam nuair a tharraing an Dr Fritz a-mach pasgan de leth-bhreacan cruaidh Nina agus a" sganadh toraidhean an deuchainn a-steach don choimpiutair aige. Cho luath "s a chaidh an sgrìobhainn leis an stuth uamhasach a sganadh, dh" iarr e air Sam post-d dotair Nina ann am Mannheim. Thug Sam cairt dha leis a h-uile mion-fhiosrachadh agus lean e air adhart gu bhith a" cur plàstair aodaich air a mhaoil. A 'buain, thug e sùil air Marduk, am fear a bha an urra ris a' ghearradh, ach leig am bodach air nach fhaca e.
  
  "An sin," dh" èigh an Dr Fritz gu domhainn agus gu mòr, le faochadh gun robh an t-euslainteach aige fhathast beò. "Tha mi air leth toilichte gu bheil i beò. Mar a fhuair i a-mach às an seo le lèirsinn cho dona, cha bhi fios agam gu bràth."
  
  "Thug do charaid i fad na slighe chun an t-slighe a-mach, dotair," shoilleirich Marduk e. "A bheil fios agad air an bastard òg air an tug thu masg gus am b" urrainn dha aghaidhean nan daoine a mharbh e ann an ainm sannt a chaitheamh? "
  
  "Cha robh fios agam!" - Bha an Dotair Fritz a' suirghe, agus e fhathast feargach ris a' bhodach airson a' cheann goirt a dh'fhuiling e.
  
  "Hey Hey!" Chuir Werner stad air an argamaid a lean. "Tha sinn an seo gus seo fhuasgladh, gun a bhith a" dèanamh cùisean nas miosa! Mar sin, an-toiseach tha mi airson faighinn a-mach dè a th" agad - thuirt e gu dìreach ri Marduk - an sàs ann an Löwenhagen. Chaidh ar cur gu a ghlacadh, agus is e sin a tha fios againn. An uairsin nuair a rinn mi agallamhan riut, thàinig an masg slàn seo a-mach. "
  
  "Mar a dh" innis mi dhut roimhe, chan eil fhios agam cò a th" ann an LöVenhagen, "thuirt Marduk.
  
  "Is e Olaf LöVenhagen an t-ainm a th" air a" phìleat a bhuail am plèana," fhreagair Himmelfarb. "Chaidh a losgadh san tubaist, ach thàinig e beò ann an dòigh air choreigin agus chaidh e don ospadal."
  
  Bha sos fada ann. Bha a h-uile duine a 'feitheamh ri Marduk mìneachadh carson a bha e an tòir air Lövenhagen sa chiad àite. Bha fios aig a" bhodach nan innseadh e dhaibh carson a bha e an ruaig air an òganach, gum feumadh e innse carson a chuir e na theine e. Ghabh Marduk anail domhainn agus thòisich e air beagan solas a thilgeil air nead mì-thuigse an fheannag.
  
  "Bha mi fon bheachd gur e pìleat leis an t-ainm Neumand a bh" anns an fhear a bha mi a" tòir bho fhuselage losgaidh an trodaiche Tornado, "thuirt e.
  
  "Neumand? Chan urrainn seo a bhith fìor. Tha Neumand air saor-làithean, is dòcha a" call na buinn mu dheireadh aig an teaghlach ann an rathad cùil," rinn Himmelfarb gàire. Chrath Kohl agus Werner le cead.
  
  "Uill, lean mi e bho làrach an tubaist. Chuir mi às a dhèidh e oir bha masg air. Nuair a chunnaic mi am masg, bha agam ri a sgrios. B" e mèirleach a bh" ann, mèirleach àbhaisteach, tha mi ag innse dhut! Agus bha na ghoid e ro chumhachdach airson imbecile gòrach mar sin a làimhseachadh! Mar sin b" fheudar dhomh stad a chuir air an aon dòigh anns an urrainnear stad a chuir air Cloaking One, "thuirt Marduk gu iomagaineach.
  
  "Camouflage?" - Dh'fhaighnich Kohl. "A dhuine, tha sin coltach ri villain film uamhasach." Rinn e gàire, a" bualadh Himmelfarb air a" ghualainn.
  
  "Fàs suas," rinn Himmelfarb gearan.
  
  "Is e clisgeadh fear a bheir air coltas neach eile a" cleachdadh masg Babylonian. Is e seo am masg a thug do dhroch charaid dheth leis an Dr. Gould, "mhìnich Marduk, ach chitheadh iad uile gu robh e leisg tuilleadh a dhèanamh.
  
  "Rach air adhart," rinn Sam srann, an dòchas gum biodh a bharail mun chòrr den tuairisgeul ceàrr. "Ciamar a mharbhadh masquerader?"
  
  "Le teine," fhreagair Marduk, cha mhòr ro luath. Chunnaic Sam gu robh e dìreach airson a thoirt far a bhroilleach. "Èist, airson saoghal an latha an-diugh is iad sin uile sgeulachdan seann mhnathan. Chan eil dùil agam gun tuig duine agaibh."
  
  "Na toir aire dha," chuir Werner às don dragh. "Tha mi airson faighinn a-mach ciamar a tha e comasach masg a chuir orm agus m" aghaidh a thionndadh gu aodann cuideigin eile. Dè an ìre de seo a tha eadhon reusanta? "
  
  "Creid mi, Lieutenant. Tha mi air rudan fhaicinn nach leugh daoine mu dheidhinn ach ann am miotas-eòlas, agus mar sin cha bhithinn cho luath airson a chuir às a dhreuchd mar rud neo-chùramach," thuirt Sam. "A" mhòr-chuid de na mì-chinnt a bha mi uaireigin a "magadh air, tha mi air faighinn a-mach bhon uair sin gu bheil e so-chreidsinneach gu saidheansail, aon uair" s gu bheil thu a "sguabadh às na sgeadachaidhean a chaidh a chuir ris thar linntean gus rudeigin practaigeach a dhèanamh a" coimhead gu gòrach. "
  
  Chrath Marduk, taingeil gun robh cothrom aig cuideigin èisteachd ris co-dhiù. Bha an t-amharc gheur aige a" dol eadar na fir a bha ag èisteachd ris agus e a" sgrùdadh an abairtean, a" faighneachd am bu chòir dha eadhon dragh a chuir.
  
  Ach b" fheudar dha sgròbadh leis gun do chuir an duais aige às dha airson an iomairt a bu mhiosa anns na bliadhnaichean mu dheireadh - a" toirt spionnadh don Dàrna Cogadh.
  
  
  Caibideil 20 - An Fhìrinn Do-chreidsinneach
  
  
  Dh'fhuirich an Dr Fritz sàmhach fad na h-ùine seo, ach aig an àm seo bha e a 'faireachdainn gu robh aige ri rudeigin a chur ris a' chòmhradh. A 'toirt a shùilean sìos chun na làimhe a bha na laighe na uchd, thug e fianais dha cho neònach' sa bha an masg. "Nuair a thàinig an t-euslainteach sin a-steach, leis a h-uile bròn, dh" iarr e orm am masg a shàbhaladh dha. Cha do smaoinich mi dad mu dheidhinn an toiseach, eil fhios agad? Bha mi a" smaoineachadh gu robh e luachmhor dha agus gur dòcha gur e an aon rud a shàbhail e bho theine taighe no rudeigin."
  
  Sheall e orra, fo imcheist agus fo eagal. Chuir e an uairsin fòcas air Marduk, mar gum biodh e a" faireachdainn gu robh feum air toirt air an t-seann duine tuigsinn carson a chuir e air nach robh e a" faicinn na chunnaic e fhèin.
  
  "Aig àm air choreigin, às deidh dhomh an rud seo a chuir sìos, mar sin a bhruidhinn, gus am b" urrainn dhomh aire a thoirt don euslainteach agam. Cuid de'n fheòil mharbh a bha air a reubadh o'n ghualain, a' sàthadh ri m' ghloine ; B" fheudar dhomh a chuir dheth gus leantainn air adhart ag obair. " A-nis bha e ag anail gu neo-riaghailteach. "Ach chaidh cuid dheth a-steach don masg, agus tha mi a" mionnachadh do Dhia... "
  
  Chrath an Dr Fritz a cheann, le cus nàire air a bhith ag aithris an aithris trom-laighe agus gòrach.
  
  "Abair riutha! Innis dhaibh, ann an ainm an naoimh! Bu chòir fios a bhith aca nach eil mi craicte! - dh'èigh am bodach. Bha a bhriathran air an sàrachadh agus mall a chionn 's gun robh cumadh a bheòil ga dhèanamh duilich a bhruidhinn, ach chaidh a ghuth a-steach do chluasan a h-uile duine a bha an làthair mar bhuille tàirneanaich.
  
  "Feumaidh mi m" obair a chrìochnachadh. Leig fios, tha ùine agam fhathast," dh'fheuch an Dr Fritz ris a 'chuspair atharrachadh, ach cha do ghluais duine fèith gus taic a thoirt dha. Bha sùilean an Dotair Fritz a" tionndadh fhad "s a bha e ag atharrachadh inntinn.
  
  "Cuin ... nuair a chaidh an fheòil a-steach don masg," lean e air, "thug uachdar na masg ... cumadh?" Fhuair an Dr Fritz a-mach nach b' urrainn dha a bhriathran fhèin a chreidsinn, agus a dh'aindeoin sin chuimhnich e gur e seo dìreach a thachair! Bha aghaidhean nan triùir phìleatan fhathast reòta ann am mì-chreidsinn. Ach, cha robh sgeul air càineadh no iongnadh air aghaidhean Sam Cleave agus Marduk. "Thàinig taobh a-staigh na masg gu bhith na aghaidh, dìreach," ghabh e anail domhainn, "dìreach cuasach. Thuirt mi rium fhìn gu robh na h-uairean obrach fada agus cumadh na masg a" cluich fealla-dhà cruaidh orm, ach cho luath "s a chaidh an napcain fuilteach a dhubhadh às, chaidh an aghaidh à sealladh."
  
  Cha tuirt duine dad. Bha e doirbh do chuid de na fir a chreidsinn, agus dh" fheuch cuid eile ri dòighean a dhealbhadh anns am faodadh e a bhith air tachairt. Bha Marduk den bheachd gur e deagh àm a bhiodh ann a-nis rudeigin iongantach a chuir ri stunner an Dotair, ach an turas seo ga thaisbeanadh bho shealladh nas saidheansail. "Sin mar a thèid e. Bidh am Masg Babylonian a" cleachdadh dòigh caran eagallach, a" cleachdadh clò daonna marbh gus an stuth ginteil a th" ann a ghabhail a-steach, agus an uairsin a bhith a" cumadh aghaidh an neach sin mar masg."
  
  "Iosa!" Thuirt Werner. Choimhead e mar a bha Himmelfarb a" ruith seachad air, a" dol gu taigh-beag an t-seòmair. "Seadh, chan eil mi gad choire, a Chorporal."
  
  "A dhaoine uaisle, an cuir mi nad chuimhne gu bheil roinn agam ri riaghladh." Rinn an Dr Fritz a-rithist an aithris a rinn e roimhe.
  
  "Tha ... rudeigin a bharrachd," rinn Marduk eadar-theachd, a "togail a làmh tòidheach gu slaodach gus cuideam a chuir air a" phuing aige.
  
  "O, sgoinneil," rinn Sam gàire gu goirt, a" glanadh amhach.
  
  Cha tug Marduk an aire dha agus chuir e a-mach riaghailtean eadhon nas neo-sgrìobhte. "Cho luath" s a ghabhas am Masker feartan aghaidh an tabhartaiche air adhart, chan urrainnear am masg a thoirt air falbh ach le teine. Is e dìreach teine as urrainn a thoirt air falbh bho aghaidh a" Mhascair. " An uairsin thuirt e gu sòlaimte, "agus is ann air sgàth sin a bha agam ri na rinn mi a dhèanamh."
  
  Cha b" urrainn dha Himmelfarb a sheasamh tuilleadh. "Air sgàth Dhè, tha mi nam phìleat. Gu cinnteach chan eil an cac mumbo-jumbo seo dhòmhsa. Tha seo uile a" faireachdainn cus coltach ri Hannibal Lecter dhòmhsa. Tha mi a' falbh, a chàirdean."
  
  "Chaidh gnìomh a thoirt dhut, Himmelfarb," thuirt Werner gu cruaidh, ach tharraing an corporal bho ionad-adhair Schleswig a-mach às a "gheama, ge bith dè a" chosgais a th "ann.
  
  "Tha mi mothachail air seo, Lieutenant!" - dh'èigh e. "Agus bidh mi cinnteach gun cuir mi mo mhì-thoileachas an cèill don cheannard urramach againn gu pearsanta, gus nach faigh thu achmhasan airson mo ghiùlan." Rinn e osna, a" sguabadh a mhaoil tais, gheal. "Tha mi duilich a ghillean, ach chan urrainn dhomh seo a làimhseachadh. Math fortanach, dha-rìribh. Cuir fòn thugam nuair a bhios feum agad air pìleat. Sin a h-uile rud a tha mi." Chaidh e a-mach agus dhùin e an doras air a chùlaibh.
  
  "Do shlàinte, a ghille," thuirt Sam soraidh slàn. An uairsin chaidh e gu Marduk le aon cheist eagallach a bha air tathachadh air bho chaidh an iongantas a mhìneachadh an toiseach. "Marduk, tha duilgheadas agam le rudeigin an seo. Inns dhomh, dè a thachras ma chuireas duine air masg gun a bhith a" dèanamh dad ris an fheòil mharbh? "
  
  "Chan eil dad".
  
  Bha sèist de bhriseadh-dùil ann am measg chàich. Bha iad air a bhith an dùil ri riaghailtean a" gheama nas cinntiche, thuig Marduk, ach cha robh dùil aige dad a chruthachadh airson spòrs. Bha e dìreach a" crathadh.
  
  "Chan eil dad a 'tachairt?" Bha iongnadh air Kohl. "Nach eil thu a" bàsachadh le bàs goirt no a" mùchadh gu bàs? Chuir thu ort masg agus chan eil dad a" tachairt. " Masg Babylonian." Babilon
  
  "Chan eil dad a" tachairt, a mhic. Chan eil ann ach masg. Sin as coireach nach eil ach glè bheag de dhaoine eòlach air a chumhachd sinistr, "fhreagair Marduk.
  
  "Dè an cnàimh-droma marbhtach," ghearain Kohl.
  
  "Ceart gu leòr, mar sin ma chuireas tu ort masg agus ma thig d" aghaidh gu bhith na aodann cuideigin eile - agus nach cuir thu na theine le seann bastard seòlta mar thusa - am bi aodann cuideigin eile agad gu bràth? " - Dh'fhaighnich Werner.
  
  "Ah, math!" - Ghlaodh Sam, air a bheò-ghlacadh le seo uile. Nam b" e neo-dhreuchdail a bh" ann, bhiodh e air a bhith a" cagnadh deireadh a pheann agus a" gabhail notaichean mar rud craicte ron àm seo, ach b" e seann neach-naidheachd a bh" ann an Sam, comasach air grunn fhìrinnean a chuimhneachadh fhad "s a bha e ag èisteachd. Sin, agus chlàr e gu dìomhair an còmhradh gu lèir bho chlàr teip na phòcaid.
  
  "Thèid thu dall," fhreagair Marduk le gàire. "An uairsin bidh thu mar bheathach rabid agus gheibh thu bàs."
  
  Agus a-rithist ruith sgeinean iongantach tro na raointean aca. Lean gàire no dhà. Bha aon dhiubh bhon Dr Fritz. Mun àm seo thuig e nach robh feum sam bith ann a bhith a 'feuchainn ris a' chrann a thilgeil air falbh, agus a bharrachd air an sin, bha e a-nis a 'tòiseachadh air ùidh a ghabhail.
  
  "Wow, Mgr Marduk, tha e coltach gu bheil freagairt deiseil agad airson a h-uile càil, nach eil?" Chrath an Dr Fritz a cheann le gàire èibhinn.
  
  "Tha, tha sin fìor, mo dhotair," dh" aontaich Marduk. "Tha mi faisg air ceithir fichead bliadhna a dh" aois, agus tha mi air a bhith cunntachail airson seo agus cuimhneachain eile bho bha mi nam bhalach còig bliadhn" deug a dh"aois. Roimhe seo chan e a-mhàin gu bheil mi air fàs eòlach air na riaghailtean, ach gu mì-fhortanach tha mi air am faicinn ag obair ro thric."
  
  Gu h-obann bha an Dr Fritz a" faireachdainn gòrach airson a shàrachadh agus sheall e air aodann. "Gabh mo leisgeul".
  
  "Tha mi a" tuigsinn, an Dr Fritz. Tha fir an-còmhnaidh sgiobalta a bhith a" cur às do rudan nach urrainn dhaibh smachd a chumail orra cho seòlta. Ach nuair a thig e gu na cleachdaidhean absurd aca fhèin agus dòighean amaideach air rudan a dhèanamh, faodaidh iad cha mhòr mìneachadh sam bith a thoirt dhut airson a fhìreanachadh," thuirt am bodach le duilgheadas.
  
  Chunnaic an dotair gu robh an teannachadh fèithe cuibhrichte timcheall a bheul gu dearbh a "cur casg air an duine bho bhith a" bruidhinn.
  
  "Hmm, a bheil adhbhar ann gum bi daoine air a bheil masg orra a" dol dall agus a "call an inntinn?" Chuir Kohl a" chiad cheist dhùrachdach aige.
  
  "Tha am pàirt seo air a bhith sa mhòr-chuid uirsgeulan agus uirsgeulan, a mhic," shrug Marduk. "Chan fhaca mi ach seo a" tachairt grunn thursan thar nam bliadhnaichean. Cha robh fios aig a" mhòr-chuid de dhaoine a chleachd am masg airson adhbharan olc dè thachradh dhaibh às deidh dhaibh dìoghaltas a dhèanamh. Coltach ris a h-uile droch bhrosnachadh no miann a gheibhear, tha prìs ri phàigheadh. Ach chan ionnsaich daonnachd a-riamh. Tha cumhachd aig na diathan. Tha irioslachd dha fir."
  
  Thomhais Werner so uile 'na cheann. "Leig dhomh geàrr-chunntas," thuirt e. "Ma bhios tu a" caitheamh masg mar dìreach clisgeadh, tha e gun chron agus gun fheum. "
  
  "Tha," fhreagair Marduk, a "lughdachadh a smiogaid agus a" priobadh gu slaodach.
  
  "Agus ma bheir thu beagan craiceann far targaid marbh air choreigin agus gun cuir thu air taobh a-staigh masg e, agus an uairsin cuir air d" aghaidh e... A Dhia, tha dìreach a bhith a" cluinntinn na faclan sin gam fhàgail tinn... Thig d" aghaidh gu bhith na aghaidh an duine sin, deas?"
  
  "Cèic eile airson Sgioba Werner." Rinn Sam gàire agus chomharraich e fhad "s a bha Marduk a" crathadh.
  
  "Ach an uairsin feumaidh tu a losgadh le teine no a chuir air agus a dhol dall mus tèid thu gu tur às mo chiall," rinn Werner gàire, agus e ag amas air na tunnagan aige fhaighinn ann an sreath.
  
  "Tha sin ceart," dhearbh Marduk.
  
  Bha aon cheist eile aig an Dr Fritz. "An robh duine a-riamh air faighinn a-mach ciamar a sheachnadh iad aon de na thachair sin, Mgr Marduk? A bheil duine a-riamh air masg a leigeil ma sgaoil gun a dhol dall no bàsachadh ann an teine? "
  
  "Ciamar a rinn LöVenhagen e? Chuir e air ais e gus aodann an Dotair Hilt a thoirt agus an ospadal fhàgail! Ciamar a rinn e e? - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Thug an teine i a" chiad uair, Sam. Bha e dìreach fortanach a bhith beò. Is e leathar an aon dòigh air dànachd Mask Babel a sheachnadh, "thuirt Marduk, a" faireachdainn gu tur neo-chomasach. Bha e air a thighinn gu bhith na phàirt cho riatanach de a bheatha gun robh e sgìth de bhith ag ath-aithris na h-aon seann fhìrinnean.
  
  "An... craiceann seo?" Ghlaodh Sam.
  
  "Sin dìreach mar a tha e. Gu bunaiteach, is e seo craiceann masg Babel. Feumar a chuir an sàs air aodann an Masker ann an àm gus am measgachadh de aodann an Masker agus an masg fhalach. Ach chan eil beachd sam bith aig an neach-fulang bochd, brònach againn air seo. Tuigidh e a mhearachd a dh" aithghearr, mura h-eil e mar-thà, "fhreagair Marduk. "Mar as trice cha mhair dall nas fhaide na trì no ceithir làithean, agus mar sin ge bith càite a bheil e, tha mi an dòchas nach eil e a" draibheadh. "
  
  "Tha e a" toirt seirbheis dha gu ceart. Sgoinneil!" Rinn Kol gàire.
  
  "Cha b" urrainn dhomh aontachadh tuilleadh, "thuirt an Dr Fritz. "Ach a dhaoine uaisle, feumaidh mi guidhe oirbh falbh mus faigh an luchd-rianachd a" ghaoth bho ar cus cùirtean an seo."
  
  Gu faochadh an Dr Fritz, an turas seo dh" aontaich iad uile. Rug iad air na còtaichean aca agus rinn iad ullachadh gu slaodach airson an oifis fhàgail. Le cead aonta agus faclan soraidh mu dheireadh, dh" fhalbh pìleatan Feachd an Adhair, a" fàgail Marduk ann an grèim airson taisbeanadh. Cho-dhùin iad coinneachadh ri Sam beagan às deidh sin. Leis an tionndadh ùr seo de thachartasan agus fuasgladh air an robh feum mòr air na fìrinnean troimh-chèile, bha iad airson ath-bheachdachadh air na dreuchdan aca ann an sgeama mòr nan rudan.
  
  Choinnich Sam agus Mairead aig taigh-bìdh an taigh-òsta aice fhad "s a bha Marduk agus an dà phìleat a" dèanamh air an ionad-adhair gus aithris a thoirt do Schmidt. A-nis bha fios aig Werner gu robh Marduk eòlach air a cheannard a rèir an agallaimh a rinn iad roimhe, ach cha robh fios aige fhathast carson a chùm Schmidt fiosrachadh mun masg ominous dha fhèin. Gu dearbh, b" e artifact gun phrìs a bh" ann, ach leis an t-suidheachadh aige ann am buidheann cho cudromach ris an Luftwaffe Gearmailteach, bha Werner den bheachd gum feum adhbhar nas brosnachail a bhith ann gu poilitigeach air cùl sealg Schmidt airson Mask Babel.
  
  " Ciod a dh' innseas tu do d' cheannard orm?" - Dh'fhaighnich Marduk don dithis fhireannach a bha e còmhla riutha agus iad a 'coiseachd a dh'ionnsaigh jeep Werner.
  
  "Chan eil mi cinnteach am bu chòir dhuinn eadhon innse dha mu do dheidhinn. Bho na tha mi a 'toirt a-mach an seo, bhiodh e na b' fheàrr nan cuidicheadh tu sinn gus L öVenhagen a lorg agus do làthaireachd a chumail dìomhair, Mgr Marduk. Mar as lugha a tha fios aig a" Chaiptean Schmidt mu do dheidhinn agus do chom-pàirt, "s ann as fheàrr," thuirt Werner.
  
  "Chì mi aig a" bhonn thu!" - Dh'èigh Kohl bho cheithir càraichean air falbh bhuainn, a 'fosgladh a chàr fhèin.
  
  Chrath Werner. "Cuimhnich, chan eil Marduk ann agus cha deach againn air Lövenhagen a lorg fhathast, ceart?"
  
  "Air a thuigsinn!" Dh" aontaich Kol ris a" phlana le beagan fàilte agus gàire balach. Chaidh e a-steach don chàr aige agus dhràibh e air falbh fhad "s a bha solas anmoch feasgar a" soilleireachadh sealladh a "bhaile air a bheulaibh. Cha mhòr nach robh e dol fodha na grèine agus ràinig iad an dàrna latha den rannsachadh aca, fhathast a 'crìochnachadh an latha gun soirbheachadh.
  
  "Tha mi creidsinn gum feum sinn tòiseachadh a" coimhead airson pìleatan dall?" Dh'fhaighnich Werner le fìor dhùrachd, ge bith dè cho gòrach 'sa bha an t-iarrtas aige. "Is e seo an treas latha bho chleachd Löwenhagen am masg gus teicheadh bhon ospadal, agus mar sin bu chòir dha duilgheadasan a bhith aige le a shùilean mu thràth."
  
  "Tha sin fìor," fhreagair Marduk. "Ma tha a chorp làidir, agus nach eil seo mar thoradh air an amar-teine a thug mi dha, is dòcha gun toir e nas fhaide dha a fhradharc a chall. Sin as coireach nach do thuig an Iar seann chleachdaidhean Mesopotamia agus Babylonia agus bheachdaich e oirnn uile heretics agus beathaichean fuilteach. Nuair a loisg rìghrean àrsaidh agus ceannardan na dall nuair a chaidh buidseachd a chur gu bàs, cha b" ann a-mach à an-iochd casaid meallta a bha e. B "e a" mhòr-chuid de na cùisean sin an adhbhar dìreach airson Mask Babel a bhith air a chleachdadh airson an ploy fhèin. "
  
  "A" mhòr-chuid de na sampallan sin?" Dh "fhaighnich Werner le mala àrdaichte agus e a" tionndadh air lasadh an Jeep, a "coimhead amharasach mu na dòighean gu h-àrd.
  
  Shrug Marduk: "Uill, bidh a h-uile duine a" dèanamh mhearachdan, a mhic. Is fheàrr a bhith sàbhailte na duilich."
  
  
  Caibideil 21 - Dìomhaireachd Neumann agus LöVenhagen
  
  
  Air a sgàineadh agus air a lìonadh le mothachadh air aithreachas a bha a 'sìor fhàs, shuidh Olaf Lanhagen sìos ann an taigh-seinnse faisg air Darmstadt. Bha dà latha air a bhith ann bho thrèig e Nina aig taigh Frau Bauer, ach cha b" urrainn dha a chompanach a shlaodadh còmhla ris air misean cho dìomhair, gu sònraichte tè a dh"fheumadh a bhith air a stiùireadh mar mhuile. Bha e an dòchas airgead an Dotair Hilt a chleachdadh airson biadh a cheannach. Bheachdaich e cuideachd air faighinn cuidhteas am fòn cealla aige gun fhios nach robhar a" cumail sùil air. Feumaidh gun robh na h-ùghdarrasan air tuigsinn a-nis gur e esan a bha an urra ri murt an ospadail, agus is e sin as coireach nach do dh" òrduich e càr Hilt gus faighinn gu Caiptean Schmidt, a bha aig ionad-adhair Schleswig aig an àm.
  
  Cho-dhùin e cothrom a ghabhail le bhith a 'cleachdadh fòn cealla Hilt airson aon ghairm a dhèanamh. Is dòcha gum biodh seo air a chuir ann an suidheachadh neònach le Schmidt, leis gum faodadh sùil a chumail air fiosan fòn cealla, ach cha robh roghainn eile aige. Le a shàbhailteachd ann an cunnart agus a mhisean air a dhol ceàrr gu mòr, bha aige ri dhol gu dòighean conaltraidh nas cunnartaiche gus ceangal a stèidheachadh leis an fhear a chuir e air a" mhisean sa chiad àite.
  
  "Pilsner eile, a dhuine uasail?" - dh'fhaighnich an neach-frithealaidh gu h-obann, ag adhbhrachadh gun do bhuail cridhe Löwenhagen gu fiadhaich. Choimhead e air an fhrithealaiche geàrr-eireachdail le leamhas domhainn na ghuth.
  
  "Tha, tapadh leat". Dh"atharraich e inntinn gu sgiobalta. "Fuirich, chan eil. Bu mhath leam cuid de schnapps, mas e do thoil e. Agus rudeigin ri ithe."
  
  "Feumaidh tu rudeigin a thoirt bhon chlàr, a dhuine uasal. An do chòrd rud sam bith riut ann?" dh' fharraid am fear-frithealaidh gu mi-chiatach.
  
  "Dìreach thoir dhomh biadh mara," rinn Lövenhagen osnaich le buaireadh.
  
  Thuirt am fear-frithealaidh, "A dhuine uasail, mar a chì thu, chan eil sinn a" tabhann biadh mara. Feuch an òrdaich thu biadh a tha sinn a" tabhann."
  
  Mura robh Löwenhagen air a bhith a" feitheamh ri coinneamh chudromach, no mura robh e air a bhith lag bhon acras, dh" fhaodadh gu robh e air brath a ghabhail air an t-sochair a bhith a" caitheamh aodann Hilt gus claigeann an amadain sarcastic a phronnadh. "An uairsin dìreach thoir dhomh an steak. Mo Dhia! Dìreach, chan eil fhios 'am, cuir iongnadh orm!" - dh'èigh am pìleat gu feargach.
  
  "Tha, a dhuine uasail," fhreagair an neach-frithealaidh iongantach, gu sgiobalta a" cruinneachadh a "chlàr agus glainne lionn.
  
  "Agus na dìochuimhnich na schnapps an-toiseach!" - dh'èigh e às deidh an amadan ann an aparan, a bha a 'dèanamh a shlighe chun a' chidsin tro na bùird le luchd-tadhail le sùilean farsaing. Rinn Löwenhagen gàire orra agus leig e a-mach rudeigin a bha coltach ri fàsach ìosal a thàinig bho dhomhainn san esophagus aige. Le dragh mun duine cunnartach, dh" fhàg cuid an àitreabh agus cuid eile an sàs ann an còmhraidhean nearbhach.
  
  Bha fear-frithealaidh òg tarraingeach ag iarraidh deoch a thoirt dha mar fhàbhar dha a co-obraiche a bha fo eagal. (Bha an neach-frithealaidh ga bhualadh fhèin sa chidsin, ag ullachadh airson a dhol an aghaidh an neach-ceannach irate cho luath "s a bhiodh am biadh aige deiseil.) Rinn i gàire le eagal, chuir i sìos a" ghlainne agus thuirt i, "Schnapps dhut, a dhuine uasal."
  
  "Tapadh leat," b" e a h-uile rud a thuirt e, a chuir iongnadh oirre.
  
  Shuidh Löwenhagen, seachd air fhichead, a" beachdachadh air an àm ri teachd aige ann an soillseachadh comhfhurtail an taigh-seinnse agus a" ghrian a" fàgail an latha a-muigh, a" tionndadh na h-uinneige dorcha. Dh" fhàs an ceòl beagan na b" àirde nuair a bha sluagh an fheasgair a" sruthadh a-steach mar mhullach a bha gu aineolach ag aoidion. Am feadh a bha e feith- eamh air a bhiadh, dh'orduich e coig deochan laidir eile, agus mar a bha ifrinn bhlath an alcol a' losgadh 'fheoil leòinte, smuainich e cionnus a ràinig e 'n ìre so.
  
  Cha robh e riamh na bheatha air smaoineachadh gum biodh e na mharbhadh le fuil fhuar, na mharbhaiche airson prothaid, cha bu lugha, agus aig aois cho tairgse. Bidh a 'mhòr-chuid de dhaoine a' crìonadh le aois, a 'tionndadh gu mucan gun chridhe airson gealltanas buannachd airgid. Chan e. Mar phìleat trodaiche, bha fios aige gum feumadh e mòran dhaoine a mharbhadh ann am blàr aon latha, ach bhiodh e air sgàth na dùthcha aige.
  
  B" e a" Ghearmailt a dhìon agus amasan utopian Banca na Cruinne airson saoghal ùr a" chiad dleastanas agus miann aige. B' e cleachdadh cumanta a bh' ann a bhith a' gabhail beatha airson an adhbhair seo, ach a-nis bha e an sàs ann an dàn-thuras fuilteach gus miann ceannard an Luftwaffe a shàsachadh, aig nach robh gnothach sam bith ri saorsa na Gearmailt no ri math an t-saoghail. Gu dearbh, bha e a-nis a 'dèanamh a chaochladh. Chuir seo e sìos cha mhòr cho mòr ris a fhradharc a bha a" crìonadh agus an stuamachd a bha a" sìor fhàs dùbhlanach.
  
  Is e an rud a chuir dragh mòr air mar a bha Neumand a" sgreuchail nuair a chuir LöVenhagen na theine e a" chiad uair. Dh"fhastaidh an Caiptean Schmidt LöVenhagen airson na thuirt an ceannard mar ghnìomhachd air leth dìomhair. Tha seo a" tighinn às deidh don sguadron aca a bhith air an cleachdadh o chionn ghoirid faisg air baile-mòr Mosul, Iorac.
  
  Bho na dh" aontaich an ceannard ri LöVenhagen, tha e coltach gun deach Flieger Neumann a chuir le Schmidt gus seann fhuigheall doilleir fhaighinn air ais bho chruinneachadh prìobhaideach fhad "s a bha iad ann an Iorac rè a" chuairt mu dheireadh de chreachadairean bomaidh a bha ag amas air Banca na Cruinne agus gu sònraichte oifis an CIA an sin. Bha Neumand, a bha uair na dheugaire na dheugaire, leis an t-seata sgilean a dh" fheumar gus briseadh a-steach do dhachaigh neach-cruinneachaidh beairteach agus Mask Babel a ghoid.
  
  Chaidh dealbh a thoirt dha de dh'fhuilt tana, coltach ri claigeann, agus le cuideachadh a bha e comasach dha an rud a ghoid às a' bhocsa umha anns an robh e air a bhith na chadal. Goirid às deidh an t-slighe shoirbheachail aige, thill Neumand dhan Ghearmailt leis a 'chùis a fhuair e airson Schmidt, ach cha robh Schmidt a' cunntadh air laigsean nam fear a thagh e airson an obair shalach aige a dhèanamh. Bha Neumand na chluicheadair dealasach. Air a "chiad fheasgar aige air ais, thug e am masg leis gu aon de na h-ionadan gambling as fheàrr leis, dìnnear ann an allaidh cùil ann an Dillenburg.
  
  Chan e a-mhàin gun do rinn e an gnìomh as neo-chùramach le bhith a" giùlan artifact gun phrìs, air a ghoid leis anns a h-uile àite, ach choisinn e cuideachd fearg a" Chaiptein Schmidt le bhith gun a bhith a" lìbhrigeadh am masg cho faiceallach agus cho èiginneach "s a chaidh fhastadh airson a dhèanamh. Nuair a fhuair e a-mach gun robh an sguadron air tilleadh agus a 'faighinn a-mach nach robh Neumand air falbh, chuir Schmidt fios gu dìreach ris an t-sealladh luaineach bhon taigh-feachd aige roimhe gus an cuimhneachan fhaighinn bho Neumand ann an dòigh sam bith a bha riatanach.
  
  A" meòrachadh air an oidhche sin, bha LöVenhagen a" faireachdainn gu robh fuath suarach don Chaiptean Schmidt air a sgaoileadh air feadh inntinn. Dh'adhbhraich e leòintich neo-riatanach. Bha e na adhbhar ana-ceartas air adhbhrachadh le sannt. B' e an t-aobhar nach fhaigheadh Löwenhagen air ais a choltas math air ais, agus b' e seo an eucoir a bu neo-thròcaireach a thug sannt a' chomanndair air beatha Löwenhagen - na bha air fhàgail dhith.
  
  Bha am fèileadh brèagha gu leòr, ach airson LöVenhagen bha call a h-aonaranachd nas doimhne na dh" fhaodadh dochann corporra sam bith a dhèanamh a-riamh. A bharrachd air an sin, thòisich a shùilean ga fhàiligeadh chun na h-ìre nach b" urrainn dha eadhon an clàr a leughadh airson biadh òrdachadh. Bha an irioslachd cha mhòr na bu mhiosa na an mì-chofhurtachd agus ciorraman corporra. Thug e sip de schnapps agus leag e a chorragan os cionn a chinn, ag iarraidh barrachd.
  
  Na cheann, chluinneadh e mìltean de ghuthan a" gluasad a" choire air a h-uile duine eile airson a dhroch roghainnean, agus dh" fhàg an inntinn a-staigh aige fhèin balbh leis cho luath sa chaidh a h-uile càil ceàrr. Chuimhnich e air an oidhche a fhuair e am masg, agus mar a dhiùlt Neumand a loot cruaidh a thoirt seachad. Lean e slighe Neumand gu seilear gambling fo staidhre club oidhche. An sin dh"fheitheamh e airson a" mhionaid cheart, na sheasamh mar fhear-pàrtaidh eile a bhiodh tric a" tadhal air an àite seo.
  
  Dìreach às deidh 1m, bha Neumand air a h-uile càil a chall agus bha e a-nis mu choinneimh dùbhlan dùbailte no dad.
  
  "Pàighidh mi 1,000 iùro dhut ma leigeas tu leam am masg seo a chumail mar ghealladh," thairg Löwenhagen.
  
  "A bheil thu a' magadh?" Rinn Neumand gàire na staid mhisg. "Is fhiach an rud dona seo millean uair a bharrachd!" Chùm e am masg air airson gum faiceadh a h-uile duine, ach gu fortanach thug a staid mhisg air a" chompanaidh amharasach leis an robh e a bhith teagmhach mu a dhìomhaireachd sa chùis. Cha b" urrainn dha Löwenhagen leigeil leotha smaoineachadh dà uair mu dheidhinn, agus mar sin rinn e gnìomh luath.
  
  "An-dràsta, cluichidh mi thu airson masg gòrach. Co-dhiù is urrainn dhomh do asal fhaighinn air ais chun bhunait." Thuirt e seo gu sònraichte àrd, an dòchas toirt a chreidsinn air càch gu robh e dìreach a "feuchainn ris a" masg fhaighinn gus toirt air a charaid tilleadh dhachaigh. Is e rud math a th" ann gu bheil eachdraidh meallta Lövenhagen air urram a thoirt dha na sgilean seòlta aige. Bha e air leth brosnachail nuair a bha e a" ruith sgam, feart a bhiodh mar as trice ag obair gu buannachd dha. Gu ruige seo, nuair a cho-dhùin e mu dheireadh an àm ri teachd aige.
  
  Shuidh am masg ann am meadhan a" bhùird chruinn, air a chuairteachadh le triùir fhireannach. Cha b" urrainn dha Lö Venhagen gearan a dhèanamh nuair a bha cluicheadair eile ag iarraidh a dhol a-steach don ghnìomh. Bha an duine na bhaidhsagal ionadail, saighdear coise sìmplidh san òrdugh aige, ach bhiodh e amharasach a bhith a" diùltadh cothrom air geama pòcair ann an toll poblach air an robh scum ionadail anns a h-uile àite.
  
  Eadhon leis na sgilean aige mar swindler, lorg LöVenhagen nach b "urrainn dha am masg a tharraing a-mach às a" choigreach a "spòrs suaicheantas dubh is geal Gremium air an amhach leathair.
  
  "Seachd riaghailtean dubha, bastards!" - bha am baidhsagal mòr a" beucaich fhad "s a bha LöVenhagen a" pasgadh agus làmh Neumann a "nochdadh trì seacaidean gun chumhachd. Bha Neumand ro mhisg airson feuchainn ris a" masg fhaighinn air ais, ged a bha e soilleir gun robh e air a mhilleadh leis a" chall.
  
  "O Iosa! O Iosa mhilis, tha e dol gam mharbhadh! Tha e a" dol gam mharbhadh!" - sin a h-uile rud a dh 'fhaodadh Neumand a ràdh, a' bualadh a cheann crom na làmhan. Shuidh e agus rinn e gearan gus an do dh" innis an ath bhuidheann a bha airson am bòrd a thoirt dha fuck dheth no crìoch a chuir air ann am banca. Dh"fhalbh Neumann, a" mùchadh rudeigin fo anail mar dhuine cuthach, ach a-rithist bha e air a chur às leth stupor leis an mhisg, agus thug an fheadhainn a thug e a-mach às an rathad e mar sin. , a bha am baidhc a" crathadh na làimh an àiteigin air a bheulaibh. Stad am baidhc airson greis, a" bragail ri buidheann de nigheanan gum biodh am masg claigeann a" coimhead tàmailteach fon chlogaid aige ann an stoidhle arm na Gearmailt. Cha b" fhada gus an do thuig e gun robh Neumand dha-rìribh air am baidhsagal a leantainn gu sloc dorcha cruadhtan far an robh sreath de bhaidhsagalan-motair a" deàrrsadh ann an sailean bàn de sholais nach do ràinig an raon-pàircidh.
  
  Choimhead e gu socair fhad "s a bha Neumand a" tarraing a-mach daga, a "ceumadh a-mach às na faileasan agus a" losgadh a "phuing-bàn bàn san aodann. Cha robh gunnaichean neo-àbhaisteach anns na ceàrnaidhean sin den bhaile, ged a thug cuid de dhaoine rabhadh do luchd-baidhsagal eile. Goirid às deidh sin, nochd na silhouettes aca thairis air oir an toll-pàircidh, ach bha iad fhathast ro fhada air falbh gus faicinn dè bha air tachairt.
  
  A" suirghe air na chunnaic e, chunnaic Lövenhagen an deas-ghnàth uamhasach mu bhith a" gearradh dheth pìos feòil duine marbh leis an sgian aige fhèin. Leig Neumand sìos an t-aodach sèididh gu taobh shìos an masg agus thòisich e air an neach-fulang aige a thoirt air falbh cho luath "s a b" urrainn dha le a chorragan leis an mhisg. Le clisgeadh agus sùilean farsaing, dh" ionnsaich LöVenhagen sa bhad dìomhaireachd an Babel Mask. A-nis bha fios aige carson a bha Schmidt cho deònach a làmhan fhaighinn oirre.
  
  Anns a" phearsa grotesque ùr aige, roilig Neumand an corp gu bionaichean sgudail beagan mheatairean bhon chàr mu dheireadh san dorchadas, agus an uairsin dhìrich e gu cas air baidhsagal-motair an duine. Ceithir latha às deidh sin, ghabh Neumand am masg agus chaidh e am falach. Lorg LöVenhagen e taobh a-muigh a" bhunait ann an Schleswig, far an robh e am falach bho fheirg Schmidt. Bha Neumand fhathast a" coimhead coltach ri biker, le speuclairean-grèine agus jeans salach, ach bha e air dathan is baidhsagal a" chluba a leigeil seachad. Bha ceannard Mannheim ann an Gremium a" coimhead airson impostor, agus cha b" fhiach e an cunnart. Nuair a choinnich Neumand ri Lövenhagen, bha e a" gàireachdainn mar a bha e craicte, a" mùchadh gu neo-chinnteach ann an rud a bha coltach ri seann dualchainnt Arabach.
  
  Thog e an uair sin an sgian agus dh"fheuch e ri aodann fhèin a ghearradh dheth.
  
  
  Caibideil 22 - Àrdachadh nan Dall Dia
  
  
  "Mar sin tha thu air conaltradh a dhèanamh mu dheireadh." Bhris guth tro chorp Lövenhagen bho chùl a ghualainn chlì. Sa bhad smaoinich e air an diabhal, agus cha robh e fada bhon fhìrinn.
  
  "Caiptean Schmidt," dh"aidich e, ach airson adhbharan follaiseach cha do sheas e agus a" cur fàilte air. "Feumaidh tu mathanas a thoirt dhomh airson gun a bhith a" freagairt gu ceart. Tha thu a" faicinn, tha mi, às deidh a h-uile càil, a "caitheamh aodann neach eile."
  
  "Gu dearbh. "Jack Daniels, mas e do thoil e," thuirt Schmidt ris an neach-frithealaidh mus deach e eadhon chun bhòrd le soithichean Lövenhagen.
  
  "Cuir sìos an truinnsear an toiseach, a charaid!" Dh'èigh Lowenhagen, a 'toirt air an duine a bha troimh-chèile gèilleadh. Sheas manaidsear an taigh-bìdh faisg air làimh, a" feitheamh ri mì-rùn eile mus do dh" iarr e air a" chiontach falbh.
  
  "A-nis tha mi a" faicinn gu bheil thu air faighinn a-mach dè a bhios am masg a "dèanamh," rinn Schmidt èigheachd fo anail agus lughdaich e a cheann gus faighinn a-mach an robh duine a "cluinntinn.
  
  "Chunnaic mi na rinn i an oidhche a chleachd do ghalla beag Neumand i gus i fhèin a mharbhadh. "Thuirt Lövenhagen gu sàmhach, is gann a" tarraing anail eadar bìdean fhad "s a shluig e a" chiad leth den fheòil mar bheathach.
  
  "Mar sin dè tha thu a" moladh a nì sinn a-nis? Blackmail mi airson airgead mar a rinn Neumand?" - dh'fhaighnich Schmidt, a 'feuchainn ri ùine fhaighinn. Bha e gu math mothachail gun deach an t-slochd a thoirt bhon fheadhainn a chleachd e.
  
  "Dubh-phost ort?" Rinn Löwenhagen squealed le beul de dh'fheòil pinc air a chlampadh eadar fhiaclan. "A bheil thu a" magadh orm? Tha mi airson a thoirt dheth, a chaiptein. Tha thu a" dol a choimhead air lannsair airson a thoirt dheth."
  
  "Carson? Chuala mi o chionn ghoirid gun deach do losgadh gu dona. Bhithinn air a bhith a" smaoineachadh gum biodh tu airson aodann an dotair ruithidh a chumail an àite a" bhreugan leaghte feòil far an robh d" aghaidh uaireigin," fhreagair an ceannard gu feargach. Chuir e iongnadh air nuair a bha Löwenhagen a" strì ri steak a ghearradh, a" cur cuideam air a shùilean lag gus na h-oirean a lorg.
  
  "Tapadh leat!" - mhionnaich Lowenhagen. Cha b' urrainn dha aodann Schmidt fhaicinn gu math, ach bha e a' faireachdainn gu robh e na bhrosnachadh mòr an fheòil a spìonadh a-steach do raon a shùil agus dòchas airson a' chuid a b' fheàrr. "Tha mi airson a thoirt dheth mus tionndaidh mi gu bhith na ialtag seòlta... r-mad... fuck..."
  
  "An e seo a thachair dha Neumand?" - Chuir Schmidt stad air, a 'cuideachadh an òganach a bha ag obair le structar a bhinn. "Dè dìreach a thachair, Lövenhagen? Taing don fhetish gambling amadan seo, is urrainn dhomh a thuigsinn an adhbhar aige a bhith a" cumail na tha ceart leamsa. Is e an rud a tha a" cur dragh orm carson a bha thu airson seo fhalach bhuam cho fada mus cuir thu fios thugam."
  
  "Bha mi a" dol a thoirt dhut an latha às deidh dhomh a toirt à Neumand, ach an oidhche sin fhuair mi mi fhìn na theine, mo chaiptean gràdhach." Bha Lövenhagen a-nis a" lìonadh pìosan feòla na bheul. Air an uabhasachadh, thòisich na daoine mun cuairt orra a 'coimhead agus a' feadaireachd.
  
  "Gabh mo leisgeul, a dhaoine uaisle," thuirt am manaidsear gu seòlta ann an tòna ciùin.
  
  Ach bha Lövenhagen ro neo-fhulangach airson èisteachd. Thilg e cairt dhubh American Express air a" bhòrd agus thuirt e, "Èist, thoir dhuinn botal tequila agus làimhsichidh mi na h-amadan neònach sin uile ma stadas iad a bhith a" coimhead orm mar sin! "
  
  Rinn cuid den luchd-taic aige aig bòrd na linne gàirdeachas. Thill an còrr den t-sluagh chun na h-obrach aca.
  
  "Na gabh dragh, tha sinn a" falbh a dh" aithghearr. Dìreach faigh a h-uile duine na deochan aca agus leig le mo charaid crìochnachadh, ceart gu leòr?" Dh" fhìreanaich Schmidt an staid làithreach anns an dòigh shìobhalta aige nas naomha na thusa. Chùm seo ùidh a" mhanaidsear airson beagan mhionaidean eile.
  
  "A-nis innis dhomh mar a thachair gun do chrìochnaich thu le mo masg ann am buidheann riaghaltais damn, far am faodadh duine a bhith air a ghabhail," thuirt Schmidt. Thug iad leotha botal tequila, agus dhòirt e dà shots.
  
  Shluig Löwenhagen le duilgheadas mòr. Tha e soilleir nach robh deoch làidir air a bhith èifeachdach ann a bhith a" cur dragh air a leòn a-staigh, ach bha an t-acras air. Dh'innis e don chomanndair mar a thachair, gu h-àraidh airson aghaidh a shàbhaladh seach leisgeulan a dhèanamh. Chaidh an suidheachadh gu lèir a thug air magadh a-rithist a-rithist nuair a dh" innis e dha Schmidt a h-uile dad, a thug air faighinn a-mach gu robh Neumand a" bruidhinn ann an teangannan ann an riochd biker.
  
  "Arabach? Tha e duilich," dh'aidich Schmidt. "Bha na chuala tu dha-rìribh ann an Akkadian? Iongantach!"
  
  "Cò air a tha dragh?" Ruith Lowenhagen.
  
  "An uairsin? Ciamar a fhuair thu am masg bhuaithe?" - dh'fhaighnich Schmidt, cha mhòr a 'gàire air fìrinnean inntinneach eachdraidh.
  
  "Cha robh fios agam ciamar a thilleadh am masg. Tha mi a" ciallachadh, seo e le aodann làn leasaichte agus gun lorg air a" masg a bha fodha. Mo Dhia, èist ris na tha mi ag ràdh! Tha e uile trom-laighe agus surreal!"
  
  "Lean air adhart," thuirt Schmidt.
  
  "Dh" fhaighnich mi dha gu dìreach ciamar a b "urrainn dhomh a chuideachadh gus am masg aige a thoirt dheth, fhios agad? Ach esan... esan..." Rinn Lövenhagen gàire mar stràc leis an mhisg air sgàth neo-làthaireachd a fhacail fhèin. "Caiptein, thrèig e mi! Coltach ri cù a bha air seachran, bha am bastard a" fàs nas fhaisge orm, agus fhad "s a bha mi fhathast a" bruidhinn, chuir am bastard mo ghualainn air. Reub e a-mach pìos slàn! Dhia! Dè bha còir agam a bhith a" smaoineachadh? Thòisich mi dìreach ga bhualadh leis a" chiad phìos de phìob meatailt a lorgadh mi faisg air làimh."
  
  "Mar sin dè rinn e? An do bhruidhinn e Akkadian fhathast?" - dh'fhaighnich an ceannard, a 'dòrtadh fear eile dhaibh.
  
  "Thòisich e a" ruith, agus mar sin gu dearbh chuir mi às dha. Mar thoradh air an sin, chaidh sinn tro thaobh an ear Schleswig, gu càite, ciamar a gheibh sinn, chan eil fios againn ach? "- thuirt e ri Schmidt, a chuir e fhèin an sàs: "Tha, tha fios agam air an àite seo, air cùl hangar an togalaich taice."
  
  "Tha e ceart. Ruith sinn troimhe seo, a Chaiptein, mar ialtagan a-mach à ifrinn. Tha mi a" ciallachadh, bha mi deiseil airson a mharbhadh. Bha mi ann am mòran pian, bha mi a" sileadh, bha mi sgìth leis a" fàgail orm cho fada. Tha mi a" mionnachadh, bha mi deiseil airson a cheann fucking a bhriseadh na phìosan gus am masg sin fhaighinn air ais, fhios agad? " Dh" fhàs Lowenhagen gu sàmhach, a" faireachdainn gu math inntinn.
  
  "Tha Tha. Lean air adhart." Dh"iarr Schmidt air deireadh na sgeòil a chluinntinn mus do ghèill am fo-cheannard aige don chuthach uamhasach.
  
  Mar a dh" fhàs an truinnsear aige na bu shalach agus na bu fhalamhaiche, bhruidhinn Lövenhagen na bu luaithe, na connragan aige a" nochdadh nas sònraichte. "Cha robh fios agam dè a bha e a" feuchainn ri dhèanamh, ach is dòcha gu robh fios aige ciamar a bheireadh e dheth am masg no rudeigin mar sin. Ruith mi e fad na slighe chun an hangar, agus an uairsin bha sinn nar n-aonar. Chluinninn na geàrdan a" sgreuchail taobh a-muigh a" hangar. Tha mi teagmhach gun do dh" aithnich iad Neumand a-nis gu robh aodann cuideigin eile aige, ceart? "
  
  "An ann nuair a ghlac e an trodaiche?" - Dh'fhaighnich Schmidt. "An e seo a thug air an itealan tuiteam?"
  
  Bha sùilean Löwenhagen cha mhòr gu tur dall ron àm seo, ach b" urrainn dha fhathast dealachadh a dhèanamh eadar faileasan agus cuirp chruaidh. Bha dath buidhe air na h-irisan aige, dath sùilean leòmhann, ach lean e air a" bruidhinn, a" pronnadh Schmidt na àite le a shùilean dall fhad "s a bha e a" lughdachadh a ghuth agus a "lùbadh a cheann beagan. "Mo Dhia, an Caiptean Schmidt, mar a bha gràin aige ort."
  
  Chuir Narcissism stad air Schmidt bho bhith a" smaoineachadh mu na faireachdainnean a tha ann an aithris L & # 246; Venhagen, ach thug an ciall cumanta air faireachdainn beagan salachadh - dìreach far am bu chòir dha anam a bhith air a bhith a 'bualadh. "Gu dearbh rinn e e," thuirt e ris an fho-cheannard dall aige. "Is mise an tè a thug a-steach don masg e. Ach cha robh còir aige fios a bhith aige dè bha i a" dèanamh, gun luaidh air a cleachdadh air a shon fhèin. Thug an t-amadan so air fein. Dìreach mar a rinn thu."
  
  "I..." Ruith Löwenhagen air adhart gu feargach am measg a bhith a" bualadh shoithichean agus a" tionndadh speuclairean, "cha do chleachd mi seo ach gus d" fhuil phrìseil a thoirt às an ospadal agus a thoirt dhut, fo-ghnèitheachd neo-thaitneach!"
  
  Bha fios aig Schmidt gun robh Löwenhagen air crìoch a chuir air a ghnìomh, agus cha robh a dhì-òrdugh tuilleadh na adhbhar dragh mòr. Ach, bha e gu bhith a" tighinn gu crìch, agus mar sin leig Schmidt leis tantrum a thilgeil. "Bha gràin aige ort cho mòr" s a tha gràin agam ort! Bha aithreachas air Neumand a-riamh a bhith an sàs anns a" phlana olc agad gus sgioba fèin-mharbhadh a chuir gu Baghdad agus An Hague.
  
  Bha Schmidt a" faireachdainn gu robh a chridhe a" leum leis an iomradh air a" phlana a bha còir aige a bhith dìomhair, ach dh" fhan aodann neo-thruaillidh, a" falach a h-uile dragh air cùl abairt chruaidh.
  
  "Às deidh dha d" ainm a ràdh, Schmidt, chuir e fàilte air agus thuirt e gu robh e a" dol a thadhal ort air do mhisean fèin-mharbhadh beag. Bhris guth LöVenhagen tron ghàire aige. "Sheas e an sin agus rinn e gàire mar bheathach craicte, a" glaodhaich le faochadh cò e. Fhathast air a sgeadachadh mar biker marbh, chaidh e chun itealan. Mus do ràinig mi e, chaidh na geàrdan a-steach. Ruith mi air falbh gus nach deach mo chur an grèim. Aon uair "s gu robh mi taobh a-muigh a" bhunait, fhuair mi a-steach don làraidh agam agus ruith mi gu Büchel gus feuchainn ri rabhadh a thoirt dhut. Chaidh am fòn-làimhe agad a chuir dheth."
  
  "Agus sin nuair a bhuail e am plèana faisg air a" bhunait againn, "thuirt Schmidt. "Ciamar a bu chòir dhomh an fhìor sgeulachd a mhìneachadh don Lieutenant Seanalair Meyer? Bha e fon bheachd gur e frith-ionnsaigh dligheach a bha seo às deidh na rinn am amadan Duitseach ann an Iorac."
  
  "Bha Neumand na phìleat den chiad ìre. Tha carson a chaill e an targaid - thusa - cho truas ri dìomhaireachd, " thuirt Löwenhagen ris. Cha robh ach sgàil-dhealbh Schmidt fhathast a" comharrachadh a làthaireachd ri thaobh.
  
  "Bha e ag ionndrainn oir, mar thusa, mo bhalach, bha e dall," thuirt Schmidt, a" faighinn tlachd às a "bhuaidh aige air an fheadhainn a dh" fhaodadh a nochdadh. "Ach cha robh fios agad mu dheidhinn, an robh? Leis gu robh speuclairean-grèine air Neumand, cha robh thu mothachail air a dhroch fhradharc. Rud eile, cha bhiodh tu a-riamh air masg Babel a chleachdadh thu fhèin, an dèanadh tu?"
  
  "Chan eil, cha bhithinn," rinn LöVenhagen cabhag, a "faireachdainn gun deach a" chùis a dhèanamh air gu ìre ghoil. "Ach bu chòir gum biodh fios agam gun cuireadh tu cuideigin a losgadh orm agus am masg a thilleadh. Às deidh dhomh draibheadh gu làrach an tubaist, lorg mi na tha air fhàgail de charred Neumand sgapte fada bhon fhuselage. Chaidh am masg a thoirt air falbh bhon chlaigeann loisgte aige, agus mar sin thug mi air tilleadh gu ceannard mo ghràidh, anns an robh mi a" smaoineachadh a b "urrainn dhomh earbsa a bhith agam." Aig an àm seo, chaidh a shùilean buidhe dall. "Ach thug thu aire dha sin mu thràth, nach robh?"
  
  "Cò mu dheidhinn a tha thu a" bruidhinn?" chual e Schmidt ag radh ri thaobh, ach rinneadh le mealladh a' cheannaird e.
  
  "Chuir thu cuideigin às mo dhèidh. Lorg e mi le mo masg aig làrach an tubaist agus chuir e às mo dhèidh fad na slighe gu Heidelberg gus an do ruith an làraidh agam a-mach à connadh! "Dh" fhàs Lövenhagen suas. "Ach bha gas gu leòr aige airson an dithis againn, Schmidt. Mus faiceadh mi e a 'tighinn, chuir e gasoline orm agus chuir e na theine mi! Cha b" urrainn dhomh a dhèanamh ach ruith chun ospadal, suidhichte dà cheum air falbh, fhathast an dòchas nach gabhadh an teine grèim agus is dòcha eadhon a dhol a-mach fhad "s a ruith mi. Ach chan e, cha do dh" fhàs e ach na bu làidire agus na bu teotha, a" caitheamh mo chraiceann, mo bhilean is mo bhuill gus an robh e coltach riumsa gun robh mi a" sgreuchail tro m" fheòil! A bheil fios agad cò ris a tha e coltach a bhith a" faireachdainn gu bheil do chridhe air a spreadhadh le clisgeadh fàileadh na feòla agad fhèin a" losgadh mar steak air a" chliath? CHI?" - dh'èigh e ris a' chaiptein le droch bhriathran duine marbh.
  
  Mar a rinn am manaidsear cabhag a-null chun bhòrd aca, thog Schmidt a làmh gu mì-mhodhail.
  
  "Tha sinn a" falbh. Tha sinn a' falbh. Dìreach gluais a h-uile càil chun chairt creideas seo, "dh" òrduich Schmidt, le fios aige gum biodh an Dr Hilt air a lorg marbh a-rithist, agus bhiodh an aithris cairt creideas aige a "sealltainn gun robh e air a bhith beò grunn làithean nas fhaide na chaidh aithris an toiseach.
  
  "Thig air adhart, LöVenhagen," thuirt Schmidt gu daingeann. "Tha fios agam mar as urrainn dhuinn am masg seo a thoirt air falbh nad aghaidh. Ged nach eil fios agam ciamar a chuireas mi an dall air ais."
  
  Thug e a chompanach dhan bhàr, far an do chuir e ainm ris a' chuidhteas. Mar a dh "fhalbh iad, shleamhnaich Schmidt a" chairt creideas air ais gu pòcaid Lövenhagen. Ghabh an luchd-obrach agus an luchd-tadhail gu lèir osna faochadh. Clioc am fear-frithealaidh mì-fhortanach, nach d" fhuair tip, air a theanga agus thuirt e, "Tapadh le Dia! Tha mi an dòchas gur e seo an turas mu dheireadh a chì sinn e."
  
  
  Caibideil 23 - Murt
  
  
  Choimhead Marduk air an uaireadair agus an ceart-cheàrnach bheag air aodann leis na flapaichean panalan ceann-latha air an suidheachadh gus innse gur e 28 Dàmhair a bh" ann. Bha a chorragan a" cnagadh air a" chunntair agus e a" feitheamh ris an neach-fàilteachaidh aig Taigh-òsta Swanwasser, far an robh Sam Cleave agus a leannan dìomhair a" fuireach cuideachd.
  
  "Sin e, a Mhinistear Marduk. Fàilte don Ghearmailt," rinn an rianaire gàire gu coibhneil agus thill e cead-siubhail Marduk. Bha a sùilean ro fhada air aodann. Chuir seo iongnadh air a" bhodach an ann air sgàth aodann neo-àbhaisteach a bha e no leis gu robh na sgrìobhainnean dearbh-aithne aige a" liostadh Iorac mar an dùthaich às an tàinig e.
  
  "Vielen Dank," fhreagair e. Dheanadh e gàire nam b" urrainn e.
  
  Às deidh dha sgrùdadh a-steach don rùm aige, chaidh e sìos an staidhre a choinneachadh ri Sam agus Mairead sa ghàrradh. Bha iad mu thràth a" feitheamh ris nuair a chaidh e a-mach chun bharraid a" coimhead thairis air an linne. Lean duine beag air an eideadh gu grinn Marduk fad air falbh, ach bha am bodach ro chianail gun fhios a bhi aige.
  
  Ghlan Sam a amhach gu ciallach, ach b" e a h-uile rud a thuirt Marduk, "Tha mi ga fhaicinn."
  
  "Gu dearbh tha fios agad," thuirt Sam ris fhèin, a" crathadh a chinn air Mairead. Choimhead i air a" choigreach agus thog i beagan air ais, ach chuir i am falach bhon t-sealladh aige. Thionndaidh Marduk a choimhead air an duine a lean e, dìreach fada gu leòr airson an suidheachadh a mheasadh. Rinn an duine gàire le leisgeul agus chaidh e à sealladh sìos an trannsa.
  
  "Tha iad a" faicinn cead-siubhail à Iorac agus bidh iad a" call an eanchainn dhona, "thuirt e gu iriosal, a" suidhe sìos.
  
  "Mr. Marduk, seo Mairead Crosby bhon Edinburgh Post," thuirt Sam riutha.
  
  "Tha e math do choinneachadh, a bhean-uasal," thuirt Marduk, a-rithist a" cleachdadh an nod modhail aige an àite gàire.
  
  "Agus thusa cuideachd, Mgr Marduk," fhreagair Mairead gu cridheil. "Tha e math coinneachadh mu dheireadh ri cuideigin cho fiosraichte agus air an deagh shiubhal riut fhèin." A bheil i dha-rìribh a" suirghe le Marduk?
  
  "Agus ciamar a tha fios agad air seo?" - dh'fhaighnich Marduk le iongnadh.
  
  Thog Sam an inneal clàraidh aige.
  
  "Ah, tha a h-uile dad a thachair ann an oifis an dotair a-nis air a chlàradh." Thug e sùil gheur air an neach-naidheachd rannsachail.
  
  "Na gabh dragh, Marduk," thuirt Sam, agus e an dùil a h-uile dragh a chuir an dàrna taobh. "Tha seo dìreach dhòmhsa agus dhaibhsan a tha gu bhith gar cuideachadh le bhith a" lorg Masg Babel. Mar a tha fios agad, tha a" Bh-Uas Crosby, a tha an seo, air a pàirt a dhèanamh mar-thà gus cuir às dhuinn Ceannard nam Poileas."
  
  "Tha, tha deagh mhothachadh aig cuid de luchd-naidheachd a bhith roghnach mu na bu chòir fios a bhith aig an t-saoghal agus ... uill, dè nach b" fheàrr leis an t-saoghal fios a bhith aca. Tha Mask of Babel agus na comasan aige a" tighinn a-steach don dàrna roinn. Tha thu misneachail nam thuigse," gheall Mairead Marduk.
  
  Chuir an ìomhaigh aige iongnadh oirre. Tha an spinster Breatannach air a bhith dìoghrasach a-riamh airson a h-uile dad neo-àbhaisteach agus gun samhail. Cha robh e faisg air cho uamhasach "s a thuirt luchd-obrach ospadal Heidelberg air. Bha, bha e soilleir gu robh e mì-mhodhail a rèir ìrean àbhaisteach, ach cha do chuir aodann ach ri a phearsantachd inntinneach.
  
  "Tha e na fhaochadh fios a bhith agad, a bhean-uasal," thuirt e.
  
  "Feuch an cuir thu fios thugam Mairead," thuirt i gu sgiobalta.
  
  "Mar sin, air adhart chun chùis làithreach," stad Sam, a" gluasad air adhart gu còmhradh nas miosa. "Càite an tòisich sinn a" coimhead airson a "charactar LöVenhagen seo?"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhuinn a thoirt a-mach às a "gheama. A rèir Lieutenant Werner, is e an Caiptean Gearmailteach Luftwaffe Schmidt an duine air cùl ceannach Mask of Babel. Dh" àithn mi do Lieutenant Werner a dhol fo chasaid aithisg agus am masg a ghoid bho Schmidt a-màireach ro mheadhan-latha. Mura cluinn mi bho Werner ron àm sin, feumaidh sinn gabhail ris an fheadhainn as miosa. Anns a 'chùis seo, feumaidh mi fhìn a dhol a-steach don ionad agus beagan fhaclan a iomlaid le Schmidt. Tha e aig toiseach na h-obrach seòlta seo gu lèir, agus bidh e airson seilbh a ghabhail air a" chùl mus tèid an cùmhnant mòr sìth a shoidhnigeadh."
  
  "Mar sin tha thu a" smaoineachadh gu bheil e gu bhith na choimiseanair soidhnidh Meso-Arabach? " Dh"fhaighnich Mairead, a" dèanamh deagh fheum den teirm ùr airson an Ear Mheadhanach às deidh aonachadh nam fearann beaga mun cuairt fo aon riaghaltas.
  
  "Tha millean cothrom ann, Mada... Mairead," mhìnich Marduk. "Dh" fhaodadh e a dhèanamh le roghainn, ach chan eil Arabais aige, agus mar sin bidh fios aig muinntir a" Choimiseanair gur e charlatan a th" ann. De gach àm, gun a bhith comasach air smachd a chumail air inntinnean nan daoine mòra. Smaoinich air cho furasta "s a b" urrainn dhomh a bhith air casg a chuir air seo uile nam biodh an crap inntinn seo agam fhathast, rinn Sam caoidh dha fhèin.
  
  Lean tòna cas Marduk air adhart. "Dh" fhaodadh e a bhith ann an cruth neach neo-aithnichte agus an coimiseanair a mharbhadh. Dh" fhaodadh e eadhon pìleat fèin-mharbhadh eile a chuir a-steach don togalach. Tha e coltach gu bheil e na chràdh na làithean seo."
  
  "Nach robh sguadron Nadsaidheach ann a rinn seo aig àm an Dàrna Cogaidh?" Dh'fhaighnich Mairead, a' cur a làmh air forearm Sam.
  
  "Uh, chan eil fhios agam. Carson?"
  
  "Nam biodh fios againn ciamar a fhuair iad na pìleatan sin gu saor-thoileach airson a" mhisean seo, is dòcha gum bi e comasach dhuinn faighinn a-mach mar a bha Schmidt an dùil rudeigin mar seo a chuir air dòigh. Is dòcha gu bheil mi fada bhon fhìrinn, ach nach bu chòir dhuinn co-dhiù sgrùdadh a dhèanamh air a" chomas seo? Is dòcha gun cuidich an Dr Gould sinn."
  
  "Aig an àm seo tha i cuingealaichte gu ospadal ann am Mannheim," thuirt Sam.
  
  "Ciamar a tha i?" Dh'fhaighnich Marduk, fhathast a 'faireachdainn ciontach airson a bualadh.
  
  "Chan fhaca mi i bho thàinig i thugam. Sin as coireach gun tàinig mi a choimhead air an Dr Fritz sa chiad àite," fhreagair Sam. "Ach tha thu ceart. Is dòcha gum faic mi cuideachd an urrainn dhi ar cuideachadh - ma tha i mothachail. A Dhia, tha mi an dòchas gun urrainn dhaibh a cuideachadh. Bha i ann an droch chumadh an turas mu dheireadh a chunnaic mi i."
  
  "An uairsin chanainn gu bheil feum air tadhal airson grunn adhbharan. Dè mu dheidhinn Lieutenant Werner agus a charaid Kohl?" - dh'fhaighnich Marduk, a 'toirt sip cofaidh.
  
  Ghlaodh fòn Mairead. "Seo mo neach-cuideachaidh." Rinn i gàire gu pròiseil.
  
  "A bheil neach-cuideachaidh agad?" Rinn Sam magadh. "Bhon uair?" Fhreagair i Sam ann an uisge-beatha dìreach mus do fhreagair i am fòn. "Tha gnìomhaiche falaichte agam le penchant airson rèidiothan poileis agus loidhnichean cuairteachaidh dùinte, mo bhalach." Le wink, fhreagair i am fòn agus choisich i air falbh thairis air an lawn eireachdail, air a shoilleireachadh le lanntairean gàrraidh.
  
  "Mar sin, neach-tarraing," thuirt Sam le gàire.
  
  "Cho luath" s a bhios am masg aig Schmidt, feumaidh fear againn grèim a ghabhail air, Mgr Cleave, "thuirt Marduk. "Tha mi a" bhòtadh air do shon gus stoirm a chuir air a" bhalla fhad "s a tha mi a" feitheamh ann an ambush. Gheibh thu cuidhteas e. Às deidh na h-uile, leis an aghaidh seo chan urrainn dhomh gu bràth faighinn chun bhunait."
  
  Dh'òl Sam a bhrach singilte agus smaoinich e air. "Nam biodh fios againn dè a bha e an dùil a dhèanamh dhi. Gu follaiseach, bu chòir dha fhèin fios a bhith aige mu na cunnartan a tha an lùib a bhith ga chaitheamh. Tha mi creidsinn gum bi e a" fastadh cuid de ghainnead gus sabotàis a dhèanamh air soidhnigeadh a" chùmhnant."
  
  "Tha mi ag aontachadh," thòisich Marduk, ach ruith Mairead a-mach às a" ghàrradh romansach le faireachdainn uamhasach air a h-aodann.
  
  "O mo chreach!" Ghlaodh i cho sàmhach 's a b' urrainn i. "O mo Dhia, Sam! Cha chreid thu seo! Chaidh adhbrannan Mairead a-mach às a cabhaig agus i a" dol tarsainn an fheòir chun bhòrd.
  
  "Dè? Dè tha seo?" Rinn Sam gàire, leum e a-mach às a chathair gus a glacadh mus do thuit i air an patio cloiche.
  
  Sùilean farsaing le mì-chreidsinn, choimhead Mairead air a dithis chompanach fireann. Is gann gum b" urrainn dhi a h-anail a ghlacadh. Nuair a sheas i a h-anail, thuirt i, "Bha an t-Ollamh Martha Sloane dìreach air a mharbhadh!"
  
  "Iosa Criosd!" Ghlaodh Sam le a cheann na làmhan. "A-nis tha sinn sgìth. Tha fios agad gur e seo an Dàrna Cogadh!"
  
  "Tha fios agam! Dè as urrainn dhuinn a dhèanamh a-nis? Chan eil an t-aonta seo a" ciallachadh dad a-nis," dhearbh Mairead.
  
  "Càit an d" fhuair thu d" fhiosrachadh, a Mhairead? A bheil duine air uallach a ghabhail fhathast?" - Dh'fhaighnich Marduk cho seòlta 's a b' urrainn dha.
  
  "Is e caraid teaghlaich a th" anns an stòr agam. Mar as trice tha a h-uile fiosrachadh aice ceart. Bidh i a "falach ann an raon tèarainteachd prìobhaideach agus a" caitheamh a h-uile mionaid den latha aice a "sgrùdadh...."
  
  "...burglary," cheartaich Sam.
  
  Rinn i deàrrsadh air. "Bidh i a" sgrùdadh làraich tèarainteachd agus buidhnean dìomhair. Mar as trice is ann mar seo a gheibh mi a-mach na naidheachdan mus tèid na poileis a ghairm gu seallaidhean no tachartasan eucoir," dh"aidich i. "O chionn beagan mhionaidean, às deidh dhi a dhol thairis air loidhne dhearg tèarainteachd prìobhaideach Dunbar, fhuair i aithisg. Chan eil iad eadhon air fios a chuir chun na poileis ionadail no an crùn fhathast, ach cumaidh i fios thugainn air mar a chaidh Sloan a mharbhadh. "
  
  "Mar sin chan eil e air a chraoladh fhathast?" Ghlaodh Sam gu h-èiginneach.
  
  "Chan eil, ach tha e gu bhith a" tachairt, gun teagamh mu dheidhinn. Cuiridh a" chompanaidh tèarainteachd agus na poileis aithisgean a-steach mus cuir sinn crìoch air na deochan againn eadhon." Bha deòir na sùilean fhad 'sa bha i a' bruidhinn. "Seo ar cothrom gu saoghal ùr. O mo Dhia, dh'fheumadh iad a h-uile càil a mhilleadh, nach robh?"
  
  "Gu dearbh, a Mhàiread ghràidh," thuirt Marduk, cho socair "s a bha e a-riamh. "Is e seo an rud as fheàrr a nì daonnachd. A 'sgrios a h-uile dad neo-riaghlaidh agus cruthachail. Ach chan eil ùine againn airson feallsanachd a-nis. Tha beachd agam, ged a tha e gu math fada."
  
  "Uill, chan eil dad againn," ghearain Mairead. "Mar sin bi mar aoigh againn, Peadar."
  
  "Dè nam b" urrainn dhuinn an saoghal a dhall?" - dh'fhaighnich Marduk.
  
  "An toil leat am masg seo agad?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Èist!" - dh'àithn Marduk, a 'sealltainn a' chiad chomharran de fhaireachdainn agus a 'toirt air Sam a theanga gruamach a fhalach a-rithist air cùlaibh a bhilean pursaichte. "Dè nam b" urrainn dhuinn na bhios na meadhanan a "dèanamh a h-uile latha a dhèanamh, ach air a" chùl? A bheil dòigh ann stad a chuir air sgaoileadh aithris agus an saoghal a chumail anns an dorchadas? San dòigh seo bidh ùine againn fuasgladh obrachadh a-mach agus dèanamh cinnteach gun tèid a" choinneamh a chumail anns an Hague. Le fortan, is dòcha gun urrainn dhuinn an mòr-thubaist a tha romhainn a sheachnadh a-nis."
  
  "Chan eil fhios agam, Marduk," thuirt Sam, a" faireachdainn trom-inntinn. "Bu mhath le gach neach-naidheachd san t-saoghal a bhith ag aithris seo airson an stèisean rèidio aca san dùthaich aca. Is e naidheachd mhòr a tha seo. Cha toireadh ar bràithrean vulture gu bràth a leithid de ghrinneas a-mach à spèis don t-saoghal no cuid de inbhean moralta. "
  
  Chrath Mairead a ceann cuideachd, a" dearbhadh gun do nochd Sam an damnadh. "Nam b" urrainn dhuinn ach am masg seo a chuir air cuideigin a tha coltach ri Sloane... dìreach airson an aonta a shoidhnigeadh. "
  
  "Uill, mura h-urrainn dhuinn stad a chuir air a" chabhlach shoithichean bho bhith a" tighinn air tìr air a" chladach, feumaidh sinn an cuan air a bheil iad a" seòladh a thoirt air falbh," thuirt Marduk.
  
  Rinn Sam gàire, a" gabhail tlachd ann an smaoineachadh neo-phàirteach a" bhodaich. Thuig e, ged a bha Mairead troimh-a-chèile, agus dhearbh a h-aodann gu robh i troimh-chèile. "Tha thu a" ciallachadh ma thig na h-aithisgean a-mach co-dhiù, gum bu chòir dhuinn na meadhanan a bhios iad a "cleachdadh airson aithris a dhùnadh?"
  
  "Ceart," chrath Marduk, mar a bha e an-còmhnaidh. "Cho fad "s as urrainn dhuinn a dhol."
  
  "Coltach ri talamh uaine Dhè...?" dh'fhaighnich Mairead.
  
  "Is toil leam beachd Mairead cuideachd," thuirt Marduk. "Ma gheibh sinn ar làmhan air an masg, is urrainn dhuinn an saoghal a mhealladh gu bhith a" creidsinn gu bheil aithrisean mu mhurt an Oll. Is e foill a th" ann an Sloane. Agus is urrainn dhuinn an impostor againn fhèin a chuir a-steach gus an sgrìobhainn a shoidhnigeadh."
  
  "Is e obair mhòr a th" ann, ach tha mi a" smaoineachadh gu bheil fios agam cò a bhiodh craicte gu leòr airson seo a thoirt dheth," thuirt Sam. Rug e air a" fòn aige agus bhrùth e litir air speed dial. Dh'fhuirich e mionaid, agus an uairsin ghabh aodann làn aire.
  
  "Hey Purdue!"
  
  
  Caibideil 24 - Aghaidh eile aig Schmidt
  
  
  "Tha thu faochadh bhon mhisean ann an LöVenhagen, Lieutenant," thuirt Schmidt gu daingeann.
  
  "Mar sin, an lorg thu am fear a tha sinn a" sireadh, a dhuine uasail? Gu math! Ciamar a lorg thu e? - Dh'fhaighnich Werner.
  
  "Innsidh mi dhut, Lieutenant Werner, dìreach air sgàth gu bheil uimhir de spèis agam dhut agus leis gun do dh" aontaich thu mo chuideachadh gus an eucorach seo a lorg, "fhreagair Schmidt, a" cur an cuimhne Werner a chuingealachadh "feum air fios". "Bha e iongantach surreal, dha-rìribh. Chuir do cho-obraiche fios thugam gus innse dhomh gun toireadh e Lövenhagen dìreach uair a thìde air ais."
  
  "Mo cho-obraiche?" Rinn Werner gàire, ach chluich e a dhreuchd gu cinnteach.
  
  "Tha. Cò bhiodh air smaoineachadh gum biodh an t-uabhas aig Kohl duine sam bith a chur an grèim, hey? Ach tha mi ag innse seo dhut le fìor eu-dòchas, "thuirt Schmidt ri a bhròn, agus bha na rinn e follaiseach don fho-cheannard aige. "Fhad" s a bha Kohl a" toirt Lövenhagen, bha iad an sàs ann an tubaist uamhasach a thug air beatha an dithis aca."
  
  "Dè?" - ghlaodh Werner. "Feuch an innis thu dhomh nach eil seo fìor!"
  
  Bha aodann a" suathadh ris an naidheachd, a bha fios aige a bha làn de bhreugan brùideil. Bha an fhìrinn gun do dh" fhàg Kohl raon-pàircidh an ospadail cha mhòr mionaidean air thoiseach air na dhearbhadh air còmhdach. Cha b" urrainn dha Kohl a bhith air seo a choileanadh anns an ùine ghoirid a thug e air Werner am bonn a ruighinn. Ach chùm Werner a h-uile càil dha fhèin. B 'e an aon armachd a bh' aig Werner a bhith a 'dùnadh sùilean Schmidt leis gu robh e eòlach air a h-uile càil mu na h-adhbharan airson L. öVenhagen a ghlacadh, am masg agus a' bhreugan salach mu bhàs Kohl. Gu dearbh, fiosrachadh armailteach.
  
  Aig an aon àm, bha Werner air a uabhasachadh le bàs Kohl. Bha a ghiùlan fo bhròn agus a shàrachadh fìor agus e a" dol air ais don chathair aige ann an oifis Schmidt. Gus salann a shuathadh na lotan, chluich Schmidt an ceannard aithreachas agus thairg e tì ùr dha gus clisgeadh na droch naidheachd a lughdachadh.
  
  "Tha fios agad, tha mi a" crathadh a bhith a "smaoineachadh dè a dh" fheumas a bhith air a dhèanamh le Lö Venhagen gus an mòr-thubaist sin adhbhrachadh," thuirt e ri Werner, a" coiseachd timcheall an deasg aige. "Cool bochd. A bheil fios agad dè cho duilich "s a tha e a bhith a" smaoineachadh gun do chaill pìleat cho math le àm ri teachd cho soilleir a bheatha air sgàth m "òrdugh a bhith a" glacadh fo-cheannard gun chridhe agus fealltach mar Löwenhagen? "
  
  Ghlan giallan Werner, ach b" fheudar dha a masg fhèin a chumail gus am biodh an t-àm ann na bha fios aige fhoillseachadh. Le guth crith, chuir e roimhe an neach-fulang a chluich gus beagan a bharrachd fhaighinn a-mach. "A dhuine uasail, feuch nach innis thu dhomh gun do roinn Himmelfarb an dàn seo?"
  
  "Chan eil. Na gabh dragh mu dheidhinn Himmelfarb. Dh" iarr e orm a thoirt a-mach às an obair-shònrachaidh oir cha b" urrainn dha seasamh. Tha mi creidsinn gu bheil mi taingeil gu bheil cuideigin mar thusa fo mo chomannd, Lieutenant," thuirt Schmidt gu socair bho chùl cathair Werner. "Is tusa an aon fhear nach do leig sìos mi."
  
  Bha ùidh aig Werner an robh Schmidt air grèim fhaighinn air an masg, agus ma bha, càite an robh e ga chumail. B" e seo, ge-tà, aon fhreagairt nach b" urrainn dha dìreach iarraidh. B" e seo rudeigin a dh" fheumadh e spionadh air a shon.
  
  "Tapadh leat, a dhuine uasail," fhreagair Werner. "Ma tha feum agad orm airson rud sam bith eile, dìreach faighnich."
  
  "Is e an seòrsa sealladh seo a tha a" toirt air gaisgich, Lieutenant!" - Sheinn Schmidt tro a bhilean tiugh fhad "s a bha fallas ga ghrinneachadh air a ghruaidhean tiugh. "Air sgàth mathas do dhùthaich agus a" chòir air armachd a ghiùlan, uaireannan feumaidh tu rudan mòra a ìobairt. Aig amannan tha a bhith a" toirt do bheatha gus na mìltean de dhaoine a dhìonas tu a shàbhaladh mar phàirt de bhith nad ghaisgeach, gaisgeach air a bheil cuimhne aig a" Ghearmailt mar theachdaireachd nan seann dòighean agus am fear a dh" ìobradh e fhèin gus àrd-cheannas agus saorsa na dùthcha a ghleidheadh."
  
  Cha bu toil le Werner càit an robh seo a' dol, ach cha b' urrainn dha a dhol an sàs gu cruaidh gun a bhith cunnartach lorg. "Cha b" urrainn dhomh aontachadh tuilleadh, a "Chaiptein Schmidt. Feumaidh fios a bhith agad. Tha mi cinnteach nach ruig duine an ìre a choilean thu mar dhuine beag gun spine. Tha mi an dòchas do cheuman a leantainn aon latha."
  
  "Tha mi cinnteach gun urrainn dhut a làimhseachadh, Lieutenant. Agus tha thu ceart. Tha mi air tòrr ìobairt a dhèanamh. Chaidh mo sheanair a mharbhadh ann an gnìomh an aghaidh Bhreatainn ann am Palestine. Bhàsaich m" athair a" dìon Seansalair na Gearmailt ri linn oidhirp murt aig àm a" Chogaidh Fhuair," dhìon e. "Ach innsidh mise aon rud dhut, Lieutenant. Nuair a dh"fhàgas mi dìleab, bidh cuimhne aig mo mhic agus mo oghaichean orm mar barrachd air dìreach sgeulachd snog ri innse do choigrich. Chan e, bidh mi air mo chuimhneachadh airson cùrsa ar saoghal atharrachadh, bidh na Gearmailtich air fad air mo chuimhneachadh agus mar sin le cultaran is ginealaichean an t-saoghail." Hitler mòran? Smaoinich Werner mu dheidhinn, ach dh"aidich e breugan Schmidt le taic bhreugach. "Ceart gu leòr, sir! Cha b" urrainn dhomh aontachadh tuilleadh."
  
  An uairsin mhothaich e an suaicheantas air fàinne Schmidt, an aon fhàinne a bha Werner a" magadh airson fàinne gealladh. Bha am bonn òir còmhnard a chrùnadh bàrr a mheòir air a ghràbhaladh le samhla de bhuidheann a chaidh à bith, mar shamhla air Òrdugh na Grèine Duibhe. Bha e air seo fhaicinn roimhe ann an taigh bràthair a sheanar an latha a chuidich e le piuthar a shinn-pòsta a bhith a" reic leabhraichean an duine aice nach maireann aig fèill-reic sa ghàrradh anmoch anns na 80an. Chuir an samhla iongnadh air, ach thilg a shinn-seanmhair deise nuair a dh'fhaighnich e an robh an leabhar aige.
  
  Cha do smaoinich e tuilleadh mu dheidhinn gus an do dh'aithnich e an samhla air fàinne Schmidt. Dh"fhàs a" cheist mu bhith aineolach duilich dha Werner oir bha e gu mòr airson faighinn a-mach dè a bha Schmidt a" dèanamh le samhla air nach robh a shean-antaidh gràdhach fhèin ag iarraidh gum biodh fios aige.
  
  "Tha seo inntinneach, a dhuine uasail," thuirt Werner gu neo-thoileach, gun eadhon a bhith a" smaoineachadh mu bhuaidh an iarrtais aige.
  
  "Dè?" - dh'fhaighnich Schmidt, a 'cur stad air an òraid mhòr aige.
  
  "An fhàinne agad, a chaiptein. Tha e a" coimhead coltach ri seann ulaidh no seòrsa de dhuine dìomhair le mòr-chumhachdan, mar anns na comaigean!" Thuirt Werner gu togarrach, a" gluasad thairis air an fhàinne mar gum b" e dìreach pìos obrach breagha a bh" ann. Gu dearbh, bha Werner cho neònach nach robh e eadhon iomagaineach mu bhith a" faighneachd mun t-suaicheantas no mun fhàinne. Is dòcha gu robh Schmidt den bheachd gu robh a leifteanant air leth inntinneach leis a" cheangal pròiseil aige, ach roghnaich e a bhith an sàs san Òrdugh dha fhèin.
  
  "O, thug m" athair seo dhomh nuair a bha mi trì-deug, "mhìnich Schmidt le cianalas, a" coimhead air na loidhnichean breagha, foirfe air an fhàinne nach do thog e a-riamh.
  
  "Suise an teaghlaich? Tha e a" coimhead glè eireachdail," chuir Werner ìmpidh air a cheannard, ach cha b" urrainn dha toirt air an duine fosgladh mu dheidhinn. Gu h-obann, ghlaodh fòn cealla Werner, a 'briseadh a' gheasaibh eadar an dithis fhireannach agus an fhìrinn. "Mo leisgeul, a Chaiptein."
  
  "Nonsense," fhreagair Schmidt, a" cur às dha gu cridheil. "Chan eil thu air dleasdanas an-dràsta."
  
  Choimhead Werner agus an caiptean a" ceumadh a-muigh gus beagan dìomhaireachd a thoirt dha.
  
  "Halò?"
  
  B" e Marlene a bh" ann. "Deasadair! Dieter, mharbh iad an Dr Fritz!" dh'èigh i bho rud a bha coltach ri amar-snàmh falamh no stàile fras.
  
  "Fuirich, slaodach, a ghràidh! WHO? Agus cuin?" Dh'fhaighnich Werner dha leannan.
  
  "Dà mhionaid air ais! J-y- dìreach mar an tè sin ... ann an trom-inntinn, air sgàth Dhè! Dìreach air beulaibh orm!" - rinn i sgreuchail gu h-eireachdail.
  
  Bha Lieutenant Dieter Werner a' faireachdainn gu robh an stamag aige ri fuaim smeòrach fiadhaich a leannain. Ann an dòigh air choreigin, bha an suaicheantas olc sin air fàinne Schmidt na fhìor shealladh air na bha ri thighinn goirid às deidh sin. Bha e coltach do Werner gun robh an t-iongnadh aige air an fhàinne air droch fhortan a thoirt dha. Bha e iongantach faisg air an fhìrinn.
  
  "Dè th" annad... Marlene! Èist!" dh'fheuch e ri toirt oirre tuilleadh fiosrachaidh a thoirt dha.
  
  Chuala Schmidt guth Werner ag èirigh. Le dragh, chaidh e a-steach don oifis gu slaodach bhon taobh a-muigh, a 'toirt sùil cheasnachail air an leifteanant.
  
  "Càite a bheil thu? Càite an do thachair e? Anns an ospadal?" chuir e impidh oirre, ach bha i gu tur neo-chinnteach.
  
  "Chan eil! Chan eil, Dieter! Loisg Himmelfarb dìreach air an Dr Fritz sa cheann. O Iosa! Tha mi a" dol a bhàsachadh an seo!" chaidh i fo eu-dòchas air son an eerie, mac-talla far nach b" urrainn dha toirt oirre a nochdadh.
  
  "Marlene, càit a bheil thu?" - dh'èigh e.
  
  Thàinig a" ghairm fòn gu crìch le cliog. Bha Schmidt fhathast na sheasamh air beulaibh Werner, a 'feitheamh ri freagairt. Thionndaidh aodann Werner bàn nuair a chuir e am fòn air ais na phòcaid.
  
  "Tha mi a" guidhe do mhaitheanas, a dhuine uasal. Feumaidh mi falbh. Thachair rudeigin uamhasach aig an ospadal, "thuirt e ris a" chomanndair aige agus e a "tionndadh gu falbh.
  
  "Chan eil i san ospadal, Lieutenant," thuirt Schmidt gu tioram. Stad Werner na shlighean, ach cha do thionndaidh e mun cuairt fhathast. A" breithneachadh le guth a" chomanndair, bha e an dùil gum biodh peilear daga an oifigeir air a chomharrachadh air cùl a chinn, agus thug e an t-urram dha Schmidt a bhith aghaidh ri aghaidh nuair a tharraing e an inneal-brosnachaidh.
  
  "Tha Himmelfarb dìreach air an Dr Fritz a mharbhadh," thuirt Werner gun tionndadh chun oifigear.
  
  "Tha fios agam, Dieter," dh"aidich Schmidt. "Thuirt mi ris. A bheil fios agad carson a tha e a" dèanamh a h-uile dad a dh" innseas mi dha?"
  
  "Ceangal romansach?" Rinn Werner gàire, mu dheireadh leig e às leis an urram meallta aige.
  
  "Ha! Chan e, tha romans airson na daoine macanta nan spiorad. Is e an aon cheannsachadh anns a bheil ùidh agam ceannas na h-inntinn ciùin, "thuirt Schmidt.
  
  "Is e geàrd a th" ann an Himmelfarb. Bha fios againn uile air seo bhon toiseach. Bidh e a" slugadh suas air asail neach sam bith as urrainn a dhìon no a chuideachadh, leis gu bheil e dìreach na chuilean neo-chomasach agus groveling, "thuirt Werner, a" dèanamh tàir air a "chorporra le tàir dhùrachdach a bha e an-còmhnaidh a" falach a-mach à modhalachd.
  
  "Tha sin gu tur fìor, Lieutenant," dh" aontaich an sgiobair. Bha an anail teth aige a" suathadh ri cùl amhach Werner agus e a" lùbadh gu mì-chofhurtail faisg air. "Sin as coireach, eu-coltach ri daoine mar thusa agus na daoine marbh eile ris an tig thu còmhla a dh" aithghearr, nì e na nì e, "thuirt Babilon.
  
  Bha feòil Werner air a lìonadh le fearg agus fuath, bha a bheatha gu lèir air a lìonadh le briseadh-dùil agus dragh mòr airson a Marlene. "Agus dè? Shoot mar-thà!" - thuirt e gu dùbhlanach.
  
  Rinn Schmidt gàire air a chùlaibh. "Suidh sìos, Lieutenant."
  
  Gu mì-fhortanach, ghèill Werner. Cha robh roghainn aige, a chuir dragh air neach-smaoineachaidh saor mar e fhèin. Choimhead e mar a shuidh an t-oifigear àrdanach sìos, a" lasadh a fhàinne a dh"aona ghnothach airson sùilean Werner fhaicinn. "Tha Himmelfarb, mar a chanas tu, a" leantainn m "òrdughan oir chan urrainn dha a mhisneachd a thogail gus seasamh suas airson na tha e a" creidsinn. Ach, bidh e a" dèanamh an obair a chuireas mi thuige a dhèanamh, agus chan fheum mi a bhith ag iarraidh, a" cumail sùil air, no a" bagairt air a luchd-gràidh air a shon. Air do shon-sa, air an làimh eile, tha an scrotum agad ro mhòr airson do leas fhèin. Na gabh ceàrr mi, tha mi a 'toirt meas air fear a tha a' smaoineachadh air a shon fhèin, ach nuair a thilgeas tu a-steach do chrannchur leis an fhreasdal - an nàmhaid - bidh thu nad neach-brathaidh. Dh" innis Himmelfarb a h-uile dad dhomh, Lieutenant, "dh"aidich Schmidt le osna dhomhainn.
  
  "Is dòcha gu bheil thu ro dall airson faicinn dè an neach-brath a th" ann, "thuirt Werner.
  
  "Tha neach-brathaidh air an taobh cheart, gu dearbh, na ghaisgeach. Ach fàgamaid mo roghainnean an dàrna taobh airson a-nis. Tha mi a" dol a thoirt cothrom dhut thu fhèin a shaoradh, Lieutenant Werner. Le bhith a" stiùireadh sguadron de jets sabaid, bidh an t-urram agad a bhith ag itealaich do Tornado dìreach a-steach don t-seòmar-bùird CIA ann an Iorac gus dèanamh cinnteach gu bheil fios aca mar a tha an saoghal a" faireachdainn mu bhith beò. "
  
  "Tha seo absurd!" Rinn Werner gearan. "Ghabh iad ris an taobh aca den fhois-fois agus dh" aontaich iad a dhol an sàs ann an còmhraidhean malairt...!"
  
  "Blah blah!" Rinn Schmidt gàire agus chrath e a cheann. "Tha fios againn uile air sligean uinneig poilitigeach, a charaid. Is e cleas a tha seo. Fiù mura biodh seo fìor, dè an seòrsa saoghal a bhiodh ann fhad "s nach eil anns a" Ghearmailt ach tarbh eile sa pheann?" Bha an fhàinne aige a" deàrrsadh ann an solas na lampa air an deasg aige agus e a" tighinn timcheall an oisean. "Tha sinn nar stiùirichean, nan tùsairean, cumhachdach agus pròiseil, Lieutenant! Tha WUO agus CITE nam buidheann de ghalla a tha airson a" Ghearmailt a ghlacadh! Tha iad airson ar tilgeil ann an cèidse le beathaichean marbhadh eile. Tha mi ag ràdh "gun dòigh sam bith!"
  
  "Is e aonadh a th" ann, a dhuine uasail," dh" fheuch Werner, ach cha do chuir e ach fearg air a" chaiptean.
  
  "Aonadh? O, o, a bheil "aonadh" a" ciallachadh Aonadh nam Poblachdach Sòisealach Sobhietach anns na h-amannan fad às sin?" Shuidh e sìos air an deasg aige dìreach air beulaibh Werner, a 'leigeil sìos a cheann gu ìre an leifteanant. "Chan eil àite ann airson fàs ann an aquarium, a charaid. Agus chan urrainn don Ghearmailt soirbheachadh ann an club fighe beag quaint far am bi a h-uile duine a" cabadaich agus a" toirt seachad thiodhlacan thairis air an t-seata tì. Dùisg! Bidh iad gar cuingealachadh gu èideadh agus a" gearradh dheth na bàlaichean againn, a charaid! Tha thu gu bhith gar cuideachadh le bhith a" cuir às don bhuaireadh seo... leatrom."
  
  "Dè ma dhiùltas mi?" dh'fhaighnich Werner gu gòrach.
  
  "Bidh cothrom aig Himmelfarb a bhith leis fhèin le Marlene ghràdhach," rinn Schmidt gàire. "A bharrachd air an sin, tha mi mu thràth air an àrd-ùrlar a shuidheachadh airson deagh asal a" spangachadh, mar a chanas iad. Tha a" mhòr-chuid den obair air a dhèanamh mu thràth. Taing dha aon de na drones earbsach agam a" dèanamh an dleastanas mar a chaidh òrdachadh, "dh" èigh Schmidt ri Werner, "tha a" ghalla Sloane sin a-mach às a" gheama gu bràth. Bu chòir seo leis fhèin an saoghal a bhlàthachadh airson còmhstri, huh?"
  
  "Dè? An t-Ollamh Sloan? Chaidh Werner suas.
  
  Dhaingnich Schmidt an naidheachd le bhith a" ruith bàrr na h-òrdaig thairis air amhach fhèin. Rinn e gàire gu pròiseil agus shuidh e sìos aig an deasg aige. "Mar sin, Lieutenant Werner, an urrainn dhuinn - is dòcha Marlene - cunntadh ort?
  
  
  Caibideil 25 - Turas Nina gu Babilon
  
  
  Nuair a dhùisg Nina bho a cadal goirt agus goirt, lorg i i fhèin ann an seòrsa ospadal gu math eadar-dhealaichte. Ged a bha an leabaidh aice comasach air atharrachadh san aon dòigh ri leapannan ospadail, bha i comhfhurtail agus còmhdaichte le anart geamhraidh. Bha e a" nochdadh cuid de na suaicheantais dealbhaidh as fheàrr leatha ann an seoclaid, donn is taupe. Bha na ballachan air an sgeadachadh le seann dhealbhan ann an stoidhle Da Vinci, agus ann an seòmar an ospadail cha robh cuimhneachan air IVn, steallairean, miasan no gin de na h-innealan iriosal eile air an robh gràin aig Nina.
  
  Bha putan clag ann a b" fheudar dhi a bhrùthadh leis gu robh i ro thioram agus cha b" urrainn dhi an t-uisge a ruighinn ri taobh na leapa. Is dòcha gum b" urrainn dhi, ach bha a craiceann air a goirteachadh mar reothadh eanchainn agus dealanach, ga dì-mhisneachadh bhon obair. Dìreach mionaid às deidh dhi an clag a chuir, choisich banaltram ann an aodach casual tron doras.
  
  "Hello, Dr. Gould," chuir i fàilte chridheil ann an guth socair. "Ciamar a tha thu a' faireachdainn?"
  
  "Tha mi a" faireachdainn uamhasach. Tha mi dha-rìribh ag iarraidh, "thuirt Nina a-mach. Cha do thuig i fiù 's gum faiceadh i math gu leòr a-rithist gus an do dh'òl i leth glainne àrd de dh'uisge daingnichte ann an aon ghulp. Às deidh dhi a h-òl òl, lean Nina air ais air an leabaidh bhog, bhlàth agus choimhead i timcheall an t-seòmair, mu dheireadh a" cur stad oirre a bhith a" coimhead air a" bhanaltram gàire.
  
  "Tha mi a" faicinn cha mhòr gu tur ceart a-rithist, "thuirt Nina. Bhiodh i air gàire a dhèanamh mura biodh i air a bhith cho nàire. "Um, càit a bheil mi? Chan eil thu a" bruidhinn - no a" coimhead - Gearmailtis idir."
  
  Rinn a" bhanaltram gàire. "Chan eil, an Dr Gould. 'S ann à Jamaica a tha mi ach tha mi a' fuireach an seo ann an Kirkwall mar neach-cùraim làn-ùine. Chaidh mo fastadh airson coimhead às do dhèidh san àm ri teachd, ach tha dotair ann a tha ag obair gu cruaidh còmhla ri a chompanaich gus do leigheas."
  
  "Chan urrainn dhaibh. Abair riutha a leigeil seachad," thuirt Nina ann an tòna sàraichte. "Tha aillse orm. Dh" innis iad dhomh ann am Mannheim nuair a chuir ospadal Heidelberg na toraidhean agam."
  
  "Uill, chan e dotair a th" annam, agus mar sin chan urrainn dhomh dad innse dhut air nach eil thu eòlach mu thràth. Ach is urrainn dhomh innse dhut nach eil cuid de luchd-saidheans ag ainmeachadh na lorg iad no a "peutant an cuid dhrogaichean air eagal boicot bho chompanaidhean cungaidh-leigheis. Is e sin a chanas mi gus am bruidhinn thu ris an Dotair Ceit," chomhairlich a" bhanaltram.
  
  "Dr. Ceit? An e seo an ospadal aige?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Chan eil, madam. Tha an Dotair Keith na neach-saidheans meidigeach a chaidh fhastadh gus fòcas a chuir air do thinneas a-mhàin. Agus "s e clionaig bheag a tha seo air oirthir Kirkwall. 'S ann le Scorpio Majorus Holdings, a tha stèidhichte ann an Dùn Èideann, a tha e. Chan eil ach beagan eòlach air seo. " rinn i gàire air Nina. "A-nis leig dhomh dìreach na comharran deatamach agad a ghabhail agus faicinn an urrainn dhuinn do dhèanamh comhfhurtail, agus an uairsin ... am bu toil leat rudeigin ri ithe? No a bheil an nausea fhathast a 'falbh?
  
  "Chan eil," fhreagair Nina gu sgiobalta, ach an uairsin dh" èigh i agus rinn i gàire ris an lorg ris an robh dùil o chionn fhada. "Chan e, chan eil mi a" faireachdainn tinn ann an dòigh sam bith. Gu dearbh, tha an t-acras orm." Rinn Nina gàire gu gruamach, gus nach cuir i am pian air cùl an diaphragm agus eadar na sgamhanan nas miosa. "Innis dhomh ciamar a fhuair mi an seo?"
  
  "Tha Mgr David Perdue air do sgèith an seo às a" Ghearmailt gus am faigh thu làimhseachadh sònraichte ann an àrainneachd shàbhailte, "thuirt a" bhanaltram ri Nina fhad "s a bha i a" sgrùdadh a sùilean le solas-làimhe. Rug Nina gu aotrom air caol na banaltram.
  
  "Fuirich, a bheil Purdue an seo?" dh'fhaighnich i, beagan fo eagal.
  
  "Chan eil, madam. Dh"iarr e orm a leisgeul a ghabhail thugad. 'S dòcha leis nach robh mi an seo dhut," thuirt a' bhanaltram ri Nina Seadh, is dòcha air sgàth 's gun do dh'fheuch e ri mo cheann fucking a ghearradh dheth anns an dorchadas, smaoinich Nina rithe fhèin.
  
  "Ach bha còir aige a bhith còmhla ri Mgr Cleave sa Ghearmailt airson coinneamh co-bhanntachd de sheòrsa air choreigin, agus mar sin tha eagal orm airson a-nis gu bheil thu dìreach a" fuireach còmhla rinn, an sgioba bheag de phroifeasantaich meidigeach agad, "thuirt am banaltram tana le craiceann dorcha. . Bha Nina air a beò-ghlacadh leis an t-sealladh àlainn aice agus an stràc iongantach gun samhail, letheach slighe eadar uaislean à Lunnainn agus Rasta ". Tha e coltach gum bi Cleve a" tighinn a chèilidh ort anns na trì latha a tha romhainn, agus mar sin co-dhiù tha aon aghaidh eòlach ri bhith a" coimhead air adhart ris, ceart? "
  
  "Tha, tha sin gu cinnteach," chrath Nina, riaraichte leis an naidheachd seo co-dhiù.
  
  
  * * *
  
  
  An ath latha, bha Nina a 'faireachdainn gu cinnteach na b' fheàrr, ged nach robh a sùilean fhathast air neart comhachag fhaighinn. Cha mhòr nach robh losgadh no pian air a craiceann, agus bha i a 'tarraing anail na b' fhasa. Cha robh ach aon fhiabhras aice an latha roimhe, ach dh'fhalbh e gu luath an dèidh dhi leaghan aotrom uaine a thoirt dhi a rinn an Dr Keith magadh a chleachd iad air an Hulk mus do dh'fhàs e ainmeil. Chòrd àbhachdas agus proifeiseantachd na sgioba gu mòr ri Nina, a chuir còmhla gu foirfe ri eòlas adhartach agus saidheans meidigeach gus a sunnd a mheudachadh.
  
  "Mar sin, a bheil e fìor na tha iad ag ràdh mu steroids?" Rinn Sam gàire bhon doras.
  
  "Tha, tha e fìor. A h-uile seo. Bu chòir dhut a bhith air faicinn mar a thionndaidh na bàlaichean agam gu reasanan!" - rinn i magadh leis an aon iongantas air a h-aghaidh, a thug air Sam gàire a dheanamh le cridhe.
  
  Gun a bhith ag iarraidh suathadh rithe no a ghoirteachadh, phòg e mullach a cinn gu socair, a "fàileadh fàileadh seampù ùr na falt. "Tha e cho snog d" fhaicinn, a ghràidh," thuirt e. "Agus tha na gruaidhean sin a" deàrrsadh cuideachd. A-nis feumaidh sinn feitheamh gus am fàs do shròn fliuch agus bidh thu deiseil airson falbh. "
  
  Bha ùine chruaidh aig Nina a" gàireachdainn, ach dh" fhan a gàire. Ghlac Sam a làmh agus sheall e timcheall an t-seòmair. Bha bouquet mòr de na flùraichean as fheàrr leatha ceangailte le rioban mòr uaine emerald. Fhuair Sam seo gu math iongantach.
  
  "Tha iad ag innse dhomh gur e dìreach pàirt de cor a th" ann, ag atharrachadh fhlùraichean gach seachdain agus mar sin air adhart, "thuirt Nina," ach tha fios agam gur ann à Purdue a tha iad. "
  
  Cha robh Sam airson am bàta a chreachadh eadar Nina agus Perdue, gu h-àraidh fhad "s a bha feum aice air an làimhseachadh nach b" urrainn ach Perdue a thoirt dhi. Air an làimh eile, bha fios aige nach b 'urrainn dha Perdue smachd a chumail air na dh'fheuch e ri dhèanamh ri Nina anns na tunailean dubha sin fo Chernobyl. "Uill, dh" fheuch mi ri beagan gealaich a thoirt thugad, ach ghlac an luchd-obrach agad e, "thuirt e. "Duilich leis an deoch, a" mhòr-chuid dhiubh. Cùm sùil a-mach airson an sexy banaltram. Bidh i air chrith nuair a bhios i ag òl."
  
  Rinn Nina gàire còmhla ri Sam, ach ghabh i ris gu robh e air cluinntinn mun aillse aice agus i gu mòr a" feuchainn ri a togail suas le cus de neòinean gun phuing. Leis nach robh i airson pàirt a ghabhail anns na suidheachaidhean dòrainneach sin, dh" atharraich i an cuspair.
  
  "Dè tha dol anns a" Ghearmailt?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Gu h-èibhinn bu chòir dhut sin faighneachd, Nina," ghlan e amhach agus tharraing e a chlàradair a-mach às a phòcaid.
  
  "Oooh, porn claisneachd?" rinn i magadh.
  
  Bha Sam a" faireachdainn ciontach mu na h-adhbharan aige, ach chuir e air aghaidh dòrainneach agus mhìnich e, "Tha feum againn air cuideachadh le beagan fiosrachaidh mu sguadron fèin-mharbhadh Nadsaidheach a sgrios cuid de dhrochaidean..."
  
  "Tha, 200kg," ghabh i a-steach mus b "urrainn dha cumail a" dol. "A rèir fathannan, sgrios iad seachd drochaidean deug gus casg a chuir air saighdearan Sobhietach a dhol thairis. Ach a rèir mo stòran, is e prothaideachadh a tha seo sa mhòr-chuid. Chan eil fios agam ach mu KG 200 oir anns an dàrna bliadhna agam de sgoil ceumnaiche sgrìobh mi tràchdas air buaidh gràdh-dùthcha inntinn air miseanan fèin-mharbhadh. "
  
  "Dè a th" ann an 200 KG dha-rìribh? " - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Kampfgeschwader 200," thuirt i beagan leisg, a" comharrachadh an sùgh mheasan air a" bhòrd air cùl Sam. Thug e a' ghlainne dhi agus thug i beagan bhuillean beaga tron chonnlach. "Bha e mar dhleastanas orra boma a ruith..." dh" fheuch i ri cuimhneachadh air an ainm, a" coimhead suas air a" mhullach, "... ghairm e, uh, tha mi a" smaoineachadh... Reichenberg, mar a tha cuimhne agam. Ach an dèidh sin bha iad air an ainmeachadh mar sguadron Leonidas. Carson? Tha iad uile marbh agus air falbh."
  
  "Tha, tha sin fìor, ach tha fios agad mar a tha e coltach gu bheil sinn an-còmhnaidh a" ruith a-steach do rudan a tha còir a bhith marbh agus air falbh," chuir e an cuimhne Nina. Cha b' urrainn dhi argamaid a dhèanamh le sin. Ma bha dad ann, bha fios aice cho math ri Sam agus Perdue gu robh an seann saoghal agus na buidsich aige beò agus gu math anns an ionad ùr-nodha.
  
  "Feuch, Sam, na innis dhomh gu bheil sinn an aghaidh sguad fèin-mharbhadh san Dàrna Cogadh a tha fhathast ag itealaich an Focke-Wulfs thairis air Berlin," thuirt i, a" toirt a-steach anail agus a" dùnadh a sùilean le eagal magadh.
  
  "Um, chan eil," thòisich e ga lìonadh le fìrinnean seòlta na beagan làithean a dh "fhalbh," ach cuimhnich air a "phìleat sin a theich às an ospadal?"
  
  "Tha," fhreagair i ann an tòna neònach.
  
  "A bheil fios agad cò ris a bha e coltach nuair a rinn an dithis agaibh an turas agad?" Dh"fhaighnich Sam am faigheadh e a-mach dè cho fada air ais ri dhol mus do thòisich e ga lìonadh a-steach air a h-uile dad a bha a" dol.
  
  "Chan fhaca mi e. An toiseach, nuair a thug na cops an t-Ollamh Hilt air, bha mi a" smaoineachadh gur e an uilebheist sin a bh" ann, eil fhios agad, am fear a bha a" sealg mo nàbaidh. Ach thuig mi gur e dìreach duine bochd a bh" ann a chaidh a losgadh, is dòcha gu robh e falaichte mar dhotair marbh," mhìnich i dha Sam.
  
  Ghabh e anail domhainn agus bha e airson gun toireadh e slaodadh bhon toitean aige mus innis e dha Nina gu robh i dha-rìribh a" siubhal le marbhadh madadh-allaidh a shàbhail a beatha dìreach leis gu robh i dall mar ialtag agus nach b" urrainn dhi a chomharrachadh.
  
  "An tuirt e dad mu dheidhinn masg?" Bha Sam airson stad a chuir air a" chuspair gu socair, an dòchas gu robh fios aice co-dhiù air Masg Babel. Ach bha e gu tur cinnteach nach biodh LöVenhagen a" roinn a leithid de dhìomhaireachd gun fhiosta.
  
  "Dè? Measg? Ciamar a tha am masg aige a chuir iad air gus truailleadh clò a sheachnadh? " dh'fhaighnich i.
  
  "Chan eil, a ghràidh," fhreagair Sam, deiseil airson a h-uile dad anns an robh iad an sàs a dhòrtadh. "Seann cuimhneachan. Masg Babylonian. An tug e eadhon iomradh air seo?"
  
  "Chan e, cha tug e iomradh a-riamh air masg sam bith eile a bharrachd air an fhear a chuir iad air aodann às deidh dhaibh an ointment antibiotic a chuir an sàs," shoilleirich Nina, ach chaidh a frown nas doimhne. " Air sgàth Chriosd ! A bheil thu a" dol a dh" innse dhomh cò mu dheidhinn a tha seo no nach eil? Stad a bhith a" faighneachd cheistean agus stad air a bhith a" cluich leis an rud sin a th" agad nad làmhan gus an cluinn mi gu bheil sinn ann an cac domhainn a-rithist."
  
  "Tha gaol agam ort, a Nina," thuirt Sam. Feumaidh gun robh i air a leigheas. Bhuineadh an leithid de dh' eirmseachd do'n eachdraiche slan, ghnèitheach, fhearg air an robh e cho measail. "Ceart gu leòr, an toiseach, leig dhomh dìreach ainmean nan daoine aig a bheil na guthan sin innse dhut agus dè an dleastanas a th" aca ann an seo.
  
  "Ceart gu leòr, falbh," thuirt i, a" coimhead cuimseach. "O Dhia, tha seo gu bhith na neach-bualaidh eanchainn, mar sin dìreach faighnich a bheil dad ann nach eil thu a" tuigsinn..."
  
  "Sam!" - rinn i gàire.
  
  "Gu math. Ullaich. Fàilte gu Babilon."
  
  
  Caibideil 26 - Gailearaidh Aghaidhean
  
  
  Ann an droch sholas, le leòmainn marbh ann an croinn nan lampaichean glainne tiugh, chaidh am Fo-cheannard Dieter Werner còmhla ris a" Chaiptein Schmidt far an cluinneadh e cunntas air tachartasan an dà latha ri teachd. Bha an latha a chaidh an cùmhnant a shoidhnigeadh, 31 Dàmhair, a" tighinn dlùth, agus cha mhòr nach robh plana Schmidt gu bhith a" tighinn gu buil.
  
  Dh" innis e don sguad aige mu phuing rendezvous airson ullachadh airson ionnsaigh air an robh e na ailtire - buncair fon talamh a bha uaireigin air a chleachdadh le fir SS san sgìre airson an teaghlaichean a chumail aig àm ionnsaighean bomaidh nan Caidreach. Bha e a" dol a shealltainn don cheannard a thagh e àite teth às am faodadh e ionnsaigh a dhèanamh.
  
  Chan eil Werner air facal a chluinntinn bho a leannan Marlene bhon a ghairm iriosal aice, a nochd na buidhnean agus na com-pàirtichean aca. Chaidh am fòn cealla aige a thoirt a-steach gus casg a chuir air fios a chuir gu neach sam bith, agus bha e fo sgrùdadh teann le Schmidt timcheall a" ghleoc.
  
  "Chan eil e fada," thuirt Schmidt ris gu mì-fhoighidneach agus iad a" tionndadh airson a" cheudamh uair gu trannsa beag a bha a" coimhead an aon rud ris a h-uile duine eile. Ach, dh" fheuch Werner ri feartan sònraichte a lorg far am b" urrainn dha. Mu dheireadh thàinig iad gu doras tèarainte le siostam tèarainteachd le meur-chlàr àireamhach. Bha corragan Schmidt ro luath airson cuimhne a chumail air Werner air a" chòd. Beagan mhionaidean às deidh sin, dh" fhosgail an doras tiugh stàilinn agus dh" fhosgail e le clang bodhar.
  
  "Thig a-steach, Lieutenant," thug Schmidt cuireadh.
  
  Mar a dhùin an doras air an cùlaibh, thionndaidh Schmidt air an t-solas soilleir geal os a chionn a 'cleachdadh luamhan an aghaidh a' bhalla. Bhiodh na solais a" lasadh gu sgiobalta grunn thursan mus do dh" fhuirich iad air adhart agus a" soilleireachadh taobh a-staigh a" bhuncair. Bha iongnadh air Werner.
  
  Bha innealan conaltraidh suidhichte ann an oiseanan an t-seòmair. Bha àireamhan didseatach dearg is uaine a" lasadh gu monotonach air pannalan a bha suidhichte eadar dà scrion coimpiutair rèidh le aon mheur-chlàr eatorra. Air an sgrion cheart, chunnaic Werner ìomhaigh topografach den raon stailc, prìomh oifis an CIA ann am Mosul, Iorac. Air taobh clì na sgrìn seo bha monitor saideal co-ionann.
  
  Ach b" e an fheadhainn eile san t-seòmar a dh" innis do Werner gu robh Schmidt gu math marbhtach.
  
  "Bha fios agam gu robh fios agad air masg Babylonian agus mar a chaidh a dhèanamh eadhon mus tàinig thu a dh" aithris thugam, agus mar sin sàbhalaidh seo dhomh an ùine a bheireadh e mìneachadh agus cunntas a thoirt air na "cumhachdan draoidheil" a th" aige, "- Schmidt bòstadh . "Taing do chuid de adhartasan ann an saidheans cealla, tha fios agam nach eil am masg uamhasach draoidheil, ach chan eil ùidh agam ann an mar a tha e ag obair, dìreach na bhios e a" dèanamh. "
  
  "Càit a bheil i?" - Dh'fhaighnich Werner, a 'leigeil air a bhith air bhioran leis a' chuimhne. "Chan fhaca mi seo a-riamh? Am bi mi ga chaitheamh?
  
  "Chan eil, a charaid," rinn Schmidt gàire. "Nì mi".
  
  "Cò cò? Còmhla ris an t-Oll. Tha Sloan marbh, cha bhith adhbhar sam bith dhut a bhith ann an cruth neach sam bith co-cheangailte ris a" cho-chòrdadh."
  
  "Chan e gin de do ghnìomhachas a tha mi a" riochdachadh, "fhreagair Schmidt.
  
  "Ach tha fios agad dè a thachras," thuirt Werner, an dòchas stad a chuir air Schmidt gus am faigheadh e am masg e fhèin agus a thoirt dha Marduk. Ach bha planaichean eile aig Schmidt.
  
  "Tha mi a" creidsinn, ach tha rudeigin ann as urrainn am masg a thoirt air falbh gun tachartas. Canar Craiceann ris. Gu mì-fhortanach cha do chuir Neumand dragh air an accessory fìor chudromach seo a thogail nuair a ghoid e am masg, amadan! Mar sin, chuir mi Himmelfarb a bhriseadh an raon-adhair agus a dhol air tìr air raon-laighe dìomhair aon-deug cliog tuath air Nineveh. Feumaidh e an craiceann fhaighinn taobh a-staigh an dà latha a tha romhainn gus an urrainn dhomh am masg a thoirt air falbh ro..." chrath e, "an rud do-sheachanta.
  
  "Dè ma dh'fhàilligeas e?" - dh'fhaighnich Werner, chuir e iongnadh air a 'chunnart a ghabh Schmidt.
  
  "Cha leig e sìos thu. Tha co-chomharran an àite aige agus ..."
  
  "Gabh mo leisgeul, a Chaiptein, ach an do thachair dhutsa gum faodadh Himmelfarb tionndadh nad aghaidh? Tha fios aige air luach masg Babylonian. Nach eil eagal ort gum marbhadh e thu airson seo?" - Dh'fhaighnich Werner.
  
  Thionndaidh Schmidt air an t-solas mu choinneamh taobh an t-seòmair far an robh iad nan seasamh. Anns an soilleireachd aige, chuir balla làn de mhasgan co-ionann fàilte air Werner. An dèidh am buncair atharrachadh gu rudeigin coltach ri catacomb, bha masgaichean ann an cumadh mar chlaigeann crochte air a" bhalla.
  
  "Chan eil beachd sam bith aig Himmelfarb dè am fear a tha fìor, ach tha mi a" dèanamh. Tha fios aige nach urrainn dha am masg a thagradh mura gabh e an cothrom fhad "s a tha e a" craiceann m "aodann airson a thoirt air falbh, agus gus dèanamh cinnteach gun soirbhich i, cumaidh mi gunna gu ceann a mhic fad na slighe gu Berlin." Rinn Schmidt gàire, a" coimhead air na h-ìomhaighean air a" bhalla.
  
  "Rinn thu seo uile gus troimh-chèile a dhèanamh air duine sam bith a dh" fheuchadh ri do masg a ghoid? Sgoinneil!" Thuirt Werner le dùrachd. A 'dol thairis air a ghàirdeanan thairis air a bhroilleach, choisich e gu slaodach air a' bhalla, a 'feuchainn ri eadar-dhealachadh sam bith a lorg eatorra, ach bha e cha mhòr do-dhèanta.
  
  "O, cha do rinn mi iad, Dieter." Aig a" mhionaid thrèig Schmidt an narcissism aige. "B" e oidhirpean a bha seo air mac-samhail a rinn luchd-saidheans agus luchd-dealbhaidh Òrdugh a" Ghrian Dhuibh uaireigin ann an 1943. Chaidh am Masg Babylonian fhaighinn le Renatus den Òrdugh nuair a chaidh a chuir a-steach don Ear Mheadhanach air iomairt. "
  
  "Renatus?" - Dh'fhaighnich Werner, nach robh eòlach air siostam inbhe na buidhne dìomhair, mar glè bheag de dhaoine.
  
  "Ceannard," thuirt Schmidt. "Co-dhiù, às deidh dha faighinn a-mach na bha e comasach dha, dh" òrduich Himmler sa bhad dusan masg coltach ris a dhèanamh san aon dòigh agus rinn iad deuchainn orra ann an aonad Leonidas bho KG 200. Bha còir aca ionnsaigh a thoirt air dà aonad sònraichte san Arm Dhearg agus in-shìoladh na h-ìrean aca, gan brathadh fhèin dha na saighdearan Sòbhieteach."
  
  "An iad seo na h-aon masgaichean?" Bha iongnadh air Werner.
  
  Chrath Schmidt. "Tha, a dhà-dheug dhiubh uile. Ach thionndaidh e a-mach gur e fàilligeadh a bh" ann. Rinn an luchd-saidheans a rinn ath-riochdachadh air masg Babylonian mearachd no, uill, chan eil fios agam air an fhiosrachadh, "thuirt e. "An àite sin, thàinig na pìleatan gu bhith psychopathic, fèin-mharbhadh agus bhuail iad na càraichean aca ann an campaichean diofar aonadan Sòbhieteach an àite a bhith a" crìochnachadh an rùin. Cha robh dragh sam bith aig Himmler agus Hitler leis gur e gnìomhachd air fàiligeadh a bh" ann. Mar sin, chaidh sguad Leonidas sìos ann an eachdraidh mar an aon sguadran kamikaze Nadsaidheach ann an eachdraidh."
  
  Ghabh Werner a h-uile càil a-steach, a" feuchainn ri dòigh a dhealbhadh gus an aon dànachd a sheachnadh fhad "s a bha e a" mealladh Schmidt gus a gheàrd a leigeil sìos airson mionaid. Ach, gu fìrinneach, bha dà latha air fhàgail mus robh am plana gu bhith air a chur an gnìomh, agus bhiodh e cha mhòr do-dhèanta casg a chuir air mòr-thubaist a-nis. Bha e eòlach air pìleat Palestine bho chridhe itealaich Feachd an Adhair. Nam b" urrainn dha fios a chuir thuice, dh" fhaodadh i casg a chuir air Himmelfarb bho bhith a" fàgail raon-adhair Iorac. Leigeadh seo leis fòcas a chuir air sabotaging Schmidt air latha soidhnidh.
  
  Thòisich na rèidiothan a" sgàineadh, agus nochd àite mòr dearg air a" mhapa topografach.
  
  "O! Seo sinn!" - Dh'èigh Schmidt le toileachas.
  
  "WHO?" - Dh'fhaighnich Werner gu neònach. Chuir Schmidt grèim air air a dhruim agus thug e gu na sgàilean e.
  
  "Sinn, a charaid. Obrachadh "Lion 2". Am faic thu an spot seo? Is e seo sgrùdadh saideal air oifisean an CIA ann am Baghdad. Bidh dearbhadh dhaibhsan air a bheil mi a" feitheamh a" nochdadh bacadh airson An Hague agus Berlin. Aon uair "s gu bheil na trì againn nan àite, itealaichidh an aonad agad gu puing Baghdad fhad" s a bheir an dà aonad eile den sguadran agad ionnsaigh air an dà bhaile-mòr eile aig an aon àm. "
  
  "O mo Dhia," dh"èigh Werner, a" coimhead air a" phutan dhearg sèididh. "Carson a tha na trì bailtean sin? Gheibh mi An Hague - tha còir aig a" mhullach a bhith ann an sin. Agus tha Baghdad a" bruidhinn air a shon fhèin, ach carson Berlin? A bheil thu ag ullachadh an dà dhùthaich airson frith-bhuaidhean? "
  
  "Sin as coireach gun do thagh mi thu mar cheannard, Lieutenant. Tha thu nad ro-innleachdach le nàdar, "thuirt Schmidt gu buadhach.
  
  Chlisg neach-labhairt intercom balla a" chomanndair, agus chaidh fuaim fios-air-ais geur, dòrainneach a nochdadh air feadh a" bhuncair ròin. Chòmhdaich an dithis fhireannach an cluasan gu nàdarrach, a" crathadh gus an do chaochail am fuaim.
  
  "Caiptean Schmidt, is e seo geàrd bonn Kilo. Tha boireannach an seo a tha airson ur faicinn, còmhla ris an neach-cuideachaidh aice. Tha na sgrìobhainnean a" nochdadh gur i Miriam Inkley, riochdaire laghail Bhreatainn aig Banca na Cruinne sa Ghearmailt, a thuirt guth a" gheàrd aig a" gheata.
  
  "A-nis? Gun òrdachadh? Rinn Schmidt sgreuchail. "Abair rithe a dhol air chall. tha mi trang!"
  
  "O, cha bhithinn-sa a" dèanamh sin, a dhuine uasail," thuirt Werner gu cinnteach gu leòr airson Schmidt a chreidsinn gu robh e marbh dona. Ann an guth ìosal thuirt e ris a" chaiptean: "Chuala mi gu bheil i ag obair don Lieutenant Seanalair Meyer. Is dòcha gu bheil e mu dheidhinn na murtan a rinn LöVenhagen agus na meadhanan a" feuchainn ri toirt oirnn coimhead dona. "
  
  "Tha fios aig Dia, chan eil ùine agam airson seo!" - fhreagair e. "Thoir leat iad don oifis agam!"
  
  "An tèid mi còmhla riut, a dhuine uasal? No a bheil thu airson gum bi mi neo-fhaicsinneach?" - dh'fhaighnich Werner gu h-obann.
  
  "Chan eil, gu dearbh feumaidh tu tighinn còmhla rium," thuirt Schmidt. Bha e air a bhuaireadh nuair a chaidh a bhriseadh a-steach, ach chuimhnich Werner air ainm a 'bhoireannaich a chuidich iad le bhith a' cruthachadh dragh nuair a dh'fheumadh iad cuidhteas fhaighinn de na poileis. An uairsin bu chòir Sam Cleave agus Marduk a bhith an seo. Feumaidh mi Marlene a lorg, ach ciamar? Fhad "s a chaidh Werner a-steach don oifis leis a" chomanndair aige, chuir e grèim air an eanchainn aige, a "feuchainn ri faighinn a-mach càite am b" urrainn dha Marlene a chumail agus ciamar a gheibheadh e air falbh bho Schmidt gun mhothachadh.
  
  "Dèan cabhag, Lieutenant," dh" òrduich Schmidt. Bha a h-uile comharradh de'n uaill agus de dh' aoibhneis a bh' aige roimhe a nis air falbh, agus bha e air ais ann an làn mhodh aithreachais. "Chan eil ùine againn airson a chaitheamh." Bha Werner a" faighneachd am bu chòir dha dìreach cumhachd a thoirt don chaiptean agus creach a dhèanamh air an t-seòmar. Bhiodh e cho furasta an-dràsta. Bha iad eadar am buncair agus am bonn, fon talamh, far nach cluinneadh duine glaodh an sgiobair airson cobhair. Air an làimh eile, nuair a ràinig iad am bonn, bha fios aige gu robh caraid Sam Cleave shuas an staidhre agus gu robh fios aig Marduk mu thràth gu robh Werner ann an trioblaid.
  
  Ach, ma nì e a" chùis air an stiùiriche, dh" fhaodadh iad uile a bhith fosgailte. B" e co-dhùnadh duilich a bh" ann. San àm a dh" fhalbh, bha Werner gu tric air a bhith mì-chinnteach leis nach robh cus roghainnean ann, ach an turas seo bha cus ann, gach fear a" leantainn gu toraidhean a cheart cho duilich. Bha e na fhìor dhuilgheadas gun a bhith cinnteach dè am pàirt a bh" ann am fìor masg Babylonian, agus bha ùine a" ruith a-mach - airson an t-saoghail air fad.
  
  Gu math luath, mus b 'urrainn do Werner co-dhùnadh a dhèanamh eadar na buannachdan agus na h-eas-aonta a bh' aig an t-suidheachadh, ràinig an dithis aca staidhre làrach oifis gann. Choisich Werner suas an staidhre ri taobh Schmidt, le pìleatan air thuaiream no luchd-obrach rianachd a chuir fàilte no fàilte air.Bhiodh e gòrach coup a chuir air dòigh a-nis. Thoir seachad an ùine agad. Faic dè na cothroman a tha gan nochdadh fhèin an toiseach, thuirt Werner ris fhèin. Ach Marlene! Ciamar a lorgas sinn i Bha na faireachdainnean aige a 'sabaid leis an reusanachadh aige agus e a' cumail aghaidh pòcair air beulaibh Schmidt.
  
  "Dìreach cluich leis a h-uile dad a chanas mi, Werner," thuirt Schmidt tro fhiaclan grit nuair a bha iad a "tighinn faisg air an oifis, far am faca Werner an neach-aithris boireann agus Marduk a" feitheamh anns na masgaichean aca. Airson diog diog bha e a" faireachdainn saor a-rithist, mar gum biodh dòchas ann a bhith a" sgreuchail agus a" toirt smachd air an neach-dìon aige, ach bha fios aig Werner gum feumadh e feitheamh.
  
  Bha an iomlaid sùil eadar Marduk, Mairead agus Werner na aideachadh luath, falaichte air falbh bho fhaireachdainnean dealasach a" Chaiptein Schmidt. Thug Mairead a-steach i fhèin agus Marduk mar dhà neach-lagha itealain le eòlas farsaing ann an saidheans poilitigeach.
  
  "Feuch gum bi cathair agad," mhol Schmidt, a" leigeil air a bhith modhail. Dh" fheuch e gun a bhith a" coimhead air a" bhodach neònach a bha còmhla ris a" bhoireannach gheur, eas-chruthach.
  
  "Tapadh leat," thuirt Mairead. "Bha sinn dha-rìribh ag iarraidh bruidhinn ri fìor cheannard an Luftwaffe, ach thuirt na geàrdan agad gu robh an Leifteanant Seanalair Meyer a-mach às an dùthaich."
  
  Lìbhrig i an stailc neoni maslach seo le eireachdas agus leis an rùn an caiptean a chuir dheth beagan. Sheas Werner gu stocach aig taobh a" bhùird, a" feuchainn gun a bhith a" gàireachdainn.
  
  
  Caibideil 27 - Susa no Cogadh
  
  
  Chaidh sùilean Nina a ghlasadh air sùilean Sam agus i ag èisteachd ris a" phàirt mu dheireadh den chlàradh. Aig aon àm, bha eagal air gun robh i air stad a chuir air anail fhad "s a bha i ag èisteachd, a" gàireachdainn, a "dìreadh, a" gas, agus a "togail a ceann chun an taobh air feadh an fhuaim-fuaim gu lèir. Nuair a bha e seachad, chùm i a" coimhead air. Bha sianal naidheachdan a 'cluich air Tbh Nina air a' chùl, ach cha robh fuaim ann.
  
  "Daingead!" - dh'èigh i gu h-obann. Bha a làmhan còmhdaichte le snàthadan agus tiùban bho mhodh an latha, air neo bhiodh i air an tiodhlacadh na falt le iongnadh. "A bheil thu ag innse dhomh gur e Gandalf the Grey a bh" anns a" ghille a bha mi a" smaoineachadh a bha Jack the Ripper, agus gun robh mo charaid a chaidil san aon rùm còmhla rium agus a choisich mìltean còmhla rium na mharbhadh le fuil fhuar? "
  
  "Tha".
  
  "An uairsin carson nach do mharbh e mi cuideachd?" Bha Nina a" smaoineachadh gu làidir.
  
  "Shàbhail do dhallsa do bheatha," thuirt Sam rithe. "Is dòcha gur e an fhìrinn gur e thusa an aon neach nach robh a" faicinn gur ann le cuideigin eile a bha aodann na ghràs sàbhalaidh agad. Cha robh thu na chunnart dha."
  
  "Cha robh dùil agam a-riamh gum bithinn toilichte a bhith dall. Iosa! An urrainn dhut smaoineachadh dè a dh" fhaodadh tachairt dhomh? Mar sin càite a bheil iad uile a-nis?"
  
  Dh" fhuasgail Sam an amhach aige, feart a bha Nina air ionnsachadh a-nis a" ciallachadh gu robh e mì-chofhurtail le rudeigin a bha e a" feuchainn ri innse, rudeigin a bhiodh craicte air dhòigh eile.
  
  "O mo chreach," dh"èigh i a-rithist.
  
  "Èist, tha seo uile cunnartach. Tha Perdue trang a" cruinneachadh sgiobaidhean de luchd-hackers anns a h-uile prìomh bhaile gus casg a chuir air craolaidhean saideal agus comharran rèidio. Tha e airson casg a chuir air naidheachdan mu bhàs Sloan bho bhith a" sgapadh ro luath, "mhìnich Sam, gun mòran dòchais aige airson plana Perdue gus stad a chuir air meadhanan an t-saoghail. Ach, bha e an dòchas gum biodh seo air a bhacadh gu mòr, co-dhiù leis an lìonra mòr de luchd-brathaidh saidhbear agus teicneòlaichean a bha aig Perdue. "Tha Mairead, guth na boireannaich a chuala tu, fhathast anns a" Ghearmailt a-nis. Bha còir aig Werner fios a chuir gu Marduk nuair a chaidh aige air am masg a thilleadh gu Schmidt gun fhios dha Schmidt, ach ron cheann-latha ainmichte cha deach dad a chluinntinn bhuaithe. "
  
  "Mar sin tha e marbh," chrath Nina.
  
  "Chan eil feum air. Tha e dìreach a" ciallachadh nach d" fhuair e am masg," thuirt Sam. "Chan eil fhios agam an urrainn dha Kohl a chuideachadh le bhith ga fhaighinn, ach tha mi a" smaoineachadh gu bheil e a "coimhead beagan dheth. Ach leis nach robh Marduk air dad a chluinntinn bho Werner, chaidh e còmhla ri Mairead gu Base B üchel gus faicinn dè bha a" tachairt. "
  
  "Innis do Perdue an obair aige air na siostaman craolaidh a luathachadh," thuirt Nina ri Sam.
  
  "Tha mi cinnteach gu bheil iad a" gluasad cho luath "s as urrainn dhaibh."
  
  "Gun a bhith luath gu leòr," rinn i gearan, a" crathadh a cinn chun Tbh. Thionndaidh Sam gus faighinn a-mach gun robh a 'chiad lìonra mòr air an aithisg fhaighinn gu robh muinntir Perdue a' feuchainn ri stad.
  
  "O mo chreach!" - ghlaodh Sam.
  
  "Chan obraich seo, Sam," dh"aidich Nina. "Cha bhiodh dragh air neach-ionaid naidheachdan sam bith nan tòisicheadh iad cogadh cruinne eile le bhith a" sgaoileadh naidheachdan mu bhàs an Ollaimh Sloane. Tha fios agad cò ris a tha iad coltach! Daoine gun chùram, sanntach. Gu h-àbhaisteach. B" fheàrr leotha feuchainn ri creideas a ghabhail airson gossip na bhith a" smaoineachadh air a" bhuaidh."
  
  "Tha mi a" guidhe gum biodh cuid de na prìomh phàipearan-naidheachd agus postairean meadhanan sòisealta ag ràdh gur e meallta a tha seo, "thuirt Sam, diombach. "Bhiodh e," thuirt e, thuirt i "fada gu leòr gus casg a chuir air fìor ghairmean cogaidh.
  
  Gu h-obann chaidh an dealbh air an Tbh à sealladh agus nochd grunn bhideothan ciùil bho na 80an. Bha Sam agus Nina a" faighneachd an e obair hackers a bha seo, a chleachd san eadar-ama rud sam bith a b" urrainn dhaibh gus dàil a chuir air tuilleadh aithisgean.
  
  "Sam," thuirt i sa bhad ann an tòna nas buige agus nas dìriche. "An rud sin a dh" innis Marduk dhut mun rud craiceann as urrainn am masg a thoirt dheth - a bheil sin aige? "
  
  Cha robh freagairt aige. Aig an àm sin cha do thachair e a-riamh tuilleadh faighneachd dha Marduk mu dheidhinn seo.
  
  "Chan eil fios agam," fhreagair Sam. "Ach chan urrainn dhomh cunnart a chuir air fòn Mairead an-dràsta. Cò aig tha fios càite a bheil iad air cùl loidhnichean nàmhaid, eil fhios agad? Is e gluasad seòlta a bhiodh ann a dh" fhaodadh a h-uile càil a chosg. "
  
  "Tha fios agam. Tha mi dìreach a" faighneachd, "thuirt i.
  
  "Carson?" - bha aige ri faighneachd.
  
  "Uill, thuirt thu gu robh beachd aig Mairead air cuideigin a bhith a" cleachdadh an masg gus coltas an Àrd-ollamh Sloan a ghabhail os làimh, eadhon dìreach airson ainm a chuir ri cùmhnant sìthe, ceart? " Thuirt Nina rium.
  
  "Tha, rinn i," dhearbh e.
  
  Rinn Nina osnaich gu mòr, a" smaoineachadh dè bha i a" dol a fhrithealadh. Aig a" cheann thall, bhiodh e na b" fheàrr na dìreach a sunnd.
  
  "An urrainn Mairead ar ceangal ri oifis Sloane?" Dh"fhaighnich Nina mar gum biodh i ag òrdachadh piotsa.
  
  "Is urrainn do Purdue. Carson?"
  
  "Nì sinn coinneamh a chuir air dòigh. Is e an latha às deidh a-màireach Oidhche Shamhna, Sam. Aon de na làithean as motha ann an eachdraidh o chionn ghoirid, agus chan urrainn dhuinn leigeil leis a bhith air a bhacadh. Mas urrainn dha Mgr Marduk am masg a lìbhrigeadh dhuinn, "mhìnich i, ach thòisich Sam air a cheann a chrathadh gu làidir.
  
  "Gun teagamh! Chan eil dòigh sam bith a leigeas mi leat seo a dhèanamh, Nina," rinn e gearan gu fiadhaich.
  
  "Leig leam crìochnachadh!" - ghlaodh i cho àrd 's a b' urrainn a corp leònte a ghiùlan. "Nì mi e, Sam! Is e seo mo cho-dhùnadh agus is e mo bhodhaig an dàn dhomh!"
  
  "Dìreach?" sgread e. "Dè mu dheidhinn na daoine a dh" fhàgas tu às do dhèidh mura tèid againn air am masg a chuir dheth mus toir i bhuainn thu? "
  
  "Dè mura dèan mi sin, Sam? A bheil an cruinne gu lèir a" tuiteam a-steach don Dàrna Cogadh Mòr? Beatha aon duine... no a bheil clann an t-saoghail a' faighinn ionnsaigh adhair a-rithist? Tha athraichean is bràithrean air ais air na loidhnichean aghaidh, agus tha fios aig Dia dè eile a bhios iad a" cleachdadh teicneòlas airson na h-ùine seo!" Dh"obraich sgamhanan Nina ùine a bharrachd gus na faclan a bhrùthadh a-mach.
  
  Bha Sam dìreach a" crathadh a chinn. Cha robh e airson aideachadh gur e sin an rud a b" fheàrr a b" urrainn dha a dhèanamh. Nam b" e boireannach sam bith eile a bh" ann, ach chan e Nina.
  
  "Thig air adhart, Cleve, tha fios agad gur e seo an aon dòigh a-mach," thuirt i agus a "bhanaltram a" ruith a-steach.
  
  "Dr. Gould, chan urrainn dhut a bhith cho teann. Feuch falbh, a Mhr Cleave," dh' iarr i. Cha robh Nina airson a bhith mì-mhodhail leis an luchd-obrach meidigeach, ach cha robh dòigh ann air a" chùis seo fhàgail gun fhuasgladh.
  
  "Hannah, feuch an cuir thu crìoch air a" chòmhradh seo, "dh" iarr Nina.
  
  "Is gann gun urrainn dhut anail a tharraing, an Dr Gould. Chan fhaod thu a dhol air do nerves mar sin agus toirt air do chridhe a dhol tron mhullach, "thuirt Hannah.
  
  "Tha mi a" tuigsinn, "fhreagair Nina gu sgiobalta, a" cumail a tòna cianail. "Ach feuch an toir thu dìreach beagan mhionaidean eile dha Sam agus mise."
  
  "Dè tha ceàrr air an telebhisean?" Dh" fhaighnich Hannah, i fo imcheist leis na briseadh cunbhalach anns a" chraoladh agus na h-ìomhaighean a chaidh a shaobhadh. "Bheir mi air na daoine càraidh sùil a thoirt air an antenna againn." Leis an sin, dh" fhàg i an seòmar, a" toirt sùil mu dheireadh air Nina gus buaidh a thoirt air na thuirt i. Chrath Nina mar fhreagairt.
  
  "Gu math fortanach an antenna a chàradh," rinn Sam gàire.
  
  "Càit a bheil Purdue?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Dh" innis mi sin dhut. Tha e trang a" ceangal saidealan air an ruith leis na companaidhean sgàile aige ri ruigsinneachd iomallach nan luchd-taic dìomhair aige."
  
  "Tha mi a" ciallachadh, càit a bheil e? A bheil e ann an Dùn Èideann? A bheil e anns a" Ghearmailt?
  
  "Carson?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Freagair dhomh!" - dh'iarr i, gàire.
  
  "Cha robh thu ga iarraidh àite sam bith faisg ort, agus mar sin a-nis fuirichidh e air falbh." A-nis tha e air tighinn a-mach. Thuirt e seo fhad "s a bha e gu h-iongantach a" dìon Purdue gu Nina. "Tha fìor aithreachas air airson na thachair aig Chernobyl agus dhèilig thu ris mar crap ann am Mannheim. Dè bha thu an dùil?
  
  "Fuirich, dè?" - chrom i air Sam. "Dh" fheuch e ri mo mharbhadh! A bheil thu a" tuigsinn an ìre de dh" earbsa a tha seo ag àiteachadh?"
  
  "Tha, tha mi creidsinn! Tha mi a" creidsinn. Agus cùm do ghuth sìos mus tig Sister Betty a-steach a-rithist. Tha fios agam cò ris a tha e coltach a bhith a" dol fodha ann an eu-dòchas nuair a tha mo bheatha ann an cunnart leis an fheadhainn anns an robh earbsa agam. Chan urrainn dhut a chreidsinn gu robh e a-riamh ag iarraidh do ghortachadh, Nina. Air sgàth Chrìosd, tha gaol aige ort!"
  
  Stad e, ach bha e ro fhadalach. Chaidh Nina a dhì-armachadh, ge bith dè a" chosgais, ach bha aithreachas air Sam mu thràth. B' e an rud mu dheireadh a dh'fheumadh e a chur na cuimhne gun robh Perdue gu dìcheallach an tòir air a leannan. Na bheachd fhèin, bha Sam mar-thà na b 'ìsle na Perdue ann an iomadh dòigh. Bha Perdue na shàr-eòlaiche le seun airson a bhith co-ionnan, a 'fàs beairteach gu neo-eisimeileach, a' sealbhachadh thogalaichean, oighreachdan, agus pàtranan adhartach teicneòlach. Bha cliù air leth aige mar rannsachair, neach-gràdh-daonna agus innleachdaiche.
  
  Cha robh aig Sam ach Duais Pulitzer agus beagan dhuaisean is duaisean eile. A bharrachd air trì leabhraichean agus beagan airgid bho shealg ulaidh Purdue, bha àros taigh-solais agus cat aig Sam.
  
  "Freagair mo cheist," thuirt i gu sìmplidh, a" mothachadh a" ghathan ann an sùilean Sam leis gum faodadh i a call. "Tha mi a" gealltainn gum bi mi gad ghiùlan fhèin gu dòigheil ma chuidicheas Perdue mi gus fios a chuir gu prìomh oifisean WUO. "
  
  "Chan eil fios againn eadhon a bheil masg aig Marduk," bha Sam a" greimeachadh air stràbhan gus stad a chuir air adhartas Nina.
  
  "Tha seo mìorbhaileach. Ged nach eil fios againn le cinnt, is dòcha gun cuir sinn air dòigh an riochdachadh WUO agam aig an t-soidhnigeadh gus am bi an t-Oll. Faodaidh muinntir Sloan logistics agus tèarainteachd a chuir air dòigh a rèir sin. "Às deidh a h-uile càil," rinn i osna, "nuair a nochdas brunette petite le no às aonais aodann Sloane, bhiodh e na b" fhasa na h-aithisgean a ghairm mar mheall, ceart? "
  
  "Tha Purdue ann an Reichtisusis mar a tha sinn a" bruidhinn," dh"aidich Sam. "Cuiridh mi fios thuige agus innsidh mi dha mun mholadh agad."
  
  "Tapadh leibh," fhreagair i gu socair fhad "s a bha an scrion Tbh a" tionndadh gu fèin-ghluasadach bho sheanal gu seanal, a "stad airson ùine ghoirid air na tònaichean deuchainn. Stad e gu h-obann air stèisean naidheachdan na cruinne, nach robh air cumhachd a chall fhathast. Bha sùilean Nina air an glaodhadh ris an sgrion. Cha tug i an aire don t-sàmhchair a bh" aig Sam airson a-nis.
  
  "Sam, seall!" - dh'èigh i agus thog i a làmh le duilgheadas a bhith a 'comharrachadh an Tbh. Thionndaidh Sam mun cuairt. Nochd an neach-aithris leis a" mhicreofon aice ann an oifis CIA anns an Hague air a cùlaibh.
  
  msgstr "Tionndaidh an tomhas-lìonaidh suas!" Dh"èigh Sam nuair a ghlac e grèim air an smachd iomallach agus a" bruthadh grunn phutanan ceàrr mus do thionndaidh e suas an tomhas-lìonaidh ann an cruth bhàraichean uaine a bha a" fàs air an sgrion àrd-mhìneachaidh. Mun cluinneadh iad na bha i ag ràdh, cha robh i air ach trì seantansan a bhruidhinn na h-òraid.
  
  "...an seo anns an Hague às deidh aithrisean mu mhurt an Ollaimh Martha Sloane an-dè aig an taigh saor-làithean aice ann an Caerdydd. Cha b" urrainn dha na meadhanan na h-aithisgean sin a dhearbhadh leis nach robh riochdaire an àrd-ollamh ri fhaighinn airson beachd a thoirt seachad."
  
  "Uill, co-dhiù chan eil iad cinnteach fhathast mun fhìrinn," thuirt Nina. A" leantainn leis an aithisg bhon stiùidio, far an do chuir acair naidheachdan barrachd fiosrachaidh mu leasachadh eile.
  
  Ach, mar thoradh air a" mhullach de chùmhnant sìthe a tha ri thighinn eadar na stàitean Meso-Arabach agus Banca na Cruinne, dh"ainmich oifis stiùiriche Meso-Arabia, Sultan Yunus ibn Mekkan, atharrachadh sa phlana.
  
  "Tha, a-nis tha e a" tòiseachadh. A "fucking cogadh," dh "èigh Sam, a" suidhe agus ag èisteachd ri dùil.
  
  "Dh" atharraich Taigh Riochdairean Meso-Arabach an t-aonta a bhith air a shoidhnigeadh ann am baile-mòr Susa, Meso-Arabia, às deidh bagairtean air beatha an t-Sultan leis a" chomann. "
  
  Ghabh Nina anail domhainn. "Mar sin a-nis is e Susa no cogadh a th" ann. A-nis a bheil thu fhathast a" smaoineachadh nach eil mo chaitheamh Masg Babel cinnteach airson àm ri teachd an t-saoghail gu h-iomlan? "
  
  
  Caibideil 28 - Brath Marduk
  
  
  Bha fios aig Werner nach robh cead aige an oifis fhàgail fhad 'sa bha Schmidt a' bruidhinn ri luchd-tadhail, ach dh'fheumadh e faighinn a-mach càite an robh Marlene ga chumail. Nam b" urrainn dha fios a chuir gu Sam, dh" fhaodadh an neach-naidheachd an luchd-aithne aige a chleachdadh gus lorg fhaighinn air a" ghairm a rinn i gu fòn cealla Werner. Bha e gu sònraichte toilichte leis a" jargon laghail a bha gu sgileil a" dòrtadh a-mach à beul neach-naidheachd Breatannach, fhad "s a thug i air Schmidt a bhith a" nochdadh mar neach-lagha bho phrìomh oifis WUO.
  
  Gu h-obann chuir Marduk stad air a" chòmhradh. "Gabh mo leisgeul, a" Chaiptein Schmidt, ach an cleachd mi seòmar an fhir agad? Bha sinn ann an cabhag cho mòr gus do bhunait a ruighinn air sgàth nan tachartasan sin a bha a" fàs gu luath agus a tha mi ag aideachadh gun do dhìochuimhnich mi an t-sruth agam."
  
  Bha Schmidt ro chuideachail. Cha robh e airson toirt air e fhèin a bhith a" coimhead dona air beulaibh an VO leis gu robh smachd aca air a bhunait agus air na h-àrd-oifigearan aige an-dràsta. Gus an do ghabh e thairis an cumhachd gu lasach, b" fheudar dha umhail agus pòg a thoirt don asal cho mòr "s a bha iomchaidh airson a bhith a" nochdadh.
  
  "Gu cinnteach! Gu dearbh," fhreagair Schmidt. "Leifteanant Werner, am b" urrainn dhut ar n-aoigh a thoirt gu seòmar nam fear? Agus na dìochuimhnich faighneachd... Marlene... mu dheidhinn faighinn a-steach gu Bloc B, ceart gu leòr?
  
  "Tha, a dhuine uasail," fhreagair Werner. "Thig còmhla rium, a dhuine uasail."
  
  "Tapadh leat, Lieutenant. Tha fios agad, nuair a ruigeas tu m" aois, bidh e riatanach agus fada a bhith a" tadhal air an taigh beag. Thoir an aire do d" òige."
  
  Rinn Schmidt agus Mairead gàire air na thuirt Marduk nuair a lean Werner ann an ceumannan Marduk. Thug e fa-near rabhadh seòlta, còd Schmidt gum biodh beatha Marlene an sàs nan fheuch Werner dad taobh a-muigh a shealladh. Dh" fhàg iad an oifis aig astar slaodach gus cuideam a chuir air a" ploy airson barrachd ùine a cheannach. Aon uair "s gu robh iad a-mach à cluais, tharraing Werner Marduk gu aon taobh.
  
  "Mr. Marduk, feuch, feumaidh tu mo chuideachadh," thuirt e.
  
  "Sin as coireach gu bheil mi an seo. Thug do dh" fhàiligeadh fios a chuir thugam agus an rabhadh falaichte seo nach robh ro èifeachdach bhon àrd-neach agad air falbh e, "fhreagair Marduk. Sheall Werner air a" bhodach le meas. Bha e iongantach cho lèirsinneach "s a bha Marduk, gu sònraichte dha fear a dh" aois.
  
  "Mo Dhia, tha gaol agam air daoine lèirsinneach," thuirt Werner mu dheireadh.
  
  "Mise cuideachd, a mhic. Mise cuideachd. Agus air an nota sin, an d" fhuair thu a-mach co-dhiù càit a bheil e a" cumail Measg Bhabel? " - dh'fhaighnich e. Chrath Werner.
  
  "Ach an toiseach feumaidh sinn dèanamh cinnteach nach eil sinn ann," thuirt Marduk. "Càit a bheil an ospadal agad?"
  
  Cha robh fios aig Werner dè bha am bodach a" dèanamh, ach ron àm seo bha e air ionnsachadh a cheistean a chumail ris fhèin agus tachartasan fhaicinn a" dol air adhart. "Seo".
  
  Deich mionaidean às deidh sin, sheas an dithis fhireannach air beulaibh meur-chlàr didseatach na cealla far an do chùm Schmidt na aislingean agus na cuimhneachain Nadsaidheach aige. Choimhead Marduk air an doras agus am meur-chlàr. Às deidh sgrùdadh nas dlùithe, thuig e gum biodh e nas duilghe faighinn a-steach na bha e an dùil an toiseach.
  
  "Tha cuairt cùl-taic aige a bheir rabhadh dha ma tha cuideigin a" cur dragh air an electronics, "thuirt Marduk ris an leifteanant. "Feumaidh tu falbh agus aire a tharraing dha."
  
  "Dè? Chan urrainn dhomh a dhèanamh!" Bha Werner a 'feadalaich agus ag èigheach aig an aon àm.
  
  Mheall Marduk e leis a shocair gun stad. "Carson nach biodh?"
  
  Cha tuirt Werner dad. B 'urrainn dha Schmidt a tharraing gu math furasta, gu h-àraid an làthair boireannach. Cha mhòr gun dèanadh Schmidt fealla-dhà mu deidhinn nan companaidh. B" fheudar do Werner aideachadh gur e seo an aon dòigh air am masg fhaighinn.
  
  "Ciamar a tha fios agad dè am masg a th" ann? " mu dheireadh dh'fhaighnich e dha Marduk.
  
  Cha do chuir am bodach eadhon dragh air freagairt. Bha e cho follaiseach, mar neach-glèidhidh na masg, gum biodh e air aithneachadh an àite sam bith. Cha robh aige ri dhèanamh ach a cheann a thionndadh agus coimhead air an leifteanant òg. "Tsok-tsok-tsok."
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr," dh"aidich Werner gur e ceist gòrach a bh" ann. "An urrainn dhomh am fòn agad a chleachdadh? Feumaidh mi iarraidh air Sam Cleave an àireamh agam a leantainn."
  
  "A-MHÀIN! Thoir maitheanas dhomh, àc. Chan eil aon agam. Nuair a dh"èireas tu suas an staidhre, cleachd am fòn aig Mairead gus fios a chuir gu Sam. An uairsin cruthaich fìor èiginn. Can "teine".
  
  "Gu cinnteach. Teine. An rud agad," thug Werner fa-near.
  
  A 'leigeil seachad beachd an duine òg, mhìnich Marduk an còrr den phlana. "Cho luath" s a chluinneas mi an inneal-rabhaidh, fosgail mi am meur-chlàr. Cha bhi roghainn aig do chaiptean ach an togalach fhalmhachadh. Cha bhi ùine aige tighinn a-nuas an seo. Coinnichidh mi thu fhèin agus Mairead taobh a-muigh a" bhunait, mar sin dèan cinnteach gum fuirich thu faisg oirre fad na h-ùine."
  
  "Fhuair," thuirt Werner. "A bheil àireamh Sam aig Mairead?"
  
  "Is e "càraidean trauchle" a th" annta, no rudeigin mar sin," thuirt Marduk, "ach co-dhiù, seadh, tha an àireamh aige. A-nis falbh agus dèan do rud. Fuirichidh mi ri comharra an ùpraid." Bha beagan àbhachdas na thòn, ach bha aodann Werner air a lìonadh le làn aire air na bha e gu bhith a" dèanamh.
  
  Ged a bha Marduk agus Werner air alibi a thoirt dhaibh fhèin san taigh-eiridinn airson a bhith air falbh cho fada, bha feum air plana ùr gus an cùl-taic a lorg. Ach, chleachd Werner e gus sgeulachd so-chreidsinneach a chruthachadh gun fhios nach ruigeadh e an oifis gus faighinn a-mach gu robh Schmidt air fios a chuir gu tèarainteachd mu thràth.
  
  Air an taobh eile bhon oisean far an robh an t-slighe a-steach gu taigh-eiridinn an ionaid air a chomharrachadh, shleamhnaich Werner a-steach don t-seòmar tasglann rianachd. Bha feum air sabotage soirbheachail chan ann a-mhàin gus Marlene a shàbhaladh, ach cuideachd gus an saoghal a shàbhaladh bho chogadh ùr.
  
  
  * * *
  
  
  Anns an trannsa bheag dìreach taobh a-muigh a 'bhuncair, bha Marduk a' feitheamh ris an inneal-rabhaidh a dhol dheth. Bha e iomagaineach, bha e air a bhuaireadh gus feuchainn ri fìdhlearachd leis a" mheur-chlàr, ach stad e bho bhith a" dèanamh sin gus grèim ro-luath Werner a sheachnadh. Cha robh Marduk a-riamh a" smaoineachadh gun toireadh mèirle Mask Babel a leithid de nàimhdeas fosgailte. Mar as trice bha e comasach dha cuir às gu sgiobalta agus gu dìomhair mèirlich an masg, a "tilleadh gu Mosul leis a" chùl gun mòran bacadh.
  
  A-nis gu robh an sealladh poilitigeach cho cugallach agus gur e smachd an t-saoghail a bha air cùl a" mhèirle mu dheireadh, bha Marduk den bheachd gum biodh an suidheachadh do-sheachanta a" dol a-mach à smachd. Cha robh e riamh roimhe seo air briseadh a-steach do thaighean dhaoine eile, daoine a mhealladh, no eadhon aodann a nochdadh! A-nis bha e a" faireachdainn mar àidseant riaghaltais - le sgioba, gun a bhith nas lugha. Dh'fheumadh e aideachadh gun robh e airson a' chiad uair na bheatha, toilichte a bhith air a ghabhail a-steach don sgioba, ach gu sìmplidh cha b' e an seòrsa - no an aois - airson rudan mar sin. Thòisich na solais dearga os cionn a" bhuncair a" lasadh mar inneal-rabhaidh lèirsinneach, sàmhach. Chleachd Marduk an eòlas teignigeach aige gus faighinn thairis air a" phaiste a dh" aithnich e, ach bha fios aige gun cuireadh seo rabhadh gu Schmidt às aonais facal-faire eile. Dh" fhosgail an doras, a" nochdadh dha buncair làn de sheann stuthan Nadsaidheach agus innealan conaltraidh. Ach cha robh Marduk ann airson dad ach am masg, an cuimhneachan as millteach de na h-uile.
  
  Mar a bha Werner air innse dha, fhuair e a-mach gu robh am balla crochte le trì masgaichean deug, agus bha gach fear dhiubh coltach ri masg Babylonian le mionaideachd iongantach. Cha tug Marduk an aire do ghairmean intercom às deidh sin airson falmhachadh fhad "s a bha e a" sgrùdadh a h-uile cuimhneachan. Aon às deidh aon rinn e sgrùdadh orra leis an t-sealladh dhrùidhteach aige, buailteach a bhith a" sgrùdadh mion-fhiosrachadh le cho dian sa bha creachadair. Bha a h-uile masg coltach ris an ath fhear: còmhdach tana ann an cumadh claigeann le taobh a-staigh dorcha dearg làn de stuth co-dhèanta air a leasachadh le buidsich saidheans bho àm fuar is cruaidh nach b "urrainnear leigeil leis e fhèin ath-aithris.
  
  Dh" aithnich Marduk comharra mallaichte an luchd-saidheans sin, a bha a" sgeadachadh a" bhalla air cùl teicneòlas dealanach agus smachd saideil conaltraidh.
  
  Rinn e gàire le gàire: "Òrdugh na grèine dubh. Tha an t-àm ann dhut a dhol nas fhaide na ar sealladh."
  
  Ghabh Marduk am fìor masg agus chuir e fon chòta e, a" zipadh suas a" phòcaid mhòr a-staigh. Dh'fheumadh e cabhag a dhèanamh gus a dhol còmhla ri Mairead agus, an dòchas, Werner, mura robh am balach air a mharbhadh mar-thà. Mus do nochd e a-steach do dheàrrsadh dearg saimeant glas an trannsa fon talamh, stad Marduk gus sgrùdadh a dhèanamh a-rithist air an t-seòmar tàmailteach.
  
  "Uill, tha mi an seo a-nis," rinn e osna gu mòr, a" brùthadh a" phìob stàilinn bhon chlòsaid leis an dà bhois. Ann an dìreach sia stailcean, sgrios Peter Marduk lìonraidhean dealain a 'bhuncair còmhla ris na coimpiutairean a chleachd Schmidt gus raointean ionnsaigh ainmeachadh. Cha robh an briseadh cumhachd, ge-tà, air a chuingealachadh ris a" bhuncair, bha e dha-rìribh ceangailte ri togalach rianachd ionad-adhair. Chaidh dubhadh iomlan a-mach air feadh Ionad Adhair Büchel, a" cur luchd-obrach gu frenzy.
  
  Às deidh don t-saoghal aithisg telebhisean fhaicinn mu cho-dhùnadh Sultan Yunus ibn Makkan an t-àite far an deach ainm a chuir ris a" chùmhnant sìthe atharrachadh, b" e a" cho-aontachd san fharsaingeachd gun robh an cogadh mòr a" teannadh. Fhad "s a chaidh murt an Oll. Cha robh Martha Sloan fhathast soilleir, bha e fhathast na adhbhar dragh dha saoranaich agus luchd-obrach an airm air feadh an t-saoghail. Airson a" chiad uair, bha dà bhuidheann cogaidh sìorraidh gu bhith a" stèidheachadh sìth, agus dh" adhbhraich an tachartas fhèin, aig a" char as fheàrr, eagal am measg a" mhòr-chuid de luchd-amhairc air feadh an t-saoghail.
  
  B" e an leithid de dh" imcheist agus paranoia òrdugh an latha anns a h-uile àite, agus mar sin briseadh cumhachd aig an fhìor ionad-adhair far an do bhuail pìleat neo-aithnichte jet sabaid dìreach làithean mus do dh" adhbhraich e clisgeadh. Bha Marduk an-còmhnaidh a" còrdadh ris a" chaos a bha air adhbhrachadh le bhith a" stampadh dhaoine. Bha troimh-chèile an-còmhnaidh a" toirt faireachdainn sònraichte de dh" ana-ceartas don t-suidheachadh agus dìmeas air protocol, agus rinn seo seirbheis mhath dha na mhiann gluasad timcheall gun fhiosta.
  
  Shleamhnaich e sìos an staidhre chun an t-slighe a-mach a lean chun lios far an robh an taigh-feachd agus na togalaichean rianachd còmhla. Bha flashlights agus saighdearan a bha a 'ruith ghineadairean a' soilleireachadh an sgìre mun cuairt le solas buidhe a chaidh a-steach do gach oisean ruigsinneach den ionad adhair. Cha robh ach earrannan den talla-bidhe dorcha, a 'cruthachadh slighe air leth freagarrach airson Marduk a dhol tro gheata na h-àrd-sgoile.
  
  A 'tilleadh gu cnap-starra gu math slaodach, rinn Marduk a shlighe mu dheireadh tro luchd-obrach an airm, far an do dh' èigh Schmidt òrdughan airson na pìleatan a bhith deiseil agus an luchd-tèarainteachd a ghlasadh sìos. Cha b" fhada gus an do ràinig Marduk an geàrd aig a" gheata, cò a" chiad fhear a dh"ainmich gun tàinig e fhèin agus Mairead. A' sealltuinn gu ro-thruaillidh air, dh' fharraid am bodach do'n gheàrd, "Dè tha dol? Tha mi air mo dhòigh a chall! An urrainn dhut cuideachadh? Choisich mo cho-obraiche air falbh bhuam agus... "
  
  "Tha, tha, tha, tha cuimhne agam ort. Feuch an fuirich thu ri taobh do chàr, a dhuine uasail, "thuirt an geàrd.
  
  Chrath Marduk aonta. Sheall e mun cuairt a-rithist. "Am faca tu a" bhealaich an seo?"
  
  "Chan eil, sir! Feuch an fuirich thu anns a" chàr agad! "- dh" èigh an geàrd, ag èisteachd ri òrdughan anns na h-innealan-rabhaidh agus na solais sgrùdaidh.
  
  "Ceart gu leòr. Chì mi an uairsin thu, "fhreagair Marduk, a" dèanamh air càr Mairead, an dòchas a lorg ann. Bhrùth am masg an aghaidh a bhroilleach fhollaiseach fhad "s a bha e a" luathachadh astar a dh "ionnsaigh a" chàr. Bha Marduk a" faireachdainn coileanta, eadhon aig fois, agus e a" dìreadh a-steach do chàr màil Mairead leis na h-iuchraichean a thug e bhuaipe.
  
  Fhad "s a bha e a" falbh, a "faicinn am pandemonium anns an sgàthan rearview, bha Marduk a" faireachdainn togail cuideam bho anam, faochadh mòr a b "urrainn dha a-nis tilleadh gu dùthaich a dhachaigh leis a" masg a lorg e. Cha robh na rinn an saoghal leis na smachdan a bha an-còmhnaidh a" crìonadh agus na geamannan cumhachd gu diofar dha. Cho fad "s a bha e draghail, nam biodh an cinneadh daonna air fàs cho àrdanach agus air a lìonadh le miann airson cumhachd gun robh eadhon an dùil co-sheirm air tionndadh gu callousness, is dòcha gu robh e fada fadalach air a dhol à bith.
  
  
  Caibideil 29 - Tab Purdue air a chur air bhog
  
  
  Bha Perdue deònach bruidhinn ri Nina gu pearsanta, agus mar sin dh'fhuirich e aig an taigh mòr Reichtisoussis aige. Às an sin, chaidh e air adhart gus na meadhanan a chuir air dòigh a dh" iarr Sam. Ach cha robh an neach-rannsachaidh ann an dòigh sam bith gu bhith na neach-gearain recluse air casan dìreach leis gun do sheachain a leannan agus a caraid Nina e. Gu dearbh, bha planaichean aige fhèin aig Perdue airson an trioblaid a bha faisg air làimh a thòisich a" nochdadh air fàire air Oidhche Shamhna.
  
  Aon uair "s gu robh an lìonra aige de luchd-hackers, eòlaichean craolaidh agus luchd-iomairt leth-eucoireach ceangailte ri bloc nam meadhanan, bha e saor na planaichean aige fhèin a thòiseachadh. Bha an obair aige air a bhacadh le duilgheadasan pearsanta, ach dh'ionnsaich e gun a bhith a 'leigeil leis na faireachdainnean aige bacadh a chur air gnìomhan nas susbainteach. Fhad 'sa bha e a' rannsachadh an dàrna sgeulachd, air a chuairteachadh le liostaichean-sgrùdaidh agus sgrìobhainnean siubhail, fhuair e rabhadh Skype. B" e Sam a bh" ann.
  
  "Ciamar a tha cùisean a" dol aig Casa Purdue madainn an-diugh? " - dh'fhaighnich Sam. Bha spòrs 'n a ghuth, ach bha 'aodann marbhtach. Nam b" e gairm fòn sìmplidh a bh" ann, bhiodh Perdue air a bhith den bheachd gu robh Sam na phrìomh eisimpleir de thoileachas.
  
  "Great Scott, Sam," b" fheudar do Perdue èigheach nuair a chunnaic e sùilean agus bagannan an neach-naidheachd. "Bha mi a" smaoineachadh gur e mise am fear nach do chaidil tuilleadh. Bidh thu a" coimhead sgìth ann an dòigh gu math eagallach. An e seo Nina?
  
  "O, "s i Nina a th" ann an-còmhnaidh, a charaid," fhreagair Sam agus e ag osnaich, "ach chan ann dìreach mar a bhios i gam iomain às mo chiall. An turas seo thug i chun ath ìre e."
  
  "O mo Dhia," thuirt Perdue, ag ullachadh airson na naidheachdan, a" gabhail sùgh de chofaidh dhubh a bha air a dhol ceàrr leis gu robh e air ruith a-mach à teas. Rinn e gàire air blas gainmhich, ach bha barrachd dragh air mu dheidhinn gairm Sam.
  
  "Tha fios agam nach eil thu airson dèiligeadh ri rud sam bith co-cheangailte rithe an-dràsta, ach feumaidh mi guidhe ort co-dhiù mo chuideachadh le bhith a" beachdachadh air a mholadh," thuirt Sam.
  
  "A bheil thu ann am Baile na h-Eaglais a-nis?" dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Tha, ach chan eil fada. An èist thu ris a" chlàradh a chuir mi thugad?" dh'fhaighnich Sam gu sgìth.
  
  "Rinn mi. Tha e gu tur meallta. A bheil thu a" dol a dh" fhoillseachadh seo airson an Edinburgh Post? Tha mi a" creidsinn gun do chuir Mairead Crosby dragh ort às deidh dhomh a" Ghearmailt fhàgail." Rinn Perdue gàire, ga chràdh fhèin gu mì-fhortanach le sip eile de chaffeine rancid. "Bluff!"
  
  "Smaoinich mi air," fhreagair Sam. "Nam biodh e dìreach mu dheidhinn na murtan ann an ospadal Heidelberg no coirbeachd ann an àrd-cheannard Luftwaffe, tha. Bhiodh seo na cheum math a dh" ionnsaigh mo chliù a chumail suas. Ach a-nis tha seo fìor chudromach. Is e an adhbhar a tha mi a" faighneachd an do dh "ionnsaich thu dìomhaireachd na masg air sgàth gu bheil Nina airson a chaitheamh."
  
  Bha sùilean Perdue a" priobadh ann an deàrrsadh na sgrìn, a" tionndadh liath tais fhad "s a bha e a" deàrrsadh air ìomhaigh Sam. "Tha mi duilich?" thuirt e gun sgur.
  
  "Tha fios agam. Dh" iarr i gun cuir thu fios gu WUO agus iarraidh air muinntir Sloane aonta de sheòrsa air choreigin a dhèanamh," mhìnich Sam ann an tòna sgriosail. "A-nis tha fios agam gu bheil thu às mo chiall leatha agus a h-uile càil..."
  
  "Chan eil mi às mo chiall, Sam. Chan fheum mi ach mi fhèin a sgaradh bhuaipe air sgàth an dithis againn - ise agus mise. Ach cha bhith mi a" cleachdadh sàmhchair leanabh dìreach air sgàth gu bheil mi airson fois a ghabhail bho chuideigin. Tha mi fhathast a 'beachdachadh air Nina mo charaid. Agus thusa, airson a 'chùis sin. Mar sin ge bith dè a dh" fheumas tu le chèile, is e an rud as lugha as urrainn dhomh a dhèanamh èisteachd, "thuirt Perdue ri a charaid. "Is urrainn dhomh an-còmhnaidh a ràdh nach eil ma tha mi a" smaoineachadh gur e droch bheachd a th "ann."
  
  "Tapadh leat, Perdue," ghabh Sam osna faochadh. "O, taing do Dhia, tha adhbharan nas fheàrr agad na tha i."
  
  "Mar sin tha i airson gun cleachd mi mo cheangal ris an àrd-ollamh. Tha rianachd ionmhais Sloan a" tarraing cuid de shreathan, ceart? "- dh" fhaighnich am billeanair.
  
  "Ceart," chrath Sam.
  
  "Agus an uairsin? A bheil fios aice gu bheil an Sultan air iarraidh àite atharrachadh?" - Dh'fhaighnich Perdue, a 'toirt a chupa, ach a' tuigsinn ann an tìde nach robh e ag iarraidh dè a bha ann.
  
  "Tha fios aice. Ach tha i cinnteach mu bhith a" toirt aghaidh Sloane gus ainm a chuir ris a" cho-chòrdadh, eadhon ann am meadhan seann Bhabilonia. Is e an duilgheadas a bhith a" faighinn a "chraicinn gus an cuir thu dheth e," thuirt Sam.
  
  "Dìreach iarr air a" ghille sin Marduk air an teip, Sam. Bha mi fon bheachd gu robh an dithis agaibh a" cumail fios?"
  
  Choimhead Sam troimh-chèile. "Tha e air falbh, Purdue. Bha e an dùil Ionad Adhair Buechel a thoirt a-steach còmhla ri Mairead Crosby gus am masg fhaighinn air ais bhon Chaiptean Schmidt. Bha còir aig Lieutenant Werner a dhèanamh cuideachd, ach cha do shoirbhich leis..." Stad Sam airson ùine mhòr, mar gum feumadh e na h-ath fhaclan a chuir a-mach. "Mar sin chan eil fios againn ciamar a lorgas sinn Marduk gus am masg fhaighinn air iasad gus ainm a chuir ris a" chùmhnant. "
  
  "O mo Dhia," thuirt Perdue. Às deidh beagan sàmhchair dh" fhaighnich e: "Ciamar a dh" fhàg Marduk am bonn? "
  
  "Fhuair e an càr aig Mairead air màl. Bha còir aig Lieutenant Werner teicheadh bhon ionad le Marduk agus Mairead às deidh dhaibh am masg fhaighinn, ach dh" fhàg e an sin iad agus thug e leis...ah!" Thuig Sam sa bhad. "Tha thu nad eòlaiche-inntinn! Cuiridh mi thugad am mion-fhiosrachadh aice gus am faigh thu lorg air a" chàr cuideachd."
  
  "An-còmhnaidh eòlach air teicneòlas, seann rooster," thuirt Perdue. "Is e teicneòlas siostam nearbhach Dhè."
  
  "Tha e gu math comasach," dh" aontaich Sam. "Is e seo duilleagan eòlais ... Às deidh dha seo a ràdh, cha b" urrainn dha Sam a bhith a" crathadh a" chiont a bha e a" faireachdainn airson a bhith a" cur uimhir air Perdue às deidh dha na h-oidhirpean aige a bhith air an càineadh cho neo-chinnteach le Nina Gould.
  
  Bha iongnadh air Perdue, ma tha dad ann. "Fuirich diog, Sam. Leig leam mo notaichean agus peann a ghabhail."
  
  "A bheil thu a" cumail sgòr?" - dh'fhaighnich Sam. "Mura h-eil, tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhut. Tha mi a" faireachdainn dona, a dhuine."
  
  "Tha fios agam. Agus tha thu a 'coimhead dìreach mar a tha thu a' fuaim. Gun eucoir," thuirt Perdue.
  
  "Daibhidh, dh" fhaodadh tu cac cù a chuir thugam an-dràsta agus cha bhiodh dragh sam bith orm. Dìreach innis dhomh gun urrainn dhut ar cuideachadh le seo," ghuidh Sam. Bha a shùilean mòra dorcha a" coimhead sìos agus a fhalt air a dhùsgadh.
  
  "Mar sin, dè a bu chòir dhomh a dhèanamh airson an leifteanant?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Nuair a thill e chun ionad, dh" ionnsaich e gu robh Schmidt air Himmelfarb, fear de na fir anns an fhilm "Defector," a chuir a ghlacadh agus a chumail. Agus feumaidh sinn aire a thoirt dhith oir bha i na banaltram aig Nina ann an Heidelberg," mhìnich Sam.
  
  "Ceart gu leòr, puingean airson leannan an Leifteanant, dè an t-ainm a th" oirre?" Dh'fhaighnich Perdue, peann na làimh.
  
  "Marlene. Marlene Marks. Thug iad oirre fios a chuir gu Werner às deidh dhaibh an dotair a bha i a" cuideachadh a mharbhadh. Is e an aon dòigh anns an lorg sinn i a gairm a lorg chun fhòn-làimhe aige."
  
  "Thuig. Cuiridh e am fiosrachadh air adhart thuige. Teacs thugam an àireamh aige."
  
  Air an sgrion bha Sam mu thràth a" crathadh a chinn. "Chan e, tha an àireamh fòn aige aig Schmidt. Tha mi a" cur an àireamh tracadh aige thugad, ach chan urrainn dhut a ruighinn an sin, Perdue. "
  
  "O ifrinn, cinnteach. An uairsin cuiridh mi air adhart e thugad. Nuair a dh'èigheas e, faodaidh tu a thoirt dha. Ceart gu leòr, an uairsin leig dhomh na sònrachaidhean sin a làimhseachadh agus gheibh mi air ais thugad leis na toraidhean a dh" aithghearr. "
  
  "Mòran taing, Perdue," thuirt Sam, a "coimhead sgìth ach taingeil.
  
  "Chan eil duilgheadas ann, Sam. Pòg am Fury dhomh agus feuch gun a bhith a" sgrìobadh do shùilean a-mach." Rinn Perdue gàire nuair a bha Sam a" magadh air ais air mus deach e à sealladh ann am priobadh na sùla dhan dorchadas. Bha Perdue fhathast a" gàire às deidh don sgrion a dhol dorcha.
  
  
  Caibideil 30 - Ceumannan Eu-dòchasach
  
  
  Eadhon ged a bha saidealan craolaidh meadhanan gu ìre mhòr sìos air feadh a "bhùird, bha fhathast cuid de chomharran rèidio agus làraich-lìn eadar-lìn a fhuair air an t-saoghal a ghlacadh le plàigh de mhì-chinnt agus àibheiseachd. Air na cunntasan meadhanan sòisealta a bha air fhàgail nach deach a bhacadh fhathast, thug daoine cunntas air clisgeadh air adhbhrachadh leis an t-suidheachadh poilitigeach a th" ann an-dràsta, còmhla ri teachdaireachdan mu mhurt agus bagairtean bhon Dàrna Cogadh.
  
  Mar thoradh air a 'mhilleadh air luchd-frithealaidh ann am prìomh ionadan a' phlanaid, thàinig daoine anns a h-uile àite gu nàdarra gu na co-dhùnaidhean as miosa. A rèir cuid de na h-aithisgean, tha an eadar-lìn fo ionnsaigh le buidheann chumhachdach de gach nì bho uilebheistean a tha gu bhith a" toirt ionnsaigh air an Talamh chun an Dàrna Teachd. Bha cuid den fheadhainn a bu chumhang a" smaoineachadh gur e an FBI a bha cunntachail, dòigh air choireigin a" creidsinn gu robh e na b" fheumaile do dh"fhiosrachadh nàiseanta "a" toirt air an eadar-lìon tuiteam às a chèile". Agus mar sin ghabh saoranaich gach dùthaich ris a h-uile càil a bha air fhàgail gus am mì-thoileachas a nochdadh - na sràidean.
  
  Bha mòr-bhailtean ann an buaireadh, agus bha aig tallaichean-mòra ri cunntas a thoirt air embargo conaltraidh, rud nach b" urrainn dhaibh. Aig mullach Tùr Banca na Cruinne ann an Lunnainn, choimhead Lisa tàmailteach sìos air baile mòr trang a bha làn strì. Bha Lisa Gòrdan san dàrna h-àite do bhuidheann a chaill an ceannard aca o chionn ghoirid.
  
  "O mo Dhia, thoir sùil air an seo," thuirt i ris an neach-cuideachaidh pearsanta aice agus i a" lùbadh an aghaidh uinneag glainne na h-oifis aice air an 22mh làr. "Tha mac an duine nas miosa na beathaichean fiadhaich cho luath" s nach eil stiùirichean, no tidsearan aca, no riochdaire ùghdarraichte sam bith. Mhothaich thu?"
  
  Choimhead i a' mhèirle bho astar sàbhailte, ach bha i fhathast a 'miannachadh gum b' urrainn dhi beagan ciall a bhruidhinn riutha uile. "Cho luath" s a thèid òrdugh agus ceannardas ann an dùthchannan a chrathadh eadhon beagan, bidh saoranaich den bheachd gur e sgrios an aon roghainn eile. Cha robh mi a-riamh comasach air seo a thuigsinn. Tha cus ideòlasan eadar-dhealaichte ann, air am breith le amadan agus tyrants." Chrath i a ceann. "Bidh sinn uile a" bruidhinn diofar chànanan agus aig an aon àm a" feuchainn ri fuireach còmhla. Gum beannaicheadh Dia sinn. Is e seo am fìor Babilon."
  
  "Tha an Dr. Gòrdan, consalachd Mesoarabia air an 4mh loidhne. Feumaidh iad dearbhadh airson cuirm an Ollaimh Sloane a-màireach aig lùchairt an t-Sultan ann an Susan," thuirt an neach-cuideachaidh pearsanta. "Am feum mi fhathast an leisgeul a dhèanamh gu bheil i tinn?"
  
  Thionndaidh Lisa an aghaidh a neach-cuideachaidh. "A-nis tha fios agam carson a bhiodh Martha a" gearan gum feumadh i a h-uile co-dhùnadh a dhèanamh. Abair riutha gum bi i ann. Chan eil mi a" dol a losgadh air an oidhirp chruaidh seo nam chois dìreach fhathast. Fiù 's ma dh'fheumas mi fhìn a dhol ann agus faighneachd airson sìth, cha leig mi seachad e air sgàth ceannairc."
  
  "An Dotair Gòrdan, tha duine-uasal air do phrìomh loidhne. Tha moladh glè chudromach aige dhuinn a thaobh cùmhnant sìthe," thuirt an rùnaire, a" coimhead a-mach air cùl an dorais.
  
  "Haley, tha fios agad nach bi sinn a" gabhail fiosan bhon phoball an seo, "thuirt Lisa.
  
  "Tha e ag ràdh gur e Dàibhidh Perdue an t-ainm a th" air, "thuirt an rùnaire gu deònach.
  
  Thionndaidh Lisa timcheall gu sgiobalta. "Ceangail ris an deasg agam sa bhad, mas e do thoil e."
  
  Às deidh dhaibh moladh Purdue a chluinntinn gun cleachd iad impostor airson àite an Oll. Sloane, bha Lisa beagan troimh-chèile. Gu dearbh, cha do chuir e a-steach cleachdadh meirgeach masg gus aodann boireannaich a ghabhail. Bhiodh sin rud beag ro eagallach. Ach, chuir moladh neach-ionaid iongnadh air faireachdainnean Lisa Ghòrdain.
  
  "Mgr Perdue, cho mòr "s a tha sinne aig WUO Bhreatainn a" cur luach air do fhialaidheachd leantainneach don bhuidheann againn, feumaidh tu tuigsinn gum biodh an leithid de ghnìomh meallta agus mì-bheusach. Agus, mar a tha mi cinnteach gu bheil sibh a" tuigsinn, is iad seo na dearbh dhòighean a tha sinn a" cur na aghaidh. Dhèanadh sin sinn nar cealgairean."
  
  "Gu dearbh nì mi," fhreagair Perdue. "Ach smaoinich air, an Dotair Gòrdan. Dè cho fada "s a tha thu deònach na riaghailtean a lùbadh gus sìth a choileanadh? Seo boireannach tinn - agus nach do chleachd thu tinneas mar scapegoat gus casg a chuir air bàs Martha? Agus tha a" bhoireannach seo, a tha caran coltach ri Martha, a" moladh na daoine ceart a mhealladh airson dìreach mionaid ann an eachdraidh gus do bhuidheann a stèidheachadh anns na meuran aice."
  
  "Bu chòir dhomh... smaoineachadh mu dheidhinn, Mgr Perdue," thuirt i, gun chomas aice a h-inntinn a dhèanamh suas.
  
  "Is fheàrr dhut cabhag a dhèanamh, an Dr Gòrdan," chuir Perdue na cuimhne. "Thèid an soidhnigeadh a-màireach, ann an dùthaich eile, agus tha ùine a" ruith a-mach. "
  
  "Cuiridh mi fios thugad cho luath" s a bhios mi air bruidhinn ris na comhairlichean againn, "thuirt i ri Perdue. Bha fios aig Lisa air an taobh a-staigh gur e seo am fuasgladh as fheàrr; chan e, sin an aon rud. Bhiodh an roghainn eile ro dhaor, agus dh'fheumadh i a moraltachd a thomhas gu cinnteach an aghaidh math coitcheann. Cha b" e farpais a bh" ann dha-rìribh. Aig an aon àm, bha fios aig Lisa nam biodh i air a lorg gu robh i a 'dealbhadh a leithid de mhealladh, bhiodh i air a casaid a thogail agus a bhith air a casaid airson brathadh. Is e aon rud a th" ann am breug-riochd, ach airson a bhith na neach-taic fiosrachail do leithid de ghluasad poilitigeach, bhiodh i air a breithneachadh airson rud sam bith nas lugha na cur gu bàs poblach.
  
  "A bheil thu fhathast an seo, Mgr Perdue?" dh'èigh i gu h-obann, a 'coimhead air an t-siostam fòn air an deasg aice mar gum biodh aodann air a thaisbeanadh an sin.
  
  "Is mise. Am bu chòir dhomh ullachadh a dhèanamh?" dh'fhaighnich e gu dùrachdach.
  
  "Tha," dhearbh i gu daingeann. "Agus cha bu chòir seo a thighinn chun uachdar gu bràth, tuigidh tu?"
  
  "Mo dhotair Gòrdan. Bha mi a" smaoineachadh gu robh thu eòlach orm nas fheàrr na sin, "fhreagair Perdue. "Cuiridh mi an Dr. Nina Gould agus geàrd-bodhaig gu Susa air a" chidhe phrìobhaideach agam. Cleachdaidh na pìleatan agam cead WUO fhad "s a tha an neach-siubhail na phroifeasair. Sloan."
  
  Às deidh dhaibh an còmhradh a thoirt gu crìch, lorg Lisa a giùlan an àiteigin eadar faochadh agus uamhas. Chaidh i timcheall na h-oifis aice, thuit guailnean agus gàirdeanan air am pasgadh gu teann thairis air a broilleach, a" smaoineachadh air na bha i dìreach air aontachadh. Gu inntinn thug i sùil air na h-adhbharan aice gu lèir, a" dèanamh cinnteach gu robh gach fear air a chòmhdach le leisgeul so-chreidsinneach gun fhios nach biodh an charade air fhoillseachadh. Airson a" chiad uair, bha i toilichte le dàil sna meadhanan agus brisidhean cumhachd cunbhalach, gun fhios aice gu robh i ann an cahoots leis na daoine cunntachail.
  
  
  Caibideil 31 - Cò an aghaidh a chuireadh tu ort?
  
  
  Bha Lieutenant Dieter Werner faochadh, iomagaineach, ach a dh'aindeoin sin ann an deagh spioradan. Chuir e fios gu Sam Cleve bho fhòn ro-phàighte a fhuair e fhad "s a bha e a" teicheadh bhon ionad adhair, air a chomharrachadh mar fhàsach le Schmidt. Bha Sam air na co-chomharran a thoirt dha airson a" ghairm mu dheireadh aig Marlene agus bha e an dòchas gun robh i fhathast ann.
  
  "Berlin? Mòran taing, Sam!" - thuirt Werner, na sheasamh air oidhche fhuar Mannheim air falbh bho dhaoine aig an stèisean gas far an robh e a 'lìonadh càr a bhràthar. Dh" iarr e air a bhràthair an càr aige a thoirt air iasad dha , leis gum biodh poileis an airm a" coimhead airson an jeep aige a-riamh bhon a theich e bho bhearradh Schmidt.
  
  "Cuir fòn thugam cho luath" s a lorgas tu i, Dieter, "thuirt Sam. "Tha mi an dòchas gu bheil i beò agus gu math."
  
  "Nì mi, tha mi a" gealltainn. Agus innis dha Perdue millean taing airson a lorg," thuirt e ri Sam mus do chroch e suas.
  
  Ach, cha b 'urrainn do Werner a bhith a' creidsinn mealladh Marduk. Bha e mì-thoilichte leis fhèin airson eadhon a bhith a 'smaoineachadh gum faodadh e earbsa a bhith anns an dearbh fhear a mheall e nuair a rinn e agallamh ris san ospadal.
  
  Ach a-nis bha aige ri draibheadh cho cruaidh "s a b" urrainn dha gus faighinn gu factaraidh air an robh Kleinschaft Inc. air iomall Bherlin, far an robh a Marlene air a cumail. Leis gach mìle a tharruing e, ghuidh e gu'm biodh i gun chron, no co-dhiùbh beò. Air a chromadh bha an arm-smàlaidh pearsanta aige, Makarov, a fhuair e mar thiodhlac bho bhràthair airson a chòigeamh co-là-breith air fhichead. Bha e deiseil airson Himmelfarb nam biodh an t-uabhas aig a' ghealtaire seasamh suas agus sabaid nuair a bha fìor shaighdear na aghaidh.
  
  
  * * *
  
  
  Aig an aon àm, chuidich Sam Nina ag ullachadh airson a turas gu Susan, Iorac. Bha iad an dùil ruighinn ann an ath latha, agus bha Perdue air an itealan a chuir air dòigh mar-thà às deidh dha solas uaine gu math faiceallach fhaighinn bho leas-cheannard Feachd an Adhair, an Dotair Lisa Gòrdan.
  
  "A bheil thu iomagaineach?" Dh"fhaighnich Sam nuair a dh" fhàg Nina an seòmar, air a sgeadachadh gu grinn agus air a deagh sgeadachadh, dìreach mar an àrd-ollamh nach maireann. Sloan. "O mo Dhia, tha thu a" coimhead cho coltach rithe... mura robh mi eòlach ort."
  
  "Tha mi gu math iomagaineach, ach cumaidh mi ag innse dà rud dhomh fhìn. Tha e airson math an t-saoghail, agus cha toir e ach còig mionaidean deug mus bi mi deiseil," dh'aidich i. "Chuala mi gun do chluich iad a" chairt tinn às aonais sin. Uill, tha aon bheachd aca."
  
  "Tha fios agad nach fheum thu seo a dhèanamh, a ghràidh," thuirt e rithe airson an uair mu dheireadh.
  
  "O, Sam," rinn i osna. "Tha thu gun stad, eadhon nuair a chailleas tu."
  
  "Tha mi a" faicinn nach eil an ìre as miosa de do cho-fharpaiseach a "cur dragh ort, eadhon bho shealladh ciallach," thuirt e, a" toirt a "bhaga bhuaipe. "Thig air adhart, tha an càr a" feitheamh gus ar toirt chun phort-adhair. Ann am beagan uairean a thìde thèid thu sìos ann an eachdraidh."
  
  "A bheil sinn a" dol a choinneachadh ris na daoine aice ann an Lunnainn no ann an Iorac?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Thuirt Perdue gun coinnich iad rinn aig an CIA rendezvous ann an Susa. An sin cuiridh tu seachad beagan ùine còmhla ris an fhìor fhear a thàinig às deidh rèisean WUO, an Dotair Lisa Ghòrdain. A-nis cuimhnich, Nina, is i Lisa Ghòrdain an aon fhear aig a bheil fios cò thu agus dè nì sinn, ceart gu leòr? Na gabh stad," thuirt e agus iad gu slaodach a" coiseachd a-mach don cheò geal a bha a" seòladh san adhar fhuar.
  
  "Thuig. Tha cus dragh ort," rinn i srann, ag atharrachadh an sgarfa aice. "Co-dhiù, càite a bheil an t-ailtire mòr?"
  
  Rinn Sam gàire.
  
  "Perdue, Sam, càit a bheil Perdue?" - rinn i a-rithist nuair a dh'fhalbh iad.
  
  "An turas mu dheireadh a bhruidhinn mi ris, bha e aig an taigh, ach is e Purdue a th" ann, an-còmhnaidh suas ri rudeigin. " Rinn e gàire agus shrug e. "Ciamar a tha thu a' faireachdainn?"
  
  "Tha mo shùilean cha mhòr air an slànachadh. Tha fios agad, nuair a dh" èist mi ris an teip agus thuirt Mgr Marduk gu bheil daoine air a bheil masgaichean a" dol dall, bha mi a" smaoineachadh an e sin a dh" fheumadh e a bhith a" smaoineachadh an oidhche a thadhail e orm aig leabaidh an ospadail agam. Is dòcha gu robh e den bheachd gur e Sa...Lövenhagen a bh" annam... a" leigeil air gur e isean a bh" ann."
  
  Cha robh e cho fada "s a bha e a" faireachdainn, shaoil Sam. Gu dearbh, dh'fhaodadh seo a bhith dìreach mar chùis. Dh'innis Nina dha gun do dh'fhaighnich Marduk dhi an robh i a 'falach a companach seòmar, agus mar sin dh' fhaodadh seo a bhith na fhìor thomhas air pàirt Peter Marduk. Leig Nina a ceann air gualainn Sam agus lean e gu neònach chun an taobh gus an ruigeadh i ìosal gu leòr e.
  
  "Dè dhèanadh tu?" - dh 'iarr i gu h-obann fo rumble muffled a' chàir. "Dè dhèanadh tu nam b" urrainn dhut aodann duine sam bith a chaitheamh?"
  
  "Cha do smaoinich mi eadhon mu dheidhinn," dh"aidich e. "Tha mi creidsinn gu bheil e an urra."
  
  "A bheil thu ga chaitheamh?"
  
  "Tha e an urra ri dè cho fada "s as urrainn dhomh aghaidh an duine seo a chumail," thuirt Sam.
  
  "Dìreach airson aon latha, ach cha leig thu leas am marbhadh no bàsachadh aig deireadh na seachdain. Chan fhaigh thu ach an aghaidh airson latha, agus às deidh ceithir uairean fichead thig e dheth agus tha do chuid fhèin agad a-rithist," thuirt i gu sàmhach.
  
  "Tha mi creidsinn gum bu chòir dhomh a ràdh gun gabhadh mi orm cruth neach cudromach air choreigin agus gun dèanainn math," thòisich Sam, a" faighneachd dè cho onarach "s a bu chòir dha a bhith. "Bu chòir dhomh a bhith Purdue, tha mi creidsinn."
  
  "Carson an ifrinn a tha thu airson a bhith nad Purdue?" Dh'fhaighnich Nina, suidhe sìos, Oh, math. A-nis tha thu air a dhèanamh, smaoinich Sam. Smaoinich e air na fìor adhbharan airson gun do thagh e Purdue, ach bha iad uile nan adhbharan nach robh e airson innse dha Nina.
  
  "Sam! Carson a tha Purdue? " dh" fhaighnich i.
  
  "Tha a h-uile càil aige," fhreagair e an toiseach, ach dh" fhan i sàmhach agus thug i aire, agus mar sin shoilleirich Sam. "Is urrainn dha Purdue rud sam bith a dhèanamh. Tha e ro chliùiteach gu bhi 'na naomh caoimhneil, ach tha e ro àrd-mhiannach gu bhi 'na dhuine. Tha e tapaidh gu leòr airson innealan agus innealan mìorbhaileach a chruthachadh a dh'fhaodas saidheans agus teicneòlas meidigeach atharrachadh, ach tha e ro iriosal airson an patent agus mar sin prothaid a dhèanamh. A 'cleachdadh a chuid fiosrachaidh, a chliù, a cheanglaichean agus a chuid airgid, faodaidh e rud sam bith a choileanadh. Chleachdainn aodann airson mi fhìn a ghluasad a dh" ionnsaigh amasan nas àirde a dh" fhaodadh m" inntinn nas sìmplidh, ionmhas gann, agus beag-chuid a choileanadh."
  
  Bha dùil aige ri ath-sgrùdadh cruaidh air na prìomhachasan toinnte aige agus na h-amasan ceàrr aige, ach an àite sin lean Nina a-steach agus phòg i e gu domhainn. Bha cridhe Sam air chrith leis a" ghluasad neo-fhaicsinneach, ach gu litireil chaidh e fiadhaich leis na faclan aice.
  
  "Saor d" aghaidh, Sam. Tha an aon rud agad a tha Perdue ag iarraidh, an aon rud airson nach toir a shòlas, airgead agus buaidh dad dha."
  
  
  Caibideil 32 - Moladh Faileas
  
  
  Cha robh dragh air Peter Marduk mu na tachartasan a bha a 'tachairt timcheall air. Bha e cleachdte ri daoine a bha ag obair mar maniacs, a" reubadh mun cuairt mar locomotaibhean briste nuair a chuir rudeigin a bha taobh a-muigh an smachd an cuimhne cho beag de chumhachd a bha aca. Le a làmhan na phòcaidean còta agus sealladh faiceallach fon fedora aige, choisich e tro na srainnsearan clisgeadh aig a" phort-adhair. Bha mòran dhiubh a' dèanamh air na dachaighean aca gun fhios nach biodh a h-uile seirbheis agus còmhdhail air feadh na dùthcha. Mhair e trì cogaidhean. Aig a 'cheann thall, bha a h-uile dad daonnan a' dol dìreach agus a 'sruthadh gu pàirt eile den t-saoghal. Bha fios aige nach biodh an cogadh gu crìch. Cha toireadh seo ach gluasad gu àite eile. Na bheachd-san, b" e mealladh a bh" anns an t-saoghal leis an fheadhainn a bha sgìth de bhith a" sabaid airson na bh" aca no a" cumail farpaisean airson argamaidean a bhuannachadh. B" e dìreach uirsgeul a bh" ann an Harmony, a chaidh a chruthachadh le geàrdan agus luchd-leantainn cràbhach a bha an dòchas le bhith a" togail creideamh gun toireadh iad an tiotal gaisgich.
  
  "Tha dàil air an turas-adhair agad, Mgr Marduk," thuirt an clàrc clàraidh ris. "Tha sinn an dùil gum bi dàil air tursan-adhair air sgàth an t-suidheachaidh as ùire. Cha bhi tursan-adhair rim faighinn ach madainn a-màireach"
  
  "Chan eil duilgheadas ann. Is urrainn dhomh feitheamh, "thuirt e, a" seachnadh an sgrùdadh aice air na feartan aghaidh neònach aige, no an àite dìth. Cho-dhùin Peter Marduk, aig an aon àm, fois a ghabhail anns an t-seòmar taigh-òsta aige. Bha e ro aosda agus a chorp ro thòmach airson suidhe airson ùine fhada. Bhiodh seo gu leòr airson an itealan air ais dhachaigh. Chaidh e a-steach don Taigh-òsta Cologne Bonn agus dh'òrdaich e dìnnear tro sheirbheis rùm. Bha an dùil ri oidhche airidh air cadal gun a bhith draghail mu dheidhinn masg no a bhith a" lùbadh suas air an làr ìseal a" feitheamh ri mèirleach murt na atharrachadh tlachdmhor air seallaidhean dha na seann chnàmhan sgìth aige.
  
  Mar a dhùin an doras dealanach air a chùlaibh, chunnaic sùilean cumhachdach Marduk sgàil-dhealbh na shuidhe ann an cathair. Cha robh feum aige air mòran soluis, ach gu mall chuir a làmh dheas a h-aodann claigeann fo a chòta. Cha robh e doirbh a thomhas gun robh an neach-ionnsaigh air tighinn airson a" chulaidh.
  
  "Feumaidh tu mo mharbhadh an toiseach," thuirt Marduk gu socair, agus bha e a" ciallachadh a h-uile facal.
  
  "Tha am miann seo taobh a-staigh mo ruigsinneachd, Mgr Marduk. Tha mi dualtach am miann seo a bhuileachadh sa bhad mura h-eil thu ag aontachadh ris na h-iarrtasan agam," thuirt am figear.
  
  "Air sgàth Dhè, leig dhomh na h-iarrtasan agad a chluinntinn gus am faigh mi beagan cadal. Chan eil fois sam bith air a bhith agam bho ghoid gnè meallta eile de dhaoine i bhon dachaigh agam, "ghearain Marduk.
  
  "Suidh sìos mas e do thoil e. An còrr. Is urrainn dhomh falbh an seo gun tachartas agus leigeil leat cadal, no is urrainn dhomh d" eallach a lasadh gu bràth agus falbh an seo fhathast leis na bha mi airson a thighinn," thuirt an neach-ionnsaigh.
  
  "O, tha thu a" smaoineachadh sin?" Rinn am bodach gàire.
  
  "Tha mi a" dearbhadh seo, "thuirt am fear eile ris gu soilleir.
  
  "Mo charaid, tha thu eòlach air a h-uile duine eile a thig airson Mask Babel. Agus chan eil sin idir. Tha thu cho dall le d" sannt, do mhiannan, do dhìoghaltas... ge bith dè eile a tha thu ag iarraidh a" cleachdadh aodann cuideigin eile. Dall! Sibh uile!" Rinn e osna, a" cromadh sìos gu comhfhurtail air an leabaidh anns an dorchadas.
  
  "Mar sin is ann air sgàth sin a tha am masg a" dalladh an tè Masked?" - lean ceist an coigreach.
  
  "Tha, tha mi a" creidsinn gun do chuir an neach-cruthachaidh aige seòrsa de theachdaireachd metaphorical ann, "fhreagair Marduk, a" breabadh a bhrògan.
  
  "Dè mu dheidhinn a" chuthach?" - dh'fhaighnich an aoigh gun chuireadh a-rithist.
  
  "A mhic, faodaidh tu na h-uimhir de dh" fhiosrachadh iarraidh mun sgead seo agus a tha thu ag iarraidh mus cuir thu às dhomh agus gun toir thu leat e, ach chan fhaigh thu àite sam bith leis. Marbhaidh e thu no ge bith cò a bhios tu a" feuchainn ri bhith ga chaitheamh, ach chan urrainnear mar a thachair don Masker atharrachadh, "thuirt Marduk.
  
  "Is e sin, chan ann às aonais craiceann," mhìnich an neach-ionnsaigh.
  
  "Chan ann às aonais craiceann," dh" aontaich Marduk ann am faclan slaodach a "dol gu bàs. "Tha e ceart. Agus ma gheibh mi bàs, cha bhi fios agad gu bràth càite am faigh thu an Craiceann. A bharrachd air an sin, chan eil e ag obair leis fhèin, mar sin thoir seachad e, a mhic. Gabh do shlighe agus fàg am masg gu gealtairean agus charlatans. "
  
  "An reiceadh tu seo?"
  
  Cha b" urrainn dha Marduk a chreidsinn na bha e a" cluinntinn. Bhris e a-steach do pheal gàire tlachdmhor a lìon an rùm mar ghlaodh dòrainneach neach-fulang cràdh. Cha do ghluais an sgàil-dhealbh, cha do rinn e gnìomh sam bith cuideachd agus cha do dh'aidich e call. Bha e dìreach a" feitheamh.
  
  Shuidh na seann Iorac sìos agus thionndaidh iad air na lampaichean ri taobh na leapa. Anns a" chathair shuidh fear àrd caol le falt geal agus sùilean gorma aotrom. Chùm e Magnum .44 gu daingeann na làimh chlì, biorach dìreach air cridhe an t-seann duine.
  
  "Tha fios againn uile a-nis gu bheil cleachdadh craiceann bho aodann neach-tabhartais ag atharrachadh aghaidh an neach-masg," thuirt Perdue. "Ach tha fios agam..." Lean e air adhart ri bhith a" bruidhinn ann an tòna nas buige, nas eagallach, "gur e an fhìor dhuais an leth eile den bhuinn. Is urrainn dhomh do losgadh sa chridhe agus do masg a thoirt leat, ach is e an craiceann as motha a tha a dhìth orm. "
  
  A" gabhail iongnadh, choimhead Peter Marduk air an aon fhear a bha a-riamh air dìomhaireachd Masg Babel fhoillseachadh. Air a reothadh na àite, choimhead e air an Roinn Eòrpa leis a" phistol mhòr, na shuidhe ann am foighidinn shàmhach.
  
  "Dè a' phrìs a th' ann?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Chan urrainn dhut masg a cheannach, agus gu cinnteach chan urrainn dhut mo chraiceann a cheannach!" Ghlaodh Marduk ann an uamhas.
  
  "Na ceannaich. "Airson màl," fhreagair Perdue e, a" cur an aghaidh a" bhodaich gu ceart.
  
  "A bheil thu a-mach às do inntinn?" Rinn Marduk gàire. B" e ceist onarach a bh" ann do dhuine nach b" urrainn dha fìor adhbhar a thuigsinn.
  
  "Airson a bhith a" cleachdadh do masg airson seachdain agus an uairsin a "toirt air falbh a" chraiceann bho d "aghaidh gus a thoirt air falbh taobh a-staigh a" chiad latha, pàighidh mi airson graft craiceann iomlan agus ath-thogail aghaidh, "thairg Perdue.
  
  Bha Marduk fo imcheist. Bha mi gun cainnt. Bha e airson a bhith a" gàireachdainn le neo-làthaireachd na seantans agus magadh air prionnsapalan gràineil an duine, ach mar as motha a thionndaidh e a" bhinn thairis na inntinn, is ann as motha a thug e brìgh dha.
  
  "Carson seachdain?" dh'fhaighnich e.
  
  "Tha mi airson na feartan saidheansail aige a sgrùdadh," fhreagair Perdue.
  
  "Dh" fheuch na Nadsaidhean ri seo a dhèanamh cuideachd. Dh"fhàillig iad gu truagh!" - rinn am bodach magadh.
  
  Chrath Perdue a cheann. "Is e fìor fheòrachas a th" anns an adhbhar agam. Mar neach-cruinneachaidh cuimhneachain agus sgoilear, tha mi dìreach airson faighinn a-mach ... ciamar. Is toil leam m" aghaidh mar a tha e agus tha miann neònach agam gun a bhith a" bàsachadh le trom-inntinn."
  
  "Dè mu dheidhinn a" chiad latha?" - dh'fhaighnich am bodach, barrachd iongnadh.
  
  "A-màireach feumaidh caraid fìor ghràdhach sealladh cudromach a ghabhail. Tha brìgh eachdraidheil aig a bheil i deònach seo a chuir an cunnart ann a bhith a" stèidheachadh sìth sealach eadar dà nàmhaid fad-ùine, "mhìnich Perdue, a" lughdachadh baraille a ghunna.
  
  "Dr. Nina Gould," thuig Marduk, a "bruidhinn a h-ainm le urram socair.
  
  Lean Perdue, toilichte gu robh fios aig Marduk, ag ràdh: "Ma tha fios aig an t-saoghal gu bheil an t-Oll. Chaidh Sloane a mharbhadh dha-rìribh, cha chreid iad gu bràth an fhìrinn: gun deach a marbhadh air òrdughan àrd-oifigear Gearmailteach gus Meso-Arabia a dhealbhadh. Tha fios agad air. fanaidh iad dall air an fhirinn. Chan fhaic iad ach na tha na masgaichean aca a" ceadachadh - ìomhaighean beaga bìodach den dealbh mhòr. Mgr Marduk, tha mi dha-rìribh a" moladh mo mholadh. "
  
  Às deidh beagan smaoineachaidh, rinn am bodach osna. "Ach tha mi a" falbh leat."
  
  "Cha bhithinn ag iarraidh dòigh sam bith eile," rinn Perdue gàire. "Seo".
  
  Thilg e aonta sgrìobhte air a" bhòrd, ag innse na teirmean agus an clàr-ama airson an "nì" nach deach ainmeachadh a-riamh gus dèanamh cinnteach nach fhaigheadh duine a-mach mun masg san dòigh seo.
  
  "Cùmhnant?" Dh'èigh Marduk. "Gu dona, a mhic?"
  
  "Is dòcha nach e marbhadh a th" annam, ach is e neach-gnìomhachais a th "annam," rinn Perdue gàire. "Soidhnigeadh an aonta seo againne gus am faigh sinn beagan fois damn. Co-dhiù airson a-nis.
  
  
  Caibideil 33 - Coinneamh Iùdah
  
  
  Shuidh Sam agus Nina ann an seòmar làn dìon, dìreach uair a thìde ron choinneamh aca leis an t-Sultan. Bha coltas gu math tinn oirre, ach stad Sam bho bhith feòrachail. Ach, a rèir luchd-obrach ann am Mannheim, cha b" e foillseachadh rèididheachd Nina a b" adhbhar don t-suidheachadh marbhtach aice. Bha a h-anail a" magadh fhad "s a bha i a" feuchainn ri anail a ghabhail, agus dh" fhan a sùilean rud beag bleogach, ach bha a craiceann slàn slàn mun àm seo. Cha b 'e dotair a bh' ann an Sam , ach chitheadh e gu robh rudeigin ceàrr, an dà chuid ann an slàinte Nina agus na leantainneachd.
  
  "Is dòcha nach urrainn dhut mo anail a làimhseachadh ri do thaobh, hey?" chluich e.
  
  "Carson a tha thu a 'faighneachd?" rinn i gàire agus i ag atharrachadh an t-seud-muineil aice gus a bhith co-ionnan ris na dealbhan de Sloan a thug Lisa Gordon seachad. Nam measg bha sampall grotesque nach robh Gòrdan airson faighinn a-mach mu dheidhinn, eadhon nuair a chaidh òrdachadh do stiùiriche tiodhlacaidh Sloane a thoirt a-mach tro òrdugh cùirte amharasach bho Scorpio Majorus Holdings.
  
  "Cha bhith thu a" smocadh tuilleadh, agus mar sin feumaidh m "anail tombaca a bhith gad ghiùlan às mo chiall," dh" fhaighnich e.
  
  "Chan eil," fhreagair i, "dìreach faclan annasach a thig a-mach le leithid de anail."
  
  "An t-Ollamh Sloane?" guth boireann a bha gu math teann ga ghairm o thaobh eile an dorais. Chrath Sam Nina gu goirt, a" dìochuimhneachadh cho cugallach "s a bha i. Chùm e a-mach a làmhan le leisgeul. "Tha mi cho duilich!"
  
  "Tha?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Bu chòir do entourage a bhith an seo ann an nas lugha na uair a thìde," thuirt am boireannach.
  
  "O, tapadh leat," fhreagair Nina. Rinn i gàire ri Sam. "Mo shocair. Feumaidh iad sin a bhith nan riochdairean aig Sloan."
  
  "Tha".
  
  "Cuideachd, tha dithis fhear-uasal an seo a tha ag ràdh gu bheil iad nam pàirt den tèarainteachd phearsanta agad còmhla ri Mgr Cleve," thuirt am boireannach. "A bheil dùil agad ri Mgr Marduk agus Mgr Kilt?"
  
  Rinn Sam gàire, ach chùm e air fhèin, a 'còmhdach a bheul le a làimh: "Fil, Nina. Feumaidh gur e Purdue a th" ann, airson adhbharan a dhiùltas mi a roinn. "
  
  "Tha mi a" crathadh leis a "bheachd," fhreagair i agus thionndaidh i chun bhoireannach: "Tha sin ceart, Yasmin. Bha mi an dùil riutha. Leis an fhìrinn innse..."
  
  Chaidh an dithis a-steach don t-seòmar, a" putadh na geàrdan Arabach gu aon taobh airson faighinn a-steach.
  
  "...bha iad fadalach!"
  
  Dhùin an doras air an cùlaibh. Cha robh foirmealachd sam bith ann, leis nach robh Nina air dìochuimhneachadh a" bhuille a fhuair i ann an ospadal Heidelberg, agus cha robh Sam air dìochuimhneachadh gu robh Marduk air an earbsa a bhrath. Thog Perdue e agus gheàrr e dheth sa bhad e.
  
  "Thig, a chlann. Is urrainn dhuinn buidheann a chruthachadh às deidh dhuinn eachdraidh atharrachadh agus faighinn air adhart gus grèim a sheachnadh, ceart gu leòr?"
  
  Dh"aontaich iad gu deònach. Tharraing Nina a sùilean bho Perdue, gun a bhith a" toirt cothrom dha a h-uile càil a chàradh.
  
  "Càit a bheil Mairead, a Pheadair?" Dh'fhaighnich Sam dha Marduk. Ghluais am bodach gu mì-chofhurtail. Cha b' urrainn e e fhèin a thoirt a dh'innse na fìrinn, ged a bha iad airidh air fuath a thoirt dha air a shon.
  
  "Bha sinn," ars esan, "air ar sgaradh. Cha b" urrainn dhomh an leifteanant a lorg nas motha, agus mar sin chuir mi romhpa am misean gu lèir a thrèigsinn. Bha mi ceàrr dìreach falbh, ach feumaidh tu tuigsinn. Tha mi cho sgìth de bhith a" dìon a" masg damn seo, a" ruith às deidh an fheadhainn a bheir e. Cha robh còir aig duine fios a bhith aca mu dheidhinn, ach thàinig neach-rannsachaidh Nadsaidheach a bha a" sgrùdadh an Talmud Babylonian tarsainn air seann theacsaichean à Mesopotamia, agus thàinig am Masg gu bhith aithnichte. " Thug Marduk a-mach am masg aige agus chùm e ris an t-solas eatorra. "Tha mi a" guidhe gum b "urrainn dhomh faighinn cuidhteas i uair is uair."
  
  Nochd faireachdainn dòigheil air aodann Nina, a" cur ris a coltas sgìth mar-thà. Bha e furasda innseadh nach robh i fada air a h-aisead, ach dh' fheuch iad ris an iomaguin a chumail riu fein.
  
  "Dh" ainmich mi i aig an taigh-òsta. Cha tàinig i air ais no thoir sùil a-mach, "thuirt Sam. "Ma thachras dad dhi, Marduk, tha mi a" mionnachadh do Chrìosd, tha mi gu pearsanta... "
  
  "Feumaidh sinn seo a dhèanamh. A-nis!" Thug Nina a-mach às an urram aca le aithris chruaidh: "Mus caill mi mo shàrachadh."
  
  "Feumaidh i i fhèin cruth-atharrachadh air beulaibh an Dotair Gòrdan agus an còrr de na h-ollamhan. Tha muinntir Sloan a" tighinn, mar sin ciamar a nì sinn seo? " Dh'fhaighnich Sam dhan bhodach. Mar fhreagairt, thug Marduk dìreach am masg dha Nina. Cha b' urrainn dhi feitheamh gus beantainn ris, 's thug i bhuaithe e. Cha robh cuimhne aice ach gum feumadh i seo a dhèanamh gus cùmhnant na sìthe a shàbhaladh. Bha i a" bàsachadh co-dhiù, agus mar sin mura biodh an toirt air falbh ag obair, bhiodh an ceann-latha ainmichte aice dìreach a" gluasad suas beagan mhìosan.
  
  A 'coimhead air taobh a-staigh na masg, chaidh Nina tro na deòir a chuir a sùilean air falbh.
  
  "Tha an t-eagal orm," thuirt i.
  
  "Tha fios againn, a ghràidh," thuirt Sam gu socair, "ach cha leig sinn leat bàsachadh mar seo."...mar seo...
  
  Bha Nina air faighinn a-mach mar-thà nach robh fios aca mun aillse, ach bha an roghainn fhaclan aig Sam gun fhiosta. Le faireachdainn socair, diongmhalta air a h-aodann, thog Nina an soitheach anns an robh dealbhan Sloan agus chleachd i tweezers gus an stuth grotesque a thoirt air falbh bhon taobh a-staigh. Leigidh iad uile leis a" ghnìomh mus do chuir iad a-mach an gnìomh tàmailteach fhad "s a bha iad a" coimhead nuair a thuit pìos de stuth craiceann bho chorp Martha Sloan am broinn na masg.
  
  Le ùidh anns an fhìor cheann, bhrùth Sam agus Perdue iad fhèin an-aghaidh a chèile gus faicinn dè thachradh. Bha Marduk dìreach a 'coimhead air a' ghleoc air a 'bhalla. Taobh a-staigh an masg, chaidh an sampall clò às a chèile sa bhad, agus thairis air an uachdar dath cnàimh àbhaisteach aige, ghabh am masg air dath dorcha dearg a bha coltach ri bhith a" tighinn beò. Bha sgoltagan beaga a 'ruith thairis air an uachdar.
  
  "Na caith ùine, air neo thig e gu crìch," thug Marduk rabhadh.
  
  Ghlac anail Nina. "Oidhche Shamhna Shona dhuit," thuirt i agus dh"fhalaich i a h-aodann air cùl a masg le gruaim dòrainneach.
  
  Bha Perdue agus Sam a" feitheamh gu dùrachdach gus am faiceadh iad an suathadh ifrinn de fhèithean an aodainn, an t-uabhas a" dol a-mach air fàireagan agus an craiceann a" pasgadh, ach bha iad diombach nan dùil. Ghluais Nina beagan nuair a leig a làmhan am masg a-mach, ga fhàgail air a h-aodann. Cha do thachair mòran idir ach a freagairt.
  
  "O mo Dhia, tha seo eagallach! Tha seo gam dhraibheadh craicte!" ghabh i clisgeadh, ach thàinig Marduk agus shuidh e ri thaobh airson taic tòcail.
  
  "Gabh fois. Is e na tha thu a" faireachdainn mar mheasgachadh de cheallan, Nina. Tha mi a" creidsinn gun loisg e beagan bho bhith a" brosnachadh nan crìochnachaidhean neoni, ach feumaidh tu leigeil leis cumadh a thoirt air," thuirt e.
  
  Mar a bha Sam agus Perdue a" coimhead, bha am masg tana dìreach air a chumadh a ghluasad gus a bhith a" freagairt ri aodann Nina gus an deach i fodha gu gràsmhor fo a craiceann. Is gann gun do dh"atharraich na feartan aig Nina gu Martha gus an tàinig am boireannach air am beulaibh gu bhith na fhìor leth-bhreac den fhear san dealbh.
  
  "Chan eil dòigh sam bith ann," ghabh Sam iongnadh, ag amharc. Bha inntinn Perdue a" faighinn thairis air structar moileciuil a" chruth-atharrachaidh gu lèir aig ìre cheimigeach agus bith-eòlasach.
  
  "Tha e nas fheàrr na ficsean saidheans," thuirt Perdue, a "lùbadh sìos gus sùil nas mionaidiche a thoirt air aodann Nina. "Tha e inntinneach."
  
  "An dà chuid mì-mhodhail agus eagallach. Na dì-chuimhnich sin," thuirt Nina gu faiceallach, mì-chinnteach mu a comas bruidhinn, a 'cur air aodann a' bhoireannaich eile.
  
  "Is e Oidhche Shamhna a th" ann às deidh a h-uile càil, a ghràidh," rinn Sam gàire. "Smaoinich gu bheil thu dha-rìribh, fìor mhath ann an aodach Martha Sloan." Chrath Perdue le smirk beag, ach bha e air a dhol an sàs gu mòr anns a" mhìorbhail shaidheansail a bha e a" faicinn airson dad eile a dhèanamh.
  
  "Càit a bheil an craiceann?" - dh'fhaighnich i le bilean Martha. "Feuch an innis thu dhomh gu bheil e agad an seo."
  
  Bu chòir dha Perdue a bhith air freagairt a thoirt dhi, co-dhiù a chunnaic iad sàmhchair rèidio poblach no nach robh.
  
  "Tha craiceann agam, a Nina. Na gabh dragh mu dheidhinn. Aon uair "s gu bheil an cùmhnant air a shoidhnigeadh..." stad e, a" leigeil leatha na beàrnan a lìonadh.
  
  Goirid às deidh an t-ollamh seo. Tha fir Sloane air ruighinn. Bha an Dotair Lisa Gòrdan air an oir, ach dh'fhalaich i gu math e fo a giùlan proifeasanta. Dh'innis i do theaghlach dlùth Sloan gu robh i tinn agus roinn i an aon naidheachd leis an luchd-obrach aice. Air sgàth suidheachadh a 'toirt buaidh air a sgamhanan agus amhach, chan urrainn dhi a h-òraid a thoirt seachad, ach bidh i fhathast an làthair gus an aonta le Mesoarabia a ròn.
  
  A" stiùireadh buidheann bheag de riochdairean naidheachd, luchd-lagha agus geàrdan-bodhaig, chaidh i gu dìreach chun na h-earrainn a tha air a chomharrachadh "Dignitaries on Private Visit" le snaidhm na stamag. Cha robh ach beagan mhionaidean air fhàgail mus do thòisich an co-labhairt eachdraidheil, agus bha aice ri dèanamh cinnteach gun deach a h-uile càil mar a bha dùil. A" dol a-steach don t-seòmar far an robh Nina a" feitheamh còmhla ri a companaich, ghlèidh Lisa a faireachdainn spòrsail.
  
  "O Martha, tha mi cho iomagaineach!" - ghlaodh i nuair a chunnaic i boireannach a bha gu math coltach ri Sloane. Rinn Nina dìreach gàire. Mar a dh'iarr Lisa, cha robh cead aice bruidhinn; bha aice ri fuireach suas ris a" charade air beulaibh muinntir Sloane.
  
  "Fàg sinn nar n-aonar airson mionaid, ceart gu leòr?" Thuirt Lisa ris an sgioba aice. Cho luath "s a dhùin iad an doras, dh" atharraich a faireachdainn gu lèir. Thuit a giallan an sealladh aodann na mnà a dh" fhaodadh i a bhith air mionnachadh gu robh a caraid agus a co-obraiche. "Dam, a Mhgr Perdue, chan eil thu a" magadh!"
  
  Rinn Perdue gàire gu cridheil. "Tha e an-còmhnaidh na thoileachas d" fhaicinn, an Dr Gòrdan."
  
  Choisich Lisa Nina tro na rudan bunaiteach a bha a dhìth, mar a ghabhas i ri sanasan, agus mar sin air adhart. An uairsin thàinig am pàirt a chuir dragh mòr air Lisa.
  
  "Dr. Gould, tha mi a 'gabhail ris gu bheil thu air a bhith a' cleachdadh a h-ainm sgrìobhte?" Dh'fhaighnich Lisa gu math sàmhach.
  
  "Tha agamsa. Tha mi a" smaoineachadh gun do stiùir mi e, ach air sgàth an tinneis tha mo làmhan beagan nas seasmhaiche na an àbhaist, "fhreagair Nina.
  
  "Tha seo mìorbhaileach. Rinn sinn cinnteach gu robh fios aig a h-uile duine gu robh Martha gu math tinn agus gun robh beagan crith oirre rè làimhseachadh, "fhreagair Lisa. "Chuidicheadh seo le bhith a" mìneachadh claonadh sam bith san ainm-sgrìobhte gus am b" urrainn dhuinn, le cuideachadh bho Dhia, seo a thoirt air falbh gun tachartas."
  
  Bha riochdairean bho oifisean naidheachd nam prìomh chraoladairean gu lèir an làthair anns an t-seòmar meadhanan ann an Susan, gu sònraichte leis gu robh a h-uile siostam saideal agus stèisean air ath-nuadhachadh gu mìorbhuileach aig 2: 15m an latha sin.
  
  Nuair a bha an t-Oll. Dh'fhàg Sloane an trannsa gus a dhol a-steach don t-seòmar coinneimh leis an t-Sultan, thionndaidh na camarathan thuice aig an aon àm. Chruthaich na frasan de chamarathan àrd-mhìneachaidh le fòcas fada frasan de sholas soilleir air aghaidhean agus aodach nan stiùirichean a chaidh an dìon. Tense, sheas an triùir fhireannach a bha an urra ri mathas Nina a" coimhead a h-uile càil a thachair air an monitor anns an t-seòmar glacaidh.
  
  "Bidh i gu math," thuirt Sam. "Chleachd i eadhon stràc Sloane gun fhios nach biodh aice ri ceistean sam bith a fhreagairt." Thug e sùil air Marduk. "Agus cho luath "s a bhios seo seachad, thèid thu fhèin agus mise a shireadh Mairead Crosby. Chan eil dragh agam dè a th" agad ri dhèanamh no càite am feum thu a dhol."
  
  "Coimhead an tòn agad, a mhic," fhreagair Marduk. "Cuimhnich às aonais mise, cha bhith e comasach dha Nina a h-ìomhaigh a h-ìomhaigh a thoirt air ais no a beatha a shàbhaladh airson ùine mhòr."
  
  Thug Perdue air Sam an gairm airson càirdeas a dhèanamh a-rithist. Ghlaodh fòn Sam, a' cur dragh air àile an t-seòmair.
  
  "Is e seo Mairead," thuirt Sam, a" deàrrsadh aig Marduk.
  
  "Faic? Tha i ceart gu leòr," fhreagair Marduk le suirghe.
  
  Nuair a fhreagair Sam, cha b" e guth Mairead a bha air an loidhne.
  
  "Sam Cleave, tha mi creidsinn?" Rinn Schmidt sgadan, a 'leigeil sìos a ghuth. Chuir Sam a" ghairm air an neach-labhairt sa bhad gus an cluinneadh càch.
  
  "Seadh, càit a bheil Mairead?" Dh'fhaighnich Sam, gun a bhith a 'caitheamh ùine air nàdar follaiseach a' ghairm.
  
  "Chan e sin do dhragh an-dràsta. Tha dragh ort càite am bi i mura cùm thu ris," thuirt Schmidt. "Innis don ghalla impostor sin leis an t-Sultan an obair aice a leigeil seachad, air neo a-màireach faodaidh tu galla impostor eile a shluasaid."
  
  Bha iongnadh air Marduk. Cha do smaoinich e a-riamh gun toireadh na gnìomhan aige gu bàs boireannach brèagha, ach a-nis tha e air a thighinn gu buil. Chòmhdaich a làmh an leth ìosal de a h-aodann agus e ag èisteachd ri Mairead a" sgreuchail air a" chùl.
  
  "A bheil thu a" coimhead bho astar sàbhailte? " Bhrosnaich Sam Schmidt. "Oir ma gheibh thu àite sam bith taobh a-staigh mo ruigsinneachd, cha toir mi toileachas dhut peileag a chuir tro do chlaigeann tiugh Nadsaidheach."
  
  Rinn Schmidt gàire le dealas àrdanach. "Dè tha thu a" dol a dhèanamh, a bhalaich pàipeir? Sgrìobh artaigil a" cur an cèill do mhì-thoileachas, a" càineadh an Luftwaffe."
  
  "Dùin," fhreagair Sam. Choinnich a shùilean dorcha ri Perdue. Gun fhacal, thuig am billeanair. A" cumail a" chlàir na làimh, chaidh e a-steach don chòd tèarainteachd gu sàmhach agus lean e air a" sgrùdadh siostam suidheachaidh cruinne fòn Mairead fhad "s a bha Sam a" sabaid ris a" chomanndair. "Nì mi na nì mi as fheàrr. nochdaidh mi thu. A bharrachd air duine sam bith eile, thèid do thoirt air falbh le masg an fheadhainn a tha bochd, acrach airson cumhachd a bhith agad. Cha bhith thu gu bràth nad Meyer, buddy. Tha an Leifteanant Seanalair na cheannard air an Luftwaffe, agus nì a chliù cinnteach gum bi beachd àrd aig an t-saoghal air feachdan armaichte na Gearmailt, agus chan ann air cuid de neo-chomas a tha den bheachd gun urrainn dha an saoghal a làimhseachadh."
  
  Rinn Perdue gàire. Bha fios aig Sam gu robh e air ceannard gun chridhe a lorg.
  
  "Tha Sloane a" soidhnigeadh a "chùmhnant seo mar a bhios sinn a" bruidhinn, agus mar sin tha na h-oidhirpean agad gun fheum. Fiù "s nan marbhadh tu a h-uile duine a th" agad, cha atharraicheadh e an t-òrdugh a thàinig gu buil mus tog thu eadhon an gunna, "thuirt Sam pestered Schmidt, ag ùrnaigh gu dìomhair ri Dia nach pàigh Mairead airson a h-fhulangas.
  
  
  Caibideil 34 - Mothachadh Cunnartach Mairead
  
  
  Bha Mairead a" coimhead le uabhas agus a caraid Sam Cleave a" cur fearg air an neach-glacaidh aice. Bha i ceangailte ri cathair agus fhathast dizzy bho na drogaichean a chleachd e airson a smachdachadh. Cha robh fios aig Mairead càit an robh i, ach bhon bheag de Ghearmailteach a thuig i, cha b' i an aon nàmhaid a bha air a chumail an seo. Ri a taobh bha dòrlach de dh" innealan teicneòlach a bha Schmidt air a thoirt a-mach às na nàimhdean eile aige. Fhad "s a bha an ceannard coirbte a" crathadh mun cuairt agus ag argamaid, ghabh Mairead ri a cleasan leanaibh.
  
  Nuair a bha i na caileag bheag ann an Glaschu, bhiodh i a" cur eagal air clann eile le bhith a" gluasad corragan is guailnean airson an cur-seachad. Bhon uairsin, gu dearbh, bha i air beagan fhulang le airtritis anns na prìomh joints aice, ach bha i gu math cinnteach gum faodadh i fhathast na cnaganan aice a chleachdadh. Beagan mhionaidean mus do ghairm e Sam Cleave, chuir Schmidt Himmelfarb a choimhead air a" mhàileid a thug iad leotha. Thug iad bhon bhuncair airbase i, a bha cha mhòr air a sgrios leis an luchd-ionnsaigh. Chan fhaca e sliasaid chlì Mairead bhon làmh-làimhe agus ruigsinneachd airson am fòn cealla a bhuineadh do Werner fhad "s a bha e na phrìosanach aig Büchel Air Base.
  
  A 'crathadh a h-amhaich gus faicinn nas fheàrr, ràinig i a-mach gus am fòn a ghabhail, ach bha e dìreach a-mach à ruigsinneachd. A" feuchainn gun a bhith ag ionndrainn an aon chothrom a bh" aice airson conaltradh, thug Mairead a cathair a h-uile uair a rinn Schmidt gàire. Goirid bha i cho faisg is gun robh a corragan cha mhòr a" suathadh ri plastaig is rubair còmhdach an fhòn.
  
  Bha Schmidt air crìoch a chuir air an ultimatum aige a lìbhrigeadh gu Sam, agus a-nis cha robh aige ach coimhead air na coileanaidhean gnàthach mus do chuir e ainm ris a" chùmhnant. Choimhead e air an uaireadair aige, a rèir choltais gun a bhith a" gabhail cùram mu Mhairead a-nis gun deach a toirt seachad mar leverage.
  
  "Himmelfarb!" - dh'èigh Schmidt. "Thoir leat daoine. Chan eil mòran ùine againn".
  
  Chaidh na sia pìleatan, air an sgeadachadh agus deiseil airson a dhol, a-steach don t-seòmar gu sàmhach. Sheall sgrùdairean Schmidt na h-aon mhapaichean cumadh-tìre "s a bha iad roimhe, ach bhon a dh" fhàg an sgrios Marduk anns a" bhuncair, bha aig Schmidt ri dèiligeadh ris na feumalachdan lom.
  
  "Mistir!" Ghlaodh Himmelfarb agus na pìleatan eile agus iad a" ceumadh eadar Schmidt agus Mairead.
  
  "Cha mhòr nach eil ùine againn na h-ionadan adhair Gearmailteach a tha air an comharrachadh an seo a spreadhadh," thuirt Schmidt. "Tha e coltach gu bheil soidhnigeadh a" chùmhnaint do-sheachanta, ach chì sinn dè cho fada "s a chumas iad ris an aonta aca nuair a bhios an sguadron againn, mar phàirt de Operation Leo 2, aig an aon àm a" sèideadh suas prìomh oifisean Feachd an Adhair ann am Baghdad agus an lùchairt ann an Susa. "
  
  Chrath e Himmelfarb, a tharraing a-mach masgaichean dùblaichte bhon Dàrna Cogadh bho bhroilleach. Aon às deidh aon, thug e masg dha gach fear.
  
  "Mar sin an seo, air an treidhe seo, tha na stuthan glèidhte againn den phìleat Olaf LöVenhagen a dh" fhàillig. Cuir aon sampall gach neach am broinn gach masg, "dh" òrduich e. Coltach ris na h-innealan, rinn na pìleatan leis an aon aodach mar a thuirt e. Thug Schmidt sùil air mar a choilean gach fear a dhleastanasan mus tug e seachad an ath òrdugh. "Cuimhnich a-nis gu bheil do cho-phìleatan bho Bü Tha chel mu thràth air tòiseachadh air a mhisean ann an Iorac, agus mar sin tha a" chiad ìre de Operation Leo 2 deiseil. Is e do dhleastanas an dàrna ìre a chrìochnachadh."
  
  Chaidh e tro na scrionaichean, a "toirt suas a" chraoladh beò mu bhith a "soidhnigeadh an aonta ann an Susan. "Mar sin, a mhic na Gearmailt, cuir ort na masgaichean agad agus feitheamh ri m" òrdugh. Cho luath "s a thachras seo beò air an sgrion agam an seo, bidh fios agam gu bheil na balaich againn air ar targaidean a bhomadh ann an Susa agus Baghdad. An uairsin bheir mi dhut an òrdugh agus cuir an gnìomh ìre 2 - sgrios ionadan adhair Büchel, Norvenich agus Schleswig. Tha fios agad uile air na h-amasan a tha thu an dùil."
  
  "Tha, sir!" - fhreagair iad le chèile.
  
  "Seadh math. An ath thuras a chuir mi romham lecher fèin-fhìreanta mar Sloane a mharbhadh, feumaidh mi a dhèanamh mi-fhìn. Tha na snaidhpichean ris an canar an-diugh na adhbhar nàire," ghearain Schmidt agus e a "coimhead air na pìleatan a" fàgail an t-seòmair. Bha iad a" dèanamh air hangar gluasadach far an robh iad a" falach itealain dì-choimiseanaidh bho na diofar ionadan-adhair air an robh Schmidt os cionn.
  
  
  * * *
  
  
  Taobh a-muigh a" hangar, tha figear a" dol fodha fo mhullaichean dubhar ionad-pàrcaidh a tha taobh a-muigh gàrradh factaraidh mòr, gun fheum air iomall Bherlin. Ghluais e gu sgiobalta bho aon togalach gu togalach eile, a" dol à sealladh anns gach fear gus faicinn an robh duine ann. Bha e air na h-ìrean obrach mu dheireadh aig a" mhuileann stàilinn ìsleachaidh a ruighinn nuair a chunnaic e grunn phìleatan a" dèanamh air aon structar a sheas a-mach an aghaidh stàilinn meirgeach agus seann bhallachan breige dearg-donn. Bha e a" coimhead neònach agus a-mach à àite mar thoradh air gluasad airgid an stuth stàilinn ùr às an deach a dhèanamh.
  
  Chùm Lieutenant Werner an anail agus e a" coimhead leth-dhusan saighdear Lövenhagen a" beachdachadh air a" mhisean a thòisicheadh ann am beagan mhionaidean. Bha fios aige gun robh Schmidt air a thaghadh airson a" mhisean seo, misean fèin-mharbhadh ann an spiorad sguadron an Dàrna Cogaidh aig Leonidas. Nuair a thug iad iomradh air feadhainn eile a bha a" meàrrsadh air Baghdad, stad cridhe Werner. Ruith e far an robh e an dòchas nach cluinneadh duine e agus ghlaodh e, fad na h-ùine a" cumail sùil air na bha timcheall air.
  
  "Hello, Sam?"
  
  
  * * *
  
  
  Anns an oifis, chuir Mairead oirre gun robh i na cadal, a' feuchainn ri faighinn a-mach an robh ainm air a' chùmhnant mu thràth. Dh'fheumadh i a chionn 's gu robh i air ionnsachadh, cho luath 's a chaidh aonta a dhèanamh an àiteigin, gun do thòisich daoine a' bàsachadh. Cha b' e 'a' dèanamh cinn-cinn a' coinneachadh' airson rud sam bith, agus bha fios aice air. Bha Mairead a" faighneachd ciamar a b" urrainn dhi i fhèin a dhìon an aghaidh saighdear proifeasanta agus stiùiriche armachd le a làmh ceangailte air cùl a dhruim - gu litearra.
  
  Bha Schmidt a" suirghe le fearg, an-còmhnaidh a" cnagadh air a bhròg, a" feitheamh gu dùrachdach ris an spreadhadh aige. Thog e an uaireadair aige a-rithist. Aig a chunntas mu dheireadh, deich mionaidean eile. Bha e den bheachd cho sgoinneil "s a bhiodh e nam faiceadh e an lùchairt a" spreadhadh air beulaibh Àrd-Choimiseanair na DA airson Còraichean Daonna agus Sultan Mesoarabia, dìreach mus cuireadh e na deamhain ionadail aige gus bomadh nàmhaid ionadan adhair Luftwaffe a dhèanamh mar dhìoghaltas. Choimhead an sgiobair air na bha a" tachairt, a" tarraing anail gu trom agus a" cur an cèill a chuid tàir leis gach mionaid a bha a" dol seachad.
  
  "Seall air a" ghalla seo!" rinn e gàire nuair a chaidh Sloan a shealltainn a" toirt air ais a h-òraid fhad "s a bha an aon teachdaireachd a" lasadh bho dheas gu clì thairis air sgrion CNN. "Tha mi ag iarraidh mo masg! Cho luath "s a gheibh mi air ais e, thig mi gu bhith leatsa, Meyer!" Bha Mairead a' coimhead airson an 16mh Inspeactair neo ceannard feachd adhair na Gearmailt, ach bha esan às-làthair - co-dhiù chan ann san oifis far an robh i air a cumail.
  
  Mhothaich i sa bhad gluasad anns an trannsa taobh a-muigh an dorais. Leudaich a sùilean gu h-obann nuair a dh'aithnich i am fo-cheannard. Ghluais e airson a dùnadh agus cumail a" cluich possum. Bha rudeigin aig Schmidt ri ràdh mu gach ìomhaigh a chunnaic e air na naidheachdan beò.
  
  "Còrd na h-amannan mu dheireadh agad. Cho luath "s a ghabhas Meyer uallach airson bomaichean Iorac, tilgidh mi air falbh a choltas. An uairsin chì sinn dè as urrainn dhut a dhèanamh leis a" bhruadar inc fhliuch seo agadsa!" rinn e gàire. Fhad 's a bha e ag èigheach, bha e mì-mhodhail ris an leifteanant a bha a' sreothartaich a-staigh gus cumhachd a thoirt dha. Chaidh Werner sìos air a 'bhalla, far an robh sgàil fhathast, ach bha aige ri coiseachd math sia meatairean anns an t-solas flùraiseach geal mus ruigeadh e Schmidt.
  
  Cho-dhùin Mairead cuideachadh a thoirt seachad. Le bhith ga putadh fhèin gu cruaidh chun an taobh, chaidh i gu h-obann a-null agus bhuail i gu cruaidh a gàirdean agus a sliasaid. Leig i a-mach sgread eagallach a thug air Schmidt crith mhòr.
  
  "Iosa! Dè a tha thu a" dèanamh?" dh'èigh e ri Mairead, gus a bhròg a chuir air a broilleach. Ach cha robh e luath gu leòr airson a chorp a sheachnadh a bha ag itealaich thuige agus a 'bualadh a-steach don bhòrd air a chùlaibh. Bhris Werner air a" chaiptean, sa bhad a" bualadh a dhòrn ann an ubhal Schmidt aig Adam. Dh" fheuch an droch cheannard ri bhith cunbhalach, ach cha robh Werner airson cothrom sam bith a ghabhail leis cho duilich sa bha an seann oifigear.
  
  Chrìochnaich buille sgiobalta eile don teampall le cnap an daga an obair, agus thuit an caiptean gu h-obann chun an làr. Mun àm a chuir Werner dì-armachd air a" chomanndair, bha Mairead mu thràth air a casan, a" feuchainn ri cas a" chathair a thoirt air falbh fo a corp is a gàirdean. Ruith e g'a còmhnadh.
  
  "Tapadh le Dia gu bheil thu an seo, Lieutenant!" - Dh'èigh i gu mòr nuair a leig e ma sgaoil i. "Tha Marlene ann an seòmar nam fear, ceangailte ris an radiator. Phump iad i làn de chloroform gus nach bi i comasach air teicheadh còmhla."
  
  "Dìreach?" 'aghaidh lasadh suas. "A bheil i beò agus ceart gu leòr?"
  
  Chrath Mairead.
  
  Choimhead Werner mun cuairt. "Às deidh dhuinn a" mhuc seo a cheangal, feumaidh mi thu a thighinn còmhla rium cho luath "s a ghabhas," thuirt e rithe.
  
  "Gus Marlene fhaighinn?" dh'fhaighnich i.
  
  "Chan e, an hangar a mhilleadh gus nach urrainn dha Schmidt na speachan aige a chuir gu gath tuilleadh," fhreagair e. "Tha iad dìreach a" feitheamh ri òrdughan. Ach às aonais luchd-sabaid faodaidh iad a bhith gu tur gòrach, ceart? "
  
  Rinn Mairead gàire. "Ma gheibh sinn tro seo, an urrainn dhomh do thogail airson an Edinburgh Post?"
  
  "Ma chuidicheas tu mi, gheibh thu agallamh sònraichte mun fhiasco slàn seo," thuirt e ri gàire.
  
  
  Caibideil 35 - Cleas
  
  
  Mar a chuir Nina a làmh fhliuch air an òrdugh, thachair dhi dè a" bheachd a bheireadh na sgrìobhaichean aice air a" phìos pàipear beag seo. Leum a cridhe buille nuair a thug i aon sealladh mu dheireadh air an t-Sultan mus do chuir i ainm ris an ainm-sgrìobhte aice air an loidhne. Ann an diog diog, a 'coinneachadh ri a sùilean dubha, dh'fhairich i a fìor chàirdeas agus a choibhneas dhùrachdach.
  
  "Lean air adhart, a Ollamh," bhrosnaich e i, a" priobadh gu slaodach mar chomharra air misneachd.
  
  Dh'fheumadh Nina a leigeil a-mach gu robh i dìreach ag obair air an ainm-sgrìobhte a-rithist, air neo bhiodh i ro iomagaineach airson a dhèanamh ceart. Mar a bha am peann ballpoint a" sleamhnachadh fo a stiùireadh, bha Nina a" faireachdainn gun do bhuail a cridhe na bu luaithe. Cha robh iad ach a" feitheamh rithe. Chùm an saoghal gu lèir anail, a" feitheamh rithe crìoch a chuir air an ainm-sgrìobhte. Cha bhiodh i gu bràth tuilleadh urraim anns an t-saoghal, ged a bhiodh an t-àm seo air a bhreith bho mhealladh.
  
  An uair a chuir i gu gràsmhor bàrr a peann air an dot mu dheireadh den ainm-sgrìobhte aice, mhol an saoghal. Rinn an fheadhainn a bha an làthair moladh agus dh'èirich iad gu an casan. Aig an aon àm, rinn na milleanan de dhaoine a bha a" coimhead air a" chraoladh beò ùrnaigh nach tachradh dad dona. Choimhead Nina suas air an t-Sultan trì-fichead "s a trì. Chrath e a làmh gu socair, a 'coimhead gu domhainn na sùilean.
  
  "Ge bith cò thu," thuirt e, "taing dhut airson seo a dhèanamh."
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh? "Tha fios agad cò mise," dh" fhaighnich Nina le gàire eireachdail, ged a bha i gu dearbh air a h-eagal a bhith fosgailte. "Is mise an t-Ollamh Sloan."
  
  "Chan e, chan eil thu mar sin. Bha sùilean gorm gu math dorcha aig an Àrd-ollamh Sloan. Ach tha sùilean Arabach brèagha agad, mar an onyx na mo fhàinne rìoghail. Tha e mar gum biodh cuideigin a" glacadh paidhir de shùilean tìgear agus gan cur air d" aghaidh." Chruthaich wrinkles timcheall a shùilean agus cha b" urrainn dha feusag a ghàire fhalach.
  
  "Feuch, do ghràs..." ghuidh i, a" cumail a seasamh airson an luchd-èisteachd.
  
  "Ge bith cò thu," bhruidhinn e thairis oirre, "chan eil am masg a bhios tu a" caitheamh gu diofar dhòmhsa." Chan eil sinn air ar mìneachadh leis na masgaichean againn, ach leis na bhios sinn a" dèanamh leotha. Tha na rinn thu an seo cudromach dhòmhsa, eil fhios agad?"
  
  Shluig Nina gu cruaidh. Bha i airson caoineadh, ach chuireadh sin às do ìomhaigh Sloane. Thug an Sultan i chun podium agus thuirt e na chluais: "Cuimhnich, a ghràidh, is e an rud as cudromaiche na tha sinn a" riochdachadh, chan e cò ris a tha sinn coltach. "
  
  Rè an èigheachd sheasmhach, a mhair còrr is deich mionaidean, bha Nina a 'sabaid gus fuireach air a casan, a' cumail gu teann ri làmh an t-Sultan. Choisich i suas chun a" mhicreofon far an robh i air diùltadh bruidhinn roimhe, agus mean air mhean bhàsaich a h-uile càil mar thoradh air èigheachd bho àm gu àm no bualadh. Gus an do thòisich i air bruidhinn. Dh'fheuch Nina ri a guth a chumail husky gu leòr airson a bhith dìomhair, ach bha fios aice ri dhèanamh. Thachair dhi nach robh aice ach beagan uairean a thìde airson aodann cuideigin eile a chuir air agus rudeigin feumail a dhèanamh leis. Cha robh dad ri ràdh, ach rinn i gàire agus thuirt i: "Boireannaich is uaislean, aoighean cliùiteach agus ar caraidean air feadh an t-saoghail. Tha mo thinneas ga dhèanamh duilich dhomh bruidhinn agus bruidhinn, agus mar sin nì mi seo gu sgiobalta. Mar thoradh air na duilgheadasan slàinte agam a tha a" fàs nas miosa, bu mhath leam a dhreuchd a leigeil dheth gu poblach..."
  
  Anns an talla gluasadach ann an lùchairt Susan, bha ùpraid mhòr bho luchd-amhairc iongantach, ach thug iad uile spèis do cho-dhùnadh an stiùiriche. Stiùir i a" bhuidheann aice agus mòran de shaoghal an latha an-diugh gu àm de theicneòlas, èifeachdas agus smachd leasaichte gun a bhith a" toirt air falbh aonranachd no mothachadh cumanta. Bha i air a h-urramachadh airson seo, ge bith dè a chuir i roimhe a dhèanamh na dreuchd.
  
  "... ach tha mi misneachail gun tèid m" oidhirpean gu lèir a thoirt air adhart gun sgur leis an neach a thàinig às a dhèidh agus Coimiseanair ùr Buidheann Slàinte na Cruinne , an Dotair Lisa Gòrdan. Bha e na thoileachas a bhith a" frithealadh nan daoine..." Lean Nina a" cur crìoch air an naidheachd fhad "s a bha Marduk a" feitheamh rithe san t-seòmar glacaidh.
  
  "Mo Dhia, an Dr Gould, tha thu nad fhìor dhioplòmaiche thu fhèin," thuirt e, agus e ga coimhead. Dh" fhalbh Sam agus Perdue ann an cabhaig às deidh dhaibh fios fòn fiadhaich fhaighinn bho Werner.
  
  
  * * *
  
  
  Chuir Werner teachdaireachd gu Sam le mion-fhiosrachadh mun chunnart a bha a" tighinn a-steach. Le Perdue nan dèidh, rinn iad cabhag chun gheàrd rìoghail agus sheall iad an aithne aca gus bruidhinn ri ceannard sgiath Meso-Arabach, Fo-cheannard Jenebel Abdi.
  
  "A" bhean-uasal, tha fiosrachadh èiginneach againn bho do charaid, Lieutenant Dieter Werner, "thuirt Sam ris a" bhoireannach a bha air stailc aig deireadh na tritheadan.
  
  "O, Ditty," chrath i gu leisg, gun a bhith a" coimhead ro mhòr air an dà Albannach seòlta.
  
  "Dh" iarr e orm an còd seo a thoirt dhut. Tha cleachdadh luchd-sabaid Gearmailteach gun chead stèidhichte timcheall air fichead cilemeatair bho bhaile-mòr Susa agus leth-cheud cilemeatair bho Baghdad!" Chuir Sam a-mach e mar bhalach sgoile mì-fhoighidneach le teachdaireachd èiginneach don phrionnsapal. "Tha iad air misean fèin-mharbhadh gus prìomh oifis an CIA agus an lùchairt seo a sgrios fo stiùir a" Chaiptein Gerhard Schmidt. "
  
  Chuir Lieutenant Abdi òrdughan gu na fir aice sa bhad agus dh" òrduich i a luchd-sgiath a dhol còmhla rithe ann an todhar falaichte san fhàsach gus ullachadh airson an ionnsaigh adhair. Thug i sùil air a" chòd a chuir Werner a-steach agus chrom i mar aithneachadh air an rabhadh aige. "Schmidt, huh?" - rinn i gàire. "Is fuath leam an fucking Kraut seo. Tha mi an dòchas gun reub Werner na bàlaichean aige." Chrath i làmhan le Perdue agus Sam, "Feumaidh mi mo chulaidh a chuir orm. Tapadh leibh airson rabhadh a thoirt dhuinn. "
  
  "Fuirich," thuirt Perdue, "a bheil thu fhèin an sàs ann an sabaid chon?"
  
  Rinn an leifteanant gàire agus dhùisg e. "Gu cinnteach! Ma chì thu seann Dieter a-rithist, faighnich dha carson a thug iad 'Jenny Jihad' orm aig an acadamaidh itealaich."
  
  "Ha!" Rinn Sam gàire fhad "s a bha i a" ruith leis an sgioba aice gus iad fhèin a armachd agus casg a chuir air bagairt sam bith a bha faisg air làimh le fìor chlaon-bhreith. Stiùir an còd a thug Werner iad gu dà nead co-fhreagarrach às an rachadh sguadranan de Leo 2 a-mach.
  
  "Chaill sinn ainm Nina," rinn Sam caoidh.
  
  "Tha a h-uile dad gu math. Bidh e air a h-uile sianal naidheachdan dona as urrainn dhut smaoineachadh a dh" aithghearr, "thuirt Perdue ri fois-inntinn, a" suathadh Sam air a "chùl. "Chan eil mi airson a bhith a" faireachdainn paranoid, ach feumaidh mi Nina agus Marduk a thoirt gu Reichtisusis a-staigh, "thug e sùil air an uaireadair aige agus rinn e cunntas gu sgiobalta air na h-uairean, an ùine siubhail, agus an ùine a chaidh seachad," de na sia uairean a tha romhainn. "
  
  "Ceart gu leòr, rachamaid mus tèid an seann bastard sin à sealladh a-rithist," rinn Sam gearan. "Co-dhiù, dè a sgrìobh thu gu Werner fhad" s a bha mi a "bruidhinn ri Jihadist Jenny?"
  
  
  Caibideil 36 - Còmhstri
  
  
  Às deidh dhaibh am Marlene neo-fhiosrach a shaoradh agus a giùlan gu sgiobalta agus gu sàmhach thairis air an fheansa bhriste chun chàr, bha Mairead a" faireachdainn mì-chofhurtail fhad "s a bha i a" coiseachd tron hangar le Lieutenant Werner. Air fàire, chluinneadh iad na pìleatan a" tòiseachadh a" gabhail dragh agus iad a" feitheamh ri òrdughan bho Schmidt.
  
  "Ciamar a tha còir againn sia eòin-cogaidh coltach ri F-16 a thoirt a-mach ann an nas lugha na deich mionaidean, Lieutenant?" Rinn Mairead feadaireachd agus iad a" sleamhnachadh fon phannal sgaoilte.
  
  Rinn Werner gàire. "Schatz, tha thu air a bhith a" cluich cus gheamannan bhidio Ameireaganach." Chrath i gu caoimhneil agus e a" toirt inneal mòr stàilinn dhi.
  
  "Cha bhith e comasach dhaibh falbh às aonais taidhrichean, Frau Crosby," chomhairlich Werner. "Feuch an dèan thu milleadh gu leòr air na taidhrichean gus spreadhadh math adhbhrachadh cho luath" s a thèid iad tarsainn air an loidhne sin a-null an sin. Tha plana cùl-taic agam, astar fada."
  
  Anns an oifis, dhùisg an Caiptean Schmidt bho dhubh-dhubh a chaidh adhbhrachadh le feachd maol. Bha e ceangailte ris an aon chathair anns an robh Mairead na suidhe agus chaidh an doras a ghlasadh, ga chumail na àite-gleidhidh fhèin. Chaidh na sgrùdairean fhàgail air airson a choimhead, rud a chuir às a chiall e gu ìre na h-eucoir. Cha robh sùilean fiadhaich Schmidt ach a" brathadh mar a dh" fhàilnich e leis gun do chuir am biadh naidheachdan air an sgrion aige fianais seachad gun deach an cùmhnant a shoidhnigeadh gu soirbheachail agus gun robh an oidhirp ionnsaigh adhair o chionn ghoirid air a bhacadh le gnìomhan luath Feachd an Adhair Mesorabian.
  
  " Iosa Criosd ! Chan eil! Cha b' urrainn dhut fios a bhith agad! Ciamar a bhiodh fios aca? bha e a" feadaireachd mar leanabh, cha mhòr a" toinneamh a ghlùinean a" feuchainn ris a" chathair a bhreabadh ann an corraich dall. Bha a shùilean fala reòta tro a mhaoil le dhath fala. "Werner!"
  
  
  * * *
  
  
  Aig an hangar, chleachd Werner am fòn cealla aige mar inneal comharrachaidh saideal GPS gus an hangar a lorg. Rinn Mairead a dìcheall taidhrichean an itealain a phutadh.
  
  "Tha mi a" faireachdainn gu math gòrach a "dèanamh an t-seann stuth sgoile seo, Lieutenant," thuirt i.
  
  "An uairsin bu chòir dhut stad a dhèanamh," thuirt Schmidt rithe bhon t-slighe a-steach don hangar, a" comharrachadh gunna oirre. Chan fhaca e Werner a" crùbadh air beulaibh fear de na Typhoons, a" sgrìobhadh rudeigin a-steach don fhòn aige. Thog Mairead a làmhan ann an gèilleadh, ach loisg Schmidt dà urchair oirre agus thuit i gu làr.
  
  Ag èigheach na h-òrdughan aca, thòisich Schmidt mu dheireadh air an dàrna ìre den phlana ionnsaigh aige, mura h-eil e ach airson dìoghaltas. Le bhith a" caitheamh masgaichean neo-èifeachdach, chaidh na fir aige air bòrd na plèanaichean aca. Nochd Werner air beulaibh aon de na càraichean, a 'cumail a fòn-làimhe na làimh. Sheas Schmidt air cùlaibh an itealain, a 'gluasad gu slaodach fhad' sa bha e a 'losgadh air an Werner gun armachd. Ach cha tug e aire do shuidheachadh Werner, no far an robh e a" stiùireadh Schmidt. Chaidh na peilearan a-mach às a 'chassis. Nuair a thòisich am pìleat air an einnsean jet, chuir an inneal-losgaidh a chuir e an gnìomh teanga lasair ifrinn dìreach gu aghaidh a" Chaiptein Schmidt.
  
  A 'coimhead sìos air na bha air fhàgail den fheòil agus de fhiaclan fosgailte air aodann Schmidt, chuir Werner smugaid air. "A-nis chan eil eadhon aodann agad airson do masg bàis, muc."
  
  Bhrùth Werner am putan uaine air a fòn agus chuir e sìos e. Thog e an neach-naidheachd leònte gu luath air a ghualainn agus ghiùlain e chun a 'chàr i. Bho Iorac, fhuair Purdue an comharra agus loisg e beam saideal gus cuimseachadh air an inneal targaid, ag àrdachadh an teòthachd taobh a-staigh an hangar gu sgiobalta. Bha na toraidhean luath agus teth.
  
  
  * * *
  
  
  Air feasgar Oidhche Shamhna, chomharraich an saoghal gun bheachd sam bith dè cho iomchaidh "s a bha an sgeadachadh agus an caitheamh masgaichean. Chaidh jet prìobhaideach Perdue a-mach à Susa le cead sònraichte agus neach-dìon armachd a-mach às an raon-adhair aca gus dèanamh cinnteach gu robh iad sàbhailte. Air bòrd, dh"ith Nina, Sam, Marduk agus Perdue an dinneir agus iad a" dèanamh air Dùn Èideann. Bha sgioba beag sònraichte a" feitheamh an sin gus craiceann a thoirt do Nina cho luath "s a ghabhas.
  
  Chùm telebhisean sgrion rèidh iad mar a bha an naidheachd a" leudachadh.
  
  "Thuirt tubaist uamhasach aig muileann stàilinn trèigte faisg air Berlin beatha grunn phìleatan Feachd an Adhair na Gearmailt, nam measg an Leas-cheannard Caiptean Gerhard Schmidt agus Àrd-cheannard Luftwaffe na Gearmailt, an Leifteanant Seanalair Harold Meyer. Chan eil e soilleir fhathast dè na suidheachaidhean amharasach a bh" ann. "...
  
  Bha Sam, Nina agus Marduk a" faighneachd càite an robh Werner agus an deach aige air faighinn a-mach le Marlene agus Mairead ann an tìde.
  
  "Bhiodh gairm Werner gun fheum. Bidh an duine seo a" dol tro fhònaichean cealla mar a thèid e tro fho-aodach," thuirt Sam. "Feumaidh sinn feitheamh gus faicinn an cuir e fios thugainn, ceart, Perdue?"
  
  Ach cha do dh'èist Perdue. Laidh e air a dhruim anns a' chathair laidhe, a cheann air a lùbadh ri 'thaobh, a bhòrd earbsach air a stamag, agus a làmhan air am pasgadh air.
  
  Rinn Sam gàire, "Seall air seo. Bidh am fear nach bi a" cadal mu dheireadh a" gabhail fois."
  
  Air a 'chlàr, chunnaic Sam gu robh Perdue a' conaltradh ri Werner, a 'freagairt ceist Sam na bu thràithe air an fheasgar. Chrath e a cheann. "Genius".
  
