Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Stalin'S Preventive War

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver ketemu ing donya ngendi Stalin pisanan miwiti perang nglawan Hitler Jerman. Lan minangka asil, USSR wis aggressor, lan Reich Katelu korban. Lan Hitler mbatalake hukum anti-Semit. Lan saiki Amerika Serikat, Inggris lan sekutu-sekutuné mbantu Reich Katelu kanggo ngusir agresi saka Stalin sing nyerang.

  STALIN'S PREVENTIVE WAR
  ANNOTASI.
  Gulliver ketemu ing donya ngendi Stalin pisanan miwiti perang nglawan Hitler Jerman. Lan minangka asil, USSR wis aggressor, lan Reich Katelu korban. Lan Hitler mbatalake hukum anti-Semit. Lan saiki Amerika Serikat, Inggris lan sekutu-sekutuné mbantu Reich Katelu kanggo ngusir agresi saka Stalin sing nyerang.
  . BAB 1
  . Lan Gulliver dibuwang menyang donya podo karo bantuan saka pangilon gaib. Prawan Viscountess nindakake sing paling apik ing kene. Malah kuldi bisa ngowahi watu gilingan. Lan supaya lanang sing langgeng perang, lan dheweke lan kanca-kanca bakal nonton.
  Sawise maneh, iki minangka sejarah alternatif Perang Donya II.
  Ing tanggal 12 Juni 1941, Stalin nyerang Reich Katelu lan satelite, miwiti perang preventif. Kaputusan ora gampang kanggo pimpinan. Panguwasa Reich Katelu sacara militer dhuwur banget. Nanging USSR, ora utamané. Nanging Stalin mutusake kanggo nyegah Hitler, amarga Tentara Abang durung siap kanggo perang pertahanan.
  Lan pasukan Soviet nyabrang tapel wates. Dheweke kaya ngono, dheweke nggawe gerakan sing kendel. Lan batalyon anggota Komsomol tanpa alas kaki nyerang serangan kasebut. Bocah-bocah wadon wis siyap berjuang kanggo sesuk sing luwih cerah. Inggih, kanggo komunisme ing skala global karo internasional.
  Bocah-bocah wadon nyerang lan nyanyi;
  Kita bangga bocah-bocah wadon Komsomol,
  Lair ing negara gedhe ...
  Kita wis biasa mlaku-mlaku kanthi bedhil,
  Lan bocah lanang kita keren banget!
  
  Kita seneng mlaku tanpa alas kaki ing kadhemen,
  Nyenengake karo snowdrift tumit telanjang ...
  Bocah-bocah wadon mekar banget, kaya mawar,
  Nyopir Krauts langsung menyang kuburane!
  
  Ora ana bocah wadon sing luwih ayu lan ayu,
  Lan sampeyan ora bisa nemokake anggota Komsomol sing luwih apik ...
  Bakal ana tentrem lan rasa seneng ing kabeh planet,
  Lan kita katon ora luwih saka rong puluh!
  
  Kita cah wadon nglawan macan,
  Bayangno macan sing nyengir...
  Ing cara kita dhewe kita mung setan,
  Lan nasib bakal nyerang!
  
  Kanggo Tanah Air Rusia sing subur,
  Kita bakal kanthi kendel menehi jiwa, ati ...
  Lan kita bakal nggawe negara kabeh negara luwih ayu,
  Kita bakal ngadeg lan menang maneh!
  
  Tanah kelairan bakal dadi enom lan ayu,
  Comrade Stalin mung ideal...
  Lan bakal ana gunung-gunung rasa seneng ing alam semesta,
  Sawise kabeh, iman kita luwih kuwat tinimbang logam!
  
  Kita kanca raket banget karo Gusti Yesus,
  Kanggo kita, Gusti Allah sing agung lan brahala ...
  Lan ora mungkin kita ngrayakake minangka pengecut,
  Amarga jagad iki ndeleng bocah-bocah wadon!
  
  Tanah air kita makmur,
  Ing warna suket lan padang rumput sing wiyar ...
  Kamenangan bakal teka, aku percaya ing Mei sing subur,
  Senajan kadhangkala iku nasib atos!
  
  Kita bakal nindakake perkara sing apik kanggo Tanah Air,
  Lan bakal ana komunisme ing alam semesta ...
  Ayo menang, aku percaya tenan,
  Fasisme sing ngamuk wis dirusak!
  
  Nazi iku bandit sing kuwat banget,
  Tank dheweke kaya monolit neraka ...
  Nanging mungsuh bakal diantemi,
  Tanah Air minangka pedhang lan tameng sing landhep!
  
  Sampeyan ora bakal nemokake sing luwih ayu kanggo Motherland,
  Kok berjuang, guyon karo musuh...
  Bakal ana kabungahan gedhe ing jagad raya,
  Lan bocah bakal tuwuh dadi pahlawan!
  
  Ora ana Motherland, pracaya Fatherland luwih dhuwur,
  Dheweke yaiku Bapak lan Ibu kita dhewe ...
  Sanadyan gemuruh perang lan payon-payon dibuwang,
  Sih-rahmat wis diwutahake saka Gusti!
  
  Rusia minangka tanah air alam semesta,
  Sampeyan berjuang kanggo dheweke lan aja wedi ...
  Kekuwatane ing perang ora owah,
  Ayo kita mbuktèkaké yèn obor Rus' iku alam semesta!
  
  Kanggo Tanah Air kita sing paling sumringah,
  Kita bakal ngaturake jiwa, ati, himne ...
  Rusia bakal urip ing komunisme,
  Sawise kabeh, kita kabeh ngerti iki - Roma Katelu!
  
  Prajurit bakal duwe lagu kaya ngono,
  Lan anggota Komsomol mlaku tanpa alas...
  Kabeh ing alam semesta bakal dadi luwih menarik,
  Senjata diuripake, salvo - kembang api!
  
  Lan mulane kita dadi anggota Komsomol bebarengan,
  Ayo kita nguwuh kanthi sora - hore!
  Lan yen sampeyan kudu ngerti carane tuku tanah,
  Ayo tangi, senajan durung esuk!
  Bocah-bocah wadon nyanyi kanthi bungah banget. Padha perang karo boots mati kanggo nggawe sikil telanjang luwih lincah. Lan pancene bisa. Lan tumit telanjang bocah-bocah wadon padha sumunar kaya bilah baling-baling.
  Natasha uga gelut lan mbuwang granat nganggo driji sikil,
  humming:
  Aku bakal nuduhake kabeh sing ana ing aku
  Cah wadon iku abang, keren, lan tanpa alas!
  Zoya cekikikan lan nyathet karo ngguyu:
  - Lan aku uga bocah wadon sing angel, lan aku bakal mateni kabeh wong.
  Ing dina-dina pisanan, pasukan Soviet bisa maju menyang posisi Jerman. Nanging padha nandhang kapitunan gedhe. Jerman ngluncurake serangan balik lan nuduhake kualitas pasukane sing paling apik. Kajaba iku, iku amarga kasunyatan sing Tentara Abang iki noticeably rodok olo ing nomer infantri. Lan infantri Jerman luwih mobile.
  Inggih, iku uga dadi metu sing nawakke Soviet Newest: T-34 lan KV-1, KV-2 ora siap kanggo pertempuran. Dheweke ora duwe dokumentasi teknis. Lan pasukan Soviet, minangka ternyata, ora bisa break liwat kabeh supaya gampang. Senjata utama dheweke dikunci lan ora siap perang. Iki pancene dadi lingkungan.
  Militer Soviet ora nuduhake awake dhewe cukup nganti par. Lan banjur ana ...
  Jepang mutusake yen perlu kanggo netepi pranata-pranata Pakta Anti-Komintern lan, tanpa ngumumake perang, menehi pukulan gedhe marang Vladivostok.
  Lan miwiti invasi. Jendral Jepang kepengin males dendam marang Khalkhin Gol. Kajawi punika, Inggris enggal-enggal ngaturakên gencatan senjata dhatêng Jêrman. Churchill ngandika ing pangertèn sing Hitlerism ora apik banget, nanging komunisme lan Stalinisme evils luwih gedhe. Lan, ing kasus apa wae, ora ana gunane saling mateni supaya Bolshevik bisa ngrebut Eropa.
  Dadi Jerman lan Inggris mandheg perang. Lan minangka asil, pasukan Jerman akeh dirilis. Divisi saka Prancis tindak menyang perang, lan legiun Prancis uga.
  Pertempuran kasebut dadi getih banget. Nalika nyabrang Vistula, pasukan Jerman ngluncurake serangan balik lan ngusir resimen Soviet. Ora kabeh dadi apik kanggo Tentara Abang lan Romania. Senajan kita bisa pisanan break liwat. Kabeh satelit Jerman mlebu perang nglawan USSR, kalebu Bulgaria, sing ing sajarah nyata tetep netral. Inggih, sing luwih mbebayani yaiku Turki, Spanyol, lan Portugal melu perang nglawan USSR.
  Pasukan Soviet uga nyerang Helsinki, nanging Finlandia perang kanthi heroik. Swedia uga ngumumake perang marang USSR. Lan dheweke nransfer pasukane.
  Akibaté, Tentara Abang nampa sawetara fronts tambahan.
  Lan perang terus karo nesu banget. Malah bocah-bocah pionir lan anggota Komsomol padha semangat kanggo perang lan nyanyi kanthi semangat banget;
  Kita minangka anak sing lair kanggo Tanah Air,
  Pelopor Komsomol...
  Nyatane, kita ksatria-elang,
  Lan swara bocah-bocah wadon banget muni!
  
  Kita lair kanggo ngalahake fasis,
  Wajah-wajah enom sumorot bungah...
  Wektu kanggo lulus ujian kanthi biji,
  Supaya kabeh ibukutha bisa bangga karo kita!
  
  Kanggo kamulyan tanah air kita sing suci,
  Bocah-bocah aktif ngalahake fasisme ...
  Vladimir, sampeyan kaya jenius emas,
  Ayo peninggalan ing mausoleum!
  
  Kita tresna banget marang Tanah Air,
  Rusia gedhe tanpa wates ...
  Tanah Air ora bakal dicolong kanggo rubel,
  Senajan sawah kabeh disiram getih!
  Atas nama Tanah Air kita, agung,
  Kita kabeh bakal berjuang kanthi percaya diri ...
  Ayo globe muter luwih cepet,
  Lan kita mung ndhelikake granat ing tas ransel!
  
  Kanggo ngurmati kamenangan anyar sing nesu,
  Ayo kerub berkilau emas...
  Tanah kelairan ora bakal ngalami alangan maneh,
  Sawise kabeh, Rusia ora bisa dikalahake ing perang!
  
  Ya, fasisme keren wis dadi kuwat banget,
  Amerika wis ganti...
  Nanging isih ana komunisme gedhe,
  Lan ngerti, iku ora kelakon beda kene!
  
  Ayo ngunggahake kerajaanku,
  Sawise kabeh, Tanah Air ora ngerti tembung - aku pengecut ...
  Aku tetep pracaya marang Stalin ing atiku,
  Lan Gusti Allah ora bakal ngilangi!
  
  Aku tresna marang donya Rusia gedheku,
  Ing ngendi Yesus minangka panguwasa sing paling penting ...
  Lan Lenin minangka guru lan idola ...
  Dheweke jenius lan lanang, aneh!
  
  Kita bakal nggawe Fatherland luwih kuwat
  Lan kita bakal ngandhani wong dongeng anyar ...
  Sampeyan pukulan fasis ing pasuryan luwih apik,
  Supaya glepung lan jelaga bakal tiba saka iku!
  
  Sampeyan bisa entuk apa wae, sampeyan ngerti
  Nalika sampeyan nggambar ing meja ...
  Sing menang bakal teka, aku ngerti Mei enggal,
  Senajan mesthi luwih apik kanggo rampung ing Maret!
  
  Kita cah wadon uga apik ing katresnan,
  Senajan lanang ora kalah karo kita...
  Rusia ora bakal ngedol awake dhewe kanggo dhuwit,
  Kita bakal nemokake papan kanggo awake dhewe ing swarga sing padhang!
  
  Impuls paling ayu kanggo Motherland,
  Cekel gendéra abang ing dhadha, gendéra kamenangan!
  Pasukan Soviet bakal dadi terobosan,
  Muga-muga mbah-mbah kita ing kamulyan!
  
  Kita nggawa generasi anyar,
  Beauty, shoots ing werna komunisme ...
  Ngerti yen sampeyan bakal nylametake tanah airmu saka geni,
  Ayo padha ngidak-idak reptil ala fasisme!
  
  Ing jeneng wanita lan bocah-bocah Rusia,
  Para ksatria bakal nglawan Nazisme ...
  Lan mateni Fuhrer sing dikutuk,
  Ora luwih pinter tinimbang badut sedhih!
  
  Urip impen gedhe
  Srengenge katon padhang ing langit...
  Ora, Iblis ora bakal teka ing bumi,
  Amarga kita ora bisa dadi luwih adhem!
  
  Dadi perang kanthi kendel kanggo Tanah Air,
  Lan wong diwasa lan bocah bakal seneng ...
  Lan ing kamulyan langgeng, komunisme setya,
  Kita bakal mbangun Eden alam semesta!
  Mangkene perang-perang sing sengit. Bocah-bocah wadon padha gelut. Lan Gulliver rampung ing wilayah Soviet. Dheweke mung bocah lanang rolas, nganggo kathok cendhak, lan mlaku-mlaku kanthi ngethok sikile.
  Tlapakane wis dadi kasar saka perbudakan, lan dheweke seneng banget ngumbara ing dalan. Lan malah gedhe ing cara dhewe. Lan ing wusana ing desa bocah sing rambute putih bakal dipakani. Dadi sakabèhé apik.
  Lan ana perang ing ngarep. Ing kene Natasha lan tim kerja kaya biasane.
  Bocah-bocah wadon Komsomol pindhah menyang perang mung nganggo bikini, lan njupuk saka bedhil submachine lan bedhil. Padha dadi perky lan agresif.
  Prekara-prekara ora apik kanggo Tentara Abang. Kerugian gedhe utamane ing tank, lan ing Prusia Timur, ing ngendi ana benteng Jerman sing kuat. Inggih, pranyata uga Polandia ora seneng karo Tentara Abang. Hitler cepet mbentuk milisi saka pasukan saka kelompok ètnis Polandia.
  Malah Jerman wis siyap nyerah marang panganiaya wong Yahudi saiki. Saben uwong sing bisa direkrut dadi tentara. Resmi, Fuhrer wis nglunasi hukum anti-Semit. Kanggo nanggepi, Amerika Serikat lan Inggris mbukak blokir akun Jerman. Lan padha wiwit mulihake perdagangan.
  Contone, Churchill nyatakake kepinginan kanggo nyedhiyakake Jerman karo tank Matilda, sing luwih apik tinimbang kendaraan Jerman utawa Soviet telung puluh papat.
  Korps Rommel bali saka Afrika. Iki ora akeh, mung rong divisi, nanging padha selektif lan kuwat. Lan serangan balik ing Romania penting banget.
  Anggota Komsomol, dipimpin dening Alena, njupuk pukulan saka pasukan Jerman lan Bulgaria, lan wiwit nyanyi lagu kanthi semangat;
  Ing jagad sing bisa ditebak, angel banget,
  Iku banget ora nyenengake kanggo manungsa ...
  Anggota Komsomol nyekel dayung sing kuat,
  Kanggo nggawe luwih gampang kanggo Krauts, Aku bakal menehi sampeyan lan iku cetha!
  
  Prawan ayu perang ing perang,
  Anggota Komsomol gallop tanpa alas kaki ing kadhemen ...
  Iki bakal dadi tinju kaping pindho kanggo Hitler sing ala,
  Malah arep AWOL ora bakal mbantu Fuhrer!
  
  Dadi wong apik - perang kanthi sengit,
  Kanggo dadi pejuang sampeyan kudu lair ...
  Ksatriya Rusia mlumpat munggah kaya elang,
  Ayo pasuryan rahayu ndhukung ksatria!
  
  Pionir enom padha kuwat kaya raksasa,
  Kekuwatane luwih gedhe, ngluwihi kabeh jagad ...
  Aku ngerti sampeyan bakal weruh - Alignment ngamuk,
  Kanggo nutupi kabeh kanthi wani, ora bisa rusak nganti pungkasan!
  
  Stalin saka Tanah Air kita minangka pimpinan gedhe,
  Kawicaksanan paling gedhe, panji komunisme ...
  Lan bakal nggawe mungsuh Rusia gumeter,
  Ngilangi awan fasisme sing ngancam!
  
  Dadi, wong sing sombong, percaya marang raja,
  Ya, yen dheweke katon ketat banget ...
  Aku menehi lagu kanggo Mother Fatherland,
  Lan bocah-bocah wadon edan ing salju kanthi sikil kosong!
  
  Nanging kekuatan kita gedhe banget,
  Kakaisaran Abang, semangat kuat Rusia ...
  Wong wicaksana bakal mrentah, aku ngerti nganti pirang-pirang abad,
  Ing kekuwatan tanpa wates sing tanpa wates!
  
  Lan aja nganti ana apa-apa sing alon-alon, wong Rusia,
  Kekuwatan Herculean ora bisa diukur nganggo laser ...
  Urip kita ora rapuh, kaya benang sutra,
  Ngerti ksatria gagah nganti pungkasan kanthi kaget!
  
  Kita setya marang tanah air, ati kaya geni,
  Kita sregep perang, ceria lan nesu banget ...
  Kita bakal enggal nyopir saham menyang Hitler sing dikutuk,
  Lan umur tuwa sing ala lan ala bakal ilang!
  
  Banjur, pracaya Fuhrer, Berlin bakal tiba.
  Mungsuh wis capitulating lan enggal lempitan paws ...
  Lan ing ndhuwur Tanah Air kita ana kerub ing swiwine,
  Lan kenek naga ala ing pasuryan karo gada!
  
  Tanah kelairan sing ayu bakal mekar megah,
  Lan kelopak lilac gedhe ...
  Bakal ana kamulyan lan kamulyan kanggo para ksatria kita,
  Kita bakal entuk luwih akeh tinimbang saiki!
  Bocah-bocah wadon Komsomol gelut banget lan nuduhake aerobatik lan kelas sing paling dhuwur.
  Iki pancen wanita. Nanging sakabèhé perang dadi hard. Tank Jerman ora apik banget. Nanging "Matilda" luwih apik. Senajan bedhil ora kuwat banget - kaliber 47 mm, ora luwih saka gun Jerman ing T-3, nanging pangayoman serius - 80 mm. Lan coba siji iki lan coba.
  Lan Matildas pisanan wis teka ing pelabuhan Jerman lan diangkut menyang sisih wétan kanthi ril. Mesthi, ana tabrakan antarane Matilda lan T-34, sing dadi serius lan getihen banget. Lan perang pameran ditindakake. Tank Soviet, utamane KV, ora bisa nembus bedhil kendaraan Jerman. Nanging padha njupuk 88-mm bedhil anti-pesawat lan sawetara bedhil dijupuk.
  Nanging BT sing dilacak roda kaya lilin. Lan senapan mesin Jerman malah bisa ngobong.
  Cekakipun, blitzkrieg gagal lan serangan Soviet petered metu. Lan akeh mobil Rusia figuratively kobong, tembung iku obor. Iki dadi banget ora nyenengake kanggo Tentara Abang.
  Nanging para pejuang tetep nyanyi kanthi semangat. Dadi salah siji saka pionir lanang aktif nyipta lagu pelangi;
  Apa negara liya sing duwe infanteri bangga?
  Ing Amerika, mesthi, wong iku koboi.
  Nanging kita bakal perang saka peleton menyang peleton,
  Ayo saben wong dadi groovy!
  
  Ora ana sing bisa ngalahake kekuwatan nasehat,
  Senajan Wehrmacht uga temtu kelangan ...
  Nanging kita bisa ngalahake gorila kanthi bayonet,
  Mungsuh saka Fatherland mung bakal mati!
  
  Kita tresna lan, mesthi, dikutuk,
  Ing Rusia, saben prajurit asale saka pakan ...
  Kita bakal menang, aku ngerti iki
  Sampeyan wong jahat dibuwang menyang Gehenna!
  
  Kita pionir bisa nindakake akeh,
  Kanggo kita, sampeyan ngerti, mesin otomatis ora masalah ...
  Ayo dadi conto kanggo manungsa,
  Muga-muga saben bocah lanang ing kamulyan!
  
  Menembak, ngeduk, ngerti iki ora masalah,
  Pukul fasis kanthi sekop ...
  Ngerti ana owah-owahan gedhe ing ngarep,
  Lan kita bakal ngliwati pelajaran apa wae kanthi A +!
  
  Ing Rusia, saben wong diwasa lan bocah lanang,
  Sanggup berjuang kanthi sregep...
  Kadhangkala kita malah agresif banget
  Ing kepinginan kanggo trample Nazi!
  
  Kanggo pionir, kelemahane ora mungkin,
  Meh saka buaian bocahe wis atos...
  Sampeyan ngerti, angel banget kanggo mbantah karo kita,
  Lan bantahan iku legiun!
  
  Aku ora bakal nyerah, percaya marang aku
  Ing mangsa aku mlaku tanpa alas kaki ing salju ...
  Iblis ora bakal ngalahake pionir,
  Aku bakal nyapu kabeh fasis ing nesu!
  
  Ora ana sing bakal ngremehake kita para perintis,
  Kita lahir pejuang sing kuat...
  Ayo dadi conto kanggo manungsa,
  Sagittarius sing mencorong!
  
  Koboi mesthi uga wong Rusia,
  Loro-lorone London lan Texas asli kanggo kita ...
  Kita numpes kabeh yen Rusia murub,
  Ayo kenek mungsuh tengen ing mripat!
  
  Bocahe uga dicekel,
  Dheweke dipanggang ing rak nganggo geni ...
  Nanging dheweke mung ngguyu ing raine algojo,
  Dheweke ujar manawa kita bakal njupuk Berlin uga!
  
  Wesi panas, nganti telanjang,
  Dheweke menet pionir, dheweke meneng ...
  Bocah kasebut ngerti yen dheweke duwe temperamen Soviet,
  Tanah kelairane minangka tameng sejati!
  
  Padha nyuwil driji, mungsuh nguripake arus,
  Wangsulane mung ngguyu sing keprungu...
  Ora ketompo carane Krauts ngalahake bocah kasebut,
  Nanging sukses teka ing algojo!
  
  Kewan-kewan iki wis nuntun dheweke kanggo nggantung dheweke,
  Bocahe mlaku tatu kabeh...
  Pungkasan, aku kandha: Aku percaya karo Rod,
  Banjur Stalin kita bakal teka ing Berlin!
  
  Nalika wis tenang, nyawa mlayu menyang Rod,
  Dheweke nampa aku kanthi apik banget ...
  Dheweke ujar, sampeyan bakal entuk kebebasan lengkap,
  Lan nyawaku diwujudake maneh!
  
  Aku wiwit nembak fasis sing rabid,
  Kanggo kamulyan Keluarga, Krauts mateni kabeh wong ...
  sabab suci, sabab komunisme,
  Iku bakal nambah kekuatan kanggo pionir!
  
  Impen wis kelakon, aku mlaku liwat Berlin,
  Ing sadhuwure kita ana kerub bersayap emas...
  Kita nggawa pepadhang lan kabungahan kanggo jagad kabeh,
  Wong Rusia - ngerti yen kita ora bakal menang!
  Bocah-bocah uga nyanyi apik banget, nanging durung mlebu perang. Lan divisi Swedia, bebarengan karo Finns, wis ngluncurake serangan balik. Lan pasukan Soviet sing nyuwil liwat menyang Helsinki nampa serangan kuwat ing flanks, lan nglewati posisi mungsuh. Dadi dheweke dadi kekuwatan lan ngrusak komunikasi Tentara Abang. Nanging Stalin nglarang mundur lan pasukan Swedia-Finlandia nembus menyang Vyborg.
  Ana mobilisasi umum ing negara Suomi, wong-wong padha seneng-seneng kanggo nglawan Stalin lan pak.
  Ing Swedia padha uga eling Charles rolas lan kampanye kamulyane. Luwih tepate, dheweke kalah, lan saiki wektune kanggo mbales. Lan kelangan banget nalika kabeh tentara Swedia mobilizes kanggo eksploitasi anyar.
  Kajaba iku, USSR dhewe nyerang Reich Katelu lan meh kabeh Eropah. Lan bebarengan karo Jerman, malah batalyon sukarelawan teka saka Swiss. Salazar lan Franco resmi mlebu perang karo USSR lan ngumumake mobilisasi umum. Lan iki kudu diarani minangka tumindak sing apik banget - sing nggawe masalah gedhe kanggo Tentara Abang.
  Langkung-langkung wadyabala ingkang mlebet ing paprangan. Utamané saka Romania, ngendi tank Soviet padha rampung Cut mati.
  Kahanan kasebut uga saya tambah parah amarga ijol-ijolan tahanan - kabeh kanggo kabeh saka Jerman, Inggris, Italia. Akibaté, akeh pilot ditembak mudhun liwat Britain bali menyang Luftwaffe. Nanging luwih akeh wong Italia sing bali - luwih saka setengah yuta prajurit. Lan Mussolini mbuwang kabeh kekuatan ing USSR.
  Lan Italia, ora ngetung koloni, duwe populasi seket yuta, sing cukup akeh.
  Dadi posisi USSR dadi angel banget. Senajan pasukan Soviet isih ana ing Eropah. Nanging dheweke nemokake awake dhewe ana ing ancaman saka flanking lan encirclement.
  Lan ing sawetara panggonan perang pindhah menyang wilayah Rusia. Serangan ing Vyborg wis diwiwiti, sing diserang dening Finlandia lan Swedia.
  
  RUSIA MAFIA Showers - KOLEKSI
  ANNOTASI
  Mafia Rusia wis nyebar tentakel meh kabeh ndonya. Interpol lan FSB lan CIA nglawan para bandit, uga macem-macem agen, kalebu Mosad sing misuwur, lan perang iku urip lan mati, kanthi sukses sing beda-beda.
  Prolog
  
  
  Winter ora tau wedi Misha lan kanca-kanca. Nyatane, dheweke seneng yen bisa mlaku tanpa alas kaki ing papan sing turis ora wani metu saka lobi hotel. Seneng banget kanggo Misha nonton turis, ora mung amarga kelemahane kanggo kemewahan lan iklim sing nyaman, nanging uga amarga dheweke mbayar. Padha mbayar apik.
  
  Akeh, ing wayahe panas, nyampurake mata uang, yen mung supaya dheweke bisa nuding menyang panggonan sing paling apik kanggo njupuk foto utawa nglaporake tanpa guna babagan acara sejarah sing nate ngganggu Belarus. Iki nalika padha overpayed lan kanca-kanca mung seneng banget kanggo nuduhake spoilage nalika padha ngumpul ing stasiun sepur sepi sawise sunset.
  
  Minsk cukup gedhe kanggo duwe pidana bawah tanah dhewe, skala internasional lan cilik. Misha sing umur sangalas taun ora dadi tuladha sing ala, nanging dheweke nindakake apa sing kudu ditindakake kanggo lulus kuliah. Gambare lanky, blonde atraktif ing pangertèn Eropah Wétan, kang narik kawigatosan cukup saka pengunjung manca. Lingkaran peteng ing sangisore mripate ngomong babagan wayah wengi lan kurang gizi, nanging mripate biru cahya sing katon apik banget.
  
  Dina iki dina khusus. Dheweke kudu nginep ing Hotel Kozlova, sawijining panyiapan sing ora mewah banget sing entuk akomodasi sing layak amarga kompetisi kasebut. Srengenge sore katon pucet ing langit musim gugur tanpa awan, nanging madhangi cabang-cabang wit-witan sing mati ing sadawane dalan ing saindhenging taman. Suhu iku entheng lan nyenengake, dina sing becik kanggo Misha entuk dhuwit ekstra. Thanks kanggo lingkungan sing nyenengake, dheweke kudu mbujuk Amerika ing hotel kanggo ngunjungi paling ora rong panggonan liyane kanggo hiburan fotografi.
  
  "Bocah-bocah anyar saka Texas," Misha ngandhani kanca-kancane, nyedhot rokok Fest setengah asap nalika padha ngubengi geni ing stasiun sepur.
  
  "Wonten pinten?" - takon kanca Victor.
  
  "Patang. Iku kudu prasaja. Wanita telu lan koboi sing lemu," Misha ngguyu, ngguyu nyemburake asap sing ritmis ing irunge. "Lan sing paling apik yaiku salah sijine wanita iku bayi sing ayu."
  
  "Bisa dipangan?" - Mikel, tramp rambute peteng, dhuwur saka kabeh sing paling sethithik sak sikil, takon penasaran. Dheweke minangka wong enom sing katon aneh kanthi kulit warna pizza lawas.
  
  "Bocah wadon cilik. Tetep adoh," Misha ngelingake, "kajaba dheweke ngandhani apa sing dikarepake, sing ora ana sing bisa ndeleng."
  
  Sekelompok remaja nguwuh-uwuh kaya asu liar ing kadhemen bangunan surem sing dikuasai. Dheweke butuh rong taun lan sawetara kunjungan rumah sakit sadurunge entuk wilayah saka klompok badut liyane saka sekolah menengah. Nalika padha ngrancang scam sing, jendhela sing rusak whistled hymns saka kasangsaran lan angin kenceng tantangan tembok abu-abu saka stasiun nilar lawas. Ing jejere platform ambruk dumunung ril bisu, Rusty lan overgrown.
  
  "Mikel, sampeyan muter peran master stasiun tanpa sirah nalika Vic whistles," Misha prentah. "Aku bakal mesthekake yen mobil mandheg sadurunge tekan trek sisih, supaya kita kudu mudhun lan munggah platform." Mripate mencorong nyawang kancane sing dhuwur iku. "Lan aja ngrusak kaya pungkasan. Dheweke nggawe aku katon kaya wong bodho nalika ndeleng sampeyan pipis ing pager."
  
  "Kowe teka luwih dhisik! Sampeyan mung kudu nggawa dheweke ing sepuluh menit, bodho!" Mikel mbela awake kanthi keras.
  
  "Ora masalah, bodho!" Misha hissed, mbuwang puntung rokok lan njupuk langkah maju kanggo nggero. "Sampeyan kudu siap apa wae!"
  
  "Hei, sampeyan ora menehi aku potongan sing cukup gedhe kanggo aku njupuk telek iku saka sampeyan," Mikel nggereng.
  
  Victor mlumpat lan misahake loro monyet testosteron. "Rungokna! Kita ora duwe wektu kanggo iki! Nek saiki lagi gelut, rame-rame ora iso diteruske, paham? We kudu saben klompok pitados kita bisa narik kawigaten. Nanging yen sampeyan pengin gelut saiki, aku metu! "
  
  Loro liyane mandheg gelut lan mbenerake sandhangane. Mikel katon kuwatir. Dheweke ngomel lirih, "Aku ora duwe celana kanggo bengi iki. Iki pasangan terakhirku. Ibuku bakal mateni aku yen aku kotor iki."
  
  "Demi Gusti Allah, mandheg tuwuh," Victor snorted, playfully napuk kanca monstrous. "Enggal sampeyan bakal bisa nyolong bebek nalika mabur."
  
  "Paling ora, kita bisa mangan," Mikel ngguyu, nyumet rokok ing mburi telapak tangane.
  
  "Dheweke ora kudu ndeleng sikilmu," ujare Misha. "Cukup tetep ing mburi pigura jendhela lan pindhah menyang platform. Angger padha weruh awakmu."
  
  Mikel sarujuk yen iki minangka keputusan sing apik. Dhèwèké manthuk-manthuk, nyawang liwat cendhela kaca sing pecah, sing srengéngé ndadèkaké werna abang padhang. Malah balung-balung wit-witan sing mati mancorong layung lan oranye, lan Mikel mbayangake taman kasebut kobong. Senadyan kabeh kasepen lan kaendahan sing ditinggalake, taman kasebut isih dadi papan sing tentrem.
  
  Ing mangsa panas, godhong lan pekarangan dadi ijo peteng lan kembang sing padhang banget - iki minangka salah sawijining panggonan favorit Mikel ing Molodechno, ing ngendi dheweke lair lan gedhe. Sayange, ing mangsa adhem, wit-witan katon ngeculke godhonge, dadi nisan tanpa warna kanthi cakar sing saling cakar. Kriting, padha nyurung, golek perhatian saka gagak, njaluk supaya panas. Kabeh asumsi kasebut ngliwati sirahe bocah sing dhuwur lan kurus nalika kanca-kancane ngrembug babagan prank, nanging dheweke tetep fokus. Senadyan ngimpi, dheweke ngerti yen guyonan dina iki bakal beda. Apa, dheweke ora bisa nalar.
  
  
  1
  prank Misha
  
  
  Telu-star Kozlova Hotel praktis ditutup, kajaba kanggo partai sarjana saka Minsk lan sawetara tamu sak wentoro tumuju St. Iku wektu elek ing taun kanggo bisnis, panas wis rampung, lan paling saka turis padha setengah-tuwa, spenders wegah sing teka kanggo ndeleng situs sajarah. Mung sawise 18:00 Misha muncul ing hotel loro-lantai ing Volkswagen Kombi lan baris wis gladhen.
  
  Dheweke ndeleng jam tangane ing garis bayangan. Fasad semen-lan-bata hotel swayed overhead ing reproach sepi kanggo cara capricious kang. Kozlova minangka salah sawijining bangunan asli kutha, sing dibuktekake kanthi arsitektur abad. Wiwit Misha isih cilik, ibune ngandhani dheweke supaya adoh saka papan sing lawas, nanging dheweke ora nate ngrungokake omong-omongan dheweke. Nyatane, dheweke malah ora ngrungokake dheweke nalika dheweke ngandhani yen dheweke bakal seda, getun cilik saka dheweke. Wiwit iku, bajingan cilek wis mbeling dalan liwat apa kang pracaya nyoba pungkasan ing penebusan kanggo eksistensi sengsara - kursus singkat ing fisika dhasar lan geometri ing College.
  
  Dheweke sengit karo topik kasebut, nanging ing Rusia, Ukraina lan Belarus, iki minangka dalan kanggo kerja sing terhormat. Iki mung saran sing ditampa Misha saka almarhum ibune, sawise dheweke ngandhani yen almarhum bapake minangka fisikawan saka Institut Fisika lan Teknologi Dolgoprudny. Miturut dheweke, iku ing getih Misha, nanging ing kawitan disapu resik aside, considering minangka whim tuwane. Pancen nggumunake carane tetep cendhak ing tahanan remaja bisa ngganti kabutuhan wong enom kanggo tuntunan. Nanging, ora duwe dhuwit utawa karya, Misha kudu Resor kanggo pinter werna lan licik. Amarga umume wong Eropa Timur dikondisikake kanggo ndeleng omong kosong, dheweke kudu ngganti target dadi wong manca sing asor, lan wong Amerika dadi favorit.
  
  Solah bawa sing energik lan umume liberal nggawe dheweke mbukak banget karo crita perjuangan Dunia Ketiga sing dicritakake Misha. Klien Amerika, kaya sing diarani dheweke, menehi tips sing paling apik lan kanthi seneng percaya karo "ekstra" wisata sing ditawakake. Anggere dheweke bisa nyingkiri panguwasa sing njaluk ijin lan registrasi pandhuan, dheweke ora masalah. Iki mesthine minangka salah sawijining sore ing ngendi Misha lan kanca-kancane scammers bakal entuk dhuwit ekstra. Misha wis egged ing cowboy lemu, tartamtu Pak Henry Brown III saka Fort Worth.
  
  "Oh, ngomong babagan setan," Misha nyengir nalika kelompok cilik metu saka ngarep lawang Kozlov. Liwat jendela mobil sing mentas dipoles, dheweke ngintip para turis. Loro wanita tuwa, salah sijine yaiku Mrs Brown, padha ngobrol kanthi animasi kanthi swara dhuwur. Henry Brown nganggo jins lan kaos lengen dawa, sebagian didhelikake rompi tanpa lengan sing ngelingake Misha Michael J. Fox saka Back to the Future - ukuran papat gedhe banget. Beda karo pangarepan, wong Amerika sing sugih milih topi baseball tinimbang topi sepuluh galon.
  
  "Sugeng sonten, Nak!" - Pak Brown bengok banter nalika nyedhaki minivan lawas. "Muga-muga kita ora telat."
  
  "Ora, Pak," Misha mesem, mlumpat metu saka mobil kanggo mbukak lawang ngusapake kanggo Ladies nalika Henry Brown rocked jog shotgun. "Klompokku sabanjure mung jam sanga." Misha, mesthi, ngapusi. Iki minangka goroh sing perlu kanggo ngeksploitasi ruse yen layanane dikarepake dening akeh, saéngga nambah kemungkinan kanggo nampa ragad sing luwih dhuwur nalika omong kosong kasebut ditampilake ing palung.
  
  "Banjur kita bakal luwih cepet," Lady enom nengsemake, mbok menawa putri Brown, mbalek dheweke mripat. Misha nyoba ora nuduhake atraksi marang cah enom pirang ngrusak, nanging ketemu dheweke meh irresistible. Dheweke seneng ide main pahlawan ing wayah wengi, nalika dheweke mesthi kaget karo apa sing wis direncanakake lan kanca-kancane. Nalika mlaku menyang taman lan watu peringatan Perang Donya II, Misha wiwit nggunakake pesona.
  
  "Sayang yen sampeyan ora bakal weruh stasiun. Iki uga nduweni sejarah sing sugih, "ujare Misha nalika dheweke pindhah menyang Park Lane. "Nanging aku yakin reputasi kasebut nyebabake akeh pengunjung. Maksudku, malah bandku jam sanga nolak tur sewengi."
  
  "Reputasi apa?" - enom Miss Brown cepet-cepet takon.
  
  "Iku kecanthol," pikir Misha.
  
  Dheweke ngangkat bahu, "Wah, papan iki duwe reputasi," dheweke mandheg kanthi dramatis, "amarga angker."
  
  "Kanthi nggunakake apa?" Miss Brown prodded, amusing bapake smirking.
  
  "Sialan, Carly, dheweke mung kekacoan karo sampeyan, mas," Henry chuckled, ora njupuk mripat saka wong wadon loro sing njupuk gambar. Yapping sing terus-terusan sirna nalika dheweke adoh saka Henry, lan jarak kasebut ndadekake kupinge.
  
  Misha mesem: "Iki dudu garis kosong, Pak. Warga lokal wis nglaporake penampakan nganti pirang-pirang taun, nanging biasane rahasia. Lah, aja kuwatir, aku ngerti yen akeh wong sing ora wani metu menyang stasiun ing wayah wengi. Wajar yen wedi."
  
  "Bapak," Miss Brown bisik-bisik, narik lengen klambi bapake.
  
  "Ayo, sampeyan ora bakal tuku iki," Henry nyengir.
  
  "Bapak, kabeh sing dakdeleng wiwit kita lunga saka Polandia nggawe aku bosen ing neraka. Apa kita ora bisa nindakake iki kanggo aku?" - dheweke mekso. "Mangga?"
  
  Henry, pengusaha sing wis pengalaman, menehi wong enom sing katon shimmering, karnivora. "Wonten pinten?"
  
  "Aja rumangsa isin saiki, Pak Brown," wangsulane Misha, nyoba ora ketemu karo bocah wadon sing ngadeg ing jejere bapake. "Kanggo umume wong, tur iki rada curam amarga ana bebaya."
  
  "Duh Gusti, bapak, sampeyan kudu ngeterake kita!" dheweke nangis bungah. Miss Brown noleh menyang Misha. "Aku mung seneng karo barang sing mbebayani. Takon bapakku. Aku wong sing giat banget..."
  
  'Aku yakin sampeyan,' swara batin Misha setuju karo hawa nepsu nalika mripate nyinaoni kulit marmer sing mulus ing antarane selendang lan jahitan kerah sing mbukak.
  
  "Carly, ora ana stasiun sepur angker. Iku kabeh bagian saka acara, ta, Misha? Henry ngguyu bungah. Dheweke ndedonga marang Misha maneh. "Wonten pinten?"
  
  "...line lan sinker!" Misha bengok ing pikirane sing nyenengake.
  
  Carly cepet-cepet nelpon ibu lan bulike bali menyang van nalika srengenge ngambung cakrawala. Angin alus kanthi cepet dadi ambegan sing adhem nalika peteng ndhedhet taman. Goyang-goyang sirah amarga kekirangan kanggo panjaluk putrine, Henry berjuang kanggo nyepetake sabuk pengaman ing weteng nalika Misha miwiti Volkswagen Combi.
  
  "Iku bakal njupuk akèh wektu?" - takon lik. Misha sengit marang dheweke. Malah ekspresine sing tenang ngelingake dheweke marang wong sing mambu busuk.
  
  "Punapa panjenengan kersa kula titipaken dhateng hotel rumiyin, Bu?" Misha ngalih kanthi sengaja.
  
  "Ora, ora, apa kita bisa menyang stasiun lan ngrampungake tur?" Henry ngandika, disguising kaputusan tenan minangka panjalukan kanggo muni tactful.
  
  Misha ngarep-arep yen wektu iki kanca-kancane wis siyap. Ora ana gangguan wektu iki, utamane ora ana hantu kencing sing kejiret ing trek. Dheweke lega amarga nemokake stasiun sepi sing medeni kaya sing direncanakake - sepi, peteng lan surem. Angin nyebar godhong musim gugur ing sadawane dalan sing dituwuhake, mlengkung batang suket ing wayah wengi Minsk.
  
  "Dadi critane yen sampeyan ngadeg ing platform 6 stasiun sepur Dudko ing wayah wengi, sampeyan bakal krungu suling lokomotif lawas sing ngeterake tawanan perang sing dikutuk menyang Stalag 342," Misha nyritakake rincian sing digawe kanggo klien. "Lan sampeyan ndeleng kepala stasiun nggoleki sirahe sawise petugas NKVD dipenggal sirahe nalika diinterogasi."
  
  "Apa Stalag 342?" Carly Brown takon. Ing wektu iki bapake katon rada kurang nyenengake amarga rincian kasebut katon nyata banget kanggo dadi penipuan lan dheweke mangsuli kanthi nada serius.
  
  "Iki minangka kamp penjara kanggo prajurit Soviet, hun," ujare.
  
  Padha mlaku ing panggonan cedhak, wegah nyabrang Platform 6. Mung cahya ing bangunan surem teka saka sinar saka Volkswagen van sawetara meter adoh.
  
  "Nk iku sopo...opo maneh?" pitakone Carly.
  
  "Polisi rahasia Soviet," Misha gumunggung, kanggo menehi kredibilitas critane.
  
  Dheweke seneng banget ndeleng wanita-wanita sing padha gumeter, mripate kaya piring kaya sing dikarepake ndeleng wujud hantu saka master stasiun.
  
  "Ayo, Victor," Misha ndedonga supaya kanca-kancane bisa liwat. Sanalika ana singsot sepur sing sepi saka endi wae ing ril, digawa dening angin barat laut sing adhem.
  
  "Duh Gusti!" - Bojone Pak Brown squealed, nanging bojone mamang.
  
  "Ora nyata, Polly," Henry ngelingake dheweke. "Mungkin ana klompok wong sing kerja bareng karo dheweke."
  
  Misha ora nggatekake Henry. Dheweke ngerti apa sing bakal kelakon. Liyane, lolongan sing luwih banter nyedhaki dheweke. Kanthi ati-ati nyoba mesem, Misha paling kesengsem karo upaya para accomplices nalika cemlorot cyclopean samar katon saka pepeteng ing ril.
  
  "Lah! Kudus! Kene dheweke!" Carly bisik-bisik kanthi gupuh, nudingi rel sing ana ing sisih liya, sing katon sosok langsing Michael. Dheweke dhengkul buckled, nanging wanita wedi liyane lagi wae ndhukung dheweke ing histeris dhewe. Misha ora mesem, nerusake trik. Dheweke nyawang Henry, sing mung nonton obahe Michael sing nggegirisi minangka kepala stasiun tanpa kepala.
  
  "Apa sampeyan ndeleng iki?" Bojone Henry ngrengek, nanging koboi ora ngomong apa-apa. Dumadakan mripate tiba ing cahya saka lokomotif nggero nyedhaki, chugging kaya naga leviathan nalika mlayu menyang stasiun. Pasuryane koboi sing lemu dadi getih amarga mesin uap kuna muncul saka wayah wengi, ngleyang menyang wong-wong mau kanthi gludhug berdenyut.
  
  Misha ngangguk. Iku kabeh sethitik banget uga rampung. Mesthine ora ana sepur sing nyata, nanging wis katon, cepet-cepet nyedhaki dheweke. Ora ketompo carane dheweke racked otak, charlatan enom atraktif ora bisa mangertos acara njupuk Panggonan.
  
  Mikel, ing roso kesengsem sing Victor tanggung jawab kanggo singsot, kesandhung tengen trek kanggo nyabrang lan menehi turis cukup wedi. Sikilé krasa mlaku ing sadawaning bar wesi lan watu sing ucul. Ing sangisore tutup jas, pasuryan sing didhelikake ngguyu bungah nalika ndeleng medeni wanita.
  
  "Mikel!" Misha njerit. "Ora! Ora! bali!"
  
  Nanging Mikel mlaku liwat trek, tumuju menyang ngendi dheweke krungu sighs. Pandangane kabur dening kain sing nutupi sirahe kanthi efektif kaya wong tanpa sirah. Victor metu saka kantor karcis sing kosong lan mlayu menyang rombongan. Nalika ndeleng siluet liyane, kabeh kulawarga kesusu njerit kanggo nylametake Volkswagen. Malah, Victor nyoba ngelingi loro kancane yen dheweke ora tanggung jawab kanggo kedadeyan kasebut. Dheweke mlumpat menyang trek kanggo nyurung Mikel sing ora curiga menyang sisih liyane, nanging dheweke salah ngira kacepetan manifestasi anomali.
  
  Misha mirsani kanthi medeni nalika lokomotif kasebut numpes kanca-kancane, langsung mateni lan ora ninggalake apa-apa kajaba balung lan daging abang sing lara. Mripate biru gedhene beku ing panggonane, uga rahange sing kenthel. Kaget banget, dheweke weruh sepur ilang menyang hawa tipis. Mung jeritan wanita Amerika sing saingan karo singsot mesin pembunuh nalika pikirane Misha ilang.
  
  
  2
  Prawan saka Balmoral
  
  
  "Saiki rungokna cah, aku ora bakal nglilani kowe mlaku liwat lawang iki nganti kanthongmu kosong! Aku wis cukup bajingan palsu iki tumindak kaya Wallys nyata lan mlaku-mlaku ing kene nelpon piyambak K-squad. Mung liwat mayitku!" Sheamus ngelingake. Pasuryane abang ndredheg-gedheg anggone netepake angger-angger marang wong kang arep lunga. "K-squad ora kanggo wong sing kalah. iya?"
  
  Klompok wong gemuk, nesu sing ngadeg ing mburi Seamus nggero persetujuan.
  
  ya wis!
  
  Seamus nyipit mripat siji lan grundel, "Saiki! Saiki, jancok!"
  
  Si brunette ayu nyabrang tangane lan desahan ora sabar, "Ya ampun, Sam, tuduhna barang-barange."
  
  Sam noleh lan nyawang dheweke ing medeni. "Ing ngarepmu lan cah-cah sing ana kene? Aku ora nyangka, Nina."
  
  "Aku weruh," dheweke nyengir, nanging ndeleng arah liyane.
  
  Sam Cleave, wartawan elit lan selebriti lokal sing misuwur, wis dadi bocah sekolah sing blushing. Sanajan katon kasar lan sikap ora wedi, dibandhingake karo K-skuad Balmoral, dheweke ora luwih saka bocah misbyah prepubescent kanthi kompleks.
  
  "Kosongake kanthong sampeyan," Seamus nyengir. Raine tipis dimahkotai nganggo topi rajutan, sing dianggo ing segara nalika mancing, lan ambegan mambu rokok lan keju, sing ditambah karo bir cair.
  
  Sam dicokot peluru, yen ora bakal wis ditampa menyang Arms Balmoral. Dheweke ngangkat kilt, nuduhake piranti telanjang menyang klompok roughnecks sing diarani omah pub. Kanggo wayahe padha froze ing paukuman
  
  Sam rengeng-rengeng, "Adem, cah."
  
  "Wrinkled - iku apa!" Seamus nggero guyon, mimpin paduan suara para patron kanthi sorak sing mbingungake. Padha mbukak lawang kanggo panyiapan, saéngga Nina lan Ladies liyane kanggo mlebu dhisik sadurunge ushering nggantheng Sam metu karo pat ing mburi. Nina merengut amarga rasa isin sing dirasakake lan nglirik, "Sugeng ambal warsa, Sam."
  
  "Ta," dheweke ngguyu lan seneng nampa ambungan sing diselehake ing mripat tengen. Sing terakhir wis dadi ritual antarane dheweke sadurunge dadi mantan pacar. Dheweke terus nutup mata kanggo sawetara wektu sawise dheweke ditarik adoh, nglaras kenangan.
  
  "Demi Gusti Allah, wènèhana wong ngombé!" - salah sawijining pelanggan pub bengok-bengok, nuding Sam.
  
  "Aku njupuk K-squad tegese nganggo kilt?" Nina guessed, referring kanggo akeh Skotlandia lembab lan macem-macem tartans.
  
  Sam njupuk sip saka Guinness pisanan kang. "Sejatine, 'K' tegese gagang. Aja takon."
  
  "Ora perlu," wangsulane, nyelehake gulu botol bir menyang lambene.
  
  "Seamus sekolah lawas, sampeyan bisa ngomong," Sam ditambahake. "Dheweke tradisionalis. Ora ana jeroan ing ngisor kilt."
  
  "Mesthi," dheweke mesem. "Dadi, kepiye carane adhem?"
  
  Sam ngguyu lan ora digatekake nggodha dheweke. Dheweke meneng-menengan bungah amarga Nina ana karo dheweke nalika ulang tahune. Sam ora bakal ngakoni, nanging dheweke seneng banget amarga dheweke bisa slamet saka ciloko sing nggegirisi sing dialami nalika ekspedisi pungkasan menyang Selandia Baru. Yen ora kanggo foresight Perdue, dheweke mesthi wis mati, lan Sam ora ngerti yen dheweke bakal bisa liwat mati saka wong wadon liyane kang tresna. Dheweke tresna banget marang dheweke, sanajan minangka kanca platonic. Ing paling dheweke isih ngidini wong kanggo flirt karo dheweke, kang katahan ngarep-arep urip kanggo bisa rebirth ing mangsa saka apa padha wis tau.
  
  "Apa sampeyan krungu apa-apa saka Purdue?" pitakone dumadakan, kaya arep nyingkiri pitakonan wajib.
  
  "Dheweke isih ana ing rumah sakit," ujare.
  
  "Aku panginten Dr. Lamar menehi tagihan resik,"Sam frowned.
  
  "Ya wis. Dheweke butuh wektu kanggo pulih saka perawatan medis dhasar lan saiki pindhah menyang tahap sabanjure, "ujare.
  
  "Tataran sabanjure?" Sam takon.
  
  "Dheweke lagi nyiapake dheweke kanggo operasi korektif," wangsulane. "Sampeyan ora bisa nyalahke wong. Maksudku, apa sing kedadeyan karo dheweke ninggalake sawetara bekas sing ora apik. Lan amarga dheweke duwe dhuwit ... "
  
  "Aku setuju. Aku bakal nglakoni sing padha, "Sam manthuk. "Aku pitutur marang kowe, wong iki digawe saka baja."
  
  "Kok ngomong ngono?" Dheweke mesem.
  
  Sam shrugged lan exhaled, mikir bab resilience saka kanca bebarengan. "Ora ngerti. Aku percaya yen tatu bisa mari, lan operasi plastik pulih, nanging, Gusti, sedhih mental sing ana ing dina iku, Nina.
  
  "Sampeyan bener banget, tresnaku," wangsulane karo prihatin sing padha. "Dheweke ora bakal ngakoni, nanging aku mikir yen pikirane Perdue mesthi ngalami ngipi elek sing ora bisa dingerteni amarga kedadeyane ing Lost City. Gusti Yesus."
  
  "Die hard, bajingan sing," Sam guncang sirah ing admiration kanggo Perdue. Dheweke ngangkat botol lan nyawang Nina ing mripate. "Perdue ... muga-muga srengenge ora ngobong dheweke, lan muga-muga ula ngerti bebendune."
  
  "Amin!" Nina echoed, clinking dheweke botol karo Sam. "Kanggo Purdue!"
  
  Umume wong akeh ing Balmoral Arms ora krungu roti panggang Sam lan Nina, nanging ana sawetara sing ngerti - lan ngerti makna saka frasa sing dipilih. Tanpa diweruhi dening wong loro sing ngrayakake, ana tokoh sing meneng nyawang dheweke saka pinggir pub. Wong lanang sing gedhe-gedhe sing nonton dheweke ngombe kopi, dudu alkohol. Mripat sing didhelikake kanthi meneng-meneng ndeleng wong loro sing butuh sawetara minggu kanggo nemokake. Bengi iki kabeh bakal owah, pikire nalika ndeleng wong-wong mau ngguyu lan ngombe.
  
  Kabeh sing kudu ditindakake yaiku ngenteni cukup suwe kanggo libation kanthi efektif nggawe dheweke kurang perseptif kanggo nanggepi. Kabeh sing dibutuhake mung limang menit karo Sam Cleave. Sadurunge bisa takon kapan kesempatan kuwi bakal teka dhewe, Sam wungu karo kangelan saka kursi.
  
  Lucune wartawan investigasi kondhang mau nyekel pinggir konter, ngetok-ngetok klambine, wedi bokonge kecekel lensa hp salah sijine pengunjung. Kanggo surprise ngocapake, iki wis kedaden sadurunge nalika dheweke foto nganggo set padha ing meja tampilan plastik wobbly ing Festival Highland sawetara taun kepungkur. Gait sing ora mesthi lan ayunan rok sing ora nyenengake nyebabake dheweke dipilih dadi Skotlandia Paling Seksi dening Korps Pembantu Wanita ing Edinburgh ing 2012.
  
  Dheweke kanthi ati-ati nyusup menyang lawang sing peteng ing sisih tengen bar sing ditandhani 'Pitik' lan 'Roosters', kanthi ragu-ragu tumuju lawang sing cocog nalika Nina nonton dheweke kanthi seneng banget, siap cepet-cepet nulungi yen dheweke bingung. wayahe semantik mendem. Ing wong akeh rowdy, volume munggah pangkat saka bal-balan ing layar warata gedhe tembok-dipasang nyedhiyakake soundtrack budaya lan tradisi, lan Nina njupuk kabeh ing. Sawise dheweke tetep ing New Zealand sasi kepungkur, dheweke ketemu dhéwé nostalgia kanggo Old Town lan tartans.
  
  Sam ilang menyang jamban bener, ninggalake Nina kanggo fokus ing malt siji lan lanang lan wadon ceria watara dheweke. Senadyan kabeh bengok-bengok lan meksa, ana wong akeh sing tentrem sing ngunjungi Balmoral bengi iki. Ing kebingungan saka spilling bir lan kesandhung drinkers, gerakan mungsuh Dart lan dancing Ladies, Nina cepet weruh siji anomali - tokoh lungguh piyambak, meh ora obah, lan quietly piyambak. Iku cukup nyenengake carane metu saka panggonan wong katon, nanging Nina mutusaké sing mbokmenawa ora ana kanggo ngrameke. Ora saben wong ngombe kanggo ngrayakake. Dheweke ngerti iki kabeh banget. Saben-saben dheweke kelangan wong sing cedhak karo dheweke utawa nangisi sawetara penyesalan saka jaman kepungkur, dheweke mabuk. Wong liyo iki ketoke kene kanggo alesan liyane, kanggo ngombe.
  
  Dheweke kaya ngenteni apa-apa. Iki cukup kanggo sejarawan seksi kanggo njaga dheweke. Dheweke mirsani wong ing pangilon konco bar minangka dheweke sipped wiski dheweke. Iku meh ora ominous, cara kang ora obah, kajaba tangan sok-sok diangkat kanggo ngombe. Dumadakan dheweke wungu saka kursi, lan Nina perked munggah. Dheweke mirsani obahe kaget cepet, lan banjur katutup sing ora ngombe alkohol, nanging Irish es kopi.
  
  "Oh, aku weruh memedi sober," dheweke mikir kanggo awake dhewe, ngetutake dheweke karo dheweke. Dheweke njupuk sebungkus Marlboros saka dompet kulit lan narik rokok saka kothak karton. Wong lanang mau mandeng arahe, nanging Nina tetep ing petengan, nyumet rokok. Liwat kepulan asap sing disengaja, dheweke bisa nonton dheweke. Dheweke kanthi meneng ngucapke matur nuwun amarga panyiapan kasebut ora ngetrapake hukum udud, amarga ana ing tanah sing diduweni dening David Perdue, miliarder pemberontak sing dheweke kencan.
  
  Dheweke ora ngerti yen sing terakhir iki dadi sebab kenapa wong lanang iki mutusake ngunjungi Balmoral Arms sore iki. Ora ngombe lan ketoke ora ngrokok, wong liyo ora duwe alesan kanggo milih pub iki, Nina mikir. Iki nggawe dheweke curiga, nanging dheweke ngerti yen dheweke sadurunge banget protèktif, malah paranoid, mula dheweke ninggalake dheweke saiki lan bali menyang tugas sing ditindakake.
  
  "Mangga siji maneh, Rowan!" dheweke nglirik salah sawijining bartender, sing langsung manut.
  
  "Endi sing haggis sing ana kene karo sampeyan?" - dheweke guyon.
  
  "Ing rawa," dheweke nyengir, "Aku nindakake, Gusti ngerti apa."
  
  Dheweke ngguyu nalika diwutahake pacifier amber liyane. Nina ndhisiki kanggo ngomong kanthi tenang ing lingkungan sing rame. Dheweke narik sirahe Rowan menyang cangkeme lan nempelake driji ing kuping kanggo mesthekake yen dheweke bisa krungu tembunge. "Apa sampeyan weruh wong lungguh ing pojok kono?" - dheweke takon karo manthuk menyang meja kosong karo setengah mabuk es kopi. "Maksudku, sampeyan ngerti sapa dheweke?"
  
  Rowan ngerti sapa sing diomongake. Karakter docile kuwi gampang ditemokake ing Balmoral, nanging dheweke ora ngerti sapa sing dadi pelanggan. Dheweke geleng-geleng kepala lan nerusake obrolan kanthi cara sing padha. "prawan?" - dheweke bengok.
  
  Nina jengkel marang epithet. "Aku pesen minuman prawan kabeh wengi. Ora alkohol. Dheweke wis telung jam ing kene nalika sampeyan lan Sam muncul, nanging mung pesen kopi es lan roti isi. Ora tau ngomong apa-apa, ngerti?"
  
  "Oh, oke," dheweke nampa informasi Rowan lan ngangkat gelas kanggo ngilangi dheweke karo mesem. "Ta."
  
  Wis sawetara wektu Sam ora ana ing jamban lan saiki dheweke wiwit ngrasakake rasa ora kepenak. Kajaba iku, wong liyo wis ngetutake Sam menyang kamar lanang, lan dheweke uga isih ilang saka kamar utama. Ana sing ora disenengi. Dheweke ora bisa ngendhaleni, nanging dheweke mung salah sawijining wong sing ora bisa ngeculake apa wae yen dheweke ngganggu.
  
  "Kowe arep menyang ngendi, Dr. Gould? Sampeyan ngerti apa sing sampeyan temokake ora bisa apik, ta?" Seamus nggero. Rombongane padha ngguyu lan mbengok-mbengok, sing mung gawe mesem sejarawan. "Aku ora ngerti sampeyan dadi dokter kaya ngono!" Ing tengah-tengah njerit-njerit meriah, Nina thothok-thothok lawang kamar lanang lan nyenderake sirahe ing lawang kanggo luwih krungu jawaban apa wae.
  
  "Sam?" - dheweke exclaimed. "Sam, sampeyan ora apa-apa?"
  
  Ing njero, dheweke bisa krungu swarane wong lanang ing obrolan animasi, nanging ora bisa dingerteni manawa ana sing dadi kagungane Sam. "Sam?" dheweke terus ngganggu sing manggon karo nuthuk. Bantahan kasebut dadi tabrakan banter ing sisih liya, nanging dheweke ora wani mlebu.
  
  "Damn," dheweke nyengir. "Bisa uga sapa wae, Nina, mula aja mlebu lan gawe bodho!" Nalika dheweke ngenteni, sepatu hak dhuwur dheweke nutul ora sabar ing lantai, nanging ora ana sing metu saka lawang Jago. Sanalika, swara liyane kuat keprungu ing jamban, sing muni cukup serius. Banter banget, malah wong-wong sing ora ngerti apa-apa, rada mbingungake obrolan.
  
  Cina ambruk lan ana barang sing gedhe lan abot njebluk ing njero lawang, nggegirisi tengkorak miniatur Nina.
  
  "Duh Gusti! Ana apa ing kana? dheweke squealed angrily, nanging uga wedi kanggo Sam. Ora let suwe dheweke mbukak lawang lan langsung mlayu menyang Nina. Pasukan kalah dheweke mati, nanging Sam kejiret dheweke ing wektu.
  
  "Ayo, Nina! Cepet! Ayo padha metu saka kene! Dadi, Nina! Saiki!" dheweke gludhug, nyeret bangkekan ing pub sing rame. Sadurunge ana sing bisa takon, bocah ulang tahun lan kancane ilang ing wayah wengi Skotlandia sing adhem.
  
  
  3
  Watercres lan pain
  
  
  Nalika Perdue berjuang kanggo mbukak mripate, dheweke rumangsa kaya bangkai dalan sing ora ana nyawa.
  
  "Inggih, sugeng enjing, Pak Perdue," dheweke krungu, nanging ora bisa nemokake swara wanita sing ramah. "Piye perasaanmu, Pak?"
  
  "Kula rumaos rada mual, matur nuwun. Keparenga kula nyuwun toya?" - dheweke kepengin ngomong, nanging apa sing dirasakake Perdue krungu saka lambene dhewe yaiku panjaluk sing luwih becik ditinggalake ing lawang omah bordil. Perawat kasebut nyoba banget supaya ora ngguyu, nanging dheweke uga kaget karo cekikikan sing langsung ngrusak prilaku profesional dheweke lan dheweke jongkok, nutupi cangkeme nganggo tangan loro.
  
  "Dhuh Gusti, Pak Perdue, kula nyuwun pangapunten!" dheweke muttered, nutupi raine karo tangan, nanging sabar dheweke katon luwih isin saka prilaku saka dheweke tau bisa. Mripate biru pucet nyawang dheweke karo medeni. "Ora, mangga," dheweke ngapresiasi presisi swara saka tembung sing disengaja, "Nyuwun pangapunten. Aku njamin yen iku siaran sing dienkripsi. Akhire Perdue wani mesam-mesem, senajan luwih grimis.
  
  "Aku ngerti, Pak Perdue," apik, pirang ijo-paningalan ngakoni, ngewangi wong lungguh munggah mung cukup kanggo njupuk SIP saka banyu. "Apa bisa mbantu sampeyan ngandhani yen aku wis krungu akeh, luwih ala lan luwih mbingungake tinimbang iki?"
  
  Perdue ngusapi tenggorokane nganggo banyu sing resik lan adhem, banjur mangsuli, "Apa sampeyan yakin yen aku ngerti iki ora bakal kepenak? Aku tetep ngomong apa sing dakkandhakake, sanajan wong liya uga nganggep awake dhewe bodho. Dheweke ngguyu ngguyu. "Iku pancen saru, ta?"
  
  Perawat Madison, sing jenenge ditulis ing tag jenenge, cekikikan. Iku giggle asli saka bungahaken, ora soko dheweke palsu kanggo nggawe wong aran luwih. "Ya, Pak Perdue, tujuane apik banget."
  
  Lawang menyang kantor pribadi Purdue mbukak lan Dr. Patel ngintip metu.
  
  "Katon kaya sampeyan apik, Pak Perdue," dheweke mesem karo ngangkat alis siji. "Nalika tangi?"
  
  "Aku pancene wis tangi sawetara kepungkur kroso cukup energized," Perdue mesem ing Perawat Madison maneh kanggo mbaleni guyonan pribadi sing. Dheweke ngempet lambene kanggo nyegah cekikikan lan nyerahake papan menyang dokter.
  
  "Kula badhe wangsul sarapan, Pak," dheweke ngandhani wong loro sadurunge metu saka kamar.
  
  Perdue ngangkat irung lan bisik-bisik, "Dr. Patel, aku luwih seneng ora mangan saiki, yen sampeyan ora keberatan. Aku mikir obat-obatan kasebut nggawe aku mual nganti suwe.
  
  "Aku wedi yen aku kudu ngeyel, Pak Perdue," Dr. Patel ngeyel. "Sampeyan wis disedhiyakake luwih saka sedina, lan awak butuh hidrasi lan nutrisi sadurunge nerusake perawatan sabanjure."
  
  "Yagene aku kena pengaruh nganti suwe?" - Perdue takon langsung.
  
  "Satemene," ujare dhokter kanthi ambegan, katon kuwatir, "kita ora ngerti. Tandha vital sampeyan marem, malah apik, nanging sampeyan katon terus turu, ujare. Biasane jinis operasi iki ora mbebayani, tingkat sukses 98%, lan umume pasien tangi sawise telung jam.
  
  "Nanging aku butuh dina liyane, menehi utawa njupuk, metu saka kahanan sing tenang?" Perdue mrengut nalika nyoba njagong kanthi bener ing kasur atos sing ngrangkul bokonge ora kepenak. "Kenapa iki kudu kedadeyan?"
  
  Dr. Patel ngangkat bahu. "Lah, saben wong beda-beda. Bisa wae. Bisa uga ora ana apa-apa. Mbokmenawa pikiranmu kesel lan wis mutusake kanggo njupuk wektu metu. Dhokter Bangladesh kuwi unjal ambegan, "Gusti Allah ngerti, adhedhasar laporan kedadeanmu, aku rumangsa yen awakmu wis mutusake cukup kanggo dina iki - lan ana alesan sing apik!"
  
  Perdue njupuk wayahe kanggo nimbang statement ahli bedah plastik. Kanggo pisanan wiwit pacoban lan rawat inap sakteruse ing rumah sakit swasta ing Hampshire, panjelajah sing sembrono lan sugih mikir sethithik babagan kasangsaran ing Selandia Baru. Sejatine, durung mlebu ing pikirane, sepira nggegirisi pengalamane ing kana. Temenan, pikirane Perdue ngatasi trauma saka rasa ora ngerti sing telat. Aku mengko melas.
  
  Ngganti topik, dheweke marani Dr. Patel. "Aku kudu mangan? Apa aku bisa ngombe sup banyu utawa apa wae?"
  
  "Sampeyan kudu maca pikiran, Pak Perdue," ujare Suster Madison nalika dheweke ngeterake kreta perak menyang kamar. Ing kono ana cangkir teh, segelas banyu sing dhuwur lan piring sup selada banyu, sing ambune apik ing lingkungan sing resik iki. "Babagan sup, dudu banyune," dheweke nambah.
  
  "Iku katon apik banget," Perdue ngakoni, "nanging jujur, aku ora bisa."
  
  "Aku wedi yen iki dhawuhe dokter, Pak Perdue. Malah sampeyan mung mangan sawetara sendok?" dheweke mbujuk. "Anggere sampeyan duwe apa-apa, kita bakal ngucapke matur nuwun."
  
  "Tepat," Dr. Patel mesem. "Coba wae, Pak Perdue. Aku yakin sampeyan bakal ngormati, kita ora bisa terus ngobati sampeyan kanthi weteng kosong. Obat kasebut bakal ngrusak awak."
  
  "Oke," Perdue setuju. Piring ijo krem ing ngarepe mambu kaya surga, nanging kabeh sing dikarepake mung banyu. Mesthi wae dheweke ngerti kenapa dheweke kudu mangan, mula dheweke njupuk sendok lan ngupayakake. Lungguh ing ngisor kemul kadhemen ing amben rumah sakit, dheweke ngrasakake bantalan sing kandel diselehake ing sikile. Ing ngisor bandage iku stun kaya cherry saka rokok stubbed metu ing bruise, nanging maintained posisi. Sawise kabeh, dheweke minangka salah sawijining pemegang saham utama klinik iki - Salisbury Private Health Care - lan Perdue ora pengin katon kaya wong sing lemah ing ngarepe staf sing tanggung jawab kanggo nyambut gawe.
  
  Kanthi nutup mripate, dheweke ngangkat sendok menyang lambene lan ngrasakake kaprigelan kuliner rumah sakit swasta sing bakal ditelpon menyang omah sawetara wektu. Ananging rasa enak panganan kasebut ora ngganggu dheweke saka firasat aneh sing dirasakake. Dheweke ora bisa mikir apa sing katon ing ngisor awak ing ngisor kain kasa lan tape.
  
  Sawise menehi tandha tandha tandha vital pungkasan Purdue sawise operasi, Dr. Patel nulis resep Perawat Madison kanggo minggu sabanjure. Dheweke mbukak tirai ing kamar Perdue, lan pungkasane dheweke ngerti yen dheweke ana ing lantai katelu saka taman halaman.
  
  "Apa aku ora ana ing lantai siji?" pitakone rada gugup.
  
  "Ora," dheweke nyanyi, katon bingung. "Kenapa? Ora masalah kan?
  
  "Kula mboten," wangsulane isih rada bingung.
  
  Nada dheweke rada prihatin. "Apa sampeyan wedi karo dhuwur, Pak Perdue?"
  
  "Ora, aku ora duwe fobia, kaya ngono, sayangku," ujare. "Satemene, aku ora bisa ngomong persis babagan apa. Mungkin aku kaget yen aku ora weruh taman nalika sampeyan ngeculake tirai."
  
  "Yen kita ngerti iki penting kanggo sampeyan, aku njamin sampeyan bakal diselehake ing lantai siji, Pak," ujare. "Apa aku kudu takon dhokter yen sampeyan bisa mindhah sampeyan?"
  
  "Ora, ora, please," Perdue protes lirih. "Aku ora bakal nggawe rumit lanskap. Kabeh sing dakkarepake yaiku apa sing kedadeyan sabanjure. Oalah, kapan kowe arep ngganti perban ing sikilku?"
  
  Sandhangan ijo cahya perawat Madison nyawang pasien kanthi welas asih. Dheweke ngomong alon-alon, "Aja kuwatir, Pak Perdue. Deleng, sampeyan wis sawetara masalah njijiki karo elek ... - dheweke ngaso hormat, abot nyoba soften jotosan - ... pengalaman sing wis sampeyan wis. Nanging aja kuwatir, Pak Perdue, sampeyan bakal nemokake pengalamane Dokter Patel sing ora ana tandhingane. Sampeyan ngerti, apa wae penilaian sampeyan babagan operasi koreksi iki, Pak, aku yakin sampeyan bakal kesengsem.
  
  Dheweke menehi Perdue eseman sing tulus sing bisa nggayuh tujuane kanggo nenangake dheweke.
  
  "Matur nuwun," dheweke manthuk-manthuk, smirk tipis ndemek lambene. "Lan aku bakal bisa ngevaluasi karya ing mangsa ngarep?"
  
  Perawat cilik sing dibingkai kanthi swara apik nglumpukake kendhi lan gelas banyu kosong lan tumuju lawang, mung bali maneh. Nalika dheweke mbukak lawang kanggo metu, dheweke nyawang maneh lan nuding sup. "Nanging mung sawise sampeyan nggawe penyok apik ing mangkuk iki, Pak."
  
  Perdue nindakake sing paling apik kanggo nggawe ngguyu sing sabanjure ora krasa lara, sanajan upaya kasebut ora ana gunane. Jahitan tipis diwutahake ing kulit sing dijahit kanthi ati-ati, ing ngendi jaringan sing ilang diganti. Perdue ngupayakake mangan sup sing paling akeh, sanajan wektu iki wis adhem lan dadi sajian pasty karo kerak crispy-dudu jenis masakan sing biasane ditindakake para miliarder. Ing sisih liya, Perdue matur nuwun banget amarga dheweke wis slamet saka rahang saka warga Lost City sing nggegirisi, lan dheweke ora bakal sambat babagan duduh kaldu sing adhem.
  
  "Digawe?" Dheweke krungu.
  
  Perawat Madison mlebu, bersenjata alat kanggo ngresiki tatu pasien lan bandage seger kanggo nutupi jahitan kasebut. Perdue ora ngerti apa sing kudu ditindakake babagan wahyu iki. Dheweke ora ngrasakake rasa wedi utawa isin, nanging mikirake apa sing bakal ditindakake dening kewan ing labirin Kutha Lost marang dheweke nggawe dheweke ora kepenak. Mesthi wae, Perdue ora wani nuduhake tandha-tandha yen ana wong sing cedhak karo serangan panik.
  
  "Iki bakal lara sethitik, nanging aku bakal nyoba kanggo nggawe minangka painless sabisa,"Dheweke marang wong tanpa looking ing wong. Perdue matur nuwun amarga dheweke mbayangake yen ekspresi wajahe saiki ora nyenengake. "Bakal ana sing nyengat," dheweke terus, sterilizing piranti alus kanggo ngeculake pinggiran bandage, "nanging aku bisa menehi sampeyan salep topikal yen sampeyan nemokake iku banget ngganggu."
  
  "Ora, matur nuwun," dheweke ngguyu rada. "Cukup maju lan aku bakal ngatasi kesulitan."
  
  Dheweke katon munggah kanggo wayahe lan menehi wong eseman, minangka yen dheweke setuju marang wani. Iku ora tugas angel, nanging dheweke meneng-menengan ngerti bebaya saka kenangan traumatis lan kuatir sing bisa nimbulaké. Sanajan ora ana rincian serangan ing David Perdue sing dicethakaké kanggo dheweke, perawat Madison sayangé sadurunge nemoni tragedi intensitas iki. Dheweke ngerti kaya apa cacat, sanajan ora ana sing bisa ndeleng. Memori saka cobaan ora tau ninggalake korban, dheweke ngerti. Mbok menawa dheweke rumangsa simpati marang peneliti sugih ing tingkat pribadi.
  
  Ambegan kejiret ing tenggorokan lan squeezed kang mata ditutup minangka dheweke peeled adoh lapisan kandel pisanan saka plester. Swara sing nggegirisi sing ndadekake Perdue kringet, nanging dheweke durung siap kanggo marem rasa penasarane kanthi mbukak mripate. Dheweke mandheg. "Iki apik? Apa sampeyan pengin aku nyopir luwih alon?"
  
  Dheweke nyengir: "Ora, cepet-cepet. Cukup cepet, nanging wenehi wektu kanggo ambegan ing antarane.
  
  Tanpa wangsulan apa-apa, Dhik Madison dumadakan nyuwek balutan kanthi siji nyuwek. Perdue njerit-njerit sedhih, keselak ambegan sing cepet-cepet.
  
  "Karis Ji-zuss!" bengok-bengok, mripate merem amarga kaget. Dhadhane mundhak kanthi cepet nalika pikirane ngolah neraka sing nyiksa ing area kulit sing dilokalisasi.
  
  "Ngapunten, Pak Perdue," dheweke njaluk ngapura kanthi tulus. "Sampeyan ngomong yen aku kudu nerusake lan ngrampungake iki."
  
  "Aku ngerti w-w-apa sing dakkandhakake," gumam dheweke, rada bisa ambegan maneh. Dheweke ora nyangka yen disiksa nalika diinterogasi utawa dicabut kuku. "Bener kowé. Aku pancene ngomong. Duh Gusti, meh mateni aku."
  
  Nanging sing ora dikarepake Perdue yaiku apa sing bakal dideleng nalika ndeleng tatune.
  
  
  4
  Fenomena relativitas mati
  
  
  Sam enggal-enggal nyoba mbukak lawang mobil nalika Nina wheezed wildly jejere wong. Ing wektu iki dheweke nyadari yen ora ana gunane kanggo takon kanca lawas babagan apa wae nalika dheweke fokus ing perkara sing serius, mula dheweke milih ambegan lan nahan ilat. Wengi iki frosty kanggo taun iki, lan sikil, krasa adhem biting angin, gulung munggah ing ngisor kilt, lan lengen uga mati rasa. Saka pinggir pub ing sanjabane panyiapan, keprungu swara, padha karo panjerit-jerit pamburu sing wis siyap-siyap ngesuk lakune rubah.
  
  "Kanggo swarga!" Sam hissed ing pepeteng minangka tip saka tombol terus ngeruk ing kunci, ora bisa nemokake dalan metu. Nina bali nyawang paraga sing peteng. Dheweke ora ngalih saka bangunan kasebut, nanging dheweke bisa nggawe bantahan.
  
  "Sam," dheweke bisik, ambegan cepet, "bisa aku nulungi sampeyan?"
  
  "Dheweke bakal teka? Apa dheweke wis teka?" - dheweke takon insistently.
  
  Isih bingung amarga Sam bisa lolos, dheweke mangsuli, "Sapa? Aku kudu ngerti sapa sing kudu diwaspadai, nanging aku bisa ngandhani yen durung ana sing nonton."
  
  "I-iku ... fu-" dheweke gagap, "wong sialan sing nyerang aku."
  
  Mripat peteng gedhe dheweke mindai wilayah, nanging minangka adoh minangka Nina bisa ndeleng, ora ana gerakan antarane perang njaba pub lan Sam kang wreck. Lawang creaked mbukak sadurunge Nina bisa ngerti sing Sam temenan, lan dheweke felt tangane nyekel lengen dheweke. Dheweke mbuwang dheweke menyang mobil minangka alon-alon sabisa lan di-push dheweke sawise dheweke.
  
  "Ya ampun, Sam! Perpindahan gigi manual sampeyan pancen nggegirisi! "- dheweke ngeluh, berjuang kanggo njaluk menyang kursi penumpang. Biasane Sam bakal duwe sawetara jenis quip bab entender pindho dheweke ngandika, nanging dheweke ora duwe wektu kanggo banyolan sapunika. Nina ngelus-elus pupu, isih mikir-mikir apa sing dadi rebutan, nalika Sam miwiti mobil. Nindakake rutinitas ngunci lawang teka ing wektu sing, ora sadurunge, banter banter ing jendhela njalari Nina kanggo njerit medeni.
  
  "Gusti!" - dheweke njerit ing ngarsane wong saucer-paningalan ing jubah sing dumadakan muncul metu saka ora ono.
  
  "Putra asu!" Sam ngamuk, ngobahake tuas dhisik lan nyepetake mobil.
  
  Wong ing njaba lawang Nina njerit ing dheweke nesu, mbuwang jotosan cepet ing jendhela. Nalika Sam siap nyepetake, wektu saya suda kanggo Nina. Dheweke nyawang kanthi ati-ati ing wong, sing pasuryane kleru karo tension, lan langsung dikenali wong.
  
  "Prawan," dheweke gumun.
  
  Nalika mobil metu saka panggonan parkir, wong mbengok soko liwat lampu rem abang, nanging Nina cingak banget kanggo mbayar manungsa waé kanggo apa ngandika. Dheweke ngenteni panjelasan sing bener sing bisa diwenehake Sam, nanging pikirane dadi bingung. Ing jam pungkasan padha mlayu loro lampu abang ing dalan utama Glenrothes, tumuju kidul menyang North Queensferry.
  
  "Kowe ngomong apa?" - Sam takon Nina nalika padha pungkasanipun ndamel metu dhateng dalan gedhe.
  
  "Kira-kira?" dheweke takon, dadi kepunjulen dening iku kabeh sing dheweke lali paling apa dheweke iki ngomong bab. "Oh, wong ing lawang? Iki kili sing sampeyan mlayu?"
  
  "Ya," jawabe Sam. "Apa sampeyan nelpon dheweke ana?"
  
  "Oh, Perawan Suci," ujare. "Ndeleng dheweke ing pub nalika sampeyan lagi ing moor lan aku weruh dheweke ora ngombe alkohol. Dadi kabeh omben-ombene..."
  
  "Para prawan," Sam menehi saran. "Aku ngerti. Aku ngerti." Pasuryane sumringah lan mripate isih lincah, nanging mripate tetep nyawang dalan sing mbelok-belok karo sinar dhuwur. "Aku pancene kudu tuku mobil kanthi kunci tengah."
  
  "Ora telek," dheweke sarujuk, nyelipake rambute ing sangisore topi rajutan. "Aku bakal ngira manawa iki wis jelas kanggo sampeyan saiki, utamane ing bisnis sing sampeyan lakoni. Yen bokong sampeyan dioyak lan diganggu supaya asring mbutuhake transportasi sing luwih apik.
  
  "Aku seneng mobilku," dheweke muni.
  
  "Iki misale jek salah, Sam, lan sampeyan cukup sugih kanggo menehi barang sing cocog karo kabutuhan sampeyan," dheweke martakake. "Kaya tank."
  
  "Apa dheweke ngandhani apa-apa?" Sam takon dheweke.
  
  "Ora, nanging aku weruh dheweke mlebu toilet sawise sampeyan. Aku mung ora mikir apa-apa. Kenging punapa? Apa dheweke ngomong apa-apa marang sampeyan ing kana utawa mung nyerang sampeyan?" Nina takon, njupuk wektu kanggo nyikat kunci ireng ing mburi kuping kanggo njaluk rambute metu saka pasuryan. "Duh Gusti, sampeyan katon kaya ndeleng sedulur sing wis mati utawa apa wae."
  
  Sam nyawang dheweke. "Kok ngomong ngono?"
  
  "Iku mung cara kanggo ngungkapake aku," Nina mbela awake dhewe. "Kajaba dheweke iku sedulurmu sing wis tilar donya."
  
  "Aja bodho," Sam chuckled.
  
  Nina ngerti yen kancane ora netepi aturan ing dalan, amarga dheweke duwe sejuta galon wiski murni ing urat lan dosis kejut kanggo ukuran sing apik. Dheweke alon-alon mlayu saka rambute menyang pundhak, supaya ora wedi. "Apa sampeyan ora mikir luwih apik yen aku nyopir?"
  
  "Kowe ora ngerti mobilku. Ana... trik," protes Sam.
  
  "Ora luwih saka sing sampeyan duwe, lan aku bisa njupuk sampeyan kanthi becik," dheweke mesem. "Ayo saiki. Yen polisi ngalangi sampeyan, sampeyan bakal dadi jero, lan kita ora butuh rasa kecut maneh wiwit sore iki, sampeyan krungu?"
  
  Persuasi dheweke sukses. Kanthi sregep pasrah, dheweke mateni dalan lan ngalih panggonan karo Nina. Isih guncang karo apa sing kedadeyan, Sam nyisir dalan peteng kanggo pratandha nguber, nanging lega amarga ora ana ancaman. Sanadyan Sam lagi mabuk, dheweke ora turu banget nalika mulih.
  
  "Lho, atiku isih deg-degan," kandhane Nina.
  
  "Ya, aku uga. Kowe ora ngerti sapa dheweke?" - dheweke takon.
  
  "Dheweke katon kaya wong sing aku kenal, nanging aku ora bisa ngomong sapa wae," ujare Sam. Tembung-tembunge padha bingung kaya emosine sing nggegirisi. Dheweke mlayu nganggo driji ing rambute lan alon-alon ngusapake tangane ing pasuryane sadurunge ndeleng maneh Nina. "Aku ngira yen dheweke bakal mateni aku. Dheweke ora lunge utawa apa-apa, nanging dheweke ngomel-ngomel lan nyurung aku, mula aku nesu. Bajingan ora keganggu ngomong "hai" sing prasaja utawa apa wae, mula aku njupuk minangka dorongan kanggo gelut utawa mikir yen dheweke nyoba nyurung aku, sampeyan ngerti? "
  
  "Make akal," dheweke sarujuk, tetep mripat cedhak ing dalan ing ngarep lan mburi. "Apa sing diomongke? Iki bisa menehi pitunjuk babagan sapa dheweke utawa apa dheweke ana ing kono.
  
  Sam ngelingi kedadeyan sing ora jelas, nanging ora ana sing spesifik.
  
  "Aku ora ngerti," wangsulane. "Maneh, aku saiki wis adoh saka pikiran sing bisa dipercaya. Mungkin wiski wisuh memori utawa soko, amarga apa aku elinga katon kaya lukisan Dali ing gesang nyata. Iku mung kabeh, "dheweke belched lan nggawe gerakan netes karo tangane," smeared lan dicampur karo akeh banget werna.
  
  "Swara kaya umume ulang tahun sampeyan," ujare, nyoba ora mesem. "Aja kuwatir, tresna. Ora suwe sampeyan bakal bisa turu kabeh. Sesuk sampeyan bakal luwih ngelingi telek iki. Kajaba iku, ana kemungkinan sing apik yen Rowan bisa menehi katrangan luwih akeh babagan penganiaya sampeyan, amarga dheweke wis ngladeni dheweke kabeh sore.
  
  Sam kang mabuk sirah nguripake kanggo glare ing dheweke lan diiringake menyang sisih ora percoyo. "Penganiaya aku? Dhuh Gusti, aku yakin dheweke tresna amarga aku ora ngelingi dheweke nabrak aku. Uga...sapa iku Rowan?"
  
  Nina nglirik mripate. "Ya ampun Sam, sampeyan wartawan. Sampeyan bisa uga nganggep manawa sampeyan ngerti yen istilah kasebut wis digunakake pirang-pirang abad kanggo nyebut wong sing ngganggu utawa ngganggu. Iku ora tembung hard kaya rapist utawa rapist. Lan Rowan minangka bartender ing Balmoral.
  
  "Oh," Sam nyanyi karo mripate drooped. "Ya, banjur, ya, wong bodho sing ngomel-ngomel iki ngganggu aku. Aku pitutur marang kowe, aku wis suwe ora ngrasakake kaya ngono."
  
  "Oke, oke, sisihake sarkasme. Mungkasi bodho lan tangi. We are meh ing omahmu, "dheweke prentah nalika nyopir liwat Turnhouse Golf Course.
  
  "Apa sampeyan nginep ing wayah wengi?" pitakone.
  
  "Ya, nanging sampeyan langsung turu, bocah sing ulang tahun," ujare kanthi tegas.
  
  "Aku ngerti kita. Lan yen sampeyan teka karo kita, kita bakal nuduhake apa sing manggon ing Republik Tartan, "ujare karo mesem ing cahya saka lampu kuning liwat ing dalan.
  
  Nina ambegan lan muter mripate. "Dhiskusi babagan ndeleng hantu kanca-kanca lawas," dheweke muttered nalika padha nguripake menyang dalan ngendi Sam manggon. Dheweke ora ngomong apa-apa. Atine Sam kang foggy ana ing autopilot minangka rocked ing kasepen liwat sudhut mobil nalika adoh pikirane terus push pasuryan surem saka wong liyo ing kamar wong saka memori.
  
  Sam ora akeh beban nalika Nina glethakaken sirah ing bantal fluffed ing kamar turu. Ana owah-owahan saka protes dawa-wind, nanging dheweke ngerti yen acara kecut ing wayah sore, ditambah karo ngombe wong Irlandia sing embittered, mesthine ngrusak prilaku kancane. Dheweke wis kesel, lan ora preduli carane kesel awak, pikirane perang nglawan istirahat. Dheweke bisa ndeleng ing gerakan saka mripat konco kang ditutup eyelids.
  
  "Tidur sing enak, cah lanang," dheweke bisik-bisik. Kissing Sam ing pipi, dheweke ditarik kemul munggah lan tucked pinggiran wulu kemul ing Pundhak. Kelip-kelip cahya madhangi gorden sing setengah ditarik nalika Nina mateni lampune Sam.
  
  Ninggalake dheweke ing kasenengan wareg, dheweke tumuju menyang ruang tamu, ngendi kucing kinasih lounging ing mantelpiece.
  
  "Halo, Bruich," dheweke bisik, rumangsa kosong. "Arep nggawe aku anget bengi iki?" Kucing kasebut ora liya mung ngintip ing celah-celah kelopak mata kanggo nyinaoni tujuane sadurunge turu kanthi tentrem nalika gludhug nggulung ing Edinburgh. "Ora," dheweke shrugged. "Mbok menawa aku bisa nampa tawarane gurumu, yen aku ngerti kowe bakal nglirwakake aku. Kowe lanang-lanang kabeh padha."
  
  Nina plopped mudhun ing sofa lan nguripake TV, ora dadi luwih kanggo hiburan minangka kanggo perusahaan. Cuplikan-cuplikan kedadean ing wayah wengi iki njedhul ing pikirane, nanging dheweke kesel banget kanggo nyemak. Kabeh dheweke ngerti iku dheweke iki unsettled dening swara prawan digawe minangka punched dheweke kaca mobil sadurunge Sam ndamel mati. Iku kaya nguap alon-motion diputer maneh ing gerakan alon; swara elek, angker sing dheweke ora bisa lali.
  
  Ana sing narik perhatian dheweke ing layar. Iki minangka salah sawijining taman ing kutha asale Oban ing sisih lor-kulon Skotlandia. Ing njaba, udan deres kanggo ngumbah ulang tahun Sam Cleave lan ngumumake esuke dina anyar.
  
  Jam loro esuk.
  
  "Oh, kita lagi ing warta maneh," dheweke ngandika lan nguripake volume ndhuwur swara udan. "Sanajan ora nyenengake banget." Ora ana sing serius ing laporan warta kajaba walikota Oban sing mentas kapilih menyang rapat nasional kanthi prioritas dhuwur lan kapercayan gedhe. "Kapercayan, sial," Nina nyengir, madhangi Marlboro. "Cukup jeneng apik kanggo protokol tutup darurat rahasia, he, bajingan?" Kanthi sifat sinis, Nina nyoba mangertos carane walikota sing prasaja bisa dianggep cukup penting kanggo diundang ing rapat tingkat dhuwur. Aneh, nanging mripate wedhi Nina wis ora bisa nahan cahya biru TV maneh, lan dheweke keturon karo swara udan lan obrolan sing ora jelas lan sirna saka wartawan Channel 8.
  
  
  5
  Perawat liyane
  
  
  Ing wayah esuk sing teka liwat jendhela Perdue, tatu-tatune katon kurang aneh tinimbang sore sadurunge nalika Perawat Madison wis ngresiki. Dheweke ndhelikake kejut awal nalika ndeleng irisan biru pucet, nanging dheweke meh ora bisa mbantah manawa pakaryan para dokter ing Klinik Salisbury paling dhuwur. Ngelingi karusakan sing ngrusak awak sing paling ngisor ing jero kutha Lost, operasi koreksi wis apik banget.
  
  "Katon luwih apik tinimbang sing dakkira," ujare marang perawat nalika mbusak bandage kasebut. "Ing sisih liyane, bisa uga aku wis mari?"
  
  Mantri, nom-noman sing cara bedside rada kurang pribadi, mesem mangu-mangu marang dheweke. Perdue nyadari dheweke ora nuduhake rasa humor Perawat Madison, nanging paling ora dheweke ramah. Dheweke ketoke rada ora nyaman watara wong, nanging ora bisa ngerti apa. Dadi sapa dheweke, miliarder ekstrovert mung takon.
  
  "Apa sampeyan alergi?" - dheweke guyon.
  
  "Ora, Pak Perdue?" - dheweke mangsuli kanthi ati-ati. "Kanggo apa?"
  
  "Kanggo aku," dheweke mesem.
  
  Sedhela, ekspresi 'rusa sing diburu' lawas katon ing raine, nanging grimis kasebut banjur ngilangi kebingungane. Dheweke langsung mesem marang dheweke. "Hmm, ora, aku ora kaya ngono. Dheweke nyoba aku lan nemokake manawa aku kebal karo sampeyan.
  
  "Ha!" - dheweke nguwuh, nyoba nglirwakake sensasi kobong sing akrab saka ketegangan jahitan ing kulit. "Sampeyan katon wegah ngomong akeh, mula aku nyimpulake manawa ana alesan medis."
  
  Perawat njupuk ambegan jero, ditarik metu sadurunge mangsuli. "Iki urusan pribadi, Pak Perdue. Mangga nyoba ora njupuk profesionalisme kaku kanggo jantung. Iku mung caraku. Kabeh pasien sing daktresnani, nanging aku nyoba supaya ora nyambung karo dheweke.
  
  "Pengalaman ala?" pitakone.
  
  "Hospice," dheweke mangsuli. "Ndeleng pasien rampung sawise aku wis cedhak karo dheweke, aku pancene banget."
  
  "Sialan, muga-muga sampeyan ora ateges aku bakal mati," omonge karo mripate amba.
  
  "Ora, mesthi, dudu sing dakkarepake," dheweke cepet nolak pratelan kasebut. "Aku yakin iki salah. Sawetara kita mung ora banget sosial. Aku dadi perawat kanggo nulungi wong, dudu kanggo gabung karo kulawarga, yen ora banget nggegirisi.
  
  Perdue entuk. "Aku ngerti. Wong-wong mikir, amarga aku sugih lan selebriti ilmiah lan liya-liyane, aku seneng gabung karo organisasi lan ketemu wong penting." Dheweke geleng-geleng sirahe. "Saiki aku mung pengin nggarap panemuanku lan nemokake harbinger bisu saka sejarah sing mbantu njlentrehake sawetara fenomena sing terus-terusan ing jaman kita, sampeyan ngerti? Mung amarga kita ana ing njaba, entuk kamenangan gedhe ing perkara-perkara kadonyan sing penting banget, wong kanthi otomatis mikir yen kita nindakake iki kanggo kamulyan."
  
  Dheweke manthuk, wincing nalika mbusak bandage pungkasan sing nggawe Perdue gasp. "Bener banget, Pak."
  
  "Mangga, nelpon kula David," moaned minangka Cairan kadhemen didilat Cut stitched ing otot kotak tengen. Tangane instinctively nyekel lengen dheweke, nanging dheweke mandheg gerakane ing awang-awang. "Dhuh Gusti, raosipun nggegirisi. Banyu adhem ing daging mati, sampeyan ngerti?"
  
  "Aku ngerti, aku kelingan nalika aku operasi rotator cuff," dheweke simpati. "Aja kuwatir, kita meh rampung."
  
  Ketukan cepet ing lawang ngumumake kunjungan Dr. Patel. Dheweke katon kesel, nanging semangat banget. "Sugeng enjing, tiyang ingkang sumringah. Piye kabare awake dhewe dina iki?"
  
  Perawat kuwi mung mesem, fokus marang pagaweane. Perdue kudu ngenteni ambegan bali sadurunge nyoba mangsuli, nanging dhokter terus sinau grafik kasebut tanpa ragu-ragu. Pasien sinau raine nalika maca asil paling anyar, maca pendapat kosong.
  
  "Ana apa, Dhokter?" Perdue ngangguk. "Aku rumangsa tatuku wis katon luwih apik, ta?"
  
  "Aja overestimate kabeh, David," Dr. Patel chuckled. "Sampeyan ora apa-apa lan kabeh katon apik. Mung operasi sewengi dawa sing meh kabeh metu saka kula.
  
  "Apa pasien wis metu?" Perdue guyon, ngarep-arep dheweke ora dadi ora sensitif.
  
  Dhokter Patel mènèhi tatapan moyoki, kebak hiburan. "Ora, nyatane, dheweke mati amarga butuh susu sing luwih gedhe tinimbang bojone." Sadurungé Perdue bisa ngolah, dhokter kasebut ngempet. "Silikon kasebut wis mlebu ing jaringan amarga sawetara pasien," dheweke ndeleng Perdue kanthi peringatan, "aja ngetutake perawatan sing terus-terusan lan bakal saya lara."
  
  "Subtle," ujare Perdue. "Nanging aku ora nindakake apa-apa kanggo ngrusak proyek sampeyan."
  
  "Wong sing apik," ujare Dr. Patel. "Dadi dina iki kita bakal miwiti perawatan laser mung kanggo ngeculake akeh jaringan keras ing sekitar sayatan lan nyuda ketegangan saraf."
  
  Perawat ninggalake kamar sedhela kanggo ngidini dhokter ngomong karo Perdue.
  
  "Kita nggunakake IR425," Dr. Patel gumunggung, lan bener. Perdue minangka penemu teknologi dhasar lan ngasilake baris pisanan instrumen terapi. Saiki wis wayahe pangripta entuk manfaat saka karyane dhewe, lan Perdue seneng banget ndeleng efektifitase. Dhokter Patel mesem bangga. "Prototipe paling anyar ngluwihi pangarepan kita, David. Mbok sampeyan kudu nggunakake otak kanggo mindhah Britain maju ing industri piranti medical.
  
  Perdue ngguyu. "Yen aku duwe wektu, kancaku, aku bakal nampa tantangan kasebut kanthi kamulyan. Sayange, akeh banget barang sing kudu dibongkar."
  
  Dr. Patel dumadakan katon luwih serius lan kuwatir. "Kaya konstriktor boa beracun sing digawe dening Nazi?"
  
  Dheweke pengin nggawe kesan karo pernyataan kasebut, lan miturut reaksi Perdue, dheweke sukses. Pasien sing wangkal rada pucet nalika ngelingi ula gedhe sing setengah ngulu dheweke sadurunge Sam Cleave ngluwari dheweke. Dr Patel ngaso kanggo ngidini Perdue kanggo reminisce bab kenangan elek, kanggo mesthekake yen isih mangertos carane Bejo dheweke bisa ambegan.
  
  "Aja nganggep apa-apa, mung iku sing kudu dakkandhakake," ujare dokter kanthi lembut. "Lah, aku ngerti semangat bebas lan kepinginan sampeyan kanggo njelajah, David. Mung nyoba kanggo njaga samubarang ing perspektif. Aku wis sawetara wektu nggarap lan kanggo sampeyan, lan aku kudu ngomong yen rasa sembrono saka ngulandara ... utawa kawruh ... punika nggumunake. Kabeh sing dakkarepake yaiku sampeyan nonton kematian sampeyan. Genius kaya sampeyan pancen langka ing donya iki. Tiyang kados panjenengan punika pelopor, cikal bakal kemajuan. Mangga aja mati".
  
  Perdue ora bisa nahan mesem. "Senjata iku pentinge kaya piranti kanggo nambani karusakan, Harun. Bisa uga ora kaya sawetara ing jagad medis, nanging kita ora bisa nganggo senjata nglawan mungsuh.
  
  "Inggih, yen ora ana bedhil ing donya, kita ora bakal duwe pati ing wiwitan, lan ora ana mungsuh nyoba matèni kita," wangsulane Dr. Patel rada indifferently.
  
  "Debat iki bakal mati ing sawetara menit, lan sampeyan ngerti," janji Perdue. "Tanpa karusakan lan mutilasi, sampeyan ora bakal duwe proyek, jago lawas."
  
  "Dokter njupuk macem-macem peran; ora mung nambani tatu lan mbusak peluru, David. Mesthi wae ana babaran, serangan jantung, usus buntu lan liya-liyane, sing bakal ngidini kita bisa kerja, sanajan tanpa perang lan arsenal rahasia ing jagad iki, "ujare dhokter, nanging Perdue ndhukung argumentasi kasebut kanthi jawaban sing gampang. "Lan mesthi ana ancaman kanggo wong sing ora salah, sanajan tanpa perang lan arsenal rahasia. Luwih becik duwe kaprigelan militèr ing mangsa tentrem, tinimbang ngadhepi perbudakan lan kepunahan amarga kaluhuranmu, Harun."
  
  Dokter ambegan lan nyelehake tangane ing pinggul. "Aku ngerti, ya. Kebuntuan wis tekan."
  
  Perdue ora pengin nerusake cathetan sing surem kasebut, mula dheweke ngganti topik sing pengin ditakoni dokter bedah plastik. "Kandhaa Harun, banjur perawat iki apa?"
  
  "Apa sing ana ing pikiranmu?" Dhokter Patel takon, kanthi ati-ati mriksa tatune Perdue.
  
  "Dheweke ora kepenak banget karo aku, nanging aku ora percaya yen dheweke mung introvert," ujare Perdue kanthi penasaran. "Ana liyane babagan interaksi dheweke."
  
  "Aku ngerti," Dr. Patel muttered, ngangkat sikil Perdue kanggo mriksa tatu ngelawan, kang mlayu ing ndhuwur dhengkul ing nang pedhet kang. "Duh Gusti, iki potongan sing paling awon. Sampeyan ngerti, aku ngentekake pirang-pirang jam kanggo nandurake iki.
  
  "Apik tenan. Karya iku apik tenan. Dadi apa tegese "ngerti"? Apa dheweke ngomong soko? takon marang dhokter. "Sapa dheweke?"
  
  Dokter Patel katon rada jengkel amarga gangguan sing terus-terusan. Isih, dheweke mutusake kanggo ngandhani Perdue apa sing dheweke pengin ngerti, yen mung kanggo nyegah peneliti saka tumindak kaya bocah sekolah lovelorn sing mbutuhake panglipur amarga ditinggal.
  
  "Lilith Hearst. Dheweke seneng karo sampeyan, David, nanging ora kaya sing sampeyan pikirake. Iki kabeh. Nanging mangga, ing jeneng kabeh sing suci, aja ngrayu wanita setengah umur, sanajan iku modis, "dheweke menehi saran. "Satemene ora sekeren kaya sing dikira. Aku rumangsa cukup sedhih."
  
  "Aku ora tau ngomong yen aku bakal ngetutake dheweke, wong tuwa," Perdue gasped. "Sikap dheweke pancen ora biasa kanggoku."
  
  "Dheweke ketoke ilmuwan nyata, nanging dheweke melu karo kanca-kancane lan banjur nikah. Saka ngendikane Perawat Madison marang aku, pasangan kuwi tansah guyon dibandhingake karo Madame Curie lan bojone," piterange Dhokter Patel.
  
  "Dadi apa hubungane iki karo aku?" - Perdue takon.
  
  "Bojone kena penyakit multiple sclerosis telung taun sawise omah-omah lan kahanane cepet saya rusak, mula dheweke ora bisa nerusake sinau. Dheweke kudu nyerahake program lan riset dheweke kanggo nglampahi luwih akeh wektu karo dheweke nganti tilar donya ing 2015, "ujare Dr. Patel. "Lan sampeyan mesthi dadi inspirasi utama bojone, ing babagan ilmu pengetahuan lan teknologi. Ayo ngomong yen wong iki minangka pengikut gedhe saka karya sampeyan lan tansah pengin ketemu sampeyan.
  
  "Banjur kok ora ngontak aku kanggo ketemu? Aku bakal seneng ketemu karo dheweke, sanajan mung kanggo nyenengake wong kasebut, "ujare Perdue.
  
  Mripate peteng Patel nusuk Purdue nalika mangsuli, "Kita nyoba ngubungi sampeyan, nanging nalika sampeyan ngoyak peninggalan Yunani. Philip Hearst tilar donya sakcepete sadurunge sampeyan bali menyang donya modern.
  
  "Dhuh Gusti, kula nyuwun pangapunten," ujare Perdue. "Ora nggumunake dheweke rada kenceng marang aku."
  
  Dokter bisa ndeleng rasa welas asih sing tulus lan sawetara tandha saka rasa salah marang wong liyo sing bisa dingerteni; sing prilaku dheweke bisa nambah. Sabanjure, Dr. Patel melas marang Perdue lan mutusake kanggo mbenerake rasa kuwatir kasebut kanthi tembung panglipur. "Ora masalah, David. Philip ngerti sampeyan wong sibuk. Kajaba iku, dheweke ora ngerti yen bojone nyoba ngubungi sampeyan. Ora masalah, kabeh iki banyu ing ngisor jembatan. Dheweke ora bisa kuciwa karo apa sing ora dingerteni.
  
  Sing mbantu. Perdue manthuk-manthuk, "Kula kinten leres, mbah. Nanging, aku kudu luwih gampang dicedhaki. Aku wedi yen sawise lelungan menyang Selandia Anyar aku bakal rada ora kepenak, mental lan fisik.
  
  "Wah," kandhane Dr. Patel, "Aku seneng krungu sampeyan ngomong ngono. Amarga kasuksesan karir lan ketekunan sampeyan, aku wedi menehi saran yen dheweke butuh wektu. Saiki sampeyan nindakake kanggo kula. Mangga, David, njupuk sawetara wektu. Sampeyan bisa uga ora mikir, nanging ing ngisor njaba sing angel sampeyan isih duwe roh manungsa. Jiwa manungsa cenderung retak, nggulung, utawa malah pecah yen duwe kesan sing bener babagan perkara sing nggegirisi. Jiwamu butuh istirahat sing padha karo dagingmu."
  
  "Aku ngerti," Perdue ngakoni. Doktere malah curiga yen keteguhan Perdue wis mbantu dheweke kanthi trampil ndhelikake apa sing ngganggu dheweke. Ing mburi eseman miliarder kasebut ana keruwetan sing nggegirisi sing katon kapan wae dheweke turu.
  
  
  6
  murtad
  
  
  
  Rapat Akademi Fisika, Bruges, Belgia
  
  
  Jam 10:30 patemon para ilmuwan ditutup.
  
  "Sugeng dalu, Kasper," ujare rektor wanita saka Rotterdam, ngunjungi kita atas jenenge Universitas Kesetiaan Walanda. Dheweke melambaikan tangan marang wong lanang sing diomongake sadurunge mlebu taksi. Dheweke waved bali modestly, matur nuwun sing dheweke wis ora nyedhaki dheweke babagan disertasi-Laporan Einstein-kang wis diajukake sasi sadurungé. Dhèwèké dudu wong sing seneng kawigatèn kajaba saka wong-wong sing bisa madhangi ilmuné. Lan padha diakoni sawetara lan adoh antarane.
  
  Kanggo sawetara wektu Dr Casper Jacobs mimpin Asosiasi Belgia kanggo Riset Fisik, cabang rahasia Ordo Matahari Ireng ing Bruges. Departemen Akademik miturut Kabijakan Ilmu Kementrian makarya kanthi rapet karo organisasi rahasia sing nyusup institusi finansial lan medis paling kuat ing saindenging Eropa lan Asia. Riset lan eksperimen kasebut didanai dening akeh institusi terkemuka ing donya, dene anggota senior dewan kasebut seneng bebas tumindak lan akeh keuntungan sing ngluwihi jinis dagang.
  
  Perlindhungan paling penting, kaya sing dipercaya, antarane para pemain utama Ordo lan politisi lan financier Eropa. Ana sawetara organisasi pemerintah lan institusi swasta cukup sugih kanggo kerjo bareng karo licik, nanging sing nolak tawaran anggota. Mangkono, organisasi kasebut minangka game sing adil ing papan mburu monopoli ing saindenging jagad ing pangembangan ilmiah lan aneksasi moneter.
  
  Mangkono, Ordo Srengenge Ireng terus ngupayakake dominasi jagad sing ora luwes. Kanthi njaluk bantuan lan kasetyan saka wong-wong sing cukup rakus kanggo nyerahake kekuwatan lan integritas kanthi jeneng keuntungan egois, dheweke entuk posisi ing struktur kekuwatan. Korupsi nyebar nganti kaya ngono, nganti wong-wong sing jujur ora ngerti yen dheweke ora lagi ngladeni transaksi sing ora jujur.
  
  Ing sisih liya, sawetara penembak bengkok pancen pengin nembak langsung. Casper menet tombol ing piranti ngunci remot lan ngrungokake bip. Sedhela, lampu-lampu cilik mobile sumunar, nggawa dheweke menyang kamardikan. Sawise rubbing pundak karo kriminal sarwa lan unsuspecting Prodigies donya ilmu, fisikawan nekat kanggo njaluk ngarep lan bisa ing masalah luwih penting ing wayah sore.
  
  "Kinerja sampeyan apik banget, kaya biasane, Casper," dheweke krungu saka rong mobil ing parkiran. Ing earshot ketok bakal banget aneh kanggo pura-pura ora nglirwakake swara banter. Casper mendesah. Mesthine dheweke nanggapi, mula dheweke noleh kanthi temenan lan mesem. Dheweke mortified kanggo ndeleng sing iku Clifton Taft, sawijining tycoon masyarakat dhuwur insanely sugih ing Chicago.
  
  "Matur nuwun, Cliff," wangsulane Casper sopan. Dheweke ora nate mikir yen dheweke kudu ngatasi Taft maneh sawise mungkasi kontrak Casper sing ora sopan ing proyek Unified Field Taft. Dadi, iku rada jarring kanggo ndeleng pengusaha arrogant maneh, sawise flatly disebut Taft babon karo dering emas sadurunge badai metu saka laboratorium kimia Taft ing Washington, D.C., rong taun kepungkur.
  
  Casper minangka wong sing isin, nanging dheweke ora ngerti regane. Dheweke disgusted dening exploiters kaya tycoon, nggunakake kasugihan kanggo tuku prodigies nekat kanggo diakoni ing slogan janji, mung kanggo njupuk kredit kanggo genius sing. Minangka adoh Dr.. Jacobs iki ngangap, wong kaya Taft ora luwih apik kanggo nindakake ing ilmu utawa teknologi saka nggunakake apa ilmuwan nyata digawe. Miturut Casper, Clifton Taft minangka kethek dhuwit sing ora duwe bakat dhewe.
  
  Taft salaman lan nyengir kaya imam sesat. "Seneng banget yen sampeyan isih nambah saben taun. Aku maca sawetara hipotesis paling anyar babagan portal interdimensional lan persamaan kemungkinan sing bisa mbuktekake teori kasebut sapisan lan kanggo kabeh.
  
  "Oh, sampeyan wis?" Kasper takon, mbukak lawang mobil kanggo nuduhake kesusu. "Sampeyan ngerti, iki dijupuk saka Zelda Bessler, dadi yen sampeyan pengin sawetara, sampeyan kudu ngyakinake dheweke kanggo nuduhake." Ana rasa pait sing bisa ditrapake ing swara Casper. Zelda Bessler minangka kepala fisikawan Ordo Ordo Bruges, lan sanajan dheweke meh pinter kaya Jacobs, dheweke arang banget nindakake riset dhewe. Game dheweke kanggo sideline ilmuwan liyane lan medeni wong-wong mau menyang pracaya sing karya iku duweke, mung amarga dheweke duwe pengaruh luwih antarane nembak amba.
  
  "Aku krungu, nanging aku panginten sampeyan wis perang harder kanggo njaga lisensi, konco," Cliff drawled ing logat ngganggu kang, nggawe manawa condescension kang dirungokake dening everyone watara wong ing akèh parkir. "Carane supaya wong wadon sialan njupuk riset sampeyan. Maksudku, Gusti, ing ngendi bal sampeyan?"
  
  Casper weruh wong-wong liyane padha nglirik utawa nudge saben liyane nalika kabeh tumuju mobil, limosin lan taksi. Dheweke fantasized babagan sijine otak aside kanggo wayahe lan nggunakake awak kanggo trample urip metu saka Taft lan ngalahake metu untu ageng. "Bola kula ing kondisi sampurna, Cliff," wangsulane tenang. "Sawetara riset mbutuhake intelijen ilmiah sing nyata kanggo ditrapake. Maca frasa sing apik lan nulis konstanta kanthi urutan kanthi variabel ora cukup kanggo ngowahi teori dadi praktik. Nanging aku yakin manawa ilmuwan kuwat kaya Zelda Bessler ngerti iki.
  
  Casper seneng karo perasaan sing ora dingerteni. Ketoke diarani schadenfreude, lan dheweke arang banget bisa nyepak bola-bali paribasan kaya sing wis ditindakake. Dheweke ndeleng jam tangane, ngrasakake tampilan kaget sing diwenehake marang taikun bodho, lan njaluk ngapura kanthi nada yakin sing padha. "Saiki yen sampeyan njaluk ngapura, Clifton, aku duwe kencan."
  
  Mesthi, dheweke ngapusi liwat untune. Ing sisih liya, dheweke ora nuduhake sapa utawa malah karo apa dheweke kencan.
  
  
  ***
  
  
  Sawise Casper ngandhani wong bodho gumunggung karo rambute ala, kang ndamel mudhun ing parking lot kang bodho wetan dalan. Dheweke mung pengin supaya baris saka limosin kemewahan lan Bentleys ninggalake bale, nanging sawise ngandika sukses sadurunge pamit Taft, sing mesthi ketoke arrogant banget. Dr Casper Jacobs ana fisikawan diwasa lan inovatif, antarane peran liyane, nanging tansah banget andhap asor ing karya lan pengabdian.
  
  Ordo Srengenge Ireng ngurmati dheweke. Sajrone pirang-pirang taun nggarap proyek khusus, dheweke ngerti manawa anggota organisasi kasebut mesthi gelem menehi sih lan nutupi awake dhewe. Bektinipun, kados dene Ordo piyambak, boten wonten tandhinganipun; iki soko Casper Jacobs wis tansah admired. Nalika dheweke ngombe lan wiwit filosofis, dheweke mikir babagan iki lan entuk siji kesimpulan. Yen mung wong bisa peduli banget babagan tujuan umume sekolah, kesejahteraan sosial lan sistem perawatan kesehatan, jagad bakal makmur.
  
  Dheweke nemokake lucu yen klompok ideolog Nazi bisa dadi model kesopanan lan kemajuan ing paradigma sosial saiki. Jacobs cetha babagan kahanan misinformation lan propaganda kesopanan ing donya sing nguwatake moralitas lan ngganggu pertimbangan individu.
  
  Lampu dalan sing kelip-kelip ing irama ing kaca ngarep dheweke nyemplungake pikirane ing dogma revolusi. Miturut Kasper, Ordo bakal gampang bisa nggulingake rezim yen mung warga sipil ora ndeleng wakil minangka obyek kekuwatan, mbuwang nasibe menyang jurang pembohong, penipu lan monster kapitalis. Raja, présidhèn lan perdana menteri nyekel nasibe wong-wong ing tangane, nalika perkara kasebut kudu dadi nistha, Kasper percaya. Sayange, ora ana cara liya kanggo kasil ngatur kajaba ngapusi lan nyebar rasa wedi ing antarane rakyate dhewe. Dheweke mratelakake rasa getun amarga populasi ing donya ora bakal bebas. Sing malah mikir babagan alternatif kanggo siji-sijine entitas sing ndominasi jagad iki dadi ora masuk akal.
  
  Mateni kanal Ghent-Bruges, dheweke banjur ngliwati kuburan Assebroek ing ngendi wong tuwane dikubur. Ing radio, presenter TV wanita ngumumake yen wis jam 11 bengi, lan Casper ngrasa lega sing wis suwe ora dirasakake. Dheweke mbandhingake rasa seneng amarga tangi turu telat menyang sekolah lan ngerti yen dina Setu-lan wis.
  
  "Alhamdulillah, sesuk aku bisa turu sethithik," dheweke mesem.
  
  Urip wis rame wiwit dheweke njupuk proyek anyar sing dipimpin dening akademisi sing padha karo cuckoo, Dr. Zelda Bessler. Dheweke mimpin program paling rahasia sing mung sawetara anggota Ordo ngerti, ora kalebu penulis rumus asli, Dr.. Casper Jacobs dhewe.
  
  Dadi jenius pasifis, dheweke tansah nyingkirake kasunyatan yen dheweke njupuk kabeh pujian kanggo karyane kanthi kedok kerja sama lan kerja tim 'kanggo kabecikan Ketertiban', kaya sing diucapake. Nanging akhir-akhir iki dheweke wiwit ngrasa nesu marang kanca-kancane amarga ora kalebu saka pangkate, utamane amarga teori-teori nyata sing diajukake bakal mbutuhake dhuwit akeh ing institusi liyane. Dhuwit sing bisa diduweni kanthi lengkap. Nanging, kang kudu dumunung kanggo mung bagian sekedhik saka biaya, nalika Penawar paling Order di senengi ing departemen payroll. Lan kabeh padha urip mulyo saka hipotesis lan karya hard.
  
  Nalika dheweke munggah ing ngarep apartemen ing komunitas gated ing cul-de-sac, Casper krasa mual. Suwe-suwe dheweke wis nyingkiri antipati internal ing jeneng riset, nanging dina iki reacquaintance karo Taft wis maneh intensified musuhan. Iku topik sing ora nyenengake sing ngrusak pikirane, nanging ora gelem ditindhes.
  
  Dheweke mlumpat munggah undhak-undhakan menyang papan kebangkrutan granit sing mimpin menyang lawang ngarep apartemen pribadine. Ana lampu ing omah utama , nanging tansah obah kanthi tenang supaya ora ngganggu sing duwe omah. Dibandhingake karo kanca-kancane, Casper Jacobs ngalami urip sing sepi lan andhap asor. Kajaba wong-wong sing nyolong karyane lan entuk bathi, mitrane sing kurang obsesif uga entuk urip sing cukup. Miturut standar rata-rata, Dr. Jacobs nyaman, nanging ora sugih.
  
  Lawang creaked mbukak lan mambu kayu manis ngebaki irung, mungkasi wong setengah dalan ing pepeteng. Casper mesem lan nguripake lampu, ngonfirmasi pengiriman rahasia dening ibune sing duwe omah.
  
  "Karen, sampeyan ngrusak aku kaya neraka," ujare menyang pawon kosong, langsung menyang nampan sing diisi roti kismis. Dheweke cepet-cepet njupuk rong roti alus lan dicemplungake ing cangkeme kanthi cepet kaya dheweke bisa ngunyah. Dheweke lungguh ing komputer lan mlebu, ngulu roti kismis sing enak.
  
  Casper mriksa email lan banjur ndeleng kabar paling anyar babagan Nerd Porn, situs web ilmu pengetahuan lemah sing dadi anggota. Casper dumadakan krasa luwih apik sawise wayah sore nalika ndeleng logo sing akrab nggunakake simbol saka persamaan kimia kanggo nyebut jeneng situs web.
  
  Ana sing narik kawigaten ing tab Anyar. Dheweke terus maju kanggo mesthekake yen dheweke maca kanthi bener. "Sampeyan pancen bodho," bisik dheweke, ndeleng foto David Perdue kanthi subyek:
  
  "Dave Perdue wis nemokake Ular Dread!"
  
  "Sampeyan bodho kurang ajar," Casper gasped. "Yen dheweke nindakake rumus iki, kita kabeh kacau."
  
  
  7
  Dina sawise
  
  
  Nalika Sam tangi, dheweke kepengin duwe otak. Rakulino kanggo hangovers, kang ngerti jalaran saka ngombé ing ulang tahun , nanging iki jenis khusus saka neraka smoldering nang tengkorak kang. Dheweke kesandhung metu menyang koridor, saben langkah reverberating ing sockets mripat saka njero.
  
  "Duh Gusti, patenana wae aku," omonge karo ngusap mripate, mung nganggo jubah. Ing ngisor tlapak sikile, jubin krasa kaya gelanggang hoki, dene angin adhem ing njaba lawang ngelingake yen dina liyane sing adhem ing sisih liya. TV isih urip, nanging Nina ora ana, lan kucing, Bruichladdich, milih wayahe kikuk iki kanggo miwiti whining kanggo pangan.
  
  "Sialan kepalaku," Sam sambat, nyekeli bathuk. Dheweke mlayu menyang pawon kanggo ngombe kopi ireng sing kuwat lan rong tembakan Anadin, kaya adat nalika dheweke dadi tukang koran. Kasunyatan sing iku akhir minggu ora Matter kanggo Sam. Apa tugase dadi wartawan investigasi, dadi penulis, utawa lelungan lapangan karo Dave Perdue, Sam ora tau duwe akhir minggu, preian, utawa dina libur. Saben dina padha karo sing sadurunge, lan dheweke ngetung dina kanthi tenggat wektu lan kewajiban ing buku hariane.
  
  Sawise dipangan kucing abang gedhe kaleng bubur iwak, Sam nyoba ora keselak. Ambune nggegirisi saka iwak mati ora mambu paling apik kanggo nandhang sangsara saka considering kahanan kang. Dheweke cepet ngilangi rasa lara karo kopi panas ing ruang tamu. Nina ninggalake cathetan:
  
  
  Mugi sampeyan duwe mouthwash lan weteng kuwat. Aku nuduhake sampeyan sing menarik babagan sepur hantu ing warta global esuk iki. Apik banget kanggo kantun. Aku kudu bali menyang Oban kanggo kuliah ing kuliah. Muga-muga sampeyan bisa slamet saka flu Irlandia esuk iki. Sugeng enjang!
  
  - Nina
  
  
  "Ha-ha, lucu banget," dheweke nggereng, ngumbah kue Anadina karo nyruput kopi. Kanthi marem, Bruich muncul ing pawon. Dheweke lungguh ing kursi kosong lan wiwit seneng-seneng lan rapi. Sam nesu karo rasa seneng kucing sing ora seneng, ora ana rasa ora nyaman sing dirasakake Bruich. "Oh, jancok," ujare Sam.
  
  Dheweke penasaran karo cathetan wartane Nina, nanging ora ngira yen dheweke menehi peringatan babagan weteng sing ala. Ora karo hangover iki. Ing perang sing cepet, rasa penasarane ngalahake penyakite lan muter rekaman sing dimaksud. Ing njaba, angin nggawa udan luwih akeh, mula Sam kudu nggedhekake volume ing TV.
  
  Ing kutipan kasebut, wartawan kasebut nglaporake babagan kematian misterius rong wong enom ing kutha Molodechno, cedhak Minsk, ing Belarus. Wong wadon, nganggo jas kandel, ngadeg ing platform ramshackle sing katon kaya stasiun sepur lawas. Dheweke ngelingake para pamirsa babagan adegan grafis sadurunge kamera dipotong menyang sisa-sisa smeared ing rel sing karat.
  
  "Apa sih?" Sam mouthed, frowning, nyoba kanggo mangertos kedaden.
  
  "Wong-wong enom katon nyabrang rel sepur ing kene," wartawan kasebut nuding kekacoan abang sing ditutupi plastik ing ngisor pinggir platform. "Miturut pratelan saka siji-sijine peserta sing isih urip, sing identitase isih didhelikake dening panguwasa, loro kancane ditabrak sepur hantu."
  
  "Aku bakal mikir kaya ngono," Sam mumet karo njupuk tas kripik sing Nina lali rampung. Dheweke ora percaya banget karo takhayul lan hantu, nanging sing njalari dheweke njupuk tembung kasebut yaiku yen dalane ora bisa digunakake. Ora nggatekake getih lan tragedi sing jelas, kaya sing wis dilatih, Sam ngeweruhi manawa ana bagean trek sing ilang. Gambar kamera liyane nuduhake korosi sing abot ing rel sing bakal nyebabake sepur ora bisa lelungan.
  
  Sam ngaso njupuk kanggo njupuk dipikir nyedhaki latar mburi. Saliyane wutah intensif saka godhong-godhongan enom lan grumbulan ing ril, tandha-tandha kobong ditemokake ing permukaan tembok lempitan, sing ana ing jejere rel. Katon seger, nanging dheweke ora bisa yakin. Ora akeh ilmu utawa ahli fisika, Sam duwe rasa yen tandha kobong ireng wis ditinggalake dening barang sing nggunakake panas banget kanggo nggawe pasukan sing bisa ngowahi rong wong dadi pulp.
  
  Sam gulung liwat laporan kaping pirang-pirang, considering saben kamungkinan. Iku nyebul pikirane nganti lali babagan migren elek sing diberkahi dening dewa alkohol. Nyatane, dheweke wis biasa ngalami ngelu abot nalika nggarap kejahatan rumit lan misteri sing padha, mula dheweke milih percaya yen mabuk kasebut mung amarga otak kerja keras nyoba mbongkar kahanan lan alasan kedadeyan sing nyenengake iki.
  
  "Perdue, Mugi sampeyan wis munggah lan terus kanggo njaluk luwih apik, kancaku," Sam mesem nalika nggedhekake reregetan sing wis charred setengah tembok menyang lapisan ireng matte. "Amarga aku duwe soko kanggo sampeyan, konco."
  
  Perdue mesthi dadi wong sing sampurna kanggo takon kaya iki, nanging Sam sumpah ora bakal ngganggu miliarder sing cerdas nganti dheweke pulih saka operasi lan rumangsa siap kanggo sosialisasi maneh. Ing sisih liya, Sam rumangsa kudu ngunjungi Perdue kanggo ndeleng kepiye. Dheweke wis dirawat intensif ing Wellington lan rong fasilitas medis liyane wiwit bali menyang Skotlandia rong minggu sabanjure.
  
  Iki wektu kanggo Sam kanggo salam, malah mung kanggo nyenengake Perdue. Kanggo wong sing aktif kaya tiba-tiba dibedhol nganti suwe, mesthine rada depresi. Perdue minangka pikiran lan awak sing paling aktif sing ditemoni Sam, lan dheweke ora bisa mbayangake rasa frustasi miliarder amarga kudu nginep saben dina ing rumah sakit, njupuk pesenan lan dikunci.
  
  
  ***
  
  
  Sam ngubungi Jane, asisten pribadi Perdue, kanggo ngerteni alamat klinik swasta sing dienggoni. Dheweke cepet-cepet nulis pituduh ing kertas putih Edinburgh Post sing dituku sadurunge lelungan lan matur nuwun kanggo dheweke. Sam ngindari udan sing teka liwat kaca mobil sadurunge dheweke mikir carane Nina mulih.
  
  Telpon cepet wis cukup, Sam mikir, lan nelpon Nina. Telpon kasebut terus bola-bali ora dijawab, mula dheweke nyoba ngirim pesen, ngarep-arep dheweke bakal mangsuli pas telpon diuripake. Nalika nyruput kopi saka warung pinggir dalan, Sam weruh ana sing ora biasa ing kaca ngarep Post. Iku dudu judhul, nanging judhul sing ditempelake ing pojok ngisor kanthi huruf cilik sing cukup kanggo njupuk kaca ngarep tanpa banget.
  
  KTT donya ing lokasi sing ora dingerteni?
  
  Artikel kasebut ora menehi katrangan akeh, nanging nggawe pitakonan babagan persetujuan dadakan dening dewan Skotlandia lan wakile kanggo rawuh ing rapat ing lokasi sing ora dingerteni. Ora kaya Sam, kajaba walikota anyar Oban, Hon. Lance McFadden uga dijenengi wakil.
  
  "Punch luwih saka bobot sampeyan, Mac Fadden?" - Sam nggodha ing ambegan, ngombe liyane ngombe kadhemen. "Sampeyan mesthi penting banget. Yen kepengen," dheweke nyengir karo mbuwang koran ing pinggir.
  
  Dheweke ngerti McFadden saka kampanye tanpa kesel sajrone sawetara wulan kepungkur. Miturut umume wong ing Oban, McFadden minangka fasis sing nyamar dadi gubernur modern sing liberal-minded - jinis "walikota rakyat" yen sampeyan seneng. Nina nimbali dheweke minangka pembully, lan Perdue ngerti dheweke saka usaha patungan ing Washington, D.C., sekitar taun 1996, nalika dheweke kerja sama ing eksperimen gagal babagan transformasi intra-dimensi lan téori percepatan partikel dhasar. Perdue lan Nina ora tau ngarep-arep yen bajingan sing sombong kuwi bakal menang ing pemilihan walikota, nanging pungkasane kabeh wong ngerti amarga dheweke duwe dhuwit luwih akeh tinimbang calon pesainge.
  
  Nina nyebutake yen dheweke mikir saka ngendi dhuwit gedhe iki, amarga McFadden ora tau dadi wong sugih. Yagene, dheweke malah nyedhaki Perdue dhewe sawetara wektu kepungkur kanggo bantuan finansial, nanging mesthine, Perdue nolak dheweke. Dheweke mesthi nemokake wong bodho sing ora bisa ndeleng kanthi bener kanggo ndhukung kampanye, yen ora, dheweke ora bakal bisa mlebu menyang kutha sing nyenengake lan ora biasa iki.
  
  Ing pungkasan ukara pungkasan, Sam nyathet yen artikel kasebut ditulis dening Aidan Glaston, wartawan senior ing meja politik.
  
  "Ora, asu tuwa," Sam ngguyu. "Apa sampeyan isih nulis babagan kabeh omong kosong iki sawise pirang-pirang taun iki, kanca?" Sam eling nggarap rong eksposisi karo Aidan pirang-pirang taun sadurunge ekspedisi pertama karo Purdue sing mateni dheweke saka jurnalisme koran. Dheweke kaget amarga wartawan sing umure sèket iki durung pensiun menyang perkara sing luwih apik, bisa uga dadi konsultan politik ing acara televisi utawa liya-liyane.
  
  Ana pesen teka ing telpon Sam.
  
  "Nina!" - kang exclaimed lan nyekel Nokia lawas kanggo maca pesen dheweke. Mripate nyinaoni judhul ing layar. "Nggak Nina."
  
  Iku bener pesen saka Perdue, lan njaluk Sam kanggo nggawa rekaman video saka ekspedisi Lost City kanggo Reichtisoussis, panggonan sajarah Perdue. Sam mrengut nalika weruh pesen aneh. Kepiye Perdue bisa njaluk dheweke ketemu ing Reichtisusis yen dheweke isih ana ing rumah sakit? Sawise kabeh, Sam ora ngubungi Jane kurang saka jam sadurunge kanggo ngerteni alamat klinik swasta ing Salisbury?
  
  Dheweke mutusake nelpon Perdue kanggo mesthekake yen dheweke pancen duwe ponsel lan dheweke wis nelpon. Perdue nanggapi meh langsung.
  
  "Sam, sampeyan nampa pesenku?" dheweke miwiti obrolan.
  
  "Ya, nanging aku rumangsa sampeyan ana ing rumah sakit," ujare Sam.
  
  "Ya," wangsulane Perdue, "nanging aku dibuwang sore iki." Dadi, apa sampeyan bisa nindakake apa sing dakkarepake?"
  
  Kanthi nganggep yen ana wong ing kamar karo Perdue, Sam langsung setuju apa sing dijaluk Perdue. "Ayo aku mulih lan njupuk iki lan aku bakal ketemu sampeyan ing omahmu mengko sore, ya?"
  
  "Sampurna," wangsulane Perdue lan ora sengaja nutup telpon. Sam njupuk wayahe kanggo proses mati dadakan sadurunge miwiti mobil kanggo mulih kanggo njupuk video saka ekspedisi. Dheweke kelingan Perdue sing njaluk dheweke motret, utamane, gambar gedhe ing tembok gedhe ing ngisor omah ilmuwan Nazi ing Neckenhall, tanah sing ora nyenengake ing Selandia Baru.
  
  Wong-wong mau ngerti yen iki dikenal minangka Ular Dread, nanging babagan makna sing tepat, Perdue, Sam, lan Nina pancen ora ngerti. Kanggo Purdue, iku persamaan kuat sing ora ana panjelasan ... durung.
  
  Iki sing nyegah dheweke ora mbuwang wektu ing rumah sakit kanggo pulih lan istirahat - dheweke pancen angker awan lan wengi amarga misteri asal-usul Ular Dread. Dheweke butuh Sam supaya entuk gambar sing rinci supaya bisa nyalin menyang program kasebut lan nganalisa sifat ala matematikane.
  
  Sam ora kesusu. Dheweke isih duwe sawetara jam sadurunge nedha awan, mula dheweke mutusake njupuk panganan Cina lan ngombe bir nalika ngenteni ing omah. Iki bakal menehi wektu kanggo mriksa cuplikan kasebut lan ndeleng manawa ana sing spesifik sing bisa narik minat Purdue. Nalika Sam narik mobil menyang dalan, dheweke weruh ana wong sing peteng ing ngarep lawang. Ora pengin tumindak kaya wong Skotlandia sing sejatine lan mung ngadhepi wong liyo, dheweke mateni mesin lan ngenteni apa sing dikarepake wong sing ragu-ragu.
  
  Wong lanang fumbled karo doorknob ing kawitan, nanging banjur nguripake lan katon langsung ing Sam.
  
  "Yesus Kristus!" Sam nguwuh ing mobil. "Iku prawan sialan!"
  
  
  8
  Pasuryan ing ngisor topi felt
  
  
  Tangane Sam mudhun ing sisihe, ing kana dheweke ndhelikake Beretta. Ing wektu sing padha, wong liyo wiwit njerit madly maneh, mlaku mudhun ing undhak-undhakan menyang mobil Sam. Sam miwiti mobil lan pindah pindah menyang mbalikke sadurunge wong bisa drive nganti wong. Bane njilat bekas ireng panas ing aspal nalika dheweke akselerasi mundur, ora bisa digayuh wong edan sing irung pecah.
  
  Ing kaca spion, Sam weruh wong liyo ora mbuwang wektu kanggo mlumpat menyang mobil, Taurus biru peteng sing katon luwih beradab lan kasar tinimbang pemilike.
  
  "Apa sampeyan serius? Demi swarga! Apa kowe pancen arep ngejak aku?" Sam njerit, ora percoyo kupinge. Dheweke bener lan dheweke nyelehake sikile. Iku bakal dadi kesalahan kanggo njupuk menyang dalan mbukak, wiwit clunker sethitik ora bakal bisa metu-torque Taurus enem silinder, supaya tumuju langsung menyang situs lawas nilar SMA sawetara pamblokiran saka apartemen.
  
  Ora sedhela, dheweke weruh mobil biru muter ing kaca spion. Sam kuwatir karo wong sing mlaku. Bakal sawetara wektu sadurunge dalan dadi kurang pedunungé wong, lan dheweke kuwatir yen ana wong sing metu ing ngarep mobil sing diisi daya. Adrenalin nggegirisi atine, perasaan sing paling ora nyenengake tetep ana ing weteng, nanging dheweke kudu uwal saka pengejar maniak kanthi biaya apa wae. Dheweke ngerti dheweke saka ngendi wae, sanajan dheweke ora bisa ngelingi apa, lan amarga karir Sam, mesthine akeh mungsuh sing saiki wis ora kenal.
  
  Amarga muter-muter awan, Sam kudu nguripake wiper kaca ing kaca ngarep sing paling kuat kanggo mesthekake yen dheweke bisa ndeleng wong ing payung lan wong-wong sing sembrono mlayu nyabrang dalan nalika udan deres. Akeh wong sing ora bisa ndeleng mobil loro sing nyepetake, pandangane ditutupi karo kerudung jas, dene liyane mung ngira yen kendaraan bakal mandheg ing prapatan. Dheweke nggawe kesalahan, lan meh larang regane.
  
  Wong wadon loro njerit nalika lampu ngarep kiwa Sam meh kenek nalika nyabrang dalan. Balapan ing sadawane dalan aspal lan beton sing gemerlap, Sam terus-terusan nyorot lampu lan klakson. Taurus Biru ora nindakake apa-apa. Sing nguber mung kasengsem ing siji perkara - Sam Cleave. Ing belokan cetha ing Stanton Road, Sam mbanting ing rem tangan lan mobil skidded menyang sudhut. Iku trik kang ngerti saka akrab karo wilayah sing prawan ora. Ban squealing minangka Taurus swerved, careening wildly saka trotoar kanggo trotoar. Saka sesanti peripheral kang, Sam bisa ndeleng sparks padhang minangka trotoar semen tabrakan karo hubcaps aluminium, nanging Taurus tetep stabil sawise entuk deflection ing kontrol.
  
  "Sialan! Sialan! Jebule!" Sam chuckled, sweating akeh banget ing sangisore sweter kang kandel. Ora ana cara liya kanggo nyingkirake wong edan sing ngetutake sikile. Shooting ora dadi pilihan. Miturut cacahe, akeh banget wong mlaku lan kendaraan liyane sing nggunakake dalan kanggo peluru mabur.
  
  Pungkasane, latar mburi sekolah lawas katon ing sisih kiwa. Sam nguripake kanggo break liwat apa sing ditinggalake saka pager bolong berlian. Iku bakal gampang. Pager sing karat lan robek meh ora dipasang ing pojokan, ninggalake papan sing ringkih sing ditemokake dening akeh tramp sadurunge Sam. "Ya, luwih kaya ngono!" - dheweke bengok lan nyepetake langsung menyang trotoar. "Iki mesti ana sing ngganggu kowe, heh bajingan?"
  
  Ngguyu defiantly, Sam noleh tajem ngiwa, nyepakaké kanggo mencet trotoar ing bemper ngarep mobil miskin kang. Ora preduli carane Sam disiapake, pasrawungan iku kaping sepuluh luwih elek. Gulune nyentak maju bebarengan karo kriting swiwine. Ing wektu sing padha, iga cendhak dheweke didorong kanthi brutal menyang balung bangkekan, utawa kayane sadurunge dheweke terus gelut. Ford lawas Sam ngeruk pinggir pager sing karat, ngeduk cat kaya cakar macan.
  
  Kanthi sirah mudhun, mripate ngecek ing ndhuwur setir, Sam setir mobil menyang lumahing retak saka apa sing tau dadi lapangan tenis. Saiki wilayah sing rata mung ana sisa-sisa demarkasi lan desain, kanthi mung suket lan tanduran liar sing nyusup. Taurus nggero nyedhaki dheweke kaya Sam mlayu metu saka permukaan kanggo nerusake. Ing ngarepe montor mlengkung mung ana tembok semen sing sithik.
  
  "Oh sial!" - dheweke bengok, gritting untu.
  
  Tembok cilik sing rusak nyebabake gulung sing curam ing sisih liya. Ngluwihi iki, kelas S3 lawas sing digawe saka bata abang runcing, katon. Mandeg cepet sing mesthi bakal mungkasi uripe Sam. Dheweke ora duwe pilihan kajaba rem tangan maneh, sanajan wis rada telat. Taurus lunged ing mobil Sam minangka yen wis mil saka runway kanggo muter karo. Kanthi pasukan gedhe tenan, Ford spun meh loro wheels.
  
  Udan ndadèkaké paningalé Sam dadi luwih elek. Aksi kang mabur liwat pager mateni wiper kaca ngarep, mung ninggalake wiper kaca kiwa sing bisa digunakake - ora ana gunane kanggo sopir mobil sisih tengen. Nanging, dheweke ngarep-arep yen belokan sing ora bisa dikendhaleni bisa nyuda kendaraane supaya ora nabrak bangunan kelas. Iki minangka keprihatinan langsung, amarga niat penumpang Taurus minangka asisten paling cedhak. Gaya sentrifugal minangka negara sing nggegirisi. Sanajan gerakan kasebut nggawe Sam muntah, efek kasebut uga efektif kanggo njaga kabeh.
  
  Klenting logam banjur mandheg mandheg nyebabake Sam mlumpat saka kursine. Begjanipun, awakipun boten liwat kaca ngarep, nanging ndharat ing gearshift lan paling kursi penumpang sawise rotasi mandheg.
  
  Mung swara ing kuping Sam mung swara udan lan klik tinny saka mesin cooling. Iga lan gulune lara kaya neraka, nanging ora apa-apa. Sam ngeculke ambegan jero amarga dheweke ngerti yen dheweke ora lara banget. Nanging dumadakan dheweke kelingan kenapa dheweke melu bencana iki. Mudhunake sirahe kanggo pura-pura mati marang sing ngoyak, Sam ngrasakake aliran getih sing panas saka tangane. Kulite ambruk ing sangisore sikut sing tangane nabrak tutup asbak sing mbukak ing antarane kursi.
  
  Dheweke bisa krungu langkah-langkah sing kikuk cipratan liwat genangan semen teles. Dheweke wedi karo omong-omongan wong liyo, nanging njerit-njerit sing njijiki wong kasebut nggawe dheweke goosebumps. Untunge saiki mung ngomel-ngomel amarga targete ora mlayu saka dheweke. Sam nyimpulake yen njerit elek wong kasebut mung keprungu nalika ana wong sing mlayu saka dheweke. Iku serem ngomong paling, lan Sam ora obah kanggo ngapusi stalker aneh kang.
  
  "Cedhak sethithik, bajingan," Sam mikir nalika atine deg-degan ing kuping, niru swara gludhug ing ndhuwur. Drijine kenceng ing gagang bedhil. Sanadyan dheweke ngarep-arep yen pati palsu dheweke bakal nyegah wong liyo ora ngganggu utawa nglarani dheweke, wong kasebut mung mbukak lawang Sam. "Cukup luwih," swara batin korban menehi pitunjuk marang Sam, "supaya aku bisa nyebul otakmu." Ora ana sing bakal krungu dheweke ing kene nalika udan."
  
  "Pretend," wong ing lawang ngandika, ora sengaja nolak kepinginan Sam kanggo nutup jarak antarane wong-wong mau. "S-sham."
  
  Salah siji wong edan sing duwe gangguan wicara utawa keterbelakangan mental, sing bisa nerangake prilaku sing ora mesthi. Sedhela, laporan anyar ing Channel 8 katon ing sirahe Sam. Dheweke kelingan krungu babagan pasien sing lolos saka Broadmoor Asylum kanggo Kriminal Edan, lan dheweke mikir yen iki bisa uga wong sing padha. Nanging, sawise panjaluk kasebut, ana pitakonan apa dheweke kenal karo jeneng Sam.
  