  
  Caibideil 37
  
  
  Dà latha às deidh sin, thug Nina a h-aodann air ais agus bha i a" faighinn seachad air anns an aon ionad comhfhurtail Kirkwall far an robh i roimhe. Dh'fheumadh an dermis bho aodann Marduk a thoirt air falbh agus a chuir an sàs ann an ìomhaigh an àrd-ollamh. Sloan, a 'leaghadh nam mìrean fusion gus an do dh'fhàs Mask Babel (glè) sean a-rithist. Ge bith dè cho uamhasach sa bha an dòigh-obrach, bha Nina toilichte a h-aodann fhèin a thoirt air ais. Fhathast gu mòr air a shàrachadh bho dhìomhaireachd aillse a bha i air a roinn leis an luchd-obrach meidigeach, thuit i na cadal nuair a choisich Sam air falbh gus cofaidh fhaighinn.
  
  Fhuair am bodach cuideachd air ais gu math, a 'fuireach ann an leabaidh anns an aon trannsa ri Nina. Anns an ospadal seo cha robh aige ri cadal air siotaichean fuilteach agus teàrr, agus bha e gu bràth taingeil.
  
  "Tha thu a" coimhead math, Peter, "rinn Perdue gàire, a" coimhead air adhartas Marduk. "Faodaidh tu a dhol dhachaigh a dh" aithghearr."
  
  "Le mo masg," chuir Marduk na chuimhne.
  
  Rinn Perdue gàire: "Gu dearbh. Leis an masg agad."
  
  Thàinig Sam a dh'innse hello. "Bha mi dìreach còmhla ri Nina. Tha i fhathast a' faighinn seachad air an aimsir, ach tha i glè thoilichte a bhith i fhèin a-rithist. A" toirt ort smaoineachadh, nach eil? Aig amannan, airson an rud as fheàrr a choileanadh, is ann leat fhèin a tha an aghaidh as fheàrr airson a chaitheamh."
  
  "Gu math feallsanachail," thuirt Marduk. "Ach tha mi àrdanach a-nis gun urrainn dhomh gàire a dhèanamh agus sneering tro làn raon de ghluasad."
  
  Lìon an gàire aca an earrann bheag den chleachdadh meidigeach sònraichte.
  
  "Mar sin fad na h-ùine seo bha thu nad fhìor neach-cruinneachaidh às an deach masg Babylonian a ghoid?" Dh" fhaighnich Sam, air a bheò-ghlacadh leis an tuigse gun robh Peter Marduk na mhilleanair neach-cruinneachaidh cuimhneachain às an do ghoid Neumand Masg Babel.
  
  "Tha seo cho neònach?" dh'iarr e air Sam.
  
  "Beagan. Mar as trice, bidh luchd-cruinneachaidh beairteach a" cur luchd-sgrùdaidh prìobhaideach agus sgiobaidhean de eòlaichean ath-leasachaidh gus na stuthan aca fhaighinn air ais. "
  
  "Ach an uairsin bhiodh fios aig barrachd dhaoine dè a bhios an artifact damn seo a" dèanamh. Chan urrainn dhomh an cunnart sin a ghabhail. Chunnaic thu mar a thachair nuair nach d" fhuair ach dithis a-mach mu a comasan. Smaoinich dè thachradh nam biodh fios aig an t-saoghal air an fhìrinn mu na seann nithean sin. Is fheàrr cuid de rudan a chumail dìomhair... le masgaichean, ma thogras tu."
  
  "Cha b" urrainn dhomh aontachadh tuilleadh, "dh"aidich Perdue. Bha seo co-cheangailte ris na faireachdainnean dìomhair aige mu neo-sheasmhachd Nina, ach chuir e roimhe a falach bhon t-saoghal a-muigh.
  
  "Tha mi toilichte a chluinntinn gun d" fhuair Mairead ghràdhach beò às na lotan gunna aice, "thuirt Marduk.
  
  Bha Sam a" coimhead gu math moiteil às an iomradh a bh" oirre. "An creideadh tu gu bheil i suas airson Duais Pulitzer airson aithris sgrùdaidh?"
  
  "Bu chòir dhut am masg sin a chuir air ais, mo bhalach," thuirt Perdue le làn dhìomhaireachd.
  
  "Chan e, chan ann an turas seo. Chlàr i a h-uile càil air fòn cealla Werner a chaidh a thoirt a-steach! Bhon phàirt far an do mhìnich Schmidt na h-òrdughan dha na fir aige, chun phàirt far a bheil e ag aideachadh gun do dhealbhaich e an oidhirp murt air Sloane, ged nach robh e cinnteach aig an àm an do bhàsaich i. Tha Mairead a-nis ainmeil airson na cunnartan a ghabh i gus an co-fheall agus murt Meyer a lorg, is mar sin air adhart. Gu dearbh, thionndaidh i gu faiceallach e gus nach cuireadh iomradh sam bith air fuigheall borb no pìleatan air an tionndadh gu cuthach fèin-mharbhadh dragh air an uisge, eil fhios agad? "
  
  "Tha mi taingeil gun do chuir i romhpa a chumail dìomhair às deidh dhomh falbh ann. A Dhia, dè bha mi a 'smaoineachadh? Rinn Marduk osnaich.
  
  "Tha mi cinnteach gum bi a bhith nad neach-aithris mòr-ùine a" dèanamh suas air a shon, Peter, "thuirt Sam ris. "Às deidh a h-uile càil, mura biodh tu air a fàgail ann, cha bhiodh i a-riamh air a h-uile sealladh fhaighinn a tha air a dèanamh ainmeil a-nis."
  
  "Ach, tha cuid de airgead-dìolaidh orm fhèin agus air an leifteanant," fhreagair Marduk. "An ath Oidhche All Hallows, gus ar cuairt-dànachd a chomharrachadh, tilgidh mi tachartas mòr agus bidh iad nan aoighean urraim. Ach bu chòir a chumail air falbh bhon chruinneachadh agam ... dìreach gun fhios."
  
  "Sgoinneil!" - Dh'èigh Perdue. "Faodaidh sinn a togail aig an oighreachd agam. Dè an cuspair a bhios ann?"
  
  Smaoinich Marduk airson mionaid agus an uairsin rinn e gàire leis a bheul ùr.
  
  "Uill, ball masquerade, gu dearbh."
  
  
  CRÌOCH
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Leanabh
  Dìomhaireachd an t-Seòmar Amber
  
  
  PROLOGUE
  
  
  
  Eileanan Åland, Muir a" Bhaltaig - Gearran
  
  
  Bha a làmhan làn aig Teemu Koivusaari leis a "bhathar mì-laghail a bha e a" feuchainn ri cùl-mhùtaireachd, ach aon uair "s gun deach aige air ceannaiche a lorg, b" fhiach e an oidhirp. Tha sia mìosan air a bhith ann bho dh" fhàg e Helsinki gus a dhol còmhla ri dithis cho-oibrichean anns na h-Eileanan Åland, far an robh iad a" ruith gnìomhachas clach-ghràin prothaideach. Chuir iad seachad rud sam bith bho zirconia ciùbach gu glainne gorm mar daoimeanan agus tanzanite, uaireannan a" dol seachad - gu sgileil - meatailtean bunaiteach mar airgead agus platanam gu neo-dhreuchdail gun dùil.
  
  "Dè tha thu a" ciallachadh gu bheil barrachd ri thighinn?" Dh "fhaighnich Teemu don neach-cuideachaidh aige, gobha airgid coirbte Afraganach leis an t-ainm Mula.
  
  "Feumaidh mi cileagram eile airson òrdugh Minsk, Teemu, a choileanadh. "Dh" innis mi dhut mu dheidhinn seo an-dè," rinn Mula gearan. "Tha fios agad, feumaidh mi dèiligeadh ri teachdaichean nuair a thèid thu suas. Tha dùil agam ri kilo eile ro Dhihaoine, air neo faodaidh tu a dhol air ais don t-Suain."
  
  "Suomaidh".
  
  "Dè?" Rinn Mula gàire.
  
  "Is ann às an Fhionnlainn a tha mi, chan e an t-Suain," cheartaich Teemu a chompanach.
  
  A" dùsgadh, sheas Mula suas bhon bhòrd, fhathast a" caitheamh a ghlainnean tiugh, gearraidh. "Cò leis a tha dragh cò às a tha thu?" Dh"àrdaich na glainneachan a shùilean gu cumadh sùla èisg, an t-eudach a" sèideadh le gàire. "Falbh dheth, a ghille. Thoir dhomh barrachd òmar, tha feum agam air barrachd stuthan amh airson emeralds. Bidh an ceannaiche seo an seo ron deireadh-sheachdain, mar sin thoir air do asal gluasad!"
  
  A" gàireachdainn gu h-àrd, choisich an Teemu tana a-mach às an fhactaraidh falaichte falaichte a bha iad a" ruith.
  
  "Hey! Tomi! Feumaidh sinn faighinn chun chosta airson aon ghlacadh eile, a charaid," thuirt e ris an treas co-obraiche aca, a bha trang a" bruidhinn ri dithis nighean à Latbhia air saor-làithean.
  
  "A-nis?" ghlaodh Tomi. "Chan ann an-dràsta!"
  
  "Càite a bheil thu a" dol?" dh'fhaighnich an nighean a bu mhiosa.
  
  "Uh, bu chòir dhuinn," thuirt e ris, a" coimhead air a charaid le faireachdainn truagh. "Feumar rudeigin a dhèanamh."
  
  "Dìreach? Dè an seòrsa obair a bhios tu a" dèanamh?" - dh'fhaighnich i, gu ciallach a' reamhrachadh a' chola a chaidh a dhòrtadh far a meur. Choimhead Tomi air ais air Teemu le a shùilean air an roiligeadh air ais ann an lust, ag iarraidh air gu dìomhair a dhreuchd a leigeil dheth airson a-nis gus am faigheadh an dithis sgòr. Rinn Teemu gàire air na caileagan.
  
  "Is seudairean a th" annainn," thuirt e. Bha na caileagan air leth inntinneach sa bhad agus thòisich iad a" bruidhinn gu togarrach sa chànan dhùthchasach aca. Chùm iad làmhan. Le teisteas, ghuidh iad air an dithis òganach an toirt leo. Chrath Teemu a cheann gu brònach agus thuirt e ri Tomi: "Chan eil dòigh sam bith as urrainn dhuinn an toirt!"
  
  "Leig leinn! Chan urrainn dhaibh a bhith nas sine na seachd-deug. Seall dhaibh cuid de na daoimeanan againn agus bheir iad dhuinn rud sam bith a tha sinn ag iarraidh!" Dh"èigh Tomaidh ann an cluais a charaid.
  
  Choimhead Teemu air na piseagan beaga breagha agus cha tug e ach dà dhiog freagairt, "Ceart gu leòr, rachamaid."
  
  Le sunnd, shleamhnaich Tomi agus na caileagan a-steach do chathair-cùil an t-seann Fiat agus chaidh an dithis aca timcheall an eilein gus fuireach neo-aithnichte fhad "s a bha iad a" giùlan seudan, òmar agus ceimigean a chaidh a ghoid gus na h-ulaidhean meallta aca a thoirt gu buil. Bha gnìomhachas beag anns a' chala ionadail a bha a' toirt seachad, am measg rudan eile, airgead nitrate agus duslach òir.
  
  B" àbhaist don neach-seilbh cam, seann sheòladair à Estonia, na trì camadh a chuideachadh gus na cuotathan aca a ruighinn agus an toirt a-steach do luchd-ceannach a dh" fhaodadh a bhith ann airson cuibhreann fialaidh de na prothaidean. Nuair a leum iad a-mach às a" chàr bheag, chunnaic iad e a" ruith seachad orra, ag èigheach gu dùrachdach: "Falbh, a bhalaich! Tha e an seo! Tha e an seo agus an-dràsta!"
  
  "O mo Dhia, tha e ann an aon de na faireachdainnean seòlta aige a-rithist an-diugh," thuirt Tomi.
  
  "Dè tha an seo?" dh'fhaighnich an nighean a bu shàmhaiche.
  
  Sheall am bodach mun cuairt gu sgiobalta: "Soitheach taibhse!"
  
  "O Dhia, chan e seo a-rithist!" Rinn Teemu osnaich. "Èist! Feumaidh sinn cuid de chùisean a dheasbad leat!"
  
  "Tha gnìomhachas an seo gus fuireach!" - dh'èigh am bodach, a' dol gu oir nan docaichean. "Ach falbhaidh an soitheach."
  
  Ruith iad às a dhèidh, air an iongnadh leis na gluasadan luath aige. Nuair a fhuair iad grèim air, stad a h-uile duine gus an anail a ghlacadh. B" e latha frasach a bh" ann agus dh" fhuaraich gaoth reòthte a" chuain iad chun a" chnàimh nuair a bha an stoirm a" dlùthachadh. Bho àm gu àm, bhiodh dealanach a" frasadh anns na speuran, an cois sranntan fad às. A h-uile uair a bhiodh dealanach a" gearradh tro na sgòthan, dh"èirich an òigridh beagan, ach fhuair am feòrachas a" chuid a b" fheàrr dhiubh.
  
  "Èist, a-nis. Seall," ars' am bodach le sunnd, 's e a' sealltainn air an t-sàil a tha far a' bhàigh air an taobh chlì.
  
  "Dè? Seall dè?" Thuirt Teemu a" crathadh a chinn.
  
  "Chan eil fios aig duine mun t-soitheach taibhse seo ach mise," thuirt am seòladair a bha air a dhreuchd a leigeil dheth ris na boireannaich òga le seun an t-seann-shaoghail agus geansaidh na shùil. Bha coltas gu robh ùidh aca, agus mar sin dh'innis e dhaibh mun choltas. "Chì mi e air an radar agam, ach uaireannan thèid e à sealladh, tha e dìreach," thuirt e ann an guth dìomhair, "dìreach à sealladh!"
  
  "Chan eil mi a" faicinn dad," thuirt Tomi. "Thig air adhart, rachamaid air ais."
  
  Thug am bodach sùil air an uaireadair aige. "Gu luath! A dh'aithghearr! Na falbh. Dìreach feitheamh."
  
  Bha fraoch a" beucaich, a" toirt air na caileagan a dhol a-mach agus iad fhèin a lorg ann an gàirdeanan dithis òganach, a thionndaidh sa bhad gu bhith na stoirm tàirneanaich air leth fàilte. Bha na caileagan, a 'magadh air a chèile, a' coimhead le iongnadh nuair a nochd cosgais magnetach teth gu h-obann os cionn nan tonn. Thàinig bogha soithich fodha às, cha mhòr ri fhaicinn os cionn uachdar an uisge.
  
  "Faic?" - dh'èigh am bodach. "Faic? Is e làn-mara a th" ann, agus mar sin an turas seo chì thu mu dheireadh an t-soitheach sin a thrèigsinn!"
  
  Chuir na daoine òga air a chùlaibh iongnadh air na chunnaic iad. Thug Tomy a-mach am fòn aige gus dealbh a thogail den iongantas, ach bhuail dealanaich gu sònraichte làidir às na sgòthan, ag adhbhrachadh orra uile a dhol sìos. Chan e a-mhàin nach do ghlac e an sealladh, ach chan fhaca iad cuideachd an dealanach a" bualadh leis an raon electromagnetic timcheall air an t-soitheach, a dh" adhbhraich racaid ifrinn a bha cha mhòr a" spreadhadh na drumaichean cluaise aca.
  
  " Iosa Criosd ! An cuala tu sin? Bha Teemu a" sgreuchail bho ghaoth fhuar na gaoithe. "Rachamaid a-mach às an seo mus tèid ar marbhadh!"
  
  "Dè tha seo?" - dh'èigh e ris a' ghruagach a bha air a dhol a-mach agus sheall i dhan uisge.
  
  Chaidh am bodach nas fhaisge air oir a' chidhe airson rannsachadh. "Seo fear! Thig air adhart, cuidich mi gus a thoirt a-mach, a bhalaich!"
  
  "Tha e a" coimhead marbh, "thuirt Tomi le sealladh eagallach air a h-aodann.
  
  "Nonsense," dh" aontaich am bodach. "Tha e a" fleòdradh aodann suas agus tha a ghruaidhean dearg. Cuidich mi, a luchd-sliochd!"
  
  Chuidich na fir òga e le bhith a' tarraing corp glan an duine bho na tuinn a bha a' tuiteam gus nach tuiteadh e air a' chidhe no bàthadh e. Ghiùlain iad air ais e gu bùth-obrach a' bhodaich agus chuir iad air a' bhòrd-obrach air a' chùl e far an robh am bodach a' leaghadh òmar airson a chumadh. Às deidh dhaibh a bhith cinnteach gu robh an coigreach gu dearbh beò, chòmhdaich am bodach e le plaide agus dh" fhàg e e gus an do chrìochnaich e a ghnothach leis an dithis òganach. Bha an seòmar cùil gu math blàth às deidh a" phròiseas leaghaidh. Mu dheireadh, chaidh iad don àros bheag aca le dithis charaidean agus dh" fhàg iad am bodach gus co-dhùnadh dè thachair don choigreach.
  
  
  Caibideil 1
  
  
  
  Dùn Èideann, Alba - Lùnastal
  
  
  Thionndaidh na speuran os cionn nan stìoballan bàn, agus ionnlaid a" ghrian lag a h-uile càil timcheall ann an deàrrsadh buidhe. Coltach ri sealladh bho shealladh glainne de dhroch mhanadh, bha coltas gun tàmh air na beathaichean agus dh'fhàs a' chlann sàmhach. Bha Sam a" falbh gun amas am measg nan leapannan sìoda is cotain a bha crochte bho àite far nach b" urrainn dha a shuidheachadh. Eadhon nuair a thog e a shùilean agus a choimhead e suas, chan fhaiceadh e puingean ceangail sam bith airson an aodach whipping, gun rèilichean, gun snàithleanan, gun taic fiodha. Bha coltas gu robh iad a 'crochadh air dubhan neo-fhaicsinneach san adhar, air a ghluasad le gaoth nach b' urrainn dha a bhith a 'faireachdainn.
  
  Cha robh coltas gu robh duine sam bith eile a chaidh seachad air air an t-sràid fosgailte do na spreadhaidhean duslach a bha a" giùlan gainmheach fhàsach. Cha robh an dreasaichean agus hem an sgiortaichean fada a" sruthadh ach bho ghluasad an casan fhad "s a bha iad a" coiseachd, agus chan ann bhon ghaoith, a bha bho àm gu àm a "mùchadh an anail agus a" tilgeil a fhalt dorcha dubh na aodann. Bha a sgòrnan tioram agus a stamag a" lasadh o làithean gun bhiadh. Bha e a" dèanamh air an tobar ann am meadhan ceàrnag a" bhaile, far an robh muinntir a" bhaile uile a" cruinneachadh air làithean na fèille agus a dh"ionnsachadh naidheachdan na seachdain a chaidh seachad.
  
  "Dia, tha gràin agam air Didòmhnaich an seo," thuirt Sam gu neo-thoileach. "Tha gràin agam air an t-sluagh seo. Bu chòir dhomh a bhith air tighinn o chionn dà latha nuair a bha e na bu shàmhaiche."
  
  "Carson nach do rinn thu e?" - chuala e ceist Nina bho chùl a ghualainn chlì.
  
  "Leis nach robh am pathadh orm an uairsin, a Nina. Chan eil feum air tighinn an seo airson òl mura h-eil am pathadh ort," mhìnich e. "Chan fhaigh daoine uisge ann an tobar gus am bi feum aca air, nach robh fios agad?"
  
  "Cha do rinn mi e. Duilich. Ach tha e neònach, nach eil thu a" smaoineachadh?" - thuirt i.
  
  "Dè?" rinn e gàire mar a bha gràinean gainmhich a" tuiteam às a shùilean agus thiormaich e a phìoban deòir.
  
  "Gum faod a h-uile duine eile òl às an tobar ach thusa," fhreagair i.
  
  "Ciamar? Carson a tha thu ag ràdh sin?" Leum Sam gu dìonach. "Chan urrainn dha duine òl gus am bi e tioram. Chan eil uisge an seo."
  
  "Chan eil uisge ann dhut an seo. Dha feadhainn eile, tha sin gu leòr, "rinn i gàire.
  
  Bha Sam air a shàrachadh gun robh Nina cho diofraichte mun fhulangas aige. Gus masladh a chuir air dochann, lean i oirre a" brosnachadh a feirge. "Is dòcha gur ann air sgàth nach buin thu an seo, Sam. Bidh thu an-còmhnaidh a" cur bacadh air a h-uile càil agus mu dheireadh a" tarraing an connlach as giorra, rud a bhiodh math mura robh thu cho do-fhulangach."
  
  "Èist! A bheil..." thòisich e air a fhreagairt, dìreach gus faighinn a-mach gun robh Nina air fhàgail. "Nina! Nina! Cha chuidich a dhol à bith thu gus an argamaid seo a bhuannachadh!"
  
  Mun àm seo, bha Sam air an tobar a bha sgìth de shalainn a ruighinn, air a phutadh leis na daoine a chruinnich an sin. Cha robh am pathadh air neach sam bith eile, ach sheas iad uile mar bhalla, a' bacadh an tuill bhèarna troimh an cluinneadh Sam frasadh uisge anns an dorchadas shios.
  
  "Tha mi a" guidhe do maitheanas," thuirt e, a" gluasad aon às deidh a chèile a choimhead thairis air an oir. Gu domhainn am broinn an tobair, bha an t-uisge dorcha gorm, eadhon a dh'aindeoin cho dubh sa bha an doimhneachd. Thionndaidh solas bho shuas gu bhith nan rionnagan geala sgoinneil air an uachdar rippled oir bha Sam airson bìdeadh a ghabhail.
  
  "Feuch, an toir thu dhomh deoch?" cha do bhruidhinn e ri duine gu sònraichte. "Mas e do thoil e! Tha am pathadh orm cho dona! Tha an t-uisge an seo, agus gidheadh chan urrainn dhomh a ruighinn."
  
  Leudaich Sam a ghàirdean cho fada 's a b' urrainn dha, ach leis a h-uile òirleach a ghàirdean a 'gluasad air adhart, bha coltas gu robh an t-uisge a' dol nas doimhne, a 'cumail a astar, mu dheireadh a' crìochnachadh na b 'ìsle na bha e roimhe.
  
  "O mo chreach!" - dh'èigh e gu feargach. "A bheil thu a" tarraing mo chois?" Thòisich e na dhreuchd a-rithist agus choimhead e mun cuairt air na coigrich, nach robh fhathast air an sàrachadh leis an stoirm gainmhich neo-sheasmhach agus an ionnsaigh thioram aige. "Tha feum agam air ròp. A bheil ròp aig duine sam bith?
  
  Bha an speur a" fàs nas aotroime. Choimhead Sam suas air an t-solas a thàinig bhon ghrèin, is gann a bhrist e foirfeachd na rionnag.
  
  "Deàrrsadh sa ghrèin," thuirt e, agus e fo imcheist. "Chan eil e iongantach gu bheil mi cho dona agus cho tartmhor. Ciamar nach mothaich daoine an teas do-ruigsinneach?"
  
  Bha a sgòrnan cho tioram 's nach do ghèill an dà fhacal mu dheireadh, agus bha iad a 'fuaimeachadh mar ghearan neo-chinnteach. Bha Sam an dòchas nach tiormaich a" ghrian lasrach an tobar, co-dhiù gus an d" fhuair e deoch. Ann an dorchadas an eu-dòchas, chaidh e gu fòirneart. Mura tug duine aire do dhuine modhail, is dòcha gun toireadh iad aire dha a staid nan robh e modhail.
  
  A' tilgeadh urnain gu fiadhaich, 's a' bristeadh crèadhadaireachd mar a dh' fhalbh e, bha Sam a' sgriachail airson cupa 's ròp; rud sam bith a chuidicheadh e gus uisge fhaighinn. Bha dìth lionntan na stamag a" faireachdainn mar searbhag. Dh"fhairich Sam pian mòr a" losgadh tro a chorp gu lèir, mar gum biodh a h-uile organ na bhodhaig air a shèideadh leis a" ghrèin. Thuit e air a ghlùinean, a" sgreuchail mar bhanshee ann an cràdh, a" greimeachadh air a" ghainmheach bhuidhe sgaoilte le corragan gnathaichte fhad "s a bha an searbhag a" reubadh sìos a sgòrnan.
  
  Rug e air na h-adhbrannan aca, ach bhreab iad a ghàirdean gu cas, gun mòran aire a thoirt dha. Dh"èigh Sam ann am pian. Tro shùilean cumhang, airson adhbhar air choireigin fhathast làn de ghainmhich, choimhead e air na speuran. Cha robh grian no neòil ann. Cha robh e a" faicinn ach cruinneach glainne bho fàire gu fàire. Sheas an sluagh uile a bha maille ris ann an uamhas a' chuaich, reòta ann an urram, mun do dhall brag àrd iad uile - a h-uile duine ach Sam.
  
  Shreap tonn de bhàs neo-fhaicsinneach às na speuran fon chuaich agus lughdaich e a h-uile saoranach eile gu luaithre.
  
  "A Thighearna, chan eil!" Ghlaodh Sam aig sealladh an sgrios uabhasach. Bha e airson a làmhan a thoirt air falbh bho a shùilean, ach cha do ghluais iad. "Leig às mo làmhan! Leig leam a bhith dall! Leig leam a bhith dall!"
  
  "Trì..."
  
  "Dhà..."
  
  "Aon".
  
  Bha brag eile, mar bhuille sgrios, a" nochdadh ann an cluasan Sam nuair a bha a shùilean fosgailte. Bha a chridhe a" bualadh gu neo-riaghlaidh fhad "s a bha e a" sgrùdadh na tha timcheall air le sùilean farsaing làn de uamhas. Bha cluasag tana fo a cheann agus a làmhan air an ceangal gu socair, a" dèanamh deuchainn air neart an ròpa aotrom.
  
  "Sgoinneil, a-nis tha ròp agam," thuirt Sam agus e a" coimhead air na dùirn aige.
  
  "Tha mi a" creidsinn gun deach a "ghairm chun ròpa air sgàth gun deach do fho-mhothachadh a chuir an cuimhne na cuingeadan," mhol an dotair.
  
  "Chan e, bha feum agam air an ròp airson uisge fhaighinn bhon tobar," chuir Sam an aghaidh an teòiridh nuair a shaor an t-eòlaiche-inntinn a làmhan.
  
  "Tha fios agam. Dh'innis thu a h-uile dad dhomh air an t-slighe, Mgr Cleave."
  
  Bha an Dr. Sìm Helberg na shaighdear saidheans dà fhichead bliadhna le spionnadh sònraichte airson na h-inntinn agus na cleasan aice. Bha parapsychology, inntinn-inntinn, neurobiology agus, gu h-annasach gu leòr, comasan sònraichte airson tuigse extrasensory a" stiùireadh bàta a" bhodaich. Cha do leig an Dr Helberg, a bha air a mheas leis a' mhòr-chuid mar charlatan agus tàmailteach don choimhearsnachd shaidheansail, leis a' chliù mhallaichte aige buaidh a thoirt air an obair aige ann an dòigh sam bith. Na neach-saidheans mì-shòisealta agus teòiriche ath-ghairm, cha do shoirbhich le Helberg ach air fiosrachadh agus cleachdadh theòiridhean a bha air am faicinn mar uirsgeul.
  
  "Sam, carson a tha thu a" smaoineachadh nach do bhàsaich thu sa "chuisle" fhad "s a bhàsaich a h-uile duine eile? Dè rinn thu eadar-dhealaichte bho dhaoine eile?" - dh 'iarr e air Sam, a' suidhe sìos air a 'bhòrd cofaidh air beulaibh an t-sòfa, air an robh an neach-naidheachd fhathast na laighe.
  
  Thug Sam sneer cha mhòr leanabhach dha. "Uill, tha e gu math follaiseach, nach eil? Bha iad uile den aon seòrsa cinneadh, cultar agus dùthaich. Bha mi nam choigreach iomlan."
  
  "Tha, Sam, ach cha bu chòir sin do leisgeul a bhith a" fulang le mòr-thubaist àile, am bu chòir?" - reusanachadh an Dotair Helberg. Coltach ri seann chomhachag ghlic, bha an duine caol, maol a" coimhead air Sam le a shùilean mòra gorma aotrom. Shuidh na glainneachan aige cho ìosal air drochaid a shròin is gun do mhothaich Sam gu robh feum air am putadh air ais suas mus tuiteadh iad far bàrr sròn an dotair. Ach chuir e stad air a sparradh gus beachdachadh air na puingean a rinn am bodach.
  
  "Tha, tha fios agam," dh"aidich e. Bha sùilean mòra dorcha Sam a" sganadh an làr fhad "s a bha inntinn a" lorg freagairt so-chreidsinneach. "Tha mi a" smaoineachadh gur ann air sgàth gur e an lèirsinn a bh "agam agus cha robh anns na daoine sin ach rudan a bharrachd air an àrd-ùrlar. Bha iad nam pàirt den sgeulachd a bha mi a" coimhead, "thuirt e ri gàire, mì-chinnteach mun teòiridh aige fhèin.
  
  "Tha mi creidsinn gu bheil sin a" dèanamh ciall. Ach, bha iad ann airson adhbhar. Mur eil, chan fhaic thu duine sam bith eile ann. Is dòcha gu robh feum agad orra gus buaidh a" bhàis a thuigsinn, "mhol an dotair.
  
  Shuidh Sam suas agus ruith e làmh tro fhalt. Dh"èigh e, "Dotair, dè tha cudromach? Tha mi a" ciallachadh, dha-rìribh, dè an diofar eadar a bhith a" coimhead dhaoine a" tuiteam às a chèile agus dìreach a" coimhead spreadhadh?"
  
  "Sìmplidh," fhreagair an dotair. "Is e an eadar-dhealachadh an eileamaid daonna. Mura robh mi air brùidealachd am bàis fhaicinn, cha bhiodh ann ach spreadhadh. Cha bhiodh e dad nas motha na tachartas. Ach, tha làthaireachd agus call beatha daonna mu dheireadh an dùil a bhith a" toirt buaidh ort air an eileamaid tòcail no moralta den t-sealladh agad. Feumaidh tu smaoineachadh air sgrios mar chall beatha, chan e dìreach mòr-thubaist gun leòintich."
  
  "Tha mi ro stuama air a shon so," dh" èigh Sam, a" crathadh a chinn.
  
  Rinn an Dotair Helberg gàire agus bhuail e a chas. Chuir e a làmhan air a ghlùinean agus rinn e strì ri a chasan, fhathast a" magadh fhad "s a bha e a" dol a chuir dheth a chlàr teip. Dh" aontaich Sam gun deidheadh na seiseanan aige a chlàradh mar thoradh air rannsachadh an dotair air na thaisbeanaidhean psychosomatic de eòlasan traumatach - eòlasan a thàinig bho thùsan paranormal no os-nàdarrach, cho gòrach "s a dh" fhaodadh sin a bhith.
  
  "Aig Poncho"s no aig Olmega?" Rinn an Dr Helberg gàire nuair a nochd e am bàr deochan falaichte aige.
  
  Bha iongnadh air Sam. "Cha do smaoinich mi a-riamh gur e deoch tequila a bh" annad, Doc.
  
  "Thuit mi ann an gaol leatha nuair a dh" fhuirich mi ann an Guatemala beagan bhliadhnaichean ro fhada. Uaireigin anns na seachdadan thug mi mo chridhe gu Ameireaga a Deas, agus a bheil fios agad carson? " Rinn an Dr Helberg gàire nuair a dhòirt e na seallaidhean.
  
  "Chan eil, innis dhomh," thuirt Sam.
  
  Dh" fhàs mi trom leis a" bheachd," thuirt an dotair. Agus nuair a chunnaic e an sealladh bu mhiosa a bha aig Sam, mhìnich e. "B" fheudar dhomh faighinn a-mach dè a dh" adhbhraich an hysteria mòr seo a bhios daoine mar as trice ag ainmeachadh creideamh, mac. Bha ideòlas cho cumhachdach, a bha air uimhir de dhaoine a chuir a-steach thairis air na h-uimhir de amannan, ach nach tug fìreanachadh làidir airson a bhith ann ach cumhachd dhaoine thairis air feadhainn eile, gu dearbh na adhbhar math airson sgrùdadh."
  
  "Marbhadh!" Thuirt Sam, a" togail a ghlainne gus coinneachadh ri sùil an eòlaiche-inntinn aige. "Bha mi fhìn eòlach air an seòrsa amharc seo. Chan e a-mhàin creideamh, ach cuideachd dòighean neo-chumhachdach agus teisteanasan gu tur aineolach a thug grèim air a" mhòr-shluagh mar gum biodh e cha mhòr..."
  
  "Os-nàdarrach?" Dh'fhaighnich an Dr Helberg, a' togail aon mhala.
  
  "Esoteric," tha mi creidsinn gur e facal na b" fheàrr a bhiodh ann," thuirt Sam, a" cur crìoch air an t-seilg aige agus a" suathadh ri searbhas mì-thlachdmhor an deoch shoilleir. "A bheil thu cinnteach gur e tequila a th" ann?" stad e, a' glacadh an anail.
  
  A' leigeil seachad ceist bheag Sam, dh'fhuirich an Dr Helberg air a' chuspair. "Tha cuspairean esoteric a" còmhdach na h-uinneanan air a bheil thu a" bruidhinn, a mhic. Tha os-nàdarrach dìreach teosophy esoteric. Is dòcha gu bheil thu a" toirt iomradh air na seallaidhean a rinn thu o chionn ghoirid mar aon de na dìomhaireachdan dòrainneach sin? "
  
  "Cha mhòr. Tha mi gam faicinn mar aislingean, gun dad a bharrachd. Chan eil e coltach gu bheil iad a" riochdachadh mòr-làimhseachadh san dòigh sa bheil creideamh a" dèanamh. Seall, tha mi uile airson creideamh spioradail no earbsa de sheòrsa air choreigin ann am fiosrachadh nas àirde," mhìnich Sam. "Chan eil mi dìreach cinnteach an urrainnear na diathan sin a shàrachadh no a bhrosnachadh le ùrnaigh gus na tha iad ag iarraidh a thoirt do dhaoine. Bidh a h-uile dad mar a bhios e. Chan eil e coltach gu bheil rud sam bith air nochdadh fad na h-ùine mar thoradh air truas duine a 'guidhe air Dia."
  
  "Mar sin, tha thu a" creidsinn gun tachair dè a thachras ge bith dè an eadar-theachd spioradail a th "ann?" dh'fhaighnich an dotair dha Sam agus e gu dìomhair a' putadh air a' phutan clàraidh. "Mar sin tha thu ag ràdh gu bheil an dàn dhuinn mar-thà air a dhearbhadh."
  
  "Tha," chrath Sam. "Agus tha sinn deiseil."
  
  
  Caibideil 2
  
  
  Tha Calm air tilleadh a Bherlin mu dheireadh às deidh na murtan o chionn ghoirid. Tha grunn àrd choimiseanairean, buill den Bundesrat agus grunn luchd-ionmhais follaiseach air a bhith a" fulang murtan nach deach fhuasgladh fhathast le buidheann no neach fa-leth. Bha e na dhuilgheadas nach robh aig an dùthaich ri aghaidh a-riamh roimhe, leis gu robh na h-adhbharan airson na h-ionnsaighean nas fhaide na prothaideachadh. Cha robh mòran ann an cumantas aig na fir is na boireannaich a chaidh ionnsaigh a thoirt air seach a bhith beairteach no ainmeil, ged a bha a" mhòr-chuid dhiubh san raon phoilitigeach no ann an roinnean gnìomhachais is ionmhais na Gearmailt.
  
  Cha do dhearbh fiosan naidheachd dad, agus thàinig luchd-naidheachd bho air feadh an t-saoghail don Ghearmailt gus aithisg dhìomhair a lorg am badeigin ann am baile-mòr Berlin.
  
  "Tha sinn a" creidsinn gur e obair buidhne a bha seo, "thuirt neach-labhairt na ministrealachd Gabi Holzer ris na meadhanan aig aithris oifigeil a chaidh fhoillseachadh leis a" Bundestag, pàrlamaid na Gearmailt. "Is e an adhbhar gu bheil sinn den bheachd gu robh seo air sgàth gu robh barrachd air aon neach an sàs anns na bàsan."
  
  "Carson a tha seo? Carson a tha thu cho cinnteach nach e seo obair aon neach, Frau Holzer?" dh'fhaighnich aon neach-aithris.
  
  Rinn i leisg, ag osnaich gu nearbhach. "Gu dearbh, chan eil an seo ach tomhas. Ach, tha sinn den bheachd gu bheil mòran an sàs ann air sgàth nan diofar dhòighean a chaidh a chleachdadh gus na saoranaich elite sin a mharbhadh.
  
  "Elite?"
  
  "Wow, elite, tha i ag ràdh!"
  
  Bha glaodhan bho ghrunn luchd-aithris agus luchd-amhairc mar mhac-samhail de na faclan a bha air an droch thaghadh aice ann an irioslachd, fhad "s a dh" fheuch Gaby Holzer ris an abairt aice a cheartachadh.
  
  "Mas e do thoil e! Feuch an leig thu dhomh mìneachadh..." Dh" fheuch i ri ath-sgrìobhadh a dhèanamh, ach bha an sluagh a-muigh mu thràth ag èigheach gu feargach. Bha còir aig na cinn-naidheachd am droch bheachd a nochdadh ann an solas nas miosa na bha dùil. Nuair a fhuair i mu dheireadh air an luchd-naidheachd a shocrachadh air a beulaibh, mhìnich i a roghainn fhaclan cho siùbhlach "s a b" urrainn dhi, le duilgheadas leis nach robh a sgilean Beurla gu sònraichte làidir.
  
  "A bhoireannaich is uaislean nam meadhanan eadar-nàiseanta, tha mi duilich airson a" mhì-thuigse. Tha an t-eagal orm gun do bhruidhinn mi gu ceàrr - mo Bheurla, uill... M-mo leisgeul," thuirt i, a 'stobadh beagan, agus ghabh i anail domhainn airson socrachadh. "Mar a tha fios agad, chaidh na gnìomhan uamhasach sin a dhèanamh an-aghaidh daoine buadhach agus follaiseach san dùthaich seo. Ged a bha coltas nach robh dad cumanta aig na targaidean sin agus nach do ghluais iad eadhon anns na h-aon chearcaill, tha adhbhar againn a bhith a" creidsinn gu robh rudeigin aig an inbhe ionmhais is poilitigeach aca ri adhbharan an luchd-ionnsaigh."
  
  Bha seo faisg air mìos air ais. Bha beagan sheachdainean duilich air a bhith ann bho bha aig Gabi Holzer ri dèiligeadh ris na meadhanan agus an inntinn vulture, ach bha i fhathast a" faireachdainn tinn na stamag nuair a smaoinich i air co-labhairtean naidheachd. Bhon t-seachdain sin bha na h-ionnsaighean air stad, ach air feadh Berlin agus an còrr den dùthaich bha sìth dhorcha, neo-chinnteach, làn eagal.
  
  "Dè bha iad an dùil?" - dh'fhaighnich an duine aice.
  
  "Tha fios agam, Detlef, tha fios agam," rinn i gàire, a" coimhead a-mach air uinneag a seòmar-cadail. Gabi undressed airson fras fada, teth. "Ach is e an rud nach eil duine a" tuigsinn taobh a-muigh na h-obrach agam gum feum mi a bhith dioplòmasach. Chan urrainn dhomh dìreach rudeigin mar "Tha sinn a" smaoineachadh gur e buidheann de luchd-hackers a th" ann le deagh mhaoineachadh le cluba dubharach de dh" uachdarain olc dìreach a" feitheamh ri cur às do riaghaltas na Gearmailt," an urrainn dhomh? " rinn i gàire agus i a" feuchainn ri a bra a thoirt a-mach.
  
  Thàinig an duine aice gu a teasairginn agus dh'fhosgail e e, ga thoirt dheth agus an uairsin a 'toirt a-mach a sgiort peansail beige. Thàinig i air tìr aig a casan air a" bhrat thiugh, bhog agus chaidh i a-mach, agus i fhathast a" caitheamh a brògan àrd-ùrlar Gucci. Phòg an duine aice a h-amhaich agus chuir e a smiogaid air a gualainn agus iad a 'coimhead air solais a' bhaile a 'gluasad a-steach do mhuir an dorchadais. "An e seo dha-rìribh a tha a" tachairt? " dh'fhaighnich e ann am faclan sàmhach fhad 'sa bha a bhilean a' rannsachadh a cnàimh-droma.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil. Tha dragh mòr air mo cheannardan. Tha mi creidsinn gur ann air sgàth gu bheil iad uile a" smaoineachadh san aon dòigh. Tha fiosrachadh ann nach do nochd sinn dha na meadhanan mun luchd-fulaing. Tha iad sin nam fìrinnean eagallach a tha ag innse dhuinn nach e obair aon neach a tha seo," thuirt i.
  
  "Dè na fìrinnean? Dè tha iad a 'falach bhon phoball? " dh'fhaighnich e, a 'cupadh a cìochan. Thionndaidh Gabi mun cuairt agus choimhead e air Detlef le faireachdainn cruaidh.
  
  "A bheil thu a" brathadh? Cò dha a tha thu ag obair, Herr Holzer? A bheil thu dha-rìribh a" feuchainn ri mo mhealladh airson fiosrachadh?" rug i air, agus phut i air ais e gu spòrsail. Bha a glasan bàn a" dannsadh tarsainn air a druim rùisgte agus i ga leantainn a h-uile ceum agus e a" teicheadh.
  
  "Chan e, chan eil, tha mi dìreach a" gabhail ùidh anns an obair agad, a ghràidh," rinn e gearan gu socair agus thuit e air ais air an leabaidh. Bha pearsantachd aig an Detlef a chaidh a thogail gu cumhachdach gu tur mu choinneamh a chorp. "Cha robh mi airson do cheasnachadh."
  
  Stad Gabi na slighean agus roilig i a sùilean. "Um Gottes bidh!"
  
  "Dè rinn mi?" - dh'fhaighnich e le leisgeul.
  
  "Detlef, tha fios agam nach e neach-brathaidh a th" annad! Bu chòir dhut a bhith air cluich còmhla. Abair rudan mar "Tha mi an seo gus fiosrachadh fhaighinn bhuat aig cosgais sam bith" no "Mura innis thu a h-uile càil dhomh, bheir mi air falbh e bhuat!" no ge bith dè eile a thig a-steach nad cheann. Carson a tha thu mar sin. damn grinn? - rinn i caoineadh, a' bualadh na leapa le a sàil gheur deas eadar a chasan.
  
  Sheas e faisg air seudan a theaghlaich, reòta nan àite.
  
  "Ugh!" Rinn Gabi gàire agus thug i air falbh a cas. "Solas dhomh toitean, mas e do thoil e."
  
  "Gu dearbh, a ghràidh," fhreagair e gu brònach.
  
  Thionndaidh Gaby air na gocan fras gus leigeil leis an uisge fàs teth san eadar-ama. Thug i dheth a panties agus chaidh i a-steach don t-seòmar-cadail airson toitean. Shuidh Detlef sìos, a 'coimhead air a bhean eireachdail. Cha robh i gu math àrd, ach anns na sàilean sin bha i a" dol thairis air, ban-dia le falt dualach le Karelia a" lasadh eadar a bilean làn dearg.
  
  
  * * *
  
  
  Bha an casino na phrìomh eisimpleir de shòghalachd neo-àbhaisteach agus cha tug e ach cead don luchd-taic as sochairiche, beairteach agus buadhach a dhol a-steach don chulaidh pheacaich aige. Sheas an MGM Grand gu maiseach na aghaidh azure a chuir an cuimhne Dave Perdue uachdar a 'Charibbean, ach cha b' e sin ceann-uidhe deireannach an neach-tionnsgnaidh billean. Choimhead e air ais air an concierge agus an luchd-obrach, a chuir soraidh slàn, a" cumail grèim teann air an tip $500 aca. Thog limousine dubh gun chomharradh e agus chuir e air falbh e gu raon-laighe faisg air làimh, far an robh sgioba plèana Purdue a" feitheamh ri thighinn.
  
  "Càit an àm seo, Mgr Perdue?" - dh'fhaighnich e do phrìomh neach-frithealaidh an itealain, ga thoirt chun t-suidheachain aige. "Gealach? 'S dòcha Orion's Belt?
  
  Rinn Perdue gàire leatha.
  
  "Danmark Prime, mas e do thoil e, Seumas," thuirt Perdue.
  
  "Anns a" bhad, a cheannard," chuir i fàilte air. Bha rudeigin aice air an robh e a 'cur luach mòr anns an luchd-obrach aige - faireachdainn èibhinn. Cha do dh'atharraich a shòlas agus a bheairteas neo-sheasmhach a-riamh leis gu robh Dave Perdue, os cionn a h-uile càil, na dhuine èibhinn agus misneachail. Leis gun do chuir e seachad a" mhòr-chuid den ùine aige ag obair air rudeigin an àiteigin airson adhbhar air choireigin, chuir e roimhe an ùine shaor aige a chleachdadh airson siubhal. Gu dearbh, bha e a" dèanamh air Copenhagen airson beagan mì-thoileachas às an Danmhairg.
  
  Bha Perdue sgìth. Chan eil e air seasamh airson còrr air 36 uairean dìreach bho thog e gineadair laser le buidheann de charaidean bho Institiud Innleadaireachd is Teicneòlais Bhreatainn. Nuair a dh" fhalbh an jet prìobhaideach aige, shuidh e air ais agus chuir e roimhe cadal airidh air fhaighinn às deidh Las Vegas agus a bheatha-oidhche seòlta.
  
  Mar a bha e an-còmhnaidh nuair a shiubhail e leis fhèin, dh" fhàg Perdue an scrion rèidh gus a shocrachadh agus a chadal bhon dòrainn a bha e a" craoladh. Uaireannan b' e goilf a bh' ann, uaireannan criogaid; uaireannan aithriseachd nàdair, ach thagh e an-còmhnaidh rudeigin neo-chudromach gus beagan faochadh a thoirt dha inntinn. Sheall a" ghleoc os cionn na sgrìn aig leth-uair an dèidh sia nuair a thug neach-frithealaidh an itealain dìnnear tràth dha gus am b" urrainn dha a dhol dhan leabaidh le làn stamag.
  
  Tron t-sliasaid aige, chuala Perdue guth monotone an neach-aithris naidheachdan agus an deasbad mu mhurt a lean a chuir dragh air an raon phoilitigeach. Fhad "s a bha iad ag argamaid air an scrion Tbh le meud ìosal, thuit Perdue na chadal gu toilichte, gun a bhith a" gabhail cùram mu na Gearmailtich a bha air an sàrachadh san stiùidio. Bho àm gu àm, thug draghan inntinn gu mothachadh, ach cha b 'fhada gus an do thuit e na chadal a-rithist.
  
  Thug ceithir stadan ath-chonnadh air an t-slighe beagan ùine dha a chasan a shìneadh eadar naps. Eadar Baile Àtha Cliath agus Copenhagen bha e air an dà uair mu dheireadh a chur seachad ann an cadal domhainn gun aisling.
  
  Bha e coltach gu robh sìorraidheachd air a dhol seachad nuair a dhùisg Perdue gu coaxing socair neach-frithealaidh itealain.
  
  " Mr. Perdue ? A dhuine uasail, tha beagan trioblaid againn," thuirt i. Aig fuaim an fhacail sin, leudaich a shùilean.
  
  "Dè tha seo? Dè tha ceàrr?" dh'fhaighnich e, fhathast a' slugadh na dhall.
  
  "Chaidh cead a dhiùltadh dhuinn a dhol a-steach do raon-adhair na Danmhairg no na Gearmailt, a dhuine uasail. Is dòcha gum bu chòir dhuinn a bhith air ar ath-stiùireadh gu Helsinki?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Carson a bha sinn an seo..." dh"èigh e, a" suathadh aodann. "Ceart gu leòr, nì mi gnothach ris. Tapadh leat a ghràidh". Leis an sin, rinn Perdue cabhag gu na pìleatan gus faighinn a-mach dè an duilgheadas a bh" ann.
  
  "Cha tug iad mìneachadh mionaideach dhuinn, a dhuine uasal. Cha robh iad ag innse dhuinn ach gu robh an ID clàraidh againn air liosta dhubh sa Ghearmailt agus san Danmhairg! " mhìnich am pìleat, a" coimhead cho troimh-chèile ri Perdue. "Is e an rud nach eil mi a" tuigsinn gun do dh "iarr mi cead ro-làimh agus chaidh a thoirt seachad, ach a-nis thathas ag innse dhuinn nach urrainn dhuinn tighinn air tìr."
  
  "Air an liosta dhubh airson dè?" Rinn Perdue gàire.
  
  "Tha sin coltach ri neòinean iomlan dhomh, a dhuine uasal," thuirt an co-phìleat.
  
  "Tha mi ag aontachadh gu tur, Stan," fhreagair Perdue. "Ceart gu leòr, a bheil connadh gu leòr againn airson a dhol a dh" àiteigin eile? nì mi ullachadh."
  
  "Tha connadh againn fhathast, a dhuine uasail, ach chan eil gu leòr ann airson cus a chuir an cunnart," thuirt am pìleat.
  
  "Feuch Billord. Mura leig iad a-steach sinn, theirig gu tuath. Faodaidh sinn tighinn air tìr san t-Suain gus an rèitich sinn seo, "dh" òrduich e dha na pìleatan aige.
  
  "Thuig, sir."
  
  "Smachd trafaic adhair a-rithist, a dhuine uasal," thuirt an co-phìleat gu h-obann. "Èist".
  
  "Tha iad gar cur gu Berlin, Mgr Perdue. Dè bu chòir dhuinn a dhèanamh?" - dh'fhaighnich am pìleat.
  
  "Dè eile as urrainn dhuinn a dhèanamh? Tha mi creidsinn gum feum sinn cumail ri sin airson a-nis, "thuirt Perdue. Chuir e fios air an neach-frithealaidh itealain agus dh" iarr e ruma dùbailte le deigh, an saoradh as fheàrr leis nuair nach robh cùisean a" dol air adhart.
  
  A" tighinn air tìr aig raon-adhair prìobhaideach Dietrich air iomall Bherlin, dh"ullaich Perdue airson a" ghearain fhoirmeil a bha e airson faidhleadh an aghaidh nan ùghdarrasan ann an Copenhagen. Cha b" urrainn don sgioba laghail aige siubhal gu baile-mòr na Gearmailt uair sam bith a dh" aithghearr, agus mar sin ghairm e air ambasaid Bhreatainn coinneamh fhoirmeil a chuir air dòigh le riochdaire riaghaltais.
  
  Cha b" e duine le stuamachd teine a bh" ann, bha Perdue feargach leis mar a chaidh ainmeachadh gu h-obann air a" chidhe phrìobhaideach aige. Airson beatha dhòmhsa, cha b 'urrainn dha a thuigsinn carson a dh' fhaodadh e a bhith air an liosta dhubh. Bha e èibhinn.
  
  An ath latha chaidh e a-steach do ambasaid na Rìoghachd Aonaichte.
  
  "Feasgar math, is e Dàibhidh Perdue an t-ainm a th" orm. Tha coinneamh agam le Mgr Ben Carrington," thuirt Perdue ris an rùnaire ann an àrainneachd a tha ag atharrachadh gu luath san ambasaid air Wilhelmstrasse.
  
  "Madainn mhath, Mgr Perdue," rinn i gàire blàth. "Leig leam do thoirt don oifis aige sa bhad. Bha e a" feitheamh ri do choinneachadh."
  
  "Tapadh leibh," fhreagair Perdue, le cus nàire agus cianalas air eadhon toirt air e fhèin gàire a dhèanamh air an rùnaire.
  
  Bha na dorsan gu oifis riochdaire Bhreatainn fosgailte nuair a thug an neach-fàilte Perdue a-staigh. Shuidh boireannach aig a" bhòrd le a druim chun an dorais, a" cabadaich ri Carrington.
  
  "Mr. Perdue, tha mi a" creidsinn," rinn Carrington gàire, ag èirigh às a chathair gus fàilte a chuir air an aoigh Albannach aige.
  
  "Tha sin fìor," dhearbh Perdue. "Tha e math do choinneachadh, Mgr Carrington."
  
  Chomharraich Carrington am boireannach a bha na suidhe. "Chuir mi fios gu riochdaire bho Bhiùro Naidheachd Eadar-nàiseanta na Gearmailt gus ar cuideachadh."
  
  "Mr. Perdue," rinn am boireannach eireachdail gàire, "tha mi an dòchas gun urrainn dhomh do chuideachadh." Gaby Holzer. Math coinneachadh riut".
  
  
  Caibideil 3
  
  
  Bheachdaich Gaby Holzer, Ben Carrington agus Dave Perdue air an casg air tighinn air tìr ris nach robh dùil air tì san oifis.
  
  "Feumaidh mi a bhith cinnteach dhut, Herr Perdue, gu bheil seo gun samhail. Tha an roinn laghail againn, a bharrachd air muinntir Mhgr Carrington, air sgrùdadh mionaideach a dhèanamh air do chùl-fhiosrachadh airson rud sam bith a dh" fhaodadh a leithid de thagradh adhbhrachadh, ach cha do lorg sinn dad anns na clàran agad a mhìnicheadh diùltadh faighinn a-steach don Danmhairg agus sa Ghearmailt." - Thuirt Gabi.
  
  "Tapadh le Dia airson Chaim agus Todd!" Smaoinich Perdue nuair a thug Gabi iomradh air a bhith a" sgrùdadh a chùl-fhiosrachaidh. "Nam biodh fios aca cia mheud lagh a bhris mi san rannsachadh agam, ghlasadh iad mi an-dràsta."
  
  Bha Jessica Haim agus Harry Todd nan luchd-anailis coimpiutair laghail airson Purdue, agus bha an dithis aca nan eòlaichean tèarainteachd coimpiutair neo-cheangailte air am fastadh leis. Ged a bha iad cunntachail airson na faidhlichean barraichte aig Sam, Nina agus Perdue, cha robh Chaim agus Todd a-riamh an sàs ann am foill ionmhasail sam bith. Bha beairteas Purdue fhèin nas motha na gu leòr. A bharrachd air an sin, cha b" e daoine sanntach a bh" annta. Dìreach mar le Sam Cleave agus Nina Gould, bha Perdue ga chuairteachadh fhèin le daoine onarach agus reusanta. Gu tric bhiodh iad ag obair taobh a-muigh an lagha, tha, ach bha iad fada bho bhith nan eucoirich cumanta, agus b" e sin rudeigin nach b" urrainn don mhòr-chuid de dh" ùghdarrasan agus luchd-moraltachd a thuigsinn.
  
  Le grian gheal na maidne a" sruthadh tro dallsaichean oifis Carrington, dhùisg Perdue an dàrna cupa aige de Earl Grey. Bha bòidhchead bàn a" bhoireannach Ghearmailteach dealanach, ach cha robh an carisma no an coltas ris an robh dùil aice. Air an làimh eile, bha e coltach gu robh i dha-rìribh ag iarraidh faighinn gu bonn rudan.
  
  "Innis dhomh, Mgr Perdue, an robh thu a-riamh a" dèiligeadh ri luchd-poilitigs às an Danmhairg no ionadan ionmhais? " Dh'fhaighnich Gabi dheth.
  
  "Tha, tha mi air cùmhnantan gnìomhachais farsaing a dhèanamh anns an Danmhairg. Ach cha bhith mi a" gluasad ann an cearcallan poilitigeach. Tha mi nas dualtach a thaobh acadaimigeach. Taighean-tasgaidh, rannsachadh, tasgadh ann am foghlam àrd-ìre, ach fuirichidh mi air falbh bho chlàran-gnothaich poilitigeach. Carson?" dh'fhaighnich e dhith.
  
  "Carson a tha seo buntainneach, a" Bh-ph Holzer?" - dh'fhaighnich Carrington, a 'coimhead gu soilleir le ùidh.
  
  "Uill, tha sin gu math follaiseach, Mgr Carrington. Mura h-eil clàr eucoireach aig Mgr Perdue, feumaidh e a bhith na chunnart dha na dùthchannan sin, mo chuid fhèin nam measg, ann an dòigh air choireigin," thuirt i le misneachd ri riochdaire Bhreatainn. "Mura h-eil an adhbhar stèidhichte air eucoir, feumaidh e a bhith co-cheangailte ris a" chliù aige mar neach-gnìomhachais. Tha sinn le chèile mothachail air an t-suidheachadh ionmhais aige agus air a chliù mar neach ainmeil."
  
  "Fhuair," thuirt Carrington. "Ann am faclan eile, leis gu bheil e air pàirt a ghabhail ann an tursan gun àireamh agus gu bheil e ainmeil mar neach-gràdh-daonna ga fhàgail na chunnart don riaghaltas agad?" Rinn Carrington gàire. "Tha seo absurd, madam."
  
  "Fuirich, a bheil thu ag ràdh gur dòcha gu bheil mo thasgaidhean ann an cuid de dhùthchannan air toirt air dùthchannan eile earbsa a bhith agam anns na tha mi an dùil?" Rinn Perdue gàire.
  
  "Chan eil," fhreagair i gu socair. "Chan e dùthchannan, Mgr Perdue. Institiudan."
  
  "Tha mi air chall," chrath Carrington a cheann.
  
  Chrath Perdue le aonta.
  
  "Leig leam mìneachadh. Chan eil mi idir ag agairt gu bheil seo a" buntainn ri mo dhùthaich no dùthaich sam bith eile. Mar thusa, tha mi dìreach a" beachdachadh, agus tha mi a" smaoineachadh gur dòcha gu robh thusa, Mgr. Perdue, gun fhiosta air a dhol an sàs ann an connspaid eadar..." stad i gus am facal Beurla iomchaidh a lorg, "... certain organs?
  
  "Coirp? An toil leat na buidhnean?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Tha, dìreach," thuirt i. "Is dòcha gu bheil do shuidheachadh ionmhais ann an grunn bhuidhnean eadar-nàiseanta air nàimhdeas adhbhrachadh dhut bho bhuidhnean a tha an aghaidh an fheadhainn leis a bheil thu an sàs. Dh" fhaodadh cùisean mar seo sgaoileadh gu furasta air feadh na cruinne, a" ciallachadh gum biodh tu air do thoirmeasg bho dhùthchannan sònraichte; chan ann le riaghaltasan nan dùthchannan sin, ach le cuideigin le buaidh air bun-structar nan dùthchannan sin."
  
  Tha Purdue air an droch bheachd seo a thoirt seachad. Bha a" bhoireannach Gearmailteach ceart. Gu dearbh, bha i na bu cheart na bha fios aice a-riamh. Bha e air a ghlacadh roimhe le companaidhean a bha a" faireachdainn gum faodadh na h-innleachdan agus na peutantan aige a bhith air leth luachmhor dhaibh, ach bha eagal orra gum faodadh an luchd-dùbhlain aca cùmhnantan nas fheàrr a thabhann. Gu tric bha am faireachdainn seo air leantainn gu spionadh gnìomhachais agus boicot malairt a chuir stad air bho bhith a" dèanamh gnìomhachas leis na fo-chompanaidhean eadar-nàiseanta aige.
  
  "Feumaidh mi aideachadh, Mgr Perdue. Tha seo a" dèanamh mòran ciall leis gu bheil thu an làthair ann an conglomerates cumhachdach ann an gnìomhachas saidheans, "dh" aontaich Carrington. "Ach cho fad "s as aithne dhut, a" Bh-ph Holzer, chan e casg oifigeil air inntrigeadh a tha seo, ma-thà? Chan ann bho riaghaltas na Gearmailt a tha seo, ceart?"
  
  "Tha sin ceart," dhearbh i. "Chan eil duilgheadas sam bith aig Mgr Perdue le riaghaltas na Gearmailt... no an Danmhairg, bhithinn a" creidsinn. Tha mi creidsinn gu bheil e air a dhèanamh nas dìomhaire, um, fo-" dh" fheuch i ris an fhacal cheart a lorg.
  
  "A bheil thu a" ciallachadh dìomhaireachd? Buidhnean dìomhair? - Chuir e dragh air Perdue, an dòchas gun do rinn e mì-mhìneachadh air a droch Bheurla.
  
  "Tha e ceart. Buidhnean fon talamh a tha ag iarraidh ort fuireach air falbh bhuapa. A bheil dad sam bith anns a bheil thu an sàs an-dràsta a dh" fhaodadh a bhith na chunnart don cho-fharpais?" dh'fhaighnich i Perdue.
  
  "Chan eil," fhreagair e gu sgiobalta. "Gu fìrinneach, thug mi beagan ùine dheth. Tha mi dha-rìribh air saor-làithean an-dràsta."
  
  "Tha seo cho draghail!" - Ghlaodh Carrington, a' crathadh a chinn gu èibhinn.
  
  "Mar sin am briseadh-dùil, Mgr Carrington," rinn Perdue gàire. "Uill, co-dhiù tha fios agam nach eil duilgheadas sam bith agam leis an lagh. Dèiligidh mi ri seo ri mo dhaoine."
  
  "Gu math. Bhruidhinn sinn an uairsin cho mòr "s as urrainn dhuinn, leis cho beag fiosrachaidh a th" againn mun tachartas neo-àbhaisteach seo, "cho-dhùin Carrington. "Ach, far a" chlàir, a" Bh-ph Holzer," thionndaidh e gu tosgaire tarraingeach na Gearmailt.
  
  "Tha, Mr Carrington," rinn i gàire.
  
  "An latha eile air CNN bha thu gu h-oifigeil a" riochdachadh an t-Seansalair co-cheangailte ris na murtan, ach cha do nochd thu an adhbhar airson seo, "dh" fhaighnich e ann an tòna le ùidh mhòr. "A bheil dad ceàrr air nach bu chòir fios a bhith aig na meadhanan?"
  
  Bha i a 'coimhead uabhasach mì-chofhurtail, a' strì gus a proifeiseantachd a chumail suas. "Tha eagal orm," choimhead i air an dithis fhireannach le faireachdainn nearbhach, "is e fiosrachadh gu math dìomhair a tha seo."
  
  "Ann am faclan eile, tha," dh" fhaighnich Perdue. Thàinig e gu Gaby Holzer le cùram agus spèis ciùin agus shuidh e sìos ri thaobh. "A Madam, is dòcha gu bheil rudeigin aig seo ris na h-ionnsaighean o chionn ghoirid air an elite poilitigeach agus sòisealta?"
  
  Bha am facal sin ann a-rithist.
  
  Bha ùidh mhòr aig Carrington agus e a" feitheamh ri freagairt. Le làmhan air chrith, dhòirt e barrachd tì, a 'cuimseachadh a h-uile aire air ceangal na Gearmailt.
  
  "Tha mi creidsinn gu bheil an teòiridh aca fhèin aig a h-uile duine, ach mar neach-labhairt, chan eil còir agam mo bheachdan fhìn a chuir an cèill, Mgr Perdue. Tha fios agad air. Ciamar as urrainn dhut smaoineachadh gun bruidhinninn seo ri neach-sìobhalta?" Rinn i osna.
  
  "Leis gu bheil dragh orm nuair a tha dìomhaireachdan air an sgaoileadh aig ìre an riaghaltais, a ghràidh," fhreagair Perdue.
  
  "Is e cùis Gearmailteach a tha seo," thuirt i gu cruaidh. Thug Gabi sùil air Carrington. "Am faod mi smocadh air do balcony?"
  
  "Gu dearbh," dh" aontaich e agus sheas e gus na dorsan glainne brèagha a bha a "dol bhon oifis aige gu for-uinneag breagha a" coimhead thairis air Wilhelmstrasse fhuasgladh.
  
  "Chì mi am baile-mòr gu lèir às an seo," thuirt i, a" lasadh a toitean fada tana. "An seo dh" fhaodadh duine bruidhinn gu saor, air falbh bho bhallachan aig am biodh cluasan. Rudeigin a" grùdaireachd, uaislean, "thuirt i ri Carrington agus Perdue agus iad air gach taobh dhi gus an sealladh a mhealtainn. "Agus is e seo seann deamhan a tha air dùsgadh; còmhstri a dhìochuimhnich o chionn fhada... Chan e, chan e còmhstri. Tha e nas coltaiche ri còmhstri eadar buidhnean a bha fada a" smaoineachadh marbh, ach tha iad nan dùisg agus deiseil airson a dhol air stailc. "
  
  Rinn Perdue agus Carrington iomlaid air seallaidhean sgiobalta mus tug iad fa-near an còrr de theachdaireachd Gabi. Cha do choimhead i a-riamh orra, ach bhruidhinn i, a" toirt a-steach ceò tana eadar a corragan. "Chaidh an seansalair againn a ghlacadh mus do thòisich na marbhadh."
  
  Bhuail an dithis fhireannach ris a" bhoma a bha Gabi dìreach air tuiteam orra. Chan e a-mhàin gun robh i a" roinneadh fiosrachadh dìomhair, ach bha i dìreach air aideachadh gun robh ceannard riaghaltas na Gearmailt air a dhol a dhìth. Bha fàileadh mar chupa air, ach bha e coltach gu robh rudeigin tòrr nas dorcha air cùl an fhuadach.
  
  "Ach bha sin còrr air mìos air ais, is dòcha barrachd!" Dh'èigh Carrington.
  
  Chrath Gabi.
  
  "Agus carson nach deach seo fhoillseachadh gu poblach?" - dh'fhaighnich Perdue. "Gu cinnteach bhiodh e glè fheumail rabhadh a thoirt don h-uile dùthaich a tha faisg air làimh mus sgaoil an seòrsa cuilbheart brùideil seo chun chòrr den Roinn Eòrpa."
  
  "Chan e, feumaidh seo a bhith air a chumail dìomhair, Mgr Perdue," dh" aontaich i. Thionndaidh i ri aghaidh a "bhilleanair le sùilean a chuir cuideam air cho dona sa bha na faclan aice. "Carson a tha thu a" smaoineachadh gun deach na daoine sin, na buill elite seo den chomann-shòisealta, a mharbhadh? Bha seo uile mar phàirt den ultimatum. Bha na daoine air a chùlaibh uile a" bagairt saoranaich buadhach Gearmailteach a mharbhadh gus am faigheadh iad na bha iad ag iarraidh. Is e an aon adhbhar a tha an seansalair againn fhathast beò leis gu bheil sinn fhathast a" coileanadh an ultimatum aca, "thuirt i riutha. "Ach nuair a thig sinn nas fhaisge air a" cheann-latha sin agus nach eil an t-Seirbheis Fiosrachaidh Feadarail air na tha iad ag iarraidh a lìbhrigeadh, bidh an dùthaich againn..., "rinn i gàire goirt,"... fo stiùireadh ùr."
  
  "Dia mhath!" thuirt Carrington fo anail. "Feumaidh sinn MI6 a chuir an sàs, agus-"
  
  "Chan eil," stad Perdue. "Chan urrainn dhut an cunnart seo a dhèanamh na thaisbeanadh mòr poblach, Mgr Carrington. Ma thèid seo a-mach, gheibh an Seansalair bàs mus tuit an oidhche. Is e na dh" fheumas sinn a dhèanamh toirt air cuideigin sgrùdadh a dhèanamh air cò às a thàinig na h-ionnsaighean. "
  
  "Dè tha iad ag iarraidh bhon Ghearmailt?" Bha Carrington ag iasgach.
  
  "Chan eil mi eòlach air a" phàirt seo, "ghearain Gaby, a" sèideadh ceò dhan adhar. "Is e an rud a tha fios agam gur e buidheann gu math beairteach a tha seo le goireasan cha mhòr gun chrìoch, agus chan eil na tha iad ag iarraidh ach gann air smachd an t-saoghail."
  
  "Dè tha thu a" smaoineachadh a bu chòir dhuinn a dhèanamh mu dheidhinn?" - Dh'fhaighnich Carrington, a 'lùbadh air an rèile, coimhead air Perdue agus Gabi aig an aon àm. Ruith a" ghaoth air a fhalt tana, dìreach liath fhad "s a bha e a" feitheamh ris a" mholadh. "Chan urrainn dhuinn fios a leigeil do dhuine sam bith mu dheidhinn seo. Nam biodh seo na eòlas poblach, bhiodh hysteria a" sgaoileadh air feadh na Roinn Eòrpa, agus tha mi cha mhòr cinnteach gur e binn bàis a bhiodh ann don t-Seansalair agad."
  
  Bhon doras, thug rùnaire Carrington air ainm a chuir ris an aithris neo-chunbhalachd bhìosa, a" fàgail Perdue agus Gabi ann an sàmhchair neònach. Mheòraich a h-uile duine mun àite aca anns a 'chùis seo, ged nach b' e gnothach sam bith a bh 'ann. Cha robh annta ach dà shaoranaich mhath den t-saoghal a bha a" feuchainn ri cuideachadh le bhith a" sabaid an aghaidh nan anaman dorcha a thug gu crìch gu brùideil beatha neo-chiontach an tòir sannt agus cumhachd.
  
  "Mgr. Perdue, is fuath leam aideachadh," thuirt i, gu sgiobalta a" coimhead mun cuairt a dh"fhaicinn an robh an aoigh aca fhathast trang. "Ach b" mise an tè a chuir air dòigh gum biodh an turas-adhair agad air a chuir air ais. "
  
  "Dè?" Thuirt Perdue. Bha a shùilean gorma bàn làn cheistean agus e a" coimhead air a" bhoireannach le iongnadh. "Carson a tha thu ga dhèanamh?"
  
  "Tha fios agam cò thu," thuirt i. "Bha fios agam nach fhuilingeadh tu a bhith air do bhreabadh a-mach à raon-adhair na Danmhairg, agus dh" iarr mi air cuid - gun can sinn luchd-cuideachaidh riutha - gus an siostam smachd trafaic adhair a ghearradh gus do chuir gu Berlin. Bha fios agam gur mise an duine a theireadh Mgr Carrington air a' chùis seo. Bha còir agam coinneachadh riut ann an dreuchd oifigeil. Tha daoine a" coimhead, chì thu."
  
  "O mo Dhia, a" Bhean Uasal Holzer," rinn Perdue gàire, a" coimhead oirre le dragh mòr. "Gu cinnteach chaidh thu tro dhuilgheadas mòr bruidhinn rium, mar sin dè a tha thu ag iarraidh bhuam?"
  
  "Is e an neach-naidheachd seo a choisinn duais Pulitzer do chompanach anns a h-uile ceist agad," thòisich i.
  
  "Sam Cleave?"
  
  "Sam Cleave," thuirt i a-rithist, le faochadh gun robh fios aige cò bha i a" ciallachadh. "Feumaidh e sgrùdadh a dhèanamh air fuadach agus ionnsaighean air daoine beairteach is cumhachdach. Bu chòir dha a bhith comasach air faighinn a-mach dè an ifrinn a tha iad ag iarraidh. Chan eil suidheachadh sam bith agam iad a nochdadh."
  
  "Ach tha fios agad dè tha dol," thuirt e. Chrath i nuair a thàinig Carrington còmhla riutha a-rithist.
  
  "Mar sin," thuirt Carrington, "an do dh" innis thu do bheachdan do dhuine sam bith eile san oifis agad, a" Bh-ph Holzer?"
  
  "Chuir mi beagan fiosrachaidh an seilbh, gu dearbh, ach, fhios agad," chrath i.
  
  "Clever," thuirt Carrington, le deagh bheachd.
  
  Chuir Gabi ris le dìteadh. "Tha fios agad, cha bu chòir fios a bhith agam air dad idir, ach chan eil mi a" cadal. Tha mi dualtach rudan mar seo a dhèanamh, rudan a bheireadh buaidh air sochair muinntir na Gearmailt agus a h-uile duine, airson sin, le mo ghnìomhachas."
  
  "Tha sin gu math gràdhach dhut, a" Bh-ph Holzer," thuirt Carrington.
  
  Bhrùth e beul an t-sàmhchair an aghaidh a giallan agus shèid e a h-eanchainn a-mach mus b" urrainn dha Perdue priobadh. Mar a thuit corp millte Gabi thairis air an rèile às an do thilg Carrington i, chaidh Perdue a chuir thairis gu sgiobalta le dà gheàrd-bodhaig ambasaid, a bhuail e gun mhothachadh.
  
  
  Caibideil 4
  
  
  Bhith Nina am beul na pìoba, le eagal nach tigeadh i anail ceart. Bha Sam a" cumail a-mach nach robh leithid de rud ann ri anail neo-iomchaidh, nach b" urrainn dhi ach anail a tharraing san àite cheàrr - mar a bha fon uisge. Chuir an t-uisge soilleir, balbh a corp air bhog fhad "s a bha i a" gluasad air adhart thairis air an sgeir, an dòchas nach biodh cearban no creutair mara sam bith eile air an droch latha aice.
  
  Gu h-ìosal, bha corailean toinnte a" sgeadachadh grunnd a" chuain bàn agus neo-thorrach, ga bheothachadh le dathan soilleir agus breagha ann an cumaidhean nach robh fios aig Nina a-riamh a bha ann. Thàinig iomadh gnè èisg còmhla rithe san rannsachadh aice, a" suirghe tarsainn a slighe agus a" dèanamh ghluasadan sgiobalta a thug beagan nearbhach i.
  
  'Dè ma tha rudeigin am falach am measg nan sgoiltean damn seo agus a' tighinn thugam?' Ghabh Nina an t-eagal oirre fhèin, "Dè ma tha kraken no rudeigin a" dol às mo dhèidh an-dràsta, agus gu bheil an t-iasg gu lèir a "rèiseadh mar sin leis gu bheil iad airson faighinn air falbh bhuaithe?"
  
  Mar thoradh air an àrdachadh de adrenaline a thug a mac-meanmna ro-ghnìomhach air adhart, bhreab Nina na bu luaithe, a" putadh a gàirdeanan gu teann gu a taobhan agus a" ruith seachad air an fhear mu dheireadh de na creagan mòra gus an uachdar a ruighinn. Air a cùlaibh, chomharraich lorg de builgeanan airgid an adhartas aice, agus chaidh sruth de bhàlaichean beaga èadhair a" spreadhadh bho cheann shuas an tiùba aice.
  
  Bhris Nina chun uachdar dìreach mar a bha i a" faireachdainn gu robh a broilleach agus a casan a" tòiseachadh a" losgadh. Le a falt fliuch air a chìreadh air ais, bha a sùilean donn a" coimhead gu sònraichte mòr. Bha a casan a" suathadh ris an làr gainmhich agus thòisich i air a slighe a dhèanamh air ais gu tràigh na tràghad eadar na beanntan a chruthaich na creagan. A" dùsgadh, bha i a" strì an-aghaidh an t-sruth, a" cumail a goggles na làimh.
  
  Thòisich an làn air a cùlaibh, agus 's e àm cunnartach a tha seo a bhith san uisge ionadail. Gu fortanach, chaidh a" ghrian à sealladh air cùl nan sgòthan cruinneachaidh, ach bha e ro fhadalach. B 'e seo a' chiad uair aig Nina ann an gnàth-shìde thropaigeach an t-saoghail, agus bha i mu thràth a 'fulang air sgàth sin. Bha am pian na guailnean ga peanasachadh a h-uile uair a bhuail uisge a craiceann dearg. Bha a sròn mu thràth a" tòiseachadh a" rùsgadh bhon losgadh grèine an latha roimhe.
  
  "O Dhia, an urrainn dhomh faighinn chun a" chaolais mar-thà!" - Rinn i gàire ann an eu-dòchas bho bhith a" marbhadh tonnan agus spraeadh mara a bha a" còmhdach a corp dearg leis an t-sruth shalainn. Nuair a thòisich an t-uisge air a meadhan a ruighinn suas gu a glùinean, rinn i cabhag gus am fasgadh as fhaisge a lorg, a bha, mar a thàinig e a-mach, na bhàr tràigh.
  
  Thionndaidh a h-uile balach is fear air an deach i tarsainn a choimhead air a" bhòidhchead a bha a" ruith air a" ghainmhich sgaoilte. Bha sùilean dorcha Nina, air an cumadh gu foirfe os cionn a sùilean mòra dorcha, a" cur cuideam air a craiceann marmor, eadhon ged a bha i a-nis gu math fliuch. Thuit a h-uile sùil sa bhad air na trì triantanan uaine emerald a bha gann a" còmhdach na pàirtean sin den bhodhaig aice a bha fir ag iarraidh a bu mhotha. Cha robh corp Nina air leth freagarrach idir, ach b" e an dòigh anns an do ghiùlain i i fhèin a thug air daoine eile a meas agus a miannachadh.
  
  "Am faca tu am fear a bha còmhla rium madainn an-diugh?" - dh'fhaighnich i dhan neach-stiùiridh òg, air an robh lèine fhlùraichean gun phutan.
  
  "Duine le lionsan obsessive?" dh'fhaighnich e dhith. Bha aig Nina ri gàire a dhèanamh agus nod.
  
  "Tha. Is e sin dìreach a tha mi a" sireadh, "thuirt i. Thog i an tunic cotain geal aice bhon chathair-oisein far an do dh'fhàg i e agus tharraing i thairis air a ceann e.
  
  "Chan fhaca mi e airson ùine mhòr, a mhàthair. An turas mu dheireadh a chunnaic mi e, bha e air an t-slighe a choinneachadh ri èildearan a" bhaile ri thaobh gus ionnsachadh mun chultar aca no rudeigin," thuirt am bartender. "Am bi deoch agad?"
  
  "Um, an urrainn dhut am bile a ghluasad thugam?" - rinn i mealladh.
  
  "Gu cinnteach! Dè bhios ann?" rinn e gàire.
  
  "Sherry," cho-dhùin Nina. Bha i teagmhach gum biodh deoch-làidir sam bith aca. "Tha."
  
  Thionndaidh an latha gu fuarachadh ceòthach oir thug an làn ceò salainn leis a shocraich air an tràigh. Shil Nina a deoch, a" greimeachadh air a glainneachan fhad "s a bha a sùilean a" toirt a-steach na bha timcheall oirre. Bha a" mhòr-chuid den luchd-ceannach air falbh, ach a-mhàin buidheann de dh" oileanaich Eadailteach a bha a" gabhail sreath leis an mhisg air taobh eile a" bhàr, agus dithis choigreach a bha gu sàmhach a" sealg thairis air na deochan aca aig a" bhàr.
  
  An dèidh crìoch a chur air an seòraidh aice, thuig Nina gu robh a" mhuir air tighinn mòran na b" fhaisge agus a" ghrian a" dol fodha gu sgiobalta.
  
  "A bheil stoirm a" tighinn no rudeigin?" dh' iarr i air a' bhartender.
  
  "Chan eil mi a" smaoineachadh gu bheil. Chan eil sgòthan gu leòr ann airson sin," fhreagair e, a" lùbadh air adhart ri coimhead suas bho bhith fon mhullach tughaidh. "Ach tha mi a" smaoineachadh gun tig an aimsir fhuar a dh" aithghearr. "
  
  Rinn Nina gàire leis a" bheachd.
  
  "Agus ciamar a dh" fhaodadh seo a bhith?" rinn i gàire. A' toirt fa-near do shealladh teagmhach an neach-stiùiridh, dh'innis i dha carson a bha am beachd fuar èibhinn aca. "O, tha mi à Alba, feuch?"
  
  "O!" - rinn e gàire. "Tha mi a" faicinn! Sin as coireach gu bheil thu coltach ri Billy Connelly! Agus c"arson a bha thusa," ars" esan a" gàireachdainn le caoimhneas, a" toirt aire shònraichte do a craiceann dearg, "a chaill thu am blàr leis a" ghrèin air a" chiad latha agad an seo.
  
  "Tha," dh" aontaich Nina, a" bualadh air a" chùis agus i a" sgrùdadh a làmhan a-rithist. "Tha gràin aig Bali orm."
  
  Rinn e gàire agus chrath e a cheann. "Chan eil! Tha Bali dèidheil air bòidhchead. Tha Bali dèidheil air bòidhchead!" dh'èigh e agus thunnaig e fon chunntair, dìreach gus a thighinn a-mach le botal seiridh. Dhòirt e glainne eile dhi. "Aig cosgais an stèidheachd, molaidhean bho Bali."
  
  "Tapadh leibh," rinn Nina gàire.
  
  Rinn am fois ùr gu cinnteach math dhi. Cha b'ann o'n a rainig i fein agus Sam o chionn da latha a chaill i a stuamachd, ach, gun teagamh, an uair a mhallaich i a' ghrian a bhuail i. Air falbh à Alba, air falbh bhon dachaigh aice san Òban, bha i a" faireachdainn nach b" urrainn ceistean nas doimhne a ruighinn. Gu h-àraidh an so, far an robh a' Chrios-meadhain gu tuath dh'i an àite mu dheas, air an turas so dh' fhairich i nach robh i a' dol a mach do sheòrsa sam bith de ghnothaichean mì-nàdurrach no trom.
  
  Chuir Bali am falach i gu sàbhailte. Chòrd an neònachas ri Nina, cho eadar-dhealaichte "s a bha na h-eileanan bhon Roinn Eòrpa, eadhon ged a bha gràin aice air a" ghrian agus na tonnan teas seasmhach a thionndaidh a h-amhaich gu bhith na fhàsach agus a thug air a teanga cumail ri mullach a beòil. Chan e gu robh rud sam bith aice airson falach bhuaithe, ach bha feum aig Nina air seallaidhean atharrachadh airson a math fhèin. Is ann dìreach an uairsin a bhios i aig a" char as fheàrr nuair a thilleas i dhachaigh.
  
  Nuair a dh'ionnsaich i gu robh Sam beò agus ga fhaicinn a-rithist, cho-dhùin an neach-acadaimigeach sa bhad a 'chuid as fheàrr a dhèanamh den chompanaidh aige, a-nis gun robh fios aice nach robh e air a chall dhi às deidh a h-uile càil. Dh'ionnsaich an dòigh anns an tàinig esan, Reichtisusis, a-mach às na faileasan aig oighreachd Dave Perdue dhi luach a chur air an latha an-diugh agus gun dad a bharrachd. Nuair a smaoinich i gu robh e marbh, thuig i brìgh deireannach agus aithreachas agus bhòidich i nach fhaigheadh i am pian sin tuilleadh - am pian gun fhios. Leis nach robh i na beatha, thug e cinnteach dha Nina gun robh gaol aice air Sam, eadhon ged nach b" urrainn dhi smaoineachadh gu robh i an sàs ann an droch dhàimh ris.
  
  Bha Sam eadar-dhealaichte ann an cuid de dhòighean anns na làithean sin. Gu nàdarra bhiodh e, às deidh dha a bhith air a thoirt am bruid air bòrd bàta Nadsaidheach diabolical a chuir dhan phrìosan a bhith ann an lìon neònach fiosaig mì-naomh. Cha robh e soilleir dè cho fada "s a thug e air a thilgeil bho tholl cnuimhe gu toll-cnuimhe, ach bha aon rud soilleir - dh" atharraich e sealladh an neach-naidheachd ainmeil air feadh an t-saoghail air an rud iongantach.
  
  Dh"èist Nina ri còmhradh fad-ùine an luchd-tadhail, a" faighneachd dè bha Sam a" dèanamh. Leis nach robh a chamara còmhla ris ach thug e a chreidsinn oirre gum biodh e air falbh airson greiseag, 's dòcha a' dol air chall ann am bòidhchead nan eilean agus gun a bhith a' cumail sùil air an àm.
  
  "A" chuibhreann mu dheireadh," rinn am bartender gàire agus thairg i deoch eile a dhòrtadh dhi.
  
  "O chan eil, tapadh leat. Air stamag falamh, tha an stuth seo coltach ri Rohypnol, "thuirt i. "Tha mi a" smaoineachadh gun can mi latha ris."
  
  Leum i far an stòl bàr aice, chruinnich i an gèar snorkeling neo-dhreuchdail aice, shlaod i thairis air a gualainn e, agus chuir i soraidh slàn ri luchd-obrach a" bhàr. Cha robh sgeul air anns an t-seòmar a bha i a" roinn le Sam fhathast, rud a bha dùil, ach cha b" urrainn dha Nina cuideachadh ach a bhith a" faireachdainn mì-chofhurtail gun robh Sam air falbh. Rinn i cupa tì dhi fhèin agus dh"fheitheamh i, a" coimhead a-muigh tron doras sleamhnachaidh glainne far an robh na cùirtearan tana geal a" sruthadh ann an gaoth na mara.
  
  "Chan urrainn dhomh," rinn i gearan. "Ciamar as urrainn dha daoine suidhe timcheall mar sin? A Thighearna, tha mi a" dol às mo chiall."
  
  Dhùin Nina na h-uinneagan, chuir i oirre pants cargo khaki, bòtannan coiseachd, agus pacaich i am baga beag aice le sgian peann, combaist, searbhadair agus botal fìor-uisge. Gu co-dhùnadh, chaidh i chun àite làn choillteach air cùl an ionad-turasachd, far an do lean slighe coiseachd gu baile beag ionadail. An toiseach, chaidh an t-slighe gainmhich a bha air fàs gu mòr a" dol tro chathair-eaglais eireachdail de chraobhan jungle, làn eòin dathach agus sruthan soilleir beòthail. Airson grunn mhionaidean bha fiosan nan eun cha mhòr bodhar, ach mu dheireadh bhàsaich a" chirping air falbh, mar gum biodh iad air an cuingealachadh ris an nàbachd às an robh i dìreach air nochdadh.
  
  Air a beulaibh, chaidh an t-slighe dìreach suas a 'bheinn, agus bha an fhàsmhorachd an seo mòran na bu mhiosa. Thuig Nina gun robh na h-eòin air am fàgail às a dèidh agus gun robh i a-nis a" dèanamh a slighe tro àite a bha gu math sàmhach. Air fàire, chluinneadh i guthan dhaoine ann an deasbad teas, mar mhac-talla thairis air an raon rèidh a bha a" sìneadh bho oir a" chnuic far an robh i na seasamh. Shìos anns a" bhaile bheag bha na boireannaich a" caoineadh agus a" caoineadh fhad "s a bha fir na treubh gan dìon fhèin le bhith ag èigheach air a chèile. Am measg seo uile, bha aon fhear na shuidhe air a" ghainmhich - aoigh gun chuireadh.
  
  "Sam!" - Rinn Nina gàire. "Sam?"
  
  Thòisich i air coiseachd sìos am bruthach a dh"ionnsaigh a" bhaile. Lìon fàileadh teine is feòil an èadhar nuair a choisich i nas fhaisge, a 'cumail a sùilean air Sam. Shuidh e crois-chasach le a làmh dheas air muin ceann an fhir eile, ag aithris aon fhacal a-rithist agus a-rithist ann an cànan cèin. Chuir an sealladh draghail eagal air Nina, ach bha Sam na charaid dhi agus bha i an dòchas an suidheachadh a mheasadh mus do thionndaidh an sluagh fòirneartach.
  
  "Halò!" - thuirt i, a 'dol a-mach don ionad-glanaidh meadhanach. Ghabh muinntir a" bhaile ri nàimhdeas fosgailte, ag èigheach sa bhad air Nina agus a" crathadh an gàirdeanan gu fiadhaich gus a toirt air falbh. Le a gàirdeanan sìnte a-mach, dh" fheuch i ri sealltainn nach b" i an nàmhaid.
  
  "Chan eil mi an seo airson cron sam bith a dhèanamh. Is e seo," thuirt i ri Sam, "mo charaid." Togaidh mi suas e, ceart gu leòr? Gu math?" Chaidh Nina sìos, a" sealltainn cànan bodhaig umhail agus i a" gluasad gu Sam.
  
  "Sam," thuirt i, a" togail a làmh ris. "Mo Dhia! Sam, dè tha ceàrr air do shùilean?"
  
  Chaidh a shùilean air ais dha na socaidean aca agus e ag aithris aon fhacal a-rithist is a-rithist.
  
  "Calaidh! Caihasa!"
  
  "Sam! Damn e, Sam, dùisg, damn e! Marbhaidh iad sinn air do sgàth!" - rinn i sgreuchail.
  
  "Chan urrainn dhut a dhùsgadh," thuirt am fear a dh" fheumadh a bhith na stiùiriche treubhach ri Nina.
  
  "Carson nach biodh?" Rinn i gàire.
  
  " A chionn gu bheil e marbh."
  
  
  Caibideil 5
  
  
  Bha Nina a" faireachdainn gu robh a falt na seasamh mu dheireadh bho theas tioram an latha. Bha an adhar os cionn a" bhaile air tionndadh buidhe bàn, a" cuimhneachadh air speur Atherton a bha trom le leanabh far an robh i air tadhal mar leanabh aig àm stoirm tàirneanaich.
  
  Rinn i gàire le mi-chreidimh, ag amharc gu geur air a ceannard. "Chan eil e marbh. Tha e beò agus anail ... an seo! Dè tha e ag ràdh?"
  
  Bha an seann duine ag osnaich mar gum biodh e air an aon sealladh fhaicinn ro thric na bheatha.
  
  "Cailiheas. Tha e ag àithneadh don neach a tha fo a làimh bàs fhaighinn na ainm."
  
  Thòisich fear eile ri taobh Sam air a dhol an grèim, ach cha do rinn an luchd-amhairc feargach gluasad air adhart gus an companach a chuideachadh. Chrath Nina Sam gu fòirneartach, ach tharraing an ceannard air falbh i le eagal.
  
  "Dè?" - dh'èigh i ris. "Cuiridh mi stad air seo! Leig leam falbh!"
  
  "Tha na diathan marbh a" bruidhinn. Feumaidh tu èisteachd," thug e rabhadh.
  
  "An deach sibh uile craicte?" - rinn i sgreuchail, a 'tilgeil a làmhan san adhar. "Sam!" Bha Nina air a h-uabhasachadh, ach chùm i oirre a' cur nar cuimhne gur e Sam an Sam aice agus gum feumadh i stad a chur air bho bhith a' marbhadh an duine dùthchasach. Chùm an ceann-cinnidh a caol-dùirn gus a cumail bho bhith a" cur bacadh oirre. Bha a ghreim mì-nàdarrach làidir airson seann duine cho lag.
  
  Air a" ghainmhich air beulaibh Sam, bha am fear dùthchasach a" sgreuchail ann an àmhghar agus Sam a" leantainn air ag ath-aithris an òran gun lagh aige. Bha fuil a" dòrtadh a-mach à sròn Sam agus a" sileadh air a bhroilleach agus air a shliasaidean, a" toirt air muinntir a" bhaile sèist uabhas a chuir an cèill. Ghlaodh na boireannaich agus rinn a 'chlann sgreuchail, a' toirt Nina gu deòir. A" crathadh a cinn gu brùideil, rinn an neach-eachdraidh Albannach sgreuchail gu h-obann, a" cruinneachadh a neart. Ruith i air adhart le a h-uile neart, a 'briseadh a-mach à grèim an stiùiriche.
  
  Air a lìonadh le feirg agus eagal, ruith Nina a dh'ionnsaigh Sam le botal uisge na làimh, air a tòir le triùir de mhuinntir a 'bhaile a chuir stad oirre. Ach bha i ro luath. Nuair a ràinig i Sam, dhòirt i uisge air aodann agus air a cheann. Dh" atharraich i a gualainn nuair a rug fir a" bhaile oirre, an gluasad ro mhòr airson a bodhaig bhig.
  
  Dhùin sùilean Sam mar a bha boinneagan uisge a" ruith sìos a mhaoil. Sguir a sheinn air ball, agus saoradh an dùthchasach a bha roimhe o 'chràdh. Le sgìth agus a 'caoineadh, chuir e air a' ghainmhich, a 'gairm air a dhiathan agus a' toirt taing dhaibh airson an tròcair.
  
  "Fàg mi leam fhìn!" Rinn Nina sgreuchail, a 'bualadh air fear de na fir le a làmh mhath. Bhuail e gu cruaidh san aodann i, agus thug e oirre tuiteam air a" ghainmhich.
  
  "Thoir a-mach an droch fhàidh agad an seo!" Dh'fhàs an neach-ionnsaigh aig Nina ann an stràc tiugh, a 'togail a dhòrn, ach chuir an ceann-cinnidh stad air bho bharrachd fòirneart. Dh' eirich na fir eile as an talamh air a cheannsa, agus dh' fhag iad Nina agus Sam leo fein, ach cha b' ann roimh smugaid a thilgeadh air an luchd-brathaidh agus iad a' dol seachad.
  
  "Sam? Sam!" - Rinn Nina sgreuchail. Chrath a guth le clisgeadh is feirg nuair a chùm i aodann na làmhan. Thug i grèim air a gàirdean leònte gu goirt na broilleach, a 'feuchainn ris an t-Sam a tharraing gu a chasan. " Iosa Criosd, Sam ! Seas!"
  
  Airson a" chiad uair bha Sam a" priobadh. Rinn e gàire mar a chaidh troimh-chèile thairis air.
  
  "Nina?" rinn e osnaich. "Dè tha thu a" dèanamh an seo? Ciamar a lorg thu mi?"
  
  "Seall, dìreach faigh am fuck suas agus faigh a-mach às an seo mus bi na daoine sin a" frioladh ar n-asailean bàn airson dinnear, ceart gu leòr? " - thuirt i fo a h-anail. "Mas e do thoil e. Feuch Sam!"
  
  Thug e sùil air a charaid bhrèagha. Bha coltas clisgeadh oirre.
  
  "Dè a" bhrù a tha sin air d" aghaidh? Nina. Hi! An robh duine..." thuig e gu robh iad ann am meadhan sluagh a bha a" fàs gu luath, "... an do bhuail duine thu?"
  
  "Na dèan gnìomh macho a-nis. Nach faigh sinn dìreach am fuck a-mach às an seo. A-nis, "thuirt i le fìor èiginn.
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr," rinn e gàirdeachas gun chluinntinn, fhathast fo iongnadh. Bha a shùilean a" goirteachadh bho thaobh gu taobh agus e a" coimhead mun cuairt air an luchd-amhairc spit, a bha ag èigheach masladh agus a" gluasad air falbh e fhèin agus Nina. "A Thighearna, dè an trioblaid a th" aca?"
  
  "Chan eil e gu diofar. Mìnichidh mi a h-uile dad ma gheibh sinn beò às an seo," bha Nina ann an sàrachadh agus clisgeadh, a" slaodadh corp neo-sheasmhach Sam gu mullach a" chnuic.
  
  Ghluais iad cho luath 's a b' urrainn dhaibh, ach chuir dochann Nina stad oirre bho bhith a 'teicheadh.
  
  "Chan urrainn dhomh, Sam. Cùm a" dol," dh" èigh i.
  
  "Gu dearbh chan eil. Leig leam do chuideachadh," fhreagair e, a" faireachdainn gu neònach na stamag.
  
  "Dè a tha thu a" dèanamh?" rinn i gàire.
  
  "A" feuchainn ri mo ghàirdeanan a phasgadh timcheall do mheadhan gus an urrainn dhomh do tharraing air adhart, a ghràidh," thuirt e ri srann.
  
  "Chan eil thu eadhon faisg. Tha mi dìreach an seo ann an sealladh soilleir," rinn i gearan, ach an uairsin thachair rudeigin rithe. A 'crathadh a pailme fosgailte air beulaibh aodann Sam, mhothaich Nina gun lean e an gluasad. "Sam? Am faic thu?"
  
  Ghluais e gu sgiobalta agus choimhead e troimh-chèile. "Beagan. Tha mi gad fhaicinn, ach tha e duilich an t-astar a dhearbhadh. Tha mo thuigse doimhneachd air a chuir suas, Nina. "
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, rachamaid air ais chun bhaile-turasachd. Aon uair "s gu bheil sinn sàbhailte san t-seòmar, is urrainn dhuinn faighinn a-mach dè thachair an ifrinn dhut," thuirt i le co-fhaireachdainn. Ghabh Nina làmh Sam agus chaidh i còmhla riutha le chèile fad na slighe air ais chun taigh-òsta. Fo shùilean aoighean agus luchd-obrach, rinn Nina agus Sam cabhag chun t-seòmar aca. Nuair a fhuair iad a-staigh, ghlas i an doras.
  
  "Falbh laigh sìos, Sam," thuirt i.
  
  "Chan ann gus am faigh sinn dotair dhut airson a" bhruis olc sin a làimhseachadh, "thuirt e.
  
  "Mar sin ciamar a chì thu a" bhrù air m" aodann?" dh'fhaighnich i, a' coimhead suas an àireamh ann an leabhar-fòn an taigh-òsta.
  
  "Tha mi gad fhaicinn, a Nina," rinn e osna. "Chan urrainn dhomh dìreach innse dhut dè cho fada bhuam a tha e. Feumaidh mi aideachadh gu bheil seo tòrr nas annasaiche na bhith gun a bhith faicinn an urrainn dhut a chreidsinn."
  
  "Ach tha. "Gu dearbh," fhreagair i, a "fònadh an t-seirbheis tacsaidh. Dh"òrdaich i càr don t-seòmar èiginn as fhaisge. "Gabh fras luath, Sam. Feumaidh sinn faighinn a-mach a bheil do lèirsinn air a mhilleadh gu maireannach - is e sin, dìreach às deidh dhaibh a chuir air ais anns an rotator cuff. "
  
  "A bheil do ghualainn a-mach às a" cho-roinn?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "Tha," fhreagair i. " Thainig e mach 'n uair a rug iad orm a chum mo chumail air falbh uait."
  
  "Carson? Dè bha thu a" dol a dhèanamh a bha iad airson mo dhìon bhuat? " rinn e gàire beagan le toileachas, ach dh 'fhaodadh e innse gu robh Nina a' falach an fhiosrachaidh bhuaithe.
  
  "Bha mi dìreach a" dol gad dhùsgadh agus cha robh coltas gu robh iad gam iarraidh, sin agad e, "thuirt i.
  
  "Sin a tha mi airson faighinn a-mach. an robh mi nam chadal? An deach mi seachad?" dh' fharraid e gu dùrachdach, a' tionndadh 'na h-aghaidh.
  
  "Chan eil fhios agam, Sam," thuirt i gu mì-chinnteach.
  
  "Nina," dh" fheuch e ri faighinn a-mach.
  
  "Tha nas lugha agad," choimhead i air a" ghleoc ri taobh na leapa, "fichead mionaid airson fras a ghabhail agus ullachadh airson ar tacsaidh."
  
  "Ceart gu leòr," thug Sam a-steach, na sheasamh suas airson a dhol don fhras, a" grodadh gu slaodach air oir na leapa agus a" bhùird. "Ach chan e seo an deireadh. Nuair a thilleas sinn, innsidh tu a h-uile dad dhomh, a" toirt a-steach na tha thu a" falach uam."
  
  Aig an ospadal, thug an luchd-obrach meidigeach a bha air dleasdanas aire do ghualainn Nina.
  
  "Am bu toil leat rudeigin ri ithe?" - dh" fhaighnich e don dotair lèirsinneach Indonesia. Chuir e an cuimhne Nina fear de na stiùirichean òga hipster Hollywood a bha ri thighinn le a feartan dorcha agus a phearsantachd èibhinn.
  
  "Is dòcha do bhanaltram?" Rinn Sam eadar-theachd, a" fàgail a" bhanaltram gun dùil fo iongnadh.
  
  "Na toir aire sam bith dha. Chan urrainn dha dad a dhèanamh mu dheidhinn, "thuirt Nina ris a" bhanaltram iongantach, nach robh ach còrr air fichead. Chuir an nighean gàire air, a 'toirt sùil neo-chinnteach air an duine eireachdail a thàinig don t-seòmar èiginn le Nina. "Agus chan eil mi a" bìdeadh ach fir."
  
  "Math fios a bhith agad," rinn an dotair seunta gàire. "Ciamar a rinn thu seo? Agus na bi ag ràdh gun do rinn thu obair chruaidh."
  
  "Thuit mi fhad 'sa bha mi a' coiseachd," fhreagair Nina gun a bhith a 'crathadh.
  
  "Ceart gu leòr, rachamaid. Deiseil?" - dh'fhaighnich an dotair.
  
  "Chan eil," rinn i gearan airson diog sgoltadh mus do tharraing an dotair a gàirdean le grèim cumhachdach a thug air na fèithean aice spasm. Bha Nina a" sgreuchail ann an sàrachadh leis gun do dh" adhbhraich na ligaments losgaidh agus na fèithean-fèithe sìnte lasadh sgriosail de phian na gualainn. Sheas Sam suas airson a dhol thuice, ach phut a" bhanaltram air falbh e gu socair.
  
  "Tha a h-uile dad seachad! "Tha e deiseil," thug an dotair misneachd dhi. "Tha a h-uile dad air ais gu àbhaisteach, ceart gu leòr? Bidh e a 'losgadh airson latha no dhà eile, ach an uairsin bidh e nas fheàrr. Cùm seo ann an sling. Gun cus trafaic airson an ath mhìos, mar sin gun a bhith a" coiseachd. "
  
  "Dia! Airson mionaid bha mi a" smaoineachadh gu robh thu a" reubadh mo ghàirdean fucking dheth!" Rinn Nina gàire. Bha a h-aodann a" deàrrsadh le fallas agus bha a craiceann creagach fuar ris an suathadh nuair a choisich Sam a-null gus a làmh a ghabhail.
  
  "A bheil thu ceart gu leòr?" dh'fhaighnich e.
  
  "Tha, tha mi buidhe," thuirt i, ach bha a h-aodann ag innse sgeulachd eile. "A-nis feumaidh sinn sgrùdadh a dhèanamh air an t-sealladh agad."
  
  "Dè tha ceàrr air do shùilean, a dhuine uasal?" - dh'fhaighnich an dotair carismatach.
  
  "Uill, sin a" phuing gu lèir. Chan eil beachd sam bith agam. I...," choimhead e air Nina gu amharasach airson mionaid, "tha fios agad, thuit i na chadal air an t-sràid agus a" gabhail na grèine. Agus nuair a dhùisg mi, bha duilgheadas agam fòcas a chuir air astar nithean. "
  
  Thug an dotair sùil air Sam, agus cha do dh" fhàg an sealladh aige sealladh Sam, mar nach creideadh e facal de na bha am fear-turais dìreach air a ràdh. Rug e na phòcaid còta airson a pheann flashlight agus chrom e. "Tha thu ag ràdh gun do thuit thu nad chadal fhad "s a bha thu a" gabhail na grèine. Am bi thu a" gabhail na grèine ann an lèine? Chan eil loidhne tan air do bhroilleach, agus mura faic thu solas na grèine le do chraiceann bàn, a charaid Albannach, chan eil mòran a dh" innseas gu bheil an sgeulachd agad fìor."
  
  "Chan eil mi a" smaoineachadh gu bheil e gu diofar carson a bha e na chadal, Doc," dhìon Nina i fhèin.
  
  Choimhead e air a" chrann-smàlaidh beag le sùilean mòra dorcha. "Gu fìrinneach, tha sin a" dèanamh a h-uile diofar, ma"am. Is ann dìreach ma tha fios agam càite an robh e agus dè cho fada, dè a bha e fosgailte, msaa, as urrainn dhomh faighinn a-mach dè a dh" fhaodadh a bhith air adhbhrachadh don duilgheadas. "
  
  "Càit an do dh'ionnsaich thu?" Dh'fhaighnich Sam, gu tur dheth cuspair.
  
  "Cheumnaich e bho Oilthigh Cornell agus ceithir bliadhna aig Oilthigh Peking, sir. Bha mi ag obair air prògram mo mhaighstir ann an Stanford, ach bha agam ri stad a chuir air gus a thighinn a chuideachadh le tuiltean 2014 ann am Brunei, "mhìnich e, a" sgrùdadh sùilean Sam.
  
  "Agus a bheil thu falaichte ann an àite beag mar seo? Chanainn gur e rud truagh a th" ann," thuirt Sam.
  
  "Tha mo theaghlach an seo, agus tha mi a" smaoineachadh gur e sin as motha a tha feum air na sgilean agam," thuirt an dotair òg, a" cumail a ghuth aotrom agus pearsanta leis gu robh e airson dàimh dlùth a stèidheachadh leis an Albannach, gu sònraichte leis gu robh e fo amharas gu robh rudeigin ceàrr. Bhiodh e eu-comasach deasbad mòr a bhith agad mu leithid de shuidheachadh le eadhon na daoine as fosgailte.
  
  "Mgr Cleave, carson nach tig thu còmhla rium don oifis agam gus an urrainn dhuinn bruidhinn gu prìobhaideach," mhol an dotair ann an fìor thòn a chuir dragh air Nina.
  
  "Am faod Nina tighinn còmhla rinn?" dh'fhaighnich Sam. "Tha mi airson gum bi i còmhla rium aig còmhraidhean prìobhaideach mu mo shlàinte."
  
  "Glè mhath," thuirt an dotair, agus thug iad a-steach e do sheòmar beag far trannsa goirid an uàrd. Choimhead Nina air Sam, ach bha coltas socair air. Anns an àrainneachd sterile, bha Nina a" faireachdainn nauseous. Dhùin an dotair an doras agus thug e dhaibh le chèile sealladh fada, rùnach.
  
  "Is dòcha gu robh thu ann am baile beag faisg air an tràigh?" dh' fharraid e dhiubh.
  
  "Tha," thuirt Sam. "An e galar ionadail a tha seo?"
  
  "An e sin far an deach do ghoirteachadh, a Mhàiri?" Thionndaidh e gu Nina le eagal. Dhaingnich i le nod, a" coimhead beagan tàmailteach leis a" bhreug chliùiteach aice na bu thràithe.
  
  "An e galar no rudeigin a th" ann, dotair?" Dh"iarr Sam freagairt. "A bheil galair de sheòrsa air choreigin air na daoine sin...?"
  
  Ghabh an dotair anail domhainn. " Mr Cleave, a bheil thu creidsinn anns an os-nàdarrach?"
  
  
  Caibideil 6
  
  
  Dhùisg Perdue ann an cò ris a bha e coltach ri reothadair no ciste a chaidh a dhèanamh gus corp a ghleidheadh. Chan fhaiceadh a shùilean dad air a bheulaibh. Bha an dorchadas agus an t-sàmhchair coltach ri àile fhuar a loisg a chraiceann lomnochd. Chaidh a làmh chlì chun a chaol dheis, ach fhuair e a-mach gun deach an uaireadair aige a thoirt air falbh. Bha a h-uile anail na chràdh de shàrachadh agus e a" tachdadh air an èadhar fhuar a" tighinn à àiteigin anns an dorchadas. B 'ann an uairsin a fhuair Perdue a-mach gu robh e gu tur lomnochd.
  
  " O mo Dhia ! na innis domh gu bheil mi 'n a luidhe air leac am morgue eigin. Nach innis thu dhomh gu'm bheil mi air mo dhearmad mar mharbh!" dh'iarr e a ghuth a stigh. "Bi air do shocair, a Dhaibhidh. Dìreach fuirich gus am faigh thu a-mach dè a tha a" dol. Na gabh dragh ro-ùine. Chan eil panic ach a" sgòth na h-inntinn. Chan eil panic ach a" sgòth na h-inntinn.
  
  Ghluais e gu faiceallach sìos a chorp agus ruith e iad air a thaobh gus faireachdainn dè bha fodha.
  
  "Atlas".
  
  "Am b" e ciste a tha seo?" "Co-dhiù bha sin a" ciallachadh nach robh e glaiste ann an ciste-laighe no ann an reòthadair bàsmhora. Fhathast, le fios nach tug sin comhfhurtachd dha. Bha am fuachd do-ruigsinneach, eadhon na bu mhiosa na an dorchadas dùmhail timcheall air.
  
  Gu h-obann chaidh an t-sàmhchair a bhriseadh le bhith a 'tighinn faisg air ceumannan.
  
  " An e so mo shlainte?" No mo bhàs?"
  
  Dh"èist Perdue gu dùrachdach, a" sabaid ris a" mhiann airson hyperventilate. Cha do lìon guthan an rùm, dìreach ceumannan neo-sheasmhach. Thoisich a chridhe air bualadh gu fial le h-uiread de smuaintean air ciod a dh' fhaodadh e bhi - c'àit am faodadh e bhi. Thionndaidh an suidse agus chuir an solas geal dall air Perdue, a" crathadh a shùilean.
  
  "Seo e," chuala e guth fireann àrd a chuir Liberace na chuimhne. " Mo Thighearn agus mo Shlànuighear."
  
  Cha b" urrainn dha Perdue a shùilean fhosgladh. Eadhon tro shùilean dùinte, chaidh solas a-steach don chlaigeann aige.
  
  "Gabh do chuid ùine, Ger Perdue," chomhairlich guth le stràc làidir ann am Berlin. "Feumaidh do shùilean atharrachadh an toiseach, air neo thèid thu dall, a ghràidh. Agus chan eil sinn ag iarraidh sin. Tha thu dìreach ro luachmhor."
  
  Gu neo-àbhaisteach dha Dave Perdue, roghnaich e freagairt le "Fuck you."
  
  Rinn an duine gàire air a thruas, rud a bha gu math èibhinn. Ràinig bualadh a làmhan gu cluasan Pherdue agus chrom e.
  
  "Carson a tha mi lomnochd? Cha bhith mi a" gluasad mar sin, buddy, "thuirt Perdue.
  
  "O, creag thu ge bith dè an ìre a bhios sinn gad phutadh, a ghràidh. Chì thu. Tha strì an aghaidh gu math cronail do shlàinte. Tha co-obrachadh cho cudromach ri ocsaidean, mar a gheibh thu a-mach a dh'aithghearr. Is mise do mhaighstir, Klaus, agus tha thu rùisgte airson an adhbhar shìmplidh gu bheil e furasta dha fir rùisgte fhaicinn nuair a ruitheas iad air falbh. Tha thu a" faicinn, chan eil feum air do chasg nuair a tha thu rùisgte. Tha mi a" creidsinn ann an dòighean sìmplidh ach èifeachdach, "mhìnich an duine.
  
  Thug Perdue air a shùilean atharrachadh gu suidheachadh soilleir. An aghaidh gach beachd a dh' eirich 'na cheann an uair a bha e 'na luidhe anns an dorchadas, bha a' chill far an robh e air a chumail an grèim mòr agus sòghail. Chuir e na chuimhne an sgeadachadh ann an caibeal Caisteal Ghlàmais na dhùthaich fhèin, Alba. Bha na mullaichean agus na ballachan air an sgeadachadh le dealbhan ann an stoidhle an Ath-bheothachaidh, air am peantadh le peant ola soilleir ann am frèaman òrail. Bha canndeliers òir crochte bhon mhullach agus bha uinneagan glainne dhathte a" sgeadachadh na h-uinneagan glainne a bha a" coimhead a-mach air cùl an aodaich purpaidh domhainn sòghail.
  
  Mu dheireadh fhuair a shuilean am fear air nach cuala e ach guth gus a mhionaid, agus sheall e cha mhòr direach mar a shaoil Perdue air. Gun a bhith gu math àrd, caol agus air a sgeadachadh gu grinn, sheas Klaus gu furachail, a làmhan air am pasgadh gu sgiobalta air a bheulaibh. Nuair a rinn e gàire, nochd spotan domhainn na ghruaidhean, agus uaireannan bha coltas gu robh a shùilean dorcha, beadrach a" deàrrsadh fon t-solas soilleir. Mhothaich Perdue gun robh Klaus a" caitheamh a fhalt ann an dòigh a chuir na chuimhne air Hitler - pàirt dhorcha, glè ghoirid bho mhullach a chluais sìos. Ach bha aodann glan air a bearradh, agus cha robh sgeul air an fhalt tàmailteach fo a shròin a bha an ceannard Nadsaidheach demonic a" spòrs.
  
  "Cuin a gheibh mi aodach?" Dh'fhaighnich Perdue, a 'feuchainn ri bhith cho modhail' sa ghabhas. "Tha mi gu math fuar."
  
  "Tha eagal orm nach urrainn dhut. Fhad "s a tha thu an seo, bidh thu rùisgte airson gach cuid practaigeach agus - rinn sùilean Klaus sgrùdadh air corp àrd, caol Perdue le toileachas gun nàire - - adhbharan bòidhchead."
  
  "Às aonais aodach, bidh mi a" reothadh gu bàs! Tha seo sgoinneil!" Chuir Perdue an aghaidh.
  
  "Feuch an cùm thu smachd ort fhèin, a Herr Perdue," fhreagair Klaus gu socair. "Is e riaghailtean a th" ann an riaghailtean. Ach, thèid an teasachadh a thionndadh air cho luath "s a dh" òrduicheas mi e gus freagairt air do chomhfhurtachd. Dh"fhuaraich sinn an seòmar dìreach airson do dhùsgadh."
  
  "Am b" urrainn dhut dìreach mo dhùsgadh air an t-slighe seann-fhasanta?" Rinn Perdue gàire.
  
  "Dè an dòigh seann-fhasanta? A bheil mi a" gairm d" ainm? A bheil thu a" cur uisge ort? An cuir thu an cat as fheàrr leat gus d" aghaidh a chuir air dòigh? Mas e do thoil e. Is e seo teampull nan diathan aingidh, a dhuine mo ghràidh. Chan eil sinn, gu dearbh, airson caoimhneas agus pampering, "thuirt Klaus ann an guth fuar nach robh a" freagairt air aodann gàire agus sùilean boillsgeach.
  
  Bha casan Perdue air chrith agus a chuitean cruaidh leis an fhuachd agus e na sheasamh ri taobh a" bhùird còmhdaichte le sìoda a bha air a bhith na leabaidh dha bho chaidh a thoirt an seo. Chòmhdaich a làmhan a dhuine, a" sealltainn teòthachd a" chuirp a" lughdachadh le dath purpaidh a ìnean agus a bhilean.
  
  "Heizung!" Klaus òrdachadh. Thionndaidh e gu tòna nas buige: "Ann am beagan mhionaidean bidh thu tòrr nas comhfhurtail, tha mi a" gealltainn.
  
  "Tapadh leibh," bhuail Perdue tro fhiaclan a "cabadaich.
  
  "Faodaidh tu suidhe sìos ma thogras tu, ach cha bhith cead agad an seòmar seo fhàgail gus an tèid do thoirt a-mach - no gus an tèid do dhèanamh - a rèir an ìre co-obrachaidh agad," thuirt Klaus ris.
  
  "Mu dheidhinn sin," thuirt Perdue. "Càit a bheil mi? Teampall? Agus dè a dh'fheumas tu bhuam?
  
  "Gu mall!" Ghlaodh Klaus le gàire mòr, a" bualadh a làmhan. "Tha thu dìreach airson faighinn a-steach don fhiosrachadh. Gabh fois."
  
  Bha Perdue a" faireachdainn gu robh a shàrachadh a" fàs. "Èist, Klaus, chan e neach-turais dona a th" annam! Chan eil mi an seo airson cuairt, agus gu cinnteach chan eil mi an seo airson aoigheachd a thoirt dhut. Tha mi airson faighinn a-mach mun fhiosrachadh gus an urrainn dhuinn ar gnìomhachas mì-fhortanach a chòmhdach agus an urrainn dhomh a dhol dhachaigh! Tha e coltach gu bheil thu a" gabhail ris gu bheil mi ceart gu leòr le bhith an seo na deise cho-là-breith damn agam, a" leum tro na cearcallan agad mar bheathach siorcas!"
  
  Chaidh gàire Klaus à sealladh gu sgiobalta. Às deidh dha Perdue crìoch a chuir air an tirade aige, choimhead an duine caol air gun gluasad. Bha Perdue an dòchas gun d" fhuair a phuing troimhe chun amadan mì-mhodhail a chluich geamannan leis air aon de na làithean nach robh cho math.
  
  "A bheil thu deiseil, a Dhaibhidh?" Dh"fhaighnich Klaus ann an guth ìosal, sinistr nach robh gann ri chluinntinn. Sheall a shùilean dorcha gu dìreach a-steach do Perdue's agus e a 'leigeil sìos a smiogaid agus a' bualadh a chorragan. "Leig leam rudeigin a ghlanadh dhut. Chan eil thu nad aoigh an seo, tha thu ceart; chan thusa cuideachd am maighstir. An seo chan eil cumhachd agad oir an seo tha thu rùisgte, a tha a" ciallachadh nach eil cothrom agad air coimpiutair, innealan no cairtean creideis gus na cleasan draoidheil agad a dhèanamh."
  
  Thàinig Klaus gu Perdue gu slaodach, a" leantainn air adhart leis a mhìneachadh. "An seo cha bhith cead agad ceistean fhaighneachd no beachdan a bhith agad. Gèillidh tu no bàsaichidh tu, agus nì thu sin gun cheist, an do rinn mi mi fhèin soilleir?"
  
  "Crystal soilleir," fhreagair Perdue.
  
  "Is e an aon adhbhar a tha spèis sam bith agam dhut idir air sgàth gu robh thu uaireigin na Renatus de Òrdugh na Grèine Duibhe," thuirt e ri Perdue agus e ga chuairteachadh. Sheall Klaus sealladh soilleir air tàir air a ghlacadh. "Ged a bha thu nad rìgh dona, còta-tionndaidh meallta a roghnaich an Black Sun a sgrios an àite a bhith gan cleachdadh gus Babilon ùr a riaghladh."
  
  "Cha do chuir mi a-steach iarrtas airson na dreuchd seo!" ghuidh e a chùis, ach lean Klaus air a" bruidhinn mar gum biodh na faclan aig Perdue dìreach a" sgioblachadh ann am panail fiodha an t-seòmair.
  
  "Bha a" bhiast as cumhachdaiche san t-saoghal agad aig do ghob agus a" gairm, Renatus, agus chuir thu romhpa a bhith a" caoidh air, a" sodomachadh agus cha mhòr gun do dh" adhbhraich e tuiteam iomlan de linntean de chumhachd agus de ghliocas, "thuirt Klaus. "Nam b" e seo do phlana bhon toiseach, bhithinn air do mholadh. Tha seo a" nochdadh tàlant airson mealladh. Ach ma rinn thu e a chionn gu robh eagal ort ro chumhachd, a charaid, tha thu gun luach."
  
  "Carson a tha thu a" dìon Òrdugh a" Ghrian Dhuibh? A bheil thu nad aon de na fir aca? An do gheall iad àite dhut ann an seòmar na rìgh-chathair an dèidh dhaibh an saoghal a sgrios? Ma tha earbsa agad annta, is e seòrsa sònraichte de amadan a th" annad, "thuirt Perdue. Bha e a" faireachdainn gu robh a chraiceann a" gabhail fois fo bhlàths bog na teothachd caochlaideach san t-seòmar.
  
  Rinn Klaus gàire, a" gàireachdainn gu goirt fhad "s a sheas e air beulaibh Perdue.
  
  "Tha mi creidsinn gu bheil am far-ainm an urra ri adhbhar a" gheama, nach eil thu a" smaoineachadh? Dhuibhse, tha mi nam amadan a tha a" sireadh cumhachd ann an dòigh sam bith a tha riatanach. Dhòmhsa, tha thu nad amadan airson a thilgeil air falbh," thuirt e.
  
  "Èist, dè tha thu ag iarraidh?" Bha Purdue a" magadh.
  
  Choisich e chun na h-uinneige agus tharraing e an cùirtear gu aon taobh. Air cùlaibh a 'chùirteir, air a shuidheachadh gu sruthach a-steach don fhrèam fiodha, bha meur-chlàr. Choimhead Klaus air ais air Perdue mus do chleachd e e.
  
  "Chaidh do thoirt an seo airson a bhith air do phrògramadh gus am b" urrainn dhut adhbhar a fhrithealadh a-rithist, "thuirt e. "Tha feum againn air fuigheall sònraichte, a Dhaibhidh, agus gheibh thu e dhuinn. Agus a bheil thu airson eòlas fhaighinn air a" phàirt as inntinniche?"
  
  A nis rinn e gàire mar a bha e roimhe. Cha tuirt Perdue dad. Roghnaich e a chuid ùine a chuir seachad agus na sgilean amharc aige a chleachdadh gus slighe a-mach a lorg aon uair "s gun do dh" fhalbh an duine cuthach. Aig an àm seo, cha robh e ag iarraidh a bhith a 'toirt aoigheachd do Klaus, ach an àite sin chaidh e còmhla ris.
  
  "Is e am pàirt as fheàrr gum bi thu airson seirbheis a thoirt dhuinn," thuirt Klaus.
  
  "Dè a th" anns a" chulaidh seo?" Dh'fhaighnich Perdue, a 'leigeil air gu bheil ùidh aige ann an eòlas.
  
  "O, rudeigin gu math sònraichte, eadhon nas sònraichte na Spear of Destiny!" - nochd e. "Aon uair ris an canar Ochdamh Iongantas an t-Saoghail, a Dhaibhidh ghràidh, chaidh a chall aig àm an Dàrna Cogaidh le feachd a bha gu math sinist a sgaoil air feadh taobh an ear na Roinn Eòrpa mar phlàigh crùbach. Air sgàth an eadar-theachd, tha i air chall dhuinn, agus tha sinn ga iarraidh air ais. Tha sinn airson gum bi a h-uile pàirt dheth a tha air fhàgail air ath-chruinneachadh agus air ath-nuadhachadh chun a bhòidhchead a bh" ann roimhe gus prìomh thalla an teampall seo a sgeadachadh na ghlòir òrail. "
  
  Thachd Perdue. Bha na bha Klaus a" ciallachadh absurd agus do-dhèanta, ach bha e àbhaisteach dha Black Sun.
  
  "A bheil thu gu mòr an dòchas an Seòmar Amber a lorg?" - Dh'fhaighnich Perdue le iongnadh. "Chaidh a sgrios le ionnsaighean adhair Bhreatainn agus cha deach e a-riamh nas fhaide na Königsberg! Chan eil i ann tuilleadh. Chan eil ach na criomagan aige sgapte air feadh grunnd a" chuain agus fo bhunaitean seann tobhtaichean a chaidh a sgrios ann an 1944. Is e beachd gòrach a tha seo!"
  
  "Uill, chì sinn an urrainn dhuinn d" inntinn atharrachadh mu dheidhinn seo, "rinn Klaus gàire.
  
  Thionndaidh e gus an còd a chuir a-steach air a" mheur-chlàr. Thàinig àrdachadh mòr às a dhèidh, ach cha robh Perdue a" faicinn dad annasach gus an tàinig na dealbhan eireachdail air a" mhullach agus na ballachan gu bhith nan canabhas dhaibh fhèin. Thuig Perdue gur e mealladh optigeach a bh" ann uile.
  
  Bha na h-uachdaran taobh a-staigh nam frèaman còmhdaichte le sgàilean LED, comasach air seallaidhean mar uinneagan a thionndadh gu cyberverse. Cha robh eadhon na h-uinneagan ach ìomhaighean air sgàilean còmhnard. Gu h-obann, nochd an samhla eagallach Black Sun air na sgrùdairean gu lèir mus do thionndaidh e gu aon ìomhaigh mhòr a sgaoil thairis air na scrionaichean gu lèir. Chan eil dad air fhàgail den t-seòmar tùsail. Cha robh Perdue tuilleadh ann an seòmar-suidhe sòghail a' chaisteil. Sheas e am broinn na h-uamha teine, agus ged a bha fios aige nach robh ann ach ro-shealladh, cha b' urrainn dha a dhol às àicheadh mì-chofhurtachd an àrdachadh teòthachd.
  
  
  Caibideil 7
  
  
  Thug an solas gorm bhon Tbh faireachdainn eadhon nas dorcha don t-seòmar. Air ballachan an t-seòmair, tha an gluasad air na naidheachdan a 'tilgeil mòran chumaidhean agus sgàilean ann an dubh is gorm, a' lasadh mar dhealanach agus dìreach a 'soilleireachadh na sgeadachaidhean air na bùird. Cha robh dad far an robh còir aige a bhith. Far an robh glainneachan agus truinnsearan air sgeilpichean glainne an buffet uaireigin, cha robh ann ach frèam beàrnach gun dad a-staigh. Bha pìosan mòra, biorach de shoithichean briste air an sgapadh air an làr air a beulaibh, agus cuideachd air mullach an drathair.
  
  Bha stains fala air cuid de na sgoltagan fiodha agus na leacan làir, a" tionndadh dubh ann an solas an Tbh. Bha e coltach nach robh na daoine air an sgrion a" dèiligeadh ri duine gu sònraichte. Cha robh luchd-amhairc anns an t-seòmar dhaibh, ged a bha cuideigin an làthair. Air an t-sòfa, bha beinn slumbering duine a 'lìonadh na trì seataichean, a bharrachd air na gàirdeanan. Thuit na plaideachan aige chun an làir, ga fhàgail fosgailte do fhuachd na h-oidhche, ach cha robh dragh air.
  
  Bho chaidh a bhean a mharbhadh, chan eil Detlef air a bhith a" faireachdainn dad. Chan e a-mhàin gun do dh'fhàg na faireachdainnean aige e, ach dh'fhàs na mothachaidhean aige cuideachd. Cha robh Detlef airson a bhith a" faireachdainn dad ach bròn agus caoidh. Bha a chraiceann fuar, cho fuar "s gun do loisg e, ach cha robh aig a" bhantrach ach amadan nuair a bha a plaideachan a" sleamhnachadh dheth agus a" càrnadh air a" bhrat-ùrlair.
  
  Bha a brògan fhathast air oir na leapa far an do thilg i iad an latha roimhe. Cha b' urrainn Detlef a ghiùlan nan toireadh e air falbh iad, oir an uairsin dh'fhalbhadh i. Bha lorgan-meòir Gabi fhathast air an strap leathair, bha an salachar bho na buinn aice fhathast ann, agus nuair a bhean e ris na brògan, dh"fhairich e e. Nan cuireadh e air falbh iad sa chlòsaid, bhiodh comharran de na h-amannan mu dheireadh aige le Gabi air chall gu bràth.
  
  Bha an craiceann air a rùsgadh air falbh bho na cnapan briste aige, agus a-nis bha am plac a" còmhdach na feòla amh. Cha robh Detlef ga faireachdainn idir. Cha do dh"fhairich e ach an fhuachd, a chuir às don phian bhon fhòirneart aige agus bho na brisidhean a dh" fhàg na h-oirean biorach. Gu dearbh, bha fios aige gum biodh e a 'faireachdainn na lotan teann an ath latha, ach an-dràsta cha robh e ag iarraidh ach cadal. Nuair a chaidil e, chunnaic e i na aislingean. Cha bhiodh aige ri aghaidh a thoirt air fìrinn. Ann am bruadar, dh'fhaodadh e falach bho fhìrinn bàs a mhnà.
  
  "Is e seo Holly Darryl bho làrach an tachartais ghràineil a thachair madainn an-diugh aig Ambasaid Bhreatainn ann am Berlin," chuir e stad air neach-aithris Ameireaganach air telebhisean. "Is ann an seo a chunnaic Ben Carrington bho Ambasaid Bhreatainn fèin-mharbhadh uamhasach Gabi Holzer, riochdaire Oifis Seansalair na Gearmailt. Is dòcha gu bheil cuimhne agad air a" Bh-ph Holzer mar an neach-labhairt a bhruidhinn ris na meadhanan co-cheangailte ri murt luchd-poilitigs agus luchd-ionmhais ann am Berlin, a tha na meadhanan a-nis air ainmeachadh mar "Midas Offensive." Tha stòran ag ràdh nach eil soilleireachd ann fhathast air adhbhar a" Bh-ph Holzer airson a beatha fhèin a ghabhail às deidh dhi cuideachadh leis an sgrùdadh mu na murtan. Tha e fhathast ri fhaicinn an robh i na targaid comasach air na h-aon luchd-marbhadh no is dòcha gu robh i eadhon ceangailte riutha. "
  
  Bha Detlef a" fàs nas miosa, leth na chadal le cianalas nam meadhanan, a bha eadhon a" nochdadh gur dòcha gu robh rudeigin aig a bhean ris na murtan. Cha b" urrainn dha co-dhùnadh dè an dà bhreugan a chuir barrachd irioslachd air - am fèin-mharbhadh a bha còir no an saobhadh absurd a thaobh a bhith an sàs. Air a bhuaireadh le prothaideachadh mì-chothromach bho luchd-naidheachd eòlach, bha Detlef a" faireachdainn fuath a bha a" sìor fhàs dhaibhsan a bha a" diùltadh a bhean ann an sùilean an t-saoghail air fad.
  
  Cha robh Detlef Holzer na gheàrd, ach bha e na fhìor aonaranachd. Is dòcha gur e a thogail no 's dòcha dìreach a phearsantachd, ach bha e daonnan a' fulang am measg dhaoine. B' e fèin-teagamh a chrois riamh, eadhon mar leanabh. Cha b" urrainn dha smaoineachadh gu robh e cudromach gu leòr airson a bheachd fhèin a bhith aige, agus eadhon mar fhear timcheall air trithead "s a còig, pòsta aig boireannach eireachdail a bha aithnichte air feadh na Gearmailt, bha Detlef fhathast buailteach a tharraing air ais.
  
  Mura biodh e air trèanadh sabaid farsaing fhaighinn san arm, cha bhiodh e a-riamh air coinneachadh ri Gabi. Rè taghaidhean 2009, bha fòirneart farsaing ann mar thoradh air fathannan mu choirbeachd, a bhrosnaich gearanan agus boicot de òraidean thagraichean ann an àiteachan sònraichte air feadh na Gearmailt. Chluich Gabi, am measg feadhainn eile, e sàbhailte le bhith a" fastadh tèarainteachd pearsanta. Nuair a choinnich i ri a geàrd-bodhaig an toiseach, thuit i ann an gaol leis sa bhad. Ciamar nach b" urrainn i gaol a thoirt do fhuamhaire cho bog, socair ri Detlef?
  
  Cha do thuig e riamh ciod a chunnaic i ann, ach bha e uile mar phàirt de a fèin-spèis ìosal, agus mar sin dh'ionnsaich Gaby a bhith a 'dèanamh solas air a mhodhalachd. Cha tug i oirre a-riamh nochdadh còmhla rithe gu poblach às deidh a chùmhnant fhad "s a thàinig a geàrd-bodhaig gu crìch. Bha meas aig a bhean air an t-sleagh neo-thuigsinn a bha aige air a' chainnt, eadhon anns an t-seòmar-cadail. Bha iad gu tur mu choinneamh cùisean bacadh, ach lorg iad talamh meadhanach cofhurtail.
  
  A-nis tha i air falbh agus tha e air fhàgail leis fhèin. Chriothnaich a chridhe le fadal air a son, agus ghuil e gun stad ann an tearmann an tolg. Bha smachd aig dà-chànanas air na smuaintean aige. Bha e a" dol a dhèanamh rud sam bith a bheireadh e gus faighinn a-mach cò mharbh a bhean, ach an toiseach bha aige ri faighinn seachad air na cnapan-starra a chuir e air a shon fhèin. B" e seo am pàirt as duilghe, ach bha Gabi airidh air ceartas agus cha robh aige ach dòigh a lorg airson a bhith nas misneachaile.
  
  
  Caibideil 8
  
  
  Cha robh fios aig Sam agus Nina ciamar a fhreagras iad ceist an dotair. Leis a h-uile dad a chunnaic iad rè na tachartasan aca còmhla, bha aca ri aideachadh gu bheil uinneanan neo-mhìnichte ann. Ged a dh" fhaodadh mòran de na dh"fhiosraich iad a bhith air sgàth fiosaig iom-fhillte agus prionnsapalan saidheansail nach deach a lorg, bha iad fosgailte do mhìneachaidhean eile.
  
  "Carson a tha thu a 'faighneachd?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "Feumaidh mi dèanamh cinnteach nach eil thu fhèin no a" bhoireannach an seo den bheachd gur e amadan saobh-chràbhach a th" annam airson na tha mi gu bhith ag innse dhut," dh"aidich an dotair òg. Sheall a shealladh air ais 's air adhart eatorra. Bha e uamhasach marbhtach, ach cha robh e cinnteach am bu chòir dha earbsa gu leòr a thoirt do choigrich airson teòiridh cho follaiseach a mhìneachadh dhaibh.
  
  "Tha sinn gu math fosgailte nuair a thig e gu na rudan sin, a Dhotair," thuirt Nina ris. "Faodaidh tu innse dhuinn. Gus a bhith onarach, tha sinn air rudan neònach fhaicinn sinn fhìn. Chan eil mòran ann fhathast a chuireas iongnadh air Sam agus mise."
  
  "An aon rud," thuirt Sam le gàire leanaban.
  
  Thug e greis air an Dotair faighinn a-mach ciamar a chuireadh e an teòiridh aige an cèill do Sam. Bha dragh air aodann. A 'glanadh amhach, roinn e na bha e a' smaoineachadh a bu chòir fios a bhith aig Sam.
  
  "Thachair gu math neònach ris na daoine anns a" bhaile air an do thadhail thu o chionn ceudan bhliadhnaichean. Is e seo sgeulachd a chaidh a thoirt seachad beòil airson linntean, agus mar sin chan eil mi cinnteach dè an ìre den sgeulachd thùsail a tha air fhàgail ann an uirsgeul an latha an-diugh," thuirt e. "Tha iad ag innse mu sheud a chaidh a thogail le balach beag agus a thoirt don bhaile airson a thoirt don cheann-cinnidh. Ach a chionn 's gun robh coltas cho annasach air a' chloich, shaoil na seanairean gur e sùil dia a bh' ann, agus mar sin dhùin iad i, air eagal gum biodh iad air am faicinn. Ann an ùine ghoirid, bhàsaich a h-uile duine sa bhaile trì latha às deidh sin oir dhall iad an dia agus thug e a-mach fearg orra."
  
  "Agus a bheil thu a" smaoineachadh gu bheil rudeigin aig an duilgheadas lèirsinn agam ris an sgeulachd seo? " Rinn Sam gàire.
  
  "Seall, tha fios agam gu bheil seo craicte. Creid mi, tha fios agam mar a tha e a" faireachdainn, ach èist rium, "thuirt an duine òg. "Is e an rud a tha mi a" smaoineachadh a tha beagan nas lugha de mheidigeach agus nas claon a dh"ionnsaigh...um... an seòrsa sin de...."
  
  "Taobh neònach?" dh'fhaighnich Nina. Bha teag- aisg 'na tòn.
  
  "Fuirich a-nis," thuirt Sam. "Lean air adhart. Dè a th" aig seo ris an t-sealladh agam?"
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gun do thachair rudeigin dhut an sin, Mgr Cleave; rud nach cuimhnich thu," mhol an dotair. "Innsidh mi dhut carson. Leis gun do dhall sinnsearan na treubh seo an dia, cha b" urrainn ach duine a bha a" caladh dia a dhol dall anns a" bhaile aca."
  
  Chuir sàmhchair uamhasach an triùir aca timcheall agus Sam agus Nina a" coimhead air an dotair leis an t-sealladh as neònaiche a chunnaic e a-riamh. Cha robh fios aige ciamar a mhìnicheadh e na bha e a" feuchainn ri ràdh, gu h-àraidh leis gu robh e cho gòrach agus cho neònach.
  
  "Ann am faclan eile," thòisich Nina gu slaodach ri dèanamh cinnteach gun tuigeadh i a h-uile dad ceart, "tha thu airson innse dhuinn gu bheil thu a" creidsinn ann an sgeul nan seann mhnathan, ceart? Mar sin chan eil gnothach sam bith aig seo ris an fhuasgladh. Bha thu dìreach airson innse dhuinn gun do thuit thu airson an cac seòlta seo."
  
  "Nina," rinn Sam gàire, gun a bhith ro thoilichte gun robh i cho obann.
  
  "Sam, tha an duine seo gu ìre mhòr ag innse dhut gu bheil dia nad bhroinn. A-nis tha mi uile airson an ego agus is urrainn dhomh eadhon beagan narcissism a làimhseachadh an seo agus an sin, ach air sgàth Chrìosd chan urrainn dhut an crap sin a chreidsinn! " - thug i rabhadh dha. "O mo Dhia, tha sin coltach ri bhith ag ràdh ma tha do chluas a" goirteachadh san Amazon, tha thu nad phàirt aon-adharcach. "
  
  Bha magadh a" choigrich ro làidir agus mì-mhodhail, a thug air an dotair òg a bhreithneachadh fhoillseachadh. Aon uair 's gu robh Sam aghaidh ri aghaidh, thionndaidh e a dhruim air Nina gus a leigeil seachad mar fhreagairt air a dìmeas airson a chuid fiosrachaidh. "Seall, tha fios agam cò ris a tha seo coltach. Ach chaidh thu fhèin, Mgr Cleave, seachad air tomhas eagallach de theas cuimseach tro do organon-visus ann an ùine ghoirid, agus ged a bu chòir dha seo a bhith air do cheann a spreadhadh, mar thoradh air sin cha do dh" fhuiling thu ach milleadh beag air an lionsa agus an reitine!
  
  Thug e sùil air Nina. "B" e seo bunait mo cho-dhùnadh breithneachaidh. Dèan dheth mar a thogras tu, ach tha e ro neònach a chuir às a dhreuchd mar rud sam bith eile seach os-nàdarrach."
  
  Bha Sam balbh.
  
  "Mar sin is e seo an adhbhar airson mo lèirsinn seòlta," thuirt Sam ris fhèin.
  
  "Tha an cus teas air cataracts beaga adhbhrachadh, ach faodaidh offthalmo-eòlaiche sam bith iad sin a thoirt air falbh cho luath" s a thilleas tu dhachaigh, "thuirt an dotair.
  
  Bu chòir a thoirt fa-near gur e Nina a bhrosnaich e gus coimhead air taobh eile a breithneachadh. Le spèis mhòr agus feòrachas na guth, dh'fhaighnich Nina don dotair mu dhuilgheadas lèirsinn Sam bho shealladh esoteric. An toiseach leisg a ceist a fhreagairt, dh" aontaich e a bheachd a roinn le Nina mu na thachair.
  
  "Chan urrainn dhomh a ràdh ach gu robh sùilean Mhgr Cleave fosgailte do theodhachd coltach ri dealanach agus thàinig iad a-mach gun mòran milleadh. Tha seo na aonar neo-inntinneach. Ach nuair a tha fios agad air sgeulachdan muinntir a" bhaile mar mise, tha cuimhne agad air rudan, gu sònraichte rudan mar an dia feargach dall a mharbh am baile air fad le teine nèamhaidh, "thuirt an dotair.
  
  "Dealanaich," thuirt Nina. "Is ann air sgàth sin a bha iad a" cumail a-mach gu robh Sam marbh fhad "s a bha a shùilean air an roiligeadh air ais dhan chlaigeann aige. Dotair, bha e a" faighinn grèim nuair a lorg mi e."
  
  "A bheil thu cinnteach nach e dìreach fo-thoradh den t-sruth dealain a bh" ann? " dh'fhaighnich an dotair.
  
  Shrug Nina: "Is dòcha."
  
  "Chan eil cuimhne agam air seo. Nuair a dhùisg mi, cha robh cuimhne agam ach gu robh mi teth, leth-dall agus gu math troimh-a-chèile, "dh"aidich Sam, a mhala a" fàs troimh-chèile. "Tha fios agam eadhon nas lugha a-nis na bha thu air innse dhomh seo uile, Doc."
  
  "Cha robh còir aig gin de seo a bhith mar fhuasgladh don duilgheadas agad, Mgr Cleave. Ach cha robh e dad gann de mhìorbhail, agus mar sin bha agam ri beagan a bharrachd fiosrachaidh a thoirt dhut mu na dh" fhaodadh a bhith air tachairt dhut, "thuirt an duine òg riutha. "Seall, chan eil fhios agam dè a dh" adhbhraich an t-seann rud sin..." choimhead e air a" bhoireannach teagmhach le Sam, gun a bhith ag iarraidh magadh a dhèanamh oirre a-rithist. "Chan eil fhios agam dè an neo-riaghailteachd dìomhair a thug ort a dhol thairis air aibhnichean nan diathan, Mgr Cleave, ach nam b" e thusa, bhithinn ga chumail dìomhair agus a" sireadh cobhair bho dhotair bana-bhuidseach no shaman."
  
  Rinn Sam gàire. Cha robh e èibhinn idir aig Nina, ach chùm i a teanga mu na rudan a bu mhiosa a chunnaic i Sam a" dèanamh nuair a lorg i e.
  
  "Mar sin, a bheil seann dhia agam? O Iosa milis!" Rinn Sam gàire.
  
  Thug an Dotair agus Nina sùil air ais agus dh'èirich aonta sàmhach eatorra.
  
  "Feumaidh tu cuimhneachadh, Sam, gur e diathan a bh" air na feachdan nàdur a tha a-nis air am mìneachadh le saidheans. Tha mi a" smaoineachadh gur e sin a tha an dotair a" feuchainn ri dhèanamh soilleir an seo. Can ris na tha thu ag iarraidh, ach chan eil teagamh sam bith gu bheil rudeigin gu math neònach a" tachairt dhut. A" chiad lèirsinn, agus a-nis seo, "mhìnich Nina.
  
  "Tha fios agam, a ghràidh," thug Sam misneachd dhi, a" gàireachdainn. "Tha fios agam. Tha e dìreach a" faireachdainn cho craicte. Cha mhòr cho seòlta ri siubhal ùine no tuill-chnuimhean dèanta, fhios agad?" A-nis tro a ghàire bha e a 'coimhead searbh agus briste.
  
  Bha an Dotair a" magadh air Nina leis an iomradh a rinn Sam air siubhal ùine, ach chrath i a ceann gu mì-mhodhail agus chuir i dheth e. Ge bith dè an ìre a bha an dotair a" creidsinn anns an rud neònach agus iongantach, cha mhòr gum b" urrainn dhi mìneachadh dha gu robh an euslainteach fireann aige airson grunn mhìosan trom-laighe na chaiptean gun fhiosta air bàta Nadsaidheach a bha a" teleporting a bha air a dhol an aghaidh laghan fiosaig gu lèir o chionn ghoirid. Bha cuid de rudan dìreach nach robh an dùil a bhith air an roinn.
  
  "Uill, a dhotair, mòran taing airson do chuideachadh meidigeach - agus dìomhair -," rinn Nina gàire. "Aig a" cheann thall, tha thu air a bhith na chuideachadh fada nas motha na bhios fios agad a-riamh. "
  
  "Tapadh leat, a" Bh-Uas Gould," rinn an dotair òg gàire, "airson mo chreidsinn mu dheireadh. Fàilte don dithis agaibh. Feuch an toir thu an aire dhut fhèin, ceart gu leòr?"
  
  "Tha, tha sinn nas fhuaire na siùrsach..."
  
  "Sam!" - Chuir Nina stad air. "Tha mi a" smaoineachadh gum feum thu beagan fois fhaighinn." Thog i mala air fealla-dhà an dithis fhireannach agus iad a" gàireachdainn mu dheidhinn seo agus iad a" fàgail an beannachd agus a" fàgail oifis an dotair.
  
  
  * * *
  
  
  Anmoch air an fheasgar sin, an dèidh fras a bha airidh air agus làimhseachadh airson an dochann, chaidh an dithis Albannach dhan leabaidh. Anns an dorchadas, dh"èist iad ri fuaim a" chuain faisg air làimh nuair a tharraing Sam Nina nas fhaisge.
  
  "Sam! Chan eil! " rinn i gearan.
  
  "Dè rinn mi?" - dh'fhaighnich e.
  
  "Mo làmh! Chan urrainn dhomh laighe air mo thaobh, cuimhnich? Bidh e a" losgadh mar ifrinn, agus tha e a" faireachdainn mar gu bheil a" chnàimh a" crathadh ann an socaid na sùla," ghearain i.
  
  Bha e sàmhach airson mionaid fhad "s a bha i a" strì ri àite a ghabhail air an leabaidh.
  
  "Faodaidh tu laighe air do dhruim fhathast, ceart?" rinn e suirghe.
  
  "Tha," fhreagair Nina, "ach tha mo làmh ceangailte air feadh mo bhroilleach, agus mar sin tha mi duilich, Jack."
  
  "Dìreach na tits agad, ceart? A bheil an còrr geama cothromach?" rinn e magadh.
  
  Rinn Nina gàire, ach an rud nach robh fios aig Sam, bha i a" gàire anns an dorchadas. Às deidh beagan fois, dh" fhàs an tòn aige tòrr nas cunnartaiche, ach aig fois.
  
  "Nina, dè bha mi a" dèanamh nuair a lorg thu mi? " dh'fhaighnich e.
  
  "Thuirt mi riut," dhìon i i fhèin.
  
  "Chan e, thug thu sealladh farsaing dhomh," chaidh e às àicheadh a freagairt. "Chunnaic mi mar a chùm thu air ais san ospadal nuair a dh" innis thu don dotair dè an suidheachadh a lorg thu mi. Ceart gu leòr, is dòcha gu bheil mi gòrach uaireannan, ach is mise an neach-naidheachd sgrùdaidh as fheàrr san t-saoghal fhathast. Fhuair mi thairis air stalemates reubaltach ann an Kazakhstan agus lean mi slighe a lean gu buidheann ceannairceach a" falach aig àm nan cogaidhean brùideil ann am Bogota, pàisde. Tha eòlas agam air cànan bodhaig agus tha fios agam nuair a tha stòran a" falach rudeigin bhuam."
  
  Rinn i osna. "Dè an fheum a th" ann dhut eòlas fhaighinn air an fhiosrachadh co-dhiù? Chan eil fios againn fhathast dè tha a" tachairt dhut. Ifrinn, chan eil fios againn eadhon dè thachair dhut an latha a chaidh thu à sealladh air bòrd an DKM Geheimnis.
  
  "Tha mi ga thuigsinn. Tha fios agam, ach tha e a 'toirt dragh dhomh, agus mar sin feumaidh fios a bhith agam. Chan eil, tha còir agam fios a bhith agam," thuirt e an aghaidh. "Feumaidh tu innse dhomh gus am bi an dealbh slàn agam, a ghràidh. An uairsin is urrainn dhomh dhà agus dhà a chuir ri chèile, eil fhios agad? Is ann dìreach an uairsin a bhios fios agam dè a nì mi. Ma tha aon rud a dh'ionnsaich mi mar neach-naidheachd, is e sin an dàrna leth den fhiosrachadh ... Tha feum air a h-uile mion-fhiosrachadh; feumar a h-uile fìrinn a mheasadh mus tèid co-dhùnadh a ruighinn."
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, mu thràth," chuir i stad air. "Tha mi a" tuigsinn. Chan eil mi dìreach airson gum feum thu dèiligeadh ri cus cho luath às deidh dhut faighinn air ais, fhios agad? Tha thu air a bhith troimhe cho mòr agus gu mìorbhuileach a" leantainn troimhe gu lèir, ge bith dè, leannan. Is e a h-uile rud a tha mi a" feuchainn ri dhèanamh ach do thoirt far cuid den droch sgàineadh gus am bi thu uidheamaichte nas fheàrr airson dèiligeadh ris."
  
  Leig Sam a cheann air bolg cumadh Nina, ag adhbhrachadh oirre gàire a dhèanamh. Cha b" urrainn dha a cheann a chuir sìos air a broilleach air sgàth an t-slat, agus mar sin phaisg e a làmh timcheall a sliasaid agus shleamhnaich e a làmh fo mhion a druim. Bha fàileadh mar ròsan air agus bha e a" faireachdainn mar satain. Dh"fhairich e gu robh làmh shaor Nina a" gabhail fois air a falt tiugh dorcha fhad "s a chùm i an sin e agus thòisich i air bruidhinn.
  
  Airson còrr is fichead mionaid, dh'èist Sam ri Nina a' bruidhinn air a h-uile rud a thachair, gun a bhith ag ionndrainn aon mhion-fhiosrachaidh. Nuair a dh" innis i dha mu dheidhinn an guth dùthchasach agus neònach anns an do bhruidhinn Sam faclan ann an cànan do-thuigsinn, dh"fhairich i bàrr a mheòir a" tionndadh air a craiceann. A bharrachd air an sin, rinn Sam obair mhath ann a bhith a" cur an cèill a chor eagallach, ach cha do chaidil gin aca gus an d"èirich a" ghrian.
  
  
  Caibideil 9
  
  
  Chuir an gnogadh neo-sheasmhach air an doras aghaidh air Detlef Holtzer gu staid eu-dòchas agus fearg. Bha trì latha bho chaidh a bhean a mharbhadh, ach an aghaidh na bha e an dòchas, cha robh na faireachdainnean aige air fàs na bu mhiosa. Gach uair a bhuail neach-aithris eile air an doras aige, ghlaodh e. Bha faileasan òige a" snàgail a-mach às a chuimhneachain; na h-amannan dorcha sin de thrèigsinn a thug air a bhith tàmailteach le fuaim cuideigin a" gnogadh air an doras.
  
  "Fàg mi leam fhìn!" - dh'èigh e, gun a bhith a 'toirt aire don neach-fios.
  
  "Mgr Holzer, is e seo Hein Müller bho dhachaigh an tiodhlacaidh. Tha companaidh àrachais do bhean air fios a chuir thugam gus cuid de chùisean fhuasgladh leat mus urrainn dhaibh a dhol air adhart ..."
  
  "A bheil thu bodhar? thuirt mi falbh!" - spadaich am banntraich mhì-fhortanach. Bha a ghuth air chrith leis an deoch làidir. Bha e faisg air briseadh sìos gu tur. "Tha mi ag iarraidh autopsy! Chaidh a marbhadh! Tha mi ag innse dhut, chaidh a marbhadh! Cha adhlaic mi i gus an dèan iad sgrùdadh!"
  
  Ge bith cò nochd aig an doras aige, dhiùlt Detlef inntrigeadh dhaibh. Taobh a-staigh an taighe, bha an duine ath-chuingealaichte air a lughdachadh gu cha mhòr gun dad. Sguir e ag ithe agus cha mhòr nach do ghluais e bhon t-sòfa, far an do chùm brògan Gaby e air a ghleusadh chun a làthaireachd.
  
  " Lorgaidh mi e, a Ghabi. Na gabh dragh, mil. Lorgaidh mi e agus tilgidh mi a chorp bhàrr na creige," dh'fhàs e gu sàmhach, a 'gluasad le a shùil reòta na àite. Cha b" urrainn do Detlef dèiligeadh ri bròn tuilleadh. Sheas e suas agus choisich e timcheall an taighe, a 'dol a dh'ionnsaigh nan uinneagan dorcha. Le a mheur-chlàr, reub e far oisean nam pocannan sgudail a bha e air tapadh chun ghlainne. Bha dà chàr air am pàirceadh a-muigh air beulaibh an taighe aige, ach bha iad falamh.
  
  "Càite a bheil thu?" - sheinn e gu sàmhach. Nochd fallas air a bheulaibh agus a" sruthadh a-steach dha na sùilean lasrach aige, dearg air sgàth dìth cadail. Bha a chorp mòr air crìonadh beagan notaichean bhon a sguir e de dh'itheadh, ach bha e fhathast na dhuine math. Casruisgte, le briogais air agus lèine le sleagh fhada rùisgte a" crochadh gu fuasgailte bhon chrios aige, sheas e a" feitheamh ri cuideigin nochdadh aig na càraichean. "Tha fios agam gu bheil thu an seo. Tha fios agam gu bheil thu aig an doras agamsa, a luchan beaga," thuirt e nuair a bha e a 'seinn na briathran seo. "Luch, luch! A bheil thu a" feuchainn ri briseadh a-steach don taigh agam?"
  
  Dh' fheith e, ach cha do bhuail duine air an dorus, rud a bha 'na fhaochadh mòr, ged nach robh earbsa aige ann an ciùineas. Bha eagal air roimh 'n bhuille so, a bha 'fuaimneachadh 'n a chluasaibh mar reithe-bualaidh. Mar dheugaire, dh" fhàg athair, a bha na chluicheadair deoch làidir, dhachaigh leis fhèin fhad "s a bha e a" ruith air falbh bho shiorcan iasaid agus luchd-ceannach leabhraichean. Chaidh Young Detlef am falach a-staigh, a" dùnadh na cùirtearan fhad "s a bha na madaidhean-allaidh aig an doras. Bha gnogag an doruis co-chosmhail ri làn ionnsaidh air a" ghille bhig, agus a chridhe a" bualadh a stigh ann, agus e fo eagal ciod a thachradh nan rachadh iad a steach.
  
  A bharrachd air a bhith a" gnogadh, bha fir feargach ag èigheach bagairtean agus mallachdan air.
  
  Tha fios agam gu bheil thu ann, a shit bheag! Fosgail an dorus, air neo loisgidh mi do thigh !" ars' iadsan, Bha fear-eigin a' tilgeadh bhreigichean air na h-uinneagan, agus an gille-carrach 'na shuidhe ann an oisinn a sheomar-leapa, a' comhdach a chluasan. 'N uair a thill 'athair dhachaidh car anmoch, bha e lorg e gu robh a mhac ann an deòir, ach rinn e gàire agus ghairm e air a" bhalach lag.
  
  Chun an latha an-diugh, bha Detlef a" faireachdainn gu robh a chridhe a" leum nuair a bhuail cuideigin air an doras aige, eadhon ged a bha fios aige gu robh an luchd-fios gun chron agus nach robh droch rùn aige. Ach a-nis? A-nis bha iad a" gnogadh air an doras aige a-rithist. Bha iad ga iarraidh. Bha iad mar na daoine feargach a-muigh na dheugaire, a" cumail a-mach gun tigeadh e a-mach. Bha Detlef a" faireachdainn glaiste. Bha e a" faireachdainn gu robh e ann an cunnart. Cha robh e gu diofar carson a thàinig iad. Is e an fhìrinn gun do dh'fheuch iad ri a sparradh a-mach às an àite falaich aige, agus b 'e gnìomh cogaidh a bha seo air faireachdainnean mothachail na bantraich.
  
  Gun adhbhar sam bith, chaidh e a-steach don chidsin agus thug e sgian càraidh bhon drathair. Bha e gu math eòlach air na bha e a 'dèanamh, ach chaill e smachd. Lìon deòir a shùilean nuair a thiodhlaic e an lann na chraiceann, gun a bhith ro dhomhainn, ach domhainn gu leòr. Cha robh fios aige dè a bhrosnaich e gus seo a dhèanamh, ach bha fios aige gum feumadh e. Aig òrdugh air choreigin bhon ghuth dorcha na cheann, ghluais Detlef an lann grunn òirlich bho aon taobh den bhogha aige chun an taobh eile. Dh" fhàs e mar ghearradh pàipear mòr, ach bha e so-ghiùlain. Nuair a thog e an sgian, chunnaic e an fhuil a" sruthadh gu sàmhach bhon loidhne a bha e air a tharraing. Mar a bha an t-sreath bheag dhearg a" seargadh a-steach don chraiceann gheal aige, ghabh e anail domhainn.
  
  Airson a" chiad uair bho chaochail Gabi, bha Detlef a" faireachdainn aig fois. Gluais a chridhe gu ruitheam ciùin agus bha a dhraghan a-mach à ruigsinneachd - airson a-nis. Chuir ciùineas an t-saorsa magadh air, ga fhàgail taingeil airson na sgian. Choimhead e air na rinn e airson tiota, ach a dh" aindeoin gearanan a chombaist mhoralta, cha robh e a" faireachdainn ciont sam bith mu dheidhinn. Gu dearbh, bha e a" faireachdainn coileanta.
  
  "Tha gaol agam ort, a Ghabi," thuirt e. "Tha gaol agam ort. Is e seo mionnan fala dhut, mo phàisde."
  
  Phaisg e a làmh ann an clò-nighe agus nigh e an sgian, ach an àite a cur air ais, chuir e na phòcaid i.
  
  "Fuirich dìreach far a bheil thu," thuirt e ris an sgian. "Bi ann nuair a bhios feum agam ort. Tha thu sàbhailte. Tha mi a" faireachdainn sàbhailte leat." Bha gàire gruamach air aodann Detlef agus e a" còrdadh ris a" shocair obann a thàinig thairis air. Bha e mar gum biodh an gnìomh airson e fhèin a ghearradh air inntinn a ghlanadh, cho mòr is gun robh e a" faireachdainn misneachail gu leòr oidhirp a dhèanamh gus marbhadh a mhnà a lorg tro sheòrsa de sgrùdadh for-ghnìomhach.
  
  Choisich Detlef thairis air glainne briste a 'phreasa, gun a bhith a' gabhail cùram mu bhith a 'cur dragh air. Cha robh anns a" phian ach sreath eile de shàrachadh a bharrachd air na bha e a" fulang mu thràth, ga fhàgail a" coimhead caran beag.
  
  Leis gu robh e dìreach air ionnsachadh nach robh aige ri e fhèin a ghearradh gus a bhith a" faireachdainn na b" fheàrr, bha fios aige cuideachd gum feumadh e leabhar notaichean a mhnatha nach maireann a lorg. Bha Gabi sean-fhasanta a thaobh seo. Bha i a 'creidsinn ann an notaichean corporra agus mìosachain. Eadhon ged a chleachd i am fòn aice gus coinneamhan a chuir na cuimhne, sgrìobh i cuideachd a h-uile dad sìos ann an sgrìobhadh, cleachdadh a tha gu math fàilte a-nis gum faodadh e cuideachadh le bhith a" comharrachadh an luchd-marbhadh a dh" fhaodadh a bhith aice.
  
  A" ruith tro na drathairean aice, bha fios aige dè dìreach a bha e a" sireadh.
  
  "O Dhia, tha mi an dòchas nach robh e nad sporan, a leanaban," dh" èigh e agus e a" leantainn air adhart a" rannsachadh gu fiadhaich. "Leis gu bheil an sporan agad agus nach toir iad air ais dhomh gus an coisich mi a-mach air an doras sin a bhruidhinn riutha, fhios agad?" Lean e air a" bruidhinn ri Gaby mar gum biodh i ag èisteachd, bha e na shochair don aonaranach an cumail bho bhith a" dol às mo chiall, rudeigin a dh" ionnsaich e bho bhith a" coimhead a mhàthair air a droch dhìol fhad "s a bha i a" fulang an ifrinn a chaidh i troimhe nuair a bha i pòsta.
  
  "Gabi, tha feum agam air do chuideachadh, pàisde," rinn Detlef gearan. Shuidh e sìos air cathair anns an t-seòmar bheag a chleachd Gaby mar oifis aice. Bidh mi a" coimhead air na leabhraichean sgapte anns a h-uile àite agus an seann bhogsa toitean aice air an dàrna sgeilp den chaibineat fiodha a chleachd i airson na faidhlichean aice. Ghabh Detlef anail domhainn agus tharraing e e fhèin còmhla. "Càit an cuireadh tu an leabhar-latha gnìomhachais agad?" dh'fhaighnich e le guth ìosal fhad 'sa bha inntinn a' ruith tro gach comas.
  
  "Feumaidh gu bheil àite air choreigin ann far am faigheadh tu thuige gu furasta," thuirt e ri gàire, le smaoineachadh domhainn. Sheas e suas agus ghabh e air gur e an oifis aige a bh" ann. "Càit am biodh e na b" fhasa?" Shuidh e aig an deasg aice, mu choinneamh a monitor coimpiutair. Bha mìosachan air an deasg aice, ach bha e falamh. "Tha mi creidsinn nach sgrìobhadh tu seo an seo oir chan eil e airson a h-uile duine fhaicinn," thuirt e, a" crathadh timcheall nan stuthan air a" bhòrd.
  
  Chùm i pinn agus fosgladair litrichean ann an cupa pèileag le suaicheantas an t-seann sgioba ràimh aice. Anns a" bhobhla a bu chòmhnard bha grunn flash drives agus trinkets leithid ceanglaichean fuilt, marmor agus dà fhàinne nach robh i a-riamh a" caitheamh oir bha iad ro mhòr. Air an taobh chlì, ri taobh cas an lampa deasg aice, chuir i pasgan fosgailte de lozenges amhach. Chan eil leabhar-latha ann.
  
  Bha Detlef a" faireachdainn bròn a" faighinn thairis air a-rithist, air a shàrachadh leis nach do lorg e an leabhar dubh leathair. Sheas piàna Gabi anns an oisean gu deas den t-seòmar, ach cha robh anns na leabhraichean an sin ach ceòl sgrìobhte. Chuala e uisge a" tuiteam a-muigh, rud a bha a rèir a shunnd.
  
  "Gabi, an urrainn dhomh do chuideachadh le rud sam bith?" - rinn e osna. Ghlaodh am fòn ann an caibineat faidhle Gabi agus chuir e eagal air leth gu bàs. Bha fios aige na b" fheàrr na a thoirt na làmhan. B' e iadsan. B" iad sin sealgairean, luchd-casaid. B" iad sin na h-aon daoine a chunnaic a bhean mar sheòrsa de lagachadh fèin-mharbhadh. "Chan eil!" - ghlaodh e, air chrith le feirg. Rug Detlef air seasamh leabhar iarainn bhon sgeilp agus thilg e air a" fòn e. Chuir an leabhar-lann trom am fòn far a" chaibineat le neart mòr, ga fhàgail briste air an làr. Bha a shùilean dearg, uisgeach a 'coimhead gu dòigheil air an inneal briste, agus an uairsin ghluais e chun a' chaibineat, a bha e air a mhilleadh le seasamh leabhraichean trom.
  
  Rinn Detlef gàire.
  
  Air a 'chlòsaid lorg e leabhar-latha dubh Gabi. Fad na h-ùine seo bha e na laighe fon fhòn, falaichte bho shùilean eagallach. Chaidh e a thogail an leabhair, a 'gàireachdainn maniacally. "Leanabh, is tu as fheàrr! 'S ann leat a bha e? A? " ghlaodh e gu caomh, a' fosgladh an leabhair. "An do ghairm thu mi? An robh thu airson 's gum faic mi an leabhar? Tha fios agam gun do rinn thu."
  
  Chaidh e troimhe gu mì-fhoighidneach, a" coimhead airson na coinneamhan a chlàr i airson ceann-latha a bàis o chionn dà latha.
  
  "Cò a chunnaic thu? Cò chunnaic thu mu dheireadh ach an t-amadan Breatannach sin? Bheir sinn sùil".
  
  Le fuil thiormaichte fo a mheur, ruith e a mheur-chlàr bho mhullach gu bonn, a" sganadh gach inntrigeadh gu faiceallach.
  
  "Chan fheum mi ach faicinn cò leis a bha thu romhad..." shluig e gu cruaidh. "Tha iad ag ràdh gun do bhàsaich thu madainn an-diugh."
  
  
  8.00 - Coinneamh le riochdairean fiosrachaidh
  
  9.30 - Margot Flowers, Sgeulachd ChD
  
  10.00 - Dàibhidh Perdue Oifis Ben Carrington co-cheangailte ri itealan Milla
  
  11.00 - Tha cuimhne aig a" Chonsalachd air Kirill
  
  12.00 - Dèan òrdachadh leis an fhiaclair Detlef
  
  
  Chaidh làmh Detlef gu a bheul. "Tha an dèideadh air falbh, fhios agad, a Ghabi?" Chuir a dheòir a mach na facail a bha e feuchainn ri leughadh, agus chrath e an leabhar air a dhùnadh, cheangail e gu teann ri a bhroilleach e, agus thuit e ann an tòrr bròn, a" cur a chridhe a-mach. Tro na h-uinneagan dorcha chunnaic e frasan dealanaich. Bha oifis bheag Gaby a-nis cha mhòr gu tur dorcha. Shuidh e an sin agus ghlaodh e gus an robh a shùilean tioram. Bha am bròn uamhasach, ach bha aige ri e fhèin a tharraing còmhla.
  
  oifis Carrington, shaoil e. B' e oifis Carrington an t-àite mu dheireadh air an do thadhail i. Dh"innis e dha na meadhanan gu robh e ann nuair a bhàsaich i." Chuir rudeigin às dha. Bha rudeigin eile ris a" chlàradh seo. Dh" fhosgail e an leabhar gu sgiobalta agus chuir e suidse air an lampa deasg gus am faiceadh e na b" fheàrr. Thuirt Detlef: "Cò a th" ann am Milla? " smuainich e gu h-ard. "Cò a th" ann an Dàibhidh Perdue?"
  
  Cha b" urrainn dha a chorragan gluasad luath gu leòr nuair a thill e chun liosta conaltraidh aice, air a sgrìobadh gu ìre mhòr air còmhdach cruaidh a-staigh an leabhair aice. Cha robh dad ann airson 'Milla', ach aig bonn na duilleige bha seòladh lìn airson fear de ghnìomhachasan Perdue. Chaidh Detlef air-loidhne sa bhad a dh'fhaicinn cò am fear Perdue seo. agus rinn e gàire.
  
  "Gabh!"
  
  
  Caibideil 10
  
  
  Dhùin Perdue a shùilean. A" cur an aghaidh a" mhiann a bhith a" faicinn na bha na scrionaichean a" sealltainn, chùm e a shùilean dùinte agus cha tug e an aire do fhuaimean sgreuchail a spreadh bho na ceithir luchd-labhairt anns na h-oiseanan. Is e an rud nach b" urrainn dha dearmad a dhèanamh air an teòthachd àrd a bha a "dol suas mean air mhean. Bha a chorp a" gabhail fallas bhon teas, ach rinn e a dhìcheall riaghailt a mhàthar gun a bhith clisgeadh a leantainn. Bha i an-còmhnaidh ag ràdh gur e Zen am freagairt.
  
  An uair a bhios tu a" clisgeadh, buinidh tu dhaibh. Cho luath "s a chuireas tu clisgeadh, creididh d" inntinn e agus thig a h-uile freagairt èiginn gu buil. "Fuirich sàmhach no bidh thu sgìth," thuirt e ris fhèin a-rithist is a-rithist, na sheasamh gun ghluasad. Ann am faclan eile, bha Perdue a 'cleachdadh cleas seann-fhasanta air fhèin a bha e an dòchas gun tuiteadh an eanchainn aige. thogadh e an teodhachd aige na b" fhaide. na chorp, ach cha robh feum aige air.
  
  Chuir am fuaim timcheall air inntinn a chreidsinn gu robh e uile fìor. Is ann dìreach le bhith ga chumail fhèin bho bhith a" coimhead air na scrionaichean a dh" fhaodadh Perdue casg a chuir air an eanchainn aige bho bhith a" daingneachadh bheachdan agus gan tionndadh gu fìrinn. Rè a chuid ionnsachaidh air bunaitean NLP as t-samhradh 2007, dh" ionnsaich e beagan chleasan inntinn gus buaidh a thoirt air tuigse agus reusanachadh. Cha do smaoinich e a-riamh gum biodh a bheatha an urra ris.
  
  Airson grunn uairean a thìde, chualas fuaim bodhar bho gach taobh. Ghluais sgreuchail chloinne a bha air an droch dhìol gu sèist de losgadh ghunnaichean mus do thionndaidh iad gu bhith na strì ruitheamach cunbhalach air stàilinn. Mean air mhean thionndaidh fuaim an ùird air an innean gu bhith na ghearan gnèitheasach ruitheamach mus deach a bhàthadh le squeals ròin leanaban air am bualadh gu bàs. Chaidh na clàraidhean a chluich ann an lùb gun chrìoch cho fada "s gum b" urrainn dha Perdue ro-innse dè am fuaim a leanadh ris an fhear a th" ann an-dràsta.
  
  Gus an uabhas a chuir air, thuig am billeanair a dh" aithghearr nach robh na fuaimean uamhasach a "cur tàmailt air tuilleadh. An àite sin, thuig e gu robh cuid de earrannan a 'toirt toileachas dha, agus cuid eile a' brosnachadh a ghràin. Leis gun do dhiùlt e suidhe sìos, thòisich a chasan air a ghoirteachadh agus bha a dhruim ìseal ga mharbhadh, ach thòisich an làr a 'teasachadh suas cuideachd. A 'cuimhneachadh air a' bhòrd a dh'fhaodadh a bhith na thearmann, dh'fhosgail Perdue a shùilean airson a bhith a 'coimhead air a shon, ach fhad' sa bha e a 'cumail a shùilean dùinte, thug iad air falbh e, gun a bhith a' fàgail slighe air falbh.
  
  "A bheil thu a" feuchainn ri mo mharbhadh mu thràth?" - dh'èigh e, a 'leum bho aon chois chun an taobh eile gus briseadh a thoirt dha a chasan bho uachdar teth an ùrlair. "De tha thu ag iarraidh bhuam?"
  
  Ach cha do fhreagair duine e. Sia uairean an dèidh sin, bha Perdue sgìth. Cha robh an làr na bu teotha, ach bha e gu leòr airson a chasan a losgadh nan toireadh e sìos iad airson còrr is diog aig an aon àm. Is e an rud a bha na bu mhiosa na an teas agus an fheum air gluasad gu cunbhalach gun robh am criomag claisneachd a" cluich gun stad. Bho àm gu àm, cha b' urrainn dha cuideachadh ach a shùilean fhosgladh gus faicinn dè bha air atharrachadh san eadar-ama. Às deidh don bhòrd a dhol à bith, cha do dh" atharraich dad eile. Dhaibhsan, bha an fhìrinn seo na bu mhiosa na an taobh eile.
  
  Thòisich casan Perdue a 'sileadh fhad' sa bha na builleagan air na buinn aige a 'briseadh, ach cha b' urrainn dha leigeil leis fhèin stad airson eadhon mionaid.
  
  "O Iosa! Feuch an stad thu seo! Mas e do thoil e! nì mi na tha thu ag iarraidh!" - dh'èigh e. Cha b" e roghainn a bh" ann tuilleadh a bhith a" feuchainn gun a chall. Mur eil, cha bhiodh iad a-riamh air a" bheachd a cheannach gun do dh"fhuiling e gu leòr airson creidsinn ann an soirbheachas am misean. "Cluich! Klaus, air sgàth Dhè, innis dhaibh stad!"
  
  Ach cha do fhreagair Klaus agus cha do chuir e stad air a 'chràdh. Chluich a" chriomag claisneachd tàmailteach air lùb gun chrìoch gus an do sgreuch Perdue thairis air. Thug eadhon dìreach fuaim a bhriathran fhèin beagan faochadh an taca ris na fuaimean a bha a" nochdadh a-rithist. Cha b" fhada gus an do dh"fhailich a ghuth air.
  
  "Is math a rinn thu, amadan!" cha do labhair e ach ann an cogar trom. "A-nis chan urrainn dhut fios a chuir airson cuideachadh agus chan eil eadhon an guth agad airson a leigeil seachad." Bha a chasan a" bucall fo a chudthrom, ach bha eagal air tuiteam chun an làir. Goirid chan urrainn dha ceum eile a ghabhail. A 'caoineadh mar leanabh, ghuidh Perdue. "Tròcair. Mas e do thoil e."
  
  Gu h-obann chaidh na sgàileanan dorcha, a 'fàgail Purdue ann an dorchadas a-rithist. Stad am fuaim sa bhad, a" fàgail a chluasan a" glaodhaich ann an sàmhchair obann. Bha an làr fhathast teth, ach an dèidh beagan dhiog fhuaraich e sìos, a 'leigeil leis suidhe sìos mu dheireadh. Bhuail a chasan le cràdh mòr, agus bha gach fèith 'na chorp a' priobadh 's a' fas.
  
  "O, tapadh le Dia," thuirt e, le taing gun robh a" chràdh seachad. Sguab e na deòir le cùl a làimhe agus cha do mhothaich e eadhon gu robh am fallas a" losgadh a shùilean. Bha an t-sàmhchair mòrail. Mu dheireadh bha e comasach dha buille a chridhe a chluinntinn, a bha a 'luathachadh bhon teannachadh. Ghabh Perdue osna dhomhainn faochaidh, a" faighinn tlachd à beannachadh ana-cainnt.
  
  Ach cha robh Klaus a" ciallachadh dearmad airson Purdue.
  
  Dìreach còig mionaidean às deidh sin, thionndaidh na scrionaichean air a-rithist agus thàinig a "chiad sgreuch bhon luchd-labhairt. Bha Perdue a" faireachdainn gu robh anam air a chrathadh. Chrath e a cheann le mi-chreidimh, a 'faireachdainn gu robh an làr a' teasachadh a-rithist agus a shùilean làn eu-dòchas.
  
  "Carson?" - rinn e gearan, a 'peanasachadh amhaich le oidhirpean air sgreuchail. "Dè an seòrsa bastard a th" annad? Carson nach seall thu d"aghaidh, a mhic strìopachais!" Bhiodh na faclan aige - eadhon ged a bhiodh iad air an cluinntinn - air tuiteam air cluasan bodhar leis nach robh Klaus ann. Gu dearbh, cha robh duine ann. Chaidh an inneal cràdh a chuir air timer gus a dhùnadh sìos dìreach fada gu leòr airson Perdue gus na dòchasan aige a thogail, dòigh air leth math bho àm nan Nadsaidhean airson a bhith a" dianachadh cràdh inntinn.
  
  Na bi a-riamh a 'creidsinn dòchas. Tha e cho siùbhlach 's a tha e brùideil.
  
  Nuair a dhùisg Perdue, bha e air ais ann an seòmar sòghail a" chaisteil le dealbhan ola agus uinneagan glainne dhathte. Airson mionaid bha e den bheachd gur e trom-laighe a bh" ann, ach an uairsin dh" fhairich e am pian uamhasach a bh" ann a bhith a" spreadhadh blisters. Chan fhaiceadh e gu math bhon a thug iad na glainneachan aige còmhla ris an aodach aige, ach bha an sealladh aige math gu leòr airson mion-fhiosrachadh mun mhullach fhaicinn - chan e na dealbhan, ach na frèamaichean.
  
  Bha a shùilean tioram leis na deòir eu-dòchasach a chaill e, ach cha robh sin dad an taca ris a" cheann goirt a bha e a" fulang mar thoradh air cus fuaimneach. Fhad 'sa bha e a' feuchainn ri a ghàirdeanan a ghluasad, fhuair e a-mach gun robh na fèithean aige a' cumail suas na b' fheàrr na bha dùil aige. Mu dheireadh, sheall Perdue sìos air a chasan, le eagal air na chitheadh e. Mar a bhiodh dùil, bha òrdagan agus taobhan aige còmhdaichte le blisters spreadhaidh agus fuil tiormaichte.
  
  "Na gabh dragh mu dheidhinn, a Herr Perdue. Tha mi a" gealltainn nach tèid agad air seasamh orra airson latha eile co-dhiù," thàinig guth goirt tron adhar bho thaobh an dorais. "Chaidil thu mar na mairbh, ach tha an t-àm ann dùsgadh. Tha trì uairean de chadal gu leòr."
  
  "Klaus," rinn Perdue gàire.
  
  Choisich duine caol gu slaodach chun bhòrd far an robh Perdue na shuidhe le dà chupa cofaidh na làmhan. Air a bhuaireadh airson a thilgeil a-steach do chupa luchag na Gearmailt, chuir Perdue roimhe seasamh an aghaidh a" mhiann a bhith a" cuir às don pathadh uamhasach aige. Shuidh e suas agus spìon e a" chupa bhon neach-chràdh aige, gus faighinn a-mach gu robh e falamh. Le feirg, thilg Perdue an cupa chun an làir, far an do bhris e.
  
  "Bu chòir dhut dha-rìribh a bhith a" coimhead air do theampall, a Herr Perdue, "thuirt Klaus na ghuth sunndach, a bha a" faireachdainn na bu mhotha na iongnadh.
  
  "Sin a tha iad ag iarraidh, Dave. Tha iad airson gum bi thu mar bheathach," smaoinich Perdue ris fhèin. "Na leig leotha buannachadh."
  
  "Dè tha thu an dùil bhuam, a Klaus?" Rinn Perdue osnaich, a" tarraing air taobh pearsanta na Gearmailt. "Dè dhèanadh tu nam b" e mise? Innis dhomh. Tha mi an urras gun dèan thu an aon rud."
  
  "O! Dè thachair do do ghuth? Am bu toil leat beagan uisge?" dh'fhaighnich Klaus le cridheil.
  
  "An urrainn dhut mo dhiùltadh a-rithist?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Is dòcha gu bheil. Ach is dòcha nach eil. Carson nach toir thu feuchainn air? fhreagair e.
  
  Bha eòlas ro mhath aig Purdue air riaghailtean a" gheama. Cuir troimh-chèile agus fàg an neach-dùbhlain agad a" faighneachd am bu chòir dùil a bhith agad ri peanas no duais.
  
  "Am faigh mi beagan uisge mas e do thoil e," dh" fheuch Pardue. Às deidh na h-uile, cha robh dad aige ri chall.
  
  "Wasser!" Rinn Klaus sgreuchail. Thug e gàire blàth do Perdue aig an robh dearbhachd corp gun bhile oir thug am boireannach soitheach làidir de dh" uisge fìor-ghlan. Nam biodh Perdue comasach air seasamh, bhiodh e air ruith gus a coinneachadh letheach slighe, ach dh'fheumadh e feitheamh rithe. Chuir Klaus am muga falamh a bha e a" cumail ri taobh Perdue agus dhòirt e beagan uisge.
  
  "Is math a cheannaich thu dà chupa," thuirt Perdue.
  
  "Thug mi dà chupa a-steach airson dà adhbhar. Shaoil mi gu robh thu a" dol a bhriseadh fear dhiubh. Mar sin, bha fios agam gum biodh feum agad air dàrna fear airson an uisge a dh" iarradh tu òl, "mhìnich e nuair a rug Perdue air a" bhotal gus faighinn chun uisge.
  
  An toiseach gun a bhith a" toirt aire don chupa, bhrùth e amhach a" bhotal eadar a bhilean cho cruaidh is gun do bhuail an soitheach trom fhiaclan. Ach ghabh Klaus e agus thairg e an cupa dha Perdue. Is ann dìreach às deidh dha dà chupa òl a ghlac Perdue an anail.
  
  "Aon eile? Feuch," ghuidh e air Klaus.
  
  "Aon a bharrachd, ach an uairsin bruidhnidh sinn," thuirt e ris a "ghille aige agus lìon e an goblet aige.
  
  "Klaus," thug Perdue anail, ga òl sìos chun tuiteam mu dheireadh. "An urrainn dhut dìreach innse dhomh dè tha thu ag iarraidh bhuam? Carson a thug thu an seo mi?"
  
  Rinn Klaus osnaich agus roilig e a shùilean. "Tha sinn air a bhith tro seo roimhe. Cha bu chòir dhut ceistean fhaighneachd." Thill e am botal dhan bhoireannach agus dh'fhàg i an seòmar.
  
  "Ciamar nach urrainn dhomh? Co-dhiù innis dhomh carson a tha mi air mo chràdh," ghuidh Perdue.
  
  "Chan eil thu air do chràdh," thuirt Klaus. "Tha thu air do thoirt air ais. Nuair a chuir thu fios chun an Òrdugh an toiseach, b" ann airson ar tàladh leis an t-sleagh naomh agad a lorg thu fhèin agus do charaidean, cuimhnich? Thug thu cuireadh do bhuill àrd-inbhe Black Sun gu coinneamh dhìomhair air Deep Sea One gus an cuimhneachan agad a thaisbeanadh, ceart?
  
  Chrath Perdue. Bha e fìor. Chleachd e an cuimhneachan mar luamhan gus e fhèin a cheangal ris an Òrdugh airson gnìomhachas a dh" fhaodadh a bhith ann.
  
  "Nuair a chluich thu còmhla rinn aig an àm sin, bha na buill againn ann an suidheachadh cunnartach. Ach tha mi cinnteach gu robh deagh rùintean agad, eadhon às deidh dhut coiseachd air falbh leis a" chùl mar gheàrd, gan trèigsinn don dàn dhaibh nuair a thàinig an t-uisge a-steach, "thuirt Klaus gu dìoghrasach. "Tha sinn airson gum bi thu mar an duine sin a-rithist; airson gun obraich thu còmhla rinn gus na tha a dhìth oirnn fhaighinn gus an soirbhich leinn uile. Le do shòlas agus do bheairteas, bhiodh tu nad thagraiche air leth, agus mar sin tha sinn a" dol a... d" inntinn atharrachadh."
  
  "Ma tha thu ag iarraidh Sleagh na Fàil, bidh mi nas toilichte a thoirt dhut mar mhalairt air mo shaorsa," thairg Pardue, agus bha e a" ciallachadh a h-uile facal.
  
  "Faodaidh mi Himmel! Daibhidh, nach robh thu ag èisteachd?" Ghlaodh Klaus le briseadh dùil na h-òige. "Faodaidh rud sam bith a tha sinn ag iarraidh a bhith againn! Tha sinn airson gun tig thu air ais thugainn, ach tha thu a" tabhann cùmhnant agus tha thu airson barganachadh. Chan e gnothach gnìomhachais a tha seo. Is e leasan treòrachaidh a tha seo agus is ann dìreach às deidh dhuinn a bhith riaraichte gu bheil thu deiseil a gheibh thu cead an seòmar seo fhàgail."
  
  Thug Klaus sùil air an uaireadair aige. Sheas e suas airson falbh, ach dh'fheuch Perdue ri a chumail air ais le platitude.
  
  "Um, am faigh mi tuilleadh uisge mas e do thoil e?" - rinn e wheez.
  
  Gun a bhith a 'stad no a' coimhead air ais, dh'èigh Klaus: "Wasser!"
  
  Nuair a dhùin e an doras air a chùlaibh, thàinig siolandair mòr le radius cha mhòr meud an t-seòmair sìos bhon mhullach.
  
  " O Dhia, ciod a nis?" Chlisg Perdue ann an clisgeadh iomlan nuair a bhuail i an làr. Shleamhnaich am panal mullach sa mheadhan chun a chliathaich agus thòisich e a" leigeil sruth uisge a-steach don t-siolandair, a" drèanadh corp goirt, rùisgte Perdue agus a" cuir dragh air na sgreuchail aige.
  
  Is e an rud a chuir barrachd eagail air na bha eagal air bàthadh a bhith mothachail nach robh iad an dùil marbhadh.
  
  
  Caibideil 11
  
  
  Chrìochnaich Nina pacadh fhad "s a ghabh Sam am fras mu dheireadh aige. Bha dùil aca an raon-adhair a ruighinn ann an uair a thìde, a' dèanamh air Dùn Èideann.
  
  "A bheil thu deiseil fhathast, Sam?" Dh'fhaighnich Nina gu làidir, a 'fàgail an taigh-ionnlaid.
  
  "Tha, dìreach cuir foam air m" asal a-rithist. Thig mi a-mach a-nis!" - fhreagair e.
  
  Rinn Nina gàire agus chrath i a ceann. Ghlaodh am fòn na sporan. Gun a bhith a" coimhead air an sgrion, fhreagair i.
  
  "Halò".
  
  "Hello, uh, Dr. Gould?" dh'fhaighnich an duine air a' fòn.
  
  "Sin i. Cò ris a tha mi a' bruidhinn? rinn i gàire. Chaidh dèiligeadh rithe leis an tiotal aice, a bha a 'ciallachadh gur e neach-gnìomhachais no seòrsa de dh' àrachas a bh' innte.
  
  "Is e Detlef an t-ainm a th" orm," thug an duine a-steach e fhèin le stràc làidir Gearmailteach. "Chaidh an àireamh agad a thoirt dhomh le fear den luchd-cuideachaidh aig Mgr Daibhidh Perdue. Tha mi dha-rìribh a" feuchainn ri faighinn thuige."
  
  "Mar sin carson nach tug i an àireamh aige dhut?" dh'fhaighnich Nina gu mì-fhoighidneach.
  
  "Leis nach eil fios aice càite a bheil e, an Dr Gould," fhreagair e gu socair, cha mhòr le eagal. "Thuirt i rium gur dòcha gu bheil fios agad?"
  
  Bha Nina fo imcheist. Cha do rinn e ciall sam bith. Cha robh Perdue a-riamh a-mach à sealladh an neach-cuideachaidh aige. Is dòcha an luchd-obrach eile aige, ach cha robh e a-riamh na neach-cuideachaidh aige. B" e an rud as cudromaiche, gu h-àraidh leis a nàdar èiginneach agus dàna, gun robh fios aig fear de na fir aige an-còmhnaidh càite an robh e a" dol air eagal "s gun rachadh rudeigin ceàrr.
  
  "Èist, Det-Detlef? Deas?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Tha, ma ta," thuirt e.
  
  "Thoir dhomh beagan mhionaidean airson a lorg agus gairmidh mi air ais thu, ceart gu leòr? Thoir dhomh an àireamh agad mas e do thoil e."
  
  Cha robh earbsa aig Nina anns an neach-fios. Cha b" urrainn dha Perdue a dhol à sealladh mar sin, agus mar sin bha i den bheachd gur e neach-gnìomhachais dubharach a bh" ann a" feuchainn ri àireamh pearsanta Perdue fhaighinn le bhith ga mealladh. Thug e an àireamh dhi agus chroch i suas. Nuair a ghairm i aitreabh Perdue, fhreagair an neach-cuideachaidh aige.
  
  "O, hi, Nina," chuir am boireannach fàilte oirre, a" cluinntinn guth eòlach an neach-eachdraidh bhòidheach leis an robh Perdue an-còmhnaidh a" cumail companaidh.
  
  "Èist, an do chuir coigreach dìreach fios thugad airson bruidhinn ri Dave?" dh'fhaighnich Nina. Chuir am freagairt iongnadh oirre.
  
  "Tha, ghairm e beagan mhionaidean air ais, ag iarraidh Mgr Perdue. Ach leis an fhìrinn innse, cha chuala mi dad bhuaithe an-diugh. 'S dòcha gun deach e air falbh airson an deireadh-sheachdain? smaoinich i.
  
  "Cha do dh'fhaighnich e dhut an robh e a 'dol a dh'àite sam bith?" Phut Nina. Chuir seo dragh oirre.
  
  "Bha e agam mu dheireadh ann an Las Vegas airson greis, ach Diciadain bha e a" dol a dhol gu Copenhagen. Bha taigh-òsta spaideil ann air an robh e airson tadhal, ach is e sin a tha fios agam," thuirt i. "Am bu chòir dhuinn a bhith draghail?"
  
  Rinn Nina osna gu trom. "Chan eil mi airson clisgeadh adhbhrachadh, ach dìreach airson a bhith cinnteach, eil fhios agad?"
  
  "Tha".
  
  "An do shiubhail e air an itealan aige fhèin?" Bha Nina airson faighinn a-mach. Bheireadh seo cothrom dhi tòiseachadh air an rannsachadh aice. Às deidh dha dearbhadh fhaighinn bhon neach-cuideachaidh aice, thug Nina taing dhi agus chuir i crìoch air a "ghairm gus feuchainn ri fios a chuir gu Perdue air a fòn cealla. Chan eil dad. Ruith i gu doras an t-seòmar-ionnlaid agus spreadh i a-staigh, lorg Sam dìreach a" pasgadh searbhadair timcheall a mheadhan.
  
  "Hey! Nam biodh tu airson cluich, bu chòir dhut a bhith air sin a ràdh mus do ghlan mi mi fhìn," rinn e gàire.
  
  A" seachnadh a fealla-dhà, thuirt Nina, "Tha mi a" smaoineachadh gum faodadh Perdue a bhith ann an trioblaid. Chan eil mi cinnteach an e duilgheadas seòrsa Hangover 2 a tha seo no fìor dhuilgheadas, ach tha rudeigin ceàrr."
  
  "Ciamar?" - Dh'fhaighnich Sam, ga leantainn a-steach don t-seòmar gus aodach a dhèanamh. Dh'innis i dha mun neach-fios dìomhaireachd agus nach robh an neach-cuideachaidh aig Perdue air cluinntinn bhuaithe.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gun do ghairm thu am fòn-làimhe aige? " Mhol Sam.
  
  "Cha chuir e dheth am fòn aige gu bràth. Tha fios agad, tha post-guth èibhinn aige a bhios a" gabhail ri teachdaireachdan le fealla-dhà fiosaig no ris am bi e a" freagairt, ach chan eil e a-riamh marbh, ceart? " - thuirt i. "Nuair a ghairm mi e cha robh dad ann."
  
  "Tha e gu math neònach," dh" aontaich e. "Ach rachamaid dhachaigh an toiseach, agus an uairsin gheibh sinn a-mach a h-uile càil. An taigh-òsta seo dhan deach e ann an Nirribhidh..."
  
  "An Danmhairg," cheartaich i e.
  
  "Chan eil e gu diofar. Is dòcha gu bheil e dìreach a 'còrdadh ris fhèin. Is e seo a" chiad saor-làithean "daoine àbhaisteach" aig an duine - uill, gu bràth - fhios agad, an seòrsa far nach eil daoine aige a" feuchainn ri a mharbhadh agus stuth mar sin," thuirt e.
  
  "Tha coltas nach eil rudeigin ceart. Tha mi dìreach a" dol a ghairm a phìleat aige agus faighinn gu bonn e, "thuirt i.
  
  "Sgoinneil. Ach chan urrainn dhuinn an turas-adhair againn fhèin a chall, mar sin pacaich na rudan agad agus falbhaidh sinn, "thuirt e, ga chuir air a" ghualainn.
  
  Dhìochuimhnich Nina mun fhear a chomharraich mar a chaidh Perdue à sealladh, gu h-àraidh air sgàth 's gu robh i a' feuchainn ri faighinn a-mach càite an robh a leannan roimhe. Nuair a chaidh iad air bòrd an itealain, chuir an dithis aca dheth na fònaichean aca.
  
  Nuair a dh" fheuch Detlef ri fios a chuir gu Nina a-rithist, thachair e ri ceann marbh eile, a chuir fearg air agus bha e den bheachd sa bhad gu robh e ga chluich. Nam biodh com-pàirtiche boireann Perdue airson a dhìon le bhith a" cur às do bhanntrach a" bhoireannaich a mharbh Perdue, bha Detlef den bheachd gum feumadh e tadhal air na bha e a" feuchainn ri sheachnadh.
  
  Bho àiteigin ann an oifis bheag Gabi chuala e fuaim sèididh. An toiseach cha tug Detlef an aire dha mar fhuaim neo-àbhaisteach, ach goirid às deidh sin thionndaidh e gu bhith na fhuaim sgàineadh statach. Dh"èist am banntraich gus faighinn a-mach cò às a thàinig an fhuaim. Bha e coltach gu robh cuideigin ag atharrachadh seanalan air rèidio, agus a-nis agus a-rithist bha guth raspy ri chluinntinn, a" gluasad gu neo-thuigsinn, ach gun cheòl. Ghluais Detlef gu sàmhach a dh"ionnsaigh an àite far an robh am fuaim geal a" fàs na b" àirde.
  
  Mu dheireadh, choimhead e sìos air an fhionna dìreach os cionn làr an t-seòmair. Bha e leth-fholach leis na cùirtearan, ach cha robh teagamh sam bith gur ann às a sin a thàinig am fuaim. A 'faireachdainn gu robh feum air an dìomhaireachd fhuasgladh, chaidh Detlef a dh'fhaighinn a bhogsa-innealan.
  
  
  Caibideil 12
  
  
  Air an t-slighe air ais a Dhùn Èideann, bha e doirbh dha Sam Nina a shocrachadh. Bha dragh oirre mu Perdue, gu sònraichte leis nach b" urrainn dhi am fòn aice a chleachdadh rè an itealaich fhada. Leis nach robh i comasach air an sgioba aige a ghairm gus a shuidheachadh a dhearbhadh, bha i gu math sàmhach airson a" mhòr-chuid den turas-adhair.
  
  "Chan urrainn dhuinn dad a dhèanamh an-dràsta, Nina," thuirt Sam. "Dìreach nap no rudeigin a ghabhail gus an tig sinn air tìr. Bidh ùine ag itealaich nuair a bhios tu a" cadal, "thuirt e.
  
  Thug i dha aon de a coltas, aon de na coltas a thug i dha nuair a bha cus fhianaisean ann airson rud sam bith a bharrachd corporra.
  
  "Èist, canaidh sinn am pìleat cho luath "s a gheibh sinn ann. Gu ruige sin, faodaidh tu fois a ghabhail, "mhol e. Bha fios aig Nina gu robh e ceart, ach cha b" urrainn dhi cuideachadh ach bha i a" faireachdainn gu robh rudeigin ceàrr.
  
  "Tha fios agad nach urrainn dhomh cadal a-riamh. Nuair a tha dragh orm, chan urrainn dhomh obrachadh ceart gus am bi mi deiseil," rinn i gearan, a 'pasgadh a gàirdeanan, a' lùbadh air ais, agus a 'dùnadh a sùilean gus nach fheumadh i dèiligeadh ri Sam. An uair sin, chaidh e tro na bagannan giùlain aige, a 'coimhead airson rudeigin ri dhèanamh.
  
  "Cnothan! Shh, na innis do luchd-frithealaidh an itealain," thuirt e ri Nina, ach cha tug i an aire dha na h-oidhirpean aige air àbhachdas, sheall i poca beag cnòthan-cnòimhe agus chrath i e. Le a sùilean dùinte, cho-dhùin e gum biodh e na b 'fheàrr a fàgail leatha fhèin. "Seadh, is dòcha gum bu chòir dhut beagan fois fhaighinn."
  
  Cha tuirt i dad. Ann an dorchadas an t-saoghail dùinte, bha Nina a" faighneachd an robh a leannan agus a caraid air dìochuimhneachadh fios a chuir chun neach-cuideachaidh aige, mar a mhol Sam. Nam biodh sin fìor, gu cinnteach bhiodh gu leòr ann airson bruidhinn ri Purdue sìos an rathad. Cha bu toil leatha a bhith a" gabhail dragh mu rudan a dh" fhaodadh a bhith beag, gu h-àraidh leis gu bheil i dualtach cus mion-sgrùdadh a dhèanamh. Bho àm gu àm, reub buaireadh an itealaich i bho a cadal aotrom. Cha do thuig Nina dè cho fada "s a bha i a" dol air adhart agus air adhart. Bha e coltach gun deach mionaidean seachad, ach shìn e a-mach gu còrr air uair a thìde.
  
  Bhuail Sam a làmh air a gàirdean far an robh a corragan na laighe air oir a' ghàirdean. Anns a 'bhad feargach, dh'fhosgail Nina a sùilean gus a bhith a' gàireachdainn air a companach, ach an turas seo cha robh e gòrach. Cha robh clisgeadh ann cuideachd a chuireadh eagal air. Ach an uairsin chuir e iongnadh air Nina Sam fhaicinn a" fàs teann, coltach ris a" ghlacadh a chunnaic i sa bhaile o chionn beagan làithean.
  
  "Dia! Sam!" - Thuirt i fo a h-anail, a 'feuchainn gun a bhith a' tarraing aire airson a-nis. Rug i air a chaol-dùirn le a làimh eile, a" feuchainn ri a shaoradh, ach bha e ro làidir. "Sam!" - chuir i às. "Sam, dùisg!" Dh'fheuch i ri bruidhinn gu sàmhach, ach thòisich na h-eucoirean aige a 'tarraing aire.
  
  "Dè tha ceàrr air?" - dh'fhaighnich bean-uasal bho thaobh eile an eilein.
  
  "Feuch, thoir dhuinn mionaid," thuirt Nina cho càirdeil "s a b" urrainn dhi. Bha a shùilean fosgailte, dòrainneach agus neo-làthaireach a-rithist. "O Dhia, chan eil!" Rinn i gearan beagan na b" àirde an turas seo agus eu-dòchas a" dol thairis oirre, le eagal air dè dh"fhaodadh tachairt. Chuimhnich Nina air na thachair don neach ris an do bhean e nuair a chaidh a ghlacadh mu dheireadh.
  
  "Gabh mo leisgeul, ma"am," chuir neach-frithealaidh an itealain stad air strì Nina. "A bheil rudeigin ceàrr?" Ach nuair a dh" fhaighnich i, chunnaic neach-frithealaidh an itealain sùilean eagallach Sam a" coimhead air a" mhullach." "O shit," dh" èigh i le h-eagal mus deach i chun intercom a dh"fhaighneachd an robh dotair am measg an luchd-siubhail. Anns gach àite thionndaidh daoine a dh'fhaicinn dè mu dheidhinn a bha an ùpraid; bha cuid ag èigheach agus cuid eile a" magadh air na còmhraidhean aca.
  
  Mar a bha Nina a 'coimhead, dh' fhosgail beul Sam agus dhùin e ruitheamach. "O mo chreach! Na bruidhinn. Feuch nach bruidhinn thu," ghuidh i, a 'coimhead air. "Sam! Feumaidh tu dùsgadh!"
  
  Tro sgòthan na h-inntinn, chluinneadh Sam a guth a" tagradh bho àiteigin fad air falbh. Choisich i ri thaobh a-rithist chun an tobair, ach an turas seo bha an saoghal dearg. Bha an speur maroon agus an talamh dorcha orains, mar an duslach bhreige fo chasan. Chan fhaiceadh e Nina, ged a bha fios aige na lèirsinn gu robh i an làthair.
  
  Nuair a ràinig Sam an tobar, chan iarr e cupa, ach bha cupa falamh air a" bhalla a bha a" crùbadh. Lean e air adhart a-rithist gus coimhead a-steach don tobar. Air a bheulaibh chunnaic e taobh a-staigh siolandair domhainn, ach an turas seo cha robh an t-uisge domhainn gu h-ìosal, anns na faileasan. Gu h-ìosal bha tobar làn uisge glan.
  
  "Feuch, cuidich! Tha e a" mùchadh!" Chuala Sam Nina a" sgreuchail bho àiteigin fad air falbh.
  
  Sìos anns an tobar, chunnaic Sam Perdue a" ruighinn suas.
  
  "Purdue?" Rinn Sam gàire. "Dè tha thu a" dèanamh anns an tobar?"
  
  Bha Perdue a" gèilleadh airson èadhar oir is gann gun robh aodann a" nochdadh. Thàinig e faisg air Sam mar a dh"èirich an t-uisge na b" àirde agus na b" àirde, a" coimhead fo eagal. Ashen agus eu-dòchas, bha aodann air a shaobhadh agus a làmhan a 'ceangal ri ballachan an tobair. Bha bilean Perdue gorm agus bha cearcallan dorcha aige fo a shùilean. Chunnaic Sam gu robh a charaid rùisgte anns an uisge luaith, ach nuair a ràinig e Perdue a shàbhaladh, thuit ìre an uisge gu mòr.
  
  "Tha e coltach nach urrainn dha anail a tharraing. A bheil e le asthma? thàinig guth fireann eile as an aon àite ri guth Nina.
  
  Choimhead Sam mun cuairt, ach bha e leis fhèin anns an fhàsach dhearg. Air fàire, chitheadh e seann togalach air a sgrios a bha coltach ri ionad cumhachd. Bha faileasan dubha a" fuireach air cùl ceithir no còig làir de dh"fhosgladh uinneig falamh. Cha do dh'èirich ceò sam bith bho na tùir, agus thàinig luibhean mòra a-mach às na ballachan tro sgàinidhean agus sgoltagan a chruthaich bliadhnaichean de thrèigsinn. Bho àiteigin fada air falbh, bho dhoimhneachd a bhith, chluinneadh e hum gun stad. Dh" fhàs am fuaim na b" àirde, dìreach beagan, gus an do dh" aithnich e e mar sheòrsa de ghineadair.
  
  "Feumaidh sinn an t-slighe-adhair aige fhosgladh! Tarraing a cheann air ais air mo shon!" chual' e guth an duine a rìs, ach dh' fheuch Sam ri fuaim eile a dheanamh a mach, torman a bha dlùthachadh a dh' fhàs na b' àirde, a' gabhail thairis an fhàsaich uile gus an do thòisich an talamh air chrith.
  
  "Purdue!" - dh'èigh e, a 'feuchainn aon uair eile a charaid a shàbhaladh. Nuair a choimhead e a-steach don tobar a-rithist, bha e falamh ach a-mhàin samhla air a pheantadh air an làr fliuch, salach aig a" bhonn. Bha fios aige air seo ro mhath. Bha cearcall dubh le ghathan soilleir, coltach ri sruthan dealanach, na laighe gu sàmhach aig bonn an t-siolandair, mar damhan-allaidh ann an ambush. Ghluais Sam. "Òrdugh na grèine dubh".
  
  "Sam! Sam, an cluinn thu mi? - Dh'iarr Nina, a guth a 'tighinn nas fhaisge bho adhar dusty an àite fàsail. Mheudaich an hum gnìomhachais gu ìre bodhar, agus an uairsin chuir an aon spionnadh a chunnaic e fo hypnosis am faireachdainn. An turas seo cha robh duine eile ann airson losgadh gu talamh. Bha Sam a" sgreuchail fhad "s a bha na tonnan sèididh a" tighinn thuige, a" toirt air èadhar teth a shròin agus a bheul. Nuair a thàinig i gu conaltradh ris, chaidh a thoirt am bruid ann an ùine ghoirid.
  
  "Seo e!" - ghlaodh guth fireann a bha ag aontachadh nuair a dhùisg Sam air an làr anns an trannsa far an deach a chuir airson ath-bheothachadh èiginneach. Bha aodann fuar is fliuch fo làimh shocair Nina, agus os a chionn bha Innseanach meadhan-aois, a" gàire.
  
  "Tapadh leibh gu mòr, dotair!" Rinn Nina gàire air an Innseanach. Sheall i sìos air Sam. "A Mhil, ciamar a tha thu a" faireachdainn?"
  
  "Tha e mar gum biodh mi a" bàthadh, " chaidh aig Sam air a bhith a" gortadh, a" faireachdainn gu bheil am blàths a" fàgail a shùilean. "Dè thachair?"
  
  "Na gabh dragh mu dheidhinn a-nis, ceart gu leòr?" - thug i misneachd dha, a 'coimhead glè thoilichte agus toilichte ga fhaicinn. Dh' eirich e gu suidhe, air a chlaoidh leis an luchd-eisdeachd a bha 'g amharc, ach cha b' urrainn e a bhi a' bualadh orra air son an aire a thoirt do leithid de shealladh, am b' urrainn e ?
  
  "O mo Dhia, tha mi a" faireachdainn mar a shluig mi galan uisge ann an aon suidhe, "thuirt e ri feadaireachd nuair a chuidich Nina e na shuidhe.
  
  "Is dòcha gur e mo choire a th" ann, Sam," dh"aidich Nina. "Thilg mi seòrsa de... uisge nad aghaidh a-rithist. Tha e coltach gun cuidich e thu le bhith a" dùsgadh. "
  
  A" sguabadh aodann, choimhead Sam oirre. "Chan ann ma bhàthadh e mi!"
  
  "Cha tàinig e eadhon faisg air do bhilean," rinn i gàire. "Chan eil mi gòrach."
  
  Ghabh Sam anail domhainn agus chuir e roimhe gun a bhith ag argamaid airson a-nis. Cha do dh'fhàg sùilean mòra dorcha Nina a-riamh, mar gum biodh i a 'feuchainn ri tuigsinn dè bha e a' smaoineachadh. Agus bha i, gu dearbh, a" faighneachd dìreach sin, ach thug i beagan mhionaidean dha faighinn seachad air an ionnsaigh. Cha b" e an rud a bha an luchd-siubhail eile a" cluinntinn e a" bruidhinn riutha ach a" bhriathrachas mì-shoilleir a bh" aig duine ann an smeòrach glacaidh, ach thuig Nina na faclan ro mhath. Chuir e dragh mòr oirre, ach bha aice ri mionaid a thoirt dha Sam mus do thòisich i a" faighneachd an robh cuimhne aige eadhon air na chunnaic e fhad "s a bha e fon uisge.
  
  "A bheil cuimhne agad air na chunnaic thu?" - dh'fhaighnich i gu neo-thoileach, a 'fàs fulang le a mì-fhoighidinn fhèin. Choimhead Sam oirre, a" coimhead le iongnadh an toiseach. An deigh beagan smuaineachaidh, dh' fhosgail e a bheul a labhairt, ach dh' fhan e balbh gus an do chumadh e. Gu fìrinneach, chuimhnich e air a h-uile mion-fhiosrachadh mun fhoillseachadh mòran na b" fheàrr an turas seo na nuair a thug an Dr Helberg hypnotized air. Gun a bhith ag iarraidh barrachd iomagain adhbhrachadh do Nina, lughdaich e a fhreagairt beagan.
  
  "Chunnaic mi seo gu math a-rithist. Agus an turas seo cha robh na speuran agus an talamh buidhe, ach dearg. O, agus an turas seo cha robh mi air mo chuairteachadh le daoine nas motha, "thuirt e anns an t-suidheachadh as neo-chùramach aige.
  
  "Tha seo uile?" Dh'fhaighnich i, le fios gu robh e a 'fàgail a' mhòr-chuid dheth.
  
  "Ann am prionnsabal, tha," fhreagair e. Às deidh fois fhada, thuirt e gu cas ri Nina, "Tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhuinn do bheachd-sa mu Purdue a leantainn. "
  
  "Carson?" - dh'fhaighnich i. Bha fios aig Nina gu robh Sam air rudeigin fhaicinn oir thuirt e an t-ainm Perdue nuair a bha e gun mhothachadh, ach a-nis bha i a 'cluich balbh.
  
  "Tha mi dìreach a" smaoineachadh gu bheil adhbhar math agad faighinn a-mach càite a bheil e. Tha seo uile a" fàileadh trioblaid dhomh," thuirt e.
  
  "Gu math. Tha mi toilichte gu bheil thu mu dheireadh a" tuigsinn a" èiginn. Theagamh a nis gun sguir thu a dh" fheuchainn ri toirt orm fois a ghabhail," lìbhrig i an t-searmoin soisgeul ghoirid aice "I-innis-mar sin" aice. Ghluais Nina na suidheachan dìreach mar a thàinig an naidheachd thairis air intercom an itealain gun robh iad gu bhith a" tighinn air tìr. B 'e turas-adhair mì-thlachdmhor agus fada a bh' ann, agus bha Sam an dòchas gun robh Perdue fhathast beò.
  
  Às deidh dhaibh togalach a" phuirt-adhair fhàgail, chuir iad romhpa dinnear tràth fhaighinn mus tilleadh iad gu àros Sam air an Taobh a Deas.
  
  "Feumaidh mi pìleat Purdue a ghairm. Dìreach thoir dhomh mionaid mus glac thu tacsaidh, ceart gu leòr?" Thuirt Nina ri Sam. Chrath e agus lean e air, a" cumail dà thoitean eadar a bhilean gus a lasadh. Rinn Sam obair ionmholta a" falach a dhraghan bho Nina. Choisich i ann an cearcallan timcheall air, a 'bruidhinn ris a' phìleat, agus thug e dhi aon de na toitean nuair a chaidh i seachad air a bheulaibh.
  
  A" suirghe air toitean agus a" leigeil air gun robh e a" coimhead air a" ghrian a" dol fodha dìreach os cionn fàire Dhùn Èideann, ruith Sam tro na thachair san t-sealladh aige, a" sireadh bheachdan air càit an robhar a" cumail Perdue. Aig a 'chùl, chluinneadh e guth Nina a' crathadh le faireachdainn leis a h-uile pìos fiosrachaidh a fhuair i air a 'fòn. A rèir na dh'ionnsaich iad bho phìleat Perdue, bha Sam an dùil tòiseachadh aig an dearbh àite far an deach Perdue fhaicinn mu dheireadh.
  
  Bha e math smocadh a-rithist às deidh beagan uairean a thìde de staonadh. Cha robh eadhon am bàthadh uamhasach a dh" fhiosraich e na bu thràithe gu leòr gus a chumail bho bhith a" toirt a-steach a" phuinnsean teirpeach. Chuir Nina am fòn na baga, a" cumail toitean eadar a bilean. Choimhead i air bhioran agus i gu sgiobalta a" coiseachd a dh" ionnsaigh.
  
  "Cuir fios thugainn air tacsaidh," thuirt i. "Feumaidh sinn faighinn gu consalachd na Gearmailt mus dùin iad."
  
  
  Caibideil 13
  
  
  Chuir spasmaichean fèithean casg air Perdue bho bhith a 'cleachdadh a ghàirdeanan gus fuireach air falbh, a' bagairt a dhol fodha fo uachdar an uisge. Bha e a" snàmh airson grunn uairean a thìde ann an uisge fuar tanca siolandair, a" fulang le fìor bhochdainn cadail agus reflexes slaodach.
  
  "Cràdh Nadsaidheach brònach eile?" smaoinich e. 'Thoir do Dhia, leig dhomh bàsachadh gu luath. Chan urrainn dhomh a dhol air adhart tuilleadh.
  
  Cha robh na smuaintean sin air an àibheiseachadh no air am breith a-mach à fèin-truas, ach bha iad nam fèin-mheasaidhean caran ceart. Bha an t-acras air a chorp, air a thoirt às a h-uile beathachadh agus air a thoirt gu fèin-ghlèidheadh. Chan eil ach aon rud air atharrachadh bho chaidh an seòmar a shoilleireachadh o chionn dà uair a thìde. Thionndaidh dath an uisge buidhe tinn, rud a bha na mothachaidhean cus cuideam aig Perdue air fhaicinn mar urine.
  
  "Thoir a-mach mi!" - dh'èigh e grunn thursan aig amannan làn shocair. Bha a ghuth cruaidh agus lag, air chrith leis an fhuachd a dh'fhuasgail gu cnàimh e. Ged a sguir an t-uisge bho chionn beagan ùine air ais, bha e fhathast ann an cunnart a bhàthadh nan stadadh e a" breabadh a chasan. Fo a chasan blistered bha co-dhiù 15 troighean de shiorcadair làn uisge. Cha b' urrainn dha seasamh nam biodh a ghàirdeanan ro sgìth. Gu sìmplidh cha robh roghainn aige ach cumail a" dol, air neo bhiodh e gu cinnteach a" bàsachadh le bàs uamhasach.
  
  Tron uisge, mhothaich Perdue pulsation a h-uile mionaid. Nuair a thachair seo, rinn a chorp magadh, ach cha do rinn e cron air, a 'toirt air a cho-dhùnadh gur e sgaoileadh ìseal-leatha a bh' ann airson na synapses aige a chumail gnìomhach. Fiù 's na staid dhùrachdach fhuair e seo gu math neo-àbhaisteach. Nam biodh iad airson a chuir an dealain, dh" fhaodadh iad a bhith air sin a dhèanamh mu thràth. Is dòcha, bha e a" smaoineachadh, gu robh iad airson a chràdh le bhith a" dol seachad air sruth dealain tron uisge, ach rinn iad droch bhreithneachadh air an bholtadh.
  
  Chaidh seallaidhean meallta a-steach don inntinn sgìth aige. Is gann gun robh an eanchainn aige comasach air taic a thoirt do ghluasad a bhuill, air a shàrachadh le dìth cadail agus beathachaidh.
  
  "Na stad air snàmh," lean e air ag innse dha eanchainn, gun a bhith cinnteach an robh e a" bruidhinn a-mach àrd no an robh an guth a bha e a" cluinntinn a" tighinn bho inntinn. Nuair a sheall e sìos, bha e fo uabhas a bhith faicinn nead de chreutairean a bha coltach ri squid anns an uisge fodha. Le eagal roimh am biadh, dh' fheuch e ri e fhein a shlaodadh suas air gloine sleamhainn na linne, ach gun ni air bith a ghlacadh cha robh teicheadh ann.
  
  Ràinig aon teanta a-mach thuige, ag adhbhrachadh tonn de hysteria anns a "bhilleanair. Bha e a" faireachdainn gu robh an eàrr-ràdh rubair a" cuairteachadh timcheall a chas mus do tharraing e a-steach e gu doimhneachd an tanca siolandair. Lìon uisge a sgamhanan agus loisg a bhroilleach nuair a thug e aon sealladh mu dheireadh air an uachdar. Bha a bhith a" coimhead sìos air na bha a" feitheamh ris dìreach ro eagallach.
  
  " De na h-uile bàs a smuainich mi air mo shon fein, cha do shaoil mi gu'm bithinn a' criochnachadh mar so ! Mar an t-alpha rune a' tionndadh gu luaithre," bha 'inntinn iomaguineach a' strì ri smuaineachadh gu soilleir. Air a chall agus fo eagal gu bàs, leig Perdue seachad a bhith a 'smaoineachadh, a' cruthachadh, agus eadhon a 'pleadhachadh. Chaidh a chorp trom, lom fodha gu bonn an tanca, fhad "s nach robh a shùilean fosgailte a" faicinn dad ach uisge buidhe fhad "s a bha a" chuisle a "dol troimhe aon uair eile.
  
  
  * * *
  
  
  "Bha sin faisg," thuirt Klaus gu sunndach. Nuair a dh'fhosgail Perdue a shùilean, bha e na laighe air leabaidh anns an taigh-eiridinn a dh'fheumadh a bhith. Bha a h-uile càil, bho na ballachan chun an anairt, den aon dath ris an uisge ifrinn anns an robh e dìreach air a bhàthadh.
  
  "Ach ma bhàthadh mi..." dh" fheuch e ri ciall a dhèanamh de na tachartasan neònach.
  
  "Mar sin, a bheil thu a" smaoineachadh gu bheil thu deiseil airson do dhleastanas don Òrdugh, Herr Perdue a choileanadh? " dh'fhaighnich Klaus. Shuidh e air a sgeadachadh gu dòrainneach ann an deise dhonn le broilleach dùbailte, le ceangal òmar air.
  
  Air sgàth Dhè, dìreach cluich an turas seo! Dìreach cluich còmhla rium, Daibhidh. Chan eil bullshit an turas seo. Thoir dha na tha e ag iarraidh. Faodaidh tu a bhith nad badass nas fhaide air adhart nuair a tha thu saor," thuirt e ris fhèin gu daingeann.
  
  "Is mise. Tha mi deiseil airson stiùireadh sam bith," thuirt Perdue. Dh"fhalaich e am ball-sùla a rannsachadh air an t-seòmar anns an robh e agus e a" cìreadh an àite le a shùilean gus faighinn a-mach càit an robh e.
  
  "Chan eil thu a" faireachdainn gu math cinnteach, "thuirt Klaus gu tioram. Bha a làmhan air an ceangal eadar na sliasaidean aige, mar gum biodh e gan blàthachadh no a" bruidhinn ri cànan bodhaig nighean àrd-sgoile. Bha gràin aig Perdue air agus an stràc tàmailteach Gearmailteach aige, air a lìbhrigeadh le deas-ghnàth debutante, ach b" fheudar dha a dhìcheall a dhèanamh gun a bhith a" cur dragh air an duine.
  
  "Thoir dhomh òrdughan agus chì thu cho dona sa tha mi," thuirt Perdue, le anail trom. "Tha thu ag iarraidh an Seòmar Amber. Bheir mi bhon àite-fois mu dheireadh i agus bheir mi air ais i an seo gu pearsanta."
  
  "Chan eil fios agad eadhon càite a bheil seo, a charaid," rinn Klaus gàire. "Ach tha mi a" smaoineachadh gu bheil thu a "feuchainn ri faighinn a-mach càite a bheil sinn."
  
  "Ciamar eile...?" Thòisich Perdue, ach chuir an psyche aige na chuimhne gu sgiobalta nach bu chòir dha ceistean fhaighneachd. "Feumaidh fios a bhith agam càite an cuir mi seo."
  
  "Innsidh iad dhut càite an toir thu i nuair a thogas tu i. Bidh seo na thiodhlac dhut don Black Sun, "mhìnich Klaus. "Tha thu, gu dearbh, a" tuigsinn, gu nàdarra, nach urrainn dhut a bhith nad Renat a-rithist air sgàth do bhrath. "
  
  "Tha sin do-thuigsinn," dh" aontaich Perdue.
  
  "Ach tha barrachd anns a" ghnìomh agad, a ghràidh Herr Perdue. Thathas an dùil gun cuir thu às do na seann cho-obraichean agad Sam Cleave agus an Dr Gould, a tha gu math mì-mhodhail, mus bruidhinn thu ri Seanadh an Aonaidh Eòrpaich," thuirt Klaus.
  
  Chùm Perdue aghaidh dhìreach agus chrath e.
  
  "Cuiridh na riochdairean againn san EU air dòigh coinneamh èiginneach de Chomhairle an Aonaidh Eòrpaich sa Bhruiseal agus bheir iad cuireadh dha na meadhanan eadar-nàiseanta, nuair a nì thu fios goirid às ar leth," lean Klaus.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum faigh mi am fiosrachadh nuair a thig an t-àm, "thuirt Perdue agus chrath Klaus. "Deas. Tarraingidh mi na sreangan riatanach gus tòiseachadh air an rannsachadh ann an Königsberg an-dràsta."
  
  "Thoir cuireadh do Gould agus Cleve a thighinn còmhla riut, ceart gu leòr?" Chaidh Klaus suas. "Dà eun, mar a chanas iad."
  
  "Cluich an leanaibh," rinn Perdue gàire, fhathast fo bhuaidh nan drogaichean hallucinogenic a shluig e san uisge às deidh oidhche anns an teas. "Thoir dhomh... dà mhìos."
  
  Thilg Klaus a cheann air ais agus rinn e gàire mar chailleach, a" gairm le toileachas. Ghluais e air ais agus air adhart gus an d" fhuair e air ais an anail. "A ghràidh, nì thu e ann an dà sheachdain."
  
  "Tha seo eu-comasach!" - Ghlaodh Perdue, a" feuchainn gun a bhith a" faireachdainn nàimhdeil. "Is e dìreach sgrùdadh mar seo a bheir e seachdainean de phlanadh."
  
  "Tha seo fìor. Tha fios agam. Ach tha clàr-ama againn a tha air a theannachadh gu mòr mar thoradh air an dàil a th" air a bhith againn mar thoradh air do bheachd mì-thlachdmhor, "thuirt neach-ionnsaigh na Gearmailt. "Agus chan eil teagamh nach bi an luchd-dùbhlain againn a" faighinn a-mach ar plana geama leis a h-uile adhartas a nì sinn a dh "ionnsaigh an ulaidh falaichte aca."
  
  Bha Perdue neònach fios a bhith aige cò a bha air cùl na còmhstri seo, ach cha robh e deònach a" cheist fhaighneachd. Bha eagal air gum faodadh seo an neach-glacaidh aige a bhrosnachadh gu cuairt eile de chràdh barbarach.
  
  "A-nis leig leis na casan sin slànachadh an toiseach agus nì sinn cinnteach gun tèid thu dhachaigh ann an sia latha. Chan eil feum sam bith ann a bhith gad chuir air mearachd mar...?" Thuirt Klaus, "Dè a chanas tu Beurla ris? Le cripple?"
  
  Rinn Perdue gàire air a dhreuchd a leigeil dheth, dha-rìribh troimh-chèile gum feumadh e fuireach eadhon uair a thìde nas fhaide, gun luaidh air seachdain. Roimhe seo bha e air ionnsachadh dìreach gabhail ris gus nach toireadh e air Klaus a thilgeil a-steach don t-sloc octopus a-rithist. Sheas an Gearmailteach suas agus dh" fhàg e an seòmar, ag èigheach: "Tapadh leat do maragan!"
  
  Choimhead Perdue air an custard tiugh blasta a chaidh a thoirt dha fhad "s a bha e na leabaidh ospadail, ach bha e a" faireachdainn mar a bhith ag ithe breige. Às deidh dha grunn notaichean a chall às deidh làithean leis an acras anns an t-seòmar chràdh, bha duilgheadas aig Perdue e fhèin a chumail bho bhith ag ithe.
  
  Cha robh fios aige air, ach bha an rùm aige mar aon de thrì anns an sgiath mheidigeach phrìobhaideach aca.
  
  Às deidh dha Klaus falbh, choimhead Perdue timcheall, a" feuchainn ri rudeigin a lorg nach robh dath buidhe no òmar. Bha e duilich dha fios a bhith aige an e an t-uisge buidhe tinn anns an robh e cha mhòr air a bhàthadh a bha a" toirt air a shùilean a h-uile dad fhaicinn ann an tònaichean òmar. B" e an aon mhìneachadh a bh" aige carson a bha e a" faicinn nan dathan neònach seo anns a h-uile àite.
  
  Choisich Klaus sìos an trannsa fhada boghach gu far an robh na fir tèarainteachd aige a" feitheamh ri stiùireadh air cò a bu chòir a thoirt am bruid. B' e seo am prìomh phlana aige agus dh'fheumadh e a bhith air a chur an gnìomh gu foirfeachd. Bha Klaus Kemper na shaor-chlachair bhon treas ginealach bho Hesse-Kassel, a chaidh a thogail air ideòlas na buidhne Black Sun. B" e a sheanair Hauptturmführer Karl Kemper, ceannard Buidheann Kleist Panzer aig àm Oilbheumach Prague ann an 1945.
  
  Bho aois òg, dh'ionnsaich athair Klaus a bhith na stiùiriche agus a bhith air leth math anns gach nì a rinn e. Cha robh àite ann airson mearachd ann an cinneadh Kemper, agus bhiodh athair a bharrachd air a bhith sunndach gu tric a" cleachdadh dhòighean neo-thruacanta airson a theagasg a sparradh. A 'cleachdadh eisimpleir athar, thuig Klaus gu luath gum faod carisma a bhith cho cunnartach ri cocktail Molotov. Iomadh uair bha e air athair agus seanair fhaicinn a" cur eagal air daoine neo-eisimeileach agus cumhachdach chun na h-ìre far an tug iad a-steach dìreach le bhith a" bruidhinn riutha le gluasadan sònraichte agus guth guth.
  
  Aon latha, bha Klaus ag iarraidh a leithid de chumhachd, leis nach dèanadh a chorp caol a-riamh deagh cho-fharpaiseach dha anns na h-ealain nas fireann. Leis nach robh lùth-chleasachd no neart aige, cha robh e ach nàdarra dha e fhèin a bhogadh ann an eòlas farsaing air an t-saoghal agus ann an comas labhairt. Leis an tàlant gann seo a rèir coltais, chaidh aig Klaus òg air a shuidheachadh àrdachadh taobh a-staigh Òrdugh na Grèine Duibhe bho àm gu àm às deidh 1946 gus an do choisinn e inbhe chliùiteach prìomh ath-leasaiche na buidhne. Chan e a-mhàin gun d" fhuair Klaus Kemper taic mhòr don bhuidheann ann an cearcallan acadaimigeach, poilitigeach agus ionmhais, ach ro 2013 bha e cuideachd air e fhèin a stèidheachadh mar aon de na prìomh luchd-eagrachaidh air grunn obraichean falaichte Black Sun.
  
  B" e am pròiseact sònraichte leis an robh e a-nis an sàs, agus leis an robh e air mòran cho-oibrichean cliùiteach a thàladh anns na mìosan a dh" fhalbh, na choileanadh crùnaidh aige. Gu dearbh, nam biodh a h-uile càil air a dhol a rèir a 'phlana, is dòcha gum biodh Klaus air an àite as àirde a ghabhail san Òrdugh - Renatus - dha fhèin. Às deidh seo, bhiodh e na ailtire air smachd an t-saoghail, ach gus an tigeadh a h-uile càil gu buil, bha feum aige air bòidhchead baróc an ulaidh a bha uair na ghràdh air lùchairt Tsar Peadar Mòr.
  
  Le bhith a" seachnadh troimh-chèile a cho-obraichean mun ulaidh a bha e airson a lorg, bha fios aig Klaus nach b" urrainn ach an rannsachair as fheàrr san t-saoghal fhaighinn air ais dha. Bha na goireasan agus an eòlas aig David Perdue - innleadair sgoinneil, neach-iomairt billeanan, agus neach-gràdh-daonna acadaimigeach - a bha a dhìth air Kemper gus an artifact air nach robh mòran eòlach a lorg. Bha e tàmailteach leis nach b" urrainn dha burraidheachd a dhèanamh air an Albannach gu gearan, eadhon ged a bha Perdue den bheachd gum faodadh Kemper a bhith air a shàrachadh leis a" ghèilleadh obann aige.
  
  Anns an lobaidh, chuir a mhinistearan fàilte air nuair a dh'fhalbh e. Chrath Klaus a cheann le briseadh-dùil nuair a choisich e seachad orra.
  
  "Bidh mi air ais a-màireach," thuirt e riutha.
  
  "Pròtacal airson Dhaibhidh Perdue, a dhuine uasal?" - dh'fhaighnich an ceann.
  
  Choisich Klaus a-mach don fhàsach neo-thorrach timcheall air an tuineachadh aca ann an ceann a deas Kazakhstan agus fhreagair e gu cruaidh: "Marbh e."
  
  
  Caibideil 14
  
  
  Aig consalachd na Gearmailt, chuir Sam agus Nina fios gu ambasaid Bhreatainn ann am Berlin. Fhuair iad a-mach gun robh coinneamh aig Perdue le Ben Carrington agus Gaby Holzer nach maireann beagan làithean roimhe sin, ach b" e sin a h-uile càil a bha fios aca.
  
  B' fheudar dhaibh a dhol dhachaigh bhon a bha an t-àm dùnaidh ann airson an-diugh, ach co-dhiù bha gu leòr aca ri dhèanamh airson cumail a' dol. B" e seo forte Sam Cleave. Mar neach-naidheachd rannsachail a choisinn Duais Pulitzer, bha fios aige gu cinnteach ciamar a gheibheadh e am fiosrachadh a bha a dhìth air gun a bhith a" tilgeil chlachan a-steach don lòn a bha fhathast beò.
  
  "Saoil carson a dh" fheumadh e coinneachadh ris a "bhoireannach seo Gabi," thuirt Nina, a" lìonadh a beul le briosgaidean. Bha i a" dol gan ithe le seoclaid teth, ach bha an t-acras oirre agus bha an coire dìreach a" toirt ro fhada airson teasachadh.
  
  "Tha mi a" dol a thoirt sùil air cho luath "s a thionndaidheas mi an laptop agam," fhreagair Sam, a" tilgeil a bhaga air an leabaidh mus tug e a mhàileidean don t-seòmar nigheadaireachd. "Dèan seoclaid teth dhomh cuideachd, mas e do thoil e!"
  
  "Gu dearbh," rinn i gàire, a" sguabadh chromagan às a beul. Ann an aonaranachd sealach a" chidsin, cha b" urrainn dha Nina cuideachadh ach cuimhne a chumail air an tachartas eagallach a bh" air bòrd an itealain ag itealaich dhachaigh. Nam b" urrainn dhi dòigh a lorg airson a bhith a" dùileachadh glacaidhean Sam, bhiodh e na chuideachadh mòr, a" lughdachadh coltas mòr-thubaist an ath thuras is dòcha nach biodh iad cho fortanach dotair a bhith timcheall. Dè ma thachair e nuair a bha iad nan aonar?
  
  'Dè ma thachras seo ri linn gnè?' Bha Nina a" smaoineachadh mu dheidhinn, a" dèanamh measadh air na cothroman eagallach ach spòrsail. "Dìreach smaoinich dè a dhèanadh e nan cuireadh e an lùth sin tro rudeigin a bharrachd air a phailme?" Thòisich i air gàire a dhèanamh air na h-ìomhaighean èibhinn na h-inntinn. "Bhiodh sin a" fìreanachadh glaodh "O mo Dhia!" nach dèanadh?" A" ruith tro gach seòrsa suidheachadh gòrach na ceann, cha b" urrainn dha Nina cuideachadh ach gàire a dhèanamh. Bha fios aice nach robh e èibhinn idir, ach thug e beagan bheachdan neo-phàirteach don neach-eachdraidh agus lorg i faochadh èibhinn ann.
  
  "Dè tha cho èibhinn?" Rinn Sam gàire nuair a choisich e a-steach don chidsin gus cupa ambrosia fhaighinn.
  
  Chrath Nina a ceann airson a cur às, ach bha i air chrith le gàire, a" snìomh eadar buillean de ghiggles.
  
  "Chan eil dad," rinn i gàire. "Dìreach cartùn nam cheann mu dheidhinn slat dealanaich. Dì-chuimhnich e".
  
  "Ceart gu leòr," rinn e gàire. Chòrd e ris nuair a rinn Nina gàire. Chan e a-mhàin gu robh gàire ceòlmhor aice a bha daoine a" faighinn gabhaltach, ach mar as trice bha i beagan àrd-sreang agus stuamachd. Gu mì-fhortanach, tha e air fàs gu math tearc a bhith ga faicinn a" gàireachdainn cho fìrinneach.
  
  Shuidhich Sam an laptop aige gus am b" urrainn dha a cheangal ris an router deasg aige airson astar bann-leathann nas luaithe na an inneal gun uèir aige.
  
  "Mu dheireadh, bha agam ri leigeil le Perdue aon de na modems gun uèir aca a dhèanamh dhomh," thuirt e. "Tha na rudan sin a" ro-innse an ama ri teachd. "
  
  "A bheil briosgaidean eile agad?" ghlaodh i thuige bhon chidsin fhad 's a chluinneadh e i a' fosgladh agus a' dùnadh dhorsan a' chaibineit anns a h-uile h-àite san rannsachadh aice.
  
  "Chan e, ach dh" fhuine mo nàbaidh briosgaidean sliseagan seoclaid min-choirce dhomh. Thoir sùil orra, ach tha mi cinnteach gu bheil iad fhathast math. Seall anns a" phoit air an fhrigeradair, "thuirt e.
  
  "Gabh iad! Tha!"
  
  Dh'fhosgail Sam rannsachadh airson Gabi Holtzer agus lorg e sa bhad rudeigin a rinn e gu math amharasach.
  
  "Nina! Cha chreid thu seo, "thuirt e, a" spimeadh tro aithisgean naidheachd gun àireamh agus artaigilean mu bhàs neach-labhairt ministrealachd na Gearmailt. "Bha am boireannach seo ag obair do riaghaltas na Gearmailt o chionn ùine, a" dèanamh na murtan sin. Cuimhnich air na murtan sin ann am Berlin agus Hamburg agus beagan àiteachan eile dìreach mus deach sinn air saor-làithean?"
  
  "Tha, gu neo-shoilleir. Mar sin dè mu deidhinn?" Dh'fhaighnich Nina, na suidhe sìos air gàirdean an t-sòfa le a cupa agus a briosgaidean.
  
  "Choinnich i ri Perdue aig Àrd-Choimisean Bhreatainn ann am Berlin, agus faigh seo: an latha a chaidh aithris gun do chuir i às dha fhèin," chuir e cuideam air an dà fhacal mu dheireadh na troimh-chèile. "Sin an aon latha a choinnich Perdue ris a" ghille Carrington seo.
  
  "B" e sin an turas mu dheireadh a chunnaic duine e, "thuirt Nina. "Mar sin tha Perdue a" dol a dhìth an aon latha a choinnicheas e ri boireannach a chuir às dha fhèin goirid às deidh sin. Tha seo a" smocadh co-fheall, nach eil?
  
  "Tha e coltach gur e Ben Carrington an aon neach aig a" choinneimh nach eil marbh no a dhìth, "thuirt Sam. Choimhead e air an dealbh den fhear Breatannach air an sgrion gus cuimhne a chumail air aodann. "Bu mhath leam bruidhinn riut, a mhic."
  
  "Mar a tha mi ga thuigsinn, a-màireach tha sinn a" dol gu deas, "mhol Nina.
  
  "Tha, is e sin, cho luath" s a thadhlas sinn air Reichtisusis, "thuirt Sam. "Cha bhiodh e na gort dèanamh cinnteach nach eil e air tighinn dhachaigh fhathast."
  
  "Dh" ainmich mi am fòn cealla aige a-rithist agus a-rithist. Tha e dheth, gun cordaichean gutha, gun dad," thuirt i a-rithist.
  
  "Ciamar a bha am boireannach marbh seo ceangailte ri Purdue?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "Thuirt am pìleat gu robh Perdue airson faighinn a-mach carson a chaidh an turas-adhair aige gu Copenhagen a dhiùltadh. Leis gu robh i na riochdaire bho riaghaltas na Gearmailt, fhuair i cuireadh gu ambasaid Bhreatainn gus beachdachadh air carson a thachair seo," thuirt Nina. "Ach bha sin uile eòlach air a" chaiptean. B" e seo an conaltradh mu dheireadh aca, agus mar sin tha an sgioba itealaich fhathast ann am Berlin. "
  
  "Iosa. Feumaidh mi aideachadh, tha mi a" faighinn fìor dhroch fhaireachdainn mu dheidhinn seo, "dh"aidich Sam.
  
  "Tha thu mu dheireadh ag aideachadh sin," fhreagair i. "Thug thu iomradh air rudeigin nuair a fhuair thu an grèim sin, Sam. Agus tha sin gu cinnteach a" ciallachadh stuth stoirm shit."
  
  "Dè?" - dh'fhaighnich e.
  
  Ghabh i greim eile dhen bhriosgaid. "Dubh ghrian".
  
  Nochd faireachdainn gruamach air aodann Sam agus a shùilean a" coimhead air an làr. "Dam, dhìochuimhnich mi am pàirt sin," thuirt e gu sàmhach. "A-nis tha cuimhne agam."
  
  "Càit am faca tu seo?" Dh"fhaighnich i gu h-obann, mothachail air nàdar oillteil a" chomharra agus a comas còmhraidhean a thionndadh gu cuimhneachain grànda.
  
  "Aig bonn an tobair," thuirt e. "Bha mi a" smaoineachadh. Is dòcha gum bu chòir dhomh bruidhinn ris an Dr Helberg mun lèirsinn seo. Bidh fios aige mar a mhìnicheas e e."
  
  "Fhad" s a tha thu ann, faighnich a bheachd clionaigeach air cataracts air adhbhrachadh le lèirsinn. Cuiridh mi geall gur e iongantas ùr a tha seo nach bi e comasach dha a mhìneachadh," thuirt i gu daingeann.
  
  "Chan eil thu a" creidsinn ann an eòlas-inntinn, a bheil?" Rinn Sam osna.
  
  "Chan eil, Sam, chan eil fhios agam. Chan urrainn dha a bhith gu bheil seata sònraichte de phàtranan giùlain gu leòr airson diofar dhaoine a dhearbhadh san aon dòigh, "thuirt i. "Tha nas lugha de eòlas aige air eòlas-inntinn na tha thu. Tha an t-eòlas aige stèidhichte air rannsachadh agus teòiridhean cuid de sheann farts eile, agus tha earbsa agad fhathast anns na h-oidhirpean aige nach eil cho soirbheachail gus na teòiridhean aige fhèin a chuir ri chèile."
  
  "Ciamar as aithne dhomh barrachd na esan?" thug e air ais i.
  
  "Leis gu bheil thu beò air a shon, amadan! Bidh thu a" faighinn eòlas air na iongantasan sin, fhad "s nach urrainn dha ach prothaideachadh. Gus am bi e a" faireachdainn, a" cluinntinn agus ga fhaicinn mar a nì thu, chan eil dòigh ann an ifrinn as urrainn dha eadhon tòiseachadh a" tuigsinn cò ris a tha sinn a" dèiligeadh!" Chrois Nina. Bha i cho diombach leis agus an earbsa neonach a bh' aige anns an Dr Helberg.
  
  "Agus dè, nad bheachd teisteanasach, ris a bheil sinn a" dèiligeadh, mil?" dh'fhaighnich e gu goirt. "An e seo rudeigin à fear de na seann leabhraichean eachdraidh agad? O tha, dhia. A-nis tha cuimhne agam! Is dòcha gu bheil thu ga chreidsinn."
  
  "Tha Helberg na eòlaiche-inntinn! Is e a h-uile càil a tha fios aige na tha dòrlach de dh"amadan psychopathic air nochdadh ann an cuid de sgrùdadh stèidhichte air suidheachaidhean nach eil faisg air an ìre de dh" neònachas a tha thu fhèin, a ghràidh, air eòlas fhaighinn! Dùisg, damn e! Ge bith dè a tha ceàrr ort chan eil e dìreach psychosomatic. Tha rudeigin bhon taobh a-muigh a" cumail smachd air na seallaidhean agad. Tha rudeigin tuigseach a" làimhseachadh do chortex cerebral, "mhìnich i a beachd.
  
  "A chionn gu bheil e a" bruidhinn tromham?" rinn e gàire gu sardonach. "Thoir an aire gu bheil a h-uile dad a chaidh a ràdh an seo a" riochdachadh na tha fios agam mu thràth, na tha mar-thà nam fho-mhothachadh. "
  
  "An uairsin mìnich an neo-riaghailteachd teas," thill i gu sgiobalta, a" stumadh Sam sa bhad.
  
  "Tha e coltach gu bheil an eanchainn agam cuideachd a" cumail smachd air teòthachd mo bhodhaig. "An aon rud," chuir e an aghaidh, gun a bhith a" nochdadh a mhì-chinnt.
  
  Rinn Nina gàire gu magadh. "Chan urrainn do theodhachd do bhodhaig - chan eil dragh agam dè cho teth sa tha thu a" smaoineachadh a tha thu, Playboy - gu feartan teirmeach bolt dealanaich. Agus is e seo dìreach a thog an dotair ann am Bali, cuimhnich? Leig do shùilean a-steach uimhir de dhealan dlùth is "bha do cheann a" dol a spreadhadh, "cuimhnich?"
  
  Cha do fhreagair Sam.
  
  "Agus aon rud eile," lean i oirre le buaidh labhairteach, "thathas ag ràdh gu bheil hypnosis ag adhbhrachadh ìrean nas àirde de ghnìomhachd dealain oscillatory ann an cuid de neurons san eanchainn, genius!" Ge bith dè a tha gad hypnotachadh tha e a" cur tòrr lùth dealain tro do thaobh, Sam. Nach eil thu a" faicinn gu bheil na tha a" tachairt dhut gu cinnteach taobh a-muigh raon eòlas-inntinn sìmplidh?"
  
  "An uairsin dè tha thu a" moladh?" - dh'èigh e. "Shaman? Leigheas electroshock? Ball peant? Colonoscopy?
  
  "O mo chreach!" Ruith i a sùilean. "Chan eil duine a" bruidhinn riut. Tha fios agad? Dèilig ris a" bhàrdachd seo leat fhèin. Rach faic an charlatan sin agus leig leis an eanchainn agad a thaghadh beagan a bharrachd gus am fàs thu cho aineolach sa tha e. Cha bu chòir gur e turas fada a tha seo dhut!"
  
  Leis na faclan seo, ruith i a-mach às an t-seòmar agus bhuail i an doras. Nam biodh càr aice an sin, bhiodh i air a dhol dìreach dhachaigh dhan Òban, ach bha i an sàs tron oidhche. Bha fios aig Sam na b" fheàrr na bhith a" dèanamh bùrach le Nina nuair a bha i feargach, agus mar sin chuir e seachad an oidhche air an leabaidh.
  
  Dhùisg fuaim annasach a fòn Nina suas an ath mhadainn. Dhùisg i o chadal domhain, gun aisling a bha ro ghoirid, agus shuidh i suas anns an leabaidh. Bha am fòn a" glaodhadh am badeigin na sporan, ach cha b" urrainn dhi a lorg ann an àm airson freagairt.
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, damn e," thuirt i tro chlòimh cotain na h-inntinn dùisg. Gu fiadhaich a 'fìdhlearachd leis a' chuibhreann, na h-iuchraichean agus an deodorant aice, thug i a-mach am fòn cealla aice mu dheireadh, ach bha a 'ghairm air tighinn gu crìch mu thràth.
  
  Rinn Nina gàire agus i a" coimhead air an uaireadair aice. Bha e mu thràth aig 11:30m agus leig Sam a cadal.
  
  "Sgoinneil. Tha thu mar-thà a" cur dragh orm an-diugh," chuir i tàir air Sam às aonais. "Bhiodh e na b" fheàrr nan do chaidil thu fhèin." Nuair a dh'fhàg i an seòmar, thuig i gu robh Sam air falbh. A" coiseachd a dh"ionnsaigh a" choire, choimhead i air scrion a fòn. Is gann gum faodadh a sùilean fòcas, ach bha i fhathast cinnteach nach robh fios aice air an àireamh. Bhrùth i redial.
  
  "Oifis an Dotair Helberg," fhreagair an rùnaire.
  
  "O mo Dhia," smaoinich Nina. 'Chaidh e ann.' Ach chùm i fionnar gun fhios nach robh i ceàrr. "Hello, seo an Dr Gould. An d" fhuair mi dìreach fios bhon àireamh seo?"
  
  "Dr. Gould?" thuirt a" bhean-uasal a-rithist le toileachas. "Tha! Seadh, dh'fheuch sinn ri fios a chur thugad. Tha seo mu dheidhinn Mgr Cleve. A bheil e comasach ...?"
  
  "A bheil e ceart gu leòr?" dh"èigh Nina.
  
  "An tigeadh tu dha na h-oifisean againn mas e do thoil e?"
  
  "Chuir mi ceist ort!" Cha b" urrainn dha Nina seasamh. "Feuch an innis thu dhomh a bheil e ceart gu leòr an-toiseach!"
  
  "Cha robh fios againn, an Dr Gould," fhreagair a" bhean-uasal le fiamh.
  
  "Dè tha sin a" ciallachadh?" Bha Nina air a shàrachadh, a fearg air a bhrosnachadh le dragh mu staid Sam. Chuala i fuaim air a' chùl.
  
  "Uill, ma"am, tha e coltach gu bheil e... um... air falbh."
  
  
  Caibideil 15
  
  
  Thug Detlef air falbh na bùird-làr far an robh am vent, ach nuair a chuir e ceann sgriubha a-steach don dàrna toll sgriubha, chaidh an structar gu lèir a-steach don bhalla far an deach a chuir a-steach. Chuir tubaist mòr eagal air agus thuit e air ais, ga phutadh fhèin far a" bhalla le a chasan. Nuair a shuidh e agus a 'coimhead, thòisich am balla a' gluasad chun an taobh, mar dhoras sleamhnachaidh.
  
  "Dè an...?" leudaich e a shùilean, a" lùbadh air a ghàirdeanan far an robh e fhathast a" frasadh air an làr. Thug an doras a-steach do na bha e a" smaoineachadh a bha na àros ri thaobh, ach an àite sin thionndaidh an seòmar dorcha gu bhith na sheòmar dìomhair ri taobh oifis Gabi airson adhbhar a bha e ri lorg a dh" aithghearr. Dh'èirich e gu a chasan, a 'toirt dheth a bhriogais agus a lèine. Mar a bha an doras dorcha a 'feitheamh ris, cha robh e airson dìreach coiseachd a-staigh, oir bha an trèanadh aige air a theagasg gun a bhith a' ruith gu neo-chùramach gu àiteachan neo-aithnichte - co-dhiù chan ann às aonais armachd.
  
  Chaidh Detlef a dh'fhaighinn a Glock agus a flashlight, air eagal 's gum biodh an seòmar neo-aithnichte air a chuir air dòigh no gun robh inneal-rabhaidh ann. B" e seo a b" aithne dha - brisidhean tèarainteachd agus protocol an-aghaidh murt. Le fìor chinnt, chuir e am baraille a-steach don dorchadas, a 'daingneachadh ìre a chridhe gus am b' urrainn dha peilear glan a losgadh ma bha sin riatanach. Ach cha b" urrainn do chuisle seasmhach casg a chuir air gàirdeachas no luaith adrenaline. Bha Detlef a" faireachdainn mar seann amannan a-rithist nuair a chaidh e a-steach don t-seòmar, a" measadh an iomall agus a" sgrùdadh an taobh a-staigh gu faiceallach airson innealan comharrachaidh no brosnachaidh sam bith.
  
  Ach airson a bhriseadh-dùil, cha robh ann ach seòmar, ged a bha na bha a-staigh fada bho bhith neo-inntinneach.
  
  "Idiot," mhallaich e e fhèin nuair a chunnaic e suidse solais àbhaisteach ri taobh frèam an dorais air an taobh a-staigh. Thionndaidh e air gus sealladh slàn a thoirt dha den t-seòmar. Bha seòmar rèidio Gaby air a shoilleireachadh le aon bholg solais crochte bhon mhullach. Bha fios aige gur ann leatha a bha i leis gu robh am lipstick currant dubh aice na h-aire ri taobh aon de na cùisean toitean aice. Bha aon de na cardigans aice fhathast air a slaodadh thairis air cùl cathair bheag na h-oifis, agus bha aig Detlef a-rithist ri faighinn seachad air a" bhròn a bhith a" faicinn rudan a mhnà.
  
  Thog e an cardigan bog cashmere agus thug e a-steach a fàileadh gu domhainn mus do chuir e air ais e gus an uidheamachd a sgrùdadh. Bha ceithir bùird anns an t-seòmar. Aon far an robh a cathair na seasamh, dithis eile air gach taobh dheth, agus fear eile ri taobh an dorais far an robh i a" cumail stacan de sgrìobhainnean ann an coltas pasganan - cha b" urrainn dha aithneachadh sa bhad. Ann an solas eagallach a 'bholg-solais, bha Detlef a' faireachdainn mar gum biodh e air ceum air ais ann an tìm. Lìon fàileadh musty a chuir na chuimhne air taigh-tasgaidh an seòmar le ballachan saimeant gun pheantadh.
  
  "Wow, mil, bhithinn air smaoineachadh gum biodh tu den h-uile duine air pàipear-balla agus sgàthan no dhà a chrochadh," thuirt e ri a bhean agus e a" coimhead timcheall an t-seòmar rèidio. "Seo a rinn thu riamh; sgeadachadh a h-uile càil."
  
  Chuir an t-àite na chuimhne dungeon no seòmar ceasnachaidh ann an seann fhilm spy. Air an deasg aice bha contraption coltach ri rèidio CB, ach bha e eadar-dhealaichte ann an dòigh air choireigin. Le bhith na aineolas iomlan anns an t-seòrsa conaltradh rèidio seann-fhasanta seo, choimhead Detlef airson an tionndadh. Bha suidse stàilinn protruding ceangailte ris an oisean gu h-ìosal air an làimh dheis, agus mar sin dh'fheuch e e. Gu h-obann, chaidh dà shlat-tomhais beag a" lasadh suas, na snàthadan aca ag èirigh agus a" tuiteam fhad "s a bha iad a" sgoltadh tron neach-labhairt.
  
  Thug Detlef sùil air na h-innealan eile. "Tha iad a" coimhead ro iom-fhillte airson faighinn a-mach às aonais a bhith nan neach-saidheans rocaid, "thuirt e. "Dè tha seo uile a" ciallachadh, a Ghabi?" - dh'fhaighnich e, a 'mothachadh air bòrd corc mòr air a chuir os cionn a' bhùird far an robh cruachan de phàipearan. Air a phinned chun bhòrd, chunnaic e grunn artaigilean mu mhurt a bha Gabi air a bhith a" sgrùdadh gun eòlas a h-uachdarain. Sgrìobh i 'MILLA' air an taobh le comharra dearg.
  
  "Cò a th" ann am Milla, pàisde?" dh'èigh e. Chuimhnich e air aithris anns an leabhar-latha aice le Milla àraidh aig an aon àm ris an dithis fhireannach a bha an làthair aig a bàs. "Feumaidh fios a bhith agam. Tha e cudromach".
  
  Ach cha robh e ach a" cluinntinn an fheadalaich a bha tric a" tighinn a-steach tron rèidio. Bha a shùilean a" falbh na b" fhaide sìos am bòrd, far an do tharraing rudeigin soilleir agus gleansach aire. Sheall dà dhealbh làn-dathach seòmar na lùchairt ann an greadhnachas òrail. "Wow," thuirt Detlef, air a iongnadh leis a" mhion-fhiosrachadh agus an obair toinnte a bha a" sgeadachadh ballachan an t-seòmair shòghail. Chruthaich an stucco òmar agus òr suaicheantas agus cumaidhean breagha, air am frèamadh aig na h-oiseanan le figearan beaga de cheruban is ban-diathan.
  
  "Luach aig $143 millean? A Dhia, a Ghabi, a bheil fios agad dè a tha seo?" rinn e gàire agus e a" leughadh mion-fhiosrachadh mun phìos ealain a chaidh air chall ris an canar Seòmar Amber. "Dè a bha agad ri dhèanamh leis an t-seòmar seo? Feumaidh gu robh rudeigin agad ri dhèanamh ris; air neo cha bhiodh gin de seo an seo, ceart?"
  
  Bha notaichean anns a h-uile artaigil muirt a bha a" nochdadh gum faodadh rudeigin a bhith aig an t-Seòmar Amber ris. Fon fhacal 'MILLA', lorg Detlef mapa den Ruis agus a crìochan le Belarus, an Úcráin, Kazakhstan agus Liotuàinia.Os cionn roinn steppe Kazakh agus Kharkov, san Úcráin, bha àireamhan sgrìobhte ann am peann dearg, ach cha robh iad eòlach dealbhadh, leithid àireamh fòn no co-chomharran: A rèir coltais le tubaist, sgrìobh Gaby na h-àireamhan dà-fhigearach sin air na mapaichean a chuir i ris a" bhalla.
  
  B" e an rud a tharraing aire a bha follaiseach gu robh e luachmhor a bha crochte bho oisean a" bhùird corc. Air a cheangal ri rioban purpaidh le stripe dorcha gorm sa mheadhan bha bonn le sgrìobhadh ann an Ruiseanach. Thug Detlef air falbh e gu faiceallach agus phinn e ris a" bhileag aige fo a lèine.
  
  "Dè an ifrinn a chuir thu a-steach, a mhil?" - thuirt e ri a bhean. Thog e grunn dhealbhan leis a" chamara fòn cealla aige agus rinn e criomag bhidio goirid den rùm agus na bha ann. "Gheibh mi a-mach dè a tha aig seo riut agus gu robh Perdue a" dol còmhla riut, Gabi, "bhòidich e. "Agus an sin gheibh mi a charaidean a dh" innseas dhomh càit a bheil e, air neo gheibh iad bàs."
  
  Gu h-obann, thàinig cacophony de statach bhon rèidio gluasadach air deasg Gabi, a "cur eagal air leth Detlef gu bàs. Lean e air ais an aghaidh a" bhùird le pàipear, ga phutadh le leithid de neart is gun do shleamhnaich cuid de na pasgain agus gun sgap e ann an aimhreit air feadh an ùrlair.
  
  "Dia! Mo chridhe borb!" - rinn e sgreuchail, a 'bualadh air a bhroilleach. Bha na snàthadan tomhais dearg a" leum air chlì is deas gu sgiobalta. Chuir seo an cuimhne Detlef seann shiostaman hi-fi, a bhiodh mar sin a" taisbeanadh meud no soilleireachd nam meadhanan a thathas a" cluich orra. Air sgàth an eadar-theachd, chuala e guth a" nochdadh agus a" dol à sealladh. Às deidh sgrùdadh nas dlùithe, thuig e nach e craoladh a bh" ann, ach gairm. Shuidh Detlef sìos air cathair a mhnà nach maireann agus dh'èist e gu faiceallach. B" e guth boireannaich a bh" ann a" bruidhinn aon fhacal aig aon àm. A" gàireachdainn, lean e thairis. Leudaich a shùilean sa bhad. Bha facal sònraichte an sin a dh" aithnich e.
  
  "Gabh!"
  
  Shuidh e gu blàth, gun fhios aige dè a dhèanadh e. Lean am boireannach a 'gairm a bhean ann an Ruisis; b' urrainn e a radh, ach cha robh a' chainnt aige. Cho-dhùin e bruidhinn rithe, rinn Detlef cabhag gus brabhsair an fhòn aige fhosgladh gus coimhead air seann rèidiothan agus mar a bha iad fo smachd. Na chuthach, bha na òrdagan aige an-còmhnaidh a" dol a-steach don rannsachadh le mearachdan, a chuir air adhart e gu eu-dòchas nach gabh innse.
  
  "Crap! Chan e "conaltradh le ball"! " ghearain e mar a nochd grunn thoraidhean pornagrafach air scrion an fhòn aige. Bha aodann a" deàrrsadh le fallas agus e a" cabhag airson cuideachadh le bhith ag obrachadh an t-seann inneal conaltraidh. "Fuirich! Fuirich!" dh'èigh e a-steach don rèidio nuair a dh'iarr guth boireannaich air Gabi freagairt. "Fuirich orm! Och, damn!"
  
  Air a shàrachadh le toraidhean neo-thaitneach an rannsachaidh Google aige, ghlac Detlef leabhar tiugh, duslach agus thilg e air an rèidio e. Dh" fhuasgail a" chùis iarainn beagan, agus thuit an tiùb bhon bhòrd, crochte air a" chorda. "Tapadh leat!" - dh'èigh e, làn eu-dòchas nach robh e comasach dha smachd a chumail air an inneal.
  
  Bha fuaim craicte air an rèidio agus thàinig guth fireann le stràc làidir Ruiseanach bhon neach-labhairt. "Tapadh leat cuideachd, a bhràthair."
  
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Detlef. Leum e suas agus choisich e a-null far an do chuir e an inneal. Rug e air a" mhicreofon swing a bha e dìreach air ionnsaigh a thoirt air leis an leabhar agus thog e gu sgiobalta e. Cha robh putan sam bith air an inneal gus an craoladh a thionndadh air, agus mar sin thòisich Detlef dìreach a 'bruidhinn.
  
  "Halò? Hi! Halò?" ghlaodh e, a shuilean a' seargta mu'n cuairt ann an dòchas eu-dòchasach gu'm freagradh neach e. Shuidh a làmh eile gu socair air an inneal-sgaoilidh. Airson ùine, cha robh ann ach fuaim statach. An uairsin lìon an gluasad de shianalan a bha air an tionndadh ann an diofar atharrachaidhean an seòmar beag, eerie mar a bha an aon neach-còmhnaidh a" feitheamh ri dùil.
  
  Aig a" cheann thall, b" fheudar do Detlef a" chùis aideachadh. Air a shàrachadh, chrath e a cheann. "Feuch an bruidhinn thu?" - rinn e osnaich sa Bheurla, a" tuigsinn gur dòcha nach robh Gearmailtis aig an Ruisis air ceann eile na loidhne. "Mas e do thoil e? Chan eil fios agam ciamar a dh'obraicheas mi leis an rud seo. Feumaidh mi innse dhut gur e Gabi mo bhean."
  
  Thog guth boireannaich bhon neach-labhairt. Detlef air a dhol suas. "An e seo Milla? An tusa Milla?
  
  Le mì-thoileachas slaodach, fhreagair am boireannach, "Càit a bheil Gabi?"
  
  "Tha i marbh," fhreagair e, agus an uairsin a" cnuasachadh a-mach mun phròtacal. "Am bu chòir dhomh "an deireadh" a ràdh?"
  
  "Chan e, is e tar-chuir còmhlan L falaichte a th" ann a "cleachdadh modaladh leudachaidh mar an tonn giùlain," thug i cinnteach dha ann am Beurla bhriste, ged a bha i fileanta ann am briathrachas a malairt.
  
  "Dè?" Dh" èigh Detlef ann an troimh-chèile mu chuspair air an robh e gu tur neo-sgileil.
  
  Rinn i osna. "Tha an còmhradh seo coltach ri còmhradh fòn. Tha thu ag ràdh. Tha mi a' bruidhinn. Chan fheumar a ràdh "crìochnaichte."
  
  Bha Detlef toilichte seo a chluinntinn. "Sehr gut!"
  
  "Bruidhinn nas àirde. Is gann gun cluinn mi thu. Càit a bheil Gabi? " thuirt i a-rithist, gun a bhith a" cluinntinn a fhreagairt roimhe gu soilleir.
  
  Bha e duilich dha Detlef na naidheachdan ath-aithris. "Tha mo bhean... Gabi marbh."
  
  Airson ùine mhòr cha robh freagairt ann, dìreach an èiginn statach fad às. An uairsin nochd an duine a-rithist. "Tha thu nad laighe".
  
  "Chan eil. Chan eil! Chan eil mi a' laighe. Chaidh mo bhean a mharbhadh o chionn ceithir latha," dhìon e e fhèin gu blàth. "Thoir sùil air an eadar-lìn! Thoir sùil air CNN!"
  
  " D' ainm," ars' an duine. "Chan e sin an fhìor ainm a th" agad. Rud a dh" aithnicheas tu. A-mhàin eadar thu fhèin agus Milla."
  
  Cha do smaoinich Detlef eadhon mu dheidhinn. "Bantraich".
  
  Craiceann.
  
  A ghraidh.
  
  Bha gràin aig Detlef air fuaim dòrainneach fuaim geal agus an èadhar marbh. Bha e a" faireachdainn cho falamh, cho aonaranach agus air a sgrios leis a" bheàrn fiosrachaidh - ann an dòigh a mhìnich e e.
  
  "Bantraich. Tionndaidh an inneal-sgaoilidh gu 1549 MHz. Metallica feitheamh air. Faigh a-mach na h-àireamhan. Cleachd an GPS agad agus falbh Diardaoin, "thuirt an duine.
  
  Cliog
  
  Thog am cliog ann an cluasan Detlef mar ghunna, ga fhàgail sgriosail agus troimh-chèile. Stad e ann an iomaguin, reòdh e le a ghàirdeanan sìnte a mach. "Dè fo shealbh?"
  
  Chaidh a bhrosnachadh gu h-obann le stiùireadh a bha e airson a dhìochuimhneachadh.
  
  "Thig air ais! Halò?" - dh'èigh e a-steach don fhuaim-labhairt, ach dh'fhalbh na Ruiseanaich. Thilg e a làmhan san adhar, a" beucaich ann an sàrachadh. "Còig-deug dà fhichead"s a naoi," thuirt e. "Còig-deug dà fhichead sa naoi. Cuimhnich seo!" Rannsaich e gu fiadhaich airson luach tuairmseach na h-àireimh air a 'chomharra dial. Beag air bheag a" tionndadh an t-snaim, lorg e an stèisean comharraichte.
  
  "Mar sin dè a-nis?" - rinn e gàire. Bha peann is pàipear deiseil aige airson na h-àireamhan, ach cha robh fios aige cò ris a bha e coltach a bhith a" feitheamh ri Metallica. "Dè ma 's e còd a th' ann nach urrainn dhomh innse? Dè mura tuig mi an teachdaireachd?" - ghabh e clisgeadh.
  
  Gu h-obann thòisich an stèisean a 'craoladh ceòl. Dh'aithnich e Metallica, ach cha robh e eòlach air an òran. Mean air mhean chaidh am fuaim sìos nuair a thòisich guth boireannaich a" leughadh còdan didseatach, agus sgrìobh Detlef sìos iad. Nuair a thòisich an ceòl a-rithist, cho-dhùin e gu robh an craoladh seachad. A 'lùbadh air ais na chathair, leig e osna fhada faochadh. Bha e air leth inntinneach, ach thug an trèanadh aige rabhadh dha nach b' urrainn dha earbsa a chur ann an duine air nach robh e eòlach.
  
  Nam biodh a bhean air a marbhadh le daoine anns an robh i an sàs, dh" fhaodadh gur e Milla agus a companach a bh" ann. Gus an robh fios aige le cinnt, cha b 'urrainn dha dìreach na h-òrdughan aca a leantainn.
  
  Bha aige ri scapegoat a lorg.
  
  
  Caibideil 16
  
  
  Bhris Nina a-steach do oifis an Dotair Helberg. Bha an seòmar feitheimh falamh ach a-mhàin an rùnaire, a bha a 'coimhead asain. Mar gum biodh i eòlach air Nina, chomharraich i sa bhad na dorsan dùinte. Air an cùlaibh, chluinneadh i guth duine a' bruidhinn gu math a dh'aona ghnothaich agus gu math socair.
  
  "Mas e do thoil e. Dìreach thig a-steach, "thuirt an rùnaire ri Nina, a chaidh a bhrùthadh an-aghaidh a" bhalla le uabhas.
  
  "Càit a bheil an geàrd?" Dh'fhaighnich Nina gu sàmhach.
  
  "Dh" fhalbh e nuair a thòisich Mgr Cleave a" togail airgead," thuirt i. "Ruith a h-uile duine a-mach às an seo. Air an làimh eile, leis a h-uile trauma a dh" adhbhraich seo, bidh tòrr againn ri dhèanamh san àm ri teachd, "thuirt i.
  
  Chaidh Nina a-steach don t-seòmar far nach cuala i ach an dotair a" bruidhinn. Bha i taingeil nach cuala i an "Sam eile" a" bruidhinn agus i a" brùthadh air an doorknob. Chaidh i gu faiceallach thairis air an stairsnich a-steach don t-seòmar, a bha air a shoilleireachadh a-mhàin le solas tearc na grèine meadhan-latha a "sìoladh tro na dallsaichean dùinte. Chunnaic an t-eòlaiche-inntinn i, ach lean e air a" bruidhinn fhad "s a bha an t-euslainteach aige a" seòladh gu dìreach, òirleach bhon talamh. B 'e sealladh eagallach a bh' ann, ach bha aig Nina ri fuireach socair agus measadh a dhèanamh air an duilgheadas gu loidsigeach.
  
  Chuir an Dr Helberg ìmpidh air Sam tilleadh bhon t-seisean, ach nuair a bhris e a chorragan gus Sam a dhùsgadh, cha do thachair dad. Chrath e a cheann air Nina, a 'sealltainn cho troimh-chèile. Choimhead i air Sam, a cheann air a thilgeil air ais agus a shùilean geala bleogach fosgailte gu farsaing.
  
  "Dh" fheuch mi ri faighinn a-mach às an sin airson faisg air leth uair a thìde, "thuirt e ri Nina. "Dh" innis e dhomh gu bheil thu air fhaicinn san stàit seo dà uair mar-thà. A bheil fios agad dè tha dol?
  
  Chrath i a ceann gu slaodach, ach chuir i romhpa an cothrom seo a ghabhail. Thug Nina am fòn-làimhe aice a-mach à pòcaid a seacaid agus bhrùth i am putan clàraidh gus bhidio a dhèanamh de na bha a" tachairt. Thog i gu faiceallach e gus am biodh corp Sam gu lèir ann am frèam mus do bhruidhinn i.
  
  A" cruinneachadh a misneachd, ghabh Nina anail domhainn agus thuirt i: "Kalihasa."
  
  Rinn an Dr Helberg gàire agus chrath e. "Dè tha seo?" - dh'fhaighnich e dhith le dìreach a bhilean.
  
  Shìn i a làmh a dh" iarraidh air a bhith sàmhach mus tuirt i e na b" àirde. "Calihasa!"
  
  Dh" fhosgail beul Sam, a" gabhail ris a" ghuth a bha cho eagallach air Nina. Thàinig na briathran a‑mach à Sam, ach cha b" e a ghuth no a bhilean gan ràdh. Choimhead an t-eòlaiche-inntinn agus an neach-eachdraidh le uamhas air a" phrògram uamhasach.
  
  "Calihasa!" - thuirt guth ann an sèist de ghnè neo-chinnteach. "Tha an soitheach prìomhaideach. Is ann ainneamh a bhios an soitheach ann. "
  
  Cha robh fios aig Nina no an Dr Helberg cò mu dheidhinn a bha an aithris ach a-mhàin iomradh air Sam, ach thug an t-eòlaiche-inntinn cinnteach dhi cumail a" dol gus faighinn a-mach mu staid Sam. Chrath i, a 'coimhead air an dotair, gun fhios dè a chanadh i. Bha teansa beag ann gun gabhadh bruidhinn no reusanachadh ris a" chuspair seo.
  
  "Kalihasa," dh"èigh Nina le eagal. "Cò thu?"
  
  "Mothachail," fhreagair e.
  
  "Dè an seòrsa creutair a th" annad?" dh'fhaighnich i, ag ath-sgrìobhadh dè a bha i a 'smaoineachadh a bha na mhì-thuigse air taobh a' ghutha.
  
  " Mothachadh," fhreagair e. "Tha d" inntinn ceàrr."
  
  Thog an Dr Helberg le toileachas nuair a fhuair e a-mach comas a' chreutair air conaltradh. Dh'fheuch Nina gun a bhith ga ghabhail gu pearsanta.
  
  "Dè tha thu ag iarraidh?" Dh'fhaighnich Nina beagan na bu dàna.
  
  " Tha," ars' ise.
  
  Air an taobh chlì aice, bha eòlaiche-inntinn eireachdail, plump a "spreadhadh le iongnadh, air leth inntinneach leis na bha a" tachairt.
  
  "Co ri daoine?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Easaich," thuirt e fhad "s a bha i fhathast a" bruidhinn.
  
  "Gus an soitheach a ghlacadh?" Dh'fhaighnich Nina, nuair a dh'ionnsaich i na ceistean aice a chur ri chèile.
  
  "Tha an soitheach prìomhaideach."
  
  "Tha thu nad dhia?" - thuirt i gun smaoineachadh.
  
  "Tha thu nad dhia?" thachair e a-rithist.
  
  Rinn Nina osna gu h-iriosal. Ghluais an dotair oirre gun leanadh i oirre, ach bha i diombach. A" reubadh agus a" tòir a bilean, thuirt i ris an dotair: "Tha seo dìreach ag ath-aithris na tha mi ag ràdh."
  
  "Chan e freagairt a tha seo. "Tha e a" faighneachd," fhreagair an guth, agus e na iongnadh dhi.
  
  "Chan e Dia a th" annam," fhreagair i gu modhail.
  
  "Sin as coireach gu bheil mi ann," fhreagair e gu sgiobalta.
  
  Gu h-obann, thuit an Dr Helberg chun an ùrlair agus thòisich e a 'dèanamh cron, dìreach mar neach-còmhnaidh ionadail sa bhaile. Ghabh Nina clisgeadh, ach lean i a" clàradh an dithis fhireannach.
  
  "Chan eil!" - rinn i sgreuchail. "Stad! Cuir stad air a-nis!"
  
  "Tha thu nad dhia?" - dh'fhaighnich e.
  
  "Chan eil!" - rinn i sgreuchail. "Stad ga mharbhadh! An-dràsta fhèin!"
  
  "Tha thu nad dhia?" - dh'fhaighnich iad a-rithist dhith, fhad 'sa bha an eòlaiche-inntinn bochd a' gàireachdainn le pian.
  
  Ghlaodh i gu cruaidh mar an roghainn mu dheireadh mus do thòisich i a" coimhead airson an siuga uisge a-rithist. "Tha! Is mise Dia!"
  
  Ann an tiota, thuit Sam gu làr agus stad an Dr Helberg a" sgreuchail. Rinn Nina cabhag gus sùil a thoirt orra le chèile.
  
  "Duilich!" - ghairm i an rùnaire anns an ionad-fàilte. "Am b" urrainn dhut tighinn an seo agus mo chuideachadh le do thoil?"
  
  Cha tàinig duine. A 'gabhail ris gun robh am boireannach air falbh mar an fheadhainn eile, dh' fhosgail Nina an doras don t-seòmar feitheimh. Bha an rùnaire na shuidhe air an t-sòfa anns an t-seòmar feitheimh le gunna an fhreiceadain na làimh. Aig a casan bha oifigear tèarainteachd a chaidh a mhurt, air a losgadh ann an cùl a chinn. Chuir Nina cùl beagan air ais, gun a bhith ag iarraidh an aon rud a chuir an cunnart. Chuidich i gu sgiobalta ris an Dr Helberg suidhe suas bho na spasms goirt aige, a "feadaireachd ris gun a bhith a" dèanamh fuaim. Nuair a fhuair e mothachadh air ais, chaidh i gu Sam gus a staid a mheasadh.
  
  "Sam, an cluinn thu mi?" - thuirt i.
  
  "Tha," ors" esan, "ach tha mi a" faireachdainn neònach. An e fìor chuthach eile a bha seo? An turas seo bha mi leth mothachail air, eil fhios agad?"
  
  "Dè th' agad nad inntinn?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Bha mi mothachail tron rud gu lèir seo agus bha e mar gum biodh mi a" faighinn smachd air an t-sruth a bha a "dol troimhe. An argamaid sin riut dìreach an-dràsta. Nina, b" e mise a bh" ann. B" iad sin mo smuaintean a thàinig a-mach rud beag garbled agus a" faireachdainn mar gun deach an toirt bho sgriobt film uamhasach! Agus saoil dè? " ghlaodh e le mòr gheilt.
  
  "Dè?"
  
  "Is urrainn dhomh fhathast a bhith ga faireachdainn a" gluasad troimhe, "dh"aidich e, a" breith air a guailnean. "Doc?" Chaidh Sam a-mach às a chèile nuair a chunnaic e na rinn a chumhachdan cuthach ris an dotair.
  
  "Shh," thug Nina misneachd dha agus chuir i cuideam air an doras. "Èist, Sam. Feumaidh mi thu feuchainn rudeigin dhomh. An urrainn dhut feuchainn ris an taobh sin a chleachdadh...taobh eile...airson rùintean cuideigin a làimhseachadh?"
  
  "Chan eil, chan eil mi a" smaoineachadh sin, "thuirt e. "Carson?"
  
  "Èist, Sam, bha thu dìreach a" cumail smachd air structaran eanchainn an Dotair Helberg gus grèim adhbhrachadh," thuirt i. "Rinn thu seo dha. Rinn thu seo le bhith a" làimhseachadh gnìomhachd dealain san eanchainn aige, agus mar sin bu chòir dhut a bhith comasach air seo a dhèanamh leis an neach-fàilteachaidh. Mura dèan thu seo," thug Nina rabhadh, "marbhaidh i sinn uile ann am mionaid."
  
  "Chan eil dad a dh" fhios agam cò air a tha thu a" bruidhinn, ach ceart gu leòr, feuchaidh mi," dh"aontaich Sam agus thuit e na chasan. Sheall e timcheall an oisean agus chunnaic e boireannach na suidhe air an leabaidh a 'smocadh toit, a' cumail gunna oifigear tèarainteachd na làimh eile. Sheall Sam air ais air an Dotair Helberg, "Dè an t-ainm a th' oirre?"
  
  "Elma," fhreagair an dotair.
  
  "Elma?" Nuair a ghairm Sam bho timcheall air an oisean, thachair rudeigin nach robh e air a thuigsinn roimhe. Nuair a chuala i a h-ainm, mheudaich gnìomhachd a h-eanchainn, sa bhad a" dèanamh ceangal ri Sam. Bha sruth dealain lag a" ruith troimhe mar thonn, ach cha robh e goirt. Gu h-inntinn, bha i a" faireachdainn mar gum biodh Sam ceangailte rithe le càbaill do-fhaicsinneach. Cha robh e cinnteach am bu chòir dha bruidhinn rithe gu h-àrd agus innse dhi an gunna a thilgeil air falbh no am bu chòir dhi dìreach smaoineachadh air.
  
  Cho-dhùin Sam an aon dòigh a chleachdadh a chuimhnich e air a chleachdadh fhad "s a bha e fo bhuaidh an fheachd neònach na bu thràithe. Dìreach a" smaoineachadh air Elma, chuir e àithne thuice, a" faireachdainn gu robh e a" sleamhnachadh sìos an t-snàthainn a bhathas a" faicinn na h-inntinn. Mar a bha e ceangailte rithe, bha Sam a" faireachdainn gu robh a smuaintean a" tighinn còmhla rithe.
  
  "Dè tha dol?" - Dh'fhaighnich an Dotair Helberg dha Nina, ach thug i air falbh bho Sam e agus thuirt i gum fuiricheadh e sàmhach agus feitheamh. Choimhead an dithis aca bho astar sàbhailte fhad "s a bha sùilean Sam a" roiligeadh air ais na cheann.
  
  "O, a Thighearna ghràidh, chan eil! Chan ann a-rithist!" - Rinn an Dr Helberg osnaich fo 'anail.
  
  "Sàmhach! Tha mi a" smaoineachadh gu bheil smachd aig Sam an turas seo, "thuirt i, an dòchas dha na rionnagan fortanach aice gu robh i ceart na barail.
  
  "Is dòcha gur e sin as coireach nach b" urrainn dhomh a thoirt a-mach às, "thuirt an Dr Helberg rithe. "Às deidh a h-uile càil, cha b" e stàit hypnotic a bh "ann. B" e inntinn fhèin a bh" ann, dìreach air a leudachadh!"
  
  Dh'fheumadh Nina aontachadh gur e co-dhùnadh inntinneach agus loidsigeach a bha seo bho eòlaiche-inntinn air nach robh mòran spèis proifeasanta aice roimhe.
  
  Sheas Elma suas agus thilg i an armachd a-steach do mheadhan an t-seòmair feitheimh. Choisich i an uairsin a-steach gu oifis an dotair le toitean na làimh. Ghabh Nina agus an Dr Helberg an sealladh oirre, ach cha do rinn i ach gàire a dhèanamh air Sam agus an toit aice a thoirt dha.
  
  "An toir mi an aon rud dhut, a Dhr. Gould?" rinn i gàire. "Tha dithis eile air fhàgail agam nam bhaga."
  
  "Uh, chan eil, tapadh leat," fhreagair Nina.
  
  Bha iongnadh air Nina. An tug am boireannach a mharbh fear ann am fuil fhuar dha-rìribh toitean dhi? Choimhead Sam air Nina le gàire bòstail, ris an do chrath i a ceann agus rinn i osna. Chaidh Elma chun an deasg aghaidh agus ghairm i na poileis.
  
  "Hello, bu mhath leam cunntas a thoirt air murt aig oifis an Dotair Helberg anns an t-Seann Bhaile..." dh" innis i mar a rinn i.
  
  "Cia naomh, Sam!" - Rinn Nina gàire.
  
  "Tha fios agam, ceart?" rinn e gàire, ach bha e beagan iomagaineach mun lorg. "Doc, feumaidh tu sgeulachd de sheòrsa air choreigin a chruthachadh gus ciall a dhèanamh dha na poileis. Cha robh smachd sam bith agam air a" chùis a rinn i san t-seòmar feitheimh."
  
  "Tha fios agam, Sam," chrath an Dr Helberg. "Bha thu fhathast fo hypnosis nuair a thachair seo. Ach tha fios againn le chèile nach robh smachd aice air a h-inntinn, agus tha sin a" cur dragh orm. Ciamar as urrainn dhomh leigeil leatha an còrr de a beatha a chaitheamh sa phrìosan airson eucoir nach do rinn i gu teicnigeach?"
  
  "Tha mi cinnteach gun urrainn dhut dearbhadh a dhèanamh air a seasmhachd inntinn agus is dòcha mìneachadh a thoirt seachad a dhearbhas gu robh i ann an trance no rudeigin," mhol Nina. Ghlaodh am fòn aice agus chaidh i chun na h-uinneige gus a' ghairm a fhreagairt fhad 's a bha Sam agus an Dr. Helberg a' coimhead air gnìomhan Elma gus dèanamh cinnteach nach do ruith i air falbh.
  
  "Is e an fhìrinn, ge bith cò a bha a" cumail smachd ort, bha Sam, airson do mharbhadh, ge bith an e mo neach-cuideachaidh no mise a bh "ann," thug an Dr Helberg rabhadh. "A-nis gu bheil e sàbhailte a bhith den bheachd gur e do mhothachadh fhèin a th" anns a "chumhachd seo, tha mi a" guidhe ort a bhith gu math faiceallach mu na rùintean no na beachdan agad, air neo faodaidh tu am fear as fheàrr leat a mharbhadh. "
  
  Gu h-obann chaill Nina a h-anail, cho mòr is gun do choimhead an dithis fhireannach oirre. Choimhead i le iongnadh. "Is e Purdue a th" ann!"
  
  
  Caibideil 17
  
  
  Dh'fhàg Sam agus Nina oifis an Dotair Helberg mus do nochd na poileis. Cha robh fios aca dè bha an eòlaiche-inntinn a" dol a dh" innse dha na h-ùghdarrasan, ach bha rudan na bu chudromaiche aca airson smaoineachadh an-dràsta.
  
  "An dubhairt e càit an robh e?" Dh"fhaighnich Sam agus iad a" dèanamh air càr Sam.
  
  "Chaidh a chumail ann an campa air a ruith le... smaoinich cò?" rinn i gàire.
  
  "A ghrian dubh, le cothrom?" Chluich Sam còmhla.
  
  "Bingo! Agus thug e dhomh sreath de àireamhan airson a dhol a-steach do aon de na h-innealan aige ann an Reichtisusis. Inneal de sheòrsa air choreigin, coltach ris an inneal Enigma, "thuirt i ris.
  
  "A bheil fios agad cò ris a tha seo coltach?" dh'fhaighnich e agus iad a' dol gu oighreachd Pherdue.
  
  "Tha. Chaidh a chleachdadh gu farsaing leis na Nadsaidhean aig àm an Dàrna Cogaidh airson conaltradh. Gu bunaiteach, is e inneal crioptachaidh rothlach electromechanical a tha seo, "mhìnich Nina.
  
  "Agus tha fios agad mar a dh" obraicheas tu an rud seo? " Bha Sam airson faighinn a-mach oir bha fios aca gum biodh e air a dhol thairis air feuchainn ri còdan iom-fhillte a lorg. Dh'fheuch e aon uair ri còd a sgrìobhadh airson cùrsa bathar-bog agus mu dheireadh chruthaich e prògram nach do rinn dad ach cruthachadh umlauts agus builgeanan pàipearachd.
  
  "Thug Perdue beagan àireamhan dhomh airson a chuir a-steach don choimpiutair, thuirt e gun toireadh e dhuinn a shuidheachadh," fhreagair i, a" coimhead thairis air an t-sreath neo-mhothachail a bha i air a sgrìobhadh sìos.
  
  "Saoil ciamar a ràinig e am fòn," thuirt Sam agus iad a" tighinn faisg air a" bheinn far an robh oighreachd mhòr Perdue a" coimhead thairis air an rathad lùbach. "Tha mi an dòchas nach tèid a lorg fhad" s a tha e a" feitheamh oirnn faighinn thuige."
  
  "Chan eil, fhad "s a tha e sàbhailte. Thuirt e rium gu 'n robh na geàrdan air an òrdachadh a mharbhadh, ach fhuair e air teicheadh às an t-seòmar anns an robh iad ga chumail. Tha e coltach gu bheil e a-nis am falach anns an t-seòmar coimpiutair agus tha e air slaodadh a-steach do na loidhnichean conaltraidh aca gus an urrainn dha fios a chuir thugainn," mhìnich i.
  
  "Ha! Seann sgoil! 'S math a rinn thu, a sheann choileach!" Rinn Sam gàire air innleachdas Perdue.
  
  Chaidh iad a-steach do dhràibhear taigh Perdue. Bha na geàrdan eòlach air na caraidean as dlùithe aig a 'cheannard aca agus chuir iad fàilte orra nuair a dh' fhosgail iad an geata mòr dubh. Choinnich neach-cuideachaidh Perdue riutha aig an doras.
  
  "An do lorg thu Mgr Perdue?" - dh'fhaighnich i. "O, taing do Dhia!"
  
  "Tha, feumaidh sinn faighinn chun t-seòmar dealanach aige mas e do thoil e. Tha seo gu math èiginneach, "dh" fhaighnich Sam, agus rinn iad cabhag chun làr ìseal a bha Perdue air tionndadh gu bhith na aon de na caibealan innleachdach aige. Air aon taobh chùm e a h-uile dad a bha e fhathast ag obair air, agus air an taobh eile bha a h-uile dad a chrìochnaich e ach nach robh fhathast patent. Dha neach sam bith nach robh beò agus a" toirt anail air innleadaireachd no nach robh cho buailteach gu teicnigeach, b" e chuartan do-ruigsinneach de uèirichean is uidheamachd, sgrùdairean agus innealan a bh" ann.
  
  "Damn, seall air an sgudal seo gu lèir! Ciamar a tha còir againn an rud seo a lorg an seo?" Bha dragh air Sam. Ruith a làmhan gu taobhan a chinn fhad "s a bha e a" sganadh na sgìre airson na thuirt Nina mar sheòrsa de sgrìobhadair seòrsa. "Chan eil mi a" faicinn dad mar sin an seo."
  
  "Mise cuideachd," rinn i osna. "Dìreach cuidich mi le bhith a" coimhead tro na caibineatan cuideachd, mas e do thoil e, Sam."
  
  "Tha mi an dòchas gu bheil fios agad mar a làimhsicheas tu an rud seo, no bidh Perdue na eachdraidh," thuirt e rithe agus e a" fosgladh dorsan a "chiad chlòsaid, a" seachnadh fealla-dhà sam bith a dh" fhaodadh e a dhèanamh mu dheidhinn an aithris aige.
  
  "Leis a h-uile rannsachadh a rinn mi airson aon de na pàipearan ceumnaiche agam ann an 2004, bu chòir dhomh a bhith comasach air obrachadh a-mach, na gabh dragh," thuirt Nina, a "dol tro ghrunn chaibineatan a sheas ann an sreathan an aghaidh a" bhalla an ear.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gun do lorg mi e, "thuirt e gu cas. Bho sheann preas glaiste arm uaine, tharraing Sam a-mach inneal-sgrìobhaidh buille agus chùm e suas e mar chupa. "Seo e?"
  
  "Tha sin agad!" - dh'èigh i. "Ceart gu leòr, cuir seo an seo."
  
  Ghlan Nina an deasg bheag agus tharraing i cathair bho bhòrd eile gus suidhe air a beulaibh. Thug i a-mach an duilleag àireamhan a thug Perdue dhi agus fhuair i a dh'obair. Fhad "s a bha Nina ag amas air a" chùis-lagha, bha Sam a "smaoineachadh air na tachartasan as ùire, a" feuchainn ri ciall a dhèanamh dhiubh. Nam b "urrainn dha toirt air daoine cumail ris na h-òrdughan aige, dh" atharraicheadh e a bheatha gu tur, ach tha rudeigin mun t-seata thàlantan goireasach ùr aige làn làn de sholais dearga na cheann.
  
  "Gabh mo leisgeul, an Dr Gould," ghairm fear de luchd-obrach dachaigheil Perdue bhon doras. "Tha duine-uasal an seo a tha airson d" fhaicinn. Tha e ag ràdh gun do bhruidhinn e riut air a" fòn beagan làithean air ais mu Mhgr Perdue.
  
  "O shit!" Bha Nina a" caoineadh. "Dhìochuimhnich mi gu tur mun fhear seo! Sam, am fear a thug rabhadh dhuinn gu robh Perdue a dhìth? Feumaidh gur e esan a th' ann. Damn, bidh e troimh-chèile."
  
  "Co-dhiù, tha e a" coimhead gu math snog, "thuirt an neach-obrach an sàs.
  
  "Thèid mi a bhruidhinn ris. Dè an t-ainm a th' air?" Dh'fhaighnich Sam dhith.
  
  "Holzer," fhreagair i. "Detlef Holzer."
  
  "Is e Nina, Holzer an t-ainm mu dheireadh a tha air a" bhoireannach a bhàsaich aig a "chonsalachd, nach e?" dh'fhaighnich e. Chrath i agus chuimhnich i gu h-obann air ainm an duine bhon chòmhradh fòn, a-nis gun robh Sam air ainmeachadh.
  
  Dh"fhàg Sam Nina airson a gnìomhachas a dhèanamh agus sheas i suas a bhruidhinn ris a" choigreach. Nuair a chaidh e a-steach don lobaidh, chuir e iongnadh air duine a bha air a thogail gu cumhachdach fhaicinn a" sùghadh tì le leithid de shunnd.
  
  "Mr. Holzer?" Rinn Sam gàire, a 'cumail a-mach a làmh. "Sam Cleave. Tha mi na charaid don Dr Gould agus Mgr Perdue. Ciamar as urrainn dhomh do chuideachadh?"
  
  Rinn Detlef gàire gu socair agus chrath e làmh Sam. "Tha e math do choinneachadh, Mgr Cleave. Hmm, càit a bheil an Dr Gould? Tha e coltach gu bheil a h-uile duine ris am bi mi a" feuchainn ri bruidhinn a" dol à sealladh agus cuideigin eile a" gabhail àite."
  
  "Tha i dìreach air a ghlacadh sa phròiseact an-dràsta, ach tha i an seo. O, agus tha i duilich nach do ghairm i air ais thu fhathast, ach tha e coltach gun deach agad air togalach Mgr Perdue a lorg gu math furasta," thuirt Sam agus e na shuidhe.
  
  "An do lorg thu e fhathast? Feumaidh mi bruidhinn ris mu mo bhean, "thuirt Detlef, a" cluich chairtean fosgailte le Sam. Choimhead Sam air, le iongnadh.
  
  "Am faod mi faighneachd dè a bha aig Mgr Perdue ri dhèanamh ri do bhean?" An e com-pàirtichean gnìomhachais a bh" annta?" Bha làn fhios aig Sam gun robh iad air coinneachadh ann an oifis Carrington gus bruidhinn mun chasg air tighinn air tìr, ach an toiseach bha e airson coinneachadh ris a" choigreach.
  
  "Chan e, gu dearbh, bha mi airson beagan cheistean fhaighneachd dha mu shuidheachadh bàs mo mhnatha. Tha thu faicinn, Mr Cleave, tha fios agam nach do chuir i às dha fhèin. Bha Mgr Perdue an sin nuair a chaidh a marbhadh. A bheil thu a" tuigsinn càit a bheil mi a" dol le seo?" - dh'fhaighnich e dha Sam ann an tòna nas cruaidhe.
  
  "Tha thu a" smaoineachadh gun do mharbh Perdue do bhean, "thuirt Sam.
  
  "Tha mi creidsinn," fhreagair Detlef.
  
  "Agus a bheil thu an seo gus dìoghaltas a dhèanamh?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "Am biodh e dha-rìribh cho fada?" - chuir e an aghaidh am famhair Gearmailteach. "B" e an duine mu dheireadh a chunnaic Gabi beò. Dè eile a bhiodh mi an seo?"
  
  Dh" fhàs am faireachdainn eatorra gu math teann, ach dh" fheuch Sam ri ciall cumanta a chleachdadh agus a bhith modhail.
  
  "Mr. Holzer, tha mi eòlach air Dave Perdue. Chan e mortair a th" ann idir. Tha an duine seo na innleadair agus na rannsachair aig nach eil ùidh ach ann an cuimhneachain eachdraidheil. Ciamar a tha thu a" smaoineachadh a gheibheadh e buannachd bho bhàs do mhnatha?" Dh"fhaighnich Sam mu na sgilean naidheachdais aige.
  
  "Tha fios agam gu robh i a" feuchainn ris na daoine a bha air cùl nam murtan sin sa Ghearmailt a nochdadh, agus gu robh rudeigin aice ri dhèanamh ris an t-Seòmar Amber so-ruigsinneach, a chaidh a chall aig àm an Dàrna Cogaidh. Chaidh i an uairsin a choinneachadh ri Daibhidh Perdue agus bhàsaich i. Nach eil thu a" smaoineachadh gu bheil sin rud beag amharasach? - dh'fhaighnich e Sam gu h-aghaidh.
  
  "Tha mi a" tuigsinn mar a thàinig thu chun cho-dhùnadh seo, Mgr Holzer, ach dìreach às deidh bàs Gaby, chaidh Perdue a dhìth... "
  
  "Sin an rud. Nach feuchadh mortair ri dhol à sealladh gus nach tèid a ghlacadh?" Chuir Detlef stad air. Dh'fheumadh Sam aideachadh gu robh adhbhar math aig an duine a bhith fo amharas gun do mharbh Perdue a bhean.
  
  "Ceart gu leòr, innsidh mi dhut dè," thairg Sam gu dioplòmasach, "aon uair" s gum faigh sinn..."
  
  "Sam! Chan urrainn dhomh an rud damn a bhith ag innse dhomh a h-uile facal. Tha an dà sheantans mu dheireadh aig Perdue ag ràdh rudeigin mun t-Seòmar Amber agus an t-Arm Dearg! Ghlaodh Nina, a 'ruith suas an staidhre chun a' Mhessanine.
  
  "Seo an Dr Gould, ceart?" Dh'fhaighnich Detlef do Sam. "Tha mi ag aithneachadh a guth air a" fòn. Innis dhomh, Mr Cleave, dè a th" aice ri dhèanamh ri Daibhidh Perdue?"
  
  "Tha mi nam cho-obraiche agus na charaid. Tha mi a" toirt comhairle dha air cùisean eachdraidheil fhad "s a bha e a" siubhal, Mgr Holzer, "fhreagair i a cheist gu daingeann.
  
  "Tha e na thoileachas do choinneachadh aghaidh ri aghaidh, an Dr Gould," rinn Detlef gàire fuar. "A-nis innis dhomh, Mgr Cleave, ciamar a bha mo bhean a" sgrùdadh rudeigin glè choltach ris na h-aon chuspairean air an robh an Dr Gould dìreach a" bruidhinn?" Agus tha e coltach gu bheil an dithis aca eòlach air Dàibhidh Perdue, mar sin carson nach innis thu sin dhomh. am bu chòir dhomh smaoineachadh?"
  
  Bha Nina agus Sam a 'dèanamh iomlaid air losgannan. Bha e coltach gun robh an neach-tadhail aca ag ionndrainn pìosan anns an tòimhseachan aca fhèin.
  
  "A Mhgr Holzer, dè na rudan air a bheil thu a" bruidhinn? " dh'fhaighnich Sam. "Nam b" urrainn dhut ar cuideachadh le bhith a "faighinn a-mach seo, is dòcha gum b" urrainn dhuinn Perdue a lorg, agus an uairsin, tha mi a "gealltainn, faodaidh tu rud sam bith a tha thu ag iarraidh faighneachd dha."
  
  "Gun a mharbhadh, gu dearbh," thuirt Nina, a "tighinn còmhla ris an dithis fhireannach air na suidheachain meileabhaid san t-seòmar suidhe.
  
  "Rinn mo bhean sgrùdadh air murt luchd-ionmhais agus luchd-poilitigs ann am Berlin. Ach an dèidh a bàis, lorg mi seòmar - seòmar rèidio, tha mi a" smaoineachadh - agus an sin lorg mi artaigilean mu na murtan agus mòran sgrìobhainnean mun t-Seòmar Amber, a bha uair air a thoirt don Tsar Peadar Mòr leis an Rìgh Frederick Uilleam I à Prussia, " thuirt Detlef. "Bha fios aig Gabi gu robh ceangal eatorra, ach feumaidh mi bruidhinn ri David Perdue gus faighinn a-mach dè a th" ann.
  
  "Uill, tha dòigh ann air an urrainn dhut bruidhinn ris, Mgr Holzer," chrath Nina. "Tha mi a" smaoineachadh gur dòcha gu bheil am fiosrachadh a tha a dhìth ort anns a chonaltradh rinn o chionn ghoirid. "
  
  "Mar sin tha fios agad càite a bheil e!" - rinn e rùsg.
  
  "Chan e, cha d" fhuair sinn ach an teachdaireachd seo, agus feumaidh sinn a h-uile facal a mhìneachadh mus urrainn dhuinn a dhol ga shàbhaladh bho na daoine a thug am bruid e, "mhìnich Nina don neach-tadhail nearbhach. "Mura h-urrainn dhuinn an teachdaireachd aige a mhìneachadh, chan eil dad a dh" fhios agam ciamar a choimheadas sinn air a shon. "
  
  "Co-dhiù, dè a bha anns a" chòrr den teachdaireachd a b "urrainn dhut a mhìneachadh?" Dh"fhaighnich Sam i gu neònach.
  
  Rinn i osna, fhathast troimh-a-chèile leis a" bhriathrachas neo-mhothachail. "Tha e a" toirt iomradh air "Arm" agus "Steppe", is dòcha sgìre bheanntach? An uairsin tha e ag ràdh "Ranns an Seòmar Amber no faigh bàs" agus b" e an aon rud eile a fhuair mi dòrlach de phuingeachadh agus rionnagan. Chan eil mi cinnteach a bheil an càr aige ceart gu leòr."
  
  Bheachdaich Detlef air an fhiosrachadh seo. "Seall air seo," thuirt e gu h-obann, a" ruighinn a-steach do phòcaid a sheacaid. Ghabh Sam suidheachadh dìon, ach cha do tharraing an coigreach ach am fòn cealla aige. Thionndaidh e tro na dealbhan agus sheall e dhaibh susbaint an t-seòmair dhìomhair. "Thug aon de na stòran agam co-chomharran dhomh far an lorg mi na daoine a bha Gabi a" bagairt a nochdadh. Am faic thu na h-àireamhan seo? Cuir anns a" chàr agad iad agus faic dè nì e."
  
  Thill iad don rùm ann an làr ìseal an t-seann taigh mòr far an robh Nina ag obair leis an inneal Enigma. Bha dealbhan Detlef soilleir agus faisg gu leòr airson gach cothlamadh a chomharrachadh. Thairis air an ath dhà uair a thìde, chuir Nina a-steach na h-àireamhan aon ri aon. Mu dheireadh, bha clò-bhualadh aice de na faclan a bha a rèir nan còdan.
  
  "A-nis chan e seo teachdaireachd Purdue; tha an teachdaireachd seo stèidhichte air na h-àireamhan bho chairtean Gabi," mhìnich Nina mus leugh i a-mach an toradh. "An toiseach, tha e ag ràdh 'Black vs. Red on the Kazakh Steppe', an uairsin 'cèidse rèididheachd' agus an dà mheasgachadh mu dheireadh 'Mind Control' agus 'Ancient Orgasm'."
  
  Thog Sam mala. "Orgasm àrsaidh?"
  
  "Ugh! Cha do bhruidhinn mi. Is e "seann fhàs-bheairt a th" ann,"" thuirt i, gu mòr airson spòrs Detlef agus Sam. "Mar sin, tha Gabi agus Perdue a" toirt iomradh air "The Steppe", agus is e sin an aon rud a thachras a bhith far an àite. "
  
  Thug Sam sùil air Detlef. "Mar sin thàinig thu fad na slighe às a" Ghearmailt a lorg marbhadh Gabi. Dè mu dheidhinn turas gu steppe Kazakh?"
  
  
  Caibideil 18
  
  
  Tha casan Perdue fhathast air an goirteachadh gu mòr. Bha a h-uile ceum a ghabh e mar a bhith a 'coiseachd air tairnnean a bha a' ruighinn suas gu adhbrannan. Rinn seo e cha mhòr do-dhèanta dha brògan a chaitheamh, ach bha fios aige gum feumadh e nam biodh e airson teicheadh às a phrìosan. Às deidh dha Klaus an taigh-eiridinn fhàgail, thug Perdue air falbh an IV bhon ghàirdean aige sa bhad agus thòisich e a" dèanamh cinnteach an robh a chasan làidir gu leòr airson a chuideam a chumail suas. Cha robh e idir a" creidsinn gun robh iad an dùil cùirt a thoirt dha thairis air na beagan làithean ri thighinn. Bha dùil aige ri cràdh ùr a chuireadh às dha corp agus inntinn.
  
  Leis an sgil aige airson teicneòlas, bha fios aig Perdue gum b" urrainn dha na h-innealan conaltraidh aca a làimhseachadh, a bharrachd air siostaman smachd ruigsinneachd agus tèarainteachd sam bith a bhiodh iad a" cleachdadh. B" e buidheann uachdarain a bh" ann an Òrdugh a" Ghrian Dhuibh nach do chleachd ach a" chuid a b" fheàrr gus na h-ùidhean aige a dhìon, ach bha Dave Perdue na shàr-eòlaiche nach b" urrainn dhaibh ach eagal a bhith orra. Bha e comasach dha innleachd sam bith de na h-innleadairean aige a leasachadh gun mòran oidhirp.
  
  Shuidh e suas air an leabaidh agus an uairsin shleamhnaich e sìos an taobh gu faiceallach gus cuideam a chuir air na buinn ghoirt aige gu slaodach. Wincing, dh'fheuch Perdue ri dearmad a dhèanamh air a 'phian inntinneach bho na h-uillt aige aig an dàrna ìre. Cha robh e airson faighinn a-mach nuair nach b 'urrainn dha coiseachd no ruith fhathast, air neo bhiodh e deiseil.
  
  Fhad "s a thug Klaus fiosrachadh dha na fir aige mus do dh" fhalbh e, bha an neach-grèim aca mar-thà a" lùbadh tron labyrinth mòr de thrannsaichean, a" cruthachadh mapa inntinn gus an teicheadh aige a phlanadh. Air an treas làr, far an deach a chumail glaiste, chaidh e sìos air a" bhalla a tuath gus deireadh an trannsa a lorg, oir bha e a" gabhail ris gum feumadh staidhre a bhith ann. Cha robh e na iongnadh ro mhòr a bhith faicinn gu robh an daingneach gu lèir cruinn agus gun robh na ballachan a-muigh air an dèanamh le sailean iarainn agus trusganan air an daingneachadh le siotaichean mòra de stàilinn le bolt.
  
  "Tha e coltach ri bàta-fànais damn," smaoinich e ris fhèin, a" coimhead air ailtireachd dùn Kazakh den Black Sun. Anns a' mheadhan bha an togalach falamh, àite mòr far an gabhadh càraichean mòra neo plèanaichean a stòradh no a thogail. Air gach taobh, bha an structar stàilinn a" toirt seachad deich làir de dh" oifisean, stèiseanan frithealaidh, seòmraichean ceasnachaidh, àite-ithe agus àite-fuirich, seòmraichean-bùird agus deuchainn-lannan. Bha Perdue air leth toilichte le èifeachdas dealain agus bun-structair saidheansail an togalaich, ach dh'fheumadh e cumail a' gluasad.
  
  Rinn e a shlighe tro na trannsaichean dorcha de fhùirneisean ciorramach agus bùthan-obrach duslach, a" coimhead airson slighe a-mach no co-dhiù inneal conaltraidh obrach a dh" fhaodadh e a chleachdadh gus cuideachadh iarraidh. Gus a chuideachadh, lorg e seann rùm smachd trafaic adhair a bha coltach nach deach a chleachdadh airson deicheadan.
  
  "Is dòcha mar phàirt de chuid de lannsaichean bho àm a" Chogaidh Fhuair, "rinn e gàire, a" sgrùdadh an uidheamachd anns an t-seòmar ceart-cheàrnach. A" cumail a shùilean air an t-seann phìos sgàthan a thug e bhon obair-lann falamh, chaidh e air adhart gus an aon inneal a dh" aithnich e a cheangal. "A" coimhead coltach ri dreach dealanach de inneal-sgaoilidh còd Morse, "mhol e, a" sgoltadh sìos gus càball a lorg airson a chuir a-steach don t-socaid balla. Cha deach an inneal a dhealbhadh ach airson sreathan àireamh a chraoladh, agus mar sin dh'fheumadh e feuchainn ri cuimhneachadh air an trèanadh a fhuair e o chionn fhada mus robh e ann an Wolfenstein o chionn iomadh bliadhna.
  
  Le bhith a" cur an uidheamachd an gnìomh agus a" comharrachadh na h-antennas a dh" ionnsaigh far an robh e a" smaoineachadh gu tuath, lorg Perdue inneal tar-chuir a bha ag obair mar inneal teileagraf ach a dh" fhaodadh ceangal ri saidealan cian-chonaltraidh geostationary leis na còdan ceart. Leis an inneal seo b" urrainn dha abairtean a thionndadh gu bhith nan àireamhan co-ionann agus an cipher Atbash a chleachdadh còmhla ri siostam còdaidh matamataigeach. "Bhiodh binary fada nas luaithe," thuirt e mar a bha an seann inneal a "leantainn air adhart a" call thoraidhean mar thoradh air briseadh cumhachd goirid, bho àm gu àm mar thoradh air caochlaidhean bholtachd ann an loidhnichean cumhachd.
  
  Nuair a thug Perdue mu dheireadh na sanasan riatanach dha Nina airson am fuasgladh air inneal Enigma na dachaigh, chaidh e a-steach don t-seann shiostam gus ceangal a stèidheachadh leis an t-sianal cian-conaltraidh. Cha robh e furasta fios a chur gu àireamh fòn mar sin, ach bha aige ri feuchainn. B 'e seo an aon dòigh anns am b' urrainn dha sreathan àireamhan a chuir gu Nina le uinneag thar-chuir fichead don t-solaraiche seirbheis, ach gu h-iongantach, shoirbhich leis.
  
  Cha b' fhada gus an cuala e fir Kemper a' ruith timcheall an daingneach stàilinn agus concrait, ga shireadh. Bha an nerves aige air an oir, eadhon ged a fhuair e air gairm èiginn a dhèanamh. Bha fios aige gun toireadh e làithean mus deach a lorg, agus mar sin bha uairean dòrainneach air thoiseach air. Bha eagal air Perdue nan lorgadh iad e, gum biodh am peanas mar aon às nach fhaigheadh e seachad air.
  
  Bha a chorp fhathast a" goirteachadh, ghabh e fasgadh ann an amar uisge trèigte fon talamh air cùl dorsan iarainn glaiste còmhdaichte le lìn chnap agus air a chreachadh le meirge. Bha e soilleir nach robh duine air a bhith ann airson bhliadhnaichean, a bha ga fhàgail na àite-seiche math dha fògarrach leònte.
  
  Bha Perdue falaichte cho math, a 'feitheamh ri teasairginn, nach do mhothaich e eadhon gun deach ionnsaigh a thoirt air an dùn dà latha às deidh sin. Chuir Nina fios gu Chaim and Todd, eòlaichean coimpiutair Purdue, gus an lìonra cumhachd san sgìre a dhùnadh. Thug i dhaibh na co-chomharran a fhuair Detlef bho Milla às deidh dha sùil a thoirt air stèisean nan àireamhan. A' cleachdadh an fhiosrachaidh seo, rinn an dà Albannach milleadh air solar cumhachd agus prìomh shiostam conaltraidh an ionaid agus dh'adhbhraich iad bacadh air a h-uile inneal leithid coimpiutairean-uchd agus fònaichean-làimhe taobh a-staigh radius dà mhìle timcheall air Daingneach Black Sun.
  
  Chaidh Sam agus Detlef tron phrìomh dhoras gun fhiosta, a" cleachdadh ro-innleachd a bha iad air ullachadh mus do sgèith iad a-steach do thalamh fàsail steppe Kazakh le heileacoptair. Fhuair iad taic bho fho-bhuidheann Pòlach Purdue, PoleTech Air & Transit Services. Fhad "s a thug na fir ionnsaigh air an t-saimeant, dh" fhuirich Nina anns an t-soitheach le pìleat le trèanadh armachd, a" sganadh na sgìre mun cuairt le ìomhaighean fo-dhearg airson gluasadan nàimhdeil.
  
  Bha Detlef armaichte leis an Glock aige, dà sgian seilge agus aon den dà chluba leudachail aige. Thug e am fear eile do Sam. Thug an neach-naidheachd, an uair sin, leis a Makarov fhèin agus ceithir bomaichean ceò. Bhris iad tron phrìomh dhoras, an dùil ri peilearan anns an dorchadas, ach an àite sin thuit iad thairis air grunn chuirp sgapte air an làr san talla.
  
  "Dè tha dol air adhart?" Thuirt Sam. "Tha na daoine sin ag obair an seo. Cò dh" fhaodadh a bhith air am marbhadh?
  
  "Bho na chuala mi, bidh na Gearmailtich sin a" marbhadh an cuid fhèin airson àrdachadh, "fhreagair Detlef gu sàmhach, a" comharrachadh an flashlight aige aig na mairbh air an làr. "Tha timcheall air fichead dhiubh ann. Èist!"
  
  Stad Sam agus dh"èist e. Chluinneadh iad an ùpraid a dh" adhbhraich an crìonadh cumhachd air làir eile den togalach. Choisich iad gu faiceallach suas a" chiad staidhre. Bha e ro chunnartach a bhith air a sgaradh ann an toinnte cho mòr ri seo gun fhios a bhith agad mu na buill-airm no air an àireamh de luchd-còmhnaidh. Choisich iad gu faiceallach ann an aon fhaidhle, le buill-airm deiseil, a" lasadh an t-slighe leis na lòchrain aca.
  
  "Tha sinn an dòchas nach aithnich iad sinn sa bhad mar luchd-ionnsaigh," thuirt Sam.
  
  Rinn Detlef gàire. "Deas. Cùm oirnn a" gluasad. "
  
  "Tha," thuirt Sam. Bha iad a" coimhead fhad "s a bha na solais deàlrach aig cuid den luchd-siubhail a" rèiseadh a dh"ionnsaigh an t-seòmar gineadair. "O shit! Detlef, tha iad gu bhith a" tionndadh an gineadair air!"
  
  "Gluais! Gluais!" Dh" òrduich Detlef an neach-cuideachaidh aige agus rug e air leis an lèine. Shlaod e Sam còmhla ris gus stad a chuir air na fir tèarainteachd mus fhaigheadh iad gu seòmar an gineadair. Às deidh na h-orbs soilleir, chuir Sam agus Detlef na buill-airm aca còmhla, ag ullachadh airson na bha do-sheachanta. Nuair a bha iad a" ruith, dh"fhaighnich Detlef do Sam, "An do mharbh thu duine a-riamh?"
  
  "Tha, ach cha b" ann a dh"aona ghnothach," fhreagair Sam.
  
  "Ceart gu leòr, a-nis feumaidh tu - le fìor chlaon-bhreith!" - thuirt an Gearmailteach àrd. "Gun tròcair. No chan fhaigh sinn a-mach à sin beò gu bràth."
  
  "Fhuair thu!" Gheall Sam nuair a thàinig iad aghaidh ri aghaidh leis a" chiad cheathrar gun a bhith nas fhaide na trì troighean bhon doras. Cha robh fios aig na fir gur e luchd-ionnsaigh a bh" anns an dà fhigear a bha a" tighinn bhon taobh eile gus an do bhris a" chiad urchair claigeann a" chiad fhir.
  
  Chrath Sam nuair a bha e a" faireachdainn gu robh an fras teth de stuth eanchainn agus fuil a" suathadh air aodann, ach bha e ag amas air an dàrna fear san loidhne, a tharraing, gun a bhith a" lasadh, an inneal-brosnachaidh, ga mharbhadh. Thuit an duine marbh gu h-obann aig casan Sam agus e a" crùbadh gus a ghunna a thogail. Thug e amas air na fir a bha 'tighinn dlùth, agus thòisich iad a' losgadh orra, a' leònadh dithis eile. Thug Detlef a-mach sianar fhireannach le seallaidhean mòra sa mheadhan mus lean e air adhart leis an ionnsaigh aige air dà thargaid Sam, a" cur peilear tro gach claigeann aca.
  
  "Sàr obair, Sam," rinn an Gearmailteach gàire. "Tha thu a" smocadh, ceart?"
  
  "Tha mi creidsinn, carson?" - Dh'fhaighnich Sam, a 'sguabadh an t-sruth fhuilteach às a aodann agus a chluas. "Thoir dhomh do sholus," thuirt a chompanach bhon doras. Thilg e Detlef a Zippo mus deach iad a-steach don t-seòmar gineadair agus chuir e na tancaichean connaidh na theine. Air an t-slighe air ais, chuir iad à comas na h-einnseanan le grunn peilearan le deagh amas.
  
  Chuala Perdue a" chuthach bhon t-seiche bheag aige agus chaidh e a dh"ionnsaigh a" phrìomh dhoras, ach a-mhàin leis gur e sin an aon slighe a-mach air an robh e eòlach. A" lùbadh gu mòr, a" cleachdadh aon làmh air a" bhalla gus a stiùireadh anns an dorchadas, dhìrich Perdue gu slaodach an staidhre èiginn a-steach don trannsa air a" chiad làr.
  
  Bha na dorsan farsaing fosgailte, agus anns an t-solas gann a thuit a-steach don t-seòmar, chaidh e gu faiceallach thairis air na cuirp gus an do ràinig e anail aoigheil èadhar blàth, tioram sealladh-tìre an fhàsaich a-muigh. A 'caoineadh le taing agus eagal, ruith Perdue a dh'ionnsaigh an heileacoptair, a' crathadh a ghàirdeanan, ag ùrnaigh ri Dia nach buineadh e don nàmhaid.
  
  Leum Nina a-mach às a" chàr agus ruith i suas thuige. "Purdue! Purdue! A bheil thu ceart gu leòr? Trobhad!" - dh'èigh i, a 'tighinn thuige. Sheall Perdue suas air an neach-eachdraidh àlainn. Rinn i sgreuchail a-steach don inneal-sgaoilidh aice, ag innse dha Sam agus Detlef gu robh Perdue aice. Nuair a thuit Perdue na gàirdeanan, thuit e sìos, ga shlaodadh leis air a" ghainmhich.
  
  "Cha b" urrainn dhomh feitheamh gus do suathadh a-rithist, Nina, "thuirt e. "Tha thu air a bhith troimhe."
  
  "Bidh mi an-còmhnaidh a" dèanamh seo, "rinn i gàire agus chùm i a caraid sgìth na gàirdeanan gus an do ràinig càch. Chaidh iad air bòrd heileacoptair agus sgèith iad chun iar, far an robh taigheadas tèarainte aca air cladaichean a" Mhuir Aral.
  
  
  Caibideil 19
  
  
  "Feumaidh sinn an Seòmar Amber a lorg, air neo lorgaidh an t-Òrdugh e. Tha e deatamach gun lorg sinn i mus dèan iad sin, oir an turas seo cuiridh iad às do riaghaltasan an t-saoghail agus brosnaichidh iad fòirneart aig ìre genocidal, "thuirt Perdue.
  
  Chaidh iad timcheall teine ann an gàrradh cùil an taighe a fhuair Sam air màl ann an tuineachadh Aral. B" e taigh-beag le trì seòmraichean le leth-àirneis a bh" ann anns nach robh leth de na goireasan air an robh a" bhuidheann cleachdte ann an dùthchannan a" Chiad Chogaidh. Ach bha i neo-shoilleir agus neònach, agus dh'fhaodadh iad fois a ghabhail an sin, co-dhiù gus an robh Perdue a 'faireachdainn na b' fheàrr. Aig an aon àm, bha aig Sam ri sùil gheur a chumail air Detlef gus dèanamh cinnteach nach do chuir am banntraich às agus gun do mharbh e am billeanair mus do dhèilig e ri bàs Gabi.
  
  "Ruigidh sinn e cho luath" s a tha thu a" faireachdainn nas fheàrr, Perdue," thuirt Sam. "An-dràsta tha sinn dìreach a" laighe ìosal agus a "gabhail fois."
  
  Thàinig falt Nina, braid, a-mach fo a caip fighe fhad "s a bha i a" lasadh toitean eile. Cha robh rabhadh Purdue, a bha san amharc mar mhanadh, na dhuilgheadas dhi air sgàth mar a bha i air a bhith a" faireachdainn mun t-saoghal o chionn ghoirid. Cha b' e an t-iomradh beòil ris an eintiteas a bha coltach ri dia ann an anam Sam a dh'adhbhraich a smuaintean neo-chùramach. Bha i dìreach nas mothachail air na mearachdan a rinn daonnachd a-rithist agus mar a dh" fhàilnich air cothromachadh a chumail air feadh an t-saoghail.
  
  B" e port iasgaich agus baile cala a bh" ann an Aral mus do thiormaich Muir Aral cha mhòr gu tur, a" fàgail dìreach fàsach lom mar dhìleab. Bha Nina fo bhròn gun robh uimhir de chuirp uisge breagha air tiormachadh agus air a dhol à bith air sgàth truailleadh daonna. Aig amannan, nuair a bha i a" faireachdainn gu sònraichte mì-mhodhail, bha i a" faighneachd nach biodh an saoghal na àite na b" fheàrr mura marbhadh an cinne-daonna a h-uile dad a tha ann, e fhèin nam measg.
  
  Chuir daoine na cuimhne naoidheanan a bha air am fàgail fo chùram anthill. Gu sìmplidh cha robh an gliocas no an irioslachd aca gus tuigsinn gu robh iad nam pàirt den t-saoghal agus gun a bhith cunntachail air a shon. Ann an àrdan agus neo-chùram, dh" fhàs iad mar cockroaches, gun a bhith a" smaoineachadh, an àite a bhith a" marbhadh a" phlanaid gus na h-àireamhan agus na feumalachdan aca a shàsachadh, gum bu chòir dhaibh a bhith air casg a chuir air fàs an t-sluaigh aca fhèin. Bha Nina air a shàrachadh gun do dhiùlt daoine, mar bhuidheann, a bhith a" faicinn gun cruthaicheadh cruthachadh sluagh nas lugha le comasan inntleachdail nas àirde saoghal fada nas èifeachdaiche gun a bhith a" sgrios a h-uile bòidhchead air sgàth an sannt agus an dòigh neo-chùramach.
  
  Air a call ann an smaoineachadh, smoc Nina toitean ri taobh an teallaich. Chaidh smuaintean agus ideòlasan nach bu chòir dhi a bhith air aoigheachd a-steach na h-inntinn, far an robh e sàbhailte cuspairean taboo a chumail falaichte. Mheòraich i air amasan nan Nadsaidhean agus fhuair i a-mach gur e fìor fhuasglaidhean a bh" ann an cuid de na beachdan a bha coltach ri an-iochdmhor air mòran de na duilgheadasan a thug an saoghal gu a ghlùinean san àm a th" ann.
  
  Gu nàdarra, bha gràin aice air murt-cinnidh, an-iochd agus fòirneart. Ach aig a 'cheann thall, dh' aontaich i, gu ìre, nach robh e cho iongantach a bhith a 'cur às do structar ginteil lag agus a' toirt a-steach smachd breith tro sterilization an dèidh breith dithis chloinne ann an teaghlach. Lùghdaicheadh seo àireamh-sluaigh an duine, agus mar sin gleidheadh coilltean agus fearann àiteachais an àite a bhith a" glanadh choilltean gu cunbhalach gus barrachd àrainnean daonna a thogail.
  
  Nuair a bha i a 'coimhead air an fhearann gu h-ìosal fhad' sa bha iad a 'itealaich chun a' Mhuir Aral, bha Nina a 'caoidh na rudan sin uile. Tha cruthan-tìre eireachdail, a bha uair làn beatha, air crìonadh agus air seargadh fo chasan dhaoine.
  
  Chan e, cha do ghabh i ri gnìomhan an Treas Reich, ach bha a sgil agus a òrdugh gun àicheadh. "Nam biodh dìreach an-diugh gu robh daoine le smachd cho teann agus an spionnadh air leth a tha airson an saoghal atharrachadh airson na b" fheàrr, "rinn i osna, a" crìochnachadh an toitean mu dheireadh aice. "Smaoinich air saoghal far nach do rinn cuideigin mar seo fòirneart air daoine, ach a chuir stad air corporaidean neo-thruacanta. Anns an, an àite a bhith a 'sgrios chultaran, bhiodh iad a' sgriosadh eanchainn nam meadhanan agus bhiodh sinn uile nas fheàrr dheth. Agus a-nis bhiodh loch fucking an seo gus na daoine a bhiadhadh."
  
  Chuir i cnap an toitean dhan teine. Ghlac a sùilean sùil Perdue, ach chuir i a-mach nach robh i a 'cur dragh air aire. Theagamh gur e faileasan dannsadh an teine a thug a leithid de shealladh bagarrach air a h-aodann, ach cha do chòrd e rithe.
  
  "Ciamar a tha fios agad càite an tòisich thu a" coimhead? " - Dh'fhaighnich Detlef. "Leugh mi gun deach an Seòmar Amber a sgrios aig àm a" chogaidh. A bheil na daoine sin an dùil gun toir thu air rudeigin nach eil ann tuilleadh nochdadh a-rithist?"
  
  Bha coltas tòcail air Perdue, ach bha an fheadhainn eile den bheachd gu robh e air sgàth an eòlas duilich aige aig làmhan Klaus Kemper. "Tha iad ag ràdh gu bheil e ann fhathast. Agus mura faigh sinn air thoiseach orra ann an seo, gun teagamh nì iad a" chùis oirnn gu bràth."
  
  "Carson?" dh'fhaighnich Nina. "Dè a tha cho cumhachdach mun t-Seòmar Amber - ma tha e eadhon ann fhathast?"
  
  "Chan eil fhios agam, a Nina. Cha deach iad a-steach gu mion-fhiosrachadh, ach rinn iad soilleir gu bheil cumhachd gun teagamh aice, "thuirt Perdue. "Dè a th" aige no a nì e, chan eil dad a dh"fhios agam. Tha fios agam gu bheil e gu math cunnartach - mar a thachras mar as trice le rudan de bhòidhchead foirfe."
  
  Chitheadh Sam gu robh an abairt air a stiùireadh gu Nina, ach cha robh tòna Perdue gràdhach no sentimental. Mura robh e ceàrr, bha e cha mhòr nàimhdeil. Bha Sam a" faighneachd ciamar a bha Perdue dha-rìribh a" faireachdainn mu dheidhinn Nina a" caitheamh uimhir de ùine còmhla ris, agus bha e coltach gu robh e na adhbhar goirt don bhilleanair a bha mar as àbhaist.
  
  "Càit an robh i mu dheireadh?" Dh'fhaighnich Detlef do Nina. "Tha thu nad neach-eachdraidh. A bheil fios agad càite am faodadh na Nadsaidhean a bhith air a toirt mura biodh i air a sgrios?"
  
  "Chan eil fhios agam ach na tha sgrìobhte anns na leabhraichean eachdraidh, Detlef," dh"aidich i, "ach uaireannan tha fìrinnean falaichte anns an fhiosrachadh a bheir dhuinn sanasan."
  
  "Agus dè tha na leabhraichean eachdraidh agad ag ràdh?" - dh'fhaighnich e càirdeil, a 'leigeil air gu robh ùidh mhòr aige ann an gairm Nina.
  
  Rinn i osnaich agus chrath i, a 'cuimhneachadh air uirsgeul an t-Seòmar Amber a bha air a shònrachadh anns na leabhraichean teacsa aice. "Chaidh an Seòmar Amber a dhèanamh ann am Prussia tràth anns na 1700n, Detlef. Bha e air a dhèanamh de phannalan òmar agus còmhdach òir de dhuilleagan is gràbhalaidhean le sgàthan air an cùlaibh gus am biodh e a" coimhead eadhon nas iongantaiche nuair a bhuail an solas e."
  
  "Cò dha a bhuineadh e?" dh'fhaighnich e, 's e a' bìdeadh a-steach do rùsg tioram de aran dachaigh.
  
  "B" e Frederick Uilleam I an rìgh aig an àm, ach thug e an Seòmar Amber don Tsar Peadar Mòr Ruiseanach mar thiodhlac. Ach "s e sin a tha math," thuirt i. "Ged is ann leis an rìgh a bha e, chaidh a leudachadh grunn thursan! Smaoinich air an luach eadhon an uairsin!"
  
  "Bho an rìgh?" Dh'fhaighnich Sam dhith.
  
  "Tha. Tha iad ag ràdh, nuair a chrìochnaich e leudachadh air an t-seòmar, gun robh sia tonna de dh'òmar ann. Mar sin, mar a bha e an-còmhnaidh, tha na Ruiseanaich air an cliù a chosnadh airson an gaol air meud. " rinn i gàire. "Ach an uairsin chaidh a spìonadh le aonad Nadsaidheach aig àm an Dàrna Cogaidh."
  
  "Gu dearbh," rinn Detlef gearan.
  
  "Agus càit an do chùm iad e?" Bha Sam airson faighinn a-mach. Chrath Nina a ceann.
  
  "Chaidh na bha air fhàgail a ghiùlan gu Königsberg airson ath-nuadhachadh, agus chaidh a thaisbeanadh gu poblach an sin. Ach... chan e sin a h-uile rud," lean Nina, a' gabhail glainne fìon dearg bho Sam. "Thathas a" creidsinn gun deach a sgrios uair is uair le ionnsaighean adhair nan Caidreach nuair a chaidh an caisteal a bhomadh ann an 1944. Tha cuid de chlàran a" nochdadh, nuair a thuit an Treas Reich ann an 1945 agus an t-Arm Dearg a" gabhail thairis Königsberg, gun robh na Nadsaidhean mu thràth air na tha air fhàgail den t-Seòmar Amber a thoirt leotha agus air an cùl-mhùtaireachd air bàta-aiseig luchd-siubhail ann an Gdynia gus a thoirt a-mach à Königsberg.
  
  "Càit an deach e?" - Dh'fhaighnich mi. - Dh'fhaighnich Perdue le ùidh mhòr. Bha fios aige mu thràth air mòran de na bha Nina air a thoirt seachad, ach dìreach suas chun phàirt far an deach an Seòmar Amber a sgrios le buillean-adhair Allied.
  
  Chrath Nina. "Chan eil fios aig duine. Tha cuid de stòran ag ràdh gun deach an soitheach a bhualadh le torpeded le bàta-aigeil Sòbhieteach agus gun deach an Amber Room a chall aig muir. Ach is e an fhìrinn, chan eil fios aig duine gu cinnteach. "
  
  "Nam feumadh tu tomhas," thug Sam dùbhlan dhi gu cridheil, "stèidhichte air na tha fios agad mun t-suidheachadh coitcheann aig àm a" chogaidh." Dè do bheachd a thachair?"
  
  Bha a teòiridh fhèin aig Nina mu na rinn i agus nach do chreid i, a rèir nan clàran. "Chan eil fhios agam gu dearbh, Sam. Cha chreid mi dìreach an sgeulachd torpedo. Tha seo gu math coltach ri sgeulachd còmhdaich gus stad a chuir air a h-uile duine bho bhith ga lorg. Ach a-rithist," rinn i osna, "chan eil fios agam dè a dh" fhaodadh a bhith air tachairt. " Bidh mi onarach; Tha mi a" creidsinn gun do ghabh na Ruiseanaich grèim air na Nadsaidhean, ach chan ann mar seo." Rinn i gàire gu h-obann agus dhùisg i a-rithist.
  
  Bha sùilean gorm aotrom Perdue a" coimhead air an teine air a bheulaibh. Bheachdaich e air na buaidhean a dh" fhaodadh a bhith aig sgeulachd Nina, a bharrachd air na dh" ionnsaich e mu na thachair ann am Bàgh Gdansk aig an aon àm. Thàinig e a-mach às a staid reòta.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum feum sinn a ghabhail air creideamh, "thuirt e. "Tha mi a" moladh tòiseachadh bho far a bheil còir aig an t-soitheach a dhol fodha, dìreach airson àite tòiseachaidh a bhith agad. Cò aig tha fios, is dòcha gum faigh sinn eadhon beagan sanasan an sin."
  
  "A bheil thu a" ciallachadh dàibheadh? " Ghlaodh Detlef.
  
  "Ceart," dhearbh Perdue.
  
  Chrath Detlef a cheann: "Cha bhith mi a" dàibheadh. Chan eil taing!"
  
  "Thig, a bhodaich!" Rinn Sam gàire, a" slaodadh Detlef gu h-aotrom air a" chùl. "Faodaidh tu tuiteam air teine beò, ach chan urrainn dhut snàmh còmhla rinn?"
  
  "Is fuath leam uisge," dh"aidich an Gearmailteach. "Is urrainn dhomh snàmh. Chan eil fios agam ach. Tha an t-uisge gam fhàgail mì-chofhurtail."
  
  "Carson? An robh droch eòlas agad?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Cho fad "s as aithne dhomh, chan eil, ach is dòcha gun tug mi orm dìochuimhneachadh dè a thug orm tàmailt a dhèanamh air snàmh," dh"aidich e.
  
  "Chan eil e gu diofar," thuirt Perdue a-steach. "Is dòcha gum bi thu airson sùil a chumail oirnn leis nach urrainn dhuinn na ceadan riatanach fhaighinn airson dàibheadh ann. An urrainn dhuinn cunntadh ort airson seo?"
  
  Thug Detlef sealladh fada, cruaidh dha Perdue a thug air Sam agus Nina a bhith a" coimhead eagallach agus deiseil airson eadar-theachd a dhèanamh, ach fhreagair e gu sìmplidh, "Is urrainn dhomh sin a dhèanamh."
  
  Bha e goirid ro mheadhan oidhche. Bha iad a' feitheamh ris an fheoil 's an iasg grilled a bhi deas, agus luidh sgàineadh socair an teine gu cadal iad, a' toirt dhaibh faothachadh bho na trioblaidean aca.
  
  "Daibhidh, innis dhomh mun ghnìomhachas a bh" agad le Gaby Holzer, "thuirt Detlef gu h-obann, a" dèanamh an rud do-sheachanta mu dheireadh.
  
  Bha Perdue a" gàireachdainn, fo imcheist le iarrtas neònach bho choigreach a bha e a" gabhail ris a bha na chomhairliche tèarainteachd prìobhaideach. "Dè a tha thu a" ciallachadh?" dh'fhaighnich e dhan Ghearmailteach.
  
  "Detlef," thug Sam rabhadh gu socair, a" comhairleachadh don bhantrach a bhith fionnar. "A bheil cuimhne agad air a" chùmhnant, ceart?"
  
  Leum cridhe Nina. Bha i air a bhith a" feitheamh seo fad na h-oidhche gu dùrachdach. Chùm Detlef a chuid fionnar cho fada 's a b' urrainn dhaibh innse, ach thuirt e a-rithist a cheist le guth fuar.
  
  "Tha mi airson gun innis thu dhomh mun dàimh a th" agad ri Gaby Holzer aig consalachd Bhreatainn ann am Berlin air latha a bàis," thuirt e ann an tòna ciùin a bha a" cur dragh mòr air.
  
  "Carson?" - dh'fhaighnich Perdue, a 'cur dragh air Detlef leis an t-seachnadh follaiseach aige.
  
  "Dave, is e seo Detlef Holzer," thuirt Sam, an dòchas gun mìnicheadh an ro-ràdh mar a bha na Gearmailtich ag iarraidh. "Bha e - chan e, an duine aig Gabi Holzer, agus bha e a" coimhead air do shon gus an innseadh tu dha mar a thachair an latha sin. Chuir Sam na faclan aige a dh"aona ghnothach ann an dòigh a chuir an cuimhne Detlef gun robh Perdue airidh air a bhith a" gabhail ris gun robh e neo-chiontach.
  
  "Tha mi duilich airson do chall!" Fhreagair Perdue cha mhòr sa bhad. "O mo Dhia, bha sin uamhasach!" Bha e follaiseach nach robh Perdue a" toirt fa-near dha. Lìon a shùilean le deòir fhad "s a thug e beò na h-amannan mu dheireadh sin mus deach a thoirt am bruid.
  
  "Tha na meadhanan ag ràdh gun do chuir i às dha fhèin," thuirt Detlef. "Tha mi eòlach air mo Ghabi. Cha bhiodh i a-riamh ..."
  
  Sheall Perdue air a" bhanntrach le sùilean farsaing. "Cha do chuir i às dha fhèin, Detlef. Chaidh a marbhadh dìreach air beulaibh mo shùilean!"
  
  "Cò rinn?" Bha Detlef a' magadh. Bha e faireachail agus neo-chothromach, agus e cho faisg air an fhoillseachadh a bha e air a bhith a" sireadh fad na h-ùine seo. "Cò a mharbh i?"
  
  Smaoinich Perdue airson mionaid agus choimhead e air an duine a bha fo bhròn. "Chan eil cuimhne agam."
  
  
  Caibideil 20
  
  
  Às deidh dà latha de shlànachadh ann an taigh beag, dh" fhalbh a" bhuidheann gu oirthir na Pòlainn. Bha coltas ann gun deach a" chùis eadar Perdue agus Detlef fhuasgladh, ach fhuair iad air adhart gu ìre mhath. Bha barrachd fiachan aig Perdue air Detlef na dìreach an lorg nach b" e bàs Gabi a choire fhèin, gu h-àraidh leis gu robh Detlef fhathast fo amharas gun robh cuimhne aig Perdue. Bha eadhon Sam agus Nina a 'faighneachd an robh e comasach gun robh Perdue gun fhiosta cunntachail airson bàs an dioplòmaiche, ach cha b' urrainn dhaibh breithneachadh a dhèanamh air rudeigin nach robh fios aca mu dheidhinn.
  
  Dh'fheuch Sam, mar eisimpleir, ri sealladh nas fheàrr fhaighinn leis a 'chomas ùr aige a dhol a-steach do inntinnean dhaoine eile, ach cha b' urrainn dha sin a dhèanamh. Bha dùil aige gu diomhair gu'n do chaill e an tiodhlac nach robh ag iarraidh a thugadh dha.
  
  Cho-dhùin iad am plana aca a leantainn. Chan e a-mhàin gun cuireadh fosgladh an t-Seòmar Amber bacadh air oidhirpean an Black Sun sinister, ach bheireadh e buannachdan ionmhasail mòra cuideachd. Ach, bha an èiginn airson seòmar mòr a lorg na dhìomhaireachd dhaibh uile. Dh'fheumadh barrachd a bhith anns an t-Seòmar Amber na beairteas no cliù. Den seo, bha gu leòr de a chuid fhèin aig a" Ghrian Dhubh.
  
  Bha seann cho-obraiche oilthigh aig Nina a bha a-nis pòsta aig neach-gnìomhachais beairteach a bha a" fuireach ann an Warsaw.
  
  "Le aon ghairm fòn, a ghillean," thuirt i ris an triùir fhireannach. "Aon! Rinn mi cinnteach gum fuirich sinn ceithir latha an-asgaidh ann an Gdynia, agus leis a sin bàta iasgaich reusanta airson ar beagan sgrùdaidh nach eil gu tur laghail."
  
  Ruff Sam a falt gu spòrsail. "Is e beathach eireachdail a th" annad, an Dotair Gould! A bheil uisge-beatha aca?
  
  "Canaidh mi, b" urrainn dhomh marbhadh airson beagan bourbon an-dràsta, "rinn Perdue gàire. "Cò leis a tha thu gad phuinnseanachadh fhèin, Mgr Holzer?"
  
  Shrugged Detlef: "A h-uile dad a ghabhas cleachdadh ann an obair-lannsa."
  
  "Fear math! Sam, feumaidh sinn cuid de seo fhaighinn, a charaid. An urrainn dhut toirt air seo tachairt?" - Dh'fhaighnich Perdue gu mì-fhoighidneach. "Bheir an neach-cuideachaidh agam beagan airgid seachad ann am beagan mhionaidean gus am faigh sinn na tha a dhìth oirnn. Am bàta-am buin e do do charaid?" dh'fhaighnich e do Nina.
  
  "Buinidh e don bhodach leis an robh sinn a" fuireach," fhreagair i.
  
  "Am bi e amharasach mu na tha sinn a" dol a dhèanamh an sin? " Bha dragh air Sam.
  
  "Chan eil. Tha i ag ràdh gur e seann dàibhear, iasgair agus marcaiche a th' ann a ghluais gu Gdynia dìreach às dèidh an Dara Cogaidh à Novosibirsk. Tha e coltach nach d" fhuair e a-riamh aon rionnag òir airson deagh ghiùlan, "rinn Nina gàire.
  
  "Gu math! An uairsin thig e a-steach ceart, "thuirt Perdue.
  
  Às deidh dhaibh beagan bìdh agus tòrr deoch làidir a cheannach airson a thaisbeanadh don aoigh aoigheil aca, chaidh a" bhuidheann chun àite a fhuair Nina bhon t-seann cho-obraiche aice. Thadhail Detlef air stòr bathar-cruaidh ionadail agus cheannaich e rèidio beag agus bataraidhean air a shon. Bha e duilich a leithid de rèidiothan beaga sìmplidh a thighinn seachad ann am bailtean-mòra nas ùire, ach lorg e fear faisg air bùth biathadh èisg air an t-sràid mu dheireadh mus do ràinig iad an dachaigh sealach aca.
  
  Bha an gàrradh air a chuartachadh gu cas le uèir bhiorach ceangailte ri puist rickety. Anns a" ghàrradh air cùl na feansa sa mhòr-chuid bha luibhean àrda agus lusan mòra air an dearmad. Bhon gheata iarainn creagach gu na staidhre chun an deic, bha an t-slighe chumhang a bha a" dol chun bhothan beag fiodha air a chòmhdach le fìon-dhearcan. Bha am bodach a" feitheamh riutha air a" phoirdse, a" coimhead cha mhòr dìreach mar a bha Nina air smaoineachadh air. Bha sùilean mòra dorcha an coimeas ri falt liath agus feusag. Bha bolg mòr air agus aodann làn de sgaraidhean a thug air coimhead eagallach, ach bha e càirdeil.
  
  "Halò!" - ghlaodh e agus iad a' dol troimh 'n gheata.
  
  "Dia, tha mi an dòchas gu bheil Beurla aige," thuirt Perdue.
  
  "No Gearmailtis," dh" aontaich Detlef.
  
  "Halò! Thug sinn rudeigin leat," rinn Nina gàire, a" toirt botal bhodka dha, agus bhuail am bodach a làmhan gu toilichte.
  
  "Chì mi gun tèid sinn air adhart glè mhath!" - dh'èigh e gu sunndach.
  
  "An tusa Mgr Marinesco?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Cirill! Cuir fòn thugam Kirill, mas e do thoil e. Agus feuch gun tig sibh a-steach. Chan eil taigh mòr no am biadh as fheàrr agam, ach tha e blàth is comhfhurtail an seo," ghabh e a leisgeul. Às deidh dhaibh iad fhèin a thoirt a-steach, thug e dhaibh an brot glasraich a bha e air a bhith ag ullachadh fad an latha.
  
  "An deidh na dinneir, bheir mi leat am bàta fhaicinn, ceart gu leòr?" Mhol Kirill.
  
  "Sgoinneil!" Fhreagair Perdue. "Bu mhath leam na th" agad fhaicinn anns an taigh-bhàta seo."
  
  Thug e seachad am brot le aran air ùr fhuine, a thàinig gu bhith na mhias as fheàrr le Sam gu luath. Chuidich e e fhèin sliseag às deidh sliseag. "An do dh" fhuine do bhean seo?" - dh'fhaighnich e.
  
  "Chan e, rinn mi e. Tha mi nam bhèicear math, ceart?" Rinn Kirill gàire. "Dh" ionnsaich mo bhean dhomh. A-nis tha i marbh."
  
  "Mise cuideachd," thuirt Detlef. "Thachair e o chionn ghoirid."
  
  "Tha mi duilich seo a chluinntinn," rinn Kirill co-fhaireachdainn. "Chan eil mi a" smaoineachadh gum fàg na mnathan againn sinn gu bràth. Bidh iad a" cumail mun cuairt gus ùine chruaidh a thoirt dhuinn nuair a bhios sinn a" sgròbadh."
  
  Bha Nina na thoileachas a bhith a" faicinn mar a rinn Detlef gàire air Kirill: "Tha mi a" smaoineachadh sin cuideachd!
  
  "Am feum thu mo bhàta airson dàibheadh?" dh'fhaighnich an aoigh aca, ag atharrachadh a' chuspair air sgàth an aoigh aige. Bha fios aige dè am pian a dh'fhaodas duine a ghiùlan nuair a tha a leithid de bhròn-chluich a 'tachairt, agus cha b' urrainn dha bruidhinn mu dheidhinn seo fada.
  
  "Tha, tha sinn airson a dhol a dhàibheadh, ach cha bu chòir dha barrachd air latha no dhà a thoirt," thuirt Perdue ris.
  
  "Ann am Bàgh Gdansk? Dè an raon?" Bha Kirill ga cheasnachadh. B' e am bàta aige a bh' ann agus bha e gan stàladh, 's mar sin cha b' urrainn dhaibh na pìosan a dhiùltadh dha.
  
  "Anns an sgìre far an deach Wilhelm Gustloff fodha ann an 1945," thuirt Perdue.
  
  Thug Nina agus Sam seachad sùil, an dòchas nach biodh am bodach fo amharas dad. Cha robh dragh aig Detlef cò bha eòlach. Cha robh e ag iarraidh ach faighinn a-mach dè a" phàirt a bh" aig Seòmar Amber ann am bàs a mhnà agus dè a bha cho cudromach dha na Nadsaidhean neònach sin. Bha sàmhchair goirid, teann aig bòrd na dinneir.
  
  Choimhead Kirill tromhpa uile, aon ri aon. Loisg a shùilean an dìon agus an rùintean fhad "s a bha e gan sgrùdadh le smirk a dh" fhaodadh rud sam bith a chiallachadh. Ghlan e a sgòrnan.
  
  "Carson?"
  
  Chuir a" cheist mu aon fhacal dragh orra uile. Bha dùil aca ri oidhirp mhionaideach air dì-mhisneachd no càineadh ionadail a dhèanamh, ach cha mhòr nach robh e comasach an sìmplidheachd a thuigsinn. Choimhead Nina air Perdue agus chrath i, "Innis dha."
  
  "Tha sinn a" coimhead airson na tha air fhàgail de artifact a bha air bòrd an t-soithich, "thuirt Perdue ri Cyril, a" cleachdadh tuairisgeul cho farsaing sa ghabhas.
  
  "An Seòmar Amber?" - Rinn e gàire, a 'cumail na spàin dìreach na làimh crathadh. "Thusa cuideachd?"
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "O mo bhalach! Tha uimhir de dhaoine air a bhith a" coimhead airson an rud damn seo airson bhliadhnaichean, ach tha iad uile a" tighinn air ais le briseadh-dùil!" - rinn e gàire.
  
  "Mar sin tha thu ag ràdh nach eil i ann?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "Innis dhomh, Mr. Perdue, Mgr Cleave agus mo charaidean eile an seo," rinn Kirill gàire, "dè tha thu ag iarraidh bhon t-Seòmar Amber, huh? Airgead? Glòir? Rach dhachaigh. Tha cuid de rudan brèagha dìreach nach fhiach am mallachd."
  
  Choimhead Perdue agus Nina air a chèile, air am bualadh leis cho coltach sa bha am briathrachas eadar rabhadh a" bhodaich agus faireachdainn Perdue.
  
  "A mhallachd?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Carson a tha thu a" coimhead airson seo?" dh'fhaighnich e a-rithist. "Dè a tha thu a" cur ris?"
  
  "Chaidh mo bhean a mharbhadh air sgàth seo," rinn Detlef eadar-theachd gu h-obann. "Nam biodh neach sam bith a bha às deidh an ulaidh seo deònach a marbhadh air a shon, tha mi airson fhaicinn dhomh fhìn." Phìn a shùilean Perdue na àite.
  
  Rinn Kirill gàire. "Dè a bha aig do bhean ri seo?"
  
  "Rinn i sgrùdadh air na murtan ann am Berlin leis gu robh adhbhar aice a chreidsinn gun deach na murtan a dhèanamh le buidheann dhìomhair a bha a" coimhead airson Seòmar Amber. Ach chaidh a marbhadh mus b" urrainn dhi an sgrùdadh aice a chrìochnachadh, "thuirt am banntraich ri Kirill.
  
  A 'sgoltadh a làmhan, ghabh an sealbhadair anail domhainn. "Mar sin chan eil thu ag iarraidh seo airson airgead no cliù. Gu math. An uairsin innsidh mi dhut càit an deach Wilhelm Gustloff fodha agus chì thu dhut fhèin, ach tha mi an dòchas gun cuir thu stad air an t-sòlas seo."
  
  Gun fhacal no mìneachadh eile, sheas e suas agus dh'fhàg e an seòmar.
  
  "Dè an ifrinn a bha sin?" rannsaich Sam. "Tha fios aige air barrachd na tha e airson aideachadh. Tha e a" falach rudeigin."
  
  "Ciamar a bha fios agad air sin?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  Bha Sam a" coimhead beagan nàire. "Tha dìreach faireachdainn gut agam." Thug e sùil air Nina mus do sheas e suas bhon t-suidheachan aige gus am bobhla brot a thoirt don chidsin. Bha fios aice dè bha a shealladh a" ciallachadh. Feumaidh gun do lorg e rudeigin ann an smuaintean a" bhodaich.
  
  "Gabh mo leisgeul," thuirt i ri Perdue agus Detlef agus lean i Sam. Sheas e anns an doras a bha a" dol a-steach don ghàrradh, a" coimhead Kirill a" dol a-mach chun taigh-bàta gus sùil a thoirt air a" chonnadh. Chuir Nina a làmh air a gualainn. "Sam?"
  
  "Tha".
  
  "Dè tha thu faicinn?" - bha i ag iasgach le feòrachas.
  
  "Chan eil dad. Tha e eòlach air rudeigin glè chudromach, ach is e dìreach instinct neach-naidheachd a th" ann. Tha mi a" mionnachadh nach eil gnothach aig seo ris an rud ùr," thuirt e rithe gu sàmhach. "Tha mi airson faighneachd gu dìreach, ach chan eil mi airson cuideam a chuir air, fhios agad?"
  
  "Tha fios agam. Sin as coireach gu bheil mi a" dol a dh" faighneachd dha, "thuirt i le misneachd.
  
  "Chan eil! Nina! Thig air ais an seo," dh" èigh e, ach bha i diongmhalta. Le eòlas air Nina, bha fios aig Sam gu math nach b" urrainn dha stad a chuir oirre an-dràsta. An àite sin, chuir e roimhe a dhol air ais a-staigh gus stad a chuir air Detlef bho bhith a" marbhadh Perdue. Bha Sam a" faireachdainn teann nuair a bha e faisg air a" bhòrd dìnnear, dìreach airson Perdue a lorg a" coimhead air na dealbhan air fòn Detlef.
  
  "Is e còdan didseatach a bh" annta, "mhìnich Detlef. "Seall a-nis air seo."
  
  Chaidh an dithis fhireannach a-mach nuair a leudaich Detlef an dealbh a thog e de dhuilleag an leabhar-latha far an d'fhuair e ainm Perdue. "Mo Dhia!" Thuirt Perdue le iongnadh. "Sam, thig seall air seo."
  
  Rè na coinneimh eadar Perdue agus Carrington, chaidh clàradh a dhèanamh a' toirt iomradh air 'Kirill'.
  
  "A bheil mi dìreach a" lorg taibhsean anns a h-uile àite no am faodadh seo a bhith mar aon lìon mòr co-fheall?" Dh'fhaighnich Detlef do Sam.
  
  "Chan urrainn dhomh innse dhut le cinnt, Detlef, ach tha faireachdainn agam cuideachd gu bheil e eòlach air an t-Seòmar Amber," roinn Sam na h-amharas aige leotha. "Rudan air nach bu chòir fios a bhith againn."
  
  "Càit a bheil Nina?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Tha mi a" bruidhinn ri bodach. Dìreach a" dèanamh charaidean air eagal "s gum feum sinn barrachd fhaighinn a-mach," thug Sam misneachd dha. "Ma tha ainm ann an leabhar-latha Gabi, feumaidh fios a bhith againn carson."
  
  "Tha mi ag aontachadh," dh" aontaich Detlef.
  
  Chaidh Nina agus Kirill a-steach don chidsin, a 'gàireachdainn air rud gòrach a bha e ag innse dhi. Chuir a triùir cho-obraichean suas a-mach an robh i air tuilleadh fiosrachaidh fhaighinn, ach gu briseadh-dùil dhaibh, chrath Nina a ceann gu dìomhair.
  
  "Sin e," thuirt Sam. "Cuiridh mi leis an deoch e. Chì sinn na tha e a" falach nuair a bheir e dheth na tits aige."
  
  "Ma bheir thu dha bhodka Ruiseanach, chan fhaigh e deoch, Sam," rinn Detlef gàire. "Cha dèan e ach e toilichte agus fuaimneach. Dè an uair a tha e a-nis?"
  
  "Cha mhòr 9f. Dè, a bheil ceann-latha agad?" Rinn Sam magadh.
  
  "Gu dearbh, tha," fhreagair e gu pròiseil. "Is e Milla an t-ainm a th" oirre."
  
  Air a mhealladh le freagairt Detlef, dh"fhaighnich Sam, "A bheil thu airson gun dèan an triùir againn seo?"
  
  "Mille?" Gu h-obann rinn Kirill sgreuchail, a 'tionndadh bàn. "Ciamar a tha fios agad Milla?"
  
  
  Caibideil 21
  
  
  "An aithne dhut Milla cuideachd?" Ghluais Detlef. "Bhruidhinn mo bhean rithe cha mhòr a h-uile latha, agus às deidh dha mo bhean bàsachadh, lorg mi an seòmar rèidio aice. B" ann an sin a bhruidhinn Milla rium agus dh" innis i dhomh mar a lorgadh i i a" cleachdadh rèidio tonn-ghoirid."
  
  Shuidh Nina, Perdue agus Sam ag èisteachd ri seo uile, gun fhios aca dè bha a" dol eadar Kirill agus Detlef. Fhad 'sa bha iad ag èisteachd, dhòirt iad fìon agus vodca agus dh'fheitheamh iad.
  
  "Cò a bha do bhean?" dh'fhaighnich Kirill gu mì-fhoighidneach.
  
  "Gabi Holzer," fhreagair Detlef, a ghuth fhathast air chrith agus e ag ràdh a h-ainm.
  
  "Gabh! B" e Gabi mo charaid à Berlin!" - ghlaodh am bodach. "Tha i air a bhith ag obair còmhla rinn bho dh" fhàg a sinn-seanair na sgrìobhainnean air Operation Hannibal! O Dhia, cia uamhasach ! Cho duilich, cho ceàrr. " Thog an Ruiseanach am botal aige agus dh" èigh e: "Airson Gabi! Nighean na Gearmailt agus neach-dìon na saorsa!"
  
  Chaidh iad uile a-steach agus dh'òl iad don bhana-ghaisgeach a thuit, ach cha mhòr gum b 'urrainn dha Detlef na faclan a thoirt a-mach. Lìon a shùilean le deòir, agus bha a bhroilleach air a goirteachadh le bròn airson a mhnà. Cha b' urrainn dha faclan innse cho mòr 's a bha e ga h-ionndrainn, ach thuirt a ghruaidhean fliuch e. Bha sùilean fala aig eadhon Kirill agus e a" toirt ùmhlachd dha a charaid a thuit. Às deidh grunn dhealbhan às deidh a chèile de bhodka agus beagan Purdue bourbon, bha an Ruis a" faireachdainn cianalas agus e ag innse don bhanntrach Gabi mar a choinnich a bhean agus an t-seann Ruiseanach.
  
  Bha Nina a" faireachdainn co-fhaireachdainn blàth don dithis fhireannach agus i gan coimhead ag innse sgeulachdan milis mun bhoireannach shònraichte air an robh iad eòlach agus measail. Chuir e iongnadh oirre nan toireadh Perdue agus Sam urram cho measail air a cuimhne às deidh dhi falbh.
  
  " A chairdean," bha Kirill a" beucaich ann am bròn "s le misg, a" tilgeadh a chathair air falbh "s e "na sheasamh agus a" bualadh a lamhan gu cruaidh air a" bhòrd, a" dòrtadh fuigheall brot Detlef, "Innsidh mi dhuibh na dh" fheumas tu a bhith eòlach. Tha sibhse," ars' esan, " 'nur luchd-dàimh ann an teine na saorsa. Chan urrainn dhuinn leigeil leotha am biast seo a chleachdadh gus ar clann no sinn fhìn a shàrachadh!" Chrìochnaich e an aithris neònach seo le sreath de ghlaodhan blàir Ruiseanach do-thuigsinn a bha a" faireachdainn feargach.
  
  "Innis dhuinn," bhrosnaich Perdue Cyril, a "togail a ghlainne. "Innis dhuinn mar a tha an Seòmar Amber na chunnart do ar saorsa. Am bu chòir dhuinn a sgrios no am bu chòir dhuinn dìreach an fheadhainn a tha airson a thogail airson adhbharan borb a thoirt a-mach?"
  
  "Fàg far a bheil e!" Rinn Kirill sgreuchail. "Chan urrainn dha daoine àbhaisteach faighinn ann! Na pannalan sin - bha fios againn dè cho dona "s a bha iad. Dh'innis ar n-athraichean dhuinn! Ach tha! Aig an fhìor thoiseach dh'innis iad dhuinn mar a thug an droch bhòidhchead seo orra am bràithrean, an caraidean a mharbhadh. Dh" innis iad dhuinn mar a bha Mother Russia cha mhòr air gèilleadh do thoil nan coin Nadsaidheach, agus bhòidich sinn nach deidheadh a lorg!"
  
  Thòisich Sam a" gabhail dragh mu inntinn nan Ruiseanach oir bha e coltach gun deach grunn sgeulachdan a chur còmhla ann an aon. Chuir e fòcas air an fheachd sèididh a bha a" sruthadh tron eanchainn aige, ga ghairm gu socair, an dòchas nach gabhadh e thairis cho fòirneartach "s a bha e roimhe. A dh"aona ghnothach, cheangail e ri inntinn a" bhodaich agus chruthaich e tether inntinn fhad "s a bha càch a" coimhead.
  
  Gu h-obann thuirt Sam: "Kirill, innis dhuinn mu Operation Hannibal."
  
  Thionndaidh Nina, Perdue agus Detlef agus choimhead iad air Sam le iongnadh. Chuir iarrtas Sam an Ruis na thost sa bhad. Chan eil eadhon mionaid às deidh dha sgur a bhruidhinn, shuidh e sìos agus phaisg e a làmhan. "Bha gnìomhachd Hannibal mu dheidhinn saighdearan Gearmailteach fhalmhachadh air muir gus faighinn air falbh bhon Arm Dearg a bhiodh ann a dh" aithghearr gus na h-asail Nadsaidheach aca a bhreabadh, "thuirt am bodach. "Chaidh iad air bòrd an Wilhelm Gustloff an seo ann an Gdynia agus chaidh iad gu Kiel. Chaidh innse dhaibh na pannalan a luchdachadh bhon t-seòmar òmar damn sin cuideachd. Uill, dè tha air fhàgail dhith. Ach!" dh"èigh e, an torso aige a" gluasad beagan fhad "s a bha e a" leantainn, "Ach chuir iad gu dìomhair e air bàta-dìon Gustloff, am bàta torpedo Löwe." Tha fios agad carson?"
  
  Shuidh a" bhuidheann fo gheasan, a" freagairt dìreach nuair a chaidh faighneachd dhaibh. "Chan eil, carson?"
  
  Rinn Kirill gàire gu sunndach. "Leis gu robh cuid de na" Gearmailtich "ann am port Gdynia Ruiseanach, a bharrachd air sgioba a" bhàta torpedo escort! Chuir iad am falach iad fhèin mar shaighdearan Nadsaidheach agus ghabh iad thairis an Seòmar Amber. Ach tha e a" fàs nas fheàrr buileach!" Choimhead e air bhioran leis a h-uile mion-fhiosrachadh a dh" innis e dha, agus chùm Sam e air an leash eanchainn seo cho fada "s a b" urrainn dha. "An robh fios agad gun d" fhuair an Wilhelm Gustloff teachdaireachd rèidio nuair a thug an caiptean amadan aca a-mach gu uisgeachan fosgailte iad? "
  
  "Dè bha sgrìobhte an sin?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Thug seo rabhadh dhaibh gu robh convoy Gearmailteach eile a" tighinn faisg, agus mar sin thionndaidh caiptean an Gustloff air solais seòlaidh an t-soithich gus tubaistean sam bith a sheachnadh," thuirt e.
  
  "Agus dhèanadh seo iad follaiseach do shoithichean nàmhaid," cho-dhùin Detlef.
  
  Sheall am bodach air a" Ghearmailteach agus rinn e gàire. "Deas! Chuir am bàta-aigeil Sobhietach S-13 torped air an t-soitheach agus chaidh i fodha - às aonais an t-Seòmar Amber."
  
  "Ciamar a bha fios agad air sin? Chan eil thu sean gu leòr airson a bhith ann, Kirill. Is dòcha gun leugh thu sgeulachd inntinneach a sgrìobh cuideigin," chaidh Perdue às àicheadh. Rinn Nina gàire, a" toirt càineadh neo-labhairteach dha Perdue airson a bhith a" toirt cus tuairmse air a" bhodach.
  
  "Tha fios agam air a h-uile càil seo, Mgr Perdue, oir b" e caiptean an S-13 an Caiptean Alexander Marinesko, "thuirt Kirill. "M 'athair!"
  
  Thuit giallan Nina.
  
  Nochd gàire air a h-aodann oir bha i an làthair fear a bha eòlach air na dìomhaireachdan mu shuidheachadh an t-Seòmar Amber. B" e àm sònraichte a bh" ann dhi a bhith ann an cuideachd eachdraidh. Ach bha Kirill fada bho bhith deiseil. "Cha bhiodh e air an long fhaicinn cho furasta mura b" ann airson an teachdaireachd rèidio do-chreidsinneach sin ag innse don sgiobair gu robh convoy Gearmailteach a "tighinn dlùth, an dèanadh e?"
  
  "Ach cò a chuir an teachdaireachd seo? An d" fhuair iad a-mach a-riamh?" - Dh'fhaighnich Detlef.
  
  "Cha d" fhuair duine a-riamh a-mach. B" e na h-aon daoine a bha eòlach air na daoine a bha an sàs sa phlana dhìomhair," thuirt Kirill. "Fir mar m" athair. Thàinig an teachdaireachd rèidio seo bho a charaidean, Mgr Holzer, agus ar caraidean. Chaidh an teachdaireachd rèidio seo a chuir le Milla."
  
  "Tha seo eu-comasach!" Dhiùlt Detlef am foillseachadh, rud a dh" fhàg iad uile fo ghruaim. "Bha mi a" bruidhinn ri Milla air an rèidio an oidhche a lorg mi seòmar rèidio mo bhean. Chan eil dòigh sam bith ann gum bi duine a bha gnìomhach san Dàrna Cogadh fhathast beò, gun luaidh air a bhith a" craoladh stèisean rèidio nan àireamhan seo."
  
  "Tha thu ceart, Detlef, nam b" e duine a bh "ann am Milla," thuirt Kirill. A-nis lean e air a 'nochdadh a dhìomhaireachd, gu mòr airson spòrs Nina agus a co-obraichean. Ach bha Sam a" call smachd air na Ruiseanaich, sgìth leis an oidhirp mhòr inntinn.
  
  "An uairsin cò a th" ann am Milla? " Dh"fhaighnich Nina gu sgiobalta, a" tuigsinn gun robh Sam gu bhith a" call smachd air a" bhodach, ach chaochail Kirill mus b" urrainn dha barrachd a ràdh, agus às aonais Sam a" cumail eanchainn fo a gheasaibh, cha b" urrainn dad toirt air a" bhodach air mhisg bruidhinn. Bha Nina ag osnaich le briseadh-dùil, ach cha robh Detlef air a ghluasad le faclan a" bhodaich. Bha e an dùil èisteachd ris a" chraoladh nas fhaide air adhart agus bha e an dòchas gun toireadh e beagan solas air dè an cunnart a bha ann an Seòmar Amber.
  
  Ghabh Sam beagan anail domhainn gus am fòcas agus an lùth aige fhaighinn air ais, ach choinnich Perdue ris an t-sealladh aige thairis air a" bhòrd. B" e coltas mì-earbsa follaiseach a thug air Sam faireachdainn gu math mì-chofhurtail. Cha robh e airson gum biodh fios aig Perdue gum faodadh e inntinnean dhaoine a làimhseachadh. Dhèanadh e eadhon na bu amharasach, agus cha robh e ag iarraidh sin.
  
  "A bheil thu sgìth, Sam?" Dh'fhaighnich Perdue gun nàimhdeas no amharas.
  
  "Damn sgìth," fhreagair e. "Agus chan eil bhodka a" cuideachadh nas motha. "
  
  "Tha mi a" dol dhan leabaidh cuideachd, "thuirt Detlef. "Tha mi a" gabhail ris nach bi dàibheadh ann às deidh a h-uile càil? Bhiodh e sgoinneil!"
  
  "Nam b" urrainn dhuinn ar maighstir a dhùsgadh, gheibheadh sinn a-mach dè thachair don bhàta luchd-dìon, "thuirt Perdue. "Ach tha mi a" smaoineachadh gu bheil e deiseil, co-dhiù airson a" chòrr den oidhche. "
  
  Ghlas Detlef e fhèin san rùm aige aig ceann thall an trannsa. B 'e an tè as lugha de na h-uile, ri taobh an t-seòmar-cadail a bha glèidhte dha Nina. Bha aig Perdue agus Sam ri seòmar-cadail eile a roinn ri taobh an t-seòmair-suidhe, agus mar sin cha robh Detlef a" dol a chuir dragh orra.
  
  Thionndaidh e air an rèidio transistor agus thòisich e air an dial a thionndadh gu slaodach, a 'coimhead air an àireamh tricead fon t-saighead gluasadach. Bha e comasach air FM, AM agus tonn-ghoirid, ach bha fios aig Detlef càite an gleusadh e e. A-riamh bho chaidh seòmar conaltraidh dìomhair a mhnà a lorg, bha e air a bhith dèidheil air fuaim nan tonnan rèidio falamh. Ann an dòigh air choreigin chuir na cothroman a bha roimhe air a shocrachadh. Gu fo-bheachdach, thug seo misneachd dha nach robh e na aonar; gu bheil mòran beatha agus mòran charaidean falaichte ann an ether mòr an àile àrd. Rinn e e comasach do rud sam bith a bhith ann mura biodh ach aon dhiubh airson sin a dhèanamh.
  
  Thug gnog air an doras air leum. "Scheisse!" Gu mì-fhortanach chuir e dheth an rèidio gus an doras fhosgladh. B" e Nina a bh" ann.
  
  "Tha Sam agus Perdue ag òl agus chan urrainn dhomh cadal," thuirt i. "An urrainn dhomh èisteachd ri taisbeanadh Milla còmhla riut? Thug mi peann agus pàipear."
  
  Bha Detlef ann an deagh shunnd. "Gu dearbh, thig a-steach. Bha mi dìreach a" feuchainn ris an stèisean cheart a lorg. Tha uimhir de dh"òrain ann a tha a" fuaimeachadh cha mhòr an aon rud, ach tha mi ag aithneachadh a" chiùil."
  
  "A bheil ceòl an seo?" - dh'fhaighnich i. "A bheil iad a" cluich òrain?"
  
  Chrath e. "Dìreach a-mhàin, aig an toiseach. Feumaidh gur e seòrsa de chomharradh a th" ann, "mhol e. "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil an sianal air a chleachdadh airson diofar adhbharan, agus nuair a bhios i a "craoladh airson daoine mar Gabi, tha òran sònraichte ann a tha ag innse dhuinn gu bheil na h-àireamhan dhuinne."
  
  "Dia! Saidheans slàn, "thuirt Nina. "Tha uimhir a" dol air adhart an sin air nach eil fios aig an t-saoghal eadhon mu dheidhinn! Tha e coltach ri fo-chruinne gu lèir làn de ghnìomhachd falaichte agus adhbharan eile."
  
  Sheall e oirre le suilean dorcha, ach bha a ghuth socair. "Sgoil, nach eil?"
  
  "Tha," dh" aontaich i. "Agus aonaranach."
  
  "Gu h-aonaranach, tha," thuirt Detlef a-rithist, a "roinn a faireachdainnean. Sheall e air an eachdraiche bhòidheach le fadal agus meas. Cha robh i dad mar Gabi. Cha robh i coltach ri Gabi, ach bha coltas gu robh i eòlach air na dòigh fhèin. Is dòcha gur ann air sgàth 's gu robh iad den aon bheachd mun t-saoghal, no' s dòcha dìreach a chionn 's gu robh an anaman leotha fhèin. Bha Nina a 'faireachdainn beagan mì-thoilichte bhon t-sealladh mì-thoilichte aice, ach chaidh a sàbhaladh le sgàineadh gu h-obann anns an neach-labhairt, a thug air leum.
  
  "Èist, Nina!" - thuirt e. "Tha e a 'tòiseachadh".
  
  Thòisich ceòl a" cluich, falaichte am badeigin fada air falbh, anns an fhalamhachadh a-muigh, air a bhàthadh le crith-thalmhainn statach is feadalaich. Rinn Nina gàire, air a suirghe leis a" phort a dh" aithnich i.
  
  "Metallica? Dìreach?" chrath i a ceann.
  
  Bha Detlef toilichte a chluinntinn gun robh fios aice air seo. "Tha! Ach dè a tha aig seo ri dhèanamh le àireamhan? Bha mi a" togail m" eanchainn gus faighinn a-mach carson a thagh iad an t-òran seo."
  
  Rinn Nina gàire. "Is e 'Sweet Amber,' Detlef a chanar ris an òran."
  
  "O!" - dh'èigh e. "A-nis tha e ciallach!"
  
  Fhad 's a bha iad fhathast a' magadh air an òran, thòisich craoladh Milla.
  
  "Luach cuibheasach 85-45-98-12-74-55-68-16 ..."
  
  Sgrìobh Nina a h-uile dad sìos.
  
  "Geneva 48-66-27-99-67-39..."
  
  "Ieh `obhah 30-59-69-21-23 ..."
  
  "Bantraich..."
  
  "Bantraich! Is e mise! Tha seo dhòmhsa!" - ghlaodh e gu h-ard ann an toibheum.
  
  Sgrìobh Nina sìos na h-àireamhan a leanas. "87-46-88-37-68..."
  
  Nuair a thàinig a" chiad chraoladh 20-mionaid gu crìch agus an ceòl a" crìochnachadh na h-earrainn, thug Nina na h-àireamhan a sgrìobh i sìos do Detlef. "A bheil beachd sam bith agad dè a nì thu mu dheidhinn seo?"
  
  "Chan eil fhios agam dè a th" annta no ciamar a tha iad ag obair. Bidh mi dìreach gan sgrìobhadh sìos agus gan sàbhaladh. Chleachd sinn iad gus faighinn a-mach càite an robh an campa far an robh Perdue ga chumail, cuimhnich? Ach chan eil fios agam fhathast dè tha e a" ciallachadh, "thuirt e.
  
  "Feumaidh sinn an inneal Purdue a chleachdadh. Thug mi seo. Tha e na mo mhàileid," thuirt Nina. "Ma tha an teachdaireachd seo gu sònraichte dhutsa, feumaidh sinn a mhìneachadh an-dràsta."
  
  
  Caibideil 22
  
  
  "Tha seo sgoinneil!" Bha Nina air leth toilichte leis na lorg i. Chaidh na fir air bàta le Kirill, agus dh'fhuirich i san taigh airson beagan rannsachaidh a dhèanamh, mar a dh'innis i dhaibh. Gu fìrinneach, bha Nina trang a" mìneachadh nan àireamhan a fhuair Detlef bho Milla a-raoir. Bha faireachdainn gu math aig an neach-eachdraidh gun robh fios aig Milla far an robh Detlef math gu leòr airson fiosrachadh luachmhor agus buntainneach a thoirt dha, ach airson a-nis bha e math dhaibh.
  
  Chaidh leth-latha seachad mus do thill na fir le sgeulachdan èibhinn mun iasgach, ach dh"fhairich iad uile gu mòr airson leantainn air an turas cho luath "s a bhiodh rudeigin aca ri dhèanamh. Cha b' urrainn dha Sam ceangal eile a stèidheachadh ri inntinn a' bhodaich, ach cha do dh'innis e dha Nina gun robh comas neònach air tòiseachadh air fhàgail o chionn ghoirid.
  
  "Dè lorg thu?" - Dh'fhaighnich Sam, a 'toirt dheth an geansaidh agus an ad bog ann an frasan. Lean Detlef agus Perdue a-steach e, a 'coimhead sgìth. An-diugh thug Kirill orra bith-beò a chosnadh le bhith ga chuideachadh le lìonraidhean agus càradh einnseanan, ach bha spòrs aca ag èisteachd ris na sgeulachdan èibhinn aige. Gu mì-fhortanach, cha robh dìomhaireachdan eachdraidheil ann an gin de na sgeulachdan sin. Thuirt e riutha a dhol dhachaigh fhad 's a bha e a' toirt a ghlacadh gu margadh ionadail beagan mhìltean bho na docaichean.
  
  "Cha chreid thu seo!" - rinn i gàire, a 'dol thairis air a' laptop aice. "Thug prògram stèisean Àireamhan ris an do dh" èist Detlef agus mise rudeigin sònraichte dhuinn. Chan eil fios agam ciamar a nì iad e agus chan eil dragh agam," lean i oirre agus iad a" cruinneachadh timcheall oirre, "ach chaidh aca air an t-slighe claisneachd a thionndadh gu còdan didseatach!"
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh?" Dh" fhaighnich Perdue, le deagh bheachd gun robh i air a" choimpiutair Enigma aige a thoirt leatha gun fhios nach biodh feum aca air. "Is e tionndadh sìmplidh a th" ann. An toil leat crioptachadh? Coltach ri dàta bho fhaidhle mp3, Nina, "rinn e gàire. "Chan eil dad ùr mu bhith a" cleachdadh dàta gus còdachadh eadar-theangachadh gu claisneachd."
  
  "Ach na h-àireamhan? Àireamhan ceart, gun dad a bharrachd. Chan eil còdadh no gibberish mar a nì thu nuair a sgrìobhas tu bathar-bog, "thuirt i. "Seall, tha mi gu tur aineolach nuair a thig e gu teicneòlas, ach cha chuala mi a-riamh mu àireamhan dà-fhigearach leantainneach a" dèanamh suas criomag fuaim. "
  
  "Mise cuideachd," dh"aidich Sam. "Ach an uairsin a-rithist, chan e geek a th" annam nas motha. "
  
  "Tha sin sgoinneil, ach tha mi a" smaoineachadh gur e am pàirt as cudromaiche an seo na tha an claisneachd ag ràdh, "mhol Detlef.
  
  "Is e seo tar-chuir rèidio a chaidh a chuir thairis air tonnan rèidio Ruiseanach; Tha mi smaoineachadh. Anns a" chriomag cluinnidh tu preasantair Tbh a" dèanamh agallamhan le fear, ach chan eil Ruisis agam..." Rinn i gàire. "Càit a bheil Kirill?"
  
  "Air ar slighe," thuirt Perdue gu socair. "Tha mi a" creidsinn gum feum sinn e airson eadar-theangachadh."
  
  "Seadh, bidh an t-agallamh a" dol air adhart airson faisg air 15 mionaidean mus tèid stad a chuir air leis an fhuaim squeaking seo a tha cha mhòr a "spreadhadh mo chluasan," thuirt i. "Detlef, bha Milla airson gun cluinneadh tu seo airson adhbhar air choireigin. Feumaidh sinn cuimhneachadh air seo. Dh" fhaodadh seo a bhith deatamach ann a bhith a" dearbhadh far a bheil an Seòmar Amber."
  
  "An squeak àrd sin," thuirt Kirill gu h-obann agus e a "coiseachd tron doras aghaidh le dà phoca agus botal deoch làidir fo a ghàirdean," is e sin eadar-theachd armachd. "
  
  "Dìreach an duine a tha sinn airson fhaicinn," rinn Perdue gàire, a" coiseachd a-null gus an t-seann Ruiseanach a chuideachadh leis na pocannan aige. "Tha prògram rèidio aig Nina ann an Ruisis. Am biodh tu cho coibhneil seo eadar-theangachadh dhuinn?"
  
  "Gu cinnteach! Gu dearbh," rinn Kirill gàire. "Leig leam èisteachd. O, agus dòirt dhomh rudeigin ri òl ann, mas e do thoil e."
  
  Fhad "s a ghèill Perdue, chluich Nina criomag claisneachd air a" laptop aice. Air sgàth droch chàileachd clàraidh, bha e glè choltach ris an t-seann taisbeanadh. B" urrainn dhi dà ghuth fireann a chomharrachadh. Chuir aon dhiubh ceistean, agus thug am fear eile freagairtean fada. Bha sgàineadh fhathast air a" chlàradh, agus bhiodh guthan an dithis fhireannach a" seargadh a-mach bho àm gu àm, ach an uairsin a" tilleadh na b" àirde na bha iad roimhe.
  
  "Chan e agallamh a tha seo, a charaidean," thuirt Kirill ris a" bhuidheann anns a" chiad mhionaid de dh" èisteachd. "A bheil thu a' ceasnachadh".
  
  Leum cridhe Nina buille. "An e seo an tè tùsail?"
  
  Ghluais Sam bho chùl Kirill agus dh'iarr e air Nina gun a bhith ag ràdh dad, ach feitheamh. Dh"èist an seann duine gu faiceallach ris a h-uile facal, ghabh aodann ri faireachdainn gruamach. Bho àm gu àm chrath e a cheann gu math slaodach, a 'toirt a-mach na chuala e le guth gruamach. Bha Perdue, Nina agus Sam a" bàsachadh gus faighinn a-mach cò mu dheidhinn a bha na fir a" bruidhinn.
  
  Le bhith a" feitheamh ri Kirill crìoch a chur air an èisteachd chùm iad iad uile air tenterhooks, ach dh"fheumadh iad a bhith sàmhach gus an cluinneadh e thairis air na bha a" clàradh.
  
  "Guys, bi faiceallach leis an squealing," thug Nina rabhadh nuair a chunnaic i an timer a "tighinn gu deireadh a" chriomag. Dh"ullaich iad uile airson seo, agus rinn iad an rud ceart. Roinn seo am faireachdainn le sgread àrd a mhair grunn dhiog. Thionndaidh corp Kirill bhon fhuaim. Thionndaidh e a choimhead air a" bhuidheann.
  
  "Cluinnear peilear an sin. An cuala tu sin? " dh'fhaighnich e gu cas.
  
  "Chan eil. Cuin?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Anns an fhuaim uamhasach seo cluinnear ainm duine agus peilear. Chan eil dad a dh" fhios agam an robh an sgreuch gu bhith a" falach an t-seilg no an e dìreach co-thuiteamas a bh" ann, ach gu cinnteach thàinig an sealladh bho ghunna," thuirt e.
  
  "Wow, cluasan mòra," thuirt Perdue. "Cha chuala duine againn eadhon e."
  
  "Chan e fathann math a th" ann, Mgr Perdue. Èisteachd trèanaidh. Chaidh mo chluasan a thrèanadh gus fuaimean is teachdaireachdan falaichte a chluinntinn, le taing dha bliadhnaichean de bhith ag obair ann an rèidio, "thuirt Kirill, a" gàireachdainn agus a "comharrachadh a chluas.
  
  "Ach feumaidh gun robh an sealladh àrd gu leòr airson a bhith air a chluinntinn eadhon le cluasan gun trèanadh," mhol Perdue. "A-rithist, tha e an urra ri cò mu dheidhinn a tha an còmhradh. Bu chòir dha sin innse dhuinn a bheil seo eadhon buntainneach. "
  
  " Seadh, innis dhuinn ciod a thuirt iad, a Chirill," ghuidh Sam.
  
  Shlaod Kirill a ghlainne agus ghlan e amhach. "Is e ceasnachadh a tha seo eadar oifigear san Arm Dearg agus prìosanach den Gulag, agus mar sin feumaidh gun deach a chlàradh dìreach às deidh tuiteam an Treas Reich. Tha mi a" cluinntinn ainm duine ga èigheach a-muigh ron dealbh."
  
  "Gulag?" - Dh'fhaighnich Detlef.
  
  "Prìosanaich cogaidh. Chaidh òrdachadh do shaighdearan Sòbhieteach a chaidh an glacadh leis an Wehrmacht le Stalin fèin-mharbhadh a dhèanamh nuair a chaidh an glacadh. Bha an fheadhainn nach do chuir às dha fhèin - mar an neach a chaidh a cheasnachadh sa bhidio agad - air am faicinn mar luchd-brathaidh leis an Arm Dearg," mhìnich e.
  
  "Mar sin marbh thu fhèin no an dèan an arm agad fhèin e?" Shoilleirich Sam. "Chan urrainn dha na daoine sin briseadh goddamn a ghlacadh."
  
  "Dìreach," dh" aontaich Kirill. "Gun gèilleadh. Tha an duine seo, neach-sgrùdaidh, na chomanndair, agus tha Gulag, mar a chanas iad, bhon 4mh Aghaidh Ucràineach. Mar sin, anns a 'chòmhradh seo, tha an saighdear Ucràineach air aon de thriùir fhireannach a thàinig beò ..., - cha robh fios aig Kirill air an fhacal, ach sgaoil e a làmhan, -... bàthadh gun mhìneachadh far oirthir Latbhia. Tha e ag ràdh gun do ghlac iad ulaidh a bha còir aig Kriegsmarine Nadsaidheach a ghabhail."
  
  "Ulaidh. Tha na pannalan bhon t-Seòmar Amber, tha mi a" creidsinn, "thuirt Perdue.
  
  "Feumaidh gu bheil. Tha e ag ràdh gun do thuit na truinnsearan agus na pannalan?" Bha Beurla aig Kirill le duilgheadas.
  
  "Cugallach," rinn Nina gàire. "Tha cuimhne agam gun tuirt iad gun robh na pannalan tùsail air fàs brònach le aois ro 1944, nuair a dh" fheumadh iad a bhith air an toirt às a chèile leis a" bhuidheann Gearmailteach Nord."
  
  "Tha," dh" fhaighnich Kirill. "Tha e ag innse mar a mheall iad sgioba an Wilhelm Gustloff agus mar a ghoid iad na pannalan òmar gus dèanamh cinnteach nach tug na Gearmailtich na pannalan leotha. Ach tha e ag ràdh gun deach rudeigin ceàrr air an turas gu Latvia, far an robh aonadan gluasadach a" feitheamh gus an togail. Leig an t-òmar crùbach a-mach na chaidh a-steach nan cinn - chan e, ceann a" chaiptein."
  
  "Tha mi duilich?" Chaidh Perdue suas. "Dè thàinig a-steach na cheann? Tha e ag ràdh?"
  
  "Is dòcha nach eil e ciallach dhut, ach tha e ag ràdh gun robh rudeigin anns an òmar, glaiste an sin airson linntean agus barrachd linntean. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil e a" bruidhinn mu dheidhinn biastag. Bha seo ann an cluais a" chaiptein. Chan fhaiceadh duine aca a-rithist i, oir bha i glè, glè bheag, mar mheanbh-chuileag, "thuirt Kirill sgeulachd an t-saighdeir.
  
  "Iosa," thuirt Sam.
  
  "Tha am fear seo ag ràdh, nuair a thionndaidh an sgiobair a shùilean geal, gun do rinn na fir uile rudan uamhasach?"
  
  Rinn Kirill gàire, a" beachdachadh air na faclan aige. Chrath e an uairsin, riaraichte gu robh a chunntas air aithrisean neònach an t-saighdeir ceart. Thug Nina sùil air Sam. Bha e a" coimhead le iongnadh ach cha tuirt e dad.
  
  "Tha e ag ràdh dè rinn iad?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Thòisich iad uile a" smaoineachadh mar aon neach. Bha aon eanchainn aca, tha e ag ràdh. Nuair a dh"iarr an sgiobair orra iad fhèin a bhàthadh, chaidh iad uile a-mach air deic an t-soithich agus, gun a bhith a" coimhead dragh sam bith oirre, leum iad a-steach don uisge agus chaidh iad a bhàthadh faisg air a" chladach," thuirt seann Ruiseanach.
  
  "Smachd inntinn," dhearbh Sam. "Is ann air sgàth sin a bha Hitler ag iarraidh gun tilleadh an Seòmar Amber don Ghearmailt aig àm Operation Hannibal. Le leithid de smachd inntinn, bhiodh e comasach dha an saoghal gu lèir a chuir fo smachd gun mòran oidhirp!"
  
  "Ach ciamar a fhuair e a-mach?" Bha Detlef airson faighinn a-mach.
  
  "Ciamar a tha thu a" smaoineachadh gun deach aig an Treas Reich air na deichean mhìltean de fhireannaich is bhoireannaich Gearmailteach àbhaisteach, moralta a thionndadh gu bhith nan saighdearan Nadsaidheach den aon seòrsa inntinn? " Thug Nina dùbhlan. "An do smaoinich thu a-riamh carson a bha na saighdearan sin cho olc agus gun teagamh an-iochdmhor nuair a bhiodh na h-èideadh sin orra?" Bha a briathran mar mhac-samhail ann am meòrachadh sàmhach a companaich. "Smaoinich air na h-uamhasan a chaidh a dhèanamh eadhon an aghaidh clann bheaga, Detlef. Bha na mìltean agus na mìltean de Nadsaidhean den aon bheachd, an aon ìre de chruaidh-chàs, a" coileanadh an òrdughan suarach gun cheist, leithid zombies eanchainn. Cuiridh mi geall gun do lorg Hitler agus Himmler an seann fhàs-bheairt seo ann an aon de dheuchainnean Himmler."
  
  Dh'aontaich na fir, a' coimhead uabhasach uabhasach leis an leasachadh ùr.
  
  "Tha sin a" dèanamh tòrr ciall, "thuirt Detlef, a" suathadh a smiogaid agus a "smaoineachadh air crìonadh moralta shaighdearan Nadsaidheach.
  
  "Bha sinn an-còmhnaidh a" smaoineachadh gu robh iad air an sguabadh le propaganda, "thuirt Kirill ris na h-aoighean aige," ach bha cus smachd an sin. Tha an ìre seo de aonachd mì-nàdarrach. An dùil carson a thug mi mallachd air an Amber Room a-raoir?"
  
  "Fuirich," thuirt Nina, "an robh fios agad air seo?"
  
  Fhreagair Kirill a sealladh maslach le sealladh borb. "Tha! An dùil dè tha sinn air a bhith a" dèanamh fad na bliadhnaichean seo leis na stèiseanan didseatach againn? Bidh sinn a" cur chòdan air feadh an t-saoghail gus rabhadh a thoirt dha ar caraidean, gus fiosrachadh a cho-roinn mu neach sam bith a dh" fhaodadh feuchainn rin cleachdadh an aghaidh dhaoine. Tha fios againn mu na mialan a chaidh a ghlasadh ann an òmar oir chleachd bastard Nadsaidheach eile e an aghaidh m" athair agus a chompanaidh bliadhna às deidh mòr-thubaist Gustloff."
  
  "Is ann air sgàth sin a bha thu airson ar dì-mhisneachadh bho bhith a" coimhead airson seo, "thuirt Perdue. "Tha mi a' tuigsinn a-nis".
  
  "Mar sin, an e sin a thuirt an saighdear ris an neach-sgrùdaidh?" Dh'fhaighnich Sam dhan bhodach.
  
  "Tha iad a" faighneachd dha ciamar a thàinig e beò à òrdugh a" chaiptein, agus an uairsin tha e a" freagairt nach b" urrainn don sgiobair faighinn faisg air, agus mar sin cha chuala e an àithne a-riamh," mhìnich Kirill.
  
  "Carson nach b" urrainn dha tighinn thuige?" Dh "fhaighnich Perdue, a" sgrìobhadh sìos fìrinnean ann an leabhar notaichean beag.
  
  "Chan eil e a" bruidhinn. Nur nach b' urrainn an sgiobair a bhi anns an aon seomar leis. Is dòcha gur ann air sgàth sin a gheibh e peilear mus tig an seisean gu crìch, is dòcha air sgàth ainm an neach a bhios iad ag èigheach. Tha iad den bheachd gu bheil e a" falach fiosrachaidh, agus mar sin bidh iad ga mharbhadh, "thuirt Kirill. "Tha mi a" smaoineachadh gur dòcha gur e rèididheachd a bh "ann."
  
  "Dè an rèididheachd? Cho fad "s as aithne dhomh, cha robh gnìomhachd niuclasach sam bith anns an Ruis aig an àm sin," thuirt Nina, a" dòrtadh barrachd bhodka airson Kirill agus fìon dhi fhèin. "Am faod mi smocadh an seo?"
  
  "Gu dearbh," rinn e gàire. Fhreagair e a cheist an uairsin. "An toiseach dealanach. Tha thu a" faicinn, chaidh a" chiad bhoma atamach a spreadhadh air steppe Kazakh ann an 1949, ach is e an rud nach innis duine dhut gu bheil deuchainnean niuclasach air a bhith a" dol bho dheireadh nan 1930n. Tha mi creidsinn gu robh an saighdear Ucràineach seo a" fuireach ann an Kazakhstan mus deach a dhreachadh a-steach don Arm Dhearg, ach," chrath e gu mì-mhodhail, "Dh" fhaodadh mi a bhith ceàrr. "
  
  "Dè an t-ainm a tha iad ag èigheach air a" chùl mus tèid an saighdear a mharbhadh?" - Dh'fhaighnich Perdue a-mach à àite sam bith. Tha e dìreach air tachairt dha gu robh dearbh-aithne an t-seilg fhathast na dhìomhaireachd.
  
  "A-MHÀIN!" - Rinn Kirill gàire. "Tha, cluinnidh tu cuideigin a" sgreuchail, mar gum biodh iad a "feuchainn ri stad a chuir air." Dh'aithris e sgreuch gu socair. "Campair!"
  
  
  Caibideil 23
  
  
  Bha Perdue a" faireachdainn gun robh uamhas a" greimeachadh air a bhroinn aig fuaim an ainm sin. Cha robh dad a b" urrainn dha a dhèanamh mu dheidhinn. "Duilich," ghabh e a leisgeul agus ruith e chun taigh beag. A 'tuiteam air a ghlùinean, chuir Perdue a-mach susbaint a stamag. Chuir seo iongnadh air. Cha robh e idir a" faireachdainn tinn mus tug Kirill iomradh air an ainm air an robh e eòlach, ach a-nis bha a chorp gu lèir air chrith leis an fhuaim bhagarrach.
  
  Fhad "s a bha cuid eile a" gabhail spòrs mu chomas Perdue an deoch aige a chumail sìos, dh "fhuiling e le sàrachadh stamagach chun na h-ìre gun do thuit e ann an trom-inntinn ùr. Sweaty agus fiabhrasach, rug e air an taigh beag airson an ath ghlan do-sheachanta.
  
  "A Kirill, an innis thu dhomh mu dheidhinn seo?" - Dh'fhaighnich Detlef. "Lorg mi seo ann an seòmar conaltraidh Gabi leis an fhiosrachadh gu lèir aice mun t-Seòmar Amber." Sheas e suas agus chuir e sìos a lèine, a 'nochdadh am bonn a chaidh a phinnadh air a' bhileag aige. Thug e dheth e agus thug e do Kirill e, air an robh coltas math.
  
  "Dè an ifrinn a tha seo?" Rinn Nina gàire.
  
  "Is e seo bonn sònraichte a chaidh a thoirt dha na saighdearan a ghabh pàirt ann an saoradh Prague, mo charaid," thuirt Kirill le cianalas. "An tug thu seo à rudan Gabi? Bha coltas gu robh mòran eòlais aice air Seòmar Amber agus Oilbheumach Prague. Is e co-thuiteamas iongantach a tha seo, huh?"
  
  "Dè thachair?"
  
  "Ghabh an saighdear a chaidh a losgadh sa chriomag claisneachd seo pàirt ann an Oilbheum Prague, cò às a thàinig am bonn seo," mhìnich e le toileachas. "Leis gu robh an aonad anns an robh e a" frithealadh, an 4mh Aghaidh Ucràineach, air pàirt a ghabhail san iomairt gus Prague a shaoradh bho dhreuchd nan Nadsaidhean. "
  
  "Airson na tha fios againn, dh" fhaodadh e a bhith air tighinn bhon aon shaighdear sin, "mhol Sam.
  
  "Bhiodh e do-chreidsinneach agus iongantach aig an aon àm," dh"aidich Detlef le gàire toilichte. "Chan eil ainm air, no a bheil?"
  
  "Chan eil, tha mi duilich," thuirt an sealbhadair. "Ged a bhiodh e air a bhith inntinneach nam biodh Gabi air bonn fhaighinn bho shliochd an t-saighdeir seo nuair a bha i a" sgrùdadh mar a chaidh Seòmar Amber à bith. Rinn e gàire gu muladach, a' cuimhneachadh oirre le caomhalachd.
  
  "Dh" ainmich thu mar neach-sabaid saorsa i, "thuirt Nina gu neo-làthaireach, a" cuir a ceann air a dòrn. "Is e deagh thuairisgeul a tha seo air cuideigin a tha a" feuchainn ri buidheann a tha a" feuchainn ris an t-saoghal air fad a ghabhail thairis."
  
  "Gu math ceart, a Nina," fhreagair e.
  
  Chaidh Sam a dh"fhaicinn dè bha ceàrr air Perdue.
  
  "Hey, seann choileach. A bheil thu ceart gu leòr?" dh'fhaighnich e, a' coimhead sìos air corp a ghlùinean aig Perdue. Cha robh freagradh ann, 's cha chluinneadh fuaim smeòrach o'n fhear a bha 'lùbadh thar an taigh-beag. "Purdue?" Chaidh Sam air adhart agus tharraing e Perdue air ais air a ghualainn, dìreach airson a lorg gu robh e bàn agus neo-fhreagairt. An toiseach bha Sam den bheachd gu robh a charaid air bàsachadh, ach nuair a thug Sam sùil air na comharran deatamach aige, fhuair e a-mach gu robh Perdue ann an clisgeadh mòr.
  
  A 'feuchainn ri a dhùsgadh, chùm Sam a' gairm ainm, ach cha do fhreagair Perdue na ghàirdeanan. "Purdue," ghlaodh Sam gu làidir agus gu h-àrd agus dh"fhairich e mothachadh gruamach ann an cùl inntinn. Gu h-obann bha an lùth a" sruthadh agus bha e a" faireachdainn làn spionnadh. "Perdue, dùisg," dh"àithn Sam, a" stèidheachadh co-cheangail ri inntinn Pherdue, ach cha do dhùisg e e. Dh' fheuch e so tri uairean, gach uair a' meudachadh a chuimse agus a rùn, ach gun fheum. "Chan eil mi a" tuigsinn seo. Bu chòir dha obrachadh nuair a tha thu a" faireachdainn mar seo!"
  
  "Detlef!" Ghlaodh Sam. "An cuidich thu mi an seo mas e do thoil e?"
  
  Ruith an Gearmailteach àrd sìos an trannsa far an cuala e sgreuchail Sam.
  
  "Cuidich mi le bhith ga ghiùlan dhan leabaidh," rinn Sam osnaich, a" feuchainn ri Perdue a thogail gu a chasan. Le cuideachadh Detlef, chuir iad Perdue dhan leabaidh agus chaidh iad a-mach gus faighinn a-mach dè bha ceàrr air.
  
  "Tha seo neònach," thuirt Nina. "Cha robh e leis an deoch. Cha robh e a" coimhead tinn no càil. Dè a thachair?
  
  "Thilg e suas," dh"èigh Sam. "Ach cha b" urrainn dhomh a dhùsgadh idir, "thuirt e ri Nina, a" nochdadh gun do chleachd e eadhon a chomas ùr, "ge bith dè a dh" fheuch mi. "
  
  "Tha seo na adhbhar dragh," dhearbh i an teachdaireachd aice.
  
  "Tha e uile na theine. A "coimhead coltach ri puinnseanachadh bìdh," mhol Detlef, dìreach airson droch shealladh fhaighinn bhon t-sealbhadair aca. "Tha mi duilich, Kirill. Cha robh mi airson a bhith a" dèanamh tàir air do chòcaireachd. Ach tha na comharraidhean aige a" coimhead rudeigin mar seo. "
  
  Cha robh buaidh sam bith aig a bhith a" sgrùdadh Perdue gach uair a thìde agus a" feuchainn ri dhùsgadh. Bha iad air an sàrachadh leis an ionnsaigh obann seo de fhiabhras agus de shàrachadh às an robh e a" fulang.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gur dòcha gur e duilgheadasan fadalach a dh "adhbhraich rudeigin a thachair dha anns an t-sloc nathair sin far an deach a chràdh," thuirt Nina ri Sam agus iad nan suidhe air leabaidh Perdue. "Chan eil fios againn dè a rinn iad leis. Dè ma thug iad a-steach e le seòrsa de toxin no, nar leigeadh Dia, bhìoras marbhtach? "
  
  "Cha robh fios aca gu robh e gu bhith a" ruith air falbh, "fhreagair Sam. "Carson a chumadh iad anns an taigh-eiridinn e nam biodh iad airson gum fàsadh e tinn?"
  
  "Is dòcha gun toir sinn galair dhuinn nuair a shàbhalas sinn e?" - Rinn i feadalaich gu h-èiginneach, a sùilean mòra donn làn clisgeadh. "Is e seata de dh" innealan meallta a th" ann, Sam. Am biodh iongnadh ort?
  
  Dh'aontaich Sam. Cha robh ni sam bith a leigeadh e seachad air cluasan nan daoine so. Bha comas cha mhòr gun chrìoch aig a" Ghrian Dhuibh milleadh a dhèanamh agus an fhiosrachadh droch-rùnach a bha riatanach airson sin a dhèanamh.
  
  Bha Detlef anns an t-seòmar aige, a' cruinneachadh fiosrachaidh bho iomlaid fòn Milla. Leugh guth boireannaich na h-àireamhan gu monotonously, air a mhùchadh le droch fhàilteachadh taobh a-muigh doras seòmar-cadail Detlef sìos an talla bho Sam agus Nina. B' fheudar do Kirill an sabhal aige a dhùnadh agus a chàr a dhràibheadh mus tòisicheadh e air an dinneir. Bha còir aig na h-aoighean aige falbh a-màireach, ach bha aige fhathast ri toirt a chreidsinn orra gun a bhith a" leantainn air adhart a" coimhead airson Seòmar Amber. Aig a" cheann thall, cha robh dad a b" urrainn dha a dhèanamh nan cuireadh iad a-mach, mar a bha mòran eile, fuigheall a" mhìorbhail mharbhtach a lorg.
  
  Às deidh dhi aghaidh Perdue a ghlanadh le aodach nighe tais gus am fiabhras a bha fhathast ag èirigh a lughdachadh, chaidh Nina a choimhead air Detlef fhad "s a bha Sam a" frasadh. Bhuail i gu socair.
  
  "Thig a-steach, a Nina," fhreagair Detlef.
  
  "Ciamar a bha fios agad gur e mise a bh" ann?" dh'fhaighnich i le gàire sunndach.
  
  "Chan eil duine ga fhaicinn cho inntinneach riut fhèin, ach mise, gu dearbh," thuirt e. "A-nochd fhuair mi teachdaireachd bho neach aig an stèisean. Thuirt e rium gum bàsaicheadh sinn nan leanadh sinn oirnn a" coimhead airson Seòmar Amber, Nina."
  
  "A bheil thu cinnteach gun do chuir thu a-steach na h-àireamhan gu ceart?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Chan e, chan e àireamhan. Seall." Sheall e dhi am fòn-làimhe aige. Chaidh teachdaireachd a chuir bho àireamh nach gabh lorg le ceangal chun stèisean. "Chunnaic mi an rèidio chun stèisean seo agus thuirt e rium sgur - ann am Beurla shìmplidh."
  
  "An do bhagair e thu?" Rinn i gàire. "A bheil thu cinnteach nach e cuideigin eile a tha gad bhur burraidheachd?"
  
  "Ciamar a chuireadh e teachdaireachd thugam le tricead an stèisein agus an uair sin bruidhinn rium an sin?" chuir e an aghaidh.
  
  "Chan e, chan e sin a tha mi a" ciallachadh. Ciamar a tha fios agad gur ann à Milla a tha e? Tha mòran stèiseanan mar seo sgapte air feadh an t-saoghail, Detlef. Bi faiceallach cò leis a bhios tu ag eadar-obrachadh, "thug i rabhadh.
  
  "Tha thu ceart. Cha do smaoinich mi eadhon mu dheidhinn," dh'aidich e. "Bha mi cho èiginneach a bhith a" cumail na bha gaol aig Gabi air, dè air an robh i dìoghrasach, fhios agad? Tha e air mo dhèanamh dall do chunnart, agus uaireannan...chan eil dragh orm."
  
  "Uill, bu chòir dhut cùram, a bhantrach. Tha an saoghal an urra riutsa, "thuirt Nina, a" suathadh a làmh gu misneachail.
  
  Bha Detlef a" faireachdainn àrdachadh adhbhar aig na faclan aice. "Is toil leam e," dh"èigh e.
  
  "Dè?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Is e banntraich an t-ainm seo. Tha e coltach ri superhero, nach eil thu a" smaoineachadh? " bha e a' bòstadh.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil e gu math fionnar, gu dearbh, eadhon ged a tha am facal a" comharrachadh suidheachadh brònach. Tha e a" toirt iomradh air rudeigin briseadh-cridhe," thuirt i.
  
  "Tha sin fìor," èigh e ris, "ach sin cò mise a-nis, fhios agad? Tha a bhith nam banntraich a" ciallachadh gur e duine Gabi a th" annam fhathast, eil fhios agad?"
  
  Chòrd an dòigh aig Detlef ri Nina a bhith a" coimhead air rudan. Às deidh dha a dhol tro ifrinn a chall, fhuair e fhathast am far-ainm brònach a ghabhail agus a thionndadh gu bhith na bhod. "Tha seo gu math fionnar, a bhantrach."
  
  "O, co-dhiù, is e àireamhan a tha seo bho fhìor stèisean, bho Milla an-diugh," thuirt e, a" toirt seachad pìos pàipear dha Nina. "Cuiridh tu seo sìos. Tha mi uamhasach mu rud sam bith aig nach eil inneal-brosnachaidh."
  
  "Ceart gu leòr, ach tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhut faighinn cuidhteas am fòn agad, "thuirt Nina. "Ma tha an àireamh agad aca, faodaidh iad sùil a chumail oirnn, agus tha fìor dhroch fhaireachdainn agam bhon teachdaireachd sin a fhuair thu. Nach toir sinn iomradh orra, ceart gu leòr? Chan eil mi airson dùsgadh marbh."
  
  "Tha fios agad gum faigh daoine mar seo sinn gun a bhith a" cumail sùil air na fònaichean againn, ceart? " thill e air ais, a' faighinn deàrrsadh làidir bhon neach-eachdraidh eireachdail. "Gu math. tilgidh mi air falbh e."
  
  "Mar sin a-nis tha cuideigin gar bagairt tro theachdaireachdan teacsa?" Thuirt Perdue agus e gu cas a" lùbadh an aghaidh an dorais.
  
  "Purdue!" Rinn Nina sgreuchail agus ruith i air adhart gus a phòg gu toilichte. "Tha mi cho toilichte gun do dhùisg thu. Dè a thachair?
  
  "Bu chòir dhut faighinn cuidhteas am fòn agad, Detlef. Dh" fhaodadh gur e na daoine a mharbh do bhean an fheadhainn a chuir fios thugad, " thuirt e ris a" bhanntrach. Bha Nina a" faireachdainn beagan air fhàgail a-mach leis cho dona sa bha e. Dh"fhalbh i gu sgiobalta. " Dean mar is toil leat."
  
  "Co-dhiù, cò na daoine sin?" Rinn Detlef gàire. Cha robh Perdue na charaid dha. Cha bu toil leis a bhith fo chasaid bho chuideigin a bha fo amharas gun do mharbh e a bhean. Cha robh fìor fhreagairt aige fhathast cò a mharbh a bhean, agus cho fad 's a bha dragh air, cha robh iad a' faighinn air adhart ach air sgàth Nina agus Sam - airson a-nis.
  
  "Càit a bheil Sam?" Dh'fhaighnich Nina, a 'cur stad air sabaid nan coileach grùdaidh.
  
  "Anns an fhras," fhreagair Perdue gu mì-mhodhail. Cha bu toil le Nina a bheachd, ach bha i cleachdte ri bhith ann am meadhan farpaisean pissing le connadh testosterone, ged nach robh sin a" ciallachadh gun do chòrd sin rithe. "Feumaidh gur e seo am fras as fhaide a fhuair e a-riamh," rinn i gàire, a" putadh seachad air Perdue a dhol a-mach don talla. Chaidh i dhan chidsin gus cofaidh a dhèanamh gus am faireachdainn gruamach a lasadh. "An do nigh thu fhathast, Sam?" Bha i a" magadh agus i a" coiseachd seachad air an taigh-ionnlaid, far an cuala i uisge a" bualadh air na leacan. "Cosgaidh seo an t-uisge teth aige air a" bhodach." Bha Nina an dùil na còdan as ùire a mhìneachadh fhad "s a bha i a" faighinn tlachd às a "chofaidh air an robh i ag iarraidh airson còrr air uair a thìde.
  
  "Iosa Criosd!" - dh'èigh i gu h-obann. Thuit i air ais ris a" bhalla agus chòmhdaich i a beul aig an t-sealladh. Chaidh a glùinean sìos agus thuit i gu mall. Reothadh a sùilean, choimhead i dìreach air an t-seann Ruiseanach, a bha na shuidhe anns a" chathair as fheàrr leis. Air a" bhòrd air a bheulaibh sheas a làn ghlainne de bhodca, a" feitheamh anns na sgiathan, agus ri thaobh stad a làmh fhuilteach, fhathast a" greimeachadh air pìos an sgàthan briste leis an do gheàrr e a sgòrnan.
  
  Ruith Perdue agus Detlef a-mach, deiseil airson sabaid. Bha sealladh uamhasach nan aghaidh agus sheas iad le iongnadh gus an deach Sam còmhla riutha bhon taigh-ionnlaid.
  
  Mar a thàinig an clisgeadh a-steach, thòisich Nina a" crathadh gu brùideil, a" suirghe mun tachartas tàmailteach a dh" fheumadh a bhith air tachairt fhad "s a bha i ann an seòmar Detlef. Bha Sam, le dìreach searbhadair air, a" tighinn chun bhodach gu neònach. Rinn e sgrùdadh cùramach air suidheachadh làmh Kirill agus stiùir an leòn domhainn aig mullach a h-amhaich. Bha an suidheachadh co-chòrdail ri fèin-mharbhadh; dh'fheumadh e gabhail ris. Thug e sùil air an dithis fhireannach eile. Cha robh amharas sam bith na shealladh, ach bha rabhadh dorcha an sin a thug air Nina a tharraing.
  
  "Sam, aon uair" s gu bheil thu air mo sgeadachadh, an urrainn dhut mo chuideachadh le bhith ga ullachadh?" - dh'fhaighnich i, sniffling mar a dh'èirich i air a casan.
  
  "Tha".
  
  
  Caibideil 24
  
  
  Às deidh dhaibh aire a thoirt do chorp Kirill agus a phasgadh ann an siotaichean air an leabaidh aige, bha faireachdainn an taighe air a lìonadh le teannachadh agus bròn. Shuidh Nina aig a 'bhòrd, fhathast a' tilgeil deòir bho àm gu àm mu bhàs an t-seann Ruiseanach ghràdhach. Air a beulaibh bha càr Perdue agus an laptop aice, air an robh i gu slaodach agus gu leth-chridheach a" mìneachadh sreathan àireamh Detlef. Bha a chofaidh fuar agus cha robh eadhon am pasgan toitean aice gun suathadh.
  
  Choisich Perdue a-null thuice agus tharraing e gu socair i gu grèim dòigheil. "Tha mi cho duilich, a ghràidh. Tha fios agam gun robh meas agad air an t-seann duine." Cha tuirt Nina dad. Bhrùth Perdue a ghruaidh na h-aghaidh gu socair, agus cha b" urrainn dhi smaoineachadh ach cho luath sa bha an teòthachd aige air tilleadh gu àbhaisteach. Fo chòmhdach a falt, thuirt e: "Bi faiceallach leis a" Ghearmailteach seo, feuch, a ghràidh. Tha e coltach gur e cleasaiche math a th" ann, ach tha e Gearmailteach. Am faic thu càit a bheil mi a" dol le seo?"
  
  Rinn Nina gàire. Choinnich a sùilean ri Perdue agus e a" gàireachdainn agus ag iarraidh mìneachadh gu sàmhach. Rinn e osna agus choimhead e mun cuairt gus dèanamh cinnteach gu robh iad nan aonar.
  
  "Tha e dìorrasach am fòn-làimhe aige a chumail. Chan eil fios agad mu dheidhinn ach a bhith an sàs ann an sgrùdadh murt ann am Berlin. Airson na tha fios againn, is dòcha gur e am prìomh neach. Dh" fhaodadh gur e am fear a mharbh a bhean nuair a thuig e gu robh i a" cluich air taobh an nàmhaid," chuir e a-mach an dreach aige gu socair.
  
  "Am faca tu e ga marbhadh?" Aig an ambasaid? A bheil thu eadhon ag èisteachd riut fhèin?" dh'fhaighnich i ann an tòna làn feirg, "Chuidich e do shàbhaladh, Perdue. Mura b' ann air a shon, cha bhiodh fios aig Sam agus mise gu bràth gu robh thu a dhìth. Mura b' ann airson Detlef, cha bhiodh fios againn càite gus toll dubh Kazakh Sun a lorg." gus do shàbhaladh."
  
  Rinn Perdue gàire. Thug an abairt air aodann a bhuaidh. "Is e sin dìreach a tha mi airson a ràdh, a ghràidh. Is e ribe a th" ann. Na lean dìreach a h-uile stiùireadh aige. Ciamar a tha fios agad nach tug e thu fhèin agus Sam thugam? Theagamh gu'm bu choir dhuit a bhi air mo lorg ; b"fheudar dhomh mo thoirt a-mach. A bheil seo uile mar phàirt de phlana mòr?"
  
  Cha robh Nina airson a chreidsinn. An seo bha i a" cur ìmpidh air Detlef gun a bhith a" tionndadh sùil dall gu cunnart a-mach à cianalas, ach bha i a" dèanamh an aon rud! Cha robh teagamh sam bith gu robh Perdue ceart, ach cha b 'urrainn dhi fhathast a' bhrath a dh'fhaodadh a bhith ann a thuigsinn.
  
  "Tha Black Sun sa mhòr-chuid Gearmailteach," lean Perdue a "feadaireachd fhad" s a bha e a "sgrùdadh an talla. "Tha na daoine aca anns a h-uile àite. Agus cò as motha a tha iad airson aghaidh na planaid a thoirt air falbh? Mise, thu fhèin agus Sam. Dè an dòigh as fheàrr air sinn uile a thoirt còmhla an tòir air ulaidh nach gabh a lorg na bhith a" tilgeil àidseant dùbailte Black Sun a tha ag obair mar neach-fulang? Tha neach-fulang aig a bheil na freagairtean gu lèir nas coltaiche ri... villain."
  
  "An deach agad air am fiosrachadh a thuigsinn, Nina?" - Dh'fhaighnich Detlef, a 'tighinn a-steach bhon t-sràid agus a' crathadh a lèine dheth.
  
  Thug Perdue sùil oirre, a" bualadh a falt aon turas mu dheireadh mus deach i don chidsin a dh"fhaighinn deoch. Bha aig Nina ri a cumail fionnar agus cluich air adhart gus am faigheadh i a-mach an robh Detlef a" cluich airson an sgioba ceàrr. "Cha mhòr deiseil," thuirt i ris, a" falach teagamhan sam bith a bha aice. "Tha mi dìreach an dòchas gum faigh sinn fiosrachadh gu leòr airson rudeigin feumail a lorg. Dè mura h-eil an teachdaireachd seo mu dheidhinn far a bheil an Seòmar Amber?
  
  "Na gabh dragh. Ma tha, bheir sinn ionnsaigh air an Òrdugh ceann-air-loidhne. Fuck an Seòmar Amber," thuirt e. Rinn e puing fuireach air falbh bho Perdue, co-dhiù a" seachnadh a bhith leis fhèin. Cha d" fhuair an dithis air adhart tuilleadh. Bha Sam fad air falbh agus chuir e seachad a 'mhòr-chuid den ùine aige na aonar san t-seòmar aige, a' fàgail Nina a 'faireachdainn gu tur leatha fhèin.
  
  "Feumaidh sinn falbh a dh" aithghearr, "mhol Nina gu làidir airson a h-uile duine a chluinntinn. "Tha mi a" dol a mhìneachadh an tar-chuir seo, agus an uairsin feumaidh sinn a dhol air an rathad mus lorg cuideigin sinn. Cuiridh sinn fios gu ùghdarrasan ionadail a thaobh corp Kirill cho luath 's a bhios sinn fada gu leòr bho seo."
  
  "Tha mi ag aontachadh," thuirt Perdue, na sheasamh aig an doras às an robh e a" coimhead a" ghrian a" dol fodha. "Mar as luaithe a ruigeas sinn an Seòmar Amber, is ann as fheàrr."
  
  "Cho fad" s a gheibh sinn am fiosrachadh ceart, "thuirt Nina, a" sgrìobhadh an ath loidhne.
  
  "Càit a bheil Sam?" dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Chaidh e don t-seòmar aige às deidh dhuinn praiseach Kirill a ghlanadh," fhreagair Detlef.
  
  Bha Perdue airson bruidhinn ri Sam mu na h-amharas aige. Cho fad "s a b" urrainn dha Nina Detlef a chumail trang, dh" fhaodadh i rabhadh a thoirt dha Sam cuideachd. Bhuail e air an dorus, ach cha robh freagradh ann. Bhuail Perdue na b" àirde gus Sam a dhùsgadh gun fhios nach biodh e na chadal. "Maighstir Cleve! Chan e a-nis an t-àm airson dàil. Feumaidh sinn ullachadh gu sgiobalta!"
  
  "Fhuair mi e," thuirt Nina. Thàinig Detlef còmhla rithe aig a" bhòrd, airson faicinn dè bha aig Milla ri ràdh.
  
  "Dè tha i ag ràdh?" - dh'fhaighnich e, a 'suidhe sìos air cathair ri taobh Nina.
  
  "Is dòcha gu bheil seo coltach ri co-chomharran? Am faic thu? "Mhol i, a" toirt pìos pàipear dha. Fhad "s a bha i a" coimhead seo, bha Nina a "faighneachd dè a dhèanadh i nan mhothaich i gu robh i a" sgrìobhadh teachdaireachd meallta, dìreach gus faicinn an robh fios aice air a h-uile ceum mu thràth. Chruthaich i an teachdaireachd, an dùil gum biodh e teagmhach mun obair aice. An uairsin bhiodh fios aice an robh e a" stiùireadh na buidhne leis na sreathan àireamh aige.
  
  "Tha Sam air falbh!" Rinn Perdue sgreuchail.
  
  "Chan fhaod!" Dh" èigh Nina air ais, a" feitheamh ri freagairt Detlef.
  
  "Chan e, dh" fhalbh e dha-rìribh, "thuirt Perdue às deidh dha an taigh gu lèir a sgrùdadh. "Bha mi a" coimhead anns a h-uile àite. Rinn mi sgrùdadh eadhon a-muigh. Dh'fhalbh Sam."
  
  Ghlaodh fòn-làimhe Detlef.
  
  "Cuir air neach-labhairt e, champ," thuirt Perdue. Le gàire dìoghaltas, rinn Detlef gèilleadh.
  
  "Holzer," fhreagair e.
  
  Chluinneadh iad fòn ga chur gu cuideigin fhad "s a bha na fir a" bruidhinn air a" chùl. Bha Nina diombach nach b" urrainn dhi an deuchainn bheag Gearmailteach aice a chrìochnachadh.
  
  Anns an fhìor theachdaireachd bho Milla, a mhìnich i, bha barrachd air dìreach àireamhan no co-chomharran. Bha seo tòrr na bu mhiosa. Fhad "s a bha i ag èisteachd ris a" ghairm fòn, chuir i am pìos pàipear am falach leis an teachdaireachd thùsail na corragan caol. An toiseach thuirt e 'Tajfel ist Gekommen', an uairsin 'facility'refuge' agus 'conaltradh a dhìth'. Thuirt am pàirt mu dheireadh gu sìmplidh 'Pripyat, 1955'.
  
  Tron neach-labhairt fòn chuala iad guth eòlach, a" dearbhadh na h-eagal as miosa a bh" aca.
  
  "A Nina, na toir aire do na tha iad ag ràdh! Is urrainn dhomh a bhith beò an seo!"
  
  "Sam!" - rinn i gàire.
  
  Chuala iad scuffle nuair a chaidh Sam a pheanasachadh gu corporra leis an luchd-grèim aige airson a bhith neo-fhulangach. Air a' chùl, dh'iarr fear air Sam na chaidh innse dha.
  
  "Tha an Seòmar Amber anns an t-sarcophagus," thuirt Sam, a" sgoltadh fuil bhon bhuille a bha e dìreach air fhaighinn. "Tha 48 uair agad airson a faighinn air ais no marbhaidh iad Seansalair na Gearmailt. Agus... agus," thuirt e, "smachd a ghabhail air an EU."
  
  "WHO? Sam, cò?" Dh'fhaighnich Detlef gu sgiobalta.
  
  "Chan e dìomhaireachd a th" ann cò, a charaid, "thuirt Nina ris gu cruaidh.
  
  "Cò dha a tha sinn a" dol a thoirt seo?" Rinn Perdue eadar-theachd. "Càite agus cuin?"
  
  "Gheibh thu stiùireadh nas fhaide air adhart," thuirt an duine. "Tha fios aig a" Ghearmailteach càite an èist iad ris. "
  
  Thàinig a" ghairm gu crìch gu h-obann. "O mo Dhia," rinn Nina gearan tro a làmhan, a" còmhdach a h-aghaidh le a làmhan. "Bha thu ceart, Perdue. Tha Milla air cùl seo uile."
  
  Thug iad sùil air Detlef.
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil uallach orm airson seo? " - dhìon e e fhèin. "A bheil thu craicte?"
  
  "Is tusa an tè a tha air an stiùireadh gu lèir a thoirt dhuinn gu ruige seo, Mgr Holzer - gun a bhith nas lugha, stèidhichte air tar-chuir Milla. Tha "Black Sun" a" dol a chuir ar stiùireadh tron aon seanal. Dèan an àireamhachadh fucking!" - Dh'èigh Nina, air a cumail air ais le Perdue gus nach toireadh i ionnsaigh air a 'Ghearmailt mhòr.
  
  "Cha robh fios agam càil mu dheidhinn seo! Tha mi a" guidhe! Bha mi a 'coimhead airson Purdue airson mìneachadh fhaighinn air mar a bhàsaich mo bhean, air sgàth Dhè! B" e mo mhisean dìreach marbhadh mo bhean a lorg, chan e seo! 'S tha e 'na sheasamh an sin, a Dhonnachaidh, dìreach an sin leat. Tha thu fhathast ga chòmhdach, às deidh na h-ùine seo, agus fad na h-ùine seo bha fios agad gun do mharbh e Gabi," dh'èigh Detlef gu fiadhaich. Thionndaidh aodann dearg agus bha a bhilean air chrith le feirg nuair a sheall e a Glock orra, a 'fosgladh teine.
  
  Rug Perdue air Nina agus tharraing e air an làr i còmhla ris. "Don taigh-ionnlaid, Nina! Air adhart! Air adhart!"
  
  "Ma tha thu ag ràdh gun do dh" innis mi seo dhut, tha mi a" mionnachadh gum marbhaidh mi thu!" - rinn i sgreuchail air agus e ga phutadh air adhart, is gann a thug e seachad peilearan le deagh amas.
  
  "Cha dèan, tha mi a" gealltainn. Dìreach gluais! Tha e ceart oirnn!" - Dh "iarr Perdue agus iad a" dol thairis air stairsneach an t-seòmar-ionnlaid. Ghluais sgàil Detlef, mòr an aghaidh cùl-raon balla an trannsa, gu luath thuca. Chàin iad doras an t-seòmar-ionnlaid agus ghlas iad e dìreach mar a chaidh peilear eile a-mach, a" bualadh air frèam an dorais stàilinn.
  
  "O mo Dhia, tha e gu bhith gar marbhadh," chrom Nina, a" toirt sùil air a" ghoireas ciad-chobhair airson rud sam bith geur a b" urrainn dhi a chleachdadh nuair a spreadh Detlef tron doras gu do-sheachanta. Lorg i paidhir siosar stàilinn agus chuir i na pòcaid cùil i.
  
  "Feuch an uinneag," mhol Perdue, a" sguabadh a mhala.
  
  "Dè tha ceàrr?" - dh'fhaighnich i. Bha Perdue a" coimhead tinn a-rithist, a" fallas gu trom agus a" greimeachadh air làmh an amar-ionnlaid. "O Dhia, chan ann a-rithist."
  
  "An guth sin, Nina. Duine air a ' fòn. Tha mi a" smaoineachadh gun do dh" aithnich mi e. 'S e Kemper an t-ainm a th' air. Nuair a thuirt iad an t-ainm air a 'chlàr agad, bha mi a' faireachdainn mar a tha mi a-nis. Agus nuair a chuala mi guth an duine sin air fòn Sam, thàinig an nausea uamhasach sin thairis orm a-rithist, "dh"aidich e, a" tarraing anail gu rag.
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gu bheil na geasan sin air adhbhrachadh le guth cuideigin?" dh' iarr i gu cabhaig, a' bruthadh a gruaidh ris an ùrlar, a shealltuinn fo 'n dorus.
  
  "Chan eil mi cinnteach, ach tha mi a" smaoineachadh sin, "fhreagair Perdue, a" strì an-aghaidh grèim mòr an dearmad.
  
  "Tha cuideigin na sheasamh air beulaibh an dorais," thuirt i. "Purdue, feumaidh tu a bhith sunndach. Tha e aig an doras. Feumaidh sinn a dhol tron uinneig. A bheil thu a" smaoineachadh gun urrainn dhut a làimhseachadh?"
  
  Chrath e a cheann. "Tha mi ro sgìth," thuirt e ri srann. "Bu chòir dhut g-faighinn a-mach... uh, às an seo..."
  
  Bhruidhinn Perdue gu neo-shoilleir, a" tuisleadh a dh"ionnsaigh an t-seòmar fois le a ghàirdeanan sìnte a-mach.
  
  "Chan fhàg mi an seo thu!" - rinn i gearan. Chuir Perdue a-mach gus an robh e ro lag airson suidhe. Bha e amharasach sàmhach air beulaibh an dorais. Bha Nina den bheachd gum fuiricheadh an Gearmailteach inntinn-inntinn gu foighidneach gus an tigeadh e a-mach gus an losgadh e. Bha e fhathast air beulaibh an dorais, agus mar sin thionndaidh i air na gocan bathtub gus a gluasadan fhalach. Thionndaidh i na gocan fad na slighe agus an uairsin dh'fhosgail i an uinneag gu cùramach. Dh'fhuasgail Nina na bàraichean gu foighidneach le lann paidhir siosar, aon às deidh aon, gus an robh i comasach air an t-sgoltadh a thoirt air falbh. Bha seo cruaidh. Rinn Nina osnaich, a" toinneamh a torso gus a lughdachadh, dìreach airson gàirdeanan Perdue a lorg air an togail gus a cuideachadh. Leig e sìos na bàraichean, a 'fàs coltach ris an t-seann fhèin a-rithist. Bha i air a h-iongnadh gu tur leis na geasan neònach sin, a thug air a bhith a 'faireachdainn gu math tinn, ach cha b' fhada gus an deach a leigeil ma sgaoil.
  
  "A bheil thu a" faireachdainn nas fheàrr?" dh'fhaighnich i. Chrath e le faochadh, ach chitheadh Nina gu robh na buillean cunbhalach de fhiabhras agus cuir a-mach a" toirt uisge dha gu sgiobalta. Bha a shùilean sgìth agus bha aodann bàn, ach rinn e gnìomh agus bhruidhinn e mar a bha e an-còmhnaidh. Chuidich Perdue Nina a dhìreadh a-mach air an uinneig agus leum i air an fheur a-muigh. Bha a chorp àrd a" boghadh gu neònach anns an trannsa caran caol mus do leum e chun na talmhainn ri thaobh.
  
  Gu h-obann, thuit sgàil Detlef orra.
  
  Nuair a choimhead Nina air a" chunnart mhòr, cha mhòr nach do stad a cridhe. Gun a bhith a 'smaoineachadh, leum i suas agus shàth i e anns a' ghruag le siosar. Bhuail Perdue an Glock a-mach às a làmhan agus ghlac e e, ach chaidh am bolt a chuir fodha, a 'sealltainn iris falamh. Chùm an duine mòr Nina na ghàirdeanan, a 'gàireachdainn nuair a dh' fhàillig oidhirp Perdue a losgadh. Tharraing Nina a-mach an siosar agus bhuail i a-rithist e. Bhris sùil Detlef nuair a chuir i na lannan dùinte a-steach don t-socaid aige.
  
  "Rachamaid, Nina!" Rinn Perdue sgreuchail, a 'tilgeil air falbh an armachd gun fheum. "Mus èirich e. Tha e fhathast a" gluasad!"
  
  "Tha?" - rinn i gàire. "Is urrainn dhomh seo atharrachadh!"
  
  Ach tharraing Perdue air falbh i agus ruith iad air falbh a dh'ionnsaigh a 'bhaile, a' fàgail an cuid rudan air an cùlaibh.
  
  
  Caibideil 25
  
  
  Thuislich Sam air cùl an t-sagairt uasal. Bho laceration dìreach fo a mhala dheas, ruith fuil sìos aodann agus dhath e a lèine. Chùm na meirleach e le a làmhan, ga shlaodadh gu bàta mòr a bha a" suirghe air uisge Camas Gdynia.
  
  "Mr. Cleave, tha mi an dùil gun lean thu ar n-òrdughan uile, air neo thèid a" choire a chuir air do charaidean airson bàs Seansalair na Gearmailt," thuirt an neach-glacaidh aige ris.
  
  "Chan eil dad agad ri crochadh orra!" Rinn Sam connspaid. "A bharrachd air an sin, ma chluicheas iad nad làmhan, bidh sinn uile marbh co-dhiù. Tha fios againn cho tàmailteach sa tha amasan an Òrdugh."
  
  "Agus an seo bha mi a" smaoineachadh gu robh fios agad air ìre gnè agus comasan an Òrdugh. Dè cho gòrach rium. Feuch nach toir thu orm do cho-obraichean a chleachdadh mar eisimpleir gus sealltainn dhut cho dona sa tha sinn, "thuirt Klaus gu co-sheòrsach. Thionndaidh e gu na fir aige. "Thoir air bòrd e. Feumaidh sinn falbh".
  
  Cho-dhùin Sam a chuid ùine a chuir seachad mus feuch e ris na sgilean ùra aige a chleachdadh. Bha e airson beagan fois a ghabhail an toiseach gus dèanamh cinnteach nach fàilligeadh e a-rithist e. Tharraing iad gu garbh thairis air an doca e agus phut iad air an t-soitheach creagach e.
  
  "Thoir leat e!" - dh'orduich fear de na fir.
  
  "Chì sinn thu nuair a ruigeas sinn ar ceann-uidhe, Mgr Cleve," thuirt Klaus le deagh nàdar.
  
  'O Dhia, seo mi a-rithist air bàta Nadsaidheach fucking!' Bha Sam a" caoidh na thachair dha, ach cha mhòr nach do leig a shunnd dheth a dhreuchd: "An turas seo tha mi a" dol a reubadh an eanchainn bho chèile agus toirt orra a chèile a mharbhadh." Gu h-iongantach, bha e a" faireachdainn na bu làidire na chomasan nuair a bha na faireachdainnean aige àicheil. dh" fhàs, "s ann a bu treasa a" mhothachadh a bha "na eanchainn." "Tha e ann fhathast," rinn e gàire.
  
  Bha e cleachdte ri faireachdainn dìosganach. Le fios nach robh ann ach biastag o òige na talmhainn, cha do rinn e diofar sam bith air Sam. Thug seo cumhachd inntinn mòr dha, is dòcha a" cleachdadh cuid de chomasan a dhìochuimhnich o chionn fhada no nach deach a leasachadh san àm ri teachd fad às. Is dòcha, bha e a" smaoineachadh, gur e fàs-bheairt a bh" ann a chaidh atharrachadh gu sònraichte airson marbhadh, coltach ri instincts creachadair. Is dòcha gu bheil seo air lùth a tharraing bho lobes sònraichte den eanchainn ùr-nodha, ga ath-stiùireadh gu prìomh instincts inntinn; agus a chionn 's gu robh na h-instincts sin a' frithealadh mairsinn, bha iad ag amas chan ann air cràdh, ach air ceannsachadh agus marbhadh.
  
  Mus do phut iad an neach-naidheachd a chaidh a bhualadh a-steach don chaban a bha iad air a ghlèidheadh dha na prìosanaich aca, chuir an dithis fhireannach a bha a" cumail Sam air falbh e rùisgte. Eu-coltach ri Dave Perdue, cha do chuir Sam an aghaidh. An àite sin, chuir e seachad an ùine na inntinn a 'bacadh a h-uile rud a rinn iad. Bha an dà gorilla Gearmailteach a bha ga fhuasgladh neònach, agus bhon a bha e beag de Ghearmailteach a thuig e, bha iad a" dèanamh geall dè cho fada "s a bheireadh e air ruith na h-Alba a bhriseadh.
  
  "Mar as trice is e sàmhchair am pàirt àicheil de bhith a" dol sìos, "rinn an duine maol gàire agus e a" tarraing bogsairean Sam sìos gu adhbrannan.
  
  "Bidh mo leannan a" dèanamh seo dìreach mus tilg i tantrum, "thuirt am fear caol. "100 iùro, gum bi e a" caoineadh mar ghalla ron a-màireach. "
  
  Bha am meirleach maol a" deàrrsadh air Sam, a" seasamh gu mì-chofhurtail faisg air. "Tha thu a-staigh. Tha mi ag ràdh gu bheil e a" feuchainn ri teicheadh mus ruig sinn Latbhia."
  
  Bha an dithis fhireannach a" magadh nuair a dh" fhàg iad am braighdeanas rùisgte, air an rùsgadh agus a" gortachadh air cùl masg de dh"fhaireachdainn mì-fhoighidneach. Nuair a dhùin iad an doras, dh"fhan Sam gun ghluasad airson greis. Cha robh fios aige carson. Cha robh e dìreach airson gluasad, ged nach robh a smaoineachadh idir ann an caos. Taobh a-staigh bha e a" faireachdainn làidir, comasach agus cumhachdach, ach sheas e fhathast dìreach an sin gus an suidheachadh a mheasadh. Cha robh anns a' chiad ghluasad ach a shùilean a' sganadh an t-seòmair far an do dh'fhàg iad e.
  
  Bha an caban timcheall air fada bho bhith comhfhurtail, mar a bha dùil aige bhon fhuachd agus an luchd-seilbh. Ballachan stàilinn le dath uachdar ceangailte aig ceithir oiseanan sgriubha ris an làr fuar, lom fo chois. Cha robh leabaidh, gun taigh-beag, gun uinneag. Dìreach doras, glaiste aig na h-oirean san aon dòigh ris na ballachan. Cha robh ann ach aon bholg-solais singilte, a" soilleireachadh an t-seòmar squalid, ga fhàgail le glè bheag de bhrosnachadh mothachaidh.
  
  Cha robh dragh sam bith aig Sam air an dìth dragh a dh"aona ghnothach, oir bha an rud a bha còir a bhith na dhòigh cràdh le cead bho Kemper na chothrom fàilte don nàmhaid aige fòcas iomlan a chuir air na dàmhan inntinn aige. Bha an stàilinn fuar, agus b" fheudar dha Sam seasamh fad na h-oidhche no na cnapan aige a reothadh. Shuidh e sìos, gun a bhith a 'smaoineachadh mòran mu dheidhinn an t-suidheachaidh aige, cha mhòr gun do chuir am fuachdachd obann buaidh air.
  
  "Gu ifrinn leis a h-uile càil," thuirt e ris fhèin. "Is e Albannach a th" annam, a dhaoine amaideach. An dùil dè a bhios sinn a" caitheamh fo na fèilidhean againn air latha àbhaisteach?" Bha am fuachd fo a ghinealaibh gu cinnteach mi-thaitneach, ach so- fhulangach, agus b'e sin a bha dhìth an so. Bha Sam airson gum biodh suidse os a chionn gus na solais a chuir dheth. Chuir an solas dragh air a mheòrachadh. Nuair a bha am bàta a" creag fodha fodha, dhùin e a shùilean, a" feuchainn ri faighinn cuidhteas a" cheann goirt agus an allt air a chnap-starra far an robh an craiceann air reubadh fhad "s a bha e a" sabaid an aghaidh an luchd-glacaidh aige.
  
  Beag air bheag, aon às deidh aon, thug Sam a-mach mì-chofhurtachdan beaga mar am pian agus an fhuachd, a" gluasad gu slaodach a-steach do chuairtean smaoineachaidh nas dian gus an robh e a" faireachdainn gu robh sruth a chlaigeann a" teannachadh, mar chnuimh gun tàmh a" dùsgadh ann am meadhan a chlaigeann. Chaidh tonn eòlach tron eanchainn aige, agus chaidh cuid dheth a-steach don chnàimh droma aige mar bhreugan adrenaline. Dh"fhairich e gu robh a shùilean a" teasachadh mar a bha buille dìomhair dealanach a" lìonadh a cheann. Rinn Sam gàire.
  
  Chaidh tether a chruthachadh na shùil inntinn fhad "s a bha e a" feuchainn ri fòcas a chuir air Klaus Kemper. Cha robh feum air a lorg air an t-soitheach fhad 's a thuirt e ainm. Às deidh uair a thìde, cha b" urrainn dha fhathast smachd fhaighinn air an tyrant a bha faisg air làimh, a" fàgail Sam lag agus a" fallas gu trom. Bha sàrachadh a" bagairt air fèin-smachd a bharrachd air a dhòchas ann a bhith a" feuchainn, ach chùm e a" feuchainn. Mu dheireadh, chuir e cuideam air inntinn cho mòr is gun do chaill e mothachadh.
  
  Nuair a thàinig Sam, bha an seòmar dorcha, ga fhàgail mì-chinnteach mu a staid. Ge bith dè cho cruaidh 'sa chuir e cuideam air a shùilean, chan fhaiceadh e dad anns an dorchadas. Mu dheireadh, thòisich Sam a 'ceasnachadh a shlàinte.
  
  "Am bheil mi a" bruadar?" dh"fhaighnich e agus e a" leudachadh a làmh air a bheulaibh, bàrr a mheòir mì-riaraichte. "A bheil mi fo bhuaidh an rud iongantach seo an-dràsta?" Às deidh na h-uile, nuair a ghabh am fear eile smachd, bhiodh Sam mar as trice a 'coimhead tro rud a bha coltach ri brat-bhrat tana. a' tionndadh a-mach, bha e na ghnìomhachd neo-fhaicsinneach, agus cha tàinig dad dheth ach guthan fad às bho chòmhradh teas agus gàire àrd chàich.
  
  Gu h-obann, mar bhualadh dealanaich, chaidh a bheachd air na bha timcheall air, a" toirt seachad cuimhne bheòthail air nach robh e gu ruige seo aineolach. Rinn Sam gàire, a 'cuimhneachadh mar a laigh e air a' bhòrd fo na lampaichean salach a bha a 'tilgeil solas truagh anns a' bhùth-obrach. Chuimhnich e air an teas mòr a bha e fosgailte dha anns an àite-obrach bhig làn de innealan agus soithichean. Mus fhaiceadh e barrachd, bhrosnaich a chuimhne mothachadh eile a roghnaich inntinn a dhìochuimhneachadh.
  
  Lìon cràdh mòr a chluais a-staigh agus e na laighe anns an àite dorcha, teth. Chaidh braon de shùl craoibhe a-mach à baraille os a chionn, is cha mhòr a bha e ag ionndrainn aodann. Fon bharaille, chaidh teine mòr a sgàineadh ann an seallaidhean drùidhteach a chuimhneachain. Bha e na adhbhar teas mòr. Gu domhainn na chluais, thug gath geur air sgreuchail ann am pian fhad "s a bha siorup buidhe a" sileadh air a "bhòrd ri taobh a chinn.
  
  Ghlac anail Sam na amhaich nuair a chaidh mothachadh a-steach na inntinn. 'Òmar! Bha an fhàs-bheairt glaiste ann an òmar, a bha air a leaghadh leis an t-seann bastard sin! Gu cinnteach! Nuair a leagh e, bha an creutair fuilteach comasach air teicheadh gu saor. Ged, às deidh na bliadhnaichean sin, bu chòir dhi a bhith marbh. Tha mi a' ciallachadh, 's gann gu bheil sùgh craoibhe àrsaidh gu math criogenach!' Rinn Sam argamaid leis an loidsig aige. Thachair seo fhad "s a bha e leth-mhothachail fo phlaide san t-seòmar-obrach - fearann Kalihasa - fhad" s a bha e fhathast a "faighinn seachad air an duilgheadas aige air an t-soitheach mallaichte DKM Geheimnis às deidh dhi a thilgeil a-mach.
  
  Às an sin, leis a h-uile troimh-chèile agus pian, thionndaidh cùisean dorcha. Ach chuimhnich Sam air a" bhodach a ruith a-steach gus stad a chuir air an leaghan buidhe bho bhith a" dòrtadh a-mach. Chuimhnich e cuideachd air an t-seann duine a' faighneachd dha an robh e air a thilgeil a-mach à Ifrinn agus cò dha a bhuineadh e. Fhreagair Sam sa bhad "Purdue" do cheist a" bhodaich, barrachd de ath-fhilleadh fo-mhothachail na fìor cho-leanailteachd, agus dà latha às deidh sin lorg e e fhèin air a shlighe gu goireas dìomhair fad às.
  
  B" ann an sin a rinn Sam faighinn seachad air mean air mhean agus duilich fo chùram agus saidheans meidigeach sgioba dhotairean Purdue a chaidh a thaghadh le làimh gus an robh e deiseil airson a dhol còmhla ri Purdue aig Reichtisusis. Gus a thoileachas, b 'ann an sin a chaidh e còmhla a-rithist le Nina, a leannan agus cuspair a shabaid leantainneach le Perdue thar nam bliadhnaichean.
  
  Cha do mhair an sealladh gu lèir ach fichead diog, ach bha Sam a" faireachdainn mar gum biodh e ag ath-bheòthachadh a h-uile mion-fhiosrachadh ann an àm fìor - nam biodh bun-bheachd ùine eadhon ann anns an t-seagh seo de bhith ann. A" breithneachadh leis na cuimhneachain aige, bha reusanachadh Sam air tilleadh gu cha mhòr àbhaisteach. Eadar an dà shaoghal de shiubhal inntinn agus fìrinn chorporra, thionndaidh na mothachaidhean aige mar luamhan ag atharrachadh gu sruthan eile.
  
  Bha e air ais anns an t-seòmar, a shùilean mothachail agus fiabhrasach fo ionnsaigh le solas fann bulb solais lom. laigh Sam air a dhruim, a" crith bhon ùrlar fhuar fodha. Bho ghuailnean gu laoigh, bha mo chraiceann caol bho theodhachd gun stad a" chruach. Thàinig Footsteps faisg air an t-seòmar anns an robh e, ach chuir Sam romhpa possum a chluich, a-rithist air a shàrachadh leis nach robh e comasach dha an dia feargach entomo a ghairm mar a chanadh e ris.
  
  "A Mhgr Cleave, tha trèanadh gu leòr agam airson fios a bhith agam nuair a tha cuideigin a" magadh. Chan eil thu nas neo-chomasach na tha mi," thuirt Klaus gu neo-chomasach. "Ach, tha fios agam cuideachd dè bha thu a" feuchainn ri dhèanamh, agus feumaidh mi a ràdh, tha mi a "toirt urram do mhisneachd."
  
  Bha Sam fiosrach. Gun ghluasad, dh"fhaighnich e: "O, innis dhomh, a bhodach." Cha robh Klaus air a shàrachadh leis an aithris snide a bhiodh Sam Cleave a" magadh air an eloquence ath-leasaichte, cha mhòr boireann aige. Cha mhòr nach robh na dòrn aige a" teannadh ri mì-mhisneachd an neach-naidheachd, ach bha e na eòlaiche air fèin-smachd agus chùm e e fhèin ann an cumadh. "Dh" fheuch thu ri mo smuaintean a stiùireadh. An dàrna cuid sin, no bha thu dìreach diongmhalta fuireach nam smuaintean mar chuimhneachan mì-thlachdmhor air seann leannan."
  
  "Mar a tha fios agad dè a th" ann an nighean," thuirt Sam gu sunndach. Bha dùil aige ri buille dha na h-asnagan no breab dhan cheann, ach cha do thachair dad.
  
  A" diùltadh oidhirpean Sam air dìoghaltas a bhrosnachadh, mhìnich Klaus, "Tha fios agam gu bheil Kalihasa agad, Mgr Cleve. Tha mi rèidh gu bheil thu gam mheas mar chunnart mòr gu leòr airson seo a chleachdadh nam aghaidh, ach feumaidh mi guidhe ort a dhol gu cleachdaidhean nas socraiche." Dìreach mus do dh" fhalbh e, rinn Klaus gàire air Sam: "Feuch an sàbhail thu do thiodhlac sònraichte airson... an t-seabhag."
  
  
  Caibideil 26
  
  
  "Tha thu a" tuigsinn gu bheil Pripyat timcheall air ceithir uairean deug air falbh, ceart? " Chuir Nina fios gu Perdue agus e a" sreothartaich a dh"ionnsaigh garaids Kirill. "Gun a bhith a" toirt iomradh air gum faodadh Detlef a bhith fhathast an seo, mar a dh "fhaodadh tu a bhith a" smaoineachadh nach eil a chorp anns an dearbh àite far an do dhèilig mi ris a "bhuille mu dheireadh dha, ceart?"
  
  "A Nina, a ghràidh," thuirt Perdue gu sàmhach rithe, "càit a bheil do chreideamh? Nas fheàrr fhathast, càite a bheil a" bhan-draoidh sassy sin as àbhaist dhut a dhol a-steach nuair a dh" fhàsas e duilich? Cur earbsa annam. Tha fios agam mar a nì mi e. Ciamar eile a tha sinn a" dol a shàbhaladh Sam?"
  
  "An ann air sgàth Sam a tha e? A bheil thu cinnteach nach ann air sgàth an t-Seòmar Amber a tha e?" - ghlaodh i ris. Cha robh Perdue airidh air freagairt don chasaid aice.
  
  "Cha toil leam seo," rinn i gearan, a "spùtadh ri taobh Perdue, a" sganadh iomall an taighe agus a "ghàrraidh air an do theich iad cha mhòr bho nas lugha na dà uair a thìde roimhe sin. "Tha droch fhaireachdainn agam gu bheil e fhathast ann."
  
  Chaidh Perdue sìos nas fhaisge air doras garaids Cyril, is gann gun robh dà dhuilleag iarainn air an cumail nan àite le uèir agus lùdagan. Bha na dorsan air an ceangal le glas-chloc air slabhraidh thiugh meirgeach, le beàrn grunn òirlich bho shuidheachadh beagan cianail an dorais cheart. Bha e dorcha air cùl an sgàineadh am broinn an t-sabhail. Dh" fheuch Perdue ri faicinn am b" urrainn dha a" ghlas-chloc a bhriseadh, ach thug an t-uabhas uamhasach air an oidhirp aige a thrèigsinn gus nach cuireadh e dragh air banntraich murt àraidh.
  
  "Is e droch bheachd a tha seo," dh" iarr Nina, mean air mhean a "call foighidinn le Perdue.
  
  "Thoir an aire," thuirt e gu neo-làthaireach. Ann an trom smuain, chuir e a làmh air a sliasaid gus an aire fhaighinn. "Nina, tha thu nad bhoireannach glè bheag."
  
  "Tapadh leibh airson an aire," thuirt i.
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gun urrainn dhut do bhodhaig a chuir eadar na dorsan?" dh'fhaighnich e gu dùrachdach. Thog i aon mhala, agus sheall i air, gun dad a ràdh. Gu fìrinneach, bha i a" smaoineachadh mu dheidhinn, leis gu robh an ùine a" ruith a-mach agus bha astar mòr aca ri shiubhal gus faighinn chun ath cheann-uidhe aca. Mu dheireadh, dh'èigh i, a 'dùnadh a sùilean agus a' gabhail ris an èadhar ceart de aithreachas ro-bheachdach airson na bha i gu bhith a 'dèanamh.
  
  "Bha fios agam gum b" urrainn dhomh cunntadh ort, "rinn e gàire.
  
  "Dùn do chab!" - leum i air, a 'tòir air a bilean ann an irioslachd agus a' dìreadh gu mòr. Rinn Nina a slighe air adhart tro luibhean àrda agus preasan dòrainneach, agus chuir an droigheann a-steach aodach tiugh a jeans. Ghluais i, mhallaich i, agus rinn i gearan tron tòimhseachan dorais dhùbailte gus an do ràinig i bonn a" chnap-starra a bha na sheasamh eadar i agus Volvo a rinn Kirill. Le a sùilean, thomhais Nina leud a 'bheàirn dhorcha eadar na dorsan, a' crathadh a ceann gu stiùir Perdue.
  
  "Air adhart! Thig thu," thuirt e ri beul, a" coimhead a-mach air cùl na luibhean a choimhead air Detlef. Bhon sealladh aige bha sealladh soilleir aige den taigh agus gu sònraichte an uinneag san taigh-ionnlaid. Ach, bha a" bhuannachd na mhallachd cuideachd, leis gu robh e a" ciallachadh nach b" urrainn do dhuine sam bith coimhead orra bhon taigh. Chitheadh Detlef iad cho furasda 's a chitheadh iad e, agus b'e sin an t-aobhar air an èiginn.
  
  "O Dhia," thuirt Nina, a" putadh a gàirdeanan agus a gualainn eadar na dorsan, a" glaodhaich ri oir gharbh an dorais a bha a" crathadh air ais i agus i a" dèanamh a slighe troimhe. "A Thighearna, tha e math nach deach mi an rathad eile," thuirt i gu sàmhach. "Bheireadh an tuna sin mi bho rudeigin uamhasach!" Rinn i gàire eadhon nas motha fhad "s a bha a sliasaid a" slaodadh thairis air creagan beaga bìodach, agus na palms aice a bha air an aon mhilleadh.
  
  Dh' fhan suilean geur Pherdue air an tigh, ach cha chuala no chunnaic e ni air bith a bheireadh rabhaidh dha - gidheadh. Bha a chridhe a" bualadh leis a" bheachd air fear-gunna marbhtach a" tighinn a-mach à doras cùil a" gheòla, ach bha earbsa aige ann an Nina gum faigheadh iad a-mach às an t-suidheachadh anns an robh iad. Air an làimh eile, bha eagal air mun chomas nach biodh na h-iuchraichean aig càr Kirill san lasadh. Nuair a chuala e crathadh na slabhraidh, chunnaic e cnapan agus glùinean Nina a" dol a-steach don bheàrn, agus an uairsin chaidh a bòtannan a-mach don dorchadas. Gu mì-fhortanach, cha b" esan an aon fhear a chuala am fuaim.
  
  "Sàr obair, a ghràidh," thuirt e, le gàire.
  
  Nuair a bha i a-staigh, bha Nina na fhaochadh gun deach doras a" chàir a dh" fheuch i ri fhosgladh fhosgladh, ach cha b" fhada gus an robh i air a milleadh gus faighinn a-mach nach robh na h-iuchraichean ann an gin de na h-àiteachan a mhol an luchd-gunna a chunnaic i.
  
  "Damn," rinn i sgadan, a" dol tro uidheam iasgaich, canastairean lionn, agus grunn rudan eile nach robh i eadhon airson beachdachadh. "Càit a bheil an ifrinn na h-iuchraichean agad, Kirill? Càite am bi seann shaighdearan Ruiseanach seòlta a" cumail iuchraichean a" chàir damn aca ach a-mhàin nam pòcaidean?"
  
  Taobh a-muigh, chuala Perdue doras a" chidsin air a dhùnadh. Mar a bha eagal air, nochd Detlef timcheall an oisean. Bha Perdue a" frasadh air an fheur, an dòchas gun robh Detlef air a dhol a-mach airson rudeigin beag. Ach lean am fuamhaire Gearmailteach a 'coiseachd a dh'ionnsaigh a' gharaids, far an robh e coltach gun robh duilgheadas aig Nina iuchraichean a 'chàir aice a lorg. Bha a cheann air a phasgadh ann an seòrsa de dh" aodach fuilteach, a" còmhdach a sùla, a bha Nina air a lot le siosar. A 'tuigsinn gu robh Detlef nàimhdeil dha, cho-dhùin Perdue a tharraing bho Nina.
  
  "Tha mi an dòchas nach eil an gunna sin aige air," dh"èigh Perdue agus e a" leum a-steach don t-sealladh agus a" dèanamh air taigh-bàta, a bha fada air falbh. Goirid às a dhèidh, chuala e gunnaichean, dh"fhairich e èigheach teth air a ghualainn agus chaidh fear eile seachad air a chluais. "Crap!" - dh'èigh e 'n uair a thuislich e, ach leum e suas 's lean e air chois.
  
  Chuala Nina seallaidhean. A" feuchainn ri a dìcheall gun a bhith a" clisgeadh, rug i air sgian bheag snaidhte a bha na laighe air an làr air cùl cathair an luchd-siubhail, far an deach an uidheamachd iasgaich a chruachadh.
  
  "Tha mi an dòchas nach do mharbh gin de na seallaidhean sin mo leannan Detlef a bh" ann roimhe, no tha mi a "dol a chraiceann do asal leis an taghadh beag seo," rinn i gàire, a" tionndadh air solais mullaich a "chàir agus a" lùbadh sìos gus an uèirleadh a ruighinn fon chuibhle stiùiridh. Cha robh dùil aice an romansa a bh" aice san àm a dh" fhalbh le Dave Perdue ath-ghairm, ach bha e air aon den dithis charaidean as fheàrr a bh" aice agus bha gaol aice air, eadhon ged a bhiodh e an-còmhnaidh ga toirt a-steach do shuidheachaidhean a bha a" bagairt air beatha.
  
  Mus do ràinig e an taigh-bàta, thuig Perdue gu robh a làmh na theine. Ruith dòrtadh fala blàth sìos a h-uilinn agus a làmh fhad "s a bha e a" ruith airson fasgadh an togalaich, ach nuair a b "urrainn dha mu dheireadh coimhead air ais, bha iongnadh mì-mhodhail eile a" feitheamh ris. Cha do lean Detlef e idir. Gun a bhith ga fhaicinn fhèin na neach-gabhail cunnairt tuilleadh, chuir Detlef grèim air a Glock agus chaidh e a dh" ionnsaigh a "gharaids rickety.
  
  "O chan eil!" Chaidh Perdue suas. Ach, bha fios aige nach biodh e comasach dha Detlef Nina a ruighinn tron bheàrn chumhang eadar na dorsan glaiste le slabhraidh. Bha na h-eas-bhuannachdan aig a mheud drùidhteach, agus bha e na shàbhaladh-beatha dha Nina petite agus feisty, a bha a-staigh, a" sreangadh a "chàr le làmhan fallas agus cha mhòr gun solas.
  
  Air a shàrachadh agus air a ghoirteachadh, choimhead Perdue gun chuideachadh fhad "s a bha Detlef a" sgrùdadh a "ghlas agus an t-seine gus faicinn an robh duine air a bhriseadh. "Is dòcha gu bheil e a" smaoineachadh gu bheil mi an seo leis fhèin. A Dhia, tha mi an dòchas, smaoinich Perdue. Fhad 's a bha an Gearmailteach ag obair air doras a' gharaids, shleamhnaich Perdue a-steach don taigh gus na b 'urrainn dha a ghiùlan a thoirt leis na b' urrainn dha. neach-naidheachd an t-seòmair air cathair ri taobh na leapa Bho wallet na Gearmailt, ghabh Perdue airgead agus cairt-creideis AMEX òir.
  
  Nam biodh Detlef den bheachd gun do dh'fhàg Perdue Nina sa bhaile agus gun tilleadh e gus crìoch a chur air a 'bhlàr còmhla ris, bhiodh sin math; bha am billeanair an dòchas agus e a" coimhead air a" Ghearmailteach a" beachdachadh air an t-suidheachadh bho uinneag a" chidsin. Dh"fhairich Perdue a ghàirdean a" dol sìos gu a chorragan agus le call fala ga fhàgail dizzy, agus mar sin chleachd e an neart a bha air fhàgail gus a dhol air ais gu taigh a" bhàta.
  
  "Dèan cabhag, a Nina," thuirt e, a" toirt dheth na speuclairean aige airson an glanadh agus an sguab às aodann le lèine. Gus faochadh a thoirt dha Perdue, cho-dhùin na Gearmailtich gun a bhith a" feuchainn ri briseadh a-steach don gharaids, gu h-àraidh leis nach robh iuchair a" ghlais aige. Nuair a bha e a" cur air na speuclairean aige, chunnaic e Detlef a" dol thuige. "Thig e gus dèanamh cinnteach gu bheil mi marbh!"
  
  Bho chùl na banntraich mhòir, bha fuaim an lasachaidh a" nochdadh fad an fheasgair. Thionndaidh Detlef mun cuairt agus rinn e cabhag air ais chun gharaids, a" tarraing a dhaga. Bha Perdue dìorrasach Detlef a chumail air falbh bho Nina, eadhon ged a chosgadh e a bheatha dha. Thàinig e a-mach às an fheur a-rithist agus rinn e sgreuchail, ach cha tug Detlef an aire dha nuair a bha an càr a" feuchainn ri tòiseachadh a-rithist.
  
  "Na bàthadh i, a Nina!" Bha a h-uile càil a b" urrainn dha Perdue èigheachd nuair a dhùin làmhan mòra Detlef timcheall an t-seine agus thòisich e air na dorsan a phutadh às a chèile. Cha toireadh mi seachad an slabhraidh. Bha e comhfhurtail agus tiugh, tòrr nas earbsaiche na dorsan iarann lom. Taobh a-muigh nan dorsan, ghluais an einnsean a-rithist, ach bhàsaich e mionaid às deidh sin. A-nis is e an aon fhuaim ann an èadhar an fheasgair fuaim nan dorsan a" bualadh fo fheachd fiadhaich clag na Gearmailt. Bha an deòir meatailt a" sgreuchail nuair a chuir Detlef às don stàladh gu lèir, a" reubadh nan dorsan far na lùdagan sùbailte aca.
  
  "O mo chreach!" Rinn Perdue osnaich, gu mòr a" feuchainn ri Nina a ghràidh a shàbhaladh, ach cha robh an neart aige ruith. Chunnaic e na dorsan ag itealaich às a chèile mar dhuilleagan a" tuiteam bho chraoibh fhad "s a bha an einnsean a" beucaich beò a-rithist. A 'faighinn spionnadh, ghluais an Volvo fo chas Nina agus ruith e air adhart nuair a thilg Detlef an dàrna doras gu aon taobh.
  
  "Tapadh leat a charaid!" Thuirt Nina fhad "s a bha i a" brùthadh air an luathadair agus a "leigeil a-mach an clutch.
  
  Chan fhaca Perdue ach frèam Detlef a" tuiteam às a chèile fhad "s a bha an seann chàr a" dol a-steach dha aig làn astar, a "tilgeil a chorp grunn throighean chun an taobh fo neart an astair. Shleamhnaich sedan bocsaidh, grànda donn thairis air an raon feòir eabarach, a" dol a dh" ionnsaigh far an do chuir Perdue stad oirre. Dh'fhosgail Nina doras an luchd-siubhail nuair a bha an càr cha mhòr air a stad, dìreach fada gu leòr airson Perdue a thilgeil a-steach don t-suidheachan mus deach i a-mach air an t-sràid.
  
  "A bheil thu ceart gu leòr? Purdue! A bheil thu ceart gu leòr? Càite an do bhuail e thu?" - lean i oirre a" sgreuchail, ag èigheach thairis air an einnsean ruith.
  
  "Bidh mi gu math, a ghràidh," rinn Perdue gàire le fiamh, a" bruthadh a làmh. "Tha e fortanach nach do bhuail an dàrna peilear mi sa chlaigeann."
  
  ""S e beannachd a th" ann gun do dh" ionnsaich mi mar a thòisicheadh mi càr gus buaidh a thoirt air hoodlum fuilteach teth à Glaschu nuair a bha mi seachd-deug!" - chuir i gu pròiseil ris. "Purdue!"
  
  "Dìreach cùm a" draibheadh, a Nina," fhreagair e. "Dìreach faigh sinn thairis air a" chrìch a-steach don Úcráin cho luath "s a ghabhas."
  
  "A" gabhail ris gun urrainn dha seann jalopy Kirill an turas a làimhseachadh, "rinn i osna, a" sgrùdadh an t-slat-chonnaidh, a bha a "bagairt a dhol thairis air a" chomharra connaidh. Sheall Perdue cairt creideas Detlef agus rinn e gàire tron phian nuair a chaidh Nina a-steach do ghàire buadhach.
  
  "Thoir dhomh sin!" rinn i gàire. "Agus gabh fois. Ceannaichidh mi bandage dhut cho luath "s a ruigeas sinn an ath bhaile. Às an sin, cha stad sinn gus am bi sinn taobh a-staigh ruigsinneachd gàirdean gu Cauldron an Diabhail agus gum faigh sinn Sam air ais."
  
  Cha do thuig Perdue am pàirt mu dheireadh sin. Bha e mu thràth na chadal.
  
  
  Caibideil 27
  
  
  Ann an Riga, Latbhia, stad Klaus agus an sgioba beag aige airson an ath cheum den turas aca. Cha robh mòran ùine ann airson a h-uile càil ullachadh airson na pannalan fhaighinn agus a ghiùlan bhon t-Seòmar Amber. Cha robh mòran ùine ri chall, agus bha Kemper na dhuine gu math mì-fhoighidneach. Dh'èigh e òrdughan chun an deic fhad 'sa bha Sam ag èisteachd bhon phrìosan stàilinn aige. Bha taghadh fhaclan Kemper a" cur tàir air Sam gu deireadh - an t-each - thug an smuain air crathadh, ach na bu mhotha na sin leis nach robh fios aige dè bha Kemper a" dèanamh, agus bha sin na adhbhar gu leòr airson buaireadh tòcail.
  
  Dh'fheumadh Sam a thoirt a-steach; bha eagal air. Bha e soilleir agus sìmplidh, ìomhaigh agus fèin-spèis gu aon taobh, bha e fo eagal mu na bha ri thighinn. Stèidhichte air a 'bheag fiosrachaidh a chaidh a thoirt dha, bha e mar-thà a' faireachdainn gu robh e gu bhith air a shàbhaladh an turas seo. Iomadh uair mus deach aige air teicheadh bho na bha eagal air a bha bàs cinnteach, ach an turas seo bha e eadar-dhealaichte.
  
  "Chan urrainn dhut a leigeil seachad, Cleve," chuir e às dha fhèin, a" tighinn a-mach à sloc trom-inntinn agus eu-dòchas. "Chan ann airson daoine mar thusa a tha a" chùis-chasaid seo. Dè an cron a dh" fhaodadh a bhith os cionn na h-ifrinn air bòrd an t-soithich teleportation sin air a bheil thu glaiste? A bheil a" bheachd as lugha aca air na chaidh thu troimhe agus i a" dèanamh a turas ifrinn tro na h-aon ribeachan corporra a-rithist is a-rithist?' Ach nuair a smaoinich Sam beagan mun trèanadh aige fhèin, thuig e gu luath nach robh cuimhne aige air na thachair air DKM Geheimnis nuair a bha e an grèim an sin. Is e an rud a chuimhnich e an eu-dòchas domhainn a dh" adhbhraich e domhainn na anam, an aon fhuigheall den ghnothach gu lèir a dh" fhaodadh e a bhith mothachail fhathast.
  
  Os a chionn, chluinneadh e fir a" luchdachadh uidheamachd trom air rud a dh" fheumadh a bhith na sheòrsa de charbad mòr trom-dhleastanais. Mura biodh fios aig Sam na b" fheàrr, bhiodh e air gabhail ris gur e tanca a bh" ann. Thàinig ceumannan luath gu doras an t-seòmair aige.
  
  "Tha e a-nis no gu bràth," thuirt e ris fhèin, a" togail a" mhisneachd feuchainn ri teicheadh. Nam b" urrainn dha an fheadhainn a thàinig air a shon a làimhseachadh, dh" fhaodadh e am bàta fhàgail gun mhothachadh. Chladhaich na glasan bhon taobh a-muigh. Thòisich a chridhe air bualadh gu fiadhaich agus e deiseil airson leum. Nuair a dh'fhosgail an doras, sheas Klaus Kemper fhèin an sin, a 'gàire. Ruith Sam air adhart gus grèim fhaighinn air an fhuadach tàmailteach. Thuirt Klaus: "24-58-68-91."
  
  Sguir ionnsaigh Sam sa bhad agus thuit e chun an làr aig casan an targaid. Chaidh nàire agus fearg thairis air maoil Sam, ach ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuch e, cha b" urrainn dha aon fhèith a ghluasad. Cha robh e ach a" cluinntinn os cionn a chuirp rùisgte agus bhrùideil a" srannadh buadhach duine cunnartach aig an robh fiosrachadh marbhtach.
  
  "Innsidh mi dhut dè, Mgr Cleave," thuirt Kemper ann an tòna de shàmhchair iriosal. "Leis gu bheil thu air uimhir de dhiongmhaltas a nochdadh, innsidh mi dhut dè dìreach a thachair dhut. Ach!" thug e taic dha mar thidsear san àm ri teachd a" toirt tròcair do dh" oileanach ciontach. "Ach... feumaidh tu aontachadh gun a bhith a" toirt barrachd adhbhar dhomh a bhith draghail mu na h-oidhirpean gun stad agus gòrach agad gus teicheadh bhon chompanaidh agam. Canaidh sinn e ... modhail proifeasanta. Cuiridh tu stad air do ghiùlan leanabachd agus an uair sin bheir mi agallamh dhut airson na linntean."
  
  "Tha mi duilich. Chan eil mi a" dèanamh agallamhan le mucan," thuirt Sam. "Chan fhaigh daoine mar thusa gu bràth sanasachd bhuam, mar sin fuck dheth."
  
  "A-rithist, seo mi, a" toirt cothrom eile dhut ath-bheachdachadh air do ghiùlan an aghaidh cinneasach, "thuirt Klaus a-rithist le osna. "Gu sìmplidh, atharraichidh mi do chead airson fiosrachadh a tha agam a-mhàin. Nach toil leis an luchd-naidheachd agad... dè tha thu ag ràdh? Mothachadh? "
  
  chum Sam a theanga ; cha'n ann a chionn gu'n robh e borb, ach a chionn gu'n do smuainich e beagan air a' mholadh so. 'Dè an cron a bheir e air an amadan sin a chreidsinn gu bheil thu còir?' Tha e fhathast an dùil do mharbhadh. A bharrachd air an sin, tha e nas fheàrr na bhith a" spaidsearachd mun cuairt leis a" phìob agad airson gum faic a h-uile duine fhad "s a tha an nàmhaid agad gad bhualadh suas. ."
  
  "Ma gheibh mi m" aodach air ais, tha cùmhnant agad. Fhad "s a tha mi a" smaoineachadh gu bheil thu airidh air a bhith air do pheanasachadh airson a bhith a" coimhead air rudeigin nach eil agad gu soilleir, is fheàrr leam a bhith a" caitheamh pants anns an fhuachd seo," thuirt Sam ris.
  
  Bha Klaus cleachdte ri masladh cunbhalach an neach-naidheachd, agus mar sin cha robh e cho furasta oilbheum a dhèanamh tuilleadh. Aon uair 's gun do mhothaich e gur e burraidheachd beòil siostam dìon Sam Cleve, bha e furasta a leigeil leis sleamhnachadh, mura h-eil e air ais. "Gu cinnteach. Leigidh mi leat a" choire a chuir air an fhuachd, "thuirt e air ais, a" toirt iomradh air na genitals gu soilleir diùid aig Sam.
  
  Gun a bhith a 'tuigsinn buaidh an ionnsaigh dìoghaltas aige, thionndaidh Kemper agus dh' iarr e gun deidheadh aodach Sam a thilleadh thuige. Fhuair e cead glanadh, aodach a dhèanamh agus a dhol còmhla ri Kemper san SUV aige. Bho Riga, rachadh iad thairis air dà chrìoch a dh" ionnsaigh na h-Ucrain, agus an uairsin carbad innleachdach armachd mòr a" giùlan soitheach a chaidh a dhealbhadh gu sònraichte gus na pannalan luachmhor a bha air fhàgail den t-Seòmar Amber a ghiùlan, a bha gu bhith air fhaighinn air ais le luchd-cuideachaidh Sam.
  
  "Drùidhteach," thuirt Sam ri Kemper agus e a" tighinn còmhla ri ceannard Black Sun aig an doca bàta ionadail. Choimhead Kemper a" gluasad soitheach mòr plexiglass, fo smachd dà luamhan uisgeachaidh, bho dheic claon soitheach cuan Pòlach gu truca bathair mòr. "Dè an seòrsa carbaid a tha seo?" - dh'fhaighnich e, a 'coimhead air an truca mòr dà-chonnaidh, a' coiseachd air a thaobh.
  
  "Is e seo am prototype de Enric Hübsch, innleadair tàlantach bho na h-ìrean againn," thuirt Kemper, a" dol còmhla ri Sam. "Mhìnich sinn e às deidh làraidh Ford XM656 a rinn Ameireagaidh bho dheireadh nan 1960n. Ach, ann am fìor fhasan Gearmailteach, tha sinn air a leasachadh gu mòr le bhith a" leudachadh an dealbhadh tùsail le àrdachadh 10 meatairean ann an raon an àrd-ùrlair agus stàilinn ath-neartaichte air a thàthadh air na h-aiseil, fhios agad?"
  
  Chomharraich an camper gu pròiseil an structar os cionn nan taidhrichean beefy, air an rèiteachadh ann an càraidean air feadh fad a" charbaid. "Tha farsaingeachd na cuibhle air a thomhas gu ciallach gus taic a thoirt do fhìor chuideam an t-soithich, le feartan dealbhaidh a bhios a" seachnadh breabadh do-sheachanta a dh "adhbhraicheas tanca uisge swing, agus mar sin a" bunailteachadh an làraidh fhad "s a tha e a" dràibheadh. "
  
  "Dè dìreach a tha ann an aquarium mòr?" - Dh" fhaighnich Sam agus iad a" coimhead bogsa mòr uisge ga thogail air cùl uilebheist bathair aig ìre armachd. Chaidh an taobh a-muigh plexiglass tiugh, dìon-urchair a cheangal aig gach aon de na ceithir oiseanan le lannan copair lùbte. Bha uisge a' sruthadh gu saor tro dhà dhusan roinn chumhang, a bha cuideachd air am frèamadh le copar.
  
  Chaidh slotan a bha a 'ruith leud a' chiùb ullachadh gus an gabhadh aon phannal òmar a chuir a-steach do gach fear dhiubh agus a stòradh air leth bhon ath fhear. Mar a mhìnich Kemper an contraption agus an adhbhar a bh" aige, cha b" urrainn dha Sam cuideachadh ach a bhith a" cnuasachadh gu bràth mun tachartas a thachair aig doras a" chabain aige air an t-soitheach uair a thìde air ais. Bha e airson cur an cuimhne Kemper na gheall e fhoillseachadh, ach airson a-nis lughdaich e an dàimh bhuaireasach aca le bhith a" cluich air adhart.
  
  "A bheil seòrsa de stuth ceimigeach san uisge?" dh'fhaighnich e do Kemper.
  
  "Chan e, dìreach uisge," fhreagair an ceannard Gearmailteach gu sgiobalta.
  
  Shrug Sam: "Mar sin carson a tha an t-uisge sìmplidh seo? Dè bhios seo a" dèanamh air pannalan an t-Seòmar Amber?"
  
  Rinn Kemper gàire. "Smaoinich air mar bhacadh."
  
  Choinnich Sam ris an t-sealladh aige agus dh"fhaighnich e gu cas, "Am biodh, can, sgaoth bho sheòladh air choireigin?"
  
  "Dè cho melodramatic," fhreagair Kemper, a "dol thairis air a ghàirdeanan le misneachd fhad" s a bha na fir a "daingneachadh an soitheach le càball is aodach. "Ach chan eil thu gu tur ceàrr, Mgr Cleave. Is e dìreach rabhadh a tha seo. Cha bhith mi a" gabhail cunnart mura h-eil fìor roghainnean eile agam."
  
  "Thuirt," thuirt Sam gu socair.
  
  Choimhead iad còmhla fhad "s a chuir fir Kemper crìoch air a" phròiseas luchdachadh, agus cha robh gin aca an sàs ann an còmhradh. Gu domhainn, bha Sam airson gum faigheadh e a-steach do inntinn Kemper, ach chan e a-mhàin nach b "urrainn dha inntinnean a leughadh, ach bha fios aig fear PR Nadsaidheach mu dhìomhaireachd Sam mu thràth - agus a rèir coltais rudeigin eile ri bhròg. Bhiodh e neo-riatanach a bhith a" sreap. Bhuail rudeigin annasach Sam mun dòigh anns an robh an sgioba bheag ag obair. Cha robh maighstir sònraichte ann, ach ghluais gach neach mar gum biodh iad air an stiùireadh le òrdughan sònraichte gus dèanamh cinnteach gu robh na gnìomhan aca air an coileanadh gu rèidh agus air an crìochnachadh aig an aon àm. Bha e mì-chinnteach mar a ghluais iad gu luath, gu h-èifeachdach agus gun atharrachadh beòil sam bith.
  
  "Thig air adhart, a Mhgr Cleve," thuirt Kemper. "Tha an t-àm ann falbh. Feumaidh sinn a dhol thairis air dà dhùthaich agus glè bheag de ùine. Le bathar cho fìnealta, cha bhith e comasach dhuinn a dhol tarsainn air cruthan-tìre Latbhia agus Bealarúisis ann an nas lugha na 16 uairean."
  
  "Spiorad naomh! Dè cho sgìth 's a bhios sinn?" - Ghlaodh Sam, sgìth mu thràth leis an t-sealladh. "Chan eil eadhon iris agam. A bharrachd air an sin, air turas cho fada, is dòcha gum b" urrainn dhomh am Bìoball gu lèir a leughadh!"
  
  Rinn Kemper gàire, a" bualadh a làmhan gu sunndach agus iad a" dìreadh a-steach don SUV beige. "Bhiodh leughadh seo a-nis na fhìor chaitheamh ùine. Bhiodh e coltach ri bhith a" leughadh ficsean an latha an-diugh gus eachdraidh sìobhaltachd Mayan a dhearbhadh!"
  
  Ghluais iad gu cùl a 'charbaid, a bha a' feitheamh air thoiseach air an làraidh gus a stiùireadh air slighe àrd-sgoile gu crìoch Latvian-Belarus. Mar a dh" fhalbh iad aig astar seilcheag, thòisich taobh a-staigh sòghail a" chàir a" lìonadh le èadhar fionnar gus teas meadhan-latha a lughdachadh, le ceòl bog clasaigeach an cois.
  
  "Tha mi an dòchas nach eil dragh agad air Mozart," thuirt Kemper dìreach a-mach à cuibheas.
  
  "Chan eil idir," ghabh Sam ris an fhoirmeachd. "Ged a tha mi nas motha na neach-taic ABBA mi-fhìn."
  
  A-rithist, bha Kemper air a mhealladh gu mòr leis an dìmeas èibhinn a bh" aig Sam. "Dìreach? Tha thu a' cluich!"
  
  "Chan eil fhios agam," thuirt Sam. "Tha fios agad, tha rudeigin do-chreidsinneach mu dheidhinn retro pop Suaineach le bàs ri thighinn air a" chlàr. "
  
  "Ma chanas tu sin," chrath Kemper. Ghabh e am beachd, ach cha robh e ann an cabhaig a bhith a" sàsachadh feòrachas Sam Cleave air a" chùis a bha an làthair. Bha làn fhios aige gun robh an neach-naidheachd air a chlisgeadh leis mar a bha a chorp gun dùil ris an ionnsaigh. B' e fìrinn eile a dh'fhalaich e bho Sam fiosrachadh mu Chalihas agus an dàn a bha a 'feitheamh ris.
  
  A" siubhal tron chòrr de Latbhia, is gann gun do bhruidhinn an dithis fhireannach. Dh'fhosgail Kemper an laptop aige, a 'mapadh àiteachan ro-innleachdail airson targaidean neo-aithnichte nach b' urrainn dha Sam fhaicinn bhon t-suidheachadh aige. Ach bha fios aige gum feumadh e a bhith mì-mhodhail - agus dh'fheumadh e a dhreuchd a ghabhail a-steach ann am planaichean olc a' chomanndair sinister. Airson a chuid fhèin, stad Sam bho bhith a" faighneachd mu na cùisean èiginneach a bha na smuaintean, a" co-dhùnadh an ùine a chaitheamh aig fois. Às deidh na h-uile, bha e gu math cinnteach nach biodh cothrom aige a dhèanamh a-rithist uair sam bith a dh" aithghearr.
  
  An dèidh a dhol thairis air a 'chrìch le Belarus, dh'atharraich a h-uile càil. Thairg Kemper a" chiad deoch dha Sam bho dh"fhàg iad Riga, a" dèanamh deuchainn air seasmhachd bodhaig is toil an neach-naidheachd sgrùdaidh air a bheil spèis cho mòr san Rìoghachd Aonaichte. Dh"aontaich Sam gu furasta, a" faighinn canastair seulaichte de Coca-Cola. Dh"òl Kemper tè cuideachd, a" toirt misneachd dha Sam gun deach a mhealladh gu bhith ag òl deoch le siùcar a bharrachd.
  
  "Pròist!" Thuirt Sam mus do leig e sìos cairteal den can ann an aon chnoc mhòr, a" faighinn tlachd à blas siùbhlach na dibhe. Gu dearbh, dh'òl Kemper a chuid daonnan, a 'cumail suas a shàr-mhisneachd fad na h-ùine. "Klaus," thionndaidh Sam gu h-obann chun neach-glacaidh aige. A nis air do 'n tart a bhi air a mhùchadh, chruinnich e a mhisneach uile. "Tha na h-àireamhan meallta, ma thogras tu."
  
  Bha fios aig Kemper gum feumadh e a mhìneachadh dha Sam. Às deidh na h-uile, cha robh am fear-naidheachd Albannach a" dol a dh"fhuireach a dh"fhaicinn an ath latha co-dhiù, agus bha e gu math fulangach. Tha e tàmailteach gun robh e a" dol a choinneachadh ris a chrìoch le fèin-mharbhadh.
  
  
  Caibideil 28
  
  
  Air an t-slighe gu Pripyat, dhràibh Nina an càr airson grunn uairean a thìde às deidh dha tanca an Volvo ann an Wloclawek a lìonadh. Chleachd i cairt creideas Detlef gus pasgan ciad-chobhair a cheannach dha Perdue gus lot air a ghàirdean a làimhseachadh. B" e fuasgladh obrach a bh" ann a bhith a" lorg bùth-chungaidhean ann am baile-mòr air nach robh mi eòlach, ach bha e riatanach.
  
  Eadhon ged a bha luchd-glacaidh Sam air a stiùireadh agus Perdue chun an sarcophagus aig Chernobyl - seòmar tiodhlacaidh an Reactor 4 nach robh cho ainmeil - chuimhnich i air an teachdaireachd rèidio bho Milla. Thug e iomradh air Pripyat 1955, teirm nach deach a lughdachadh gu sìmplidh bho sgrìobh i sìos e. Air dòigh air choireigin sheas e a-mach am measg nan abairtean eile, mar gum biodh e a" deàrrsadh le gealladh. Dh'fheumadh e a bhith air fhoillseachadh, agus mar sin bha Nina air na beagan uairean a thìde mu dheireadh a chuir seachad a 'feuchainn ri a bhrìgh fhuasgladh.
  
  Cha robh fios aice air dad cudromach mu bhaile taibhse 1955 a bha suidhichte anns an Sòn Toirmeasg agus a chaidh fhalmhachadh às deidh tubaist an reactair. Gu dearbh, bha i teagmhach nach robh Pripyat a-riamh air a bhith an sàs ann an rud sam bith cudromach mus deach a falmhachadh gu mì-chliùiteach ann an 1986. Chuir na faclan sin tàir air an neach-eachdraidh gus an tug i sùil air an uaireadair aice gus faighinn a-mach dè cho fada "s a bha i air a bhith a" draibheadh agus thuig i gum faodadh 1955 iomradh a thoirt air àm seach ceann-latha.
  
  An toiseach bha i den bheachd gur dòcha gur e sin an ìre as àirde de a ruigsinneachd, ach b" e sin a bh "aice. Nan ruigeadh i Pripyat ro 8f, cha robh coltas ann gum biodh ùine gu leòr aice airson oidhche mhath de chadal fhaighinn, rud a bha gu math cunnartach leis an sgìths a bha i mu thràth.
  
  Bha e eagallach agus aonaranach air an rathad dhorcha tro Belarus fhad "s a bha Perdue a" srann ann an cadal le antidol ann an suidheachan an luchd-siubhail ri thaobh. Is e an rud a chùm i a" dol an dòchas gum faodadh i fhathast Sam a shàbhaladh mura falbhadh i a-nis. Sheall an gleoc beag didseatach air deas-bhòrd seann chàr Kirill an ùine ann an dath uaine eerie.
  
  02:14
  
  Bha a corp goirt agus bha i sgìth, ach chuir i toitean na beul, las i e, agus ghabh i beagan anail domhainn gus a sgamhanan a lìonadh le bàs slaodach. B" e seo aon de na faireachdainnean as fheàrr leatha. B" e deagh bheachd a bh" ann a bhith a" roiligeadh sìos an uinneig. Dh'ath-bheothaich an t-èadhar fiadhaich de dh'èadhar fuar na h-oidhche i, ged a bu mhiann leatha gum biodh flasg de chaffeine làidir aice gus a cumail ann an deagh chumadh.
  
  Bhon tìr mun cuairt, falaichte anns an dorchadas air gach taobh den rathad fhàsach, dh'fhaodadh i fàileadh na talmhainn. Air a" chruadhtan bàn a tha a" dol faisg air a" chrìch eadar a" Phòlainn agus an Ugràin, chrom an càr sloc melancholic leis na taidhrichean rubair caithte aige.
  
  "Dia, tha seo a" faireachdainn mar purgadair, "ghearain i, a" tilgeil a cnap toitean a-steach don t-sealladh cuireadh a-muigh. "Tha mi an dòchas gun obraich an rèidio agad, Kirill."
  
  Aig àithne Nina, thionndaidh am putan le cliog, agus dh" ainmich solas lag gu robh beatha anns an rèidio. "Uill tha!" rinn i gàire, a" cumail a sùilean sgìth air an rathad agus a làmh a" tionndadh dial eile, a" sireadh stèisean iomchaidh airson èisteachd ris. Bha stèisean FM ann a chaidh a chraoladh tron aon neach-labhairt sa chàr, am fear air a chuir suas ann an doras a" chàir aice. Ach cha robh Nina piocach a-nochd. Bha cruaidh fheum aice air companaidh, companaidh sam bith, gus a faireachdainn a bha a" fàs gu luath a lughdachadh.
  
  A" mhòr-chuid den ùine, bha Perdue gun mhothachadh agus bha aice ri co-dhùnaidhean a dhèanamh. Bha iad a" dèanamh air Chelm, baile 25 km bhon chrìch leis an Úcráin, agus chaidil iad beagan ann an taigh. Cho fad 's a ràinig iad a' chrìch ro 14:00, bha Nina cinnteach gum biodh iad ann am Pripyat ron àm ainmichte. B" e an aon dragh a bh" aice mar a ruigeadh i am baile taibhse le puingean-seic dìonta anns a h-uile àite anns an Sòn Toirmeasg timcheall air Chernobyl, ach is beag a bha fios aice gu robh caraidean aig Milla eadhon anns na campaichean as cruaidhe den fheadhainn a dhìochuimhnich.
  
  
  * * *
  
  
  Às deidh beagan uairean a thìde de chadal ann am motel teaghlaich quaint ann an Chelm, bhuail Nina ùraichte agus Perdue sunndach an rathad thairis air a "chrìch bhon Phòlainn, a" dèanamh air an Úcráin. Bha e dìreach às deidh 1:00f nuair a ràinig iad Kovel, mu 5 uairean air falbh bhon cheann-uidhe aca.
  
  "Seall, tha fios agam nach robh mi fhìn air a bhith ann airson a" mhòr-chuid den turas, ach a bheil thu cinnteach nach bu chòir dhuinn dìreach a dhol don Sarcophagus seo an àite a bhith a "ruith ar earbaill fhèin ann am Pripyat?" Dh'fhaighnich Perdue do Nina.
  
  "Tha mi a" tuigsinn do dhragh, ach tha faireachdainn làidir agam gu robh an teachdaireachd seo cudromach. "Na iarr orm a mhìneachadh no ciall a dhèanamh dheth," fhreagair i, "ach feumaidh sinn tuigsinn carson a thug Milla iomradh air."
  
  Bha Perdue a" coimhead iongnadh. "Tha thu a" tuigsinn gu bheil tar-chuir Milla a "tighinn gu dìreach bhon Òrdugh, ceart?" Cha b 'urrainn dha a chreidsinn gun do chuir Nina romhpa cluich a-steach do làmhan an nàmhaid. Cho fad 's a bha earbsa aige ann, cha b' urrainn dha a loidsig a thuigsinn san oidhirp seo.
  
  Thug i sùil gheur air. "Thuirt mi riut nach urrainn dhomh a mhìneachadh. Dìreach..." chuir i dàil, a" teagmhach mun tomhas aice fhèin, "... earbsa mi. Ma tha duilgheadasan againn, is mise a" chiad fhear a dh"aidicheas gun do rinn mi sgàineadh, ach tha rudeigin mu àm a" chraolaidh seo a" faireachdainn eadar-dhealaichte."
  
  "Intuition boireannaich, ceart?" rinn e gàire. "Is dòcha gun do leig mi le Detlef mo losgadh sa cheann an sin ann an Gdynia."
  
  "Jeez, Perdue, an urrainn dhut a bhith beagan nas taiceil?" rinn i gàire. "Na dìochuimhnich mar a fhuair sinn a-steach don seo sa chiad àite. B" fheudar do Sam agus mise a thighinn gad chuideachadh a-rithist nuair a chaidh thu ann an trioblaid leis na bastards sin airson a" cheudamh uair!"
  
  "Chan eil gnothach sam bith agam ri seo, a ghràidh!" - rinn e magadh oirre. "Thug a" ghalla seo agus a luchd-tarraing ionnsaigh orm fhad "s a bha mi a" coimhead air mo ghnìomhachas fhìn, a "feuchainn ri saor-làithean ann an Copenhagen, air sgàth Dhè!"
  
  Cha b" urrainn dha Nina a cluasan a chreidsinn. Bha Perdue ri thaobh fhèin, ag obair mar choigreach neònach nach do choinnich i a-riamh roimhe. Seadh, bha e air a shlaodadh a-steach do chùis Seòmar Amber le riochdairean taobh a-muigh a smachd, ach cha robh e a-riamh air a dhol suas mar sin roimhe. Air a nàrachadh leis an t-sàmhchair teann, thionndaidh Nina air an rèidio agus thionndaidh i sìos an tomhas-lìonaidh gus leigeil le treas cuid de làthaireachd nas sunndach sa chàr. Cha tuirt i dad às deidh sin, a" fàgail Perdue a" magadh agus i a" feuchainn ri ciall a dhèanamh den cho-dhùnadh gòrach aice fhèin.
  
  Bha iad dìreach air a dhol seachad air baile beag Sarny nuair a thòisich an ceòl air an rèidio a" seargadh a-steach agus a-muigh. Cha tug Perdue an aire don atharrachadh obann, a" coimhead a-mach air an uinneig air an t-sealladh-tìre gun samhail. Mar as trice bhiodh an leithid de bhuaireadh a" cur dragh air Nina, ach cha robh i airson an rèidio a chuir dheth agus i fhèin a bhogadh ann an sàmhchair Perdue. Mar a lean e air adhart, dh" fhàs e na b" àirde gus an robh e do-dhèanta a leigeil seachad. Thàinig port air an robh e eòlach, a chualas mu dheireadh air craoladh tonn-ghoirid ann an Gdynia, bhon neach-labhairt batail ri thaobh, a" comharrachadh craoladh a bha a" tighinn a-steach.
  
  "Mille?" Rinn Nina gàire, leth eagal, leth toilichte.
  
  Dh'fhàs fiù 's aodann creagach Perdue beòthachadh fhad' sa bha e ag èisteachd le iongnadh agus mothachadh air fonn a bha a 'crìonadh gu slaodach. Rinn iad iomlaid air seallaidhean amharasach fhad "s a bha statach a" lìonadh na tonnan adhair. Thug Nina sùil air an tricead. "Chan ann anns an tricead àbhaisteach a tha e," thuirt i.
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh?" dh'fhaighnich e, a' fuaimneachadh mòran nas coltaiche ris fhèin roimhe. "Nach e seo far an àbhaist dhut a shuidheachadh?" dh"fhaighnich e, a" comharrachadh saighead a bha gu math fada bhon àite far am biodh Detlef mar as trice ga chuir airson gleusadh gu stèisean nan àireamhan. Chrath Nina a ceann, a 'dèanamh Perdue eadhon nas inntinniche.
  
  "Carson a bu chòir dhaibh a bhith eadar-dhealaichte...?" bha i airson faighneachd, ach thàinig am mìneachadh thuice nuair a fhreagair Perdue, "A chionn gu bheil iad a 'falach."
  
  "Tha, is e sin a tha mi a" smaoineachadh. Ach carson?" - bha i troimh-chèile.
  
  " Eisd," chrom e gu togarrach, a' guidhe suas ri cluinntinn.
  
  Bha guth na mnatha a" fuaimneach, ach eadhon. "Bantraich".
  
  "Seo Detlef!" Thuirt Nina ri Perdue. "Bheir iad seachad e do Detlef."
  
  Às deidh beagan fois, lean an guth fuzzy: "Woodpecker, ochd air fhichead." Bha cliog làidir bhon neach-labhairt agus an àite tar-chuir crìochnaichte cha robh ann ach fuaim geal agus statach. Air an iongnadh, smaoinich Nina agus Perdue dè bha dìreach air tachairt ann an tubaist a rèir coltais fhad "s a bha na tonnan rèidio a" sreap tro chraoladh gnàthach an stèisein ionadail.
  
  "Dè an ifrinn a th" ann an Woodpecker? Tha mi a" creidsinn gu bheil iad gar iarraidh an sin aig leth-uair an dèidh ochd, "mhol Perdue.
  
  "Tha, bha an teachdaireachd airson turas gu Pripyat aig seachd leth-cheud" s a còig, agus mar sin ghluais iad an t-àite agus dh" atharraich iad an clàr-ama airson faighinn ann. A-nis chan eil e fada nas fhaide na bha e roimhe, mar sin, mar a tha mi ga thuigsinn, chan eil Woodpecker fada bho Pripyat," thuirt Nina.
  
  "Dia, mar a b" fheàrr leam gum biodh fòn agam! A bheil am fòn agad fhèin?" dh'fhaighnich e.
  
  "Dh" fhaodadh mi - ma tha e fhathast na mo bhaga laptop, ghoid thu e à taigh Kirill, "fhreagair i, a" coimhead air ais air a "chùis zipped anns an t- suidheachan cùil. Ràinig Perdue air ais agus rinn i rummag ann am pòcaid aghaidh a baga, a" dol eadar a leabhar notaichean, pinn, agus speuclairean.
  
  "Air a thuigsinn!" - rinn e gàire. "A-nis tha mi an dòchas gu bheil e fo chasaid."
  
  "Sin mar a bu chòir dha a bhith," thuirt i, a" coimhead a-steach airson sùil a thoirt. "Bu chòir seo a bhith gu leòr airson an ath dhà uair a thìde co-dhiù. Lean air adhart. Lorg ar Woodpecker, bodach."
  
  "Air an sin," fhreagair e, a "brobhsadh air an eadar-lìn airson rud sam bith leis an aon far-ainm faisg air làimh. Bha iad gu sgiobalta a" tighinn faisg air Pripyat nuair a bha grian an fheasgair a" lasadh suas an t-sealladh-tìre rèidh donn-liath, ga tionndadh gu bhith na fhuamhairean dubha eerie de pylons sentry.
  
  "Is e droch fhaireachdainn a tha seo," thuirt Nina agus a sùilean a" toirt a-steach an cruth-tìre. "Seall, Purdue, is e seo cladh saidheans Sobhietach. Cha mhòr nach urrainn dhut a bhith a" faireachdainn an radiance caillte san àile. "
  
  "Feumaidh gur e sin an rèididheachd a" bruidhinn, Nina, "rinn e magadh, a" tarraing gàire bhon neach-eachdraidh, a bha toilichte seann Perdue fhaighinn air ais. "Tha mi ga fhaighinn".
  
  "Càit a bheil sinn a' dol?" dh'fhaighnich i.
  
  "Deas air Pripyat, a dh" ionnsaigh Chernobyl, "thuirt e gu cas. Thog Nina mala, a 'sealltainn gu robh i deònach tadhal air pìos de dh' ùir Ucràineach a bha cho millteach agus cunnartach. Ach mu dheireadh, bha fios aice gum feumadh iad falbh. Às deidh na h-uile, bha iad ann mar-thà - air an truailleadh leis na tha air fhàgail de stuth rèidio-beò a dh'fhàg an sin an dèidh 1986. Thug Perdue sùil air a" mhapa air a" fòn aice. "Lean air adhart dìreach bho Pripyat. Tha an "Russian Woodpecker" ris an canar anns a" choille mun cuairt, "thuirt e, a" lùbadh air adhart na shuidhe gus coimhead suas. "Thig an oidhche gun dàil, a ghràidh. Bidh i fuar cuideachd."
  
  "Dè a th" ann an cnoc-coille Ruiseanach? Am bi mi a" coimhead airson eun mòr a" lìonadh tuill ann an rathaidean ionadail neo rudeigin?" rinn i gàire.
  
  "Tha e dha-rìribh na chuimhneachan air a" Chogadh Fhuar. Tha am far-ainm a" tighinn bho... tuigidh tu a" bhacadh rèidio dìomhair seo a chuir dragh air craolaidhean air feadh na Roinn Eòrpa anns na 80n," thuirt e.
  
  "Radio phantoms a-rithist," thuirt i, a" crathadh a cinn. "Tha e a" cur iongnadh orm a bheil sinn air ar prògramadh gach latha le triceadan falaichte, làn de ideòlasan agus propaganda, fhios agad? Às aonais a" bhun-bheachd gum faod ar beachdan a bhith air an cumadh le teachdaireachdan subliminal..."
  
  "Seo!" - dh'èigh e gu h-obann. "Ionad armachd dìomhair às an do chraoladh armachd nan Sobhietich mu 30 bliadhna air ais. B "e Duga-3 a bh" air, comharra radar ùr-nodha a chleachd iad gus ionnsaighean urchraichean ballistic a lorg. "
  
  Bho Pripyat bha sealladh uamhasach, bewitching agus grotesque, ri fhaicinn gu soilleir. Ag èirigh gu sàmhach os cionn mullaich choilltean irradiated air an soillseachadh leis a" ghrian a" dol fodha, bha sreath de thùir stàilinn co-ionann ri taobh ionad armachd trèigte. "Is dòcha gu bheil thu ceart, a Nina. Thoir sùil air a meud mòr. Dh" fhaodadh na luchd-sgaoilidh an seo tonnan rèidio a làimhseachadh gu furasta gus an dòigh sa bheil daoine a" smaoineachadh atharrachadh, "thuirt e, le iongnadh air balla eerie bhàraichean stàilinn.
  
  Thug Nina sùil air an uaireadair didseatach aice. "Tha cha mhòr ùine."
  
  
  Caibideil 29
  
  
  Air feadh na Coille Deirge bha a" mhòr-chuid de chraobhan giuthais a" fàs bhon fhìor ùir a bha a" còmhdach uaighean na coille a bh" ann roimhe. Mar thoradh air mòr-thubaist Chernobyl, chaidh an t-seann fhàsmhorachd a sgrios agus a thiodhlacadh. Thug cnàimhneach giuthais breac-dhearg fo ìre thiugh talmhainn ginealach ùr a chuir na h-ùghdarrasan air adhart. Bha aon cheann-solais Volvo, beam àrd air an làimh dheis, a" soilleireachadh stocan craoibhe meirgeach na Coille Deirge fhad "s a bha Nina a" tarraing suas chun gheata stàilinn briste aig beul an togalaich thrèigte. Air a pheantadh uaine agus air a sgeadachadh le rionnagan Sòbhieteach, bha an dà gheata a 'lùbadh, cha mhòr nach robh iad air an cumail nan àite le feansa fiodha a bha a' crìonadh.
  
  "O mo Dhia, tha seo dubhach!" Mhothaich Nina, a" lùbadh air a" chuibhle stiùiridh gus sealladh nas fheàrr fhaighinn air an àrainneachd a bha gann ri fhaicinn.
  
  "Saoil càite am bu chòir dhuinn a dhol," thuirt Perdue, a" coimhead airson comharran beatha. Thàinig na h-aon chomharran beatha, ge-tà, ann an cruth fiadh-bheatha iongantach pailt, leithid fèidh is bìobhairean, a chunnaic Perdue air an t-slighe chun an t-slighe a-steach.
  
  "Rachamaid a-steach agus feitheamh. Bheir mi 30 mionaidean aig a" char as àirde dhaibh, agus an uairsin gheibh sinn an ifrinn a-mach às an ribe bàis seo, "thuirt Nina. Ghluais an càr gu math slaodach, ag èaladh sìos na ballachan crìonadh far an robh propaganda bho àm nan Sòbhieteach a 'seasamh a-mach bhon obair-cloiche a bha a' crìonadh. Air an oidhche gun bheatha aig ionad armachd Duga-3, cha chluinneadh ach squeak taidhrichean.
  
  "Nina," thuirt Perdue gu sàmhach.
  
  "Tha?" fhreagair i, air a h-inntinn leis an Willys Jeep a bha air a thrèigsinn.
  
  "Nina!" - thuirt e na bu ghlice, a 'coimhead air adhart. Bhuail i air na breicichean.
  
  "Spiorad naomh!" dh'èigh i fhad 's a bha griola a' chàir a' stad òirlich air falbh bho bhòidhchead àrd caol nam Balkan air a sgeadachadh le bòtannan agus dreasa geal. "Dè tha i a" dèanamh ann am meadhan an rathaid?" Bhris sùilean gorm aotrom na boireannaich sealladh dorcha Nina tro sail solais càr. Smèid i orra le tonn beag de a làimh, a" tionndadh a shealltainn dhaibh an t-slighe.
  
  "Chan eil earbsa agam innte," thuirt Nina.
  
  "Nina, tha sinn an seo. Tha iad a" feitheamh oirnn. Tha sinn mu thràth ann an uisge domhainn. Nach cùm sinn a" bhean a" feitheamh, "rinn e gàire nuair a chunnaic e mar a bha an neach-eachdraidh breagha a" putadh. "Thig." B" e do bheachd a bh" ann." Rug e oirre le misneachd agus chaidh e a-mach às a" chàr. Shal Nina a baga laptop thairis air a gualainn agus lean i Perdue. Cha tuirt am fear òg gun dad nuair a lean iad i, a" coimhead air a chèile bho àm gu àm airson taic. Mu dheireadh, thug Nina a-steach agus dh'fhaighnich i, "An tusa Milla?"
  
  "Chan eil," fhreagair am boireannach gu cas, gun tionndadh mun cuairt. Choisich iad suas dà staidhre a-steach do rud a bha coltach ri cafaidh bho àm a dh" fhalbh, le solas geal dall a "deàrrsadh tron doras. Dh'fhosgail i an doras agus chùm i e airson Nina agus Perdue, a thàinig a-steach gu deònach, a 'cumail an sùilean oirre.
  
  "Seo Milla," thuirt i ris na h-aoighean Albannach, a" ceumadh gu aon taobh gus còignear fhireannach agus dithis bhoireannach a bha nan suidhe ann an cearcall le coimpiutairean-glùine fhoillseachadh. "Tha seo a" seasamh airson Clàr-amais Armailteach Leonid Leopoldt Alpha.
  
  Bha an stoidhle agus an adhbhar fhèin aig gach fear, a" gabhail cothrom mu seach a" gabhail còmhnaidh air a" phanal smachd singilte airson na craolaidhean aca. "Is mise Elena. Is iad sin mo chom-pàirtichean, "mhìnich i ann an stràc làidir Serbia. "An e banntraich thu?"
  
  "Seadh, sin e," fhreagair Nina mus b" urrainn dha Perdue sin a dhèanamh. "Is mise a cho-obraiche, an Dr Gould. Faodaidh tu Nina a chuir thugam, agus seo Dave."
  
  "Bha sinn an dòchas gun tigeadh tu. Tha rudeigin ri rabhadh a thoirt dhut mu dheidhinn," thuirt fear de na fir bhon chearcall.
  
  "De mu dheidhinn?" Thuirt Nina fo a h-anail.
  
  Bha tè de na boireannaich na suidhe ann am bothan iomallach aig a' phannal smachd agus cha chuala i an còmhradh. "Chan e, cha chuir sinn bacadh air an sgaoileadh aige. Na gabh dragh," rinn Elena gàire. "Is e seo Yuri. Tha e à Kyiv. "
  
  Thog Yuri a làmh le fàilte, ach lean e air adhart leis an obair aige. Bha iad uile fo 35 bliadhna a dh'aois, ach bha an aon tatù aca uile - an rionnag a chunnaic Nina agus Perdue air taobh a-muigh a 'gheata, le sgrìobhadh ann an Ruiseanach fodha.
  
  "Inc fionnar," thuirt Nina le cead, a" comharrachadh an fheadhainn a bh" aig Elena air a h-amhaich. "Dè tha seo ag ràdh?"
  
  "O, tha e ag ràdh an t-Arm Dearg 1985...um, 'Arm Dearg' agus ceann-latha breith. Tha bliadhna breith againn uile ri taobh ar rionnagan," rinn i gàire gu diùid. Bha a guth coltach ri sìoda, a' cur cuideam air na faclan aice rinn i eadhon nas tarraingiche na dìreach a bòidhchead corporra.
  
  "Tha an t-ainm seo ann an giorrachadh Milla," dh" fhaighnich Nina, "cò a th" ann an Leonid...?"
  
  Fhreagair Elena gu sgiobalta. "B" e gnìomhaiche Ucràineach a rugadh sa Ghearmailt a bh" ann an Leonid Leopoldt aig àm an Dàrna Cogaidh a thàinig beò às fèin-mharbhadh mòr le bhith a" bàthadh far oirthir Laitvia. Mharbh Leonid an caiptean agus chuir e fios gu ceannard a 'bhàta-aigeil, Alexander Marinesko, air an rèidio."
  
  Thug Perdue magadh air Nina: "B" e Marinesco athair Kirill, cuimhnich?"
  
  Chrath Nina, ag iarraidh barrachd a chluinntinn bho Elena.
  
  "Thug muinntir Marinesko na pìosan den t-seòmar òmar agus chuir iad am falach iad fhad "s a chaidh Leonid a chuir chun Gulag. Fhad 's a bha e ann an seòmar ceasnachaidh an Airm Dheirg, chaidh a mharbhadh agus a mharbhadh leis a' mhuc SS Karl Kemper. Cha bu chòir gum biodh an scum Nadsaidheach seo aig goireas an Airm Dheirg!" Bha Elena a" suirghe na dòigh uasal, a" coimhead troimh-chèile.
  
  "O mo Dhia, Purdue!" thuirt Nina. "Bha Leonid na shaighdear air a" chlàradh! Tha bonn aig Detlef ri a bhroilleach."
  
  "Mar sin chan eil thu ceangailte ri Òrdugh na Grèine Duibhe?" - dh'fhaighnich Perdue le dùrachd. Fo shealladh glè nàimhdeil, chàin a 'bhuidheann gu lèir e agus mhallaich iad e. Cha robh e a' bruidhinn ann an teangannan, ach bha e soilleir nach robh am freagairt fàbharach.
  
  "Chan eil a bhith nad bhantrach a" ciallachadh a bhith oilbheumach, "thuirt Nina. "Hmm, dh" innis àidseant neo-aithnichte dha gun tàinig na craolaidhean rèidio agad bho àrd-àithne Black Sun. Ach tha mòran dhaoine air a bhith ag innse breugan dhuinn, agus mar sin chan eil fios againn dè a tha a" dol. Tha thu a" faicinn, chan eil fios againn cò bhios a" frithealadh dè."
  
  Chaidh coinneachadh ri faclan Nina le bhith a" ceadachadh nodan bhon bhuidheann Milla. Ghabh iad ris a" mhìneachadh aice sa bhad, agus mar sin bha i ag iarraidh a" cheist èiginneach fhaighneachd. "Ach nach deach an t-Arm Dearg a sgaoileadh tràth anns na naochadan? No an e dìreach airson do dhìlseachd a nochdadh?"
  
  Chaidh ceist Nina a fhreagairt le fear a bha a" bualadh timcheall air trithead "s a còig. "Nach do thuit Òrdugh na Grèine Duibhe às a chèile às deidh an asshole Hitler sin a chuir às dha fhèin?"
  
  "Chan e, tha na h-ath ghinealaichean de luchd-leantainn fhathast gnìomhach," fhreagair Perdue.
  
  "Sin e," thuirt an duine. "Tha an t-Arm Dearg fhathast a" sabaid ris na Nadsaidhean; is e dìreach luchd-obrach ginealach ùr a tha a" sabaid seann chogadh. Dearg an aghaidh Dubh."
  
  "Is e seo Misha," rinn Elena eadar-theachd a-mach à modhalachd do choigrich.
  
  "Tha sinn uile air a dhol tro thrèanadh armachd, mar ar n-athraichean agus an athraichean, ach tha sinn a" sabaid le cuideachadh bhon armachd as cunnartaiche san t-saoghal ùr - teicneòlas fiosrachaidh, "thuirt Misha. Bha e soilleir gu robh e na cheannard. "Is e Milla an Tsar Bomba ùr, pàisde!"
  
  Thàinig glaodhan buaidh a-mach bhon bhuidheann. Le iongnadh agus fo imcheist, choimhead Perdue air an Nina gàire agus thuirt e, "Dè a th" ann an Tsar Bomba, am faod mi faighneachd? "
  
  "Ann an eachdraidh a" chinne-daonna gu lèir, chan eil ach na buill-airm niùclasach as cumhachdaiche air spreadh, "thuirt i. "H-bhoma; Tha mi a" creidsinn gun deach deuchainn a dhèanamh air uaireigin anns na seasgadan."
  
  "Is e daoine math a th" annta, "thuirt Perdue gu spòrsail, a" dèanamh cinnteach gun cùm e a ghuth sìos. Rinn Nina gàire agus chrom i. "Tha mi dìreach toilichte nach eil sinn air cùl loidhnichean nàmhaid an seo."
  
  Às deidh don bhuidheann socrachadh, thairg Elena cofaidh dubh dha Perdue agus Nina, agus ghabh iad le chèile gu taingeil. B" e turas air leth fada a bh" ann, gun luaidh air cuideam tòcail na bha iad fhathast a" dèiligeadh ris.
  
  "Elena, tha cuid de cheistean againn mu Milla agus a ceangal ri fuigheall Seòmar Amber," dh" fhaighnich Perdue le urram. "Feumaidh sinn obair ealain, no na tha air fhàgail dheth, a lorg ro oidhche a-màireach."
  
  "Chan eil! Ach chan eil!" Rinn Misha gearan gu fosgailte. Dh'iarr e air Elena gluasad gu aon taobh air an t-sòfa agus shuidh e sìos mu choinneamh an luchd-tadhail mì-fhiosraichte. "Cha toir duine an Seòmar Amber bhon uaigh aice! A-riamh! Ma tha thu airson seo a dhèanamh, feumaidh sinn a dhol gu ceumannan cruaidh nad aghaidh."
  
  Dh'fheuch Elena ri a shocrachadh fhad 'sa bha càch nan seasamh agus a' cuairteachadh an àite beag far an robh Misha agus na coigrich nan suidhe. Ghabh Nina làmh Perdue agus iad uile a 'toirt a-mach an cuid armachd. Dhearbh na cliocan eagallach de na h-ùird a bhith air an toirt air falbh dìreach cho dona sa bha Milla.
  
  "Ceart gu leòr, gabh fois. Bruidhnidh sinn mun roghainn eile, ge bith dè," mhol Perdue.
  
  B" e guth bog Elena a" chiad fhear a fhreagair. "Seall, an turas mu dheireadh a ghoid cuideigin pàirt den shàr-obair seo, cha mhòr nach do sgrios an Treas Reich saorsa a h-uile duine."
  
  "Ciamar?" - dh'fhaighnich Perdue. Gu dearbh, bha beachd aige, ach cha b 'urrainn dha fhathast an fhìor chunnart a bha falaichte ann a thoirt gu buil. Cha robh Nina ag iarraidh ach na dagaichean mòra a chumail gus am faigheadh i fois, ach cha do rinn buill Milla budge.
  
  Mus do chuir Misha a-steach gu tirade eile, dh'iarr Elena air feitheamh le aon de na tonnan iongantach sin na làimh. Rinn i osna agus lean i, "Is ann à sgìre nam Balkan a bha an òmar a bha a" dèanamh an t-seòmar òmar tùsail.
  
  "Tha fios againn mu dheidhinn seann fhàs-bheairt - Calihas - a bha taobh a-staigh an òmar," stad Nina gu socair.
  
  "Agus a bheil fios agad dè nì i?" Cha b" urrainn dha Misha seasamh.
  
  "Tha," dhearbh Nina.
  
  "An uairsin carson a tha thu airson a thoirt dhaibh? A bheil thu craicte? A dhaoine craicte! Thu fhèin, an Iar, agus an sannt agad! Slainte airgid, a h-uile duine agaibh!" Choisich Misha aig Nina agus Perdue ann an corraich neo-riaghlaidh. "Lobh iad," thuirt e ris a" bhuidheann aige.
  
  Thilg Nina suas a làmhan ann an uamhas. "Chan eil! Feuch an èist thu! Tha sinn airson na pannalan òmar a sgrios uair is uair, ach chan eil fios againn ciamar. Èist, Misha," thionndaidh i thuige le tagradh airson aire, "ar co-obraiche ... ar caraid ... ga chumail leis an Òrdugh, agus marbhaidh iad e mura lìbhrig sinn an Seòmar Amber ron àm a-màireach . Mar sin, tha banntrach agus mise ann an cac domhainn, domhainn! Tha thu a 'tuigsinn?"
  
  Chrath Perdue aig neart comharra-malairt Nina a dh" ionnsaigh Misha le teòthachd teth.
  
  "Nina, an urrainn dhomh do chuimhneachadh gu bheil na bàlaichean seanfhacal againn na làimh aig an fhear air a bheil thu ag èigheach," thuirt Perdue, a" tarraing gu socair air lèine Nina.
  
  "Chan eil, Purdue!" Chuir i an aghaidh, a 'tilgeil a làmh gu aon taobh. "Seo sinn sa mheadhan. Chan e an t-Arm Dearg no an Black Sun a th" annainn, ach tha sinn ann an cunnart bho gach taobh, agus feumaidh sinn a bhith nan galla, an obair shalach a dhèanamh agus feuchainn gun a bhith air ar marbhadh!"
  
  Shuidh Elena gu sàmhach a 'snìomh le aonta, a' feitheamh ri Misha a bhith a 'tuigsinn suidheachadh nan coigrich. Thàinig am boireannach a bha air a bhith a 'craoladh fad na h-ùine a-mach às a' bhothan agus a 'coimhead air na coigrich a bha nan suidhe anns a' chafaidh agus a 'chòrr den bhuidheann aice, a' cumail a h-armachd deiseil. Aig còrr air sia troighean trì òirlich a dh'àirde, bha coltas nas eagallach air an Ucràin dhorcha. Dhòirt a glasan dòrainneach air a gualainn fhad "s a bha i a" ceumadh gu grinn gan ionnsaigh. Thug Elena a-steach i gu cas do Nina agus Perdue: "Is e seo an eòlaiche spreadhaidh againn, Natasha. Bha i na seann shaighdear feachdan sònraichte agus de shliochd dìreach Leonid Leopold.
  
  "Cò a tha seo?" - dh'fhaighnich Natasha gu daingeann.
  
  "Bantraich," fhreagair Misha, a" gluasad air ais is air adhart, a" beachdachadh air aithris Nina o chionn ghoirid.
  
  "Ach, banntraich. Bha Gabi na charaid dhuinn," fhreagair i, a 'crathadh a cinn. "Bha a bàs na chall mòr do shaorsa an t-saoghail."
  
  "Bha, bha," dh" aontaich Perdue, gun chomas aige a shùilean a thoirt far an t-slighe ùr. Dh" innis Elena dha Natasha mun t-suidheachadh fìnealta anns an do lorg luchd-tadhail iad fhèin, agus fhreagair am boireannach coltach ri Amazon: "Misha, feumaidh sinn an cuideachadh."
  
  "Tha sinn a" sabaid cogadh le dàta, le fiosrachadh, chan ann le cumhachd-smàlaidh, "chuir Misha na cuimhne.
  
  "An e am fiosrachadh agus an dàta a chuir stad air an oifigear fiosrachaidh Ameireaganach sin a dh" fheuch ri Black Sun a chuideachadh gus an Seòmar Amber fhaighinn anns an àm mu dheireadh den Chogadh Fhuar? " - dh'fhaighnich i dha. "Chan e, chuir cumhachd teine Sòbhieteach stad air sa Ghearmailt an Iar."
  
  "Is e hackers a th" annainn, chan e ceannaircich! " - rinn e gearan.
  
  "An e seo na hackers a sgrios bagairt Chernobyl Calihas ann an 1986? Chan e, Misha, b" e ceannaircich a bh" annta!" - rinn i gearan. "A-nis tha an duilgheadas seo againn a-rithist, agus bidh e againn fhad" s a bhios an Seòmar Amber ann. Dè nì thu nuair a shoirbhicheas le Black Sun? A bheil thu a" dol a chuir a-mach sreathan de dh" àireamhan gus inntinnean na beagan a bhios fhathast ag èisteachd ris an rèidio airson a" chòrr de am beatha a thoirt air falbh fhad "s a bhios na Nadsaidhean fucking a" gabhail thairis an saoghal tro mhòr-hypnosis agus smachd inntinn? "
  
  "Chan e tubaist a bh" ann an mòr-thubaist Chernobyl? " Dh" fhaighnich Perdue gu cas, ach chuir sùil gheur rabhaidh buill Milla às dha. Cha b" urrainn eadhon Nina a cheist neo-iomchaidh a chreidsinn. A rèir choltais bha Nina agus Perdue dìreach air an nead adharcach as marbhtach ann an eachdraidh a dhùsgadh, agus bha Black Sun gu bhith a" faighinn a-mach carson a tha dearg na dhath fala.
  
  
  Caibideil 30
  
  
  Smaoinich Sam air Nina fhad "s a bha e a" feitheamh ri Kemper tilleadh chun chàr. Dh'fhuirich an geàrd-bodhaig a bha gan draibheadh air cùl na cuibhle, a' fàgail an einnsean a' ruith. Eadhon ged a fhuair Sam air teicheadh bhon gorilla anns an deise dhubh, cha robh àite sam bith ann airson ruith. Air gach taobh bhuapa, a' sìneadh cho fada 's a chitheadh an t-sùil, bha an sealladh-tìre coltach ri sealladh air an robh iad eòlach. Gu dearbh, bha e na bu mhotha de shealladh eòlach.
  
  Gu math coltach ri hallucination Sam air a bhrosnachadh le hypnosis rè na seiseanan aige leis an Dr Helberg, chuir an talamh còmhnard gun fheart le cluaintean gun dath dragh air. Is e rud math a th" ann a dh" fhàg Kemper leis fhèin airson greis gus am b" urrainn dha an tachartas surreal a làimhseachadh gus nach do chuir e eagal air tuilleadh. Ach mar a bu mhotha a chunnaic e, a ghabh e a-steach, agus a ghabh e a-steach an sealladh-tìre gus gabhail ris, is ann as motha a thuig Sam gun robh e a" cur an t-eagal air.
  
  A" gluasad gu mì-chofhurtail na chathair, cha b" urrainn dha cuideachadh ach cuimhneachadh air bruadar tobar agus sealladh-tìre neo-thorrach ro spionnadh millteach a las na speuran agus a sgrios dùthchannan. B" e fàidheadaireachd a bh" ann an rud nach robh uaireigin ach a bhith na fhoillseachadh fo-mhothachail den eas-òrdugh a chaidh fhaicinn, gu uamhas Sam.
  
  Fàisneachd? Mise?" ghabh e iongantas ri neo-lochd an smuain. Ach an sin chaidh cuimhne eile a steach 'n a mhothachadh, mar phìos eile de'n tòimhseachan. Nochd 'inntinn na briathran a sgriobh e sios an uair a bha e ann an greim air a shon, air ais a stigh. am baile anns an eilean; na briathran, a dh"èigh fear-ionnsaigh Nina rithe.
  
  "Thoir a-mach an droch fhàidh agad an seo!"
  
  "Thoir a-mach an droch fhàidh agad an seo!"
  
  "Thoir a-mach an droch fhàidh agad an seo!"
  
  Bha an t-eagal air Sam.
  
  'Spiorad naomh ! Ciamar nach cuala mi so aig an àm ?' chrath e an eanchainn, a' di-chuimhneachadh a bhi toirt fainear gur e so dearbh nàdur na h-inntinn, agus a h-uile chomas iongantach : " An do ghairm e fàidh dhiom ?' Pale, shluig e gu cruaidh mar a thàinig a h-uile càil còmhla - sealladh air an dearbh àite agus sgrios rèis slàn fo adhar òmar.
  
  Chuir Kemper iongnadh air Sam nuair a dh" fhosgail e an doras airson tilleadh. Thàinig a" bhriogadh obann sin air a" ghlas mheadhain, agus an uairsin cliog àrd na làimhe, dìreach mar a chuimhnich Sam air a" chasg uamhasach sin a bha air èirigh air feadh na dùthcha.
  
  "Entschuldigung, Herr Cleve," ghabh Kemper a leisgeul nuair a bha Sam a" magadh leis an eagal, a" greimeachadh air a bhroilleach. Ach, thug seo air an tyrant gàire a dhèanamh. "Carson a tha thu cho iomagaineach?"
  
  "Dìreach iomagaineach mu mo charaidean," shrug Sam.
  
  "Tha mi cinnteach nach leig iad sìos thu," dh" fheuch Klaus ri bhith cordial.
  
  "A bheil duilgheadas ann leis a" chargu?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "Dìreach duilgheadas beag leis an sensor gas, ach tha e a-nis stèidhichte," fhreagair Kemper gu dona. "Mar sin, bha thu airson faighinn a-mach mar a chuir na sreathan àireamh bacadh air an ionnsaigh agad orm, ceart?"
  
  "Tha. Bha e iongantach, ach eadhon nas drùidhtiche bha an fhìrinn nach tug e buaidh ach orm. Cha do sheall na fir a bha còmhla riut comharran sam bith de làimhseachadh, "thuirt Sam, a" gabhail ris ego Klaus mar gum biodh e na neach-leantainn mòr. B" e seo innleachd a bha Sam Cleave air a chleachdadh iomadh uair roimhe seo anns na rannsachaidhean aige gus eucoirich a nochdadh.
  
  "Seo an dìomhaireachd," rinn Klaus gàire gu cùl-mhùt, a" crathadh a làmhan gu slaodach agus a "brùthadh le cùl-mhùtaireachd. "Chan ann mu dheidhinn na h-àireamhan a tha e cho mòr, ach mu dheidhinn measgachadh àireamhan. Is i matamataig, mar a tha fios agad, cànan a" Chruthachaidh fhèin. Bidh àireamhan a" riaghladh a h-uile càil a tha ann, ge bith an ann aig ìre cealla, gu geoimeatrach, ann am fiosaig, todhar ceimigeach no àite sam bith eile. Is e sin an dòigh as fheàrr air an dàta gu lèir atharrachadh - mar choimpiutair taobh a-staigh pàirt sònraichte den eanchainn agad, fhios agad?"
  
  Chrath Sam. Smaoinich e airson greis agus fhreagair e: "Mar sin, tha seo rudeigin coltach ri cipher gu inneal enigma bith-eòlasach."
  
  Mhol Kemper. Gu litreachail. "Is e samhlachas fìor cheart a tha seo, Mgr Cleave! Cha b" urrainn dhomh a bhith air a mhìneachadh nas fheàrr mi fhìn. Sin dìreach mar a tha e ag obair. Le bhith a" cleachdadh slabhraidhean de choimeasgaidhean sònraichte, tha e gu math comasach an raon buaidh a leudachadh, gu ìre mhòr a" cuairteachadh gabhadan an eanchainn. A-nis, ma chuireas tu sruth dealain ris a" ghnìomhachd seo, "thuirt Kemper na shàr-mhathas," meudaichidh e buaidh cruth smaoineachaidh deich uiread. "
  
  "Mar sin le bhith a" cleachdadh dealan, dh" fhaodadh tu dha-rìribh na tha de dhàta a chnàmh thu a mheudachadh? No an ann airson comas an manipulator smachd a chumail air barrachd air aon neach aig an aon àm? " dh'fhaighnich Sam.
  
  "Cùm a" bruidhinn, dobber, "bha Sam a" smaoineachadh air cùl a charaid eòlach. 'Agus tha an duais a' dol gu... Samson Cleave airson a chuid obrach mar neach-naidheachd seòlta air a bheò-ghlacadh le duine tapaidh!' Chlàraich Sam, nach robh cho sònraichte na chleasachd, a h-uile mion-fhiosrachadh a chuir an narcissist Gearmailteach a-mach.
  
  "Dè do bheachd a" chiad rud a rinn Adolf Hitler nuair a ghabh e cumhachd thairis air luchd-obrach seòlta Wehrmacht ann an 1935? " - dh'fhaighnich e Sam gu retorically. "Thug e a-steach smachd mòr, èifeachdas sabaid agus dìlseachd gun stad gus ideòlas SS a chuir an sàs a" cleachdadh prògramadh fo-mhothachail. "
  
  Le toileachas mòr, chuir Sam a" cheist a thàinig na cheann cha mhòr sa bhad às deidh aithris Kemper. "An robh Kalihas aig Hitler?"
  
  "Às deidh don Amber Room a dhol a dh"fhuireach ann an Lùchairt Baile Bherlin, bha maighstir Gearmailteach à Bavaria..." Rinn Kemper gàire, a" feuchainn ri ainm an duine a chuimhneachadh. "Uh, chan eil, chan eil cuimhne agam - fhuair e cuireadh a dhol còmhla ris an luchd-ciùird Ruiseanach gus an artifact ath-nuadhachadh às deidh dha a bhith air a thoirt do Phàdraig Mòr, fhios agad?"
  
  "Tha," fhreagair Sam gu deònach.
  
  "A rèir beul-aithris, nuair a bha e ag obair air dealbhadh ùr airson seòmar ath-leasaichte ann an Lùchairt Catherine, dh" iarr e trì pìosan òmar, fhios agad, airson a thrioblaidean, "thuirt Kemper ri Sam.
  
  "Chan urrainn dhut a choire a chuir air," thuirt Sam.
  
  "Chan e, ciamar as urrainn do dhuine sam bith a" choire a chuir air airson sin? Tha mi ag aontachadh. Co-dhiù, reic e aon rud. Bha eagal air an dithis eile gun robh iad air am mealladh le a bhean agus gun deach an reic cuideachd. Ach, tha e coltach nach robh seo fìor, agus thionndaidh a" bhean sin a-mach gu bhith na ball matriarchal tràth den loidhne-fala a choinnich ris an Hitler iongantach iomadh linn às deidh sin."
  
  Bha e soilleir gun robh Kemper a" còrdadh ris an aithris aige fhèin, a" marbhadh ùine air a shlighe gu bhith a" marbhadh Sam, ach a dh" aindeoin sin thug an neach-naidheachd barrachd aire fhad "s a bha an sgeulachd a" leudachadh. "Thug i seachad an dà phìos òmar a bha air fhàgail bhon t-Seòmar Amber tùsail gu a sliochd, agus mu dheireadh cha deach iad gu gin ach Johann Dietrich Eckart! Ciamar as urrainn seo a bhith na thubaist?"
  
  "Duilich, a Klaus," ghabh Sam a leisgeul gu caoimhneil, "ach tha m" eòlas air eachdraidh na Gearmailtis na adhbhar nàire. Sin as coireach gu bheil mi a" cumail Nina. "
  
  "Ha! Dìreach airson fiosrachadh eachdraidheil?" Rinn Klaus magadh. "Tha mi teagmhach. Ach leig dhomh soilleireachadh. Bha Eckart, duine air leth ionnsaichte agus bàrd metaphysical, gu dìreach an urra ri ùidh Hitler anns an t-seallaidh. Tha sinn an amharas gur e Eckart a lorg cumhachd Kalihasa, agus an uairsin chleachd e an iongantas seo nuair a chruinnich e a" chiad bhuill de Black Sun. Agus, gu dearbh, an com-pàirtiche as sònraichte a bha comasach air a" chothrom gun teagamh a chleachdadh gus sealladh an t-saoghail atharrachadh..."
  
  "...b" e Adolf Hitler a bh" ann. A-nis tha mi a" tuigsinn, "lìon Sam na beàrnan, a" nochdadh seun gus an neach-glacaidh aige a mhealladh. "Thug Kalihasa an comas do Hitler daoine a thionndadh gu, uill, drones. Tha seo a" mìneachadh carson a bha a" mhòr-chuid anns a" Ghearmailt Nadsaidheach den aon bheachd... gluasadan sioncronaich agus an ìre seo de chruaidh-chàs mì-nàdarrach a tha mì-mhodhail."
  
  Rinn Klaus gàire caoimhneil air Sam. "Gu mì-mhodhail... is toil leam e."
  
  "Shaoil mi gum b" urrainn dhut," rinn Sam osna. "Tha e uile gu math inntinneach, eil fhios agad? Ach ciamar a bha fios agad mu dheidhinn seo uile?"
  
  "M" athair," fhreagair Kemper gu fìrinneach. Bhuail e Sam mar dhuine iomraiteach leis an diùid a bh" aige. "Karl Kemper."
  