  Ing kadohan, Sam krungu sirine polisi. Pengusaha lokal kudu nelpon panguwasa nalika ana mobil sing ngoyak ing blok kasebut. Dheweke rumangsa lega. Iki, tanpa mangu-mangu, bakal mutusake nasibe stalker, lan dheweke bakal ngilangi ancaman kasebut. Wiwitane Sam ngira iki mung kesalahpahaman siji-sijine, kaya sing asring kedadeyan ing pub ing dina Setu bengi. Nanging, kegigihan wong sing serem iki ndadekake dheweke luwih saka mung kebetulan ing uripe Sam.
  
  Swarane tambah banter, nanging anane pawongan isih ora bisa dipungkiri. Kanggo Sam kaget lan jijik, wong darted ing gendheng mobil lan nyekel wartawan obah, effortlessly ngangkat wong munggah. Dumadakan Sam mbuwang adoh charade kang, nanging ora bisa tekan bedhil ing wektu lan mbuwang iku uga.
  
  "Apa sing sampeyan tindakake kanthi jeneng kabeh sing suci, bajingan tanpa otak?" Sam njerit nesu, nyoba kanggo pry tangan wong adoh. Ing kamar sing sempit kaya mangkene akhire dheweke weruh raine wong gila ing wayah awan. Ing sangisore topi felt ana pasuryan sing bakal nggawe dhemit mundur, padha karo nggegirisi omongane sing ngganggu, nanging saka cedhak dheweke katon normal. Kaping pisanan, kekuwatane wong liyo sing nggegirisi nggawe Sam ora nolak wektu iki.
  
  Dheweke mbuwang Sam menyang kursi penumpang mobil. Mesthi wae, Sam nyoba mbukak lawang saka sisih liya kanggo uwal, nanging kabeh panel kunci lan gagang ora ana. Nalika Sam nguripake kanggo nyoba metu saka kursi sopir, sing nyekel dheweke wis miwiti mesin.
  
  "Temenan," kuwi sing ditafsirake Sam minangka dhawuhe wong lanang iku. Cangkeme mung ana celah ing kulit raine sing gosong. Nalika iku Sam nyadari yen sing nyekel dheweke ora edan utawa crawling metu saka sawetara laguna ireng. Dheweke dirusak, nyebabake dheweke ora bisa ngomong lan meksa dheweke nganggo jas hujan lan fedora.
  
  "Duh Gusti, dheweke ngelingake aku karo Darkman," pikire Sam nalika ndeleng wong kasebut kanthi trampil nggarap mesin torsi Biru. Wis pirang-pirang taun Sam ora maca novel grafis utawa liya-liyane, nanging dheweke ngelingi karakter kasebut kanthi jelas. Nalika padha metu saka pemandangan, Sam nangisi kelangan kendaraane, sanajan iku minangka omong kosong saka jaman biyen. Kajaba iku, sadurunge Perdue njupuk ponsel, iku uga antik saka Nokia BC lan bisa nindakake sethitik liyane saka ngirim pesen teks lan nelpon cepet.
  
  "Ya ampun! Purwadadi!" - dheweke nguwuh kanthi ora sengaja, ngelingi yen dheweke kudu njupuk rekaman kasebut lan ketemu karo miliarder ing wayah sore. Sing nyekel dheweke mung nyawang dheweke ing antarane nggawe gerakan nyingkiri kanggo metu saka wilayah sing padhet ing Edinburgh. "Ngrungokake, wong, yen sampeyan arep mateni aku, lakoni. Yen ora, supaya aku metu. Aku duwe rapat sing penting banget lan aku ora peduli apa jenis infatuation sampeyan kanggo aku.
  
  "Aja ngapusi dhewe," wong sing diobong kasebut nyengir, nyopir kaya stuntman Hollywood sing wis dilatih. Tembung-tembunge padha banget slurred lan s kang biasane muni kaya 'sh', nanging Sam ketemu sing sethitik wektu ing perusahaan kang ngidini kuping dadi rakulino kanggo cetha diction.
  
  The Taurus mlumpat liwat wungu pratandha dalan sing padha dicet ing kuning ing sadawane dalan ngendi padha metu saka on-ramp menyang dalan gedhe. Nganti saiki, ora ana mobil polisi ing dalan. Padha durung teka nalika wong njupuk Sam adoh saka situs, lan padha ora ngerti ngendi kanggo miwiti nguber.
  
  "Arep menyang ngendi?" Sam takon, gupuh wiwitane alon-alon dadi kuciwane.
  
  "Panggonan ngobrol," wangsulane wong lanang.
  
  "Ya ampun, sampeyan katon akrab banget," gumam Sam.
  
  "Kok sampeyan malah ngerti?" - penculik takon sarkastik. Cetha yen cacat ora mengaruhi sikape, lan ndadekake dheweke dadi salah sawijining jinis - jinis sing ora peduli karo watesan. Sekutu sing efektif. mungsuh agawe.
  
  
  9
  Teka omah karo Purdue
  
  
  "Aku bakal nyathet iki minangka ide sing ala banget," Dr. Patel nggresah nalika dheweke ora gelem ngeculake pasien sing recalcitrant. "Aku ora duwe kabeneran khusus kanggo njaga sampeyan dikunci ing wektu iki, David, nanging aku ora yakin yen sampeyan wis mulih."
  
  "Dicathet," Perdue mesem, nyandhak ing tebu anyar. "Oalah, wong tuwa, aku bakal nyoba supaya luka lan jahitanku luwih elek. Kajaba iku, aku wis ngatur perawatan omah kaping pindho saben minggu nganti pemeriksaan sabanjure.
  
  "Sampeyan nindakake? Iki nggawe aku rumangsa lega," ujare Dr. Patel. "Apa jenis perawatan medis sing sampeyan gunakake?"
  
  Esem nakal Perdue nuwuhake rasa kuwatir ing ahli bedah. "Aku nggunakake layanan Perawat Hurst kanthi biaya pribadi ing njaba jam kerja ing klinik, mula ora bakal ngganggu kerjane. Kaping pindho seminggu. Siji jam kanggo evaluasi lan perawatan. Apa sampeyan ngomong?
  
  Dokter Patel meneng, kaget. "David, sampeyan pancene ora bisa ngeculake rahasia apa wae, ta?"
  
  "Lah, aku rumangsa ora ana nalika bojone bisa entuk manfaat saka inspirasiku, sanajan mung saka sudut pandang moral. Sing paling ora bisa daklakoni yaiku nyoba ngimbangi absenku."
  
  Dokter bedah kasebut ambegan lan nyelehake tangane ing pundhake Perdue, condong mudhun kanggo ngelingake dheweke, "Iki ora bakal nylametake apa-apa, ngerti. Wong iku wis mati lan ora ana maneh. Ora ana barang sing apik sing sampeyan lakoni saiki bakal nggawa dheweke bali utawa nyukupi impene.
  
  "Aku ngerti, aku ngerti, iki ora ana gunane, nanging apa wae, Harun, ayo daklakoni. Yen ana apa-apa, ketemu Nurse Hurst bakal ngenthengake atiku. Tulung dakwenehake," panjaluke Perdue. Dr Patel ora bisa mbantah manawa bisa ditindakake saka sudut pandang psikologis. Dheweke kudu ngakoni manawa kabeh katentreman mental sing bisa diwenehake Purdue bisa mbantu dheweke pulih saka cobaan sing paling anyar. Ora ana sangsi sing tatu bakal waras meh uga padha sadurunge serangan, nanging Perdue kudu tetep psyche dikuwasani ing kabeh biaya.
  
  "Aja kuwatir, David," wangsulane Dr. Patel. "Percaya apa ora, aku ngerti tenan apa sing mbok lakoni. Lan aku karo sampeyan, kancaku. Tindakake apa sing sampeyan anggep redemptive lan corrective. Iki mung bisa migunani kanggo sampeyan."
  
  "Matur nuwun," Perdue mesem, seneng banget karo persetujuan dokter. Sedhela kasepen kikuk liwati antarane pungkasan obrolan lan tekane Perawat Hurst saka kamar lemari.
  
  "Nyuwun sewu aku suwe banget, Pak Perdue," dheweke exhaled hastily. "Aku duwe masalah cilik karo kaose sikilku, yen sampeyan kudu ngerti."
  
  Dr. Patel pouted lan ditindhes hiburan ing statement dheweke, nanging Perdue, tau Gentleman sopan, langsung ngganti subyek kanggo nyimpen dheweke saka luwih Wirang. "Banjur kita kudu lunga? Aku ngarep-arep wong enggal."
  
  "Kowe budhal bareng?" Dokter Patel takon cepet, katon kejiret.
  
  "Inggih, dokter," perawat nerangake. "Aku nawani arep ngeterake Pak Perdue nalika mulih. Aku panginten iki bakal dadi kesempatan kanggo golek rute paling apik kanggo kang estate. Aku ora tau munggah ing dalan iki, mula saiki aku bisa ngelingi dalane."
  
  "Ah, aku ngerti," wangsulane Harun Patel, sanajan ana rasa curiga ing raine. Dheweke isih duwe pendapat yen David Perdue mbutuhake luwih saka keahlian medis Lilith, nanging sayange, iku dudu urusane.
  
  Perdue teka ing Reichtisusis luwih cepet tinimbang sing dikarepake. Lilith Hearst mekso dheweke mandheg dhisik kanggo ngisi tangki mobil, sing rada telat, nanging dheweke isih seneng. Ing njero, Perdue krasa kaya bocah nalika esuk ulang tahune. Dheweke ora sabar ngenteni mulih, ngarep-arep Sam bakal ngenteni dheweke kanthi hadiah sing diidam-idam wiwit dheweke kesasar ing labirin neraka Kutha Lost.
  
  "Dhuh Gusti, Pak Perdue, papan sampeyan ana ing kene!" Lilith seru. Cangkeme dheweke ngangap nalika dheweke maju ing setir kanggo njupuk ing gerbang megah menyang Reichtishusis. "Apik tenan! Ya Allah, aku ora bisa mbayangno tagihan listrikmu."
  
  Perdue ngguyu banget karo kejujurane. Gaya urip sing katon andhap asor minangka owah-owahan sambutan saka perusahaan sing duwe tanah sugih, taipan lan politisi sing wis biasa.
  
  "Iku cukup keren," dheweke main bareng.
  
  Lilith natap matanya. "Mesthi. Kaya-kaya wong kaya sampeyan ngerti apa sing keren. Aku yakin ora larang regane dhompetmu." Dheweke langsung nyadari apa sing diisyaratake lan ngucap, "Duh Gusti. Pak Perdue, kula nyuwun pangapunten! Aku sedhih. Aku cenderung ngomong apa sing dakkarepake. "...
  
  "Ora apa-apa, Lilith," dheweke ngguyu. "Aja njaluk ngapura iki. Aku nemokake iku sumilir. Aku wis biasa wong ngambung bokongku sedina muput, dadi seneng krungu wong ngomong apa sing dipikirake.
  
  Dheweke geleng-geleng sirah alon-alon nalika ngliwati bilik keamanan lan nyopir ing slope rada menyang bangunan lawas sing diarani Perdue. Nalika mobil nyedhaki omah gedhong, Perdue meh bisa mlumpat metu saka kono kanggo ndeleng Sam lan rekaman video sing bakal ngiringi dheweke. Dheweke kepengin supaya perawat nyopir mobil luwih cepet, nanging dheweke ora wani njaluk panjaluk kasebut.
  
  "Tamanmu apik banget," ujare. "Deleng kabeh struktur watu sing apik tenan iki. Apa iki kastil sadurunge?"
  
  "Ora kastil, sayangku, nanging cedhak. Iki minangka situs sejarah, mula aku yakin manawa iki nate nyerang lan nglindhungi akeh wong saka cilaka. Nalika sepisanan ngunjungi properti kasebut, kita nemokake sisa-sisa kandang gedhe lan kamar para abdi. Malah ana reruntuhan kapel lawas ing sisih wetan omah, " ujare kanthi sedih, ora rumangsa bangga ing omahe ing Edinburgh. Mesthi, dheweke duwe sawetara omah ing saindenging jagad, nanging dheweke nganggep omah utama ing Skotlandia asale minangka lokasi utama rejeki Purdue.
  
  Sanalika mobil mandheg ing ngarep lawang utama, Perdue mbukak lawang.
  
  "Ati-ati, Pak Perdue!" - dheweke njerit. Kuwatir, dheweke mateni mesin lan cepet-cepet nyedhaki dheweke, kaya Charles, kepala pelayane, mbukak lawang.
  
  "Sugeng rawuh, Pak," ujare Charles sing tangguh kanthi sikap garing. "Kita ngarepake sampeyan mung rong dina." Dheweke mudhun ing undhak-undhakan kanggo njupuk tas Perdue nalika miliarder rambut perak kasebut cepet-cepet nyedhaki tangga kanthi cepet. "Sugeng siang, Bu," Charles menehi salam marang perawat, sing banjur manthuk-manthuk ngakoni yen dheweke ora ngerti sapa dheweke, nanging yen dheweke teka karo Perdue, dheweke nganggep dheweke minangka wong penting.
  
  "Pak. Perdue, sampeyan ora bisa sijine sing akeh meksa ing wentis durung," dheweke whined sawise wong, nyoba kanggo supaya munggah karo kang dawa strides. "Pak Perdue..."
  
  "Tulung aku munggah tangga, oke?" - dheweke takon kanthi sopan, sanajan dheweke nemokake cathetan sing kuwatir ing swarane. "Charles?"
  
  "Injih pak".
  
  "Pak Cleave wis teka?" - Perdue takon, langkah maju ora sabar langkah dening langkah.
  
  "Ora, Pak," wangsulane Charles santai. Tanggepan iku andhap asor, nanging ekspresi Perdue nanggepi minangka salah sawijining medeni. Sedhela dheweke ngadeg ora obah, nyekeli tangane perawat lan mandeng karo slirane.
  
  "Ora?" - Dheweke snorted ing gupuh.
  
  Nalika iku, Lillian lan Jane, pembantu rumah tangga lan asisten pribadine, katon ing lawang.
  
  "Mboten, Pak. Dheweke ora ana kabeh dina. Apa sampeyan ngarepake dheweke?" pitakone Charles.
  
  "Apa aku ... aku wis samesthine ... Gusti, Charles, aku bakal takon apa dheweke ana ing kene yen aku ora ngarep-arep dheweke?" Perdue ranted uncharacteristically. Iku kaget krungu njerit saka juragan sing biasane tenang, lan wanita ijol-ijolan glanced karo Charles, sing tetep bisu.
  
  "Dheweke nelpon?" Perdue takon Jane.
  
  "Sugeng sonten, Pak Perdue," wangsulane kanthi cetha. Beda karo Lillian lan Charles, Jane ora gelem menegur pimpinane nalika metu saka barisan utawa ana sing salah. Dheweke biasane dadi kompas moral lan pembuat keputusan sisih tengen nalika butuh pendapat. Dheweke weruh dheweke nyabrang tangane lan ngerti yen dheweke wong bodho.
  
  "Nyuwun sewu," dhekne ngempet. "Aku mung ngenteni Sam kanthi cepet. Seneng ndeleng sampeyan kabeh. Tenan."
  
  "Kita krungu apa sing kedadeyan karo sampeyan ing Selandia Baru, Pak. Aku seneng banget sampeyan isih nendhang lan pulih, "ujare Lillian, karyawan ibune kanthi eseman manis lan pikirane naif.
  
  "Matur nuwun, Lily," dheweke ambegan, ambegan amarga upaya sing ditindakake kanggo nyedhaki lawang. "Angsaku meh rampung, ya, nanging aku duwe tangan ndhuwur." Dheweke bisa ndeleng manawa Perdue kesel banget, nanging dheweke nyoba tetep ramah. "Kabeh, iki Perawat Hurst saka Klinik Salisbury. Dheweke bakal nambani tatuku kaping pindho saben minggu.
  
  Sawise ijol-ijolan ringkes, kabeh wong meneng lan nyingkirake Perdue menyang lobi. Dheweke pungkasane nyawang Jane maneh. Kanthi nada sing luwih sithik, dheweke takon maneh, "Apa Sam nelpon, Jane?"
  
  "Ora," wangsulane lirih. "Apa sampeyan pengin aku nelpon dheweke nalika sampeyan manggon nganti suwe?"
  
  Dheweke kepengin mbantah, nanging dheweke ngerti yen asumsi dheweke bakal bener. Perawat Hurst mesthine kudu ngevaluasi kahanane sadurunge lunga, lan Lillian mesthi meksa menehi panganan kanthi becik sadurunge dheweke bisa nglilani dheweke menyang wayah sore. Dheweke manthuk kesel. "Tulung telpon dheweke lan goleki apa wektu tundha, Jane."
  
  "Mesthine," dheweke mesem lan wiwit menek tangga menyang lantai siji menyang kantor. Dheweke nelpon maneh. "Lan mangga ngaso. Aku yakin Sam bakal ana ing kana sanajan aku ora bisa nyedhaki dheweke."
  
  "Iya, iya," dheweke ngacungake tangan marang dheweke kanthi cara sing ramah lan terus munggah ing tangga kanthi angel. Lilith ngunjungi omah sing apik banget nalika ngrawat pasien. Dheweke durung nate weruh kemewahan kaya ngono ing omahe wong sing ora duwe status kraton. Secara pribadi, dheweke ora tau ana ing omah sing sugih kaya ngono. Duwe manggon ing Edinburgh kanggo sawetara taun, dheweke ngerti panjelajah misuwur sing mbangun kekaisaran ing IQ unggul. Perdue minangka warga Edinburgh sing misuwur lan kondhang nyebar ing saindenging jagad.
  
  Umume wong sing misuwur ing jagad finansial, politik lan ilmu pengetahuan ngerti David Perdue. Nanging, akeh sing wiwit sengit marang orane. Dheweke uga ngerti iki. Nanging, genius ora bisa dipungkiri malah dening mungsuh. Minangka mantan mahasiswa fisika lan kimia teoretis, Lilith kepincut karo macem-macem kawruh sing wis ditampilake Purdue sajrone pirang-pirang taun. Saiki dheweke nyekseni produk panemune lan sejarah mburu relik.
  
  Langit-langit dhuwur ing lobi hotel Wrichtishousis tekan telung jubin sadurunge ditelan dening tembok beban-beban saka unit lan undakan individu, uga jubin. Lantai marmer lan watu gamping kuna nghias omah leviathan, lan miturut tampilan papan kasebut, ora ana dekorasi sing luwih awal tinimbang abad kaping 16.
  
  "Sampeyan duwe omah sing apik, Pak Perdue," dheweke ambegan.
  
  "Matur nuwun," mesem. "Sampeyan biyen dadi ilmuwan kanthi profesi, ta?"
  
  "Aku," wangsulane karo rada serius.
  
  "Yen sampeyan bali minggu ngarep, mbok menawa aku bisa menehi sampeyan tur singkat menyang laboratoriumku," sarane.
  
  Lilith katon kurang antusias tinimbang sing dikira. "Pancen, aku ana ing laboratorium. Nyatane, telung cabang beda dikelola dening perusahaan sampeyan, Scorpio Majorus, "dheweke gumunggung kanggo ngematake dheweke. Mripate Perdue mencorong karo nakal. Dheweke geleng-geleng sirahe.
  
  "Ora, sayangku, maksudku laboratorium tes ing omah," ujare, krasa efek saka obat penghilang rasa sakit lan frustasi anyar karo Sam nggawe dheweke ngantuk.
  
  "Ngene?" dheweke ngulu, pungkasane nanggepi kaya sing dikarepake.
  
  "Nggih Bu. Tengen ing kono, ing ngisor tingkat lobi. Aku bakal nuduhake sampeyan ing wektu liyane," dheweke gumunggung. Dheweke seneng karo perawat enom sing blushed ing proposal. Esem dheweke nggawe dheweke kepenak, lan sedhela dheweke percaya yen dheweke bisa ngimbangi pengorbanan sing kudu ditindakake amarga penyakite bojone. Iku maksude, nanging dheweke tegese luwih saka nebus sethithik kanggo David Perdue.
  
  
  10
  Scam ing Oban
  
  
  Nina nyewa mobil kanggo bali menyang Oban saka omahe Sam. Seneng banget bisa bali menyang omahku sing lawas sing ndeleng banyu temperamental Teluk Oban. Siji-sijine sing disengiti nalika mulih sawise adoh yaiku ngresiki omah. Omahe ora cilik, lan mung sing manggon.
  
  Dheweke biasane nyewa tukang resik sing bakal teka seminggu sepisan lan mbantu dheweke njaga properti warisan sing dituku pirang-pirang taun kepungkur. Pungkasane dheweke kesel menehi barang-barang antik menyang wanita reresik sing pengin dhuwit ekstra saka kolektor barang antik sing gampang ditipu. Driji lengket aside, Nina wis ilang luwih saka cukup saka iku favorit dheweke kanggo housekeepers cuyu, bejat larang regane pusaka dheweke angsal dening risking uripe ing ekspedisi Purdue kang, biasane. Dadi sejarawan dudu panggilan kanggo Dr. Nina Gould, nanging obsesi sing spesifik sing dheweke rumangsa luwih cedhak tinimbang kepenak modern ing jamane. Iki uripe. Kapungkur minangka harta karun kawruh, sumur sing ora ana dhasar saka akun sing nggumunake lan artefak sing apik sing digawe saka pena lan lempung saka peradaban sing luwih kuwat lan kuwat.
  
  Sam durung nelpon, nanging dheweke dikenali minangka wong karo otak kasebar lan tansah sibuk karo siji bab anyar utawa liyane. Kaya bloodhound, dheweke mung butuh aroma petualangan utawa kesempatan kanggo nliti kanggo fokus ing sesuatu. Dheweke kepengin weruh apa sing dipikirake babagan laporan warta sing ditinggalake kanggo nonton, nanging dheweke ora sregep babagan review kasebut.
  
  Dina iki mendhung, mula ora ana alesan kanggo mlaku-mlaku ing pinggir pantai utawa menyang kafe kanggo nyoba cheesecake strawberry - ing kulkas, ora dipanggang. Malah keajaiban sing enak kaya cheesecake ora bisa nggawe Nina metu ing dina abu-abu, drizzly, sing nuduhake rasa ora nyaman ing dalan. Liwat salah sawijining jendela teluk, Nina ndeleng perjalanan sing nglarani wong-wong sing isih mutusake kanggo metu saiki, lan matur nuwun maneh.
  
  "Oh, lan apa sing sampeyan tindakake?" - dheweke whispered, mencet pasuryan kanggo melu saka sandiworo lace lan peeking metu ora banget discreetly. Ing ngisor omahe, mudhun ing slope pekarangan, Nina kesawang Pak Hemming tuwa mlaku alon-alon munggah ing dalan ing cuaca elek, nelpon asu.
  
  Pak Hemming minangka salah sawijining warga paling tuwa ing Dunoiran Road, duda kanthi latar mburi sing misuwur. Dheweke ngerti iki amarga sawise sawetara ombenan wiski ora ana sing bisa ngalangi dheweke saka crita saka muda. Apa ing pesta utawa ing pub, master engineer lawas ora kejawab kesempatan kanggo rant nganti jam wee saka esuk kanggo sapa cukup sober kanggo ngelingi. Nalika dheweke wiwit nyabrang dalan, Nina weruh mobil ireng ngebut sawetara omah adoh saka dheweke. Amarga jendhelane dhuwur banget ing sadhuwure dalan ing ngisor iki, dheweke mung siji sing bisa ngerteni iki.
  
  "Dhuh, Gusti," dheweke njerit lan cepet-cepet menyang lawang. Barefoot, mung nganggo jins lan kotang, Nina mlayu mudhun undhak-undhakan menyang dalan retak. Dheweke njerit jenenge nalika mlayu, nanging udan lan gludhug ngalangi dheweke ora krungu peringatane.
  
  "Pak Hemming! Awas mobil!" Nina njerit, sikile meh ora krasa adhem saka genangan teles lan suket sing dilewati. Angin es ngobong kulit gundhul. Sirahe noleh nengen kanggo ngukur jarak menyang mobil sing nyedhak kanthi cepet nalika cipratan ing selokan sing rame. "Pak Hemming!"
  
  Nalika Nina tekan gapura ing pager, Pak Hemming wis nyabrang ing tengah dalan, nyeluk asu. Kaya biasane, ing cepet-cepet dheweke, driji lembab slid lan fumbled karo kancing kunci, ora bisa mbusak pin cukup cepet. Nalika dheweke nyoba mbukak kunci, dheweke isih njerit jenenge. Amarga ora ana walkers liyane cukup edan kanggo metu ing cuaca iki, dheweke mung pangarep-arep, mung harbinger.
  
  "Ya ampun!" njerit putus asa nalika pin kasebut dibebasake, nyatane, sumpah dheweke sing akhire narik perhatian Pak Hemming, dheweke mrengut lan alon-alon alon-alon ndeleng asale sumpah kasebut, nanging dheweke noleh. searah jarum jam, nyegah dheweke ndeleng mobil sing nyedhaki. Nalika dheweke weruh sejarawan sing nggantheng, nganggo busana sithik, wong tuwa kasebut ngrasakake nostalgia sing aneh ing jaman biyen.
  
  "Halo, Dr. Gould," sapa dheweke. A smirk cilik katon ing pasuryan nalika dheweke weruh dheweke ing bra dheweke, mikir dheweke iki salah siji tahap utawa edan, apa karo cuaca kadhemen lan kabeh.
  
  "Pak Hemming!" dheweke isih njerit nalika mlayu nyedhaki dheweke. Eseme luntur amarga wiwit mangu-mangu marang kekarepane wong wadon edan marang dheweke. Nanging dheweke wis tuwa banget kanggo mlayu saka dheweke, mula dheweke ngenteni pukulan lan ngarep-arep supaya dheweke ora cilaka. Ing sisih kiwa ana cipratan banyu sing nggumunake, lan pungkasane dheweke noleh kanggo ndeleng Mercedes ireng sing nggegirisi nggeser menyang dheweke. Swiwine wulu putih njedhul saka loro-lorone dalan nalika ban ngethok banyu.
  
  "Sialan...!" - dheweke gasped, mripate medeni, nanging Nina nyekel lengen. Dheweke ditarik banget nganti dheweke kesandung ing trotoar, nanging kacepetan tumindak dheweke nylametake dheweke saka spatbor Mercedes. Kesabet ombak banyu sing diunggahake mobil, Nina lan Pak Hemming sing tuwa padha nglumpuk ing mburi mobil sing diparkir nganti guncangan ing Merc liwat.
  
  Nina langsung mlumpat.
  
  "Sampeyan bakal kejiret iki, bajingan! Aku bakal mburu lan nendhang bokongmu, bajingan!" dheweke nampani penghinaan marang wong bodho ing mobil mewah. Rambute sing peteng ndhedhet raine lan gulu, nggulung ing gundukan dhadha nalika dheweke nggereng ing dalan. Mercedes nguripake ing tikungan ing dalan lan mboko sithik ilang konco kreteg watu. Nina nesu lan adhem. Dheweke ngulurake tangane menyang warga senior sing nggumunake, ndredheg kedinginan.
  
  "Ayo, Pak Hemming, ayo mlebu sadurunge sampeyan mati," Nina menehi saran kanthi mantep. Kang curled driji ditutup watara dheweke lengen lan dheweke kasebut kanthi teliti, ngangkat wong frail kanggo kang kaki.
  
  "Asuku, Betsy," ujare, isih kaget amarga wedi karo ancaman kasebut, "dheweke mlayu nalika gludhug wiwit."
  
  "Aja kuwatir, Pak Hemming, kita bakal nemokake dheweke kanggo sampeyan, ya? Mung ndhelikake saka udan. "Duh Gusti, aku nglacak bajingan iki," dheweke njamin, kanthi ambegan cendhak.
  
  "Sampeyan ora bisa nindakake apa-apa, Dr. Gould," dheweke muttered nalika dheweke mimpin wong tengen dalan. "Dheweke luwih seneng mateni sampeyan tinimbang ngentekake siji menit mbenerake tumindake, scumbags."
  
  "WHO?" - dheweke takon.
  
  Dhèwèké manthuk-manthuk tumuju kreteg sing mobilé ilang. "Dheweke! Sisa-sisa sing dibuwang saka kotamadya sing apik nalika Oban dipimpin dening dewan wong sing pantes.
  
  Dheweke mrengut, katon bingung. "A-apa? Kowe ngomong ngerti sapa sing duwe mobil iki?"
  
  "Mesthi!" - wangsulane nalika dheweke mbukak gapura taman kanggo dheweke. "Wong-wong sing ana ing balai kutha. McFadden! Iki babi! Dheweke bakal mungkasi kutha iki, nanging para nom-noman ora preduli sapa sing dadi tanggung jawab maneh anggere bisa terus dadi wanita lan pesta. Iki sing kudune milih. Padha milih kanggo mbusak wong, padha kudu duwe, nanging padha ora. Dhuwit menang. Aku milih nglawan bajingan iki. Aku. Lan dheweke ngerti. Dheweke ngerti sapa wae sing milih nglawan dheweke.
  
  Nina kelingan nalika ndeleng McFadden ing warta sawetara wektu kepungkur, ing ngendi dheweke nekani rapat rahasia sing penting banget, sing ora bisa diungkapake dening saluran warta. Akèh-akèhé wong ing Oban seneng karo Pak Hemming, nanging akèh-akèhé ngira yèn pandhangan politiké wis lawas banget, yèn dhèwèké iku salah sijiné mungsuh sing berpengalaman sing ora gelem maju.
  
  "Kepiye dheweke bisa ngerti sapa sing milih nglawan dheweke? Lan apa sing bisa ditindakake? dheweke nantang wong jahat, nanging Pak Hemming tetep ngati-ati. Dheweke kanthi sabar nuntun dheweke munggah ing lereng sing curam, ngerti yen atine ora bisa nahan langkah sing abot munggah gunung.
  
  "Ngrungokake, Nina, dheweke ngerti. Aku ora ngerti teknologi modern, nanging ana desas-desus yen dheweke nggunakake piranti kanggo ngawasi warga lan dheweke duwe kamera sing didhelikake ing ndhuwur bilik pemilih, "ujare wong tuwa kasebut, kaya biasane. Mung wektu iki babble dheweke dudu dongeng dhuwur utawa kenangan sing nyenengake ing dina-dina sing wis suwe, ora; teka ing wangun tuduhan serius.
  
  "Kepiye dheweke bisa nanggung kabeh iki, Pak Hemming?" dheweke takon. "Sampeyan ngerti iku bakal biaya rejeki."
  
  Mripate gedhe nyawang Nina saka ngisor alis sing teles lan ora rapi. "Oh, dheweke duwe kanca, Dr. Gould. Dheweke duwe kanca kanthi dhuwit gedhe sing ndhukung kampanye lan mbayar kabeh lelungan lan rapat.
  
  Dheweke lungguh wong mudhun ing ngarepe hearth anget dheweke, ngendi geni didilat tutuk saka cerobong asep. Dheweke nyekel selimut kasmir saka kursine lan ngubengi dheweke, ngusapake tangane ing kemul supaya dheweke anget. Dheweke menatap dheweke kanthi tulus kasar. "Menapa sampeyan mikir yen dheweke nyoba nyerang aku? Aku dadi mungsuh utama usulan-usulane nalika rapat umum. Aku lan Anton Leving, elinga? Kita nentang kampanye McFadden."
  
  Nina manthuk. "Ya, aku kelingan tenan. Aku ing Spanyol ing wektu, nanging aku tindakake kabeh ing media sosial. Bener kowé. Saben uwong yakin yen Leving bakal menang kursi liyane ing kamar dewan kutha, nanging kita kabeh rusak nalika McFadden menang kanthi ora sengaja. Apa Leving arep mbantah utawa ngusulake voting dewan liyane?
  
  Wong tuwa mesam-mesem pait, mandeng geni, cangkeme mesem surem.
  
  "Dheweke wis mati".
  
  "WHO? Urip?" - dheweke takon incredulously.
  
  "Ya, Lewing wis mati. Minggu kepungkur dheweke," Pak Hemming nyawang dheweke kanthi ekspresi sarkastik ing raine, "kacilakan, ujare."
  
  "Apa?" dheweke mrengut. Nina kaget banget karo kedadeyan sing ora nyenengake ing kuthane dhewe. "Ana apa?"
  
  "Ketoke dheweke tiba mudhun ing undhak-undhakan omah Victorian nalika mabuk," ujare wong tuwa, nanging pasuryane main kertu sing beda. "Sampeyan ngerti, aku ngerti Urip telung puluh loro taun, lan dheweke ora tau ngombe luwih saka segelas sherry ing rembulan biru." Kepiye carane dheweke bisa mabuk? Kepiye dheweke bisa mendem nganti ora bisa mlaku munggah ing undhak-undhakan sing wis suwene rong puluh lima taun ing omah sing padha, Dr. Gould?" Dheweke ngguyu, kelingan pengalamane sing meh tragis. "Lan katon kaya dina iki giliranku ing gantungan."
  
  "Iki dina iku," dheweke chuckled, mulling liwat informasi nalika dheweke nganggo jubah lan diikat.
  
  "Saiki sampeyan melu, Dr. Gould," dheweke ngelingake. "Sampeyan ngrusak kasempatan kanggo mateni aku. Sampeyan saiki lagi ana ing tengah badai."
  
  "Oke," ujare Nina karo katon baja. "Iki ngendi aku paling apik."
  
  
  sewelas
  Inti saka pitakonan
  
  
  Kidnapper Sam kang ndamel mati dalan wétan bebarengan A68, judhul menyang dingerteni.
  
  "Kowe arep ngajak aku menyang endi?" - Sam takon, tetep swara kang Gamelan lan grapyak.
  
  "Wag," wangsulane wong lanang.
  
  "Taman Desa Vogri?" Sam mangsuli tanpa mikir.
  
  "Inggih, Sam," wangsulane wong lanang mau.
  
  Sam mikir babagan respon Swift kanggo wayahe, netepake tingkat ancaman sing ana gandhengane karo papan kasebut. Iku bener panggonan cantik apik, ora siji kang kudu gutted utawa digantung saka wit. Jebule taman iki tansah diunjungi amarga ana alas alas sing padha teka kanggo dolanan golf, hiking, utawa nglipur anak-anake ing papan dolanan warga. Dheweke langsung ngrasa luwih apik. Siji bab sing njalari dheweke takon maneh. "Ngomong-ngomong, jenengmu sapa, buk? Sampeyan katon akrab banget, nanging aku ragu yen aku ngerti sampeyan.
  
  "Jenengku George Masters, Sam. Sampeyan ngerti aku saka foto ireng lan putih sing elek, saka kanca kanca Aidan saka Edinburgh Post, "ujare.
  
  "Kanthi ngomong babagan Aidan minangka kanca, apa sampeyan sarkastik utawa dheweke pancen kanca sampeyan?" Sam takon.
  
  "Ora, kita kanca ing pangertèn lawas-fashion saka tembung," George mangsuli, tanpa njupuk kang mripat saka dalan. "Aku bakal nggawa sampeyan menyang Vogri supaya kita bisa ngomong, banjur aku bakal nglilani sampeyan lunga." Dheweke alon-alon nolehake sirahe kanggo mberkahi Sam kanthi ekspresi lan nambah, "Aku ora pengin ngetutake sampeyan, nanging sampeyan duwe kecenderungan kanggo nanggepi prasangka sing ekstrim sadurunge sampeyan ngerti apa sing kedadeyan. Cara sampeyan ngontrol awak nalika operasi nyengat ngluwihi aku.
  
  "Aku mabuk nalika sampeyan nyolok aku ing kamar pria, George," Sam nyoba nerangake, nanging ora ana efek korektif. "Apa aku kudu mikir?"
  
  George Masters ngguyu. "Kira-kira sampeyan ora nyana weruh wong sing tampan kaya aku ing bar iki. Aku bisa nindakake perkara sing luwih apik ... utawa sampeyan bisa nglampahi wektu luwih akeh.
  
  "Hei, iki ulang tahunku kurang ajar," Sam mbela. "Aku duwe hak kanggo nesu."
  
  "Mungkin, nanging saiki ora dadi masalah," ujare George. "Sampeyan banjur mlayu lan mlayu maneh tanpa menehi aku kesempatan kanggo nerangake apa sing dakkarepake saka sampeyan."
  
  "Aku kira sampeyan bener," Sam ngempet nalika padha nguripake menyang dalan anjog menyang wilayah Vogri ayu. Omah Victoria sing jenenge taman kasebut katon ing wit-witan nalika mobil saya alon banget.
  
  "Kali bakal nyamar diskusi kita," George ngandika, "yen padha nonton utawa eavesdropping."
  
  "Dheweke? Sam frowned, fascinated dening paranoia captor kang, wong sing moments ago wis criticizing Sam dhewe paranoid reaksi. "Maksudmu, sapa sing durung tau ndeleng karnaval ngece sing kita lakoni ing jejere?"
  
  "Sampeyan ngerti sapa, Sam. Dheweke pancen sabar banget, nonton sampeyan lan sejarawan sing nggantheng ... nonton David Perdue ..., "ujare nalika mlaku menyang pinggir Kali Tyne, sing mili liwat perkebunan.
  
  "Enteni, sampeyan ngerti Nina lan Perdue?" Sam ngempet. "Apa hubungane wong-wong mau kok kowe nututi aku?"
  
  George ambegan. Iku wektu kanggo njaluk menyang jantung saka prakara. Dheweke mandheg tanpa ngomong maneh, nyisir cakrawala kanthi mripate didhelikake ing alis sing rusak. Banyu menehi Sam rasa tentrem, Eve ing drizzle saka mega werna abu-abu. Rambute ambruk ing raine nalika ngenteni George njlentrehake tujuane.
  
  "Aku bakal tetep cendhak, Sam," George ngandika. "Aku ora bisa nerangake saiki kepiye carane ngerti kabeh iki, nanging percaya yen aku ngerti." Ngerti yen wartawan mung nyawang dheweke tanpa ekspresi, dheweke terus. "Apa sampeyan isih duwe video Dread Serpent, Sam? Video sing sampeyan rekam nalika sampeyan kabeh ana ing Lost City, apa sampeyan duwe?"
  
  Sam mikir cepet. Dheweke mutusake supaya jawabane ora jelas nganti dheweke yakin karo maksud George Masters. "Ora, aku ninggalake cathetan karo Dr. Gould, nanging dheweke ana ing luar negeri."
  
  "Tenan?" George mangsuli acuh. "Sampeyan kudu maca koran, Pak Wartawan Terkenal. Dheweke nylametake nyawane anggota penting ing kutha asale wingi, dadi sampeyan ngapusi aku utawa dheweke bisa bilocation.
  
  "Lah, ngomong apa sing kudu mbok omongke, demi Gusti. Merga sikapmu sing elek-elek iki aku nyopot mobilku lan aku isih kudu ngobati omong kosong kuwi yen wis rampung dolanan ing taman dolanan," bentak Sam.
  
  "Apa sampeyan duwe video "Ula Elek" karo sampeyan?" George mbaleni kanthi metode intimidasi dhewe. Saben tembung kaya palu nggebug anvil ing kupinge Sam. Dheweke ora duwe cara metu saka obrolan, lan ora ana cara metu saka taman tanpa George.
  
  "Ula sing nggegirisi?" Sam terus. Dheweke ora ngerti akeh babagan perkara sing dijaluk Perdue kanggo nggawe film ing jero gunung ing Selandia Baru, lan dheweke luwih seneng kaya ngono. Penasarane biasane diwatesi karo apa sing dikarepake, lan fisika lan angka dudu titik sing kuwat.
  
  "Yesus Kristus!" George raged ing alon, slurred wicara. "Ular sing nggegirisi, piktogram sing kasusun saka urutan variabel lan simbol, Splinter! Uga dikenal minangka persamaan! Iki rekamane ngendi?
  
  Sam ngangkat tangan pasrah. Wong-wong sing nganggo payung weruh swarane wong loro sing metu saka panggonan sing didhelikake, lan para turis padha noleh kanggo ndeleng apa sing dadi gegeran. "Oke, Gusti! Tenang," bisik Sam kasar. "Aku ora duwe rekaman karo aku, George. Ora kene lan saiki. Kenapa?"
  
  "Foto-foto kasebut ora bakal ana ing tangan David Perdue, sampeyan ngerti?" - George dielingake karo gemeter hoarse. "Ora tau! Aku ora peduli apa sing bakal sampeyan omongake, Sam. Mbusak wae. Ngrusak file, apa wae.
  
  "Iku kabeh sing peduli, konco," Sam informed marang. "Aku bakal ngomong yen dheweke kepengin banget."
  
  "Aku ngerti, konco," George hissed bali ing Sam. "Iku masalahe. Dheweke digunakake dening dalang, luwih gedhe tinimbang awake dhewe.
  
  "Dheweke?" Sam takon sarkastik, referring menyang teori paranoid George.
  
  Wong sing kulite luntur wis cukup karo tumindake Sam Cleave sing isih enom lan cepet-cepet maju, nyekel kerah Sam lan goyangake kanthi pasukan sing medeni. Sedhela, Sam ngrasa kaya bocah cilik sing dibuwang dening St. Bernard, nggawe dheweke kelingan yen kekuwatan fisik George meh ora manungsa.
  
  "Saiki rungokna, lan ngrungokake kanthi ati-ati, kanca," dheweke hissed ing pasuryan Sam, ambegan mambu rokok lan mint. "Yen David Perdue entuk persamaan iki, Order of the Black Sun bakal menang!"
  
  Tanpa guna Sam nyoba ngeculake tangane wong sing kobong, mung nggawe dheweke nesu marang Hawa. George guncang maneh lan banjur ngeculake dheweke kanthi tiba-tiba nganti kesandhung. Nalika Sam nyoba kanggo golek mlaku, George nyedhaki. "Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan lakoni? Perdue ngirim ora bisa karo Dread Serpent. Dheweke dadi jenius sing ditunggu-tunggu kanggo ngrampungake masalah matematika iki wiwit bocah emas sadurunge ngembangake. Sayange, ngandika Golden boy wis kalbu lan numpes karya, nanging ora sadurunge prawan disalin nalika ngresiki kamar. Ora perlu dicritakake, dheweke dadi operasi, kerja ing Gestapo.
  
  "Banjur sapa sing dadi putra emas?" Sam takon.
  
  George nyawang Sam, kaget. "Sampeyan ora ngerti? Tau krungu wong jenenge Einstein, kancaku? Einstein, wong 'Teori Relativitas', ngupayakake perkara sing luwih ngrusak tinimbang bom atom, nanging nduweni ciri sing padha. Lah, aku iki ilmuwan, nanging aku ora jenius. Alhamdulillah ora ana sing bisa ngrampungake persamaan iki, mula almarhum Dr. Kenneth Wilhelm nulis ing The Lost City. Ora ana sing kudu slamet ing bolongan ula sing kurang ajar iki."
  
  Sam eling Dr. Wilhelm, sing duwe farm ing New Zealand ngendi Lost City dumunung. Dheweke minangka ilmuwan Nazi, sing ora dingerteni akeh, sing nganggo jeneng Williams nganti pirang-pirang taun.
  
  "Apik apik. Upamane aku tuku kabeh iki," panjaluke Sam karo ngangkat tangan maneh. "Apa akibat saka persamaan iki? Aku butuh alesan sing konkrit kanggo nglaporake iki menyang Perdue, sing, mesthine, saiki wis ngrancang tiwasku. Kekarepanmu sing edan aku kudu ketemu karo dheweke. Dhuh Gusti, mesthi nesu."
  
  George ngangkat bahu. "Sampeyan ora kudu mlayu."
  
  Sam ngerti dheweke bener. Yen Sam mung ngadhepi George ing ngarep lawang lan takon, mesthi bakal nylametake dheweke akeh masalah. Kaping pisanan, dheweke isih duwe mobil. Kosok baline, tangisan amarga telek sing wis katon ora ana gunane kanggo Sam.
  
  "Aku ora jelas babagan rincian sing luwih apik, Sam, nanging ing antarane aku lan Aidan Glaston, konsensus umum yaiku persamaan iki bakal nyumbang kanggo owah-owahan monumental ing paradigma fisika saiki," ujare George. "Saka sing bisa dikumpulake Aidan saka sumbere, petungan iki bakal nyebabake kekacauan ing skala global. Iki bakal ngidini obyek kanggo break liwat kudung antarane dimensi, nyebabake fisika kita dhewe tabrakan karo apa ing sisih liyane. Nazi nyobi, padha karo pratelan saka Unified Field Theory, sing ora bisa dibuktekake.
  
  "Lan kepiye carane Black Sun entuk manfaat saka iki, Master?" - Sam takon, nggunakake bakat jurnalistik kanggo ngerti telek. "Dheweke manggon ing wektu lan papan sing padha karo jagad liyane. Iku ora masuk akal kanggo mikir yen dheweke bakal eksperimen karo omong kosong sing bakal ngrusak dheweke lan kabeh liyane.
  
  "Mungkin, nanging sampeyan ngerti setengah omong kosong sing aneh lan bengkong sing ditindakake nalika Perang Dunia II?" George mbantah. "Umume sing dicoba ora ana gunane, nanging dheweke terus nindakake eksperimen sing nggegirisi mung kanggo ngatasi alangan iki, percaya yen bakal nambah kawruh babagan cara kerja ilmu liyane - ilmu sing ora bisa ditindakake. durung paham. Sapa sing ujar manawa iki ora mung upaya konyol liyane kanggo njaga kegilaan lan kontrol?"
  
  "Aku ngerti apa sing sampeyan ucapake, George, nanging sejatine aku ora mikir yen dheweke pancen edan. Ing kasus apa wae, dheweke kudu duwe alasan sing nyata kanggo pengin entuk iki, nanging apa bisa uga? Sam mbantah. Dheweke kepengin pracaya marang George Masters, nanging akeh banget bolongan ing teorine. Ing sisih liya, yen dideleng saka keputusasaan wong iki, critane kudu dipriksa.
  
  "Deleng, Sam, apa sampeyan pracaya marang aku utawa ora, tulungi aku lan delengen iki sadurunge sampeyan ngidini David Perdue njupuk persamaan iki," panjaluk George.
  
  Sam manthuk-manthuk. "Dheweke wong apik. Yen tuduhan kasebut serius, mula dheweke bakal ngrusak awake dhewe, percaya aku.
  
  "Aku ngerti dheweke dermawan. Aku ngerti carane dheweke bajingan Black Sun enem cara nganti Minggu nalika dheweke temen maujud apa padha rencana kanggo donya, Sam," ilmuwan slurred nerangake ora sabar. "Nanging sing ora bisa dakkandhakake yaiku Purdue ora ngerti perane ing karusakan. Dheweke ora ngerti yen dheweke nggunakake genius lan rasa penasaran bawaan kanggo nuntun dheweke menyang jurang. Ora masalah dheweke setuju apa ora. Luwih becik dheweke ora ngerti endi persamaane utawa bakal mateni dheweke ... lan sampeyan lan wanita saka Oban."
  
  Pungkasane, Sam entuk pitunjuk. Dheweke mutusake kanggo ngenteni wektu sadurunge ngowahi rekaman kasebut menyang Perdue, yen mung menehi George Masters entuk manfaat saka keraguan. Bakal angel njlentrehake anggepan kasebut tanpa ngirim informasi penting menyang sumber acak. Saliyane Perdue, ana sawetara wong sing bisa menehi saran babagan bebaya sing ana ing pitungan iki, lan malah sing bisa ... dheweke ora bakal ngerti yen dheweke bisa dipercaya.
  
  "Nggawa aku mulih, please," Sam takon marang kang nyekel. "Aku bakal mriksa iki sadurunge nindakake apa-apa, oke?"
  
  "Aku percaya karo sampeyan, Sam," ujare George. Iku muni luwih kaya ultimatum saka janji saka dateng. "Yen sampeyan ora ngrusak rekaman iki, sampeyan bakal getun sajrone wektu sing isih ana ing urip sampeyan."
  
  
  12
  Olga
  
  
  Ing pungkasan quip kang, Casper Jacobs mlayu driji liwat rambute Sandy, ninggalake spiky ing sirahe kaya bintang pop Eighties. Mripate njedhul getih amarga maca sewengi, kosok balene sing dikarepake ing wayah wengi - kanggo santai lan turu. Nanging, kabar panemuan Ular Dread nesu banget. Dheweke ngarep-arep banget yen Zelda Bessler utawa lapdog dheweke isih ora ngerti kabar kasebut.
  
  Ana wong ing njaba sing nggawe swara sing nggegirisi, mula dheweke nyoba nglirwakake, nanging ing antarane rasa wedi marang jagad ala lan kurang turu, ana akeh sing ora bisa ditindakake dina iki. Swara kaya piring tabrakan lan sawetara kacilakan sakteruse ing ngarep lawang, disusul weker mobil.
  
  "Oh, demi Gusti, saiki kepiye?" - dheweke bengok banter. Dhèwèké mlayu menyang ngarep lawang, siyap-siyap ngumbar rasa frustasi marang sapa waé sing ngganggu dhèwèké. Nolak lawang, Casper nggero, "Apa jenenge kabeh sing suci sing kedadeyan ing kene?" Apa sing dideleng ing sikile undhak-undhakan sing tumuju dalan mlebu dheweke langsung dilucuti senjata. Pirang sing paling nggumunake iki jongkok ing jejere mobil, katon depresi. Ing trotoar ing ngarepe ana kekacoan saka jajan lan bal icing sing sadurunge duweke jajan wedding gedhe.
  
  Nalika dheweke nyawang Casper pleadingly, mripat ijo bening dheweke stunned wong. "Mangga Pak, ampun nesu! Aku bisa mbusak kabeh bebarengan. Delengen, noda ing mobilmu mung dadi es."
  
  "Ora, ora," protese karo ngacungake tangan njaluk ngapura, "aja kuwatir mobilku. Kene, ayo daktulungi." Loro squeals lan penet tombol remot kontrol ing pesawat saka tombol ndhelikake weker nangis. Casper enggal-enggal nulungi si ayu sing nangis nangis njupuk kue sing wis rusak. "Aja nangis. Hei, aku bakal ngomong apa. Yen wis rampung, aku bakal nggawa sampeyan menyang toko roti lokal lan ngganti kue kasebut. marang aku."
  
  "Matur nuwun, nanging sampeyan ora bisa nindakake iki," dheweke snorted, ngumpulake sakepel saka adonan lan dekorasi marzipan. "Lho, kue iki tak gawe dhewe. Aku butuh rong dina, lan iki sawise aku nggawe kabeh dekorasi kanthi tangan. Sampeyan ndeleng, iku kue wedding. Kita ora bisa mung tuku jajan wedding saka toko ngendi wae.
  
  Mripate getihe, kebak luh, ngremuk atine Casper. Dheweke wegah nyelehake tangane ing lengen lan digosok alon-alon kanggo ngucapake simpati. Rampung captivated dening dheweke, kang felt pain ing dodo, sing pang akrab saka kuciwo sing teka nalika ngadhepi karo kasunyatan atos. Casper krasa lara ing njero. Dheweke ora pengin krungu jawaban, nanging dheweke kepengin banget takon. "I-i-i, kue kanggo... pernikahanmu?" krungu lambene ngiyanati.
  
  'Mangga ngomong ora! Mangga dadi pengiring utawa apa wae. Amargi sihing Gusti, ampun dados penganten!" atine kaya njerit. Durung nate tresna, kajaba teknologi lan ilmu pengetahuan. swara dicekik cilik oncat dheweke minangka eseman wry katon ing pasuryan ayu.
  
  "Ya Allah, ora," dheweke nggeleng sirahe, sniffling lan cekikikan bodho. "Apa aku pancene katon bodho kanggo sampeyan?"
  
  "Matur nuwun, Yesus!" Fisikawan sing bungah krungu swara batine bungah. Dheweke dumadakan mesem banget marang dheweke, rumangsa lega banget amarga dheweke ora mung jomblo, nanging uga duwe rasa humor. "Ha! Aku ora bisa setuju liyane! Sarjana kene! " ngomel kikuk. Ngerti carane bodho sing muni, Casper panginten kang bisa ngomong soko luwih aman. "Ngomong-ngomong, jenengku Casper," ujare karo nyekel tangane. "Dr. Casper Jacobs." Dheweke nggawe manawa dheweke ngerteni jenenge.
  
  Kanthi antusias, wong wadon ayu nyekel tangane nganggo drijine sing kelet lan ngguyu, "Sampeyan mung kaya James Bond. Jenengku Olga Mitra, eh... tukang roti."
  
  "Olga, tukang roti," dheweke nyengir. "Aku seneng".
  
  "Ngrungokake," kandhane serius karo ngusap pipine nganggo lengen klambi, "Aku butuh kue iki dikirim menyang pesta kurang saka jam. Apa kowe duwe gagasan?"
  
  Casper mikir sedhela. Dheweke adoh saka ninggalake bocah wadon sing ayu banget ing bebaya. Iki mung kasempatan kanggo nggawe roso kesengsem langgeng, lan apik ing. Dheweke langsung njepret driji lan ide muncul ing sirahe, nyebabake potongan-potongan kue kasebut mabur. "Mbok menawa aku duwe ide, Mbak Mithra. Enteni kene."
  
  Kanthi semangat sing anyar, Casper sing biasane tundhuk mlayu munggah ing undhak-undhakan menyang omahe sing duwe omah lan njaluk tulung marang Karen. Sawise kabeh, dheweke tansah manggang, tansah ninggalake roti manis lan bagel ing loteng. Saking bungahe, ibune juragan tanah setuju nulungi pacar anyar Casper kanggo nylametake reputasine. Padha duwe wedding cake liyane siap ing wektu rekaman sawise Karen nelpon sawetara saka dheweke dhewe.
  
  
  ***
  
  
  Sawise balapan nglawan wektu kanggo nggawe kue pengantin anyar, sing kebeneran kanggo Olga lan Karen wiwitane sederhana, dheweke duwe segelas sherry kanggo nggawe roti panggang sing sukses.
  
  "Ora mung aku nemokake pasangan sing sampurna ing kejahatan ing pawon," ujare Karen sing anggun, lan ngunggahake gelas, "nanging aku uga wis entuk kanca anyar!" Iki kanggo kerjasama lan kanca anyar!
  
  "Aku ndhukung iki," Casper mesem slyly, clinking kaca tingal karo loro Ladies seneng. Dheweke ora bisa njupuk mripat saka Olga. Saiki dheweke wis santai lan seneng maneh, dheweke cemlorot kaya sampanye.
  
  "Matur nuwun sejuta kaping, Karen," Olga sumringah. "Apa sing bakal daklakoni yen sampeyan ora nylametake aku?"
  
  "Inggih, Aku guess iku ksatria ing kono sing nyetel kabeh, sayang," ngandika Karen abang sewidak lima taun, nuding kaca ing Casper.
  
  "Iku bener," Olga setuju. Dheweke noleh menyang Casper lan katon jero menyang mripate. "Dheweke ora mung ngapura aku amarga clumsiness lan kekacoan ing mobil, nanging uga nylametake bokongku ... Lan padha ngomong ksatria wis mati."
  
  Atine Casper mlumpat. Ing mburi eseman lan penampilan sing ora bisa diganggu, ana bocah sekolah sing isin ing kamar lemari bocah-bocah wadon. "Ana sing kudu nylametake putri supaya ora mlebu ing lumpur. Bisa uga aku," dheweke nglirik, kaget karo pesona dhewe. Casper ora ateges ora narik kawigaten, nanging semangat kanggo karire ndadekake dheweke dadi wong sing kurang ramah. Nyatane, dheweke ora percaya nasibe nemokake Olga. Ora mung dheweke katon duwe perhatian, nanging dheweke uga katon ing ngarep lawang. Pangiriman pribadi, duweni nasib, dheweke mikir.
  
  "Kowe arep ngeterake kue karo aku?" - dheweke takon Casper. "Karen, aku bakal bali kanggo mbantu sampeyan ngresiki."
  
  "Omong kosong," Karen njerit main-main. "Kowe arek loro, ayo atur jajane sing arep dikirim. Cukup nggawa brendi setengah botol, sampeyan ngerti, kanggo masalah," dheweke nglirik.
  
  Seneng, Olga ngambung pipi Karen. Karen lan Casper ijol-ijolan glances menang ing katon dadakan saka sinar lumampah saka Sunshine ing gesang. Kaya-kaya Karen krungu pikirane wong sing nyewa, dheweke takon, "Saka ngendi sampeyan, mas? Apa mobilmu diparkir cedhak?"
  
  Casper muter mripate marang dheweke. Dheweke pengin tetep ora ngerti babagan pitakonan sing uga ana ing pikirane, nanging saiki Karen sing blak-blakan nyuarake. Olga tumurun lan mangsuli tanpa leladen. "Oh ya, mobilku diparkir ing dalan. Aku nyoba nggawa jajan saka apartemen menyang mobil nalika aku kelangan imbangan amarga dalan sing atos.
  
  "Apartemenmu?" Kasper takon. "Ngene?"
  
  "Yo sebelah, liwat pager. "Aku tetanggamu, bodho," dheweke ngguyu. "Apa kowe ora krungu rame-rame nalika aku nyopir dina Rebo? Wong-wong sing ngobahake rame-rame nganti dakkira aku kena teguran sing abot, nanging untunge ora ana sing teka.
  
  Casper nyawang Karen kanthi gumun nanging seneng. "Apa kowe krungu, Karen? Dheweke tetangga anyar kita."
  
  "Aku krungu, Romeo," Karen nggodha. "Saiki wiwiti. Aku kehabisan libations."
  
  "Ya ampun, ya," Olga seru.
  
  Dheweke kanthi ati-ati mbantu dheweke ngangkat dhasar kue, panel kayu sing kuat sing bentuke kaya koin, ditutupi foil sing ditekan kanggo dipamerake. Pie ora rumit banget, mula gampang golek imbangan antarane loro kasebut. Kaya Kasper, Olga dhuwur. Kanthi tulang pipi sing dhuwur, kulit lan rambut sing padhang, lan fisik sing langsing kanggo boot, dheweke minangka stereotip khas Eropa Timur babagan kaendahan lan dhuwur. Padha njupuk jajan kanggo dheweke Lexus lan ngatur kanggo isi menyang kursi mburi.
  
  "Sampeyan mimpin," dheweke ngandika, mbuwang wong tombol. "Aku lungguh ing mburi karo jajan."
  
  Nalika padha ndamel, Casper wis ewu pitakonan kang wanted kanggo takon wong wadon nggumunke, nanging mutusaké kanggo muter iku kelangan. Dheweke nampa instruksi saka dheweke.
  
  "Aku kudu ngomong, iki mung nuduhake yen aku bisa nyopir mobil wae kanthi gampang," dheweke gumunggung nalika tekan mburi ruang resepsi.
  
  "Utawa mobilku mung gampang dienggo. Sampeyan ngerti, sampeyan ora kudu dadi ilmuwan roket kanggo mabur," dheweke guyon. Ing wayahe ora kentekan niat, Casper ngelingi panemuan Dire Serpent lan dheweke isih kudu mesthekake yen David Perdue durung sinau. Mesthi katon ing pasuryan nalika dheweke mbantu Olga njupuk jajan menyang pawon ing bale.
  
  "Casper?" dheweke menet. "Casper, ana sing salah?"
  
  "Ora, mesthi ora," dheweke mesem. "Cukup mikir babagan tugas."
  
  Dheweke meh ora bisa ngomong yen dheweke teka lan penampilan sing apik banget wis ngilangi kabeh prioritas saka pikirane, nanging kasunyatane. Mung saiki dheweke kelingan carane terus-terusan nyoba ngubungi Perdue tanpa menehi tandha yen dheweke nindakake. Sawise kabeh, dheweke dadi anggota Ordo, lan yen dheweke ngerti yen dheweke sekongkol karo David Perdue, mesthine dheweke bakal rampung.
  
  Kebetulan banget yen bidang fisika sing dipimpin Kasper bakal dadi subyek saka The Dread Serpent. Dheweke wedi apa sing bisa nyebabake yen digunakake kanthi bener, nanging presentasi pinter Dr. Wilhelm babagan persamaan kasebut ndadekake Kasper kepenak ... nganti saiki.
  
  
  13
  Purdue Pawn
  
  
  Perdue ngamuk. Genius sing biasane tingkat kepala wis tumindak kaya wong gila wiwit Sam ora kejawab janjian. Ora bisa nemokake Sam liwat email, telpon utawa satelit nelusuri ing mobil, Perdue iki ambruk antarane raos ngiyanati lan medeni. Dheweke dipasrahake marang wartawan investigasi karo informasi paling penting sing didhelikake Nazi, lan saiki dheweke nemoni awake dhewe kanthi benang tipis saka kewarasan.
  
  "Yen Sam ilang utawa lara, aku ora peduli!" - dheweke barked ing Jane. "Kabeh sing dakkarepake yaiku rekaman tembok kutha sing ilang, demi Gusti! Aku pengin sampeyan menyang omahe maneh dina iki, lan aku pengin sampeyan mbobol lawang yen perlu.
  
  Jane lan Charles, kepala pelayan, padha pandeng-pandengan kanthi prihatin. Dheweke ora bakal nindakake tumindak pidana kanthi alesan apa wae, lan Perdue ngerti babagan iki, nanging dheweke pancen ngarep-arep saka dheweke. Charles, kaya biasane, ngadeg kanthi meneng ing jejere meja makan Perdue, nanging mripate nuduhake rasa kuwatir babagan perkembangan anyar.
  
  Ing lawang pawon ageng ing Reichtisusis, Lilian, pengurus rumah tangga, ngadeg lan ngrungokake. Nalika ngusapi sendok garpu sawise ngrusak sarapan sing wis disiapake, tumindake sing biyasane sumringah wis ngliwati titik sing kurang lan ambruk nganti suram.
  
  "Apa sing kedadeyan ing kastil kita?" - dheweke muttered, goyang sirah. "Apa sing ngganggu sing duwe omah nganti dadi monster kaya ngono?"
  
  Dheweke nangisi dina nalika Perdue dadi awake dhewe - tenang lan diklumpukake, lembut lan uga moody. Saiki ora ana musik maneh sing diputer saka lab, lan ora ana bal-balan ing TV nalika dheweke bengok-bengok marang wasit. Pak Cleave lan Dr Gould padha adoh, lan miskin Jane lan Charles kudu sijine munggah karo boss lan obsesi anyar kang, persamaan serem padha ditemokaké ing ekspedisi paling anyar.
  
  Katon yen cahya ora nembus jendhela dhuwur omah gedhong. Mripate ngumbara liwat langit-langit dhuwur lan dekorasi boros, relik lan lukisan megah. Ora ana sing ayu maneh. Lillian ngrasa kaya warna-warna sing ilang saka njero omah sing sepi. "Kaya sarcophagus," dheweke mendesah, noleh. A tokoh ngadeg ing dheweke dalan, kuwat lan imposing, lan Lillian mlaku langsung menyang. A squeal dhuwur-nada uwal saka Lillian wedi.
  
  "Duh Gusti, Lily, mung aku," perawat ngguyu, nglipur ibu rumah tangga sing pucet karo ngrangkul. "Lajeng apa sing nggawe sampeyan bungah banget?"
  
  Lillian ngrasa lega nalika perawat muncul. Dheweke ngipasi pasuryane nganggo andhuk pawon, nyoba nyipta awake dhewe sawise miwiti. "Alhamdulillah sampeyan ana ing kene, Lilith," dheweke serak. "Pak Perdue lagi edan, sumpah. Apa sampeyan bisa menehi obat penenang kanggo sawetara jam? Para staf wis kesel karo tuntutane sing edan.
  
  "Aku nganggep sampeyan isih durung nemokake Pak Cleave?" - disaranake Dhik Hurst karo katon ora duwe pengarep-arep.
  
  "Ora, lan Jane duwe alasan kanggo percaya yen ana kedadeyan karo Pak Cleave, nanging dheweke ora duwe ati kanggo ngandhani Pak Perdue ... durung. Ora nganti dheweke dadi cilik, lho," Lillian nggawe gerakan jenggot kanggo ngungkapake amukane Perdue.
  
  "Yagene Jane mikir ana kedadeyan karo Sam?" - perawat takon koki kesel.
  
  Lillian nyedhak lan bisik-bisik, "Ketoke dheweke nemokake mobile nabrak pager ing pekarangan sekolah ing Old Stanton Road, total ngilangi."
  
  "Apa?" Suster Hearst ngempet lirih. "Ya Allah, muga-muga dheweke ora apa-apa?"
  
  "Kita ora ngerti apa-apa. Jane sing bisa ngerteni, mobile Pak Cleave ditemokake polisi sawise sawetara warga lan pemilik bisnis nelpon kanggo nglaporake kecepetan sing cepet-cepet, "ujare pengurus rumah tangga.
  
  "Duh Gusti, ora aneh yen David kuwatir banget," dheweke mrengut. "Sampeyan kudu langsung ngandhani dheweke."
  
  "Kanthi hormat, Miss Hearst, apa dheweke durung cukup edan? Kabar iki bakal nyurung dheweke liwat pinggiran. Dheweke durung mangan apa-apa, kaya sing sampeyan deleng," Lillian nunjukake sarapan sing dibuwang, "lan dheweke ora turu, kajaba yen sampeyan menehi dosis."
  
  "Aku mikir dheweke kudu ngandhani. Ing wektu iki, dheweke bisa uga mikir yen Pak Cleave wis ngiyanati dheweke utawa mung ora nggatekake dheweke tanpa sebab. Yen dheweke ngerti yen ana wong sing ngusir kancane, dheweke bisa uga rumangsa kurang dendam. Apa sampeyan wis tau mikir babagan iki?" Dhik Hurst nyaranake. "Aku bakal ngomong karo dheweke".
  
  Lillian manthuk. Mbok menawa perawat iku bener. "Inggih, sampeyan bakal dadi wong sing paling apik kanggo ngomong marang dheweke. Sawise kabeh, dheweke ngajak sampeyan ngunjungi laboratorium lan nuduhake sawetara obrolan ilmiah karo sampeyan. Dheweke percaya karo sampeyan."
  
  "Sampeyan bener, Lily," perawat kasebut ngakoni. "Ayo aku ngomong karo dheweke nalika mriksa kemajuane. Aku bakal nulungi dheweke babagan iki."
  
  "Matur nuwun, Lilith. Sampeyan iku peparingé Gusti Allah. Panggonan iki wis dadi penjara kanggo kita kabeh wiwit bos bali," Lillian ngeluh karo kahanan kasebut.
  
  "Aja kuwatir, sayang," wangsulane Suster Hearst karo nglirik. "Kita bakal nggawe dheweke bali menyang kondisi apik."
  
  "Sugeng enjang, Pak Perdue," perawat mesem nalika mlebu kantin.
  
  "Sugeng enjing, Lilith," sapa dheweke kesel.
  
  "Ora biyasa. Apa sampeyan wis mangan apa-apa? Dheweke ngandika. "Sampeyan kudu mangan supaya aku bisa nambani sampeyan.
  
  "Demi Gusti, aku mangan roti panggang," ujare Perdue ora sabar. "Minangka aku ngerti, iki bakal cukup."
  
  Dheweke ora bisa mbantah. Dhik Hearst bisa ngrasakake tegang ing kamar. Jane cemas ngenteni tandha tangan Perdue ing dokumen kasebut, nanging dheweke ora gelem mlebu sadurunge dheweke menyang omahe Sam kanggo neliti.
  
  "Apa bisa ngenteni?" - perawat takon Jane tenang. Mripat Jane kang darted kanggo Perdue, nanging di-push bali kursi lan kesandhung kanggo kaki karo sawetara support saka Charles. Dheweke manthuk menyang perawat lan ngumpulake dokumen, langsung njupuk pitunjuk Perawat Hurst.
  
  "Go Jane, njupuk rekaman saka Sam!" Perdue mbengok sawise dheweke metu saka kamar gedhe lan munggah menyang kantor dheweke. "Apa dheweke krungu aku?"
  
  "Dheweke krungu sampeyan," Suster Hearst dikonfirmasi. "Aku yakin dheweke bakal cepet lunga."
  
  "Matur nuwun, Charles, aku bisa ngatasi iki," ujare Perdue ing butlere, nuli ngusir dheweke.
  
  "Inggih, Pak," wangsulane Charles lan lunga. Biasane, ekspresi watu saka butler kasebut diiringi kuciwane lan rasa sedhih, nanging dheweke kudu nyerahake karya kasebut menyang tukang kebon lan tukang resik.
  
  "Sampeyan lagi ngganggu, Pak. Perdue," Nurse Hurst whispered, mimpin Perdue menyang ruang tamu, ngendi dheweke biasane kabiji kemajuan kang.
  
  "David, sayangku, David utawa Dave," dheweke mbenerake dheweke.
  
  "Oke, aja nganti ora sopan banget karo staf sampeyan," ujare dheweke, nyoba njaga swarane supaya ora nggawe dheweke musuhan. "Iki dudu salahe."
  
  "Sam isih ilang. Ngerti?" Perdue hissed nalika dheweke narik ing lengen klambi.
  
  "Aku krungu," wangsulane. "Yen aku takon, apa sing istimewa babagan cuplikan iki? Ora kaya sampeyan njupuk film dokumenter ing tenggat wektu sing ketat utawa liya-liyane.
  
  Perdue ndeleng Nurse Hearst minangka sekutu langka, wong sing ngerti semangate kanggo ilmu. Dheweke ora mikir dipercaya dheweke. Kanthi Nina adoh lan Jane minangka bawahan, perawat iku siji-sijine wanita sing dirasa cedhak saiki.
  
  "Miturut riset, dipercaya manawa iki minangka salah sawijining téori Einstein, nanging pamikiran sing bisa ditindakake ing praktik dadi nggegirisi nganti dheweke ngrusak. Mung wae, disalin sadurunge dirusak, lho," ujare Perdue, mripate biru peteng konsentrasi. Mripat David Perdue ana warna sing beda. Ana sing mendhung, ana sing ngluwihi pribadine. Nanging Perawat Hurst ora ngerti kapribaden Perdue kaya wong liya, mula dheweke ora bisa ndeleng manawa kedadeyan sing salah karo pasiene.
  
  "Lan Sam duwe persamaan iki?" dheweke takon.
  
  "Iya. Lan aku kudu miwiti nggarap," ujare Perdue. Saiki swarane meh waras. "Aku kudu ngerti apa iku, apa sing ditindakake. Aku kudu ngerti kok Order of the Black Sun katahan iki kanggo supaya dawa, kok Dr.. Ken Williams felt perlu kanggo ngubur ngendi ora ana siji bisa njaluk iku. Utawa," dheweke bisik-bisik, "...kok padha ngenteni."
  
  "Pesenan apa?" Dheweke mrengut.
  
  Ujug-ujug, Perdue ngerti yen dheweke ora ngomong karo Nina, utawa Sam, utawa Jane, utawa sapa wae sing ngerti babagan urip rahasia. "Hmm, mung siji organisasi sing wis daklakoni sadurunge. Biasa wae."
  
  "Sampeyan ngerti, stres iki ora kondusif kanggo penyembuhan sampeyan, David," dheweke menehi saran. "Kepiye carane aku bisa mbantu sampeyan entuk persamaan iki? Yen sampeyan duwe, sampeyan bisa tetep sibuk tinimbang nggegirisi staf lan aku kanthi tantrum iki. Tekanan getihmu dhuwur lan emosimu sing cendhak nggawe kesehatanmu luwih elek, lan aku ora bisa nglilani kedadeyan kasebut."
  
  "Aku ngerti sing bener, nanging nganti aku duwe video Sam, aku ora bisa ngaso," Perdue shrugged.
  
  "Dr. Patel ngarepake aku njunjung standar ing njaba institusi, sampeyan ngerti? Yen aku terus njalari masalah sing ngancam nyawane, dheweke bakal mecat aku amarga aku kaya-kaya ora bisa nindakake tugasku," dheweke ngrengek kanthi sengaja supaya dheweke rumangsa getun.
  
  Perdue wis ora ngerti Lilith Hearst kanggo dangu, nanging ngluwihi kaluputan gawan liwat apa wis kedaden karo bojone, kang duwe soko saka kekerabatan ilmu-oriented bab dheweke. Dheweke uga rumangsa yen dheweke bisa dadi siji-sijine kolaborator ing upaya kanggo njupuk cuplikan Sam, utamane amarga dheweke ora duwe larangan. Bodho dheweke saestu Bliss kang. Apa sing dheweke ora ngerti bakal ngidini dheweke nulungi dheweke kanthi tujuan mung mbantu dheweke tanpa kritik utawa pendapat - kaya sing disenengi dening Perdue.
  
  Dheweke nyuda kepinginan supaya informasi katon jinak lan masuk akal. "Yen sampeyan bisa nemokake Sam lan njaluk rekaman kasebut, iki bakal dadi bantuan gedhe."
  
  "Oke, ayo aku ndeleng apa sing bisa daklakoni," dheweke nglipur dheweke, "nanging sampeyan kudu janji yen sampeyan bakal menehi aku sawetara dina. Ayo padha setuju yen aku kudu nampa minggu ngarep nalika kita rapat sabanjure. Kaya iki?"
  
  Perdu manthuk. "Iku muni wajar."
  
  "Oke, saiki ora ngomong maneh babagan matematika lan bingkai sing ilang. Sampeyan kudu ngaso kanggo owah-owahan. Lily kandha yen sampeyan meh ora turu, lan terus terang, tandha-tandha vital sampeyan njerit yen pancen bener, David," dhawuhe kanthi nada kaget banget sing ngonfirmasi bakat diplomasi.
  
  "Apa iki?" - dheweke takon nalika dheweke narik botol cilik saka solusi banyu menyang syringe.
  
  "Mung sawetara Valium IV kanggo mbantu sampeyan turu sawetara jam maneh," ujare, ngukur jumlah kanthi mripat. Liwat tabung injeksi, cahya diputer karo zat ing njero, menehi cemlorot suci sing ditemokake atraktif. Yen mung Lillian bisa ndeleng, dheweke mikir, kanggo mesthekake yen isih ana cahya ayu sing isih ana ing Reichtisusis. Peteng ing mripate Perdue dadi turu sing ayem amarga obat kasebut ditrapake.
  
  Dhèwèké mrengut amarga rasa asam kobong ing urat sing nyiksa dheweke, nanging mung sawetara detik nganti tekan atine. Wareg yen Perawat Hurst wis sarujuk kanggo njaluk dheweke rumus saka video Sam, Perdue ngidini peteng Beludru kanggo ngonsumsi dheweke. Swara-swara ing kadohan sadurunge dheweke keturon. Lillian nggawa kemul lan bantal, nutupi dheweke nganggo kemul wulu. "Cukup tutup kene," adhine Hearst menehi saran. "Ayo dheweke turu ing kursi kene saiki. bab miskin. Dheweke wis kesel."
  
  "Ya," Lillian sarujuk, nulungi Perawat Hearst ndhelikake sing duwe omah, kaya sing diarani Lillian. "Lan matur nuwun kanggo sampeyan, kita kabeh uga bisa istirahat."
  
  "Sampeyan bisa," Sister Hearst ngguyu. Raine klelep dadi rada melankolis. "Aku ngerti kaya apa ngadhepi wong sing angel ing omah. Dheweke bisa uga mikir yen dheweke tanggung jawab, nanging nalika lara utawa cilaka, dheweke bisa dadi lara banget ing bokong.
  
  "Amin," wangsulane Lillian.
  
  "Lillian," Charles nyepelekake alon-alon, sanajan dheweke setuju karo pengurus rumah tangga. "Matur nuwun, Dhik Hurst. Apa kowe arep nedha awan?"
  
  "Oh, ora, matur nuwun, Charles," perawat kasebut mesem, ngemas kasus medis lan mbuwang bandage lawas. "Aku kudu nindakake sawetara tugas sadurunge shift wengi ing klinik sore iki."
  
  
  14
  Kaputusan penting
  
  
  Sam ora bisa nemokake bukti ngyakinake yen Ular Dread bisa nindakake kekejeman lan karusakan sing George Masters nyoba kanggo gawe uwong yakin. Ing endi wae dheweke diuripake dheweke ketemu karo ora percaya utawa ora ngerti, sing mung ngonfirmasi kapercayan yen Master minangka wong edan paranoid. Nanging, dheweke ketoke tulus sing Sam tetep profil kurang saka Perdue nganti dheweke duwe bukti cekap, kang ora bisa njaluk saka sumber biasanipun.
  
  Sadurunge ngirim rekaman menyang Purdue, Sam mutusake kanggo nggawe perjalanan pungkasan menyang sumber inspirasi sing bisa dipercaya lan njaga kawicaksanan rahasia - siji-sijine Aidan Glaston. Wiwit Sam ndeleng artikel Glaston sing diterbitake ing koran anyar, dheweke mutusake yen wong Irlandia bakal dadi wong sing paling apik kanggo takon babagan Ular Dread lan mitos.
  
  Tanpa sepasang, Sam nyeluk taksi. Iku luwih apik tinimbang nyoba nylametake reruntuhan sing diarani mobil, sing bakal mbukak dheweke. Sing ora dibutuhake yaiku investigasi polisi babagan ngoyak-oyak kanthi kacepetan dhuwur lan kemungkinan penahanan sabanjure amarga mbebayani nyawa warga lan nyopir sing ora peduli. Nalika panguwasa lokal nganggep dheweke ilang, dheweke duwe wektu kanggo ngurutake kasunyatan nalika pungkasane muncul.
  
  Nalika tekan ing Edinburgh Post, dheweke dikandhani yen Aidan Glaston ana tugas. Editor anyar ora ngerti Sam pribadi, nanging dheweke ngidini wong kanggo nglampahi sawetara menit ing kantor dheweke.
  
  "Janice Noble," dheweke mesem. "Seneng banget bisa ketemu wakil sing dihormati saka profesi kita. Mangga lenggah."
  
  "Matur nuwun, Miss Noble," wangsulane Sam, lega amarga kantor-kantor saiki biasane kosong. Dheweke ora ana ing swasana ati kanggo ndeleng slugs lawas sing wis stomped ing dheweke nalika wong anyar, malah ora kanggo rub irung ing selebriti lan sukses. "Aku bakal nindakake kanthi cepet," ujare. "Aku mung kudu ngerti ngendi aku bisa ngubungi Aidan. Aku ngerti iki informasi rahasia, nanging aku kudu ngubungi dheweke babagan investigasiku saiki.
  
  Dheweke leaned maju ing elbows lan alon-alon clasped dheweke tangan. Loro-lorone bangkekane dihias nganggo cincin emas sing kandel, lan gelang-gelang kasebut nggawe swara sing nggegirisi nalika nempuh permukaan meja sing polesan. "Pak Cleave, aku seneng nulungi sampeyan, nanging kaya sing dakkandhakake sadurunge, Aidan nyambut gawe kanthi rahasia ing misi sing sensitif politik lan kita ora bisa nutupi tutupane. Sampeyan ngerti kaya apa. Sampeyan malah ora kudu takon aku.
  
  "Aku ngerti," wangsulane Sam, "nanging apa sing dakkarepake luwih penting tinimbang urip pribadi rahasia sawetara politisi utawa backstabbing khas sing disenengi tabloid."
  
  Editor katon langsung pundung. Dheweke njupuk nada harder karo Sam. "Aja mikir yen sampeyan wis entuk ketenaran lan rejeki liwat keterlibatan sing ora apik banget, mula sampeyan bisa mlebu ing kene lan nganggep sampeyan ngerti apa sing ditindakake dening wong-wongku."
  
  "Ngrungokake aku, Bu. Aku butuh informasi sing sensitif banget, lan kalebu karusakan ing kabeh negara, "ujare Sam kanthi mantep. "Aku mung butuh nomer telpon."
  
  Dheweke mrengut. "Sampeyan nggarap kasus iki?"
  
  "Freelance," jawabe cepet. "Iki aku sinau saka kenalan, lan aku duwe alesan kanggo percaya yen iku bener. Mung Aidan sing bisa konfirmasi iki kanggo kula. Mangga, Bu Noble. Mangga."
  
  "Aku kudu ngomong, aku kepengin weruh," dheweke ngakoni, nulis nomer landline asing. "Iki garis aman, nanging mung nelpon sepisan, Pak Cleave. Aku nonton baris iki kanggo ndeleng apa sampeyan ngganggu wong kita nalika dheweke kerja.
  
  "Ora masalah. Aku mung butuh siji telpon," ujare Sam semangat. "Matur nuwun, matur nuwun!"
  
  Dheweke didilat lambene nalika dheweke nulis, jelas prihatin karo apa sing diomongake Sam. Nyorong kertas menyang dheweke, dheweke kandha, "Deleng, Pak Cleave, mbok menawa kita bisa kerja sama apa sing sampeyan duwe?"
  
  "Sampun kula konfirmasi rumiyin menapa punika prayogi dipun lampahi, Bu Noble. Yen ana apa-apa, kita bisa ngomong," dheweke nglirik. Dheweke katon marem. Pesona Sam lan fitur nggantheng bisa njaluk dheweke menyang Pearly Gates nalika dheweke ana ing muter.
  
  Ing taksi nalika mulih, kabar radio nyatakake yen puncak paling anyar sing bakal ditindakake yaiku babagan energi terbarukan. Rapat kasebut bakal dirawuhi dening sawetara pimpinan jagad, uga sawetara utusan saka komunitas ilmiah Belgia.
  
  "Kenapa Belgia, saka kabeh papan?" Sam ketemu dhewe takon banter. Dheweke ora ngerti yen sopir, wong wadon setengah tuwa sing nyenengake, ngrungokake.
  
  "Mungkin salah sawijining kegagalan sing didhelikake," ujare.
  
  "Apa sing ana ing pikiranmu?" Sam takon, cukup kaget dening kapentingan dadakan.
  
  "Inggih, Belgia, umpamane, minangka omah NATO lan Uni Eropa, mula aku bisa mbayangake manawa dheweke bakal dadi tuan rumah kaya iki," dheweke ngobrol.
  
  "Mergo... opo? " pitakone Sam. Wiwit bab Purdue / Master kabeh iki diwiwiti, dheweke wis ora ngerti babagan urusan saiki, nanging wanita kasebut katon ngerti, mula dheweke seneng ngobrol. Dheweke muter mripate.
  
  "Oh, tebakanmu apik kaya aku, cah lanang," dheweke cekikikan. "Telpon aku paranoid, nanging aku mesthi percaya yen rapat-rapat cilik iki ora liya mung sandiwara kanggo ngrembug rencana jahat kanggo ngrusak pamrentahan ..."
  
  Mripate merem lan nutupi cangkeme nganggo tangane. "Duh Gusti, ngapura aku sumpah," dheweke njaluk ngapura, kanggo nyenengake Sam.
  
  "Aja nggatekake, Bu," dheweke ngguyu. "Aku duwe kanca sejarah sing bisa nggawe pelaut isin."
  
  "Oh, oke," dheweke ambegan. "Aku biasane ora nate padu karo penumpangku."
  
  "Dadi sampeyan mikir iki carane ngrusak pamrentahan?" mesem, isih seneng guyonan saka omongane wong wadon mau.
  
  "Iya, aku ngerti. Nanging, sampeyan ndeleng, aku ora bisa nerangake. Iku salah siji saka iku sing aku mung aran, ngerti? Contoné, apa sebabé butuh patemon pitu pemimpin donya? Apa babagan negara liyane? Aku luwih seneng kaya pekarangan sekolah sing akeh sprogs lagi kumpul nalika istirahat lan bocah-bocah liyane kaya, 'He, apa tegese?' ... Kowe ngerti?" - dheweke muttered incoherently.
  
  "Ya, aku ngerti apa sing sampeyan gunakake," dheweke setuju. "Dadi dheweke ora metu lan ngomong babagan apa puncak?"
  
  Dheweke geleng-geleng kepala. "Dheweke lagi ngrembug. Apus sialan. Aku pitutur marang kowe, media iku wayang wong-wong hooligan iki."
  
  Sam kudu mesem. Dheweke ngomong banget kaya Nina, lan Nina biasane akurat ing pangarep-arep. "Aku ngrungokne kuwe. Ya, yakin manawa sawetara kita ing media nyoba ngerteni bebener, ora preduli biaya.
  
  Sirahe diuripake separo nganti meh mbalik maneh, nanging dalan meksa dheweke ora. "Duh, Gusti! Aku nglebokake sikilku ing cangkemku maneh!" - dheweke ngeluh. "Apa sampeyan anggota pers?"
  
  "Aku wartawan investigasi," Sam nglirik, karo seductiveness padha digunakake ing garwane VIP kang diwawancarai. Kadhangkala dheweke bisa meksa dheweke mbukak bebener sing nggegirisi babagan bojone.
  
  "Apa sing sampeyan riset?" dheweke takon ing dheweke delightfully layman cara. Sam bisa ngomong dheweke kurang terminologi lan kawruh sing tepat, nanging akal sehat lan artikulasi panemu dheweke jelas lan logis.
  
  "Aku considering plot bisa kanggo mungkasi wong sugih saka nindakake divisi dawa lan numpes donya ing proses,"Sam joked.
  
  Sambil nglirik kaca spion, sopir taksi cah wadon cekikikan banjur ngguyu, "Oke. Aja ngomong aku".
  
  Penumpange sing rambute peteng isih kaget lan meneng-meneng nyawang metu jendela nalika bali menyang komplek apartemene. Dheweke ketoke perk munggah nalika padha liwat ing schoolyard lawas, nanging dheweke ora takon apa. Nalika dheweke ngetutake arah sing dideleng, dheweke mung weruh lebu sing katon kaya kaca pecah amarga kacilakan mobil, nanging dheweke aneh yen ana tabrakan kendaraan ing papan kasebut.
  
  "Apa sampeyan bisa ngenteni aku?" - Sam takon dheweke nalika padha nyedhaki omahe.
  
  "Mesthi!" - dheweke exclaimed.
  
  "Matur nuwun, aku bakal cepet-cepet ngatasi iki," janjine karo mudhun saka mobil.
  
  "Enteni wektumu, sayang," dheweke nyengir. "Meter kasebut mlaku."
  
  Minangka Sam bledosan menyang Komplek, kang diklik kunci elektronik, nggawe manawa gapura wis ditutup aman konco wong sadurunge mlaku munggah ing undhak-undhakan kanggo lawang ngarep. Dheweke nelpon Aidan ing nomer sing diwenehake editor Post. Saking kagete Sam, kanca sepuhe langsung mangsuli.
  
  Sam lan Aidan ora duwe wektu luang, mula dheweke ora ngobrol.
  
  "Dadi ing ngendi dheweke ngirim kuldi sampeyan, kanca?" Sam mesem, njupuk soda setengah tahap saka kulkas lan ngombe ing siji gulp. Wis sawetara wektu dheweke ora mangan utawa ngombe apa-apa, nanging saiki dheweke kesusu banget.
  
  "Aku ora bisa nyritakake informasi kasebut, Sammo," wangsulane Aidan kanthi seneng, tansah nggodha Sam amarga ora nggawa dheweke menyang misi nalika isih kerja ing koran.
  
  "Ayo," Sam ngandika, burping quietly saka ngombe sing wis diwutahake. "Ngrungokake, apa sampeyan tau krungu mitos sing diarani Ular Dread?"
  
  Ora bisa ngomong apa sing dakkarepake, Nak," Aidan cepet-cepet mangsuli. "Apa iki? Ditempelake menyang peninggalan Nazi maneh?"
  
  "Ya wis. Ora. Aku ora ngerti. Dipercaya manawa persamaan iki dikembangake dening Albert Einstein dhewe sawetara wektu sawise publikasi koran 1905, saka apa sing wis dakcritakake, "ujare Sam. "Dheweke ujar manawa nalika digunakake kanthi bener, ana kunci kanggo asil sing nggegirisi. Apa sampeyan ngerti sing kaya ngono?"
  
  Aidan muni mikir lan pungkasane ngakoni, "Ora. Ora, Sammo. Aku ora tau krungu bab kaya iki. Salah siji sumber sampeyan nglilani sampeyan ing bab sing gedhe banget sing mung sing paling dhuwur sing ngerti babagan iki ... Utawa sampeyan lagi diputer, konco."
  
  Sam mangsuli. "Banjur, ora apa-apa. Aku mung pengin ngrembug babagan iki karo sampeyan. Lah Ade, apa wae sing mbok lakoni, ati-ati wae, krungu?"
  
  "Oh, aku ora ngerti sampeyan peduli, Sammo," Aidan nggodha. "Aku janji bakal ngumbah kuping saben wengi, oke?"
  
  "Ya, oke, jancok sampeyan uga," Sam tersenyum. Dheweke krungu Aidan ngguyu kanthi swara serak sadurunge mungkasi telpon. Wiwit mantan kolega ora ngerti babagan woro-woro Master, Sam meh yakin manawa hype gedhe kasebut dianggep berlebihan. Sawise kabeh, aman kanggo menehi Perdue rekaman video saka persamaan Einstein. Nanging, sadurunge dheweke lunga, ana sing kudu diurus.
  
  "Lacey!" - bengok-bengok menyang koridor tumuju apartemen ing pojok lantai. "Lacey!"
  
  Cah wedok iku kesandhung metu, nyetel pita ing rambute.
  
  "Hei, Sam," dheweke nelpon, jogging bali menyang omahe. "Aku teka. Aku teka."
  
  "Mangga jaga Bruich kanggo kula mung sewengi, oke?" - dheweke cepet-cepet nyuwun, ngangkat kucing lawas sing ora seneng saka sofa sing lagi lungguh.
  
  "Bejo sampeyan ibuku tresna karo sampeyan, Sam," Lacy martakaké nalika Sam isi panganan kucing menyang kanthong. "Dheweke sengit kucing."
  
  "Aku ngerti, aku njaluk ngapura," dheweke njaluk ngapura, "nanging aku kudu menyang omah kancaku nggawa sawetara perkara sing penting."
  
  "Ndelok barang?" dheweke gasped bungah.
  
  Sam ngangkat bahu, "Ya, rahasia banget."
  
  "Apik tenan," dheweke mesem, alon-alon ngelus Bruich. "Oke, ayo, Bruich, ayo! Sugeng rawuh, Sam!" Lan karo iku, dheweke lunga, bali menyang njero saka lorong semen teles.
  
  Sam butuh kurang saka patang menit kanggo ngemas tas lelungan lan nglebokake cuplikan sing disenengi ing kamera. Dheweke enggal siap budhal kanggo nyenengake Perdue.
  
  "Duh Gusti, dheweke bakal ngubengi aku," pikire Sam. "Dheweke mesthi nesu banget."
  
  
  15
  Tikus ing barley
  
  
  Aidan Glaston sing tangguh yaiku wartawan veteran. Dheweke ana ing pirang-pirang misi nalika Perang Dingin, nalika jamane sawetara politisi bengkok, lan dheweke mesthi entuk critane. Dheweke milih dalan karir sing luwih pasif sawise meh tiwas ing Belfast. Wong-wong sing diselidiki ing wektu iku ngelingake dheweke bola-bali, nanging dheweke kudu ngerti sadurunge wong liya ing Skotlandia. Sakcepete sawise, karma njupuk tol lan Aidan salah siji saka akeh tatu dening shrapnel ing bombing IRA. Dheweke njupuk pitunjuk lan nglamar kerja minangka panulis administrasi.
  
  Saiki dheweke bali menyang lapangan. Dheweke ora mlebu umur suwidakan kaya sing dikira, lan wartawan dour nemokake manawa bosen bakal mateni dheweke suwe sadurunge rokok utawa kolesterol. Sawise pirang-pirang wulan ngemis lan ditawani keuntungan sing luwih apik tinimbang wartawan liyane, Aidan ngyakinake Miss Noble sing rewel yen dheweke dadi wong sing kerja. Sawise kabeh, dheweke sing nulis crita ngarep babagan McFadden lan patemon walikota sing paling ora biasa ing Skotlandia. Tembung kasebut mung, sing dipilih, ngisi rasa ora percaya marang Aidan.
  
  Ing cahya kuning kamar asrama sing disewa ing Castlemilk, dheweke nyedhot rokok sing murah lan nulis draf laporan ing komputer kanggo dirumusake mengko. Aidan ngerti banget babagan kelangan cathetan sing penting, mula dheweke duwe pertahanan sing kuat - sawise ngrampungake saben draf, dheweke ngirim email menyang awake dhewe. Kanthi cara iki dheweke tansah duwe serep.
  
  Aku kepingin weruh apa mung sawetara administrator kotamadya ing Skotlandia melu, lan aku sinau iki nalika aku tricked dalan menyang rapat lokal ing Glasgow. Dadi cetha yen bocor sing dakcekel ora disengaja amarga sumberku banjur ilang saka radar. Ing patemon gubernur kotamadya Skotlandia, aku ngerti manawa denominator umum dudu profesine. Apa ora iki menarik?
  
  Sing padha duwe umum yaiku organisasi global sing luwih gedhe, utawa luwih saka konglomerat bisnis lan asosiasi sing kuat. McFadden, sing paling dakkarepake, dadi paling ora kuwatir. Nalika aku mikir iki rapat walikota, kabeh dadi anggota partai anonim iki, kalebu politikus, keuangan lan perwira militer. Patemon iki dudu babagan undang-undang cilik utawa peraturan dewan kutha, nanging babagan perkara sing luwih gedhe; puncak ing Belgia, sing kita kabeh krungu ing warta. Lan Belgia ing ngendi aku bakal nekani puncak rahasia sabanjure. Aku kudu ngerti yen iki bakal dadi bab pungkasan.
  
  Ketukan ing lawang ngganggu laporane, nanging dheweke cepet nambahake wektu lan tanggal kaya biasane sadurunge ngetokake rokok. Nuthuk dadi ngeyel, malah ngeyel.
  
  "Heh, celonone terus, aku mangkat!" - dheweke barked ora sabar. Dheweke narik kathok dowo lan, kanggo ngganggu sing nelpon, mutusake kanggo masang draf menyang email dhisik lan ngirim sadurunge mbukak lawang. Nuthuk dadi banter lan saya kerep, nanging nalika ndeleng liwat intip, dheweke ngerti Benny Dee, sumber utama. Benny minangka asisten pribadi ing cabang Edinburgh saka perusahaan keuangan swasta.
  
  "Yesus, Benny, apa sing sampeyan tindakake ing kene? Aku ngira sampeyan ilang saka pasuryan saka planet iki," Aidan muni nalika mbukak lawang. Ngadeg ing ngarepe ing lorong sing surem ing asrama ana Benny D, katon pucet lan lara.
  
  "Nyuwun pangapunten, kula mboten ngundang sampeyan, Aidan," Benny njaluk ngapura. "Aku wedi yen dheweke ngerti aku, sampeyan ngerti ..."
  
  "Aku ngerti, Benny. Aku ngerti carane game iki dianggo, Nak. Mlebet," ajak Aidan. "Ngunci kunci ing mburi nalika sampeyan mlebu."
  
  "Oke," Snitch sing goyang ambegan gugup.
  
  "Apa sampeyan pengin wiski?" Kayane sampeyan bisa nggunakake sawetara, "ujare wartawan sing wis tuwa. Sadurunge tembunge adem, ana dheg-dhegan ing mburine. Ora let suwe Aidan krasa cipratan getih seger. ing gulu gundhul lan mburi ndhuwur.Dheweke mbalikke kaget lan mripate mlebar nalika ndeleng tengkorak Benny sing remuk ing ngendi dheweke ambruk ing dhengkul.Awak limp tiba lan Aidan cowered ing mambu tembaga saka tengkorak sumber utama kang anyar ulig.
  
  Ing mburi Benny jumeneng rong tokoh. Sing siji ngunci lawang, lan sijine, preman gedhe nganggo jas, ngresiki muncung knalpote. Wong ing lawang metu saka bayang-bayang lan ngungkapake awake dhewe.
  
  "Benny ora bakal ngombe wiski, Pak Glaston, nanging Wolf lan aku ora bakal kepikiran ngombe utawa loro," grinned pengusaha jakal-faced.
  
  "McFadden," Aidan ngguyu. "Aku ora bakal mbuwang urine kanggo sampeyan, apa maneh malt sing apik."
  
  Asu ajag nggereng-gereng kaya kewane, pegel yen kudu ninggal tukang koran tuwa mau nganti diomongi. Aidan nemoni tatapane kanthi nistha. "Apa iki? Apa sampeyan bisa menehi pengawal sing bisa nulis tembung sing bener? Aku kira sampeyan entuk apa sing sampeyan bisa mbayar, he?"
  
  Grin McFadden sirna ing cahya lampu, dipengini deepening saben baris fitur fox kang. "Gampang, Wolf," dheweke ngucap, ngucapake jeneng bandit kasebut kanthi cara Jerman. Aidan nyathet jeneng lan lafal lan nyimpulake manawa iki bisa uga jeneng asli pengawal kasebut. "Aku bisa mbayar luwih saka sing sampeyan pikirake, sampeyan ngrampungake hack,"McFadden moyoki, alon-alon mlaku ngubengi wartawan. Aidan natap Wulf nganti walikota Oban mlaku ngubengi dheweke lan mandheg ing laptop. "Aku duwe kanca sing pengaruh banget."
  
  "Jelas," Aidan nyengir. "Apa sing apik sing kudu sampeyan lakoni nalika sampeyan dhengkul sadurunge kanca-kanca iki, Lance McFadden?"
  
  Wolf campur tangan lan nabrak Aidan kanthi kenceng nganti kesandhung lan tiba ing lantai. Dheweke nyedhot getih cilik sing nglumpukake ing lambe lan nyengir. McFadden lungguh ing amben Aidan karo laptop lan ndeleng liwat dokumen mbukak, kalebu sing Aidan nulis sadurunge diselani. A LED biru madhangi pasuryan njijiki nalika mripate meneng darled saka sisih menyang sisih. Wolf ngadeg ora obah, tangane dicekel ing ngarepe karo silencer pistol metu saka driji, mung ngenteni prentah.
  
  McFadden mendesah, "Dadi, sampeyan ngerti yen rapat walikota ora kaya sing dikarepake, ta?"
  
  "Ya, kanca-kanca anyar sampeyan luwih kuat tinimbang sing bakal sampeyan lakoni," ujare wartawan kasebut. "Iku mung mbuktekake yen sampeyan mung pion. Kontol ngerti apa sing dibutuhake sampeyan. Oban meh ora bisa diarani kutha sing penting ... ing meh kabeh perkara.
  
  "Sampeyan bakal kaget, kanca, sepira regane Oban nalika KTT Belgia 2017 ditindakake," ujare McFadden. "Aku ing ndhuwur game kanggo mesthekake kutha cilik kita mulyo tentrem nalika teka wektu."
  
  "Kanggo opo? Kapan wektune kanggo apa?" Aidan takon, nanging mung ketemu karo chuckle ngganggu saka wong jahat pasuryan fox. McFadden nyedhaki Aidan, sing isih tumungkul ing karpet ing ngarep amben sing diutus Wolf. "Sampeyan ora bakal ngerti, mungsuhku sing usil. Sampeyan ora bakal ngerti. Iki mesti neraka kanggo sampeyan, he? Amarga sampeyan mung kudu ngerti kabeh, ta?"
  
  "Aku bakal ngerti," Aidan ngeyel, katon nantang, nanging dheweke wedi. "Elinga, aku wis nemokake yen sampeyan lan kanca-kanca administrator padha sekongkol karo kakange lan mbakyumu, lan sampeyan bisa munggah pangkat kanthi medeni wong sing ndeleng sampeyan."
  
  Aidan malah ora weruh pesen pesen saka mripat McFadden kanggo asu. Boot Wolf numpes sisih kiwa dhadhane wartawan kanthi pukulan sing kuat. Aidan nangis krasa lara amarga awaké kobong amarga kena sepatu bot sing dikuwat baja sing dienggo penyerang. Dheweke tikel kaping pindho ing lantai, ngicipi luwih akeh getih anget ing cangkeme.
  
  "Saiki dakcritakake, Aidan, apa kowe tau manggon ing sawah?" takon McFadden.
  
  Aidan ora bisa mangsuli. Paru-parune kobong lan ora gelem ngisi cukup kanggo dheweke bisa ngomong. Mung hissing teka saka wong. "Aidan," McFadden nyanyi kanggo nyengkuyung dheweke. Kanggo ngindhari paukuman luwih lanjut, wartawan kasebut manthuk kanthi kuat kanggo menehi jawaban. Untunge, saiki wis kepenak. Ambune bledug saka lantai sing reged, Aidan nyedhot hawa sabisa-bisa nganti iga ngremuk organ.
  
  "Aku urip ing peternakan nalika isih enom. Bapakku nandur gandum. Kebon kita ngasilake barley musim semi saben taun, nanging nganti pirang-pirang taun, sadurunge dikirim menyang pasar, kita simpen nalika panen, "ujare walikota Oban alon-alon. "Kadhangkala kita kudu kerja kanthi cepet amarga, sampeyan ngerti, kita duwe masalah panyimpenan. Aku takon marang bapakku kenapa kita kudu kerja cepet lan dheweke nerangake yen kita duwe masalah karo parasit. Aku kelingan ing sawijining mangsa panas nalika kita kudu numpes kabeh sarang sing dikubur ing sangisore gandum, ngracuni saben tikus sing bisa ditemokake. Ana luwih akeh nalika sampeyan ninggalake dheweke urip, ngerti?"
  
  Aidan bisa ndeleng ing ngendi iki bakal mimpin, nanging rasa lara tetep mratelakake panemume ing mburi pikirane. Ing cahya lampu, dheweke bisa ndeleng wewayangan gedhene bandit sing obah nalika nyoba ndongakake, nanging dheweke ora bisa nolak gulu kanggo ndeleng apa sing ditindakake. McFadden ngulungake laptop Aidan Wolfe. "Jaga kabeh iki... informasi, ya? Vielen Dank." Dheweke bali perhatian marang wartawan ing sikile. "Saiki, aku yakin sampeyan ngetutake timbalku ing perbandingan iki, Aidan, nanging yen getih wis ngebaki kupingmu, aku bakal nerangake."
  
  'Wis? Apa maksude wis?' batin Aidan. Swara laptop sing dicemplungake dadi potongan-potongan ing kupinge. Kanggo sawetara alasan, sing dadi kasengsem mung kepiye editorne bakal sambat babagan kelangan teknologi perusahaan.
  
  "Sampeyan weruh, sampeyan salah siji saka tikus," McFadden terus kalem. "Sampeyan ngubur menyang lemah nganti sampeyan ilang ing kekacauan, banjur," dheweke ngempet dramatis, "dadi angel golek sampeyan. Ing salawas-lawase sampeyan nggawe kacilakan lan ngrusak saka njero kabeh karya lan perawatan sing wis ditindakake ing panen."
  
  Aidan meh ora bisa ambegan. Fisike sing kurus ora cocok kanggo hukuman fisik. Kathah kekuwatanipun saking kapinteran, akal sehat, lan kabisan deduktif. Awake, nanging banget rapuh yen dibandhingake. Nalika McFadden ngomong babagan mbasmi tikus, dadi jelas banget marang wartawan veteran manawa walikota Oban lan orangutan pet ora bakal ninggalake dheweke urip.
  
  Ing baris saka sesanti, dheweke bisa ndeleng eseman abang ing tengkorak Benny, distorting wangun bulging, mripat mati. Dheweke ngerti dheweke bakal rauh, nanging nalika Wolfe jongkok ing jejere dheweke lan mbungkus kabel laptop ing gulu, Aidan ngerti yen ora ana dalan sing cepet kanggo dheweke. Dheweke wis angel ambegan, lan siji-sijine keluhan sing teka saka iki yaiku dheweke ora bakal duwe tembung pungkasan kanggo para pembunuh.
  
  "Aku kudu ngomong, iki sore cukup duwe bathi kanggo Wolfe lan aku," McFadden kapenuhan wayahe pungkasan Aidan karo swara shrill kang. "Loro tikus sajrone sewengi, lan akeh informasi mbebayani sing diilangi."
  
  Wartawan lawas ngrasakake kekuwatane preman Jerman sing ora bisa diukur ing tenggorokan. Tangane ora kuwat nyuwek kabel saka tenggorokan, mula dheweke mutusake mati kanthi cepet tanpa kesel karo perjuangan sing ora ana gunane. Kabeh sing bisa dipikirake nalika sirahe wiwit ngobong ing mburi mripate yaiku Sam Cleave bisa uga ana ing kaca sing padha karo penipu peringkat dhuwur iki. Banjur Aidan kelingan corak ironis liyane. Ora luwih saka limalas menit kepungkur, ing draf laporane, dheweke nulis yen dheweke bakal mbukak wong-wong iki, sanajan iku pungkasan sing ditindakake. Email dheweke bakal dadi viral. Wolf ora bisa mbusak apa sing wis ana ing jagad maya.
  
  Nalika peteng ndhedhet Aidan Glaston, dheweke bisa mesem.
  
  
  16
  Dr. Jacobs lan persamaan Einstein
  
  
  Casper nari kanthi semangat anyar, Olga Mitra sing nggumunke nanging kikuk. Panjenenganipun remen, utamané nalika kulawarga diundang kanggo tetep lan seneng resepsi wedding, kang Olga nggawa jajan.
  
  "Iku mesthi wis dina gedhe," dheweke ngguyu nalika dheweke playfully twirled dheweke watara lan nyoba kanggo dip dheweke. Casper ora bisa nyukupi cekikikane Olga sing dhuwur lan alus sing kebak rasa seneng.
  
  "Aku setuju karo sing," dheweke mesem.
  
  "Nalika kue sing wiwit tip over," dheweke ngakoni, "Sumpah, aku rumangsa kaya kabeh uripku ambruk. Iki minangka proyek pertamaku ing kene lan reputasiku ana ing baris ... sampeyan ngerti kepiye.
  
  "Aku ngerti," dheweke simpati. "Saiki aku mikir babagan iki, dina-dinaku nganti sampeyan kelakon."
  
  Dheweke ora mikir apa sing diomongake. Blank kejujuran ninggalake lambene, ombone kang temen maujud mung wayahe mengko ketemu dheweke stunned, dibintangi menyang mripate.
  
  "Wah," dheweke ngandika. "Casper, iki sing paling apik tenan sing diomongake karo aku."
  
  Dheweke mung mesem nalika kembang api njeblug ing njero. "Ya, dinaku bisa rampung sewu luwih elek, utamane cara diwiwiti." Dumadakan, kajelasan nyerang Casper. Dheweke kenek ing antarane mripate kanthi kekuwatan nganti meh ilang eling. Sakcepete, kabeh acara sing anget lan apik ing dina iku ilang saka sirahe, mung diganti karo apa sing wis nyiksa otak ing wayah wengi sadurunge krungu tangisan Olga ing njaba lawang.
  
  Pikiran David Perdue lan Ula Dread muncul langsung, nembus saben inci ing otak. "Duh Gusti," dheweke njerit.
  
  "Opo sing salah?" - dheweke takon.
  
  "Aku lali bab sing penting banget," dheweke ngakoni, rumangsa lemah ilang saka ngisor sikile. "Apa sampeyan keberatan yen kita lunga?"
  
  "Wis?" - dheweke moaned. "Nanging kita mung ing kene telung puluh menit."
  
  Casper dudu wong sing temperamental, nanging dheweke nggedhekake swarane kanggo ngaturake kahanan sing mendesak, kanggo ngaturake seriuse kahanan kasebut. "Mangga, kita saged tindak? Kita teka karo mobil sampeyan, yen ora, sampeyan bisa tetep luwih suwe."
  
  "Gusti, kenapa aku kudu tetep luwih suwe?" dheweke nyerang dheweke.
  
  Awal sing apik kanggo apa sing bisa dadi hubungan sing apik. Iki utawa iki katresnan sejati, pikire. Nanging agresi dheweke pancen manis. Aku nginep suwene iki mung kanggo nari karo sampeyan? Apa aku pengin tetep yen sampeyan ora ana ing kene?"
  
  Dheweke ora bisa nesu babagan iki. Emosi Casper kepunjulen dening wanita ayu lan karusakan ing donya ing confrontation kasar. Pungkasane, dheweke ngedhunake tingkat histeria kanggo nyuwun, "Apa kita bisa lunga? Aku kudu ngubungi wong sing penting banget, Olga. Mangga?"
  
  "Mesthi," dheweke ngandika. "Kita bisa lunga." Dheweke nyekel tangane lan mlayu saka wong akeh, cekikikan lan nglirik. Kajaba iku, dheweke wis mbayar aku."
  
  "Oh, apik," wangsulane, "nanging aku rumangsa ala."
  
  Padha mlumpat metu, lan Olga ndamel bali menyang omah Casper, nanging wong liya wis nunggu wong ana, lungguh ing teras.
  
  "Ya ampun," dheweke muni nalika Olga parkir mobil dheweke ing dalan.
  
  "Sapa iki?" - dheweke takon. "Sampeyan ora katon seneng ndeleng dheweke."
  
  "Aku ora kaya ngono," dheweke konfirmasi. "Iki wong kerja, Olga, dadi yen sampeyan ora keberatan, aku pancene ora pengin dheweke ketemu sampeyan."
  
  "Kenapa?" - dheweke takon.
  
  "Mangga," dheweke rada nesu maneh, "percaya marang aku. Aku ora pengin sampeyan ngerti wong-wong iki. Ayo kula nuduhake rahasia karo sampeyan. Aku pancene seneng karo kowe."
  
  Dheweke mesem anget. "Aku rumangsa padha."
  
  Biasane Casper bakal seneng banget, nanging masalah sing ditindakake kanthi cepet ngluwihi perkara sing nyenengake. "Mulane sampeyan bakal ngerti yen aku ora pengin mbingungake wong sing nggawe aku eseman karo wong sing aku sengit."
  
  Kanggo kaget, dheweke ngerti kahanane. "Mesthi. Aku bakal menyang toko sawise sampeyan lunga. Aku isih butuh lenga zaitun kanggo ciabattaku."
  
  "Matur nuwun kanggo pangerten sampeyan, Olga. Aku bakal nemoni sampeyan yen aku wis ngrampungake kabeh iki, oke?" janjine, squeezing tangane alon-alon. Olga leaned liwat lan ngambong ing pipi, nanging ora ngandika apa-apa. Casper metu saka mobil lan keprungu mlayu saka mburine. Karen ora ana ing endi wae, lan dheweke ngarep-arep Olga bakal ngelingi setengah jack sing dijaluk minangka ganjaran kanggo baking kabeh esuk.
  
  Casper nyoba kanggo katon acuh tak acuh nalika mlaku mudhun dalanmontor, nanging kasunyatan sing kudu navigasi watara mobil kegedhen diparkir ing panggonan kang scratched kalem kaya sandpaper. Lungguh ing kursi Casper ing teras, kaya-kaya panggonan iku kagungane, ana Clifton Taft reprehensible. Ing tangane dheweke nyekel woh anggur Yunani, nyuwek siji-siji lan dilebokake ing untune sing padha gedhene.
  
  "Apa sampeyan ora kudu bali menyang Amerika Serikat saiki?" Casper ngguyu, njaga nada antarane moyoki lan humor sing ora cocog.
  
  Clifton ngguyu, percaya sing terakhir. "Nyuwun pangapunten kanggo ngganggu bisnis sampeyan kaya iki, Casper, nanging aku yakin sampeyan lan aku kudu ngomong babagan iki."
  
  "Sing sugih, saka sampeyan," wangsulane Casper, mbukak kunci lawang. Dheweke arep menyang laptop sadurunge Taft weruh yen dheweke nyoba golek David Perdue.
  
  "Saiki. Ora ana buku aturan sing ujar manawa kita ora bisa urip maneh kemitraan lawas, ta?" Bunch ngetutake sikile, mung nganggep yen dheweke wis diundang mlebu.
  
  Casper cepet-cepet mbukak jendela lan nutup tutup laptope. "Kemitraan?" Casper nyengir karo ngguyu. "Apa kemitraan sampeyan karo Zelda Bessler ora ngasilake asil sing dikarepake? Aku kira aku mung pengganti, inspirasi bodho kanggo sampeyan loro. Ana apa? Apa dheweke ora ngerti carane ngetrapake matematika sing rumit, utawa dheweke wis kehabisan ide outsourcing?
  
  Clifton Taft manthuk karo mesem pait. "Tanggapi kabeh pukulan sing sampeyan pengin, kancaku. Aku ora bakal mbantah manawa sampeyan pantes nesu iki. Ing pungkasan, sampeyan bener ing kabeh asumsi kasebut. Dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake.
  
  "Terus?" Casper ngangguk. "Ing apa?"
  
  "Karyamu sakdurungé, mesthi. Apa iki dudu karya sing sampeyan percaya yen dheweke nyolong saka sampeyan kanggo entuk manfaat?" Taft takon.
  
  "Inggih, inggih," ahli fisika negesake, nanging dheweke isih katon rada kaget. "Aku mung ... panginten ... Aku panginten sampeyan mbatalake kegagalan sing."
  
  Clifton Taft nyengir lan nyelehake tangane ing pinggul. Dheweke nyoba nguntal banggane kanthi anggun, nanging ora ana gunane, mung katon kikuk. "Iku ora gagal, ora lengkap. Um, kita ora tau ngomong iki sawise sampeyan ninggalake proyek, Dr. Jacobs, nanging, "Taft ragu-ragu, looking for cara gentlest kanggo break warta," kita ora tau mandheg proyek.
  
  "Apa? Apa kowe kabeh wis edan?" Casper dadi gemetar. "Apa sampeyan malah ngerti akibat saka eksperimen?"
  
  "We do!" Taft njamin dheweke tulus.
  
  "Tenan?" Kasper disebut nggetak kang. "Sanajan sawise kedadeyan karo George Masters, apa sampeyan isih percaya yen sampeyan bisa melu komponen biologi ing eksperimen? Kowe edan kaya wong bodho."
  
  "Hei, saiki,"Taft dielingake, nanging Casper Jacobs banget nyemplungaken ing piwucal kanggo Care apa ngandika lan sing nyerang.
  
  "Ora. "Ngrungokake aku," fisikawan sing biasane ulet lan andhap asor. "Ngaku. Sampeyan kene mung kanggo dhuwit. Cliff, sampeyan ora ngerti bedane variabel lan udder sapi, nanging kita kabeh ngerti! Dadi, aja nganggep manawa sampeyan ngerti apa sing sampeyan dana ing kene!
  
  "Apa sampeyan ngerti pira dhuwit sing bisa ditindakake yen proyek iki sukses, Casper?" Taft ngeyel. "Iki bakal nggawe kabeh senjata nuklir, kabeh sumber energi nuklir ora bisa digunakake. Iki bakal ngilangi kabeh bahan bakar fosil sing ana lan ekstraksi. Kita bakal nyisihake tanah saka pengeboran lan fracking luwih lanjut. Sampeyan ora ngerti? Yen proyek iki sukses, ora bakal ana perang kanggo minyak utawa sumber daya. Kita bakal dadi siji-sijine panyedhiya energi sing ora bisa entek.
  
  "Lan sapa sing bakal tuku iki saka kita? Apa tegese sampeyan lan para bangsawan sampeyan bakal entuk manfaat saka kabeh iki, lan kita sing nggawe iki bakal terus ngatur produksi energi iki, "jelas Casper marang miliarder Amerika. Taft ora bisa mbantah iki minangka omong kosong, mula dheweke mung ngangkat bahu.
  
  "Kita butuh sampeyan nindakake iki, preduli saka Master. Apa sing kedadeyan ana kesalahan manungsa, "Taft mbujuk genius sing wegah.
  
  "Ya wis!" Casper ngangguk. "Panjenengan! Sampeyan lan lapdogs dhuwur lan kuwoso ing jas putih. Kesalahan sampeyan sing meh mateni ilmuwan kasebut. Apa sing sampeyan tindakake sawise aku lunga? Apa sampeyan mbayar dheweke?"
  
  "Lali karo dheweke. Dheweke duwe kabeh sing dibutuhake kanggo urip, "ujare Taft marang Casper. "Aku bakal nambah gaji sampeyan kaping papat yen sampeyan bali menyang situs kasebut maneh kanggo ndeleng apa sampeyan bisa mbenerake persamaan Einstein kanggo kita. Aku bakal milih sampeyan dadi kepala fisikawan. Sampeyan bakal duwe kontrol lengkap babagan proyek kasebut, yen sampeyan bisa nggabungake menyang proyek saiki ing tanggal 25 Oktober.
  
  Casper noleh maneh lan ngguyu. "Sampeyan lagi guyon, ta?"
  
  "Ora," wangsulane Taft. "Sampeyan bakal nindakake iki, Dr. Jacobs, lan sampeyan bakal mlebu ing buku sejarah minangka wong sing ngrebut lan ngluwihi genius Einstein."
  
  Kasper nyerep tembung tycoon sing ora ngerti lan nyoba mangertos kepiye carane wong sing fasih kasebut bisa ngalami alangan kanggo ngerti bencana kasebut. Dheweke rumangsa kudu nganggo nada sing luwih sederhana lan tenang kanggo nyoba sing terakhir.
  
  "Cliff, kita ngerti apa asil proyek sing sukses, ta? Saiki dakkandhani, apa sing kedadeyan yen eksperimen iki salah maneh? Bab liyane sing kudu dakweruhi luwih dhisik yaiku sapa sing arep sampeyan gunakake minangka marmut ing wektu iki?" Kasper takon. Dheweke nggawe manawa ide kasebut bisa ngyakinake supaya bisa ngerteni rincian njijiki rencana sing ditindakake Taft karo Ordo.
  
  "Aja kuwatir. Sampeyan mung ngetrapake persamaan kasebut, "ujare Taft misterius.
  
  "Banjur sukses," Casper nyengir. "Aku ora dadi bagian saka proyek apa wae kajaba aku ngerti fakta-fakta sing kudu aku kontribusi kanggo kekacauan."
  
  "Oh please," Taft ngguyu. "Kekacauan. Sampeyan pancen dramatis."
  
  "Wektu pungkasan kita nyoba nggunakake persamaan Einstein, subyek kita digoreng. Iki mbuktekake manawa kita ora bisa sukses ngluncurake proyek iki tanpa mundhut nyawa. Kerjane ing teori, Cliff," Casper nerangake. "Nanging ing praktik, ngasilake energi ing dimensi bakal nyebabake arus mundur menyang dimensi kita, nggoreng saben wong ing planet iki. Paradigma apa wae sing kalebu komponen biologi ing eksperimen iki bakal nyebabake kepunahan. Kabeh dhuwit ing jagad iki ora bisa mbayar tebusan, kanca."
  
  "Maneh, negativitas iki ora tau dadi dhasar kemajuan lan terobosan, Casper. Yesus Kristus! Apa sampeyan mikir yen Einstein ora mungkin?" Taft nyoba kanggo gawe uwong yakin Dr.. Jacobs.
  
  "Ora, dheweke ngerti yen bisa uga," Kasper mbantah, "lan mulane dheweke nyoba numpes Ular Dread. Wong bodho!"
  
  "Awas omonganmu, Jacobs! Aku bakal nahan akeh, nanging telek iki ora bakal tetep karo aku, "Taft seethed. Raine dadi abang lan drool nutupi sudhut tutuk. "Kita mesthi bisa njaluk wong liya kanggo ngrampungake persamaan Einstein, Ular Terrible, kanggo kita. Aja mikir yen sampeyan ora bisa mbuwang, kanca."
  
  Dr Jacobs dreaded pikiraken asu Taft kang, Bessler, perverting karya. Taft ora nyebutake Perdue, tegese dheweke durung ngerti yen Perdue wis nemokake Ular Dread. Sawise Taft lan Ordo Srengenge Ireng ngerti babagan iki, Jacobs bakal dadi expendable, lan dheweke ora bisa njupuk risiko dipecat ing salawas-lawase.
  
  "Oke," dheweke ngempet, ndeleng kepuasan Taft sing lara. "Aku bakal bali menyang proyek kasebut, nanging wektu iki aku ora pengin obyek manungsa. Iki banget abot ing atiku, lan aku ora peduli apa sing sampeyan utawa Ordo mikir. Aku duwe moral."
  
  
  17
  Lan clamp wis tetep
  
  
  "Duh Gusti, Sam, tak kira kowe tiwas ing paprangan. Ana ing ngendi asmane samubarang kang suci?" Perdue nesu nalika ndeleng wartawan sing dhuwur lan tegas ngadeg ing lawang. Perdue isih ana ing pengaruh obat penenang anyar, nanging dheweke cukup yakin. Dheweke lungguh ing amben. "Apa sampeyan nggawa rekaman saka The Lost City? Aku kudu miwiti nggarap persamaan.
  
  "Gusti, tenang, oke?" Sam mrengut. "Aku wis liwat neraka lan bali kanggo persamaan kurang ajar sampeyan iki, dadi 'hi' sopan iku paling sampeyan bisa nindakake."
  
  Yen Charles duwe kapribaden sing luwih cerah, dheweke mesthi wis nglirik. Nanging, dheweke ngadeg kaku lan disiplin, lan ing wektu sing padha, wong loro sing biasane ceria. Wong loro gaib dadi ala! Perdue wis dadi maniac edan wiwit mulih, lan Sam Cleave wis dadi wong bodho. Charles ngitung kanthi bener yen wong loro kasebut ngalami trauma emosional sing abot lan ora ana tandha-tandha kesehatan utawa turu.
  
  "Apa sampeyan butuh liyane, Pak?" Dheweke wani takon marang majikane, nanging sing kaget, Perdue tenang.
  
  "Ora, matur nuwun, Charles. Apa sampeyan bisa nutup lawang ing mburi sampeyan?" pitakone Perdue kanthi sopan.
  
  "Mesthine, Pak," wangsulane Charles.
  
  Sawise lawang diklik ditutup, Perdue lan Sam saling menatap intens. Kabeh padha krungu ing privasi saka kamar turu Perdue ana singing saka finches sing lungguh ing wit pinus gedhe njaba lan Charles ngrembug sheets seger karo Lillian sawetara lawang mudhun lorong.
  
  "Dadi, piye kabare?" - Perdue takon, nindakake tampilan wajib pisanan saka sopan santun. Sam ngguyu. Dheweke mbukak kasus kamera lan narik hard drive eksternal saka mburi Canon. Dheweke nyelehake ing pangkone Perdue lan ujar, "Aja ngapusi awake dhewe nganggo barang sing apik. Iku kabeh sing dikarepake saka aku, lan terus terang, aku seneng banget bisa nyingkirake kaset video sing getihen sapisan lan kanggo kabeh.
  
  Perdue nyengir, geleng-geleng kepala. "Matur nuwun, Sam," mesem marang kancane. "Senajan serius, kenapa sampeyan seneng banget nyingkirake iki? Aku elinga sampeyan ujar manawa sampeyan pengin nyunting dadi dokumenter kanggo Wildlife Society utawa liya-liyane.
  
  "Iku rencana wiwitane," Sam ngakoni, "nanging aku kesel kabeh. Aku diculik dening wong edan, nabrak mobilku, lan pungkasane kelangan kanca sing ditresnani, kabeh sajrone telung dina, kanca. Miturut kiriman pungkasan, aku hack email dheweke, "Sam nerangake," miturut iki, dheweke ana ing perkara sing gedhe.
  
  "Gedhe?" Perdue takon karo alon-alon disandangi ing mburi layar rosewood antik.
  
  "Iku pungkasan ageng donya," Sam ngakoni.
  
  Perdue ngintip liwat ukiran hiasan. Dheweke katon kaya meerkat canggih sing ngadeg ing perhatian. "Lan? Apa dheweke ngomong? Lan apa critane karo wong edan iki?"
  
  "Oh, critane dawa banget," Sam ngempet, isih reeling saka pacoban. "Pulisi bakal nggoleki aku amarga aku ngilangi mobilku ing wayah awan ... nalika ngoyak mobil liwat Kutha Lama, nggawe wong ing bebaya lan liya-liyane."
  
  "Ya ampun Sam, masalahe opo? Apa sampeyan menehi slip kanggo dheweke?" - Pitakone Perdue, groaning nalika ditarik ing sandhangané.
  
  "Kaya sing dakkandhakake, crita iki dawa banget, nanging luwih dhisik aku kudu ngrampungake tugas sing digarap mantan kancaku ing The Post," ujare Sam. Mripate lembab, nanging dheweke terus ngomong. "Apa sampeyan tau krungu babagan Aidan Glaston?"
  
  Perdue geleng-geleng kepala. Dheweke mbokmenawa weruh jeneng iki nang endi wae, nanging ora ateges apa-apa kanggo dheweke. Sam ngangkat bahu: "Dheweke mateni dheweke. Rong dina kepungkur dheweke ditemokake ing kamar sing dikirim dening editor kanggo ndhaptar operasi sting ing Castlemilk. Ana sawetara wong karo dheweke sing mbokmenawa ngerti, ditembak gaya eksekusi. Aidan digantung kaya babi, Perdue."
  
  "Ya ampun, Sam. Nuwun sewu," Perdue simpati. "Apa sampeyan njupuk Panggonan ing misi?"
  
  Kaya sing dikarepake Sam, Perdue kepengin banget nggarap persamaan kasebut kanthi cepet nganti dheweke lali takon babagan wong edan sing stalking Sam. Iku bakal angel banget kanggo nerangake ing wektu cendhak lan risked alienating Purdue. Dheweke ora pengin ngerti yen karya sing bakal ditindakake dheweke dianggep minangka alat karusakan. Mesthi wae, dheweke bakal nganggep paranoia utawa campur tangan Sam sing disengaja, mula wartawan kasebut ninggalake apa wae.
  
  "Aku ngomong karo editor lan dheweke ngirim aku menyang Belgia kanggo rapat rahasia iki sing nyamar minangka pirembagan babagan energi sing bisa dianyari. Aidan ngira yen iki minangka tutup kanggo perkara sing ala, lan Walikota Oban salah sijine," ujare Sam ringkes. Dheweke ngerti yen Perdue ora nggatekake babagan iki. Sam ngadeg lan nutup kasus kamera, ndeleng disk sing ditinggal menyang Perdue. Wetenge lurched nalika dheweke katon ing lying ana, meneng ngancam, nanging isine weteng raos ora duwe integritas tanpa kasunyatan kanggo ndhukung iku. Sing bisa ditindakake mung ngarep-arep yen George Masters salah lan dheweke, Sam, ora mung nyerahake kepunahan manungsa menyang tangan ahli fisika.
  
  
  ***
  
  
  Sam lega ninggalake Reichtisousis. Aneh amarga kaya omah sing nomer loro. Soko babagan persamaan ing videotape sing diwenehake marang Perdue nggawe dheweke mual. Dheweke mung ngalami iki kaping pirang-pirang ing uripe, lan biasane sawise dheweke nindakake tumindak ala utawa nalika dheweke ngapusi almarhum tunangane é Patricia. Wektu iki, kahanan katon luwih peteng, luwih jelas, nanging dheweke nganggep yen nurani sing salah.
  
  Perdue cukup apik kanggo ngutangi Sam 4x4 nganti bisa njaluk pesawat anyar wheel . Mobil lawas dheweke ora diasuransiake amarga Sam luwih seneng didhelikake saka cathetan umum lan server keamanan sing kurang amarga wedi yen Black Sun bisa dadi kasengsem. Sawise kabeh, polisi mesthi bakal nyelehake dheweke yen dilacak. Iku wangsit yen mobil, warisan saka kanca sekolah almarhum, ora didaftar ing jeneng.
  
  Wis sore. Sam mlaku bangga menyang Nissan gedhe lan, whistling kaya serigala, menet tombol immobilizer. Lampu sumunar kaping pindho lan mati sadurunge krungu klik kunci tengah. Ana wong wadon ayu metu saka wit-witan, tumuju ing ngarep lawang omah gedhong. Dheweke duwe tas medis, nanging nganggo sandhangan biasa. Nalika dheweke liwat, dheweke mesem marang dheweke: "Apa singsot kanggo aku?"
  
  Sam ora ngerti carane nanggepi. Yen dheweke ngomong ya, dheweke bisa napuk dheweke lan dheweke bakal ngapusi. Yen dheweke mbantah iki, dheweke bakal dadi eksentrik, dipanggang ing mesin. Sam minangka pemikir sing cepet, dheweke ngadeg kaya wong gemblung kanthi tangane diangkat.
  
  "Apa sampeyan Sam Cleave?" - dheweke takon.
  
  Bingo!
  
  "Ya, mesthine aku," dheweke sumringah. "Lan sampeyan sapa?"
  
  Wong wadon enom mlaku nyedhaki Sam lan ngilangke eseman saka dheweke pasuryan. "Apa sampeyan nggawa rekaman sing dijaluk, Pak Cleave? Lan sampeyan? Muga-muga, amarga kesehatane saya cepet rusak nalika sampeyan njupuk wektu kanggo njaluk dheweke.
  
  Ing mratelakake panemume, angkara dadakan dheweke ngluwihi apa sing diijini. Biasane dheweke ndeleng wanita sing wani minangka tantangan sing nyenengake, nanging akhir-akhir iki tantangan kasebut nggawe dheweke kurang manut.
  
  "Ngapunten, boneka, nanging sapa sampeyan bisa ngomong babagan aku?" Sam bali sih. "Saka sing dakdeleng ing kene karo tas cilik sampeyan, sampeyan minangka perawat omah, perawat sing paling apik, lan mesthine dudu salah sawijining kenalan Purdue sing wis suwe." Dheweke mbukak lawang sisih sopir. "Saiki kowe kok ora nglewati iki lan nglakoni apa sing digaji, he? Utawa sampeyan nganggo klambi perawat kanggo telpon khusus?"
  
  "Kowe wani?" - dheweke hissed, nanging Sam ora krungu tutugan. Kenyamanan mewah saka kabin 4x4 utamane apik ing kedap swara, nyuda dheweke ngomel dadi muffled. Dheweke miwiti mesin mobil lan nikmati kemewahan sadurunge mundur kanthi mbebayani ing cedhak karo wong liyo sing kesusahan kanthi tas medis.
  
  Ngguyu kaya bocah nakal, Sam waved menyang pengawal ing gapura, ninggalake Reichtishusis konco dheweke. Nalika dheweke mlaku ing dalan sing berliku menyang Edinburgh, telpone muni. Janice Noble, editor saka Edinburgh Post, ngandhani dheweke babagan titik patemon ing Belgia ing ngendi dheweke bakal ketemu karo wartawan lokal. Saka ing kono dheweke digawa menyang salah sawijining kothak pribadi ing galeri La Monnaie supaya dheweke bisa nglumpukake akeh informasi.
  
  "Mangga ngati-ati, Pak Cleave," dheweke ngandika pungkasanipun. "Tiket pesawat sampeyan wis dikirim menyang sampeyan liwat email."
  
  "Matur nuwun, Bu Noble," wangsulane Sam. "Aku bakal teka ing dina sabanjure. Kita bakal tekan ngisor iki."
  
  Sanalika Sam nutup telpon, Nina nelpon dheweke. Kanggo pisanan ing sawetara dina, dheweke seneng krungu wong ngomong iki. "Halo ayu!" - dheweke menehi salam.
  
  "Sam, sampeyan isih mabuk?" - iku jawaban pisanan dheweke.
  
  "Eum, ora," wangsulane kanthi semangat. "Aku seneng krungu saka sampeyan. Iki kabeh."
  
  "Oh, oke," dheweke ngandika. "Ngrungokake, aku kudu ngomong karo kowe. Mbok menawa sampeyan bisa ketemu aku ing ngendi wae?"
  
  "Ing Oban? Saktemene aku budhal negara," Sam nerangake.
  
  "Ora, aku wingi mangkat Oban. Ing kasunyatan, iki persis apa aku arep ngomong karo sampeyan. Aku ing Radisson Blu ing Royal Mile, "ujare, muni rada frazzled. Miturut standar Nina Gould, "knackered" tegese ana kedadeyan gedhe. Ora gampang nesu dheweke.
  
  "Oke, priksa. Aku bakal njupuk sampeyan banjur kita bisa ngomong ing omahku nalika aku ngemas barang-barangku. Iki suarane piye?" Dheweke menehi saran.
  
  "Estimasi wektu tekane?" - dheweke takon. Sam ngerti mesthi ana sing ngganggu Nina yen dheweke ora keganggu takon babagan rincian sing paling cilik. Yen dheweke langsung takon babagan perkiraan wektu tekane, dheweke wis mutusake kanggo nampa tawaran dheweke.
  
  "Aku bakal teka kira-kira telung puluh menit amarga lalu lintas," dheweke konfirmasi, mriksa jam digital ing dasbor.
  
  "Matur nuwun, Sam," ujare dheweke kanthi nada sing ora kuwat. Banjur dheweke lunga. Tekan hotele, Sam ngrasa kaya-kaya dilebokake ing sangisore kuk gedhe. Nasib Aidan sing ala, bebarengan karo teorine babagan McFadden, swasana ati Perdue, lan sikap George Masters sing ora tenang marang Sam, mung nambah keprihatinan sing saiki dirasakake kanggo Nina. Dheweke prihatin banget babagan kesejahteraan dheweke, mula dheweke ora ngerti nalika nyabrang lurung-lurung ing Edinburgh. Sawetara menit banjur dheweke tekan hotele Nina.
  
  Dheweke langsung ngerti dheweke. Boots lan jins nggawe dheweke katon luwih kaya bintang rock tinimbang sejarawan, nanging blazer suede tapered lan selendang pashmina softened dipikir dicokot, cukup kanggo nggawe dheweke katon minangka canggih minangka dheweke pancene. Ora ketompo carane gayane dheweke disandangi, iku ora nebus raine kesel. Biasane ayu sanajan miturut standar alam, mata sejarawan sing gedhe lan peteng wis ilang.
  
  Dheweke duwe akeh sing kudu dicritakake marang Sam lan dheweke ora duwe wektu kanggo nindakake. Dheweke ora mbuwang wektu kanggo mlebu ing truk lan langsung menyang bisnis. "Hallo Sam. Apa aku bisa nginep ing omahmu, nanging Gusti Allah ngerti ngendi?"
  
  "Mesthine," wangsulane. "Aku uga seneng ndeleng sampeyan."
  
  Iku nggumunake carane, ing sawijining dina, Sam ketemu maneh karo kanca-kancane loro, lan dheweke disambut karo ora peduli lan kesel donya amarga nandhang sangsara.
  
  
  18
  Mercusuar ing wengi medeni
  
  
  Ora kaya biasane, Nina meh ora ngomong apa-apa ing dalan menyang apartemen Sam. Dheweke mung lungguh ana, mandeng metu kaca mobil, ora apa-apa. Kanggo nggawe atmosfer, Sam nguripake stasiun radio lokal kanggo ngatasi kasepen kikuk. Dheweke krasa lara takon marang Nina kenapa dheweke mlayu saka Oban, yen mung sawetara dina, amarga dheweke ngerti yen dheweke duwe kontrak kuliah ing perguruan tinggi ing kana paling ora nem wulan maneh. Nanging, saka tumindake dheweke, dheweke ngerti luwih becik ora ngganggu urusane wong liya - saiki.
  
  Nalika padha tekan apartemen Sam, Nina trudged nang lan lungguh mudhun ing kursi favorit Sam, kang Bruich biasane dikuwasani. Dheweke ora kesusu, nanging Sam wiwit ngumpulake kabeh sing dibutuhake kanggo rapat intelijen sing dawa. Ngarep-arep yen Nina bakal nerangake kahanane, dheweke ora meksa dheweke. Dheweke ngerti yen dheweke ngerti yen dheweke bakal ninggalake tugas, mula, yen dheweke duwe apa-apa, dheweke kudu ngomong.
  
  "Aku arep adus," ujare karo mlaku liwat dheweke. "Yen sampeyan perlu ngomong, mlebu wae."
  
  Dheweke lagi wae ngudhunake celonone kanggo nyusup ing banyu anget nalika dheweke weruh bayangane Nina sing nggeser liwat pangilon. Dheweke lungguh ing tutup jamban, ninggalake dheweke kanggo nindakake bisnis umbah-umbah, tanpa ngucapake guyonan utawa moyoki, kaya biasane dheweke.
  
  "Dheweke mateni Pak Hemming sing tuwa, Sam," ujare. Dheweke bisa ndeleng dheweke slouched ing jamban, dheweke tangan lempitan antarane dheweke dhengkul, dheweke sirah mudhun ing ora kentekan niat. Sam nganggep yen karakter Hemming minangka wong saka bocah cilik Nina.
  
  "Kancamu?" pitakone kanthi nada munggah, nantang udan deres.
  
  "Ya ngono kuwi. Warga Oban sing misuwur wiwit 400 SM, ngerti? "- wangsulane mung.
  
  "Ngapunten, sayang," ujare Sam. "Sampeyan mesthine tresna banget marang dheweke nganti angel banget." Banjur Sam ngerti yen dheweke wis nyebutake yen ana wong sing mateni wong tuwa kasebut.
  
  "Ora, dheweke mung kenalan, nanging kita ngobrol kaping pirang-pirang," ujare.
  
  "Enteni, sapa sing mateni dheweke? Lan kepiye sampeyan ngerti yen dheweke dipateni? Sam takon ora sabar. Iku muni ominously kaya nasibe Aidan. Kebetulan?
  
  "Rottweiler kurang ajar McFadden mateni dheweke, Sam. "Dheweke mateni warga senior sing ringkih ing ngarepku," dheweke stammered. Sam felt kang dodo njupuk siro jotosan. Shock mlayu liwat wong.
  
  "Neng ngarepmu? Maksude...?" - dheweke wiwit nalika Nina mlebu padusan karo dheweke. Iku surprise apik banget lan impact anduwèni dhampak gedhé nalika weruh dheweke wuda awak. Wis suwe dheweke ora weruh dheweke kaya ngono, nanging wektu iki ora seksi. Nyatane, atine Sam sedhih nalika ndeleng bleret ing pinggul lan iga. Dheweke banjur weruh welts ing dhadha lan mburi lan crudely stitched piso wounds ing nang saka collarbone kiwa lan ing lengen kiwa, inflicted dening pensiunan perawat sing wis janji ora marang sapa.
  
  "Yesus Kristus!" - dheweke squealed. Atine krasa deg-degan lan sing bisa dipikirake yaiku nyekel dheweke lan ngrangkul dheweke kenceng. Dheweke ora nangis, lan dheweke nggegirisi. "Apa iki karyane Rottweiler?" - takon menyang rambute udan, terus Kiss ndhuwur sirahe.
  
  "Jenenge, miturut cara, Wolf, kaya Wolfgang," dheweke muttered liwat lepen banyu anget mili mudhun dada otot kang. "Dheweke mung mlebu lan nyerang Pak Hemming, nanging aku krungu swara saka lantai ndhuwur , aku nggawa kemul liyane. Nalika aku mudhun, "dheweke gasped," dheweke wis ditarik metu saka kursi lan dicemplungake dhisik menyang geni ing perapian. Pengeran! Dheweke ora duwe kesempatan!"
  
  "Banjur padha nyerang sampeyan?" - dheweke takon.
  
  "Ya, padha nyoba nggawe kaya kacilakan. Wolfe mbuwang aku mudhun ing undhak-undhakan, nanging nalika aku tangi, dheweke mung nggunakake rel andhuk sing digawe panas nalika aku nyoba uwal, "ujare dheweke kanthi napas. "Pungkasane, dheweke mung nusuk aku nganggo piso lan nggawe aku getihen."
  
  Sam ora duwe tembung kanggo nggawe kahanan luwih apik. Dheweke duwe yuta pitakonan babagan polisi, babagan awak wong tuwa, babagan carane dheweke tekan Edinburgh, nanging kabeh kudu ngenteni. Saiki dheweke kudu ngyakinake dheweke lan ngelingake dheweke yen dheweke aman, lan dheweke duwe tujuan supaya dheweke tetep kaya ngono.
  
  McFadden, sampeyan mung ngaco karo wong sing salah, dheweke mikir. Saiki dheweke duwe bukti yen McFadden pancen ana ing mburi pembunuhan Aidan. Iki uga dikonfirmasi manawa McFadden, sawise kabeh, anggota Ordo Matahari Ireng. Wektu kanggo lelungan menyang Belgia wis cedhak. Dhèwèké ngusapi eluhé lan kandha, "Garingké awakmu, nanging aja nganggo klambi. Aku arep njupuk gambar saka tatu sampeyan banjur sampeyan bakal teka karo aku menyang Belgia. Aku ora bakal kelangan sampeyan sapisan nganti aku ngubur bajingan sing cidra iki."
  
  Wektu iki Nina ora protes. Dheweke ngidini Sam njupuk kontrol. Ora ana keraguan ing pikirane yen dheweke minangka pembales. Ing sirahe, minangka Sam kang Canon flashed ing rahasia dheweke, dheweke isih bisa krungu Pak Hemming warning dheweke sing wis ditandhani. Nanging, dheweke bakal nylametake dheweke maneh, sanajan ngerti babi apa sing ditindakake.
  
  Sawise dheweke duwe bukti sing cukup lan dheweke padha nganggo busana, dheweke nyiapake tuwung saka Horlicks supaya dheweke anget sadurunge lunga.
  