  "B" e Kemper an t-ainm a thàinig a-mach ann an criomag claisneachd Nina, "chuimhnich Sam. 'Bha e an urra ri bàs saighdear san Arm Dearg ann an seòmar ceasnachaidh. A-nis tha an tòimhseachan a 'tighinn còmhla. Sheall e gu geur a-steach do shùilean an uilebheist na sheasamh air a bheulaibh ann am frèam beag. Chan urrainn dhomh feitheamh gus do choimhead a" tachdadh, smaoinich Sam agus e a" toirt gach aire a bha e ag iarraidh do cheannard an Black Sun. "Chan urrainn dhomh a chreidsinn gu bheil mi ag òl le bastard genocidal. Mar a b" fheàrr leam gum b" urrainn dhomh dannsa air do luaithre, a sguma Nadsaidheach!" Bha coltas coimheach air na beachdan a thàinig gu bith ann an anam Sam agus dealaichte bho a phearsantachd fhèin, agus chuir e eagal air. Ghabh an Kalihasa na eanchainn thairis a-rithist, a" lìonadh a smuaintean le dearmad agus ainneart ro-mhòr, ach b' fheudar dha aideachadh nach robh na nithean uamhasach a bha e a' smuaineachadh air an cur an cèill gu tur.
  
  "Innis dhomh, Klaus, dè an adhbhar a bha air cùl na murtan ann am Berlin?" Leudaich Sam an t-agallamh sònraichte ris an canar thairis air glainne de dheagh uisge-beatha. "Eagal? Dragh poblach? Bha mi an-còmhnaidh a" smaoineachadh gur e seo an dòigh agad air dìreach na mòr-chuid ullachadh airson siostam ùr òrduigh agus smachd a thoirt a-steach. Dè cho faisg 's a bha mi! B" fheudar dhuinn geall a dhèanamh."
  
  Bha Kemper a" coimhead nas lugha na an àbhaist nuair a chuala e mun t-slighe ùr a bha an neach-naidheachd sgrùdaidh a" gabhail, ach cha robh dad aige ri chall le bhith a" nochdadh na h-adhbharan aige dha na mairbh a bha a" coiseachd.
  
  ""S e prògram gu math sìmplidh a th" ann dha-rìribh," fhreagair e. "Leis gu bheil seansalair na Gearmailt nar cumhachd, tha luamhain againn. Tha murt shaoranaich àrd-inbhe, a tha gu ìre mhòr an urra ri mathas poilitigeach agus ionmhasail na dùthcha, a" dearbhadh gu bheil sinn mothachail agus, gu dearbh, na bi leisg na bagairtean againn a choileanadh. "
  
  "Mar sin thagh thu iad stèidhichte air an inbhe mionlach aca?" Dh'fhaighnich Sam gu sìmplidh.
  
  "Sin cuideachd, Mgr Cleave. Ach bha tasgadh nas doimhne aig gach aon de na h-amasan againn san t-saoghal againn na dìreach airgead agus cumhachd, "thuirt Kemper, ged nach robh e coltach gu robh e ro dheònach a bhith a" roinn dè dìreach a bha anns na tasgaidhean sin. Cha b" ann gus an do leig Sam air ùidh a chall le bhith dìreach a" snìomh agus a" tòiseachadh a" coimhead a-mach air an uinneig air an raon gluasadach a-muigh a bha Kemper a" faireachdainn gu robh e mar dhleastanas air innse dha. "B" e Gearmailtich a bha anns gach aon de na targaidean sin a rèir coltais a bha a" cuideachadh ar companaich san Arm Dhearg san latha an-diugh ann a bhith a" falach an àite agus a" falach gu robh an Seòmar Amber ann, an cnap-starra as èifeachdaiche ann an oidhirp Black Sun airson a" chiad shàr-obair. Dh" ionnsaich m" athair gu pearsanta bho Leopold - an neach-brathaidh Ruiseanach - gun deach an t-arm dearg a ghlacadh agus nach deach e sìos le Wilhelm Gustloff, a bha na Milla, mar a tha uirsgeul. Bhon uairsin, tha cuid de bhuill Black Sun, an dèidh dhaibh an inntinn atharrachadh mu smachd an t-saoghail, air na h-ìrean againn fhàgail. An urrainn dhut a chreidsinn? Cho-dhùin sliochd nan Aryans, cumhachdach agus adhartach gu h-inntinn, briseadh leis an Òrdugh. Ach b" e am brath as motha a bhith a" cuideachadh na bastards Sòbhieteach a bhith a" falach an t-Seòmar Amber, eadhon a" maoineachadh gnìomhachd dìomhair ann an 1986 gus sia de na deich leacan òmar a bha air fhàgail anns an robh Kalihasa a sgrios!"
  
  Dh" èirich Sam. "Fuirich. Dè tha thu a" bruidhinn mu dheidhinn 1986? An deach leth den t-Seòmar Amber a sgrios?"
  
  "Tha, le taing dha na buill elite againn den chomann-shòisealta a tha air bàsachadh o chionn ghoirid agus a mhaoinich Milla airson Operation Homeland, tha Chernobyl a-nis na làrach-uaighe aig leth de dh" ìomhaigh eireachdail, "thuirt Kemper, a" crathadh a dhòrn. "Ach an turas seo tha sinn gu bhith gan sgrios - toirt orra a dhol à sealladh còmhla ris an luchd-dàimh agus a h-uile duine a bhios gar ceasnachadh."
  
  "Ciamar?" dh'fhaighnich Sam.
  
  Rinn Kemper gàire, chuir e iongnadh air nach robh cuideigin cho lèirsinneach ri Sam Cleave a" tuigsinn dè bha a" dol air adhart. "Uill, tha thu againn, Mgr Cleave. Is tusa Hitler ùr a" Ghrian Dhuibh... leis a" chreutair shònraichte seo a bhios ag ithe d" eanchainn."
  
  "Tha mi duilich?" Ghluais Sam. "Ciamar a tha thu a" smaoineachadh a tha mi a "dol a fhrithealadh do adhbhar?"
  
  "Tha comas aig d" inntinn na daoine mòra a làimhseachadh, a charaid. Coltach ri Führer, bidh e comasach dhut Milla agus a h-uile buidheann eile coltach riutha a chuir fo smachd - eadhon riaghaltasan. Nì iad an còrr iad fhèin, "thuirt Kemper.
  
  "Dè mu dheidhinn mo charaidean?" - Dh'fhaighnich Sam, le eagal leis na dùilean fosglaidh.
  
  "Cha bhi e gu diofar. Mun àm a bheir thu cumhachd Kalihasa thairis air an t-saoghal, bidh am bodhaig air a" mhòr-chuid den eanchainn agad a ghabhail a-steach, "thuirt Kemper agus Sam a" coimhead air ann an uamhas mòr. "Cuiridh an dàrna cuid sin no an àrdachadh neo-àbhaisteach ann an gnìomhachd dealain an eanchainn agad. Co-dhiù, thèid thu sìos ann an eachdraidh mar ghaisgeach an Òrdugh."
  
  
  Caibideil 31
  
  
  "Thoir dhaibh an t-òr fucking. Bidh òr a" fàs gun luach a dh" aithghearr mura lorg iad dòigh air vanity agus dùmhlachd a thionndadh gu bhith na fhìor phàtranan mairsinn," rinn Natasha magadh air a co-obraichean. Shuidh luchd-tadhail Milla timcheall air bòrd mòr le buidheann de luchd-hackers mìleanta a bha Perdue a-nis air faighinn a-mach gur e na daoine a bha air cùl conaltradh dìomhair Gabi le smachd trafaic adhair. B" e Marco, aon de na buill as sàmhaiche den Milla, a chaidh seachad air smachd adhair Copenhagen agus a dh" iarr air pìleatan Purdue an cùrsa atharrachadh airson Berlin, ach cha robh Purdue gu bhith a" sèideadh a chòmhdach de far-ainm "Widower" aig Detlef gus innse cò e dha-rìribh. bha - chan eil fhathast.
  
  "Chan eil dad a dh" fhios agam dè a th" aig òr ris a" phlana," thuirt Nina Perdue ann am meadhan argamaid leis na Ruiseanaich.
  
  "Tha a" mhòr-chuid de na duilleagan òmar a tha fhathast ann fhathast le còmhdach a-staigh agus frèaman òir nan àite, an Dr Gould, "mhìnich Elena, a" toirt air Nina a bhith a "faireachdainn gòrach airson a bhith a" gearan ro àrd mu dheidhinn.
  
  "Tha!" - Rinn Misha eadar-theachd. "Is fhiach an t-òr seo dha na daoine ceart."
  
  "An e muc calpachais a th" annad a-nis?" Dh'fhaighnich Yuri. "Tha airgead gun fheum. Cuir luach air fiosrachadh, eòlas agus rudan practaigeach a-mhàin. Bheir sinn an t-òr dhaibh. Cò air a tha dragh? Feumaidh sinn òr airson am mealladh gu bhith a" creidsinn nach eil caraidean Gabi suas ri rudeigin."
  
  "Nas fheàrr buileach," thuirt Elena, "bidh sinn a" cleachdadh gràbhalaidhean òir airson an isotope a chumail. Chan eil a dhìth oirnn ach inneal-brosnachaidh agus dealan gu leòr airson am pana a theasachadh."
  
  "Iseatóp? An e neach-saidheans a th" annad, Elena?" Tha Perdue air leth inntinneach.
  
  "Nuclasach fiosaig, clas 2014," bha Natasha a" bòstadh le gàire mu a caraid tlachdmhor.
  
  "Crap!" Bha Nina air leth toilichte, air a togail leis an fhiosrachadh a bha falaichte anns a" bhoireannach bhrèagha. Choimhead i air Perdue agus chrom i air. "Is e an t-àite seo Valhalla an sapiosexual, hey?"
  
  Thog Perdue a shùilean gu coquettish mar a bha Nina a" tomhas. Gu h-obann, chaidh stad a chuir air a" chòmhradh theth eadar luchd-tarraing an Airm Dheirg le tubaist mhòr a thug orra uile reothadh le dùil. Dh'fhuirich iad, ag èisteachd gu faiceallach. Bho luchd-labhairt balla an ionaid craolaidh, dh" ainmich èigheachd comharra a bha a "tighinn a-steach rudeigin ominous.
  
  "Guten Tag, meine Kameraden."
  
  "O Dhia, is e Kemper a th" ann a-rithist, "thuirt Natasha.
  
  Bha Perdue a" faireachdainn tinn air a stamag. Thug fuaim guth an duine air a bhith a" faireachdainn diùid, ach chùm e a-staigh e air sgàth na buidhne.
  
  "Ruigidh sinn Chernobyl ann an dà uair a thìde," thuirt Kemper. "Is e seo a" chiad agus an aon rabhadh agad gu bheil sinn an dùil gun toir an ETA againn an Seòmar Amber bhon sarcophagus. Mura dèanar gèilleadh thig sin gu..." rinn e gàire ris fhèin agus cho-dhùin e na foirmealachdan a thrèigsinn, "... uill, leanaidh e gu bàs Seansalair na Gearmailt agus Sam Cleave, agus às deidh sin leigidh sinn a-mach an gas neoni a-steach. Moscow, Lunnainn agus Seoul aig an aon àm. Bidh Daibhidh Perdue an sàs anns an lìonra meadhanan poilitigeach farsaing againn, mar sin na feuch ri dùbhlan a thoirt dhuinn. Zwei Stunden. Wiedershen."
  
  Thuit cliog air a ghearradh tron stad agus sàmhchair thairis air a" chafaidh mar phlaide call.
  
  "Sin as coireach gun robh againn ri àite atharrachadh. Tha iad air a bhith a" cumail sùil air na triceadan craolaidh againn airson mìos a-nis. Le bhith a" cur sreathan de dh" àireamhan eadar-dhealaichte bhon fheadhainn againne, bidh iad a" toirt air daoine iad fhèin agus feadhainn eile a mharbhadh tro mholadh subliminal. A-nis feumaidh sinn squat air làrach taibhse Duga-3," rinn Natasha gàire.
  
  Shluig Perdue gu cruaidh mar a bha an teòthachd aige a" snìomh. A 'feuchainn ri stad a chur air a' choinneamh, chuir e a làmhan fuar, clammy air an t-suidheachan air gach taobh dheth. Thuig Nina sa bhad gu robh rudeigin ceàrr.
  
  "Purdue?" - dh'fhaighnich i. 'A bheil thu tinn a-rithist?'
  
  Rinn e gàire gu lag agus chuir e dheth e le crathadh a chinn.
  
  "Chan eil e a" coimhead math, "thuirt Misha. "Galar? Dè cho fada 'sa tha thu an seo? Barrachd air latha?"
  
  "Chan eil," fhreagair Nina. "Dìreach airson beagan uairean a thìde. Ach tha e air a bhith tinn airson dà latha."
  
  "Na gabh dragh, a dhaoine," thuirt Perdue, agus e fhathast a "cumail faireachdainn sunndach. "Tha e a" falbh às deidh sin. "
  
  "An uairsin?" dh'fhaighnich Elena.
  
  Sheas Perdue suas, aodann bàn fhad "s a bha e a" feuchainn ri e fhèin a tharraing còmhla, ach phut e a chorp lanky a dh" ionnsaigh an dorais, a "rèiseadh an-aghaidh a" mhòr-mhiann airson puke.
  
  "Às deidh seo," rinn Nina osna.
  
  "Tha seòmar nam fear air an làr gu h-ìosal," thuirt Marco gu cas, a" coimhead air an aoigh aige ann an cabhag sìos an staidhre. "Deoch no nerves?" dh'fhaighnich e do Nina.
  
  "An dà chuid. Chràidh Black Sun e airson grunn làithean mus deach ar caraid Sam a thoirt a-mach. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil an dochann fhathast a" toirt buaidh air," mhìnich i. "Chùm iad e anns an daingneach aca ann an steppe Kazakh agus chràdh iad e gun fois."
  
  Bha na boireannaich a" coimhead cho diofraichte ris na fir. A rèir choltais bha a" chràdh air a freumhachadh cho domhainn san àm chultarail a bha aca sa chogadh agus an tubaist "s gun robh e air a thoirt seachad ann an còmhradh. Sa bhad las an abairt bàn air aodann Misha suas agus bheothaich e na feartan aige. "Dotair Gould, a bheil co-chomharran an àite seo agad? An daingneach seo ann an Kazakhstan?"
  
  "Tha," fhreagair Nina. "Sin mar a lorg sinn e sa chiad àite."
  
  Leudaich an duine stuamachd a làmh thuice, agus chaidh Nina gu sgiobalta tron mhàileid aghaidh zip-mullach airson a" phàipear air an do rinn i sgeidse ann an oifis an Dotair Helberg an latha sin. Thug i na h-àireamhan agus am fiosrachadh clàraichte do Misha.
  
  Mar sin, cha do chuir Milla a" chiad teachdaireachdan a thug Detlef thugainn a Dhùn Èideann. Rud eile, bhiodh fios aca mu shuidheachadh an toinnte, "Bha Nina a" smaoineachadh, ach chùm i rithe fhèin. Air an làimh eile, thug Milla an t-ainm "The Widower" air. Dh" aithnich iad cuideachd sa bhad an duine seo mar an duine aig Gabi. "A làmhan. ghabh i fois na falt dorcha, suairce, agus i a" cur a cinn suas agus a" gabhail fois a h-uilllean air a" bhòrd mar nighean-sgoile leamh, thachair dhi gun robh Gabi - agus mar sin Detlef - cuideachd air a mealladh le eadar-theachd an Òrdugh anns na craolaidhean, dìreach mar na daoine air an tug na sreathan àireamh Maleficent buaidh. 'O mo Dhia, feumaidh mi mo leisgeul a ghabhail do Detlef. Tha mi cinnteach gun tàinig e beò às an tachartas beag leis an Volvo. Tha mi an dòchas?'
  
  Bha Perdue a-muigh airson ùine mhòr, ach bha e na bu chudromaiche plana a chruthachadh mus robh an ùine aca suas. Bha i a" coimhead air na sàr-sheinneadairean Ruiseanach a" bruidhinn gu dùrachdach air rudeigin anns a" chànan aca fhèin, ach cha robh dragh aice. Bha e a" faireachdainn brèagha dhi, agus bhon tòn aca bha i a" tomhas gu robh beachd Misha làidir.
  
  Dìreach mar a thòisich i a 'gabhail dragh mu na thachair dha Sam a-rithist, choinnich Misha agus Elena rithe gus am plana a mhìneachadh. Lean a 'chòrr de na com-pàirtichean Natasha a-mach às an t-seòmar, agus chuala Nina iad a' tàirneanach sìos na ceumannan iarainn, mar ann an drile teine.
  
  "Tha mi a" gabhail ris gu bheil plana agad. Feuch an innis thu dhomh gu bheil plana agad. Tha an ùine againn cha mhòr seachad agus chan eil mi a" smaoineachadh gun urrainn dhomh a ghabhail tuilleadh. Ma mharbhas iad Sam, tha mi a" mionnachadh do Dhia, coisrigidh mi mo bheatha gu bhith gan caitheamh uile," rinn i gearan ann an eu-dòchas.
  
  "Is e faireachdainn dearg a tha seo," rinn Elena gàire.
  
  "Agus tha, tha plana againn. Plana math, "thuirt Misha. Bha e coltach cha mhòr toilichte.
  
  "Sgoinneil!" Rinn Nina gàire, ged a bha i fhathast a" coimhead teann. "Dè am plana?"
  
  Thuirt Misha gu dàna: "Tha sinn a" toirt an Seòmar Amber dhaibh.
  
  Chaidh gàire Nina sìos.
  
  "Thig a-rithist?" chaidh i gu sgiobalta, leth ann an corraich, leth ag iarraidh a mhìneachadh a chluinntinn. "Am bu chòir dhomh a bhith an dòchas barrachd, ceangailte ris a" cho-dhùnadh agad? Oir mas e sin do phlana, tha mi air a h-uile creideamh a chall anns an spèis a tha agam a tha a" crìonadh airson innleachdas nan Sòbhieteach."
  
  Rinn iad gàire gu neo-làthaireach. Bha e soilleir nach robh suim aca de bheachd an Taobh Siar; chan eil eadhon gu leòr airson cabhag a dhèanamh gus na teagamhan aice a chuir às. Phaisg Nina a gàirdeanan thairis air a broilleach. Cha do chuir smuaintean mu thinneas seasmhach Perdue agus fo-òrdugh agus neo-làthaireachd cunbhalach Sam ach fearg air an neach-eachdraidh bras. Mhothaich Elena a briseadh-dùil agus ghlac i a làmh gu dàna.
  
  "Cha chuir sinn bacadh air na fìor thagraidhean aig Black Sun, um, don Amber Room no don chruinneachadh, ach bheir sinn dhut a h-uile dad a dh" fheumas tu gus sabaid riutha. Gu math?" - thuirt i ri Nina.
  
  "Nach eil thu gu bhith gar cuideachadh gus Sam fhaighinn air ais?" Rinn Nina gàire. Bha i airson a dhol na deòir. Às deidh seo, chaidh a diùltadh leis na h-aon charaidean a bha i a" smaoineachadh a bha aca an-aghaidh Kemper. Is dòcha nach robh an t-Arm Dearg cho cumhachdach 's a bha an cliù ag ràdh, smaoinich i le briseadh-dùil searbh na cridhe. "An uairsin dè an ifrinn a tha thu a" dol a chuideachadh leis? " - dh'amhairc i.
  
  Bha sùilean Misha air an dorchachadh le neo-fhulangas. "Èist, chan fheum sinn do chuideachadh. Bidh sinn a "craoladh fiosrachadh, chan ann a" sabaid na blàran agad. "
  
  "Tha e follaiseach," rinn i gàire. "Mar sin dè thachras a-nis?"
  
  "Feumaidh tu fhèin agus am Fir na pìosan a tha air fhàgail den t-Seòmar Amber a ghabhail. Bidh Yuri a 'fastadh fear le cairt throm agus blocaichean dhut," dh'fheuch Elena ri bhith nas for-ghnìomhach. "Tha Natasha agus Marco an-dràsta ann an roinn reactair fo-ìre Medvedka. Tha mi a" dol a chuideachadh Marco leis a" phuinnsean a dh" aithghearr."
  
  "Mise?" Rinn Nina gàire.
  
  Chomharraich Misha Elena. "Sin a chanas iad ris na h-eileamaidean ceimigeach a chuir iad ann am bomaichean. Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil iad a' feuchainn ri bhith èibhinn. Mar eisimpleir, le bhith a" puinnseanachadh a" chuirp le fìon, bidh iad a" puinnseanachadh nithean le ceimigean no rudeigin eile."
  
  Phòg Elena e agus ghabh i leisgeul a dhol còmhla ris an fheadhainn eile ann an làr ìseal dìomhair an reactair briodaidh luath, earrann den ionad armachd mòr a bha uair air a chleachdadh airson uidheamachd a stòradh. B" e Arc-3 aon de thrì àiteachan anns an do rinn Milla imrich bho àm gu àm gach bliadhna gus glacadh no lorg a sheachnadh, agus thionndaidh a" bhuidheann gu dìomhair gach aon de na h-àiteachan aca gu bhith nan ionadan obrachaidh làn-ghnìomhach.
  
  "Nuair a bhios am puinnsean deiseil, bheir sinn na stuthan dhut, ach feumaidh tu na buill-airm agad fhèin ullachadh aig goireas Vault," mhìnich Misha.
  
  "An e sarcophagus a tha seo?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Tha."
  
  "Ach marbhaidh an rèididheachd an sin mi," rinn Nina gearan.
  
  "Cha bhith thu anns a" ghoireas Vault. Ann an 1996, ghluais m" uncail agus mo sheanair na truinnsearan bhon t-Seòmar Amber gu seann tobar faisg air goireas Vault, ach far a bheil an tobar suidhichte tha fearann, tòrr fearainn. Chan eil e ceangailte ri reactar 4 idir, agus mar sin bu chòir dhut a bhith ceart gu leòr," mhìnich e.
  
  "Dia, tha seo a" dol a reubadh a" chraicinn dhiom," thuirt i, gu mòr a" beachdachadh air an iomairt gu lèir a thrèigsinn agus Perdue agus Sam fhàgail mar an ceudna. Rinn Misha gàire air paranoia boireannach millte an Iar agus chrath i a ceann. "Cò a sheallas dhomh mar a chòcaicheas mi seo?" - Dh'fhaighnich Nina mu dheireadh, a 'co-dhùnadh nach robh i airson gum biodh na Ruiseanaich a' beachdachadh air na h-Albannaich lag.
  
  "Tha Natasha na eòlaiche air stuthan spreadhaidh. Tha Elena na h-eòlaiche air cunnartan ceimigeach. Innsidh iad dhut mar a thionndaidheas tu an Seòmar Amber gu bhith na chiste, "rinn Misha gàire. "Aon rud, an Dr. Gould," lean e air ann an tòna sàmhach, neo-àbhaisteach na nàdar ùghdarrasach. "Feuch an làimhsich thu meatailt le uidheamachd dìon agus feuch gun a bhith a" gabhail anail gun a bhith a "còmhdach do bheul. Agus às deidh dhut an cuimhneachan a thoirt dhaibh, fuirich air falbh. Astar fada, ceart gu leòr?"
  
  "Ceart gu leòr," fhreagair Nina, taingeil airson a dragh. Bha 'n taobh so dheth air nach robh i riamh de thoileachadh r'a fhaicinn gus a nis. "S e duine aibidh a bh" ann. "Misha?"
  
  "Tha?"
  
  Anns a h-uile fìor dhùrachd dh'iarr i faighinn a-mach. "Dè an seòrsa armachd a tha mi a" dèanamh an seo?"
  
  Cha do fhreagair e, agus mar sin rannsaich i beagan a bharrachd.
  
  "Dè cho fada air falbh a bu chòir dhomh a bhith às deidh dhomh an Seòmar Amber a thoirt dha Kemper?" - bha i airson a dhearbhadh.
  
  Chrath Misha grunn thursan, a 'coimhead gu domhainn a-steach do shùilean dorcha a' bhoireannaich bhòidheach. Ghlan e amhach agus chomhairlich e: "Fàg an dùthaich."
  
  
  Caibideil 32
  
  
  Nuair a dhùisg Perdue air làr an taigh-beag, bha a lèine air a dhath le bile agus seile. Le nàire, rinn e a dhìcheall a bhith ga nighe dheth le siabann làimhe agus uisge fuar anns an t-sinc. An dèidh beagan glanaidh, rinn e sgrùdadh air staid an togalaich anns an sgàthan. "Tha e mar nach do thachair e a-riamh," rinn e gàire, toilichte leis na h-oidhirpean aige.
  
  Nuair a chaidh e a-steach don chafaidh, lorg e Nina air a sgeadachadh le Elena agus Misha.
  
  "Do thionndadh," rinn Nina gàire. "Tha mi a" faicinn gu bheil tinneas eile ort."
  
  "Cha robh e dad gann de fhòirneart," thuirt e. "Dè tha dol?"
  
  "Bidh sinn a" lìonadh aodach an Dr.
  
  "Tha seo èibhinn, a Nina," ghearain e. "Tha mi a" diùltadh seo a chaitheamh. Mar nach biodh an obair againn mar-thà air a bhacadh ron cheann-latha, feumaidh tu a-nis a dhol gu ceumannan neo-àbhaisteach agus ùineail gus dàil a chuir oirnn eadhon nas fhaide? "
  
  Rinn Nina gàire. Bha e coltach gun robh Perdue air tionndadh air ais a-steach don ghalla whiny leis an robh i a" sabaid anns a" chàr, agus cha robh i a" dol a chuir suas leis na whims leanabh aice. "Am bu toil leat na bàlaichean agad tuiteam dheth a-màireach?" - thuirt i gu sarcastically mar fhreagairt. "Air neo, is fheàrr dhut cupa a ghabhail; luaidhe."
  
  "Fàs suas, an Dr Gould," thuirt e an aghaidh.
  
  "Tha ìrean rèididheachd faisg air marbhtach airson an turas bheag seo, Dave. Tha mi an dòchas gum bi cruinneachadh mòr de chaiptean ball-basgaid agad airson an call fuilt do-sheachanta a dh" fhuilingeas tu ann am beagan sheachdainean. "
  
  Rinn na Sòbhietich gàire sàmhach mu dheidhinn tirade taiceil Nina agus iad a' stèidheachadh an tè mu dheireadh de na h-innealan neartaichte aice. Thug Elena masg meidigeach dhi airson a beul a chòmhdach nuair a chaidh i sìos an tobar, agus clogaid sreap dìreach gun fhios.
  
  Às deidh dha coimhead sìos airson mionaid, leig Perdue leotha aodach mar sin a dhèanamh mus deach e còmhla ri Nina gu far an robh Natasha deiseil airson an armachd airson blàr. Bha Marco air innealan gearraidh meud cùise peansail a chuir ri chèile dhaibh, còmhla ri stiùireadh air mar a bu chòir òmar a chòta ann am prototype glainne tana a chruthaich e airson an aon àm.
  
  "A dhaoine, a bheil thu cinnteach gun urrainn dhuinn an iomairt sònraichte seo a dhèanamh ann an ùine cho goirid?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Tha an Dr. Gould ag ràdh gur e innleadair a th" annad," fhreagair Marco. "Dìreach mar a bhith ag obair le electronics. Cleachd innealan airson ruigsinneachd agus rèiteachadh. Cuir na pìosan meatailt air duilleag òmar gus am falach mar chòmhdach òir agus còmhdaich e le còmhdach. Cleachd na criomagan air na h-oiseanan agus BOOM! An Seòmar Amber, air a neartachadh le bàs gus an urrainn dhaibh a thoirt dhachaigh."
  
  "Chan eil mi buileach a" tuigsinn dè tha e a" ciallachadh, "gearain Nina. "Carson a tha sinn a" dèanamh seo? Thuirt Misha rium gum feum sinn a bhith fada air falbh, a tha a" ciallachadh gur e boma a th" ann, ceart?"
  
  "Tha sin ceart," dhearbh Natasha.
  
  "Ach chan eil ann ach cruinneachadh de fhrèamaichean meatailt airgid salach agus fàinneachan. A "coimhead coltach ri rudeigin a bha mo sheanair meacanaig a" cumail ann an gàrradh sgudail, "thuirt i ri osnaich. Nochd Perdue ùidh anns a" mhisean aca an-toiseach nuair a chunnaic e sgudal a bha coltach ri stàilinn neo airgead.
  
  "Moire, a Mhàthair Dhè! Nina!" - dh'èigh e le urram, a 'toirt sùil air Natasha làn càineadh agus iongnadh. "Tha sibh craicte a dhaoine!"
  
  "Dè? Dè tha seo?" - dh'fhaighnich i. Thill iad uile a shealladh air ais, gun dragh leis a bhreithneachadh clisgeadh. Dh'fhuirich beul Perdue fosgailte ann an creideas agus e a 'tionndadh gu Nina le aon nì na làimh. "Is e seo plutonium aig ìre armachd. Tha iad gar cur gus an Seòmar Amber a thionndadh gu bhith na bhoma niùclasach!"
  
  Cha do dhiùlt iad an aithris aige agus cha do nochd iad fo eagal. Bha Nina gun cainnt.
  
  "Tha seo fìor?" - dh'fhaighnich i. Choimhead Elena sìos agus chrom Natasha gu pròiseil.
  
  "Chan urrainn dha spreadhadh fhad" s a tha thu ga chumail nad làmhan, Nina, "mhìnich Natasha gu socair. "Dìreach dèan e coltach ri pìos ealain agus còmhdaich na pannalan le glainne Marco. An uairsin thoir do Kemper e."
  
  "Bidh plutonium a" lasadh air conaltradh le èadhar tais no uisge, "thuirt Pardue gul, a" smaoineachadh air feartan uile an eileamaid. "Ma thèid an còmhdach a-mach no ma dh" fhàsas e fosgailte, faodaidh droch bhuaidh a bhith ann. "
  
  "Mar sin na cuir às dha," dh" èigh Natasha gu sunndach. "A-nis rachamaid, tha nas lugha na dà uair a thìde agad airson an lorg a shealltainn dha na h-aoighean againn."
  
  
  * * *
  
  
  Beagan a bharrachd air fichead mionaid às deidh sin, chaidh Perdue agus Nina a leigeil sìos gu tobar falaichte cloiche, air fàs le feur agus preasan rèidio-beò airson deicheadan. Tha an obair-cloiche air tuiteam às a chèile dìreach mar a bha an Cùirtear Iarainn roimhe, na theisteanas air an àm a dh" fhalbh de theicneòlas adhartach agus ùr-ghnàthachadh, air a thrèigsinn agus air fhàgail gu bhith a" crìonadh às deidh Chernobyl.
  
  "Tha thu fada bho ghoireas Shelter," chuir Elena an cuimhne Nina.
  
  "Ciamar a gheibh sinn seo gu doras an tobair? Tha cuideam gach pannal nas motha na do chàr!" Thuirt Perdue.
  
  "Tha siostam rèile an seo," dh" èigh Misha sìos don t-sloc dhorcha. "Tha na slighean a" leantainn gu talla an t-Seòmar Amber, far an do ghluais mo sheanair agus m" uncail na criomagan gu àite dìomhair. Faodaidh tu dìreach an ìsleachadh le ròpaichean air cairt mèinn agus an roiligeadh an seo, far an toir Yuri suas iad."
  
  Thug Nina òrdagan dhaibh agus i a" sgrùdadh a walkie-talkie airson cho tric sa thug Misha dhi fios a chuir gu gin dhiubh ma bha ceist sam bith aice fhad "s a bha i fo ionad cumhachd eagallach Chernobyl.
  
  "Deas! Nach faigh sinn seo thairis le, Nina, "thuirt Perdue.
  
  Chaidh iad a-steach don dorchadas fuar le lòchrain ceangailte ris na clogaidean aca. B" e an tomad dubh anns an dorchadas an inneal mèinnearachd air an robh Misha air bruidhinn, agus thog iad siotaichean Marco air a" cleachdadh innealan, a" putadh an inneil mar a chaidh e air adhart.
  
  "Beag neo-cho-obrachail," thuirt Perdue. "Ach bhithinn-sa mar an ceudna nam bithinn air a bhith a" meirgeadh san dorchadas airson còrr is fichead bliadhna."
  
  Chaidh na sailean solais aca sìos dìreach beagan mheatairean air am beulaibh, an sàs ann an dorchadas tiugh. Bhiodh mìrean de mhìrean beaga bìodach a" seòladh san adhar agus a" dannsa ro na ghathan ann an dearmad sàmhach an t-sianail fon talamh.
  
  "Dè ma thig sinn air ais agus gun dùin iad an tobar?" Thuirt Nina gu h-obann.
  
  "Lorgaidh sinn dòigh. Tha sinn air a bhith troimhe nas miosa na seo roimhe," thuirt e.
  
  "Tha e cho sàmhach an seo," lean i oirre na faireachdainn gruamach. "Uair uair bha uisge shìos an seo. Saoil cia mheud duine a chaidh a bhàthadh san tobar seo no a bhàsaich le rèididheachd agus iad a" sireadh tèarmann an seo gu h-ìosal."
  
  "Nina," b" e a h-uile rud a thuirt e gus a crathadh a-mach às a neo-chùram.
  
  "Duilich," thuirt Nina. "Tha an t-eagal orm mar ifrinn."
  
  "Chan eil sin coltach riutsa," thuirt Perdue ann an suidheachadh dùmhail a thug a ghuth bho mhac-samhail sam bith. "Chan eil ach eagal ort mu ghalaran no buaidh puinnseanachadh rèididheachd, a dh" adhbhraicheas bàs slaodach. Sin as coireach gu bheil an t-àite seo eagallach dhut."
  
  Choimhead Nina air gu dian ann an solas ceòthach a lampa. "Tapadh leat, a Dhaibhidh."
  
  Às deidh beagan cheumannan, dh" atharraich aodann. Bha e a" coimhead air rudeigin ceart rithe, ach bha Nina cinnteach nach robh i airson faighinn a-mach dè a bh" ann. Nuair a stad Perdue, chaidh a h-uile seòrsa de shuidheachaidhean eagallach a-steach do Nina.
  
  "Seall," rinn e gàire, a" toirt a làmh gus a tionndadh gus aghaidh a thoirt air an ulaidh eireachdail a bha falaichte fo iomadh bliadhna de dhuslach is sprùilleach. " Cha 'n 'eil e idir cho maiseach na bha e anns na laithibh anns an robh sealbh aig righ Phrussia air."
  
  Mar a bha Nina a" soillseachadh nan leacan buidhe, thàinig òr agus òmar còmhla gus a bhith nan sgàthan eireachdail air bòidhchead caillte nan linntean a dh" fhalbh. Chuir na gràbhalaidhean toinnte a bha a" sgeadachadh frèaman agus shards an sgàthan cuideam air purrachd an òmar.
  
  "A bhith a" smaoineachadh gu bheil droch dhia a "tuiteam an seo," thuirt i.
  
  "Pìos de na tha coltach ri in-ghabhail, Nina, seall," thuirt Perdue. "Thàinig an sampall, cho beag agus a bha e cha mhòr do-fhaicsinneach, fo sgrùdadh glainneachan Purdue, ga mheudachadh.
  
  " A Dhé, nach bastard beag grotesque thu," thuirt e. "Tha e coltach ri crùbag no diog, ach tha aghaidh humanoid air a cheann."
  
  "O, a Dhia, tha sin tàmailteach," chuir Nina iongnadh air a smaoineachadh.
  
  "Thig thoir sùil," thug Perdue cuireadh, ag ullachadh airson a beachd. Chuir e glainne-meudachaidh clì a speuclairean air àite salach eile air an òmar òrail gun suathadh. Lean Nina a-null a choimhead oirre.
  
  "Dè ann an ainm gonads Jupiter a tha an rud seo?" ghabh i uamhas le sealladh dòrainneach air a h-aodann. "Tha mi a" mionnachadh gun tilg mi mi fhìn ma thèid an rud eagallach seo a-steach don eanchainn agam. Mo Dhia, an urrainn dhut smaoineachadh an robh fios aig Sam cò ris a bha a Kalihassa coltach? "
  
  "A" bruidhinn air Sam, tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhuinn cabhag a dhèanamh agus an ulaidh seo a thoirt seachad dha na Nadsaidhean. Dè tha thu ag ràdh? Dh'iarr Perdue.
  
  "Tha".
  
  Nuair a bha iad deiseil gu dìcheallach a" daingneachadh na leacan mòra le meatailt agus gan seuladh gu faiceallach air cùl film dìon mar a chaidh iarraidh, rolaig Perdue agus Nina na pannalan aon ri aon gu bonn beul an tobair.
  
  "Seall, a bheil thu a" faicinn? Tha iad uile air falbh. Chan eil duine shuas an sin," rinn i gearan.
  
  "Co-dhiù cha do chuir iad bacadh air an t-slighe a-steach," rinn e gàire. "Chan urrainn dhuinn a bhith an dùil gum fuirich iad ann fad an latha, an urrainn dhuinn?"
  
  "Tha mi creidsinn nach eil," rinn i osna. "Tha mi dìreach toilichte gun do ràinig sinn an tobar e. Creid mi, tha gu leòr de na catacombs dona sin air a bhith agam."
  
  Bho astar chluinneadh iad fuaim àrd an einnsein. Bha carbadan a bha a" snàgail gu slaodach air rathad faisg air làimh a" tighinn faisg air sgìre an tobair. Thòisich Yuri agus a cho-ogha air na leacan a thogail. Eadhon le lìon bathair goireasach na luinge, bha e fhathast a" caitheamh ùine. Chuidich dithis Ruiseanach agus ceathrar de mhuinntir an àite Perdue an lìon a shìneadh thairis air gach aon de na leacan, a bha e an dòchas a bhiodh air a mheas gus còrr air 400kg a thogail aig aon àm.
  
  "Do-chreidsinneach," thuirt Nina. Sheas i aig astar sàbhailte, domhainn anns an tunail. Bha a claustrophobia ag èaladh oirre, ach cha robh i airson faighinn air an t-slighe. Mar a bha na fir ag èigheachd mholaidhean agus a "cunntadh na h-ùine, thog an rèidio dà-shligheach aice an sgaoileadh.
  
  "Nina, thig a-steach. Tha e seachad," thuirt Elena tron fhuaim ìosal a bha Nina air fàs cleachdte ris.
  
  "Is e seo seòmar fàilteachaidh Nina. Crìochnaichte," fhreagair i.
  
  "Nina, fàgaidh sinn nuair a thèid an Seòmar Amber a thoirt a-mach, ceart gu leòr?" Thug Elena rabhadh. "Feumaidh mi gun a bhith draghail agus smaoineachadh gun do ruith sinn air falbh, ach feumaidh sinn falbh mus ruig iad Arc 3."
  
  "Chan eil!" Rinn Nina sgreuchail. "Carson?"
  
  "Bidh e na fhuil ma choinnicheas sinn air an aon talamh. Tha fios agad air". Fhreagair Misha i. "A-nis na gabh dragh. Bidh sinn ann an conaltradh. Bi faiceallach agus gabh turas math."
  
  Chaidh cridhe Nina fodha. "Feuch, na falbh". Cha robh i riamh na beatha air abairt nas aonaranach a chluinntinn.
  
  "A-rithist is a-rithist".
  
  Chuala i fuaim sèididh fhad "s a bha Perdue a" brùthadh an duslach far aodach agus a "ruith a làmhan sìos a bhriogais gus an salachar a chuir air falbh. Choimhead e mun cuairt airson Nina, agus nuair a lorg a sùilean i, thug e gàire blàth, riaraichte dhi.
  
  "Dèan, an Dr Gould!" bha e subhach.
  
  Gu h-obann, chaidh seallaidhean a-mach os an cionn, a 'toirt air Perdue dàibheadh a-steach don dorchadas. Rinn Nina sgreuchail airson a sàbhailteachd, ach chaidh e na b" fhaide a-steach gu taobh eile an tunail, ga fàgail na faochadh gun robh e ceart gu leòr.
  
  "Tha Yuri agus a luchd-cuideachaidh air an cur gu bàs!" - chual iad guth Kemper aig an tobar.
  
  "Càit a bheil Sam?" Rinn Nina sgreuchail nuair a thuit an solas air làr an tunail mar ifrinn nèamhaidh.
  
  "Bha beagan cus aig Mgr Cleave ri òl... ach... mòran taing airson do cho-obrachadh, a Dhaibhidh! O, agus an Dr Gould, gabhaibh ri m' cho- fhaireachdainn dhùrachdach oir is iad sin na h-amannan dòrainneach mu dheireadh agad air an talamh seo. Beannachdan!"
  
  "Tapadh leat!" Rinn Nina sgreuchail. "Chì thu a dh" aithghearr, a bhalaich! A dh'aithghearr!"
  
  Fhad "s a chuir i a-mach a fearg beòil air a" Ghearmailteach gàire, thòisich na fir aige a "còmhdach beul an tobair le leac tiugh cruadhtan, a" dorchachadh an tunail mean air mhean. Chluinneadh Nina Klaus Kemper gu socair a" fuaimneachadh sreath àireamhan ann an guth ìosal, cha mhòr mar a bha e a" fuaimneachadh aig craolaidhean rèidio.
  
  Mar a bha an dubhar a" sgapadh mean air mhean, choimhead i air Perdue, agus ris an uabhas a bha oirre, bha a shùilean reòta a" coimhead air Kemper ann am braighdeanas follaiseach. Anns na ghathan mu dheireadh den t-solas a bha a" crìonadh, chunnaic Nina aodann Perdue a" tionndadh a-steach do ghàire ana-mhiannach is olc agus i a" coimhead dìreach oirre.
  
  
  Caibideil 33
  
  
  Aon uair 's gun d' fhuair Kemper an ulaidh aige, dh'iarr e air na fir aige a dhol gu Kazakhstan. Bha iad a" tilleadh gu sgìre Black Sun leis a" chiad fhìor shealladh aca air smachd an t-saoghail, am plana aca cha mhòr deiseil.
  
  "A bheil an sianar agaibh uile anns an uisge?" dh' fharraid e d'a luchd-oibre.
  
  "Tha, sir".
  
  "Is e seann roisinn òmar a tha seo. Tha e cugallach gu leòr ma thèid e sìos, gun teich na sampallan a tha glaiste a-staigh, agus an uairsin bidh sinn ann an trioblaid mhòr. Feumaidh iad fuireach fon uisge gus an ruig sinn na daoine uaisle iom-fhillte!" Dh" èigh Kemper mus do choisich e chun chàr sòghail aige.
  
  "Carson uisge, a cheannard?" - dh'fhaighnich fear de na fir aige.
  
  "A chionn gu bheil gràin aca air uisge. An sin chan urrainn dhaibh buaidh sam bith a bhith aca agus tha gràin aca air, a" tionndadh an àite seo gu bhith na phrìosan air leth freagarrach anns am faodar an cumail gun eagal," mhìnich e. Leis na faclan seo, chaidh e a-steach don chàr, agus chaidh an dà chàr air falbh gu slaodach, a 'fàgail Chernobyl eadhon nas fhàsach na bha e mar-thà.
  
  
  * * *
  
  
  Bha Sam fhathast fo bhuaidh an fhùdair, a dh'fhàg fuigheall geal aig bonn a ghlainne uisge-beatha falamh. Cha tug Kemper aire dha. Anns an t-suidheachadh ùr inntinneach aige mar neach-seilbh chan ann a-mhàin air iongnadh an t-saoghail a bh "ann roimhe, ach cuideachd air stairsneach riaghladh an t-saoghail ùr a tha ri thighinn, cha mhòr nach do mhothaich e don neach-naidheachd. Bha sgreuchail Nina fhathast ri fhaicinn na smuaintean, mar cheòl binn dha cridhe grod.
  
  Bha e coltach gun robh cleachdadh Perdue mar bhiathadh a" pàigheadh dheth aig a" cheann thall. Airson ùine, cha robh Kemper cinnteach an robh na dòighean eanchainn soirbheachail, ach nuair a chleachd Perdue na h-innealan conaltraidh a dh'fhàg Kemper airson a rannsachadh, bha fios aige gum biodh Cleve agus Gould air an glacadh san lìon a dh'aithghearr. Bha am brathadh gun a bhith a" leigeil le Cleve a dhol gu Nina às deidh a h-uile obair chruaidh na thoileachas mòr dha Kemper. A-nis tha e air crìochan sgaoilte a cheangal nach robh e comasach dha ceannard Black Sun sam bith eile a choileanadh.
  
  Bha Dave Perdue, an neach-brathaidh aig Renatus, a-nis air fhàgail airson grodadh fo ùir dhiadhaidh an Chernobyl mhallaichte, a dh" aithghearr a" marbhadh a" ghalla bheag neònach a bha a-riamh air Perdue a bhrosnachadh gus an Òrdugh a sgrios. Agus Sam Cleave...
  
  Thug Kemper sùil air Cleve. Bha e fhèin a" dèanamh air uisge. Agus aon uair "s gu bheil Kemper ga ullachadh, bidh àite luachmhor aige mar phrìomh cho-cheangal meadhanan an Òrdugh. Às deidh na h-uile, ciamar as urrainn don t-saoghal coire a lorg le rud sam bith a chuir neach-naidheachd sgrùdaidh a choisinn Duais Pulitzer a-steach leis fhèin fàinne ghunnaichean agus a thug sìos syndicates eucoir? Le Sam na phupaidean meadhanan aige, dh" fhaodadh Kemper rud sam bith a bha e ag iarraidh ainmeachadh don t-saoghal agus aig an aon àm a "fàs a Kalihasa fhèin gus smachd mòr a chuir air mòr-thìrean gu lèir. Agus nuair a ruitheas cumhachd an dia bhig seo a-mach, cuiridh e grunn eile gu bhith sàbhailte nan àite.
  
  Bha cùisean a" coimhead suas airson Kemper agus an Òrdugh aige. Mu dheireadh, chaidh na cnapan-starra Albannach a thoirt air falbh agus bha an t-slighe aige soilleir gus na h-atharrachaidhean riatanach a dhèanamh anns an robh Himmler air fàiligeadh. Leis a h-uile càil seo, cha b' urrainn dha Kemper cuideachadh ach a bhith a 'faighneachd ciamar a bha cùisean a' dol eadar an neach-eachdraidh beag gnèitheach agus a leannan roimhe.
  
  
  * * *
  
  
  Chluinneadh Nina a cridhe a" bualadh, agus cha robh e doirbh, a" breithneachadh leis an dòigh sa bha i a" dol tro a corp fhad "s a bha a cluasan fo chuideam airson eadhon an fhuaim a bu lugha. Bha Perdue sàmhach agus cha robh fios aice càite am biodh e, ach ghluais i cho luath 's a b' urrainn dhi an taobh eile, a 'cumail nan solais air gus nach fhaiceadh e i. Rinn e an aon rud.
  
  "O Iosa mhilis, càit a bheil e?" smuainich i 'na suidhe ri taobh far am b' àbhaist an Seòmar Amber a bhi. Bha a beul tioram agus bha i a" miannachadh faochadh, ach cha b" e seo an t-àm airson comhfhurtachd no beathachadh iarraidh. Beagan throighean air falbh, chual i grunn chlachan beaga a' seargadh, agus thug sin oirre gèilleadh gu h-ard. "Crap!" Bha Nina airson a chuir às a chèile, ach a" breithneachadh le a sùilean glainne, bha i teagmhach an rachadh rud sam bith a thuirt i seachad. 'Tha e a' dol gam ionnsaigh. Bidh mi a' cluinntinn na fuaimean a' tighinn nas fhaisge gach turas!'
  
  Bha iad air a bhith fon talamh faisg air Reactor 4 airson còrr air trì uairean a thìde a-nis, agus bha i a" tòiseachadh a" faireachdainn a" bhuaidh. Thòisich i a 'faireachdainn mì-thoilichte, fhad' sa bha an imrich cha mhòr a 'goid a comas a bhith a' cuimseachadh. Ach o chionn ghoirid thàinig cunnart air an neach-eachdraidh ann an iomadh cruth. A-nis bha i na targaid de inntinn eanchainn , air a phrògramadh le inntinn eadhon nas tinn airson a marbhadh. Bhiodh e fada na bu mhiosa a bhith air do mharbhadh le do charaid fhèin na bhith a" ruith bho choigreach seòlta no mercenary air misean. 'S e Dave a bh' ann! Dave Perdue, a caraid fad-ùine agus a leannan a bh" ann roimhe.
  
  Gun rabhadh, chrath a corp agus thuit i air a glùinean air talamh fuar, cruaidh agus chuir i a-mach i. Leis gach buaireadh dh' fhàs i na bu dhian gus an do thòisich i ri caoineadh. Cha robh dòigh sam bith aig Nina air seo a dhèanamh gu sàmhach, agus bha i cinnteach gum biodh Perdue ga lorg gu furasta leis an fhuaim a bha i ag adhbhrachadh. Bha i a" fallas gu trom, agus bha an strap flashlight a bha ceangailte timcheall a cinn ag adhbhrachadh itch annasach, agus mar sin thug i a-mach às a falt e. Ann an suidheachadh duilich, chuir i an solas sìos beagan òirlich bhon talamh agus thionndaidh i air. Sgaoil an t-sail a-mach ann an radius beag air an talamh agus thug i cunntas air na bha timcheall oirre.
  
  Cha robh Perdue ri lorg. Gu h-obann, shlat slat mhòr stàilinn a dh'ionnsaigh a h-aodann bhon dorchadas air thoiseach. Bhuail e air a ghualainn i, a 'toirt oirre sgreuchail ann an sàrachadh. "Purdue! Stad! Iosa Criosd ! A bheil thu a" dol gam mharbhadh air sgàth an amadain Nadsaidheach seo? Dùisg, a mhàthair-chèile!"
  
  Chuir Nina dheth an solas, a" suirghe mar chù seilge sgìth. A" tuiteam air a glùinean, dh" fheuch i ri dearmad a dhèanamh air an migraine smeòrach a bha a" bualadh a claigeann fhad "s a bha i a" cuir stad air buille eile. Bha ceuman Perdue a" tighinn thuice anns an dorchadas, gun suirghe mu a sobs sàmhach. Bha corragan caol Nina a" fìdhlearachd leis an rèidio dà-shligheach ceangailte rithe.
  
  Fàg an seo e. Tionndaidh air àrd e agus an uairsin ruith an taobh eile," mhol i dhi fhèin, ach bha guth eile a-staigh na aghaidh. "Amadan, chan urrainn dhut an cothrom mu dheireadh agad airson conaltradh bhon taobh a-muigh a leigeil seachad. Lorg rudeigin a ghabhas cleachdadh mar armachd , far an robh sprùilleach.
  
  Bha an dàrna fear na bheachd nas so-dhèanta. Rug i air dòrlach de chreagan agus bha i a" feitheamh ri sgeul air far an robh e. Chuir an dorchadas i mar phlaide tiugh, ach b" e an rud a chuir corraich oirre an duslach a loisg a sròn nuair a ghabh i anail. Gu domhainn anns an dorchadas, chuala i rudeigin a" gluasad. Chuir Nina dòrlach de chreagan air a beulaibh gus a thilgeil air falbh mus deach i air an taobh chlì, a" slamadh gu dìreach a-steach do chreig a bha a" dol a-steach innte mar làraidh. Le osna mhùchte, thuit i gu h-obann air an làr.
  
  Mar a bha a staid mothachaidh a" bagairt a beatha, bha i a" faireachdainn àrdachadh de lùth agus a" snàgail air an làr air a glùinean agus a h-uilllean. Coltach ri droch chnatan mhòr, thòisich an rèididheachd a 'toirt buaidh air a corp. Bha goosebumps a" ruith tarsainn a craiceann, bha a ceann a" faireachdainn cho trom ri luaidhe. Bha a h-aodann air a ghoirteachadh leis a" bhuaidh fhad "s a bha i a" feuchainn ri a cothromachadh fhaighinn air ais.
  
  "Hey, Nina," thuirt e, òirleach bho a corp crith, a" toirt air a cridhe leum le uamhas. Dhall solas soilleir Perdue i airson mionaid agus e ag amas air a h-aodann. "Fhuair mi thu".
  
  
  30 uair an dèidh sin - Shalkar, Kazakhstan
  
  
  Bha Sam feargach, ach cha do chuir e dragh air trioblaid adhbhrachadh gus an robh am plana teicheadh aige na àite. An uair a dhùisg e gu bhi 'g a lorg fèin fathast ann am bearradh Kemper agus an Ordugh, bha 'n carbad a bha air thoiseach orra a' snàgail gu seasmhach air rathad truagh, fàsail. Mun àm sin bha iad mar-thà air a dhol seachad air Saratov agus a 'dol thairis air a' chrìch a-steach Kazakhstan. Bha e ro fhadalach dha faighinn a-mach. Bha iad air siubhal airson faisg air 24 uair bho far an robh Nina agus Perdue, ga dhèanamh comasach dha dìreach leum a-mach agus ruith air ais gu Chernobyl no Pripyat.
  
  "Bracaist, Mgr Cleve," mhol Kemper. "Feumaidh sinn do neart a chumail."
  
  "Chan eil, tapadh leat," leum Sam. "Rinn mi mo chuota de dhrogaichean an t-seachdain seo."
  
  "O, thig air adhart!" Fhreagair Kemper gu socair. "Tha thu coltach ri deugaire feadaireachd a" tilgeil tantrum. Agus shaoil mi gur e duilgheadas boireannaich a bh" ann am PMS. B" fheudar dhomh do dhrogaichean a dhèanamh, air neo bhiodh tu air ruith air falbh le do charaidean agus air do mharbhadh. Bu chòir dhut a bhith taingeil gu bheil thu beò." Chùm e a-mach ceapaire fillte a cheannaich e bho stòr ann am fear de na bailtean air an deach iad troimhe.
  
  "An do mharbh thu iad?" dh'fhaighnich Sam.
  
  "A dhuine uasail, feumaidh sinn an làraidh ath-chonnadh gu Shalkar a dh" aithghearr, "thuirt an draibhear.
  
  "Tha sin sgoinneil, Dirk. Cho fada?" dh'fhaighnich e dhan dràibhear.
  
  "Deich mionaidean gus an ruig sinn ann," thuirt e ri Kemper.
  
  "Gu math". Choimhead e air Sam agus nochd droch ghàire air aodann. "Bu chòir dhut a bhith ann!" Rinn Kemper gàire le toileachas. "O, tha fios agam gu robh thu ann, ach tha mi a" ciallachadh, bu chòir gum biodh tu air fhaicinn!"
  
  Bha Sam a" fàs gu math troimh-chèile leis a h-uile facal a bha am bastard Gearmailteach a" spùtadh a-mach. Bhrosnaich a h-uile fèus air aodann Kemper fuath Sam, agus thug a h-uile gluasad làimhe an neach-naidheachd gu staid fìor fhearg. 'Fuirich. Dìreach feitheamh beagan nas fhaide.
  
  "Tha do Nina a-nis a" grodadh fon reactair rèidio-beò-4 ground neoni. " Bhruidhinn Kemper le toileachas mòr. "Tha a h-asal beag sexy sèideadh agus a" lobhadh mar a bhios sinn a "bruidhinn. Cò aig tha fios dè rinn Perdue rithe! Ach eadhon ged a gheibh iad a-mach às a chèile, cuiridh an t-acras agus tinneas rèididheachd crìoch orra. "
  
  Fuirich! Chan eil feum air. Chan ann fhathast.
  
  Bha fios aig Sam gum b" urrainn dha Kemper a smuaintean a dhìon bho bhuaidh Sam, agus gum biodh e a" feuchainn ri smachd fhaighinn air chan ann a-mhàin a" caitheamh a lùths, ach gum biodh e gu tur gun fheum. Ràinig iad Shalkar, baile beag ri taobh loch ann am meadhan cruth-tìre fàsach rèidh. Chuir stèisean gas air taobh a" phrìomh rathaid carbadan.
  
  - A nis.
  
  Bha fios aig Sam ged nach b" urrainn dha inntinn Kemper a làimhseachadh, gum biodh an ceannard sgrùdail furasta a cheannsachadh gu corporra. Rinn sùilean dorcha Sam gu sgiobalta sganadh air na suidheachain aghaidh, an cùl-taic, agus na nithean a bha nan laighe air an t-suidheachan taobh a-staigh ruigsinneachd an Camper. B" e an aon chunnart a bh" aig Sam an Taser ri taobh Kemper, ach theagaisg Club Bogsaidh Aiseig na Gàidhealtachd dhan deugaire Sam Cleave an t-iongnadh agus an dìon trombaid a luathachadh.
  
  Ghabh e anail domhainn agus thòisich e a 'togail air smuaintean an dràibhear. Bha comas corporra aig an gorilla mòr, ach bha inntinn coltach ri candy cotan an taca ris a" bhataraidh a bha Sam air a chuir a-steach don chlaigeann aige. Cha robh fiù 's mionaid air a dhol seachad mus d' fhuair Sam smachd iomlan air eanchainn Dirk agus chuir e roimhe a dhol an aghaidh a chèile. Fhuair am meirleach anns an deise a-mach às a" chàr.
  
  "Càit a bheil am f...?" Thòisich Kemper, ach chaidh a aghaidh eireachdail a dhubhadh às le buille uamhasach bho dhòrn air a dheagh thrèanadh a bha ag amas air saorsa. Mus b" urrainn dha eadhon smaoineachadh air grèim fhaighinn air a" ghunna stun, chaidh Klaus Kemper a bhualadh a-rithist le òrd - agus grunnan eile - gus an robh aodann na bhreugan de bhrùidean swollen agus fuil.
  
  Aig òrdugh Sam, thug an dràibhear a-mach gunna agus thòisich e a 'fosgladh teine air an luchd-obrach anns an làraidh mòr. Ghabh Sam fòn Kemper agus shleamhnaich e a-mach às an t-suidheachan cùil, a" dèanamh air àite dìomhair faisg air an loch a bha iad air a dhol a-steach don bhaile. Anns an ùpraid a lean, ràinig na poileis ionadail gu sgiobalta gus an neach-seilg a chuir an grèim. Nuair a lorg iad duine air a bhualadh anns an t-suidheachan cùil, ghabh iad ris gur e sin a rinn Dirk. Fhad 'sa bha iad a' feuchainn ri grèim fhaighinn air Dirk, loisg e aon urchair mu dheireadh - dhan iarmailt.
  
  Gluais Sam tro liosta conaltraidh an neach-brathaidh, dìorrasach fios a chuir gu sgiobalta mus tilgeadh e air falbh am fòn cealla aige gus nach tèid a lorg. Nochd an t-ainm a bha e a" sireadh air an liosta, agus cha b" urrainn dha cuideachadh ach a dhòrn adhair a chleachdadh airson sin a dhèanamh. Dhial e an àireamh agus dh"fheitheamh e gu iomagaineach, a" lasadh toitean, nuair a chaidh a" ghairm a fhreagairt.
  
  "Detlef! Seo Sam."
  
  
  Caibideil 34
  
  
  Chan fhaca Nina Perdue bho bhuail i e san teampall leis an rèidio dà-shlighe aice an latha roimhe. Ach, cha robh fios aice dè an ùine a chaidh seachad bhon uairsin, ach bhon a dh'fhàs i na bu mhiosa, bha fios aice gu robh ùine air a dhol seachad. Chruthaich sèididhean beaga bìodach air a craiceann, agus bha na crìochnachaidhean nerve inflamed aice ga dhèanamh do-dhèanta suathadh ri rud sam bith. Thairis air an latha a dh" fhalbh, bha i air feuchainn ri fios a chuir gu Milla grunn thursan, ach bha amadan Perdue air an uèirleadh a mheasgachadh agus dh" fhàg i le inneal nach b "urrainn ach fuaim geal a dhèanamh.
  
  "A-mhàin a h-aon! Dìreach thoir dhomh aon seanal, a" phìos shit agad, "bha i a" caoineadh gu sàmhach ann an sàrachadh fhad "s a bha i an-còmhnaidh a" putadh air a "phutan labhairt. Cha do lean ach na siantan de fhuaim gheal. "Tha na bataraidhean agam gu bhith a" ruith a-mach a dh" aithghearr, "thuirt i. "Mille, thig a-steach. Mas e do thoil e. Duine sam bith? Feuch, thigibh a-steach!" Loisg a sgòrnan agus chaidh a teanga a shèideadh, ach chùm i oirre. "O mo Dhia, is iad taibhsean na h-aon daoine ris am faod mi conaltradh le fuaim geal!" - ghlaodh i ann an eu-dòchas, a' reubadh a h-amhaich. Ach cha robh dragh sam bith aig Nina tuilleadh.
  
  Chuir fàileadh ammonia, guail agus bàis na cuimhne gun robh ifrinn na b" fhaisge na an anail mu dheireadh aice. "Leig leinn! Daoine marbh! Marbh... a' fucking Ukrainians... daoine marbh na Ruis! Red Dead, cuir a-steach! Deireadh!"
  
  Air a chall gun dòchas ann an doimhneachd Chernobyl, thàinig a h-aithris hysterical tro shiostam fon talamh a dhìochuimhnich an saoghal o chionn deicheadan. Bha a h-uile dad gun bhrìgh na ceann. Bha cuimhneachain a" lasadh agus a" seargadh còmhla ri planaichean airson an ama ri teachd, a" tionndadh gu bhith nan trom-laighe soilleir. Bha Nina a 'call a h-inntinn na bu luaithe na bha i a' call a beatha, agus mar sin chùm i oirre a 'gàireachdainn.
  
  "Nach do mharbh mi thu fhathast?" - Chuala i bagairt air an robh i eòlach ann an dorchadas na pàirce.
  
  "Purdue?" rinn i snìomh.
  
  "Tha".
  
  Chluinneadh i e a" lubadh, ach chaill i a h-uile faireachdainn na casan. Cha robh gluasad no ruith air falbh na roghainn tuilleadh, agus mar sin dhùin Nina a sùilean agus chuir i fàilte air deireadh a pian. Thàinig a' phiob stàilinn a nuas air a ceann, ach dh' aom a h-imrich a claigeann, 's mar sin cha do chuir an fhuil bhlàth ach tic air a h-aodann. Bha dùil ri buille eile, ach cha tàinig e a-riamh. Dh'fhàs sùilean Nina trom, ach airson mionaid chunnaic i an solas a 'dol às a chèile agus chuala i fuaimean fòirneart.
  
  Laidh i an sin, a' feitheamh ri bàs, ach chual' i Perdue a' sgiùrsadh a stigh do'n dorchadas mar choileach a' falbh o 'n fhear a sheas a mach à ruigheachd a sholais. Lean e thairis air Nina, ga togail gu socair na ghàirdeanan. Bha an suathadh aige a" goirteachadh a craiceann blistered, ach cha robh dragh aice. Leth-dhùisg, leth-bheatha, dh"fhairich Nina e ga giùlan a dh"ionnsaigh an t-solais shoilleir os cionn a cinn. Chuir e na cuimhne na sgeulachdan mu dhaoine a bha a" bàsachadh a chunnaic solas geal bho neamh, ach ann an gealtachd chruaidh solas an latha taobh a-muigh beul an tobair, dh" aithnich Nina a fear-saoraidh.
  
  "Bantrach," rinn i osna.
  
  "Hi, mil," rinn e gàire. Bhuail a lamh bhriste a shuil fhalamh far an do shàth i e, agus thoisich i ri bròn. "Na gabh dragh," thuirt e. "Chaill mi gaol mo bheatha. Chan eil an t-sùil dad an taca ri seo."
  
  Nuair a thug e fìor uisge dhi a-muigh, mhìnich e gun do ghairm Sam e, gun fhios aige nach robh e còmhla rithe agus Perdue tuilleadh. Bha Sam sàbhailte, ach dh'iarr e air Detlef a lorg agus Perdue. Chleachd Detlef an trèanadh tèarainteachd is faire aige gus comharran rèidio a thriantanachadh a" tighinn bho fhòn cealla Nina anns an Volvo gus an robh e comasach dha faighinn a-mach càite an robh i ann an Chernobyl.
  
  "Thàinig Milla air-loidhne a-rithist, agus chleachd mi Kirill's BW airson innse dhaibh gu robh Sam sàbhailte air falbh bho Kemper agus a bhunait," thuirt e rithe agus i ga crathadh na gàirdeanan. Rinn Nina gàire tro bhilean sgàinte, a h-aodann duslach còmhdaichte le bruisean, blisters agus deòir.
  
  "Bantraich," shin i am facal a-mach le a teanga ata.
  
  "Tha?"
  
  Bha Nina deiseil airson fannachadh, ach thug i oirre fhèin a leisgeul a ghabhail. "Tha mi cho duilich gun do chleachd mi na cairtean creideas agad."
  
  
  Kazakh steppe - 24 uairean a thìde an dèidh sin an
  
  
  Bha meas mòr aig Kemper air aodann mì-mhodhail, ach cha mhòr gun do ghlaodh e mu dheidhinn. An Seòmar Amber, air a thionndadh gu breagha gu bhith na aquarium le gràbhalaidhean òir sgeadachail agus òmar buidhe soilleir eireachdail air mullach an obair-fiodha. B "e aquarium drùidhteach a bh" ann dìreach ann am meadhan a dhaingneach fhàsach, timcheall air 50 m ann an trast-thomhas agus 70 m ann an àirde, an taca ris an aquarium a chaidh Perdue a chumail a-staigh fhad "s a bha e an sin. Air a dheagh sgeadachadh mar a bha e an-còmhnaidh, chuir an uilebheist sòlaimte champagne a-steach fhad "s a bha e a" feitheamh ris an luchd-cuideachaidh rannsachaidh aige a "chiad fhàs-bheairt a chuir a-steach san eanchainn aige.
  
  Airson an dàrna latha, bha stoirm a 'dol thairis air tuineachadh na Black Sun. B' e stoirm neònach a bh' ann, neo-àbhaisteach airson an àm seo dhen bhliadhna, ach bha an dealanach a bha a' bualadh bho àm gu àm mòrail agus cumhachdach. Thog Kemper a shùilean chun na speuran agus rinn e gàire. " A nis is mise Dia."
  
  Air fàire, nochd plèana cargo Il 76-MD aig Misha Svechin tro na sgòthan rag. Chaidh an itealan 93-tunna a-mach tro bhuaireadh agus sruthan ag atharrachadh. Bha Sam Cleave agus Marco Strenski air bòrd gus companaidh Misha a chumail. Falaichte agus tèarainte ann am broinn an itealain bha trithead baraille de sodium meatailt, còmhdaichte le ola gus casg a chuir air conaltradh le èadhar no uisge - airson a-nis. Bha dà fheart mì-thlachdmhor aig an eileamaid a bha gu math luaineach, air a chleachdadh ann an reactors mar stiùiriche teas agus fuarachadh. Bidh e a" lasadh às deidh conaltradh le èadhar. Spreadh e air conaltradh le uisge.
  
  "Seo! An sin gu h-ìosal. Chan urrainn dhut seo a chall," thuirt Sam ri Misha nuair a nochd ionad Black Sun. "Fiù" s ma tha an aquarium aige a-mach à ruigsinneachd, nì an t-uisge seo a h-uile càil dhuinn.
  
  "Tha sin ceart, a charaid!" Rinn Marco gàire. "Chan fhaca mi a-riamh seo air a dhèanamh air sgèile mhòr roimhe seo. A-mhàin anns an obair-lann le beagan meud pea de sodium ann am beaker. Thèid a shealltainn air YouTube." Bha Marco an-còmhnaidh a" togail dhealbhan de rud sam bith a bu toil leis. Gu dearbh, bha àireamh teagmhach de chriomagan bhidio air a chlàr cruaidh a chaidh a chlàradh na sheòmar-cadail.
  
  Choisich iad timcheall an daingnich. Bha Sam a" lasadh ris a h-uile fras dealanaich, an dòchas nach buaileadh e air an itealan, ach bha coltas gun robh na Sobhietich seòlta gun eagal agus sunndach. "Am bris na drumaichean tron mhullach stàilinn seo?" dh'fhaighnich e do Marco, ach bha Misha dìreach a 'roiligeadh a shùilean.
  
  Air an ath thionndadh, bidh Sam agus Marco a 'toirt air falbh na drumaichean aon ri aon, gan putadh a-mach às an itealan gu luath gus tuiteam gu cruaidh agus gu luath tro mhullach an togalaich. Bheireadh am meatailt luaineach grunn dhiogan air conaltradh le uisge gus lasadh agus spreadhadh, a" sgrios a" chòmhdach dìon thairis air truinnsearan Seòmar Amber agus a" nochdadh a" phlutonium gu teas an spreadhaidh.
  
  Dìreach mar a chuir iad sìos a 'chiad deich baraillean, thuit am mullach ann am meadhan an daingneach cumadh UFO, a' nochdadh tanca ann am meadhan a 'chearcaill.
  
  "Mar seo! Faigh an còrr againn air an tanca, agus an uairsin feumaidh sinn an ifrinn a thoirt a-mach às an seo gu sgiobalta!" Rinn Misha sgreuchail. Sheall e sios air na daoinibh a theich agus chual' e Sam ag radh, " B' fhearr leam gu'm faicinn aodann Kemper aon turas mu dheireadh."
  
  A 'gàireachdainn, choimhead Marco sìos nuair a thòisich an sodium sgaoilidh a' cruinneachadh. "Tha seo airson Yuri, a ghalla Nadsaidheach!"
  
  Thug Misha a' bhiast mhòr stàilinn cho fada 's a b' urrainn dha anns an ùine ghoirid a bh' aca gus am faigheadh iad air tìr ceudan mìle tuath air an raon buaidh. Cha robh e airson a bhith san adhar nuair a dh'fhalbh am boma. Thàinig iad air tìr beagan is 20 mionaid às deidh sin ann an Kazaly. Bho ùir chruaidh Kazakh choimhead iad air fàire le lionn nan làmhan.
  
  Bha Sam an dòchas gu robh Nina fhathast beò. Bha e an dòchas gun deach aig Detlef air a lorg agus gun do stad e bho bhith a" marbhadh Perdue às deidh dha Sam mìneachadh gun robh Carrington air losgadh air Gabi fhad "s a bha e ann an staid hypnotic fo smachd inntinn Kemper.
  
  Bha an speur os cionn cruth-tìre Kazakh buidhe nuair a bha Sam a" coimhead a-mach air an t-sealladh-tìre neo-thorrach, air a chuartachadh le gaothan, dìreach mar a bha e san t-sealladh aige. Cha robh fios aige gu robh an tobar anns an robh e a" faicinn Perdue cudromach, dìreach chan ann airson pàirt Kazakhstan de eòlas Sam. Mu dheireadh, thàinig an fhàisneachd mu dheireadh gu buil.
  
  Bhuail dealanach an uisge ann an tanca an Amber Room, a" lasadh a h-uile càil a-staigh. Sgrios cumhachd an spreadhaidh thermonuclear a h-uile càil taobh a-staigh an radius aige, a" fàgail corp Calihas à bith - gu bràth. Mar a thionndaidh an t-solas soilleir gu bhith na chuisle a chuir crathadh air na speuran, choimhead Misha, Sam agus Marco fhad "s a bha an sgòth balgan-buachair a" ruighinn diathan a "chosmos ann am bòidhchead eagallach.
  
  Thog Sam a lionn. "Tiomnadh do Nina."
  
  
  CRÌOCH
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Leanabh
  Daoimeanan Rìgh Solamh
  
  
  Cuideachd le Preston William Child
  
  
  Stèisean deigh Wolfenstein
  
  cuan domhainn
  
  Tha a" ghrian dubh ag èirigh
  
  Geama airson Valhalla
  
  òr Nadsaidheach
  
  Conspiracy ghrian dubh
  
  Geama mu Atlantis
  
  Leabharlann nan Leabhraichean Toirmisgte
  
  Tuama Odin
  
  Tesla deuchainn
  
  An t-seachdamh dìomhair
  
  Clach Medusa
  
  an Seòmar Amber
  
  Masg Babylonian
  
  Fuaran na h-Òigridh
  
  Cruth-clò Hercules
  
  Sealg airson an Ionmhas Caillte
  
  
  Dàn
  
  
  
  "Twinkle, twinkle, rionnag bheag,
  
  Tha mi cho fiosrach cò thu!
  
  Cho àrd os cionn an t-saoghail a
  
  Mar dhaoimean anns an speur.
  
  
  Nuair theid a ghrian fodha,
  
  'N uair tha ni sam bith a' deàrrsadh air,
  
  An uairsin bidh thu a" sealltainn an lìomhadh beag agad
  
  Bidh iad a" frasadh agus a" priobadh fad na h-oidhche.
  
  
  An uairsin an neach-siubhail anns an dorchadas
  
  Tapadh leibh airson do spiorad beag,
  
  Ciamar a dh'fhaicinn càit an rachadh e,
  
  Mura h-eil thu a" priobadh mar sin?
  
  
  Anns an adhar dorch ghorm tha thu a' cumail,
  
  Bidh iad tric a 'coimhead tro mo chùirtearan,
  
  Air do shon, na dùin do shùilean gu bràth,
  
  Gus an èirich a' ghrian anns an speur.
  
  
  Coltach ris an sradag shoilleir agus bheag agad
  
  Soillseachadh an neach-siubhail anns an dorchadas,
  
  Ged nach eil fios agam cò thu
  
  Twinkle, twinkle, rionnag bheag."
  
  
  - Sìne Nic an Tàilleir (No The Star, 1806)
  
  
  1
  Air chall dhan taigh-sholais
  
  
  Bha Reichtisusis eadhon nas radaiche na bha cuimhne aig Dave Perdue. Bha tùir òirdheirc an aitreabh anns an robh e a chòmhnuidh fad còrr is dà fhichead bliadhna, trì ann an àireamh, a' sìneadh a dh'ionnsaigh speur neo-thalmhaidh Dhun-eideann, mar gu'm biodh e a' ceangal na h-oighreachd ris na nèamhan. Ghluais crùn geal falt Perdue ann an anail shàmhach an fheasgair fhad "s a dhùin e doras a" chàir agus a "coiseachd gu slaodach an còrr den t-slighe-draibhidh chun doras aghaidh aige.
  
  Gun a bhith a 'toirt aire don chompanaidh a bha e a' cumail no a bhith a 'toirt a mhàileid, thug a shùilean a-steach a dhachaigh as ùr. Tha cus mhìosan air a dhol seachad bhon a thàinig air a gheàrd fhàgail. An sàbhailteachd aca.
  
  "Hmm, cha d" fhuair thu cuidhteas an luchd-obrach agam nas motha, an do rinn thu, a Phàdraig?" dh'fhaighnich e gu dùrachdach.
  
  Ri a thaobh, rinn an t-Àidseant Sònraichte Pàdraig Mac a" Ghobhainn, a bha na shealgair aig Perdue agus a bha na charaid ùr bho Sheirbheis Dhìomhair Bhreatainn, osnaich agus ghuidh e air na fir aige geataichean na h-oighreachd a dhùnadh airson na h-oidhche. "Chùm sinn sinn fhìn iad, Daibhidh. Na gabh dragh," fhreagair e ann an tòna ciùin, domhainn. "Ach chaidh iad às àicheadh eòlas no com-pàirt sam bith anns na gnìomhan agad. Tha mi an dòchas nach do chuir iad bacadh air rannsachadh ar n-àrd-ìre a thaobh stòradh cuimhneachain cràbhach is prìseil air an fhearann agad."
  
  "Gu dìreach," dh" aontaich Perdue gu daingeann. "Is e na daoine sin mo luchd-gleidhidh taighe, chan e co-obraichean. Chan eil eadhon fios aca dè a tha mi ag obair air, càite a bheil na peutantan a tha mi a" feitheamh, no càite am bi mi a" siubhal nuair a bhios mi air falbh air gnìomhachas."
  
  "Tha, tha, tha sinn cinnteach mu dheidhinn seo. Èist, a Dhaibhidh, oir tha mi air a bhith a" leantainn do ghluasadan agus air daoine a chuir air do shlighe..." thòisich e, ach thug Perdue sùil gheur air.
  
  "Bho thionndaidh thu Sam a"m" aghaidh?" thug e ionnsaigh air Pàdraig.
  
  Ghlac anail Phàdraig na amhach, gun chomas aige freagairt leisgeul a chruthachadh a bha airidh air na thachair eadar an dithis aca. "Tha eagal orm gun do chuir e barrachd cuideam air ar càirdeas na bha mi a" tuigsinn. Cha robh mi a-riamh ag iarraidh rudan a bhriseadh sìos eadar thu fhèin agus Sam mu dheidhinn seo. Feumaidh tu mo chreidsinn, "mhìnich Pàdraig.
  
  B" e an co-dhùnadh aige e fhèin a sgaradh bho a charaid òige, Sam Cleave, airson sàbhailteachd a theaghlaich. Bha an dealachadh pianail agus riatanach dha Pàdraig, ris an canadh Sam Paddy gu gràdhach, ach tharraing ceangal Sam ri Dave Perdue gu cunbhalach teaghlach àidseant MI6 a-steach don t-saoghal cunnartach a bhith a" sealg cuimhneachain bhon Treas Reich agus fìor chunnartan. B" fheudar do Sam an dèidh sin am fàbhar a leigeil seachad le companaidh Perdue mar mhalairt air aonta Phàdraig a-rithist, a" tionndadh Sam gu bhith na bhall-dòrain a sheulaich mar a thachair dha Perdue fhad "s a bha iad air an turas a lorg Vault of Hercules. Ach dhearbh Sam aig a" cheann thall a dhìlseachd do Perdue le bhith a" cuideachadh a" bhilleanair a bhàs fhèin gus casg a chuir air Pàdraig agus MI6 a ghlacadh, a" cumail suas tràilleachd Phàdraig gus Perdue a lorg.
  
  Às deidh dha an inbhe aige fhoillseachadh do Phàdraig Mac a" Ghobhainn mar mhalairt air teasairginn bho Òrdugh na Grèine Duibhe, dh" aontaich Perdue a dhol gu cùirt airson eucoirean arc-eòlais a bha fo chasaid riaghaltas Etiòpia airson leth-bhreac de Àirc a" Chùmhnaint a ghoid bho Axum. Bha na bha MI6 ag iarraidh le seilbh Perdue nas fhaide na an tuigse a bha aig Pàdraig Mac a" Ghobhainn, leis gu robh buidheann an riaghaltais air grèim fhaighinn air Reichtisousis goirid às deidh don t-sealbhadair aige a dhol à bith.
  
  Is ann dìreach ann an ro-èisteachd goirid mar ullachadh airson prìomh èisteachd a" chùirt a bha Perdue comasach air na pìosan coirbeachd a bha e air a roinn le Pàdraig a thoirt còmhla ann an dìomhaireachd aig an dearbh mhionaid nuair a bha e an aghaidh na fìrinn grànda.
  
  "A bheil thu cinnteach gu bheil MI6 fo smachd Òrdugh a" Ghrian Dhuibh, Daibhidh?" - Dh'fhaighnich Pàdraig ann an guth ìosal, a 'dèanamh cinnteach nach robh a dhaoine a' cluinntinn.
  
  "Cuiridh mi mo chliù, mo fhortan agus mo bheatha air, a Phàdraig," fhreagair Perdue san aon dòigh. "Tha mi a" mionnachadh do Dhia, gu bheil do bhuidheann fo sgrùdadh duine cuthach."
  
  Nuair a choisich iad suas staidhre aghaidh taigh Perdue, dh" fhosgail an doras aghaidh. Sheas luchd-obrach taigh Purdue air an stairsnich le aghaidhean searbh, a 'cur fàilte air tilleadh am maighstir. Thug iad an aire gu coibhneil don chrìonadh uamhasach ann an coltas Perdue às deidh seachdain leis an acras ann an seòmar cràidh matriarch Black Sun, agus chùm iad an iongnadh dìomhair, falaichte gu sàbhailte fon chraiceann.
  
  "Rinn sinn creach air an stòr, a dhuine uasal. Agus chaidh do bhàr a chreachadh fhad "s a bha sinn ag òl gu fortanach," thuirt Johnny, fear de luchd-gleidhidh Purdue agus Èireannach gu cridhe.
  
  "Cha bhithinn ag iarraidh dòigh sam bith eile, Johnny." Rinn Perdue gàire agus e a" coiseachd a-staigh am measg cràdh dealasach a dhaoine. "Tha sinn an dòchas gun urrainn dhomh na stuthan sin ath-lìonadh sa bhad."
  
  Cha do chuir fàilte air an luchd-obrach aige ach mionaid leis nach robh iad ach glè bheag ann an àireamh, ach bha an dìoghras aca mar am binneas tollaidh a thàinig bho fhlùraichean jasmine. Bha an dòrlach de dhaoine na sheirbhis coltach ri teaghlach, uile den aon seòrsa inntinn, agus roinn iad meas Perdue airson a mhisneachd agus a bhith an tòir air eòlas. Ach cha robh an duine a bu mhiann leis fhaicinn ann.
  
  "O, Lily, càit a bheil Teàrlach?" Dh'fhaighnich Perdue do Lillian, a chòcaire agus a ghleus a-staigh. "Feuch nach innis thu dhomh gun do leig e dheth a dhreuchd."
  
  Cha bhiodh Perdue a-riamh comasach air innse do Phàdraig gur e a bhuidealair Teàrlach an duine le uallach airson rabhadh neo-dhìreach a thoirt dha Perdue gu robh MI6 a-muigh airson a ghlacadh. Bheireadh seo gu soilleir an creideas nach robh luchd-obrach Wrichtisousis an sàs ann an gnìomhachas Purdue mì-dhligheach. Bha Hardy Butler cuideachd an urra ri bhith a" cur air dòigh fear a chaidh a chumail ann am prìosanach leis a" Mhafia Sicilian aig àm an Hercules Expedition, a" nochdadh comas Theàrlaich a dhol nas fhaide na an dleastanas. Dhearbh e dha Perdue, Sam, agus an Dr. Nina Gould gun robh e feumail ann am mòran a bharrachd na dìreach a bhith ag iarnaigeadh lèintean le mionaideachd armailteach agus a' cuimhneachadh a h-uile latha air mìosachan Purdue.
  
  "Tha e air a bhith air falbh airson beagan làithean, a dhuine uasal," mhìnich Lily le aodann gruamach.
  
  "An do ghairm e na poileis?" - Dh'fhaighnich Perdue gu dona. "Thuirt mi ris a thighinn a dh"fhuireach air an oighreachd. Càit a bheil e a' fuireach?"
  
  "Chan urrainn dhut a dhol a-mach, a Dhaibhidh," chuir Pàdraig na chuimhne. "Cuimhnich, tha thu fhathast fo grèim taighe gus a" choinneamh againn Diluain. Chì mi an urrainn dhomh stad leis an àite aige air an t-slighe dhachaigh, ceart gu leòr?"
  
  "Tapadh leat, a Phàdraig," chrath Perdue. "Bheir Lillian an seòladh aige dhut. Tha mi cinnteach gun innis i dhut a h-uile dad a dh" fheumas tu a bhith eòlach, dìreach sìos gu meud a bhròg, "thuirt e, a" dùsgadh aig Lily. "Oidhche mhath a h-uile duine. Tha mi a" smaoineachadh gun leig mi dheth a dhreuchd tràth. Chaill mi mo leabaidh fhìn."
  
  Chaidh am maighstir àrd, maol Raichtisusis suas chun treas làr. Cha do sheall e gu robh e iomagaineach mu bhith air ais na dhachaigh, ach chuir fir MI6 agus an luchd-obrach aige sgìths às deidh mìos gu math cruaidh air a chorp agus air inntinn. Ach nuair a dhùin Perdue doras an t-seòmar-cadail aige agus a "coiseachd a dh" ionnsaigh na dorsan balcony air taobh eile na leapa, chaidh a ghlùinean sìos. Is gann gun robh e comasach dha faicinn tro na deòir a" staining a ghruaidhean, ràinig e airson na làmhan, am fear ceart - cnap-starra meirgeach a dh" fheumadh e an-còmhnaidh tionndadh.
  
  Thilg Perdue na dorsan fosgailte agus chuir e iongnadh air an èadhar fionnar Albannach a lìon e le beatha, fìor; beatha nach b" urrainn ach fearann a shinnsirean a thoirt seachad. A" coimhead air a" ghàrradh mhòr le rèidhleanan foirfe, seann thogalaichean a-muigh agus a" mhuir fad às, ghlaodh Perdue a shùilean a-mach air na daraich, spruces agus giuthais a bha a" dìon a ghàrradh faisg air làimh. Chaidh a shuilean sàmhach agus an anail gharbh a chall ann am meirgeadh an mullaich mar a bha a" ghaoth gan gluasad.
  
  Chaidh e fodha air a ghlùinean, a" leigeil le ifrinn na chridhe, an cràdh ifrinn a dh"fhiosraich e o chionn ghoirid, a chaitheamh. Air chrith, bhrùth e a làmhan chun a bhroilleach fhad "s a bha e a" dòrtadh a-mach, air a mhùchadh a-mhàin gus nach tarraing e aire dhaoine. Cha do smaoinich e air rud sam bith, eadhon mu Nina. Cha tuirt e no smaoinich e no rinn e planaichean no iongnadh. Fo mhullach leudaichte na seann oighreachd mhòr, chrath an sealbhadair aige agus rinn e caoineadh airson uair a thìde math, dìreach a" faireachdainn. Dhiùlt Perdue a h-uile argamaid adhbhar agus thagh e dìreach faireachdainnean. Chaidh a h-uile càil mar as àbhaist, a" cur às dha na beagan sheachdainean mu dheireadh de a bheatha.
  
  Mu dheireadh dh" fhosgail a shùilean gorma aotrom le duilgheadas fo mhullach nan sleagh; bha e air a speuclairean a thoirt dheth o chionn fhada. Chuir an t-iomadachd bhlasta sin bhon ghlanadh swelter e dragh air mar a bha a bhròg a 'lùghdachadh agus a' fàs nas miosa. Mhaith na neòil gu h-àrd beagan priobadh sàmhach soilleireachd. Ach thionndaidh an taiseachd na shùilean fhad "s a bha e a" coimhead air speur na h-oidhche gach rionnag gu bhith na soillseachadh sèididh, na ghathan fada aca a" trasnadh aig puingean far an robh deòir na shùilean gan sìneadh gu mì-nàdarrach.
  
  Ghlac rionnag seilg aire. Sguab iad thairis air seilear nèimh ann an ùpraid shàmhach, a" tuiteam ann an taobh neo-aithnichte, dìreach airson a bhith air a dhìochuimhneachadh gu bràth. Chuir an sealladh iongnadh air Perdue. Ged a bha e air fhaicinn cho tric roimhe seo, b" e seo a" chiad uair dha-rìribh a thug e an aire don dòigh neònach a bhàsaich an rionnag. Ach cha b" e rionnag a bh" ann gu feum, an robh? Smaoinich e gur e fearg agus tuiteam lasrach an dàn do Lucifer - mar a loisg e agus a sgreuchail air a shlighe sìos, a" sgrios, gun a bhith a" cruthachadh agus mu dheireadh a" bàsachadh leis fhèin, far an robh an fheadhainn a choimhead an tuiteam le dìmeas ga fhaicinn mar bhàs sàmhach eile.
  
  Lean a shùilean e air an t-slighe a-steach do sheòmar neo-dhrùidhteach anns a 'Chuan a Tuath gus an do dh'fhàg an earball aige an speur gun dath, a' tilleadh chun a staid àbhaisteach, statach. A 'faireachdainn gu robh e domhainn domhainn, bha fios aig Perdue dè bha na diathan ag innse dha. Thuit e mar an ceudna o bhinnean nan daoine treuna, a' tionndadh gu duslach an dèigh a chreidsinn gu'n robh a thoileachas siorruidh. Cha robh e a-riamh roimhe mar an duine air an robh e, fear nach robh dad coltach ris an Dave Perdue air an robh e eòlach. Bha e na choigreach na chorp fhèin, a bha uair na rionnag shoilleir ach thionndaidh e gu bhith na bheàrn sàmhach nach do dh" aithnich e tuilleadh. Cha robh e an dòchas ach am beagan spèis a bh' aig a' bheagan a dh' fheuch ri amharc suas ris na speuran a dh'fhaicinn a' tuiteam, airson dìreach mionaid a thoirt as am beatha gus a thuiteam a bhrosnachadh.
  
  "Saoil cò th" annad," thuirt e gu socair, gu neo-thoileach, agus dhùin e a shùilean.
  
  
  2
  A" coiseachd air nathraichean
  
  
  "Is urrainn dhomh a dhèanamh, ach bidh feum agam air stuth gu math sònraichte agus gu math tearc," thuirt Abdul Raya ris a" bhrand aige. "Agus bidh feum agam orra airson nan ceithir làithean a tha romhainn; air neo feumaidh mi ar n-aonta a thoirt gu crìch. Tha thu a" faicinn, a bhean uasail, tha teachdaichean eile a" feitheamh rium."
  
  "A bheil iad a" tabhann chìsean faisg ormsa?" dh'fhaighnich a' bhean-uasal do Abdul. "Leis nach eil am pailteas seo furasta a bhualadh no a phàigheadh, fhios agad."
  
  "Ma leigeas tu leam a bhi cho dàna, a bhean uasail," rinn an carlatan dubh-chraicionn gàire, "an coimeas ri sin, bidh do chìs air a faicinn mar dhuais."
  
  Bhuail am boireannach e, a' fàgail na bu riaraichte leis gum feumadh i gèilleadh. Bha fios aige gur e soidhne math a bh" anns an eucoir aice agus gum fàgadh e a ego bruite gu leòr gus na bha e ag iarraidh fhaighinn fhad "s a thug e ionnsaigh oirre a bhith a" creidsinn gu robh teachdaichean le pàigheadh nas àirde aige a "feitheamh ris a" Bheilg a ruighinn. Ach cha robh Abdul gu tur air a mhealladh mu na comasan aige le bhith a 'bòstadh mun deidhinn, oir bha na tàlantan a dh'fhalaich e bho na comharran aige na bhun-bheachd mòran na bu mhiosa na thuigsinn. Cumaidh e so dlùth air a bhroilleach, air cùl a chridhe, gus an tig an t-àm gu fosgladh.
  
  Cha do dh" fhalbh e às deidh an ar-a-mach aice ann an seòmar-còmhnaidh dorcha a dachaigh shòghail, ach dh" fhan e mar nach biodh dad air tachairt, a" lùbadh a h-uilinn air a" chliathaich ann an suidheachadh dorcha dearg, briste a-mhàin le dealbhan ola ann am frèaman òir agus dà sheann shnaighte àrd. bùird de chraobhan daraich is giuthais aig beul an t-seòmair. Chrath an teine fo 'eudach le eud, ach cha tug Abdul an aire do'n teas neo-fhulangach a loisg a chas.
  
  "Mar sin dè an fheadhainn a tha a dhìth ort?" rinn am boireannach gàire nuair a thill i goirid an dèidh dhi an seòmar fhàgail, air a cur an sàs le feirg. Na làimh sheudach bha leabhar notaichean sgeadaichte aice, deiseil airson iarrtasan an alchemist a sgrìobhadh sìos. Bha i air aon den dithis a bha e air a thighinn gu soirbheachail. Gu mì-fhortanach dha Abdul, bha sgilean dealasach aig a" mhòr-chuid de dh" Eòrpaich àrd-ìre ann a bhith a" measadh caractar agus chuir iad air an t-slighe e gu sgiobalta e. Air an làimh eile, bha daoine mar Madame Chantal nan creach furasta air sgàth an aon chàileachd a bha a dhìth air daoine coltach ris anns na fulangaichean aca - càileachd a bha dualach don fheadhainn a bha an-còmhnaidh gan lorg fhèin air oir quicksand: eu-dòchas.
  
  Dhaibhse, cha robh ann ach prìomh ghobha de mheatailtean prìseil, neach-reic pìosan òir is airgid àlainn agus gun samhail, na clachan luachmhor aca air an dèanamh ann an obair-ghobhainn ghrinn. Cha robh fios aig Madame Chantal gu robh e cuideachd na shàr-mhealladh, ach chuir a blas neo-sheasmhach airson sòghalachd agus ana-cainnt i ri nochdaidhean sam bith a dh" fhaodadh gun do leig e leis gun fhiosta a dhol a-mach tron masg aige.
  
  Le teilt gu math sgileil air an taobh chlì, sgrìobh e sìos na seudan a bha a dhìth air gus an obair a dh'fhastaidh i dha a choileanadh. Sgrìobh e le làmh neach-sgrìobhaidh, ach bha a litreachadh uamhasach. Ach, na miann èiginneach a dhol thairis air a co-aoisean, nì Madame Chantal rud sam bith a bheir i gus na bha air an liosta aice a choileanadh. Às deidh dha crìochnachadh, choimhead i tron liosta. A" reubadh eadhon nas doimhne ann an dubhar follaiseach an teallaich, ghabh Madame Chantal anail domhainn agus choimhead i air an duine àrd a chuir na cuimhne iogi no guru cult dìomhair.
  
  "Cuin a tha feum agad air seo?" - dh'fhaighnich i gu sgiobalta. "Agus cha bu chòir fios a bhith aig an duine agam. Feumaidh sinn coinneachadh an seo a-rithist leis gu bheil e leisg a thighinn sìos don phàirt seo den oighreachd."
  
  "Bu chòir dhomh a bhith anns a" Bheilg ann an nas lugha na seachdain, a bhean uasail, agus ron àm sin bu chòir dhomh an òrdugh agad a choileanadh. Chan eil mòran ùine againn, agus tha sin a" ciallachadh gum feum mi na daoimeanan sin cho luath "s as urrainn dhut an cur anns a" wallet agad, "rinn e gàire gu socair. Bha a shùilean falamh socrachadh oirre fhad 's a bha a bhilean a' feadaireachd gu binn. Cha b' urrainn Madame Chantal cuideachadh ach a cheangal ri neapraigear an fhàsaich, a' briogadh air a theanga fhad 's a bha a h-aodann fhathast creagach.
  
  Repulsion-èigneachadh. Sin an t-ainm a bha air. Bha gràin aice air a 'mhaighstir eireachdail seo, a thuirt cuideachd gur e draoidh eireachdail a bh' ann, ach airson adhbhar air choireigin cha b 'urrainn dhi cur na aghaidh. Cha b" urrainn don uaislean Frangach a sùilean a thoirt far Abdul nuair nach robh e a" coimhead, ged a chuir e tàmailt oirre anns a h-uile dòigh. Ann an dòigh air choreigin, chuir a nàdar tàmailteach, grunts bestial agus corragan mì-nàdarrach coltach ri claw iongnadh oirre gu ìre obsession.
  
  Sheas e anns an t-solus-teine, a" tilgeadh dubhar grotesque nach robh fada bhon ìomhaigh aige fhèin air a" bhalla. Thug an t-sròin cham a bha air aodann tòidheach dha coltas eun - 's dòcha fuileag bheag. Bha sùilean dorcha cumhang Abdul falaichte fo mhalaidhean cha mhòr gun fhuilt, ann an trom-inntinn domhainn a thug air cnàmhan a ghruaidhean nochdadh nas follaisiche. Garbh agus geireach, chaidh a fhalt dubh a tharraing air ais gu ponytail, agus bha aon chluas-fhàinne beag a" sgeadachadh an iarla chlì.
  
  Dh"fhairich e tùis is spìosraidh, agus nuair a bhruidhinn e no a rinn e gàire, bha loidhne a bhilean dorcha air a bhriseadh le fiaclan uamhasach foirfe. Fhuair Madame Chantal a fàileadh uamhasach; cha b' urrainn i innse an e Pharaoh no Phantasm a bh' ann. Bha i cinnteach à aon rud: bha làthaireachd iongantach aig an draoidh agus an alchemist, gun eadhon a ghuth a thogail no sealltainn gu robh e a 'gluasad a làmh. Chuir seo an t-eagal oirre agus mheudaich e an tàmailt neònach a bha i a" faireachdainn a thaobh.
  
  "Celste?" ghabh i an aire nuair a leugh i an t-ainm air a bheil e eòlach air a' phàipear a thug e dhi. Bha a h-aodann a" brathadh an iomagain a bha i a" faireachdainn mu bhith a" faighinn an t-seud. A" deàrrsadh mar emeralds eireachdail ann an solas an teine, choimhead Madame Chantal a-steach do shùilean Abdul. "Mr. Raya, chan urrainn dhomh. Dh" aontaich an duine agam "Celeste" a thoirt don Louvre. A" feuchainn ris a" mhearachd aice a cheartachadh, eadhon a" moladh gum faigheadh i na bha e ag iarraidh air, choimhead i sìos agus thuirt i, "Is urrainn dhomh gu cinnteach an dithis eile a làimhseachadh, ach chan e am fear seo."
  
  Cha do nochd Abdul comharran sam bith de dhragh mun glitch. Gu mall a" ruith a làmh thairis air a h-aodann, rinn e gàire gu socair. "Tha mi an dòchas gun atharraich thu d" inntinn, a bhean-uasal. Tha e na urram do bhoireannaich mar thusa gnìomhan fir mòra a chumail ann am pailme do làmhan." Fhad "s a bha a chorragan lùbte gràsmhor a" cur dubhar air a craiceann bàn, dh"fhairich an t-uaislean le luaith reòta de chuideam a" briseadh a h-aodann. Gu sgiobalta a" sguabadh a h-aodann, a bha air ruith fuar, ghlan i a h-amhaich agus tharraing i i fhèin còmhla. Nan searg i a-nis, chailleadh i e ann am muir de choigrich.
  
  "Thig air ais ann an dà latha. Coinnich rium an seo anns an t-seòmar suidhe. Tha an neach-cuideachaidh agam eòlach ort agus bidh e a" feitheamh riut, "dh" òrduich i, fhathast air a crathadh leis a "mhothachadh uamhasach a bha a" lasadh thairis air a h-aodann airson mionaid. "Gheibh mi Celeste, Mgr Raya, ach is fheàrr leat mo dhuilgheadas."
  
  Cha dubhairt Abdul tuilleadh. Cha robh feum aige air.
  
  
  3
  Beagan de mhisneachd
  
  
  Nuair a dhùisg Perdue an ath latha, bha e a" faireachdainn mar crap, sìmplidh agus sìmplidh. Gu dearbh, cha robh cuimhne aige air an turas mu dheireadh a bha e dha-rìribh ag èigheach, agus ged a bha e a" faireachdainn nas aotroime às deidh an glanadh, bha a shùilean puffy agus a" losgadh. Gus dèanamh cinnteach nach robh fios aig duine dè a dh'adhbhraich a staid, dh'òl Perdue trì cairteal de bhotal Southern Moonshine a chùm e eadar na leabhraichean uamhasach aige air sgeilp faisg air an uinneig.
  
  "O mo Dhia, bodach, tha thu a" coimhead ceart airson crùbag," rinn Perdue osnaich, a" coimhead air a mheòrachadh ann an sgàthan an t-seòmar-ionnlaid. "Ciamar a thachair seo uile? Na innis dhomh, na bi," dh"èigh e. Nuair a choisich e air falbh bhon sgàthan gus na gocan fras a thionndadh air, lean e air a" caoineadh mar bhodach a bha a "crìonadh. A 'freagairt mar a bha coltas gu robh a chorp air aois ceud bliadhna thar oidhche. "Tha fios agam. Tha fios agam mar a thachair. Dh" ith thu na biadhan ceàrr, an dòchas gum fàsadh do stamag cleachdte ris a" phuinnsean, ach an àite sin fhuair thu puinnseanachadh."
  
  Thuit an t-aodach aige dheth mar nach biodh iad eòlach air a chorp, a" pògadh a chasan mus do dhìrich e a-mach às an t-aodach a bha air a bhith na phreas-aodaich bhon a chaill e a h-uile cuideam ann an sloc taigh "Mother". Fo shruth uisge blàth, rinn Perdue urnuigh gun chreideamh, le taingealachd gun chreideamh agus co-fhaireachdainn domhainn dhaibhsan uile nach b" aithne air sòlas na plumaireachd a-staigh. Às deidh dha a bhith air a bhaisteadh anns an fhras, ghlan e inntinn gus na h-uallaichean a chuir na chuimhne gu robh an duilgheadas aige aig làmhan Iòsaph Karsten fada bho bhith seachad, eadhon ged a chluich e na cairtean aige gu slaodach agus gu furachail. Na bheachd-san, cha robh cus spèis aig Oblivion a chionn 's gu robh e na dhaingneach cho mòr ann an amannan trioblaid, agus bha e airson a bhith a' faireachdainn gu robh an dearmad sin a 'tuiteam air.
  
  Fìor dha a dhroch fhortan o chionn ghoirid, ge-tà, cha do chòrd Perdue ris fada mus do chuir gnog air an doras stad air an leigheas ùr aige.
  
  "Dè tha seo?" ghlaodh e thairis air sgeig an uisge.
  
  "Do bhracaist, a dhuine uasail," chuala e bho thaobh eile an dorais. Chaidh Perdue suas agus thrèig e a chorruich shàmhach aig an neach-fios.
  
  "Teàrlach?" dh'fhaighnich e.
  
  "Tha, sir?" Fhreagair Teàrlach.
  
  Rinn Perdue gàir, le de thoileachadh guth eòlach a bhuidealair a chluinntinn a rìs, an guth air an robh e gu mòr ag ionndrainn an uair a bha e a' beachdachadh air uair a bhàis anns an t-slochd ; guth a shaoil leis nach cluinneadh e tuilleadh. Gun a bhith a" smaoineachadh dà uair, leum am billeanair dubhach a-mach bhon taobh a-muigh den fhras aige agus dh" fhosgail e an doras. Sheas am buidealair a bha gu tur troimh-chèile le aodann clisgeadh fhad "s a bha a cheannard rùisgte ga phòg.
  
  "O mo Dhia, seann duine, shaoil mi gun deach thu à sealladh!" Rinn Perdue gàire, a 'leigeil leis an duine a làmh a chrathadh. Gu fortanach, bha Teàrlach gu math proifeasanta, a" seachnadh pìoban Purdue agus a" cumail a-mach an giùlan gun chiall sin a bha na Breatannaich a-riamh a" bòstadh.
  
  "Bha e dìreach beagan a-mach às, a dhuine uasal. Tha a h-uile dad gu math a-nis, tapadh leat," thuirt Teàrlach Perdue. "Am bu toil leat ithe anns an t-seòmar agad no shìos an staidhre le," thuirt e beagan, "daoine MI6?"
  
  "Gu cinnteach shuas an seo. Tapadh leat, a Theàrlaich," fhreagair Perdue, a "tuigsinn gu robh e fhathast a" crathadh làmhan leis an duine le seudan a "chrùin air a thaisbeanadh.
  
  Chrath Teàrlach. "Glè mhath, a dhuine uasail."
  
  Mar a thill Perdue don t-seòmar-ionnlaid gus na pocannan falaichte a bhruthadh agus a thoirt air falbh fo a shùilean, thàinig am buidealair a-mach às a" phrìomh sheòmar-cadail, a" gàireachdainn gu dìomhair mar chuimhneachan air freagairt sunndach, rùisgte an fhastaiche aige. Tha e an-còmhnaidh math a bhith ga ionndrainn, shaoil e, eadhon chun na h-ìre seo.
  
  "Dè thuirt e?" - Dh'fhaighnich Lily cuin a chaidh Teàrlach a-steach don chidsin. Bha fàileadh arain ùr agus uighean air an sgrìobadh san àite, air an cuir thairis le fàileadh cofaidh teann. Chuir an còcaire ceann seòlta ach annasach a làmhan fo thuáille a" chidsin agus choimhead i gu mì-fhoighidneach air a" bhuidealair, a" feitheamh ri freagairt.
  
  "Lillian," rinn e gearan an toiseach, iriosal mar as àbhaist leis a feòrachas. Ach an uairsin thuig e gu robh ise cuideachd ag ionndrainn sealbhadair an taighe agus gu robh a h-uile còir aice a bhith a" faighneachd dè a "chiad fhacal a bh" aig an duine ri Teàrlach. Rinn an lèirmheas seo, a chaidh a dhèanamh gu sgiobalta na cheann, bog air a shealladh.
  
  "Tha e glè thoilichte a bhith an seo a-rithist," fhreagair Teàrlach gu foirmeil.
  
  "An e sin a thuirt e?" - dh'fhaighnich i gu socair.
  
  Ghabh Teàrlach brath air a" mhionaid. "Chan eil mòran fhaclan ann, ged a chuir a ghluasadan-bodhaig agus a chainnt bodhaig an toileachas ris gu math." Dh" fheuch e gu cruaidh gun a bhith a" gàireachdainn ris na faclan aige fhèin, air am briathrachas gu grinn gus an dà chuid fìrinn agus whimsy a chuir an cèill.
  
  "O, tha seo sgoinneil," rinn i gàire, a" dèanamh air a" buffet airson truinnsear fhaighinn airson Perdue. "Uighean is isbeanan ma-thà?"
  
  Gu neo-àbhaisteach don bhuidealair, thòisich e a" gàireachdainn, rud a bha na atharrachadh math bhon fhaireachdainn làidir àbhaisteach aige. Beagan troimh-chèile, ach a" gàireachdainn leis an fhreagairt neo-àbhaisteach a bh" aige, sheas i a" feitheamh ri dearbhadh air bracaist nuair a chaidh am buidealair a-steach do ghàire.
  
  "Gabhaidh mi sin mar tha," rinn i gàire. "Mo Dhia, a bhalaich, feumaidh gun do thachair rudeigin gu math èibhinn airson do chruas fhàgail." Thug i a-mach truinnsear agus chuir i air a" bhòrd e. "Seall ort! Tha thu dìreach a" leigeil leis a h-uile càil a bhith a" crochadh a-mach. "
  
  Dhùblaich Teàrlach le gàire, agus e a" lùbadh an aghaidh an alcove leacach ri taobh an stòbha guail iarainn a bha ri taobh oisean an dorais chùil. "Tha mi cho duilich, Lillian, ach chan urrainn dhomh bruidhinn mu na thachair. Bhiodh e dìreach mì-mhodhail, tha thu a" tuigsinn. "
  
  "Tha fios agam," rinn i gàire, a" cur isbeanan agus uighean air an sgrìobadh ri taobh toast bog Purdue. "Gu dearbh tha mi a" bàsachadh gus faighinn a-mach dè a thachair, ach an turas seo nì mi rèiteachadh airson d" fhaicinn a" gàireachdainn. Tha sin gu leòr airson mo latha a dhèanamh."
  
  A" faireachdainn faochadh gun robh a" chailleach an turas seo air a bhith a" putadh air airson fiosrachadh, chuir Teàrlach grèim oirre air a ghualainn agus tharraing e e fhèin ri chèile. Thug e leis treidhe agus chuir e am biadh air, chuidich e i leis a" chofaidh, agus mu dheireadh thog e am pàipear-naidheachd gus Perdue a thoirt suas an staidhre. Gu mòr airson an neo-riaghailteachd daonnachd Theàrlaich a leudachadh, bha aig Lily ri stad bho bhith a" toirt iomradh a-rithist air na bha ga chasaid nuair a dh" fhàg i an cidsin. Bha eagal oirre gun leigeadh e às an treidhe, agus bha i ceart. Leis an t-sealladh sin fhathast soilleir na inntinn, bhiodh Teàrlach air an làr fhàgail na bhreugan nan cuireadh i na chuimhne e.
  
  Air feadh a" chiad làr den taigh, chuir peathraichean na Seirbheis Dhìomhair tuil air Reichtisousis leis an làthaireachd aca. Cha robh dad aig Teàrlach an aghaidh dhaoine a bha ag obair don t-seirbheis fiosrachaidh san fharsaingeachd, ach leis gu robh iad stèidhichte an sin cha do rinn iad dad nas motha na eucoirich mì-laghail air am maoineachadh leis an rìoghachd meallta. Cha robh còir aca a bhith ann, agus ged nach robh iad ach a" leantainn òrdughan, cha b" urrainn don luchd-obrach cur suas leis na dealbhan-cluiche cumhachd beag is sporadic aca nuair a bha iad stèidhichte gus sùil a chumail air neach-rannsachaidh billeanan, ag obair mar gum b" e mèirlich cumanta a bh" annta. .
  
  Chan eil mi a" tuigsinn fhathast mar a dh" fhaodadh fiosrachadh armachd an taigh seo a cheangal ris nuair nach eil bagairt armachd eadar-nàiseanta a" fuireach an seo, bha Teàrlach a" smaoineachadh agus e a" giùlan an treidhe gu seòmar Perdue. Agus a dh" aindeoin sin bha fios aige gum feumadh adhbhar sinist a bhith ann airson seo uile a bhith air aontachadh leis an riaghaltas - bun-bheachd eadhon nas eagallach. Dh'fheumadh rudeigin a bharrachd a bhith ann, agus bha e a 'dol a dh' ionnsaigh a 'bhonn, eadhon ged a dh'fheumadh e fiosrachadh fhaighinn bho bhràthair-cèile a-rithist. Shàbhail Teàrlach Perdue an turas mu dheireadh a thug e air a bhràthair-cèile a fhacal. Mhol e gum b" urrainn dha bhràthair-cèile beagan a bharrachd a thoirt don bhuidealair nam biodh e a" ciallachadh faighinn a-mach dè bha e a" ciallachadh.
  
  "Hey Charlie, a bheil e suas fhathast?" - dh'fhaighnich fear de na h-obraichean gu sunndach.
  
  Thug Teàrlach an aire dha. Nam feumadh e freagairt a thoirt do dhuine sam bith, cha bhiodh ann ach an Neach-ionaid Sònraichte Smith. Roimhe seo bha e misneachail gun robh a cheannard air ceangal làidir pearsanta a stèidheachadh leis an neach-stiùiridh. An uair a rainig e dorus Pherdue, dh' fhag a h-uile cleasachd e agus thill e dh' ionnsuidh a ghnothuich ghnàthaicht' agus umhail.
  
  "Do bhracaist, a dhuine uasail," thuirt e aig an doras.
  
  Dh" fhosgail Perdue an doras ann an dòigh gu tur eadar-dhealaichte. Air a sgeadachadh gu h-iomlan ann an chinos, loafers Moschino agus lèine geal le putan sìos leis na sleeves air a roiligeadh suas gu na h-uilllean aige, fhreagair e an doras airson a bhuidealair. Nuair a chaidh Teàrlach a-steach, chuala e Perdue gu sgiobalta a" dùnadh an dorais air a chùlaibh.
  
  "Feumaidh mi bruidhinn riut, a Theàrlaich," thuirt e ann an guth ìosal. "An do lean duine an seo thu?"
  
  "Chan eil, a dhuine uasal, cho fad "s as aithne dhomh, chan eil," fhreagair Teàrlach gu onarach, a" cur an treidhe air bòrd daraich Perdue far am biodh branndaidh a" còrdadh ris uaireannan air an fheasgar. Chuir e dìreach a sheacaid agus phaisg e a làmhan air a bheulaibh. "Dè nì mi dhut, a dhuine uasail?"
  
  Bha Perdue a 'coimhead fiadhaich na shùilean, ged a bha cànan a' chuirp a 'moladh gu robh e glèidhte agus brosnachail. Ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuch e ri nochdadh còir agus misneachail, cha b" urrainn dha a bhuidealair a mhealladh. Bha Teàrlach eòlach air Purdue gu bràth. Bha e air fhaicinn ann an iomadach dòigh thar nam bliadhnaichean, bho chorruich mu chnapan-starra saidheans gu sunndachd agus sunnd ann an gàirdeanan mòran de bhoireannaich bheairteach. Dh" fhaodadh e innse gu robh rudeigin a" cur dragh air Perdue, rudeigin a bharrachd air dìreach an èisteachd a bha faisg air làimh.
  
  "Tha fios agam gur tusa a dh" innis don Dr. Gould gun robh an t-Seirbheis Dhìomhair gu bhith gam chur an grèim, agus tha mi a" toirt taing dhut le m" uile chridhe airson rabhadh a thoirt dhi, ach feumaidh fios a bhith agam, Teàrlach, "thuirt e gu h-èiginneach ann an uisge-beatha làidir , "Feumaidh fios a bhith agam ciamar a fhuair thu a-mach mu dheidhinn seo oir tha barrachd ris na sin. Tha tòrr a bharrachd ann na sin, agus feumaidh fios a bhith agam air a h-uile càil agus rud sam bith a tha MI6 an dùil a dhèanamh an ath rud."
  
  Thuig Teàrlach spionnadh iarrtas an fhastaiche aige, ach aig a" cheart àm bha e a" faireachdainn gu math neo-chomasach air an iarrtas. "Tha mi faicinn," thuirt e le nàire follaiseach. "Uill, cha chuala mi mu dheidhinn ach le cothrom. Fhad "s a bha i a" tadhal air Vivian, dh"aidich mo phiuthar, an duine aice, dìreach seòrsa de... e. Bha fios aige gu robh mi ann an seirbheis Reichtisusis, ach a rèir coltais chuala e co-obraiche ann an aon de mheuran riaghaltas Bhreatainn ag innse gun d" fhuair MI6 làn chead airson do thòir, a dhuine uasail. Gu dearbh, tha mi a" smaoineachadh nach do smaoinich e eadhon air mòran aig an àm."
  
  "Gu dearbh cha do rinn e e. Tha seo fucking gòrach. Tha mi fucking Albannach a-rèir nàiseantachd. Fiù 's nan robh mi an sàs ann an cùisean armailteach, bhiodh MI5 a' tarraing nan sreangan. Tha e ceart gu bheil dàimhean eadar-nàiseanta trom mu dheidhinn seo, tha mi ag innse dhut, agus tha sin a" cur dragh orm," thuirt Perdue. "Teàrlach, tha feum agam ort fios a chuir gu do bhràthair-cèile air mo shon."
  
  "Le gach urram, a dhuine uasail," fhreagair Teàrlach gu sgiobalta, "mura h-eil cuimhne agad, b" fheàrr leam gun a bhith a "toirt a-steach mo theaghlach ann an seo. Tha aithreachas orm mun cho-dhùnadh, a dhuine uasal, ach gu fìrinneach, tha eagal orm airson mo phiuthar. Tha mi a" tòiseachadh a" gabhail dragh gu bheil i pòsta aig fear aig a bheil ceanglaichean ris an t-Seirbheis Dhìomhair agus nach eil ann ach rianadair. Slaod iad a-steach gu fiasco eadar-nàiseanta mar seo..." Ghluais e gu ciontach, a" faireachdainn uamhasach mun onair aige fhèin. Bha e an dòchas gum biodh Perdue fhathast a" cur luach air a chomasan mar bhuidealair agus gun a bhith ga losgadh airson seòrsa bacach de neo-òrdugh.
  
  "Tha mi a" tuigsinn, "fhreagair Perdue gu lag, a" gluasad air falbh bho Theàrlach gus coimhead a-mach tro dhorsan a "bhalconaidh air sèimh àlainn madainn Dhùn Èideann.
  
  "Tha mi duilich, Mgr Perdue," thuirt Teàrlach.
  
  "Chan e, a Theàrlaich, tha mi a" tuigsinn gu mòr. Creid mi, creid mi. Cia mheud rud uamhasach a tha air tachairt dha mo charaidean dlùth leis gu robh iad an sàs anns na gnìomhan agam? Tha mi a" tuigsinn gu tur na builean a bhith ag obair dhòmhsa, "mhìnich Perdue, a" faireachdainn gu tur eu-dòchasach gun rùn a bhith a" togail truas. Bha e dha-rìribh a" faireachdainn uallach a" chiont. A 'feuchainn ri bhith toilichte nuair a chaidh a dhiùltadh le spèis, thionndaidh Perdue agus rinn e gàire. "Gu dearbh, Teàrlach. Tha mi a' tuigsinn gu mòr. Feuch an innis thu dhomh cuin a ruigeas an riochdaire sònraichte Smith?"
  
  "Gu dearbh, a dhuine uasail," fhreagair Teàrlach, a" leigeil sìos a smiogaid gu sgiobalta. Dh'fhàg e an seòmar a 'faireachdainn mar neach-brathaidh, agus a' breithneachadh le coltas nan oifigearan agus na riochdairean anns an trannsa, bha e air a mheas mar aon.
  
  
  4
  Dotair a-staigh
  
  
  Thadhail an riochdaire sònraichte Pàdraig Mac a" Ghobhainn air Purdue nas fhaide air adhart air an latha sin airson na thuirt Mac a" Ghobhainn ris na h-àrd-oifigearan aige mar òrdachadh dotair. A" beachdachadh air na chaidh e troimhe ann an dachaigh a" mhatriarch Nadsaidheach ris an canar am Màthair, thug a" chomhairle laghail cead dha Perdue cùram meidigeach fhaighinn fhad "s a bha e fo chùram sealach na Seirbheis Fiosrachaidh Dìomhair.
  
  Bha triuir fhear air an dleasdanas a shiubhlas, gun a bhi aireamh na dhà a muigh aig a' gheata, agus bha Tearlach trang le obair-tighe, a' beathachadh a chorruich leo. Ach, bha e na bu thròcaireach na chùirt a dh"ionnsaigh Smith air sgàth a chuideachaidh do Purdue. Dh"fhosgail Teàrlach an doras don dotair nuair a ghlaodh clag an dorais.
  
  "Feumar eadhon dotair bochd a sgrùdadh," rinn Perdue osna, na sheasamh aig mullach na staidhre agus a "lùbadh gu mòr air an rèile airson taic.
  
  "Tha coltas lag air a" ghille, huh?" - thuirt fear de na fir ris an fhear eile. "Seall cho ata a shùilean!"
  
  "Agus dearg," thuirt fear eile, a" crathadh a chinn. "Chan eil mi a" smaoineachadh gum fàs e nas fheàrr. "
  
  "Guys, dèan cabhag," thuirt an riochdaire sònraichte Smith gu sgiobalta, a "cur an cuimhne an obair aca. "Chan eil ach uair a thìde aig an dotair le Mgr Perdue, mar sin falbh air adhart."
  
  "Tha, a dhuine uasail," chanadh iad còmhla ri chèile agus iad a" crìochnachadh an sgrùdadh meidigeach.
  
  Nuair a chrìochnaich iad leis an dotair, thug Pàdraig thairis e shuas an staidhre far an robh Perdue agus a bhuidealair a' feitheamh. An sin ghabh Pàdraig suas post-faire aig mullach na staidhre.
  
  "Am bi dad eile ann, a dhuine uasail?" - Dh'fhaighnich Teàrlach cuin a dh'fhosgail an dotair an doras gu seòmar Perdue dha.
  
  "Chan eil, tapadh leat, a Theàrlaich. Faodaidh tu falbh," fhreagair Perdue gu làidir mus do dhùin Teàrlach an doras. Bha Teàrlach fhathast a" faireachdainn uamhasach ciontach airson a cheannard a thoirt air falbh, ach bha e coltach gu robh Perdue dùrachdach na thuigse.
  
  Ann an oifis phrìobhaideach Perdue, dh'fhuirich e fhèin agus an dotair, gun a bhith a 'bruidhinn no a' gluasad, airson mionaid, ag èisteachd airson buaireadh sam bith taobh a-muigh an dorais. Cha robh fuaim fealla-dhà ann, agus tro aon de na pollagan dìomhair a bha a 'uidheamachadh balla Purdue, chitheadh iad nach robh duine ag èisteachd.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhomh stad bho bhith a "toirt iomradh leanabhach air puingean meidigeach gus do àbhachdas a neartachadh, a bhodach, mura fuirich mi ann an caractar a-mhàin. Biodh fios aige, is e bacadh uamhasach a tha seo air na comasan iongantach agam, "thuirt an dotair, a" cur a chaibineat leigheis air an làr. "A bheil fios agad ciamar a shabaid mi gus an Dr Beach a thoirt dhomh gus an t-seann mhàileid aige a thoirt air iasad?"
  
  "Soc e suas, Sam," thuirt Perdue, a" gàire gu sunndach fhad "s a bha an neach-aithris a" spùtadh air cùl glainneachan le frèam dubh nach buineadh dha. "B" e do bheachd a bh "ann a bhith gad fhalach fhèin mar an Dr Beach. Co-dhiù, ciamar a tha mo Shlànaighear a" dèanamh?"
  
  Ann an sgioba teasairginn Purdue bha dithis a bha eòlach air an Dr. Nina Gould, sagart Caitligeach agus dotair-teaghlaich às an Òban, Alba. Ghabh an dithis orra fhèin Perdue a shàbhaladh bho chrìonadh brùideil ann an làr ìseal an uilc Yvette Wolf, ball den chiad ìre de Òrdugh an Black Sun ris an canar Màthair dha na co-bhanntachd faisisteach aice.
  
  "Tha e a" dèanamh gu math, ged a tha e rud beag searbh às deidh a thrioblaid riut fhèin agus ri Maighstir Harper anns an taigh ifrinn sin. Tha mi cinnteach gum biodh an rud a thug air an dòigh seo ga fhàgail air leth inntinneach, ach tha e a" diùltadh solas sam bith a chuir air, "thuirt Sam. "Tha am ministear air bhioran mu dheidhinn cuideachd, agus tha e dìreach a" toirt air na bàlaichean agam tachas fhèin, fhios agad."
  
  Rinn Perdue gàire. "Tha mi cinnteach gu bheil. Creid mi, Sam, is fheàrr na dh" fhàg sinn anns an t-seann taigh falaichte sin fhàgail gun lorg. Ciamar a tha Nina?"
  
  "Tha i ann an Alexandria a" cuideachadh an taigh-tasgaidh a" catalogadh cuid de na h-ulaidhean a lorg sinn. Tha iad airson an taisbeanadh sònraichte seo ainmeachadh às dèidh Alexander the Great - rudeigin mar an Gould/Earle Find, mar urram don obair chruaidh a rinn Nina agus Seonag ann a bhith a" lorg Litir Olympias agus an leithid. Gu dearbh cha tug iad iomradh air an ainm urramach agad. In-stealladh."
  
  "Tha mi a" faicinn gu bheil planaichean mòra aig a "chaileig againn," thuirt Perdue, a" gàire gu socair agus toilichte a bhith a "cluinntinn gu robh an neach-eachdraidh seòlta, spaideil agus brèagha mu dheireadh a" faighinn an aithne a bha i airidh air bhon t-saoghal acadaimigeach.
  
  "Seadh, agus tha i fhathast a" faighneachd dhomh ciamar as urrainn dhuinn do thoirt a-mach às an t-suidheachadh seo uair is uair, agus mar as trice feumaidh mi an cuspair atharrachadh oir... uill, gu h-onarach chan eil fios agam dè an ìre a th" ann, "Sam. a' toirt a' chòmhraidh gu slighe nas miosa.
  
  "Uill, is ann air sgàth sin a tha thu an seo, a bhodach," rinn Perdue osna. "Agus chan eil mòran ùine agam airson do lìonadh a-steach, mar sin suidh sìos agus faigh uisge-beatha."
  
  Thuirt Sam, "Ach a dhuine uasail, is e dotair a th" annam air mo ghairm. Ciamar a tha thu?" Thug e a ghlainne dha Perdue gus am b" urrainn dha a dhath le cearcan-fraoich. "Na bi gòrach, a-nis."
  
  Bha e math a bhith air a chràdh a-rithist le àbhachdas Sam Cleave, agus thug e toileachas mòr dha Perdue a bhith a" fulang aon uair eile le gòrachas òige an neach-naidheachd. Bha làn fhios aige gum b" urrainn dha earbsa a chur ann an Cleve le a bheatha agus, nuair a bha e na bu chudromaiche, gum faodadh a charaid dreuchd co-obraiche proifeasanta a ghabhail sa bhad agus gu h-iongantach. Dh" fhaodadh Sam atharrachadh sa bhad bho Albannach gòrach gu bhith na fhear-èigneachaidh shunndach - càileachd air leth luachmhor ann an saoghal cunnartach cuimhneachain seallaidh agus freaks saidheans.
  
  Shuidh an dithis fhireannach air stairsneach nan dorsan balcony, dìreach air an taobh a-staigh gus am faodadh na cùirtearan lace geal tiugh an còmhradh fhalach bho shùilean eagallach a" coimhead air na rèidhleanan. Bhruidhinn iad ann an guthan ìosal.
  
  "Ann an ùine ghoirid," thuirt Perdue, "tha mac galla a stiùir mo fhuadach, agus fuadach Nina airson a" chùis sin, na bhall Black Sun leis an t-ainm Iòsaph Karsten.
  
  Sgrìobh Sam an t-ainm sìos ann an leabhar notaichean briste a ghiùlain e na phòcaid seacaid. "A bheil e marbh mu thràth?" Dh"fhaighnich Sam mar nach robh dad air tachairt. Gu dearbh, bha an tòn aige cho cudromach is nach robh fios aig Perdue am bu chòir dha a bhith draghail no toilichte leis an fhreagairt.
  
  "Chan eil, tha e gu math beò," fhreagair Perdue.
  
  Sheall Sam suas air a charaid le falt airgid. "Ach tha sinn airson gum bàsaich e, ceart?"
  
  "Sam, feumaidh gur e gluasad seòlta a tha seo. Tha murt airson balaich ghoirid, "thuirt Perdue ris.
  
  "Dìreach? Innis sin do 'n t-seana ghalla a rinn so ort," dh' èigh Sam, agus e a' sealltainn air corp Pheairt. "Bu chòir gum biodh Òrdugh na Grèine Duibh air bàsachadh leis a" Ghearmailt Nadsaidheach, mo charaid, agus tha mi a" dol a dhèanamh cinnteach gu bheil iad air falbh mus laigh mi nam chiste."
  
  "Tha fios agam," thuirt Perdue ris, "agus tha mi a" cur luach air an dùrachd gus crìoch a chuir air clàr an luchd-bacaidh agam. Tha mi dha-rìribh ag iarraidh. Ach fuirich gus am bi fios agad air an sgeulachd gu lèir. An uairsin innis dhomh nach e na tha mi air a phlanadh am puinnsean-bhiastagan as fheàrr."
  
  "Ceart gu leòr," dh" aontaich Sam, a" lughdachadh beagan a mhiann crìoch a chuir air an duilgheadas a bha coltach gu sìorraidh a chruthaich an fheadhainn a ghlèidh bochdainn an SS elite. "Falbh, innis dhomh an còrr."
  
  "Tha thu gu bhith dèidheil air an tionndadh seo, cho mì-mhisneachail" s a bha e dhòmhsa, "dh"aidich Perdue. "Chan e Joe Carter a th" ann an Joseph Karsten, ceannard gnàthach na Seirbheis Fiosrachaidh Dìomhair. "
  
  "Iosa!" - Ghlaodh Sam le iongantas. "Chan urrainn dhut a bhith trom! Tha an duine cho Breatannach ri tì feasgair agus Austin Powers.
  
  "Is e seo a" chuid a tha gam mhaslachadh, Sam," thàinig am freagairt bho Perdue. "A bheil thu a" tuigsinn dè tha mi a" faighinn an seo?"
  
  "Tha MI6 a" dèanamh mì-chleachdadh air an togalach agad," fhreagair Sam gu slaodach fhad "s a bha inntinn agus a shùil a" dol tro gach ceangal a dh" fhaodadh a bhith ann. "Tha Seirbheis Dhìomhair Bhreatainn air a ruith le ball den bhuidheann Black Sun, agus chan eil fios aig duine, eadhon às deidh a" chùis laghail seo. Chaidh a shùilean dorcha sìos gu sgiobalta nuair a thionndaidh na cuibhlichean aige gu bhith a" còmhdach gach taobh den chùis. "Perdue, carson a tha feum aige air an taigh agad?"
  
  Bha Perdue a" cur dragh air Sam. Cha mhòr nach robh e suarach, mar gum biodh e air a dhol à bith bho bhith a" roinn a chuid eòlais. Ann an guth bog, sgìth, chrath e agus thuirt e le palms fosgailte: "Bho na bha mi a" smaoineachadh a chuala mi anns an t-seòmar-bìdh diabhal sin, tha iad a "smaoineachadh gu bheil na cuimhneachain air fad a bha Himmler agus Hitler às deidh Reichtisusis."
  
  "Chan eil e gu tur ceàrr," thuirt Sam, a" gabhail notaichean airson an iomradh aige fhèin.
  
  "Seadh, ach Sam, tha na tha iad a" smaoineachadh a tha mi air falach an seo a chuir cus cus. Chan e seo a-mhàin. Cha bu choir an ni a th' agam an so gu brath," ars esan gu teann ri uchd Sam, " gu brath tuiteam an lamhan loseiph Carsten ! Chan ann mar Fhiosrachadh Armailteach 6 no Òrdugh na Grèine Duibhe. Dh" fhaodadh an duine seo riaghaltasan a chuir às le dìreach leth de na peutantan air an stòradh anns na deuchainn-lannan agam! " Bha sùilean Perdue fliuch, a sheann làmh air craiceann Sam air chrith agus e a" tagradh leis an aon fhear earbsach aige.
  
  "Ceart gu leòr, seann choileach," thuirt Sam, agus e an dòchas am mania air aodann Perdue a lughdachadh.
  
  "Èist, Sam, chan eil fios aig duine dè a nì mi," lean am billeanair. "Chan eil fios aig duine air ar taobh den loidhne gur e Nadsaidheach gòrach a tha os cionn tèarainteachd Bhreatainn. Tha feum agam ort, neach-naidheachd sàr-sgrùdaidh, buannaiche Duais Pulitzer, neach-aithris ainmeil ...
  
  Fhuair Sam an teachdaireachd, àrd agus soilleir. Chitheadh e gu robh sgàinidhean na dhaingneach aig Dave Perdue a bha a-riamh tlachdmhor agus cruinn. Bha e follaiseach gun robh an leasachadh ùr seo air gearradh fada na bu doimhne a dhèanamh le lann tòrr na bu ghèire, agus bha e a" gearradh a slighe ri taobh geòla Perdue. Bha fios aig Sam gum feumadh e aire a thoirt don chùis seo mus do tharraing sgian Karsten corran dearg timcheall amhaich Perdue agus chuir e crìoch air gu bràth. Bha a charaid ann an trioblaid mhòr, agus bha a bheatha ann an cunnart soilleir, nas motha na bha e a-riamh.
  
  "Cò eile a tha eòlach air an fhìor dhearbh-aithne aige? A bheil fios aig Paddy?" - Dh'fhaighnich Sam, a 'soilleireachadh cò bha an sàs gus an co-dhùnadh càite an tòisicheadh e. Nam biodh fios aig Pàdraig Mac a" Ghobhainn gur e Iòsaph Karsten a bh" ann an Carter, dh" fhaodadh gum biodh e ann an cunnart a-rithist.
  
  "Chan e, aig an èisteachd thuig e gu robh rudeigin a" cur dragh orm, ach chuir mi romham rud cho mòr a chumail glè fhaisg air mo bhroilleach. Tha e anns an dorchadas mu dheidhinn sin aig an ìre seo," dhearbh Perdue.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil e nas fheàrr mar seo," dh"aidich Sam. "Chì sinn dè as urrainn dhuinn casg a chuir air droch bhuaidhean fhad" s a tha sinn a "faighinn a-mach ciamar a bhreab sinn a" charlatan seo ann am beul an t-seabhag. "
  
  Fhathast dìorrasach a bhith a" leantainn na comhairle a thug Seonag Iarla fhad "s a bha iad a" còmhradh ann an deigh eabarach Talamh an Èisg aig fosgladh Alasdair Mòr, thionndaidh Perdue gu Sam. "Dìreach mas e do thoil e, Sam, dèanamaid mo dhòigh. Tha adhbhar agam airson seo uile."
  
  "Tha mi a" gealltainn, is urrainn dhuinn do shlighe a dhèanamh, ach ma thèid cùisean a-mach à làimh, Perdue, gairmidh mi a-steach don bhuidheann renegade gus taic a thoirt dhuinn. Tha cumhachd aig an Karsten seo nach urrainn dhuinn sabaid leis fhèin. Mar as trice anns na meuran as àirde de dh"fhiosrachadh armachd tha sgiath an ìre mhath do-ruigsinneach, ma tha fios agad dè tha mi a" ciallachadh, "thug Sam rabhadh. "Tha na daoine sin cho cumhachdach ri facal na banrigh, Perdue. Faodaidh an bastard seo rudan gu math tàmailteach a dhèanamh dhuinn agus a chòmhdach mar gur e cat a th" ann a bha a" dol a-steach don bhogsa sgudail. Cha bhi fios aig duine gu bràth. Agus ge bith cò a nì tagradh faodar a chuir a-mach gu sgiobalta. "
  
  "Tha, tha fios agam. Creid mi, tha mi làn mhothachail air a" mhilleadh a dh" fhaodadh e adhbhrachadh, "dh"aidich Perdue. "Ach chan eil mi ga iarraidh marbh mura h-eil roghainn eile agam. Airson a-nis, cleachdaidh mi Pàdraig agus an sgioba laghail agam gus Karsten a chumail air falbh cho fada "s as urrainn dhomh."
  
  "Ceart gu leòr, leig dhomh sgrùdadh a dhèanamh air beagan eachdraidh, gnìomhan tiotal, clàran cìse agus sin uile. Mar as motha a dh" ionnsaicheas sinn mun bastard seo, is ann as motha a bhios againn ri a ghlacadh." Bha a chlàran gu lèir aig Sam a-nis ann an òrdugh, agus a-nis gu robh fios aige meud na trioblaid a bha fa chomhair Perdue, bha e diongmhalta a bhith a" cleachdadh a chuid seòlta airson cuir an aghaidh.
  
  "Duine math," thug Perdue anail, faochadh dha a bhith ag innse seo do chuideigin mar Sam, cuideigin air am faodadh e earbsa a dhol a-steach le mionaideachd eòlach. "A-nis, tha mi creidsinn gum feum na vultures air cùl an dorais seo thusa agus Pàdraig fhaicinn a" cur crìoch air an sgrùdadh meidigeach agam. "
  
  Le Sam na chruth Dr. Beach agus Pàdraig Mac a" Ghobhainn a" cleachdadh an ruse, chuir Perdue soraidh slàn le doras a sheòmar-cadail. Sheall Sam air ais. "Tha hemorrhoids cumanta anns an t-seòrsa cleachdadh feise seo, Mgr Perdue. Tha mi air seo fhaicinn sa mhòr-chuid le luchd-poilitigs agus...riochdairean fiosrachaidh...ach chan eil dragh sam bith air. Fuirich fallain agus chì mi thu a dh'aithghearr."
  
  Chaidh Perdue a-mach às an t-seòmar aige airson gàire a dhèanamh, fhad "s a bha Sam na chuspair air grunn sheallaidhean oilbheumach air an t-slighe gu na dorsan aghaidh. A" suirghe gu modhail, choisich e a-mach às an oighreachd còmhla ri caraid òige na dhùsgadh. Bha Pàdraig cleachdte ri ar-a-mach Sam, ach air an latha an-diugh bha e duilich dha cumail suas a ghiùlan proifeasanta, co-dhiù gus an deach iad a-steach don Volvo aige agus dh" fhàg iad an oighreachd - ann an claisean.
  
  
  5
  Bròn taobh a-staigh ballachan an Villa d'Chantal
  
  
  
  Entrevo - dà latha an dèidh sin
  
  
  Is gann gun do bhlàthaich am feasgar blàth casan Madame Chantal agus i a" tarraing air paidhir stocainnean eile thairis air na taidhrichean sìoda aice. B 'e foghar a bh' ann, ach dhi bha fuachd a 'gheamhraidh mar-thà anns a h-uile àite a chaidh i.
  
  "Tha eagal orm gu bheil rudeigin ceàrr ort, a ghràidh," thuirt an duine aice, a" cur a cheangal dìreach airson a" cheudamh uair. "A bheil thu cinnteach nach urrainn dhut dìreach do fhuachd fhulang a-nochd agus tighinn còmhla rium? Fhios agad, ma chumas daoine gam faicinn a" tighinn gu fèistean leotha fhèin, is dòcha gun tòisich iad fo amharas nach eil rudeigin a" dol gu math eadarainn."
  
  Thug e sùil oirre le dragh. "Chan fheum iad fios a bhith againn gu bheil sinn gu ìre mhòr briste ann an creideas, eil fhios agad? Is dòcha gun toir do neo-làthaireachd an sin còmhla rium gluasadan agus tarraing aire dhuinn. Is dòcha gu bheil na daoine ceàrr a" sgrùdadh ar suidheachadh dìreach airson am feòrachas a shàsachadh. Tha fios agad gu bheil dragh mòr orm agus gum feum mi deagh rùn a" Mhinisteir agus a luchd-earrannan a chumail, air neo tha sinn deiseil."
  
  "Tha, gu dearbh tha mi ag iarraidh. Dìreach cuir earbsa annam nuair a chanas mi nach fheum sinn a bhith draghail mu bhith a" cumail an togalaich," thug i cinnteach dha ann an guth lag.
  
  "Dè a tha e a" ciallachadh? Thuirt mi ribh, chan eil mi a 'reic daoimeanan. Seo an aon dearbhadh a tha air fhàgail air ar n-inbhe!" Thuirt e gu cinnteach, ged a bha na faclan aige na bu mhotha na dhragh na fearg. "Thig còmhla rium a-nochd agus caith rudeigin neo-àbhaisteach, dìreach airson mo chuideachadh a" coimhead airidh air an àite a bu chòir dhomh a bhith mar neach-gnìomhachais soirbheachail. "
  
  "Henri, tha mi a" gealltainn gun tèid mi còmhla riut air an ath fhear. Chan eil mi dìreach a" faireachdainn gun urrainn dhomh faireachdainn sunndach a chumail air m "aodann cho fada fhad" s a tha mi a "sabaid ri fiabhras agus pian." Thàinig Chantal chun an duine aice le suirghe socair, le gàire. Rinn i dìreach a cheangal agus phòg i air a" ghruaidh e. Chuir e cùl a làimhe air a maoil gus sùil a thoirt air an teòthachd aice, agus an uairsin tharraing e air falbh gu follaiseach.
  
  "Dè?" - dh'fhaighnich i.
  
  "O mo Dhia, Chantal. Chan eil fios agam dè an seòrsa fiabhras a th" ort, ach tha e coltach gu bheil a chaochladh a" tachairt. Tha thu cho fuar ri... corp," chuir e a-mach coimeas grànda mu dheireadh.
  
  "Thuirt mi riut," fhreagair ise gu neo-chaochlaideach, "chan eil mi a" faireachdainn math gu leòr airson do thaobh a sgeadachadh mar bu chòir do bhean a" bharain." A-nis dèan cabhag, is dòcha gu bheil thu fadalach, agus tha sin gu tur eu-comasach."
  
  "Tha, a bhean," rinn Henri gàire, ach bha a chridhe fhathast a" ruith leis an clisgeadh a bhith a" faireachdainn craiceann a mhnà, aig an robh an teòthachd cho ìosal is nach robh e a" tuigsinn carson a bha a gruaidhean agus a bilean fhathast air an sruthadh. Bha fios aig a" Bharan mar a chuireadh e na faireachdainnean aige am falach gu math. Bha seo na riatanas den tiotal aige agus na dhòigh air gnìomhachas a dhèanamh. Dh"fhalbh e goirid às a dhèidh, agus e gu mòr airson coimhead air ais air a bhean a" gabhail soraidh bho dhoras aghaidh fosgailte a" chaisteil Belle Époque aca, ach chuir e roimhe cumail suas a" nochdadh.
  
  Fo adhar meadhanach feasgar a" Ghiblein, dh" fhàg am Baron de Martin a dhachaigh gu deònach, ach cha robh a bhean ach toilichte leis a" phrìobhaideachd. Ach, cha deach seo a dhèanamh gus a bhith na aonar. Rinn i ullachadh gu cabhagach airson a h-aoigh fhaighinn, an dèidh dhi trì daoimeanan a thoirt à tèarmann an duine aice. Bha Celeste eireachdail, cho iongantach is nach robh i airson dealachadh rithe, ach bha na bha i ag iarraidh bhon alchemist tòrr nas cudromaiche.
  
  "A-nochd sàbhalaidh mi sinn, Henri a ghràidh," thuirt i, a" cur a-mach na daoimeanan air napcain deiseag uaine air a ghearradh bho dreasa a bhiodh i mar as trice gu fèistean mar an tè a bha an duine aice dìreach air fhàgail. A" suathadh a làmhan fuar gu fialaidh, chùm Chantal a-mach iad chun an teine san teallach gus am blàthachadh. Chuir buille èideadh a" ghleoc mantel astar air an taigh shàmhach, a" dèanamh a shlighe chun dàrna leth den dial. Bha trithead mionaid aice mus do ràinig e. Bha fios aig bean an taighe air aodann mar-thà, mar a bha an neach-cuideachaidh aice, ach cha robh iad fhathast air innse gun tàinig e.
  
  Anns an leabhar-latha aice, sgrìobh i inntrig airson an latha, a" toirt iomradh air a cor. Bha Chantal na neach-glèidhidh chlàran, na dhealbhadair dealasach agus na sgrìobhadair. Sgrìobh i bàrdachd fad na h-ùine, fiù 's anns na h-amannan as sìmplidh de chuirm, rinn i dàin mar chuimhneachan air. Chaidh cuimhneachan air ceann-bliadhna gach latha ath-sgrùdadh ann an irisean roimhe seo gus a cianalais a shàsachadh. Na neach-leantainn mòr de dhìomhaireachd agus de sheann aois, chùm Chantal a leabhraichean-latha ann an leabhraichean a bha ceangailte gu daor agus ghabh i fìor thoileachas ann a bhith a" sgrìobhadh a smuaintean.
  
  
  14 Giblean, 2016 - Entrevaux
  
  Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil mi a' fàs tinn. Tha mo bhodhaig uamhasach fuar, ged is gann gu bheil e fo 19 ceum a-muigh. Cha 'n 'eil eadhon an teine a ta ri m' thaobh ach a' mealladh mo shuilean ; Chì mi na lasraichean gun a bhith a" faireachdainn an teas. Mura b" ann airson mo chùisean èiginneach, bhithinn air a" choinneamh an-diugh a chuir dheth. Ach chan urrainn dhomh. Feumaidh mi dèanamh le aodach blàth agus fìon gus nach tèid mi craicte bhon fhuachd.
  
  Reic sinn a h-uile rud a b" urrainn dhuinn gus an gnothach a chumail air adhart agus tha eagal orm airson slàinte mo ghràidh Eanraig. Cha bhith e a" cadal agus sa chumantas tha e fad às gu tòcail. Chan eil mòran ùine agam airson barrachd a sgrìobhadh, ach tha fios agam gum faigh na tha mi an dùil a dhèanamh sinn a-mach às an toll ionmhais anns a bheil sinn.
  
  Tha Mgr Raya, alchemist Èiphiteach le cliù air leth am measg a luchd-dèiligidh, a" tadhal orm a-nochd. Le a chuideachadh àrdaichidh sinn luach a" bheagan sheudan a dh" fhàg mi, agus is fhiach sin tòrr a bharrachd nuair a reiceas mi iad. Mar dhuais, tha mi a" toirt dha Celeste, gnìomh uamhasach, gu sònraichte dha Henri mo ghràidh, aig a bheil a theaghlach den bheachd gu bheil a" chlach naomh agus a tha air a bhith aice bho chionn fhada. Ach is e seo tomhas beag a dh'fhaodar a thoirt seachad mar mhalairt air glanadh agus àrdachadh luach daoimeanan eile, a bheir air ais ar suidheachadh ionmhais agus a chuidicheas an duine agam a bharanachd agus an fhearann aige a chumail.
  
  Cuiridh Anna, Louise agus mise briseadh a-steach mus till Eanraig gus an urrainn dhuinn a mhìneachadh mar a chaidh an Celeste à bith. Tha mo chridhe duilich airson Henri gu bheil mi a" sgrios a dhìleab san dòigh seo, ach tha mi a" faireachdainn gur e seo an aon dòigh air ar n-inbhe a thoirt air ais mus tèid sinn fodha ann an doilleireachd agus gun crìochnaich sinn le nàire. Ach gheibh an duine agam buannachd agus is e sin a tha cudromach dhomh. Chan urrainn dhomh seo innse dha gu bràth, ach aon uair "s gu bheil e a" faighinn seachad air agus a "faireachdainn comhfhurtail na dhreuchd, bidh e a" cadal gu math a-rithist, ag ithe gu math agus bidh e toilichte. Is fhiach e fada a bharrachd air seud lìomhach sam bith.
  
  - Chantal
  
  
  Às deidh dhi a h-ainm a shoidhnigeadh, thug Chantal sùil eile air a" ghleoc san t-seòmar-suidhe aice. Sgrìobh i airson greis. Mar a bha e an-còmhnaidh, chuir i an leabhar-latha san àite air cùlaibh an dealbh de shinn-seanair Henri agus bha i a" faighneachd dè dh" fhaodadh a bhith air fàiligeadh san dreuchd aice. An àiteigin ann an ceò a smuaintean, fhad "s a bha i a" sgrìobhadh, chuala i an uaireadair a" bualadh san uair, ach cha tug i aire dha, gus nach dìochuimhnich i na bha i airson a sgrìobhadh sìos air duilleag an leabhar-latha airson an latha sin. A nis chuir i iongantas oirre f haicinn gu'n robh an làmh fhada mhaisich air tuiteam o dhà-uair-dheug gu còig.
  
  "A bheil thu mu thràth còig mionaidean fichead fadalach?" - rinn i cogar, a' tilgeadh seàl eile air a gualainn chrith. "Anna!" - ghlaodh i ri bean-an-tighe an uair a thug i am pòcair gus an teine a lasadh. Nuair a bha i a" sèideadh log eile, chuir i smoldering a-steach do bheul an t-simileir, ach cha robh ùine aice an lasair a bhualadh agus a dhèanamh nas làidire. Leis a" choinneamh aice le Raya air a dàil, bha nas lugha de ùine aig Chantal an dàimh gnìomhachais aca a thoirt gu crìch mus do thill an duine aice. Chuir seo beagan eagal air sealbhadair an taighe. Gu sgiobalta, às deidh dhi tionndadh air ais air beulaibh an teallaich, bha aice ri faighneachd don luchd-obrach aice an robh an aoigh aice air gairm a mhìneachadh carson a bha e fadalach. "Anna! C'àit am bheil thu, air son Dhè ? "Rinn i sgreuchail a-rithist, gun a bhith a" faireachdainn an teas bho na lasraichean a bha gu ìre mhòr a "reamhrachadh a palms.
  
  Cha chuala Chantal freagairt sam bith bho a maighdeann, bho bhean-taighe, no bho a fear-cuideachaidh. "Na innis dhomh gun do dhìochuimhnich iad gun do dh" obraich iad ùine a bharrachd a-nochd, "thuirt i rithe fhèin agus i a" cabhag sìos an trannsa gu taobh an ear a "bhaile. "Anna! Bridget!" Ghlaodh i ni b'airde a nis an uair a bha i cruinn an doruis a' chidsin, agus seachad air nach robh ann ach dorchadas. A" seòladh anns an dorchadas, chitheadh Chantal solas orains an neach-dèanamh cofaidh, solais ioma-dathte nam socaidean balla agus cuid de na h-innealan aice; Seo mar a bha e an-còmhnaidh a" coimhead às deidh na boireannaich a dh" fhalbh airson an latha. "Mo Dhia, dhìochuimhnich iad," thuirt i, ag osnaich gu làidir fhad "s a bha am fuachd a" greimeachadh air a broinn mar bhìdeadh deigh air craiceann tais.
  
  Ghluais sealbhadair a 'bhaile gu sgiobalta air feadh nan trannsaichean, a' faighinn a-mach gu robh i na h-aonar aig an taigh. "Sgoinneil, a-nis feumaidh mi a" chuid as fheàrr a dhèanamh de seo, "tha i a" gearan. "Louise, co-dhiù innis dhomh gu bheil thu fhathast air dleasdanas," thuirt i ris an doras dùinte air an robh an neach-cuideachaidh aice mar as trice a" làimhseachadh chìsean Chantal, obair carthannais, agus a" dèiligeadh ris na meadhanan. Bha an doras fiodha dorcha glaiste, agus cha tàinig freagairt bhon taobh a-staigh. Bha Chantal diombach.
  
  Eadhon ged a bhiodh an aoigh aice fhathast a" nochdadh, cha bhiodh ùine gu leòr aice na cosgaisean brisidh is inntrigidh a chuir a-steach a bheireadh i air an duine aice faidhleadh. A" gearan rithe fhèin fhad "s a bha i a" coiseachd, lean an uaislean air a bhith a "tarraing a seàlagan thairis air a broilleach agus a" còmhdach cùl a h-amhaich, a "leigeil a falt sìos gus seòrsa de insulation a chruthachadh. Bha e timcheall air 9f nuair a chaidh i a-steach don t-seòmar suidhe.
  
  Cha mhòr gun do chuir troimh-chèile an t-suidheachaidh i. Thuirt i gun teagamh sam bith ris an luchd-obrach aice a bhith an dùil ri Mgr Rye, ach b" e an rud a bu mhotha a chuir dragh oirre nach e a-mhàin an neach-cuideachaidh agus bean-taighe aice, ach cuideachd an aoigh aice, a chuir às don rèiteachadh. An d' fhuair an duine aice na planaichean aice agus an tug i an oidhche dheth dha na daoine aice gus nach coinnich i ri Mgr Raya? Agus eadhon nas duilghe, an do chuir Eanraig cuidhteas air Raya ann an dòigh air choreigin?
  
  Nuair a thill i far an robh i air an napcain meileabhaid a chuir a-mach le trì daoimeanan, bha Chantal a" faireachdainn barrachd de chlisgeadh na bhith dìreach dhachaigh. Theich gasp shuddering bhuaipe agus i a" còmhdach a beul le a làmhan aig sealladh an aodaich fhalamh. Thàinig deòir gu a sùilean, ag èirigh gu lasach bho dhoimhneachd a stamag agus a 'tolladh a cridhe. Chaidh na clachan a ghoid, ach 's e an rud a chuir ris an uabhas a bh' oirre gu robh cuideigin comasach air an toirt fhad 's a bha i san taigh. Cha deach ceumannan tèarainteachd sam bith a bhriseadh, a" fàgail Madame Chantal air a h-uabhasachadh leis an iomadh mìneachadh a dh" fhaodadh a bhith ann.
  
  
  6
  Prìs àrd
  
  
  "Is fheàrr ainm math a bhith agad na beairteas"
  
  - Righ Solamh
  
  
  Thòisich a' ghaoth air sèideadh, ach gidheadh cha b'urrainn i an t-sàmhchair a bhriseadh anns a' bhaile, far an do sheas Chantal ann an deòir bho a call. Cha b" e a-mhàin call a daoimeanan agus luach do-chreidsinneach an Celeste, ach a h-uile càil eile a chaidh a chall mar thoradh air a" mhèirle.
  
  "A ghalla gòrach, gun eanchainn! Bi faiceallach dè tha thu ag iarraidh, a ghalla gòrach!" bha i a" caoineadh tro bhraighdeanas a corragan, a" caoidh toradh claon a plana tùsail. "A-nis chan fheum thu laighe ri Anri. Bha iad dha-rìribh air an goid!"
  
  Ghluais rudeigin anns an trannsa, ceumannan a" cromadh air an làr fiodha. Bho chùl nan cùirtearan a 'coimhead thairis air an lawn aghaidh, sheall i sìos a dh'fhaicinn an robh duine ann, ach bha e falamh. Bha fuaim eagallach ri chluinntinn air leth staidhre sìos bhon t-seòmar suidhe, ach cha b" urrainn dha Chantal fios a chuir chun na poileis no companaidh tèarainteachd a choimhead air a son. Thuislich iad air eucoir fhìor, a bha uair dèanta, agus bhiodh i ann an trioblaid mhòr.
  
  No bhiodh i?
  
  Chuir smuaintean mu bhuaidh a leithid de ghairm cràdh air a h-inntinn. An do chòmhdaich i a bunaitean uile ma nochdas iad? Air an adhbhar sin, b" fheàrr leatha an duine aice a chuir troimh-chèile agus mìosan de fhulangas a chuir an cunnart na bhith air a marbhadh le neach-ionnsaigh a tha tapaidh gu leòr airson a dhol seachad air siostam tèarainteachd an dachaigh aice.
  
  Is fheàrr dhut d" inntinn a dhèanamh suas, boireannach. Tha ùine a" ruith a-mach. Ma tha mèirleach gu bhith gad mharbhadh, tha thu a' caitheamh do chuid ùine a' leigeil leis a dhol tron taigh agad. Air an làimh eile, ma chuireas tu fios chun na poileis agus gu bheil am plana agad air fhoillseachadh, faodaidh Eanraig do sgaradh-pòsaidh airson Celeste a chall; oir eadhon dàna a bhith a" smaoineachadh gu robh còir agad a thoirt seachad!
  
  Bha Chantal cho fuar cho fuar "s gun robh a craiceann a" losgadh mar gum biodh e bho reothadh fo na sreathan tiugh de dh" aodach. Chuir i grèim air a bòtannan air a" bhrat-ùrlair gus an sruth uisge gu a casan àrdachadh, ach dh" fhan iad fuar agus goirt am broinn nam brògan.
  
  Às deidh anail domhainn, rinn i an co-dhùnadh aice. Dh'èirich Chantal bho a cathair agus thug i am poker bhon teallach. Dh" fhàs a" ghaoth na b" àirde, an aon serenade ri sgàineadh aonaranach an teine gun chumhachd, ach chùm Chantal a mothachaidhean furachail fhad "s a chaidh i a-mach don talla gus faighinn a-mach cò às a thàinig a" chreach. Fo shùilean brònach sinnsearan marbh an duine aice a chithear anns na dealbhan a bha ri taobh nam ballachan, bhòidich i gun dèanadh i na b' urrainn dhi an aghaidh a' bheachd mhì-chliùiteach seo.
  
  Pòcair na làimh, choisich i sìos an staidhre airson a" chiad uair bho leig i soraidh le Henri. Bha beul Chantal tioram, bha a teanga a" faireachdainn tiugh is a-mach à àite, agus a h-amhaich garbh mar phàipear-gainmhich. A' coimhead air na dealbhan de bhoireannaich ann an teaghlach Henri, cha b' urrainn dha Chantal cuideachadh ach a bhith a' faireachdainn gu robh i a' faireachdainn gu robh i a' faireachdainn gu robh iad a' faireachdainn gu robh iad a' faireachdainn gu robh iad a' faireachdainn gu robh iad a' coimhead air na necklaces daoimean eireachdail a' sgeadachadh an amhaich. Leig i sìos a sùil seach a bhith a" gabhail ris na h-abairtean àrdanach aca fhad "s a bha iad ga mallachadh.
  
  Mar a ghluais Chantal tron taigh, Thionndaidh i air gach solas; bha i airson dèanamh cinnteach nach robh àite ann airson duine sam bith air nach robh fàilte air falach. Air a beulaibh, bha an staidhre a tuath a" sìneadh sìos chun chiad làr, às an cluinnte an èigheach. Bha a corragan air a goirteachadh ann am pian fhad "s a bha i a" greimeachadh gu teann air a" phòcair.
  
  An uair a ràinig Chantal an t-slighe gu làr, thionndaidh i a choiseachd an t-slighe fhada thairis air an làr marmoir gus an suidse a thionndadh anns an trannsa, ach stad a cridhe aig na bha an leth-dhorchadas a" nochdadh. Ghabh i gu suairce ris an t-sealladh oillteil a bha roimhe. Faisg air an suidse air a" bhalla taobh thall chaidh mìneachadh cruaidh a thoirt airson an fhuaim a bha a" sreap. Air a chrochadh le ròp bho ghiùlan mullach, bha corp boireannaich a 'gluasad bho thaobh gu taobh anns a' ghaoith bhon uinneig fhosgailte.
  
  Bha glùinean Chantal a" bucall agus bha aice ri cumail air ais an sgreuchail thùsail a bha ag iarraidh a bhith air a bhreith. B" i Brigid, bean an taighe aice. Bha aodann gorm air a" bhàn àrd, tana trithead "s a naoi bliadhna a dh" aois, dreach falaichte agus uamhasach de a coltas a bha uair brèagha. Thuit a brògan chun an làr, gun a bhith nas fhaide na meatair bho mhullach a casan. Bha am faireachdainn a bha shìos anns an trannsa a" coimhead ealanta do Chantal, cha mhòr do-ruigsinneach, agus cha b" urrainn dhi feitheamh fada gus an robh eagal oirre gun deidheadh a casan a thoirt air falbh. Bha na fèithean aice a 'losgadh agus a' fàs cruaidh bhon fhuachd, agus bha i a 'faireachdainn gu robh na tendons taobh a-staigh a corp teann.
  
  Feumaidh mi a dhol suas an staidhre! rinn i sgreuchail inntinn. Feumaidh mi faighinn chun an teallaich no reothadh mi gu bàs. Bidh mi dìreach a" glasadh mi fhìn agus a" gairm na poileis." A" cruinneachadh a neart, chaidh i suas an staidhre, gan toirt aon às deidh aon, fhad "s a bha Bridget, marbh, ga coimhead bhon taobh. Na seall oirre, a Chantal! Na seall oirre.
  
  Air fàire, chitheadh i seòmar-còmhnaidh comhfhurtail, blàth, rud a bha a-nis air leth cudromach airson a bhith beò. Nam faigheadh i dìreach chun an teallaich, cha bhiodh aice ach ri aon rùm a dhìon an àite a bhith a" feuchainn ri sgrùdadh a dhèanamh air labyrinth mòr, cunnartach an taighe mhòir aice. Aon uair "s gu robh i glaiste san t-seòmar suidhe, rinn Chantal a-mach gum b" urrainn dhi fios a chuir gu na h-ùghdarrasan agus feuchainn ri leigeil a-mach nach robh fios aice mu na daoimeanan a bha a dhìth gus an d "fhuair an duine aice a-mach. Airson a-nis, bha aice ri dèiligeadh ri call bean-taighe a leannain agus marbhadh a dh" fhaodadh a bhith san taigh fhathast. An toiseach dh'fheumadh i fuireach beò, agus an uairsin a bhith air a peanasachadh airson co-dhùnaidhean ceàrr. Bha teannachadh uamhasach an ròpa coltach ri anail rag agus e a" dol seachad air na rèilichean. Bha i a" faireachdainn nauseous agus bha a fiaclan a" cabadaich leis an fhuachd.
  
  Thàinig osnaich uabhasach à oifis bhig Liùsaidh, aon de na seòmraichean a bharrachd air an làr ìseal. Theich srann reòta de dh"èadhar bho bhith fon doras agus ruith e thairis air bòtannan Chantal agus suas a casan. Chan e, na fosgail an doras, thug na h-argamaidean aice dearbhadh dhi. Tha fios agad dè tha dol. Chan eil ùine againn coimhead airson fianais air na tha fios agad mu thràth, Chantal. Siuthad. Tha fios agad. Faodaidh sinn a bhith ga faireachdainn. Coltach ri trom-laighe uamhasach le casan, tha fios agad dè a tha a" feitheamh ort. Dìreach falbh chun an teine.
  
  A" cur an aghaidh a" mhiann airson doras Liùsaidh fhosgladh, leig Chantal às an làmh agus thionndaidh i gus na bha ag osnaich a chumail a-staigh dhi fhèin. "Tapadh le Dia tha na solais uile a" dol, "thuirt i tro giallan clenched, a" pasgadh a gàirdeanan timcheall oirre fhèin agus i a "coiseachd a dh" ionnsaigh an dorais aoigheil a lean gu deàrrsadh orains iongantach an teallaich.
  
  Leudaich sùilean Chantal fhad "s a bha i a" coimhead air adhart. An toiseach cha robh i cinnteach am faca i an doras a" gluasad, ach nuair a thàinig i faisg air an t-seòmar, mhothaich i gu robh e gu math slaodach dùnadh. A" feuchainn ri cabhag, chùm i am pòcair deiseil airson ge bith cò a bha a" dùnadh an dorais, ach dh"fheumadh i faighinn a-steach.
  
  Dè ma tha barrachd air aon mharbhaiche san taigh? Dè ma tha am fear anns an t-seòmar-suidhe a' toirt dragh dhut bhon fhear ann an seòmar Liùsaidh? Chan e deagh àm a th" ann seo a thoirt suas, thuirt guth eile a-staigh.
  
  Bha aodann Chantal reòta, a bilean gun dath, agus bha a corp air chrith gu mòr nuair a bha i a" tighinn faisg air an doras. Ach dhùin e cho luath 's a dh'fheuch i an làmh, ga thilgeil air ais bhon fheachd. Bha 'n t-ùrlar coltach ri rinc spèilidh-deighe agus ghreas i air a h-ais gu a casan, a' gul ann an ruaig oir bha fuaim uabhasach a' ghearan a' tighinn o thaobh a-muigh dorus Liùsaidh. Le eagal, dh'fheuch Chantal ri doras an t-seòmair-beò a phutadh, ach bha i ro lag bhon fhuachd.
  
  Thuit i chun an làr, a 'coimhead fon doras eadhon dìreach airson solas an teallaich fhaicinn. Is dòcha gun tug seo beagan comhfhurtachd dhi nam biodh i air smaoineachadh air an teas, ach bha am brat tiugh ga dhèanamh duilich dhi fhaicinn. Dh" fheuch i ri eirigh a rithist, ach bha i cho fuar "s gu robh i direach a" lùbadh suas anns an oisean ri taobh an dorais dùinte.
  
  Rach gu aon de na seòmraichean eile agus faigh plaideachan, amadan, shaoil i. Thig air adhart, las teine eile, a Chantal. Tha ceithir teallaichean deug anns a' bhaile, agus tha thu deiseil airson bàsachadh air sgàth aon? Rinn Madame Chantal strì ri a casan gus an seòmar-aoigheachd as fhaisge a ruighinn le teallach. Dìreach ceithir dorsan sìos agus beagan cheumannan suas.
  
  Thug na osnaich throm a bha a" tighinn bho chùl an dàrna dorais buaidh air a h-inntinn agus a nearbhan, ach bha fios aig bana-mhaighstir an taighe gum bàsaicheadh i le hypothermia mura ruigeadh i an ceathramh seòmar. Bha drathair ann le maidsichean agus luchd-solais ann am pailteas, agus bha butane gu leòr anns a" chliath air gruaidh an teallaich airson spreadhadh. Bha am fòn cealla aice anns an t-seòmar suidhe agus bha na coimpiutairean aice ann an diofar sheòmraichean air an làr ìosal - àite far an robh eagal oirre a dhol, àite far an robh an uinneag fosgailte agus bha a bean-taighe nach maireann a" cumail ùine mar ghleoc air a" mhullach.
  
  "Feuch, feuch, biodh logaichean anns an t-seòmar," chrith i, a "suathadh a làmhan agus a" tarraing bàrr a seàlaidh thairis air a h-aodann gus feuchainn ri beagan den anail bhlàth aice a ghlacadh. A 'cumail a' phòcair gu teann fo a gàirdean, fhuair i a-mach gu robh an seòmar fosgailte. Bha clisgeadh Chantal a" gluasad eadar am marbhadh agus an fhuachd, agus bha i an-còmhnaidh a" faighneachd cò a mharbhadh nas luaithe i. Le dùrachd mòr, dh'fheuch i ri logaichean a chruachadh air an teallach anns an t-seòmar suidhe, fhad 'sa bha na gearan gruamach bhon t-seòmar eile a' fàs nas laige.
  
  Bha a làmhan gu neònach a" feuchainn ri grèim fhaighinn air a" chraoibh, ach cha mhòr gum b" urrainn dhi a corragan a chleachdadh tuilleadh. Bha rudeigin mun t-suidheachadh aice neònach, smaoinich i. Leis gu robh an taigh aice air a theasachadh gu ceart agus nach fhaiceadh i an smùid bho a h-anail gu dìreach, chuir e an aghaidh a beachd gun robh an aimsir ann an Nice gu math fuar airson an àm sin den bhliadhna.
  
  "A h-uile càil seo," thuirt i le a rùintean mì-stiùiridh, a "feuchainn ris a" ghas a lasadh fo na logaichean, "dìreach airson cumail blàth nuair nach eil e eadhon fuar fhathast!" Dè tha dol? Tha mi a" reothadh gu bàs bhon taobh a-staigh!"
  
  Thòisich an teine beò, lasadh gas butane sa bhad a" dathadh taobh a-staigh bàn an t-seòmair. "O! Bòidheach!" - dh'èigh i. Lùghdaich i am pòcair gus a làmhan a bhlàthachadh anns an teine fiadhaich, a thàinig beò, a" sgàineadh le teangannan agus a" sgapadh sradagan a bhiodh air a chuir às leis a" phut bu lugha. Chunnaic i iad ag itealaich agus a" dol à sealladh fhad "s a chuir i a làmhan a-steach don teallach. Rinn rudeigin meirgeach air a cùlaibh, agus thionndaidh Chantal mun cuairt a choimhead air aodann cailleach Abdul Raya le sùilean dubha, fodha.
  
  "Mistir Paradise!" - thuirt i gu neo-thoileach. "Thug thu na daoimeanan agam!"
  
  "Rinn mi, a bhean-uasal," thuirt e gu socair. " Ach biodh sin mar a dh' fhaodas, cha'n innis mi d' fhear-pòsda ciod a rinn thu air a chùlaobh."
  
  "A mhic na galla!" Chuir i às do a fearg, ach dhiùlt a corp an sùbailteachd a thoirt dhi airson lòn.
  
  "Is fheàrr fuireach faisg air an teine, a bhean-uasal. Airson a bhith beò, feumaidh sinn blàths. Ach chan urrainn dha daoimeanan toirt ort anail a tharraing, "thuirt e ri gliocas.
  
  "A bheil thu a" tuigsinn dè as urrainn dhomh a dhèanamh dhut? Tha mi eòlach air daoine sgileil, agus tha airgead agam na sealgairean as fheàrr fhastadh mura toir thu dhomh na daoimeanan agam air ais!"
  
  "Cuir stad air na bagairtean agad, Madame Chantal," thug e rabhadh gu cridheil. "Tha fios aig an dithis againn carson a bha feum agad air alchemist gus an gluasad draoidheil de na seudan mu dheireadh agad a dhèanamh. A bheil feum agad air airgead. Clack-clack," thuirt e. "Tha thu uamhasach beairteach, dìreach a" faicinn beairteas nuair a tha thu dall air bòidhchead agus adhbhar. Cha'n airidh thu air na th' agad, agus mar sin ghabh mi orm fein do shaoradh o'n eallach uamhasach so."
  
  "Ciamar a tha thu an dòchas?" rinn i gàire, 's gann a chaill a h-aodann borb a dath gorm ri linn nan lasraichean borb.
  
  "Tha mi duilich. Bidh na h-uaislean agad a" suidhe air na tiodhlacan as iongantaiche air an talamh agus gan tagradh mar do chuid fhèin. Chan urrainn dhut cumhachd nan diathan a cheannach, dìreach anaman truaillidh fir agus boireannaich. Tha thu air a dhearbhadh. Cha bhuin na reultan a tha air tuiteam seo dhut. Buinidh iad dhuinn uile, na draoidhean agus an luchd-ciùird a bheir orra na tha lag a chruthachadh, a sgeadachadh agus a neartachadh," thuirt e le dìoghras.
  
  "Thu? Draoidh? " rinn i gàire falamh. "Tha thu nad neach-ealain-geòlaiche. Chan eil leithid de rud ann ri draoidheachd, amadan!"
  
  "Nach eil iad ann?" - dh'fhaighnich e le gàire, a 'cluich le Celeste eadar a chorragan. "An uairsin innis dhomh, a bhean uasail, ciamar a chruthaich mi annad an mealladh a bhith a" fulang le hypothermia? "
  
  Bha Chantal gun cainnt, feargach agus fo uamhas. Ged a bha fios aice nach buineadh an staid neònach so ach leatha, cha b' urrainn i gabhail ris a' bheachd gu'n do bhean e ri làimh gu fuar an uair mu dheireadh a choinnich iad. Eu-coltach ri laghan nàdair, bhàsaich i bhon fhuachd. Bha uamhas na sùilean agus i ga choimhead a" falbh.
  
  "Slàn leat, Madame Chantal. Feuch gum fuirich thu blàth."
  
  Nuair a choisich e air falbh fon mhaighdeann-mhara, chuala Abdul Raya sgreuchail fala bhon t-seòmar aoigh ... dìreach mar a bha dùil aige. Chuir e na daoimeanan na phòcaid, agus suas an staidhre dhreap Madame Chantal a-steach don teallach gus a fuachdachd a lughdachadh cho mòr 's a b' urrainn dhi. Leis gu robh a corp ag obair aig teòthachd sàbhailte de 37.5 ў C fad na h-ùine seo, bhàsaich i goirid às deidh sin, air a ghlacadh na teine.
  
  
  7
  Chan eil neach-brathaidh ann an Sloc an Taisbeanaidh
  
  
  Bha Perdue a" faireachdainn rudeigin nach robh e eòlach air a bhith eòlach roimhe - fìor ghràin do neach eile. Ged a bha e slaodach a" faighinn seachad air gu corporra agus gu inntinn bhon duilgheadas a bh" aige ann am baile beag Fallin, Alba, fhuair e a-mach gur e an aon rud a bha a" toirt buaidh air tilleadh a bheachd sunndach, sunndach, gun robh Joe Carter, no Eòsaph Carsten, fhathast a" faighinn grèim air. anail. Bha e air fhàgail le blas neo-àbhaisteach dona na bheul a h-uile uair a bheachdaich e air a" chùis-lagha a bha ri thighinn leis an luchd-lagha aige, air a stiùireadh leis an Neach-ionaid Sònraichte Patrick Smith.
  
  "Dìreach air an nota seo fhaighinn, Daibhidh," dh" ainmich Harry Webster, prìomh oifigear laghail Purdue. "Chan eil fhios agam an e deagh naidheachd a tha seo dhut no dona."
  
  Thàinig an dà chom-pàirtiche aig Webster agus Pàdraig còmhla ri Perdue agus an neach-lagha aige aig a "bhòrd dìnnear ann an seòmar-bìdh àrd-mullach Taigh-òsta Wrichtishousis. Chaidh sgonaichean is tì a thairgsinn dhaibh, agus ghabh a" bhuidheann ris gu toilichte mus deach iad a-mach gu èisteachd a bha iad an dòchas a bhiodh gu math socair.
  
  "Dè tha seo?" Dh'fhaighnich Perdue, a 'faireachdainn gu bheil a chridhe a' leum. Cha robh aige ri eagal a bhith air rud sam bith roimhe. Dh" fhaodadh a bheairteas, a ghoireasan agus a riochdairean an-còmhnaidh fuasgladh fhaighinn air gin de na duilgheadasan aige. Ach, thairis air na mìosan a dh'fhalbh, thuig e gur e saorsa an aon fhìor bheairteas ann am beatha, agus bha e faisg air a chall. Sealladh fìor eagallach.
  
  Rinn Harry gearan fhad "s a bha e a" sgrùdadh clò math a "phuist-d a fhuair e bho Roinn an Lagha aig prìomh oifisean Seirbheis Fiosrachaidh Dìomhair. "O, co-dhiù, is dòcha nach eil e gu diofar dhuinne, ach cha bhith ceannard MI6 ann. Tha am post-d seo an dùil fios a chuir agus a leisgeul a ghabhail dha na pàrtaidhean uile a bha an sàs ann airson nach robh e an làthair, ach bha cùisean èiginneach pearsanta aige ris am feumadh e frithealadh."
  
  "Càite?" - Dh'fhaighnich mi. - Dh'èigh Perdue gu mì-fhoighidneach.
  
  Às deidh dha iongnadh a dhèanamh air an diùraidh leis na beachdan aige, chuir e sìos e gu sgiobalta le shrug agus gàire: "Dìreach annasach carson nach do chuir am fear a dh" òrduich an t-sèist air an oighreachd agam dragh a bhith an làthair aig an tiodhlacadh agam.
  
  "Chan eil duine a" dol gad thiodhlacadh, Dàibhidh, "thuirt Webster ri Harry ann an guth an neach-lagha aige. "Ach chan eil e a" toirt iomradh air càite, dìreach gum feumadh e a dhol gu dùthaich a shinnsirean. Tha mi creidsinn gum feum e a bhith ann an ceàrnaidh air choreigin de Shasainn iomallach."
  
  Chan e, dh" fheumadh e a bhith an àiteigin sa Ghearmailt no san Eilbheis, no mar aon de na neadan Nadsaidheach comhfhurtail sin, rinn Perdue gàire na smuaintean, a "miannachadh gum b" urrainn dha dìreach innse gu h-àrd dè an fhìrinn a bh "ann mun stiùiriche hypocritical. Bha e na thoileachas dìomhair fios a bhith aige nach fheumadh e coimhead a-steach air aodann tàmailteach an nàmhaid aige fhad "s a bha e air a làimhseachadh gu poblach mar eucorach, a" coimhead air a "bhana-chleasaiche a" gabhail tlachd anns an t-suidheachadh aige.
  
  Bha Sam Cleave air gairm an oidhche roimhe gus innse dha Perdue gum biodh Channel 8 agus World Broadcast Today, is dòcha cuideachd CNN, rim faighinn gus a h-uile dad a bha an neach-naidheachd rannsachail air a chraoladh còmhla gus aimhreitean MI6 sam bith air àrd-ùrlar na cruinne a nochdadh agus do riaghaltas Bhreatainn. Ach, gus an robh fianais gu leòr aca airson Karsten a dhìteadh, dh'fheumadh Sam agus Perdue a h-uile eòlas a chumail dìomhair. B 'e an duilgheadas a bha fios aig Karsten. Bha fios aige gu robh fios aig Perdue, agus bha e na chunnart dìreach, rudeigin a bu chòir dha Perdue a bhith air fhaicinn a" tighinn. Is e an rud a bha a" cur dragh air mar a cho-dhùin Karsten crìoch a chuir air a bheatha, leis gum fuiricheadh Perdue anns na faileasan gu bràth eadhon ged a bhiodh e air a chuir don phrìosan.
  
  "An urrainn dhomh am fòn cealla agam a chleachdadh, a Phàdraig?" dh' fharraid e ann an cainnt aingil, mar nach ruigeadh e Sam nam bu mhiann leis.
  
  "Hm, tha, gu dearbh. Ach feumaidh fios a bhith agam cò ris a tha thu a" dol a ghairm, "thuirt Pàdraig, a" fosgladh an sàbhailte anns an do chùm e a h-uile rud nach robh cothrom aig Perdue gun chead.
  
  "Sam Cleave," thuirt Perdue gu neo-chùramach, a "faighinn cead Phàdraig sa bhad ach a" faighinn measadh neònach bho Webster.
  
  "Carson?" dh' fharraid e de Perdue. "Tha an èisteachd ann an nas lugha na trì uairean a thìde, Daibhidh. Tha mi a" moladh ùine a chleachdadh gu ciallach. "
  
  "Seo a nì mi. Tapadh leibh airson do bheachd, Harry, ach tha sin gu ìre mhòr a" buntainn ri Sam, mura h-eil suim agad, "fhreagair Perdue ann an tòna a chuir an cuimhne Harry Webster nach robh e an urra. Leis na faclan seo, dhial e an àireamh agus an sgrìobhadh 'Carsten is missing. A' tomhas nead na h-Ostair.'
  
  Chaidh teachdaireachd ghoirid crioptaichte a chuir sa bhad thairis air ceangal saideal nach gabh lorg bho àm gu àm, le taing dha aon de na h-innealan teicneòlais ùr-ghnàthach aig Perdue a chuir e a-steach air fònaichean a charaidean agus a bhuidealair, na h-aon daoine a bha e a" faireachdainn a bha airidh air a leithid de shochair agus cho cudromach. Aon uair "s gun deach an teachdaireachd a chuir a-mach, thill Perdue am fòn gu Pàdraig. "Tha."
  
  "Bha e gu math luath," thuirt Pàdraig le deagh bheachd.
  
  "Teicneòlas, a charaid. Tha eagal orm nach fhada gus an tèid na faclan a sgaoileadh gu còdan, agus gun till sinn gu hieroglyphs," rinn Perdue gàire gu pròiseil. "Ach innleachdaidh mi gu cinnteach tagradh a bheir air an neach-cleachdaidh Edgar Allan Poe no Shakespeare a ghairm mus urrainn dha logadh a-steach."
  
  Cha b' urrainn do Phàdraig cuideachadh ach gàire a dhèanamh. B" e seo a" chiad uair a chuir e seachad ùine còmhla ri neach-rannsachaidh billeanan, neach-saidheans, neach-gràdh-daonna David Perdue. Gu ruige o chionn ghoirid, bha e air smaoineachadh air an duine mar dìreach leanabh àrdanach beairteach a" nochdadh a shochair a bhith a" faighinn ge bith dè an ifrinn a bha e ag iarraidh. Bha Pàdraig a" faicinn Perdue mar barrachd air dìreach ceannsaiche no seann rudan nach buineadh dha, bha e ga fhaicinn mar charaid-stiùiriche cumanta.
  
  Roimhe sin, cha robh an t-ainm Perdue air ach tàir a nochdadh, a bha co-chosmhail ri gràinealachd Sam Cleave agus na cunnartan co-cheangailte ris an t-sealgair fuaigheal brònach. Ach a-nis thòisich Pàdraig a 'tuigsinn an tarraing a bh' aig an duine gun chùram agus carismatach, a bha, gu fìrinneach, na dhuine modhail agus ionracas. Gun bhrìgh, dh'fhàs e dèidheil air companaidh agus eirmseachd Perdue.
  
  "Nì sinn seo, a bhalaich," mhol Harry Webster, agus shuidh na fir sìos gus crìoch a chuir air na h-òraidean a bheireadh iad seachad.
  
  
  8
  Tribiunal nan Dall
  
  
  
  Glaschu - trì uairean an dèidh sin
  
  
  Ann an suidheachadh sàmhach gun lasadh, chruinnich cruinneachadh beag de dh" oifigearan riaghaltais, buill de chomann arc-eòlais agus luchd-lagha airson cùis-lagha Dhaibhidh Perdue air casaidean gun robh iad an sàs ann an spionadh eadar-nàiseanta agus goid seilbh chultarail. Rinn sùilean gorma Perdue sganadh air an t-seòmar-bùird, a" coimhead airson aodann suarach Karsten, mar gum b" e dàrna nàdar a bh" ann. Bha e a" faighneachd dè bha an Ostair a" goir ge bith càite an robh e, fhad "s a bha fios aige dìreach càite an lorgadh e Perdue. Air an làimh eile, is dòcha gu robh Karsten a 'smaoineachadh gu robh cus eagal air Perdue mu na buaidhean co-cheangailte ri bhith a' toirt iomradh air ceangal oifigear cho àrd ri ball de Òrdugh an Black Sun, agus 's dòcha gun do chuir e roimhe na coin cadail fhàgail leotha fhèin.
  
  B" e a" chiad shealladh den bheachdachadh mu dheireadh nach deach cùis Perdue fheuchainn aig a" Chùirt Eucoir Eadar-nàiseanta anns an Hague, a thathas mar as trice air a chleachdadh airson a leithid de chasaidean fheuchainn. Dh'aontaich Perdue agus a phannal laghail gun do sheall an fhìrinn gun do chuir Joe Carter ìmpidh air riaghaltas Etiòpia a chasaid aig èisteachd neo-fhoirmeil ann an Glaschu gun robh e airson a' chùis a chumail dìomhair. Cha robh coltas ann gun dèanadh a leithid de chùisean cùirte ìosal, ged a chuidich iad gus dèanamh cinnteach gun deach dèiligeadh gu h-iomchaidh ris an luchd-dìon, mòran a dhèanamh gus bunaitean lagh eadar-nàiseanta co-cheangailte ri brathadh a chrathadh, ge bith dè.
  
  "Is e seo an dìon làidir againn," thuirt Harry Webster ri Perdue taobh a-muigh na cùise-lagha. "Tha e ag iarraidh gun tèid do chasaid agus feuchainn, ach chan eil e airson aire a tharraing. Tha seo math".
  
  Shuidh a" choinneamh agus bha iad a" feitheamh ri toiseach na h-imeachdan.
  
  "Is e seo cùis-lagha Dhaibhidh Connor Perdue air casaidean eucoirean arc-eòlais a" toirt a-steach goid diofar ìomhaighean cultarach agus cuimhneachain creideimh, "thuirt an neach-casaid. "Bidh an fhianais a thèid a thaisbeanadh aig a" chùis-lagha seo co-chòrdail ris a" chasaid spionnaidh a chaidh a dhèanamh fo sgèith rannsachadh arc-eòlais."
  
  Nuair a bhios na sanasan agus na foirmealachdan uile seachad, tha an t-Àrd-neach-casaid às leth MI6, Adv. Thug Ron Watts a-steach buill dùbhlannach a" riochdachadh Poblachd Feadarail Deamocratach Ethiopia agus an Aonad Eucoirean Arc-eòlais. Nam measg bha prof. Imru de Ghluasad Dualchas an t-Sluaigh agus Còirneal Basil Yimenu, seann cheannard armachd agus patriarch de Chomann Glèidhteachais Eachdraidheil Addis Ababa.
  
  "Mr. Perdue, sa Mhàrt 2016, turas a stiùir agus a mhaoinich thu a rèir aithris gun do ghoid e cuimhneachan cràbhach ris an canar Àirc a" Chùmhnant bho theampall ann an Axum, Ethiopia. A bheil mi ceart?" thuirt an neach-casaid, a" feadaireachd gu nasal leis an ìre cheart de mhisneachd.
  
  B" e Perdue a chuid fhèin socair agus taiceil. "Tha thu ceàrr, a dhuine uasal."
  
  Bha siantan de dh" eas-aonta am measg an fheadhainn a bha an làthair, agus rinn Harry Webster patadh aotrom air Perdue air a ghàirdean gus a chuir an cuimhne grèim air, ach lean Perdue gu cridheil: "Gu dearbh, b" e mac-samhail a bh" ann de Àirc a" Chùmhnaint, agus lorg sinn a-staigh e. taobh na beinne taobh a-muigh a" bhaile. Cha b" e am Bogsa Naomh ainmeil anns an robh cumhachd Dhè, a dhuine uasail."
  
  "Tha thu a" faicinn, tha seo neònach, "thuirt an neach-lagha gu co-sheòrsach," leis gu robh mi den bheachd gum biodh e comasach don luchd-saidheans cliùiteach seo an fhìor Àirc a dhealachadh bho bhreug. "
  
  "Tha mi ag aontachadh," fhreagair Perdue gu sgiobalta. "Shaoileadh tu gum b" urrainn dhaibh an diofar innse. Air an làimh eile, leis gur e dìreach prothaideachadh a th" ann an suidheachadh na fìor Àirc agus nach deach a dhearbhadh gu cinnteach, bhiodh e duilich faighinn a-mach dè na coimeasan a bu chòir a shireadh. "
  
  An t-Oll. Sheas Imru suas, a' sealltuinn feargach, ach ghuidh am fear-lagha air suidhe sios mu 'n canadh e facal.
  
  "Dè tha thu a" ciallachadh le sin?" - dh'fhaighnich an neach-lagha.
  
  "Tha mi a" cur an aghaidh, a bhean," an t-Oll. Ghlaodh Imru agus e a" bruidhinn ris a" bhritheamh suidhe Helen Ostrin. "Tha an duine seo a" magadh air ar dualchas agus a" dèanamh tàir air ar comas ar stuthan fhèin aithneachadh!"
  
  "Suidh sìos, an t-Oll. Imru," dh'òrdaich am britheamh. "Cha chuala mi casaidean den t-seòrsa seo bhon neach a tha fo chasaid. Feuch an fuirich thu air do thuras." Thug i sùil air Perdue. "Dè tha thu a" ciallachadh, a Mhgr Perdue?"
  
  "Chan e neach-eachdraidh no diadhaire fìor mhath a th" annam, ach tha fios agam air rud no dhà mu Rìgh Solamh, Banrigh Sheba, agus Àirc a" Chùmhnant. Stèidhichte air an tuairisgeul anns a h-uile teacsa, tha mi an ìre mhath cinnteach nach deach innse a-riamh gu robh gràbhalaidhean air a" mhullach a "dol air ais chun Dàrna Cogadh," thuirt Perdue gu cas.
  
  "Dè tha thu a" ciallachadh, Mgr Perdue?" Chan eil sin a" dèanamh ciall," thuirt am fear-lagha.
  
  "An toiseach, cha bu chòir swastika a bhith air a shnaidheadh air," thuirt Perdue gu h-obann, a" faighinn tlachd bho bheachdan uamhasach luchd-èisteachd an t-seòmar-bùird. Dh "ainmich am billeanair le falt airgid fìrinnean roghnach gus e fhèin a dhìon gun a bhith a" nochdadh an fho-thalamh gu h-ìosal, far nach fhaigheadh an lagh ach an t-slighe. Thagh e gu faiceallach na b" urrainn dha innse dhaibh gus nach toireadh e rabhadh do Karsten leis na rinn e agus gus dèanamh cinnteach gum fuirich am blàr leis a "Ghrian Dhubh fon radar fada gu leòr airson gun cleachd e dòigh sam bith a bha riatanach gus a" chaibideil seo a shoidhnigeadh.
  
  "A bheil thu craicte?" Col. Dh'èigh Yimenu, ach thàinig buidheann-riochdachaidh Etiopianach còmhla ris sa bhad nan gearanan.
  
  "A Chòirneal, feuch an smachdaich thu fhèin no cuiridh mi tàir ort sa chùirt. Cuimhnich, is e èisteachd cùirte a tha seo fhathast, chan e deasbad!" - ghreas am britheamh 'na tòn daingeann. "Faodaidh an casaid leantainn air adhart."
  
  "A bheil thu ag ràdh gun robh swastika air a ghràbhaladh air an òr?" rinn an neach-lagha gàire ris an neo-làthaireachd. "A bheil dealbhan agad airson seo a dhearbhadh, Mgr Perdue?"
  
  "Chan eil fhios agam," fhreagair Perdue le aithreachas.
  
  Bha an neach-casaid toilichte. "Mar sin tha do dhìon stèidhichte air èisteachd?"
  
  "Chaidh na clàran agam a sgrios nuair a bha mi air tòir cha mhòr nach do mharbh mi," mhìnich Perdue.
  
  "Mar sin bha na h-ùghdarrasan air do thòir," rinn Watts gàire. "Is dòcha air sgàth gu robh thu a" goid pìos eachdraidh gun phrìs. Mgr Perdue, tha am bunait laghail airson casaid a thogail airson carraighean a sgrios a" tighinn bho chùmhnant 1954, a chaidh a chuir an sàs mar fhreagairt don sgrios a chaidh a dhèanamh às deidh an Dàrna Cogadh. Bha adhbhar ann gun deach do losgadh."
  
  "Ach chaidh ar losgadh le buidheann turas eile, an neach-lagha Watts, air a stiùireadh le àrd-ollamh sònraichte. Rita Medley agus air a mhaoineachadh le Cosa Nostra."
  
  A-rithist, dh'adhbhraich an aithris aige a leithid de chràdh is gum feumadh am britheamh an gairm gu òrdugh. Choimhead oifigearan MI6 air a chèile, gun fhios aca mu bhith an sàs anns a" Mhafia Sicilian.
  
  "Mar sin càite a bheil an turas eile seo agus am proifeasair a stiùir e?" - dh'fhaighnich an neach-casaid.
  
  "Tha iad marbh, a dhuine uasail," thuirt Perdue gu cruaidh.
  
  "Mar sin is e na tha thu ag innse dhomh gun deach an dàta agus na dealbhan gu lèir a tha a" toirt taic do lorg a sgrios, agus tha na daoine a dh" fhaodadh taic a thoirt don tagradh agad uile marbh, "thuirt Watts. "Tha e gu math goireasach."
  
  "Rud a chuireas iongnadh orm cò cho-dhùin mi falbh leis an Àirc sa chiad àite," rinn Perdue gàire.
  
  "A Mhgr Perdue, cha bhruidhinn thu ach nuair a bhruidhneas tu riut," thuirt am britheamh. "Ach, is e puing dligheach a tha seo air am bu mhath leam aire an luchd-casaid a tharraing. An deach an àirc a lorg eadhon ann an seilbh Mhgr Perdue, an Neach-ionaid Sònraichte Smith?"
  
  Dh" èirich Pàdraig Mac a" Ghobhainn le urram agus fhreagair e, "Chan eil, mo bhean-uasal."
  
  "An uairsin carson nach deach òrdugh na Seirbheis Fiosrachaidh Dìomhair a chuir dheth fhathast?" - dh'fhaighnich am britheamh. "Mura h-eil fianais ann airson casaid a chuir air Mgr Perdue, carson nach deach fios a chuir chun chùirt mun leasachadh seo?"
  
  ghlan Pàdraig a sgòrnan. "Leis nach eil an t-àrd-neach againn air an òrdugh a thoirt seachad fhathast, mo bhean."
  
  "Agus càit a bheil do cheannard?" Rinn i gearan, ach chuir an casaid na cuimhne am meòrachan oifigeil anns an do dh'iarr Joe Carter leisgeul airson adhbharan pearsanta. Choimhead am britheamh air buill a" chùirt le càineadh cruaidh. "Tha an dìth eagrachaidh seo a" cur eagal orm, a dhaoine uaisle, gu sònraichte nuair a cho-dhùnas tu casaid a thogail às aonais fianais chruaidh gu bheil inneal a chaidh a ghoid aige dha-rìribh."
  
  "A Mhàili, ma dh'fhaodas mi?" - dh'eirich an Comhairliche droch-rùnach Watts. "Bha Mgr. Perdue ainmeil agus air a chlàradh gun do lorg e grunn ulaidhean air na turasan aige, a" toirt a-steach an Spear of Destiny ainmeil, a chaidh a ghoid leis na Nadsaidhean aig àm an Dàrna Cogaidh. Tha e air mòran cuimhneachain de luach cràbhach is cultarail a thoirt seachad do thaighean-tasgaidh air feadh an t-saoghail, a" gabhail a-steach lorg Alexander the Great a chaidh a lorg o chionn ghoirid. Mura b" urrainn do dh"fhiosrachadh armachd na stuthan sin a lorg air na togalaichean aige, chan eil seo ach a" dearbhadh gun do chleachd e na tursan sin gus brath a ghabhail air dùthchannan eile."
  
  O shit, smaoinich Pàdraig Mac a" Ghobhainn.
  
  "Feuch, a bhean, an urrainn dhomh rudeigin a ràdh?" Col. Dh'iarr i air Yimena, a thug am britheamh cead dhi le gluasad-bodhaig. "Mura goid an duine seo ar n-àirc, mar a tha buidheann iomlan de luchd-obrach Aksum a" mionnachadh na aghaidh, ciamar a dh" fhaodadh e a bhith air a dhol à bith bhon t-seilbh aige? "
  
  " Mr. Perdue ? Am bu toil leat mion-sgrùdadh a dhèanamh air seo? "- dh'fhaighnich am britheamh.
  
  "Mar a thuirt mi na bu thràithe, bha sinn air ar tòir le turas eile. Mo bhean-uasal, is gann gun do theich mi le mo bheatha, ach às deidh sin ghabh buidheann turas Potpourri seilbh air an Àirc, nach b" e fìor Àirc a" Chùmhnaint a bh" ann," mhìnich Perdue.
  
  "Agus bhàsaich iad uile. Mar sin càite a bheil an artifact?" - dh'fhaighnich an t-àrd-ollamh dealasach. Imru, a 'coimhead gu follaiseach air a sgrios leis a' chall. Leig am britheamh leis na fir bruidhinn gu saor fhad 's a bha iad a' cumail an òrdugh mar a dh'iarr i orra a dhèanamh.
  
  "Chaidh fhaicinn mu dheireadh aig a" bhaile aca ann an Djibouti, an t-Ollamh, "fhreagair Perdue," mus deach iad air turas còmhla ri mo cho-obraichean agus mise gus cuid de scrollaichean às a" Ghrèig a sgrùdadh. B" fheudar dhuinn an t-slighe a shealltainn dhaibh, agus bha e ann..."
  
  "Càit an do chuir thu do bhàs fhèin air dòigh," chuir an neach-casaid às leth an neach-casaid gu cruaidh. "Chan fheum mi dad a bharrachd a ràdh, a bhean. Chaidh MI6 a ghairm chun an t-sealladh gus Mgr Perdue a chur an grèim, dìreach airson a lorg "marbh" agus gun robh buill Eadailteach an turas air bàsachadh. A bheil mi ceart, an Neach-ionaid Sònraichte Smith?"
  
  Dh"fheuch Pàdraig gun a bhith a" coimhead air Perdue. Fhreagair e gu sàmhach: "Tha."
  
  "Carson a bhiodh e a" mealladh a bhàis gus a chur an grèim mura biodh dad aige ri fhalach? " - lean an neach-casaid. Bha Perdue gu mòr airson na rinn e a mhìneachadh, ach bha a bhith a" dol a-steach do dhràma Òrdugh a" Ghrian Dhuibh agus a" dearbhadh gu robh iadsan, cuideachd, ann fhathast ro mhionaideach airson a bhith air am buaireadh.
  
  "A Mhàili, am faod mi?" Dh'èirich Harry Webster bhon t-suidheachan aige mu dheireadh.
  
  "Rach air adhart," thuirt i le cead, leis nach robh neach-lagha an dìon air facal a ràdh fhathast.
  
  "An urrainn dhomh moladh gun tig sinn gu aonta de sheòrsa air choreigin airson an neach-dèiligidh agam, leis gu bheil e follaiseach gu bheil tòrr tuill anns a" chùis seo. Chan eil fianais chruaidh ann an aghaidh mo neach-dèiligidh airson a bhith a" falach fuigheall a chaidh a ghoid. A bharrachd air an sin, chan eil duine an làthair a b" urrainn fianais a thoirt seachad gun do chuir e fiosrachadh sam bith an cèill dhaibh co-cheangailte ri brathadh. " Stad e gus a shealladh a thoirt do gach ball den Eòlas Armailteach a bha an làthair, 6 An sin sheall e air Perdue.
  
  "Daoine uaisle, a bhean," lean e air, "le cead mo neach-dèiligidh, bu mhath leam a dhol a-steach gu bargan tagraidh."
  
  Chùm Perdue aghaidh dhìreach, ach bha a chridhe a" bualadh. Bha e air a" bhuil seo a dheasbad gu mionaideach le Harry sa mhadainn, agus mar sin bha fios aige gum faodadh earbsa a bhith aige anns a" phrìomh neach-lagha aige gus na co-dhùnaidhean ceart a dhèanamh. Ach, chaidh e air mo nerves. A dh'aindeoin seo, dh'aontaich Perdue gum bu chòir dhaibh a h-uile càil fhàgail às an dèidh le cho beag de theine ifrinn 'sa ghabhas. Cha robh eagal air a bhith air a chuipeadh airson na rinn e, ach cha robh e idir a" còrdadh ris a bhith an dùil bliadhnaichean a chaitheamh air cùl bhàraichean gun chothrom air innleachd, rannsachadh, agus, nas cudromaiche, Iòsaph Karsten a chuir san àite far an robh e.
  
  "Ceart gu leòr," thuirt am britheamh, a" pasgadh a làmhan air a" bhòrd. "Dè na cumhaichean a tha aig an neach fo chasaid?"
  
  
  9
  Neach-tadhail
  
  
  "Ciamar a bha an èisteachd?" Dh"fhaighnich Nina dha Sam air Skype. Air a cùlaibh, chitheadh e sreathan de sgeilpichean a bha coltach gun chrìoch air an lìnigeadh le seann stuthan agus fir ann an còtaichean geala a" catalogadh diofar stuthan.
  
  "Cha chuala mi air ais bho Paddy no Perdue fhathast, ach bidh mi cinnteach gun ùraich mi thu cho luath "s a dh" ainmicheas Paddy mi feasgar an-diugh, "thuirt Sam, ag èigheach beagan faochadh. "Tha mi dìreach toilichte gu bheil Paddy ann còmhla ris."
  
  "Carson?" rinn i gàire. An uairsin rinn i gàire gu sunndach. "Mar as trice bidh Perdue a" cuairteachadh dhaoine timcheall a mheur bheag gun eadhon feuchainn. Chan fheum thu a bhith fo eagal air a shon, Sam. Cuiridh mi geall gun coisich e an-asgaidh gun a bhith feumach air a" chill prìosain ionadail a chleachdadh thar oidhche bealaidh. "
  
  Rinn Sam gàire leatha, air a bheò-ghlacadh leis an dà chuid a creideas ann an comasan Purdue agus a fealla-dhà mu phrìosanan na h-Alba. Bha e ga h-ionndrainn, ach chan aidicheadh e gu bràth i, gun luaidh air innseadh dhi gu dìreach. Ach bha e ag iarraidh.
  
  "Cuin a tha thu a" tilleadh gus an ceannaich mi aon bhrach dhut?" - dh'fhaighnich e.
  
  Rinn Nina gàire agus lean i air adhart gus an sgrion a phògadh. "O, a bheil thu gam ionndrainn, a Mhgr Cleave?"
  
  "Na bi rèidh riut fhèin," rinn e gàire, a" coimhead mun cuairt le nàire. Ach bu toil leis a bhith a" coimhead a-rithist ann an sùilean dorcha an neach-eachdraidh àlainn. Chòrd e eadhon nas motha ris gu robh i a" gàireachdainn a-rithist. "Càit a bheil Joanna?"
  
  Thug Nina sùil air ais gu sgiobalta, gluasad a cinn a" tarraing beatha a-steach do na glasan fada dorcha aice fhad "s a bha iad ag itealaich suas leis a" ghluasad aice. "Bha i an seo...feitheamh...Joe!" - dh'èigh i an àiteigin far an sgrion. "Thig a dh'innse hello ri do phronnadh."
  
  Rinn Sam gàire agus chuir e fois air a mhaoil air a làimh, "A bheil i fhathast an dèidh m" asail bhrèagha bhrèagha?"
  
  "Seadh, tha i fhathast den bheachd gur e asal cù a th" annad, luachmhor, "rinn Nina magadh. "Ach tha barrachd ann an gaol leis a" chaiptean mara aice. Duilich." Rinn Nina gàire agus i a" coimhead air a caraid a" tighinn dlùth, Seonag Iarla, an tidsear eachdraidh a chuidich iad a" lorg ulaidh Alasdair Mòr.
  
  "Hi Sam!" Sheall an Canada sunndach ris.
  
  "Hey Joe, a bheil thu ceart gu leòr?"
  
  "Tha mi a" dèanamh glè mhath, mil," thuirt i. "Tha fios agad, dhòmhsa is e seo aisling a thàinig gu buil. Is urrainn dhomh spòrs a bhith agam mu dheireadh agus siubhal, fhad "s a tha mi a" teagasg eachdraidh! "
  
  "Gun iomradh a thoirt air a" chìs airson na lorg thu, huh?" dhùisg e.
  
  Chaidh a gàire sìos, agus chaidh sealladh sanntach a chuir na àite fhad "s a bha i a" crathadh agus a "feadaireachd," Tha fios agam, ceart? B" urrainn dhomh bith-beò a dhèanamh a" dèanamh seo! Agus mar bhuannachd, fhuair mi seann kayak gnèitheach airson mo ghnìomhachas còir-sgrìobhte iasgaich. Aig amannan bidh sinn a" dol a-mach air an uisge dìreach airson dol fodha na grèine fhaicinn, eil fhios agad, nuair nach eil cus nàire oirnn a shealltainn."
  
  "Fuaimean sgoinneil," rinn e gàire, ag ùrnaigh gu sàmhach gun gabhadh Nina thairis a-rithist. Bha meas aige air Seonag, ach b" urrainn dhi fear a mhealladh. Mar gum biodh i a" leughadh a smuaintean, chrath i agus rinn i gàire, "Ceart gu leòr, Sam, tha mi a" dol a thoirt air ais chun Dr. Gould thu. Soraidh leibh a-nis!"
  
  " Beannachd leat, Eòs," thuirt e, a" togail mala. Gum beannaicheadh Dia thu.
  
  "Èist, Sam. Bidh mi air ais ann an Dùn Èideann ann an dà latha. Tha mi a" toirt leam an loot a ghoid sinn airson an ulaidh a thoirt do Alexandria, agus mar sin bidh adhbhar againn a bhith a" comharrachadh. Tha mi dìreach an dòchas gun dèan sgioba laghail Purdue an dìcheall gus an urrainn dhuinn comharrachadh còmhla. Mura h-eil thu air misean, is e sin."
  
  Cha b' urrainn dha Sam innse dhi mun obair neo-oifigeil a thug Perdue dha gus faighinn a-mach cho mòr 's as urrainn mu cheanglaichean gnìomhachais Karsten. Airson a-nis, bha e gu bhith na dhìomhaireachd eadar dìreach an dithis fhireannach. "Chan e, dìreach beagan rannsachaidh an seo agus an sin," thuirt e. "Ach chan eil dad cudromach gu leòr airson mo chumail bho bhith a" faighinn peant."
  
  "Bòidheach," thuirt i.
  
  "Mar sin a bheil thu a" dol dìreach air ais don Òban?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  Chroch i a sròn. "Chan eil fios agam. Tha mi air a bhith a" beachdachadh air seo leis nach eil Reichtisusis ri fhaighinn an-dràsta."
  
  "Tha fios agad gu bheil aitreabh caran sòghail agad fhèin cuideachd ann an Dùn Èideann," chuir e na cuimhne. "Chan e daingneach eachdraidheil miotas is uirsgeul a th" ann, ach tha Jacuzzi fìor fhionnar ann agus inneal-fuarachaidh làn deochan fuar. "
  
  Rinn Nina gàire leis an oidhirp bhalach aice a tarraing thuige. "Ceart gu leòr, ceart gu leòr, thug thu a chreidsinn orm. Dìreach tog mi bhon phort-adhair agus dèan cinnteach gu bheil stoc do chàr falamh. An turas seo tha bagannan crap agam, eadhon ged a tha mi nam phacadair aotrom."
  
  "Seadh, nì mi, nighean. Feumaidh mi falbh, ach an cuir thu teacsa thugam an ùine ruighinn agad?"
  
  "Nì mi," thuirt i. "Bi làidir!"
  
  Mus b" urrainn dha Sam freagairt mhollach a thilgeil a-mach airson a bhith a" diùltadh fealla-dhà prìobhaideach Nina eatorra, chuir i crìoch air a" chòmhradh. "Crap!" - rinn e osnaich. "Feumaidh mi a bhith nas luaithe na seo."
  
  Sheas e agus chaidh e dhan chidsin airson lionn. Bha e faisg air 9f, ach chuir e an aghaidh a" mhiann a bhith a" cur dragh air Paddy, a" guidhe air ùrachadh fhaighinn mu dheuchainn Perdue. Bha e gu math iomagaineach mun rud gu lèir agus thug sin air rud beag leisg fios a chuir gu Paddy. Cha robh e comasach dha Sam droch naidheachd fhaighinn a-nochd, ach bha gràin aige air mar a bha dùil aige ri suidheachadh builean àicheil.
  
  "Tha e neònach mar a bhios misneachd a" lìonadh duine nuair a chumas e lionn na làmhan, nach eil thu a" smaoineachadh? " dh'fhaighnich e do Breichladditch, a bha na shìneadh gu leisg air cathair anns an talla dìreach taobh a-muigh doras a' chidsin. "Tha mi a" smaoineachadh gun cuir mi fios gu Paddy. Dè tha thu a" smaoineachadh?"
  
  Thug an cat mòr dearg sealladh suarach dha agus leum e air a" phàirt a bha a" dol a-mach às a" bhalla ri taobh na staidhre. Gluais e gu slaodach gu ceann eile an eideadh agus laigh e sìos a-rithist - dìreach air beulaibh dealbh Nina, Sam agus Perdue às deidh an duilgheadas a dh "fhuiling iad às deidh dhaibh Clach Medusa a lorg. Rug Sam air a bhilean agus chrath e, "Shaoil mi gun canadh tu sin." Bu chòir dhut a bhith nad neach-lagha, Bruich. Tha thu gu math cinnteach."
  
  Thog e am fòn dìreach mar a bha gnogadh air an doras. Cha mhòr nach tug gnog obann air a lionn a leigeil sìos, agus sheall e gu cas air Bruich. "An robh fios agad gu robh seo a" dol a thachairt?" - dh'fhaighnich e le guth ìosal, a 'coimhead tron t-sròin. Thug e sùil air Bruich. "Bha thu ceàrr. Chan e seo Paddy."
  
  "Mr. Chop?" dh'iarr an duine a muigh. "Am faod mi, le do thoil, beagan fhaclan a ràdh?"
  
  Chrath Sam a cheann. Cha robh e deònach luchd-tadhail fhaighinn. A bharrachd air an sin, chòrd e gu mòr ris an dìomhaireachd bho choigrich agus iarrtasan. Bhuail an duine a-rithist, ach chuir Sam meur gu a bheul, a 'feuchainn ri a chat a bhith sàmhach. Mar fhreagairt, thionndaidh an cat timcheall agus chrom e suas gu cadal.
  
  "Mgr Cleave, is e Liam Johnson an t-ainm a th" orm. "Tha mo cho-obraiche càirdeach do bhuidealair Mgr Perdue, Teàrlach, agus tha beagan fiosrachaidh agam a dh" fhaodadh a bhith inntinneach dhut, "mhìnich an duine. Bha cogadh a" dol air adhart am broinn Sam eadar a chomhfhurtachd agus a fheòrachas. Air a sgeadachadh le jeans is stocainnean a-mhàin, cha robh e deònach a bhith a" coimhead math, ach bha fios aige dè bha am fear Liam seo a" feuchainn ri ràdh.
  
  "Cum ort," thuirt Sam gu neo-thoileach. Uill, tha mi creidsinn gun d" fhuair mo fheòrachas an ìre as fheàrr dhòmhsa. Le osna ro-chùram, dh"fhosgail e an doras. "Hi Liam."
  
  "Mr. Cleave, tha e math do choinneachadh," rinn an duine gàire le gàire. "Am faod mi, le do thoil, a thighinn a-steach mus faic duine an seo mi?"
  
  "Gu dearbh, às deidh dhomh cuid de sgrìobhainnean aithneachaidh fhaicinn," fhreagair Sam. Choisich dithis bhoireannach nas sine a" dol seachad air a" gheata aghaidh aige, a" coimhead fo imcheist leis an neach-naidheachd eireachdail, garbh, gun lèine agus iad a" magadh air a chèile. Dh'fheuch e gun a bhith a 'gàireachdainn, an àite sin a' snìomh orra.
  
  "Gu cinnteach thug e orra gluasad nas luaithe," rinn Liam gàire fhad "s a bha e gan coimhead ann an cabhag, a" toirt an ID aige dha Sam airson sgrùdadh. Air a iongnadh leis cho luath "s a thug Liam a-mach am wallet aige, cha b" urrainn dha Sam cuideachadh ach deagh bheachd a thoirt dha.
  
  "An Neach-sgrùdaidh / Àidseant Liam Johnson, Roinn 2, British Intelligence, agus a h-uile càil sin," thuirt Sam, a "leughadh a" chlò ghrinn, a "coimhead airson na faclan dearbhaidh beaga a bha Paddy air a theagasg dha a bhith a" coimhead. "Ceart gu leòr, a charaid. Thig a-steach."
  
  "Tapadh leat, Mgr Cleave," thuirt Liam, a "coiseachd gu sgiobalta a-staigh, a" crathadh fhad "s a bha e a" crathadh gu aotrom gus a bhith a "crathadh na boinneagan uisge nach b" urrainn a dhol a-steach don pheucaig aige. "Am faod mi mo bhrolly a chuir air an làr?"
  
  "Chan e, gabhaidh mi seo," thairg Sam agus chroch e bun os cionn air crochadair aodaich sònraichte gus an sileadh e air a" bhrat rubair aige. "Am bu toil leat lionn?"
  
  "Mòran taing," fhreagair Liam gu toilichte.
  
  "Dìreach? "Cha robh dùil agam ri seo," rinn Sam gàire, a "toirt jar a-mach às an fhrigeradair.
  
  "Carson? Tha leth-Èireannach agam, fhios agad," rinn Liam magadh. "Bhithinn an dùil a ràdh gum b" urrainn dhuinn a bhith ag òl na h-Albannaich latha sam bith."
  
  "Chaidh gabhail ris an dùbhlan, a charaid," chluich Sam air adhart. Thug e cuireadh don aoigh aige suidhe air an t-seat a bha e a' cumail dha luchd-tadhail. An coimeas ris na trì suidheachain, anns an do chuir Sam seachad barrachd oidhcheannan na bha san leabaidh, bha an dà sheata tòrr na bu làidire agus cha robh e a" faireachdainn cho beò sa bha e roimhe.
  
  "Mar sin, dè tha thu an seo ri innse dhomh?"
  
  A 'glanadh amhach, gu h-obann dh'fhàs Liam gu tur dona. A 'coimhead gu math iomagaineach, fhreagair e Sam ann an tòna nas buige. "Thàinig an rannsachadh agad gu ar n-aire, Mgr Cleave. Gu fortanach, fhuair mi grèim air anns a" bhad leis gu bheil fìor fhreagairt agam a thaobh gluasad. "
  
  "Gun diùid," thuirt Sam, a" gabhail beagan spìcean fada gus an iomagain a bha e a" faireachdainn mu dheidhinn a bhith air a lorg cho furasta a lughdachadh. "Chunnaic mi seo nuair a bha thu nad sheasamh air stairsneach mo thaighe. Tha thu nad neach le deagh amharc agus freagair seo gu sgiobalta. A bheil mi ceart?"
  
  "Tha," fhreagair Liam. "Sin as coireach gun do mhothaich mi sa bhad gun robh briseadh tèarainteachd ann an aithisgean oifigeil aon de na h-àrd-stiùirichean againn, Joe Carter, ceannard MI6."
  
  "Agus tha thu an seo gus ultimatum a thoirt seachad airson duais, air neo nochdaidh tu dearbh-aithne an eucorach dha na coin fiosrachaidh dìomhair, ceart?" Rinn Sam osna. "Chan eil dòigh agam air na daoine dubha a phàigheadh, Mgr Johnson, agus cha toil leam daoine nach eil dìreach a" tighinn a-mach agus ag ràdh na tha iad ag iarraidh. An uairsin dè a tha thu airson gun dèan mi, gun cùm mi dìomhair e?"
  
  "Rinn thu ceàrr e, Sam," thuirt Liam gu làidir, a ghiùlan a" sealltainn dha Sam sa bhad nach robh e cho bog sa bha e coltach. Bha a shùilean uaine a" deàlradh, a" lasadh le buaireadh nuair a bha e fo chasaid ana-miann cho beag. "Agus is e sin an aon adhbhar a leigeadh leis a" mhasladh seo a dhol seachad. Is e Caitligeach a th" annam agus chan urrainn dhuinn casaid a thogail dhaibhsan a tha gar tàir a-mach à neoichiontachd agus aineolas. Chan aithne dhut mi, ach tha mi ag innse dhut a-nis nach eil mi an seo gus do ghluasad. Iosa Crìosd, tha mi os cionn seo!"
  
  Cha tuirt Sam gun robh freagairt Liam gu litireil a" cur eagal air, ach às deidh mionaid thuig e gu robh a bharail, cho do-thuigsinn "s a bha e, air a dhol ceàrr mus do leig e leis an duine a chùis a chuir an cèill gu ceart. "Tha mi duilich, Liam," thuirt e ris an aoigh aige. "Tha thu ceart a bhith feargach rium."
  
  "Tha mi cho sgìth de dhaoine a" gabhail rudan mum dheidhinn. Tha mi a" creidsinn gu bheil e a" tighinn leis an lawn. Ach cuiridh sinn sin gu aon taobh agus innsidh mi dhut dè tha dol. Às deidh dha Mgr Perdue a shàbhaladh bho dhachaigh a" bhoireannaich, dh" òrduich Àrd-Choimisean Fiosrachaidh Bhreatainn ceumannan tèarainteachd nas teinne. Tha mi a" smaoineachadh gur ann bho Joe Carter a tha e," mhìnich e. "An toiseach cha robh mi a" tuigsinn dè a bheireadh air Carter freagairt mar seo, tha mi a "guidhe do mhaitheanas, do shaoranach àbhaisteach a thachair dìreach a bhith beairteach. Uill, chan ann airson rud sam bith a tha mi ag obair don roinn fiosrachaidh, Mgr Cleave. Chì mi giùlan amharasach mìle air falbh, agus mar a dhèilig duine cumhachdach mar Carter ris an fhìrinn gu robh Mgr Perdue beò agus gu math a" suathadh mi an dòigh ceàrr, eil fhios agad? "
  
  "Tha mi a" tuigsinn dè tha thu a" ciallachadh. Gu mì-fhortanach tha rudan ann nach urrainn dhomh innse mun rannsachadh a tha mi a" dèanamh an seo, Liam, ach is urrainn dhomh a bhith cinnteach dhut gu bheil thu gu tur misneachail anns an fhaireachdainn amharasach sin a th" agad."
  
  "Seall, Mgr Cleave, chan eil mi an seo gus fiosrachadh a chuir a-mach bhuat, ach ma tha na tha fios agad, tha na tha thu ag innse dhomh a" buntainn ri ionracas na buidhne air a bheil mi ag obair, feumaidh fios a bhith agam," Liam. dh'iarr. "Gu ifrinn le planaichean Carter, tha mi a" coimhead airson an fhìrinn. "
  
  
  10
  Cairo
  
  
  Fo speuran blàth Cairo bha torr anaman, chan ann anns an t-seadh bhàrdachd, ach ann am faireachdainn pianail gu robh rudeigin sinist a" gluasad tron chosmos, ag ullachadh airson an saoghal a losgadh, mar làmh a" cumail glainne-mheudachaidh aig an ceàrn cheart agus an astar gus an cinne-daonna a losgadh. Ach chùm na co-chruinneachaidhean sporadail seo de dhaoine naomha agus an luchd-leanmhainn dìleas eatorra fhèin gluasad neònach ann an ro-shealladh axial an luchd-amhairc rionnag. Chùm loidhnichean fala àrsaidh, air an dìon gu tèarainte ann an comainn dhìomhair, an inbhe am measg an cuid fhèin le bhith a" gleidheadh cleachdaidhean an sinnsearan.
  
  An toiseach, dh "fhuiling luchd-còmhnaidh Lebanon leis a" bhriseadh cumhachd gu h-obann, ach fhad "s a bha teicneòlaichean a" feuchainn ris a "chùis a lorg, thàinig naidheachdan bho bhailtean-mòra eile ann an dùthchannan eile gu robh cumhachd air a dhol a-mach an sin cuideachd, a" cruthachadh caos bho Beirut gu Mecca. Taobh a-staigh latha, nochd aithisgean às an Tuirc, Iorac agus pàirtean de Ioran gu robh briseadh cumhachd gun mhìneachadh ag adhbhrachadh milleadh. A-nis bha e cuideachd na fheasgar ann an Cairo agus Alexandria, pàirtean den Èiphit, a "toirt air dithis fhireannach bho na treubhan stargazer coimhead airson stòr a bharrachd air lìonra nan ionadan cumhachd.
  
  "A bheil thu cinnteach gu bheil Àireamh a Seachd air orbit fhàgail?" Dh'fhaighnich Penekal dha a cho-obraiche Ofar.
  
  "Tha mi ceud sa cheud cinnteach, Penekal," fhreagair Ofar. "Faic dhut fhèin. Is e gluasad mòr a tha seo nach mair ach beagan làithean!"
  
  "Làithean? A bheil thu craicte? Tha seo eu-comasach!" Fhreagair Penekal, a 'diùltadh gu tur teòiridh a cho-obraiche. Thog Ofar làmh chiùin 's shàth e gu socair i. "Thig air adhart, a bhràthair. Tha fios agad nach eil dad do-dhèanta airson saidheans no Dia. Tha seilbh aig aon air mìorbhail an neach eile."
  
  A' gabhail aithreachais air son a theachd a mach, rinn Penecal osnaich agus ghuidh e air Ofar maitheanas a thoirt dha. "Tha fios agam. Tha fios agam. Tha e dìreach mar sin ..." dh'èigh e gu mì-fhoighidneach. "Cha deach innse a-riamh gun do thachair an leithid de dh" iongantas. Is dòcha gu bheil eagal orm gu bheil seo fìor, oir tha an smaoineachadh air aon bhuidheann celestial ag atharrachadh an orbit aige gun a bhith a" cur bacadh air a chompanaich gu tur eagallach. "
  
  "Tha fios agam, tha fios agam," rinn Ofar osna. Bha an dithis fhireannach aig deireadh nan seasgadan, ach bha na cuirp aca fhathast gu math fallain agus cha robh mòran chomharran air an aghaidhean gu robh iad a' fàs nas sine. Bha iad le chèile nan speuradairean agus rinn iad sgrùdadh gu sònraichte air teòiridhean Theon of Alexandria, ach chuir iad fàilte cuideachd air teagasg agus teòiridhean an latha an-diugh, a" cumail suas ris na speuran-teicneòlasan agus naidheachdan as ùire bho luchd-saidheans air feadh an t-saoghail. Ach a bharrachd air an eòlas cruinnichte an latha an-diugh, chùm an dithis bhodach ri traidiseanan nan seann threubhan, agus fhad "s a bha iad gu dìcheallach a" sgrùdadh nan nèamhan, thug iad aire don dà chuid saidheans agus miotas-eòlas. Mar as trice, le bhith a" coimhead air an dà chuspair ann an dòigh mheasgaichte thug sin talamh meadhanach math dhaibh gus iongnadh a cheangal ri loidsig, a chuidich le bhith a" cumadh am beachdan. Fhathast.
  
  Le làmh air chrith air an tiùb eyepiece, tharraing Penecal air falbh gu slaodach bhon lionsa bheag tron bha e air a bhith a "coimhead, a shùilean fhathast a" socrachadh air adhart le iongnadh. Mu dheireadh, thionndaidh e ri aghaidh Ofar, a bheul tioram, agus a chridhe a 'dol fodha. "Tha mi a" mionnachadh dha na diathan. Bidh seo a" tachairt nar beatha. Chan urrainn dhomh an rionnag a lorg nas motha, a charaid, ge bith càite a bheil mi ga coimhead."
  
  "Thuit aon rionnag," rinn Ofar caoidh, ag amharc sìos gu tùrsach. "Tha sinn ann an trioblaid."
  
  " Ciod an seorsa daoimein a tha so a reir Còd Sholaimh?" - Dh'fhaighnich Penekal.
  
  "Sheall mi mu thràth. Is e so Rhabdos," thuirt Ofar le aodann, "lasdair lampa."
  
  Thuit Penekal fo bhròn gu uinneag an t-seòmair-faire aca air an 20mh làr de Thogalach Hathor ann an Giza. Bho shuas, chitheadh iad cathair-bhaile mòr Cairo, agus gu h-ìosal an Nile, a "dol mar leaghan gorm tron bhaile. Sheall na seann shùilean dorcha aige am baile gu h-ìosal agus an uairsin lorg e am fàire ceòthach a bha a" sìneadh air an loidhne sgaraidh eadar an saoghal agus na nèamhan. "A bheil fios againn cuin a thuit iad?"
  
  "Chan eil idir. Stèidhichte air na notaichean a ghabh mi, feumaidh gun do thachair seo eadar Dimàirt agus an-diugh. Tha seo a" ciallachadh gu bheil Rhabdos air tuiteam anns an trithead "s a dhà uair a thìde," thuirt Ofar. "Am bu chòir dhuinn rudeigin a ràdh ri èildearan a" bhaile? "
  
  "Chan eil," thàinig diùltadh sgiobalta Penekal. "Chan ann fhathast. Ma chanas sinn dad a bheir solas air na tha sinn a" cleachdadh an uidheamachd seo dha-rìribh, dh "fhaodadh iad ar sgaoileadh gu furasta, a" toirt mìltean de bhliadhnaichean de bheachdan leotha. "
  
  "Tha mi faicinn," thuirt Ofar. "Bha mi a" stiùireadh prògram còir-sgrìobhte Osiris bhon lann-amhairc seo agus lann-amhairc nas lugha ann an Yemen. Bidh am fear ann an Yemen a" coimhead airson rionnagan seilg nuair nach urrainn dhuinn sin a dhèanamh an seo, gus an urrainn dhuinn sùil a chumail a-mach."
  
  Ghlaodh fòn Ofar. Ghabh e leisgeul agus dh" fhàg e an seòmar, agus shuidh Penekal sìos aig an deasg aige gus an ìomhaigh air an t-sàbhalaiche-sgrìn aige fhaicinn a" gluasad tron fhànais, a" toirt dha an t-eagal gu robh e ag itealaich am measg nan rionnagan air an robh e cho measail. Bha seo daonnan a 'socrachadh a ghiùlan, agus thug an ath-aithris hypnotic air slighe nan rionnagan càileachd meòrachail dha. Ach, nuair a chaidh an seachdamh rionnag à bith air iomall an reul-bhad Leo gun teagamh thug e oidhcheannan gun chadal dha. Chuala e ceuman Ofar a' tighinn a-steach dhan rùm na bu luaithe na dh'fhàg iad an rùm.
  
  "Peansail!" - rinn e wheezed, gun chomas dèiligeadh ris a" chuideam.
  
  "Dè tha seo?"
  
  "Tha mi dìreach air teachdaireachd fhaighinn bho na daoine againn ann am Marseille, aig an lann-amhairc air mullach Mont Faron, faisg air Toulon." Bha Ofar a" gabhail anail cho cruaidh is gun do chaill e airson mionaid an comas cumail a" dol. Bha aig a charaid ri a shàrachadh gu aotrom airson toirt air anail a ghlacadh an toiseach. Aon uair 's gun do ghlac am bodach cabhagach an anail, lean e air. "Tha iad ag ràdh gun deach boireannach a lorg o chionn beagan uairean a thìde crochte ann am baile Frangach ann an Nice."
  
  "Tha seo uamhasach, Ofar," fhreagair Penekal. "Tha sin fìor, ach dè a th" aige ri dhèanamh riutsa gum feumadh tu a ràdh mu dheidhinn?"
  
  "Bha i a" snàgadh air ròp dèanta de chòrcach, "rinn e caoineadh. "Agus seo dearbhadh gu bheil seo na adhbhar dragh mòr dhuinn," thuirt e, a" gabhail anail domhainn. "Buineadh an taigh do dhuine uasal, am Baran Henri de Martin, a tha ainmeil airson a chruinneachadh de daoimeanan."
  
  Fhuair Penekal cuid de fheartan air an robh e eòlach, ach cha b" urrainn dha dhà is dhà a chuir ri chèile gus an robh Ofar air crìoch a chuir air an sgeulachd aige. "B" e Penecal, am Baran Henri de Martin sealbhadair an Celeste!
  
  Gu luath a" toirt seachad a" mhiann beagan ainmean naomh a chur an cèill ann an clisgeadh, chòmhdaich an seann Èiphiteach caol a bheul le a làimh. Thug na fìrinnean sin a bha coltach air thuaiream buaidh uamhasach air na bha fios aca agus a lean iad. Gus a bhith onarach, bha iad sin nan comharran rabhaidh de thachartas apocalyptic a bha a" tighinn faisg. Cha deach a sgrìobhadh idir no a chreidsinn idir mar fhàisneachd, ach bha e na phàirt de choinneamhan Rìgh Solomon, air a chlàradh leis an rìgh glic e fhèin ann an còd falaichte nach robh aithnichte ach dhaibhsan ann an traidisean Ofar agus Penekal.
  
  Thug an scrolla seo iomradh air comharran cudromach de thachartasan celestial aig an robh comharran apocryphal. Cha robh dad anns a" chòd a-riamh ag ràdh gun tachradh seo, ach a" breithneachadh le notaichean Sholaimh anns a" chùis seo, cha b" e dìreach co-thuiteamas a bh" anns an rionnag a bha a" tuiteam agus na mòr-thubaistean às deidh sin. Bhathar an dùil gun sàbhail an fheadhainn a lean an traidisean agus a chitheadh na soidhnichean an cinne-daonna nan thuig iad am manadh.
  
  "Cuimhnich orm, cò bha mu dheidhinn a bhith a" snìomh ròpannan bho chòrcach?" - dh'iarr e air seann Ofar dìleas, a bha mar-thà a 'dol tro na notaichean an t-ainm a lorg. An dèidh dha an t-ainm a sgrìobhadh fon rionnag a thuit roimhe, sheall e suas agus dh'fhosgail e e. "Ooskelis".
  
  "Tha mi air mo ghlacadh gu tur, a sheann charaid," thuirt Penekal, a" crathadh a chinn ann an creideamh. "Tha seo a" ciallachadh gu bheil na Masons air alchemist, no an suidheachadh as miosa a lorg - tha Draoidh againn nar làmhan! "
  
  
  aon-deug
  Pàrras
  
  
  
  Amiens, an Fhraing
  
  
  Chaidil Abdul Raya gu fuaimneach, ach cha robh aislingean aige. Cha robh e air a thuigsinn roimhe seo, ach cha robh fios aige cò ris a bha e coltach a bhith a" siubhal gu àiteachan neo-aithnichte no a" faicinn rudan mì-nàdarrach eadar-fhighte le snàithleanan cuilbheart an luchd-bruadar. Cha do thadhail trom-laighe air a-riamh. Cha robh e a-riamh na bheatha air a bhith comasach air na sgeulachdan uamhasach mu chadal na h-oidhche a dh" innse daoine eile a chreidsinn. Cha do dhùisg e a-riamh a" frasadh, a" crathadh le uamhas, no fhathast a" ruidhleadh bho chlisgeadh tinn an t-saoghail ifrinn air cùl a shùilean.
  
  B" e an aon fhuaim taobh a-muigh na h-uinneige aige an còmhradh muffled aig a nàbaidhean shìos an staidhre agus iad a" suidhe a-muigh ag òl fìon anns a "chiad mhionaidean às deidh meadhan oidhche. Bha iad air leughadh mun t-sealladh uamhasach a bha aig a" bharan Frangach bhochd ri fhulang nuair a thill e dhachaigh an fheasgar roimhe sin a lorg corp loisgte a mhnà ann an teallach an taigh mòr aca aig Entrevaux air Abhainn Var. Nam biodh fios aca gu robh an creutair borb a bha an urra ri seo a" toirt an aon àile.
  
  Fon uinneig aige, bhruidhinn a nàbaidhean modhail gu sàmhach, ach ann an dòigh air choreigin chluinneadh Raya a h-uile facal aca, eadhon fhad "s a bha e ann an staid cadail. Ag èisdeachd, a" sgrìobhadh sìos na bha iad ag ràdh, ri fuaim a" chlais-uisge a bha ri taobh na liosa, ghlèidh inntinn e uile na chuimhne. Nas fhaide air adhart, ma tha feum aige air, bidh e comasach dha Abdul Raya am fiosrachadh a thoirt air ais ma tha feum aige air. B' e an t-aobhar nach do dhùisg e an dèidh a' chòmhraidh aca, gun robh e eòlach air a h-uile fìrinn mu thràth, gun a bhith a 'roinn an cuid mì-mhisneachd no mì-mhisneachd a' chòrr den Roinn Eòrpa, a chuala mu bhith a 'goid daoimeanan bho shàbhailteachd a' bharain agus mu mhurt uabhasach bean an taighe. .
  
  Thug luchd-gairm air a h-uile prìomh sheanal telebhisean cunntas air a" "chruinneachadh mòr" de sheudan a chaidh a ghoid bho chrùisgean a" bharain, agus nach robh an sàbhailte bhon deach an Celeste a ghoid ach aon de cheithir, agus iad uile air am fuadach le seudan is daoimeanan a bha a" cur thairis air an Gu nàdarra, cha robh fios aig duine sam bith nach robh seo fìor ach am Baron Henri de Martin, a ghabh brath air bàs a mhnatha agus a' mhèirle fhathast gun fhuasgladh gus suim sgiobalta iarraidh bho na companaidhean àrachais agus pàigheadh poileasaidh a mhnatha Cha deach casaidean sam bith a thogail an aghaidh a' Bharain, oir bha alibi còmhdaichte le iarann aige aig àm bàs Madame Chantal, a rinn cinnteach gum faigheadh e fortan. Gu dearbh, bha Madame Chantal uile - gun teagamh, chuidich i an duine aice gus briseadh a sheachnadh.
  
  B" e ìoranas milis a bh" ann nach tuigeadh am Baran gu bràth. Ach, às deidh clisgeadh agus uabhas na thachair, bha e a" cnuasachadh mu na suidheachaidhean mun tachartas. Cha robh fios aige gu robh a bhean air Celeste agus dà chloich eile a thoirt às a shàbhailte, agus bha e a" crathadh eanchainn a" feuchainn ri ciall a dhèanamh den bhàs annasach aice. Cha robh i air dòigh air choireigin le fèin-mharbhadh, agus nam biodh i eadhon air a bhith fèin-mharbhadh air astar, cha bhiodh Chantal gu bràth air i fhèin a chuir na theine, de na h-uile!
  
  Is ann dìreach nuair a lorg e Louise, neach-cuideachaidh Chantal, le a teanga air a gearradh a-mach agus air a dalladh, a thuig e nach e fèin-mharbhadh a bh" ann am bàs a mhnà. Dh'aontaich na poilis, ach cha robh fios aca càite an tòisicheadh iad a' rannsachadh murt cho heinous. Bhon uairsin, chaidh Louise a leigeil a-steach don uàrd inntinn-inntinn aig Institiud Saidhgeòlais Paris, far an robh còir aice fuireach airson sgrùdadh, ach bha a h-uile dotair a choinnich rithe cinnteach gun deach i às an ciall, gum faodadh i a bhith cunntachail airson na murtan agus na murtan. ionnsaighean às dèidh sin.
  
  Rinn e cinn-naidheachd air feadh na Roinn Eòrpa, agus sheall cuid de shianalan Tbh beaga ann am pàirtean eile den t-saoghal an tachartas neònach. Rè na h-ùine seo, dhiùlt am Baran agallamhan sam bith, ag ainmeachadh an eòlas duilich aige mar an adhbhar a bha feum aige air ùine air falbh bho shùil a" phobaill.
  
  Mu dheireadh bha na nàbaidhean a" faireachdainn gu robh èadhar fuar na h-oidhche a" toirt buaidh mhòr air an comhfhurtachd agus thill iad don àros aca. Cha robh air fhàgail ach fuaim abhainn luachrach agus corra chù fad às a" comhartaich. Bho àm gu àm bhiodh càr a" draibheadh sìos an t-sràid chumhang air taobh eile an togalaich, a" feadaireachd seachad mus fàgadh e sàmhchair às a dhèidh.
  
  Dhùisg Abdul gu h-obann le inntinn shoilleir. Cha b" e toiseach a bh" ann, ach thug a mhiann sa bhad air dùsgadh air a shùilean fhosgladh. Dh' fhan e 's dh' èisd e, ach cha robh ni air bith a b'urrainn a dhùsgadh ach seorsa de'n t-siathamh mothachadh. Lomnochd agus sgìth, choisich an swindler Èiphiteach gu uinneag an t-seòmair-cadail aige. Le aon sùil air an speur rionnagach, thuig e carson a chaidh iarraidh air a bhruadar fhàgail.
  
  "Tha fear eile a" tuiteam, "thuirt e ri èigheachd fhad" s a bha a shùilean tollaidh a "leantainn tuiteam luath an rionnag losgaidh, a" toirt fa-near gu inntinn suidheachadh tuairmseach nan rionnagan timcheall air. Rinn Abdul gàire. "Is e glè bheag a tha air fhàgail, agus coileanaidh an saoghal do mhiannan gu lèir. Bidh iad a" sgreuchail agus ag iarraidh a" bhàis."
  
  Thionndaidh e air falbh bhon uinneig cho luath "s a chaidh an t-sreath geal a-mach à sealladh. Ann am meud an t-seòmair-cadail aige, choisich e a-null chun t-seann chiste fhiodha a thug e leis anns a h-uile àite, tèarainte le dà strap leathair mòr a bha ceangailte ris an aghaidh. Cha robh ach solas poirdse beag, suidhichte taobh a-muigh an ionaid air a" chòmhla os cionn na h-uinneige aige, a" toirt solas a-steach don rùm aige. Shoilleirich iad am figear caol aige, an solas air a chraiceann lom a" soilleireachadh na fèithean uèir aige. Bha Raya coltach ri acrobat de sheòrsa air choreigin bho achd siorcais, dreach dorcha de acrobat aig nach robh dragh mu bhith a" toirt aoigheachd do dhuine sam bith ach e fhèin, ach a chleachd a thàlant gus toirt air daoine eile aoigheachd a thoirt dha.
  
  Bha an seòmar gu math coltach ris - sìmplidh, sterile, agus obrachail. Bha basgaid nighe agus leabaidh, preas-aodaich agus deasc le cathair agus lampa. Bha sin uile. Cha robh a h-uile càil eile ann ach airson ùine gus am b" urrainn dha sùil a chumail air na reultan ann an speuran na Beilge agus na Frainge gus an d" fhuair e na daoimeanan a bha e às a dhèidh. Air ceithir ballachan an t-seòmair aige bha mapaichean reul-aithris gun àireamh bho gach ceàrnaidh den t-saoghal, uile air an comharrachadh le loidhnichean ceangail a" trasnadh ann an cuid de loidhnichean laighe, agus cuid eile air an comharrachadh ann an dearg air sgàth an giùlan neo-aithnichte air sgàth dìth mhapaichean. Bha stains fala orra air cuid de na cairtean mòra, pinnte, stains meirgeach-dhonn a sheall gu sàmhach mar a fhuaireadh iad. Bha cuid eile nas ùire, an dèidh a bhith air an clò-bhualadh o chionn beagan bhliadhnaichean, gu tur eadar-dhealaichte bhon fheadhainn a chaidh a lorg o chionn linntean.
  
  Cha mhòr nach robh an t-àm ann milleadh a dhèanamh anns an Ear Mheadhanach, agus chuir e iongnadh air a bhith a" smaoineachadh càit am feumadh e a dhol an ath rud: sluagh a bha fada na b" fhasa a bhith air amadan na na daoine gòrach, sanntach san Roinn Eòrpa. Bha fios aig Abdul gum biodh daoine anns an Ear Mheadhanach nas buailtiche a mhealladh air sgàth an traidiseanan iongantach agus an creideasan saobh-chràbhach. B' urrainn e cho furasda an iomain as eugmhais, no toirt orra a chèile a mharbhadh an sin anns an fhàsach far an robh Rìgh Solamh uair a' coiseachd. Shàbhail e Ierusalem mu dheireadh, a-mhàin a chionn 's gun do rinn Òrdugh nan Rionnagan Falling sin e.
  
  Dh" fhosgail Raya a" bhroilleach agus rinn e rummag timcheall airson na scrollaichean, a rannsaich e am measg an aodaich agus na criosan òrail. B" e am pìos parchment dorcha donn, olach dìreach ri taobh a" bhogsa a bha e a" sireadh. Le sùil dhealasach, dh" fhosgail e e agus chuir e air a" bhòrd e, ga cheangal le dà leabhar aig gach ceann. An uairsin, bhon aon bhroilleach, thug e a-mach athame. Bha an lann toinnte, lùbte le seann chruinneas, a" deàrrsadh san t-solas aotrom fhad "s a bha e a" brùthadh a cheann biorach an aghaidh a phailme chlì. Chaidh bàrr a" chlaidheimh a-steach don chraiceann aige gun oidhirp fo bhuaidh grabhataidh sìmplidh. Chan fheum e eadhon a bhith a 'cur an cèill.
  
  Bha fuil a" cruinneachadh timcheall bàrr beag na sgian, a" cruthachadh neamhnaid chorrach foirfe a dh" fhàs gu slaodach gus an do tharraing e an sgian a-mach. Leis an fhuil aige chomharraich e suidheachadh an rionnag a bha dìreach air tuiteam. Aig an aon àm, dh'fhàs am pàipear dorcha beagan eagallach. Bha e na thoileachas mòr dha Abdul a bhith a" faicinn freagairt na h-àrsaidh draoidheil, Còd Laghan Shol Amun, a lorg e na dhuine òg fhad "s a bha e a" buachailleachd ghobhar ann an dubhar tana cnuic gun ainm na h-Èiphit.
  
  Aon uair "s gu robh an fhuil aige air a dhol a-steach don mhapa rionnag air an scroll draoidheil, rolaig Abdul suas e gu faiceallach agus cheangail e na tendons a chùm an scroll ann an snaidhm. Tha an rionnag air tuiteam mu dheireadh. A-nis tha an t-àm ann an Fhraing fhàgail. A-nis gu robh Celeste aige, b 'urrainn dha gluasad air adhart gu àiteachan nas cudromaiche far am b' urrainn dha a dhraoidheachd obrachadh agus coimhead air an t-saoghal a 'tuiteam, air a sgrios le ceannas daoimeanan Rìgh Solomon.
  
  
  12
  Cuir a-steach an Dr Nina Gould
  
  
  "Tha thu neònach, Sam. Tha mi a" ciallachadh, nas neònaiche na do choibhneas gnèitheach," thuirt Nina às deidh dhi fìon dearg a dhòrtadh dhaibh. Bha Bruich fhathast a" cuimhneachadh air a" bhean bheag a bha air altram a thoirt dha nuair a bha Sam an làthair mu dheireadh à Dùn Èideann, a" faireachdainn aig an taigh na h-uchd. Gu fèin-ghluasadach, thòisich Nina ga bhualadh, mar gum biodh e na chùrsa nàdarra de thachartasan.
  
  Ràinig i Port-adhair Dhùn Èideann uair na bu thràithe, far an robh Sam air a togail anns an uisge a bha a" dòrtadh agus a thoirt air ais chun taigh-baile aige ann an Dean Village mar a chaidh aontachadh.
  
  "Tha mi dìreach sgìth, Nina." Chrath e, thug e a" ghlainne bhuaipe agus thog e ann an toast i. "An teich sinn às na geimhlean agus gum bi ar n-asail air an comharrachadh gu deas airson mòran bhliadhnaichean ri thighinn!"
  
  Thòisich Nina a" gàireachdainn, ged a bha i a" tuigsinn a" mhiann a bh" anns an toast èibhinn seo. "Tha!" - dh'èigh i agus cliuir i a ghloine leis, a' crathadh a cinn gu sunndach. Choimhead i timcheall air ceap bacaidh Sam. Bha na ballachan falamh ach a-mhàin beagan dhealbhan de Sam le luchd-poilitigs a bha uair ainmeil agus cuid de dhaoine ainmeil ann an comann-sòisealta, eadar-dhealaichte le beagan dhealbhan dheth le Nina agus Perdue, agus, gu dearbh, Bruich. Chuir i romhpa stad a chuir air a" chùis a chùm i rithe fhèin airson ùine mhòr.
  
  "Carson nach ceannaich thu taigh?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Is fuath leam gàirnealaireachd," fhreagair e gu cas.
  
  "Faigh inneal-tìre no seirbheis gàirnealaireachd."
  
  "Is fuath leam aimhreitean."
  
  "Tha thu a 'tuigsinn? Bhithinn air smaoineachadh, a" fuireach le daoine air gach taobh, gum biodh tòrr aimhreit ann."
  
  "Tha iad nam peinnseanairean. Chan fhaighear iad ach eadar 10 agus 11m." Lean Sam air adhart agus chrom e a cheann chun an taobh le ùidh a nochdadh. "Nina, an e seo do dhòigh air iarraidh orm gluasad a-steach còmhla riut?"
  
  "Dùin suas," rinn i gàire. "Na bi gòrach. Bha mi dìreach a" smaoineachadh leis an airgead gu lèir a dh" fheumas tu a bhith air a chosnadh, mar a th" againn uile bhon a thug na tursan sin deagh fhortan, gum biodh tu ga chleachdadh gus beagan dìomhaireachd fhaighinn dhut fhèin agus is dòcha eadhon càr ùr?"
  
  "Carson? Tha an Datsun ag obair glè mhath, "thuirt e, a" dìon a penchant airson gnìomhachd thar flash.
  
  Cha tug Nina aire dha fhathast, ach cha do gheàrr Sam, ag ainmeachadh sgìths, iad. Bha e gu math fada air falbh, mar gum biodh e a" dèanamh sgaradh inntinn fada fhad "s a bha e a" bruidhinn rithe mu dheidhinn a "bhriseadh bho lorg Alastair.
  
  "Mar sin dh" ainmich iad an taisbeanadh às do dhèidh fhèin agus Eòs?" Rinn e gàire. "Tha sin gu math spìosrach, an Dotair Gould. Tha thu a-nis a" gluasad suas anns an t-saoghal acadaimigeach. Tha na làithean air falbh nuair a chaidh Matlock fhathast air do nerves. Sheall thu dha gu cinnteach! "...
  
  "Asshole," rinn i osna mus lasadh i toitean. Bha a sùilean làn sgàil a" coimhead air Sam. "Am bu toil leat toitean?"
  
  "Tha," dh" èigh e, agus e na shuidhe. "Bhiodh e sgoinneil. Tapadh leat."
  
  Thug i am Marlboro dha agus shuain i air a" chriathrag. Choimhead Sam oirre airson mionaid mus do chuir e dragh air faighneachd. "An e deagh bheachd a tha seo? O chionn cha mhòr nach do bhreab thu Bàs anns na bàlaichean. Cha bhithinn a" snìomh a" chnuimh seo cho luath, a Nina."
  
  "Dùin suas," chrath i tron toitean aice, a "lughdachadh Bruich air brat-ùrlair Phersia. Cho fad 's a bha Nina a' cur luach air cùram Sam a leannain, bha i a 'faireachdainn gu robh fèin-sgrios na roghainn aig gach neach, agus nan robh i den bheachd gum faodadh a corp seasamh an aghaidh an ifrinn seo, bha còir aice an teòiridh a dhearbhadh. "Dè tha gad ithe, Sam?" - dh'fhaighnich i a-rithist.
  
  "Na atharraich an cuspair," fhreagair e.
  
  "Chan eil mi ag atharrachadh a" chuspair," rinn i gàire, an stuamachd lasrach sin a" priobadh na sùilean dorcha donn. " Thusa a chionn gu bheil mi a 'smocadh, agus mise a chionn' s gu bheil thu a 'coimhead gu mòr air daoine eile."
  
  Thug e ùine mhòr dha Sam a faicinn a-rithist agus bha e na mhisneachd dhi tadhal air aig an taigh, agus mar sin cha robh e deònach a h-uile càil a chall le bhith a" cur fearg air Nina. Le osna throm, lean e i gu doras an patio, a dh'fhosgail i gus an Jacuzzi a thionndadh. Thug i dheth a lèine, a" nochdadh gun robh i air a reubadh air ais fon bicini dearg ceangailte aice. Bha cnapan gnèitheach Nina a" gluasad bho thaobh gu taobh agus i cuideachd a" toirt dheth a jeans, a" toirt air Sam reothadh na àite gus an sealladh brèagha a ghabhail a-steach.
  
  Cha do chuir fuachd Dhùn Èideann mòran dragh orra. Bha an geamhradh air a dhol seachad, ged nach robh sgeul air an earrach fhathast, agus b" fheàrr leis a" mhòr-chuid fuireach a-staigh fhathast. Ach bha uisge blàth ann an linne nèamhaidh neoil Sam, agus leis mar a chaidh an deoch làidir a leigeil ma sgaoil gu slaodach aig àm an t-saoraidh a bhlàthachadh am fuil, bha iad le chèile deònach a spìonadh.
  
  Na suidhe mu choinneamh Nina anns an uisge shocair, chitheadh Sam gu robh i cinnteach gun tug e cunntas dhi. Mu dheireadh thòisich e air bruidhinn. "Cha chuala mi dad bho Perdue no Paddy fhathast, ach tha cuid de rudan ann air an do dh"iarr e orm gun a bhith a" bruidhinn mu dheidhinn agus bu mhath leam a chumail mar sin. Tha thu a" tuigsinn, nach eil?"
  
  "Tha e mu dheidhinn?" - Dh'fhaighnich i gu socair, fhathast gun a bhith a 'toirt a sùil dheth Sam.
  
  "Chan eil," rinn e gàire, a" breithneachadh le a ghuth, fo imcheist leis a" bharail aice.
  
  "An uairsin carson nach eil fios agam mu dheidhinn?" - dh'fhaighnich i sa bhad, a 'toirt iongnadh air.
  
  "Seall," mhìnich e, "nam biodh e an urra riumsa, dh" innseadh mi dhut ann an diog. Ach dh" iarr Perdue orm seo a chumail dìreach eadar sinn airson a-nis. Tha mi a" mionnachadh, a ghràidh, nach bithinn air a chumail bhuat mura biodh e air iarraidh orm ann an teirmean neo-chinnteach a dhol suas."
  
  "An uairsin cò eile a tha fios?" - Dh'fhaighnich Nina, gu furasta a 'mothachadh gu robh an sealladh aice a' tuiteam chun a 'bhroilleach aice a h-uile beagan mhionaidean.
  
  "Chan eil duine. Chan eil ach Purdue agus mise eòlach. Chan eil beachd sam bith aig eadhon Paddy. Dh" iarr Perdue gun cùm sinn e san dorchadas gus nach cuireadh dad a rinn e bacadh air na tha Perdue agus mise a" feuchainn ri dhèanamh, eil fhios agad?" shoilleirich e cho seòlta 's a b' urrainn dha, fhathast air a bheò-ghlacadh leis an tatù ùr air a craiceann bog, dìreach os cionn a broilleach chlì.
  
  "Mar sin tha e a" smaoineachadh gum faigh mi air an t-slighe? " Rinn i gàire, a" cnagadh a corragan caol air oir an Jacuzzi agus i a" cruinneachadh a smuaintean air a" chùis.
  
  "Chan eil! Chan e, Nina, cha tuirt e dad mu do dheidhinn. Cha robh e na chùis daoine sònraichte a chuir a-mach. Tha e mu dheidhinn a h-uile duine a thoirmeasg gus an toir mi dha am fiosrachadh a tha a dhìth air. Nochdaidh e an uairsin na tha e an dùil a dhèanamh. Chan urrainn dhomh innse dhut a-nis gur e Purdue an targaid aig cuideigin cumhachdach a tha na enigma. Tha an duine seo a" fuireach ann an dà shaoghal, dà shaoghal mu choinneamh, agus tha e ann an dreuchdan fìor àrd anns na dhà."
  
  "Mar sin tha sinn a" bruidhinn mu dheidhinn coirbeachd, "cho-dhùin i.
  
  "Tha, ach chan urrainn dhomh am mion-fhiosrachadh a thoirt dhut fhathast a-mach à dìlseachd do Perdue," ghuidh Sam, an dòchas gun tuigeadh i. "Nas fheàrr fhathast, aon uair" s gun cluinn sinn bho Paddy, faodaidh tu faighneachd dha Perdue thu fhèin. An uairsin cha bhith mi a" faireachdainn gun luach airson mo mhionnan a bhriseadh."
  
  "Tha fios agad, Sam, eadhon ged a tha fios agam gu bheil an triùir againn eòlach air a chèile sa mhòr-chuid bho àm gu àm a" sealg no turas gus seann trinket luachmhor a lorg, "thuirt Nina gu mì-fhoighidneach," shaoil mi gur e sgioba a bh" annad fhèin agus Perdue. " Bha mi a-riamh a" smaoineachadh oirnn mar na trì prìomh ghrìtheidean, seasmhach anns na maragan eachdraidheil a chaidh a thoirt don t-saoghal acadaimigeach o chionn beagan bhliadhnaichean." Chaidh Nina a ghoirteachadh le bhith air a dùnadh a-mach, ach dh'fheuch i gun a shealltainn.
  
  "Nina," thuirt Sam gu sgiobalta, ach cha tug i àite dha.
  
  "Mar as trice nuair a bhios dithis againn ag obair còmhla, bidh an treas fear an-còmhnaidh an sàs air an t-slighe, agus ma thèid aon ann an trioblaid, bidh an dithis eile an-còmhnaidh an sàs ann an dòigh air choireigin. Chan eil fhios 'am an do mhothaich thu seo. An do mhothaich thu eadhon e?" Bha ioghnadh air a guth fhad 's a bha i a' feuchainn ri Sam a ruighinn, agus ged nach b' urrainn dhi a shealltainn, bha an t-eagal oirre gun freagair e a ceist le dìmeas no gun cuireadh e dheth i. Is dòcha gu bheil i ro chleachdte ri bhith na meadhan tàlaidh eadar dithis fhireannach soirbheachail, ged a tha iad gu tur eadar-dhealaichte. Cho fad 's a bha i draghail, bha iad a' roinn ceangal làidir de chàirdeas agus eachdraidh dhomhainn de bheatha, cho faisg air bàs, fèin-ìobairt agus dìlseachd eatorra, rud nach robh i a 'gabhail dragh.
  
  Gu faochadh dhi, rinn Sam gàire. Thug sealladh a shuilean da rìreadh a steach innte gun astar faireachail sam bith - 'na làthair - mòr thoileachadh dhi, ge b' air bith cho carach 's a dh' fhan i.
  
  "Tha thu a" gabhail seo ro dhaor, a ghràidh," mhìnich e. "Tha fios agad gun tionndaidh sinn air adhart thu cho luath" s a bhios fios againn dè a tha sinn a "dèanamh, oir a ghràidh Nina, chan eil fios againn dè a tha sinn a" dèanamh an-dràsta. "
  
  "Agus chan urrainn dhomh cuideachadh?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Tha eagal orm nach eil," thuirt e ann an tòna misneachail. "Ach, a dh" aindeoin sin, bidh sinn gar tarraing fhèin còmhla a dh" aithghearr. Tha fios agad, tha mi cinnteach nach bi Perdue leisg an roinneadh leat cho luath "s a cho-dhùnas an seann chù fios a chuir thugainn, is e sin."
  
  "Tha, tha seo a" tòiseachadh a" cur dragh orm cuideachd. Feumaidh gun tàinig a" chùis-lagha gu crìch o chionn beagan uairean a thìde. An dàrna cuid tha e ro thrang a" comharrachadh no tha barrachd dhuilgheadasan aige na bha sinn a" smaoineachadh, "mhol i. "Sam!"
  
  A" beachdachadh air an dà chomas, mhothaich Nina an t-seallaidh aig Sam a" dol air seachran na smaoineachadh agus gun fhiosta a" stad aig sgoltadh Nina. "Sam! Cuir stad air sin. Chan urrainn dhut toirt orm an cuspair atharrachadh."
  
  Rinn Sam gàire nuair a thuig e. Is dòcha gu robh e eadhon a" faireachdainn gu robh e a "frasadh nuair a chaidh a lorg, ach thug e taing dha na rionnagan fortanach gun do ghabh i gu aotrom e. "Co-dhiù, chan eil e mar nach fhaca thu iad roimhe."
  
  "Is dòcha gun toir seo brosnachadh dhut gus mo chuimhneachadh a-rithist mu dheidhinn..." dh" fheuch e.
  
  "Sam, dùin suas agus dòirt dhomh deoch eile," thuirt Nina.
  
  "Seadh, a Mhama," thuirt e, a" slaodadh a chuirp, sgìth, as an uisge. B" e an turas a bh" aice a bhith a" coimhead air an fhireannach aige agus e a" dol seachad oirre, agus cha robh i a" faireachdainn nàire oir bha i a" cuimhneachadh air na beagan thursan a bha i fortanach buannachdan na firinne sin a mhealtainn. Ged nach robh na h-amannan sin glè ùr, chùm Nina iad ann am pasgan cuimhne sònraichte àrd-mhìneachaidh na h-inntinn.
  
  Sheas Bruich suas aig an dorus, a' diùltadh a dhol thairis air an stairsnich far an robh neòil na smùid a' bagairt air. Bha an sealladh aige stèidhichte air Nina, bha an dà chuid a 'chiad agus an dàrna fear neo-àbhaisteach airson cat mòr, sean, leisg. Mar as trice bha e air a shlaodadh, fadalach airson clas sam bith, agus cha mhòr gu robh e a 'cuimseachadh air rud sam bith ach bolg blàth eile a b' urrainn dha a dhachaigh a dhèanamh airson na h-oidhche.
  
  "Dè an gnothach, a Bhruich?" Dh'fhaighnich Nina ann an tòn àrd, a 'bruidhinn ris gu gràdhach mar a bha i an-còmhnaidh. "Trobhad. Thig."
  
  Cha do ghluais e. "Oh, gu dearbh cha tig an cat damn thugad, amadan," chuir i ruaig oirre fhèin ann an sàmhchair na h-uarach anmoch agus an t-sòghalachd a bha a" còrdadh rithe. Air a nàrachadh leis a" bheachd gòrach a bha aice mu chait is uisge agus sgìth de bhith a" feitheamh ri Sam tilleadh, chrath i a làmhan a-steach don chuan gleansach air an uachdar, a" cur iongnadh air a" chat geansaidh gu bhith na eagal. Le bhith ga fhaicinn a" hopadh a-staigh agus a" dol à sealladh fon chaise longue thug sin barrachd toileachas dhi na aithreachas.
  
  Bitch, dhearbh a guth a-staigh às leth a 'bheathaich bhochd, ach bha Nina fhathast ga fhaighinn èibhinn. "Duilich, a Bhruich!" - dh'èigh i às a dhèidh, fhathast a 'gàireachdainn. "Chan urrainn dhomh dad a dhèanamh mu dheidhinn. Na gabh dragh, a charaid. Gheibh mi karma gu cinnteach ... le uisge, airson seo a dhèanamh dhut, mil."
  
  Ruith Sam a-mach às an t-seòmar suidhe agus a-steach don phatio, a" coimhead air leth toilichte. Fhathast leth-fhliuch, cha robh e fhathast air na deochan a dhòrtadh, ged a bha a ghàirdeanan air an sìneadh a-mach mar gum biodh iad a" cumail glainneachan fìona.
  
  "Deagh naidheachd! Ghlaodh Paddy. Chaidh Perdue a shàbhaladh air aon chumha, "dh" èigh e, a" brosnachadh sèist de fhearg "dùin am fuck suas, Cleve" bho a nàbaidhean.
  
  Tha aghaidh Nina air a lasadh suas. "Dè an staid?" dh" fhaighnich i, gu daingeann a" seachnadh an t-sàmhchair leantainneach bho gach neach san togalach.
  
  "Chan eil fhios agam, ach a rèir choltais tha e a" buntainn ri rudeigin eachdraidheil. Mar sin, tha thu a" faicinn, an Dr Gould, bidh feum againn air an treas fear againn," thuirt Sam. "A bharrachd air an sin, chan eil luchd-eachdraidh eile cho saor riut fhèin."
  
  A" gasping, ruith Nina air adhart, a" sàrachadh le masladh meallta, leum i air Sam agus phòg i e mar nach robh i air a phòg bho na pasganan beothail sin na cuimhne. Bha i cho toilichte a bhith air a toirt a-steach a-rithist is nach do mhothaich i an duine na sheasamh aig oir dhorcha na liosa teann, a" coimhead gu dùrachdach air Sam tug aig lace a bicini.
  
  
  13
  Eclipse
  
  
  
  Roinn Salzkammergut, an Ostair
  
  
  Sheas taigh mòr Iòsaph Karsten ann an sàmhchair, a 'coimhead thairis air falamh gàrraidhean mòra far nach robh eòin a' seinn. Bha na flùraichean agus na bruisean aige a 'fuireach anns a' ghàrradh ann an aonaranachd agus sàmhach, a 'gluasad dìreach nuair a bha a' ghaoth ga iarraidh. Cha robh luach sam bith an seo os cionn dìreach a bhith ann, agus b" e sin nàdar smachd Karsten air na bha aige.
  
  Roghnaich a bhean agus an dithis nighean fuireach ann an Lunnainn, a" roghnachadh gun a bhith a" seachnadh bòidhchead iongantach àite-còmhnaidh pearsanta Carsten. Ach, bha e gu math toilichte leis an fhìrinn gum faodadh e a dhreuchd a leigeil dheth, a 'gèilleadh ris a' chaibideil aige de Òrdugh an Black Sun agus ga stiùireadh le co-ionnanachd. Cho fad 's a bha e ag obair fo òrdughan riaghaltas Bhreatainn agus a' stiùireadh fiosrachadh armailteach gu h-eadar-nàiseanta, b' urrainn dha a shuidheachadh a chumail taobh a-staigh MI6 agus na goireasan luachmhor aige a chleachdadh gus sùil gheur a chumail air dàimhean eadar-nàiseanta a dh'fhaodadh cuideachadh no bacadh a chur air tasgaidhean agus planadh Black Sun.
  
  Cha do chaill a" bhuidheann a chumhachd borb às deidh an Dàrna Cogadh, nuair a chaidh a sparradh a-steach don fho-thalamh uirsgeulan is uirsgeulan, a" fàs dìreach na chuimhneachan searbh dha na dìochuimhneachan agus na fhìor chunnart dhaibhsan aig an robh fios eile. Daoine mar Dàibhidh Perdue agus a chompanaich.
  