  "Apa sampeyan duwe paspor?" takon dheweke.
  
  "Ya," dheweke ngandika, "apa sampeyan duwe obat penghilang rasa sakit?"
  
  "Aku kanca Dave Perdue," wangsulane kanthi sopan, "mesthi aku duwe obat penghilang rasa sakit."
  
  Nina ora bisa nahan cekikikan, lan dadi berkah ing kupinge Sam krungu swasana dheweke dadi entheng.
  
  
  ***
  
  
  Sajrone penerbangan menyang Brussels, dheweke ngganti informasi penting sing diklumpukake kanthi kapisah sajrone minggu kepungkur. Sam kudu nyorot kanyatan apa sebabe dheweke rumangsa duwe kewajiban nindakake tugas Aidan Glaston supaya Nina ngerti apa sing kudu ditindakake. Dheweke bareng karo dheweke cobaan dhewe karo George Masters lan mamang dheweke duwe Perdue saka Dread Serpent.
  
  "Duh Gusti, ora kaget sampeyan katon kaya pati panas," dheweke pungkasane ngandika. "Ora ana langgar. Aku yakin aku uga katon kaya omong kosong. Aku mesthi ngrasa kaya omong kosong.
  
  Dheweke ruffled dheweke nglukis peteng curls lan ngambong dheweke candhi. "Ora ana salah, tresnaku. Nanging ya, sampeyan pancen katon kaya omong kosong."
  
  Dheweke nudged wong alon-alon karo dheweke sikut, minangka dheweke tansah nindakake nalika ngandika kejem minangka guyon, nanging, mesthi, dheweke ora bisa nggebug wong karo pasukan lengkap. Sam chuckled lan njupuk tangane. "Kita isih kurang rong jam sadurunge tekan Belgia. Ngaso lan ngaso, oke? Pil sing dakwenehake pancen apik tenan, sampeyan bakal weruh.
  
  "Sampeyan kudu ngerti cara sing luwih apik kanggo ngompa bocah wadon," dheweke nggodha, mbuwang sirahe ing sandaran kursi.
  
  "Aku ora butuh obat. Manuk kaya kriting dawa lan jenggot kuru banget, "dheweke gumunggung, alon-alon nganggo driji ing pipi lan rahang. "Sampeyan begja aku duwe soft spot kanggo sampeyan. Iki mung siji-sijine alesan aku isih jomblo, ngenteni kowe sadar."
  
  Sam ora krungu tembung sarkastik. Nalika dheweke nyawang Nina, dheweke wis turu cepet, kesel saka neraka sing kudu dilalui. Iku apik kanggo ndeleng dheweke wis sawetara istirahat, dheweke mikir.
  
  "Garis-garisku sing paling apik mesthi tiba ing kuping," ujare lan mundur kanggo nyekel sawetara nglirik.
  
  
  19
  Pandora mbukak
  
  
  Iku wis diganti ing Reichtisusis, nanging ora kudu luwih apik. Senajan Perdue kurang surly lan luwih ramah marang karyawan, scourge liyane mbentang gulu. Anane gangguan ing pasangan pesawat.
  
  "Ana ngendi David?" Suster Hearst takon kanthi cetha nalika Charles mbukak lawang.
  
  Butler Perdue minangka gambar ngendhaleni dhiri, malah dheweke kudu nggigit lambe.
  
  "Dheweke ana ing laboratorium, Bu, nanging dheweke ora ngarep-arep sampeyan," wangsulane.
  
  "Dheweke bakal bungah kanggo ndeleng kula," dheweke ngandika coldly. "Yen dheweke mangu-mangu babagan aku, supaya dheweke ngandhani aku dhewe."
  
  Charles, Nanging, tindakake perawat arrogant menyang kamar komputer Purdue. Lawang kamar rada mbukak, tegese Perdue sibuk nanging ora ditutup kanggo umum. Server ireng lan krom dhuwur saka tembok menyang tembok, lampu kedhip kelip-kelip kaya deg-degan cilik ing plexiglass lan kothak plastik sing polesan.
  
  "Pak, Dhik Hearst muncul tanpa diumumake. Dheweke ngeyel yen sampeyan pengin ndeleng dheweke?" Charles nyatakake permusuhan sing ditahan kanthi swara dhuwur.
  
  "Matur nuwun, Charles," majikane bengok-bengok liwat mesin sing banter. Perdue lungguh ing pojok kamar, nganggo headphone kanggo nyegah rame ing kamar. Dheweke lungguh ing meja gedhe. Ana laptop papat, disambungake lan disambungake menyang kothak gedhe liyane. Makutha putih Perdue sing kandel, rambute wavy wungu saka mburi tutup komputer. Dina Setu lan Jane ora ana. Kaya Lillian lan Charles, malah Jane wiwit rada jengkel amarga anane perawat sing terus-terusan.
  
  Telung karyawan percaya yen dheweke luwih saka mung wali saka Purdue, sanajan dheweke ora ngerti minate ing ilmu pengetahuan. Iku luwih kaya kapentingan bojo sugih kanggo mbebasake dheweke saka randha supaya dheweke ora kudu ngresiki sampah wong liya sadina-dina lan ngadhepi pati. Mesthine, minangka profesional, dheweke ora nate nuduh dheweke ing ngarepe Perdue.
  
  "Piye kabarmu, David?" Dhik Hurst takon.
  
  "Apik banget, Lilith, matur nuwun," dheweke mesem. "Ayo lan delengen."
  
  Dheweke mlumpat menyang sisih meja lan nemokake apa sing wis ditindakake akhir-akhir iki. Ing saben layar, perawat weruh macem-macem urutan nomer sing diakoni.
  
  "Persamaan? Nanging kenapa tetep owah? Iki kanggo opo?" - dheweke takon, kanthi sengaja nyedhaki miliarder kasebut supaya bisa mambu dheweke. Perdue engrossed ing program kang, nanging ora tau nglirwakake kanggo ngarih-arih wanita.
  
  "Aku durung yakin nganti program iki ngandhani aku," dheweke gumunggung.
  
  "Iki panjelasan sing rada samar. Apa sampeyan ngerti apa sing kalebu?" dheweke takon, nyoba kanggo nggawe pangertèn saka owah-owahan urutan ing layar.
  
  "Dipercaya manawa ditulis dening Albert Einstein nalika Perang Donya I, nalika dheweke manggon ing Jerman," ujare Perdue kanthi bungah. "Iki dianggep wis dirusak, lan uga," dheweke mendesah, "wis dadi mitos ing kalangan ilmiah."
  
  "Oh, lan sampeyan mbukak," dheweke manthuk, katon banget kasengsem. "Lan apa iki?" Dheweke nuding komputer liyane, mesin lawas sing luwih gedhe sing digarap Perdue. Iki disambungake menyang laptop lan server siji, nanging mung piranti sing aktif diketik.
  
  "Ing kene aku sibuk nulis program kanggo dekripsi," jlentrehe. "Sampeyan kudu terus-terusan ditulis maneh miturut data sing asale saka sumber input. Algoritma piranti iki pungkasane bakal mbantu aku nemtokake sifat persamaan kasebut, nanging saiki katon kaya teori mekanika kuantum liyane.
  
  Kanthi frowning jero, Lilith Hearst sinau layar katelu kanggo sawetara wektu. Dheweke nyawang Perdue. "Ing pitungan ana katon kanggo makili energi atom. Sampeyan weruh?"
  
  "Duh Gusti, sampeyan larang regane," Perdue mesem, mripate mencorong karo kawruh dheweke. "Sampeyan pancen bener. Iki terus ngeculake informasi sing nggawa aku bali menyang tabrakan sing bakal ngasilake energi atom murni."
  
  "Swara mbebayani," dheweke ngandika. "Iki ngelingake aku babagan supercollider CERN lan apa sing bakal ditindakake kanthi akselerasi partikel."
  
  "Aku kira iki umume sing ditemokake Einstein, nanging, kaya ing koran 1905, dheweke nganggep kawruh kasebut banget ngrusak kanggo wong bodho sing nganggo seragam lan jas. Mulane dheweke nganggep mbebayani banget kanggo nerbitake," ujare Perdue.
  
  Dheweke nyelehake tangane ing pundhake. "Nanging sampeyan saiki ora nganggo seragam utawa jas, ta, David?" dheweke nglirik.
  
  "Aku mesthi ora ngerti," wangsulane, klelep maneh ing kursi karo grumbulan marem.
  
  Telpon muni ing lobi. Telpon omah omah gedhong kasebut biasane dijawab dening Jane utawa Charles, nanging dheweke ora kerja lan dheweke ana ing njaba karo tukang kirim barang. Sawetara telpon dipasang ing saindhenging Estate , nomer umum sing bisa dijawab ing ngendi wae ing omah. Jane ekstensi uga mblenger, nanging kantore adoh banget.
  
  "Aku bakal entuk," ujare Lilith.
  
  "Sampeyan tamu, ngerti," Perdue ngelingi dheweke cordially.
  
  "Isih? Dhuh, David, akhir-akhir iki aku mrene nganti kaget sampeyan durung nawani aku kamar," dheweke menehi tandha, kanthi cepet mlaku liwat lawang lan cepet-cepet munggah ing undhak-undhakan menyang lantai siji. Perdue ora keprungu apa-apa amarga swarane budheg.
  
  "Halo?" - dheweke mangsuli, nggawe manawa dheweke ora ngenali dhéwé.
  
  Swara lanang mangsuli, kaya manca. Dheweke duwe logat Walanda sing kuwat, nanging dheweke bisa ngerti dheweke. "Apa aku bisa ngomong karo David Perdue? Iki cukup urgent."
  
  "Dheweke ora kasedhiya saiki. Ing kasunyatan, ing rapat. Apa aku bisa menehi pesen supaya dheweke bisa nelpon maneh yen wis rampung? " pitakone karo njupuk pulpen saka laci meja kanggo nulis ing pad pesen cilik.
  
  "Iki Dr. Casper Jacobs," wong ngenalaken piyambak. "Mangga Pak Perdue nelpon kula cepet."
  
  Dheweke menehi nomer lan mbaleni telpon darurat.
  
  "Cukup kandhani babagan Ula Dread. Aku ngerti ora masuk akal, nanging dheweke bakal ngerti apa sing dakkandhakake, "ujare Jacobs.
  
  "Belgia? Ater-ater nomermu," pitakone.
  
  "Iku bener," dheweke dikonfirmasi. "Matur nuwun sanget".
  
  "Ora masalah," dheweke ngandika. "Pamit".
  
  Dheweke nyuwek lembaran ndhuwur lan bali menyang Perdue.
  
  "Sapa kuwi?" pitakone.
  
  "Salah nomer," dheweke shrugged. "Aku kudu nerangake kaping telu manawa iki dudu Studio Yoga Tracy lan kita ditutup," dheweke ngguyu, nyelehake kertas ing kanthong.
  
  "Iki pisanan," Perdue ngguyu. "Kita ora ana ing dhaptar. Aku luwih seneng tetep low profile."
  
  "Iki apik. Aku mesthi ngomong yen wong sing ora ngerti jenengku yen aku njawab telpon omah, aja nganti nyoba ngapusi aku, "dheweke ngguyu. "Saiki bali menyang program sampeyan lan aku bakal njaluk ngombe."
  
  Sawise Dr. Casper Jacobs gagal tekan David Perdue kanggo ngelekake marang bab persamaan, kang kudu ngakeni bilih malah nyoba nggawe dheweke aran luwih. Sayange, perbaikan sing sithik ing prilaku ora suwe.
  
  "Kowe ngomong karo sapa? Sampeyan ngerti telpon ora diidini ing wilayah iki, ta, Jacobs? "- Zelda Bessler sing njijiki ndhikte saka mburi Casper. Dheweke noleh menyang dheweke karo retort smug. "Iki Dr. Jacobs kanggo sampeyan, Bessler. Wektu iki aku tanggung jawab kanggo proyek iki.
  
  Dheweke ora bisa nolak. Clifton Taft khusus mbatesi kontrak kanggo desain diubah sing bakal manggonake Dr.. Casper Jacobs tanggung jawab kanggo mbangun prau needed kanggo eksprimen. Mung dheweke sing ngerti teori babagan apa sing diupayakake Ordo adhedhasar prinsip Einstein, mula dheweke uga dipasrahake karo bagean teknik. Ing wektu cendhak kapal kudu rampung. Luwih abot lan luwih cepet, obyek anyar kudu luwih gedhe tinimbang sing sadurunge, sing nyebabake cidera marang ilmuwan lan nyebabake Jacobs adoh saka proyek kasebut.
  
  "Kepiye kahanan ing pabrik iki, Dr. Jacobs?" - teka swara creaky drawling Clifton Taft, kang Casper sengit banget. "Muga-muga kita ana ing jadwal."
  
  Zelda Bessler nahan tangane ing kanthong jas lab putih lan rada swayed tokoh saka kiwa nengen lan bali maneh. Dheweke katon kaya bocah sekolah sing bodho nyoba ngematake heartthrob, lan nggawe Jacobs lara. Dheweke mesem marang Taft. "Yen dheweke ora nglampahi wektu akeh ing telpon, mesthine dheweke bakal entuk luwih akeh."
  
  "Aku ngerti cukup babagan komponen eksperimen iki kanggo nelpon saka wektu kanggo wektu," Casper deadpanned. "Aku duwe urip ing njaba cesspool rahasia iki, Bessler."
  
  "Oh," dheweke niru dheweke. "Aku luwih seneng ndhukung ..." Dheweke katon seductively ing taipan Amerika, "perusahaan karo kakuwasan sing luwih dhuwur."
  
  Untu gedhe Taft metu saka ing lambé, nanging dheweke ora nanggepi kesimpulan dheweke. "Serius, Dr. Jacobs," ujare, kanthi entheng njupuk tangan Casper lan ngobahake dheweke supaya Zelda Bessler ora krungu, "kepiye rancangane peluru?"
  
  "Sampeyan ngerti, Cliff, aku sengit yen sampeyan nelpon iku," Casper ngakoni.
  
  "Nanging ya ngono kuwi. Supaya kita bisa nggedhekake efek saka eksperimen paling anyar, kita butuh barang sing bisa mlaku kanthi kecepatan peluru, kanthi bobot lan kacepetan sing padha kanggo ngrampungake tugas kasebut, "Taft ngelingake dheweke nalika wong loro kasebut pindhah saka ing Bessler frustasi. Situs konstruksi kasebut ana ing Meerdalwood, wilayah alas ing sisih wétan Brussels. Tanduran kasebut, dumunung ing peternakan sing diduweni dening Tuft, nampilake sistem terowongan lemah sing wis rampung sawetara taun kepungkur. Sawetara ilmuwan sing digawa dening pemerintah sah lan akademisi universitas sing tau weruh lemah, nanging ana ing kono.
  
  "Aku meh rampung, Cliff," Casper ngandika. "Kabeh sing isih kudu diitung yaiku bobot total sing dak butuhake saka sampeyan. Elinga, supaya eksperimen bisa sukses, sampeyan kudu menehi kula bobot sing tepat saka prau, utawa 'peluru' kaya sing sampeyan ucapake. Lan, Cliff, iku kudu pas karo gram, yen ora, ora ana persamaan genius sing bisa mbantu aku.
  
  Clifton Taft mesem pait. Kaya wong sing arep menehi kabar sing ora becik marang kanca sing apik, dheweke ngresiki tenggorokan kanthi nyengir kikuk ing raine sing ala.
  
  "Apa? Apa sampeyan bisa menehi kula utawa apa?" Casper ditekan.
  
  "Aku bakal menehi rincian iki sakcepete sawise puncak sesuk ing Brussels," ujare Taft.
  
  "Maksudmu KTT internasional babagan warta?" Kasper takon. "Aku ora kasengsem ing politik".
  
  "Mesthi ngono, buk," gerutu Taft kaya wong tuwa sing reged. "Saka kabeh wong, sampeyan minangka peserta utama kanggo nggampangake eksperimen iki. Sesuk Badan Energi Atom Internasional bakal ketemu karo veto internasional babagan NPT.
  
  "NPT?" Casper ngangguk. Dheweke ana ing kesan yen partisipasi ing proyek kasebut mung eksperimen, nanging NPT minangka masalah politik.
  
  "Perjanjian Non-Proliferasi, sobat. Ya ampun, sampeyan pancen ora repot-repot nliti menyang ngendi karya sampeyan sawise sampeyan nerbitake asil sampeyan, ta?" Amerika ngguyu, playfully tamparan Casper ing mburi. "Kabeh peserta aktif ing proyek iki kudu makili Ordo sesuk sore, nanging kita butuh sampeyan ing kene kanggo ngawasi tahapan pungkasan."
  
  "Apa pimpinan jagad iki ngerti babagan Ordo?" - Casper takon hypothetically.
  
  "Tatanan Srengenge Ireng ana ing endi-endi, kancaku. Iki minangka pasukan global sing paling kuat wiwit Kakaisaran Romawi, nanging mung elit sing ngerti. Kita duwe wong ing posisi komando dhuwur ing saben negara NPT. Wakil presiden, anggota kulawarga kraton, penasehat presiden lan pembuat keputusan, "ujare Taft kanthi ngimpi. "Malah walikota sing mbantu kita ngleksanakake ing tingkat kotamadya. Melu. Minangka penyelenggara gerakan kekuwatan sabanjure, sampeyan duwe hak kanggo nikmati rampasan, Casper.
  
  Kepala Casper dadi muter saka panemuan iki. Atine gludhug ing ngisor jas lab, nanging dheweke njaga posisi lan manthuk-manthuk. "Deleng kanthi semangat!" dheweke yakin dhewe. "Wah, aku sanjung. Kayane pungkasane aku entuk pangenalan sing pantes, "dheweke gumunggung ing charade, lan Taft percaya saben tembung.
  
  "Seneng tenan! Saiki nyiapake kabeh supaya mung nomer sing kudu diwiwiti sing bisa dilebokake ing petungan, oke?" Taft nggero bungah. Dheweke ninggalake Casper kanggo gabung karo Bessler ing lorong, ninggalake Casper kaget lan bingung, nanging ana siji sing dheweke yakin. Dheweke kudu ngubungi David Perdue utawa dheweke kudu sabotase karyane dhewe.
  
  
  20
  Ikatan kulawarga
  
  
  Casper mlayu menyang omahe lan ngunci lawang ing mburine. Sawise shift pindho dheweke rampung kesel, nanging ora ana wektu kanggo kesel. Wektu wis nyedhaki dheweke, lan dheweke isih ora bisa ngomong karo Perdue. Peneliti sing sarwa duwe sistem keamanan sing bisa dipercaya, lan umume dheweke didhelikake kanthi aman saka prying eyes. Umume komunikasi ditangani dening asisten pribadine, nanging iki wanita sing dikira Casper nalika dheweke ngomong karo Lilith Hearst.
  
  Ketok lawang gawe atine mandheg sedhela.
  
  "Aku iki!" - dheweke krungu saka sisih liyane lawang, swara sing netes swarga cilik menyang ember telek sing ana.
  
  "Olga!" - dheweke exhaled, cepet mbukak lawang lan ditarik dheweke nang.
  
  "Wah, saiki lagi ngomong apa?" - dheweke takon, kissing wong passionately. "Aku panginten sampeyan bakal nemoni aku ing wayah sore, nanging sampeyan ora nanggapi telponku sedina muput."
  
  Kanthi cara sing lembut lan swara sing alus, Olga sing apik banget terus ngomong babagan ora digatekake lan kabeh omong kosong cah ayu liyane sing pacar anyar dheweke pancen ora bisa nandhang sangsara utawa disalahake. Dheweke nyekel dheweke kenceng lan lungguh ing kursi. Mung kanggo efek, Casper ngilingake dheweke carane akeh kang tresna dheweke karo Kiss nyata, nanging sawise iku wektu kanggo nerangake kabeh kanggo dheweke. Dheweke tansah cepet nangkep apa sing diomongake, mula dheweke ngerti yen dheweke bisa dipercaya babagan perkara sing serius iki.
  
  "Apa aku bisa dipercaya karo informasi sing rahasia banget, mas?" dheweke bisik-bisik kasar ing kupinge.
  
  "Mesthi. Ana sing nggawe sampeyan edan lan aku pengin sampeyan ngandhani babagan iki, ngerti? " - dheweke ngandika. "Aku ora pengin ana rahasia ing antarane kita."
  
  "Apik tenan!" - dheweke nguwuh. "Fantastic. Lah, aku tresno karo kowe, nanging gaweyanku dadi mumet." Dheweke manthuk kanthi tenang nalika dheweke nerusake. "Aku bakal tetep prasaja. Aku nggarap eksperimen paling rahasia, nggawe kamar berbentuk peluru kanggo dites, ta? Meh rampung, lan aku lagi sinau dina iki, "dheweke ngulu, "yen apa sing wis dakgarap iki bakal digunakake kanggo tujuan sing ala banget. Aku kudu ninggalake negara iki lan ilang, apa sampeyan ngerti?"
  
  "Apa?" - dheweke squealed.
  
  "Kelingan karo bajingan sing lungguh ing teras omahku dina sawise kita bali saka pesta? Dheweke mimpin operasi jahat, lan, lan aku ... Aku mikir dheweke lagi ngrancang kanggo mateni klompok pimpinan donya sajrone rapat, "dheweke cepet nerangake. "Iki wis dijupuk dening mung wong sing bisa decipher persamaan sing bener. Olga, saiki lagi nggarap ing omahe ing Skotlandia, dheweke bakal ngerti variabel kasebut kanthi cepet! Sawise kedadeyan kasebut, bajingan sing dakgarap (saiki kode Olga lan Casper kanggo Tuft) bakal ngetrapake persamaan kasebut menyang piranti sing dakbangun. Kasper geleng-geleng kepala, mikir kenapa dheweke kudu nyerahake kabeh iki menyang tukang roti sing ayu, nanging dheweke wis kenal karo Olga mung sedhela. Dheweke dhewe duwe sawetara rahasia.
  
  "Cacat," dheweke ngandika bluntly.
  
  "Apa?" Dheweke mrengut.
  
  "Pengkhianatan negaraku. Dheweke ora bisa ndemek sampeyan ing kana," dheweke mbaleni. "Aku asli saka Belarus. Kakangku minangka fisikawan saka Institut Fisika-Teknis, kerja ing wilayah sing padha karo sampeyan. Mungkin dheweke bisa nulungi sampeyan?"
  
  Casper ngrasa aneh. Gupuh menehi cara kanggo relief, nanging banjur kajelasan sakabeheng. Dheweke ngaso sawetara menit, nyoba ngolah kabeh rincian bebarengan karo informasi sing nggumunake babagan kulawarga kekasih sing anyar. Dheweke tetep meneng supaya dheweke mikir, stroking lengen karo dheweke pucuk driji. Iku apik, pikire, yen bisa lolos sadurunge Taft nyadari. Kepiye fisikawan utama proyek kasebut bisa lolos tanpa ana sing ngerti?
  
  "Piye?" - dheweke nyatakake mamang. "Kepiye carane aku bisa ngungsi?"
  
  "Kowe arep nyambut gawe. Sampeyan numpes kabeh salinan karya lan njupuk kabeh cathetan desain karo sampeyan. Aku ngerti iki amarga pamane wis pirang-pirang taun kepungkur, "ujare.
  
  "Apa dheweke uga ana?" Kasper takon.
  
  "WHO?"
  
  "Pamanmu," wangsulane.
  
  Dheweke geleng-geleng sirahe. "Ora. Dheweke wis mati. Dheweke mateni dheweke nalika ngerti dheweke nyabotase sepur hantu."
  
  "Apa? "ujare, cepet-cepet ngalihake perhatiane maneh saka urusane pakdhene sing wis mati. Sawise kabeh, saka apa sing diomongake, pamane tiwas amarga apa sing bakal ditindakake Casper.
  
  "Eksperimen sepur hantu," dheweke shrugged. "Pakdhe niku meh padha karo kowe. Dheweke dadi anggota Masyarakat Fisik Rahasia Rusia. Dheweke nindakake eksperimen ngirim sepur liwat penghalang swara, utawa penghalang kacepetan, utawa apa wae. Olga cekikikan ing ineptitude dheweke. Dheweke ora ngerti apa-apa babagan ilmu pengetahuan, mula dheweke angel nyritakake apa sing wis ditindakake pamane lan kanca-kancane.
  
  "Banjur?" Casper ditekan. "Apa sing ditindakake sepur?"
  
  "Dheweke ujar manawa kudu teleport utawa menyang dimensi liyane ... Casper, aku pancene ora ngerti apa-apa babagan iki. Sampeyan nggawe aku rumangsa bodho banget ing kene, "dheweke nyetop panjelasane kanthi alesan, nanging Casper ngerti.
  
  "Kowe ra ketok bodho, mas. Aku ora peduli carane sampeyan ngomong, anggere aku duwe ide, "ujare dheweke, mesem kanggo pisanan. Dheweke pancen ora bodho. Olga bisa ndeleng ketegangan ing eseman kekasihe.
  
  "Pakku ujar manawa sepur kasebut kuwat banget, bakal ngganggu medan energi ing kene lan nyebabake bledosan utawa apa wae. Banjur kabeh wong ing bumi ... ... bakal mati?" dheweke shuddered, seeking kang disetujoni. "Dheweke ujar manawa kanca-kancane isih ngupayakake nggunakake rel sepur sing ditinggalake." Dheweke ora yakin carane mungkasi hubungane, nanging Casper seneng.
  
  Casper kebungkus tangan watara dheweke lan ditarik dheweke munggah , terus dheweke ing udhara mati lemah minangka peppered a myriad saka sethitik ambungan kabeh liwat dheweke pasuryan . Olga ora rumangsa bodho maneh.
  
  "Duh Gusti, aku ora nate seneng banget krungu babagan kepunahan manungsa," dheweke guyon. "Mas, sampeyan nerangake persis apa sing dakkarepake ing kene. Bener, aku kudu menyang pabrik. Banjur aku kudu bali menyang wartawan. Ora! Aku kudu ngubungi wartawan ing Edinburgh. Ya wis!" - dheweke terus, ngowahi liwat ewu prioritas ing atine. "Deleng, yen aku njaluk koran Edinburgh nerbitake iki, ora mung bakal mbukak Orde lan Eksperimen, nanging David Perdue bakal krungu babagan iki lan mungkasi karyane babagan persamaan Einstein!"
  
  Nalika Casper wedi karo apa sing kudu ditindakake, dheweke uga ngrasakake kebebasan. Pungkasan, dheweke bisa karo Olga tanpa kudu nutupi punggung saka para pengikut sing jahat. Karyane ora bakal kleru, lan jenenge ora ana hubungane karo kekejaman global.
  
  Nalika Olga nggawe dheweke teh, Casper nyekel laptop lan nggoleki 'Reporters Investigative Best Edinburgh'. Kabeh pranala presented, lan ana akeh, siji jeneng ngadeg metu ing tartamtu, lan wong iki kaget gampang kanggo kontak.
  
  "Sam Cleave," Casper maca kanthi banter marang Olga. "Dheweke wartawan investigasi sing menang penghargaan, mas. Dheweke manggon ing Edinburgh lan dadi freelancer, nanging dheweke kerja ing sawetara koran lokal ...
  
  "Nganti apa? Sampeyan nggawe aku penasaran. Ngomong!" dheweke nelpon saka pawon mbukak-rencana.
  
  Casper mesem. "Aku kaya wong meteng, Olga."
  
  Dheweke ngguyu ngguyu. "Kaya sampeyan ngerti kaya apa. Sampeyan mesthi tumindak kaya salah sijine. Sing mesthi. Kenging punapa panjenengan kandha kados makaten, tresnaku?"
  
  "Akeh emosi sekaligus. Aku pengin ngguyu lan nangis lan njerit," dheweke nyengir, katon luwih apik tinimbang sawetara menit kepungkur. "Sam Cleave, wong sing arep dakcritakake iki? Coba tebak? Dheweke minangka penulis lan penjelajah terkenal sing wis melu sawetara ekspedisi sing dipimpin dening David Perdue!
  
  "Sapa iku?" - dheweke takon.
  
  "Wong sing duwe persamaan mbebayani sing ora bisa dakgayuh," ujare Casper. "Yen aku kudu ngandhani wartawan babagan rencana sing licik, sapa sing luwih apik tinimbang wong sing ngerti wong sing duwe persamaan Einstein?"
  
  "Sempurno!" - dheweke exclaimed. Nalika Casper nelpon nomer Sam, ana sing diganti. Dheweke ora preduli sepira mbebayani desersi. Dheweke siap mbela jabatane.
  
  
  21
  Timbangan
  
  
  Wektu wis teka kanggo kumpul para pemain kunci ing pamrentahan energi nuklir global kanggo kumpul ing Brussels. Hon. Acara kasebut dianakake dening Lance McFadden amarga dheweke melu kantor Badan Tenaga Atom Internasional ing Inggris sakcepete sadurunge kampanye dadi walikota Oban.
  
  "Satu persen turnout, Pak," Wolfe kacarita kanggo McFadden nalika padha mirsani delegasi njupuk kursi ing kamewahan saka La Monnaie Opera House. "Kita mung ngenteni Clifton Taft muncul, Pak. Sawise dheweke ana ing kene, kita bisa miwiti," dheweke ngaso kanthi dramatis, "prosedur panggantos."
  
  McFadden nganggo busana paling apik ing dina Minggu. Wiwit asosiasi karo Taft lan Ordo, dheweke wis kenal karo kasugihan, sanajan ora nggawa dheweke kelas. Dheweke alon-alon nguripake sirahe lan bisik: "Kalibrasi sukses? Aku kudu njaluk informasi iki kanggo wong kita, Jacobs, sesuk. Yen dheweke ora duwe bobot sing tepat kanggo kabeh penumpang, eksperimen kasebut ora bakal bisa ditindakake.
  
  "Saben kursi sing dimaksudake kanggo wakil kasebut dilengkapi sensor sing bakal nemtokake bobot awak sing tepat," ujare Wolf. "Sensor kasebut dirancang kanggo nimbang bahan sing paling tipis kanthi presisi sing mateni nggunakake teknologi ilmiah sing anyar lan canggih." Bandit sing njijiki mesem. "Lan sampeyan bakal seneng, Pak. Teknologi iki diciptakake lan diprodhuksi dening siji-sijine David Perdue.
  
  McFadden pingsan nalika krungu jeneng peneliti sarwa. "Gusti! tenan? Sampeyan bener banget, Wolf. Aku seneng ironi iki. Aku kepengin weruh kepiye kahanane sawise kacilakan sing dialami ing Selandia Baru.
  
  "Jebule dheweke wis nemokake Ula Dread, Pak. Nganti saiki, desas-desus kasebut durung dikonfirmasi, nanging ngerti Perdue, dheweke bisa uga nemokake, "ujare Wolf. Kanggo McFadden, iki minangka panemuan sing apik lan medeni.
  
  "Yesus Kristus, Wolf, kita kudu njaluk iki saka dheweke! Yen kita decipher Scary Snake, kita bisa ngetrapake eksperimen kasebut tanpa kudu ngliwati kabeh omong kosong iki, "ujare McFadden, katon kaget banget karo kasunyatan kasebut. "Apa dheweke ngrampungake persamaan? Aku ngira iku mitos."
  
  "Akeh wong sing mikir nganti dheweke nelpon loro asistene kanggo mbantu dheweke nemokake. Saka apa sing dakkandhakake, dheweke kerja keras kanggo ngrampungake masalah komponen sing ilang, nanging durung rampung, "ujare Wolf. "Ketoke dheweke kepengin banget karo dheweke nganti ora bisa turu maneh."
  
  "Apa kita bisa njaluk? Dheweke mesthi ora bakal menehi kanggo kita, lan wiwit sampeyan rampung karo gendakan sethitik, Dr. Sam Cleave ora bisa ditembus. Dheweke dadi wong pungkasan sing dakanggep bakal ngiyanati Perdue, "McFadden bisik-bisik nalika delegasi pemerintah ngobrol kanthi tenang ing latar mburi. Sadurunge Wolf bisa nanggapi, petugas keamanan Dewan EU wanita sing ngawasi proses kasebut nyegat dheweke.
  
  "Ngapunten, Pak," dheweke kandha marang McFadden, "wis jam wolu."
  
  "Matur nuwun, matur nuwun," eseman palsu McFadden ngapusi dheweke. "Sampeyan bakal menehi kabar marang aku."
  
  Dheweke nyawang maneh Wolf nalika mlaku saka panggung menyang podium kanggo ngomongake para peserta puncak. Saben kursi sing dikuwasani dening anggota aktif Badan Tenaga Atom Internasional, uga negara-negara sing melu NPT, ngirim data menyang komputer Black Sun ing Meerdalwood.
  
  Nalika Dr.. Casper Jacobs iki sijine bebarengan karya penting, mbusak data minangka paling bisa, informasi teka ing server. Dheweke ngeluh yen dheweke wis ngrampungake kapal kanggo eksperimen kasebut. Paling ora dheweke bisa ngrusak persamaan sing digawe, padha karo persamaan Einstein, nanging kanthi konsumsi daya sing kurang.
  
  Kaya Einstein, dheweke kudu mutusake apa dheweke bakal ngidini genius dheweke digunakake kanggo tumindak jahat utawa ora ngidini karyane dibantai. Dheweke milih sing terakhir lan, tetep mripate ing kamera keamanan sing dipasang, pura-pura kerja. Nyatane, fisikawan sing sarwa kasebut ngapusi petungan kanggo nyabotase eksperimen kasebut. Casper rumangsa luput banget amarga dheweke wis nggawe prau silinder raksasa. Kemampuane ora bakal ngidini dheweke ngladeni Taft lan kultus sing ora suci.
  
  Casper kepengin mesem amarga baris pungkasan saka persamaane diganti mung cukup kanggo ditampa nanging ora fungsional. Dheweke ndeleng nomer sing dikirim saka Opera House, nanging ora digatekake. Nalika Taft, McFadden lan liya-liyane teka kanggo ngaktifake eksperimen kasebut, bakal suwe.
  
  Nanging siji wong sing nekat sing ora dianggep minangka petungan uwal yaiku Zelda Bessler. Dheweke mirsani wong saka booth secluded mung ing wilayah gedhe ngendi kapal buta ngenteni. Kaya kucing, dheweke menehi wektu, ngidini dheweke nindakake apa wae sing dikira bisa lolos. Zelda mesem. Ing puteran dheweke ana tablet sing disambungake menyang platform komunikasi antarane operasi Ordo Matahari Ireng. Kanthi ora ana swara kanggo nunjukake ngarsane, dheweke ngetik "Nahan Olga lan sijine dheweke ing Valkyrie" lan ngirim pesen menyang bawahan Wolf ing Bruges.
  
  Dr Casper Jacobs nyamar kerja keras ing paradigma eksperimen, ora ngerti yen pacare bakal dikenalake ing jagade. Telpone muni. Katon rada bingung amarga rasa kuwatir sing dumadakan, dheweke cepet ngadeg lan mlaku menyang kamar lanang. Iki telpon sing wis ditunggu-tunggu.
  
  "Sam?" - dheweke bisik-bisik, nggawe manawa kabeh kios ing jamban gratis. Dheweke ngandhani Sam Cleave babagan eksperimen sing bakal teka, nanging Sam ora bisa njaluk Perdue ing telpon kanggo ngganti pikirane babagan persamaan kasebut. Nalika Casper mriksa tong sampah kanggo piranti ngrungokake, dheweke terus. "Kowe nang kene?"
  
  "Ya," bisik Sam ing ujung liyane. "Aku ana ing stan ing Opera House supaya bisa nguping kanthi bener, nanging nganti saiki aku ora bisa ndeteksi apa-apa sing salah kanggo dilaporake. KTT iki mung diwiwiti, nanging..."
  
  "Apa? Ana apa?" Kasper takon.
  
  "Tunggu," sahut Sam tajam. "Apa sampeyan ngerti babagan lelungan menyang Siberia kanthi sepur?"
  
  Casper mrengut bingung. "Apa? Ora, ora kaya ngono. Kenapa?"
  
  "Sawijining pejabat keamanan Rusia ujar babagan penerbangan menyang Moskow dina iki," ujare Sam, nanging Kasper ora krungu apa-apa saka Taft utawa Bessler. Sam nambahake: "Aku duwe program sing dicolong saka pendaptaran. Satemene aku ngerti, iki ana KTT telung dina. Dina iki ana simposium ing kene, banjur sesuk esuk dheweke bakal mabur pribadi menyang Moskow numpak sepur mewah sing jenenge Valkyrie. Sampeyan ora ngerti apa-apa babagan iki?"
  
  "Inggih, Sam, aku mesthi ora duwe wewenang ing kene, sampeyan ngerti?" Casper ranted minangka quietly minangka bisa. Salah sawijining teknisi teka kanggo njupuk bocor, sing nggawe obrolan kaya iki ora mungkin. "Aku kudu lunga, mas. Lasagna bakal apik banget. "Aku tresna sampeyan," ujare lan nutup telpon. Teknisi kasebut mung mesem karo pipis, ora ngerti apa sing dirembug manajer proyek kasebut. Casper metu saka jamban lan rumangsa ora kepenak karo pitakone Sam Cleave babagan sepur menyang Siberia.
  
  "Aku uga tresna sampeyan, mas," Sam ngandika kanggo bagean, nanging fisikawan wis nutup telpon. Dheweke nyoba nelpon nomer satelit Perdue, adhedhasar akun pribadi miliarder kasebut, nanging ora ana sing mangsuli. Ora ketompo carane hard kang nyoba, Perdue ketoke ilang saka lumahing bumi, lan sing keganggu Sam luwih saka gupuh. Nanging, ora ana cara kanggo dheweke bali menyang Edinburgh saiki, lan karo Nina ngancani dheweke, dheweke jelas ora bisa ngirim dheweke mriksa Perdue.
  
  Sedhela, Sam malah nimbang ngirim Master, nanging amarga dheweke isih mbantah ketulusan wong kasebut kanthi nyerahake persamaan kasebut menyang Perdue, dheweke mangu-mangu Master bakal gelem nulungi dheweke. Squatting ing kothak kontak Miss Noble wis diatur kanggo wong, Sam mikir bab kabeh misi. Dheweke meh nemokake luwih penting kanggo mungkasi Purdue ngrampungake Persamaan Einstein tinimbang ngetutake bencana sing bakal teka sing diatur dening Black Sun lan para pengikute.
  
  Sam iki ambruk antarane Responsibilities, banget kasebar lan caved ing meksa. Dheweke kudu nglindhungi Nina. Dheweke kudu mungkasi tragedi donya sing bisa ditindakake. Dheweke kudu mungkasi Purdue kanggo ngrampungake matematika. Wartawan ora kerep putus asa, nanging wektu iki dheweke ora duwe pilihan. Dheweke kudu takon Master. Wong sing dimutilasi mung dadi pangarep-arep kanggo mungkasi Purdue.
  
  Dheweke kepingin weruh yen Dr.. Jacobs wis nggawe kabeh ancang-ancang kanggo pindhah menyang Belarus, nanging pitakonan Sam isih bisa nyekel nalika ketemu Jacobs kanggo nedha bengi. Sapunika piyambakipun prêlu nêmu katrangan bab penerbangan dhatêng Moskow, saking pundi para wakil puncak badhe minggah ing sêpur. Saka diskusi sawise rapat resmi, Sam nyadari yen rong dina sabanjure bakal ditindakake ngunjungi macem-macem pabrik reaktor ing Rusia sing isih ngasilake energi nuklir.
  
  "Dadi negara-negara NPT lan Badan Tenaga Atom Internasional arep lelungan kanggo netepake pembangkit listrik?" Sam muttered menyang recorder. "Aku isih ora weruh ngendi ancaman bisa dadi tragedi. Yen aku njaluk Master kanggo mungkasi Perdue, iku ora Matter ngendi Black Sun ndhelikake senjata. Tanpa persamaan Einstein, kabeh iki bakal muspra.
  
  Dhèwèké kèndel-kèrèt metu, mlaku-mlaku ing baris kursi sing dipatèni. Ora ana wong sing bisa ndeleng dheweke saka bagean sing padhang ing ngisor, ing papan sing rame. Sam kudu njupuk Nina, nelpon Master, ketemu karo Jacobs, lan banjur priksa manawa dheweke ana ing Sepur. Saka intelijene, Sam sinau babagan lapangan terbang elit rahasia sing diarani Koschey Strip, dumunung sawetara mil saka Moskow, ing ngendi delegasi kasebut dijadwalake kanggo ndharat ing wayah sore. Saka ing kono bakal digawa menyang Valkyrie, sepur super Trans-Siberia, kanggo lelungan mewah menyang Novosibirsk.
  
  Sam wis yuta iku ing atine, nanging bab pisanan kang perlu kanggo bali menyang Nina kanggo ndeleng apa dheweke oke. Dheweke ngerti supaya ora ngremehake pengaruhe wong kaya Wolfe lan McFadden, utamane sawise dheweke nemokake manawa wanita sing ditinggal mati isih urip lan bisa nyebabake dheweke.
  
  Sawise Sam metu saka lawang Scene 3, liwat lemari prop ing mburi, dheweke disambut dening wengi sing adhem, kebak kahanan sing durung mesthi lan ancaman ing udhara. Panjenenganipun narik sweatshirt tighter ing ngarep, buttoning liwat selendang. Ndhelikake identitase, dheweke cepet-cepet nyabrang parkir mburi sing biasane teka lemari klambi lan truk pengiriman. Ing wayah wengi padhang rembulan, Sam katon kaya wewayangan, nanging krasa kaya memedi. Dheweke kesel, nanging ora diidini ngaso. Ana akeh sing kudu ditindakake kanggo mesthekake yen dheweke munggah ing sepur kasebut sesuk awan supaya dheweke ora duwe wektu utawa waras kanggo turu.
  
  Ing pangeling-eling, dheweke weruh awak Nina sing digebugi, adegan kasebut diulang kaping pirang-pirang. Darahe nggodhok amarga ora adil, lan dheweke ngarep-arep banget yen Wulf bakal ana ing sepur kasebut.
  
  
  22
  Jericho Falls
  
  
  Kaya wong maniac, Perdue terus-terusan ngapiki algoritma program supaya cocog karo data input. Nganti saiki wis rada sukses, nanging ana sawetara variabel sing ora bisa ditanggulangi, ninggalake dheweke ngadeg ing mobil lawas. Praktis turu ing ngarep komputer lawas, dheweke dadi saya mundur. Mung Lilith Hearst sing diidini 'ganggu' Perdue. Amarga dheweke bisa ngandhani asil, dheweke seneng karo kunjungane, dene stafe jelas ora ngerti babagan lapangan sing dibutuhake kanggo menehi solusi sing menarik kaya dheweke.
  
  "Aku bakal miwiti nyiyapake nedha bengi, Pak," Lillian ngelingake dheweke. Biasane, nalika dheweke menehi panganan iki, bos sing rambute perak lan ceria bakal menehi macem-macem pasugatan kanggo dipilih. Saiki katon kabeh sing pengin dideleng yaiku entri sabanjure ing komputer.
  
  "Matur nuwun, Lily," ujare Perdue.
  
  Dheweke ragu-ragu njaluk klarifikasi. "Lan aku kudu nyiapake apa, Pak?"
  
  Perdue ora nggatekake dheweke sawetara detik, sinau layar kanthi temenan. Dheweke ndeleng nomer nari sing katon ing kaca tingal, ngenteni jawaban. Pungkasane, dheweke ngguyu lan nyawang dheweke.
  
  "Um, panci panas mesthi sampurna, Lily. Mbok ing pot panas Lancashire, kasedhiya wis sawetara lamb ing. Lilith tresna wedhus. Dheweke kandha marang aku: "Dheweke mesem, nanging ora ngilangi mripate saka layar.
  
  "Punapa panjenengan kersa kula masak masakan kesukaan panjenengan, Pak?" pitakone Lillian, rumangsa ora seneng karo jawabane. Dheweke ora salah. Perdue mandeng dheweke maneh, glaring liwat kaca tingal kang.
  
  "Inggih, Lily. Dheweke melu mangan bengi iki lan aku pengin sampeyan nggawe hot pot Lancashire. Matur nuwun," mbaleni maneh jengkel.
  
  "Mesthine, Pak," Lillian mundur kanthi hormat. Biasane sing duwe omah nduweni hak kanggo mratelakake panemume, nanging wiwit perawat wis squeezed menyang Reichtisusis, Perdue wis ora ngrungokake saran wong nanging dheweke. "Dadi, mangan jam pitu?"
  
  "Iya, matur nuwun, Lily. Saiki mangga, apa sampeyan bisa nglilani aku bali kerja?" dheweke nyuwun. Lillian ora mangsuli. Dheweke mung manthuk lan metu saka kamar server, nyoba ora kanggo pindhah ing tangen. Lilian, kaya Nina, minangka bocah wadon khas Skotlandia ing sekolah bocah-bocah wadon lawas. Wanita-wanita iki ora biasa dianggep kaya warga kelas loro, lan amarga Lillian dadi matriark staf Reichtisusi, mula dheweke kesel banget karo prilaku Perdue. Bel lawang ing lawang utama muni. Ngliwati Charles nalika nyabrang lobi kanggo mbukak lawang, dheweke kandha kanthi tenang, "Iki asu."
  
  Sing nggumunake, butler kaya Android kanthi santai mangsuli, "Aku ngerti."
  
  Wektu iki, dheweke ngendhaleni Lillian amarga bebas ngomong babagan tamu. Iki minangka tandha manawa ana masalah. Yen buritan, butler banget sopan sarujuk karo bitchiness Lilith Hearst, ana alesan kanggo gupuh. Dheweke mbukak lawang, lan Lilian, ngrungokake condescension biasanipun saka intruder, pengin dheweke bisa sijine racun ing prau gravy Lancashire. Nanging dheweke tresna banget marang majikane nganti njupuk risiko kasebut.
  
  Nalika Lillian nyiapake nedha bengi ing pawon, Lilith mlaku mudhun menyang kamar server Perdue kaya-kaya panggonan iku duweke dheweke. Dheweke anggun mlaku mudhun ing undhak-undhakan, nganggo gaun koktail provokatif lan selendang. Dheweke nganggo dandanan lan narik rambute dadi sanggul kanggo nyorot anting-anting setelan sing nggumunake sing ana ing ngisor cuping kuping nalika mlaku.
  
  Perdue sumringah nalika ndeleng perawat enom mlebu kamar. Bengi iki dheweke katon beda saka biasane. Tinimbang jins lan sepatu balet, dheweke nganggo kaos kaki lan tumit.
  
  "Duh Gusti, sampeyan katon apik tenan, sayangku," dheweke mesem.
  
  "Matur nuwun," dheweke nglirik. "Aku diundang menyang sawetara acara dasi ireng kanggo kuliahku. Aku wedi aku ora duwe wektu kanggo ngganti amarga aku teka kene langsung saka kasus iki. Muga-muga sampeyan ora mikir yen aku ganti sethithik kanggo nedha bengi.
  
  "Ora ana kasus!" - dheweke nguwuh, nyisir rambute maneh sedhela kanggo ngresiki awake dhewe. Dheweke nganggo kardigan lusuh lan celonone wingi, sing ora cocog karo moccasins kanggo nyenengake. "Aku rumangsa kudu njaluk ngapura amarga katon kesel banget . Aku wedi yen aku kelangan wektu, kaya sing mbok bayangake.
  
  "Aku ngerti. Apa sampeyan wis nggawe kemajuan? - dheweke takon.
  
  "Aku wis. Wigati banget," dheweke gumunggung. "Ing sesuk, utawa bisa uga wengi iki, aku kudu bisa ngrampungake persamaan iki."
  
  "Banjur?" - dheweke takon, meaningfully lungguh mudhun ngelawan wong. Perdue sedhela kagum karo pemuda lan kaendahane. Kanggo dheweke ora ana sing luwih apik tinimbang Nina miniatur, kanthi kamulyan lan neraka ing mripate. Nanging, mantri kasebut nduweni kulit sing tanpa cacat lan awak sing langsing sing mung bisa dijaga ing umur sing enom, lan yen dideleng saka basa awak ing bengi iki, dheweke bakal njupuk kauntungan.
  
  Alesane babagan busanane mesthi goroh, nanging dheweke ora bisa nerangake kanthi bener. Lilith meh ora bisa ngomong marang Perdue yen dheweke ora sengaja metu kanggo ngarih-arih dheweke tanpa ngakoni yen dheweke nggoleki pacangan sing sugih. Malah kurang bisa dheweke ngakoni yen dheweke pengin pengaruhe dheweke cukup suwe kanggo nyolong karyane, ngetung manfaate dhewe, lan nglawan cara bali menyang komunitas ilmiah.
  
  
  ***
  
  
  Jam sanga Lillian ngumumake yen nedha bengi wis siap.
  
  "Kaya sing dijaluk, Pak, nedha bengi diwenehake ing ruang makan utama," ujare, tanpa nglirik menyang arah perawat sing ngusap lambene.
  
  "Matur nuwun, Lily," wangsulane, rada mirip karo Perdue sing lawas. Wangsulane sing selektif menyang tata krama sing lawas lan nyenengake mung ana ing ngarsane Lilith Hearst njijiki pengurus rumah tangga.
  
  Temenan Lilith yen tujuane dheweke ora nduweni ciri sing jelas saka wong-wonge nalika netepake tujuane. Indifference kanggo dheweke intrusive ngarsane iki nggumunake malah kanggo dheweke. Lilith kasil mbuktekake manawa genius lan aplikasi akal sehat minangka rong jinis intelijen sing beda. Nanging, sing paling ora kuwatir dheweke saiki. Perdue mangan metu saka tangane lan metu saka dalan kanggo njaluk apa sing bakal digunakake kanggo sukses ing karir.
  
  Nalika Perdue mabuk dening kaendahan Lilith, licik, lan kemajuan seksual, dheweke ora ngerti yen mabuk liyane wis ditepangake kanggo mesthekake yen dheweke manut. Ing ngisor lantai siji Reichtisusis, Persamaan Einstein rampung rampung, sing sepisan maneh minangka akibat saka kesalahane dalang. Ing kasus iki, Einstein lan Perdue dimanipulasi dening wanita sing tingkat intelijene adoh saka dheweke, nggawe kesan yen wong lanang sing paling pinter dikurangi dadi proporsi bodho kanthi percaya marang wanita sing salah. Paling ora iki bener amarga dokumen mbebayani sing diklumpukake dening wanita sing dianggep ora mbebayani.
  
  Lillian dipecat ing wayah sore, mung Charles sing ngresiki sawise Perdue lan tamu wis rampung nedha bengi. Butler sing disiplin tumindak kaya-kaya ora ana apa-apa, sanajan Perdue lan perawat mlebu ing hawa nafsu sing sengit separo menyang kamar turu utama. Charles ambegan jero. Dheweke ora nggatekake kesimpulan saka aliansi elek sing ngerti bakal nyirnakake bose, nanging isih ora wani campur tangan.
  
  Iki cukup isin kanggo butler setia sing wis kerja ing Perdue nganti pirang-pirang taun. Perdue ora pengin krungu apa-apa bab bantahan Lilith Hearst, lan Staff house kudu nonton nalika dheweke alon-alon wuta wong liyane lan liyane saben dina. Saiki hubungan wis pindhah menyang tingkat sabanjuré, ninggalake Charles, Lillian, Jane lan wong liya ing Perdue makaryakke wedi kanggo masa depan sing. Sam Cleave lan Nina Gould ora tau ngerti maneh. Padha cahya lan enlivenment urip sosial Purdue kang luwih pribadi, lan wong billionaire adored wong.
  
  Nalika atine Charles iki clouded dening mangu lan ngedeni, nalika Perdue iki enslaved liwat kesenengan, Dread Serpent urip mudhun ing kamar server. Kanthi meneng, supaya ora ana sing weruh utawa krungu, dheweke ngumumake pungkasane.
  
  Ing wayah esuk sing peteng ndhedhet iki, lampu-lampu ing omah gedhong padha surem, sing isih urip. Omah ageng kabeh meneng, kajaba swarane angin ing njaba tembok kuno. Keprungu swara keprungu ing tangga utama. Sikile Lilith sing langsing ora ninggalake apa-apa, nanging mung ngguyu ing karpet kandel nalika dheweke mudhun menyang lantai siji. Bayangan dheweke cepet-cepet mlaku ing tembok dhuwur ing koridor utama lan mudhun menyang tingkat ngisor, ing ngendi server terus-terusan hummed.
  
  Dheweke ora nguripake lampu, nanging nggunakake layar ponsel kanggo madhangi dalan menyang meja sing diparkir mobil Perdue. Lilith ngrasa kaya bocah ing wayah esuk Natal, kepengin ngerti apa kekarepane wis kelakon, lan dheweke ora kuciwa. Dheweke nyekeli flash drive ing antarane driji lan dilebokake ing port USB ing komputer lawas, nanging banjur ngerti yen David Perdue ora bodho.
  
  Weker muni, lan ing layar baris pisanan saka persamaan wiwit mbusak dhewe.
  
  "Oh, Gusti Yesus, ora!" - dheweke whined ing pepeteng. Dheweke kudu mikir cepet. Lilith apal baris kapindho nalika ngeklik kamera telpon lan njupuk gambar saka bagean pisanan sadurunge bisa dibusak luwih. Dheweke banjur disusupi menyang server sekunder sing digunakake Perdue minangka serep lan njupuk persamaan lengkap sadurunge nransfer menyang piranti dhewe. Senadyan kabeh kaprigelan teknologi dheweke, Lilith ora ngerti ngendi kanggo mateni weker lan mirsani minangka persamaan alon dibusak dhewe.
  
  "Ngapunten, David," dheweke ambegan.
  
  Ngerti yen dheweke ora bakal tangi nganti esuk, dheweke nggawe sirkuit cendhak ing kabel antarane Server Omega lan Server Kappa. Iki nyebabake geni listrik cilik, cukup kanggo nyawiji kabel lan mateni mesin sing ana, sadurunge dheweke mateni geni kanthi bantal saka kursi Purdue. Lilith nyadari yen keamanan ing gapura bakal entuk sinyal saka weker internal omah liwat kantor pusat. Ing mburi lantai siji, dheweke bisa krungu para pengawal nyoba nggugah Charles kanthi nggebug lawang.
  
  Sayange, Charles turu ing sisih liya saka omah ing apartemen ing jejere pawon cilik Estate. Dheweke ora bisa krungu weker kamar server sing dipicu dening sensor port USB. Lilith nutup lawang ing mburi lan mlaku mudhun ing lorong mburi sing tumuju kamar panyimpenan gedhe. Atine wiwit deg-degan nalika krungu wong keamanan Divisi Pertama nggugah Charles lan tumuju kamar Perdue. Piranti kapindho langsung menyang sumber weker.
  
  "Kita nemokake alasane!" dheweke krungu wong-wong mau bengok-bengok nalika Charles lan liyane kesusu mudhun menyang tingkat ngisor kanggo gabung karo wong-wong mau.
  
  "Sampurna," dheweke ambegan. Bingung karo lokasi geni listrik, wong-wong sing njerit ora bisa ndeleng nalika Lilith kesusu bali menyang kamar turu Perdue. Nemokake awake bali ing amben karo genius semaput, Lilith mlebu menyang piranti transmisi telpon lan cepet nelpon kode sambungan. "Cepet," bisik dheweke kanthi cepet nalika telpon mbukak layar. "Luwih cepet saka iku, kanggo kabecikan."
  
  Swara Charles cetha nalika nyedhaki kamar turu Perdue karo sawetara wong lanang. Lilith nggigit lambe nalika ngenteni transmisi Einstein Equation rampung dimuat ing situs web Meerdaalwoud.
  
  "Pak!" Charles dumadakan nggero, banting lawang. "Kowe wis tangi?"
  
  Perdue ora sadar lan ora nanggapi, nyebabake akeh tawaran spekulatif ing lorong. Lilith bisa ndeleng bayangan sikile ing ngisor lawang, nanging download durung rampung. Butler maneh ngethok lawang. Lilith nyelehake telpon ing sangisore meja bedside kanggo nerusake transmisi nalika dheweke mbungkus lembaran satin ing awak.
  
  Nalika mlaku menyang lawang, dheweke mbengok: "Tahan, tahan, sialan!"
  
  Dheweke mbukak lawang, katon nesu. "Apa ing jeneng kabeh sing suci masalah sampeyan?" - dheweke hissed. "Tenang! David lagi turu."
  
  "Kepiye dheweke bisa turu liwat kabeh iki?" pitakone Charles kanthi tegas. Wiwit Perdue semaput, dheweke kudune ora ngurmati wanita sing ngganggu. "Apa sing sampeyan tindakake karo dheweke?" - dheweke barked ing dheweke, nyurung dheweke aside kanggo mesthekake kondisi majikane.
  
  "Nyuwun pangapunten?" dheweke squealed, sengaja nglirwakake bagean saka sheet kanggo disambi para pengawal karo lampu kilat saka dheweke penthil lan pupu. Kanggo kuciwane, dheweke sibuk banget karo pakaryane lan njaga dheweke nganti juru kunci menehi wangsulan.
  
  "Dheweke urip," ujare, nyawang Lilith kanthi licik. "Mabuk banget, luwih kaya ngono."
  
  "We ngombé kathah," dheweke mbela dhéwé furiously. "Apa dheweke ora bisa seneng-seneng, Charles?"
  
  "Sampeyan, Bu, ora ana ing kene kanggo nglipur Pak Perdue," wangsulane Charles. "Sampeyan wis ngrampungake tujuan sampeyan ing kene, mula kita kabeh njaluk sih lan bali menyang dubur sing ngusir sampeyan."
  
  Ing ngisor meja bedside, bar loading ditampilake 100% rampung. Ordo Srengenge Ireng angsal Ula Dread ing kabeh kamulyan.
  
  
  23
  Tripartite
  
  
  Nalika Sam nelpon Master, ora ana wangsulan. Nina turu ing amben pindho ing kamar hotel, liwati amarga sedative kuwat. Dheweke wis sawetara painkillers karo dheweke kanggo pain saka bruises lan jahitan, kindly diwenehake dening pensiunan perawat anonim sing wis mbantu dheweke njaluk jahitan ing Oban. Sam wis kesel, nanging tingkat adrenaline ora suda. Ing cahya cahya saka lampu saka sisih Nina, kang lungguh hunched liwat, nyekeli telpon antarane dhengkul karo tangané, lan mikir. Dheweke menet telpon maneh, ngarep-arep Master bakal ngangkat.
  
  "Duh Gusti, kayane kabeh wong numpak roket lan arep menyang rembulan," ujare kanthi tenang. Unspeakably upset sing wis ora nandang gerah liwat kanggo Perdue utawa Master, Sam mutusaké kanggo nelpon Dr Jacobs ing pangarep-arep sing bisa wis ketemu Perdue. Kanggo ngenthengake rasa kuwatir, Sam munggahake volume TV sethithik. Nina ninggalake kanggo turu ing latar mburi, nanging pindhah saka saluran film kanggo Channel 8 kanggo buletin internasional.
  
  Pawarta kasebut kebak lapuran cilik-cilik babagan perkara-perkara sing ora ana gunane kanggo kahanane Sam nalika mlaku-mlaku ing kamar, mencet nomer siji-sijine. Dheweke ngatur karo Miss Noble ing Post kanggo tuku karcis kanggo dheweke lan Nina kanggo lelungan menyang Moskow ing wayah esuk, menehi jeneng Nina minangka penasehat sejarah ing tugas kasebut. Miss Noble kenal banget karo reputasi lintang Dr. Nina Gould, uga reputasi jenenge ing kalangan akademisi. Dheweke bakal dadi wewenang ing laporan Sam Cleave.
  
  Telpon Sam muni, nyebabake dheweke tegang sedhela. Ing wayahe, akeh pikiran sing teka lan mikir babagan sapa sing bisa dadi lan apa kahanane. Jeneng Dr. Jacobs sumunar ing layar telpon.
  
  "Dokter Jacobs? Apa kita bisa pindhah nedha bengi menyang hotel ing kene tinimbang ing omahmu?" Sam ngandika langsung.
  
  "Apa sampeyan psikis, Pak Cleave?" Takon Casper Jacobs.
  
  "K-kenapa? opo?" Sam mrengut.
  
  "Aku arep menehi pitutur marang kowe lan Dr. Gould supaya ora teka ing omahku bengi iki amarga aku yakin aku wis diusir. Ketemu karo aku ing papan iki bakal mbebayani, mula aku langsung menyang hotel sampeyan," ujare ahli fisika marang Sam, kanthi cepet banget supaya Sam meh ora bisa ngetutake kasunyatan.
  
  "Ya, Dr. Gould rada edan, nanging sampeyan mung butuh aku kanggo ngringkes rincian artikelku," ujare Sam marang dheweke. Sing paling ngganggu Sam yaiku swarane Casper. Dheweke katon kaget. Omongane ndredeg, diselani ambegan sing rame.
  
  "Saiki aku lunga, lan Sam, priksa manawa ora ana sing nututi sampeyan. Dheweke bisa uga nonton kamar hotel sampeyan. Sampai ketemu limalas menit lagi," ujare Kasper. Telpon rampung, ninggalake Sam bingung.
  
  Sam adus cepet. Sawise rampung, dheweke lungguh ing amben kanggo nyepetake sepatune. Dheweke weruh soko akrab ing layar TV.
  
  "Delegasi saka China, Prancis, Rusia, Inggris lan Amerika Serikat ninggalake gedung opera La Monnaie ing Brussels kanggo nundha nganti sesuk," pesen kasebut. "The Atomic Energy Summit bakal diterusake ing sepur mewah sing bakal dadi tuan rumah sisa simposium, menyang reaktor nuklir utama ing Novosibirsk, Rusia."
  
  "Enak," Sam ngangguk. "Informasi sethithik babagan lokasi platform sampeyan kabeh, hey McFadden? Nanging aku bakal nemokake sampeyan, lan kita bakal numpak sepur kasebut. Lan aku bakal nemokake Wolf kanthi ati-ati."
  
  Nalika Sam rampung, dheweke njupuk telpon lan metu. Dheweke mriksa Nina kaping pungkasan sadurunge nutup lawang ing mburine. Saka kiwa nengen, koridor kosong. Sam mriksa manawa ora ana sing metu saka kamar nalika mlaku menyang lift. Dheweke arep ngenteni Dr. Jacobs ing lobi, siap nulis kabeh rincian sordid kok dheweke wis mlayu menyang Belarus ing cepet-cepet.
  
  Nalika ngrokok rokok ing njaba lawang utama hotel, Sam weruh wong sing nganggo jas nyedhaki dheweke kanthi serius. Dheweke katon mbebayani, rambute disisir kaya mata-mata saka film thriller pitung puluhan.
  
  Kabeh, amarga ora siyap, Sam mikir nalika ketemu karo wong galak. Wigati kanggo dhewe. Entuk senjata api anyar.
  
  Tangane wong lanang metu saka kanthong jas. Sam nguncalake rokok lan nyiapake kanggo ngindari peluru kasebut. Nanging ing tangane wong iku clutching soko padha hard drive external. Dheweke nyedhaki lan nyekel kerah wartawan. Mripate amba lan teles.
  
  "Sam?" - dheweke wheezed. "Sam, dheweke njupuk Olgaku!"
  
  Sam ngangkat tangane lan ngguyu, "Dr. Jacobs?"
  
  "Ya, iki aku, Sam. Aku Googled sampeyan kanggo ndeleng apa sing katon kaya kanggo njaluk kenalan karo sampeyan bengi iki. Duh Gusti, dheweke njupuk Olga lan aku ora ngerti ngendi dheweke! Dheweke bakal mateni dheweke yen aku ora bali menyang kompleks papan sing dakgawe kapal!"
  
  "Enteni," Sam langsung mungkasi tantrum Casper, "lan ngrungokake aku. Sampeyan kudu tenang, ngerti? Ora nulungi." Sam nyawang sakubenge, ngevaluasi lingkungane. "Utamane yen sampeyan bisa narik perhatian sing ora dikarepake."
  
  Munggah-munggah ing dalan-dalan sing teles, kelip-kelip ing ngisor lampu-lampu werna sing pucet, dheweke ngawasi saben gerakan kanggo ndeleng sapa sing nonton. Sawetara wong mbayar manungsa waé kanggo wong ranting jejere Sam, nanging sawetara pejalan kaki, biasane strolling pasangan, cast glances cepet menyang arah sadurunge nerusake obrolan sing.
  
  "Ayo, Dr. Jacobs, ayo padha mlebu lan ngombe wiski," Sam disaranake, alon-alon ushering wong trembling liwat kaca ngusapake lawang. "Utawa, ing kasus sampeyan, sawetara."
  
  Dheweke lungguh ing bar restoran hotel. Lampu sorot cilik sing dipasang ing langit-langit nggawe atmosfer ing panyiapan, lan musik piano alus ngisi restoran. Muttering sepi diiringi clinking saka cutlery minangka Sam ngrekam sesi karo Dr. Jacobs. Kasper ngandhani kabeh babagan Serpent Sinister lan fisika sing tepat sing ana ing kemungkinan-kemungkinan sing elek iki, sing dianggep Einstein paling apik kanggo ngilangi. Pungkasane, sawise dheweke mbukak kabeh rahasia saka panyiapan Clifton Taft, ing ngendi makhluk-makhluk Ordo sing ora sopan disimpen, dheweke wiwit nangis. Bingung, Casper Jacobs ora bisa ngontrol awake dhewe.
  
  "Mulane, nalika aku mulih, Olga wis ora ana maneh," dheweke sniffed, ngusap mripate karo mburi tangan, nyoba kanggo dadi inconspicuous. Wartawan sing kasar kasebut kanthi welas asih ngaso rekaman ing komputer laptop lan ngelus-elus punggung wong sing nangis kaping pindho. Sam mbayangno apa sing bakal dadi partner Nina, minangka wis kaping pirang-pirang sadurunge, lan mbayangno bali menyang ngarep kanggo nemokake sing Black Sun wis dijupuk dheweke.
  
  "Yesus, Casper, nyuwun pangapunten, kanca," dheweke bisik-bisik, menehi tandha marang bartender supaya ngisi gelas karo Jack Daniels. "Kita bakal nemokake dheweke sanalika bisa, oke? Aku janji, dheweke ora bakal nindakake apa-apa nganti dheweke nemokake sampeyan. Sampeyan ngaco munggah plans lan wong ngerti. Wong sing nduweni wewenang. Dheweke njupuk dheweke kanggo mbales sampeyan, supaya sampeyan nandhang sangsara. Iki sing ditindakake.
  
  "Aku malah ora ngerti ngendi dheweke bisa," Kasper nangis, ngubur raine ing lengen. "Aku yakin dheweke wis mateni dheweke."
  
  "Aja ngomong ngono, apa sampeyan krungu?" Sam mandheg dheweke kanthi yakin. "Aku mung ngandhani kowe. Kita loro ngerti apa Order iku kaya. Dheweke akeh wong sing kapitunan, Casper, lan cara sing durung diwasa. Dheweke dadi pengganggu, lan sampeyan, kabeh wong, kudu ngerti iki.
  
  Casper geleng-geleng sirahe ora duwe pangarep-arep, obahe dadi alon amarga sedhih, nalika Sam nyuntak gelas menyang tangane lan kandha, "Ngombe iki." Sampeyan kudu tenang saraf. Rungokake, sepira cepet sampeyan bisa tekan Rusia?"
  
  "A-apa?" Kasper takon. "Aku kudu golek pacarku. Kanggo neraka karo sepur lan delegasi. Aku ora peduli, kabeh bisa mati anggere aku bisa nemokake Olga.
  
  Sam mangsuli. Yen Casper wis ana ing privasi omahe dhewe, Sam bakal tamparan wong kaya brat wangkal. "Deleng aku, Dr. Jacobs," dheweke chuckled, banget kesel coddle fisikawan maneh. Casper mandeng Sam karo mripat getih. "Menurutmu, dheweke digawa menyang endi? Apa sampeyan mikir yen dheweke pengin nggawa sampeyan menyang ngendi? Mikir! Coba pikiren, demi Gusti!"
  
  "Sampeyan ngerti jawabane, ta?" Casper ngira. "Aku ngerti apa sing sampeyan pikirake. Aku pancen pinter lan ora bisa ngerti, nanging Sam, aku ora bisa mikir saiki. Saiki aku mung butuh wong sing mikir kanggo aku supaya bisa entuk arah.
  
  Sam ngerti kaya apa. Dheweke wis ngalami emosi kaya sadurunge nalika ora ana sing menehi jawaban. Iki minangka kasempatan kanggo mbantu Casper Jacobs golek dalan. "Aku meh satus persen yakin yen dheweke ngeterake dheweke menyang sepur Siberia karo delegasi, Kasper."
  
  "Yagene padha nindakake iki? Dheweke kudu fokus ing eksperimen," wangsulane Kasper.
  
  "Ora ngerti?" Sam nerangake. "Kabeh wong ing sepur iki minangka ancaman. Penumpang elit iki nggawe keputusan ing bidang riset lan ekspansi energi nuklir. Negara-negara sing mung duwe kekuwatan veto, apa sampeyan ngerti? Pejabat Badan Tenaga Atom uga dadi alangan kanggo Black Sun amarga ngatur manajemen pemasok energi nuklir.
  
  "Iki kakehan omong-omongan politik, Sam," Casper groaned nalika ngosongake Jackpot. "Cukup ngomong dhasar amarga aku wis mabuk."
  
  "Olga bakal ana ing Valkyrie amarga dheweke pengin sampeyan teka lan nggoleki dheweke. Yen sampeyan ora nylametake dheweke, Casper," bisik Sam, nanging swarane ora nyenengake, "dheweke bakal mati bebarengan karo kabeh utusan ing sepur sialan iku! Saka apa aku ngerti Ordo, padha wis duwe wong ing panggonan kanggo ngganti pejabat almarhum, nransfer kontrol saka negara otoriter kanggo Ordo saka Black Sun ing guise ngganti monopoli politik. Lan kabeh iki bakal sah!"
  
  Casper ngos-ngosan kaya asu ing ara-ara samun. Ora ketompo carane ngombe ngombe, dheweke tetep kosong lan ngelak. Ora sengaja, dheweke dadi pemain kunci ing game sing ora nate dituju.
  
  "Aku bisa numpak pesawat bengi iki," ujare Sam. Kesengsem, Sam patted Casper ing mburi.
  
  "Priyayi becik!" - ngandika. "Saiki aku arep ngirim iki menyang Purdue liwat email aman. Njaluk dheweke supaya mandheg nggarap persamaan kasebut bisa uga rada optimis, nanging paling ora kanthi maca lan data ing hard drive kasebut, dheweke bisa ndeleng dhewe apa sing kedadeyan. Muga-muga dheweke ngerti yen dheweke dadi wayang mungsuh.
  
  "Apa yen dicegat?" Casper mikir. "Nalika aku nyoba nelpon dheweke, telponku dijawab dening wong wadon sing ketoke ora tau menehi pesen."
  
  "Jane?" Sam takon. "Apa iki nalika jam kerja?"
  
  "Ora, sawise jam," Casper ngakoni. "Kenapa?"
  
  "Jancok aku," Sam ambegan, ngelingi perawat asu lan masalah sikap dheweke, utamané sawise Sam menehi Pardue persamaan. "Mungkin sampeyan bener, Casper. Dhuh Gusti, sampeyan bisa uga yakin, yen sampeyan mikir babagan iki.
  
  Ing kana, Sam mutusake ngirim informasi Miss Noble menyang Edinburgh Post, yen server email Purdue wis diretas.
  
  "Aku ora mulih, Sam," Casper nyathet.
  
  "Ya ora bisa bali. Mbok menawa dheweke nonton utawa ngenteni wektu, "Sam setuju. "Daftar ing kene, lan sesuk kita telu bakal misi kanggo ngluwari Olga. Sapa ngerti, ing wektu sing padha, kita uga bisa nyalahake Taft lan McFadden ing ngarepe jagad kabeh lan ngilangake papan kasebut mung amarga moyoki kita.
  
  
  24
  Raichtishow iku nangis
  
  
  Perdue tangi, sebagéyan nylametake kasangsaran operasi kasebut. Tenggorokane kaya amplas lan sirahe bobote sak ton. Cahya awan nyaring liwat gorden lan nempel ing antarane mripate. Mlumpat wuda metu saka amben, dumadakan samar-samar kelingan wengi hasrat karo Lilith Hearst, nanging di-push aside kanggo fokus ing Awan pathetic kang perlu kanggo nyisihaken saka mripate miskin.
  
  Nalika dheweke nutupi lampu karo gorden, dheweke noleh nemokake ayu enom sing isih turu ing sisih liyane ambene. Sadurunge bisa ndeleng dheweke ana, Charles nuthuk lirih. Perdue mbukak lawang.
  
  "Sugeng siang, Pak," kandhane.
  
  "Sugeng enjing, Charles," Perdue snorted, nyekeli sirahe. Dhèwèké krasa draf, banjur dhèwèké ngerti yèn dhèwèké wedi karo bantuan. Nanging saiki wis telat kanggo nggawe masalah gedhe babagan iki, mula dheweke pura-pura ora ana canggung ing antarane dheweke lan Charles. Butler kang, tau profesional, uga digatèkaké kasunyatan iki.
  
  "Apa aku bisa ngomong karo sampeyan, Pak?" pitakone Charles. "Mesthi, sanalika sampeyan siap."
  
  Perdue manthuk, nanging kaget weruh Lillian ing latar mburi, sing uga katon cukup kuwatir. Tangane Perdue cepet-cepet mlayu menyang selangkangan. Charles katon ndeleng ing kamar ing Lilith sing lagi turu lan bisik-bisik marang bendarane: "Pak, aja ngomong Miss Hearst yen sampeyan lan aku ana sing arep dirembug."
  
  "Kenapa? Ana apa?" - Perdue bisik-bisik. Esuk iki dheweke rumangsa ana sing salah ing omahe, lan misteri kasebut njaluk diungkapake.
  
  "David," erangan sensual teka saka pepeteng alus ing kamar turu. "Balik amben."
  
  "Pak, aku nyuwun," Charles nyoba mbaleni kanthi cepet, nanging Perdue nutup lawang ing pasuryane. Mesem lan rada nesu, Charles mandeng Lillian, sing nuduhake emosi. Dheweke ora ngomong apa-apa, nanging dheweke ngerti yen dheweke uga ngrasa. Tanpa tembung, butler lan housekeeper mlaku mudhun ing undhak-undhakan menyang pawon, ing ngendi dheweke bakal ngrembug langkah sabanjure ing karyane miturut arahan David Perdue.
  
  Ndadekake keamanan minangka bukti nyata saka pratelan kasebut, nanging nganti Perdue bisa ngilangi awake dhewe saka seductress sing jahat, dheweke ora bisa nggawe kasus kasebut. Wengi weker muni, Charles ditugasake dadi penghubung rumah tangga nganti Perdue sadar maneh. Perusahaan keamanan mung ngenteni kanggo krungu saka wong, lan padha mestine nelpon kanggo nuduhake Perdue video saka nyoba sabotase. Apa iku mung kabel ala iku Highly dipercaya diwenehi Purdue pangopènan ketat teknologi sawijining, lan Charles dimaksudaké kanggo nggawe sing cetha.
  
  Ndhuwur, Perdue sepisan maneh muter ing jerami karo dolanan anyar.
  
  "Apa kita kudu sabotase iki?" Lillian guyon.
  
  "Aku seneng, Lillian, nanging sayangé aku seneng banget karo pakaryanku," Charles ngempet. "Apa aku bisa nggawe sampeyan secangkir teh?"
  
  "Sing apik banget, sayangku," dheweke moaned, lungguh mudhun ing meja pawon cilik lan andhap asor. "Apa sing bakal kita lakoni yen dheweke nikah karo dheweke?"
  
  Charles meh nyelehake cangkir porselen nalika mikir. Lambene ndredheg meneng. Lillian durung tau weruh dheweke kaya iki sadurunge. Epitome saka kalem lan kontrol dhiri dumadakan nguwatirake. Charles mandeng ing jendela, mripate nemokake panglipur ing ijo-ijo sing subur ing taman Reichtisousis sing apik banget.
  
  "Kita ora bisa ngidini iki," wangsulane kanthi tulus.
  
  "Mungkin kita kudu ngajak Dr. Gould teka lan ngelingake dheweke apa sing dikarepake," ujare Lillian. "Lan, Nina bakal nyepak Lilith ..."
  
  "Dadi, sampeyan pengin ndeleng aku?" Omongane Perdue ndadak membeku getihe Lillian. Dheweke noleh lan weruh bose ngadeg ing ngarep lawang. Dheweke katon elek, nanging dheweke yakin.
  
  "Dhuh Gusti, Pak," dheweke ngandika, "Apa aku bisa njaluk sampeyan sawetara painkillers?"
  
  "Ora," wangsulane, "nanging aku seneng banget karo irisan roti panggang garing lan kopi ireng sing manis." Iki minangka mabuk sing paling awon sing dakalami."
  
  "Sampeyan ora mabuk, Pak," ujare Charles. "Minangka aku ngerti, jumlah alkohol cilik sing sampeyan ngombe ora bisa nggawe sampeyan semaput kanthi cara sing ora bakal bisa eling sanajan ana serangan weker ing wayah wengi."
  
  "Nyuwun pangapunten?" Perdue jengkel marang butler.
  
  "Ana ngendi?" Charles takon langsung. Nadanya keras, meh nantang, lan kanggo Perdue iku tandha manawa ana alangan.
  
  "Ing adus. Kenapa?" Perdue nanggapi. "Aku kandha yen aku arep muntah ing jamban ngisor amarga aku krasa mual."
  
  "Nyuwun pangapunten, Pak," Lillian ngucapake ucapan selamat marang bos dheweke nalika nguripake roti panggang.
  
  Perdue mandeng dheweke kaya dheweke bodho. "Satemene aku muntah merga rasane mual, Lily. Apa sing sampeyan pikirake? Apa sampeyan mikir aku bakal ngapusi dheweke mung kanggo ndhukung rencana sampeyan nglawan dheweke?"
  
  Charles snorted banter amarga kaget amarga Purdue ora nggatekake. Lillian uga duka babagan iki, nanging dheweke kudu tetep tenang sadurunge Perdue mutusake mecat karyawane amarga ora percaya. "Mesthi ora," dheweke marang Perdue. "Aku mung guyon".
  
  "Aja mikir aku ora ngawasi apa sing kedadeyan ing omahku dhewe," Perdue ngelingake. "Sampeyan kabeh wis kaping pirang-pirang jelas yen sampeyan ora setuju yen Lilith ana ing kene, nanging sampeyan lali siji perkara. Aku sing duwe omah iki, lan aku ngerti kabeh sing kedadeyan ing antarane tembok iki."
  
  "Kajaba yen sampeyan mati saka Rohypnol nalika pengawal lan staf pangopènan kudu ngemot ancaman geni ing omah sampeyan," ujare Charles. Lillian patted wong ing lengen kanggo ngandika iki, nanging wis kasep. Gerbang banjir saka katentreman butler sing setya wis dilanggar. Praupane Perdue dadi pucet, luwih-luwih tinimbang kulite sing wis pucet. "Nyuwun pangapunten amarga kethul banget, Pak, nanging aku ora bakal mandheg nalika sawetara wanita kelas loro nyusup ing papan kerja lan omah kanggo ngrusak majikanku." Charles kaget banget amarga dheweke dadi pembantu rumah tangga lan Perdue. Butler nyawang ekspresi nggumun Lillian lan shrugged: "Kanggo sen, kanggo pound, Lily."
  
  "Aku ora bisa," dheweke ngeluh. "Aku butuh proyek iki."
  
  Perdue kaget banget karo penghinaan Charles nganti dheweke ora bisa ngomong. Butler kasebut mandeng marang Perdue lan nambahake, "Nyuwun pangapunten, Pak, nanging aku ora bisa ngidini wong wadon iki terus nggawe urip sampeyan ing bebaya."
  
  Perdue ngadek, krasa kaya ketabrak palu, nanging ana sing arep diomongake. "Kowe wani? Sampeyan ora duwe posisi kanggo nggawe tuduhan kaya ngono!" - dheweke gludhug ing butler.
  
  "Dheweke mung prihatin babagan kesejahteraan sampeyan, Pak," Lillian nyoba, nyenyet tangane kanthi hormat.
  
  "Menenga, Lillian," wong loro barked ing dheweke bebarengan, nyopir dheweke menyang edhan. Pendhaftaran omah sing manis-manis mlayu metu saka lawang mburi tanpa ngganggu pesen sarapan majikane.
  
  "Deleng apa sing wis sampeyan tindakake dhewe, Charles," Perdue chuckled.
  
  "Iki dudu karepku, Pak. Penyebab kabeh kontroversi iki ana ing mburi sampeyan, "ujare marang Perdue. Perdu noleh mburi. Lilith ngadeg ana, katon kaya kirik sing ditendhang. Manipulasi subconscious dheweke saka perasaan Perdue ora ngerti wates. Dheweke katon banget lara lan banget banget, goyang-goyang.
  
  "Nyuwun pangapunten, David. Aku nyoba nyenengake dheweke, nanging kayane dheweke ora pengin ndeleng sampeyan seneng. Aku bakal mangkat telung puluh menit. Ayo kula njupuk barang-barangku," ujare dheweke karo noleh.
  
  "Aja obah, Lilith!" Perdue dhawuh. Dheweke nyawang Charles, mripate biru nembus kepala pelayan kanthi kuciwane lan lara. Charles wis tekan watese. "Dheweke ... utawa kita ... Pak."
  
  
  25
  Aku njaluk sih
  
  
  Nina krasa kaya wong wadon anyar sawise turu pitulas jam ing kamar hotel Sam. Sam, ing tangan liyane, kesel amarga lagi wae turu nglirik. Sawise Rahasia Dr Jacobs dicethakaké, kang pracaya donya iki tumuju bilai, ora ketompo carane wong apik nyoba kanggo nyegah kekejeman poto-centered bodho kaya Taft lan McFadden. Dheweke ngarep-arep ora salah babagan Olga. Wis sawetara jam kanggo gawe uwong yakin Casper Jacobs sing ana pangarep-arep, lan Sam dreaded wayahe hipotetis nalika padha bakal nemokake awak Olga.
  
  Dheweke gabung karo Casper ing lorong lantaie.
  
  "Kepiye sampeyan turu, Dr. Jacobs?" pitakone Nina. "Aku kudu njaluk ngapura amarga ora mudhun wingi."
  
  "Ora, aja kuwatir, Dr. Gould," dheweke mesem. "Sam ngrawat aku kanthi keramahan Skotlandia sing lawas nalika aku kudu menehi sambutan wong Belgia. Sawise akeh wiski, gampang turu, sanajan segara turu kebak monster.
  
  "Aku bisa ngerti," Sam mumet.
  
  "Aja kuwatir, Sam, aku bakal nulungi sampeyan nganti pungkasan," dheweke nglipur dheweke, nganggo tangane ing rambute sing peteng. "Sampeyan ora cukur esuk."
  
  "Aku panginten Siberia bakal cocog karo tampilan kasar," dheweke shrugged nalika padha jumangkah menyang elevator. "Plus, bakal nggawe rai saya luwih anget ... lan ora bisa dingerteni."
  
  "Ide apik," Casper sarujuk entheng.
  
  "Apa sing kedadeyan nalika kita tekan Moskow, Sam?" Nina takon ing bisu tegang saka elevator.
  
  "Aku bakal ngandhani sampeyan ing pesawat. Mung telung jam menyang Rusia," wangsulane. Mripate peteng ndhedhet menyang kamera keamanan lift. "Aku ora bisa njupuk risiko maca lambe."
  
  Dheweke ngetutake pandelengan lan manthuk. "Inggih".
  
  Kasper ngujo irama alami saka loro kanca Skotlandia, nanging mung ngelingake Olga lan nasib elek sing wis diadhepi. Dheweke ora sabar ngenteni mlaku ing lemah Rusia, sanajan dheweke digawa menyang papan sing salah, kaya sing dikira Sam Cleave. Anggere dheweke bisa njaluk malah karo Taft, sing dadi bagéan integral saka puncak liwat Siberia.
  
  "Lapangan udara endi sing digunakake?" pitakone Nina. "Aku ora bisa mbayangno yen dheweke bakal nggunakake Domodedovo kanggo wong sing penting."
  
  "Iki salah. Dheweke nggunakake landasan udara pribadi ing sisih lor-kulon sing diarani Koschey, "terang Sam. "Aku krungu yen ing gedung opera nalika aku mlebu, elinga? Iki diduweni pribadi dening salah sawijining anggota Badan Tenaga Atom Internasional Rusia.
  
  "Iki mambu curiga," Nina nyengir.
  
  "Iku bener," ujare Casper. "Akeh anggota lembaga kasebut, kaya karo Perserikatan Bangsa-Bangsa lan Uni Eropa, delegasi Bilderberg ... kabeh padha setya marang Ordo Matahari Ireng. Wong nyebutake Tatanan Donya Anyar, nanging ora ana sing ngerti manawa organisasi sing luwih jahat lagi kerja. Kaya dhemit, dheweke nguwasani organisasi global sing luwih akrab lan digunakake minangka kambing hitam sadurunge numpak kapal sawise kasunyatane.
  
  "Analogi sing menarik," ujare Nina.
  
  "Pancen, mesthine," Sam setuju. "Ana sing peteng ing Black Sun, sing ngluwihi dominasi global lan aturan elit. Iku meh esoterik ing alam, nggunakake ilmu kanggo maju.
  
  "Iki nggawe sampeyan gumun," tambah Casper nalika lawang lift mbukak, "yen organisasi sing wis mapan lan duwe bathi meh ora bisa dirusak."
  
  "Ya, nanging kita bakal terus tuwuh ing alat kelamine kaya virus sing kuat, anggere kita duwe kemampuan kanggo nggawe gatal lan kobong," Sam mesem lan nglirik, ninggalake loro liyane ing jahitan.
  
  "Matur nuwun, Sam," Nina cekikikan, nyoba kanggo nyipta awake dhewe. "Ngomong analogi sing menarik!"
  
  Padha njupuk mendhoan menyang bandara lan ngarep-arep padha bisa njaluk menyang lapangan terbang pribadi ing wektu kanggo nyekel Sepur. Sam nyoba nelpon Perdue kanggo pungkasan, nanging nalika ana wong wadon sing mangsuli, dheweke ngerti yen Dr. Jacobs bener. Dheweke nyawang Casper Jacobs kanthi ekspresi prihatin.
  
  "Opo sing salah?" Kasper takon.
  
  Mripatipun Sam menyipit. "Iku dudu Jane. Aku ngerti banget swarane asisten pribadine Perdue. Aku ora ngerti apa sing kedadeyan, nanging aku wedi yen Perdue dadi sandera. Apa dheweke ngerti utawa ora ora masalah. Aku nelpon Master maneh. Ana wong kudu lunga lan ndeleng apa sing kedadeyan ing Reichtisusis. Nalika ngenteni ing ruang tunggu maskapai, Sam nelpon maneh nomer George Masters. Dheweke sijine telpon ing speaker supaya Nina bisa krungu nalika Casper lunga njupuk warung saka vending machine. Saking kagete Sam, George mangsuli telpon kanthi swara ngantuk.
  
  "Master?" Sam seru. "Sialan! Iki Sam Cleave. Sampeyan wis menyang ngendi?"
  
  "Nggoleki sampeyan," Master mangsuli cetha, dumadakan dadi luwih persuasif. "Sampeyan menehi Purdue persamaan f--ing sawise aku ngandhani sampeyan kanthi ora mesthi."
  
  Nina mirengake kanthi ati-ati karo mripate mbukak. Kanthi mung lambene, dheweke kandha: "Koyone dheweke nesu banget!"
  
  "Lah, aku ngerti," Sam miwiti alesan, "nanging riset sing aku lakoni babagan iki ora nyebutake apa-apa sing ngancam kaya sing sampeyan kandhani."
  
  "Panaliten sampeyan ora ana gunane, kanca," George nyentak. "Apa sampeyan mikir yen tingkat karusakan iki gampang diakses dening sapa wae? Apa, sampeyan mikir sampeyan bakal nemokake iki ing Wikipedia? A? Mung kita sing ngerti, kita ngerti apa sing bisa ditindakake. Saiki kowe wis lunga lan ngrusak kabeh, bocah pinter!"
  
  "Lah, Master, aku duwe cara kanggo nyegah saka digunakake," Sam menehi saran. "Sampeyan bisa menyang omahe Perdue minangka utusanku lan nerangake babagan iki. Luwih apik, yen sampeyan bisa njaluk dheweke metu saka kono.
  
  "Kok aku butuh?" Master muter hard.
  
  "Amarga sampeyan pengin mandheg, ta?" Sam nyoba kanggo alesan karo wong mutilated. "Heh, kowe nabrak mobilku lan disandera. Aku bakal ngomong sampeyan duwe utang marang aku."
  
  "Nggawe reged dhewe, Sam. Aku nyoba ngelingake sampeyan, nanging sampeyan nolak kawruhku. Apa sampeyan pengin nyegah dheweke nggunakake persamaan Einstein? Nglakoni dhewe, yen sampeyan pancen grapyak karo dheweke, "ujare Master.
  
  "Aku ana ing luar negeri, yen ora, aku bakal nindakake iki," ujare Sam. "Mangga, juragan. Priksa wae dheweke."
  
  "Kowe neng endi?" Pitakone Master, katon ora nggatekake panjaluke Sam.
  
  "Belgia, kenapa?" Sam mangsuli.
  
  "Aku mung pengin ngerti ngendi sampeyan supaya aku bisa nemokake sampeyan," kandhane Sam kanthi nada ngancam. Kanthi tembung kasebut, mripate Nina saya tambah akeh. Mripate coklat peteng kelip-kelip ing sangisore cemeng. Dheweke nyawang Casper, sing ngadeg ing mobil, kanthi ekspresi kuwatir ing raine.
  
  "Guru, sampeyan bisa ngalahake aku yen wis rampung," Sam nyoba rembugan karo ilmuwan sing nesu. "Aku malah bakal mbuwang sawetara pukulan supaya katon kaya loro-lorone, nanging kanggo katresnan saka Gusti Allah, mangga menyang Reichtisousis lan matur marang keamanan ing gapura kanggo menehi anak wadon angkat menyang Inverness. "
  
  "Nyuwun pangapunten?" Master nggero, ngguyu ati. Sam mesem sepi nalika Nina nuduhake dheweke kebingungan karo stupidest, paling lucu ekspresi dheweke.
  
  "Cukup marang wong-wong mau," Sam mbaleni. "Dheweke bakal nampa sampeyan lan ngandhani Perdue yen sampeyan kancaku."
  
  "Lajeng punapa?" - moyoki grumbler unbearable.
  
  "Apa wae sing kudu sampeyan lakoni kanggo menehi unsur mbebayani saka Ular Dread," Sam shrugged. "Lan elinga iki. Dheweke duwe wanita karo dheweke sing mikir dheweke ngontrol dheweke. Jenenge Lilith Hearst, perawat karo kompleks Dewa.
  
  Master tetep meneng.
  
  "He, kowe krungu aku? Aja nganti dheweke mengaruhi obrolan sampeyan karo Perdue..." Sam terus. Dheweke diselani dening Master tanggepan alus sing ora disangka-sangka. "Lilith Hearst? Apa sampeyan ngomong Lilith Hearst?"
  
  "Ya, dheweke dadi perawat Purdue, nanging ketoke dheweke nemokake semangat kerabat amarga dheweke seneng karo ilmu," ujare Sam. Nina ngerteni swara sing digawe para tukang ing sisih liya. Iku swarane wong bingung kelingan pisah sing ala. Iku swara geger emosi, isih caustic.
  
  "Guru, iki Nina, kancane Sam," dheweke dumadakan ngandika, nyekel tangane Sam kanggo ngencengi telpon. "Apa sampeyan ngerti dheweke?"
  
  Sam katon bingung, nanging mung amarga dheweke ora duwe intuisi feminin Nina ing prakara iki. Master ambegan abot banjur exhaled alon. "Aku ngerti dheweke. Dheweke melu eksperimen sing nggawe aku katon kaya Freddy Krueger, Dr. Gould.
  
  Sam felt medeni njupuk liwat dodo. Dheweke ora ngerti yen Lilith Hearst sejatine minangka ilmuwan ing tembok laboratorium rumah sakit. Dheweke langsung nyadari yen dheweke minangka ancaman sing luwih gedhe tinimbang sing wis dingerteni.
  
  "Oke, Nak," Sam nyelani, striking nalika wesi panas, "kabeh liyane alesan kanggo sampeyan kanggo mbayar riko lan nuduhake Perdue apa pacar anyar dheweke bisa nindakake."
  
  
  26
  Kabeh numpak!
  
  
  
  Koschey Aerodrome, Moscow - 7 jam mengko
  
  
  Nalika delegasi puncak teka ing lapangan udara Koschey ing njaba Moskow, wayah sore ora banget ala miturut standar, nanging dadi peteng. Saben uwong wis tekan Rusia sadurunge, nanging ora tau ana laporan lan usulan sing ora kenthel ing kereta mewah sing obah, ing ngendi dhuwit mung bisa tuku pangan lan akomodasi sing paling apik. Mlaku metu saka jet pribadi, tamu jumangkah menyang platform semen Gamelan sing mimpin kanggo bangunan prasaja nanging mewah - stasiun sepur Koschey.
  
  "Para ibu lan bapak-bapak," Clifton Taft mesem, lungguh ing ngarep lawang, "Aku seneng nampani sampeyan ing Rusia atas jenenge mitra lan pemilik Valkyrie Trans-Siberia, Pak Wolf Kretchoff!"
  
  Tepuk tangan saka klompok sing misuwur nuduhake penghargaan kanggo ide asline. Saderengipun kathah wakil ingkang ngandharaken kepinginan supados simposium menika dipunwontenaken ing lingkungan ingkang langkung menarik, lan pungkasanipun saged kawujud. Wolf mlaku metu menyang wilayah cilik ing ngleboke ngendi everyone nunggu kanggo nerangake.
  
  "Kanca-kanca lan kanca-kancaku sing apik banget," ujare kanthi logat sing kandel, "iku pakurmatan lan hak istimewaku yen perusahaanku, Konglomerat Keamanan Kretchoff, dadi tuan rumah rapat taun iki ing sepur kita. Perusahaanku, bebarengan karo Tuft Industries, wis nggarap proyek iki sajrone patang taun kepungkur, lan pungkasane trek anyar bakal digunakake.
  
  Kepincut karo semangat lan kepinteran saka pengusaha sing nggumunake kanthi fisik, para delegasi maneh padha keplok-keplok. Didhelikake ing alcove pojok adoh saka bangunan, telung tokoh crouched ing pepeteng, ngrungokake. Nina kringet krungu swarane Wolfe, isih ngelingi pukulan sengite. Dheweke lan Sam ora percaya yen preman biasa minangka warga negara sing sugih. Kanggo wong-wong mau, dheweke mung minangka asu serangan McFadden.
  
  "Koschei Strip wis dadi jalur pendaratan pribadiku nganti pirang-pirang taun wiwit aku tuku tanah kasebut, lan dina iki aku seneng mbukak stasiun sepur mewah," ujare. "Tulung aku." Kanthi tembung-tembung kasebut, dheweke mlaku liwat lawang, disusul Taft lan McFadden, disusul para delegasi sing rame-rame kanthi ucapan hormat ing basane. Dheweke mlaku-mlaku ngubengi stasiun cilik nanging mewah, ngujo arsitèktur sing ketat ing semangat plataran Krutitsky. Telung lengkungan sing ndadékaké metu menyang platform dibangun ing gaya Baroque kanthi rasa arsitektur abad pertengahan sing kuat sing dicocogake karo kondisi iklim sing atos.
  
  "Cukup fenomenal," McFadden swooned, nekat dirungokake. Wolf mung mesem nalika mimpin kelompok menyang lawang njaba ing platform, nanging sadurunge lunga, dheweke noleh maneh kanggo menehi pidato.
  
  "Lan saiki, pungkasane, para wanita lan tuan-tuan saka Sidang Kemuncak Energi Terbarukan Nuklir," dheweke nggero, "Aku pengin menehi hadiah pungkasan. Ing mburiku ana kahanan force majeure liyane sajrone ngupayakake kasampurnan tanpa wates. Mangga, mèlu aku ing pelayaran perdanané."
  
  Wong Rusia gedhe nuntun dheweke menyang platform.
  
  "Aku ngerti dheweke ora nganggo basa Inggris," ujare wakil Inggris marang kanca kerjane, "nanging aku kepengin weruh yen dheweke arep nyebat sepur iki 'force majeure' utawa bisa uga dheweke salah paham yen tembung kasebut tegese kuat?"
  
  "Aku kira dheweke tegese sing terakhir," saran liyane kanthi sopan. "Aku mung matur nuwun amarga dheweke bisa nganggo basa Inggris. Apa sampeyan ora nesu yen ana 'kembar siam' sing ana ing ngendi wae kanggo nerjemahake?"
  
  "Bener banget," sarujuk utusan pisanan.
  
  Sepur wis ngenteni ing ngisor terpal sing kandel. Ora ana sing ngerti apa sing bakal katon, nanging yen dideleng saka ukurane, ora ana sangsi yen bakal njupuk insinyur sing apik kanggo ngrancang.
  
  "Saiki kita pengin tetep nostalgia, mula kita ngrancang mobil sing apik iki kanthi cara sing padha karo model TE lawas, nggunakake tenaga nuklir berbasis thorium kanggo nguwasani mesin tinimbang uap," dheweke mesem bangga. "Apa cara sing luwih apik kanggo bahan bakar lokomotif ing mangsa ngarep sajrone simposium babagan alternatif energi anyar sing terjangkau?"
  
  Sam, Nina lan Casper ndhelik ing mburi baris pungkasan saka wakil. Nalika nyebutake sifat bahan bakar sepur, sawetara ilmuwan katon rada isin, nanging ora wani mbantah. Casper isih ngguyu.
  
  "Apa?" pitakone Nina kanthi swara lirih. "Opo sing salah?"
  
  "Kekuatan nuklir berbasis Thorium," wangsulane Casper, katon wedi banget. "Telek iki tingkat sabanjure, kanca-kanca. Ing babagan sumber energi global, alternatif kanggo thorium isih dipikirake. Sak ngertiku, bahan bakar kuwi durung dikembangake kanggo panggunaan kaya ngono," jlentrehe lirih.
  
  "Apa bakal njeblug?" - dheweke takon.
  
  "Ora, ya ... sampeyan ndeleng, ora kaya molah malih kaya plutonium, nanging amarga duweni potensi dadi sumber energi sing kuat banget, aku rada kuwatir babagan akselerasi sing kita deleng ing kene," dheweke nerangake.
  
  "Kenapa?" - Sam whispered, pasuryan didhelikake dening hood. "Sepur kudune cepet, ta?"
  
  Kasper nyoba nerangake marang dheweke, nanging dheweke ngerti yen mung ahli fisika lan sapanunggalane sing bakal ngerti apa sing ngganggu dheweke. "Lha yen lokomotif... ya... mesin uap. Iki kaya nglebokake mesin Ferrari ing kereta dorong bayi."
  
  "Oh sial," Sam ngandika. "Banjur kenapa para ahli fisika ora weruh iki nalika padha mbangun barang sialan?"
  
  "Sampeyan ngerti kaya apa Srengenge Ireng, Sam," Casper ngelingake kanca anyare. "Dheweke ora peduli babagan safety anggere duwe kontol sing luwih gedhe."
  
  "Ya, sampeyan bisa ngandelake," Sam setuju.
  
  "Jancok aku!" Nina ujug-ujug njerit ing bisik-bisik sing serak.
  
  Sam mandeng dheweke dawa. "Saiki? Saiki sampeyan menehi kula pilihan?"
  
  Kasper mringis, mesem kanggo pisanan wiwit ilang Olga, nanging Nina banget serius. Dheweke njupuk ambegan jero lan squeezed dheweke mripat ditutup, minangka dheweke tansah nindakake nalika dheweke mriksa kasunyatan ing sirahe.
  
  "Sampeyan ujar mesin kasebut minangka mesin uap model TE?" dheweke takon Casper. Dheweke manthuk-manthuk. "Apa sampeyan ngerti apa sejatine TE?" - dheweke takon wong. Padha ijol-ijolan pandang sedhela lan geleng-geleng kepala. Nina arep menehi pelajaran sejarah cepet sing bakal nerangake akeh. "Dheweke ditunjuk TE sawise dadi properti Rusia sawise Perang Donya II," ujare. "Sajrone Perang Donya II diprodhuksi minangka Kriegslokomotiven, 'lokomotif perang'. Dheweke nggawe akeh, ngowahi model DRG 50 dadi DRB 52s, nanging sawise perang, dheweke diasimilasi dadi kepemilikan pribadi ing negara kaya Rusia, Rumania lan Norwegia.
  
  "Nazi psycho," Sam ngempet. "Lan aku rumangsa duwe masalah sadurunge. Saiki kita kudu nemokake Olga nalika kuwatir babagan energi nuklir ing kuldi kita. Sialan."
  
  "Kaya jaman biyen, heh Sam?" Nina mesem. "Nalika sampeyan dadi wartawan investigasi sing sembrono."
  
  "Ya," dheweke ngguyu, "sadurunge aku dadi penjelajah sing sembrono karo Purdue."
  
  "Duh Gusti," Casper nggereng nalika krungu jeneng Perdue. "Muga-muga dheweke percaya karo laporan sampeyan babagan Ula Medeni, Sam."
  
  "Dheweke bakal nindakake utawa ora," Sam shrugged. "Kita nindakake kabeh sing bisa ditindakake. Saiki kita kudu numpak sepur iki lan golek Olga. Sing kudu kita peduli nganti dheweke aman.
  
  Ing platform kasebut, para delegasi sing kesengsem nyemangati mbukak lokomotif anyar sing katon vintage. Iku mesthi mesin sing apik banget, sanajan kuningan lan baja anyar menehi rasa sing aneh, steampunk sing nyilih semangat.
  
  "Kepiye carane sampeyan bisa nggawa kita menyang wilayah iki kanthi gampang, Sam?" - takon Casper. "Kanggo divisi keamanan sing misuwur saka organisasi penjahat sing paling jahat ing donya, sampeyan bakal mikir bakal luwih angel tekan kene."
  
  Sam mesem. Nina ngerti sing katon. "Duh Gusti, apa sing wis ditindakake?"
  
  "Wong lanang kecanthol kita," wangsulane Sam, amused.
  
  "Apa?" Casper bisik-bisik penasaran.
  
  Nina nyawang Casper. "Mafia Rusia sialan, Dr. Jacobs." Dheweke ngomong kaya ibune sing nesu sing maneh ngerti yen putrane wis mbaleni tumindak kasebut. Kaping pirang-pirang sadurunge, Sam main karo wong-wong jahat ing blok kasebut kanggo entuk akses menyang barang-barang sing ilegal, lan Nina ora nate mandhegani dheweke. Mripat kang peteng pierced wong karo condemnation bisu, nanging mesem boyishly.
  
  "Hei, sampeyan butuh sekutu kaya ngono nglawan wong bodho Nazi iki," dheweke ngelingake. "Putra-putra satpam lan geng GULAG. Ing donya kita manggon ing, Aku wis panginten sampeyan bakal ngormati saiki sing lempitan ace blackest tansah menang game. Nalika nerangake kekaisaran ala, ora ana perkara sing adil. Ana mung ala lan ala ala. Iku mbayar kanggo duwe kertu trump ing lengen klambi.
  
  "Oke, oke," dheweke ngandika. "Sampeyan ora kudu nyurung kabeh Martin Luther King marang aku. Aku mung mikir yen utang menyang Bratva minangka ide sing ala.
  
  "Kepiye sampeyan ngerti yen aku durung mbayar?" dheweke nggodha.
  
  Nina nglirik mripate. "Oh, ayo. Apa janjimu marang dheweke?"
  
  Casper uga kepengin krungu jawabane. Dheweke lan Nina ndlosor ing meja lan ngenteni jawabane Sam. Ragu-ragu amarga wangsulane sing ora sopan, Sam ngerti yen dheweke kudu akur karo kanca-kancane. "Aku janji karo apa sing dikarepake. Ketua saingane."
  
  "Coba aku tebak," ujare Casper. "Lawane yaiku wong Wolf, ta?"
  
  Pasuryane Nina dadi peteng ndhedhet yen dicritakake bandit mau, nanging dheweke nggigit ilate.
  
  "Ya, dheweke butuh pimpinan kanggo kompetisi, lan sawise apa sing ditindakake marang Nina, aku bakal nindakake apa wae kanggo entuk dalan," ujare Sam. Nina krasa anget ing pengabdian, nanging ana bab pilihan saka tembung disabetake dheweke.
  
  "Ngenteni sedhela," dheweke whispered. "Maksudmu dheweke pengin kepala asline?"
  
  Sam chuckled nalika Casper winced ing sisih liyane Nina. "Ya, dheweke pengin dheweke dirusak lan digawe kaya salah sawijining kancane dhewe. "Aku ngerti yen aku mung wartawan sing andhap asor," dheweke mesem kanthi omong kosong, "nanging aku wis ngentekake wektu sing cukup kanggo wong-wong kaya ngono kanggo ngerti carane nyetel wong."
  
  "Ya ampun, Sam," Nina njerit. "Sampeyan dadi luwih kaya dheweke tinimbang sing sampeyan pikirake."
  
  "Aku setuju karo dheweke, Nina," ujare Kasper. "Ing baris kerja iki, kita ora bisa main kanthi aturan. Kita malah ora bisa njaga nilai-nilai kita ing wektu iki. Wong-wong kaya iki sing arep ngrusak wong sing ora salah kanggo keuntungane dhewe, ora pantes diberkahi akal sehat. Wong kaya ngono iku virus kanggo jagad iki lan pantes perawatan sing padha karo titik jamur ing tembok.
  
  "Ya wis! Bener sing dakkarepake," ujare Sam.
  
  "Aku ora setuju babar pisan," Nina mbantah. "Kabeh sing dakkandhakake yaiku kita kudu mesthekake yen kita ora dadi afiliasi karo wong kaya Bratva mung amarga kita duwe mungsuh sing umum."
  
  "Iku bener, nanging kita ora bakal nindakake," dheweke njamin dheweke. "Sampeyan ngerti yen kita mesthi ngerti ing ngendi kita ana ing skema. Secara pribadi, aku seneng karo konsep 'sampeyan ora guyon, aku ora guyon'. Lan aku bakal tetep karo iku anggere aku bisa.
  
  "Hey!" Casper ngelingake dheweke. "Kayane lagi lungguh. Apa sing kudu kita lakoni?"
  
  "Enteni," Sam mungkasi fisikawan sing ora sabar. "Salah sawijining konduktor platform yaiku Bratva. Dheweke bakal menehi sinyal.
  
  Butuh sawetara wektu kanggo para priyayi numpak sepur mewah kanthi pesona donya lawas. Saka mesin, kaya saka lokomotif uap biasa, muncul awan putih uap, metu saka pipa wesi. Nina njupuk wayahe kanggo nikmati kaendahane sadurunge nyetel sinyal kasebut. Sawise kabeh wong ing kapal, Taft lan Wolf ijol-ijolan bisik singkat sing pungkasane ngguyu. Banjur padha mriksa jam tangan lan mlaku liwat lawang pungkasan saka gerbong kapindho.
  
  Wong lanang sing nganggo seragam cungkring kanggo ngiket sepatune.
  
  "Iku kabeh!" Sam ngyakinake kanca-kancane. "Iki sinyal kita. Kita kudu ngliwati lawang ing ngendi dheweke naleni sepatune. Ayo!"
  
  Ing kubah wengi sing peteng, wong telu kasebut nylametake Olga lan ngganggu apa wae sing wis direncanakake Black Sun kanggo wakil global sing mung dicekel.
  
  
  27
  Kutukan saka Lilith
  
  
  George Masters kaget karo struktur sing luar biasa sing ana ing dalan nalika dheweke mandheg mobil lan parkir ing ngendi para pengawal Reichtishousis ngandhani. Wengi iku entheng kaya rembulan purnama ngintip ing mega liwat. Sadawane keliling kabeh lawang utama menyang Estate, wit-witan dhuwur rustled ing angin, kaya nelpon donya kanggo nggawe bisu. Para master ngrasakake rasa tentrem sing aneh campur rasa kuwatir.
  
  Ngerti yen Lilith Hearst ana ing njero mung nggawe kepinginan kanggo nyerang. Ing wektu iki, keamanan wis ngandhani Perdue yen Master wis munggah. Mlaku munggah langkah marmer kasar saka fasad utama, Master fokus ing tugas ing tangan. Dheweke ora tau dadi negosiator sing apik, nanging iki bakal dadi tes diplomasi sing sejatine. Mesthine Lilith bakal nanggepi histeris, dheweke mikir, amarga dheweke rumangsa wis mati.
  
  Mbukak lawang, Master kaget ndeleng miliarder sing paling dhuwur lan langsing. Mahkota putih dheweke kondhang, nanging ing negarane saiki ora ana sing meh padha karo foto ing tabloid lan pesta amal resmi. Perdue nduweni pasuryan watu, nalika dheweke dikenal kanthi cara sing nyenengake lan sopan nalika sesambungan karo wong. Yen Masters ora ngerti kaya apa Perdue, dheweke bisa uga mikir yen wong ing ngarepe iku doppelgänger saka sisih peteng. Iku ketoke aneh kanggo Masters sing pemilik Estate bakal mbukak lawang dhewe, lan Perdue tansah cukup perceptive maca ekspresi kang.
  
  "Aku ana ing antarane para butler," ujare Perdue ora sabar.
  
  "Pak Perdue, jenengku George Masters," Masters ngenalake awake dhewe. "Sam Cleave ngutus aku kanggo menehi sampeyan pesen."
  
  "Apa iki? Pesen, apa?" - Perdue takon cetha. "Saiki aku sibuk banget mbangun teori kasebut, lan aku ora duwe wektu kanggo ngrampungake, yen sampeyan ora keberatan."
  
  "Satemene, iki sing dakkarepake ing kene," Master mangsuli kanthi gampang. "Aku kudu menehi sampeyan sawetara wawasan babagan ... uga, ... Ula sing nggegirisi."
  
  Ujug-ujug Perdue tangi saka stupor, lan mripate langsung nyedhaki tamu sing nganggo topi lebar lan jas dawa. "Kepiye sampeyan ngerti babagan Ular Seram?"
  
  "Ayo kula nerangake," Master nyuwun. "Ing njero".
  
  Kanthi wegah, Perdue nglirik ngubengi lobi kanggo mesthekake yen dheweke dhewekan. Dheweke cepet-cepet nyimpen apa sing isih ana ing persamaan setengah dibusak, nanging dheweke uga kudu ngerti babagan iki. Dheweke nyingkir. "Mlebu, Pak Guru." Perdue nuding ing sisih kiwa, ing endi kusen lawang dhuwur ing ruang makan sing mewah katon. Ing njero ana geni sing sumunar ing geni. Swara kringet mung siji-sijine swara ing omah, menehi hawa melankolis sing ora bisa ditemtokake.
  
  "Brandy?" Perdue takon marang tamune.
  
  "Matur nuwun, ya," wangsulane Master. Perdue pengin dheweke nyopot topi, nanging dheweke ora ngerti carane njaluk dheweke nindakake. Dheweke nyedhot ngombe lan menehi isyarat supaya Master lungguh. Kaya-kaya Master rumangsa ora pantes, dheweke mutusake njaluk ngapura babagan klambine.
  
  "Aku mung arep njaluk ngapura tata krama, Pak Perdue, nanging aku kudu nganggo topi iki kabeh wektu," jlentrehe. "Paling ora ing umum."
  
  "Aku bisa takon kenapa?" Perdue takon.
  
  "Ayo dakkandhakake yen aku ngalami kacilakan sawetara taun kepungkur sing nggawe aku ora nyenengake," ujare Master. "Nanging yen ana panglipur, aku duwe kepribadian sing apik."
  
  Perdue ngguyu. Iku ora dikarepke lan apik banget. Master, mesthi, ora bisa mesem.
  
  "Aku bakal langsung menyang titik, Pak Perdue," Masters ngandika. "Penemuan sampeyan saka Ular Dread ora dadi rahasia ing komunitas ilmiah, lan aku nyesel ngandhani manawa kabar kasebut wis tekan sisih paling jahat saka elit lemah."
  
  Perdue ngangguk. "Piye? Mung aku lan Sam sing duwe materi."
  
  "Aku ora wedi, Pak Perdue," Masters sambat. Minangka Sam wis dijaluk, wong burned reined ing nesu lan ora sabar umum kanggo njaga imbangan karo David Perdue. "Wiwit sampeyan bali saka Lost City, ana wong sing bocor kabar menyang sawetara situs rahasia lan pengusaha sing duwe pangkat dhuwur."
  
  "Iki konyol," Perdue ngguyu. "Aku ora ngomong nalika turu wiwit operasi, lan Sam ora butuh perhatian."
  
  "Ora, aku setuju. Nanging ana wong liya sing ana nalika sampeyan mlebu rumah sakit, apa bener?" Master diwenehi tandha.
  
  "Mung personel medis," wangsulane Perdue. "Dr. Patel ora ngerti apa tegese persamaan Einstein. Wong lanang iku khusus babagan operasi rekonstruktif lan biologi manungsa.
  
  "Apa karo perawat?" Pitakone master sengaja, muter bisu lan nyedhot brendi. Dheweke bisa ndeleng mripate Perdue atos nalika mikir babagan iki. Perdue alon-alon goyangake sirah saka sisih menyang sisih nalika masalah stafe karo kekasih anyare muncul ing dheweke.
  
  "Ora, iki ora bisa," dheweke mikir. 'Lilith ana ing sisihku.' Nanging ana swara liya sing katon ing pertimbangane. Iku ngelingaken marang heartily saka weker kang wis ora bisa krungu wengi sadurunge, carane markas keamanan wis nganggep wong wadon wis katon ing peteng ing rekaman sing, lan kasunyatan sing wis drugged. Ora ana wong liya ing omah gedhong kasebut kajaba Charles lan Lillian, lan dheweke ora sinau apa-apa saka data ing persamaan kasebut.
  
  Nalika dheweke lungguh mikir, teka-teki liyane uga ngganggu dheweke, utamane amarga kejelasan saiki sing ana rasa curiga babagan Lilith sing ditresnani. Atine njaluk supaya ora nglirwakake bukti, nanging logikane ngluwihi emosine mung cukup kanggo njaga pikiran sing mbukak.
  
  "Mbok menawa perawat," dheweke muni.
  
  Swarane mecah kasepen ing kamar. "Sampeyan ora percaya omong kosong iki, David," Lilith njerit, maneh main korban.
  
  "Aku ora ngomong yen aku percaya, mas," dheweke mbenerake dheweke.
  
  "Nanging sampeyan mikir babagan iki," dheweke ngandika, muni gelo. Mripate darted menyang wong liyo ing sofa, ndhelikake identitas ing kupluk lan jas. "Lan sapa iku?"
  
  "Mangga, Lilith, aku nyoba ngomong karo tamuku dhewe," ujare Perdue rada mantep.
  
  "Oke, yen sampeyan pengin nglilani wong liyo menyang omahmu sing bisa dadi mata-mata kanggo organisasi sing sampeyan ndhelikake, iku masalah sampeyan," dheweke ora ngerti.
  
  "Inggih, punika ingkang kula tindakaken," Perdue cepet mangsuli. "Lha, apa ora kuwi sing nggawa kowe menyang omahku?"
  
  Master pengin dheweke bisa mesem. Sawise apa sing ditindakake dening Hearst lan kanca-kancane marang dheweke ing pabrik kimia Taft, dheweke pantes dikubur urip-uripan, ora kena digebugi brahala bojone.
  
  "Aku ora pracaya sampeyan mung ngomong sing, David," dheweke hissed. "Aku ora bakal nampa iki saka sawetara nakal nganggo jas trench sing teka ing kene lan ngrusak sampeyan. Apa sampeyan ngandhani yen sampeyan duwe tugas?"
  
  Perdue nyawang Lilith ora percaya. "Dheweke kancane Sam, sayangku, lan aku isih dadi master omah iki, yen bisa ngelingake sampeyan?"
  
  "Pamilik omah iki? Lucu merga karyawanmu dhewe wis ora tahan maneh karo kelakuanmu sing ora bisa ditebak!" - dheweke ngandika sarcastically. Lilith leaned liwat kanggo ndeleng liwat Perdue ing wong ing kupluk, sing dheweke sengit kanggo gangguan kang. "Kula mboten ngertos panjenengan menika sinten Pak, nanging langkung sae panjenengan budhal. Sampeyan ngganggu karya David."
  
  "Yagene kowe sambat-sambat yen aku wis rampung, ta?" - Perdue takon dheweke tenang. Mesem tipis ngancam katon ing raine. "Yen sampeyan ngerti kanthi lengkap yen persamaan wis rampung telung bengi kepungkur."
  
  "Aku ora ngerti sing kaya ngono," dheweke mbantah. Lilith nesu banget marang tuduhan kasebut, utamane amarga dheweke pancen bener lan dheweke wedi yen dheweke bakal kelangan kendali marang rasa tresnane David Perdue. "Saka ngendi sampeyan entuk kabeh goroh iki?"
  
  "Kamera keamanan ora ngapusi," ujare, isih tetep tenang.
  
  "Dheweke ora nuduhake apa-apa kajaba bayangan sing obah lan sampeyan ngerti!" - dheweke mbela awake panas. Dheweke bitchiness menehi cara kanggo nangis, ngarep-arep kanggo muter kertu tega, nanging ora kasil. "Petugas keamanan sampeyan dadi siji karo staf rumah tangga sampeyan! Apa sampeyan ora bisa ndeleng? Mesthi, dheweke bakal menehi tandha yen aku iki.
  
  Perdue ngadeg lan diwutahake liyane Brandy kanggo awake lan tamu. "Apa sampeyan uga pengin iki, sayangku?" pitakone Lilith. Dheweke squealed ing iritasi.
  
  Perdue nambahake: "Kepiye carane akeh ilmuwan lan pengusaha sing mbebayani ngerti yen aku nemokake persamaan Einstein ing The Lost City? Apa sebabe sampeyan ngeyel yen aku ngrampungake? Sampeyan wis nuduhake data sing ora lengkap karo rekan kerja lan mula sampeyan meksa aku ngisi maneh. Tanpa solusi praktis ora ana gunane. Sampeyan kudu ngirim sawetara potongan pungkasan supaya bisa digunakake.
  
  "Bener," Master ngandika kanggo pisanan.
  
  "Sampeyan! meneng wae!" - dheweke squealed.
  
  Perdue biasane ora ngidini sapa wae bengok-bengok marang tamune, nanging dheweke ngerti yen perdue kasebut minangka tandha yen dheweke ditampa. Master wungu saka kursi. Dheweke kanthi ati-ati nyopot kupluke ing lampu listrik lampu, nalika cemlorot perapian menehi warna kanggo fitur sing aneh. Mripate Perdue medeni medeni weruh wong sing dimutilasi. Wicarane wis nuduhake yen dheweke cacat, nanging katon luwih ala tinimbang sing dikarepake.
  
  Lilith Hearst mundur, nanging rai wong kasebut dadi kleru nganti dheweke ora ngerti dheweke. Perdue ngidini wong kasebut njupuk wektu kasebut amarga dheweke kepengin banget.
  
  "Elinga, Lilith, pabrik kimia Taft ing Washington, D.C.," Master slurred.
  
  Dheweke geleng-geleng kepala amarga wedi, ngarep-arep yen nolak iku ora bener. Kenangan dheweke lan Phillip masang prau bali kaya glathi nusuk ing bathuk. Dheweke tiba ing dhengkul lan nyekel sirahe, terus mripate ditutup.
  
  "Ana apa, George?" Perdue takon Master.
  
  "Duh Gusti, ora, iki ora bisa!" Lilith nangis, nutupi raine nganggo tangane. "George Master! George Masters wis mati!"
  
  "Yagene kowe nganggep yen ora ngrencanakake aku dipanggang? Sampeyan lan Clifton Taft, Phillip lan bajingan lara liyane digunakake teori fisikawan Belgian iki ing pangarep-arep sing bisa njupuk kredit kanggo dhewe, asu! Master ditarik nalika nyedhaki Lilith sing histeris.
  
  "Kita ora ngerti! Mesthine ora kobong kaya ngono!" dheweke nyoba mbantah, nanging dheweke geleng-geleng.
  
  "Ora, malah guru èlmu SD ngerti yen akselerasi kaya ngono bakal nyebabake kapal bisa kobong kanthi kacepetan sing dhuwur," Master njerit ing dheweke. "Banjur sampeyan wis nyoba apa sing bakal sampeyan coba saiki, mung wektu iki sampeyan nindakake kanthi skala gedhe, ta?"
  
  "Enteni," Perdue mungkasi wahyu kasebut. "Piye ukurane? Apa sing ditindakake?"
  
  Masters nyawang Perdue, mripate sing jero katon saka ngisor bathuk. ngguyu serak ucul saka celah sing isih ana ing cangkeme.
  
  "Lilith lan Philip Hearst didanai dening Clifton Taft kanggo ngetrapake persamaan sing kira-kira adhedhasar Dire Serpent sing kondhang ing eksperimen kasebut. Aku kerja karo wong sing jenius kaya sampeyan, wong sing jenenge Casper Jacobs," ujare alon. "Dheweke nemokake manawa Dr. Jacobs wis ngrampungake persamaan Einstein, dudu sing misuwur, nanging kemungkinan sing ora becik ing fisika."
  
  "Ula elek," gumam Perdue.
  
  "Iki," dheweke ragu-ragu arep nelpon dheweke apa sing dikarepake, "wong wadon lan kanca-kancane nyopot panguwasa Jacobs. Dheweke nggunakake aku minangka subyek tes, ngerti yen eksperimen kasebut bakal mateni aku. Kacepetan ngliwati penghalang ngrusak medan energi ing fasilitas kasebut, nyebabake bledosan gedhe, ninggalke asap lan daging sing cair!"
  
  Dheweke nyekel rambute Lilith. "Delengen aku saiki!"
  
  Dheweke narik Glock saka kanthong jaket lan nembak Master titik kosong ing sirah sadurunge ngarahake langsung menyang Perdue.
  
  
  28
  Sepur Teror
  
  
  Para delegasi krasa ing omah ing sepur kacepetan dhuwur Trans-Siberia. Rong dina trip prajanji kemewahan witjaksono kanggo sembarang hotel kemewahan ing donya, kajaba saka hak istimewa blumbang, kang ora ana siji bakal appreciate ing Autumn Rusian. Saben kamar gedhe dilengkapi amben ukuran ratuning, minibar, jedhing pribadi lan pemanas.
  
  Diumumake yen amarga desain sepur, ora bakal ana sambungan seluler utawa Internet menyang kutha Tyumen.
  
  "Aku kudu ngomong, Taft tenan sijine efforts paling apik ing interior,"McFadden chuckled cemburu. Dheweke nyekel gelas sampanye lan sinau interior sepur, Wolf ing sisih dheweke. Taft rauh gabung karo wong-wong mau. Dheweke katon fokus nanging santai.
  
  "Apa sampeyan wis krungu apa-apa saka Zelda Bessler?" dheweke takon Wolf.
  
  "Ora," wangsulane Wolf karo geleng-geleng kepala. "Nanging dheweke ujar manawa Jacobs mlayu saka Brussels sawise njupuk Olga. Pengecut sial mbokmenawa mikir dheweke sabanjure ... kudu metu. Sing paling apik yaiku dheweke mikir yen dheweke lunga karo karyane nggawe kita kosong.
  
  "Ya, aku ngerti," wong Amerika sing njijiki nyengir. "Mungkin dheweke nyoba dadi pahlawan lan teka kanggo nylametake dheweke." Dheweke nahan ngguyu supaya cocog karo citrane minangka anggota dewan internasional, McFadden takon marang Wolfe, "Ngomong-ngomong, ing ngendi dheweke?"
  
  "Menurutmu ngendi?" Wolf ngguyu. "Dheweke ora bodho. Dheweke bakal ngerti ngendi arep nggoleki.
  
  Taft ora seneng rintangan. Dr Jacobs minangka wong sing wicaksana, sanajan dheweke pancen naif. Dheweke ora mangu-mangu yen ilmuwan saka persuasione bakal nyoba nguber pacare.
  
  "Sanalika kita ndharat ing Tyumen, proyek kasebut bakal ditindakake," ujare Taft marang wong loro liyane. "Kita kudu duwe Casper Jacobs ing sepur iki supaya bisa mati bebarengan karo delegasi liyane. Ukuran sing digawe kanggo kapal kasebut adhedhasar bobot sepur iki, dikurangi bobot total sampeyan, aku lan Bessler.
  
  "Ana ngendi?" McFadden takon nalika katon watara mung kanggo nemokake dheweke ilang saka partai tingkat dhuwur amba.
  
  "Dheweke ing kamar kontrol Sepur, ngenteni data Hearst utang kita," ngandika Taft minangka quietly minangka bisa. "Sawise kita entuk persamaan liyane, proyek kasebut dikunci. Kita mangkat nalika mampir ing Tyumen nalika para delegasi ngunjungi reaktor listrik kutha lan ngrungokake ceramah laporan sing ora ana gunane. Wolf nliti tamu ing Sepur nalika Taft glethakaken metu rencana kanggo McFadden tau-bodho. "Nalika sepur terus menyang kutha sabanjure, dheweke kudu ngerti yen kita wis lunga ... lan bakal kasep."
  
  "Lan sampeyan pengin Jacobs ing Sepur karo peserta simposium," McFadden ngandika.
  
  "Iku bener," Taft dikonfirmasi. "Dheweke ngerti kabeh, lan dheweke bakal sepi. Gusti Allah ngerti apa sing bakal kelakon ing kerja keras kita yen dheweke mbukak umum babagan apa sing kita lakoni.
  
  "Pancen," sarujuk McFadden. Dheweke mbalik maneh rada menyang Wolfe kanggo ngobrol karo Taft kanthi swara lirih. Wolf njaluk ngapura kanggo mriksa keamanan mobil makan delegasi. McFadden ditarik Taft aside.
  
  "Aku ngerti saiki mungkin dudu wektu sing pas, nanging kapan aku entuk..." dheweke ngguyu kanthi kikuk, "gelar tahap loro?" Aku wis ngilangi oposisi kanggo sampeyan ing Oban supaya aku bisa ndhukung proposal kasebut. kanggo nginstal siji saka reaktor sampeyan."
  
  "Apa sampeyan butuh dhuwit luwih akeh?" Taft ngangguk. "Aku wis ndhukung pemilihan sampeyan lan nransfer wolung yuta euro pisanan menyang akun lepas pantai sampeyan."
  
  McFadden ngangkat bahu, katon isin banget. "Aku mung pengin nggabungake kapentinganku ing Singapura lan Norwegia, sampeyan ngerti, yen ngono."
  
  "Lamun apa?" Taft takon ora sabar.
  
  "Iki minangka iklim politik sing ora mesthi. Aku mung butuh asuransi. Jaring pengaman," McFadden groveled.
  
  "McFadden, sampeyan bakal nampa dhuwit nalika proyek iki rampung. Mung sawise para pembuat keputusan global ing negara-negara NPT lan wong-wong IAEA rampung tragis ing Novosibirsk, kabinet dhewe ora duwe pilihan kajaba milih penggantine, "jelas Taft. "Kabeh wakil presiden lan calon menteri saiki dadi anggota Black Sun. Sawise padha sumpah, kita bakal duwe monopoli, lan mung sampeyan bakal nampa cicilan kapindho minangka wakil rahasia Ordo.
  
  "Dadi, sampeyan arep nyimpang sepur iki?" McFadden ditakoni. Panjenenganipun temenan sethitik kanggo Taft lan gambar amba kang ora worth ngomong bab. Nanging, liyane McFadden ngerti, sing liyane kudu ilang, lan iki tightened genggeman Taft ing bal. Taft ngrangkul hakim lan walikota sing ora penting.
  
  "Sanjabane Novosibirsk, ing sisih liya, ing pungkasan jalur sepur iki, ana struktur gunung gedhe sing dibangun dening mitra Wolf," Taft nerangake kanthi cara sing paling nyenengake, amarga walikota Oban minangka wong awam sing lengkap. "Dheweke digawe saka watu lan es, nanging ing njero ana kapsul gedhe sing bakal digunakake lan ngemot energi atom sing ora bisa diukur sing digawe dening pecah ing penghalang. Kapasitor iki bakal nahan energi sing diasilake.
  
  "Kaya reaktor," McFadden nyaranake.
  
  Taft ambegan. "Ya wis ngono wae. Kita wis nggawe modul sing padha ing sawetara negara ing saindenging jagad. Kabeh sing kita butuhake yaiku obyek sing abot banget sing mlaku kanthi kacepetan sing luar biasa kanggo numpes alangan iki. Sawise kita ndeleng apa jenis energi nuklir iki nyebabake kacilakan sepur, kita bakal ngerti ngendi lan carane nyetel armada kapal sabanjuré kanggo efisiensi optimal.
  
  "Apa dheweke uga bakal duwe penumpang?" takon McFadden penasaran.
  
  Wolf nyedhaki dheweke lan nyengir: "Ora, mung iki."
  
  
  ***
  
  
  Ing mburi gerbong nomer loro, telung penumpang ngenteni nganti nedha bengi rampung kanggo miwiti nggoleki Olga. Iku wis banget pungkasan, nanging tamu manja nglampahi wektu ekstra ngombe sawise nedha bengi.
  
  "Aku kedinginan," sambat Nina kanthi bisik-bisik. "Apa sampeyan mikir kita bisa duwe sing anget?"
  
  Casper ngintip saka mburi lawang saben sawetara menit. Dheweke fokus banget kanggo nggoleki Olga nganti ora kadhemen utawa keluwen, nanging dheweke bisa ngerti yen sejarawan sing nggantheng iki krasa adhem. Sam ngusap tangane. "Aku kudu golek Dima, wong kita saka Bratva. Aku yakin dheweke bisa menehi apa wae.
  
  "Aku bakal njaluk dheweke," Casper menehi saran.
  
  "Ora!" Sam nguwuh, nyekel tangane. "Dheweke ngerti sampeyan kanthi ndeleng, Casper. Apa sampeyan edan? kula badhe tindak".
  
  Sam budhal golek Dima, kondektur palsu sing numpak sepur karo dheweke. Dheweke ketemu wong ing galley kapindho, tancep driji menyang stroganoff daging sapi konco cook. Kabeh staf ora ngerti apa sing direncanakake kanggo sepur. Dheweke nganggep yen Sam minangka tamu sing sugih banget.
  
  "Hei buk, apa kita njaluk cangkir kopi?" Sam takon marang Dima.
  
  Prajurit Bratva nyengir. "Iku Rusia. Vodka dadi luwih anget tinimbang kopi."
  
  Semburan ngguyu ing antarane juru masak lan pelayan nggawe Sam mesem. "Ya, nanging kopi mbantu sampeyan turu."
  
  "Mulane wong wadon ana," Dima nglirik. Sepisan maneh para staf padha ngguyu lan setuju. Ora endi wae, Wolf Kretchoff katon ing lawang ngelawan, nggawe bisu kabeh wong nalika bali menyang tugas ing omah. Cepet banget Sam bisa lolos ing sisih liya, lan dheweke weruh yen Wolfe wis weruh dheweke. Ing kabeh taun minangka wartawan investigasi, dheweke wis sinau supaya ora gupuh sadurunge peluru pisanan mabur. Sam mirsani minangka preman monstrous karo Hedgehog lan mripat es nyedhaki dheweke.
  
  "Sampeyan sapa?" - dheweke takon Sam.
  
  "Pencet," jawab Sam cepet.
  
  "Endi passmu?" Wolf kepengin ngerti.
  
  "Ing kamar utusan kita," wangsulane Sam, ndalang yen Wolfe mesthi ngerti protokol kasebut.
  
  "Ing negara endi?"
  
  "Inggris Raya," Sam ngandika manteb ing ati nalika mripate pierced tengen liwat brute kang ora bisa ngenteni kanggo ketemu piyambak nang endi wae ing Sepur. Atine mlumpat nalika dheweke lan Wulf saling menatap, nanging Sam ora wedi, mung sengit. "Galiyanmu kok ora cepet-cepet nyediakake kopi, Pak Kretchoff? Mesthine dadi sepur mewah."
  
  "Apa sampeyan kerja ing media utawa ing majalah wanita, layanan rating?" Asu ajag padha ngece Sam, dene sing keprungu ing sakiwa tengene wong loro iku mung criting lading lan panci.
  
  "Yen aku nglakoni, sampeyan ora bakal entuk review apik," Sam snapped bluntly.
  
  Dima ngadeg ing kompor, nyabrang tangane ing dhadha, nonton perkembangan acara. Dheweke didhawuhi nuntun Sam lan kanca-kancane kanthi aman liwat lanskap Siberia, nanging ora ngganggu utawa nyebul tutupe. Nanging, dheweke ngremehake Wolf Kretchoff, kaya kabeh ing bab dheweke. Akhire, Wolf mung noleh lan mlaku menyang lawang ngendi Dima ngadeg. Sanalika dheweke lunga lan kabeh wong santai, Dima ndeleng Sam, ambegan kanthi lega. "Saiki sampeyan pengin vodka?"
  
  
  ***
  
  
  Sawise kabeh padha mangkat, sepur mung dipadhangi lampu-lampu koridor sing sempit. Casper wis siyap kanggo mlumpat, lan Sam strapping ing salah siji favorit anyar, iker-iker rasukan karet karo kamera dibangun ing sing digunakake kanggo nyilem, nanging Perdue wis sampurna kanggo wong. Bakal ngirim kabeh rekaman sing direkam menyang server independen sing Perdue nyiyapake khusus kanggo tujuan iki. Ing wektu sing padha, dheweke nyimpen materi sing direkam ing kertu memori cilik. Iki nyegah Sam saka njupuk kejiret syuting ngendi kang ngirim ora duwe.
  
  Nina ditugasi njaga susuh lan komunikasi karo Sam liwat tablet sing disambungake karo jam tangane. Kasper mirsani kabeh sinkronisasi lan koordinasi, imbuhan lan preparation, nalika Sepur hummed quietly. Dheweke geleng-geleng sirahe. "Sialan, sampeyan loro katon kaya sing metu saka MI6."
  
  Sam lan Nina mringis lan padha pandeng-pandengan karo kesenengan nakal. Nina bisik-bisik, "Omongan iki luwih serem tinimbang sing sampeyan pikirake, Casper."
  
  "Oke, aku bakal nggoleki kamar mesin lan sisih ngarep, lan sampeyan sing ngurus mobil lan galleys, Casper," Sam prentah. Kasper ora preduli saka sisih endi sepur sing wiwit digoleki, anggere dheweke nemokake Olga. Nalika Nina njaga pangkalan makeshift, Sam lan Casper maju nganti tekan gerbong pisanan, saka ngendi dheweke pisah.
  
  Sam nyusup liwat kompartemen ing tengah-tengah gemuruh sepur sing meluncur. Dheweke ora seneng karo ide trek sing ora clattering ing irama hipnotis sing padha ing jaman biyen, nalika roda baja isih nyekel sendi ing trek. Nalika tekan kamar panedhaan, dheweke weruh ana cahya surem teka saka lawang pindho loro bagean ndhuwur.
  
  'Ruang mesin kab. Apa dheweke bisa ana ing kana?" dheweke kepengin weruh nalika nerusake. Kulite es sanajan ing sangisore sandhangane, sing aneh amarga kabeh sepur dikontrol iklim. Mungkin amarga kurang turu utawa bisa uga amarga Prospek nemokake Olga mati nggawe Sam nyusup kulit.
  
  Kanthi ati-ati, Sam mbukak lan mlaku liwat lawang pisanan, mlebu ing bagean mung staf langsung ing ngarep mesin. Iku puffed kaya steamer lawas, lan Sam ketemu aneh gak oleh pisan. Dheweke krungu swara ing kamar mesin, sing nggugah naluri alam kanggo njelajah.
  
  "Mangga, Zelda, sampeyan ora bisa dadi negatif," Taft marang wong wadon ing kamar kontrol. Sam nyetel kamera menyang setelan panangkepan sing beda kanggo ngoptimalake visibilitas lan swara.
  
  "Dheweke suwe banget," Bessler ngeluh. "Hurst mesthine minangka salah sawijining sing paling apik, lan ing kene kita mlebu, lan dheweke isih kudu ngirim sawetara nomer pungkasan."
  
  "Elinga, dheweke ngandhani yen Purdue wis rampung nalika kita ngomong," ujare Taft. "Kita meh ing Tyumen. Banjur kita bisa metu lan mirsani saka kadohan. Anggere sampeyan nyetel akselerasi menyang hipersonik sawise grup bali menyang tugas, kita bisa ngatur liyane.
  
  "Ora, kita ora bisa, Clifton!" - dheweke hissed. "Nyatane. Nganti Hurst ngirim kula solusi karo variabel pungkasan, Aku ora bisa program kacepetan. Apa sing kedadeyan yen kita ora bisa nyetel akselerasi sadurunge kabeh diuripake ing bagean sing ala? Mungkin kita mung bisa menehi kulo Sepur becik kanggo Novosibirsk? Aja dadi wong bodho.
  
  Ambegan Sam kejiret ing pepeteng. 'Akselerasi menyang kacepetan hipersonik? Gusti Yesus Kristus, iki bakal mateni kabeh wong, ora kanggo sebutno sifat impact, nalika kita kehabisan trek!" swara batine ngelingake. Master pancen bener, Sam mikir. Dheweke cepet-cepet bali menyang mburi sepur, ngomong. menyang komunikator. " Nina. Casper, "dheweke whispered. "Kita kudu golek Olga saiki! Yen kita isih ing Sepur iki sawise Tyumen, kita wis ngaco."
  
  
  29
  bosok
  
  
  Kacamata lan botol njeblug ing ndhuwur sirah Perdue nalika Lilith mbukak geni. Dheweke kudu bebek ing mburi bar perapian kanggo dangu amarga dheweke adoh banget saka Lilith kanggo ngalahake dheweke sadurunge dheweke narik pemicu. Saiki dheweke mundur menyang pojok. Dheweke njupuk botol tequila lan ngayunake botol sing mbukak supaya isine cipratan ing kabeh meja. Dheweke njupuk korek saka kanthong, kang digunakake kanggo murub geni ing geni, lan murup alkohol kanggo disambi Lilith.
  
  Ing wayahe geni flared munggah ing sadawane counter, kang mlumpat munggah lan pounced ing dheweke. Purdue ora cepet kaya biasane, amarga rusak amarga pemotongan operasi sing cukup anyar. Begjanipun kanggo wong, dheweke ana dijupuk miskin nalika tengkorak padha mung inci adoh saka dheweke lan krungu dheweke njupuk mati telung liyane. Kumelun saka counter nalika Perdue nyerang Lilith, nyoba kanggo njupuk bedhil saka dheweke.
  
  "Lan aku nyoba mbantu sampeyan entuk minat maneh babagan ilmu pengetahuan!" - kang growled ing meksa saka perjuangan. "Saiki sampeyan wis mbuktekake yen sampeyan pembunuh berdarah dingin, kaya sing diomongake wong iki!"
  
  Dheweke elbowed Perdue. Getih mili liwat sinus lan metu saka irung, nyampur karo getih Master ing lantai. Dheweke ngeyel, "Kabeh sing kudu sampeyan lakoni yaiku ngrampungake persamaan maneh, nanging sampeyan kudu ngiyanati aku amarga dipercaya wong liya! Kowé kuwi ala kaya sing diomongké Filipus wektu dhèwèké mati! Dheweke ngerti yen sampeyan mung bajingan sing egois sing luwih penting babagan peninggalan lan ngrampas bandha negara liya tinimbang peduli karo wong sing ngurmati sampeyan."
  
  Perdue mutusake ora ngrasa salah maneh.
  
  "Deleng ing ngendi ngrawat wong nggawa aku, Lilith!" - dheweke mbantah, mbuwang dheweke menyang lemah. Getih master nempel ing sandhangan lan sikile kaya dirasuki pembunuh, lan dheweke njerit ing pikirane. "Sampeyan perawat," Perdue snorted, nyoba kanggo uncalan tangan bedhil menyang lantai. "Iku mung getih, ta? Njupuk obatmu!"
  