  A" gabhail leisgeul gu mòd-ceartais Purdue, le eagal gun deidheadh a chomharrachadh leis an fhear a theich, shàbhail Karsten beagan ùine gus crìoch a chuir air na thòisich e ann an tearmann a nead beinne. B" e latha tàmailteach a bh" ann a-muigh, ach chan ann san t-seadh àbhaisteach. Bha a" ghrian aotrom a" soilleireachadh fàsach breagha Beanntan Salzkammergut, a" tionndadh a" bhrat-ùrlair mòr de bharraichean nan craobhan uaine bàn an taca ri emerald domhainn nan coilltean canopied. Bha aithreachas air boireannaich Karsten a bhith a" fàgail seallaidhean iongantach na h-Ostair, ach chaill bòidhchead nàdurrach an àite a h-aoibhneas ge bith càite an deach Iòsaph agus a chompanaich, a" toirt orra iad fhèin a chuingealachadh ri tadhal air an Salzkammergut seunta.
  
  "Dhèanainn mi fhìn e mura biodh mi ann an suidheachadh poblach," thuirt Karsten bhon chathair feòir aige, a "greimeachadh air am fòn deasg aige. "Ach feumaidh mi tilleadh a Lunnainn ann an dà latha airson aithris air cur air bhog Innse Gall agus mar a bha e an dùil, Clive. Cha bhith mi a" tilleadh dhan Ostair airson ùine mhòr. Tha feum agam air daoine as urrainn a h-uile càil a dhèanamh gun stiùireadh, fhios agad?"
  
  Dh'èist e ri freagairt an neach-fios agus chrom e. "Deas. Faodaidh tu fios a chuir thugainn nuair a chuireas na daoine agad crìoch air a" mhisean. Tapadh leibh, Clive."
  
  Sheall e thar a" bhùird airson ùine mhòr, a" sgrùdadh na sgìre anns an robh e fortanach a bhith a" fuireach nuair nach fheumadh e tadhal air Lunnainn shalach no air Glaschu dùmhail.
  
  "Cha chaill mi e uile air do sgàth, Perdue. Co-dhiù a roghnaicheas tu fuireach sàmhach mun dearbh-aithne agam no nach eil, cha shàbhail e thu. Tha thu nad eallach agus feumaidh tu crìoch a chuir air. Feumaidh tu uile a bhith deiseil, "thuirt e ri èigheachd fhad" s a bha a shùilean a "toirt a-steach na cumaidhean creige le mullach geal a bha timcheall air a dhachaigh. Chuir clach gharbh agus dorchadas neo-chriochnach na coille suil air a shuilean, agus chriothnaich a bhilean le briathran dioghaltas. "A h-uile duine agaibh aig a bheil eòlas air m" ainm, aig a bheil eòlas air m" aodann, a mharbh mo mhàthair agus aig a bheil fios càit an robh an t-seiche dhìomhair aice... a h-uile duine as urrainn mo chasaid gun robh mi an sàs...
  
  Ruith Carsten air a bhilean, a" cuimhneachadh na h-oidhche anns an do theich e, mar an gealtach a bha e, à taigh a mhàthar, nuair a bha e coltach gun robh fir an Òbain a" spìonadh Dàibhidh Perdue às a chluasan. Chuir an smuain gun rachadh a chreach luachmhor gu saoranaich àbhaisteach irioslachd mòr air, a" bualadh air a phròis agus a" toirt air falbh buaidh neo-riatanach air a chùisean. Bu chòir a h-uile dad a bhith deiseil ron àm seo. An àite sin, chaidh na duilgheadasan aige a dhùblachadh leis na tachartasan sin.
  
  "Sir, naidheachdan mu Dhaibhidh Perdue," dh" ainmich an neach-cuideachaidh aige Nigel Lime bho dhoras an patio. B" fheudar do Karsten tionndadh a choimhead air an duine gus dèanamh cinnteach gun robh an cuspair annasach iomchaidh air a thaisbeanadh dha-rìribh agus nach e figear de na smuaintean aige.
  
  "Gu neònach," fhreagair e. "Bha mi dìreach a" faighneachd mu dheidhinn, Nigel. "
  
  Le deagh bheachd, choisich Nigel sìos an staidhre chun patio fon cheann-bhrat mogal far an robh Karsten ag òl tì. "Uill, is dòcha gu bheil thu inntinn, a dhuine uasal," rinn e gàire, a" cumail am pasgan fo a ghàirdean. "Tha a" Chomataidh Bhreithneachaidh ag iarraidh gum bi thu an làthair ann an Glaschu gus ainm a chuir ri tagradh ciontach gus an urrainn do Riaghaltas Etiòpia agus an t-Aonad Eucoir Arc-eòlais a dhol air adhart gus binn Mhgr Perdue a ghluasad."
  
  Bha Carsten dèidheil air a 'bheachd a bhith a' peanasachadh Perdue, ged a b 'fheàrr leis a bhith ga dhèanamh fhèin. Ach theagamh gu'n robh a dhùilean ro chruaidh 'n a dhòchas seann-fhasanta air dìoghaltas, oir bha e diombach gu luath air ionnsachadh a' pheanais a bu mhiann leis eòlas fhaotainn.
  
  "Dè an uairsin a bhinn?" dh'fhaighnich e de Nigel. "Dè bu chòir dhaibh a chuir ris?"
  
  "Am faod mi suidhe?" - Dh'fhaighnich Nigel, a 'freagairt gluasad aontaichte Karsten. Chuir e am faidhle air a" bhòrd. "Ghabh David Perdue aonta tagraidh. Ann an ùine ghoirid, mar mhalairt air a shaorsa..."
  
  "Saorsa?" Bha Karsten a" beucaich, a chridhe a" bualadh le fearg ùr. "Dè? Nach eil e a" faighinn binn prìosain idir?"
  
  "Chan eil, a dhuine uasal, ach leig dhomh fiosrachadh a thoirt dhut mu na co-dhùnaidhean," thuirt Nigel gu socair.
  
  "Cluinnidh sinn seo. Cùm e goirid agus sìmplidh. Tha mi dìreach airson faighinn a-mach na rudan bunaiteach, "thuirt Karsten, a làmhan a" crathadh fhad "s a thog e a" chupa na bheul.
  
  "Gu dearbh, a dhuine uasail," fhreagair Nigel, a "falach a chorruich leis a" cheannard aige air cùl a ghiùlan socair. "Ann an ùine ghoirid," thuirt e gu socair, "tha Mgr Perdue air aontachadh damaistean a phàigheadh do thagradh muinntir Etiòpia agus an cuimhneachan aca a thilleadh chun àite às an tug e e, agus às deidh sin, gu dearbh, bidh e air a thoirmeasg bho bhith a" dol a-steach gu Ethiopia. a-rithist."
  
  "Fuirich, an e sin uile?" Rinn Karsten gàire, mean air mhean thionndaidh aodann barrachd is barrachd purpaidh. "A bheil iad dìreach a" dol a leigeil leis coiseachd?"
  
  Bha Karsten cho dall le briseadh-dùil agus call nach do mhothaich e am faireachdainn magadh air aodann an neach-cuideachaidh aige. "Ma dh" fhaodas mi, a dhuine uasal, tha e coltach gu bheil thu a" gabhail seo gu pearsanta."
  
  "Chan urrainn dhut!" Rinn Carsten sgreuchail, a 'glanadh amhach. "Is e conman beairteach a th" ann, a "pàigheadh dheth a h-uile càil, a" tàladh àrd-chomann-shòisealta gus am bi e dall dha na gnìomhan eucorach aige. Gu dearbh, tha mi gu tur troimh-chèile nuair a thig daoine mar sin le rabhadh sìmplidh agus bile. Tha an duine seo na bhilleanair, Aoil! Bu chòir dha a theagasg nach urrainn dha airgead a shàbhaladh an-còmhnaidh. An seo bha deagh chothrom againn a theagasg - agus saoghal nam mèirlich mar e fhèin ... gum bi iad air an toirt gu ceartas, air am peanasachadh! Agus dè a tha iad a 'co-dhùnadh? Bha e air a chlaoidh le feirg. " Pàigheadh e a-rithist airson a shlighe damn gus faighinn air falbh leis! Iosa Criosd ! Chan iongnadh nach eil lagh is òrdugh a" ciallachadh dad tuilleadh!"
  
  Bha Nigel Lime dìreach a" feitheamh ris an tirade a thighinn gu crìch. Cha robh feum air stad a chuir air ceannard feargach MI6. Nuair a bha e cinnteach gun robh Karsten, no Mgr Carter mar a chanadh na fo-oifigearan neo-fhaireachail aige air, air crìoch a chuir air an aithris aige, bha Nigel ag iarraidh eadhon barrachd mion-fhiosrachaidh a luchdachadh sìos mun cheannard aige. Phut e am faidhle gu faiceallach thairis air a" bhòrd. "Agus feumaidh mi seo a shoidhnigeadh sa bhad, a dhuine uasal. Feumaidh iad fhathast a bhith air an cur chun chomataidh le teachdaire an-diugh le d" ainm-sgrìobhte."
  
  "Dè tha seo?" Bha aodann Karsten air a dhath le deòir air chrith nuair a fhuair e cnap-starra eile anns na h-oidhirpean aige a thaobh Dàibhidh Perdue.
  
  "Is e aon de na h-adhbharan a bha aig a" chùirt ri tagradh Perdue a thoirt a-steach gun deach an togalach aige a ghlacadh gu mì-laghail ann an Dùn Èideann, a dhuine uasail," mhìnich Nigel, a" faighinn tlachd às an iomagain tòcail a bha e a" faireachdainn agus e ag ullachadh airson ar-a-mach eile bho Carsten.
  
  "Chaidh an togalach seo a ghlacadh airson adhbhar! Dè ann an ainm a h-uile rud a tha naomh a tha a" dol leis na h-ùghdarrasan na làithean seo? Neo-laghail? Mar sin thathas a" toirt iomradh air neach anns a bheil ùidh aig MI6 co-cheangailte ri cùisean armachd eadar-nàiseanta fhad "s nach deach sgrùdadh a dhèanamh air susbaint an t-seilbh aige?" rinn e sgreuchail, a' briseadh a chupa poirceallain fhad 's a bha e ga bhualadh air bòrd an iarainn obraichte.
  
  "A dhuine uasail, tha gillean achaidh MI6 air an oighreachd a chìreadh a" coimhead airson rud sam bith a tha a" dèanamh eucoir agus cha do lorg iad dad a tha a" moladh spionadh armachd no togail mì-laghail de nithean eachdraidheil, cràbhach no eile. Mar sin, bha cumail air ais airgead-fuadain Raichtishousi mì-reusanta agus bha e air a mheas mì-laghail leis nach robh fianais sam bith ann airson taic a thoirt don tagradh againn," mhìnich Nigel gu cruaidh, gun a bhith a" leigeil le aghaidh reamhar an t-aingeal Karsten a chrathadh mar a mhìnich e an suidheachadh. "Is e seo sgrìobhadh fuasglaidh a dh" fheumas tu a shoidhnigeadh gus an Wrichthousesis a thilleadh chun t-sealbhadair aige agus a h-uile òrdugh eile a chùl-ghairm, a rèir a" Mhorair Harrington agus a riochdairean sa Phàrlamaid."
  
  Bha Karsten cho feargach is gu robh na freagairtean aige bog, meallta socair. "Am bheil mi air mo dhearmad a"m" ùghdarras?"
  
  "Tha, a dhuine uasail," dhearbh Nigel. "Tha an t-eagal orm."
  
  Bha Karsten feargach gun deach na planaichean aige a bhacadh, ach b" fheàrr leis a bhith a" leigeil air a bhith proifeasanta mu dheidhinn. B" e duine glic a bh" ann an Nigel, agus nam biodh fios aige air mar a bha Karsten a" dèiligeadh ris a" ghnothach, dh" fhaodadh sin a bhith air cus solas a chuir air a" cheangal a bh" aige ri Dàibhidh Perdue.
  
  "Thoir dhomh peann an uairsin," thuirt e, a" diùltadh sealladh sam bith den stoirm a nochdadh na bhroinn. Mar a chuir Carsten an ainm ris an òrdugh Raichtisusis a thilleadh chun nemesis aige, chaidh an ego aige a mhilleadh le buille uamhasach dha na planaichean aige a chaidh a dhealbhadh gu faiceallach, a" cosg mìltean de euros, ga fhàgail mar cheannard gun chumhachd air buidheann gun chumhachdan cumhachdach.
  
  "Tapadh leat, a dhuine uasail," thuirt Nigel, a" gabhail ris a" pheann bho làmh chrith Karsten. "Cuiridh mi seo a-mach an-diugh gus an tèid am faidhle a dhùnadh air ar deireadh. Cumaidh an luchd-lagha againn fios thugainn mu leasachaidhean ann an Etiòpia gus an tèid an cuimhneachan aca a thilleadh chun àite cheart aige."
  
  Chrath Karsten, ach cha chuala e mòran de na faclan aig Nigel. Cha b" urrainn dha smaoineachadh ach an dùil tòiseachadh a-rithist. A' feuchainn ri a cheann a ghlanadh, dh'fheuch e ri faighinn a-mach càit an robh Perdue a' cumail a h-uile càil a bha e fhèin, Karsten, an dòchas a lorg ann an togalach Dhùn Èideann. Gu mì-fhortanach, cha b" urrainn dha an t-òrdugh a dhèanamh gus togalaichean Purdue gu lèir a sgrùdadh oir bhiodh e air a bhith stèidhichte air fiosrachadh a chruinnich Òrdugh a" Ghrian Dhuibh, buidheann nach bu chòir a bhith ann agus, mòran nas lugha, nach bu chòir a bhith air a ruith. leis an oifigear as àirde ann an Oifis Fiosrachaidh Armailteach na RA.
  
  Dh'fheumadh e cumail na bha fios aige a bha fìor dha fhèin. Cha b 'urrainnear Perdue a chur an grèim airson a bhith a' goid ulaidhean agus stuthan luachmhor Nadsaidheach oir le bhith a 'nochdadh gun dèanadh e cron air Black Sun. Bha eanchainn Karsten ag obair aig làn chomas, a 'feuchainn ri faighinn timcheall air, ach thàinig an aon fhreagairt anns a h-uile dòigh - dh'fheumadh Perdue bàsachadh.
  
  
  14
  A82
  
  
  Ann am baile cladaich an Òbain, Alba, dh"fhan dachaigh Nina falamh fhad "s a bha i air falbh airson turas ùr a bha Perdue air a phlanadh às deidh na trioblaidean laghail aige o chionn ghoirid. Lean beatha san Òban às a h-aonais, ach bha grunn luchd-còmhnaidh an sin ga h-ionndrainn gu mòr. Às deidh tachartas fuadach dòrainneach a thàinig gu cinn ionadail o chionn beagan mhìosan, tha an togalach air tilleadh gu a bhith beò gu socair.
  
  Bha an Dr Lance Beach agus a bhean ag ullachadh airson co-labhairt mheidigeach ann an Glaschu, aon de na coinneamhan sin far a bheil fios cò agus cò a bhios a" caitheamh na tha nas cudromaiche na an fhìor rannsachadh meidigeach no tabhartasan airson drogaichean deuchainneach a tha deatamach airson adhartas san raon.
  
  "Tha fios agad na tha mi a" dèanamh tàir air na rudan sin, "chuir Sylvia Beach an cuimhne an duine aice.
  
  "Tha fios agam, a mhil," fhreagair e, a" snìomh leis an oidhirp a bhrògan ùra a chuir air air na stocainnean tiugh clòimhe aige. "Ach chan eil mi air mo mheas ach airson feartan sònraichte agus in-ghabhail sònraichte ma tha fios aca gu bheil mi ann, agus airson gum bi fios aca gu bheil mi ann, feumaidh mi m" aghaidh a nochdadh air na cùisean stèidhichte sin. "
  
  "Tha, tha fios agam," rinn i gearan tro a bilean dealaichte, a "bruidhinn le a beul fosgailte agus a" cur a-steach lipstick drùchd ròs. "Dìreach na dèan na rinn thu an turas mu dheireadh, gam fàgail leis a" choop cearc seo fhad "s a dh" fhalbh thu. Agus chan eil mi airson fuireach."
  
  "Thug an aire". Rinn an Dr Lance Beach gàire nuair a bha a chasan a" cromadh anns na bòtannan leathair ùra aige. San àm a dh" fhalbh, cha bhiodh e air a bhith foighidneach a bhith ag èisteachd ri a bhean a" caoineadh, ach às deidh dha eagal a bhith air a call aig àm fuadach, dh" ionnsaich e luach a chuir air a làthaireachd nas motha na rud sam bith eile. Cha robh toil aig Lance a bhith a" faireachdainn mar seo a-rithist, air eagal nach fhaiceadh e a bhean tuilleadh, agus mar sin dh"èigh e beagan le toileachas. "Cha bhith sinn fada. tha mi a' gealltainn".
  
  "Tha na caileagan a" tighinn air ais Didòmhnaich, mar sin ma thig sinn air ais beagan tràth, bidh oidhche slàn agus leth latha againn dhuinn fhìn, "thuirt i, a" coimhead gu sgiobalta air na beachdan aige san sgàthan. Air a cùlaibh, air an leabaidh, chitheadh i e a 'gàireachdainn air na faclan aice le moladh, "Hmm, tha sin fìor, Mrs Beach."
  
  Rinn Sylvia gàire nuair a chuir i am prìne cluaise a-steach don lobe cheart aice agus gu sgiobalta sheall i a-null gus faicinn mar a bha e coltach leis an dreasa feasgair aice. Chrath i le cead air a bòidhchead fhèin, ach cha do choimhead i ro fhada air a meòrachadh. Chuir seo na cuimhne carson a chaidh a toirt am bruid leis an uilebheist seo sa chiad àite - mar a bha i coltach ris an Dr. Nina Gould. Bhiodh an ìomhaigh cheart aice agus glasan dorcha air mealladh a thoirt do dhuine sam bith nach robh eòlach air an dithis bhoireannach, agus a bharrachd air an sin, bha sùilean Sylvia cha mhòr coltach ri sùilean Nina, ach a-mhàin gu robh iad nas cumhainge ann an cumadh agus dath nas òmar na feadhainn seoclaid Nina.
  
  "Deiseil, a ghràidh?" Dh"fhaighnich Lance, an dòchas cur às dha na droch smuaintean a bha gun teagamh a" cur dragh air a bhean nuair a choimhead i air a meòrachadh fhèin ro fhada. Shoirbhich leis. Le osna bheag, chuir i stad air an fharpais rionnagach agus chruinnich i gu sgiobalta a sporan agus a còta.
  
  "Deiseil airson a dhol," dhearbh i gu sgiobalta, an dòchas cuir às do amharas sam bith a dh" fhaodadh a bhith aige mu a sunnd tòcail. Agus mus b" urrainn dha facal eile a ràdh, sgèith i gu gràsmhor a-mach às an t-seòmar agus sìos an trannsa a dh" ionnsaigh an trannsa aig an doras aghaidh.
  
  Bha an oidhche tàmailteach. Bha na sgòthan os an cionn a" bàthadh glaodhan nan titansan eòlas-eòlas agus a" crathadh nan sruthan dealain ann an gorm statach. Dhòirt an t-uisge sìos agus thionndaidh iad an slighe gu sruth. Leum Sylvia tron uisge mar gum biodh sin a" cumail a brògan tioram idir, agus choisich Lance air a cùlaibh gus an sgàilean mòr a chumail os a ceann. "Fuirich, Silla, fuirich!" - dh'èigh e agus i gu luath a 'dol a-mach à fo chòmhdach a' bhròin.
  
  "Dèan cabhag, stailc slaodach!" - rinn i magadh agus ràinig i doras a" chàir, ach cha leigeadh an duine aice leis magadh air a choiseachd slaodach. Bhrùth e an inneal-giùlain air a" chàr aca, a" glasadh na dorsan gu lèir mus b" urrainn dhi am fosgladh.
  
  "Chan fheum duine sam bith le smachd iomallach cabhag," thuirt e le gàire.
  
  "Fosgail an doras!" - dh'iarr i, a 'feuchainn gun a bhith a' gàireachdainn leis. "Bidh m" fhalt na bhreugan," thug i rabhadh. "Agus smaoinichidh iad gur e duine gun chùram a th" annad agus, mar sin, droch dhotair, fhios agad? "
  
  Clioc na dorsan fosgailte dìreach mar a bha i dha-rìribh a" tòiseachadh a "gabhail dragh mu bhith a" milleadh a falt agus a dèanamh suas, agus leum Sylvia a-steach don chàr le glaodh faochadh. Goirid às deidh sin, fhuair Lance air cùl na cuibhle agus thòisich e air a 'chàr.
  
  "Mura fhalbh sinn a-nis, bidh sinn fadalach dha-rìribh," thuirt e, a" coimhead tro na h-uinneagan air na sgòthan dorcha agus neo-thròcaireach.
  
  "Nì sinn seo fada nas luaithe, a ghràidh. Chan eil e ach 8 uairean air an fheasgar," thuirt Sylvia.
  
  "Seadh, ach leis an t-sìde seo bidh e gu math slaodach. Tha mi ag innse dhut, chan eil cùisean a" dol gu math. Gun luaidh air an trafaic ann an Glaschu nuair a ruigeas sinn sìobhaltachd."
  
  "Tha sin ceart," rinn i osna, a" lughdachadh sgàthan suidheachan an luchd-siubhail gus suathadh air mascara a bha ag aoidion. "Dìreach na bi a" draibheadh ro luath. Chan eil iad cho cudromach is gum bàsaich sinn ann an tubaist càr neo rud sam bith mar sin."
  
  Bha na solais air ais a" coimhead coltach ri reultan a" deàrrsadh tron t-sruth nuair a stiùir Lance am BMW aca bhon t-sràid bheag chun phrìomh rathad gus tòiseachadh air an turas dà uair a thìde gu pàrtaidh cocktail elite ann an Glaschu, air a chumail le Prìomh Chomann Meidigeach na h-Alba. Mu dheireadh, an dèidh obair chùramach nuair a bha an càr a 'tionndadh agus a' breiceadh gu cunbhalach, fhuair Sylvia air a h-aodann salach a ghlanadh agus coimhead gu math a-rithist.
  
  Leis nach robh Lance airson an A82 a ghabhail, a tha a" sgaradh an dà shlighe a bha rim faighinn, dìreach cha robh e comasach dha an t-slighe na b" fhaide a ghabhail leis gun toireadh sin air a bhith fadalach. B' fheudar dha tionndadh air an rathad mhòr uamhasach a bha dol seachad air Pàislig, far an robh an luchd-fuadach air a bhean a chumail mu 'n deachaidh a giùlan gu Glaschu, as gach aite. Rinn e dochann air, ach cha robh e airson a thoirt suas. Chan eil Sylvia air a bhith air an rathad seo bho lorg i i fhèin ann an cuideachd nan daoine aingidh a thug oirre creidsinn nach fhaiceadh i a teaghlach tuilleadh.
  
  Is dòcha nach smaoinich i dad mura mìnich mi carson a thagh mi an t-slighe seo. Is dòcha gun tuig i, smaoinich Lance ris fhèin agus iad a" draibheadh a dh"ionnsaigh Pàirce Nàiseanta nan Tròiseachan. Ach ghreimich a lamhan air a" chuibhle cho teann "s gun deach a chorragan gun smal.
  
  "Dè tha ceàrr, a ghràidh?" - dh'fhaighnich i gu h-obann.
  
  "Chan eil dad," thuirt e gu cas. "Carson?"
  
  "Tha thu a" coimhead teann. A bheil dragh ort gun ath-bheothaich mi mo thuras leis a" ghalla seo? Às deidh na h-uile, is e seo an aon rathad," dh'fhaighnich Sylvia. Labhair i cho mi-chiatach 's gu'n d' fhuair Lance faochadh, ach bha còir aice gu robh ùine chruaidh aice, agus chuir sin dragh air.
  
  "Gus a bhith onarach, bha dragh mòr orm mu dheidhinn," dh"aidich e, a" lùbadh a chorragan beagan.
  
  "Uill, nach eil, ceart gu leòr?" Thuirt i, a" bualadh a shliasaid gus a shocrachadh. "Tha mi ceart gu leòr. Bidh an rathad seo an-còmhnaidh an seo. Chan urrainn dhomh seo a sheachnadh airson a" chòrr de mo bheatha, eil fhios agad? Chan urrainn dhomh ach innse dhomh fhìn gu bheil mi a" ruith seo leat, chan e ise."
  
  "Mar sin chan eil an rathad seo eagallach tuilleadh?" dh'fhaighnich e.
  
  "Chan eil. A-nis chan eil ann ach rathad agus tha mi còmhla ri mo leannan agus chan e psycho bitch. Tha e na chùis eagal a stiùireadh a dh" ionnsaigh rudeigin a tha adhbhar agam a bhith fo eagal, "mhol i gu sgiobalta. "Chan urrainn dhomh a bhith fo eagal mun rathad. Cha do rinn an rathad cron orm, cha do chuir an t-acras orm, agus cha do mhallaich e mi, ceart?"
  
  Air a iongnadh, choimhead Lance air a bhean le urram. "Tha fios agad, Cilla, gur e dòigh air leth math a tha sin air coimhead air. Agus tha e gu tur loidsigeach. "
  
  "Uill, tapadh leat, dotair," rinn i gàire. "A Dhia, tha inntinn fhèin aig m" fhalt. Tha thu air na dorsan fhàgail glaiste ro fhada. Tha mi a" smaoineachadh gun do mhill an t-uisge mo stoidhle."
  
  "Tha," dh" aontaich e le cridheil. "B" e uisge a bh" ann. Gu cinnteach."
  
  Cha tug i an aire dha sanas agus thug i a-mach an sgàthan beag a-rithist, gu cruaidh a" feuchainn ris an dà shreath de fhuilt a dh" fhàg i a thoirt air ais gus a h-aodann a dhealbhadh. "Naomh...!" - Ghlaodh i gu feargach agus thionndaidh i na suidheachan a choimhead air a cùlaibh. "An urrainn dhut am facal seo a chreidsinn leis na flashlights aige? Chan fhaic mi dad dona anns an sgàthan."
  
  Sùil air Lance anns an sgàthan rearview. Bha solas tollaidh solais-cinn a" chàir a bha a" draibheadh air an cùlaibh a" soillseachadh a shùilean agus a" dalladh e airson mionaid. "Dia math! Dè tha e a" draibheadh? Taigh-solais air cuibhlichean?
  
  "Slaodach, a ghràidh, leig leis a dhol seachad," thuirt i.
  
  "Tha mi mu thràth a" draibheadh ro shlaodach airson faighinn chun phàrtaidh ann an àm, mil," thuirt e. "Cha leig mi leis an asshole sin ar dèanamh fadalach. Bheir mi dìreach beagan den chungaidh aige fhèin dha."
  
  Dh" atharraich Lance an sgàthan aige gus am biodh ghathan a" chàir air a chùlaibh air am faicinn gu dìreach air. "Dìreach na dh" òrduich an dotair, amadan!" Rinn Lance gàire. Chaidh an càr sìos às deidh don draibhear a rèir coltais solas soilleir fhaighinn na shùilean agus an uairsin dh" fhuirich e astar sàbhailte air a chùlaibh.
  
  "Cuimris is dòcha," rinn Sylvia magadh. "Is dòcha nach do thuig e gu robh na sailean àrda aige air."
  
  "Dia, ciamar nach b" urrainn dha mothachadh gu robh na solais-cinn damn sin a "losgadh am peant far a" chàr agam? " Bhuail Lance, a thug air a bhean gàire a dhèanamh.
  
  Bha Oldlochley dìreach air an leigeil ma sgaoil agus iad a" marcachd gu deas ann an sàmhchair.
  
  "Feumaidh mi ràdh gu bheil an trafaic gann a-nochd a" cur iongnadh orm, eadhon airson Diardaoin," thuirt Lance agus iad a" coiseachd air an A82.
  
  "Èist, a mhil, am b" urrainn dhut slaodadh sìos beagan?" - ghuidh Sylvia, a 'tionndadh aghaidh an neach-fulaing aice. "Tha an t-eagal orm".
  
  "Tha e ceart gu leòr, a ghràidh," rinn Lance gàire.
  
  "Chan eil, dha-rìribh. Tha an t-uisge ann tòrr nas duilghe an seo, agus tha mi a" smaoineachadh gu bheil dìth trafaic co-dhiù a" toirt ùine dhuinn a bhith a" fàs nas slaodaiche, nach eil thu a" smaoineachadh? "
  
  Cha b" urrainn dha Lance argamaid a dhèanamh. Bha i ceart. Le bhith air a dalladh leis a" chàr air an cùlaibh cha dèanadh sin cùisean na bu mhiosa air an rathad fhliuch nan cumadh Lance an astar manic aige. Dh'fheumadh e aideachadh nach robh iarrtas Sylvia mì-reusanta. Leig e sìos gu mòr.
  
  "Sàsaichte?" dh'fhaighnich e dhith.
  
  "Tha, tapadh leat," rinn i gàire. "Tòrr nas fheàrr air mo nerves."
  
  "Agus tha e coltach gu bheil do fhalt air faighinn seachad air cuideachd," rinn e gàire.
  
  "Lance!" - gu h-obann rinn i sgreuchail fhad "s a bha an sgàthan makeup a" nochdadh uabhas a "chàir a bha a" rothaireachd air an earball aca, a "ruith gu h-obann air adhart. Ann am mionaid de shoilleireachd, ghabh i ris nach robh an càr air Lance fhaicinn a" bualadh air na breicichean agus nach robh e comasach dha slaodadh sìos ann an ùine air an rathad sodden.
  
  "Iosa!" Rinn Lance gàire fhad "s a bha e a" coimhead na solais a "fàs nas motha, a" tighinn faisg orra ro luath airson an seachnadh. Cha b" urrainn dhaibh a dhèanamh ach an neart a chruinneachadh. Gu h-iongantach, chuir Lance a làmh air beulaibh a mhnatha gus a dìon bhon bhuille. Coltach ri fras de dhealanach a" lasadh, bha na solais-cinn tollaidh air an cùlaibh a" crathadh chun an taobh. Chaidh an càr air an cùlaibh beagan, ach bhuail e iad leis an t-solas ceart, a 'cur an BMW a' snìomh gu mearachdach air an asphalt sleamhainn.
  
  Chaidh sgread Sylvia ris nach robh dùil a bhàthadh ann an cacophony de bhith a" pronnadh meatailt agus a" briseadh glainne. Bha an dà chuid Lance agus Sylvia a" faireachdainn gu robh an càr a bha a-mach à smachd aca tinn, agus fios aca nach robh dad ann a b" urrainn dhaibh a dhèanamh gus casg a chuir air an tubaist. Ach bha iad ceàrr. Stad iad am badeigin far an rathaid, am measg sreath de chraobhan fiadhaich agus preasan eadar mòr-rathad an A82 agus uisge dubh, fuar Loch Laomainn.
  
  "A bheil thu ceart gu leòr, a Mhàiri?" - Dh'fhaighnich Lance ann an èiginn.
  
  "Tha mi beò, ach tha m" amhaich gam marbhadh," fhreagair ise tron t-sròn bho a sròn briste.
  
  Airson ùine shuidh iad gun ghluasad anns an sprùilleach toinnte, ag èisteachd ri trom-bhualadh an uisge air a" mheatailt. Lorg an dithis aca iad fhèin air an dìon gu daingeann leis na pocannan adhair aca, a" feuchainn ri faighinn a-mach dè na pàirtean de na cuirp aca a bha fhathast ag obair. Cha robh dùil aig an Dr Lance Beach agus a bhean Sylvia a-riamh gum biodh an càr air an cùlaibh a" ruith tron dorchadas, a" dol dìreach thuca.
  
  Dh" fheuch Lance ri làmh Sylvia a ghlacadh leis gun do dhall na solais-cinn diabhal iad aon turas mu dheireadh agus a" dol a-steach annta aig làn astar. Reub an t-astar far gàirdean Lance agus dhealraich an dà spìcean aca, a" cur an càr gu doimhneachd an locha far am biodh e na chiste dhaibh.
  
  
  15
  Dèanamh maidsidh
  
  
  Ann an Reichtisusis bha am faireachdainn àrd airson a" chiad uair ann an còrr is bliadhna. Thill Perdue dhachaigh, a" guidhe soraidh slàn leis na fir is na boireannaich a bha air fuireach san dachaigh aige fhad "s a bha e aig tròcair MI6 agus an stiùiriche seòlta aige, an dùblaichte Joe Carter. Dìreach mar a bha Purdue dèidheil air a bhith a" tilgeil phàrtaidhean mòra airson àrd-ollamhan acadaimigeach, luchd-gnìomhachais, glèidheadairean agus luchd-tabhartais eadar-nàiseanta dha na tabhartasan aca, an turas seo chaidh iarraidh air rudeigin nas iongantaiche.
  
  Bho làithean fèistean mòra fo mhullach taigh mòr eachdraidheil, tha Perdue air faighinn a-mach gu bheil feum air toil. Aig an àm sin, cha robh e fhathast air coinneachadh ri leithid Òrdugh na Grèine Duibhe no a geugan, ged a bha e eòlach air mòran de na buill aige gun a bhith mothachail air. Ach, chosg aon ghluasad ceàrr dha an doilleireachd iomlan anns an do dh" fhuirich e fad na bliadhnaichean sin nuair nach robh ann ach balach-cluiche le penchant airson nithean eachdraidheil luachmhor.
  
  Thàinig an oidhirp aige air buidheann cunnartach Nadsaidheach a shàrachadh, gu sònraichte airson a ego a bhualadh, gu crìch uamhasach air Deep Sea One, an àrd-ùrlar ola aige aig muir sa Chuan a Tuath. B" ann an sin, nuair a ghoid e an Spear of Destiny agus a chuidich e le bhith a" briodadh gnè superhuman, a chaidh e air òrdagan an toiseach. Cha do dh" fhàs cùisean ach na bu mhiosa às an sin gus an deach Perdue bho bhith na charaid gu bhith na bhuaireadh gus mu dheireadh thàinig e gu bhith mar an droigheann as motha ann an taobh Black Sun.
  
  Cha robh tionndadh air ais a-nis. Gun ath-nuadhachadh. Chan eil tionndadh air ais. A-nis cha b" urrainn dha Perdue a dhèanamh ach cuir às gu riaghailteach a h-uile ball den bhuidheann sinister gus am b "urrainn dha nochdadh gu sàbhailte a-rithist gu poblach gun eagal a bhith air a charaidean is a luchd-obrach a mhurt. Agus dh'fheumadh an cur às mean air mhean seo a bhith faiceallach, seòlta agus rianail. Cha robh dòigh sam bith air a bhith gan sgrios no rud sam bith mar sin, ach bha Perdue beairteach agus sgiobalta gu leòr airson an gearradh a-mach aon às deidh aon a" cleachdadh armachd marbhtach na h-ùine - teicneòlas, meadhanan, reachdas agus gu dearbh am Mammon cumhachdach.
  
  "Fàilte air ais, an Dotair," rinn Perdue magadh nuair a fhuair Sam agus Nina a-mach às a" chàr. Bha comharran an t-sèist o chionn ghoirid fhathast rim faicinn nuair a sheas cuid de riochdairean agus luchd-obrach Purdue mun cuairt, a" feitheamh ri MI6 na dreuchdan aca fhàgail agus na h-innealan fiosrachaidh sealach agus na carbadan aca a thoirt air falbh. Chuir dòigh Perdue air Sam troimh-chèile beagan air Nina, ach bha fios aice bhon iomlaid gàire aca gur dòcha gur e seo rud eile a b" fheàrr a dh" fhàg eadar an dithis fhireannach.
  
  "Thig, a bhalaich," thuirt i, "tha an t-acras orm."
  
  "O, gu dearbh, a Nina ghràdhach," thuirt Perdue gu socair, a" ruighinn a-mach airson a h-uchd. Cha tuirt Nina dad, ach chuir a choltas sgìth dragh oirre. Ged a bha e air tòrr cuideam fhaighinn bhon tachartas Fallin, cha b' urrainn dhi a chreidsinn gum faodadh an gnè àrd, bàn-gheal fhathast a bhith a' coimhead cho tana agus cho sgìth. A 'mhadainn chruaidh sin, dh'fhuirich Perdue agus Nina nan gàirdeanan airson greis, dìreach a' faighinn tlachd bho bhith beò a chèile airson mionaid.
  
  "Tha mi cho toilichte gu bheil thu ceart gu leòr, Dave," thuirt i. Leum cridhe Perdue buille. Is ann ainneamh a thug Nina, ma bha i a-riamh, ainm air. Bha seo a 'ciallachadh gun robh i airson a ruighinn air ìre gu math pearsanta, a bha coltach ri stròc nèimh dha.
  
  "Tapadh leat, a ghràidh," fhreagair e gu socair na falt, a" pògadh mullach a cinn mus leigeadh i air falbh i. "A nis," ars" esan le gàirdeachas, a" bualadh a làmhan agus a" crathadh orra, "am bi beagan subhachais againn mus innis mi dhut dè thachras a-nis?"
  
  "Tha," rinn Nina gàire, "ach chan eil mi cinnteach an urrainn dhomh feitheamh gus an cluinn mi dè thachras a-nis. Às deidh na h-uimhir de bhliadhnaichean a chuir seachad sa chompanaidh agad, tha mi air stad a chuir air iongnadh sam bith."
  
  "Tha mi a" tuigsinn," dh"aidich e, a" feitheamh rithe gur i a" chiad neach a thèid a-steach air dorsan aghaidh na h-oighreachd. "Ach tha mi a" dearbhadh dhut gu bheil e sàbhailte, fo sùil gheur riaghaltas Ethiopia agus ACU, agus gu tur laghail.
  
  "An turas seo," thuirt Sam.
  
  "Ciamar a tha thu, a dhuine uasail?" Rinn Perdue magadh air Sam, a" slaodadh an neach-naidheachd a-steach don lobaidh le a choileir.
  
  "Hello Teàrlach." Rinn Nina gàire air a" bhuidealair a bha riamh dìleas, a bha mar-thà a" suidheachadh a" bhùird san t-seòmar suidhe airson a" choinneamh phrìobhaideach aca.
  
  "Madam," chrath Teàrlach gu modhail. " Mr. Crack."
  
  " Beannachd leat, a ghràidh," chuir Sam fàilte chridheil air. "Tha an riochdaire sònraichte Smith air falbh fhathast?"
  
  "Chan eil, sir. Gu dearbh, chaidh e dhan taigh beag agus thig e còmhla riut a dh" aithghearr, "thuirt Teàrlach mus do dh" fhàg e an seòmar gu sgiobalta.
  
  "Tha e rud beag sgìth, bochd," mhìnich Perdue, "às deidh dha a bhith a" frithealadh an t-sluaigh seo de aoighean gun chuireadh cho fada. Thug mi a-màireach agus Dimàirt dheth e. Às deidh na h-uile, is e glè bheag de dh" obair a bhiodh ann dha às aonais nam pàipearan-naidheachd làitheil, eil fhios agad?"
  
  "Tha," dh" aontaich Sam. "Ach tha mi an dòchas gum bi Lillian air dleasdanas gus am faigh sinn air ais. Tha mi mar-thà air toirt a chreidsinn oirre gun dèan i strudel maragan apricot dhomh nuair a thilleas sinn."
  
  "Càite?" - Dh'fhaighnich mi. Dh'fhaighnich Nina, a 'faireachdainn uamhasach air fhàgail a-mach a-rithist.
  
  "Uill, sin adhbhar eile a dh" iarr mi ort dithis a thighinn, Nina. Feuch gum bi suidheachan agad agus dòirtidh mi beagan bourbon dhut, "thuirt Perdue. Bha Sam toilichte a faicinn a rithist cho sunndach, cha mhòr cho suairce agus misneachail 's a bha e roimhe. Air an làimh eile, mhol Sam, le faochadh bho shealladh prìosain bheireadh duine tlachd às na tachartasan as lugha. Shuidh Nina sìos, a 'cur a làmh fon ghlainne branndaidh anns an do dhòirt Perdue Comfort a Deas dhi.
  
  Leis gur e madainn a bh" ann cha do dh" atharraich sin ann an dòigh sam bith faireachdainn an t-seòmair dhorcha. Bha cùirtearan uaine sòghail air na h-uinneagan àrda a chuir a-mach am brat-ùrlair tiugh donn, agus thug na tònaichean faireachdainn talmhaidh don t-seòmar opulent. Tro na beàrnan cumhang lace eadar na cùirtearan dealaichte, dh" fheuch solas na maidne ris an àirneis a shoilleireachadh, ach cha do shoirbhich leis dad a shoilleireachadh ach am brat-ùrlair a bha ri thaobh. Taobh a-muigh, bha na sgòthan buailteach a bhith trom agus dorcha, a" goid lùth grèine sam bith a dh" fhaodadh a bhith air sealladh ceart den latha a thoirt seachad.
  
  "Dè tha seo a" cluich?" Cha do bhruidhinn Sam ri duine gu sònraichte nuair a bha fonn air a bheil e eòlach a" seòladh tron taigh, a" tighinn à àiteigin sa chidsin.
  
  "Lillian, air dleasdanas mar as fheàrr leat," rinn Perdue gàire. "Leig mi leatha ceòl a chluich fhad" s a bhios i a" còcaireachd, ach chan eil fhios agam dè a th" ann, dha-rìribh. Cho fad "s nach eil e ro shàrachail don chòrr den luchd-obrach, chan eil dragh agam air faireachdainn air beulaibh an taighe."
  
  "Bòidheach. Is toil leam e, "thuirt Nina, a" toirt oir a "chriostail gu a bilean ìosal gu faiceallach, a" feuchainn gun a bhith ga staining le lipstick. "Mar sin, cuin a chluinneas mi mun mhisean ùr againn?"
  
  Rinn Perdue gàire, a" toirt a-steach feòrachas Nina agus na rudan nach robh fios aig Sam fhathast nas motha. Chuir e a ghlainne sìos agus shuath e a làmhan ri chèile. "Tha e gu math sìmplidh, agus fuasglaidh e mi bho mo pheacaidhean gu lèir ann an sùilean nan riaghaltasan a tha an sàs ann, agus aig an aon àm gam shaoradh bhon fhuidheall a thug an trioblaid seo dhomh."
  
  "Fake Ark?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Ceart," dhearbh Perdue. "Tha seo mar phàirt den chùmhnant agam leis an Aonad Eucoirean Arc-eòlais agus Àrd-Choimiseanair Ethiopia, buff eachdraidh leis an t-ainm Còirneal. Basil Yeaman gus an cuimhneachan cràbhach aca a thilleadh ..."
  
  Dh" fhosgail Nina a beul gus am fìreanachadh, ach bha fios aig Perdue dè bha i a" dol a ràdh agus cha b" fhada gus an tug i iomradh air rudeigin a chuir dragh oirre. "... Ge bith dè cho meallta sa dh" fhaodadh iad a bhith, don àite cheart aca anns a "bheinn taobh a-muigh a" bhaile, chun an àite às an do chuir mi air falbh iad. "
  
  "A bheil iad cho dìonach bho artifact is gu bheil fios aca nach e fìor Àirc a" Chùmhnaint a th "ann?" - Dh'fhaighnich Sam, a 'cur an cèill ceist cheart Nina.
  
  "Tha, Sam. Dhaibhsan, tha e fhathast na sheann fhuidheall de luach mòr, ge bith a bheil cumhachd Dhè ann no nach eil. Tha mi a" tuigsinn sin, mar sin bheir mi air ais e." Shrug e. "Chan eil feum againn air seo. Fhuair sinn na bha sinn ag iarraidh bhuaithe nuair a bha sinn a" coimhead airson Vault of Hercules, nach robh? Tha mi a' ciallachadh, chan eil mòran stuthan feumail anns an àirc seo tuilleadh a tha feumail dhuinn. Dh" innis e dhuinn mu na deuchainnean cruaidh a rinn an SS air clann san Dàrna Cogadh, ach cha mhòr gum b" fhiach a chumail nas fhaide."
  
  "Dè tha iad a" smaoineachadh a th" ann? A bheil iad fhathast cinnteach gur e bogsa naomh a tha seo?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Gnìomhaire Sònraichte!" Dh"ainmich Sam an t-slighe a-steach aig Pàdraig don t-seòmar.
  
  Rinn Pàdraig gàire gu diùid. "Dùin suas, Sam." Ghabh e àite ri taobh Perdue agus ghabh e ri deoch bhon aoigh aige a chaidh a leigeil ma sgaoil o chionn ghoirid. "Tapadh leat, a Dhaibhidh."
  
  Gu h-annasach gu leòr, cha do dh'atharraich Perdue no Sam sùil air nach robh fios aig an dithis eile mu fhìor dhearbh-aithne Joe Carter aig MI6. Sin cho faiceallach "s a bha iad mu bhith a" cumail an gnothaichean dìomhair dhaibh fhèin. Is e dìreach intuition boireann Nina a thug dùbhlan don ghnìomhachas dìomhair seo bho àm gu àm, ach cha b" urrainn dhi tuigsinn dè a bha ann.
  
  "Ceart gu leòr," thòisich Perdue a-rithist, "Dh" ullaich Pàdraig, còmhla ris an sgioba laghail agam, sgrìobhainnean laghail gus siubhal gu Ethiopia gus am bogsa naomh aca fhaighinn air ais fhad "s a bha iad fo sgrùdadh MI6. Tha fios agad, dìreach airson dèanamh cinnteach nach eil mi a" tional fiosrachadh airson dùthaich eile no dad mar sin."
  
  B' fheudar do Sam agus Nina a bhith a' magadh air Perdue a' magadh air a' chùis, ach bha Pàdraig sgìth agus bha e dìreach airson a h-uile càil fhaighinn leis gus am faigheadh e air ais a dh'Alba. "Bha mi cinnteach nach toireadh seo barrachd air seachdain," chuir e an cuimhne Perdue.
  
  "A bheil thu a" tighinn còmhla rinn?" Ghluais Sam gu fìor.
  
  Bha iongnadh air Pàdraig agus beagan troimh-chèile. "Tha, Sam. Carson? A bheil thu an dùil a bhith gad ghiùlan fhèin cho dona is gu bheil leanabh-cloinne a-mach às a" cheist? No nach eil earbsa agad nach loisg do charaid as fheàrr thu san asal?"
  
  Rinn Nina gàire gus am faireachdainn a lughdachadh, ach bha e follaiseach gu robh cus teannachadh san t-seòmar. Choimhead i air Perdue, a bha an uair sin a" nochdadh na neo-chiontachd a b" aingil a b" urrainn don fhear-brathaidh a chruinneachadh. Cha do choinnich a shùilean rithe, ach bha fios aige gu math gun robh i a 'coimhead air.
  
  Dè tha Purdue a" falach orm? Dè tha e a" falach orm, dè, a-rithist, a tha e ag innse dha Sam?
  
  "Chan eil. Chan eil dad mar sin," chaidh Sam às àicheadh. "Chan eil mi dìreach airson gum bi thu ann an cunnart, Paddy. Is e an dearbh adhbhar a thachair a h-uile càil seo eadar sinn sa chiad àite air sgàth 's gun do chuir na bha Perdue, Nina agus mise a' dèanamh thu fhèin agus do theaghlach ann an cunnart."
  
  Wow, cha mhòr nach eil mi ga chreidsinn. Bha coltas gu math trom air, ge-tà, agus a dh" aindeoin sin chùm Perdue faireachdainn rèidh, gun chiall fhad "s a bha e na shuidhe a" sùghadh a ghlainne.
  
  "Tha mi a" cur luach air, Sam, ach tha thu a" faicinn, chan eil mi a" dol oir chan eil earbsa mhòr agam annad," dh"aidich Pàdraig le osna throm. "Chan eil mi eadhon a" dol a mhilleadh do phàrtaidh no brathadh ort. Is e an fhìrinn ... feumaidh mi falbh. Tha na h-òrdughan agam soilleir agus feumaidh mi an leantainn mura h-eil mi airson m" obair a chall. "
  
  "Fuirich, gus an deach òrdachadh dhut tighinn ge bith dè?" dh'fhaighnich Nina.
  
  Chrath Pàdraig.
  
  "Iosa," thuirt Sam, a" crathadh a chinn. "Dè asshole a bheir ort a dhol, a Phàdraig?"
  
  "Dè do bheachd, a bhodach?" Dh'fhaighnich Pàdraig gu neo-chomasach, leig e dheth a dhreuchd.
  
  "Joe Carter," thuirt Perdue gu daingeann, a shùilean a" coimhead a-steach don fhànais, is gann gun gluais a bhilean gus an t-ainm uamhasach Beurla aig Karsten fhuaimneachadh.
  
  Bha Sam a" faireachdainn gu robh a chasan a" dol caol anns na jeans aige. Cha b' urrainn dha co-dhùnadh an robh e draghail no feargach mun cho-dhùnadh Pàdraig a chuir air an turas. Bha a shùilean dorcha a" deàrrsadh fhad "s a bha e a" faighneachd, "Cha mhòr gu bheil turas a-steach don fhàsach gus rud a chuir air ais anns a" bhogsa gainmhich às an deach a thogail na obair dha oifigear fiosrachaidh armachd àrd-inbhe, a bheil? "
  
  Choimhead Pàdraig air san aon dòigh sa bha e air sùil a thoirt air Sam nuair a sheas iad taobh ri taobh ann an oifis a 'phrionnsapail, a' feitheamh ri seòrsa de pheanas. "Is e sin dìreach a bha mi a" smaoineachadh, Sam. Is toil leam a ràdh gu robh mo thoirt a-steach don mhisean seo cha mhòr... a dh"aona ghnothach."
  
  
  16
  Chan eil deamhain a 'bàsachadh
  
  
  Cha robh Teàrlach an làthair fhad "s a bha a" bhuidheann ag ithe bracaist, a" beachdachadh air cò ris a bhiodh turas sgiobalta coltach gus Perdue a chuideachadh gus crìoch a chuir air a pheanas dligheach agus mu dheireadh cuir às do Ethiopia bho Perdue.
  
  "O, feumaidh tu feuchainn ris a" mheasgachadh sònraichte seo a mheas, "thuirt Perdue ri Pàdraig, ach thug e a-steach Sam agus Nina sa chòmhradh. Thug iad seachad fiosrachadh mu fhìon math agus branndaidh gus an ùine a chuir seachad fhad "s a bha iad a" faighinn tlachd às an dìnnear aotrom blasta a bha Lillian air ullachadh dhaibh. Bha i air leth toilichte a ceannard fhaicinn a" gàireachdainn agus a" magadh oirre a-rithist, mar aon de na caraidean as earbsaiche aige agus fhathast an aon phearsantachd bheothail aige.
  
  "Teàrlach!" ghlaodh e. An ceann ùine ghoirid ghairm e a-rithist agus bhrùth e an clag, ach cha do fhreagair Teàrlach. "Fuirich, thèid mi a dh"iarraidh botal," mhol e agus dh" èirich e airson a dhol don t-seilear fìona. Cha b" urrainn dha Nina a thuigsinn cho caol agus cho tana "s a bha e a" coimhead a-nis. Bha e air a bhith na dhuine àrd agus caol roimhe, ach mar a chaill e cuideam o chionn ghoirid rè deuchainn Fallin bha e a" coimhead eadhon nas àirde agus tòrr na bu chugallaiche.
  
  "Theid mi leat, a Dhàibhidh," thairg Pàdraig. "Cha toil leam nach freagair Teàrlach, ma tha fios agad dè tha mi a" ciallachadh.
  
  "Na bi nad amadan, a Phàdraig," rinn Perdue gàire. "Tha Reichtisusis earbsach gu leòr gus aoighean gun iarraidh a sheachnadh. Cuideachd, an àite a bhith a 'cleachdadh companaidh tèarainteachd, chuir mi romham tèarainteachd prìobhaideach fhastadh aig mo gheata. Cha bhith iad a" freagairt airgead-pàighidh sam bith ach an fheadhainn a tha air an soidhnigeadh leatsa gu fìrinneach."
  
  "Deagh bheachd," dh" aontaich Sam.
  
  "Agus bidh mi air ais a dh" aithghearr gus am botal daor seo de mhòrachd leaghaidh a thaisbeanadh, "bha Perdue a" bòstadh le beagan glèidhte.
  
  "Agus am bi cead againn fhosgladh?" Rinn Nina magadh air. "Leis nach eil feum sam bith a bhith a" bragadaich mu rudan nach gabh a dhearbhadh, tha thu a "tuigsinn."
  
  Rinn Perdue gàire gu pròiseil, "Oh, an Dr Gould, tha mi a" coimhead air adhart ri bhith a" fealla-dhà leat mu rudan eachdraidheil fhad "s a tha thu a" coimhead air d "inntinn leisg. Agus leis na faclan sin, dh" fhàg e an seòmar gu sgiobalta agus chaidh e sìos don làr ìseal seachad air na deuchainn-lannan aige. Cha robh e airson aideachadh cho luath às deidh dha an raon aige fhaighinn air ais, ach bha dragh air Perdue cuideachd mu neo-làthaireachd a bhuidealair. Chleachd e am branndaidh gu bunaiteach mar leisgeul airson briseadh suas leis an fheadhainn eile gus an adhbhar a thrèig Teàrlach iad.
  
  "Lilidh, am faca tu Teàrlach?" dh' fharraid e de bhean-an-tighe 's a chòcaire.
  
  Thionndaidh i air falbh bhon fhrigeradair gus sùil a thoirt air a faireachdainn sgìth. A" crathadh a làmhan fon tuáille cidsin a bha i a" cleachdadh, rinn i gàire gu deònach. "Tha, sir. Tha an riochdaire sònraichte Smith air iarraidh air Teàrlach an aoigh eile agad a thogail bhon phort-adhair.
  
  "An aoigh eile agam?" thuirt Perdue às a dèidh. Bha e an dòchas nach robh e air dìochuimhneachadh mun choinneamh chudromach.
  
  "Tha, Mgr Perdue," dhearbh i. "A bheil Teàrlach agus Mgr Mac a" Ghobhainn air aontachadh gun tig e còmhla riut? " Bha beagan iomagain air Lily, gu h-àraidh leis nach robh i cinnteach dè a bha fios aig Perdue mun aoigh. A Perdue, bha e mar gum biodh i a" ceasnachadh a mhisneachd airson a bhith a" dìochuimhneachadh rudeigin air nach robh e dìomhair sa chiad àite.
  
  Smaoinich Perdue airson mionaid, a" cnagadh a chorragan air frèam an dorais gus an cuir ann an òrdugh. Na bheachd-san, bhiodh e na b 'fheàrr a bhith a' cluich gu fosgailte leis an Lily bòidheach, aig an robh a 'bheachd a b' àirde air. "Um, Lily, an do ghairm mi an aoigh seo? A bheil mi a 'call mo cheann?
  
  Gu h-obann dh'fhàs a h-uile dad soilleir do Lily agus rinn i gàire milis. "Chan eil! A Dhia, chan e, Mgr Perdue, cha robh fios agad air idir. Na gabh dragh, chan eil thu craicte fhathast."
  
  A" faireachdainn faochadh, rinn Perdue osnaich, "Tapadh le Dia!" - agus rinn e gàire leatha. "Cò a tha seo?"
  
  "Chan aithne dhomh ainm, a dhuine uasail, ach tha e coltach gu bheil e air do chuideachadh air an ath thuras agad." thuirt i gu suairce.
  
  "An-asgaidh?" rinn e magadh.
  
  Rinn Lily gàire, "Tha mi gu cinnteach an dòchas sin, a dhuine uasal."
  
  "Tapadh leat, Lily," thuirt e agus chaidh e à sealladh mus b "urrainn dhi freagairt. Rinn Lily gàire air gaoth an fheasgair a shèid a-steach tron uinneig fhosgailte ri taobh na h-innealan fuarachaidh agus reothadairean far an robh i a" pacadh cuibhreannan. Thuirt i gu sàmhach: "Tha e cho math gu bheil thu air ais, a ghràidh."
  
  A 'coiseachd seachad air na deuchainn-lannan aige, bha Perdue a' faireachdainn cianalas, ach cuideachd dòchasach. A" teàrnadh fon chiad làr den phrìomh thalla aige, leum e sìos an staidhre chruadhtan. Lean e gu làr ìseal far an robh na deuchainn-lannan suidhichte, dorcha agus sàmhach. Bha Perdue a" faireachdainn àrdachadh de rage ceàrr aig comas Iòsaph Carsten nochdadh aig an taigh aige gus a dhìomhaireachd a bhriseadh, brath a ghabhail air an teicneòlas peutant aige agus an rannsachadh forensic aige, mar gum biodh e uile ann dìreach airson sgrùdadh a dhèanamh.
  
  Cha do chuir e dragh air le solais mullach mòr, làidir, a" tionndadh air dìreach am prìomh sholas aig beul an trannsa bhig. Fhad "s a bha e a" coiseachd seachad air ceàrnagan dorcha doras glainne an obair-lann, chuimhnich e air na làithean òrail mus do dh" fhàs cùisean grànda, poilitigeach agus cunnartach. Taobh a-staigh, dh" fhaodadh e fhathast smaoineachadh air an antropologists, luchd-saidheans agus interns leis fhèin a chluinntinn a "cabadaich, ag argamaid mu cheanglaichean agus teòiridhean mu fhuaimean luchd-frithealaidh agus intercoolers a" ruith. Thug e gàire air, ged a bha a chridhe goirt airson na làithean sin tilleadh. A-nis gun robh a" mhòr-chuid den bheachd gur e eucoireach a bh" ann agus nach robh a chliù tuilleadh freagarrach airson a chleachdadh air ath-thòiseachadh, bha e a" faireachdainn gur e oidhirp gun fheum a bh" ann a bhith a" fastadh luchd-saidheans mionlach.
  
  "Bheir e ùine, a bhodach," thuirt e ris fhèin. "Dìreach bi foighidneach, air sgàth Dhè."
  
  Chaidh am figear àrd aige a dh" ionnsaigh an trannsa chlì, an rampa cruadhtan a bha a" dol fodha a" faireachdainn cruaidh fo a chasan. Chaidh concrait a dhòrtadh o chionn linntean le clachairean o chionn fhada. B' e an taigh a bh' ann, agus thug e air mothachadh mòr de bhuinteanas a bhith aige, nas motha na bha e a-riamh.
  
  Nuair a bha e a" coiseachd seachad air doras neo-shoilleir an taigh-bathair, bha ìre a chridhe a" fàs nas luaithe agus bha mothachadh tingling a" ruith sìos a dhruim gu a chasan. Rinn Perdue gàire agus e a" coiseachd seachad air seann doras iarainn a bha a rèir dath is inneach a" bhalla, a" gnogadh air dà uair air an t-slighe. Mu dheireadh, lìon fàileadh mòr an làr ìseal fodha a chuinneanan. Bha Perdue glè thoilichte a bhith leis fhèin a-rithist, ach rinn e cabhag gus botal fìon Crimea fhaighinn bho na 1930n airson a roinn leis a" chompanaidh aige.
  
  Chùm Teàrlach an seilear an ìre mhath glan, chaidh na botail a dhuslach agus thionndaidh iad, ach air neo dh"iarr Perdue air a" bhuidealair dìcheallach an còrr den rùm fhàgail mar a tha. Às deidh na h-uile, cha b 'e seilear fìona iomchaidh a bhiodh ann mura biodh e a' coimhead beagan ruith sìos agus ruith sìos. Airson a chuimhneachadh goirid air rudan tlachdmhor, bha aig Perdue ri pàigheadh a rèir riaghailtean na Cruinne-cruinne cruaidh, agus cha b 'fhada gus an do thòisich a smuaintean a' dol air adhart gu slighe eile.
  
  Bha ballachan an làr ìseal mar chuimhneachan air an t-sloc far an robh e air a chumail leis a 'ghalla tyrannical bho Black Sun mus do choinnich i fhèin ri a ceann iomchaidh. Ge bith dè cho mòr "s a chuir e na chuimhne gun robh an caibideil uamhasach seo na bheatha dùinte, cha b" urrainn dha cuideachadh ach faireachdainn gu robh na ballachan a "dùnadh timcheall air.
  
  "Chan e, chan eil, chan eil seo fìor," thuirt e. "Is e dìreach d" inntinn a bhith ag aithneachadh na h-eòlasan duilich agad ann an cruth phobia. "
  
  Ach, bha Perdue a" faireachdainn mar nach b" urrainn dha gluasad leis gu robh a shùilean nan laighe ris. Leis a' bhotal 'na làimh agus an dorus fosgailte 'na luidhe dìreach air a bheulaibh, mhothaich e gun robh eu-dòchas a' gabhail thairis 'anam. Air a cheangal ris an àite, cha b 'urrainn dha Perdue aon cheum a ghabhail, agus bhuail a chridhe na bu luaithe ann am blàr le inntinn. " O mo Dhia, ciod e so?" - ghuil e, a' bruthadh a mhaoil le a lamh shaor.
  
  Bha a h-uile càil timcheall air, ge bith dè an ìre a bha e a" strì leis na h-ìomhaighean leis a mhothachadh soilleir air fìrinn agus saidhgeòlas. Ag osnaich, dhùin e a shùilean ann an oidhirp èiginn air toirt a chreidsinn air a inntinn nach robh e air tilleadh don phrìosan. Gu h-obann, rug làmh air gu teann agus tharraing e leis a 'ghàirdean e, a' cur eagal air Perdue gu staid uamhasach. Dh" fhosgail a shùilean sa bhad agus dh" fhuasgail a inntinn.
  
  "Iosa, Perdue, bha sinn a" smaoineachadh gun deach do shlugadh suas le portal no rudeigin, "thuirt Nina, agus i fhathast a" cumail a caol-dùirn.
  
  "O mo Dhia, Nina!" - dh'èigh e, a 'fosgladh a shùilean aotrom gorm farsaing gus dèanamh cinnteach gum fuirich e ann an da-rìribh. "Chan eil fhios agam dè dìreach a thachair dhomh. I... I-Chunnaic mi an dùn... O mo Dhia! Tha mi a' dol craicte!"
  
  Thuit e air muin Nina agus phaisg i a gàirdeanan timcheall air fhad "s a bha e a" panadh gu h-eireachdail. Thug i bhuaithe am botal agus chuir i air a" bhòrd air a cùlaibh e, gun a bhith a" gluasad òirleach às an àite far an do chrath i corp caol Perdue. "Tha e ceart gu leòr, Perdue," thuirt i. "Tha fios agam air an fhaireachdainn seo ro mhath. Mar as trice bidh Phobias air am breith bho aon eòlas traumatach. Sin a h-uile càil a dh'fheumas sinn a dhol craicte, creid mi. Dìreach fios a bhith agad gur e seo trauma na deuchainn agad, chan e tuiteam do shlàinte. Cho fad 's a chuimhnicheas tu air seo, bidh thu gu math."
  
  "An ann mar seo a tha thu a" faireachdainn a h-uile uair a bheir sinn thu a-steach gu àite teann airson ar buannachd fhèin? " - dh'fhaighnich e gu sàmhach, a 'gèilleadh airson adhair ri taobh cluais Nina.
  
  "Tha," dh"aidich i. "Ach na dèan fuaim cho an-iochdmhor. Ro Deep Sea One agus am bàta-tumaidh, chaill mi mo shunnd gu tur a h-uile uair a chaidh mo sparradh a-steach gu àite teann. Leis gu bheil mi air a bhith ag obair còmhla riut fhèin agus ri Sam," rinn i gàire agus phut i air falbh e beagan gus am faiceadh i e san t-sùil, "B" fheudar dhomh a dhol an aghaidh mo claustrophobia cho tric, bha agam ri aghaidh a thoirt air, no eile gheibheadh a h-uile duine e. marbhadh, gun do chuidich an dithis maniac thu mi gus dèiligeadh ri seo nas fheàrr."
  
  Choimhead Perdue mun cuairt agus dh"fhairich e an clisgeadh a" dol sìos. Ghabh e anail domhainn agus ruith e a làmh gu faiceallach thairis air ceann Nina, a" crathadh a curls timcheall a chorragan. " Ciod a dheanainn as eugmhais, an Dr. Gould ?"
  
  "Uill, an-toiseach, dh" fhàgadh tu do bhuidheann turais le dùil sòlaimte airson sìorraidheachd, "thuirt i. "Mar sin, na cùm a h-uile duine a" feitheamh. "
  
  "A h-uile?" - dh'fhaighnich e gu neònach.
  
  "Tha, ràinig an aoigh agad beagan mhionaidean air ais còmhla ri Teàrlach," rinn i gàire.
  
  "A bheil gunna aige?" rinn e magadh.
  
  "Chan eil mi cinnteach," chluich Nina leis. "Dh" fhaodadh e dìreach. Co-dhiù an uairsin cha bhith an ullachadh againn sgìth."
  
  Ghlaodh Sam riu o thaobh nan obair-lann. "Thig air adhart," thuirt Nina, "Rachamaid air ais ann mus smaoinich iad gu bheil sinn suas ri rudeigin salach."
  
  "A bheil thu cinnteach gum biodh sin dona?" Rinn Perdue suirghe.
  
  "Hey!" Ghlaodh Sam bhon chiad trannsa. "Am bu chòir dhomh a bhith an dùil gun tèid gràinneanan a stampadh sìos an sin?"
  
  "Urras Sam, tha e a" toirt iomradh cumanta gu math drabasta. " Rinn Perdue osnaich gu sunndach agus rinn Nina gàire. "Atharraichidh tu do ghuth, a bhodach," dh" èigh Perdue. "Cho luath" s a dh "fheuchas tu air an Ayu-Dag Cahors agam, bidh thu ag iarraidh barrachd."
  
  Thog Nina mala agus thug i sealladh amharasach dha Perdue. "Ceart gu leòr, sgrios thu a h-uile càil aig an àm sin."
  
  Choimhead Perdue air adhart gu pròiseil agus e a" dèanamh air a" chiad talla. "Tha fios agam".
  
  A 'tighinn còmhla ri Sam, thill an triùir chun an staidhre anns an trannsa airson a dhol sìos chun chiad làr. Bha gràin aig Perdue gun robh iad le chèile cho dìomhair mun aoigh aige. Chùm eadhon am buidealair aige bhuaithe e, a" toirt air faireachdainn mar leanabh lag. Cha b 'urrainn dha cuideachadh ach a bhith a' faireachdainn beagan taiceil, ach le eòlas air Sam agus Nina, bha fios aige gu robh iad dìreach airson iongnadh a dhèanamh air. Agus bha Purdue, mar a bha e an-còmhnaidh, aig an ìre as fheàrr.
  
  Chunnaic iad Teàrlach agus Pàdraig ag iomlaid beagan fhaclan dìreach taobh a-muigh doras an t-seòmair-suidhe. Air an cùlaibh, mhothaich Perdue cruach de phocannan leathair agus seann chiste. Nuair a chunnaic Pàdraig Perdue, Sam, agus Nina a 'coiseachd suas an staidhre chun chiad làr, rinn e gàire agus ghluais e airson Perdue tilleadh chun na coinneimh. "An d" thug thu leat am fìon a bha thu a" bòstadh?" dh'fhaighnich Pàdraig gu magadh. "No an deach an goid leis na riochdairean agam?"
  
  "Dia, cha chuireadh e iongnadh orm," rinn Perdue magadh le fealla-dhà agus e a" coiseachd seachad air Pàdraig.
  
  Nuair a chaidh e a-steach don t-seòmar, rinn Perdue gas. Cha robh fios aige am biodh e air leth inntinneach no fo eagal leis an t-sealladh a bha roimhe. Rinn an duine a bha na sheasamh ri taobh an teine gàire gu blàth, a làmhan air am pasgadh gu h-umhail air a bheulaibh. "Ciamar a tha thu, Perdue Efendi?"
  
  
  17
  Prelude
  
  
  "Chan urrainn dhomh mo shùilean a chreidsinn!" - Ghlaodh Perdue, agus cha robh e ri magadh. "Chan urrainn dhomh dìreach! Halò! A bheil thu dha-rìribh an seo, a charaid?"
  
  "Mise, Efendi," fhreagair Ajo Kira, a" faireachdainn caran rèidh le toileachas a" bhilleanair ga fhaicinn. "Tha e coltach gu bheil thu a" cur iongnadh mòr ort. "
  
  "Shaoil mi gu robh thu marbh," thuirt Perdue le dùrachd. "Às deidh an leac sin far an do dh" fhosgail iad teine dhuinn... bha mi cinnteach gun do mharbh iad thu. "
  
  "Gu mì-fhortanach, mharbh iad mo bhràthair Efendi," rinn an Èiphiteach gearan. "Ach chan e seo a tha thu a" dèanamh. Chaidh a losgadh fhad "s a bha e a" draibheadh jeep gus ar sàbhaladh. "
  
  "Tha mi an dòchas gun d" fhuair an duine seo tiodhlacadh math. Thoir earbsa dhomh, Ajo, nì mi dìoladh don teaghlach agad airson a h-uile dad a rinn thu gus mo chuideachadh le bhith a" faighinn seachad air cnapan an dà chuid na h-Etiopaich agus na h-uilebheistean damnaichte Cosa Nostra sin.
  
  "Gabh mo leisgeul," chuir Nina stad air le urram. "Am faod mi faighneachd cò thu dìreach, a dhuine uasal? Feumaidh mi aideachadh gu bheil mi rud beag air chall an seo."
  
  Rinn na fir gàire. "Gu dearbh, gu dearbh," rinn Perdue gàire. "Dhìochuimhnich mi nach robh thu còmhla rium nuair a fhuair mi...," choimhead e air Ajo le wink meallta, "Àirc a" Chùmhnant meallta à Axum ann an Etiòpia."
  
  "A bheil iad agad fhathast, a Mhgr Perdue?" - Dh'fhaighnich Ajo. "No a bheil iad fhathast anns an taigh mhì-mhodhail sin ann an Djibouti far an do chràdh iad mi?"
  
  " O mo Dhia, an do chràdh iad thusa cuideachd?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Tha, an Dr Gould. An t-Oll. Is e an duine aig Medley agus na trolls aige as coireach. Feumaidh mi aideachadh, ged a bha i an làthair, chitheadh mi nach do dh'aontaich i. A bheil i marbh a-nis?" - Dh'fhaighnich Ajo gu deas.
  
  "Tha, bhàsaich i, gu mì-fhortanach, aig turas Hercules," dhearbh Nina. "Ach ciamar a chaidh thu an sàs anns an turas seo? Purdue, carson nach robh fios againn air Mgr Cyrus?"
  
  "Chuir muinntir Medley an grèim e gus faighinn a-mach càite an robh mi leis an t-suain air an robh iad cho measail, Nina," mhìnich Perdue. "Is e an duine-uasal seo an innleadair Èiphiteach a chuidich mi le bhith a" teicheadh leis a "bhogsa naomh mus tug mi an seo e - mus deach Vault of Hercules a lorg."
  
  "Agus bha thu a" smaoineachadh gu robh e marbh, "thuirt Sam.
  
  "Ceart," dhearbh Perdue. "Sin as coireach gun do chuir e iongnadh orm mo charaid "a chaochail" fhaicinn a-nis na sheasamh beò agus gu math anns an t-seòmar suidhe agam. Inns dhomh, Ajo ghràidh, carson a tha thu an seo mura h-eil thu dìreach airson ath-choinneachadh beòthail?"
  
  Bha Ajo a" coimhead rud beag troimh-chèile, gun fhios aige ciamar a mhìnicheadh e, ach thug Pàdraig gu saor-thoileach a h-uile duine a lìonadh a-steach air a" chùis. "Gu dearbh, tha Mgr Kira an seo gus do chuideachadh le bhith a" tilleadh an artifact chun àite cheart às an do ghoid thu e, Daibhidh. Thug e sùil aithghearr air an Èiphiteach mus lean e air a mhìneachadh gus am faigheadh a h-uile duine suas ris. "Gu dearbh, thug siostam laghail na h-Èiphit air seo a dhèanamh fo chuideam bho Roinn Eucoirean Arc-eòlais. Is e an roghainn eile prìosan airson a bhith a" toirt taic do fhògarrach agus a" cuideachadh le bhith a" goid artifact eachdraidheil luachmhor bho mhuinntir Ethiopia."
  
  "Mar sin tha do pheanas coltach riumsa," rinn Perdue osna.
  
  "Ach a-mhàin nach b" urrainn dhomh a "chàin seo a phàigheadh, Effendi," mhìnich Ajo.
  
  "Chan eil mi a" smaoineachadh," dh" aontaich Pàdraig. "Ach cha bhiodh dùil ri seo bhuat nas motha, leis gu bheil thu nad cho-obraiche agus chan e am prìomh eucorach."
  
  "Mar sin carson a tha iad gad chuir air adhart, Paddy?" - dh'fhaighnich Sam. Bha e soilleir gu robh e mì-chinnteach fhathast mu na chaidh Pàdraig a-steach don turas.
  
  "Tha, tha mi creidsinn. Ged a tha na cosgaisean uile air an còmhdach le Daibhidh mar phàirt den pheanas aige, feumaidh mi fhathast a dhol còmhla riut uile gus dèanamh cinnteach nach eil shenanigans eile ann a dh" fhaodadh eucoir nas miosa adhbhrachadh," mhìnich e le onair bhrùideil.
  
  "Ach dh" fhaodadh iad a bhith air àrd-oifigear achaidh a chuir a-steach, "fhreagair Sam.
  
  "Seadh, b" urrainn dhaibh sin a dhèanamh, Sammo. Ach thagh iad mi, mar sin dèanamaid dìreach mar as fheàrr as urrainn dhuinn agus faigh a-mach an diùid seo, huh?" Mhol Pàdraig, a 'bualadh Sam air a' ghualainn. "Bheir e cuideachd cothrom dhuinn dìoladh a dhèanamh airson ùine a chaidh air chall anns a" bhliadhna no dhà a dh" fhalbh. Daibhidh, is dòcha gum faigh sinn deoch fhad "s a mhìnicheas tu adhartas an turais a tha ri thighinn?"
  
  "Is toil leam an dòigh sa bheil thu a" smaoineachadh, an riochdaire sònraichte Smith, "rinn Perdue gàire, a" cumail suas a "bhotal mar dhuais. "A-nis leig dhuinn suidhe sìos agus an toiseach sgrìobhadh sìos na bhìosa sònraichte agus na ceadan a dh" fheumas sinn gus faighinn tro chleachdaidhean. Às deidh sin, is urrainn dhuinn an t-slighe as fheàrr obrachadh a-mach le cuideachadh teisteanasach bhon neach agam a thig còmhla ri Kira an seo, agus a thòisicheas còmhdhail còir-sgrìobhte."
  
  Airson a" chòrr den latha agus a-steach don fheasgar, bha a" bhuidheann an dùil an tilleadh don dùthaich, far am biodh iad an aghaidh tàir muinntir an àite agus faclan cruaidh bhon luchd-iùil gus an deidheadh an rùn aca a choileanadh. Bha e mìorbhaileach dha Perdue, Nina agus Sam a bhith còmhla a-rithist ann an taigh mòr Perdue, eachdraidheil, gun a bhith ag innse gu robh iad ann an companaidh dithis charaidean, a rinn a h-uile dad beagan nas sònraichte an turas seo.
  
  An ath mhadainn bha a h-uile càil air a phlanadh aca agus bha gach fear air a shàrachadh leis a" ghnìomh a bhith a" cruinneachadh an uidheamachd airson an turais, a bharrachd air a bhith a" dèanamh cinnteach gu robh na ceadan-siubhail agus na sgrìobhainnean siubhail aca air òrdughan bho riaghaltas Bhreatainn, fiosrachadh armachd agus riochdairean Ethiopia, an t-Ollamh J. Imru agus Còirneal. Eimein.
  
  Chruinnich a" bhuidheann gu h-aithghearr airson bracaist fo shùil gheur buidealair Perdue, gun fhios nach biodh feum aca air dad bhuaithe. An turas seo cha do mhothaich Nina an còmhradh sàmhach eadar Sam agus Perdue agus an sùilean a" coinneachadh thairis air a" bhòrd mhòr ròs-choille fhad "s a bha laoidh roc clasaigeach sunndach Lily a" nochdadh fada air falbh sa chidsin.
  
  Às deidh dha càch a dhol dhan leabaidh an oidhche roimhe, chuir Sam agus Perdue seachad beagan uairean a thìde leotha fhèin, ag iomlaid bheachdan air mar a nochdas iad Joe Carter gu sùil a" phobaill, agus aig an aon àm a" reubadh a" mhòr-chuid den Òrdugh airson tomhas math. Dh'aontaich iad gu robh an obair duilich agus gun toireadh e beagan ùine airson ullachadh, ach bha fios aca gum feumadh iad ribe de sheòrsa air choreigin a chuir air dòigh dha Carter. Cha robh an duine seo gòrach. Bha e ag obrachadh a-mach agus borb na dhòigh fhèin, agus mar sin thug an dithis ùine seachad smaoineachadh tro na planaichean aca. Cha b' urrainn dhaibh ceanglaichean sam bith fhàgail gun dearbhadh. Cha do dh'innis Sam dha Perdue mu thuras neach-ionaid MI6 Liam Johnson no na nochd e don neach-tadhail an oidhche sin nuair a thug e rabhadh dha Sam mun bhrath a bha e coltach.
  
  Cha robh mòran ùine air fhàgail airson tuiteam Carsten a phlanadh, ach bha Perdue cinnteach nach b' urrainn dhaibh cùisean a reubadh. Ach bha aig Perdue a-nis ri fòcas a chuir air a" chùis a chuir às a dhreuchd sa chùirt gus am faodadh a bheatha tilleadh gu àbhaisteas àbhaisteach airson a" chiad uair ann am mìosan.
  
  An-toiseach, b" fheudar dhaibh an còrr a chuir air dòigh ann an soitheach glaiste, air a dhìon le oifigearan cusbainn fo sùil gheur an Neach-ionaid Sònraichte Pàdraig Mac a" Ghobhainn. Bha e cha mhòr a" giùlan ùghdarras Carter anns a" wallet aige leis a h-uile ceum a ghabh e air an turas seo, rud nach biodh Àrd-cheannard MI6 ag aontachadh leis. Gu dearbh, b 'e an aon adhbhar a chuir e Mac a' Ghobhainn air an turas gus sùil a thoirt air turas Aksum gus faighinn cuidhteas an neach-ionaid. Bha fios aige gu robh Smith ro fhaisg air Purdue airson a bhith air a chall ann an croisean-croise Black Sun. Ach, gu dearbh, cha robh fios aig Pàdraig air seo.
  
  "Dè an ifrinn a tha thu a" dèanamh, a Dhaibhidh?" - Dh" fhaighnich Pàdraig cuin a choisich e a-steach gu Perdue, a bha trang ag obair san obair-lann coimpiutair aige. Bha fios aig Perdue nach robh fios ach aig na hackers as elite agus an fheadhainn le eòlas farsaing air saidheans coimpiutaireachd dè bha e a" dèanamh. Cha robh Pàdraig deònach seo a dhèanamh, agus mar sin is gann gun do dh" fhalbh am billeanair nuair a chunnaic e an neach-ionaid a" dol a-steach don obair-lann.
  
  "Dìreach air rudeigin a chuir ri chèile air an robh mi ag obair mus robh mi air falbh bho na h-obair-lann, Paddy," mhìnich Perdue gu sunndach. "Tha uimhir de dh" innealan ann fhathast air am feum mi obrachadh, glitches agus rudan mar sin a chàradh, fhios agad. Ach bha mi a" smaoineachadh leis gum feum an sgioba turas agam feitheamh ri cead an riaghaltais mus fhalbh sinn, is dòcha gun dèan mi beagan obrach cuideachd. "
  
  Choisich Pàdraig a-steach mar nach robh dad air tachairt, a-nis nas motha na bha e a-riamh eòlach air dè an fhìor shàr-eòlaiche Dave Perdue. Bha a shùilean air an lìonadh le innealan nach gabh mìneachadh a dhèanamh air nach b 'urrainn dha ach smaoineachadh a bha uabhasach iom-fhillte nan dealbhadh. "Glè mhath," thuirt e, na sheasamh air beulaibh aon bhogsa frithealaiche gu math àrd agus a" coimhead na solais beaga a "deàrrsadh le hum an inneil a-staigh. "Tha mi a" toirt meas mòr air do sheasmhachd leis na rudan sin, a Dhaibhidh, ach cha ghabhadh tu gu bràth mi timcheall air na bùird-màthraichean agus na cairtean cuimhne agus an stuth sin. "
  
  "Ha!" Rinn Perdue gàire, gun a bhith a 'coimhead suas bhon obair aige. "Dè ma-thà, Neach-ionaid Sònraichte, a tha thu math air a bhith a" leagail an lasair far coinneal astar iongantach? "
  
  Rinn Pàdraig gàire. "O, an cuala tu mu dheidhinn seo?"
  
  "Rinn mi," fhreagair Perdue. "Nuair a dh" fhàsas Sam Cleave leis an deoch, mar as trice bidh thu mar chuspair air na sgeulachdan òige aige, seann duine. "
  
  Bha Pàdraig a" faireachdainn rèidh leis an lorg seo. A" suirghe gu h-iriosal, sheas e suas, a" coimhead air an làr gus smaoineachadh air an neach-naidheachd seòlta. Bha fios aige cò ris a bha an caraid as fheàrr aige coltach nuair a bha e feargach, agus bha e an-còmhnaidh na phàrtaidh math le tòrr spòrs. Dh" fhàs guth Perdue na b" àirde mar thoradh air na dealbhan-cùil agus na cuimhneachain èibhinn a bha dìreach air nochdadh ann an ceann Phàdraig.
  
  "Mar sin, dè as motha a tha a" còrdadh riut nuair nach eil thu ag obair, a Phàdraig?"
  
  "A-MHÀIN!" - bhris an neach-ionaid às na cuimhneachain aige. "Hmm, uill, is toil leam na uèirichean gu mòr."
  
  Choimhead Perdue suas bhon scrion prògramadh aige airson a "chiad uair, a" feuchainn ris an aithris cryptic fhuasgladh. A" tionndadh gu Pàdraig, bha e a" faireachdainn feòrachas meallta agus dìreach dh" fhaighnich e, "Wires?"
  
  Rinn Pàdraig gàire.
  
  ""S e sreapadair a th" annam. Is toil leam ròpaichean is càbaill airson mo chumail ann an cumadh. Mar is dòcha gu bheil no nach robh Sam air innse dhut roimhe, chan eil mi idir nam neach-smaoineachaidh no nam inntinn. B" fheàrr leam a bhith gnìomhach gu corporra ann an sreap chreagan, dàibheadh no ealain armachd, "mhìnich Pàdraig," na, gu mì-fhortanach, ag ionnsachadh barrachd mu chuspair neo-shoilleir no a bhith a "tuigsinn lìon fiosaig no diadhachd."
  
  "Carson "Gu mì-fhortanach?" - dh'fhaighnich Perdue. "Gu dearbh, mura biodh ann ach feallsanachd air an t-saoghal, cha bhiodh e comasach dhuinn innleadairean sgoinneil a thogail, a sgrùdadh no, gu dearbh, a chruthachadh. Bhiodh seo air fuireach air pàipear agus air smaoineachadh troimhe às aonais na daoine gu corporra a" dèanamh an sgrùdaidh, nach eil thu ag aontachadh? "
  
  Shrug Pàdraig, "Tha mi creidsinn. Na smaoinich a-riamh mu dheidhinn roimhe seo."
  
  B" ann an uairsin a thuig e gu robh e dìreach air paradocs cuspaireil ainmeachadh, agus thug sin air gàireachdainn gu caoimhneil. Ach, cha b" urrainn do Phàdraig cuideachadh ach a bhith air a mhealladh le clàran agus còdan Purdue. "Thig air adhart, Perdue, ionnsaich rudeigin mu theicneòlas dha neach-laighe," thuirt e, a" tarraing suas cathair. "Innis dhomh dè dha-rìribh a tha thu a" dèanamh an seo. "
  
  Smaoinich Perdue airson mionaid mus do fhreagair e leis a" mhisneachd àbhaisteach aige le deagh bhunait. "Tha mi a" cruthachadh inneal tèarainteachd, a Phàdraig. "
  
  Rinn Pàdraig gàire gu mì-mhodhail. "Tha mi a" tuigsinn. Airson MI6 a chumail a-mach às an àm ri teachd?"
  
  Thill Perdue gàire mì-mhodhail Phàdraig agus rinn e bòstadh gu càirdeil, "Tha."
  
  Tha thu cha mhòr ceart, a sheann ròc, smaoinich Perdue ris fhèin, agus fios aige gu robh sanas Phàdraig cunnartach faisg air an fhìrinn, le tionndadh, gun teagamh. Nach biodh tu toilichte smaoineachadh air seo mura biodh fios agad ach gu robh an inneal agam air a dhealbhadh gu sònraichte airson MI6 a tharraing?
  
  "An ann mar seo a tha mi?" Ghluais Pàdraig. "An sin innis dhomh mar a bha e... O, fuirich," thuirt e gu sunndach, "dhìochuimhnich mi, tha mi nam phàirt den bhuidheann uamhasach a tha thu a" sabaid an seo." Rinn Perdue gàire le Pàdraig, ach bha an dithis fhireannach a" roinn miannan nach deach fhoillseachadh nach b" urrainn dhaibh innse dha chèile.
  
  
  18
  Tro na speuran
  
  
  Trì latha às deidh sin, chaidh am pàrtaidh air bòrd an Super Hercules, air màl le Perdue, le buidheann taghte de dh'fhir fo stiùir a" Chòirnealair J. Fo stiùireadh, chuir Yimenu an cargu luachmhor Ethiopianach.
  
  "An tig thu leinn, a Chòirneal?" - Dh'fhaighnich Perdue den t-seann shaighdear gruamach ach dìoghrasach.
  
  "Air turas?" - Dè tha seo? dh'iarr e gu geur air Perdue, ged a bha meas aige air blàths an rannsachair bheairteach. "Chan eil, chan eil, chan eil idir. Tha an t-eallach ort, àc. Feumaidh tu ceartachadh a dhèanamh leat fhèin. Ann an cunnart a bhith mì-mhodhail, b" fheàrr leam gun a bhith a" bruidhinn riut mura h-eil dragh agad."
  
  "Tha e ceart gu leòr, a Chòirneal," fhreagair Perdue le urram. "Tha mi a 'tuigsinn gu tur".
  
  "A bharrachd air an sin," lean an seann shaighdear, "cha bhithinn airson a dhol tron aimhreit agus an pandemonium a dh" fheumas tu a bhith nad aghaidh nuair a thilleas tu gu Axum. Tha thu airidh air an nàimhdeas a bhios nad aghaidh, agus a bhith a" bruidhinn gu fìrinneach, nan tachradh rudeigin dhut nuair a lìbhrigeas tu am Bogsa Naomh, gu cinnteach cha bhithinn ga ainmeachadh mar bhuaireadh."
  
  "Wow," thuirt Nina, na suidhe air an rampa fosgailte agus a" smocadh. "Na cùm air ais."
  
  Sheall an Còirneal air gach taobh air Nina. "Innis don bhoireannach agad cuimhne a chumail air a gnìomhachas fhèin cuideachd. Chan eil ar-a-mach bho bhoireannaich ceadaichte air an fhearann agam."
  
  Thionndaidh Sam air a 'chamara agus dh'fhuirich e.
  
  "Nina," thuirt Perdue mus b "urrainn dhi freagairt, an dòchas gun toireadh i seachad an ifrinn a bhathas ag iarraidh oirre a bhith a" sgaoileadh air an t-seann shaighdear nach robh ag aontachadh. Dh' fhan a shùil air a' chòirneal, ach dhùin a shùilean an uair a chual' e i 'na seasamh 's a' dlùthachadh. Rinn Sam, às ùr bhon fhaire aige ann am bolg nan Hercules, gàire agus e ag amas air a lionsa.
  
  Bha an còirneal a" coimhead le gàire agus an diabhal beag a" dol ga ionnsaigh, a" briogadh air cnap a toitean le a h-ìnean agus i a" coiseachd. Bha a falt dorch a" sruthadh gu fiadhaich thairis air a gualainn, agus le gaoth aotrom a" sguabadh na dualan aig a teampaill os cionn a sùilean donn tollaidh.
  
  "Innis dhomh, a Chòirneal," dh"fhaighnich ise gu socair, "am bheil bean agad?"
  
  "Gu dearbh nì mi," fhreagair e gu sgiobalta, gun a bhith a" toirt a shùilean far Perdue.
  
  "An robh agad ri a toirt am bruid no an robh thu dìreach ag òrdachadh do ghainneadan armachd a bhith a" milleadh a buill-bodhaig gus nach biodh fios aice gu bheil do choileanadh cho tàmailteach ris an sgeadachadh sòisealta agad? " - dh'fhaighnich i gu dìreach.
  
  "Nina!" Bhuail Perdue, a" tionndadh a choimhead oirre ann an clisgeadh mar a dh" èigh an seann shaighdear, "Dè cho dàna dhut!" air a chùlaibh.
  
  "Duilich," rinn Nina gàire. Thug i slaod air a toit gu cas agus shèid i ceò a dh"ionnsaigh a" chòirneal. aghaidh Yimenu. "Gabh mo leisgeul. Chì mi thu ann an Etiòpia, Còirneal." Chaidh i air ais gu na Hercules, ach thionndaidh i timcheall air letheach slighe gus crìoch a chuir air na bha i airson a ràdh. "O, agus air an itealan an sin bheir mi deagh aire do do ghràinealachd Abrahàm an seo. Na gabh dragh." Chomharraich i am Bogsa Naomh ris an canar agus rinn i snìomh air a" Chòirneal mus deach i à sealladh do dhubh-dhubh bàgh mòr bathair an itealain.
  
  Sguir Sam a" chlàradh agus dh" fheuch e ri aghaidh dhìreach a chumail. "Tha fios agad gun cuireadh iad gu bàs thu an sin airson na rinn thu dìreach," thuirt e.
  
  "Seadh, ach cha do rinn mi an sin e, an do rinn mi, Sam?" - dh'fhaighnich i gu magadh. "Rinn mi e an seo air talamh Albannach, a" cleachdadh mo dhùbhlan pàganach do chultar sam bith nach eil a" toirt spèis do mo ghnè."
  
  Rinn e gàire agus chuir e a chamara air falbh. "Fhuair mi do thaobh math, ma tha sin na chomhfhurtachd."
  
  "Tha thu a bhalaich! An do sgrìobh thu seo sìos?" - rinn i sgreuchail, a 'bualadh air Sam. Ach bha Sam tòrr na bu mhotha, na bu luaithe agus na bu làidire. B' fheudar dhi aontachadh r'a fhocal nach sealladh e do Phadruig iad, no gu'n putadh e air falbh i air an turus air eagal gu'n deanadh fir a' Chòirneil geur-leanmhuinn oirre aon uair a ruigeadh i Axum.
  
  Ghabh Perdue a leisgeul airson na thuirt Nina, ged nach b" urrainn dha a bhith air buille ìosal nas fheàrr fhaighinn. "Dìreach cùm i fo gheàrd sàbhailte, a mhic," dh" èigh an seann shaighdear. "Tha i beag gu leòr airson uaigh eu-domhainn san fhàsach, far am biodh a guth na thosd gu bràth. Agus chan e an t-arc-eòlaiche as fheàrr a bhiodh comasach air a cnàmhan a sgrùdadh eadhon às deidh mìos. " Leis a sin choisich e a dh"ionnsaigh a jeep, a bha a" feitheamh ris air an taobh eile de raon mòr còmhnard port-adhair Lossiemouth, ach mus d" fhuair e fada sheas Perdue air a bheulaibh.
  
  "Còirneal Yimenu, is dòcha gum feum mi airgead-dìolaidh do dhùthaich, ach na bi a" smaoineachadh airson diog gum faod thu bagairt air mo charaidean agus falbh. Chan fhuiling mi bagairtean bàis an aghaidh mo dhaoine - no mi-fhìn, airson a" chùis sin - mar sin aon phìos comhairle mas e do thoil e, "thuirt Perdue ann an tòna ciùin a bha a" ciallachadh fearg a bha a "losgadh gu slaodach. Dh'èirich a mheur-chlàr fada agus dh'fhuirich e air bhog eadar aodann agus aodann Yimenu. "Na gabh ceum air uachdar rèidh mo chrìche. Gheibh thu a-mach gu bheil thu cho aotrom is gun urrainn dhut na droigheann gu h-ìosal a sheachnadh."
  
  Dh" èigh Pàdraig gu h-obann: "Ceart gu leòr, sin e! Dèan deiseil airson toirt air falbh! Tha mi airson gum bi na daoine agam uile air am fuadach agus air an cunntas mus dùin sinn a" chùis seo, a Chailein!" Choisich e òrdughan gun stad, cho mòr is gun robh Yimenu a" faireachdainn ro iriosal airson leantainn air adhart leis na bagairtean aige an-aghaidh Perdue. Goirid às a dhèidh, rinn e cabhag a dh"ionnsaigh a" chàr aige fo adhar Albannach sgòthach, a" tilgeil a sheacaid timcheall air gus a bhith a" sabaid far an fhuachd.
  
  Letheach slighe tron sgioba, stad Pàdraig ag èigheach agus choimhead e air Perdue.
  
  "Chuala mi sin, fhios agad?" - thuirt e. "Is mac le fèin-mharbhadh a th" annad, a Dhaibhidh, a" bruidhinn ris an rìgh mun cuirear thu ann am peann a mhathain." Chaidh e nas fhaisge air Perdue. "Ach b" e an rud fucking as fhuaire a chunnaic mi a-riamh, a charaid. "
  
  A" bualadh air a" bhilleanair air a" chùl, lean Pàdraig air ag iarraidh air aon de na riochdairean aige ainm a chuir ri duilleag ceangailte ri clàr an duine. Bha Perdue ag iarraidh gàire a dhèanamh, a 'cromadh beagan nuair a chaidh e a-steach don itealan, ach bha an fhìrinn agus an dòigh mì-mhodhail a bha aig Yeaman a' bagairt air Nina air inntinn. B "e aon rud eile a dh" fheumadh e sùil a chumail fhad "s a bha e a" cumail sùil air cùisean MI6 Karsten, a "cumail Pàdraig san dorchadas mun cheannard aige agus gan cumail beò fhad" s a ghabh iad àite a "bhogsa naomh.
  
  "Tha a h-uile rud gu math?" - Dh'fhaighnich Sam do Perdue nuair a shuidh e sìos.
  
  "Foirfe," fhreagair Perdue na dhòigh furasta. "Cha deach ar losgadh fhathast." Sheall e air Nina, a bha air aomadh beagan a nis gu'n robh i air a socrachadh.
  
  "Dh" iarr e air," ars ise.
  
  Thachair mòran den toirt air falbh às deidh sin ann am fuaim geal còmhraidh. Bheachdaich Sam agus Perdue air na raointean air an do thadhail iad roimhe aig miseanan agus turasan campachaidh, agus chuir Nina a casan suas gus grèim fhaighinn.
  
  Rinn Pàdraig ath-sgrùdadh air an t-slighe agus thug e fa-near co-chomharran a" bhaile arc-eòlais sealach far an do theich Perdue airson a bheatha mu dheireadh. A dh'aindeoin a thrèanadh armailteach agus eòlas air laghan an t-saoghail, bha Pàdraig gu math iomagaineach mu bhith a' tighinn ann. Às deidh na h-uile, bha e an urra ri sàbhailteachd sgioba an turais.
  
  Gu sàmhach a" coimhead air an iomlaid a bha coltach gu sunndach eadar Perdue agus Sam, cha b" urrainn dha Pàdraig cuideachadh ach smaoineachadh air a" phrògram a ghlac e Perdue ag obair agus e a" dol a-steach don ionad-lann aig Reichtisousis fon làr ìseal. Cha robh fios aige carson a bha e eadhon paranoid mu dheidhinn seo oir bha Perdue air mìneachadh dha gun deach an siostam a dhealbhadh gus raointean sònraichte den togalach aige a sgaradh a" cleachdadh smachd aig astar no rudeigin mar sin. Cha robh e a-riamh mar aon airson jargon teignigeach co-dhiù, agus mar sin ghabh e ris gu robh Perdue a" tweaking siostam tèarainteachd an dachaigh aige gus riochdairean a chumail a-mach a bha air na còdan tèarainteachd agus na protocolaidhean ionnsachadh fhad "s a bha an taigh mòr fo cuarantine MI6. Ceart gu leòr, smaoinich e gu co-dhùnadh, rud beag mì-riaraichte leis a mheasadh fhèin.
  
  Thairis air na beagan uairean a thìde, ghluais na Hercules cumhachdach tron Ghearmailt agus an Ostair, a 'leantainn air adhart air an turas sgìth dhan Ghrèig agus dhan Mhuir Mheadhan-thìreach.
  
  "Am bi an rud seo gu bràth a" tighinn gu connadh?" dh'fhaighnich Nina.
  
  Rinn Perdue gàire agus dh"èigh e, "Faodaidh am briod Lockheed seo a dhol air adhart agus air adhart. Sin as coireach gu bheil gaol agam air na càraichean mòra sin!"
  
  "Tha, tha sin gu tur a" freagairt m "iarrtas neo-phroifeasanta, Perdue," thuirt i rithe fhèin, dìreach a" crathadh a cinn.
  
  "Bu chòir dhuinn oirthir Afraga a ruighinn ann am beagan nas lugha na còig uairean deug, Nina," dh" fheuch Sam ri beachd nas fheàrr a thoirt dhi.
  
  "Sam, feuch nach cleachd thu an abairt fhlùraichean sin "tighinn air tìr" an-dràsta. Ta," rinn i gearan, gu a thoileachadh.
  
  "Tha an rud seo cho earbsach ris an dachaigh," rinn Pàdraig gàire agus bhuail e Nina air a sliasaid gus fois-inntinn a thoirt dhi, ach cha do thuig e càite an do chuir e a làmh gus an do rinn e e. Thug e air falbh a làmh gu sgiobalta, a 'coimhead ciontach, ach rinn Nina dìreach gàire. An àite sin, chuir i a làmh air a sliasaid le droch abairt: "Tha e ceart gu leòr, Paddy. Cuiridh na jeans agam casg air buaireadh sam bith."
  
  A 'faireachdainn faochadh, rinn e gàire gu cridhe còmhla ri Nina. Ged a bha Pàdraig na bu fhreagarraiche do bhoireannaich a bha mì-mhodhail agus mì-mhodhail, thuig e an tarraing domhainn a bha aig Sam agus Perdue don neach-eachdraidh fiadhaich agus an dòigh-obrach dhìreach, gun eagal a bh' aice.
  
  Chaidh a" ghrian thairis air a" mhòr-chuid de shònaichean ùine ionadail dìreach às deidh dhaibh falbh, agus mar sin mus do ràinig iad a" Ghrèig bha iad ag itealaich ann an speur na h-oidhche. Choimhead Sam air an uaireadair aige agus fhuair e a-mach gur e an aon fhear a bha fhathast na dhùisg. An dàrna cuid a-mach às an leamhachadh, no a" faighinn suas airson na bha ri thighinn, bha an còrr de chom-pàirtichean a" phàrtaidh nan cadal nan suidheachan ron àm seo. Is e dìreach am pìleat a thuirt rudeigin, ag èigheach le iongnadh air a" cho-phìleat: "Am faic thu seo, Roger?"
  
  "O, an e sin e?" dh'fhaighnich an co-phìleat agus sheall e air am beulaibh. "Tha, tha mi ga fhaicinn!"
  
  B" e ath-fhilleadh sgiobalta a bh" ann am feòrachas Sam agus choimhead e gu sgiobalta air adhart gu far an robh an duine a" comharrachadh. Bha 'aodann a' lasadh suas le a bhòidhchead agus dh' amhairc e gu dian gus an deach e às an dorchadas. "Dia, tha mi a" guidhe gum faiceadh Nina seo, "thuirt e, a" suidhe air ais.
  
  "Dè?" Dh'fhaighnich Nina, fhathast leth na cadal nuair a chuala i a h-ainm. "Dè? Faic dè?
  
  "O, chan eil mòran, tha mi creidsinn," fhreagair Sam. "Is e dìreach sealladh brèagha a bh" ann. "
  
  "Dè?" - dh'fhaighnich i, a 'suidhe suas agus a' sguabadh a sùilean.
  
  Rinn Sam gàire, a" guidhe gum b" urrainn dha a shùilean a chleachdadh gus rudan mar sin a cho-roinn rithe. "Rionnag seilg air leth soilleir, a ghràidh. Dìreach rionnag losgaidh fìor shoilleir. "
  
  
  19
  A' ruith an dràgon
  
  
  "Tha rionnag eile air tuiteam, Ofar!" Ghlaodh Penekal, a "coimhead suas bho rabhadh air a" fòn aige a chuir fear de na fir aca ann an Yemen.
  
  "Chunnaic mi," fhreagair am bodach sgìth. "Gus an Draoidh a leantainn, feumaidh sinn feitheamh gus faicinn dè an galar a thig air daonnachd. Tha eagal orm gur e deuchainn gu math faiceallach agus daor a tha seo. "
  
  "Carson a tha thu ag ràdh sin?" - Dh'fhaighnich Penekal.
  
  Shrug Ofar. "Uill, leis gu bheil suidheachadh an t-saoghail an-dràsta - an ùpraid, an cuthach, an droch riaghladh air moraltachd bunaiteach daonna - tha e gu math duilich faighinn a-mach dè na mì-fhortan a thig às a" chinne-daonna nas fhaide na an olc a th "ann mar-thà, nach e?"
  
  Dh" aontaich Penekal, ach bha aca ri rudeigin a dhèanamh gus stad a chuir air an Draoidh bho bhith a" cruinneachadh eadhon barrachd cumhachd nèamhaidh. "Tha mi a" dol a chuir fios gu na Saor-chlachairean ann an Sudan. Feumaidh fios a bhith aca an e aon de na daoine aca a th" ann. Na gabh dragh," gheàrr e an gearan a bha ri thighinn aig Ofar an-aghaidh a" bheachd, "foighnichidh mi gu ciallach."
  
  "Chan urrainn dhut innse dhaibh gu bheil fios againn gu bheil rudeigin a" dol, Penekal. Ma tha iad fiù 's a' snìomh ..." thug Ofar rabhadh.
  
  "Cha dèan iad e, a charaid," fhreagair Penekal gu cruaidh. Bha iad air a bhith a" cumail faire san amharclann aca airson còrr is dà latha, sgìth, a" gabhail cothrom mu seach a" tuiteam nan cadal agus a" coimhead air na speuran airson claonaidhean neo-àbhaisteach sam bith anns na constellations. "Bidh mi air ais ro mheadhan-latha, an dòchas le beagan fhreagairtean."
  
  "Greas ort, Penecal. Tha Scrolls of King Solomon a" dèanamh a-mach nach toireadh e ach beagan sheachdainean airson Magical Power a bhith do-chreidsinneach. Ma's urrainn e an dream a thuit air ais a thoirt air ais gu uachdar na talmhainn, smuainich ciod a b'urrainn e dheanamh air neamh. Faodaidh na reultan gluasadach milleadh a dhèanamh air ar beatha fhèin, "chuir Ofar an cuimhne, a" stad gus anail a ghlacadh. "Ma tha Celeste aige, chan urrainnear gin de na h-euceartan a cheartachadh."
  
  "Tha fios agam, Ofar," thuirt Penekal, a "tional chlàran rionnag airson a thuras gu Maighstir ionadail an Uachdranas Saorsa. "Is e an aon roghainn daoimeanan Rìgh Solomon gu lèir a chruinneachadh agus bidh iad sgapte air feadh na talmhainn. Tha seo coltach ri obair do-sheachanta dhomh."
  
  "Tha a" mhòr-chuid dhiubh fhathast an seo san fhàsach," thuirt Ofar ri a charaid. "Is e glè bheag a chaidh a ghoid. Chan eil mòran dhiubh ri chruinneachadh, agus mar sin is dòcha gum bi cothrom againn a dhol an aghaidh an Draoidh san dòigh seo."
  
  "A bheil thu craicte?" Chaidh Penekal suas. "A-nis cha bhith e comasach dhuinn na daoimeanan sin iarraidh air ais bhon luchd-seilbh aca!" Sgithichte agus a 'faireachdainn gu tur gun dòchas, chaidh Penekal fodha dhan chathair anns an do chaidil e an oidhche roimhe. "Cha toireadh iad seachad am beairteas luachmhor gus a" phlanaid a shàbhaladh. Mo Dhia, nach tug thu aire do sannt dhaoine aig cosgais a" phlanaid a tha a" toirt taic do am beatha?"
  
  "Tha agamsa! Tha agamsa!" Chaidh Ofar air ais. "Gu dearbh tha agam."
  
  "An uairsin ciamar a dh" fhaodadh tu a bhith an dùil gun toireadh iad na seudan aca do dhithis sheann amadan ag iarraidh orra seo a dhèanamh gus stad a chuir air droch dhuine le cumhachdan os-nàdarrach bho bhith ag atharrachadh co-thaobhadh nan rionnagan agus a-rithist a" cur mòr-thubaistean a" Bhìobaill air saoghal an latha an-diugh?"
  
  Dh" fhàs Ofar na dhìon, an turas seo a" bagairt a shunnd a chall. "Tha thu a" smaoineachadh nach eil mi a "tuigsinn mar a tha e a" faireachdainn, Penekal? " chroch e. "Chan e amadan a th" annam! Chan eil mi a" moladh ach gum beachdaich thu air cuideachadh iarraidh gus na tha air fhàgail a chruinneachadh gus nach urrainn don Draoidh na beachdan tinn aige a choileanadh agus toirt oirnn uile a dhol à sealladh. Càit a bheil do chreideamh, a bhràthair? Càit a bheil do ghealladh gus stad a chur air an fhàisneachd dhìomhair seo bho bhith air a coileanadh? Feumaidh sinn a h-uile rud nar comas a dhèanamh gus feuchainn ri co-dhiù ... feuchainn ri sabaid an aghaidh na tha a" tachairt."
  
  Chunnaic Penecal bilean Ofar a' criothnachadh, agus crith eagallach a' ruith troimh a lamhan thròm. "Gabh fois, a sheann charaid. Gabh fois mas e do thoil e. Cha'n urrainn do chridhe cìs d'fheirge a ghiùlan."
  
  Shuidh e sìos ri taobh a charaid, cairtean na làimh. Thuit guth Penekal gu mòr ann an dian, nam b" e dìreach airson seann Ofar a chumail air falbh bho na faireachdainnean fòirneartach a bha e a" faireachdainn. "Seall, is e an aon rud a tha mi ag ràdh mura ceannaich sinn na daoimeanan a tha air fhàgail bhon luchd-seilbh aca, cha bhith e comasach dhuinn am faighinn uile mus dèan an Draoidh sin. Tha e furasta dha dìreach a mharbhadh air an son agus na clachan a thagradh. Dhuinne, a dhaoine math, tha e nas duilghe na h-aon fheadhainn a chruinneachadh."
  
  "An uairsin cruinnichidh sinn ar beairteas gu lèir. Cuir fios gu braithrean ar tùir faire uile, eadhon iadsan a tha 's an Ear, agus ceadaich dhuinn na daoimeanan a tha air fhàgail fhaighinn," ghuidh Ofar le osnaidhean gruamach agus sgìth. Cha b 'urrainn dha Penekal a bhith mothachail air neo-làthaireachd a' bheachd seo, le eòlas air nàdar dhaoine, gu h-àraid beairteach san t-saoghal ùr, a bha fhathast a 'creidsinn gun robh clachan gan dèanamh nan rìghrean agus banrighrean, fhad' sa bha an àm ri teachd neo-thorrach air sgàth mì-fhortan, acras agus mùchadh. Ach, gus tuilleadh troimhe-chèile a sheachnadh air a charaid fad-beatha, chrath e agus bhìd e a theanga mar chomharradh air gèilleadh ris. "Chì sinn, ceart gu leòr? Cho luath "s a choinnicheas mi ris a" mhaighstir agus aon uair "s gu bheil fios againn a bheil na Saor-chlachairean air cùl seo, chì sinn dè na roghainnean eile a tha rim faighinn," thuirt Penekal le misneachd. "Anns an eadar-ama, ge-tà, gabh beagan fois, agus nì mi cabhag gus innse dhut, tha mi an dòchas, deagh naidheachd."
  
  "Bidh mi an seo," rinn Ofar osna. "Cumaidh mi an loidhne."
  
  
  * * *
  
  
  Shìos anns a" bhaile, chuir Penekal stad air tacsaidh airson a thoirt gu dachaigh ceannard nan Saor-chlachairean ionadail. Rinn e an dreuchd air a" bhunait gum feumadh e faighinn a-mach an robh fios aig na Saor-chlachairean air an deas-ghnàth a bhathas a" coileanadh a" cleachdadh a" chairt rionnagan shònraichte seo. Cha b" e còmhdach gu tur meallta a bha seo, ach bha a thuras stèidhichte nas motha air a bhith a" dearbhadh an robh saoghal nan Clachairean an sàs anns an sgrios nèamhaidh o chionn ghoirid.
  
  Bha tòrr trafaic ann an Cairo, rud a bha gu math eadar-dhealaichte bho sheann nàdar a chultar. Fhad 's a bha na speuran ag èirigh agus a' leudachadh a dh'ionnsaigh na speuran, bha na speuran gorm agus orains os an cionn a 'toirt anail sàmhach agus socair. Choimhead Penekal suas air na speuran tro uinneag a" chàir, a" beachdachadh air mar a thachair don chinne-daonna a bha na shuidhe an seo air rìgh-chathair de rìghrean taitneach de ghlòir agus de shìth.
  
  Gu math coltach ri nàdar daonna, smaoinich e. Coltach ris a 'mhòr-chuid de rudan anns a' chruthachadh. Òrdugh a-mach à caos. Mì-riaghailt, a" cuir às do gach òrdugh aig àirdean ùine. Gun cuidicheadh Dia sinn uile anns a bheatha so, ma's e so an Draoidh air a bheil e a' labhairt.
  
  "Sìde neònach, huh?" - mhothaich an dràibhear gu h-obann. Chrath Penekal le aonta, chuir e iongnadh air gun toireadh an duine aire do leithid de rud fhad "s a bha Penekal a" beachdachadh air na tachartasan a bha ri thighinn.
  
  "Tha, tha sin fìor," fhreagair Penekal le modhalachd. Bha an duine brònach air cùl na cuibhle riaraichte le freagairt Penekal, airson a-nis co-dhiù. Beagan dhiog às deidh sin thuirt e: "Tha uisge gu math gruamach agus do-chreidsinneach cuideachd. Tha e mar gum biodh rudeigin san adhar ag atharrachadh nan sgòthan agus a" mhuir air a dhol craicte."
  
  "Carson a tha thu ag ràdh sin?" - Dh'fhaighnich Penekal.
  
  "Nach do leugh thu na pàipearan-naidheachd madainn an-diugh?" leum an dràibhear. "Tha oirthir Alexandria air a dhol sìos 58% thairis air na ceithir latha a dh" fhalbh agus chan eil sgeul air atharrachadh àile gus taic a thoirt don tachartas seo.
  
  "An uairsin dè a tha iad a" smaoineachadh a dh" adhbhraich an iongantas seo? " Dh" fhaighnich Penekal, a" feuchainn ris a" chlisgeadh aige fhalach air cùl na ceiste ann an tòna rèidh. A dh'aindeoin a dhleastanasan mar neach-dìon, cha robh fios aige gu robh ìre na mara air èirigh.
  
  Shrug an duine: "Chan eil fhios agam gu dearbh. Tha mi a" ciallachadh, is e dìreach a" ghealach as urrainn smachd a chumail air an làn-mara, ceart?"
  
  "Tha mi a" creidsinn. Ach thuirt iad gur e a' ghealach a bu choireach? An robh sin," bha e a" faireachdainn gòrach airson eadhon a bhith a" ciallachadh sin, "air atharrachadh dòigh air choireigin ann an orbit?"
  
  Thug an dràibhear sùil magadh air Penekal tron sgàthan rearview. "Tha thu a" magadh, ceart, a Mhaighstir? Tha seo absurd! Tha mi cinnteach nan atharraicheadh a" ghealach, gum biodh fios aig an t-saoghal air fad mu dheidhinn."
  
  "Tha, tha, tha thu ceart. Bha mi dìreach a" smaoineachadh, "fhreagair Penekal gu sgiobalta gus stad a chuir air magadh an draibhear.
  
  "An uairsin a-rithist, chan eil an teòiridh agad cho seòlta" s a tha cuid a chuala mi bho chaidh aithris an toiseach," rinn an draibhear gàire. "Chuala mi neòinean gu tur gòrach bho chuid de dhaoine sa bhaile seo!"
  
  Ghluais Penekal na chathair, a 'lùbadh air adhart. " FAOI ? Mar dè?"
  
  "Tha mi a" faireachdainn gòrach eadhon a "bruidhinn mu dheidhinn seo," rinn an duine gàire, bho àm gu àm a "coimhead a-steach don sgàthan gus bruidhinn ris an neach-siubhail aige. "Tha cuid de sheann daoine a" spùtadh, a" caoineadh agus a" caoineadh, ag ràdh gur e obair an droch spioraid a tha seo. Ha! An urrainn dhut an t-acras seo a chreidsinn? Tha deamhan uisge air fhuasgladh anns an Èiphit, a charaid." Rinn e magadh air a" bheachd le gàire mòr.
  
  Ach cha do rinn an neach-siubhail aige gàire leis. Le aghaidh chreagach agus domhainn ann an smaoineachadh, ràinig Penekal gu slaodach airson a" pheann na phòcaid seacaid, thug e a-mach e agus sgrìob e air a phailme: "Water Devil."
  
  Rinn an draibhear gàire cho sunndach is gun do cho-dhùin Penekal gun a bhith a" spreadhadh am builgean agus gun a bhith ag àrdachadh an àireamh de chuthach ann an Cairo, ag ràdh gu robh na teòiridhean gòrach sin ann an dòigh gu math fìor. A dh'aindeoin gach dragh ùr a bh' air, rinn am bodach gàire gu diùid gus an dràibhear a bhrosnachadh.
  
  "A Mhaighistir, chan urrainn dhomh cuideachadh ach mothaich gu bheil an seòladh chun an do dh" iarr thu orm a thoirt leat, "thuirt an draibhear beagan," na àite a tha na dhìomhaireachd mòr don neach àbhaisteach. "
  
  "FAOBHACH?" dh'fhaighnich Penekal gu neo-chiontach.
  
  "Tha," dhearbh an dràibhear dìcheallach. "Is e teampall clachaireachd a tha seo, ged nach eil mòran dhaoine eòlach air. Tha iad dìreach den bheachd gur e fear eile de thaighean-tasgaidh no carraighean mòra Cairo a th" ann."
  
  "Tha fios agam dè a th" ann, a charaid, "thuirt Penekal gu sgiobalta, sgìth de bhith a" mairsinn cànan cabadaich an duine fhad "s a bha e a" feuchainn ri adhbhar na mòr-thubaist air neamh fhuasgladh.
  
  "O, tha mi a" faicinn," fhreagair an draibhear, a" coimhead beagan nas iriosal le ar-a-mach an neach-siubhail aige. Bha coltas gu robh an teachdaireachd gun robh e eòlach air a cheann-uidhe na àite de sheann deas-ghnàthan draoidheil agus cumhachdan riaghlaidh cruinne le ballrachd àrd-ìre a" cur beagan eagal air an duine. Ach ma chuir e eagal air gu sàmhchair, bha sin math, smaoinich Penecal. Bha gu leòr aige mu thràth airson dragh a chuir air.
  
  Ghluais iad gu pàirt nas dìomhaire den bhaile, sgìre còmhnaidh le grunn synagogan, eaglaisean agus teampaill am measg trì sgoiltean faisg air làimh. Beag air bheag lùghdaich làthaireachd chloinne air an t-sràid, agus bha Penekal a 'faireachdainn atharrachadh san adhar. Dh'fhàs na taighean barrachd is barrachd sòghail, agus dh'fhàs na feansaichean aca nas tèarainte fo thiugh nan gàrraidhean sòghail anns an robh an t-sràid a' lùbadh. Aig ceann an rathaid, thionndaidh an càr sìos alley beag taobh a lean gu togalach mòrail le geata tèarainteachd teann a" coimhead a-mach às.
  
  "Rachamaid, a dhuine uasail," thuirt an draibhear, a" stad a" chàr beagan mheatairean bhon gheata, mar gum biodh eagal air a bhith taobh a-staigh radius sònraichte den teampall.
  
  "Tapadh leat," thuirt Penekal. "Cuiridh mi fios thugad nuair a bhios mi deiseil."
  
  "Duilich, a dhuine uasail," thuirt an draibhear. "Seo". Thug e seachad cairt gnìomhachais a cho-obraiche dha Penekal. "Faodaidh tu fios a chuir gu mo cho-obraiche gus do thogail. B" fheàrr leam gun a thighinn an seo tuilleadh, mura h-eil suim agad."
  
  Gun fhacal eile, thug e airgead Penekal agus dh'fhalbh e, a 'luathachadh gu sgiobalta mus do ràinig e eadhon an t-snaim gu sràid eile. Chunnaic an seann speuradair solais breic an tacsaidh a" dol à sealladh timcheall air an oisean mus do ghabh e anail domhainn agus thionndaidh e gus aghaidh a thoirt air a" gheata àrd. Air a chùlaibh sheas Teampall nan Saor Chlachairean, smaoineachail agus sàmhach, mar gum biodh e a" feitheamh ris.
  
  
  20
  Nàmhaid mo nàmhaid
  
  
  "Maighstir Penekal!" - chual' e o chian air taobh eile an t-seomair. B' e an aon duine a thàinig e a dh'fhaicinn, maighstir an loidse. "Tha thu rud beag tràth. Fuirich, thig mi agus fosgail e dhut. Tha mi an dòchas nach eil dragh agad suidhe a-muigh. Chaidh an cumhachd a-mach a-rithist. "
  
  "Tapadh leat," rinn Penekal gàire. "Chan eil duilgheadas sam bith agam a bhith a" faighinn èadhar ùr, a dhuine uasail."
  
  Cha robh e air coinneachadh ris an Ollamh riamh roimhe. Imru, ceannard nan clachairean Cairo agus Giza. Bha fios aig Penekal mu dheidhinn gu robh e na antropologist agus na stiùiriche gnìomh air Gluasad an t-Sluaigh airson Dìon Làraichean Dualchais, a bha air pàirt a ghabhail o chionn ghoirid ann am mòd-ceartais na cruinne airson eucoirean arc-eòlais ann an Afraga a Tuath. Ged a bha an t-àrd-ollamh na dhuine beairteach agus buadhach, bha a phearsantachd gu math tlachdmhor, agus còmhla ris bha Penekal a 'faireachdainn aig an taigh sa bhad.
  
  "Am bu toil leat deoch?" An t-Oll. dh'fhaighnich mi dha Imra.
  
  "Tapadh leat. Bidh na th" agad agamsa," fhreagair Penecal, a" faireachdainn caran gòrach le sgriothan de sheann phrais fo a ghàirdean an seo, air leth bhon mhaise nadarra taobh a-muigh an togalaich. Gu mì-chinnteach mun phròtacal, lean e air a 'gàire gu cridheil agus ghlèidh e na faclan aige airson freagairtean seach aithrisean.
  
  "Mar sin," ollamh. Thòisich Imru agus e na shuidhe le glainne de thì reòta, a" dol seachad air fear eile chun aoigh aige, "A bheil thu ag ràdh gu bheil ceist sam bith agad mun alchemist?"
  
  "Tha, a dhuine uasail," dh"aidich Penekal. "Chan e duine a th" annam airson geamannan a chluich oir tha mi dìreach ro shean airson ùine a chaitheamh air gimmicks. "
  
  "Is urrainn dhomh sin a thuigsinn," rinn Imru gàire.
  
  A 'glanadh a amhaich, rinn Penekal calman dìreach a-steach don gheama. "Tha mi dìreach a" faighneachd a bheil e comasach gu bheil na Saor-chlachairean an-dràsta an sàs ann an cleachdaidhean alceimiceach a tha a" toirt a-steach... uh...," bha e a" strì ri briathrachas na ceiste aige.
  
  "Dìreach faighnich, Maighstir Penekal," thuirt Imru, an dòchas nerves an neach-tadhail aige a shocrachadh.
  
  "Is dòcha gu bheil thu an sàs ann an deas-ghnàthan a dh" fhaodadh buaidh a thoirt air na constellations? " Dh'fhaighnich Penekal, a 'caolachadh a shùilean agus a' gèilleadh le mì-chofhurtachd. "Tha fios agam mar a tha e a 'fuaimeachadh, ach ..."
  
  "Ciamar a tha seo a 'fuaimeachadh?" - Dh'fhaighnich Imru le feòrachas.
  
  "Do-chreidsinneach," dh"aidich an seann reul-eòlaiche.
  
  "Tha thu a" bruidhinn ri neach-reic deas-ghnàthan mòra agus seann esotericism, mo charaid. Leig dhomh a bhith cinnteach dhut, chan eil ach glè bheag de rudan anns a" Cruinne-cè seo a tha iongantach dhomh, agus glè bheag de rudan a tha do-dhèanta, "thuirt am proifeasair. Sheall Imru le moit.
  
  "Tha thu a" faicinn, tha mo bhràithreachas cuideachd na bhuidheann air nach eil mòran eòlach. Chaidh a stèidheachadh cho fada air ais nach eil mòran clàr ann den luchd-stèidheachaidh againn, "mhìnich Penekal.
  
  "Tha fios agam. Tha thu bhon bhuidheann Hermopolis Dragon Watchers. tha fios agam," an t-Ollamh. Chlaon Imru gu dearbhach. "Às deidh a h-uile càil, tha mi nam àrd-ollamh air antroipeòlas, am fear math agam. Agus mar neach-tòiseachaidh nan Saor Chlachairean, tha mi làn mhothachail air an obair a tha an t-òrdugh agad air a bhith a" dèanamh fad nan linntean seo. Gu dearbh, tha e a 'freagairt ri mòran de na deas-ghnàthan agus na bunaitean againn fhèin. Tha fios agam gun do lean do shinnsirean Thoth, ach dè do bheachd a tha a" dol an seo?"
  
  Cha mhòr a 'leum le dealas, chuir Penekal a-mach na scrollaichean aige air a' bhòrd, a 'toirt a-mach na cairtean airson an àrd-ollamh. Tha mi a" dol a sgrùdadh gu faiceallach. "Faic?" - dh'èigh e gu togarrach. "Is iad seo na rionnagan a tha air tuiteam às na h-àiteachan aca anns an t-seachdain gu leth a dh" fhalbh, a dhuine uasail. A bheil thu gan aithneachadh?
  
  Airson ùine mhòr tha an t-Oll. Choimhead Imru gu sàmhach air na rionnagan a tha air an comharrachadh air a" mhapa, a" feuchainn ri ciall a dhèanamh dhiubh. Mu dheireadh sheall e suas. "Chan e reul-eòlaiche fìor mhath a th" annam, Maighstir Penekal. Tha fios agam gu bheil an daoimean seo glè chudromach ann an cearcallan draoidheil, tha e cuideachd an làthair ann an Còd Sholaimh."
  
  Chomharraich e a" chiad rionnag a chomharraich Penekal agus Ofar. "Is e rud cudromach a tha seo ann an cleachdaidhean alceimiceach na Frainge ann am meadhan an 18mh linn, ach feumaidh mi aideachadh, cho fad "s as aithne dhomh, nach eil aon alchemist againn ag obair an seo an-dràsta," thuirt am proifeasair. Chuir Imru fios gu Penekal. "Dè an eileamaid aig a bheil pàirt an seo? òr?"
  
  Fhreagair Penekal le faireachdainn uamhasach air aodann: "Diamonds."
  
  Sheall e an uair sin an t-Oll. Tha mi a" coimhead air ceanglaichean naidheachd mu mhurtan faisg air Nice, san Fhraing. Ann an tòna sàmhach, air chrith le mì-fhoighidinn, nochd e mion-fhiosrachadh mu mhurt Madame Chantal agus a bean-taighe. "Is e an Celeste an daoimean as ainmeil a chaidh a ghoid tron tachartas seo, an t-Ollamh,," thuirt e.
  
  "Chuala mi mu dheidhinn. Chuala mi gu bheil clach mhìorbhaileach de chàileachd nas àirde na Cullinan. Ach dè a tha cudromach an seo?" An t-Oll. dh'fhaighnich mi dha Imra.
  
  Mhothaich an t-àrd-ollamh gu robh coltas uamhasach sgriosail air Penekal, gu robh a ghiùlan air a dhol dorcha gu follaiseach bhon a dh" ionnsaich an t-seann neach-tadhail nach e na Saor-chlachairean a bha nan ailtirean air na feallsanachdan o chionn ghoirid. "Is e Celeste a" phrìomh chlach as urrainn a" chùis a dhèanamh air cruinneachadh Sholaimh de sheachdad "s a dhà daoimeanan ma thèid a chleachdadh an-aghaidh an Draoidh, saoi mòr le rùintean uamhasach agus cumhachd," mhìnich Penekal cho luath is gun do ghlac an anail na amhach.
  
  "Feuch, a Mhaighstir Penekal, gabh suidhe an seo. Tha thu gad chuir fhèin thairis anns an teas seo. Stad airson mionaid. Bidh mi fhathast an seo airson èisteachd, a charaid," thuirt am proifeasair. Thuirt Imru roimhe seo gun tuit e gu bhith na staid cnuasachaidh domhainn.
  
  "Dè... dè a th" ann, a dhuine uasail?" - Dh'fhaighnich Penekal.
  
  "Thoir dhomh mionaid, mas e do thoil e," ghuidh am proifeasair, a" caoineadh mar a bha na cuimhneachain a" losgadh troimhe. Ann an sgàil nan craobhan acacia a thug fasgadh do sheann togalach nan Saor Chlachairean, choisich am proifeasair mun cuairt gu smaoineachail. Mar a bha Penekal a" sùghadh an tì reòta aige gus a bhodhaig fhuarachadh agus a chuir às dha fhèin, bha e a" coimhead fhad "s a bha am proifeasair a" gearan gu sàmhach ris fhèin. Bha e coltach gun tàinig sealbhadair an taighe gu na mothachadh aige sa bhad agus thionndaidh e gu Penekal le faireachdainn neònach de mhì-chreidsinn air aodann. " A Mhaighstir Penecal, an cuala tu riamh iomradh air an t-saoi Ananias?"
  
  "Chan eil dad agam, a dhuine uasal. Fuaimean bìoballach, "thuirt Penekal le shrug.
  
  "An draoidh air an tug thu cunntas dhomh, na comasan aige agus na bhios e a" cleachdadh airson ifrinn a mhilleadh," dh" fheuch e ri mìneachadh, ach dh" fhàilnich na faclan aige fhèin air, "e... chan urrainn dhomh eadhon smaoineachadh mu dheidhinn, ach tha sinn air a bhith ann mu thràth. faicinn, cia lion neo-thruaillidh a bha roimhe so," chrath e a cheann. "Tha an duine seo coltach ris an dìomhaireachd a thachair le Frangach a thòisich ann an 1782, ach gu follaiseach chan urrainn dha a bhith mar an aon neach." Bha na faclan mu dheireadh aige a" faireachdainn cugallach agus mì-chinnteach, ach bha loidsig annta. B" e seo rud a thuig Penekal gu math. Shuidh e a 'coimhead air an stiùiriche glic agus ceart, an dòchas gun robh e air dìlseachd de sheòrsa air choreigin a chruthachadh, an dòchas gum biodh fios aig an àrd-ollamh dè a dhèanadh e.
  
  "Agus tha e a" tional daoimeanan Rìgh Solomon gus dèanamh cinnteach nach gabh an cleachdadh airson a chuid obrach a mhilleadh? " An t-Oll. Cheasnaich Imru leis an aon dìoghras leis an do dh" innis Penekal an toiseach mun t-suidheachadh.
  
  "Tha sin ceart, a dhuine uasal. Feumaidh sinn ar làmhan fhaighinn air na daoimeanan a tha air fhàgail, agus tha trì-fichead agus ochd dhiubh uile gu lèir. Mar a mhol mo charaid bochd Ofar na dhòchas gun chrìoch agus amaideach," rinn Penekal gàire goirt. "Ach a-mhàin a bhith a" ceannach chlachan a tha ann an seilbh dhaoine ainmeil agus beairteach air feadh an t-saoghail, chan urrainn dhuinn am faighinn mus faigh an Draoidh sin. "
  
  An t-Oll. Stad Imru a" stad agus choimhead e air an t-seann speuradair. "Na dèan dì-meas air amasan gòrach dòchasach, a charaid," thuirt e le faireachdainn a bha na mheasgachadh de spòrs agus ùidh às ùr. "Tha cuid de mholaidhean cho gòrach is gu bheil iad mar as trice ag obair."
  
  "A dhuine uasail, leis a h-uile urram, nach eil thu gu mòr a" beachdachadh air comasachd còrr air leth-cheud daoimeanan ainmeil a cheannach bho na daoine as beairtiche san t-saoghal? Chosgadh e...uh...tòrr airgid!" Bha Penekal a" strì leis a" bhun-bheachd. "Dh" fhaodadh e tighinn gu milleanan, agus cò a bhiodh craicte gu leòr airson na h-uimhir de dh" airgead a chosg air ceannsachadh cho math? "
  
  "David Perdue", an t-Oll. Imru giùlan. "A Mhaighstir Penekal, am b" urrainn dhut tilleadh an seo ann an ceithir uairean fichead, mas e do thoil e?" - ghuidh e. "Is dòcha gu bheil fios agam ciamar as urrainn dhuinn an òrdugh agad a chuideachadh a" sabaid an Mage seo. "
  
  "Tha thu a 'tuigsinn?" Bhuail Penekal le toileachas.
  
  An t-Oll. Rinn Imru gàire. "Chan urrainn dhomh dad a ghealltainn, ach tha fios agam air billeanair a tha a" briseadh an lagh aig nach eil spèis do ùghdarras agus a tha dèidheil air sàrachadh a dhèanamh air daoine cumhachdach agus olc. Agus, mar a bhiodh fortanach, tha e nam fiachan agus, mar a bhruidhneas sinn, tha e air a shlighe gu mòr-thìr Afraganach.
  
  
  21
  An t-Omen
  
  
  Fo speuran dorcha an Òbain, sgaoil naidheachdan mu thubaist rathaid a mharbh dotair ionadail agus a bhean mar theine fiadhaich. Chuir luchd-bùtha, tidsearan agus iasgairean clisgeadh an cuid caoidh airson an Dr Lance Beach agus a bhean Sylvia. Chaidh a" chlann aca fhàgail fo chùram sealach am piuthar-màthar, fhathast a" ruidhleadh bhon bhròn-chluich. Chòrd a h-uile duine ris an dotair teaghlaich agus a bhean agus bha am bàs uabhasach air an A82 na bhuille uabhasach dhan choimhearsnachd.
  
  Chaidh fathannan muffled a chuairteachadh tro mhòr-bhùthan is thaighean-bìdh mun bhròn-chluich gun chiall a thachair do theaghlach bochd goirid às deidh do dhotair cha mhòr a bhean a chall gu càraid borb a thug am bruid i. Fiù 's an uairsin, chaidh iongnadh a dhèanamh air luchd-còmhnaidh a' bhaile gun robh na tràighean a 'cumail na thachair nuair a chaidh a' Bh-Uas Beach a thoirt am bruid agus an teasairginn às dèidh sin na dhìomhaireachd cho dlùth. Ach, bha a 'mhòr-chuid de dhaoine dìreach a' gabhail ris gu robh Beaches airson gluasad air adhart bhon fhìor dhuilgheadas agus nach robh iad airson bruidhinn mu dheidhinn.
  
  Is beag a bha fios aca gun robh aig an Dotair Beach agus an sagart Caitligeach ionadail, an t-Athair Harper, ri dhol thairis air loidhnichean moralta gus a" Bh-ph Beach agus Mgr Perdue a shàbhaladh le bhith a" toirt blasad den stuth-leighis aca fhèin don luchd-glacaidh Nadsaidheach tàmailteach aca. Gu follaiseach, cha bhiodh a" mhòr-chuid de dhaoine a" tuigsinn gur e uaireannan an dìoghaltas a b" fheàrr air villain - dìoghaltas - deagh fhearg seann-fhasanta an t-Seann Tiomnaidh.
  
  Bha balach deugaire, Seòras Hamish, a' ruith gu luath tarsainn na pàirce. Bha e ainmeil airson a chomas lùth-chleasachd mar chaiptean sgioba ball-coise na h-àrd-sgoile aige, cha do lorg duine an rèis fòcas aige neònach. Bha e a" caitheamh a chulaidh-aodaich agus sneakers Nike. Bha a fhalt dorcha a" measgachadh na aodann is amhach fliuch agus e a" ruith aig làn astar thairis air rèidhleanan uaine na pàirce. Bha am balach cabhagach a' cur dragh air na geugan craoibhe a bha a' bualadh agus a' sgrìobadh air agus e a' ruith seachad orra agus fodha a dh'ionnsaigh Eaglais Chaluim Chille tarsainn an t-sràid chumhang bhon phàirce.
  
  Is gann a thug e air falbh càr a bha a" tighinn faisg air fhad "s a bha e a" ruith air an asphalt, ruith e suas an staidhre agus shleamhnaich e a-steach don dorchadas taobh a-muigh dorsan fosgailte na h-eaglaise.
  
  "Athair Clàrsair!" - dh'èigh e, as an anail.
  
  Thionndaidh grunn de na paraistean a bha a-staigh na suidheachan aca agus chuir iad às don ghille gòrach leis nach robh spèis aige, ach cha robh dragh air.
  
  "Càit a bheil athair?" Dh'fhaighnich e, gu neo-shoirbheachail a 'guidhe airson fiosrachadh oir bha iad a' coimhead eadhon nas duilghe leis. Cha ghabhadh a' chailleach ri thaobh eas-urram na h-òige.
  
  "Tha thu anns an eaglais! Tha daoine ag ùrnaigh, a bhana-bhràthar leisg, "thuirt i, ach cha do mhothaich Seòras a theanga gheur agus ruith e tarsainn an eilein chun phrìomh chùbaid.
  
  "Tha beatha dhaoine an sàs, a bhean," thuirt e ann am meadhan an itealaich. "Sabhail ur n-ùrnaighean air an son."
  
  "Sgoinneil Scott, a Sheòrais, dè an ifrinn...?" Rinn Maighstir Harper gearan nuair a chunnaic e am balach a' ruith a dh'ionnsaigh na h-oifis aige faisg air a' phrìomh thalla. Shluig e a roghainn fhaclan fhad "s a bha an coithional aige a" magadh air na thuirt e agus a" slaodadh an deugaire sgìth a-steach don oifis.
  
  A' dùnadh an dorais air an cùlaibh, rinn e gàire ris a' ghille. "Dè tha ceàrr ort, a Sheòrais?"
  
  "Athair Clàrsair, feumaidh tu an t-Òban fhàgail," thug Seòras rabhadh, a" feuchainn ri anail a ghlacadh.
  
  "Tha mi duilich?" - ars' an t-Athair. "Dè th' agad nad inntinn?"
  
  "Feumaidh tu faighinn air falbh agus gun innse do neach sam bith càit a bheil thu a" dol, Athair, "thuirt Seòras. "Chuala mi fear a" faighneachd mu do dheidhinn aig seann bhùth Daisy fhad "s a bha mi a" dèanamh a-mach le h...uh...fhad "s a bha mi ann an alley cùil," cheartaich Seòras an sgeulachd aige.
  
  "Dè an duine? Dè a dh" iarr e?" Athair Clàrsair.
  
  "Seall, Athair, chan eil fios agam a bheil am fear seo ceart anns a" cheann airson na tha e ag ràdh, ach tha fios agad, bha mi dìreach a "smaoineachadh gun toireadh mi rabhadh dhut co-dhiù," fhreagair Seòras. "Thuirt e nach robh thu an-còmhnaidh nad shagart."
  
  "Tha," dhearbh athair Harper. Gu dearbh, chuir e seachad tòrr ùine ag aithris an aon fhìrinn don Dr Beach nach maireann, a h-uile uair a rinn an sagart rudeigin air nach robh còir aig na daoine ann an cassocks a bhith eòlach air. "Tha seo fìor. Chan eil duine air a bhreith na shagart, Georgie."
  
  "Tha, tha mi creidsinn. Cha do smaoinich mi a-riamh air mar sin, tha mi creidsinn," thuirt am balach, fhathast a-mach às an anail le clisgeadh agus ruith.
  
  "Dè dìreach a thuirt am fear seo? An urrainn dhut mìneachadh nas soilleire a thoirt air na thug ort smaoineachadh gu robh e a" dol a ghoirteachadh mi? "- dh'fhaighnich an sagart, a 'dòrtadh glainne uisge air an deugaire.
  
  "Mòran rudan. Bha e coltach gu robh e a" feuchainn ri do chliù a èigneachadh, eil fhios agad?"
  
  "A bheil thu a" crathadh mo chliù?" Dh'fhaighnich Maighstir Harper, ach cha b 'fhada gus an do thuig e an ciall agus fhreagair e a cheist fhèin. "Ah, tha mo chliù air fulang. Chan eil e gu diofar."
  
  "Tha, athair. Agus bha e ag innse do chuid de dhaoine anns a" bhùth gun robh thu an sàs ann am murt cailleach air choireigin. Thuirt e an uairsin gun do ghoid thu agus gun do mharbh thu boireannach à Glaschu beagan mhìosan air ais nuair a chaidh bean an dotair a dhìth... lean e air. A bharrachd air an sin, dh" innis e don h-uile duine gur e bastard hypocritical a th" annad, a" falach air cùl do choileir gus toirt air boireannaich earbsa a bhith annad mus tèid iad à sealladh. " Bha sgeul Sheòrais a' sruthadh as a chuimhne agus as a bhilean air chrith.
  
  Shuidh Maighstir Harper na chathair le taic àrd, dìreach ag èisteachd. Bha ioghnadh air Seòras nach do nochd an sagart a' bheag de chomharradh air oilbheum, ge b'e cho gràineil 's a bha a sgeul, ach chuir e suas i ri gliocas na clèir.
  
  Shuidh sagart àrd, cumhachdach, a' coimhead air Seòras bochd, a' lùbadh beagan ris an làimh chlì. Thug a ghàirdeanan fillte air coimhead tiugh agus làidir, agus lorg meur-chlàr a làimhe deise gu socair a bhilean ìosal fhad "s a bha e a" beachdachadh air faclan a "bhalaich.
  
  Nuair a thug Seòras mionaid airson a ghlainne uisge fhalamhachadh, mu dheireadh ghluais Maighstir Harper a shuidheachadh na chathair agus chuir e fois air na h-uillleanan air a" bhòrd eatorra. Le osna dhomhainn, dh"fhaighnich e, "A Sheòrais, an cuimhnich thu cò ris a bha an duine seo coltach?"
  
  "Gràinne," fhreagair am balach, agus e fhathast a" slugadh.
  
  Rinn an t-Athair Harper gàire: "Gu dearbh bha e grànda. Chan eil a" mhòr-chuid de dh"fhireannaich Albannach ainmeil airson am feartan math."
  
  "Chan e, chan e sin a bha mi a" ciallachadh, Athair," mhìnich Seòras. Chuir e glainne nan boinneagan air bòrd glainne an t-sagairt agus dh'fheuch e a-rithist. "Tha mi a" ciallachadh, bha e grànda, mar uilebheist film uamhasach, fhios agad?"
  
  "FAOBHACH?" - Dh'fhaighnich Maighstir Harper, inntinneach.
  
  "Bha, agus cha b" e Albannach a bh" ann idir. Bha blas Beurla aige air rudeigin eile," thuirt Seòras.
  
  "Rud eile mar dè?" dh'fhiosraich an sagart tuilleadh.
  
  "Uill," rinn am balach gàire, "tha tionndadh Gearmailteach aig a" Bheurla aige. Tha fios agam gum feum e a bhith gòrach, ach tha e mar gum biodh e Gearmailteach agus gun do dh'fhàs e suas ann an Lunnainn. Rud mar sin".
  
  Bha Seòras diombach leis nach robh e comasach a mhìneachadh ceart, ach chrath an sagart gu socair. "Chan e, tha mi ga fhaighinn gu tur, a Sheòrais. Na gabh dragh. Innis dhomh, cha tug e ainm no thug e a-steach e fhèin?"
  
  "Chan eil, sir. Ach bha e a" coimhead gu math feargach agus sgàin e..." Stad Seòras gu h-obann air sgàth a mhionnachaidh gun chùram. "Tha mi duilich, athair."
  
  Ach bha barrachd ùidh aig an t-Athair Harper ann am fiosrachadh na bha e ann an cumail suas sgeadachadh sòisealta. Gus an do chuir Seòras iongnadh air, ghabh an sagart an gnìomh mar nach biodh e air bòid idir. "Ciamar?"
  
  "Gabh mo leisgeul, athair?" dh'fhaighnich Seòras ann an troimh-chèile.
  
  "Ciamar...ciamar a bha e...sgrìobadh suas?" dh'fhaighnich Maighstir Harper gu cas.
  
  "Athair?" dh' amhairc an gille ioghnadh air, ach cha d' fheith an sagart neo-chearbach ach gu foighidneach ris gu freagradh a thoirt, le cainnt cho suairce air 'aghaidh 's gu'n robh e eagallach. "Hmm, tha mi a" ciallachadh, chaidh a losgadh no "s dòcha gearradh e fhèin." Smaoinich Seòras airson mionaid, agus an uairsin dh" èigh e gu sunndach: "Tha e coltach gu robh a cheann air a phasgadh ann an uèir bhiorach, agus gun do tharraing cuideigin a-mach e le a chasan. Briste, a bheil thu a" tuigsinn?
  
  "Tha mi a" faicinn," fhreagair Maighstir Harper, a" tilleadh chun t-suidheachadh ceasnachail aige roimhe. "Ceart gu leòr, an e sin e?"
  
  "Tha, athair," fhreagair Seòras. "Feuch an tèid thu air falbh mus lorg e thu oir tha fios aige càite a bheil an Naomh Calum Cille a-nis."
  
  "Georgie, dh" fhaodadh e a bhith air a lorg air mapa sam bith. Is e an rud a tha a" cur dragh orm gun do dh" fheuch e ri m" ainm a smeuradh anns a" bhaile-mòr agam fhìn, "mhìnich athair Harper. "Na gabh dragh. Cha chaidil Dia."
  
  "Uill, cha dèan mi sin idir, athair," thuirt an gille, a" dol chun an dorais leis an t-sagart. "Chan eil an duine seo gu math math, agus dha-rìribh, chan eil mi airson cluinntinn mu do dheidhinn air naidheachdan a-màireach. Bu chòir dhut na cops a ghairm. Leig leotha faire an seo agus stuth. "
  
  "Tapadh leat, a Sheòrais, airson do dhragh," thuirt Maighstir Harper gu dùrachdach. "Agus mòran taing airson rabhadh a thoirt dhomh. Tha mi 'gealltainn, bheir mi do rabhadh gu cridhe agus bidh mi glè chùramach gus an till Satan, ceart gu leòr? A bheil a h-uile dad gu math?" B" fheudar dha a-rithist gus toirt air an deugaire socrachadh gu leòr.
  
  Stiùir e am baiste a bhaisteadh e o chionn o chionn iomadh bliadhna a mach as an eaglais, a' coiseachd gu ciallach agus le h-ughdarras aig a thaobh gus an d' èirich iad gu solus an latha. Bho mhullach na staidhre bha an sagart a" snìomh agus a" magadh air Seòras agus e a" gluasad air ais taobh an taighe aige. Thàinig fras de sgòthan fionnar, briste sìos thairis air a" phàirc agus dhorchaich e asphalt an rathaid nuair a chaidh am balach a-mach à sealladh ann an ceò taibhse.
  
  Chrath an t-Athair Harper gu cridheil ri grunn dhaoine a bha a" dol seachad mus do thill e gu lobaidh na h-eaglaise. Le dearmad air na daoine a bha fhathast air an sàrachadh anns na suidheachain, rinn an sagart àrd cabhag air ais chun oifis aige. Ghabh e gu dùrachdach rabhadh a' ghille 'na chridhe. Gu dearbh, bha e air a bhith an dùil seo fad na h-ùine. Cha robh teagamh sam bith ann gun tigeadh ath-dhìoladh airson na rinn e fhèin agus an Dr Beach ann an Fallin nuair a shàbhail iad Daibhidh Perdue bho chult nan Nadsaidhean san latha an-diugh.
  
  Gu sgiobalta chaidh e a-steach do dh "iomall trannsa beag na h-oifis aige, a" dùnadh an dorais air a chùlaibh ro àrd. Ghlas e e agus tharraing e na cùirtearan. B "e an laptop aige an aon stòr solais san oifis, an scrion aige a" feitheamh gu foighidneach ris an t-sagart a chleachdadh. Shuidh an t-Athair Harper sìos agus chaidh e a-steach do ghrunn fhaclan-luirg mus do nochd na bha e a 'sireadh air an sgrion LED - dealbh de Clive Mueller, àidseant dùbailte gnìomhach agus ainmeil airson a' Chogaidh Fhuair.
  
  "Bha fios agam gum feumadh tu a bhith ann," thuirt Maighstir Harper ann an aonaranachd dusty a dhreuchd. Cha robh anns an àirneis agus na leabhraichean, na lampaichean agus na lusan timcheall air ach faileasan agus sgàil-dhealbhan, ach dh" atharraich am faireachdainn bhon àile statach agus shocair aige gu raon teann de àicheileachd fo-mhothachail. Anns na seann làithean dh" fhaodadh na daoine saobh-chràbhach a bhith air an ainmeachadh mar làthaireachd, ach bha fios aig Maighstir Harper gur e ro-aithris a bh" ann air còmhstri a bha ri thighinn. Ach cha do lughdaich am mìneachadh mu dheireadh cho dona sa bha na bha dol a thachairt nan leigeadh e leis a gheàrd sìos.
  
  Bha an duine san dealbh ris an canadh athair Harper suas a" coimhead coltach ri uilebheist grotesque. Rinn Clive Muller an naidheachd ann an 1986 gun do mhuirt e an tosgaire Ruiseanach air beulaibh 10 Sràid Downing, ach air sgàth beàrn laghail chaidh a chur às an Ostair agus theich e gus feitheamh ri cùis-lagha.
  
  "Tha e coltach gu bheil thu air taobh ceàrr na feansa, Clive," thuirt athair Harper agus e a" sganadh an fhiosrachaidh gann mun mharbhaiche a bha ri fhaighinn air-loidhne. "Tha sinn air a bhith a" cumail ìomhaigh ìosal fad na h-ùine seo, nach eil? Agus a-nis tha thu a 'marbhadh sìobhaltaich airson airgead dìnnear? Feumaidh sin a bhith cruaidh air an ego."
  
  Taobh a-muigh, bha an aimsir a" fàs nas tais agus bha an t-uisge a" bualadh air uinneag na h-oifis air taobh eile nan cùirtearan air an tarraing nuair a dhùin an sagart an rannsachadh agus chuir e dheth an laptop aige. "Tha fios agam gu bheil thu an seo mu thràth. Am bheil ro-eagal ort thu fein a nochdadh do dhuine iriosal le Dia?"
  
  Nuair a thionndaidh an laptop dheth, dh" fhàs an seòmar cha mhòr gu tur dorcha, agus mar a dh" fhalbh am flicker mu dheireadh den sgrion, chunnaic athair Harper figear dubh eireachdail a" dol a-mach air cùl a bhùth leabhraichean. An àite an ionnsaigh ris an robh dùil aige, fhuair an t-Athair Harper còmhstri labhairteach. "Thu? Fear Dhè? Rinn an duine gàire.
  
  Bha a ghuth geur a" falach a stràc an toiseach, ach cha deach àicheadh gun robh na connragan trom guttural, nuair a bha e a" bruidhinn ann an dòigh chruaidh Bhreatannach - cothromachadh foirfe eadar Gearmailtis is Beurla - a" brathadh a phearsantachd.
  
  
  22
  Atharraich an cùrsa
  
  
  "Dè thuirt e?" Rinn Nina gàire, agus i gu mòr a" feuchainn ri faighinn a-mach carson a bha iad ag atharrachadh cùrsa meadhan an itealaich. Chrath i Sam, a bha a" feuchainn ri cluinntinn na bha Pàdraig ag innse don phìleat.
  
  "Fuirich, leig leis crìoch a chuir air," thuirt Sam rithe, a" brùthadh air fhèin gus faighinn a-mach carson a dh" atharraich am plana gu h-obann. Mar neach-naidheachd rannsachail eòlach, bha Sam air ionnsachadh a bhith a" cur earbsa ann an atharrachaidhean cho luath air slighean agus mar sin thuig e na draghan a bh" aig Nina.
  
  Chaidh Pàdraig air ais gu bolg an itealain, a 'coimhead air Sam, Nina, Ajo agus Perdue a dh' fhuirich gu sàmhach, a 'feitheamh ri a mhìneachadh. "Chan eil dad ri dragh, daoine," thuirt Pàdraig.
  
  "An do dh" òrduich an Còirneal atharrachadh cùrsa gus ar toirt air tìr san fhàsach air sgàth fòirneart Nina?" - dh'fhaighnich Sam. Choimhead Nina air le magadh agus bhuail i gu cruaidh air a ghàirdean e. "Gu dona, Paddy. Carson a tha sinn a 'tionndadh? Cha toil leam e ".
  
  "Mise cuideachd, a charaid," thuirt Perdue a-steach.
  
  "Gu fìrinneach, a bhalaich, chan eil e cho dona. Tha mi dìreach air pìos fhaighinn bho fhear de luchd-eagrachaidh an turais, ollamh. Imru," arsa Pàruig.
  
  "Bha e sa chùirt," thuirt Perdue. "Dè tha e ag iarraidh?"
  
  "Gu dearbh, dh" fhaighnich e am b" urrainn dhuinn a chuideachadh le ... cùis nas pearsanta mus do dhèilig sinn ri prìomhachasan laghail. A rèir choltais chuir e fios gu Còirneal J. Yimenu agus dh" innis e dha gum biodh sinn a" ruighinn latha nas fhaide na bha dùil, gus an deach aire a thoirt don taobh sin, "thuirt Pàdraig.
  
  "Dè an ifrinn a dh" fhaodadh e a bhith ag iarraidh bhuam a thaobh pearsanta? " Bha Perdue a" smaoineachadh gu làidir. Cha robh coltas ro earbsach air a" bhilleanair mun tionndadh ùr seo de thachartasan, agus bha a dhragh air a nochdadh san aon dòigh ann an aghaidhean buill an turas aige.
  
  "An urrainn dhuinn diùltadh?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Faodaidh tu," fhreagair Pàdraig. "Agus faodaidh Sam, ach tha Mgr Kira agus Daibhidh gu ìre mhòr ann an grèim nan daoine eucoir arc-eòlais, agus tha an t-Oll. Tha Imru mar aon de stiùirichean na buidhne. "
  
  "Mar sin chan eil roghainn againn ach a chuideachadh," rinn Perdue osnaich, a" coimhead gu neo-àbhaisteach sgìth leis an tionndadh sa phlana. Shuidh Pàdraig sìos mu choinneamh Perdue agus Nina, le Sam agus Ajo ri thaobh.
  
  "Leig leam mìneachadh. Is e slighe coiseachd gun dàil a tha seo, guys. Bho na chaidh innse dhomh, is urrainn dhomh a bhith cinnteach dhut gum bi e inntinneach dhut."
  
  "Tha e coltach gu bheil thu airson gum bi sinn ag ithe ar glasraich gu lèir, Mam," thuirt Sam, ged a bha na faclan aige gu math dùrachdach.
  
  "Seall, chan eil mi a" feuchainn ris a "gheama bàis fucking seo a chòta siùcair, Sam," thuirt Pàdraig. "Na bi a" smaoineachadh gu bheil mi dìreach a "gèilleadh ri òrdughan no gu bheil mi a" smaoineachadh gu bheil thu naive gu leòr gum feum mi do mhealladh gu bhith a "co-obrachadh le Roinn Eucoirean Arc-eòlais." Às deidh dha e fhèin a dhearbhadh, thug àidseant MI6 ùine gus socrachadh. "Gu dearbh, chan eil gnothach aig seo ris a" Bhocsa Naomh no ri aonta tagraidh Dhaibhidh. Chan eil dad. An t-Oll. Dh" fhaighnich Imru am b" urrainn dhut a chuideachadh ann an cùis dhìomhair a dh" fhaodadh builean tubaisteach a thoirt don t-saoghal air fad. "
  
  Cho-dhùin Perdue a h-uile amharas a chuir gu aon taobh airson a-nis. Is dòcha, bha e a" smaoineachadh, gu robh e dìreach ro neònach gun a bhith. "Agus thuirt e, dè a th" ann, a "ghnìomhachas dìomhair seo?"
  
  Chrath Pàdraig. "Chan eil dad sònraichte as aithne dhomh a mhìneachadh. Dh"fhaighnich e am b" urrainn dhuinn tighinn air tìr ann an Cairo agus coinneachadh ris aig Teampall nan Saor Chlachairean ann an Giza. An sin mìnichidh e an rud ris an canadh e "iarrtas absurd" feuch a bheil thu deònach do chuideachadh. "
  
  "Dè tha "bu chòir cuideachadh" a" ciallachadh, tha mi creidsinn?" Ceartaich Perdue an abairt a bha Pàdraig air fhighe cho faiceallach.
  
  "Tha mi creidsinn," dh" aontaich Pàdraig. "Ach gu h-onarach, tha mi a" smaoineachadh gu bheil e dùrachdach mu dheidhinn. Tha mi a" ciallachadh, chan atharraicheadh e lìbhrigeadh an cuimhneachan cràbhach fìor chudromach seo dìreach airson aire fhaighinn, ceart? "
  
  "Pàdraig, a bheil thu cinnteach nach e seòrsa de dh" ambush a tha seo?" Dh'fhaighnich Nina gu sàmhach. Bha Sam agus Perdue a" coimhead a cheart cho iomagaineach "s a bha i. "Cha chuirinn dad nas àirde na Black Sun no na dioplòmaichean Afraganach sin, fhios agad? Tha e coltach gu bheil a bhith a" goid na cuimhneachain seo bhuapa air hemorrhoids fìor mhòr a thoirt dha na daoine sin. Ciamar a tha fios againn nach bi iad dìreach gar leigeil air falbh ann an Cairo agus gar marbhadh uile agus a" leigeil oirnn nach deach sinn a-riamh gu Ethiopia no rudeigin? "
  
  "Shaoil mi gur e àidseant sònraichte a bh" annam, an Dr Gould. Tha barrachd chùisean earbsa agad na radan ann an sloc nathair, "thuirt Pàdraig.
  
  "Creid mi," thuirt Perdue, "tha na h-adhbharan aice." Dìreach mar an còrr againn. Pàdraig, tha sinn an dòchas gun dèan thu seo a-mach an e seòrsa de dh" ambush a tha seo. Tha sinn a" dol co-dhiù, ceart? Dìreach fios agad gum feum an còrr againn fàileadh a" cheò mus tig sinn gu crìch ann an taigh losgaidh, ceart gu leòr?"
  
  "Tha mi creidsinn," fhreagair Pàdraig. "Agus is ann air sgàth sin a chuir mi air dòigh le cuid de dhaoine as aithne dhomh à Yemen a dhol còmhla rinn gu Cairo. Bidh iad stealth agus cumaidh iad sùil oirnn, dìreach airson dèanamh cinnteach."
  
  "Tha seo a" faireachdainn nas fheàrr, "osnaich Ajo le faochadh.
  
  "Tha mi ag aontachadh," thuirt Sam. "Cho fad's a tha fios againn gu bheil fios aig aonadan bhon taobh a-muigh air an àite againn, bidh e nas fhasa dhuinn dèiligeadh ri seo."
  
  "Thig air adhart, Sammo," rinn Pàdraig gàire. "Cha robh thu a" smaoineachadh gum bithinn dìreach a "tuiteam airson na h-òrdughan mura biodh doras cùil fosgailte agam?"
  
  "Ach am fuirich sinn fada?" - dh'fhaighnich Perdue. "Feumaidh mi aideachadh nach eil mi dha-rìribh ag iarraidh bruidhinn mun Bhocsa Naomh seo ro fhada. Seo caibideil a bu mhath leam a thoirt gu crìch agus faighinn air ais nam bheatha, fhios agad?"
  
  "Tha mi tuigsinn," thuirt Pàdraig. "Tha làn dhleastanas orm airson sàbhailteachd an turais seo. Gheibh sinn air ais a dh'obair cho luath 's a choinnicheas sinn ris an àrd-ollamh. Imru."
  
  
  * * *
  
  
  Bha e dorcha nuair a thàinig iad air tìr ann an Cairo. Bha e dorcha chan ann a-mhàin air sgàth gu robh an oidhche ann, ach cuideachd anns a h-uile baile-mòr faisg air làimh, ga dhèanamh gu math duilich dha na Super Hercules tighinn air tìr gu soirbheachail air an raon-laighe, a bha air a lasadh le poitean teine. A" coimhead a-mach air an uinneig bhig, bha Nina a" faireachdainn gun robh làmh ominous na laighe oirre, glè choltach ri ionnsaigh claustrophobia nuair a lorg i i fhèin ann an àite cuibhrichte. Thàinig faireachdainn suarach, eagallach thairis oirre.
  
  "Tha mi a" faireachdainn gu bheil mi glaiste ann an ciste-laighe, "thuirt i ri Sam.
  
  Chuir e iongnadh air mar a bha i leis na thachair iad air Cairo, ach dh" fheuch Sam ri gun a bhith a" clisgeadh. "Na gabh dragh, a ghràidh. Is e dìreach daoine air a bheil eagal mu àirdean a bu chòir a bhith a" faireachdainn mì-chofhurtachd an-dràsta. Is dòcha gu bheil an briseadh cumhachd mar thoradh air ionad cumhachd no rudeigin."
  
  Thug am pìleat sùil air ais orra. "Feuch an cuir thu cuideam air agus leig dhomh fòcas a chuir. Tapadh leat!"
  
  Bha Nina a" faireachdainn gu robh a casan a" gèilleadh. Airson ceud mìle fodha, b' e pannal smachd Hercules an aon thùs solais anns a' choilich, agus bha an Èipheit gu lèir dubh, aon de ghrunn dhùthchannan a' fulang le briseadh cumhachd neo-mhìnichte nach b' urrainn duine a lorg. taisbeanadh Leis cho iongantach 's a bha i, cha b' urrainn dhi a bhith a 'crathadh an fhaireachdainn gu robh phobia a' gabhail thairis oirre.
  
  Shuidh Perdue sìos ri thaobh, a 'mothachadh mar a bha a smiogaid agus a làmhan a' crathadh. Phòg e i agus cha tuirt e dad, rud a lorg Nina gu math socair. Chuir Kira agus Sam ris ullachadh airson a dhol air tìr, a" cruinneachadh an cuid uidheamachd agus stuthan leughaidh mus cuir iad iad fhèin a-steach.
  
  "Feumaidh mi aideachadh, Effendi, tha mi gu math fiosrach mun cheist seo, an t-Ollamh. Tha Imru gu mòr airson bruidhinn riut, "dh" èigh Ajo mu fhuaim bodhar nan einnseanan. Rinn Perdue gàire, gu math mothachail air toileachas an neach-iùil a bh "ann roimhe.
  
  "A bheil fios agad air rudeigin nach eil againn, Ajo ghràidh?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Chan e, is e dìreach an t-Ollamh sin. Tha fios aig Imru mar dhuine glè ghlic agus rìgh a choimhearsnachd. Tha e dèidheil air seann eachdraidh agus, gu dearbh, arc-eòlas, ach tha e na urram mòr dhomh gu bheil e airson d" fhaicinn. Tha mi dìreach an dòchas gum bi a" choinneamh seo mu dheidhinn na rudan air a bheil e ainmeil. "S e duine air leth cumhachdach a th" ann le làmh làidir ann an eachdraidh."
  
  "Thoir fa-near," fhreagair Perdue. "An uairsin bitheamaid an dòchas airson a" chuid as fheàrr. "
  
  "Teampall nan Saor-chlachairean," thuirt Nina. "An e clachair a th" ann?"
  
  "Tha, a bhean-uasal," dhearbh Ajo. "Seann Mhaighstir Loidse Isis aig Giza."
  
  Bha sùilean Perdue a" deàrrsadh. "Clachairean? Agus tha iad a" coimhead airson mo chuideachadh?" Thug e sùil air Pàdraig. "A-nis tha mi air mo mhealladh."
  
  Rinn Pàdraig gàire, le faochadh nach fheumadh e uallach a ghabhail airson turas nach robh ùidh aig Perdue ann a dhèanamh. Lean Nina cuideachd air ais anns a" chathair aice, a" faireachdainn nas tarraingiche leis na cothroman a bh" aig a" choinneimh. Ged nach robh cead aig boireannaich gu traidiseanta a bhith an làthair aig coinneamhan Freemason, bha i eòlach air mòran dhaoine a bha ainmeil gu h-eachdraidheil a bhuineadh don bhuidheann àrsaidh agus chumhachdach, agus bha an tùs aice an-còmhnaidh a" cur iongnadh oirre. Mar neach-eachdraidh, thuig i gu robh mòran de na seann deas-ghnàthan agus dìomhaireachdan aca aig cridhe eachdraidh agus a bhuaidh air tachartasan an t-saoghail.
  
  
  23
  Mar dhaoimean anns an speur
  
  
  An t-Oll. Chuir Imru fàilte chàirdeil air Perdue agus e a" fosgladh an geata àrd don bhuidheann. "Tha e math d" fhaicinn a-rithist, Mgr Perdue. Tha mi an dòchas gun robh a h-uile rud gu math dhut?"
  
  "Uill, bha mi beagan troimh-chèile nam chadal, agus chan eil am biadh fhathast tarraingeach, ach tha mi a" fàs nas fheàrr, taing, an t-Ollamh, "fhreagair Perdue le gàire. "Gu dearbh, tha an fhìrinn nach eil aoigheachd nam prìosanach a" còrdadh rium gu leòr airson mo dhèanamh toilichte a h-uile latha. "
  
  "Bhithinn a" smaoineachadh sin, "dh" aontaich am proifeasair le co-fhaireachdainn. "Gu pearsanta, cha b" e binn prìosain ar n-amas an toiseach. A bharrachd air an sin, tha e coltach gur e amas muinntir MI6 do chuir dhan phrìosan airson beatha, chan e buidheann-riochdachaidh Ethiopia. Thug aideachadh an àrd-ollamh beagan solas air rùintean brìoghmhor Karsten, a" toirt eadhon barrachd creideas don fhìrinn gun robh e a-muigh airson Purdue fhaighinn, ach b" e sin rudeigin airson àm eile.
  
  Às deidh don bhuidheann a dhol a-steach don phrìomh chlachair anns an dubhar àlainn fionnar air beulaibh an Teampall, bha deasbad mòr gu bhith a" tòiseachadh. Cha b" urrainn dha Penekal stad a bhith a" coimhead air Nina, ach ghabh i ris an spèis shàmhach le gràs. Bha Perdue agus Sam a" faireachdainn gu robh a phronnadh follaiseach air a bhith èibhinn, ach chuir iad an spòrs air adhart le sròinean is cnapan gus an do ghabh an còmhradh faireachdainn foirmeil agus trom-inntinneach.
  
  "Tha Maighstir Penekal den bheachd gu bheil sinn air ar sàrachadh leis an rud ris an canar draoidheachd ann an dìomhaireachd. Mar sin, cha bu chòir dhut a bhith a" smaoineachadh gu bheil an caractar seo seòlta agus seòlta a rèir ìrean an latha an-diugh, "thuirt am proifeasair. Thòisich Imru.
  
  "Mar eisimpleir, is esan as coireach ris na briseadh cumhachd sin," thuirt Penekal gu sàmhach.
  
  "Nam b" urrainn dhut, a Mhaighstir Penekal, na stad bho bhith air thoiseach ort fhèin mus mìnich mi nàdar esoteric ar dilema, "thuirt am proifeasair. Dh'fhaighnich Imru den t-seann speuradair. "Tha tòrr fìrinn ann an aithris Penekal, ach tuigidh tu nas fheàrr aon uair" s gu bheil mi a "mìneachadh na bunaitean. Tha mi a" tuigsinn nach eil agad ach beagan ùine airson am Bogsa Naomh a thilleadh, agus mar sin feuchaidh sinn ri dhèanamh cho luath "s a ghabhas."
  
  "Tapadh leat," thuirt Perdue. "Tha mi airson seo a dhèanamh cho luath" s a ghabhas. "
  
  "Gu dearbh," thuirt an t-Oll. Chrath Imru agus lean e air a" teagasg don bhuidheann na bha e fhèin agus an speuradair air cruinneachadh gu ruige seo. Fhad "s a bha Nina, Perdue, Sam agus Ajo gan teagasg mun dàimh eadar rionnagan seilg agus mèirlich murt an t-saoi a bha air seacharan, bha cuideigin a" fìdhlearachd leis a" gheata.
  
  "Feuch an gabh thu mo leisgeul," ghabh Penekal a leisgeul. "Tha fios agam cò th" ann. Tha mi duilich airson cho fada "s a tha e."
  
  "Tro thiugh is caol. Seo na h-iuchraichean, a Mhaighstir Penekal," thuirt an t-àrd-ollamh, a" toirt iuchair do Penekal dhan gheata gus an Ofar frantic a leigeil a-steach fhad "s a chumas e air a" cuideachadh le turas na h-Alba faighinn suas riutha. Bha Ofar a" coimhead sgìth, a shùilean farsaing le clisgeadh is aodann nuair a dh" fhosgail a charaid an geata. "A bheil iad air faighinn a-mach fhathast?" bha e ag anail gu trom.
  
  "Tha sinn ag innse dhaibh a-nis, a charaid," thuirt Penekal Ofara.
  
  " Dean cabhag," ghuidh Ofar. "Thuit rionnag eile gun a bhith nas fhaide na fichead mionaid air ais!"
  
  "Dè?" Bha Penekal sgoinneil. "Cò dhiubh?"
  
  "An toiseach de sheachdnar pheathraichean!" Dh"fhosgail Ofar suas, a bhriathran mar ìnean ann an ciste. "Feumaidh sinn cabhag a dhèanamh, Penekal! Feumaidh sinn sabaid air ais a-nis, no thèid a h-uile càil air chall!" Bha a bhilean air chrith mar bhilean duine a bha a' bàsachadh. "Feumaidh sinn stad a chuir air an Draoidh, Penekal, air neo cha bhith ar clann beò gu seann aois!"
  
  "Tha mi gu math mothachail air seo, mo sheann charaid," thug Penekal misneachd dha Ofara, a" toirt taic dha le làmh làidir air a chùlaibh agus iad a" tighinn faisg air an teallach blàth, comhfhurtail sa ghàrradh. Bha na lasraichean aoigheil, a" soilleireachadh aghaidh an t-seann teampall mhòir le sanas eireachdail, far an robh faileasan nan com-pàirtichean a bha an làthair air an sealltainn air na ballachan agus a" beothachadh a h-uile gluasad aca.
  
  " Failte, a Mhaighstir Ofar," ollamh. Thuirt Imru nuair a shuidh am bodach sìos, a" snìomh air buill eile a" choithionail. "Tha mi a-nis air Mgr Perdue agus a cho-obraichean a thoirt suas gu sgiobalta mu ar prothaideachadh. Tha fios aca gu bheil an Draoidh gu math trang a" fighe fàisneachd uamhasach," thuirt am proifeasair. "Tha mi ga fhàgail aig speuradairean Dragon Watchers of Hermopolis, fir a thàinig bho loidhnichean fala sagartan Thoth, gus innse dhut dè a dh" fhaodadh an neach-marbhadh seo a bhith a "feuchainn ri dhèanamh."
  
  Dh'èirich Penekal bhon chathair aige, a 'toirt air falbh na scrollaichean anns an t-solas lòchrain soilleir a' dòrtadh bho na soithichean crochte bho mheuran na craoibhe. Chruinnich Perdue agus a charaidean sa bhad nas fhaisge gus sgrùdadh a dhèanamh air an codex agus na diagraman gu faiceallach.
  
  "Is e mapa rionnag de sheann aois a tha seo, a" còmhdach gu dìreach na speuran thairis air an Èiphit, Tunisia ... san fharsaingeachd, an Ear Mheadhanach gu lèir mar as aithne dhuinn e, "mhìnich Penekal. "Thairis air an dà sheachdain a dh" fhalbh, tha mo cho-obraiche Ofar agus mi air mothachadh a dhèanamh air grunn iongantasan cianail a tha a" cur dragh air."
  
  "Leithid?" - Dh" fhaighnich Sam, le bhith a" sgrùdadh gu faiceallach an t-seann phàtran donn agus an fhiosrachadh iongantach aige sgrìobhte ann an àireamhan agus cruth-clò neo-aithnichte.
  
  "Mar rionnagan seilg," chuir e stad air Sam le gluasad fosgailte fosgailte mus b" urrainn don neach-naidheachd bruidhinn, "ach... chan e an fheadhainn as urrainn dhuinn tuiteam. Tha mi an dòchas a ràdh nach e dìreach gasan a th" anns na cuirp nèamhaidh sin, ach planaidean, beag air falbh. Nuair a thuiteas na rionnagan sin, tha e a" ciallachadh gun deach an gluasad a-mach às na reultan aca." Bha Ofar a" coimhead gu tur air a chlisgeadh leis na faclan aige fhèin. "Tha seo a" ciallachadh gum faodadh am bàs aca freagairt slabhraidh adhbhrachadh anns na constellations mun cuairt orra. "
  
  Rinn Nina gàire. "Tha e coltach ri trioblaid."
  
  "Tha a" bhean-uasal ceart," dh"aidich Ofar. "Agus tha na buidhnean sònraichte sin uile cudromach, cho cudromach gu bheil ainmean aca leis an tèid an comharrachadh."
  
  "Chan e àireamhan às deidh ainmean luchd-saidheans àbhaisteach, mar a tha mòran de rionnagan ainmeil an latha an-diugh," thuirt Penekal ris an luchd-èisteachd aig a" bhòrd. " Bha an ainmean cho cudthromach, agus a bha an suidheachadh anns na nèamhan os cionn na talmhainn, gun robh iad eadhon aithnichte do shluagh Dhè."
  
  Bha Sam air leth inntinneach. Ged a chuir e seachad a bheatha a" dèiligeadh ri buidhnean eucoireach agus luchd-eucoir dìomhair, b" fheudar dha gèilleadh ris an tarraing a thug cliù dìomhair nan speur rionnagach dha. " Ciamar a tha, Mr Ofar ?" Dh"fhaighnich Sam le fìor ùidh, a" toirt beagan notaichean dha fhèin gus cuimhneachadh air briathrachas agus ainmean nan dreuchdan air a" chairt.
  
  "Ann an Tiomnadh Sholaimh, rìgh glic a" Bhìobaill," thuirt Ophar mar sheann bhàrd, "tha e air a ràdh gun do cheangail rìgh Solamh seachdad sa dhà deamhain agus gun tug e orra Teampall Ierusalem a thogail."
  
  Chaidh fàilte a chuir air an aithris aige gu nàdarra leis a" bhuidheann le sinicism air a chuartachadh mar mheòrachadh sàmhach. Cha robh ach Ajo na shuidhe gun ghluasad, a 'coimhead air na rionnagan os cionn a chinn. Nuair a chaidh an cumhachd a ghearradh dheth air feadh na dùthcha mun cuairt agus sgìrean eile nach robh coltach ris an Èiphit, bha deàrrsadh nan reultan a" dol thairis air dorchadas fànais a bha an-còmhnaidh a" lùbadh thairis air a h-uile càil.
  
  "Tha fios agam cò ris a tha còir a bhith," mhìnich Penekal, "ach feumaidh tu smaoineachadh a thaobh galairean agus droch fhaireachdainnean, chan e deamhain adharcach, gus nàdar nan "deamhain" a thogail. Bidh seo a" faireachdainn neo-àbhaisteach an toiseach gus an innis sinn dhut na chunnaic sinn, dè thachair. Is ann dìreach an uairsin a thòisicheas tu air mì-chreidsinn a chuir dheth airson rabhadh."
  
  "Thug mi cinnteach dha Maighstirean Ofar agus Penekal gur e glè bheag de dhaoine glic gu leòr airson a" chaibideil dhìomhair seo a thuigsinn a bhiodh comasach air dad a dhèanamh mu dheidhinn, "arsa am proifeasair. Dh'innis Imru do luchd-tadhail à Alba. "Agus is ann air sgàth sin a bha mi den bheachd gur e thusa, Mgr Perdue, agus do charaidean na daoine ceart airson bruidhinn ris a thaobh seo. Tha mi air tòrr den obair agad a leughadh cuideachd, Mgr Cleave," thuirt e ri Sam. "Dh" ionnsaich mi tòrr mu na deuchainnean agus na tachartasan iongantach agad leis an Dr Gould agus Mgr Perdue. Tha seo air dearbhadh dhomh nach sibhse na daoine a tha gu dall a" cur às do na cùisean neònach is troimh-chèile a bhios sinn a" tighinn tarsainn an seo gach latha taobh a-staigh ar n-Òrduighean fa-leth."
  
  Deagh obair, àrd-ollamh, smaoinich Nina. Tha e math gu'n toir thu dhuinn a' chunntas sheunta, ma tha thu a' toirt taic-airgid dhuinn, air àrdachadh. Is dòcha gur e an neart boireann aice a leig le Nina grèim fhaighinn air saidhgeòlas molaidh eolach, ach cha robh i gu bhith ga ràdh a-mach. Tha e mu thràth air teannachadh adhbhrachadh eadar Perdue agus an còirneal. Yimen, dìreach aon den luchd-dùbhlain dligheach aige. Cha bhiodh e riatanach an cleachdadh torach ath-aithris leis an Oll. Atharraichidh mi agus sgriosaidh mi cliù Perdue gu bràth dìreach airson a h-inntinn a dhearbhadh mun Mhaighstir Mason.
  
  Agus mar sin ghlèidh an Dr Gould a teanga fhad "s a bha i ag èisteachd ri aithris bhrèagha an reul-eòlaiche, a ghuth cho socair ri guth seann draoidh à film ficsean-saidheans.
  
  
  24
  Aonta
  
  
  Goirid an deigh so rinn an t-Oll. Luchd-tighe Imru. Às deidh treallaich aran Baladi agus ta'meyi (falafel) bha dà bhrat eile de Hawushi spìosrach. Lìon feòil-mart talmhainn agus spìosraidhean an cuinneanan le aromas deoch làidir. Chuireadh na treallaich- ean air a' bhòrd mhòr, agus dh' fhalbh fir an ollamh cho obann agus cho sàmhach 's a nochd iad.
  
  Ghabh an luchd-tadhail gu dùrachdach ri suirghe nan Masons agus thug iad seachad e le ròc aontaichte, rud a chòrd ris an t-sealbhadair gu mòr. Nuair a bha iad uile air beagan ùrachaidh fhaighinn, bha an t-àm ann barrachd fiosrachaidh fhaighinn, leis nach robh mòran ùine shaor aig pàrtaidh Perdue.
  
  " Feuch, a Mhaighstir Ofar, lean ort," an t-Oll. Thug Imru cuireadh.
  
  "Tha againne, m" òrduigh, seata de phàipearan leis an ainm "Còd Sholaimh,"" mhìnich Ofar." Tha na teacsaichean seo ag innse gun do chùm Rìgh Solamh agus a dhraoidhean - rud a dh" fhaodadh sinn fhaicinn mar alchemists an-diugh - dòigh air choireigin air gach aon de na deamhain cheangail an taobh a stigh de'n chloich fhaicsinnich - na daoimeanan." Bha a shuilean dorcha a' dealrachadh le diomhaireachd an uair a dh' eirich e a ghuth, a' labhairt gach aon de'n luchd-eisdeachd. " Agus air son gach daoimein bhaisteadh reult àraidh a chomharrachadh nan spiorad a thuit."
  
  "Mapa rionnag," thuirt Perdue, a" toirt iomradh air an sgrìob frantic celestial air aon duilleag de parchment. Chrath an dà chuid Ofar agus Penekal gu h-obann, leis an dithis fhireannach a" coimhead tòrr nas socraiche mu bhith a" toirt an suidheachadh gu cluasan an latha an-diugh.
  
  " A nis, mar a thuirt an t-Oll. Is dòcha gun do mhìnich Imru dhut nar neo-làthaireachd gu bheil adhbhar againn a chreidsinn gu bheil an saoi a" coiseachd nar measg a-rithist," thuirt Ofar. "Agus tha a h-uile rionnag a tha air tuiteam gu ruige seo air a bhith cudromach ann am mapa Sholaimh."
  
  Thuirt Penekal, "Agus mar sin, bha cumhachd sònraichte gach fear dhiubh ga nochdadh fhèin ann an cruth air choireigin nach aithnichear ach dhaibhsan aig a bheil fios dè a choimheadas iad, fhios agad?"
  
  "Chaidh bean-taighe Madame Chantal nach maireann, a chrochadh bho ròp hemp ann an taigh mòr ann an Nice beagan làithean air ais?" Dh"ainmich Ofar, a" feitheamh ri a cho-obraiche na beàrnan a lìonadh.
  
  "Tha an Codex ag ràdh gun robh an deamhan Onoskelis a" fighe ròpannan bho chòrcach a chaidh a chleachdadh ann an togail Teampall Ierusalem, "thuirt Penekal.
  
  Lean Ofar air: "Thuit an seachdamh rionnag anns an reul-bhad Leo, ris an canar Rhabdos, cuideachd."
  
  "Neach-aotrom airson lampaichean san teampall nuair a thathar ga thogail," mhìnich Penekal mu seach. Thog e suas a làmhan fosgailte agus sheall e timcheall an dorchadas a bha timcheall a 'bhaile. "Chaidh na lampaichean a-mach anns gach àite anns na tìrean mun cuairt. Is e dìreach teine a chruthaicheas solas, mar a chunnaic thu. Cha bhi lampaichean no solais dealain ann."
  
  Thug Nina agus Sam seachad seallaidhean eagallach ach dòchasach. Sheall Perdue agus Ajo ùidh agus beagan toileachas mu na gnothaichean neònach. Chrath Perdue gu slaodach, a" togail air na pàtranan a thug an luchd-amhairc seachad. "Maighstir Penekal agus Ofar, dè dìreach a tha thu airson gun dèan sinn? Tha mi a" tuigsinn na tha thu ag ràdh a tha a" tachairt. Ach, tha feum agam air beagan soilleireachaidh a thaobh dè dìreach a chaidh mo cho-obraichean agus mi fhìn a ghairm a-steach."
  
  "Chuala mi rudeigin draghail mun rionnag mu dheireadh a thuit, a dhuine uasail, anns an tacsaidh air an t-slighe an seo na bu thràithe. A rèir choltais tha na cuantan ag èirigh, ach an aghaidh adhbhar nàdarra sam bith. A rèir an rionnag air a" mhapa a dh" ainmich mo charaid dhomh mu dheireadh, is e fìor dhàn a tha seo," rinn Penekal caoidh. "Mr. Perdue, feumaidh sinn do chuideachadh gus na daoimeanan Rìgh Solomon a tha air fhàgail fhaighinn. Bidh an draoidh gan cruinneachadh, agus fhad 'sa tha e a' dèanamh seo, tha rionnag eile a 'tuiteam; plàigh eile a' tighinn."
  
  "Uill, càite a bheil na daoimeanan sin ma-thà? Tha mi cinnteach gun urrainn dhomh feuchainn ri do chuideachadh le bhith gan cladhach ron Draoidh..." thuirt e.
  
  "A bhuidsich, a dhuine uasail," chriothnaich guth Ofar.
  
  "Duilich. An draoidh, "cheartaich Purdue a mhearachd gu sgiobalta," gan lorg. "
  
  An t-Oll. Sheas Imru suas, a 'dèanamh gluasadan airson a charaidean a bha a' coimhead nan rionnagan airson mionaid a ghabhail. "Tha thu a" faicinn, Mgr Perdue, sin an duilgheadas. Bha mòran de dhaoimeanan Rìgh Solomon air a bhith air an sgapadh am measg dhaoine beairteach thar nan linntean - rìghrean, ceannardan stàite, agus luchd-cruinneachaidh seudan tearc - agus mar sin chaidh an Draoidh gu foill agus murt gus am faighinn aon às deidh a chèile. "
  
  "O mo Dhia," thuirt Nina. "Tha e coltach ri snàthad ann am cruach fheòir. Ciamar a lorgas sinn iad uile? A bheil clàran agad de na daoimeanan a tha sinn a" sireadh? "
  
  "Gu mì-fhortanach, chan eil, an Dr Gould," thuirt an t-Oll. Rinn Imru caoidh. Leig e a-mach gàire gòrach, a 'faireachdainn gòrach airson eadhon a thoirt suas. "Gu dearbh, rinn luchd-amhairc agus mise magadh gu robh Mgr Perdue beairteach gu leòr airson na daoimeanan sin a cheannach air ais, dìreach airson an duilgheadas agus an ùine a shàbhaladh dhuinn."
  
  Rinn a h-uile duine gàire leis an neo-làthaireachd èibhinn, ach thug Nina an aire do mhodhan a" chlachair, le làn fhios aice gun robh e a" cur a" mholaidh air adhart gun dùil sam bith ach a-mhàin an t-sòlas nòsach neo-àbhaisteach, cunnartach a bh" aig Perdue. A-rithist, chùm i am prìomh làimhseachadh rithe fhèin agus rinn i gàire. Choimhead i air Perdue, a 'feuchainn ri sealladh rabhaidh a thoirt dha, ach chitheadh Nina gu robh e a' gàireachdainn beagan ro dhoirbh.
  
  Chan eil dòigh air an t-saoghal, smaoinich i. Tha e dha-rìribh a" beachdachadh air!
  
  "Sam," thuirt i ann an suirghe.
  
  "Tha, tha fios agam. Gabhaidh e am biathadh agus chan urrainn dhuinn stad a chuir air," fhreagair Sam gun a bhith a" coimhead oirre, agus e fhathast a" gàireachdainn is e a" feuchainn ri coimhead air a tharraing.
  
  "Sam," thuirt i a-rithist, gun chomas aice freagairt a chuir ri chèile.
  
  "Is urrainn dha a phàigheadh," rinn Sam gàire.
  
  Ach cha b" urrainn dha Nina a chumail rithe fhèin tuilleadh. A" gealltainn gun cuireadh i a beachd an cèill anns an dòigh a bu chàirdeil agus a b" urramaiche a bha comasach, sheas i bhon t-suidheachan aice. Thug an ìomhaigh bheag aice dùbhlan do sgàile mòr an àrd-ollamh. Tha mi nam sheasamh an aghaidh cùl-raon balla teampall nan Saor Chlachairean ann am faileas an teine a tha eatorra.
  
  "Le gach spèis, a Ollamh, chan eil mi a" smaoineachadh, "thuirt i. "Chan eilear a" moladh a dhol gu malairt ionmhais àbhaisteach nuair a tha an leithid de luach aig na nithean. Is toil leam a ràdh gu bheil e neo-àbhaisteach a bhith a" smaoineachadh a leithid de rud. Agus cha mhor a dh' fheudas mi bhi cinnteach, o m' fhiosrachadh fein, nach 'eil daoine aineolach, saoibhir no nach 'eil, a' dealachadh gu furasda ris an ionmhas. Agus gu cinnteach chan eil ùine againn an lorg uile agus a dhol an sàs ann an iomlaidean tedious mus lorg an Draoidh agad iad. "
  
  Dh" fheuch Nina ri tòna drùidhteach a chumail, a guth aotrom a" ciallachadh gu robh i dìreach a" moladh dòigh nas luaithe, nuair a bha i gu tur an-aghaidh a" bheachd. Shuidh na fir Èiphiteach, nach robh eòlach air eadhon gabhail ri làthaireachd boireannaich, gun a bhith a" leigeil leotha pàirt a ghabhail ann an deasbad, suidhe ann an sàmhchair airson ùine mhòr fhad "s a chùm Perdue agus Sam an anail.
  
  Gus an cuir i iongnadh mòr oirre, thuirt an t-Oll. Fhreagair Imru: "Tha mi ag aontachadh gu mòr, an Dr. Gould. Tha e gu math neo-àbhaisteach a bhith a" dùileachadh seo, gun luaidh air lìbhrigeadh ann an àm. "
  
  "Seall," thòisich Perdue air a" cho-fharpais, a" socrachadh gu comhfhurtail air oir an t-suidheachain aige, "Tha mi a" cur luach air do dhragh, a ghràidh Nina, agus tha mi ag aontachadh gu bheil e coltach gu bheil e ro fhadalach a leithid a dhèanamh. Ach, is e aon rud as urrainn dhomh a dhearbhadh nach eil dad air a ghearradh no air a thiormachadh a-riamh. Faodaidh sinn diofar dhòighean a chleachdadh gus na tha sinn ag iarraidh a choileanadh. Anns a" chùis sin, tha mi cinnteach gum b" urrainn dhomh bruidhinn ri cuid de luchd-seilbh agus tairgse a thoirt dhaibh."
  
  "Tha thu gam magadh," dh"èigh Sam gu cas bho thaobh eile a" bhùird. "Dè an glacadh? Feumaidh aon a bhith ann, air neo tha thu gu tur craicte, seann duine."
  
  "Chan e, Sam, tha mi gu tur dùrachdach," thuirt Perdue ris. "Daoine, èist rium." Thionndaidh am billeanair an aghaidh an t-sealbhadair aige. "Nam b" urrainn dhutsa, an t-Ollamh, fiosrachadh a chruinneachadh mun bheagan dhaoine aig a bheil na clachan a tha a dhìth oirnn, b" urrainn dhomh toirt air na brocairean agus na buidhnean laghail agam na daoimeanan sin a cheannach aig prìs chothromach gun a bhith gam bhriseadh. Bheir iad a-mach na gnìomhan tiotal às deidh don eòlaiche ainmichte dearbhadh gu bheil iad dligheach." Thug e sealladh cruaidh don àrd-ollamh a thug misneachd dha leithid nach robh Sam agus Nina air fhaicinn nan caraid airson ùine mhòr. "Sin an suathadh, a phroifeasair."
  
  Rinn Nina gàire san oisean bheag aice de sgàil is teine, a" gabhail bìdeadh sgàin fhad "s a rinn Perdue cùmhnant leis an neach-dùbhlain aige a bh" ann roimhe. "Is e an glacadh, às deidh dhuinn misean an Draoidh a chuir an aghaidh, gur ann leamsa a tha daoimeanan Rìgh Solomon gu laghail."
  
  "Seo mo bhalach," thuirt Nina.
  
  Air a chlisgeadh an toiseach, thuirt an t-Oll. Mean air mhean thuig Imru gur e tairgse chothromach a bha seo. Às deidh na h-uile, cha robh e eadhon air cluinntinn mu daoimeanan mus do lorg na speuradairean cleas an t-saoi. Bha làn fhios aige gu robh òr agus airgead aig Rìgh Solamh ann am meudan mòra, ach cha robh fios aige gu robh daoimeanan aig an rìgh, iad fhèin. A bharrachd air na mèinnean daoimean a chaidh a lorg aig Tanis, ann an sgìre ear-thuath an Nile Delta, agus beagan fiosrachaidh mu làraich eile a dh" fhaodadh a bhith cunntachail don rìgh, an t-Oll. Dh'fheumadh Imr aideachadh gu robh seo ùr dha.
  
  "A bheil sinn ag aontachadh, a phroifeasair?" - dh'iarr Perdue, a 'coimhead air an uaireadair aige gus freagairt fhaighinn.
  
  Gu ciallach, dh'aontaich an t-àrd-ollamh. Ach, bha na cumhaichean aige fhèin. "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil seo gu math sgiobalta, Mgr Perdue, agus cuideachd cuideachail," thuirt e. "Ach tha seòrsa de thairgse agamsa. Às deidh na h-uile, chan eil mi cuideachd a" cuideachadh ach na Dragon Watchers san oidhirp aca casg a chuir air mòr-thubaist nàimhdeil."
  
  "Tha mi a" tuigsinn. Dè tha thu a' moladh?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Bidh na daoimeanan a tha air fhàgail nach eil ann an seilbh theaghlaichean beairteach air feadh na Roinn Eòrpa agus Àisia gu bhith nan seilbh do Chomann Arc-eòlais na h-Èiphit," thuirt am proifeasair. "Is ann leatsa a tha an fheadhainn a bhios aig na brocairean agad a" riaghladh. Dè tha thu ag ràdh?
  
  Rinn Sam gàire, chaidh a bhuaireadh gus grèim fhaighinn air an leabhar notaichean aige. "Dè an dùthaich anns an lorg sinn na daoimeanan eile sin?"
  
  Rinn an t-àrd-ollamh pròiseil gàire air Sam, a 'dol thairis air a ghàirdeanan gu toilichte. "Co-dhiù, Mgr Cleave, tha sinn a" creidsinn gu bheil iad air an tiodhlacadh ann an cladh nach eil fada bhon àite far an dèan thu fhèin agus do cho-obraichean an gnothach oifigeil uamhasach seo.
  
  "Ann an Etiòpia?" Bhruidhinn Ajo airson a" chiad uair bho thòisich e a" lìonadh a bheul leis na soithichean blasta air a bheulaibh. "Chan eil iad ann an Axum, a dhuine uasal. Is urrainn dhomh a bhith cinnteach dhut. Chuir mi seachad bliadhnaichean ag obair air cladhach le diofar bhuidhnean arc-eòlais eadar-nàiseanta san sgìre."
  
  " Tha fios agam, a Mhr. Kira," an t-Oll. Thuirt Imru gu daingeann.
  
  "A rèir ar seann theacsaichean," thuirt Penekal gu sòlaimte, "a rèir aithris tha na daoimeanan a tha sinn a" sireadh air an tiodhlacadh ann am manachainn air eilean naomh ann an Lake Tana. "
  
  "Ann an Etiòpia?" - dh'fhaighnich Sam. Mar fhreagairt air an droch ghruaidh a fhuair e, chrath e agus mhìnich e: "Is e Albannach a th" annam. Chan eil fios agam càil mu Afraga nach eil ann am film Tarzan."
  
  Rinn Nina gàire. "Tha iad ag ràdh gu bheil eilean air Lake Tana far an robh còir aig an Òigh Mhoire a bhith a" gabhail fois às an Èiphit, Sam," mhìnich i. "Bhathas cuideachd a" creidsinn gun deach fìor Àirc a" Chùmhnaint a chumail an seo mus deach a thoirt gu Axum ann an 400 AD."
  
  "Tha an t-eòlas eachdraidheil agad, Mgr Perdue, air mo ghlacadh. 'S dòcha gum b' urrainn don Dr. Gould obrachadh còmhla ri Gluasad Dualchas an t-Sluaigh uaireigin? An t-Oll. Rinn Imru gàire. "No eadhon airson Comann Arc-eòlais na h-Èiphit no is dòcha airson Oilthigh Cairo?"
  
  "Is dòcha mar chomhairliche sealach, an t-Ollamh," dhiùlt i gu gràsmhor. "Ach is toil leam eachdraidh an latha an-diugh, gu sònraichte eachdraidh na Gearmailt san Dàrna Cogadh."
  
  "Ah," fhreagair e. ""S e truas a th" ann. Is e àm cho dorcha, brùideil a tha seo gum bu chòir dhut do chridhe a thoirt dha. Am bi mi a" faighneachd dè tha seo a" nochdadh nad chridhe?"
  
  Thog Nina mala, fhreagair i gu sgiobalta. "Tha seo a" ciallachadh gu bheil eagal orm mu ath-aithris de thachartasan eachdraidheil far a bheil e a" toirt dragh dhomh."
  
  Choimhead an t-àrd-ollamh àrd le craiceann dorcha sìos air an dotair beag eadar-dhealaichte le craiceann marmoir, a shùilean làn de fhìor spèis agus de bhlàths. Bha eagal air Perdue mu sgainneal cultarail eile bho a leannan Nina, agus mar sin chuir e stad air an eòlas beag air ceangal a stèidheachadh eadar i agus an àrd-ollamh. Imru.
  
  "Ceart gu leòr ma-thà," bhuail Perdue a làmhan agus rinn e gàire. "Tòisichidh sinn a" chiad rud sa mhadainn. "
  
  "Tha," dh" aontaich Nina. "Bha mi sgìth mar chù, agus cha do rinn dàil an itealaich math dhomh nas motha."
  
  "Tha, tha atharrachadh gnàth-shìde gu math ionnsaigheach nar n-Alba dhùthchasach," dh" aontaich am preasantair.
  
  Dh' fhàg iad a' choinneamh ann an deagh shunnd, a' fàgail na seann speuradairean a' faireachdainn faochadh airson an cuideachaidh, agus tha an t-Oll. Tha mi air bhioran mun t-sealg ulaidh a tha ri thighinn. Chaidh Ajo gu aon taobh gus Nina a leigeil a-steach don tacsaidh fhad "s a fhuair Sam grèim air Perdue.
  
  "An do theip thu seo uile?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Tha, an aonta gu lèir," dhearbh Sam. "Mar sin a-nis tha sinn a" goid à Ethiopia a-rithist? " - dh'fhaighnich e gu neo-chiontach, ga fhaighinn ìoranta agus èibhinn.
  
  "Tha," rinn Perdue gàire gu glic, a fhreagairt a" cur dragh air a h-uile duine na chompanaidh. "Ach an turas seo tha sinn a" goid airson Black Sun. "
  
  
  25
  Alchemy nan Diathan
  
  
  
  Antwerp, a' Bheilg
  
  
  Bha Abdul Raya a" coiseachd air sràid thrang ann am Berchem, sgìre quaint ann an sgìre Flemish ann an Antwerp. Bha e air a shlighe gu gnìomhachas dachaigh seann eòlaiche air an robh Hannes Vetter, eòlaiche Flemish aig an robh clachan luachmhor. Anns a" chruinneachadh aige bha grunn seann phìosan às an Èiphit, Mesopotamia, na h-Innseachan agus an Ruis, uile air an suidheachadh le rubies, emeralds, daoimeanan agus sapphires. Ach cha robh mòran dragh aig Raya mu aois no cho tearc sa bha cruinneachadh Vetter. Cha robh ann ach aon rud anns an robh ùidh aige, agus den rud seo cha robh feum aige ach air a" chòigeamh cuid.
  
  Bha Wetter air bruidhinn ri Raya air a" fòn trì latha roimhe sin, mus do thòisich na tuiltean gu dùrachdach. Sheall iad a-mach suim annasach airson ìomhaigh mhì-mhodhail de thùs Innseanach a bha ann an cruinneachadh Wetter. Ged a chuir e an cèill nach robh an rud sònraichte seo ri reic, cha b 'urrainn dha tairgse neònach Rai a dhiùltadh. Lorg an ceannaiche Wetter air eBay, ach bho na dh "ionnsaich Wetter bho bhith a" bruidhinn ri Raya, bha fios aig an Èiphiteach mòran mu sheann ealain agus gun dad mu theicneòlas.
  
  Tha rabhaidhean tuiltean air a dhol suas air feadh Antwerp agus sa Bheilg thairis air na beagan làithean a dh" fhalbh. Air feadh an oirthir, bho Le Havre agus Dieppe san Fhraing gu Terneuzen san Òlaind, chaidh dachaighean fhalmhachadh fhad "s a bha ìrean na mara a" sìor dhol suas gu neo-riaghlaidh. Le Antwerp na laighe sa mheadhan, bha an talamh fon uisge ann an Land of Saftinge a chaidh fodha mar-thà air chall leis na làn-mara. Bha bailtean-mòra eile, leithid Goes, Vlissingen agus Middelburg, cuideachd fo thuil leis na tuinn, fad na slighe chun Hague.
  
  Rinn Raya gàire, agus fios aige gu robh e na mhaighstir air slighean sìde dhìomhair nach b 'urrainn dha na h-ùghdarrasan a thuigsinn. Air na sràidean lean e air a" coinneachadh ri daoine le beòthalachd a" bruidhinn, a" beachdachadh, agus fo eagal leis an àrdachadh leantainneach ann an ìrean na mara a chuireadh a-steach Alkmaar agus an còrr den Òlaind a Tuath a dh" aithghearr an ath latha.
  
  "Tha Dia gar peanasachadh," chuala e boireannach meadhan-aois ag innse don duine aice taobh a-muigh a" chafaidh. "Sin as coireach gu bheil seo a" tachairt. Is i so fearg Dhe."
  
  Bha an duine aice a" coimhead na h-uabhas cho mòr "s a rinn i, ach dh" fheuch e ri solace a lorg ann an reusanachadh. "Matilda, socair sìos. Is dòcha gur e dìreach rud nàdarra a th" ann nach b" urrainn do dhaoine an aimsir a thogail leis na radairean sin, "thuirt e.
  
  "Ach carson?" - dh'iarr i. "Tha iongantasan nàdurrach air an adhbhrachadh le toil Dhè, Màrtainn. Is e peanas diadhaidh a tha seo."
  
  "No olc diadhaidh," thuirt an duine aice, le uamhas a mhnà dhiadhaidh.
  
  "Ciamar as urrainn dhut sin a ràdh?" - dh'èigh i, dìreach mar a bha Raya a 'coiseachd seachad. " C'ar son a chuireadh Dia olc oirnn ?"
  
  "O, chan urrainn dhomh cur an aghaidh seo," thuirt Abdul Raya gu làidir. Thionndaidh e còmhla ris a' bhoireannach agus an duine aice. Bha iad balbh le a choltas annasach, a làmhan coltach ri claw, aodann biorach, tòidheach agus a shùilean fodha. "A Madam, is e bòidhchead an uilc, eu-coltach ri math, nach eil feum aig olc air adhbhar airson sgrios a sgrios. Is e fìor bhrìgh an uilc sgrios a dh"aona ghnothach airson an fhìor thoileachadh sin a dhèanamh. Feasgar math." An uair a dh' fhalbh e, sheas an duine 's a bhean reòta ann an clisgeadh, gu h-àraidh leis an fhoillseachadh aige, ach gu cinnteach air a choltas cuideachd.
  
  Chaidh rabhaidhean a chuir a-mach air seanalan telebhisean anns a h-uile àite, agus chaidh aithrisean mu bhàsan tuiltean còmhla ri aithisgean eile bho lagan na Meadhan-thìreach, Astràilia, Afraga a Deas agus Ameireaga a-Deas mu bhith a" bagairt tuiltean. Chaill Iapan leth an t-sluaigh aice fhad "s a chaidh grunn eileanan fodha fon uisge.
  
  "O, fuirich, a ghràidh," sheinn Raya gu sunndach, a" tighinn faisg air taigh Hannes Vetter, "is e seo mallachd an uisge. Gheibhear uisge anns a h-uile àite, chan ann a-mhàin sa mhuir. Fuirich, tha an Kunospaston a tha air tuiteam na dheamhan uisge. Dh" fhaodadh tu bàthadh anns na bathtubs agad fhèin!"
  
  B" e seo an tuiteam mu dheireadh de rionnag a chunnaic Ofar às deidh dha Penekal cluinntinn mu àrdachadh ìrean mara san Èiphit. Ach bha fios aig Raya dè bha gu bhith a" tachairt, oir b" esan ailtire a" chaos seo. Cha robh an Draoidh sgìth a" sireadh ach a bhith a" cur an cuimhne a" chinne-daonna cho beag "s a bha iad ann an sùilean na Cruinne, na sùilean gun àireamh a bha a" deàrrsadh orra a h-uile h-oidhche. Agus gus a dhol thairis air a h-uile càil, chòrd an cumhachd sgrios a bha e a" cumail smachd air agus an toileachas òigridh a bhith mar an aon fhear aig an robh fios carson.
  
  Gu dearbh, cha robh anns an fhear mu dheireadh ach a bheachd air cùisean. An turas mu dheireadh a roinneadh e eòlas leis a" chinne-daonna, thàinig e gu Tionndadh a" Ghnìomhachais. Às deidh sin cha robh aige ri mòran a dhèanamh. Lorg daoine saidheans ann an solas ùr, chuir einnseanan an àite a" mhòr-chuid de charbadan, agus dh" fheumadh teicneòlas fuil na Talmhainn a bhith a" farpais gu h-èifeachdach anns an rèis gus dùthchannan eile a sgrios anns a" cho-fharpais airson cumhachd, airgead is mean-fhàs. Mar a bha e an dùil, chleachd daoine eòlas gus sgrios a dhèanamh - sealladh blasta don olc incarnate. Ach dh" fhàs Raya sgìth le iomadh cogadh agus sannt monotonous, agus mar sin chuir e roimhe rudeigin a bharrachd a dhèanamh ... rudeigin deimhinnte ... smachd a chumail air an t-saoghal.
  
  "A Mhgr Raya, tha e cho math d" fhaicinn. Hannes Wetter, aig do sheirbheis." Rinn an seann neach-reic gàire nuair a choisich am fear neònach suas an staidhre chun doras aghaidh aige.
  
  "Feasgar math, Mgr Vetter," chuir Raya fàilte chridheil, a" crathadh làmh an duine. "Tha mi a" coimhead air adhart ri bhith a" faighinn mo dhuais."
  
  "Gu cinnteach. Thig a-steach," fhreagair Hannes gu socair, a 'gàireachdainn bho chluas gu cluais. "Tha an stòr agam san làr ìseal. Seo a-nis. " Ghluais e airson Raya a dhol sìos staidhre gu math sòghail, air a sgeadachadh le seudaireachd breagha agus daor air standan a tha a" dol sìos air an rèile. Os an cionn, fo ghaoith aotrom an fhuadain bhig leis an robh Hannes a" cumail rudan fionnar, bha cuid de rudan fighte a" deàrrsadh.
  
  "Is e àite beag inntinneach a tha seo. Càite bheil an luchd-dèiligidh agad? Dh'fhaighnich Raya. Bha Hannes beagan fo imcheist leis a" cheist, ach ghabh e ris gu robh an Èiphiteach dìreach nas dualtaich rudan a dhèanamh san t-seann dòigh.
  
  "Mar as trice bidh an luchd-ceannach agam ag òrdachadh air-loidhne agus bidh sinn a" cur am bathar thuca, "mhìnich Hannes.
  
  "A bheil earbsa aca annad?" - thòisich an Draoidh caol le iongnadh dùrachdach. "Ciamar a phàigheas iad thu? Agus ciamar a bhios fios aca gun cùm thu d" fhacal?"
  
  Leig an neach-reic a-mach gàire meallta. "Mar seo, Mgr Raya. Anns an oifis agam. Cho-dhùin mi an sgeadachadh a dh'iarr thu fhàgail an sin. Tha tùs aca, agus mar sin tha thu cinnteach mu fhìrinn do cheannach," fhreagair Hannes gu modhail. "Seo an laptop agam."
  
  "Dè th" agad?" - dh'fhaighnich an draoidh dorcha modhail gu fuar.
  
  "An laptop agam?" Thuirt Hannes a-rithist, a" comharrachadh a" choimpiutair. "Càit an urrainn dhut airgead a ghluasad bhon chunntas agad gus pàigheadh airson bathar?"
  
  "A-MHÀIN!" Thuig Raya. "Gu dearbh tha. Tha mi duilich. Tha oidhche fhada air a bhith agam."
  
  "Boireannaich no fìon?" rinn Hannes sunndach gàire.
  
  "Tha eagal orm gu bheil mi a" coiseachd. Tha thu a" faicinn, a-nis gu bheil mi nas sine, tha e eadhon nas sgìth, "thuirt Raya.
  
  "Tha fios agam. Tha fios agam air seo cuideachd," thuirt Hannes. "Ruith mi marathons nuair a bha mi òg, agus a-nis tha e duilich dhomh coiseachd suas an staidhre gun stad gus m" anail a ghlacadh. Càit an robh thu a" coiseachd?"
  
  "Ghent. Cha b" urrainn dhomh cadal, agus mar sin chaidh mi air chois a chèilidh ort, "mhìnich Raya gu fìrinneach, a" coimhead air an oifis le iongnadh.
  
  "Tha mi duilich?" Chaidh Hannes suas. "An do choisich thu bho Ghent gu Antwerp? Leth-cheud cilemeatair?"
  
  "Tha".
  
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Hannes Vetter, ach thug e fa-near gun robh coltas gu math annasach air coltas an neach-dèiligidh, cuideigin a bha a 'coimhead mì-thoilichte leis a' mhòr-chuid de rudan.
  
  "Tha e drùidhteach. Am bu toil leat tì?
  
  "Bu mhath leam an dealbh fhaicinn," thuirt Raya gu daingeann.
  
  "O, gu dearbh," thuirt Hannes agus choisich e a-null chun bhalla sàbhailte gus figear dusan òirleach a thoirt a-mach. Nuair a thill e, chomharraich sùilean dubha Raya sa bhad sia daoimeanan èideadh falaichte anns a 'mhuir de sheudan a bha a' dèanamh suas pàirt a-muigh an fhigear. B' e deamhan tàmailteach a bh' ann, le fiaclan ruisgte agus falt fada dubh air a cheann. Air a shnaigheadh bho ìbhri dubh, bha dà thaobh air gach taobh den phrìomh aghaidh, ged nach robh ann ach aon chorp. Bha daoimean air a chuir air aghaidh gach gnùise.
  
  "Mar mise, tha an diabhal beag seo eadhon nas grinne ann am fìor bheatha," thuirt Raya le gàire tinn, a" toirt an fhigear bho Hannes gàire. Cha robh dùil aig an neach-reic dùbhlan a thoirt do bheachd a cheannaiche oir bha e gu ìre mhòr fìor. Ach chaidh a mhothachadh air iomchaidheachd a shàbhaladh bho nàire le feòrachas Rai. "Carson a tha còig taobhan aige? Bhiodh sin leis fhèin gu leòr airson casg a chuir air luchd-ionnsaigh."
  
  "O, sin," thuirt Hannes, le miann cunntas a thoirt air an tùs. "A rèir cò às a thàinig e, cha robh aige roimhe seo ach dithis neach-seilbh. Bha seilbh aig rìgh à Sudan orra san dàrna linn, ach thuirt e gun robh iad mallaichte, agus mar sin thug e seachad iad do eaglais anns an Spàinn aig àm iomairt ann am Muir Alboran, faisg air Gibraltar."
  
  Choimhead Raya air an duine le faireachdainn troimh-chèile. "Mar sin carson a tha còig taobhan aige?"
  
  "Chan eil, chan eil," rinn Hannes gàire. "Tha mi fhathast a" faighinn ann. Chaidh an sgeadachadh seo a dhealbhadh às deidh dia Innseanach Ravana olc, ach bha deich cinn aig Ravana, agus mar sin is dòcha gur e od mearachdach a bh" ann don rìgh dia.
  
  "No chan e an dia-rìgh a th" ann idir, "rinn Raya gàire, a" cunntadh na daoimeanan a bha air fhàgail mar sia de na Seachd Peathraichean, deamhan bho Tiomnadh Rìgh Solomon.
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh?" - Dh'fhaighnich Hannes.
  
  Dh'èirich Raya gu a chasan, fhathast a 'gàireachdainn. Ann an tòna socair, didactic, thuirt e, "Seall."
  
  Aon às deidh aon, a dh "aindeoin gearan mòr an àrsaiche, thug Raya air falbh gach daoimean leis an sgian pòcaid aige gus an robh sia na phailme aige. Cha robh fios aig Hannes carson, ach chuir an neach-tadhail cus eagal air rud sam bith a dhèanamh gus stad a chuir air. Ghlac eagal snàgach e, mar gu'm biodh an diabhul e fèin 'na sheasamh 'na làthair, agus cha b'urrainn e ni sam bith a dheanamh ach faire, mar a dh'iarr a fhear-cuairt. Chruinnich an t-Èiphiteach àrd na daoimeanan na phailme. Coltach ri draoidh parlor aig pàrtaidh saor, sheall e na clachan do Hannes. "Faic seo?"
  
  "Y-tha," dhearbh Hannes, a mhaoil fliuch le fallas.
  
  "Is iad seo sianar de na seachdnar pheathraichean, deamhain a cheangail Rìgh Solamh gus an teampall aige a thogail," thuirt Raya le fiosrachadh coltach ri neach-taisbeanaidh. "Bha iad an urra ri bunaitean Teampall Ierusalem a chladhach."
  
  "Inntinneach," bhrùth Hannes a-mach, a" feuchainn ri bruidhinn gu cothromach agus gun a bhith clisgeadh. Bha na thuirt an neach-dèiligidh aige an dà chuid absurd agus eagallach, rud a bha ann an sùilean Hannes ga fhàgail craicte. Thug seo adhbhar dha smaoineachadh gum faodadh Raya a bhith cunnartach, agus mar sin chluich e airson a-nis. Thuig e gur dòcha nach fhaigheadh e pàigheadh airson an stuth.
  
  "Tha, tha e gu math inntinneach, Mgr Vetter, ach tha fios agad dè a tha fìor inntinneach?" - Dh'fhaighnich Raya fhad 'sa bha Hannes a' coimhead air adhart gu bàn. Le a làimh eile, tharraing Raya Celeste a-mach às a phòcaid. Bha gluasadan rèidh, gleusda a ghàirdeanan fada gu math breagha ri fhaicinn, mar ghluasadan dannsair ballet. Ach dhorchaich sùilean Rai nuair a thug e a dhà làmh ri chèile. "A-nis tha thu a" dol a dh"fhaicinn rudeigin inntinneach. Canar alchemy ris; Ailceim an Deilbh Mhòir, gluasad nan diathan!" Ghlaodh Raya thairis air an rughadh a thàinig às gach taobh. Taobh a-staigh a spògan, eadar a chorragan tana agus pìosan a phailm, bha deàrrsadh dearg. Thog e a làmhan, a 'sealltainn gu pròiseil cumhachd an alchemy neònach aige do Hannes, a chuir grèim air a bhroilleach le uamhas.
  
  "Cuir dheth an ionnsaigh cridhe seo, Mgr Vetter, gus am faic thu bunait an teampall agad fhèin," dh" fhaighnich Raya gu sunndach. "Seall!"
  
  Bha an t-òrdugh uamhasach seo airson coimhead ro mhòr airson Hannes Vetter, agus chaidh e fodha chun an làr, a" greimeachadh air a bhroilleach teann. Os a chionn, bha an Draoidh olc air a dhòigh leis an deàrrsadh dearg na làmhan nuair a choinnich Celeste ris na sia daoimeanan piuthar, a thug orra ionnsaigh a thoirt. Thòisich an talamh air chrith fodha, agus ghluais na crithean-talmhainn colbhan taic an togalaich anns an robh Hannes a' fuireach. Chuala e glainne a" briseadh mar a dh" fhàs a" chrith-thalmhainn, agus pìosan mòra de shlatan cruadhtan is stàilinn a" tuiteam chun an ùrlair.
  
  Taobh a-muigh, mheudaich gnìomhachd seismic sia uiread, a" crathadh Antwerp gu lèir mar phrìomh chridhe na crith-thalmhainn, agus an uairsin a" snàgail thairis air uachdar na talmhainn anns a h-uile taobh. Goirid bha iad gu bhith a" ruighinn a" Ghearmailt agus an Òlaind agus a" truailleadh grunnd a" chuain sa Chuan a Tuath. Fhuair Raya na bha a dhìth air bho Hannes, a" fàgail an duine a bha a" bàsachadh fo sprùilleach a dhachaigh. B" fheudar don draoidh cabhag a dhèanamh dhan Ostair gus coinneachadh ri fear ann an sgìre Salzkammergut a thuirt gur e a" chlach as mòr-chòrdte às deidh an Celeste.
  
  " Chì mi thu a dh'aithghearr, a Mhr Karsten."
  
  
  26
  Bidh sinn a 'leigeil a-mach an scorpion air an Nathair
  
  
  Leig Nina sìos an lionn mu dheireadh aice mus do thòisich na Hercules a" cuairteachadh stiall tighinn air tìr faisg air clionaig Dansha ann an sgìre Tigray. Bha e, mar a bha iad an dùil, tràth feasgar. Le cuideachadh bhon luchd-taic rianachd aige, fhuair Perdue cead o chionn ghoirid an raon-laighe trèigte a chleachdadh às deidh dha fhèin agus Pàdraig beachdachadh air ro-innleachd. Ghabh Pàdraig air fhèin fios a thoirt don chòirneal. Yimen, mar a bha e mar dhleastanas air a bhith ag obair a rèir an aonta a bhuail sgioba deuchainn Perdue le riaghaltas Ethiopia agus a riochdairean.
  
  "Deoch, a bhalaich," thuirt i. "Tha sinn air cùl loidhnichean nàmhaid a-nis..." thug i sùil air Perdue, "... a-rithist." Shuidh i sìos agus iad uile a" fosgladh an lionn fhuar mu dheireadh aca mus do thill iad am Bogsa Naomh gu Axum. "Mar sin, dìreach airson a bhith soilleir. Paddy, carson nach tig sinn air tìr aig a" phort-adhair mhòr ann an Axum?"
  
  "Oir is e sin a tha iadsan, ge bith cò iad, a" dùileachadh," dh" fhaighnich Sam. "Chan eil dad coltach ri atharrachadh èiginneach air planaichean gus an nàmhaid a chumail air òrdagan."
  
  "Ach thuirt thu ri Yimen," thuirt i.
  
  "Tha, Nina. Ach cha tèid fios a chuir chun mhòr-chuid de shìobhaltaich agus eòlaichean arc-eòlais a tha feargach leinn a thighinn fad na slighe an seo," mhìnich Pàdraig. "Mur ruig iad an seo tro bheul-aithris, bidh sinn air ar slighe gu Mount Yeha, far an do lorg Perdue am Bogsa Naomh. Bidh sinn a" siubhal ann an làraidh "Dà phìos gu leth" gun chomharradh gun dathan no suaicheantasan follaiseach, gar fàgail cha mhòr do-fhaicsinneach do shaoranaich Ethiopia." Dh'atharraich e gàire le Perdue.
  
  "Sgoinneil," fhreagair i. "Ach carson an seo ma tha e cudromach faighneachd?"
  
  "Uill," thuirt Pàdraig ris a" mhapa fon t-solas bàn a tha air mullach an t-soithich, "chì thu gu bheil Dansha suidhichte timcheall air a" mheadhan, letheach slighe eadar Axum, an seo, "thuirt e ri ainm a" bhaile agus ruith e bàrr a mheur-chlàr air a" phàipear clì is sìos. "Agus is e an amas agad Lake Tana, dìreach an seo, iar-dheas air Axum."
  
  "Mar sin, bidh sinn a" dùblachadh sìos cho luath "s a chuireas sinn sìos am bogsa?" - Dh" fhaighnich Sam, mus robh ùine aig Nina a bhith teagmhach gun do chleachd Pàdraig am facal "do" an àite "ar".
  
  "Chan e, Sam," rinn Perdue gàire, "thèid ar leannan Nina còmhla riut air turas gu Tana Kirkos, an t-eilean far a bheil na daoimeanan suidhichte. Anns an eadar-ama, thèid Pàdraig, Ajo agus mise gu Axum leis a" Bhocsa Naomh, a" cumail suas taisbeanaidhean air beulaibh Riaghaltas Etiòpia agus muinntir Yimenu."
  
  "Fuirich, dè?" Bhuail Nina, a" breith air sliasaid Sam agus i a" lùbadh air adhart, a" gàireachdainn. "Tha Sam agus mise a" dol leis fhèin a ghoid na daoimeanan dona?"
  
  Rinn Sam gàire. "Is toigh leam e".
  
  "O, fuck dheth," rinn i gearan, a "lùbadh air ais an aghaidh bolg an itealain fhad" s a bha e a "dol a-steach do rolla, ag ullachadh airson a dhol air tìr.
  
  "Thig air adhart, an Dr Gould. Cha bhiodh seo a-mhàin a" sàbhaladh ùine dhuinn a bhith a" lìbhrigeadh nan clachan dha na rionnagan Èiphiteach, ach bhiodh e cuideachd na dheagh chòmhdach," thuirt Perdue.
  
  "Agus an ath rud a tha fios agad, bidh mi air mo chur an grèim agus bidh mi mar an neach-còmhnaidh as cliùitiche san Òban a-rithist," rinn i gàire, a" bruthadh a bilean slàn gu amhach a" bhotal.
  
  "An ann às an Òban a tha thu?" - dh'fhaighnich am pìleat do Nina, gun a bhith a 'tionndadh mun cuairt fhad' sa bha e a 'sgrùdadh nan smachdan air a bheulaibh.
  
  "Tha," fhreagair i.
  
  "Tha e uamhasach mu na daoine sin às a" bhaile agad, hey? Abair nàire," thuirt am pìleat.
  
  Bha Perdue agus Sam cuideachd an sàs ann an Nina, le chèile cho tarraingeach sa bha i. "Dè na daoine?" - dh'fhaighnich i. "Dè thachair?"
  
  "O, chunnaic mi seo anns a" phàipear-naidheachd ann an Dùn Èideann mu thrì latha air ais, "s dòcha nas fhaide," thuirt am pìleat. "Bhàsaich an dotair agus a bhean ann an tubaist càr. Chaidh a bhàthadh ann an Loch Laomainn às deidh don chàr aca tuiteam dhan uisge no rudeigin mar sin."
  
  "O mo chreach!" - dh'èigh i, a 'coimhead eagallach. "An aithnich thu an t-ainm?"
  
  "Seadh, leig dhomh smaoineachadh," dh"èigh e os cionn ràmh nan einnsean. "Bha sinn fhathast ag ràdh gu robh rudeigin aig an ainm aige ri uisge, eil fhios agad? Is e an ìoranas gu bheil iad a" bàthadh, eil fhios agad? Ach..."
  
  "Tràigh?" - dh'èigh i a-mach, gu mòr airson faighinn a-mach, ach le eagal air dearbhadh sam bith.
  
  "Sin e! Seadh, Tràigh, tha sin uile. an Dotair Beach agus a bhean," thug e grèim air òrdag agus meur fàinne mus do thuig e an rud as miosa. "O mo Dhia, tha mi an dòchas nach e do charaidean a bh" annta."
  
  "O, Iosa," ghlaodh Nina na làmhan.
  
  "Tha mi cho duilich, an Dr Gould," ghabh am pìleat a leisgeul agus e a" tionndadh gu bhith ag ullachadh airson tighinn air tìr anns an dorchadas tiugh a bha air a bhith cumanta air feadh Afraga a Tuath o chionn ghoirid. "Cha robh fios agam nach cuala tu."
  
  "Tha e ceart gu leòr," thug i anail, sgriosail. "Gu dearbh, cha robh dòigh sam bith agad fios a bhith agam gu robh mi eòlach orra. Tha a h-uile dad gu math. Tha a h-uile dad gu math".
  
  Cha do ghlaodh Nina, ach bha a làmhan air chrith, agus bròn reòta na sùilean. Phòg Perdue i le aon ghàirdean. "Tha fios agad, cha bhiodh iad marbh a-nis mura biodh mi air a dhol a Chanada agus a dh" adhbhraich a h-uile troimh-chèile dearbh-aithne seo a thug gu fuadach i, "thuirt i, a" crathadh a fiaclan leis a "chiont a chuir dragh air a cridhe.
  
  "Bullshit, Nina," rinn Sam gearan gu socair. "Tha fios agad gur e crap a tha seo, ceart? Bhiodh am bastard Nadsaidheach sin fhathast a" marbhadh duine sam bith san t-slighe gu..." Cha do chuir Sam stad air a bhith ag innse an rud uamhasach follaiseach, ach chuir Perdue crìoch air a" choire a chuir air. Dh'fhuirich Pàdraig sàmhach agus chuir e roimhe fuireach mar sin airson a-nis.
  
  "Air an t-slighe gu mo sgrios," rinn Perdue gearan le eagal na aideachadh. "Cha b" e do choire a bh" ann, a Nina ghràidh. Mar a bha e an-còmhnaidh, rinn do cho-obrachadh leam thu na thargaid neo-chiontach, agus tharraing an Dr Beach a bhith an sàs anns an teasairginn agam aire a theaghlaich. Iosa Criosd ! Chan eil annam ach manadh bàis, nach eil? " thuirt e, barrachd le introspection na fèin-truas.
  
  Leig e air falbh corp crith-thalmhainn Nina, agus airson mionaid bha i airson a tharraing air ais, ach dh'fhàg i e gu a smuaintean. Thuig Sam gu math gun do chuir seo cìs air an dithis charaidean a rèir sin. Choimhead e air Ajo, a bha na shuidhe mu choinneamh, fhad "s a bha cuibhlichean an itealain a" dol a-steach don asphalt sgàinte, a bha air fàs nas miosa den t-seann raon-laighe le feachd Hercules. Bhris an Èiphiteach gu math slaodach, a" comharrachadh Sam airson fois a ghabhail agus gun a bhith a" freagairt cho luath.
  
  Chrath Sam gu sàmhach agus deiseil gu inntinn airson an turas a bha ri thighinn gu Lake Tana. Goirid, stad Super Hercules mean air mhean, agus chunnaic Sam Perdue a 'coimhead air cuimhneachan a' Bhocsa Naoimh. Cha robh an rannsachair billean-airgid a-nis cho sunndach "s a bha e roimhe, ach an àite sin shuidh e a" caoidh an obsession aige le stuthan eachdraidheil, a làmhan cromach crochte gu socair eadar na sliasaidean aige. Ghabh Sam anail domhainn. B" e seo an àm a bu mhiosa airson rannsachaidhean gun fhiosta, ach b" e fiosrachadh fìor chudromach a bha a dhìth air cuideachd. A" taghadh a" mhòmaid as seòlta a b" urrainn dha, thug Sam sùil air Pàdraig sàmhach mus do dh"fhaighnich e dha Perdue, "Tha càr aig Nina agus mise airson faighinn gu Lake Tana, Perdue?"
  
  "Tha thu a 'tuigsinn. Is e Volkswagen beag neo-shoilleir a tha seo. Tha mi an dòchas nach eil dragh agad," thuirt Perdue gu lag. Chaidh sùilean fliuch Nina air ais agus ruith i agus i a" feuchainn ri stad a chuir air a deòir mus do dh" fhàg i am plèana mòr. Ghlac i làmh Pherdue agus bhrùth i e. Bha a guth a" magadh mar a bha i a" feadaireachd ris, ach cha robh a briathran cho troimh -chèile. "Chan urrainn dhuinn a dhèanamh a-nis ach dèanamh cinnteach gum faigh bastard dà-aghaidh na tha e airidh air, Perdue. Bidh daoine ag eadar-obrachadh leat oir tha thu, oir tha thu dealasach mu bhith ann agus ùidh ann an rudan brèagha. Bidh thu a" fuasgladh na slighe gu inbhe beòshlaint nas fheàrr le do shàr-eòlaiche, leis na h-innleachdan agad."
  
  An aghaidh cùl-raon a guth inntinneach, dh" fhaodadh Perdue aithneachadh gu neo-shoilleir mar a bha fosgladh a "chòmhdaich chùil a" fosgladh agus daoine eile ag ullachadh gu cunbhalach gus am Bogsa Naomh a thoirt air falbh bho dhoimhneachd Beinn Yeha. Chluinneadh e Sam agus Ajo a" bruidhinn mu chuideam an fhasgain, ach cha chuala e ach na seantansan mu dheireadh aig Nina.
  
  "Cho-dhùin sinn uile a bhith ag obair còmhla riut fada mus deach na seicichean a ghlanadh, mo bhalach," dh"aidich i. "Agus cho-dhùin an Dr Beach do shàbhaladh oir bha fios aige cho cudromach sa bha thu don t-saoghal. Mo Dhia, Perdue, tha thu nas motha na rionnag anns na speuran dha na daoine as aithne dhut. Is tusa a" ghrian a chumas sinn uile ann an cothromachadh, gar cumail blàth agus a bheir oirnn soirbheachadh ann an orbit. Tha daoine ag iarraidh do làthaireachd magnetach, agus ma dh'fheumas mi bàsachadh airson an t-sochair sin, mar sin biodh e."
  
  Cha robh Pàdraig airson stad a chuir air, ach bha clàr-ama aige airson cumail ris, agus thàinig e gu slaodach thuca gus innse gu robh an t-àm ann falbh. Cha robh fios aig Perdue mar a dhèiligeadh e ri briathran dìlseachd Nina, ach chitheadh e Sam na sheasamh an sin na ghlòir gharbh gu lèir, gàirdeanan a" dol thairis agus gàire mar gum biodh e a" toirt taic dha faireachdainnean Nina. "Nì sinn e, Perdue," thuirt Sam gu deònach. "Gheibh sinn am bogsa damn aca air ais agus ruigidh sinn an Draoidh."
  
  "Feumaidh mi aideachadh, tha mi ag iarraidh barrachd Karsten," dh"aidich Perdue gu searbh. Choisich Sam suas thuige agus chuir e làmh làidir air a ghualainn. Nuair a lean Nina Pàdraig dhan Èiphit, bha Sam gu dìomhair a" roinn comhfhurtachd sònraichte le Perdue.
  
  "Bha mi a" sàbhaladh na naidheachdan seo airson do cho-là-breith, "thuirt Sam," ach tha beagan fiosrachaidh agam a dh "fhaodadh a bhith a" toirt toileachas dhut airson an-dràsta. "
  
  "Dè?" - Dh'fhaighnich Perdue, le ùidh mar-thà.
  
  "Cuimhnich, dh" iarr thu orm a h-uile gnothach a sgrìobhadh sìos, ceart? Sgrìobh mi sìos a h-uile fiosrachadh a chruinnich sinn mun turas seo gu lèir agus mun Draoidh. Tha cuimhne agad gun do dh" iarr thu orm sùil a chumail air na daoimeanan a fhuair do dhaoine agus mar sin air adhart," lean Sam, a" feuchainn ri a ghuth a lughdachadh gu sònraichte, "leis gu bheil thu airson an cur ann an taigh mòr Karsten gus am prìomh bhall den Black Black a dhealbhadh. A ghrian, ceart?"
  
  "Tha? Seadh, tha, dè mu dheidhinn? Feumaidh sinn fhathast dòigh a lorg airson seo a dhèanamh aon uair "s gu bheil sinn deiseil a" dannsa ri fìdeag ùghdarrasan Ethiopia, Sam, "thuirt Perdue ann an tòna a bha a" brathadh an cuideam a bha e a "bàthadh.
  
  "Tha cuimhne agam gun tuirt thu gu robh thu airson nathair a ghlacadh le làimh do nàmhaid no rudeigin," mhìnich Sam. "Mar sin, ghabh mi an saorsa am ball seo a shnìomh dhut."
  
  Bha gruaidhean Perdue a" sruthadh le inntinn. "Ciamar?" - ghlaodh e gu cruaidh.
  
  "Bha caraid agam - na faighnich - faigh a-mach càite an d" fhuair luchd-fulaing an Draoidh a sheirbheisean, "thuirt Sam gu sgiobalta mus b" urrainn dha Nina tòiseachadh a "coimhead. "Agus dìreach mar a fhuair mo charaid eòlach ùr air faighinn a-steach do luchd-frithealaidh coimpiutair na h-Ostair, thachair e gun tug ar caraid cliùiteach bho Black Sun cuireadh don alchemist neo-aithnichte chun dachaigh aige airson cùmhnant buannachdail."
  
  Bha aodann Perdue air a shoilleireachadh agus nochd gàire air.
  
  "Chan eil againn ach an daoimean a chaidh a shanasachadh a lìbhrigeadh gu oighreachd Karsten ro Dhiciadain, agus an uairsin chì sinn an nathair air a bìdeadh leis an sgorpion gus nach bi barrachd puinnsean nar feòil," rinn Sam gàire.
  
  "Mr. Cleave, is gnè-eòlaiche thu," thuirt Perdue, a" cur pòg dhaingean air gruaidh Sam. Stad Nina marbh na slighean nuair a chaidh i a-steach agus chaidh i thairis air a gàirdeanan thairis air a broilleach. A" togail mala, cha b" urrainn dhi ach prothaideachadh. "Albannaich. Mar gum biodh sgiortaichean orra nach eil gu leòr airson an duine a dhearbhadh."
  
  
  27
  Fàsach fliuch
  
  
  Fhad "s a bha Sam agus Nina a" pacadh an jeep airson an turas gu Tana Kirkos, bhruidhinn Perdue ri Ajo mu na h-Etiopaich ionadail a bhiodh còmhla riutha chun làrach arc-eòlais air cùl Beinn Yeha. Ann an ùine ghoirid thàinig Pàdraig còmhla riutha gus beachdachadh air mion-fhiosrachadh mun lìbhrigeadh aca leis an ìre as lugha de dh" obair.
  
  "Canaidh mi an còirneal. Yeemen airson fios a leigeil dha nuair a ruigeas sinn. Feumaidh e socrachadh air a shon," thuirt Pàdraig. "Cho fad's a tha e ann nuair a thèid am Bogsa Naomh a thilleadh, chan eil mi a" faicinn carson a bu chòir dhuinn innse dha dè an taobh air a bheil sinn. "
  
  "Ro fhìor, Paddy," dh" aontaich Sam. "Dìreach cuimhnich, ge bith dè an cliù a th" aig Perdue agus Ajo, tha thu a" riochdachadh na Rìoghachd Aonaichte fo stiùir a" mòd-ceartais. Chan eil cead aig duine sàrachadh no ionnsaigh a thoirt air duine sam bith an sin gus am fuigheall a thilleadh."
  
  "Tha sin ceart," dh" aontaich Pàdraig. "An turas seo tha eisgeachd eadar-nàiseanta againn fhad" s a chumas sinn ri cumhachan a "chùmhnant, agus feumaidh eadhon Yimenu cumail ri seo."
  
  "Is fìor thoil leam blas an ubhal seo," rinn Perdue osnaich agus e a" cuideachadh Ajo agus triùir fhireannach a" togail an àirc meallta a-steach don làraidh armachd a bha iad air ullachadh airson a ghiùlan. "Bidh an neach-reic brosnachaidh eòlach seo gam sgàineadh a h-uile uair a choimheadas mi air."
  
  "O!" - Ghlaodh Nina, agus i a" tionndadh suas a sròn aig sealladh Perdue. "Tha mi a" tuigsinn a-nis. Tha thu gam chuir air falbh bho Aksum gus nach cuir Yimenu agus mise bacadh air a chèile, hey? Agus bidh thu a" cur Sam a-mach gus dèanamh cinnteach nach tèid mi às an leas."
  
  Sheas Sam agus Perdue taobh ri taobh, a" roghnachadh fuireach sàmhach, ach rinn Ajo gàire agus rinn Pàdraig ceum eadar i fhèin agus na fir gus a" mhionaid a shàbhaladh. "Is e seo dha-rìribh an rud as fheàrr, Nina, nach eil thu a" smaoineachadh? Tha mi a" ciallachadh, feumaidh sinn dha-rìribh na daoimeanan a tha air fhàgail a lìbhrigeadh don Èiphit Dragon Nation..."
  
  Rinn Sam gàire, a" feuchainn gun a bhith a" gàireachdainn ri Pàdraig ag ràdh gu ceàrr Òrdugh nan Stargazers "bochd", ach rinn Perdue gàire fosgailte. Choimhead Pàdraig air ais air na fir gu tàmailteach mus do thionndaidh e aire air ais chun an neach-eachdraidh beag eagallach. "Tha cruaidh fheum aca air na clachan, agus le lìbhrigeadh an artifact..." lean e air, a" feuchainn ri a socrachadh. Ach thog Nina dìreach a làmh agus chrath i a ceann. "Fàg leis fhèin e, a Phàdraig. Chan eil e gu diofar. Thèid mi a ghoid rudeigin eile às an dùthaich bhochd seo ann an ainm Bhreatainn, dìreach airson an trom-laighe dioplòmasach a sheachnadh a tha cinnteach a thig nam inntinn ma chì mi an amadan mì-mhodhail sin a-rithist."
  
  "Feumaidh sinn falbh, Efendi," thuirt Ajo Perdue, gu taingeil a" cuir às don teannachadh a tha faisg air làimh leis an aithris shunndach aige. "Ma chuireas sinn dàil, chan fhaigh sinn ann ann an àm."
  
  "Tha! Is fheàrr a h-uile duine cabhag a dhèanamh, "mhol Perdue. "Coinnichidh Nina, thu fhèin agus Sam rinn an seo ann an dìreach ceithir uairean fichead leis na daoimeanan bho mhanachainn an eilein. An uairsin feumaidh sinn tilleadh gu Cairo ann an ùine nas àirde. "
  
  "Cuir fòn thugam, neach-togail nit," thuirt Nina, "ach a bheil mi ag ionndrainn rudeigin? Bha mi den bheachd gum bu chòir na daoimeanan sin a bhith nam sealbh aig an àrd-ollamh. Comann Arc-eòlais na h-Èiphit Imru."
  
  "Seadh, b" e sin an aonta, ach fhuair na brocairean agam liosta de chlachan bhon àrd-ollamh. Bha muinntir Imru anns a" choimhearsnachd, fhad "s a bha Sam agus mise ann an conaltradh dìreach ris a" Mhaighstir Penekal, "mhìnich Perdue.
  
  "O Dhia, tha mi a" faireachdainn dealbh-chluich dùbailte," thuirt i, ach rug Sam gu socair air a gàirdean agus tharraing e air falbh i à Perdue le cridhe cridhe, "Beannachd leat, a bhodach!" Rachamaid, an Dr Gould. Feumaidh sinn eucoir a dhèanamh agus chan eil mòran ùine againn airson a dhèanamh."
  
  "A Dhia, ùbhlan grod mo bheatha," rinn i gearan mar a bha Perdue a" crathadh oirre.
  
  "Na dìochuimhnich coimhead air an speur!" Rinn Perdue magadh mus do dh" fhosgail e doras luchd-siubhail an t-seann làraidh a" tàmh. Anns a" chathair-chùil, bha Pàdraig agus na fir aige a" coimhead na cuimhne fhad "s a bha Perdue a" marcachd gunna-gunna le Ajo aig a" chuibhle. B" e an innleadair Èiphiteach an neach-iùil as fheàrr san roinn fhathast, agus bha Perdue den bheachd nam biodh e air an càr a dhràibheadh e fhèin, nach biodh aige ri stiùireadh a thoirt seachad.
  
  Fo chòmhdach an dorchadais, ghiùlain buidheann de dhaoine am Bogsa Naomh gu làrach cladhach air Beinn Yeha gus a thilleadh cho luath 's as urrainn le cho beag trioblaid' sa ghabhas bho na h-Etiopaich feargach. Bha làraidh mòr ann an dath salach a" creachadh agus a" beucaich air rathad le toll, a" dol chun ear a dh" ionnsaigh an Axum ainmeil, a thathas a" creidsinn a bha na àite-fois aig Àirc a" Chùmhnaint sa Bhìoball.
  
  A" dol dhan iar-dheas, rinn Sam agus Nina rèis a dh"ionnsaigh Lake Tana, a bhiodh air co-dhiù seachd uairean a thìde a thoirt dhaibh anns an jeep a chaidh a thoirt dhaibh.
  
  "A bheil sinn a" dèanamh an rud ceart, Sam?" - dh'fhaighnich i, a 'toirt a-mach am bàr seoclaid. "No a bheil sinn dìreach a" ruith sgàil Purdue? "
  
  "Chuala mi na thuirt thu ris ann an Hercules, a ghràidh," fhreagair Sam. "Bidh sinn a" dèanamh seo oir tha feum air. " Thug e sùil oirre. "Bha thu dha-rìribh a" ciallachadh na thuirt thu ris, ceart? No an robh thu dìreach airson toirt air faireachdainn nas lugha de shitty?"
  
  Fhreagair Nina gu deònach, a" cleachdadh cagnadh mar dhòigh air stad airson ùine.
  
  "Is e an aon rud as aithne dhomh," thuirt Sam, "gun deach Perdue a chràdh le Black Sun agus fhàgail airson a bhith marbh ...
  
  Às deidh dha Nina an candy a shlugadh, choimhead i air na rionnagan a rugadh aon às deidh a chèile os cionn fàire neo-aithnichte air an robh iad a" dèanamh, a "faighneachd cia mheud dhiubh a dh" fhaodadh a bhith diabolical. "Tha an rann sgoil-àraich a" dèanamh barrachd ciall a-nis, eil fhios agad? Twinkle, twinkle, rionnag bheag. Ciamar a tha mi a" smaoineachadh cò thu."
  
  "Cha do smaoinich mi a-riamh air mar sin, ach tha dìomhaireachd ann. Tha thu ceart. Agus dèan miann air rionnag seilg," thuirt e, a" coimhead air an Nina bhrèagha, a" suirghe air a corragan gus an teoclaid a bhlasadh. "Tha e a" cur iongnadh ort carson a dh" fhaodadh rionnag seilg, mar genie, do mhiannan a bhuileachadh.
  
  "Agus tha fios agad cho dona sa tha na bastards sin, ceart? Ma stèidhicheas tu do mhiannan air nithean os-nàdarrach, tha mi a" smaoineachadh gu bheil thu gu bhith a" faighinn breab air do asal. Chan fhaod thu ainglean a tha air tuiteam, no deamhain a chleachdadh, ge bith dè an ifrinn a chanar riutha, gus do sannt a bhrosnachadh. Sin as coireach gum bi duine sam bith a chleachdas..." thuirt i. "Sam, is e seo an riaghailt a tha thu fhèin agus Perdue a" buntainn ris an àrd-ollamh. Imr neo Karsten?
  
  "Dè an riaghailt a th" ann? Chan eil riaghailt ann, "dhìon e gu modhail, a shùilean a" glaodhadh ris an rathad dhoirbh anns an dorchadas cruinneachaidh.
  
  "Am bheil e comasach gun toir sannt Karsten gu a sgrios, a" cleachdadh daoimeanan an Draoidh agus Rìgh Solomon gus an saoghal a chuir às?" mhol i, a" faireachdainn uamhasach misneachail innte fhèin. Tha an t-àm ann dha Sam aideachadh. Cha robh an neach-eachdraidh fiadhaich na amadan, agus a bharrachd air an sin, bha i na pàirt den sgioba aca, agus mar sin bha i airidh air faighinn a-mach dè bha a 'dol eadar Perdue agus Sam agus dè bha iad an dòchas a choileanadh.
  
  Chaidil Nina airson timcheall air trì uairean dìreach. Cha robh Sam a" gearan, ged a bha e gu tur sgìth agus a" sabaid gus fuireach na dhùisg air an rathad monotonous, a bha aig a" char as fheàrr coltach ri sgàineadh le fìor acne. Mu aon-uair-deug bha na reultan a' dearrsadh gu priseil an aghaidh nan speur gun ghaoid, ach bha Sam ro thrang ag amharc air na boglaichean a bha ri taobh an rathaid shalaich air an robh iad a' tarruing sios do'n loch.
  
  "Nina?" ars' esan, a' togail oirre cho socair 's a b' urrainn e.
  
  "A bheil sinn ann mu thràth?" - Rinn i gàire ann an clisgeadh.
  
  "Cha mhòr," fhreagair esan, "ach tha feum agam ort airson rudeigin fhaicinn."
  
  "Sam, chan eil mi ann an sunnd airson na h-adhartasan gnèitheasach òg agad an-dràsta," rinn i gàire, fhathast a" gort mar mummy ath-bheothaichte.
  
  "Chan eil, tha mi trom," thuirt e. "Seall. Dìreach seall a-mach air an uinneig agad agus innis dhomh ma chì thu na chì mi."
  
  Rinn i gèilleadh le duilgheadas. "Tha mi a" faicinn dorchadas. 'S e meadhan na h-oidhche a th' ann."
  
  "Tha a" ghealach làn, agus mar sin chan eil i gu tur dorcha. Inns dhomh na tha thu a" mothachadh san t-sealladh-tìre seo, "thuirt e. Bha coltas gu robh Sam troimh-chèile agus troimh-chèile aig an aon àm, rudeigin gu tur a-mach à caractar dha, agus mar sin bha fios aig Nina gum feumadh e a bhith cudromach. Thug i sùil nas mionaidiche, a 'feuchainn ri tuigsinn dè bha e a' ciallachadh. Is ann dìreach nuair a chuimhnich i gur e cruth-tìre fàsach agus fàsach a bh" ann an Etiòpia a thuig i dè bha e a" ciallachadh.
  
  "A bheil sinn a" siubhal air uisge?" dh'fhaighnich i gu faiceallach. An sin bhuail làn bhuille a" choigrich i agus dh"èigh i, "Sam, carson a tha sinn a" draibheadh air uisge?"
  
  Bha taidhrichean an jeep fliuch, ged nach robh an rathad fo thuil. Air gach taobh de'n rathad greabhail, bha a' ghealach a' soillseachadh nam bruachan-gainmhich snàigeach a shiubhail anns a' ghaoith shocair. Leis gu robh an rathad beagan air a thogail os cionn na talmhainn garbh mun cuairt, cha robh e fhathast fo uisge cho mòr ris a 'chòrr den sgìre mun cuairt.
  
  "Chan fheum sinn a bhith mar sin," fhreagair Sam, a" crathadh. "Cho fad "s as aithne dhomh, tha an dùthaich seo ainmeil airson tart, agus bu chòir don chruth-tìre a bhith gu tur tioram."
  
  "Fuirich," thuirt i, a" tionndadh air solas a" mhullaich gus sùil a thoirt air a" mhapa a thug Ajo dhaibh. "Leig leam smaoineachadh, càit a bheil sinn a-nis?"
  
  "Chaidh sinn seachad air Gondar mu chòig mionaidean deug air ais," fhreagair e. "Bu chòir dhuinn a bhith faisg air Addis Zemen a-nis, a tha timcheall air còig mionaidean deug bho Wereta, ar ceann-uidhe, mus toir sinn am bàta tarsainn an locha."
  
  "Sam, tha an rathad seo mu sheachd cilemeatair deug bhon loch!" - rinn i gasped, a 'tomhas an astair eadar an rathad agus an corp uisge as fhaisge. "Chan urrainn gur e uisge locha a th" ann. Am b' urrainn?"
  
  "Chan eil," dh" aontaich Sam. "Ach is e an rud a tha a" cur iongnadh orm, a rèir sgrùdadh tòiseachaidh le Ajo agus Perdue tron chruinneachadh sgudail dà-latha seo, nach eil uisge air a bhith san roinn seo airson còrr air dà mhìos! Mar sin, bu mhath leam faighinn a-mach càite an robh an ifrinn a fhuair an loch an uisge a bharrachd airson an rathad damn seo a chòmhdach."
  
  "Tha seo," chrath i a ceann, gun chomas ciall a dhèanamh dheth, "chan eil e nàdarrach."
  
  "Tha thu a" tuigsinn dè tha seo a" ciallachadh, ceart?" Rinn Sam osna. "Feumaidh sinn faighinn chun mhanachainn le uisge a-mhàin."
  
  Cha robh coltas gu robh Nina ro mhì-thoilichte leis na leasachaidhean ùra: "Tha mi a" smaoineachadh gur e rud math a th" ann. Tha buannachdan aig gluasad gu tur san uisge - cha bhith e cho follaiseach na bhith a" dèanamh rudan turasachd."
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh?"
  
  "Tha mi a" moladh gum faigh sinn curach à Veret agus an turas gu lèir a dhèanamh às an sin, "mhol i. "Gun atharrachadh còmhdhail. Chan fheum thu coinneachadh ri muinntir an àite airson seo nas motha, eil fhios agad? Bidh sinn a" gabhail curach, a" cur aodach oirnn agus ag aithris seo dha ar bràithrean dìon daoimean."
  
  Rinn Sam gàire anns an t-solas bàn a" tuiteam bhon mhullach.
  
  "Dè?" - dh'fhaighnich i, cha bu lugha iongnadh.
  
  "O, chan eil dad. Tha gaol agam air an onair eucorach ùr agad, an Dr Gould. Feumaidh sinn a bhith faiceallach nach caill thu gu tur air an Taobh Dorcha." Rinn e gàire.
  
  "O, fuck dheth," thuirt i, le gàire. "Tha mi an seo gus an obair a dhèanamh. A bharrachd air an sin, tha fios agad cho mòr sa tha gràin agam air creideamh. Co-dhiù, carson a tha na manaich sin a" falach daoimeanan co-dhiù?"
  
  "Deagh phuing," dh"aidich Sam. "Chan urrainn dhomh feitheamh gus buidheann de dhaoine iriosal, modhail a ghoid bhon bheairteas mu dheireadh a th" aca san t-saoghal aca." Mar a bha an t-eagal air, cha do chòrd an searbhas ri Nina agus fhreagair i ann an tòna cothromach: "Tha."
  
  "Co-dhiù, cò tha a" dol a thoirt curach dhuinn aig aon sa mhadainn, an Dr Gould?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Chan eil duine, tha mi creidsinn. Chan fheum sinn ach iasad fhaighinn. Bhiodh e math còig uairean mus do dhùisg iad agus mhothaich iad gu robh iad a dhìth. Ron àm sin bidh sinn mu thràth a" taghadh manaich, ceart? " ghabh i an sàs.
  
  "Gun Dhia," rinn e gàire, a" gluasad an jeep gu gèar ìosal gus na tuill dhoirbh a bha falaichte leis an uisge neònach a rèiteachadh. "Tha thu gu tur neo-dhiadhaidh."
  
  
  28
  Mealladh uaighe 101
  
  
  Mun àm a ràinig iad Vereta, bha an jeep a 'bagairt a dhol fon uisge ann an trì troighean de dh'uisge. Chaidh an rathad à sealladh grunn mhìltean air ais, ach lean iad orra a" gluasad a dh"ionnsaigh oir an locha. Bha feum air còmhdach oidhche airson an in-shìoladh soirbheachail a-steach do Tana Kirkos mus d" fhuair cus dhaoine an slighe.
  
  "Feumaidh sinn stad, a Nina," rinn Sam osna gun dòchas. "Is e an rud a tha a" cur dragh orm mar a gheibh sinn air ais chun àite coinneimh ma thèid an jeep fodha. "
  
  "Tha draghan ann airson uair eile," fhreagair i, a" cur a làmh air gruaidh Sam. "A-nis feumaidh sinn an obair a chrìochnachadh. Dìreach dèan aon ghnìomh aig an aon àm, air neo nì sinn, maitheanas am punnd, bàthaidh sinn ann an iomagain agus fàilligidh sinn am misean. "
  
  Cha b" urrainn dha Sam argamaid a dhèanamh le sin. Bha i ceart, agus bha a moladh gun a bhith a" faighinn thairis air mus robh fuasgladh ann. Stad e an càr aig beul a" bhaile tràth sa mhadainn. Às an sin, dh'fheumadh iad bàta de sheòrsa air choreigin a lorg airson faighinn chun an eilein cho luath sa ghabhas. B" e turas fada a bh" ann eadhon cladach an locha a ruighinn, gun luaidh air iomradh chun an eilein.
  
  Bha am baile ann an caos. Bha taighean a' dol à bith fo chuideam an uisge, agus bha a' mhòr-chuid ag èigheach 'buidseachd' leis nach robh uisge ann, a dh'adhbhraich an tuil. Dh"fhaighnich Sam de mhuinntir an àite a bha na shuidhe air staidhre talla a" bhaile càite am faigheadh e curach. Dhiùlt an duine bruidhinn ris an luchd-turais gus an do tharraing Sam wad de bhirra Etiòpia a-mach airson pàigheadh.
  
  "Dh" innis e dhomh gu robh briseadh cumhachd anns na làithean ron tuiltean, "thuirt Sam ri Nina. "Gus cuir às dha, chaidh na loidhnichean cumhachd sìos uair air ais. Bha na daoine sin air tòiseachadh a" falmhachadh ann an uairean dùrachdach na bu thràithe, agus mar sin bha fios aca gu robh cùisean a" dol a thoirt droch thionndadh. "
  
  "Nithean truagh. Sam, feumaidh sinn stad a chuir air seo. Tha e fhathast caran fada co-dhiù a tha seo uile air a dhèanamh le alchemist le sgilean sònraichte, ach feumaidh sinn a h-uile rud as urrainn dhuinn a dhèanamh gus stad a chuir air an bastard mus tèid an saoghal gu lèir a sgrios," thuirt Nina. "Dìreach air eagal gu bheil comas aige dòigh air choireigin transmutation a chleachdadh gus mòr-thubaistean nàdurrach adhbhrachadh."
  
  Le pocannan teann air an druim, lean iad an aon neach saor-thoileach beagan bhlocaichean gu Colaiste an Àiteachais, agus an triùir aca a" coiseachd tro uisge domhainn glùin. Timcheall orra, bha muinntir a" bhaile fhathast a" falbh, ag èigheach rabhaidhean agus molaidhean ri chèile fhad "s a bha cuid a" feuchainn ris na dachaighean aca a shàbhaladh fhad "s a bha cuid eile ag iarraidh teicheadh gu leathad nas àirde. Stad an duine òg a thug Sam agus Nina mu dheireadh air beulaibh taigh-bathair mòr air an àrainn agus chomharraich e bùth-obrach.
  
  "An seo, is e bùth-obrach saothrachadh meatailt a tha seo far am bi sinn a" teagasg chlasaichean ann an togail agus co-chruinneachadh uidheamachd àiteachais. Is dòcha gun lorg thu aon de na tankwa a bhios na bith-eòlaichean a" cumail san t-sabhal, a dhuine uasail. Bidh iad ga chleachdadh airson sampallan a ghabhail air an loch."
  
  "A tan-?" Dh'fheuch Sam ri ath-aithris.
  
  "Tankva," rinn an duine òg gàire. "Am bàta a nì sinn a-mach à uh, pa-p... papyrus? Bidh iad a" fàs anns an loch agus tha sinn air a bhith a" dèanamh bhàtaichean bhuapa bho àm ar sinnsearan," mhìnich e.
  
  "Agus thusa? Carson a tha thu a" dèanamh seo uile?" Dh'fhaighnich Nina dheth.
  
  "Tha mi a" feitheamh ri mo phiuthar agus an duine aice, a mhàthair," fhreagair e. "Bidh sinn uile a" coiseachd chun ear gu tuathanas an teaghlaich, an dòchas faighinn air falbh bhon uisge. "
  
  "Uill, bi faiceallach, ceart gu leòr?" Thuirt Nina.
  
  " Thusa cuideachd," ars" an t-òganach, agus e a" tarruing air ais gu staidhre talla a" bhaile far an d" fhuair iad e. "Beannachd leat!"
  
  Às deidh beagan mhionaidean sàrachail de bhith a" briseadh a-steach don taigh-bathair beag, chaidh iad mu dheireadh air rudeigin a b" fhiach an trioblaid. Tharraing Sam Nina tron uisge airson ùine mhòr, a" lasadh an t-slighe leis an flashlight aige.
  
  "Tha fios agad, is e tiodhlac a th" ann bho Dhia nach uisge e, "thuirt i.
  
  "Bha mi a" smaoineachadh an aon rud. An urrainn dhut smaoineachadh air an turas seo air uisge leis na cunnartan dealanaich agus uisge trom a" toirt droch bhuaidh air ar lèirsinn?" dh'aontaich e. "Seo! Suas an sin. Tha e coltach ri curach."
  
  "Tha, ach tha iad uamhasach beag," rinn i gearan mun t-sealladh seo. Cha mhòr gu robh an soitheach le làimh mòr gu leòr airson Sam a-mhàin, gun luaidh air an dithis aca. A 'lorg dad sam bith eile eadhon feumail air astar, bha co-dhùnadh do-sheachanta aig an dithis.
  
  "Feumaidh tu falbh leat fhèin, Nina. Gu sìmplidh chan eil ùine againn airson neòinean. Thig Dawn ann an nas lugha na ceithir uairean a thìde, agus tha thu aotrom agus beag. Siubhailidh tu leat fhèin tòrr nas luaithe," mhìnich Sam, le eagal gun cuireadh e leatha i gu àite neo-aithnichte.
  
  Taobh a-muigh, rinn grunn bhoireannaich sgreuchail nuair a thuit mullach an taighe, a 'toirt air Nina na daoimeanan fhaighinn air ais agus crìoch a chur air fulangas dhaoine neo-chiontach. "Chan eil mi dha-rìribh ag iarraidh," dh"aidich i. "Tha an smuain seo a" cur eagal orm, ach falbhaidh mi. Tha mi a" ciallachadh, dè a dh" fhaodadh grunn mhanaich a tha dèidheil air sìth a bhith ag iarraidh bho heretic bàn mar mise?"
  
  "Ach a loisgeas tu aig a" chrann?" Thuirt Sam gun smaoineachadh, a 'feuchainn ri bhith èibhinn.
  
  Bha slap air a gàirdean a 'toirt a-mach mì-chinnt Nina leis a' bheachd a bh 'aice air a' bhroth, mus do ghluais i air a shon an curach a lùghdachadh. Airson an ath dhà fhichead 's a còig mionaidean tharraing iad air an uisge i gus an lorg iad àite fosgailte gun togalaichean no feansaichean gus a slighe a bhacadh.
  
  "Soillsichidh a" ghealach do shlighe, agus seallaidh na solais air ballachan na manachainn an amas agad, a ghràidh. Bi faiceallach, ceart gu leòr?" Chuir e criomag ùr air a Beretta na làimh. "Thoir an aire dha na crogaill," thuirt Sam, ga togail agus ga cumail gu teann na ghàirdeanan. Gu fìrinneach, bha e gu mòr draghail mu a h-oidhirp aonaranach, ach cha robh e deònach a h-eagal a dhèanamh nas miosa leis an fhìrinn.
  
  Mar a bha Nina a" crathadh a" chleòca burlap thairis air a corp beag, dh"fhairich Sam cnap na amhaich leis na cunnartan a bha aice na h-aonar. "Bidh mi an seo a" feitheamh riut ann an talla a" bhaile."
  
  Cha do sheall i air ais nuair a thòisich i air iomradh, agus cha tuirt i aon fhacal. Ghabh Sam seo mar chomharra gun robh i ag amas air a h-obair, nuair a bha i gu dearbh a" caoineadh. Cha b' aithne dha gu bràth cho eagalach 's a bha i mu shiubhal na h-aonar gu seann mhanachainn, gun fhios aige ciod a bha feitheamh oirre an sin, fhad 's a bha e ro fhada air falbh gus a saoradh nan tachradh dad. Cha b" e dìreach an ceann-uidhe neo-aithnichte a chuir eagal air Nina. Chuir an smuain air ciod a bha fo uisge eirigh an locha - an loch o'n d' eirich an Nile ghorm - eagal oirre as a smuaintibh. Gu fortanach dhi, ge-tà, bha an aon bheachd aig mòran de mhuinntir a" bhaile rithe, agus cha robh i na h-aonar anns an t-sreath mhòr uisge a bha a-nis a" falach an fhìor loch. Cha robh fios aice càite an do thòisich an fhìor Lake Tana, ach mar a thuirt Sam, cha robh aice ach a bhith a" coimhead airson lasraichean nam poitean teine air ballachan na manachainn air Tana Kirkos.
  
  Bha e neònach a bhith air bhog am measg na h-uidhir de bhàtaichean a bha coltach ri canù, a bhith a" cluinntinn daoine timcheall oirre a" bruidhinn ann an cànanan nach robh i a" tuigsinn. "Tha mi creidsinn gur e seo cò ris a tha a bhith a" dol tarsainn air Abhainn Styx coltach, "thuirt i le toileachas agus i a" pleadhadh aig astar làidir gus a ceann-uidhe a ruighinn. " Na guthan uile ; uile choguis mhòran. Fir agus mnathan agus dual-chainntean eadar-dhealaichte, iad uile a" seòladh ann an dorchadas air uisgeachan dubha le gràs nan diathan."
  
  Thug an neach-eachdraidh sùil air an speur shoilleir, rionnagach. Bha a falt dorcha a" sruthadh leis a" ghaoith shocair thar an uisge, a" coimhead a-mach fo a cochall. "Twinkle, twinkle, Little Star," thuirt i, a "greimeachadh air làmh an airm-theine aice fhad" s a bha deòir a "roiligeadh sìos a gruaidhean gu sàmhach. "Is e a bhith a" fucking olc cò thu."
  