  Lilith ora main adil. Kanthi kabeh kekuwatane, dheweke nyepetake bekas luka anyar Perdue, njalari dheweke nangis sedhih. Ing lawang, dheweke krungu keamanan nyoba mbukak, bengok-bengok jeneng Perdue nalika weker geni mati. Lilith nolak ide kanggo mateni Perdue, milih uwal. Nanging ora sadurunge dheweke kesusu mudhun undhak-undhakan menyang kamar server kanggo sepisan maneh njupuk Piece pungkasan saka data sing statis ing mesin lawas. Dheweke nulis ing pulpen Perdue lan cepet-cepet munggah menyang kamar turu kanggo njupuk tas lan piranti komunikasi.
  
  Ing lantai ngisor, keamanan nggebug lawang, nanging Perdue pengin nyekel dheweke nalika dheweke ana ing kana. Yen mbukak lawang kanggo wong-wong mau, Lilith bakal duwe wektu kanggo uwal. Awake kabeh lara lan kobong amarga serangan dheweke, dheweke cepet-cepet munggah ing undhak-undhakan kanggo nyegat dheweke.
  
  Perdue mlayu menyang dheweke ing ngleboke menyang lorong peteng. Kayane dheweke wis gelut karo mesin pemotong rumput, Lilith langsung nuding Glock menyang dheweke. "Wis kasep, David. Aku wis nerbitake bagean pungkasan saka persamaan Einstein menyang kanca-kancaku ing Rusia.
  
  Dheweke driji wiwit ngencengi, wektu iki menehi wong ora cara kanggo uwal. Dheweke ngetung peluru lan dheweke isih duwe setengah klip. Perdue ora pengin nglampahi wektu pungkasan kanggo ngejar awake dhewe amarga kelemahane. Dheweke ora bisa mlayu amarga loro tembok koridor ngubengi dheweke ing sisih loro lan wong keamanan isih nyerbu lawang. Jendhela pecah ing ngisor lan krungu piranti kasebut pungkasane njeblug menyang omah.
  
  "Katon wis wektune aku lunga," dheweke mesem liwat untu sing rusak.
  
  A tokoh dhuwur katon saka konco dheweke ing dipengini, jotosan lan landing squarely ing dasar tengkorak dheweke. Lilith langsung ambruk, nyatakake Perdue minangka penyerang dheweke. "Ya, Bu, aku wani ngomong yen wis wektune sampeyan kurang ajar nindakake iki," ujare pelayan sing keras.
  
  Perdue squealed karo bungah lan relief. Dhengkul dheweke buckled, nanging Charles kejiret dheweke pas wektune. "Charles, sampeyan pancen apikan," Perdue muttered nalika kepala pelayan nguripake lampu kanggo nulungi dheweke menyang amben. "Kowe lagi ngapa neng kene?"
  
  Dheweke lungguh Perdue lan nyawang dheweke kaya wong edan. "Inggih, Pak, kula manggon ing kene."
  
  Perdue kesel lan lara, omahe ambune kaya pawon, lan lantai ruang makan dihiasi karo wong mati, nanging dheweke ngguyu kanthi bungah.
  
  "Kita krungu tembakan," jelas Charles. "Aku teka kanggo njupuk barang saka apartemenku. Amarga keamanan ora bisa mlebu, aku mlebu liwat pawon, kaya biasane. Aku isih duwe kunci, ta?"
  
  Perdue seneng banget, nanging dheweke kudu njaluk piranti transmisi Lilith sadurunge mati. "Charles, apa sampeyan bisa njupuk tas dheweke lan nggawa menyang kene?" Aku ora pengin polisi bali menyang dheweke sanalika tekan kene.
  
  "Mesthine, Pak," wangsulane butler, kaya ora tau lunga.
  
  
  telung puluh
  Kaos, Part I
  
  
  Kadhemen esuk Siberia minangka jinis neraka khusus. Ora ana pemanasan ing ngendi Nina, Sam lan Casper ndhelik. Iku luwih kaya lemari cilik kanggo alat lan linen ekstra, sanajan Valkyrie nyedhaki bilai lan meh ora mbutuhake panyimpenan kanggo barang-barang sing nyenengake. Nina gumeter banget, ngelus-elus tangane sing nganggo sarung tangan. Pangarep-arep yen dheweke wis nemokake Olga, dheweke ngenteni Sam lan Casper bali. Ing sisih liya, dheweke ngerti yen dheweke nemokake dheweke, bakal nyebabake kerusuhan.
  
  Informasi sing diwenehake Sam nggawe Nina ajrih nganti mati. Sawise kabeh bebaya sing diadhepi ing ekspedisi Purdue, dheweke ora pengin mikir babagan pungkasane jeblugan nuklir ing Rusia. Dheweke lagi bali, nggoleki mobil mangan lan galley. Kasper mriksa kompartemen kosong, nanging dheweke duwe anggepan kuat yen Olga ditahan dening salah sawijining penjahat utama ing sepur.
  
  Ing pungkasan gerbong pisanan mandheg ing ngarep kompartemen Taft. Sam kacarita weruh Taft karo Bessler ing kamar mesin, kang ketoke kaya wektu becik kanggo Casper mrikso panggonan kosong Taft. Nempelake kuping ing lawang, dheweke ngrungokake. Ora ana swara kajaba kriting sepur lan pemanas. Mesthi wae, kompartemen kasebut dikunci nalika dheweke nyoba mbukak lawang. Casper mriksa panel ing jejere lawang kanggo nemokake lawang menyang kamar. Dheweke narik lembaran baja sing nutupi saka pinggir lawang, nanging kuwat banget.
  
  Ana sing narik kawigatosane ing sangisore rwaning wedged, soko sing nggawe hawa adhem mudhun utomo. Casper gasped nalika ngerti panel ngisor titanium lan desain sawijining. Ana sing nuthuk ing njero kamar, meksa dheweke golek dalan kanggo mlebu.
  
  Mikir nganggo sirahmu. Sampeyan insinyur," ujare dhewe.
  
  Yen kaya sing dipikirake, mula dheweke ngerti carane mbukak lawang. Dheweke cepet-cepet nyusup maneh menyang kamar mburi sing ana Nina, ngarep-arep bisa nemokake apa sing dibutuhake ing antarane piranti kasebut.
  
  "Oh, Casper, sampeyan bakal menehi kula serangan jantung!" Nina bisik-bisik nalika katon saka mburi lawang. "Ndi Sam?"
  
  "Aku ora ngerti," wangsulane cepet, katon kuwatir. "Nina, goleki aku sing kaya magnet. Mangga luwih cepet ".
  
  Saka insistence, dheweke nyadari yen ora ana wektu kanggo pitakonan, mula dheweke wiwit ngoyak-oyak kothak panel lan ing rak kanggo nggoleki magnet. "Apa sampeyan yakin ana magnet ing sepur?" - dheweke takon marang.
  
  Ambegan cepet-cepet nalika nggoleki. "Sepur iki obah ing medan magnet sing dipancarake dening ril. Mesthi ana potongan-potongan kobalt utawa wesi ing kene."
  
  "Apa sing katon kaya?" dheweke kepengin ngerti nalika nyekeli soko ing tangane.
  
  "Ora, mung ketukan sudut," ujare. "Golek sing luwih mboseni. Sampeyan ngerti apa magnet katon kaya. Iki jenis, nanging mung luwih gedhe.
  
  "Kaya iki?" - dheweke takon, provoking kang impatence, nanging dheweke mung nyoba kanggo bantuan. Sighing, Casper setuju karo dheweke lan ndeleng apa sing dheweke duwe. Dheweke nyekel disk abu-abu ing tangane.
  
  "Nina!" - dheweke nguwuh. "Ya wis! Iku sampurna!"
  
  A Kiss ing pipi diganjar Nina kanggo nemokake dheweke cara kanggo kamar Taft, lan sadurunge dheweke ngerti iku, Casper njaba lawang. Dheweke tabrakan langsung menyang Sam ing pepeteng, wong loro njerit ing wiwitan dadakan.
  
  "Apa sing sampeyan tindakake?" Sam takon karo nada urgent.
  
  "Aku iki arep mlebu kamar Taft, Sam. Aku yakin dheweke duwe Olga ing kana, "Casper cepet-cepet, nyoba nyurung Sam, nanging Sam ngalangi dalane.
  
  "Sampeyan ora bisa mrana saiki. Dheweke mung bali menyang kompartemen, Casper. Iki sing nggawe aku bali mrene. Mbalik maneh karo Nina," prentahe karo mriksa koridor ing mburine. Tokoh liyane nyedhak, tokoh sing gedhe lan nggumunake.
  
  "Sam, aku kudu njaluk dheweke," Casper groined.
  
  "Ya, lan sampeyan bakal, nanging mikir karo sirah, wong lanang," wangsulane Sam, unceremoniously push Casper menyang kamar panyimpenan. "Sampeyan ora bisa mlebu nalika dheweke ana."
  
  "Kula saged. Aku mung bakal mateni dheweke lan njupuk dheweke, "ujare fisikawan sing bingung, ngerteni kemungkinan sing sembrono.
  
  "Lungguh lan santai. Dheweke ora bakal lunga menyang ngendi wae nganti sesuk. Paling ora kita duwe ide ing ngendi dheweke, nanging saiki kita kudu nutup neraka. Asu ajag teka," ujare Sam tegas. Sepisan maneh nyebat asmane Nina krasa lara. Wong telu padha nglumpuk lan lungguh ora obah ing pepeteng, ngrungokake Wolf mlaku liwat, mriksa koridor. Dheweke mandheg mandheg ing ngarep lawang. Sam, Casper lan Nina ambegan. Wolff muter-muter gagang lawang menyang panggonan sing didhelikake lan padha nyolong kanggo nemokake, nanging dheweke ngunci lawang kanthi kenceng lan lunga.
  
  "Piye carane kita arep metu?" Nina ngangguk. "Iki dudu kompartemen sing bisa dibukak saka njero! Dheweke ora duwe blokir!"
  
  "Aja kuwatir," ujare Casper. "Kita bisa mbukak lawang iki kaya aku arep mbukak lawang Taft."
  
  "Kanthi bantuan sembrani," wangsulane Nina.
  
  Sam bingung. "Nyritakake".
  
  "Aku pancene bener yen kita kudu mudhun sepur iki sanalika bisa, Sam," ujare Casper. "Lho, dudu sepur. Aku ngenali desain amarga ... Aku dibangun. Iki kapal sing dakgarap Komisi! Iki minangka prau eksperimen sing direncanakake digunakake kanggo ngilangi penghalang kanthi nggunakake kacepetan, bobot lan akselerasi. Nalika aku nyoba kanggo njaluk menyang kamar Taft, Aku ketemu panel ndasari, sheets Magnetik, aku wis diselehake ing kapal ing situs construction Meerdalwood. Iki minangka sedulur gedhe saka eksperimen sing salah banget sawetara taun kepungkur, amarga aku nolak proyek kasebut lan nyewa Taft.
  
  "Duh, Gusti!" Nina ngangguk. "Apa iki eksperimen?"
  
  "Ya," Sam setuju. Saiki kabeh ana akal. "Master nerangake yen dheweke bakal nggunakake persamaan Einstein, sing ditemokake dening Purdue ing The Lost City, kanggo nyepetake sepur iki - kapal iki - menyang kacepetan hipersonik kanggo ngaktifake pangowahan dimensi?"
  
  Casper ngelus-elus ati. "Lan aku mbangun. Padha duwe modul sing bakal nangkep energi atom numpes ing titik impact lan digunakake kaya kapasitor. Ana akeh ing sawetara negara, kalebu kutha asalmu, Nina.
  
  "Mulane dheweke nggunakake McFadden," dheweke ngerti. "Jancok aku."
  
  "Kita kudu ngenteni nganti esuk," Sam ngangkat bahu. "Taft lan premane ndharat ing Tyumen, ing ngendi delegasi bakal mriksa pembangkit listrik Tyumen. Sing nyekel yaiku dheweke ora bali menyang delegasi. Sawise Tyumen, sepur iki langsung menyang gunung liwat Novosibirsk, nyepetake saben detik.
  
  
  ***
  
  
  Esuke, sawise wengi kadhemen karo sethitik turu, telung stowaways krungu Valkyrie mlebu stasiun ing Tyumen. Liwat interkom, Bessler ngumumake: "Para rawuh, sugeng rawuh ing pamriksan kawitan kita, kutha Tyumen."
  
  Sam ngrangkul Nina kenceng, nyoba supaya dheweke anget. Dheweke nyemangati awake kanthi ambegan cekak lan nyawang kanca-kancane. "Wayahe bebener, wong. Sanalika kabeh padha mudhun saka sepur, saben kita njupuk kompartemen dhewe lan nggoleki Olga.
  
  "Aku nyuwil sembrani dadi telung bêsik supaya kita bisa menyang ngendi kita kudu pindhah," ngandika Kasper.
  
  "Mung tumindak tenang yen sampeyan nemoni pelayan utawa staf liyane. Dheweke ora ngerti yen kita ora ana ing sawijining band," saran Sam. "Tindak. Kita duwe maksimal jam siji."
  
  Wong telu mau pisah, mlaku-mlaku liwat sepur sing ora obah kanggo nggoleki Olga. Sam kepingin weruh carane Masters wis ngrampungake misi lan apa dheweke wis bisa gawe uwong yakin Perdue ora ngrampungake persamaan. Nalika dheweke ngoyak-oyak lemari, ing sangisore ranjang lan meja, dheweke krungu swara ing galley nalika dheweke siap lunga. Shifte rampung ing sepur iki.
  
  Casper terus karo rencana kanggo break menyang kamar Taft, lan rencana kapindho kang kanggo nyegah delegasi saka munggah Sepur maneh. Nggunakake manipulasi magnetik, dheweke entuk akses menyang kamar. Nalika Casper mlebu ing kamar, dheweke nangis panik sing dirungokake Sam lan Nina. Ing amben dheweke weruh Olga, shackled lan kejem. Malah luwih elek, dheweke weruh Wolf lungguh ing amben karo dheweke.
  
  "Hei Jacobs," Wolf grined ing cara mischievous kang. "Aku mung ngenteni sampeyan."
  
  Casper ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Dheweke ngira yen Wolf ngancani wong liya, lan ndeleng dheweke lungguh ing jejere Olga dadi ngipi elek. Kanthi ngguyu ala, Wolf mlayu maju lan nyekel Casper. Olga bengok-bengok, nanging dheweke perang banget nglawan kendharaan sing kulite ambruk. Pukulan Casper ora ana gunane marang awak baja bandit. Sam lan Nina kesusu mlebu saka lorong kanggo nulungi dheweke.
  
  Nalika Wolf weruh Nina, mripate beku ing dheweke. "Sampeyan! Aku mateni kowe."
  
  "Jancok, kowe aneh!" Nina nantang dheweke, njaga jarak. Dheweke ngganggu dheweke mung cukup suwe kanggo Sam kanggo tumindak. Kanthi kekuwatan lengkap, Sam nendhang dhengkul Wolfe, mecah ing tempurung dhengkul. Kanthi nggero saka pain lan nesu, Wolf ambruk, ninggalake pasuryan mbukak amba kanggo Sam kanggo udan ajiné ing. Bandit iki digunakake kanggo gelut lan nembak Sam kaping pirang-pirang.
  
  "Mbebasake dheweke lan mudhun saka sepur iki! Saiki!" Nina njerit marang Casper.
  
  "Aku kudu nulungi Sam," dheweke protes, nanging sejarawan sing ora sopan nyekel tangane lan nyurung dheweke menyang Olga.
  
  "Yen kowe loro ora mudhun saka sepur iki, kabeh ora ana gunane, Dr. Jacobs!" Nina mbengok. Casper ngerti dheweke bener. Ora ana wektu kanggo mbantah utawa mikir babagan alternatif. Panjenenganipun untied pacare nalika Wolf sijine dhengkul tenan kanggo Sam padharan. Nina nyoba golek sing bisa ngalahake dheweke, nanging untunge, Dima, kontake Bratva, melu dheweke. Ngerti akeh bab pertempuran cedhak, Dima cepet matèni Wolf, nyimpen Sam saka jotosan liyane kanggo pasuryan.
  
  Kasper nindakake Olga sing tatu parah lan mandeng Nina sadurunge mudhun saka Valkyrie. Sejarawan nyebul wong-wong mau ambungan lan motioned kanggo padha ninggalake sadurunge dheweke ilang bali menyang kamar. Dheweke kudu nggawa Olga menyang rumah sakit, takon marang wong sing liwat ing ngendi fasilitas medis sing paling cedhak. Wong-wong mau langsung mènèhi bantuan kanggo pasangan sing tatu, nanging ing kadohan rombongan kasebut bali.
  
  Zelda Bessler nampa transmisi sing dikirim Lilith Hearst sadurunge dheweke kepunjulen dening butler ing Reichtisusis lan wektu ing mesin disetel kanggo miwiti. Lampu abang sumunar ing ngisor panel nuduhake aktivasi piranti remot kontrol sing dicekel Clifton Taft. Dheweke krungu rombongan bali menyang kapal lan tumuju ing mburi sepur kanggo ninggalake kapal. Krungu rame ing kamare Taft, dheweke nyoba liwat, nanging Dima mandheg.
  
  "Sampeyan bakal tetep!" - dheweke bengok. "Mbalik menyang kamar kontrol lan mateni!"
  
  Zelda Bessler sedhela kaget, nanging prajurit Bratva ora ngerti yen dheweke bersenjata, kaya dheweke. Dheweke mbukak geni marang dheweke, nyuwek wetenge dadi potongan daging layung. Nina meneng wae supaya ora narik kawigaten. Sam semaput ing lantai, minangka Wolf, nanging Bessler kudu nyekel elevator lan panginten padha mati.
  
  Nina nyoba nggawe Sam dadi sadar. Dheweke kuwat, nanging ora ana cara sing bisa ditindakake. Kanggo medeni dheweke, dheweke rumangsa sepur wiwit obah lan pengumuman sing direkam teka saka speaker. "Para rawuh, sugeng rawuh ing Valkyrie." Pemriksaan sabanjure bakal ditindakake ing kutha Novosibirsk.
  
  
  31
  Tindakan korektif
  
  
  Sawise polisi ninggalake latar Reichtisusis karo George Masters ing tas awak lan Lilith Hearst ing shackles, Perdue trudged liwat sakcedhake gloomy saka lobi lan jejere kamar urip lan panedhaan. Dheweke ngevaluasi karusakan ing papan kasebut kanthi bolongan peluru ing panel tembok lan perabotan rosewood. Dheweke nyawang rereged getih ing permadani lan permadani Persia sing larang. Ndandani bar sing kobong lan karusakan ing langit-langit samesthine bakal njupuk sawetara wektu.
  
  "Teh, Pak?" Charles takon, nanging Perdue katon kaya neraka ing sikilé. Perdue mlaku meneng menyang kamar servere. "Aku pengin teh, matur nuwun, Charles." Pandangan Perdue digambar menyang sosok Lillian sing ngadeg ing lawang pawon, mesem marang dheweke. "Hai Lily."
  
  "Hai, Pak Perdue," dheweke sumringah, seneng ngerti yen dheweke ora apa-apa.
  
  Perdue mlaku menyang sepi peteng ing kamar sing anget lan humming sing diisi elektronik, ing kana dheweke rumangsa kaya omah. Dheweke mriksa tandha-tandha saka sabotase kabel sing disengaja lan nggeleng. "Lan dheweke kepengin weruh kenapa aku tetep lajang."
  
  Dheweke mutusake kanggo ndeleng pesen kasebut liwat server pribadi lan kaget amarga nemokake kabar sing peteng lan ora nyenengake saka Sam, sanajan wis rada telat. Mripat Perdue mindai tembung saka George Masters, informasi saka Dr Casper Jacobs, lan Interview lengkap Sam wis conducted karo wong bab rencana rahasia kanggo matèni utusan. Perdue kelingan yen Sam arep menyang Belgia, nanging ora ana sing krungu saka dheweke.
  
  Charles nggawa teh. Aroma Earl Grey ing aroma panas para penggemar komputer minangka swarga kanggo Perdue. "Aku ora bisa njaluk ngapura, Charles," ujare marang kepala pelayan sing nylametake nyawane. "Aku isin amarga gampang dipengaruhi lan tumindakku, kabeh amarga wong wadon sialan."
  
  "Lan kanggo kekirangan seksual kanggo divisi dawa," Charles guyon kanthi cara garing. Perdue kudu ngguyu nalika awak krasa lara. "Kabeh ora apa-apa, Pak. Anggere kabeh rampung kanthi apik."
  
  "Dadi," Perdue mesem, salaman karo tangan Charles. "Apa sampeyan ngerti nalika teka, utawa Pak Cleave nelpon?"
  
  "Sayang, ora, Pak," wangsulane pelayan.
  
  "Dr. Gould?" pitakone.
  
  "Mboten, Pak," wangsulane Charles. "Ora ana tembung. Jane bakal bali sesuk yen mbantu.
  
  Perdue nliti piranti satelit, email, lan ponsel pribadi lan nemokake manawa kabeh telpon ora kejawab saka Sam Cleave. Nalika Charles metu saka kamar, Perdue gumeter. Jumlah kekacauan sing disebabake obsesi karo persamaan Einstein ora bisa disalahake, lan dheweke kudu miwiti ngresiki omah.
  
  Ing mejane ana isi dompete Lilith. Dheweke nyerahake tas sing wis digoleki menyang polisi. Antarane teknologi sing digawa, dheweke nemokake pemancar dheweke. Nalika dheweke weruh yen persamaan rampung wis dikirim menyang Rusia, jantung Perdue mandheg.
  
  "Sialan!" - dheweke exhaled.
  
  Perdue langsung mlumpat. Dheweke nyruput teh kanthi cepet lan mlayu menyang server liyane sing bisa ndhukung transmisi satelit. Tangane gemeter karo kesusu. Sawise sambungan ditetepake, Perdue wiwit nulis kode kaya edan, triangulasi saluran sing katon kanggo nglacak posisi panrima. Ing wektu sing padha, dilacak piranti remot sing ngontrol obyek sing dikirimake persamaan kasebut.
  
  "Apa sampeyan pengin main game perang?" pitakone. "Ayo kula ngelingake sampeyan karo sapa sing sampeyan lakoni."
  
  
  ***
  
  
  Nalika Clifton Taft lan antek-anteke ora sabar nyedhot martinis lan ngenteni asil saka kegagalan sing duwe bathi, limusin kasebut tumuju sisih lor-wétan menyang Tomsk. Zelda duwe pemancar sing ngawasi kunci Valkyrie lan data ketemu.
  
  "Kepriye kahanane?" Taft takon.
  
  "Akselerasi saiki ing target. Dheweke kudu nyedhak Mach 1 kira-kira rong puluh menit, "ujare Zelda kanthi sombong. "Katon kaya Hearst nindakake pakaryane. Wolf njupuk konvoi dhewe?"
  
  "Ora ngerti," ujare McFadden. "Aku nyoba nelpon dheweke, nanging ponsel dheweke dipateni. Saktemene, aku seneng ora usah urus karo dheweke maneh. Sampeyan kudu ndeleng apa sing ditindakake kanggo Dr. Gould. Aku meh, meh, mesakake dheweke.
  
  "Dheweke nindakake bageane. Mbokmenawa dheweke mulih kanggo jancok spotter, "Taft grumbulan karo ngguyu keblinger. "Oalah, aku weruh Jacobs ing sepur wingi, muter-muter lawang kamarku."
  
  "Oke, banjur dheweke uga diurus," Bessler nyengir, seneng njupuk posisi dadi manajer proyek.
  
  
  ***
  
  
  Sauntara iku, ing Valkyrie, Nina nekat nyoba nggugah Sam. Dheweke bisa ngrasakake sepur ngebut saka wektu kanggo wektu. Awake ora ngapusi, ngrasakake efek G-force saka sepur sing ngebut. Ing njaba lorong, dheweke bisa krungu swara bingung saka delegasi internasional. Dheweke uga ngrasakake sepur lan, ora duwe galley utawa bar ing tangan, wiwit curiga marang taipan Amerika lan kanca-kancane.
  
  "Dheweke ora ana ing kene. Aku mriksa, "dheweke krungu wakil Amerika Serikat ngandhani wong liya.
  
  "Mungkin dheweke bakal tetep ing mburi?" utusan Cina ngusulake.
  
  "Lho kok lali numpak sepur dhewe?" - wong liya nyaranake. Nang endi wae ing gerbong sabanjure ana wong sing muntah. Nina ora pengin nggawe gupuh kanthi njlentrehake kahanan kasebut, nanging luwih becik tinimbang nglilani dheweke kabeh spekulasi lan dadi edan.
  
  Nonton metu lawang, Nina menehi isyarat marang kepala Badan Tenaga Atom supaya nyedhaki dheweke. Dheweke nutup mburi dheweke supaya wong ora weruh awak semaput Wolf Kretchoff.
  
  "Pak, asma kula Dr. Gould saking Skotlandia. Aku bisa ngomong apa sing kedadeyan, nanging aku kudu tetep tenang, sampeyan ngerti? "- dheweke wiwit.
  
  "Perkara apa iku?" - dheweke takon cetha.
  
  "Ngrungokake kanthi teliti. Aku dudu mungsuhmu, nanging aku ngerti apa sing kedadeyan lan aku butuh sampeyan ngatasi delegasi kanthi panjelasan nalika aku nyoba ngrampungake masalah kasebut, "ujare. Alon-alon lan tenang, dheweke ngandhani informasi kasebut marang wong lanang kasebut. Dheweke bisa ndeleng dheweke dadi saya wedi, nanging dheweke tetep nada kanthi tenang lan bisa dikontrol. Raine dadi abu-abu, nanging tetep kalem. Nina manthuk-manthuk, banjur budhal ngomong karo liyane.
  
  Dheweke kesusu bali menyang kamar lan nyoba kanggo tangi Sam.
  
  "Sam! Tangi, demi Kristus! Aku butuh kowe!" dheweke whined, slapping Sam kang pipi, nyoba ora kanggo njaluk supaya nekat dheweke bisa kenek wong. "Sam! Kita bakal mati. Aku pengin perusahaan!"
  
  "Aku bakal tetep karo sampeyan," ujare Wolf sarkastik. Dheweke tangi saka jotosan sing ditindakake dening Dima, lan seneng ndeleng prajurit mafia sing mati ing sikil cot, ing ngendi Nina mbengkongake Sam.
  
  "Gusti, Sam, yen ana wektu sing apik kanggo tangi, saiki," dheweke muttered, slapping wong tengen pasuryan. Tawa Serigala nyebabake rasa ngeri ing Nina, nggawe dheweke ngelingi kekejemane marang dheweke. Dheweke crawled tengen amben, pasuryan getih lan cabul.
  
  "Arep liyane?" dheweke mringis, getih katon ing untune. "Aku nggawe sampeyan njerit luwih keras, ya?" Dheweke ngguyu babar pisan.
  
  Iku ketok yen Sam ora nanggepi dheweke. Nina meneng-meneng tekan khanjali sepuluh inci Dima, keris landhep sing apik banget lan mateni ing sarung ing lengen. Sawise ing kekuwatane, dheweke rumangsa luwih percaya diri, lan Nina ora wedi ngakoni yen dheweke ngormati kesempatan kanggo mbales dendam marang dheweke.
  
  "Matur nuwun, Dima," dheweke muni nalika mripate nyedhaki predator.
  
  Sing ora dikarepake yaiku serangan dadakan marang dheweke. Awake sing gedhe banget nyender ing pinggir amben kanggo ngremuk dheweke, nanging Nina cepet-cepet nanggepi. Muter adoh, dheweke ngindari serangan lan ngenteni wayahe nalika dheweke tiba ing lantai. Nina narik piso, ngarahake langsung menyang tenggorokan, nusuk bandit Rusia nganggo setelan sing larang. Lading mau mlebu tenggorokan lan nembus dheweke. Dheweke felt tip saka baja dislodge vertebrae ing gulu, severing sumsum balung mburi.
  
  Histeris, Nina wis ora tahan maneh. Valkyrie nyepetake luwih cepet, nyurung empedu metu saka dheweke lan menyang tenggorokan. "Sam!" dheweke njerit nganti swarane pecah. Ora ketompo, amarga para utusan sing ana ing montor madhang padha remuk. Sam tangi, mripate nari ing soket. "Bangun, bajingan!" - dheweke njerit.
  
  "Aku tangi turu!" dheweke dheg-dhegan, groaning.
  
  "Sam, kita kudu menyang kamar mesin saiki!" - dheweke sniffled, nangis ing kejut sawise test anyar dheweke karo Wulf. Sam lungguh kanggo ngrangkul dheweke lan weruh getih mili saka gulu monster kang.
  
  "Aku entuk dheweke, Sam," dheweke njerit.
  
  Dheweke mesem: "Aku ora bisa nindakake pakaryan sing luwih apik."
  
  Sniffling, Nina ngadeg lan mbenerake sandhangane. "Ruang mesin!" Sam ngandika. "Iki mung siji-sijine papan sing duwe resepsi, aku yakin." Dheweke cepet-cepet ngumbah lan garing tangane ing cekungan lan mlayu menyang ngarep Valkyrie. Nalika Nina mlaku liwat para utusan, dheweke nyoba nenangake dheweke, sanajan dheweke yakin yen dheweke kabeh menyang Neraka.
  
  Sawise ing kamar mesin, padha mriksa kanthi ati-ati lampu kedhip lan kontrol.
  
  "Ora ana hubungane karo mlaku sepur iki," Sam squealed frustasi. Dheweke njupuk telpon saka kanthong. "Gusti, aku ora percaya iki isih bisa digunakake," ujare, nyoba golek sinyal. Sepur kasebut nyepetake lekukan liyane, lan jeritan ngebaki gerbong.
  
  "Sampeyan ora bisa njerit, Sam," dheweke frowned. "Ngerti".
  
  "Aku ora nelpon," dheweke watuk saka pasukan kacepetan. "Enggal kita ora bisa obah. Banjur balung kita bakal mulai crunch.
  
  Dheweke katon miring marang dheweke. "Aku ora perlu krungu iki."
  
  Dheweke ngetik kode menyang telpon, kode Perdue wis diwenehi, kanggo nyambung menyang sistem nelusuri satelit, kang ora mbutuhake pangopènan kanggo operate. "Mangga, Gusti, mugi Purdue ndeleng iki."
  
  "Ora mungkin," ujare Nina.
  
  Dheweke nyawang dheweke kanthi yakin. "Kasempatan mung kita."
  
  
  32
  Caos, Part II
  
  
  
  Rumah Sakit Klinis Railway - Novosibirsk
  
  
  Olga isih serius, nanging dibuwang saka unit perawatan intensif, pulih ing kamar pribadi sing dibayar dening Casper Jacobs, sing tetep ana ing amben. Saka wektu dheweke bakal eling maneh lan ngomong sethithik, mung turu maneh.
  
  Dheweke nesu amarga Sam lan Nina kudu mbayar apa sing ditindakake dening layanane marang Black Sun. Iki ora mung upset wong, nanging uga digawe wong ngamuk sing Amérika slug Taft ngatur kanggo urip tragedi impending lan ngrameke karo Zelda Bessler lan Scottish kapitunan McFadden. Nanging sing nyebabake dheweke ora ngerti yen Wolf Kretchoff bakal lolos karo apa sing ditindakake marang Olga lan Nina.
  
  Kanthi mikir kanthi gila, ilmuwan sing kuwatir nyoba golek cara kanggo nindakake apa wae. Ing sisih positif, dheweke mutusake yen kabeh ora ilang. Dheweke nelpon Perdue, kaya sing sepisanan, nalika dheweke terus nyoba nyedhaki dheweke, mung iki Perdue mangsuli.
  
  "Gusti! Aku ora percoyo aku bisa liwat sampeyan," Casper ambegan.
  
  "Aku wedi yen aku rada bingung," wangsulane Perdue. "Apa iki Dr. Jacobs?"
  
  "Kok ngerti?" Kasper takon.
  
  "Aku ndeleng nomer sampeyan ing pelacak satelitku. Kowe karo Sam? takon Perdue.
  
  "Ora, nanging amarga dheweke aku nelpon," wangsulane Casper. Dheweke nerangake kabeh marang Perdue, mudhun menyang ngendi dheweke lan Olga kudu mudhun saka sepur, lan ora ngerti menyang ngendi Taft lan antek-anteke. "Nanging, aku percaya yen Zelda Bessler duwe remot kontrol kanggo panel kontrol Valkyrie," ujare Casper Perdue.
  
  Milyuner mesem nyawang layar komputere sing kedip-kedip. "Dadi, iki apa?"
  
  "Apa sampeyan duwe posisi?" - Casper seru banget. "Pak Perdue, aku bisa njaluk kode pelacakan iki?"
  
  Purdue sinau saka maca teori Dr. Jacobs 'yen wong iku genius ing tengen dhewe. "Apa sampeyan duwe pena?" Perdue mesam-mesem, krasa kaya dhek biyen maneh. Dheweke manipulasi kahanan maneh, ora kena karo teknologi lan kapinteran, kaya ing jaman biyen. Panjenenganipun mriksa sinyal saka piranti remot Bessler lan menehi Casper Jacobs kode nelusuri. "Apa sing arep sampeyan tindakake?" - takon Casper.
  
  "Aku bakal nggunakake eksperimen sing gagal kanggo njamin pemberantasan sing sukses," wangsulane Casper kanthi kadhemen. "Sadurungé aku lunga. Cepet-cepet yen sampeyan bisa nindakake apa wae kanggo ngrusak magnetisme Valkyrie, Pak Perdue. Kanca-kancamu bakal teka ing tahap mbebayani sing ora bakal bali maneh.
  
  "Sugeng riyadi, mbah," pamit Perdue marang kanca anyare. Dheweke langsung nyambung menyang sinyal kapal obah, nalika bebarengan hacking menyang sistem rel iku lelungan liwat. Dheweke arep menyang persimpangan ing kutha Polskaya, ing ngendi, miturut petungan, dheweke kudu nyepetake menyang Mach 3.
  
  "Halo?" - dheweke krungu saka speaker sing disambungake menyang sistem komunikasi.
  
  "Sam!" - Perdue seru.
  
  "Purun! Tulung kita!" - dheweke bengok liwat speaker. "Nina ora sadar. Umume wong ing sepur duwe siji. Aku cepet ilang, lan katon kaya pawon ing kene!"
  
  "Ngrungokake, Sam!" - Perdue bengok liwat swara. "Aku fokus maneh mekanika trek nalika kita ngomong. Enteni telung menit maneh. Sanalika Valkyrie ngalih lintasan, bakal kelangan generasi magnetik lan alon-alon!
  
  "Yesus Kristus! Telung menit? Kita bakal roti panggang nalika iku!" Sam njerit.
  
  "Telung menit, Sam! Tahan!" Perdue njerit. Ing lawang kanggo kamar server, Charles lan Lillian teka liwat kanggo ndeleng apa geger iki nyebabake. Dheweke luwih ngerti tinimbang takon utawa ngganggu, nanging ngrungokake drama kasebut saka kadohan, katon kuwatir. "Mesthi wae, ganti trek duwe risiko tabrakan, nanging saiki aku ora weruh sepur liyane," ujare marang loro karyawane. Lillian ndedonga. Charles ngulu keras.
  
  Ing sepur, Sam ambegan, ora nemokake panglipur ing lanskap es sing ilang nalika Valkyrie liwat. Dheweke ngangkat Nina kanggo nylametake dheweke, nanging awake abot kaya roda 16 lan dheweke ora bisa mindhah maneh. "Mach 3 ing sawetara detik. Kita kabeh mati."
  
  Tandha kanggo Polskaya katon ing ngarep sepur lan liwati kanthi cepet. Sam terus ambegan, kroso bobot awak dhewe cepet mundhak. Dheweke ora bisa ndeleng apa-apa maneh, dumadakan krungu klenthing saklar sepur. Valkyrie kaya derailed amarga break dadakan ing Magnetik kolom menyang trek normal, nanging Sam terus kanggo Nina. Turbulensi gedhe banget lan awak Sam lan Nina dibuwang menyang peralatan kamar.
  
  Minangka Sam wedi, sawise mlaku kilometer liyane, Valkyrie wiwit derail. Dheweke mung cepet banget kanggo tetep ing trek, nanging ing wektu iki dheweke wis kalem cukup kanggo akselerasi ing ngisor kacepetan normal. Dheweke nglumpukake keberanian lan ngrangkul awak Nina sing ora sadar, nutupi sirahe nganggo tangane. A retak banget ngiring, ngiring dening prau kesurupan setan capsizing ing kacepetan isih nyengsemaken. A kacilakan deafening lempitan mesin ing setengah, shedding piring ngisor lumahing njaba.
  
  Nalika Sam tangi ing pinggir trek, pikirane sing sepisanan yaiku njaluk kabeh wong metu saka kono sadurunge bahan bakar entek. Sawise kabeh, iku bahan bakar nuklir, dheweke mikir. Sam dudu ahli babagan mineral sing paling gampang molah malih, nanging dheweke ora pengin njupuk kesempatan karo thorium. Nanging, dheweke nemokake yen awak wis gagal lan dheweke ora bisa mindhah siji inci. Lungguh ana ing es Siberia, dheweke ngerti kepiye rasane. Awake isih bobote sak ton lan sedhela wis dipanggang urip, nanging saiki wis adhem.
  
  Sawetara anggota delegasi sing isih urip alon-alon nyusup menyang salju sing beku. Sam mirsani Nina alon-alon dadi sadar lan wani mesem. Mripate peteng ndhedhet nalika nyawang dheweke. "Sam?"
  
  "Iya, tresnaku," dheweke watuk lan mesem. "Sawise kabeh, ana Gusti Allah."
  
  Dheweke mesem lan nyawang langit abu-abu ing ndhuwur sirahe, ambegan kanthi lega lan nyeri. Matur nuwun, dheweke kandha, "Matur nuwun, Perdue."
  
  
  33
  tebusan
  
  
  
  Edinburgh - telung minggu mengko
  
  
  Nina dirawat ing fasilitas medis sing tepat sawise dheweke lan wong liya sing slamet diterbangake kanthi kabeh ciloko. Dheweke lan Sam butuh telung minggu kanggo bali menyang Edinburgh, ing ngendi mandeg pertama yaiku Reichtisousis. Purdue, ing upaya kanggo nyambung maneh karo kanca-kancane, ngatur perusahaan katering gedhe kanggo nganakake nedha bengi supaya dheweke bisa nyenengi tamune.
  
  Dikenal amarga eccentricity, Perdue nggawe precedent nalika ngundang housekeeper lan butler menyang nedha bengi pribadi. Sam lan Nina isih ireng lan biru, nanging padha aman.
  
  "Aku kira roti panggang wis rampung," ujare, ngunggahake gelas sampanye kristal. "Kanggo budakku sing kerja keras lan setya, Lily lan Charles."
  
  Lily cekikikan nalika Charles tetep raine lurus. Dheweke shoved wong ing iga. "Mesem".
  
  "Biyen dadi butler, mesthi dadi butler, Lillian sayangku," wangsulane ironis, nyebabake ngguyu saka wong liya.
  
  "Lan kancaku David," Sam interjected. "Ayo dheweke nampa perawatan mung ing rumah sakit lan ninggalake perawatan omah ing salawas-lawase!"
  
  "Amin," Perdue sarujuk, mripate amba.
  
  "Oalah, apa kita ora kejawab apa-apa sajrone pulih ing Novosibirsk?" - Nina takon karo tutuk kebak kaviar lan biskuit asin.
  
  "Aku ora peduli," Sam shrugged lan ngulu sampanye kanggo nambah wiski.
  
  "Sampeyan bisa uga nemokake iki menarik," Perdue njamin wong-wong mau kanthi kelip-kelip ing mripate. "Iki ana ing warta sawise ana laporan babagan tiwas lan ciloko ing tragedi sepur. Aku nulis iki sedina sawise sampeyan mlebu rumah sakit ing kana. Ayo ndelok."
  
  Padha nguripake menyang layar laptop Perdue ing counter bar isih charred. Nina gasped lan nudged Sam ing ngarsane reporter padha sing nglaporake ing Sepur hantu sing dheweke banjur direkam kanggo Sam. Iku duwe subtitle.
  
  "Sawise pratelan yen sepur hantu mateni rong remaja ing trek sepur sing sepi sawetara minggu kepungkur, wartawan iki maneh nggawa sampeyan sing ora bisa dipikirake."
  
  Ing mburi wanita, ing latar mburi, ana kutha Rusia sing diarani Tomsk.
  
  Mayit-mayit taipan Amerika Clifton Taft, ilmuwan Belgia Dr. Zelda Bessler lan calon walikota Skotlandia Hon. Wingi Lance McFadden ditemokake ing rel sepur. Penduduk lokal nglaporake ndeleng lokomotif katon ora ana ing endi wae, dene telung pelanggan dilaporake mlaku-mlaku ing sadawane trek sawise limusine rusak.
  
  "Pulsa elektromagnetik nglakoni," Perdue nyengir saka panggonane ing konter.
  
  Walikota Tomsk Vladimir Nelidov ngukum tragedi kasebut, nanging nerangake manawa muncule sepur hantu kasebut mung minangka akibat saka sepur sing ngliwati salju salju sing tiba wingi. Dheweke negesake manawa ora ana sing aneh babagan kedadean sing nggegirisi kasebut lan mung kacilakan sing ora nyenengake amarga visibilitas sing ora apik.
  
  Perdue dipateni lan nggeleng sirahe, mesem.
  
  "Iku katon sing Dr. Jacobs wis njaluk bantuan saka kolega almarhum pamane Olga ing Rusia Secret Physical Society," Perdue ngguyu, ngelingi sing Kasper wis kasebut eksperimen fisika gagal ing Interview Sam.
  
  Nina nyruput sherry. "Aku pengin njaluk ngapura, nanging ora. Apa iki ndadekake aku dadi wong ala?"
  
  "Ora," jawabe Sam. "Sampeyan minangka wong suci, wong suci sing nampa hadiah saka geng Rusia amarga mateni mungsuh utama kanthi keris." Pratelan kasebut nyebabake ngguyu luwih akeh tinimbang sing dikira.
  
  "Nanging sakabèhé aku bungah Dr. Jacobs saiki ing Belarus, adoh saka vultures saka elit Nazi," Perdue sighed. Dheweke nyawang Sam lan Nina. "Gusti Allah ngerti yen dheweke nindakake tumindake kaping sewu nalika nelpon aku, yen ora, aku ora bakal ngerti yen sampeyan ana ing bebaya."
  
  "Aja nguwasani dhewe, Perdue," Nina ngelingake dheweke. "Sawijining perkara sing dheweke ngelingake sampeyan, nanging sampeyan isih nggawe keputusan penting kanggo nebus kesalahan sampeyan."
  
  Dheweke nglirik: "Sampeyan mangsuli."
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Bocah
  topeng Babylonia
  
  
  Endi maknane raos nalika ora ana pasuryan?
  
  Ing ngendi wong wuta ngumbara nalika mung ana pepeteng lan bolongan lan kekosongan ing sakubenge?
  
  Endi ati ngendika tanpa ngeculke ilat saka lambene kanggo pamit?
  
  Endi mambu mawar sing manis lan ambegan kekasih nalika mambu goroh ora ana?
  
  Kepiye carane dakkandhani?
  
  Kepiye carane dakkandhani?
  
  Apa sing didhelikake ing mburi topeng?
  
  Nalika pasuryane didhelikake lan swarane dipeksa?
  
  Apa padha nyekel Swarga?
  
  Utawa apa padha duwe Neraka?
  
   - Masque de Babel (sekitar 1682 - Versailles)
  
  
   Bab 1 - Wong Kobong
  
  
  Nina ngangguk-ngangguk lebar.
  
  Mripate ngrungokake sinapsis dheweke nalika dheweke turu dadi turu REM, ninggalake dheweke ing cengkeraman kejam saka alam bawah sadar dheweke. Lampu kasebut urip ing bangsal pribadi Rumah Sakit Universitas Heidelberg ing wayah wengi, ing ngendi Dr. Nina Gould dirawat ing rumah sakit kanggo ngilangi, yen bisa, efek sing nggegirisi saka penyakit radiasi. Nganti saiki, angel kanggo nemtokake manawa kasus dheweke pancen kritis, amarga wong sing ngancani dheweke ora kanthi akurat nyatakake tingkat paparan dheweke. Sing paling apik sing bisa dikandhakake yaiku dheweke nemokake dheweke ngumbara ing terowongan lemah Chernobyl nganti pirang-pirang jam luwih suwe tinimbang makhluk urip sing bisa pulih.
  
  "Dheweke ora nyritakake kabeh," Perawat Barken negesake marang klompok cilik dheweke, "nanging aku duwe anggepan sing jelas yen ora setengah saka apa sing kudu ditindakake dening Dr. Gould ing kono sadurunge dheweke ngaku duwe. ketemu dheweke." . Dheweke shrugged lan sighed. "Sayange, ora nangkep dheweke amarga kejahatan sing ora ana bukti, kita kudu nglilani dheweke lan menehi informasi sethithik."
  
  Simpati wajib diputer ing pasuryan saka interns, nanging padha mung masking bosen wengi ing guises profesional. Getih enom dheweke nyanyi kanggo kebebasan pub ing ngendi grup kasebut biasane kumpul sawise shift bareng, utawa kanggo ngrangkul kekasih ing wayah wengi iki. Sister Barken wis sethitik sabar kanggo ambiguity lan ora kejawab perusahaan sing ora pati cetho, ngendi dheweke bisa ngganti faktual, verdicts milutaken karo padha qualified lan hasrat babagan medicine.
  
  Mripate sing mbledhos nyisir siji-siji nalika ngomong babagan kahanane Dr. Gould. Sudut-sudut lambene sing lancip miring mudhun, mratelakake rasa ora seneng sing kerep digambarake ing nada kasar lan endhek nalika ngomong. Kejabi dadi veteran kasar ing praktik medis Jerman sing diterusake ing Universitas Heidelberg, dheweke uga dikenal minangka ahli diagnostik sing apik banget. Iku kaget kanggo kanca-kancane yen dheweke ora nate ngganggu karire kanthi dadi dokter utawa malah dadi konsultan full-time.
  
  "Kepriye kahanane, Dhik Barken?" - takon perawat enom, gawe kaget adhine karo dheweke nuduhake kapentingan asli. Pimpinan sing sehat, umur seket taun, njupuk sawetara menit kanggo njawab, katon meh seneng ditakoni, tinimbang ndeleng koma sing diarani runts ing wayah wengi.
  
  "Inggih, mung iku sing bisa ditemokake saka wong Jerman sing nggawa dheweke mrene, Perawat Marx. Kita ora bisa nemokake bukti apa wae sing nyebabake dheweke lara, kajaba sing diomongake wong lanang kasebut. Dheweke ambegan, frustasi amarga kurang informasi babagan kahanane Dr. Gould. "Kabeh sing bisa dakkandhakake yaiku dheweke katon wis diluwari ing wektu kanggo nampa perawatan. Sanajan dheweke duwe kabeh tandha-tandha keracunan akut, nanging awak katon bisa ngatasi kanthi kepenak ... kanggo saiki."
  
  Dhik Marx manthuk, ora nggatekake reaksi moyoki kanca-kancane. Iki intrigued dheweke. Sawise kabeh, dheweke wis krungu akeh babagan Nina Gould saka ibune. Wiwitane, saka cara dheweke ngobrol babagan dheweke, dheweke mikir yen ibune pancen ngerti sejarawan Skotlandia sing cilik. Nanging, mahasiswa kedokteran Marlene Marks ora suwe ngerti yen ibune mung maca majalah lan rong buku sing diterbitake dening Gould. Dadi, Nina Gould minangka selebriti ing omahe.
  
  Apa iki minangka salah sawijining kunjungan rahasia sing ditindakake dening sejarawan, kaya sing dideleng ing buku-bukune? Marlene asring kepingin weruh kok Dr. Gould ora nulis liyane babagan petualangan dheweke karo panjelajah Edinburgh misuwur lan panemu David Perdue, nanging rodo alluded kanggo akeh travels. Banjur ana hubungan sing kondhang karo wartawan investigasi sing misuwur ing donya Sam Cleave, sing ditulis Dr Gould. Ibu Marlene ora mung ngomong babagan Nina minangka kanca kulawarga, nanging uga ngomong babagan uripe kaya sejarawan cantankerous minangka sinetron mlaku-mlaku.
  
  Mung sawetara wektu sadurunge ibune Marlene wiwit maca buku babagan Sam Cleave utawa sing diterbitake dhewe, yen mung sinau babagan kamar liyane ing omah gedhe Gould. Amarga saka kabeh mania iki, perawat tetep rahasia Gould ing Heidelberg, wedi yen ibune bakal nganakake pawai siji-wanita menyang sayap kulon fasilitas medis abad kaping-14 kanggo protes dipenjara utawa kaya ngono. Iki nggawe Marlene mesem kanggo awake dhewe, nanging kanthi resiko nandhang bebendune Sister Barken kanthi ati-ati, dheweke ndhelikake rasa senenge.
  
  Klompok mahasiswa kedokteran ora ngerti babagan kolom crawling korban nyedhaki kamar darurat ing lantai ngisor. Ing ngisor sikile, tim pesenan lan perawat wengi ngubengi wong enom sing njerit sing ora gelem diikat menyang gurney.
  
  "Mangga Pak, sampeyan kudu mandheg njerit!" - perawat senior ing tugas nyuwun wong, ngalangi dalan ngamuk saka karusakan karo awak rada gedhe. Mripate darbed menyang salah siji saka orderlies, bersenjata karo succinylcholine injeksi, meneng-menengan nyedhaki korban kobongan. Pandangan sing nggegirisi saka wong sing nangis nggawe loro karyawan anyar keselak, meh ora tahan ngenteni kepala mantri bengok-bengok pesenan sabanjure. Nanging, kanggo umume, iki minangka skenario panik sing khas, sanajan saben kahanan beda-beda. Dheweke, contone, ora tau ngalami korban kobongan menyang kamar darurat sadurunge, apa maneh isih ana asap sing metu saka dheweke nalika dheweke mlayu, ilang daging saka dada lan weteng ing dalan.
  
  Telung puluh lima detik kaya rong jam kanggo para pekerja medis Jerman sing bingung. Sakcepete sawise wong wadon gedhe cornered korban karo sirah lan dhadhane ireng, njerit dumadakan mandheg, diganti dening gasps saka asphyxiation.
  
  "Pembengkakan saluran napas!" dheweke nggero kanthi swara kuat sing bisa dirungokake ing saindhenging ruangan darurat. "Intubasi, langsung!"
  
  Mantri priya sing klengkluk mau mlayu maju, nyemplungake jarum ing kulite wong sing lagi ngempet ambegan, ndemek plunger tanpa mangu-mangu. Dheweke meringis nalika jarum suntik nyusup menyang epidermis pasien miskin, nanging kudu ditindakake.
  
  "Pengeran! Mambu iki njijiki! "- salah sawijining perawat snorted ing ambegan, noleh marang kanca-kancane, sing manthuk-manthuk. Wong-wong mau nutupi raine nganggo tangan sedhela kanggo ambegan amarga ambune daging sing wis digodhog nyerang pikirane. Iku ora banget profesional, nanging padha mung manungsa sawise kabeh.
  
  "Ajak dheweke menyang OR B!" - thundered Lady kuwat marang Staff dheweke. "Schnell! Dheweke bakal ngalami serangan jantung, wong! Ngalih!" Dheweke nyelehake topeng oksigen ing pasien sing kejang amarga koherensi saya saya ringkih. Ora ana sing weruh wong tuwa sing nganggo jas ireng ngetutake jejake. Wewayangane sing dawa lan lonjong ngedemake kaca lawang sing ora kena dicekel, nyawang bangkai udud digawa lunga. Mripate ijo mencolot saka ngisor kupluk felt, lan lambene garing mringis kalah.
  
  Kanthi kabeh kekacauan ing kamar darurat, dheweke ngerti yen dheweke ora bakal katon, lan dheweke mlayu liwat lawang kanggo ngunjungi kamar lemari ing lantai siji, sawetara meter saka ruang tunggu. Sawise ing kamar lemari, dheweke nyingkiri deteksi kanthi nyingkiri sorotan lampu langit-langit cilik ing ndhuwur bangku. Amarga wis tengah wengi, mesthine ora ana staf medis ing kamar lemari, mula dheweke njupuk sawetara scrub lan tumuju menyang padusan. Ing salah sawijining stan sing peteng, ana wong tuwa sing nyopot sandhangane.
  
  Ing sangisore lampu bunder cilik ing sadhuwure dheweke, tokoh bony, bubuk katon ing bayangan ing kaca plexiglass. Aneh lan kuru, sikile sing elongated ngeculake setelane lan nganggo seragam katun. Ambegan abot metu wheezingly nalika dipindhah, niru robot klambi ing kulit Android pumping adi hydraulic liwat joints sak saben shift. Nalika mbusak fedora kanggo ngganti tutup, tengkorak misshapen dipoyoki ing gambar pangilon plexiglass. Sudut cahya nandheske saben penyok lan protrusi tengkorak, nanging dheweke tetep miringake sirahe nganti bisa nalika nyoba tutup. Dheweke ora pengin ngadhepi cacat paling gedhe, elek sing paling kuat - ora duwe pasuryan.
  
  Ing pasuryan manungsa, mung mripate sing katon, saenipun wangun, nanging sepi ing normal. Wong tuwa ora bisa nahan asor saka ejekan saka bayangane dhewe, nalika balung pipine pigura pasuryan tanpa ekspresi. Antarane lambene sing meh ora ana lan ndhuwur cangkeme sing cilik meh ora ana bukaan, lan mung rong retakan cilik sing dadi bolongan irung. Unsur pungkasan saka penyamaran sing pinter yaiku topeng bedah, kanthi elegan ngrampungake tipu daya.
  
  Nglebokna jas menyang lemari paling adoh ing tembok sisih wetan lan mung nutup lawang sing sempit, dheweke mbenerake dedeg piadeg.
  
  "Mingkir," gumam.
  
  Dheweke geleng-geleng sirahe. Ora, dialekne salah. Dheweke ngresiki tenggorokan lan ngaso kanggo ngumpulake pikirane. "Amben." Ora. maneh. "Ah, mbungkuk," ujare luwih cetha lan ngrungokake swarane sing serak. Aksen meh ana; ana siji utawa loro nyoba maneh.
  
  "Mingkir," ujare kanthi cetha lan banter nalika lawang kamar lemari dibukak. Kasep. Dheweke nahan ambegan kanggo ngucapake tembung kasebut.
  
  "Abend, Herr Dhokter," prentah mlebu karo mesem, menyang kamar sebelah kanggo nggunakake urinal. "Piye to?"
  
  "Giblets, giblets," wong tuwa cepet-cepet mangsuli, remen ing lali perawat. Dheweke ngresiki tenggorokan lan tumuju lawang. Wis telat lan dheweke isih duwe urusan sing durung rampung karo kedatangan anyar sing panas.
  
  Krasa meh isin karo cara kewan sing digunakake kanggo nglacak wong enom sing dituruti menyang ruang gawat darurat, dheweke nyenderake sirahe lan nyusup. Aroma sing akrab kasebut ndadekake dheweke ngetutake dheweke kaya hiu sing terus-terusan ngetutake getih liwat mil banyu. Dheweke ora nggatekake sambutan sing sopan saka staf, tukang cuci lan dokter wengi. Sikilé sing nganggo sandhangan obah kanthi meneng langkah demi langkah nalika nuruti ambune daging sing kobong lan disinfektan sing nyebar ing bolongan irunge.
  
  "Zimmer 4," dheweke muni nalika irung nuntun dheweke lunga menyang persimpangan T-koridor. Dheweke bakal eseman - yen bisa. Awake kurus nyusup ing sadawane koridor unit kobongan menyang panggonan nom-noman kasebut diobati. Saka mburi kamar, dheweke krungu swarane dokter lan perawat sing ngumumake kemungkinan pasien bisa urip.
  
  "Dheweke bakal urip, nanging," dhokter lanang kasebut kanthi simpatik, "Aku ora mikir dheweke bakal bisa njaga fungsi rai - fitur, ya, nanging rasa mambu lan rasa bakal cacat permanen lan serius."
  
  "Apa dheweke isih duwe pasuryan ing kabeh, Dhokter?" - perawat takon quietly.
  
  "Ya, nanging ora mungkin, amarga karusakan ing kulit bakal nyebabake fitur-fiture ... uga ... ilang luwih akeh menyang pasuryane. Irunge ora ketok, lan lambene," wangsulane kanthi rasa welas asih marang nom-noman atraktif karo SIM sing meh ora disimpen ing dhompet gosong," ilang. Bocah sing mlarat. Umure meh pitulikur, lan iki kelakon kanggo dheweke.
  
  Dokter geleng-geleng kepala meh ora katon. "Mangga, Sabina, atur sawetara analgesik intravena lan langsung ganti cairan."
  
  "Inggih, dokter." Dheweke sighed lan mbantu kancane ngumpulake bandage. "Dheweke kudu nganggo topeng salawas-lawase," ujare, ora ana sing ngomong khusus. Dheweke narik grobag nyedhaki, nggawa bandage steril lan solusi saline. Padha ora sok dong mirsani ngarsane asing saka intruder ngintip saka lorong lan mbukak target liwat retak alon nutup ing lawang. Mung siji tembung oncat saka meneng.
  
  "Masker".
  
  
  Bab 2 - Perdue Kidnapping
  
  
  Kroso rada ora nyaman, Sam santai strolled liwat Taman ekstensif saka panyiapan pribadi cedhak Dundee ing sangisore langit Skotlandia nggero. Sawise kabeh, ana spesies liyane? Nanging, dheweke rumangsa apik ing awake dhewe. kosong. Akeh banget sing kedadeyan karo dheweke lan kanca-kancane akhir-akhir iki, dadi kaget yen ora kudu mikir apa-apa kanggo owah-owahan. Sam bali saka Kazakhstan seminggu kepungkur lan wis ora ketemu Nina utawa Perdue wiwit bali menyang Edinburgh.
  
  Dheweke dilaporake yen Nina nandhang tatu serius amarga kena radiasi lan dirawat ing rumah sakit ing Jerman. Sawise dheweke ngirim kenalan anyar Detlef Holzer kanggo nggoleki dheweke, dheweke tetep ing Kazakhstan nganti pirang-pirang dina lan ora bisa nampa kabar babagan kahanane Nina. Ketoke Dave Perdue uga ditemokake ing lokasi sing padha karo Nina, mung bisa dikalahake dening Detlef amarga prilaku agresif sing aneh. Nanging nganti saiki iki uga guess paling.
  
  Perdue dhewe ngubungi Sam dina sadurunge kanggo menehi kabar babagan dheweke dipenjara ing Pusat Riset Medis Sinclair. Pusat Riset Medis Sinclair, didanai lan dioperasikake dening Brigade Renegade, minangka sekutu rahasia Perdue ing perang sadurunge nglawan Ordo Matahari Ireng. Kedaden sing asosiasi kapérang saka mantan anggota saka Black Sun; murtad, dadi kanggo ngomong, saka iman kang Sam uga wis dadi anggota sawetara taun sadurungé. Operasi kanggo wong-wong mau mung sawetara lan adoh, amarga kabutuhan intelijen mung sporadis. Minangka wartawan investigasi sing cerdik lan efektif, Sam Cleave ora ana regane kanggo Brigade babagan iki.
  
  Kajaba saka sing terakhir, dheweke bebas tumindak kaya sing dikarepake lan nindakake karya freelance dhewe kapan wae dheweke pengin. Bosen nindakake apa wae sing abot kaya misi paling anyar, Sam mutusake njupuk wektu kanggo ngunjungi Perdue ing asylum edan sing ditekani peneliti eksentrik iki.
  
  Ana sethitik banget informasi babagan panyiapan Sinclair, nanging Sam wis irung kanggo mambu daging ing tutup. Nalika nyedhaki situs kasebut, dheweke weruh yen ana bar ing jendhela ing sadawane lantai katelu saka papat lantai sing diegungake bangunan kasebut.
  
  "Aku yakin sampeyan ana ing salah sawijining kamar iki, he, Perdue?" Sam ngguyu dhewe nalika mlaku menyang lawang utama bangunan serem karo tembok putih banget. A hawa adhem mlayu ing awak Sam nalika mlebu lobi. "Duh Gusti, Hotel California niru Stanley Much?"
  
  "Sugeng enjing," resepsionis pirang cilik nyapa Sam. Esem dheweke tulus. Penampilane sing kasar lan peteng iku langsung nggumunake dheweke, sanajan dheweke wis cukup umur dadi kakange utawa pamane sing meh tuwa.
  
  "Iya, bener, nona enom," Sam sarujuk passionately. "Aku ing kene kanggo ndeleng David Perdue."
  
  Dhèwèké mrengut: "Banjur karangan iki kanggo sapa, Pak?"
  
  Sam mung nglirik lan ngedhunake tangan tengen kanggo ndhelikake tatanan kembang ing ngisor meja. "Sh, aja ngomong marang dheweke. Dheweke sengit karo anyelir."
  
  "Eh," dheweke gagap ing kahanan sing ora mesthi banget, "dheweke ana ing kamar 3, rong lantai, kamar 309."
  
  "Tha," Sam mringis lan whistled nalika mlaku tumuju ing undhak-undhakan sing ditandhani putih lan ijo, "Ward 2, Ward 3, Ward 4," males waving bouquet nalika piyambakipun munggah. Ing pangilon, dheweke seneng banget karo owah-owahan saka wanita enom sing bingung sing isih nyoba ngerti apa kembang kasebut.
  
  "Ya, kaya sing dakkira," Sam muttered nalika dheweke nemokake lorong ing sisih tengen landing, ing ngendi tandha seragam ijo lan putih sing padha karo "Ward 3." "Iki lantai edan karo bar lan Perdue minangka walikota."
  
  Nyatane, panggonan iki ora kaya rumah sakit. Iku katon luwih kaya konglomerasi kantor medis lan praktik ing pusat blanja gedhe, nanging Sam kudu ngakoni yen dheweke nemokake kekurangan kegilaan sing dikarepake rada ora nyenengake. Ora ana wong sing nganggo gaun rumah sakit putih utawa kursi rodha ngangkut wong sing setengah mati lan mbebayani. Malah staf medis, sing mung bisa dingerteni nganggo jas putih, katon tenang lan santai.
  
  Wong-wong mau padha manthuk-manthuk lan nyalami kanthi grapyak nalika liwat, tanpa takon apa-apa bab kembang sing dicekel ing tangane. Pengakuan iki mung njupuk banyolan saka Sam, lan dheweke mbuwang buket menyang tong sampah sing paling cedhak sadurunge tekan kamar sing ditugasake. Lawang kasebut, mesthi, ditutup, amarga ana ing lantai sing diblokir, nanging Sam kaget nalika nemokake manawa ora dikunci. Sing luwih nggumunake yaiku interior kamar.
  
  Loro saka siji jendhela uga-curtained lan loro armchairs kemewahan plush, ana apa-apa liyane kene kajaba karpet. Mripate peteng nliti kamar sing aneh. Ora ana amben lan privasi kamar mandi en-suite. Perdue lungguh karo mburi menyang Sam, mandeng metu jendhela.
  
  "Seneng banget sampeyan teka, wong tuwa," ujare kanthi nada ceria, luwih sugih tinimbang Gusti Allah sing biasane diomongake marang tamu ing omahe.
  
  "Aku seneng," wangsulane Sam, isih nyoba ngrampungake teka-teki perabot. Perdue nguripake kanggo ngadhepi dheweke, katon sehat lan anteng.
  
  "Lungguh," dheweke ngajak wartawan sing bingung, sing, miturut ekspresi ing raine, mriksa kamar kanggo bug utawa bahan peledak sing didhelikake. Sam lungguh. "Dadi," Perdue miwiti, "endi kembangku?"
  
  Sam muter mripate ing Perdue. "Aku mikir aku duwe kontrol pikiran?"
  
  Perdue ketoke unfazed dening Sam kang statement, soko sing loro ngerti nanging ora ndhukung. "Ora, aku weruh sampeyan mlaku ing gang karo tangan sampeyan, mesthi tuku mung kanggo ngisin-isini aku."
  
  "Dhuh Gusti, sampeyan bakal ngerti aku banget," Sam ngempet. "Nanging kepiye sampeyan bisa ndeleng apa wae ing mburi bar keamanan maksimal ing kene? Aku weruh sel tahanan ora dikunci. Apa gunane ngunci kowe yen lawangmu tetep mbukak?"
  
  Perdue mesem, geli, lan nggeleng. "Oh, ora kanggo ngalangi kita minggat, Sam. Iki supaya kita ora mlumpat." Kanggo pisanan, swarane Perdue keprungu pait lan ala. Sam ngrasakake rasa kuwatir kancane nalika ngendhaleni dhiri surut lan mili. Ternyata kalem Perdue sing katon mung minangka topeng ing mburi rasa ora puas sing ora biasa iki.
  
  "Apa sampeyan rentan kanggo jinis iki?" - Sam takon.
  
  Perdu ngangkat bahu. "Aku ora ngerti, Master Cleve. Siji menit kabeh apik, lan sabanjure aku bali menyang tangki iwak sing sialan iki, pengin aku bisa tenggelam luwih cepet tinimbang iwak tinta sing bisa ngulu otakku.
  
  Ekspresi Perdue langsung diganti saka konyol sing nyenengake dadi depresi sing pucet banget sing kebak rasa salah lan kuwatir. Sam wani nyelehake tangane ing pundhake Perdue, ora ngerti kepiye reaksi miliarder kasebut. Nanging Perdue ora nindakake apa-apa amarga tangane Sam ngenthengake kebingungane.
  
  "Iki apa sing mbok lakoni neng kene? Apa sampeyan nyoba mbalikke brainwashing sing ditindakake Nazi sing kurang ajar?" Sam takon marang brazenly. "Nanging kuwi apik, Purdue. Kepiye cara perawatan? Ing pirang-pirang cara sampeyan katon kaya sampeyan dhewe."
  
  "Tenan?" Perdu ngguyu. "Sam, kowe ngerti apa ora ngerti? Iku luwih elek tinimbang ngerti, aku bisa njamin sampeyan. Nanging aku wis nemokake yen kawruh nuwuhake setan sing beda tinimbang nglalekake tumindak."
  
  "Maksudmu opo?" Sam mrengut. "Nalika aku ngerti, sawetara kenangan nyata wis bali; soko sampeyan ora bisa ngelingi sadurunge?"
  
  Mripate biru pucet Perdue mandeng terus menyang angkasa liwat lensa kaca tingal sing cetha nalika dheweke nganggep pendapat Sam sadurunge nerangake. Dheweke katon meh manic ing cahya peteng saka cuaca mendhung sing stream liwat jendhela. Drijine sing dawa lan langsing ngukir ukiran ing lengen kayu kursi nalika dheweke lagi bingung. Sam panginten sing paling apik kanggo ngganti topik kanggo saiki.
  
  "Lha kok ora ana kasur?" - ngandika, looking watara ing kamar meh kosong.
  
  "Aku ora tau turu".
  
  Iku kabeh.
  
  Iku kabeh Perdue wis ngandika bab prakara. Kurang njlentrehke Sam ora kaget amarga iku ngelawan pas saka prilaku teken wong kang. Biasane dheweke bakal mbuwang kabeh propriety utawa inhibisi lan mbuwang crita gedhe sing diisi apa, kenapa lan sapa. Saiki dheweke wis puas karo kasunyatan, mula Sam ora mung njaluk Perdue kanggo nerangake, nanging amarga dheweke pancen pengin ngerti. "Sampeyan ngerti manawa iki ora mungkin sacara biologis, kajaba sampeyan pengin mati amarga psikosis."
  
  Pandangan Perdue marang dheweke nggawe nggegirisi ing balunge Sam. Iku soko antarane Madness lan rasa seneng sampurna; katon kewan alam bébas dipakani, yen Sam kudu guess. Rambute pirang asin lan mrico kaya biasane, disisir maneh ing untaian dawa sing misahake saka sideburns abu-abu. Sam digambarke Perdue karo rambute tousled ing udan komunal, sing biru pucet tindikan glances saka pengawal nalika padha ketemu wong chewing ing kuping wong. Sing paling ngganggu dheweke yaiku kepiye skenario sing ora biasa kaya ngono amarga kahanan kancane. Omongané Perdue nggawé Sam metu saka pikirané sing njijiki.
  
  "Lan sampeyan mikir yen pitik jago sing lungguh ing ngarep sampeyan?" Perdue ngguyu, katon rada isin karo kahanane ing eseman droopy sing nyoba njaga swasana ati. "Iki kaya psikosis, dudu omong kosong Hollywood sing ditindakake dening wong, ing ngendi wong nyuwek rambute lan nulis jenenge nganggo omong kosong ing tembok. Iku bab bisu, kanker creeping bisu sing nggawe sampeyan ora peduli maneh apa sing kudu dilakoni kanggo tetep urip. Kowe ditinggal karo pikiran lan urusanmu, ora mikir panganan..." Dheweke mbalik maneh menyang karpet gundhul sing kudune ana kasur, "...turu. Kaping pisanan awakku kluruk ing tekanan tentrem. Sam, sampeyan kudune ndeleng aku. Kesel lan kesel, aku pingsan ing lantai." Dheweke nyedhaki Sam. Wartawan kasebut kaget amarga mambu parfum medis lan rokok lawas ing ambegan Perdue.
  
  "Purun..."
  
  "Ora, kowe takon. Saiki sampeyan ngrungokake, oke?" Perdue ngeyel kanthi bisik-bisik. "Aku ora turu suwene patang dina terus, lan sampeyan ngerti? Aku rumangsa apik! Maksudku, deleng aku. Apa aku ora katon kaya gambar kesehatan?"
  
  "Iku sing ngganggu aku, konco," Sam winced, scratching mburi sirahe. Perdue ngguyu. Iku ora ateges cekikikan edan, nanging ngguyu sing sopan lan lembut. Perdue nguntal hiburan kanggo bisik, "Sampeyan ngerti apa sing dakkira?"
  
  "Apa aku ora ana ing kene?" Sam guess iku. "Gusti Allah ngerti, papan sing hambar lan mboseni iki bakal nggawe aku ragu-ragu karo kasunyatan."
  
  "Ora. Ora. Aku nalika Black Sun brainwashed kula padha piye wae mbusak kabutuhan kanggo turu. Dheweke mesthi wis reprogrammed otakku ... mbukak kunci ... sing daya primitif padha digunakake ing prajurit super ing Perang Donya II kanggo ngowahi wong dadi kéwan. Ora tiba nalika ditembak, Sam. Dheweke terus maju, luwih maju lan luwih maju. "...
  
  "Ngaco iki. Aku njaluk sampeyan metu saka kene," mutusake Sam.
  
  "Aku durung ketinggalan jaman, Sam. Ayo kula tetep lan supaya wong-wong mau mbusak kabeh prilaku sing nggegirisi iki, "ujare Perdue, nyoba katon wajar lan sehat mental, sanajan kabeh sing dikarepake yaiku metu saka institusi kasebut lan bali menyang omahe ing Reichtisusis.
  
  "Sampeyan ngomong ngono," Sam ngucapake dheweke kanthi nada sing cerdas, "nanging dudu maksud sampeyan."
  
  Dheweke narik Perdue saka kursi. Milyuner kasebut mesem marang penyelamate, katon bungah banget. "Sampeyan mesthi isih duwe kemampuan kanggo ngontrol pikiran sampeyan."
  
  
  Bab 3 - Tokoh karo tembung ala
  
  
  Nina tangi, krasa lara, nanging kanthi jelas ngerteni lingkungane. Iki minangka pisanan dheweke tangi tanpa digugah dening swara perawat utawa dhokter sing digodha kanggo menehi dosis ing wayah esuk. Dheweke tansah kepincut karo carane para perawat tansah nggugah pasien kanggo menehi 'sesuatu kanggo turu' ing jam sing ora nyenengake, asring antarane rong nganti lima esuk. Logika saka laku kuwi rampung eluded dheweke, lan dheweke ora ndhelikake gangguan ing idiocy kuwi, preduli saka panjelasan ana kanggo iku. Awake lara amarga keracunan radiasi sing sadis, nanging dheweke nyoba nahan nganti suwe.
  
  Kanggo lega dheweke, dheweke sinau saka dhokter sing tugas yen kobongan sok-sok ing kulite bakal waras liwat wektu, lan yen cahya sing nandhang sangsara ing ngisor nol lemah ing Chernobyl pancen nggumunake kanggo zona mbebayani. Mual nyebabake dheweke saben dina, paling ora nganti antibiotik entek, nanging status getihe tetep dadi perhatian utama.
  
  Nina mangertos badhanipun bab karusakan kanggo sistem otoimun dheweke, nanging ana catu Samsaya Awon kanggo dheweke, loro emosi lan fisik. Dheweke ora bisa konsentrasi kanthi apik wiwit dibebasake saka terowongan. Ora jelas apa iki disebabake kekurangan visi jangka panjang amarga jam-jam sing ditindakake ing pepeteng sing meh padha, utawa apa uga akibat saka konsentrasi gelombang nuklir lawas sing dhuwur. Senadyan mangkono, trauma emosional dheweke luwih elek tinimbang rasa lara fisik lan kulite melepuh.
  
  Dheweke ngipi elek babagan Perdue mburu dheweke ing peteng. Reliving shards cilik saka memori, dheweke impen ngilingake dheweke saka groans kang bakal nggawe sawise ngguyu evilly nang endi wae ing pepeteng neraka saka Ukrainia Underworld kang padha kepepet bebarengan. Liwat baris IV liyane, sedatives tetep pikirane dikunci menyang impen, nyegah dheweke saka kebak tangi kanggo uwal saka wong-wong mau. Iki minangka siksa subconscious sing ora bisa diomongake karo wong sing duwe pikiran ilmiah sing mung prihatin kanggo nyuda penyakit fisik. Dheweke ora duwe wektu kanggo mbuwang kegilaan sing bakal teka.
  
  Ing njaba jendhela, ancaman esuk sing pucet sumunar, sanajan kabeh jagad ing saubengé isih turu. Dheweke samar-samar krungu nada lan bisik-bisik sing ijol-ijolan ing antarane staf medis, dibuwang dening clinking aneh saka cangkir teh lan kompor kopi. Iku ngelingake Nina nalika esuk-esuk nalika preian sekolah nalika isih cilik ing Oban. Wong tuwane lan bapake ibune padha bisik-bisik nalika lagi ngemas peralatan kemah kanggo lelungan menyang Hebrides. Dheweke ngati-ati supaya Nina ora nggugah nalika lagi ngemas mobil, lan mung ing pungkasane bapake nyelinep menyang kamar, mbungkus dheweke ing kemul kaya gulungan asu panas, lan nggawa dheweke metu menyang hawa esuk sing adhem kanggo nyelehake dheweke. ing kursi mburi.
  
  Iku minangka memori sing nyenengake sing saiki dheweke bali kanthi cepet kanthi cara sing padha. Loro perawat mlebu kamar kanggo mriksa IV dheweke lan ngganti sprei ing amben kosong ing ngarepe dheweke. Sanadyan padha omong-omong nganggo swara lirih, Nina bisa nggunakake kawruh basa Jerman kanggo nguping, kaya esuk-esuk nalika kulawargane ngira yen dheweke lagi turu. Kanthi tetep ora obah lan ambegan jero liwat irunge, Nina bisa ngapusi perawat sing tugas supaya percaya yen dheweke turu.
  
  "Piye kabare?" - perawat takon marang boss nalika dheweke kira-kira mbalek munggah sheet lawas dijupuk saka kasur kosong.
  
  "Tanda vital dheweke ora apa-apa," wangsulane mbakyune lirih.
  
  "Maksudku yaiku dheweke kudu nglebokake Flamazine luwih akeh ing kulit sadurunge masang topeng kasebut. Aku rumangsa bener kanggo menehi saran iki. Dr Hilt ora ana alesan kanggo cokotan sirah mati, "perawat ngeluh babagan kedadean sing Nina pracaya padha rembugan sadurunge padha teka mriksa dheweke.
  
  "Sampeyan ngerti yen aku setuju karo sampeyan babagan iki, nanging sampeyan kudu eling yen sampeyan ora bisa takon babagan perawatan utawa dosis sing diwenehake - utawa diwenehake - dening dokter sing mumpuni, Marlene. Tansah diagnosis sampeyan nganti sampeyan entuk posisi sing luwih kuat ing rantai panganan ing kene, oke? "- adhine montok menehi pitutur marang bawahane.
  
  "Apa dheweke bakal manggon ing amben iki nalika metu saka ICU, Perawat Barken?" dheweke takon penasaran. "Niki? Karo Dr. Gould?
  
  "Ya wis. Ngapa ora? Iki dudu kemah Abad Pertengahan utawa SD, sayangku. Sampeyan ngerti, kita duwe bangsal kanggo wong lanang kanthi kondisi khusus. Perawat Barken rada mesem karo menegur perawat starstruck sing dheweke ngerti nyembah Dhokter Nina Gould sapa? Nina mikir. Sapa sing padha ngrancang kamar karo aku sing pantes digatekake?
  
  "Lah, Dr. Gould wis frowning," Nurse Barken ngandika, gadhah ora ngerti sing iki amarga Nina displeasure ing enggal duwe konco sak kamar banget undesirable. Pikiran meneng lan tangi ngontrol ekspresi dheweke. "Sampeyan kudu nyeri sirah sing ana gandhengane karo radiasi. Wong miskin." Ya! Nina mikir. Sakit sirah mateni aku, kanthi cara. Obat penghilang rasa sakit sampeyan apik kanggo pesta, nanging ora nindakake apa-apa kanggo serangan throbbing lobus frontal, sampeyan ngerti?
  
  Tangane sing kuwat lan adhem ujug-ujug ngremet bangkekane Nina, njalari kejut ing awak sejarawan sing mriyang, sing wis sensitif marang suhu. Tanpa disengaja, mripate Nina sing gedhe peteng ndhedhet.
  
  "Yesus Kristus, wong wadon! Apa kowe arep nyuwek kulitku saka ototku nganggo cakar es kuwi?" dheweke njerit. Kelip-kelip lara nyusup sistem saraf Nina, lan respon sing mbingungake nyebabake perawat loro kasebut dadi stupor.
  
  "Dr. Gould!" Suster Barken nguwuh kaget nganggo basa Inggris sing sampurna. "Kula nyuwun ngapura sanget! Sampeyan wis samesthine kanggo obat penenang." Ing sisih liyane bale, ana perawat enom mesem saka kuping kanggo kuping.
  
  Ngerteni yen dheweke mung ngiyanati sandiwara kanthi cara sing paling ora sopan, Nina mutusake kanggo muter korban kanggo ndhelikake rasa isin. Dheweke langsung nyekel sirahe, rada ngeluh. "Sedative? Nyeri ngethok kabeh obat penghilang rasa sakit. Aku njaluk ngapura amarga medeni sampeyan, nanging ... kulitku kobong, " Nina nyanyi. perawat liyane eagerly nyedhaki dheweke amben, isih mesem kaya penggemar sing entuk pass panggung.
  
  "Perawat Marks, apa sampeyan seneng banget nggawa Dr. Gould kanggo nyeri sirah?" - Dhik Barken takon. "Bitte," dheweke ngandika rada banter kanggo disambi enom Marlene Marks saka fiksasi bodho dheweke.
  
  "Em, ya mesthi wae mbak," wangsulane kanthi wegah nrima tugase sakdurunge budhal metu saka kamar.
  
  "Bocah manis," ujare Nina.
  
  "Ngapunten. Dheweke pancen ibune - dheweke dadi penggemar gedhe sampeyan. Dheweke ngerti kabeh babagan perjalanan sampeyan, lan sawetara perkara sing sampeyan tulis babagan Marks Perawat sing nggumunake. Dadi tulung aja digatekake," Dhik Barken nerangake kanthi ramah.
  
  Nina langsung menyang titik nganti padha diganggu dening kirik drooling ing seragam medical sing amarga bali enggal. "Sapa sing arep turu ing kana? Sapa sing aku kenal?"
  
  Dhik Barken geleng-geleng. "Aku ora mikir dheweke kudu ngerti sapa sejatine," dheweke bisik. "Secara profesional, aku ora duwe hak nuduhake, nanging amarga sampeyan bakal nuduhake kamar karo pasien anyar ..."
  
  "Guten Morgen, Dhik," ujare wong saka lawang. Omongané dicekak nganggo topeng bedah, nanging Nina bisa ngerti yèn logaté dudu basa Jerman.
  
  "Nyuwun pangapunten, Dr. Gould," ujare Perawat Barken nalika mlaku arep ngomong karo tokoh sing dhuwur. Nina ngrungokake kanthi teliti. Ing jam ngantuk iki, kamar isih sepi, sing nggawe luwih gampang ngrungokake, utamane nalika Nina nutup mripate.
  
  Dokter takon marang Perawat Barken babagan bocah enom sing digawa ing wayah wengi lan kenapa pasien kasebut ora ana maneh ing sing diarani Nina 'Ward 4'. Dheweke weteng bengkong menyang knots nalika adhine takon kanggo identifikasi dhokter lan nanggapi kanthi ancaman.
  
  "Dhik, yen sampeyan ora menehi informasi sing dibutuhake, wong bakal mati sadurunge sampeyan nelpon keamanan. Aku bisa njamin iki.
  
  Ambegan Nina sesak. Apa sing arep ditindakake? Sanajan mripate mbukak, dheweke angel ndeleng kanthi bener, mula nyoba ngeling-eling fitur dheweke meh ora ana gunane. Sing paling apik yaiku mung ndalang yen dheweke ora ngerti basa Jerman lan dheweke kesel banget ora krungu apa-apa.
  
  "Ora. Apa sampeyan mikir iki pisanan ana dukun nyoba meden-medeni aku sajrone rong puluh pitung taun dadi profesional medis? Metu, utawa aku bakal ngalahake sampeyan dhewe, "Dhik Barken ngancam. Sawisé iku, adhine ora ngomong apa-apa, nanging Nina ngrasakake ribut-ribut, lan banjur dadi sepi nguwatirake. Dheweke wani noleh sirahe. Ing lawang, tembok wadon ngadeg mantep, nanging wong liyo ilang.
  
  "Gampang banget," ujare Nina kanthi napas, nanging dadi bisu kanggo kabeh wong. "Apa iki dokterku?"
  
  "Ora, sayangku," wangsulane Dhik Barken. "Lan monggo, yen sampeyan ndeleng maneh, langsung ngandhani aku utawa anggota staf liyane." Dheweke katon banget pegel, nanging ora nuduhake rasa wedi nalika dheweke bali menyang Nina ing amben. "Dheweke kudu ngirim pasien anyar ing dina sabanjure. Dheweke wis stabil kahanane saiki. Nanging aja kuwatir, dheweke wis sedated banget. Dheweke ora bakal dadi alangan kanggo sampeyan."
  
  "Sopo suwene aku bakal dikunjara ing kene?" pitakone Nina. "Lan aja ngomong nganti aku mari. "
  
  Perawat Barken ngguyu. "Sampeyan ngomong, Dr. Gould. Sampeyan wis nggumunake kabeh wong kanthi kemampuan kanggo nglawan infeksi lan nuduhake kabisan penyembuhan adikodrati. Apa sampeyan jenis vampire?
  
  Lelucone perawat iku pas. Nina seneng ngerti isih ana wong sing rada kaget. Nanging sing ora bisa dicritakake marang wong-wong sing paling mbukak pikirane yaiku kemampuan penyembuhan adikodrati minangka asil transfusi getih sing ditampa pirang-pirang taun kepungkur. Ing gapura pati, Nina disimpen dening getih mungsuh utamané ala, remnant nyata saka eksperimen Himmler kanggo nggawe superman, senjata Ajaib. Jenenge Lyta, lan dheweke minangka monster kanthi getih sing kuat banget.
  
  "Mbok menawa karusakane ora segedhe sing dipikirake para dokter," wangsulane Nina. "Lan, yen aku waras banget, kenapa aku buta?"
  
  Dhik Barken kanthi ati-ati nyelehake tangane ing bathuk Nina. "Iki bisa uga mung minangka gejala ketidakseimbangan elektrolit utawa tingkat insulin, sayangku. Aku yakin sesanti sampeyan bakal cetha. Aja kuwatir. Yen sampeyan nerusake kaya saiki, sampeyan bakal cepet metu saka kene."
  
  Nina ngarep-arep panemune wanita kasebut bener amarga dheweke kudu nemokake Sam lan takon babagan Perdue. Dheweke uga butuh telpon anyar. Nganti saiki, dheweke mung mriksa kabar babagan apa wae babagan Perdue, amarga dheweke bisa uga misuwur kanggo nggawe warta ing Jerman. Sanajan dheweke nyoba mateni dheweke, dheweke ngarep-arep dheweke ora apa-apa - ing endi wae.
  
  "Wong sing nggawa aku mrene ... apa dheweke malah ngandika bakal bali?" Nina takon babagan Detlef Holzer, kenalan sing wis cilaka sadurunge dheweke nylametake dheweke saka Purdue lan vena jahat ing ngisor Reaktor 4 sing kondhang ing Chernobyl.
  
  "Ora, kita ora krungu saka dheweke wiwit iku," ujare Dhik Barken. "Dheweke dudu pacarku ing kapasitas apa wae, ta?"
  
  Nina mesem, ngelingi pengawal manis lan alon-alon sing mbantu dheweke, Sam lan Perdue nemokake Kamar Amber sing misuwur sadurunge kabeh ambruk ing Ukraina. "Ora wong lanang," dheweke mesem ing gambar kabur adhine sing nyusoni. "Wuda".
  
  
  Bab 4 - Pesona
  
  
  "Piye kabare Nina?" - Perdue takon Sam nalika ninggalake kamar tanpa amben karo jas Perdue lan koper cilik minangka bagasi.
  
  "Detlef Holzer ngakoni dheweke menyang rumah sakit ing Heidelberg. Aku arep mriksa dheweke seminggu utawa luwih," bisik Sam, mriksa lorong. "Becik Detlef ngerti carane ngapura, yen ora bokongmu wis ngumbara ing Pripyat.
  
  Ndelok kiwa lan nengen dhisik, Sam menehi isyarat marang kancane supaya nututi nengen, dheweke arep menyang tangga. Padha krungu swara ing diskusi munggah landing. Sawise ragu-ragu kanggo wayahe, Sam mandheg lan nyamar jero obrolan ing telpon.
  
  "Dheweke dudu agen Iblis, Sam. Ayo, "Perdue ngguyu, narik lengen klambi Sam liwat rong petugas kebersihan sing lagi ngobrol babagan perkara sing ora pati penting. "Dheweke ora ngerti yen aku pasien. Satemene wong-wong padha ngerti, kowe iku sabarku."
  
  "Pak Perdue!" wong wadon bengok saka konco, strategis interrupting statement Perdue.
  
  "Terus mlaku," gumam Perdue.
  
  "Kenapa?" Sam nggoda banter. "Dheweke mikir yen aku iki pasien sampeyan, elinga?"
  
  "Sam! Demi Gusti, maju terus," Perdue ngeyel, mung rada geli karo seru Sam sing bocah cilik.
  
  "Pak Perdue, mangga mampir mriki. Aku kudu ijol-ijolan sawetara tembung karo sampeyan," wanita kasebut mbaleni maneh. Dheweke mandheg kanthi desahan kalah lan noleh ngadhepi wanita sing atraktif. Sam ngelus tenggorokan. "Tulung dakkandhakake iki dhokter sampeyan, Perdue. Amarga ... uga, dheweke bisa ngumbah otak aku kapan wae.
  
  "Katon kaya dheweke wis rampung," Perdue muttered, cast Mirit cetha ing partner kang.
  
  "Aku ora duwe kesenengan," dheweke mesem, ketemu Sam kang gaze.
  
  "Punapa panjenengan kersa?" - Sam takon, nampa sikut kuat saka Perdue.
  
  "Ngapunten?" - dheweke takon, gabung karo wong-wong mau.
  
  "Dheweke rada isin," Perdue ngapusi. "Aku wedi dheweke kudu sinau ngomong luwih banter. Dheweke mesthi katon ora sopan, Melissa. Nuwun sewu."
  
  "Melissa Argyle." Dheweke mesem nalika ngenalake awake Sam.
  
  "Sam Cleave," ujare mung, ngawasi sinyal rahasia Perdue ing periferal. "Apa sampeyan, rumah jagal otak Pak Perdue ..."?
  
  "... ngobati psikolog?" Sam takon, ngunci pikirane kanthi aman.
  
  Dheweke mesem isin lan amusingly. "Ora! Oh ora. Muga-muga aku duwe kekuwatan kaya ngono. Aku mung kepala staf kene ing Sinclair wiwit Ella cuti ibu.
  
  "Dadi sampeyan bakal lunga telung sasi?" Sam pura-pura getun.
  
  "Aku wedi banget," wangsulane. "Nanging kabeh bakal apik. Aku duwe posisi tambahan ing Universitas Edinburgh minangka asisten utawa penasihat Dekan Psikologi.
  
  "Apa sampeyan krungu, Perdue?" Sam kagum banget. "Dheweke ana ing Fort Edinburgh! Iku donya cilik. Aku uga ngunjungi papan iki, nanging biasane kanggo informasi nalika sinau tugasku.
  
  "Oh iya," Perdue mesem. "Aku ngerti ngendi dheweke - dheweke lagi tugas."
  
  "Menurutmu sapa sing menehi aku posisi iki?" dheweke swooned lan nyawang Perdue karo adoration kiat. Sam ora bisa nglewati kesempatan kanggo piala.
  
  "Oh, iya ta? Dasar bajingan, Dave! Mbantu para ilmuwan sing duwe bakat lan karir awal entuk posisi, sanajan sampeyan ora entuk publisitas utawa liya-liyane. Apa dheweke sing paling apik, Melissa?" Sam ngalem kancane tanpa ngapusi Perdue babar pisan, nanging Melissa yakin karo ketulusane.
  
  "Aku utang Pak Perdue banget," dheweke chirped. "Muga-muga dheweke ngerti kepiye aku ngapresiasi. Malah dheweke menehi pulpen iki marang aku." Dheweke mlayu mburi pena saka kiwa menyang tengen liwat lipstik pink peteng minangka dheweke subconsciously flirted, kunci kuning dheweke lagi wae nutupi penthil hard sing nuduhake liwat cardigan beige dheweke.
  
  "Aku yakin Pen uga ngapresiasi usaha sampeyan," ujare Sam blak-blakan.
  
  Perdue dadi abu-abu, mental njerit ing Sam kanggo meneng. Si pirang langsung mandheg nyedhot knob sawise ngerti apa sing ditindakake. "Maksudmu, Pak Cleave?" - dheweke takon sternly. Sam ora nggumun.
  
  "Maksudku, Pen bakal appreciate sampeyan mriksa Pak Perdue metu ing sawetara menit," Sam mesem yakin. Perdue ora percaya. Sam sibuk nggunakake bakat aneh ing Melissa kanggo njaluk dheweke nindakake apa kang wanted, kang langsung ngerti. Nyoba ora mesem marang keberanian wartawan kasebut, dheweke njaga ekspresi sing nyenengake ing raine.
  
  "Pancen," dheweke beamed. "Ayo kula njupuk kertas metu lan aku bakal ketemu sampeyan loro ing lobi sepuluh menit."
  
  "Matur nuwun sanget, Melissa," Sam nelpon sawise dheweke nalika dheweke mlaku mudhun ing undhak-undhakan.
  
  Alon-alon sirahe noleh ndeleng ekspresi anehe Perdue.
  
  "Sampeyan ora bisa dikoreksi, Sam Cleave," ujare.
  
  Sam ngangkat bahu.
  
  "Elinga aku tuku Ferrari kanggo Natal," dheweke mringis. "Nanging pisanan kita bakal ngombe nganti Hogmanay lan ngluwihi!"
  
  "Festival Rocktober minggu kepungkur, apa sampeyan ora ngerti?" Sam ngandika bab-of-factly nalika wong loro mudhun menyang area reception ing lantai siji.
  
  "Inggih".
  
  Konco meja ngarep, cah wadon flustered Sam wis bingung stared ing wong maneh. Perdue ora perlu takon. Dheweke mung bisa mbayangake apa jenis game pikiran sing dimainake Sam karo bocah wadon miskin kasebut. "Sampeyan ngerti yen nalika sampeyan nggunakake kekuwatan kanggo piala, para dewa bakal njupuk saka sampeyan, ta?" takon marang Sam.
  
  "Nanging aku ora nggunakake dheweke kanggo piala. Aku njaluk kanca lawasku metu saka kene," Sam mbela awake dhewe.
  
  "Ora aku, Sam. Wanita," Perdue mbenerake apa sing wis dingerteni Sam. "Delengen raine. Sampeyan nindakake soko.
  
  "Ora ana sing bakal disesali, sayangé. Mungkin aku mung kudu menehi perhatian wanita kanthi bantuan dewa, ya?" Sam nyoba kanggo njaluk simpati Perdue, nanging ora entuk apa-apa nanging grin gugup.
  
  "Ayo metu saka kene scot-free dhisik, wong tuwa," dheweke ngelingake Sam.
  
  "Ha, pilihan tembung sing apik, Pak. Lah, saiki wis ana Melissa," dheweke menehi Perdue mesem nakal. "Kepiye dheweke entuk Caran d'Ache iki? Kanthi lambe pink iku?"
  
  "Dheweke belongs kanggo salah siji saka program beneficiary sandi, Sam, uga sawetara wanita enom liyane ... lan wong, supaya iku dikenal,"Perdue mbela piyambak hopelessly, ngerti lengkap sing Sam diputer wong.
  
  "Hei, pilihanmu ora ana hubungane karo aku," Sam niru.
  
  Sawise Melissa nandhatangani makalah rilis Perdue, dheweke ora mbuwang wektu menyang mobil Sam ing sisih liya kebon botani sing ngubengi bangunan kasebut. Kaya bocah loro sing bolos kelas, padha jogging adoh saka panyiapan.
  
  "Sampeyan duwe bal, Sam Cleave. Aku menehi sampeyan kredit, "Perdue ngguyu nalika padha ngliwati keamanan karo kertas rilis sing ditandatangani.
  
  "Aku percaya. Ayo dibuktekake wae," guyon Sam nalika mlebu mobil. Ekspresi moyoki Perdue nyebabake dheweke menehi lokasi pesta rahasia sing ana ing pikirane. "Kulon Berwick Lor kita menyang ... menyang kutha kémah bir ... Lan kita bakal ing kilts!"
  
  
  Bab 5 - Marduk Didhelikake
  
  
  Ora ana jendhela lan lembab, ruang paling ngisor lungguh kanthi meneng ngenteni bayangan sing creeping sing mlaku ing tembok, nggeser mudhun ing undhak-undhakan. Kaya ayang-ayang nyata, wong sing ngetokaké iku mau obah kanthi meneng, nyelinep tumuju siji-sijine papan sing sepi sing bisa didhelikake nganti suwe sadurunge owah-owahan. Raksasa kesel kasebut kanthi teliti ngrancang gerakane sabanjure ing pikirane, nanging dheweke ora lali karo kasunyatan - dheweke kudu mandheg paling ora rong dina maneh.
  
  Kaputusan paling anyar iki digawe sawise review ati-ati saka dhaftar Staff ing lantai loro, ngendi administrator wis pinned jadwal karya saben minggu kanggo Papan kabar ing kamar Staff. Ing dokumen Excel sing warni, dheweke ngerteni jeneng perawat sing terus-terusan lan rincian shift. Dheweke ora gelem nemoni dheweke maneh, lan dheweke isih duwe tugas rong dina maneh, ora ana pilihan liyane, nanging dheweke mung jongkok ing papan sing sepi beton ing kamar boiler sing surem, mung banyu mili kanggo nglipur dheweke.
  
  Apa gagal, dheweke mikir. Nanging ing pungkasan, tekan pilot Olaf Lanhagen, sing nganti saiki dadi unit Luftwaffe ing pangkalan udara B-man, kudu ngenteni. Wong tuwa sing lurking ora bisa ngidini pilot tatu serius kanggo tetep urip ing sembarang biaya. Apa sing bisa ditindakake wong enom yen dheweke ora mandheg, mung beboyo. Enteni dawa wiwit kanggo pamburu mutilated, pawujudan saka sabar, sing saiki ndhelikake ing weteng saka fasilitas medical Heidelberg.
  
  Ing tangane nyekel topeng bedhah sing lagi wae dicopot, mikir kaya apa yen mlaku-mlaku ing antarane wong-wong tanpa nutupi pasuryane. Nanging sawise bayangan kuwi teka ngremehake kepinginan undeniable. Dheweke kudu ngakoni dhewe yen dheweke bakal ora kepenak banget mlaku-mlaku ing wayah awan tanpa topeng, yen mung amarga rasa ora nyaman bakal nyebabake dheweke.
  
  mudo.
  
  Dheweke bakal rumangsa wuda, mandul, ora preduli kepiye ekspresine saiki, yen kudu mbukak cacate ing jagad iki. Lan dheweke kepingin weruh apa sing bakal katon normal kanthi definisi nalika dheweke lungguh ing pepeteng sepi ing pojok wétan ruang paling ngisor. Sanajan dheweke ora nandhang cacat perkembangan lan duwe pasuryan sing bisa ditampa, dheweke bakal rumangsa ora aman lan katon banget. Nyatane, mung kepinginan sing bisa disimpen saka konsep iki yaiku hak istimewa kanggo wicara sing bener. Ora, dheweke ngganti pikirane. Kang bisa ngomong ora mung bab sing bakal menehi kesenengan; bungah saka eseman ing dhewe bakal kaya nyekel impen angel dipahami.
  
  Panjenenganipun rampung munggah curled munggah ing kemul kasar saka sprei dicolong duweni saka layanan umbah-umbah. Dheweke nggulungake lembaran kaya tarpaulin sing ana getih sing ditemokake ing salah sawijining kranjang kanvas kanggo dadi jampel antarane awak sing bebas lemak lan lantai sing atos. Sawise kabeh, balung protruding kang ninggalake bruises ing kulit malah ing kasur paling empuk, nanging kelenjar toroida nyegah wong saka njupuk samubarang jaringan lipid alus sing bisa nyedhiyani dheweke bantal nyaman.
  
  Penyakit nalika isih cilik mung nambah cacat lair, dadi monster sing lara. Nanging ipat-ipat kanggo padha karo berkah sing dadi, dheweke yakin. Peter Marduk nemokake iki angel ditampa ing wiwitan, nanging sawise nemokake panggonan ing donya, tujuane dadi jelas. Mutilasi, fisik utawa spiritual, kudu menehi dalan kanggo peran sing diwenehake dening Pencipta kejam sing nggawe dheweke.
  
  Dina liyane liwati lan dheweke tetep ora digatekake, sing dadi skill utama ing kabeh usahane. Peter Marduk, nalika umur pitung puluh wolu taun, nyelehake sirahe ing sprei sing bau kanggo turu nalika ngenteni dina liyane liwat dheweke. Ambune ora ngganggu dheweke. Perasaan dheweke milih banget; salah sawijining berkah sing dikutuk nalika dheweke ora entuk irung. Nalika dheweke kepengin nglacak gondho, rasa mambune kaya hiu. Ing sisih liya, dheweke nduweni kemampuan kanggo nggunakake sebaliknya. Iki sing ditindakake saiki.
  
  Mateni pangertene mambu, dheweke nggawe kupinge, ngrungokake swara sing biasane ora bisa dirungokake nalika dheweke turu. Untunge, sawise luwih saka rong dina kebak tangi, wong tuwa nutup mripate-mripat sing luar biasa normal. Saka kadohan, dheweke bisa krungu gembong kreto creaking ing bobot nedha bengi ing Ward B sakdurunge jam ngunjungi wiwit. Kelangan eling nggawe dheweke wuta lan sedated, ngarep-arep turu tanpa ngimpi nganti tugase nyebabake dheweke bisa munggah lan nindakake maneh.
  
  
  ***
  
  
  "Aku kesel banget," ujare Nina marang Dhik Marx. Mantri enom iku tugas wengi. Wiwit dheweke wis ketemu karo Dr. Nina Gould sajrone rong dina kepungkur, dheweke wis ngilangake tumindake sing ditresnani lan nuduhake keramahan sing luwih profesional marang sejarawan sing lara.
  
  "Kesel iku bagéan saka penyakit, Dr. Gould," dheweke ngandika simpatik marang Nina, nyetel bantal.
  
  "Aku ngerti, nanging aku ora krasa kesel kaya iki wiwit ditampa. Apa dheweke menehi aku obat penenang?"
  
  "Ayo dakdeleng," saran Dhik Marks. Dheweke narik cathetan medis Nina saka slot ing sikil amben lan alon-alon mbukak kaca-kaca kasebut. Mripat biru dheweke mriksa obat-obatan sing diwenehake sajrone rolas jam kepungkur, banjur alon-alon nggeleng. "Ora, Dr. Gould. Aku ora weruh apa-apa ing kene kajaba obat topikal ing IV sampeyan. Mesthi, ora ana sedatives. Opo awakmu ngantuk?"
  
  Marlene Marks alon-alon nyekel tangane Nina lan mriksa tandha-tandha vital dheweke. "Nadimu rada ringkih. Ayo kula priksa tekanan darah sampeyan."
  
  "Dhuh Gusti, rasane aku ora bisa ngangkat tangan, Dhik Marx," Nina ngempet abot. "Rasane kaya..." Dheweke ora duwe cara sing apik kanggo takon, nanging amarga gejala kasebut, dheweke rumangsa kudu. "Apa sampeyan tau dadi Roofie'd?"
  
  Katon rada kuwatir yen Nina ngerti kaya sing kena pengaruh Rohypnol, perawat kasebut nggeleng maneh. "Ora, nanging aku duwe ide sing apik babagan obat kaya iki kanggo sistem saraf pusat. Apa iki sing dirasakake?"
  
  Nina manthuk, saiki meh ora bisa mbukak mripate. Perawat Marks kaget ndeleng tekanan getih Nina sithik banget, mudhun kanthi cara sing bener-bener bertentangan karo ramalane sadurunge. "Awakku kaya anvil, Marlene," Nina muni lirih.
  
  "Enteni, Dr. Gould," perawat ngandika urgently, nyoba ngandika cetha lan banter kanggo nggugah pikirane Nina nalika dheweke mlayu nelpon kanca-kancane. Ing antawisipun Dr. Eduard Fritz, dhokter sing nambani wong enom ngakoni rong bengi mengko karo Burns tingkat kapindho.
  
  "Dr. Fritz!" Perawat Marks nelpon kanthi nada sing ora bakal ngganggu pasien liyane, nanging bakal menehi tingkat urgensi kanggo staf medis. Tekanan getih Dr. Gould mudhun kanthi cepet lan aku berjuang kanggo njaga dheweke sadar!
  
  Tim kasebut cepet-cepet nyedhaki Nina lan nutup gorden. Penonton kaget karo reaksi staf marang wong wadon cilik sing manggon ing kamar dobel dhewekan. Wis suwe ora ana tumindak kaya ngono sajrone jam riko , lan akeh pengunjung lan pasien sing ngenteni kanggo mesthekake yen pasien ora apa-apa.
  
  "Iki katon kaya ana sing metu saka Anatomi Grey," Sister Marks krungu tamu ngandhani bojone nalika dheweke mlayu karo obat-obatan sing dijaluk Dr. Fritz. Nanging kabeh Marks peduli babagan njupuk Dr. Gould bali sadurunge dheweke nyuwil mudhun rampung. Rong puluh menit banjur padha pisahake gorden maneh, ngomong karo bisik-bisik mesem. Kanthi ekspresi ing raine, wong sing liwat ngerti yen kahanan pasien wis stabil lan dheweke bali menyang swasana sing rame sing biasane ana gandhengane karo wayah wengi ing rumah sakit.
  
  "Alhamdulillah kita bisa nylametake dheweke," Suster Marks ambegan, nyender ing meja ngarep kanggo nyruput kopi. Sithik-sithik para tamu wiwit metu saka pendhapa, pamit marang wong sing ditresnani sing dikunjara nganti sesuk. Alon-alon, lorong-lorong dadi sepi amarga langkah-langkah lan nada-nada sing ora ana. Kanggo paling saka Staff iku relief sing dicokot saka break sadurunge babak final ing wayah sore.
  
  "Apik tenan, Dhik Marx," Dr. Fritz mesem. Wong lanang iku arang mesem, sanajan ing wektu sing paling apik. Akibaté, dheweke ngerti yen omongane bakal dirasakake.
  
  "Matur nuwun, dokter," wangsulane kanthi sopan.
  
  "Pancen, yen sampeyan ora langsung mangsuli, kita bisa uga kelangan Dokter Gould bengi iki. Aku wedi yen kondisi dheweke luwih serius tinimbang sing dituduhake biologi. Aku kudu ngakoni aku bingung iki. Apa sampeyan ngomong yen penglihatan dheweke cacat?"
  
  "Inggih, dokter. Dheweke ngeluh amarga penglihatane kabur nganti bengi nalika dheweke langsung nggunakake tembung 'buta'. Nanging aku ora bisa menehi saran apa wae, amarga aku ora ngerti apa sing bisa nyebabake iki, kajaba immunodeficiency sing jelas, "ujare Sister Marks.
  
  "Iki sing aku seneng karo sampeyan, Marlene," ujare. Dheweke ora mesem, nanging ujare tetep ngurmati. "Sampeyan ngerti panggonanmu. Sampeyan ora nyamar dadi dhokter lan ora ngidini sampeyan ngandhani pasien apa sing sampeyan pikirake ngganggu dheweke. Sampeyan ninggalake kanggo profesional, lan iku apik. Kanthi sikap kaya ngono, sampeyan bakal adoh ing pengawasanku."
  
  Ngarep-arep yen Dhokter Hilt ora mratelakake tindak-tanduke sadurunge, Marlene mung mesam-mesem, nanging atine wiwit deg-degan amarga gumunggung yen disetujoni Dhokter Fritz. Dheweke minangka salah sawijining ahli terkemuka ing bidang diagnostik spektrum sing amba, kalebu macem-macem bidang medis, nanging ing wektu sing padha tetep dadi dokter lan konsultan sing andhap asor. Ngelingi prestasi kariré, Dr. Fritz isih enom. Ing wiwitan umur patang puluhan, dheweke wis dadi penulis sawetara artikel sing menang penghargaan lan menehi ceramah ing saindenging jagad sajrone sabat. Mratelakake panemume iki banget dihargai dening akeh ilmuwan medis, utamane perawat biasa kaya Marlene Marks, sing wis rampung magang.
  
  Iku bener. Marlene ngerti panggonan ing jejere dheweke. Ora ketompo carane chauvinistic utawa sexist Dr. Fritz statement muni, dheweke ngerti apa temenan. Nanging, akeh karyawan wanita liyane sing ora ngerti maknane. Kanggo wong-wong mau, kekuwatane egois, apa dheweke pantes dadi tahta utawa ora. Dheweke ndeleng dheweke minangka misoginis ing papan kerja lan ing masyarakat, asring ngrembug babagan seksualitas. Nanging dheweke ora nggatekake wong-wong mau. Dheweke mung nyatakake sing jelas. Dheweke luwih ngerti lan dheweke ora mumpuni kanggo nggawe diagnosis langsung. Mulane, dheweke ora duwe hak kanggo mratelakake panemume, paling ora nalika dheweke kudu nindakake kanthi bener.
  
  "Katon luwih urip, Marx," ujare salah sawijining pesenan, liwat.
  
  "Kenapa? Ana apa?" dheweke takon, mripate amba. Biasane dheweke bakal ndedonga kanggo sawetara kegiatan sajrone shift wengi, nanging Marlene wis nandhang stres sajrone sewengi.
  
  "Kita bakal mindhah Freddy Krueger menyang wanita Chernobyl," wangsulane, menehi isyarat supaya dheweke miwiti nyiapake amben kanggo pindhah.
  
  "Hei, tunjukan rasa hormat marang wong sing kurang ajar, wong bodho," ujare marang wong sing ngatur, sing mung ngguyu karo dheweke. "Dheweke anake wong, ngerti!"
  
  Dheweke mbukak amben kanggo wong sing manggon anyar menyang cahya sing sepi lan sepi ing ndhuwur amben. Narik maneh kemul lan sheet ndhuwur supaya padha mbentuk segi telu sing rapi, yen mung sedhela, Marlene kepingin weruh nasibe nom-noman miskin sing wis ilang paling fitur, ora kanggo sebutno kabisan amarga karusakan syaraf abot. Dr Gould pindhah menyang bagean peteng saka kamar sawetara meter adoh, pura-pura ngaso kanggo owah-owahan.
  
  Dheweke ngirim pasien anyar kanthi gangguan minimal lan ditransfer menyang amben anyar, matur nuwun amarga dheweke ora tangi saka rasa nyeri sing ora bisa ditanggung nalika nangani dheweke. Dheweke lunga kanthi tenang nalika dheweke wis mapan, nalika ana ing ruang paling ngisor padha turu kanthi nyenyet, menehi ancaman sing cedhak.
  
  
  Bab 6 - Dilema ing Luftwaffe
  
  
  "Duh Gusti, Schmidt! Aku komandan, inspektur komando Luftwaffe! Harold Meyer njerit ing wayahe langka saka mundhut kontrol. "Wartawan iki pengin ngerti kenapa pilot sing ilang nggunakake salah sawijining jet tempur kita tanpa ijin saka kantorku utawa Komando Operasi Bersama Bundeswehr! Lan aku saiki ngerti yen fuselage ditemokake dening wong kita dhewe - lan didhelikake?
  
  Gerhard Schmidt, sing paling senior nomer loro, ngangkat bahu lan nyawang raine bose sing abang. Letnan Jenderal Harold Mayer ora bakal kelangan emosine. Pemandangan sing kedadeyan sadurunge Schmidt ora biasa, nanging dheweke ngerti sebabe Meyer nanggepi kaya sing ditindakake. Iki minangka prakara sing serius banget, lan ora suwe sawetara wartawan usil nemokake bebener babagan pilot sing bisa lolos, wong sing lolos dhewe ing salah sawijining pesawat yuta euro.
  
  "Apa pilot Lö Venhagen wis ditemokake?" dheweke takon Schmidt, perwira cukup apes kanggo diangkat, marang wong kabar ngageti.
  
  "Ora. Ora ana mayat sing ditemokake ing papan kasebut, sing ndadekake kita percaya yen dheweke isih urip, "ujare Schmidt kanthi mikir. "Nanging sampeyan uga kudu nganggep manawa dheweke bisa uga tiwas ing kacilakan kasebut. Jeblugan kasebut bisa ngrusak awak, Harold.
  
  "Kabeh pirembagan babagan 'bisa' lan 'bisa uga kudu' iku sing paling saya kuwatir. Apa sing saya kuwatir yaiku ketidakpastian apa sing ditindakake kabeh urusan iki, lan ora kanggo sebutno kasunyatan manawa ing sawetara skuadron kita ana wong sing ana. cuti cendhak. Kanggo pisanan ing karir, aku kroso kuwatir, "Mayer ngakoni, pungkasanipun lungguh mudhun kanggo wayahe kanggo mikir sethitik. Dheweke dumadakan wungu sirahe, dibintangi menyang mata Schmidt karo gaze steely dhewe, nanging katon luwih. tinimbang pasuryan bawahane Sedhela liwati sadurunge Meyer nggawe keputusan pungkasan. "Schmidt..."
  
  "Injih pak?" Schmidt cepet-cepet nanggapi, pengin ngerti kepiye komandan bakal nylametake kabeh saka rasa isin.
  
  "Njupuk wong telu sing dipercaya. Aku butuh wong pinter sing utek lan gagah, kancaku. Wong lanang kaya kowe. Dheweke kudu ngerti masalah sing kita alami. Iki ngipi elek PR nunggu kelakon. Aku-lan mungkin sampeyan uga-bakal dipecat yen apa sing ditindakake dening bajingan cilik iki, "ujare Meyer, nyingkirake topik maneh.
  
  "Lan sampeyan kudu nglacak dheweke?" - takon Schmidt.
  
  "Ya wis. Lan sampeyan ngerti apa sing kudu dilakoni yen sampeyan nemokake. Gunakake discretion dhewe. Yen sampeyan pengin, interogasi dheweke kanggo ngerteni apa kegilaan sing nyebabake dheweke dadi wani bodho iki - sampeyan ngerti apa tujuane, "ujare Mayer. Dhèwèké ndhérék maju, njalari dagu ing tangané sing dilipat. "Nanging Schmidt, yen dheweke ambegan salah, uncalan dheweke. Sawise kabeh, kita prajurit, dudu pengasuh utawa psikolog. Kesejahteraan kolektif Luftwaffe luwih penting tinimbang wong bodho sing kudu dibuktekake, sampeyan ngerti?
  
  "Sakabèhé," Schmidt sarujuk. Dheweke ora mung nyenengake bose, nanging kanthi tulus duwe pendapat sing padha. Wong loro mau wis ngalami uji coba lan latihan pirang-pirang taun ing Korps Udara Jerman, ora bakal dirusak dening sawetara pilot snotty. Akibaté, Schmidt meneng-menengan bungah bab misi diutus kanggo wong. Dheweke napuk tangane ing pupu lan ngadeg. "Siap. Aku wènèhana telung dina kanggo nglumpukaké teluku, lan sakwisé kuwi awaké déwé bakal lapor marang kowé saben dina."
  
  Meyer manthuk, dumadakan krasa lega amarga kerja sama karo wong sing padha. Schmidt nganggo tutup lan ngucap salam kanthi mesem. "Yaiku, yen butuh wektu suwe kanggo ngrampungake dilema iki."
  
  "Muga-muga pesen sing pertama dadi sing pungkasan," wangsulane Meyer.
  
  "Kita bakal tetep sesambungan," janji Schmidt nalika metu saka kantor, ninggalake Meyer kroso lega.
  
  
  ***
  
  
  Sawise Schmidt milih wong telu, dheweke menehi pengarahan kanthi rahasia operasi rahasia. Dheweke kudu ndhelikake informasi babagan misi iki saka wong liya, kalebu kulawarga lan kolega. Kanthi cara sing wicaksana, petugas kasebut nggawe manawa para prajurite ngerti yen bias banget minangka cara misi kasebut. Dheweke milih telung wong lanang sing lembut lan cerdas sing beda pangkat saka unit tempur sing beda. Iku kabeh sing dibutuhake. Dheweke ora ngganggu rincian.
  
  "Dadi, tuan-tuan, sampeyan nampa utawa nolak?" dheweke pungkasane takon saka podium darurat sing ana ing podium semen ing teluk ndandani ing pangkalan. Ekspresi keras ing raine lan meneng sabanjure nuduhake tugas sing abot. "Ayo cah, iki dudu lamaran! Ya utawa ora! Iku misi prasaja - golek lan numpes mouse ing tong gandum kita, wong lanang."
  
  "Aku melu".
  
  "Ah, lanke Himmelfarb! Aku ngerti yen aku milih wong sing bener nalika milih sampeyan, "ujare Schmidt, nggunakake psikologi mbalikke kanggo nyurung loro liyane. Thanks kanggo prevalensi tekanan peer, dheweke pungkasane entuk sukses. Ora suwe, imp rambut abang sing jenenge Kol ngeklik tumit kanthi cara sing khas. Mesthi, wong pungkasan, Werner, kudu nyerah. Dheweke wegah, nanging mung amarga wis ngrancang kanggo muter sethitik ing Dillenburg liwat telung dina sabanjuré, lan Schmidt sethitik dolan wis diselani plans.
  
  "Ayo takok iki," kandhane acuh. "Aku ngalahake dheweke kaping pindho ing blackjack ing wulan kepungkur lan dheweke isih duwe utang 137 euro."
  
  Kancane loro padha ngguyu. Schmidt seneng.
  
  "Matur nuwun kanggo sukarela wektu lan pengalaman, wong lanang. Ayo kula njaluk informasi bengi iki lan pesenan pisanan sampeyan bakal siap ing dina Selasa. Dipecat."
  
  
  Bab 7 - Ketemu Pembunuh
  
  
  Mripat manik-manik sing kadhemen lan ireng nemoni Nina nalika dheweke alon-alon metu saka turu sing nyenengake. Wektu iki dheweke ora tormented dening ngipi elek, nanging, Nanging, dheweke tangi saka ngarsane elek iki. Dheweke gasped minangka murid peteng ing mripat bloodshot dheweke dadi kasunyatan dheweke panginten dheweke wis ilang ing ngimpi.
  
  Ya Allah, dheweke mouthed ing ngarsane dheweke.
  
  Dheweke nanggapi kanthi eseman yen ana otot rai sing isih ana, nanging kabeh sing bisa dideleng yaiku mripate sing kriting minangka pengakuan sing ramah. Dheweke manthuk kanthi sopan.
  
  "Halo," Nina kepeksa ngomong, senajan ora sregep omong. Dheweke sengit marang awake dhewe amarga meneng-meneng ngarep-arep yen pasien ora bisa ngomong, mula dheweke bakal ditinggal. Sawise kabeh, dheweke mung menehi salam karo sawetara sopan santun. Kanggo dheweke medeni, dheweke mangsuli kanthi bisik serak. "Halo. Nuwun sewu aku medeni kowe. Aku mung mikir aku ora bakal tangi maneh."
  
  Wektu iki Nina mesem tanpa paksaan moral. "Aku Nina."
  
  "Sugeng rawuh, Nina. Nuwun sewu...sampun angel omong," nyuwun pangapunten.
  
  "Aja kuwatir. Aja ngomong yen lara."
  
  "Aku pengin lara. Nanging raiku mung dadi mati rasa. Rasane kaya..."
  
  Dheweke njupuk ambegan jero, lan Nina weruh sumelang gedhe ing mripat kang peteng. Dumadakan atine krasa welas marang priya sing kulite luntur, nanging saiki dheweke ora wani ngomong. Dheweke kepengin supaya dheweke ngrampungake apa sing dikarepake.
  
  "Rasane kaya aku nganggo pasuryan wong liya." Dheweke berjuang karo tembunge, emosine dadi geger. "Mung kulit mati iki. Iki mung mati rasa, kaya nalika sampeyan ndemek pasuryane wong liya, sampeyan ngerti? Iku kaya topeng."
  
  Nalika ngomong, Nina mbayangake kasangsarane, lan iki ndadekake dheweke ninggalake kebejatan sadurunge dheweke pengin dheweke meneng kanggo kepenake dhewe. Dheweke mbayangake kabeh sing diomongake lan nyelehake awake dhewe ing panggonane. Carane elek iku kudu! Nanging preduli saka kasunyatan kang kasangsaran lan shortcomings ono, dheweke wanted kanggo njaga muni positif.
  
  "Aku yakin bakal luwih apik, utamane karo obat sing diwenehake marang kita," dheweke ngempet. "Aku kaget aku bisa ngrasa bokongku ing kursi toilet."
  
  Mripate menyipit lan mencret maneh, lan dheg-dhegan ritmis metu saka esophagus, sing saiki dheweke ngerti yen ngguyu, sanajan ora ana tandha-tandha ing pasuryane. "Kaya nalika sampeyan turu ing tangan sampeyan," dheweke nambah.
  
  Nina nuding dheweke kanthi konsesi sing tegas. "Bener".
  
  Bangsal rumah sakit rame ngubengi rong kenalan anyar, nggawe babak esuk lan ngirim nampan sarapan. Nina kepingin weruh ngendi Perawat Barken, nanging ora ngandika apa-apa nalika Dr.. Fritz lumebu ing kamar, ngiring dening loro manca ing klambi profesional lan Perawat Marks nutup ing tumit. Wong-wong liyo kuwi dadi pengurus rumah sakit, siji lanang siji wadon.
  
  "Sugeng enjing, Dr. Gould," Dr. Fritz mesem, nanging dheweke nuntun tim menyang pasien liyane. Dhik Marx mesem cepet marang Nina sadurunge bali menyang pagaweane. Dheweke narik tirai ijo sing kandel lan dheweke bisa krungu staf ngomong karo pasien anyar kanthi swara sing rada sepi, bisa uga kanggo dheweke.
  
  Nina mrengut jengkel karo pitakone sing terus-terusan. Wong mlarat meh ora bisa ngucapake tembung-tembunge kanthi bener! Nanging, dheweke bisa krungu cukup ngerti yen pasien ora bisa ngelingi jenenge dhewe lan mung siji-sijine sing dieling-eling sadurunge kebakar yaiku mabur.
  
  "Nanging sampeyan teka mrene isih murub!" - Dokter Fritz ngandhani dheweke.
  
  "Aku ora ngelingi," wangsulane wong lanang.
  
  Nina nutup mripate sing wis lemes kanggo ngasah pangrungu. Dhèwèké krungu kandhané dokter, "Mantriku njupuk dhompetmu nalika lagi diobati. Saka apa kita bisa decipher saka Sisa charred, sampeyan umur pitulikur taun lan saka Dillenburg. Sayange, jeneng sampeyan ing kertu wis rusak, mula ora bisa nemtokake sapa sampeyan utawa sapa sing kudu dikontak babagan perawatan sampeyan lan liya-liyane. Duh Gusti! Dheweke meh ora nylametake nyawane, lan obrolan pertama karo dheweke yaiku babagan finansial! Biasane!
  
  "Aku ora ngerti jenengku, Dhokter. Aku malah kurang ngerti apa sing kedadeyan karo aku. Ana ngaso dawa, lan Nina ora krungu apa-apa nganti gorden misah maneh lan loro birokrat metu. Nalika padha liwat, Nina kaget krungu sing siji ngomong marang liyane, "Kita uga ora bisa nerbitaké sketsa ing warta. Dheweke ora duwe pasuryan getih sing bisa dingerteni.
  
  Dheweke ora bisa nglindhungi dheweke. "Hey!"
  
  Kaya sycophants apik, padha mandheg lan mesem manis ing ilmuwan misuwur, nanging apa kang ngandika ngilangke eseman palsu saka pasuryan. "Paling ora wong iki duwe pasuryan siji, ora loro. pinter?"
  
  Tanpa omong-omongan, bakul pulpen loro sing isin padha lunga, Nina nglirik karo alis. Dheweke cemberut kanthi bangga, kanthi tenang nambahake: "Lan ing basa Jerman sing sampurna, sundel."
  
  "Aku kudu ngakoni manawa iki pancen apik banget ing Jerman, utamane kanggo wong Skotlandia." Dr Fritz mesem nalika nggawe entri ing file personel wong enom. Loro-lorone pasien sing diobong lan Perawat Marks ngakoni kekuwatane sejarawan sing kurang ajar kanthi jempol, sing nggawe Nina rumangsa kaya dheweke maneh.
  
  Nina nimbali Sister Marks nyedhaki, nggawe manawa wong wadon enom ngerti dheweke duwe bab subtle kanggo nuduhake. Dr Fritz nglirik wong wadon loro, curiga ana sawetara perkara sing kudu dilaporake.
  
  "Ladies, aku ora bakal suwe. Ayo aku nggawe pasien luwih nyaman." Noleh menyang pasien sing diobong, dheweke kandha, "Kanca, saiki kita kudu ngandhani jeneng sampeyan, apa ora?"
  
  "Piye Sam?" - pasien menehi saran.
  
  Wetenge Nina kluruk. Aku isih kudu ngubungi Sam. Utawa malah mung Detlef.
  
  "Ana apa, Dr. Gould?" - takon Marlene.
  
  "Hmm, aku ora ngerti sapa maneh sing kudu dicritakake utawa yen iki cocog, nanging," dheweke ngempet kanthi tulus, "Aku rumangsa kelangan mripatku!"
  
  "Aku yakin iki mung produk sampingan saka radia..." Marlene nyoba, nanging Nina nyekel tangane kenceng minangka protes.
  
  "Ngrungokake! Yen ana karyawan liyane ing rumah sakit iki nggunakake radiasi minangka alesan tinimbang nindakake apa-apa babagan mripatku, aku bakal nggawe kerusuhan. Ngerti?" Dheweke nyengir ora sabar. "Mangga. PLEASE. Aja soko mripatku. Inspeksi. opo wae. Aku pitutur marang kowe, aku bakal wuta, dene Dhik Barken ngyakinake yen aku wis mari!"
  
  Dokter Fritz ngrungokake keluhane Nina. Dheweke nyelehake pulpen ing kanthonge lan, kanthi nglirik pasien sing saiki diarani Sam, ninggalake dheweke.
  
  "Dr. Gould, apa sampeyan ndeleng pasuryanku utawa mung garis sirahku?"
  
  "Loro, nanging aku ora bisa nemtokake werna mripatmu, contone. Biyen kabeh kabur, nanging saiki dadi ora bisa ndeleng apa-apa luwih saka dawa lengen," wangsulane Nina. "Aku biyen bisa ndeleng.." Dheweke ora pengin nelpon pasien anyar kasebut kanthi jeneng sing dipilih, nanging dheweke kudu: "...Mripate Sam, malah warna pinkish saka mripate putih. Dokter. Iki secara harfiah jam kepungkur. Saiki aku ora bisa ngerteni apa-apa."
  
  "Perawat Barken ngandhani sing bener," ujare, narik pulpen cahya lan ngethok kelopak mata Nina nganggo tangan kiwa sing nganggo sarung tangan. "Sampeyan cepet waras, meh ora wajar." Dheweke ngedhunake pasuryane sing meh gabug ing jejere dheweke kanggo nguji reaksi murid-murid nalika dheweke gasped.
  
  "Aku weruh sampeyan!" - dheweke exclaimed. "Aku ndeleng sampeyan cetha kaya dina. Saben cacat. Malah wulu ing raimu sing metu saka pori-porimu."
  
  Bingung, dheweke nyawang perawat ing sisih liya ambene Nina. Raine kebak rasa kuwatir. "Kita bakal nganakake tes getih mengko dina iki. Dhik Marx, nyiapake asil kanggo kula sesuk.
  
  "Ndi mbak Barken?" pitakone Nina.
  
  "Dheweke ora tugas nganti dina Jumuah, nanging aku yakin perawat sing janji kaya Miss Marks bisa ngurus, ta?" Mantri enom manthuk tenan.
  
  
  ***
  
  
  Sawise jam kunjungan sore rampung, umume staf sibuk nyiapake pasien kanggo turu, nanging Dr. Fritz sadurunge menehi obat penenang kanggo Dr. Nina Gould kanggo mesthekake yen dheweke turu ing wayah wengi. Dheweke wis rada kesel kabeh dina, tumindak beda saka biasane amarga sesanti deteriorate. Uncharacteristically, dheweke wis dilindhungi undhang-undhang lan sethitik sullen, kaya samesthine. Nalika lampu mati, dheweke turu kanthi cepet.
  
  Nganti jam 3:20 esuk, malah obrolan muffled antarane mantri Staff wengi wis mandheg, kabeh padha berjuang karo macem-macem bouts saka bosen lan daya lulling saka kasepen. Perawat Marks kerja shift ekstra, mbuwang wektu luang ing media sosial. Sayange dheweke dilarang sacara profesional nerbitake pengakuane pahlawan wanita, Dr. Gould. Dheweke yakin manawa bakal nggawe penggemar sejarah lan fanatik Perang Dunia II ing antarane kanca-kanca online dheweke cemburu, nanging sayange, dheweke kudu nyimpen kabar sing nggumunake kanggo awake dhewe.
  
  Swara loncat-loncatan mlaku-mlaku mlaku ing lorong sadurunge Marlene mendongak ndeleng salah sawijining perawat lantai siji sing cepet-cepet nyedhaki stasiun perawat. Tukang jaga sing ora ana gunane mlayu ngetutake dheweke. Wong loro kasebut raine kaget, kanthi panik ngundang para perawat supaya meneng sadurunge tekan.
  
  Kanthi ambegan, wong loro mau mandheg ing lawang kantor, ing kono Marlene lan perawat liyane ngenteni katrangan babagan kelakuan anehe.
  
  "Ing kana," janitor miwiti dhisik, "ana penyusup ing lantai siji, lan dheweke munggah ing geni nalika kita lagi ngomong."
  
  "Dadi, telpon keamanan," bisik Marlene, kaget amarga ora bisa ngatasi ancaman keamanan. "Yen sampeyan curiga ana wong sing ngancam staf lan pasien, ngerti yen sampeyan ..."
  
  "Ngrungokake, mas!" Sing tertib langsung nyedhaki wanita enom kasebut, bisik-bisik ing kupinge kanthi tenang. "Loro petugas keamanan wis mati!"
  
  Tukang jani manthuk-manthuk. "Iki bener! Telpon polisi. Saiki! Sadurunge tekan kene!"
  
  "Apa karo staf ing lantai loro?" dheweke takon, frantically nyoba kanggo golek baris saka receptionist. Wong loro mau ngangkat bahu. Marlene kaget amarga nemokake saklar bip terus. Iki tegese ana akeh banget telpon sing kudu ditangani utawa sistem kasebut salah.
  
  "Aku ora bisa nyekel garis utama!" - dheweke whispered insistently. "Gusti! Ora ana sing ngerti ana masalah. Kita kudu ngelingake wong-wong mau!" Marlene nggunakake ponsel kanggo nelpon Dr Hilt ing ponsel pribadi. "Dokter Handle?" dheweke ngandika, dheweke mripate amba minangka wong kuwatir ajeg mriksa tokoh padha katon teka munggah uwal geni.
  
  "Dheweke bakal nesu yen sampeyan nelpon dheweke ing ponsel," prentah kasebut ngelingake.
  
  "Sapa sing peduli? Nganti dheweke nemoni dheweke, Victor! " perawat liyane gremengan. Dheweke ngetutake, nggunakake ponsel kanggo nelpon polisi lokal nalika Marlene nelpon nomer Dr Hilt maneh.
  
  "Dheweke ora mangsuli," dheweke ambegan. "Dheweke nelpon, nanging ora ana surat swara."
  
  "Apik tenan! Lan telpon kita ana ing loker kurang ajar!" tertib, Victor, iki fuming hopelessly, mlaku driji frustasi liwat rambute. Ing latar mburi, dheweke krungu perawat liyane ngomong karo polisi. Dheweke poked telpon ing dhadha tertib kang.
  
  "Niki!" - dheweke mekso. "Marang dheweke rincian. Dheweke ngirim mobil loro."
  
  Victor nerangake kahanan kasebut marang operator darurat, sing ngirim mobil patroli. Dheweke banjur tetep ing baris nalika dheweke terus njaluk informasi liyane saka dheweke lan radioed menyang mobil patroli nalika padha kesusu menyang Hospital Heidelberg.
  
  
  Bab 8 - Iku kabeh nyenengake lan game nganti ...
  
  
  "Zigzag! Aku butuh tantangan! " gemuruh wong wadon sing banter lan kabotan nalika Sam wiwit mlayu saka meja. Perdue mabuk banget ora peduli nalika ndeleng Sam nyoba menang taruhan yen bocah wadon sing angel nganggo piso ora bisa nusuk dheweke. Ing saubengé wong-wong mau, wong-wong sing ngombé ing cedhak mbentuk sawetara wong hooligan sing seneng-seneng lan taruhan, kabeh kenal karo bakat Big Morag kanthi lading. Padha kabeh lamenting lan pengin MediaWiki saka wani misguided saka bodho iki saka Edinburgh.
  
  Kémah-kèmah padha sumerep lampu lentera sing meriah, mèlu-mèlu wong-wong sing mabuk-mabukan sing nggegirisi nyanyi lagu-laguné band rakyat. Durung peteng ndhedhet, nanging langite mendhung mendhung mantulake cahyaning sawah amba ing ngisor iki. Ing sadawane kali sing mili sing mili ing sadawane kios-kios, ana sawetara wong sing ngadayung prau, ngrasakake riak-riak banyu sing gumebyar ing sakubenge. Bocah-bocah padha dolanan ing sangisore wit-witan ing pinggir parkiran.
  
  Sam krungu keris pisanan whiz liwat pundhak.
  
  "Adhuh!" - dheweke ora sengaja bengok. "Meh tumpahake ale ing kana!"
  
  Dheweke krungu njerit wanita lan wong lanang amarga swarane para penggemar Morag ngucapake jenenge. Nang endi wae ing edan, Sam krungu klompok cilik wong ngucap "Pateni bajingan! Pateni vamp!"
  
  Ora ana dhukungan saka Perdue, sanajan Sam noleh sedhela kanggo ndeleng ngendi Maura wis ngganti tujuane. Kanthi nganggo tartan kulawargane, Perdue mlaku-mlaku ing parkiran sing nggegirisi menyang omah klub ing papan kasebut.
  
  "Pengkhianat," ujare Sam slurringly. Dheweke njupuk sip liyane saka ale kaya Mora ngangkat tangan flabby kanggo tingkat pungkasan saka telung daggers. "Oh sial!" - Sam nguwuh lan, mbuwang cangkir kasebut, mlayu menyang bukit cedhak kali.
  
  Nalika dheweke wedi, mabuk dheweke duwe rong tujuan - ngremehake, lan banjur kemampuan kanggo ora mbukak bokong tikus. Disorientasi ing belokan nyebabake dheweke kelangan imbangan, lan sawise mung siji kabisat maju, sikile nabrak mburi tungkak liyane, nuthuk sikile menyang suket lan rereget sing teles. Tengkorak Sam kenek watu sing didhelikake ing tufts dawa saka greenery, lan lampu kilat padhang painfully pierced otak. Mripate bali menyang soket, nanging dheweke langsung sadar maneh.
  
  Kacepetan tiba ngirim layang abot mabur maju nalika awak mandheg mandheg. Ing punggung ngisor dheweke bisa ngrasakake konfirmasi sing nggegirisi saka sandhangane sing munggah. Yen iku ora cukup kanggo konfirmasi ngipi elek sing sabanjuré, hawa seger ing bokong nindakake trick.
  
  "Duh, Gusti! Ora maneh, "dheweke nggresah liwat mambu rereget lan manure nalika ngguyu ngguyu wong akeh sing ngukum dheweke. "Ing sisih liyane," ujare dhewe nalika lungguh, "Aku ora bakal ngelingi iki ing wayah esuk. Bener! Ora bakal dadi masalah."
  
  Nanging dheweke dadi wartawan sing nggegirisi, lali ngelingi yen lampu sumunar sing sok-sok gawe wuta saka jarak sing cendhak, tegese sanajan dheweke lali babagan cobaan kasebut, foto-foto kasebut bakal didominasi. Kanggo wayahe Sam mung lungguh ana, pengin kang wis dadi painfully tradisional; Getun sing aku ora nganggo kathok utawa ing paling thong! cangkeme ompong Morag mbukak amba karo ngguyu nalika dheweke staggered nyedhaki pratelan.
  
  "Aja kuwatir, mas!" dheweke nyengir. "Iki dudu sing sepisanan kita weruh!"
  
  Kanthi gerakan sing cepet, bocah wadon sing kuwat ngangkat dheweke ngadeg. Sam banget tahap lan nauseous kanggo nglawan dheweke mati minangka dheweke disapu resik mati kilt lan groped wong nalika dheweke nindakake komedi ing beyo kang.
  
  "Heh! Eh, mbak..." kesandung omongane. Tangane nggegirisi kaya flamingo sing wis diobong nalika dheweke nyoba pulih maneh. "Awas tanganmu ana!"
  
  "Sam! Sam!" - krungu saka nang endi wae nang gelembung moyoki kejem lan whistling teka saka tarub werna abu-abu gedhe.
  
  "Purun?" - dheweke nelpon, nggoleki cangkir ing pekarangan sing kandel lan reged.
  
  "Sam! Ayo lunga, kita kudu lunga! Sam! Aja dumeh karo cah gendut!" Perdue mlaku-mlaku maju, ngomel-ngomel ora jelas nalika nyedhaki.
  
  "Opo sing mbok delok?" Morag njerit nanggepi moyoki. Frowning, dheweke jumangkah adoh saka Sam kanggo menehi Perdue dheweke manungsa waé lengkap.
  
  
  ***
  
  
  "Es sithik kanggo iku, mas?" bartender takon Perdue.
  
  Sam lan Perdue mlaku menyang clubhouse kanthi sikil sing ora stabil sawise umume wong wis ngosongake kursi, mutusake metu lan nonton para pemakan api sajrone pertunjukan drum.
  
  "Ya wis! Es kanggo awake dhewe," Sam bengok-bengok karo nyekeli sirahe sing kena watu. Perdue strutted ing jejere, ngangkat tangan kanggo pesen loro mead nalika padha cenderung kanggo tatu.
  
  "Duh Gusti, wong wadon iki kaya Mike Tyson," ujare Perdue, nyedhot bungkus es ing alis tengen, ing papan sing dijupuk Morag sing pertama nuduhake dheweke ora seneng karo pernyataane. Serangan kaping pindho ndharat ing sangisore tulang pipi kiwa, lan Perdue ora bisa ora kaget karo kombinasi kasebut.
  
  "Inggih, dheweke mbuwang piso kaya amatir," Sam sijine ing, clutching kaca ing tangané.
  
  "Sampeyan ngerti dheweke ora sengaja nabrak sampeyan, ta?" - bartender ngelingake Sam. Dheweke mikir sedhela lan mbantah: "Nanging dheweke bodho nggawe taruhan kaya ngono. Dhuwitku bali ping pindho."
  
  "Ya, nanging dheweke taruhan dhewe kanthi kemungkinan kaping papat, bocah!" Bartender ngguyu kanthi ati. "Dheweke ora entuk reputasi iki kanthi bodho, ya?"
  
  "Ha!" - Perdue exclaimed, kang glued kanggo layar TV konco bar. Iki minangka sebabe dheweke nggoleki Sam ing wiwitan. Apa sing dideleng ing warta sadurunge katon kuwatir, lan dheweke kepengin njagong ing kono nganti episode kasebut diulang supaya bisa nuduhake Sam.
  
  Sajrone jam sabanjure, persis apa sing ditunggu-tunggu katon ing layar. Dhèwèké ndhérék maju, nuthuk pirang-pirang gelas ing konter. "Deleng!" - dheweke nguwuh. "Lah, Sam! Apa Nina sing tak tresnani saiki ana ing rumah sakit iki?"
  
  Sam mirsani nalika wartawan ngomong babagan drama sing kedadeyan ing rumah sakit sing misuwur sawetara jam kepungkur. Iki langsung gawe kaget dheweke. Wong loro iku padha tukaran mata sing kuwatir.
  
  "Kita kudu njaluk dheweke, Sam," Perdue ngeyel.
  
  "Yen aku sober, aku bakal lunga saiki, nanging kita ora bisa menyang Jerman ing negara iki," Sam ngeluh.
  
  "Ora masalah, kancaku," Perdue mesem kanthi cara nakal sing biasane. Dheweke ngangkat gelas lan ngombe alkohol sing terakhir. "Aku duwe jet pribadi lan kru sing bisa nggawa kita nalika turu. Kaya sing dakkarepake mabur menyang ara-ara samun maneh menyang Detlef, kita ngomong babagan Nina.
  
  "Ya," Sam setuju. "Aku ora pengin dheweke nginep ana ing wayah wengi. Ora yen aku bisa nulungi."
  
  Perdue lan Sam ninggalake partai kanthi rai sing ora becik lan rada kesel amarga ngethok lan goresan, mutusake kanggo ngresiki sirahe lan nulungi pihak liyane saka aliansi sosial.
  
  Nalika wengi tiba ing pesisir Skotlandia, dheweke ninggalake dalan sing nyenengake, ngrungokake swarane bagpipe sing ilang. Iki minangka harbinger saka acara sing luwih serius, nalika sembrono lan nyenengake sedhela bakal menehi dalan kanggo ngluwari Dr. Nina Gould, sing nuduhake papan karo pembunuh sing akeh banget.
  
  
  Bab 9 - Scream of the Faceless Man
  
  
  Nina wedi banget. Dheweke turu liwat esuk lan sore, nanging Dr. Fritz nggawa dheweke menyang kamar ujian kanggo ujian mata sanalika polisi ngankat kanggo pindhah watara. Lantai lemah dijaga banget dening polisi lan perusahaan keamanan lokal, sing ngorbanake wong loro ing wayah wengi. Lantai loro ditutup kanggo sapa wae sing ora dipenjara ing kana utawa kanggo tenaga medis.
  
  "Sampeyan begja sampeyan bisa turu liwat kabeh Madness iki, Dr. Gould," Nurse Marks marang Nina nalika dheweke teka kanggo mriksa dheweke sore.
  
  "Aku malah ora ngerti apa sing kedadeyan, pancen. Apa ana wong keamanan sing dipateni dening penyusup?" Nina mrengut. "Iki sing bisa dakdeleng saka potongan-potongan sing dibahas. Ora ana sing bisa ngomong apa sing kedadeyan.
  
  Marlene nyawang mubeng kanggo mesthekake yen ora ana sing weruh dheweke ngandhani Nina rincian.
  
  "Kita ora kudu medeni pasien kanthi informasi sing akeh banget, Dr. Gould," ujare karo ambegan, pura-pura mriksa tandha-tandha vital Nina. "Nanging wingi salah sawijining petugas kebersihan weruh ana sing mateni salah sawijining petugas keamanan. Mesthi wae dheweke ora kelet kanggo ndeleng sapa iku."
  