  Cha robh ach na sgreadail a bha a' tighinn tarsainn an uisge a' cur na cuimhne nach robh i gu searbh na h-aonar, agus air falbh thug i an aire do dheàrrsadh lag nan teintean air an robh Sam air bruidhinn. An àiteigin air falbh bha clag eaglais a' seinn, agus an toiseach bha e coltach gun robh e a' cur eagal air na daoine anns na bàtaichean. Ach an uairsin thòisich iad a" seinn. An toiseach bha iomadh fonn agus tòna eadar-dhealaichte ann, ach mean air mhean thòisich muinntir sgìre Amhara a" seinn còmhla.
  
  "An e seo an laoidh nàiseanta aca?" Ghabh Nina iongnadh mòr, ach cha do chuir i dragh oirre le eagal gun toireadh i seachad a dearbh-aithne. "Chan eil, fuirich. 'S e seo... laoidh."
  
  Air fàire, bha fuaim clag dorcha a" nochdadh tarsainn an uisge nuair a rugadh tonnan ùra, a rèir coltais a-mach à àite sam bith. Chuala i cuid a" sgur dhen òran aca a bhith ag èigheach le uamhas, agus cuid eile a" seinn na b" àirde. Bhrùth Nina a sùilean dùinte fhad "s a bha an t-uisge a" reubadh gu fòirneartach, a "fàgail gun teagamh sam bith gur dòcha gur e crogall no hippopotamus a bh" ann.
  
  "O mo chreach!" - rinn i sgreuchail mar a bha an tanca aice a 'lùbadh. A" bualadh air an ràmh le a neart, dh"iomair Nina na bu luaithe, an dòchas ge bith dè an uilebheist a bha shìos an sin gun taghadh e curach eile agus gun leigeadh i beò beagan làithean eile. Thòisich a cridhe ri srann gu fiadhaich nuair a chuala i sgreuchail dhaoine an àiteigin air a cùlaibh còmhla ri fuaim àrd uisge a 'frasadh a thàinig gu crìch le caoineadh brònach.
  
  Bha creutair air choireigin air bàta làn dhaoine a ghlacadh, agus bha Nina air a h-uabhasachadh leis a" bheachd gun robh bràithrean is peathraichean aig gach nì beò ann an loch den mheud seo. Bha mòran a bharrachd ionnsaighean ri thighinn fon ghealach neo-dhreuchdail far an do nochd feòil ùr a-nochd. "Shaoil mi gu robh thu a" magadh air crogaill, Sam," thuirt i, a" tachdadh leis an eagal. Gun mhothachadh, smaoinich i gur e am beathach ciontach dìreach mar a bha e. "Deamhain uisge, iad uile," chrom i fhad "s a bha a broilleach agus a gàirdeanan a" losgadh leis an oidhirp a bhith a "pleadhadh tro uisgeachan cunnartach Lake Tana.
  
  Ro cheithir uairean sa mhadainn, thug tanca Nina i gu cladach eilean Tana Kirkos, far an robh na daoimeanan a bha air fhàgail aig Rìgh Solomon falaichte sa chladh. Bha fios aice air an àite, ach fhathast cha robh fios cinnteach aig Nina càite am biodh na clachan air an cumail. Ann an cùis? Ann am poca? Ann an ciste, nar leigeadh Dia? Nuair a bha i a 'tighinn faisg air an daingneach a chaidh a thogail anns na seann làithean, bha an neach-eachdraidh a' faighinn faochadh bho aon rud mì-thlachdmhor: thionndaidh e a-mach gun toireadh àrdachadh ìre an uisge i dìreach gu balla na manachainn, agus cha bhiodh feum aice air a slighe a dhèanamh tro thalamh cunnartach. air a bhiathadh le geàrdan neo beathaichean neo-aithnichte.
  
  A" cleachdadh a combaist, dhearbh Nina càite an robh am balla a dh"fheumadh i briseadh troimhe, agus a" cleachdadh ròpa sreap, cheangail i an curach aice ri taic a bha a" sruthadh a-mach. Bha na manaich gu math trang a" faighinn dhaoine aig a" phrìomh dhoras, a bharrachd air a bhith a" gluasad am biadh gu na tùir as àirde. Bha a h-uile ùpraid seo na bhuannachd do mhisean Nina. Chan e a-mhàin gu robh na manaich ro thrang airson aire a thoirt don luchd-ionnsaigh, ach rinn clag na h-eaglaise a" glaodhadh cinnteach nach biodh a làthaireachd air a lorg le fuaim. Gu bunaiteach, cha robh aice ri sreapadh no a bhith sàmhach fhad "s a bha i a" dèanamh a slighe a-steach don chladh.
  
  A 'coiseachd timcheall an dàrna balla, bha i toilichte an cladh a lorg dìreach mar a thuirt Perdue e. Eu-coltach ris a" mhapa garbh a thugadh dhi den sgìre a bha i ri lorg, bha a" chladh fhèin mòran na bu lugha a thaobh sgèile. Gu dearbh, lorg i e gu furasta aig a" chiad sealladh.
  
  Tha seo ro fhurasta, smaoinich i, a" faireachdainn rud beag neònach. Is dòcha gu bheil thu cho cleachdte ri bhith a' cladhach tro shit 's nach urrainn dhut a bhith mothachail air rud ris an canar 'tubaist sona'.'
  
  Theagamh gu'm biodh a fortan leatha fada gu leoir airson an aba, a chunnaic a h-euceart, a ghlacadh.
  
  
  29
  Bruichladdich's Karma
  
  
  Leis an ùidh as ùire aice le fallaineachd agus trèanadh neart, cha b" urrainn dha Nina argamaid a dhèanamh leis na buannachdan, a-nis gun robh aice ri a suidheachadh a chleachdadh gus nach deidheadh a ghlacadh. Chaidh a" mhòr-chuid den oidhirp chorporra a dhèanamh gu math comhfhurtail leis gun do chuir i stad air cnap-starra a" bhalla a-staigh gus a slighe a lorg a-steach don roinn ìosal ri taobh an talla. Gu seòlta, fhuair Nina cothrom air sreath de uaighean a bha coltach ri trainnsichean cumhang. Chuir e na cuimhne an loidhne de chàraichean rèile eagallach a bha suidhichte nas ìsle na an còrr den chladh.
  
  Is e an rud a bha neo-àbhaisteach gun robh leac màrmoir iongantach ùr air an treas uaigh a tha air a chomharrachadh air a" mhapa, gu h-àraidh an taca ris na còmhdaichean salach a bha gu soilleir air an caitheamh agus air an fheadhainn eile san t-sreath. Bha amharas aice gur e comharra ruigsinneachd a bh" ann. Nuair a thàinig i faisg air, mhothaich Nina gu robh na faclan "Ephippas Abizitibod" sgrìobhte air a' phrìomh chlach.
  
  "Eureka!" - thuirt i rithe fhèin, toilichte gu robh an lorg dìreach far am bu chòir dha a bhith. Bha Nina air aon de na h-eachdraichean as fheàrr san t-saoghal. Ged a bha i na prìomh eòlaiche air an Dàrna Cogadh, bha ùidh aice cuideachd ann an seann eachdraidh, apocrypha, agus miotas-eòlas. Cha robh an dà fhacal a chaidh a shnaigheadh san t-seann chlach-ghràin a" riochdachadh ainm manach no neach-tabhartais canonized.
  
  Chaidh Nina sìos air a" mhàrmor agus ruith i a corragan thairis air na h-ainmean. "Tha fios agam cò thu," sheinn i gu sunndach, fhad "s a thòisich a" mhanachainn air uisge a tharraing bho na sgàinidhean anns na ballachan a-muigh. " Ephippas, is tusa an deamhan a thuarasdalaich righ Solamh gu clach-oisinn throm a theampuill a thogail, leac mhòr cosmhuil ris an fhear so," thuirt i, agus i gu curamach a' sgrùdadh na cloiche-uaghach air son innleachd no luamhan air chor-eigin g'a fosgladh. "Agus Abizifibod," dh" ainmich i gu pròiseil, a" sguabadh an duslach às a h-ainm le a pailme, "bu tusa an droch dhuine sin a chuidich na draoidhean Èiphiteach an aghaidh Mhaois..."
  
  Gu h-obann thòisich an leac air gluasad fo a glùinean. "Spiorad naomh!" - Ghlaodh Nina, a" ceum air ais agus a" coimhead dìreach air a" chrois mhòr chloiche a bha air a cur air mullach a" phrìomh chaibeil. "Duilich".
  
  Nòta dhi fhèin, smaoinich i, cuir fios gu Maighstir Harper nuair a bhios seo seachad.
  
  Ged nach robh sgòth anns na speuran, lean an t-uisge air ag èirigh na b" àirde. Fhad "s a bha Nina a" dèanamh leisgeul don chrois, ghlac rionnag seilg eile a sùil. "O mo chreach!" - rinn i osnaich, a" snàgail tron eabar gus faighinn a-mach à slighe a" mhàrmor beòthail èideadh. Bha iad cho tiugh ann an leud is gun do phronnadh iad a casan sa bhad.
  
  Eu-coltach ris na leacan-uaighe eile, bha ainmean nan deamhain a bha air an ceangal le Rìgh Solamh air an fhear seo, ag ràdh gu neo-sheasmhach gur ann an seo a bha na manaich a" cumail nan daoimeanan caillte. Nuair a thuit an leac a-steach don t-slige clach-ghràin le fuaim bleith, rinn Nina gàire, a" smaoineachadh dè a chitheadh i. Fìor dha na h-eagal aice, thachair i ri cnàimhneach na laighe air leabaidh purpaidh de rud a bha uaireigin sìoda. Crùn òir, air a chòmhdach le rubies agus sapphires, a 'deàrrsadh air a' chlaigeann. B' e buidhe bàn a bh' ann, fìor òr amh, ach cha robh dragh aig an Dr. Nina Gould mun chrùn.
  
  "Càit a bheil na daoimeanan?" rinn i gàire. "O Dhia, na innis dhomh gun deach na daoimeanan a ghoid. Chan eil." Leis a h-uile spèis a b 'urrainn dhi a thoirt aig an àm sin agus fo na suidheachaidhean sin, thòisich i air sgrùdadh a dhèanamh air an uaigh. A" togail nan cnàmhan fear às deidh a chèile agus a" gearan gun stad, cha do mhothaich i mar a bha an t-uisge a" tuiltean a" chanàl chumhang leis na h-uaighean, far an robh i trang a" sireadh. Lìon a 'chiad uaigh le uisge nuair a thuit am balla cuairteachaidh fo chuideam ìrean lochan ag èirigh. Bha urnuigh agus tuireadh air an cluinntinn o'n t-sluagh air taobh shuas an daingnich, ach bha Nina diongmhalta na daoimein fhaotainn mu'm biodh na h-uile air an call.
  
  Cho luath 's a bha a' chiad uaigh air a lìonadh, bha an talamh sgaoilte air a chòmhdach le tionndadh gu salachar. Chaidh am buideal agus an leac-uaighe fodha fon uisge, a" leigeil leis an t-sruth ruighinn gu saor air an dàrna uaigh, dìreach air cùl Nina.
  
  " C'ait an ifrinn tha thu cumail do dhaoimeanan, air son Dhe?" - rinn i sgreuch- adh gu brònach clag na h-eaglais.
  
  " Air son neamh?" - thuirt cuideigin os a chionn. "No airson Mammon?"
  
  Cha robh Nina airson coimhead suas, ach thug deireadh fuar a" bharaille gunna oirre gèilleadh. A' togail thairis oirre bha manach òg àrd, a' coimhead gu math fiadhaich. "De na h-oidhcheannan air fad nuair as urrainn dhut uaigh a sgrios a" lorg ulaidh, an tagh thu am fear seo? Gun dèanadh Dia tròcair ort airson do sannt diabhal, a bhean!"
  
  Chaidh a chuir a-mach leis an aba fhad "s a bha am prìomh mhanach a" cuimseachadh a oidhirpean air anaman a shàbhaladh agus a bhith a" riochdachadh airson falmhachadh.
  
  "Chan eil le do thoil! Is urrainn dhomh a h-uile dad a mhìneachadh! Is e an Dr Nina Gould an t-ainm a th" orm!" - Dh'èigh Nina, a 'tilgeil suas a làmhan ann an gèilleadh, gun fhios aice gu robh Sam's Beretta, ceangailte na chrios, ann an sealladh soilleir. Chrath e a cheann. Bha meur a" mhanach a" cluich air inneal-brosnachaidh an M16 a bha e a" cumail, ach leudaich a shùilean agus ghlas iad air a corp. Sin nuair a chuimhnich i air a" ghunna. "Èist, èist!" - ghuidh i. "Is urrainn dhomh mìneachadh."
  
  Chaidh an dàrna uaigh fodha na gainmheach sgaoilte, air a chruthachadh leis an droch shruth de uisge eabarach locha, a bha a 'tighinn faisg air an treas uaigh, ach cha do thuig Nina no am manach seo.
  
  "Chan eil thu a" mìneachadh dad, "thuirt e, a" coimhead gu soilleir mì-chothromach. "Cùm sàmhach! Leig leam smaoineachadh!" Is beag a bha fios aice, bha e a" coimhead air a broilleach, far an robh a lèine le putan air dealachadh agus air tatù a nochdadh a bha inntinneach dha Sam.
  
  Cha robh toil aig Nina suathadh ris a" ghunna a bha i a" giùlan, ach bha i gu mòr airson na daoimeanan a lorg. Bha feum aice air buaireadh. "Thoir an aire don uisge!" - dh'èigh i, a' gabhail clisgeadh agus a' coimhead seachad air a' mhanach airson a mhealladh. Nuair a thionndaidh e a choimhead, sheas Nina suas agus chog i an t-òrd gu fionnar le cnap a Beretta, ga bhualadh aig bonn a chlaigeann. Thuit am manach gu làr le tàirneanach, agus chaidh i gu fial troimh chnàmhan an t-sois- geil, eadhon a' reubadh an aodaich satain, ach cha d' thàinig ni sam bith dheth.
  
  Dh" èigh i gu feargach le ruaig, a" crathadh a" chlaidheamh purpaidh na feirg. Bha an gluasad a 'sgaradh a' chlaigeann bhon spine le sgàineadh grotesque a bha a 'lùbadh cnàimh a' chinn. Thuit dà chlach bheag gun suathadh a-mach à socaid na sùla agus air an aodach.
  
  "Chan eil dòigh ann an ifrinn!" Rinn Nina gàire gu toilichte. "Leig thu leis a h-uile càil a chuir nad cheann, nach robh?"
  
  Nigh an t-uisge air falbh corp bàn a" mhanach òg agus thug e leis an raidhfil ionnsaigh aige, ga shlaodadh a-steach don uaigh eabarach gu h-ìosal, fhad "s a chruinnich Nina suas na daoimeanan, lìon i air ais iad na claigeann, agus phaisg i a ceann ann an aodach purpaidh. Mar a dhòirt an t-uisge air an treas leabaidh-uaighe, lìon i an duais na poca agus thilg i air ais air a druim e.
  
  Thàinig osnaich bhochd bho mhanach a bha a" bàthadh beagan mheatairean air falbh bhuainn. Bha e bun os cionn ann an iomghaoth ann an cumadh funail de dh"uisge meallta a" sruthadh a-steach don làr ìseal, ach chuir an grèata drèanaidh stad air bho bhith a" dol troimhe. Mar sin chaidh fhàgail airson a bhàthadh, air a ghlacadh ann an snìomhadh sìos an t-suidse. Bha aig Nina ri falbh. Cha mhòr nach robh an fhoghar ann, agus thuil an t-uisge an t-eilean naomh gu lèir còmhla ris na h-anaman mì-fhortanach a bha a" sireadh comraich ann.
  
  Bhreab an curach aice gu fiadhaich an aghaidh balla an dàrna tùir. Mur deanadh i cabhag, rachadh i sios leis an fhearann, agus laidh i marbh fo chorraich chaoil an locha, mar a" chuid eile de na cuirp mharbha ceangailte ris a" chladh. Ach dh" èigh na sgreuchail gurgling a thàinig bho àm gu àm bhon uisge silidh os cionn an làr ìseal ri truas Nina.
  
  Bha e a" dol a losgadh ort. Fuck e, chuir a galla a-staigh ìmpidh air. Ma chuireas tu dragh air a chuideachadh, tachraidh an aon rud dhut. A bharrachd air an sin, is dòcha gu bheil e dìreach airson grèim fhaighinn ort agus do chumail airson a bhualadh le baton an uairsin. Tha fios agam dè a nì mi. Karma.
  
  "Karma," thuirt Nina, a "tuigsinn rudeigin às deidh a h-oidhche anns an tuba teth le Sam. "Bruich, dh" innis mi dhut gum biodh Karma air mo shlaodadh le uisge. Feumaidh mi rudan a dhèanamh ceart."
  
  A" mallachadh fhèin airson a saobh-chràbhadh banail, rinn i cabhag tron t-sruth chumhachdach gus an duine a bhàthadh a ruighinn. Bhris a ghàirdeanan gu fiadhaich fhad "s a bha aodann a" dol fon uisge fhad "s a bha an neach-eachdraidh a" ruith thuige. Gu bunaiteach, b" e an duilgheadas a bu mhotha a bha fa chomhair Nina na frèamaichean beaga aice. Cha robh i dìreach a" tomhas gu leòr airson fear a bha air fhàs a shàbhaladh, agus bhuail an t-uisge i far a casan cho luath "s a chaidh i a-steach don uisge-beatha maistreadh, anns an robh barrachd uisge an locha a" sruthadh.
  
  "Cùm do ghrèim!" - dh"èigh i, a" feuchainn ri grèim fhaighinn air aon de na bàraichean iarainn a chuir casg air na h-uinneagan cumhang a bha a" dol chun làr ìseal. Bha an t-uisge feargach, ga spìonadh fodha agus a" reubadh tro a h-esophagus agus a sgamhanan gun strì, ach rinn i a dìcheall gun a greim fhuasgladh nuair a ràinig i gualainn a" mhanach. "Tog mo làmh! Feuchaidh mi ri do thoirt a-mach!" - rinn i sgreuchail nuair a thàinig uisge a-steach na beul. "Tha fiachan agam air a" chat mhallaichte air ais," thuirt i ri duine gu sònraichte leis gu robh i a" faireachdainn a làmh faisg air a forearm, a" bruthadh a gàirdean ìosal.
  
  Leis a h-uile comas a th 'aice tharraing i suas e, eadhon dìreach airson a chuideachadh gus an anail a ghlacadh, ach thòisich corp sgìth Nina air fàiligeadh. Agus a-rithist dh'fheuch i gu neo-shoirbheachail, a 'coimhead mar a bha ballachan an làr ìseal a' sgàineadh fo chuideam an uisge, a dh'aithghearr gus tuiteam air an dithis aca le bàs do-sheachanta.
  
  "Leig leinn!" rinn i sgreuchail, a 'co-dhùnadh an turas seo a bhith a' bruthadh ladhar a bròg an aghaidh a 'bhalla agus a corp a chleachdadh mar luamhan. Bha an fheachd ro mhòr airson comasan corporra Nina, agus dh"fhairich i gun robh a gualainn a" gluasad às a chèile mar a bha cuideam a" mhanach agus an clisgeadh ga reubadh a-mach às a cuibhle rotator. "Iosa Criosd!" - rinn i sgreuchail le cràdh dìreach mus do shluig an tuil de pholl is uisge i.
  
  Coltach ri cuthach lionntach tonn cuain a bha a" tuiteam, bha corp Nina a" magadh gu brùideil agus air a thilgeil gu bonn a" bhalla a bha a" tuiteam às a chèile, ach bha i fhathast a" faireachdainn làmh a" mhanach ga cumail gu teann. Mar a bhuail a corp air a" bhalla an dàrna turas, rug Nina air a" chunntair le a làmh mhath. "Mar a tha do smiogaid nas àirde," dhearbh a guth a-staigh i. "Dìreach leig ort gur e buille cruaidh a th' ann, oir mura dèan thu sin chan fhaic thu Alba tuilleadh."
  
  Le rughadh mu dheireadh, bhris Nina air falbh bho uachdar an uisge, ga saoradh fhèin bhon fheachd a bha a 'cumail a' mhanach, agus ruith i suas mar bhuidhe. Chaill e mothachadh airson mionaid, ach nuair a chuala e guth Nina, dh'fhosgail a shùilean. "A bheil thu còmhla rium?" - dh'èigh i. "Feuch an toir thu grèim air rudeigin oir chan urrainn dhomh taic a thoirt do do chuideam tuilleadh! Tha mo ghàirdean air a dhroch mhilleadh!"
  
  Rinn e mar a dh" iarr i, ga chumail fhèin air a chasan le bhith a" cumail grèim air fear de bhàraichean na h-uinneige faisg air làimh. Bha Nina sgìth gu ìre a bhith a 'call mothachadh, ach bha na daoimeanan aice agus bha i airson Sam a lorg. Bha i airson a bhith còmhla ri Sam. Bha i a" faireachdainn sàbhailte còmhla ris, agus an-dràsta bha feum aice air sin nas motha na rud sam bith.
  
  Stiùir i am manach leònte, dhìrich i gu mullach a' bhalla dùnaidh gus a leantainn chun a' bhothain far an robh a curach a' feitheamh. Cha do chuir am manach an ruaig oirre, ach leum i air bàta beag agus dh"iomair i gu cuthach thar Loch Tana. A 'coimhead mun cuairt gu cruaidh a h-uile beagan cheumannan, rinn Nina rèis air ais gu Sam, an dòchas nach robh e air a bhàthadh leis a' chòrr den Wereta fhathast. Ann am briseadh na maidne bàn, le ùrnaighean an-aghaidh creachadairean a" teicheadh bho a bilean, sheòl Nina air falbh bhon eilean rùisgte nach robh a-nis nas motha na lòchran aonaranach air fàire.
  
  
  trithead
  Iudas, Brutus, agus Cassius
  
  
  Aig an aon àm, fhad "s a bha Nina agus Sam a" strì leis na duilgheadasan aca, chaidh iarraidh air Pàdraig Mac a "Ghobhainn lìbhrigeadh a" Bhocsa Naoimh a chuir air dòigh chun àite-fois aige air Mount Yeha, faisg air Axum. Bha e ag ullachadh sgrìobhainnean a dh'fheumadh an còirneal a shoidhnigeadh. Yeaman agus Mgr Carter airson a chuir gu prìomh oifisean MI6. Chuireadh rianachd Mhgr Carter, mar cheannard air MI6, sgrìobhainnean a-steach gu cùirt Purdue gus a' chùis a dhiùltadh.
  
  Bha Joe Carter air port-adhair Axum a ruighinn grunn uairean a thìde roimhe sin gus coinneachadh ris a" Chòirneal J. Yimenu agus riochdairean laghail riaghaltas Ethiopia. Bhiodh iad a" cumail sùil air an lìbhrigeadh, ach bha Carter an dùil a bhith ann an companaidh Dhaibhidh Perdue a-rithist, le eagal gun feuchadh am billeanair Albannach ri fìor dhearbh-aithne Carter fhoillseachadh mar Iòsaph Karsten, ball den chiad ìre de Òrdugh sinistr na grèine Duibhe.
  
  Rè an turais gu baile-mòr an teanta aig bonn na beinne, ruith inntinn Karsten. Bha Purdue gu bhith na uallach mòr chan ann a-mhàin dha, ach don Black Sun gu h-iomlan. Bha an sgaoileadh aca den Draoidh gus a" phlanaid a thilgeil a-steach do shloc mòr mòr-thubaist a" dol air adhart mar obair-cloc. Cha b" urrainn don phlana aca fàiligeadh ach nam biodh beatha dhùbailte Karsten fosgailte agus a" bhuidheann fosgailte, agus cha robh aig na duilgheadasan sin ach aon bhrosnachadh - Dàibhidh Perdue.
  
  "An cuala tu mu na tuiltean ann an ceann a tuath na Roinn Eòrpa a tha a-nis a" bualadh air Lochlann?" Còirneal. Dh'fhaighnich Yimenu do Karsten. "Mr. Carter, tha mi duilich airson na brisidhean cumhachd a tha ag adhbhrachadh a leithid de mhì-ghoireas, ach tha a" mhòr-chuid de dhùthchannan Afraga a Tuath, a bharrachd air Saudi Arabia, Yemen, fad na slighe gu Siria, a "fulang le dorchadas."
  
  "Tha, is e sin a chuala mi. An toiseach, feumaidh e a bhith na eallach uamhasach air an eaconamaidh, "thuirt Karsten, a" cluich gu foirfe pàirt an aineolais fhad "s a bha e na ailtire air an dileab cruinne a th" ann an-dràsta. "Tha mi misneachail nan cuireadh sinn uile ar n-inntinn agus ar stòrasan ionmhais ri chèile, gum b" urrainn dhuinn na tha air fhàgail de na dùthchannan againn a shàbhaladh. "
  
  Às deidh na h-uile, b 'e sin adhbhar Black Sun. Cho luath "s a bhios an saoghal a" fulang le mòr-thubaistean nàdurrach, fàilligidhean gnìomhachais, agus bagairtean tèarainteachd ag adhbhrachadh spùtadh agus sgrios air sgèile mhòr, nì e milleadh gu leòr air a "bhuidheann gus a h-uile mòr-chumhachd a chuir às. Leis na goireasan gun chrìoch aca, proifeiseantaich sgileil agus beairteas coitcheann, bidh e comasach don Òrdugh an saoghal a ghabhail thairis fo rèim ùr faisisteachd.
  
  "Chan eil fhios agam dè nì an riaghaltas ma nì an dorchadas seo agus a-nis na tuiltean barrachd milleadh, Mgr Carter. Chan eil fhios 'am," rinn Yimenu caoidh le fuaim an t-slighe chnapach. "Tha mi a" gabhail ris gu bheil seòrsa de thomhas èiginn aig an RA? "
  
  "Bu chòir dhaibh," fhreagair Karsten, a "coimhead le dòchas air Yimena, a shùilean gun a bhith a" brathadh an tàir air an fheadhainn a bha e a "meas mar ghnè nas ìsle. "A thaobh an airm, tha mi a" creidsinn gun cleachd sinn ar goireasan cho mòr "s as urrainn dhuinn an aghaidh gnìomhan Dhè." Shrug e, a 'coimhead co-fhaireachdainn.
  
  "Tha e fìor," fhreagair Yimenu. " Is iad so gniomharan Dhe ; Dia an-iochdmhor agus feargach. Cò aig tha fios, is dòcha gu bheil sinn faisg air a dhol à bith. "
  
  Dh'fheumadh Karsten gàire a chumail fodha, a 'faireachdainn mar Noah, a' coimhead air na daoine bochda a 'coinneachadh ris an dàn dhaibh aig làmhan dia nach robh iad ag adhradh gu leòr. A" feuchainn gun a bhith air do ghlacadh an-dràsta, thuirt e, "Tha mi cinnteach gum mair a" chuid as fheàrr againn beò san apocalypse seo."
  
  "A dhuine uasail, tha sinn air ruighinn," thuirt an draibhear ris a" chòirneal. Eimein. "Tha e coltach gu bheil buidheann Perdue air ruighinn mu thràth agus air am Bogsa Naomh a thoirt a-steach."
  
  "Chan eil duine an seo?" Col. Chaidh Yimenu sìos.
  
  "Tha, sir. Tha mi a" faicinn an Neach-ionaid Sònraichte Smith a" feitheamh rinn aig an làraidh," dhearbh an draibhear.
  
  "O, ceart gu leòr," Còirneal. Rinn Yimenu osna. "Tha an duine seo ag èirigh chun tachartas. Feumaidh mi meal-a-naidheachd a chuir ort air an Neach-ionaid Sònraichte Smith, Mgr Carter. Tha e an-còmhnaidh aon cheum air adhart, a" dèanamh cinnteach gun tèid a h-uile òrdugh a chrìochnachadh. "
  
  Bhuannaich Karsten moladh Yemenu Smith, ga fhaicinn mar ghàire. "Ach tha. Sin as coireach gun do dh'iarr mi air an Neach-ionaid Sònraichte Smith a dhol còmhla ri Mgr Perdue air an turas seo. Bha fios agam gur e an aon neach a bhiodh iomchaidh airson na h-obrach."
  
  Fhuair iad a-mach às a' chàr agus choinnich iad ri Pàdraig, a dh'innis dhaibh gur e atharrachadh san aimsir a bha air sgàth 's gun tàinig a' bhuidheann Perdue tràth, a thug orra slighe eile a ghabhail.
  
  "Bha e a" coimhead neònach dhomh nach robh na Hercules agad aig port-adhair Axum, "thuirt Carsten, a" falach cho feargach "s a bha e gun deach am murtair ainmichte aige fhàgail gun targaid aig a" phort-adhair ainmichte. "Càit an tàinig thu air tìr?"
  
  Cha bu toil le Pàdraig tòna a cheannard, ach leis nach robh e air a bhith dìomhair do fhìor dhearbh-aithne a cheannard, cha robh fios aige carson a bha Joe Carter cho measail air logistics beag. "Uill, a dhuine uasal, leig am pìleat sinn aig Dunsha agus chaidh sinn air adhart gu raon-laighe eile gus sùil a chumail air càradh a" mhillidh a thàinig air tìr."
  
  Cha robh Karsten an aghaidh seo. Bha seo a" faireachdainn gu math loidsigeach, gu h-àraidh leis gu robh a" mhòr-chuid de na rathaidean ann an Etiòpia neo-earbsach, agus cha robh iad cho comasach an cumail suas ri linn nan tuiltean gun uisge a bha o chionn ghoirid air bualadh air na mòr-thìrean timcheall air a" Mhuir Mheadhan-thìreach. Ghabh e gun chumhachan ri breugan innleachdach Phàdraig don chòirneal. Yeeman agus mhol iad gun tèid iad gu na beanntan gus dèanamh cinnteach nach robh Perdue an sàs ann an seòrsa de sgam.
  
  Col. Fhuair Yimenu an uairsin fios air an fhòn saideal aige agus ghabh e a leisgeul, a" guidhe air riochdairean MI6 cumail orra leis an sgrùdadh air an làrach san eadar-ama. Aon uair 's gun robh iad a-staigh, lean Pàdraig agus Carsten, còmhla ri dithis a bha Pàdraig air ainmeachadh, fuaim guth Perdue gus an slighe a lorg.
  
  "Mar seo, a dhuine uasail. Le cead bho Mhgr Ajo Kira, bha e comasach dhaibh an sgìre mun cuairt a dhèanamh tèarainte gus dèanamh cinnteach gun deach am Bogsa Naomh a thilleadh chun t-seann àite aige gun eagal gun tuiteadh e," thuirt Pàdraig ris an àrd-neach aige.
  
  "A bheil fios aig Mgr Kira mar a chuireas e casg air maoim-slèibhe?" Dh'fhaighnich Karsten. Le deagh mhisneachd, thuirt e: "Bha mi a" smaoineachadh gur e dìreach neach-iùil a bh" ann.
  
  "Is e, a dhuine uasail," mhìnich Pàdraig. "Ach tha e cuideachd na innleadair catharra le teisteanas."
  
  Thug trannsa cumhang lùbach sìos iad don talla far an do choinnich Perdue ri muinntir an àite an toiseach, dìreach mus do ghoid e am Bogsa Naomh, air a mhearachdachadh airson Àirc a 'Chùmhnant.
  
  "Feasgar math, a dhaoine uaisle," chuir Karsten fàilte air, a ghuth a" nochdadh mar òran uamhas ann an cluasan Perdue, a" reubadh anam le fuath agus uamhas. Chùm e ga chuimhneachadh fhèin nach robh e na phrìosanach tuilleadh, gun robh e ann an companaidh shàbhailte Pàdraig Mac a" Ghobhainn agus a dhaoine.
  
  "O, hi," chuir Perdue fàilte chridheil air, a" pronnadh Karsten le a shùilean gorma reòthte. Ann am magadh, chuir e cuideam air ainm a 'charlatan. "Tha e cho snog d" fhaicinn... Mgr Carter, nach eil?"
  
  Rinn Pàdraig gàire. Bha e den bheachd gu robh fios aig Perdue air ainm a cheannard, ach leis gu robh e na ghille seòlta, thuig Pàdraig gu sgiobalta gu robh rudeigin a bharrachd a" dol eadar Perdue agus Carter.
  
  "Chì mi gun do thòisich thu às aonais," thuirt Karsten.
  
  "Mhìnich mi do Mhgr Carter carson a thàinig sinn tràth," thuirt Patrick Perdue. "Ach a-nis chan eil againn ach a bhith a" faighinn a "chuimhne seo air ais far a bheil e gus an urrainn dhuinn uile a dhol dhachaigh, hey?"
  
  Eadhon ged a chùm Pàdraig tòna càirdeil, dh" fhaodadh e a bhith a "faireachdainn an teannachadh a" teannachadh timcheall orra mar shròn timcheall amhach. A rèir e, b" e dìreach spreadhadh tòcail neo-iomchaidh a bh" ann air sgàth an droch bhlas a dh" fhàg mèirle na cuimhneachan ann am beul a h-uile duine. Mhothaich Karsten gu robh am Bogsa Naomh air a chuir na àite ceart, agus nuair a thionndaidh e timcheall gus coimhead air a chùlaibh, thuig e gu fortanach nach robh an Còirneal J. Yimenu air tilleadh fhathast.
  
  "Gnìomhaire Sònraichte Smith, an tèid thu còmhla ri Mgr Perdue aig a" Bhocsa Naomh, mas e do thoil e? " - thug e stiùireadh do Phàdraig.
  
  "Carson?" Rinn Pàdraig gàire.
  
  Dh" ionnsaich Pàdraig sa bhad an fhìrinn mu rùintean a cheannard. "Leis gun do dh" innis mi sin dhut, Smith!" - beuc e gu feargach, a 'toirt a-mach daga. "Thoir seachad d" armachd, a Ghobhainn!"
  
  Reothadh Perdue na àite, a 'togail a làmhan ann an gèilleadh. Bha Pàdraig balbh, ach a dh'aindeoin sin dh'èist e ris a cheannard. Bha an dà fho-cheannard aige a" fidget, mì-chinnteach, ach cha b" fhada gus an do shocraich iad, a" co-dhùnadh gun a bhith a" cumail na buill-airm aca no a" gluasad.
  
  "Mu dheireadh a" sealltainn na fìor dhathan agad, Karsten?" Rinn Perdue magadh air. Rinn Pàdraig gàire ann an troimh-chèile. "Chì thu, Paddy, is e an duine seo air a bheil thu eòlach Joe Carter Iòsaph Karsten, ceannard meur Ostair de Òrdugh a" Ghrian Dhuibh."
  
  "O mo Dhia," thuirt Pàdraig. "Carson nach do dh'innis thu dhomh?"
  
  "Cha robh sinn airson gum biodh tu an sàs ann an dad, a Phàdraig, agus mar sin chùm sinn thu san dorchadas," mhìnich Perdue.
  
  "Sàr obair, a Dhaibhidh," rinn Pàdraig osnaich. "Dh" fhaodadh mi a bhith air seo a sheachnadh. "
  
  "Chan e, cha b" urrainn dhut sin a dhèanamh!" - Dh'èigh Karsten, aodann dearg reamhar air chrith le magadh. "Tha adhbhar ann gu bheil mi nam cheannard air fiosrachadh armachd Bhreatainn agus chan eil thu, a bhalaich. Bidh mi a" planadh air adhart agus a" dèanamh m" obair-dachaigh."
  
  "Gille?" Rinn Perdue gàire. "Stad a" leigeil ort gu bheil thu airidh air na h-Albannaich, a Charsten."
  
  "Carsten?" - Dh'fhaighnich Pàdraig, a 'magadh aig Perdue.
  
  "Joseph Karsten, Pàdraig. Òrdugh na Grèine Duibhe, Ciad Clas, agus neach-brathaidh leis nach b" urrainn dha Iscariot fhèin coimeas a dhèanamh. "
  
  Chomharraich Carsten an arm-smàlaidh aige gu dìreach aig Perdue, a làmh a" crathadh gu brùideil. "Bu chòir dhomh a bhith air do chrìochnachadh aig taigh do mhàthar, tha thu a" teirmeachadh le cus sochairean!" - sheid e tro a ghruaidhean tiugh maroon.
  
  "Ach bha thu ro thrang a" ruith air falbh airson do mhàthair a shàbhaladh, nach robh thu, a" ghealtaich tàireil," thuirt Perdue gu socair.
  
  "Dùin do bheul, a bhrathair! Bha thu Renatus, ceannard na Black Sun ...! - rinn e sgreuchail gu h-obann.
  
  "Gu bunaiteach, chan ann le roghainn," cheartaich Perdue air sgàth Phàdraig.
  
  "...agus chuir thu romhpa an cumhachd seo gu lèir a leigeil seachad gus a dhèanamh mar obair do bheatha gus ar sgrios. Tha sinn! An loidhne-fala mòr Aryan, air àrach leis na diathan a chaidh a thaghadh airson an saoghal a riaghladh! Tha thu nad neach-brathaidh!" Bha Karsten a" gort.
  
  "Mar sin, dè tha thu a" dol a dhèanamh, Karsten?" - Dh'fhaighnich Perdue mar a bha fear-cuthach na h-Ostair a 'toirt ionnsaigh air Pàdraig air an taobh. "A bheil thu a" dol a losgadh orm air beulaibh do riochdairean fhèin? "
  
  "Chan eil, gu dearbh chan eil," rinn Karsten gàire. Thionndaidh e gu sgiobalta agus chuir e dà pheilear a-steach do gach aon de na h-oifigearan taic aig Patrick MI6. "Cha bhi fianaisean air fhàgail. Thig a" mhì-rùn seo gu crìch an seo, gu bràth."
  
  Bha Pàdraig a" faireachdainn tinn. Chuir an sealladh de na fir aige a bha nan laighe marbh air ùrlar uaimh ann an dùthaich chèin fearg air. Bha e cunntachail airson a h-uile duine! Dh"fheumadh fios a bhith aige cò an nàmhaid a bh" ann. Ach cha b" fhada gus an do thuig Pàdraig nach biodh fios aig daoine na dhreuchd gu cinnteach ciamar a thionndaidheadh cùisean. Is e an aon rud a bha fios aige le cinnt, gu robh e cho math ri marbh a-nis.
  
  "Bidh Yimenu air ais a dh" aithghearr, "thuirt Carsten. "Agus tillidh mi don Rìoghachd Aonaichte gus tagradh a dhèanamh air an togalach agad. Às deidh na h-uile, cha bhith thu air do mheas marbh an turas seo."
  
  "Dìreach cuimhnich air aon rud, Karsten," thuirt Perdue air ais, "tha rudeigin agad ri chall. Chan eil fios agam. Tha oighreachdan agad cuideachd."
  
  Tharraing Karsten air ais òrd an airm aige. "Dè tha thu a' cluich?"
  
  Chaidh Perdue sìos. An turas seo chaill e a h-uile eagal mu thoradh na bha e gu bhith ag ràdh, oir ghabh e ris an dàn a bha ann dha. "Tha," rinn Perdue gàire, "bean agus nigheanan. Nach ruig iad dhachaigh Salzkammergut a-steach, o," sheinn Perdue, a" coimhead air an uaireadair aige, "mu cheithir uairean?"
  
  Dh" fhàs sùilean Karsten fiadhaich, las a chuinneanan, agus leig e a-mach glaodh mòr de bhuaireadh. Gu mì-fhortanach, cha b 'urrainn dha losgadh air Perdue oir dh'fheumadh e a bhith coltach ri tubaist gus am biodh Karsten air a shaoradh gus am biodh Yamen agus muinntir an àite a' creidsinn ann. Is ann dìreach an uairsin a bha e comasach dha Karsten an neach-fulang ann an suidheachadh a chluich gus aire a tharraing bhuaithe fhèin.
  
  Bha Perdue gu math dèidheil air sealladh uamhasach Karsten, ach chluinneadh e Pàdraig a" tarraing anail gu mòr ri thaobh. Bha e duilich dha a charaid as fheàrr Sam, a bha a-rithist an impis bàis air sgàth a bhith an sàs ann am Perdue.
  
  "Ma thachras dad dha mo theaghlach, cuiridh mi Clive a thoirt do leannan, a" ghalla Gould sin, an àm as fheàrr de a beatha... mus toir e air falbh e!" Thug Karsten rabhadh, a 'sgoltadh tro a bhilean tiugh fhad' sa bha a shùilean a 'losgadh le fuath agus a' chùis. "Thig air adhart, Ajo."
  
  
  31
  Itealaich bho Vereta
  
  
  Chaidh Karsten gu taobh a-muigh na beinne, a 'fàgail Perdue agus Pàdraig gu tur balbh. Lean Ajo Carsten, ach stad e aig beul an tunail gus ròn Purdue a shealbhachadh.
  
  "Dè fo shealbh!" Dh" fhàs Pàdraig mar a thàinig a cheangal ris a h-uile neach-brathaidh gu crìch. "Thu? Carson a tha thu, Ajo? Ciamar? Shàbhail sinn thu bhon Black Sun damn agus a-nis is tusa am fear as fheàrr leotha?"
  
  "Na gabh e gu pearsanta, Smit-Efendi," thug Ajo rabhadh, a làmh tana, dorcha na laighe dìreach fo iuchair cloiche meud a phailme. "Faodaidh thusa, Perdue Effendi, seo a ghabhail gu fìor dha-rìribh. Air do sgàth-sa, chaidh mo bhràthair Donkor a mharbhadh. Cha mhòr nach deach mo mharbhadh gus do chuideachadh le bhith a" goid an cuimhneachan seo, agus an uairsin?" rinn e caoineadh gu goirt, a bhroilleach a' gortachadh le feirg. "An uairsin dh" fhàg thu mi gu bàs mus do ghoid do chompanaich mi agus gun do chràdh thu mi gus faighinn a-mach càite an robh thu! Dh"fhuiling mi seo uile air do shon, Efendi, fhad "s a bha thu gu toilichte a" ruith às deidh na lorg thu anns a "bhogsa naomh seo! Tha a h-uile adhbhar agad mo bhrath a thoirt gu cridhe, agus tha mi an dòchas gum bàsaich thu gu mall a-nochd fo chloich throm." Sheall e mun cuairt taobh a-staigh na cealla. " 'S e so an t-àit anns an robh mi mallaichte do choinn- eachadh, agus so an t-àit anns am mallaich mi thu gu bhi air do thiodhlacadh."
  
  "A Dhia, tha fios agad gu cinnteach mar a nì thu caraidean, a Dhaibhidh," thuirt Pàdraig ri thaobh.
  
  "Thog thu an ribe so dha, nach robh?" Rinn Perdue tomhas, agus chrath Ajo, a" dearbhadh na h-eagal aige.
  
  Taobh a-muigh, chluinneadh iad Karsten ag èigheach ris a" chòirneal. Feumaidh muinntir Yimenu a dhol am falach. B" e seo comharra Ajo, agus bhrùth e an dial fo a làimh, ag adhbhrachadh rumble uamhasach anns na creagan os an cionn. Thuit na clachan-stèidh a thog Ajo gu faiceallach anns na làithean suas gu coinneamh Dhùn Èideann. Chaidh e à sealladh a-steach don tunail, a 'ruith seachad air ballachan sgàineadh an trannsa. Thuit e ann an èadhar na h-oidhche, mar-thà còmhdaichte le cuid de sprùilleach agus duslach bhon tuiteam.
  
  "Tha iad fhathast a-staigh!" - dh'èigh e. "Bidh daoine eile air am pronnadh! Feumaidh tu an cuideachadh!" Rug Ajo air a" chòirneal air an lèine, a" leigeil air gun cuireadh e ìmpidh air. Ach Còirneal. Phut Yimenu air falbh e, ga leagail gu làr. "Tha mo dhùthaich fon uisge, a" bagairt beatha mo chlann agus a" fàs nas millteach mar a bhruidhneas sinn, agus tha thu gam chumail an seo air sgàth tuiteam às?" Rinn Yimen càineadh air Ajo agus Karsten, gu h-obann a" call a mhothachadh air dioplòmasaidh.
  
  "Tha mi tuigsinn, a dhuine uasail," thuirt Karsten gu tioram. "Beachdaichidh sinn air an tubaist seo mar deireadh na seann deasbaid airson a-nis. Às deidh na h-uile, mar a chanas tu, feumaidh tu coimhead às dèidh na cloinne. Tha mi gu tur a" tuigsinn cho luath sa tha e mo theaghlach a shàbhaladh. "
  
  Leis na faclan seo, choimhead Karsten agus Ajo an còirneal. Bidh Yimenu agus an draibhear aige a" teicheadh a-steach do shealladh pinc an latha air fàire. B" e seo cha mhòr an t-àm nuair a bha còir aig a" Bhocsa Naomh a bhith air a thilleadh an toiseach. Ann an ùine ghoirid bhiodh an luchd-obrach togail ionadail a" dol suas agus iad a" feitheamh ris na bha iad a" smaoineachadh a thàinig Perdue, an dùil deagh bhuille a thoirt don neach-ionnsaigh brònach a chreach ulaidhean na dùthcha aca.
  
  "Rach agus faic an do thuit iad gu ceart, Ajo," dh" òrduich Karsten. "Greas ort, feumaidh sinn falbh."
  
  Rinn Ajo Kira cabhag gu dè an t-slighe a-steach gu Mount Yeha gus dèanamh cinnteach gu robh a thuiteam dùmhail agus deireannach. Chan fhaca e Karsten a 'toirt air ais a cheuman, agus gu mì-fhortanach, chosg e a bheatha dha a bhith a' lùbadh sìos gus soirbheachadh na h-obrach aige a mheasadh. Thog Karsten aon de na clachan troma os cionn a chinn agus thug e sìos e air cùl ceann Ajo, ga bhriseadh sa bhad.
  
  "Chan eil fianaisean ann," thuirt Karsten, a "crathadh a làmhan agus a" dèanamh air làraidh Perdue. Air a chùlaibh, bha corp Ajo Kira a 'còmhdach a' chreag sgaoilte agus an sprùilleach air beulaibh an t-slighe a-steach a chaidh a sgrios. Leis a" chlaigeann brùite aige a" fàgail comharra grotesque ann an gainmheach an fhàsaich, cha robh teagamh sam bith gum biodh e coltach ri neach-fulang creige eile. Thionndaidh Karsten timcheall ann an làraidh armachd Purdue Two and a Half gus rèis air ais chun dachaigh aige san Ostair mus b "urrainn dha uisgeachan Etiòpia a ghlacadh.
  
  Nas fhaide deas, cha robh Nina agus Sam cho fortanach. Bha an sgìre gu lèir timcheall air Lake Tana fon uisge. Bha daoine fiadhaich, a 'clisgeadh chan ann a-mhàin air sgàth an tuil, ach cuideachd air sgàth an dòigh neo-mhìnichte anns an tàinig na h-uisgeachan. Bha aibhnichean is tobraichean a" sruthadh gun sruth sam bith bhon stòr solarachaidh. Cha robh uisge ann, ach thàinig fuarain a-mach à àite sam bith bho ghrunnd na h-aibhne tioram.
  
  Air feadh an t-saoghail, dh"fhuiling bailtean-mòra bho bhriseadh cumhachd, crithean-talmhainn agus tuiltean a sgrios togalaichean cudromach. Chaidh prìomh oifisean an UN, am Pentagon, Cùirt na Cruinne anns an Hague agus mòran ionadan eile le uallach airson òrdugh agus adhartas a sgrios. Roimhe seo bha eagal orra gum faodadh an raon-adhair aig Dunsha a bhith air a lagachadh, ach bha Sam dòchasach leis gu robh a" choimhearsnachd fada gu leòr air falbh nach biodh buaidh dhìreach air Loch Tana. Bha e cuideachd fada gu leòr a-staigh air an dùthaich gum biodh e greis mus ruigeadh an cuan e.
  
  Ann an ceò taibhse na h-oidhche tràth, chunnaic Sam sgrios na h-oidhche anns a h-uile fìrinn uamhasach. Bha e a" filmeadh na tha air fhàgail den bhròn-chluich cho tric "s a b" urrainn dha, a "gabhail cùram gus cumhachd a" bhataraidh a ghleidheadh anns a "chamara bhidio teann aige fhad" s a bha e a "feitheamh gu dùrachdach ri Nina tilleadh thuige. An àiteigin air falbh, chùm e air a 'cluinntinn fuaim neònach, nach b' urrainn dha aithneachadh, ach chuir e a-steach e gu seòrsa de sheòladh claisneachd. Bha e air a bhith na dhùisg airson còrr air ceithir uairean fichead agus dh" fhairich e buaidh sgìths, ach b" fheudar dha fuireach na dhùisg gus an lorgadh Nina e. A bharrachd air an sin, bha i a" dèanamh obair chruaidh agus bha e mar fhiachaibh air a bhith ann nuair, chan ann ma thilleas i. Thug e seachad na smuaintean àicheil a bha ga chràdh mu a sàbhailteachd air loch làn de chreutairean fealltach.
  
  Tron lionsa aige, rinn e co-fhaireachdainn le saoranaich Ethiopia a bha a-nis air an dachaighean agus am beatha fhàgail gus a bhith beò. Bha cuid a' gul gu goirt o mhullach an tighe, cuid eile a' bualadh an lot. Bho àm gu àm thachair Sam ri cuirp air bhog.
  
  "Iosa Criosd," ars" esan, ""s e deireadh an t-saoghail a th" ann dha-rìribh."
  
  Bha e a" filmeadh farsaingeachd mhòr uisge a bha coltach gu robh e a" sìneadh gun stad ro a shùilean. Mar a bha na speuran an ear a' peantadh na fàire pinc is buidhe, cha b' urrainn dha cuideachadh ach mothachadh a dhèanamh air bòidhchead a' chùl ris an deach an dealbh-chluich uabhasach seo a chumail. Sguir an t-uisge rèidh a bhith a" maistreadh agus a" lìonadh an loch airson an-dràsta, agus rinn e bòidhchead air an t-sealladh-tìre, bha beatha nan eun a" fuireach anns an sgàthan leaghan. Bha mòran fhathast air na tancaichean aca, ag iasgach airson biadh no dìreach a" snàmh. Ach "nam measg cha robh ach aon bhàta beag a" gluasad - a" gluasad gu mòr. Bha e coltach gur i an aon bhàta a bha a" dol a dh"àiteigin, a" cur spòrs air luchd-amhairc bho shoithichean eile.
  
  "Nina," rinn Sam gàire. "Tha fios agam gur tusa a th" ann, a leanabh!"
  
  Còmhla ri èigheachd neònach fuaim neo-aithnichte, ghluais e a-steach don bhàta a bha a" deàrrsadh gu sgiobalta, ach nuair a dh" atharraich an lionsa airson sealladh nas fheàrr, chaidh gàire Sam à sealladh. "O mo Dhia, a Nina, dè rinn thu?"
  
  Chaidh a leantainn le còig bàtaichean a cheart cho sgiobalta, a 'gluasad nas slaodaiche a-mhàin air sgàth toiseach tòiseachaidh Nina. Bhruidhinn a h-aghaidh air a shon fhèin. Chrath i clisgeadh agus oidhirp dòrainneach a h-aodann breagha agus i ag iomradh air falbh bho na manaich a bha an tòir. Leum Sam sìos bhon spiris aige ann an talla a" bhaile agus fhuair e a-mach cò às a bha an fhuaim neònach a bha a" cur dragh air.
  
  Chaidh heileacoptairean armachd a-steach bhon taobh a tuath gus saoranaich a thogail agus an giùlan gu tìr nas fhaide chun ear-dheas. Bha Sam a" cunntadh timcheall air seachd heileacoptairean a" tighinn air tìr bho àm gu àm gus daoine a thogail bho na tacan sealach aca. Shuidh aon, Chinook CH-47F, beagan bhlocaichean air falbh fhad "s a bha am pìleat a" cruinneachadh grunn dhaoine airson an inneal-adhair.
  
  Cha mhòr nach robh Nina air iomall a" bhaile a ruighinn, a h-aodann bàn agus fliuch le sgìths is lotan. Sheòl Sam uisgeachan duilich gus a ruighinn mus b" urrainn dha na manaich air a slighe. Rinn i maill gu mòr mar a thòisich a làmh air fàiligeadh. Leis a h-uile neart aige, chleachd Sam a ghàirdeanan gus gluasad na bu luaithe agus sheòl e tuill, nithean biorach, agus cnapan-starra eile fon uisge nach fhaiceadh e.
  
  "Nina!" - dh'èigh e.
  
  "Cuidich mi, Sam! chuir mi às mo ghualainn!" - rinn i gearan. "Chan eil dad air fhàgail annam. Pl-feuch, tha e dìreach ..." chuir i stad air. Nuair a ràinig i Sam, thug e suas i na ghàirdeanan agus thionndaidh e mun cuairt, a" sleamhnachadh a-steach don bhuidheann thogalaichean deas air talla a" bhaile gus àite a lorg airson falach. Air an cùlaibh, dh'èigh na manaich airson daoine a chuideachadh gus na mèirlich a ghlacadh.
  
  "O shit, tha sinn ann an cac domhainn an-dràsta," thuirt e ri wheezed. "An urrainn dhut ruith fhathast, a Nina?"
  
  Bha a sùilean dorcha a" sileadh agus rinn i gearan, a" cumail a làimhe. "Nam b" urrainn dhut seo a phutadh air ais don t-socaid, b "urrainn dhomh fìor oidhirp a dhèanamh."
  
  Anns na bliadhnaichean aige ag obair san raon, a" filmeadh agus ag aithris ann an raointean cogaidh, dh" ionnsaich Sam sgilean luachmhor bho na EMTn leis an robh e ag obair. "Chan eil mi a" dol a laighe, a ghràidh," thuirt e. "Tha seo gu bhith air a ghoirteachadh mar ifrinn."
  
  Mar a bha saoranaich deònach a 'coiseachd tro na h-alleys cumhang gus Nina agus Sam a lorg, bha aca ri fuireach sàmhach fhad' sa bha iad a 'dèanamh ath-ghualainn Nina. Thug Sam am baga dhi gus am b" urrainn i an strap a bhìdeadh, agus fhad "s a bha an luchd-tòrachd a" sgreuchail anns an uisge gu h-ìosal, sheas Sam air a broilleach le aon chois, a" cumail a làmh air chrith leis an dithis.
  
  "Deiseil?" - rinn e feadaireachd, ach dhùin Nina a sùilean agus chrath i. Tharraing Sam gu cruaidh air a gàirdean, gu slaodach ga ghluasad air falbh bho a chorp. Bha Nina a" sgreuchail le cràdh fon tarp, deòir a" sruthadh bho bhith fo a h-eyelids.
  
  "Cluinnidh mi iad!" - cuideigin ag èigheach sa chànan dùthchasach aca. Cha robh feum aig Sam agus Nina air a" chànan a bhith eòlach air an aithris a thuigsinn, agus thionndaidh e a gàirdean gu socair gus an robh e air a cho-thaobhadh leis an rotator cuff mus do leig e dheth a dhreuchd. Cha robh sgreuch balbh Nina àrd gu leòr ri chluinntinn leis na manaich a bha gan coimhead, ach bha dithis fhireannach mu thràth a" dìreadh an fhàradh a" sruthadh a-mach à uachdar an uisge airson an lorg.
  
  Bha fear dhiubh armaichte le sleagh ghoirid, agus chaidh e dìreach gu corp lag Nina, ag amas air an armachd air a broilleach, ach ghabh Sam grèim air a" bhata. Bhuail e ceàrnagach san aodann, ga bhualadh airson ùine gun mhothachadh fhad "s a leum an neach-ionnsaigh eile bho leac na h-uinneige. Thionndaidh Sam a shleagh mar ghaisgeach ball-basgaid, a 'briseadh cnàimh-droma an duine air buaidh. Thàinig am fear a bhuail e gu mothachadh. spìon e an t-sleagh à Sam agus bhuail e air an taobh e.
  
  "Sam!" - Rinn Nina gàire. "Ceann suas!" Dh'fheuch i ri èirigh, ach bha i ro lag, agus mar sin thilg i a Beretta air. Rug an neach-naidheachd air an arm-smàlaidh agus ann an aon ghluasad chuir e ceann an neach-ionnsaigh fon uisge, a" cur peilear ann an cùl an amhaich.
  
  "Feumaidh gun cuala iad am peilear," thuirt e rithe, a" cur cuideam air an leòn aige. Thòisich sgainneal air na sràidean fo thuil am measg itealaich bodhar heileacoptairean armachd. Sheall Sam a-mach bhon talamh àrd agus chunnaic e gu robh an heileacoptair fhathast na sheasamh.
  
  "Nina, an urrainn dhut falbh?" - dh'fhaighnich e a-rithist.
  
  Shuidh i suas le duilgheadas. "Is urrainn dhomh coiseachd. Dè am plana?
  
  "A" breithneachadh le do mhasladh, tha mi a" gabhail ris gun deach agad air daoimeanan Rìgh Solamh fhaighinn?"
  
  "Tha, anns a" chlaigeann na mo mhàileid," fhreagair i.
  
  Cha robh tìde aig Sam faighneachd mun iomradh claigeann, ach bha e toilichte gun do choisinn i an duais. Ghluais iad gu togalach faisg air làimh agus bha iad a" feitheamh ris a" phìleat tilleadh chun Chinook mus do sheas iad gu sàmhach a dh"ionnsaigh e fhad "s a bha na daoine a chaidh a shàbhaladh nan suidhe. Air an t-slighe, chaidh co-dhiù còig-deug manach às an eilean agus sianar fhear à Vetera air an tòir tro na h-uisgeachan maistreadh. Mar a bha an co-phìleat ag ullachadh airson an doras a dhùnadh, bhrùth Sam beul a ghunna gu a cheann.
  
  "Chan eil mi dha-rìribh ag iarraidh seo a dhèanamh, a charaid, ach feumaidh sinn a dhol gu tuath, agus feumaidh sinn a dhèanamh a-nis!" Rinn Sam gàire, a 'cumail làmh Nina agus ga cumail air a chùlaibh.
  
  "Chan eil! Chan urrainn dhut seo a dhèanamh!" - rinn an co-phìleat gearan geur. Bha sgreuchail nam manach feargach a" tighinn faisg. "Tha thu gam fàgail air chùl!"
  
  Cha b' urrainn dha Sam leigeil le càil stad a chur orra bho bhith a' dol air bòrd an heileacoptair, agus bha aige ri dearbhadh gu robh e dona. Choimhead Nina air ais air an t-sluagh feargach a" tilgeadh chreagan orra agus iad a" tighinn faisg. Bhuail a" chlach air Nina anns an teampall, ach cha do thuit i.
  
  "Iosa!" - rinn i sgreuchail, lorg fuil air a corragan far an do bhean i ri a ceann. "Tha thu a" clach air boireannaich a h-uile cothrom a gheibh thu, tha thu fucking prìomhadail ..."
  
  Chuir am peilear i na tosd. Loisg Sam air a" cho-phìleat sa chas, gu uabhas an luchd-siubhail. Thug e amas air na manaich, stad iad letheach slighe. Chan fhaca Nina am manach a shàbhail i nam measg, ach fhad "s a bha i a" coimhead airson aodann, rug Sam oirre agus tharraing i a-steach do heileacoptair làn luchd-siubhail a bha fo eagal. Bha an co-phìleat na laighe ag osnaich air an làr ri thaobh, agus thug i air falbh a" chrios gus a chas a bhualadh. Anns a 'choileach, dh' èigh Sam òrdughan aig a 'phìleat aig gunpoint, ag òrdachadh dha a dhol gu tuath gu Dansha, an t-àite rendezvous.
  
  
  32
  Itealaich bho Axum
  
  
  Aig bonn Beinn Yeha, chruinnich grunn luchd-còmhnaidh ionadail, le uabhas nuair a bha an neach-iùil marbh Èiphiteach, air an robh iad uile eòlach bho na làraich cladhach. B" e clisgeadh iongantach eile dhaibh an t-eas mòr creag a dhùin innidh na beinne. Mì-chinnteach dè a bu chòir a dhèanamh, rinn buidheann de luchd-cladhach, luchd-cuideachaidh àrc-eòlais agus muinntir an àite dìoghaltas sgrùdadh air an tachartas ris nach robh dùil, a 'magadh nam measg fhèin gus feuchainn ri faighinn a-mach dè dìreach a thachair.
  
  "Tha slighean domhainn taidhrichean an seo, a tha a" ciallachadh gun deach làraidh trom a phàirceadh an seo, "mhol aon neach-obrach, a" comharrachadh clò-bhualaidhean san talamh. "Bha dhà, is dòcha trì càraichean an seo."
  
  "Is dòcha gur e dìreach an Land Rover a bhios an Dotair Hessian a" cleachdadh a h-uile beagan làithean," thuirt fear eile.
  
  "Chan e, tha e dìreach an sin, dìreach far an do dh" fhàg e e mus deach e a dh"fhaighinn innealan ùra ann am Mekele an-dè, "chuir a" chiad neach-obrach an aghaidh, a "toirt iomradh air Land Rover an arc-eòlaiche a bha a" tadhal, air a phàirceadh fo mhullach canabhas teanta beagan meatairean air falbh bhuaithe.
  
  "An uairsin ciamar a bhios fios againn an deach am bogsa a thilleadh? Is e seo Ajo Kira. Marbh. Mharbh Perdue e agus thug e leis a" bhocsa!" - ghlaodh aon fhear. "Sin as coireach gun do sgrios iad an camara!"
  
  Dh'adhbhraich an tarraing ionnsaigheach aige ùpraid am measg muinntir an àite anns na bailtean beaga ri thaobh agus anns na teantaichean faisg air làrach a' chladhach. Dh"fheuch cuid de na fir ri reusanachadh gu reusanta, ach bha a" mhòr-chuid ag iarraidh dad a bharrachd air dìoghaltas fìor.
  
  "An cluinn thu sin?" Dh"fhaighnich Perdue do Phàdraig càite an do nochd iad bho leathad sear na beinne. "Tha iad airson ar craiceann beò, seann duine. An urrainn dhut ruith air a" chas seo?"
  
  "Chan eil dòigh," thuirt Pàdraig. "Tha m" adhbrann briste. Seall."
  
  Cha do mharbh an tuiteam a dh'adhbhraich Ajo an dithis fhireannach oir bha Perdue air cuimhneachadh air feart cudromach de dhealbhadh Ajo gu lèir - am bogsa puist falaichte fo bhalla meallta. Gu fortanach, dh" innis an Èiphiteach do Perdue mu na seann dhòighean air ribeachan a dhèanamh san Èiphit, gu sònraichte taobh a-staigh seann uaighean agus pioramaidean. Seo mar a theich Perdue, Ajo, agus bràthair Ajo, Donkor, leis a" Bhocsa Naomh sa chiad àite.
  
  Air an còmhdach le sgrìoban, tuill is duslach, bha Perdue agus Patrick, faiceallach gus nach lorgadh iad, a" snàgail air cùl grunn ulpagan mòra aig bonn na beinne. Chrath Pàdraig nuair a chaidh pian geur na adhbrann deas troimhe leis a h-uile gluasad slaodadh air adhart.
  
  "An urrainn...c-an urrainn dhuinn dìreach beagan fois a ghabhail?" dh' fharraid e de Perdue. Thug an neach-rannsachaidh liath sùil air ais air.
  
  "Seall, buddy, tha fios agam gu bheil e goirt mar ifrinn, ach mura dèan sinn cabhag, lorgaidh iad sinn. Chan fheum mi innse dhut dè an seòrsa armachd a tha na daoine sin a" branndadh, a bheil? Sluasaidean, spìcean, ùird ...", chuir Perdue an cuimhne a chompanach.
  
  "Tha fios agam. Tha am Fearann so ro fhada dhomh. Glacaidh iad suas rium ron dàrna ceum agam," dh"aidich e. "Tha mo chas na sgudal. Coisich air adhart, faigh an aire, no falbh a-mach agus gairm airson cuideachadh."
  
  "Bullshit," fhreagair Perdue. "Ràinig sinn an tìr seo còmhla agus gheibh sinn an ifrinn a-mach às an seo."
  
  "Ciamar a tha thu a" moladh gun dèan sinn seo? " Ghluais Pàdraig.
  
  Chomharraich Perdue na h-innealan cladhach faisg air làimh agus rinn e gàire. Lean Pàdraig an stiùir le a shùilean. Bhiodh e air gàire a dhèanamh le Perdue mura biodh a bheatha an urra ris a" bhuil.
  
  "Chan eil dòigh ann an ifrinn, Daibhidh. Chan eil! A bheil thu craicte?" - Ghlaodh e gu h-àrd, a 'slaodadh Perdue air a' ghàirdean.
  
  "An smaoinich thu air cathair-cuibhle nas fheàrr an seo air a" ghreabhal?" Rinn Perdue gàire. "Bi deiseil. Nuair a thilleas mi, thèid sinn gu Landy."
  
  "Agus tha mi a" gabhail ris gum bi ùine agad a chuir a-steach an uairsin? " - Dh'fhaighnich Pàdraig.
  
  Tharraing Perdue a-mach am bòrd beag earbsach aige a bha na grunn innealan ann an aon.
  
  "O, sibhse air bheag creideamh," rinn e gàire air Pàdraig.
  
  Mar as trice, tha Purdue air brath a ghabhail air na comasan infridhearg agus radar aige no air a chleachdadh mar inneal conaltraidh. Ach, bha e daonnan a 'leasachadh an inneal, a' cur innleachdan ùra agus a 'leasachadh a teicneòlas. Sheall e do Phàdraig putan beag air taobh an inneil. "Àrdachadh cumhachd dealain. Tha eòlaiche-inntinn againn, Paddy. "
  
  "Dè tha e a" dèanamh?" Rinn Pàdraig gàire, a shùilean bho àm gu àm a" dol seachad air Perdue gus a bhith furachail.
  
  "Bheir e na càraichean a dhol," thuirt Perdue. Mus b" urrainn dha Pàdraig smaoineachadh air freagairt, sheas Perdue suas agus ruith e a dh" ionnsaigh an t-seada innealan. Ghluais e gu furachail, a 'lùbadh a chorp lanky air adhart gus nach seasadh e a-mach.
  
  "Gu ruige seo cho math, am bastard craicte agad," thuirt Pàdraig nuair a bha e a "coimhead Perdue a" toirt a "chàr. "Ach tha fios agad gu bheil an rud seo gu bhith a" dèanamh fealla-dhà, nach eil?"
  
  Ag ullachadh airson an tòir air thoiseach, ghabh Perdue anail domhainn agus rinn e measadh air dè cho fada "s a bha an sluagh bhuaithe agus Pàdraig. "Rachamaid," thuirt e agus bhrùth e am putan gus an Land Rover a thòiseachadh. Cha robh solais ann ach an fheadhainn a bha air an deas-bhòrd, ach chuala cuid faisg air beul na beinne an einnsean a" dèanamh fuaim fhad "s a bha iad a" tàmh. Cho-dhùin Perdue gum bu chòir dha an troimh-chèile mionaid aca a chleachdadh airson a bhuannachd, agus ruith e a dh" ionnsaigh Pàdraig le càr sgreamhail.
  
  "Leum! Nas luaithe!" - ghlaodh e ri Pàruig mar a bha e mu 'n d' ràinig e. Rinn an t-àidseant MI6 sgainneal aig a" chàr, cha mhòr ga leagail leis an astar aige, ach chùm adrenaline Perdue i na àite.
  
  "Seo iad! Cuir às do na bastards seo! "- bha an duine a" beucaich, a" comharrachadh dithis fhireannach a" reubadh a dh"ionnsaigh Land Rover le barra-cuibhle.
  
  "Dia, tha mi an dòchas gu bheil an tanca aige làn!" - Dh "èigh Pàdraig, a" draibheadh bucaid iarainn rickety dìreach a-steach do dhoras luchd-siubhail an 4x4. "Mo chreach! Tha mo chnàmhan na m" asal, Purdue. A Dhia, tha thu gam marbhadh an seo!" Cluinneadh an sluagh uile agus iad a" ruith a dh"ionnsaigh nan daoine a bha a" teicheadh.
  
  Nuair a ràinig iad doras an luchd-siubhail, bhris Perdue an uinneag le creag agus dh" fhosgail e an doras. Bha duilgheadas aig Pàdraig faighinn a-mach às a" chàr, ach thug na daoine cuthach a bha a" tighinn faisg air a" chùis air a neart tèarmann a chleachdadh, agus thilg e a chorp dhan chàr. Dh"fhalbh iad, a" snìomh an cuibhlichean, a" tilgeil chlachan air neach sam bith den t-sluagh a thàinig ro fhaisg. An uairsin ghabh Perdue ceum air a" pheadal mu dheireadh agus chuir e astar eadar iad fhèin agus an gang de mhuinntir an àite le pathadh fala.
  
  "Dè an ùine a th" againn gus faighinn gu Dunsha?" Dh'fhaighnich Perdue do Phàdraig.
  
  "Mu thrì uairean a thìde mus bu chòir dha Sam agus Nina coinneachadh rinn an sin," thuirt Pàdraig ris. Thug e sùil air an t-slat-tomhais gas. "Mo Dhia! cha toir e sinn nas fhaide na 200 cilemeatair."
  
  "Tha a h-uile dad gu math fhad" s a gheibh sinn air falbh bho sheillean sheillean Shàtain air ar slighe, "thuirt Perdue, a" coimhead fhathast san sgàthan rearview. "Feumaidh sinn fios a chuir gu Sam agus faighinn a-mach càite a bheil iad. Is dòcha gun urrainn dhaibh na Hercules a thoirt nas fhaisge oirnn a thogail. A Dhia, tha mi an dòchas gu bheil iad fhathast beò."
  
  Bhiodh Pàdraig a" magadh a h-uile uair a bha an Land Rover ag ionndrainn toll no a" magadh nuair a bha e ag atharrachadh gèar. Bha a adhbrann ga mharbhadh, ach bha e beò agus sin a h-uile rud a bha cudromach.
  
  "Bha fios agad air Carter fad na h-ùine. Carson nach do dh'innis thu dhomh?" - Dh'fhaighnich Pàdraig.
  
  "Thuirt mi riut, cha robh sinn airson gum biodh tu nad chompanach. Mura robh fios agad, cha b" urrainn dhut a bhith an sàs ann."
  
  "Agus an gnìomhachas seo le a theaghlach? An do chuir thu cuideigin a choimhead orra cuideachd?" - Dh'fhaighnich Pàdraig.
  
  "O mo Dhia, a Phàdraig! Chan e ceannairc a th" annam. Bha mi bluffing," thuirt Perdue ris. "B" fheudar dhomh a chèidse a chrathadh, agus le taing don rannsachadh a rinn Sam agus am ball-dòrain ann an oifis Karsten"... ann an oifis Carter, fhuair sinn fios gun robh a bhean agus a nigheanan air an t-slighe chun dachaigh aige san Ostair."
  
  "Do-dhèanta a chreidsinn," fhreagair Pàdraig. "Bu chòir dhut fhèin agus Sam ainm a chuir ri riochdairean A Mòrachd, tuig? Tha thu craicte, neo-chùramach agus dìomhair gu ìre hysteria, an dithis agaibh. Agus chan eil an Dr Gould fada air dheireadh."
  
  "Uill, tapadh leat, a Phàdraig," rinn Perdue gàire. "Ach is toil leinn ar saorsa, fhios agad, an obair shalach a dhèanamh gun a bhith air fhaicinn."
  
  "Chan eil dad," thuirt Pàdraig. "Cò a bha Sam a" cleachdadh mar bhallachan?"
  
  "Chan eil fhios agam," fhreagair Perdue.
  
  "Daibhidh, cò am ball-dìomhair seo? Cha toir mi slap air a" ghille, creid mi," thuirt Pàdraig.
  
  "Chan eil, chan eil fhios agam," thuirt Perdue. "Thàinig e gu Sam cho luath "s a fhuair e a-mach gun robh Sam a" slaodadh na faidhlichean pearsanta aig Karsten. An àite a stèidheachadh, thairg e am fiosrachadh a bha a dhìth oirnn fhaighinn air chùmhnant gun nochd Sam Karsten airson na tha e.
  
  Thionndaidh Pàdraig am fiosrachadh thairis na cheann. Rinn e ciall, ach às deidh a" mhisean seo cha robh e cinnteach tuilleadh cò anns an robh earbsa aige. Thug "Am ball-dòrain" fiosrachadh pearsanta Karsten dhut, a" toirt a-steach far an robh an togalach aige agus an leithid? "
  
  "Sìos don t-seòrsa fala aige," thuirt Perdue, le gàire.
  
  "Ach, ciamar a tha Sam an dùil Karsten a nochdadh? Dh" fhaodadh an togalach a bhith aige gu laghail, agus tha mi cinnteach gu bheil fios aig ceannard an fhiosrachaidh armachd mar a chòmhdaicheas e na slighean aige le teip dhearg biùrocratach, "mhol Pàdraig.
  
  "O, tha sin fìor," dh" aontaich Perdue. "Ach thagh e na nathraichean ceàrr airson cluich le Sam, Nina agus mise. Rinn Sam agus a "mholaidh" grèim air siostaman conaltraidh nan frithealaichean, a bhios Karsten a" cleachdadh airson a adhbharan fhèin. Mar a bhios sinn a" bruidhinn, tha an alchemist le uallach airson na murtan daoimeanan agus mòr-thubaistean na cruinne a" dèanamh air taigh mòr Karsten ann an Salzkammergut."
  
  "Airson dè?" - Dh'fhaighnich Pàdraig.
  
  "Dh" ainmich Carsten gu robh daoimean aige ri reic, "shrug Perdue. "Clach bhun-sgoile gu math tearc ris an canar Sudanese Eye. Coltach ris na clachan Celeste agus Pharaoh as àirde, faodaidh an Sudan Eye eadar-obrachadh le gin de na daoimeanan as lugha a rinn Rìgh Solomon às deidh dha crìoch a chuir air an Teampall aige. Tha feum air prìomh àireamhan gus a h-uile plàigh a tha ceangailte le seachdad "s a dhà aig Rìgh Solomon a leigeil ma sgaoil."
  
  "Geasach. Agus a-nis tha na tha sinn a" faighinn an seo a "toirt oirnn ath-bheachdachadh air ar sinicism," thuirt Pàdraig. "Às aonais prìomh àireamhan, chan urrainn don Draoidh an ailceim diabolical aige a chruthachadh?"
  
  Chrath Perdue. "Dh" innis ar caraidean Èiphiteach aig Dragon Watchers dhuinn, a rèir an scrolla, gun do cheangail draoidhean Rìgh Solomon gach clach ri corp nàimhdeil sònraichte, "thuirt e. "Gu cinnteach, tha an teacsa a tha ro theacsaichean eòlach an Sgriobtar ag ràdh gu robh na h-ainglean a thuit dà cheud, agus gun deach seachdad" s a dhà dhiubh a ghairm le Solamh. Seo far a bheil na cairtean rionnag le gach daoimean a" tighinn a-steach."
  
  "A bheil sùil Sudan aig Karsten?" - Dh'fhaighnich Pàdraig.
  
  "Chan eil, tha agam. Is e seo aon de dhà daoimeanan a fhuair na brocairean agam air faighinn bho bhan-bharan às an Ungair a tha faisg air briseadh-creideis, agus bho bhanntrach Eadailteach a tha airson beatha ùr a thòiseachadh air falbh bho a chàirdean mafia, an urrainn dhut smaoineachadh? Tha dà phrìomh àireamh agam a-mach à trì. Tha am fear eile, "Celeste," ann an sealbh a" Draoidh."
  
  "Agus chuir Karsten suas iad airson an reic?" Rinn Pàdraig gàire, a" feuchainn ri ciall a dhèanamh dheth.
  
  "Rinn Sam seo a" cleachdadh post-d pearsanta Karsten, "mhìnich Perdue. "Chan eil beachd aig Karsten gu bheil an Draoidh, Mgr Raya, a" tighinn a cheannach an ath daoimean àrd-inbhe aige bhuaithe. "
  
  "O, tha e math!" Rinn Pàdraig gàire, a 'bualadh a làmhan. "Cho fad" s as urrainn dhuinn na daoimeanan a tha air fhàgail a lìbhrigeadh gu Master Penekal agus Ofar, chan urrainn dha Raya iongnadh sam bith eile a thoirt. Tha mi ag ùrnaigh ri Dia gun tèid aig Nina agus Sam air am faighinn."
  
  "Ciamar a gheibh sinn fios gu Sam agus Nina? Chaidh na h-innealan agam a chall an sin san t-soircas, "dh" fhaighnich Pàdraig.
  
  "Seo," thuirt Perdue. "Dìreach sgrolaich sìos gu ainm Sam agus faic an urrainn dha na saidealan ar ceangal."
  
  Rinn Pàdraig mar a dh'iarr Perdue. Cliog an neach-labhairt beag air thuaiream. Gu h-obann ghlaodh guth Sam os cionn an neach-labhairt, "Càit an robh thu ann an ifrinn? Tha sinn air a bhith a" feuchainn ri ceangal airson uairean a thìde!"
  
  "Sam," thuirt Pàdraig, "tha sinn air ar slighe à Axum, a" siubhal falamh. Nuair a ruigeas tu ann, am b" urrainn dhut ar togail nan cuireadh sinn na co-chomharran thugad?"
  
  "Seall, tha sinn ann an cac domhainn an seo," thuirt Sam. "Tha mi," thuirt e, "thug mi seòrsa de... am pìleat agus thug mi thairis heileacoptair teasairginn armachd. Sgeul fada."
  
  "Mo Dhia!" Rinn Pàdraig squealed, a 'tilgeil a ghàirdeanan san adhar.
  
  "Thàinig iad air tìr an seo air raon-adhair Dansha, mar a thug mi orra a dhèanamh, ach tha iad gu bhith gar cur an grèim. Tha saighdearan anns a h-uile àite, agus mar sin chan eil mi a" smaoineachadh gun urrainn dhuinn do chuideachadh, "gearain Sam.
  
  Air a" chùl, chluinneadh Perdue fuaim rotor heileacoptair agus daoine a" sgreuchail. Bha e coltach ri raon cogaidh dha. "Sam, an d" fhuair thu na daoimeanan?"
  
  "Fhuair Nina iad, ach a-nis is dòcha gum bi iad air an toirt thairis," thuirt Sam, a" faireachdainn gu math brònach agus feargach. "Co-dhiù, thoir sùil air na co-chomharran agad."
  
  Chaidh aodann Perdue a thionndadh gu fòcas, mar a bha e an-còmhnaidh nuair a bha aige ri plana a dhealbhadh gus faighinn a-mach à suidheachadh. Ghabh Pàdraig anail gu math domhainn. "Ùr às a" phana-fhrithealaidh."
  
  
  33
  Apocalypse thairis air Salzkammergut
  
  
  Anns an uisge frasach, bha gàrraidhean mòra uaine Karsten a 'coimhead ann an àilleachd eireachdail. Ann am brat liath an uisge, bha coltas gu robh dathan nan flùraichean cha mhòr soilleir, agus sheas na craobhan gu maiseach ann an lànachd lus. Ach, airson adhbhar air choireigin, cha b" urrainn don bhòidhchead nàdurrach gu lèir a bhith a" toirt a-steach faireachdainn trom de chall, doom a bha crochte san adhar.
  
  "Mo Dhia, dè am pàrras truagh anns a bheil thu a" fuireach, Iòsaph," thuirt Liam MacIain agus e a" pàirceadh a chàr fo chnap dubharach de bheithe airgid agus craobhan spruis lusach air a" chnoc os cionn an togalaich. "Dìreach mar d" athair, Satan."
  
  Na làimh chùm e poca anns an robh grunn zirconia ciùbach agus aon chlach gu math mòr, a thug neach-cuideachaidh Perdue seachad air iarrtas a ceannard. Fo stiùireadh Sam, bha Liam air tadhal air Reichtisousis dà latha roimhe sin gus clachan a thogail bho chruinneachadh prìobhaideach Purdue. Bha boireannach snog dà-fhichead rud a bha a" riaghladh gnothaichean airgid Purdue coibhneil gu leòr airson rabhadh a thoirt dha Liam gun deach na daoimeanan barrantaichte à bith.
  
  "Goid seo agus gearraidh mi dheth na bàlaichean agad le clipper ìnean maol, ceart gu leòr?" - thuirt a" bhean-uasal Albannach ri Liam, a" toirt seachad a" bhaga a bha còir aige a thilgeil gu taigh mòr Karsten. B' e cuimhneachan math a bh' ann oir bha i cuideachd a' coimhead coltach ri seòrsa - mar... tha Miss Moneypenny a' coinneachadh ri Màiri Ameireaganach.
  
  Aon uair "s gu robh e am broinn na h-oighreachd dùthchail a bha furasta faighinn thuige, chuimhnich Liam gu faiceallach a bhith ag ionnsachadh gorm-dhealbhan an taighe gus a shlighe a lorg don oifis far an do rinn Karsten a ghnìomhachas dìomhair gu lèir. Taobh a-muigh, chluinneadh na fir tèarainteachd meadhan-ìre a" bruidhinn ri bean an taighe. Bha bean agus nigheanan Karsten air ruighinn dà uair a thìde roimhe sin, agus bha an triùir air a dhreuchd a leigeil dheth gu na seòmraichean-cadail aca gus beagan cadal fhaighinn.
  
  Chaidh Liam a-steach don vestibule beag aig ceann sgiath an ear a" chiad làr. Thog e glas na h-oifis gu furasta agus thug e neach-brathaidh eile dha mus deach e a-steach.
  
  "Spiorad naomh!" - Bha e a" feadaireachd, a" dèanamh a shlighe a-staigh, cha mhòr a" dìochuimhneachadh a bhith a" coimhead nan camarathan. Dh"fhairich Liam an maistreadh a stamag aige agus e a" dùnadh an dorais air a chùlaibh. "Disneyland nan Nadsaidhean!" - dh' eirich e fo 'anail. "O mo Dhia, bha fios agam gu robh thu suas ri rudeigin, Carter, ach seo? Is e an ath ìre a tha seo!"
  
  Bha an oifis gu lèir air a sgeadachadh le samhlaidhean Nadsaidheach, dealbhan de Himmler agus Göring agus grunn bhusaichean de cheannardan àrd-inbhe SS eile. Air cùlaibh a chathair bha bratach an crochadh air a' bhalla. "A-chaoidh! Òrdugh na grèine dubh," dhearbh Liam, ag èaladh nas fhaisge air an t-samhla uamhasach air a sgeadachadh le snàithlean sìoda dubh air aodach dearg satain. Is e an rud a chuir dragh as motha air Liam na criomagan bhidio a chaidh a dhèanamh a-rithist de chuirmean dhuaisean a" Phàrtaidh Nadsaidheach ann an 1944 a bha a" cluich an-còmhnaidh air an sgrìon rèidh. Gun fhiosta, thionndaidh e gu bhith na dhealbh eile, a sheall an aghaidh tàmailteach Yvette Wolf, nighean Karl Wolf, SS-Obergruppenführer. "Sin i," thuirt Liam gu sàmhach, "Màthair."
  
  Faigh do ghnìomh còmhla, a bhalaich, chuir guth a-staigh Liam ìmpidh. Chan eil thu airson do mhionaid mu dheireadh a chaitheamh anns an t-sloc sin, a bheil?
  
  Airson eòlaiche gnìomh falaichte eòlach agus eòlaiche brathaidh teicneòlach mar Liam Johnson, b" e cluich chloinne a bh" ann a bhith a" sgàineadh sàbhailte Karsten. Anns an sàbhailte, lorg Liam sgrìobhainn eile le samhla Black Sun air, meòrachan oifigeil don h-uile ball gun robh an t-Òrdugh air lorg fhaighinn air saor-chlachair Èiphiteach Abdul Raya. Chuir Carsten agus a cho-obraichean air dòigh gum biodh Rai air a leigeil ma sgaoil bho thearmann anns an Tuirc às deidh rannsachadh a thug iad a-steach don obair aige san Dàrna Cogadh.
  
  Bha an aois aige a-mhàin, leis gu robh e fhathast beò agus gu math, nan comharran do-chreidsinneach a choisinn urram don Black Sun. Ann an oisean eile an t-seòmair, chuir Liam a-steach monitor CCTV le fuaim, coltach ri camarathan pearsanta Karsten. B" e an aon eadar-dhealachadh gun do chuir am fear seo teachdaireachdan gu seirbheis tèarainteachd Mgr Joe Carter, far am faodadh Interpol agus buidhnean riaghaltais eile a bhith air an glacadh gu furasta.
  
  B" e obair toinnte a bh" aig Liam gus an stiùiriche cùil MI6 a nochdadh agus a dhìomhaireachd a bha fo gheàrd a nochdadh air telebhisean beò aon uair "s gun do chuir Perdue an gnìomh e. Còmhla ris an fhiosrachadh a fhuair Sam Cleave airson an aithisg shònraichte aige, bha cliù Joe Carter ann an cunnart mòr.
  
  "Càit a bheil iad?" Thog guth caran Karsten tron taigh, a" cur iongnadh air an neach-ionnsaigh MI6. Chuir Liam am poca daoimeanan gu sgiobalta anns an sàbhailte agus dhùin e e cho luath 's a b' urrainn dha.
  
  "Cò, a dhuine uasail?" - dh'fhaighnich an t-oifigear tèarainteachd.
  
  "Mo bhean! M-m-mo nigheanan, tha thu a" fucking idiots!" - bha e a" comhartaich, a ghuth a" giùlan seachad air dorsan na h-oifis agus a" feadaireachd fad na slighe suas an staidhre. Chluinneadh Liam fuaim an intercom ri taobh a" chlàr lùbte air an monitor san oifis.
  
  "Herr Karsten, tha fear air tighinn thugad a tha airson d" fhaicinn, a dhuine uasail. An e Abdul Raya an t-ainm a th" air?" - guth air ainmeachadh thairis air a h-uile intercom san taigh.
  
  "Dè?" Thàinig squeal Karsten bho shuas. Cha b" urrainn dha Liam ach gàire a dhèanamh mun obair frèam soirbheachail aige. "Chan eil coinneamh agam còmhla ris! Tha còir aige a bhith ann am Bruges, a" dèanamh milleadh!"
  
  Chaidh Liam suas gu doras na h-oifis, ag èisteachd ri gearanan Karsten. San dòigh seo b" urrainn dha sùil a chumail air suidheachadh an neach-brathaidh. Shleamhnaich àidseant MI6 a-mach à uinneag toileat air an dàrna làr gus na prìomh raointean a tha a-nis air an sàrachadh le oifigearan tèarainteachd paranoid a sheachnadh. A" gàireachdainn, ghluais e air falbh bho bhallachan ominous a" phàrras uamhasach anns an robh còmhstri uamhasach gu bhith a" tachairt.
  
  "A bheil thu craicte, Raya? Bho cuin a bhios daoimeanan agam ri reic?" Ruith Karsten, na sheasamh ann an doras na h-oifis aige.
  
  "Mgr Karsten, chuir thu fios thugam a" tabhann clach-sùla Sudan a reic, "fhreagair Raya gu socair, a shùilean dubha a" priobadh.
  
  "Sùil Sudan? Ciod ann an ainm nan uile tha naomh a tha thu a' labhairt?" Rinn Karsten sgadan. "Cha do shaor sinn thu airson seo, Raya! Saor sinn thu gus ar n-iarrtas a choileanadh, an saoghal a thoirt air a ghlùinean! A-nis tha thu a" tighinn agus a" cur dragh orm leis a" chraic neo-sheasmhach seo?"
  
  Bha bilean Rai a" lùbadh, a" nochdadh fiaclan tàmailteach agus e a" coiseachd suas chun mhuc reamhar a" bruidhinn ris. "Bi air leth faiceallach cò ris a bhios tu a" làimhseachadh mar chù, Mgr Karsten. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil thu fhèin agus a" bhuidheann agad air dìochuimhneachadh cò mise!" Bha Raya air a shàrachadh le fearg. "Is mise an saoi mòr, an draoidh a bha an urra ris a" phlàigh locust ann an Afraga a Tuath ann an 1943, fàbhar a thug mi dha na feachdan Nadsaidheach a dh" ionnsaigh feachdan nan Caidreach a tha stèidhichte anns an dùthaich neo-thorrach air an do dhòirt iad fuil!"
  
  Lean Karsten air ais anns a" chathair aige, a" fallas gu trom. "Chan eil daoimeanan agam, Mgr Raya, tha mi a" mionnachadh!"
  
  "Dearbhaibh e!" Rinn Raya gàire. "Seall dhomh na cisteachan-tasgaidh agus na cisteachan agad. Mura lorg mi dad agus gu bheil thu air mo chuid ùine luachmhor a chaitheamh, tionndaidhidh mi thu a-staigh fhad "s a tha thu beò."
  
  "O mo chreach!" Rinn Karsten gàire, a 'dol a dh' ionnsaigh an sàbhailte. Thuit a shùil air dealbh a mhàthar, a' coimhead gu geur air. Chuimhnich e air faclan Perdue mun turas-adhair gun spine aige nuair a thrèig e a" chailleach nuair a chaidh ionnsaigh a thoirt air a dachaigh gus Perdue a shàbhaladh. Mu dheireadh, nuair a ràinig naidheachdan mu a bàs an t-Òrdugh, chaidh ceistean a thogail mu thràth mun t-suidheachadh bhon a bha Karsten còmhla rithe an oidhche sin. Ciamar a ruith e air falbh agus cha do rinn i? B" e droch bhuidheann a bh" ann an Black Sun, ach bha na buill aca uile nam fir is nam boireannach le inntinnean cumhachdach agus dòighean cumhachdach.
  
  Nuair a dh'fhosgail Karsten a shàbhailte ann an sàbhailteachd càirdeil, bha sealladh uabhasach air. Chaidh grunn daoimeanan a-mach à baga trèigte ann an dorchadas balla sàbhailte. "Tha e eu-comasach," thuirt e. "Tha seo eu-comasach! Chan e sin mise!"
  
  Phut Raya an t-amadan crith gu aon taobh agus chruinnich e na daoimeanan na phailme. Thionndaidh e an uairsin gu Karsten le frown fuarach. Thug aodann caol agus falt dubh dha coltas sònraichte mar neach-gleidhidh bàis, is dòcha am Reaper fhèin. Ghairm Karsten na h-oifigearan tèarainteachd aige, ach cha do fhreagair duine.
  
  
  34
  Top ceud not
  
  
  Nuair a thàinig an Chinook air tìr air raon-adhair trèigte taobh a-muigh Dunshae, chaidh trì jeeps armachd a phàirceadh air beulaibh plèana Hercules a bha Perdue air màl airson turas timcheall Ethiopia.
  
  "Tha sinn deiseil," thuirt Nina, fhathast a "cumail cas a" phìleat leònte le a làmhan fuilteach. Cha robh a shlàinte ann an cunnart sam bith oir bha Sam ag amas air an sliasaid a-muigh, ga fhàgail gun dad na bu mhiosa na leòn beag. Dh" fhosgail an doras-taobh agus chaidh na saoranaich a leigeil a-mach mus tàinig saighdearan gus Nina a thoirt air falbh. Bha Sam mu thràth air a dhì-armachadh agus air a thilgeil a-steach do chathair cùil aon de na jeeps.
  
  Ghluais iad an dà phoca a bha Sam agus Nina a" giùlan agus chuir iad làmh orra.
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gun urrainn dhut tighinn dha mo dhùthaich agus goid?" - ghlaodh an Caiptein riu. "A bheil thu a" smaoineachadh gun urrainn dhut ar patrol adhair a chleachdadh mar do thacsaidh pearsanta? Hey?"
  
  "Èist, bidh e na bhròn-chluich mura ruig sinn an Èiphit a dh" aithghearr! " Dh" fheuch Sam ri mìneachadh, ach thug sin air a phutadh anns a" chnàimh.
  
  "Feuch an èist thu!" - Dh'iarr Nina. "Feumaidh sinn faighinn gu Cairo gus stad a chuir air na tuiltean agus na briseadh cumhachd mus tuit an saoghal air fad!"
  
  "Carson nach stad thu na crithean-talmhainn aig an aon àm, huh?" Rinn an sgiobair magadh oirre, a" bruthadh giallan gràsmhor Nina le a làmh gharbh.
  
  "Caiptein Ifili, thoir far a" bhoireannach do làmhan!" - guth fireann air òrdachadh, a" toirt air a" chaiptean gèilleadh sa bhad. "Leig às i. Agus an duine cuideachd."
  
  "Le gach spèis, a dhuine uasail," thuirt an caiptean, gun a bhith a" fàgail taobh Nina, "goidich i a" mhanachainn, agus an uairsin bha am fear mì-thaitneach seo, "thuirt e, a" breabadh Sam, "bha e duilich an heileacoptair teasairginn againn a thoirt air falbh.
  
  "Tha fios agam glè mhath dè rinn e, a chaiptein, ach mura toir thu seachad iad an-dràsta, cuiridh mi arm-cùirte riut airson mì-òrdugh. Is dòcha gu bheil mi air mo dhreuchd a leigeil dheth, ach tha mi fhathast na phrìomh neach-taic ionmhais don arm Etiopianach, "rinn an duine.
  
  "Tha, a dhuine uasail," fhreagair an sgiobair agus ghuidh e air na fir Sam agus Nina a leigeil ma sgaoil. Nuair a chaidh e gu aon taobh, cha b" urrainn dha Nina a chreidsinn cò am fear-saoraidh a bh" aice. "Col. Eimein?
  
  Bha an tèarmann pearsanta aige, ceathrar gu h-iomlan, a" feitheamh ri thaobh. "Dh" innis am pìleat agad dhomh adhbhar do thuras gu Tana Kirkos, an Dr Gould, "thuirt Yimenu ri Nina. "Agus leis gu bheil mi nam fiachan agad, chan eil roghainn agam ach an t-slighe a ghlanadh dhut gu Cairo. Fàgaidh mi dithis de na fir agam agus cead tèarainteachd à Etiòpia tro Eritrea agus Sudan dhan Èiphit."
  
  Dh'atharraich Nina agus Sam seallaidhean làn de shàr-mhisneachd agus de dh 'earbsa. "Um, tapadh leat, a Chòirneal," thuirt i gu faiceallach. "Ach an urrainn dhomh faighneachd carson a tha thu gar cuideachadh? Chan eil e na dhìomhaireachd gun deach thu fhèin agus mise air a" chas cheàrr."
  
  "A dh" aindeoin do bhreithneachadh uamhasach air mo chultar, an Dr Gould, agus na h-ionnsaighean borb a rinn thu air mo bheatha phearsanta, shàbhail thu beatha mo mhic. Air a shon so, cha'n urrainn mi do chuideachadh ach do shaoradh o reiceadh air bith a dh' fhaodadh a bhi agam a'd' aghaidh," Col. Thug Yimenu a-steach.
  
  "O mo Dhia, tha mi a" faireachdainn mar crap an-dràsta, "thuirt i.
  
  "Tha mi duilich?" dh'fhaighnich e.
  
  Rinn Nina gàire agus leudaich i a làmh thuige. "Thuirt mi, bu mhath leam mo leisgeul a ghabhail airson mo bharailean agus na h-aithrisean cruaidh agam."
  
  "An do shàbhail thu cuideigin?" - dh'fhaighnich Sam, fhathast a 'faighinn seachad air a' bhuille dhan stamag.
  
  Col. Choimhead Yimenu air an neach-naidheachd, a" leigeil leis an aithris aige a tharraing air ais. "Shàbhail i mo mhac bho bhith air a bhàthadh nuair a bha a" mhanachainn fo thuil. Bhàsaich mòran an raoir, agus bhitheadh mo Cantu nam measg mur biodh an Dr Gould air a tharraing as an uisge. Ghairm e mi dìreach mar a bha mi an impis a dhol còmhla ri Mgr Perdue agus feadhainn eile taobh a-staigh na beinne gus faicinn tilleadh am Bogsa Naomh, ga ghairm mar aingeal Sholaimh. Dh"innis e dhomh a h-ainm agus gun do ghoid i an claigeann. Chanainn gur gann gur e eucoir a tha seo a tha airidh air peanas a" bhàis."
  
  Choimhead Sam air Nina thairis air inneal-seallaidh a chamara bhidio teann agus dh" fhalbh e. Bhiodh e na b" fheàrr mura robh fios aig duine dè a bha anns a" chlaigeann. Goirid às deidh sin, chaidh Sam còmhla ri fear de na fir aig Yimenu gus Perdue agus Pàdraig a thoirt gu far an robh an Land Rover a chaidh a ghoid aca air ruith a-mach à dìosail. Chaidh aca air draibheadh còrr is letheach slighe mus do stad iad, agus mar sin cha b' fhada gus an lorg càr Sam iad.
  
  
  Trì latha às deidh sin
  
  
  Le cead Yimenu, cha b" fhada gus an do ràinig a" bhuidheann Cairo, far an tàinig na Hercules air tìr faisg air an Oilthigh mu dheireadh. "Aingeal Sholaimh, huh?" Rinn Sam magadh. "Carson, innis dha?"
  
  "Chan eil dad de bheachd agam," rinn Nina gàire agus iad a" dol a-steach do sheann bhallachan Comraich Dragon Watcher.
  
  "Am faca tu an naidheachd?" - dh'fhaighnich Perdue. "Fhuair iad a-mach gu robh aitreabh Karsten air a thrèigsinn gu tur, ach a-mhàin comharran teine a dh" fhàg sùith air na ballachan. Tha e air a liostadh gu h-oifigeil mar a bhith a dhìth còmhla ri a theaghlach."
  
  "Agus tha sinn... esan... a" cur na daoimeanan sin anns an sàbhailte?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Dh" fhalbh," fhreagair Perdue. "An dàrna cuid thug an Draoidh leotha gun a bhith mothachail sa bhad gu robh iad meallta, no thug an Black Sun iad nuair a thàinig iad a thoirt air falbh an neach-brathaidh aca gus freagairt gun do thrèig a mhàthair e."
  
  "Ge bith dè an seòrsa a dh" fhàg an Draoidh a-staigh e, " ghlaodh Nina. "Chuala tu na rinn e ri Madame Chantal, an neach-cuideachaidh agus bean-taighe aice an oidhche sin. Tha fios aig Dia na tha aige na inntinn airson Karsten."
  
  "Ge bith dè a thachras don mhuc Nadsaidheach sin, tha mi air leth toilichte mu dheidhinn agus chan eil mi a" faireachdainn dona idir, "thuirt Perdue. Dhìrich iad an staidhre mu dheireadh, agus iad fhathast a" faireachdainn buaidh an t-slighe dòrainneach aca.
  
  Às deidh turas sgìth air ais gu Cairo, chaidh Pàdraig a leigeil a-steach gu clionaig ionadail gus an adhbrann aige a shuidheachadh agus dh" fhuirich e aig an taigh-òsta fhad "s a choisich Perdue, Sam agus Nina suas an staidhre chun lann-amhairc far an robh Masters Penekal agus Ofar a" feitheamh.
  
  "Fàilte!" Ghlaodh Ofar, a' pasgadh a làmhan. "Chuala mi gur dòcha gu bheil deagh naidheachd agad dhuinn?"
  
  "Tha mi an dòchas mar sin, air neo ron a-màireach bidh sinn gar lorg fhèin fon fhàsach leis a" chuan os ar cionn, "thàinig gearan cianail Penekal bho na h-àirdean far an robh e a" coimhead tron teileasgop.
  
  "Tha e coltach gun tàinig sibhse beò às a" chogadh mhòr eile," thuirt Ofar. "Tha mi an dòchas nach do dh" fhuiling thu droch leòn sam bith. "
  
  "Fàgaidh iad sgaraidhean, a Mhaighstir Ofar," thuirt Nina, "ach tha sinn beò agus slàn fhathast."
  
  Bha an lann-amhairc gu lèir air a sgeadachadh le seann mhapaichean, grèis-bhratan beairt agus seann ionnstramaidean reul-eòlais. Shuidh Nina sìos air an t-sòfa ri taobh Ofar, a 'fosgladh a poca, agus chuir solas nàdarra na speuran buidhe feasgar an rùm gu lèir a-mach, a' cruthachadh àile draoidheil. Nuair a sheall i na clachan, ghabh an dà speuradair aonta sa bhad.
  
  "Tha iad sin fìor. Daoimeanan Rìgh Solomon," rinn Penekal gàire. "Tapadh leibh uile airson do chuideachadh."
  
  Thug Ofar sùil air Perdue. "Ach nach robh iad air gealltainn don Ollamh. Imru?"
  
  "Am b" urrainn dhut an cothrom seo a ghabhail agus am fàgail aig a làimh còmhla ris na deas-ghnàthan alceimiceach as aithne dha? " dh'fhaighnich Perdue do Ofar.
  
  "Chan eil gu dearbh, ach shaoil mi gur e do chùmhnant a bh" ann, "thuirt Ofar.
  
  "An t-Oll. Tha Imru a" faighinn a-mach gun do ghoid Iòsaph Karsten bhuainn iad nuair a dh" fheuch e ri ar marbhadh air Beinn Yeha, gus nach bi e comasach dhuinn am faighinn air ais, tuig? " Mhìnich Perdue le deagh spòrs.
  
  "Mar sin is urrainn dhuinn an stòradh an seo nar seilearan gus casg a chuir air droch ailceim sam bith eile?" - Dh'fhaighnich Ofar.
  
  "Tha, a dhuine uasail," dhearbh Perdue. "Cheannaich mi dhà de na trì daoimeanan soilleir tro reic prìobhaideach san Roinn Eòrpa, agus a rèir a" chùmhnant, mar a tha fios agad, is e na cheannaich mi fhathast.
  
  "Ceart gu leòr," thuirt Penekal. "B" fheàrr leam gun cùm thu iad. San dòigh sin, thèid na prìomh àireamhan a chumail air leth bho ..." rinn e measadh luath air na daoimeanan, "... na trì fichead sa dhà daoimeanan eile aig Rìgh Solomon.
  
  "Mar sin tha an Draoidh air deich dhiubh a chleachdadh gus a" phlàigh adhbhrachadh gu ruige seo? " - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Tha," dhearbh Ofar. "A" cleachdadh aon phrìomh àireamh, "Celeste." Ach tha iad air an leigeil ma sgaoil mu thràth, agus mar sin chan urrainn dha tuilleadh cron a dhèanamh gus am faigh e sin agus dà phrìomhachas Mgr Perdue."
  
  "Taisbeanadh math," thuirt Sam. "Agus a-nis sgriosaidh an alchemist agad na galaran sgaoilte?"
  
  "Gun a thoirt air falbh, ach stad a chuir air a" mhilleadh a th "ann an-dràsta, mura cuir an Draoidh làmhan orra mus atharraich an alchemist againn an sgrìobhadh aca gus am bi iad gun chumhachd," fhreagair Penekal.
  
  Bha Ofar airson an cuspair dòrainneach atharrachadh. "Chuala mi gun do rinn thu taisbeanadh slàn & # 233; fàilligeadh coirbeachd MI6, Mgr Cleave."
  
  "Tha, thèid e air adhair Diluain," thuirt Sam gu pròiseil. "B" fheudar dhomh a dheasachadh agus ath-innse ann an dà latha fhad "s a bha mi a" fulang le sgian. "
  
  "Deagh obair," rinn Penekal gàire. "Gu sònraichte nuair a thig e gu cùisean armachd, cha bu chòir an dùthaich fhàgail anns an dorchadas ... mar sin a bhruidhinn." Choimhead e air Cairo, fhathast gun chumhachd. "Ach a-nis gun tèid an ceann a tha a dhìth air MI6 a shealltainn air telebhisean eadar-nàiseanta, cò a ghabhas àite?"
  
  Thuirt Sam, "Tha e coltach gu bheil an Neach-ionaid Sònraichte Patrick Smith deiseil airson àrdachadh airson a mhisneachd air leth ann a bhith a" toirt Joe Carter gu ceartas. Agus cunnt. Thug Yimenu cuideachd taic dha na buannachdan iongantach aige air beulaibh a" chamara. "
  
  "Tha seo fìor mhath," rinn Ofar gàirdeachas. "Tha mi an dòchas gun dèan an alchemist againn cabhag," rinn e osna, a" smaoineachadh. "Tha droch fhaireachdainn agam nuair a tha e fadalach."
  
  "Bidh droch fhaireachdainn agad an-còmhnaidh nuair a tha daoine fadalach, mo sheann charaid," thuirt Penekal. "Tha cus dragh ort. Cuimhnich, tha beatha do-chreidsinneach."
  
  "Tha seo gu cinnteach airson an fheadhainn nach eil ullaichte," thàinig guth feargach bho mhullach na staidhre. Thionndaidh iad uile mun cuairt, a 'faireachdainn gu bheil an èadhar a' fàs fuar le droch thoil.
  
  "O mo chreach!" - Dh'èigh Perdue.
  
  "Cò a tha seo?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Seo... seo... saoi!" Fhreagair Ofar, air chrith agus air a uchd. Sheas Penekal air beulaibh a charaid mar a sheas Sam air beulaibh Nina. Sheas Perdue air beulaibh a h-uile duine.
  
  " Am bi thusa 'nad nàmhaid dhomh, a dhuine àrd?" - dh'fhaighnich an Draoidh gu modhail.
  
  "Tha," fhreagair Perdue.
  
  "Perdue, dè tha thu a" smaoineachadh a tha thu a" dèanamh?" Rinn Nina sgadan ann an uamhas.
  
  "Na dèan seo," thuirt Sam Perdue, a" cur làmh làidir air a ghualainn. "Chan urrainn dhut a bhith nad mhartarach a-mach à ciont. Is fheàrr le daoine cac a dhèanamh dhut, cuimhnich. Bidh sinn a" taghadh!"
  
  "Tha mi air ruith a-mach à foighidinn agus tha mo chùrsa air a bhith air a chuir dheth gu leòr leis a" mhuc sin a "call dà uair san Ostair," dh" èigh Raya. " A nis thoir thairis clachan Sholaimh, no craiceann mi thu uile beò."
  
  Chùm Nina na daoimeanan air a cùlaibh, gun fhios aice gu robh an creutair mì-nàdarrach a 'còrdadh riutha. Le neart iongantach, thilg e Perdue agus Sam gu aon taobh agus ràinig e Nina.
  
  "Tha mi a" dol a bhriseadh a h-uile cnàimh nad bhodhaig bhig, Iezebel," dh"èigh e, a" giùlain na fiaclan borb sin an aghaidh Nina. Cha b" urrainn dhi i fhèin a dhìon oir bha a làmhan a" cumail nan daoimeanan gu teann.
  
  Le neart eagallach, rug e air Nina agus thionndaidh e a dh'ionnsaigh i. Bhrùth i air a h-ais an aghaidh a stamag, agus thug e na bu dlùithe dha gus a làmhan a leigeil ma sgaoil.
  
  "Nina! Na toir dha iad!" - Choisich Sam, a' dol gu a chasan. Bha Perdue ag èaladh suas orra bhon taobh eile. Ghlaodh Nina le uabhas, a corp air chrith ann an glacadh uamhasach a" Mhage mar a bhrùth a claw gu goirt a broilleach chlì.
  
  Theich glaodh neònach às, a 'fàs na èigheach de bhuaireadh uabhasach. Thill Ofar agus Penekal air ais, agus sguir Perdue a bhith a" snàgadh gus faighinn a-mach dè bha a" tachairt. Cha b" urrainn dha Nina teicheadh bhuaithe, ach dh"fhuasgail a greim oirre gu sgiobalta agus dh" fhàs a sgreuchail na bu mhotha.
  
  Rinn Sam gàire le troimh-chèile, gun fhios aige dè bha a" dol. "Nina! Nina, dè tha dol?"
  
  Chrath i a ceann agus thuirt i le a bilean, "Chan eil fhios 'am."
  
  Sin nuair a fhuair Penekal an inntinn coiseachd timcheall gus faighinn a-mach dè bha a" tachairt don Draoidh sgreuchail. Leudaich a shuilean an uair a chunnaic e bilean an t-saoi arda, caol a' tuiteam as a cheile le 'shùilean. Bha a làmh na laighe air broilleach Nina, a" rùsgadh a" chraicinn mar gum biodh e air a chlisgeadh le sruth dealain. Lìon fàileadh feòil losgaidh an rùm.
  
  Ghlaodh Ofar agus sheall e air broilleach Nina: "Seo comharra air a craiceann!"
  
  "Dè?" Dh'fhaighnich Penekal, a 'toirt sùil nas mionaidiche. Mhothaich e cò mu dheidhinn a bha a charaid a" bruidhinn agus bha aodann a" lasadh suas. "Tha an Dotair Mark Gould a" sgrios an t-Saoi! Seall! Seall," rinn e gàire, "is e seo seula Sholaimh!"
  
  "Dè?" - Dh'fhaighnich mi. - dh'fhaighnich Perdue, a 'cumail a-mach a làmhan gu Nina.
  
  " Seula Sholaimh!" Penekal a-rithist. " Ribe deamhan, inneal-airm an aghaidh deamhain a thathas ag ràdh a chaidh a thoirt do Sholamh le Dia."
  
  Mu dheireadh, thuit an alchemist mì-fhortanach air a ghlùinean, marbh agus air seargadh. Thuit a chorp chun an làr, a' fàgail Nina gun chron. Reothadh na fir uile airson mionaid ann an sàmhchair iongantach.
  
  "Ceud not as fheàrr a chaith mi a-riamh," thuirt Nina ann an tòna gun samhail, a "bualadh a tatù, diogan mus do dh" èigh i.
  
  "An àm as fheàrr nach do filmeadh mi a-riamh," rinn Sam caoidh.
  
  Dìreach mar a bha iad uile a 'tòiseachadh a' faighinn seachad air a 'chuthach iongantach a bha iad dìreach air fhaicinn, choisich an alchemist a chaidh a shuidheachadh le Penekal suas an staidhre. Ann an tòna gu tur eadar-dhealaichte, dh" ainmich e: "Duilich, tha mi fadalach. Chùm ùrachadh aig Talinki's Fish & Chips mi fadalach airson dinnear. Ach a-nis tha mo bhroinn làn agus tha mi deiseil airson an saoghal a shàbhaladh."
  
  
  *** CRÌOCH ***
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Leanabh
  Geama mu Atlantis
  
  
  Prologue
  
  
  
  Serapeum, teampull - 391 AD. e.
  
  
  Dh" èirich gaoth ominous bhon Mhuir Mheadhan-thìreach, a" briseadh an t-sàmhchair a bha a" riaghladh thairis air baile sìtheil Alexandria. Ann am meadhan na h-oidhche, cha robh ach lampaichean ola agus solas teintean rim faicinn air na sràidean fhad "s a bha còig figearan air an sgeadachadh mar mhanaich a" gluasad gu sgiobalta tron bhaile. O uinneag àrd chloiche, is gann a bha balach a-mach às a dheugairean a" coimhead orra agus iad a" coiseachd, balbh, mar a b" aithne dha manaich. Tharraing e a mhàthair thuige agus sheall e orra.
  
  Rinn i gàire agus thug i cinnteach dha gu robh iad a" dèanamh air Aifreann meadhan-oidhche aig aon de eaglaisean a" bhaile. Bha suilean mora donn a' bhalaich a' faicinn nan spealgan beaga bìodach fodha, a' lorg an dubhar le a shealladh mar a bha na cumaidhean dubha, fada a' leudachadh gach uair a chaidh iad seachad air an teine. Gu sònraichte, b 'urrainn dha faicinn gu soilleir aon neach a bha a' falach rudeigin fo aodach, rudeigin cudromach, nach b 'urrainn dha a bhith mothachail air an cumadh.
  
  'S e oidhche thlàth anmoch samhraidh a bh' ann, bha mòran dhaoine a-muigh agus bha na solais blàth a' nochdadh an spòrs. Os an cionn, bha reultan a' seirm anns an adhar shoilleir, agus gu h-ìosal, dh' èirich longan mòra marsanta mar fhamhairean analach air tonnan na fairge maistreadh ag èirigh agus a' tuiteam. Bho àm gu àm chuir srùbag de ghàire no sgoltadh siuga fìon briste dragh air faireachdainn iomagain, ach dh" fhàs am balach cleachdte ris. Bha a" ghaoth a" cluich na fhalt dorcha agus e a" lùbadh thairis air an uinneig gus sealladh nas fheàrr fhaighinn air a" bhuidheann dhìomhair de dhaoine naomh leis an robh e cho inntinneach.
  
  Nuair a ràinig iad an ath eadar-ghearradh, chunnaic e iad gu h-obann a' ruith air falbh, ged a bha iad aig an aon astar, gu diofar shlighean. Rinn am balach gàire, a" faighneachd an robh iad uile an làthair aig diofar deas-ghnàthan ann an diofar sgìrean den bhaile. Bha a mhàthair a' bruidhinn ris na h-aoighean aice agus thuirt i ris a dhol dhan leabaidh. Air a mheas le gluasad neònach nan daoine naomha, chuir am balach air èideadh fhèin agus chaidh e seachad air a theaghlach agus an aoighean a-steach don phrìomh sheòmar. casruisgte, choisich e sìos na ceumannan farsaing cloiche air a" bhalla gus an t-sràid gu h-ìosal a ruighinn.
  
  Bha e dìorrasach aon de na daoine sin a leantainn agus faicinn dè an cruth neònach a bha seo. Bha fios gu robh na manaich a' gluasad ann am buidhnean agus a' frithealadh aifreann còmhla. Le cridhe làn feòrachas teagmhach agus tart mì-reusanta airson dànachd, lean am balach fear de na manaich. Choisich am figear trusgan seachad air an eaglais far an robh am balach agus a theaghlach gu tric ag adhradh mar Chrìosdaidhean. Gus a iongnadh, mhothaich am balach gun robh an t-slighe a bha am manach a 'gabhail a' leantainn gu teampall pàganach, Teampall Serapis. Thruail eagal a chridhe mar sleagh ri smuainteachadh eadhon air cas a chur air an aon talamh ri aite-adhraidh pàganach, ach cha d'thug a mhothachadh ach am feasd. Dh'fheumadh fios a bhith aige carson.
  
  Thairis air leud iomlan an t-sràid shàmhach, nochd an teampall mòrail ann an làn shealladh. Fhathast teth an sàilibh a' mhèirleach mhanach, lean am balach gu dìcheallach a sgàile, an dòchas gum fuiricheadh e dlùth ri fear Dhè aig a leithid seo de àm. Ghlac a chridhe le h-iongantas an teampuill, far an cuala e a pharantan a' labhairt mu na martairean Criosduidh a bha air an cumail an sin leis na pàganaich chum an comh-strìth a chuir anns a' phàpa agus an rìgh. Bha am balach beò aig àm ùpraid mhòr, nuair a bha an gluasad bho phàganachd gu Crìosdaidheachd follaiseach air feadh na mòr-thìr. Ann an Alexandria thionndaidh an tionndadh fuilteach agus bha eagal air a bhith eadhon cho faisg air samhla cho cumhachdach, fìor dhachaigh an dia pàganach Serapis.
  
  Chitheadh e dà mhanach eile air na sràidean taobh, ach cha robh iad ach a' cumail faire. Lean e am figear aodaich a-steach gu aghaidh còmhnard, ceàrnagach an structair chumhachdaich, cha mhòr a 'call sealladh air. Cha robh an gille cho luath ris a' mhanach, ach anns an dorchadas b' urrainn dha a cheuman a leantainn. Air a bheulaibh bha lios mòr, agus thairis air bha structar àrd air colbhan mòra, a bha a" riochdachadh uile greadhnachas an teampaill. Nuair a sguir an gille a bhith fo iongnadh, thuig e gu robh e air fhàgail leis fhèin agus gun robh e air cunntas a chall air an duine naomh a thug an seo e.
  
  Ach gidheadh, air a ghiulan leis a' bhacadh iongantach o'n d' fhuiling e, leis a' thoileach- adh nach b'urrainn ach na daoine toirmisgte a thoirt seachad, dh' fhan e. Thàinig na guthan faisg air làimh, far an robh dà phàganach, fear dhiubh na shagart aig Serapis, a 'dol a dh'ionnsaigh togail nan colbhan mòra. Thàinig am balach na bu dlùithe agus thòisich e air èisteachd riutha.
  
  " Cha striochd mi do'n mhealladh so, a Shalodius ! Cha leig mi leis a" chreideamh ùr seo glòir ar sinnsearan, ar diathan a chosnadh!" - bha fear a bha coltach ri sagart a 'feadaireachd gu cruaidh. Na làmhan ghiùlain e cruinneachadh de scrollaichean, agus ghiùlain a chompanach fo ghàirdean figear òir leth-duine, leth-briod. Bhuail e cruach papyrus na làimh agus iad a" coiseachd a dh"ionnsaigh an t-slighe a-steach aig oisean deas na liosa. O na chuala e, b'iad sin seòmraichean duine, Salodius.
  
  "Tha fios agad gun dèan mi a h-uile rud nam chomas gus ar dìomhaireachdan, Do Ghràs, a dhìon. Tha fios agad gun toir mi mo bheatha," thuirt Salodius.
  
  "Tha eagal orm gun tèid a" mhionn seo a dhearbhadh a dh" aithghearr leis a" Chrìosdaidh, mo charaid. Feuchaidh iad ri sgrios a dhèanamh air a h-uile fuigheall a th" againn anns an t-sloc heretical aca a tha falaichte mar dhiadhachd, "thuirt an sagart gu gort. "Is ann air an adhbhar seo nach tionndaidh mi gu bràth gu an creideamh. Ciod an t-siorruidheachd a dh' fhaodadh a bhi ni's airde na brathadh, an uair a ni thu thu fein a'd' dhia os ceann dhaoine, an uair a tha thu a' tagradh gu'n dean thu seirbhis do dhia nan daoine?"
  
  Chuir a' chainnt so uile mu Chriosduidhean a' tagradh cumhachd fo bhratach an Uile-chumhachdaich dragh mòr air a' ghille, ach b' fheudar dha a theangaidh a chumail air eagal gu'm biodh a leithid do dhaoine borb air an lorgadh leis an robh dàna toibheum a thoirt air talamh a bhaile mhòir. Taobh a-muigh cairtealan Salodius bha dà chraobh plèana far an do roghnaich am balach suidhe sìos fhad "s a chaidh na fir a-staigh. Bha lampa beag a" soillseachadh an dorais bhon taobh a-staigh, ach leis an doras dùinte chan fhaiceadh e dè bha iad a" dèanamh.
  
  Air a bhrosnachadh leis an ùidh a bha a" sìor fhàs anns na cùisean aca, chuir e roimhe a dhol a-steach agus faicinn dha fhèin carson a bha an dithis air fàs sàmhach, mar gum b" e dìreach taibhsean a bha air fhàgail de thachartas a bh" ann roimhe. Ach far an robh e am falach, chual' an gille sgailc ghoirid, agus reodh e 'na àite, air chor 's nach d' fhuaireadh a mach e. Gus an do chuir e iongantas air, chunnaic e am manach agus dithis fhear eile ann an eideadh a" gluasad gu luath seachad air, agus chaidh iad a steach gu grad do"n t-seòmar. Beagan mhionaidean às deidh sin, choimhead am balach iongantach agus iad a "nochdadh, fuil a" crathadh air an aodach donn a bhiodh orra gus an èideadh a chuir am falach.
  
  Chan e manaich a th" annta! Is e seo Geàrd Pàpa a" Phàpa Coptic Theophilus! Dh"èigh e na inntinn, a thug air a chridhe buille nas luaithe ann an uamhas agus iongnadh. Le cus eagal gluasad, dh'fhuirich e gus an deach iad a lorg barrachd phàganach. Ruith e a dh"ionnsaigh an t-seòmair shàmhach air a chasan lùbte, a" gluasad ann an suidheachadh crùbach gus dèanamh cinnteach gum biodh e an làthair gun mhothachadh anns an àite uamhasach seo, air a naomhachadh leis na pàganaich. Shleamhnaich e a-steach don rùm gun mhothachadh agus dhùin e an doras air a chùlaibh gus an cluinneadh e an deach duine a-steach.
  
  Rinn am balach sgreuchail gu neo-thoileach nuair a chunnaic e dithis fhear marbh, agus thuit na dearbh ghuthan às an do tharraing e gliocas beagan mhionaidean air ais.
  
  Mar sin tha e fìor. Tha am balach a' saoilsinn gu bheil am pathadh air luchd-gleidhidh Crìostail 's a tha na hereticaich a tha an creideamh a' càineadh. Bhris an foillseachadh stuama so a chridhe. Bha an sagart ceart. Tha Pàpa Theophilus agus a sheirbhisich Dhè a 'dèanamh seo a-mhàin airson cumhachd thairis air daoine, agus chan ann airson an athair àrdachadh. Nach eil sin gan dèanamh cho olc ris na pàganaich?
  
  Aig aois, cha b' urrainn dhan ghille dèiligeadh ris a' bharbarachd a thàinig bho dhaoine a bha ag ràdh gun robh iad a' frithealadh teagasg a' ghràidh. Chrath e le uamhas nuair a chunnaic e am sgòrnan slaite agus thachd e air fàileadh a chuir na chuimhne na caoraich a mharbh athair, stench blàth copair a thug air inntinn aideachadh gur e duine a bh" ann.
  
  Dia a' ghràidh agus a' mhaitheanais ? An ann mar so a ghràdhaicheas am Pàpa agus an eaglais an co-dhaoine, agus a mhaitheas e dhoibhsan a pheacaicheas ì Rinn e strì na cheann, ach mar is mò a smuainich e air, 's ann is mò a mhothaich e do na daoine a bha air an marbhadh air an làr. An sin chuimhnich e am papyrus a ghiùlain iad leo, agus thòisich e air ruagadh troimh na h-uile nithe cho sàmhach 's a b' urrainn e.
  
  Taobh a-muigh, anns a 'ghàrradh, chuala am balach barrachd is barrachd fuaim, mar gum biodh na stalcairean a-nis air an dìomhaireachd a thrèigsinn. Bho àm gu àm chuala e cuideigin a" sgreuchail ann an cràdh, gu tric air a leantainn leis a" chlais-stàilinn air stàilinn. Bha rudeigin a" tachairt dhan bhaile-mhòr aige an oidhche sin. Bha fios aige air. Dh"fhairich e ann an uisge-beatha gaoith na mara a bhàthadh na longan marsanta, ro-aithris ghràineil nach robh an oidhche seo coltach ri gin eile.
  
  Gu feargach a" fosgladh mullaich chiste agus dorsan a" chaibineit, cha b" urrainn dha na sgrìobhainnean a chunnaic e Salodius a thoirt a-steach don dachaigh aige a lorg. Mu dheireadh, am measg fuaim a bha a" sìor fhàs a" chogaidh chràbhaich anns an teampall, thuit am balach air a ghlùinean ann an sàrachadh. Ri taobh nam pàganach marbh, ghuil e gu goirt air sgàth an clisgeadh a thug an fhìrinn agus brathadh a chreidimh air.
  
  "Chan eil mi airson a bhith nam Chrìosdaidh tuilleadh!" - ghlaodh e, gun eagal gu'm faigheadh iad a nis e. "Bidh mi nam phàganach agus dìonaidh mi na seann dòighean! Tha mi a" diùltadh mo chreideamh agus ga chuir ann an dòigh ciad sluagh an t-saoghail seo!" - rinn e caoineadh. "Dèan mi nad neach-dìon, Serapis!"
  
  Bha an clang de bhuill-airm agus sgreuchail an fheadhainn a chaidh a mharbhadh cho àrd is gum biodh a sgreuchail air a mhìneachadh mar dìreach fuaim feòil eile. Thug sgreuchail borb rabhadh dha gun robh rudeigin fada na bu millteach air tachairt, agus ruith e chun na h-uinneig a dh"fhaicinn na colbhan anns an earrainn den teampall mhòr gu h-àrd gan sgrios aon às deidh a chèile. Ach thàinig am fìor chunnart bhon togalach anns an robh e. Bhuail teas mòr air aodann agus e a" coimhead a-mach air an uinneig. Bha lasraichean cho àrd ri craobhan àrda a" reubadh nan togalaichean fhad "s a bha ìomhaighean a" tuiteam le buaidhean cumhachdach a bha coltach ri treallaich nam fuamhairean.
  
  Air a bhuaireadh agus a" gort, bha am balach fo eagal a" coimhead airson slighe a-mach èiginneach, ach nuair a leum e thairis air corp gun bheatha Salodius, chaidh a chas a ghlacadh ann an gàirdean an duine agus thuit e gu trom chun an làr. Às deidh dha faighinn seachad air a" bhuille, chunnaic am balach pannal fon chlòsaid a bha e air a bhith a" lorg. B' e pannal fiodha a bh' ann am falach ann an làr concrait. Le duilgheadas mòr, phut e an caibineat fiodha gu aon taobh agus thog e am mullach. Na bhroinn lorg e cruinneachadh de sheann scrollaichean agus mhapaichean a bha e a" sireadh.
  
  Choimhead e air an duine mhairbh, a bha e a" creidsinn a bha ga chomharrachadh anns an t-slighe cheart, gu litireil agus gu spioradail. "Mo thaing dhut, a Shaldiuis. Cha bhi do bhàs gu dìomhain," rinn e gàire, a 'toirt grèim air na scrollaichean gu a bhroilleach. A 'cleachdadh a chorp beag mar mhaoin, rinn e a shlighe tro aon de na pìoban uisge a bha a' ruith fon teampall mar dhrèanadh stoirm agus theich e gun mhothachadh.
  
  
  Caibideil 1
  
  
  Bha Bern a" coimhead air an raon mhòr ghorm os a chionn a bha coltach gu robh e a" sìneadh air adhart gu bràth, air a bhriseadh a-mhàin le loidhne dhonn bàn far an robh an rèidhlean còmhnard a" comharrachadh fàire. B" e an toitean aige an aon chomharra gun robh a" ghaoth a" sèideadh, a" sèideadh a ceò geal ceòthach chun an ear fhad "s a bha a shùilean gorma stàilinn a" cìreadh an iomall. Bha e sgìth, ach cha do leig e leis a shealltainn. Bhiodh a leithid de neo-làthaireachd a" lagachadh an ùghdarrais aige. Mar aon de thriùir chaipteanan anns a" champ, b" fheudar dha cumail suas ri fuachdachd, an-iochd do-sheachanta agus comas mì-dhaonna gun a bhith a" cadal gu bràth.
  
  Is e dìreach fir mar Bern a b" urrainn an nàmhaid a chrathadh agus ainm an aonaid aige a chumail beò ann an uisge-beatha ceòthach luchd-còmhnaidh ionadail agus tònaichean sàmhach an fheadhainn a tha fada thairis air na cuantan. Bha a fhalt air a bearradh goirid, a sgal ri fhaicinn fo chonnlaich dhubh-liath, gun a bhith air a shàrachadh leis a' ghaoith. Le bilean puraichte, sprèadh an toitean aige ann am fras orains sa mhionaid mus do shluig e am puinnsean gun chruth agus gun do thilg e am putan thairis air an rèile balcony. Fon a' bhacadh far an robh e na sheasamh, chaidh braonadh de cheudan troidh sìos gu bonn na beinne.
  
  Bha e na dheagh àite seallaidh dha aoighean a thàinig a-steach, fàilte agus eile. Ruith Bern a chorragan tron fheusag agus fheusag dhubh is ghlas aige, ga bhualadh grunn thursan gus an robh iad sgiobalta agus saor bho fhuigheall uinnseann sam bith. Cha robh feum aige air èideadh - cha robh gin dhiubh - ach bha an smachd teann aca a 'toirt ionnsaigh air an cùl-fhiosrachadh agus an trèanadh. Bha na daoine aige làn rèisimeideach agus bha gach fear air an trèanadh gu foirfeachd ann an diofar raointean, am ballrachd an urra ri beagan eòlais air a h-uile càil agus a bhith gu sònraichte sònraichte. Leis gu robh iad a" fuireach ann an aonaranachd agus a" faicinn fastadh teann cha robh sin a" ciallachadh gun robh moraltachd no diomhanas manaich aca.
  
  Ann an da-rìribh, b" e dòrlach de bhatardaich ioma-chinnidheach cruaidh a bh" ann an muinntir Bern a chòrd ris a h-uile dad a rinn a" mhòr-chuid de dhaoine brònach, ach dh" ionnsaich iad an toileachas a chleachdadh. Fhad "s a bha gach fear a" coileanadh a ghnìomh agus a h-uile misean le dìcheall, leig Bern agus a dhithis chompanach leis a "phasgan aca a bhith nan coin anns an robh iad.
  
  Thug seo dhaibh còmhdach sàr-mhath, coltas dìreach bruidhean a 'coileanadh òrdughan suaicheantasan armailteach agus a' sgrios rud sam bith a bha ag iarraidh a dhol thairis air stairsneach an fheansa aca gun adhbhar math no airgead no feòil a bhith orra. Ach, bha a h-uile duine a bha fo stiùireadh Bern air leth sgileil agus foghlamaichte. Choisich luchd-eachdraidh, goibhnean-gunna, proifeiseantaich meidigeach, arc-eòlaichean agus cànanaichean gualainn ri gualainn le murtairean, luchd-matamataig agus luchd-lagha.
  
  Bha Byrne 44 bliadhna a dh'aois agus bha àm a dh'fhalbh aige air an robh farmad aig marauders air feadh an t-saoghail.
  
  A bha na bhall de aonad Berlin den t-ainm New Spetsnaz (Secret GRU), chaidh Bern tro ghrunn gheamannan inntinn dòrainneach, cho dòrainneach ris an trèanadh corporra aige, rè na bliadhnaichean a bha an Gearmailteach a" frithealadh feachdan sònraichte na Ruis. Le bhith fo a sgiath, bha e air a stiùireadh mean air mhean leis a 'cheannard aige gu miseanan dìomhair òrdugh dìomhair na Gearmailt. Às deidh dha Bern a bhith na àidseant fìor èifeachdach airson a" bhuidheann dhìomhair seo de dh" uaislean na Gearmailt agus de luchd-brathaidh an t-saoghail le planaichean mì-chliùiteach, chaidh misean ìre inntrigidh a thabhann dha mu dheireadh, far an d" fhuair e ballrachd sa chòigeamh ìre ma shoirbhicheas leis.
  
  Nuair a dh'fhàs e soilleir gum feum e leanabh leanabh ball de chomhairle Bhreatainn a thoirt am bruid agus am pàiste a mharbhadh mura biodh a phàrantan a 'gèilleadh ri teirmean na buidhne, thuig Bern gu robh e a' frithealadh buidheann de fhuil chumhachdach agus tàmailteach agus dhiùlt e. Ach, nuair a thill e dhachaigh a lorg a bhean air a h-èigneachadh agus air a murt agus a leanabh a dhìth, bhòidich e cur às do Òrdugh na Grèine Duibhe ann an dòigh sam bith a bha riatanach. Bha e le deagh ùghdarras gun robh buill ag obair fo dhiofar bhuidhnean riaghaltais, agus gun do ràinig na greimichean aca fada a-steach do phrìosanan taobh an ear na Roinn Eòrpa agus stiùidio Hollywood, fad na slighe gu bancaichean ìmpireil agus togalaichean fìor anns na United Arab Emirates agus Singapore.
  
  Gu dearbh, cha b 'fhada gus an do dh'aithnich Bern iad mar an diabhal, an sgàil; na h-uile nithe a bha neo-fhaicsinneach ach uile-làthaireach.
  
  Às deidh dha ar-a-mach a stiùireadh de ghnìomhaichean den aon seòrsa inntinn agus buill dàrna ìre le cumhachd mòr dhaibh fhèin, thrèig Bern agus a cho-obraichean an òrdugh agus chuir iad romhpa a dhèanamh mar an aon amas a bhith a" sgrios gach fo-cheannard agus ball de àrd-chomhairle na Black Sun. .
  
  Mar sin rugadh an Renegade Brigade, reubaltaich le uallach airson an aghaidh a bu shoirbheachail a bh" aig Òrdugh a" Ghrian Dhuibh a-riamh, an aon nàmhaid uamhasach gu leòr airson rabhadh a thoirt seachad taobh a-staigh rangannan an Òrdugh.
  
  A-nis rinn Buidheann-airm an Renegade an làthaireachd aithnichte aig a h-uile cothrom gus cur an cuimhne na Black Sun gu robh nàmhaid eagallach comasach aca, ged nach robh e cho cumhachdach ann an saoghal teicneòlas fiosrachaidh agus ionmhas ris a" Chaibideil, ach na b" fheàrr ann an comasan innleachdach agus inntleachd. B" e sgilean a bh" anns an fheadhainn mu dheireadh a dh" fhaodadh riaghaltasan a spìonadh agus a sgrios, eadhon às aonais taic bho bheairteas is ghoireasan gun chrìoch.
  
  Choisich Bern fo bhogha anns an làr coltach ri buncair dà làr fon phrìomh àite-fuirich, a 'dol tro dhà gheata àrd, dubh, iarainn a chuir fàilte air an fheadhainn a chaidh a dhìteadh gu bolg a' bhiast, far an deach clann an Black Sun a chur gu bàs le claon-bhreith. . Agus biodh sin mar a dh" fhaodas e, bha e ag oibreachadh air a" cheudamh pìos, air nach robh fios aige air nì sam bith. Bha Burn a-riamh air a bheò-ghlacadh leis mar nach do choisinn na taisbeanaidhean dìlseachd aca dad dhaibh, agus a dh" aindeoin sin bha e coltach gu robh iad a" faireachdainn gu robh e mar dhleastanas orra iad fhèin a ìobairt air sgàth buidheann aig an robh iad air leas agus a bha air dearbhadh uair is uair gun do dhiùlt e na h-oidhirpean aca airson. air a bhuileachadh. Airson dè?
  
  Ma tha dad ann, dhearbh saidhgeòlas nan tràillean sin mar a fhuair cuid de fheachd neo-fhaicsinneach de rùn meallta air na ceudan de mhìltean de dhaoine àbhaisteach, math a thionndadh gu tomadan de shaighdearan staoin ann an èideadh a" caismeachd dha na Nadsaidhean. Bha rudeigin mu "Black Sun" ag obair leis an aon deàrrsadh eagallach a thug air daoine còir fo stiùir Hitler leanaban beò a losgadh agus clann fhaicinn a" mùchadh bho ceò gas fhad "s a bha iad ag èigheach airson am màthraichean. Gach uair a sgrios e fear dhiubh, dh'fhairich e faochadh; cha'n ann mar sin air son am faochaidh o làthair nàmhaid eile, ach a chionn nach robh e cosmhuil riu.
  
  
  Caibideil 2
  
  
  Thachd Nina air a hodgepodge. Cha b" urrainn Sam cuideachadh ach a bhith a" magadh air a h-obann obann agus an abairt neònach a rinn i, agus thug i breith air le deàrrsadh caol a thug air ais gu àbhaisteach e gu sgiobalta.
  
  "Duilich, a Nina," thuirt e, a" feuchainn gu dìomhain ri a chur-seachad fhalach, "ach dh" innis i dhut gu bheil am brot teth, agus dìreach falbh agus cuir spàin a-steach ann. Dè bha thu a" smaoineachadh a bha a" dol a thachairt?"
  
  Bha teanga Nina caran bhon bhrot sgalachaidh a bhlais i ro thràth, ach dh" fhaodadh i mionnachadh fhathast.
  
  "Am feum mi do chuimhneachadh cho dona sa tha an t-acras orm?" rinn i gàire.
  
  "Tha, co-dhiù ceithir tursan deug a bharrachd," thuirt e le a bhalach neònach, a thug oirre an spàin a ghearradh gu teann na dòrn fon bholg solais dall ann an cidsin Katya Strenkova. Bha fàileadh molltair agus seann aodach oirre, ach airson adhbhar air choireigin bha e gu math comhfhurtail Nina, mar gum b" e a dachaigh bho bheatha eile a bh" ann. Cha robh ach na meanbh-bhiastagan, air am brosnachadh le samhradh na Ruis, a 'cur dragh oirre anns an raon comais aice, ach air dhòigh eile chòrd e ri aoigheachd blàth agus èifeachdas gruff theaghlaichean Ruiseanach.
  
  Tha dà latha air a dhol seachad bho chaidh Nina, Sam agus Alexander thairis air a" mhòr-thìr air trèana agus mu dheireadh ràinig iad Novosibirsk, às an tug Alexander turas dhaibh uile ann an càr air màl nach robh freagarrach airson an rathaid, a thug iad gu tuathanas Strenkov air Abhainn Argut, tuath air a 'chrìoch eadar Mongolia agus an Ruis.
  
  Leis gu robh Perdue air an companaidh fhàgail sa Bheilg, bha Sam agus Nina a-nis fo mhisneachd eòlas agus dìlseachd Alexander, an fheadhainn as earbsaiche de na daoine neo-earbsach ris an do dhèilig iad o chionn ghoirid. An oidhche a dh" fhalbh Perdue leis an Renata glacte de Òrdugh na Grèine Duibh, thug Nina a choileach nanite dha Sam, an aon rud ris an fhear a thug Perdue dhi, gus an dithis a thoirt air falbh bho shùil uile-fhaicinn na Grèine Duibh. Cho fad "s a bha i an dòchas, bha seo cho follaiseach sa dh" fhaodadh e a bhith, leis gun robh i air roghnachadh spèis Sam Cleave thairis air beairteas Dave Perdue. Nuair a dh'fhalbh e thug e cinnteach dhi gu robh e fada bho bhith a 'toirt seachad a thagradh na cridhe, a dh' aindeoin nach buineadh e dha. Ach bha leithid de dhòighean aig balach-cluiche millean-fhear, agus bha aice ri creideas a thoirt dha - bha e cho neo-thruacanta na ghaol agus a bha e anns na tachartasan aige.
  
  Bha iad a-nis nan laighe ìosal anns an Ruis fhad "s a bha iad a" dealbhadh an ath ghluasad aca gus faighinn chun ionad renegade far an robh an daingneach aig farpaisich Black Sun. Bhiodh seo na obair gu math cunnartach agus sgìth, leis nach robh a" chairt trump aca tuilleadh - Renata of the Black Sun a chaidh a thasgadh san àm ri teachd. Ach fhathast, bha fios aig Alasdair, Sam agus Nina gur e cinneadh nan uireasbhuidh an aon tèarmann a bh" aca bho thòir neo-thruacanta an òrduigh airson an lorg agus am marbhadh.
  
  Eadhon ged a chaidh aca air toirt a chreidsinn air ceannard nan reubaltach nach b" e luchd-brathaidh a bh" annta airson Òrdugh Renata, cha robh fios aca dè a bha san amharc aig Buidheann-airm Renegade airson a dhearbhadh. Bha sin ann fhèin na bheachd eagallach aig a" char as fheàrr.
  
  Cha b" e na daoine a bha a" dìon an daingneach aca aig Mönkh Saridag, an stùc as àirde de Bheanntan Sayan, feadhainn airson fealla-dhà. Bha Sam agus Nina eòlach air an cliù aca, mar a bha iad air ionnsachadh nuair a bha iad sa phrìosan aig prìomh oifis Black Sun ann am Bruges nas lugha na dà sheachdain roimhe sin. Fhathast às ùr nan inntinn bha mar a bha Renata a" dol a chuir Sam no Nina air misean uamhasach gus an Renegade Brigade a thoirt a-steach agus an Longinus ainmeil a ghoid, armachd nach deach mòran fhoillseachadh mu dheidhinn. Chun an latha an-diugh, chan eil iad fhathast air faighinn a-mach an e misean dligheach a bh" ann am misean ris an canar Longinus no dìreach ploy gus miann borb Renata a shàsachadh airson a luchd-fulaing a chuir gu geamannan cat is luchag gus am bàs a dhèanamh nas inntinniche agus nas ionnsaichte dhaibh. a cur-seachad.
  
  Chaidh Alasdair leis fhèin air iomairt taisgealaidh a dh"fhaicinn dè an seòrsa tèarainteachd a thug Buidheann-airm Renegade seachad air an fhearann aca. Leis an eòlas teignigeach agus an trèanadh mairsinn aige, cha mhòr gu robh e na gheama dha leithid an renegades, ach cha b" urrainn dha fhèin agus a dhithis chompanach tolladh suas aig tuathanas Katya gu bràth. Mu dheireadh, bha aca ri fios a chuir gu buidheann de reubaltaich, air neo cha bhiodh e comasach dhaibh tilleadh gu am beatha àbhaisteach.
  
  Thug e cinnteach do Nina agus Sam gum biodh e na b" fheàrr nan rachadh e leis fhèin. Nam biodh an t-Òrdugh fhathast a" cumail sùil air an triùir aca, gu cinnteach cha bhiodh iad a" coimhead airson làmh tuathanach singilte ann an LDV (carbad dleastanais aotrom) air raointean còmhnard Mongolia no ri taobh abhainn Ruiseanach. A bharrachd air an sin, bha e eòlach air dùthaich a dhachaigh mar chùl a làimhe, a chuir ri siubhal nas luaithe agus smachd nas fheàrr air a" chànan. Nan deidheadh aon de na co-oibrichean aige a cheasnachadh le oifigich, dh'fhaodadh an dìth sgilean cànain aca bacadh mòr a chur air a' phlana mura tèid an glacadh no an losgadh.
  
  Ghabh e air adhart air frith-rathad beag greabhail fàsail a bha a" lùbadh a dh"ionnsaigh an t-sreath bheanntan a bha a" comharrachadh na crìche agus a dh"ainmich gu sàmhach bòidhchead Mongolia. B" e seann rud aotrom gorm a bh" anns a" chàr bheag a bha a" sreap leis a h-uile gluasad de na cuibhlichean, a" toirt air an rosary air sgàthan an t-seallaidh chùil a bhith a" snìomh mar pendulum naomh. Is ann dìreach air sgàth gur e turas Katya gràdhach a bh "ann, dh" fhuiling Alexander fuaim iriosal nan grìogagan air an deas-bhòrd ann an sàmhchair a "chaban, air neo bhiodh e air an cuimhneachan a reubadh bhon sgàthan agus a thilgeil a-mach air an uinneig. A bharrachd air an sin, chaidh an sgìre a dhìochuimhneachadh gu math. Cha bhiodh teicheadh airson seo anns an rosary.
  
  Sheid a fhalt anns a' ghaoith fhuar a sheid troimh 'n uinneig fhosgailte, agus thoisich an craicionn air a bhas air losgadh leis an fhuachd. Mhionnaich e air an t-slat bhriste nach b" urrainn a" ghloine a thogail gus comhfhurtachd a thoirt dha bho anail fhuar an fhearainn chòmhnard air an robh e a" dol tarsainn. Na bhroinn, chuir guth beag magadh air airson a bhith mì-thoilichte airson a bhith fhathast beò às deidh na tachartasan briseadh-cridhe anns a" Bheilg far an deach a leannan Axelle a mhurt agus cha mhòr nach do theich e às an aon dànachd.
  
  Air thoiseach chitheadh e am post crìche, far an robh, gu fortanach, an duine aig Katya ag obair. Thug Alastair geur suil air an rosary a bha air a sgrlobhadh air deas-bhòrd a' chàir chrith, agus bha fios aige gu'n do chuir iadsan mar an ceudna 'na chuimhne am beannachadh sona so.
  
  "Tha! Tha! Tha fios agam. "Tha fios agam, cron air," ors" esan, a" coimhead air an rud a bha a" gluasad.
  
  Cha robh anns a" phuist-chrìche ach togalach beag ramshackle eile, air a chuairteachadh le fad neo-àbhaisteach de sheann uèir bhiorach agus a" cumail sùil air fir le gunnaichean fada dìreach a" feitheamh ri gnìomh. Choisich iad gu leisg an seo agus an sin, cuid a" lasadh thoitean dha na caraidean aca, cuid eile a" ceasnachadh an neach-turais neònach a bha a" feuchainn ri dhol seachad.
  
  Chunnaic Alexander nam measg Sergei Strenkov, a chaidh a thogail le boireannach àrd à Astràilia a dh" iarr air ionnsachadh a bhith ag ràdh "fuck you" ann an Ruisis. B" e duine gu math cràbhach a bh" ann an Sergei , mar a bha an cat fiadhaich aige Katya, ach chuir e fàilte air a" bhoireannach agus theagaisg e dhi "Hail Mary" a ràdh na àite, a" toirt a chreidsinn oirre gur e seo dìreach an abairt a bha i air iarraidh. Bha aig Alasdair ri gàire a dhèanamh agus a cheann a chrathadh fhad "s a bha e ag èisteachd ris a" chòmhradh fhad "s a bha e a" feitheamh ri bruidhinn ris an fhreiceadan.
  
  "Ach fuirich, Dima! Gabhaidh mi am fear seo!" Dh'èigh Sergei ri a cho-obraiche.
  
  "Alasdair, bu chòir dhut a bhith air tighinn air an oidhche," rinn e gàire fo anail, a" leigeil air gun iarr e sgrìobhainnean a charaid. Thug Alasdair na sgrìobhainnean aige dha agus fhreagair e: "Dhèanainn sin, ach thig thu gu crìch ron sin, agus chan eil earbsa agam ann an duine ach thusa gum biodh fios agam dè a tha mi a" dol a dhèanamh air taobh eile na feansa seo, fhios agad? "
  
  Chrath Sergei. Bha mustache tiugh aige agus mhalaidhean dubha preasach, a thug air a bhith a" coimhead eadhon nas eagallach na èideadh. Bha an dà chuid Sibiryak, Sergei, agus Katya nan caraidean òige don Alexander seòlta agus chuir iad seachad mòran oidhcheannan sa phrìosan air sgàth a bheachdan neo-chùramach. Fiù "s an uairsin, bha am balach caol, burly na chunnart do dhuine sam bith a bha a" feuchainn ri beatha òrdail agus shàbhailte a leantainn, agus thuig an dithis dheugaire gu sgiobalta gum faigheadh Alasdair ann an droch thrioblaid a dh" aithghearr nan leanadh iad air ag aontachadh a dhol còmhla ris air a mhì-laghail, tachartasan gay.
  
  Ach dh'fhuirich an triùir nan caraidean fiù 's an dèidh do dh'Alasdair falbh airson seirbheis ann an Cogadh a' Chamais mar sheòladair ann an aon de na h-aonadan Breatannach. Chuidich na bliadhnaichean aige mar scout agus eòlaiche mairsinn e gu luath tro na h-ìrean gus an deach e gu bhith na chùmhnantaiche neo-eisimeileach a choisinn spèis gu luath dha na buidhnean sin uile a dh'fhastaidh e. Aig an aon àm, bha Katya agus Sergei a 'dèanamh adhartas cunbhalach nam beatha acadaimigeach, ach thug cion maoineachaidh agus aimhreit phoilitigeach ann am Moscow agus Minsk, fa leth, air an dithis aca tilleadh gu Siberia, far an do choinnich iad a-rithist, cha mhòr deich bliadhna às deidh dhaibh falbh airson barrachd cudromach. cùisean nach do thachair riamh.
  
  Shealbhaich Katya tuathanas a sean-phàrantan nuair a chaidh a pàrantan a mharbhadh ann an spreadhadh aig an fhactaraidh armachd far an robh iad ag obair fhad "s a bha i na h-oileanach saidheans coimpiutair san dàrna bliadhna aig Oilthigh Moscow, agus b" fheudar dhi tilleadh gus tagradh a dhèanamh don tuathanas mus deach a reic. na stàite. Thàinig Sergei còmhla rithe, agus dh'fhuirich an dithis an sin. Dà bhliadhna an dèidh sin, nuair a fhuair Alasdair Unstable cuireadh chun na bainnse aca, dh'fhàs an triùir eòlach air a chèile, ag aithris air na thachair thairis air grunn bhotail de sholas na gealaich gus an do chuimhnich iad air na làithean fiadhaich sin mar gum biodh iad air a bhith beò.
  
  Fhuair Katya agus Sergei beatha dùthchail tlachdmhor agus mu dheireadh thàinig iad gu bhith nan saoranaich a bha a" dol don eaglais, fhad "s a thagh an caraid fiadhaich beatha ann an cunnart agus atharrachadh cunbhalach air seallaidhean. A-nis ghairm e air an cuideachadh gus fasgadh a thoirt dha fhèin agus dha dithis charaidean Albannach gus am b" urrainn dha cùisean a rèiteach, a" fàgail, gun teagamh, an ìre de chunnart anns an robh e fhèin, Sam agus Nina. Coibhneil aig cridhe agus an-còmhnaidh toilichte deagh chompanaidh a bhith agad, thug na Strenkovs cuireadh do thriùir charaidean fuireach còmhla riutha airson greiseag.
  
  Bha 'nis an t-àm ann an ni a thàinig air a shon a dheanamh, agus gheall Alastair d'a chairdean òige, gu'm biodh e fèin 's a chompanaich an cunnart gu h-aithghearr.
  
  " Rachaibh troimh 'n gheata chli ; tha an fheadhainn thall an sin a" tuiteam às a chèile. Tha an glas-chloc meallta, Alex. Dìreach tarraing an t-seine agus chì thu. An uairsin rachaibh chun taigh ri taobh na h-aibhne, an sin - "thug e aire do rud sam bith gu sònraichte," mu chòig cilemeatair air falbh. Tha neach-giùlain ann, Costa. Thoir dha deoch-làidir neo rud sam bith a th' agad anns a' fhlasg sin. Tha e peacach furasta a bhrìbeadh," rinn Sergei gàire, "agus bheir e thu far am feum thu a dhol."
  
  Chuir Sergei a làmh gu domhainn na phòcaid.
  
  "O, chunnaic mi sin," rinn Alasdair magadh, a" cur nàire air a charaid le blush fallain agus gàire gòrach.
  
  "Chan e, is e amadan a th" annad. An seo," thug Sergei seachad an rosary briste do Alasdair.
  
  "O, Ìosa, chan e fear eile dhiubh," dh" èigh Alasdair. Chunnaic e an sealladh cruaidh a thug Sergei dha airson a bhlasphemy agus thog e a làmh ann an tòn leisgeul.
  
  "Tha am fear seo eadar-dhealaichte bhon fhear air an sgàthan. Seall, thoir seo do fhear de na geàrdan sa champ agus bheir e thu gu fear de na caipteanan, ceart gu leòr?" Mhìnich Sergei.
  
  "Carson a tha an rosary briste?" Dh'fhaighnich Alasdair, a 'coimhead gu tur troimh-chèile.
  
  "Tha seo na shamhla air apostate. Tha am buidheann-airm renegade a" cleachdadh seo gus a chèile aithneachadh," fhreagair a charaid gu neo-chùramach.
  
  "Fuirich, ciamar a tha thu-?"
  
  "Gu bràth, a charaid. Bha mi nam dhuine armailteach cuideachd, eil fhios agad? "Chan e amadan a th" annam, "thuirt Sergei.
  
  "Cha robh mi a" ciallachadh sin a-riamh, ach ciamar a bha fios agad an ifrinn cò bha sinn airson fhaicinn?" - dh'fhaighnich Alasdair. Bha e a" faighneachd an e dìreach cas eile a bh" ann an Sergei den damhan-allaidh Black Sun agus am faodadh eadhon earbsa a bhith ann. An uairsin smaoinich e air Sam agus Nina, gu neo-chinnteach, anns an taigh mhòr.
  
  "Èist, tha thu a" nochdadh aig an taigh agam le dithis choigreach aig nach eil cha mhòr dad orra: gun airgead, gun aodach, gun sgrìobhainnean meallta ... Agus a bheil thu a" smaoineachadh nach fhaic mi fògarrach nuair a chì mi fear? A bharrachd air an sin, tha iad còmhla riut. Agus chan eil thu a 'cumail companaidh le daoine sàbhailte. A-nis lean ort. Agus feuch ri tilleadh chun tuathanas ro mheadhan oidhche," thuirt Sergei. Thug e suil air mullach a' charn sgudail agus feadalaich e aig a' gheàrd aig a' gheata.
  
  Chrath Alastair le taing, a' cur a rosary air a uchd nuair a bha an càr a' dol tron gheata.
  
  
  Caibideil 3
  
  
  Bha glainneachan Perdue a" nochdadh a" chuairt dealanach air a bheulaibh, a" soilleireachadh an dorchadas anns an robh e na shuidhe. Bha e sàmhach, marbh na h-oidhche na phàirt den t-saoghal. Bha e ag ionndrainn Reichtishusis, bha e ag ionndrainn Dùn Èideann agus na làithean sunndach a chuir e seachad anns an taigh mòr aige, a" cur iongnadh air aoighean agus teachdaichean leis na h-innleachdan agus an sàr-ghin aige. Bha an aire air a bhith cho neo-chiontach, cho saor leis an fhortan a bha aithnichte mar-thà agus a bha iongantach, ach bha e ga ionndrainn. Air ais an uairsin, mus deach e an sàs ann an trom-inntinn leis na foillseachaidhean air Deep Sea One agus an droch roghainn de chom-pàirtichean gnìomhachais ann am fàsach Parashant, bha beatha na dhàn-thuras inntinneach leantainneach agus na sgam romansach.
  
  A-nis is gann gun tug a bheairteas taic dha bheatha, agus thuit an dragh mu shàbhailteachd chàich air a ghuailnean. Feuch mar a dh" fhaodadh e, fhuair e a-mach gun robh e cha mhòr do-dhèanta a h-uile càil a chumail còmhla. Chaill Nina, a leannan, a leannan o chionn ghoirid a bha e an dùil a bhuannachadh air ais gu tur, an àiteigin ann an Àisia leis an fhear a bha i a" smaoineachadh a bha i dèidheil air. Bha Sam, a cho-fharpaiseach airson gaol Nina agus (nach diùltadh sinn e) a bhuannaich co-fharpaisean coltach ris o chionn ghoirid, an-còmhnaidh ann gus Perdue a chuideachadh anns na h-oidhirpean aige - eadhon nuair nach robh e reusanta.
  
  Bha a shàbhailteachd fhèin ann an cunnart, a dh'aindeoin a shàbhailteachd pearsanta, gu h-àraid a-nis gu robh e air stad airson ùine a stiùireadh Black Sun. Is dòcha gu robh a" chomhairle a bha os cionn ceannas an òrduigh ga choimhead agus airson adhbhar air choireigin bha i a" cumail suas an ìre an-dràsta, agus rinn seo Perdue gu math iomagaineach - agus cha b" e duine nearbhach a bh" ann idir. Cha b" urrainn dha a dhèanamh ach a cheann a chumail sìos gus an tàinig e a-steach le plana airson a dhol còmhla ri Nina agus a toirt gu sàbhailteachd gus an d" fhuair e a-mach dè a bu chòir a dhèanamh nan deidheadh a" chomhairle an gnìomh.
  
  Bha a cheann a" bualadh leis an t-sròin mhòr a dh" fhuiling e beagan mhionaidean air ais, ach a-nis cha b" urrainn dha stad. Bha cus an sàs ann.
  
  A-rithist is a-rithist, rinn Dave Perdue tinkered leis an inneal air an scrion holografach aige, ach bha rudeigin ceàrr nach robh e ri fhaicinn. Cha robh an dùmhlachd aige cho geur sa bha e an-còmhnaidh, ged a bha e dìreach air dùsgadh bho naoi uairean de chadal gun bhriseadh. Bha ceann goirt air mu thràth nuair a dhùisg e, ach cha robh e na iongnadh leis gun do dh" òl e cha mhòr botal slàn de Johnnie Walker dearg fhad "s a bha e na shuidhe air beulaibh an teallaich leis fhèin.
  
  "Air sgàth neamh!" Dh'èigh Perdue gu sàmhach, gus nach dùisg e gin de a choimhearsnaich, agus chuir e a dhòrn air a 'bhòrd. Bha e gu tur a-mach à caractar dha a chuid fionnar a chall, gu h-àraidh air sgàth obair cho beag ri cuairteachadh dealanach sìmplidh, a bha e mar-thà air ionnsachadh aig aois ceithir bliadhna deug. Bha a ghiùlan gruamach agus a mhì-fhoighidinn mar thoradh air na beagan làithean a dh" fhalbh, agus bha fios aige gum feumadh e aideachadh gun robh a bhith a" fàgail Nina còmhla ri Sam air faighinn thuige às deidh a h-uile càil.
  
  Mar bu trice dh" fhaodadh an t-airgead agus an seun aige creach sam bith a spìonadh, agus gus cur ris a h-uile càil, bha Nina aige airson còrr air dà bhliadhna, ach a dh" aindeoin sin ghabh e gu dòigheil e agus chaidh e às an radar gun dragh a chuir oirre innse dhi gu robh e beò. Bha e cleachdte ris a 'ghiùlan seo, agus bha a' mhòr-chuid a 'gabhail ris mar phàirt den iomall aige, ach a-nis bha fios aige gur e seo a' chiad bhuille mhòr don dàimh aca. Cha do chuir an coltas ach dragh oirre eadhon nas motha, gu h-àraidh air sgàth gu robh fios aice an uairsin gun robh e air a cumail san dorchadas a dh"aona ghnothach agus an uairsin, ann am buille marbhtach, tharraing i a-steach don chòmhstri as cunnartaiche aice leis an "Black Sun" chumhachdach gu ruige seo.
  
  Thug Perdue dheth na speuclairean aige agus chuir e iad air an stòl bàr beag ri thaobh. A" dùnadh a shùilean airson mionaid, phron e gu h-aotrom drochaid a shròin le òrdag is a mheur-mheur agus dh" fheuch e ri na smuaintean troimh-chèile aige a ghlanadh agus an eanchainn aige a thilleadh gu modh teignigeach. Bha an oidhche tlàth, ach thug a" ghaoth air na craobhan marbh lùbadh a dh"ionnsaigh na h-uinneige agus sgrìobadh mar chat a" feuchainn ri faighinn a-staigh. Bha rudeigin a" falach air an oidhche taobh a-muigh a" bhungalo bheag far an robh Perdue a" fuireach gun chrìoch gus an do dhealbhaich e an ath ghluasad aige.
  
  Bha e duilich eadar-dhealachadh a dhèanamh eadar a bhith a" cnagadh gheugan craoibhe gun stad mar thoradh air an stoirm agus a bhith a" crathadh le prìomh iuchair no a" briogadh sradag air pana uinneig. Stad Perdue ag èisteachd. Mar bu trice cha b' e duine tuigseach a bh' ann idir, ach a-nis, a' cumail ris an inntinn thùsail aige fhèin, bha e 'na aghaidh le fìor ghean.
  
  B" aithne dha na b" fheàrr na bhith a" coimhead, agus mar sin chleachd e fear de na h-innealan aige, nach deach a dhearbhadh fhathast, mus do theich e bhon taigh mòr aige ann an Dùn Èideann fo chòmhdach an dorchadais. B" e seòrsa de ghlainne-spioradail a bh" ann, air ath-chleachdadh airson adhbharan nas eadar-dhealaichte na dìreach a bhith a" glanadh an astair airson sgrùdadh a dhèanamh air gnìomhan an fheadhainn aig nach robh eòlas sam bith. Bha gnìomh fo-dhearg ann le giùlan laser dearg a bha coltach ri raidhfil buidheann gnìomh, ach dh" fhaodadh an leusair seo gearradh tron mhòr-chuid de uachdar taobh a-staigh ceud slat. Le suidse suidse fo òrdag, b" urrainn dha Perdue an teileasgop a shuidheachadh gus ainmean teas a thogail, agus mar sin ged nach fhaiceadh e tro bhallachan, bha e comasach dha teòthachd bodhaig duine sam bith a lorg nuair a ghluais e taobh a-muigh na ballachan fiodha aige.
  
  Dhreap e gu sgiobalta na naoi ceumannan den staidhre fharsaing gluasadach a bha a" dol gu dàrna làr a" bhothain agus chaidh e sìos gu fìor oir an ùrlair far am b" urrainn dha coimhead a-steach don bheàrn chumhang far an robh e ceangailte ris a" mhullach tughaidh. A 'cur a shùil cheart chun an lens, rinn e sgrùdadh air an àite dìreach taobh a-muigh an togalaich, a' gluasad gu slaodach bho oisean gu oisean.
  
  B" e einnsean an jeep an aon thùs teas a lorgadh e. A bharrachd air an sin, cha robh sgeul air bagairt sam bith sa bhad. Air a mhealladh, shuidh e an sin airson tiota, a" beachdachadh air an t-siathamh mothachadh ùr aige. Cha robh e a-riamh ceàrr mu na rudan sin. Gu sònraichte às deidh dha coinneachadh ri nàimhdean bàsmhor o chionn ghoirid, tha e air ionnsachadh a bhith ag aithneachadh bagairt a tha ri thighinn.
  
  Nuair a dhìrich Perdue air ais sìos chun chiad làr den chaban, dhùin e an fhrith a lean chun an t-seòmair os a chionn agus leum e thairis air na trì ceumannan mu dheireadh. Thàinig e air tìr gu mòr air a chasan. Nuair a sheall e suas, bha figear na shuidhe na chathair. Thuig e sa bhad cò bh" ann agus stad a chridhe. Cò às a thàinig i?
  
  Bha coltas ethereal air a sùilean mòra gorma ann an solas soilleir an hologram dathach, ach choimhead i tron dealbh gu dìreach air. Chaidh an còrr dhith à sealladh anns na faileasan.
  
  "Cha do smaoinich mi a-riamh gum faiceadh mi a-rithist thu," thuirt e, gun chomas aige an t-iongnadh dhùrachdach aige fhalach.
  
  "Gu dearbh cha do rinn thu e, a Dhaibhidh. Cuiridh mi geall gu robh thu ag iarraidh an aon rud an àite a bhith a" cunntadh air cho dona sa tha e, "thuirt i. Bha an guth eòlach sin a" coimhead cho neònach do chluasan Perdue às deidh na h-ùine seo.
  
  Ghluais e na b' fhaisge oirre, ach bhuadhaich na faileasan agus dh'fhalaich e bhuaithe i. Shleamhnaich an sealladh aice sìos agus lean i loidhnichean an deilbh aige.
  
  "Tha an ceithir-cheàrnach cearcallach agad neo-riaghailteach an seo, an robh fios agad?" - thuirt i mar gum biodh dad air tachairt. Bha a sùilean stèidhichte air mearachd Perdue agus chuir i na tosd i fhèin a dh" aindeoin a bhacadh de cheistean air cuspairean eile, leithid a làthaireachd an sin gus an tàinig e a cheartachadh a" mhearachd a mhothaich i.
  
  Bha e dìreach àbhaisteach Agatha Perdue.
  
  B" e blas a bh" ann am pearsantachd Agatha, sàr-ghin le feartan pearsantachd obsessive a thug air a bràthair càraid a bhith a" coimhead gu tur àbhaisteach. Mura robh fios aig cuideigin gu robh IQ iongantach aice, is dòcha gu robh i air a mearachdachadh airson a bhith craicte ann an dòigh air choreigin. Eu-coltach ri cleachdadh modhail a bràthar de na buadhan aige, bha Agatha faisg air teisteanas nuair a chuir i fòcas air duilgheadas a dh" fheumadh fuasgladh.
  
  Agus ann an seo bha na càraid gu math eadar-dhealaichte bho chèile. Chleachd Perdue a chomas airson saidheans agus teicneòlas gu soirbheachail gus fortan agus cliù seann rìghrean fhaighinn am measg a cho-aoisean acadaimigeach. Ach cha robh Agatha na bu lugha na bhaigeir an taca ri a bràthair. Air sgàth a h-inntinn neo-tharraingeach, chun na h-ìre far an do thionndaidh i gu bhith na freak le sealladh, bha fir dìreach ga lorg neònach agus eagallach. Bha a fèin-luach stèidhichte gu ìre mhòr air a bhith a" ceartachadh nam mearachdan a lorg i gu dìcheallach ann an obair chàich, agus b" e seo a thug buaidh mhòr air a comas nuair a dh" fheuch i ri bhith ag obair ann an raointean farpaiseach fiosaig no saidheans.
  
  Aig a 'cheann thall, thàinig Agatha gu bhith na leabharlannaiche, ach chan e dìreach leabharlannaiche, air a dhìochuimhneachadh am measg tùir litreachais agus solas an fheasgair ann an seòmraichean tasglainn. Sheall i beagan glòir-mhiann, a" feuchainn ri bhith na rud a bharrachd na bha an t-saidhgeòlas mì-shòisealta ag iarraidh. Bha cùrsa-beatha taobh-taobh aig Agatha mar chomhairliche airson grunn luchd-dèiligidh beairteach, a" mhòr-chuid dhiubh a chuir airgead an seilbh ann an leabhraichean seòlta agus na cur-seachadan do-sheachanta a thàinig an cois glacaidhean gràineil an t-seann litreachas.
  
  Dha daoine mar iad, b" e rud ùr a bh" anns an fhear mu dheireadh, rud a bharrachd air duais ann am farpais pissing esoteric. Cha do sheall gin den luchd-dèiligidh aice fìor mheas air an t-Seann Shaoghal no na sgrìobhaichean a chlàr tachartasan nach fhaiceadh sùilean ùra gu bràth. Chuir sin às a chiall i, ach cha b" urrainn dhi duais sia-fhigearach air thuaiream a dhiùltadh. Bhiodh sin air a bhith dìreach mì-mhodhail, ge bith dè cho dealasach "s a bha i a bhith a" cumail fìor ri brìgh eachdraidheil nan leabhraichean agus nan àiteachan anns an do stiùir i cho saor iad.
  
  Thug Dave Perdue sùil air an duilgheadas a bha a phiuthar annasach air nochdadh.
  
  Ciamar a chaill mi seo? Agus carson a dh" fheumadh i a bhith an seo airson sealltainn dhomh? smaoinich e, a" suidheachadh paradigm, a" dèanamh deuchainn dìomhair air a freagairt leis a h-uile ath-stiùireadh a rinn e air an hologram. Bha an abairt aice bàn agus is gann gun do ghluais a sùilean nuair a chuir e crìoch air na cuairtean aige. B" e soidhne math a bha seo. Nam biodh i ag osnaich, a" crathadh, no eadhon a" priobadh, bhiodh fios aige gu robh i a" diùltadh na bha e a" dèanamh - ann am faclan eile, bhiodh e a" ciallachadh gun toireadh i gu naomh taic dha na dòigh fhèin.
  
  "Toilichte?" bha e fo bhròn faighneachd, dìreach an dùil gun lorgadh i mearachd eile, ach chuir i a-steach e. Dh "fhosgail a sùilean mu dheireadh mar shùilean neach àbhaisteach, agus bha Perdue a" faireachdainn gu robh an teannachadh cho furasta.
  
  "Mar sin, dè am fiachan a th" agam air an ionnsaigh seo? " dh" iarr e nuair a chaidh e a dh"iarraidh botal deoch-làidir eile às a bhaga siubhail.
  
  "O, modhail mar a bha e an-còmhnaidh," rinn i osna. "Tha mi a" dearbhadh dhut, a Dhàibhidh, gu bheil m" shàrachadh ro-fhìreanta."
  
  Dhòirt e glainne uisge-beatha dha fhèin agus thug e am botal dhi.
  
  "Tha, tapadh leat. "Gabhaidh mi cuid," fhreagair i agus lean i air adhart, a" toirt a palms ri chèile agus gan sleamhnachadh eadar a sliasaid. "Tha feum agam air do chuideachadh le rudeigin."
  
  Ghlaodh a briathran na chluasan mar mhaidean glainne. Aig sgàineadh an teine, thionndaidh Perdue an aghaidh a phiuthar, liath luaithre le mi-chreidimh.
  
  "O, thig air adhart, leis an melodrama," thuirt i gu mì-fhoighidneach. "A bheil e dha-rìribh cho do-thuigsinn gur dòcha gu feum mi do chuideachadh?"
  
  "Chan eil, chan eil idir," fhreagair Perdue, a "dòrtadh glainne de leaghan trioblaid oirre. "Tha e do-chreidsinneach gun do rinn thu faighneachd."
  
  
  Caibideil 4
  
  
  Dh"fhalaich Sam na cuimhneachain aige bho Nina. Cha robh e airson gum biodh eòlas aice air rudan cho pearsanta mu dheidhinn, ged nach robh fios aige carson. Bha e soilleir gu robh fios aice cha mhòr a h-uile càil mu bhàs uamhasach a leannan aig làmhan buidheann armachd eadar-nàiseanta air a stiùireadh leis a 'charaid as fheàrr aig seann duine Nina. Iomadh uair roimhe, rinn Nina caoidh air a ceangal ris an duine gun chridhe a chuir stad air aislingean Sam anns an t-slighe fhuilteach aca nuair a mharbh e gu brùideil gaol a bheatha. Ach, bha beagan mì-mhothachail anns na notaichean aige, cha robh e airson gum faiceadh Nina an leugh i iad, agus mar sin chuir e roimhe am falach bhuaipe.
  
  Ach a-nis, fhad "s a bha iad a" feitheamh ri Alexander tilleadh le teachdaireachd mu mar a thèid e a-steach do na h-ìrean renegade, thuig Sam gur e an ùine seo de leamhachadh ann an dùthaich na Ruis tuath air a "chrìch an àm cheart airson leantainn air adhart leis na cuimhneachain aige.
  
  Chaidh Alasdair gu dàna, 's dòcha gu gòrach, a bhruidhinn riutha. Bheireadh e seachad a chuideachadh, còmhla ri Sam Cleave agus an Dr. Nina Gould, gus aghaidh a thoirt air Òrdugh an Black Sun agus mu dheireadh lorgadh e dòigh air a" bhuidheann a thoirt sìos uair is uair. Mura robh na reubaltaich fhathast air fios fhaighinn mun dàil ann a bhith a" cur fògradh oifigeil air ceannard Black Sun, bha dùil aig Alexander brath a ghabhail air an laigse mhionaideach seo ann an gnìomhachd an òrduigh gus buille èifeachdach a bhualadh.
  
  Chuidich Nina Katya sa chidsin, ag ionnsachadh a bhith a 'còcaireachd dumplings.
  
  Bho àm gu àm, mar a bha Sam a" sgrìobhadh sìos a smuaintean agus a chuimhneachain dòrainneach na leabhar notaichean briste, chuala e an dithis bhoireannach a" gàireachdainn gu mòr. Bhiodh seo air a leantainn le aideachadh gu robh cuid de neo-fhreagarrachd ann am pàirt Nina, fhad "s a bhiodh Katya a" dol às àicheadh na mearachdan tàmailteach aice.
  
  "Tha thu glè mhath..." Rinn Katya sgreuchail, a" tuiteam dhan chathair aice le gàire mòr: "Airson Albannach! Ach nì sinn Ruiseanach a-mach bhuat fhathast! "
  
  "Tha mi teagmhach, Katya. Bhithinn a" tabhann teagasg dhut mar a nì thu taigeis Ghàidhealach, ach a bhith onarach, chan eil mi glè mhath air nas motha!" Bhris Nina a-mach le gàire àrd.
  
  Tha seo uile a" faireachdainn rud beag ro shaor-làithean, shaoil Sam, agus e a" dùnadh còmhdach an leabhair notaichean agus ga chuir gu sàbhailte na bhaga còmhla ris a" pheann aige. Dh'èirich e bhon leabaidh shingilte fhiodha aige anns an t-seòmar aoigh a bha e a 'roinn le Alasdair agus choisich e sìos an trannsa fharsaing agus sìos an staidhre ghoirid a dh'ionnsaigh a' chidsin, far an robh na boireannaich a 'dèanamh ifrinn fuaim.
  
  "Seall! Sam! Rinn mi... oh... rinn mi baidse slàn... de mhòran? Mòran rudan...?" rinn i gàire agus ghluais i airson Katya airson a cuideachadh.
  
  "Dumplings!" Ghlaodh Katya le gàirdeachas, a" comharrachadh a làmhan aig praiseach taois agus feòil sgapte air bòrd cidsin fiodha.
  
  "Na h-uimhir!" Rinn Nina gàire.
  
  "A bheil thu air an deoch le cothrom sam bith?" dh'fhaighnich e, le toileachas bhon dà bhoireannach bhrèagha air an robh e fortanach a bhith an sàs ann am meadhan an àite sam bith. Nam biodh e air a bhith na neach na bu shàbhailte le seallaidhean borb, is dòcha gu robh droch bheachd ann, ach leis gu robh Sam, cha robh e ach a" dol sìos air cathair agus a" coimhead Nina a" feuchainn ris an taois a ghearradh ceart.
  
  "Chan eil sinn leis an deoch, Mgr Cleave. Chan eil annainn ach fiosrach, "mhìnich Katya, a" tighinn faisg air Sam le jar glainne sìmplidh air a lìonadh le lionn soilleir ominous.
  
  "O!" - ghlaodh e, a' ruith a lamhan troimh 'fhalt tiugh dhorch, " Chunnaic mi so roimhe so, agus 's e so a chanadh sinne Cleaves an ath-ghoirid gu Slocherville. Beagan tràth dhòmhsa, tapadh leat."
  
  "Tràth?" Dh'fhaighnich Katya, dha-rìribh troimh-chèile. "Sam, tha uair air fhàgail gu meadhan oidhche!"
  
  "Tha! Thòisich sinn ag òl cho tràth ri 7f.
  
  "Na bi gòrach!" Chuir e iongnadh air Sam nuair a ruith e chun na h-uinneig bhig agus chunnaic e gu robh an speur ro aotrom airson na sheall an uaireadair aige. "Bha mi a" smaoineachadh gu robh e tòrr na bu thràithe agus bha mi dìreach nam bastard leisg, ag iarraidh tuiteam dhan leabaidh. "
  
  Sheall e air dithis bhan, cho eadar-dhealaichte a latha 's a dh' oidhche, ach cho maiseach ris an fhear eile.
  
  Bha Katya a" coimhead dìreach mar a bha Sam air smaoineachadh an-toiseach air fuaim a h-ainm, dìreach mus do ràinig iad an tuathanas an toiseach. Le sùilean mòra gorma air a dhol fodha ann an socaidean orbital tòidheach agus beul farsaing le làn bhilean, bha i a" coimhead gu stereotypically Ruiseanach. Bha a gruaidhean cho soilleir 's gu'n do chuir iad faileas air a h-aodann fo'n t-solus chruaidh a' tuiteam o'n àird, agus thuit a falt bàn direach thar a gualainn agus a maoil.
  
  Caol agus àrd, chaidh i thairis air ìomhaigh na h-ìghne Albannach le sùilean dorcha ri thaobh. Chaidh Nina ath-nuadhachadh mu dheireadh gu a dath fuilt fhèin, an dath donn dorcha beairteach anns an robh e cho dèidheil air aodann a bhàthadh nuair a shuidh i air a thaobh sa Bheilg. Bha Sam na thoileachas fhaicinn gun robh a bòidhchead bàn air falbh agus dh" fhaodadh i a-rithist sealltainn dheth a lùban gràsmhor agus a craiceann ruadh. Bha an ùine a chuir seachad air falbh bho bhearradh na grèine Duibhe air a leigheas gu ìre mhòr.
  
  Is dòcha gur e an èadhar dùthchail fada, fada air falbh bho Bruges a shocair an dithis aca, ach bha iad a" faireachdainn nas ath-bheòthachadh agus nas socraiche nan àrainneachd tais Ruiseanach. An seo bha a h-uile dad tòrr na bu shìmplidh, agus bha na daoine modhail ach cruaidh. Cha b" e dùthaich airson stuamachd no mothachaidh a bha seo, agus chòrd e ri Sam mar sin.
  
  A" coimhead a-mach thairis air na raointean còmhnard a" tionndadh purpaidh anns an t-solas a" seargadh agus ag èisteachd ris an spòrs a bha san taigh còmhla ris, cha b" urrainn dha Sam cuideachadh ach a bhith a" cur iongnadh air mar a bha Alasdair a" dèanamh.
  
  Cha b" urrainn dha Sam agus Nina a bhith an dòchas ach gum biodh earbsa aig na reubaltaich air a" bheinn ann an Alexander agus gun a bhith gam mhearachdachadh mar neach-brathaidh.
  
  
  * * *
  
  
  "Tha thu nad neach-brathaidh!" - dh" èigh e an reubaltach caol Eadailteach, a" coiseachd gu foighidneach ann an cearcallan timcheall bodhaig a bha dualtach Alexander. Thug seo ceann goirt uabhasach don Ruiseach, rud nach deach a dhèanamh na bu mhiosa ach leis an t-suidheachadh aige bun os cionn an amar-ionnlaid uisge.
  
  "Èist rium!" Dh'iarr Alastair a' cheud uair. Bha a chlaigeann a" spreadhadh fhad "s a bha fuil a" reubadh gu cùl a shùilean, agus mean air mhean bha na h-adhbrannan aige a" bagairt gluasad fo chuideam a chuirp, a bha crochte bhon ròp amh agus na slabhraidhean ceangailte ri mullach cloiche na cealla. "Nam b" e neach-brathaidh a bh" annam, carson a thigeadh ifrinn an seo? Carson a thiginn an seo le fiosrachadh a chuidicheadh do chùis, thu gòrach fucking noodle?"
  
  Cha robh an Eadailtis a 'cur luach air mì-mhisneachd cinneadail Alasdair agus, gun ghearan, chuir e dìreach ceann na Ruis air ais dhan amar uisge deigh, gus nach robh ach a ghiallan air fhàgail gu h-àrd. Rinn a cho-obraichean gàire air freagairt nan Ruiseanach agus iad nan suidhe agus ag òl taobh a-muigh a" gheata ghlaiste.
  
  "Tha fios agad nas fheàrr dè a chanas tu nuair a thilleas tu, a shròn! Tha do bheatha an urra ris an duine pasta seo, agus tha an ceasnachadh seo mu thràth a" toirt m" ùine airson a bhith ag òl. Fàgaidh mi thu airson do bhàthadh, nì mi e!" - dh'èigh e, air a ghlùinean ri taobh an t-seòmar-bìdh gus an cluinneadh an Ruiseach bogte e.
  
  "Carlo, dè an duilgheadas a th" ann? " Ghairm Bern bhon trannsa às an robh e a" tighinn. "Tha thu a" coimhead gu mì-nàdarrach nearbhach," thuirt an sgiobair gu cruaidh. Dh" fhàs a ghuth na b" àirde nuair a bha e faisg air an t-slighe a-steach boghach. Thog an dithis fhireannach eile gu aire aig sealladh an stiùiriche, ach chuir e stad orra gus fois a ghabhail.
  
  "Tha an Caiptean, tha an amadan seo ag ràdh gu bheil fiosrachadh aige a chuidicheas sinn, ach chan eil aige ach sgrìobhainnean Ruiseanach, a tha a" coimhead meallta dhuinn, "thuirt an t-Eadailteach nuair a dh" fhosgail Bern an geata dubh làidir gus a dhol a-steach don raon ceasnachaidh, no an àite sin - chun chràdh. seòmar.
  
  "Càit a bheil na pàipearan aige?" dh'fhaighnich an sgiobair, agus thug Càrl aire don chathair ris an do cheangail e an Ruis an toiseach. Thug Bern sùil air a" chead crìche agus a" chairt-aithneachaidh a bha air a dheagh chruthachadh. Gun a bhith a" toirt a shùilean far an sgrìobhadh Ruiseanach, thuirt e gu socair: "Carlo."
  
  "Si, capitano?"
  
  "Tha an Ruiseach a" bàthadh, Carlo. Leig leis èirigh."
  
  "O mo chreach!" Leum Carlo suas agus thog e Alasdair gasping. Bha an Ruiseach bog a" gèilleadh gu cruaidh airson èadhar, a" casadaich gu brùideil mus cuir e a-mach cus uisge san t-siostam aige.
  
  "Alasdair Arichenkov. An e an fhìor ainm a th" ort?" Dh'fhaighnich Byrne dhan aoigh aige, ach thuig e an uair sin nach robh ainm an neach cudromach don ghluasad aca. "Tha mi creidsinn nach eil e gu diofar. Bidh tu marbh ro mheadhan oidhche."
  
  Bha fios aig Alastair gum feumadh e a chùis a dhèanamh ris na h-àrd-cheannardan aige mus deach fhàgail gu tròcair a chràdh le dìth aire. Bha uisge fhathast a" cruinneachadh ann an cùl a chuinneanan agus a" losgadh na trannsaichean nasal aige, ga fhàgail cha mhòr do-dhèanta bruidhinn, ach bha a bheatha an urra ris.
  
  "Caiptein, chan e neach-brathaidh a th" annam. Tha mi airson a dhol còmhla ris a" chompanaidh agad, sin agad e, "thuirt an wiry Ruiseanach.
  
  Thionndaidh Berne air a shàil. "Agus carson a tha thu airson seo a dhèanamh?" Chomharraich e airson Carlo an cuspair a thoirt a-steach gu bonn an bathtub.
  
  "Chaidh Renata a chuir dheth!" ghlaodh Alasdair. "Bha mi nam phàirt de chuilbheart gus ceannas Òrdugh a" Ghrian Dhuibh a chuir às, agus shoirbhich leinn...
  
  Thog Bern a làmh gus stad a chuir air an Eadailtich bho bhith a" coileanadh an òrdugh mu dheireadh aige.
  
  "Chan fheum thu mo chràdh, a chaiptein. Tha mi an seo gus fiosrachadh a thoirt dhut gu saor!" - mhìnich an Ruis. Bha Carlo a 'coimhead air le fuath, a làmh a' crathadh air a 'bhloc a bha a' cumail smachd air na thachair dha Alasdair.
  
  "Mar mhalairt air an fhiosrachadh seo, a bheil thu ag iarraidh...?" - dh'fhaighnich Berne. "A bheil thu airson a dhol còmhla rinn?"
  
  "Tha! Tha! Dà charaid agus mise a tha cuideachd a 'ruith air falbh bhon Black Sun. Tha fios againn mar a lorgas sinn buill den òrdugh as àirde, agus is e sin as coireach gu bheil iad a" feuchainn ri ar marbhadh, caiptean, "thuirt e, a" fulang leis a "mhì-chofhurtachd a bhith a" lorg na faclan ceart fhad "s a bha an t-uisge na amhach fhathast ga dhèanamh duilich anail a tharraing.
  
  "Càit a bheil an dà charaid seo agad? A bheil iad a 'falach, Mgr Arichenkov?" dh'fhaighnich Berne gu co-sheòrsach.
  
  "Thàinig mi nam aonar, a chaiptein, gus faighinn a-mach a bheil na fathannan mun bhuidheann agad fìor; A bheil thu fhathast a" cleasachd, "thuirt Alasdair gu sgiobalta. Chaidh Bern sìos ri thaobh agus sheall e suas is sìos. Bha an Ruiseach meadhan-aois, goirid agus sgith. Thug an sgarfa air taobh clì aodann coltas trodaiche dha. Ruith an caiptean maol a mheur-chlàr thairis air a" scar, a-nis purpaidh air craiceann bàn, tais, fuar na Ruis.
  
  "Tha mi an dòchas nach b" e toradh tubaist càr no rudeigin a bha ann? " dh'fhaighnich e de dh'Alasdair. Bha sùilean gorma bàn an duine fhliuch a" faighinn fuil bhon chuideam agus cha mhòr a" bàthadh fhad "s a bha e a" coimhead air a "chaiptean agus a" crathadh a chinn.
  
  "Tha tòrr sgaraidhean agam, a chaiptein. Agus cha robh gin dhiubh mar thoradh air tubaist, tha mi a" dearbhadh sin dhut. Mar as trice peilearan, shrapnel agus boireannaich le caractar teth, "fhreagair Alexander le bilean gorma air chrith.
  
  "Boireannaich. O tha, is toil leam e. Tha thu coltach ri duine den t-seòrsa agam, a charaid," rinn Bern gàire agus thug e sùil shàmhach ach chruaidh air Carlo, rud a chuir beagan dragh air Alasdair. "Ceart gu leòr, Mgr Arichenkov, bheir mi buannachd an teagamh dhut. Tha mi a 'ciallachadh, chan eil sinn a' fucking beathaichean! " ghabh e tlachd do na daoinibh a bha lathair agus dh" fhàs iad gu dian ann an aonta.
  
  Agus tha Mother Russia a" cur fàilte ort, Alasdair, a ghuth a-staigh a" nochdadh na cheann. Tha mi an dòchas nach dùisg mi marbh.
  
  Mar a chaidh am faochadh nach do bhàsaich e thairis air Alasdair am measg èigheachd agus èigheachd a" phasgan bheathaichean, chaidh a chorp bàn agus thuit e ann an dearmad.
  
  
  Caibideil 5
  
  
  Goirid ro dhà uair sa mhadainn, chuir Katya a cairt mu dheireadh air a 'bhòrd.
  
  "Tha mi a 'dol sìos."
  
  Rinn Nina gàire le fealla-dhà, a" bruthadh a làmh gus nach leugh Sam a h-aodann gun chiall.
  
  "Leig leinn. Faigh e, Sam!" - Rinn Nina gàire nuair a phòg Katya i air a" ghruaidh. Phòg bòidhchead na Ruis an uairsin mullach ceann Sam agus thuirt i gu neo-chùramach, "Tha mi a" dol dhan leabaidh. Tillidh Sergei bhon ghluasad aige a dh" aithghearr. "
  
  "Oidhche mhath, Katya," rinn Sam gàire, a" cur a làmh air a" bhòrd. "Dà phaidhir".
  
  "Ha!" dh"èigh Nina. "Talla làn. Pàigh, a chom-pàirtiche."
  
  "Damn," ghlaodh Sam agus thug e dheth a phoca chlì. Bha fuaim poker stripe na b" fheàrr gus an do dh" ionnsaich e gu robh na boireannaich na b" fheàrr air na bha e an dùil an toiseach nuair a dh" aontaich e cluich. Anns na pants goirid aige agus aon stocainn, ghluais e aig a" bhòrd.
  
  "Tha fios agad gu bheil seo meallta agus cha do leig sinn leis ach leis gu robh thu leis an deoch. Bhiodh e uamhasach dhuinn brath a ghabhail ort, nach biodh?" thug i òraid dha, 's gann a b'urrainn i i fèin a chumail. Bha Sam airson gàire a dhèanamh, ach cha robh e airson a" mhòmaid a mhilleadh agus an slouch foighidneach as fheàrr aige a chuir air.
  
  "Tapadh leibh airson a bhith cho coibhneil. Tha cho beag de bhoireannaich reusanta air fhàgail air a" phlanaid seo na làithean seo, "thuirt e le spòrs follaiseach.
  
  "Tha sin ceart," dh" aontaich Nina, a" dòrtadh an dàrna jar de sholas na gealaich a-steach don ghlainne aice. Ach dìreach beagan bhrochan, dhòirt iad gu neo-sheòrsach a-steach gu bonn na glainne, a" dearbhadh, ris an uabhas a bh" oirre, gun robh spòrs is cleasan na h-oidhche air tighinn gu crìch. "Agus chan eil mi a" leigeil leat ach mealladh oir tha gaol agam ort. "
  
  A Dhia, tha mi a" guidhe gum biodh i sòlaimte nuair a thuirt i sin, gum bu toil le Sam nuair a chuir Nina a h-aodann na làmhan. Bha fàileadh bog a cùbhraidheachd air a mheasgachadh le marbhadh puinnseanta de spioradan grùdaidh fhad "s a bha i a" brùthadh pòg tairgse air a bhilean.
  
  "Thig a chadal leam," thuirt i, agus stiùir i an t-Albannach iongantach ann an cumadh Y a-mach às a" chidsin agus e gu faiceallach a" cruinneachadh a chuid aodaich air an t-slighe a-mach. Cha tuirt Sam dad. Bha e den bheachd gu robh e a" coiseachd Nina don t-seòmar aice gus dèanamh cinnteach nach do thuit i sìos an staidhre, ach nuair a chaidh iad a-steach don t-seòmar bheag aice timcheall air an oisean bhon fheadhainn eile, dhùin i an doras air an cùlaibh.
  
  "Dè a tha thu a" dèanamh?" dh'fhaighnich i cuin a chunnaic i Sam a' feuchainn ri a jeans a tharraing, a lèine air a thilgeil thairis air a ghualainn.
  
  "Tha mi a" fucking reòta, Nina. Dìreach thoir dhomh diog," fhreagair e, a" strì gu cruaidh leis a" zipper.
  
  Dhùin corragan tana Nina air a làmhan crith. Shleamhnaich i a làmh a-steach do na jeans aige, a" tarraing na fiaclan zipper umha às a chèile a-rithist. Reòthadh Sam, air a bheò-ghlacadh leis a suathadh. Dhùin e a shùilean gu neo-thoileach agus dh'fhairich e a bilean blàth, bog a 'bruthadh na aghaidh.
  
  Phut i air ais air an leabaidh e agus chuir i dheth an solas.
  
  "Nina, tha thu leis an deoch, a nighean. Na dèan dad a nì thu aithreachas sa mhadainn, "thug e rabhadh, dìreach mar àicheadh. Gu dearbh, bha e ga h-iarraidh cho dona 's gum faodadh e spreadhadh.
  
  "Is e an aon rud a nì mi aithreachas gum feum mi seo a dhèanamh gu sàmhach," thuirt i, a guth a "coimhead iongantach sòbhrach anns an dorchadas.
  
  Chluinneadh e a bòtannan gam breabadh chun a chliathaich agus an uair sin a" chathair a" gluasad gu taobh clì na leapa. Dh"fhairich Sam gu robh i a" toirt ionnsaigh air, a" pronnadh a ghinean gu sgiobalta le a cuideam.
  
  "Gu cùramach!" - rinn e osnaich. "Tha feum agam orra!"
  
  "Mise cuideachd," thuirt i, a "pògadh gu dìoghrasach mus b" urrainn dha freagairt. Dh" fheuch Sam ri gun a bhith a" call a shunnd nuair a bhrùth Nina a corp beag na aghaidh, a" tarraing anail sìos a h-amhaich. Bhuail e mar a bha a craiceann blàth, rùisgte a" suathadh ris, fhathast fuar bho bhith a" cluich poker gun lèine airson dà uair a thìde.
  
  "Tha fios agad gu bheil gaol agam ort, ceart?" - thuirt i. Chaidh sùilean Sam air ais ann an ecstasy leisg nuair a chuala e na faclan sin, ach chuir an deoch làidir a bha an cois gach lide às dha toileachas.
  
  "Tha, tha fios agam," thuirt e rithe.
  
  Leig Sam gu fèin-obrachail leatha riaghladh an-asgaidh air a chorp. Bha fios aige gu'm biodh e ciontach mu dheidhinn so na b'fhaide, ach airson a nis thuirt e ris fhein gu'n robh e a' toirt dhi na bha i ag iarraidh ; nach robh ann ach an neach fortanach a fhuair a dìoghras.
  
  Cha do chaidil Katya. Dh" fhosgail an doras aice gu socair nuair a thòisich Nina a" caoineadh, agus dh" fheuch Sam ri Nina a shàmhlachadh le pògan domhainn, an dòchas nach cuireadh iad dragh air a bana-mhaighstir. Ach am measg seo uile, cha toireadh e cron eadhon ged a choisich Katya a-steach don t-seòmar, thionndaidh i air an t-solas agus thairg i a dhol còmhla - fhad "s a bha inntinn aig Nina air a gnìomhachas fhèin. Chuir a làmhan air ais i agus ruith e a mheur thairis air sgarfa no dhà, air an robh cuimhne aig gach fear dhiubh air an adhbhar.
  
  Bha e ann. Riamh o'n a choinnich iad bha am beatha air snìomh gu neo-riaghlaidh gu tobar dorcha, neo-chriochnach, agus ghabh Sam iongantas c'uin a ruigeadh iad talamh cruaidh gun uisge. Ach cha robh dragh aige, b" e am prìomh rud gun do bhuail iad còmhla. Ann an dòigh air choreigin, le Nina aig a thaobh, bha Sam a" faireachdainn sàbhailte, eadhon ann an bearradh a" bhàis. Agus a nis gu'n robh i 'na uchd an so, bha a h-aire car tiota air a chuimseachadh air fein agus airsan a mhain ; mhothaich e do-chreidsinneach, do-thuigsinn.
  
  Thàinig ceuman Katya bhon chidsin, far an robh i a 'fosgladh an dorais dha Sergei. Às deidh beagan fois, chuala Sam an còmhradh muffler aca, rud nach robh e comasach dha co-dhiù a thuigsinn. Bha e taingeil airson a 'chòmhraidh aca sa chidsin gus am faigheadh e tlachd às na sgàinidhean de thlachd a bh' aig Nina agus i ga bruthadh an aghaidh a 'bhalla fon uinneig.
  
  Còig mionaidean às deidh sin dhùin doras a" chidsin. Dh"èist Sam ri stiùir nam fuaimean. Lean bòtannan troma ceum gràsmhor Katya a-steach don phrìomh sheòmar-cadail, ach cha do dh" èigh an doras tuilleadh. Bha Sergei sàmhach, ach thuirt Katya rudeigin agus an uairsin bhuail i gu faiceallach air doras Nina, gun fhios aice gu robh Sam còmhla rithe.
  
  "Nina, am faod mi tighinn a-steach?" - dh' iarr i gu soilleir o thaobh eile an doruis.
  
  Shuidh Sam suas, deiseil airson grèim fhaighinn air na jeans aige, ach anns an dorchadas cha robh fios aige càite an do thilg Nina iad. Bha Nina gun mhothachadh. Thog an orgasm aice an sgìths a bha an deoch làidir air adhbhrachadh fad na h-oidhche, agus bha a corp fliuch, bàn a" brùthadh gu sunndach na aghaidh, gun ghluasad mar chorp. Bhuail Katya a-rithist: "Nina, feumaidh mi bruidhinn riut, feuch? Mas e do thoil e!"
  
  Rinn Sam gàire.
  
  Bha an t-iarrtas air taobh eile an dorais a" faireachdainn ro làidir, cha mhòr fo eagal.
  
  O, gu ifrinn leis a h-uile rud! Mar sin rinn mi a" chùis air Nina. Ann an suidheachadh sam bith, dè a bhiodh e gu diofar? Is gann gun robh ùine aige na jeans aige a tharraing nuair a thionndaidh an doorknob.
  
  "Hey dè tha dol?" Dh'fhaighnich Sam gu neo-chiontach mar a nochd e tro sgàineadh dorcha an dorais fhosglaidh. Fo làmh Katya, stad an doras gu h-obann nuair a bhrùth Sam a chas na aghaidh bhon taobh chùil.
  
  "A-MHÀIN!" rinn i magadh, ioghnadh gun robh i air an aghaidh ceàrr fhaicinn. "Bha mi a" smaoineachadh gu robh Nina an seo. "
  
  "Tha i mar sin. Cogais air chall. Bhreab na bràithrean dùthchail sin uile a h-asal, "fhreagair e le gàire diùid, ach cha do chuir Katya iongnadh air. Gu dearbh, bha i a" coimhead gu tur fo eagal.
  
  "Sam, dìreach cuir ort aodach. Dùisg an Dr Gould agus thig còmhla rinn, "thuirt Sergei ominously.
  
  "Dè thachair? Tha an deoch mar ifrinn aig Nina agus tha e coltach nach dùisg i gu latha a" bhreitheanais, "thuirt Sam ri Sergei ann an dòigh nas miosa, ach bha e fhathast a" feuchainn ri a chluich dheth.
  
  "Dia, chan eil ùine againn airson a 'chrap seo!" - dh'èigh an duine bho chùl a 'chàraid. Nochd "Makarov" aig ceann Katya, agus bhrùth a mheur an inneal-brosnachaidh.
  
  Cliog!
  
  "Thèid an ath bhriogadh a dhèanamh de luaidhe, a chompanach," thug an neach-seilg rabhadh.
  
  Thòisich Sergei ri bròn, a 'magadh air na fir a sheas air a chùlaibh, a' guidhe air beatha a mhnatha. Chòmhdaich Katya a h-aodann le a làmhan agus thuit i air a glùinean ann an clisgeadh. Bho na bha Sam air cruinneachadh, cha b 'e co-obraichean Sergei a bh' annta mar a bha e an dùil an toiseach. Ged nach robh e a" tuigsinn Ruisis, thug e a-mach bhon tòn aca gu robh iad gu math dona mu bhith gam marbhadh uile mura dùisg e Nina agus a dhol còmhla riutha. A 'faicinn gu robh an argamaid a' sìor fhàs cunnartach, thog Sam a làmhan agus dh'fhàg e an seòmar.
  
  "Seadh math. Thèid sinn còmhla ribh. Dìreach innis dhomh dè tha dol air adhart agus dùisgidh mi an Dr. Gould," thug e misneachd dha na ceithir thugs feargach.
  
  Phòg Sergei a bhean a bha a" caoineadh agus dhìon e i.
  
  "Is e Bodo an t-ainm a th" orm. Feumaidh mi creidsinn gun deach thu fhèin agus an Dr. Gould còmhla ri fear leis an ainm Alexander Arichenkov chun phìos talmhainn àlainn againn," dh" fhaighnich an neach-seilg dha Sam.
  
  "Cò a tha airson faighinn a-mach?" Ruith Sam.
  
  Chrath Bodo an daga aige agus thug e amas air a" chàraid fuachd.
  
  "Tha!" Dh"èigh Sam, a" sìneadh a-mach a làmh gu Bodo. "Iosa, an urrainn dhut fois a ghabhail? Chan eil mi a" dol a ruith air falbh. Comharraich an rud dona orm ma tha feum agad air cleachdadh losgaidh aig meadhan oidhche!"
  
  Leig am Frangach an t-arm aige sìos fhad 's a bha a chompanaich gan cumail deiseil. Shluig Sam gu cruaidh agus smaoinich e air Nina, aig nach robh fios dè bha a" dol. Bha aithreachas air gun do dhearbh e a làthaireachd an sin, ach nan robh an luchd-ionnsaigh sin air a lorg, is dòcha gum biodh iad air Nina agus na Strenkovs a mharbhadh agus a chrochadh a-muigh leis na bàlaichean aige gus a bhith air an reubadh gu pìosan leis an fhàsach.
  
  "Dùisg am boireannach, Mgr Cleave," dh" òrduich Bodo.
  
  "Gu math. Dìreach ... socair sìos, ceart gu leòr?" Chrath Sam ann an gèilleadh fhad "s a choisich e air ais gu slaodach don t-seòmar dhorcha.
  
  "Tha an solas air, tha an doras fosgailte," thuirt Bodo gu daingeann. Cha robh Sam gu bhith a" cur Nina ann an cunnart leis na sgàinidhean glic aige, agus mar sin dh" aontaich e agus thionndaidh e air an t-solas, taingeil airson a bhith a" còmhdach Nina mus do dh" fhosgail e an doras dha Katya. Cha robh e airson smaoineachadh dè dhèanadh na beathaichean sin ri boireannach rùisgte, gun mhothachadh nam biodh i mar-thà buailteach air an leabaidh.
  
  Is gann a thog a h-ìomhaigh bheag a" phlaide air an do chaidil i air a druim, a beul fosgailte ann an siesta leis an deoch. Bha gràin aig Sam air saor-làithean cho iongantach a mhilleadh, ach bha am beatha an urra ri bhith a" dùsgadh.
  
  "Nina," thuirt e gu math àrd agus e a" lùbadh thairis oirre, a" feuchainn ri a dìon bho na creutairean olc a bha crochte timcheall an dorais fhad "s a bha fear dhiubh a" cumail luchd-seilbh an taighe. "Nina, dùisg."
  
  "Airson gràdh Dhè, cuir dheth an solas meallta. Tha mo cheann gam marbhadh mu thràth, Sam!" ghuil i agus thionndaidh i air a taobh. Gu sgiobalta thug e sùil leisgeul air na fir a bha san doras, a bha dìreach a" coimhead ann an iongnadh, a" feuchainn ri sealladh fhaighinn air a" bhoireannach a bha na cadal a dh" fhaodadh nàire a chuir air an t-seòladair.
  
  "Nina! Nina, feumaidh sinn èirigh agus aodach a dhèanamh an-dràsta! Tha thu a 'tuigsinn?" Chuir Sam ìmpidh oirre, ga crathadh le làmh throm, ach rinn i gàire agus phut i air falbh e. A-mach à àite sam bith, rinn Bodo eadar-theachd agus bhuail e Nina san aodann cho cruaidh is gun do shèid a snaidhm sa bhad.
  
  "Seas!" - roaraich e. Chuir rùsg bodhar a guth fuar agus am pian uamhasach bhon t-sloc aige clisgeadh air Nina, ga suirghe suas mar ghloine. Shuidh i suas, troimh-chèile agus feargach. A" suathadh a làmh ris an Fhrangach, dh"èigh i: "Cò an ifrinn a tha thu a" smaoineachadh a th" annad?"
  
  "Nina! Chan eil!" Rinn Sam sgreuchail, le eagal gun robh i dìreach air peilear a ghlacadh.
  
  Rug Bodo air a làmh agus bhuail e i le cùl a làimhe. Ruith Sam air adhart, a" pronnadh an Fhrangach àrd an aghaidh a" chlòsaid ri taobh a" bhalla. Thàinig e gu tìr trì dubhan ceart air cnàimh-droma Bodo, a 'faireachdainn gu robh na cnagan aige fhèin a' gluasad air ais le gach buille.
  
  "Nach dàna thu a-riamh bualadh air boireannach air beulaibh orm, a" phìos shit agad!" - dh'èigh e, air ball le feirg.
  
  Rug e air Bodo le a chluasan agus chrath e cùl a chinn gu cruaidh air an làr, ach mus do bhuail e an dàrna turas, rug Bodo air Sam san aon dòigh.
  
  "A bheil thu ag ionndrainn Alba?" Rinn Bodo gàire tro fhiaclan fuilteach agus tharraing e ceann Sam a dh" ionnsaigh, a" lìbhrigeadh cnap-cinn lag a bhuail Sam sa bhad gun mhothachadh. "Is e pòg à Glaschu a chanar ris... balach!"
  
  Bha na fir a 'gàireachdainn le gàire agus Katya a' bruthadh troimhe gus tighinn gu cobhair Nina. Bha sròn Nina a 'sileadh agus bha bruis mhòr air a h-aodann, ach bha i cho feargach agus cho mì-thoilichte' s gum feumadh Katya an neach-eachdraidh beag a chumail. A" toirt a-mach sruth de mhallachdan agus geallaidhean mu bhàs a bha ri thighinn aig Bodo, leag Nina a fiaclan sìos nuair a chòmhdaich Katya i le trusgan agus pòg i gu teann gus a socrachadh, airson am buannachd dhaibh uile.
  
  "Fàg e, Nina. Leig air falbh e, "thuirt Katya ann an cluais Nina, ga cumail cho faisg is nach cluinneadh na fir na faclan aca.
  
  "Marbhaidh mi e. Tha mi a" mionnachadh do Dhia, gheibh e bàs cho luath "s a gheibh mi mo chothrom," rinn Nina gàire a-steach do amhach Katya nuair a chùm am boireannach Ruiseanach i faisg.
  
  "Gheibh thu do chothrom, ach an toiseach feumaidh tu a bhith beò an seo, ceart gu leòr? Tha fios agam gu bheil thu gu bhith ga mharbhadh, mil. Dìreach fuirich beò oir..." Thug Katya misneachd dhi. Bha a sùilean, fliuch le deòir, a" coimhead air Bodo tro iallan falt Nina. "Chan urrainn boireannaich marbh a mharbhadh."
  
  
  Caibideil 6
  
  
  Bha draibhear cruaidh beag aig Agatha a chleachd i airson èiginn sam bith a dh" fhaodadh a bhith a dhìth oirre fhad "s a bha i a" siubhal. Cheangail i e ri modem Purdue, agus gu furasta, thug e dìreach sia uairean a thìde dhi àrd-ùrlar làimhseachadh bathar-bog a chruthachadh leis an do rinn i grèim air stòr-dàta ionmhais Black Sun nach robh furasta faighinn thuige roimhe. Shuidh a bràthair gu sàmhach ri thaobh anns a" mhadainn reòta tràth, a" greimeachadh gu teann air cupa cofaidh teth na làmhan. Cha robh mòran dhaoine ann a dh'fhaodadh iongnadh a dhèanamh air Perdue leis an eòlas teignigeach aca, ach dh'fheumadh e aideachadh gu robh a phiuthar fhathast comasach air a fàgail fo iongnadh.
  
  Cha b" e gun robh i eòlach air barrachd na rinn e, ach dòigh air choireigin bha i na bu deònaiche an t-eòlas a bh" aig an dithis aca a chleachdadh, fhad "s a bha e an-còmhnaidh a" dearmad cuid de na foirmlean cuimhneachaidh aige, a "toirt air gu tric a dhol tro chuimhne an eanchainn aige, mar a bha air chall. anam B" e seo aon de na h-amannan sin a thug air a bhith teagmhach mu sgeama an-dè, agus b" e sin as coireach gun robh e comasach dha Agatha na sgeamaichean a bha a dhìth a lorg cho furasta.
  
  A-nis bha i a" taipeadh aig astar an t-solais. Is gann gun leugh Perdue na còdan a chuir i a-steach don t-siostam.
  
  "Dè air thalamh a tha thu a" dèanamh?" dh'fhaighnich e.
  
  "Innis dhomh a-rithist am mion-fhiosrachadh mun dithis charaidean seo dhut. Feumaidh mi àireamhan ID agus ainmean mu dheireadh, airson a-nis. Siuthad! Thall an sin. Chuir thu a-null an sin e," choisich i, a" priobadh a meur-chlàr gus a chomharrachadh mar gum biodh i a" sgrìobhadh a h-ainm san adhar. Abair mìorbhaileach a bha i. Bha Perdue air dìochuimhneachadh cho èibhinn 's a dh'fhaodadh a modhan a bhith. Choisich e a-null chun dreasair air an do chomharraich i agus tharraing e a-mach dà phasgan far an robh e air notaichean Sam agus Nina a chumail bhon a chleachd e iad an toiseach gus a chuideachadh air a thuras gu Antarctica gus Stèisean Deighe Wolfenstein ainmeil a lorg.
  
  "Am faod mi barrachd den stuth seo a bhith agam?" dh'fhaighnich i, a' toirt nam paipearan bhuaithe.
  
  "Dè an seòrsa stuth?" dh'fhaighnich e.
  
  "Is e... A dhuine, an rud a nì thu le siùcar is bainne..."
  
  "Cafaidh?" - Dh'fhaighnich mi. dh'fhaighnich e, chuir e iongnadh air. "Agatha, tha fios agad dè a th" ann an cofaidh. "
  
  "Tha fios agam. Shleamhnaich am facal a-mach às mo cheann leis gu robh an còd seo gu lèir a" dol tro phròiseasan m "eanchainn. Mar nach bi glitches agad bho àm gu àm, "thuirt i.
  
  "Ceart ceart gu leòr. Bidh mi a" còcaireachd cuid dhen seo dhut. Dè tha thu a" dèanamh le dàta Nina agus Sam, an urrainn dhomh faighneachd?" Ghairm Perdue bhon inneal cappuccino air cùl a chunntair.
  
  "Tha mi a" fuasgladh nan cunntasan banca aca, a Dhaibhidh. "Tha mi a" tarraing cunntas banca Black Sun, "rinn i gàire, a" cagnadh maide licorice.
  
  Cha mhòr nach robh grèim aig Perdue. Ruith e a-null gu a phiuthar càraid a dh'fhaicinn dè bha i a 'dèanamh air an sgrion.
  
  "A bheil thu às do chiall, Agatha? A bheil beachd sam bith agad air na siostaman rabhaidh tèarainteachd is teignigeach farsaing a tha aig na daoine sin air feadh an t-saoghail?" spreadh e ann an clisgeadh, freagairt eile nach biodh Dave Perdue air nochdadh gu ruige seo.
  
  Choimhead Agatha air le dragh. "Mar a dhèiligeas tu ris an ionnsaigh agad air searbhas... hmm," thuirt i gu socair tron candy dubh eadar a fiaclan. "An toiseach, bha na frithealaichean aca, mura h-eil mi ceàrr, air am prògramadh agus air am balla-teine le ... thusa ... huh?"
  
  Chrath Perdue gu smaoineachail: "Tha?"
  
  "Agus chan eil ach aon neach san t-saoghal seo aig a bheil fios mar a gheibh thu grèim air na siostaman agad, oir chan eil ach aon neach aig a bheil fios mar a nì thu còd, dè na cuairtean agus na subservers a bhios tu a" cleachdadh, "thuirt i.
  
  "Thu," rinn e osna le faochadh, a" suidhe gu furachail mar dhràibhear nearbhach anns an t-suidheachan cùil.
  
  "Tha e ceart. Deich puingean gu Gryffindor, "thuirt i gu co-sheòrsach.
  
  "Chan eil feum air melodrama," thuirt Perdue rithe, ach chaidh a bilean a-steach do ghàire fhad "s a bha e a" dol a chrìochnachadh a cofaidh.
  
  "Dhèanadh tu gu math do chomhairle fhèin a ghabhail, a bhodach," thuirt Agatha.
  
  "Mar seo cha lorg iad thu air na prìomh luchd-frithealaidh. Bu chòir dhut a" chnuimh a thoirt air falbh, "mhol e le gàire mì-mhodhail mar seann Perdue.
  
  "Feumaidh mi!" Rinn i gàire. "Ach an toiseach, tillidh sinn do charaidean gu na seann inbhean aca. Is e seo aon de na h-ath-leasachaidhean. An uairsin bidh sinn gan slaodadh a-rithist nuair a thilleas sinn às an Ruis agus a bheir sinn a-steach do na cunntasan ionmhais aca. Fhad "s a tha an ceannas aca air slighe creagach, bu chòir gum biodh buaidh aig an ionmhas aca fuck prìosain airidh air. Lùb sìos, a ghrian dubh! Tha cnàmhan aig piuthar-màthar Agatha!" sheinn i gu sunndach, a" cumail an licorice eadar a fiaclan mar gum biodh i a" cluich Metal Gear Solid.
  
  Bha Perdue a" beucaich le gàire còmhla ri a phiuthar dàna. Bha i gu cinnteach na tolladh le bìdeadh.
  
  Chuir i crìoch air a h-ionnsaigh. "Dh" fhàg mi scrambler gus na mothachairean teas aca a chuir dheth. "
  
  "Gu math".
  
  Chunnaic Dave Perdue a phiuthar mu dheireadh as t-samhradh 1996 ann an sgìre lochan a deas a" Chongo. Bha e fhathast beagan na bu diùid air ais an uairsin, agus cha robh an deicheamh cuid den bheairteas a bha aige a-nis.
  
  Chaidh Agatha agus David Perdue còmhla ri càirdean fad às gus beagan ionnsachadh mun rud ris an canadh an teaghlach "a" chultar. " Gu mì-fhortanach, cha robh gin dhiubh a" roinn penchant bràthair-athar an athar airson sealg, ach leis gu robh gràin aca air a bhith a" coimhead air a" bhodach a" marbhadh ailbhein airson a mhalairt ìbhri mì-laghail, cha robh dòigh aca air an dùthaich chunnartach fhàgail às aonais leabhar-làimhe.
  
  Chòrd na tachartasan a bha a" nochdadh air na thachair dha anns na tritheadan is na ceathradan aige ri Dave. Coltach ri bràthair athar, dh" fhàs miannan neo-sheasmhach a pheathar stad a chur air a" mharbhadh agus cha b" fhada gus an do sguir iad a bhith a" bruidhinn. Cho fad "s a bha i airson falbh, bheachdaich i air a bhith a" casaid a h-uncail agus a bràthair mu bhith a" poidseadh gun airgead - an leisgeul as mì-mhiannach airson gin de na fir Purdue. Nuair a chunnaic i nach robh Uncail Wiggins agus a bràthair air an gluasad leis an leantalachd a bha i, thuirt i riutha gun dèanadh i a h-uile càil na cumhachd gus gnìomhachas beag bràthair a h-athar a thionndadh gu na h-ùghdarrasan nuair a thill i dhachaigh.
  
  Rinn am bodach dìreach gàire agus thuirt e ri Daibhidh gun a bhith a" smaoineachadh mu bhith a" cur eagal air a" bhoireannach agus gun robh i dìreach troimh-chèile.
  
  Ann an dòigh air choreigin, thàinig na h-iarrtasan aig Agatha airson a fàgail gu crìch ann an spat, agus gheall Uncail Wiggins gu neo-chinnteach dha Agatha gum fàgadh e i an seo anns a 'jungle nan cluinneadh e gearan eile bhuaipe. Aig an àm, cha b" e cunnart a bh" ann a chumadh e ris, ach mar a bha an ùine a" dol air adhart, dh" fhàs am boireannach òg nas ionnsaigheach mu na dòighean aige, agus tràth aon mhadainn, thug Uncle Wiggins air falbh Daibhidh agus a bhuidheann seilge, a" fàgail Agatha sa champa. le boireannaich na sgìre.
  
  Às deidh latha eile de shealg agus oidhche ris nach robh dùil a" campachadh anns a" jungle, chaidh buidheann Perdue air bòrd an aiseig an ath mhadainn. - dh'fhaighnich Dave Perdue gu blàth agus iad a 'dol thairis air Lake Tanganyika air bàta. Ach cha tug a shinn-bràthar cinnteach dha gun robh Agatha a" faighinn "deagh aire" agus gum biodh i air a sgèith a dh" aithghearr air itealan còir-sgrìobhte, a bha e air fhastadh airson a togail aig raon-adhair faisg air làimh, agus bhiodh i còmhla riutha aig port na Zanzibar.
  
  Mun àm a dhràibh iad bho Dodoma gu Dar es Salaam, bha fios aig Dave Perdue gun robh a phiuthar air chall ann an Afraga. Gu dearbh, bha e den bheachd gu robh i dìcheallach gu leòr airson faighinn dhachaigh leatha fhèin agus rinn e a dhìcheall gus a" chùis a chuir às a inntinn. Mar a chaidh na mìosan seachad, dh'fheuch Perdue ri Agatha a lorg, ach dh'fhàs a shlighe fuar air gach taobh. Bhiodh na stòran aige ag ràdh gun deach a faicinn, gu robh i beò agus gu math, agus gun robh i na neach-iomairt ann an Afraga a Tuath, Mauritius agus an Èiphit nuair a chuala iad bhuaipe mu dheireadh. Agus mar sin thug e seachad mu dheireadh e, a" co-dhùnadh gu robh a chàraid phiuthar air a dìoghras airson ath-leasachadh agus gleidheadh a leantainn, agus mar sin nach robh feum aice air sàbhaladh tuilleadh, nam biodh fear aice riamh.
  
  Bha e na iongnadh dha a faicinn a-rithist às deidh deicheadan de sgaradh, ach chòrd a companaidh gu mòr ris. Bha e misneachail, le beagan cuideam, gun innseadh i mu dheireadh carson a bha i air nochdadh a-nis.
  
  "Mar sin, innis dhomh carson a bha thu airson gun toireadh mi Sam agus Nina a-mach às an Ruis," thuirt Perdue. Dh" fheuch e ri faighinn gu bonn na h-adhbharan a bha gu ìre mhòr falaichte aice airson a chuideachadh a shireadh, ach cha mhòr gun tug Agatha an dealbh slàn dha agus cha b" e an dòigh san robh e eòlach oirre a h-uile dad a b" urrainn dha fhaighinn gus an do cho-dhùin i a chaochladh.
  
  "Bha dragh ort a-riamh mu airgead, a Dhaibhidh. Tha mi teagmhach gum bi ùidh agad ann an rudeigin nach fhaigh thu buannachd, "fhreagair i gu fuar, a" sùghadh a cofaidh. "Tha feum agam air an Dotair Gould airson mo chuideachadh a" lorg na bha mi air fhastadh airson a dhèanamh. Mar a tha fios agad, is e leabhraichean mo ghnìomhachas. Agus tha an sgeulachd aice na eachdraidh. Chan fheum mi mòran bhuat ach a bhith a" gairm a" bhoireannach gus an urrainn dhomh a h-eòlas a chleachdadh. "
  
  "An e sin a tha a dhìth ort bhuam?" dh'fhaighnich e, smirk air aodann.
  
  "Tha, a Dhaibhidh," rinn i osna.
  
  "Airson na beagan mhìosan a dh" fhalbh, tha an Dr. Gould agus buill eile mar mise air a dhol neo-aithnichte gus geur-leanmhainn a sheachnadh leis a" bhuidheann Black Sun agus a cuid chleamhnaichean. Chan eil na daoine sin gu bhith air an sàrachadh."
  
  "Chan eil teagamh nach do chuir rudeigin a rinn thu dragh orra," thuirt i gu cruaidh.
  
  Cha b" urrainn dha a dhiùltadh.
  
  "Co-dhiù, tha feum agam ort airson a lorg dhomh. Bhiodh i air leth luachmhor don sgrùdadh agam agus air a deagh dhuais bhon neach-dèiligidh agam, "thuirt Agatha, a" gluasad gu mì-fhoighidneach bho chas gu cas. "Agus chan fheum mi faighinn chun na h-ìre seo gu bràth, eil fhios agad?"
  
  "Mar sin chan e turas sòisealta a tha seo gus bruidhinn mu dheidhinn a h-uile dad a tha sinn air a bhith a" dèanamh? " rinn e gàire gu goirt, a' cluich air neo-fhulangas ainmeil a pheathar mu bhith fadalach.
  
  "O, tha mi mothachail air do ghnìomhachdan, a Dhaibhidh, agus fiosrachail. Cha robh thu gu tur modhail mu do choileanaidhean agus do chliù. Chan fheum thu a bhith nad fhuil airson na bha thu an sàs ann a chladhach. Saoil an cuala mi mu Nina Gould?" dh'fhaighnich i, an tòn aice coltach ri leanabh bòstail ann an raon-cluiche làn sluaigh.
  
  "Uill, tha eagal orm gum feum sinn a dhol dhan Ruis airson a togail. Fhad "s a tha i a" falach, tha mi cinnteach nach eil fòn aice agus nach urrainn dhi a dhol thairis air crìochan gun a bhith a" faighinn dearbh-aithne meallta de sheòrsa air choreigin," mhìnich e.
  
  "Gu math. Rach agus faigh i. Bidh mi a" feitheamh ann an Dùn Èideann, aig do thaigh milis," thuirt i le magadh.
  
  "Chan e, lorgaidh iad thu ann. Tha mi cinnteach gu bheil luchd-brathaidh comhairle air feadh na togalaichean agam air feadh na Roinn Eòrpa," thug e rabhadh. "Carson nach tig thu còmhla rium? San dòigh seo is urrainn dhomh sùil a chumail ort agus dèanamh cinnteach gu bheil thu sàbhailte."
  
  "Ha!" - rinn i atharrais le gàire sardonic. "Thu? Chan urrainn dhut eadhon thu fhèin a dhìon! Seall ort, a" falach mar chnuimh sheargte ann an dubhan is crannan Elche. Lorg mo charaidean ann an Alicante thu cho furasta is gun robh mi cha mhòr diombach."
  
  Cha bu toil le Perdue am buille ìosal, ach bha fios aige gu robh i ceart. Thuirt Nina rudeigin coltach ris an turas mu dheireadh a rug i air an amhach aige cuideachd. B" fheudar dha aideachadh ris fhèin nach robh a ghoireas agus a fhortan uile gu leòr airson an fheadhainn a bha fo chùram a dhìon, agus bha sin a" toirt a-steach a shàbhailteachd cugallach fhèin, rud a bha a-nis follaiseach ma bha e cho furasta faighinn a-mach anns an Spàinn.
  
  "Agus na dìochuimhnich sinn, a bhràthair ghràidh," lean i oirre, a" nochdadh mu dheireadh an giùlan dìomhain ris an robh dùil aice bho thùs nuair a chunnaic e an sin i an toiseach, "gur e an turas mu dheireadh a chuir mi earbsa annad le mo shàbhailteachd air safari, lorg mi mi fhìn , a chuir gu socair, ann an droch staid."
  
  "Agatha. Mas e do thoil e?" - dh'fhaighnich Perdue. "Tha mi air mo dhòigh gu bheil thu an seo, agus tha mi a" mionnachadh do Dhia, a-nis gu bheil fios agam gu bheil thu beò agus gu math, tha dùil agam do chumail mar sin."
  
  "Ugh!" lean i air ais anns a" chathair aice, a" cur cùl a làimhe air a h-aghaidh gus cuideam a chuir air dràma na h-aithris aige: "Feuch, a Dhaibhidh, na bi nad bhanrigh dràma mar sin."
  
  Rinn i magadh air a dhìomhaireachd agus lean i air adhart gus coinneachadh ris an t-sealladh aige le fuath na sùilean: "Thèid mi còmhla riut, a Dhaibhidh ghràidh, gus nach fuiling thu an aon dànachd a thug Uncle Wiggins dhomh, seann duine. Cha bhiodh sinn airson gun lorg an droch theaghlach Nadsaidheach agad a-nis thu, am biodh sinn?"
  
  
  Caibideil 7
  
  
  Bha Bern a" coimhead fhad "s a bha an neach-eachdraidh beag a" deàrrsadh air bhon t-suidheachan aice. Mheall i e ann am barrachd air dìreach dòighean gnèitheasach. Eadhon ged a b" fheàrr leis boireannaich le feartan àbhaisteach Nordach - sùilean àrd, tana, gorm, falt bàn - bha e air a tharraing chun fhear seo ann an dòigh nach b" urrainn dha a thuigsinn.
  
  " An Dr. Gould, cha'n urrainn mi cur an cèill ann am briathraibh cho uamhasach sa tha mi leis an dòigh anns an do làimhsich mo cho-oibriche ribh, agus tha mi 'gealltainn dhuibh, gu'n dean mi cinnteach gu'm faigh e peanas ceart air son so," thuirt e le h-ùghdaras caomh. "Tha sinn nar grunn dhaoine garbh, ach cha bhith sinn a" bualadh air boireannaich. Agus chan eil sinn ann an dòigh sam bith a" gabhail ris an droch dhìol a th" aig boireannaich a tha nam prìosanaich! A bheil a h-uile dad soilleir, Monsieur Baudot? "Dh" fhaighnich e den Fhrangach àrd le gruaidh briste. Chrath Bodo gu fulangach, gu iongnadh Nina.
  
  Chaidh a cumail ann an seòmar ceart leis a h-uile goireas riatanach. Ach cha robh i air cluinntinn mu dheidhinn Sam bho na chruinnich i bho bhith a 'cluinntinn air an òraid bheag a bha eadar na còcairean a thug leatha biadh an latha roimhe fhad' sa bha i a 'feitheamh ri coinneachadh ris a' cheannard a dh 'òrduich an dithis aca a thoirt an seo.
  
  "Tha mi a" tuigsinn gum feum na dòighean againn clisgeadh a dhèanamh ort..." thòisich e gu diùid, ach bha Nina sgìth de bhith a" cluinntinn a h-uile seòrsa smug seo a" gabhail leisgeul. Dhaibhse, cha robh annta uile ach luchd-ceannairc le deagh mhodhan, thugs le cunntasan banca mòra agus, a rèir a h-uile cunntas, dìreach hooligans poilitigeach mar a" chòrr den rangachd grod.
  
  "Chan eil idir. Tha mi cleachdte ri bhith a" faighinn làimhseachadh mar crap le daoine aig a bheil gunnaichean nas motha, "thuirt i gu sgiobalta. Bha a h-aodann na bhreugan, ach chitheadh Bern gu robh i glè bhrèagha. Mhothaich e a sealladh feargach air an Fhrangach, ach cha do mhothaich e e. Às deidh na h-uile, bha adhbharan aice a bhith a 'fuath air Bodo.
  
  "Tha do leannan anns an ospadal. Dh" fhuiling e beagan concussion, ach bidh e ceart gu leòr, "thuirt Byrne, an dòchas gun dèan an deagh naidheachd i toilichte. Ach cha robh e eòlach air an Dr Nina Gould.
  
  "Chan e mo leannan a th" ann. "Tha mi dìreach a" fucking leis," thuirt i gu fuar. "A Thighearna, marbhaidh mi airson toitean."
  
  Bha e soilleir gun robh an sgiobair air a chlisgeadh leis na beachdan aice, ach dh" fheuch e ri gàire fann agus sa bhad thairg e dhi aon de na toitean aige. Leis an fhreagairt sgiobalta aice, bha Nina an dòchas astar a dhèanamh bho Sam gus nach feuchadh iad ri an cleachdadh an aghaidh a chèile. Nam b" urrainn dhi toirt a chreidsinn orra nach robh i ceangailte gu tòcail ri Sam ann an dòigh sam bith, cha b" urrainn dhaibh a ghoirteachadh gus buaidh a thoirt oirre nam b" e sin an amas.
  
  "O, ceart gu leòr ma-thà," thuirt Bern, a" lasadh toitean Nina. "Bodo, marbh an neach-naidheachd."
  
  "Tha," chroch Bodo agus dh" fhàg e an oifis gu sgiobalta.
  
  Sguir cridhe Nina. An do rinn iad sgrùdadh oirre? No an robh i dìreach a" sgrìobhadh molaidh dha Sam? Chùm i fionnar i, a 'toirt slaodadh fada bhon toit aice.
  
  "A-nis, mura h-eil suim agad, a Dhotair, bu mhath leam faighinn a-mach carson a thàinig thu fhèin agus do cho-obraichean fad na slighe seo a thighinn a choimhead oirnn mura deach do chuir? dh'fhaighnich e dhith. Las e toit e fhèin agus dh'fhuirich e gu socair airson a freagairt. Cha b' urrainn dha Nina cuideachadh ach iongnadh a dhèanamh air mar a thachair dha Sam, ach cha b' urrainn dhi leigeil leotha tighinn faisg air cosgais sam bith.
  
  "Èist, a" Chaiptein Bern, tha sinn nar fògarraich. Mar thusa, bha droch ruith againn a-steach le Òrdugh na Grèine Duibhe, agus dh" fhàg sin blas caran nar beul. Cha robh iad ag aontachadh le ar roghainn gun a dhol còmhla riutha no a bhith nam peataichean. Gu dearbh, dìreach o chionn ghoirid thàinig sinn gu math faisg air seo, agus b" fheudar dhuinn coimhead air do shon leis gur tusa an aon roghainn eile seach bàs slaodach, "thuirt i. Bha a h-aodann fhathast ata, agus an sgarradh grànda air a ghruaidh dheis a" buidheachadh mu na h-oirean. B" e mapa de veins dearga a bh" anns na gealaichean ann an sùilean Nina, agus bha na pocannan fo a sùilean nam fianais air dìth cadail.
  
  Chrath Bern gu smaoineachail agus thug e tarraing às an toitean aige mus do bhruidhinn e a-rithist.
  
  "Tha Mgr Arichenkov ag innse dhuinn gun robh thu a" dol a thoirt Renata thugainn, ach ... gun do chaill thu i?
  
  "Mar sin a bhruidhinn," cha b" urrainn dha Nina cuideachadh ach gàire a dhèanamh, a "smaoineachadh air mar a bha Perdue air an earbsa a bhrath agus air a chrannchur a thilgeil leis a" chomhairle le bhith a "goid Renata aig a" mhionaid mu dheireadh.
  
  "Dè tha thu a" ciallachadh, "so to speak", Dr. Gould?" dh'fhaighnich an ceannard geur ann an tòna ciùin, anns an cluinnte fìor fhearg. Bha fios aice gum feumadh i rudeigin a thoirt dhaibh gun a bhith cho faisg air Sam no Perdue - rud gu math duilich a sheòladh, eadhon dha nighean spaideil mar i.
  
  "Hm, uill, bha sinn air ar slighe - Mgr Arichenkov, Mgr Cleave agus mise..." thuirt i, a" fàgail Perdue a dh"aona ghnothach, "Renata a lìbhrigeadh dhut mar mhalairt air gun deach thu a-steach don t-sabaid againn gus an Black Sun a chuir às aon uair. agus dha na h-uile."
  
  "A-nis till air ais chun àite far an do chaill thu Renata. Feuch," cho-èignich Bern, ach mhothaich i mì-fhoighidinn cianail na tòn bog, agus cha b" urrainn don t-sàmhchair mairsinn fada nas fhaide.
  
  "Ann an tòir fiadhaich a co-aoisean, bha sinn, gu dearbh, an sàs ann an tubaist càr, an Caiptean Byrne," thuirt i gu smaoineachail, an dòchas gum biodh sìmplidheachd an tachartais na adhbhar gu leòr dhaibh Renata a chall.
  
  Thog e aon mhala, agus cha mhòr gun do chuir e iongnadh air.
  
  "Agus nuair a thàinig sinn gu ar mothachadh, cha robh i ann tuilleadh. Ghabh sinn ris gun tug na daoine aice - an fheadhainn a bha air ar tòir - air ais i," thuirt i, a" smaoineachadh air Sam agus an deach a mharbhadh aig an àm sin.
  
  "Agus cha do chuir iad dìreach peilear anns gach ceann de do cheann gus dèanamh cinnteach? Nach tug iad air ais an fheadhainn dhibh a bha fhathast beò?" dh'fhaighnich e le sreath sònraichte de shinicism air a thrèanadh le armachd. Lean e air adhart thairis air a" bhòrd agus chrath e a cheann gu feargach: "Sin dìreach a dhèanainn. Agus bha mi uaireigin mar phàirt den Black Sun. Tha fios agam gu cinnteach mar a bhios iad ag obair, an Dotair Gould, agus tha fios agam nach leumadh iad air Renata agus gum fàgadh iad thu airson anail a tharraing. "
  
  An turas seo bha Nina gun cainnt. Cha b" urrainn eadhon a seòlta a shàbhaladh le bhith a" tabhann roghainn so-chreidsinneach seach an sgeulachd.
  
  Am bheil Sam fathast beò ì smuainich i, le mòr dhùrachd nach robh i air gairm an duine chearr.
  
  "Dr. Gould, feuch nach dèan thu deuchainn air mo mhodhachd. Tha tàlant agam a bhith a" gairm bullshit, agus bidh thu gam bhiadhadh, "thuirt e le modh fuar a thug air craiceann Nina snàgadh fon geansaidh mòr aice. "A-nis, airson an uair mu dheireadh, ciamar a tha thu fhèin agus do charaidean fhathast beò?"
  
  "Fhuair sinn cuideachadh bhon duine againn," thuirt i gu sgiobalta, a" toirt iomradh air Perdue, ach cha do stad i bho bhith ga ainmeachadh. Cha b'e duine neo-chùramach a bh' anns a' Bheàrnan seo, cho fad 's a dh'innseadh i mu dhaoine, ach dh'innseadh i bho shùilean gu'm buineadh e do 'n ghnè " chan urrainn thu f uireach" ; seòrsa de " dhroch bhàs," agus cha ghluaiseadh ach an t-amadan an droighionn sin. Bha i anabarrach tapaidh le a freagairt, agus bha i an dochas gu'm b'urrainn i briathran feumail eile a chur a mach anns a' bhad bhàrr an ialtag gun a sgiùrsadh agus a marbhadh fèin. Alastair, agus a nis dh' fhaodadh Sam a bhi marbh cheana, agus mar sin bhiodh e na bhuannachd dhi a bhi onarach leis na h-aon chairdean a bh' aca fathast.
  
  "A dhuine a-staigh?" - dh'fhaighnich Berne. "Duine sam bith as aithne dhomh?"
  
  "Cha robh fios againn eadhon," fhreagair i. Gu teicnigeach chan eil mi a 'laighe, leanabh Iosa. Gus an uair sin cha robh fios againn gu robh e ann an cahoots leis a 'chomhairle, rinn i ùrnaigh na h-inntinn, an dòchas gun nochd an dia a chluinneadh a smuaintean a fàbhar. Cha robh Nina air smaoineachadh air sgoil Shàbaid bho theich i air falbh bho shluagh na h-eaglaise na h-òige, ach gu ruige seo cha robh i air a bhith a" faireachdainn gu robh feum aice air ùrnaigh airson a beatha. Cha mhòr nach cluinneadh i Sam a" magadh air na h-oidhirpean foighidneach aice gus diadhachd a thoileachadh agus a" magadh oirre fad na slighe dhachaigh air a shon.
  
  "Hmm," thuirt an stiùiriche burly, a "ruith a sgeulachd tro shiostam sgrùdaidh fiosrachaidh na h-eanchainn aige. "Agus seo... neo-aithnichte... tharraing an duine Renata air falbh, a" dèanamh cinnteach nach deach an luchd-tòrachd faisg air a" chàr agad gus faighinn a-mach an robh thu marbh?"
  
  "Tha," thuirt i, fhathast a" làimhseachadh a h-uile adhbhar na ceann mar a fhreagair i.
  
  Rinn e gàire gu sunndach agus rinn e rèidh rithe: "Tha sin na shìneadh, an Dr Gould. Tha iad air an sgaoileadh gu math tana, an fheadhainn sin. Ach ceannaichidh mi e... airson a-nis."
  
  Bha Nina gu soilleir a" gabhail osna faochadh. Gu h-obann, lean an ceannard mòr thairis air a 'bhòrd agus ruith e gu làidir a-steach do fhalt Nina, a' bruthadh gu teann agus gu brùideil ga tarraing thuige. Rinn i sgreuchail ann an clisgeadh agus bhrùth e aodann gu goirt an aghaidh a ghruaidh ghoirt.
  
  "Ach ma gheibh mi a-mach gu bheil thu a" fucking breugach dhomh, bheir mi biadh dha na tha air fhàgail agad dha na daoine agam às deidh dhomh do fuck gu pearsanta. A bheil a h-uile dad soilleir dhut, an Dr Gould?" Rinn Bern gàire na h-aodann. Bha Nina a" faireachdainn gun stad a cridhe agus cha mhòr nach robh i a" fannachadh leis an eagal. Cha b" urrainn dhi ach gàire a dhèanamh.
  
  Cha robh dùil aice a-riamh gun tachradh seo. A-nis bha i cinnteach gu robh Sam marbh. Nam biodh an Renegade Brigade nan creutairean psychopathic mar sin, gu cinnteach cha bhiodh iad eòlach air tròcair no bacadh. Shuidh i an sin airson greiseag, air a h-iongnadh. Tha sin uile mu dheidhinn làimhseachadh an-iochdmhor luchd-glacaidh, smaoinich i agus rinn i ùrnaigh ri Dia nach innseadh i seo gu h-àrd.
  
  "Abair ri Bodo an dithis eile a thoirt leat!" - ghlaodh e ris a' gheàrd aig a' gheata. Sheas e aig ceann thall an t-seòmair, a 'coimhead air fàire a-rithist. Chaidh ceann Nina a leigeil sìos, ach dh'èirich a sùilean a choimhead air. Bha coltas aithreachas air Bern agus e a" tionndadh mun cuairt: "Cha bhiodh feum air leisgeul, tha mi creidsinn. Tha e ro fhadalach feuchainn ri bhith snog, ach... tha mi a" faireachdainn gu math neònach mu dheidhinn seo, mar sin... tha mi duilich."
  
  "Tha e ceart gu leòr," stiùir i, cha mhòr nach gabh na faclan aice a chluinntinn.
  
  "Chan eil, dha-rìribh. I... - bha e duilich dha labhairt, air a irioslachadh le ghiùlan fèin, " Tha trioblaid agam le feirg. Bidh mi troimh-chèile nuair a bhios daoine a" laighe rium. Gu dearbh, an Dotair Gould, mar as trice chan eil mi a 'dèanamh cron air boireannaich. Is e peacadh sònraichte a tha seo a tha mi a" gleidheadh airson cuideigin sònraichte. "
  
  Bha Nina airson gràin a ghabhail air cho mòr 's a bha gràin aice air Bodo, ach cha b' urrainn dhi. Ann an dòigh neònach, bha fios aice gu robh e dùrachdach agus an àite sin lorg i i fhèin a" tuigsinn a shàrachadh ro mhath. Gu dearbh, b "e sin dìreach an suidheachadh a bh" aice le Purdue. Ge bith dè an ìre gu robh i airson gaol a thoirt dha, ge bith dè a thuig i gu robh e soilleir agus dèidheil air cunnart, a "mhòr-chuid den ùine bha i dìreach airson a bhreabadh anns na bàlaichean. Bha fios cuideachd gun robh an tàmailt borb aice ga nochdadh fhèin gun chiall nuair a chaidh innse dhi, agus b" e Perdue an neach a chuir às don bhoma seo gu mì-chinnteach.
  
  "Tha mi a" tuigsinn. Gu fìrinneach, tha mi ag iarraidh, "thuirt i gu sìmplidh, le clisgeadh. Mhothaich Berne an t-atharrachadh na guth. An turas seo bha e amh agus fìor. Nuair a thuirt i gun tuigeadh i an fhearg aige, bha i gu brùideil onarach.
  
  "A-nis, is e sin a tha mi a" creidsinn, an Dr Gould. Feuchaidh mi ri bhith cho cothromach "s a ghabhas nam bhreitheanais," thuirt e rithe. Mar a bha na faileasan a" teàrnadh bho èirigh na grèine, thill a ghiùlan gu giùlan a" chomanndair neo-chlaon air an d" fhuair i eòlas. Mus do thuig Nina dè bha e a 'ciallachadh le "deuchainn", dh'fhosgail an geata agus chunnaic i Sam agus Alasdair.
  
  Bha iad beagan sgìth, ach san fharsaingeachd bha iad a" coimhead math. Bha Alasdair a" coimhead sgìth agus neo-làthaireach. Bha Sam fhathast a" fulang leis a" bhuille a thug e chun a" mhaoil, agus a ghàirdean dheis air a crathadh. Bha an dithis fhireannach a 'coimhead gu dona nuair a chunnaic iad leòn Nina. Bha fearg air cùl na dreuchd, ach bha fios aice gur ann airson math a bu mhotha a bha iad nach tug iad ionnsaigh air an fhear a bha air a goirteachadh.
  
  Ghluais Bern airson an dithis fhireannach suidhe sìos. Bha iad le chèile cuffed le handcuffs plastaig air cùl an druim, eu-coltach ri Nina, a bha saor.
  
  "A-nis gu bheil mi air bruidhinn ris an triùir agaibh, tha mi air co-dhùnadh gun a bhith gad mharbhadh. Ach-"
  
  "Tha aon ghlacadh ann," rinn Alexander osna, gun a bhith a" coimhead air Bern. Chroch a cheann gun eu-dòchas, a fhalt buidhe-liath gun smal.
  
  "Gu dearbh, tha grèim an seo, Mgr Arichenkov," fhreagair Bern, a" faireachdainn gun do chuir e iongnadh air le iomradh follaiseach Alexander. "Tha thu ag iarraidh fasgadh. Tha mi ag iarraidh Renata."
  
  Choimhead an triùir air le mi-chreidimh.
  
  "Caiptein, chan eil dòigh sam bith as urrainn dhuinn a cur an grèim a-rithist," thòisich Alasdair.
  
  "As aonais an duine a-staigh agad, tha, tha fios agam," thuirt Byrne.
  
  Sheall Sam agus Alastair air Nina, ach chrath ise agus chrath i a ceann.
  
  "Is ann air sgàth sin a tha mi a" fàgail cuideigin an seo mar ghealladh, "thuirt Byrne. "Feumaidh cuid eile, gus an dìlseachd a dhearbhadh, Renata a lìbhrigeadh dhomh beò. Gus sealltainn dhut dè an aoigheachd gràsmhor a th 'annam, leigidh mi leat taghadh cò a dh'fhuiricheas leis na Strenkovs."
  
  Bhuail Sam, Alasdair agus Nina.
  
  "O, gabh fois!" Thilg Bern a cheann air ais gu mòr, a" gluasad air ais is air adhart. "Chan eil fios aca gur e targaidean a th" annta. Sàbhailte sa bhothan aca! Tha na fir agam nan àite, deiseil airson bualadh air na h-òrdughan agam. Tha dìreach mìos agad airson tilleadh an seo leis na tha mi ag iarraidh."
  
  Thug Sam sùil air Nina. Le dìreach a bilean thuirt i: "Tha sinn deiseil."
  
  Chrath Alasdair ag aontachadh.
  
  
  Caibideil 8
  
  
  Eu-coltach ris na prìosanaich mì-fhortanach nach do chòrd ri ceannardan na briogàd, bha e na shochair aig Sam, Nina agus Alexander a bhith ag ithe còmhla ris na buill an oidhche sin. Timcheall teine mòr ann am meadhan mullach clach-shnaighte an daingneach, shuidh a h-uile duine agus bhruidhinn iad. Bha grunn bhothain fhreiceadain air an togail a-steach do na ballachan airson gum biodh geàrdan a" cumail faire seasmhach thairis air an iomall, fhad "s a bha na tùir-faire follaiseach a bha nan seasamh aig gach oisean cardinal falamh.
  
  "Clear," thuirt Alasdair, a" faicinn a" mhealladh innleachdach.
  
  "Tha," dh" aontaich Sam, a" bìdeadh gu domhainn a-steach don rib mhòr a bha e a" bearradh na làmhan mar uaimh.
  
  "Thuig mi gus dèiligeadh ris na daoine sin - dìreach mar a tha leis na daoine eile sin - gum feum thu an-còmhnaidh smaoineachadh air na chì thu, air neo bheir iad air falbh thu a h-uile uair," thuirt Nina gu ceart. Shuidh i ri taobh Sam, a" cumail pìos arain ùr na corragan agus ga bhriseadh gus a dhol dhan bhrot.
  
  "Mar sin tha thu a" fuireach an seo - a bheil thu cinnteach, Alasdair?" Dh"fhaighnich Nina le dragh mòr, ged nach biodh i ag iarraidh air duine sam bith eile ach Sam a dhol a Dhùn Èideann còmhla rithe. Nam feumadh iad Renata a lorg, b" e Purdue an t-àite as fheàrr airson tòiseachadh. Bha fios aice gun tigeadh e suas nan deidheadh i gu Reichtisusis agus gun do bhris i protocol.
  
  "Feumaidh mi. Feumaidh mi a bhith timcheall mo charaidean òige. Ma tha iad gu bhith air an losgadh, bheir mi gu cinnteach co-dhiù leth de na bastards sin còmhla rium, "thuirt e agus thog e am flasg aige a chaidh a ghoid o chionn ghoirid ann an toast.
  
  "Tha thu craicte Ruiseanach!" Rinn Nina gàire. "An robh e làn nuair a cheannaich thu e?"
  
  "Bha e," thuirt an deoch-làidir Ruiseanach, "ach a-nis tha e cha mhòr falamh!"
  
  "An e seo an aon rud a thug Katya biadh dhuinn?" - Dh'fhaighnich Sam, a 'dèanamh grimace tàmailteach mar chuimhneachan air a' ghealach borb ris an deach dèiligeadh ris aig àm a 'gheama poker.
  
  "Tha! Air a dhèanamh san dearbh sgìre seo. Is ann dìreach ann an Siberia a bhios a h-uile càil ag obair a-mach nas fheàrr na an seo, mo charaidean. Carson nach eil dad a" fàs anns an Ruis? Bàsaichidh na luibhean uile nuair a dhòirteas tu do ghealaich!" Rinn e gàire mar maniac pròiseil.
  
  Mu choinneimh nan lasraichean àrda, chitheadh Nina Bern. Bha e dìreach a 'coimhead a-steach don teine, mar gum biodh e a' coimhead eachdraidh a 'cluich taobh a-staigh e. Cha mhòr nach b" urrainn dha a sùilean gorma reòthte na lasraichean a bha roimhe a chuir às, agus dh"fhairich i sreang de cho-fhaireachdainn don cheannard eireachdail. A-nis nach robh e na dhleastanas, bha aon de na stiùirichean eile air gabhail thairis airson na h-oidhche. Cha do bhruidhinn duine ris, agus bha sin freagarrach dha. Bha truinnsear falamh air na bòtannan aige agus rug e air dìreach mus d" fhuair fear de na Ridgebacks chun na bha air fhàgail aige. B 'ann an uairsin a choinnich a shùilean ri Nina.
  
  Bha i airson coimhead air falbh, ach cha b" urrainn dhi. Bha e airson a cuimhne a dhubhadh às mu na bagairtean a rinn e oirre nuair a chaill e am fionnar, ach bha fios aige nach biodh e comasach dha sin a dhèanamh. Cha robh fios aig Bern gun robh Nina a" faighinn a-mach nach robh an cunnart a bhith "gu ìre mhòr fucked" le Gearmailteach cho làidir agus cho eireachdail, ach cha b" urrainn dhi a-riamh leigeil leis faighinn a-mach mu dheidhinn.
  
  Mar thoradh air an èigheach agus an èigheach gun stad, stad an ceòl. Mar a bha Nina an dùil, mar as trice b" e ceòl Ruiseanach a bh" anns a" cheòl leis an astar inntinneach a thug oirre smaoineachadh air buidheann de Cossacks a" leum a-mach à àite sam bith ann an loidhne gus cearcall a chruthachadh. Cha b" urrainn dhi a dhol às àicheadh gu robh am faireachdainn an seo mìorbhuileach, sàbhailte agus spòrsail, ged gu cinnteach cha b" urrainn dhi a bhith air a shamhlachadh o chionn beagan uairean a thìde. Às deidh dha Bern bruidhinn riutha aig a" phrìomh oifis, chaidh an triùir a chuir a-mach gus fras teth a ghabhail, fhuair iad aodach glan (barrachd a rèir blas na sgìre), agus fhuair iad cead ithe agus fois airson aon oidhche mus fhalbh iad.
  
  Aig an aon àm, thèid dèiligeadh ri Alexander mar bhall de phrìomh ìre a" bhriogàd renegade gus am brosnaich a charaidean an ceannardas gu bhith a" creidsinn gur e carade a bh" anns an tagradh aca. An uairsin bhiodh e fhèin agus a 'chàraid Strenkov air a chur gu bàs gu h-aithghearr.
  
  Bha Bern a" coimhead air Nina le melancholy neònach a thug oirre faireachdainn mì-chofhurtail. Ri thaobh, bha Sam a" bruidhinn ri Alasdair mu bhith a" cur a-mach an sgìre fad na slighe gu Novosibirsk gus dèanamh cinnteach gu robh iad a" seòladh na dùthcha gu ceart. Chuala i guth Sam, ach thug sùil dhrùidhteach a" chomanndair air a corp lasadh suas le miann mòr nach b" urrainn dhi a mhìneachadh. Mu dheireadh dh' eirich e as a shuidheach- adh, urlar 'na laimh, 's chaidh e dh' ionnsuidh an rud ris an canadh na fir a bhirlinn gu caomh.
  
  A 'faireachdainn gu robh i deònach bruidhinn ris a-mhàin, ghabh Nina a leisgeul fhèin agus lean i Bern. Choisich i sìos an staidhre a-steach do thalla meur goirid far an robh an cidsin suidhichte, agus nuair a chaidh i a-steach, bha e a" falbh. Bhuail a truinnsear air a chorp agus bhris e air an talamh.
  
  "O mo Dhia, tha mi cho duilich!" - thuirt i agus chruinnich i na criomagan.
  
  "Gun duilgheadas, an Dr Gould." Chaidh e air a ghlùinean ri taobh a' bhòidhchead bhig, ga cuideachadh, ach cha do dh'fhàg a shùilean a h-aodann. Dh"fhairich i a shealladh agus dh"fhairich i blàths eòlach a" ruith troimhe. Nuair a bha iad air na pìosan mòra uile a chruinneachadh, chaidh iad don bhirlinn gus faighinn cuidhteas an truinnsear briste.
  
  "Feumaidh mi faighneachd," thuirt i le diùid neo-àbhaisteach.
  
  "Tha?" dh'fhuirich e, a' crathadh pìosan arain a bharrachd às a lèine.
  
  Bha nàire air Nina leis a" bhreugan, ach rinn i gàire.
  
  "Tha rudeigin a dh" fheumas fios a bhith agam ... pearsanta, "thuirt i ris.
  
  "Gu dearbh. Mar a thogras tu," fhreagair e gu modhail.
  
  "Dìreach?" gun fhiosta thug i seachad a smuaintean a-rithist. "Hmm, ceart gu leòr. Is dòcha gu bheil mi ceàrr mu dheidhinn seo, a chaiptein, ach bha thu a" coimhead ormsa cuideachd air gach taobh. An e dìreach mise?"
  
  Cha b" urrainn dha Nina a sùilean a chreidsinn. Ghluais an duine. Thug e oirre a bhith a" faireachdainn mar fiù "s barrachd bastard airson a chuir ann an suidheachadh mar sin.
  
  Ach an uairsin a-rithist, thuirt e riut ann an teirmean neo-chinnteach gun dèanadh e copadh riut mar pheanas, agus mar sin na gabh cus dragh mu dheidhinn, thuirt a guth a-staigh rithe.
  
  "Is e sin dìreach ... thusa..." Bha e a" strì ri so-leòntachd sam bith fhoillseachadh, ga fhàgail cha mhòr do-dhèanta bruidhinn mu na rudan a dh" iarr an neach-eachdraidh air bruidhinn mu dheidhinn. "Tha thu a" cur mo bhean nach maireann, an Dr Gould, nam chuimhne."
  
  Ceart gu leòr, a-nis faodaidh tu a bhith a" faireachdainn mar fhìor asshole.
  
  Mus b" urrainn dhi dad eile a ràdh, lean e air, "Bha i a" coimhead cha mhòr dìreach mar thusa. Cha robh ach a falt sìos gu a druim ìosal, agus cha robh a sùilean cho math ... "Bha i eadhon mar thusa."
  
  "Tha mi cho duilich, a Chaiptein. Tha mi a" faireachdainn sgoinneil airson faighneachd. "
  
  "Cuir fòn thugam Ludwig, mas e do thoil e, Nina. Chan eil mi airson eòlas fhaighinn ort, ach tha sinn air a dhol seachad air foirmealachdan, agus tha mi a" creidsinn gum bu chòir co-dhiù aghaidh a chuir air an fheadhainn a dh "iomlaid bagairtean le ainm, tha?" rinn e gàire gu modhail.
  
  "Tha mi ag aontachadh gu tur, Ludwig," rinn Nina gàire. "Ludwig. Sin an t-ainm mu dheireadh a bhithinn a" ceangal riut."
  
  "Dè as urrainn dhomh a ràdh? Bha àite bog aig mo mhàthair airson Beethoven. Tapadh le Dia cha do chòrd Engelbert Humperdinck rithe!" chrath e mar a dhòirt e deoch orra.
  
  Bha Nina a" gàireachdainn le gàire, a" smaoineachadh air ceannard geur de na creutairean as beairtiche an taobh seo de Mhuir Caspian le ainm mar Engelbert.
  
  "Feumaidh mi a thoirt a-steach! Tha Ludwig co-dhiù clasaigeach agus uirsgeulach," thuirt i.
  
  "Thig air adhart, rachamaid air ais. Chan eil mi airson gum bi Mgr Cleave a" smaoineachadh gu bheil mi a" toirt ionnsaigh air an fhearann aige," thuirt e ri Nina agus chuir e a làmh gu socair air a druim gus a toirt a-mach às a" chidsin.
  
  
  Caibideil 9
  
  
  Bha reothadh thairis air Beanntan Altai. Cha robh ach na geàrdan fhathast a" mùchadh rudeigin fon anail, ag iomlaid luchd-solais agus a" feadaireachd mu gach seòrsa uirsgeulan ionadail, luchd-tadhail ùra agus na planaichean aca, agus chuir cuid eadhon geall air èifeachd aithris Alexander mu Renata.
  
  Ach cha do bhruidhinn gin dhiubh air a" cheangal a bh" aig Berne ris an neach-eachdraidh.
  
  Bha fios aig cuid de sheann charaidean, fir a thrèigsinn còmhla ris o chionn iomadh bliadhna, cò ris a bha a bhean coltach, agus cha mhòr nach robh e neònach dhaibh gun robh an nighean Albannach seo coltach ri Vera Burn. Nam beachd-san, cha robh e math don cheannard aca coinneachadh ri a bhean nach maireann, oir dh'fhàs e na bu mhiosa. Fiù nuair nach b" urrainn do choigrich agus com-pàirtichean ùra innse, dh" fhaodadh cuid an diofar innse gu soilleir.
  
  Dìreach seachd uairean na bu thràithe, chaidh Sam Cleave agus an Nina Gould eireachdail a thoirt don bhaile as fhaisge orra gus tòiseachadh air an rannsachadh fhad "s a chaidh an uair-ghlainne a thionndadh gus faighinn a-mach dè a thachair dha Alexander Arichenkov, Katya agus Sergei Strenkov.
  
  Le iad air falbh, bha an Renegade Brigade a 'feitheamh ri dùil airson an ath mhìos. Seadh, bhiodh fuadach Renata na obair iongantach, ach aon uair "s gu bheil e deiseil, bidh mòran aig a" chriutha ri dòchas. Bhiodh sgaoileadh stiùiriche Black Sun gu cinnteach na àm eachdraidheil dhaibh. Gu dearbh, b" e seo an adhartas as motha a rinn a" bhuidheann aca a-riamh bho chaidh an stèidheachadh. Agus còmhla rithe, bha a h-uile cumhachd aca mu dheireadh an sìol Nadsaidheach de mhucan a bhàthadh air feadh an t-saoghail.
  
  Thionndaidh a" ghaoth gu dona goirid ro 1m agus chaidh a" mhòr-chuid de na fir dhan leabaidh. Fo chòmhdach an uisge a bha a 'tighinn dlùth, bha ionnsaigh eile a' feitheamh ri daingneach a 'bhràgad, ach bha an sluagh gu tur mì-mhodhail ris a' bhuille a bha ri thighinn. Thàinig cabhlach de charbadan a-steach bho thaobh Ulangom, a" dèanamh an slighe gu cunbhalach tron cheò tiugh a dh" adhbhraich àirde àrd an leathad, far an do chruinnich sgòthan gus socrachadh mus tuiteadh e thairis air an oir aige agus a "dòrtadh a-steach do dheòir air an talamh.
  
  Bha an rathad dona agus bha an aimsir na bu mhiosa buileach, ach bha an cabhlach a" bruthadh gu cunbhalach a dh"ionnsaigh an droma, dìorrasach faighinn seachad air an turas dhoirbh agus fuireach ann gus an robh an rùn aige air a choileanadh. Bheireadh an turas an toiseach gu manachainn Mengu-Timur, às an leanadh an emissary air adhart gu M"nkh Saridag gus nead a" Bhragàd Renegade a lorg, airson adhbharan nach robh fios aig a" chòrr den chompanaidh.
  
  Mar a thòisich tàirneanach a 'crathadh na speuran, laigh Ludwig Bern sìos na leabaidh. Thug e sùil air an liosta de na dleastanasan aige agus bhiodh an ath dhà latha saor bhon dreuchd aige mar chiad cheannard nam ball. A" cur dheth na solais, dh"èist e ri fuaim an uisge agus dh"fhairich e aonaranachd iongantach a" faighinn thairis air. Bha fios aige gur e droch naidheachd a bh" ann an Nina Gould, ach cha b" e a coire a bh" ann. Cha robh gnothach sam bith aice rithe a bhith a' call a leannain, agus bha aige ri seòladh gus a leigeil air falbh. An àite sin, smaoinich e air a mhac, a chaill e o chionn iomadh bliadhna, ach gun a bhith fada bho na smuaintean làitheil aige. Bha Bern den bheachd gum biodh e na b" fheàrr dheth a bhith a" smaoineachadh mu a mhac na mu a bhean. B" e gaol eadar-dhealaichte a bh" ann, fear na b" fhasa dèiligeadh ris na am fear eile. B" fheudar dha na boireannaich fhàgail às a dhèidh oir cha tug cuimhne na dithis aca ach barrachd bròin dha, gun luaidh air cho bog "s a rinn iad e. Le bhith a" call an oir aige bhiodh e air a bhith comasach air co-dhùnaidhean duilich a dhèanamh agus a bhith air a dhroch dhìol aig amannan, agus b" iad sin na dearbh rudan a chuidich e le bhith beò agus smachd.
  
  Anns an dorchadas, leig e le faochadh milis na chadal a dhol thairis air airson dìreach mionaid mus deach a reubadh gu brùideil bhuaithe. Bho chùl an dorais chual e glaodh mòr - "Briseadh!"
  
  "Dè?" - dh'èigh e gu mòr, ach ann an caos an dùdach agus na daoine aig a 'phost ag èigheach òrdughan, dh' fhan e gun fhreagairt. Leum Bern suas agus tharraing e air na pants agus na bòtannan aige, gun a bhith a" cur dragh air na stocainnean aige a chuir air.
  