  "Apa dheweke nyekel penyusup?" pitakone Nina serius.
  
  Perawat nggeleng sirahe. "Mulane papan iki ana ing karantina. Dheweke nggoleki rumah sakit kanggo sapa wae sing ora diidini mlebu ing kene, nanging nganti saiki ora ana rejeki.
  
  "Kepiye iki bisa? Mesthine wis klelep sadurunge polisi teka," Nina menehi saran.
  
  "Kita uga mikir kaya ngono. Aku mung ora ngerti apa sing digoleki sing ngorbanake wong loro," ujare Marlene. Dheweke njupuk ambegan jero lan mutusake kanggo ngganti topik. "Piye visimu dina iki? luwih apik?"
  
  "Sama-sama," wangsulane Nina acuh. Cetha dheweke duwe prekara liya ing pikirane.
  
  "Amarga intervensi saiki, asil sampeyan bakal luwih suwe. Nanging yen kita ngerti, kita bisa miwiti perawatan.
  
  "Aku sengit perasaan iki. Aku tansah ngantuk, lan saiki aku meh ora bisa ndeleng luwih saka gambar burem saka wong-wong sing aku temoni," Nina nggresula. "Sampeyan ngerti, aku kudu ngubungi kanca lan kulawarga supaya ngerti yen aku ora apa-apa. Aku ora bisa manggon ing kene ing salawas-lawase."
  
  "Aku ngerti, Dr. Gould," Marlene simpati, bali menyang pasien liyane ing sebrang Nina, sing lagi nguyuh ing amben. "Ayo aku mriksa Sam."
  
  Nalika Perawat Marks nyedhaki korban kobongan, Nina mirsani nalika mbukak mripate lan nyawang langit-langit, kaya-kaya bisa ndeleng apa sing ora bisa. Banjur nostalgia sedhih teka ing dheweke lan dheweke bisik-bisik dhewe.
  
  "Sam".
  
  Pandangane Nina sing luntur maremake rasa penasarane nalika ndeleng Patient Sam ngangkat tangane lan ngremet bangkekane Perawat Marks, nanging dheweke ora bisa ndeleng ekspresine. Kulite Nina sing abang-abang, rusak amarga hawa beracun saka Chernobyl, meh waras. Nanging dheweke isih ngrasa kaya mati. Mual lan pusing wis umum, dene tandha-tandha vital dheweke mung nuduhake perbaikan. Kanggo wong enterprising lan ardent kaya sejarawan Skotlandia, kang dianggep kelemahane ora bisa ditampa lan nyebabake kuciwane.
  
  Dheweke bisa krungu bisik-bisik sadurunge Suster Marx geleng-geleng, nolak kabeh sing ditakoni. Banjur perawat kasebut nyingkirake pasien lan cepet-cepet lunga tanpa ndeleng Nina. Nanging, pasien kasebut nyawang Nina. Mung kuwi sing bisa dideleng. Nanging dheweke ora ngerti apa sebabe. Tellingly, dheweke ngadeg munggah marang.
  
  "Ana apa, Sam?"
  
  Dheweke ora noleh, nanging tetep tenang, kaya ngarep-arep yen dheweke bakal lali yen dheweke wis ngomong. Nyoba njagong, dheweke nggresah amarga lara lan tiba maneh ing bantal. Dheweke ngempet kesel. Nina mutusake kanggo ninggalake dheweke piyambak, nanging banjur tembung serak nyuwil kasepen ing antarane wong-wong mau, nuntut dheweke manungsa waé.
  
  "K-kowe ngerti... ngerti... wong sing digoleki?" - dheweke stammered. "Kowe ngerti? Tamu ora diundang?"
  
  "Ya," wangsulane.
  
  "Dheweke ngetutake aku. Dheweke nggoleki aku, Nina. A-lan bengi iki... dheweke bakal teka arep mateni aku," kandhane dheg-dhegan sing dumadi saka tembung-tembung sing salah diucapake. Apa sing diomongake kasebut nggawe getihe Nina adhem, amarga dheweke ora nyana yen penjahat kasebut bakal nggoleki barang ing cedhak dheweke. "Nina?" dheweke ngeyel wangsulan.
  
  "Sampeyan yakin?" dheweke takon.
  
  "Aku," dheweke dikonfirmasi, kanggo dheweke medeni.
  
  "Rungokna, kok ngerti sapa? Apa sampeyan ndeleng dheweke ing kene? Apa sampeyan ndeleng kanthi mripatmu dhewe? Amarga yen sampeyan ora duwe, kemungkinan sampeyan mung paranoid, kancaku, "ujare dheweke, ngarep-arep bisa mbantu dheweke mikir babagan penilaian lan menehi kajelasan. Dheweke uga ngarep-arep yen dheweke salah, amarga dheweke ora bisa ndhelikake saka pembunuh. Dheweke weruh rodane muter nalika mikirake tembunge. "Lan siji maneh," dheweke nambah, "yen sampeyan ora bisa ngelingi sapa sampeyan utawa apa sing kedadeyan karo sampeyan, kepiye sampeyan ngerti yen ana mungsuh sing ora duwe pasuryan mburu sampeyan?"
  
  Nina ora ngerti, nanging pilihan tembung dheweke mbalikke kabeh akibat sing dialami wong enom - kenangan saiki mbanjiri maneh. Mripate medeni nalika ngomong, piercing dheweke karo dheweke mripat ireng supaya intensely sing dheweke bisa ndeleng malah karo sesanti weakened dheweke.
  
  "Sam?" - dheweke takon. "Apa iki?"
  
  "Ampun, Nina!" - dheweke wheezed. Iku bener njerit, nanging karusakan ing pita swara muffled kanggo bisik histeris. "Ojo ngece, ngomong! Wajah sialan - tanpa wajah! Dheweke... Nina, wong sing ngobong aku...!"
  
  "Ya wis? Kepiye babagan dheweke? " dheweke ngeyel, sanajan dheweke ngerti apa sing arep diomongake. Dheweke mung pengin rincian liyane yen dheweke bisa njaluk.
  
  "Wong sing nyoba mateni aku ... ora duwe pasuryan!" - njerit pasien sing wedi. Yen dheweke bisa nangis, dheweke bakal nangis ngeling-eling wong sing ngganggu dheweke sawise dolanan ing wayah wengi. "Dheweke nyekel aku lan ngobong aku!"
  
  "Mantri!" Nina njerit. "Mantri! sopo! Mangga, tulung!"
  
  Loro perawat teka mlaku kanthi ekspresi bingung ing raine. Nina nudingi pasien sing gela lan ngomong: "Dheweke mung kelingan serangane. Mangga wenehi sesuatu kanggo gawe kaget!"
  
  Dheweke cepet-cepet nulungi dheweke lan nutup gorden, menehi obat penenang kanggo dheweke. Nina rumangsa kaancam dening lesu dhewe, nanging dheweke nyoba ngrampungake teka-teki aneh kasebut dhewe. Apa dheweke serius? Apa dheweke cukup koheren kanggo nggawe kesimpulan sing akurat, utawa dheweke nggawe kabeh? Dheweke mangu-mangu yen dheweke ora tulus. Sawise kabeh, wong iku meh ora bisa obah dhewe utawa ngomong ukara tanpa berjuang. Dheweke mesthi ora bakal nesu yen dheweke ora yakin yen kahanane sing ora duwe kemampuan bakal ngrusak nyawane.
  
  "Duh Gusti, muga-muga Sam ana ing kene kanggo nulungi aku mikir," dheweke mumet nalika pikirane njaluk turu. "Malah Perdue bakal teka yen dheweke bisa ora nyoba mateni aku wektu iki." Wis meh wayahe nedha bengi, lan amarga ora ana sing ngarepake tamu, Nina bebas turu yen pengin. Utawa dheweke mikir.
  
  Dr Fritz mesem nalika mlebu. "Dr. Gould, aku teka kanggo menehi sampeyan masalah mripat."
  
  "Damn," dheweke muttered. "Hallo, Dhokter. Apa sampeyan menehi kula?
  
  "Mung obat kanggo nyuda penyempitan kapiler ing mripatmu. Aku duwe alesan kanggo percaya yen sesanti sampeyan saya rusak amarga sirkulasi getih ing area mripat saya suda. Yen sampeyan duwe masalah ing wayah wengi, sampeyan bisa hubungi Dr Hilt. Dheweke bakal tugas maneh bengi lan aku bakal ngubungi sampeyan esuk, oke?"
  
  "Oke, Dhokter," dheweke sarujuk, nonton nalika dheweke nyuntikake zat sing ora dingerteni ing lengene. "Apa sampeyan duwe asil tes durung?"
  
  Dhokter Fritz wiwitane nyamar ora krungu, nanging Nina mbaleni pitakone. Dheweke ora nyawang dheweke, sing jelas fokus karo apa sing ditindakake. "Sesuk kita bakal ngrembug babagan iki, Dr. Gould. Aku kudu duwe asil saka lab saiki. Dheweke pungkasane nyawang dheweke kanthi kapercayan sing gagal, nanging dheweke ora ana ing swasana ati kanggo nerusake obrolan. Ing wektu iki, kanca sekamar dheweke wis tenang lan sepi. "Sugeng dalu, Nina." Dheweke mesem apik-apik lan salaman karo Nina sadurunge nutup folder kasebut lan diselehake maneh ing sikile amben.
  
  "Sugeng dalu," dheweke muni nalika obat kasebut bisa digunakake, nggawe pikirane.
  
  
  Bab 10 - Uwal saka Safety
  
  
  A driji bony poked lengen Nina, nggawa dheweke menyang awakening elek. Kanthi refleks, dheweke nempelake tangane menyang wilayah sing kena pengaruh, dumadakan nyekel tangane ing sangisore telapak tangane, sing wedi setengah mati. Mripate sing ora nyukupi mbukak amba kanggo ndeleng sapa sing ngomong karo dheweke, nanging liyane saka bintik-bintik peteng ing ngisor alis topeng plastik, dheweke ora bisa ndeleng rai.
  
  "Nina! Ssssssssssssssssssss. Iku kanca sekamar dheweke, ngadeg ing amben karo gaun rumah sakit putih. Tabung kasebut dicopot saka tangane, ninggal jejak abang sing njedhul kanthi santai ing kulit putih sing ana ing saubengé.
  
  "A-apa sih?" dheweke mrengut. "Serius?"
  
  "Ngerteni, Nina. Mung meneng wae lan ngrungokna aku," bisik-bisike karo rada jongkok supaya awake didhelikake saka lawang kamar ing jejere ambene Nina. Mung sirahe diangkat supaya bisa ngomong menyang kupinge. "Wong sing dakkandhakake bakal teka kanggo aku. Aku kudu golek papan sing sepi nganti dheweke lunga."
  
  Nanging dheweke apes. Nina dibius nganti nganti delir, lan dheweke ora peduli banget karo nasibe. Dheweke mung manthuk-manthuk nganti mripate sing bebas ngambang didhelikake maneh dening tutup sing abot. Dhèwèké ambêkta putus asa lan nyawang sakiwa-tengené, ambegane dadi luwih cepet. Ya, anane polisi ngayomi pasien, nanging terus terang, penjaga sing bersenjata malah ora nylametake wong sing disewa, apa maneh sing ora duwe senjata!
  
  Luwih becik, Patient Sam mikir, yen dheweke ndhelikake tinimbang resiko lolos. Yen wis ditemokake, dheweke bisa ngatasi penyerang kasebut, lan muga-muga Dr. Gould ora ngalami kekerasan sabanjure. Pangrungon Nina wis apik banget wiwit dheweke wiwit kelangan ngarsane; diijini dheweke kanggo ngrungokake shuffling kaki kanca sak kamar paranoid dheweke. Siji mbaka langkah dheweke adoh saka dheweke, nanging ora nyedhaki ambene. Dheweke terus turu lan ora turu, nanging mripate tetep ditutup.
  
  Ora let suwe, rasa lara sing nggumunake mekar ing mburi mripate Nina, nyebar kaya kembang lara ing otak. Sambungan saraf cepet familiarized reseptor dheweke karo migren pisah disebabake, lan Nina sesambat banter nalika turu. Tiba-tiba, sirah sing saya suwe saya tambah ngebaki mripate lan nggawe bathuke krasa panas.
  
  "Duh, Gusti!" - dheweke njerit. "Sirahku! Sirahku mateni aku!"
  
  Jeritan dheweke nggumunake ing kasepen virtual ing wayah wengi ing kamar, kanthi cepet narik perhatian staf medis. Drijine Nina sing kedher pungkasane nemokake tombol darurat, lan dheweke mencet kaping pirang-pirang, nelpon perawat wengi kanggo bantuan ilegal. Perawat anyar mlayu mlebu, seger saka akademi.
  
  "Dr. Gould? Dr. Gould, sampeyan ora apa-apa? Ana apa, dear? " dheweke takon.
  
  "Dhuh Gusti..." Nina gagap, sanajan disorientasi amarga obat, "sirahku pecah amarga lara!" Saiki dheweke lungguh ing ngarepku lan mateni aku. Gusti! Rasane tengkorakku pecah."
  
  "Aku bakal cepet-cepet njaluk Dokter Hilt. Dheweke nembe metu saka kamar operasi. santai wae. Dheweke bakal teka, Dr. Gould. Perawat noleh lan cepet-cepet njaluk bantuan.
  
  "Matur nuwun," Nina ambegan, tormented dening elek pain, ora mangu amarga mripate. Dheweke nggoleki sedhela kanggo mriksa Sam, pasien kasebut, nanging dheweke ora ana. Nina mrengut. Aku bisa sumpah dheweke ngomong karo aku nalika aku turu. Dheweke luwih mikir babagan iki. Ora. Aku mesthi ngimpi.
  
  "Dr. Gould?"
  
  "Ya wis? Sorry, aku meh ora bisa ndeleng, "dheweke njaluk ngapura.
  
  "Dokter Ephesus karo aku." Noleh menyang dhokter, dheweke kandha, "Nuwun sewu, aku mung kudu mlayu menyang kamar sabanjure kanggo nulungi Frau Mittag nganggo sprei."
  
  "Mesthi mbak. Nyuwun tulung," wangsulane dokter. Nina keprungu keprungu cahyane sikile perawat. Dheweke kapandeng ing Dr. Hilt lan marang wong complaint tartamtu dheweke. Ora kaya Dr. Fritz, sing aktif banget lan seneng nggawe diagnosa cepet, Dr. Hilt dadi pamireng sing luwih apik. Dheweke ngenteni Nina kanggo nerangake persis carane sirah wis mapan ing mburi mripat sadurunge njawab.
  
  "Dr. Gould? Apa sampeyan bisa ndeleng aku apik?" pitakone. "Sakit sirah biasane langsung ana hubungane karo wuta sing bakal teka, sampeyan ngerti?"
  
  "Ora babar pisan," dheweke ngandika surem. "Wuta iki katon saya tambah akeh saben dina, lan Dr. Fritz ora nindakake apa-apa sing konstruktif babagan iki. Apa sampeyan bisa menehi kula soko kanggo pain? Iku meh ora bisa ditahan."
  
  Dheweke nyopot topeng bedah supaya bisa ngomong kanthi cetha. "Temtunipun, dear."
  
  Dheweke weruh dheweke ngiringake sirahe, looking ing amben Sam. "Endi pasien liyane?"
  
  "Aku ora ngerti," dheweke shrugged. "Mungkin dheweke menyang WC. Aku kelingan dheweke ngandhani Perawat Marks yen dheweke ora duwe niat nggunakake panci.
  
  "Yagene dheweke ora nganggo toilet ing kene?" dhokter takon, nanging Nina sakbenere lara banget saka laporan bab kanca sak kamar dheweke nalika dheweke needed bantuan kanggo ngredhakaké sirah pisah.
  
  "Aku ora ngerti!" - dheweke ngagetake ing wong. "Ngrungokake, apa sampeyan bisa menehi kula apa wae kanggo nyeri?"
  
  Babar pisan dheweke ora kesengsem karo swarane, nanging dheweke ambegan jero lan ngempet. "Dr. Gould, sampeyan ndhelikake kanca sekamar?"
  
  Pitakonan kasebut ora masuk akal lan ora profesional. Nina jengkel banget karo pitakonane sing konyol. "Ya wis. Dheweke nang endi wae ing kamar. Rong puluh poin yen sampeyan bisa njaluk obat penghilang rasa sakit sadurunge sampeyan nemokake!
  
  "Sampeyan kudu ngomong ngendi dheweke, Dr. Gould, utawa sampeyan bakal mati bengi iki," ngandika bluntly.
  
  "Apa sampeyan wis gila?" - dheweke squealed. "Apa sampeyan serius ngancam aku?" Nina rumangsa ana sing salah, nanging dheweke ora bisa njerit. Dheweke mirsani wong karo blinking mripat, dheweke driji furtively searching kanggo tombol abang sing isih ing amben jejere dheweke, nalika dheweke katahan dheweke mripat ing pasuryan kosong. Bayangane sing burem ngangkat tombol telpon supaya bisa dideleng. "Apa sampeyan nggoleki iki?"
  
  "Duh Gusti," Nina langsung nangis, nutupi irung lan cangkeme nganggo tangane nalika ngerti yen dheweke saiki kelingan swara kuwi. Sirahe kluruk lan kulite kobong, nanging ora wani obah.
  
  "Dhèwèké nang ngendi?" bisik-bisike. "Marang kula utawa sampeyan bakal mati."
  
  "Aku ora ngerti, oke?" swarane gemeter lirih ing tangane. "Aku pancen ora ngerti. Aku turu kabeh iki. Dhuh Allah, menapa kula punika saestu njaginipun?"
  
  Wong sing dhuwuré dhuwur kuwi njawab, "Kowé ngutip Kain langsung saka Alkitab. Dakkandhani, Dr. Gould, apa sampeyan agama?
  
  "Jebule kowe!" - dheweke bengok-bengok.
  
  "Ah, atheis," ujare mikir. "Ora ana atheis ing bolongan rubah. Iki minangka kutipan liyane - mbok menawa sing luwih cocog kanggo sampeyan ing wektu pemulihan pungkasan iki, nalika sampeyan nemoni pati ing tangane wong sing sampeyan pengin duwe dewa.
  
  "Sampeyan dudu Dr. Hilt," ujare perawat ing mburine. Tembung-tembunge kaya pitakon, dibuwang karo ora percaya lan sadar. Banjur dheweke nyapu dheweke saka sikile kanthi kecepatan sing elegan nganti Nina ora duwe wektu kanggo ngurmati ringkesan tumindake. Nalika perawat tiba, tangane ngeculake sprei. Dheweke sliding ing lantai polesan karo kacilakan deafening sing langsung narik kawigatosan Staff wengi ing stasiun perawat.
  
  Ora suwe, polisi wiwit bengok-bengok ing lorong. Nina ngarepake dheweke bakal nyekel penipu ing kamare, nanging dheweke langsung mlayu liwat lawange.
  
  "Tindak! Maju! Maju! Dheweke ana ing lantai loro! Corner dheweke ing apotek! Cepet!" - komandhan bengok.
  
  "Apa?" Nina mrengut. Dheweke ora percaya. Sing bisa ditemokake mung sosok tukang sihir sing cepet-cepet nyedhaki dheweke, lan kaya nasibe perawat sing mlarat, dheweke nandhang pukulan keras ing sirahe. Sedhela, dheweke ngrasakake lara sing ora bisa ditambani sadurunge ilang menyang kali ireng sing lali, Nina dadi sadar mung sawetara wektu, isih gulung-gulung ing amben. Dheweke sirah saiki wis perusahaan. Pukulan menyang candhi dheweke mulang dheweke tingkat nyeri sing anyar. Saiki dheweke abuh banget nganti mripat tengen katon luwih cilik. Perawat wengi isih gumlethak ing jogan ing jejere, nanging Nina ora duwe wektu. Dheweke kudu metu saka kene sadurunge wong liyo serem bali menyang dheweke, utamané saiki dheweke luwih ngerti dheweke.
  
  Dheweke nyekel tombol telpon sing dangling maneh, nanging sirah piranti kasebut dipotong. "Damn," dheweke moaned, kanthi ati-ati ngedhunake sikile saka amben. Sing bisa dideleng yaiku garis-garis prasaja obyek lan wong. Ora ana tandha identitas utawa maksud nalika dheweke ora bisa ndeleng pasuryane.
  
  "Sialan! Ing endi Sam lan Perdue nalika aku butuh? Kepriye carane aku tansah kepepet ing telek iki?" dheweke whined setengah ing frustasi lan wedi nalika dheweke mlaku, kroso kanggo cara kanggo mbebasake dhéwé saka tabung ing tangane lan nggawe dheweke cara liwat tumpukan wanita jejere sikil unsteady. Tindakan polisi kejiret manungsa waé saka paling saka Staff wengi, lan Nina ngeweruhi sing lantai katelu eerily sepi, kajaba gema adoh saka ramalan cuaca televisi lan loro patients whispering ing kamar sabanjuré. Iki njalari dheweke golek sandhangan lan busana sing paling apik ing pepeteng sing saya suwe amarga visi sing saya rusak sing bakal ilang. Sawise dheweke wis disandangi, njaga sepatu ing tangane supaya ora njedhul rasa curiga nalika dheweke metu, dheweke snuck bali menyang meja bedside Sam lan mbukak laci. Dompete kobong isih ana ing njero. Dheweke nglebokake kertu lisensi ing njero, dilebokake ing saku celana jins.
  
  Dheweke wiwit kuwatir babagan papane kanca sekamar, kahanane, lan sing paling penting, apa panjaluk nekat kasebut nyata. Nganti saiki, dheweke mung mikir yen dheweke mung ngimpi, nanging saiki dheweke ilang, dheweke wiwit mikir kaping pindho babagan kunjungan dheweke ing wayah wengi. Ing kasus apa wae, saiki dheweke kudu uwal saka impostor. Polisi ora bisa menehi perlindungan marang ancaman tanpa pasuryan. Dheweke wis ngoyak tersangka lan ora ana sing weruh wong sing tanggung jawab. Siji-sijine cara Nina ngerti sapa sing tanggung jawab yaiku liwat prilaku sing dicela marang dheweke lan Dhik Barken.
  
  "Oh sial!" - dheweke ngandika, mandeg mati ing trek dheweke, meh ing mburi koridor putih. "Dhik Barken. Aku kudu ngelingake dheweke." Nanging Nina ngerti yen njaluk perawat lemu bakal menehi tandha marang staf yen dheweke mlayu. Ora ana sangsi sing padha ora bakal ngidini iki. Mikir, mikir, mikir! Nina ngyakinake awake dhewe, ngadeg ora obah lan ragu-ragu. Dheweke ngerti apa sing kudu ditindakake. Iku ora nyenengake, nanging mung cara metu.
  
  Bali menyang kamar kang peteng, mung nggunakake cahya saka lorong mencorong ing lantai shimmering, Nina wiwit undressing mantri wengi. Untunge kanggo sejarawan cilik, perawat kasebut ukurane loro banget kanggo dheweke.
  
  "Kula nyuwun ngapura sanget. Bener, aku iki," bisik Nina, njupuk seragam medis wanita kasebut lan dilebokake ing sandhangane. Rumangsa nggegirisi banget babagan apa sing ditindakake marang wong wadon miskin kasebut, moralitase Nina sing kikuk ndadékaké dheweke mbuwang sprei menyang perawat. Sawise kabeh, wanita kasebut ana ing jeroan ing lantai sing adhem. Diwenehi roti, Nina, dheweke mikir maneh. Ora, iku bodho. Mung njaluk jancok metu saka kene! Nanging awak mantri sing ora obah kaya-kaya ngundang dheweke. Mbok menawa rasa welas asih Nina njalari metune getih saka irunge, getih sing dadi ketan, peteng ndhedhet ing lantai ngisor raine. Kita ora duwe wektu! Argumentasi sing ngyakinake nggawe dheweke mikir. "Neraka karo iki," Nina mutusake kanthi banter lan nguripake wanita sing semaput kasebut sapisan supaya sprei mbungkus awak lan nglindhungi dheweke saka atose lantai.
  
  Minangka perawat, Nina bisa wis thwarted polisi lan njaluk metu sadurunge padha weruh yen dheweke ngalami alangan nemokake langkah lan doorknobs. Nalika dheweke pungkasane mudhun menyang lantai siji, dheweke krungu rong perwira polisi ngomong babagan korban pembunuhan.
  
  "Muga-muga aku ana ing kene," ujare salah sawijining. "Aku bakal nyekel bocah asu iku."
  
  "Mesthi wae, kabeh tumindak ditindakake sadurunge shift kita. Saiki kita kepeksa njaga apa sing isih ana, "sambat liyane.
  
  "Kali iki korban dadi dokter sing tugas wengi," bisik sing pertama. Mbok Dr. Hilt? dheweke mikir, tumuju menyang metu.
  
  "Dheweke nemokake dhokter iki kanthi potongan kulit sing ambruk, kaya penjaga kasebut ing wayah wengi sadurunge," dheweke krungu dheweke nambah.
  
  "Ngalih awal?" - salah sawijining petugas takon marang Nina nalika dheweke liwat. Dheweke njupuk ambegan lan ngrumusake Jerman sing paling apik.
  
  "Ya, sarafku ora tahan karo pembunuhan kasebut. "Aku kelangan eling lan kenek pasuryan," dheweke muttered cepet, nyoba kanggo aran kanggo nangani lawang.
  
  "Ayo aku njaluk iki kanggo sampeyan," ujare wong lan mbukak lawang kanggo ekspresi simpati.
  
  "Sugeng dalu, mbak," kandhane polisi marang Nina.
  
  "Danke sh ön," dheweke mesem, ngrasakake hawa wengi sing adhem ing raine, nglawan sirah lan nyoba ora mudhun ing undhak-undhakan.
  
  "Sugeng dalu uga, Dhokter... Efesus, ta?" - polisi takon konco Nina ing lawang. Getih beku ing vena, nanging dheweke tetep setya.
  
  "Inggih leres. "Sugeng dalu, Bapak-bapak," kandhane wong lanang kanthi riang. "Aman!"
  
  
  Bab 11 - Margaret's Cub
  
  
  "Sam Cleave mung wong iki, Pak. Aku bakal hubungi dheweke."
  
  "Kita ora bisa mbayar Sam Cleve," jawab Duncan Gradwell kanthi cepet. Dheweke arep ngrokok rokok, nanging nalika kabar ana jet tempur sing nabrak ing Jerman teka liwat kabel menyang layar komputer, nuntut perhatian langsung lan cepet.
  
  "Dheweke kanca lawasku. "Aku bakal ... twist lengen," krungu Margaret ngandika. "Kaya sing dakkandhakake, aku bakal ngubungi dheweke. Kita kerja bareng pirang-pirang taun kepungkur nalika aku nulungi tunangane Patricia kanthi pakaryan pisanan minangka profesional.
  
  "Apa iki cah wadon sing ditembak ing ngarepe dening cincin bedhil sing operasi padha ditemokke?" Gradwell takon kanthi nada rada ora emosi. Margaret nundukake sirahe lan mangsuli kanthi manthuk alon. "Ora nggumunake dheweke dadi ketagihan ing botol ing taun-taun sabanjure," ujare Gradwell.
  
  Margaret ora bisa nahan ngguyu iki. "Inggih, Pak, Sam Cleave ora perlu akeh coaxing kanggo njaluk dheweke nyedhot gulu botol. Sanadyan sadurunge Patricia, utawa sawise ... kedadean.
  
  "Oh! Dadi, apa dheweke ora stabil banget kanggo nyritakake crita iki?" - takon Gradwell.
  
  "Inggih, Pak Gradwell. Sam Cleave ora mung sembrono, malah kondhang amarga pikirane rada bengkong," kandhane karo mesem alus. "Wartawan iku persis kaliber sing sampeyan pengin mbukak operasi rahasia saka komando Luftwaffe Jerman. Aku yakin kanselir dheweke bakal seneng krungu babagan iki, utamane saiki.
  
  "Aku setuju," Margaret dikonfirmasi, clasping dheweke tangan ing ngarepe dheweke nalika ngadeg ing manungsa waé ing ngarepe meja editor dheweke. "Aku bakal langsung ngubungi dheweke lan ndeleng manawa dheweke gelem nyuda biaya kanggo kanca lawas."
  
  "Aku kudu ngarep-arep!" Uwang dobel Gradwell geter nalika swarane mundhak. "Wong iki saiki dadi panulis sing misuwur, mula aku yakin manawa perjalanan edan sing ditindakake karo wong bodho sing sugih iki dudu tumindak sing dibutuhake."
  
  "Bodho sugih" sing diarani Gradwell yaiku David Perdue. Gradwell wis nambah rasa ora hormat marang Perdue ing taun-taun pungkasan amarga disdain miliarder kanggo kanca pribadi Gradwell. Kanca kasebut, Profesor Frank Matlock saka Universitas Edinburgh, dipeksa mundur minangka kepala departemen ing kasus Menara Brixton sing dhuwur-dhuwur sawise Purdue mandhegake sumbangan sing loman menyang departemen kasebut. Alamiah, ana furore liwat infatuation romantis Perdue sakteruse karo dolanan favorit Matlock, obyek saka injunctions misogynistic lan leladen, Dr. Nina Gould.
  
  Kasunyatan bilih iki kabeh sajarah kuna, pantes dasawarsa lan setengah saka "banyu ing sangisore jembatan," ora ana bedane kanggo Gradwell embittered. Dheweke saiki mimpin ing Edinburgh Post, posisi kang wis ngrambah liwat hard karya lan fair play, taun sawise Sam Cleave wis ninggalake aula bledug kertas kang.
  
  "Inggih, Pak Gradwell," wangsulane Margaret sopan. "Aku bakal entuk, nanging yen aku ora bisa muter?"
  
  "Ing rong minggu, sejarah donya bakal digawe, Margaret," Gradwell nyengir kaya pemerkosa ing Halloween. "Sajrone luwih saka seminggu, jagad bakal nonton langsung saka Den Haag nalika Timur Tengah lan Eropa mlebu perjanjian perdamaian sing njamin mungkasi kabeh permusuhan ing antarane rong jagad. Ancaman sing jelas kanggo kedadeyan iki yaiku penerbangan bunuh diri pilot Walanda Ben Griesman, elinga?
  
  "Injih pak". Dheweke nggigit lambe, ngerti kanthi lengkap menyang ngendi dheweke arep karo iki, nanging ora gelem nesu kanthi ngganggu. "Dheweke mlebu pangkalan udara Irak lan mbajak pesawat."
  
  "Inggih leres! Lan tabrakan menyang markas CIA, nggawe bab bajingan-munggah sing saiki unfolding. Kaya sing sampeyan ngerti, Timur Tengah mesthi ngirim wong kanggo mbales kanthi ngrusak pangkalan udara Jerman! - dheweke nguwuh. "Saiki dakcritakake maneh kenapa Sam Cleave sing sembrono lan cerdas ora bakal entuk kesempatan kanggo mlebu crita iki."
  
  "Titik dijupuk," dheweke mesem isin, kroso banget kikuk kudu nonton boss salivate nalika ngandika passionately bab kahanan budding. "Aku kudu lunga. Sapa sing ngerti saiki ana ngendi? Aku kudu langsung nelpon kabeh wong."
  
  "Iku bener!" Gradwell nggerengi dheweke nalika dheweke langsung menyang kantor cilik. "Cepat lan njaluk Cleve kanggo menehi katrangan babagan iki sadurunge wong bodho anti-perdamaian liyane nyebabake bunuh diri lan Perang Donya III!"
  
  Margaret malah ora nglirik kanca-kancane nalika dheweke mlayu ngliwati dheweke, nanging dheweke ngerti yen dheweke kabeh ngguyu karo omongane Duncan Gradwell sing nyenengake. Tembung-tembung sing dipilih minangka lelucon ing njero. Margaret biasane ngguyu paling banter nalika editor veteran enem layanan pers sadurunge wiwit kuwatir babagan kabar kasebut, nanging saiki dheweke ora wani. Apa yen dheweke weruh dheweke cekikikan babagan tugas sing dianggep penting? Mbayangno nesu yen dheweke weruh smirk dheweke dibayangke ing panel kaca gedhe kantor dheweke?
  
  Margaret katon nerusake kanggo ngomong karo Sam enom maneh. Ing sisih liya, dheweke wis suwe ora enom Sam. Nanging kanggo dheweke, dheweke bakal tansah dadi wartawan warta sing ora sopan lan seneng banget sing mbukak ketidakadilan ing ngendi wae. Dheweke wis dadi murid Margaret ing jaman Edinburgh Post sadurunge, nalika jagad iki isih ana ing kekacauan liberalisme lan konservatif pengin mbatesi kebebasan saben wong. Kahanan kasebut wis owah sacara dramatis wiwit Organisasi Persatuan Dunia njupuk alih kontrol politik sawetara negara bekas Uni Eropa, lan sawetara wilayah Amerika Selatan bubar saka sing biyen dadi pamrentah Donya Katelu.
  
  Margaret dudu feminis kanthi cara apa wae, nanging Organisasi Persatuan Dunia, sing dipimpin utamane dening wanita, nuduhake bedane sing signifikan babagan cara ngatur lan ngrampungake ketegangan politik. Peperangan ora seneng maneh karo pamrentahan sing didominasi lanang. Kemajuan ing pemecahan masalah, panemuan lan optimalisasi sumber daya wis digayuh liwat sumbangan internasional lan strategi investasi.
  
  Bank Dunia dipimpin dening ketua Dewan Toleransi Internasional, Profesor Martha Sloan. Dheweke dadi mantan duta besar Polandia kanggo Inggris, sing menang pemilihan pungkasan kanggo ngatur serikat bangsa-bangsa anyar. Tujuan utama Dewan kasebut yaiku kanggo ngilangi ancaman militer kanthi nyimpulake perjanjian kompromi bebarengan tinimbang terorisme lan intervensi militer. Perdagangan luwih penting tinimbang permusuhan politik, profesor. Sloan tansah nuduhake pidato. Nyatane, wis dadi prinsip sing ana gandhengane karo dheweke ing kabeh media.
  
  "Yagene kita kudu kelangan putra-putra kita nganti pirang-pirang ewonan kanggo nyukupi rasa serakah sawetara wong tuwa sing kuwasa nalika perang ora bakal nggegirisi?" dheweke krungu proklamasi sawetara dina sadurunge dheweke kapilih ing kamenangan landslide. "Napa kita kudu ngrusak ekonomi lan ngrusak kerja keras para arsitek lan tukang batu? Utawa ngrusak bangunan lan mateni wong sing ora salah nalika panglima perang modern entuk bathi saka kasangsaran kita lan pedhot garis getih kita? Nom-noman sing dikorbanake kanggo ngladeni siklus karusakan sing ora ana pungkasan yaiku kegilaan sing ditindakake dening para pimpinan sing ora kuwat sing ngontrol masa depan sampeyan. Wong tuwa sing kelangan anak, bojo sing ilang, sedulur sing dibuwang saka kita amarga ora bisa ngatasi konflik?"
  
  Kanthi rambute peteng sing dikepang lan kalung beludru teken sing cocog karo setelan apa wae sing dianggo, pimpinan cilik lan karismatik nggegirisi jagad iki kanthi obat-obatan sing katon gampang kanggo praktik ngrusak sistem agama lan politik. Nyatane, dheweke tau dipoyoki dening oposisi resmi amarga nyatakake yen semangat Olimpiade wis dadi generator finansial liyane.
  
  Dheweke negesake manawa kudu digunakake kanggo alasan sing padha digawe - kompetisi sing tentrem ing ngendi pemenang ditemtokake tanpa kurban. "Yagene kita ora bisa miwiti perang ing papan catur utawa ing lapangan tenis? Malah pertandhingan gulat lengen antarane rong negara bisa nemtokake sapa sing bakal teka, demi swarga! Ide sing padha, mung tanpa milyaran sing digunakake kanggo bahan perang utawa nyawa sing ora kaetung dirusak dening korban antarane prajurit mlaku sing ora ana hubungane karo sabab langsung. Wong-wong iki matèni saben liyane tanpa alesan liyane kanggo iki liyane saka pesenan! Yen sampeyan, kanca-kanca, ora bisa mlaku menyang wong ing dalan lan nembak sirahe tanpa getun utawa trauma psikologis, "dheweke takon saka platform ing Minsk sawetara wektu kepungkur, "kenapa sampeyan meksa anak-anak, sedulur, sadulur lan sadulur. pasangan nindakaken kanthi milih tiran kuna iki sing nglangi kekejaman iki? Kenapa?"
  
  Margaret ora preduli apa serikat pekerja anyar dikritik amarga kampanye oposisi sing diarani kebangkitan feminis utawa kudeta insidious dening agen Antikristus. Dheweke bakal ndhukung panguasa sing nglawan pembunuhan massal sing ora ana gunane bangsa kita dhewe kanthi jeneng kekuwatan, rakus lan korupsi. Intine, Margaret Crosby nyengkuyung Sloane amarga jagad iki dadi papan sing kurang angel wiwit dheweke njupuk kekuwatan. Kerudung peteng sing wis didhelikake abad-abad permusuhan saiki langsung dibusak, mbukak saluran komunikasi antarane negara-negara sing ora kena pengaruh.Yen nganti aku, larangan agama sing mbebayani lan ora sopan bakal dibebasake saka kemunafikan, lan dogma teror lan perbudakan bakal diilangi. Individualisme nduweni peran penting ing donya anyar iki. Seragam kanggo busana resmi. Aturan kasebut adhedhasar prinsip ilmiah. Kebebasan yaiku babagan pribadine, rasa hormat lan disiplin pribadi. Iki bakal nambah saben kita ing pikiran lan awak lan ngidini kita dadi luwih produktif, dadi luwih apik ing apa sing kita lakoni. Lan nalika kita dadi luwih apik ing apa sing kita lakoni, kita bakal sinau andhap asor. Saka andhap-asor teka keramahan.
  
  Wicara Martha Sloan diputer ing komputer kantor Margaret nalika dheweke nggoleki nomer pungkasan sing ditelpon kanggo Sam Cleve. Dheweke bungah banget kanggo ngobrol maneh sawise kabeh wektu iki lan ora bisa nahan cekikikan nalika dheweke nelpon nomer kasebut. Nalika buzzer pisanan muni, Margaret keganggu dening tokoh swaying saka kolega lanang ing njaba jendela dheweke. Tembok. Dheweke waved tangan wildly kanggo njaluk dheweke manungsa waé, pointing ing jam lan flat layar komputer dheweke.
  
  "Kowe ngomong apa?" dheweke takon, ngarep-arep sing kabisan lip-maca wis ngluwihi skills gesturing kang. "Aku telpon!"
  
  Telpon Sam Cleave menyang surat swara, mula Margaret nyetop telpon kanggo mbukak lawang lan ngrungokake apa sing diomongake petugas kasebut. Ngetok-ngetok lawang karo merengut setan, dheweke nguwuh, "Sing asmane Gusti Allah sing penting banget, Gary? Aku nyoba ngubungi Sam Cleave."
  
  "Ing kasunyatan!" - Gary seru. "Deleng kabar. Dheweke ana ing warta, wis ana ing Jerman, ing rumah sakit ing Heidelberg, ing ngendi, miturut wartawan, wong sing nabrak pesawat Jerman!
  
  
  Bab 12 - Janjian dhewe
  
  
  Margaret mlayu bali menyang kantor lan ngganti saluran menyang SKY International. Tanpa njupuk mripate saka sesawangan ing layar, dheweke mlaku ing antarane wong-wong manca ing latar mburi kanggo ndeleng yen dheweke bisa ngenali kanca lawas dheweke. Kawigatèné dadi fokus ing tugas iki sing meh ora weruh komentar wartawan. Ing kene ana tembung sing nggawe cara liwat campuran kasunyatan, mencet otak dheweke ing panggonan sing bener kanggo ngelingi crita sakabèhé.
  
  "Panguwasa durung nangkep pembunuh sing angel dingerteni sing tanggung jawab kanggo matine rong petugas keamanan telung dina kepungkur lan tiwas liyane ing wayah wengi. Identitas almarhum bakal diumumake nalika penyelidikan sing ditindakake dening Departemen Investigasi Kriminal Wiesloch saka Direktorat Heidelberg rampung. Margaret dumadakan kesawang Sam ing antarane penonton konco tandha cordon lan alangan. "Duh Gusti, cah, carane wis diganti ing ..." dheweke sijine kaca tingal lan leaned liwat kanggo njaluk dipikir luwih apik. Dheweke kandha kanthi setuju, "Saiki sampeyan wis dadi wong lanang, ya?" Apa metamorfosis sing wis ditindakake! Rambute sing peteng saiki tuwuh ing sangisore pundhake, ujung-ujunge njedhul kanthi cara liar lan ora rapi sing menehi hawa kecanggihan.
  
  Dheweke nganggo jas kulit ireng lan sepatu bot. Kira-kira kebungkus ing krahe ana selendang kasmir ijo sing nghias fitur peteng lan sandhangan sing padha peteng. Ing esuk Jerman abu-abu sing pedhut dheweke ngliwati wong akeh kanggo ndeleng sing luwih apik. Margaret ngeweruhi dheweke ngomong karo petugas polisi, sing geleng-geleng kepala karo apa sing disaranake Sam.
  
  "Mbokmenawa arep mlebu, ta, mas?" Margaret palsu nyengir tipis. "Lho, kowe ora owah semono, ta?"
  
  Ing mburi dheweke, dheweke kenal wong liya, sing asring ditemokake ing konferensi pers lan cuplikan pesta universitas sing dikirim dening editor hiburan menyang bilik editorial kanggo klip berita. Wong lanang sing dhuwur lan putih rambute ndherekake ngarep kanggo ndeleng luwih cedhak ing pemandangan ing jejere Sam Cleave. Dheweke uga disandangi tanpa cela. Kacamatane diselehake ing kanthong jas ngarep. Tangane tetep didhelikake ing kanthong celana nalika mlaku-mlaku. Dheweke ngeweruhi blazer wulu kulit coklat Italia sing nutupi apa sing dianggep minangka senjata sing didhelikake.
  
  "David Perdue," dheweke ngumumake kanthi tenang nalika adegan kasebut diputer ing rong versi cilik ing mburi kacamata. Mripate ninggalake layar sedhela kanggo mirsani sakcedhake kantor sing mbukak kanggo mesthekake yen Gradwell ora obah. Wektu iki dheweke anteng nyawang artikel sing lagi wae digawa menyang dheweke. Margaret mringis lan ngalihake pandhangane menyang layar datar kanthi nyengir. "Temenan sampeyan durung weruh Cleve isih kanca karo Dave Perdue, ta?" dheweke nyengir.
  
  "Loro pasien wis dilaporake ilang wiwit esuk, lan juru bicara polisi ..."
  
  "Apa?" Margaret mrengut. Dheweke wis krungu iki. Ing kene dheweke mutusake kanggo ngrungokake kupinge lan menehi perhatian marang laporan kasebut.
  
  "... polisi ora ngerti carane loro pasien bisa metu saka bangunan sing mung siji metu, metu sing dijaga petugas rong puluh papat jam saben dina. Iki nyebabake panguwasa lan pangurus rumah sakit percaya yen rong pasien, Nina Gould lan korban kobongan sing mung dikenal minangka "Sam," isih ana ing njero bangunan kasebut. Alesan kanggo penerbangan kasebut, nanging tetep dadi misteri.
  
  "Nanging Sam ana ing njaba bangunan, wong bodho," Margaret jenggot, bingung banget karo pesen kasebut. Dheweke kenal karo hubungane Sam Cleave karo Nina Gould, sing tau ketemu sedhela sawise ceramah babagan strategi pra-Perang Dunia II sing katon ing politik modern, "Miskin Nina. Apa sing kedadeyan sing nggawa dheweke menyang unit bakar? Gusti. Nanging Sam ... "
  
  Margaret geleng-geleng kepala lan didilat lambene nganggo pucuk ilat, kaya sing biasane ditindakake nalika nyoba ngrampungake teka-teki. Ora ana sing ana ing kene; Sanadyan ilang pasien liwat alangan polisi, utawa pati misterius saka telung karyawan, ora ana sing weruh tersangka, lan sing paling aneh kabeh - amarga kebingungan sing disebabake dening pasien liyane Nina yaiku "Sam", nalika Sam ngadeg. ing njaba ing antarane sing nonton ... ing sepisanan.
  
  Alesan deduktif kolega lawas Sam diwiwiti lan dheweke lungguh ing kursine, nonton Sam ilang ing layar karo wong akeh. Dheweke nyekel driji lan katon kosong ing ngarep, ora nggatekake laporan warta sing ganti.
  
  "Ing katon kosong," dheweke mbaleni maneh lan maneh, nerjemahake rumus dheweke menyang macem-macem kemungkinan. "Ing ngarepe kabeh..."
  
  Margaret mlumpat, nuthuk cangkir teh sing isih kosong lan salah sawijining penghargaan pers sing ana ing pojok mejane. Dheweke gasped ing dheweke dadakan epiphany, malah liyane inspirasi kanggo diajak Sam. Dheweke kepengin ngerti kabeh perkara iki kanthi rinci. Saka kebingungan sing dirasakake, dheweke ngerti manawa ana sawetara potongan teka-teki sing ora diduweni, potongan sing mung bisa dikorbanake Sam Cleave kanggo nggoleki bebener sing anyar. Ngapa ora? Dheweke mung bakal bungah yen ana wong sing duwe pikiran logis mbantu dheweke ngrampungake misteri ilang Nina.
  
  Iku bakal isin yen sejarawan cilik ayu isih kejiret ing bangunan karo sawetara kidnapper utawa wong edan. Kahanan kaya ngono meh dadi jaminan kabar ala, lan dheweke ora pengin kedadeyan yen dheweke bisa mbantu.
  
  "Pak Gradwell, aku nyisihake seminggu kanggo artikel ing Jerman. Tulung atur wektu aku ora ana," ujare jengkel karo mbukak lawang Gradwell, isih buru-buru nganggo jas.
  
  "Apa ing jeneng kabeh sing suci sampeyan ngomong babagan, Margaret?" - Gradwell seru. Dheweke noleh ing kursine.
  
  "Sam Cleave ana ing Jerman, Pak Gradwell," dheweke ngumumake kanthi bungah.
  
  "Nggih! Banjur sampeyan bisa ngenalake dheweke karo crita sing wis ana ing kene, "ujare.
  
  "Ora, kowe ora ngerti. Ora mung kuwi, Pak Gradwell, isih akeh maneh! Kayane Dhokter Nina Gould uga ana ing kana," kandhane dheweke karo isin-isin nalika dheweke kesusu ngikat sabuk. "Lan saiki panguwasa nglaporake dheweke ilang."
  
  Margaret njupuk sedhela kanggo ambegan lan ndeleng apa boss dheweke mikir. Dheweke nyawang dheweke incredulously kanggo detik. Dheweke banjur nggero, "Lha kowe isih ngapa ing kene? Go lan njaluk Cleve. Ayo mbukak Krauts sadurunge wong liya mlumpat menyang mesin bunuh diri getih!
  
  
  Bab 13 - Telung Wong Liyo lan Sejarawan Ilang
  
  
  "Apa sing padha ngomong, Sam?" - Perdue takon quietly minangka Sam gabung wong.
  
  "Dheweke ujar yen pasien loro wis ilang wiwit esuk," wangsulane Sam kanthi tenang nalika wong loro kasebut lunga saka wong akeh kanggo ngrembug rencana.
  
  "Kita kudu njaluk Nina metu sadurunge dheweke dadi target liyane kanggo kewan iki," Perdue nandheske, gambar cilik crookedly kejiret antarane untu ngarep minangka kang dianggep.
  
  "Kasep, Perdue," ujare Sam kanthi ekspresi cemberut. Dheweke mandheg lan ndeleng langit ing ndhuwur sirahe, kaya-kaya njaluk pitulung saka kekuwatan sing luwih dhuwur. Mripate biru peteng Perdue mandeng marang dheweke kanthi pitakon, nanging Sam rumangsa kaya ana watu sing macet ing wetenge. Pungkasane dheweke ambegan lan kandha: "Nina ilang."
  
  Perdue ora langsung nyadari iki, mbok menawa amarga iku pungkasan sing pengin dirungokake ... Sawise kabar seda, mesthi. Langsung metu saka lamunan, Perdue mandeng Sam karo expression saka konsentrasi nemen. "Gunakake kontrol pikiran kanggo entuk informasi. Ayo, sampeyan nggunakake kanggo njaluk kula metu saka Sinclair. dheweke nggawe percoyo Sam, Nanging kancane mung geleng-geleng. "Sam? Iki kanggo wong wadon sing kita loro, "dheweke wegah nggunakake tembung sing ana ing pikirane lan kanthi wicaksana ngganti tembung kasebut "muja".
  
  "Aku ora bisa," Sam ngeluh. Dheweke katon bingung nalika diakoni, nanging ora ana gunane kanggo njaga khayalan kasebut. Iku ora bakal apik kanggo ego lan ora bakal apik kanggo sapa wae ing saubengé. "Aku l-ilang ... iki ... kemampuan," dheweke berjuang.
  
  Iku pisanan Sam wis ngandika banter wiwit preian Scottish, lan di sedot. "Aku kalah, Perdue. Nalika aku kesandung sikilku sing getihen mlayu saka Giantess Greta, utawa apa wae jenenge, sirahku kenek watu lan, uga, "dheweke shrugged lan menehi Perdue tampilan saka kesalahan elek. "Nuwun sewu mas. Nanging aku kelangan apa sing bisa daklakoni. Dhuh Allah, nalika aku duwe dheweke, aku ngira iki minangka ipat-ipat ala - sing nggawe uripku sengsara. Saiki aku wis ora duwe... Saiki aku pancene butuh, muga-muga ora ilang."
  
  "Apik," Perdue moaned, tangane ngusapake ing bathuk lan ngisor garis rambute kanggo sink menyang putih kandel rambute. "Oke, ayo dipikirake. Mikir bab iku. Kita wis slamet luwih elek tinimbang iki tanpa bantuan penipuan psikis, ta?"
  
  "Ya," Sam sarujuk, isih kroso kaya wis ngeculke sisih mudhun.
  
  "Dadi kita mung kudu nggunakake pelacakan lawas kanggo nemokake Nina," Perdue nyaranake, nindakake sing paling apik kanggo ngetrapake sikap "aja ngomong yen sampeyan bakal mati".
  
  "Apa yen dheweke isih ana?" Sam numpes kabeh khayalan. "Dheweke ujar manawa dheweke ora bisa metu saka kene, mula dheweke mikir yen dheweke isih ana ing njero bangunan."
  
  Pulisi sing diomongake ora ngandhani Sam yen perawat wis ngeluh diserang ing wayah wengi sadurunge - perawat sing njupuk seragam medis sadurunge tangi ing lantai kamar, dibungkus selimut.
  
  "Banjur kita kudu mlebu. Ora ana gunane nggoleki ing saindenging Jerman yen kita durung nliti wilayah asli lan saubengé, "ujare Perdue. Mripate nyathet cedhake para perwira sing ditugasake lan petugas keamanan berpakaian preman. Nggunakake tablet, dheweke diam-diam ngrekam adegan kedadeyan kasebut, akses menyang lantai ing njaba bangunan coklat, lan struktur dhasar lawang lan metu.
  
  "Becik," ujare Sam, tetep raine lurus lan pura-pura ora salah. Dheweke njupuk bungkus rokok kanggo mbantu dheweke mikir sing luwih apik. Cahya topeng pisanane kaya salaman karo kanca lawas. Sam nyedhot asap lan langsung ngrasakake rasa tentrem, fokus, kaya-kaya wis mundur saka kabeh kanggo ndeleng gambar gedhe. Kebetulan dheweke uga weruh van SKY International News lan telung wong lanang sing katon curiga ing cedhake. Kanggo sawetara alesan padha katon metu saka panggonan, nanging ora bisa ngerti apa.
  
  Nglirik ing Perdue, Sam weruh penemu rambut putih nggeser tablet, alon-alon ngobahake saka tengen ngiwa kanggo njupuk panorama.
  
  "Purdue," ujare Sam kanthi lambe sing kenceng, "cepet menyang sisih kiwa. Ing van. Ana telung bajingan katon curiga ing van. Apa sampeyan ndeleng wong-wong mau?
  
  Perdue nindakake kaya sing disaranake Sam lan njupuk wong telu ing umur telung puluhan, kaya sing bisa dingerteni. Sam bener. Cetha yen dheweke ora ana ing kono kanggo ndeleng apa sing dadi gegeran. Nanging, kabeh padha ndeleng jam tangane bebarengan, nyelehake tangane ing tombol. Nalika padha ngenteni, ana siji sing ngomong.
  
  "Dheweke nyinkronake jam tangane," ujare Perdue, meh ora ngobahake lambene.
  
  "Ya," Sam sarujuk liwat aliran dawa asap sing mbantu dheweke mirsani tanpa katon ketok. "Menurutmu, bom?"
  
  "Ora mungkin," Perdue mati, swarane kaya dosen sing bingung nalika nyekel pigura clipboard ing wong lanang. "Dheweke ora bakal tetep ing jarak sing cedhak."
  
  "Kajaba padha suicidal," Sam retorted. Perdue nglirik kaca tingal emas, isih nyekel clipboard ing panggonan.
  
  "Banjur dheweke ora kudu nyinkronake jam, ta?" - ngandika impatiently. Sam kudu nyerah. Perdue bener. Dheweke mesthine ana ing kana minangka pengamat, nanging kanggo apa? Dheweke ngetokake rokok liyane tanpa rampung sing pisanan.
  
  "Gluttony iku dosa mortal, sampeyan ngerti," Perdue nggodha, nanging Sam ora digatèkaké. Dheweke nyetop rokok lan mlaku nyedhaki wong telu kasebut sadurunge Perdue bisa nanggepi, dheweke mlaku-mlaku nyabrang ing dhataran sing rata, supaya ora ngganggu targete. Jerman iku elek, supaya wektu iki mutusaké kanggo muter piyambak. Mbok menawa dheweke nganggep dheweke minangka turis bodho, dheweke bakal ora gelem nuduhake.
  
  "Halo, tuan-tuan," Sam menehi salam karo nyepeng rokok ing antarane lambene. "Aku nganggep sampeyan ora duwe lampu?"
  
  Padha ora nyana iki. Wong liyo sing ngadeg ana ing kono karo nggumun-nggumun, mesem lan katon bodho karo rokok sing ora murup.
  
  "Bojoku metu nedha awan karo wanita liyane ing tur lan njupuk korekku karo dheweke." Sam teka kanthi alesan kanthi fokus ing fitur lan sandhangane. Sawise kabeh, iku hak prerogative wartawan.
  
  Loafer abang-rambut ngomong karo kanca-kanca ing Jerman. "Padha paring pepadhang, demi Gusti. Delengen carane pathetic dheweke katon . Loro liyane mringis setuju, lan siji jumangkah maju, mbuwang geni menyang Sam. Sam saiki nyadari menawa gangguane wis ora efektif amarga wong telu mau isih ngati-ati ing rumah sakit. "Ya, Werner!" - salah siji saka wong-wong mau dumadakan exclaimed.
  
  Perawat cilik metu saka lawang sing dijaga polisi lan menehi isyarat supaya salah sijine teka. Dheweke ijol-ijolan sawetara tembung karo pengawal loro ing lawang lan padha manthuk kanthi marem.
  
  "Kol," wong sing rambute ireng napuk tangane wong sing rambute abang nganggo mburi tangane.
  
  "Warum nicht Himmelfarb?" Kohl protes lan tembak-menembak cepet, sing cepet-cepet diselesaikan ing antarane telu.
  
  "Kol! Sofort! " wangsulane wong lanang sing rambute peteng nguwasani.
  
  Ing sirahe Sam, tembung-tembung kasebut berjuang kanggo mlebu ing kosakata, nanging dheweke ngira yen tembung pisanan yaiku jeneng mburi wong lanang. Tembung salajengipun ingkang dipuntebak inggih menika kadosta nindakaken kanthi cepet, nanging piyambakipun boten yakin.
  
  "Oh, bojone uga menehi pesenan," Sam muter bisu, kesed ngrokok. "Mbokku ora manis..."
  
  Franz Himmelfarb, karo manthuk saka rowange, Dieter Werner, langsung diselani Sam. "Ngrungokake, kanca, apa sampeyan keberatan? Awake dhewe dadi petugas sing nyoba nyampur karo wong akeh, lan sampeyan nggawe angel kanggo kita. Tugas kita yaiku kanggo mesthekake yen pembunuh ing rumah sakit ora lolos tanpa dideteksi, lan kanggo nindakake iku, kita ora perlu diganggu nalika nindakake tugas.
  
  "Aku ngerti. Nuwun sewu. Aku ngira sampeyan mung wong bodho sing ngenteni kanggo nyolong bensin saka van warta. Kowé ketoke kaya jinis," wangsulané Sam karo sikap sing rada sengaja nyenyamah. Dheweke noleh lan mlaku, ora nggatekake swarane wong siji sing nyekel liyane. Sam katon maneh lan weruh wong-wong mau dibintangi ing wong, kang dijaluk kanggo Kepala sethitik luwih cepet menyang omahé Perdue. Nanging, dheweke ora gabung karo kancane lan nyingkiri asosiasi visual karo dheweke, yen telu hyena nggoleki wedhus ireng kanggo dipilih. Perdue ngerti apa sing ditindakake Sam. Mripat Sam kang peteng rada widened minangka sing gazes ketemu liwat pedhut esuk, lan furtively gestured kanggo Perdue ora melu wong ing obrolan.
  
  Perdue mutusake bali menyang mobil rental karo sawetara liyane, sing ninggalake pemandangan kanggo bali menyang dina nalika Sam tetep konco. Dheweke, ing sisih liya, gabung karo klompok warga lokal sing sukarela mbantu polisi ngawasi kegiatan sing curiga. Iku mung tutup kanggo njaga mripat ing telung Pramuka wily ing shirts flanel lan windbreakers. Sam nimbali Perdue saka sudut pandang.
  
  "Ya?" Swara Perdue liwat telpon cetha.
  
  "Jam tangan gaya militer, kabeh vintage sing padha. Wong-wong iki saka militer, "ujare karo mripate ngubengi ruangan supaya ora katon. "Lan siji liyane, jeneng. Kohl, Werner lan... eh..." dheweke ora bisa ngelingi sing katelu.
  
  "Ya?" Perdue menet tombol, ngetik jeneng menyang file personel militer Jerman ing Arsip Departemen Pertahanan AS.
  
  "Damn," Sam jenggot, wincing ing kemampuan miskin kanggo ngelingi rincian. "Iku jeneng mburi maneh."
  
  "Iki, kancaku, ora bakal nulungi aku," Perdue niru.
  
  "Aku ngerti! Aku ngerti, demi Allah!" Sam ngamuk. Dheweke rumangsa ora duwe daya sing luar biasa saiki amarga kemampuane sing luar biasa ditantang lan ditemokake pengin. Alesan kanggo gething dhiri sing anyar iki dudu kelangan kemampuan psikis, nanging frustasi amarga ora bisa bersaing ing turnamen kaya sing nate ditindakake nalika isih enom. "Swarga. Aku iki ana hubungane karo swarga. Duh Gusti, aku kudu ngupayakake basa Jerman-lan memoriku.
  
  "Mungkin Engel?" Perdue nyoba nulungi.
  
  "Ora, cendhak banget," Sam objected. Pandangane mlipir ing gedhong, munggah menyang langit, lan mudhun menyang wilayah sing ana telung prajurit Jerman. Sam ngempet. Padha ilang.
  
  "Himmelfarb?" Perdue ngerteni.
  
  "Ya, iki padha! Kuwi jenenge! Sam nguwuh lega, nanging saiki dheweke kuwatir. "Dheweke wis ora ana. Dheweke ora ana, Perdue. Sialan! Aku mung ilang dheweke nang endi wae, ta? Aku biyen bisa ngoyak kentut menyang badai!"
  
  Perdue meneng, ndeleng informasi sing dipikolehi kanthi nyopot file rahasia sing dikunci saka mobil, nalika Sam ngadeg ing hawa esuk sing adhem, ngenteni apa sing ora dingerteni.
  
  "Wong-wong iki katon kaya laba-laba," Sam groaned, mindhai wong karo mripate didhelikake ing bangs lashing. "Dheweke nggawe ancaman nalika sampeyan nonton, nanging luwih elek yen sampeyan ora ngerti menyang ngendi."
  
  "Sam," Perdue dumadakan ngomong, ndhelikake wartawan, sing yakin yen dheweke dituruti, nyiapake penyergapan. "Dheweke kabeh pilot saka unit Luftwaffe Jerman, Leo 2."
  
  "Lan apa tegese? Apa padha pilot? - Sam takon. Dheweke meh kuciwa.
  
  "Ora temenan. Dheweke luwih khusus, "ujare Perdue. "Balik menyang mobil. Sampeyan bakal pengin krungu iki liwat rum pindho lan es.
  
  
  Bab 14 - Rerusuh ing Mannheim
  
  
  Nina tangi ing kursi, krasa kaya ana wong sing nancepake watu ing tengkorak lan mung nyopot otake supaya lara. Dheweke wegah mbukak mripate. Iku bakal angel banget kanggo dheweke nemokake yen dheweke wuta, nanging ora wajar yen ora . Dheweke kanthi ati-ati ngidini dheweke kelopak mata kanggo flutter lan part. Ora ana owah-owahan wiwit wingi, dheweke ngucapke matur nuwun banget.
  
  Roti panggang lan kopi digantung ing ruang tamu sing dheweke santai sawise mlaku-mlaku kanthi dawa karo pasangan rumah sakit 'Sam'. Dheweke isih ora kelingan jenenge lan dheweke isih ora bisa biasa nelpon dheweke Sam. Nanging dheweke kudu ngakoni. sing , Kejabi kabeh bedo ing sikap kang, supaya adoh dheweke wis mbantu dheweke tetep ora dideteksi dening panguwasa, panguwasa sing seneng ngirim dheweke bali menyang rumah sakit ngendi edan wis teka kanggo ngomong hello.
  
  Dheweke wis ngentekake kabeh dina sadurunge mlaku-mlaku, nyoba tekan Mannheim sadurunge peteng. Ora ana sing duwe dokumen utawa dhuwit, mula Nina kudu main kertu tega kanggo menehi wong loro gratis saka Mannheim menyang Dillenburg ing sisih lor. Sayange, Nina sing umur sewidak loro taun nyoba kanggo gawe uwong yakin bakal luwih apik kanggo loro turis mangan, adus anget lan turu ing wayah wengi. Lan mulane dheweke nginep ing dipan, nginep loro kucing gedhe lan bantal sulaman sing ambune kaya kayu manis basi, Gusti, aku kudu hubungi Sam. Kula Sam, dheweke ngelingake awake dhewe nalika lungguh. Punggung ngisor dheweke mlebu ring bareng karo pinggul, lan Nina rumangsa kaya wong wadon tuwa, kebak lara. Wawasane ora rusak, nanging isih dadi tantangan kanggo dheweke tumindak normal nalika dheweke meh ora bisa ndeleng. Kajaba iku, dheweke lan kanca anyar dheweke kudu ndhelikake supaya ora diakoni minangka rong pasien sing ilang saka fasilitas medis ing Heidelberg. Iki angel banget kanggo Nina, amarga biasane dheweke kudu nganggep yen kulite ora lara lan ora demam.
  
  "Sugeng enjing!" - ngandika hostess jenis saka doorway. Kanthi spatula ing tangan siji, dheweke takon kanthi cemas ing basa Jerman: "Apa sampeyan pengin endhog ing roti panggang sampeyan, Schatz?"
  
  Nina manthuk-manthuk karo mesam-mesem goblok, mikir yen katon setengah ala kaya sing dirasakake. Sadurunge takon ing ngendi jedhing, wong wadon wis ilang bali menyang pawon werna jeruk, kang mambu margarine gabung akeh ambune wafting kanggo Nina irung mancung. Ujug-ujug dheweke kelingan. Where liyane Sam?
  
  Dheweke kelingan carane wong wadon ing omah wis menehi saben siji sofa kanggo turu wingi, nanging sofa kang kosong. Iku ora dheweke ora lega kanggo piyambak kanggo sawetara wektu, nanging dheweke ngerti wilayah luwih saka dheweke lan isih dadi mripate. Nina isih nganggo jins lan klambi saka rumah sakit, wis dibuwak seragam medical dheweke ing njaba Clinic Heidelberg sanalika paling mripat wis ninggalake wong.
  
  Saindhenging wektu dheweke bareng karo Sam liyane, Nina ora bisa bantuan nanging wonder carane dheweke bisa pass kanggo Dr Hilt sadurunge ninggalake rumah sakit sawise dheweke. Mesthine, petugas sing njaga kudu ngerti yen wong sing raine kobong ora bisa dadi dokter sing pungkasan, sanajan penyamaran lan tag jeneng sing rumit. Mesthine, dheweke ora duwe cara kanggo mbedakake fitur-fitur kasebut ing negara sing ana sesanti.
  
  Nina narik lengen klambi ing lengen abang, rasa mual nyepeng awak.
  
  "Toilet?" dheweke bisa bengok saka mburi lawang pawon sadurunge dheweke kesusu mudhun lorong cendhak sing Lady karo spatula wis nuding menyang. Bareng wis tekan lawang, ombake kejang-kejang ngubengi Nina, lan dheweke cepet-cepet mbanting lawang kanggo ngresiki awake dhewe. Ora ana rahasia manawa sindrom radiasi akut minangka panyebab penyakit gastrointestinal, nanging kekurangan perawatan kanggo iki lan gejala liyane mung nggawe kahanane luwih elek.
  
  Nalika dheweke muntah-muntah, Nina kanthi isin-isin metu saka jedhing lan tumuju ing sofa sing dheweke turu. Tantangan liyane yaiku njaga keseimbangane tanpa nyekel tembok nalika mlaku. Ing saindhenging omah cilik, Nina ngerti yen kabeh kamar kosong, apa dheweke bisa ninggalake aku ing kene? bajingan! Dheweke mrengut, dikalahake dening mriyang sing saya tambah ora bisa nglawan maneh. Kanthi disorientasi tambahan saka mripat rusak dheweke, dheweke strained kanggo nggayuh obyek mangled, kang ngarep-arep minangka sofa gedhe. Kaki Nina sing gundhul nyeret ing karpet nalika wong wadon noleh pojok nggawa sarapan.
  
  "BABUR! Mein Kudu!" - dheweke njerit gupuh nalika ndeleng awak sing rapuh tamune semaput. Jeng omah cepet-cepet nyelehake nampan ing meja lan cepet-cepet nulungi Nina. "Dear, sampeyan ora apa-apa?"
  
  Nina ora bisa ngomong yen dheweke ana ing rumah sakit. Nyatane, dheweke meh ora bisa ngomong apa-apa marang dheweke. Puter ing tengkorak dheweke, otak dheweke hissed lan ambegan kaya lawang open open. Mripate mbalek maneh menyang sirahe nalika dheweke lunga limp ing tangan Lady kang. Ora let suwe Nina sadar maneh, raine katon es ing ngisor kringet. Dheweke wis washcloth ing dheweke bathuk lan felt gerakan kikuk ing dheweke hips sing kuwatir dheweke lan dipeksa dheweke kanggo cepet njagong mujur. Kucing acuh tak acuh ketemu karo dheweke nalika tangane nyekel awak wulu lan langsung ngeculake sawise iku. "Oh," mung Nina bisa squeeze metu, lan dheweke lungguh maneh.
  
  "Piye perasaanmu?" pitakone wong wadon mau.
  
  "Aku mesthi lara hawa adhem ing kene ing negara sing ora dikenal," Nina ngomel lirih kanggo ndhukung penipuan. Ya, persis, swara batin dheweke niru. A Skotlandia mundur saka musim gugur Jerman. Ide apik!
  
  Banjur juragane ngucapake tembung emas. "Liebchen, apa ana wong sing kudu daktelpon supaya bisa njupuk sampeyan? Bojo? Keluarga?" Pasuryane Nina sing teles lan pucet sumorot pangarep-arep. "Iyo, monggo!"
  
  "Kancamu ing kene ora pamit esuk. Nalika aku tangi arep ngeterake kowe menyang kutha, dheweke ora ana. Apa kowe loro padha gelut?"
  
  "Ora, jarene kesusu tekan omahe kangmase. Mungkin dheweke mikir yen aku bakal ndhukung dheweke lara, "jawab Nina lan ngerti manawa hipotesis dheweke pancen bener. Nalika wong loro ngentekake dina mlaku-mlaku ing dalan negara ing njaba Heidelberg, dheweke ora cedhak. Nanging dheweke ngandhani kabeh sing bisa dielingi babagan identitase. Ing wektu iku, Nina nemokake memori Sam liyane kaget Milih, nanging dheweke ora pengin rock prau nalika dheweke dadi gumantung ing panuntun dhumateng lan toleransi.
  
  Dheweke kelingan yen dheweke pancen nganggo jubah putih dawa, nanging saliyane iku meh ora bisa ndeleng raine sanajan dheweke isih duwe. Sing rada jengkel yaiku ora kaget nalika ndeleng dheweke nalika takon arah utawa sesambungan karo wong liya. Mesthi, yen padha weruh wong sing pasuryan lan awak wis dadi taffy, wong bakal nggawe sawetara swara utawa nguwuh sawetara tembung simpatik? Nanging padha reacted trivially, nuduhake ora ana pratandha saka badhan bab wounds temenan wong kang seger.
  
  "Apa sing kedadeyan karo ponsel sampeyan?" - lady takon dheweke - pitakonan rampung normal, kang Nina effortlessly mangsuli karo goroh paling ketok.
  
  "Aku dirampok. Tas karo telpon, dhuwit, kabeh. ilang. Aku kira dheweke ngerti yen aku iki turis lan target aku, "jelas Nina karo njupuk telpon wanita kasebut lan manthuk-manthuk matur nuwun. Dheweke nelpon nomer sing dheweke eling banget. Nalika telpon muni ing mburi liyane saka baris, menehi Nina bledosan energi lan anget sethitik ing weteng.
  
  "Pisah." Duh Gusti, tembung sing apik banget, batine Nina, dumadakan rumangsa luwih aman tinimbang sing wis suwe dirasakake. Suwene wis suwe dheweke ora krungu swarane kanca lawas, kekasih sembrono lan kanca-kancane? Atine mlumpat. Nina wis ora weruh Sam wiwit diculik dening Ordo Srengenge Ireng nalika lagi ing dolan kanggo nggoleki kamar Amber abad kaping 18 misuwur ing Polandia meh rong sasi kepungkur.
  
  "S-Sam?" - dheweke takon, meh ngguyu.
  
  "Nina?" bengok-bengok. "Nina? Iku sampeyan?"
  
  "Ya wis. piye kabare?" dheweke mesem samar. Awake kabeh krasa lara lan meh ora bisa lungguh.
  
  "Yesus Kristus, Nina! Kowe nang endi? Apa sampeyan ana ing bebaya? takon banget liwat hum abot saka mobil obah.
  
  "Aku urip, Sam. Nanging, meh ora. Nanging aku aman. Kanthi wanita ing Mannheim, ing Jerman. Sam? Apa sampeyan bisa teka lan njupuk kula?" swarane cerak. Panyuwunan kasebut ndadekake Sam ing ati. Wong wadon sing wani, pinter lan mandhiri kuwi meh ora njaluk kaslametan kaya bocah cilik.
  
  "Mesthine aku bakal teka kanggo kowe! Mannheim punika drive cendhak saka ngendi aku. Menehi kula alamat lan kita bakal njaluk sampeyan," Sam uwuh bungah. "Duh Gusti, sampeyan ora ngerti carane kita seneng yen kabeh ora apa-apa karo sampeyan!"
  
  "Apa tegese kita kabeh?" - dheweke takon. "Lan kenapa sampeyan ana ing Jerman?"
  
  "Kanggo nggawa sampeyan menyang rumah sakit, mesthi. Kita weruh ing kabar yen Detlef ninggalake sampeyan, iku neraka murni. Lan nalika kita tekan kene, sampeyan ora ana! Aku ora percoyo, "ujare, ngguyu kebak lega.
  
  "Aku bakal menehi sampeyan marang mbak sing menehi alamat. Enggal ketemu, ya?" Nina mangsuli kanthi ambegan abot lan ngulungake telpon menyang pemilike sadurunge turu.
  
  Nalika Sam ngandika 'kita', dheweke wis koyo ala sing tegese dheweke wis ngluwari Perdue saka kandhang dignified kang wis dikunjara sawise Detlef wis dijupuk wong ing getih kadhemen ing Chernobyl. Nanging kanthi penyakit sing nyuwek sistem dheweke minangka paukuman saka dewa morfin sing ditinggalake nalika dheweke tangi, dheweke ora peduli saiki. Kabeh sing dikarepake yaiku ilang menyang tangane sing nunggu dheweke.
  
  Dheweke isih bisa krungu lady njelasake kaya apa omah kasebut nalika dheweke ninggalake manajemen lan turu demam.
  
  
  Bab 15 - Pangobatan ala
  
  
  Dhik Barken lungguh ing kulit kandel saka kursi kantor vintage, elbows ngaso ing dheweke dhengkul. Ing hum monoton saka lampu neon, dheweke tangan rested ing sisih sirahe nalika dheweke ngrungokake akun resepsionis saka Dr Hilt kang liwati. Perawat sing kakehan bobote nangisi dhokter sing wis dikenal mung pitung sasi. Dheweke duwe hubungan sing angel karo dheweke, nanging dheweke minangka wanita sing welas asih sing bener-bener nyesel mati wong lanang kasebut.
  
  "Pemakaman sesuk," ujare resepsionis sadurunge metu saka kantor.
  
  "Aku weruh ing warta, sampeyan ngerti, babagan pembunuhan. Dhokter Fritz dhawuh supaya aku ora teka kajaba prelu. Dheweke ora pengin aku uga ana ing bebaya, "ujare marang bawahan, Perawat Marks. "Marlene, sampeyan kudu njaluk transfer. Aku ora bisa kuwatir maneh saben aku ora tugas."
  
  "Aja kuwatir karo aku, Dhik Barken," Marlene Marks mesem karo ngulungake salah sijine cangkir sup instan sing wis disiapake. "Kira-kira sapa wae sing nindakake kuwi mesthi duwe alasan khusus, lho? Kaya target sing wis ana ing kene."
  
  "Sampeyan ora mikir...?" Mripate Perawat Barken mledek marang Perawat Marks.
  
  "Dr. Gould," Suster Marks ngonfirmasi rasa wedi adhine. "Aku rumangsa yen ana wong sing pengin nyulik dheweke, lan saiki wis dicekel," dheweke shrugged, "bebaya kanggo staf lan pasien wis rampung. Maksudku, aku yakin wong-wong miskin sing tilar donya mung nemoni pungkasane amarga dheweke mlebu ing dalan pembunuh, sampeyan ngerti? Dheweke mbokmenawa nyoba kanggo nyegah dheweke.
  
  "Aku ngerti teori iki, mas, nanging kenapa 'Sam' sabar uga ilang?" - takon Dhik Barken. Dheweke bisa ndeleng saka ekspresi Marlene yen perawat enom kasebut durung mikir. Dheweke meneng nyedhot sup.
  
  "Sedhih banget dheweke njupuk Dr. Gould adoh," Marlene nangis. "Dheweke lara banget lan mripate saya tambah parah, wanita miskin. Kosok baline, ibuku nesu nalika krungu bab nyulik Dr. Gould. Dheweke nesu amarga dheweke ana ing perawatanku nganti saiki tanpa dakkandhani.
  
  "Duh Gusti," Dhik Barken simpati karo dheweke. "Dheweke mesthi menehi sampeyan neraka. Aku wis weruh wong wadon iki nesu lan dheweke malah wedi karo aku."
  
  Kekarone wani ngguyu ing kahanan kang peteng ndhedhet iki. Dr Fritz mlaku menyang kantor perawat ing lantai katelu karo folder ing lengen. Raine serius, langsung mungkasi kasenengane sing sithik. Soko kaya sedih utawa kuciwo katon ing mripate nalika dheweke nggawe cangkir kopi.
  
  "Guten Morgen, Dr. Fritz," perawat enom ngandika kanggo break kasepen kikuk.
  
  Dheweke ora mangsuli dheweke. Dhik Barken kaget amarga ora sopan lan nggunakake swara otoriter kanggo meksa wong kasebut supaya tetep katon, ngucapake salam sing padha, mung sawetara desibel sing luwih banter. Dr Fritz mlumpat munggah, digawa metu saka negara koma bayangan.
  
  "Oh, nuwun sewu, Bu," dheweke ngempet. "Sugeng enjang. "Sugeng enjing," dheweke manthuk siji-sijine, ngusap telapak tangan sing kringet ing jas sadurunge nyruput kopi.
  
  Ora kaya Dr. Fritz tumindak kaya ngono. Kanggo umume wanita sing nemoni dheweke, dheweke minangka jawaban industri medis Jerman marang George Clooney. Pesonane sing percaya diri yaiku kekuwatane, mung diunggulake karo katrampilane minangka dhokter. Nanging ing kene dheweke ngadeg, ing kantor sing andhap asor ing lantai katelu, kanthi telapak tangan sing kringet lan katon njaluk ngapura sing mbingungake wanita loro kasebut.
  
  Suster Barken lan Suster Marx padha ngguyu-ngguyu sadurunge veteran kekar ngadeg kanggo ngumbah cangkir. Dr. Fritz, apa sing ngganggu sampeyan? Aku lan Perawat Marks dadi sukarelawan kanggo nggoleki sapa wae sing ngganggu sampeyan lan nambani wong-wong mau nganggo enema barium gratis sing dicampur karo teh Chai khususku ... langsung saka teko!"
  
  Perawat Marks ora bisa ngendhaleni sup dheweke amarga ngguyu sing ora dikarepke, sanajan dheweke ora yakin kepiye reaksi dokter. Mripat kang amba mandeng hard marang boss karo reproach subtle, lan rahang dropped ing gumun. Dhik Barken ora keganggu. Dheweke seneng banget nggunakake humor kanggo entuk informasi, sanajan pribadi lan emosional.
  
  Dr Fritz mesem lan nggeleng sirahe. Dheweke seneng karo pendekatan iki, sanajan sing didhelikake ora pantes kanggo guyon.
  
  "Sanadyan kula ngajeni patrap panjenengan ingkang gagah prakosa, Dhik Barken, ingkang njalari sedhih kula punika sanes tiyang kados pundi nasibipun tiyang," kandhane kanthi nada sing paling beradab.
  
  "Aku takon sapa?" Dhik Barken takon.
  
  "Sejatine, aku ngeyel," wangsulane. "Sampeyan loro nambani Dr. Gould, dadi luwih cocok yen sampeyan ngerti asil tes Nina."
  
  Tangane Marlene loro-lorone meneng-meneng munggah menyang raine, nutupi tutuk lan irunge minangka patrap nunggu. Dhik Barken ngerti tanggapane Dhik Marx, merga dhèwèké dhéwé ora ngerti banget karo kabar kuwi. Kajaba iku, yen Dr. Fritz ana ing gelembung saka nggatekke sepi menyang donya, sing kudu gedhe.
  
  "Apes banget, luwih-luwih sawise waras kanthi cepet ing wiwitan," dheweke miwiti, nyekel folder kasebut luwih kenceng. "Tes nuduhake penurunan sing signifikan ing jumlah getih. Kerusakan sel kasebut parah banget nganti wektu sing dibutuhake kanggo perawatan.
  
  "Oh, Gusti Yesus sing manis," Marlene whimpered ing tangane. Eluhe netes-netes, nanging raine Dhik Barken njaga ekspresi sing wis diwulangake kanggo nampa kabar ala.
  
  kosong.
  
  "Tataran apa sing kita deleng?" - Dhik Barken takon.
  
  "Inggih, usus lan paru-paru dheweke katon nandhang sangsara saka kanker sing berkembang, nanging uga ana indikasi sing jelas yen dheweke ngalami sawetara karusakan neurologis cilik, sing bisa uga nyebabake penglihatan sing rusak, Perawat Barken. Dheweke mung dites, mula aku ora bakal bisa nggawe diagnosis sing akurat nganti aku mriksa dheweke maneh.
  
  Ing latar mburi, Perawat Marks whimpered quietly nalika krungu kabar, nanging dheweke nyoba dheweke paling apik kanggo narik dhéwé lan ora supaya sabar mengaruhi dheweke dadi pribadi. Dheweke ngerti yen ora profesional kanggo nangisi pasien, nanging iki ora mung pasien. Iku Dr. Nina Gould, inspirasi lan kenalan sing dheweke duwe titik alus.
  
  "Muga-muga kita bisa nemokake dheweke kanthi cepet supaya bisa bali maneh sadurunge kahanan dadi luwih elek tinimbang sing dikarepake. Kita mung ora bisa menehi pangarep-arep kaya ngono, "ujare, ndeleng perawat sing isih enom lan nangis, "iku angel tetep positif."
  
  "Dr. Fritz, komandan Angkatan Udara Jerman ngirim wong kanggo ngomong karo sampeyan ing dina iki," asisten Dr Fritz ngumumake saka lawang. Dhèwèké ora nduwé wêktu kanggo takon apa Suster Marx nangis, amarga dheweke kesusu bali menyang kantor cilik Dr Fritz, sing dadi tanggung jawabe.
  
  "WHO?" - takon, kapercayan bali.
  
  "Dheweke ujar jenenge Werner. Dieter Werner saka Angkatan Udara Jerman. Iki gegayutan karo korban kobongan sing ilang saka rumah sakit. Aku mriksa - dheweke duwe idin militer kanggo teka ing kene atas jenenge Letnan Jenderal Harold Mayer. Dheweke prakteke ngomong kabeh ing siji ambegan.
  
  "Aku ora ngerti apa sing kudu diomongake marang wong-wong iki maneh," Dr Fritz ngeluh. "Dheweke ora bisa ngatur dhewe, lan saiki padha teka lan mbuwang wektuku ..." lan dheweke lunga, muttering furiously. Asistene nglirik loro perawat maneh sadurunge cepet-cepet nyusul bose.
  
  "Iki artine apa?" Dhik Barken ngguyu. "Aku seneng yen aku ora ana ing posisi dokter sing mlarat. Ayo, Dhik Marx. Wektu kanggo babak kita." Dheweke bali menyang komando sing biasa, mung kanggo nuduhake yen jam kerja wis diwiwiti. Lan kanthi jengkel sing biasane , dheweke nambahake: "Lan garing mripatmu, demi Gusti, Marlene, sadurunge pasien mikir yen sampeyan wis dhuwur!"
  
  
  ***
  
  
  Sawetara jam mengko, Sister Marks istirahat. Dheweke nembe metu saka bangsal bersalin, ing ngendi dheweke kerja shift rong jam saben dina. Loro perawat full-time saka rumah sakit bersalin wis njupuk cuti welas asih sawise rojo pati anyar, supaya unit iki sethitik short-staffed. Ing kantor perawat, dheweke njupuk bobot saka sikil aching lan ngrungokake purr janjeni saka ceret.
  
  Nalika dheweke ngenteni, sawetara shafts saka gilded cahya madhangi meja lan kursi ing ngarepe kulkas cilik lan nggawe dheweke mentheleng ing garis resik saka Furnitur. Ing kahanan kesel, dheweke ngelingake dheweke babagan kabar sedhih sadurunge. Ing kono, ing permukaan meja sing putih putih, dheweke isih bisa ndeleng file Dr. Nina Gould, lying ana kaya kertu liyane sing bisa diwaca. Mung siji iki duwe mambu dhewe. Dheweke menehi mambu bosok njijiki sing suffocated Nurse Marks nganti dheweke tangi saka ngimpi elek karo gelombang dadakan saka tangan. Dheweke meh nyelehake cangkir teh ing lantai hard, nanging kejiret ing wektu, nggunakake sing adrenalin-fueled mlumpat wiwitan refleks.
  
  "Duh, Gusti!" - dheweke whispered ing Pas saka gupuh, tightly clutching cangkir porselen. Pandangane tiba ing permukaan meja sing kosong, ora ana folder siji sing katon. Kanggo dheweke lega, iku mung mirage elek saka kaget dheweke anyar, nanging dheweke pancene pengin padha karo warta nyata sing ngemot. Yagene iki bisa uga luwih saka mung ngimpi ala? Si Nina!
  
  Marlene Marks krasa banyu mata maneh, nanging wektu iki ora amarga kahanane Nina. Iki amarga dheweke ora ngerti yen sejarawan ayu rambut peteng iki isih urip, apa maneh wong jahat sing atine watu iki digawa.
  
  
  Bab 16 - Rapat sing nyenengake / Ora nyenengake
  
  
  "Kolega lawasku ing Edinburgh Post, Margaret Crosby, nembe nelpon," Sam bareng, isih nostalgia ing telpon sawise mlebu mobil rental karo Perdue. "Dheweke teka ing kene kanggo ngajak aku dadi co-penulis investigasi babagan keterlibatan Angkatan Udara Jerman ing sawetara skandal."
  
  "Katon crita sing apik. Sampeyan kudu nindakake, wong tuwa. Aku rumangsa konspirasi internasional ing kene, nanging aku dudu wong warta, "ujare Perdue nalika tumuju menyang papan perlindungan sementara Nina.
  
  Nalika Sam lan Perdue mandheg ing ngarep omah sing diarahake, papan kasebut katon serem. Sanajan omah sing sederhana iki bubar dicet, taman kasebut dadi liar. Kontras ing antarane wong-wong mau ndadekake omah katon metu. Eri grumbulan ngubengi tembok njaba beige ing sangisore gendheng ireng. Kripik ing cat jambon pucet ing cerobong asep nuduhake yen wis rusak sadurunge dicet. Kumelun munggah saka iku kaya naga abu-abu kesed, gabung karo mega monochrome kadhemen ing dina mendhung.
  
  Omah kasebut ngadeg ing mburi dalan cilik ing jejere tlaga, sing mung nambah kasepen ing papan kasebut. Nalika wong loro metu saka mobil, Sam weruh gorden ing salah siji jendhela kedutan.
  
  "Kita wis ditemokake," ujare Sam marang kancane. Perdue manthuk-manthuk, awak dhuwure njedhul ing kusen lawang mobil. Rambute sing pirang-pirang kriwil-kriwil ditiup angin sedheng nyawang lawang ngarep rada mbukak. A plump, pasuryan apik katon metu saka konco lawang.
  
  "Frau Bauer?" Perdue takon saka sisih liyane mobil.
  
  "Herr Cleve?" Dheweke mesem.
  
  Perdue nuding Sam lan mesem.
  
  "Ayo, Sam. Aku ora mikir Nina kudu pacaran langsung, ngerti?" Sam mangertos. Kancane bener. Ing pungkasan, dheweke lan Nina ora pisah ing syarat-syarat sing paling apik, apa karo Perdue stalking dheweke ing peteng lan ngancam bakal matèni dheweke lan kabeh sing.
  
  Nalika Sam mlumpat munggah ing emper kanggo ngendi lady iki nyekeli lawang mbukak, ora bisa bantuan nanging pengin dheweke bisa tetep sawetara wektu. Ing njero omah ambune gaib, aroma kembang campuran, kopi, lan memori sing samar babagan roti panggang Prancis sawetara jam kepungkur.
  
  "Matur nuwun," ujare marang Frau Bauer.
  
  "Dheweke kene ing sisih liyane. Dheweke wis turu wiwit kita ngomong ing telpon, "dheweke informed Sam, shamelessly eyeing kang kasar katon. Iku menehi dheweke rasa ora nyaman amarga dirudopekso ing pakunjaran, nanging Sam fokus marang Nina. Awake sing cilik digulung-gulung ing ngisor tumpukan kemul, sawetara sing dadi kucing nalika ditarik maneh kanggo mbukak pasuryane Nina.
  
  Sam ora ngatonake, nanging dheweke kaget amarga katon ala. Lambene biru ing pasuryan sing pucet, rambute macet ing pelipis nalika ambegan serak.
  
  "Apa dheweke perokok?" - takon Frau Bauer. "Paru-parune muni banget. Dheweke ora nglilani aku nelpon rumah sakit sadurunge sampeyan ndeleng dheweke. Apa aku kudu nelpon dheweke saiki?"
  
  "Durung," jawab Sam cepet. Liwat telpon, Frau Bauer ngandhani babagan wong sing ngancani Nina, lan Sam nganggep manawa ana wong liya sing ilang saka rumah sakit. "Nina," dheweke ngandika quietly, mlaku kang pucuk driji ing ndhuwur sirahe lan mbaleni jeneng dheweke sethitik banter saben wektu. Pungkasane mripate mbukak lan dheweke mesem, "Sam." Yesus! Ana apa karo mripate? Dheweke mikir kanthi medeni babagan kerudung cahya katarak sing nutupi kabeh mripate kaya jaring laba-laba.
  
  "Halo, ayu," wangsulane karo ngambung bathuk. "Kepiye sampeyan ngerti yen aku iki?"
  
  "Apa sampeyan guyon aku?" - dheweke ngandika alon. "Swaramu tinemu ing pikiranku ... kaya ambune sampeyan."
  
  "Ambuku?" pitakone.
  
  "Marlboro lan sikap," dheweke guyon. "Duh Gusti, aku bakal mateni rokok saiki."
  
  Frau Bauer keselak teh. Sam cekikikan. Nina watuk.
  
  "Kita kuwatir banget, tresna," ujare Sam. "Ayo digawa menyang rumah sakit. Mangga."
  
  Mripate Nina sing rusak mabur. "Ora".
  
  "Kabeh wis tenang saiki." Dheweke nyoba ngapusi dheweke, nanging Nina ora duwe.
  
  "Aku ora bodho, Sam. Aku nututi kabar saka kene. Durung kecekel bocah asu iku, lan pungkasan kita ngomong, dheweke nerangake yen aku main ing sisih sing salah ing pager, "ujare dheweke kanthi cepet.
  
  "Apik apik. Tenang wae lan critakna apa tegese, amarga kanggoku kayane sampeyan wis kontak langsung karo pembunuh kasebut, "jawab Sam, nyoba njaga swarane ora ngrasakake rasa nggegirisi sing dirasakake.
  
  "Teh utawa kopi, Herr Cleve?" - hostess jenis cepet takon.
  
  "Doro nggawe teh kayu manis sing enak, Sam. Coba," saran Nina kesel.
  
  Sam manthuk amiably, ngirim wong wadon Jerman ora sabar menyang pawon. Dheweke kuwatir yen Perdue lungguh ing mobil sajrone wektu sing bakal ditindakake kanggo nyedhaki kahanan Nina saiki. Nina turu maneh, dibuwang dening perang Bundesliga ing televisi. Kuwatir kanggo uripe ing tengah-tengah tantrum cilek, Sam ngirim pesen Perdue.
  
  Dheweke minangka wangkal kaya sing kita pikirake.
  
  lara pati. Apa ana gagasan?
  
  Dhèwèké ndhéwé, ngenteni gagasan apa waé kanggo ngeteraké Nina menyang rumah sakit sadurungé wangkal nganti mati. Alamiah, paksaan non-kekerasan mung cara kanggo menehi hasil karo wong sing delirious lan duka ing donya, nanging wedi yen iki bakal push Nina luwih adoh, utamané saka Perdue. Nada telpon mecah monotoni komentator TV, nggugah Nina. Sam katon mudhun menyang ngendi dheweke ndhelikake telpon.
  
  Nyaranake rumah sakit liyane?
  
  Yen ora, ngalahake dheweke karo sherry sing diisi.
  
  Ing pungkasan, Sam nyadari yen Perdue lagi guyon. Nanging, sing pisanan minangka ide sing apik. Sanalika sawise pesen pisanan, pesen sabanjure teka.
  
  Universitätsklinikum Mannheim.
  
  Theresienkrankenhaus.
  
  Kerutan jero katon ing bathuk Nina sing klenting. "Apa sih iki swara terus-terusan?" - dheweke muttered liwat funhouse Spinning ing dheweke mriyang. "Sampun iki! Gusti..."
  
  Sam mateni telpon kanggo nenangake wong wadon frustasi kang nyoba kanggo nyimpen. Frau Bauer teka karo tray. "Ngapunten, Frau Bauer," Sam njaluk ngapura kanthi tenang. "Kita bakal nyingkirake rambutmu mung sawetara menit."
  
  "Aja edan," dheweke croaked ing dheweke nglukis logat. "Aja kesusu. Priksa manawa Nina cepet menyang rumah sakit. Aku mikir dheweke katon ala.
  
  "Nggeh," jawab Sam. Dheweke nyruput teh, nyoba ora ngobong cangkeme. Nina bener. Minuman panas iku cedhak karo ambrosia kaya sing bisa dibayangake.
  
  "Nina?" Sam wani maneh. "Kita kudu metu saka kene. Kancamu saka rumah sakit mbuwang sampeyan, mula aku ora percaya kabeh. Yen dheweke bali karo sawetara kanca, kita bakal ngalami alangan.
  
  Nina mbukak mripate. Sam felt gelombang saka sumelang liwat wong nalika dheweke katon liwat pasuryan menyang spasi konco wong . "Aku ora bakal bali."
  
  "Ora, ora, sampeyan ora kudu," dheweke ngyakinake. "Kita bakal nggawa sampeyan menyang rumah sakit lokal ing Mannheim, tresna."
  
  "Ora, Sam!" - dheweke nyuwun. Dhadhane krasa kuwatir nalika tangane nyoba ngrasakake rambute rai sing ngganggu dheweke. Drijine Nina sing langsing ngubengi mburi sirahe nalika bola-bali nyoba nyopot keriting sing macet, tambah jengkel saben gagal. Sam nindakake iki kanggo dheweke nalika dheweke ndeleng apa sing dikira pasuryane. "Yagene aku ora bisa mulih? Napa aku ora bisa dirawat ing rumah sakit ing Edinburgh?"
  
  Nina ujug-ujug megap-megap terus ambegan, irunge rada klimis. Frau Bauer ngadeg ing lawang karo tamu sing diterusake.
  
  "Sampeyan bisa".
  
  "Purun!" Nina keselak, nyoba ngulu karo tenggorokan garing.
  
  "Sampeyan bisa digawa menyang fasilitas medis sing sampeyan pilih ing Edinburgh, Nina. Ayo kita nggawa sampeyan menyang rumah sakit darurat sing paling cedhak kanggo nyetabilake kondisi sampeyan. Yen wis rampung, aku lan Sam bakal langsung ngirim sampeyan mulih. Aku janji karo sampeyan," ujare Perdue.
  
  Dheweke nyoba ngomong nganggo swara sing alus lan rata supaya ora ngganggu sarafe. Tembung-tembunge digayutake karo tekad sing positif. Perdue ngerti yen dheweke kudu menehi apa sing dikarepake tanpa ngomong babagan Heidelberg ing umum.
  
  "Apa sampeyan ngomong, tresna?" Sam mesem, ngelus rambute. "Sampeyan ora pengin mati ing Jerman, ta?" Dheweke katon apologetically ing hostess Jerman, nanging dheweke mung mesem lan waved wong mati.
  
  "Sampeyan nyoba mateni aku!" Nina nggereng nang endi wae. Dheweke bisa krungu ing ngendi dheweke ngadeg ing wiwitan, nanging swarane Perdue goyah nalika dheweke ngomong, mula dheweke tetep wae.
  
  "Dheweke diprogram, Nina, kanggo nuruti prentahe wong bodho saka Black Sun. Ayo, sampeyan ngerti Perdue ora sengaja nglarani sampeyan," Sam nyoba, nanging dheweke ambegan. Dheweke ora bisa ngerti yen Nina nesu utawa wedi, nanging tangane nggegirisi nganti dheweke nemokake tangane Sam. Dheweke clung kanggo wong, dheweke mata putih susu darting saka sisih menyang sisih.
  
  "Mangga, Gusti, aja nganti Purdue," ujare.
  
  Sam nggeguyu sirahe ing kuciwo nalika Perdue ninggalake omah. Ora mangu-mangu yen wektu iki omongane Nina nglarani banget. Frau Bauer mirsani kanthi simpati nalika wong lanang dhuwur lan rambut putih lunga. Akhire Sam mutusake kanggo nggugah Nina.
  
  "Ayo," kandhane karo ndemek awak sing rapuh.
  
  "Tinggal kemul. Aku bisa nyulam luwih akeh, "Frau Bauer mesem.
  
  "Matur nuwun sanget. Sampeyan banget, banget mbiyantu, "Kandhane Sam marang pelayan, njupuk Nina lan digawa menyang mobil. Praupane Perdue prasaja lan tanpa ekspresi nalika Sam ngunggahake Nina sing lagi turu menyang mobil.
  
  "Bener, dheweke mlebu," ujare Sam kanthi entheng, nyoba nglipur Perdue tanpa nangis. "Aku rumangsa kudu bali menyang Heidelberg kanggo ngumpulake file saka dhokter sadurunge sawise dheweke ditampa ing Mannheim."
  
  "Sampeyan bisa lunga. Aku arep bali menyang Edinburgh sanalika kita wis urusan karo Nina. Tembung Perdue ninggalke bolongan ing Sam.
  
  Sam mrengut, kaget. "Nanging sampeyan ujar manawa sampeyan bakal mabur dheweke menyang rumah sakit ing kana." Dheweke ngerti rasa kuciwane Perdue, nanging dheweke ora kudu main karo uripe Nina.
  
  "Aku ngerti apa sing dakkandhakake, Sam," ujare kanthi cetha. Pandangan kosong bali; katon padha marang Sinclair nalika marang Sam iku ngluwihi bantuan. Perdue miwiti mobil. "Aku uga ngerti apa sing diomongake."
  
  
  Bab 17 - Trik kaping pindho
  
  
  Ing kantor paling dhuwur ing lantai lima, Dr. Fritz ketemu karo wakil sing dihormati saka Pangkalan Angkatan Udara Taktis 34 Büchel atas jenenge Panglima Luftwaffe, sing saiki diburu dening pers lan kulawarga pilot sing ilang.
  
  "Matur nuwun kanggo ndeleng kula tanpa bebaya, Dr. Fritz," Werner ngandika cordially, disarming spesialis medical karo karisma kang. "Letnan jenderal njaluk aku teka amarga dheweke saiki kebanjiran kunjungan lan ancaman hukum, sing aku yakin sampeyan bisa ngormati."
  
  "Ya wis. Mangga lenggah, Pak Werner," Dr Fritz ngandika landhep. "Minangka aku yakin sampeyan bisa ngormati, aku uga duwe jadwal sing sibuk amarga kudu ngurus pasien kritis lan terminal tanpa gangguan sing ora perlu kanggo kerja saben dina."
  
  Werner banjur lungguh, bingung ora mung karo penampilane dokter, nanging uga ora gelem nemoni dheweke. Nanging, nalika nerangake misi, iku ora ngganggu Werner ing slightest. Dheweke ana ing kana kanggo njupuk informasi sabisane babagan pilot Lö Venhagen lan tingkat ciloko. Dr. Fritz ora duwe pilihan nanging mbantu dheweke nemokake korban kobongan, utamane kanthi pretext yen dheweke pengin nyenengake kulawargane. Mesthine, ing kasunyatan, dheweke pancen adil.
  
  Apa Werner uga ora nyorot yaiku kasunyatane komandan kasebut ora percaya karo institusi medis kanggo nampa informasi kasebut. Dheweke kanthi ati-ati ndhelikake kasunyatan nalika dheweke sinau karo Dr. Fritz ing lantai lima, loro kanca-kancane nyapu bangunan kasebut kanthi sisir untu alus sing wis disiapake kanggo kemungkinan ana hama. Saben wong njelajah wilayah kasebut kanthi kapisah, munggah siji pesawat saka geni lan mudhun sabanjuré. Dheweke ngerti dheweke mung duwe wektu tartamtu kanggo ngrampungake telusuran sadurunge Werner rampung takon karo dokter kepala. Sawise yakin yen Lö Venhagen ora ana ing rumah sakit, dheweke bisa nggedhekake panelusuran menyang lokasi liyane.
  
  Sawise sarapan, Dr. Fritz takon marang Werner pitakonan sing luwih penting.
  
  "Letnan Werner, yen aku bisa," tembunge kleru karo sarkasme. "Kepiye kok komandan skuadron sampeyan ora ana ing kene kanggo ngomong karo aku babagan iki? Aku kudu mungkasi ngomong omong kosong, sampeyan lan aku. Kita loro ngerti kenapa Schmidt ngetutake pilot enom, nanging apa hubungane karo sampeyan?
  
  "Pesenan. Aku mung wakil, Dr Fritz. Nanging laporanku bakal nggambarake kanthi cepet sepira cepet sampeyan nulungi kita," wangsulane Werner kanthi mantep. Nanging, nyatane, dheweke ora ngerti sebabe komandhane, Kapten Gerhard Schmidt, ngirim dheweke lan asistene sawise pilot. Wong telu mau ngusulake yen dheweke arep numpes pilot kasebut mung amarga dheweke nggawe isin Luftwaffe nalika dheweke nabrak salah sawijining pejuang Tornado sing larang banget. "Yen kita entuk apa sing dikarepake," dheweke nggetak, "kita kabeh bakal entuk ganjaran."
  
  "Topeng dudu duweke," ujare Dr. Fritz nantang. "Lungaa lan critakna marang Schmidt, bocah tugas."
  
  Raine Werner dadi abu-abu. Dheweke nesu banget, nanging dheweke ora ana ing kana kanggo mbongkar buruh medis kasebut. Ejekan sing ngremehake dhokter kasebut minangka panggilan perang sing ora bisa dipungkiri, sing ditulis kanthi mental Werner ing dhaptar sing kudu ditindakake mengko. Nanging saiki dheweke fokus ing informasi sing jus iki sing Kapten Schmidt ora dianggep.
  
  "Aku bakal ngandhani dheweke kanthi bener, Pak." Werner kang cetha, mripate narrowed pierced tengen liwat Dr Fritz. A smirking katon ing pasuryan pilot fighter minangka clinking saka pasugatan lan chatting saka Staff rumah sakit klelep tembung sing bab tandhing rahasia. "Yen topeng wis ditemokake, aku mesthi bakal ngundang sampeyan menyang upacara kasebut." Sepisan maneh Werner ngintip, nyoba nglebokake tembung kunci sing ora bisa dilacak makna tartamtu.
  
  Dr Fritz ngguyu banter. Dheweke mbanting meja kanthi bungah. "Upacara?"
  
  Werner sedhela wedi yen dheweke ngrusak kinerja, nanging iki entuk manfaat saka rasa penasarane. "Apa dheweke ngandhani sampeyan iki? Ha! Apa dheweke ngandhani yen sampeyan butuh upacara kanggo njupuk wujud korban? Duh anakku!" Dr Fritz sniffled, ngusap luh saka bungah saka sudhut mripate.
  
  Werner seneng banget karo kesombongane dokter, mula dheweke njupuk keuntungan kanthi nyingkirake ego lan katon ngakoni yen dheweke wis diapusi. Katon banget kuciwa, dheweke terus mangsuli: "Apa dheweke ngapusi aku?" Swarane keprungu, meh ora ana bisik-bisik.
  
  "Pancen, Letnan. Topeng Babil ora upacara. Schmidt ngapusi sampeyan kanggo nyegah sampeyan entuk manfaat saka iki. Ayo padha ngadhepi, iki minangka barang sing larang regane kanggo penawar paling dhuwur, "Dr. Fritz kanthi gampang nuduhake.
  
  "Yen larang regane, kenapa sampeyan bali menyang Lövenhagen?" Werner katon luwih jero.
  
  Dr Fritz mentheleng ing wong ing bewildered lengkap.
  
  "Löwenhagen. Sapa LöVenhagen?"
  
  
  ***
  
  
  Nalika Perawat Marks ngresiki sampah medis sing isih ana, swara telpon sing muni ing stasiun perawat narik perhatian dheweke. Kanthi grusa-grusu, dheweke mlayu mbukak, amarga kanca-kancane durung rampung karo pasiene. Iki minangka area resepsi ing lantai siji.
  
  "Marlene, ana sing pengin ndeleng Dr. Fritz, nanging ora ana sing mangsuli ing kantore," ujare sekretaris. "Dheweke ujar manawa penting banget lan urip gumantung. Apa sampeyan bisa nyambungake aku menyang dokter?"
  
  "Hmm, dheweke ora ana. Aku kudu lunga lan nggoleki dheweke. Apa sing diomongake dheweke?"
  
  Resepsionis kasebut mangsuli kanthi swara lirih: "Dheweke negesake manawa dheweke ora nemoni Dr. Fritz, Nina Gould bakal mati."
  
  "Duh, Gusti!" Suster Marx ngempet. "Apa dheweke duwe Nina?"
  
  "Aku ora ngerti. "Dheweke mung ngomong jenenge ... Sam," bisik resepsionis, kanca cedhak Perawat Marks, sing ngerti babagan jeneng palsu korban kobongan.
  
  Awak Perawat Marks dadi mati rasa. Adrenalin nyurung dheweke maju, lan dheweke ngacungake tangan kanggo narik perhatian penjaga ing lantai katelu. Dheweke mlayu saka sisih adoh saka lorong, tangan ing holster, mlaku liwat pelanggan lan Staff ing lantai resik sing dibayangke bayangan kang.
  
  "Oke, ngomong yen aku bakal njupuk dheweke lan nggawa dheweke menyang Dr. Fritz," ujare Suster Marx. Sawise nutup telpon, dheweke kandha marang petugas keamanan, "Ana wong ing ngisor, siji saka loro pasien sing ilang. Dheweke ujar manawa dheweke kudu ndeleng Dr. Fritz utawa pasien liyane sing ilang bakal mati. Aku butuh kowe melu aku kanggo nyekel dheweke."
  
  Penjaga kasebut mbukak tali holster kanthi klik lan manthuk. "Ngertos. Nanging kowe tetep ana ing mburiku." Dheweke ngirim radio marang unit kanggo ujar manawa dheweke bakal nangkep tersangka lan ngetutake Marks Perawat menyang ruang tunggu. Marlene krasa deg-degan, wedi nanging bungah karo perkembangane. Yen dheweke bisa melu penahanan tersangka sing nyulik Dr. Gould, dheweke mesthi dadi pahlawan.
  
  Diapit dening rong perwira liyane, Perawat Marks lan petugas keamanan mudhun ing undhak-undhakan menyang lantai siji. Nalika tekan ndharat lan ngubengi pojok, Perawat Marks kanthi semangat ngintip petugas gedhe kasebut kanggo ndeleng pasien sing lara lara sing dheweke kenal. Nanging dheweke ora ana ing endi wae.
  
  "Mantri, sapa wong iki?" perwira takon minangka loro liyane siap kanggo evakuasi wilayah. Dhik Marx mung geleng-geleng. "Aku ora...aku ora weruh dheweke." Mripat dheweke mentas saben wong ing lobi, nanging ora ana wong sing lara lara ing raine utawa dodo. "Iki ora bisa bener," dheweke ngandika. "Tunggu, aku bakal ngandhani sampeyan jenenge." Ngadeg ing antarane kabeh wong ing lobi lan area tunggu, Perawat Marks mandheg lan nyeluk, "Sam! Apa sampeyan bisa melu aku nemoni Dr. Fritz?
  
  Resepsionis kasebut ngangkat bahu, ndeleng Marlene, lan ujar, "Apa sing sampeyan lakoni? Dheweke ana kene!" Dheweke nuding wong lanang sing nggantheng, rambute peteng nganggo jas pinter sing nunggu ing konter. Dheweke langsung nyedhaki dheweke karo mesem. Para perwira kasebut ngetokake bedhil, mandhegake Sam ing dalane. Ing wektu sing padha, para penonton padha ambegan; sawetara ilang watara sudhut.
  
  "Ana apa?" - Sam takon.
  
  "Sampeyan dudu Sam," Dhik Marx mrengut.
  
  "Dhik, iku penculik apa ora?" - salah siji polisi takon ora sabar.
  
  "Apa?" Sam bengok-bengok, njerit. "Aku Sam Cleave, nggoleki Dr. Fritz."
  
  "Apa sampeyan duwe Dr. Nina Gould?" takon petugas.
  
  Ing tengah-tengah diskusi kasebut, perawat kasebut ngempet. Sam Cleave, ing ngarepe dheweke.
  
  "Ya," Sam miwiti, nanging sadurunge bisa ngomong tembung liyane, padha ngangkat pistol, ngarahake langsung marang dheweke. "Nanging aku ora nyulik dheweke! Gusti Yesus! Sirahna senjatamu, wong bodho!"
  
  "Iku ora cara sing bener kanggo ngomong karo pengacara, Nak," pejabat liyane ngelingake Sam.
  
  "Nyuwun pangapunten," ujare Sam cepet. "Nggih? Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan kudu ngrungokake aku. Nina iku kancaku lan saiki lagi dirawat ing Mannheim ing Rumah Sakit Theresien. Dheweke pengin file utawa file, apa wae, lan dheweke ngirim aku menyang dokter perawatan utama kanggo njaluk informasi kasebut. Iku kabeh! Iki mung kanggo aku, sampeyan ngerti?"
  
  "KTP," panjaluk penjaga. "Alon-alon".
  
  Sam ora ngece tumindak petugas ing film FBI, mung yen dheweke sukses. Dheweke kanthi ati-ati mbukak tutup jas lan njupuk paspor.
  
  "Kaya iki. Sam Cleave. Kowe weruh? Perawat Marks metu saka konco petugas, ndawakake tangane kanggo Sam njaluk ngapura.
  
  "Nyuwun pangapunten babagan kesalahpahaman," dheweke ngandhani Sam lan mbaleni maneh marang petugas kasebut. "Sampeyan weruh, pasien liyane sing ilang karo Dr. Gould uga jenenge Sam. Temenan, aku langsung mikir yen iki Sam sing kepengin nemoni dokter. Lan nalika dheweke ujar manawa Dr. Gould bisa uga mati ... "
  
  "Iya, ya, kita entuk gambar, Dhik Marx," pengawal kasebut ngempet, nyopot pistole. Loro liyane padha kuciwa, nanging ora duwe pilihan kajaba kanggo tindakake.
  
  
  Bab 18 - Unmasked
  
  
  "Mangkono uga sampeyan," Sam guyon nalika kredensial bali menyang dheweke. Perawat enom sing flushed ngangkat telapak tangan sing mbukak kanthi matur nuwun nalika dheweke lunga, rumangsa ora sadar.
  
  "Pak Cleave, minangka pakurmatan kanggo ketemu sampeyan." Dheweke mesem, salaman karo Sam.
  
  "Panggil aku Sam," dheweke flirted, sengaja looking menyang dheweke mata. Kajaba iku, sekutu bisa mbantu misi; ora mung kanggo njupuk file Nina, nanging uga kanggo njupuk menyang ngisor saka kedadean anyar ing rumah sakit lan mbok menawa malah ing pangkalan udhara ing Büchel.
  
  "Nuwun sewu kula ngaco kados makaten. Pasien liyane sing dheweke ilang uga jenenge Sam, "jlentrehe.
  
  "Iya mas, aku kecekel liyane. Ora perlu njaluk ngapura. Iku salah jujur." Dheweke numpak lift menyang lantai lima. Kesalahan sing meh nyebabake nyawaku!
  
  Ing lift karo loro teknisi x-ray lan antusias Nurse Marks, Sam di-push awkwardness metu saka atine. Padha nyawang dheweke meneng. Kanggo sekedhik, Sam pengin medeni wanita Jerman kanthi ujar babagan carane dheweke tau ndeleng film porno Swedia diwiwiti kanthi cara sing padha. Lawang ing lantai loro mbukak lan Sam kejiret tandha putih ing tembok lorong sing ngandika "X-Rays 1 lan 2" ing aksara abang. Teknisi sinar-x loro kasebut ngembusake napas kanggo sepisanan sawise metu saka lift. Sam krungu cekikikan padha mati nalika lawang perak ditutup maneh.
  
  Perawat Marks wis smirk ing pasuryan lan dheweke mripate tetep glued ing lantai, prompting reporter kanggo sijine dheweke metu saka kebingungan dheweke. Dheweke ambegan abot, ndeleng cahya ing ndhuwur. "Dadi, Dhik Marks, Dr. Fritz minangka spesialis radiologi?"
  
  Dedeg piadegipun langsung jejeg, kados prajurit ingkang setya. Saka kawruhe Sam babagan basa awak, dheweke ngerti yen perawat kasebut nduweni rasa hormat utawa kepinginan sing ora bakal mati marang dhokter sing dimaksud. "Ora, nanging dheweke minangka dokter veteran sing kuliah ing konferensi medis global babagan sawetara topik ilmiah. Ayo kula pitutur marang kowe - dheweke ngerti sethithik babagan saben penyakit, dene dokter liyane mung spesialis ing siji lan ora ngerti apa-apa babagan liyane. Dheweke ngurus Dr. Gould kanthi apik. Sampeyan bisa yakin. Nyatane, mung dheweke sing nyekel..."
  
  Dhik Marx enggal-enggal nguntal tembunge, meh menehi kabar elek sing nggegirisi esuk mau.
  
  "Apa?" - dheweke takon apik-naturedly.
  
  "Kabeh sing dakkarepake yaiku apa wae sing ngganggu Dr. Gould, Dr. Fritz bakal ngurus," ujare dheweke karo ngempet lambene. "Oh! Tindak!" dheweke mesem, pleased ing tekane pas wektune ing Fifth Floor.
  
  Dheweke nuntun Sam menyang swiwi administrasi lantai lima, ngliwati kantor rekaman lan ruang teh staf. Nalika lagi mlaku-mlaku, Sam periodik admired views saka jendhela kothak podho rupo dumunung ing sadawane bale salju-putih. Saben-saben tembok menehi dalan menyang jendhela curtained, srengéngé bakal sumorot liwat lan panas Sam kang pasuryan, menehi wong-mripat manuk's-mripat saka wilayah watara. Dheweke kepingin weruh ngendi Purdue. Dheweke ninggalake Sam mobil lan njupuk mendhoan menyang bandara tanpa panjelasan akeh. Bab liyane yaiku Sam nindakake perkara sing durung rampung ing jero jiwane nganti dheweke duwe wektu kanggo ngatasi.
  
  "Dr. Fritz mesthi wis rampung wawancara," ujare Perawat Marks marang Sam nalika nyedhaki lawang sing ditutup. Dheweke kanthi ringkes nggambarake kepiye komandan Angkatan Udara ngirim utusan kanggo ngobrol karo Dr. Fritz babagan pasien sing padha kamar karo Nina. Sam mikir bab iku. Carane trep iki? Kabeh wong sing kudu dakdeleng kabeh ana ing sangisore payon. Iku kaya pusat informasi kompak kanggo investigasi pidana. Sugeng rawuh ing mall korupsi!
  
  Miturut laporan, Sister Marks nuthuk kaping telu lan mbukak lawang. Letnan Werner lagi wae arep lunga lan ora kaget weruh perawat, nanging dheweke kenal Sam saka van warta. Pitakonan muncul ing bathuk Werner, nanging Dhik Marx mandheg, lan kabeh werna ninggalake pasuryane.
  
  "Marlene?" Werner takon karo katon penasaran. "Ana apa, Mbak?"
  
  Dheweke ngadeg ora obah, kaget, nalika gelombang teror alon-alon ngalahake dheweke. Mripate maca name tag ing jas putih Dr. Fritz, nanging dheweke nggeleng sirahe, kaget. Werner mlaku nyedhaki dheweke lan nutupi raine nalika dheweke siap njerit. Sam ngerti ana kedadeyan, nanging amarga dheweke ora ngerti wong-wong iki, mula ora jelas.
  
  "Marlene!" Werner bengok-bengok supaya dheweke sadar. Marlene Marks diijini swara dheweke bali lan dheweke growled ing wong ing jas. "Sampeyan dudu Dr. Fritz! Sampeyan dudu Dr. Fritz!"
  
  Sadurungé Werner bisa ngerti apa sing kedadéyan, penipu kasebut mlayu maju lan ngrebut pistol Werner saka sarung pundhaké. Nanging Sam nanggepi luwih cepet lan kesusu maju kanggo push Werner metu saka dalan, mungkasi nyoba assailant ala kanggo lengen piyambak. Perawat Marks mlayu metu saka kantor, histeris njaluk bantuan saka pengawal.
  
  Squinting liwat jendhela kaca piring ing lawang pindho kamar, salah siji perwira sing wis disebut sadurunge dening Nurse Marks nyoba kanggo nggawe metu tokoh mlaku nyedhaki dheweke lan rowange.
  
  "Ngarep, Klaus," dheweke nyengir marang kancane, "Polly Paranoid bali."
  
  "Ya Allah, nanging dheweke pancen obah, ta?" - pejabat liyane nyathet.
  
  "Dheweke nangis serigala maneh. Deleng, ora kaya sing kudu ditindakake ing shift iki utawa liya-liyane, nanging ngaco dudu perkara sing dakkarepake, sampeyan ngerti? "- wangsulane petugas pisanan.
  
  "Dhik Marx!" - seru petugas kapindho. "Sapa sing bisa kita ngancam kanggo sampeyan saiki?"
  
  Marlene dara cepet, ndharat tengen ing tangan, clinging kanggo wong karo dheweke claws.
  
  "Kantor Dokter Fritz! Maju! lungaa, demi Gusti!" dheweke njerit nalika wong wiwit mandeng.
  
  Nalika Perawat Marks wiwit narik ing lengen klambi wong, nyeret menyang kantor Dr. Fritz, petugas temen maujud sing wektu iki dudu firasat. Sepisan maneh dheweke mlayu menyang lorong mburi, ora katon nalika perawat njerit kanggo nyekel apa sing diarani monster, sanajan dheweke bingung, dheweke ngetutake swara bantahan ing ngarep lan banjur ngerti kenapa perawat enom sing bingung kasebut nelpon. impostor monster.
  
  Sam Cleave sibuk ijol-ijolan jotosan karo wong tuwa, saben-saben dheweke mlebu lawang. Werner lungguh ing lantai, bingung lan diubengi dening shards saka kaca lan sawetara pasugatan ginjel sing wis pecah sawise impostor wis kalah semaput karo bedpan lan ngalahake liwat kabinèt cilik ngendi Dr Fritz katahan Petri pasugatan lan barang pecah liyane.
  
  "Ibu Gusti, delengen iki!" - siji perwira bengok-bengok marang partner nalika padha mutusaké kanggo nggawa mudhun pidana ketoke invincible dening condhong ing wong karo awak. Sam lagi wae metu saka dalan minangka loro policemen subdued pidana ing jas putih. Bathuke Sam dihias nganggo pita abang sing elegan dibingkai fitur balung pipine. Ing jejere dheweke, Werner nyekeli sirahe ing endi kapal kasebut nglarani tengkorak.
  
  "Aku rumangsa butuh jahitan," ujare Werner marang Perawat Marks nalika dheweke nyusup kanthi ati-ati liwat lawang menyang kantor. Ana gumpalan getih ing rambute peteng sing ana tatu sing jero. Sam mirsani nalika para perwira nahan wong sing katon aneh, ngancam bakal nggunakake pasukan sing bisa nyebabake, nganti pungkasane nyerah. Loro bums liyane Sam wis katon karo Werner cedhak van warta uga muncul.
  
  "Heh, turis kene apa?" - Kol takon nalika weruh Sam.
  
  "Dheweke dudu turis," Dhik Marx mbela awake dhewe, nyekeli sirahe Werner. "Iki wartawan sing misuwur ing donya!"
  
  "Tenan?" pitakone Kol tulus. "Darling". Lan nggedhekake tangane kanggo narik Sam supaya ngadeg. Himmelfarb mung geleng-geleng, mundur kanggo menehi kamar kanggo pamindhahan. Petugas blenggu wong kasebut nanging disaranake manawa pejabat Angkatan Udara duwe wewenang ing kasus kasebut.
  
  "Aku kira kita kudu nyerahake sampeyan," perwira kasebut ngakoni marang Werner lan anak buahe. "Ayo rampungake dokumen supaya dheweke bisa ditransfer kanthi resmi menyang tahanan militer."
  
  "Matur nuwun, petugas. Ojo urus kabeh nang kantor. Kita ora butuh masarakat lan pasien supaya kuwatir maneh, "Werner menehi saran.
  
  Polisi lan pengawal njupuk wong kasebut menyang sisih nalika Perawat Marks nindakake tugase, sanajan ora karsane, mbungkus tatu lan abrasione wong tuwa kasebut. Dheweke yakin yen rai sing nggegirisi bisa gampang ngganggu impen wong lanang sing paling berpengalaman. Dudu dheweke elek per se, nanging kekurangan fitur sing nggawe dheweke elek. Ing telenging jiwane, dheweke ngrasakake rasa welas sing aneh campur jijik nalika dheweke ngilangi goresan sing meh ora ana getihe nganggo swab alkohol.
  
  Mripate wujude sampurna, yen ora atraktif ing alam endah. Nanging, kaya-kaya pasuryane liyane wis dikorbanake kanggo kualitase. Balunge ora rata lan irunge meh ora ana. Nanging cangkeme sing nggegirisi karo Marlene.
  
  "Sampeyan nandhang sangsara marga saka microstomia," dheweke ngandika marang dheweke.
  
  "Sclerosis sistemik minor, ya, nyebabake fenomena cangkeme cilik," wangsulane santai, kaya-kaya ana ing kana kanggo njupuk tes getih. Nanging, tembung-tembunge dituturake kanthi apik lan aksen Jerman saiki wis ora ana cacat.
  
  "Apa ana pre-treatment?" - dheweke takon. Pitakonan sing bodho, nanging yen dheweke ora ngobrol babagan obat-obatan, dheweke bakal ngusir dheweke luwih akeh. Ngomong karo dheweke meh kaya ngomong karo Patient Sam nalika dheweke ana ing kana-obrolan intelektual karo monster sing ngyakinake.
  
  "Ora," mung wangsulane, ilang kemampuan kanggo sarkastik mung amarga dheweke keganggu takon. Nadané ora lugu, kaya-kaya nrima kanthi lengkap pemeriksaan medis nalika wong lanang ngobrol ing latar mburi.
  
  "Sapa jenengmu, konco?" - salah sawijining perwira takon kanthi sora.
  
  "Marduk. Peter Marduk," wangsulane.
  
  "Sampeyan ora Jerman?" - takon Werner. "Duh Gusti, sampeyan ngapusi aku."
  
  Marduk mesthi seneng mesem ing pujian sing ora cocog babagan basa Jerman, nanging jaringan sing kandel ing cangkeme nolak hak istimewa kasebut.
  
  "Dokumen identifikasi," ujare petugas kasebut, isih ngusap lambe sing bengkak amarga ora disengaja nalika ditahan. Marduk alon-alon nyeluk kanthong jaket ing sangisore jas putih Dr. Fritz. "Aku kudu nyathet pernyataane kanggo cathetan kita, Letnan."
  
  Werner manthuk-manthuk. Dheweke ditugasake kanggo nelusuri lan mateni LöVenhagen, lan ora nahan wong tuwa sing nyamar dadi dokter. Nanging, saiki Werner wis marang kok Schmidt bener sawise L & # 246; Venhagen, padha bisa nemen entuk manfaat saka informasi luwih saka Marduk.
  
  "Dadi Dr. Fritz uga wis mati?" Suster Marks takon quietly minangka dheweke mbengkongaken mudhun kanggo nutupi Cut utamané jero saka pranala baja saka Sam Cleve kang watch.
  
  "Ora".
  
  Atine mlumpat. "Maksudmu piye? Yen sampeyan nyamar dadi dheweke ing kantor, sampeyan kudu mateni dheweke dhisik."
  
  "Iki dudu dongeng babagan bocah wadon cilik sing ngganggu nganggo selendang abang lan mbah putri, sayangku," wong tuwa kasebut ngempet. "Kajaba iki versi eyang isih urip ing weteng asu ajag."
  
  
  Bab 19 - Pameran Babil
  
  
  "Kita ketemu dheweke! Dheweke ora apa-apa. Mung dicekel lan dicekel!" - siji saka policemen announced nalika padha ketemu Dr.. Fritz. Dheweke persis ing ngendi Marduk didhawuhi nggoleki. Dheweke ora bisa nyekel Marduk tanpa bukti nyata yen dheweke nindakake pembunuhan Precious Nights, mula Marduk nyerahake panggonane.
  
  Penipu kasebut negesake yen dheweke mung ngalahake dokter lan njupuk formulir kanggo ngidini dheweke metu saka rumah sakit tanpa curiga. Nanging janjian Werner kaget banget, meksa dheweke main peran rada suwe, "... nganti Perawat Marx ngrusak rencanaku," sesambate, ngangkat pundhak amarga kalah.
  
  Sawetara menit sawise kapten polisi sing tanggung jawab ing Departemen Polisi Karlsruhe muncul, statement singkat Marduk rampung. Dheweke mung bisa nuduh dheweke kanthi pelanggaran cilik kayata serangan cilik.
  
  "Letnan, sawise polisi rampung, aku kudu mbebasake tahanan kasebut kanthi medis sadurunge sampeyan njupuk dheweke," ujare Perawat Marks marang Werner ing ngarsane petugas. "Iki protokol rumah sakit. Yen ora, Luftwaffe bisa nandhang akibat hukum.
  
  Ora suwe dheweke nyritakake topik kasebut dadi relevan ing daging. Wong wadon mlaku menyang kantor karo tas kulit apik ing tangane, nganggo klambi perusahaan. "Sugeng siang," dheweke ngomong karo polisi kanthi nada tegas nanging ramah. "Miriam Inkley, Perwakilan Hukum Inggris, Bank Dunia Jerman. Kula mangertos, bilih perkawis ingkang sensitif menika sampun kawigatosan panjenengan, Kapten?"
  
  Kapolsek setuju karo pengacara. "Inggih, Bu. Nanging, kita isih lungguh karo kasus pembunuhan terbuka lan militer ngaku siji-sijine tersangka. Iki nggawe masalah. "
  
  "Aja kuwatir, kapten. Ayo, kita ngrembug operasi gabungan saka Unit Investigasi Kriminal Angkatan Udara lan Departemen Polisi Karlsruhe ing kamar liyane, "ujare wanita Inggris sing diwasa. "Sampeyan bisa konfirmasi rincian yen padha gawe marem diselidiki karo WUO. Yen ora, kita bisa ngatur rapat mbesuk kanggo luwih ngatasi keluhan sampeyan."
  
  "Ora, tulung aku ngerti apa tegese W.U.O.." Nganti kita nggawa pelakune menyang pengadilan. Aku ora peduli karo liputan media, mung keadilan kanggo kulawarga korban telu iki, "kapten polisi keprungu ujar nalika wong loro metu menyang lorong. Petugas kasebut pamit lan ngetutake dheweke karo dokumen ing tangane.
  
  "Dadi, VVO malah ngerti manawa pilot kasebut melu sawetara aksi PR sing didhelikake?" Nurse Marks kuwatir. "Iki cukup serius. Muga-muga iki ora ngganggu perjanjian gedhe sing bakal ditandatangani.
  
  "Ora, WUO ora ngerti apa-apa," ujare Sam. Dheweke bandage ros-rosan getihen karo bandage steril. "Nyatane, kita mung siji-sijine sing ngerti babagan pilot sing lolos lan, muga-muga enggal, alasan kanggo nguber dheweke." Sam nyawang Marduk sing manthuk-manthuk.
  
  "Nanging ..." Marlene Marks nyoba protes, nuding menyang lawang sing saiki kosong ing mburi sing diomongake dening pengacara Inggris.
  
  "Jenenge Margaret. Dheweke mung nylametake sampeyan saka pirang-pirang proses hukum sing bisa nundha mburu cilik sampeyan, "ujare Sam. "Dheweke dadi wartawan koran Skotlandia."
  
  "Dadi, kancamu," saran Werner.
  
  "Ya," Sam konfirmasi. Kol katon bingung, kaya biasane.
  
  "Pancen nggumunake!" Dhik Marx nggegem tangane. "Apa ana sing kandha? Pak Marduk main Dr Fritz. Lan Pak Cleave main turis. Wartawan wanita iki dadi pengacara kanggo Bank Dunia. Ora ana sing nuduhake sapa sejatine! Kaya crita ing Kitab Suci sing ora ana wong sing bisa ngomong basa saben liyane lan ana kebingungan iki."
  
  "Babil," wangsulane wong-wong mau.
  
  "Ya!" - Dheweke nyentak driji. "Sampeyan kabeh nganggo basa sing beda-beda, lan kantor iki minangka Menara Babel."
  
  "Aja lali yen sampeyan pura-pura ora melu romantis karo letnan kene," Sam mandheg dheweke, mundhakaken driji indeks reproachfully.
  
  "Kok ngerti?" - dheweke takon.
  
  Sam mung sungkem sirahe, nolak kanggo malah tarik manungsa waé kanggo karukunan lan caresses antarane wong-wong mau. Dhik Marx isin nalika Werner nglirik dheweke.
  
  "Banjur ana klompok sampeyan sing nyamar dadi perwira rahasia, nanging nyatane sampeyan minangka pilot tempur sing luar biasa saka pasukan operasional Luftwaffe Jerman, kaya mangsa sing sampeyan mburu Gusti Allah ngerti sebabe," ujare Sam ngapusi.
  
  "Aku ngomong yen dheweke wartawan investigasi sing apik," bisik Marlene marang Werner.
  
  "Lan sampeyan," Sam ngandika, cornering isih stunned Dr. Fritz. "Kowe cocok nang endi?"
  
  "Sumpah aku ora ngerti!" - ngakoni Dr Fritz. "Dheweke mung njaluk supaya aku tetep kanggo dheweke. Dadi aku ngandhani dheweke ing ngendi aku nyelehake yen aku ora tugas nalika dheweke dibuwang! Nanging aku sumpah aku ora tau ngerti bab iki bisa nindakake iki! Dhuh Gusti, aku meh edan ndeleng iki... iki... transformasi sing ora wajar!"
  
  Werner lan wong-wonge, bebarengan karo Sam lan Nurse Marks, ngadeg bingung dening babble incoherent dhokter kang. Mung Marduk sing ngerti apa sing kedadeyan, nanging dheweke tetep tenang nalika ndeleng kegilaan sing ana ing kantor dokter.
  
  "Wah, aku bingung tenan. Lha kowe piye?" Sam nyatakake, mencet tangan bandage menyang sisih. Kabeh padha manthuk-manthuk ing paduan suara sing ora sarujuk.
  
  "Aku iki wektu kanggo sawetara eksposisi sing bakal mbantu kita kabeh mbabarake maksud saben liyane," Werner disaranake. "Pungkasane, kita bisa uga mbantu saben liyane ing macem-macem kegiatan tinimbang nyoba nglawan saben liyane."
  
  "Wong wicaksana," Marduk campur.
  
  "Aku kudu nggawe babak pungkasan," Marlene sighed. "Yen aku ora muncul, Perawat Barken bakal ngerti ana kedadeyan. Sesuk kowe ngisi aku ta, Sayang?"
  
  "Aku bakal nglakoni," Werner ngapusi. Dheweke banjur ngambung dheweke pamit sadurunge mbukak lawang. Dheweke katon maneh ing anomali sing diakoni nengsemake yaiku Peter Marduk lan menehi eseman sing apik marang wong tuwa kasebut.
  
  Nalika lawang ditutup, swasana testosteron sing kandel lan rasa ora percaya ngubengi para penghuni kantor Dr Fritz. Ora mung siji Alpha, nanging saben wong ngerti apa sing ora dingerteni wong liya. Pungkasane Sam miwiti.
  
  "Ayo iki cepet, ya? Aku duwe sawetara urusan sing penting banget sing kudu ditindakake sawise iki. Dr Fritz, aku kudu sampeyan ngirim asil tes Dr. Nina Gould menyang Mannheim sadurunge kita ngerti apa sing sampeyan lakoni salah, " Sam mrentah dhokter.
  
  "Nina? Apa Dr. Nina Gould isih urip?" dheweke takon kanthi reverent, ambegan lega lan nyabrang awake dhewe kaya wong Katolik sing apik. "Iki warta apik tenan!"
  
  "Wanita cilik? Rambut lan mripat ireng kaya geni neraka?" Marduk takon marang Sam.
  
  "Ya, mesthi dheweke, tanpa mangu-mangu!" Sam mesem.
  
  "Aku wedi dheweke uga salah paham karo aku kene," Marduk ngandika, katon getun. Dheweke mutusake ora ngomong babagan kasunyatan yen dheweke napuk bocah wadon miskin kasebut nalika dheweke nindakake tumindak ala. Nanging nalika dheweke ngandhani yen dheweke bakal mati, dheweke mung ateges Löwenhagen bebas lan mbebayani, sing ora duwe wektu kanggo nerangake saiki.
  
  "Kabeh apik. Meh kabeh wong meh padha kaya mrico panas," wangsulane Sam nalika Dr. Fritz narik folder hard copy Nina lan mindhai asil tes menyang komputer. Sanalika dokumen karo materi elek wis mentas, takon Sam kanggo email saka dhokter Nina ing Mannheim. Sam menehi kertu karo kabeh rincian lan nerusake kanggo clumsily aplikasi plester kain ing bathuk. Merengut, dheweke nglirik Marduk, wong sing tanggung jawab kanggo motong, nanging wong tuwa kasebut nyamar ora weruh.
  
  "Ana," Dr Fritz ambegan jero lan abot, lega yen pasiene isih urip. "Aku seneng banget yen dheweke isih urip. Kepiye carane dheweke metu saka kene kanthi visi sing ora apik, aku ora bakal ngerti.
  
  "Kanca sampeyan njupuk dheweke nganti metu, dhokter," Marduk enlightened wong. "Sampeyan ngerti bajingan enom sing sampeyan wenehi topeng supaya bisa nganggo pasuryane wong sing dipateni kanthi jeneng rakus?"
  
  "Kula mboten ngertos!" - Dr Fritz seeethed, isih duka karo wong tuwa kanggo throbbing sirah saka kang nandhang sangsara.
  
  "Hey hey!" Werner mungkasi argumentasi sabanjure. "We are kene kanggo ngatasi iki, ora nggawe kahanan luwih elek! Dadi, pisanan aku pengin ngerti apa sampeyan - dheweke langsung nuding Marduk - keterlibatan karo Löwenhagen. Awaké déwé dikongkon nyekel dhèwèké, lan kuwi kabèh sing awaké dhéwé ngerti. Banjur nalika aku diwawancara sampeyan, kabeh topeng iki metu.
  
  "Kaya sing dakkandhakake sadurunge, aku ora ngerti sapa LöVenhagen," Marduk ngeyel.
  
  "Pilot sing nabrak pesawat kasebut jenenge Olaf LöVenhagen," wangsulane Himmelfarb. "Dheweke kobong nalika kacilakan, nanging piye wae slamet lan tekan rumah sakit."
  
  Ana ngaso dawa. Kabeh wong ngenteni Marduk kanggo nerangake apa sebabe dheweke ngupayakake Lövenhagen ing wiwitan. Wong tuwa ngerti yen dheweke ngandhani apa sebabe dheweke ngoyak wong enom, dheweke uga kudu ngungkapake sebabe dheweke ngobong. Marduk ambegan jero lan wiwit ngetokaké sarang manuk gagak sing salah paham.
  
  "Aku ana ing roso kesengsem sing wong aku iki nguber saka fuselage kobong saka fighter Tornado iku pilot jenenge Neumand,"Ngandika.
  
  "Neumand? Iki ora bisa bener. Neumand lagi preian, mbokmenawa kelangan dhuwit recehan pungkasan kulawarga ing sawetara gang mburi," Himmelfarb ngguyu. Kohl lan Werner manthuk-manthuk.
  
  "Inggih, kula ndherek piyambakipun saking lokasi kacilakan. Aku ngoyak dheweke amarga dheweke duwe topeng. Nalika aku weruh topeng, aku kudu numpes. Dheweke maling, maling biasa, dakkandhani! Lan apa sing dicolong iku banget kuat kanggo sawetara imbecile bodho kaya sing kanggo nangani! Dadi aku kudu ngendhegake dheweke kanthi cara siji-sijine Cloaking One bisa mandheg, "ujare Marduk kuwatir.
  
  "Kamuflase?" - takon Kohl. "Wong, sing muni kaya penjahat film horor." Dheweke mesem, nepuk pundhak Himmelfarb.
  
  "Tuwuh munggah," Himmelfarb grusa-grusu.
  
  "Penyamar yaiku wong sing nganggo topeng Babil. Iki topeng sing dicopot kancamu sing jahat karo Dokter Gould," Marduk nerangake, nanging kabeh padha weruh yen dheweke wegah njlentrehake luwih akeh.
  
  "Mangga," Sam snorted, ngarep-arep tekane babagan katrangan liyane bakal salah. "Carane mateni masquerader?"
  
  "Kanthi geni," wangsulane Marduk, meh cepet banget. Sam bisa weruh yen dheweke mung pengin ngilangi dhadhane. "Ngrungokake, kanggo donya modern iki kabeh crita bojo lawas. Aku ora ngarep-arep ana sing ngerti."
  
  "Aja nggatekake," Werner ngilangi prihatin. "Aku pengin ngerti kepiye carane bisa nganggo topeng lan ngowahi pasuryanku dadi wong liya. Pinten iki malah rasional?"
  
  "Percaya karo aku, Letnan. Aku wis weruh prekara sing mung diwaca wong ing mitologi, mula aku ora cepet-cepet nganggep ora rasional, "ujare Sam. "Sabagéan gedhé absurditas sing nate dipoyoki, mula aku wis bisa ditemokake kanthi ilmiah, yen sampeyan nyemprotake hiasan sing ditambahake ing pirang-pirang abad kanggo nggawe barang sing praktis katon digawe kanthi ridiculously."
  
  Marduk manthuk-manthuk, matur nuwun yen ana sing duwe kesempatan kanggo paling ora ngrungokake dheweke. Pandangan landhepe nyalip ing antarane wong lanang sing ngrungokake dheweke nalika sinau ekspresine, mikir yen dheweke kudu ngganggu.
  
  Nanging dheweke kudu scramble amarga hadiah dheweke ora bisa ditindakake kanggo perusahaan sing paling nggegirisi ing taun-taun pungkasan - sing nyebabake Perang Dunia III.
  
  
  Bab 20 - Bebener sing Luar Biasa
  
  
  Dhokter Fritz tetep meneng wae, nanging ing wektu iki dheweke rumangsa kudu nambahake obrolan. Ndelok mripate menyang tangan sing ana ing pangkone, dheweke nyekseni keanehan topeng kasebut. "Nalika pasien kasebut mlebu, kabeh sedhih, dheweke njaluk aku nyimpen topeng kanggo dheweke. Aku ora mikir apa-apa ing wiwitan, ngerti? Aku ngira iku larang regane kanggo dheweke lan mung siji-sijine barang sing bisa disimpen saka kobongan omah utawa liya-liyane.
  
  Dheweke nyawang wong-wong mau, bingung lan wedi. Dheweke banjur fokus marang Marduk, kaya-kaya dheweke ngrasa perlu supaya wong tuwa kasebut ngerti apa sebabe dheweke ora weruh apa sing dheweke weruh.
  
  "Ing sawetara wektu, sawise aku nyelehake barang kasebut, mula aku bisa ngrawat pasien. Sawetara daging mati sing ambruk saka pundhake macet ing sarung tanganku; Aku kudu goyangake supaya bisa terus kerja. Saiki dheweke ambegan ora teratur. "Nanging sawetara sing mlebu ing topeng, lan aku sumpah marang Gusti Allah ..."
  
  Dr Fritz nggeleng sirah, banget isin kanggo nyritakake statement nightmarish lan ridiculous.
  
  "Kandhanana! Marang wong-wong mau, ing jeneng wong suci! Dheweke kudu ngerti yen aku ora edan! - wong tuwa bengok-bengok. Omongané gugup lan alon-alon amarga wangun cangkemé dadi angel diucapaké, nanging swarané nembus kupingé wong-wong sing hadir kaya keplok-keplok gludhug.
  
  "Aku kudu ngrampungake tugasku. Ayo ngerti, aku isih duwe wektu, "Dr. Fritz nyoba ngganti topik, nanging ora ana sing ngobahake otot kanggo ndhukung dheweke. Alis Dr. Fritz njedhul nalika dheweke ngowahi pikirane.
  
  "Nalika ... nalika daging mlebu topeng," sambunge, "lumahing topeng ... wujud?" Dr Fritz nemokake yen dheweke ora percaya karo omongane dhewe, nanging dheweke kelingan yen iki pancen kedadeyan! Raine telu pilot tetep beku ora percaya. Nanging, ora ana tandha-tandha paukuman utawa kejutan ing pasuryane Sam Cleave lan Marduk. "Batine topeng dadi... rai, mung," ambegan jero, "mung cekung. Aku kandha marang awakku dhewe, yen jam kerja sing suwe lan bentuk topeng kasebut nggawe guyon sing kejam, nanging pas serbet sing getihen diusap, raine ilang.
  