  Bha dùil aige ri seallaidhean, eadhon spreadhaidhean, ach cha robh ann ach fuaimean troimh-chèile agus gnìomh ceartachaidh. Chaidh e a-mach às an àros aige, gunna na làimh, deiseil airson sabaid. Ghluais e gu sgiobalta bhon togalach a deas chun an taobh an ear ìosal far an robh na bùthan suidhichte. An robh gnothach aig a" bhuaireadh obann seo ris an triùir luchd-tadhail? Cha robh dad a-riamh air a dhol a-steach do shiostaman a" bhriogàd no an geata gus an do nochd Nina agus a caraidean anns a" phàirt seo den dùthaich. Am b" urrainn dhi seo a bhrosnachadh agus a glacadh a chleachdadh mar bhiathadh? Chaidh mìle ceist tro a cheann agus e a" dol gu seòmar Alasdair airson faighinn a-mach.
  
  "Ferryman! Dè tha dol?" - dh'fhaighnich e dha fear de bhuill a' chluba a bha a' dol seachad air.
  
  "Tha cuideigin air an siostam tèarainteachd a bhriseadh agus air a dhol a-steach don togalach, caiptean! Tha iad fhathast anns an toinnte."
  
  "Cuarantain! Bidh mi a" cur an cèill cuarantine! " Bha Bern a" beucaich mar dhia feargach.
  
  Chuir na teicneòlaichean a bha air an dìon a-steach na còdan aca aon às deidh aon, agus taobh a-staigh diogan chaidh an daingneach gu lèir a ghlasadh sìos.
  
  "A-nis faodaidh Squads 3 agus 8 a dhol a shealg nan coineanaich sin," dh" òrduich e, làn shlànachadh bho chabhaig na còmhstri a bha an-còmhnaidh air bhioran. Bhris Bern a-steach do sheòmar-cadail Alasdair agus lorg e an Ruiseanach a 'coimhead tron uinneig aige. Rug e air Alasdair agus chàin e a-steach don bhalla e le leithid de neart is gun do thòisich sruth fala air sruthadh bho a shròin, a shùilean gorma bàn farsaing agus troimh-chèile.
  
  "An ann mar seo a tha thu, Arichenkov?" Bha Bern a" gort.
  
  "Chan eil! Chan eil! Chan eil fios agam dè a tha dol, a chaiptein! Tha mi a" mionnachadh ris!" Rinn Alasdair gàire. "Agus is urrainn dhomh gealltainn dhut nach eil gnothach sam bith aig seo ri mo charaidean nas motha! Carson a dhèanadh mi rudeigin mar sin fhad "s a tha mi an seo aig do thròcair? Smaoinich air."
  
  "Tha daoine nas glice air rudan nas coigreach a dhèanamh, Alasdair. Chan eil earbsa agam ann an rud sam bith mar a tha e!" Dh'iarr Bern, fhathast a 'putadh na Ruis an aghaidh a' bhalla. Ghlac an sealladh aige gluasad a-muigh. An dèidh dha Alasdair a leigeil ma sgaoil, rinn e cabhag a choimhead. Chaidh Alasdair còmhla ris aig an uinneig.
  
  Chunnaic an dithis aca dà fhigear air muin eich a' tighinn a-mach à còmhdach buidheann chraobhan faisg air làimh.
  
  "Dia!" Rinn Bern sgreuchail, sàrachadh agus sàrachadh. "Alasdair, thig còmhla rium."
  
  Chaidh iad chun t-seòmar smachd far an do rinn teicneòlaichean sùil air na cuairtean aon turas mu dheireadh, ag atharrachadh gu gach camara CCTV airson ath-sgrùdadh. Rinn an ceannard agus a chompanach Ruiseanach tàirneanach a-steach don t-seòmar, a" putadh dithis theicneòlaichean gu aon taobh gus faighinn chun intercom.
  
  "Achdung! Daniels agus McKee, faigh dha na h-eich agad! Bidh aoighean gun chuireadh a" gluasad chun ear-dheas air muin eich! Bidh mi a-rithist, Daniels agus McKee, gan leantainn air muin eich! Bidh a h-uile snaidhpear ag aithris chun bhalla a deas, A-NIS!" - chrath e òrdughan tron t-siostam a chaidh a chuir a-steach air feadh an daingneach.
  
  "Alasdair, am bheil thu a" marcachd air each?" dh'fhaighnich e.
  
  "Tha mi a" creidsinn! Tha mi nam rianadair agus na scout, caiptean. Càite bheil na stàballan? Bha Alasdair a" bòstadh le eud. B" e an seòrsa gnìomh seo an adhbhar a chaidh a chruthachadh. Bhiodh an t-eòlas aige air mairsinn agus lorg a" toirt seirbheis mhath dhaibh uile a-nochd, agus gu neònach gu leòr, an turas seo cha robh dragh aige nach robh prìs ann airson a sheirbhisean.
  
  Sìos air an làr ìseal, a chuir garaids mòr an cuimhne Alasdair, thionndaidh iad an oisean gu na stàballan. Bha deich eich air an cumail an-còmhnaidh gun fhios nach biodh talamh do-ruigsinneach ri linn tuiltean is sneachda, nuair nach b' urrainn do charbadan a dhol seachad air na rathaidean. Ann an ciùineas nan glinn bheanntan, bhiodh na beathaichean air an toirt a h-uile latha gu cluaintean deas air a' bhearradh far an robh uachdaran a' bhriogàd. Bha an t-uisge a" reothadh, agus chaidh frasan dheth a thilgeil air pàirt fhosgailte na ceàrnaig. Roghnaich eadhon Alexander fuireach air falbh bhuaithe agus bha e sàmhach a" miannachadh gum biodh e fhathast na leabaidh blàth, ach an uairsin bheireadh teas an ruaig air cumail blàth.
  
  Ghluais Bern dhan dithis fhireannach ris an do choinnich iad an sin. B' iad sin an dithis a thug e thairis air an intercom airson marcachd, agus bha na h-eich aca mar-thà air an dìollaid.
  
  "Caiptein!" - chuir iad le chèile fàilte.
  
  "Seo Alasdair. Bidh e còmhla rinn gus lorg an luchd-ionnsaigh a lorg," thuirt Bern riutha agus e fhèin agus Alasdair ag ullachadh nan each aca.
  
  "Ann an aimsir mar sin? Feumaidh tu a bhith air leth math!" Ghluais McKee air an Ruis.
  
  "Gheibh sinn a-mach luath gu leòr," thuirt Byrne, a" bualadh air na gluasadan aige.
  
  Mharcaich ceathrar fhear a-mach dhan stoirm chruaidh agus fhuar. Bha Bern air thoiseach air an triùir eile, gan stiùireadh air an t-slighe air am faca e an luchd-ionnsaigh a" teicheadh. Bho na cluaintean mun cuairt thòisich a 'bheinn a' dol sìos chun an ear-dheas, agus anns an dorchadas bha e glè chunnartach dha na beathaichean aca a dhol thairis air an raon creagach. Bha feum air astar slaodach an tòir gus cothromachadh nan each a chumail suas. Le cinnt gun robh na marcaichean a bha a" teicheadh air turas cho faiceallach a dhèanamh, bha aig Bern fhathast ri dèanamh suas airson na h-ùine chaillte a thug am buannachd dhaibh.
  
  Chaidh iad thairis air an allt bhig a tha aig bun a' ghlinne, a' tarruing air chois a threorachadh an cuid each thar nan clacha cruaidh, ach cha do chuir an sruth fuar dragh idir orra. Air am bogadh de dh"uisge nan speur, fhuair an ceathrar fhear mu dheireadh air ais air na h-eich aca agus lean iad gu deas gus a dhol tro ghean a leig leotha ruighinn taobh eile bonn na beinne. An seo chaidh Bern sìos nas slaodaiche.
  
  B" e seo an aon shlighe a ghabhadh marcaichean eile a thoirt a-mach às an sgìre, agus ghluais Berne air na fir aige na h-eich aca a thoirt a-mach air turas. Chaidh Alasdair a-mach às a chèile agus leum e ri taobh an eich aige, beagan air thoiseach air Bern gus sgrùdadh a dhèanamh air doimhneachd clò-bhualaidhean nan dubhagan. Bha na gluasadan aige a" nochdadh gun robh gluasad air choireigin air taobh eile nan creagan biorach far an do sheal iad an creach. Thàinig iad uile air tìr, a' fàgail McKee gus na h-eich a stiùireadh air falbh bhon làrach chladhach, a' dol air ais gus nach nochd iad làthaireachd na buidhne an sin.
  
  Chaidh Alasdair, Bern agus Daniels suas chun oir agus choimhead iad sìos. Tapadh leat airson fuaim an uisge agus corra tàirneanaich bho àm gu àm, b" urrainn dhaibh gluasad gu comhfhurtail gun a bhith ro shàmhach nam biodh sin riatanach.
  
  Air an rathad gu Kobdo, stad an dà fhigear gus fois a ghabhail fhad "s a bha iad dìreach air taobh eile na creige mòr far an robh iad a" cruinneachadh am pocannan dìollaid, chunnaic buidheann seilge a "bhràgad cruinneachadh de dhaoine a" tilleadh bho mhanachainn Mengu Timur. Shleamhnaich dà fhigear a-steach do na faileasan agus chaidh iad thairis air na creagan.
  
  "Thig!" Thuirt Bern ri a chompanaich. "Bidh iad a" tighinn còmhla ris an convoy seachdaineil. Ma chailleas sinn sealladh orra, bidh iad air chall dhuinne agus air am measgachadh le feadhainn eile."
  
  Bha fios aig Bern mu na convoys. Bhiodh iad air an cur le biadh agus cungaidh-leighis dhan mhanachainn gach seachdain, uaireannan a h-uile dà sheachdain.
  
  "Genius," rinn e gàire, a" diùltadh a" chùis aideachadh, ach b" fheudar dha aideachadh gun robh e air a dhèanamh gun chumhachd leis a" mhealladh seòlta aca. Cha bhiodh dòigh ann innse dhaibh a bharrachd air a" bhuidheann mura b" urrainn do Bern dòigh air choireigin a ghlacadh agus toirt orra am pòcaidean fhalamh feuch an robh dad air a bheil iad eòlach air a thoirt bhon bhriogàd. Air an nota sin, bha e a" faighneachd dè a bha iad ag iarraidh le bhith a" faighinn a-steach gu sgiobalta agus a" fàgail a dhachaigh.
  
  "Am bi sinn nàimhdeil, a Chaiptein?" - Dh'fhaighnich Daniels.
  
  "Tha mi ga chreidsinn, Daniels. Ma leigeas sinn leotha faighinn air falbh às aonais oidhirp cheart, mionaideach a ghlacadh, bidh iad airidh air a" bhuaidh a bheir sinn dhaibh," thuirt Burn ri a chompanaich. "Agus chan urrainn dhuinn leigeil le sin tachairt!"
  
  Ruith an triùir air an leac agus, a 'cumail raidhfilean deiseil, chuairtich iad an luchd-siubhail. Cha do ghiùlain an convoy còig càr ach mu aon duine deug, mòran dhiubh nam miseanaraidhean agus nam banaltraman. Aon às deidh aon, thug Byrne, Daniels, agus Alexander sùil air saoranaich Mongolia agus Ruiseanach airson comharran brathaidh sam bith, ag iarraidh na sgrìobhainnean aithneachaidh aca fhaicinn.
  
  "Chan eil còir agad seo a dhèanamh!" - rinn an duine gearan. "Chan e thusa an neach-faire crìche no na poileis!"
  
  "A bheil rudeigin agad ri fhalach?" Dh"fhaighnich Bern cho feargach is gun do thill an duine air ais dhan loidhne.
  
  "Tha dithis nur measg nach eil mar a tha iad coltach. Agus tha sinn airson gun tèid an toirt seachad. Cho luath "s a bhios iad againn, leigidh sinn leat do ghnìomhachas a dhèanamh, agus mar as luaithe a lìbhrigeas tu iad, is ann as luaithe a gheibh sinn uile blàth is tioram!" Dh"ainmich Bern, a" dol seachad air gach fear dhiubh mar chomanndair Nadsaidheach a" suidheachadh riaghailtean campa cruinneachaidh. "Chan eil duilgheadas sam bith aig na fir agamsa agus mise a bhith a" fuireach an seo còmhla riut anns an fhuachd agus san uisge gus an cùm thu! Cho fad "s a bheir thu fasgadh dha na h-eucoraich sin, fuirichidh tu an seo!"
  
  
  Caibideil 10
  
  
  "Chan eil mi a" moladh gun cleachd thu seo, mil," rinn Sam magadh, ach aig an aon àm bha e gu tur dùrachdach.
  
  "Sam, tha feum agam air jeans ùra. Seall air!" Bha Nina ag argamaid, agus i a" fosgladh a còta mòr gus sealltainn dha Sam cho sgìth "s a bha a jeans salach, a tha a-nis air an reubadh. Chaidh an còta fhaighinn le cead bhon neach-spèis mu dheireadh aice le fuil fhuar, Ludwig Bern. B" e aon de na rudan aige a bh" ann, air a lìnigeadh le bian nàdarrach air an taobh a-staigh de dh" aodach garbh a bha a" cuairteachadh corp beag Nina mar chocan.
  
  "Cha bu chòir dhuinn ar n-airgead a chosg fhathast. Tha mi ag innse dhut. A bheil rudeigin ceàrr. Gu h-obann tha na cunntasan againn gun reothadh agus tha làn chothrom againn a-rithist? Cuiridh mi geall gur e ribe a th" ann gus an lorg iad sinn. Reòthadh "Black Sun" na cunntasan banca againn; carson air an talamh a bhiodh seo gu h-obann cho snog gun toireadh e ar beatha air ais dhuinn?" dh'fhaighnich e.
  
  "Is dòcha gu bheil Perdue air cuid de shreathan a tharraing?" bha i an dòchas freagairt, ach rinn Sam gàire agus choimhead e suas air mullach àrd togalach a" phuirt-adhair far an robh dùil aca itealaich a-mach ann an nas lugha na uair a thìde.
  
  "O mo Dhia, tha thu a" creidsinn cho mòr ann, nach eil?" rinn e gàire. "Cò mheud uair a tha e air ar toirt gu suidheachaidhean a tha a" bagairt ar beatha? Nach eil thu a" smaoineachadh gur dòcha gun do tharraing e an cleas "cry madadh-allaidh", gun d" fhuair e sinn cleachdte ri a thròcair agus a thoil gus ar n-earbsa fhaighinn, agus an uairsin... an uairsin tuigidh sinn gu h-obann gun robh e airson ar cleachdadh fad na h-ùine seo mar bhiathadh ? No scapegoats?
  
  "An èisteadh tu riut fhèin?" dh'fhaighnich i le fìor iongnadh a 'cluich air a h-aodann. "Bha e an-còmhnaidh gar toirt a-mach à rudan a thug e a-steach sinn, nach robh?"
  
  Cha robh toil sam bith aig Sam argamaid a dhèanamh mu Perdue, an creutair a bu ghòraiche ris an do thachair e a-riamh. Bha e fuar, sgìth, agus sgìth de bhith air falbh bhon taigh. Bha e ag ionndrainn a chat, Bruichladditch. Bha e ag ionndrainn peant a bhith aige còmhla ri a charaid as fheàrr Pàdraig, agus a-nis cha mhòr nach robh iad le chèile nan coigrich dha. Cha robh e ag iarraidh ach a dhol air ais dhan fhlat aige ann an Dùn Èideann, a laighe sìos air an t-sòfa agus Bruich a" purrachadh air a stomag agus ag òl aon bhrach math, ag èisteachd ri sràidean deagh sheann Alba taobh a-muigh na h-uinneige aige.
  
  Rud eile a bha feumach air obair b" e a chuimhneachan mun tachartas fàinne gunna gu lèir a chuidich e le sgrios nuair a chaidh Trish a mharbhadh. Dhèanadh an dùnadh math dha, agus cuideachd foillseachadh an leabhair a thàinig às, a thairgsinn dà fhoillsichear eadar-dhealaichte ann an Lunnainn agus Berlin. Cha b" e rudeigin a bha e airson a dhèanamh airson reic, a bhiodh gu follaiseach air a dhol suas gu mòr mar thoradh air a chliù Pulitzer às deidh sin agus an sgeulachd inntinneach air cùl na h-obrach gu lèir. Dh'fheumadh e innse don t-saoghal mu a leannan nach maireann agus a pàirt luachmhor ann an soirbheachas fàinne nan gàirdeanan. Phàigh i a" phrìs mu dheireadh airson a misneach agus a miann, agus bha i airidh air a bhith ainmeil airson na choilean i ann a bhith a" cur às don t-saoghal den bhuidheann maslach seo agus a minions. Aon uair 's gun robh seo uile air a dhèanamh, b' urrainn dha a 'chaibideil seo de a bheatha a dhùnadh gu tur agus fois a ghabhail airson greis ann am beatha thaitneach, dhona - mura robh, gu dearbh, planaichean eile aig Perdue dha. B" fheudar dha urram a thoirt don ghnè àrd airson an tart neo-sheasmhach aige airson dànachd, ach a thaobh Sam, bha e mar as trice sgìth leis a h-uile càil.
  
  A-nis sheas e taobh a-muigh stòr ann an ionadan mòra Port-adhair Eadar-nàiseanta Domodedovo ann am Moscow, a 'feuchainn ri reusanachadh leis an Nina Gould gòrach. Dh"iarr i orra cothrom a ghabhail agus pàirt den airgead aca a chosg air aodach ùr a cheannach.
  
  "Sam, tha fàileadh agam mar gheug. Tha mi a" faireachdainn mar ìomhaigh deighe le falt! Tha mi a" coimhead coltach ri tràilleach dhrogaichean a fhuair an crap a-mach bhuaipe le a pimp!" - rinn i gearan, a 'gluasad nas fhaisge air Sam agus a' breith air leis a 'choilleir. "Tha feum agam air jeans ùra agus ad maidsidh math le flaps cluaise, Sam. Feumaidh mi a bhith a" faireachdainn daonna a-rithist."
  
  "Tha, mise cuideachd. Ach an urrainn dhuinn feitheamh gus am bi sinn air ais ann an Dùn Èideann airson faireachdainn daonna a-rithist? Mas e do thoil e? Chan eil earbsa agam san atharrachadh obann seo nar suidheachadh ionmhais, Nina. Aig a" char as lugha, rachamaid air ais don dùthaich againn fhìn mus tòisich sinn air ar sàbhailteachd a chur an cunnart nas motha," thuirt Sam a chùis cho socair "s a b" urrainn dha, gun òraid. Bha fios aige gu math gun robh freagairt nàdarra aig Nina an aghaidh rud sam bith a bha coltach ri càineadh no searmon.
  
  Le a falt air a tharraing air ais gu ponytail ìosal, sgaoilte, lorg i jeans dorcha gorm agus adan saighdear ann an stòr beag àrsaidh a bha cuideachd a" reic aodach Ruiseanach dha luchd-turais a bha airson a bhith a" freagairt ri fasanan cultarach Moscow. Bha gealladh na sùilean, ach nuair a choimhead i air Sam, bha fios aice gu robh e ceart. Bheireadh iad gamble mòr a" cleachdadh na cairtean fiach aca no an ATM ionadail. Ann an eu-dòchas, thrèig siud i airson mionaid, ach fhuair i air ais e gu sgiobalta an aghaidh a toil agus thug i seachad an argamaid aige.
  
  "Thig air adhart, Ninanovich," thuirt Sam rithe, a "magadh air a guailnean," nach nochd sinn ar suidheachadh dha ar com-pàirtichean anns a "Ghrian Dhubh, huh?"
  
  "Tha, Klivenikov."
  
  Rinn e gàire, a" slaodadh air a làimh nuair a thàinig an naidheachd dhaibh airson cunntas a thoirt dha na geataichean aca. A-mach à cleachdadh, thug Nina aire mhionaideach don a h-uile duine a chruinnich mun cuairt orra, a 'sgrùdadh an aghaidh, an làmhan agus am bagannan. Chan e gu robh fios aice dè bha i a" sireadh, ach dh" aithnicheadh i gu luath cànan bodhaig amharasach. Roimhe seo bha i air a deagh thrèanadh airson daoine a leughadh.
  
  Chunnaic blas copaireach sìos cùl a h-amhaich, air a leantainn le ceann goirt lag eadar a sùilean, a" srùbadh gu dòigheil na sùilean. Nochd pìosan domhainn air a h-aghaidh bhon àmhghar a bha a" fàs.
  
  "Dè thachair?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Ceann goirt," dh"èigh i, a" putadh làmh ri a clàr. Gu h-obann, thòisich sruth fala teth a 'sruthadh bhon t-sròin chlì aice, agus bha Sam suas airson a ceann a phutadh air ais mus robh fios aice eadhon air.
  
  "Tha mi ceart gu leòr. Tha a h-uile dad gu math leam. Leig leam dìreach a phronnadh agus a dhol don taigh beag, "shluig i, a" priobadh gu sgiobalta leis a "phian air beulaibh a claigeann.
  
  "Seadh, falbh," thuirt Sam, ga treòrachadh gu doras farsaing seòmar-tàimh nam ban. "Dìreach dèan e gu sgiobalta. Cuir a-steach e oir chan eil mi airson an turas-adhair seo a chall."
  
  "Tha fios agam, Sam," leum i agus choisich i a-steach do chlòsaid fhuar le sinc clach-ghràin agus tàmh-àirneisean airgid. B" e àrainneachd gu math fuar a bh" ann, neo-phearsanta agus air leth slàinteil. Bha Nina a 'smaoineachadh gur e seo an seòmar-obrachaidh air leth freagarrach ann an goireas meidigeach sòghail, ach gu ìre mhòr freagarrach airson a bhith a' peeing no a 'cur a-steach blush.
  
  Bha dithis bhoireannach a' bruidhinn leis an tiormair làimhe, agus bha am fear eile dìreach a' fàgail an stàile. Ruith Nina a-steach don stàile gus grèim fhaighinn air dòrlach de phàipear toileat agus, ga chumail na sròn, reub i pìos dheth gus pluga a dhèanamh. A 'lìonadh a-steach don t-sròin aice, ghlac i fear eile agus phaisg i gu faiceallach e gus a chuir ann am pòcaid a seacaid yak. Bha an dithis bhoireannach a" cabadaich ann an dualchainnt air leth breagha nuair a chaidh Nina a-mach a nighe stain tioram fala bho a h-aodann is smiogaid, far an do chuir na boinneagan sileadh às do fhreagairt sgiobalta Sam.
  
  Air an taobh chlì, mhothaich i boireannach singilte a" tighinn a-mach às a" bhothan ri taobh an tè a bha i a" cleachdadh. Cha robh Nina airson coimhead na slighe. Boireannaich Ruiseanach, thuig i goirid an dèidh dha Sam agus Alasdair a ruighinn, bha iad gu math labhairteach. Leis nach b" urrainn dhi an cànan a bhruidhinn, bha i airson an iomlaid neònach de ghàire, conaltradh sùla, agus feuchainn ri còmhradh a thòiseachadh. A-mach à oisean a sùla, chunnaic Nina boireannach a 'coimhead oirre.
  
  O Dhia chan eil. Na leig leotha a bhith an seo idir.
  
  A" sguabadh a h-aodann le pàipear toileat tais, thug Nina aon sealladh mu dheireadh oirre fhèin san sgàthan, dìreach mar a dh" fhalbh an dithis bhoireannach eile. Bha fios aice nach robh i airson a bhith an seo leatha fhèin còmhla ri coigreach, agus mar sin rinn i cabhag chun sgudal gus na mataichean a thilgeil air falbh agus chaidh i a dh" ionnsaigh an dorais, a dhùin gu slaodach air cùl an dithis eile.
  
  "A bheil thu ceart gu leòr?" - gu h-obann labhair an coigreach.
  
  Crap.
  
  Cha b" urrainn dha Nina a bhith mì-mhodhail ged a bhathas ga leantainn. Bha i fhathast a" dèanamh air an doras, ag èigheach ris a" bhoireannach, "Tha, tapadh leat. bidh mi ceart gu leòr". Le gàire coy, shleamhnaich Nina a-mach gus Sam a lorg a "feitheamh rithe ceart an sin.
  
  "Hey, rachamaid," thuirt i, gu practaigeach a" putadh Sam air adhart. Choisich iad gu sgiobalta tron phort-adhair, air an cuairteachadh le colbhan airgid eagallach a bha a" ruith fad an togalaich àrd gu lèir. Fhad "s a bha i a" coiseachd fo na diofar scrionaichean còmhnard leis na sanasan didseatach dearg, geal is uaine aca agus àireamhan itealain, cha robh i airson coimhead air ais. Is gann gun do mhothaich Sam gu robh beagan eagal oirre.
  
  "Is e an rud math gun d" fhuair do ghille na sgrìobhainnean cruthaichte as fheàrr dhuinn an taobh seo den CIA, "thuirt Sam, a" coimhead thairis air na h-aithrisean as àirde a thug Notary Byrne orra a thoirt gu buil gus am faighinn air ais gu sàbhailte don Rìoghachd Aonaichte.
  
  "Chan e mo leannan a th" ann," rinn i gearan, ach cha robh an smuain gu tur mì-thlachdmhor. "A bharrachd air an sin, tha e dìreach airson dèanamh cinnteach gum faigh sinn dhachaigh gu sgiobalta gus am faigh sinn dha na tha e ag iarraidh. Tha mi a" dearbhadh dhut, nach eil unnsa de mhodhalachd anns na rinn e."
  
  Bha i an dòchas gun robh i ceàrr leis a" bharail cianail aice, chleachd i barrachd airson Sam a shàmhlachadh mu a càirdeas le Bern.
  
  "Sin mu dheidhinn," rinn Sam osna agus iad a" coiseachd tron àite-seic tèarainteachd agus a" togail am bagannan giùlain aotrom.
  
  "Feumaidh sinn Purdue a lorg. Mura innis e dhuinn càite a bheil Renata ..."
  
  "Dè nach dèan," thuirt Sam.
  
  "An uairsin gun teagamh cuidichidh e sinn le bhith a" tabhann roghainn eile don Bhuidheann-airm," chrìochnaich i le sealladh iriosal.
  
  "Ciamar a tha sinn a" dol a lorg Purdue? Bhiodh e gòrach a dhol don taigh mòr aige, "thuirt Sam, a" coimhead suas air a "Boeing mhòr air am beulaibh.
  
  "Tha fios agam, ach chan eil fhios agam dè eile a nì mi. Tha a h-uile duine air an robh sinn eòlach marbh no air a dhearbhadh gu bhith nan nàimhdean," rinn Nina caoidh. "Tha sinn an dòchas gun urrainn dhuinn faighinn a-mach an ath ghluasad againn air an t-slighe air ais dhachaigh."
  
  "Tha fios agam gur e rud uamhasach a tha seo airson eadhon smaoineachadh, Nina," thuirt Sam gu h-obann, cho luath "s a bha iad le chèile suidhichte nan suidheachan. "Ach is dòcha gun urrainn dhuinn a dhol à sealladh. Tha Alasdair gu math sgileil air na bhios e a" dèanamh."
  
  "Ciamar a b' urrainn dhut?" - thuirt i gu h-obann. "Thug e a-mach à Bruges sinn. Thug a chairdean a stigh sinn agus thug iad fasgadh dhuinn gun cheist, agus mu dheireadh bha iad air an comharrachadh air a shon - air ar son-ne, Sam. Feuch nach innis thu dhomh gu bheil thu air do ionracas a chall còmhla ri do thèarainteachd, oir mar sin, mil, bidh mi gu cinnteach nam aonar anns an t-saoghal seo." Bha an tòn aice feargach agus feargach leis a bheachd, agus bha Sam den bheachd gum b" fheàrr rudan fhàgail mar a bha iad, co-dhiù gus am b" urrainn dhaibh an ùine air iteig a chleachdadh airson coimhead mun cuairt agus fuasgladh fhaighinn.
  
  Cha robh an turas-adhair ro dhona, ach a-mhàin duine ainmeil à Astràilia a" dèanamh fealla-dhà le sùbh-craoibhe gèidh a ghoid a ghàirdean, agus càraid neònach a bha coltach gun tug iad an smugaid air bòrd agus nach b" urrainn feitheamh gus Heathrow a ruighinn mus lean iad air adhart leis a" mhartarach. de phòsadh a dh'fhuiling iad le chèile. Chaidil Sam gu socair na suidheachan uinneig fhad "s a bha Nina a" sabaid an aghaidh nausea a bha ri thighinn, tinneas a bha i air a bhith a" fulang bho dh" fhàg i seòmar nam boireannach aig a" phort-adhair. Bho àm gu àm rachadh i dhan taigh beag airson a dhol a-mach, dìreach gus faighinn a-mach nach robh dad ri sruthadh. Bha e a" fàs caran sgìth agus thòisich i a" gabhail dragh mun fhaireachdainn a bha a" fàs nas miosa a bha a" bruthadh air a stamag.
  
  Cha b" urrainn dha a bhith na phuinnseanachadh bìdh. An toiseach, bha stamag iarainn aice, agus san dàrna h-àite, dh'ith Sam na h-aon soithichean rithe, agus bha e gun chron. Às deidh oidhirp neo-shoirbheachail eile gus faochadh a thoirt don t-suidheachadh aice, choimhead i san sgàthan. Bha i a" coimhead neònach fallain, gun idir bàn no lag. Aig a" cheann thall, thug Nina buaidh air a droch shlàinte mar thoradh air an àirde no an cuideam anns a" chaban agus cho-dhùin i beagan cadal fhaighinn cuideachd. Cò aig an robh fios dè bha a" feitheamh orra aig Heathrow? Dh'fheumadh i fois a ghabhail.
  
  
  Caibideil 11
  
  
  Bha Bern feargach.
  
  An tòir air an luchd-ionnsaigh, cha robh e comasach dha an lorg am measg an luchd-siubhail a chuir e fhèin agus na fir aige an grèim faisg air an rathad lùbach a bha a" dol bho mhanachainn Mengu-Timur. Aon às deidh aon rannsaich iad na daoine - manaich, miseanaraidhean, banaltraman agus triùir luchd-turais à Sealan Nuadh - ach cha do lorg iad dad orra a bha cudromach don bhriogàd.
  
  Cha robh e a" tuigsinn dè bha an dà mhèirleach a" sireadh ann an togalach air nach robh iad a-riamh air briseadh a-steach roimhe. Le eagal airson a bheatha, thuirt aon de na miseanaraidhean ri Daniels gur e sia carbadan a bh" anns an convoy bho thùs, ach aig an dàrna stad bha iad aon charbad goirid. Cha robh gin dhiubh a' smaoineachadh càil mu dheidhinn oir chaidh innse dhaibh gun cuireadh fear de na càraichean dheth a bhith a' frithealadh ostail Janste Khan faisg air làimh. Ach às deidh dha Byrne iarraidh air ath-sgrùdadh a dhèanamh air an t-slighe a thug am prìomh dhràibhear seachad, cha deach iomradh a thoirt air sia càraichean.
  
  Cha robh feum sam bith air saoranaich neo- chiontach a chràdh air son an aineolais, cha b'urrainn ni sam bith eile teachd as. B" fheudar dha aideachadh gun robh na burgairean air an teàrnadh gu h-èifeachdach agus nach b" urrainn dhaibh a dhèanamh ach a dhol air ais agus measadh a dhèanamh air a" mhilleadh a rinn am briseadh a-steach.
  
  Chunnaic Alasdair an t-amharas ann an sùilean a chomanndair ùir agus iad a' dol a-steach do na stàballan, a' slaodadh an casan gu sgìth agus iad a' stiùireadh nan each gu bhith air an sgrùdadh leis an luchd-obrach. Cha robh facal sam bith bhon cheathrar fhireannach, ach bha fios aca uile dè bha Bern a" smaoineachadh. Dh'atharraich Daniels agus McKee sùil, a 'moladh gur e co-aontachd coitcheann a bh' ann an com-pàirt Alasdair gu ìre mhòr.
  
  "Alasdair, thig còmhla rium," thuirt Bern gu socair agus gu sìmplidh air falbh.
  
  "Is fheàrr dhut coimhead air na chanas tu, a bhodach," chomhairlich Mackey anns an stràc Breatannach aige. "Tha an duine seo neònach."
  
  "Cha robh gnothach sam bith agam ri seo," fhreagair Alasdair, ach bha an dithis fhireannach eile dìreach a" coimhead air a chèile agus an uairsin a" coimhead gu truagh air an Ruiseach.
  
  "Dìreach na cuir cuideam air nuair a thòisicheas tu a" dèanamh leisgeulan. Le bhith gad irioslachadh fhèin, bheir thu dìreach a chreidsinn dha gu bheil thu ciontach, "thuirt Daniels ris.
  
  "Tapadh leat. Bhithinn a" marbhadh airson deoch an-dràsta," chrath Alasdair.
  
  "Na gabh dragh, faodaidh aon dhiubh sin a bhith agad mar mhiann mu dheireadh," rinn Daniels gàire, ach a" coimhead air na fìor bheachdan air aghaidhean a cho-obraichean, thuig e nach robh an aithris aige na chuideachadh ann an dòigh sam bith, agus chaidh e timcheall a ghnìomhachas. gus dà phlaide fhaighinn airson an eich agad.
  
  Tro bhuncairean cumhang, air an soillseachadh le lampaichean balla, lean Alasdair a cheannard chun an dàrna làr. Ruith Bern sìos an staidhre gun aire a thoirt don Ruisis, agus nuair a ràinig e lobaidh an dàrna làr, dh "iarr e air fear de na fir aige cupa cofaidh làidir dubh fhaighinn.
  
  " A Chaiptein," ars' Alastair air a chùlaobh, " tha mi 'g earbsadh riut nach 'eil gnothach aig mo chompanaich ri so."
  
  "Tha fios agam, Arichenkov," rinn Bern osna.
  
  Bha Alasdair fo imcheist le freagairt Bern, ged a fhuair e faochadh bho fhreagairt a" chomanndair.
  
  "An uairsin carson a dh" iarr thu orm a dhol còmhla riut?" - dh'fhaighnich e.
  
  "A dh'aithghearr, Archenkov. Dìreach leig dhomh beagan cofaidh is ceò a bhith agam an toiseach gus an urrainn dhomh mo mheasadh air an tachartas a rèiteach," fhreagair an ceannard. Bha a ghuth eagallach ciùin nuair a bha e a" lasadh toitean.
  
  "Carson nach tèid thu a ghabhail fras teth? Coinnichidh sinn an seo a-rithist an ceann, can, fichead mionaid. Anns an eadar-ama, feumaidh fios a bhith agam dè, ma tha dad, a chaidh a ghoid. Fhios agad, chan eil mi a" smaoineachadh gun deidheadh iad chun na trioblaid seo gus mo wallet a ghoid," thuirt e agus shèid e puff fada de cheò gorm-gheal ann an loidhne dhìreach air a bheulaibh.
  
  "Tha, a dhuine uasail," thuirt Alasdair agus thionndaidh e a dhol don rùm aige.
  
  Bha coltas rudeigin ceàrr. Choisich e suas na ceumannan stàilinn a-steach don talla fhada far an robh a" mhòr-chuid de na fir. Bha an talla ro shàmhach, agus bha gràin aig Alastair air fuaim uaigneach a bhròg air an ùrlar saimeant, mar chunntadh sìos do ni-eigin uamhasach a bha tighinn. Bho astar, chluinneadh e guthan fireann agus dè a bha coltach ri comharra rèidio AM no is dòcha inneal fuaim geal air choireigin. Chuir am fuaim creagach na chuimhne turas gu Stèisean Deighe Wolfenstein, domhainn ann am broinn an stèisein, far an do mharbh saighdearan a chèile le fiabhras agus troimh-chèile.
  
  A" tionndadh na h-oisein, lorg e doras an t-seòmair aige falamh. Stad e. Bha e sàmhach a-staigh agus bha e coltach nach robh duine ann, ach bha an trèanadh aige air a theagasg gun a bhith a 'gabhail rud sam bith aig luach aghaidh. Dh" fhosgail e an doras gu mall fad na slighe gus dèanamh cinnteach nach robh duine am falach air a chùlaibh. Bha comharra soilleir air a bheulaibh mu cho beag earbsa sa bha an sgioba. Chaidh an rùm gu lèir aige a thionndadh a-null agus chaidh anart-leapa aige a reubadh dheth airson sgrùdadh. Bha an t-àite gu lèir ann an aimhreit.
  
  Gun teagamh, cha robh mòran rudan aig Alasdair, ach chaidh a h-uile dad a bha na sheòmar a mhilleadh gu mòr.
  
  "Fucking dogs," thuirt e, a shùilean gorma bàn a" sganadh balla às deidh balla airson boillsgidhean amharasach sam bith a dh" fhaodadh a chuideachadh gus faighinn a-mach na bha iad a "smaoineachadh a lorgadh iad. Mus deach e gu na frasan coitcheann, thug e sùil air na fir anns an t-seòmar-cùil, far an robh am fuaim geal a-nis beagan muffler. Shuidh iad an sin, dìreach an ceathrar aca, dìreach a 'coimhead air. Air a bhuaireadh gus am mallachadh, chuir e roimhe gun a bhith ga leigeil seachad agus dìreach leig e seachad iad, a 'dol an taobh eile a dh'ionnsaigh na taighean-beaga.
  
  Mar a bha an sruth uisge blàth, socair ga bhogadh, rinn e ùrnaigh nach biodh Katya agus Sergei air an dochann fhad "s a bha e air falbh. Nam b" e seo an ìre de dh" earbsa a bha aig a" chriutha ann, bha e sàbhailte gabhail ris gur dòcha gu robh an tuathanas aca cuideachd air beagan spùtadh fhaighinn air tòir na fìrinn. Coltach ri beathach glacte a chaidh a chumail air falbh bho dhìoghaltas, dhealbhaich an Ruiseach a bha a" sìor fhàs an ath ghluasad aige. Bhiodh e gòrach argamaid a dhèanamh le Bern, Bodo, no gin de na daoine mì-mhodhail an seo mu na h-amharas aca. Dhèanadh gluasad mar seo cùisean na bu mhiosa dha fhèin agus dha chèile. Agus ma theicheas e agus ma dh'fheuchas e ri Sergei agus a bhean a thoirt air falbh às an seo, cha dèan e ach dearbhadh air na teagamhan aca mu dheidhinn a bhith an sàs ann.
  
  Nuair a bha e tioram is aodach, thill e gu oifis Bern, far an do lorg e an ceannard àrd na sheasamh ri taobh na h-uinneige, a 'coimhead air fàire, mar a bha e daonnan a' dèanamh nuair a bha e a 'smaoineachadh air rudan.
  
  "Caiptein?" ars Alasdair o'n dorus.
  
  "Thig a-steach. Thig a-steach," thuirt Byrne. "Tha mi an dòchas gu bheil thu a" tuigsinn carson a bha againn ris na seòmraichean agad a sgrùdadh, Alasdair. Bha e air leth cudromach gum biodh fios againn air do shuidheachadh air a" chùis seo, leis gun tàinig thu thugainn ann an suidheachadh fìor amharasach le aithris fìor làidir."
  
  "Tha mi a 'tuigsinn," dh'aontaich an Ruis. Bha e a" bàsachadh airson beagan ghlainnean de bhodka òl, agus cha do rinn am botal lionn dachaigh a bha Bern air an deasg aige math sam bith dha.
  
  "Biodh deoch agad," thug Bern cuireadh, a" comharrachadh a "bhotal, air an do mhothaich e gu robh an Ruiseach a" coimhead.
  
  "Tapadh leat," rinn Alasdair gàire agus dhòirt e glainne dha fhèin. An uair a thug e an t-uisge loisgeach gu a bhilibh, dh' fheoraich e dheth an robh nimh air a mheasgadh ann, ach cha robh e mar aon ri bhi faicilleach. B" fheàrr le Alexander Arichenkov, an Ruiseanach seòlta, bàsachadh le bàs goirt às deidh dha deagh bhodca a bhlasadh na bhith a" call an cothrom an àite a bhith a" seachnadh. Gu fortanach dha, cha robh an deoch ach puinnseanta anns an dòigh a bha an luchd-cruthachaidh an dùil, agus cha b" urrainn dha cuideachadh ach a bhith a" gearan gu toilichte leis a" mhothachadh losgaidh na bhroilleach a dh"fhairich e nuair a shluig e uile e.
  
  "Am faod mi faighneachd, a Chaiptein," thuirt e às deidh dha anail a ghlacadh, "dè a chaidh a mhilleadh anns a" bhriseadh a-steach?"
  
  "Chan eil dad," thuirt Berne gu lèir. Dh'fhuirich e airson mionaid de stad iongantach agus an uairsin nochd e an fhìrinn. "Cha deach dad a mhilleadh, ach chaidh cuid de rudan a ghoid bhuainn. Rud gun phrìs agus gu math cunnartach don t-saoghal. Is e an rud as motha a tha a" cur dragh orm nach robh fios ach aig Òrdugh na Grèine Duibh gu robh iad againn. "
  
  "Dè tha seo, am faod mi faighneachd?" - dh'fhaighnich Alasdair.
  
  Thionndaidh Bern thuige le sùil dhrùidhteach. Cha b' e suil ri feirg, no mi-dhiadh- achd r'a aineolas, ach suil ri fior iomaguin agus eagal diongmhalta.
  
  "Arm. Ghoid iad buill-airm a dh" fhaodadh a sgrios agus a sgrios, air an riaghladh le laghan nach do rinn sinn eadhon a" cheannsachadh fhathast," thuirt e, a" ruighinn airson bhodka agus a" dòrtadh glainne dha gach fear dhiubh. "Shàbhail na h-aoighean gun chuireadh sinn bho sin. Ghoid iad Longinus."
  
  
  Caibideil 12
  
  
  Bha Heathrow trang le gnìomhachd eadhon aig trì sa mhadainn.
  
  Bheireadh beagan ùine mus b" urrainn dha Nina agus Sam a dhol air bòrd an ath itealan dhachaigh, agus bha iad a" smaoineachadh air seòmar taigh-òsta a ghlèidheadh gus nach fheumadh iad feitheamh ann an solais gheal an togalaich.
  
  "Nì mi faighinn a-mach cuin a dh" fheumas sinn tilleadh an seo a-rithist. Dh'fheumadh sinn rudeigin ri ithe airson aon. "Tha an t-acras orm," thuirt Sam ri Nina.
  
  "Dh" ith thu air an itealan, "chuir i na chuimhne.
  
  Thug Sam an sealladh sin dha seann bhalach-sgoile eagallach: "An can thu am biadh seo? Chan iongnadh gu bheil cuideam ort ri taobh rud sam bith."
  
  Leis an sin, chaidh e a dh" ionnsaigh cuntair nan tiogaidean, ga fàgail le a còta yak mòr air a shlaodadh thairis air a forearm agus an dà phoca siubhail aca a" slaodadh thairis air a guailnean. Bha sùilean Nina a" cromadh agus a beul tioram, ach bha i a" faireachdainn na b" fheàrr na bha i ann an seachdainean.
  
  Cha mhòr dhachaigh, smaoinich i rithe fhèin, agus bha a bilean a" lùbadh gu gàire diùid. Leig i gu deònach leis a gàire a bhith fo bhlàth, ge bith dè a bhiodh luchd-fianais agus luchd-siubhail a 'smaoineachadh, oir bha i a' faireachdainn gun robh i air an gàire sin a chosnadh, a 'fulang air a shon. Agus bha i dìreach air tighinn a-mach à dà‑dheug cruinn còmhla ris a" Bhàs, agus bha i fhathast na seasamh. Bha a sùilean mòra donn a" gluasad thairis air corp Sam a bha air a dheagh thogail, agus na guailnean farsaing sin a" toirt barrachd spionnadh dha na bha e roimhe. Bha an gàire aice cuideachd a" fantainn air.
  
  Bha i air a bhith teagmhach mu àite Sam na beatha cho fada, ach às deidh an stunt mu dheireadh aig Perdue, bha i cinnteach gu robh i sgìth de bhith glaiste eadar dithis fhireannach a bha a" sabaid. Le bhith ag aideachadh a gràidh do Perdue chuidich i i ann am barrachd dhòighean na bha i deònach aideachadh. Coltach ris an neach-tagraidh ùr aice air a 'chrìch eadar an Ruis agus Mongolia, thug cumhachd agus goireasan Perdue buannachd dhi. Cò mheud uair a bhiodh i air a marbhadh mura biodh airson goireasan agus airgead Perdue no tròcair Bern air sgàth gu robh i coltach ri a bhean nach maireann?
  
  Chaidh a gàire à sealladh sa bhad.
  
  Thàinig boireannach a-mach às an raon ruighinn eadar-nàiseanta air an robh coltas gu math eòlach. Chaidh Nina suas agus chaidh i air ais chun na h-oisein a bha air a chruthachadh le cornice a bha a" sruthadh a-mach às a" chafaidh, far an robh i a" feitheamh, a" falach a h-aodann bhon bhoireannach a bha a" tighinn faisg. Cha mhòr nach robh i a' cumail a h-anail, sheall Nina thairis air an oir a dh'fhaicinn càit an robh Sam. Bha e a-mach às a sealladh agus cha b' urrainn dhi rabhadh a thoirt dha mun bhoireannach a 'dol dìreach ga ionnsaigh.
  
  Ach mar fhaochadh dhi, chaidh am boireannach a-steach don bhùth candy, a tha faisg air a" chlàr airgid, far an robh Sam a" sealltainn na seunan aige gu toileachas boireannaich òga nan èideadh foirfe.
  
  "Dia! Gu h-àbhaisteach," rinn Nina gàire agus chuir i dragh air a bilean. Choisich i gu grad d'a ionnsuidh, a h-aodann gorach agus a ceum beagan ro fhada 's i feuchainn ri gluasad cho luath 's a b' urrainn i gun aire a thoirt dh' i fèin.
  
  Choisich i tro na dorsan glainne dùbailte a-steach don oifis agus ruith i gu Sam.
  
  "A bheil thu deiseil?" - dh' iarr i le mi-run gun nàire.
  
  "Uill, seall an seo," thuirt e gu sunndach, "bean bhòidheach eile." Agus chan e eadhon mo cho-là-breith! "
  
  Rinn an luchd-obrach rianachd gàire, ach bha Nina gu math dona.
  
  "Tha boireannach gar leantainn, Sam."
  
  "Tha thu cinnteach?" dh'fhaighnich e gu dùrachdach, a shùilean a' sganadh nan daoine a bha faisg air làimh.
  
  "Deimhinneach," fhreagair i fo a h-anail, a" bruthadh a làmh gu teann. "Chunnaic mi i anns an Ruis nuair a bha mo shròn a" sileadh. A-nis tha i an seo."
  
  "Ceart gu leòr, ach bidh mòran dhaoine ag itealaich eadar Moscow agus Lunnainn, Nina. Dh" fhaodadh gur e co-thuiteamas a bh" ann," mhìnich e.
  
  B" fheudar dhi aideachadh gun robh na faclan aige a" dèanamh ciall. Ach ciamar a b" urrainn i toirt a chreidsinn air gun do chuir rudeigin mun bhoireannach neònach seo le falt geal agus craiceann bàn dragh oirre? Bhiodh e a" coimhead gòrach coltas neo-àbhaisteach cuideigin a chleachdadh mar bhunait airson casaid, gu sònraichte a bhith a" ciallachadh gur ann bho bhuidheann dhìomhair a tha iad agus gu robh iad a" dol gad mharbhadh airson an t-seann adhbhar "fios a bhith agad air cus."
  
  Chan fhaca Sam duine agus shuidh Nina sìos air an leabaidh anns an àite feitheimh.
  
  "A bheil thu ceart gu leòr?" Dh'fhaighnich e, ga saoradh bho na pocannan aice agus a 'cur a làmhan air a guailnean airson comhfhurtachd.
  
  "Tha, tha, tha mi gu math. Tha mi creidsinn gu bheil mi dìreach rud beag nearbhach," rinn i reusanachadh, ach gu domhainn cha robh earbsa aice anns a" bhoireannach seo fhathast. Ach, ged nach robh adhbhar aice a bhith fo eagal, chuir Nina romhpa giùlan fhèin gu cothromach.
  
  "Na gabh dragh, a nighean," dh" fhaighnich e. "Bidh sinn dhachaigh a dh" aithghearr agus bheir sinn latha no dhà airson faighinn seachad air mus tòisich sinn a "coimhead airson Purdue."
  
  "Purdue!" Rinn Nina gàire.
  
  "Tha, feumaidh sinn a lorg, cuimhnich?" Chrath Sam.
  
  "Chan e, tha Perdue na sheasamh air do chùlaibh," thuirt Nina gu cas, gu h-obann tha an tòn aice sàmhach agus air a iongnadh aig an aon àm. Thionndaidh Sam mun cuairt. Sheas Dave Perdue air a chùlaibh, le seacaid luath-gaoithe air agus bha poca mòr duffel air. Rinn e gàire, "Tha e neònach d" fhaicinn an seo dithis."
  
  Bha Sam agus Nina balbh.
  
  Dè bha còir aca a dhèanamh de a làthaireachd an seo? An robh e ann an cahoots leis an Black Sun? An robh e air an taobh aca, no an dà chuid gu h-àrd. Mar a bha e an-còmhnaidh le Dave Perdue, cha robh cinnt sam bith ann dè an suidheachadh a bh" aige.
  
  Thàinig am boireannach às an robh Nina am falach air a chùlaibh. Blonde tana, àrd, uinnseann leis na h-aon shùilean gluasadach ri Perdue agus an aon chlaonadh coltach ri crann, sheas i gu socair, a" measadh an t-suidheachaidh. Bha Nina fo imcheist, gun fhios aice am bu chòir dhi ullachadh airson teicheadh no sabaid.
  
  "Purdue!" - ghlaodh Sam. "Tha mi faicinn gu bheil thu beò agus gu math."
  
  "Seadh, tha thu eòlach orm, tha mi an-còmhnaidh math air faighinn a-mach à suidheachaidhean," thuirt Perdue, a "mothachadh sealladh fiadhaich Nina dìreach seachad air. "A-MHÀIN!" - thuirt e, a 'tarraing a' bhoireannach air adhart. "Seo Agatha, mo phiuthar càraid."
  
  "Tapadh le Dia tha sinn nar càraid air taobh ar n-athar," rinn i gàire. Bhuail an àbhachdas tioram aice Nina dìreach mionaid às deidh sin, às deidh dhi a h-inntinn a thuigsinn nach robh am boireannach cunnartach. Is ann dìreach an uairsin a thàinig sealladh na boireannaich a thaobh Purdue orm.
  
  "O, tha mi duilich. "Tha mi sgìth," thabhainn Nina a leisgeul bacach airson a bhith a" coimhead ro fhada.
  
  "A bheil thu cinnteach mu dheidhinn seo. "S e droch rud a bh" ann an sròn an t-sròin sin, huh?" Dh'aontaich Agatha.
  
  "Tha e math coinneachadh riut, Agatha. Is mise Sam," rinn Sam gàire agus ghlac i a làmh oir cha do thog i ach beagan e airson a chrathadh. Bha na dòighean neònach aice follaiseach, ach dh" fhaodadh Sam innse gu robh e gun chron.
  
  "Sam Cleave," thuirt Agatha gu sìmplidh, a "lùbadh a cinn chun an taobh. Bha i air leth toilichte no bha coltas gu robh aodann Sam air a dheagh chuimhneachadh airson iomradh san àm ri teachd. Sheall i sios air an neach-eachdraidh beag le eud mi-runach agus thuirt i, "Agus is tusa, an Dr. Gould, am fear air a bheil mi a" sireadh!"
  
  Choimhead Nina air Sam: "Faic? dh"innis mi sin dhut."
  
  Thuig Sam gur e seo am boireannach air an robh Nina a" bruidhinn.
  
  "Mar sin an robh thu anns an Ruis cuideachd?" Chluich Sam balbh, ach bha fios aig Perdue gu math gun robh ùidh aig an neach-naidheachd anns a" choinneamh aca nach robh gu tur air thuaiream.
  
  "Bha, gu dearbh, bha mi a" coimhead air do shon, "thuirt Agatha. "Ach gheibh sinn air ais chun sin aon uair" s gum faigh sinn a-steach don aodach cheart thu. A Dhia ghràidh, tha an còta seo a" gortachadh."
  
  Chaidh iongnadh a dhèanamh air Nina. Bha an dithis bhoireannach dìreach a" coimhead air a chèile le abairtean bàn.
  
  "A" Bh-Uas Perdue, tha mi a" smaoineachadh?" Dh'fhaighnich Sam, a 'feuchainn ris an teannachadh a lùghdachadh.
  
  "Tha, Agatha Perdue. "Cha robh mi riamh pòsta," fhreagair i.
  
  "Chan iongnadh," rinn Nina gearan, a" cromadh a cinn, ach chuala Perdue i agus rinn e gàire ris fhèin. Bha fios aige gu robh a phiuthar air beagan ùine a ghabhail airson atharrachadh, agus is dòcha gur e Nina an fheadhainn a bu lugha deiseil airson a h-inntinn a ghabhail.
  
  "Tha mi duilich, an Dr Gould. Cha b" e masladh a bha seo san amharc. Feumaidh tu aideachadh, tha an rud dona sin a" fàileadh mar am beathach marbh a th" ann, "thuirt Agatha gu neo-chùramach. "Ach b" e mo roghainn diùltadh pòsadh, mas urrainn dhut a chreidsinn."
  
  A-nis rinn Sam gàire le Perdue mu na duilgheadasan leantainneach aig Nina air adhbhrachadh le a pearsantachd connspaideach.
  
  "Cha robh mi a" ciallachadh..." dh" fheuch i ri ceartachadh a dhèanamh, ach cha do mhothaich Agatha i agus thog i am baga aice.
  
  "Thig air adhart, mil. Tha mi a" dol a cheannach cuspairean ùra dhut air an t-slighe. Bidh sinn air ais mus bi an turas-adhair againn clàraichte, "thuirt Agatha, a" tilgeil a còta thairis air gàirdean Sam.
  
  "Nach eil thu a" siubhal air jet prìobhaideach?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Chan e, bha sinn air tursan-adhair eadar-dhealaichte gus dèanamh cinnteach nach robh sinn ro fhurasta a lorg. Canaidh e paranoia air a dheagh àiteachadh, "rinn Perdue gàire.
  
  "No eòlas air lorg a tha ri thighinn?" Bha Agatha a-rithist an aghaidh seachnadh a bràthar. "Thig air adhart, an Dr Gould. Tha sinn a' falbh!"
  
  Mus b" urrainn dha Nina gearan a dhèanamh, thug am boireannach neònach a-mach às an oifis i fhad "s a bha na fir a" cruinneachadh pocannan agus tiodhlac uamhasach rawhide Nina.
  
  "A-nis leis nach eil neo-sheasmhachd estrogen againn gus casg a chuir air a" chòmhradh againn, carson nach innis thu dhomh carson nach eil thu fhèin agus Nina còmhla ri Alexander, "dh" fhaighnich Perdue agus iad a "coiseachd a-steach do chafaidh faisg air làimh agus a" suidhe sìos gu deochan teth. "Dia, feuch an innis thu dhomh nach do thachair dad don Ruiseach seòlta!" Ghuidh Perdue le aon làimh air gualainn Sam.
  
  "Chan eil, tha e fhathast beò," thòisich Sam, ach dh" fhaodadh Perdue innse bhon tòn aige gu robh barrachd air na naidheachdan. "Tha e còmhla ris an Renegade Brigade."
  
  "Mar sin chaidh agad air toirt a chreidsinn orra gu bheil thu air an taobh aca?" - dh'fhaighnich Perdue. "Tha mi toilichte dhut. Ach a-nis tha thu le chèile an seo, agus tha Alasdair fhathast còmhla riutha. Sam, na innis dhomh ruith thu air falbh. Chan eil thu airson gum bi na daoine sin a" smaoineachadh nach urrainn earbsa a bhith annad. "
  
  "Carson nach biodh? Tha e coltach nach eil thu nas miosa airson a bhith a" leum bho aon dìlseachd gu fear eile ann am priobadh na sùla, "thuirt Sam ri Perdue gun teagamh sam bith.
  
  "Èist, Sam. Feumaidh mi mo shuidheachadh a chumail gus dèanamh cinnteach nach tig cron sam bith air Nina. Tha fios agad air sin, "mhìnich Perdue.
  
  "Dè mu mo dheidhinn, Dave? Càit a bheil mo shuidhe? Bidh thu an-còmhnaidh gam shlaodadh còmhla riut."
  
  "Chan e, shlaod mi thu dà uair, a rèir mo chunntadh. Cha robh anns a" chòrr ach do chliù fhèin mar aon den bhuidheann agam a chuir anns an t-sloc shit thu, "thuirt Perdue. Bha e ceart.
  
  A" mhòr-chuid den ùine, b" e an rud a chuir ann an trioblaid e dìreach na suidheachaidhean a dh" èirich nuair a bha Sam an sàs ann an oidhirp Trish gus an fhàinne armachd a chuir às agus mar a ghabh e pàirt ann an turas Perdue dhan Antarctica. Dìreach aon turas às deidh seo fhuair Perdue seirbheisean Sam a-steach air Deep Sea One. A bharrachd air an sin, b" e dìreach an fhìrinn gu robh Sam Cleave a-nis gu daingeann ann an croisean-croise buidheann sinister nach robh air a dhol air a thòir.
  
  "Tha mi dìreach ag iarraidh mo bheatha air ais," rinn Sam caoidh, a" coimhead a-steach don chupa smùid aige aig Iarla Grey.
  
  "Mar sin nì sinn uile, ach feumaidh tu tuigsinn gum feum sinn an toiseach dèiligeadh ris na fhuair sinn fhìn a-steach," chuir Perdue na chuimhne.
  
  "Air an nota sin, càite a bheil sinn a" rangachadh air liosta do charaidean de ghnèithean ann an cunnart? " Dh'fhaighnich Sam le fìor ùidh. Cha robh earbsa aige ann am Perdue ann an aon iota nas motha na bha e roimhe, ach nam biodh e fhèin agus Nina ann an trioblaid, bhiodh Perdue air an toirt gu àite iomallach air choireigin a bha aige, far am biodh e air am beatha a thoirt gu crìch. Uill, is dòcha nach e Nina, ach gu cinnteach Sam. Cha robh e airson faighinn a-mach dè a rinn Perdue ri Renata, ach bha fios aige nach innis an tycoon dìcheallach dha no gum biodh Sam cudromach gu leòr airson na planaichean aige fhoillseachadh.
  
  "Tha thu sàbhailte airson a-nis, ach tha mi creidsinn gu bheil e fada bho bhith seachad," thuirt Perdue. Bha am fiosrachadh seo a thug Dave Perdue seachad fialaidh.
  
  Co-dhiù bha fios aig Sam bho thùs dìreach nach fheumadh e coimhead thairis air a ghualainn ro thric, a rèir choltais gus an do sheinn an ath adharc sionnach agus gun tàinig e air ais bho cheann ceàrr an t-seilg.
  
  
  Caibideil 13
  
  
  Tha grunn làithean air a dhol seachad bho ruith Sam agus Nina a-steach gu Perdue agus a phiuthar aig Port-adhair Heathrow. Gun a bhith mion-fhiosrachadh mun t-suidheachadh aca fhèin agus an leithid, cho-dhùin Perdue agus Agatha gun tilleadh gu Reichtisousis, taigh mòr Perdue ann an Dùn Èideann. Bha seo ro chunnartach leis gu robh an taigh na chomharra-tìre eachdraidheil ainmeil agus aithnichte mar àite-còmhnaidh Purdue.
  
  Chaidh comhairle a thoirt do Nina agus Sam an aon rud a dhèanamh, ach cho-dhùin iad a chaochladh. Ach, dh" iarr Agatha Perdue coinneamh le Nina gus na seirbheisean aice a liostadh a" lorg rudeigin a bha teachdaiche Agatha às a dhèidh sa Ghearmailt. Bhiodh cliù an Dotair Nina Gould mar eòlaiche air eachdraidh na Gearmailt air a bhith air leth luachmhor, mar a bhiodh sgil Sam Cleave mar neach-togail-dhealbh agus neach-naidheachd ann a bhith a' clàradh rud sam bith a lorgadh a' Bh-Uas Perdue.
  
  "Gu dearbh, rinn Daibhidh cuideachd a shlighe fon chuimhneachan cunbhalach gun robh e gu mòr an sàs ann a bhith a" stèidheachadh d "àite agus a" choinneamh seo às deidh sin. Leigidh mi leis an ego aige a bhualadh, mura h-eil e ach airson na metaphors neo-sheasmhach agus na gluasadan aige air a chudromachd a sheachnadh. Às deidh na h-uile, tha sinn a 'siubhal leis an airgead aige, mar sin carson a dhiùltas amadan?" Mhìnich Agatha do Nina agus iad nan suidhe timcheall bòrd mòr cruinn ann an taigh saor-làithean falamh caraid dha chèile ann an Inbhir Theòrsa, aig an àite as fhaide tuath de dh"Alba.
  
  Bha an t-àite falamh ach a-mhàin an t-samhraidh, nuair a bha caraid Agatha agus Dave, an t-Ollamh What's-His-name, a 'fuireach an seo. Air iomall a' bhaile, faisg air Ceann Dhùnaid, bha taigh beag dà làr ri taobh garaids dà chàr gu h-ìosal. Air madainn ceòthach, bha coltas gu robh na càraichean a bha a" dol seachad air an t-sràid mar thaibhsean a" snàgadh taobh a-muigh uinneag an t-seòmair-suidhe àrdaichte, ach rinn an teine a-staigh an rùm gu math comhfhurtail. Bha Nina air a bheò-ghlacadh le dealbhadh an teallaich mhòir, air am b" urrainn i gu furasta a dhol a-steach mar anam borb a" dol gu ifrinn. Gu dearbh, b" e sin dìreach a bha i air smaoineachadh nuair a chunnaic i na gràbhalaidhean toinnte air a" chliath dhubh agus na h-ìomhaighean faochaidh draghail a bha ri taobh an alcove àrd ann an seann bhalla cloiche an taighe.
  
  Bho na cuirp rùisgte eadar-fhighte le deamhan agus beathaichean anns a" fhaochadh, bha e follaiseach gun robh sealbhadair an taighe air a ghlacadh gu mòr leis na h-ìomhaighean meadhan-aoiseil de theine is pronnasg a" nochdadh heresy, purgadair, peanas diadhaidh airson inbheachd agus mar sin air adhart. Thug sin geòidh dha Nina, ach rinn Sam e fhèin spòrs le bhith a" ruith a làmhan ri taobh lùban nam peacach boireann, a dh"aona ghnothach a" cur dragh air Nina.
  
  "Tha mi creidsinn gum b" urrainn dhuinn seo a sgrùdadh còmhla, "rinn Nina gàire gu caoimhneil, a" feuchainn gun a bhith air a sàrachadh le gnìomhan òige Sam fhad "s a bha e a" feitheamh ri Perdue tilleadh bho seilear fìona an taighe le rudeigin nas làidire ri òl. A rèir coltais bha penchant aig sealbhadair an taigh-còmhnaidh airson vodca a cheannach bho gach dùthaich air an robh e a" siubhal agus a" stòradh earrannan a bharrachd nach robh e deònach ithe.
  
  Ghabh Sam àite ri taobh Nina nuair a chaidh Perdue a-steach don t-seòmar gu soirbheachail le dà bhotal gun leubail, aon anns gach làimh.
  
  "Tha mi creidsinn gu bheil faighneachd airson cofaidh a-mach às a" cheist, "thuirt Agatha.
  
  "Chan eil sin fìor," rinn Dave Perdue gàire nuair a tharraing e fhèin agus Sam glainneachan maidsidh bhon chaibineat mhòr ri taobh an dorais. "Tha e a" tachairt gu bheil neach-dèanamh cofaidh ann, ach tha eagal orm gu robh mi ann an cus cabhag airson feuchainn air. "
  
  "Na gabh dragh. creachaidh mi nas fhaide air adhart," fhreagair Agatha gu mì-mhodhail. "Tapadh leibh dha na diathan tha aran goirid agus briosgaidean blasta againn.
  
  Dhump Agatha dà bhogsa bhriosgaidean air dà phlàta dìnnear, gun a bhith draghail nam briseadh iad. Bha e coltach ri Nina cho sean ris an teallach. Bha Agatha Perdue air a chuairteachadh leis an aon fhaireachdainn ri suidheachadh borb, far an robh cuid de ideòlasan dìomhair agus sinistr falaichte, fosgailte gun nàire. Dìreach mar a bha na creutairean sinistr seo a 'fuireach gu saor air ballachan agus snaidheadh àirneis, mar sin bha pearsantachd Agatha - gun fhìreanachadh no brìgh fo-mhothachail. B'e na thuirt i na bha i a' smaoineachadh, agus bha saorsa àraidh innte, shaoil Nina.
  
  Tha i a" guidhe gum biodh dòigh aice air a smuaintean a chuir an cèill gun a bhith a" smaoineachadh air na builean a dh" èireadh dìreach bho bhith mothachail air a h-uachdranas inntleachdail agus an astar moralta bho na dòighean anns a bheil an comann-sòisealta ag ràdh gum fuirich daoine onarach le bhith ag innse leth-fhìrinnean airson a chumail. coltas suas. Bha e gu math ùrachail, ma bha e gu math taiceil, ach beagan làithean roimhe sin, bha Perdue air innse dhi gu robh a phiuthar mar sin leis a h-uile duine agus gun robh e teagmhach gu robh i eadhon mothachail air a mì-mhodhail gun dùil.
  
  Dhiùlt Agatha an deoch làidir neo-aithnichte a bha an triùir eile a" faighinn blasad fhad "s a bha i a" dì-phapadh cuid de sgrìobhainnean bho choltas a "bhaga sgoile a bha aig Sam aig toiseach na h-àrd-sgoile, baga leathar donn agus mar sin air a chaitheamh dh" fheumadh e a bhith na sheann rud. Air an taobh, faisg air mullach na cùise, tha cuid de na claisean air fàs sgaoilte agus tha am mullach slaodach gus fosgladh air sgàth caitheamh is aois. Bha fàileadh na dibhe a" toirt toileachas do Nina, agus shìn i a làmh gu faiceallach gus faireachdainn an inneach a bha eadar a h-òrdag agus a meur-mheur.
  
  "Mu 1874," rinn Agatha bòstadh gu pròiseil. "Air a thoirt dhomh le reachdair Oilthigh Gothenburg, a bha na cheannard air Taigh-tasgaidh Cultar na Cruinne an dèidh sin. Bhuineadh e dha shinn-seanair, mus deach an seann bastard a mharbhadh le a bhean ann an 1923 airson a bhith a" dèanamh copaidh le balach san sgoil far an robh e a" teagasg bith-eòlas, tha mi a" creidsinn."
  
  "Agatha," bhuail Perdue, ach chùm Sam grèim air gàire a thug air eadhon Nina gàire a dhèanamh.
  
  "Wow," thuirt Nina, a" leigeil às a" chùis gus an gabhadh Agatha a chuir na àite.
  
  "A-nis, is e an rud a dh" iarr mo neach-dèiligidh orm an leabhar seo a lorg, leabhar-latha a chaidh a thoirt don Ghearmailt a rèir coltais le saighdear Lègion Cèin na Frainge trì deicheadan às deidh deireadh a" Chogaidh Franco-Prussian ann an 1871," thuirt Agatha, a" comharrachadh gu dealbh de aon de na duilleagan leabhraichean.
  
  "B" e seo àm Otto von Bismarck, "thuirt Nina, a" sgrùdadh na sgrìobhainn gu faiceallach. Rinn i gàire, ach cha b" urrainn i fhathast a-mach dè a bha sgrìobhte anns an inc shalach air an duilleag.
  
  "Tha seo gu math duilich a leughadh, ach tha an neach-dèiligidh agam a" cumail a-mach gur ann bho leabhar-latha a fhuaireadh bho thùs aig àm an Dàrna Cogaidh Franco-Dahomean le legionnaire a bha stèidhichte ann an Abomi goirid mus deach Rìgh B # 233; Khanzina ann an 1894," thuirt Agata a cunntas mar sgeulaiche proifeasanta.
  
  Bha a comas sgeulachd iongantach, agus le a fuaimneachadh ann an suidheachadh ceart agus atharrachaidhean ann an tòna, tharraing i sa bhad luchd-èisteachd de thriùir gus èisteachd ri geàrr-chunntas inntinneach den leabhar a bha i a" sireadh. "A rèir beul-aithris, bhàsaich am bodach a sgrìobh seo le fàiligeadh analach ann an ospadal achaidh ann an Algiers uaireigin tràth anns na 1900n. A rèir na h-aithisg, "thug i dhaibh seann theisteanas bho oifigear meidigeach làraich - bha e fada seachad air ochd agus bha e gu bunaiteach a" fuireach a-mach às na làithean aige. "
  
  "Mar sin b" e seann shaighdear a bh" ann nach do thill a-riamh don Roinn Eòrpa? " - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Deas. Anns na làithean mu dheireadh aige, thàinig e gu bhith na charaidean le oifigear Lègion Cèin Gearmailteach a bha stèidhichte ann an Abomey, don tug e an leabhar-latha goirid mus do chaochail e, "thuirt Agatha. Ruith i a meur thairis air an teisteanas mar a lean i.
  
  "Anns na làithean a chuir iad seachad còmhla, thug e aoigheachd don saoranach Gearmailteach leis na sgeulachdan cogaidh aige, agus tha iad uile air an clàradh san leabhar-latha seo. Ach chaidh aon sgeulachd gu sònraichte a sgaoileadh mar thoradh air ramblings seann saighdear. Rè a sheirbheis ann an Afraga, ann an 1845, bha a chompanaidh stèidhichte air seilbh bheag uachdaran Èiphiteach a bha air dà fhearann àiteachais a shealbhachadh bho a sheanair agus a bha air gluasad às an Èiphit gu Algeria na dhuine òg. A-nis, tha e coltach gu robh an rud ris an canadh an seann saighdear "ulaidh air a dhìochuimhnich leis an t-saoghal" aig an Èiphiteach seo, agus chaidh suidheachadh an ulaidh sin a chlàradh ann an dàn a sgrìobh e nas fhaide air adhart. "
  
  "Seo an dàn nach urrainn dhuinn a leughadh," rinn Sam osna. Lean e air ais na chathair agus rug e air glainne de bhodka. A" crathadh a chinn, shluig e e uile.
  
  "Tha sin ciallach, Sam. Mar nach biodh an sgeulachd seo troimh-a-chèile gu leòr, feumaidh tu d" eanchainn a sgòthachadh nas fhaide, "thuirt Nina, a" crathadh a cinn mu seach. Cha tuirt Perdue dad. Ach lean e an deise agus shluig e làn bheul. Bha an dithis ag osnaich, gan casg bho bhith a" slamadh an glainneachan eireachdail air an aodach-bùird air a dheagh fhighe.
  
  Bha Nina a" smaoineachadh gu làidir: "Mar sin, thug legionnaire Gearmailteach dhachaigh e don Ghearmailt, ach às an sin chaidh an leabhar-latha a chall ann an doilleireachd."
  
  "Tha," dh" aontaich Agatha.
  
  "An uairsin ciamar a tha fios aig an neach-dèiligidh agad mun leabhar seo? Càite an d" fhuair e dealbh na duilleige?" Dh"fhaighnich Sam, a" coimhead coltach ris an t-seann sinic neach-naidheachd a b" àbhaist dha a bhith. Rinn Nina gàire air ais. Bha e math a shealladh a chluinntinn a-rithist.
  
  Luchdaich a-nuas Agatha a sùilean.
  
  "Seall, tha e follaiseach gum bi neach aig a bheil leabhar-latha anns a bheil suidheachadh ulaidh an t-saoghail ga chlàradh an àiteigin eile airson an ama ri teachd ma thèid e air chall no ma ghoidear e no, nar leigeadh Dia, bàsaich e mus lorg e e," mhìnich i. , a" gestic gu fiadhaich na frustrachas. Cha robh Agatha a" tuigsinn ciamar a dh" fhaodadh seo a bhith air Sam a chur troimhe-chèile idir. "Lorg an neach-dèiligidh agam sgrìobhainnean agus litrichean ag innse na sgeulachd seo am measg rudan a sheanmhair nuair a bhàsaich i. Cha robh fios càite an robh e dìreach. Tha fios agad nach do sguir iad a bhith ann gu tur."
  
  Bha Sam ro mhisg airson aodann a dheanamh oirre, agus se sin a bha e ag iarraidh a dheanamh.
  
  "Seall, tha seo a" faireachdainn nas troimh-chèile na tha e, "mhìnich Perdue.
  
  "Tha!" Dh" aontaich Sam, gu neo-shoirbheachail a" falach nach robh beachd sam bith aige.
  
  Dhòirt Perdue glainne eile agus thug e geàrr-chunntas airson aonta Agatha: "Mar sin, feumaidh sinn leabhar-latha a lorg a thàinig à Algeria tràth anns na 1900n."
  
  "Tha mi creidsinn, tha. Ceum air cheum," dhearbh a phiuthar. "Cho luath" s a bhios an leabhar-latha againn, is urrainn dhuinn an dàn a mhìneachadh agus faighinn a-mach cò mu dheidhinn a tha an ulaidh seo air an robh e a" bruidhinn. "
  
  "Nach bu chòir don neach-dèiligidh agad seo a dhèanamh?" dh'fhaighnich Nina. "Aig deireadh an latha, feumaidh tu leabhar-latha fhaighinn don neach-dèiligidh agad. Gearr agus tiormaich."
  
  Sheall an triùir eile air Nina.
  
  "Dè?" - dh'fhaighnich i, shrugging.
  
  "Nach eil thu airson faighinn a-mach dè a th" ann, a Nina?" - Dh'fhaighnich Perdue le iongnadh.
  
  "Tha fios agad, tha mi air a bhith a" gabhail beagan fois bho thachartasan o chionn ghoirid, mura h-eil thu air mothachadh. Bhiodh e na dheagh bheachd dhomh dìreach comhairleachadh fhaighinn air seo agus fuireach air falbh bho gach nì eile. Faodaidh tu uile a dhol air adhart a shealg airson rud a dh" fhaodadh a bhith gu math gòrach, ach tha mi sgìth de ruaig dhoirbh, "thuirt i.
  
  "Ciamar as urrainn seo a bhith bullshit?" - dh'fhaighnich Sam. "An dàn sin ceart an sin."
  
  "Tha, Sam. Cho fad "s as aithne dhuinn, an aon leth-bhreac a tha ann, agus tha e fucking do-chreidsinneach!" - rinn i leum, a 'togail a guth ann an irioslachd.
  
  "Dia, chan urrainn dhomh do chreidsinn," shabaid Sam air ais. "Tha thu nad neach-eachdraidh fucking, Nina. Sgeul. A bheil cuimhne agad air seo? Nach e sin an adhbhar a tha thu a" fuireach?"
  
  Chrath Nina Sam le a sealladh lasrach. Às deidh fois, shocraich i agus fhreagair i gu sìmplidh: "Chan eil fhios agam càil eile."
  
  Chùm Perdue anail. Thuit smal Sam. Dh'ith Agatha na briosgaidean.
  
  "Agatha, cuidichidh mi thu gus an leabhar seo a lorg oir is e sin a tha mi math air... Agus chuir thu às don ionmhas agam mus pàigh thu mi air a shon, agus airson sin tha mi taingeil gu bràth. Gu dearbh," thuirt Nina.
  
  "Rinn thu e? Tha thu air na cunntasan againn a thilleadh thugainn. Agatha, tha thu nad fhìor churaidh! " Ghlaodh Sam, gun a bhith a" tuigsinn leis an deoch làidir a bha a" fàs gu luath gun robh e air stad a chuir air Nina.
  
  Thug i sealladh tàmailteach dha agus lean i oirre, a" tionndadh gu Agatha: "Ach is e sin a tha mi a" dol a dhèanamh an turas seo. Choimhead i air Perdue le faireachdainn mì-mhodhail air a h-aodann. "Tha mi sgìth de bhith a" ruith airson mo bheatha oir tha daoine a" tilgeil airgead orm."
  
  Cha robh gearan no argamaid iomchaidh aig gin dhiubh a thaobh carson a bu chòir dhi ath-bheachdachadh. Cha b" urrainn dha Nina a chreidsinn gu robh Sam cho èasgaidh a dhol às deidh Perdue a-rithist.
  
  "An do dhìochuimhnich thu carson a tha sinn an seo, Sam?" - dh'fhaighnich i gu dìreach. "A bheil thu air dìochuimhneachadh gu bheil sinn a" sùghadh piss diabhal ann an taigh eireachdail air beulaibh teallach blàth dìreach leis gu bheil Alexander a "tabhann a bhith mar ar àrachas?" Bha guth Nina làn de chorruich shàmhach.
  
  Thug Perdue agus Agatha sùil air a chèile gu sgiobalta, a" faighneachd dè bha Nina a" feuchainn ri innse dha Sam. Bha an neach-naidheachd dìreach a" cumail a theanga, a" sùghadh a dheoch fhad "s nach robh an urram aig a shùilean a bhith a" coimhead oirre.
  
  "Tha thu a" dol a shealg ionmhais tha fios aig Dia càite, ach cumaidh mi m" fhacal. Tha trì seachdainean air fhàgail againn, a bhodach," thuirt i gu gruamach. "Co-dhiù tha mi a" dol a dhèanamh rudeigin mu dheidhinn. "
  
  
  Caibideil 14
  
  
  Bhuail Agatha air doras Nina dìreach às deidh meadhan oidhche.
  
  Thug Perdue agus a phiuthar cinnteach gum fuiricheadh Nina agus Sam aig taigh Inbhir Theòrsa gus am biodh iad a' faighinn a-mach càite an tòisicheadh iad a' rannsachadh. Bha Sam agus Perdue fhathast ag òl anns an t-seòmar-amar, na còmhraidhean aca le deoch làidir a 'fàs nas àirde le gach gèam agus gach deoch. Bha na cuspairean air an do bhruidhinn an dithis fhireannach ionnsaichte a" dol bho sgòran ball-coise gu reasabaidhean Gearmailteach; bhon cheàrn as fheàrr airson loidhne a thilgeil nuair a bhios tu ag iasgach itealaich gu Uilebheist Loch Nis agus a cheangal ri dowsing. Ach nuair a nochd sgeulachdan mu dheidhinn hooligans rùisgte Ghlaschu, cha b" urrainn Agatha a ghabhail tuilleadh agus gu sàmhach chaidh i suas gu far an robh Nina air teicheadh bhon chòrr den phàrtaidh às deidh a spatadh beag le Sam.
  
  "Thig a-steach, Agatha," chuala i guth an neach-eachdraidh a" seirm bho thaobh eile an dorais thiugh daraich. Dh" fhosgail Agatha Perdue an doras agus, gu h-iongnadh, lorg i Nina Gould na laighe air a leabaidh, a sùilean dearg bho bhith a" caoineadh, a" suirghe air dè a bh" ann an fir gheur. Mar a bhiodh i air a dhèanamh cuideachd, chunnaic Agatha Nina a" cladhach mun cuairt air an eadar-lìn gus sgrùdadh a dhèanamh air cùl na sgeòil agus a" feuchainn ri co-shìntean a stèidheachadh eadar na fathannan agus an fhìor adhartas ann an eachdraidh sgeulachdan coltach ris anns an àm a bha dùil.
  
  Gu math toilichte le dìcheall Nina sa chùis seo, shleamhnaich Agatha seachad air na cùirtearan air an doras agus dhùin i an doras air a cùlaibh. Nuair a choimhead Nina suas, mhothaich i gu robh Agatha air fìon dearg agus toitean a thoirt a-steach gu dìomhair. Gu dearbh, bha pasgan de bhriosgaidean ginger Walkers aice fo a gàirdean. Bha aig Nina ri gàire a dhèanamh. Gu cinnteach bha amannan aig an leabharlannaiche annasach nuair nach do rinn i tàir, ceartachadh no irioslachd air duine sam bith.
  
  A-nis nas motha na bha e a-riamh, chitheadh Nina na rudan a bha coltach eadar i fhèin agus a bràthair càraid. Cha do bhruidhinn e a-riamh rithe fad na h-ùine a bha e fhèin agus Nina còmhla, ach às deidh dhi leughadh eadar na loidhnichean de na beachdan aca ri chèile, thuig i nach robh am briseadh mu dheireadh aca càirdeil - no is dòcha dìreach aon de na h-amannan sin nuair a dh" fhàs an connspaid nas motha. trom na bu chòir dha a bhith air sgàth an t-suidheachaidh.
  
  "A bheil dad sunndach mun àite tòiseachaidh, a ghràidh?" - dh'fhaighnich am fionn lèirsinneach, na shuidhe air an leabaidh ri taobh Nina.
  
  "Chan ann fhathast. Chan eil ainm aig an neach-dèiligidh agad airson ar saighdear Gearmailteach? Dhèanadh sin cùisean gu math nas fhasa, oir an uairsin b" urrainn dhuinn a chùl-raon armachd a lorg agus faicinn far an do thuinich e, sgrùdadh a dhèanamh air clàran cunntais agus an leithid, "thuirt Nina le nod diongmhalta mar a bha an scrion laptop ri fhaicinn na sùilean dorcha.
  
  "Chan eil, cho fad "s as aithne dhomh, chan eil. Bha mi an dòchas gum b" urrainn dhuinn an sgrìobhainn a thoirt gu graf-eòlaiche agus sgrùdadh a dhèanamh air an làmh-sgrìobhaidh aige. Is dòcha nam b" urrainn dhuinn na faclan a ghlanadh, is dòcha gun toir e beachd dhuinn cò a sgrìobh an leabhar-latha, "mhol Agatha.
  
  "Tha, ach chan eil sin ag innse dhuinn cò thug e dhaibh. Feumaidh sinn dearbh-aithne na Gearmailt a thug an seo a stèidheachadh às deidh dhaibh tilleadh à Afraga. Cha bhith fios cò sgrìobh seo na chuideachadh idir," rinn Nina osna, a" cnagadh air a peann an aghaidh lùb ciallach a bilean ìosal fhad "s a bha a h-inntinn a" sireadh roghainnean eile.
  
  "Dh" fhaodadh. Dh" fhaodadh pearsantachd an ùghdair innse dhuinn mar a gheibh sinn a-mach ainmean nan daoine anns an aonad achaidh far an do bhàsaich e, mo ghràidh Nina, "mhìnich Agata, a" brùthadh a briosgaidean gu whimsically. "Mo bheannachd, tha sin na cho-dhùnadh gu math follaiseach a bhithinn air smaoineachadh gum biodh cuideigin den fhiosrachadh agad air beachdachadh."
  
  Bhuail sùilean Nina i le rabhadh geur. "Tha e ro fhada air falbh, Agatha. Tha a bhith a" cumail sùil air na sgrìobhainnean a th" ann mar-thà san fhìor shaoghal rud beag eadar-dhealaichte bho bhith a" cruthachadh mhodhan fantastais bho thèarainteachd leabharlainn."
  
  Stad Agatha a" cagnadh. Choimhead i air an neach-eachdraidh bitchy le leithid de shealladh gun do ghabh Nina aithreachas gu sgiobalta mun fhreagairt aice. Airson faisg air leth-mhionaid dh'fhuirich Agatha Perdue gun ghluasad na h-àite, gun bheatha. Bha Nina uamhasach tàmailteach a bhith a 'faicinn a' bhoireannach seo, mar-thà coltach ri doll pèileag ann an cruth daonna, dìreach na suidhe an sin agus cuideachd ag obair mar i. Gu h-obann, thòisich Agatha a 'cnagadh agus a' gluasad, a 'cur eagal air Nina taobh a-staigh farsaingeachd falt bho bhith a' faighinn grèim cridhe.
  
  "Is math a thuirt, an Dr Gould. Touch é, "thuirt Agatha gu deònach, a" crìochnachadh a briosgaid. "Dè tha thu a 'moladh?"
  
  "Is e an aon bheachd a th" agam ... seòrsa de ... mì-laghail, "chuala Nina, a" toirt sip à botal fìon.
  
  "O, innis dhomh," rinn Agatha gàire, a "toirt iongnadh air Nina. Às deidh na h-uile, bha e coltach gu robh an aon penchant aice airson trioblaid ri a bràthair.
  
  "Dh" fheumadh sinn faighinn gu clàran Oifis na Dùthcha gus sgrùdadh a dhèanamh air in-imrich shaoranaich chèin aig an àm sin, a bharrachd air clàran fir a chaidh a chlàradh anns an Lègion Cèin, ach chan eil dad a dh" fhios agam ciamar a nì mi sin, "thuirt Nina dha-rìribh, a" toirt briosgaidean bho paca.
  
  "Bidh mi dìreach ga bhualadh, amaideach," rinn Agatha gàire.
  
  "Dìreach hack? Ann an tasglannan consalachd na Gearmailt? Gu Ministrealachd Feadarail an Taobh a-staigh agus a h-uile clàr tasglainn? " Dh" fhaighnich Nina, ag ath-aithris i fhèin a dh"aona ghnothach gus dèanamh cinnteach gu robh i a" tuigsinn gu h-iomlan ìre gearain a" Bh-Uas Perdue. O Dhia, is urrainn dhomh biadh prìosain a bhlaiseadh nam stamag mar-thà às deidh dha mo charaid leasbach co-dhùnadh cus a ghabhail, smaoinich Nina. Ge bith dè cho cruaidh "s a dh" fheuch i ri fuireach air falbh bho ghnìomhachd mì-laghail, bha e coltach gun do ghabh i slighe eile gus a dhol suas.
  
  "Seadh, thoir dhomh do chàr," thuirt Agatha gu h-obann, a gàirdeanan fada tana a" dol a-mach gus grèim fhaighinn air laptop Nina. Fhreagair Nina gu sgiobalta, a "spìonadh a" choimpiutair bho làmhan a neach-dèiligidh dealasach.
  
  "Chan eil!" - rinn i sgreuchail. "Chan ann air an laptop agam. A bheil thu craicte?
  
  A-rithist, dh" adhbhraich am peanas freagairt neònach sa bhad anns an Agatha a bha gu math seòlta, ach an turas seo thàinig i gu a mothachadh cha mhòr sa bhad. Air a nàrachadh leis an dòigh-obrach thar-mhothachail a bh" aig Nina a thaobh rudan a dh" fhaodadh a bhith air am buaireadh le whim, shocraich Agatha a làmhan, ag osnaich.
  
  "Dèan e air a" choimpiutair agad fhèin, "thuirt an neach-eachdraidh.
  
  "O, mar sin tha dragh ort mu bhith air do lorg, chan e nach bu chòir dhut," thuirt Agatha rithe fhèin gu h-àrd. "Uill, tha sin nas fheàrr. Bha mi a" smaoineachadh gu robh thu a" smaoineachadh gur e droch bheachd a bh" ann."
  
  Leudaich sùilean Nina le iongnadh air neo-chothromachadh a" bhoireannaich fhad "s a bha i a" feitheamh ris an ath dhroch bheachd.
  
  "Bidh mi air ais, an Dr Gould. Fuirich," thuirt i agus leum i suas. Nuair a dh" fhosgail i an doras, thug i sùil ghoirid air ais gus innse do Nina, "Agus tha mi fhathast a" dol a shealltainn seo do ghrafologist, dìreach airson a bhith cinnteach, " thionndaidh i agus chuir i a-mach an doras mar leanabh air bhioran madainn na Nollaige.
  
  "Gun dòigh sam bith," thuirt Nina gu sàmhach, a "greimeachadh air a" laptop chun a broilleach, mar gum biodh i ga dhìon. "Chan urrainn dhomh a chreidsinn gu bheil mi còmhdaichte le cac mu thràth agus dìreach a" feitheamh ris na itean itealaich. "
  
  Beagan mhionaidean às deidh sin, thill Agatha le soidhne a bha coltach ri rudeigin a-mach à seann phrògram Buck Rogers. Bha an rud gu ìre mhòr follaiseach, air a dhèanamh de sheòrsa air choreigin de ghlainne fiber, timcheall air meud pìos pàipear sgrìobhaidh, agus cha robh scrion suathaidh aige airson a sheòladh. Thug Agatha bogsa beag dubh às a pòcaid agus suathadh i am putan beag airgid le bàrr a meur-chlàr. Shuidh an rud beag air bàrr a meòir mar mhèirleach rèidh gus an do shàth i e san oisean gu h-àrd air an làimh chlì den t-soidhne neònach.
  
  "Seall air. Rinn Daibhidh seo nas lugha na dà sheachdain air ais," thuirt Agatha.
  
  "Gu dearbh," rinn Nina gàire agus chrath i a ceann air èifeachdas an teicneòlais as mòr-chòrdte a bha aice. "Dè tha e a" dèanamh?"
  
  Thug Agatha dhi aon de na seallaidhean taiceil sin agus rinn Nina i fhèin a-mach airson an rud a bha do-sheachanta - nach eil fios agad - rud sam bith? tòn.
  
  Mu dheireadh, fhreagair am fionn gu dìreach: "Is e coimpiutair a th" ann, Nina. "
  
  Seadh, seo e! dh"ainmich a guth iriosal a-staigh. Dìreach leig leis. Fàg e leis fhèin, Nina.
  
  Gu mall a" gèilleadh don deoch làidir aice fhèin, cho-dhùin Nina socrachadh sìos agus dìreach fois a ghabhail airson aon uair. "Chan eil, tha mi a" ciallachadh an rud seo, "thuirt i ri Agatha agus chomharraich i rud còmhnard, cruinn, airgid.
  
  "O, is e modem a th" ann. Cha ghabh a lorg. Canaidh sinn dìreach, cha mhòr do-fhaicsinneach. Bidh e gu litireil a" togail tricead bann-leathann saideal agus a" ceangal ris a" chiad sia a lorgas e. An uairsin, aig amannan trì diog, bidh e ag atharrachadh eadar seanalan taghte gus am bi e a" breabadh timcheall, a "tional dàta a" tighinn bho dhiofar sholaraichean seirbheis. Mar sin tha e coltach ri lùghdachadh ann an astar ceangail an àite log gnìomhach. Feumaidh mi seo a thoirt don amadan. Tha e math gu leòr air an t-siostam a phutadh," rinn Agatha gàire gu bruadar, a" bragail mu Perdue.
  
  Rinn Nina gàire àrd. Cha b" e am fìon a thug oirre a dhèanamh, ach fuaim cànan ceart Agatha ag ràdh "fuck" cho saor. Lean a corp beag an aghaidh bòrd-cinn na leapa le botal fìon fhad "s a bha i a" coimhead an taisbeanadh sci-fi air a beulaibh.
  
  "Dè?" Dh'fhaighnich Agatha gu neo-chiontach, a 'ruith a meur air oir àrd an t-soidhne.
  
  "Chan eil dad, madam. Lean ort," rinn Nina gàire.
  
  "Ceart gu leòr, rachamaid," thuirt Agatha.
  
  Pheant an siostam fibre optic gu lèir an uidheamachd le dath purpaidh pastel a chuir an cuimhne Nina inneal-solais, dìreach gun a bhith cho cruaidh. Chunnaic a sùilean am faidhle binary a nochd às deidh dha corragan trèanaidh Agatha an còd a chuir a-steach gu meadhan an sgrion ceart-cheàrnach.
  
  "Peann is pàipear," dh" òrduich Agatha do Nina, gun a sùilean a thoirt far an sgrion. Thug Nina peann agus beagan dhuilleagan reubte bhon leabhar notaichean agus thòisich i a" feitheamh.
  
  Leugh Agatha a-mach ceangal gu na còdan do-thuigsinn a bha Nina air a sgrìobhadh sìos fhad "s a bha i a" bruidhinn. Chluinneadh iad na fir a" coiseachd suas an staidhre, fhathast a" magadh air neòinean nuair a bha iad cha mhòr deiseil.
  
  "Dè an ifrinn a tha thu a" dèanamh leis na h-innealan agam?" - dh'fhaighnich Perdue. Bha Nina den bheachd gum bu chòir dha a bhith air a bhith na bu dìonaiche na tòna air sgàth cho bras 'sa bha a phiuthar, ach bha barrachd ùidh aige anns na bha i a' dèanamh seach na bha i a 'dèanamh.
  
  "Feumaidh fios a bhith aig Nina air ainmean nan legionnaires cèin a ràinig a" Ghearmailt tràth anns na 1900n. Tha mi dìreach a" cruinneachadh an fhiosrachaidh seo dhi, "mhìnich Agatha, a sùilean fhathast a" ruith thairis air grunn loidhnichean de chòd, agus thug i gu roghnach an fheadhainn cheart do Nina.
  
  "Damn e," cha b" urrainn dha Sam a chruinneachadh oir chuir e seachad a" mhòr-chuid de a neart corporra a" feuchainn ri fuireach air a chasan. Cha robh fios aig duine an e an t-uabhas a bha air adhbhrachadh leis an t-soidhne àrd-theicneòlas, an àireamh de dh'ainmean a tharraingeadh iad, no an fhìrinn gu robh iad gu bunaiteach a 'dèanamh eucoir feadarail air a bheulaibh.
  
  "Dè th" agad an-dràsta?" - Dh'fhaighnich Perdue, cuideachd gun a bhith gu math ciallach.
  
  "Cuiridh sinn suas na h-ainmean agus na h-àireamhan ID gu lèir, is dòcha cuid de sheòlaidhean. Agus bidh sinn ga thaisbeanadh aig bracaist, "thuirt Nina ris na fir, a" feuchainn ri toirt air a guth a bhith sòlasach agus misneachail. Ach cheannaich iad e agus dh" aontaich iad cumail orra a" cadal.
  
  Chaidh an ath thrithead mionaid a chuir seachad gu sgiobalta a" luchdachadh sìos ainmean, ìrean agus dreuchdan a rèir coltais gun àireamh de na fir uile a chaidh a chlàradh anns an Lègion Cèin, ach dh" fhan an dà bhoireannach le fòcas cho mòr "s a leigeadh an deoch làidir. B' e an aon bhriseadh-dùil san rannsachadh aca gainnead luchd-coiseachd.
  
  
  Caibideil 15
  
  
  A "fulang le hangovers, bhruidhinn Sam, Nina agus Perdue ann an guthan sàmhach gus ceann goirt eadhon nas motha a shàbhaladh dhaibh fhèin. Cha b" urrainn eadhon am bracaist a dheasaich bean an taighe Maisie McFadden am mì-chofhurtachd a lughdachadh, ged nach b" urrainn dhaibh argamaid a dhèanamh le sàr-mhathas a" mhias aice de tramezzine seargach le balgan-buachair is ugh.
  
  Às deidh na bìdh, chruinnich iad a-rithist anns an t-seòmar-suidhe eerie, far an robh gràbhalaidhean a 'coimhead a-mach às a h-uile spiris agus obair-cloiche. Dh" fhosgail Nina an leabhar-nòtaichean aice, far an tug na sgrìobhaidhean so-leughaidh aice dùbhlan do inntinn na maidne. Bhon liosta thug i sùil air ainmean nam fireannach uile a bha clàraichte, beò agus marbh. Aon às deidh aon, chuir Perdue na h-ainmean aca a-steach don stòr-dàta a bha a phiuthar air a ghlèidheadh airson ùine airson ath-sgrùdadh gun a bhith a" lorg eadar-dhealachaidhean sam bith air an t-seirbheisiche.
  
  "Chan eil," thuirt e às deidh beagan dhiogan de bhith a" gluasad tro na h-inntrigidhean de gach ainm, "chan e Algeria."
  
  Bha Sam na shuidhe aig a" bhòrd cofaidh agus ag òl fìor chofaidh bhon neach-dèanamh cofaidh air an robh Agatha air bruadar an latha roimhe. Dh" fhosgail e an laptop aige agus chuir e grunn thobraichean air post-d a chuidich e le bhith a" lorg tùs beul-aithris seann shaighdear a sgrìobh dàn mu ionmhas caillte an t-saoghail a thuirt e gun do mhothaich e fhad "s a bha e a" fuireach còmhla ri teaghlach Èiphiteach.
  
  Fhreagair aon de na stòran aige, seann neach-deasachaidh Moroccan Tangier, taobh a-staigh uair a thìde.
  
  Chuir e iongnadh air gun robh an sgeulachd seo air ruighinn air neach-naidheachd Eòrpach ùr mar Sam.
  
  Fhreagair an neach-deasachaidh: "Cho fad "s as aithne dhomh, chan eil anns an sgeulachd seo ach uirsgeul a chaidh innse aig àm an dà chogadh mhòr le legionnaires an seo ann an Afraga a Tuath gus an dòchas a chumail suas gu robh draoidheachd de sheòrsa air choreigin anns a" phàirt fhiadhaich seo den t-saoghal. Cha robhar a-riamh den bheachd gum biodh feòil sam bith air na cnàmhan sin. Ach cuir thugam na th" agad agus chì mi mar a chuidicheas mi air an taobh sin."
  
  "An urrainn earbsa a bhith ann?" dh'fhaighnich Nina. "Dè cho math 's as aithne dhut e?"
  
  "Choinnich mi ris dà uair, nuair a chòmhdaich mi na sabaidean ann an Abidjan ann an 2007 agus a-rithist aig coinneamh Maoin Smachd Galar na Cruinne ann am Paris trì bliadhna às deidh sin. Tha e cruinn. Ged a tha e gu math teagmhach," chuimhnich Sam.
  
  "Is e rud math a tha sin, Sam," thuirt Perdue agus e a" suathadh ri Sam air a dhruim. "An uairsin cha bhith e a" faicinn a "ghnìomh seo mar rud sam bith nas motha na mearachd amadan. Bidh e nas fheàrr dhuinn. Cha bhiodh e airson pìos fhaighinn de rudeigin nach eil e a" creidsinn a tha ann, an dèanadh e?" Rinn Perdue gàire. "Cuir leth-bhreac den duilleag thuige. Chì sinn dè a gheibh e a-mach à seo."
  
  "Cha bhithinn dìreach a" cur lethbhric den duilleag seo gu duine sam bith, Perdue, "thug Nina rabhadh. "Chan eil thu airson gun tèid a chraoladh gur dòcha gu bheil brìgh eachdraidheil aig an sgeulachd uirsgeulach seo."
  
  "Tha na draghan agad air an toirt fa-near, a Nina a ghràidh," thug Perdue cinnteach dhi, a ghàire gu cinnteach beagan brònach le call a gaoil. "Ach feumaidh sinn fios a bhith againn fhìn air seo cuideachd. Chan eil fios aig Agatha ach mun neach-dèiligidh aice, a dh" fhaodadh a bhith dìreach mar leanabh beairteach a shealbhaich oighreachdan teaghlaich agus a tha airson faicinn an urrainn dha rudeigin fhaighinn airson an leabhar-latha seo air a "mhargaidh dhubh."
  
  "No am b" urrainn dha ar magadh, fhios agad?" chuir i cuideam air na faclan aice gus dèanamh cinnteach gun tuigeadh Sam agus Perdue gur dòcha gur e Comhairle Black Sun a bha air cùl seo fad na h-ùine.
  
  "Tha mi teagmhach mu dheidhinn," fhreagair Perdue sa bhad. Bha i a" creidsinn gu robh fios aige air rudeigin nach do rinn i, agus mar sin bha i misneachail gun rolaigeadh i na dìsnean. Air an làimh eile, cuin a bha e a-riamh eòlach air rudeigin air nach robh fios aig daoine eile. An-còmhnaidh aon cheum air adhart agus gu math dìomhair mu na rinn e, cha do nochd Perdue dragh sam bith mu bheachd Nina. Ach cha robh Sam cho diombach ri Nina. Thug e sealladh fada, dùileach dha Perdue. Chuir e an uairsin leisg am post-d a chuir mus tuirt e, "Tha coltas gu bheil thu gu math cinnteach nach eil sinn air ar... ìmpidh a chuir air."
  
  "Is toil leam mar a tha an triùir agad a" feuchainn ri còmhradh a dhèanamh, agus chan eil mi a" tuigsinn gu bheil barrachd anns na tha thu ag ràdh. Ach tha fios agam air a h-uile càil mun bhuidheann agus mar a tha e air a bhith na bhacadh de do bheatha bhon a chuir thu às dha grunn de na buill aige gun fhiosta. O mo Dhia, a chlann, is ann air sgàth sin a dh "fhastaidh mi thu!" Rinn i gàire. An turas seo bha Agatha a" faireachdainn mar neach-dèiligidh dealasach agus chan e cuideigin seòlta a chuir seachad cus ùine sa ghrèin.
  
  "Às deidh a h-uile càil, b" i an tè a hack na frithealaichean Black Sun gus an inbhe ionmhais agad a chuir an gnìomh ... clann, "chuir Perdue an cuimhne iad le wink.
  
  "Uill, chan eil fios agad air sin uile, a" Bh-Uas Perdue," fhreagair Sam.
  
  "Ach tha fios agam. Is dòcha gu bheil mo bhràthair agus mise an-còmhnaidh ann am farpais anns na raointean eòlais againn, ach tha cuid de rudan cumanta againn. Chan eil fiosrachadh mu mhisean iom-fhillte Sam Cleave agus Nina Gould airson a" bhuidheann renegade cliùiteach gu tur dìomhair, chan ann nuair a bhruidhneas tu Ruisis," thuirt i.
  
  Bha Sam agus Nina air an uabhasachadh. Am biodh fios aig Perdue an uairsin gu robh còir aca Renata a lorg, an dìomhaireachd as motha aige? Ciamar a gheibh iad eadhon i a-nis? Thug iad sùil air a chèile le beagan a bharrachd dragh na bha iad ag iarraidh.
  
  "Na gabh dragh," bhris Perdue an t-sàmhchair. "Cuidichidh sinn Agatha gus artifact an neach-dèiligidh aice fhaighinn, agus mar as luaithe a nì sinn sin ... cò aig a tha fios...Is dòcha gum b" urrainn dhuinn tighinn gu aonta de sheòrsa air choreigin gus do dhìlseachd don sgioba a dhèanamh cinnteach, "thuirt e, a" coimhead air Nina.
  
  Cha b' urrainn dhi cuideachadh ach cuimhnich air an turas mu dheireadh a bha iad air bruidhinn mus deach Perdue à sealladh gun mhìneachadh ceart. A rèir choltais bha an "aonta" aige a" ciallachadh dìlseachd ath-nuadhaichte, gun teagamh dha. Às deidh na h-uile, anns a 'chòmhradh mu dheireadh aca, bha e air a bhith cinnteach dhi nach robh e air a bhith a' feuchainn ri a toirt air ais bho ghàirdeanan Sam, bho leabaidh Sam. A-nis bha fios aice carson a bha aige ri làmh an uachdair fhaighinn ann an cùis Renata / Renegade Brigade.
  
  "Is fheàrr dhut d" fhacal a chumail, Perdue. Tha sinn...tha mi...a' ruith a-mach à spàinean airson a bhith ag ithe shit, ma tha fios agad dè a tha mi a' faighinn," thug Sam rabhadh. "Ma thèid a h-uile càil ceàrr, tha mi a" falbh gu math. Air a dhol à bith. Chan fhaicear iad gu bràth tuilleadh ann an Alba. Is e an aon adhbhar a thàinig mi cho fada seo airson Nina."
  
  Chuir am mionaid teann iad uile nan tosd airson diog.
  
  "Ceart gu leòr, a-nis gu bheil fios againn uile càite a bheil sinn agus dè cho fada" s a dh" fheumas sinn uile siubhal gus an ruig sinn na stèiseanan againn, is urrainn dhuinn post-d a chuir gu duine-uasal Moroccan agus tòiseachadh a "lorg a" chòrr de na h-ainmean sin, ceart Daibhidh? Stiùir Agatha buidheann de cho-obraichean dùbhlanach.
  
  "Nina, am bu toil leat a thighinn còmhla rium gu coinneamh anns a" bhaile? No a bheil thu ag iarraidh triùir eile leis an dithis seo?" Dh'fhaighnich Sister Perdue ceist reul-eòlasach agus, gun a bhith a 'feitheamh ri freagairt, thug i a poca àrsaidh agus chuir i sgrìobhainn chudromach ann. Choimhead Nina air Sam agus Perdue.
  
  "A bheil an dithis agaibh a" dol gad ghiùlan fhèin fhad "s a tha Mamaidh air falbh?" - rinn i magadh, ach bha a tòna làn searbhas. Bha Nina air a nàrachadh nuair a thuirt an dithis gur ann leotha a bhuineadh i ann an dòigh air choireigin. Sheas iad dìreach an sin, an onair bhrùideil àbhaisteach aig Agatha gan toirt gu na mothachadh aca airson a" ghnìomh a bha làimh.
  
  
  Caibideil 16
  
  
  "Càit a bheil sinn a" dol?" Dh'fhaighnich Nina cuin a fhuair Agatha càr air mhàl.
  
  "Halkirk," thuirt i ri Nina agus iad a" falbh. Ruith an càr gu deas, agus choimhead Agatha air Nina le gàire neònach. "Chan eil mi gad fhuadach, an Dr Gould. Tha sinn a" dol a choinneachadh ri graf-eòlaiche air an tug an neach-dèiligidh agam iomradh orm. Àite brèagha, Hacraig," thuirt i, "dìreach air Abhainn Theòrsa agus gun a bhith nas fhaide na còig mionaidean deug air falbh às an seo. Tha a" choinneamh againn clàraichte airson aon-deug, ach gheibh sinn ann nas tràithe."
  
  Cha b" urrainn dha Nina argamaid a dhèanamh. Bha an sealladh iongantach agus bha i airson gum faigheadh i a-mach às a" bhaile na bu trice a dh"fhaicinn dùthaich na dùthcha aice. Bha Dùn Èideann brèagha ann fhèin, làn eachdraidh agus beatha, ach às deidh deuchainnean leantainneach o chionn beagan bhliadhnaichean bha i a" beachdachadh air tuineachadh ann am baile beag air a" Ghàidhealtachd. Seo. Bhiodh e math an seo. Bhon A9 thionndaidh iad air an B874 agus lean iad chun iar a dh" ionnsaigh baile beag.
  
  "Sràid Sheòrais. Nina, coimhead airson Sràid Sheòrais," thuirt Agatha ris an neach-siubhail aice. Thug Nina a-mach am fòn ùr aice agus chuir i an GPS an gnìomh le gàire leanabachd a chuir iongnadh air Agatha ann an gàire. Nuair a lorg an dithis bhoireannach an seòladh, thug iad mionaid airson an anail a ghlacadh. Bha Agatha an dòchas gum faodadh mion-sgrùdadh air an làmh-sgrìobhaidh solas a thoirt air cò an t-ùghdar a bh" ann, no, nas fheàrr fhathast, na chaidh a sgrìobhadh air an duilleag doilleir. Cò aig tha fios, smaoinich Agatha, is dòcha gum biodh e comasach dha proifeasanta a bha air a bhith a" sgrùdadh làmh-sgrìobhaidh fad an latha na chaidh a sgrìobhadh an sin a dhèanamh a-mach. Bha fios aice gur e sìneadh a bh" ann, ach b" fhiach sgrùdadh a dhèanamh.
  
  Nuair a fhuair iad a-mach às a" chàr, bha an speur glas a" frasadh Hacraig le frasan aotrom tlachdmhor. Bha e fuar, ach cha robh e ro mhi-thaitneach, agus rug Agatha air an t-seann mhàileid aice ri a broilleach, ga chòmhdachadh le a còta agus iad a" coiseachd suas an staidhre fhada saimeant gu doras aghaidh an taighe bhig aig ceann Sràid Sheòrais. B" e taigh doll beag quaint a bh" ann, shaoil Nina, mar rudeigin a-mach à deasachadh Albannach de House & Home. Bha an lawn eireachdail a" coimhead coltach ri pìos de mheileatan a bha dìreach air a thilgeil air beulaibh an taighe.
  
  "O, dèan cabhag. Faigh a-mach às an uisge, a bhoireannaich!" - thàinig guth boireann bhon sgàineadh san doras aghaidh. Sheall boireannach trom meadhan-aois le gàire milis a-mach às an dorchadas air a chùlaibh. Dh' fhosgail i an dorus dhaibh 's ghuidh i orra cabhag a dheanamh.
  
  "Agatha Perdue?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Tha, agus seo mo charaid, Nina," fhreagair Agatha. Dh'fhàg i an tiotal aig Nina gus nach toireadh i rabhadh don neach-aoigheachd mu cho cudromach sa bha an sgrìobhainn a dh'fheumadh i a sgrùdadh. Bha Agatha an dùil a leigeil a-mach gur e dìreach seann duilleag bho chàirdean fad às a thàinig na seilbh. Nam b" fhiach an t-suim a chaidh a phàigheadh dhi airson a lorg, cha b" e rud a bu chòir a bhith air a shanasachadh.
  
  "Hi, Nina. Rachel Clark. Tha e math coinneachadh riut boireannaich. A-nis, am bu chòir dhuinn a dhol don oifis agam?" rinn an graf-eòlaiche sunndach gàire.
  
  Dh"fhàg iad am pàirt dorcha, comhfhurtail den taigh airson a dhol a-steach do sheòmar beag, air a lasadh gu soilleir le solas an latha a bha a" sìoladh tro na dorsan sleamhnachaidh a bha a" leantainn gu amar-snàmh beag. Choimhead Nina air na cearcallan brèagha a bha a" sgoltadh mar a thuit boinneagan uisge air uachdar na linne, agus thug i meas air na raineach agus an duilleach a chaidh a chur timcheall an linne gus am b" urrainn dhut thu fhèin a dhol fon uisge. Bha e eireachdail a thaobh bòidhchead, uaine soilleir anns an aimsir ghlas tais.
  
  "An toil leat e, a Nina?" Dh"fhaighnich Rachel mar a thug Agatha na pàipearan dhi.
  
  "Tha, tha e iongantach cho fiadhaich agus nàdarra sa tha e a" coimhead, "fhreagair Nina gu modhail.
  
  "Is e dealbhaiche cruth-tìre a th" anns an duine agam. Bhrath am biast e fhad "s a bha e a" dèanamh beòshlaint a" cladhach anns a h-uile seòrsa jungle agus coille, agus thòisich e air gàirnealaireachd gus faochadh a thoirt don t-seann chùis neònach seo. Tha fios agad, is e rud uamhasach a th" ann an cuideam nach eil e coltach gu bheil duine a "mothachadh na làithean seo, mar a tha còir againn a bhith air chrith bho bhith fo cus cuideam, huh?" - Rinn Rachel gearan gu mì-chinnteach, a 'fosgladh na sgrìobhainn fo lampa-meudachaidh.
  
  "Gu dearbh," thuirt Nina. "Bidh cuideam a" marbhadh barrachd dhaoine na tha duine a "tuigsinn."
  
  "Tha, is ann air sgàth sin a thòisich hubby a" sgeadachadh gàrraidhean dhaoine eile na àite. Nas coltaiche ri obair cur-seachad. Gu math coltach ris an obair agam. Ceart gu leòr, a" Bh-Uas Perdue, leig dhuinn sùil a thoirt air na sgrìobhaichean sin agad fhèin, "thuirt Rachel, a" cur air aghaidh obrach.
  
  Bha Nina teagmhach mun bheachd gu lèir, ach chòrd e rithe a bhith a" faighinn a-mach às an taigh agus air falbh bho Perdue agus Sam. Shuidh i air an t-sòfa bheag ri taobh an dorais sleamhnachaidh, a 'coimhead air na dealbhaidhean dathte am measg nan duilleagan agus nan geugan. An turas seo cha tuirt Rachel dad. Choimhead Agatha oirre gu dian, agus dh" fhàs e cho sàmhach is gun do dh" atharraich Nina agus Agatha beagan sheantansan, le chèile gu math fiosrach carson a bha Rachel a" sgrùdadh aon duilleag cho fada.
  
  Mu dheireadh sheall Rachel suas, "Càit an d" fhuair thu sin, a mhil?" Bha an tòn aice trom agus rud beag leisg.
  
  "O, bha seann rudan aig mama bho a sinn-seanmhair, agus chuir i a" choire orm uile, "thuirt Agatha gu sgileil. "Fhuair mi seo am measg cuid de bhilean nach robh ag iarraidh agus shaoil e gu robh e inntinneach."
  
  Dh" fhaighnich Nina: "Carson? Am faic thu na tha e ag ràdh an sin?"
  
  "A bhoireannaich, chan e seann eòlaiche a th" annam... uill, is e eòlaiche a th" annam," rinn i gàire tioram, a" toirt dheth a glainneachan, "ach mura h-eil mi ceàrr, bhon dealbh seo..."
  
  "Tha?" - ghlaodh Nina agus Agata aig an aon àm.
  
  "Tha e coltach gun deach a sgrìobhadh air..." choimhead i suas, gu tur troimh-chèile, "papyrus?"
  
  Chuir Agatha air a h-aodann an abairt as mì-chliùiteach fhad "s a bha Nina dìreach a" gasadh.
  
  "Tha seo math?" Dh'fhaighnich Nina, a 'cluich balbh airson fiosrachadh.
  
  "Carson a tha, a ghràidh. Tha seo a" ciallachadh gu bheil am pàipear seo glè luachmhor. A" Bh-Uas Perdue, a bheil am fear tùsail agad?" dh'fhaighnich Rachel. Chuir i a làmh air Agatha le feòrachas.
  
  "Tha eagal orm nach eil fios agam, chan eil. Ach bha mi dìreach neònach coimhead air an dealbh. Tha fios againn a-nis gum feum gur e leabhar inntinneach a bh" ann às an deach a thoirt. Tha mi creidsinn gu robh mi eòlach air bhon toiseach," bha Agatha naive, "oir is ann air sgàth sin a bha mi cho toilichte le bhith a" faighinn a-mach dè a thuirt i. Is dòcha gun cuidich thu sinn gus faighinn a-mach dè a tha e ag ràdh?"
  
  "Is urrainn dhomh feuchainn. Tha mi a" ciallachadh, tha mi a" faicinn tòrr eisimpleirean làmh-sgrìobhaidh agus feumaidh mi brag gu bheil sùil ionnsaichte agam air a shon, "rinn Rachel gàire.
  
  Chuir Agatha a sùilean air Nina mar gum biodh i ag ràdh "Dh" innis mi sin dhut, "agus bha aig Nina ri gàire a dhèanamh fhad" s a thionndaidh i a ceann a choimhead air a "ghàrradh agus an amar, far an robh e a-nis a" tòiseachadh a "sileadh.
  
  "Thoir dhomh beagan mhionaidean, leig dhomh faicinn an urrainn dhomh ...." Chaidh faclan Rachel a" seargadh nuair a dh" atharraich i an lampa-meudachaidh gus faicinn na b" fheàrr. "Chì mi ge bith cò a thog an dealbh seo, rinn e an nota beag aca fhèin. Tha an inc san earrainn seo nas ùire agus tha làmh-sgrìobhaidh an ùghdair gu math eadar-dhealaichte. Cùm do ghrèim."
  
  Bha coltas sìorraidheachd air a dhol seachad, a" feitheamh ri Rachel a bhith a" sgrìobhadh facal air facal agus i a" mìneachadh na bha i air a sgrìobhadh mean air mhean, a" fàgail loidhne dhotagach an seo agus an siud far nach b" urrainn dhi dèanamh a-mach. Choimhead Agatha timcheall an t-seòmair. Anns a h-uile àite chitheadh i sampallan de dhealbhan, postairean le diofar cheàrnan agus cuideam, a "nochdadh ro-shealladh saidhgeòlach agus feartan caractar. Na beachd-sa, b" e gairm inntinneach a bh" ann. Is dòcha gur toil le Agatha, mar leabharlannaiche, gaol fhaclan agus brìgh air cùl structar agus an leithid.
  
  " Tha e cosmhuil ri seòrsa de dhàn," arsa Rachel, " a tha air a roinn eadar dà làimh. Cuiridh mi geall gun do sgrìobh dithis eadar-dhealaichte an dàn seo - aon a 'chiad phàirt, agus am fear eile am fear mu dheireadh. Tha a" chiad loidhnichean ann am Fraingis, tha an còrr ann an Gearmailtis, ma tha mo chuimhne gam frithealadh ceart. O, agus shìos an seo tha e air a shoidhnigeadh le cò ris a tha e coltach... tha a" chiad phàirt den ainm-sgrìobhte iom-fhillte, ach tha e soilleir gu bheil am pàirt mu dheireadh coltach ri "Venen" neo "Wener". A bheil thu eòlach air duine sam bith nad theaghlach leis an ainm sin, Miss Perdue?"
  
  "Chan eil, gu mì-fhortanach, chan eil," fhreagair Agatha le beagan aithreachas, a "cluich a pàirt cho math is gun do rinn Nina gàire agus gun do chrath i a ceann gu dìomhair.
  
  "Agatha, feumaidh tu leantainn air adhart le seo, a ghràidh. Bhithinn eadhon ag iomairt a ràdh gu bheil an stuth air a" phapyrus air a bheil seo sgrìobhte gu tur... aosmhor, "rinn Rachel gàire.
  
  "Coltach ris na seann 1800an?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Chan eil, a ghràidh. Mu mhìle bliadhna a bharrachd ro na 1800n - seann," thuirt Rachel, a sùilean a 'leudachadh ann an iongnadh agus dìlseachd. "Gheibh thu papyrus mar seo ann an taighean-tasgaidh eachdraidh an t-saoghail mar Taigh-tasgaidh Cairo!"
  
  Air a mhealladh le ùidh Rachel anns an sgrìobhainn, tharraing Agatha a h-aire air falbh.
  
  "Agus tha an dàn air a cheart cho aosmhor?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Chan eil, chan eil idir. Chan eil an inc leth cho fad às "s a bhiodh e nam biodh e air a sgrìobhadh cho fada air ais. Ghabh cuideigin e agus sgrìobh e air pàipear e, air nach robh luach sam bith aca, a ghràidh. Tha cò às a fhuair iad iad fhathast na dhìomhaireachd, oir feumaidh gun deach na seòrsaichean papyrus seo a chumail ann an taighean-tasgaidh no... - rinn i gàire air cho neo-chinnteach 'sa bha na bha i gu bhith ag ràdh - feumaidh gun robh iad air an stòradh an àiteigin bho àm an Leabharlainn à Alexandria. A" seasamh an aghaidh a" mhiann a bhith a" gàireachdainn gu h-àrd leis an aithris mhìorbhaileach, bha Rachel dìreach a" crathadh.
  
  "Dè na faclan a thug thu air falbh à seo?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Tha e ann am Fraingis, tha mi a" smaoineachadh. Mar sin, chan eil Fraingis agam..."
  
  "Tha e ceart gu leòr, tha mi a" creidsinn, "thuirt Agatha gu sgiobalta. Thug i sùil air an uaireadair aice. "O mo Dhia, seall air an àm. Nina, tha sinn fadalach airson dìnnear blàthachaidh taighe aig Aunt Millie!"
  
  Cha robh fios aig Nina cò mu dheidhinn a bha Agatha a" bruidhinn, ach ghabh i ris mar bullshit gum feumadh i cluich còmhla gus faochadh a thoirt don teannachadh a bha a" sìor fhàs san deasbad. Rinn i tomhas ceart.
  
  "O, tha thu ceart! Agus feumaidh sinn fhathast a" chèic fhaighinn! A Raonaid, a bheil fios agad air taigh-fuine math a tha faisg air làimh?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Bha sinn faisg air a" bhàs," thuirt Agatha agus iad a" siubhal air an rathad mhòr air ais gu Inbhir Theòrsa.
  
  "Chan eil dad! Feumaidh mi aideachadh gun robh mi ceàrr. B" e deagh bheachd a bh" ann a bhith a" fastadh eòlaiche ghraf, "thuirt Nina. "An urrainn dhut na sgrìobh i bhon teacsa eadar-theangachadh?"
  
  "Tha," thuirt Agatha. "Nach eil Fraingis agad?"
  
  "Glè bheag. Bha mi a-riamh dèidheil air a" chànan Gearmailteach, "thuirt an neach-eachdraidh. "Chòrd na fir rium na b" fheàrr."
  
  "O, dha-rìribh? An fheàrr leat fir Gearmailteach? Agus tha na sgriothan Albannach a" cur dragh ort?" Mhothaich Agatha. Cha b" urrainn dha Nina innse an robh eadhon unnsa de chunnart ann an aithris Agatha, ach còmhla rithe dh" fhaodadh e a bhith na rud sam bith.
  
  "Is e eisimpleir gu math eireachdail a th" ann an Sam, "rinn i magadh.
  
  "Tha fios agam. Is toil leam a ràdh nach bu toil leam lèirmheas fhaighinn bhuaithe. Ach dè an ifrinn a tha thu a" faicinn ann an Daibhidh? Tha e mu dheidhinn an airgid, ceart? Feumaidh airgead a bhith ann, "dh" fhaighnich Agatha.
  
  "Chan e, chan eil uimhir de dh" airgead ri misneachd. Agus an dìoghras aige airson beatha, tha mi creidsinn," thuirt Nina. Cha bu toil leatha a bhith air a sparradh a bhith a" sgrùdadh a tarraing gu Purdue cho mionaideach. Gu dearbh, b 'fheàrr leatha dìochuimhneachadh dè a bha i tarraingeach mu dheidhinn sa chiad àite. Bha i fada bho bhith sàbhailte nuair a thàinig e gu bhith a" cur dheth a spèis dha, ge b" e dè cho dian "s a bha i ga àicheadh.
  
  Agus cha robh Sam na eisgeachd. Cha do leig e fios dhi an robh e airson a bhith còmhla rithe no nach robh. Dhearbh lorg na notaichean aige air Trish agus a bheatha còmhla rithe seo, agus ann an cunnart briseadh-cridhe nan toireadh i aghaidh air, chùm i rithe fhèin e. Ach gu domhainn, cha b" urrainn dha Nina a dhol às àicheadh gu robh i ann an gaol le Sam, an leannan nach b" urrainn dhi a bhith còmhla rithe airson barrachd air beagan mhionaidean aig aon àm.
  
  Bha a cridhe a" gortachadh a h-uile uair a smaoinich i air na cuimhneachain sin air a beatha còmhla ri Trish, cho mòr "s a ghràdhaich e i, na quirks beaga aice agus cho faisg" s a bha iad - cho mòr "s a bha e ga ionndrainn. Carson a bhiodh e a" sgrìobhadh uimhir mu am beatha còmhla nan robh e air gluasad air adhart? Carson a bha e a" laighe rithe mu dheidhinn cho gràdhach "s a bha i dha ma bha e gu dìomhair a" sgrìobhadh odes chun an tè a thàinig roimhe? B" e buille nach b" urrainn dhi a làimhseachadh a bhith mothachail nach toireadh i suas ri Trish gu bràth.
  
  
  Caibideil 17
  
  
  Las Perdue an teine fhad "s a bha Sam ag ullachadh dìnnear fo stiùireadh teann a" Bh-Uas Maisie. Gu fìrinneach, cha robh e ach a 'cuideachadh, ach thug i air creidsinn gur e an còcaire a bh' ann. Choisich Perdue a-steach don chidsin le gàire balach agus e a" coimhead air an ùpraid a chruthaich Sam ann a bhith ag ullachadh cuirm a dh" fhaodadh a bhith air a bhith ann.
  
  "Tha e a" toirt trioblaid dhut, nach eil?" dh'fhaighnich Perdue do Maisie.
  
  "Chan eil barrachd air an duine agam, a dhuine uasal," dh" fhalbh i agus ghlan i far an do dhòirt Sam flùr fhad "s a bha e a" feuchainn ri dumplings a dhèanamh.
  
  "Sam," thuirt Perdue agus chrath e air Sam a dhol còmhla ris ri taobh an teine.
  
  "A" Bh-Uas Maisie, tha eagal orm gum feum mi faochadh a thoirt dhomh fhìn bho dhleastanasan cidsin, "thuirt Sam.
  
  "Na gabh dragh, a Mhgr Cleave," rinn i gàire. "Tapadh le Dia," chuala iad i ag ràdh agus e a" fàgail a" chidsin.
  
  "An d" fhuair thu naidheachd mun sgrìobhainn seo mu thràth?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Chan eil dad. Tha mi creidsinn gu bheil iad uile den bheachd gu bheil mi craicte airson sgeulachd a dhèanamh mu uirsgeul, ach air aon làimh tha sin math. Mar as lugha de dhaoine a tha fios mu dheidhinn seo, "s ann as fheàrr. Dìreach air eagal gu bheil an leabhar-latha fhathast slàn an àiteigin," thuirt Sam.
  
  "Seadh, tha mi gu math fiosrach dè a th" anns an ulaidh seo, "thuirt Perdue agus e a" dòrtadh beagan scotch dhaibh.
  
  "Gu dearbh tha," fhreagair Sam, le beagan spòrs.
  
  "Chan ann mun airgead a tha e, Sam. Tha fios aig Dia, tha seo gu leòr agam. Chan fheum mi a bhith a" ruith cuimhneachain dachaigheil airson airgead, "thuirt Perdue ris. "Tha mi air mo bhogadh gu mòr san àm a dh" fhalbh, anns na tha an saoghal a" stòradh ann an àiteachan falaichte air a bheil daoine ro aineolach airson cùram a ghabhail. Tha mi a" ciallachadh, tha sinn a" fuireach air fearann a tha air na rudan as iongantach fhaicinn, air a bhith beò tro na h-amannan as iongantaiche. Tha e dha-rìribh rudeigin sònraichte a bhith a" lorg na tha air fhàgail den t-Seann Shaoghal agus a" suathadh ri rudan aig a bheil eòlas air rudan nach bi fios againn gu bràth."
  
  "Tha e ro dhomhainn airson an àm seo den latha, a dhuine," dh"aidich Sam. Dh'òl e leth-ghloine de 'n scotch aige ann an aon chnap.
  
  "Sìmplidh leis," thuirt Perdue. "Tha thu airson a bhith dùisg agus mothachail nuair a thilleas an dithis bhoireannach."
  
  "Gu fìrinneach, chan eil mi buileach cinnteach mu dheidhinn sin," dh"aidich Sam. Rinn Perdue gàire dìreach oir bha e a" faireachdainn cha mhòr san aon dòigh. Ach, cho-dhùin an dithis gun a bhith a 'bruidhinn mu Nina no na bh' aice le aon seach aon dhiubh. Gu h-iongantach gu leòr, cha robh droch fhuil a-riamh eadar Perdue agus Sam, an dà cho-fharpaiseach airson cridhe Nina, leis gu robh a corp aig an dithis aca.
  
  Dh" fhosgail an doras aghaidh agus chaidh dà bhoireannach leth-dhruim a-steach. Chan e an t-uisge a chuir air adhart iad, ach an naidheachd. Às deidh cunntas goirid air na bha air tachairt ann an oifis an eòlaiche ghrafaiche, chuir iad an aghaidh a" mhiann gun samhail mion-sgrùdadh a dhèanamh air an dàn, agus rinn iad rèidh ris a" Bh-Uas Maisie le bhith a" faighinn blasad airson a" chiad uair den mhias bhlasta aice de dheagh bhiadh. Bhiodh e mì-chinnteach beachdachadh air mion-fhiosrachadh ùr air a beulaibh, no air duine sam bith eile airson sin, dìreach a bhith air an taobh shàbhailte.
  
  Às deidh lòn, shuidh an ceathrar aca timcheall a" bhùird gus faighinn a-mach an robh dad cudromach anns na notaichean.
  
  "Daibhidh, an e sin facal? Tha amharas agam nach eil an àrd Fhraingis agam gu leòr, "thuirt Agatha gu mì-fhoighidneach.
  
  Thug e sùil air làmh-sgrìobhaidh tàmailteach Rachel, far an do rinn i leth-bhreac den phàirt Frangach den dàn. "O, uh, tha sin a" ciallachadh pàganach, agus am fear sin..."
  
  "Na bi nad amadan, tha fios agam air," rinn i gàire agus spìon i an duilleag bhuaithe. Rinn Nina gàire air peanas Perdue. Rinn e gàire beag oirre.
  
  Thionndaidh e a-mach gu robh Agatha ceud uair nas iriosal fhad "s a bha i ag obair na dh" fhaodadh Nina agus Sam a bhith air smaoineachadh.
  
  "Uill, cuir fios thugam anns an roinn Ghearmailteach ma tha feum agad air cuideachadh, Agatha. "Chì mi tì," thuirt Nina gu cas, an dòchas nach gabhadh an leabharlannaiche annasach e mar iomradh snide. Ach cha tug Agatha aire do dhuine sam bith fhad "s a chuir i crìoch air an roinn Frangach eadar-theangachadh. Dh'fheith càch gu foighidneach, a' deanamh òraid bheag fhad 's a bha iad uile làn feòrachas. Gu h-obann ghlan Agatha a h-amhaich: "Ceart gu leòr," thuirt i, "mar sin an seo tha i ag ràdh: "Bho na puirt pàganach mus deach atharrachadh nan croisean thàinig na seann sgrìobhaichean gus an dìomhair a chumail bho nathraichean Dhè. do'n fhàsach, agus bhàthadh na h- hieroglyphs fo chois Ahmed.'
  
  Stad i. Bha iad a" feitheamh. Choimhead Agatha orra gu h-iongantach: "Dè mar sin?"
  
  "Tha seo uile?" Dh'fhaighnich Sam, a 'cur an cunnart mì-thoileachas an gnè uabhasach.
  
  "Tha, Sam, seo e," leum i, mar a bha dùil. "Carson? An robh thu an dòchas opera?"
  
  "Chan e, bha e dìreach ... fhios agad... bha mi an dùil ri rudeigin na b" fhaide bhon a thug thu cho fada..." thòisich e, ach thionndaidh Perdue a dhruim air a phiuthar gus Sam a chuir air falbh gu dìomhair bho bhith a" leantainn leis a" mholadh.
  
  "A bheil Fraingis agad, a Mhgr Cleave?" - thuirt i gu sarcastically. Dhùin Perdue a shùilean, agus thuig Sam gu robh i oilbheum.
  
  "Chan eil. Chan eil chan eil fhios agam. Bheireadh e orm gu bràth rud sam bith a thuigsinn," dh'fheuch Sam ri e fhèin a cheartachadh.
  
  "Dè an ifrinn a th" ann an "Serapis?" Thàinig Nina gu a cobhair.
  
  Chrath iad uile an cinn.
  
  "Thoir sùil air air an eadar-lìn," mhol Sam, agus mus do ruith na faclan aige a-mach, dh" fhosgail Nina an laptop aice.
  
  "Fhuair mi e," thuirt i, a" toirt sùil air an fhiosrachadh gus òraid ghoirid a lìbhrigeadh. "B" e dia pàganach a bh" ann an Serapis a bha ag adhradh gu sònraichte san Èiphit. "
  
  "Gu cinnteach. Tha papyrus againn, agus mar sin gu nàdarra feumaidh an Èiphit a bhith againn an àiteigin," rinn Perdue magadh.
  
  "Co-dhiù," lean Nina, "ann an ùine ghoirid... Uaireigin sa cheathramh linn ann an Alexandria, chuir an t-Easbaig Theophilus casg air adhradh dhiadhan pàganach, agus fo theampall trèigte Dionysus, bha e coltach gun deach na bha anns na crùislean catacom a mhilleadh. .. cuimhneachain pàganach," mhol i, "agus chuir sin fearg air na pàganaich ann an Alexandria."
  
  "Mar sin mharbh iad am bastard?" Bhuail Sam, a' cur fealla-dhà air a h-uile duine ach Nina, a thug dha deàrrsadh cruaidh a chuir air ais chun oisean aige.
  
  "Chan e, cha do mharbh iad am bastard, Sam," rinn i osna, "ach bhrosnaich iad aimhreitean gus dìoghaltas fhaighinn air na sràidean. Ach, chuir na Crìosdaidhean an aghaidh agus thug iad air na creidmhich pàganach fasgadh a ghabhail anns an Serapeum, teampall Serapis, structar eireachdail a rèir coltais. Mar sin bhac iad iad fhèin an sin, a" toirt beagan de Chrìosdaidhean nàimhdeil airson deagh thomhas."
  
  "Ceart gu leòr, tha sin a" mìneachadh nam puirt pàganach. Bha Alexandria na phort glè chudromach anns an t-seann saoghal. Thàinig puirt pàganach gu bhith nan Crìosdaidhean, ceart?" Perdue air a dhearbhadh.
  
  "A rèir seo, tha e fìor," fhreagair Nina. "Ach na seann sgrìobhaichean, a" cumail an dìomhair... "
  
  "Feumaidh gur e na seann sgrìobhaichean," thuirt Agatha, "na sagartan a bha a" cumail chlàran ann an Alexandria. " Leabharlann Alexandria!"
  
  "Ach chaidh Leabharlann Alexandria a losgadh gu làr ann am Boomfack, British Columbia, nach robh?" - dh'fhaighnich Sam. Bha aig Perdue ri gàire a dhèanamh mu roghainn fhaclan an neach-naidheachd.
  
  "Thathas ag aithris gun deach a losgadh le Caesar nuair a chuir e na theine air a chabhlach shoithichean, cho fad "s as aithne dhomh," dh" aontaich Perdue.
  
  "Ceart gu leòr, ach a dh" aindeoin sin, tha e coltach gun deach an sgrìobhainn seo a sgrìobhadh air papyrus, a dh" innis an graf-eòlaiche dhuinn a bha àrsaidh. Is dòcha nach deach a h-uile càil a sgrios. Is dòcha gu bheil seo a" ciallachadh gun do chuir iad am falach e bho nathraichean Dhè - na h-ùghdarrasan Crìosdail!" dh"èigh Nina.
  
  "Tha seo uile cothromach, Nina, ach dè a dh" fheumas seo a dhèanamh le legionnaire bho na 1800n? Ciamar a tha e a" freagairt an seo?" Smaoinich Agatha mu dheidhinn. "Sgrìobh e seo, carson?"
  
  "Is e an sgeul a dh" innis seann saighdear mun latha a chunnaic e le a shùilean fhèin ulaidhean prìseil an t-Seann Shaoghal, nach eil?" Bhris Sam. "Bidh sinn a" smaoineachadh air òr is airgead nuair a bu chòir dhuinn a bhith a" smaoineachadh air leabhraichean, fiosrachadh agus hieroglyphs ann an dàn. Feumaidh an t-slighe a-steach aig Serapis a bhith na bhroinn don teampall, ceart?"
  
  "Sam, tha thu nad shàr-eòlaiche!" Rinn Nina gàire. "Sin e! Gu nàdarrach, a" coimhead fhad "s a bha an t-slighe a-steach air a shlaodadh tron fhàsach agus air a bhàthadh... air a thiodhlacadh... fo chas Ahmed. Dh'innis seann saighdear mu thuathanas a bh' aig Èipheiteach far an robh e air ulaidh fhaicinn. Chaidh an cac seo a thiodhlacadh fo chasan Èiphiteach ann an Algeria!
  
  "Foirfe! Mar sin dh' innis an seann saighdear Frangach dhuinn ciod a bh' ann agus c'àit am faca e e. Chan eil sin ag innse dhuinn càite a bheil an leabhar-latha aige," chuir Perdue an cuimhne a h-uile duine. Dh" fhàs iad cho mòr anns an dìomhaireachd is gun do chaill iad cunntas air an fhìor sgrìobhainn air an robh iad às a dhèidh.
  
  "Na gabh dragh. Is e seo dreuchd Nina. Gearmailteach, air a sgrìobhadh le saighdear òg dhan tug e an leabhar-latha," thuirt Agatha, ag ùrachadh an dòchas. "Bha fios againn dè a bh" anns an ulaidh seo - na clàran bho Leabharlann Alexandria. A-nis feumaidh fios a bhith againn ciamar a lorgas sinn iad, às deidh dhuinn leabhar-latha a lorg don neach-dèiligidh agam, gu dearbh."
  
  Thug Nina a h-ùine leis an earrann as fhaide den dàn Frangach-Gearmailteach.
  
  "Tha e gu math duilich. Mòran fhaclan còd. Tha amharas agam gum bi barrachd dhuilgheadasan ann leis an fhear seo na leis a" chiad fhear, "thuirt i, a" cur cuideam air cuid de dh" fhacail. "Tha mòran fhaclan a dhìth an seo."
  
  "Tha, chunnaic mi e. Tha e coltach gu bheil an dealbh seo air fàs fliuch no air a mhilleadh thar nam bliadhnaichean leis gu bheil tòrr den uachdar air a bhith air a chaitheamh air falbh. Tha mi an dòchas nach deach an duilleag thùsail a mhilleadh chun na h-aon ìre. Ach dìreach thoir dhuinn na faclan a tha fhathast ann, a ghràidh, "thuirt Agatha.
  
  "A-nis dìreach cuimhnich gun deach seo a sgrìobhadh fada nas fhaide na an tè roimhe," thuirt Nina rithe fhèin, gus a cur na cuimhne an co-theacsa anns an robh aice ri eadar-theangachadh. "Mu dheidhinn bliadhnaichean tràtha na linne, mar sin... timcheall air naoi deug rudeigin. Feumaidh sinn na h-ainmean sin de na fir a chaidh fhastadh, Agatha a ghairm."
  
  Nuair a dh"eadar-theangaich i na faclan Gearmailteach mu dheireadh, lean i air ais na cathair, a" crathadh a mala.
  
  "Cluinneamaid e," thuirt Perdue.
  
  Leugh Nina gu slaodach: "Tha seo gu math troimh-chèile. Bha e soilleir nach robh e airson gum biodh duine ga lorg fhad "s a bha e beò. Nam bheachd-sa, tràth anns na 1900n, feumaidh gu robh an legionnaire òg air a dhol seachad air meadhan aois. Tha mi dìreach a" cur na dotagan far a bheil faclan a dhìth."
  
  
  Ùr do dhaoine
  
  Chan ann san talamh aig 680 dusan
  
  Tha dà thrianaid ann an clàr-amais Dhè a tha fhathast a" fàs
  
  Agus tha na h-Angels bualadh a' còmhdach... Erno
  
  ...chun an dearbh ..... cùm e
  
  ...... do-fhaicsinneach... Heinrich I
  
  
  "Airson a" chòrr, tha loidhne slàn a dhìth, "rinn Nina osna, a" tilgeil a peann gu aon taobh nuair a chaill i. "Is e am pàirt mu dheireadh ainm-sgrìobhte fear leis an t-ainm" Wehner ", a rèir Rachel Clarke."
  
  Bha Sam a" cagnadh bunan milis. Lean e air gualainn Nina agus thuirt e le beul làn: "Chan e "Venus". Is e seo "Werner", soilleir mar latha."
  
  Thog Nina a ceann agus chaol i a sùilean leis an tòn taiceil aice, ach rinn Sam gàire, mar a rinn e nuair a bha fios aige gu robh e gu math sgiobalta: "Agus is e seo 'Klaus.' Klaus Werner, 1935.
  
  Sheall Nina agus Agatha air Sam le iongnadh mòr.
  
  "Faic?" - thuirt e, a" nochdadh gu fìor bhonn an deilbh. "1935. An robh thu a" smaoineachadh gur e àireamh na duilleige a bha seo? A chionn air dhòigh eile tha leabhar-latha an duine seo nas doimhne na am Bìoball, agus feumaidh gu robh beatha ro fhada agus ro thrang aige."
  
  Cha b" urrainn dha Perdue cumail air ais tuilleadh. Bhon àite a bh" aige ri taobh an teallaich, far an do lean e ri taobh an fhrèam le glainne fìon, bha e a" beucaich le gàire. Rinn Sam gàire gu cridheil leis, ach gun fhios nach, ghluais e gu sgiobalta air falbh bho Nina. Rinn eadhon Agatha gàire: "Bhiodh mise, cuideachd, air mo shàrachadh leis an àrdan a bh" aige mura sàbhail e tòrr obair a bharrachd dhuinn, nach eil thu ag aontachadh, an Dr Gould?
  
  "Seadh, cha do chuir e às dha an turas seo," thuirt Nina agus thug i gàire dha Sam.
  
  
  Caibideil 18
  
  
  "Ùr do dhaoine, chan ann don ùir. Mar sin b" e àite ùr a bha seo nuair a thill Klaus Werner dhan Ghearmailt ann an 1935, neo uair sam bith a thill e. Bidh Sam a" sgrùdadh ainmean legionnaires airson na bliadhnaichean 1900-1935, "thuirt Nina Agate.
  
  "Ach a bheil dòigh ann faighinn a-mach càit an robh e a" fuireach?" Dh'fhaighnich Agatha, a 'lùbadh air a h-uilllean agus a' còmhdach a h-aodann le a palms, mar nighean naoi bliadhna a dh'aois.
  
  "Tha Werner agam, a thàinig a-steach don dùthaich ann an 1914!" - ghlaodh Sam. "Is esan an Werner as fhaisge a th" againn air na cinn-latha sin. Tha an fheadhainn eile a" dol air ais gu 1901, 1905 agus 1948."
  
  "Dh" fhaodadh gur e seo aon den fheadhainn a bh" ann roimhe, Sam. Feuch iad uile. Dè tha an clàr 1914 seo ag ràdh?" Dh "fhaighnich Perdue, a" lùbadh air cathair Sam sgrùdadh a dhèanamh air an fhiosrachadh air an laptop.
  
  "Bha tòrr àiteachan ùra aig an àm sin. A Dhia, bha Tùr Eiffel òg air ais an uairsin. B" e seo an tionndadh gnìomhachais. Chaidh a h-uile càil a thogail o chionn ghoirid. Dè th" ann an 680 dusan?" Rinn Nina gàire. "Tha ceann goirt orm".
  
  "Feumaidh dà bhliadhna dheug a bhith ann," thuirt Perdue a-steach. "Tha mi a" ciallachadh, tha e a" toirt iomradh air an t-seann agus an t-seann, mar sin gu àm a bhith ann. Ach dè a th" ann an 680 bliadhna?"
  
  "Aois an àite air a bheil e a" bruidhinn, gu dearbh, "shluig Agatha tro fhiaclan clenched, a" diùltadh a giallan a thoirt air falbh bho chomhfhurtachd a làmhan.
  
  "Ceart gu leòr, mar sin tha an t-àite seo 680 bliadhna a dh" aois. Fhathast a 'fàs? Tha mi air chall. Chan eil dòigh sam bith air a bhith beò," rinn Nina osnaich gu mòr.
  
  "Is dòcha gu bheil an àireamh-sluaigh a" fàs? " Mhol Sam. "Seall, tha e ag ràdh "Clàr Dhè" a" cumail "dà thrianaid", agus tha sin follaiseach gur e eaglais a th" ann. Chan eil e duilich."
  
  "A bheil fios agad cia mheud eaglais a tha sa Ghearmailt, Sam?" Rinn Nina gàire. Bha e soilleir gun robh i gu math sgìth agus gu math mì-fhoighidneach mu dheidhinn a h-uile càil. Leis gu robh rudeigin eile a 'cur cuideam oirre ann an tìde, mar a bha bàs a caraidean Ruiseanach ri thighinn, mean air mhean ghabh i seilbh oirre.
  
  "Tha thu ceart, Sam. Chan eil e duilich a thomhas gu bheil sinn a" coimhead airson eaglais, ach tha am freagairt dha cò tha, tha mi cinnteach às a seo, anns an "dà thrianaid". Tha trianachd anns a h-uile eaglais, ach is ann ainneamh a tha seata eile de thrì," fhreagair Agatha. Dh'fheumadh i aideachadh gun robh i cuideachd air a bhith a 'smaoineachadh air taobhan enigmatic an dàin aig an ìre as àirde.
  
  Gu h-obann lean Pardue thairis air Sam agus chomharraich e air an sgrion, rudeigin fo àireamh Werner 1914. "Gabh e!"
  
  "Càite?" Ghlaodh Nina, Agatha agus Sam còmhla, taingeil airson an adhartas.
  
  "Köln, a dhaoine uaisle. Bha an duine againn a" fuireach ann an Köln. An seo, Sam," chuir e cuideam air a" bhinn leis a" mhion-dhealbh aige, "far a bheil e ag ràdh: "Klaus Werner, dealbhaiche baile fo rianachd Konrad Adenauer, àrd-bhàillidh Köln (1917-1933)".
  
  "Tha seo a" ciallachadh gun do sgrìobh e an dàn seo às deidh dha Adenauer a chuir às a dhreuchd, "thuirt Nina. Bha e math rudeigin eòlach a chluinntinn air an robh i eòlach bho eachdraidh na Gearmailt. "Ann an 1933, bhuannaich am Pàrtaidh Nadsaidheach taghaidhean ionadail ann an Köln. Gu cinnteach! Goirid às deidh sin, chaidh an eaglais Gothic an sin atharrachadh gu bhith na carragh-cuimhne do dh" Ìmpireachd ùr na Gearmailt. Ach tha mi a" smaoineachadh gu robh Herr Werner beagan ceàrr anns an àireamhachadh aige air aois na h-eaglaise, thoir no thoir beagan bhliadhnaichean. "
  
  "Cò air a tha dragh? Mas e seo an eaglais cheart, tha an t-àite againn, daoine!" Dh'iarr Sam.
  
  "Fuirich, leig dhomh dèanamh cinnteach dà uair mus tèid sinn ann gun ullachadh," thuirt Nina. Chaidh i a-steach do "Kologne Attractions" a-steach don einnsean sgrùdaidh. Chaidh a h-aodann a shoilleireachadh nuair a leugh i lèirmheasan air an Kölner Dom, Cathair-eaglais Köln, an carragh as cudromaiche sa bhaile.
  
  Chrath i agus thuirt i gu neo-sheasmhach: "Seadh, èist, is e Cathair-eaglais Köln far a bheil Comraich nan Trì Rìghrean suidhichte. Cuiridh mi geall gur e seo an dàrna trianaid air an tug Werner iomradh!"
  
  Sheas Perdue suas ri osna faochadh: "A-nis tha fios againn càite an tòisich sinn, taing do Dhia. Agata, dèan an ullachadh. Cruinnichidh mi a h-uile dad a dh" fheumas sinn gus an leabhar-latha seo fhaighinn air ais bhon chathair-eaglais."
  
  Air an ath fheasgar, bha a" bhuidheann deiseil airson siubhal gu Köln a dh"fhaicinn an toireadh am fuasgladh aca air an t-seann tòimhseachan iad chun na cuimhne a bha neach-dèiligidh Agatha air a bhith a" sireadh. Thug Nina agus Sam aire don chàr màil fhad "s a bha na Perdues a" cumail suas na h-innealan mì-laghail as fheàrr aca gun fhios nach biodh an glacadh aca air a bhacadh leis na ceumannan tèarainteachd pesky sin a chuir bailtean-mòra an sàs gus na carraighean aca a dhìon.
  
  Bha an turas-adhair gu Köln neo-chinnteach agus luath, le taing do sgioba itealain Purdue. Cha b" e an jet prìobhaideach a ghabh iad aon den fheadhainn a b" fheàrr, ach cha b" e turas sòghail a bh" ann. An turas seo chleachd Perdue am plèana aige airson adhbharan practaigeach seach instinct. Air stiall laighe beag taobh an ear-dheas port-adhair Köln-Bonn, bhris an aotrom Challenger 350 gu gràsmhor. Bha an aimsir uamhasach, chan ann a-mhàin airson itealaich, ach cuideachd airson siubhal coitcheann. Bha na rathaidean fliuch ri linn mar a chaidh stoirm ris nach robh dùil a mharbhadh. Mar a bha Perdue, Nina, Sam agus Agatha a" dèanamh an slighe tron t-sluagh, mhothaich iad giùlan foighidneach an luchd-siubhail, a" caoidh fearg na bha iad a" smaoineachadh a bha na latha fliuch àbhaisteach. A rèir coltais cha tuirt an ro-aithris ionadail dad mu cho dian sa bha an ar-a-mach.
  
  "Tapadh le Dia thug mi bòtannan rubair," thuirt Nina agus iad a 'dol tarsainn air a' phort-adhair agus a 'dol gu taobh a-muigh an talla inntrigidh. "Bhiodh e a" sgrios mo bhrògan."
  
  "Ach dhèanadh an seacaid ghràineil yak sin obair mhath an-dràsta, nach eil thu a" smaoineachadh? " Rinn Agatha gàire agus iad a" coiseachd sìos an staidhre chun an làr ìseal gu oifis nan tiogaidean airson an trèana S-13 a-steach gu meadhan a" bhaile.
  
  "Cò thug seo dhut? "Thuirt thu gur e tiodhlac a bh" ann, "dh" fhaighnich Agatha. Bha Nina a" faicinn Sam a" caoineadh leis a" cheist, ach cha robh i a" tuigsinn carson leis gun robh e air a ghlacadh cho mòr na chuimhneachain air Trish.
  
  "Ceannard a" bhriogàd renegade, Ludwig Bern. Bha e mar aon den fheadhainn aige, "thuirt Nina le toileachas follaiseach. Chuir i an cuimhne Sam nighean-sgoile a" slugadh thairis air a bràmair ùr. Choisich e beagan shlatan, a 'miannachadh gum b' urrainn dha toit a lasadh an-dràsta. Chaidh e còmhla ri Perdue aig inneal nan tiogaidean.
  
  "Tha e a" faireachdainn iongantach. Tha fios agad gu bheil fios gu bheil na daoine sin gu math an-iochdmhor, gu math smachdail agus gu math dìcheallach, "thuirt Agatha gu fìrinneach. "Rinn mi rannsachadh farsaing orra o chionn ghoirid. Innis dhomh, a bheil seòmraichean cràidh anns an daingneach beinne sin?"
  
  "Bha, ach bha mi fortanach gun a bhith nam phrìosanach an sin. Tha e coltach gu bheil mi coltach ri bean Bern nach maireann. Tha mi creidsinn gun do shàbhail cùirtean beaga mar sin mo asal nuair a ghlac iad sinn, oir fhuair mi eòlas pearsanta air an cliù mar bheathaichean nuair a bha mi an grèim," thuirt Nina ri Agata. Bha an sealladh aice air a shuidheachadh gu daingeann air an làr agus i ag innse mun tachartas brùideil.
  
  Chunnaic Agatha freagairt Sam, cho dubhach 's a bha e, agus thuirt i, "An ann nuair a ghortaich iad Sam cho dona?"
  
  "Tha".
  
  "Agus an d" fhuair thu a" bhrù olc sin?"
  
  "Tha, Agatha."
  
  "Cunnt."
  
  "Tha, Agatha. Fhuair thu ceart e. Mar sin, bha e na iongnadh gun do dhèilig manaidsear an gluasad sin mi ann an dòigh nas daonnaiche nuair a chaidh mo cheasnachadh ... gu dearbh ... às deidh dha bagairt orm le èigneachadh ... gu lèir.
  
  "Tiugainn. Feumaidh sinn an ostail againn a rèiteach gus am faigh sinn beagan fois," thuirt Perdue.
  
  Cha b" e an ostail a bha Perdue air ainmeachadh mar a b" àbhaist a thighinn nam inntinn. Fhuair iad far an tram aig Trimbornstrasse agus choisich iad an ath bhloc gu leth gu seann togalach gun dùil. Choimhead Nina suas air an togalach àrd, ceithir-lobhtach breige a bha coltach ri crois eadar factaraidh san Dàrna Cogadh agus seann taigh-tùir air a dheagh ath-nuadhachadh. Bha seann seun an t-saoghail agus faireachdainn aoigheil aig an àite, ged a bha e soilleir gu robh làithean na b" fheàrr fhaicinn.
  
  Bha na h-uinneagan air an sgeadachadh le frèaman sgeadachaidh agus leacan, agus air taobh eile na glainne chitheadh Nina cuideigin a 'coimhead a-mach air cùlaibh nan cùirtearan a bha gu math glan. Mar a thàinig aoighean a-steach, chuir fàileadh arain agus cofaidh ùr-fhuine thairis orra anns an lobaidh bheag, dhorcha, musty.
  
  "Tha na seòmraichean agad shuas an staidhre, Herr Perdue," thuirt fear a bha gu math grinn anns na tritheadan aige ri Perdue.
  
  "Vielen dunk, Peter," rinn Perdue gàire agus ceum air cheum gus am b" urrainn dha na boireannaich an staidhre a dhìreadh gu na seòmraichean aca. "Tha Sam agus mise anns an aon rùm; Nina agus Agata anns an fhear eile."
  
  "Tapadh le Dia chan fheum mi fuireach còmhla ri Daibhidh. Fiù "s a-nis chan eil e air stad a chuir air a" chòmhradh neònach aige na chadal, "thuirt Agatha ri Nina le a h-uilinn.
  
  "Ha! An do rinn e seo a-riamh?" Rinn Nina gàire agus iad a" cur am pocannan air an talamh.
  
  "Bho rugadh mi, tha mi a" smaoineachadh. Bha e an-còmhnaidh labhairteach, fhad "s a dhùin mi suas agus a" teagasg diofar rudan dha, "rinn Agatha magadh.
  
  "Ceart gu leòr, faigh sinn beagan fois. Feasgar a-màireach chì sinn na tha aig a" chathair-eaglais ri thabhann, "thuirt Perdue, a" sìneadh agus a "sìoladh gu farsaing.
  
  "Tha mi ga chluinntinn!" Dh'aontaich Sam.
  
  Le aon sùil mu dheireadh air Nina, chaidh Sam a-steach don t-seòmar còmhla ri Perdue agus dhùin e an doras air an cùlaibh.
  
  
  Caibideil 19
  
  
  Dh'fhuirich Agatha air chùl nuair a chaidh an triùir eile gu Cathair-eaglais Köln. Bha aice ri coimhead air an druim le innealan tracadh ceangailte ri clàr a bràthar, an dearbh-aithne le trì uaireadairean-dùirn. A" cleachdadh a laptop fhèin air an leabaidh aice, chaidh i a-steach do shiostam conaltraidh a" phoileis ionadail gus sùil a chumail air rabhaidhean sam bith a thaobh còmhlan luchd-marbhaidh a bràthar. Le briosgaidean agus flasg de chofaidh dubh làidir faisg air làimh, choimhead Agatha air na scrionaichean air cùl doras glaiste a seòmar-cadail.
  
  Le iongnadh, cha b" urrainn dha Nina agus Sam an sùilean a thoirt far cumhachd mòr an structair Gothic a bha romhpa. Bha e mòrail agus aosmhor, a stìoballan a" ruighinn cuibheasachd de 500 troigh bhon bhonn aige. Chan e a-mhàin gu robh an ailtireachd coltach ri tùir meadhan-aoiseil agus ro-mheasaidhean biorach, ach bho astar bha sealladh an togalaich mhìorbhaileach a" coimhead neo-chòmhnard agus cruaidh. Bha an iom-fhillteachd nas fhaide na mac-meanmna, rud a dh'fheumadh fhaicinn gu pearsanta, shaoil Nina, oir bha i air a 'chathair-eaglais ainmeil fhaicinn ann an leabhraichean roimhe. Ach cha b" urrainn dad a h-ullachadh airson an t-seallaidh iongantach a dh" fhàg i air chrith le ioghnadh.
  
  "Tha e mòr, nach eil?" Rinn Perdue gàire le misneachd. "Tha e a" coimhead eadhon nas bòidhche na an turas mu dheireadh a bha mi an seo! "
  
  Bha an eachdraidh iongantach eadhon leis na seann inbhean a bha aig teampaill Ghreugach agus carraighean Eadailteach. Sheas an dà thùr mòr agus sàmhach, a' sealltainn an àird mar gu'm biodh iad a' labhairt ri Dia ; agus anns a' mheadhon, thug slighe a-steach eagallach na mìltean de dhaoine a thighinn a-steach agus an taobh a-staigh a mheas.
  
  "Tha e còrr air 400 troigh a dh" fhaid, an creid thu e? Seall air! Tha fios agam gu bheil sinn an seo airson adhbharan eile, ach cha bhith e a-riamh a "goirteachadh a bhith a" cur luach air fìor shàr-mhathas ailtireachd na Gearmailt, "thuirt Perdue, a" coimhead air na cnapan-starra agus na stìoballan.
  
  "Tha mi a" bàsachadh gus faicinn dè a tha a-staigh, "thuirt Nina.
  
  "Na bi ro mhì-fhoighidneach, a Nina. Cuiridh tu seachad mòran uairean an sin, "chuir Sam na cuimhne, a" dol thairis air a ghàirdeanan thairis air a bhroilleach agus a "gàireachdainn ro magadh. Thionndaidh i a sròn air agus rinn i gàire nuair a choisich an triùir a-steach don charragh-cuimhne mòr.
  
  Leis nach robh fios aca càite an robh an leabhar-latha, mhol Perdue gun do dhealaich e fhèin, Sam, agus Nina gus an dèanadh iad sgrùdadh air pàirtean fa leth den chathair-eaglais aig an aon àm. Ghiùlain e spionag leusair meud peann leis gus comharran teas sam bith a thogail taobh a-muigh ballachan na h-eaglaise, a dh" fhaodadh gum feumadh e a dhol a-steach.
  
  "Crap naomh, bheir seo làithean dhuinn," thuirt Sam beagan ro àrd fhad "s a bha a shùilean iongantach a" sganadh an togalach mòrail, mòr. Bha daoine a" gearan le tàmailt leis an èigheach aige, taobh a-staigh na h-eaglaise co-dhiù!
  
  "An uairsin tha e nas fheàrr tòiseachadh leis. Bu chòir beachdachadh air rud sam bith a bheir dhuinn beachd air far am faodadh iad a bhith air an stòradh. Tha dealbh againn uile den fhear eile air an uaireadair againn, mar sin na bi a" seargadh air falbh. Chan eil an lùth agam a bhith a" coimhead airson leabhar-latha agus dà anam caillte, "rinn Perdue gàire.
  
  "O, cha robh agad ach a shnìomh mar sin," rinn Nina gàire. "Nas fhaide air adhart, a bhalaich."
  
  Roinn iad ann an trì iùil, a" gabhail orra nach robh annta ach airson na seallaidhean fhaicinn, agus iad a" sgrùdadh beachd sam bith a dh" fhaodadh a bhith a" comharrachadh far an robh leabhar-latha an t-saighdeir Frangach. Bha na h-uaireadairean a bhiodh orra mar mheadhan conaltraidh gus am b" urrainn dhaibh fiosrachadh a iomlaid gun a bhith a" cruinneachadh gach turas.
  
  Chaidh Sam a-steach don chaibeal comanachaidh, ag ràdh ris fhèin gu robh e dha-rìribh a" coimhead airson rudeigin a bha coltach ri seann leabhar beag. B" fheudar dha cumail ag innse dha fhèin dè bha e a" sireadh gus nach biodh ulaidhean cràbhach air a tharraing timcheall air a h-uile ceàrnaidh. Cha robh e riamh air a bhith cràbhach agus, gu dearbh, cha robh e air a bhith a 'faireachdainn rud sam bith naomh o chionn ghoirid, ach b' fheudar dha gèilleadh do sgil an luchd-snaidhidh agus na clachairean a chruthaich rudan iongantach timcheall air. Bhrosnaich an uaill agus an spèis leis an deach an dèanamh na faireachdainnean aige, agus bha cha mhòr a h-uile ìomhaigh agus structar airidh air an dealbh aige. Bha ùine mhòr air a bhith ann bho bha Sam air a bhith ann an àite far am b" urrainn dha na sgilean togail dhealbhan aige a chleachdadh.
  
  Thàinig guth Nina tron chluais a bha ceangailte ris na h-innealan caola aca.
  
  "Am bu chòir dhomh" sgriosadair, sgriosadair "no rudeigin mar sin a ràdh?" dh'fhaighnich i thairis air a' chomharra creaky.
  
  Cha b" urrainn dha Sam cuideachadh ach gàire a dhèanamh, agus cha b" fhada gus an cuala e Perdue ag ràdh, "Chan eil, Nina. Tha eagal orm smaoineachadh dè a dhèanadh Sam, mar sin dìreach bruidhinn."
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gun robh epiphany agam, "thuirt i.
  
  "Sabhail d" anam air d" ùine fhèin, a Dhr. Gould," rinn Sam magadh, agus chuala e a osna air ceann eile na loidhne.
  
  "Dè tha dol, a Nina?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Tha mi a" toirt sùil air na glagan air an stìoball a deas agus thàinig mi tarsainn air an leabhran seo mu na glagan eadar-dhealaichte. Tha clag anns an tùr droma ris an canar Clag Angelus," fhreagair i. "Bha mi a" faighneachd an robh ceangal aig seo ris an dàn."
  
  "Càite? A' bualadh ainglean?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Uill, tha "Angels" air a litreachadh le prìomh-bhaile "A" agus tha mi a" smaoineachadh gur dòcha gur e ainm a th" ann agus chan e dìreach iomradh air ainglean, fhios agad?" thuirt Nina.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil thu ceart mu dheidhinn sin, a Nina," thuirt Sam. "Èist, tha e ag ràdh "bualadh ainglean" an seo. Canar am builleadair ris a" theanga a tha crochte ann am meadhan a" chlag, nach eil? Am biodh seo a" ciallachadh gu bheil an leabhar-latha fo dhìon an Angelus Bell?"
  
  "O mo Dhia, rinn thu a-mach e," thuirt Perdue le toileachas. Cha b" urrainn dha a ghuth a bhith air a bhith air a shàrachadh nas motha am measg an luchd-turais a bha a" cruinneachadh am broinn Caibeal Marien, far an robh Perdue a" meas dealbh Stefan Lochner de naomh-taic Köln anns an aithris Gothic aige. "Tha mi aig Caibeal an Naoimh Moire an-dràsta, ach coinnich mi aig ionad Ridge Turret ann an, can, 10 mionaidean?"
  
  "Ceart gu leòr, chì mi ann thu," fhreagair Nina. "Sam?"
  
  "Tha, bidh mi ann cho luath "s a gheibh mi sealladh eile den mhullach sin. Daingead!" Thuirt e ged a chluinneadh Nina agus Perdue na daoine timcheall air Sam gasp a-rithist aig an aithris aige.
  
  Nuair a choinnich iad air an deic amharc, thuit a h-uile càil na àite. Bhon àrd-ùrlar os cionn tùr an droma bha e soilleir gum faodadh an clag a bu lugha a bhith a" falach leabhar-latha.
  
  "Ciamar a fhuair e sin a-steach an sin?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Cuimhnich, bha an duine seo Werner na dhealbhaiche baile-mòr. Is dòcha gu robh cothrom aige air a h-uile seòrsa de chnapan is chrannies de thogalaichean agus bun-structar a" bhaile. Cuiridh mi geall gur ann air sgàth sin a thagh e an Angelus Bell. Tha e nas lugha, nas lugha na na prìomh ghlagan, agus cha bhiodh duine a" smaoineachadh coimhead an seo, "thuirt Perdue. "Ceart gu leòr, mar sin thig mo phiuthar agus mise suas an seo a-nochd agus faodaidh an dithis agaibh sùil a chumail air a" ghnìomhachd mun cuairt oirnn."
  
  "Agatha? Dìrich an seo?" Rinn Nina gàire.
  
  "Bha, bha i na gymnast aig ìre nàiseanta san àrd-sgoil. Nach do dh"innis i dhut?" Chrath Perdue.
  
  "Chan eil," fhreagair Nina, le iongnadh leis an fhiosrachadh seo.
  
  "Bhiodh sin a" mìneachadh a corp lanky, "thuirt Sam.
  
  "Tha e ceart. Mhothaich Dad tràth gu robh i ro sgith airson a bhith na lùth-chleasaiche no na cluicheadair teanas, agus mar sin thug e a-steach i gu lùth-chleasachd agus ealain armachd gus a cuideachadh le bhith a" leasachadh a sgilean, "thuirt Perdue. "Tha i cuideachd na streapadair dealasach, mas urrainn dhut a toirt a-mach às na tasglannan, na seòmraichean stòraidh agus na sgeilpichean leabhraichean." Rinn Dave Perdue gàire mu bheachdan a dhithis cho-obraichean. Bha cuimhne soilleir aig an dithis air Agatha ann am bòtannan agus acfhainn.
  
  "Nam b" urrainn do dhuine sam bith an togalach iongantach seo a dhìreadh, "s e sreapadair a bhiodh ann," dh" aontaich Sam. "Tha mi cho toilichte nach deach mo thaghadh airson a" chuthach seo. "
  
  "Mise cuideachd, Sam, mise cuideachd!" Chrath Nina, a" coimhead sìos a-rithist air an tùr bheag a bha na shuidhe air mullach cas na cathair-eaglais mhòir. "A Dhia, chuir dìreach smaoineachadh air seasamh an seo dragh orm. Tha gràin agam air àiteachan cuibhrichte, ach mar a bhruidhneas sinn tha mi a" faighinn a-mach nach toil leam àirdean. "
  
  Thog Sam grunn dhealbhan den sgìre mun cuairt, gu ìre mhòr no nas lugha a" gabhail a-steach an dealbh-tìre mun cuairt, gus am b" urrainn dhaibh an rannsachadh agus an teasairginn den nì a dhealbhadh. Thug Perdue a-mach an teileasgop aige agus rinn e sgrùdadh air an tùr.
  
  "Seadh," thuirt Nina, a" sgrùdadh an inneal le a sùilean. "Dè air an talamh a bhios seo a" dèanamh?"
  
  "Seall," thuirt Perdue agus thug e dhi e. "NA brùth am putan dearg. Brùth am putan airgid."
  
  Lean Sam air adhart gus faicinn dè bha i a" dèanamh. Dh'fhosgail beul Nina gu farsaing, agus an uairsin thionndaidh a bilean gu slaodach gu gàire.
  
  "Dè? Dè tha thu a' faicinn?" Bhrùth Sam. Rinn Perdue gàire gu pròiseil agus thog e sùil air an neach-naidheachd le ùidh.
  
  "Tha i a" coimhead tron bhalla, Sam. Nina, a bheil thu a" faicinn dad annasach an sin? Rud sam bith coltach ri leabhar?" dh'fhaighnich e dhith.
  
  "Chan eil putan ann, ach chì mi rud ceart-cheàrnach suidhichte aig a" mhullach, air taobh a-staigh a "chuaich clag," thuirt i, a" gluasad an rud suas is sìos an turaid agus an clag gus dèanamh cinnteach nach do chaill i dad. "Seo".
  
  Thug i seachad iad do Sam, air an robh ioghnadh.
  
  "Perdue, a bheil thu a" smaoineachadh gun urrainn dhut an casg seo a chuir a-steach don chill agam? Bha mi a" faicinn tro uachdar na tha mi a" togail dhealbhan, "thuirt Sam.
  
  Rinn Perdue gàire: "Ma tha thu gad ghiùlan fhèin, togaidh mi fear dhut nuair a bhios ùine agam."
  
  Chrath Nina a ceann leis an fhealla-dhà aca.
  
  Choisich cuideigin seachad oirre, gun fhiosta a" ruagadh a falt. Thionndaidh i mun cuairt agus chunnaic i duine na sheasamh ro fhaisg oirre agus a" gàire. Bha a fhiaclan air an dathadh agus bha an abairt aige eagallach. Thionndaidh i gus grèim fhaighinn air gàirdean Sam gus innse don duine gu robh i ga toirt a-steach. Nuair a thionndaidh i a-rithist, bha e dòigh air choireigin air a dhol à sealladh gu èadhar tana.
  
  "Agatha, tha mi a" comharrachadh far a bheil an rud, "thuirt Perdue air an inneal conaltraidh aige. Mionaid às deidh sin, chomharraich e an spionag aige taobh an Angelus Bell agus chaidh beep sgiobalta a chluinntinn fhad "s a bha an leusair a" comharrachadh suidheachadh cruinne an tùir air scrion Agatha airson a chlàradh.
  
  Bha faireachdainn tàmailteach aig Nina don duine tàmailteach a thàinig na aghaidh o chionn beagan mhionaidean. Dh" fhaodadh i fhathast fàileadh a chòta musty agus an dreach de bhith a" cagnadh tombaca air an anail. Cha robh a leithid de dhuine anns a" bhuidheann bheag de luchd-turais mun cuairt oirre. A 'smaoineachadh gur e droch choinneamh a bh' ann agus gun dad a bharrachd, chuir Nina romhpa a chasg suas gu rud sam bith cudromach.
  
  
  Caibideil 20
  
  
  Aig deireadh na h-uarach às deidh meadhan oidhche, bha Perdue agus Agatha air an sgeadachadh airson an tachartais. 'S e oidhche uamhasach a bh' ann le gaothan a' sèideadh agus speuran gruamach, ach gu fortanach cha robh an t-uisge ann dhaibh-fhathast. Bhiodh an t-uisge air lagachadh mòr a dhèanamh air a" chomas aca an structar mòr a sgèileadh, gu h-àraidh far an robh an tùr suidhichte, gu sgiobalta agus gu cunnartach a" bualadh air mullach nan ceithir mullaichean a bha a" ceangal gus crois a chruthachadh. Às deidh dhaibh planadh faiceallach agus beachdachadh air cunnartan tèarainteachd agus èifeachdas le ùine ghoirid, chuir iad romhpa an togalach a sgèile bhon taobh a-muigh, gu dìreach chun tùr. Dhìrich iad tro àite far an robh na ballachan deas is ear a" coinneachadh, agus chleachd iad cnapan-starra agus boghachan a bha a" dol a-mach gus obair-chas an t-sreap a dhèanamh nas fhasa.
  
  Bha Nina faisg air briseadh sìos nearbhach.
  
  "Dè ma dh" fhàsas a" ghaoth eadhon nas làidire?" dh'fhaighnich i de Agatha, a' coiseachd mun cuairt air an leabharlannaiche fionn agus i a' cur a crios-suidheachain air fo a còta.
  
  "Mil, is e sin as coireach gu bheil ròpannan sàbhailteachd againn," thuirt i, a" ceangal seam nan rabhlagan aice ri a bòtannan gus nach biodh e air a ghlacadh air rud sam bith. Bha Sam air taobh eile an t-seòmair-suidhe le Perdue, a 'sgrùdadh nan innealan conaltraidh aca.
  
  "A bheil thu cinnteach gu bheil fios agad mar a chumas tu sùil air teachdaireachdan?" - Dh" fhaighnich Agatha do Nina, a bha air a dìollaid leis an obair a bhith a" ruith a" bhunait fhad "s a bha aig Sam ri suidheachadh neach-amhairc a ghabhail bhon t-sràid mu choinneimh prìomh aghaidh na cathair-eaglais.
  
  "Tha, Agatha. Chan eil mi dha-rìribh eòlach air teicneòlas," rinn Nina osna. Bha fios aice mu thràth nach bu chòir dhi eadhon feuchainn ri i fhèin a dhìon bho mhì-mhisneachd Agatha.
  
  "Ceart," rinn Agatha gàire san dòigh adhartach aice.
  
  Fìor, bha na càraid Perdue nan luchd-tarraing agus luchd-leasachaidh aig ìre cruinne a b "urrainn làimhseachadh dealanach agus saidheans mar a cheangail daoine eile am brògan, ach cha robh dìth fiosrachaidh aig Nina fhèin. An toiseach, dh'ionnsaich i beagan smachd a chumail air a nàdar fiadhaich; dìreach beagan airson atharrachadh gu neònach Agatha. Aig 2:30m, bha an sgioba an dòchas gum biodh na geàrdan neo-ghnìomhach no gun a bhith a' cumail faire idir, leis gur e oidhche Mhàirt a bh' ann le gaothan uabhasach.
  
  Dìreach ro thrì uairean sa mhadainn, chaidh Sam, Perdue agus Agatha chun an dorais, Nina gan leantainn gus an doras a ghlasadh air an cùlaibh.
  
  "Feuch gum bi thu faiceallach, a ghillean," thuirt Nina a-rithist.
  
  "Hey, na gabh dragh," thuirt Perdue, "tha sinn nan luchd-trioblaid proifeasanta. Bidh sinn gu math."
  
  "Sam," thuirt i gu sàmhach agus gu stealth a" toirt a làmh ghleusta innte, "Thig air ais a dh" aithghearr."
  
  "Cùm do shùilean oirnn, huh?" - Rinn e cogar, a" bruthadh a mhaoil rithe agus a" gàireachdainn.
  
  Bha sàmhchair marbh air na sràidean timcheall air a" chathair-eaglais. Cha robh ach gearan na gaoithe a" feadaireachd mu oiseanan nan togalaichean agus a" crathadh soidhnichean an rathaid, agus bha cuid de phàipearan-naidheachd agus duilleagan a" dannsa fo a stiùir. Thàinig trì figearan ann an dubh bho na craobhan air taobh sear na h-eaglaise mòire. Ann an sioncronadh sàmhach, stèidhich iad na h-innealan conaltraidh agus na lorgairean aca mus do bhris an dà shreapadair air falbh bhon fhaire aca agus thòisich iad a" dìreadh taobh an ear-dheas a" charragh.
  
  Chaidh a h-uile càil mar a bha dùil oir rinn Perdue agus Agatha gu faiceallach an slighe gu tùr an droma. Choimhead Sam agus iad a" gluasad mean air mhean suas na boghachan biorach fhad "s a bha a" ghaoth a" suathadh an ròpaichean. Sheas e fo sgàil nan craobh, far nach fhaiceadh an lampa sràide e. Air an taobh chlì chuala e fuaim. Bha nighean bheag mu dhà bhliadhna dheug a dh'aois a' ruith sìos an t-sràid a dh'ionnsaigh stèisean an rèile, a' brùchdadh le uabhas. Chaidh a leantainn gu dìcheallach le ceathrar ghillean òga ann an aodach neo-Nadsaidheach, ag èigheach a h-uile seòrsa drabastachd rithe. Cha robh mòran eòlach air Gearmailtis aig Sam, ach bha fios aige gu leòr airson fios a bhith aige nach robh deagh rùn aca.
  
  "Dè an ifrinn a tha nighean cho òg a" dèanamh an seo aig an àm seo den oidhche?" thuirt e ris fhèin.
  
  Fhuair feòrachas làmh an uachdair air, ach b" fheudar dha fuireach na sheasamh gus dèanamh cinnteach à sàbhailteachd.
  
  Dè tha nas cudromaiche? Math leanabh ann am fìor chunnart, no dhà de do cho-obraichean airson a bheil a h-uile càil a 'dol gu rèidh cho fada? Sgriubha e, bheir mi sùil air seo agus bidh mi air ais mus coimhead Purdue eadhon sìos.
  
  Bha Sam a" coimhead nam burraidhean gu furachail, a" feuchainn ri fuireach air falbh bhon t-solas. 'S gann a chluinneadh e iad ri fuaim maslach na stoirme, ach chitheadh e an dubhar a' tighinn a-steach dhan stèisean-rèile air cùl na cathair-eaglais. Ghluais e chun an ear, agus mar sin chaill e sealladh air gluasadan coltach ri sgàil Perdue agus Agatha eadar na cnapan-starra agus snàthadan cloiche Gothic.
  
  A-nis cha b" urrainn dha an cluinntinn idir, ach, le fasgadh aig togalach an stèisein, bha sàmhchair marbh a-staigh a dh" aindeoin sin. Choisich Sam cho sèimh 's a b' urrainn e, ach cha chualas an nighean òg tuilleadh. Shuidhich faireachdainn tinn na stamag agus e a" smaoineachadh orra a" togail suas rithe agus a" toirt oirre fuireach sàmhach. No is dòcha gum faodadh iad a bhith air a marbhadh mar-thà. Chrath Sam an hypersensitivity absurd aige a-mach às a inntinn agus lean e a" coiseachd air an àrd-ùrlar.
  
  Bha ceuman siùbhlach air a chùlaibh, ro luath airson e fhèin a dhìon, agus dh"fhairich e grunn làmhan a" dèiligeadh ris chun an làir, a" grodadh agus a" lorg a mhàileid.
  
  Coltach ri deamhain le cinn bhearr, dhlùth iad ris le gàirean cianail agus glaodhan fòirneart Gearmailteach ùr. Nam measg sheas nighean, an aghaidh cùl-raon de sholas geal togalach an stèisein phoilis, a bha a" deàrrsadh air a cùlaibh. Rinn Sam gàire. Às deidh na h-uile, cha b 'e nighean bheag a bh' innte. B" e am boireannach òg fear dhiubh, a b" àbhaist a bhith a" tàladh Samaritanaich gun amharas gu àiteachan dìomhair far an goid am paca aca. A-nis nuair a chunnaic e a h-aodann, mhothaich Sam gu robh i co-dhiù ochd bliadhna deug a dh'aois. Bhrath a corp beag, òg e. Dh'fhàg grunn bhuillean dha na h-asnagan e gun dìon, agus dh'fhairich Sam gu robh cuimhne eòlach Bodo a 'tighinn a-mach às a inntinn.
  
  "Sam! Sam? A bheil thu ceart gu leòr? Bruidhinn rium!" Rinn Nina sgreuchail a-steach don chluais aice, ach thilg i a-mach dòrlach fala.
  
  Dh"fhairich e iad a" tarraing air an uaireadair aige.
  
  "Chan eil! Chan e uaireadair a tha seo! Chan urrainn dhut a bhith agad! "Dh" èigh e, gun a bhith draghail an robh na gearanan aige a" toirt a chreidsinn orra gum b" fhiach an uaireadair aige gu mòr dha.
  
  "Dùin suas, Scheiskopf!" rinn an nighean gàire agus bhreab i Sam anns an scrotum le a bròg, a" toirt air an anail a chall.
  
  Chluinneadh e am paca a" gàireachdainn agus iad a" coiseachd air falbh, a" gearan mu neach-turais gun wallet. Bha Sam cho feargach is gun robh e dìreach a" sgreuchail ann an eu-dòchas. Co-dhiù, cha chluinneadh duine dad mun stoirm èigheach a-muigh.
  
  "Dia! Dè cho gòrach a tha thu, Cleve?" rinn e gàire, a' sgoltadh a ghiall. Phut e a" chruadhtan fodha le a dhòrn, ach cha b" urrainn dha èirigh fhathast. Chuir an t-sleagh cràdh pianail a bha na laighe na bhroinn ìosal air falbh e, agus cha robh e ach an dòchas nach tilleadh am buidheann mus ruigeadh e a chasan. Is dòcha gun till iad cho luath "s a gheibh iad a-mach nach urrainn don uaireadair a ghoid iad an ùine innse.
  
  Aig an aon àm, bha Perdue agus Agatha letheach slighe suas an structar. Cha b' urrainn dhaibh bruidhinn mu fhuaim na gaoithe air eagal gun lorgadh iad, ach chitheadh Perdue gun deach pants a pheathar a ghlacadh air a 'chreig a bha a' coimhead sìos. Cha b' urrainn i cumail a' dol, 's cha robh dòigh aice air an ròp a thoirt seachad airson a suidheachadh a cheartachadh agus a cas a shaoradh bhon ribe gun dùil. Choimhead i air Perdue agus ghluais i air a shon an corda a ghearradh fhad "s a chùm i gu teann air na leacan, na seasamh air an leac bheag. Chrath e a cheann gu dian le eas-aonta, agus ghluais e le a dhòrn a dh' iarraidh oirre feitheamh.
  
  Gu mall, gu math faiceallach mun ghaoth ghaoith a bha a" bagairt an sguabadh far na ballachan cloiche, chuir e a chasan gu faiceallach ann an sgàinidhean an togalaich. Aon às deidh aon thàinig e sìos, a" dèanamh a slighe chun an leac as motha gu h-ìosal gus am faigheadh an t-àite ùr aige an t-slighe gu Agatha air an ròp a dh" fheumadh i gus a pants a cheangal bhon oisean breige far an robh iad tèarainte.
  
  Nuair a shaor i i fhèin, chaidh a cuideam thairis air a 'chrìoch a bha ceadaichte agus chaidh a thilgeil bhon t-suidheachan aice. Fhuair sgread às a corp eagallach, ach shluig an stoirm e gu sgiobalta.
  
  "Dè tha dol?" Bha clisgeadh Nina ri chluinntinn anns na fònaichean-cluaise. "Agatha?"
  
  Chùm Perdue a" chìr gu teann far an robh a chorragan a" bagairt a chuideam a chall, ach ghairm e an neart gus a phiuthar a chumail bho bhith a" tuiteam gu bàs. Sheall e sìos oirre. Bha a h-aodann na luaithre agus a sùilean farsaing agus i a 'coimhead suas agus a' cromadh le taing. Ach choimhead Perdue seachad oirre. Air a reothadh na àite, ghluais a shùilean gu faiceallach air rudeigin fodha. A" magadh air, dh"iarr a frown fiosrachadh, ach mean air mhean chrath e a cheann agus dh" iarr e oirre fuireach sàmhach le dìreach a bhilean. Thairis air an inneal conaltraidh, chluinneadh Nina Perdue a" feadaireachd, "Na gluais, Agatha. Na dèan fuaim."
  
  "O mo chreach!" Ghlaodh Nina bhon ionad dachaigh. "Dè tha tachairt an sin?"
  
  "Nina, socair sìos. Feuch," an e a h-uile rud a chuala i Perdue ag ràdh thairis air an neach-labhairt statach.
  
  Bha nerves Agatha air an oir, chan ann air sgàth an astair a bha i an crochadh bho thaobh a deas Cathair-eaglais Köln, ach a chionn 's nach robh fios aice dè a bha a bràthair a' coimhead air a cùlaibh.
  
  Càite an deach Sam? Rinn Pardue iongnadh air, a" sganadh na sgìre gu h-ìosal airson sgàil Sam, ach cha d" fhuair e lorg air an neach-naidheachd.
  
  Gu h-ìosal Agatha, air an t-sràid, choimhead Perdue triùir oifigear poileis a "cumail sùil. Air sgàth na gaoithe làidir, cha chualas dè bha iad ag ràdh. Is dòcha gu robh iad cuideachd a" bruidhinn mu dheidhinn mullaich piotsa dha na h-uile a bha fios aige, ach bha e a" gabhail ris gun robh Sam air a bhrosnachadh le bhith an làthair, air neo bhiodh iad air coimhead suas ron àm seo. B" fheudar dha a phiuthar fhàgail a" snàmh gu cunnartach ann an sèideadh gaoithe fhad "s a bha e a" feitheamh riutha an oisean a thionndadh, ach dh" fhan iad san t-sealladh.
  
  Choimhead Perdue gu dlùth ris an deasbad aca.
  
  Gu h-obann chaidh Sam a-mach às an stèisean, a 'coimhead gu soilleir leis an deoch. Chaidh na h-oifigearan dìreach thuige, ach mus b 'urrainn dhaibh grèim fhaighinn air, ghluais dà sgàil dhubh gu luath a-mach à còmhdach dorcha nan craobhan. Ghlac anail Perdue na amhach nuair a chunnaic e dithis Rottweilers fo chasaidean aig na poileis, a" putadh na fir sa bhuidheann aca gu aon taobh.
  
  "Dè an...?" - ghuidh e air fèin. Fhreagair an dà chuid Nina agus Agata, aon a "sgreuchail agus am fear eile a" gluasad a bilean, "Dè?"
  
  Chaidh Sam à sealladh anns na faileasan aig lùb na sràide agus dh'fhuirich e an sin. Bha coin air a dhol às a dhèidh roimhe, agus cha b' e seo aon de na cuimhneachain as fheàrr a bh' aige. Bha Perdue agus Sam le chèile a" coimhead bho na stèiseanan aca agus na poileis a" tarraing a-mach an cuid ghunnaichean agus a" losgadh dhan adhar gus eagal a chuir air na beathaichean dubha borb.
  
  Chaidh an dà chuid Perdue agus Agatha a-steach, a" brùthadh an sùilean dùinte mar thoradh air an spreadhadh bho na peilearan air seacharan sin a bha ag amas orra ceart. Gu fortanach, cha do bhuail aon urchair air a" chloich no air an fheòil tairgse aca. Choisich an dà chù, ach cha do ghluais iad air adhart. Bha e mar gum biodh iad fo smachd, smaoinich Perdue. Choisich na h-oifigearan gu slaodach air ais chun charbad aca gus an uèir a thoirt seachad gu Animal Control.
  
  Tharraing Perdue a phiuthar gu sgiobalta chun bhalla gus am faigheadh i lorg air leac seasmhach, agus ghluais e oirre fuireach sàmhach le bhith a" cur a mheur-chlàr air a bilean. Nuair a lorg i a bonn, bha i ag iarraidh coimhead sìos. Thòisich a cridhe a" bualadh gu fiadhaich aig àirde agus sealladh nam poileas a" dol tarsainn na sràide.
  
  "Gluaisidh sinn!" - thuirt Perdue.
  
  Bha Nina feargach.
  
  "Chuala mi seallaidhean! Am faod cuideigin dìreach innse dhomh dè a tha an ifrinn a 'dol an sin?" - rinn i gàire.
  
  "Nina, tha sinn gu math. Dìreach cnap-starra beag. A-nis feuch an dèan sinn seo, "mhìnich Perdue.
  
  Thuig Sam sa bhad gun robh na beathaichean air a dhol à bith gun lorg.
  
  Cha b" urrainn dha innse dhaibh gun a bhith a" bruidhinn air a" chom gun fhios nach cluinneadh buidheann de dh"eucoirich òga iad, agus nach b" urrainn dha bruidhinn ri Nina nas motha. Cha robh fònaichean cealla air gin de na trì gus casg a chuir air comharran, agus mar sin cha b" urrainn dha innse dha Nina gu robh e ceart gu leòr.
  
  "O, tha mi domhainn ann an cac a-nis," rinn e osna agus choimhead e fhad "s a bha an dà shreapadair a" ruighinn suaicheantas nam mullaichean faisg air làimh.
  
  
  Caibideil 21
  
  
  " Rud sam bith eile mus tèid mi, an Dr Gould?" dh' fharraid am ban-tighearna o thaobh eile an doruis. Bha an tòn socair aice gu math eadar-dhealaichte bhon phrògram rèidio inntinneach a bha Nina ag èisteachd ris, agus chuir e Nina ann an staid inntinn eile.
  
  "Chan e, tapadh leat, tha sin uile," dh" èigh i air ais, a" feuchainn ri bhith a" faireachdainn cho hysterical sa ghabhas.
  
  "Nuair a thilleas Mgr. Perdue, feuch an innis thu dha gun do dh" fhàg a" Bh-Uas Maisie teachdaireachd fòn. "Dh" iarr i orm innse dha gun do thug i biadh don chù," dh" fhaighnich an searbhanta.
  
  "Um... Bidh, nì mi e. Oidhche mhath!" Leig Nina oirre gu robh i sunndach agus a" bìdeadh a h-ìnean.
  
  Mar nach toireadh e cron mu dheidhinn cuideigin a 'biathadh a' chù às deidh na thachair anns a 'bhaile. Idiot, dh" fhàs Nina na h-inntinn.
  
  Cha robh i air cluinntinn bho Sam bhon a bha e ag èigheach mun ghleoc, ach cha do chuir i stad air an dithis eile nuair a bha iad mu thràth a" cleachdadh an mothachaidhean gu lèir gus iad fhèin a chumail bho bhith a" tuiteam. Bha fearg air Nina nach b" urrainn dhi rabhadh a thoirt dhaibh mu na poileis, ach cha b" e a choire a bh" oirre. Cha robh teachdaireachdan rèidio gan cur chun na h-eaglaise, agus cha robh an coltas gun fhiosta oirre an sin. Ach, gun teagamh, bha Agatha a" dol a thoirt searmon a beatha dhi mu dheidhinn.
  
  "Gu ifrinn le seo," cho-dhùin Nina, a" coiseachd a-null chun chathair gus grèim fhaighinn air a inneal-gaoithe. Bhon jar bhriosgaid anns an trannsa, fhuair i air ais na h-iuchraichean don Jag seòrsa E anns a" gharaids a bhuineadh do Pheadar, sealbhadair na dachaigh a bha a" toirt aoigheachd do phàrtaidh Perdue. A' fàgail a dreuchd, ghlas i an taigh agus chaidh i dhan chathair-eaglais gus tuilleadh cuideachaidh a thoirt seachad.
  
  
  * * *
  
  
  Aig mullach an droma, chùm Agatha air bruthach a 'mhullaich, air an deach i tarsainn air a h-uile ceithir. Bha Perdue beagan air thoiseach oirre, a" dol a dh"ionnsaigh an tùir far an robh an Angelus Bell agus a charaidean an crochadh gu sàmhach. Le cuideam cha mhòr tunna, cha mhòr gum b" urrainn don chlag a dhol sìos air sgàth na gaothan stoirmeil, a dh" atharraich slighe gu sgiobalta agus air thuaiream, air a chuairteachadh le ailtireachd iom-fhillte na h-eaglaise carragh-cuimhne. Bha an dithis aca gu tur sgìth, a dh'aindeoin a bhith ann an cumadh math, air sgàth fàilligeadh an t-sreap agus an luaith adrenaline cha mhòr gun deach a lorg ... no losgadh.
  
  Coltach ri faileasan gluasadach, shleamhnaich iad le chèile a-steach don tùr, taingeil airson an làr seasmhach gu h-ìosal agus sàbhailteachd goirid cruinneach agus colbhan an tùir bhig.
  
  Dh'fhosgail Perdue cas a bhriogais agus thug e a-mach teileasgop. Bha putan aige a cheangail na co-chomharran a chlàraich e na bu thràithe ris an GPS air scrion Nina. Ach bha aice ris an GPS a chuir an gnìomh air a ceann gus dèanamh cinnteach gu robh an clag a" comharrachadh an dearbh àite far an robh an leabhar falaichte.
  
  "Nina, tha mi a" cur co-chomharran GPS gus fios a chuir thugad, "thuirt Perdue air an inneal conaltraidh aige. Gun fhreagairt. Dh'fheuch e a-rithist ri conaltradh a stèidheachadh le Nina, ach cha robh freagairt ann.
  
  "Mar sin dè a-nis? "Dh" innis mi dhut nach robh i tapaidh gu leòr airson an seòrsa turas seo, Dàibhidh," rinn Agatha gearan fo a h-anail fhad "s a bha i a" feitheamh.
  
  "Chan eil i a" dèanamh sin. Chan e amadan a th" innte, Agatha. Tha rudeigin ceàrr, air neo bhiodh i air freagairt agus tha fios agad air, "thuirt Perdue, fhad" s a bha e a-staigh bha eagal air gun robh rudeigin air tachairt dha Nina bhrèagha. Dh" fheuch e ri sealladh dealasach teileasgop a chleachdadh gus faighinn a-mach le làimh càite an robh an nì.
  
  "Chan eil ùine againn a bhith a" caoidh na duilgheadasan a tha romhainn, mar sin leig leinn cumail air adhart leis, ceart gu leòr? " - thuirt e ri Agatha.
  
  "Seann sgoil?" - dh'fhaighnich Agatha.
  
  "Seann sgoil," rinn e gàire agus thionndaidh e air an leusair aige gu bàrr far an robh an raon aige a" nochdadh neo-riaghailteachd eadar-dhealachadh inneach. "Gheibh sinn am pàisde seo agus gheibh sinn an ifrinn a-mach às an seo."
  
  Mus b" urrainn dha Perdue agus a phiuthar falbh, sheall Animal Control suas an staidhre gus oifigearan a chuideachadh a" lorg coin air seacharan. Aineolach air an leasachadh ùr seo, shoirbhich le Perdue an iarann ceart-cheàrnach a thoirt air falbh bhon mhullach far an deach a chuir mus deach am meatailt a thilgeil.
  
  "Gu math èibhinn, huh?" Mhothaich Agatha le a ceann air a choileach ri thaobh agus i a" giullachd an dàta innleadaireachd a dh" fheumadh a bhith air a chleachdadh anns an tilgeadh tùsail. "Bha an neach a stiùir cruthachadh an inneal-smàlaidh seo ceangailte ri Klaus Werner."
  
  "No b" e Klaus Werner a bh "ann," thuirt Perdue, a "cur a" bhogsa tàthaichte na backpack.
  
  "Tha an clag ceudan a dh" aois, ach chaidh a chuir na àite grunn thursan thairis air na deicheadan mu dheireadh, "thuirt e, a" ruith a làmh thairis air an tilgeadh ùr. "Dh" fhaodadh seo a bhith air a dhèanamh dìreach às deidh a "Chiad Chogaidh, nuair a bha Adenauer na àrd-bhàillidh."
  
  "Daibhidh, nuair a chuireas tu crìoch air a bhith a" fuarachadh thairis air a" chlag..." thuirt a phiuthar gu cas agus i sìos chun na sràide. Gu h-ìosal, bha grunn oifigearan a 'crochadh mun cuairt, a' coimhead airson coin.
  
  "O, chan eil," rinn Perdue osna. "Chaill mi conaltradh le Nina, agus chaidh inneal Sam far loidhne goirid às deidh dhuinn tòiseachadh a" sreap. Tha mi an dòchas nach eil gnothach sam bith aige ris a" chùis sin shìos an sin."
  
  B" fheudar do Perdue agus Agatha suidhe a-mach gus an do bhàsaich an t-soircas air an t-sràid. Bha iad an dòchas gun tachradh e ron mhadainn, ach airson a-nis shuidh iad sìos a dh'fheitheamh agus faicinn.
  
  Bha Nina a" dèanamh air a" chathair-eaglais. Ghluais i cho luath 's a b' urrainn i gun aire a tharraing thuice fhèin, ach bha i mean air mhean a 'call a h-inntinn a-mach à draghan dhaoine eile. Nuair a thionndaidh i chun làimh chlì bho Tunisstrasse, chùm i a sùilean air na stìoballan àrda a chomharraich suidheachadh na h-eaglaise Gothic agus bha i an dòchas gum faigheadh i Sam, Perdue agus Agatha an sin fhathast. Aig Domkloster, far an robh an àrd-eaglais, chaidh i gu math nas slaodaiche gus an einnsean a thoirt sìos gu dìreach hum. Chuir an gluasad aig bonn na cathair-eaglais iongnadh oirre, agus bhuail i gu sgiobalta air na breicichean agus chuir i dheth na solais-cinn. Cha robh càr màil Agatha ri fhaicinn, gu nàdarrach, oir cha b" urrainn dhaibh smaoineachadh gu robh iad ann. Phàirc an leabharlannaiche an càr beagan bhlocaichean às an sin thòisich iad a" coiseachd a dh"ionnsaigh na cathair-eaglais.
  
  Chunnaic Nina na coigrich ann an èideadh a 'cìreadh na sgìre, a' coimhead airson rudeigin no cuideigin.
  
  "Thig air adhart, Sam. Càite a bheil thu?" - dh'fhaighnich i gu sàmhach ann an sàmhchair a 'chàir. Lìon am fàileadh fìor leathar an càr, agus bha i a" faighneachd an robh an sealbhadair a" dol a thoirt sùil air na mìltean nuair a thill e. Às deidh còig mionaidean deug euslainteach, thug a" bhuidheann de dh" oifigearan agus luchd-glacaidh coin oidhche air , agus choimhead i mar a bha ceithir càraichean agus bhan a" falbh fear às deidh a chèile ann an diofar stiùiridhean gu ge bith càite an do chuir an gluasad aca an oidhche sin.
  
  Bha e faisg air 5m agus bha Nina sgìth. Cha b" urrainn dhi ach smaoineachadh air mar a bha a caraidean a" faireachdainn an-dràsta. Chuir an dearbh smuain air dè dh'fhaodadh tachairt dhaibh uabhas oirre. Dè bha na poileis a" dèanamh an seo? Dè bha iad a" sireadh? Bha eagal oirre mu na h-ìomhaighean sinist a bha a h-inntinn air a cho-èigneachadh - de Agatha no Perdue a 'tuiteam gu am bàs fhad' sa bha i air an taigh beag, dìreach às deidh dhaibh innse dhi dùnadh; mar a bha na poileis ann gus òrdugh a thoirt air ais agus Sam a chuir an grèim, agus mar sin air adhart. Bha gach roghainn eile na bu mhiosa na an tè roimhe.
  
  Bhuail làmh cuideigin air an uinneig, agus stad cridhe Nina.
  
  " Iosa Criosd ! Sam! Bhithinn fucking gad mharbhadh mura robh mi a" faireachdainn cho toilichte d "fhaicinn beò!" - dh'èigh i, a 'cumail a broilleach.
  
  "An deach iad uile à sealladh?" dh'fhaighnich e, a' crathadh gu mòr bhon fhuachd.
  
  "Tha, suidh sìos," thuirt i.
  
  "Tha Perdue agus Agatha fhathast shuas an sin, fhathast glaiste leis na h-amadain shìos an sin. A Dhia, tha mi an dòchas nach eil iad reòta ann fhathast. Bha e o chionn fhada," thuirt e.
  
  "Càit a bheil an inneal conaltraidh agad?" dh'fhaighnich i. "Chuala mi thu a" sgreuchail mu dheidhinn."
  
  "Chaidh ionnsaigh a thoirt orm," thuirt e gu cruaidh.
  
  "A-rithist? An e magnet buille a th" annad no dè? "- dh'fhaighnich i.
  
  "Is e sgeulachd fhada a th" ann. Dhèanadh tu e cuideachd, mar sin dùin suas, "thuirt e, a" suathadh a làmhan ri chèile gus cumail blàth.
  
  "Ciamar a bhios fios aca gu bheil sinn an seo?" Bha Nina a" smaoineachadh gu làidir agus i gu slaodach a" tionndadh a" chàr air an taobh chlì agus a" gluasad gu faiceallach a dh" ionnsaigh na cathair-eaglais dhubh a bha a" gluasad.
  
  "Cha dèan iad. Feumaidh sinn feitheamh gus am faic sinn iad," mhol Sam. Lean e air adhart ri coimhead tron sgiath-gaoithe. "Rach gu taobh an ear-dheas, Nina. Seo far an deach iad suas. Is dòcha gu bheil iad ..."
  
  "Tha iad a" tighinn sìos, "rinn Nina eadar-theachd, a" coimhead suas agus a "comharrachadh far an deach dà fhigear a chuir dheth le snàithleanan do-fhaicsinneach agus a" sleamhnachadh sìos mean air mhean.
  
  "O, taing do Dhia, tha iad ceart gu leòr," rinn i osna agus thilg i a ceann air ais, a" dùnadh a sùilean. Thàinig Sam a-mach agus ghuidh e orra suidhe sìos.
  
  Leum Perdue agus Agatha a-steach don t-suidheachan cùil.
  
  "Ged nach eil mi ro phàirt de mhi-naomhachd, bu mhath leam faighneachd dè thachair an ifrinn an sin?" Rinn Agatha sgreuchail.
  
  "Seall, chan e ar coire a nochd na poileis!" Dh" èigh Sam air ais, a" magadh oirre san sgàthan rearview.
  
  "Purdue, càite a bheil an càr màil air a phàirceadh?" Dh'fhaighnich Nina mar a fhuair Sam agus Agatha sìos gu gnìomhachas.
  
  Thug Perdue stiùireadh dhi agus dhràibh i gu slaodach tro na blocaichean fhad "s a lean an atharrachadh taobh a-staigh a" chàr.
  
  "Tha mi ag aontachadh, Sam, dh" fhàg thu sinn an sin gun rabhadh gu robh thu a" sgrùdadh an t-suidheachaidh leis an nighinn. Tha thu dìreach air falbh, "thuirt Perdue.
  
  "Chaidh stad a chuir orm le còignear no sianar Ghearmailtich a tha meallta, mura h-eil dragh agad!" Rug Sam.
  
  "Sam," thuirt Nina, "fàg e. Cha chluinn thu gu bràth crìoch air."
  
  "Gu dearbh chan eil, an Dr Gould!" Bhris Agatha, a-nis a "stiùireadh a fearg chun targaid cheàrr. "Dh" fhàg thu am bonn agus chaill thu conaltradh rinn. "
  
  "O, shaoil mi nach robh cead agam aon sealladh dona a thoirt air a" chnap sin, Agatha. Dè, bha thu airson gun cuireadh mi comharran ceò? A bharrachd air an sin, cha robh dad air na seanailean poileis mun raon seo idir, mar sin sàbhail na casaidean agad airson cuideigin eile! "- thug e air ais an neach-eachdraidh teth. "B" e an aon fhreagairt bhon dithis agaibh gum bu chòir dhomh fuireach sàmhach. Agus tha còir agad a bhith nad shàr-eòlaiche, ach is e sin loidsig bunaiteach, mil!"
  
  Bha Nina cho feargach is gun deach i cha mhòr seachad air a" chàr màil a bha còir aig Perdue agus Agatha a dhol air ais a-steach.
  
  "Bheir mi an Jaguar air ais, Nina," mhol Sam, agus chaidh iad a-mach às a" chàr gus àiteachan atharrachadh.
  
  "Cuimhnich orm nach bi earbsa agam annad le mo bheatha a-rithist," thuirt Agatha ri Sam.
  
  "An robh còir agam a bhith dìreach a" coimhead dòrlach de thugs a "marbhadh nighean òg? Is dòcha gu bheil thu nad ghalla fuar, gun chùram, ach nì mi eadar-theachd nuair a tha cuideigin ann an cunnart, Agatha!" Rinn Sam sgadan.
  
  "Chan e, tha thu neo-chùramach, Mgr Cleave! Gun teagamh tha do neo-thruaillidheachd fèin-thoileil air do leannan a mharbhadh! " dh"èigh i.
  
  Sa bhad, thuit sàmhchair thairis air na ceithir dhiubh. Bhuail briathran goirt Agatha Sam mar sleagh na chridhe, agus dh"fhairich Perdue a chridhe a" sgioblachadh buille. Bha Sam balbh. Aig an àm so cha robh ann ach neo-ni, ach na bhroilleach far an do ghortaich e mòran. Bha fios aig Agatha dè a rinn i, ach bha fios aice gu robh e ro fhadalach airson a chàradh. Mus b" urrainn dhi feuchainn, lìbhrig Nina punch brùideil dhan ghiallan, a" tilgeil a corp àrd air gach taobh le leithid de dh" fheachd is gun tàinig i air tìr air a glùinean.
  
  "Nina!" Thòisich Sam air caoineadh agus chaidh e ga cumail.
  
  Chuidich Perdue a phiuthar suas, ach cha do ghabh e taobh rithe.
  
  "Thig air adhart, rachamaid air ais chun taigh. Tha tòrr ri dhèanamh fhathast a-màireach. Fuirichidh sinn uile agus faigh sinn beagan fois, "thuirt e gu socair.
  
  Bha Nina air chrith gu h-obann, seile a" taiseachadh oiseanan a beul fhad "s a bha Sam a" cumail a làmh leònte na bhroinn. Nuair a chaidh Perdue seachad air Sam, chuir e fois air a ghàirdean. Bha e a" faireachdainn fìor dhuilich don neach-naidheachd a bha, o chionn beagan bhliadhnaichean, air gaol a bheatha fhaicinn air a losgadh san aodann dìreach air a bheulaibh.
  
  "Sam..."
  
  "Chan eil, mas e do thoil e, Nina. Chan eil feum air," thuirt e. Sheall a shuilean gloir- mhor air aghaidh gu goirt, ach cha d'amhairc e air an rathad. Mu dheireadh thuirt cuideigin e. Na bha e air a bhith a 'smaoineachadh air na bliadhnaichean sin uile, b' e breug a bh 'anns a' chiont a thug a h-uile duine air falbh bhuaithe. Aig a' cheann thall, dh'adhbhraich e bàs Trish. Cha robh a dhìth air ach cuideigin a ràdh.
  
  
  Caibideil 22
  
  
  Às deidh beagan mhionaidean gu math mì-chofhurtail eadar an tilleadh chun an taighe agus an àm leabaidh 6:30m, chaidh gnàth-shìde na leapa atharrachadh beagan. Chaidil Nina air an t-sòfa gus Agatha a sheachnadh. Is gann gun tuirt Perdue agus Sam facal ri chèile nuair a chaidh na solais a-mach.
  
  B" e oidhche gu math duilich a bh" ann dhaibh uile, ach bha fios aca gum feumadh iad pòg agus dèanamh suas nam biodh iad gu bràth a" dol a dhèanamh obair a" lorg an ulaidh a bha còir aca.
  
  Gu dearbh, air an t-slighe dhachaigh sa chàr màil, mhol Agatha gun toireadh i an sàbhailte anns an robh an leabhar-latha agus gun lìbhrig i don neach-dèiligidh aice e. Às deidh na h-uile, is e sin as coireach gun do dh'fhastaidh i Nina agus Sam airson a cuideachadh, agus bhon a bha na bha i a 'sireadh a-nis, bha i airson a h-uile càil a thoirt seachad agus ruith air falbh. Ach mu dheireadh thug a bràthair a chreidsinn air a chaochladh agus thuirt e an uair sin gum fuiricheadh i gus a" mhadainn a dh"fhaicinn mar a thionndaidh cùisean a-mach. Cha b" e Perdue an seòrsa duine a thrèig an tòir air dìomhaireachd, agus cha robh an dàn neo-chrìochnaichte ach a" togail a chuid feòrachas do-sheachanta.
  
  Chùm Perdue am bogsa leis gun fhios nach biodh, ga ghlasadh na mhàileid stàilinn - gu dearbh sàbhailte so-ghiùlain - gu madainn. San dòigh sin b" urrainn dha Agatha a chumail an seo agus casg a chuir air Nina no Sam bho bhith a" ruith air falbh leis. Bha e teagmhach gum biodh dragh air Sam. A-riamh on a bha Agatha air an masladh eagallach sin a chuir an cèill a dh" ionnsaigh Trish, bha Sam air tilleadh gu seòrsa de dh" fhaireachdainn gruamach, melancholy far an do dhiùlt e bruidhinn ri duine sam bith. Nuair a ràinig iad dhachaigh, chaidh e a ghabhail fras agus an uairsin chaidh e dìreach dhan leabaidh, gun a bhith ag ràdh oidhche mhath, gun eadhon a 'coimhead air Perdue nuair a chaidh e a-steach don t-seòmar.
  
  Cha b" urrainn eadhon am burraidheachd aotrom nach b" urrainn Sam a dhol an aghaidh a dhol an sàs ann a phutadh gu gnìomh.
  
  Bha Nina airson bruidhinn ri Sam. Bha fios aice nach dèanadh gnè an turas seo am briseadh sìos mu dheireadh aig Trish. Gu dearbh, le bhith a" smaoineachadh gu robh e fhathast a" crochadh air Trish mar sin cha do rinn i ach barrachd a chreidsinn nach robh i a" ciallachadh dad dha an taca ri a leannan nach maireann. Ach, bha seo neònach, oir anns na bliadhnachan mu dheireadh bha e air a bhith socair mun chùis uabhasach seo. Bha an leasaiche aige toilichte leis an adhartas a rinn e, dh"aidich Sam fhèin nach robh e a" faireachdainn pian tuilleadh nuair a smaoinich e air Trish, agus bha e soilleir gun robh e air dùnadh a lorg mu dheireadh. Bha Nina cinnteach gu robh àm ri teachd aca còmhla nam biodh iad ga iarraidh, eadhon tron ifrinn gu lèir chaidh iad troimhe làmh ri làimh.
  
  Ach a-nis, a-mach às an gorm, bha Sam a" sgrìobhadh artaigilean mionaideach mu Trish agus a bheatha còmhla rithe. Thug duilleagan air duilleagan cunntas air deireadh nan suidheachaidhean agus na tachartasan a thug air an dithis a bhith an sàs anns an tachartas uamhasach sin mu chùl-mhùtaireachd ghunnaichean a dh" atharraicheadh am beatha gu bràth. Cha b" urrainn dha Nina smaoineachadh cò às a thàinig seo uile, agus bha i a" faighneachd dè a thog an sgab seo air Sam.
  
  Leis an troimh-chèile tòcail aice, beagan aithreachas airson a bhith a" mealladh Agatha, agus barrachd troimh-chèile air adhbhrachadh le geamannan inntinn Perdue a thaobh a gaol do Sam, mu dheireadh ghèill Nina don tòimhseachan aice agus leig i le toileachas cadail a toirt.
  
  Dh" fhan Agatha suas na b" fhaide na a h-uile duine eile, a" suathadh a giallan agus a gruaidh goirt. Cha bhiodh i gu bràth a' smaoineachadh gum faodadh cuideigin cho beag ris an Dr Gould a leithid de bhuille a bhualadh, ach dh'fheumadh i aideachadh nach robh an neach-eachdraidh beag mar aon ri bhith air a phutadh gu gnìomh corporra. Bu toil le Agatha a bhith a" cleachdadh ealain armachd melee airson spòrs bho àm gu àm, ach chan fhaca i a-riamh am buille seo a" tighinn. Cha do dhearbh seo ach gu robh Sam Cleave a" ciallachadh tòrr dha Nina, ge bith dè a dh" fheuch i ri a lughdachadh. Chaidh am fionn ard sios do 'n chidsin a dh' fhaotainn an tuilleadh deigh air son a h-aodainn ata.
  
  Nuair a chaidh i a-steach don chidsin dhorcha, sheas figear fireann nas àirde ann an solas fann an lampa fuarachaidh, a thuit gu dìreach air a stamag agus a bhroilleach chiseled bhon doras beagan fosgailte.
  
  Sheall Sam suas air an dubhar a chaidh a-steach air an doras.
  
  Bha an dithis a 'reothadh sa bhad ann an sàmhchair neònach, dìreach a' coimhead air a chèile le iongnadh, ach cha b 'urrainn dhaibh an sùilean a thoirt far an fhear eile. Bha fios aig an dithis aca gun robh adhbhar ann gun tàinig iad dhan aon àite aig an aon àm fhad "s a bha càch air falbh. Bha feum air ceartachaidhean.
  
  " Eisd, a Mhr. Cleave," thoisich Agatha, is gann a guth os cionn uisge-beatha, "Tha aithreachas mòr orm gun do bhuail mi fon chrios." Agus chan ann mar thoradh air a" pheanas corporra a dh" fhuiling mi air a shon."
  
  "Agatha," rinn e osna, a" togail a làmh gus stad a chuir oirre.
  
  "Chan eil, dha-rìribh. Chan eil fios agam carson a thuirt mi sin! Chan eil mi gu cinnteach a" creidsinn gu bheil seo fìor idir!" - ghuidh i.
  
  "Seall, tha fios agam gu robh sinn le chèile feargach. Cha mhòr nach do bhàsaich thu, thug dòrlach de dh'amadan Gearmailteach a' chùis orm, cha mhòr nach deach ar cur an grèim... gheibh mi e. Bha sinn uile dìreach air ar pumpadh suas, "mhìnich e. "Cha nochd sinn an dìomhaireachd seo ma tha sinn dealaichte, tuig?"
  
  "Tha thu ceart. Ach, tha mi a" faireachdainn mar crap iomlan airson seo innse dhut, dìreach air sgàth gu bheil fios agam gur e àite goirt a tha seo dhut. Bha mi airson do ghoirteachadh, Sam. Bha mi ag iarraidh. Tha seo neo-thròcaireach," rinn i gearan. Bha e neo-àbhaisteach do Agatha Perdue aithreachas a nochdadh no eadhon a gnìomhan mearachdach a mhìneachadh. Airson Sam, bha e na chomharra gu robh i dùrachdach, agus a-rithist cha b 'urrainn dha mathanas a thoirt dha fhèin airson bàs Trish. Gu h-annasach gu leòr, airson nan trì bliadhna mu dheireadh bha e air a bhith toilichte - uabhasach toilichte. Ann an cùl na h-inntinn bha e den bheachd gu robh e air an doras sin a dhùnadh gu bràth, ach is dòcha gur ann air sgàth gu robh e trang a" sgrìobhadh a chuimhneachain airson foillsichear ann an Lunnainn a bha cumhachd aig na seann lotan fhathast cuideam a chuir air.
  
  Thàinig Agatha gu Sam. Mhothaich e cho tarraingeach sa bha i dha-rìribh mura robh i cho neo-choltach ri Perdue - dha, b" e dìreach an neach-bacadh dick ceart a bh" ann. Bhris i na aghaidh agus dhùisg e fhèin airson dìlseachd gun iarraidh nuair a ràinig i seachad air gus grèim fhaighinn air tuba de reòiteag rum raisin.
  
  Tha e math nach do rinn mi dad gòrach, smaoinich e le nàire.
  
  Choimhead Agatha air gu dìreach na sùilean mar gum biodh fios aice dè bha e a" smaoineachadh agus ceum air ais gus an soitheach reòta a bhrùthadh gu a lotan brùite. Rinn Sam gàire agus ràinig e airson botal lionn aotrom ann an doras an fhuaradair. Fhad "s a dhùin e an doras, a" cuir às don stiall solais gus an cidsin a thoirt a-steach don dorchadas, nochd figear anns an doras, sgàil-dhealbh ri fhaicinn dìreach nuair a bha an seòmar-bìdh air a shoilleireachadh. Chuir e iongnadh air Agatha agus Sam Nina fhaicinn na seasamh an sin an-dràsta, a" feuchainn ri faicinn cò bha sa chidsin.
  
  "Sam?" - dh'iarr i a-steach don dorchadas air a beulaibh.
  
  "Tha, a nighean," fhreagair Sam agus dh" fhosgail i am fuaradair a-rithist gus am faiceadh i e na shuidhe aig a" bhòrd còmhla ri Agatha. Bha e deiseil airson a dhol an sàs anns an t-sabaid isean a bha ri thighinn, ach cha do thachair dad den t-seòrsa. Choisich Nina suas gu Agatha, a" comharrachadh jar reòiteag, gun facal a ràdh. Thug Agata soitheach uisge fuar do Nina, agus shuidh Nina, a" bruthadh a cnap-starra le craiceann an aghaidh a" ghobhar-deighe a bha gu math socair.
  
  "Ah," rinn i gearan, a sùilean a "dol air ais dha na socaidean aca. Cha robh dùil aig Nina Gould a leisgeul a ghabhail, bha fios aig Agatha air sin, agus bha sin ceart gu leòr. Bha i air a' bhuaidh so a chosnadh o Nina, agus ann an doigh air choireigin bha e mòran na bu luachmhoire air son a cionta na maitheanas gràsmhor Sam.
  
  "Mar sin," thuirt Nina, "a bheil toitean aig duine sam bith?"
  
  
  Caibideil 23
  
  
  "Purdue, dhìochuimhnich mi innse dhut. Ghairm bean an taighe, Maisie, a-raoir agus dh" iarr i orm innse dhut gun do thug i biadh don chù, "thuirt Nina Perdue agus iad a" suidheachadh an sàbhailte air bòrd stàilinn sa gharaids. "An e còd a tha seo airson rudeigin? Leis nach eil mi a" faicinn gu bheil feum ann a bhith a" gairm gu h-eadar-nàiseanta gus aithris a dhèanamh air rudeigin cho beag."
  
  Rinn Perdue dìreach gàire agus chrath e.
  
  "Tha còdan aige airson a h-uile càil. Mo Dhia, bu chòir dhut na coimeasan roghainn aige a chluinntinn mu bhith a" faighinn cuimhneachain bho thaigh-tasgaidh arc-eòlais ann am Baile Àtha Cliath no ag atharrachadh co-dhèanamh tocsainnean gnìomhach..." Bha Agatha a" gleusadh gu làidir gus an do stad a bràthair.
  
  "Agatha, am b" urrainn dhut seo a chumail riut fhèin, mas e do thoil e? Co-dhiù gus an urrainn dhomh a" chùis do-ruigsinneach seo a sgàineadh gun a bhith a" dèanamh cron air na tha a-staigh."
  
  "Carson nach cleachd thu lòchran-sèididh?" - Dh'fhaighnich Sam bhon doras, a 'dol a-steach don gharaids.
  
  "Chan eil dad aig Peadar ach na h-innealan as bunaitiche," thuirt Perdue, a "sgrùdadh a" bhogsa stàilinn gu faiceallach bho gach ceàrn gus faighinn a-mach an robh seòrsa de chleas ann, is dòcha roinn falaichte no dòigh cuideam airson an sàbhailte fhosgladh. Mu mheud leabhar-cunntais tiugh, cha robh claisean no mullach no glas follaiseach air; gu dearbh, bha e na dhìomhaireachd mar a thàinig an iris gu crìch taobh a-staigh a leithid de contraption sa chiad àite. Bha eadhon Perdue, a bha eòlach air siostaman stòraidh is còmhdhail adhartach, air a mhilleadh le dealbhadh an rud seo. Ach, b 'e dìreach stàilinn a bh' ann, agus cha b 'e meatailt do-ruigsinneach sam bith eile a chruthaich luchd-saidheans.
  
  "Sam, tha am baga gym agam thall an sin... Feuch an toir thu thugam an spionag," dh" fhaighnich Perdue.
  
  Nuair a chuir e an gnìomh an gnìomh IR, bha e comasach dha taobh a-staigh na roinne a sgrùdadh. Dhearbh ceart-cheàrnach nas lugha a-staigh meud na h-iris, agus chleachd Perdue inneal gus gach puing tomhais a chomharrachadh air an raon gus dèanamh cinnteach gum fuirich gnìomh an leusair taobh a-staigh nam paramadairean sin nuair a chleachd e e gus taobh a" bhogsa a ghearradh.
  
  Nuair a thèid a shuidheachadh gu dearg, bidh an leusair, do-fhaicsinneach ach a-mhàin an dotag dearg air a chomharra fiosaigeach, a" gearradh sìos na tomhasan comharraichte le mionaideachd gun samhail.
  
  "Na dèan cron air an leabhar, a Dhaibhidh," thug Agatha rabhadh bhon chùl. Chliog Perdue a theanga gu h-iriosal leis a" chomhairle ro mhòr aice.
  
  Ann an sruth tana de cheò, ghluais loidhne tana orains anns an stàilinn leaghte bho aon taobh chun an taobh eile, agus an uairsin sìos, ag ath-aithris a slighe gus an deach ceart-cheàrnach ceithir-thaobhach foirfe a shnaigheadh a-steach do thaobh còmhnard a" bhogsa.
  
  "A-nis dìreach feitheamh gus am fuaraich e beagan gus an urrainn dhuinn an taobh eile a thogail," thuirt Perdue nuair a chruinnich an fheadhainn eile, a" lùbadh thairis air a "bhòrd gus sealladh nas fheàrr fhaighinn air na bha gu bhith air fhoillseachadh.
  
  "Feumaidh mi aideachadh, tha an leabhar nas motha na bha dùil agam. Smaoinich mi gur e rud àbhaisteach a bh" ann mar leabhar notaichean, "thuirt Agatha. "Ach tha mi creidsinn gur e fìor leabhar-cunntais a th" ann. "
  
  "Tha mi dìreach airson am papyrus fhaicinn air a bheil e coltach," thuirt Nina. Mar neach-eachdraidh, bha i den bheachd gu robh na seann rudan sin cha mhòr naomh.
  
  Chùm Sam an camara aige deiseil airson meud agus suidheachadh an leabhair a chlàradh, a bharrachd air an sgriobt a-staigh. Dh" fhosgail Perdue am mullach gearraidh agus lorg e an àite leabhar baga tana le leathar.
  
  "Dè an ifrinn a tha seo?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Seo an còd," thuirt Nina.
  
  "Còd?" Agatha a-rithist ann an ùidh. "Ann an tasglann an leabharlainn, far an robh mi ag obair airson aon bhliadhna deug, bha mi an-còmhnaidh ag obair còmhla riutha gus iomradh a thoirt air seann sgrìobhadairean. Cò bhiodh air smaoineachadh gun cleachdadh saighdear Gearmailteach codex airson a ghnìomhachdan làitheil a chlàradh? "
  
  "Tha seo gu math iongantach," thuirt Nina le iongnadh nuair a thug Agatha air falbh e bhon uaigh le làmhan miotag. Bha i eòlach air a bhith a' làimhseachadh seann phàipearan agus leabhraichean agus bha fios aice air cugallachd gach seòrsa. Thog Sam dealbhan den leabhar-latha. Bha e cho neo-àbhaisteach "s a bha an uirsgeul air ro-innse.
  
  Bha na còmhdaichean aghaidh is cùil air an dèanamh le darach corc, leis na pannalan còmhnard air an gluasad agus air an cìreadh. A" cleachdadh slat-iarainn dearg-teth no inneal coltach ris, chaidh am fiodh a spìonadh gus an t-ainm Claude Hernault a sgrìobhadh. Cha robh an sgrìobhaiche sònraichte seo, 's dòcha Erno fhèin, idir sgileil ann an pyrography, oir ann an grunn àiteachan dh'fhaodadh spotan de charring aithneachadh far an deach cus cuideam no teas a chuir an sàs.
  
  Eadar iad, bha cruach de dhuilleagan de papyrus a 'dèanamh suas susbaint a' chòd, agus air an taobh chlì cha robh spine aige, mar leabhraichean an latha an-diugh, ach an àite sin bha sreath de shreathan ann. Chaidh a h-uile ceangal a shnàthadh tro thuill drile ann an taobh pannal fiodha agus chaidh e tro papyrus, agus bha mòran dheth air a reubadh air falbh bho chaitheamh is aois. Ach, tha duilleagan anns a" mhòr-chuid de dh"àiteachan san leabhar, agus is e glè bheag de dhuilleagan a chaidh a reubadh gu tur.
  
  "Is e àm cho cudromach a tha seo," chuir Nina iongnadh air nuair a leig Agatha leatha suathadh air an stuth le a corragan rùisgte gus làn luach a thoirt don inneach agus den aois. "Smaoinich, chaidh na duilleagan sin a dhèanamh le làmhan bhon aon àm ri Alasdair Mòr. Cuiridh mi geall gun tàinig iad beò bho shèist Chaesair ann an Alexandria cuideachd, gun luaidh air na scrollaichean a thionndadh gu leabhraichean."
  
  "Eachdraidh nerd," thuirt Sam gu tioram.
  
  "Ceart gu leòr, a-nis gu bheil sinn air urram a thoirt dha seo agus air còrdadh ris an t-seann seun aige, is dòcha gum b" urrainn dhuinn gluasad air adhart chun dàn agus an còrr de na sanasan don jackpot, "thuirt Perdue. "Dh" fhaodadh an leabhar seo seasamh mar dheuchainn ùine, ach tha mi an teagamh gun dèan sinn sin, mar sin ... chan eil ùine mar an latha an-diugh ann. "
  
  Ann an seòmraichean Sam agus Perdue, chruinnich an ceathrar aca gus an duilleag anns an robh dealbh aig Agatha a lorg, gus am biodh Nina an dòchas na faclan a bha a dhìth bho loidhnichean an dàn eadar-theangachadh. Chaidh gach duilleag a sgrìobhadh ann am Fraingis le cuideigin a bha uabhasach air làmh-sgrìobhaidh, ach a dh'aindeoin sin ghlac Sam gach duilleag agus chuir e a h-uile càil air a' chairt-chuimhne aige. Nuair a lorg iad an duilleag mu dheireadh, còrr is dà uair a thìde às dèidh sin, bha an ceathrar luchd-rannsachaidh air leth toilichte fhaicinn gun robh an dàn slàn fhathast ann. Gu mòr airson na beàrnan a lìonadh, thòisich Agata agus Nina air a h-uile càil a sgrìobhadh sìos mus do dh'fheuch iad ris a 'chiall a mhìneachadh.
  
  "Mar sin," rinn Nina gàire le toileachas, a "pasgadh a làmhan air a" bhòrd, "dh"eadar-theangaich mi na faclan a bha a dhìth, agus a-nis tha am pàirt iomlan againn."
  
  
  "Ùr do dhaoine
  
  Chan ann san talamh aig 680 dusan
  
  Tha dà thrianaid ann an clàr-amais Dhè a tha fhathast a" fàs
  
  Agus bidh na h-ainglean bualadh a" falach Dìomhaireachd Erno
  
  Agus dha na làmhan a tha ga chumail
  
  Tha e fhathast do-fhaicsinneach eadhon dha fear a choisrigeadh ath-bheothachadh do Eanraig I
  
  Far an cuir na diathan teine, far am bi ùrnaighean air an aithris
  
  
  "Dìomhaireachd" Erno "... hmm, tha Erno na leabhar-latha, na sgrìobhadair Frangach," thuirt Sam.
  
  "Tha, an seann saighdear fhèin. A-nis gu bheil ainm aige, chan eil e cho coltach ri uirsgeul, nach eil? Thuirt Perdue, a" coimhead gun dad nas lugha na iongnadh leis a" bhuil a bha roimhe seo do-bheantainn agus cunnartach.
  
  "Gu dearbh, is e an dìomhaireachd aige an ulaidh a dh" innis e o chionn fhada," rinn Nina gàire.
  
  "Mar sin, ge bith càite a bheil an ulaidh, chan eil fios aig na daoine mu dheidhinn?" Dh"fhaighnich Sam, a" priobadh gu sgiobalta mar a bha e an-còmhnaidh nuair a bha e a" feuchainn ri nead feannagan fhuasgladh.
  
  "Deas. Agus tha seo a' buntainn ri Eanraig I. Carson a bha Eanraig I ainmeil?" Smaoinich Agatha gu làidir, a" cnagadh a smiogaid le a peann.
  
  "B" e Eanraig a" Chiad a" chiad rìgh air a" Ghearmailt, "thuirt Nina," anns na Meadhan Aoisean. Mar sin is dòcha gu bheil sinn a" coimhead airson an àite breith aige? No 's dòcha an àite cumhachd aige?"
  
  "Chan eil, fuirich. Chan e sin a h-uile càil," thuirt Perdue a-steach.
  
  "Cò mar?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Semantics," fhreagair e sa bhad, a "suathadh ris a" chraiceann fo fhrèam ìosal a speuclairean. "Tha an loidhne seo a" bruidhinn air "fear a choisrigeadh ath-bhreith do Eanraig", agus mar sin chan eil gnothach sam bith aige ris an fhìor rìgh, ach ri cuideigin a bha na shliochd no ann an dòigh air choreigin ga choimeas fhèin ri Eanraig I."
  
  "O mo Dhia, Purdue! Tha thu ceart!" Ghlaodh Nina, a" suathadh a gualainn le cead. "Gu cinnteach! Tha a shliochd air falbh o chionn fhada, ach a-mhàin loidhne fad às nach robh cudromach idir san àm anns an robh Werner beò, a" Chiad agus an Dàrna Cogadh. Cuimhnich, bha e na dhealbhadair baile-mòr ann an Köln aig àm an Dàrna Cogaidh. Tha e cudromach".
  
  "Gu math. iongantach. Carson?" Lean Agatha a-steach leis an sgrùdadh fìrinn sobering àbhaisteach aice.
  
  "Leis gur e an aon rud a bh" aig Eanraig I cumanta ris an Dàrna Cogadh fear a bha den bheachd gur e ath-sgeadachadh a "chiad rìgh - Heinrich Himmler a bh" ann! Cha mhòr nach robh Nina a" sgreuchail na h-inntinn gun choimeas.
  
  "Tha asshole Nadsaidheach eile air nochdadh. Carson nach eil mi a" cur iongnadh orm?" Rinn Sam osna. "B" e cù mòr a bh" ann an Himmler. Bu chòir seo a bhith furasta a thuigsinn. Cha robh fios aige gu robh an ulaidh seo aige, ged a bha e na làimh, no rudeigin mar sin."
  
  "Seadh, is e sin gu bunaiteach a gheibh mi bhon mhìneachadh sin cuideachd," dh" aontaich Perdue.
  
  "Mar sin càite am b" urrainn dha a bhith air rudeigin a stòradh nach robh fios aige a bha aige? " Rinn Agatha gàire. "An taigh aige?"
  
  "Tha," rinn Nina gàire. Bha e duilich a h-inntinn a leigeil seachad. "Agus càite an robh Himmler a" fuireach aig àm Klaus Werner, dealbhaiche baile Köln? "
  
  Ghluais Sam agus Agatha.
  
  "Sir Herte Herren agus a" Bhean Uasal, "thuirt Nina gu mòr, an dòchas gu robh a Gearmailtis ceart anns a" chùis seo, "Caisteal Wewelsburg!"
  
  Rinn Sam gàire air an aithris shoilleir aice. Chrath Agatha gu sìmplidh agus ghabh i briosgaid eile fhad "s a bha Perdue gu mì-fhoighidneach a" bualadh a làmhan ri chèile agus gan suathadh ri chèile.
  
  "Tha mi a" gabhail ris nach diùlt thu às deidh a h-uile càil, an Dr Gould?" Dh'fhaighnich Agatha a-mach às an gorm. Bha Perdue agus Sam cuideachd a 'coimhead oirre gu neònach agus a' feitheamh.
  
  Cha b" urrainn dha Nina a dhol às àicheadh gun robh i air a beò-ghlacadh leis a" chòdacs agus am fiosrachadh co-cheangailte ris, a bhrosnaich i gus leantainn air adhart a" coimhead airson rudeigin a dh" fhaodadh a bhith gu tur domhainn. B' àbhaist dhi a bhi 'smuaineachadh gu'n deanadh i an rud tapaidh an turas so ; nach biodh i ni b' fhaide air ruaig gèadh fhiadhaich, ach a nis 's gu'm fac' i mìorbhuil eachdraidheil eile a' tighinn am follais, ciamar nach b'urrainn i a leantuinn ? Nach b" fhiach an cunnart a bhith mar phàirt de rudeigin sgoinneil?
  
  Rinn Nina gàire, a" cur a h-uile teagamh a thaobh na dh" fhaodadh an còd fhalach. "Tha mi a-staigh. Dia mo chuideachadh. tha mi a-staigh."
  
  
  Caibideil 24
  
  
  Dà latha às deidh sin, dh" aontaich Agatha leis an neach-dèiligidh aice an codex a lìbhrigeadh, airson an deach a fastadh. Bha e doirbh do Nina dealachadh ri pìos cho luachmhor de sheann eachdraidh. Ged a bha i gu sònraichte sònraichte ann an eachdraidh na Gearmailt, gu h-àraidh mar a bha e co-cheangailte ris an Dàrna Cogadh, bha fìor dhìoghras aice anns a h-uile eachdraidh, gu h-àraidh amannan cho dorcha agus cho fada air falbh bhon t-Seann Shaoghal 's nach eil ach glè bheag de dh'fhìrinn no de chunntasan air fhàgail dhiubh.
  
  Chaidh mòran de na chaidh a sgrìobhadh mu fhìor sheann eachdraidh a sgrios thar ùine, a mhilleadh agus a sgrios le miann daonnachd smachd a chumail air gach mòr-thìr agus sìobhaltachdan. Tha cogadh agus gluasad air adhbhrachadh gu bheil sgeulachdan agus cuimhneachain luachmhor bho amannan a dhìochuimhnich gu bhith nan uirsgeulan agus nan connspaidean. Seo rud a bha ann dha-rìribh ann an àm nuair a bhathas ag ràdh gun robh diathan is uilebheistean a" coiseachd na talmhainn, nuair a bha rìghrean a" toirt anail air teine agus bana-ghaisgich a" riaghladh nàiseanan gu lèir le aon fhacal Dhè.
  
  Bhris a làmh ghràsmhor gu socair an stuth luachmhor. Bha na comharran air a chnap-starra a" tòiseachadh a" slànachadh, agus bha cianalas neònach na giùlan, mar gum biodh anns an t-seachdain a chaidh seachad ach bruadar ceòthach anns an robh e na shochair dhi a bhith air a toirt a-steach do rudeigin a bha gu math dìomhair agus draoidheil. Chaidh an tatù rune Tiwaz air a gàirdean a-mach beagan bho bhith fo a muin, agus chuimhnich i tachartas eile den aon seòrsa, nuair a chaidh i a-steach do shaoghal miotas-eòlas Lochlannach agus a fhìrinn inntinneach nar làithean. Chan ann bhon uairsin a bha i air a bhith a" faireachdainn a leithid de dh" iongnadh mu fhìrinnean tiodhlaichte an t-saoghail, a tha a-nis air a lughdachadh gu teòiridh gòrach.
  
  Agus fhathast an seo bha e, faicsinneach, faicsinneach agus fìor. Co dh' fhaodadh a radh nach 'eil briathran eile, caillte ann an miotas, earbsach ? Ged a thog Sam dealbh air a h-uile duilleag agus a ghlac e bòidhchead an t-seann leabhair le èifeachdas proifeasanta, bha i a" caoidh mar a chaidh e à bith. Eadhon ged a thairg Perdue an leabhar-latha gu lèir eadar-theangachadh gu duilleagan an dèidh a chèile airson a leughadh, cha robh e mar an ceudna. Cha robh faclan gu leòr. Cha b" urrainn dhi a làmhan a chuir air clò-bhualaidhean seann shìobhaltachdan le faclan.
  
  "O mo Dhia, a Nina, a bheil thu trom leis an rud seo?" - Rinn Sam magadh, a" dol a-steach don t-seòmar le Agatha na earball. "Am bu chòir dhomh fios a chuir air an t-seann shagart agus air an t-sagart òg?"
  
  "O, fàg leatha, Mgr Cleave. Tha grunnan dhaoine air fhàgail san t-saoghal seo a tha a" cur luach air fìor chumhachd an ama a dh" fhalbh. Dr Gould, tha mi air do chìs a ghluasad," thuirt Agatha Perdue rithe. Na làimh bha cùis leathair shònraichte aice airson an leabhar a ghiùlan; bha i tèarainte aig a' mhullach le glas coltach ri seann bhaga sgoile Nina nuair a bha i ceithir-deug.
  
  "Tapadh leat, Agata," thuirt Nina gu càirdeil. "Tha mi an dòchas gu bheil an neach-dèiligidh agad a" cur luach cho mòr air. "
  
  "O, tha mi cinnteach gu bheil e a" cur luach air a h-uile trioblaid a chaidh sinn troimhe gus an leabhar fhaighinn air ais. Ach, na stad bho bhith a" postadh dealbhan no fiosrachadh, "dh" fhaighnich Agatha dha Sam agus Nina, "no innis do dhuine sam bith gu bheil mi air cead a thoirt dhut faighinn chun t-susbaint aca." Chrath iad le aonta. Às deidh na h-uile, nam feumadh iad innse dè bha an leabhar aca a 'leantainn, cha bhiodh feum air a bhith ann.
  
  "Càit a bheil Daibhidh?" - dh'fhaighnich i, a 'cruinneachadh a pocannan.
  
  "Còmhla ri Peadar san oifis aige san togalach eile," fhreagair Sam, a" cuideachadh Agatha leis a" bhaga de dh" uidheam sreap aice.
  
  "Ceart gu leòr, innis dha gun tuirt mi soraidh slàn, ceart gu leòr?" - thuirt i, gun a bhith a 'bruidhinn ri duine gu sònraichte.
  
  Abair teaghlach neònach a bh" ann, bha Nina a" smaoineachadh oirre fhèin agus i a" coimhead Agatha agus Sam a" dol à sealladh sìos an staidhre chun an dorais aghaidh. Chan fhaca na càraid a chèile o chionn linntean, agus seo mar a bhios iad a" briseadh suas. Damn, bha mi a" smaoineachadh gur e càirdeas fuar a bh" annam, ach feumaidh an dithis seo a bhith dìreach mun airgead. Bidh airgead a" fàgail dhaoine gòrach agus ciallach.
  
  "Shaoil mi gu robh Agatha a" tighinn còmhla rinn, "thuirt Nina bhon balustrade os cionn Purdue agus i fhèin agus Peadar a" dol a-steach don lobaidh.
  
  Choimhead Perdue suas. Chrath Peadar a làmh agus chuir e beannachd air Nina.
  
  "Wiedersechen, Peter," rinn i gàire.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil mo phiuthar air falbh?" Dh "fhaighnich Perdue, a" leum air a "chiad beagan cheumannan gus a dhol còmhla rithe.
  
  "Gu fìrinneach, dìreach an-dràsta. Tha mi creidsinn nach eil an dithis agaibh faisg," thuirt i. "Nach b" urrainn dhi feitheamh gus an tigeadh tu beannachd?"
  
  "Is aithne dhut i," ors" esan, a ghuth rud beag crotach le fios soilleir air seann searbhas. "Chan eil mi glè ghràdhach eadhon air latha math." Choimhead e gu dlùth air Nina, agus dh'fhàs a sùilean na bu mhiosa. "Air an làimh eile, tha mi gu math ceangailte, leis a" chinneadh às an tàinig mi. "
  
  "Gu dearbh, mura b" e bastard làimhseachail a bh" annad," gheàrr i dheth e. Cha robh na briathran aice ro chruaidh, ach thug iad seachad a beachd onarach air a leannan a bh' ann roimhe. "Tha e coltach gu bheil thu a" freagairt gu math ri do chinneadh, a bhodach."
  
  "A bheil sinn deiseil airson falbh?" Leig guth Sam bhon doras aghaidh an teannachadh.
  
  "Tha. Tha, tha sinn deiseil airson tòiseachadh. Dh" iarr mi air Peadar còmhdhail a chuir air dòigh gu Buren, agus às an sin rachamaid air turas timcheall a" chaisteil feuch an lorgadh sinn brìgh sam bith ann am briathrachas na h-iris," thuirt Perdue. "Feumaidh sinn cabhag a dhèanamh, a chlann. Tha tòrr olc ri dhèanamh!"
  
  Choimhead Sam agus Nina agus e a" dol à sealladh sìos an trannsa-taobh a bha a" dol chun oifis far an robh e air na bagannan aige fhàgail.
  
  "An urrainn dhut a chreidsinn nach eil e fhathast sgìth de bhith a" cladhach an t-saoghail gu lèir an tòir air an duais neo-fhaicsinneach sin?" dh'fhaighnich Nina. "Saoil a bheil fios aige dè a tha e a" sireadh na bheatha, oir tha e trom le bhith a "lorg ulaidhean, agus a dh" aindeoin sin chan eil e gu leòr. "
  
  Bha Sam, dìreach òirlich air a cùlaibh, a" bruthadh a falt gu socair, "Tha fios agam dè tha e a" sireadh. Ach tha eagal orm gur e a bhàs fhathast an duais nach fhaighear seo."
  
  Thionndaidh Nina a choimhead air Sam. Bha a faireachdainn air a lìonadh le bròn milis nuair a tharraing e a làmh air falbh bhuaipe, ach gu sgiobalta ghlac Nina e agus chùm i a caol-dùirn gu teann. Ghlac i a làmh innte agus rinn i osna.
  
  "Ach, Sam."
  
  "Tha?" dh'fhaighnich e agus i a' cluich le a chorragan.
  
  "Bu mhath leam gun cuir thu às do obsession cuideachd. Chan eil àm ri teachd ann. Aig amannan, ge bith dè cho goirt "s a tha e aideachadh gu bheil thu air chall, feumaidh tu gluasad air adhart," chomhairlich Nina dha gu socair, an dòchas gun toireadh e aire don chomhairle aice mu na geimhlean aige fhèin air Trish.
  
  Sheall i fìor àmhghar, agus chuir e cràdh air a chridhe a cluinntinn a' bruidhinn air na bha eagal air a dh'fhairich i fad na h-ùine. Bha i air a bhith fada air falbh bhon a bha i follaiseach gu bheil i tarraingeach do Bern, agus nuair a thill Perdue chun an t-seallaidh, bha astar bho Sam do-sheachanta. Bha e airson gum falbhadh e bodhar gus an saoradh e cràdh a h-aideachaidh. Ach b" e sin a bha fios aige. Chaill e Nina uair is uair.
  
  Bhuail i gruaidh Sam le làimh fhìnealta, suathadh air an robh e cho measail. Ach ghoirtich a briathran e gu cridhe.
  
  " Feumaidh tu a leigeadh air falbh, air neo bheir am bruadar so agad gu bàs thu."
  
  Chan eil! Chan urrainn dhut seo a dhèanamh!Bha inntinn a" sgreuchail, ach dh"fhan a ghuth sàmhach. Bha Sam a" faireachdainn caillte mu dheireadh, air chall leis an fhaireachdainn uamhasach a thug e. Bha aige ri rudeigin a ràdh.
  
  "Deas! Tha a h-uile dad deiseil!" Bhris Perdue a "mhionaid de fhaireachdainn crochte. "Chan eil mòran ùine againn faighinn chun a" chaisteil mus dùin e airson an latha."
  
  Lean Nina agus Sam e leis na bagannan aca gun facal eile a ràdh. Bha an rathad gu Wewelsburg coltach ri sìorraidheachd. Ghabh Sam a leisgeul fhèin agus chaidh e a-steach don t-suidheachan cùil, a" cur a chluas-cinn a-steach don fhòn aige, ag èisteachd ri ceòl agus a" leigeil air gun robh e a" dol fodha. Ach na cheann bha na tachartasan uile measgaichte. Bha e a" faighneachd ciamar a bha e gun do chuir Nina romhpa gun a bhith còmhla ris, oir cho fad "s a bha fios aige, cha do rinn e dad airson a putadh air falbh. Mu dheireadh, thuit e na chadal don cheòl agus leig e seachad gu toilichte le bhith a 'gabhail dragh mu rudan a bha taobh a-muigh a smachd.
  
  Shiubhail iad a" mhòr-chuid den t-slighe air an E331 aig astar comhfhurtail gus tadhal air a" chaisteal tron latha. Thug Nina an ùine airson an còrr den dàn a sgrùdadh. Ràinig iad an loidhne mu dheireadh: "Far a bheil na diathan a" cur teine, far am bi ùrnaighean air an tabhann."
  
  Rinn Nina gàire, "Tha mi a" creidsinn gur e Wewelsburg an t-àite a th" ann, bu chòir don loidhne mu dheireadh innse dhuinn càite am faic sinn sa chaisteal."
  
  ""S dòcha. Feumaidh mi aideachadh, chan eil fios agam càite an tòisich mi. Is e àite fìor mhath a th" ann... agus fìor mhòr, "fhreagair Perdue. "Agus le sgrìobhainnean bho àm nan Nadsaidhean, tha fios agad fhèin agus mise le chèile air an ìre de mhealladh a b" urrainn dhaibh a ruighinn, agus tha mi a "smaoineachadh gu bheil sin rud beag eagallach. Air an làimh eile, is dòcha gu bheil sinn fo eagal, no gum faic sinn e mar dhùbhlan eile. Às deidh na h-uile, tha sinn mu thràth air a" chùis a dhèanamh air cuid de na lìonraidhean as dìomhaire aca roimhe seo, cò a chanas nach urrainn dhuinn a dhèanamh an turas seo?"
  
  "Tha mi a" guidhe gun robh mi a" creidsinn annainn cho mòr "s a tha thu, Perdue," rinn Nina osna, a" ruith a làmhan tro a falt.
  
  O chionn ghoirid, bha i air a bhith a" faireachdainn miann dìreach a dhol suas agus faighneachd dha càite an robh Renata agus dè bha e air a bhith a" dèanamh leatha às deidh dhaibh teicheadh bhon tubaist càr sa Bheilg. Bha e riatanach gun d 'fhuair i a-mach - agus gu luath. Dh'fheumadh Nina Alasdair agus a charaidean a shàbhaladh aig cosgais sam bith, eadhon ged a bhiodh e a 'ciallachadh leum air ais gu leabaidh Perdue - ann an dòigh sam bith a bha riatanach - gus fiosrachadh fhaighinn.
  
  Fhad "s a bha iad a" bruidhinn, chùm sùilean Perdue a "frasadh chun sgàthan rearview, ach cha do rinn e slaodachadh. Beagan mhionaidean às deidh sin chuir iad romhpa stad aig Soest airson rudeigin ri ithe. Bha am baile bòidheach gan giùlan bhon rathad mòr le stìoballan na h-eaglaise ag èirigh os cionn mullaichean nan taighean agus cnapan chraobhan a 'leigeil sìos am meuran troma dhan lòn agus na h-aibhnichean gu h-ìosal. Bha fàilte an-còmhnaidh air an t-suaimhneas agus bhiodh Sam air leth toilichte fios a bhith aige gu robh biadh ann.
  
  Fad na dinneir taobh a-muigh a" chafaidh quaint & # 233; ann an ceàrnag a" bhaile, bha coltas fada air Perdue, eadhon beagan mì-chòmhnard na ghiùlan, ach chuir Nina suas e gu a phiuthar a" falbh cho obann.
  
  Dh" iarr Sam air rudeigin ionadail fheuchainn, a" roghnachadh Pumpernickel agus Zwiebelbier, mar a chaidh a mholadh le buidheann de luchd-turais às a" Ghrèig a bha gu math sunndach a bha a" faighinn trioblaid coiseachd ann an loidhne dhìreach aig an àm thràth seo den latha.
  
  Agus "s e sin a thug cinnteach air Sam gur e seo a dheoch. Gu h-iomlan bha an còmhradh aotrom, sa mhòr-chuid mu bhòidhchead a" bhaile le dòs bheag de chàineadh fallain a dh "ionnsaigh daoine a bha a" dol seachad air an robh jeans a bha ro theann no an fheadhainn nach robh den bheachd gu robh feum air slàinteachas pearsanta.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil an t-àm ann dhuinn a dhol, a dhaoine, "rinn Perdue osnaich, na sheasamh bhon bhòrd, a bha a-nis làn de napccain cleachdte agus truinnsearan falamh leis na tha air fhàgail sgapte de chuirm iongantach a bha air a bhith ann. "Sam, is dòcha nach eil an camara sin agad nad bhaga, a bheil?"
  
  "Tha".
  
  "Bu mhath leam dealbh a thogail den eaglais Ròmanach sin thall an sin," dh" fhaighnich Perdue, a" comharrachadh seann togalach le dath uachdar le blas Gothic nach eil leth cho drùidhteach ri Cathair-eaglais Köln ach a tha fhathast airidh air sealladh àrd-mhìneachaidh.
  
  "Gu dearbh, a dhuine uasail," rinn Sam gàire. Leudaich e an ìomhaigh gus a bhith a" còmhdach àirde na h-eaglaise gu lèir, a" dèanamh cinnteach gu robh an soillseachadh agus an sìoltachan ceart gus am biodh a h-uile mion-fhiosrachadh mun ailtireachd air aithneachadh.
  
  "Tapadh leibh," thuirt Perdue agus suathadh e a làmhan. "A-nis, rachamaid."
  
  Choimhead Nina gu faiceallach air. B' e an aon duine riomhach a bh' ann, ach bha rudeigin faiceallach mu dheidhinn. Bha coltas rud beag iomagaineach air, no bha rudeigin a" cur dragh air nach robh e airson a roinn.
  
  Purdue agus na dìomhaireachdan aige. Bidh thu daonnan a' cumail mapa suas do mhuin, nach eil?
  
  An rud nach do mhothaich i bha dà phunc òg a" leantainn nan ceumannan aig astar sàbhailte, a" leigeil orra a bhith a" coimhead air adhart. Bha iad air a bhith a" leantainn Perdue, Sam agus Nina bho dh"fhàg iad Köln faisg air dà uair gu leth air ais.
  
  
  Caibideil 25
  
  
  Shìn Erasmusbrug amhach eala chun na speuran soilleir gu h-àrd nuair a chaidh draibhear Agatha seachad air an drochaid. Is gann gun robh i air ruighinn gu Rotterdam ann an tìde air sgàth dàil itealaich ann am Bonn, ach bha i a-nis a" dol tarsainn air Drochaid Erasmus, ris an canar gu gràdhach De Zwaan air sgàth cumadh a" phòla geal lùbte air a dhaingneachadh le càbaill a bha ga chumail suas.
  
  Cha b" urrainn dhi a bhith fadalach no b" e sin deireadh a cùrsa-comhairleachaidh. Is e an rud a dh" fhàg i anns na còmhraidhean aice ri a bràthair gur e Jost Bloom a bha san neach-dèiligidh aice, neach-cruinneachaidh ainmeil de stuthan doilleir. Cha b" e co-thuiteamas a bh" ann gun do lorg sliochd iad ann an lobhta a sheanmhair. Bha an dealbh am measg chlàran neach-reic seann rudan a chaochail o chionn ghoirid agus a bha, gu mì-fhortanach, air taobh ceàrr neach-dèiligidh Agatha, riochdaire na comhairle Duitseach.
  
  Bha i gu math mothachail gu robh i ag obair gu neo-dhìreach airson an dearbh chomhairle de bhuill àrd-inbhe de bhuidheann Black Sun a rinn eadar-theachd nuair a bha duilgheadasan aig an òrdugh le riaghladh. Bha fios aca cuideachd cò leis a bha i an sàs, ach airson adhbhar air choireigin bha dòigh-obrach neodrach air gach taobh. Dhealaich Agatha Purdue i fhèin agus a cùrsa-beatha bho a bràthair agus thug i cinnteach don chomhairle nach robh iad ann an dòigh sam bith càirdeach ach a-mhàin ann an ainm, rud a tha na fheart as aithreachas na r é suimé.
  
  Is e an rud nach robh fios aca, ge-tà, gun robh Agatha air na daoine a bha iad a" tòir ann am Bruges fhastadh gus an rud a bha iad a" sireadh fhaighinn. B" e, ann an dòigh, an tiodhlac a bh" aice dha bràthair, toiseach tòiseachaidh a thoirt dha fhèin agus dha a cho-obraichean mus do mhìnich fir Bloom an trannsa agus lean iad an t-slighe aca gus faighinn a-mach dè a bhathas a" cumail ann am broinn Wewelsburg. Rud eile, cha robh dragh aice ach mu deidhinn fhèin, agus rinn i fìor mhath e.
  
  Ghluais an draibhear aice an Audi RS5 a-steach don ionad-parcaidh aig Institiùd Piet Zwart, far an robh i gu bhith a" coinneachadh ri Mgr Bloom agus an luchd-cuideachaidh aige.
  
  "Tapadh leat," thuirt i gu suarach agus thug i beagan iùro don draibhear airson a thrioblaid. Bha an neach-siubhail aige a" coimhead gòrach, ged a bha i air a h-èideadh gu grinn mar thasgladair proifeasanta agus mar chomhairliche eòlach air leabhraichean tearc anns an robh fiosrachadh dìomhair agus leabhraichean eachdraidheil san fharsaingeachd. Dh"fhalbh e nuair a chaidh Agatha a-steach do Acadamaidh Willem de Kooning, prìomh sgoil ealain a" bhaile, gus coinneachadh ris an neach-dèiligidh aige san togalach oifis far an robh oifis aig an neach-dèiligidh aice. Tharraing an leabharlannaiche àrd a falt a-steach gu bun eireachdail agus choisich e sìos an trannsa fharsaing ann an deise sgiorta peansail agus sàilean, an taobh eile den ath-chòmhdach vapid a bha i dha-rìribh.
  
  Bhon oifis mu dheireadh air an taobh chlì, far an deach na cùirtearan air na h-uinneagan a tharraing gus nach robh an solas a 'dol a-steach don taobh a-staigh, chuala i guth Bloom.
  
  "A" Bh-Uas Perdue. Ann an tìde mar a bha e an-còmhnaidh, "thuirt e gu cridheil, a" cumail a-mach an dà làmh gus a crathadh. Bha Mgr Bloom air leth tarraingeach, tràth anns na leth-cheudan, le falt fionn is dath beag dearg a" tuiteam ann an glasan fada air a choileir. Bha Agatha cleachdte ri airgead, a' tighinn bho theaghlach a bha gu math beartach, ach dh'fheumadh i aideachadh gun robh aodach Mhgr Bloom aig àirde stoidhle. Mura b" e leasbach a bh" innte, "s math a bhiodh e air a mealladh. A rèir choltais bha e den aon bheachd oir bha a shùilean gorma loinnreach a" rannsachadh a lùban gu fosgailte agus e a" cur fàilte oirre.
  
  Is e aon rud a bha fios aice mun Duitseach nach robh iad a-riamh glèidhte.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gun d" fhuair thu an iris againn?" - dh'fheòraich e c'uin a shuidh iad sios air taobh eile a bhùird.
  
  "Tha, Mgr Bloom. Dìreach an seo," fhreagair i. Chuir i gu faiceallach a cùis leathair air an uachdar snasta agus dh" fhosgail i e. Chaidh neach-cuideachaidh Bloom, Wesley, a-steach don oifis le màileid. Bha e mòran na b' òige na a cheannard, ach a cheart cho eireachdail na roghainn aodaich. B" e sealladh fàilte a bh" ann às deidh na h-uimhir de bhliadhnaichean a chuir seachad ann an dùthchannan neo-leasaichte far an robh fear ann an stocainnean air a mheas mar chic, smaoinich Agatha.
  
  "Wesley, thoir an t-airgead aice don bhoireannach, mas e do thoil e," thuirt Bloom. Bha Agatha den bheachd gur e roghainn neònach a bh" ann don chomhairle, leis gur e seann daoine stàiteil a bh" annta aig nach robh ach glè bheag de phearsantachd no de thàlant Bloom airson an dràma. Ach, bha suidheachan aig an duine seo air bòrd stiùiridh sgoil ealain ainmeil, agus mar sin dh'fheumadh e a bhith beagan nas dathte. Thug i a" mhàileid à làmhan Wesley òg agus dh"fheitheamh i fhad "s a bha Mgr Bloom a" sgrùdadh a cheannach.
  
  "Deòchasach," ghabh e anail le iongnadh, a" tarraing a mhiotagan a-mach às a phòcaid gus suathadh air an rud. "A" Bh-Uas Perdue, a bheil thu a" dol a thoirt sùil air an airgead agad? "
  
  "Tha earbsa agam annad," rinn i gàire, ach chuir cànan a bodhaig dragh oirre. Bha fios aice gum biodh ball sam bith den Black Sun, ge bith dè cho furasta "s a bha e ri nàdar, na neach cunnartach. Feumaidh cuideigin le cliù Bloom, cuideigin a choisich le comhairle, a chaidh thairis air na buill eile den òrdugh, a bhith eagallach olc agus apathetic na nàdar. Chan ann aon uair a leig Agatha leis an fhìrinn seo sleamhnachadh bho a h-inntinn mar mhalairt air a h-uile toileachas.
  
  "Tha earbsa agad annam!" dh"èigh e na stràc tiugh Duitseach, a" coimhead gu soilleir le iongnadh. "Mo nighean ghràdhach, is mise an duine mu dheireadh air am bu chòir earbsa a bhith agad, gu sònraichte nuair a thig e gu airgead."
  
  Rinn Wesley gàire còmhla ri Bloom agus iad ag iomlaid seallaidhean meallta. Thug iad air Agatha a bhith a" faireachdainn mar leth-fhacal iomlan, agus naive aig an sin, ach cha do rinn i dàna a bhith ag obair na dòigh mhisneachail. Bha i gu math cruaidh, agus a-nis bha i an làthair ìre ùr de bastard a thug oirre mì-mhisneachd a dhèanamh air feadhainn eile a bhith a 'coimhead lag agus leanabhach.
  
  "An e sin e, Mgr Bloom?" - dh'fhaighnich i ann an tòna submissive.
  
  "Thoir sùil air an airgead agad, Agatha," thuirt e gu h-obann ann an guth domhainn, trom, fhad "s a bha a shùilean a" gortachadh a-steach innte. Dh"èist i.
  
  Chaidh Bloom gu faiceallach tron codex, a" coimhead airson an duilleag anns an robh an dealbh a thug e dha Agatha. Sheas Wesley air a chùlaobh, a' sealltuinn thar a ghualain, a' sealltuinn a cheart cho ionmhuinn anns an sgrìobhadh 's a bha an tidsear aige. Rinn Agatha cinnteach gun robh am pàigheadh a bha iad air aontachadh na àite. Choimhead Bloom oirre gu sàmhach, a" toirt oirre faireachdainn uamhasach neònach.
  
  "A bheil sin uile ann?" dh'fhaighnich e.
  
  "Tha, Mgr Bloom," chrath i, a "coimhead air mar amadan a leig dheth a dhreuchd. B 'e an sealladh seo a bha daonnan ag adhbhrachadh mì-ùidh ann an fir, ach cha b' urrainn dhi dad a dhèanamh mu dheidhinn. Thòisich an eanchainn aice a" snìomh agus a" tomhas ùine, cànan bodhaig, agus anail. Bha eagal air Agatha.
  
  "Thoir sùil air a" chùis an-còmhnaidh, mil. Chan eil fios agad a-riamh cò a tha a" feuchainn ri do mhealladh, ceart?" thug e rabhadh agus thionndaidh e aire air ais chun chòd. "A-nis innis dhomh, mus ruith thu a-steach don jungle..." thuirt e gun a bhith a" coimhead oirre, "ciamar a fhuair thu am fuidheall seo?" Tha mi a" ciallachadh, ciamar a fhuair thu air a lorg?"
  
  Thug a bhriathran air a fuil ruith fuar.
  
  Na gabh dragh, Agatha. Seinn balbh. Cluich balbh agus bidh a h-uile càil gu math, thuirt i na h-eanchainn brònach, brònach. Lean i air adhart, a" pasgadh a làmhan gu sgiobalta na h-uchd.
  
  "Lean mi na molaidhean anns an dàn, gu dearbh," rinn i gàire, a" feuchainn ri bruidhinn cho mòr "s a dh" fheumar. Dh'fhuirich e; an uairsin shrugged: "Dìreach mar sin?"
  
  "Tha, a dhuine uasail," thuirt i le misneachd chinnteach a bha gu math cinnteach. "Fhuair mi a-mach gun robh e anns an Angel Bell ann an Cathair-eaglais Köln. Gu dearbh, thug e ùine mhòr dhomh a bhith a" rannsachadh agus a" tomhas a" mhòr-chuid dheth mus do rinn mi a-mach e."
  
  "Dìreach?" rinn e gàire. "Tha e agam le deagh ùghdarras gu bheil d" inntinn a" dol thairis air a" mhòr-chuid de dh" inntinnean mòra agus gu bheil comas neònach agad fuasgladh fhaighinn air tòimhseachain leithid còdan is an leithid."
  
  "Tha mi a" cluich mun cuairt," thuirt i gu cruaidh. Gun fhios dè bha e a" toirt fa-near, chluich i e dìreach agus neodrach.
  
  "Tha thu a" cluich mun cuairt. A bheil ùidh agad anns na tha ùidh aig do bhràthair?" dh'fhaighnich e, a' lùghdachadh a shùilean chun an dearbh dhàn a dh'eadar-theangaich Nina dhi gu Turso.
  
  "Chan eil mi cinnteach a bheil mi a" tuigsinn," fhreagair ise, a cridhe a" bualadh gu mearachdach.
  
  " Do bhràthair, Daibhidh. Bu toil leis rudeigin mar sin. Gu dearbh, tha e ainmeil airson a bhith a" ruith rudan nach buin dha, "thuirt Bloom gu co-sheòrsach, a" bualadh an dàn le bàrr a mheòir le miotagan.
  
  "Chuala mi gu bheil e nas motha na rannsachair. Air an làimh eile, is toil leam a bhith a" fuireach a-staigh tòrr a bharrachd. Chan eil mi a" co-roinn a chlaonadh nàdurrach gus e fhèin a chuir ann an cunnart, "fhreagair i. Bha iomradh air a bràthair air toirt oirre gabhail ris mar-thà gun robh Bloom fo amharas gun robh i a" cleachdadh a ghoireasan, ach dh" fhaodadh e a bhith bluffing.
  
  "Mar sin is tusa am bràthair no am piuthar as glic," thuirt e. "Ach innis dhomh, a" Bh-Uas Perdue, dè a chùm thu bho bhith a" sgrùdadh dàn a tha gu soilleir ag ràdh barrachd air seann Werner a" cliogadh air an t-seann Leica III aige mus do chuir e am falach leabhar-latha Erno?"
  
  Bha e eòlach air Werner agus bha e eòlach air Erno. Bha fios aige eadhon dè an camara a bhiodh an Gearmailteach a" cleachdadh, goirid mus do chuir e am falach an còd aig àm Adenauer agus Himmler. Bha a h-fhiosrachadh fada na b' fheàrr na a chuid, ach cha do chuidich sin i an seo oir bha an t-eòlas aige na bu mhotha. Airson a 'chiad uair na beatha, lorg Agatha i fhèin ann am farpais de dh' inntinn oir bha i neo-ullaichte airson a creideas gu robh i na bu ghlice na a 'mhòr-chuid. Is dòcha gum biodh cluich balbh na chomharra cinnteach gu robh i a" falach rudeigin.
  
  "Tha mi a" ciallachadh, dè a chuireadh stad ort bho bhith a" dèanamh an aon rud?" dh'fhaighnich e.
  
  "Ùine," thuirt i ann an tòna cinnteach a" cuimhneachadh air a misneachd àbhaisteach. Ma bha amharas aige gu robh i fo fheall, bha i den bheachd gum feumadh i aideachadh gun robh i fo amharas. Bheireadh seo adhbhar dha a bhith a 'creidsinn gu robh i onarach agus moiteil às a comasan, gun eadhon eagal an làthair dhaoine coltach ris.
  
  Bha Bloom agus Wesley a" coimhead air a" mhealltaire mhisneachail mus do thòisich iad a" gàireachdainn. Chan eil Agatha cleachdte ri daoine agus an cuid feòragan. Cha robh fios aice an do ghabh iad gu dona i no an robh iad a" gàireachdainn rithe airson a bhith a" feuchainn ri nochdadh gun eagal. Bha Bloom a" lùbadh thairis air a" chòd, agus cho tarraingeach sa tha i ga fàgail gun chuideachadh ro na seunan aige.
  
  "A" Bh-Uas Perdue, is toil leam thu. Gu fìrinneach, mura b" e Purdue a bh" annad, bhithinn a" beachdachadh air do fastadh làn-ùine, "thuirt e ri gàire. "Tha thu nad aon ifrinn de bhriosgaid cunnartach, nach eil? A leithid de eanchainn le leithid de mhì-mhoraltachd ... chan urrainn dhomh do chuideachadh ach urram a thoirt dhut airson sin."
  
  Roghnaich Agatha gun dad a ràdh mar fhreagairt ach moladh taingeil leis gun do chuir Wesley an còd air falbh gu faiceallach ann an cùis Bloom.
  
  Sheas Bloom suas agus chuir e a dheise dìreach. "A" Bh-Uas Perdue, tha mi a" toirt taing dhut airson do sheirbheisean. B' fhiach thu a h-uile sgillinn."
  
  Chrath iad làmhan agus choisich Agatha a dh"ionnsaigh an dorais a bha aig Wesley dhi, màileid na làimh.
  
  "Feumaidh mi a ràdh gun deach an obair a dhèanamh gu math ... agus ann an ùine nach robh riamh roimhe," rinn Bloom creach ann an deagh shunnd.
  
  Ged a bha i air crìoch a chur air a gnothaichean le Bloom, bha i an dòchas gun robh i air a dreuchd a chluich gu math.
  
  "Ach tha eagal orm nach eil earbsa agam annad," thuirt e gu sgiobalta às a dèidh, agus dhùin Wesley an doras.
  
  
  Caibideil 26
  
  
  Cha tuirt Perdue dad mun chàr a lean iad. An toiseach dh'fheumadh e faighinn a-mach an robh e paranoideach no an robh an dithis dìreach nan dithis shìobhaltach a' dol a dh'fhaicinn Caisteal Wewelsburg. Cha b" e a-nis an t-àm airson aire a tharraing gu na trì, gu sònraichte leis gu robh iad gu sònraichte a" dèanamh sgrùdadh gus a dhol an sàs ann an gnìomhachd mì-laghail agus faighinn a-mach cò mu dheidhinn a bha Werner a" bruidhinn sa chaisteal. Bha an togalach, air an do thadhail an triùir roimhe seo air na h-amannan aca fhèin, ro mhòr airson geama fortan a chluich no tomhas a dhèanamh.
  
  Shuidh Nina a 'coimhead air an dàn agus gu h-obann thionndaidh i chun an eadar-lìon air a fòn cealla, a' coimhead airson rudeigin a bha i a 'smaoineachadh a dh'fhaodadh a bhith iomchaidh. Ach beagan mhionaidean às deidh sin chrath i a ceann le grunt briseadh-dùil.
  
  "Chan eil dad?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Chan eil. 'Far am bheil na diathan a' cuir teine, far am bheil ùrnuighean air an tairgseadh' a' toirt orm smuaineachadh air an eaglais. A bheil caibeal ann an Wewelsburg?" rinn i gàire.
  
  "Cha robh, cho fad "s as aithne dhomh, ach an uairsin cha robh mi ach ann an talla nan seanalairean SS. Anns na suidheachaidhean sin, cha robh mi dha-rìribh a" faicinn dad eadar-dhealaichte, "thuirt Sam air fear de na còmhdaichean as cunnartaiche aige beagan bhliadhnaichean ron turas mu dheireadh aige.
  
  "Chan eil caibeal, chan eil. Chan e, mura dèan iad atharrachaidhean o chionn ghoirid, mar sin càite an cuireadh na diathan teine? " - dh'fhaighnich Perdue, fhathast gun a bhith a 'toirt a shùilean far a' chàr a bha a 'tighinn faisg orra air an cùlaibh. An turas mu dheireadh a bha e air a bhith sa chàr còmhla ri Nina agus Sam, cha mhòr nach robh iad air bàsachadh aig àm ruaig, rud nach robh e airson a ràdh a-rithist.
  
  " Ciod e teine nan dia?" Smaoinich Sam airson diog. An uairsin sheall e suas agus thuirt e, "Dealanaich! Am b" e dealanach a th" ann? Dè a th" aig Wewelsburg ri dhèanamh le dealanach?"
  
  " Ifrinn seadh, dh" fhaodadh gur e so an teine a chuireas na diathan a mach, Sam. Is e deagh dhiadhachd a th" annad... uaireannan," rinn i gàire air. Chaidh Sam a ghlacadh leis a chaoimhneas, ach chuir e fàilte air. Rinn Nina rannsachadh air tachartasan dealanach faisg air baile Wewelsburg. Tharraing BMW beige 1978 suas gu mì-chofhurtail faisg orra, cho faisg is gum faiceadh Perdue aghaidhean an luchd-siubhail. Bha e den bheachd gur e caractaran neònach a bh" annta a dh" fhaodadh duine sam bith a bha a" fastadh proifeiseantaich fhastadh mar luchd-brathaidh no murtairean, ach is dòcha gu robh an ìomhaigh do-chreidsinneach aca a" frithealadh dìreach an adhbhar sin.
  
  Bha gearradh fuilt goirid Mohican agus eyeliner trom aig an draibhear, fhad "s a bha gearradh fuilt Hitler aig a chompanach le sèbhirean dubha air a ghuailnean. Cha do dh"aithnich Perdue aon seach aon dhiubh, ach bha e soilleir gu robh iad nan tràth ficheadan.
  
  "Nina. Sam. Ceangail na criosan-sàbhalaidh agad, "dh" òrduich Perdue.
  
  "Carson?" - Dh" fhaighnich Sam agus choimhead e gu inntleachdail a-mach air an uinneig chùil. Sheall e gu dìreach a-steach do bharaille an Mauser, air an robh dùbailte psychopathic an Fuhrer a" gàireachdainn air a chùlaibh.
  
  "Iosa Crìosd, tha iad a" losgadh oirnn bho Rammstein! Nina, glùin air an làr. A-nis!" Bha Sam a" sgreuchail nuair a bhuail am peilearan dòrainneach air cùl a" chàir aca. Chrom Nina suas fo roinn na miotag aig a casan agus chrom i a ceann fhad "s a bha peilearan a" frasadh sìos orra.
  
  "Sam! Do charaidean?" Rinn Perdue sgreuchail, a" dol fodha nas doimhne a-steach don t-suidheachan aige agus a" gluasad an tar-chuir gu gèar nas àirde.
  
  "Chan eil! Tha iad nas coltaiche ri do charaidean, sealgair cuimhneachain Nadsaidheach! Air sgàth Dhè, nach fàg iad gu bràth sinn nar n-aonar?" Rinn Sam gàire.
  
  Dhùin Nina a sùilean agus bha i an dòchas nach bàsaicheadh i fhad "s a bha i a" greimeachadh air a fòn.
  
  "Sam, faigh an spionag! Brùth am putan dearg dà uair agus comharraich e aig an Iroquois air cùl na cuibhle, "rinn Perdue, a" leudachadh rud peann fada eadar na suidheachain.
  
  "Hey, thoir an aire càit a bheil thu a" comharrachadh an rud dona sin! " Bha Sam a" caoineadh. Gu sgiobalta chuir e òrdag air a" phutan dhearg agus feitheamh ri stad eadar cliogan nam peilearan. A 'laighe ìosal, ghluais e gu dìreach gu oir an t-suidheachain, mu choinneamh an dorais, gus nach b' urrainn dhaibh a bhith a 'sùileachadh a shuidheachadh. Sa bhad nochd Sam agus an teileasgop ann an oisean na h-uinneige cùil. Bhrùth e am putan dearg dà uair agus choimhead e mar a thuit an t-seam dearg dìreach far an do chomharraich e - air aghaidh an draibhear.
  
  Loisg Hitler a-rithist, agus bhuail peilear le deagh amas a" ghlainne air beulaibh aodann Sam, a" frasadh dha le shrapnel. Ach bha an leusair aige mar-thà air a bhith air a chomharrachadh aig a 'Mohican fada gu leòr airson a dhol a-steach don chlaigeann aige. Sheall teas mòr an t-seilear eanchainn an draibhear a-steach don chlaigeann aige, agus anns an sgàthan rearview chunnaic Perdue aodann a" spreadhadh gu bhith na bhreugan de fhuil snotty agus criomagan cnàimh air an sgiath-gaoithe.
  
  "Is math a rinn thu, Sam!" - Dh" èigh Perdue nuair a thionndaidh am BMW gu sgiobalta far an rathaid agus chaidh e à sealladh thairis air suaicheantas beinne a thionndaidh gu bhith na bhearradh cas. Thionndaidh Nina mun cuairt nuair a chuala i gluasadan clisgeadh Sam a" tionndadh gu bhith a" gearan agus a" sgreuchail.
  
  "O mo Dhia, Sam!" - rinn i gàire.
  
  "Dè thachair?" - dh'fhaighnich Perdue. Dh"èirich e nuair a chunnaic e Sam anns an sgàthan, a" cumail aodann le làmhan fuilteach. "O mo chreach!"
  
  "Chan urrainn dhomh dad fhaicinn! Tha m" aghaidh na theine!" Rinn Sam sgreuchail nuair a shleamhnaich Nina eadar na suidheachain gus coimhead air.
  
  "Leig dhomh faicinn. Leig dhomh faicinn!" - dh'iarr i, a 'gluasad a làmhan air falbh. Dh" fheuch Nina gun a bhith a" sgreuchail ann an clisgeadh air sgàth Sam. Bha aodann air a ghearradh suas le pìosan beaga de ghlainne, cuid dhiubh fhathast a" stobadh a-mach às a chraiceann. Cha robh i a" faicinn na sùilean ach fuil.
  
  "An urrainn dhut do shùilean fhosgladh?"
  
  "A bheil thu craicte? O mo Dhia, tha pìosan glainne am shùilean!" rinn e caoineadh. Bha Sam fada bho bhith na dhuine squeamish, agus bha stairsneach a phian gu math àrd. A 'cluinntinn e a' squeal agus a 'gàireachdainn mar leanabh, dh'fhàs Nina agus Perdue gu math iomagaineach.
  
  "Thoir don ospadal e, Perdue!" - thuirt i.
  
  "Nina, bidh iad airson faighinn a-mach dè a thachair, agus chan urrainn dhuinn a bhith fosgailte. Tha mi a" ciallachadh, tha Sam dìreach air fear a mharbhadh, "mhìnich Perdue, ach cha robh Nina airson dad a chluinntinn.
  
  "Dàibhidh Perdue, thoir sinn chun chlinic cho luath" s a ruigeas sinn Wewelsburg, air neo bidh mi a" mionnachadh do Dhia...!" - rinn i sgàineadh.
  
  "Bheireadh e gu mòr a" chùis air an adhbhar againn a bhith a" caitheamh ùine. Tha thu a" faicinn gu bheil sinn mar-thà air ar tòir. Tha fios aig Dia cia mheud a bharrachd de luchd-clàraidh, gun teagamh mar thoradh air post-d Sam gu a charaid Moroccan," thuirt Perdue.
  
  "Hey, tapadh leat!" beuc Sam anns a" bheàrn air a bheulaibh. "Cha do chuir mi a-riamh dealbh thuige. Cha do fhreagair mi a-riamh am post-d sin! Cha tàinig e bhon luchd-aithne agam, buddy!"
  
  Bha Perdue fo imcheist. Bha e cinnteach gur ann mar seo a dh" fheumadh a bhith air a dhol a-mach.
  
  "An uairsin cò, Sam? Cò eile a dh" aithnicheadh mu dheidhinn seo? - Dh'fhaighnich Perdue cuin a nochd baile Wewelsburg mìle no dhà air thoiseach.
  
  "Cliant Agatha," thuirt Nina. "Feumaidh gu bheil. Is e an aon neach aig a bheil fios ..."
  
  "Chan eil, chan eil beachd sam bith aig an neach-dèiligidh aice gun do rinn duine sam bith ach mo phiuthar an obair seo leis fhèin," thuirt Nina Perdue gu sgiobalta ris an teòiridh.
  
  Thug Nina air falbh pìosan beaga de ghlainne gu faiceallach bho aodann Sam fhad "s a chuir i cupa air aodann le a làmh eile. B' e blàths a pailm an aon chomhfhurt- achd a dh'fhairich Sam an aghaidh an allt mhòir o'n iomadh sàth, agus a làmhan fuilteach air a ghlùinean.
  
  "O, neòinean!" Gu h-obann leum Nina. "Graphologist! Am boireannach a rinn mìneachadh air làmh-sgrìobhaidh Agatha! Gun dòigh fucking! Dh" innis i dhuinn gur e dealbhaiche cruth-tìre a bh" anns an duine aice leis gum b" àbhaist dha a bhith a" cladhach airson bith-beò."
  
  "Agus dè?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Cò a chladhaicheas airson bith-beò, Perdue? Arc-eòlaichean. Bhiodh an naidheachd gun deach an uirsgeul a lorg gu cinnteach a" togail ùidh a leithid de dhuine, nach biodh? "- chuir i air adhart beachd-bharail.
  
  "Sgoinneil. Cluicheadair air nach eil sinn eòlach air. Dìreach na tha a dhìth oirnn," rinn Perdue osnaich, a 'measadh an ìre de leòntan Sam. Bha fios aige nach robh dòigh ann aire mheidigeach fhaighinn don neach-naidheachd leònte, ach dh'fheumadh e iarraidh no an cothrom a chall faighinn a-mach dè a bha Wewelsberg a 'falach, gun a bhith a' toirt iomradh air an fheadhainn eile a ghlacas an triùir aca. Aig àm nuair a ghabh mothachadh cumanta thairis toileachas an t-sealg, rinn Perdue sgrùdadh gus faicinn an robh goireas meidigeach faisg air làimh.
  
  Dhràibh e an càr nas doimhne a-steach do dhràibhear taighe faisg air a" chaisteal far an robh dotair sònraichte, Johann Kurtz, ag obair. Thagh iad an t-ainm air thuaiream, ach b" e tubaist thoilichte a thug orra an aon dotair aig nach robh coinneamh gu 3f le breug luath. Dh'innis Nina don dotair gur e creag a dh'adhbharaich an dochann a rinn Sam fhad 's a bha iad a' draibheadh tro aon de na slighean beinne air an t-slighe gu Wewelsburg airson a dhol a dh'fhaicinn. Cheannaich e e. Ciamar nach b' urrainn dha? Chuir bòidhchead Nina iongnadh gu soilleir air an athair meadhan-aois de thriùir a bha a" ruith a chleachdadh bhon taigh.
  
  Fhad "s a bha iad a" feitheamh ri Sam, shuidh Perdue agus Nina anns an t-seòmar feitheimh sealach, a bha na veranda air a thionndadh còmhdaichte le uinneagan mòra fosgailte le scrionaichean agus claisean gaoithe. Bha gaoith thaitneach a" sruthadh tron àite seo, pìos socair air an robh feum mòr dhaibh. Lean Nina oirre a" dèanamh deuchainn air na bha amharas aice mun choimeas dealanaich.
  
  Thog Perdue am bòrd beag a b" àbhaist dha a bhith a" cumail sùil air astaran agus raointean, ga fhosgladh le flick de a chorragan gus an do sheall e sealladh de Chaisteal Wewelsburg. Sheas e a" coimhead air a" chaisteal bhon uinneig, a rèir choltais a" sgrùdadh an structair trì-thaobhach leis an inneal aige, a" lorg loidhnichean nan tùir agus a" dèanamh coimeas matamataigeach ris na h-àirdean aca, dìreach gun fhios nach biodh fios aca.
  
  "Perdue," thuirt Nina.
  
  Thug e sùil oirre le sùil fhathast fad às. Ghluais i air suidhe ri a taobh.
  
  "Seall an seo, ann an 1815 chaidh Tùr a Tuath a" chaisteil na theine nuair a bhuail dealanach e, agus bha reul-aithris an seo san sgiath a deas gu 1934. Tha mi a" smaoineachadh leis gu bheil e a" bruidhinn air an Tùr a Tuath agus na h-ùrnaighean a rèir coltais a chaidh a thabhann san sgiath a deas, gu bheil aon ag innse dhuinn an t-àite, am fear eile far an tèid sinn. An Tùr a Tuath, shuas."
  
  "Dè tha aig mullach an Tùir a Tuath?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Tha fios agam gu robh an SS an dùil talla eile a thogail mar talla coitcheann an SS os a chionn, ach a rèir coltais cha deach a thogail a-riamh," chuimhnich Nina bho thràchdas a sgrìobh i aon uair mun dìomhaireachd a chleachd an SS , agus planaichean neo-dhearbhte airson an cleachdadh. tùr airson deas-ghnàthan.
  
  Chuir Perdue seo thairis na cheann airson mionaid. Nuair a dh" fhàg Sam oifis an dotair, chrath Perdue. "Ceart gu leòr, bheir mi greim. Is e seo an rud as fhaisge a th" againn air fuasgladh. 'S e an Tùr a Tuath an t-àite gu cinnteach."
  
  Bha Sam a" coimhead coltach ri saighdear leònte a bha dìreach air tilleadh à Beirut. Chaidh a cheann a bhualadh gus an ola antiseptic a chumail air aodann airson an ath uair. Air sgàth milleadh a shùilean, thug an dotair boinneagan dha, ach chan urrainn dha faicinn ceart airson an ath latha no dhà.
  
  "Mar sin is e mo chothrom a bhith gad stiùireadh," rinn e magadh. "Wielen dank, Herr Doktor," thuirt e gu sgìth anns an stràc Gearmailteach as miosa a bh" aig dùthchasach na Gearmailt a-riamh. Rinn Nina gàire rithe fhèin, lorg Sam glè ghrinn; cho brònach agus cho cràiteach anns na bannan aige. Bu toigh leatha a phògadh, ach chan ann fhad 's a bha e trom le Trish, gheall i fhèin. Dh'fhàg i an dotair iongantach le soraidh slàn agus crathadh làimhe, agus chaidh an triùir dhan chàr. Bha seann togalach a' feitheamh riutha faisg air làimh, air a dheagh ghleidheadh agus air a lìonadh le dìomhaireachd uabhasach.
  
  
  Caibideil 27
  
  
  Chuir Perdue air dòigh seòmraichean taigh-òsta airson gach fear dhiubh.
  
  Bha e neònach nach robh e a" fuireach còmhla ri Sam mar a bha e mar as àbhaist, leis gu robh Nina air a sochairean gu lèir a thoirt air falbh leatha. Thuig Sam gu robh e airson a bhith leis fhèin, ach b" e a" cheist carson. Bha Perdue air a bhith ag obair nas cunnartaiche bho dh" fhàg iad an taigh ann an Köln, agus cha robh Sam den bheachd gun robh gnothach sam bith aig imeachd obann Agatha ri sin. A-nis cha b" urrainn dha bruidhinn ri Nina gu furasta oir cha robh e airson gum biodh i draghail mu rudeigin a dh" fhaodadh a bhith gun dad.
  
  Dìreach às deidh an lòn fadalach, thug Sam air falbh na bannan. Dhiùlt e coiseachd timcheall a" chaisteil air a phasgadh mar spùinneadair agus a bhith na stoc gàire dha na coigrich uile a chaidh tron taigh-tasgaidh agus na togalaichean mun cuairt. Bha e taingeil gun robh na speuclairean-grèine aige còmhla ris, dh" fhaodadh e co-dhiù staid tàmailteach a shùilean fhalach. Bha na gealaichean timcheall air na h-irisan aige dorcha pinc, agus bha an sèid air na h-eyelids aige a thionndadh. Air feadh a h-aodann, sheas gearraidhean beaga a-mach dearg, ach thug Nina cinnteach dha leigeil leatha beagan makeup a chuir a-steach thairis air na sgrìoban gus nach biodh iad cho follaiseach.
  
  Bha dìreach ùine gu leòr ann airson tadhal air a" chaisteal gus faicinn an lorgadh iad cò mu dheidhinn a bha Werner a" bruidhinn. Cha bu toil le Perdue tomhas, ach an turas seo cha robh roghainn aige. Chruinnich iad ann an talla nan seanailearan SS agus às an sin bha aca ri faighinn a-mach dè a bha a" seasamh a-mach, nam biodh dad annasach a" bualadh orra idir. B" e an rud a bu lugha a b" urrainn dhaibh a dhèanamh mus deach an toirt thairis leis an luchd-tòrachd aca, a bha an dòchas a dhol sìos gu dà chlon Rammstein air an d" fhuair iad cuidhteas. Ach, chaidh an cur le cuideigin, agus gun cuireadh cuideigin barrachd dìtheanan nan àite.
  
  Nuair a chaidh iad a-steach don ghearastan bhrèagha ann an cumadh triantanach, chuimhnich Nina air an obair-cloiche a chaidh a thogail cho tric agus a chaidh togalaichean a leagail, ath-thogail, cur ris agus turusadh san àm a dh'fhalbh, bhon naoidheamh linn air adhart. Dh'fhuirich e mar aon de na caistealan as ainmeile sa Ghearmailt, agus bha i gu sònraichte dèidheil air eachdraidh. Chaidh an triùir dìreach chun Tùr a Tuath, an dòchas faighinn a-mach gu robh teòiridh Nina creidsinneach.
  
  Is gann gum b" urrainn dha Sam faicinn ceart. Chaidh an sealladh aige atharrachadh gus am faiceadh e a" mhòr-chuid de na dealbhan de nithean, ach air dhòigh eile bha a h-uile dad fhathast ceòthach. Thog Nina a ghàirdean agus stiùir e e, a 'dèanamh cinnteach nach do shiubhail i suas na ceumannan gun àireamh san togalach.
  
  "An urrainn dhomh do chamara fhaighinn air iasad, Sam?" dh'fhaighnich Perdue. Bha e air a mhealladh gun do roghnaich an neach-naidheachd, aig nach robh mòran lèirsinn, a bhith a 'leigeil a-mach gum faodadh e fhathast dealbh a thogail den taobh a-staigh.
  
  "Ma thogras tu. Chan urrainn dhomh dad dona fhaicinn. Chan eil e ciallach eadhon feuchainn, "rinn Sam caoidh.
  
  Nuair a chaidh iad a-steach do Thalla SS Obergruppenführer, Talla SS Seanalair, bha Nina a" caoineadh nuair a chunnaic iad an dealbhadh a chaidh a pheantadh air an làr marmoir glas.
  
  "Tha mi a" guidhe gum b "urrainn dhomh spùtadh air seo gun a bhith a" tarraing aire, "thuirt Nina.
  
  "Dè air?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Tha gràin cho mòr agam air an t-soidhne damn seo," fhreagair i agus iad a" dol tarsainn air cuibhle dorcha uaine na grèine a bha a" riochdachadh samhla Òrdugh na Grèine Duibhe.
  
  "Na smal, a Nina," chomhairlich Sam gu tioram. Stiùir Perdue an t-slighe, a-rithist ann an staid bruadar. Thog e camara Sam, a 'falach an teileasgop eadar a làmh agus an camara. A" cleachdadh spionag a chaidh a shuidheachadh gu IR, rinn e sganadh air na ballachan airson nithean sam bith a bha falaichte a-staigh. Ann am modh ìomhaighean teirmeach, cha do lorg e dad ach caochlaidhean teodhachd ann an leantainneachd clachaireachd nuair a thug e sùil air na ainmean teas.
  
  Ged a nochd a" mhòr-chuid de luchd-tadhail ùidh ann an carragh-cuimhne Wewelsburg 1933-1945, a bha suidhichte san t-seann taigh-gheàrd an SS ann an lios a" chaisteil, bha triùir cho-obraichean gu dìcheallach a" coimhead airson rudeigin sònraichte. Dè a bh" ann, cha robh fios aca, ach le eòlas Nina, gu sònraichte air àm nan Nadsaidhean ann an eachdraidh na Gearmailt, dh" fhaodadh i innse nuair a bha rudeigin a-mach à àite anns an robh còir a bhith na mheadhan spioradail aig an SS.
  
  Gu h-ìosal bha an seilear mì-chliùiteach, no gruft, structar coltach ri tuama a chaidh fodha ann am bun-stèidh an tùir agus a' cuimhneachadh uaighean le mullach Mycenaean. An toiseach bha Nina den bheachd gum faodadh an dìomhaireachd a bhith air fhuasgladh le tuill drèanaidh neònach ann an cearcall fodha fon zenith le swastika air a "chuaich, ach dh" fheumadh i a dhol suas, a rèir notaichean Werner.
  
  "Chan urrainn dhomh cuideachadh ach smaoineachadh gu bheil rudeigin a-muigh an sin anns an dorchadas," thuirt i ri Sam.
  
  "Seall, rachamaid suas chun àite as àirde den Tùr a Tuath agus thoir sùil às an sin. Chan eil na tha sinn a" sireadh taobh a-staigh a" chaisteil, ach taobh a-muigh," mhol Sam.
  
  "Carson a tha thu ag ràdh sin?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Mar a thuirt Perdue... Semantics..." chrath e.
  
  Bha Perdue a" coimhead inntinneach: "Innis dhomh, a ghràidh."
  
  Loisg sùilean Sam mar theine ifrinn eadar a shùilean, ach cha b" urrainn dha coimhead air Perdue nuair a bhruidhinn e ris. A" gabhail fois air a smiogaid air a bhroilleach, a" faighinn thairis air a" phian, lean e air: "Tha a h-uile dad anns a" phàirt mu dheireadh a" toirt iomradh air rudan bhon taobh a-muigh, leithid dealanach agus ùrnaighean dìreadh. Tha a" mhòr-chuid de dhealbhan diadhachd no seann ghràbhalaidhean a" nochdadh ùrnaighean mar cheò ag èirigh bho na ballachan. Tha mi dha-rìribh a" smaoineachadh gu bheil sinn a" coimhead airson togalach a-muigh no roinn àiteachais, rudeigin taobh a-muigh far a bheil na diathan a" cur teine," mhìnich e.
  
  "Uill, cha b" urrainn dha na h-innealan agam nithean coimheach no neo-riaghailteachdan a lorg taobh a-staigh an tùir. Tha mi a" moladh cumail ri teòiridh Sam. Agus tha sinn nas fheàrr a dhèanamh gu sgiobalta, leis gu bheil dorchadas a" tighinn, "dhearbh Perdue, a" toirt seachad an camara do Nina.
  
  "Ceart gu leòr, rachamaid," dh" aontaich Nina, a" tarraing làmh Sam gu slaodach gus am b" urrainn dha gluasad leatha.
  
  "Chan eil mi dall, fhios agad?" - rinn e magadh.
  
  "Tha fios agam, ach is e deagh leisgeul a tha seo airson do thionndadh nam aghaidh," rinn Nina gàire.
  
  Seo e a-rithist! Smiles, suirghe, cuideachadh socair. Dè na planaichean a th" aice? An uairsin thòisich e ri iongnadh carson a thuirt i ris a leigeil às, agus carson a dh'innis i dha nach robh àm ri teachd ann. Ach cha mhòr gur e a-nis an t-àm ceart airson agallamh mu chùisean nach eil cudromach ann am beatha far am faodadh a h-uile diog a bhith mar an tè mu dheireadh aige.
  
  Bhon àrd-ùrlar aig mullach an Tùir a Tuath, choimhead Nina a-mach thairis air an raon de bhòidhchead pristine a bha timcheall air Wewelsburg. A bharrachd air na sreathan de thaighean grinn agus grinn a bha air na sràidean agus na diofar fhrasan uaine a bha timcheall a" bhaile, cha robh dad sam bith eile cudromach. Shuidh Sam le a dhruim an aghaidh mullach a 'bhalla a-muigh gus a shùilean a dhìon bhon ghaoth fhuar a bha a' sèideadh bho mhullach a 'bhalla.
  
  Coltach ri Nina, chan fhaca Perdue dad neo-àbhaisteach.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil sinn air ceann an rathaid a ruighinn an seo, a ghillean," dh"aidich e mu dheireadh. "Dh" fheuch sinn, ach is dòcha gur e seo seòrsa de charade gus troimh-chèile a dhèanamh air an fheadhainn aig nach eil fios dè a bha fios aig Werner. "
  
  "Tha, feumaidh mi aontachadh," thuirt Nina, a" coimhead air a "ghleann gu h-ìosal gun mòran briseadh-dùil. "Agus cha robh mi eadhon airson a dhèanamh. Ach a-nis tha mi a" faireachdainn gun do dh"fhàillig mi."
  
  "O, thig air adhart," chluich Sam còmhla, "tha fios againn uile nach urrainn dhut a bhith duilich dhut fhèin, huh?"
  
  "Dùin suas, Sam," leum i, a "dol tarsainn air a gàirdeanan gus nach b" urrainn dha a bhith an urra rithe airson stiùireadh. Le èigheach choileach, sheas Sam suas agus thug e air fhèin an sealladh a mhealtainn, co-dhiù gus an do dh'fhalbh iad. Rinn e a shlighe an seo le duilgheadas, gun a bhith a" falbh às aonais sealladh farsaing dìreach air sgàth gu bheil a shùilean air an goirteachadh.
  
  "Feumaidh sinn fhathast faighinn a-mach cò na h-amadain sin a loisg oirnn Perdue. Cuiridh mi geall gu bheil rudeigin aca ris a" bhoireannach Rachel sin ann an Hacraig," thuirt Nina.
  
  "Nina?" Ghlaodh Sam air an cùlaibh.
  
  "Thig air adhart, Nina. Cuidich an duine bochd mus tuit e gu a bhàs, "thuirt Pardue ri a dìmeas follaiseach.
  
  "Nina!" Rinn Sam sgreuchail.
  
  "O Iosa, cùm sùil air do chuideam-fala, Sam. "Tha mi a" tighinn," dh"èigh i agus chuir i a sùilean air Perdue.
  
  "Nina! Seall!" Lean Sam. Thug e dheth na speuclairean-grèine aige, gun aire a thoirt do bhuaireadh na gaoithe borb agus solas cruaidh feasgair a" bualadh air a shùilean fala. Bha i fhèin agus Perdue air gach taobh dheth agus e a" coimhead a-mach thar na dùthcha, a" faighneachd grunn thursan, "Nach eil thu ga fhaicinn? Nach eil?"
  
  "Chan eil," fhreagair an dithis.
  
  Rinn Sam gàire maniacally agus chomharraich e le làmh sheasmhach a ghluais bho dheas gu clì, nas fhaisge air ballachan a 'chaisteil, a' stad air an taobh chlì. "Ciamar nach fhaic thu seo?"
  
  "Faic dè?" Dh'fhaighnich Nina, rud beag air a h-iomagain leis a' mhisneachd a bh' aige fhad 's nach robh i fhathast a' tuigsinn dè bha e a' comharrachadh. Rinn Perdue gàire agus shrugged, a 'coimhead oirre.
  
  "Tha sreath de loidhnichean an seo," thuirt Sam, leis an anail le iongnadh. "Dh" fhaodadh gur e loidhnichean caisead a th" annta, no is dòcha seann easgannan cruadhtan air an dealbhadh gus suidheachadh àrd a thogail air an togail, ach tha iad gu soilleir a" mìneachadh lìonra mòr de chrìochan cruinn farsaing. Bidh cuid a" tighinn gu crìch goirid air taobh a-muigh a" chaisteil, agus cuid eile a" dol à sealladh mar gum biodh iad air cladhach nas doimhne dhan fheur."
  
  "Fuirich," thuirt Perdue. Stèidhich e teileasgop gus am faiceadh e faochadh uachdar na sgìre.
  
  "An sealladh x-ray agad?" - dh'fhaighnich Sam, a 'coimhead goirid air figear Perdue leis an t-sealladh millte aige, a thug air a h-uile dad a bhith a' coimhead air adhart agus buidhe. "Hey, comharraich seo gu sgiobalta aig broilleach Nina!"
  
  Rinn Perdue gàire àrd, agus choimhead iad le chèile air aodann caran gòrach an neach-eachdraidh mì-riaraichte.
  
  "Chan e rud a th" ann nach fhaca an dithis agaibh roimhe, mar sin stad air a bhith ag ionndrainn," thuirt i le misneachd, a" cosnadh gàire caran balach bhon dithis fhireannach. Chan eil e mar gum biodh iongnadh orra gun tàinig Nina a-mach agus na beachdan neònach sin a dhèanamh. Bha i air cadal leis an dithis aca grunn thursan, agus mar sin cha robh i a 'tuigsinn carson a bhiodh e mì-fhreagarrach.
  
  Thog Perdue an teileasgop aige agus thòisich e far an do thòisich Sam a chrìoch mac-meanmnach. An toiseach, cha robh coltas gu robh dad air atharrachadh ach a-mhàin beagan phìoban òtrachais fon talamh ri taobh a 'chiad shràid taobh a-muigh na crìche. An uairsin chunnaic e e.
  
  "O mo chreach!" - exhaled e. An uairsin thòisich e air gàire a dhèanamh mar neach-coimhead a bha dìreach air òr a lorg.
  
  "Dè! Dè!" Ghluais Nina le toileachas. Ruith i gu Perdue agus sheas i na aghaidh gus an inneal a bhacadh, ach bha fios aige na b" fheàrr agus chùm e i fad gàirdean fhad "s a rinn e sgrùdadh air na puingean a bha air fhàgail far an do chruinnich agus a thoinneamh an cruinneachadh de structaran fon talamh.
  
  "Èist, Nina," thuirt e mu dheireadh, "dh" fhaodadh mi a bhith ceàrr, ach tha e coltach gu bheil structaran fon talamh dìreach fodhainn. "
  
  Rug i air an teileasgop, ge b" e dè cho socair "s a bha i, agus chuir i gu a sùil e. Coltach ri hologram lag, ghluais a h-uile dad fon talamh beagan mar a chruthaich an ultrasound a thàinig bhon phuing laser sonogram bho stuth do-fhaicsinneach. Leudaich sùilean Nina le iongnadh.
  
  "Deagh obair, Mgr Cleve," chuir Pardue meal-a-naidheachd air Sam airson lìonra iongantach fhosgladh. "Agus don t-sùil rùisgte, chan eil nas lugha!"
  
  "Seadh, is e rud math a th" ann gun do loisg iad orm agus cha mhòr nach deach iad dall, huh?" Rinn Sam gàire, a" slaodadh Perdue air a ghàirdean.
  
  "Sam, chan eil seo èibhinn," thuirt Nina bhon t-sealladh aice, fhathast a "sgùradh fad is leud na bha coltach ri necropolis de leviathan na laighe na laighe fo Wewelsburg.
  
  "Mo lochdan. Gu h-èibhinn ma chanas mi sin," thuirt Sam air ais, a-nis toilichte leis fhèin airson an latha a shàbhaladh.
  
  "Nina, chì thu far a bheil iad a" tòiseachadh, as fhaide air falbh bhon chaisteal, gu dearbh. Dh'fheumadh sinn a dhol a-steach bho àite nach eil air a dhìon le camarathan tèarainteachd," dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Fuirich," thuirt i, a "leantainn na loidhne shingilte a bha a" ruith tron lìonra gu lèir. "Tha e a" stad fon t-slochd dìreach air taobh a-staigh a" chiad lios. Feumaidh gu bheil òrd an seo as urrainn dhuinn a dhol sìos."
  
  "Gu math!" - Dh'èigh Perdue. "Seo far an tòisich sinn air rannsachadh speleological. Rachamaid beagan nap gus am faigh sinn an seo ro mhadainn. Feumaidh fios a bhith agam dè a tha Wewelsburg a" cumail dìomhair bhon t-saoghal ùr-nodha."
  
  Chrath Nina ag aontachadh, "Agus dè as fhiach a mharbhadh air a shon."
  
  
  Caibideil 28
  
  
  Chriochnaich a' Bh-Uas Maisie an dinneir a bha i air a bhi ag ullachadh o chionn an dà uair a dh' fhalbh. B" e pàirt den obair aice aig an oighreachd a teisteanasan a chleachdadh mar chòcaire le teisteanas aig a h-uile biadh. A nis o'n a bha a' bhana-mhaighstir air falbh, bha luchd-obrach beag de sheirbhisich anns an tigh, ach bha dùil fhathast gu'n deanadh i a dleasdanais cho mòr 's a b' àirde na bean-an-tighe. Chuir giùlan neach-còmhnaidh an taighe ìosal a tha ri taobh a" phrìomh àite-còmhnaidh irioslachd sam bith air Maisie, ach bha aice ri fuireach cho proifeasanta "s a b" urrainn dhi an-còmhnaidh. Bha gràin aice air a bhith a" toirt seirbheis don bhana-bhuidseach mhì-thaingeil a bha a" fuireach ann airson ùine ghoirid, eadhon ged a bha am fastaiche aice air a dhèanamh soilleir gum biodh an aoigh aice a" fuireach gun chrìoch airson a-nis.
  
  B' e boireannach mì-mhodhail a bh' anns an aoigh le barrachd air misneachd gu leòr airson bàta rìghrean a lìonadh, agus bha a cleachdaidhean ithe cho neo-àbhaisteach agus cho piocach 's a bha dùil. Na vegan an toiseach, dhiùlt i na soithichean feal no na paidhean a dh" ullaich Maisie gu faiceallach ithe, agus b" fheàrr leatha salad uaine agus tofu na àite. Fad a bliadhnaichean, cha do thachair an còcaire leth-cheud bliadhna a dh'aois a-riamh ri tàthchuid cho cumanta agus gu tur gòrach, agus cha do chuir i am falach a h-eas-aonta. Gus a h-uabhas a chuir oirre, dh" innis an aoigh air an robh i a" frithealadh gu robh i mì-riaraichte don fhastaiche aige, agus gu luath fhuair Maisie achmhasan, ged a bha e càirdeil, bhon uachdaran.
  
  Nuair a fhuair i an crochadh air còcaireachd vegan mu dheireadh, bha an comas aig a" bhiadh a bha i a" còcaireachd innse dhi nach b" e veganism a bha i ag iarraidh tuilleadh agus gu robh i ag iarraidh steak tearc agus rus basmati. Bha Maisie feargach leis a" mhì-ghoireas neo-riatanach a thaobh a bhith a" caitheamh buidseat an taighe aice air toraidhean vegan daor a bha a-nis gan caitheamh ann an stòradh leis gu robh neach-cleachdaidh piocach air fàs na chreachadair. Bha eadhon milseagan air am breithneachadh gu cruaidh, ge bith dè cho blasta sa bha iad. B" e aon de phrìomh bhèicearan na h-Alba a bh" ann am Maisie agus dh" fhoillsich i eadhon trì de na leabhraichean còcaireachd aice fhèin air milseagan agus gleidheadh anns na dà fhicheadan aice, agus mar sin nuair a chunnaic a h-aoigh a" diùltadh an obair a b" fheàrr a rinn i rinn i ruighinn inntinn airson botail spìosraidh nas puinnseanta.
  
  B' e boireannach eireachdail a bh' anns an aoigh aice, caraid don uachdaran, a rèir na chaidh innse dhi, ach chaidh stiùireadh sònraichte a thoirt dhi gun a bhith a 'leigeil leis a' Bh-Uas Mirele an t-àite-fuirich a chaidh a thoirt dhi fhàgail aig cosgais sam bith. Bha fios aig Maisie nach robh an nighean condescending ann le roghainn, agus gu robh i an sàs ann an dìomhaireachd phoilitigeach cruinneil, agus bha feum air an t-seallaidheachd gus casg a chuir air an t-saoghal bho bhith a" tuiteam ann an seòrsa de thubaist a dh" adhbhraich an Dàrna Cogadh mu dheireadh. Dh'fhuiling bean an taighe droch dhìol a h-aoigh agus cruaidh-chàs na h-òige a-mhàin airson seirbheis a thoirt don fhastaiche aice, ach air neo bhiodh i air obair ghoirid a dhèanamh den bhoireannach làidir a bha fo a cùram.
  
  Tha cha mhòr trì mìosan air a dhol seachad bho chaidh a toirt gu Inbhir Theòrsa.
  
  Bha Maisie cleachdte ri bhith gun a bhith a" ceasnachadh a fastaiche leis gun robh meas aice air agus bha adhbhar math aige an-còmhnaidh airson iarrtasan neònach sam bith a rinn e oirre. Bha i ag obair dha Dave Perdue airson a" mhòr-chuid den dà dheichead mu dheireadh, a" cumail diofar dhreuchdan aig na trì oighreachdan aige, gus an d" fhuair i an t-uallach seo. Gach feasgar, às deidh dha Ms Mirela soithichean dìnnear a chruinneachadh agus crìochan tèarainteachd a chuir air dòigh, chaidh iarraidh air Maisie fios a chuir chun neach-fastaidh aice agus teachdaireachd fhàgail gun robh an cù air a bhiadhadh.
  
  Cha do dh'fhaighnich i carson, agus cha robh ùidh gu leòr aice airson sin a dhèanamh. Cha mhòr nach robh i fuadain na dìlseachd, cha do rinn a' Bh-Uas Maisie ach na chaidh innse dhi airson a' phrìs cheart, agus phàigh Mgr Perdue glè mhath.
  
  Bha a sùilean a" deàrrsadh gu gleoc a" chidsin air a" bhalla dìreach os cionn an dorais chùil a bha a" dol a-steach don taigh-aoigheachd. B'e tigh-aoraidh a mhàin a thugadh air an àite so, a chum a bhi cumail suas amis. Gu fìrinneach, cha robh ann ach cealla cumail còig rionnagan le cha mhòr a h-uile goireas a bhiodh an neach-còmhnaidh a" còrdadh rithe nam biodh i saor. Gu dearbh, cha robh innealan conaltraidh ceadaichte, agus bha an togalach uidheamaichte le saideal agus sgramblers chomharran a bheireadh seachdainean a dhol a-steach eadhon leis an uidheamachd as ionnsaichte agus cleasan hacker gun samhail.
  
  B" e cnap-starra eile a bha mu choinneamh an aoigh na crìochan corporra san taigh-aoigheachd.
  
  Bha na ballachan neo-fhaicsinneach, dìon-fuaim air an lìnigeadh le mothachairean teirmeach a bha gu cunbhalach a" cumail sùil air teòthachd bodhaig an duine a-staigh gus dèanamh cinnteach gum biodh fios sa bhad mu bhriseadh sam bith.
  
  Taobh a-muigh an taigh-aoigheachd gu lèir, bha am prìomh bhrat-ùrlair stèidhichte air sgàthan a" cleachdadh seann làmh-làimhe a chleachd luchd-meallta bho amannan a dh" fhalbh, mealladh iongantach sìmplidh agus goireasach. Rinn seo an t-àite do-fhaicsinneach gun sgrùdadh dlùth no sùil ionnsaichte, gun luaidh air a" mhilleadh a dh" adhbhraich e ri linn stoirmean tàirneanaich. Chaidh mòran den togalach a dhealbhadh gus aire nach eilear ag iarraidh a tharraing air falbh agus a bhith a" toirt a-steach na bhathas an dùil a bhith glaiste.
  
  Dìreach ro 8f, chuir Maisie dìnnear pacaichte airson na h-aoighean a lìbhrigeadh.
  
  Bha 'n oidhche fionnar agus a' ghaoth gu bras mar a bha i a' dol seachad fo na giuthasan arda agus na raineach mòr a' ghàr- adh creige a bha 'sìneadh thairis air an t-slighe mar mheoirean famhair. Mu'n t-seilbh Bha na solais feasgair a' soillseachadh na frith-rathaidean agus na lusan mar sholus talmhaidh, agus chitheadh Maisie gu soilleir c'àit an robh i dol. A" dial a" chiad chòd airson an dorais a-muigh, chaidh i a-steach agus dhùin i air a cùlaibh e. Bha dà thrannsa anns an taigh-aoigheachd, a bha glè choltach ri uchd bàta-tumaidh: doras a-muigh agus fear cuideachaidh airson a dhol a-steach don togalach.
  
  A" dol a-steach don dàrna seòmar, lorg Maisie e gu math sàmhach.
  
  Gu h-àbhaisteach bha an Tbh air, ceangailte bhon phrìomh thaigh, agus chaidh na solais a chaidh a chuir air agus dheth bho phrìomh smachd cumhachd an taighe a chuir dheth. Thuit ciaradh an fheasgair air an àirneis, agus bha sàmhchair a" riaghladh anns na seòmraichean, cha chluinneadh eadhon gluasad èadhair bhon luchd-leantainn.
  
  "Do dhinnear, a bhean uasail," thuirt Maisie gu soilleir, mar nach biodh gluasad sam bith bhon àbhaist. Bha i faiceallach mu na suidheachaidhean neònach, ach cha mhòr gun do chuir i iongnadh oirre.
  
  Bha an aoigh air a bhith a" bagairt oirre iomadh uair roimhe agus air gealltainn bàs dòrainneach do-sheachanta dhi, ach b" e pàirt de dhòigh bean an taighe leigeil le cùisean sleamhnachadh agus dearmad a dhèanamh air na bagairtean falamh a thàinig bho bhratan mì-riaraichte mar a" Bh-Uas Mirela.
  
  Gu dearbh, cha robh fios aig Maisie gu robh Mirela, an aoigh neo-mhodhail aice, air a bhith na ceannard air aon de na buidhnean as motha a tha fo eagal san t-saoghal airson an dà dheichead a dh" fhalbh agus gum b" urrainn dhi rud sam bith a gheall i dha nàimhdean a dhèanamh. Gun fhios do Maisie, b" e Mirela Renata of the Order of the Black Sun, a bha an-dràsta na nàmhaid dha Dave Perdue, a bha gu bhith air a chleachdadh mar chip barganachaidh an aghaidh na comhairle nuair a thàinig an t-àm. Bha fios aig Perdue gun toireadh am falach Renata bhon chomhairle ùine luachmhor dha gus caidreachas cumhachdach a chruthachadh leis an Renegade Brigade, nàimhdean na Black Sun. Dh'fheuch a' Chomhairle ri cur às dhi, ach fhad 's a bha i air falbh, cha b' urrainn dhan Ghrian Dhubh a h-àite a chur na h-àite agus mar sin chuir iad an cèill na bha i an dùil.
  
  "A Madam, fàgaidh mi an uairsin do dhìnneir air a" bhòrd-bìdh, "thuirt Maisie, gun a bhith ag iarraidh gum biodh an àrainneachd cèin a" cuir dragh oirre.
  
  Nuair a thionndaidh i gu falbh, chuir neach-còmhnaidh eagallach fàilte oirre bhon doras.
  
  "Tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhuinn dinnear a bhith againn còmhla a-nochd, nach eil thu ag aontachadh? " Dh'iarr guth stàilinn Mirela.
  
  Bha Maisie a" smaoineachadh airson mionaid mun chunnart a bha ann am Mirela, agus, gun a bhith mar aon airson dì-meas a dhèanamh air daoine gun chridhe, dh" aontaich i: "Gu dearbh, a bhean uasail. Ach cha do choisinn mi ach gu leòr airson aon."
  
  "O, chan eil dad a" gabhail dragh mu dheidhinn, "rinn Mirela gàire, a" gluasad gu neo-chùramach fhad "s a bha a sùilean a" deàrrsadh mar shùilean cobra. "Faodaidh tu ithe. Cumaidh mi companaidh riut. An tug thu leat am fìon?"
  
  "Gu dearbh, madam. Fìon milis beag ri dhol leis na pastaichean Còrnach a dh" fhuine mi gu sònraichte dhutsa," fhreagair Maisie le umhail.
  
  Ach dh'fhaodadh Mirela innse gu robh dìth dragh an neach-taighe a rèir coltais a 'buntainn ri taic-airgid; an inneal-brosnachaidh as annasaiche a dh" adhbhraich nàimhdeas mì-reusanta bho Mirela. Às deidh uimhir de bhliadhnaichean aig ceann a" chult as uamhasach de maniacs Nadsaidheach, cha ghabhadh i gu bràth ri mì-òrdugh.
  
  "Dè na còdan airson nan dorsan?" - dh'fhaighnich i gu fosgailte, a 'toirt a-mach air a cùlaibh rèile-cùirteir fhada, air a dhèanamh ann an cruth sleagh air choireigin.
  
  "O, cha bu chòir fios a bhith aig seo ach don luchd-obrach agus na seirbheisich, a bhean-uasal. Tha mi cinnteach gu bheil thu a" tuigsinn," mhìnich Maisie. Ach, cha robh eagal sam bith na guth, agus choinnich a sùilean gu dìreach ri Mirela. Chuir Mirela a" phuing gu sgòrnan Maisie, gu dìomhair an dòchas gun toireadh bean an taighe adhbhar dhi airson a cumail air adhart. Dh'fhàg an oir biorach fiaclan ann an craiceann bean an taighe agus chuir e a-steach e dìreach gu leòr gus tuiteam math de fhuil a chruthachadh air an uachdar.
  
  "Bidh thu glic na buill-airm sin a chuir air falbh, a bhean-uasal," chomhairlich Maisie gu h-obann ann an guth nach robh cha mhòr leatha fhèin. Thàinig na faclan aice a-mach le stràc gheur ann an tòn a bha tòrr na bu doimhne na an claigeann sunndach àbhaisteach aice. Cha b' urrainn dha Mirela a h-inntinn a chreidsinn agus thilg i a ceann air ais le gàire. Gu follaiseach, cha robh fios aig a" mhaighdeann-mhara àbhaisteach cò ris a bha i a" dèiligeadh, agus gus cùisean a dhèanamh nas miosa, bhuail Mirela Maisie san aodann le bàr sùbailte alùmanum. Dh'fhàg seo comharra loisgte air aodann bean an taighe nuair a fhuair i seachad air a' bhuille.
  
  "Bhiodh tu glic innseadh dhomh na tha mi ag iarraidh mus cuir mi às thu," rinn Mirela smeòrach agus i a" lìbhrigeadh cnag eile air glùinean Maisie, a" toirt air a" mhaighdeann a bhith ag èigheach le cràdh. "A-nis!"
  
  Bha bean-an-tighe a' gul, ag adhlacadh a h-aodann na ghlùinean.
  
  "Agus faodaidh tu a bhith a" caoineadh cho mòr "s as toil leat!" Bha Mirela a" caoineadh, a" cumail a h-armachd deiseil gus claigeann a" bhoireannaich a tholladh. "Mar a tha fios agad, tha an nead beag comhfhurtail seo dìon-fuaim."
  
  Sheall Maisie suas, a suilean mora gorma a' nochdadh aon chuid foighidinn no umhlachd. Bha a bilean a" lùbadh air ais, a" nochdadh a fiaclan, agus le rumble mi-naomh a sprèadh a-mach à doimhneachd a bolg, leum i.
  
  Cha robh ùine aig Mirela an ball-airm aice a shnìomh mus do bhris Maisie a h-adhbrann le aon bhreab cumhachdach gu shin Mirela. Leig i sìos a h-armachd nuair a thuit i fhad 'sa bha a cas a' bualadh le pian mòr. Leig Mirela a-mach sreath de bhagairtean gràineach tro a sgreuchail gruamach, pian agus fearg a" cogadh na broinn.
  
  Is e an rud nach robh fios aig Mirela gun deach Maisie fhastadh a dh"Inbhir Theòrsa chan ann airson a sgilean còcaireachd, ach airson a h-èifeachd sgileil ann an sabaid. Ma thachair adhartas, bha e mar dhleastanas oirre a bhith a" bualadh leis a" chlaon-bhreith as motha agus a" dèanamh làn fheum den trèanadh aice mar ghnìomhaiche ann an Wing Ranger Arm Èireannach, neo am Fian óglach. Bho chaidh i a-steach don chomann chatharra, bha Maisie McFadden air a bhith ri fhaighinn air màl mar gheàrd tèarainteachd pearsanta, agus seo far an do ghairm Dave Perdue air na seirbheisean aice.
  
  "Sgream cho mòr" s a tha thu ag iarraidh, a" Bh-Uas Mirela," ghlaodh guth domhainn Maisie thairis air a nàmhaid a bha a" sreap, "tha e gu math socair dhomh. Agus a-nochd cha dèan thu ach glè bheag de sin, tha mi cinnteach dhut."
  
  
  Caibideil 29
  
  
  Dà uair a thìde ron mhadainn, choisich Nina, Sam, agus Perdue na trì blocaichean mu dheireadh suas sràid chòmhnaidh gus nach brathadh iad duine sam bith an làthair. Bha iad air an càr aca a phàirceadh aig astar math, am measg grunn chàraichean a bha air am pàirceadh air an t-sràid thar oidhche, agus mar sin bha e gu math faiceallach. A" cleachdadh rabhlagan agus ròp, dhìrich triùir cho-obraichean thairis air feansa an taighe mu dheireadh air an t-sràid. Choimhead Nina suas far an tàinig i air tìr agus choimhead i air sgàil-dhealbh eagallach seann dùn mòr air a" bheinn.
  
  Wewelsburg.
  
  Stiùir e am baile gu sàmhach, a 'coimhead le gliocas nan linntean air anaman a luchd-còmhnaidh. Bha i a" faighneachd an robh fios aig a" chaisteal gu robh iad ann, agus le beagan mac-meanmna bha i a" faighneachd an leigeadh an caisteal leotha na dìomhaireachdan fon talamh aige a mhilleadh.
  
  "Thig air adhart, Nina," chuala i Perdue a "feadalaich. Le cuideachadh bho Sam, dh'fhosgail e mullach mòr ceàrnagach iarainn a bha suidhichte ann an oisean thall a' ghàrraidh. Bha iad gu math faisg air taigh sàmhach, dorcha agus dh'fheuch iad ri gluasad sàmhach. Gu fortanach, bha a" mhullach air a dhol troimhe le luibhean agus feur àrd, a" leigeil leis a dhol gu sàmhach tron tighead mun cuairt nuair a dh" fhosgail iad e.
  
  Sheas an triùir timcheall beul dubh a" lùbadh san fheur, nas fhaide falaichte le dorchadas. Cha robh eadhon an lampa sràide a 'soilleireachadh an taic, agus bha e cunnartach a bhith a' snàgadh a-steach don toll gun tuiteam agus a bhith air a ghoirteachadh gu h-ìosal. Aon uair fon oir, thionndaidh Perdue air an flashlight aige gus sgrùdadh a dhèanamh air an toll drèanaidh agus suidheachadh na pìoba gu h-ìosal.
  
  "Ach. A Dhia, chan urrainn dhomh a chreidsinn gu bheil mi a" dèanamh seo a-rithist, "rinn Nina gearan fo a h-anail, a corp teann le claustrophobia. Às deidh coinneachadh gruamach le adan bàta-tumaidh agus mòran àiteachan eile nach robh furasta faighinn thuca, bhòidich i gun a bhith fo ùmhlachd dad mar sin tuilleadh - ach seo i.
  
  "Na gabh dragh," thuirt Sam rithe, a" bualadh a làimhe, "tha mi dìreach air do chùlaibh. Cuideachd, cho fad "s a chì mi, is e tunail gu math farsaing a th" ann. "
  
  "Tapadh leat, Sam," thuirt i gun dòchas. "Chan eil dragh agam dè cho farsaing sa tha e. Tha e fhathast na thunail."
  
  Sheall aodann Perdue a-mach às an toll dubh, "Nina."
  
  "Ceart gu leòr, ceart gu leòr," rinn i osna agus, a" toirt aon sealladh mu dheireadh air a" chaisteal mhòr, chaidh i sìos don ifrinn bheàrnach a bha a" feitheamh rithe. Bha 'n dorchadas 'n a bhalla riomhach mu'n cuairt air Nina, agus thug e air a h-uile unnsa de mhisneachd gun a bhi bristeadh a mach tuilleadh. B" e an aon chomhfhurtachd a bh" aice gun robh dithis fhireannach glè chomasach agus fìor chùramach còmhla rithe a dhèanadh dad airson a dìon.
  
  Air taobh eile na sràide, falaichte air cùl bruis thiugh druim neo-fhalaichte agus a dhuilleag fhiadhaich, bha paidhir de shùilean uisgeach a" coimhead air an triùir agus iad gan leigeil fhèin fo oir toll-toll air cùl tanca a-muigh an taighe.
  
  A 'dol domhainn ankle a-steach do pholl na pìoba drèanaidh, chaidh iad gu faiceallach a dh' ionnsaigh a 'chliath iarainn meirgeach a dhealaich a' phìob bhon lìonra nas motha de shianalan òtrachais. Bha Nina a" gearan gu mì-thoilichte nuair a choisich i tron doras sleamhainn an toiseach, agus bha eagal air Sam agus Perdue mun tionndadh aca. Nuair a bha na trì troimhe, chuir iad am mogal an àite. Dh" fhosgail Perdue am bòrd beag flip-out aige, agus le flick de a chorragan fada, leudaich an inneal gu meud leabhar fiosrachaidh. Thug e suas e gu trì slighean a-steach tunail fa leth gus sioncronadh leis an dàta a chaidh a chuir a-steach roimhe seo den structar fon talamh gus am fosgladh ceart a lorg, pìob a bheireadh cothrom dhaibh faighinn gu oir an structair fhalaichte.
  
  O'n taobh a mach, bha a' ghaoth a' glaodhaich mar rabhadh oillteil, a' deanamh atharrais air osnaich anama chaillte a' teachd troimh na sgàinidhean caola ann an còmhdach an fhrith-fhrithealaidh, agus an t-èadhar a bha dol troimh na caochlaidhean mu'n cuairt orra a' toirt anail neo-ghlan dhoibh. Bha e tòrr na b' fhuaire am broinn an tunail na bha e air an uachdar, agus le bhith a' coiseachd tron uisge shalach, reòthte a-mhàin rinn sin am faireachdainn na bu mhiosa.
  
  "Tunail fada air an làimh dheis," dh" ainmich Perdue leis gu robh na loidhnichean soilleir air a "chlàr aige a" maidseadh na tomhais a bha e air a chlàradh.
  
  "An uairsin thèid sinn a-steach don neo-aithnichte," thuirt Sam, a" faighinn nod mì-thoilichte bho Nina. Ach, cha robh e airson gum biodh na faclan aige cho dorcha agus gun robh e dìreach air a ghluasad leis na beachdan aice.
  
  Às deidh dha coiseachd beagan shlatan, thug Sam pìos cailc às a phòcaid agus chomharraich e am balla far an deach iad a-steach. Chuir an sgrìobadh eagal air Perdue agus Nina, agus thionndaidh iad mun cuairt.
  
  "Mar as trice..." thòisich Sam a" mìneachadh.
  
  "De mu dheidhinn?" thuirt Nina.
  
  "Air eagal" s gun caill Purdue an teicneòlas aige. Chan eil fios agad a-riamh. Tha mi an-còmhnaidh mar phàirt de sheann traidiseanan na sgoile. Mar as trice faodaidh e seasamh an aghaidh rèididheachd electromagnetic no bataraidhean marbh, "thuirt Sam.
  
  "Chan eil am tablet agam a" ruith air bataraidhean, Sam, "chuir Perdue an cuimhne e agus lean e sìos an trannsa caolachaidh air thoiseach.
  
  "Chan eil fhios agam an urrainn dhomh seo a dhèanamh," thuirt Nina agus stad i na slighe, le eagal air tunail nas lugha a bhith romhainn.
  
  "Gu dearbh faodaidh tu," thuirt Sam. " Thig, gabh mo lamh."
  
  "Tha mi leisg a bhith a" lasadh lasadh an seo gus am bi sinn cinnteach gu bheil sinn a-mach à raon an taighe seo, "thuirt Perdue riutha.
  
  "Tha e ceart gu leòr," fhreagair Sam, "tha Nina agam."
  
  Fo a ghàirdeanan, air a bhruthadh an aghaidh a chuirp far an do chùm e Nina faisg air, dh'fhairich e a corp air chrith. Bha fios aige nach e an fhuachd a chuir eagal oirre. Cha b" urrainn dha a dhèanamh ach a cumail gu teann ris agus a gàirdean a chùram le òrdag gus a maothachadh agus iad a" coiseachd tron phàirt leis a" mhullach ìosal. Bha Perdue an sàs ann a bhith a 'mapadh agus a' coimhead air a h-uile gluasad, agus b 'fheudar dha Sam corp Nina a ghluasad còmhla ris an fheadhainn aige fhèin a-steach do amhaich an lìon neo-aithnichte a bha a-nis air a shlugadh suas. Air a h-amhaich, dh"fhairich Nina suathadh reòthte gluasad adhair fon talamh, agus bho chian chitheadh i an t-uisge a" sruthadh bho na drèanaichean os cionn na h-uisgean sàibhear a bha a" sruthadh.
  
  "Rachamaid," thuirt Perdue gu h-obann. Lorg e rud a bha coltach ri doras ribe os an cionn, geata iarann obraichte ann an saimeant a chaidh a dhealbhadh ann an lùban sgeadaichte agus scrollaichean. Gu cinnteach cha b" e slighe a-steach seirbheis a bh" ann mar an fhrith agus na cutairean. A rèir choltais airson adhbhar air choireigin b" e structar sgeadachaidh a bh" ann, is dòcha a" nochdadh gur e an t-slighe a-steach gu structar fon talamh eile a bh" ann seach grèis eile. B 'e diosg còmhnard cruinn a bh' ann ann an cruth swastika iom-fhillte, air a chruthachadh le iarann dubh agus umha. Bha gàirdeanan toinnte an t-samhla agus oirean a" gheata air am falach gu faiceallach fo chaitheamh is deòir nan linntean. Bha lìonanaich uaine leigheis agus meirge bleith air an diosc a cheangal gu daingeann ris a" mhullach mun cuairt, ga fhàgail cha mhòr do-dhèanta fosgladh. Gu dearbh, bha e tèarainte gu daingeann, gun ghluasad, le làimh.
  
  "Bha fios agam gur e droch bheachd a bh" ann, "seinn Nina bho chùl Perdue. "Bha fios agam gum feumadh mi teicheadh às deidh dhuinn an leabhar-latha a lorg."
  
  Bha i a" bruidhinn rithe fhèin, ach bha fios aig Sam gur ann air sgàth cho dian sa bha an t-eagal a bha oirre mun àrainneachd anns an robh i leis gu robh i ann an droch staid. Thuirt e, "Smaoinich air na tha sinn a" dol a lorg, a Nina. Dìreach smaoinich air na chaidh Werner troimhe gus seo fhalach bho Himmler agus na beathaichean aige. Feumaidh gur e rudeigin sònraichte a th" ann, cuimhnich?" Bha e coltach ri Sam gu robh e a 'feuchainn ri toirt air an leanabh a glasraich ithe, ach bha adhbhar sònraichte anns na faclan aige airson an neach-eachdraidh, a bha fo eagal le deòir na ghàirdeanan. Mu dheireadh chuir i roimhpe a dhol na b' fhaide leis.
  
  Às deidh grunn oidhirpean le Perdue gus am bolt a ghluasad air falbh bhon stailc briste, choimhead e air ais air Sam agus dh" iarr e air sùil a thoirt airson an lòchran-làimhe a chuir e sa bhaga ziplock. Dhlùth Nina ri Sam, air eagal gun itheadh an dorchadas e nan leigeadh i air falbh e. B "e an aon stòr solais a b" urrainn dhaibh a chleachdadh flashlight LED dim, agus anns an dorchadas gun chrìoch bha e cho dona ri coinneal ann an uamh.
  
  "Purdue, tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhut an sròn a losgadh cuideachd. Tha mi teagmhach gum bi e fhathast a" snìomh às deidh na bliadhnaichean sin, "thuirt Sam Perdue, a chrath aonta nuair a bha e a" lasadh an inneal gearraidh iarainn beag. Lean Nina a" coimhead mun cuairt fhad "s a bha sradagan a" soilleireachadh seann bhallachan cruadhtan salach nan canàlan mòra agus deàrrsadh orains a dh" fhàs nas gile bho àm gu àm. Chuir an smaoineachadh air na dh" fhaodadh i fhaicinn ann an aon de na h-amannan soilleir sin eagal air Nina. Co aig an robh fios ciod a dh' fhaodadh a bhi folach anns an aite tais, dorch a shìneadh fad iomadh acraichean fo thalamh ?
  
  Goirid an dèidh sin, bha an geata air a reubadh às a lùdagan teas agus air a bhriseadh air a thaobh, ag iarraidh air an dithis fhireannach a chudthrom a ghiùlan gu làr. Le mòran sgleòtha is grannda, leag iad sìos an geata gu faiceallach gus an t-sàmhchair mun cuairt a chumail, air eagal "s gun tarraingeadh am fuaim aire neach sam bith a ruigeadh e ann an cluasan.
  
  Aon às deidh aon chaidh iad suas don àite dorcha gu h-àrd, àite a ghabh sa bhad faireachdainn agus fàileadh eadar-dhealaichte. Chomharraich Sam am balla a-rithist agus iad a" feitheamh ri Perdue slighe a lorg air an inneal beag clàr aige. Nochd sreath iom-fhillte de loidhnichean air an sgrion, ga dhèanamh duilich na tunailean as àirde a dhealachadh bhon fheadhainn a tha beagan nas ìsle. Rinn Perdue osna. Cha b' esan an seòrsa a dhol air chall no mearachdan a dhèanamh, chan ann mar as trice, ach dh'fheumadh e aideachadh nach robh e cinnteach mu na h-ath cheumannan aige.
  
  "Solas an lasair, Perdue. Mas e do thoil e. Feuch," thuirt Nina anns an dorchadas marbh. Cha robh fuaim idir ann - gun boinneagan, gun uisge, gun ghluasad na gaoithe gus beagan beatha a thoirt don àite. Bha Nina a" faireachdainn a cridhe a" brùthadh na broilleach. Far an robh iad 'n an seasamh, bha fàile uabhasach de shreangan a' losgadh 's de dhuslach leis a h-uile facal a labhair i, air a chur còmhla ri mutter laconach. Chuir e ciste-laighe an cuimhne Nina; ciste-laighe glè bheag, gun rùm airson gluasad no anail. Mean air mhean thug ionnsaigh clisgeadh thairis i.
  
  "Purdue!" Dh'iarr Sam. "Flash. Chan eil Nina a" dèiligeadh gu math ris an àrainneachd seo. A bharrachd air an sin, feumaidh sinn faicinn càite a bheil sinn a" dol. "
  
  "O mo Dhia, Nina. Gu cinnteach. Tha mi cho duilich, " ghabh Perdue a leisgeul agus e a" ruighinn airson lasair.
  
  "Tha coltas cho beag air an àite seo!" Bhuail Nina, a" tuiteam air a glùinean. "Tha mi a" faireachdainn na ballachan air mo bhodhaig! O Iosa milis, tha mi a 'dol a bhàsachadh sìos an seo. Sam, cuidich leat!" Thionndaidh a h-osnaidhean gu bhith a" tarraing anail luath anns an dorchadas pitch.
  
  Gu faochadh mòr dhi, dh" adhbhraich sgàineadh na fras solas dall, agus bha i a" faireachdainn gu robh a sgamhanan a" leudachadh leis an anail dhomhainn a ghabh i. Chuir an triùir aca sùil air an t-solas soilleir gu h-obann, a" feitheamh ris an t-sealladh aca atharrachadh. Mus b" urrainn dha Nina blasad de ìoranas meud an àite, chuala i Perdue ag ràdh, "Màthair naomh Dhè!"
  
  "Tha e coltach ri bàta-fànais!" Thàinig Sam a-steach, a ghiallan crochte fosgailte le iongnadh.
  
  Nam biodh Nina den bheachd gu robh am beachd air àite cuibhrichte timcheall oirre duilich, bha adhbhar aice a-nis ath-bheachdachadh. Bha càileachd eagallach aig an structar leviathan anns an lorg iad iad fhèin, an àiteigin eadar fo-thalamh de eagal sàmhach agus sìmplidheachd grotesque. Thàinig stuaghan farsaing os an cionn a-mach à ballachan glasa rèidh a bha a" sruthadh a-steach don ùrlar an àite a bhith a" ceangal gu ceart-cheàrnach ris.
  
  "Èist," thuirt Perdue le toileachas agus thog e a mheur-chlàr fhad "s a bha a shùilean a" sganadh a "mhullaich.
  
  "Chan eil dad," thuirt Nina.
  
  "Chan eil. Is dòcha nach eil dad ann a thaobh fuaim sònraichte, ach èist ...
  
  Chrath Sam. Chuala e e cuideachd. Bha e mar gum biodh an tunail beò le beagan crith cha mhòr do-fhaicsinneach. Air gach taobh, sgaoil an talla mòr gu dorchadas nach robh iad fhathast air a shoillseachadh.
  
  "Bheir e goosebumps dhomh," thuirt Nina, a" putadh a làmhan gu teann air a broilleach.
  
  "Tha dithis againn, gun teagamh," rinn Perdue gàire, "agus a dh" aindeoin sin chan urrainn dhuinn cuideachadh ach a bhith ga mheas. "
  
  "Tha," dh" aontaich Sam, a" toirt a chamara a-mach. Cha robh feartan sònraichte ri ghlacadh san dealbh, ach bha meud agus rèidh an tiùba na mhìorbhail ann fhèin.
  
  "Ciamar a thog iad an t-àite seo?" Bha Nina a" smaoineachadh gu làidir.
  
  Tha e follaiseach gun deach seo a thogail nuair a bha Himmler a" fuireach ann an Wewelsburg, ach cha deach iomradh a thoirt air seo a-riamh, agus gu cinnteach cha tug dealbhan den chaisteal iomradh a-riamh air na structaran sin a bhith ann. Thionndaidh a-mach gun robh feum aig an luchd-togail air sgil mhòr innleadaireachd air sgàth cho mòr "s a bha e, agus a rèir coltais cha do mhothaich an saoghal àrd na cladhach gu h-ìosal.
  
  "Chuir mi geall gun do chleachd iad prìosanaich campa cruinneachaidh airson an àite seo a thogail," thug Sam fa-near, a" togail sealladh eile, a "toirt a-steach Nina san fhrèam gus làn mheud an tunail a nochdadh na dàimh rithe. "Gu dearbh, tha e cha mhòr mar gum b" urrainn dhomh fhathast am faireachdainn an seo. "
  
  
  Caibideil 30
  
  
  Bha Perdue den bheachd gum bu chòir dhaibh na loidhnichean air an t-soidhne aige, a bha a-nis a" comharrachadh chun ear, a leantainn, a" cleachdadh an tunail anns an robh iad. Air an sgrion bheag, bha an caisteal air a chomharrachadh le dot dearg, agus às an sin, mar damhan-allaidh mòr, chaidh siostam mòr de thunailean a-mach gu ìre mhòr gu trì stiùiridhean cardinal.
  
  "Tha e iongantach dhomh, às deidh na h-ùine seo, nach eil sprùilleach no bleith anns na canàlan sin," thuirt Sam agus e a" leantainn Perdue a-steach don dorchadas.
  
  "Tha mi ag aontachadh. Tha e gu math mì-chofhurtail a bhith a" smaoineachadh gu bheil an t-àite seo falamh, agus a dh" aindeoin sin chan eil sgeul air na thachair an seo aig àm a" chogaidh," dh" aontaich Nina, a sùilean mòra donn a" toirt fa-near a h-uile mion-fhiosrachadh mu na ballachan agus an cruinneachadh cruinn leis an làr.
  
  "Dè an fhuaim a tha sin?" Dh" fhaighnich Sam a-rithist, air a irioslachadh leis a" chràdh seasmhach aige, cho borb is gun robh e cha mhòr mar phàirt den t-sàmhchair anns an tunail dhorcha.
  
  "Tha e a" cur nam chuimhne rudeigin mar roth-uidheam, "thuirt Perdue, a" gàireachdainn leis an rud neònach a nochd beagan shlatan air thoiseach air an diagram aige. Stad e.
  
  "Dè tha seo?" Dh" fhaighnich Nina le clisgeadh na guth.
  
  Lean Perdue air adhart aig astar nas slaodaiche, a" cumail sùil air rud ceàrnagach nach b" urrainn dha aithneachadh leis a chumadh sgiamhach.
  
  "Fuirich an seo," thuirt e.
  
  "Chan eil dòigh sam bith ann," thuirt Nina agus thug i gàirdean Sam a-rithist. "Chan fhàg thu mi anns an dorchadas."
  
  Rinn Sam gàire. Bha e math a bhith a" faireachdainn cho feumail dha Nina a-rithist, agus chòrd an suathadh cunbhalach rithe.
  
  "Turbin?" Thuirt Sam a-rithist le nod smaoineachail. Dhèanadh seo ciall nam biodh an lìonra tunail seo gu dearbh air a chleachdadh leis na Nadsaidhean. Bhiodh seo na dhòigh nas dìomhaire air dealan a ghineadh fhad "s a bha an saoghal a chaidh ainmeachadh roimhe mì-mhodhail ri bhith ann.
  
  Bho na faileasan a bha romhainn, chuala Sam agus Nina an aithisg inntinneach aig Perdue: "Ah! Tha e coltach ri gineadair! "
  
  "Tapadh le Dia," thuirt Nina, "chan eil fhios agam dè cho fada "s a b" urrainn dhomh coiseachd anns an dorchadas seo. "
  
  "Cuin a tha eagal ort ron dorchadas?" Dh'fhaighnich Sam dhith.
  
  "Chan eil mi mar sin. Ach tha a bhith ann an hangar fon talamh gun fhosgladh agus gun solas gun solas gus na tha timcheall oirnn fhaicinn rud beag mì-mhodhail, nach eil thu a" smaoineachadh? "- mhìnich i.
  
  "Tha, tuigidh mi sin."
  
  Chaidh an lasair a-mach ro luath, agus chuir an dubhachd a bha a" fàs gu slaodach timcheall orra mar chleòca.
  
  "Sam," thuirt Perdue.
  
  "Air an sin," fhreagair Sam agus spùt e sìos gus lasair eile fhaighinn às a bhaga.
  
  Bha fuaim clinging anns an dorchadas fhad "s a bha Perdue a" fìdhleireachd leis an inneal duslach.
  
  "Chan e seo an gineadair ruith-às-a-mhuilinn agad. Tha mi cinnteach gur e seòrsa de contraption a th" ann a chaidh a dhealbhadh airson diofar ghnìomhan, ach dè an fheadhainn air nach eil beachd agam, "thuirt Perdue.
  
  Las Sam lasair eile ach chan fhaca e figearan gluasadach sam bith air fàire a" tighinn faisg air an tunail air an cùlaibh. Chaidh Nina sìos ri taobh Perdue gus an càr còmhdaichte le cobweb a sgrùdadh. Air a chur ann am frèam meatailt seasmhach, chuir e an cuimhne Nina seann inneal nigheadaireachd. Bha snaidhmeannan tiugh air an aghaidh, gach fear le ceithir rèiteachaidhean, ach bha na litrichean air seargadh agus mar sin cha robh dòigh ann innse dè bha còir aca a shuidheachadh.
  
  Bha corragan fada, ionnsaichte Perdue a" fìdhlearachd le sreangadh air a" chùl.
  
  "Bi faiceallach, Perdue," thuirt Nina.
  
  "Na gabh dragh, a ghràidh," rinn e gàire. "Ach a dh" aindeoin sin, tha do dhragh a" suathadh rium. Tapadh leat."
  
  "Na bi ro mhisneachail. Tha barrachd air gu leòr agam airson dèiligeadh ris an àite seo a-nis, "thuirt i, a" slaodadh a ghàirdean, a thug air gàire a dhèanamh.
  
  Cha b" urrainn dha Sam cuideachadh ach bha e an-fhoiseil. Mar neach-naidheachd ainmeil air feadh an t-saoghail, bha e air a bhith ann an cuid de na h-àiteachan as cunnartaiche agus thachair e ri cuid de na daoine agus na h-àiteachan a bu mhiosa air an t-saoghal roimhe seo, ach b" fheudar dha aideachadh gun robh ùine mhòr bho bha e air a bhith a" faireachdainn cho duilich. le àile. Nam b" e duine saobh-chràbhach a bh" ann an Sam, is dòcha gun smaoinicheadh e gun robh tath air na tunailean.
  
  Thàinig tubaist mhòr agus fras de shradag bhon chàr, agus an toiseach ruitheam neo-chunbhalach neo-chunbhalach. Rinn Nina agus Perdue ceum air ais bho bheatha obann an rud agus chuala iad an einnsean a "togail astar mean air mhean, a" tionndadh gu bhith na chuairteachadh cunbhalach.
  
  "Tha e idle mar tractar," thuirt Nina, gun a bhith a" bruidhinn ri duine gu sònraichte. Chuir am fuaim a h-òige na cuimhne, nuair a dhùisgeadh i ro mhadainn gu fuaim tractar a seanar a" tòiseachadh. B" e cuimhne gu math tlachdmhor a bh" ann an seo, ann an taigh coimheach trèigte le taibhsean agus eachdraidh nan Nadsaidhean.
  
  Aon às deidh aon, thàinig na lampaichean balla gann air adhart. Chùm na còmhdaichean cruaidh plastaig aca biastagan marbh agus duslach airson bhliadhnaichean, a" lughdachadh gu mòr soillseachadh nam bulbaichean a-staigh. Bha e na iongnadh gu robh an uèirleadh tana fhathast ag obair, ach mar a bhiodh dùil, bha an solas lag aig a" char as fheàrr.
  
  "Uill, co-dhiù chì sinn càite a bheil sinn a" dol, "thuirt Nina, a" coimhead air ais air an tunail a tha coltach gun stad a "tionndadh beagan air an taobh chlì beagan shlatan air thoiseach. Airson adhbhar neònach air choireigin, thug an leasachadh seo droch fhaireachdainn dha Sam, ach chùm e ris fhèin e. Cha b" urrainn dha a bhith a" cur às don fhaireachdainn seo de mhothachadh - agus air adhbhar math.
  
  Air an cùlaibh, ann an trannsa aotrom an fho-thalamh anns an do lorg iad iad fhèin, ghluais còig faileasan beaga anns an dorchadas, dìreach mar a bha iad roimhe nuair nach robh Nina air mothachadh.
  
  "Rachamaid a dh"fhaicinn dè a tha air an taobh eile," mhol Perdue, a" coiseachd le baga ziplock air a shlaodadh thairis air a ghualainn. Tharraing Nina Sam leatha, agus choisich iad ann an sàmhchair agus feòrachas, cha chluinneadh ach srann ìseal an roth-uidheam agus fuaim an ceuman a" nochdadh anns an àite mhòr.
  
  "Purdue, feumaidh sinn seo a dhèanamh gu sgiobalta. Mar a chuir mi nad chuimhne an-dè, feumaidh Sam agus mise tilleadh gu Mongolia a dh" aithghearr, "thuirt Nina. Leig i seachad a" feuchainn ri faighinn a-mach càite an robh Renata, ach bha i an dòchas tilleadh gu Bern le beagan comhfhurtachd, ge bith dè a dhèanadh i gus fois-inntinn a thoirt dha mu a dìlseachd. Shònraich Sam an obair a bhith a" sgrùdadh Perdue càit an robh Renata ri Nina oir bha i na b" fheàrr na Sam.
  
  "Tha fios agam, mo ghràidh Nina. Agus nì sinn seo a-mach aon uair "s gum faigh sinn a-mach dè bha fios aig Erno agus carson a chuir e sinn gu Wewelsburg, anns a h-uile àite. Tha mi a" gealltainn gun urrainn dhomh seo a làimhseachadh, ach airson a-nis dìreach cuidich mi gus an dìomhaireachd so-ruigsinneach seo a lorg, "thuirt Perdue rithe. Cha do choimhead e a-riamh air Sam nuair a gheall e a chuideachadh. "Tha fios agam dè tha iad ag iarraidh. Tha fios agam carson a chuir iad air ais thu an seo."
  
  Airson a-nis, bha sin gu leòr, thuig Nina, agus cho-dhùin i gun a bhith ga bhrùthadh tuilleadh.
  
  "An cluinn thu sin?" Dh'fhaighnich Sam gu h-obann, a chluasan ag èirigh.
  
  "Chan eil, dè?" Rinn Nina gàire.
  
  "Èist!" Dh"aidich Sam le faireachdainn trom air aodann. Stad e na shlighean gus eadar-dhealachadh nas fheàrr a dhèanamh eadar an tapadh agus an strì air an cùlaibh anns an dorchadas. A-nis chuala Perdue agus Nina e cuideachd.
  
  "Dè th' ann?" Dh'fhaighnich Nina le crith follaiseach na guth.
  
  "Chan eil fhios agam," thuirt Perdue, a" cumail suas pailme fosgailte gus fois-inntinn a thoirt dhi agus Sam.
  
  Chùm an solas bho na ballachan a" fàs na bu shoilleire agus na b" ìsle mar a dh" èirich an sruth agus thuit e tron t-seann uèirleadh copair. Choimhead Nina mun cuairt agus rinn i grèim cho àrd is gun robh an uabhas aice a" nochdadh air feadh an labyrinth mòr.
  
  "O Iosa!" - dh'èigh i agus rug i air làmhan a dithis chompanach le uamhas do-labhairt air a h-aghaidh.
  
  Air an cùlaibh, nochd còig coin dhubha bho gharaidh dorcha fad às.
  
  "Ceart gu leòr, dè cho surreal a tha seo? A bheil mi a" faicinn na tha mi a" smaoineachadh a tha mi a" faicinn?" - Dh'fhaighnich Sam, a 'dèanamh deiseil airson ruith air falbh.
  
  Chuimhnich Perdue air na beathaichean bho Chathair-eaglais Köln far an robh e fhèin agus a phiuthar glaiste. B' e an aon ghnè a bh' annta leis an aon chlaonadh a dh'ionnsaigh smachd iomlan, agus mar sin dh'fheumadh iad a bhith nan aon choin. Ach a-nis cha robh ùine aige iongnadh a dhèanamh mun làthaireachd no an tùs. Cha robh roghainn aca ach...
  
  "Ruith!" Rinn Sam sgreuchail agus cha mhòr nach do bhuail e Nina far a casan le luaths a luachair. Lean Perdue an deise fhad "s a bha na beathaichean a" ruith às an dèidh aig làn astar. Chrìochnaich an triùir luchd-rannsachaidh lùb an structair neo-aithnichte, an dòchas àite a lorg airson falach no teicheadh, ach lean an tunail gun atharrachadh nuair a ghlac na coin suas riutha.
  
  Thionndaidh Sam agus las e an lasair. "Air adhart! Air adhart!" - dh'èigh e ris an dithis eile, fhad 'sa bha e fhèin na bhacadh eadar na beathaichean agus Perdue agus Nina.
  
  "Sam!" - Rinn Nina sgreuchail, ach tharraing Perdue air adhart i gu solas bàn an tunail.
  
  Chuir Sam a-mach maide teine air a bheulaibh, ga shìneadh aig na Rottweilers. Stad iad aig sealladh nan lasraichean soilleir, agus thuig Sam nach robh aige ach beagan dhiog airson slighe a-mach fhaighinn.
  
  Chluinneadh e ceuman Perdue agus Nina a" fàs nas sàmhaiche mean air mhean mar a bha an astar eadar e fhèin agus iadsan a" dol am meud. Bha a shùilean gu luath a" sreothartaich bho thaobh gu taobh, fhad "s nach tug e a shùilean far suidheachadh nam beathaichean. A 'fàs agus a' caoineadh, chuir iad am bilean ann am bagairt fiadhaich air an duine leis a 'bhata teine. Thàinig feadag gheur tron phìob bhuidhe, sa bhad a" sreap bho cheann thall an tunail, smaoinich Sam.
  
  Thionndaidh tri coin air ball agus ruith iad air an ais, agus dh' fhan an dithis eile far an robh iad mar nach cuala iad dad. Shaoil Sam gu'n robh iad air an laimhseachadh leis a mhaighstir ; dìreach mar a bheir fìdeag cìobair smachd air a chù le sreath de dhiofar fhuaimean. Seo mar a thug e smachd air na gluasadan aca.
  
  Sgoinneil, smaoinich Sam.
  
  Dh'fhuirich dithis gus coimhead às a dhèidh. Mhothaich e gu robh an flash aige a" fàs nas laige.
  
  "Nina?" ghlaodh e. Cha tàinig dad air ais. "Sin e, a Sham," thuirt e ris fhèin, "tha thu leat fhèin, a mhic."
  
  Nuair a thàinig na lasraichean gu crìch, ghlac Sam a chamara agus thionndaidh e air an t-solas. Co-dhiù bhiodh an flash air dall a chuir orra airson ùine, ach bha e ceàrr. Cha tug dà ghalla busty an aire do sholas soilleir a" chamara, ach cha do ghluais iad air adhart. Shèid an fhìdeag a-rithist agus thòisich iad a" caoineadh aig Sam.
  
  Càite bheil na coin eile? smaoinich e, a' seasamh freumhaichte dhan spot.
  
  Goirid às deidh sin, fhuair e freagairt na ceiste aige nuair a chuala e Nina a "sgreuchail. Cha robh dragh sam bith air Sam nam biodh na beathaichean a" faighinn grèim air. B" fheudar dha tighinn gu cobhair Nina. A" nochdadh barrachd misneachd na mothachadh cumanta, ruith an neach-naidheachd a dh" ionnsaigh guth Nina. Mar a lean e, chluinneadh e spògan nan coin a" cliogadh air an t-saimeant agus iad ga ruith. Aig àm sam bith bha dùil aige gun tuiteadh closlach trom beathach a bha a" leum air, spuirean a" cladhach a-steach don chraiceann aige agus lannan a" tolladh amhach. Fhad 'sa bha e a' ruith, sheall e air ais agus chunnaic e nach robh iad air grèim fhaighinn air. Bho na dh'fhaodadh Sam a thoirt a-mach, bha e coltach gu robh na coin air an cleachdadh airson a choire a dhèanamh, gun a mharbhadh. Ach, cha b" e suidheachadh math a bh" ann a bhith ann.
  
  Nuair a bha e a" gluasad mun cuairt air an lùb, mhothaich e dà thunail eile a" tighinn a-mach às an fhear seo, agus dh" ullaich e gu ruith a-steach gu mullach na dhà. Aon a bharrachd air an fhear eile, feumaidh gun robh e air a dhol thairis air astar nan Rottweilers agus e a" leum a dh" ionnsaigh an t-slighe a-steach nas àirde.
  
  "Nina!" ghlaodh e rithist, agus an uair so chual' e i fad air falbh, ro fhada air falbh gu fios c'àit an robh i.
  
  "Sam! Sam, falaich!" - chual' e i sgreadail.
  
  Le astar a bharrachd, leum e a dh'ionnsaigh an t-slighe a-steach nas àirde, beagan shlatan ron t-slighe a-steach gu tunail eile aig ìre na talmhainn. Bhuail e air a" chruadhtan fhuar, chruaidh le òrd brùite a bha cha mhòr a" briseadh na h-asnagan aige, ach chaidh Sam gu sgiobalta tron toll, mu fhichead troigh a dh"àirde. Leis an uabhas a rinn e, lean aon chù e agus dh" èigh am fear eile bho bhuaidh na h-oidhirp a dh" fhàillig i.
  
  Bha aig Nina agus Perdue ri dèiligeadh ri feadhainn eile. Thill na Rottweilers ann an dòigh air choreigin gus am mealladh air taobh eile an tunail.
  
  "Tha fios agad gu bheil sin a" ciallachadh gu bheil na seanalan sin uile ceangailte, ceart? " Thug Perdue iomradh nuair a chuir e a-steach fiosrachadh air a" chlàr aige.
  
  "Cha mhòr gur e seo an t-àm airson a" chuartan fucking a mhapadh, Perdue! rinn i gàire.
  
  "O, ach b" e deagh àm a bhiodh ann, a Nina, "thuirt e. "Mar as motha de fhiosrachadh a gheibh sinn mu na puingean inntrigidh, is ann as fhasa a bhios e dhuinn teicheadh."
  
  "Mar sin dè a bu chòir dhuinn a dhèanamh leotha?" chomharraich i na coin a" sgròbadh mun cuairt orra.
  
  "Dìreach fuirich agus cùm do ghuth ìosal," chomhairlich e. "Nam biodh am maighstir ag iarraidh oirnn marbh, bhiodh sinn mar-thà mar bhiadh coin."
  
  "O, snog. A-nis tha mi a" faireachdainn tòrr nas fheàrr, "thuirt Nina nuair a mhothaich a sùilean gu robh sgàil àrd daonna air a shìneadh a-mach air a" bhalla rèidh.
  
  
  Caibideil 31
  
  
  Cha robh àite aig Sam ri dhol ach ruith gun amas a-steach do dhorchadas an tunail as lugha anns an robh e. Aon rud neònach, ge-tà, 's e gun cluinneadh e hum an roth-uidheam tòrr na b' àirde a-nis 's gun robh e air falbh bhon phrìomh thunail. A dh' aindeoin a h-uile cabhaig, agus buillean do-sheachanta a chridhe, cha b' urrainn e cuideachadh ach a bhi 'toirt meas air maise a' choin air a dheagh sgeadachadh a thug air falbh e gu oisinn. Bha sealladh fallain aig a pelt dubh oirre eadhon anns an t-solas bochd, agus dh'atharraich a beul bho bhith a 'magadh gu gàire fann nuair a thòisich i air fois a ghabhail, dìreach na sheasamh air a shlighe, a' tarraing anail gu trom.
  
  "O, chan e, tha fios agam gu bheil daoine mar thusa math gu leòr gun a bhith air do shàrachadh leis a" chàirdeas sin, a nighean," thuirt Sam na dhòigh furasta. Bha fios aige na b" fheàrr. Cho-dhùin Sam a dhol nas doimhne don tunail, ach aig astar àbhaisteach. Cha bhiodh an cù air a dhol às a dhèidh mura robh Sam air rud sam bith a thoirt dha airson a dhol às a dhèidh. Gu mall, a" seachnadh a h-eagal, dh" fheuch Sam ri bhith àbhaisteach agus choisich e sìos an trannsa dorcha concrait. Ach chaidh stad a chuir air na h-oidhirpean aige leis an fhàs mì-thoileachas aice, rabhadh bagarrach nach b" urrainn dha Sam cuideachadh ach aire a thoirt dha.
  
  "Fàilte, faodaidh tu tighinn còmhla rium," thuirt e gu cridheil fhad "s a bha adrenaline a" lìonadh na veins aige.
  
  Cha robh a' ghalla dhubh ag iarraidh seo idir. A" gàireachdainn gu h-aingidh, dh"aithris i a suidheachadh a-rithist agus thug i beagan cheuman na b" fhaisge air an amas aice, airson barrachd brosnachaidh. Bhiodh e gòrach Sam feuchainn ri teicheadh, eadhon bho aon bheathach. Bha iad dìreach na bu luaithe agus na bu marbhtach, chan e neach-dùbhlain airson dùbhlan. Shuidh Sam sìos air an làr agus dh'fheitheamh i feuch dè dhèanadh i. Ach b" e an aon fhreagairt a nochd an neach-glacaidh as fheàrr aige suidhe sìos air a bheulaibh mar neach-faire. Agus b" e sin dìreach cò i.
  
  Cha robh Sam airson an cù a ghoirteachadh. B' e leannan beathach a bh' ann, eadhon dhan fheadhainn a bhiodh ga reubadh gu sgoltagan. Ach b" fheudar dha a fàgail gun fhios nach biodh Perdue agus Nina ann an cunnart. Gach turas a ghluais e, rinn i gàire ris.
  
  " Mo leisgeul, a Mhr. Cleve," thainig guth as an uaimh dhorch aig cùl an t-slighe a steach, Sam eagallach. "Ach chan urrainn dhomh leigeil leat falbh, fhios agad?" Bha an guth fireann agus bhruidhinn e le blas làidir Duitseach.
  
  "Chan e, na gabh dragh. Tha mi gu math tarraingeach. Tha mòran dhaoine a" cumail a-mach gu bheil mo chompanaidh a" còrdadh riutha," fhreagair Sam anns an dòigh chliùiteach aige le bhith a" cur às a dhreuchd.
  
  "Tha mi toilichte gu bheil àbhachdas agad, Sam," thuirt an duine. "Tha fios aig Dia gu bheil cus dhaoine draghail a-muigh an sin."
  
  Thàinig fear a-steach don t-sealladh. Bha e a" caitheamh rabhlagan, dìreach mar Sam agus a bhuidheann. B' e duine gu math tarraingeach a bh' ann agus bha coltas iomchaidh air a mhodhan, ach dh'ionnsaich Sam gur e na fir a bu shìobhaltaiche agus a bu fhoghlamaiche a bu mhiosa mar bu trice. Às deidh na h-uile, bha a h-uile ball den Renegade Brigade nan daoine le deagh fhoghlam agus le deagh mhodhan, ach dh'fhaodadh iad a dhol gu fòirneart agus an-iochd ann am priobadh na sùla. Thuirt rudeigin mun fhear a bha na aghaidh ri Sam a bhith a" coiseachd gu faiceallach.
  
  "A bheil fios agad dè tha thu a" sireadh shìos an seo?" dh'fhaighnich an duine.
  
  Dh"fhan Sam sàmhach. Gu fìrinneach, cha robh fios aige dè a bha e fhèin, Nina, agus Perdue a" sireadh, ach cha robh dùil aige cuideachd ceistean a" choigreach a fhreagairt.
  
  " Mr Cleave, chuir mi ceisd ort."
  
  Dh'fhàs an Rottweiler, a 'gluasad nas fhaisge air Sam. Bha e iongantach agus eagallach gum b" urrainn dhi freagairt a rèir sin gun òrdugh sam bith.
  
  "Chan eil fios agam. Bha sinn dìreach a" leantainn cuid de phlanaichean a lorg sinn faisg air Wewelsburg, "fhreagair Sam, a" feuchainn ris na faclan aige a chumail cho sìmplidh sa ghabhas. "Agus cò thusa?"
  
  "Blàm. Jost Bloom, a dhuine uasail," thuirt an duine. Chrath Sam. Dh'aithnicheadh e a-nis an stràc, ged nach robh fios aige air an ainm. "Tha mi a" smaoineachadh gum bu chòir dhuinn a dhol còmhla ri Mgr Perdue agus an Dr Gould. "
  
  Bha Sam fo imcheist. Ciamar a bha fios aig an duine seo air na h-ainmean aca? Agus ciamar a bha fios aige càite an lorgadh e iad? "A bharrachd," thuirt Bloom, "chan fhaigheadh tu àite sam bith tron tunail seo. Tha seo dìreach airson fionnarachadh. "
  
  Thàinig e am bàrr air Sam nach b "urrainn dha na Rottweilers a dhol a-steach don lìonra tunail san aon dòigh ris fhèin agus a cho-obraichean, agus mar sin feumaidh fios a bhith aig an Duitseach mu àite inntrigidh eile.
  
  Thàinig iad a-mach às an tunail àrd-sgoile air ais don phrìomh thalla, far an robh na solais fhathast air, a" cumail an rùm air a lasadh. Bha Sam a" smaoineachadh air mar a làimhsich Bloom and Face am peata le fuil fhuar, ach mus b" urrainn dha planaichean sam bith a chuir ri chèile, nochd trì figearan air fàire. Lean an còrr de na coin. B" e Nina agus Perdue a bha a" coiseachd còmhla ri fear òg eile. Bha aodann Nina soilleir nuair a chunnaic i gu robh Sam sàbhailte agus fallain.
  
  "A-nis, a dhaoine uaisle, an lean sinn oirnn?" Air a mholadh le Yost Bloom.
  
  "Càite?" - Dh'fhaighnich mi. - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "O, stad e, Mgr Perdue. Na cluich leam, a bhodach. Tha fios agam cò th" annad, cò a th" annad uile, ged nach eil fios agad cò mise, agus gum bu chòir, mo charaidean, do dhèanamh gu math faiceallach mu bhith a" cluich còmhla rium," mhìnich Bloom, a" toirt làmh Nina gu socair agus ga stiùireadh air falbh bhuaithe. Perdue agus Sam. "Gu sònraichte nuair a tha boireannaich nad bheatha a dh" fhaodadh a bhith air an dochann. "
  
  "Nach dàna leat bagairt a dhèanamh oirre!" Rinn Sam gàire.
  
  "Sam, socair," dh"iarr Nina. Thuirt Something in Bloom rithe nach cuireadh e leisg faighinn cuidhteas Sam, agus bha i ceart.
  
  "Èist ris an Dr. Gould... Sam," thuirt Bloom.
  
  "Gabh mo leisgeul, ach a bheil còir againn a bhith eòlach air a chèile?" - Dh'fhaighnich Perdue nuair a thòisich iad air coiseachd sìos an trannsa mhòr.
  
  "Bu chòir dhutsa a bhith, Mgr Perdue, ach mo thruaighe, chan eil," fhreagair Bloom gu càirdeil.
  
  Bha dragh ceart air Perdue mu na thuirt an coigreach, ach cha robh cuimhne aige air coinneachadh ris roimhe. Chùm an duine làmh Nina gu teann, mar leannan dìon, agus cha do sheall e nàimhdeas sam bith, ged a bha fios aice nach leigeadh e air falbh i gun aithreachas mòr.
  
  "Caraid eile dhutsa, Perdue?" Dh'fhaighnich Sam ann an tòna caustic.
  
  "Chan eil, Sam," thionndaidh Perdue air ais, ach mus b" urrainn dha barail Sam a dhiùltadh, bhruidhinn Bloom gu dìreach ris an neach-aithris.
  
  "Chan e a charaid a th" annam, Mgr Cleave. Ach tha a phiuthar dlùth... eòlach," rinn Bloom gàire.
  
  Thionndaidh aodann Perdue luaithre le clisgeadh. Chùm Nina a h-anail.
  
  "Mar sin feuch an cùm thu cùisean càirdeil eadarainn, tha?" Rinn Bloom gàire air Sam.
  
  "Mar sin seo mar a lorg thu sinn?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Gu dearbh chan eil. Cha robh fios aig Agatha càit an robh thu. Lorg sinn thu le cead bho Mhgr Cleave, "dh"aidich Bloom, a" faighinn tlachd às an earbsa a bha a "sìor fhàs ann am Perdue agus Neene a dh" ionnsaigh an caraid neach-naidheachd aca.
  
  "Tairbh!" - ghlaodh Sam. Bha e feargach a" faicinn freagairt a cho-obraichean. "Cha robh gnothach sam bith agam ri seo!"
  
  "Dìreach?" - Dh'fhaighnich Bloom le gàire diabhal. "Wesley, seall dhaibh."
  
  Ghèill an duine òg a bha a' coiseachd air chùl leis na coin. Tharraing e a-mach inneal às a phòcaid a bha coltach ri fòn cealla gun phutanan. Sheall e sealladh cruinn den sgìre agus na leòidean mun cuairt gus an talamh a riochdachadh agus aig a" cheann thall labyrinth nan structaran air an deach iad tarsainn. Cha robh ach aon dot dearg a" putadh, a" gluasad gu slaodach air co-chomharran aon de na loidhnichean.
  
  "Seall," thuirt Bloom, agus chuir Wesley stad air Sam letheach slighe. Sguir an dot dearg air an sgrion.
  
  "A mhic na galla!" Rinn Nina feall air Sam, a chrath a cheann le mi-chreidimh.
  
  "Cha robh gnothach sam bith agam ris," thuirt e.
  
  "Tha sin neònach, leis gu bheil thu air an t-siostam sgrùdaidh aca," thuirt Perdue le co-fhaireachdainn a chuir fearg air Sam.
  
  "Feumaidh gun do chuir thu fhèin agus do phiuthar fucking seo orm!" Rinn Sam sgreuchail.
  
  "An uairsin ciamar a gheibheadh na daoine sin an comharra? Dh'fheumadh e a bhith mar aon de na lorgairean aca, Sam, airson nochdadh air na sgàilean aca. Càite eile am biodh tu a" nochdadh mura robh thu còmhla riutha roimhe seo?" Dh'iarr Perdue.
  
  "Chan eil fios agam!" Chuir Sam an aghaidh.
  
  Cha b" urrainn dha Nina a cluasan a chreidsinn. Gu mì-chinnteach, choimhead i gu sàmhach air Sam, an duine anns an robh earbsa aice na beatha. Cha b" urrainn dha a dhèanamh ach a dhol às àicheadh com-pàirt sam bith, ach bha fios aige gun deach am milleadh a dhèanamh.
  
  "A bharrachd air an sin, tha sinn uile an seo a-nis. Tha e nas fheàrr co-obrachadh gus nach tèid duine a ghoirteachadh no a mharbhadh, "thuirt Bloom.
  
  Bha e toilichte leis cho furasta "s a fhuair e air a" bheàrn eadar a chompanaich a dhùnadh, a" cumail beagan earbsa. Bhiodh e an aghaidh na h-amasan aige nan nochd e gu robh a" chomhairle a" cumail sùil air Sam a" cleachdadh nanites na bhodhaig coltach ris an fheadhainn a bha ann am bodhaig Nina sa Bheilg mus tug Perdue criathragan dhi agus Sam anns an robh an antidote airson a thoirt a-steach.
  
  Cha robh earbsa aig Sam ann an rùintean Perdue agus thug e air Nina creidsinn gun do ghabh e an antidote cuideachd. Ach le bhith gun a bhith a" gabhail leaghan a dh" fhaodadh na nanites na bhodhaig a neodachadh, leig Sam leis a" chomhairle a lorg gu h-iomchaidh agus a leantainn chun àite far an deach dìomhaireachd Erno a chumail.
  
  A nis bha e gu h-èifeachdach air a ghairm na fhear-brathaidh, agus cha robh fianais sam bith aige air a chaochladh.
  
  Thàinig iad gu tionndadh geur anns an tunail agus lorg iad iad fhèin air beulaibh doras mòr seilear a chaidh a thogail a-steach don bhalla far an do chrìochnaich an tunail. B" e doras glas a bh" ann le boltaichean meirgeach ga cheangal air a thaobh agus sa mheadhan. Stad a" bhuidheann gus sgrùdadh a dhèanamh air an doras mhòr air am beulaibh. Bha an dath aige mar dhubh uachdar liath, dìreach beagan eadar-dhealaichte bho dhath nam ballachan agus làr na pìoba. Às deidh sgrùdadh nas dlùithe, b" urrainn dhaibh siolandairean stàilinn a dhèanamh a bha a" daingneachadh an dorais throm don fhrèam dorais mun cuairt, suidhichte ann an cruadhtan tiugh.
  
  "Mr. Perdue, tha mi cinnteach gun urrainn dhut seo fhosgladh dhuinn," thuirt Bloom.
  
  "Tha mi teagmhach mu dheidhinn," fhreagair Perdue. "Cha robh nitroglycerin agam còmhla rium."
  
  "Ach gu cinnteach tha teicneòlas sònraichte agad nad bhaga, mar a bhios tu an-còmhnaidh, gus do shlighe a luathachadh tro na h-àiteachan air am bi thu an-còmhnaidh a" spùtadh do shròn? " Dh"iarr Bloom, bha an tòn aige gu soilleir a" fàs nas nàimhdeil leis gu robh a foighidinn caol. "Dèan e airson ùine chuingealaichte..." thuirt e ri Perdue, agus rinn e soilleir an ath chunnart aige: "Dèan airson do phiuthar."
  
  Dh" fhaodadh Agatha a bhith marbh mu thràth, shaoil Perdue, ach chùm e aghaidh dhìreach.
  
  Anns a" bhad, thòisich na còig coin uile a" nochdadh an-fhoiseil, a" sèideadh agus a" caoineadh agus iad a" gluasad bho chois gu cas.
  
  "Dè tha dol, a nigheanan?" - Dh'fhaighnich Wesley de na beathaichean, a 'dèanamh cabhag gus an socrachadh.
  
  Choimhead a" bhuidheann mun cuairt, ach chan fhaca iad cunnart sam bith. Nuair a bha iad fo imcheist, bha iad a" coimhead agus na coin a" fàs uamhasach fuaimneach, a" comhartaich aig mullach an sgamhanan mus do thòisich iad a" glaodhaich gun stad.
  
  "Carson a tha iad a" dèanamh seo?" dh'fhaighnich Nina.
  
  Chrath Wesley a cheann, "Tha iad a" cluinntinn rudan nach urrainn dhuinn. Agus ge bith dè a th" ann, feumaidh e a bhith dian!"
  
  A rèir choltais bha na beathaichean air an nàrachadh gu mòr leis na tònaichean subsonic nach robh na daoine a" cluinntinn, oir thòisich iad a" caoineadh gu cruaidh, a" snìomh gu maniac nan àite. Aon às deidh aon, thòisich na coin a 'tilleadh air ais bho dhoras a' chrùise. Rinn Wesley feadan ann an caochladh eadar-dhealachaidhean, ach dhiùlt na coin gèilleadh. Thionndaidh iad agus ruith iad, mar gu'm biodh an diabhul air an ruaig, agus gu grad chaidh e as an t-sealladh mu'n lùb air astar.
  
  "Cuir fòn thugam paranoid, ach tha seo na chomharra cinnteach gu bheil sinn ann an trioblaid," thuirt Nina, agus an fheadhainn eile a" coimhead mun cuairt gu fiadhaich.
  
  Tharraing Yost Bloom agus Wesley dìleas an dagaichean bho bhith fo na seacaidean aca.
  
  "An tug thu leat armachd?" Rinn Nina gàire le iongnadh. "An uairsin carson a tha dragh ort mu choin?"
  
  "Oir ma tha thu air do reubadh le beathaichean fiadhaich, nì e do bhàs gu tubaisteach agus mì-fhortanach, mo ghràidh Dr Gould. Cha ghabh a lorg. Agus bhiodh losgadh air fuaimneachadh mar sin dìreach gòrach, "mhìnich Bloom gu cas, a" tarraing air ais an inneal-brosnachaidh.
  
  
  Caibideil 32
  
  
  
  Dà latha roimhe - Monkh Saridag
  
  
  "Àite air a bhacadh," thuirt an neach-tarraing ri Ludwig Bern.
  
  Dh"obraich iad a latha is a dh"oidhche gus dòigh a lorg gus na buill-airm a chaidh a ghoid a chaidh a ghoid bhon bhuidheann renegade o chionn còrr is seachdain a lorg. Le bhith nam buill den Black Sun roimhe seo, cha robh aon neach co-cheangailte ris a" bhuidheann nach robh na mhaighstir air an cuid ciùird, agus mar sin bha e ciallach gum biodh grunn eòlaichean IT an sin gus cuideachadh le bhith a" lorg càit a bheil na cunnartan. Longinus.
  
  "Sònraichte!" Ghlaodh Berne, a" tionndadh chun dhithis chomanndair aige airson aonta.
  
  B" e aon dhiubh Kent Bridges, a bha na fhear SAS roimhe agus a bha na bhall treas ìre de Black Sun a bha os cionn armachd. B" e am fear eile Otto Schmidt, a bha cuideachd na bhall treas-ìre de Black Sun mus deach e dhan bhuidheann renegade, àrd-ollamh cànanachas gnìomhaichte agus a bha na phìleat sabaid à Vienna, an Ostair.
  
  "Càit a bheil iad an-dràsta?" - Dh'fhaighnich drochaidean.
  
  Thog an neach-tarraing mala: "Gu fìrinneach, an t-àite as neònach. A rèir nan comharran fibre optic a rinn sinn sioncronaich le bathar-cruaidh Longinus, tha e an-dràsta... ann an... Caisteal Wewelsburg."
  
  Thug na trì ceannardan seachad seallaidhean meallta.
  
  "Aig an àm seo den oidhche? Chan eil eadhon madainn ann fhathast, ceart, Otto?" - dh'fhaighnich Berne.
  
  "Chan eil, tha mi a" smaoineachadh gu bheil e mu 5m, "fhreagair Otto.
  
  "Chan eil Caisteal Wewelsburg eadhon fosgailte fhathast, agus gu dearbh chan fhaod luchd-tadhail sealach no luchd-turais a bhith ann air an oidhche," rinn Bridges magadh. "Ciamar a fhuair an ifrinn sin ann? Mura robh... bha mèirleach an-dràsta a" briseadh a-steach do Wewelsburg?"
  
  Thuit an seòmar sàmhach oir bha a h-uile duine a-staigh a" beachdachadh air mìneachadh reusanta.
  
  "Chan eil e gu diofar," bhruidhinn Bern gu h-obann. "Is e an rud cudromach gu bheil fios againn càite a bheil e. Tha mi saor-thoileach a dhol dhan Ghearmailt airson an togail. Bheir mi Alasdair Arichenkov còmhla rium a-nuas. Tha an duine seo na rianadair agus neach-seòlaidh air leth."
  
  "Dèan e, Bern. Mar as àbhaist, cuir fios thugainn a h-uile 11 uair. Agus ma tha duilgheadas sam bith agad, dìreach leig fios thugainn. Tha caraidean againn mu thràth anns a h-uile dùthaich air taobh an iar na Roinn Eòrpa ma tha feum agad air daingneachadh, "dhearbh Drochaidean.
  
  "Thèid a dhèanamh".
  
  "A bheil thu cinnteach gun urrainn dhut earbsa a bhith agad ann an Ruisis?" Dh'fhaighnich Otto Schmidt gu sàmhach.
  
  "Tha mi a" creidsinn gun urrainn dhomh, Otto. Cha tug an duine seo adhbhar sam bith dhomh a bhith a" creidsinn a chaochladh. A bharrachd air an sin, tha daoine againn fhathast a" coimhead taigh a charaidean, ach tha mi teagmhach nach tig e gu sin gu bràth. Ach, tha ùine an neach-eachdraidh agus an neach-naidheachd airson Renata a thoirt thugainn a" ruith a-mach. Tha seo a" cur barrachd dragh orm na tha mi deònach aideachadh, ach aon rud aig aon àm, "thuirt Bern ri pìleat na h-Ostair.
  
  "Aontaich. Bon voyage, Bern," thuirt Bridges.
  
  "Tapadh leat, Kent. Tha sinn a" falbh ann an uair a thìde, Otto. Am bi thu deiseil?" - dh'fhaighnich Berne.
  
  "Gu dearbh. Gheibh sinn am bagradh so air ais o neach air bith a bha gòrach gu leòir an spògan a chur air. Mo Dhia, nam biodh fios aca dè a dh" fhaodadh an rud seo a dhèanamh! " Rinn Otto measadh.
  
  "Is e seo a tha eagal orm. Tha mi a" faireachdainn gu bheil fios aca dè dìreach as urrainn dha a dhèanamh. "
  
  
  * * *
  
  
  Cha robh fios aig Nina, Sam agus Perdue dè cho fada "s a bha iad air a bhith anns na tunailean. Eadhon a" gabhail ris gur e briseadh an latha a bh" ann, cha robh dòigh ann gum faiceadh iad solas an latha shìos an seo. A nis air an cumail aig gunpoint, cha robh fhios aca ciod a bha iad a" faighinn a-steach oir bha iad nan seasamh air beulaibh an dorais mhòir, throm-chòmhnard.
  
  "Mgr. Perdue, ma thogras tu," thug Yost Bloom spionnadh dha Perdue leis a" phistol aige gus an seilear fhosgladh le lòchran so-ghiùlain, a bhiodh e a" gearradh dheth an ròn san t-sàibhear.
  
  " A Mhr. Bloom, cha'n aithne dhomh thu, ach tha mi cinnteach gu'n tuig fear a tha fiosrach agad nach urrainn dorus mar so fhosgladh le inneal cho foighidneach ris an so," thuirt Perdue, ged a ghleidh e a ghleus reusanta.
  
  "Feuch nach bi thu a" gèilleadh rium, a Dhàibhidh," dh" fhalbh aodann Bloom, "oir chan eil mi a" ciallachadh an ionnstramaid bheag agad. "
  
  Stad Sam bho bhith a" magadh air a roghainn fhaclan sònraichte, a thug air mar as trice beagan beachd a thoirt seachad. Bha sùilean mòra dorcha Nina a" coimhead Sam. Chitheadh e gu robh i gu math troimh-chèile leis a bhrath a rèir coltais nuair nach do ghabh e an vial antidote a thug i dha, ach bha na h-adhbharan aige fhèin airson gun a bhith earbsa ann am Perdue às deidh na chuir e troimhe ann am Bruges iad.
  
  Bha fios aig Perdue cò mu dheidhinn a bha Bloom a" bruidhinn. Le sùil throm, thug e a-mach spionag coltach ri peann agus chuir e an gnìomh e, a" cleachdadh infridhearg gus tiugh an dorais a dhearbhadh. Chuir e an uairsin a shùil ris a" pholl-ghlainne bheag fhad "s a bha an còrr den bhuidheann a" feitheamh le dùil, fhathast air an sàrachadh leis an t-suidheachadh neònach nuair a bha na coin a" comhartaich fada air falbh bhuapa.
  
  Bhrùth Perdue an dàrna putan le a mheur, gun a shùilean a thoirt far an teileasgop, agus nochd dotag dearg lag air bolt an dorais.
  
  "Cutter laser," rinn Wesley gàire. "Gu math fionnar".
  
  "Feuch an dèan thu cabhag, Mgr Perdue. Agus nuair a bhios tu deiseil, cuiridh mi às an inneal iongantach seo thu, "thuirt Bloom. "B" urrainn dhomh a leithid de prototype a chleachdadh airson clonadh le mo cho-obraichean. "
  
  "Cò a dh" fhaodadh a bhith nad cho-obraiche, Mgr Bloom? " Dh "fhaighnich Perdue mar a chaidh an giùlan fodha a-steach don stàilinn chruaidh le glaodh buidhe a rinn lag air buaidh.
  
  "Na h-aon daoine a dh" fheuch thu fhèin agus do charaidean ri teicheadh bhon Bheilg an oidhche a bha còir agad Renata a lìbhrigeadh, "thuirt Bloom, sradagan de stàilinn leaghte a" priobadh na shùilean mar theine ifrinn.
  
  Chùm Nina a h-anail agus choimhead i air Sam. An seo bha iad a-rithist ann an companaidh na comhairle, na britheamhan air nach robh mòran eòlach air ceannardas Black Sun, an dèidh do dh'Alasdair bacadh a chur air a bhith a' trèigsinn an stiùiriche tàmailteach, Renata, a bha gu bhith air a sgrios leotha.
  
  Nam biodh sinn air a" bhòrd tàileisg a-nis, bhiodh sinn air ar sgàineadh, shaoil Nina, an dòchas gun robh fios aig Perdue càite an robh Renata. A-nis feumaidh e a lìbhrigeadh don chomhairle an àite a bhith a" cuideachadh Nina agus Sam a thionndadh chun Renegade Brigade. Co-dhiù, lorg Sam agus Nina iad fhèin ann an suidheachadh cunnartach, a" leantainn gu toradh a bha a" call.
  
  "Bha thu a" fastadh Agatha gus an leabhar-latha a lorg, "thuirt Sam.
  
  "Bha, ach cha mhòr gur e sin a bha ùidh againn ann. B" e, mar a chanas tu, seann bhiathadh. Bha fios agam nan fastadh sinn i airson a leithid de dh" iomairt, gun teagamh bhiodh feum aice air cuideachadh a bràthar gus an leabhar-latha a lorg, nuair a b" e Mgr Perdue an cuimhneachan a bha sinn a" sireadh," mhìnich Bloom ri Sam.
  
  "Agus a-nis gu bheil sinn uile an seo, is dòcha gum faic sinn na tha thu air a bhith a" sealg an seo faisg air Wewelsburg mus cuir sinn crìoch air ar gnìomhachas, "thuirt Wesley bho chùl Sam.
  
  Air fàire, bha coin a" comhartaich agus a" feadaireachd fhad "s a bha an roth-uidheam a" cromadh. Thug seo faireachdainn uamhasach de dh" eagal is de dh" eu-dòchas do Nina a bha a" freagairt gu foirfe ris an t-suidheachadh eu-dòchasach aice. Choimhead i air Yost Bloom agus, gu neo-àbhaisteach, chuir i smachd air a h-inntinn: "A bheil Agatha ceart gu leòr, Mgr Bloom? A bheil i fhathast fo do chùram?"
  
  "Tha, tha i fo ar cùram," fhreagair e le sùil sgiobalta gus fois-inntinn a thoirt dhi, ach bha an t-sàmhchair aige mu shunnd Agatha na mhanadh ominous. Choimhead Nina air Perdue. Bha a bhilean air an tòir ann an dùmhlachd follaiseach, ach mar a bha roimhe na leannan, bha eòlas aice air cànan a chuirp - bha Perdue troimh-chèile.
  
  Rinn an doras clang bodhar a bha coltach ri doimhneachd an labyrinth, a" briseadh airson a" chiad uair air an t-sàmhchair a bha air a bhith a" riaghladh anns an àile dhorcha seo airson deicheadan. Cheum iad air ais nuair a phut Perdue, Wesley, agus Sam an doras trom, neo-thèarainte fhosgladh le geòlagan goirid. Mu dheireadh, thug i a-steach agus chaidh i a-null le tubaist chun an taobh eile, a 'togail bliadhnaichean de dhuslach agus pàipear buidhe sgapte. Cha robh gin dhiubh ag iarraidh a dhol a-steach an toiseach, ged a bha an seòmar musty air a shoilleireachadh leis an aon shreath de sholais balla dealain ris an tunail.
  
  "Chì sinn dè tha a-staigh," thuirt Sam, a "cumail a" chamara deiseil. Leig Bloom air falbh bho Nina agus chaidh e air adhart le Perdue bho cheann ceàrr a bharaille. Dh"fheitheamh Nina gus an deach Sam seachad oirre mus do bhrùth i a làmh gu h-aotrom, "Dè tha thu a" dèanamh?" Dh'fhaodadh e innse gu robh i feargach leis, ach thuirt rudeigin na sùilean gun do dhiùlt i creidsinn gun toireadh Sam a 'chomhairle thuca a dh'aona ghnothach.
  
  "Tha mi an seo gus na lorg sinn a chlàradh, cuimhnich?" - thuirt e gu geur. Shèid e an camara oirre, ach stiùir a shealladh i chun sgrion taisbeanaidh didseatach, far am faiceadh i gu robh e a" filmeadh an luchd-glacaidh. Air eagal "s gum feumadh iad a" chomhairle a dhubh-cheileadh, no gun robh feum air fianais dhealbhan ann an suidheachadh sam bith, thog Sam na b" urrainn de dhealbhan de na fir agus an gnìomhachd fhad "s a b" urrainn dha leigeil air a" choinneamh seo a làimhseachadh mar obair àbhaisteach.
  
  Chrath Nina agus lean i a-steach don rùm làn.
  
  Bha an làr agus na ballachan air an leacachadh, agus bha dusanan de phaidhrichean de phìoban flùraiseach air a" mhullach, a" leigeil a-mach solas geal dall a bha a-nis air a lughdachadh gu bhith a" lasadh lasraichean taobh a-staigh na tobhtaichean plastaig aca. Dhìochuimhnich na rannsachairean sa mhionaid cò bh" annta oir bha iad uile a" cur iongnadh air an t-sealladh le spèis agus iongnadh co-ionann.
  
  "Dè seòrsa àite a th' ann?" Dh "fhaighnich Wesley, a" togail ionnstramaidean lannsaireachd fuar, meallta bho sheann inneal dubhaig. Os a chionn, balbh agus marbh, sheas lampa obrachaidh briste, air a chuairteachadh le lìon de thìrean a chaidh a chruinneachadh eadar na cinn as fhaide air falbh. Bha stains uamhasach air an làr leacach, cuid dhiubh a" coimhead coltach ri fuil thiormaichte agus cuid eile a bha coltach ri fuigheall soithichean ceimigeach a bha beagan air an toirt a-steach don làr.
  
  "Tha e coltach ri goireas sgrùdaidh de sheòrsa air choreigin," fhreagair Perdue, a tha air a chuibhreann fhèin de ghnìomhachd coltach ris fhaicinn agus a riaghladh.
  
  "Dè? Sàr shaighdearan? Tha mòran chomharran de dheuchainnean air daoine, "thuirt Nina, a" dùsgadh aig sealladh nan dorsan fuarachaidh beagan fosgailte air a "bhalla as fhaide air falbh. "Is iad seo innealan fuarachaidh a" mhorgue, tha grunn phocannan bodhaig air an càrnadh an sin... "
  
  "Agus aodach air a reubadh," thug Yost fa-near far an robh e na sheasamh, a "coimhead a-mach bhon chùl cò ris a bha e coltach ri basgaidean nigheadaireachd. "O Dhia, tha fàileadh mar shit air an aodach. Agus lochan mòra fala far a bheil na coilearan. Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil an Dr Gould ceart - bha na deuchainnean air daoine, ach tha mi teagmhach gun deach an dèanamh air saighdearan Nadsaidheach. Tha an t-aodach an seo a" coimhead coltach ris na bha air a chaitheamh sa mhòr-chuid le prìosanaich campa cruinneachaidh. "
  
  Dh"èirich sùilean Nina gu smaoineachail agus i a" feuchainn ri cuimhneachadh air na bha fios aice mu na campaichean cruinneachaidh faisg air Wewelsburg. Ann an tòna bog, tòcail agus dòigheil, roinn i na bha fios aice mun fheadhainn a bha dualtach aodach fuilteach, reubte a chaitheamh.
  
  "Tha fios agam gun deach prìosanaich a chleachdadh mar luchd-obrach ann an togail Wewelsburg. Is math a dh" fhaodadh iad a bhith nan daoine a thuirt Sam gun robh e a" faireachdainn sìos an seo. Chaidh an toirt à Niederhagen, cuid eile à Sachsenhausen, ach bha iad uile mar an luchd-obrach airson togail rud a bha còir a bhith nas motha na dìreach caisteal. A-nis gu bheil sinn air seo uile a lorg agus na tunailean, tha e coltach gu robh na fathannan fìor, "thuirt i ri a companaich fireann.
  
  Bha Wesley agus Sam le chèile a" coimhead gu math mì-chofhurtail nan àrainneachd. Chaidh Wesley thairis air a ghàirdeanan agus shuath e a gheugan fuar. Bha Sam dìreach air a chamara a chleachdadh gus barrachd dhealbhan a thogail den mholltair agus den mheirge am broinn fuaradairean a" mhorgue.
  
  "Tha e coltach gun deach an cleachdadh airson barrachd air dìreach togail trom," thuirt Perdue. Phut e gu aon taobh an còta obair-lann a bha crochte air a" bhalla agus lorg e air a chùlaibh sgàineadh tiugh air a ghearradh gu domhainn sa bhalla.
  
  "Solas e," dh" òrduich e, gun bruidhinn ri duine gu sònraichte.
  
  Thug Wesley lòchran dha, agus nuair a dhealraich Perdue a-steach don toll, bha e air a mhùchadh le stench uisge marbh agus grodadh seann chnàmhan a bha air lobhadh a-staigh.
  
  "Dia! Seall air seo!" casadaich e agus chruinnich iad timcheall an toll a dh'fhaighinn fuigheall fichead duine. Chunnt e fichead claigeann, ach dh" fhaodadh gun robh barrachd ann.
  
  "Bha cùis ann far an robhar ag ràdh gun deach grunn Iùdhaich à Salzkotten a ghlasadh ann an sloc Wewelsburg aig deireadh na 1930n," mhol Nina nuair a chunnaic i e. "Ach a rèir aithris thàinig iad gu crìch ann an campa Buchenwald. A rèir aithris. Bha sinn an-còmhnaidh a" smaoineachadh gur e an dùn sin an seilear fo Obergruppenführer Hersal, ach is dòcha gur e seo an t-àite! "
  
  Air an iongnadh leis na fhuair iad a-mach, cha do mhothaich a" bhuidheann gun do sguir na coin a" comhartaich sa bhad.
  
  
  Caibideil 33
  
  
  Fhad "s a bha Sam a" togail dhealbhan den t-sealladh uamhasach, bha feòrachas Nina air a bhualadh le doras eile, am measgachadh fiodha àbhaisteach le uinneag aig a" mhullach a bha a-nis ro shalach airson fhaicinn troimhe. Fon doras chunnaic i sreath de sholas bhon aon sreath de lampaichean a shoilleirich an seòmar anns an robh iad.
  
  "Na bi eadhon a" smaoineachadh mu bhith a "dol ann," chuir faclan obann Jost air a cùlaibh iongnadh oirre cha mhòr gu ìre grèim cridhe. A" cumail a làmh ri a broilleach ann an clisgeadh, thug Nina an sealladh a fhuair e gu tric bho bhoireannaich do Jost Bloom - fear a bha iriosal agus a" leigeil dheth a dhreuchd. "Chan ann às aonais mise mar do gheàrd-bodhaig, is e sin," rinn e gàire. Bha Nina a 'faicinn gu robh fios aig a' chomhairliche Duitseach gu robh e tarraingeach, na bu mhotha na adhbhar airson na h-adhartasan beaga aige a dhiùltadh.
  
  "Tha mi gu math comasach, tapadh leat, a Mhinistear," rinn i magadh gu sgiobalta agus tharraing i làmh an dorais. Ghabh e beagan misnich, ach dh' fhosgail iad gun mhòran spàirn, eadhon le meirge 's le mì-chleachdadh.
  
  Ach, bha an seòmar seo a 'coimhead gu tur eadar-dhealaichte bhon fhear roimhe. Bha e beagan na bu tharraingiche na seòmar bàis meidigeach, ach ghlèidh e fhathast an aura Nadsaidheach de bhith a" coimhead air adhart.
  
  Le làn stoc de leabhraichean àrsaidh air a h-uile càil bho arc-eòlas gu occult, bho leabhraichean teacsa às deidh bàs gu Marxism agus miotas-eòlas, bha an seòmar coltach ri seann leabharlann no oifis, leis an deasc mhòr agus cathair le taic àrd san oisean far an do choinnich dà sgeilp leabhraichean. Bha leabhraichean agus pasgain, eadhon pàipearan sgapte anns a h-uile àite, den aon dath air sgàth duslach trom.
  
  "Sam!" - ghlaodh i. "Sam! Bu chòir dhut dealbhan a thogail de seo!"
  
  "Agus dè air thalamh a tha thu a" dol a dhèanamh leis na dealbhan seo, Mgr Cleave?" Dh"fhaighnich Jost Bloom dha Sam agus e a" toirt fear dhiubh far an dorais.
  
  "Dèan na bhios luchd-naidheachd a" dèanamh, "thuirt Sam gu sgiobalta," reic iad ris an neach-tairgse as àirde. "
  
  Leig Bloom a-mach gàire eagallach a sheall gu soilleir an eas-aonta aige le Sam. Bhuail e a làmh air gualainn Sam: "Cò thuirt gum faigheadh tu a-mach às an seo gun sgot, a bhalaich?"
  
  "Uill, tha mi a" fuireach an-dràsta, Mgr Bloom, agus bidh mi a "feuchainn gun a bhith a" leigeil le assholes le acras cumhachd mar thusa na tha an dàn dhomh a sgrìobhadh dhomh, "rinn Sam gàire le gàire. "Is dòcha gun dèan mi eadhon dolar far dealbh de do bhodhaig marbh."
  
  Gun rabhadh, lìbhrig Bloom punch cumhachdach gu aodann Sam, ga leagail air ais agus ga leagail gu làr. Nuair a thuit Sam air a" chaibineat stàilinn, thuit a chamara chun an làr, a" briseadh air a" bhuaidh.
  
  "Tha thu a" bruidhinn ri cuideigin cumhachdach is cunnartach a tha dìreach a" tachairt gu bheil na bàlaichean Albannach sin ann an grèim teann, a bhalaich. Na bi leisg ort dìochuimhneachadh mu dheidhinn!" Rinn Jost tàirneanach nuair a bha Nina a" reubadh gu cobhair Sam.
  
  "Chan eil fios agam eadhon carson a tha mi gad chuideachadh," thuirt i gu sàmhach, a" sguabadh a shròn fuilteach. "Thug thu a-steach sinn leis an diùid seo oir cha robh earbsa agad annam. Bhiodh earbsa agad ann an Trish, ach chan e Trish a th" annam, ceart?"
  
  Chuir briathran Nina iongnadh air Sam. "Fuirich, dè? Cha robh earbsa agam anns a" bhràmair agad, Nina. Às deidh a h-uile càil a chuir e troimhe, tha thu fhathast a" creidsinn na tha e ag innse dhut, ach chan eil mi. Agus dè tha seo gu h-obann a" dol air adhart le Trish?"
  
  "Lorg mi an cuimhneachan, Sam," thuirt Nina na cluais, a" lùbadh a cinn air ais gus stad a chuir air an fhuil. "Tha fios agam nach bi mi gu bràth leatha, ach feumaidh tu a leigeil às."
  
  Gu litireil thuit giallan Sam. Mar sin "s e sin a bha i a" ciallachadh an sin san taigh! Leig Trish falbh, chan e i!
  
  Choisich Perdue a-steach le gunna Wesley daonnan a 'sealltainn air a dhruim, agus dh' fhalbh a 'mhionaid.
  
  "Nina, dè tha fios agad mun oifis seo? A bheil e anns na clàran?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Purdue, chan eil fios aig duine eadhon mun àite seo. Ciamar a dh" fhaodadh seo a bhith air clàr sam bith? " chaill i e.
  
  Chaidh Jost tro chuid de phàipearan air a" bhòrd. "Tha cuid de theacsaichean apocryphal an seo!" dh'ainmich e, a 'coimhead inntinneach. "Fìor, seann sgriobtaran!"
  
  Leum Nina suas agus chaidh i còmhla ris.
  
  "Tha fios agad, ann an làr ìseal tùr an iar Wewelsburg bha sàbhailte pearsanta a chuir Himmler an sin. Is e dìreach e fhèin agus ceannard a" chaisteil a bha eòlach air, ach às deidh a" chogaidh chaidh na bha ann a thoirt air falbh agus cha deach a lorg a-riamh, "thuirt Nina na h-òraid, a" coimhead tro sgrìobhainnean dìomhair nach cuala i ach mu dheidhinn ann an uirsgeulan agus seann chòdan eachdraidheil. "Chuir mi geall gun deach a ghluasad an seo. Bhithinn eadhon a" dol cho fada ri bhith ag ràdh..." thionndaidh i a h-uile taobh gus aois an litreachais a sgrùdadh, "gum math gum faodadh seo a bhith na stòr-tasgaidh cuideachd. Tha mi a" ciallachadh, chunnaic thu an doras air an tàinig sinn a-steach."
  
  Nuair a sheall i sìos air an drathair fhosgailte, lorg i dòrlach de scrollaichean o shean. Chunnaic Nina nach robh Jost a 'toirt aire, agus an dèidh sgrùdadh nas dlùithe thuig i gur e an aon phàipear air an deach an leabhar-latha a sgrìobhadh. A" reubadh an deireadh le a corragan gràsmhor, dh" fhosgail i e beagan agus leugh i rudeigin ann an Laideann a thug air falbh a h-anail - Alexandrina Bibliotes - Sgriobt bho Atlantis
  
  Am faodadh seo a bhith? Rinn i cinnteach nach fhaca duine i oir chuir i na scrollaichean na poca cho faiceallach 's a b' urrainn dhi.
  
  "A Mhgr Bloom," thuirt i às deidh dhi na scrollaichean a ghabhail, "an innis thu dhomh dè eile a bha sgrìobhte anns an leabhar-latha mun àite seo?" Chùm i an tòn aice a" còmhradh, ach bha i airson a chumail a" dol agus ceangal na b" fheàrr a stèidheachadh eatorra, gus nach brathadh i a rùintean dha.
  
  "Is e an fhìrinn, cha robh mòran ùidh agam anns a" chòd, an Dotair Gould. B "e an aon dragh a bh" agam a bhith a "cleachdadh Agatha Perdue gus an duine seo a lorg," fhreagair e, a" suirghe air Perdue fhad "s a bha na fir eile a" bruidhinn air aois an t-seòmar teipichean falaichte agus na bha ann. "Is e an rud a bha inntinneach, ge-tà, na sgrìobh e an àiteigin às deidh a" bhàrdachd a thug an seo thu, mus robh againn ri dhol tron trioblaid fhuasgladh."
  
  "Dè thuirt e?" dh'fhaighnich i le ùidh mhòr. Ach bha an rud a thug e gu mì-fhortanach dha Nina le ùidh ann a-mhàin ann an teirmean eachdraidheil.
  
  "B" e Klaus Werner dealbhaiche baile Köln, an robh fios agad? - dh'fhaighnich e. Chrath Nina. Lean e air: "Anns an leabhar-latha tha e a" sgrìobhadh gun do thill e gu far an robh e stèidhichte ann an Afraga agus gun do thill e chun teaghlach Èiphiteach leis an robh am fearann far an robh e ag ràdh gum faca e an ulaidh eireachdail seo den t-saoghal, tha? "
  
  "Tha," fhreagair ise, a" toirt sùil air Sam, a bha ag altram a bhrùidean.
  
  "Bha e airson a chumail dha fhèin, dìreach mar thusa," rinn Yost gàire gu goirt. "Ach bha feum aige air cuideachadh bho cho-obraiche, arc-eòlaiche a bha ag obair an seo ann an Wewelsburg, fear air an robh Wilhelm Jordan. Chaidh e còmhla ri Werner mar neach-eachdraidh gus ulaidh fhaighinn air ais bho thac beag Èiphiteach ann an Algeria, dìreach mar thusa," thuirt e gu sunndach a mhasladh. "Ach nuair a thill iad don Ghearmailt, chuir a charaid, a bha aig an àm sin an urra ri cladhach faisg air Wewelsburg às leth Himmler agus Àrd-Choimiseanair an SS, leis an deoch agus loisg e air, a" gabhail a "loot a chaidh ainmeachadh gu h-àrd. Cha robh Werner fhathast air ainmeachadh gu dìreach anns na sgrìobhaidhean aige. Tha mi creidsinn nach bi fios againn gu bràth dè a bh" annta."
  
  "Is e truas a th" ann," rinn Nina co-fhaireachdainn fhad "s a bha a cridhe a" bualadh gu fiadhaich na broilleach.
  
  Bha i an dòchas gum faigheadh iad cuidhteas dòigh air choireigin air na daoine uasal sin nach robh cho cianail nas luaithe seach nas fhaide air adhart. Thairis air na beagan bhliadhnaichean a dh" fhalbh, bha Nina air a bhith moiteil às a bhith ag atharrachadh bho bhith na neach-saidheans brash, ged a bha e sìtheil, gu bhith na neach-brosnachaidh comasach air an do chuir na daoine ris an do choinnich i ris. Aon uair 's gum biodh i air beachdachadh air a gèadh air a bruich ann an suidheachadh mar sin, smaoinich i a-nis air dòighean gus grèim a sheachnadh mar gum biodh e air a thoirt seachad - agus bha. Anns a 'bheatha a bha i an-dràsta a' fuireach, bha cunnart bàis an-còmhnaidh a 'dol thairis oirre fhèin agus air a co-obraichean, agus thàinig i gu bhith na com-pàirtiche neo-fhiosraichte ann an cuthach dealbhan-cluiche cumhachd maniacal agus na caractaran dubha aice.
  
  Thàinig hum an roth-uidheam bhon trannsa - sàmhchair obann, bodhar, na àite a-mhàin le feadag ìosal na gaoithe a chuir tath air na tunailean iom-fhillte. An turas seo mhothaich a h-uile duine, a 'coimhead air a chèile ann an iongnadh.
  
  "Dè dìreach a thachair?" Dh'fhaighnich Wesley, a 'chiad fhear a bhruidhinn anns an t-sàmhchair mharbh.
  
  "Tha e neònach nach mothaich thu am fuaim ach às deidh dha a bhith sàmhach, nach eil?" - thuirt guth à seomar eile.
  
  "Tha! Ach a-nis cluinnidh mi mi fhìn a" smaoineachadh, "thuirt fear eile.
  
  Dh" aithnich Nina agus Sam an guth sa bhad agus dh" atharraich iad seallaidhean fìor iomagaineach.
  
  "Chan eil an ùine againn seachad fhathast, a bheil?" Dh'fhaighnich Sam do Nina ann an uisge-beatha. Am measg na beachdan meallta aig càch, chrath Nina a ceann air Sam ann an diùltadh. Bha an dithis eòlach air guth Ludwig Bern agus an caraid Alasdair Arichenkov. Dh'aithnich Perdue cuideachd guth na Ruis.
  
  "Dè tha Alasdair a" dèanamh an seo?" dh' fharraid e de Sam, ach mu'n do fhreagair e, choisich dithis dhaoine troimh 'n dorus. Chomharraich Wesley an ball-airm aige gu Alexander, agus rug Jost Bloom gu garbh air petite Nina ri taobh a falt agus bhrùth e beul a Makarov chun teampall aice.
  
  "Feuch nach dèan," thuirt i gun smaoineachadh. Bha sùil Bern a" cuimseachadh air an Duitseach.
  
  "Ma nì thu cron air an Dr. Gould, sgriosaidh mi do theaghlach gu lèir, Yost," thug Byrne rabhadh gun stad. "Agus tha fios agam càite a bheil iad."
  
  "A bheil sibh eòlach air a chèile?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Is e seo aon de stiùirichean Monkh Saridag, Mgr Perdue," fhreagair Alexander. Bha Perdue a" coimhead bàn agus gu math mì-chofhurtail. Bha fios aige carson a bha an sgioba an seo, ach cha robh fios aige ciamar a lorg iad e. Gu dearbh, airson a" chiad uair na bheatha, bha am billeanair lasrach agus sunndach a" faireachdainn mar chnuimh air dubhan; geama cothromach airson a dhol ro dhomhainn a-steach do dh'àiteachan a bu chòir dha a bhith air fhàgail ann.
  
  "Bha, bha Jost agus mise a" frithealadh an aon mhaighstir gus an tàinig mi gu mo mhothachaidhean agus stad mi a bhith nam pheann ann an làmhan amadan mar Renata, "thuirt Bern.
  
  "Tha mi a" mionnachadh do Dhia, marbhaidh mi i, "thuirt Jost a-rithist, a" goirteachadh Nina dìreach gu leòr airson toirt oirre yelp. Ghabh Sam seasamh ionnsaigh, agus dh" atharraich Jost sa bhad sealladh feargach leis an neach-naidheachd: "A bheil thu airson falach a-rithist, a shreapadair?"
  
  "Tapadh leat, a cheilidh! Milleadh eadhon falt air a ceann agus reubaidh mi do chraiceann fucking dheth leis an sgalp meirgeach sin anns an t-seòmar eile. Dèan deuchainn orm!" Ruith Sam, agus thug e ciall dha.
  
  "Chanainn gu bheil thu sa bheag-chuid chan ann a-mhàin air sgàth dhaoine, ach cuideachd air sgàth droch fhortan, a chompanach," rinn Alexander gàire, a" toirt a-mach às a phòcaid agus ga lasadh le geam. "A-nis, a bhalaich, cuir sìos an armachd agad no feumaidh sinn leas a chuir ort cuideachd."
  
  Leis na briathran so thilg Alastair cuig coilearan coin aig casan Wesley.
  
  "Dè rinn thu air mo choin?" bha e a" sgreuchail gu teth, bha na veins a" bualadh air a mhuineal, ach cha tug Bern agus Alexander aire sam bith dha. Leig Wesley a-mach an sàbhailteachd air a dhaga. Bha a shùilean làn deòir, agus bha a bhilean air chrith gu neo-riaghlaidh. Bha e soilleir don a h-uile duine a chunnaic gu robh e neo-sheasmhach. Leig Bern sìos a shùilean gu Nina, le fo-mhothachadh ag iarraidh oirre a 'chiad cheum a ghabhail leis an nod neo-fhaicsinneach aice. B 'i an aon fhear a bha ann an cunnart dìreach, agus mar sin bha aice ri a misneachd a chruinneachadh agus feuchainn ri Bloom a ghlacadh le iongnadh.
  
  Thug an neach-eachdraidh bhòidheach mionaid a" cuimhneachadh na dh" ionnsaich a caraid Val nach maireann dhi nuair a bha iad a" sparradh beagan. Le luaith de adrenaline, thòisich a corp a 'gluasad, agus le a neart gu lèir chuir i gàirdean Bloom suas ri taobh na h-uilinn, a' toirt air a ghunna a dhol sìos. Ruith Perdue agus Sam aig an aon àm gu Bloom, ga leagail le Nina fhathast na grèim.
  
  Chaidh peilear bodhar a-mach anns na tunailean fo Chaisteal Wewelsburg.
  
  
  Caibideil 34
  
  
  Chaidh Agatha Perdue thairis air làr saimeant salach an làr ìseal far an robh i air dùsgadh. Bha am pian uamhasach na broilleach na fhianais air an dochann mu dheireadh a dh "fhuiling i aig làmhan Wesley Bernard agus Jost Bloom. Mus do chuir iad dà pheilear a-steach don torso aice, chaidh a droch dhìol le Bloom airson grunn uairean a thìde gus an do chaochail i bho phian agus call fala. Cha mhòr beò, chleachd Agatha oidhirp toil gus cumail a" gluasad air a glùinean le craiceann a dh" ionnsaigh a" cheàrnag bheag de fhiodh is plastaig a chitheadh i tron fhuil agus na deòir na sùilean.
  
  A" strì airson a sgamhanan a leudachadh, rinn i wheezed le gach gluasad air adhart a" bleith. Sheall a" cheàrnag de suidsichean agus sruthan air a" bhalla shalach, ach cha robh i a" faireachdainn gum faigheadh i cho fada sin mus do ghabh an dearmad i. Bha na tuill rùisgte, pulsating, neo-shlànachaidh a dh" fhàg na peilearan meatailt a bha air feòil a diaphragm agus an ribcage àrd aice a" bleith gu mòr, agus bha e a" faireachdainn mar gum biodh na sgamhanan aice nan spìcean gu spìcean an rèile.
  
  Bha saoghal taobh a-muigh an t-seòmair, aineolach air a staid, agus bha fios aice nach fhaiceadh i a" ghrian tuilleadh. Ach b" e aon rud a bha fios aig an leabharlannaiche gnè nach biodh an luchd-ionnsaigh aice fada beò. Nuair a chaidh i còmhla ri a bràthair gu daingneach anns na beanntan far a bheil Mongolia agus an Ruis a' coinneachadh, bhòidich iad na buill-airm a chaidh a ghoid a chleachdadh an aghaidh na comhairle aig cosgais sam bith. An àite a bhith ann an cunnart gun èirich Renata Black Sun eile air iarrtas na comhairle nan deidheadh iad gu mì-fhoighidneach san rannsachadh aca airson Mirela, cho-dhùin Dàibhidh agus Agatha a" chomhairle a thoirt às a chèile cuideachd.
  
  Nam biodh iad air falbh leis na daoine a roghnaich Òrdugh a" Ghrian Dhuibh a stiùireadh, cha bhiodh duine ann airson ceannard ùr a thaghadh nuair a thug iad seachad Renata don Renegade Brigade. Agus b" e an dòigh as fheàrr air seo a dhèanamh Longinus a chleachdadh gus an sgrios uile aig an aon àm. Ach a nis bha i air a h-aghaidh le a h-uchd fèin, agus cha robh fios aice c'àit an robh a bràthair, no an robh e fathast beò an dèigh do Bloom agus a bheathaichean a lorg. Ach, dìorrasach a cuid a dhèanamh airson an adhbhar cumanta, chuir Agatha an cunnart marbhadh dhaoine neo-chiontach, mura dèanadh iad dìoghaltas oirre fhèin. A bharrachd air an sin, cha robh i a-riamh mar aon a leigeadh le a moraltachd no a faireachdainnean faighinn a-mach dè a dh'fheumadh a dhèanamh, agus bha i a 'dol a dhearbhadh sin an-diugh mus do ghabh i an anail mu dheireadh.
  
  A' gabhail ris gun robh i marbh, thilg iad còta air a corp gus a faighinn cuidhteas e cho luath 's a thill iad. Bha fios aice gu robh iad an dùil a bràthair a lorg agus toirt air Renata a leigeil seachad mus marbhadh e e agus an uairsin a thoirt air falbh Renata gus toirt a-steach stiùiriche ùr a luathachadh.
  
  Thug am bogsa cumhachd cuireadh dhi nas fhaisge.
  
  A" cleachdadh an uèirleadh ann, b" urrainn dhi an sruth ath-stiùireadh chun inneal-sgaoilidh beag airgid a bha Dave air a thogail airson a" chlàr aice a chleachdadh mar mhodem saideal air ais ann an Inbhir Theòrsa. Le dà mheur briste agus a" mhòr-chuid den chraiceann air a reubadh far na cnaganan aice, chladhaich Agatha a-steach do phòcaid fuaigheil a còta gus an locator beag a rinn i fhèin agus a bràthair a thoirt a-mach às deidh dhi tilleadh às an Ruis. Chaidh a dhealbhadh agus a chur ri chèile gu sònraichte a rèir mion-chomharrachadh Longinus agus bha e na inneal-sgrios iomallach. Bha Dave agus Agatha an dùil seo a chleachdadh gus prìomh oifisean na comhairle ann am Bruges a sgrios, agus iad an dòchas cuir às don mhòr-chuid, mura h-eil iad uile, de na buill.
  
  Nuair a ràinig i am bogsa dealain, lean i air an t-seann àirneis briste a bha cuideachd air a dhumpadh an sin agus air a dhìochuimhneachadh, dìreach mar Agatha Perdue. Le duilgheadas mòr, dh" obraich i a draoidheachd, mean air mhean agus gu faiceallach, ag ùrnaigh nach bàsaicheadh i mus do chuir i crìoch air an t-suidheachadh gus an sàr-armachd gun samhail a chuir i a-steach gu h-eòlach air Wesley Bernard a spreadhadh dìreach às deidh dha a h-èigneachadh airson an dàrna turas.
  
  
  Caibideil 35
  
  
  Sheall Sam Bloom le buillean fhad "s a chùm Nina Perdue na gàirdeanan. 'N uair a dh' fhalbh gunna Bloom, mharcaich Alastair air Wesley, a' toirt peileir gu 'ghualainn mu 'n do leag Byrne an t-òganach 's gu 'n do leag e mach e. Chaidh Perdue a losgadh san sliasaid le gunna Bloom air a phuingeachadh sìos, ach bha e mothachail. Cheangail Nina pìos aodaich timcheall a cas, agus reub i na stiallan gus stad a chuir air an fhuil airson a-nis.
  
  "Sam, faodaidh tu stad a-nis," thuirt Bern, a" tarraing Sam far corp glan Jost Bloom. Bha e math faighinn eadhon, smaoinich Sam, agus thug e buille eile dha fhèin mus do leig e le Bern a thogail far an talamh.
  
  "Bidh sinn a" dèiligeadh riut a dh" aithghearr. Cho luath "s as urrainn dha a h-uile duine fois a ghabhail," thuirt Nina Perdue, ach stiùir i na faclan aice gu Sam agus Bern. Shuidh Alasdair an aghaidh a" bhalla faisg air an doras le gualainn sèididh, a" coimhead airson flasg le elixir na phòcaid còta.
  
  "Dè a bu chòir dhuinn a dhèanamh leotha a-nis?" - Dh'fhaighnich Sam do Bern, a 'sguabadh fallas bho aodann.
  
  "An toiseach bu mhath leam an rud a ghoid iad bhuainn a thilleadh. An uairsin bheir sinn leinn iad dhan Ruis mar luchd-aoigheachd. Dh" fhaodadh iad beairteas fiosrachaidh a thoirt dhuinn mu na rinn an Black Sun agus innse dhuinn mu na h-institiudan agus na buill air nach eil sinn eòlach fhathast, "fhreagair Bern, a" toirt Bloom sìos bhon uàrd meidigeach an ath dhoras.
  
  "Ciamar a fhuair thu an seo?" dh'fhaighnich Nina.
  
  "Plèana. Mar a bhios sinn a" bruidhinn, tha pìleat a" feitheamh rium ann an Hannover. Carson?" rinn e gàire.
  
  "Uill, cha b" urrainn dhuinn an rud sin a chuir thu thugainn a lorg a chuir thu air ais thugad," thuirt i ri Byrne le beagan dragh, "agus bha mi a" faighneachd dè bha thu a "dèanamh an seo; Ciamar a lorg thu sinn?
  
  Chrath Berna a cheann, le gàire bog a" cluich air a bhilean leis an innleachd a dh"aona ghnothach leis an do chuir am boireannach bòidheach ceistean oirre. "Tha mi a" creidsinn gu robh beagan sioncronaidh an sàs. Tha thu a" faicinn, bha Alasdair agus mise air lorg rudeigin a chaidh a ghoid bhon Bhragàd dìreach às deidh dhut fhèin agus Sam falbh air do thuras."
  
  Shuidh e sìos ri a taobh. Dh'fhaodadh Nina innse gu robh e fo amharas mu rudeigin, ach chùm a ghaol dhi air a bhith a 'call a ghiùlan ciùin.
  
  "Is e an rud a tha a" cur dragh orm gu robh sinn an-toiseach a "smaoineachadh gu robh rudeigin agad fhèin agus Sam ri dhèanamh. Ach thug Alastair an so dearbh-chinnte dhuinn, agus chreid sinn e, fhathast a' leantuinn comharradh Longinus, cò bu choir dhuinn a lorg, ach na dearbh mhuinntir aig an robh sinn dearbhte, aig nach robh gnothach sam bith r'a mheirle," ars' esan.
  
  Bha Nina a" faireachdainn gu robh a cridhe a" leum leis an eagal. Dh' fhalbh an caoimhneas a bha Ludwig riamh air a son, 'na ghuth 's na shuilean a sheall oirre le tàir. "Innis dhomh a-nis, an Dr Gould, dè bu chòir dhomh smaoineachadh?
  
  "Ludwig, chan eil gnothach sam bith againn ri mèirle sam bith!" - rinn i gearan, a 'coimhead gu cùramach air a tòna.
  
  "B" fheàrr an Caiptean Burn, an Dotair Gould," leum e sa bhad. "Agus feuch nach feuch thu ri toirt orm a bhith a" coimhead mar amadan an dàrna turas. "
  
  Choimhead Nina air Alasdair airson taic, ach cha robh e mothachail. Chrath Sam a cheann, "Chan eil i a" laighe riut, a Chaiptein. Gu cinnteach chan eil gnothach sam bith againn ri seo."
  
  "An uairsin ciamar a thachair e gun tàinig Longinus gu crìch an seo?" Rinn Bern gàire air Sam. Sheas e suas agus thionndaidh e ri aghaidh Sam, an àirde eireachdail aige ann an suidheachadh bagarrach agus a shùilean reòta. "Thug sin sinn ceart thugad!"
  
  Cha b" urrainn dha Purdue a ghabhail tuilleadh. Bha fios aige air an fhìrinn, agus a-nis, a-rithist air a sgàth, bha Sam agus Nina air an frioladh, bha am beatha ann an cunnart a-rithist. A" strì ann am pian, thog e a làmh gus aire Bern fhaighinn: "Cha b" e seo obair Sam no Nina, Caiptean. Chan eil fhios agam ciamar a thug Longinus an seo thu, oir chan eil e an seo."
  
  "Ciamar a bha fios agad air sin?" dh'fhaighnich Berne gu cruaidh.
  
  "Leis gur mise an tè a ghoid e," dh"aidich Perdue.
  
  "O Iosa!" - Dh'èigh Nina, a 'tilgeil a ceann air ais ann an creideas. "Chan urrainn dhut a bhith trom."
  
  "Càite a bheil e?" - Dh'èigh Bern, a 'cuimseachadh air Perdue mar vulture a' feitheamh ris a 'bhàis aige.
  
  "Tha seo còmhla ri mo phiuthar. Ach chan eil fhios agam càit a bheil i a-nis. Gu dearbh, ghoid i bhuam iad an latha a dh" fhàg i sinn ann an Köln, "thuirt e, a" crathadh a chinn le neo-làthaireachd.
  
  "Dia math, Purdue! Dè eile a tha thu a" falach?" - Rinn Nina gàire.
  
  "Dh" innis mi sin dhut, "thuirt Sam gu socair ri Nina.
  
  "Na dèan, Sam! Dìreach na dèan!" - Thug i rabhadh dha agus sheas i bho bhith fo Perdue. "Faodaidh tu thu fhèin a chuideachadh le seo, Purdue."
  
  Thàinig Wesley a-mach à àite sam bith.
  
  Thuit e am bayonet meirgeach gu domhainn a-steach do stamag Bern. Rinn Nina sgreuchail. Tharraing Sam i a-mach à dòigh cron fhad "s a bha Wesley a" coimhead Bern dìreach anns na sùilean le grimace maniacal. Tharraing e an stàilinn fhuilteach a-mach à falamh teann corp Bern agus thilg e air ais e an dàrna turas. Choisich Perdue air falbh cho luath 's a b' urrainn dha air aon chas fhad 'sa bha Sam a' cumail Nina faisg air, a h-aodann air a thiodhlacadh na bhroilleach.
  
  Ach thionndaidh Bern a-mach gu bhith na bu làidire na bha dùil aig Wesley. Rug e air an òganach leis an amhaich agus thilg e iad le chèile a-steach do na sgeilpichean leabhraichean le buille cumhachdach. Le gort borb, bhris e gàirdean Wesley mar gheug, agus ghabh an dithis an sàs ann am blàr feargach air an talamh. Thug am fuaim Bloom a-mach às a stupor. Chuir a ghàireachdainn a-mach am pian agus an cogadh eadar an dithis fhireannach air an làr. Rinn Nina, Sam agus Perdue gàire leis na beachdan aige, ach cha tug e an aire dhaibh. Lean e air a" gàireachdainn, gun suirghe mun dàn dha fhèin.
  
  Bha Bern a" call a chomas anail a tharraing, bha na lotan aige a" tuiltean a pants agus a bhrògan. Chuala e Nina a' caoineadh, ach cha robh tìde aige a bòidhchead a mheas aon turas mu dheireadh - bha aige ri murt a dhèanamh.
  
  Le buille uamhasach do amhaich Wesley, chuir e stad air nerves an òganach, ga chuir an sàs sa bhad, dìreach fada gu leòr airson amhaich a bhriseadh. Thuit Bern air a ghlùinean, a 'faireachdainn gu robh a bheatha a' sleamhnachadh air falbh. Ghlac gàire neònach Bloom aire.
  
  "Feuch an cuir thu gu bàs e cuideachd," thuirt Perdue gu socair.
  
  "Tha thu dìreach air mo neach-cuideachaidh a mharbhadh, Wesley Bernard!" Rinn Bloom gàire. "Chaidh a thogail le pàrantan altraim anns an Black Sun, an robh fios agad, Ludwig? Bha iad coibhneil gu leòr airson leigeil leis pàirt den t-sloinneadh tùsail aige, Bern a chumail."
  
  Bhris Bloom a-steach do ghàire cianail a chuir fearg air a h-uile duine taobh a-staigh cluais, fhad "s a bha sùilean bàs Burn air am bàthadh le deòir troimh-chèile.
  
  "Tha thu dìreach air do mhac fhèin a mharbhadh, dad," thuirt Bloom. Bha an uamhas seo ro mhòr airson Nina.
  
  "Tha mi cho duilich, Ludwig!" - rinn i caoineadh agus chùm i na làimh, ach cha robh dad air fhàgail ann am Bern. Cha b 'urrainn dha a chorp cumhachdach seasamh an aghaidh a mhiann bàsachadh, agus bheannaich e e fhèin le aodann Nina mus do dh'fhàg an solas a shùilean mu dheireadh.
  
  "Nach eil thu toilichte gu bheil Wesley marbh, Mgr Perdue?" Stiùir Bloom a phuinnsean gu Perdue. "Bu chòir dha a bhith, às deidh na rudan do-labhairteach a rinn e ri do phiuthar mus do chuir e crìoch air a" ghalla sin!" Rinn e gàire.
  
  Rug Sam air clàr luaidhe bhon sgeilp air an cùlaibh. Choisich e suas gu Bloom agus leag e an rud trom air a chlaigeann gun leisg no aithreachas sam bith. Chaidh a" chnàimh a sgàineadh nuair a bha Bloom a" gàireachdainn, agus theich sèid eagallach às a bheul fhad "s a bha stuth eanchainn a" leigeil a-mach air a ghualainn.
  
  Thug sùilean dearg Nina sùil air Sam le taing. Airson a chuid fhèin, bha Sam a" coimhead uamhasach leis na rinn e fhèin, ach cha robh dad ann a b" urrainn dha a dhèanamh gus a dhearbhadh. Ghluais Perdue gu mì-chofhurtail, a 'feuchainn ri ùine a thoirt dha Nina a bhith a' caoidh Bern. Às deidh dha a chall fhèin a shlugadh, thuirt e mu dheireadh, "Ma tha Longinus nar measg, bhiodh e math falbh. An-dràsta fhèin. Mothaichidh a" chomhairle a dh" aithghearr nach eil na meuran Duitseach aca air clàradh agus thig iad gan coimhead."
  
  "Tha sin ceart," thuirt Sam, agus chruinnich iad a h-uile dad a b" urrainn dhaibh a shàbhaladh bho na seann sgrìobhainnean. "Agus chan ann nas luaithe, oir tha an roth-uidheam marbh seo mar aon de dhà inneal puny a chumas an dealan a" sruthadh. Thèid na solais a-mach a dh" aithghearr agus tha sinn deiseil. "
  
  Smaoinich Perdue gu sgiobalta. Bha Longinus aig Agatha. Mharbh Wesley i. Lean an sgioba Longinus an seo, agus chruthaich e a cho-dhùnadh. Mar sin feumaidh gun robh an gunna aig Wesley agus nach robh fios aig an amadan seo gu robh e aige?
  
  An dèidh dha an armachd a bha a dhìth a ghoid agus a làimhseachadh, bha fios aig Perdue cò ris a bha e coltach, agus dè a bharrachd, bha fios aige mar a ghiùlaineadh e gu sàbhailte e.
  
  Thug iad Alasdair gu a chuid mothachaidhean agus thug iad leotha grunn bhratagan plastaigeach a lorgadh iad anns na caibineatan meidigeach. Gu mì-fhortanach, bha a" mhòr-chuid de na h-ionnstramaidean lannsa salach agus cha b" urrainnear an cleachdadh airson lotan Perdue agus Alexander a shlànachadh, ach bha e na bu chudromaiche faighinn a-mach à labyrinth infernal Wewelsburg an toiseach.
  
  Rinn Nina cinnteach gun cruinnich i a h-uile scrolla a lorgadh i, air eagal "s gum biodh cuimhneachain gun phrìs ann bhon t-seann saoghal a dh" fheumadh a shàbhaladh. Ged a bha i tinn le tàmailt is bròn, cha b" urrainn dhi feitheamh gus sgrùdadh a dhèanamh air na h-ulaidhean esoteric a lorg i ann an seilear dìomhair Heinrich Himmler.
  
  
  Caibideil 36
  
  
  Mu dheireadh na h-oidhche bha iad uile air tighinn a-mach à Wewelsburg agus bha iad a" dèanamh air an raon-adhair ann an Hannover. Cho-dhùin Alasdair coimhead air falbh bho a chompanaich oir bha iad cho coibhneil a bhith a 'toirt a-steach a chuid fhèin gun mhothachadh nuair a theich iad bho na tunailean fon talamh. Dhùisg e dìreach mus do dh'fhàg iad an geata a thug Perdue air falbh nuair a ràinig iad, a 'faireachdainn gu robh guailnean Sam a' cumail taic ris a 'chorp lom aige ann an uaimhean aotrom an Dara Cogaidh.
  
  Gu dearbh, cha do rinn a" chìs mhòr a thug Dave Perdue cron air a mhothachadh air dìlseachd nas motha, agus bha e den bheachd gum biodh e na b" fheàrr fuireach ann an deagh ghràsan na sgioba le bhith a" dol don phoball. Bha iad an dùil coinneachadh ri Otto Schmidt air an raon-adhair agus fios a chur gu ceannardan eile na briogàd airson tuilleadh stiùiridh.
  
  Ach, dh'fhuirich Perdue sàmhach mu dheidhinn a ghlacadh ann an Inbhir Theòrsa, fiù 's nuair a fhuair e teachdaireachd ùr às dèidh dha a bhith a' magadh air a' chù. Is e cuthach a tha seo. A nis air dha a phiuthar agus Longinus a chall, bha e a' ruith a mach à cairtean mar a chruinnich feachdan an aghaidh a chèile 'na aghaidh agus a chàirdean.
  
  "Seo e!" Thug Alexander iomradh air Otto agus iad a" ruighinn Port-adhair Hannover ann an Langenhagen. Bha e na shuidhe ann an taigh-bìdh nuair a lorg Alasdair agus Nina e.
  
  "Dr. Gould!" rinn e gairdeachas an uair a chunnaic e Nina. "Tha e math d" fhaicinn a-rithist."
  
  B" e duine glè chàirdeil a bh" ann am pìleat na Gearmailt, agus bha e air aon den luchd-sabaid briogàd a dhìon Nina agus Sam nuair a chuir Bern às a leth gun do ghoid e an Longinus. Le duilgheadas mòr, chuir iad an naidheachd muladach gu Otto agus dh'innis iad dha gu h-aithghearr mar a thachair aig an ionad rannsachaidh.
  
  "Agus nach b" urrainn dhut a chorp a thoirt leat?" dh'fhaighnich e mu dheireadh.
  
  "Chan e, Herr Schmidt," rinn Nina eadar-theachd, "b" fheudar dhuinn faighinn a-mach mus do spreadh an armachd. " Chan eil fios againn fhathast an spreadh e. Tha mi a" moladh gun stad thu bho bhith a" cur barrachd dhaoine an sin gus corp Bern a thoirt leat. Tha e ro chunnartach."
  
  Thug e an aire do rabhadh Nina, ach chuir e fios gu sgiobalta gu a cho-obraiche Bridges gus innse dha mun inbhe aca agus mu chall Longinus. Dh'fhuirich Nina agus Alasdair gu iomagaineach, an dòchas nach ruith Sam agus Perdue a-mach à foighidinn agus a dhol còmhla riutha mus leasaich iad plana gnìomh le cuideachadh bho Otto Schmidt. Bha fios aig Nina gum biodh Perdue a" tabhann Schmidt a phàigheadh airson a thrioblaidean, ach bha i a" faireachdainn nach biodh e iomchaidh às deidh dha Perdue aideachadh gun do ghoid e Longinus sa chiad àite. Rinn Alasdair agus Nina aonta an fhìrinn seo a chumail dhaibh fhèin airson a-nis.
  
  "Ceart gu leòr, dh" iarr mi aithisg inbhe. Mar chomanndair chompanach, tha cead agam ceumannan sam bith a tha mi a" faicinn riatanach a ghabhail, "thuirt Otto riutha nuair a thill e bhon togalach às an do rinn e fios prìobhaideach. "Tha mi airson gum bi fios agad nach eil a bhith a" call Longinus agus fhathast gun a bhith comasach air faighinn nas fhaisge air Renata a chuir an grèim a "suidhe gu math leam ... sinne. Ach leis gu bheil earbsa agam annad, agus bhon a dh" innis thu dhomh cuin a b" urrainn dhomh teicheadh, chuir mi romham do chuideachadh..."
  
  "O, tapadh leat!" Ghabh Nina osna faochadh.
  
  "ACH..." lean e air, "chan eil mi a" tilleadh gu Mönkh Saridag le làmh falamh, gus nach leig sin far an dubhan thu. Tha glainne-uair aig do charaidean, Alasdair, fhathast anns am bi gainmheach a" dòrtadh gu sgiobalta. Chan eil sin air atharrachadh. An do rinn mi mi fhìn soilleir?"
  
  "Tha, a dhuine uasail," fhreagair Alastair, agus Nina a" suathadh gu taingeil.
  
  "A-nis innis dhomh mun turas sin air an tug thu iomradh, an Dr Gould," thuirt e ri Nina, a" gluasad anns a" chathair aige gus èisteachd gu furachail.
  
  "Tha adhbhar agam a chreidsinn gun do lorg mi seann sgrìobhaidhean, cho sean ri Scrolls na Mara Marbh," thòisich i.
  
  "Am faic mi iad?" - dh'fhaighnich Otto.
  
  "B" fheàrr leam an sealltainn dhut ann an àite nas prìobhaideach?" Rinn Nina gàire.
  
  "Dèanta. Càit a bheil sinn a" dol?"
  
  
  * * *
  
  
  Nas lugha na trithead mionaid às deidh sin, bha Otto's Jet Ranger le ceathrar luchd-siubhail - Perdue, Alexander, Nina agus Sam - a' dèanamh air Inbhir Theòrsa. Dh'fhanadh iad aig oighreachd Pherdue, an dearbh àit' anns an d' thug a' Bh-Uas Maisie altram do 'n aoigh o'n trom-laighe gun fhios do neach air bith ach Perdue agus fear-an-tighe ris an abrar. Mhol Perdue gur e seo an t-àite a b" fheàrr leis gun toireadh e obair-lann gluasadach san làr ìseal far am b" urrainn do Nina ceann-latha gualain a dhèanamh air na scrollaichean a lorg i, a" dol gu saidheansail le bunait organach a" phàtran gus dearbhadh dearbhteachd.
  
  Airson Otto, bha gealladh ann gun toireadh e rudeigin bho Discovery, ged a bha Perdue an dùil faighinn cuidhteas maoin a bha gu math daor agus annasach nas luaithe seach nas fhaide air adhart. Cha robh e airson a dhèanamh an toiseach ach faicinn mar a thionndaidheadh lorg Nina.
  
  "Mar sin a bheil thu a" smaoineachadh gu bheil seo mar phàirt de Scrolls na Mara Marbh? " Dh" fhaighnich Sam dhith fhad "s a bha i a" stèidheachadh an uidheamachd a bha Perdue air a chuir a-steach, agus dh "iarr Perdue, Alexander agus Otto cuideachadh bho dhotair ionadail gus na lotan peilearan aca a làimhseachadh gun a bhith a" faighneachd cus cheistean.
  
  
  Caibideil 37
  
  
  Chaidh a" Bh-Uas Maisie a-steach don làr ìseal le treidhe.
  
  "Am bu toil leat tì is briosgaidean?" rinn i gàire air Nina agus Sam.
  
  "Tapadh leat, a" Bh-Uas Maisie. Agus feuch, ma tha feum agad air cuideachadh sa chidsin, tha mi aig do sheirbheis," thairg Sam leis an t-soidhne balach aige. Rinn Nina gàire nuair a chuir i an sganair air dòigh.
  
  "O, tapadh leat, Mgr Cleave, ach is urrainn dhomh a làimhseachadh leam fhìn," thuirt Maisie ris, a" toirt sealladh de uamhas spòrsail dha Nina a thàinig tarsainn air a h-aodann, a" cuimhneachadh air na mòr-thubaistean cidsin a dh" adhbhraich Sam an turas mu dheireadh a chuidich e i a" dèanamh bracaist. . Leig Nina sìos a h-aodann gus gàire a dhèanamh.
  
  Le làmhan miotagach, thog Nina Gould a 'chiad scroll de papyrus le fìor mhisneachd.
  
  "Mar sin tha thu a" smaoineachadh gur iad sin na h-aon scrollaichean a bhios sinn an-còmhnaidh a "leughadh mu dheidhinn?" - dh'fhaighnich Sam.
  
  "Tha," rinn Nina gàire, a h-aodann a" giùlan le toileachas, "agus bhon Laideann mheirgeach agam tha fios agam gur e na trì sin gu sònraichte Scrolls Atlantis nach eil air fhàgail!"
  
  "Atlantis, coltach ri mòr-thìr fodha?" dh" iarr e, a" coimhead a-mach air cùl a" chàir, sùil a thoirt air na seann theacsaichean ann an cànan air nach robh mi eòlach, sgrìobhte ann an inc dubh faded.
  
  "Tha sin ceart," fhreagair i, le fòcas air a bhith ag ullachadh a" phrais chugallach dìreach airson na deuchainn.
  
  "Ach tha fios agad gur e prothaideachadh a th" anns a "mhòr-chuid de seo, eadhon mar a tha e ann, gun a bhith a" toirt iomradh air càit a bheil e, "thuirt Sam, a" lùbadh an aghaidh a "bhùird gus a làmhan sgileil fhaicinn ag obair.
  
  "Bha cus thachartasan ann, Sam. Tha an aon ailtireachd agus ainmh-eòlas aig ioma-chultaran anns a bheil na h-aon theagasg, na h-aon uirsgeulan, gun luaidh air na dùthchannan a thathas a" creidsinn a tha air cuairteachadh mòr-thìr Atlantis a chuairteachadh," thuirt i. "Cuir dheth an solas sin thall an sin, mas e do thoil e."
  
  Choisich e chun phrìomh suidse solais os cionn agus chuir e an làr ìseal ann an solas aotrom bho dhà lampa air gach taobh den t-seòmar. Choimhead Sam air an obair aice agus cha b" urrainn dhi cuideachadh ach bha meas mòr aice oirre. Cha b 'e a-mhàin gun do sheas i ris na cunnartan a dh' fhosgail Perdue agus a luchd-taic dhaibh, ach chùm i cuideachd a proifeiseantachd, ag obair mar neach-dìon gach ulaidhean eachdraidheil. Cha do smaoinich i uair sam bith air na cuimhneachain a làimhsich i a ghabhail no creideas a ghabhail airson na lorgadh i, a" cur a beatha ann an cunnart gus bòidhchead àm neo-aithnichte fhoillseachadh.
  
  Bha e a" faighneachd ciamar a bha i a" faireachdainn nuair a choimhead i air a-nis, fhathast air a reubadh eadar a bhith ga ghràdhachadh agus ga fhaicinn mar sheòrsa de bhrathair. Cha deach an fheadhainn mu dheireadh gun mhothachadh. Thuig Sam gu robh Nina ga mheas cho mì-earbsach ri Perdue, ach a dh'aindeoin sin bha i cho faisg air an dithis fhireannach nach b 'urrainn dhi falbh gu bràth.
  
  "Sam," thug a guth a-mach às a mhothachadh sàmhach, "Am b" urrainn dhut seo a chuir air ais anns an rolla leathair, mas e do thoil e? Is e sin, às deidh dhut do mhiotagan a chuir ort!" Ruith e tro na bha anns a" bhaga aice agus lorg e bogsa de mhiotagan lannsa. Ghlac e paidhir 's chuir e air gu deas iad, a' deanamh gàire oirre. Thug i an clàr dha. "Lean air adhart leis an rannsachadh beòil agad nuair a thig thu dhachaigh," rinn i gàire. Rinn Sam gàire nuair a chuir e an rolla gu faiceallach a-steach don rolla leathair agus cheangail e a-staigh e gu faiceallach.
  
  "A bheil thu a" smaoineachadh gum bi e comasach dhuinn a dhol dhachaigh gu bràth gun a bhith a "coimhead ar druim?" dh'fhaighnich e air nota nas miosa.
  
  "Tha mi"n dòchas gu bheil. Tha fios agad, a" coimhead air ais, chan urrainn dhomh a chreidsinn gur e Matlock agus a cho-fhaireachdainn gnèitheasach aig an oilthigh an cunnart as motha a bh" agam uaireigin, "tha i a" cuimhneachadh air a cùrsa-beatha acadaimigeach fo stiùireadh strìopach le aire dhona a ghabh creideas airson a h-euchdan fhèin mar an fheadhainn aca fhèin. airson adhbharan follaiseachd nuair a choinnich i fhèin agus Sam an toiseach.
  
  "Tha mi ag ionndrainn Bruich," thuirt Sam, a" caoidh nach robh cat a ghràidh ann, "agus peant leann còmhla ri Paddy a h-uile oidhche Haoine. A Dhia, tha e a" faireachdainn mar bheatha air falbh bho na làithean sin, nach eil?"
  
  "Tha. Tha e cha mhòr mar gum biodh sinn a" fuireach dà bheatha ann an aon, nach eil thu a" smaoineachadh? Ach air an làimh eile, cha bhiodh fios againn air leth de na tha againn, agus chan fhaigheadh sinn eadhon unnsa de na rudan iongantach a th" againn, mura biodh sinn air ar tilgeil a-steach don bheatha seo, huh?" rinn i comhfhurt- achd air, ged, gu firinneach, bhiodh i air a beatha teagaisg thròm a thilleadh gu beatha chofhurtail, thèarainte ann am buille-cridhe.
  
  Chrath Sam, ag aontachadh leis an 100 sa cheud seo. Eu-coltach ri Nina, bha e den bheachd gum biodh e mar-thà air a chrochadh bho ròp a bha crochte bho plumaireachd an t-seòmar-ionnlaid na bheatha roimhe. Bhiodh smuaintean mu a bheatha cha mhòr foirfe le a leannan nach maireann, a tha a-nis air bàsachadh, a" cur dragh air le ciont a h-uile latha nam biodh e fhathast ag obair mar neach-naidheachd neo-cheangailte airson grunn fhoillseachaidhean san RA, mar a bha e an dùil a dhèanamh aon uair a rèir moladh an leasaiche aige. .
  
  Cha robh teagamh air bith gu'm biodh a bhosdachd, a thrioblaidean leis an mhisg, agus an aimsir a dh' fhalbh air a dhol suas leis mu 'n àm so, ach cha robh uine aige a nis gu smuaineachadh air an àm a dh' fhalbh. A-nis bha aige ri coimhead air a cheum, dh'ionnsaich e breithneachadh gu luath air daoine agus fuireach beò aig cosgais sam bith. Bha gràin aige air aideachadh, ach b" fheàrr le Sam a bhith ann an gàirdeanan cunnart seach a bhith a" cadal ann an teintean fèin-truas.
  
  "Bidh feum againn air cànanaiche, eadar-theangair. O mo Dhia, feumaidh sinn srainnsearan a thaghadh anns am faod sinn earbsa a bhith a-rithist, "thuirt i, a" ruith làmh tro a falt. Chuir seo gu h-obann an cuimhne Sam air Trish; mar a bhiodh i gu tric a" tionndadh curl air seachran timcheall a meur, a" leigeil leis tuiteam air ais na àite às deidh dhi a tharraing gu teann.
  
  "Agus a bheil thu cinnteach gum bu chòir na scrollaichean sin sealltainn far an robh Atlantis?" rinn e gàire. Bha am bun-bheachd ro fhada airson Sam a thuigsinn. Cha robh e a-riamh a" creidsinn gu làidir ann an teòiridhean co-fheall, bha aige ri mòran neo-chunbhalachd aideachadh nach robh e a" creidsinn ann gus an d" fhuair e eòlas orra fhèin. Ach Atlantis? A rèir Sam, b" e seòrsa de bhaile-mòr eachdraidheil a bha fo thuil.
  
  "Chan e a-mhàin an t-àite, ach thathar ag ràdh gun do chlàr Scrolls of Atlantis na dìomhaireachdan mu shìobhaltachd adhartach a chaidh cho fada air adhart san ùine aige gun robh an fheadhainn a tha miotas-eòlas an-diugh a" moladh mar dhiathan is ban-diathan a" fuireach ann. Chaidh a ràdh gu robh fiosrachadh agus dòigh-obrach cho math aig muinntir Atlantis is gun deach creideas a thoirt dhaibh airson na pioramaidean a thogail aig Giza, Sam," thuirt i. Bha e a 'faicinn gun do chuir Nina seachad tòrr ùine air uirsgeul Atlantis.
  
  "Mar sin càite an robh còir aige a bhith suidhichte?" dh'fhaighnich e. "Dè an ifrinn a dhèanadh na Nadsaidhean le pìos talmhainn fon uisge? Nach robh iad riaraichte mar-thà le bhith a" cuir fo smachd a h-uile cultair a tha os cionn uisge?"
  
  Chrath Nina a ceann chun a chliathaich agus rinn i osna air an t-seallaidheachd aice, ach thug sin gàire oirre.
  
  "Chan eil, Sam. Tha mi a" smaoineachadh gun deach na bha iad às deidh a sgrìobhadh an àiteigin anns na scrollaichean sin. Tha mòran de luchd-rannsachaidh agus feallsanaiche air beachdachadh air suidheachadh an eilein, agus tha a" mhòr-chuid ag aontachadh gu bheil e suidhichte eadar ceann a tuath Afraga agus comar Ameireagaidh," thuirt i.
  
  "Tha e uamhasach mòr," thuirt e, a" smaoineachadh air a" chuibhreann mhòr den Chuan Atlantaig a tha còmhdaichte le aon fhearann.
  
  "Bha e. A rèir sgrìobhaidhean Plato, agus às deidh sin teòiridhean eile nas ùire, is e Atlantis an adhbhar gu bheil stoidhlichean togail agus ainmhidhean co-chosmhail aig uimhir de mhòr-thìrean. Thàinig seo uile bho shìobhaltachd Atlantean, a cheangail na mòr-thìrean eile, mar sin a bhruidhinn," mhìnich i.
  
  Smaoinich Sam airson mionaid. "Mar sin dè tha thu a" smaoineachadh a bhiodh Himmler ag iarraidh? "
  
  "Eòlas. Eòlas adhartach. Cha robh e gu leòr gun robh Hitler agus na coin aige den bheachd gur e sliochd gnè eile a bh" anns an rèis adhartach. Is dòcha gu robh iad den bheachd gur e seo dìreach cò na Atlanteans a bh "ann, agus gum biodh dìomhaireachdan aca co-cheangailte ri teicneòlas adhartach agus an leithid," thuirt i.
  
  "Bhiodh sin na theòiridh susbainteach," dh" aontaich Sam.
  
  Lean sàmhchair fhada, agus cha do bhris ach an càr an t-sàmhchair. Rinn iad conaltradh sùla. B 'e àm ainneamh a bh' ann leis fhèin, nuair nach robh iad ann an cunnart agus ann an companaidh measgaichte. Chunnaic Nina gu robh rudeigin a" cur dragh air Sam. Leis gu robh i airson an eòlas oillteil a bh" aca o chionn ghoirid a chuir dheth, cha b" urrainn dhi a feòrachas a chumail a-staigh.
  
  "Dè tha dol, Sam?" - dh'fhaighnich i cha mhòr gu neo-eisimeileach.
  
  "An robh thu a" smaoineachadh gu robh mi trom le Trish a-rithist?" - dh'fhaighnich e.
  
  "Rinn mi sin," chuir Nina sìos a sùilean chun an làr, a" bualadh a làmhan air a beulaibh. "Chunnaic mi na cruachan de notaichean agus cuimhneachain mhath sin agus bha mi a" smaoineachadh..."
  
  Choisich Sam suas thuice ann an solas bog an làr ìseal draoidheil agus tharraing e na ghàirdeanan i. Leig i leis. Aig an ìre seo, cha robh dragh aice dè bha e an sàs ann no dè cho fada "s a dh" fheumadh i a chreidsinn nach robh e dòigh air choireigin air a" chomhairle a stiùireadh thuca ann an Wewelsburg. A-nis, an seo, cha robh ann ach Sam - an Sam aice.
  
  "Chan e notaichean mu ar deidhinn - Trish agus mise - mar a tha thu a" smaoineachadh, "thuirt e ri feadan fhad" s a bha a chorragan a "cluich na falt, a" crathadh cùl a cinn fhad "s a bha a ghàirdean eile paisgte gu teann timcheall a sliasaid caol. Cha robh Nina airson a" mhionaid a mhilleadh le bhith a" freagairt. Bha i airson gun leanadh e air. Bha i airson faighinn a-mach cò mu dheidhinn a bha e. Agus bha i airson a chluinntinn gu dìreach bho Sam. Dh'fhuirich Nina gu sàmhach agus leig i leis bruidhinn, a 'faighinn tlachd às a h-uile mionaid luachmhor leis fhèin; a" toirt a-steach fàileadh caol a choloin agus inneal-glanaidh aodach an geansaidh aige, blàths a chuirp ri thaobh agus ruitheam a chridhe fad às na bhroinn.
  
  "Chan eil ann ach leabhar," thuirt e rithe, agus chluinneadh i e a" gàireachdainn.
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh?" dh' fharraid i, a' deanamh fiamh-ghair air.
  
  "Tha mi a" sgrìobhadh leabhar airson foillsichear à Lunnainn mu dheidhinn a h-uile rud a thachair, bhon mhionaid a choinnich mi ri Patricia gu... uill, fhios agad," mhìnich e. Bha a shùilean dorcha donn a" nochdadh dubh a-nis, agus b" e an aon spot geal sealladh aotrom de sholas a thug air coimhead beò dhi - beò agus fìor.
  
  "O Dhia, tha mi a" faireachdainn cho gòrach," rinn i gearan agus bhrùth i a h-aodann gu daingeann a-steach do lag fèithe a broilleach. "Bha mi air mo mhilleadh. Bha mi a" smaoineachadh...oh damn, Sam, tha mi duilich," thuirt i ann an troimh-chèile. Rinn e gàire air a freagairt agus thog e a h-aodann ris, a" cur pòg domhainn, ciallach air a bilean. Dh"fhairich Nina a cridhe a" bualadh na bu luaithe, agus thug sin oirre gearan beagan.
  
  ghlan Perdue a sgòrnan. Sheas e aig mullach na staidhre, a 'lùbadh air slat gus a' mhòr-chuid de a chuideam a chuir air a chas leòn.
  
  "Tha sinn air ais agus tha sinn air a h-uile càil a chàradh," dh" ainmich e le gàire beag gun do chaill iad an àm romansach aca.
  
  "Purdue!" - ghlaodh Sam. "Bheir an canan seo sealladh sòlaimte dhut, mar villain James Bond."
  
  "Tapadh leat, Sam. Thagh mi e airson an adhbhar seo. Tha cutlass falaichte a-staigh, a sheallas mi dhut nas fhaide air adhart, "thuirt Perdue gun mòran àbhachdas.
  
  Thàinig Alasdair agus Otto thuige bhon chùl.
  
  "Agus a bheil na sgrìobhainnean fìor, an Dotair Gould?" Dh'fhaighnich Otto do Nina.
  
  "Hmm, chan eil fhios agam fhathast. Bheir na deuchainnean grunn uairean a thìde mus bi fios againn mu dheireadh an e fìor theacsaichean apocryphal agus Alexandrian a th" annta, "mhìnich Nina. "Bu chòir dhuinn mar sin a bhith comasach air faighinn a-mach bho aon scroll dè an aois tuairmseach a th" aig a h-uile duine eile a tha sgrìobhte san aon inc agus làmh-sgrìobhaidh. "
  
  "Fhad" s a dh" fheitheas sinn, is urrainn dhomh leigeil leis an fheadhainn eile leughadh, ceart?" Mhol Otto gu mì-fhoighidneach.
  
  Thug Nina sùil air Alasdair. Cha robh i eòlach air Otto Schmidt math gu leòr gus earbsa a chur ann leis an lorg aice, ach air an làimh eile, bha e air aon de cheannardan Buidheann-airm Renegade agus mar sin dh'fhaodadh e co-dhùnadh sa bhad air an dàn dhaibh uile. Mura bu toil leis iad, bha eagal air Nina gun òrdaicheadh e Katya agus Sergei marbhadh fhad "s a bha e a" cluich darts leis a "phàrtaidh Perdue mar gum biodh e ag òrdachadh piotsa.
  
  Chrath Alastair le cead.
  
  
  Caibideil 38
  
  
  Shuidh Otto Schmidt, a tha trì fichead bliadhna a dh'aois, sìos aig an t-seann bhiùro anns an t-seòmar suidhe shuas an staidhre gus sgrùdadh a dhèanamh air na sgrìobhaidhean air na scrollaichean. Chluich Sam agus Perdue saigheadan, a" toirt dùbhlan do dh" Alastair a thilgeil le a làimh dheis, leis gun deach an Ruiseanach air an làimh chlì a leòn sa ghualainn chlì. An-còmhnaidh deònach cunnartan a ghabhail, sheall an Ruiseanach seòlta gu math dhaibh, eadhon a "feuchainn ris a" chuairt a chluich le droch làmh.
  
  Thàinig Nina còmhla ri Otto beagan mhionaidean às deidh sin. Bha i air leth inntinneach leis a" chomas a bh" aige air dhà de na trì cànanan a lorg iad anns na scrollaichean a leughadh. Dh" innis e goirid dhi mu a chuid ionnsachaidh agus an tàmailt a rinn e air cànanan is cultaran, a chuir iongnadh air Nina cuideachd mus do thagh i eachdraidh mar a prìomh. Ged a bha i air leth math ann an Laideann, b' urrainn dhan Ostair cuideachd Eabhra agus Greugais a leughadh, rud a bha na dhiadhachd. B" e an rud mu dheireadh a bha Nina airson a dhèanamh a bhith a" cur am beatha ann an cunnart a-rithist le bhith a" cleachdadh coigreach gus na cuimhneachain aice a làimhseachadh. Bha i fhathast cinnteach gun deach na neo-Nadsaidhean a dh'fheuch ri am marbhadh air an t-slighe gu Wewelsburg a chuir leis an eòlaiche-graf Rachel Clark, agus bha i taingeil gu robh cuideigin anns a 'chompanaidh aca a chuidicheadh le pàirtean so-leughaidh nan cànanan do-thuigsinn.
  
  Thug smaoineachadh Rachel Clark air Nina faireachdainn mì-chofhurtail. Nam b" i an tè a bha air cùl an ruaig fhuilteach air an latha sin, bhiodh fios aice mu thràth gun deach na dìtheanan aice a mharbhadh. Chuir an smuain gum faodadh i crìoch a chur air baile-mòr faisg air làimh Nina eadhon nas motha. Nam biodh aice ri faighinn a-mach càite an robh iad, tuath air Hacraig, bhiodh iad ann am barrachd trioblaid na bha a dhìth orra.
  
  "A rèir nan earrannan Eabhra an seo," thuirt Otto ri Nina, "agus an seo, tha e ag ràdh nach b" e Atlantis... a bh" ann... b" e dùthaich mhòr a bh" ann air a riaghladh le deich rìghrean." Las e toitean agus thug e a-steach a" cheò a bha a" sruthadh bhon chriathrag mus lean e air. "A" breithneachadh leis an àm anns an deach an sgrìobhadh, is math a dh" fhaodadh e a bhith air a sgrìobhadh aig an àm a thathas a" creidsinn a bha Atlantis ann. Tha e a" toirt iomradh air suidheachadh mòr-thìr anns am biodh a chladaichean a" ruith troimhe air mapaichean an latha an-diugh, uh, chì sinn ... à Mexico agus Abhainn Amazon ann an Ameireaga a-Deas," dh" èigh e tro exhale eile, a shùilean ag amas air na Sgriobtairean Eabhra, "air feadh costa an iar na Roinn Eòrpa agus ceann a tuath Afraga." Thog e mala, a 'coimhead air leth toilichte.
  
  Bha an aon abairt aig Nina air a h-aodann. "Tha mi a" creidsinn gur ann an seo a tha an Cuan Siar a" faighinn ainm. A Dhia, tha seo cho mòr, ciamar a dh "fhaodadh a h-uile duine a bhith air seo fad na h-ùine seo?" bha i ri magadh, ach bha a smuaintean dùrachdach.
  
  "Tha e coltach ris," dh" aontaich Otto. "Ach, a Dhotair Gould, a ghràidh, feumaidh tu cuimhneachadh nach e cearcall-thomhas no meud a th" ann, ach dè an doimhneachd aig a bheil an talamh seo na laighe fon uachdar. "
  
  "Tha mi a" creidsinn. Ach bhiodh tu a" smaoineachadh leis an teicneòlas a dh" fheumas iad a dhol a-steach don àite, gum faodadh iad teicneòlas a chruthachadh airson dàibheadh gu doimhneachd mhòr, "thuirt i.
  
  "A" searmonachadh don chòisir, a bhean," rinn Otto gàire. "Tha mi air a bhith ag ràdh sin airson bhliadhnaichean."
  
  "Dè seòrsa sgrìobhadh a tha seo?" - Dh'fhaighnich i dha, gu cùramach a 'toirt air falbh clàr eile, anns an robh grunn inntrigidhean a' toirt iomradh air Atlantis no mar thoradh air.
  
  ""S e Greugais a th" ann. Chì mi," thuirt e, a" cuimseachadh air gach facal a rinn a mheur-chlàr sganaidh. "Gu h-àbhaisteach carson a bha na Nadsaidhean damn ag iarraidh Atlantis a lorg..."
  
  "Carson?"
  
  "Tha an teacsa seo a" bruidhinn air adhradh na grèine, is e sin creideamh nan Atlanteans. Adhradh grèine ... a bheil thu eòlach ort?"
  
  "O Dhia, tha," rinn i osna.
  
  "Is dòcha gun deach a sgrìobhadh le Athenian. Bha iad a 'cogadh ris na Atlanteans, a' diùltadh am fearann a thoirt seachad do na h-iomairtean Atlantean, agus bhreab na h-Athenianaich an asail. An seo, anns a" phàirt seo, thathas a" toirt fa-near gun robh a" mhòr-thìr na laighe "an iar air Colbhan Hercules," thuirt e, a" pronnadh cnap na toitean anns a" bhileag luaithre.
  
  "Agus dh" fhaodadh seo a bhith?" dh'fhaighnich Nina. "Fuirich, b" e Gibraltar colbhan Hercules. Caolas Ghiobraltar!"
  
  "O math. Bha mi a" smaoineachadh gum feum e a bhith an àiteigin anns a" Mhuir Mheadhan-thìreach. Dùin e," fhreagair e, a" crathadh a" bhrat buidhe agus a" snìomh gu smaoineachail. Bha e air leth toilichte le àrsachd, às an robh e na urram a bhith ag ionnsachadh. "Is e seo papyrus Èiphiteach, mar is dòcha gu bheil fios agad," thuirt Otto ri Nina ann an guth bruadar, mar sheann sheanair ag innse sgeulachd do leanabh. Chòrd a gliocas agus a spèis airson eachdraidh ri Nina. "Chaidh an t-sìobhaltachd as sine, a thàinig gu dìreach bho na Atlanteans àrd-leasaichte, a stèidheachadh san Èiphit. A-nis, nam b" e anam liriceach agus romansach a bh" annam," thuirt e ri Nina, "bu mhath leam a bhith a" smaoineachadh gun deach an dearbh chlàr seo a sgrìobhadh le fìor shliochd Atlantis."
  
  Bha a h-aodann làn iongnadh, agus cha robh Nina cho toilichte leis a 'bheachd. Cho-roinn an dithis mionaid de shàmhchair leis a" bheachd mus do spreadh iad le chèile a" gàireachdainn.
  
  "A-nis chan eil againn ach an cruinn-eòlas a mhapadh agus faicinn an urrainn dhuinn eachdraidh a dhèanamh," rinn Perdue gàire. Sheas e gan coimhead le glainne de uisge-beatha braiche singilte na làimh, ag èisteachd ris an fhiosrachadh làidir bho Scrolls of Atlantis a dh" òrduich Himmler mu dheireadh bàs Werner ann an 1946.
  
  Air iarrtas nan aoighean, dheasaich Maisie dìnnear aotrom. Fhad "s a bha a h-uile duine nan suidhe gu dìnnear cridhe ri taobh an teine, chaidh Perdue à sealladh airson greis. Bha Sam a" faighneachd dè bha Perdue a" falach an turas seo, a" fàgail cha mhòr sa bhad às deidh don bhean-taighe a dhol a-mach air an doras cùil.
  
  Cha robh coltas gu robh duine eile a 'mothachadh. Dh"innis Alexander sgeulachdan uamhasach dha Nina agus Otto mun ùine aige anns na tritheadan aige ann an Siberia, agus bha coltas ann gun robh na sgeulachdan aige air leth inntinneach dhaibh.
  
  Às deidh dha crìoch a chuir air an uisge-beatha mu dheireadh aige, shleamhnaich Sam a-mach às an oifis gus ceumannan Perdue a leantainn agus faicinn dè bha e a" dèanamh. Bha Sam sgìth de dhìomhaireachd Perdue, ach na chunnaic e nuair a lean e e agus Maisie chun an taigh-aoigheachd, ghoil e fhuil. Tha an t-àm ann dha Sam stad a chuir air geall neo-chùramach Perdue, a" cleachdadh Nina agus Sam mar spògan a h-uile turas. Thug Sam am fòn cealla aige a-mach às a phòcaid agus thòisich e a" dèanamh na rinn e as fheàrr: a" togail dhealbhan de ghnothaichean.
  
  Nuair a bha fianais gu leòr aige, ruith e air ais chun an taighe. Bha grunn dhìomhaireachd aig Sam a-nis, agus, sgìth de bhith air a shlaodadh gu còmhstri le buidhnean a bha a cheart cho olc, cho-dhùin e gu robh an t-àm ann dreuchdan atharrachadh.
  
  
  Caibideil 39
  
  
  Chuir Otto Schmidt seachad a" mhòr-chuid den oidhche a" tomhas gu faiceallach an t-àite seallaidh as fheàrr às am biodh a" bhuidheann a" lorg na mòr-thìr a bha air chall. Às deidh grunn àiteachan inntrigidh a dh" fhaodadh a bhith ann às am b "urrainn dhaibh tòiseachadh a" sganadh airson an dàibheadh, fhuair e a-mach mu dheireadh gur e an domhan-leud agus an domhan-leud as fheàrr eileanan Madeira, a tha an iar-dheas air oirthir Portagal.
  
  Ged a b" e Caolas Gibraltar, no beul a" Mhuir Mheadhan-thìreach an roghainn as mòr-chòrdte airson a" mhòr-chuid de thursan, chuir e roimhe Madeira air sgàth cho faisg air lorg a chaidh ainmeachadh roimhe ann an aon de na seann chlàran Black Sun. Chuimhnich e air an lorg a chaidh ainmeachadh ann an aithisgean arcane nuair a bha e a" sgrùdadh far an robh nithean Nadsaidheach-seallaidh mus do chuir e a-mach sgiobaidhean rannsachaidh iomchaidh air feadh an t-saoghail gus na stuthan sin a lorg.
  
  Lorg iad grunn math de na criomagan a bha iad a" sireadh anns na làithean sin, chuimhnich e. Ach, chuir mòran de na scrollaichean fìor mhath, aodach uirsgeulan agus uirsgeulan a bha ruigsinneach eadhon gu inntinnean esoteric an SS, às dhaibh uile. Aig a" cheann thall, cha b" e rud sam bith a bh" annta ach rud amadan dhaibhsan a bha gan ruith, leithid mòr-thìr chaillte Atlantis agus a chuid gun phrìs, a bha cho mòr a" sireadh an fheadhainn a bha eòlach.
  
  A-nis bha cothrom aige creideas fhaighinn airson a bhith a 'lorg aon den fheadhainn a bu mhiosa dhiubh uile - àite-còmhnaidh Solon, a bhathas ag ràdh gur e seo an t-àite bhon tàinig a' chiad Aryans. A rèir litreachas nan Nadsaidhean, b" e cuimhneachan ovoid a bh" ann anns an robh DNA de rèis superhuman. Le leithid de lorg, cha b" urrainn dha Otto eadhon smaoineachadh dè an seòrsa cumhachd a bhiodh aig a" bhriogàd thairis air a" Ghrian Dhubh, gun luaidh air an t-saoghal shaidheansail.
  
  Gun teagamh, nam biodh e an urra ris, cha leigeadh e gu bràth leis an t-saoghal cothrom fhaighinn air lorg cho prìseil. B" e co-aontachd coitcheann Buidheann-airm an Renegade gum bu chòir fuigheall cunnartach a bhith air an cumail dìomhair agus air an deagh dhìon gus nach biodh iad air an sàrachadh leis an fheadhainn a bha a" soirbheachadh le sannt agus cumhachd. Agus is e sin dìreach a bhiodh e air a dhèanamh - a thagradh agus a ghlasadh air falbh ann an creagan do-ruigsinneach de bheanntan na Ruis.
  
  Cha robh fios aige ach mu dheidhinn Càit an robh Solon, agus mar sin thagh e Madeira na pàirtean eile den fhearann a bha fo thuil a ghabhail thairis. Gu dearbh, bha e cudromach faighinn a-mach co-dhiù pàirt de Atlantis, ach bha Otto a 'coimhead airson rudeigin tòrr na bu chumhachdaiche, na bu luachmhoire na tuairmse sam bith a dh' fhaodadh a bhith ann - rudeigin nach bu chòir don t-saoghal a bhith eòlach air.
  
  B" e turas gu math fada a bh" ann gu deas bho Alba gu oirthir Phortagal, ach thug a" phrìomh bhuidheann Nina, Sam agus Otto an ùine le stadan gus an heileacoptair ath-chonnadh agus biadh fhaighinn air eilean Porto Santo. Aig an aon àm, bha Perdue air bàta fhaighinn dhaibh agus air aodach scuba agus uidheamachd sganaidh sonar a chuir a-steach a chuireadh nàire air ionad sam bith bho Institiud Rannsachaidh na Cruinne airson Arc-eòlas Mara. Bha cabhlach beag de sgothan agus tràlairean iasgaich aige air feadh an t-saoghail, ach bharantaich e na meuran aige san Fhraing gus obair èiginneach a dhèanamh gus gheat ùr a lorg dha a b" urrainn a h-uile dad a bha a dhìth air a ghiùlan agus a bhiodh fhathast teann gu leòr airson snàmh gun chuideachadh.
  
  B" e lorg Atlantis an lorg as motha a rinn Purdue a-riamh. Gun teagamh, rachadh seo thairis air a chliù mar innleachdair agus rannsachair iongantach agus chuireadh e gu ceàrnach e anns na leabhraichean eachdraidh mar an duine a lorg a-rithist mòr-thìr a bha air chall. A bharrachd air ego no airgead sam bith, dh" àrdaicheadh seo an inbhe aige gu suidheachadh do-chreidsinneach, agus bheireadh am fear mu dheireadh dhiubh tèarainteachd agus ùghdarras dha ann am buidheann sam bith a thagh e, a" gabhail a-steach Òrdugh na Grèine Duibhe no an Renegade Brigade, no comann cumhachdach sam bith eile. thagh e.
  
  Gun teagamh, bha Alasdair còmhla ris. Rinn an dithis fhireannach làimhseachadh math air an leòn agus, leis gu robh iad nan luchd-iomairt mu dheireadh, cha leig gin dhiubh leis na leòntan aca bacadh a chuir orra san rannsachadh seo. Bha Alasdair taingeil gun tug Otto iomradh air bàs Bern don bhriogàd agus gun do chuir e fios gu Bridges gum biodh e fhèin agus Alasdair a" cuideachadh an seo airson beagan làithean mus tilleadh iad dhan Ruis. Chuireadh seo stad orra bho bhith a" cur gu bàs Sergei agus Katya airson a-nis, ach bha buaidh uair-ghlainne fhathast aig a" chunnart sin air, agus b" e rudeigin a thug buaidh mhòr air giùlan mì-mhodhail is sunndach na Ruis.
  
  Bha e air a bhuaireadh gun robh fios aig Perdue càit an robh Renata ach dh'fhan e gun samhail mun chùis. Gu mì-fhortanach, leis an t-sùim a phàigh Purdue dha, cha tuirt e facal air a" chuspair agus bha e an dòchas gun dèanadh e rudeigin mus ruith an ùine aige a-mach. Bha e a" faighneachd am biodh Sam agus Nina fhathast air an gabhail a-steach don Bhragàd, ach gum biodh riochdaire laghail aig Otto bhon bhuidheann airson bruidhinn air an son.
  
  "Mar sin, a sheana charaid, an seol sinn?" - Dh" èigh Perdue às an t-seòmar einnsean às an do nochd e.
  
  "Tha, tha, caiptean," dh" èigh an Ruiseach bhon stiùir.
  
  "Bu chòir deagh ùine a bhith againn, Alexander," rinn Perdue gàire, a" suathadh ris an Ruiseach air a chùlaibh agus e a" còrdadh ris a" ghaoith.
  
  "Tha, tha cuid againn aig nach eil mòran ùine air fhàgail," thuirt Alexander ann an tòna annasach fìor.
  
  B" e tràth feasgair a bh" ann agus bha an cuan gu math bog, a" tarraing anail gu socair fon chrann mar a bha a" ghrian bhàn a" deàrrsadh far na sruthan airgid agus uachdar an uisge.
  
  Le bhith na sgiobair le cead mar Perdue, chuir Alasdair na co-chomharran aca a-steach don t-siostam smachd agus dh'fhalbh an dithis fhireannach à Lorient gu Madeira, far an coinnich iad ris an fheadhainn eile. Aon uair 's gun robh iad air a' mhuir fhosgailte, bha aig a' bhuidheann ri seòladh a rèir an fhiosrachaidh a chaidh a thoirt seachad air na scrollaichean a dh'eadar-theangaich pìleat na h-Ostair dhaibh.
  
  
  * * *
  
  
  Roinn Nina agus Sam cuid de na seann sgeulachdan cogaidh aca mu na thachair iad ris a" Ghrian Dhubh nas fhaide air adhart air an fheasgar sin agus iad a" coinneachadh ri Otto airson deoch còmhla fhad "s a bha iad a" feitheamh ri Perdue agus Alexander a thighinn an ath latha ma chaidh a h-uile càil mar a bha dùil. Bha an t-eilean eireachdail agus bha an aimsir tlàth. Ghluais Nina agus Sam a-steach do sheòmraichean fa leth air sgàth iomchaidheachd, ach cha do smaoinich Otto air iomradh dìreach a thoirt air.
  
  "Carson a tha thu a" falach do chàirdeas cho faiceallach? " - dh'fhaighnich an t-seann phìleat iad aig àm fois eadar sgeulachdan.
  
  "Dè a tha thu a" ciallachadh?" Dh'fhaighnich Sam gu neo-chiontach, a 'coimhead gu luath air Nina.
  
  "Tha e gu math follaiseach gu bheil an dithis agaibh faisg. O mo dhia, dude, tha thu gu follaiseach nan leannan, mar sin stad air a bhith ag obair mar dhithis dheugairean a" fucking taobh a-muigh seòmar am pàrantan agus thoir sùil a-steach còmhla! " dh'èigh e beagan na b' àirde na bha e an dùil.
  
  "Otto!" Rinn Nina gàire.
  
  "Thoir mathanas dhomh airson a bhith cho mì-mhodhail, mo ghràidh Nina, ach dha-rìribh. Tha sinn uile nan inbhich. No an ann air sgàth 's gu bheil adhbhar agad airson do chùis fhalach? " bhuail a ghuth raspy sgrìob a bha iad le chèile air a bhith a" seachnadh. Ach mus b" urrainn do dhuine sam bith freagairt, dh"èirich rudeigin air Otto agus dh"èigh e gu mòr: "Ah! Tha e soilleir!" agus shuidh e air ais air a chathair, le lionn òmar reòdhta 'na làimh. "Tha treas cluicheadair ann. Tha mi a" smaoineachadh gu bheil fios agam cò a th" ann cuideachd. Billionaire, gu dearbh! Dè am boireannach brèagha nach biodh a" roinn a spèis do chuideigin cho beairteach, eadhon ged a bhiodh a cridhe a" miannachadh fear nach eil cho beairteach ...
  
  "Biodh fios agam gu bheil an aithris seo oilbheumach dhomh!" Bha Nina a" suirghe, agus a faireachdainn mì-chliùiteach a" lasadh.
  
  "Nina, na bi dìon," chuir Sam ìmpidh oirre, a "gàireachdainn air Otto.
  
  "Mura h-eil thu gu bhith gam dhìon, Sam, feuch an dùin thu," rinn i gàire agus choinnich i ri sealladh neo-chinnteach Otto. "Herr Schmidt, chan eil mi a" smaoineachadh gu bheil thu comasach air coitcheannachadh agus barailean a dhèanamh mu na faireachdainnean agam do dhaoine nuair nach eil fios agad air dad mum dheidhinn, "chàin i am pìleat ann an tòna cruaidh gun deach aice air a chumail cho sàmhach sa ghabhas. , a' beachdachadh air cho feargach 's a bha i. "Is dòcha gu bheil na boireannaich aig an ìre ris an coinnich thu cho eu-dòchasach agus uachdarach, ach chan eil mi mar sin. Tha mi a" gabhail cùram dhiom fhìn."
  
  Thug e sealladh fada, cruaidh dhi, an caoimhneas 'na shùilean a' tionndadh gu peanas dìoghaltais. Dh"fhairich Sam an cnap-starra aige aig an t-sealladh sàmhach aig Otto. Sin as coireach gun do dh'fheuch e ri stad a chur air Nina bho bhith a 'call a h-inntinn. Bha e coltach gun do dhìochuimhnich i gu robh Sam agus an dàn aice an urra ri fàbhar Otto, air neo bhiodh an Renegade Brigade air obair ghoirid a dhèanamh den dithis aca, gun luaidh air na caraidean Ruiseanach aca.
  
  "Ma tha a" chùis, an Dr Gould, gum feum thu cùram a ghabhail dhiot fhèin, tha mi a" faireachdainn duilich air do shon. Ma 's e so a' chulaidh anns am bheil thu 'g ar cur fèin a stigh, tha eagal orm gu'm b'fhearr leat a bhi 'n a choileabach aig duine bodhar na 'n uchd beartach an amadain so," fhreagair Otto le connsachadh baoghalta agus bagarrach a bheireadh air misogynist sam bith seasamh air an aire. agus moladh. A" leigeil seachad a beachd, dh" èirich e gu slaodach bhon chathair aige: "Feumaidh mi aodion a ghabhail. Sam, dèan fear eile dhuinn gach fear."
  
  "A bheil thu craicte, a bhreabadair?" Rinn Sam tàir oirre.
  
  "Dè? An cuala tu na bha e a" toirt fa-near? Bha thu ro dhona gun spine airson m" urram a dhìon, mar sin dè bha thu an dùil a bha a" dol a thachairt?" reub i air ais.
  
  "Tha fios agad gu bheil e air aon den dà cheannard a tha air fhàgail de na daoine aig a bheil sinn uile ri taobh nam bàlaichean; na daoine a thug an Dubh-ghrian air a glùinean gu ruige seo, ceart? Dèan feargach e agus faodaidh sinn uile tiodhlacadh comhfhurtail a bhith againn aig muir!" Chuir Sam an cuimhne i gu teann.
  
  "Nach bu chòir dhut cuireadh a thoirt do do leannan ùr chun bhàr?" rinn i magadh, feargach leis nach robh i comasach air na fir a bh" anns a" bhuidheann aice a chreachadh cho furasta sa b" àbhaist dhi. "Gu bunaiteach thug e orm strìopach a bha deònach a dhol còmhla ris an neach a tha ann an cumhachd."
  
  Thuirt Sam, gun smaoineachadh, a-mach, "Uill, eadar mise agus Perdue agus Bern, bha e duilich innse càite an robh thu airson do leabaidh a dhèanamh, Nina. Is dòcha gu bheil beachd aige air a bheil thu airson beachdachadh."
  
  Leudaich sùilean dorcha Nina, ach bha a fearg air a sgapadh le pian. An cuala i dìreach Sam ag ràdh na faclan sin, no an e diabhal alcol a bh" ann ga làimhseachadh? Bha a cridhe goirt, agus dh' fhàs cnap 'na amhaich, ach dh' fhan a fearg, air a lasadh le a bhrath. Na h-inntinn, dh'fheuch i ri tuigsinn carson a bha Otto air Perdue lag-inntinn a ghairm. An ann airson a ghortachadh no a tharraing a-mach? No an robh e eòlach air Purdue na b" fheàrr na iadsan?
  
  Bha Sam dìreach a 'reothadh agus sheas i an sin, a' feitheamh rithe a bhriseadh, ach chun a h-uabhas, nochd deòir ann an sùilean Nina agus dh'èirich i agus dh'fhalbh i. Dh"fhairich e na bu lugha de aithreachas na bha dùil aige, oir rinn e dha-rìribh.
  
  Ach ge bith dè cho math sa bha an fhìrinn, bha e fhathast a" faireachdainn mar bastard airson na thuirt e.
  
  Shuidh e sìos gus an còrr den oidhche a mhealtainn leis an t-seann phìleat agus na sgeulachdan agus a chomhairle inntinneach. Aig an ath bhòrd, bha e coltach gu robh dithis fhireannach a" bruidhinn air a" phrògram gu lèir a bha iad dìreach air fhaicinn. Bha Duitsis neo Flemish aig an luchd-turais, ach cha robh dragh aca air Sam am faicinn a" bruidhinn air fhèin agus air a" bhoireannach.
  
  "Boireannaich," rinn Sam gàire agus thog e glainne de lionn. Rinn na fir gàire le aonta agus thog iad na glainneachan aca le aonta.
  
  Bha Nina taingeil gun robh seòmraichean fa-leth aca, air neo dh" fhaodadh i a bhith air Sam a mharbhadh na chadal le feirg. Cha b" ann mar thoradh air an fhearg a bha i a" taobhadh ri Otto mu mar a bha i a" dèiligeadh ri fir, ach leis gum feumadh i aideachadh gu robh tòrr fìrinn anns an aithris aige. B" e Bern a caraid uchd nuair a bha iad nam prìosanaich ann am M" nx Saridag, gu h-àraidh air sgàth "s gun do chleachd i na seunan aice a dh"aona ghnothach gus an dànachd a lughdachadh nuair a fhuair i a-mach gur e leth-bhreac ceart de a bhean a bh" innte.
  
  B" fheàrr leatha adhartas Perdue nuair a bha i feargach ri Sam an àite a bhith dìreach a" rèiteach rudan leis. Agus dè dhèanadh i às aonais taic ionmhais Perdue fhad "s a bha e air falbh? Cha do chuir i dragh sam bith air a shireadh gu mòr, ach thòisich i air an rannsachadh aice, air a mhaoineachadh le a spèis dhi.
  
  "O mo Dhia," ghlaodh i cho sàmhach "s a b" urrainn dhi às deidh dhi an doras a ghlasadh agus tuiteam air an leabaidh, "Tha iad ceart! Tha mi dìreach nam nighean bheag le còir a" cleachdadh mo charisma agus inbhe airson mi fhìn a chumail beò. Is mise strìopach cùirt rìgh sam bith ann an cumhachd!"
  
  
  Caibideil 40
  
  
  Tha Perdue agus Alexander mu thràth air grunn mhìltean mara a sganadh bhon cheann-uidhe aca. Bha iad airson faighinn a-mach an robh neo-riaghailteachdan no caochlaidhean mì-nàdarrach ann an cruinn-eòlas nan slèibhtean fodha a dh'fhaodadh a bhith a' comharrachadh structaran daonna no stùcan èideadh a dh'fhaodadh na tha air fhàgail de sheann ailtireachd a riochdachadh. Faodaidh neo-chunbhalachd geomorphic sam bith ann am feartan uachdar a bhith a" nochdadh gu bheil an stuth fon uisge eadar-dhealaichte bho na grùidean ionadail agus b" fhiach sgrùdadh a dhèanamh.
  
  "Cha robh fios agam a-riamh gu robh còir aig Atlantis a bhith cho mòr," thug Alexander fa-near, a" coimhead air an iomall air a chuir suas air an sganair sonar domhainn. A rèir Otto Schmidt, leudaich e fada thar a" Chuain Siar, eadar a" Mhuir Mheadhan-thìreach agus Ameireagadh a Tuath agus a Deas. Air taobh an iar na sgrion leudaich e cho fada ris na Bahamas agus Mexico, a bha a" dèanamh ciall anns an teòiridh gur e seo an adhbhar a bha pioramaidean agus structaran togail coltach ri chèile ann an ailtireachd agus creideamhan Èiphiteach is Ameireagadh a-Deas.
  
  "O seadh, thuirt iad gu robh e na bu mhotha na Afraga a Tuath agus Àisia Minor còmhla," mhìnich Perdue.
  
  "Ach an uairsin tha e gu litearra ro mhòr ri lorg, leis gu bheil tomadan fearainn air na crìochan sin," thuirt Alexander, barrachd dha fhèin na dha na tha an làthair.
  
  "O, ach tha mi cinnteach gu bheil na fearann seo mar phàirt den truinnsear fon talamh - mar stùcan sreath bheanntan a" falach a "chòrr den bheinn," thuirt Perdue. "Dia, Alasdair, smaoinich nan lorg sinn a" mhòr-thìr seo, dè a "ghlòir a bhiodh sinn air a choileanadh!"
  
  Cha robh dragh air Alasdair mu chliù. Cha robh dragh air ach faighinn a-mach càite an robh Renata gus am faigheadh e Katya agus Sergei far an dubhan mus robh an ùine seachad. Mhothaich e gu robh Sam agus Nina mar-thà glè chàirdeil ri Comrade Schmidt, rud a bha fàbharach dhaibh, ach a thaobh an aonta, cha robh atharrachadh sam bith air a bhith ann agus chùm e suas e fad na h-oidhche. Bha e an-còmhnaidh a" ruighinn airson vodca gus e fhèin a shocrachadh, gu sònraichte nuair a thòisich gnàth-shìde Phortagal a" cur dragh air na mothachaidhean Ruiseanach aige. Bha 'n dùthaich air leth àillidh, ach bha e 'g ionndrainn dhachaidh. Bha e ag ionndrainn an fhuachd, an t-sneachda, a" ghealach a bha a" losgadh agus na boireannaich teth.
  
  Nuair a ràinig iad na h-eileanan timcheall air Madeira, bha Perdue a" coimhead air adhart ri bhith a" coinneachadh ri Sam agus Nina, ged a bha e faiceallach mu Otto Schmidt. Is dòcha gu robh ceangal Perdue's Black Sun fhathast ro ùr, no is dòcha nach bu toil le Otto gu robh e soilleir nach robh Perdue air taobhan a thaghadh, ach cha robh pìleat na h-Ostair ann an comraich a-staigh Perdue, bha sin cinnteach.
  
  Ach, bha àite luachmhor air a bhith aig a" bhodach agus bha e fhathast na chuideachadh mòr dhaibh ann a bhith ag eadar-theangachadh nam parsailean gu cànanan doilleir agus a" lorg an àite a bha iad a" sireadh, agus mar sin bha aig Perdue ri dèiligeadh ris agus gabhail ris an làthaireachd. an duine so 'n am measg.
  
  Nuair a choinnich iad, thug Sam iomradh air cho toilichte sa bha e leis a" bhàta a cheannaich Purdue. Chaidh Otto agus Alexander gu aon taobh agus fhuair iad a-mach càite agus dè an doimhneachd a bha còir a bhith air a shuidheachadh. Sheas Nina ri thaobh, a" gabhail anail ann an èadhar ùr a" chuain agus a" faireachdainn beagan a-mach à àite air sgàth na botail iomadach corail agus glainneachan gun àireamh de ponchi a cheannaich i bho thill i chun bhàr. A 'faireachdainn duilich agus feargach an dèidh masladh Otto, ghlaodh i air a leabaidh airson faisg air uair a thìde, a' feitheamh ri Sam agus Otto falbh gus am faodadh i a dhol dhan bhàr a-rithist. Agus rinn i mar a bha dùil.
  
  "Hi, mil," bhruidhinn Perdue ri a taobh. Bha 'aghaidh air a sileadh o ghrein 's de shalainn an latha no dhà a dh' fhalbh, ach bha suil air gu math sàmhach, eu-coltach ri Nina. "Dè tha ceàrr? An do rinn na balaich burraidheachd ort?"
  
  Bha Nina a 'coimhead gu tur troimh-chèile, agus thuig Perdue gu luath gu robh rudeigin ceàrr. Phaisg e a ghàirdean gu socair timcheall a gualainn, a" faighinn tlachd às an fhaireachdainn gu robh a corp beag air a bhrùthadh na aghaidh airson a" chiad uair ann am bliadhnaichean. Bha e neo-àbhaisteach do Nina Gould gun dad a ràdh idir, agus bha seo na dhearbhadh gu leòr gun robh i a" faireachdainn a-mach à àite.
  
  "Mar sin, càite a bheil sinn a" dol an toiseach?" - dh'fhaighnich i as an gorm.
  
  "Mìltean an iar air an seo, lorg Alasdair agus mise grunn chruthan neo-riaghailteach aig doimhneachd grunn cheudan troigh. Tha mi a" dol a thòiseachadh le seo. Gu cinnteach chan eil e coltach ri druim fon uisge no seòrsa sam bith de long-bhriseadh. Tha e a" leudachadh mu 200 mìle. Tha seo mòr! " - lean e air adhart gu mì-chinnteach, gu soilleir air bhioran nas fhaide na faclan.
  
  "A Mhr. Perdue," dh"èigh Otto agus e a" dlùthachadh ris an dithis, "an tèid mi thairis oirbh a choimhead air na dàibhearan agad bhon adhar?"
  
  "Tha, a dhuine uasail," rinn Perdue gàire, a" toirt deagh fhaireachdainn don phìleat air a ghualainn. "Cuiridh mi fios thugad cho luath" s a ruigeas sinn a" chiad làrach dàibhidh."
  
  "Deas!" - Ghlaodh Otto agus thug e òrdag dha Sam. Carson a bha e, cha b" urrainn dha Perdue no Nina a thuigsinn. "An uairsin fuirichidh mi an seo. Tha fios agad nach eil còir aig pìleatan a bhith ag òl, ceart?" Rinn Otto gàire gu cridheil agus chrath e làmh Perdue. "Gu math fortanach, Mgr Perdue. Agus an Dr Gould, tha thu nad èirig rìgh a rèir brataichean duine-uasal sam bith, a ghràidh," thuirt e ri Nina.
  
  Air a toirt air falbh, smaoinich i air freagairt, ach mar a bha e an-còmhnaidh, cha tug Otto aire sam bith agus thionndaidh i air a shàilean gus a dhol gu cafaidh a" coimhead thairis air na damaichean agus na bearraidhean faisg air an àite iasgaich.
  
  "Bha e neònach. Neònach, ach iongantach ion-mhiannaichte," thuirt Nina.
  
  Bha Sam air an liosta crap aice agus sheachain i e airson a" mhòr-chuid den turas, ach a-mhàin notaichean riatanach a dhèanamh an seo agus an sin air gèar dàibhidh agus bearings.
  
  "Faic? Barrachd luchd-sgrùdaidh, cuiridh mi geall, "thuirt Perdue ri Alexander le gàire èibhinn, a" comharrachadh bàta iasgaich gu math ramshackle a "dol astar air falbh. Chluinneadh iad na Portagail a' sìor-theagaisg mu stiùir na gaoithe, bho na dh'fhaodadh iad a thuigsinn bho na gluasadan aca. Rinn Alasdair gàire. Chuir e na chuimhne an oidhche a chuir e fhèin agus sianar shaighdearan eile seachad air a" Mhuir Caspian, ro mhisg airson seòladh agus gun dòchas air chall.
  
  Bheannaich dà uair a thìde de shocair sgioba turas Atlantis fhad "s a thug Alasdair a" gheat chun domhan-leud a chlàraich an sextant leis an do rinn e comhairle. Ged a bha iad trang le òraidean beaga agus sgeulachdan dùthchail mu sheann rannsachairean à Portagail, daoine a bha dèidheil air teicheadh agus bàthadh, agus dearbhteachd sgrìobhainnean eile a chaidh a lorg le Scrolls of Atlantis, bha iad uile gu dìomhair airson faicinn an robh a" mhòr-thìr dha-rìribh na laighe fodha annta. glòir. Cha b" urrainn dha gin dhiubh an toileachas mun dàibheadh a chumail.
  
  "Gu fortanach, thòisich mi air barrachd dàibheadh aig sgoil dàibhidh a bha aithnichte le PADI beagan nas lugha na bliadhna air ais, dìreach airson rudeigin eadar-dhealaichte a dhèanamh airson fois a ghabhail," rinn Sam bòstadh nuair a chuir Alexander suas a dheise airson a" chiad dàibheadh aige.
  
  "Is e rud math a tha sin, Sam. Aig na doimhneachdan sin feumaidh fios a bhith agad dè a tha thu a" dèanamh. Nina, a bheil thu ag ionndrainn seo?" - dh'fhaighnich Perdue.
  
  "Tha," dh"èigh i. "Tha hangover agam a dh" fhaodadh buabhall a mharbhadh, agus tha fios agad dè cho math "s a tha e fo chuideam."
  
  "O, seadh, is dòcha nach eil," chrath Alasdair, a" suirghe air alt eile fhad "s a bha a" ghaoth a" ruagadh fhalt. "Na gabh dragh, bidh deagh chompanaidh agam fhad" s a bhios an dithis seo a "magadh air na cearbain agus a" mealladh na maighdeannan-mara a bhios ag ithe dhaoine. "
  
  Rinn Nina gàire. Bha an dealbh de Sam agus Perdue aig tròcair boireannaich Pisces èibhinn. Ach, chuir am beachd siorc dragh oirre.
  
  "Na gabh dragh mu dheidhinn cearbain, a Nina," thuirt Sam rithe dìreach mus do bhìd e sìos air an neach-gleidhidh aige, "cha toil leotha fuil alcol. bidh mi ceart gu leòr".
  
  "Chan e thusa a tha a" cur dragh orm, Sam," rinn i gàire anns an t-suidheachadh as fheàrr a th" aice agus ghabh i ris a" cheangal bho Alexander.
  
  Leig Perdue air nach cuala e dad, ach bha fios aig Sam gu cinnteach cò mu dheidhinn a bha iad a" bruidhinn. Bha an aithris aige an-raoir, an amharc onarach aige, air an ceangal aca a lagachadh dìreach gu leòr airson a bhith dì-chreidsinneach. Ach cha robh e a" dol a leisgeul a ghabhail air a shon. Dh'fheumadh i a bhith air a dùsgadh gu a giùlan agus air a toirt oirre roghainn a dhèanamh uair is uair an àite a bhith a 'cluich le faireachdainnean Perdue, Sam, no duine sam bith eile a roghnaich i a bhith a' toirt aoigheachd fhad 's a chuir sin stad oirre.
  
  Thug Nina sùil chùramach dha Perdue mus deach e a-steach do ghorm dhomhainn, dorcha a" Chuain Siar ann am Portagal. Chuir i roimhpe gnùis fhearg, chumhang a dheanamh air Sam, ach an uair a thionndaidh i a choimhead air, cha robh air fhàgail dheth ach flùr blàth de chobhair agus builgean air uachdar an uisge.
  
  Tha e duilich, smaoinich i agus ruith i meur domhainn thairis air a" phàipear fillte. Tha mi an dòchas gun reub a" mhaighdeann-mhara na bàlaichean agad dheth, Sammo.
  
  
  Caibideil 41
  
  
  Bha glanadh an t-seòmair-suidhe an-còmhnaidh mu dheireadh air an liosta airson a" Bh-Uas Maisie agus a dithis bhoireannach glanaidh, ach b" e an seòmar as fheàrr leotha air sgàth an teallaich mhòir agus na gràbhalaidhean eerie. Bha an dithis fho-cheannard aice nam boireannaich òga bhon cholaiste ionadail a bha i air fhastadh airson cosgais eireachdail, air chùmhnant nach biodh iad gu bràth a" bruidhinn mun oighreachd no na ceumannan tèarainteachd aice. Gu fortanach dhi, b" e oileanaich diùid a bh" anns an dithis nighean a bha a" faighinn tlachd à òraidean saidheans agus marathons Skyrim, agus chan e na seòrsaichean millte agus neo-smachdaichte a choinnich Maisie ann an Èirinn nuair a bha i ag obair ann an tèarainteachd phearsanta bho 1999 gu 2005.
  
  B" e oileanaich den chiad ìre a bh" anns na caileagan aice a bha moiteil às na rinn iad, agus bhiodh i gu tric a" pàigheadh molaidhean dhaibh airson an dìcheall agus an obair èifeachdach. B" e deagh chàirdeas a bh" ann. Bha grunn àiteachan air oighreachd Inbhir Theòrsa a roghnaich a" Bh-Uas Maisie i fhèin a ghlanadh, agus dh" fheuch a nigheanan ri fuireach air falbh bhuapa - an taigh-aoigheachd agus an làr ìseal.
  
  Bha an-diugh gu sònraichte fuar ri linn stoirm tàirneanaich a chaidh ainmeachadh leis an rèidio an latha roimhe, a bha dùil a sgriosas ceann a tuath na h-Alba airson nan trì latha a tha romhainn co-dhiù. Bhris an teine anns an teallach mòr, far an robh lasraichean a "reamhrachadh ballachan charred an structair bhreige a bha a" ruith suas an similear àrd.
  
  "Cha mhòr deiseil, nigheanan?" Dh"fhaighnich Maisie bhon doras càite an robh i na seasamh leis an treidhe.
  
  "Tha, tha mi deiseil," chuir fàilte air Linda, brunette tana, a" cnagadh cnapan lùbach a caraid gruagach Lizzie le duster iteach. "Tha ginger fhathast air dheireadh, ge-tà," rinn i magadh.
  
  "Dè th' ann?" - Dh"fhaighnich Lizzie cuin a chunnaic i a" chèic cho-là-breith bhrèagha.
  
  "Beag an-asgaidh bho thinneas an t-siùcair," dh" ainmich Maisie, a" gearan.
  
  "Dè an uair?" Dh'fhaighnich Linda, a 'slaodadh a caraid chun bhòrd còmhla rithe.
  
  Las Maisie aon choinneal sa mheadhan, "Is e boireannaich an-diugh mo cho-là-breith agus is tusa an fheadhainn a dh" fhuiling gu mì-fhortanach mo bhlasad èigneachail."
  
  "O Dhia. A "fuaimeachadh dìreach uamhasach, nach eil, Ginger?" Rinn Linda magadh fhad "s a bha a caraid a" lùbadh a-null gus a meur a ruith thairis air an reothadh gus blas fhaighinn air. Bhuail Maisie a gàirdean gu spòrsail agus thog i an cleaver feòil ann an cunnart magadh, a 'toirt air na caileagan a bhith a' gàireachdainn le toileachas.
  
  "Co-là breith sona dhut Miss Maisie!" - dh'èigh iad le chèile, air bhioran a bhith a' faicinn prìomh bhean an taighe a' gabhail tlachd ann an àbhachdas Oidhche Shamhna. Rinn Maisie aodann, dhùin i a sùilean, an dùil ri ionnsaigh bho chromagan agus reothadh, agus lughdaich i an sgian air a" chèic.
  
  Mar a bhiodh dùil, bha a" bhuaidh a" roinn a" chèic na dhà agus bha na caileagan a" gabhail tlachd às.
  
  "Thig, thig air adhart," thuirt Maisie, "cladhaich nas doimhne." Chan eil mi air ithe fad an latha."
  
  "Mise cuideachd," rinn Lizzie gearan agus Linda a" còcaireachd gu sgileil dhaibh uile.
  
  Ghlaodh clag an dorais.
  
  "Aoigh sam bith eile?" Dh"fhaighnich Linda le a beul làn.
  
  "O chan eil, tha fios agad nach eil caraidean agam," rinn Maisie gàire, a" sreap a sùilean. Bha i dìreach air a" chiad bhìdeadh aice a ghabhail agus a-nis bha aice ri a shlugadh gu sgiobalta gus a bhith a" coimhead eireachdail, rud a bha na shàr-obair, dìreach nuair a smaoinich i gum faigheadh i fois. Dh"fhosgail a" Bh-Uas Maisie an doras agus chuir dithis dhaoine uasal ann an jeans is seacaidean fàilte oirre a chuir sealgairean no lumberjacks na cuimhne. Bha 'n t-uisge mu thràth a' tuiteam orra, 's gaoth fhuar a' sèideadh troimh 'n fhor-dhoras, ach cha do dh' èisd aon chuid de na fir, no dh' fheuch iad ri na coilearan a thogail. Bha e soilleir nach do chuir am fuachd eagal orra.
  
  "An urrainn dhomh do chuideachadh?" - dh'fhaighnich i.
  
  "Feasgar math, a bhean-uasal. Tha sinn an dòchas gun urrainn dhut ar cuideachadh," thuirt am fear as àirde den dithis fhireannach càirdeil le stràc Gearmailteach.
  
  "Co leis?"
  
  "Gun a bhith ag adhbhrachadh sealladh no a" milleadh ar misean an seo, "fhreagair fear eile gu neo-chùramach. Bha an tòn aige socair, glè shìobhalta, agus dh" innseadh Maisie gu robh stràc aige bho àiteigin san Úcráin. Bhiodh na faclan aige air a" mhòr-chuid de bhoireannaich a mhilleadh, ach bha Maisie comasach air daoine a thoirt còmhla agus faighinn cuidhteas a" mhòr-chuid. Bha iad da rìreadh 'n an sealgairean, tha i a' creidsinn, coigrich air an cur air turas anns an robh iad air an orduchadh gu bhi 'n gniomh cho cruaidh 's a bha iad air am brosnuchadh, agus uime sin an nàdur ciùin agus an t-iarrtas fosgailte.
  
  "Dè an rùn a th" agad? Chan urrainn dhomh gealltainn co-obrachadh ma chuireas e mo chuid fhèin ann an cunnart, "thuirt i gu daingeann, a" leigeil leotha a h-aithneachadh mar an neach aig an robh eòlas air beatha. "Co leis a tha thu?"
  
  "Chan urrainn dhuinn a ràdh, a bhean-uasal. Am b" urrainn dhut ceum air falbh mas e do thoil e."
  
  "Agus iarr air do charaidean òga gun a bhith ag èigheach," dh" fhaighnich an duine as àirde.
  
  "Tha iad nan sìobhaltaich neo-chiontach, uaislean. Na gabh iad an sàs ann an seo," thuirt Maisie nas cruaidhe agus choisich i a-steach gu meadhan an dorais. "Chan eil adhbhar sam bith aca a bhith ag èigheach."
  
  "Math, oir ma nì iad seo, bheir sinn adhbhar dhaibh," fhreagair an Ucràin ann an guth cho coibhneil is gun robh e feargach.
  
  "A" Bh-Uas Maisie! A bheil a h-uile dad gu math?" Ghlaodh Lizzie bhon t-seòmar-suidhe.
  
  "Dandy, doll! Ith do chèic!" ghlaodh Maisie air ais.
  
  "Dè chaidh do chuir an seo ri dhèanamh? Is mise an aon neach-còmhnaidh air oighreachd an fhastaiche agam airson na beagan sheachdainean a tha romhainn, mar sin ge bith dè a tha thu a" sireadh, tha thu air tighinn aig an àm ceàrr. Is e dìreach bean-taighe a th" annam, " thuirt i gu foirmeil riutha agus i a" crathadh gu modhail mus do tharraing i an doras gu slaodach airson a dhùnadh.
  
  Cha do fhreagair iad idir, agus, gu h-annasach gu leòr, is e seo a thug ionnsaigh clisgeadh air Maisie McFadden. Ghlas i an doras aghaidh agus ghabh i anail domhainn, taingeil gun robh iad air gabhail ris a" charaid aice.
  
  Bhris truinnsear anns an t-seòmar suidhe.
  
  Rinn a" Bh-Uas Maisie cabhag a dh"fhaicinn dè bha a" tachairt agus lorg i an dithis nighean aice ann an grèim teann dithis fhireannach eile a bha a rèir coltais an sàs leis an dithis luchd-tadhail aice. Stad i marbh na slighe.
  
  "Càit a bheil Renata?" - dh'fhaighnich fear de na fir.
  
  "Chan eil fhios agam cò th" ann," thuirt Maisie, a" crathadh a làmhan air a beulaibh.
  
  Tharraing an duine Makarov a-mach agus rinn e gash domhainn air cas Lizzie. Rinn an nighean gàire gu h-urramach, mar a rinn a caraid.
  
  "Innis dhaibh dùnadh suas no cuiridh sinn sàmhach orra leis an ath urchair," thuirt e. Rinn Maisie mar a chaidh innse dhi, ag iarraidh air na caileagan fuireach air an socair gus nach cuireadh na coigrich gu bàs iad. Chlaon Linda, clisgeadh na h-ionnsaigh cus ri ghiùlain. Thilg am fear a bha ga chumail air an làr e agus thuirt e, "Chan eil e coltach ris na filmichean, a bheil, mil?"
  
  "Rìn! Càit a bheil i?" - dh'èigh e, a 'cumail a' chrith agus an t-eagal air Lizzie leis a 'fhalt agus a' comharrachadh an airm aige air a h-uilinn. Thuig Maisie a nis gu'n robh iad a' ciallachadh an t-seabhag mi-thaingeil a bha aice ri cùram a ghabhail gus an tilleadh Mr. Perdue. Cho fad 's a bha gràin aice air a' ghalla dhìomhain, chaidh Maisie a phàigheadh airson a dìon agus a beathachadh. Cha b' urrainn dhi an so-mhaoin a ghluasad thuca air òrdughan an fhastaiche aice.
  
  "Leig leam do thoirt thuice," thairg i gu dùrachdach, "ach fàg na nigheanan glanaidh leotha fhèin."
  
  "Ceangail suas iad agus falaich iad anns a" chlòsaid. Ma nì iad sgreuchail, ruithidh sinn troimhe mar a bha strìopaichean Paris," rinn am fear-gunna ionnsaigheach gàire, a" glasadh sùilean le Lizzie mar rabhadh.
  
  "Leig leam Linda a thoirt far na talmhainn. Air sgàth Dhè, chan urrainn dhut leigeil leis an leanabh laighe air an làr anns an fhuachd," thuirt Maisie ris na fir gun eagal na guth.
  
  Leig iad leatha Linda a stiùireadh gu cathair ri taobh a" bhùird. Mar thoradh air gluasadan sgiobalta a làmhan sgileil, cha do mhothaich iad an sgian gràbhalaidh a tharraing a" Bh-Uas Maisie a-mach às a" chèic agus a chuir na pòcaid aparan i. Le osna, ruith i a làmhan thairis air a broilleach gus cromagan agus reothadh steigeach a ghlanadh agus thuirt i, "Thig air adhart."
  
  Lean na fir i tron t-seòmar-bìdh mòr leis na seann rudan a bh "ann, a" dol a-steach don chidsin far am faodadh fàileadh cèic ùr bèicearachd fhathast fàileadh. Ach an àite an toirt don taigh-aoigheachd, thug i chun an làr ìseal iad. Cha robh fios aig na fir mun mhealladh, oir mar as trice bha an làr ìseal na àite airson luchd-aoigheachd agus cumail dìomhaireachdan. Bha an seòmar gu math dorcha agus bha fàileadh pronnasg ann.
  
  "A bheil solas sam bith shìos an seo?" - dh'fhaighnich fear de na fir.
  
  "Tha tionndadh shìos an staidhre. Chan eil e math airson gealtach mar mise a nì tàir air seòmraichean dorcha, fhios agad. Bidh filmichean uamhasach uamhasach gad thoirt a h-uile uair, "thuirt i gu aotrom.
  
  Letheach slighe sìos an staidhre, gu h-obann leig Maisie sìos i fhèin agus shuidh i sìos. Thuit am fear a bha air a bhith ga leantainn thar a corp crùbach agus thuit e gu brùideil sìos an staidhre nuair a tharraing Maisie a cleaver air ais gu sgiobalta gus an dàrna fear a bhualadh air a cùlaibh. Chaidh lann tiugh, trom fodha na ghlùin, a" sgaradh a ghlùinean bho a shin mar a bha cnàmhan a" chiad duine a" brùthadh anns an dorchadas far an tàinig e air tìr, sa bhad ga shàsachadh.
  
  Nuair a bha e a" beucaich ann an àmhghar uamhasach, dh"fhairich i buille uamhasach air a h-aodann, rud a chuir air falbh i sa mhionaid, ga fhàgail gun mhothachadh. Mar a dh" fhuasgail an ceò dhorch, chunnaic Maisie an dithis fhireannach bhon doras aghaidh a" nochdadh air an t-slighe gu h-àrd. Mar a bha an trèanadh aice air a ràdh, eadhon na h-èiginn thug i aire don eadar-obrachadh aca.
  
  "Chan eil Renata an seo, amadan! Tha na dealbhan a chuir Cleve thugainn ga sealltainn san taigh-aoigheachd! Tha am fear sin a-muigh. Thoir leat bean an taighe!"
  
  Bha fios aig Maisie gum faodadh i a bhith air dèiligeadh ri triùir aca mura biodh iad air an cleaver a shàbhaladh dhi. Chluinneadh i fhathast an neach-ionnsaigh glùin a" sgreuchail air a" chùl agus iad a" ceumadh a-mach don ghàrradh far an robh iad làn uisge reòta.
  
  "Còdan. Cuir a-steach na còdan. Tha fios againn mu shònrachaidhean an t-siostam tèarainteachd, a ghràidh, agus mar sin na bi eadhon a "smaoineachadh mu bhith a" magadh oirnn, "thuirt an duine le stràc Ruiseanach rithe.
  
  "An d" thàinig thu ga saoradh? A bheil thu ag obair dhi?" - dh'fhaighnich Maisie, a' putadh sreath àireamhan air a' chiad mheur-chlàr.
  
  "Chan e do ghnìomhachas a th" ann, "fhreagair an Ucràin bhon doras aghaidh ann an tòna nach eil gu math coibhneil. Thionndaidh Maisie mun cuairt, a sùilean a" sruthadh air sgàth an stait bhon uisge a bha a" sruthadh.
  
  "Is e sin gu ìre mhòr mo ghnìomhachas," thuirt i. "Tha uallach orm air a son."
  
  "Tha thu dha-rìribh a" toirt d "obair dha-rìribh. Tha seo iongantach, "thuirt a" Ghearmailteach càirdeil aig an doras aghaidh rithe gu taiceil. Bhrùth e a sgian seilge gu cruaidh an aghaidh a cnàimh-choille. "Fosgail a-nis an doras fucking."
  
  Dh"fhosgail Maisie a" chiad doras. Chaidh triùir dhiubh a-steach don àite eadar an dà dhoras leatha. Nam faigheadh i troimhe le Renata agus an doras a dhùnadh, dh'fhaodadh i an glasadh a-steach leis an loot aca agus fios a chuir gu Mgr Perdue airson daingneachadh.
  
  "Fosgail an ath dhoras," dh" òrduich an Gearmailteach. Bha fios aige dè bha i an dùil agus rinn i cinnteach gun dèanadh i eadar-theachd an-toiseach gus nach b" urrainn dhi am bacadh. Ghluais e airson an Ucràineach àite a ghabhail aig an doras a-muigh. Dh" fhosgail Maisie an ath dhoras, an dòchas gun cuidicheadh Mirela i faighinn cuidhteas an luchd-ionnsaigh, ach cha robh fios aice dè an ìre de gheamannan cumhachd fèin-thoileil Mirela. Carson a chuidicheadh i an luchd-glacaidh aice gus sabaid an-aghaidh an luchd-ionnsaigh mura h-eil deagh rùn aig an dà bhuidheann dhi? Sheas Mirela gu dìreach, a 'lùbadh an aghaidh a' bhalla taobh a-muigh an dorais, a 'cumail grèim air mullach cruaidh porcelain an taigh-beag. Nuair a chunnaic i Maisie a' tighinn tron doras, cha b' urrainn dhi cuideachadh ach gàire a dhèanamh. Bha a dìoghaltas beag, ach gu leòr airson a-nis. Le a h-uile neart, thionndaidh Mirela am mullach agus chuir i a-steach e ann an aodann Maisie, a 'briseadh a sròn agus a giallan le aon bhuille. Thuit corp bean an taighe air muin an dithis fhireannach, ach nuair a dh'fheuch Mirela ris an doras a dhùnadh, bha iad ro luath agus ro làidir.
  
  Fhad "s a bha Maisie air an làr, thug i a-mach an inneal conaltraidh a chleachd i gus na h-aithisgean aice a chuir gu Perdue agus chuir i a-mach an teachdaireachd aice. Lìon i an uairsin a-steach don bra aice agus cha do ghluais i fhad "s a chuala i an dà chòmhlan-ciùil a" ceannsachadh agus a "brùchdadh a" bhraighdeanais. Cha robh Maisie a" faicinn dè bha iad a" dèanamh, ach chluinneadh i sgreuchail smeòrach Mirela os cionn gathan an luchd-ionnsaigh aice. Chaidh bean an taighe a-null air a stamag a choimhead fon t-sòfa, ach chan fhaiceadh i dad ceart air a beulaibh. Thuit a h-uile duine sàmhach, agus an uairsin chuala i òrdugh Gearmailteach: "Sèid suas an taigh-aoigheachd cho luath" s a dh "fhàgas sinn an radius. Stuthan-spreadhaidh lusan."
  
  Bha Maisie ro lag airson gluasad, ach dh" fheuch i ri snàgadh chun an dorais co-dhiù.
  
  "Seall, tha am fear seo fhathast beò," thuirt an Ucràineach. Mhìnich na fir eile rudeigin ann an Ruisis agus iad a" stèidheachadh an luchd-smàlaidh. Choimhead an Ucràin air Maisie agus chrath e a cheann: "Na gabh dragh, a ghràidh. Cha leig sinn leat bàs uamhasach anns an teine."
  
  Rinn e gàire air cùlaibh an t-sreapadair aige fhad 'sa bha an t-seilg a' nochdadh bhon uisge throm.
  
  
  Caibideil 42
  
  
  Bha greadhnachas domhainn gorm a" Chuain Siar a" cuairteachadh an dà dhàibhear agus iad a" teàrnadh mean air mhean a dh"ionnsaigh stùcan còmhdaichte le sgeir den neo-riaghailteachd cruinn-eòlasach fon uisge a lorg Perdue air an sganair aige. Chaidh e cho domhainn 's a b' urrainn dha agus chlàraich e an stuth, a' cur cuid de na diofar ghrùidean ann am pìoban-sampall beaga. San dòigh seo, dh" fhaodadh Perdue dearbhadh dè na tasgaidhean gainmhich ionadail a bh" ann agus dè na stuthan cèin leithid marmor no umha. Faodar grùidean de mhèinnirean eadar-dhealaichte bhon fheadhainn a lorgar ann an todhar mara ionadail a mhìneachadh mar dh" fhaodadh a bhith cèin, is dòcha air a dhèanamh le daoine.
  
  Bho dhorchadas domhainn grunnd a" chuain fad às, bha Perdue den bheachd gum faca e faileasan cunnartach nan cearban. Chuir e an t-eagal air, ach cha b' urrainn dha rabhadh a thoirt dha Sam, aig an robh a dhruim beagan mheatairean air falbh. Chaidh Perdue am falach air cùl sgeir agus dh"fhuirich e, le dragh gun toireadh na builgeanan aige seachad a làthaireachd. Mu dheireadh, rinn e dàna air an sgìre a sgrùdadh gu faiceallach agus, mar fhaochadh dha, fhuair e a-mach nach robh anns an dubhar ach dàibhear singilte a" filmeadh beatha mara air na sgeirean. Chunnaic e bho shealladh corp an dàibheir gur e boireannach a bh" ann, agus airson mionaid bha e den bheachd gur dòcha gur e Nina a bh" ann, ach cha robh e gu bhith a" snàmh thuice agus a" dèanamh amadan dheth fhèin.
  
  Lorg Perdue barrachd stuthan le dath a dh" fhaodadh a bhith cudromach agus chruinnich e na b" urrainn dha. Chunnaic e gu robh Sam a-nis a 'gluasad ann an slighe gu tur eadar-dhealaichte, gun a bhith mothachail air suidheachadh Perdue. Bha còir aig Sam dealbhan agus bhideothan a thogail de na dàibhearan aca gus am b" urrainn dhaibh measadh a dhèanamh air na meadhanan nuair a thill iad chun gheat, ach chaidh e à sealladh gu sgiobalta gu dorchadas na sgeir. Às deidh dha crìoch a chuir air a" chiad sampallan a chruinneachadh, lean Perdue Sam gus faicinn dè bha e a" dèanamh. Mar a bha Perdue a" coiseachd timcheall cruinneachadh meadhanach mòr de chruthan creige dubha, lorg e Sam a" dol a-steach do uaimh fo bhuidheann eile den leithid. Nochd Sam a-staigh gus bhidio a thogail de bhallachan agus làr na h-uamha fo thuil. Chaidh Perdue suas gus faighinn suas, misneachail gun ruitheadh iad a-mach à ocsaidean a dh" aithghearr.
  
  Chrath e sgiath Sam, agus chuir e eagal air an duine cha mhòr gu bàs. Ghluais Perdue dhaibh a dhol air ais suas an staidhre agus sheall e dha Sam na criathraidean a lìon e le stuthan. Chrath Sam agus dh"èirich iad a dh"ionnsaigh solas soilleir ghathan na grèine a chaidh a-steach don uachdar a bha a" teannadh dlùth os an cionn.
  
  
  * * *
  
  
  Às deidh dha dearbhadh nach robh dad neo-àbhaisteach aig an ìre cheimigeach, bha am buidheann beagan briseadh-dùil.
  
  "Seall, chan eil am fearann seo cuingealaichte ri taobh an iar na Roinn Eòrpa agus Afraga a-mhàin," chuir Nina an cuimhne. "Dìreach leis nach eil dad deimhinnte gu h-ìosal, chan eil sin a" ciallachadh nach eil e beagan mhìltean an iar no an iar-dheas air eadhon costa Ameireagaidh. Thig suas!"
  
  "Bha mi cho cinnteach gu robh rudeigin an seo," rinn Perdue osna, a" tilgeil a cheann air ais ann an sàrachadh.
  
  "Bidh sinn sìos a-rithist a dh" aithghearr," thuirt Sam ris, a" suirghe air a ghualainn le misneachd. "Tha mi cinnteach gu bheil sinn air rudeigin, ach tha mi a" smaoineachadh nach eil sinn dìreach domhainn gu leòr fhathast. "
  
  "Tha mi ag aontachadh le Sam," chrath Alexander, a" gabhail sip eile de dheoch làidir. "Tha an sganair a" sealltainn gu bheil sgàinidhean agus structaran neònach beagan nas ìsle. "
  
  "Nam biodh dìreach bàta-tumaidh agam a-nis a bha furasta faighinn thuige," thuirt Perdue, a" suathadh a smiogaid.
  
  "Tha an neach-rannsachaidh iomallach sin againn," mhol Nina. "Tha, ach chan urrainn dha dad a chruinneachadh, Nina. Chan urrainn dha ach an talamh air a bheil sinn eòlach mu thràth a shealltainn dhuinn."
  
  "Uill, is urrainn dhuinn feuchainn ri faicinn dè a lorgas sinn air dàibheadh eile," thuirt Sam, "mar as luaithe as fhaide air adhart." Chùm e a chamara fon uisge na làimh, a" gluasad tro dhiofar dhealbhan gus na ceàrnan as fheàrr a thaghadh airson a luchdachadh suas nas fhaide air adhart.
  
  "Dìreach," dh" aontaich Perdue. "Feuchaidh sinn a-rithist mus bi an latha seachad. Is ann dìreach an turas seo a tha sinn a" dol nas fhaide chun iar. Sam, tha thu a" sgrìobhadh sìos a h-uile dad a lorgas sinn."
  
  "Tha, agus an turas seo tha mi a" tighinn còmhla riut, "rinn Nina a-mach aig Perdue agus i ag ullachadh airson an deise a chuir oirre.
  
  Air an dàrna dàibheadh aca, chruinnich iad grunn stuthan àrsaidh. A rèir choltais bha barrachd eachdraidh bàthaidh taobh an iar na làraich, agus bha cuideachd tòrr ailtireachd air a thiodhlacadh fon uisge air grunnd a" chuain. Bha Perdue a 'coimhead iomagaineach, ach dh' fhaodadh Nina innse nach robh na stuthan sean gu leòr airson a bhith a 'buntainn ri linn ainmeil Atlantis, agus chrath i a ceann le co-fhaireachdainn a h-uile uair a bha Perdue a' smaoineachadh gu robh an iuchair dha Atlantis na làmhan.
  
  Aig a" cheann thall, chìreadh iad a" mhòr-chuid den raon ainmichte a bha iad an dùil a sgrùdadh, ach cha do lorg iad fhathast lorg air a" mhòr-thìr uirsgeulach. Is dòcha gu robh iad gu dearbh ro dhomhainn airson an lorg às aonais soithichean rannsachaidh iomchaidh, agus cha bhiodh duilgheadas sam bith aig Perdue am faighinn nuair a thill e a dh'Alba.
  
  
  * * *
  
  
  Air ais aig a" bhàr ann am Funchal, bha Otto Schmidt a" toirt geàrr-chunntas air toraidhean deireannach a thurais. Tha eòlaichean bho M önkh Saridag a-nis air mothachadh gu bheil Longinus air a ghluasad. Chuir iad fios gu Otto nach robh e ann an Wewelsburg tuilleadh, ged a bha e fhathast gnìomhach. Gu dearbh, cha b" urrainn dhaibh sùil a chumail air an àite far a bheil e an-dràsta, rud a bha a" ciallachadh gun robh e ann an àrainneachd electromagnetic.
  
  Fhuair e cuideachd fios bho a mhuinntir ann an Inbhir Theòrsa le deagh naidheachd.
  
  Chuir e fios gu Buidheann-airm an Renegade goirid ro 5f airson aithris.
  
  "Bridges, seo Schmidt," thuirt e fo anail, na shuidhe aig bòrd anns an taigh-seinnse far an robh e a" feitheamh ri fios bho gheat Purdue. "Tha Renata againn. Sguir dheth an fhaire airson an teaghlach Strenkov. Arichenkov agus tillidh mi ann an trì latha.
  
  Chunnaic e an luchd-turais Flemish nan seasamh a-muigh, a' feitheamh ri an caraidean air bàta iasgaich a dhol dhan doca an dèidh latha aig muir. Bha a shùilean a" caolachadh.
  
  "Na gabh dragh mu dheidhinn Purdue. Thug na modalan tracadh ann an siostam Sam Cleave a" chomhairle dìreach thuige. Tha iad den bheachd gu bheil Renata aige fhathast agus mar sin bheir iad aire dha. Tha iad air a bhith ga leantainn bho Wewelsburg, agus a-nis tha mi a" faicinn gu bheil iad an seo ann am Madeira airson an togail, "thuirt e ri Bridges.
  
  Cha tuirt e dad mu àite Solon, a bha na amas aige fhèin aon uair "s gun deach Renata a lìbhrigeadh agus Longinus a lorg. Ach ghlas a charaid Sam Cleave, an neach-tòiseachaidh mu dheireadh den Renegade Brigade, e fhèin ann an uamh, a bha suidhichte dìreach far an deach na scrollaichean thairis air an stiùir. Mar chomharra air dìlseachd don bhriogàd, chuir an neach-naidheachd Otto na co-chomharran air na bha e a" creidsinn a bha mar Solon's Place, a chomharraich e le bhith a" cleachdadh an inneal GPS a chaidh a chuir a-steach sa chamara aige.
  
  Mar a dh' èirich Perdue, Nina, agus Sam, thòisich a' ghrian air dol fodha air fàire, ged a dh' fhan solus taitneach, bog an latha airson uair no dhà eile. Bha iad gu sgìth a" dìreadh air bòrd a" gheat, a" cuideachadh a chèile aon às deidh a chèile gus an gèar scuba agus an eallach rannsachaidh a luchdachadh sìos.
  
  Dh" fhaighnich Perdue: "Càit a bheil an ifrinn Alasdair?"
  
  Rinn Nina gàire, a 'tionndadh a corp gus sùil mhath a thoirt air an deic: "Is dòcha fo-ìre?"
  
  Chaidh Sam sìos gu seòmar an einnsein fhad "s a thug Perdue sùil air a" chaban, am bogha agus a" bhirlinn.
  
  "Chan eil dad," dh" èigh Perdue. Bha e a" coimhead le iongnadh, mar a rinn Nina.
  
  Dh"fhàg Sam seòmar an einnsein.
  
  "Chan eil mi ga fhaicinn an àite sam bith," thuirt e, a" cur a làmhan air a chromagan.
  
  "Saoil an do thuit an t-amadan seòlta air bòrd às deidh dha cus bhodka òl," thuirt Perdue a-mach.
  
  Chaidh inneal conaltraidh Perdue suas. "O, duilich, dìreach diog," thuirt e agus thug e sùil air an teachdaireachd. B" ann à Maisie McFadden a bha e. Thuirt iad
  
  "Luchd-glacaidh coin! Sgrios thu fhèin."
  
  Thuit aodann Perdue agus dh'fhàs e bàn. Thug e beagan ùine dha ìre a chridhe a dhèanamh seasmhach agus chuir e roimhe uillt chothromach a chumail. Gun sgeul air àmhghar sam bith, ghlan e amhaich agus thill e chun na dhà eile.
  
  "Co-dhiù, feumaidh sinn tilleadh gu Funchal ron dorchadas. Tillidh sinn gu cuantan Madeira cho luath "s a bhios uidheamachd iomchaidh agam airson na doimhneachdan drabasta sin," thuirt e.
  
  "Tha, tha deagh fhaireachdainn agam mu na tha fodhainn," rinn Nina gàire.
  
  Bha fios aig Sam a chaochladh, ach dh" fhosgail e lionn airson gach fear dhiubh agus bha e a" coimhead air adhart ris na bha a" feitheamh orra nuair a thill iad gu Madeira. Cha robh a" ghrian dìreach a" dol fodha thairis air Portagal a-nochd.
  
  
  CRÌOCH
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"