  Ora ana sing ngomong apa-apa. Sawetara wong angel percaya, dene wong liya nyoba ngrumusake cara sing bisa kedadeyan. Marduk panginten saiki bakal dadi wektu sing apik kanggo nambah soko luar biasa kanggo stunner Doctor, nanging wektu iki saiki saka perspektif luwih ilmiah. "Lha ngono. Topeng Babilonia nggunakake cara sing rada serem, nggunakake jaringan manungsa sing wis mati kanggo nyerep materi genetik sing ana ing njero, banjur nggawe pasuryane wong kasebut minangka topeng.
  
  "Yesus!" Werner ngandika. Dheweke ndeleng Himmelfarb mlayu ngliwati dheweke, menyang jamban kamar. "Ya, aku ora nyalahke sampeyan, Kopral."
  
  "Tuan-tuan, aku ngelingake yen aku duwe departemen sing kudu dikelola." Dr Fritz mbaleni statement sadurunge.
  
  "Ana ... liyane," Marduk campur, alon-alon ngangkat tangan balung kanggo nandheske maksude.
  
  "Oh, apik," Sam mesem sarkastik, ngresiki tenggorokan.
  
  Marduk ora nggatekake dheweke lan nggawe aturan sing ora ditulis. "Sawise Masker njupuk fitur rai donor, topeng mung bisa dibusak dening geni. Mung geni sing bisa mbusak saka pasuryan saka Masker. Banjur dheweke nambah kanthi serius, "lan mulane aku kudu nindakake apa sing daklakoni."
  
  Himmelfarb wis ora tahan maneh. "Demi Gusti, aku dadi pilot. Omong kosong iki mesthi ora kanggo aku. Iki kabeh muni banget kaya Hannibal Lecter kanggo kula. Aku budhal, kanca-kanca."
  
  "Sampeyan wis diwenehi tugas, Himmelfarb," ujare Werner kanthi tegas, nanging kopral saka pangkalan udara Schleswig mundur saka game kasebut, ora ana biaya.
  
  "Aku ngerti iki, Letnan!" - dheweke bengok. "Lan aku mesthi bakal ngaturake rasa ora puas marang komandan sing dihormati kanthi pribadi, supaya sampeyan ora nampa teguran kanggo tumindakku." Dhèwèké ngusap-ngusap bathuké sing lembab lan pucet. "Ngapunten cah, nanging aku ora bisa ngatasi iki. Good luck, tenan. Telpon aku yen sampeyan butuh pilot. Aku iki kabeh." Dheweke metu lan nutup lawang ing mburine.
  
  "Kesehatanmu, cah," pamit Sam. Dheweke banjur nyedhaki Marduk karo pitakonan sing ngganggu dheweke wiwit fenomena kasebut pisanan diterangake. "Marduk, aku lagi nesu ana ing kene. Dakkandhani, apa sing bakal kelakon yen wong mung nganggo topeng tanpa nindakake apa-apa marang daging sing wis mati?"
  
  "Ora ana apa-apa".
  
  Ana paduan swara saka kuciwo antarane liyane. Padha wis samesthine aturan liyane contrived saka game, Marduk temen maujud, nanging ora duwe niat kanggo invent apa-apa kanggo seneng-seneng. Dheweke mung ngangkat bahu.
  
  "Ora ana apa-apa?" Kohl gumun. "Apa kowe dudu pati sing nglarani utawa mati sesak? Sampeyan nganggo topeng lan ora ana sing kedadeyan. Topeng Babil." Babil
  
  "Ora ana apa-apa, Nak. Iku mung topeng. Mula mung sithik wong sing ngerti kekuwatane sing jahat," wangsulane Marduk.
  
  "Apa boner pembunuh," Kohl ngeluh.
  
  "Oke, dadi yen sampeyan nganggo topeng lan pasuryan sampeyan dadi wong liya - lan sampeyan ora diobong dening bajingan tuwa kaya sampeyan - apa sampeyan isih duwe pasuryan wong liya ing salawas-lawase?" - takon Werner.
  
  "Ah, apik!" - Sam seru, kepincut karo kabeh iki. Yen dheweke wis dadi amatir, dheweke mesthi wis ngunyah mburi pulpen lan njupuk cathetan kaya edan saiki, nanging Sam minangka wartawan veteran, bisa ngeling-eling fakta sing ora kaetung nalika ngrungokake. Sing, lan meneng-menengan ngrekam kabeh obrolan saka tape recorder ing kanthong.
  
  "Sampeyan bakal wuta," wangsulane Marduk blithely. "Banjur sampeyan dadi kaya kewan rabid lan mati."
  
  Lan maneh sing nggumunake hiss mlayu liwat baris sing. A chuckle utawa loro ngiring. Salah siji saka Dr. Fritz. Ing wektu iki dheweke temen maujud sing ora ana gunane kanggo nyoba kanggo uncalan bunch adoh, lan liyane, kang saiki wiwit dadi kasengsem.
  
  "Wah, Pak Marduk, kayane kowe wis siap njawab kabeh, ta?" Dr Fritz nggeleng sirahe karo ngguyu geli.
  
  "Ya ngono, dhoktêr," Marduk sarujuk. "Aku meh wolung puluh taun, lan aku wis tanggung jawab kanggo iki lan peninggalan liyane wiwit aku umur limalas taun. Saiki aku ora mung ngerti aturan kasebut, nanging sayangé aku wis kerep ndeleng tumindak kasebut.
  
  Dr Fritz dumadakan felt bodho kanggo arrogance lan nuduhake ing pasuryan. "Nyuwun pangapunten".
  
  "Aku ngerti, Dr. Fritz. Wong lanang tansah cepet-cepet ngilangi barang-barang sing ora bisa dikendhaleni minangka edan. Nanging nalika nerangake laku absurd dhewe lan cara bodho nindakake samubarang, padha bisa menehi sampeyan meh kabeh panjelasan kanggo mbenerake, "ujare wong tuwa karo kangelan.
  
  Dokter bisa ndeleng manawa jaringan otot sing winates ing cangkeme pancen nyegah wong lanang kasebut terus ngomong.
  
  "Hmm, apa ana alesan kenapa wong sing nganggo topeng dadi wuta lan ilang pikirane?" Kohl takon pitakonan tulus pisanan.
  
  "Babagan iki tetep biasane legenda lan mitos, Nak," Marduk shrugged. "Aku mung ndeleng kedadeyan iki kaping pirang-pirang sajrone pirang-pirang taun. Umume wong sing nggunakake topeng kanggo tujuan ala ora ngerti apa sing bakal kelakon sawise mbales dendam. Kaya saben nggusah utawa kepinginan ala, ana rega sing kudu dibayar. Nanging manungsa ora tau sinau. Kuwasane kanggo para dewa. Asor kanggo wong lanang."
  
  Werner ngitung kabeh iki ing sirahe. "Ayo aku ngringkes," ujare. "Yen sampeyan nganggo topeng mung minangka penyamaran, iku ora mbebayani lan ora ana gunane."
  
  "Inggih," wangsulane Marduk karo ngedhunke dagu lan kedhip alon.
  
  "Lan yen sampeyan njupuk kulit saka target sing mati lan dilebokake ing njero topeng, banjur dilebokake ing rai. bener?"
  
  "Kue liyane kanggo Tim Werner." Sam mesem lan nuding Marduk manthuk.
  
  "Nanging sampeyan kudu ngobong nganggo geni utawa sijine lan dadi wuta sadurunge dadi edan banget," Werner frowned, konsentrasi kanggo njaluk bebek ing saurutan.
  
  "Bener," Marduk konfirmasi.
  
  Dr Fritz duwe pitakonan liyane. "Apa ana sing wis ngerti carane supaya bisa nyingkiri salah siji saka nasib iki, Pak Marduk? Apa ana sing nate ngeculake topeng tanpa wuta utawa mati ing geni?"
  
  "Kepiye LöVenhagen nindakake? Dheweke bener sijine maneh kanggo njupuk pasuryan Dr. Hilt lan ninggalake rumah sakit! Kepiye carane dheweke nindakake? - Sam takon.
  
  "Geni njupuk dheweke pisanan, Sam. Dheweke mung begja bisa slamet. Kulit mung cara kanggo ngindhari nasibe Topeng Babel," ujare Marduk kanthi ora peduli. Wis dadi bagian integral saka eksistensi dheweke nganti kesel mbaleni fakta lawas sing padha.
  
  "Iki ... kulit?" Sam ngangguk.
  
  "Pancen ngono kuwi. Ateges, iki kulit topeng Babel. Sampeyan kudu ditrapake ing pasuryan Masker ing wektu kanggo ndhelikake gabungan saka pasuryan Masker lan topeng. Nanging korban sing mlarat lan kuciwa ora ngerti babagan iki. Enggal-enggal sadar kesalahane, yen durung," wangsulane Marduk. "Buta biasane ora luwih saka telung utawa patang dina, mula ing ngendi wae dheweke, muga-muga dheweke ora nyopir."
  
  "Iku ngladeni dheweke kanthi bener. Bajingan!" Kol gawe grimis.
  
  "Aku ora bisa setuju luwih," ujare Dr Fritz. "Nanging tuan-tuan, aku pancene kudu njaluk supaya sampeyan lunga sadurunge staf administrasi entuk angin saka sopan santun sing berlebihan ing kene."
  
  Kanggo lega Dr Fritz, wektu iki kabeh padha setuju. Dheweke njupuk jas lan alon-alon siap metu saka kantor. Kanthi manthuk-manthuk persetujuan lan tembung pamitan pungkasan, para pilot Angkatan Udara lunga, ninggalake Marduk ing tahanan kanggo pertunjukan. Padha mutusaké kanggo ketemu Sam sethitik mengko. Kanthi acara anyar iki lan ngurutake kasunyatan sing mbingungake, dheweke pengin mikir maneh peran ing rencana gedhe.
  
  Sam lan Margaret ketemu ing restoran hotel nalika Marduk lan loro pilot padha menyang pangkalan udara kanggo laporan menyang Schmidt. Saiki Werner ngerti yen Marduk ngerti komandane miturut wawancara sadurunge, nanging dheweke durung ngerti sebabe Schmidt nyimpen informasi babagan topeng sing ora becik kanggo awake dhewe. Mesthi, iku artefak priceless, nanging karo posisi ing organisasi tombol kaya Luftwaffe Jerman, Werner pitados bilih kudu ana alesan liyane motivasi politik konco Schmidt mburu Topeng Babel.
  
  "Apa sing bakal sampeyan ucapake marang komandan sampeyan babagan aku?" - Marduk takon marang nom-noman loro sing dikancani nalika mlaku nyedhaki jip Werner.
  
  "Aku ora yakin yen kita kudu ngandhani dheweke babagan sampeyan. Saka apa sing dakkandhakake ing kene, luwih becik sampeyan nulungi aku nemokake L öVenhagen lan ndhelikake ngarsane, Pak Marduk. Kurang Kapten Schmidt ngerti babagan sampeyan lan keterlibatan sampeyan, luwih apik, "ujare Werner.
  
  "Sampeyan ing pangkalan!" - Kohl bengok saka papat mobil adoh saka kita, mbukak kunci mobil dhewe.
  
  Werner manthuk. "Elinga, Marduk ora ana lan kita durung bisa nemokake Lövenhagen, ta?"
  
  "Ngerti!" Kol nyetujoni rencana kasebut kanthi salam tipis lan nyengir lanang. Dheweke mlebu mobil lan mlayu amarga cahya sore sing madhangi pemandangan kutha ing ngarepe. Saiki wis meh surup lan padha tekan dina kapindho panelusuran, isih mungkasi dina tanpa kasil.
  
  "Aku kira kita kudu miwiti nggoleki pilot buta?" Pitakone Werner kanthi tulus banget, ora preduli yen panjaluke ora lucu. "Iki dina katelu wiwit Löwenhagen nggunakake topeng kanggo uwal saka rumah sakit, mula dheweke kudu duwe masalah karo mripate."
  
  "Inggih leres," wangsulane Marduk. "Yen awake kuwat, lan iki dudu amarga adus geni sing dakwenehake, bisa uga butuh wektu suwe nganti ilang. Mulané Barat ora ngerti adat-istiadat lawas Mesopotamia lan Babilonia lan nganggep awaké dhéwé kabèh sesat lan kéwan sing ngelak getih. Nalika raja lan pemimpin kuna ngobong wong wuta sajrone eksekusi ilmu sihir, ora metu saka kekejeman tuduhan palsu. Umume kasus kasebut minangka panyebab langsung Topeng Babel digunakake kanggo taktik dhewe.
  
  "Akeh spesimen iki?" Werner takon karo alis munggah nalika nguripake kontak Jeep, katon curiga karo cara ing ndhuwur.
  
  Marduk ngangkat bahu: "Wah, kabeh wong salah, Nak. Luwih becik slamet tinimbang nyesel."
  
  
  Bab 21 - Rahasia Neumann lan LöVenhagen
  
  
  Kesel lan kebak rasa getun sing terus berkembang, Olaf Lanhagen lungguh ing pub cedhak Darmstadt. Wis rong dina dheweke ninggalake Nina ing omahe Frau Bauer, nanging dheweke ora bisa nyeret pasangane bebarengan karo dheweke ing misi rahasia, utamane sing kudu dipimpin kaya bagal. Dheweke ngarep-arep bisa nggunakake dhuwite Dr Hilt kanggo tuku panganan. Dheweke uga mikir kanggo nyingkirake ponsel yen dilacak. Saiki, panguwasa mesthi wis ngerti yen dheweke tanggung jawab kanggo pembunuhan rumah sakit, mula dheweke ora nguwasani mobil Hilt kanggo tekan Kapten Schmidt, sing nalika iku ana ing pangkalan udara Schleswig.
  
  Dheweke mutusake kanggo njupuk kesempatan kanthi nggunakake ponsel Hilt kanggo nelpon. Iki mbokmenawa wis sijine wong ing posisi kikuk karo Schmidt, wiwit telpon sel bisa teliti, nanging ora ana pilihan liyane. Kanthi safety kompromi lan misi dadi salah nggegirisi, dheweke kudu nggunakake cara komunikasi sing luwih mbebayani kanggo nggawe hubungan karo wong sing ngirim dheweke ing misi kasebut.
  
  "Pilsner liyane, Pak?" - pelayan tiba-tiba takon, nyebabake atine Löwenhagen deg-degan. Dheweke nyawang pelayan sing cendhek kanthi swara bosen banget.
  
  "Inggih matur nuwun". Dheweke cepet ngganti pikirane. "Enteni, ora. Aku njaluk sawetara schnapps, please. Lan ana sing arep dipangan."
  
  "Sampeyan kudu njupuk soko menu, Pak. Apa sampeyan seneng apa-apa ing kana?" pitakone pelayan ora nggatekake.
  
  "Cukup nggawa aku sajian panganan laut," Lövenhagen ambegan kanthi jengkel.
  
  Pelayan kasebut cekikikan, "Pak, sampeyan bisa ndeleng, kita ora menehi panganan laut. Mangga pesen sajian ingkang saestu kita aturaken."
  
  Yen Löwenhagen ora ngenteni rapat penting, utawa yen dheweke ora keluwen amarga keluwen, dheweke bisa uga nggunakake hak istimewa nganggo pasuryan Hilt kanggo ngremuk tengkorak wong bodho sing sarkastik. "Banjur gawanen aku steak. Gusti! Cukup, aku ora ngerti, kaget aku!" - pilot mbengok ngamuk.
  
  "Inggih, Pak," wangsulane pelayan sing kaget, cepet-cepet nglumpukake menu lan gelas bir.
  
  "Lan aja lali schnapps dhisik!" - bengok-bengok sawise wong bodho ing apron, sing lagi mlaku menyang pawon liwat meja karo pengunjung sudhut-paningalan. Löwenhagen nyengir marang wong-wong mau lan ngetokaké swara kaya grumbulan sing metu saka jero esophagus. Kuwatir bab wong mbebayani, sawetara wong ninggalake panyiapan nalika liyane melu obrolan gugup.
  
  Pelayan enom sing atraktif wani nggawa dheweke ngombe minangka nikmat kanggo kancane sing wedi. (Pelayan kasebut nyiyapake awake dhewe ing pawon, nyiapake kanggo ngadhepi pelanggan sing nesu nalika panganan wis siap.) Dheweke mesem kuwatir, nyelehake gelas lan ujar, "Schnapps kanggo sampeyan, Pak."
  
  "Matur nuwun," mung sing ngandika, kanggo dheweke kaget.
  
  Löwenhagen, pitulikur, lungguh mikirake masa depane ing cahya sing nyenengake ing pub nalika srengenge metu ing njaba, ngowahi jendhela dadi peteng. Musike rada banter amarga wong-wong ing wayah sore padha mili kaya langit-langit sing ora gelem. Nalika ngenteni pangan, dhawuh limang omben-omben liyane kuwat, lan minangka neraka gak oleh pisan saka alkohol ngobong daging kang tatu, dheweke mikir carane wis nandang gerah kanggo titik iki.
  
  Ora tau ana ing uripe dheweke mikir yen dheweke bakal dadi pembunuh darah dingin, pembunuh untung, ora kurang, lan umure isih enom. Umume wong lanang mudhun kanthi umur, dadi babi sing ora duwe ati amarga janji entuk dhuwit. Ora dheweke. Minangka pilot pesawat tempur, dheweke ngerti yen ing sawijining dina dheweke kudu mateni akeh wong ing perang, nanging kanggo kepentingan negarane.
  
  Kanggo mbela Jerman lan tujuan utopia Bank Dunia kanggo jagad anyar minangka tugas lan kepinginan sing paling penting. Njupuk urip kanggo tujuan iki minangka laku umum, nanging saiki dheweke melu ngulandara getih kanggo nyukupi kekarepane Panglima Luftwaffe, sing ora ana hubungane karo kamardikan Jerman utawa kesejahteraan donya. Nyatane, dheweke saiki nindakake sebaliknya. Iki nandhang sungkowo meh padha karo pandelenge sing saya rusak lan watek nakal.
  
  Sing paling ngganggu dheweke yaiku cara Neumand njerit nalika LöVenhagen ngobong dheweke sepisanan. Kapten Schmidt nyewa LöVenhagen amarga komandan kasebut minangka operasi sing rahasia banget. Iki kedadeyan sawise penyebaran skuadron anyar ing cedhak kutha Mosul, Irak.
  
  Saka apa sing dicritakake komandan marang LöVenhagen, katon Flieger Neumann dikirim dening Schmidt kanggo njupuk peninggalan kuno sing ora jelas saka koleksi pribadi nalika lagi ana ing Irak sajrone serangan bom paling anyar sing ngarahake Bank Dunia lan utamane kantor CIA ing kana. Neumand, nate dadi kriminal remaja, duwe katrampilan sing dibutuhake kanggo mlebu omah kolektor sing sugih lan nyolong Topeng Babel.
  
  Dheweke diwenehi foto peninggalan sing tipis, kaya tengkorak, lan kanthi bantuan dheweke bisa nyolong barang saka kothak kuningan sing dheweke turu. Sakcepete sawise sukses, Neumand bali menyang Jerman karo jarahan sing dipikolehi kanggo Schmidt, nanging Schmidt ora nganggep kelemahane wong-wong sing wis dipilih kanggo nindakake karya kotor. Neumand minangka pemain judi sing seneng banget. Ing wayah sore pisanan, dheweke njupuk topeng karo dheweke menyang salah sawijining panyiapan gambling favorit, restoran ing gang mburi ing Dillenburg.
  
  Dheweke ora mung nindakake tumindak sing paling sembrono kanthi nggawa artefak sing dicolong ing endi-endi, nanging uga entuk bebendune Kapten Schmidt amarga ora ngirim topeng kanthi wicaksana lan cepet kaya sing ditindakake. Sawise ngerti yen skuadron wis bali lan nemokake Neumand ora ana, Schmidt langsung ngontak wong sing dibuang saka barak pangkalan udara sadurunge kanggo njupuk peninggalan saka Neumand kanthi cara apa wae.
  
  Ngeling-eling ing wengi iku, LöVenhagen ngrasa gething marang Kapten Schmidt nyebar ing pikirane. Dheweke nyebabake korban sing ora perlu. Dhèwèké sing dadi penyebab ketidakadilan sing disebabké srakah. Dhèwèké dadi sababé Löwenhagen ora bakal bisa manèh rupané ayu, lan iki minangka kadurjanan sing paling ora bisa diapura, sing ditimbulaké déning srakah komandhan marang uripé Löwenhagen-apa sing isih ana.
  
  Gagang kasebut cukup apik, nanging kanggo LöVenhagen, kelangan individualitas kasebut luwih jero tinimbang cedera fisik sing bisa ditindakake. Ing ndhuwur iku, mripate wiwit kleru nganti dheweke ora bisa maca menu kanggo pesen panganan. Asor iki meh luwih elek tinimbang rasa ora nyaman lan cacat fisik. Dheweke njupuk sip saka schnapps lan jepret driji ing ndhuwur sirah, nuntut liyane.
  
  Ing sirahe, dheweke bisa krungu ewonan swara sing nyalahke wong liya amarga pilihane sing ora apik, lan pikirane dhewe dadi bisu amarga kabeh wis salah. Dheweke kelingan ing wayah wengi dheweke entuk topeng, lan kepiye Neumand ora gelem nyerahake rampokan sing digayuh. Dheweke ngetutake jejak Neumand menyang den gambling ing undhak-undhakan klub wengi. Ing kana dheweke ngenteni wektu sing pas, nyamar dadi pesta liyane sing asring ngunjungi papan iki.
  
  Mung sawise 1am, Neumand wis ilang kabeh lan saiki ngadhepi tantangan pindho utawa ora ana.
  
  "Aku bakal mbayar sampeyan 1,000 euro yen sampeyan ngidini aku njaga topeng iki minangka jaminan," Löwenhagen nawakake.
  
  "Apa sampeyan guyon?" Neumand ngguyu ing kahanan mendem. "Barang sialan iki regane tikel yuta!" Dheweke tetep nganggo topeng supaya bisa dideleng kabeh, nanging untunge kahanane mabuk nyebabake perusahaan sing ragu-ragu karo dheweke mangu-mangu babagan ikhlase. Löwenhagen ora bisa nglilani dheweke mikir kaping pindho, mula dheweke cepet-cepet tumindak.
  
  "Saiki, aku bakal muter sampeyan kanggo topeng bodho. Paling ora aku bisa mbalekake bokongmu menyang pangkalan." Dheweke ngomong iki kanthi banter, ngarep-arep bisa ngyakinake wong liya yen dheweke mung nyoba topeng kanggo meksa kancane bali menyang omah. Iku apik yen jaman kepungkur Lövenhagen sing ngapusi wis ngasah katrampilan licik. Dheweke banget persuasif nalika nindakake scam, sipat sing biasane bisa digunakake kanggo keuntungane. Nganti saiki, nalika pungkasane nemtokake masa depane.
  
  Topeng lungguh ing tengah meja bunder, diubengi wong telu. Lö Venhagen meh ora bisa mbantah nalika pemain liyane pengin tumindak kasebut. Wong iku biker lokal, prajurit mlaku prasaja ing urutan, nanging bakal curiga kanggo nolak akses menyang game poker ing bolongan umum dikenal scum lokal nang endi wae.
  
  Malah kanthi katrampilan minangka penipu, LöVenhagen nemokake manawa dheweke ora bisa ngapusi topeng saka wong liyo sing nganggo lambang Gremium ireng lan putih ing gulu kulit.
  
  "Aturan Black Seven, bajingan!" - biker gedhe nggero nalika LöVenhagen lempitan lan tangan Neumann nuduhake telung jacks sing ora duwe daya. Neumand mabuk banget kanggo nyoba mbalekake topeng kasebut, sanajan dheweke jelas rusak amarga kerugian kasebut.
  
  "Duh Gusti Yesus! Dhuh Gusti Yesus ingkang manis, piyambakipun badhe mateni kula! Dheweke arep mateni aku!" - iku kabeh bisa ngomong Neumand, clasping sirah sujud ing tangan. Dheweke lungguh lan moaned nganti klompok sabanjuré sing wanted kanggo njupuk meja marang wong jancok mati utawa mungkasi munggah ing bank. Neumann mangkat, ngomel-ngomel kaya wong edan, nanging maneh amarga mabuk, lan wong-wong sing digandhengake karo dalan kasebut, banjur ngetutake Neumann, ora ngerti babagan sifat esoterik peninggalan kasebut. , kang biker iki waving ing tangan nang endi wae ing ngarep. Biker mandheg sedhela, gumunggung marang sekelompok bocah wadon yen topeng tengkorak bakal katon njijiki ing helm gaya tentara Jerman. Dheweke langsung ngerti yen Neumand bener-bener ngetutake biker kasebut menyang pit beton sing peteng, ing ngendi deretan sepedha motor mabur ing sorotan lampu sing ora cukup tekan parkiran.
  
  Dheweke kanthi tenang mirsani nalika Neumand narik pistol, metu saka bayang-bayang lan nembak biker kasebut ing raine. Gunshots ora aneh ing wilayah kutha iki, sanajan sawetara wong dielingake bikers liyane. Ora suwe, siluet dheweke katon ing pinggir bolongan parkir, nanging isih adoh banget kanggo ndeleng apa sing kedadeyan.
  
  Ngalamun ing apa sing dideleng, Lövenhagen nyekseni ritual sing nggegirisi yaiku ngethok potongan daging wong mati nganggo piso dhewe. Neumand ngedhunake kain getihen ing sisih ngisor topeng lan wiwit mbukak klambi korban kanthi cepet kanthi driji sing mabuk. Kaget lan mriyang, LöVenhagen langsung sinau rahasia Topeng Babel. Saiki dheweke ngerti kenapa Schmidt kepengin banget nyekel dheweke.
  
  Ing persona aneh anyar, Neumand mbalek awak menyang tong sampah sawetara meter saka mobil pungkasan ing peteng, banjur casually menek menyang motor wong. Patang dina sabanjure, Neumand njupuk topeng kasebut lan ndhelik. LöVenhagen nglacak dheweke mudhun ing njaba pangkalan ing Schleswig, ing kana dheweke ndhelik saka bebendune Schmidt. Neumand isih katon kaya bikers, nganggo kacamata ireng lan jins reged, nanging wis ditched werna klub lan mancal. Kepala Mannheim ing Gremium nggoleki impostor, lan ora ana risiko. Nalika Neumand nemoni Lövenhagen, dheweke ngguyu kaya wong edan, ngomel-ngomel ora jelas ing apa sing diarani dialek Arab kuno.
  
  Dheweke banjur ngangkat peso lan nyoba ngethok raine dhewe.
  
  
  Bab 22 - Munggahing Dewa Buta
  
  
  "Dadi sampeyan pungkasane nggawe kontak." Swara nyuwil liwat awak Lövenhagen saka konco Pundhak kiwa. Dheweke langsung mbayangake setan, lan dheweke ora adoh saka bebener.
  
  "Kapten Schmidt," dheweke ngakoni, nanging kanthi alasan sing jelas ora ngadeg lan menehi salam. "Sampeyan kudu ngapura aku amarga ora nanggapi kanthi bener. Sampeyan ngerti, aku, sawise kabeh, nganggo pasuryan wong liya."
  
  "Pancen. "Jack Daniels, mangga," ujare Schmidt marang pelayan sadurunge nyedhaki meja karo piring Lövenhagen.
  
  "Turunake piring dhisik, kanca!" Lowenhagen bengok-bengok, njalari wong sing bingung kudu nuruti. Manajer restoran ngadeg ing sacedhake, ngenteni tumindak ala liyane sadurunge njaluk sing nerak lunga.
  
  "Saiki aku ndeleng sampeyan wis ngerti apa sing ditindakake topeng kasebut," ujare Schmidt kanthi ambegan lan mudhunake sirahe kanggo mriksa manawa ana wong sing nguping.
  
  "Aku weruh apa sing ditindakake ing wayah wengi asu cilik sampeyan Neumand nggunakake dheweke kanggo mateni awake dhewe. "Lövenhagen ngandika alon-alon, lagi wae ambegan antarane cokotan nalika ngulu setengah pisanan saka daging kaya kewan.
  
  "Dadi saranmu apa saiki? Blackmail kula kanggo dhuwit kaya Neumand? - takon Schmidt, nyoba kanggo gain wektu. Dhèwèké uga ngerti yèn tinggalané kuwi dijupuk saka wong sing nganggo.
  
  "Memerasan kowe?" Löwenhagen squealed karo tutuk saka daging pink clapped antarane untune. "Kowe ngece? Aku arep nyopot, kapten. Sampeyan bakal nemoni dokter bedah kanggo nyopot."
  
  "Kenapa? Aku bubar krungu yen sampeyan kebakar banget. Aku wis ngira yen sampeyan pengin njaga pasuryane dokter sing gagah tinimbang daging sing lebur ing ngendi raine sampeyan biyen, "jawab komandan kanthi duka. Dheweke nonton kanthi gumun nalika Löwenhagen berjuang ngethok steak, nyenyet mripate sing saya lemes kanggo nggoleki pinggiran.
  
  "Jebule kowe!" - Lowenhagen sumpah. Dheweke ora bisa ndeleng raine Schmidt kanthi becik, nanging dheweke rumangsa kepengin banget kanggo nyemplungake cleaver daging menyang area mripat lan ngarep-arep sing paling apik. "Aku pengin nyopot sadurunge dadi bat edan ... edan ... jancok ..."
  
  "Apa iki kedadeyan karo Neumand?" - Schmidt diselani, ngewangi wong enom kerja karo struktur ukara. "Apa sing kedadeyan, Lövenhagen? Thanks kanggo jimat gambling bodho iki, Aku bisa ngerti motif kanggo njaga apa rightfully mine. Sing nggumunake aku, kenapa sampeyan pengin ndhelikake iki saka aku nganti suwe sadurunge ngubungi aku.
  
  "Aku arep menehi dheweke kanggo sampeyan dina sawise aku njupuk dheweke saka Neumand, nanging ing wengi sing padha, aku ketemu awakku murub, kapten." Lövenhagen saiki kanthi manual ngisi potongan daging menyang cangkeme. Medeni, wong-wong sing ana ing saubengé wiwit mandeng lan bisik-bisik.
  
  "Nyuwun pangapunten, Pak," ujare manajer kanthi wicaksana.
  
  Nanging Lövenhagen banget intolerant kanggo ngrungokake. Dheweke mbuwang kertu American Express ireng ing meja lan kandha, "Ngrungokake, gawanen kita botol tequila lan aku bakal nambani kabeh wong bodho usil iki yen dheweke ora ndeleng aku kaya ngono!"
  
  Sawetara panyengkuyung ing meja blumbang padha surak-surak. Wong-wong liyane padha bali menyang pagaweane.
  
  "Aja kuwatir, awake dhewe arep budhal. Mung njaluk ngombe kabeh lan supaya kancaku rampung, oke?" Schmidt mbenerake kahanan saiki kanthi cara sing luwih suci tinimbang sampeyan. Iki ndadekake manajer kasengsem sawetara menit maneh.
  
  "Saiki dakcritakake kepiye kedadeyan sampeyan mungkasi topengku ing lembaga pamrentahan, sing ana sing bisa njupuk," bisik Schmidt. Dheweke nggawa sebotol tequila, lan dheweke ngetokake rong tembakan.
  
  Löwenhagen nguntal kanthi angel banget. Alkohol temenan ora efektif kanggo nyuda rasa lara ing njero, nanging dheweke luwe. Dheweke ngandhani komandan apa sing kedadeyan, utamane kanggo nylametake tinimbang nggawe alesan. Kabeh skenario sing wis dheweke fuming sadurungé bola-bali nalika dheweke marang Schmidt kabeh, kang mimpin kanggo dheweke nemokake Neumand ngandika ing ibu ing guise saka biker.
  
  "Arab? Iku unsettling, "ngakoni Schmidt. "Apa sing sampeyan krungu bener ing basa Akkadia? Apik tenan!"
  
  "Sapa sing peduli?" Lowenhagen manggut-manggut.
  
  "Banjur? Kepiye carane sampeyan entuk topeng saka dheweke?" - takon Schmidt, meh mesem ing kanyatan menarik saka sajarah.
  
  "Aku ora ngerti carane mbalekake topeng kasebut. Maksudku, ing kene dheweke kanthi rai sing maju lan ora ana jejak topeng sing ana ing ngisor iki. Dhuh Allah, mugi karsaa miyarsakaken pitutur kawula! Iku kabeh ngimpi lan surem!
  
  "Terus," Schmidt ngeyel.
  
  "Aku langsung takon kepiye carane bisa mbantu dheweke nyopot topeng, sampeyan ngerti? Nanging he...he..." Lövenhagen ngguyu kaya wong mabuk nggegirisi amarga omongane dhewe sing absurd. "Kapten, dheweke nyopot aku! Kaya asu keblasuk, bajingan nggereng nalika aku nyedhaki, lan nalika aku isih omong-omongan, bajingan kasebut nyopot pundhakku. Panjenenganipun nyuwek metu Piece kabèh! Pengeran! Apa aku kudu mikir? Aku mung miwiti ngalahake dheweke nganggo pipa logam pisanan sing bisa ditemokake ing cedhak.
  
  "Dadi apa sing ditindakake? Apa dheweke isih nganggo basa Akkadia?" - takon komandhan, pour wong siji liyane.
  
  "Dheweke wiwit mlayu, mula mesthi aku ngoyak dheweke. Akibaté, kita tindak liwat sisih wétan Schleswig, menyang ngendi, carane njaluk, mung kita ngerti? "- ngandika marang Schmidt, sing banjur manthuk: "Ya, aku ngerti panggonan iki, konco hangar bangunan tambahan."
  
  "Inggih leres. Kita mlayu liwat iki, Kapten, kaya kelelawar metu saka neraka. Maksudku, aku siap mateni dheweke. Aku nandhang lara banget, getihen, aku wis muak karo dheweke nganti suwe. Sumpah, aku wis siyap ngremuk sirahe sing kurang ajar dadi potongan-potongan kanggo njaluk topeng kasebut maneh, ngerti? " Lowenhagen nggereng lirih, muni enak psikotik.
  
  "Ya wis. Terus." Schmidt mekso krungu pungkasan crita sadurunge bawahan pungkasanipun succumed kanggo madness crushing.
  
  Nalika piringe dadi reged lan kothong, Lövenhagen ngandika luwih cepet, konsonan kang muni luwih béda. "Aku ora ngerti apa sing arep ditindakake, nanging bisa uga dheweke ngerti carane nyopot topeng utawa liya-liyane. Aku ngoyak dheweke nganti tekan hanggar, banjur awake dhewe. Krungu para pengawal sing bengok-bengok ing njaba hanggar. Aku mangu-mangu dheweke ngerti Neumand saiki dheweke duwe pasuryan wong liya, ta?"
  
  "Apa nalika dheweke nyekel pejuang?" - takon Schmidt. "Apa iki sing nyebabake pesawat kasebut nabrak?"
  
  Mripate Löwenhagen meh wuta ing wektu iki, nanging dheweke isih bisa mbedakake antarane bayangan lan badan sing padhet. A werna kuning colored irises kang, werna mata singa, nanging terus ngomong, pinning Schmidt ing panggonan karo mripat wuta nalika ngedhunaké swara lan miringake sirahe rada. "Duh Gusti, Kapten Schmidt, kepiye dheweke sengit karo sampeyan."
  
  Narcissism nyegah Schmidt mikir bab raos sing ana ing statement L & # 246; Venhagen, nanging akal sehat nggawe dheweke rumangsa rada rusak - ing endi sing kudune nyawane. "Mesthi dheweke nindakake," ujare marang bawahan sing wuta. "Aku sing ngenalake topeng. Nanging dheweke ora tau ngerti apa sing ditindakake, apa maneh nggunakake dheweke kanggo awake dhewe. Wong bodho nggawa iki marang awake dhewe. Kaya sing kok lakoni."
  
  "Aku ..." Löwenhagen nesu nesu maju ing tengah-tengah clanking pasugatan lan kaca tingal mbalikke, "mung digunakake kanggo njupuk peninggalan getih larang regane saka rumah sakit lan menehi kanggo sampeyan, subspesies ora matur nuwun!"
  
  Schmidt ngerti yen Löwenhagen wis rampung tugase, lan insubordination ora ana maneh sabab kanggo kuwatir. Nanging, dheweke bakal kadaluwarsa, mula Schmidt ngidini dheweke tantrum. "Dheweke sengit marang kowe kaya aku sengit marang kowe! Neumand getun yen wis melu rencana jahat sampeyan ngirim regu bunuh diri menyang Baghdad lan Den Haag."
  
  Schmidt krasa atine mlumpat nalika nyebutake rencana sing dianggep rahasia, nanging raine tetep ora tenang, ndhelikake rasa kuwatir ing mburi ekspresi baja.
  
  "Sawise nyebut jeneng sampeyan, Schmidt, dheweke menehi salam lan ujar manawa dheweke bakal ngunjungi sampeyan ing misi bunuh diri cilik sampeyan." Swara LöVenhagen nyuwil esemane. "Dheweke ngadeg ing kono lan ngguyu kaya kewan sing gila, squealing kanthi lega babagan sapa dheweke. Isih nganggo busana kaya biker mati, dheweke tumuju menyang pesawat. Sadurungé aku bisa nyedhaki dheweke, para pengawal padha mlebu. Aku mung mlayu supaya ora dicekel. Sawise metu saka pangkalan, aku numpak truk lan mlayu menyang Büchel kanggo nyoba ngelingake sampeyan. Ponselmu dipateni."
  
  "Lan nalika dheweke nabrak pesawat ora adoh saka pangkalan kita," Schmidt manthuk. "Kepiye carane aku kudu nerangake crita sing bener marang Letnan Jenderal Meyer? Dheweke duwe kesan yen iki minangka serangan balik sing sah sawise apa sing ditindakake dening wong bodho Walanda ing Irak.
  
  "Neumand minangka pilot kelas siji. Napa dheweke ora kejawab target - sampeyan - kaya misteri, " geram Löwenhagen. Mung siluet Schmidt sing isih nuduhake anane ing jejere.
  
  "Dheweke ora kejawab amarga, kaya sampeyan, cah lanang, dheweke wuta," ujare Schmidt, seneng kamenangan marang wong-wong sing bisa mbukak dheweke. "Nanging sampeyan ora ngerti babagan iki, ta? Wiwit Neumand nganggo kacamata hitam, sampeyan ora ngerti mripate sing kurang. Yen ora, sampeyan ora bakal nggunakake Topeng Babel dhewe, ta?"
  
  "Ora, aku ora bakal," LöVenhagen rasped, kroso kalah kanggo titik didih. "Nanging aku kudu ngerti yen sampeyan bakal ngirim wong kanggo ngobong aku lan mbalekake topeng kasebut. Sawise aku nyopir menyang situs kacilakan, aku nemokake sisa-sisa bakar Neumand sing kasebar adoh saka fuselage. Topeng wis dicopot saka tengkorak sing diobong, mula aku njupuk kanggo bali menyang komandan sing daktresnani, sing dakkira bisa dipercaya. Ing wektu iki, mripate kuning dadi wuta. "Nanging sampeyan wis ngurus, ta?"
  
  "Kowe ngomong opo?" krungu Schmidt ngandika jejere wong, nanging wis rampung karo ngapusi komandan.
  
  "Sampeyan ngutus wong marani aku. Dheweke nemokake aku nganggo topeng ing situs kacilakan lan ngoyak aku nganti tekan Heidelberg nganti trukku entek bahan bakar! "Lövenhagen nggereng. "Nanging dheweke duwe bensin sing cukup kanggo kita, Schmidt. Sadurunge aku weruh dheweke teka, dheweke nyiram bensin lan ngobong aku! Aku mung bisa mlayu menyang rumah sakit, sing adoh saka rong langkah, isih ngarep-arep supaya geni ora terus lan bisa uga mati nalika aku mlayu. Nanging ora, iku mung dadi kuwat lan panas, devouring kulit, lambé lan perangan awak nganti katon kanggo kula sing aku njerit liwat daging! Apa sampeyan ngerti kaya apa rasane atimu bledosan amarga kaget ambune daging dhewe sing kobong kaya steak ing panggangan? KOWE?" - bengok-bengok ing kapten karo expression ala saka wong mati.
  
  Nalika manajer cepet-cepet nyedhaki meja, Schmidt ngangkat tangane kanthi ora sopan.
  
  "We are budhal. We are budhal. Cukup transfer kabeh menyang kertu kredit iki, "ujare Schmidt, ngerti yen Dr. Hilt bakal ditemokake mati maneh, lan statement kertu kredit bakal nuduhake yen dheweke wis urip sawetara dina luwih suwe tinimbang sing dilaporake.
  
  "Ayo, LöVenhagen," ujare Schmidt terus-terusan. "Aku ngerti carane bisa mbusak topeng iki saka pasuryan sampeyan. Senajan aku ora ngerti carane mbatalake wuta.
  
  Dheweke ngajak kancane menyang bar, ing kana dheweke menehi tandha kuitansi. Nalika lagi lunga, Schmidt nglebokake kertu kredit maneh menyang kanthong Lövenhagen. Kabeh staf lan pengunjung ambegan lega. Pelayan apes, sing ora nampa tip, klik ilat lan ngomong, "Matur nuwun Gusti! Muga-muga iki pungkasan kita ketemu dheweke.
  
  
  Bab 23 - Rajapati
  
  
  Marduk ndeleng jam tangan lan persegi dowo cilik ing raine kanthi panel tanggal sing dipasang kanggo nuduhake yen tanggal 28 Oktober. Drijine nutul counter nalika ngenteni resepsionis ing Hotel Swanwasser, ing ngendi Sam Cleave lan pacare sing misterius uga nginep.
  
  "Inggih Pak Marduk. Sugeng rawuh wonten ing Jerman," panguruse mesam mesem lan mbalekake paspore Marduk. Mripate natap raine suwe banget. Iki nggawe wong tuwa kasebut kepengin weruh apa amarga pasuryane sing ora biasa utawa amarga dokumen identitase nyathet Irak minangka negara asale.
  
  "Vielen Dank," wangsulane. Dheweke bakal mesem yen bisa.
  
  Sawise mriksa kamare, dheweke mudhun nemoni Sam lan Margaret ing taman. Dheweke wis nunggu dheweke nalika dheweke metu menyang teras sing madhep blumbang. Ana wong cilik sing nganggo busana elegan ngetutake Marduk saka kadohan, nanging wong tuwa iku pinter banget ora ngerti.
  
  Sam ngguyu kanthi teges, nanging sing diomongake Marduk mung, "Aku weruh dheweke."
  
  "Temtu sampeyan ngerti," Sam ngandika ing awake dhewe, manthuk sirahe menyang Margaret. Dheweke katon ing wong liyo lan recoiled rada, nanging ndhelikake saka pandelengan. Marduk noleh ndeleng wong sing ngetutake dheweke, cukup suwe kanggo ngevaluasi kahanan kasebut. Wong lanang mesem njaluk ngapura lan ilang ing koridor.
  
  "Dheweke ndeleng paspor saka Irak lan dheweke kelangan otak," dheweke nesu lan lungguh.
  
  "Pak Marduk, iki Margaret Crosby saka Edinburgh Post," Sam ngenalaken wong-wong mau.
  
  "Sugeng tanggap warsa, Bu," kandhane Marduk kanthi manthuk-manthuk sopan tinimbang mesem.
  
  "Lan sampeyan uga, Pak Marduk," wangsulane Margaret kanthi sopan. "Seneng banget akhire ketemu karo wong sing ngerti lan seneng lelungan kaya kowe." Apa dheweke pancen pacaran karo Marduk?" Sam mikir kaget nalika ndeleng wong-wong mau salaman.
  
  "Lan kepiye sampeyan ngerti iki?" - Marduk takon karo pura-pura kaget.
  
  Sam ngangkat piranti rekamane.
  
  "Ah, kabeh sing kedadeyan ing kantor dokter saiki direkam." Dhèwèké mandeng wartawan investigasi kuwi.
  
  "Aja kuwatir, Marduk," ujare Sam, arep ngilangi kabeh keprihatinan. "Iki mung kanggo aku lan wong-wong sing bakal nulungi kita nemokake Topeng Babel. Kaya sing sampeyan ngerti, Miss Crosby, sing ana ing kene, wis nindakake tugas kanggo nyingkirake Kapolri.
  
  "Ya, sawetara wartawan duwe pangerten sing apik kanggo milih babagan apa sing kudu dingerteni jagad lan ... uga, apa sing ora bakal dingerteni jagad iki. Topeng Babel lan kemampuane kalebu ing kategori kapindho. Kowe yakin karo kawicaksananku," janji Margaret marang Marduk.
  
  Gambar dheweke narik kawigaten dheweke. Ing spinster Inggris wis mesthi wis passion kanggo kabeh mboten umum lan unik. Dheweke ora ana sing nggegirisi kaya sing diterangake dening staf rumah sakit Heidelberg. Ya, dheweke jelas cacat miturut standar normal, nanging pasuryane mung nambah kepribadiane sing nyenengake.
  
  "Seneng ngerti, Mbak," geregete.
  
  "Mangga, nelpon kula Margaret," dheweke ngandika cepet. Ya, ana sawetara genit geriatrik arep kene, Sam mutusaké.
  
  "Dadi, menyang masalah saiki," Sam diselani, pindhah menyang obrolan sing luwih serius. "Ing endi kita bakal miwiti nggoleki karakter LöVenhagen iki?"
  
  "Aku mikir kita kudu njupuk dheweke metu saka game. Miturut Letnan Werner, wong sing tuku Topeng Babel yaiku Kapten Luftwaffe Jerman Schmidt. Aku prentah Letnan Werner kanggo pindhah ing pretext saka laporan lan nyolong topeng saka Schmidt sesuk ing noon. Yen aku ora krungu saka Werner saiki, kita kudu nganggep sing paling ala. Ing kasus iki, aku dhewe kudu nyelinep menyang pangkalan lan ngganti sawetara tembung karo Schmidt. Dheweke dadi asal saka kabeh operasi gila iki, lan dheweke bakal pengin ngrebut relik kasebut nalika perjanjian perdamaian gedhe ditandatangani.
  
  "Dadi sampeyan mikir dheweke bakal dadi komisaris penandatanganan Meso-Arab?" Margaret takon, nggunakake istilah anyar kanggo Timur Tengah sawise manunggalaken tanah cilik ing saubengé ing pamaréntahan siji.
  
  "Ana sejuta kemungkinan, Mada ... Margaret," Marduk nerangake. "Dheweke bisa nindakake kanthi pilihan, nanging dheweke ora nganggo basa Arab, mula wong-wong Komisioner bakal ngerti yen dheweke tukang sihir. Kabeh wektu, ora bisa ngontrol pikirane massa. Mbayangno carane gampang aku bisa nyegah kabeh iki yen aku isih duwe omong kosong iki, Sam lamented kanggo awake dhewe.
  
  Nada sembrono Marduk terus. "Dheweke bisa njupuk wujud wong sing ora dingerteni lan mateni komisaris kasebut. Dheweke malah bisa ngirim pilot lampus liyane menyang bangunan. Kayane saiki dadi rame banget."
  
  "Apa ora ana skuadron Nazi sing nindakake iki nalika Perang Donya II?" Margaret takon, nyelehake tangane ing lengen Sam.
  
  "Lho, aku ora ngerti. Kenapa?"
  
  "Yen kita ngerti kepiye pilot iki dadi sukarelawan kanggo misi iki, kita bisa ngerti kepiye Schmidt ngrancang ngatur kaya iki. Aku bisa uga adoh saka bebener, nanging apa ora kudu njelajah kemungkinan iki? Mbok Dr. Gould malah bisa nulungi kita."
  
  "Saiki dheweke dibuwang ing rumah sakit ing Mannheim," ujare Sam.
  
  "Piye kabare?" Pitakone Marduk, isih krasa salah amarga nabrak dheweke.
  
  "Aku ora weruh dheweke wiwit dheweke teka menyang aku. Mula aku ndhisiki nemoni Dhokter Fritz," wangsulane Sam. "Nanging kowe bener. Aku uga bisa ndeleng apa dheweke bisa nulungi kita - yen dheweke sadar. Gusti, muga-muga bisa nulungi dheweke. Dheweke ana ing kondisi ala nalika pungkasan aku ndeleng dheweke.
  
  "Banjur aku bakal ujar manawa riko perlu amarga sawetara alasan. Kepiye Letnan Werner lan kancane Kohl?" - pitakone Marduk karo nyruput kopi.
  
  Telpon Margaret muni. "Iki asistenku." Dheweke mesem bangga.
  
  "Apa sampeyan duwe asisten?" Sam nggodha. "Wiwit kapan?" Dheweke mangsuli Sam kanthi bisik sadurunge njawab telpon. "Aku duwe operasi rahasia sing seneng karo radio polisi lan jalur sirkuit tertutup, anakku." Kanthi nglirik, dheweke mangsuli telpon lan mlaku ngliwati pekarangan sing apik banget, dipadhangi lampu taman.
  
  "Dadi, hacker," Sam mumet karo ngguyu.
  
  "Sawise Schmidt duwe topeng, salah siji saka kita kudu nyegat dheweke, Pak Cleave," ujare Marduk. "Aku milih sampeyan nyerang tembok nalika aku ngenteni ing ambush. Sampeyan njaluk nyisihaken saka iku. Sawise kabeh, kanthi pasuryan iki aku ora bakal bisa tekan pangkalan.
  
  Sam ngombe malt siji lan mikir bab iku. "Yen kita ngerti apa sing direncanakake kanggo dheweke. Temenan, dheweke dhewe kudu ngerti babagan bebaya yen nganggo. Aku kira dheweke bakal nyewa sawetara antek kanggo sabotase penandatanganan kontrak kasebut.
  
  "Aku setuju," Marduk wiwit, nanging Margaret mlayu metu saka taman romantis karo ekspresi medeni mutlak ing raine.
  
  "Duh, Gusti!" Dheweke njerit kanthi tenang. "Ya ampun, Sam! Sampeyan ora bakal pracaya iki! Sikil Margaret keseleo amarga kesusu nalika nyabrang pekarangan menyang meja.
  
  "Apa? Apa iki?" Sam mrengut, mlumpat metu saka kursi kanggo nyekel dheweke sadurunge dheweke tiba ing teras watu.
  
  Mripate ora percaya, Margaret nyawang kancane lanang loro. Dheweke meh ora bisa ambegan. Nalika ambegan tetep mantep, dheweke kandha, "Profesor Martha Sloane nembe tiwas!"
  
  "Yesus Kristus!" Sam nangis karo sirah ing tangan. "Saiki kita bajingan. Sampeyan ngerti iki Perang Donya III!"
  
  "Aku ngerti! Apa sing bisa kita lakoni saiki? Persetujuan iki ora ana gunane saiki, "ujare Margaret.
  
  "Kowe entuk informasi saka ngendi, Margaret? Wis ana sing tanggung jawab durung?" - Marduk takon minangka tactfully minangka bisa.
  
  "Sumber kula kanca kulawarga. Kabeh informasi dheweke biasane akurat. Dheweke ndhelikake ing zona keamanan pribadi lan ngentekake saben dina kanggo mriksa ... "
  
  "... maling," Sam mbenerake.
  
  Dheweke glared ing wong. "Dheweke mriksa situs keamanan lan organisasi rahasia. Iki biasane aku golek warta sadurunge polisi ditimbali menyang TKP utawa kedadeyan, "ujare. "Sawetara menit kepungkur, sawise nyabrang garis abang keamanan pribadi Dunbar, dheweke nampa laporan. Dheweke durung nelpon polisi utawa koroner lokal, nanging dheweke bakal menehi informasi babagan carane Sloan tiwas.
  
  "Dadi durung ditayangke?" Sam nguwuh urgent.
  
  "Ora, nanging iki bakal kedadeyan, ora ana keraguan. Perusahaan keamanan lan polisi bakal ngajokake laporan sadurunge rampung ngombe. Ana luh ing mripate nalika dheweke ngomong. "Iki kesempatan kita menyang jagad anyar. Dhuh Gusti, padha kudu ngrusak kabeh, ta?"
  
  "Mesthi, Margaret sing daktresnani," ujare Marduk kanthi tenang. "Iki sing paling apik ditindakake dening manungsa. Karusakan kabeh sing ora bisa dikendhaleni lan kreatif. Nanging saiki kita ora duwe wektu kanggo filsafat. Aku duwe ide, senajan adoh banget.
  
  "Inggih, kita ora duwe apa-apa," Margaret ngeluh. "Dadi dadi tamu kita, Peter."
  
  "Apa yen kita bisa wuta donya?" - takon Marduk.
  
  "Kowe seneng topengmu iki?" - Sam takon.
  
  "Ngrungokake!" - Marduk dhawuh, nuduhake pratandha pisanan saka emosi lan meksa Sam kanggo ndhelikake basa cheeky maneh konco pursed lambé. "Apa yen kita bisa nindakake apa sing ditindakake media saben dina, nanging mbalikke? Apa ana cara kanggo mungkasi panyebaran laporan lan njaga jagad dadi peteng? Kanthi cara iki, kita bakal duwe wektu kanggo nggawe solusi lan priksa manawa rapat ing Den Haag bakal ditindakake. Kanthi rejeki, kita bisa nyingkiri bencana sing mesthi diadhepi saiki.
  
  "Ora ngerti, Marduk," kandhane Sam karo krasa sedhih. "Saben wartawan sing kepengin banget ing saindenging jagad pengin dadi sing nglaporake babagan iki kanggo stasiun radio ing negarane. Iki warta gedhe. Sedulur-sedulur manuk hering kita ora bakal nyerahake panganan sing enak kaya ngono amarga ngajeni jagad iki utawa sawetara standar moral.
  
  Margaret uga geleng-geleng kepala, konfirmasi Sam kang damning wahyu. "Yen kita bisa nyelehake topeng iki kanggo wong sing katon kaya Sloane ... mung kanggo menehi tandha kesepakatan."
  
  "Inggih, yen kita ora bisa nyegah armada kapal saka ndharat ing pantai, kita kudu mbusak segara sing lagi lelayaran ing," Marduk ngenalaken.
  
  Sam mesem, seneng karo pikirane wong tuwa sing ora biasa. Dheweke mangertos, nalika Margaret bingung, lan pasuryan dheweke dikonfirmasi kebingungan dheweke. "Maksud sampeyan yen laporan kasebut metu, kita kudu mateni media sing digunakake kanggo nglaporake?"
  
  "Bener," Marduk manthuk, kaya biasane. "Sa adoh kita bisa pindhah."
  
  "Kaya ing bumi ijo Gusti ...?" Margaret takon.
  
  "Aku uga seneng ide Margaret," ujare Marduk. "Yen kita bisa nyekel topeng, kita bisa ngapusi jagad iki supaya percaya yen laporan pembunuhan Prof. Sloane minangka penipuan. Lan kita bisa ngirim impostor dhewe kanggo mlebu dokumen kasebut.
  
  "Iki usaha gedhe, nanging aku ngerti sapa sing bakal cukup edan kanggo nindakake iki," ujare Sam. Dheweke njupuk telpon lan mencet layang ing speed dial. Dheweke ngenteni sedhela, banjur raine dadi konsentrasi mutlak.
  
  "Hey Purdue!"
  
  
  Bab 24 - pasuryan liyane saka Schmidt
  
  
  "Sampeyan lega saka misi ing LöVenhagen, Letnan," ujare Schmidt kanthi mantep.
  
  "Lho, apa kowe wis ketemu wong sing digoleki ta, Pak? nggih! Kepiye carane sampeyan nemokake dheweke? - Werner takon.
  
  "Aku bakal pitutur marang kowe, Letnan Werner, mung amarga aku ngormati sampeyan lan amarga sampeyan setuju kanggo mbantu aku nemokake pidana iki," wangsulane Schmidt, ngelingake Werner babagan watesan "kudu ngerti". "Iki pancen kaget banget, nyatane. Kolega sampeyan nelpon aku kanggo ngandhani yen dheweke bakal nggawa Lövenhagen mung sejam kepungkur.
  
  "Rekanku?" Werner mrengut, nanging main peran kanthi yakin.
  
  "Ya wis. Sapa sing ngira yen Kohl bisa nyekel sapa wae, he? Nanging iki dakkandhani kanthi putus asa banget, "Schmidt pura-pura sedhih, lan tumindake katon jelas kanggo bawahane. "Nalika Kohl nggawa Lövenhagen, dheweke ngalami kacilakan sing nggegirisi sing nyebabake nyawane loro."
  
  "Apa?" - seru Werner. "Mangga kandha yen iki ora bener!"
  
  Pasuryane pucet krungu kabar, sing ngerti kebak karo goroh. Kasunyatan yen Kohl ninggalake parkir rumah sakit meh sawetara menit sadurunge dheweke minangka bukti tutupan. Kohl ora bisa nggayuh kabeh iki sajrone wektu sing cendhak Werner tekan pangkalan. Nanging Werner nyimpen kabeh kanggo awake dhewe. Siji-sijine senjata Werner yaiku nutup mata Schmidt amarga dheweke ngerti kabeh babagan motif kanggo nyekel L. öVenhagen, topeng lan goroh kotor babagan pati Kohl. Pancen, intelijen militer.
  
  Ing wektu sing padha, Werner kaget banget karo pati Kohl. Prilaku lan frustasi dheweke pancen asli nalika dheweke slump bali menyang kursi ing kantor Schmidt. Kanggo gosok uyah ing tatu, Schmidt main komandan mratobat lan menehi sawetara teh seger kanggo soften kejut kabar ala.
  
  "Sampeyan ngerti, aku ndredheg mikir apa sing kudu ditindakake Lö Venhagen kanggo nyebabake bencana kasebut," ujare marang Werner, mlaku-mlaku ing mejane. "Kang Kohl. Apa sampeyan ngerti sepira rasane atiku mikir yen pilot sing apik lan masa depan sing cerah iki ilang nyawane amarga prentahku kanggo nangkep bawahan sing ora duwe ati lan cidra kaya Löwenhagen?"
  
  Rahang Werner kenceng, nanging dheweke kudu njaga topeng dhewe nganti tekan wektune kanggo mbukak apa sing dingerteni. Kanthi swara gemeter, dheweke mutusake kanggo muter korban supaya bisa ngerteni luwih akeh. "Pak, aja ngomong yen Himmelfarb duwe nasib iki?"
  
  "Ora ora. Aja padha sumelang ing bab Himmelfarb. Dheweke njaluk supaya aku ngilangi dheweke saka tugas amarga dheweke ora tahan. Aku rumangsa matur nuwun duwe wong kaya sampeyan ing komandoku, Letnan," Schmidt grimis saka mburi kursi Werner. "Sampeyan mung siji sing ora nguciwani aku."
  
  Werner kasengsem apa Schmidt bisa nyekel topeng kasebut, lan yen mangkono, ing ngendi dheweke nyimpen. Nanging, iki minangka salah sawijining jawaban sing ora bisa dijaluk. Iki soko dheweke kudu Spy kanggo.
  
  "Matur nuwun, Pak," wangsulane Werner. "Yen sampeyan butuh aku kanggo liyane, takon wae."
  
  "Sikap kaya iki sing nggawe pahlawan, Letnan!" - Schmidt chanted liwat lambé nglukis minangka kringet beaded ing pipi kandel. "Kanggo kesejahteraan negara lan hak nyekel senjata, kadhangkala sampeyan kudu ngorbanake prekara sing gedhe. Kadhangkala menehi urip kanggo nylametake ewonan wong sing sampeyan lindungi minangka bagean saka dadi pahlawan, pahlawan sing bisa dielingi Jerman minangka mesias saka cara-cara lawas lan wong sing ngorbanake awake dhewe kanggo njaga supremasi lan kebebasan negarane."
  
  Werner ora seneng menyang ngendi iki, nanging dheweke ora bisa tumindak kanthi impulsif tanpa resiko deteksi. "Aku ora setuju maneh, Kapten Schmidt. Sampeyan kudu ngerti. Aku yakin ora ana wong sing bisa nggayuh pangkat sing sampeyan lakoni minangka wong cilik sing ora duwe spine. Aku ngarep-arep bisa ngetutake lakumu ing sawijining dina."
  
  "Aku yakin sampeyan bisa ngatasi, Letnan. Lan sampeyan bener. Aku wis kurban akeh. Simbah tiwas nalika tumindak nglawan Inggris ing Palestina. Bapakku tilar donya mbela Kanselir Jerman nalika nyoba mateni nalika Perang Dingin," dheweke mbela. "Nanging kula badhe ngaturaken satunggaling bab, Letnan. Nalika aku ninggalake warisan, anak lan putu bakal ngelingi aku luwih saka mung crita sing apik kanggo dicritakake karo wong liya. Ora, aku bakal dielingi amarga ngganti dalane jagad iki, aku bakal dielingi dening kabeh wong Jerman lan mulane budaya lan generasi donya. "Hitler akeh? Werner mikir babagan iki, nanging ngakoni goroh Schmidt kanthi dhukungan palsu. "Bener, Pak! Aku ora bisa setuju maneh."
  
  Banjur dheweke weruh lambang ing dering Schmidt, dering sing padha karo Werner sing dianggep minangka cincin pertunangan. Basis emas sing rata sing makutha pucuk driji kasebut diukir kanthi lambang organisasi sing mesthine ilang, simbol Ordo Matahari Ireng. Dheweke tau weruh iki sadurunge ing omahe mbah buyut nalika dheweke mbantu bulike ngedol kabeh buku almarhum bojone ing toko toko ing pungkasan taun 80-an. Simbol kasebut narik kawigaten dheweke, nanging bibine ora setuju nalika dheweke takon apa dheweke bisa duwe buku kasebut.
  
  Dheweke ora tau mikir babagan iki maneh nganti dheweke ngerteni simbol ing dering Schmidt. Pitakonan tetep ora ngerti dadi angel kanggo Werner amarga dheweke kepengin banget ngerti apa sing ditindakake Schmidt kanthi nganggo simbol sing ora dikarepake bibi patriotik dhewe.
  
  "Iki nggumunake, Pak," ujare Werner kanthi ora sengaja, tanpa mikir babagan akibat saka panjaluke.
  
  "Apa?" - Schmidt takon, interrupting wicara grandiose kang.
  
  "Cincinmu, kapten. Iku katon kaya bandha kuna utawa sawetara jinis jimat rahasia karo superpower, kaya ing komik! Werner ngandika bungah, cooing liwat dering kaya iku mung Piece ayu saka karya. Nyatane, Werner pancen penasaran, mula dheweke ora gugup takon babagan lambang utawa cincin kasebut. Mbok Schmidt pitados bilih lètnan punika saestu kepincut karo afiliasi bangga, nanging dheweke milih kanggo tetep melu karo Ordo kanggo awake dhewe.
  
  "Oh, bapakku menehi iki nalika aku umur telulas," Schmidt nerangake kanthi nostalgia, ndeleng garis sing apik lan sampurna ing dering sing ora tau dicopot.
  
  "Lambang kulawarga? Iku katon elegan banget, "Werner mbujuk komandhane, nanging dheweke ora bisa njaluk wong kanggo mbukak babagan. Dumadakan, ponsel Werner muni, mecah mantra antarane wong loro lan bebener. "Nyuwun pangapunten, kapten."
  
  "Omong kosong," wangsulane Schmidt, kanthi ati-ati nolak. "Sampeyan ora tugas saiki."
  
  Werner mirsani nalika kapten metu kanggo menehi sawetara privasi.
  
  "Halo?"
  
  Iku Marlene. "Diet! Dieter, dheweke mateni Dr. Fritz!" dheweke bengok-bengok saka apa muni kaya kolam renang kosong utawa kios padusan.
  
  "Enteni, alon-alon, sayang! WHO? Lan kapan?" Werner takon marang pacare.
  
  "Rong menit kepungkur! J-y-kaya iku...sing tenang, demi Gusti! Ing ngarepku!" - dheweke njerit histeris.
  
  Letnan Dieter Werner krasa weteng krasa krasa krasa krasa krasa krasa krasa krasa tangis kekasihe. Piye wae, emblem ala ing dering Schmidt iki minangka bayangan apa sing bakal teka. Iku ketoke kanggo Werner sing admiration saka dering wis ing sawetara cara ala nggawa misfortune marang wong. Dheweke kaget banget cedhak karo bebener.
  
  "Apa kowe... Marlene! Rungokno!" dheweke nyoba njaluk dheweke menehi informasi luwih lengkap.
  
  Schmidt krungu swara Werner munggah. Prihatin, alon-alon mlebu kantor maneh saka njaba, nglirik letnan.
  
  "Kowe neng endi? Ing endi kedadeyan kasebut? Ing rumah sakit?" dheweke ndesek dheweke, nanging dheweke pancen incoherent.
  
  "Ora! Ora, Dieter! Himmelfarb mung dijupuk Dr.. Fritz ing sirah. Dhuh Gusti Yesus! Aku arep mati ing kene!" dheweke sobbed ing ora kentekan niat liwat eerie, echoing lokasi sing ora bisa meksa dheweke kanggo mbukak.
  
  "Marlene, kowe nang endi?" - dheweke bengok.
  
  Telpon rampung karo klik. Schmidt isih ngadeg kaget ing ngarepe Werner, ngenteni jawaban. Pasuryane Werner pucet nalika nglebokake telpon ing kanthong.
  
  "Nyuwun pangapunten, Pak. Aku kudu lunga. Ana kedadeyan sing nggegirisi ing rumah sakit, "ujare marang komandhane nalika dheweke lunga.
  
  "Dheweke ora ana ing rumah sakit, Letnan," ujare Schmidt garing. Werner mandheg ing trek, nanging durung noleh. Yen dideleng saka swara komandhane, dheweke ngarepake moncong pistol perwira kasebut ditujokake ing mburi sirahe, lan dheweke menehi pakurmatan marang Schmidt kanggo ngadhepi dheweke nalika dheweke narik pemicu.
  
  "Himmelfarb mung matèni Dr. Fritz,"Werner ngandika tanpa nguripake kanggo pejabat.
  
  "Aku ngerti, Dieter," ngakoni Schmidt. "Aku ngomong marang dheweke. Apa sampeyan ngerti kenapa dheweke nindakake kabeh sing dakkandhakake?"
  
  "Lampiran romantis?" Werner ngguyu, pungkasane ngeculake rasa kagum sing palsu.
  
  "Ha! Ora, romansa kanggo wong sing lembut. Siji-sijine penaklukan sing dakkarepake yaiku dominasi pikiran sing lembut, "ujare Schmidt.
  
  "Himmelfarb pancen pengecut. Kita kabeh ngerti iki wiwit wiwitan. Dheweke nyusup ing kuldi sapa wae sing bisa nglindhungi utawa nulungi dheweke, amarga dheweke mung kirik sing ora sopan lan groveling, "ujare Werner, ngina kopral kanthi ngremehake sing tansah ndhelik saka sopan santun.
  
  "Pancen bener, Letnan," kapten setuju. Ambegan panas ndemek mburi gulu Werner nalika dheweke nyedhaki ora kepenak. "Mulane, ora kaya wong-wong kaya sampeyan lan wong mati liyane sing bakal sampeyan gabung, dheweke nindakake apa sing ditindakake," Babil.
  
  Daging Werner kapenuhan nesu lan gething, kabeh awak kebak kuciwo lan prihatin serius marang Marlene. "Lan opo? Tembak wis!" - ngandika defiantly.
  
  Schmidt ngguyu ing mburine. "Lungguh, Letnan."
  
  Kanthi wegah, Werner manut. Dheweke ora duwe pilihan, sing nggawe murka pemikir bebas kaya dheweke. Dheweke ndeleng petugas sing sombong lungguh, kanthi sengaja nyorot cincine kanggo ndeleng mripate Werner. "Himmelfarb, kaya sing sampeyan ucapake, nuruti prentahku amarga dheweke ora bisa ngempalaken keberanian kanggo ngadeg kanggo apa sing diyakini. Nanging, dheweke nindakake tugas sing dakkarepake, lan aku ora kudu ngemis, ngawasi, utawa ngancam wong sing ditresnani. Dene sampeyan, ing sisih liya, scrotum sampeyan gedhe banget kanggo kabecikan sampeyan. Aja salah, aku ngujo wong sing mikir dhewe, nanging yen sampeyan mbuwang bagean sampeyan karo oposisi - mungsuh - sampeyan dadi pengkhianat. Himmelfarb nyritakake kabeh, Letnan," ujare Schmidt karo desahan jero.
  
  "Mungkin sampeyan wuta banget kanggo ndeleng apa pengkhianat dheweke," bentak Werner.
  
  "Pengkhianat ing sisih tengen, sejatine, pahlawan. Nanging ayo ninggalake pilihanku saiki. Aku bakal menehi sampeyan kasempatan kanggo nebus dhewe, Letnan Werner. Mimpin skuadron jet tempur, sampeyan bakal duwe pakurmatan kanggo mabur Tornado sampeyan langsung menyang ruang dewan CIA ing Irak kanggo mesthekake yen dheweke ngerti kepiye rasane jagad iki.
  
  "Iki absurd!" Werner protes. "Dheweke tetep ing sisih gencatan senjata lan setuju mlebu negosiasi perdagangan ...!"
  
  "Blah blah blah!" Schmidt ngguyu lan geleng-geleng. "Kita kabeh ngerti cangkang telur politik, kancaku. Iki trik. Sanajan ora kaya ngono, jagad apa sing bakal ana nalika Jerman mung banteng liyane? Deringe sumunar ing cahya lampu ing mejane nalika dheweke teka ing pojok. "Kita pimpinan, pionir, kuat lan bangga, Letnan! WUO lan CITE minangka sekelompok asu sing pengin emasculate Jerman! Padha arep uncalan kita ing kandhang karo kéwan rojo pati liyane. Aku ngomong "ora ana cara kurang ajar!"
  
  "Iku serikat, Pak," Werner nyoba, nanging mung nesu kapten.
  
  "Serikat? Oh, oh, apa "persatuan" tegese Uni Republik Sosialis Soviet ing jaman sing adoh?" Dheweke lungguh ing meja langsung ing ngarepe Werner, ngedhunake sirahe menyang tingkat letnan. "Ora ana papan kanggo tuwuh ing akuarium, kancaku. Lan Jerman ora bisa berkembang ing klub nyulam cilik sing aneh ing ngendi saben wong ngobrol lan menehi hadiah liwat set teh. Tangi! Padha matesi kita kanggo uniformity lan Cut mati bal kita, kancaku! Sampeyan bakal mbantu kita mbatalake kekejaman iki ... penindasan.
  
  "Yen aku nolak?" Werner takon bodho.
  
  "Himmelfarb bakal duwe kesempatan kanggo piyambak karo Marlene dear,"Schmidt mesem. "Kajaba iku, aku wis nyetel panggung kanggo spanking bokong sing apik, kaya sing dikandhakake. Umume karya wis rampung. Thanks kanggo salah sawijining drone sing dipercaya nindakake tugas kaya sing diprentahake, "ujare Schmidt marang Werner, "Asu Sloane ora metu saka game ing salawas-lawase. Iki mung kudu nggawe panas ing jagad iki kanggo pertarungan, ya?"
  
  "Apa? Profesor Sloan? Werner ngangguk.
  
  Schmidt ngonfirmasi kabar kasebut kanthi ngetungake jempol ing tenggorokan dhewe. Dheweke ngguyu bangga lan lungguh ing mejane. "Dadi, Letnan Werner, apa kita bisa - bisa uga Marlene - ngandelake sampeyan?
  
  
  Bab 25 - Perjalanan Nina menyang Babil
  
  
  Nalika Nina tangi saka turu sing mriyang lan nglarani, dheweke nemoni rumah sakit sing beda banget. Ambene, sanajan bisa diatur kanthi cara sing padha karo kasur rumah sakit, mulyo lan ditutupi linen musim dingin. Iku nampilake sawetara motif desain favorit dheweke ing coklat, coklat lan taupe. Tembok dihias nganggo lukisan lawas gaya Da Vinci, lan ing kamar rumah sakit ora ana pangeling-eling babagan IV, jarum suntik, baskom utawa piranti ngremehake liyane sing disengiti dening Nina.
  
  Ana tombol lonceng sing kepeksa dipencet amarga dheweke garing banget lan ora bisa nggayuh banyu ing jejere amben. Mbok menawa dheweke bisa, nanging kulite lara kaya otak beku lan bledhek, ngganggu dheweke saka tugas kasebut. Mung sedhela sawise dheweke muni bel, perawat-looking endah nganggo klambi kasual mlaku liwat lawang.
  
  "Halo, Dr. Gould," dheweke disambut kanthi riang kanthi swara lirih. "Piye perasaanmu?"
  
  "Aku rumangsa elek. Aku pengin banget," Nina nyeluk. Dheweke ora ngerti yen dheweke bisa ndeleng kanthi becik maneh nganti dheweke ngombe setengah gelas banyu benteng sing dhuwur ing siji tegukan. Sawise ngombe dheweke, Nina nyender ing amben sing empuk lan anget lan katon ing kamar, pungkasane mandheg ndeleng perawat sing mesem.
  
  "Aku ndeleng meh rampung bener maneh," Nina muni. Dheweke mesthi mesem yen ora isin. "Eh, aku nang endi? Sampeyan ora bisa ngomong-utawa katon-Jerman.
  
  Perawat ngguyu. "Ora, Dr. Gould. Aku saka Jamaika nanging manggon kene ing Kirkwall minangka full-time carer. Aku wis direkrut kanggo njaga sampeyan ing mangsa ngarep, nanging ana dhokter sing kerja keras karo kanca-kancane kanggo nambani sampeyan.
  
  "Dheweke ora bisa. Diomongi, diomongi," ujare Nina kanthi nada frustasi. "Aku duwe kanker. Dheweke ngandhani aku ing Mannheim nalika rumah sakit Heidelberg ngirim asilku.
  
  "Wah, aku dudu dokter, mula aku ora bisa ngomong apa-apa sing durung ngerti. Nanging sing bisa dakkandhakake yaiku sawetara ilmuwan ora ngumumake panemuan utawa paten obat amarga wedi boikot dening perusahaan farmasi. Mekaten ingkang kula aturaken ngantos panjenengan rembugan kaliyan Dhokter Kate," perawat kasebut menehi pitutur.
  
  "Dokter Kate? Iki rumah sakite?" pitakone Nina.
  
  "Mboten, Bu. Dr. Keith minangka ilmuwan medis sing wis direkrut kanggo fokus ing penyakit sampeyan. Lan iki minangka klinik cilik ing pesisir Kirkwall. Iki diduweni dening Scorpio Majorus Holdings berbasis Edinburgh. Mung sawetara sing ngerti babagan iki." dheweke mesem marang Nina. "Saiki, aku mung njupuk tandha-tandha vital lan ndeleng apa kita bisa nggawe sampeyan kepenak, banjur ... apa sampeyan pengin mangan? Utawa mual isih ora ilang?
  
  "Ora," wangsulane Nina cepet, nanging banjur ambegan lan mesem karo panemuan sing wis ditunggu-tunggu. "Ora, aku ora krasa lara. Nyatane aku lagi kaliren." Nina mesem kecut, supaya ora nambah lara ing mburi diafragma lan ing antarane paru-paru. "Cerita carane aku tekan kene?"
  
  "Pak David Perdue wis ngeterake sampeyan saka Jerman menyang kene supaya sampeyan bisa nampa perawatan khusus ing lingkungan sing aman," ujare perawat marang Nina nalika mriksa mripate nganggo senter sing dicekel tangan. Nina entheng nyekel bangkekane perawat.
  
  "Tunggu, apa Purdue ana ing kene?" dheweke takon, rada kuwatir.
  
  "Mboten, Bu. Dheweke njaluk ngapura marang sampeyan. Mbokmenawa aku ora ana ing kene kanggo sampeyan," ujare perawat marang Nina. Ya, mbokmenawa amarga dheweke nyoba ngethok sirahku sing kurang ajar ing peteng, Nina mikir dhewe.
  
  "Nanging dheweke mesthine melu Pak Cleave ing Jerman kanggo rapat konsorsium, mula aku wedi saiki sampeyan mung nginep karo kita, tim profesional medis cilik sampeyan," perawat kurus kulit peteng nyelametake. . Nina kepincut karo kulit sing ayu lan aksen sing unik, ing tengah-tengah antarane bangsawan London lan Rasta ".Mr. Cleve ketoke bakal teka kanggo ngunjungi sampeyan ing telung dina sabanjuré, dadi paling ora ana siji menowo pasuryan sing diarep-arep kanggo, ta? "
  
  "Iya, mesthi," Nina manthuk, paling marem karo kabar iki.
  
  
  ***
  
  
  Dina candhake, Nina krasa luwih apik, sanajan mripate durung entuk kekuwatan kaya manuk hantu. Sakbenere ora ana kobong utawa nyeri ing kulit, lan dheweke ambegan luwih gampang. Dheweke mung siji mriyang dina sadurunge, nanging lunga cepet sawise dheweke diwenehi Cairan ijo cahya sing Dr Keith joked padha digunakake ing Hulk sadurunge dadi misuwur. Nina seneng banget karo humor lan profesionalisme tim, sing nggabungake positif lan ilmu kedokteran kanggo nggedhekake kesejahteraane.
  
  "Dadi, apa bener sing diomongake babagan steroid?" Sam mesem saka lawang.
  
  "Ya bener. Kabeh iki. Sampeyan kudune weruh kepiye balku dadi kismis!" - dheweke guyon karo gumun padha ing pasuryan, kang Sam ngguyu heartily.
  
  Ora pengin ndemek utawa nglarani dheweke, dheweke mung ngambung ndhuwur sirahe kanthi lirih, mambu arum sampo seger ing rambute. "Seneng banget bisa ndeleng sampeyan, tresnaku," dheweke bisik-bisik. "Lan pipi iki uga mencorong. Saiki kita kudu ngenteni nganti irungmu teles lan sampeyan bakal siyap lunga.
  
  Nina angel ngguyu, nanging esemane tetep. Sam njupuk tangan lan katon watara kamar. Ana buket gedhe saka kembang favorit dheweke diikat karo pita ijo zamrud gedhe. Sam ketemu iki cukup apik tenan.
  
  "Dheweke ngandhani yen iki mung bagean saka décor, ganti kembang saben minggu lan liya-liyane," ujare Nina, "nanging aku ngerti yen dheweke asale saka Purdue."
  
  Sam ora pengin rock prau antarane Nina lan Perdue, utamané nalika dheweke isih perlu perawatan sing mung Perdue bisa menehi dheweke. Ing sisih liya, dheweke ngerti yen Perdue ora bisa ngontrol apa sing dicoba kanggo Nina ing terowongan ireng ing Chernobyl. "Inggih, kula nyobi nggawa sampeyan sawetara rembulan, nanging staf sampeyan disita," dheweke ngangkat bahu. "Dasar wong mendem, akeh-akehe. Watch metu kanggo perawat seksi. Dheweke gumeter nalika ngombe."
  
  Nina giggled bebarengan karo Sam, nanging nganggep dheweke wis krungu bab kanker dheweke lan nekat nyoba kanggo surak dheweke munggah karo overdosis omong kosong tanpa guna. Amarga dheweke ora pengin melu ing kahanan sing nglarani iki, dheweke ngganti topik.
  
  "Apa sing kedadeyan ing Jerman?" - dheweke takon.
  
  "Lucu sampeyan kudu takon, Nina," dheweke ngresiki tenggorokan lan narik recorder saka kanthonge.
  
  "Oooh, audio porno?" dheweke guyon.
  
  Sam rumangsa guilty babagan motife, nanging dheweke katon melas lan nerangake, "Kita pancene butuh bantuan babagan informasi sethithik babagan skuadron bunuh diri Nazi sing katon ngrusak sawetara jembatan ..."
  
  "Ya, 200kg," dheweke interjected sadurunge bisa nerusake. "Miturut desas-desus, dheweke ngrusak jembatan pitulas kanggo nyegah nyebrang pasukan Soviet. Nanging miturut sumberku, iki biasane spekulasi. Aku mung ngerti babagan KG 200 amarga ing taun kapindho sekolah pascasarjana aku nulis disertasi babagan pengaruh patriotisme psikologis ing misi bunuh diri.
  
  "200 KG iku apa tenan?" - Sam takon.
  
  "Kampfgeschwader 200," dheweke ngandika sethitik hesitantly, pointing menyang jus woh ing meja konco Sam. Dheweke nyerahake gelas kasebut lan dheweke njupuk sawetara sips cilik liwat jerami. "Dheweke ditugasake ngoperasikake bom ..." dheweke nyoba ngelingi jeneng kasebut, nyawang langit-langit, "... disebut, uh, aku mikir ... Reichenberg, kaya sing dakelingake. Nanging mengko padha dikenal minangka skuadron Leonidas. Kenging punapa? Kabeh padha mati lan ilang."
  
  "Ya bener, nanging sampeyan ngerti carane kita tansah katon ing bab-bab sing mesthine wis mati lan ilang," dheweke ngelingake Nina. Dheweke ora bisa mbantah. Yen ana apa-apa, dheweke uga ngerti Sam lan Perdue manawa jagad lawas lan para penyihir isih urip lan sehat ing panyiapan modern.
  
  "Mangga, Sam, aja ngomong yen kita lagi ngadhepi skuad bunuh diri Perang Donya II sing isih mabur Focke-Wulfs liwat Berlin," dheweke nguwuh, nyedhot lan nutup mata amarga wedi.
  
  "Um, ora," dheweke wiwit ngisi fakta gila ing sawetara dina kepungkur, "nanging elinga pilot sing lolos saka rumah sakit?"
  
  "Ya," wangsulane kanthi nada aneh.
  
  "Apa sampeyan ngerti kaya apa dheweke nalika sampeyan lelungan?" Sam takon supaya bisa ngerti persis carane adoh bali kanggo pindhah sadurunge miwiti Isi dheweke ing kabeh sing arep ing.
  
  "Aku ora bisa ndeleng dheweke. Kaping pisanan, nalika polisi nyebat dheweke Dr. Hilt, aku ngira yen dheweke monster, sampeyan ngerti, sing stalking pepadhamu. Nanging aku ngerti yen mung wong mlarat sing kobong, mesthine nyamar dadi dokter sing wis mati, "jlentrehe Sam.
  
  Dheweke njupuk ambegan jero lan pengin bisa nyeret rokok sadurunge ngandhani Nina yen dheweke pancen lelungan karo pembunuh werewolf sing mung nylametake nyawane amarga dheweke wuta kaya bat lan ora bisa nuding dheweke.
  
  "Apa dheweke ngomong babagan topeng?" Sam wanted alon-alon sidestep topik, ngarep-arep sing paling ngerti bab Topeng Babel. Nanging dheweke yakin banget yen LöVenhagen ora sengaja nuduhake rahasia kasebut.
  
  "Apa? topeng? Kepiye topeng sing dilebokake kanggo nyegah kontaminasi jaringan? dheweke takon.
  
  "Ora, tresna," wangsulane Sam, siap kanggo spill kabeh padha melu. "Peninggalan kuno. topeng Babylonia. Apa dheweke malah nyebutake iki?"
  
  "Ora, dheweke ora nate nyebutake apa-apa babagan topeng liyane kajaba topeng sing dilebokake ing raine sawise nglebokake salep antibiotik," Nina njlentrehake, nanging frown dheweke dadi jero. "Kanggo Kristus! Sampeyan arep ngomong apa iki bab apa ora? Mungkasi takon lan mungkasi muter karo barang sing ana ing tangan sampeyan supaya aku bisa krungu yen kita ana ing telek maneh.
  
  "Aku tresna sampeyan, Nina," Sam ngguyu. Dheweke mesthi wis mari. Kepinteran iki kalebu ahli sejarah sing sehat, seksi, lan nesu sing ditresnani. "Oke, pisanan, aku mung ngandhani jeneng wong sing duwe swara kasebut lan apa perane ing babagan iki."
  
  "Oke, ayo," kandhane dheweke karo katon fokus.
  
  "Sam!" - dheweke growled.
  
  "Nggih. siyap-siyap. Sugeng rawuh ing Babil."
  
  
  Bab 26 - Galeri Pasuryan
  
  
  Ing cahya kurang, karo moths mati ing bellies saka lampshades kaca kandel, Letnan Dieter Werner ngiringi Kapten Schmidt menyang ngendi dheweke arep krungu akun saka acara rong dina sabanjuré. Dina tanda tangan prajanjèn, tanggal 31 Oktober, wis nyedhak, lan rencana Schmidt wis meh kelakon.
  
  Dheweke ngandhani regu babagan titik temu kanggo nyiapake serangan sing dheweke dadi arsitek-bunker lemah sing tau digunakake dening wong SS ing wilayah kasebut kanggo omah-omah kulawargane nalika serangan bom Sekutu. Dheweke bakal nuduhake komandhan sing dipilih dadi titik panas saka ngendi dheweke bisa nggampangake serangan.
  
  Werner ora krungu tembung saka Marlene sing ditresnani wiwit telpon histeris, sing ngungkapake fraksi lan peserta. Ponsel kasebut disita kanggo nyegah supaya ora menehi tandha marang sapa wae, lan dheweke diawasi kanthi ketat dening Schmidt saben jam.
  
  "Ora adoh," ujare Schmidt kanthi ora sabar nalika kaping satus dadi koridor cilik sing katon padha karo liyane. Nanging, Werner nyoba nemokake fitur-fitur khas ing ngendi dheweke bisa. Akhire padha teka lawang aman karo sistem keamanan karo keypad numerik. Driji Schmidt cepet banget kanggo Werner ngelingi kode kasebut. Sawetawis wekdal salajengipun, lawang baja ingkang kandel kabukak lan kabukak kanthi cling.
  
  "Mlebu, Letnan," Schmidt ngajak.
  
  Nalika lawang ditutup ing mburi, Schmidt nguripake lampu nduwur sirah putih padhang nggunakake tuas ing tembok. Lampu kelip-kelip cepet kaping pirang-pirang sadurunge tetep urip lan madhangi njero bunker. Werner gumun.
  
  Piranti komunikasi dumunung ing pojok kamar. Nomer digital abang lan ijo flashed monotonously ing panel dumunung ing antarane loro layar komputer flat karo keyboard siji ing antarane. Ing layar tengen, Werner ndeleng gambar topografi zona serangan, markas CIA ing Mosul, Irak. Ing sisih kiwa layar iki ana monitor satelit sing padha.
  
  Nanging wong liya ing kamar sing ngandhani Werner yen Schmidt serius banget.
  
  "Aku ngerti yen sampeyan ngerti babagan topeng Babil lan nggawe sadurunge sampeyan teka kanggo nglaporake marang aku, mula iki ngirit wektu kanggo nerangake lan njlèntrèhaké kabeh "kekuwatan gaib" sing diduweni, "- Schmidt gumunggung. . "Matur nuwun kanggo sawetara kemajuan ing ilmu seluler, aku ngerti manawa topeng kasebut dudu gaib, nanging aku ora kasengsem karo cara kerjane, mung apa sing ditindakake."
  
  "Ana ngendi?" - Werner takon, pura-pura bungah dening relik. "Aku durung tau weruh iki? Apa aku bakal nganggo?
  
  "Ora, kancaku," Schmidt mesem. "Aku bakal nindakake".
  
  "Minangka sapa? Bareng Prof. Sloan wis mati, ora ana alesan kanggo sampeyan njupuk wujud sapa wae sing ana gandhengane karo perjanjian kasebut.
  
  "Ora ana urusan sampeyan sing dakgambarake," wangsulane Schmidt.
  
  "Nanging sampeyan ngerti apa sing bakal kelakon," ujare Werner, ngarep-arep bisa nyegah Schmidt supaya bisa njupuk topeng kasebut lan menehi Marduk. Nanging Schmidt duwe rencana liyane.
  
  "Aku percaya, nanging ana sing bisa ngilangi topeng tanpa kedadeyan. Iki jenenge Kulit. Sayange Neumand ora keganggu njupuk aksesoris sing penting banget iki nalika nyolong topeng, bodho! Dadi, aku ngirim Himmelfarb kanggo nglanggar wilayah udara lan ndharat ing landasan pacu rahasia sewelas klik ing sisih lor Niniwe. Dheweke kudu njaluk kulit ing rong dina sabanjure supaya aku bisa nyopot topeng sadurunge ..." dheweke ngangkat bahu, "ora bisa dihindari.
  
  "Apa yen dheweke gagal?" - takon Werner, gumun ing resiko Schmidt njupuk.
  
  "Dheweke ora bakal nguciwani sampeyan. Dheweke duwe koordinat papan lan..."
  
  "Nyuwun pangapunten, kapten, nanging apa sampeyan nate mikir manawa Himmelfarb bisa nglawan sampeyan? Dheweke ngerti regane topeng Babil. Apa sampeyan ora wedi yen dheweke bakal mateni sampeyan amarga iki?" - Werner takon.
  
  Schmidt nguripake lampu ngelawan sisih kamar ngendi padha ngadeg. Ing sumringah, Werner disambut dening tembok sing kebak topeng sing padha. Sawise ngowahi bunker dadi kaya catacomb, topeng sing bentuke kaya tengkorak digantung ing tembok.
  
  "Himmelfarb ora ngerti endi sing nyata, nanging aku ngerti. Dheweke ngerti yen dheweke ora bisa nuntut topeng kasebut kajaba dheweke njupuk kesempatan nalika ngubengi pasuryanku kanggo nyopot, lan kanggo mesthekake yen dheweke sukses, aku bakal nyekel bedhil ing sirahe putrane nganti tekan Berlin. Schmidt mringis, admiring gambar ing tembok.
  
  "Sampeyan nindakake kabeh iki kanggo mbingungake sapa wae sing nyoba nyolong topeng sampeyan? Sarwa!" Werner ngandika tulus. Nyabrang tangane ing dhadhane, alon-alon mlaku ing tembok, nyoba nemokake bedo ing antarane, nanging meh ora mungkin.
  
  "Oh, aku ora nggawe, Dieter." Schmidt momentarily nilar narcissism kang. "Iki minangka upaya kanggo replika sing digawe dening para ilmuwan lan desainer Ordo Matahari Ireng ing taun 1943. Topeng Babylonia dituku dening Renatus saka Ordo nalika dheweke dikirim menyang Timur Tengah kanggo kampanye.
  
  "Renatus?" - Takon Werner, sing ora kenal karo sistem pangkat organisasi rahasia, kaya sawetara wong.
  
  "Pimpinan," ujare Schmidt. "Ing kasus apa wae, sawise nemokake apa sing bisa ditindakake, Himmler langsung mrentahake puluhan topeng sing padha supaya digawe kanthi cara sing padha lan nyoba karo dheweke ing unit Leonidas saka KG 200. Dheweke mesthine nyerang rong unit Tentara Merah khusus lan nyusup. pangkate, ngiyanati awake dhewe kanggo prajurit Soviet."
  
  "Apa iki topeng sing padha?" Werner gumun.
  
  Schmidt manthuk. "Ya rolas kabeh. Nanging ternyata gagal. Ilmuwan sing ngasilake topeng Babel salah ngitung utawa, aku ora ngerti rinciane, "dheweke ngangkat bahu. "Nanging, pilot dadi psikopat, bunuh diri lan nabrak mobil ing kemah macem-macem unit Soviet tinimbang ngrampungake misi kasebut. Himmler lan Hitler ora peduli amarga operasi sing gagal. Dadi, skuad Leonidas dadi siji-sijine skuadron kamikaze Nazi ing sejarah.
  
  Werner njupuk kabeh, nyoba kanggo ngrumusake cara kanggo supaya nasib padha nalika tricking Schmidt supaya ngeculke njaga mudhun kanggo wayahe. Nanging, terus terang, isih ana rong dina sadurunge rencana kasebut ditindakake, lan meh ora bisa nyegah bencana saiki. Dheweke ngerti pilot Palestina saka inti mabur Angkatan Udara. Yen dheweke bisa ngubungi dheweke, dheweke bisa nyegah Himmelfarb ninggalake wilayah udara Irak. Iki bakal ngidini dheweke konsentrasi ing sabotaging Schmidt ing dina mlebu.
  
  Radio-radio wiwit kluruk, lan ana titik abang gedhe ing peta topografi.
  
  "Oh! Kene kita!" - Schmidt nguwuh kanthi bungah.
  
  "WHO?" - Werner takon penasaran. Schmidt patted wong ing mburi lan mimpin wong menyang layar.
  
  "We, kancaku. Operasi "Singa 2". Apa sampeyan ndeleng papan iki? Iki minangka pemantauan satelit kantor CIA ing Baghdad. Konfirmasi kanggo sing daktunggu bakal nuduhake blokir kanggo Den Haag lan Berlin. Sawise kabeh telu wis rampung, unit sampeyan bakal mabur menyang Baghdad nalika rong unit skuadron sampeyan bebarengan nyerang rong kutha liyane.
  
  "Ya ampun," Werner muni, ndeleng tombol abang berdenyut. "Kok telu kutha iki? Aku njaluk Den Haag - puncak mesthine bakal ditindakake ing kana. Lan Baghdad ngomong dhewe, nanging kenapa Berlin? Apa sampeyan nyiapake negara loro kanggo serangan balik?"
  
  "Mulane aku milih kowe dadi senapati, Letnan. Sampeyan pancen ahli strategi, "ujare Schmidt kanthi menang.
  
  Speaker interkom sing dipasang ing tembok komandan diklik, lan swara umpan balik sing nyenyet lan nyengsarakake ing saindhenging bunker sing disegel. Wong loro mau kanthi naluriah nutup kupinge, meringis nganti swarane suda.
  
  "Kapten Schmidt, iki penjaga pangkalan Kilo. Ing kene ana wong wadon sing kepengin ketemu karo asistene. Dokumen kasebut nuduhake yen dheweke yaiku Miriam Inkley, wakil hukum Inggris Bank Dunia ing Jerman, ujare swara penjaga ing gapura.
  
  "Saiki? Tanpa janjian? Schmidt njerit. "Marang dheweke kesasar. Aku sibuk!"
  
  "Oh, aku ora bakal nindakake iku, Pak," Werner ndhukung cukup convincingly kanggo Schmidt pracaya dheweke mati serius. Kanthi swara lirih, dheweke ngandhani kapten: "Aku krungu dheweke kerja ing Letnan Jenderal Meyer. Mesthine babagan pembunuhan sing ditindakake dening LöVenhagen lan pers nyoba nggawe kita katon ala.
  
  "Gusti Allah ngerti, aku ora duwe wektu kanggo iki!" - wangsulane. "Bawa menyang kantorku!"
  
  "Apa aku arep ngancani, Pak? Utawa sampeyan pengin aku dadi ora katon?" - Werner takon insidiously.
  
  "Ora, mesthi sampeyan kudu teka karo aku," Schmidt snapped. Dheweke jengkel amarga diganggu, nanging Werner kelingan jenenge wanita sing mbantu dheweke nggawe gangguan nalika kudu nyingkirake polisi. Banjur Sam Cleave lan Marduk kudu ing kene. Aku kudu golek Marlene, nanging carane? Nalika Werner trudged menyang kantor karo komandhane, dheweke racked otak, nyoba kanggo tokoh metu ngendi bisa tetep Marlene lan carane bisa njaluk adoh saka Schmidt unnoticed.
  
  "Cepetan, Letnan," dhawuhe Schmidt. Kabeh pratandha saka mantan bangga lan bungah nunggu saiki wis ilang, lan dheweke bali ing mode tyrant lengkap. "Kita ora duwe wektu kanggo mbuwang." Werner kepingin weruh yen dheweke mung kudu ngalahake kapten lan nyerang kamar. Iku bakal dadi gampang saiki. Dheweke ana ing antarane bunker lan pangkalan, ing jero lemah, ing ngendi ora ana sing krungu panjerite kapten njaluk tulung. Kosok baline, nalika padha teka ing pangkalan, dheweke ngerti yen kancane Sam Cleave ana ing ndhuwur lan Marduk mbokmenawa wis ngerti yen Werner ana masalah.
  
  Nanging, yen dheweke ngalahake pimpinan, kabeh bisa katon. Iku kaputusan angel. Ing jaman biyen, Werner asring nemoni awake dhewe ragu-ragu amarga ana sawetara pilihan, nanging wektu iki akeh banget, saben-saben ndadékaké asil sing padha-padha angel. Ora ngerti bagean endi topeng Babil sing nyata uga dadi masalah nyata, lan wektu wis entek - kanggo kabeh jagad.
  
  Cepet banget, sadurunge Werner bisa mutusake antarane pro lan kontra kahanan kasebut, wong loro mau wis tekan ing undhak-undhakan gedhong kantor sing jarang. Werner mlaku munggah ing undhak-undhakan ing jejere Schmidt, karo pilot acak utawa karyawan administrasi sing salam utawa salute, iku bakal bodho kanggo nindakake kudeta saiki. Tawaran wektu sampeyan. Delengen kesempatan apa sing disedhiyakake dhisik, ujare Werner marang awake dhewe. Nanging Marlene! Kepiye carane bisa nemokake dheweke? Emosi dheweke perang karo pertimbangan nalika dheweke tetep poker face ing ngarepe Schmidt.
  
  "Mung muter karo kabeh sing dakkandhakake, Werner," ujare Schmidt kanthi untu kringet nalika nyedhaki kantor, ing ngendi Werner ndeleng wartawan wanita lan Marduk nunggu ing topeng. Sedhela, dheweke rumangsa bebas maneh, kaya-kaya ana pangarep-arep kanggo njerit lan ngalahake wali, nanging Werner ngerti yen dheweke kudu ngenteni.
  
  Ijol-ijolan pandang antarane Marduk, Margaret lan Werner minangka pratelan sing didhelikake kanthi cepet lan adoh saka perasaane Kapten Schmidt. Margaret ngenalake dheweke lan Marduk minangka loro pengacara penerbangan kanthi pengalaman ekstensif ing ilmu politik.
  
  "Mangga lenggah," Schmidt nyaranake, pura-pura sopan. Dheweke nyoba ora kanggo mentheleng ing wong tuwa aneh sing ngancani wadon buritan, extroverted.
  
  "Matur nuwun," ujare Margaret. "Kita pancen pengin ngobrol karo komandan Luftwaffe sing asli, nanging pengawal sampeyan ujar manawa Letnan Jenderal Meyer ana ing njaba negara."
  
  Dheweke ngirim serangan syaraf sing ngina iki kanthi keanggunan lan kanthi tujuan sing disengaja kanggo ngganggu kapten kasebut. Werner ngadeg stoically ing sisih meja, nyoba ora ngguyu.
  
  
  Bab 27 - Susa utawa Perang
  
  
  Mripat Nina ngunci Sam nalika dheweke ngrungokake bagean pungkasan saka rekaman. Ing salah siji titik, dheweke wedi yen dheweke wis mandheg ambegan nalika dheweke ngrungokake, frowned, klempakan, gasped, lan cocked sirahe menyang sisih saindhenging kabeh soundtrack. Bareng wis rampung, dheweke tetep nyawang dheweke. Ana saluran warta sing diputer ing TV Nina ing latar mburi, nanging ora ana swara.
  
  "Sialan!" - dheweke dumadakan exclaimed. Tangane ditutupi jarum lan tabung saka prosedur dina, yen ora, dheweke bakal dikubur ing rambute kanthi gumun. "Apa sampeyan ngandhani yen wong sing dakkira Jack the Ripper sejatine Gandalf the Grey, lan kancaku sing turu ing kamar sing padha karo aku lan mlaku pirang-pirang mil karo aku yaiku pembunuh getih sing adhem?"
  
  "Inggih".
  
  "Terus kenapa dheweke uga ora mateni aku?" Nina mikir banter.
  
  "Butamu nylametake nyawamu," ujare Sam marang dheweke. "Kasunyatan yen sampeyan mung siji-sijine wong sing ora bisa ndeleng manawa pasuryane duweke wong liya mesthi dadi sih-rahmat sampeyan. Sampeyan dudu ancaman kanggo dheweke."
  
  "Aku ora tau ngira yen aku bakal seneng dadi wuta. Gusti Yesus! Apa sampeyan bisa mbayangno apa sing bisa kedadeyan karo aku? Dadi nang endi dekne kabeh saiki?"
  
  Sam ngresiki tenggorokan, sipat sing wis disinaoni Nina saiki tegese dheweke ora kepenak karo apa-apa sing nyoba diucapake , sing bakal dadi edan.
  
  "Ya ampun," dheweke nguwuh maneh.
  
  "Ngrungokake, iki kabeh beboyo. Perdue sibuk nglumpukake tim peretas ing saben kutha utama kanggo ngganggu siaran satelit lan sinyal radio. Dheweke pengin nyegah warta babagan sedane Sloan supaya cepet nyebar," ujare Sam, ora duwe pangarep-arep babagan rencana Perdue kanggo nyegah media ing jagad iki. Nanging, dheweke ngarep-arep manawa iki bakal diganggu kanthi signifikan, paling ora amarga jaringan mata-mata lan teknisi cyber sing ana ing tangan Perdue. "Margaret, swarane wong wadon sing sampeyan krungu, saiki isih ana ing Jerman. Werner kudune menehi kabar marang Marduk nalika dheweke bisa mbalekake topeng kasebut menyang Schmidt tanpa ngerti Schmidt, nanging ing tanggal sing ditemtokake ora ana sing krungu saka dheweke.
  
  "Dadi dheweke wis mati," Nina ngangkat bahu.
  
  "Ora perlu. Iku mung ateges dheweke gagal entuk topeng, "ujare Sam. "Aku ora ngerti yen Kohl bisa nulungi dheweke, nanging aku rumangsa katon rada adoh. Nanging amarga Marduk ora krungu apa-apa saka Werner, dheweke lunga karo Margaret menyang Base Büchel kanggo ndeleng apa sing kedadeyan.
  
  "Marang Perdue supaya nyepetake karyane ing sistem siaran," ujare Nina marang Sam.
  
  "Aku yakin dheweke bakal maju kanthi cepet."
  
  "Ora cukup cepet," dheweke protes, manthuk menyang TV. Sam nguripake kanggo nemokake sing jaringan utama pisanan wis nampa laporan sing wong Perdue nyoba kanggo mungkasi.
  
  "Duh, Gusti!" - Sam seru.
  
  "Iki ora bakal bisa, Sam," Nina ngakoni. "Ora ana agen warta sing peduli yen dheweke miwiti perang donya liyane kanthi nyebarake kabar babagan patine Profesor Sloane. Sampeyan ngerti kaya apa! Wong sing ora peduli, rakus. Biasane. Dheweke luwih seneng nganggep gosip tinimbang mikir babagan akibate.
  
  "Muga-muga sawetara koran utama lan poster media sosial bakal nyebut iki hoax," ujare Sam, kuciwa. "Sampeyan bakal dadi 'ngandika, dheweke ngandika' cukup suwe kanggo ngalangi telpon nyata kanggo perang.
  
  Gambar ing TV dumadakan ilang lan sawetara video musik 80-an muncul. Sam lan Nina kepingin weruh yen iki karya peretas, sing ing sawetoro wektu nggunakake apa wae sing bisa njaluk tangan kanggo tundha laporan liyane.
  
  "Sam," dheweke langsung ngomong kanthi nada sing luwih lembut lan tulus. "Sing Marduk ngandhani sampeyan babagan kulit sing bisa ngilangi topeng - apa dheweke duwe?"
  
  Dheweke ora duwe wangsulan. Ing wektu iku ora ana pikirane kanggo takon Marduk liyane babagan iki.
  
  "Aku ora ngerti," wangsulane Sam. "Nanging aku ora bisa risiko nelpon dheweke ing telpon Margaret saiki. Sapa sing ngerti dheweke ana ing mburi garis mungsuh, sampeyan ngerti? Iku bakal dadi langkah gila sing bisa biaya kabeh.
  
  "Aku ngerti. Aku mung mikir, "ujare.
  
  "Kenapa?" - dheweke kudu takon.
  
  "Ya, sampeyan ujar manawa Margaret duwe ide manawa ana wong sing nggunakake topeng kanggo njupuk tampilan Profesor Sloan, sanajan mung kanggo menehi tandha perjanjian perdamaian, ta?" Nina marang aku.
  
  "Ya, dheweke nindakake," dheweke konfirmasi.
  
  Nina ambegan, mikir apa sing arep dilayani. Pungkasane, bakal luwih apik tinimbang kesejahteraane.
  
  "Apa Margaret bisa nyambungake kita menyang kantor Sloane?" Nina takon kaya pesen pizza.
  
  "Purdu bisa. Kenapa?"
  
  "Ayo rapat-rapat. Sesuk iku Halloween, Sam. Salah sawijining dina paling gedhe ing sajarah anyar, lan kita ora bisa ngidini kanggo stymied. Menawi Pak Marduk saged ngaturaken topeng dhateng kula," jlentrehe, nanging Sam wiwit geleng-geleng sirahe.
  
  "Ora ana kasus! Ora ana cara aku bakal ngidini sampeyan nindakake iki, Nina," dheweke protes nesu.
  
  "Ayo rampung!" - dheweke njerit kanthi banter kaya sing bisa nahan awak sing tatu. "Aku bakal nglakoni, Sam! Iki keputusanku lan awakku dadi takdirku!"
  
  "Tenan?" bengok-bengok. "Apa karo wong-wong sing bakal sampeyan tinggalake yen kita ora bisa nyopot topeng sadurunge dheweke njupuk sampeyan saka kita?"
  
  "Yen aku ora, Sam? Apa jagad iki mlebu ing Perang Donya III? Uripe wong siji... apa bocah-bocah ing donya lagi diserbu udara? Bapak-bapak lan sedulur-sedulur wis bali ing garis ngarep, lan Gusti Allah ngerti apa maneh sing bakal digunakake teknologi kanggo wektu iki! Paru-parune Nina nyambut gawe kanggo ngempit tembung kasebut.
  
  Sam mung geleng-geleng kepala. Dheweke ora gelem ngakoni yen iku sing paling apik sing bisa ditindakake. Yen wong wadon liyane, nanging ora Nina.
  
  "Ayo, Cleve, sampeyan ngerti iki mung siji-sijine cara metu," dheweke ngandika nalika perawat mlayu mlebu.
  
  "Dr. Gould, sampeyan ora bisa dadi tegang. Tulung lungaa, Pak Cleave," panjaluke. Nina ora pengin ora sopan karo staf medis, nanging ora ana cara supaya masalah iki ora rampung.
  
  "Hannah, mangga kita mungkasi diskusi iki," panjaluk Nina.
  
  "Sampeyan meh ora bisa ambegan, Dr. Gould. Sampeyan ora pareng nesu kaya ngono lan nggawe detak jantung sampeyan liwat gendheng, "ujare Hannah.
  
  "Aku ngerti," wangsulane Nina cepet, tetep nada sing sopan. "nanging tulung aku lan Sam sawetara menit maneh."
  
  "Ana apa karo TV?" Hannah takon, bingung karo interupsi pancet ing siaran lan gambar kleru. "Aku bakal njaluk wong ndandani ndeleng antena kita." Kanthi mangkono, dheweke metu saka kamar, ndeleng Nina pungkasan kanggo ngematake apa sing diomongake. Nina manthuk-manthuk.
  
  "Sugeng ndalu ndadosaken antena," Sam mesem.
  
  "Pundi Purdue?" pitakone Nina.
  
  "Aku wis ngomong ngono. Dheweke sibuk nyambungake satelit sing dioperasikake dening perusahaan payung menyang akses remot para accomplices rahasia.
  
  "Maksudku, dheweke ana ngendi? Apa dheweke ana ing Edinburgh? Apa dheweke ana ing Jerman?
  
  "Kenapa?" - Sam takon.
  
  "Jawab aku!" - dheweke nuntut, frowning.
  
  "Sampeyan ora pengin dheweke cedhak karo sampeyan, mula saiki dheweke lunga." Saiki wis metu. Dheweke ngandika iki nalika luar biasa mbelo Purdue kanggo Nina. "Dheweke duwe penyesalan sing serius babagan kedadeyan ing Chernobyl lan sampeyan nganggep dheweke kaya omong kosong ing Mannheim. Apa sing dikarepake?
  
  "Ngenteni, apa?" - dheweke barked ing Sam. "Dheweke nyoba mateni aku! Apa sampeyan ngerti tingkat rasa ora percaya sing ditindakake iki?"
  
  "Ya, aku percaya! Aku pracaya. Lan tetepake swaramu sadurunge Dhik Betty mlebu maneh. Aku ngerti kepiye rasane putus asa nalika uripku diancam dening wong sing aku percaya. Sampeyan ora percaya yen dheweke sengaja pengin nglarani sampeyan, Nina. Demi Kristus, Panjenengané tresna marang kowé!"
  
  Dheweke mandheg, nanging wis telat. Nina dilucuti senjata, ora preduli biaya, nanging Sam wis getun karo tembunge. Wangsulan: Bab ingkang pungkasan kang perlu kanggo ngelingake dheweke iku Perdue nguber tanpa henti saka affections dheweke. Miturut pendapate dhewe, Sam wis luwih cendhek tinimbang Perdue ing pirang-pirang cara. Perdue minangka jenius kanthi pesona sing cocog, kanthi mandiri dadi sugih, marisi properti, perkebunan, lan paten kanthi teknologi maju. Dheweke duwe reputasi sing apik minangka penjelajah, filantropis lan penemu.
  
  Kabeh Sam duwe Bebungah Pulitzer lan sawetara penghargaan lan accolades liyane. Saliyane telung buku lan dhuwit cilik saka pamburu bandha Purdue, Sam duwe apartemen penthouse lan kucing.
  
  "Jawab pitakonku," dheweke kandha mung, ngelingi mripate Sam bakal kelangan dheweke. "Aku janji bakal tumindak sopan yen Perdue mbantu aku ngubungi markas WUO."
  
  "Kita malah ora ngerti yen Marduk duwe topeng," Sam nyekel sedotan kanggo nyegah kemajuan Nina.
  
  "Iki apik tenan. Sanadyan kita ora ngerti manawa, kita uga bisa ngatur perwakilan WUO ing penandatanganan supaya Prof. Wong Sloan bisa ngatur logistik lan keamanan. "Sawise kabeh," dheweke ngempet, "nalika brunette cilik katon nganggo utawa tanpa pasuryan Sloane, bakal luwih gampang kanggo nyebut laporan kasebut hoax, ta?"
  
  "Purdue ana ing Reichtisusis nalika kita ngomong," ujare Sam. "Aku bakal ngubungi dheweke lan ngandhani babagan proposal sampeyan."
  
  "Matur nuwun," wangsulane lirih nalika layar TV kanthi otomatis ngalih saka saluran menyang saluran, ngaso sedhela ing nada tes. Dumadakan mandheg ing stasiun warta global, sing durung kelangan daya. Mripate Nina natap layar. Dheweke ora nggatekake Sam sing bisu sullen saiki.
  
  "Sam, delengen!" - dheweke nguwuh lan ngangkat tangane kanthi angel ngarahake TV. Sam noleh. Wartawan kasebut muncul karo mikropon ing kantor CIA ing Den Haag ing mburine.
  
  "Tambah volume!" Sam nguwuh-uwuh nalika nyekel remot kontrol lan mencet akeh tombol sing salah sadurunge ngowahi volume ing bentuk bar ijo sing akeh ing layar definisi dhuwur. Nalika dheweke krungu apa sing diomongake, dheweke mung ngucapake telung ukara ing wicarane.
  
  "... ing kene ing Den Haag sawise laporan babagan pembunuhan Profesor Martha Sloane wingi ing omah liburan ing Cardiff. Media ora bisa ngonfirmasi laporan kasebut amarga wakil profesor ora kasedhiya kanggo menehi komentar.
  
  "Inggih, paling padha isih ora yakin saka kasunyatan," Nina nyathet. Terusake laporan saka studio, ing ngendi jangkar warta nambahake informasi liyane babagan pembangunan liyane.
  
  Nanging, ing cahya saka KTT perjanjian perdamaian mbesuk antarane negara Meso-Arab lan Bank Donya, kantor pimpinan Meso-Arabia, Sultan Yunus ibn Mekkan, ngumumake owah-owahan ing rencana.
  
  "Ya saiki wis diwiwiti. Perang kurang ajar," Sam grundel, lungguh lan ngrungokake ing nunggu.
  
  "Dewan Perwakilan Meso-Arab ngganti persetujuan sing bakal ditandatangani ing kutha Susa, Meso-Arabia, sawise ancaman kanggo urip Sultan dening asosiasi."
  
  Nina ambegan jero. "Dadi saiki Susa utawa perang. Saiki apa sampeyan isih mikir yen nganggo Topeng Babel ora dadi penentu kanggo masa depan jagad iki?"
  
  
  Bab 28 - Pengkhianatan Marduk
  
  
  Werner ngerti yen dheweke ora diijini metu saka kantor nalika Schmidt ngomong karo pengunjung, nanging dheweke kudu ngerti ngendi Marlene ditahan. Yen dheweke bisa ngubungi Sam, wartawan bisa nggunakake kontak kasebut kanggo nglacak telpon sing digawe menyang ponsel Werner. Dheweke banget kesengsem karo jargon hukum sing metu saka tutuk wartawan Inggris, nalika dheweke ngapusi Schmidt supaya katon dadi pengacara saka markas WUO.
  
  Dumadakan Marduk nyelani obrolan. "Nyuwun pangapunten, Kapten Schmidt, nanging keparenga kula ngginakaken kamar priya? Kita cepet-cepet teka ing pangkalan sampeyan amarga kabeh kedadeyan sing berkembang kanthi cepet, mula aku ngakoni yen aku nglirwakake kandung kemih."
  
  Schmidt banget mbiyantu. Dheweke ora pengin nggawe awake katon ala ing ngarepe VO amarga dheweke saiki nguwasani pangkalan lan atasane. Nganti dheweke njupuk alih kekuwatane, dheweke kudu nurut lan ngambung bokong sabisane kanggo njaga penampilan.
  
  "Pancen! Mesthi wae," wangsulane Schmidt. "Letnan Werner, apa sampeyan bisa ngantar tamu menyang kamar pria? Lan aja lali takon ... Marlene ... babagan mlebu ing Blok B, oke?
  
  "Inggih, Pak," wangsulane Werner. "Mangga kula derekaken, Pak."
  
  "Matur nuwun, Letnan. Sampeyan ngerti, yen sampeyan wis umurku, kunjungan terus menyang jamban bakal dadi wajib lan dawa. Jagalah masa mudamu."
  
  Schmidt lan Margaret ngguyu karo omongane Marduk nalika Werner ngetutake lakune Marduk. Dheweke njupuk cathetan saka Schmidt kang subtle, kode warning sing urip Marlene bakal ing totoan yen Werner nyoba apa-apa ing njaba ngarsane. Dheweke ninggalake kantor kanthi cepet kanggo nandheske ploy kanggo tuku luwih akeh wektu. Sawise padha metu saka kuping, Werner ditarik Marduk sisih.
  
  "Pak Marduk, mangga, panjenengan kedah nulungi kula," bisik-bisik.
  
  "Mulane aku mrene. Kegagalan sampeyan ngubungi aku lan peringatan sing ora banget efektif sing didhelikake saka atasan sampeyan iki, " wangsulane Marduk. Werner mandeng wong tuwa kasebut kanthi gumun. Iku luar biasa carane wawasan Marduk, utamané kanggo wong umur.
  
  "Duh Gusti, aku tresna marang wong sing duwe wawasan," ujare Werner pungkasane.
  
  "Kula ugi, Nak. Aku uga. Lan ing cathetan kasebut, sampeyan paling ora ngerti ing ngendi dheweke nyimpen Topeng Babel? "- dheweke takon. Werner manthuk.
  
  "Nanging pisanan kita kudu njamin ora ana," ujare Marduk. "Pundi rumah sakit panjenengan?"
  
  Werner ora ngerti apa sing dikarepake wong tuwa, nanging saiki dheweke wis sinau kanggo nyimpen pitakon lan nonton acara sing kedadeyan. "Niki".
  
  Sepuluh menit mengko, wong loro ngadeg ing ngarepe keypad digital saka sel ngendi Schmidt katahan impen Nazi bengkong lan memorabilia. Marduk nyawang lawang lan keypad. Sawise dipriksa kanthi tliti, dheweke ngerti manawa mlebu ing njero bakal luwih angel tinimbang sing dikira.
  
  "Duwe sirkuit serep sing menehi tandha yen ana wong sing ngganggu elektronik," ujare Marduk marang letnan. "Sampeyan kudu lunga lan ngganggu dheweke."
  
  "Apa? Aku ora bisa!" Werner bisik-bisik lan mbengok bebarengan.
  
  Marduk ngapusi dheweke kanthi tenang sing ora mandheg. "Ngapa ora?"
  
  Werner ora ngomong apa-apa. Dheweke bisa ngganggu Schmidt kanthi gampang, utamane ing ngarsane wanita. Schmidt meh ora bakal nggawe fuss babagan dheweke ing perusahaan. Werner kudu ngakoni yen iki mung siji-sijine cara kanggo njaluk topeng kasebut.
  
  "Piye carane sampeyan ngerti topeng sing endi?" akhire dheweke takon marang Marduk.
  
  Wong tuwa iku malah ora gelem mangsuli. Cetha banget, minangka penjaga topeng, dheweke mesthi ngerti ing ngendi wae. Kabeh sing kudu ditindakake yaiku nguripake sirah lan ndeleng letnan enom kasebut. "Tsok-tsok-tsok."
  
  "Oke, oke," Werner ngakoni yen iku pitakonan bodho. "Apa aku bisa nggunakake telpon sampeyan? Aku kudu njaluk Sam Cleave kanggo nglacak nomerku.
  
  "BABUR! Ngapunten, nak. Aku ora duwe. Yen sampeyan munggah ing ndhuwur, gunakake telpon Margaret kanggo ngubungi Sam. Banjur nggawe darurat nyata. Ngomong "geni".
  
  "Mesthi. geni. Perkara sampeyan," ujare Werner.
  
  Ora nggatekake omongane nom-noman mau, Marduk njlentrehake rencana liyane. "Bareng krungu weker, aku mbukak kunci keypad. Kapten sampeyan ora duwe pilihan kajaba ngungsi bangunan kasebut. Dheweke ora bakal duwe wektu kanggo mudhun ing kene. Aku bakal ketemu sampeyan lan Margaret ing njaba pangkalan, mula priksa manawa sampeyan tetep cedhak karo dheweke.
  
  "Aku ngerti," ujare Werner. "Apa Margaret duwe nomer Sam?"
  
  "Padha, kaya sing diomongake, 'kembar trauchle' utawa kaya ngono," Marduk jenggot, "nanging, ya, dheweke duwe nomer. Saiki lungaa lan lakonana. Aku bakal ngenteni sinyal kekacauan. Ana rasa humor ing nada, nanging raine Werner kebak konsentrasi banget babagan apa sing bakal ditindakake.
  
  Sanajan Marduk lan Werner wis nyedhiyakake alibi ing rumah sakit amarga ilang suwe, panemuan sirkuit cadangan mbutuhake rencana anyar. Nanging, Werner digunakake kanggo nggawe crita masuk akal yen teka ing kantor kanggo nemokake sing Schmidt wis alerted keamanan.
  
  Ing arah ngelawan saka sudhut ngendi lawang mlebu ing infirmary basa kang ditandhani, Werner slip menyang kamar arsip administrasi. Sabotase sukses perlu ora mung kanggo nyimpen Marlene, nanging uga kanggo praktis nyimpen donya saka perang anyar.
  
  
  ***
  
  
  Ing koridor cilik ing njaba bunker, Marduk ngenteni weker muni. Cemas, dheweke digodha kanggo nyoba ngutak-atik keyboard, nanging ora nindakake supaya ora dicekel Werner. Marduk ora nate ngira yen maling Topeng Babel bakal nyebabake permusuhan sing mbukak. Biasane dheweke bisa kanthi cepet lan kanthi diam-diam ngilangi maling topeng kasebut, bali menyang Mosul kanthi relik tanpa akeh alangan.
  
  Saiki, adegan politik dadi rapuh lan motif nyolong paling anyar yaiku dominasi donya, Marduk percaya yen kahanan kasebut mesthi ora bisa dikontrol. Durung nate kudu mbobol omahe wong liya, ngapusi wong liya, utawa malah ngatonake pasuryane! Saiki dheweke rumangsa dadi agen pemerintah - karo tim, ora kurang. Dheweke kudu ngakoni yen kanggo pisanan ing urip, dheweke seneng ditampa ing tim, nanging dheweke dudu jinis - utawa umur - kanggo perkara kaya ngono. Sinyal sing wis ditunggu-tunggu tanpa peringatan. Lampu abang ing ndhuwur bunker wiwit sumunar minangka weker visual sing bisu. Marduk nggunakake kawruh teknologi kanggo ngatasi tembelan sing diakoni, nanging dheweke ngerti yen iki bakal menehi peringatan marang Schmidt tanpa tembung sandhi alternatif. Lawang mbukak, mbukak kanggo dheweke bunker kapenuhan artefak Nazi lawas lan piranti komunikasi. Nanging Marduk ora ana apa-apa kajaba topeng, peninggalan sing paling ngrusak kabeh.
  
  Kaya sing dikandhakake Werner, dheweke nemokake manawa tembok kasebut digantung nganggo topeng telulas, saben-saben padha karo topeng Babilonia kanthi akurasi sing apik banget. Marduk ora nggatekake telpon interkom sabanjure kanggo evakuasi nalika mriksa saben peninggalan. Siji-siji dheweke mriksa dheweke kanthi pandelengan sing nyengsemake, cenderung nliti rincian kanthi intensitas predator. Saben topeng padha karo sabanjure: tutup tengkorak sing tipis kanthi interior abang peteng sing diisi karo bahan komposit sing dikembangake dening ahli sihir saka jaman sing adhem lan kejam sing ora bisa diulang maneh.
  
  Marduk ngakoni tandha terkutuk para ilmuwan kasebut, sing nghias tembok ing mburi teknologi elektronik lan kontrol satelit komunikasi.
  
  Dheweke nyengir moyoki: "Pesenan Srengenge Ireng. Iki wektu kanggo sampeyan ngluwihi cakrawala kita."
  
  Marduk njupuk topeng sing asli lan diselehake ing sangisore jas, nyepetake kanthong jero sing gedhe. Dheweke kudu cepet-cepet gabung karo Margaret lan, muga-muga, Werner, yen bocah kasebut durung ditembak. Sadurunge metu ing cemlorot abang saka semen werna abu-abu ing koridor lemah, Marduk ngaso maneh kanggo mriksa kamar njijiki.
  
  "Lha, saiki aku ana ing kene," dheweke ngempet abot, nyepet pipa baja saka lemari nganggo tangan loro. Ing mung enem serangan, Peter Marduk numpes jaringan listrik bunker bebarengan karo komputer sing Schmidt digunakake kanggo nunjuk wilayah kanggo serangan. Nanging, pemadaman listrik ora mung ana ing bunker, nanging sejatine disambungake menyang bangunan administrasi pangkalan udara. Ana pemadaman lengkap ing saindhenging Büchel Air Base, ngirim personel menyang edan.
  
  Sawise donya ndeleng laporan televisi babagan keputusane Sultan Yunus bin Makkan kanggo ngganti papan sing ditandatangani perjanjian perdamaian, konsensus umum yaiku perang donya wis cedhak. Dene sing didakwa mateni Prof. Martha Sloan isih ora jelas, isih dadi keprihatinan kanggo kabeh warga lan personel militer ing saindenging jagad. Kanggo pisanan, rong fraksi sing terus-terusan perang arep nggawe perdamaian, lan acara kasebut nyebabake, paling ora, wedi ing antarane para pamirsa ing saindenging jagad.
  
  Rasa kuwatir lan paranoia kaya ngono iku dadi prentah ing endi wae, mula pemadaman listrik ing pangkalan udara sing ana pilot sing ora dingerteni nabrak jet tempur sawetara dina sadurunge nyebabake gupuh. Marduk tansah seneng karo kekacauan sing disebabake dening wong-wong sing dicap. Kebingungan tansah menehi kahanan sing ora sopan lan ora nggatekake protokol, lan iki ndadekake dheweke kepengin pindhah tanpa dideteksi.
  
  Dheweke sliding mudhun undhak-undhakan menyang metu sing tumuju plataran ngendi barak lan bangunan administratif converge. Senter lan prajurit sing nganggo generator madhangi wilayah sekitar kanthi lampu kuning sing nembus saben pojok pangkalan udara sing bisa diakses. Mung bagean saka bale panedhaan padha peteng, nggawe dalan becik kanggo Marduk liwat gapura secondary.
  
  Bali menyang limp banget convincingly alon, Marduk pungkasanipun liwat personel militer cepet-cepet, ngendi Schmidt mbengok pesenan kanggo pilot siap lan personel keamanan kanggo ngunci pangkalan. Marduk enggal-enggal tekan penjaga ing gapura, sing pisanan ngumumake tekane lan Margaret. Katon banget melas, wong tuwa takon marang penjaga sing bingung, "Ana apa? Aku wis kesasar! Sampeyan bisa mbantu? Rekanku lunga saka aku lan..."
  
  "Iya, iya iya, aku kelingan kowe. Tulung ngenteni mobilmu, Pak," kandhane pak satpam.
  
  Marduk manthuk-manthuk. Dheweke nyawang mubeng maneh. "Dadi sampeyan weruh dheweke liwat kene?"
  
  "Mboten, Pak! Mangga ngenteni ing mobil sampeyan! "- penjaga bengok-bengok, ngrungokake pesen ing weker lan lampu sorot.
  
  "Oke. Sampai jumpa," wangsulane Marduk, tumuju mobil Margaret, ngarep-arep ketemu dheweke ana ing kana. Topeng kasebut ditekan ing dhadhane sing misuwur nalika dheweke cepet-cepet nyedhaki mobil. Marduk rumangsa wis rampung, sanajan tentrem, nalika dheweke munggah menyang mobil rental Margaret karo kunci sing dijupuk saka dheweke.
  
  Nalika dheweke mlayu, ndeleng pandemonium ing kaca spion, Marduk ngrasakake bobote saka jiwane, rasa lega sing saiki bisa bali menyang tanah air kanthi topeng sing ditemokake. Apa sing ditindakake jagad kanthi kontrol sing terus-terusan lan game kekuwatane ora penting maneh. Satemene pirsane, yen manungsa wis dadi angkuh lan kapenuhan hawa nepsu marang panguwasa, malah kerukunan wis malih dadi kaluputan, mbok menawa kepunahan wis suwe.
  
  
  Bab 29 - Tab Purdue Dibukak
  
  
  Perdue wegah ngomong karo Nina, mula dheweke nginep ing omah Reichtisoussis. Saka ing kono, dheweke nerusake ngatur pemadaman media sing dijaluk Sam. Nanging peneliti ora bakal dadi wong sing ngeluh ing sikil mung amarga mantan kekasih lan kanca Nina nyingkiri dheweke. Nyatane, Perdue duwe rencana dhewe kanggo masalah sing bakal kedadeyan sing wiwit katon ing cakrawala ing Halloween.
  
  Sawise jaringan peretas, ahli siaran lan aktivis semi-kriminal disambungake menyang blok media, dheweke bebas miwiti rencana dhewe. Pakaryane diganggu dening masalah pribadi, nanging dheweke sinau supaya ora ngganggu emosine karo tugas sing luwih nyata. Nalika nliti crita kaloro, diubengi dhaptar priksa lan dokumen perjalanan, dheweke nampa tandha Skype. Iku Sam.
  
  "Kepiye kahanan ing Casa Purdue esuk iki?" - Sam takon. Ana rasa seneng ing swarane, nanging raine serius banget. Yen wis telpon prasaja, Perdue bakal panginten Sam punika epitome saka cheerfulness.
  
  "Great Scott, Sam," Perdue kepeksa nguwuh nalika dheweke ndeleng mripat lan koper wartawan sing getihen. "Kira-kira aku sing ora turu maneh. Sampeyan katon lungse kanthi cara sing nguwatirake. Iki Nina?
  
  "Oh, mesthi Nina, kancaku," wangsulane Sam karo ngempet, "nanging ora mung kanthi cara sing biasane nggawe aku edan. Wektu iki dheweke njupuk menyang level sabanjure.
  
  "Duh Gusti," gumam Perdue, nyiapake kabar kasebut, nyruput kopi ireng sing wis ilang amarga panase. Dheweke merengut karo rasa wedhi, nanging luwih kuwatir karo telpone Sam.
  
  "Aku ngerti sampeyan ora pengin menehi hasil karo apa-apa bab dheweke sapunika, nanging aku kudu nyuwun sampeyan kanggo paling bantuan kula brainstorm watara dheweke proposal," Sam ngandika.
  
  "Apa sampeyan saiki ing Kirkwall?" takon Perdue.
  
  "Ya, nanging ora suwe. Apa sampeyan ngrungokake rekaman sing dakkirim?" Sam takon kesel.
  
  "Aku. Iku pancen mesmerizing. Apa sampeyan bakal nerbitake iki kanggo Edinburgh Post? Aku percaya Margaret Crosby nganiaya sampeyan sawise aku ninggalake Jerman." Perdue ngguyu, ora sengaja nyiksa awake dhewe karo ngombe kafein rancid liyane. "Bluff!"
  
  "Aku mikir babagan iki," wangsulane Sam. "Yen mung babagan pembunuhan ing rumah sakit Heidelberg utawa korupsi ing komando Luftwaffe, ya. Iki bakal dadi langkah sing apik kanggo njaga reputasiku. Nanging saiki iki penting sekunder. Arep takon apa sampeyan wis sinau rahasia topeng amarga Nina kepengin nganggo.
  
  Mripate Perdue kelip-kelip ing sorotan layar, dadi abu-abu lembab nalika dheweke nglirik gambare Sam. "Nyuwun pangapunten?" kandhane tanpa ngguyu.
  
  "Aku ngerti. Dheweke njaluk supaya sampeyan ngubungi WUO lan njaluk wong-wong Sloane kanggo ngatur ... sawetara jinis persetujuan, "jlentrehe Sam kanthi nada sing rusak. "Saiki aku ngerti sampeyan nesu karo dheweke lan kabeh ..."
  
  "Aku ora nesu karo dheweke, Sam. Aku mung kudu ngadohi dheweke kanggo awake dhewe - dheweke lan aku. Nanging aku ora Resor kanggo kasepen childish mung amarga aku arep ngaso saka wong. Aku isih nganggep Nina kancaku. Lan sampeyan, kanggo perkara kasebut. Dadi apa wae sing sampeyan butuhake, paling ora aku bisa ngrungokake, "ujare Perdue marang kancane. "Aku tansah bisa ngomong ora yen aku ngira iku gagasan ala."
  
  "Matur nuwun, Perdue," Sam ambegan lega. "Oh, matur nuwun Gusti, sampeyan duwe alasan sing luwih apik tinimbang dheweke."
  
  "Dadi dheweke pengin aku nggunakake hubunganku karo profesor. Administrasi keuangan Sloan narik sawetara senar, ta? "- takon billionaire.
  
  "Bener," Sam manthuk.
  
  "Banjur? Apa dheweke ngerti yen Sultan njaluk ganti panggonan?" - Perdue takon, njupuk tuwung, nanging sadhar ing wektu sing ora pengin apa ing.
  
  "Dheweke ngerti. Nanging dheweke tetep kepengin njupuk pasuryane Sloane kanggo menehi tandha perjanjian kasebut, sanajan ing tengah-tengah Babilonia kuno. Masalahe entuk kulit supaya bisa dicopot," ujare Sam.
  
  "Takon wae karo wong Marduk sing ana ing kaset, Sam. Aku rumangsa yen kowe loro tetep sesambungan?"
  
  Sam katon kesel. "Dheweke wis ora ana, Purdue. Dheweke ngrancang nyusup Pangkalan Udara Buechel karo Margaret Crosby kanggo njupuk topeng saka Kapten Schmidt. Letnan Werner uga kudu nglakoni, nanging ora kasil..." Sam ngaso suwi, kaya-kaya kudu ngempet tembung sabanjure. "Dadi kita ora ngerti kepiye golek Marduk kanggo nyilih topeng kanggo mlebu perjanjian kasebut."
  
  "Duh Gusti," Perdue nguwuh. Sawise meneng sedhela, dheweke takon: "Kepiye Marduk ninggalake pangkalan?"
  
  "Dheweke nyewa mobil Margaret. Letnan Werner mesthine uwal saka pangkalan karo Marduk lan Margaret sawise entuk topeng, nanging dheweke mung ninggalake dheweke lan njupuk karo ... ah!" Sam langsung ngerti. "Sampeyan jenius! Aku bakal ngirim rincian dheweke supaya sampeyan uga bisa nemokake jejak ing mobil.
  
  "Tansah gaul karo teknologi, jago lawas," gumunggung Perdue. "Teknologi minangka sistem saraf Gusti Allah."
  
  "Iku cukup bisa," Sam sarujuk. "Iki minangka kaca kawruh ... Lan saiki aku ngerti kabeh iki amarga Werner nelpon aku kurang saka 20 menit kepungkur, uga njaluk bantuan sampeyan." Sawise ngandika kabeh iki, Sam ora bisa goyangake kaluputan kang felt kanggo manggonke dadi luwih ing Perdue sawise efforts wis dadi unceremoniously dikutuk dening Nina Gould.
  
  Perdue kaget, yen ana. "Tunggu sebentar, Sam. Ayo kula njupuk cathetan lan pulpen."
  
  "Apa sampeyan njaga skor?" - Sam takon. "Yen ora, aku mikir sampeyan kudu. Aku krasa ala, man."
  
  "Aku ngerti. Lan sampeyan katon kaya swara. Ora nglanggar, "ujare Perdue.
  
  "Dave, sampeyan bisa nelpon aku telek asu saiki lan aku ora peduli. Mangga kula matur sampeyan bisa nulungi kita," panjaluk Sam. Mripate peteng gedhe katon mudhun lan rambute ambruk.
  
  "Dadi, apa sing kudu daktindakake kanggo letnan?" - Perdue takon.
  
  "Nalika dheweke bali menyang pangkalan, dheweke ngerti yen Schmidt wis ngirim Himmelfarb, salah sawijining wong ing film "Defector," kanggo nyekel lan nyekel pacare. Lan kita kudu ngurus dheweke amarga dheweke dadi perawat Nina ing Heidelberg, "ujare Sam.
  
  "Oke, poin kanggo pacare letnan, jenenge sopo?" Perdue takon, pulpen ing tangan.
  
  "Marlene. Marlene Markus. Dheweke meksa dheweke nelpon Werner sawise mateni dhokter sing ditulungi. Siji-sijine cara kanggo nemokake dheweke yaiku nglacak telpon menyang ponsel.
  
  "Ngertos. Bakal nerusake informasi marang dheweke. Kirimi aku nomere."
  
  Ing layar Sam wis gemeter. "Ora, Schmidt duwe nomer telpon. Aku ngirim nomer pelacakan, nanging sampeyan ora bisa tekan kana, Perdue.
  
  "Ya ampun, mesthi. Banjur aku bakal nerusake menyang sampeyan. Nalika dheweke nelpon, sampeyan bisa menehi dheweke. Oke, ayo dakurusi tugas-tugas iki lan aku bakal bali maneh karo asile.
  
  "Matur nuwun sanget, Perdue," ujare Sam, katon kesel nanging matur nuwun.
  
  "Ora masalah, Sam. Kiss the Fury kanggo aku lan coba aja ngeruk mripatmu. Perdue mesem minangka Sam chuckled mockingly bali ing wong sadurunge ilang ing kedhip mripat menyang pepeteng. Perdue isih mesem sawise layar dadi peteng.
  
  
  Bab 30 - Tindakan Nekat
  
  
  Sanajan satelit penyiaran media umume mudhun ing papan, isih ana sawetara sinyal radio lan situs Internet sing bisa nginfeksi jagad iki kanthi wabah kahanan sing durung mesthi lan berlebihan. Ing profil media sosial isih sing durung diblokir, wong nglaporake panik sing disebabake dening iklim politik saiki, bebarengan karo pesen pembunuhan lan ancaman Perang Dunia III.
  
  Amarga karusakan ing server ing pusat utama planet, wong ing endi wae kanthi alami nggawe kesimpulan sing paling ala. Miturut sawetara lapuran, Internet diserang dening klompok kuat kabeh saka alien sing arep nyerbu bumi kanggo Second Coming. Sawetara wong sing luwih sempit mikir yen FBI tanggung jawab, kepiye percaya yen luwih migunani kanggo intelijen nasional kanggo 'nyebabake Internet nabrak'. Dadi warga saben negara njupuk kabeh sing isih ana kanggo nyatakake rasa ora puas - ing dalan-dalan.
  
  Kutha-kutha utama ana kerusuhan, lan balai kutha kudu ngetrapake embargo komunikasi, sing ora bisa ditindakake. Ing sisih ndhuwur Menara Bank Dunia ing London, Lisa sing bingung nyawang kutha sing rame sing kebak pasulayan. Lisa Gordon minangka pimpinan nomer loro ing organisasi sing bubar kelangan pimpinane.
  
  "Duh Gusti, delengen iki," dheweke kandha marang asisten pribadine nalika nyender ing jendela kaca kantor lantai 22. "Manungsa iku luwih ala tinimbang kewan galak, yen ora duwe pemimpin, utawa guru, utawa wakil sing sah. Sampeyan weruh?"
  
  Dheweke mirsani rampokan saka kadohan aman, nanging isih pengin dheweke bisa ngomong sawetara pangertèn menyang wong kabeh. "Sanalika tatanan lan kepemimpinan ing negara-negara gonjang-ganjing, warga bakal mikir yen karusakan minangka alternatif mung. Aku ora tau bisa ngerti iki. Ana macem-macem ideologi, lair saka wong bodho lan tiran." Dheweke geleng-geleng kepala. "Kita kabeh nganggo basa sing beda-beda lan ing wektu sing padha nyoba urip bebarengan. Gusti mberkahi kita. Iki Babil sing sejati."
  
  "Dr. Gordon, konsulat Mesoarabia ana ing baris kaping 4. Dheweke butuh konfirmasi kanggo resepsi Profesor Sloane sesuk ing istana Sultan ing Susa, "ujare asisten pribadi kasebut. "Apa aku isih kudu nggawe alesan yen dheweke lara?"
  
  Lisa noleh madhep asistene. "Saiki aku ngerti sebabe Martha biyen sambat babagan kudu nggawe kabeh keputusan. Marang wong-wong mau dheweke bakal ana. Aku ora bakal njupuk gaweyan hard-entuk iki ing sikil mung durung. Sanadyan aku dhewe kudu mrana lan njaluk tentrem, aku ora bakal nglilani amarga terorisme."
  
  "Dr. Gordon, ana wong lanang ing garis utama sampeyan. Dheweke duwe usulan sing penting banget kanggo kita babagan perjanjian perdamaian, "ujare sekretaris karo ngintip saka mburi lawang.
  
  "Haley, sampeyan ngerti yen kita ora nampa telpon saka umum ing kene," ujare Lisa.
  
  "Dheweke ujar manawa jenenge David Perdue," tambah sekretaris kanthi wegah.
  
  Lisa berbalik tajam. "Sambungake dheweke menyang mejaku, please."
  
  Sawise krungu sarane Purdue sing nggunakake penipu kanggo njupuk Panggonan Prof. Sloane, Lisa luwih bingung. Mesthi wae, dheweke ora kalebu nggunakake topeng sing ora sopan kanggo nganggep raine wanita. Sing bakal dadi sethitik banget serem. Nanging, saran saka substitusi kaget raos Lisa Gordon.
  
  "Pak Perdue, kayadene kita ing WUO Britain ngapresiasi kemurahan sampeyan kanggo organisasi kita, sampeyan kudu ngerti manawa tumindak kasebut bakal dadi penipuan lan ora etis. Lan, kaya sing aku yakin sampeyan ngerti, iki minangka cara sing kita lawan. Iku bakal nggawe kita munafik.
  
  "Mesthi wae," wangsulane Perdue. "Nanging pikiren, Dr. Gordon. Sepira sampeyan gelem mbengkokake aturan kanggo nggayuh katentreman? Iki wong wadon lara - lan apa sampeyan ora nggunakake penyakit minangka scapegoat kanggo nyegah konfirmasi pati Marta? Lan wanita iki, sing meh padha karo Martha, ngusulake kanggo nyasarake wong sing bener sajrone sejarah kanggo nggawe organisasi sampeyan ing cabang-cabange.
  
  "Aku-aku-kudu... mikir, Pak Perdue," dheweke gagap, isih ora bisa nggawe keputusan.
  
  "Sampeyan luwih cepet, Dr. Gordon," Perdue ngelingake dheweke. "Penandatanganan bakal ditindakake sesuk, ing negara liya, lan wektu wis entek."
  
  "Aku bakal ngubungi sampeyan sanalika aku wis ngomong karo penasihat kita," ujare dheweke marang Perdue. Lisa ngerti njero yen iki minangka solusi sing paling apik; ora, mung kuwi. Alternatif kasebut bakal larang banget, lan dheweke kudu nimbang kanthi tegas moralitas marang kabecikan umum. Iku dudu kompetisi. Ing wektu sing padha, Lisa ngerti yen dheweke ketahuan ngrancang penipuan kaya ngono, dheweke bakal dituntut lan kemungkinan bakal didakwa khianat. A pemalsuan iku salah siji bab, nanging dadi accomplice ngerti kanggo travesty politik kuwi, dheweke bakal diadili kanggo ora kurang saka eksekusi umum.
  
  "Apa sampeyan isih ana ing kene, Pak Perdue?" dheweke dumadakan exclaimed, looking ing sistem telpon ing meja dheweke minangka yen pasuryan ditampilake ana.
  
  "Kula. Apa aku kudu persiapan?" pitakone kanthi ramah.
  
  "Iya," dheweke dikonfirmasi mantep. "Lan iki ora bakal katon, sampeyan ngerti?"
  
  "Dokter Gordon ingkang kula tresnani. Aku panginten sampeyan ngerti aku luwih saka iku," wangsulane Perdue. "Aku bakal ngirim Dr. Nina Gould lan pengawal menyang Susa nganggo jet pribadiku. Pilotku bakal nggunakake ijin WUO yen penumpang kasebut bener-bener profesor. Sloan."
  
  Sawise rampung obrolan, Lisa nemokake prilaku dheweke ing endi wae antarane relief lan medeni. Dheweke mlaku-mlaku ngubengi kantore, pundhake slumped lan tangan lempitan tightly ing dhadhane, mikir bab apa sing wis disepakati. Mental dheweke mriksa kabeh alasan dheweke, nggawe manawa saben wong wis dijamin karo alesan masuk akal yen charade iki dicethakaké. Kanggo pisanan, dheweke seneng karo wektu tundha media lan pemadaman listrik sing terus-terusan, ora ngerti yen dheweke sekongkol karo wong sing tanggung jawab.
  
  
  Bab 31 - Sampeyan bakal nganggo pasuryan sapa?
  
  
  Letnan Dieter Werner lega, kuwatir, nanging tetep semangat. Dheweke ngubungi Sam Cleve saka telpon prabayar sing dipikolehi nalika mlayu saka pangkalan udara, ditandhani minangka deserter dening Schmidt. Sam wis menehi koordinat kanggo telpon pungkasan Marlene lan ngarep-arep dheweke isih ana.
  
  "Berlin? Matur nuwun sanget, Sam!" - ngandika Werner, ngadeg ing kadhemen Mannheim wengi adoh saka wong-wong ing stasiun bensin ing ngendi dheweke ngisi mobil sadulure. Dhèwèké nyuwun marang seduluré supaya nyilih mobil, awit polisi militèr bakal nggolèki jipé wiwit jip mau lolos saka cengkeraman Schmidt.
  
  "Telpon kula sanalika sampeyan nemokake dheweke, Dieter," ngandika Sam. "Muga-muga dheweke urip lan sehat."
  
  "Aku bakal, aku janji. Lan matur nuwun marang Perdue amarga wis nemokake dheweke, "ujare Sam sadurunge nutup telpon.
  
  Nanging, Werner ora percaya karo penipuan Marduk. Dheweke ora seneng karo awake dhewe amarga mikir dheweke bisa dipercaya wong sing ngapusi dheweke nalika diwawancarai ing rumah sakit.
  
  Nanging saiki dheweke kudu nyopir kanthi sekuat tenaga kanggo tekan pabrik sing jenenge Kleinschaft Inc. ing pinggiran Berlin, kang Marlene katahan. Saben mil sing diluncurake, dheweke ndedonga supaya dheweke ora cilaka, utawa paling ora urip. Ing pinggul ana senjata api pribadine, Makarov, sing ditampa minangka hadiah saka adhine nalika ulang tahun sing kaping 25. Dheweke siap kanggo Himmelfarb yen pengecut isih duwe syaraf kanggo ngadeg lan perang nalika ngadhepi dening prajurit nyata.
  
  
  ***
  
  
  Sauntara kuwi, Sam mbantu Nina nyiapake perjalanan menyang Susa, Irak. Dheweke dijadwalake teka ing dina sabanjure, lan Perdue wis ngatur penerbangan kasebut sawise nampa lampu ijo sing ati-ati banget saka wakil komandan Angkatan Udara, Dr. Lisa Gordon.
  
  "Apa sampeyan gugup?" Sam takon nalika Nina metu saka kamar, gorgeously disandangi lan uga-groomed, kaya profesor pungkasan. Sloan. "Duh Gusti, sampeyan mirip banget karo dheweke ... Yen aku ora kenal sampeyan."
  
  "Aku gugup banget, nanging aku terus ngomong babagan rong perkara. Iku kanggo kabecikan donya, lan mung butuh limalas menit sadurunge aku rampung, "dheweke ngakoni. "Aku krungu dheweke main kertu lara nalika ora ana. Ya, dheweke duwe siji sudut pandang.
  
  "Sampeyan ngerti sampeyan ora kudu nindakake iki, tresna," ujare dheweke kanggo pungkasan.
  
  "Oh, Sam," dheweke ngempet. "Sampeyan ora sabar, sanajan sampeyan kalah."
  
  "Aku weruh sampeyan ora keganggu banget karo streak kompetitif sampeyan, sanajan saka sudut pandang akal sehat," ujare, njupuk tas saka dheweke. "Ayo, montor wis nunggu kanggo nggawa kita menyang bandara. Ing sawetara jam sampeyan bakal mudhun ing sejarah.
  
  "Apa kita bakal ketemu karo wong-wong mau ing London utawa ing Irak?" - dheweke takon.
  
  "Perdue ujar manawa bakal ketemu kita ing pertemuan CIA ing Susa. Ana sampeyan bakal nglampahi sawetara wektu karo penerus nyata kanggo reins WUO, Dr. Lisa Gordon. Saiki elinga, Nina, Lisa Gordon mung siji sing ngerti sapa sampeyan lan apa sing kita lakoni, oke? Aja kesandhung," kandhane karo alon-alon metu menyang pedhut putih sing ngambang ing hawa adhem.
  
  "Ngertos. Awakmu sumelang banget," dhekne njerit, nyetel selendange. "Ngomong-ngomong, ngendi arsitek gedhe?"
  
  Sam mrengut.
  
  "Perdue, Sam, ngendi Perdue?" - dheweke mbaleni nalika padha budhal.
  
  "Pungkasan aku ngomong karo dheweke, dheweke ana ing omah, nanging dheweke Purdue, mesthi ana apa-apa." Dheweke mesem lan ngangkat bahu. "Piye perasaanmu?"
  
  "Mripatku meh mari. Sampeyan ngerti, nalika aku ngrungokake kaset lan Pak Marduk kandha yen wong sing nganggo topeng dadi lamur, aku mikir apa sing kudu dipikirake nalika bengi dheweke nemoni aku ing amben rumah sakit. Mungkin dheweke ngira aku iki Sa...Lövenhagen... pura-pura dadi cah ayu."
  
  Iku ora adoh-fetched minangka muni, Sam panginten. Nyatane, iki bisa uga bener. Nina ngandhani yen Marduk takon yen dheweke ndhelikake kanca sekamar, mula iki bisa uga dadi tebakan Peter Marduk. Nina rested dheweke sirah ing Pundhak Sam lan awkwardly leaned kanggo sisih supaya dheweke bisa tekan wong cukup kurang.
  
  "Apa sing arep sampeyan tindakake?" - dheweke dumadakan takon ing rame muffled saka mobil. "Apa sing bakal sampeyan lakoni yen sampeyan bisa nganggo pasuryan wong liya?"
  
  "Aku malah ora mikir babagan iki," dheweke ngakoni. "Aku kira iku gumantung."
  
  "Nganggo?"
  
  "Iku gumantung suwene aku bisa njaga pasuryan wong iki," Sam nggodha.
  
  "Mung sedina, nanging sampeyan ora kudu mateni dheweke utawa mati ing akhir minggu. Sampeyan mung njaluk pasuryan kanggo dina, lan sawise rong puluh papat jam iku bakal mati lan sampeyan duwe dhewe maneh, "dheweke bisik-bisik lirih.
  
  "Aku kira aku kudu ngomong sing aku bakal njupuk ing guise sawetara wong penting lan aku bakal nindakake apik," Sam miwiti, kepingin weruh carane jujur iku kudu. "Aku mesthine dadi Purdue, mesthine."
  
  "Kenapa sampeyan pengin dadi Purdue?" pitakone Nina karo lungguh.Oh, apik tenan. Saiki wis rampung, batine Sam. Dheweke mikir babagan alasan sing bener kenapa dheweke milih Purdue, nanging kabeh alasan dheweke ora pengin mbukak marang Nina.
  
  "Sam! Kenapa Purdue? " dheweke ngeyel.
  
  "Dheweke duwe kabeh," wangsulane ing wiwitan, nanging dheweke tetep meneng lan menehi perhatian, mula Sam njlentrehake. "Purdue bisa nindakake apa wae. Dheweke kondhang banget dadi wong suci sing apik, nanging ambisius dadi sapa-sapa. Dheweke cukup pinter kanggo nyipta mesin lan gadget sing apik sing bisa ngganti ilmu lan teknologi medis, nanging dheweke asor banget kanggo paten lan entuk bathi. Nggunakake kecerdasan, reputasi, sambungan lan dhuwit, dheweke bisa entuk apa wae. Aku bakal nggunakake pasuryane kanggo nyurung aku menyang tujuan sing luwih dhuwur sing bisa ditindakake dening pikiran sing luwih sederhana, finansial sing sithik, lan sing ora penting.
  
  Dheweke ngarepake review kasar babagan prioritas bengkong lan tujuan sing salah, nanging Nina leaned lan ngambung dheweke kanthi jero. Atine Sam dheg-dhegan amarga patrap sing ora bisa diramalake, nanging bener-bener dadi liar amarga ujare.
  
  "Simpen pasuryanmu, Sam. Sampeyan mung duwe siji-sijine sing dikarepake Perdue, siji-sijine perkara sing ora bisa digayuh dening kabeh genius, dhuwit lan pengaruhe.
  
  
  Bab 32 - Proposal Shadow
  
  
  Peter Marduk ora perduli karo kedadeyan sing kedadeyan ing saubengé. Dhèwèké wis biasa karo wong-wong sing tumindak kaya maniac, mlayu-mlayu kaya lokomotif derailed nalika ana sing ora bisa dikontrol, ngeling-eling sepira kekuwatane. Kanthi tangane ing kanthong jas lan katon waspada ing sangisore fedora, dheweke mlaku liwat wong-wong manca sing panik ing bandara. Akeh sing padha menyang omahe yen kabeh layanan lan transportasi ditutup, Marduk wis urip nganti pirang-pirang taun. Dheweke slamet telung perang. Ing pungkasan, kabeh tansah dilurusake lan mili menyang bagean liya ing donya. Dheweke ngerti yen perang ora bakal rampung. Iki mung bakal nyebabake pamindhahan menyang wilayah liyane. Mratelakake panemume, jagad iki minangka khayalan sing digawe dening wong-wong sing kesel berjuang kanggo apa sing diduweni utawa nganakake turnamen kanggo menang bantahan. Harmoni mung mitos, digawe dening wong pengecut lan fanatik agama sing ngarep-arep supaya kanthi nuwuhake iman dheweke bakal entuk gelar pahlawan.
  
  "Penerbanganmu telat, Pak Marduk," kandhane petugas check-in. "Kita ngarepake kabeh penerbangan bakal ditundha amarga kahanan paling anyar. Penerbangan mung kasedhiya sesuk esuk"
  
  "Ora masalah. Aku bisa ngenteni, "ujare, ora nggatekake pamriksan babagan rai sing aneh, utawa kurang. Sauntara kuwi, Peter Marduk mutusake kanggo santai ing kamar hotel. Dhèwèké wis tuwa banget lan awaké bony banget kanggo njagong suwé. Iki bakal cukup kanggo pesawat bali menyang omah. Dheweke mriksa Hotel Cologne Bonn lan dhawuh nedha bengi liwat layanan kamar. Ngarep-arep turu wengi sing pantes tanpa kuwatir babagan topeng utawa kudu nggulung ing lantai ruang paling ngisor ngenteni maling sing mateni minangka owah-owahan sing nyenengake kanggo balung lawas sing kesel.
  
  Nalika lawang elektronik ditutup ing mburi, mripate Marduk sing kuat ndeleng siluet sing lungguh ing kursi. Dheweke ora butuh cahya akeh, nanging tangane tengen alon-alon nutupi raine tengkorak ing sangisore jas. Ora angel ditebak manawa penyerang kasebut teka kanggo relik.
  
  "Sampeyan kudu mateni aku dhisik," ujare Marduk kanthi tenang, lan tegese saben tembung.
  
  "Kekarepan iki bisa digayuh, Pak Marduk. Aku kepéngin enggal-enggal ngabulaké panjalukku yèn kowé ora sarujuk marang panjalukku," kandhané tokoh kasebut.
  
  "Alhamdulillah, keparenga kula mirengaken panjaluk panjenengan supados kula saged sare. Aku wis ora tentrem wiwit ana wong licik liyane sing nyolong dheweke saka omahku," Marduk sambat.
  
  "Silakan lungguh. Ngaso. Aku bisa lunga saka kene tanpa kedadean lan ngidini sampeyan turu, utawa aku bisa ngenthengake beban sampeyan ing salawas-lawase lan isih ninggalake kene karo apa sing dakkarepake, "ujare wong sing nyusup.
  
  "Oh, sampeyan mikir?" Wong tuwa iku nyengir.
  
  "Aku njamin iki," ujare wong liya kanthi tegas.
  
  "Kanca, sampeyan ngerti kaya wong liya sing teka kanggo Topeng Babel. Lan ora ana apa-apa. Awakmu wis buta banget karo srakahmu, nafsumu, dendammu... opo wae sing dikarepke nganggo raine wong liya. wuta! Sampeyan kabeh!" Dhèwèké ngempet, plopping mudhun muly ing amben ing pepeteng.
  
  "Lho kok topeng iku wuta Topeng?" - tindakake pitakonan saka wong liyo.
  
  "Ya, aku yakin sing nggawe pesen metafora," wangsulane Marduk karo nyepak sepatune.
  
  "Apa babagan kegilaan?" - tamu sing ora diundang takon maneh.
  
  "Anakku, sampeyan bisa njaluk informasi babagan peninggalan iki kaya sing dikarepake sadurunge sampeyan mateni aku lan njupuk, nanging sampeyan ora bakal entuk. Bakal mateni sampeyan utawa sapa wae sing sampeyan gunakake, nanging nasibe Masker ora bisa diganti," Marduk menehi saran.
  
  "Iku, ora tanpa kulit," panyerang nerangake.
  
  "Ora tanpa kulit," Marduk sarujuk ing tembung alon wewatesan mati. "Inggih leres. Lan yen aku mati, sampeyan ora bakal ngerti ngendi golek Kulit. Kajaba iku, ora bisa dhewe, dadi pasrahna wae, Nak. Lungaa lan serahake topeng kanggo pengecut lan penipu.
  
  "Apa sampeyan bakal ngedol iki?"
  
  Marduk ora percaya karo apa sing dirungokake. Dheweke bledosan ngguyu sing ngebaki ruangan kaya tangisan korban penyiksaan. Siluet ora obah, uga ora tumindak lan ora ngakoni kekalahan. Dheweke mung ngenteni.
  
  Wong Irak sing tuwa lungguh lan nguripake lampu bedside. Ing kursi lungguh ana wong sing dhuwur lan kurus rambute putih lan mripate biru. Tangan kiwane nyekel Magnum .44 kanthi kenceng, langsung nudingi atine wong tuwa.
  
  "Saiki kita ngerti yen nggunakake kulit saka pasuryan donor ngganti pasuryan masker," ujare Perdue. "Nanging aku ngerti ... "Dheweke terus maju kanggo ngomong kanthi nada sing luwih lembut lan medeni, "yen hadiah sing sejatine yaiku setengah dhuwit liyane. Aku bisa nembak sampeyan ing jantung lan njupuk topeng sampeyan, nanging sing paling aku butuhake yaiku kulit sampeyan.
  
  Kanthi gumun, Peter Marduk mandeng wong siji-sijine sing tau mbukak rahasia Topeng Babel. Beku ing panggonan, dheweke mandeng ing Eropah karo pistol gedhe, lungguh ing sabar sepi.
  
  "Regane pira?" - Perdue takon.
  
  "Sampeyan ora bisa tuku topeng, lan sampeyan mesthi ora bisa tuku kulitku!" Marduk nguwuh medeni.
  
  "Aja tuku. "Kanggo disewakake," Perdue mbenerake dheweke, kanthi mbingungake wong tuwa kasebut.
  
  "Apa sampeyan wis ora atine?" Marduk mrengut. Pitakonan sing jujur marang wong lanang sing ora bisa dimangerteni motife.
  
  "Kanggo nggunakake topeng sajrone seminggu lan banjur copot kulit saka rai kanggo nyopot ing dina pisanan, aku bakal mbayar graft kulit lengkap lan rekonstruksi rai," Perdue nawakake.
  
  Marduk bingung. Aku ora bisa ngomong. Dheweke kepengin ngguyu kanthi ora bener saka ukara kasebut lan ngece marang prinsip bodhone wong lanang kasebut, nanging saya suwe dheweke ngowahi ukara kasebut ing pikirane, luwih akeh makna sing diwenehake marang dheweke.
  
  "Kenapa seminggu?" pitakone.
  
  "Aku pengin sinau sifat ilmiah," wangsulane Perdue.
  
  "Nazi uga nyoba nindakake iki. Padha gagal banget!" - wong tuwa moyoki.
  
  Perdue geleng-geleng kepala. "Motifku murni penasaran. Minangka kolektor lan sarjana peninggalan, aku mung pengin ngerti ... carane. Aku seneng karo pasuryanku lan aku duwe kepinginan aneh supaya ora mati amarga demensia.
  
  "Apa babagan dina pisanan?" - takon wong tuwa, luwih kaget.
  
  "Sesuk kanca sing ditresnani kudu katon penting. Dheweke gelem nanggung risiko iki duwe makna sejarah kanggo nggawe perdamaian sauntara antarane rong mungsuh sing wis suwe, "ujare Perdue, nyuda laras bedhil.
  
  "Dr. Nina Gould," Marduk nyadari, ngucapake jenenge kanthi hormat sing lembut.
  
  Perdue, seneng Marduk ngerti, terus: "Yen jagad ngerti yen Prof. Sloane pancen wis dipateni, dheweke ora bakal percaya yen dheweke dipateni kanthi prentah saka perwira tinggi Jerman kanggo nggawe Meso-Arabia. Ngerti. Padha bakal tetep wuta ing bebener. Dheweke mung ndeleng apa sing diidini topeng - gambar binokular cilik saka gambar sing luwih gedhe. Pak Marduk, aku pancen serius karo usulku."
  
  Sawise dipikir-pikir, wong tuwa mau ngempet. "Nanging aku arep karo sampeyan."
  
  "Aku ora pengin cara liyane," Perdue mesem. "Niki".
  
  Dheweke mbuwang persetujuan tertulis ing meja, nemtokake syarat lan wektu kanggo "item" sing ora nate kasebut kanggo mesthekake yen ora ana sing ngerti babagan topeng kanthi cara iki.
  
  "Kontrak?" Marduk seru. "Serius, Nak?"
  
  "Aku ora bisa dadi pembunuh, nanging aku dadi pengusaha," Perdue mesem. "Tandhani perjanjian iki supaya kita bisa istirahat. Paling ora kanggo saiki.
  
  
  Bab 33 - Reuni Yehuda
  
  
  Sam lan Nina lungguh ing kamar sing dijaga banget, mung sejam sadurunge ketemu karo Sultan. Dheweke katon banget lara, nanging Sam ora kepengin weruh. Nanging, miturut staf ing Mannheim, paparan radiasi Nina dudu panyebab penyakit kasebut. Ambeganne mendesis nalika nyoba nyedhot, lan mripate tetep rada susu, nanging kulite wis mari. Sam dudu dhokter, nanging dheweke bisa ngerteni manawa ana sing salah, ing kesehatane Nina lan ing kontinens.
  
  "Mungkin sampeyan ora bisa nahan napas ing jejere sampeyan, he?" dheweke main.
  
  "Kok takon?" dheweke mrengut nalika nyetel kalung beludru supaya cocog karo foto Sloan sing diwenehake dening Lisa Gordon. Klebu karo wong-wong mau ana sampel grotesque sing Gordon ora pengin ngerti, malah nalika direktur panguburan Sloane kang didhawuhi kanggo gawé liwat pesenan pengadilan dubious saka Scorpio Majorus Holdings.
  
  "Sampeyan ora ngrokok maneh, dadi ambegan rokokku mesthi nggawe sampeyan edan," pitakone.
  
  "Ora," wangsulane, "mung tembung-tembung sing ngganggu sing metu saka ambegan kaya ngono."
  
  "Profesor Sloane?" swara wadon akeh banget aksen disebut saka sisih liyane lawang. Sam elbowed Nina painfully, lali carane pecah dheweke. Dheweke ngacungake tangane njaluk ngapura. "Kula nyuwun ngapura sanget!"
  
  "Ya?" pitakone Nina.
  
  "Rombongan sampeyan kudu ing kene kurang saka jam," ujare wanita kasebut.
  
  "Oh, matur nuwun," wangsulane Nina. Dheweke bisik marang Sam. "Rombongan kula. Iki kudu dadi wakil Sloan."
  
  "Inggih".
  
  "Uga, ana wong loro ing kene sing ujar manawa dheweke dadi bagian saka keamanan pribadi sampeyan bebarengan karo Pak Cleve," ujare wanita kasebut. "Apa sampeyan ngarepake Pak Marduk lan Pak Kilt?"
  
  Sam ngguyu, nanging nahan awake, nutupi cangkeme nganggo tangane: "Kilt, Nina. Mesthine Purdue, amarga aku ora gelem nuduhake.
  
  "Aku dheg-dhegan mikir," wangsulane lan noleh marang wong wadon mau: "Inggih, Yasmin. Aku ngarep-arep wong-wong mau. Nyatane..."
  
  Wong loro mau mlebu kamar, nyingkirake pengawal Arab sing gemuk supaya mlebu.
  
  "...padha telat!"
  
  Lawang ditutup ing mburine. Ora ana formalitas, amarga Nina ora lali pukulan sing ditampa ing rumah sakit Heidelberg, lan Sam ora lali yen Marduk wis ngiyanati kapercayan. Perdue njupuk lan langsung dipotong.
  
  "Ayo bocah-bocah. Kita bisa nggawe klompok sawise ngganti sejarah lan bisa nyegah penahanan, oke?
  
  Dheweke ora gelem setuju. Nina averted dheweke mata saka Perdue, ora menehi wong kasempatan kanggo ndandani kabeh.
  
  "Endi Margaret, Peter?" Sam takon marang Marduk. Wong tuwa iku ngalih ora kepenak. Dheweke ora bisa ngomong sing bener, sanajan dheweke kudu sengit marang dheweke.
  
  "Kita," dheweke mbahas, "dibagi. Aku uga ora bisa nemokake letnan, mula aku mutusake kanggo ninggalake kabeh misi. Aku salah yen mung lunga, nanging sampeyan kudu ngerti. Aku kesel banget njaga topeng sialan iki, ngoyak sing njupuk. Ora ana sing kudu ngerti babagan iki, nanging peneliti Nazi sing sinau Talmud Babilonia nemokake teks lawas saka Mesopotamia, lan Topeng kasebut dikenal." Marduk njupuk topeng lan nyekeli cahya ing antarane. "Muga-muga aku bisa nyingkirake dheweke sapisan lan kanggo kabeh."
  
  Ekspresi simpatik katon ing raine Nina, nambahake penampilane sing wis kesel. Iku gampang kanggo ngomong yen dheweke adoh saka mbalekake, nanging padha nyoba kanggo nyimpen kuwatir kanggo awake dhewe.
  
  "Aku nelpon dheweke ing hotel. Dheweke ora bali utawa mriksa metu, "Sam gething. "Yen ana apa-apa marang dheweke, Marduk, aku sumpah marang Kristus, aku pribadi ..."
  
  "Kita kudu nindakake iki. Saiki!" Nina nuli metu saka angen-angen kanthi ujaran keras: "Sadurunge aku ilang."
  
  "Dheweke kudu ngowahi awake dhewe ing ngarepe Dr. Gordon lan profesor liyane. Wong-wong Sloan wis teka, mula kepiye carane?" Sam takon marang wong tuwa. Wangsulane Marduk mung masrahake topeng marang Nina. Dheweke ora bisa ngenteni kanggo ndemek, banjur njupuk saka wong. Sing dieling-eling yaiku dheweke kudu nindakake iki kanggo nylametake perjanjian perdamaian. Dheweke isih seda, dadi yen ngilangi ora bisa ditindakake, tanggal kasebut bakal munggah sawetara wulan.
  
  Ndelok njerone topeng, Nina merengek-rengek karo luh sing burem mripate.
  
  "Aku wedi," dheweke whispered.
  
  "Kita ngerti, tresna," ujare Sam santai, "nanging kita ora bakal ngidini sampeyan mati kaya iki." ... kaya iki ...
  
  Nina wis ngerti yen dheweke ora ngerti babagan kanker kasebut, nanging pilihan tembung Sam ora sengaja ngganggu. Kanthi ekspresi sing tenang lan tekad ing raine, Nina njupuk wadhah sing ngemot foto-foto Sloan lan nggunakake pinset kanggo mbusak isi sing aneh saka njero. Kabeh padha ngidini tugas sadurunge padha grahana tumindak njijiki nalika padha mirsani minangka Piece saka jaringan kulit saka awak Martha Sloan tiba ing njero topeng.
  
  Kasengsem kanggo nemen, Sam lan Perdue dipencet piyambak marang saben liyane kanggo ndeleng apa bakal kelakon. Marduk mung nyawang jam ing tembok. Ing njero topeng, conto jaringan langsung ambruk, lan ing permukaan sing biasane warna balung, topeng kasebut dadi warna abang peteng sing katon urip. Ripples cilik mlayu ing lumahing.
  
  "Aja mbuwang wektu, yen ora bakal kadaluwarsa," Marduk ngelingake.
  
  Ambegan Nina sesak. "Sugeng Halloween," ujare lan ndhelikake pasuryane ing mburi topeng kanthi grimis sing lara.
  
  Perdue lan Sam ngenteni anxiously kanggo ndeleng contortion hellish saka otot rai, protrusion kasar saka kelenjar lan lempitan kulit, nanging padha kuciwa ing pangarepan. Nina rada njerit nalika tangane ngeculake topeng, ninggalake pasuryane. Ora ana kedadeyan apa-apa kajaba reaksi dheweke.
  
  "Duh Gusti, iki ngeri! Iki nggawe aku edan!" dheweke gupuh, nanging Marduk teka lan lungguh ing jejere dheweke kanggo sawetara support emosi.
  
  "Tenang. Apa sing sampeyan rasakake yaiku fusi sel, Nina. Aku pracaya iku bakal diobong sethitik saka stimulasi saka ujung syaraf, nanging sampeyan kudu supaya njupuk wangun, "ujare coaxed.
  
  Nalika Sam lan Perdue mirsani, topeng lancip mung ngacak-acak komposisi kanggo nyampur karo pasuryan Nina nganti klelep anggun ing kulit. Fitur Nina sing meh ora bisa dibedakake dadi Martha nganti wanita ing ngarepe dadi salinan persis sing ana ing foto kasebut.
  
  "Ora ana cara kurang ajar," Sam gumun, nonton. Pikiran Perdue kepunjulen dening struktur molekul kabeh transformasi ing tingkat kimia lan biologi.
  
  "Iku luwih apik tinimbang fiksi ilmiah," Perdue mumet, ndherekake mudhun kanggo ndeleng nyedhaki Nina pasuryan. "Iku narik banget."
  
  "Loro kasar lan serem. Aja lali kuwi," ujare Nina kanthi ati-ati, ora yakin karo kemampuane ngomong, nglebokake raine wong wadon liyane.
  
  "Iki Halloween sawise kabeh, tresna," Sam mesem. "Cukup pura-pura sampeyan pancen apik banget nganggo klambi Martha Sloan." Perdue manthuk-manthuk karo rada nyengir, nanging dheweke kasengsem ing keajaiban ilmiah sing dideleng kanggo nindakake apa-apa.
  
  "Endi kulite?" - dheweke takon karo lambene Martha. "Mangga kandha yen sampeyan duwe kene."
  
  Perdue mesthine nanggapi dheweke, manawa dheweke ora ngrungokake radio umum utawa ora.
  
  "Aku duwe kulit, Nina. Aja kuwatir. Sawise kontrak ditandatangani..." dheweke mandheg, ngidini dheweke ngisi.
  
  Sakcepete sawise iki prof. Wong Sloane wis teka. Dr. Lisa Gordon ana ing pinggir, nanging dheweke ndhelikake kanthi apik miturut sikap profesional dheweke. Dheweke ngandhani kulawarga langsung Sloan yen dheweke lara lan nuduhake kabar sing padha karo stafe. Amarga ana kahanan sing mengaruhi paru-paru lan tenggorokan, dheweke ora bakal bisa ngomong, nanging isih ana kanggo nutup perjanjian karo Mesoarabia.
  
  Mimpin klompok cilik agen pers, pengacara lan pengawal, dheweke langsung menyang bagean sing ditandhani "Dignitaries on Private Visit" kanthi simpul ing weteng. Mung sawetara menit sadurunge wiwitan simposium sajarah, lan dheweke kudu nggawe manawa kabeh mlaku miturut rencana. Mlebet ing kamar ingkang dipun tunggu Nina kaliyan kanca-kancanipun, Lisa nahan ekspresi dolananipun.
  
  "Oh Martha, aku gugup banget!" - dheweke nguwuh nalika dheweke weruh wong wadon sing duwe resemblance striking kanggo Sloane. Nina mung mesem. Minangka Lisa dijaluk, dheweke ora diijini ngomong; dheweke kudu manggon ing charade ing ngarepe wong Sloane.
  
  "Tinggalake awake dhewe sedhela, oke?" Lisa marang tim dheweke. Sanalika dheweke nutup lawang, kabeh swasana ati dheweke ganti. Rahangipun ambruk nalika ndeleng pasuryane wanita sing bisa disumpah minangka kanca lan kolega. "Sialan, Pak Perdue, sampeyan ora guyon!"
  
  Perdue mesam-mesem. "Sampeyan mesthi seneng ndeleng sampeyan, Dr. Gordon."
  
  Lisa mlaku-mlaku Nina kanthi dhasar apa sing dibutuhake, carane nampa pariwara, lan liya-liyane. Banjur teka bagean sing paling ngganggu Lisa.
  
  "Dr. Gould, aku ngerti sampeyan wis latihan palsu teken dheweke?" pitakone Lisa lirih banget.
  
  "Aku wis. Kayane aku wis bisa, nanging amarga lara tanganku rada kurang stabil tinimbang biasane," wangsulane Nina.
  
  "Iki apik tenan. Kita mesthekake yen kabeh wong ngerti yen Martha lara banget lan dheweke ngalami gumeter nalika perawatan, "jawab Lisa. "Iki bakal mbantu nerangake apa wae penyimpangan ing teken supaya, kanthi pitulungan saka Gusti Allah, kita bisa nindakake iki tanpa kedadeyan."
  
  Perwakilan saka kantor pers kabeh penyiar utama ana ing ruang media ing Susa, utamane amarga kabeh sistem satelit lan stasiun wis dipulihake kanthi ajaib wiwit jam 2:15 dina dina kasebut.
  
  Nalika Prof. Sloane ninggalake koridor kanggo mlebu kamar rapat karo Sultan, kamera bebarengan menyang dheweke. Kelip-kelip kamera definisi dhuwur kanthi fokus dawa nyipta cahya padhang ing pasuryan lan sandhangan para pimpinan sing dikawal. Tegang, wong telu sing tanggung jawab kanggo kesehatane Nina ngadeg nonton kabeh sing kedadeyan ing monitor ing kamar lemari.
  
  "Dheweke bakal apik," ujare Sam. "Dheweke malah praktek aksen Sloane yen dheweke kudu mangsuli pitakon." Dheweke nyawang Marduk. "Lan yen wis rampung, sampeyan lan aku bakal nggoleki Margaret Crosby. Aku ora peduli apa sing kudu sampeyan lakoni utawa menyang ngendi sampeyan kudu lunga."
  
  "Jaga nadamu, Nak," wangsulane Marduk. "Elinga yen tanpa aku, Nina ora bakal bisa mulihake citra utawa nylametake uripe nganti suwe."
  
  Perdue nudged Sam kanggo mbaleni telpon kanggo friendliness. Telpon Sam muni, ngganggu swasana ing kamar.
  
  "Iki Margaret," Sam ngandika, glaring ing Marduk.
  
  "Lah? Ora apa-apa," wangsulane Marduk acuh.
  
  Nalika Sam mangsuli, iku ora swara Margaret ing baris.
  
  "Sam Cleave, aku ngira?" Schmidt hissed, ngedhunake swarane. Sam langsung nelpon speaker supaya liyane bisa krungu.
  
  "Ya, ing endi Margaret?" Sam takon, ora mbuwang wektu ing alam ketok telpon.
  
  "Saiki dudu urusanmu. Sampeyan kuwatir ing ngendi dheweke bakal dadi yen sampeyan ora netepi, "ujare Schmidt. "Kandhanana asu palsu karo Sultan kanggo ninggalake tugas dheweke, yen sesuk sampeyan bisa shovel asu palsu liyane."
  
  Marduk katon kaget. Dheweke ora nate mbayangake yen tumindake bakal nyebabake patine wanita ayu, nanging saiki wis dadi kasunyatan. Tangane nutupi sisih ngisor raine nalika ngrungokake Margaret njerit ing latar mburi.
  
  "Apa sampeyan nonton saka kadohan?" Sam provokasi Schmidt. "Amarga yen sampeyan tekan ngendi wae ing jangkauanku, aku ora bakal menehi sampeyan kesenengan nyelehake peluru ing tengkorak Nazi sing kandel."
  
  Schmidt ngguyu karo semangat arrogant. "Kowe arep apa, bocah kertas? Tulis artikel sing mratelakake rasa ora puas sampeyan, fitnah Luftwaffe.
  
  "Cedhak," wangsulane Sam. Mripate peteng ketemu karo Perdue. Tanpa tembung, milyarder ngerti. Kanthi nyekel tablet ing tangane, dheweke meneng ngetik kode keamanan lan terus mriksa sistem posisi global telpon Margaret nalika Sam perang karo komandan. "Aku bakal nindakake apa sing paling apik. Aku bakal mbabarake sampeyan. Luwih saka wong liya, sampeyan bakal dilucuti topeng saka wannabe bodho, luwe daya sing sampeyan. Sampeyan ora bakal dadi Meyer, konco. Letnan Jenderal minangka pimpinan Luftwaffe, lan reputasine bakal njamin manawa jagad iki duwe panemu sing dhuwur babagan angkatan bersenjata Jerman, lan dudu sawetara impoten sing mikir dheweke bisa ngapusi jagad iki."
  
  Perdue mesem. Sam ngerti yen dheweke nemokake komandan sing ora duwe ati.
  
  "Sloane mlebu kontrak iki nalika kita ngomong, mula usaha sampeyan ora ana gunane. Sanadyan sampeyan mateni kabeh wong sing dicekel, ora bakal ngganti keputusan sing bakal ditrapake sadurunge sampeyan ngangkat bedhil, "Sam ngganggu Schmidt, kanthi ndedonga marang Gusti Allah supaya Margaret ora mbayar tumindak sing ora sopan.
  
  
  Bab 34 - Sensasi Beboyo Margaret
  
  
  Margaret mirsani kanthi medeni nalika kancane Sam Cleave nesu marang sing nyekel dheweke. Dheweke diikat ing kursi lan isih mumet amarga obat-obatan sing digunakake kanggo nundukake dheweke. Margaret ora ngerti ngendi dheweke, nanging saka Jerman cilik sing dheweke ngerti, dheweke ora mung dadi sandera sing ditahan ing kene. Ing jejere dheweke ana tumpukan piranti teknologi sing dirampas Schmidt saka sandera liyane. Nalika komandan sing korup mlaku-mlaku lan mbantah, Margaret nggunakake trik bocah-bocah.
  
  Nalika isih cilik ing Glasgow, dheweke kerep medeni bocah-bocah liyane kanthi dislocating driji lan pundhak kanggo hiburan. Wiwit iku, mesthi, dheweke wis nandhang sethitik saka atritis ing joints utama dheweke, nanging dheweke cukup yakin dheweke isih bisa nggunakake knuckles. Sawetara menit sadurunge nelpon Sam Cleave, Schmidt ngirim Himmelfarb kanggo mriksa koper sing digawa. Dheweke njupuk dheweke saka bunker pangkalan udara, sing meh dirusak dening para penyerang. Dheweke ora weruh tangan kiwa Margaret metu saka blenggu lan nggayuh ponsel sing duweke Werner nalika dheweke dadi tahanan ing Pangkalan Udara Büchel.
  
  Craning dheweke gulu kanggo ndeleng luwih apik, dheweke njupuk metu kanggo njupuk telpon, nanging mung metu saka tekan. Nyoba ora kantun kesempatan mung kanggo komunikasi, Margaret nudged kursi dheweke saben wektu Schmidt ngguyu. Ora let suwe dheweke cedhak banget nganti drijine meh ndemek plastik lan karet tutup telpon.
  
  Schmidt wis rampung ngirim ultimatum marang Sam, lan saiki mung kudu nonton pagelaran saiki sadurunge mlebu kontrak. Dheweke ndeleng jam tangane, kayane ora peduli karo Margaret sing saiki ditunjuk minangka pengaruh.
  
  "Himmelfarb!" - Schmidt bengok. "Nggawa wong. Kita duwe wektu sethithik".
  
  Enem pilot sing nganggo busana lan siap lunga, mlebu kamar kanthi meneng. Pemantau Schmidt nampilake peta topografi sing padha kaya sadurunge, nanging amarga karusakane ninggalake Marduk ing bunker, Schmidt kudu nindakake kabutuhan sing kosong.
  
  "Pak!" Himmelfarb lan pilot liyane nguwuh nalika mlaku ing antarane Schmidt lan Margaret.
  
  "Kita ora duwe wektu kanggo njeblug pangkalan udara Jerman sing ditandhani ing kene," ujare Schmidt. "Penandatanganan perjanjian kasebut katon ora bisa dihindari, nanging kita bakal weruh suwene dheweke bakal tetep karo persetujuan nalika skuadron kita, minangka bagéan saka Operasi Leo 2, bebarengan njeblug markas Angkatan Udara ing Baghdad lan kraton ing Susa."
  
  Dheweke manthuk Himmelfarb, sing narik duplikat topeng Perang Donya II sing rusak saka dada. Siji mbaka siji menehi topeng marang saben wong lanang.
  
  "Dadi ing kene, ing tray iki, kita duwe jaringan sing diawetake saka pilot gagal Olaf LöVenhagen. Lebokake siji conto saben wong ing saben topeng, "ujare. Kaya mesin, pilot sing nganggo busana sing padha nindakake kaya sing dikandhakake. Schmidt mriksa carane saben wong nindakake tugas sadurunge menehi pesenan sabanjure. "Saiki elinga sing fellow pilot saka B & # 252; chel wis miwiti misi ing Irak, supaya fase pisanan saka Operasi Leo 2 wis rampung. Tugas sampeyan ngrampungake tahap kapindho.
  
  Dheweke mlayu liwat layar, nggawa siaran langsung saka penandatanganan perjanjian ing Susa. "Dadi, para putra Jerman, pasang topeng lan ngenteni pesenanku. Wektu iki kedadeyan langsung ing layarku ing kene, aku bakal ngerti manawa wong lanang kita wis ngebom target kita ing Susa lan Baghdad. Banjur aku bakal menehi pesenan lan ngaktifake fase 2 - karusakan saka pangkalan udara Büchel, Norvenich lan Schleswig. Sampeyan kabeh ngerti tujuan sing dikarepake."
  
  "Injih pak!" - padha mangsuli bebarengan.
  
  "Apik apik. Mbesuk yen aku arep mateni lecher kaya Sloane, aku kudu nindakake dhewe. Sing diarani penembak jitu jaman saiki pancen ngisin-isini," Schmidt ngeluh nalika ndeleng para pilot metu saka kamar. Padha arep menyang hangar makeshift ngendi padha ndhelikake pesawat decommissioned saka macem-macem pangkalan udara sing Schmidt mimpin.
  
  
  ***
  
  
  Ing sanjabane hangar, ana sosok sing ngempet ing sangisore payon parkir sing ana ing sanjabane pekarangan pabrik raksasa sing ora ana ing pinggiran Berlin. Dheweke cepet-cepet pindhah saka siji bangunan menyang liyane, ilang ing saben bangunan kanggo ndeleng manawa ana wong. Dheweke wis tekan tingkat kerja penultimate saka pabrik baja decrepit nalika dheweke weruh sawetara pilot tumuju menyang struktur siji sing ngadeg metu marang baja Rusty lan tembok bata abang-coklat lawas. Iku katon aneh lan metu saka panggonan thanks kanggo shimmer silvery saka materi baja anyar saka kang digawe.
  
  Letnan Werner nahan ambegan nalika mirsani setengah lusin prajurit Lövenhagen ngrembug misi sing bakal diwiwiti sawetara menit. Dheweke ngerti yen Schmidt wis milih dheweke kanggo misi iki, misi bunuh diri kanthi semangat skuadron Perang Dunia II Leonidas. Nalika padha nyebutake wong liya sing mlaku ing Baghdad, atine Werner mandheg. Dheweke cepet-cepet menyang ngendi dheweke ngarep-arep ora ana sing krungu lan nelpon, kabeh nalika mriksa lingkungane.
  
  "Hallo, Sam?"
  
  
  ***
  
  
  Ing kantor Margaret nyamar turu, nyoba kanggo mangerteni apa kontrak wis ditandatangani. Dheweke kudu amarga, miturut uwal lan pengalaman sing sempit sadurunge karo militer sajrone karire, dheweke ngerti yen nalika kesepakatan digawe ing endi wae, wong-wong mulai mati. Iku ora disebut 'nggawe ends ketemu' kanggo apa-apa, lan dheweke ngerti iku. Margaret kepingin weruh kepiye carane dheweke bisa mbela awake dhewe nglawan prajurit profesional lan pimpinan militer kanthi tangane diikat ing mburi-secara harfiah.
  
  Schmidt nesu banget, terus-terusan nutul sepatune, ngenteni bledosan. Dheweke ngangkat jam tangan maneh. Ing count pungkasan, liyane sepuluh menit. Piyambakipun mikir kados pundi sarwa manawi piyambakipun saged mirsani kraton njeblug wonten ing ngajengipun Komisioner Tinggi PBB babagan Hak Asasi Manusia lan Sultan Mesoarabia, sakderengipun ngintun setan-setan lokalipun kangge nindakaken pamboman musuh ing pangkalan udara Luftwaffe minangka pembalasan. Kapten mirsani apa sing kedadeyan, ambegan abot lan ngucapake penghinaan ing saben wayahe.
  
  "Deloken asu iki!" dheweke chuckled minangka Sloan ditampilake retracting dheweke wicara minangka pesen padha flashed saka tengen ngiwa tengen layar CNN kang. "Aku pengin topengku! Nalika aku njaluk maneh, aku bakal dadi sampeyan, Meyer! Margaret nggoleki Inspektur kaping 16 utawa komandan angkatan udara Jerman, nanging dheweke ora ana - paling ora ana ing kantor sing ditahan.
  
  Dheweke langsung weruh gerakan ing koridor njaba lawang. Mripate ujug-ujug njedhul nalika ngerti letnan kasebut. Panjenenganipun motioned kanggo dheweke kanggo meneng lan terus muter possum. Schmidt wis ngomong babagan saben gambar sing dideleng ing feed berita langsung.
  
  "Senengi momen-momen terakhirmu. Sanalika Meyer njupuk tanggung jawab kanggo pamboman Irak, aku bakal mbuwang mirip dheweke. Banjur ayo ndeleng apa sing bisa sampeyan lakoni karo ngimpi tinta teles sampeyan iki!" dheweke ngguyu. Nalika lagi ngguyu, dheweke ora ngelingi letnan sing nyolong ing njero kanggo ngalahake dheweke. Werner nyusup ing sadawane tembok, ing ngendi isih ana bayangan, nanging dheweke kudu mlaku enem meter kanthi cahya neon putih sadurunge bisa tekan Schmidt.
  
  Margaret mutusake kanggo mbantu. Nyurung awake dhewe menyang sisih, dheweke dumadakan tiba lan nabrak lengen lan pupu. Dheweke ngetokake jeritan sing medeni sing nyebabake Schmidt gumeter banget.
  
  "Gusti Yésus! Kowe lagi ngapa?" dheweke bengok-bengok ing Margaret, arep sijine boot kang ing dodo. Nanging dheweke ora cukup cepet kanggo ngindari awak sing mabur nyedhaki dheweke lan nabrak meja ing mburine. Werner nyerang kapten, langsung nyebul ajiné menyang apel Adam Schmidt. Panglima jahat nyoba kanggo tetep konsisten, nanging Werner ora pengin njupuk sembarang kasempatan diwenehi carane angel perwira veteran.
  
  Pukulan cepet liyane menyang candhi kanthi bokong pistol ngrampungake proyek kasebut, lan kapten ambruk limply menyang lantai. Nalika Werner mbebasake komandan, Margaret wis ngadeg, nyoba nyopot sikil kursi saka ngisor awak lan lengen. Dheweke cepet-cepet nulungi dheweke.
  
  "Alhamdulillah sampeyan wis teka, Letnan!" - Dheweke exhaled akeh banget nalika dirilis dheweke. "Marlene ana ing kamar lanang, diikat menyang radiator. Dheweke ngompa dheweke kebak kloroform supaya dheweke ora bisa uwal karo kita.
  
  "Tenan?" raine padhang. "Apa dheweke urip lan ora apa-apa?"
  
  Margaret manthuk.
  
  Werner nyawang sekeliling. "Sawise kita dasi babi iki, aku kudu sampeyan teka karo kula minangka cepet sabisa," ngandika dheweke.
  
  "Kanggo njaluk Marlene?" dheweke takon.
  
  "Ora, kanggo sabotase hangar supaya Schmidt ora bisa ngirim tawon kanggo nyengat," wangsulane. "Dheweke mung ngenteni pesenan. Nanging tanpa pejuang, dheweke bisa nindakake apa-apa, ta?"
  
  Margaret mesem. "Yen kita bisa liwat iki, aku bisa ngutip sampeyan kanggo Edinburgh Post?"
  
  "Yen sampeyan nulungi aku, sampeyan bakal entuk wawancara eksklusif babagan kabeh kegagalan iki," dheweke nyengir.
  
  
  Bab 35 - Trik
  
  
  Nalika Nina nyelehake tangane sing teles ing dekrit kasebut, dheweke rumangsa kesan sing bakal ditindakake dening tulisane ing kertas sing sederhana iki. Atine deg-degan nalika ndeleng Sultan sadurunge menehi tandha tandha tangan ing baris kasebut. Ing sekedhik, ketemu mripat ireng, dheweke felt kang asli friendliness lan tulus kebecikan.
  
  "Terus, Profesor," dheweke nyengkuyung dheweke, kedhip alon minangka tandha kapercayan.
  
  Nina kudu ethok-ethok mung nglatih tanda tangan maneh, yen ora, dheweke bakal gugup banget. Bareng bolpoin klelep ing panuntune, Nina krasa atine deg-degan. Dheweke mung ngenteni dheweke. Kabeh jagad iki nahan ambegan, ngenteni dheweke rampung mlebu. Dheweke ora bakal luwih diajeni ing jagad iki, sanajan wektu iki lair saka penipuan.
  
  Wayahe dheweke anggun nyelehake pucuk pena ing titik pungkasan ing tanda tangane, jagad keplok-keplok. Sing ana ing kono padha keplok-keplok lan ngadeg. Ing wektu sing padha, mayuta-yuta wong sing nonton siaran langsung ndedonga supaya ora ana sing ala. Nina mandeng Sultan kang umur sewidak telu taun. Dheweke salaman alon-alon, nyawang mripate kanthi jero.
  
  "Sapa wae sampeyan," ujare, "matur nuwun kanggo nindakake iki."
  
  "Maksudmu piye? "Sampeyan ngerti sapa aku iki," pitakone Nina karo mesem banget, senajan nyatane dheweke keweden yen katon. "Aku Profesor Sloan."
  
  "Ora, kowe ora kaya ngono. Profesor Sloan duwe mata biru peteng banget. Nanging sampeyan duwe mata Arab sing ayu, kaya onyx ing cincin kerajaanku. Kayane ana sing nangkep mripat macan lan dilebokake ing raimu." Kerut-kerut ing mripate lan jenggot ora bisa ndhelikake esemane.
  
  "Mangga, muga-muga..." panjaluke, njaga pose kanggo para penonton.
  
  "Sapa wae sampeyan," ujare dheweke, "topeng sing sampeyan gunakake ora masalah kanggo aku." Kita ora ditetepake kanthi topeng, nanging kanthi apa sing ditindakake. Apa sing sampeyan lakoni ing kene penting kanggo aku, ngerti?"
  
  Nina ngulu kandel. Dheweke pengin nangis, nanging bakal ngrusak citra Sloane. Sultan nuntun dheweke menyang podium lan bisik ing kupinge: "Elinga, sayangku, sing paling penting yaiku apa sing diwakili, dudu sing katon."
  
  Sajroning standing ovation, luwih saka sepuluh menit, Nina perang kanggo tetep ing sikil, nyekeli kenceng ing tangan Sultan. Dheweke mlaku menyang mikropon sing sadurunge ora gelem ngomong, lan mboko sithik kabeh mati amarga sorak sporadis utawa keplok. Nganti dheweke wiwit ngomong. Nina nyoba njaga swarane supaya tetep misterius, nanging dheweke kudu ngumumake. Dheweke mikir yen dheweke mung duwe sawetara jam kanggo nyelehake pasuryane wong liya lan nindakake perkara sing migunani. Ora ana apa-apa, nanging dheweke mesem lan ngandika: "Para rawuh ingkang minulya, para tamu ingkang kinurmatan lan kanca-kanca ing saindenging jagad. Penyakitku nggawe aku angel ngomong lan ngomong, mula aku bakal nindakake iki kanthi cepet. Amarga masalah kesehatan sing saya tambah parah, aku kepengin mundur kanthi umum ... "
  
  Wonten ing balai sadèrèngipun kadhaton Susa, para pamirsa ingkang gumun sanget, nanging sadaya sami ngurmati putusaning pangarsa. Dheweke mimpin organisasi lan akeh jagad modern menyang jaman teknologi, efisiensi lan disiplin sing luwih apik tanpa ngilangi individualitas utawa akal sehat. Dheweke dihormati kanggo iki, ora ketompo apa sing diputusake karo karire.
  
  "... nanging aku yakin manawa kabeh upaya bakal ditindakake kanthi sampurna dening penggantiku lan Komisaris Organisasi Kesehatan Dunia, Dr. Lisa Gordon. Senenge ngabdi marang rakyate..." Nina terus ngrampungi pengumuman nalika Marduk ngenteni dheweke ing kamar lemari.
  
  "Dhuh Gusti, Dr. Gould, sampeyan pancen diplomat sejati," ujare, nonton dheweke. Sam lan Perdue budhal cepet-cepet sawise nampa telpon frantic saka Werner.
  
  
  ***
  
  
  Werner dikirim Sam pesen karo rincian ancaman mlebu. Kanthi Perdue, dheweke mlayu menyang pengawal kerajaan lan nuduhake identifikasi kanggo ngomong karo komandan sayap Meso-Arab, Letnan Jenebel Abdi.
  
  "Madam, kita duwe informasi urgent saka kanca sampeyan, Letnan Dieter Werner," Sam ngandika marang wong wadon striking ing pungkasan telung puluhan.
  
  "Oh, Ditty," dheweke nodded lazily, ora katon banget kesengsem dening loro Skotlandia edan.
  
  "Dheweke njaluk aku menehi kode iki. Penyebaran pejuang Jerman sing ora sah adhedhasar kira-kira rong puluh kilometer saka kutha Susa lan sèket kilometer saka Baghdad! Sam blur kaya bocah sekolah ora sabar karo pesen urgent kanggo kepala sekolah. "Dheweke ana ing misi bunuh diri kanggo ngrusak markas CIA lan kraton iki ing komando Kapten Gerhard Schmidt."
  
  Letnan Abdi langsung mrentahake marang anak buahe lan mrentahake swiwine supaya gabung karo dheweke ing kompleks sing didhelikake ing ara-ara samun kanggo nyiapake serangan udara. Dheweke mriksa kode sing dikirim Werner lan manthuk kanggo ngakoni peringatan kasebut. "Schmidt, wae?" - dheweke grinned. "Aku sengit Kraut kurang ajar iki. Muga-muga Werner bisa nyopot bal-balan." Dheweke salaman karo Perdue lan Sam, "Aku kudu nganggo jas. Matur nuwun kanggo ngelingake kita."
  
  "Ngenteni," Perdue jenggot, "apa sampeyan melu dogfight dhewe?"
  
  Letnan mesem lan nglirik. "Pancen! Yen sampeyan ndeleng Dieter lawas maneh, takon apa dheweke nelpon kula 'Jenny Jihad' ing akademi penerbangan.
  
  "Ha!" Sam grinned nalika dheweke mlayu karo tim dheweke kanggo lengen piyambak lan nyegat sembarang ancaman nyedhak karo prasangka nemen. Kode sing diwenehake dening Werner ngarahake menyang rong sarang sing cocog saka skuadron Leo 2 sing bakal mabur.
  
  "Kita ora kejawab tandha Nina," Sam nangis.
  
  "Kabeh apik. Bakal ana ing saben saluran warta sing bisa sampeyan bayangake, "ujare Perdue, nepuk-nepuk punggung Sam. "Aku ora pengin muni paranoid, nanging aku kudu nggawa Nina lan Marduk menyang Reichtisusis ing njero," dheweke nglirik jam tangan lan cepet ngitung jam, wektu lelungan, lan wektu sing wis suwe, "nem jam sabanjure."
  
  "Oke, ayo padha lunga sadurunge bajingan tuwa mau ilang maneh," Sam nggrundel. "Ngomong-ngomong, apa sing sampeyan tulis kanggo Werner nalika aku ngomong karo Jihadist Jenny?"
  
  
  Bab 36 - Konfrontasi
  
  
  Sawise padha mbebasake Marlene semaput lan digawa dheweke cepet lan quietly liwat pager bejat kanggo mobil, Margaret felt ora nyaman nalika dheweke stalked liwat hangar karo Letnan Werner. Ing kadohan, padha krungu pilot wiwit sumelang nalika padha ngenteni printah saka Schmidt.
  
  "Kepiye carane bisa njupuk enem warbird kaya F-16 kurang saka sepuluh menit, Letnan?" Margaret whispered nalika padha slid ing panel ngeculke.
  
  Werner ngguyu. "Schatz, sampeyan wis main akeh banget video game Amérika." Dheweke shrugged sheepishly minangka kang nyerahke alat baja gedhe.
  
  "Dheweke ora bakal bisa njupuk tanpa ban, Frau Crosby," Werner menehi saran. "Mangga rusak ban cukup kanggo nimbulaké blowout apik sanalika padha nyabrang garis sing ana. Aku duwe rencana cadangan, jarak adoh."
  
  Ing kantor, Kapten Schmidt tangi saka pemadaman sing disebabake dening pasukan kethul. Dheweke diikat menyang kursi sing padha dilenggahi Margaret lan lawange dikunci, tetep ana ing panggonane dhewe. Pemantau kasebut ditinggalake kanggo dheweke nonton, sing kanthi efektif ndadekake dheweke edan nganti edan. Mripat liar Schmidt mung ngiyanati kegagalan amarga feed warta ing layar nuduhake bukti yen perjanjian kasebut wis kasil ditandatangani lan upaya serangan udara sing anyar-anyar wis digagalake dening tumindak cepet Angkatan Udara Mesorabian.
  
  "Yesus Kristus! Ora! Sampeyan ora bisa ngerti! Kepiye carane bisa ngerti? dheweke whimpered kaya bocah, praktis twisting dhengkul nyoba kanggo nendhang kursi ing nesu wuta. Mripate getihe beku liwat bathuk sing wis getihen. "Werner!"
  
  
  ***
  
  
  Ing hangar, Werner nggunakake ponsel minangka piranti penunjuk satelit GPS kanggo nemokake hanggar kasebut. Margaret nindakake sing paling apik kanggo nyemprotake ban pesawat.
  
  "Aku rumangsa bodho banget nindakake perkara sekolah lawas iki, Letnan," dheweke bisik-bisik.
  
  "Banjur sampeyan kudu mandheg nindakake iki," ujare Schmidt saka lawang menyang hangar, nuding bedhil menyang dheweke. Dheweke ora bisa ndeleng Werner crouched ing ngarepe salah siji saka Topan, ngetik soko ing telpon. Margaret ngangkat tangane kanggo nyerah, nanging Schmidt nembakake rong peluru marang dheweke lan dheweke tiba ing lemah.
  
  Swara pesen, Schmidt pungkasanipun miwiti phase kapindho saka rencana serangan, yen mung kanggo mbales dendam. Nganggo topeng sing ora efektif, anak buahe numpak pesawat. Werner katon ing ngarep salah sawijining mobil, nyekel ponsel ing tangane. Schmidt ngadeg ing mburi pesawat, obah alon nalika murub ing Werner ora bersenjata. Nanging dheweke ora njupuk menyang akun posisi Werner, utawa ing ngendi dheweke mimpin Schmidt. Peluru ricocheted saka chassis. Nalika pilot miwiti mesin jet, afterburner sing diaktifake ngirim ilat geni neraka langsung menyang pasuryan Kapten Schmidt.
  
  Nggoleki apa sing isih ana ing daging lan untu sing katon ing raine Schmidt, Werner ngidoni dheweke. "Saiki sampeyan ora duwe pasuryan kanggo topeng pati sampeyan, babi."
  
  Werner menet tombol ijo ing telpon lan sijine mudhun. Dheweke cepet ngangkat wartawan sing tatu ing pundhake lan digawa menyang mobil. Saka Irak, Purdue nampa sinyal kasebut lan ngetokake sinar satelit kanggo ngarahake piranti nargetake, kanthi cepet ngunggahake suhu ing jero hangar. Asil padha cepet lan panas.
  
  
  ***
  
  
  Ing wayah sore Halloween, jagad iki ngrayakake tanpa ngerti kepiye carane cocog lan nganggo topeng. Jet pribadi Perdue mabur saka Susa kanthi ijin khusus lan pengawal militer metu saka wilayah udara kanggo njamin keamanan. Ing kapal, Nina, Sam, Marduk lan Perdue mangan nedha bengi nalika padha menyang Edinburgh. Ing kana ana tim khusus cilik sing nunggu kulit Nina kanthi cepet.
  
  TV layar datar tetep anyar nalika kabar kasebut.
  
  "Kacilakan aneh ing pabrik baja sing ditinggal ing cedhak Berlin nyebabake nyawa sawetara pilot Angkatan Udara Jerman, kalebu Wakil Komandan Kapten Gerhard Schmidt lan Panglima Luftwaffe Jerman, Letnan Jenderal Harold Meyer. Durung jelas apa kahanan sing curiga..."
  
  Sam, Nina lan Marduk kepingin weruh ngendi Werner lan apa kang ngatur kanggo metu karo Marlene lan Margaret ing wektu.
  
  "Nelpon Werner ora ana gunane. Wong iki nganggo ponsel kaya nganggo jeroan," ujare Sam. "Kita kudu ngenteni manawa dheweke ngubungi kita, ta, Perdue?"
  
  Nanging Perdue ora ngrungokake. Dhèwèké lungguh ing nduwuré kursi, sirahé miring ing sisih, tablet sing dipercaya ing weteng lan tangané dilipat.
  
  Sam mesem, "Deleng iki. Wong sing ora tau turu akhire ngaso."
  
  Ing tablet, Sam bisa ndeleng manawa Perdue sesambungan karo Werner, mangsuli pitakone Sam ing wayah sore. Dheweke geleng-geleng sirahe. "Genius".
  
  
  Bab 37
  
  
  Rong dina mengko, Nina wis pasuryan bali lan recuperating ing panyiapan Kirkwall mulyo padha ngendi dheweke wis sadurunge. Dermis saka raine Marduk kudu dicopot lan ditrapake ing gambar profesor. Sloan, mbubarake partikel fusi nganti Topeng Babel dadi (banget) tuwa maneh. Ora ketompo carane nggegirisi prosedur iki, Nina bungah kanggo duwe pasuryan dhewe bali. Isih banget sedated saka rahasia kanker dheweke wis nuduhake karo Staff medical, dheweke ambruk asleep nalika Sam mlaku adoh kanggo njupuk sawetara warung.
  
  Wong tuwa uga waras, manggoni amben ing koridor sing padha karo Nina. Ing rumah sakit iki dheweke ora kudu turu ing sprei lan terpal sing getihen, sing tansah disyukuri.
  
  "Sampeyan katon apik, Peter," Perdue mesem, ndeleng kemajuane Marduk. "Sampeyan bakal cepet mulih."
  
  "Karo topengku," Marduk ngelingake.
  
  Perdue ngguyu: "Mesthi. Karo topengmu."
  
  Sam teka kanggo salam. "Aku mung karo Nina. Dheweke isih pulih saka cuaca, nanging seneng banget bisa dadi awake dhewe maneh. Nggawe sampeyan mikir, ta? Kadhangkala, kanggo entuk sing paling apik, pasuryan sing paling apik kanggo dipakai yaiku sampeyan dhewe.
  
  "Filosofi banget," Marduk nggodha. "Nanging aku saiki dadi sombong amarga bisa mesem lan nyengir liwat macem-macem gerakan."
  
  Tawa padha ngisi bagean cilik saka praktik medis eksklusif.
  
  "Dadi salawas-lawase sampeyan dadi kolektor nyata sing dicolong topeng Babil?" Pitakone Sam, kepincut karo kesadaran yen Peter Marduk minangka kolektor peninggalan jutawan sing Neumand nyolong Topeng Babel.
  
  "Iki aneh banget?" takon marang Sam.
  
  "Sekedhik. Biasane, kolektor sugih ngirim penyidik pribadi lan tim spesialis pemugaran kanggo mbalekake barang-barange.
  
  "Nanging luwih akeh wong sing ngerti apa sing ditindakake artefak sialan iki. Aku ora bisa njupuk risiko sing. Sampeyan ndeleng apa sing kedadeyan nalika mung wong loro sing ngerti babagan kabisan dheweke. Bayangna apa sing bakal kelakon nèk donya ngerti sing bener bab barang-barang kuno iki. Sawetara perkara sing paling apik didhelikake ... nganggo topeng, yen sampeyan pengin.
  
  "Aku ora bisa setuju maneh," Perdue ngakoni. Iki ana hubungane karo perasaan rahasia babagan sikap Nina sing ora sopan, nanging dheweke mutusake kanggo ndhelikake saka jagad njaba.
  
  "Aku bungah krungu sing Margaret dear slamet saka tatu bedhil," Marduk ngandika.
  
  Sam katon bangga banget ing sebutno dheweke. "Apa sampeyan yakin dheweke entuk Hadiah Pulitzer kanggo laporan investigasi?"
  
  "Sampeyan kudu masang topeng kasebut maneh, bocah lanang," ujare Perdue kanthi tulus.
  
  "Ora, ora wektu iki. Dheweke ngrekam kabeh ing ponsel Werner sing disita! Saka bagean ngendi Schmidt nerangake pesenan marang wong-wong mau, kanggo bagean ngendi dheweke ngakoni yen dheweke ngrancang nyoba mateni Sloane, sanajan dheweke ora yakin yen dheweke pancen mati. Margaret saiki dikenal amarga risiko sing ditindakake kanggo nemokake konspirasi lan pembunuhan Meyer, lan liya-liyane. Mesthi, dheweke muter kanthi ati-ati supaya ora ana sing nyebutake peninggalan ala utawa pilot sing dadi wong gila bunuh diri bakal ngganggu banyu, ngerti? "
  
  "Aku matur nuwun amarga dheweke mutusake supaya rahasia sawise aku ninggalake dheweke ing kana. Dhuh Gusti, aku mikir apa? Marduk nggrundel.
  
  "Aku manawa dadi reporter gedhe bakal ngrampungake, Peter," Sam nglipur dheweke. "Sawise kabeh, yen sampeyan ora ninggalake dheweke ing kana, dheweke ora bakal entuk kabeh tembakan sing wis nggawe dheweke misuwur saiki."
  
  "Nanging, aku duwe utang marang dheweke lan letnan sawetara ganti rugi," wangsulane Marduk. "Sabanjure All Hallows Eve, kanggo mengeti petualangan kita, aku bakal nganakake acara gedhe lan bakal dadi tamu kehormatan. Nanging kudune disingkiri saka koleksiku... bok manawa wae."
  
  "Apik tenan!" - Perdue seru. "Kita bisa njupuk dheweke ing omahku. Apa sing bakal dadi topik?"
  
  Marduk mikir sedhela banjur mesem karo cangkeme anyar.
  
  "Inggih, bal masquerade, mesthi."
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Bocah
  Misteri Kamar Amber
  
  
  PROLOG
  
  
  
  Kapuloan Åland, Segara Baltik - Februari
  
  
  Teemu Koivusaari tangane kebak barang-barang ilegal sing arep diselundupake, nanging yen dheweke bisa nemokake panuku, kabeh iku worth usaha. Wis nem sasi wiwit dheweke ninggalake Helsinki kanggo gabung karo rong kolega ing Kapuloan Åland, ing ngendi dheweke nglakokake bisnis watu permata palsu sing nguntungake. Dheweke ngliwati apa wae saka zirconia kubik nganti kaca biru minangka berlian lan tanzanite, kadhangkala liwati - cukup trampil - logam dasar minangka perak lan platinum kanggo amatir sing ora curiga.
  
  "Maksudmu apa ana liyane sing bakal teka?" Teemu takon marang asistene, tukang perak Afrika sing korupsi jenenge Mula.
  
  "Aku butuh kilogram liyane kanggo ngrampungake pesenan Minsk, Teemu. "Lha wingi wingi tak omongi," sambate Mula. "Sampeyan ngerti, aku kudu ngatasi klien nalika sampeyan ngaco. Aku ngarepake kilo maneh ing dina Jumuah, yen ora, sampeyan bisa bali menyang Swedia.
  
  "Finlandia".
  
  "Apa?" Mula mrengut.
  
  "Aku saka Finlandia, dudu Swedia," Teemu mbenerake kancane.
  
  Mringis, Mula ngadeg saka meja, isih nganggo kacamata sing kandel lan potong. "Sapa sing peduli saka ngendi sampeyan?" Kacamata kasebut nggedhekake mripate dadi bentuk mata iwak sing aneh, sirip sing squealing karo ngguyu. "Ampun, buk. Nggawa kula liyane amber, aku kudu bahan baku kanggo zamrud. Sing tuku iki bakal teka ing akhir minggu, mula obah!
  
  Kanthi ngguyu banter, Teemu sing kurus metu saka pabrik gawean sing didhelikake sing padha mlayu.
  
  "Heh! Tomi! Kita kudu menyang pesisir kanggo nyekel siji maneh, kanca, "ujare marang kanca katelu, sing lagi sibuk ngobrol karo bocah wadon Latvia nalika preian.
  
  "Saiki?" Tomi nangis. "Ora saiki!"
  
  "Arep menyang ngendi?" takon cah wadon sing luwih ekstrovert.
  
  "Eh, kudune," dheweke ragu-ragu, ndeleng kancane kanthi ekspresi melas. "Ana sing kudu ditindakake."
  
  "Tenan? Kowe nyambut gawe apa?" - dheweke takon, meaningfully dilat cola spilled mati dheweke driji. Tomi mbalik maneh marang Teemu kanthi mripate ngucek-ucek hawa nepsu, kanthi meneng-menengan njaluk supaya dheweke metu saka pakaryane saiki supaya loro-lorone bisa ngetung. Teemu mesem marang bocah-bocah wadon.
  
  "We are jewelers," dheweke gumunggung. Bocah-bocah wadon langsung kasengsem lan wiwit ngomong kanthi bungah ing basa ibune. Padha nyekel tangan. Kanthi nggodha, dheweke njaluk nom-noman loro kasebut supaya digawa. Teemu geleng-geleng sirahe kanthi sedhih lan bisik-bisik marang Tomi: "Ora ana cara kanggo njupuk dheweke!"
  
  "Ayo! Padha ora bisa lawas saka pitulas. Tampilake sawetara inten kita lan dheweke bakal menehi apa wae sing dikarepake!" Tomy nggereng ing kupinge kancane.
  
  Teemu nyawang anak kucing sing apik banget lan mung butuh rong detik kanggo nanggapi, "Oke, ayo."
  
  Kanthi sorak-sorai, Tomi lan bocah-bocah wadon mlebu ing kursi mburi Fiat lawas lan wong loro kasebut ngubengi pulo kasebut supaya ora bisa dideteksi nalika padha ngeterake permata, amber lan bahan kimia sing dicolong kanggo ngasilake bandha palsu. Ana bisnis cilik ing pelabuhan lokal sing nyedhiyakake, antara liya, impor perak nitrat lan bledug emas.
  
  Pemilik bengkong, pelaut lawas sing obsesif saka Estonia, digunakake kanggo nulungi telung penjahat kasebut tekan kuota lan ngenalake menyang klien potensial kanggo entuk bathi sing akeh. Nalika padha mlumpat metu saka mobil cilik, padha weruh dheweke cepet-cepet liwat, karo sregep bengok-bengok: "Wis, cah lanang! Iku kene! Wis kene lan saiki!"
  
  "Duh Gusti, dina iki dheweke lagi kesel maneh," Tomi nyengir.
  
  "Ana apa?" takon cah wadon sing luwih meneng.
  
  Wong tuwa kasebut cepet-cepet nyawang: "Kapal hantu!"
  
  "Duh Gusti, ora iki maneh!" Teemu nggereng. "Rungokna! Kita kudu ngrembug sawetara perkara karo sampeyan!"
  
  "Bisnis kene kanggo tetep!" - wong tuwa bengok-bengok, tumuju menyang pinggir dermaga. "Nanging kapal bakal ilang."
  
  Wong-wong mau padha mlayu ngetutake dheweke, kaget karo gerakane sing cepet. Bareng kecekel dheweke, kabeh padha mandheg kanggo ambegan. Iku dina mendhung lan angin segara es adem kanggo balung nalika badai nyedhak. Saka wektu kanggo wektu, kilat sumunar ing langit, ngiringi gludhug sing adoh. Saben bledheg nembus mega, para nom-noman mau rada mundur, nanging rasa penasarane ngluwihi.
  
  "Rungokna, saiki. Delengen," kandhane wong tuwa karo nggumunake karo nuding cethek ing teluk sisih kiwa.
  
  "Apa? Delengen apa?" Kata Teemu geleng-geleng kepala.
  
  "Ora ana sing ngerti babagan kapal hantu iki, nanging aku," ujare pelaut pensiunan kasebut marang para wanita enom kanthi pesona lawas lan kelip-kelip ing mripate. Dheweke katon kasengsem, mula dheweke ngandhani babagan penampilan kasebut. "Aku ndeleng ing radarku, nanging kadhangkala ilang, mung," ujare kanthi swara misterius, "mung ilang!"
  
  "Aku ora weruh apa-apa," ujare Tomi. "Ayo, ayo bali."
  
  Wong tuwa kuwi nyawang jam tangane. "Enggal! enggal! Aja lunga. Enteni wae."
  
  Guntur gumuruh, njalari bocah-bocah wadon padha klelep lan ketemu ing tangane wong enom loro, sing langsung dadi badai gludhug banget. Bocah-bocah wadon, saling ngrangkul, nonton kanthi gumun nalika muatan magnetik panas dumadakan katon ing ndhuwur ombak. Gandhewo saka kapal cemlorot metu saka iku, meh ora katon ing ndhuwur lumahing banyu.
  
  "Lah?" - wong tuwa bengok-bengok. "Lah? Air surut, dadi wektu iki sampeyan bakal bisa ndeleng kapal sing ditinggal dening dewa iki!
  
  Nom-noman ing mburine padha gumun karo apa sing dideleng. Tomy njupuk telpon kanggo njupuk foto fenomena kasebut, nanging ana kilat sing kuat banget saka mega, nyebabake kabeh padha wedi. Ora mung dheweke ora nangkep adegan kasebut, nanging uga ora weruh kilat tabrakan karo medan elektromagnetik ing sakubenge kapal, sing nyebabake raket neraka sing meh njeblug kupinge.
  
  "Yesus Kristus! Apa sampeyan krungu? Teemu njerit saka angin adhem. "Ayo metu saka kene sadurunge kita dipateni!"
  
  "Apa iki?" - exclaimed cah wadon extroverted lan nuding menyang banyu.
  
  Wong tuwa nyusup nyedhaki pinggir dermaga kanggo nyelidiki. "Iki wong lanang! Ayo, tulungana aku metu, cah lanang!"
  
  "Dheweke katon mati," ujare Tomi kanthi raine wedi.
  
  "Omong kosong," wong tuwa ora setuju. "Dheweke ngambang lan pipine abang. Tulungi aku, kowe sing kendel!"
  
  Nom-noman mau nulungi dheweke narik awak sing lemas saka ombak sing nggegirisi kanggo nyegah dheweke nabrak dermaga utawa tenggelam. Dheweke digawa bali menyang bengkel wong tuwa lan diselehake ing meja kerja ing mburi, ing ngendi wong tuwa kasebut nyawiji sawetara amber kanggo mbentuk. Sawise padha yakin yen wong liyo iku pancen urip, wong tuwa banjur nutupi kemul lan ditinggal nganti rampung urusane karo wong enom loro mau. Kamar mburi seneng banget anget sawise proses peleburan. Pungkasan, dheweke menyang apartemen cilik karo kanca loro lan ninggalake wong tuwa kanggo mutusake nasibe wong liyo.
  
  
  Bab 1
  
  
  
  Edinburgh, Skotlandia - Agustus
  
  
  Langit ing sadhuwure menara dadi pucet, lan srengenge sing ringkih adus kabeh ing sakubenge kanthi cahya kuning. Kaya sesawangan saka kaca sing nggambarake tandha-tandha lara, kewan-kewan katon ora tenang lan bocah-bocah dadi sepi. Sam ngumbara tanpa tujuan ing antarane sprei sutra lan katun sing digantung saka endi wae sing ora bisa diselehake. Sanadyan wungu lan ndonga, dheweke ora bisa ndeleng titik lampiran kanggo kain pecut, ora ana pager, ora ana benang, ora ana penyangga kayu. Padha katon ing pancing kahuripan ing udhara, swayed dening angin sing mung dheweke bisa aran.
  
  Ora ana wong liya sing ngliwati dheweke ing dalan sing katon katon ing jeblugan bledug sing nggawa pasir ara-ara samun. Sandhangan lan rok dawane mung mlumpat saka obahing sikile nalika mlaku, dudu saka angin, sing sawayah-wayah ngempet ambegan lan nguncalake rambute peteng sing ambruk ing raine. Tenggorokane garing lan wetenge kobong amarga dina-dina ora mangan. Dheweke arep menyang sumur ing tengah alun-alun kutha, ing ngendi kabeh warga kutha padha kumpul ing dina pasar lan sinau warta minggu kepungkur.
  
  "Duh Gusti, aku sengit karo dina Minggu ing kene," ujare Sam ora sengaja. "Aku sengit karo wong akeh iki. Aku kudune teka rong dina kepungkur nalika lagi sepi."
  
  "Yagene kowe ora nindakake?" - krungu pitakone Nina saka mburi pundhak kiwa.
  
  "Amarga nalika iku aku ora ngelak, Nina. Ora ana gunane mrene ngopi yen ora ngelak," jlentrehe. "Wong-wong ora bakal nemokake banyu ing sumur yen dheweke butuh, apa sampeyan ngerti?"
  
  "Aku ora nglakoni. Nuwun sewu. Nanging aneh, apa ora?" - dheweke ngandika.
  
  "Apa?" dheweke mrengut nalika butir wedhi sing tiba nyenyet mripate lan dadi garing saluran eluhe.
  
  "Sing kabeh wong bisa ngombe saka sumur kajaba sampeyan," wangsulane.
  
  "Kok ngono? Kok ngomong ngono?" Sam bentak defensif. "Ora ana sing bisa ngombe nganti garing. Ora ana banyu ing kene."
  
  "Ora ana banyu kanggo sampeyan ing kene. Kanggo wong liya, akeh banget," dheweke ngguyu.
  
  Sam nesu amarga Nina ora peduli karo kasangsarane. Kanggo nambah penghinaan kanggo ciloko, dheweke terus nggawe nesu. "Mungkin merga kowe ora ana ing kene, Sam. Sampeyan tansah campur tangan ing kabeh lan pungkasane nggambar jerami sing paling cendhak, sing bakal dadi apik yen sampeyan dudu wong sing ora bisa diganggu.
  
  "Rungokna! Apa sampeyan duwe..." dheweke miwiti wangsulane, mung ngerti yen Nina wis ninggalake dheweke. "Nina! Nina! Ngilang ora bakal mbantu sampeyan menang argumentasi iki!"
  
  Ing wektu iki, Sam wis tekan sumur sing kesel uyah, didorong dening wong-wong sing padha ngumpul ing kono. Ora ana wong liya sing ngelak, nanging kabeh padha ngadeg kaya tembok, ngalangi bolongan sing mbukak sing Sam bisa krungu cipratan banyu ing pepeteng ing ngisor iki.
  
  "Nyuwun pangapunten," omonge, ngobahake siji-siji kanggo ndeleng pinggir. Ing jero sumur, banyune biru peteng, sanajan jerone ireng. Cahya saka ndhuwur refracted menyang lintang putih sarwa ing lumahing rippled minangka Sam wanted kanggo njupuk cokotan.
  
  "Mangga, sampeyan bisa menehi aku ngombe?" dheweke ora ngandhani sapa wae khususe. "Mangga! Aku ngelak banget! Banyune ana ing kene, nanging aku ora bisa nggayuh."
  
  Sam nggedhekake lengen nganti bisa, nanging saben inci lengen dheweke maju, banyu katon luwih jero, tetep jarake, pungkasane luwih murah tinimbang sadurunge.
  
  "Ya ampun!" - mbengok ngamuk. "Apa sampeyan guyon aku?" Dheweke nerusake dedeg piadeg lan nyawang wong-wong sing ora kenal, sing isih ora kaget karo badai pasir sing terus-terusan lan serangan garing. "Aku butuh tali. Apa ana sing duwe tali?
  
  Langite dadi padhang. Sam nyawang sorotan cahya sing teka saka srengenge, meh ora bisa ngilangi bunder sing sampurna saka lintang kasebut.
  
  "Kelip-kelip ing srengenge," dheweke mumet, bingung. "Ora kaget yen aku panas banget lan ngelak. Kepiye carane sampeyan ora ngrasakake panas sing ora bisa ditahan?
  
  Tenggorokane garing banget nganti rong tembung sing pungkasan ora ana, lan swarane kaya grumbulan sing ora bisa dingerteni. Sam ngarepake srengenge sing murub ora bakal garing sumur, paling ora nganti dheweke ngombe. Ing peteng ndhedhet, dheweke nggunakake kekerasan. Yen ora ana sing nggatekake wong sing sopan, mbok menawa dheweke bakal nggatekake kahanane yen tumindak sing ora cocog.
  
  Wildly mbuwang urns lan bejat tembikar nalika piyambakipun tindak, Sam njerit kanggo tuwung lan tali; apa wae sing bisa mbantu dheweke entuk banyu. Kurang cairan ing wetenge kaya asam. Sam krasa lara nyenyet ing sakujur awak, kaya-kaya saben organ ing awak wis blistered dening srengenge. Dheweke ambruk ing dhengkul, njerit kaya banshee ing kasangsaran, clutching wedhi kuning ngeculke karo gnarled driji minangka asam kesusu ing tenggorokan.
  
  Dheweke nyekel tungkak, nanging dheweke mung nendhang lengen, ora nggatekake. Sam nguwuh lara. Liwat mripat sing sipit, mergo isih kebak wedhi, dheweke nyawang langit. Ora ana srengenge utawa awan. Sing bisa dideleng mung kubah kaca saka cakrawala menyang cakrawala. Kabeh wong sing padha karo dheweke ngadeg ing awe saka kubah, beku ing admiration, sadurunge bang banter padha wuta kabeh - kabeh kajaba Sam.
  
  Gelombang pati sing ora katon berdenyut saka langit ing sangisore kubah lan nggawe kabeh warga liyane dadi awu.
  
  "Gusti, mboten!" Sam nangis nalika ndeleng tiwas sing nggegirisi. Dheweke pengin ngilangi tangane saka mripate, nanging ora obah. "Lepasno tanganku! Ayo kula wuta! Ayo kula wuta!"
  
  "Telu..."
  
  "Kalih..."
  
  "siji".
  
  Ledakan liyane, kaya detak jantung karusakan, nggumunake ing kupinge Sam nalika mripate mbukak. Atine deg-degan ora bisa diendhani nalika nyawang sakiwa tengene kanthi mripat kang amba kebak medeni. Ana bantal tipis ing sangisore sirahe lan tangane diikat alus, nguji kekuwatane tali sing entheng.
  
  "Apik, saiki aku duwe tali," Sam nyathet nalika dheweke ndeleng bangkekane.
  
  "Aku yakin telpon menyang tali kasebut amarga alam bawah sadar sampeyan ngelingake watesan," saran dokter.
  
  "Ora, aku butuh tali kanggo njupuk banyu saka sumur," Sam mbantah teori kasebut nalika psikolog mbebasake tangane.
  
  "Aku ngerti. Sampeyan wis ngomong kabeh ing dalan, Pak Cleave.
  
  Dr Simon Helberg minangka veteran ilmu pengetahuan patang puluh taun kanthi karep khusus kanggo pikiran lan trik. Parapsikologi, psikiatri, neurobiologi lan, aneh, kabisan khusus kanggo persepsi extrasensory mimpin prau wong tuwa. Dr. Helberg, sing dianggep paling akeh minangka penipu lan ngremehake komunitas ilmiah, ora ngidini reputasi sing rusak bisa mengaruhi karyane kanthi cara apa wae. Ilmuwan antisosial lan ahli teori reclusive, Helberg mung ngrembaka babagan informasi lan praktik teori sing umume dianggep minangka mitos.
  
  "Sam, kenapa sampeyan mikir sampeyan ora mati ing "pulsa" nalika kabeh wong mati? Apa sing ndadekake kowe beda karo wong liya?" - takon Sam, lungguh mudhun ing meja warung ing ngarepe sofa, kang wartawan isih lying.
  
  Sam menehi dheweke sneer meh childish. "Wah, wis ketok banget ta? Kabeh padha ras, budaya lan negara. Aku dadi wong njaba sing lengkap."
  
  "Iya, Sam, nanging iki ora ateges sampeyan nandhang bencana atmosfer, ta?" - Dr. Helberg nalar. Kaya manuk hantu tuwa sing wicaksana, wong botak lan gundhul mandeng Sam kanthi mripat biru cahya sing gedhe banget. Kacamatane lungguh banget ing jembatan irunge Sam felt perlu kanggo push wong bali munggah sadurunge padha tiba mati tip saka irung dhokter kang. Nanging dheweke nahan dorongan kanggo nimbang poin-poin sing ditindakake wong tuwa.
  
  "Ya, aku ngerti," dheweke ngakoni. Mripat Sam kang peteng ndhedhet amba nelusuri lantai nalika pikirane nggoleki jawaban sing bisa dimangerteni. "Aku mikir amarga iki minangka visiku lan wong-wong mau mung dadi tambahan ing panggung. Dheweke dadi bagian saka crita sing dakdeleng," dheweke mrengut, ora yakin karo teorine dhewe.
  
  "Aku ngira yen ana akal. Nanging, padha ana kanggo alesan. Yen ora, sampeyan ora bakal weruh wong liya ing kana. Mbokmenawa sampeyan mbutuhake dheweke ngerti akibat saka dorongan pati, "ujare dokter.
  
  Sam lungguh munggah lan mlayu tangan liwat rambute. Dhèwèké ngguyu, "Dokter, ana apa? Maksudku, pancen, apa bedane nonton wong ambruk lan mung nonton bledosan?"
  
  "Sederhana," wangsulane dokter. "Bentenipun unsur manungsa. Yen aku ora nyekseni brutalitas patine, ora liya mung bledosan. Iku bakal ora luwih saka acara. Nanging, anane lan pungkasane kelangan urip manungsa dimaksudake kanggo menehi tandha unsur emosional utawa moral saka visi sampeyan. Sampeyan kudu nganggep karusakan minangka mundhut nyawa, ora mung bencana tanpa korban.
  
  "Aku banget sober kanggo iki," Sam groaned, goyang sirah.
  
  Dokter Helberg ngguyu lan napuk sikile. Dheweke nyelehake tangane ing dhengkul lan berjuang ngadeg, isih ngguyu nalika mateni tape recorder. Sam setuju yen sesi kasebut direkam kanggo kepentingan riset dokter babagan manifestasi psikosomatik saka pengalaman traumatik-pengalaman sing asale saka sumber paranormal utawa adikodrati, kaya konyol.
  
  "Ing Poncho utawa ing Olmega?" Dr Helberg mringis nalika mbukak bar omben-omben sing didhelikake pinter.
  
  Sam kaget. "Aku ora ngira yen sampeyan ngombe tequila, Dok."
  
  "Aku tresna karo dheweke nalika aku manggon ing Guatemala sawetara taun suwene. Kadhangkala ing taun pitung puluhan aku menehi atiku menyang Amerika Kidul, lan sampeyan ngerti kenapa? " Dhokter Helberg mesam-mesem karo nyedhot tembakan.
  
  "Ora, ngomong karo aku," Sam ngeyel.
  
  Aku dadi kepengin banget karo ide kasebut," ujare dokter. Lan nalika dheweke ndeleng Sam sing paling bingung, dheweke nerangake. "Aku kudu ngerti apa sing nyebabake histeria massa sing biasane diarani agama, Nak. Ideologi sing kuat kaya ngono, sing wis nguwasani akeh wong ing pirang-pirang jaman, nanging ora menehi katrangan nyata kanggo eksistensi kajaba kekuwatane wong liya, pancen dadi alesan sing apik kanggo njelajah.
  
  "Tiwas!" Sam ngandika, mundhakaken kaca kanggo ketemu psikiater kang. "Aku dhewe ngerti babagan pengamatan iki. Ora mung agama, nanging uga cara sing ora ortodoks lan doktrin-doktrin sing ora logis sing nguwasani massa kaya-kaya meh ... "
  
  "Supernatural?" Dhokter Helberg takon, mundhakaken alis siji.
  
  "Esoterik," ujare Sam, ngrampungake tembakane lan meringis ing rasa pait sing ora enak saka minuman bening. "Apa sampeyan yakin iku tequila?" ngaso, nyekel ambegan.
  
  Ora nggatekake pitakonan sepele Sam, Dr. Helberg tetep dadi topik. "Tema esoterik nyakup fenomena sing sampeyan ucapake, Nak. Supernatural mung teosofi esoterik. Mbok menawa sampeyan ngrujuk marang wahyu anyar minangka salah sawijining misteri sing mbingungake?"
  
  "Ampun. Aku ndeleng wong-wong mau minangka impen, ora luwih. Dheweke ora bisa makili manipulasi massal kanthi cara agama. Delengen, aku kabeh kanggo iman spiritual utawa sawetara jinis kapercayan ing kapinteran sing luwih dhuwur, "ujare Sam. "Aku mung ora yakin manawa dewa-dewa iki bisa diremehake utawa dibujuk dening pandonga supaya bisa menehi apa sing dikarepake. Kabeh bakal kaya sing bakal ditindakake. Ora mungkin apa-apa ing salawas-lawase katon amarga welas asih saka wong sing nyuwun marang Gusti Allah."
  
  "Dadi, sampeyan yakin manawa apa sing bakal kelakon ora preduli saka intervensi spiritual?" dhokter takon Sam nalika meneng-menengan menet tombol rekaman. "Dadi sampeyan ngomong nasib kita wis ditemtokake."
  
  "Ya," Sam manthuk. "Lan kita wis rampung."
  
  
  Bab 2
  
  
  Tenang pungkasane bali menyang Berlin sawise pembunuhan anyar. Sawetara komisaris dhuwur, anggota Bundesrat lan macem-macem financier terkenal wis dadi korban pembunuhan sing durung ditanggulangi dening organisasi utawa individu. Iki minangka teka-teki sing durung nate diadhepi negara, amarga alasan serangan kasebut ngluwihi spekulasi. Wong lanang lan wadon sing diserang ora duwe persamaan liyane kajaba sugih utawa kondhang, sanajan umume ana ing arena politik utawa ing sektor bisnis lan finansial Jerman.
  
  Siaran pers ora ngonfirmasi apa-apa, lan wartawan saka sak ndonya padha ngumpul menyang Jerman kanggo golek laporan rahasia nang endi wae ing kutha Berlin.
  
  "Kita percaya manawa iki minangka karya organisasi," ujare juru bicara kementerian Gabi Holzer marang pers sajrone pratelan resmi sing dirilis dening Bundestag, parlemen Jerman. "Alesan kita percaya iki amarga ana luwih saka siji wong sing tiwas."
  
  "Kok ngene iki? Napa sampeyan yakin manawa iki dudu pakaryan siji, Frau Holzer? salah sawijining wartawan takon.
  
  Dheweke ragu-ragu, desahan gugup. "Mesthi, iki mung duga-duga. Nanging, kita percaya manawa akeh sing melu amarga macem-macem cara sing digunakake kanggo mateni warga elit kasebut.
  
  "Elit?"
  
  "Wah, elit, dheweke ngandika!"
  
  Seru-seru saka sawetara wartawan lan wong sing nonton nyuarakke tembung-tembung sing dipilih kanthi jengkel, nalika Gaby Holzer nyoba mbenerake frasa kasebut.
  
  "Mangga! Mangga kula nerangaken..." Dheweke nyoba ngucapake maneh, nanging wong akeh ing njaba wis gegeran. Judhul kasebut dimaksudake kanggo nggambarake komentar sing ora becik kanthi cara sing luwih ala tinimbang sing dikarepake. Nalika dheweke pungkasane bisa nenangake wartawan sing ana ing ngarepe, dheweke nerangake pilihan tembung kanthi lancar, kanthi angel amarga kemampuan basa Inggris dheweke ora kuwat.
  
  "Para wanita lan tuan-tuan saka media internasional, aku njaluk ngapura amarga salah paham. Aku wedi yen aku salah ngomong - basa Inggrisku, wah... M-matur nuwun," kandhane rada gagap, banjur ambegan jero supaya tenang. "Kaya sing sampeyan ngerti, tumindak ala iki ditindakake marang wong sing duwe pengaruh lan penting ing negara iki. Sanajan target kasebut katon ora ana sing padha lan ora ana ing bunder sing padha, kita duwe alesan kanggo percaya yen status finansial lan politik ana hubungane karo motif para penyerang.
  
  Iki meh sasi kepungkur. Wis sawetara minggu sing angel amarga Gabi Holzer kudu ngatasi pers lan mentalitas manuk hering, nanging dheweke isih ngrasa lara ing weteng nalika mikir babagan konferensi pers. Wiwit minggu iku serangan-serangan wis mandheg, nanging ing saindhenging Berlin lan negara liya ana tentrem, ora mesthi, kebak rasa wedi.
  
  "Apa sing dikarepake?" - takon bojone.
  
  "Aku ngerti, Detlef, aku ngerti," dheweke nyengir, ndeleng metu saka jendela kamar. Gabi undressed kanggo dawa, adus panas. "Nanging sing ora ana sing ngerti ing njaba kerjaku yaiku aku kudu dadi diplomatik. Aku ora bisa mung ngomong kaya "We mikir iku geng uga-mbiayai saka peretas ing cahoots karo klub bayangan saka pemilik tanah ala mung nunggu kanggo nggulingaké pamaréntah Jerman," Aku bisa? " dheweke mrengut karo nyoba mbukak bra.
  
  Bojone teka ngluwari dheweke lan mbukak, njupuk lan banjur unzipping rok potlot beige dheweke. Dheweke ndharat ing sikile ing karpet sing kandel lan alus lan dheweke metu, isih nganggo sepatu platform Gucci. Bojone ngambung gulu lan nyeluk dagu ing pundhak nalika ndeleng lampu kutha sing mabur menyang segara peteng. "Apa iki pancen kedadeyan?" pitakone kanthi tembung lirih nalika lambene njelajah tulang selangka.
  
  "Aku mikir ya. Bosku kuwatir banget. Aku kira iku amarga kabeh padha mikir cara sing padha. Ana informasi sing durung dibeberke menyang pers babagan para korban. Iki minangka kasunyatan sing nguwatirake sing ngandhani yen iki dudu pakaryan wong siji, "ujare.
  
  "Fakta apa? Apa sing didhelikake saka publik? " pitakone karo ngecup dhadhane. Gabi noleh lan nyawang Detlef kanthi ekspresi sing keras.
  
  "Apa kowe telik? Sampeyan bisa kanggo sapa, Herr Holzer? Apa sampeyan bener-bener nyoba ngrayu aku kanggo informasi?" dheweke ngagetake ing wong, playfully meksa nindakake perkara maneh. kunci pirang dheweke danced tengen dheweke gundhul bali minangka dheweke mèlu wong saben langkah minangka mundur.
  
  "Ora, ora, aku mung njupuk kapentingan ing karya sampeyan, dear," protes meekly lan tiba ing mburi menyang amben. Detlef sing dibangun kanthi kuat nduweni kepribadian sing beda karo fisike. "Aku ora pengin interogasi sampeyan."
  
  Gabi mandheg ing dheweke lan muter mripate. "Um Gottes bakal!"
  
  "Apa aku wis rampung?" - takon apologetically.
  
  "Detlef, aku ngerti kowe dudu mata-mata! Sampeyan kudu wis main bebarengan. Ngomong kaya "Aku ana ing kene kanggo njaluk informasi saka sampeyan kanthi biaya apa wae" utawa "Yen sampeyan ora ngandhani kabeh, aku bakal goyangake sampeyan!" utawa apa wae sing ana ing sirah sampeyan. kesel? - dheweke wailed, ngengingi amben karo dheweke landhep tumit tengen antarane sikil.
  
  Dheweke gasped ing cedhak perhiasan kulawargané, beku ing panggonan.
  
  "Ugh!" Gabi ngguyu lan nyopot sikile. "Tulung aku nyedhot rokok."
  
  "Mesthine, sayang," wangsulane sedhih.
  
  Gaby nguripake kran padusan supaya banyu dadi panas sauntara wektu. Dheweke nyopot kathoke lan mlebu kamar turu kanggo ngrokok. Detlef lungguh maneh, nyawang bojone sing nggumunake. Dheweke ora dhuwur banget, nanging ing tumit dheweke towered liwat wong, dewi kriting-rambut karo Karelia murub antarane lambene abang lengkap.
  
  
  ***
  
  
  Casino ana epitome saka kemewahan boros lan diijini mung paling ndarbeni hak istimewa, sugih lan pengaruh patrons menyang ngrangkul sinfully riotous sawijining. MGM Grand jumeneng megah ing façade azure sing ngilingake Dave Perdue saka lumahing Karibia, nanging iku dudu panggonan final penemu billionaire kang. Dheweke ndeleng maneh ing concierge lan staf, sing ngucapake pamit, nyekel tip $ 500. Limusin ireng sing ora ditandhani njupuk dheweke lan nyopir menyang landasan pacu sing cedhak, ing ngendi kru pesawat Purdue ngenteni tekane.
  
  "Saiki ngendi, Pak Perdue?" - takon pramugari senior, ngiringan menyang kursi. "wulan? Mungkin Sabuk Orion?
  
  Perdue ngguyu karo dheweke.
  
  "Perdana Denmark, mangga, James," prentahe Perdue.
  
  "Langsung, bos," dheweke menehi salam. Dheweke duwe barang sing dheweke seneng banget ing karyawan - rasa humor. Genius lan kasugihan sing ora bisa diowahi ora tau ngganti kasunyatan manawa Dave Perdue, utamane, wong sing lucu lan wani. Amarga dheweke ngentekake akeh wektu kanggo nggarap apa wae, mula dheweke mutusake nggunakake wektu luang kanggo lelungan. Nyatane, dheweke arep menyang Kopenhagen kanggo sawetara pemborosan Denmark.
  
  Perdue kesel. Dheweke ora ngadeg luwih saka 36 jam sakcara wiwit mbangun generator laser karo klompok kanca saka Institut Teknik lan Teknologi Inggris. Minangka jet pribadi kang njupuk mati, kang lungguh maneh lan mutusaké kanggo njaluk sawetara uga-pantes turu sawise Las Vegas lan Nightlife edan sawijining.
  
  Kaya biasane nalika lelungan dhewe, Perdue ninggalake layar datar kanggo nenangake dheweke lan turu saka bosen sing ditayangake. Kadang iku golf, kadhangkala jangkrik; kadhangkala dokumenter alam, nanging tansah milih soko ora penting kanggo menehi atine sawetara respite. Jam ing ndhuwur layar nuduhake jam setengah enem nalika pramugari menehi nedha bengi awal supaya dheweke bisa turu kanthi weteng kebak.
  
  Liwat turu, Perdue krungu swara monoton wartawan berita lan debat pembunuhan sing nyebabake politik. Nalika padha mbantah ing layar TV volume cilik, Perdue keturon blissfully, ora peduli bab stunned Jerman ing studio. Saka wektu kanggo wektu, kuwatir ndadekake pikirane dadi eling, nanging ora suwe dheweke keturon maneh.
  
  Sekawan titik ngisi bahan bakar ing dalan menehi sawetara wektu kanggo ngegetake sikile ing antarane turu. Antarane Dublin lan Kopenhagen, dheweke wis ngentekake rong jam suwene sajrone turu tanpa ngimpi.
  
  Kayane wis kalanggengan nalika Perdue tangi karo coaxing alus saka pramugari.
  
  "Pak Perdue? Pak, ana masalah cilik," dheweke cooed. Krungu tembung kuwi, mripate mblenger.
  
  "Apa iki? Ana apa?" takon, isih slurring ing daze.
  
  "Kita ditolak ijin mlebu wilayah udara Denmark utawa Jerman, Pak. Mungkin kita kudu dialihake menyang Helsinki?" - dheweke takon.
  
  "Kok kita teng mriki..." gumamku karo ngusap raine. "Oke, aku bakal ngatasi. Matur nuwun ". Kanthi mangkono, Perdue mlayu menyang pilot kanggo ngerteni apa masalahe.
  
  "Dheweke ora menehi katrangan sing rinci, Pak. Kabeh sing dicritakake yaiku ID registrasi kita wis didaftar ireng ing Jerman lan Denmark! " Pilot nerangake, katon bingung kaya Perdue. "Apa sing aku ora ngerti yaiku aku njaluk ijin sadurunge lan diwenehake, nanging saiki dikandhakake yen ora bisa ndharat."
  
  "Blacklist kanggo apa?" Perdue ngangguk.
  
  "Kuwi kaya omong kosong, Pak," co-pilot interjected.
  
  "Aku setuju banget, Stan," wangsulane Perdue. "Oke, bensine cukup kanggo budhal menyang papan liya? Aku bakal nggawe persiapan."
  
  "Kita isih duwe bahan bakar, Pak, nanging ora cukup kanggo resiko banget," ujare pilot.
  
  "Coba Billord. Yen padha ora nglilani kita mlebu, tumuju ngalor. Kita bisa ndharat ing Swedia nganti ngrampungake iki, "ujare marang pilot.
  
  "Ngertos, Pak."
  
  "Kontrol lalu lintas udhara maneh, Pak," co-pilot ngandika dumadakan. "Ngrungokake".
  
  "Dheweke ngirim kita menyang Berlin, Pak Perdue. Apa sing kudu kita lakoni?" - takon pilot.
  
  "Apa maneh sing bisa kita lakoni? Aku kira kita kudu tetep karo sing saiki, "Perdue ngitung. Dheweke nimbali pramugari lan njaluk rum kaping pindho kanthi es, minuman sing paling disenengi nalika kedadeyan ora bisa ditindakake.
  
  Landa ing landasan udara pribadi Dietrich ing pinggiran Berlin, Perdue nyiapake keluhan resmi sing arep diajukake marang panguwasa ing Kopenhagen. Tim hukume ora bakal bisa lelungan menyang kutha Jerman ing wektu sing suwe, mula dheweke nelpon kedutaan Inggris kanggo ngatur rapat resmi karo wakil pemerintah.
  
  Dudu wong sing watek murub, Perdue ngamuk amarga dumadakan disebut blacklisting jet pribadine. Kanggo uripku, dheweke ora ngerti sebabe dheweke bisa mlebu daftar ireng. Iku lucu.
  
  Esuke dheweke mlebu ing kedutaan Inggris.
  
  "Sugeng siang, jenengku David Perdue. Aku duwe janjian karo Pak Ben Carrington, "ujare Perdue marang sekretaris ing lingkungan kedutaan ing Wilhelmstrasse kanthi cepet ganti.
  
  "Sugeng enjing, Pak Perdue," dheweke mesem anget. "Ayo enggal dakgawa menyang kantore. Dheweke ngenteni ketemu kowe."
  
  "Matur nuwun," wangsulane Perdue, isin lan pegel malah meksa mesem marang sekretaris.
  
  Lawang kantor perwakilan Inggris mbukak nalika resepsionis ngeterake Perdue mlebu. Wong wadon lungguh ing meja karo dheweke bali menyang lawang, ngobrol karo Carrington.
  
  "Pak Perdue, aku pracaya," Carrington mesem, wungu saka lenggahan kanggo salam tamu Scottish.
  
  "Iku bener," Perdue dikonfirmasi. "Sugeng kepanggih, Pak Carrington."
  
  Carrington nudingi wong wadon sing lungguh. "Aku ngubungi perwakilan Biro Pers Internasional Jerman kanggo nulungi kita."
  
  "Pak Perdue," wong wadon sing nggumunake mesem, "Muga-muga aku bisa nulungi sampeyan." Gaby Holzer. Seneng ketemu kowe".
  
  
  Bab 3
  
  
  Gaby Holzer, Ben Carrington lan Dave Perdue ngrembug larangan landing sing ora dikarepke babagan teh ing kantor.
  
  "Aku kudu njamin, Herr Perdue, manawa iki durung nate kedadeyan. Departemen hukum kita, uga wong-wong Pak Carrington, wis mriksa latar mburi sampeyan kanthi lengkap babagan apa wae sing bisa nyebabake pratelan kasebut, nanging kita ora nemokake apa-apa ing cathetan sampeyan sing bakal nerangake penolakan mlebu menyang Denmark lan Jerman." - ujare Gabi.
  
  "Matur nuwun Gusti kanggo Chaim lan Todd!" Perdue mikir nalika Gabi nyebutake mriksa latar mburi.
  
  Jessica Haim lan Harry Todd ana apa-apa nanging analis komputer legal kanggo Purdue, loro kang ahli keamanan komputer freelance nyewo dening wong. Senajan padha tanggung jawab kanggo file exemplary Sam, Nina lan Perdue, Chaim lan Todd ora tau melu penipuan financial. Kasugihane Purdue luwih saka cukup. Kajaba iku, dheweke dudu wong sing rakus. Kaya Sam Cleave lan Nina Gould, Perdue ngubengi awake dhewe karo wong sing jujur lan prayoga. Padha asring tumindak ing njaba hukum, ya, nanging padha adoh saka kriminal umum, lan iku soko sing paling panguwasa lan moralists mung ora bisa ngerti.
  
  Kanthi srengenge esuk sing pucet ngliwati tirai kantor Carrington, Perdue nyedhot cangkir kapindho Earl Grey. Kaendahan pirang wanita Jerman kasebut nyenengake, nanging dheweke ora duwe karisma utawa penampilan sing dikarepake. Kosok baline, dheweke kaya-kaya kepengin banget ngerteni perkara kasebut.
  
  "Kandhaa, Pak Perdue, apa sampeyan wis duwe hubungan karo politisi Denmark utawa lembaga keuangan?" Gabi takon marang dheweke.
  
  "Ya, aku wis nindakake transaksi bisnis ekstensif ing Denmark. Nanging aku ora pindhah ing bunderan politik. Aku luwih cenderung akademisi. Museum, riset, investasi ing pendidikan sing luwih dhuwur, nanging aku tetep adoh saka agenda politik. Kenapa?" takon dheweke.
  
  "Menapa sampeyan mikir iki relevan, Bu Holzer?" - Carrington takon, katon cetha intrigued.
  
  "Inggih, punika cetha, Pak Carrington. Yen Pak Perdue ora duwe cathetan pidana, dheweke kudu dadi ancaman kanggo negara-negara kasebut, kalebu negaraku, kanthi cara liya, "ujare dheweke kanthi yakin marang wakil Inggris. "Yen alasane ora adhedhasar kadurjanan, mesthi ana hubungane karo reputasine minangka pengusaha. Kita loro ngerti kahanan finansial lan reputasi dheweke minangka selebriti.
  
  "Get it," ujare Carrington. "Ing tembung liyane, kasunyatan manawa dheweke wis melu ekspedisi sing ora kaetung lan kondhang minangka filantropis ndadekake dheweke dadi ancaman kanggo pamrentah sampeyan?" Carrington ngguyu. "Iki absurd, Bu."
  
  "Ngenteni, apa sampeyan ujar manawa investasiku ing negara tartamtu bisa nyebabake negara liya ora percaya karo maksudku?" Perdue ngangguk.
  
  "Ora," wangsulane kalem. "Ora negara, Pak Perdue. institusi."
  
  "Aku ilang," Carrington menggeleng.
  
  Perdue manthuk-manthuk.
  
  "Ayo dak jelasake. Aku ora ngaku manawa iki ditrapake kanggo negaraku utawa liyane. Kaya sampeyan, aku mung spekulasi, lan aku mikir yen sampeyan, Pak Perdue, bisa uga ora sengaja melu regejegan antarane..." dheweke mandheg nggoleki tembung Inggris sing cocog, "... organ tartamtu?
  
  "Badan? Apa sampeyan seneng karo organisasi?" - Perdue takon.
  
  "Ya, persis," dheweke ngandika. "Mungkin posisi finansial sampeyan ing macem-macem organisasi internasional wis nyebabake permusuhan karo badan-badan sing nglawan wong-wong sing melu sampeyan. Masalah kaya iki bisa gampang nyebar sacara global, nyebabake sampeyan dilarang saka negara tartamtu; ora dening pamrentah negara kasebut, nanging dening wong sing duwe pengaruh ing infrastruktur negara kasebut.
  
  Purdue wis mikir serius iki. Wong wadon Jerman iku bener. Nyatane, dheweke luwih bener tinimbang sing bisa dingerteni. Dheweke sadurunge wis dicekel dening perusahaan sing felt sing panemuan lan paten bisa dadi gedhe regane kanggo wong-wong mau, nanging wedi yen oposisi bisa menehi tawaran sing luwih apik. Sentimen iki asring nyebabake spionase industri lan boikot perdagangan sing nyegah bisnis karo anak perusahaan internasional.
  
  "Aku kudu ngakoni, Pak Perdue. Iki nggawe akeh pangerten amarga sampeyan ana ing konglomerat sing kuat ing industri ilmu pengetahuan, "sarujuk Carrington. "Nanging sing sampeyan ngerti, Bu Holzer, iki dudu larangan mlebu resmi, ta? Iki dudu saka pamrentah Jerman, ta?"
  
  "Bener," dheweke dikonfirmasi. "Pak Perdue ora duwe masalah karo pamrentah Jerman ... utawa Denmark, aku bakal ngira. Aku kira iki rampung luwih meneng-menengan, um, under-" dheweke nyoba golek tembung sing bener.
  
  "Maksudmu rahasia? Organisasi rahasia? - Nudged Perdue, ngarep-arep dheweke wis misinterpreted dheweke Inggris miskin.
  
  "Inggih leres. Klompok bawah tanah sing pengin sampeyan adoh saka dheweke. Apa sampeyan saiki melu apa wae sing bisa dadi ancaman kanggo kompetisi? dheweke takon Perdue.
  
  "Ora," wangsulane cepet. "Sejatine, aku njupuk wektu sethithik. Aku saiki lagi preinan."
  
  "Iki ngganggu banget!" - Carrington seru, goyang-goyang sirahe amusingly.
  
  "Mula kuciwo, Pak Carrington," Perdue mesem. "Wah, paling aku ngerti yen aku ora duwe masalah karo hukum. Aku bakal ngatasi iki karo bangsaku.
  
  "Nggih. Kita banjur rembugan sabisa-bisa, diwenehi informasi sethithik babagan kedadeyan sing ora biasa iki, "ujare Carrington. "Nanging, ora direkam, Mrs. Holzer," dheweke nguripake utusan Jerman sing menarik.
  
  "Inggih, Pak Carrington," dheweke mesem.
  
  "Ing dina liyane ing CNN sampeyan resmi makili Kanselir ing hubungan karo Rajapati, nanging ora mbukak alesan kanggo iki,"Panjenenganipun takon ing muni banget kasengsem. "Apa ana sing salah yen pers ora ngerti babagan?"
  
  Dheweke katon ora kepenak banget, berjuang kanggo njaga profesionalisme. "Aku wedi," dheweke nyawang wong loro kasebut kanthi ekspresi gugup, "iki informasi sing rahasia banget."
  
  "Ing tembung liyane, ya," pitakone Perdue. Dheweke nyedhaki Gaby Holzer kanthi ati-ati lan ngormati sing lembut lan lungguh ing jejere dheweke. "Madam, mbok menawa iki ana hubungane karo serangan anyar ing elit politik lan sosial?"
  
  Ana maneh tembung kasebut.
  
  Carrington katon kepincut banget nalika ngenteni wangsulane. Kanthi tangan sing gemeter, dheweke nyuguhake teh liyane, ngarahake kabeh perhatian marang penghubung Jerman.
  
  "Kula kinten-kinten saben tiyang gadhah teori piyambak-piyambak, nanging minangka juru wicara, kula boten gadhah hak kangge ngandharaken pamanggih kula piyambak, Pak Perdue. Ngerti. Kepiye sampeyan mikir yen aku bakal ngrembug babagan iki karo wong sipil?" Dheweke ngempet.
  
  "Amarga aku kuwatir yen rahasia nyebar ing tingkat pamrentahan, sayangku," wangsulane Perdue.
  
  "Iki prakara Jerman," ujare bluntly. Gabi nglirik Carrington. "Apa aku bisa ngrokok ing balkon sampeyan?"
  
  "Mesthi," dheweke sarujuk lan ngadeg kanggo mbukak kunci lawang kaca sing apik saka kantor menyang balkon sing apik sing madhep Wilhelmstrasse.
  
  "Aku bisa ndeleng kabeh kutha saka kene," ujare, nyorot rokok sing dawa lan tipis. "Ing kene wong bisa ngomong kanthi bebas, adoh saka tembok sing bisa duwe kuping. Ana sing nggawe bir, tuan-tuan, "ujare Carrington lan Perdue nalika dheweke ngapit dheweke kanggo nikmati pemandangan. "Lan iki dhemit kuna sing wis tangi; saingan sing wis suwe dilalekake... Ora, dudu tandhingan. Iku luwih kaya konflik antarane fraksi sing wis suwe dianggep mati, nanging padha siyaga lan siap nyerang."
  
  Perdue lan Carrington saling pandang sepisan sadurunge nggatekake pesen Gabi liyane. Dheweke ora tau nyawang wong-wong mau, nanging ngomong, nyedhot asap tipis ing antarane driji. "Kanselir kita dicekel sadurunge pembunuhan diwiwiti."
  
  Wong loro mau ngempet ngempet bom sing ditibakake Gabi. Ora mung dheweke nuduhake informasi rahasia, nanging dheweke mung ngakoni manawa kepala pamarentah Jerman ilang. Ambune kaya kudeta, nanging kaya-kaya ana sing luwih peteng ing mburi penculikan kasebut.
  
  "Nanging iku luwih saka sasi kepungkur, bisa uga luwih!" Carrington seru.
  
  Gabi manthuk.
  
  "Lan kenapa iki ora digawe umum?" - Perdue takon. "Sampeyan bakal migunani banget kanggo ngelingake kabeh negara tanggane sadurunge plot insidious iki nyebar menyang Eropa liyane."
  
  "Ora, iki kudu didhelikake, Pak Perdue," dheweke ora setuju. Dheweke noleh kanggo ngadhepi miliarder kasebut kanthi mripat sing nandheske keseriusan tembunge. "Apa sampeyan mikir wong-wong iki, anggota masyarakat elit iki, dipateni? Iki kabeh minangka bagean saka ultimatum. Wong-wong sing ana ing mburi kabeh ngancam bakal mateni warga Jerman sing duwe pengaruh nganti entuk apa sing dikarepake. Siji-sijine alesan kanselir kita isih urip amarga kita isih nindakake ultimatum, "ujare dheweke. "Nanging nalika kita nyedhaki tenggat wektu kasebut lan Layanan Intelijen Federal durung ngirim apa sing dikarepake, negara kita bakal ...," dheweke ngguyu pait, "... ing pimpinan anyar."
  
  "Duh Gusti!" Carrington ngandika ing ambegan. "Kita kudu melu MI6, lan-"
  
  "Ora," Perdue nyetop. "Sampeyan ora bisa resiko nggawe iki nuduhake umum gedhe, Pak Carrington. Yen iki bocor, Kanselir bakal mati sadurunge wengi. Sing kudu ditindakake yaiku njaluk wong kanggo neliti asal-usul serangan kasebut.
  
  "Apa sing dikarepake saka Jerman?" Carrington mancing.
  
  "Aku ora ngerti bagean iki," Gaby ngeluh, nyebul asap menyang udhara. "Apa sing dakngerteni yaiku iki minangka organisasi sing sugih banget kanthi sumber daya sing meh ora ana watesan, lan sing dikarepake ora mung dominasi jagad."
  
  "Menurutmu, apa sing kudu kita lakoni?" - Carrington takon, condong ing mangetan kanggo ndeleng Perdue lan Gabi bebarengan. Angin ngelus-elus rambute abu-abu sing tipis lan lurus karo ngenteni lamaran. "Kita ora bisa ngandhani sapa wae babagan iki. Yen iki dadi kawruh umum, histeria bakal nyebar ing saindenging Eropa, lan aku meh yakin manawa iki bakal dadi ukuman pati kanggo Kanselir sampeyan.
  
  Saka lawang, sekretaris Carrington menehi tandha supaya menehi tandha pratelan inconsistency visa, ninggalake Perdue lan Gabi kanthi bisu kikuk. Saben uwong mikirake perane ing perkara iki, sanajan ora ana urusane. Dheweke mung loro warga sing apik ing jagad iki sing ngupaya mbantu nglawan jiwa-jiwa peteng sing kanthi brutal mungkasi urip sing ora salah amarga ngupaya rakus lan kekuwatan.
  
  "Pak Perdue, aku ora seneng ngakoni," ujare, cepet-cepet nggoleki apa sing tuan rumah isih sibuk. "Nanging aku sing ngatur supaya penerbangan sampeyan dialihake."
  
  "Apa?" Perdue ngandika. Mripate biru pucet kebak pitakon karo nggumunake wong wadon mau. "Lho kok ngono?"
  
  "Aku ngerti sapa sampeyan," dheweke ngandika. "Aku ngerti yen sampeyan ora bakal ngidinke diusir saka wilayah udara Denmark, lan aku takon sawetara - ayo diarani pembantu - kanggo hack sistem kontrol lalu lintas udhara kanggo ngirim sampeyan menyang Berlin. Aku ngerti aku bakal dadi wong sing bakal ditelpon dening Pak Carrington babagan perkara iki. Aku kudune ketemu sampeyan ing kapasitas resmi. Wong-wong padha nonton, sampeyan ndeleng.
  
  "Duh Gusti, Mrs. Holzer," Perdue frowned, looking ing dheweke karo banget prihatin. "Sampeyan mesthi ngalami kesulitan banget kanggo ngobrol karo aku, mula apa sing dikarepake saka aku?"
  
  "Wartawan sing menangake Hadiah Pulitzer iki minangka kanca ing kabeh pencarian sampeyan," dheweke wiwit.
  
  "Sam Cleave?"
  
  "Sam Cleave," dheweke mbaleni, lega yen dheweke ngerti sapa sing dimaksud. "Dheweke kudu nyelidiki penculikan lan serangan marang wong sugih lan kuwat. Dheweke kudu bisa ngerteni apa sing dikarepake. Aku ora duwe posisi kanggo mbukak dheweke.
  
  "Nanging sampeyan ngerti apa sing kedadeyan," ujare. Dheweke manthuk nalika Carrington gabung maneh.
  
  "Dadi," ujare Carrington, "apa sampeyan ngandhani wong liya ing kantor babagan ide sampeyan, Bu Holzer?"
  
  "Aku arsip sawetara informasi, mesthi, nanging, sampeyan ngerti," dheweke shrugged.
  
  "Pinter," Carrington ngandika, muni banget kesengsem.
  
  Gabi nambahake kanthi yakin. "Sampeyan ngerti, aku ora ngerti apa-apa, nanging aku ora turu. Aku cenderung nindakake perkara kaya iki, sing bakal mengaruhi kesejahteraan wong Jerman lan kabeh wong liya, babagan bisnisku.
  
  "Sing banget patriotik sampeyan, Mrs. Holzer," Carrington ngandika.
  
  Dheweke mencet moncong silencer menyang rahang lan nyebul otak dheweke sadurunge Perdue bisa kedhip. Nalika awak Gabi sing rusak tiba ing pager sing dibuwang dening Carrington, Perdue cepet-cepet dikalahake dening loro pengawal kedutaan, sing nyebabake dheweke semaput.
  
  
  Bab 4
  
  
  Nina nggigit cangkem pipa, wedi yen dheweke ora bisa ambegan kanthi bener. Sam negesake manawa ora ana napas sing ora bener, dheweke mung bisa ambegan ing papan sing salah - kaya ing jero banyu. Banyu bening lan adem ngubengi awak sing ngambang nalika dheweke maju ing ndhuwur karang, ngarep-arep dheweke ora bakal ditindhes dening hiu utawa makhluk laut liyane sing ngalami dina sing ala.
  
  Ing sangisore dheweke, karang bengkong nghias dhasar segara sing pucet lan tandus, nguri-uri kanthi warna-warna cerah lan apik sing ora dingerteni Nina. Akeh spesies iwak sing gabung karo dheweke ing eksplorasi, mlayu ngliwati dalane lan nggawe gerakan cepet sing nggawe dheweke rada gugup.
  
  'Apa yen ana sing ndhelik ing antarane sekolah-sekolah iki lan teka ing aku?' Nina dadi wedi dhewe, "Yen saiki aku dioyak kraken utawa apa, lan kabeh iwak padha balapan kaya ngono amarga pengin nyingkiri?"
  
  Thanks kanggo gelombang adrenalin sing digawa dening imajinasi sing overaktif, Nina nyepak luwih cepet, nyepetake tangane kanthi kenceng ing sisih lan nyemburake watu gedhe sing pungkasan kanggo tekan permukaan. Ing mburi dheweke, jejak umpluk keperakan nandhani kemajuane, lan aliran udara sing sumringah saka ujung ndhuwur tabung dheweke.
  
  Nina bledosan ing lumahing mung nalika dheweke felt dheweke dodo lan sikil wiwit kobong. Kanthi rambute teles disisir, mripat coklat katon gedhe banget. Sikile ndemek lantai pasir lan dheweke wiwit bali menyang teluk pantai ing antarane bukit-bukit sing dibentuk dening watu. Wincing, dheweke berjuang nglawan arus, nyekeli kacamata ing tangane.
  
  Ombak wiwit ing mburi dheweke, lan iki wektu sing mbebayani banget kanggo ana ing banyu lokal. Untunge, srengenge wis ilang ing mburine mendhung, nanging wis telat. Iki minangka pisanan Nina ing iklim tropis ing donya, lan dheweke wis nandhang sangsara marga saka iku. Lara ing pundhake ngukum dheweke saben banyu nyebul kulit abang. Irunge wis wiwit kupas saka sunburn dina sadurunge.
  
  "Duh Gusti, apa aku bisa menyang cethek!" - Dheweke grinned ing ora kentekan niat saka onslaught pancet ombak lan segara semprotan sing nutupi awak reddened karo Surf asin. Nalika banyu wiwit tekan bangkekan nganti dhengkul, dheweke cepet-cepet golek papan perlindungan sing paling cedhak, sing nyatane, bar pantai.
  
  Saben cah lanang lan wong lanang sing diliwati dheweke nguripake kanggo nonton kaendahan cilik strut dheweke menyang wedhi ngeculke. Alis peteng Nina, sampurna ing ndhuwur mripat gedhe peteng, mung nandheske kulit marmer, sanajan dheweke saiki wis flushed banget. Kabeh mripat langsung madhep ing telung segi telu ijo zamrud sing meh ora nutupi bagean awak sing paling dikarepake wong lanang. Fisik Nina pancen ora ideal, nanging cara dheweke nindakake awake dhewe sing nggawe wong liya seneng lan kepengin dheweke.
  
  "Apa sampeyan ndeleng wong sing bareng karo aku esuk iki?" - dheweke takon bartender enom, sing olahraga lan unbuttoned klambi kembang.
  
  "Wong sing duwe lensa obsesif?" takon dheweke. Nina kudu mesem lan manthuk.
  
  "Ya wis. Iki mesthine sing dakgoleki," dheweke nglirik. Dheweke njupuk tunik katun putih saka kursi pojok sing ditinggalake lan ditarik ing sirahe.
  
  "Suwe banget ora ketemu, Bu. Terakhir aku ketemu, dheweke lagi budhal ketemu karo sesepuh desa tetangga kanggo sinau babagan budayane utawa liya-liyane," bartender kuwi nambahi. "Kowe arep ngopi?"
  
  "Eh, sampeyan bisa ngirim tagihan menyang aku?" - dheweke nengsemake.
  
  "Pancen! Bakal dadi apa?" mesem.
  
  "Sherry," Nina mutusake. Dheweke mangu-mangu bakal duwe omben-omben. "Ta."
  
  Dina dadi adem amarga ombak nggawa kedhung uyah sing mapan ing pantai. Nina nyruput wedange, nggegem kacamatane karo mripate nyawang sakcedhake. Umume pelanggan wis lunga, kajaba ana klompok mahasiswa Italia sing lagi mabuk ing sisih liya bar, lan loro wong liyo sing meneng-menengan ngombe minuman ing bar.
  
  Sawise rampung sherry, Nina nyadari yen segara wis nyedhaki lan srengenge cepet surup.
  
  "Apa ana badai teka utawa apa?" dheweke takon bartender.
  
  "Aku ora mikir. Mendhung ora cukup kanggo kuwi," wangsulane karo ndedonga ngarep saka ngisor gendheng. "Nanging aku mikir cuaca sing adhem bakal cepet teka."
  
  Nina ngguyu mikir.
  
  "Lan kepiye iki bisa kedadeyan?" dheweke cekikikan. Ngerti tampilan bartender sing bingung, dheweke ngandhani kenapa dheweke nemokake ide sing adhem kasebut lucu. "Oh, aku saka Skotlandia, ndeleng?"
  
  "Oh!" - dheweke ngguyu. "Aku weruh! Mulane sampeyan muni kaya Billy Connelly! Lan kenapa sampeyan, "dheweke mrengut simpatik, menehi perhatian khusus marang kulit abang dheweke," kalah perang karo srengenge ing dina pisanan sampeyan ing kene.
  
  "Ya," Nina sarujuk, cemberut kalah nalika mriksa tangane maneh. "Bali sengit marang aku."
  
  Dheweke ngguyu lan geleng-geleng. "Ora! Bali seneng kaendahan. Bali seneng kaendahan!" dheweke nguwuh lan ndhelik ing ngisor meja, mung metu karo botol sherry. Dheweke diwutahake gelas liyane. "Kanthi biaya panyiapan, pujian saka Bali."
  
  "Matur nuwun," Nina tersenyum.
  
  Relaksasi sing anyar ditemokake mesthi ndadekake dheweke apik. Ora sepisan wiwit dheweke lan Sam teka rong dina kepungkur, dheweke ora bisa nesu, kajaba, mesthine, nalika dheweke ngipat-ipati srengenge sing nempuh dheweke. Adoh saka Skotlandia, adoh saka omahe ing Oban, dheweke rumangsa pitakonan sing luwih jero ora bisa tekan dheweke. Utamane ing kene, ing ngendi garis Khatulistiwa ana ing sisih lor dheweke tinimbang ing sisih kidul, wektu iki dheweke rumangsa ora bisa digayuh babagan perkara biasa utawa serius.
  
  Bali ndhelikake dheweke kanthi slamet. Nina ngrasakake keanehan, bedane pulo kasebut karo Eropa, sanajan dheweke sengit karo srengenge lan ombak panas sing terus-terusan sing ndadekake tenggorokan dadi ara-ara samun lan nggawe ilate nempel ing atap cangkeme. Ora dheweke duwe apa-apa khusus kanggo ndhelikake, nanging Nina mbutuhake owah-owahan sesawangan kanggo kabecikane dhewe. Mung banjur dheweke bakal paling apik nalika dheweke mulih.
  
  Sawise ngerti yen Sam isih urip lan ketemu maneh, akademisi kasebut langsung mutusake kanggo ngoptimalake perusahaane, saiki dheweke ngerti yen dheweke ora kalah karo dheweke. Cara dheweke, Reichtisusis, metu saka bayangan ing estate Dave Perdue mulang dheweke ngormati saiki lan ora liya. Nalika dheweke ngira yen dheweke wis mati, dheweke ngerti makna final lan getun lan sumpah ora bakal nate ngalami lara kasebut maneh - rasa lara amarga ora ngerti. Ora ana ing uripe nggawe percoyo Nina yen dheweke tresna marang Sam, sanajan dheweke ora bisa mbayangno awake dhewe melu hubungan serius karo dheweke.
  
  Sam ana ing sawetara cara ing dina iku. Mesthi wae, dheweke bakal diculik ing kapal Nazi sing jahat sing dipenjara ing jaringan fisika sing ora suci. Suwene wektu dheweke dibuwang saka wormhole menyang wormhole ora jelas, nanging siji bab sing jelas - iku ngganti perspektif wartawan sing misuwur ing donya babagan sing luar biasa.
  
  Nina ngrungokna omongane para pengunjung sing luntur, mikir apa sing dikandhakake Sam. Duwe kamera karo dheweke mung nggawe percoyo dheweke bakal ilang kanggo sawetara wektu, mbokmenawa bakal ilang ing kaendahan pulo lan ora nglacak wektu.
  
  "Bagian pungkasan," bartender kasebut mesem lan nawarake ngombe liyane.
  
  "Oh mboten, matur nuwun. Ing weteng kosong, zat iki padha karo Rohypnol, "dheweke ngguyu. "Aku mikir aku bakal nelpon dina."
  
  Dheweke mlumpat saka bangku bar, nglumpukake peralatan snorkeling amatir, disampirake ing pundhake, lan pamit marang staf bar. Durung ana tandha-tandha dheweke ana ing kamar sing dienggo bareng karo Sam, sing wis samesthine, nanging Nina ora bisa nahan rasa kuwatir amarga Sam lunga. Dheweke nggawe dhewe tuwung saka tèh lan ngenteni, looking njaba liwat kaca sudhut ngusapake lawang ngendi lancip putih langsir fluttered ing segara breeze.
  
  "Aku ora bisa," dheweke moaned. "Kepriye wong bisa lungguh kaya ngono? Dhuh Gusti, kula badhe edan."
  
  Nina nutup jendhela, nganggo celana kargo khaki, sepatu hiking, lan ngemas tas cilik karo penknife, kompas, andhuk, lan botol banyu seger. Nemtokake, dheweke tumuju menyang wilayah alas akeh ing mburi resort, ing ngendi dalan hiking menyang desa lokal. Kaping pisanan, dalan pasir sing dituwuhake liwat katedral wit-witan alas sing apik banget, kebak manuk warna-warni lan lepen sing resik. Pirang-pirang menit swarane manuk mau meh mbudheg, nanging pungkasane kicau mau mati, kaya-kaya mung ana ing lingkungan sing lagi wae dheweke metu.
  
  Ing ngarepe dheweke, dalane langsung munggah gunung, lan tanduran ing kene kurang subur. Nina nyadari yen manuk-manuk kasebut ditinggal lan dheweke saiki mlaku liwat papan sing sepi. Ing kadohan, dheweke keprungu swarane wong-wong sing lagi debat panas, gumunggung ing papan sing rata sing ana ing pinggir gunung sing dheweke ngadeg. Ing desa cilik, wong wadon padha nangis lan wedi, dene wong-wong saka suku kasebut mbela awake dhewe kanthi bengok-bengok. Ing tengah-tengah kabeh iki, ana wong lungguh ing pasir - tamu sing ora diundang.
  
  "Sam!" - Nina ngangguk. "Sam?"
  
  Dheweke wiwit mlaku mudhun gunung menyang pemukiman. Ambune geni lan daging sing beda-beda ngebaki hawa nalika dheweke mlaku nyedhaki Sam. Dhèwèké lungguh salib karo tangan tengen ing ndhuwur sirahe wong liya, bola-bali mbaleni tembung siji ing basa asing. Pandangan sing ngganggu Nina wedi, nanging Sam dadi kanca lan dheweke ngarep-arep bisa ngevaluasi kahanan sadurunge wong akeh dadi kasar.
  
  "Halo!" - dheweke ngandika, arep metu menyang clearing tengah. Wong-wong desa nanggepi kanthi sengit, langsung mbengok Nina lan ngacungake tangane kanggo ngusir dheweke. Kanthi tangane dicekel, dheweke nyoba nuduhake yen dheweke dudu mungsuh.
  
  "Aku mrene ora arep gawe piala. Iki," dheweke nuding Sam, "iku kancaku." Aku bakal njupuk, oke? apik?" Nina tumungkul, nuduhake basa awak manut nalika dheweke pindhah menyang Sam.
  
  "Sam," dheweke ngandika karo tangane kanggo wong. "Gusti! Sam, mripatmu ana apa?"
  
  Mripate njedhul maneh ing soket nalika mbaleni tembung siji-sijine.
  
  "Kalihasa! Kalihasa!"
  
  "Sam! Sialan, Sam, tangi, sialan! Wong-wong bakal matèni awaké déwé merga kowé!" - dheweke njerit.
  
  "Sampeyan ora bisa tangi dheweke," wong sing mesthi dadi pimpinan suku marang Nina.
  
  "Ngapa ora?" Dheweke mrengut.
  
  "Amarga dheweke wis mati."
  
  
  Bab 5
  
  
  Nina krasa wulune njedhul amarga panase garing. Langit ing sadhuwure desa wis dadi kuning pucet, kaya langit Atherton sing lagi ngandhut nalika isih cilik nalika ana badai.
  
  Dhèwèké mrengut ora percaya, mandeng bosé. "Dheweke ora mati. Dheweke urip lan ambegan ... kene! Apa dheweke ngomong?"
  
  Wong tuwa iku ngempet kaya wis kakehan ndeleng pemandangan sing padha ing uripe.
  
  "Kalihasa. Panjenengane dhawuh marang wong kang ana ing tangane supaya mati atas asmane."
  
  Wong liya ing jejere Sam wiwit kejang-kejang, nanging wong-wong sing nesu ora maju kanggo nulungi kancane. Nina guncang Sam violently, nanging boss ditarik dheweke adoh ing weker.
  
  "Apa?" - dheweke bengok-bengok marang dheweke. "Aku bakal mungkasi iki! Ayo kula lunga!"
  
  "Dewa sing mati ngomong. Sampeyan kudu ngrungokake, "dheweke ngelingake.
  
  "Apa kowe kabeh wis edan?" - dheweke njerit, mbuwang tangane ing udhara. "Sam!" Nina nggegirisi, nanging dheweke tetep ngeling-eling yen Sam iku Sam dheweke lan dheweke kudu nyegah dheweke mateni wong asli. Lurah nyekel bangkekane supaya ora ngganggu. Genggemane ora wajar kanggo wong tuwa sing katon ringkih.
  
  Ing wedhi ing ngarepe Sam, wong asli njerit-njerit amarga Sam terus mbaleni lagune sing ora sopan. Getih metu saka irunge Sam lan netes ing dhadha lan pupune, njalari para warga ngucapake paduan suara sing medeni. Wong-wong wadon padha nangis lan bocah-bocah padha bengok-bengok, nganti Nina nangis. Goyang-goyang sirahe ganas, sejarawan Skotlandia njerit histeris, kumpul kekuatan dheweke. Dheweke cepet-cepet maju kanthi kabeh kekuwatane, uwal saka genggeman pimpinan.
  
  Kanthi nesu lan wedi, Nina mlayu nyedhaki Sam karo nggawa botol banyu ing tangane, dioyak dening wong telu sing dikirim kanggo nyegah dheweke. Nanging dheweke cepet banget. Nalika dheweke tekan Sam, dheweke diwutahake banyu ing pasuryan lan sirahe. Dheweke dislocated Pundhak nalika wong desa nyekel dheweke, momentum sing banget kanggo awak cilik.
  
  Mripat Sam ditutup nalika tetesan banyu mili mudhun ing bathuk. Nyanyiané banjur mandheg, lan wong asli ing ngarepé diluwari saka siksané. Kanthi kesel lan nangis, dheweke muter ing pasir, nyebut dewa-dewa lan matur nuwun kanggo sih-rahmate.
  
  "Tinggalake aku!" Nina njerit, nggebug salah siji saka wong karo tangan apik dheweke. Dheweke nggebug dheweke kanthi keras ing raine, nyebabake dheweke tiba ing pasir.
  
  "Silanga nabimu sing ala saka kene!" Panyerang Nina growled ing logat kandel, mundhakaken ajiné, nanging pangareping nyegah wong saka kekerasan luwih. Wong-wong liyane padha tangi saka lemah ing dhawuhe lan ninggalake Nina lan Sam piyambak, nanging ora sadurunge ngidoni ing intruders nalika padha liwat.
  
  "Sam? Sam!" - Nina njerit. Swarane kaget lan nesu nalika dheweke nyekel raine ing tangane. Dheweke clutched dheweke tatu lengen painfully kanggo dheweke dodo , nyoba kanggo narik dazed Sam kanggo kang kaki . "Yesus Kristus, Sam! Tangi!"
  
  Kanggo pisanan Sam blinked. Dhèwèké mrengut nalika kebingungan ngubengi dhèwèké.
  
  "Nina?" dheweke groaned. "Kowe ngapa nang kene? Kepiye carane sampeyan nemokake aku?"
  
  "Lah, tangia lan metu saka kene sadurunge wong-wong iki nggoreng kuldi pucat kanggo nedha bengi, oke?" - dheweke ngandika ing ambegan. "Mangga. Mangga Sam!"
  
  Dheweke nyawang kancane sing ayu. Dheweke katon kaget.
  
  "Ana apa sing memar ing raimu? Nina. Hey! Apa ana wong..." dheweke ngerti yen dheweke ana ing tengah-tengah wong akeh sing akeh banget, "... ana sing nabrak sampeyan?"
  
  "Aja tumindak macho saiki. Ayo padha metu saka kene. Saiki," dheweke bisik-bisik kanthi deg-degan.
  
  "Oke, oke," dheweke muni ora krungu, isih bingung. Mripate njedhul saka sisih menyang sisih nalika nyawang penonton sing ngidoni, sing padha bengok-bengok lan menehi isyarat supaya dheweke lan Nina lunga. "Gusti, apa masalahe wong-wong mau?"
  
  "Ora apa-apa. Aku bakal nerangake kabeh yen kita metu saka kene urip-uripan," Nina sesak lan gupuh, nyeret awak Sam sing goyah menyang ndhuwur gunung.
  
  Wong-wong mau pindhah kanthi cepet, nanging cedera Nina nyegah dheweke bisa lolos.
  
  "Aku ora bisa, Sam. Terus," bengoke.
  
  "Pancen ora. Ayo kula nulungi," wangsulane karo ngrasakake wetenge.
  
  "Apa sing sampeyan tindakake?" dheweke mrengut.
  
  "Nyoba kanggo mbungkus tanganku ing bangkekan sampeyan supaya aku bisa narik sampeyan, tresna," dheweke snorted.
  
  "Sampeyan ora cedhak. Aku ana ing kene kanthi jelas," dheweke ngeluh, nanging banjur ana kedadeyan. Sambil mengibas-ngibaskan telapak tangannya di depan wajah Sam, Nina memerhatikan bahwa Nina mengikuti gerakan tersebut. "Sam? Sampeyan weruh?"
  
  Dheweke kedhip cepet lan katon kesel. "Sekedhik. Aku ndeleng sampeyan, nanging angel nemtokake jarak. Persepsi kedalamanku bajingan, Nina.
  
  "Oke, oke, ayo bali menyang resort. Yen wis aman ing kamar, kita bisa ngerteni apa sing kedadeyan karo sampeyan, "ujare dheweke kanthi simpati. Nina nyekel tangane Sam lan ngancani wong loro mau bali menyang hotel. Ing ngarsane tamu lan karyawan, Nina lan Sam cepet-cepet menyang kamar. Nalika padha mlebu, dheweke ngunci lawang.
  
  "Ayo turu, Sam," ujare.
  
  "Ora nganti sampeyan njaluk dhokter kanggo nambani bruise sing ora becik iki," dheweke protes.
  
  "Banjur kepiye sampeyan bisa ndeleng bruise ing pasuryanku?" dheweke takon, nggoleki nomer ing direktori telpon hotel.
  
  "Aku weruh sampeyan, Nina," dheweke njerit. "Aku mung ora bisa ngomong sepira adoh saka aku. Aku kudu ngakoni manawa iki luwih ngganggu tinimbang ora bisa ndeleng manawa sampeyan bisa percaya.
  
  "Oh ya wis. "Tentu," wangsulane dheweke, nelpon layanan taksi. Dheweke pesen mobil menyang kamar darurat sing paling cedhak. "Cepet adus, Sam. Kita kudu ngerteni manawa sesanti sampeyan rusak kanthi permanen-yaiku, sawise dilebokake maneh ing manset rotator.
  
  "Apa pundhakmu metu saka sendi?" Sam takon.
  
  "Ya," wangsulane. "Iku metu nalika dheweke nyekel aku supaya aku adoh saka sampeyan."
  
  "Kenapa? Apa sing bakal sampeyan lakoni nganti dheweke pengin nglindhungi aku saka sampeyan? " dheweke mesem rada seneng, nanging dheweke bisa ngerti yen Nina ndhelikake rincian saka dheweke.
  
  "Aku mung arep nggugah sampeyan lan dheweke kayane ora pengin aku, iku kabeh," dheweke shrugged.
  
  "Kuwi aku pengin ngerti. Aku turu? Apa aku pingsan?" takone tulus, noleh ngadep.
  
  "Aku ora ngerti, Sam," dheweke ngandika unconvincingly.
  
  "Nina," dheweke nyoba ngerteni.
  
  "Sampeyan kurang," dheweke ndeleng jam ing amben, "rong puluh menit kanggo adus lan siyap-siyap menyang taksi."
  
  "Oke," Sam nyerah, ngadeg kanggo mandhiri, alon-alon ngraba-raba ing pinggir amben lan meja. "Nanging iki dudu pungkasane. Nalika kita bali, sampeyan bakal ngandhani kabeh, kalebu apa sing sampeyan ndhelikake saka aku."
  
  Ing rumah sakit, para petugas medis sing tugas ngurus pundhake Nina.
  
  "Apa sampeyan pengin mangan?" - takon dhokter Indonesia sing wawasan. Dheweke ngelingake Nina salah sawijining sutradara hipster enom Hollywood sing bakal teka kanthi fitur peteng lan kepribadian sing cerdas.
  
  "Mungkin perawat sampeyan?" Sam campur tangan, ninggalake perawat sing ora curiga.
  
  "Aja nggatekake dheweke. Dheweke ora bisa nindakake apa-apa," Nina nglirik marang perawat sing kaget, sing umure meh rong puluh. Wong wedok kuwi meksa mesem, mandeng wong lanang ganteng sing teka ing ruang gawat darurat karo Nina. "Lan aku mung cokotan wong."
  
  "Apik ngerti," dhokter nengsemake mesem. "Kadospundi panjenengan nindakaken punika? Lan aja ngomong yen sampeyan wis kerja keras.
  
  "Aku tiba nalika mlaku," wangsulane Nina tanpa kendel.
  
  "Oke, ayo. Siap?" - takon dhokter.
  
  "Ora," dheweke whipped kanggo pamisah detik sadurunge dhokter narik lengen karo genggaman kuat sing nggawe dheweke spasm otot. Nina njerit ing sangsara minangka ligamen kobong lan dowo serat otot nyebabake flare anduwèni dhampak gedhé saka pain ing Pundhak. Sam ngadeg arep marani dheweke, nanging perawat alon-alon nyurung dheweke.
  
  "Kabeh wis rampung! "Wis rampung," dhokter menehi jaminan. "Kabeh wis bali normal, ya? Bakal diobong kanggo dina utawa rong dina, nanging banjur dadi luwih apik. Simpen iki ing sling. Ora akeh lalu lintas kanggo sasi ngarep, dadi ora mlaku-mlaku.
  
  "Pengeran! Sedhela, aku ngira sampeyan bakal nyuwek lengenku!" Nina mrengut. Bathuke iki glistening karo kringet lan dheweke clammy kulit kadhemen kanggo tutul minangka Sam mlaku liwat kanggo njupuk dheweke tangan .
  
  "Opo sampean ora opo-opo?" pitakone.
  
  "Ya, aku emas," ujare, nanging raine ngandhani crita liyane. "Saiki kita kudu mriksa visi sampeyan."
  
  "Mripatmu kena apa, Pak?" - takon dhokter karismatik.
  
  "Inggih, punika pokokipun. Aku ora ngerti. Aku..," dheweke mandeng Nina curiga sedhela, "Lho, keturon ing ndalan nalika sunbathing. Lan nalika aku tangi, aku kesulitan fokus ing jarak obyek.
  
  Dhokter mandeng Sam, pandelenge ora tau ninggalake Sam, kaya-kaya ora percaya karo omongane turis mau. Dhèwèké nggolèki pulpen senter ing kanthong jas lan manthuk-manthuk. "Sampeyan ngomong sampeyan keturon nalika sunbathing. Apa sampeyan sunbathe nganggo klambi? Ora ana garis tan ing dhadhamu, lan kajaba sampeyan nggambarake sinar srengenge kanthi kulit pucet, kanca Skotlandia, ora ana sing nuduhake manawa crita sampeyan pancen bener.
  
  "Kira-ira kok ora keturon, Dok," Nina mbela awake dhewe.
  
  Dheweke nyawang mercon cilik kanthi mripat peteng gedhe. "Satemene, kuwi ndadak beda, Bu. Mung yen aku ngerti dheweke ana ing ngendi lan suwene suwene, apa sing kedadeyan, lan liya-liyane, aku bakal bisa nemtokake apa sing bisa nyebabake masalah kasebut.
  
  "Sampeyan sinau ing ngendi?" Sam takon, rampung metu topik.
  
  "Wis lulus saka Universitas Cornell lan patang taun ing Universitas Peking, Pak. Aku lagi nggarap program master ing Stanford, nanging aku kudu ngganggu kanggo teka lan bantuan ing 2014 banjir ing Brunei, "jlentrehe, sinau mripate Sam.
  
  "Lan sampeyan ndhelik ing panggonan cilik kaya iki? Aku ngomong meh melas," Sam ngandika.
  
  "Kulawargaku ana ing kene, lan aku mikir yen katrampilanku paling dibutuhake," ujare dhokter enom, tetep swarane entheng lan pribadi amarga dheweke pengin nggawe hubungan sing cedhak karo Skotlandia, utamane amarga dheweke curiga ana sing salah. Ora mungkin diskusi serius babagan kahanan kaya ngono karo wong sing paling terbuka.
  
  "Pak Cleave, menapa mboten ndherek kula dhateng kantor supados saged omong-omongan pribadi," saran dokter kanthi nada serius sing ndadekake Nina kuwatir.
  
  "Nina bisa ikut?" Sam takon. "Aku pengin dheweke karo aku sajrone obrolan pribadi babagan kesehatanku."
  
  "Apik banget," ujare dhokter, lan dheweke digawa menyang kamar cilik ing koridor sing cendhak. Nina nyawang Sam, nanging katon tenang. Ing lingkungan resik, Nina krasa mual. Dhokter nutup lawang lan menehi wong loro sing dawa, maksud dipikir.
  
  "Mbok menawa sampeyan ana ing desa cedhak pantai?" takon marang wong-wong mau.
  
  "Ya," ujare Sam. "Apa iki infeksi lokal?"
  
  "Iki lho sing tatu, Bu?" Dheweke noleh marang Nina kanthi rasa kuwatir. Dheweke ngonfirmasi karo manthuk, katon rada isin amarga ngapusi kikuk sadurunge.
  
  "Apa iku penyakit utawa apa, dokter?" Sam ngeyel jawaban. "Apa wong-wong iki duwe penyakit ...?"
  
  Dokter njupuk ambegan jero. "Pak Cleave, apa sampeyan percaya karo gaib?"
  
  
  Bab 6
  
  
  Perdue tangi ing apa sing katon kaya mesin pembeku utawa peti mati sing digawe kanggo ngreksa mayit. Mripate ora bisa ndeleng apa-apa ing ngarepe. Peteng lan kasepen padha karo swasana adhem sing ngobong kulit wuda. Tangane kiwa menyang bangkekan tengen, nanging dheweke nemokake yen jam tangane wis dicopot. Saben ambegan dheg-dhegan dheg-dhegan nalika nyedhot hawa adhem saka ing pepeteng. Nalika iku Perdue nemokake yen dheweke wuda.
  
  "Dhuh Gusti! Aja ngomong yen aku lagi ngapusi ing papan ing kamar mayat. Aja ngomong yen aku wis salah mati!" nyuwun swara batine. 'Tenang, David. Tetep tenang nganti sampeyan ngerti apa sing kedadeyan. Aja gupuh prematur. Panik mung mendhung pikiran. Panik mung mendhung pikiran.
  
  Dheweke kanthi ati-ati mindhah tangane mudhun ing awak lan mlayu ing sisih pinggir kanggo ngrasakake apa sing ana ing ngisor.
  
  "Atlas".
  
  'Apa iki bisa dadi peti mati?' "Paling ora ateges dheweke ora kepepet ing peti mati utawa kulkas kamar mayat.
  
  Dumadakan kasepen dipecah dening mlaku nyedhaki.
  
  "Apa iki kaslametanku?" Utawa matiku?"
  
  Perdue ngrungokake kanthi temenan, nglawan kepinginan kanggo hiperventilasi. Ora ana swara sing ngebaki ruangan, mung langkah sing ora mandheg. Atine wiwit deg-degan amarga akeh pikirane babagan apa sing bisa ditindakake - ing ngendi dheweke bisa. Saklar malik lan cahya putih wuta Perdue, stinging mripate.
  
  "Iki dheweke," dheweke krungu swara lanang dhuwur sing ngelingake Liberace. "Gusti lan Juruwilujeng kawula."
  
  Perdue ora bisa mbukak mripate. Malah liwat tlapukan ditutup, cahya nembus tengkorak kang.
  
  "Enteni wektumu, Ger Perdue," ujare swara kanthi logat Berlin sing kuwat. "Mripatmu kudu laras dhisik, yen ora wuta, mas. Lan kita ora pengin. Sampeyan mung larang banget."
  
  Uncharacteristically kanggo Dave Perdue, dheweke milih nanggapi kanthi jelas "Jancok sampeyan."
  
  Wong lanang kuwi ngguyu karo omongane sing keprungu banget. Keplok-keplok tangan tekan kupinge Perdue lan nggegirisi.
  
  "Kok aku wuda? Aku ora ngayun kaya ngono, kanca," ujare Perdue.
  
  "Oh, sampeyan bakal goyang sanajan sampeyan nyurung sampeyan, sayang. Sampeyan bakal weruh. Resistance banget mbebayani kanggo kesehatan. Kolaborasi penting kaya oksigen, amarga sampeyan bakal nemokake. Aku master sampeyan, Klaus, lan sampeyan wuda kanggo alesan prasaja sing wong wuda gampang kanggo titik nalika padha mlayu. Sampeyan ndeleng, ora perlu ngendhaleni sampeyan nalika sampeyan wuda. Aku percaya karo cara sing gampang nanging efektif, "ujare wong lanang kasebut.
  
  Perdue meksa mripate kanggo nyetel ing lingkungan padhang. Beda karo kabeh gagasan sing muncul ing sirahe nalika dheweke turu ing peteng, sel sing dicekel dheweke gedhe lan mewah. Iki ngelingake dheweke babagan dekorasi ing kapel Kastil Glamis ing negarane, Skotlandia. Langit-langit lan tembok dihias nganggo lukisan gaya Renaissance, dicet nganggo cat minyak sing padhang ing bingkai emas. Lampu gantung emas digantung ing langit-langit lan jendhela kaca patri nghias jendela kaca sing ngintip saka mburi tirai ungu jero sing mewah.
  
  Pungkasane mripate nemokake wong sing mung krungu swara nganti saiki, lan dheweke katon meh persis kaya sing dibayangake dening Perdue. Ora dhuwur banget, langsing lan busana elegan, Klaus ngadeg kanthi ati-ati, tangane dilipat rapi ing ngarepe. Nalika dheweke mesem, lesung jero katon ing pipine, lan mripate sing peteng lan manik-manik kadhangkala katon sumunar ing cahya sing padhang. Perdue ngeweruhi yen Klaus ngagem rambute kanthi cara sing ngelingake Hitler-bagean sisih peteng, cendhak banget saka ndhuwur kuping mudhun. Nanging raine wis dicukur resik, lan ora ana tandha-tandha rambut sing njijiki ing ngisor irung sing ditindakake dening pimpinan Nazi demonic.
  
  "Kapan aku bisa nganggo klambi?" Perdue takon, nyoba dadi sopan sabisa. "Aku pancen kadhemen."
  
  "Aku wedi sampeyan ora bisa. Nalika sampeyan ana ing kene, sampeyan bakal wuda kanggo praktis lan - mripate Klaus nyinaoni fisik Perdue sing dhuwur lan kurus kanthi seneng-seneng tanpa isin - - tujuan estetis.
  
  "Tanpa sandhangan, aku bakal mati beku! Iki konyol!" Perdue mbantah.
  
  "Mangga kontrol dhewe, Herr Perdue," wangsulane Klaus tenang. "Aturan iku aturan. Nanging, pemanasan bakal diuripake sanalika aku pesen supaya cocog karo kepenak sampeyan. Awake dhewe nggawe adhem kamar mung kanggo nggugah sampeyan."
  
  "Apa sampeyan bisa nggugah aku kanthi cara sing lawas?" Perdu ngguyu.
  
  "Carane kuno piye? Apa aku nelpon jeneng sampeyan? Apa sampeyan ngombe banyu? Ngirim kucing favorit kanggo pat pasuryan? Mangga. Iki candhi para dewa sing ala, wong sing daktresnani. Kita, mesthi, ora kanggo kebecikan lan pampering, "ujare Klaus kanthi swara adhem sing ora cocog karo pasuryane sing mesem lan mripate sing sumringah.
  
  Sikile Perdue gonjang-ganjing lan penthil atos atis nalika ngadeg ing sandhinge meja katutup sutra sing dadi ambene wiwit digawa mrene. Tangane nutupi wong lanang, nuduhake suhu awak sing saya mudhun kanthi warna ungu kuku lan lambe.
  
  "Heizung!" Klaus dhawuh. Dheweke ngalih menyang nada sing luwih alus: "Ing sawetara menit sampeyan bakal luwih kepenak, aku janji."
  
  "Matur nuwun," Perdue stammered liwat chattering untu.
  
  "Sampeyan bisa njagong mudhun yen sampeyan pengin, nanging sampeyan ora bakal diijini ninggalake kamar iki nganti sampeyan dikawal metu-utawa digawa metu-gumantung saka tingkat kerjasama,"Klaus informed marang.
  
  "Babagan iki," ujare Perdue. "Aku nang endi? Candhi? Lan apa sing sampeyan butuhake saka aku?
  
  "Alon-alon!" Klaus nguwuh-uwuh karo mesem gedhe, keplok-keplok tangane. "Sampeyan mung pengin njaluk rincian. Ngaso."
  
  Perdue krasa frustasi saya mundhak. "Ngrungokake, Klaus, aku dudu turis! Aku ora kene kanggo riko, lan aku mesthi ora kene kanggo panghibur sampeyan. Aku pengin ngerti rincian supaya kita bisa ngrampungake bisnis apes lan aku bisa mulih! Sampeyan kaya-kaya nganggep yen aku ora apa-apa yen ana ing kene nganggo setelan ulang tahunku, mlumpat kaya kewan sirkus!
  
  Eseme Klaus cepet ilang. Sawise Perdue rampung ngguyu, wong sing kurus iku mandeng dheweke tanpa obah. Perdue ngarep-arep titik kasebut bisa liwat menyang wong bodho sing main game karo dheweke ing salah sawijining dina sing ora apik.
  
  "Apa sampeyan wis rampung, David?" Klaus takon kanthi swara serem sing ora keprungu. Mripat kang peteng katon langsung menyang Perdue nalika dheweke ngedhunaké dagu lan clasped kang driji. "Ayo kula resiki soko sampeyan. Sampeyan ora tamu kene, sampeyan bener; sampeyan uga ora master. Ing kene sampeyan ora duwe daya amarga ing kene sampeyan wuda, tegese sampeyan ora duwe akses menyang komputer, gadget utawa kertu kredit kanggo nindakake trik sulap sampeyan.
  
  Klaus alon-alon nyedhaki Perdue, nerusake panjelasane. "Ing kene sampeyan ora duwe ijin takon utawa duwe pendapat. Sampeyan bakal manut utawa mati, lan sampeyan bakal nindakake tanpa pitakonan, apa aku wis jelas?
  
  "Crystal clear," wangsulane Perdue.
  
  "Sawijining alesan aku ora ngurmati sampeyan amarga sampeyan tau dadi Renatus saka Ordo Matahari Ireng," ujare marang Perdue nalika ngubengi dheweke. Klaus nuduhake ekspresi sing jelas ngenyek marang tawanane. "Sanajan sampeyan dadi raja sing ala, jas sing cidra sing milih numpes Srengenge Ireng tinimbang nggunakake dheweke kanggo mrentah Babil anyar."
  
  "Aku ora tau nglamar kanggo posisi iki!" dheweke njaluk panjaluke, nanging Klaus terus ngomong kaya-kaya tembung Perdue mung creaks ing panel kayu ing kamar.
  
  "Sampeyan duwe kewan paling kuat ing donya ing beck lan telpon, Renatus, lan sampeyan mutusaké kanggo telek ing wong, sodomize wong lan meh nyebabake ambruk lengkap abad daya lan kawicaksanan," Klaus martakaké. "Yen iki wis dadi rencanamu wiwit wiwitan, aku mesthi ngalem kowe. Iki nuduhake bakat kanggo ngapusi. Nanging yen sampeyan nindakake amarga wedi karo kekuwatan, kancaku, sampeyan ora ana gunane.
  
  "Napa kowe mbela Ordo Srengenge Ireng? Apa sampeyan salah siji saka henchmen sing? Apa padha janji sampeyan panggonan ing kamar dhampar sawise padha numpes donya? Yen sampeyan dipercaya, mula sampeyan pancen wong bodho khusus, "ujare Perdue. Dheweke ngrasakake kulite santai ing sangisore anget alus saka owah-owahan suhu ing kamar.
  
  Klaus ngguyu, mesem pait nalika ngadeg ing ngarepe Perdue.
  
  "Aku kira wong bodho julukan gumantung saka tujuan game, apa ora? Kanggo sampeyan, aku iki wong bodho sing golek kekuwatan kanthi cara apa wae sing dibutuhake. Kanggo aku, sampeyan bodho yen mbuwang," ujare.
  
  "Ngrungokake, apa sing dikarepake?" Purdue ngamuk.
  
  Dheweke mlaku menyang jendhela lan narik gorden ing sisih pinggir. Konco sandiworo, nyetel flush menyang pigura kayu, ana keyboard. Klaus katon maneh ing Perdue sadurunge nggunakake.
  
  "Sampeyan digawa menyang kene kanggo diprogram supaya sampeyan bisa nindakake tujuan maneh," ujare. "Kita butuh peninggalan khusus, David, lan sampeyan bakal nemokake kanggo kita. Lan sampeyan pengin ngerti sing paling menarik?"
  
  Saiki dheweke mesem kaya biyen. Perdue ora ngomong apa-apa. Dheweke milih ngenteni wektu lan nggunakake katrampilan observasi kanggo golek dalan metu yen wong edan lunga. Ing wektu iki, dheweke ora pengin nyenengake Klaus maneh, nanging mung melu.
  
  "Sisih paling apik yaiku sampeyan pengin ngladeni kita," Klaus ngguyu.
  
  "Apa peninggalan iki?" Pitakone Perdue, pura-pura kepengin ngerti.
  
  "Oh, ana sing istimewa, malah luwih khusus tinimbang Tombak Takdir!" - kang dicethakaké. "Nalika disebut Kaajaiban Kawolu ing Donya, David sing dikasihi, iku ilang nalika Perang Donya II dening pasukan paling jahat sing nyebar ing Eropah Wétan kaya wabah layung. Amarga campur tangane, dheweke ilang karo kita, lan kita pengin dheweke bali. Kita pengin saben bagean sing isih urip dirakit maneh lan dibalekake maneh dadi kaendahane sadurunge kanggo nghias bale utama candhi iki kanthi kemegahan emas.
  
  Perdue keselak. Apa Klaus iki implyed khayal lan mokal, nanging iku khas Black Sun.
  
  "Apa sampeyan pengin nemokake Kamar Amber?" - Perdue takon ing surprise. "Iki dirusak dening serangan udara Inggris lan ora nate ngluwihi Königsberg! Dheweke wis ora ana maneh. Mung pecahan sing kasebar ing dhasar segara lan ing dhasar reruntuhan lawas sing dirusak ing taun 1944. Iki gagasan bodho!"
  
  "Lha, ayo dideleng apa kita bisa ngganti pikiran sampeyan babagan iki," Klaus mesem.
  
  Dheweke nguripake kanggo ngetik kode ing keypad. Boom banter nyusul, nanging Perdue ora bisa ndeleng apa-apa sing ora biasa nganti lukisan sing apik ing langit-langit lan tembok dadi kanvas dhewe. Perdue nyadari yen kabeh iku khayalan optik.
  
  Permukaan ing jero pigura ditutupi layar LED, bisa ngowahi pemandangan kaya windows dadi cyberverse. Malah jendhela mung gambar ing layar datar. Dumadakan, simbol Black Sun sing medeni katon ing kabeh monitor sadurunge ngalih menyang gambar raksasa sing nyebar ing kabeh layar. Ora ana sing isih ana ing kamar asli. Perdue ora ana maneh ing kamar gambar mewah kastil. Dheweke ngadeg ing njero guwa geni, lan sanajan dheweke ngerti yen iki mung proyeksi, dheweke ora bisa nolak rasa ora nyaman amarga suhu sing mundhak.
  
  
  Bab 7
  
  
  Cahya biru saka TV menehi swasana kamar sing luwih peteng. Ing tembok kamar, gerakan ing warta nggawe manéka warna lan bayangan ing ireng lan biru, sumunar kaya kilat lan mung sedhela madhangi dekorasi ing meja. Ora ana apa-apa ing ngendi wae. Ing ngendi rak-rak kaca prasmanan sing nate nadhahi gelas lan piring, mung ana pigura sing gap ora ana ing njero. Piring-piring sing pecah-pecah sing gedhe-gedhe banjur kasebar ing lantai ing ngarepe, uga ing ndhuwur laci .
  
  Noda getih nyebabake sawetara serpihan kayu lan ubin lantai, dadi ireng ing lampu TV. Wong-wong sing ana ing layar katon ora ana sing ngomong khusus. Ora ana penonton ing kamar kanggo wong-wong mau, sanajan ana wong. Ing sofa, gunung slumbering wong ngisi kabeh telung kursi, uga armrests. Selimute ambruk ing jogan, njalari adem ing wayah bengi, nanging dheweke ora peduli.
  
  Wiwit bojone dipateni, Detlef ora ngrasakake apa-apa. Ora mung emosine sing ilang, nanging rasane uga kesel. Detlef ora pengin ngrasakake apa-apa kajaba sedhih lan sedhih. Kulite adem, adhem nganti kobong, nanging wong duda mung krasa krasa krasa krasa kemul kemul lan numpuk ing karpet.
  
  Sepatune isih ana ing pinggir amben sing diuncalake dina sadurunge. Detlef ora tega yen digawa lunga, amarga dheweke pancen bakal lunga. Sidik jari Gabi isih ana ing tali kulit, rereget saka tlapakane isih ana, lan nalika ndemek sepatu kasebut, dheweke ngrasa. Yen dilebokake ing lemari, jejak wektu pungkasan karo Gabi bakal ilang ing salawas-lawase.
  
  Kulite wis dikupas saka ros-rosan sing rusak, lan saiki plak kasebut nutupi daging mentah. Detlef uga ora krasa. Dheweke mung ngrasakake kadhemen, sing nyuda rasa lara saka kekerasan lan tatu sing ditinggalake ing pinggir sing jagged. Mesthi, dheweke ngerti yen dheweke bakal ngrasakake tatu sing nyengat, nanging saiki dheweke mung pengin turu. Nalika dheweke turu, dheweke weruh dheweke ing impen. Dheweke ora kudu ngadhepi kasunyatan. Ing ngimpi, dheweke bisa ndhelikake saka kasunyatan pati bojone.
  
  "Iki Holly Darryl saka adegan njijiki sing kedadeyan esuk iki ing Kedutaan Besar Inggris ing Berlin," ujare wartawan Amerika ing televisi. 'Ing kene Ben Carrington saka Kedutaan Besar Inggris nyekseni bunuh diri sing nggegirisi Gabi Holzer, wakil saka Kantor Kanselir Jerman. Sampeyan bisa uga ngelingi Mrs. Sumber ujar manawa isih ora ana kajelasan babagan motif Mrs Holzer kanggo bunuh diri sawise mbantu nyelidiki pembunuhan kasebut. Sampeyan isih kudu dideleng apa dheweke bisa dadi target pembunuh sing padha utawa bisa uga ana hubungane karo dheweke.
  
  Detlef grundelan, setengah ngantuk amarga kakehan media, sing malah menehi tandha yen bojone bisa uga ana hubungane karo pembunuhan kasebut. Dheweke ora bisa mutusake endi saka loro kawulo sing luwih jengkel dheweke - mesthine bunuh diri utawa distorsi khayal saka keterlibatan dheweke. Kaganggu karo spekulasi sing ora adil saka wartawan sing ngerti kabeh, Detlef ngrasa sengit marang wong-wong sing ngremehake garwane ing mata kabeh jagad.
  
  Detlef Holzer dudu pengecut, nanging dheweke dadi penyendiri sing serius. Mbok iku upbringing utawa mbok menawa mung pribadine, nanging tansah nandhang sangsara antarane wong. Rasa ragu-ragu tansah dadi salibe, sanajan isih cilik. Dheweke ora bisa mbayangake manawa dheweke cukup penting kanggo duwe pendapat dhewe, lan sanajan umure kira-kira telung puluh lima taun, nikah karo wanita sing nggumunake sing dikenal ing saindenging Jerman, Detlef isih cenderung mundur.
  
  Yen dheweke ora duwe latihan pertempuran ekstensif ing tentara, dheweke ora bakal ketemu Gabi. Sajrone pemilu 2009, ana kekerasan sing nyebar amarga gosip korupsi, sing nyebabake protes lan boikot pidato para kandidat ing lokasi tartamtu ing Jerman. Gabi, antara liya, main kanthi aman kanthi nyewa keamanan pribadi. Nalika dheweke pisanan ketemu bodyguard, dheweke langsung jatuh cinta karo dheweke. Kepiye carane dheweke ora tresna karo raksasa sing alus lan lembut kaya Detlef?
  
  Dheweke ora nate ngerti apa sing dideleng ing dheweke, nanging kabeh iki minangka bagean saka rasa percaya diri, mula Gaby sinau kanggo nggawe entheng saka andhap asor. Dheweke ora nate meksa dheweke tampil karo dheweke ing umum sawise kontrak dheweke amarga pengawale rampung. Bojone ngurmati ilat sing ora disengaja, sanajan ing kamar turu. Padha rampung ngelawan ing prakara pengendalian, nanging padha nemu lemah tengah nyaman.
  
  Saiki dheweke wis ora ana lan dheweke ditinggal dhewekan. Rasa kangen marang dheweke ngremuk atine, lan dheweke nangis ora kendhat ing papan suci sofa. Dualitas nguwasani pikirane. Dheweke bakal nindakake apa wae kanggo ngerteni sapa sing mateni bojone, nanging luwih dhisik dheweke kudu ngatasi alangan sing wis ditemtokake kanggo awake dhewe. Iki minangka bagian sing paling angel, nanging Gabi pantes kaadilan lan dheweke mung kudu golek cara supaya luwih percaya diri.
  
  
  Bab 8
  
  
  Sam lan Nina ora ngerti carane njawab pitakonane dokter. Amarga kabeh sing dideleng sajrone petualangan bebarengan, dheweke kudu ngakoni yen fenomena sing ora bisa diterangake pancen ana. Nalika akeh sing dialami bisa digandhengake karo fisika rumit lan prinsip ilmiah sing durung ditemokaké, nanging padha mbukak kanggo panjelasan liya.
  
  "Kok takon?" Sam takon.
  
  "Aku kudu mesthekake yen sampeyan utawa wong wadon ing kene ora ngira yen aku iki wong bodho superstitious kanggo apa sing bakal dakkandhakake," ujare dokter enom. Pandangane bolak-balik ing antarane. Dheweke serius banget, nanging dheweke ora yakin manawa dheweke kudu dipercaya wong liya kanggo nerangake teori sing jelas banget kanggo dheweke.
  
  "We are banget mbukak-minded nalika nerangake bab iki, Dhokter," Nina njamin wong. "Sampeyan bisa ngandhani kita. Sejujure, awake dhewe wis weruh sawetara sing aneh. Isih sithik banget sing nggumunake aku lan Sam.
  
  "Sama-sama," tambah Sam karo ngguyu bocah.
  
  Dhokter njupuk sawetara wektu kanggo ngerti carane ngirim teori kanggo Sam. Raine nuduhake prihatin. Ngresiki tenggorokan, dheweke nuduhake apa sing dianggep Sam kudu ngerti.
  
  "Wong-wong ing desa sing sampeyan tekani wis ketemu aneh banget sawetara atus taun kepungkur. Iki crita sing diwarisake kanthi lisan nganti pirang-pirang abad, mula aku ora yakin kepiye crita asli sing isih ana ing legenda saiki, "ujare. "Dheweke nyritakake permata sing dijupuk bocah cilik lan digawa menyang desa kanggo diwenehake marang lurah. Nanging sarèhning watu punika katingal mirunggan, para sesepuh nganggep bilih punika mripatipun dewa, mila lajeng dipun tutup, ajrih menawi dipun tingali. Cekakipun, kabeh wong ing desa padha mati telung dina sawise padha wuta dewa lan Panjenengane numpes bebendune marang wong-wong mau."
  
  "Lan sampeyan mikir yen masalah penglihatanku ana hubungane karo crita iki?" Sam mrengut.
  
  "Lah, aku ngerti iki muni edan. Pracayaa, aku ngerti swarane, nanging rungokna aku, "ujare wong enom. "Apa sing dakkira rada kurang medis lan luwih condong menyang ... um ... ...
  
  "Sisi aneh?" pitakone Nina. Ana skeptisisme ing nada dheweke.
  
  "Tunggu saiki," ujare Sam. "Terus. Apa hubungane karo penglihatanku?"
  
  "Kula kinten-kinten wonten kedadosan panjenengan wonten mrika, Pak Cleave; soko sampeyan ora bisa ngelingi," dhokter menehi saran. "Aku bakal ngandhani kowe kok. Amarga para leluhur suku iki padha wuta dewa, mung wong sing duwe dewa sing bisa wuta ing desane."
  
  Kasepen sing nggumunake ngliputi wong telu nalika Sam lan Nina mandeng dhokter kasebut kanthi penampilan sing paling aneh sing tau dideleng. Dheweke ora ngerti carane njlentrehake apa sing diomongake, utamane amarga pancen konyol lan quixotic.
  
  "Ing tembung liyane," Nina alon-alon miwiti nggawe manawa dheweke ngerti kabeh kanthi bener, "sampeyan pengin ngandhani yen sampeyan percaya karo dongeng wong tuwa, ta? Dadi iki ora ana hubungane karo solusi. Sampeyan mung pengin menehi katrangan yen sampeyan ketagihan karo telek edan iki.
  
  "Nina," Sam mrengut, ora seneng banget yen dheweke tiba-tiba.
  
  "Sam, wong iki pancen ngandhani yen ana dewa ing njero sampeyan. Saiki aku kabeh kanggo EGO lan malah bisa nangani narcissism sethitik ana kene, nanging marga saka Kristus sampeyan ora bisa pracaya omong kosong sing! "- dheweke ngelingake dheweke. "Duh Gusti, kaya ngomong yen kupingmu lara ing Amazon, sampeyan dadi unicorn."
  
  Ejekan saka wong manca iku banget kuwat lan kasar, sing meksa dhokter enom kanggo mbukak diagnosis. Sawise adhep-adhepan karo Sam, dheweke nolèh Nina kanggo nglirwakake dheweke minangka respon kanggo disdain dheweke kanggo Intelligence kang. "Lah, aku ngerti kaya apa iki. Nanging sampeyan, Pak Cleave, liwati jumlah medeni klempakan panas liwat organon-visus ing wektu cendhak, lan senajan iki kudune nyebabake sirah kanggo njeblug, minangka asil sampeyan nandhang mung karusakan cilik ing lensa lan retina!
  
  Dheweke nyawang Nina. "Iki minangka dhasar kesimpulan diagnostikku. Nggawe apa sing sampeyan pengin, nanging aneh banget kanggo ngilangi minangka apa wae kajaba adikodrati."
  
  Sam gumun.
  
  "Dadi iki alesan kanggo sesanti edanku," Sam ngandika ing awake.
  
  "Panas sing gedhe banget nyebabake katarak cilik, nanging iki bisa diilangi dening dokter mata nalika sampeyan mulih," ujare dokter.
  
  Wigati dicathet yen Nina sing nyengkuyung dheweke kanggo ndeleng sisih liya saka diagnosis. Kanthi rasa hormat lan penasaran ing swarane, Nina takon dhokter babagan masalah penglihatan Sam saka sudut pandang esoterik. Ing kawitan wegah kanggo njawab pitakonan dheweke, kang sarujuk kanggo nuduhake karo Nina tampilan tartamtu saka apa kedaden.
  
  "Kabeh sing bisa dakkandhakake yaiku mripate Pak Cleave kena suhu sing padha karo kilat lan metu kanthi karusakan minimal. Iki mung unnerving. Nanging yen ngerti critane wong desa kaya aku, sampeyan bakal kelingan apa-apa, utamane babagan dewa buta duka sing mateni kabeh desa kanthi geni swarga, "ujare dokter.
  
  "Kilat," ujare Nina. "Mulane dheweke ngeyel Sam wis mati nalika mripate digulung maneh menyang tengkorak. Dokter, dheweke kejang nalika aku nemokake dheweke.
  
  "Apa sampeyan yakin manawa iku ora mung produk sampingan saka arus listrik?" takon dhokter.
  
  Nina ngangkat bahu: "Mungkin."
  
  "Aku ora ngelingi iki. Nalika aku tangi, aku mung kelingan yen aku panas, setengah wuta lan bingung banget, "Sam ngakoni kanthi alis sing kerut bingung. "Aku ngerti saiki luwih sithik tinimbang sadurunge sampeyan ngandhani kabeh iki, Dok."
  
  "Ora ana sing kudu dadi solusi kanggo masalah sampeyan, Pak Cleave. Nanging ora ana keajaiban, mula aku kudu menehi katrangan liyane babagan apa sing bisa kedadeyan karo sampeyan, "ujare wong enom kasebut. "Lah, aku ora ngerti apa sing njalari kuna iku..." dheweke mandeng wanita sing mamang karo Sam, ora pengin provoke dipoyoki dheweke maneh. "Aku ora ngerti anomali misterius apa sing nyebabake sampeyan nyabrang kali dewa, Pak Cleave, nanging yen aku dadi sampeyan, aku bakal tetep rahasia lan njaluk bantuan saka dukun utawa dukun."
  
  Sam ngguyu. Nina ora nemu lucu babar pisan, nanging dheweke terus ilat babagan perkara sing luwih ngganggu sing dideleng Sam nalika ketemu.
  
  "Dadi, aku iki kesurupan dewa kuna? Dhuh Gusti Yesus ingkang manis!" Sam ngguyu.
  
  Dokter lan Nina padha ijol-ijolan pandang lan ana persetujuan bisu ing antarane.
  
  "Sampeyan kudu eling, Sam, yen ing jaman kuna kekuwatan alam sing saiki bisa dijlentrehake dening ilmu iku diarani dewa. Aku iki sing nyoba kanggo nerangake dhokter ing kene. Sebut wae sing dikarepake, nanging ora ana keraguan manawa ana kedadeyan sing aneh banget. Sesanti dhisik, lan saiki iki," Nina nerangake.
  
  "Aku ngerti, tresna," Sam ngyakinake dheweke, mringis. "Aku ngerti. Iku mung muni supaya peduli edan. Meh edan kaya lelungan wektu utawa lubang cacing gawean manungsa, lho?" Saiki liwat eseman dheweke katon pait lan rusak.
  
  The Doctor scowled ing Nina ing sebutno Sam kang lelungan wektu, nanging dheweke mung guncang sirahe dismissively lan disapu resik iku mati. Ora ketompo carane akeh dhokter pracaya ing aneh lan apik, dheweke meh ora bisa nerangake marang wong sing sabar lanang kanggo sawetara sasi nightmarish iku kapten unwitting saka teleporting kapal Nazi sing wis defied kabeh hukum fisika bubar. Sawetara iku mung ora dimaksudaké kanggo nuduhake.
  
  "Inggih, dokter, matur nuwun sanget kanggo bantuan medis - lan mistik sampeyan," Nina mesem. "Pungkasane, sampeyan wis dadi pitulung sing luwih gedhe tinimbang sing bakal sampeyan ngerti."
  
  "Matur nuwun, Miss Gould," dhokter enom mesem, "amarga pungkasane percaya marang aku. Sugeng rawuh panjenengan kekalih. Tolong jaga awakmu, ya?"
  
  "Ya, kita luwih keren tinimbang pelacur ..."
  
  "Sam!" - Nina diselani wong. "Aku mikir sampeyan kudu ngaso." Dheweke ngangkat alis ing hiburan saka wong loro nalika padha ngguyu iki nalika padha pamitan lan ninggalake kantor dhokter kang.
  
  
  ***
  
  
  Ing wayah sore, sawise adus lan perawatan kanggo ciloko, loro Skotlandia banjur turu. Ing pepeteng, padha ngrungokake swara segara ing cedhak nalika Sam narik Nina nyedhaki.
  
  "Sam! Ora! " dheweke protes.
  
  "Apa aku wis rampung?" - dheweke takon.
  
  "Tanganku! Aku ora bisa ngapusi ing sisih, elinga? Kobong kaya neraka, lan rasane kaya balung sing nggegirisi ing rongga mripat," dheweke sambat.
  
  Dheweke meneng sedhela nalika dheweke berjuang kanggo njupuk Panggonan ing amben.
  
  "Sampeyan isih bisa ngapusi ing mburi, ta?" dheweke flirted playfully.
  
  "Iya," wangsulane Nina, "nanging tanganku diikat ing dhadha, mula aku njaluk ngapura, Jack."
  
  "Cukup susumu ta? Apa game liyane adil?" dheweke nggodha.
  
  Nina mesam-mesem, nanging Sam ora ngerti yen dheweke mesem ing peteng. Sawise ngaso sedhela, nada dadi luwih serius, nanging santai.
  
  "Nina, apa sing daklakoni nalika sampeyan nemokake aku?" pitakone.
  
  "Aku ngomong sampeyan," dheweke mbela awake dhewe.
  
  "Ora, sampeyan menehi kula ringkesan cepet," dheweke mbantah wangsulane. "Aku weruh kepiye sampeyan nahan ing rumah sakit nalika sampeyan ngandhani dhokter babagan kahanan sampeyan nemokake aku. Oke, aku kadang bodho, nanging aku isih dadi wartawan investigasi paling apik ing donya. Aku ngalahake stalemates pemberontak ing Kazakhstan lan ngetutake dalan menyang papan perlindungan organisasi teroris nalika perang brutal ing Bogota, bayi. Aku ngerti basa awak lan aku ngerti nalika sumber ndhelikake soko saka aku.
  
  Dheweke ngempet. "Apa gunane sampeyan ngerti rincian? Kita isih ora ngerti apa sing kedadeyan karo sampeyan. Neraka, kita malah ora ngerti apa sing kedadeyan karo sampeyan nalika sampeyan ilang ing kapal DKM Geheimnis. Aku pancene ora yakin carane akeh omong kosong sing bisa ditindakake, Sam."
  
  "Aku ngerti. Aku ngerti, nanging aku prihatin, mula aku kudu ngerti. Ora, aku duwe hak ngerti, "ujare. "Sampeyan kudu ngandhani aku supaya aku duwe gambaran lengkap, tresnaku. Banjur aku bisa nggabungake loro lan loro, sampeyan ngerti? Mung banjur aku bakal ngerti apa sing kudu dilakoni. Menawi wonten setunggal bab ingkang kula sinau minangka wartawan, inggih menika separo informasi...nanging malah 99% informasi menika kadang boten cekap kangge njalari penjahat. Saben rinci perlu; saben kasunyatan kudu ditaksir sadurunge kesimpulan rampung.
  
  "Oke, oke, wis," dheweke nyegat dheweke. "Aku ngerti. Aku mung ora pengin sampeyan kudu menehi hasil karo kakehan supaya cepet sawise sampeyan bali, ngerti? Sampeyan wis ngalami akeh banget lan mukjizat terus-terusan liwat kabeh, ora preduli, gendhakan. Kabeh sing dakkarepake yaiku nyingkirake omong kosong sing ala nganti sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut.
  
  Sam ngaso sirahe ing weteng shapely Nina, njalari dheweke cekikikan. Dheweke ora bisa nyelehake sirahe ing dhadhane amarga sling, mula dheweke mbungkus tangane ing pupu lan nyelehake tangane ing ngisor punggunge. Ambune kaya mawar lan rasane kaya satin. Panjenenganipun felt Nina kang free tangan liyane ing kang nglukis peteng rambute minangka dheweke dianakaké wong ana lan dheweke wiwit ngomong .
  
  Luwih saka rong puluh menit, Sam ngrungokake Nina ngomong babagan kabeh sing kedadeyan, ora ana rincian sing ilang. Nalika dheweke nyritakake babagan pribumi lan swara aneh ing ngendi Sam ngucapake tembung-tembung ing basa sing ora bisa dimangerteni, dheweke felt pucuk driji kedutan ing kulit. Kajaba iku, Sam nindakake tugas sing cukup apik kanggo ngandhani kahanane sing medeni, nanging ora ana sing turu nganti srengenge teka.
  
  
  Bab 9
  
  
  Ketok lawang ngarep sing ora mandheg-mandheg ndadekake Detlef Holtzer ora kentekan niat lan nesu. Wis telung dina bojone dipateni, nanging beda karo sing dikarepke, rasane mung tambah parah. Saben wartawan liyane thothok-thothok lawange, dheweke kringet. Ayang-ayang nalika isih cilik nyusup saka pangeling-eling; wektu sing peteng ndhedhet sing nggawe dheweke jijik karo swara wong nuthuk lawang.
  
  "Tinggalake aku!" - bengok, ora nggatekake sing nelpon.
  
  "Pak Holzer, iki Hein Müller saka omah panguburan. Perusahaan asuransi bojomu wis ngubungi aku kanggo ngrampungake sawetara masalah karo sampeyan sadurunge bisa nerusake ... "
  
  "Kowe budheg? Aku ngomong metu!" - ngidoni duda sing apes. Swarane gumeter saka alkohol. Dheweke ana ing verge saka risak lengkap. "Aku pengin otopsi! Dheweke dipateni! Aku pitutur marang kowe, dheweke dipateni! Aku ora bakal ngubur dheweke nganti diselidiki!"
  
  Ora preduli sapa sing muncul ing lawange, Detlef ora gelem mlebu. Ing njero omah, wong sing ora bisa diterangake meh ora ana. Panjenenganipun mandheg mangan lan lagi wae dipindhah saka sofa, ngendi Gaby shoes katahan wong glued kanggo dheweke ngarsane.
  
  "Aku bakal nemokake dheweke, Gabi. Aja kuwatir, mas. Aku bakal nemokake dheweke lan mbuwang mayit ing jurang," grumbulan lirih, karo mripate beku ing panggonane. Detlef wis ora bisa nahan sedhih maneh. Dheweke ngadeg lan mlaku-mlaku ngubengi omah, nyedhaki jendhela sing peteng. Kanthi driji telunjuk, dheweke nyuwek pojok kanthong sampah sing ditempelake ing kaca. Ana mobil loro sing diparkir ing njaba ngarep omah, nanging kosong.
  
  "Kowe neng endi?" - dheweke nyanyi kanthi tenang. Kringet katon ing bathuk lan mili menyang mripate sing kobong, abang amarga kurang turu. Awak massive wis shrunk sawetara kilogram wiwit mandheg mangan, nanging isih cukup wong. Barefoot, nganggo clono dowo lan kaos lengen dawa wrinkles gantung longgar saka sabuk, kang ngadeg ngenteni wong katon ing mobil. "Aku ngerti kowe neng kene. Aku ngerti sampeyan ana ing lawangku, tikus cilik, "dheweke merengut nalika nyanyi tembung kasebut. "Tikus, tikus! Kowe arep mlebu omahku?"
  
  Dheweke ngenteni, nanging ora ana sing thothok-thothok lawang, sing kepenak banget, sanajan dheweke isih ora percaya karo kalem. Dheweke wedi karo ketukan iki, sing keprungu ing kupinge kaya bledug. Nalika isih enom, bapake, sing mabuk alkohol, ninggalake dheweke ing omah nalika dheweke mlayu saka hiu utangan lan bandar judi. Detlef enom ndhelik ing njero, nutup gorden nalika asu ajag ana ing lawang. Ketok lawang kuwi identik karo serangan sing nggegirisi marang bocah cilik, lan atine deg-degan, wedi yen bakal mlebu.
  
  Saliyane thothok-thothok, wong-wong sing nesu uga nguwuh-uwuh lan ngipat-ipati dheweke.
  
  Aku ngerti sampeyan ana, telek! Bukak lawange, utawa omahmu dakobong!" bengok-bengok. Ana wong sing mbalang bata ing jendela, dene bocah enom mau lungguh ngguyu ing pojok kamar turu, nutup kupinge. Bareng bapake mulih rada sore, dheweke ketemu anake lagi nangis, nanging dheweke mung ngguyu lan ngarani bocah iku lemah.
  
  Nganti seprene Detlef krasa deg-degan nalika ana wong thothok-thothok lawange, senajan dheweke ngerti yen wong sing nelpon iku ora mbebayani lan ora duwe niat ala. Nanging saiki? Saiki padha thothok-thothok lawang maneh. Padha wanted wong. Wong-wong mau kaya wong-wong sing nesu ing njaba nalika remaja, meksa dheweke metu. Detlef krasa kepepet. Dheweke rumangsa kaancam. Ora masalah kok padha teka. Kasunyatane dheweke nyoba meksa dheweke metu saka papan sing didhelikake, lan iki minangka tumindak perang nglawan emosi sing sensitif saka duda.
  
  Tanpa alasan sing jelas, dheweke mlebu pawon lan njupuk piso pangupas saka laci. Dheweke ngerti apa sing ditindakake, nanging dheweke ora bisa ngontrol. Eluhe netesake mripate nalika ngubur lading menyang kulit, ora jero banget, nanging cukup jero. Dheweke ora ngerti apa sing nyebabake dheweke nindakake iki, nanging dheweke ngerti yen dheweke kudu nindakake. Ing sawetara urutan saka swara peteng ing sirahe, Detlef mindhah lading sawetara inci saka sisih lengen menyang sisih liyane. Nyengat kaya potongan kertas raksasa, nanging bisa ditanggung. Nalika dheweke ngangkat piso, dheweke ndeleng getih sing metu kanthi tenang saka garis sing wis ditarik. Nalika coretan abang sing cilik dadi bintik-bintik ing kulit putih, dheweke ambegan jero.
  
  Sepisanan wiwit Gabi seda, Detlef rumangsa ayem. Atine alon-alon dadi irama sing tenang lan kuwatir ora bisa digayuh-saiki. Kalem sing dibebasake ndadekake dheweke ngucapake matur nuwun kanggo piso kasebut. Dheweke ndeleng apa sing wis ditindakake sedhela, nanging sanajan ana protes saka kompas moral, dheweke ora rumangsa salah. Nyatane, dheweke rumangsa wis rampung.
  
  "Aku tresna sampeyan, Gabi," dheweke bisik-bisik. "Aku tresno karo kowe. Iki sumpah getih kanggo sampeyan, anakku."
  
  Tangane dilebokake ing washcloth lan dikumbah peso, nanging ora dilebokake maneh, dheweke dilebokake ing kanthong.
  
  "Sampeyan tetep ing ngendi wae," bisik dheweke menyang piso. "Ana nalika aku butuh kowe. Sampeyan aman. Aku rumangsa aman karo kowe." Esem kecut katon ing raine Detlef nalika ngrasakake katentreman sing dumadakan teka ing dheweke. Kaya-kaya tumindak ngethok awake dhewe wis ngresikake pikirane, nganti dheweke rumangsa cukup yakin kanggo ngupayakake upaya kanggo nemokake pembunuh bojone liwat sawetara penyelidikan proaktif.
  
  Detlef mlaku liwat kaca lemari sing pecah, ora peduli diganggu. Rasa lara iku mung lapisan kasangsaran liyane sing ditumpuk ing ndhuwur apa sing wis dialami, dadi katon ora pati penting.
  
  Sarehne dheweke nembe ngerti yen dheweke ora kudu ngethok awake dhewe supaya luwih kepenak, dheweke uga ngerti yen dheweke kudu golek buku cathetane almarhum bojone. Gabi wis tuwa ing babagan iki. Dheweke percaya karo cathetan fisik lan tanggalan. Sanajan dheweke nggunakake telpon kanggo ngelingake janjian, dheweke uga nulis kabeh kanthi nulis, minangka pakulinan sing paling disenengi saiki sing bisa nulungi wong sing bisa mateni.
  
  Nggoleki laci, dheweke ngerti persis apa sing digoleki.
  
  "Duh Gusti, muga-muga ora ana ing dhompetmu, bayi," dheweke ngomel karo terus nggoleki. "Amarga dheweke duwe dompet sampeyan lan ora bakal menehi bali menyang aku nganti aku metu saka lawang kanggo ngobrol karo dheweke, sampeyan ngerti?" Dheweke terus ngomong karo Gaby kaya-kaya ngrungokake, dadi hak istimewa wong sing sepi kanggo njaga supaya ora dadi edan, sing disinaoni saka ndeleng ibune dilecehke nalika dheweke nandhang sangsara nalika dheweke nikah.
  
  "Gabi, aku butuh bantuanmu, sayang," Detlef nggresula. Dheweke lungguh ing kursi ing kamar cilik sing digunakake Gaby minangka kantore. Aku ndeleng buku-buku sing kasebar ing endi-endi lan kothak rokok lawas ing rak kapindho lemari kayu sing digunakake kanggo arsip. Detlef njupuk ambegan jero lan narik awake dhewe. "Endi sampeyan bakal nyelehake buku harian bisnis sampeyan?" takon karo swara lirih nalika pikirane mlayu liwat kabeh kemungkinan.
  
  "Mesti ana papan sing bisa diakses kanthi gampang," dheweke mrengut, mikir banget. Dheweke ngadeg lan nyamar yen iki kantore. "Endi sing luwih trep?" Dheweke lungguh ing mejane, madhep monitor komputer. Ana tanggalan ing mejane, nanging kosong. "Aku kira sampeyan ora bakal nulis iki ing kene amarga ora kabeh wong bisa ndeleng," ujare, shuffling watara item ing ndhuwur meja.
  
  Dheweke nyekel pulpen lan pembuka layang ing cangkir porselen kanthi logo tim dayung lawas. Mangkuk flatter ngemot pirang-pirang flash drive lan pernak-pernik kayata ikatan rambut, marmer lan rong cincin sing ora tau dienggo amarga gedhe banget. Ing sisih kiwa, ing jejere sikil lampu meja dheweke, sijine paket mbukak lozenges tenggorokan. Ora ana buku harian.
  
  Detlef ngrasakake sedhih maneh, bingung ora nemokake buku kulit ireng. Piano Gabi ngadeg ing pojok sisih tengen kamar, nanging buku-buku ing kono mung ngemot lembaran musik. Krungu udan deres ing njaba, sing cocog karo swasana.
  
  "Gabi, apa aku bisa nulungi kowe?" - dheweke sighed. Telpon ing lemari arsip Gabi muni lan wedi setengah mati. Dheweke luwih ngerti tinimbang njupuk menyang tangane. Iku mau. Iki padha pamburu, accusers. Iki padha wong sing weruh bojone minangka sawetara jenis suicidal weakling. "Ora!" - bengok-bengok, gumeter nesu. Detlef njupuk rak buku wesi saka rak banjur diuncalake menyang telpon. Bookend abot nutul telpon saka kabinet karo pasukan gedhe, ninggalake iku pecah ing lantai. Mripatipun ingkang abrit lan toya mirsani kanthi napsu dhateng piranti ingkang risak, lajeng ngalih dhateng lemari ingkang sampun risak kanthi rak buku ingkang awrat.
  
  Detlef mesem.
  
  Ing lemari dheweke nemokake buku harian ireng Gabi. Kabeh wektu iki dheweke lay ing telpon, didhelikake saka prying mata. Dheweke lunga njupuk buku, ngguyu gila. "Baby, sampeyan paling apik! Iku sampeyan? A? " gumam dheweke lembut, mbukak buku. "Kowe nembe nelpon aku? Apa sampeyan pengin aku ndeleng buku? Aku ngerti kowe iya."
  
  Dheweke ora sabar, nggoleki janjian sing wis dicathet kanggo tanggal seda rong dina kepungkur.
  
  "Kowe weruh sapa? Sapa sing weruh sampeyan pungkasan kajaba wong bodho Inggris? Ayo dideleng".
  
  Kanthi getih garing ing sangisore kuku, dheweke mbukak driji indeks saka ndhuwur tekan ngisor, kanthi ati-ati maca saben entri.
  
  "Aku mung kudu ndeleng sapa sing karo sampeyan sadurunge sampeyan..." Dheweke ngulu. "Dheweke ujar yen sampeyan wis mati esuk."
  
  
  8.00 - Rapat karo wakil intelijen
  
  9.30 - Kembang Margot, Crita ChD
  
  10.00 - Kantor David Perdue Ben Carrington gegayutan karo pesawat Milla
  
  11.00 - Konsulat ngelingi Kirill
  
  12.00 - Nggawe janjian karo dokter gigi Detlef
  
  
  Tangane Detlef menyang cangkeme. "Lara untune wis ilang ta, Gabi?" Eluhe nyemburake tembung-tembung sing arep diwaca, lan bukune ditutup, dicekel kenceng ing dhadhane, banjur ambruk dadi sungkawa, njerit ati. Liwat cendhela sing peteng ndhedhet dheweke bisa ndeleng kelip-kelip kilat. Kantor cilik Gaby saiki meh peteng ndhedhet. Dheweke mung lungguh lan nangis nganti mripate garing. Sedhih banget, nanging dheweke kudu narik awake dhewe.
  
  Kantor Carrington, dheweke mikir. Panggonan pungkasan sing ditekani yaiku kantor Carrington. Dheweke ngandhani media yen dheweke ana nalika dheweke tilar donya. 'Ana sing nudged dheweke. Ana liyane kanggo rekaman iki. Dheweke cepet-cepet mbukak buku lan nggulungake saklar ing lampu meja supaya bisa ndeleng luwih apik. Detlef kaget: "Sapa Milla?" pikire banter. "Sapa David Perdue?"
  
  Drijiné ora bisa mindhah cukup cepet nalika bali menyang dhaptar kontak dheweke, roughly scrawled ing hard nang tutup buku dheweke . Ora ana apa-apa kanggo 'Milla', nanging ing sisih ngisor kaca ana alamat web kanggo salah sawijining bisnis Perdue. Detlef langsung online kanggo ndeleng sapa wong Perdue iki. Sawise maca bagean Babagan, Detlef ngeklik tab Kontak lan mesem.
  
  "Gotcha!"
  
  
  Bab 10
  
  
  Perdue nutup mripate. Nolak kepinginan kanggo ndeleng apa sing ditampilake ing layar, dheweke terus nutup mripat lan ora nggatekake swara njerit sing metu saka papat speaker ing pojok. Sing ora bisa digatekake yaiku suhu sing saya mundhak kanthi bertahap. Awake kringet-kringet amarga kepanasan, nanging dheweke ngupayakake supaya bisa nuruti aturane ibune supaya ora gupuh. Dheweke mesthi ujar yen Zen minangka jawaban.
  
  Nalika sampeyan gupuh, sampeyan dadi kagungane. Sawise sampeyan panik, pikiran sampeyan bakal percaya lan kabeh reaksi darurat bakal ditrapake. "Tetep tenang utawa sampeyan bakal ngaco," ujare dheweke bola-bali, ngadeg ora obah. Kanthi tembung liyane, Perdue nggunakake trik kuno kanggo awake dhewe sing ngarep-arep otak bakal tiba. Dheweke wedi yen malah obah. bakal mundhakaken suhu luwih, awak, nanging ora perlu.
  
  Swara surround ngapusi atine kanggo pracaya iku kabeh nyata. Mung kanthi njaga awake dhewe saka ndeleng layar bisa Perdue nyegah otak saka nggabungake persepsi lan ngowahi dadi kasunyatan. Sajrone sinau babagan dhasar NLP ing musim panas 2007, dheweke sinau trik pikiran cilik kanggo pengaruhe pangerten lan nalar. Dheweke ora tau mikir yen uripe bakal gumantung.
  
  Wis pirang-pirang jam, keprungu swara mbudheg saka kabeh pihak. Screams saka anak dilecehke menehi cara kanggo paduan suara saka bedhil sadurunge ngowahi menyang tabrakan rhythmic pancet saka baja ing baja. Swara palu ing anvil mboko sithik malih dadi moans seksual rhythmic sadurunge klelep metu dening squeals asu laut bayi kang diantemi nganti mati. Rekaman kasebut dimainake kanthi terus-terusan nganti suwe nganti Perdue bisa prédhiksi swara apa sing bakal ditindakake.
  
  Kanggo medeni, billionaire enggal nyadari yen swara sing nggegirisi ora njijiki maneh. Nanging, dheweke ngerti manawa ana bagean tartamtu sing nyenengake dheweke, dene liyane nggawe gething. Amarga ora gelem njagong, sikile wiwit lara lan punggung ngisor dheweke mati, nanging jogan uga wiwit panas. Ngelingi meja sing bisa dadi papan perlindungan, Perdue mbukak mripate kanggo nggoleki, nanging nalika dheweke nutup mripate, dheweke dicopot, ora ana dalan.
  
  "Apa sampeyan wis nyoba mateni aku?" - bengok-bengok, mlumpat saka sikil siji menyang sikil liyane supaya sikile istirahat saka permukaan sing panas ing lantai. "Kowe njaluk apa saka aku?"
  
  Nanging ora ana sing mangsuli. Enem jam sabanjure, Perdue kesel. Lemah ora dadi panas, nanging cukup kanggo ngobong sikile yen dheweke wani ngedhunake luwih saka sedetik. Sing luwih elek tinimbang panas lan kudu terus-terusan mindhah yaiku klip audio terus muter tanpa mandheg. Saka wektu kanggo wektu, dheweke ora bisa ora mbukak mripate kanggo ndeleng apa sing wis diganti ing wektu intervening. Sawise meja ilang, ora ana sing diganti. Kanggo dheweke, kasunyatan iki luwih nggegirisi tinimbang liyane.
  
  Sikil Perdue wiwit getihen nalika blisters ing tlapakane bledosan, nanging dheweke ora bisa mandheg mandheg malah sedhela.
  
  "Duh Gusti Yesus! Mangga mungkasi iki! Mangga! Aku bakal nindakake apa sing dikarepake!" - dheweke bengok. Nyoba ora kelangan iku ora ana maneh pilihan. Yen ora, dheweke ora bakal tuku ide yen dheweke nandhang sangsara cukup kanggo percaya ing sukses misi kasebut. "Klaus! Klaus, demi Gusti Allah, tulung marang wong-wong mau supaya mandheg!"
  
  Nanging Klaus ora mangsuli lan ora mandheg nyiksa. Klip audio sing njijiki diputer terus-terusan nganti Perdue njerit. Malah mung swara saka tembunge dhewe nggawa sawetara relief dibandhingake swara bola-bali. Ora let suwi swarane ndadak.
  
  "Inggih, bodho!" dheweke ngomong ora luwih saka bisikan serak. "Saiki sampeyan ora bisa njaluk bantuan lan sampeyan ora duwe swara kanggo nyerah." Sikile kenceng amarga bobote, nanging dheweke wedi tiba ing lantai. Ora suwe dheweke ora bakal bisa njupuk langkah maneh. Nangis kaya bayi, Perdue nyuwun. "Ampun. Mangga."
  
  Dumadakan layar dadi peteng, ninggalake Purdue ing peteng peteng maneh. Swara kasebut mandheg sanalika, nggawe kupinge krasa sepi. Lantai isih panas, nanging sawise sawetara detik dadi adhem, ngidini dheweke bisa lungguh. Sikilé krasa lara banget, lan saben otot ing awak kedutan lan kejang.
  
  "Oh, matur nuwun Gusti," dheweke bisik-bisik, matur nuwun amarga panyiksa wis rampung. Dheweke ngusapi eluhe nganggo mburi tangane lan ora ngelingi yen kringet wis kebakar mripate. Kasepen ana megah. Pungkasane dheweke bisa krungu deg-degan sing cepet banget amarga tensi. Perdue ambegan lega, ngrasakake berkah sing lali.
  
  Nanging Klaus ora ateges lali kanggo Purdue.
  
  Persis limang menit mengko, layar diuripake maneh lan njerit pisanan teka saka speaker. Perdue rumangsa remuk jiwane. Dheweke geleng-geleng kepala amarga ora percaya, krasa lantai maneh panas lan mripate kebak rasa putus asa.
  
  "Kenapa?" - dheweke grumbled, punishing tenggorokan karo nyoba kanggo njerit. "Kowe kuwi bajingan apa? Yagene kowe ora ngatonake praupanmu, bocah sundel!" Omongané -- senajan wis keprungu -- mesthi keprungu amarga Klaus ora ana. Nyatane, ora ana wong ing kana. Mesin panyiksa wis disetel ing wektu kanggo mateni cukup suwe kanggo Perdue supaya ngarep-arep, teknik jaman Nazi sing apik kanggo nggedhekake torture psikologis.
  
  Aja percaya pangarep-arep. Iku minangka fleeting minangka brutal.
  
  Nalika Perdue tangi, dheweke bali menyang kamar kastil sing mewah kanthi lukisan minyak lan jendela kaca patri. Sedhela dheweke ngira kabeh iki mung ngipi elek, nanging banjur ngrasakake lara sing nggegirisi amarga bledosan. Dheweke ora bisa ndeleng kanthi apik amarga dheweke njupuk kacamata lan sandhangane, nanging visine cukup apik kanggo ndeleng rincian langit-langit-dudu lukisan, nanging bingkai.
  
  Mripate wis garing amarga nangis nekat, nanging ora ana apa-apa dibandhingake karo sirah sing pecah amarga kakehan akustik. Nalika dheweke nyoba ngobahake anggota awak, dheweke nemokake yen otot-otot dheweke luwih apik tinimbang sing dikarepake. Pungkasane, Perdue nyawang sikile, wedi karo apa sing bisa dideleng. Kaya sing dikarepake, driji sikil lan pinggire ditutupi bledosan lan getih garing.
  
  "Aja kuwatir, Herr Perdue. Aku janji sampeyan ora bakal dipeksa kanggo ngadeg ing paling kanggo dina liyane, "Swara sarkastik metu saka udhara saka arah lawang. "Sampeyan turu kaya wong mati, nanging wektune tangi. Telung jam turu cukup."
  
  "Klaus," Perdue ngguyu.
  
  Wong sing kurus alon-alon mlaku nyedhaki meja sing lagi lungguhan Perdue karo nyekeli rong cangkir kopi ing tangane. Digodha kanggo uncalan menyang cangkir mouse Jerman, Perdue mutusaké kanggo nolak nggusah kanggo quench kang ngelak elek. Dhèwèké njagong lan ngrebut cangkir saka wong sing nyiksa, nanging ora ana sing kosong. Nesu, Perdue mbuwang cangkir menyang lantai, ing kono pecah.
  
  "Sampeyan pancen kudu waspada, Herr Perdue," ujare Klaus kanthi swara sing nyenengake, sing luwih nyenengake tinimbang kaget.
  
  "Iki sing dikarepake, Dave. Dheweke pengin sampeyan tumindak kaya kewan," batine Perdue. "Aja padha menang."
  
  "Apa sing dikarepake saka aku, Klaus?" Perdue ambegan, narik kawigaten wong Jerman. "Apa sing bakal sampeyan lakoni yen sampeyan dadi aku? Dakkandhani. Aku njamin sampeyan bakal nindakake sing padha.
  
  "Oh! Apa sing kedadeyan karo swara sampeyan? Kowe gelem banyu?" pitakone Klaus ramah.
  
  "Dadi sampeyan bisa nolak aku maneh?" - Perdue takon.
  
  "Bisa wae. Nanging mbok menawa ora. Apa sampeyan ora nyoba? wangsulane.
  
  "Game Pikiran" Purdue ngerti aturan game kasebut kanthi apik. Sow kebingungan lan ninggalake mungsuh sampeyan mikir apa bakal nyana paukuman utawa ganjaran.
  
  "Aku bisa njaluk sawetara banyu," Pardue nyoba. Sawise kabeh, dheweke ora duwe apa-apa.
  
  "Wasser!" Klaus njerit. Dheweke menehi Perdue eseman anget sing duwe keaslian mayit tanpa lambe nalika wanita kasebut nggawa wadhah sing kuat lan banyu murni. Yen Perdue wis bisa ngadeg, dheweke bakal mlayu nemoni dheweke ing tengah dalan, nanging kudu ngenteni dheweke. Klaus nyelehake cangkir kosong sing dicekel ing jejere Perdue lan diwutahake banyu.
  
  "Apik sampeyan tuku rong cangkir," Perdue rasped.
  
  "Aku nggawa rong cangkir amarga rong alasan. Aku nganggep sampeyan bakal ngilangi salah sijine. Dadi, aku ngerti yen sampeyan butuh liyane kanggo ngombe banyu sing bakal sampeyan njaluk, "jlentrehe nalika Perdue nyekel botol kanggo nyedhaki banyu.
  
  Wiwitane ora nggatekake cangkir kasebut, dheweke ndhelikake gulu botol ing antarane lambene nganti wadhah sing abot kena untune. Nanging Klaus njupuk lan menehi Perdue cangkir. Mung sawise ngombe rong cangkir, Perdue ambegan.
  
  "Siji liyane? Mangga," panjaluke Klaus.
  
  "Siji maneh, nanging kita bakal ngomong," ujare marang tawanan lan ngisi cangkir maneh.
  
  "Klaus," Perdue ambegan, ngombe nganti tetes pungkasan. "Sampeyan bisa ngomong apa sing dikarepake saka aku? Kok kowe nggawa aku mrene?"
  
  Klaus mendesah lan muter mripate. "Kita wis ngalami iki sadurunge. Sampeyan ora kudu takon." Dheweke mbalekake botol menyang wong wadon lan dheweke metu saka kamar.
  
  "Kok ora bisa? Paling ora, aku ngerti sebabe aku disiksa, "ujare Perdue.
  
  "Sampeyan ora disiksa," ujare Klaus. "Sampeyan lagi dibalekake. Nalika sampeyan pisanan ngubungi Ordo, iku kanggo nggodha kita karo Tombak Suci sampeyan lan kanca-kanca ketemu, elinga? Sampeyan ngundang kabeh anggota dhuwur saka Black Sun menyang rapat rahasia ing Deep Sea One kanggo mamerake peninggalan sampeyan, ta?"
  
  Perdu manthuk. Iku bener. Dheweke nggunakake peninggalan kasebut minangka pengaruh kanggo ngurmati awake dhewe karo Ordo kanggo bisnis sing bisa ditindakake.
  
  "Nalika sampeyan main karo kita wektu iku, anggota kita ana ing kahanan sing mbebayani banget. Nanging aku yakin kowe niate apik, senajan kowe lunga karo barang peninggalan kaya wong pengecut, ninggalke nasibe yen banyune mlebu," Klaus ceramahe semangat. "Kita pengin sampeyan dadi wong kasebut maneh; mugi-mugi panjenengan sami nyambut damel supados saged pikantuk barang ingkang kita butuhaken supados kita sedaya saged makmur. Kanthi jenius lan kasugihan sampeyan, sampeyan bakal dadi calon sing cocog, mula kita bakal ... ngganti pikiran sampeyan.
  
  "Yen sampeyan pengin Tumbak Takdir, aku bakal luwih seneng menehi sampeyan minangka ijol-ijolan kanggo kebebasanku," Pardue nawakake, lan tegese saben tembung.
  
  "Aku duwe Himmel! David, apa kowe ora ngrungokake?" Klaus nguwuh karo kuciwane nom-noman. "Kita bisa duwe apa wae sing dikarepake! Kita pengin sampeyan bali menyang kita, nanging sampeyan nawakake kesepakatan lan pengin rembugan. Iki dudu transaksi bisnis. Iki minangka pawulangan orientasi lan mung sawise kita marem yen sampeyan siyap, sampeyan bakal diidini ninggalake ruangan iki.
  
  Klaus ndeleng jam tangane. Dheweke ngadeg arep mangkat, nanging Perdue nyoba nahan dheweke kanthi kesel.
  
  "Eh, aku njaluk banyu maneh?" - dheweke wheezed.
  
  Tanpa mandheg utawa noleh mburi, Klaus mbengok: "Wasser!"
  
  Nalika dheweke nutup lawang mburi, silinder ageng kanthi radius meh ukuran kamar mudhun saka langit-langit.
  
  "Duh Gusti, saiki piye?" Perdue njerit gupuh banget nalika dheweke nggebug lantai. Panel langit-langit tengah slid menyang sisih lan wiwit ngeculake stream banyu menyang silinder, drenching perih Perdue, awak wuda lan muffling kang screams.
  
  Sing luwih nggegirisi tinimbang wedi tenggelam yaiku ngerti yen dheweke ora duwe niat mateni.
  
  
  Bab 11
  
  
  Nina rampung packing nalika Sam adus pungkasan. Wong-wong mau bakal teka ing landasan udara sajrone jam, menyang Edinburgh.
  
  "Wis rampung ta, Sam?" pitakone Nina banter, metu saka jedhing.
  
  "Ya wis, umpluk umpluk maneh ing bokongku. Aku bakal metu saiki!" - wangsulane.
  
  Nina ngguyu lan geleng-geleng. Telpon ing dompet muni. Tanpa ndeleng layar, dheweke mangsuli.
  
  "Halo".
  
  "Halo, uh, Dr. Gould?" takon wong ing telpon.
  
  "Iki dheweke. Aku ngomong karo sapa? dheweke mrengut. Dheweke diarani judhul, sing tegese dheweke dadi pengusaha utawa agen asuransi.
  
  "Jenengku Detlef," wong kasebut ngenalake awake dhewe kanthi logat Jerman sing kuwat. "Nomermu diparingi salah sijine asistene Pak David Perdue. Aku bener-bener nyoba nyedhaki dheweke.
  
  "Dadi kenapa dheweke ora menehi nomer sampeyan?" pitakone Nina ora sabar.
  
  "Amarga dheweke ora ngerti ngendi dheweke, Dr. Gould," wangsulane lirih, meh timidly. "Dheweke ngandhani yen sampeyan ngerti?"
  
  Nina bingung. Ora ana gunane. Perdue ora tau metu saka asistene. Mbok karyawan liyane, nanging ora tau asistene. Kuncine, utamane karo sifate sing impulsif lan petualang, yaiku salah sawijining wong lanang sing mesthi ngerti menyang ngendi dheweke bakal kelakon.
  
  "Ngrungokake, Det-Detlef? Bener?" pitakone Nina.
  
  "Nggih, Bu," kandhane.
  
  "Wenehi sawetara menit kanggo nggoleki dheweke lan aku bakal nelpon sampeyan maneh, oke? Tolong beri nomermu."
  
  Nina ora percaya karo sing nelpon. Perdue ora bisa ilang kaya ngono, mula dheweke ngira yen dheweke minangka pengusaha teduh sing nyoba njaluk nomer pribadi Perdue kanthi ngapusi dheweke. Dheweke menehi dheweke nomer lan dheweke nutup telpon. Nalika dheweke nelpon omah gedhong Perdue, asistene mangsuli.
  
  "Oh, hi, Nina," wong wadon menehi salam marang dheweke, krungu swara akrab saka sejarawan ayu kang tansah tetep karo Perdue.
  
  "Ngrungokake, apa ana wong liyo sing nelpon sampeyan kanggo ngobrol karo Dave?" pitakone Nina. Wangsulane dheweke kaget.
  
  "Ya, dheweke nelpon sawetara menit kepungkur, njaluk Pak Perdue. Nanging nyatane, aku ora krungu apa-apa saka dheweke dina iki. Mungkin dheweke lunga ing akhir minggu? dheweke mikir.
  
  "Dheweke ora takon sampeyan arep menyang ngendi wae?" Nina nyurung. Iki ngganggu dheweke.
  
  "Aku pungkasane duwe dheweke ing Las Vegas kanggo sawetara wektu, nanging dina Rebo dheweke arep menyang Copenhagen. Ana hotel mewah sing pengin ditekani, nanging mung aku ngerti, "ujare. "Apa kita kudu kuwatir?"
  
  Nina ambegan abot. "Aku ora pengin nyebabake gupuh, nanging mung kanggo mesthekake, sampeyan ngerti?"
  
  "Inggih".
  
  "Apa dheweke lelungan nganggo pesawat dhewe?" Nina kepengin ngerti. Iki bakal menehi dheweke kesempatan kanggo miwiti panelusuran dheweke. Sawise nampa konfirmasi saka asistene, Nina matur nuwun lan mungkasi telpon kanggo nyoba nelpon Perdue ing ponsel. ora ana apa-apa. Dheweke kesusu menyang lawang jedhing lan bledosan nang, nemokake Sam mung mbungkus andhuk sak bangkekan.
  
  "Heh! Nek kowe arep dolanan mestine wis ngomong sakdurunge aku resik-resik dhewe," geregete.
  
  Ora nggatekake lelucone, Nina ngomel, "Aku rumangsa Perdue ana masalah. Aku ora yakin yen iki masalah jinis Hangover 2 utawa masalah nyata, nanging ana sing salah.
  
  "Kok ngono?" - Sam takon, nderek dheweke menyang kamar kanggo njaluk disandangi. Dheweke ngandhani babagan penelepon misterius lan kasunyatan manawa asisten Perdue ora krungu saka dheweke.
  
  "Aku nganggep sampeyan nelpon ponsel dheweke?" Sam ngusulake.
  
  "Dheweke ora nate mateni telpon. Sampeyan ngerti, dheweke duwe surat swara lucu sing nampa pesen karo lelucon fisika utawa sing dijawab, nanging ora tau mati, ta? " - dheweke ngandika. "Nalika aku nelpon dheweke ora ana apa-apa."
  
  "Aneh banget," dheweke setuju. "Nanging ayo mulih dhisik, banjur bisa ngerteni kabeh. Hotel iki sing dituju ing Norwegia..."
  
  "Denmark," dheweke mbenerake dheweke.
  
  "Ora apa-apa. Mungkin dheweke mung seneng banget. Iki minangka preian 'wong normal' pisanan ing - uga, ing salawas-lawase - sampeyan ngerti, jenis sing ora ana wong sing nyoba mateni dheweke lan liya-liyane, "dheweke shrugged.
  
  "Ana sing ora bener. Aku mung arep nelpon pilot lan njaluk menyang ngisor iki, "dheweke announced.
  
  "Enak. Nanging kita ora bisa ketinggalan pesawat dhewe, mula bungkus barang-barangmu lan ayo lunga, "ujare karo nepuk pundhake.
  
  Nina kelalen bab wong sing nuding metu Perdue ngilang kanggo dheweke, utamané amarga dheweke nyoba kanggo tokoh metu ngendi mantan pacangan bisa. Nalika lagi munggah pesawat, wong loro mateni telpon.
  
  Nalika Detlef nyoba ngubungi Nina maneh, dheweke nemoni dalan buntu liyane, sing ndadekake dheweke nesu lan dheweke langsung mikir yen dheweke lagi diputer. Yen pasangan wadon Perdue pengin nglindhungi dheweke kanthi nyingkirake randha wanita sing dipateni Perdue, pikir Detlef, dheweke kudu ngupayakake apa sing dikarepake.
  
  Saka endi wae ing kantor cilik Gabi krungu swara histeris. Kaping pisanan, Detlef ora nggatekake minangka swara asing, nanging ora suwe banjur dadi swara kringet statis. Randha ngrungokake kanggo nemtokake sumber swara. Keprungu kaya ana wong sing ganti saluran ing radio, lan saben-saben keprungu swara serak-serak, gumuruh ora bisa dingerteni, nanging ora ana musik. Detlef alon-alon pindhah menyang panggonan sing swara putih saya banter.
  
  Pungkasane, dheweke ndeleng mudhun ing ventilasi sing ana ing ndhuwur lantai kamar. Iku setengah didhelikake dening langsir, nanging ora ana sangsi sing swara teka saka ing kono. Rumangsa kudu ngrampungake misteri kasebut, Detlef banjur njupuk kothak pirantine.
  
  
  Bab 12
  
  
  Nalika bali menyang Edinburgh, Sam angel nenangake Nina. Dheweke kuwatir babagan Perdue, utamane amarga dheweke ora bisa nggunakake telpon sajrone penerbangan dawa. Ora bisa nelpon kru kanggo konfirmasi lokasi, dheweke banget gelisah kanggo umume penerbangan.
  
  "Saiki ora ana sing bisa ditindakake, Nina," ujare Sam. "Nginep wae nganti kita ndharat. Wektu mlaku nalika sampeyan turu," dheweke nglirik.
  
  Dheweke menehi salah siji saka dheweke katon, salah siji saka sing katon dheweke menehi dheweke nalika ana akeh banget saksi kanggo apa liyane fisik.
  
  "Ngrungokake, kita bakal nelpon pilot sanalika kita teka. Nganti saiki, sampeyan bisa santai, "ujare. Nina ngerti yen dheweke pancen bener, nanging dheweke ora bisa ngrasa yen ana sing salah.
  
  "Sampeyan ngerti aku ora bisa turu. Yen aku kuwatir, aku ora bisa mlaku kanthi bener nganti rampung, "dheweke grundelan, nglempitake tangane, nyender, lan nutup mripate supaya dheweke ora kudu ngadhepi Sam. Sakbanjure, dheweke nggolek-golek barang-barang sing digawa.
  
  "Wong! Ssh, aja ngomong pramugari, "dheweke bisik-bisik marang Nina, nanging dheweke ora nggatekake upaya humor, nuduhake tas cilik kacang lan goyangake. Kanthi mripate ditutup, dheweke mutusake luwih becik ninggalake dheweke. "Ya, mbok menawa sampeyan kudu istirahat."
  
  Dheweke ora ngomong apa-apa. Ing pepeteng donya sing ditutup, Nina kepingin weruh yen mantan kekasih lan kanca-kancane wis lali ngubungi asistene, kaya sing disaranake Sam. Yen ngono, mesthi akeh sing bisa diomongake karo Purdue ing dalan. Dheweke ora seneng nguwatirake bab-bab sing bisa dadi ora pati penting, utamane yen dheweke cenderung nganalisis. Saka wektu kanggo wektu, turbulence pesawat nyuwek dheweke saka turu entheng. Nina ora ngerti suwene dheweke ngantuk. Iku misale jek kaya menit liwat, nanging digawe dowo kanggo liwat jam.
  
  Sam smacked tangan marang dheweke lengen ngendi dheweke driji rested ing pojok armrest . Sanalika nesu, Nina mbukak mripate kanggo nyengir marang kancane, nanging wektu iki dheweke ora bodho. Uga ora ana guncangan sing bisa medeni dheweke. Nanging banjur Nina kaget weruh Sam sing lagi deg-degan, kaya kejang sing dirasakake ing desa sawetara dina kepungkur.
  
  "Pengeran! Sam!" - Dheweke ngandika ing ambegan, nyoba ora kanggo narik kawigaten manungsa waé kanggo saiki. Dheweke nyekel bangkekan karo tangan liyane, nyoba mbebasake dheweke, nanging dheweke kuwat banget. "Sam!" - dheweke squeezed metu. "Sam, tangi!" Dheweke nyoba kanggo ngomong quietly, nanging kang convulsions wiwit narik kawigaten manungsa waé.
  
  "Ana apa karo dheweke?" - takon Lady plump saka sisih liyane pulo.
  
  "Mangga, mung menehi kita menit," Nina snapped minangka grapyak minangka dheweke bisa. Mripate mbuka, kusam lan ora ana maneh. "Duh Gusti, mboten!" Dheweke moaned sethitik banter wektu iki minangka desperation sakabeheng liwat dheweke, wedi apa bisa kelakon. Nina kelingan kedadeyane wong sing didemek nalika kejang kang pungkasan.
  
  "Nyuwun pangapunten, Bu," pramugari nyelani perjuangane Nina. "Ana apa?" Nanging nalika dheweke takon, pramugari weruh mripate Sam sing serem mandeng ing langit-langit, "Adhuh, sial," dheweke muni kanthi weker sadurunge menyang interkom takon apa ana dokter ing antarane penumpang. Ing endi-endi wong-wong padha noleh kanggo ndeleng apa gegeran; ana sing bengok-bengok lan ana sing nggumunake omongane.
  
  Nalika Nina mirsani, Sam kang tutuk mbukak lan ditutup rhythmically. "Duh, Gusti! Aja ngomong. Tolong aja ngomong," panjaluke karo nyawang dheweke. "Sam! Kowe kudu tangi!"
  
  Liwat awan pikirane, Sam bisa krungu swarane panjaluk saka ngendi wae. Dheweke mlaku ing jejere dheweke maneh menyang sumur, nanging wektu iki jagad iki abang. Langite marun lan lemah oranye peteng, kaya bledug bata ing sangisore sikile. Dheweke ora bisa ndeleng Nina, sanajan ing sesanti dheweke ngerti yen dheweke ana.
  
  Nalika Sam tekan sumur, dheweke ora njaluk cangkir, nanging ana cangkir kosong ing tembok sing ambruk. Dhèwèké dhèwèkan manèh kanggo ndelok sumur. Ing ngarepe dheweke weruh interior silinder jero, nanging wektu iki banyu ora jero ing ngisor, ing bayangan. Ing ngisor ana sumur sing kebak banyu resik.
  
  "Mangga, tulung! Dheweke nyedhot!" Sam krungu Nina njerit saka ngendi wae adoh.
  
  Ing sumur, Sam weruh Perdue munggah.
  
  "Purun?" Sam mrengut. "Apa sing sampeyan tindakake ing sumur?"
  
  Perdue ambegan amarga pasuryane meh ora katon. Dheweke nyedhaki Sam nalika banyune mundhak saya dhuwur, katon wedi. Ashen lan putus asa, pasuryane kleru lan tangane nempel ing tembok sumur. Lambene Perdue biru lan ana bunderan peteng ing mripate. Sam bisa ndeleng yen kancane wuda ing banyu sing kesusu, nanging nalika dheweke nylametake Perdue, tingkat banyu mudhun banget.
  
  "Koyone ora bisa ambegan. Apa dheweke asma? swara lanang liyane teka saka panggonan sing padha karo Nina.
  
  Sam katon watara, nanging piyambak ing gurun abang. Ing kadohan, dheweke bisa ndeleng bangunan tuwa sing rusak kaya pembangkit listrik. Bayangan ireng manggon ing mburi papat utawa lima lantai saka bukaan jendhela kosong. Ora ana kumelun munggah saka menara, lan suket gedhe sprouted saka tembok liwat retak lan crevices kawangun dening taun nilar. Saka papan sing adoh, saka telenging jiwane, dheweke keprungu swara gumebyar. Swara kasebut saya banter, mung sethithik, nganti dheweke ngerti yen dheweke minangka generator.
  
  "Kita kudu mbukak saluran napas! Tarik sirahe maneh kanggo aku!" dheweke krungu swarane wong lanang maneh, nanging Sam nyoba nggawe swara liyane, gemuruh nyedhaki sing tansaya banter, njupuk liwat kabeh gurun nganti lemah wiwit gumeter.
  
  "Purun!" - bengok, nyoba sepisan maneh kanggo nyimpen kanca. Nalika katon menyang sumur maneh, iku kosong kajaba simbol dicet ing udan, lantai reged ing ngisor. Dheweke ngerti banget iki. Bunder ireng kanthi sinar sing cetha, padha karo garis kilat, meneng ing ngisor silinder, kaya laba-laba sing nyerang. Sam ngempet. "Pesenan Srengenge Ireng".
  
  "Sam! Sam, kowe krungu aku? - Nina ngeyel, swarane nyedhaki saka hawa bledug ing papan sepi. Deni industri mundhak nganti tingkat sing ora bisa dirungokake, banjur impuls sing padha katon ing hipnotis nyusup atmosfer. Wektu iki ora ana wong liya sing ngobong nganti lemah. Sam screamed minangka ombak saka pulsation nyedhaki wong, meksa searing udhara panas menyang irung lan tutuk. Nalika dheweke ketemu karo dheweke, dheweke diculik ing wektu sing tepat.
  
  "Iki dheweke!" - swara lanang sing nyetujoni muni nalika Sam tangi ing lantai ing dalan sing diselehake kanggo resusitasi darurat. Raine kadhemen lan teles ing tangane Nina sing lembut, lan ing ndhuwur dheweke ngadeg wong India setengah tuwa, mesem.
  
  "Matur nuwun sanget, dokter!" Nina mesem marang wong India. Dheweke nyawang Sam. "Mas, piye perasaanmu?"
  
  "Iku kaya aku klelep," Sam kasil croak, kroso anget ninggalake eyeballs. "Ana apa?"
  
  "Aja kuwatir saiki, ya?" - dheweke reassured wong, looking banget pleased lan seneng kanggo ndeleng wong. Dheweke njedhul lungguh, jengkel karo para penonton sing ngguyu, nanging dheweke ora bisa nggegirisi amarga nggatekake tontonan kaya ngono, ta?
  
  "Duh Gusti, aku krasa kaya nguntal galon banyu ing siji lungguh," dheweke ngrengek nalika Nina nulungi dheweke lungguh.
  
  "Mungkin salahku, Sam," Nina ngakoni. "Aku kaya... nguncalake banyu menyang raine maneh. Iku misale jek mbantu sampeyan tangi."
  
  Ngusap raine, Sam mandeng dheweke. "Ora yen klelep aku!"
  
  "Malah ora nyedhaki lambemu," dheweke ngguyu. "Aku ora bodho."
  
  Sam njupuk ambegan jero lan mutusaké kanggo ora argue kanggo saiki. Mripate Nina sing peteng ndhedhet ora nate ilang, kaya-kaya nyoba ngerteni apa sing dipikirake. Lan dheweke, nyatane, kepingin weruh, nanging dheweke menehi sawetara menit kanggo pulih saka serangan kasebut. Sing dirungokake dening penumpang liyane mung omongane wong lanang sing kejang-kejang, nanging Nina ngerti banget. Iku pancene unsettled dheweke, nanging dheweke kudu menehi Sam menit sadurunge dheweke miwiti takon apa dheweke malah eling apa kang weruh nalika ing jero banyu.
  
  "Apa sampeyan kelingan apa sing sampeyan deleng?" - dheweke takon involuntarily, dadi korban saka impatence dhewe. Sam nyawang dheweke, katon kaget ing wiwitan. Sawise sawetara mikir, dheweke mbukak cangkeme kanggo ngomong, nanging tetep bisu nganti bisa ngrumusake. Sejatine, dheweke ngelingi saben rinci babagan wahyu iki luwih apik tinimbang nalika Dr. Helberg nghipnotis dheweke. Ora pengin njalari Nina tambah kuwatir, dheweke rada nglembutake wangsulane.
  
  "Aku weruh sumur iki maneh. Lan wektu iki langit lan bumi ora kuning, nanging abang. Oh, lan wektu iki aku uga ora dikepung wong, "ujare kanthi nada sing paling ora peduli.
  
  "Iki kabeh?" Dheweke takon, ngerti yen dheweke ninggalake sebagian besar.
  
  "Prinsip, ya," wangsulane. Sawisé ngaso suwé, dhèwèké kandha marang Nina, "Aku mikir, kita kudu nuruti tebakanmu bab Purdue."
  
  "Kenapa?" - dheweke takon. Nina ngerti Sam wis weruh soko amarga dheweke nyebut jeneng Perdue nalika semaput, nanging saiki dheweke main bisu.
  
  "Aku mung mikir sampeyan duwe alasan sing apik kanggo ngerteni papan panggonane. Iki kabeh mambu masalah kanggo aku, "ujare.
  
  "Nggih. Aku bungah sampeyan pungkasanipun ngerti urgency. Mungkin saiki sampeyan bakal mandheg nyoba mbujuk aku supaya santai, "dheweke ngaturake khutbah Injil sing cekak, "Aku ngomong sampeyan-dadi". Nina ngalih ing kursine pas ana pengumuman liwat interkom pesawat sing arep mendarat. Iki minangka penerbangan sing ora nyenengake lan dawa, lan Sam ngarep-arep yen Perdue isih urip.
  
  Sawise ninggalake bangunan bandara, dheweke mutusake nedha bengi sadurunge bali menyang apartemen Sam ing sisih kidul.
  
  "Aku kudu nelpon pilot Purdue. Wenehi aku sedhela sadurunge sampeyan numpak taksi, ya?" Nina marang Sam. Dhèwèké manthuk-manthuk terus karo nyekeli rong rokok ing antarané lambé kanggo nyumetaké. Sam nindakake pakaryan sing apik banget kanggo ndhelikake keprihatinan saka Nina. Dheweke mlaku-mlaku ngubengi dheweke, ngomong karo pilot, lan dheweke nyerahake salah sijine rokok nalika dheweke liwat ing ngarepe.
  
  Nyedhot rokok lan pura-pura ndeleng srengenge sing surup ing sadhuwure langit Edinburgh, Sam mlayu liwat acara-acara sing katon, nggoleki pitunjuk ing ngendi Perdue bisa dianakake. Ing latar mburi, dheweke bisa krungu swarane Nina sing goyang-goyang kanthi emosi karo saben informasi sing ditampa ing telpon. Gumantung apa sing disinaoni saka pilot Perdue, Sam dimaksudake kanggo miwiti ing papan sing pungkasan katon Perdue.
  
  Rasane ngrokok maneh sawise sawetara jam abstinence. Malah sensasi klelep sing wis dialami sadurunge ora cukup kanggo nyegah dheweke ora nghirup racun terapeutik. Nina nglebokake telpon ing tas, nyekel rokok ing antarane lambene. Dheweke katon bungah banget nalika dheweke cepet mlaku nyedhaki dheweke.
  
  "Telpon kita taksi," dheweke ngandika. "Kita kudu menyang konsulat Jerman sadurunge ditutup."
  
  
  Bab 13
  
  
  Kejang otot nyegah Perdue nggunakake tangane kanggo tetep ngambang, ngancam bakal nglelebke dheweke ing ngisor permukaan banyu. Dheweke nglangi nganti pirang-pirang jam ing banyu adhem saka tank silinder, nandhang kurang turu lan refleks alon.
  
  "Penyiksaan Nazi sadis liyane?" dheweke mikir. 'Muga-muga Gusti, muga-muga aku cepet mati. Aku ora bisa nerusake maneh.
  
  Pikiran-pikiran kasebut ora digedhekake utawa dilahirake saka rasa welas asih marang awake dhewe, nanging luwih akurat saka pambiji dhewe. Awake keluwen, kekurangan kabeh nutrisi lan dipeksa kanggo njaga awake dhewe. Mung siji bab sing wis diganti wiwit kamar dipadhangi lampu rong jam kepungkur. Werna banyu dadi kuning sing lara, sing dirasakake dening indra Perdue sing overstrained minangka cipratan.
  
  "Uculake aku!" - dheweke nguwuh kaping pirang-pirang sajrone wektu sing tenang. Swarane serak lan ringkih, gumeter saka hawa adhem sing adem nganti balung. Sanadyan banyune wis suwe ora mili, nanging dheweke isih bebaya kecemplung yen mandheg nendhang sikile. Ing ngisor sikilé sing blistered dumunung paling sethithik 15 kaki silinder sing diisi banyu. Dheweke ora bakal bisa ngadeg yen awak kesel banget. Dheweke mung ora duwe pilihan kajaba nerusake, yen ora, dheweke mesthi bakal mati kanthi nggegirisi.
  
  Liwat banyu, Perdue ngerteni pulsasi saben menit. Nalika kedadeyan kasebut, awak dheweke nggegirisi, nanging ora gawe piala, mula dheweke nyimpulake yen iki minangka pelepasan arus rendah sing dimaksudake supaya sinapsis tetep aktif. Malah ing negara delirious kang ketemu iki cukup mboten umum. Yen padha wanted kanggo electrocute wong, padha bisa gampang wis rampung. Mbok, dheweke mikir, dheweke pengin nyiksa dheweke kanthi nglewati arus listrik ing banyu, nanging dheweke salah nganggep voltase kasebut.
  
  Sesanti kleru mlebu ing pikiran kesel. Otaké meh ora bisa ndhukung gerakan anggota awak, kesel amarga kurang turu lan nutrisi.
  
  "Aja mandheg nglangi," dheweke terus ngomong karo otak, ora yakin yen dheweke ngomong banter utawa swara sing dirungokake saka pikirane. Nalika ndeleng mudhun, dheweke nggegirisi ndeleng susuh makhluk sing kaya cumi-cumi ing banyu ing ngisor dheweke. Jerit-jerit amarga wedi marang napsu, dheweke nyoba kanggo narik awake munggah ing kaca lunyu ing blumbang, nanging tanpa apa-apa kanggo nyekel ora ana sing bisa lolos.
  
  Siji tentakel nyedhaki dheweke, nyebabake gelombang histeria ing miliarder kasebut. Dheweke ngrasakake lampiran karet ing sikile sadurunge ditarik menyang jero tangki silinder. Banyu ngebaki paru-paru lan dhadhane kobong nalika ndeleng permukaan sing pungkasan. Nggoleki apa sing nunggu dheweke mung medeni.
  
  "Saka kabeh pati sing dakbayangake dhewe, aku ora nate ngira yen bakal rampung kaya iki! Kaya alpha rune sing dadi awu," pikirane sing bingung berjuang kanggo mikir kanthi cetha. Ilang lan wedi mati, Perdue nyerah mikir, ngrumusake, lan malah ngayuh. Awake sing abot lan lemu ambruk menyang ngisor tangki, dene mripate sing mbukak ora weruh apa-apa kajaba banyu kuning nalika pulsa nembus dheweke maneh.
  
  
  ***
  
  
  "Sing cedhak," ujare Klaus kanthi riang. Nalika Perdue mbukak mripate, dheweke lagi turu ing amben ing apa sing kudu dadi rumah sakit. Kabèh, saka tembok nganti kain linen, warnane padha karo banyu neraka sing lagi wae klelep.
  
  "Nanging yen aku kecemplung..." dheweke nyoba ngerteni kedadeyan aneh kasebut.
  
  "Dadi, apa sampeyan wis siyap nindakake tugas ing Ordo, Herr Perdue?" Klaus takon. Dhèwèké njagong nganggo busana kanthi rapi ing jas coklat dobel dhadha mengkilat, ditambah karo dasi kuning.
  
  Demi Gusti, mung muter-muter wektu iki! Mung muter karo aku, David. Ora omong kosong wektu iki. Menehi apa sing dikarepake. Sampeyan bisa dadi badass mengko yen sampeyan free," dheweke ngandika mantep.
  
  "Kula. Aku siap kanggo instruksi apa wae, "ujare Perdue. Kelopak mata sing nggegirisi ndhelikake eksplorasi kamar sing dideleng nalika dheweke nyisir wilayah kasebut kanthi mripate kanggo nemtokake lokasi dheweke.
  
  "Sampeyan ora muni banget mestekake," Klaus ngandika garing. Tangane dicekel ing antarane pupu, kaya-kaya lagi anget utawa ngomong nganggo basa awak bocah wadon SMA. Perdue sengit marang lan logat Jerman kang njijiki, dikirim karo eloquence saka debutante, nanging kudu nindakake sing paling apik kanggo ora displease wong.
  
  "Menehi kula pesenan lan sampeyan bakal weruh carane peduli serius aku," Perdue muttered, ambegan abot. "Sampeyan pengin Kamar Amber. Aku bakal njupuk dheweke saka papan peristirahatan pungkasan lan aku bakal bali menyang kene.
  
  "Sampeyan ora ngerti ngendi iki, kancaku," Klaus mesem. "Nanging aku mikir sampeyan nyoba ngerteni ngendi kita."
  
  "Lha piye maneh...?" Perdue miwiti, nanging psyche cepet ngelingake dheweke yen dheweke ora kudu takon. "Aku kudu ngerti ngendi kanggo nyelehake iki."
  
  "Dheweke bakal ngandhani sampeyan menyang ngendi dheweke bakal digawa yen sampeyan njupuk dheweke. Iki bakal dadi hadiah sampeyan kanggo Srengenge Ireng, "jelas Klaus. "Sampeyan, mesthi, ngerti yen, mesthi, sampeyan ora bakal bisa dadi Renat maneh amarga ngiyanati sampeyan."
  
  "Sing bisa dingerteni," Perdue sarujuk.
  
  "Nanging ana liyane kanggo tugas sampeyan, Herr Perdue. Sampeyan samesthine kanggo ngilangi mantan kolega Sam Cleave lan Dr. Gould sing ora sopan sadurunge ngomong ing Majelis Uni Eropa, "ujare Klaus.
  
  Perdue tetep raine lurus lan manthuk.
  
  "Perwakilan kita ing EU bakal nganakake rapat darurat Dewan Uni Eropa ing Brussels lan ngajak media internasional, sajrone sampeyan bakal nggawe pengumuman singkat kanggo pihak kita," ujare Klaus.
  
  "Aku kira aku bakal entuk informasi nalika wektune," ujare Perdue lan Klaus manthuk. "Bener. Aku bakal narik senar sing dibutuhake kanggo miwiti panelusuran ing Königsberg saiki.
  
  "Ajak Gould lan Cleve melu sampeyan, oke?" Klaus nggerus. "Manuk loro, kaya sing diomongake."
  
  "Lakon bocah," Perdue mesem, isih ana ing pengaruh obat-obatan hallucinogenic sing ditelan ing banyu sawise sewengi panas. "Wenehi aku ... rong sasi."
  
  Klaus nguncalake sirahe lan cekikikan kaya wong wadon tuwa, kluruk kanthi bungah. Dheweke goyang-goyang nganti ambegan maneh. "Dear, sampeyan bakal nindakake ing rong minggu."
  
  "Iki mokal!" - Perdue seru, nyoba ora muni musuhan. "Mung ngatur telusuran kaya iki mbutuhake sawetara minggu perencanaan."
  
  "Iki bener. Aku ngerti. Nanging kita duwe jadwal sing wis kenceng banget amarga kabeh telat amarga sikap sampeyan sing ora nyenengake, "ujare penjajah Jerman. "Lan oposisi kita mesthi bakal ngerti rencana game kita kanthi saben maju menyang bandha sing didhelikake."
  
  Perdue kepengin ngerti sapa sing ana ing mburi konfrontasi iki, nanging dheweke ora wani takon. Dheweke wedi yen iki bisa nyebabake penculik dheweke menyang babak penyiksaan barbar liyane.
  
  "Saiki sikil iki mari dhisik lan kita bakal nggawe sampeyan mulih ing nem dina. Ora ana gunane yen sampeyan ngirim tugas minangka ...?" Klaus ngguyu, "Apa sing diarani basa Inggris? Le lumpuh?"
  
  Perdue mesam-mesem pasrah, bener-bener gela amarga kudu tetep sejam maneh, apa maneh seminggu. Saiki dheweke wis sinau kanggo mung nampa supaya ora provoke Klaus kanggo uncalan dheweke menyang jugangan gurita maneh. Wong Jerman ngadeg lan metu saka kamar, bengok-bengok: "Seneng pudding!"
  
  Perdue nyawang custard kandel sing enak sing disuguhake nalika dheweke ana ing amben rumah sakit, nanging rasane kaya mangan bata. Sawise ilang pirang-pirang kilogram sawise sawetara dina keluwen ing kamar panyiksa, Perdue ngalami kesulitan supaya ora mangan.
  
  Dheweke ora ngerti, nanging kamare salah siji saka telu ing swiwi medis pribadi.
  
  Sawisé Klaus lunga, Perdue nggolèki sakiwa-tengené, nggolèki barang sing dudu warnané kuning utawa kuning. Dheweke angel ngerti yen banyu kuning sing lara sing meh klelep sing nyebabake mripate ndeleng kabeh kanthi nada amber. Iku mung panjelasan sing dheweke duwe kenapa dheweke ndeleng warna-warna aneh iki ing endi wae.
  
  Klaus mlaku mudhun ing lorong arched dawa menyang ngendi wong keamanan padha nunggu instruksi ing sing bakal nyulik sabanjuré. Iki minangka rencana induke lan kudu ditindakake kanthi sampurna. Klaus Kemper minangka Freemason generasi katelu saka Hesse-Kassel, sing digawa munggah ing ideologi organisasi Black Sun. Simbahipun inggih punika Hauptsturmführer Karl Kemper, komandan Kleist Panzer Group nalika Serangan Praha taun 1945.
  
  Wiwit cilik, bapake ngajari Klaus dadi pimpinan lan unggul ing kabeh sing ditindakake. Ora ana papan kanggo kesalahan ing klan Kemper, lan bapake sing luwih seneng banget asring nggunakake cara sing ora sopan kanggo ngetrapake doktrine. Nggunakake conto bapake, Klaus cepet nyadari yen karisma bisa mbebayani kaya koktail Molotov. Kaping pirang-pirang dheweke weruh bapake lan mbah kakunge meden-medeni wong-wong sing merdika lan kuat nganti pasrah mung kanthi menehi isyarat lan nada swara tartamtu.
  
  Sawijining dina, Klaus kepengin duwe kekuwatan sing kaya ngono, amarga fisike sing kurus ora bakal nggawe dheweke dadi pesaing sing apik ing seni sing luwih lanang. Amarga dheweke ora duwe atletis utawa kekuwatan, mula dheweke kudu nyemplungake kawruh babagan jagad lan kekuwatan lisan. Kanthi bakat sing katon sithik iki, Klaus enom bisa ngunggahake jabatane ing Ordo Srengenge Ireng saka wektu kanggo wektu sawise taun 1946 nganti dheweke entuk status prestisius pimpinan reformis organisasi. Klaus Kemper ora mung entuk dhukungan gedhe kanggo organisasi kasebut ing kalangan akademisi, politik lan finansial, nanging ing taun 2013 dheweke uga dadi salah sawijining panitia utama sawetara operasi rahasia Black Sun.
  
  Proyek tartamtu sing saiki ditindakake, lan dheweke wis narik akeh kolaborator kondhang ing sawetara wulan kepungkur, bakal dadi prestasi sing paling dhuwur. Nyatane, yen kabeh wis mlaku miturut rencana, Klaus bisa uga njupuk papan sing paling dhuwur ing Ordo - Renatus - kanggo awake dhewe. Sawise iki, dheweke bakal dadi arsitek dominasi donya, nanging supaya kabeh bisa kayektenan, dheweke butuh kaendahan baroque saka bandha sing nate ngrenggani istana Tsar Peter Agung.
  
  Ora nggatekake kebingungan kanca-kancane babagan bandha sing pengin ditemokake, Klaus ngerti yen mung penjelajah paling apik ing donya sing bisa mbalekake kanggo dheweke. David Perdue-penemu sarwa, petualang billionaire, lan philanthropist akademisi-duwe kabeh sumber daya lan kawruh sing Kemper perlu kanggo nemokake artefak sethitik dikenal. Iku mung kaya isin sing ora bisa kasil bully Skotlandia menyang pengajuan, sanajan Perdue panginten Kemper bisa fooled dening selaras dadakan.
  
  Ing lobi, antek-anteke ngurmati dheweke nalika dheweke lunga. Klaus geleng-geleng kepala kanthi kuciwa nalika mlaku ngliwati dheweke.
  
  "Aku bakal bali sesuk," dheweke ngandika marang wong-wong mau.
  
  "Protokol kanggo David Perdue, Pak?" - takon sirah.
  
  Klaus metu menyang tlatah sing tandus ing saubengé pemukiman ing Kazakhstan kidul lan mangsuli kanthi blaka: "Patènana."
  
  
  Bab 14
  
  
  Ing konsulat Jerman, Sam lan Nina ngubungi kedutaan Inggris ing Berlin. Padha ketemu metu sing Perdue wis janjian karo Ben Carrington lan pungkasan Gaby Holzer sawetara dina sadurungé, nanging mung sing padha ngerti.
  
  Dheweke kudu mulih amarga dina iki wis tutup, nanging paling ora cukup kanggo nerusake. Iki minangka kekuwatane Sam Cleave. Minangka wartawan investigasi sing menang Hadiah Pulitzer, dheweke ngerti persis carane entuk informasi sing dibutuhake tanpa mbuwang watu menyang kolam sing isih ana.
  
  "Aku heran kenapa dheweke kudu ketemu karo wong wadon iki Gabi," ujare Nina karo ngiseni cangkeme karo cookie. Dheweke arep mangan karo coklat panas, nanging dheweke keluwen lan ketel mung suwe banget kanggo dadi panas.
  
  "Aku arep mriksa metu sanalika aku nguripake laptop," Sam mangsuli karo mbuwang tas ing sofa sadurunge gawan menyang kamar umbah-umbah. "Tulung gawe aku coklat panas, please!"
  
  "Mesthi," dheweke mesem, wiping crumbs saka tutuk. Ing pawon sepi sauntara, Nina ora bisa ngelingi kedadeyan sing medeni ing pesawat mabur mulih. Yen dheweke bisa nemokake cara kanggo ngantisipasi kejang Sam, iku bakal dadi bantuan gedhe, ngurangi kamungkinan bilai ing wektu sabanjuré padha ora dadi Bejo duwe dhokter watara. Apa yen kedadeyan kasebut nalika lagi piyambakan?
  
  'Apa yen iki kedadeyan nalika jinis?' Nina mikir babagan iki, ngira-ngira kemungkinan sing medeni nanging nyenengake. "Bayangake apa sing bisa ditindakake yen dheweke nyalurake energi kasebut liwat liya saka telapak tangane?" Dheweke wiwit cekikikan ing gambar lucu ing atine. 'Sing bakal mbecikake nangis saka 'Duh Gusti!' ora bakal?' Mlaku liwat kabeh limo skenario ridiculous ing sirahe, Nina ora bisa nahan ngguyu. Dheweke ngerti manawa ora lucu, nanging mung menehi sejarawan sawetara ide sing ora biasa lan dheweke nemokake relief komik.
  
  "Apa sing lucu?" Sam mesem nalika mlaku menyang pawon njupuk cangkir saka ambrosia.
  
  Nina geleng-geleng kepala kanggo ngilangi, nanging dheweke goyang-goyang karo ngguyu, snorting antarane bouts saka giggles.
  
  "Ora ana apa-apa," dheweke nyengir. "Cukup sawetara kartun ing sirahku babagan petir. Lali".
  
  "Oke," dheweke nyengir. Dheweke seneng yen Nina ngguyu. Ora mung dheweke ngguyu musik sing ditemokake wong sing nular, nanging uga biasane rada dhuwur lan temperamental. Sayange, wis dadi langka kanggo ndeleng dheweke ngguyu kanthi tulus.
  
  Sam posisi laptop supaya bisa nyambung menyang router desktop kanggo kacepetan broadband luwih cepet saka piranti nirkabel.
  
  "Pungkasane, aku kudu ngidini Perdue nggawe aku dadi salah sawijining modem nirkabel," ujare. "Iki prediksi masa depan."
  
  "Apa sampeyan duwe cookie liyane?" dheweke nimbali dheweke saka pawon nalika dheweke bisa krungu dheweke mbukak lan nutup lawang kabinet nang endi wae ing panelusuran dheweke.
  
  "Ora, nanging tanggaku nggawe kue coklat oatmeal kanggo aku. Priksa metu, nanging aku yakin padha isih apik. Delengen ing toples ing kulkas," prentahe.
  
  "Dicekel! Ta!"
  
  Sam mbukak panelusuran kanggo Gabi Holtzer lan langsung nemokake soko sing nggawe dheweke curiga banget.
  
  "Nina! Sampeyan ora bakal percaya iki, "ujare, nyimak laporan warta lan artikel sing ora kaetung babagan tiwas juru bicara kementerian Jerman. "Wanita iki kerja kanggo pamrentah Jerman sawetara wektu kepungkur, nindakake pembunuhan kasebut. Elinga pembunuhan kasebut ing Berlin lan Hamburg lan sawetara papan liyane sadurunge liburan?"
  
  "Ya, samar-samar. Dadi piye karo dheweke?" Nina takon, lungguh mudhun ing armrest saka sofa karo cangkir lan cookie.
  
  "Dheweke ketemu Perdue ing Komisi Tinggi Inggris ing Berlin, lan entuk iki: dina dheweke dilaporake nglalu," dheweke negesake rong tembung pungkasan ing kebingungan. "Iki dina sing padha Perdue ketemu karo wong Carrington iki."
  
  "Iki pungkasane ana wong sing ndeleng dheweke," ujare Nina. "Dadi Perdue ilang ing dina sing padha ketemu karo wong wadon sing bunuh diri sakcepete. Iki minangka konspirasi, ta?
  
  "Ketoke mung wong ing rapat kasebut sing ora mati utawa ilang yaiku Ben Carrington," tambah Sam. Dheweke nyawang foto wong Inggris ing layar kanggo ngelingi pasuryane. "Aku pengin ngomong karo sampeyan, Nak."
  
  "Sak ngertiku, sesuk arep ngidul," saran Nina.
  
  "Ya, iku, sanalika kita ngunjungi Reichtisusis," ujare Sam. "Ora bakal lara manawa dheweke durung mulih."
  
  "Aku bola-bali nelpon HP-ne. Pateni, ora ana pita suara, ora ana apa-apa," dheweke mbaleni.
  
  "Kepiye wong wadon sing wis mati iki disambungake karo Purdue?" Sam takon.
  
  "Pilot kasebut ujar manawa Perdue pengin ngerti sebabe penerbangan menyang Kopenhagen ditolak mlebu. Amarga dheweke dadi wakil saka pamrentah Jerman, dheweke diundang menyang kedutaan Inggris kanggo ngrembug apa sebabe kedadeyan kasebut, "ujare Nina. "Nanging mung kapten sing ngerti. Iki minangka kontak pungkasan, mula kru penerbangan isih ana ing Berlin.
  
  "Gusti Yésus. Aku kudu ngakoni, aku rumangsa ora enak banget babagan iki," ujare Sam.
  
  "Pungkasane sampeyan ngakoni," wangsulane. "Sampeyan nyebutake apa wae nalika sampeyan kejang, Sam. Lan ana sing mesthi tegese materi badai.
  
  "Apa?" - dheweke takon.
  
  Dheweke njupuk liyane cokotan saka cookie. "Srengenge Ireng".
  
  Ekspresi surem katon ing pasuryane Sam nalika mripate mandeng ing lantai. "Astagfirullah, aku lali bagian kasebut," ujare lirih. "Saiki aku kelingan."
  
  "Kowe weruh iki neng endi?" Dheweke takon bluntly, weruh saka alam nggegirisi saka tandha lan kemampuan kanggo ngowahi obrolan menyang kenangan ala.
  
  "Ing ngisor sumur," ujare. "Aku mikir. Mungkin aku kudu ngomong karo Dr. Helberg babagan sesanti iki. Dheweke bakal ngerti kepiye napsirake."
  
  "Nalika sampeyan lagi, takon pendapat klinis babagan katarak sing disebabake dening sesanti. Aku yakin iki minangka fenomena anyar sing ora bakal bisa diterangake, "ujare kanthi mantep.
  
  "Sampeyan ora percaya psikologi, ta?" Sam mangsuli.
  
  "Ora, Sam, aku ora ngerti. Ora ana pola prilaku tartamtu cukup kanggo diagnosa wong sing beda-beda kanthi cara sing padha, "ujare. "Dheweke kurang ngerti babagan psikologi tinimbang sampeyan. Kawruhe adhedhasar riset lan teori sawetara kentut lawas liyane, lan sampeyan terus percaya karo upaya sing ora sukses kanggo ngrumusake teori dhewe.
  
  "Kepiyé aku bisa ngerti luwih saka dheweke?" dheweke mbengok maneh.
  
  "Amarga sampeyan urip kanggo iku, bodho! Sampeyan ngalami fenomena kasebut, nalika dheweke mung bisa spekulasi. Nganti dheweke rumangsa, krungu lan ndeleng kaya sing sampeyan lakoni, ora ana cara ing neraka dheweke bisa ngerti apa sing kita tindakake! Nina manggut-manggut. Dheweke dadi kuciwa karo dheweke lan kapercayan naif ing Dr. Helberg.
  
  "Lan, miturut pendapat sampeyan sing mumpuni, apa sing bakal ditindakake, mas?" pitakone sarkastik. "Apa iki saka salah sawijining buku sejarah kuno sampeyan? Ya ampun. Saiki aku kelingan! Sampeyan bisa uga percaya."
  
  "Helberg minangka psikiater! Dheweke mung ngerti apa sing ditunjukake dening pirang-pirang wong bodho psikopat ing sawetara panaliten adhedhasar kahanan sing ora ana ing tingkat aneh sing sampeyan alami! Tangi, sialan! Apa wae sing salah karo sampeyan ora mung psikosomatik. Soko njaba ngontrol visi sampeyan. Ana sing cerdas manipulasi korteks serebral sampeyan, "dheweke nerangake sudut pandange.
  
  "Amarga iku ngomong liwat kula?" mesem sinis. "Elinga yen kabeh sing diomongake ing kene nggambarake apa sing wis dakngerteni, apa sing wis ana ing alam bawah sadarku."
  
  "Banjur nerangake anomali panas," dheweke cepet retorted, momentarily stumping Sam.
  
  "Jebule otakku uga ngontrol suhu awak. "Iku padha," dheweke mbantah, tanpa nuduhake kahanan sing durung mesthi.
  
  Nina ngguyu moyoki. "Suhu awak sampeyan-aku ora peduli sepira panas sampeyan, Playboy-ora bisa nggayuh sifat termal saka kilat. Lan iki persis sing dijupuk dhokter ing Bali, elinga? Mripatmu ngetokake listrik sing akeh banget nganti "sirahmu bakal njeblug," elinga?
  
  Sam ora mangsuli.
  
  "Lan siji liyane," dheweke nerusake kamenangan lisan, "hipnosis diarani nyebabake peningkatan aktivitas listrik osilasi ing neuron tartamtu ing otak, jenius!" Apa wae sing nghipnotis sampeyan ngirim energi listrik sing luar biasa liwat sampeyan, Sam. Apa sampeyan ora weruh manawa apa sing kedadeyan karo sampeyan pancen ngluwihi ruang lingkup psikologi sing prasaja?
  
  "Lajeng sampeyan menehi saran apa?" - dheweke bengok. "Dhukun? Terapi kejut listrik? Paintball? Kolonoskopi?
  
  "Duh, Gusti!" Dheweke muter mripate. "Ora ana sing ngomong karo kowe. Kowe ngerti? Ngatasi telek iki dhewe. Bukak deleng charlatan kasebut lan supaya dheweke milih otakmu nganti sampeyan dadi bodho kaya dheweke. Iki mesthine ora dadi perjalanan sing dawa kanggo sampeyan!"
  
  Kanthi tembung kasebut, dheweke mlayu metu saka kamar lan mbanting lawang. Yen dheweke duwe mobil, dheweke mesthi langsung mulih menyang Oban, nanging dheweke macet ing wayah wengi. Sam ngerti luwih apik tinimbang kekacoan karo Nina nalika dheweke nesu, mula dheweke nginep ing kursi.
  
  Nada dering telpon sing ngganggu nggugah Nina esuk. Dheweke tangi saka turu jero, tanpa ngimpi sing wis cendhak banget, banjur lungguh ing amben. Telpon mau muni nang endi wae ing dompet, nanging dheweke ora bisa nemokake ing wektu kanggo mangsuli.
  
  "Oke, oke, sial," dheweke mumet liwat katun wool pikiran awake. Kanthi guncang-guncang nganggo dandanan, kunci, lan deodoran, dheweke pungkasane njupuk ponsel, nanging telpon wis rampung.
  
  Nina mrengut karo nyawang jam tangane. Saiki wis jam 11.30 lan Sam nglilani dheweke turu.
  
  "Apik. Sampeyan wis ngganggu aku dina iki, "dheweke ngejar Sam nalika ora ana. "Iku luwih apik yen sampeyan turu dhewe." Nalika dheweke metu saka kamar, dheweke ngerti yen Sam ora ana. Mlaku nyedhaki ketel, dheweke ndeleng layar telpon. Mripate meh ora bisa fokus, nanging dheweke isih yakin ora ngerti nomer kasebut. Dheweke menet telpon maneh.
  
  "Kantor Dr. Helberg," wangsulane sekretaris.
  
  "Ya ampun," batin Nina. 'Dheweke tindak mrana.' Nanging dheweke tetep kelangan yen dheweke salah. "Halo, iki Dr. Gould. Apa aku mung ditelpon saka nomer iki?"
  
  "Dr. Gould?" mbaleni lady bungah. "Ya wis! Ya, kita nyoba ngubungi sampeyan. Iki babagan Pak Cleve. Apa bisa ...?"
  
  "Dheweke ora apa-apa?" Nina mbengok.
  
  "Punapa panjenengan kersa rawuh ing kantor kita...?"
  
  "Aku takon sampeyan!" Nina ora tahan. "Mangga kandhani yen dheweke ora apa-apa dhisik!"
  
  "We ... kita d-ora ngerti, Dr. Gould," Lady mangsuli mangu-mangu.
  
  "Apa tegese kuwi?" Nina sedhih, nesu amarga prihatin karo kahanane Sam. Dheweke krungu swara ing latar mburi.
  
  "Inggih, Bu, kadosipun ... um ... levitate."
  
  
  Bab 15
  
  
  Detlef njupuk loro floorboards ngendi ventilasi, nanging nalika nglebokake sirah screwdriver menyang bolongan meneng kapindho, kabeh struktur banjur menyang tembok ngendi iku dipasang. Kacilakan banter kaget dheweke lan dheweke tiba mundur, nyurung awake dhewe saka tembok kanthi sikile. Nalika dheweke lungguh lan nonton, tembok wiwit pindhah menyang sisih, kaya lawang ngusapake.
  
  "Apa...?" dheweke nggedhekake mripate, nyandhak ing lengen sing isih cowering ing lantai. Lawang mlebu menyang apartemen sing dikira, nanging kamar sing peteng dadi kamar rahasia ing jejere kantor Gabi kanggo tujuan sing bakal ditemokake. Dhèwèké wungu, njabut kathok lan klambiné. Nalika lawange peteng ndhedhet dheweke, dheweke ora pengin mung mlaku-mlaku ing njero, amarga latihane wis mulang dheweke supaya ora kesusu menyang papan sing ora dingerteni - paling ora tanpa gaman.
  
  Detlef lunga njupuk Glock lan senter, yen kamar sing ora dingerteni ana set-up utawa duwe weker. Iki sing paling dingerteni - pelanggaran keamanan lan protokol anti-pembunuhan. Kanthi presisi sing mutlak, dheweke ngarahake tong minyak menyang peteng, nyepetake detak jantunge supaya bisa nembak tembakan sing resik yen perlu. Nanging detak jantung sing mantep ora bisa ngendhegake sensasi utawa kesusu adrenalin. Detlef krasa kaya jaman biyen nalika mlebu kamar, ngevaluasi keliling lan mriksa interior kanthi ati-ati kanggo piranti sinyal utawa pemicu.
  
  Nanging kanggo kuciwo, iku mung kamar, senajan ing njero adoh saka ora menarik.
  
  "Bodho," dheweke ngipat-ipati awake dhewe nalika weruh switch lampu standar ing jejere pigura lawang ing njero. Dheweke nguripake kanggo menehi wong tampilan lengkap saka kamar. Ruangan radio Gaby dipadhangi lampu siji-sijine sing digantung ing langit-langit. Dheweke ngerti yen iku duweke amarga lipstik blackcurrant dheweke dadi perhatian ing jejere salah sawijining tas rokok. Salah sijine kardigan isih ana ing mburi kursi kantor cilik, lan Detlef maneh kudu ngatasi rasa sedhih ndeleng barang-barange bojone.
  
  Dheweke ngangkat kardigan kasmir sing alus lan nyedhot aroma dheweke kanthi jero sadurunge dilebokake maneh kanggo mriksa peralatan kasebut. Kamar kasebut dilengkapi meja papat. Siji ing ngendi kursi dheweke ngadeg, loro liyane ing salah siji sisih, lan liyane ing lawang ing ngendi dheweke nyimpen tumpukan dokumen ing folder - dheweke ora bisa langsung ngenali. Ing cahyane lampu sorot, Detlef krasa kaya-kaya wis mundur. Mambu asem sing ngelingake dheweke menyang museum sing ngebaki ruangan kanthi tembok semen sing ora dicet.
  
  "Wah, mas, aku bakal ngira sampeyan kabeh wong bakal nyumerepi sawetara wallpaper lan saperangan pangilon," ujare marang garwane nalika dheweke ndeleng ruangan radio. "Iki sing tansah kok lakoni; dekorasi kabeh."
  
  Panggonan kasebut ngelingake dheweke menyang guo utawa kamar interogasi ing film spy lawas. Ing meja dheweke ana alat sing padha karo radio CB, nanging beda karo sawetara cara. Dadi ora ngerti babagan komunikasi radio sing wis ketinggalan jaman, Detlef nggoleki saklar kasebut. Ana saklar baja protruding ditempelake ing sudhut tengen ngisor, supaya nyoba iku. Dumadakan, loro gauge cilik murup, jarum mundhak lan tiba minangka statis hissed liwat speaker.
  
  Detlef nyawang piranti liyane. "Dheweke katon rumit banget kanggo ngerteni tanpa dadi ilmuwan roket," ujare. "Apa tegese iki kabeh, Gabi?" - takon, ngeweruhi Papan Cork gedhe diselehake ing ndhuwur meja ngendi tumpukan kertas lay. Ditempelake ing papan, dheweke ndeleng sawetara artikel babagan pembunuhan sing diselidiki Gabi tanpa kawruh atasane. Dheweke nulis 'MILLA' ing sisih nganggo spidol abang.
  
  "Sapa Milla, bayi?" bisik-bisike. Dheweke kelingan entri ing buku harian dheweke dening Milla tartamtu ing interval wektu sing padha karo wong loro sing ana nalika dheweke mati. "Aku kudu ngerti. Iku penting".
  
  Nanging sing bisa dirungokake mung bisik-bisik saka frekuensi sing teka ing ombak liwat radio. Mripate ngumbara luwih mudhun ing papan, ing ngendi ana sing padhang lan mengkilat narik perhatiane. Rong foto warna lengkap nuduhake kamar kraton kanthi kemegahan emas. "Wah," Detlef muni, kaget karo karya sing rinci lan ruwet sing nghias tembok kamar sing mewah. Stucco saka ambar lan emas mbentuk emblem lan wangun ayu, pigura ing sudhut dening tokoh cilik saka kerub lan dewi.
  
  "Regane $ 143 yuta? Dhuh, Gabi, sampeyan ngerti apa iki?" dheweke muttered nalika maca rincian bab Piece ilang saka seni dikenal minangka Kamar Amber. "Apa urusanmu karo kamar iki? Sampeyan kudu wis soko apa karo; Yen ora, iki ora bakal ana ing kene, ta?"
  
  Kabeh artikel Rajapati wis cathetan sing hinted ing kamungkinan sing Kamar Amber wis soko apa karo. Ing tembung 'MILLA', Detlef nemokake peta Rusia lan wewatesan karo Belarus, Ukraina, Kazakhstan lan Lithuania. Ndhuwur wilayah steppe Kazakh lan Kharkov, Ukraina, ana angka sing ditulis nganggo pena abang, nanging ora duwe jeneng sing akrab. desain, kayata nomer telpon utawa koordinat: Ketoke dening Laka, Gaby wrote nomer pindho digit iki ing peta dheweke pinned ing tembok.
  
  Sing narik kawigatene yaiku peninggalan sing jelas regane sing digantung ing pojok papan gabus. Ditempelake ing pita ungu kanthi garis biru peteng ing tengah ana medali kanthi prasasti ing basa Rusia. Detlef kanthi ati-ati nyopot lan disematake ing rompi ing sangisore klambi.
  
  "Sampeyan ndadak apa, mas?" - dheweke bisik marang bojone. Dheweke njupuk sawetara gambar nganggo kamera ponsel lan nggawe klip video cekak ruangan lan isine. "Aku bakal ngerteni apa hubungane karo sampeyan lan Perdue sampeyan pacaran, Gabi," dheweke sumpah. "Banjur aku bakal nemokake kanca-kancane sing bakal ngandhani aku menyang ngendi dheweke, yen ora bakal mati."
  
  Dumadakan, swara statis saka radio makeshift ing meja Gabi, medeni Detlef setengah mati. Dhèwèké nyandhak manèh ing meja sing ana kertas-kertas, diusir kanthi kekuwatan nganti sawetara folder kasebut mlorot lan kasebar ing sadhuwure lantai.
  
  "Pengeran! Jantungku jancok!" - dheweke njerit, clutching dodo. Jarum pengukur abang padha mlumpat kiwa tengen kanthi cepet. Iki ngelingake Detlef babagan sistem hi-fi lawas, sing bakal nampilake volume utawa kajelasan media sing diputer. Amarga gangguan, dheweke krungu swara katon lan ilang. Sawise dipriksa kanthi tliti, dheweke ngerti yen iki dudu siaran, nanging telpon. Detlef lungguh ing kursi almarhum bojone lan ngrungokake kanthi teliti. Iku swarane wong wadon sing ngomong siji-sijine tembung. Mrengut, dheweke minger. Mripate langsung mblalak. Ana tembung sing béda ing kana sing diakoni.
  
  "Gabi!"
  
  Dheweke lungguh kanthi waspada, ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Wong wadon terus nelpon bojoné ing Rusia; bisa ngomong, nanging ora nganggo basa. Tekad arep ngomong karo dheweke, Detlef cepet-cepet mbukak browser telpon kanggo ndeleng radio lawas lan cara kontrol. Ing edane, jempol dheweke terus-terusan mlebu telusuran kanthi kesalahan, sing nyebabake dheweke ora kentekan niat.
  
  "Sialan! Ora "komunikasi karo anggota"! " dheweke ngeluh amarga sawetara asil porno katon ing layar telpon. Pasuryane sumringah kringet karo cepet-cepet njaluk tulung ngoperasikake piranti komunikasi lawas. "Enteni! Enteni!" bengok-bengok ing radio nalika ana swara wong wadon sing njaluk Gabi njawab. "Tunggu aku! Ugh, sialan!"
  
  Nesu karo asil panelusuran Google sing ora nyenengake, Detlef njupuk buku sing kandel lan mbledug lan mbuwang menyang radio. Kasus wesi rada ngeculake, lan tabung kasebut tiba saka meja, digantung ing kabel. "Jebule kowe!" - dheweke squealed, kebak nglokro amarga ora bisa ngontrol piranti.
  
  Ana swara crackling ing radio lan swara lanang karo logat Russian kuwat teka saka speaker. "Jancok sampeyan uga, bro."
  
  Detlef gumun. Dheweke mlumpat lan mlaku menyang papan sing diselehake piranti kasebut. Dheweke nyekel mikropon sing ngayun-ayun sing lagi wae diserang karo buku kasebut lan ngangkat kanthi kikuk. Ora ana tombol ing piranti kanggo nguripake siaran, mula Detlef mung miwiti ngomong.
  
  "Halo? Hey! Halo?" nyeluk, mripate darling watara ing ngarep-arep nekat sing wong bakal njawab wong. Tangane liyane nggandhol lirih ing pemancar. Kanggo sawetara wektu, mung swara statis sing menang. Banjur creaking saluran sing diowahi ing macem-macem modulasi ngebaki kamar cilik sing nggegirisi amarga siji-sijine sing ngenteni ngenteni.
  
  Pungkasane, Detlef kudu ngakoni kekalahan. Bingung, dheweke geleng-geleng. "Mangga ngomong?" - dheweke groaned ing Inggris, nyadari yen Rusia ing mburi baris mbokmenawa ora nganggo basa Jerman. "Mangga? Aku ora ngerti carane bisa karo bab iki. Aku kudu ngandhani yen Gabi iku bojoku."
  
  Swara wong wadon saka speaker. Detlef ngguyu. "Iki Milla? Napa jenengmu Milla?
  
  Kanthi alon-alon, wong wadon mau mangsuli, "Ana Gabi?"
  
  "Dheweke wis mati," wangsulane, banjur takon babagan protokol kasebut. "Apa aku kudu ngomong 'akhir'?"
  
  "Ora, iku covert L-band transmisi nggunakake modulasi amplitudo minangka gelombang operator,"Dheweke njamin wong ing bejat Inggris, sanajan dheweke fasih ing terminologi perdagangan dheweke.
  
  "Apa?" Detlef bengok-bengok kanthi bingung babagan topik sing ora ngerti.
  
  Dheweke ngempet. "Obrolan iki kaya obrolan telpon. Sampeyan ngomong. Aku ngomong. Ora perlu ngomong "rampung".
  
  Detlef lega krungu iki. "Sehr gut!"
  
  "Ngomong luwih banter. Aku meh ora krungu sampeyan. Ing endi Gabi? " dheweke mbaleni maneh, ora krungu wangsulane sadurunge kanthi jelas.
  
  Detlef angel mbaleni kabar kasebut. "Bojoku... Gabi wis mati."
  
  Kanggo dangu ora ana wangsulan, mung crunch adoh statis. Banjur wong lanang muncul maneh. "Sampeyan ngapusi".
  
  "Ora ora. Ora! Aku ora ngapusi. Bojoku wis dipateni patang dina kepungkur," dheweke mbela awake kanthi waspada. "Mriksa Internet! Priksa CNN!"
  
  "Jenengmu," ujare wong lanang. "Iku dudu jeneng aslimu. Soko sing ngenali sampeyan. Mung antarane kowe karo Milla."
  
  Detlef malah ora mikir. "Wuda".
  
  Krupuk.
  
  Apik banget.
  
  Detlef sengit karo swara putih lan hawa sing mati. Dheweke rumangsa kosong, dadi piyambak lan rusak amarga ora ana informasi - kanthi cara sing ditetepake.
  
  "Duda. Ganti pemancar menyang 1549 MHz. Ngenteni Metallica. Temokake nomer kasebut. Gunakake GPS sampeyan lan dina Kemis," prentahe wong lanang kasebut.
  
  Klik
  
  Klicokan kuwi nggumunake ing kupinge Detlef kaya bledosan tembakan, nggawe dheweke bingung lan bingung. Mandheg ing bewildered, kang beku karo tangan outstretched. "Apa sih?"
  
  Dheweke dumadakan spurred dening instruksi sing wis arep lali.
  
  "Balik! Halo?" - dheweke bengok-bengok menyang speker, nanging Rusia lunga. Tangane diuncalake ing awang-awang, nggruruk frustasi. "Lima welas patang puluh sanga," ujare. "Lima welas patang puluh sanga. Elinga iki!" Panjenenganipun frantically nggoleki nilai kira-kira saka nomer ing indikator nelpon. Alon-alon nguripake tombol, dheweke nemokake stasiun sing dituduhake.
  
  "Dadi saiki piye?" - dheweke whined. Dheweke duwe pena lan kertas sing siap kanggo nomer kasebut, nanging dheweke ora ngerti kepiye ngenteni Metallica. "Yen kode sing ora bisa dideskripsikake? Apa yen aku ora ngerti pesen kasebut?" - dheweke panik.
  
  Dumadakan stasiun wiwit nyiarake musik. Dheweke kenal Metallica, nanging dheweke ora ngerti lagu kasebut. Swara mboko sithik ilang nalika swara wong wadon wiwit maca kode digital, lan Detlef nulis. Nalika musik diwiwiti maneh, dheweke nyimpulake yen siaran wis rampung. Dhèwèké nyender ing dhingklik, ngetokaké napas lega. Dheweke kepengin banget, nanging latihane uga ngelingake yen dheweke ora bisa percaya karo sapa wae sing ora dingerteni.
  
  Yen bojone dipateni dening wong-wong sing melu, bisa uga Milla lan kanca-kancane. Nganti dheweke ngerti, dheweke ora bisa mung nuruti dhawuhe.
  
  Dheweke kudu golek kambing hitam.
  
  
  Bab 16
  
  
  Nina bledosan menyang kantor Dr. Helberg. Ruang tunggu kosong kajaba sekretaris sing katon pucet. Kaya ngerti Nina, dheweke langsung nuding lawang sing ditutup. Ing mburine dheweke bisa krungu swarane wong lanang sing ngomong kanthi sengaja lan tenang banget.
  
  "Mangga. Mlebet wae," sekretaris kasebut nudingi Nina sing dicemplungake ing tembok amarga medeni.
  
  "Wonten satpamipun?" pitakone Nina lirih.
  
  "Dheweke lunga nalika Pak Cleave wiwit levitating," dheweke ngandika. "Kabeh padha mlayu saka kene. Ing sisih liya, kanthi kabeh trauma sing ditimbulake, kita bakal duwe akeh sing kudu ditindakake ing mangsa ngarep, "ujare dheweke.
  
  Nina mlebu kamar mung krungu omongane dokter. Dheweke ngucapke matur nuwun amarga dheweke ora krungu "Sam liyane" ngomong nalika dheweke mencet tombol lawang. Dheweke kanthi ati-ati nyabrang ambang menyang kamar, sing mung dipadhangi dening cahya srengenge awan sing nyaring liwat tirai sing ditutup. Psikolog ndeleng dheweke, nanging terus ngomong nalika pasien kasebut ngambang vertikal, sawetara inci saka lemah. Iki minangka pemandangan sing medeni, nanging Nina kudu tetep tenang lan ngevaluasi masalah kasebut kanthi logis.
  
  Dr. Helberg ndesek Sam bali saka sesi, nanging nalika njepret driji kanggo tangi Sam, boten kedaden. Dheweke nggelengake sirahe marang Nina, nuduhake kebingungane. Dheweke nyawang Sam, sing sirahe diuncalake maneh lan mripate putih susu mbukak amba.
  
  "Aku nyoba njaluk dheweke metu saka kono meh setengah jam," dheweke bisik-bisik marang Nina. "Dheweke ngandhani yen sampeyan wis ndeleng dheweke ing negara iki kaping pindho. Apa sampeyan ngerti apa sing kedadeyan?
  
  Dheweke menggeleng alon-alon, nanging mutusake kanggo njupuk kesempatan iki. Nina njupuk ponsel saka kanthong jaket lan menet tombol rekam kanggo videotape kedadeyan. Dheweke ngangkat kanthi ati-ati supaya kabeh awak Sam ana ing pigura sadurunge ngomong.
  
  Nglumpukake wani, Nina ambegan jero lan ngandika: "Kalihasa."
  
  Dr. Helberg mrengut lan ngangkat bahu. "Apa iki?" - dheweke takon karo mung lambé.
  
  Dheweke ngetokake tangane njaluk supaya dheweke meneng sadurunge ngomong luwih banter. "Kalihasa!"
  
  Cangkeme Sam mbukak, nampung swara sing diwedeni Nina. Tembung kasebut metu saka Sam, nanging dudu swarane utawa lambene sing ngomong. Psikolog lan sejarawan katon medeni ing episode sing nggegirisi.
  
  "Kalihasa!" - ngandika swara ing paduan suara saka gender indeterminate. "Kapal iku primitif. Kapal kasebut arang banget ana."
  
  Sanadyan Nina lan Dr.. Helberg ngerti apa statement liyane saka referensi kanggo Sam, nanging psikolog nggawe percoyo dheweke kanggo nerusake kanggo mangerteni kondisi Sam. Dheweke shrugged, ndeleng dhokter, ora ngerti apa sing kudu diomongake. Ana kasempatan slim sing item iki bisa ngandika utawa alesan karo.
  
  "Kalihasa," gumam Nina isin. "Sampeyan sapa?"
  
  "Sadar," wangsulane.
  
  "Kowe kuwi makhluk apa?" dheweke takon, paraphrasing apa kang dianggep minangka misunderstanding ing bagean swara.
  
  "Kesadaran," wangsulane. "Pikiranmu salah."
  
  Dr. Helberg kaget banget nalika nemokake kemampuan makhluk kasebut kanggo komunikasi. Nina nyoba ora njupuk pribadi.
  
  "Karepmu opo?" pitakone Nina rada kendel.
  
  "Eksis," ujare.
  
  Ing sisih kiwa dheweke, psikiater sing nggantheng lan montok gumun banget, kaget banget karo kedadeyan kasebut.
  
  "Karo wong?" - dheweke takon.
  
  "Enslave," dheweke nambah nalika dheweke isih ngomong.
  
  "Kanggo budak kapal?" Nina takon, wis sinau kanggo ngramu pitakonan dheweke.
  
  "Kapal iku primitif."
  
  "Sampeyan dewa?" - dheweke ngandika tanpa mikir.
  
  "Sampeyan dewa?" kedadeyan maneh.
  
  Nina jengkel. Dokter menehi isyarat supaya dheweke nerusake, nanging dheweke kuciwa. Mrengut lan ngempet lambene, dheweke kandha marang dhokter: "Iki mung mbaleni apa sing dakkandhakake."
  
  "Iki dudu wangsulan. "Dheweke takon," wangsulane swara, kaget dheweke.
  
  "Aku dudu Gusti Allah," wangsulane kanthi sopan.
  
  "Mulane aku ana," wangsulane cepet.
  
  Dumadakan, Dr. Helberg tiba ing lantai lan wiwit kejang, kaya warga lokal ing desa kasebut. Nina gupuh, nanging terus ngrekam wong loro.
  
  "Ora!" - dheweke njerit. "Sampun! Mungkasi saiki!"
  
  "Sampeyan dewa?" - iku takon.
  
  "Ora!" - dheweke njerit. "Aja mateni dheweke! Saiki!"
  
  "Sampeyan dewa?" - padha takon maneh, nalika psikolog miskin writhed ing sangsara.
  
  Dheweke nyeluk kanthi keras minangka pilihan pungkasan sadurunge miwiti golek kendhi maneh. "Ya wis! Aku Gusti!"
  
  Sakcepete, Sam tiba ing lemah lan Dr. Helberg mandheg njerit. Nina kesusu mriksa wong loro mau.
  
  "Ngapunten!" - dheweke nelpon sekretaris ing area resepsi. "Apa sampeyan bisa teka ing kene lan nulungi aku?"
  
  Ora ana sing teka. Kanthi nganggep yen wong wadon mau wis lunga kaya wong liya, Nina mbukak lawang menyang ruang tunggu. Sekretaris lungguh ing sofa ing ruang tunggu karo pistol penjaga ing tangane. Ing sikile ana petugas keamanan sing dipateni, ditembak ing mburi sirah. Nina rada mundur, ora gelem nanggung nasib sing padha. Dheweke cepet mbantu Dr. Helberg njagong saka spasms nglarani, whispering kanggo wong ora muni. Nalika dheweke sadar maneh, dheweke nyedhaki Sam kanggo netepake kahanane.
  
  "Sam, sampeyan bisa krungu aku?" - dheweke whispered.
  
  "Ya," dheweke nggresah, "nanging aku rumangsa aneh. Apa iki kegilaan liyane? Kali iki aku setengah sadar, lho?"
  
  "Apa sing ana ing pikiranmu?" - dheweke takon.
  
  "Aku sadar kabeh iki lan kaya-kaya bisa ngontrol arus sing ngliwati aku. Argumentasi karo sampeyan saiki. Nina, iku aku. Iki padha pikiranku sing metu sethitik garbled lan muni kaya dijupuk saka script film horor! Lan guess apa? "bisike karo meksa banget.
  
  "Apa?"
  
  "Aku isih bisa ngrasakake aku," dheweke ngakoni, nyekel pundhake. "Dok?" Sam blurted metu nalika weruh apa kang kakuwasan mad kanggo dhokter.
  
  "Shh," Nina nentremake ati lan nuding lawang. "Ngrungokake, Sam. Aku kudu sampeyan nyoba soko kanggo kula. Apa sampeyan bisa nyoba nggunakake ... sisih liya ... kanggo ngapusi maksud wong?"
  
  "Ora, aku ora mikir," dheweke menehi saran. "Kenapa?"
  
  "Ngrungokake, Sam, sampeyan mung ngontrol struktur otak Dr. Helberg kanggo nyebabake kejang," dheweke ngeyel. "Sampeyan nindakake iki marang dheweke. Sampeyan nindakake iki kanthi manipulasi aktivitas listrik ing otak, dadi sampeyan kudu bisa nindakake iki karo resepsionis. Yen sampeyan ora nindakake iki," Nina ngelingake, "dheweke bakal mateni kita kabeh sedhela."
  
  "Aku ora ngerti apa sing sampeyan omongake, nanging oke, aku bakal nyoba," Sam setuju lan kesandhung ngadeg. Dheweke nyawang pojokan lan weruh wong wadon lungguh ing kursi ngrokok rokok, nyekel bedhil petugas keamanan ing tangan liyane. Sam nyawang maneh marang Dr. Helberg, "Sapa jenenge?"
  
  "Elma," wangsulane dokter.
  
  "Elma?" Nalika Sam nelpon saka sudhut, ana kedadeyan sing ora dingerteni sadurunge. Nalika dheweke krungu jeneng dheweke, aktivitas otak dheweke mundhak, langsung nggawe sambungan karo Sam. Arus listrik sing samar mlayu kaya ombak, nanging ora nglarani. Mental, dheweke felt kaya Sam wis ditempelake kanggo dheweke dening sawetara kabel siro. Dheweke ora yakin yen dheweke kudu ngomong karo dheweke kanthi banter lan ujar supaya mbuwang bedhil utawa yen dheweke mung mikir babagan iki.
  
  Sam mutusaké kanggo nggunakake cara padha elinga nggunakake nalika ing pangaribawa saka pasukan aneh sadurungé. Mung mikir bab Elma, kang ngirim dheweke printah, kroso geser bebarengan thread wikan ing pikirane. Nalika ana hubungane karo dheweke, Sam rumangsa pikirane gabung karo dheweke.
  
  "Ana apa?" - Dr Helberg takon Nina, nanging dheweke njupuk wong adoh saka Sam lan whispered kanggo wong kanggo tetep isih lan ngenteni. Loro-lorone nonton saka kadohan aman minangka Sam kang muter bali menyang sirahe.
  
  "Duh Gusti, mboten! Ora maneh!" - Dr. Helberg groaned ing ambegan.
  
  " meneng ! Aku mikir Sam sing ngontrol wektu iki, "dheweke guessed, ngarep-arep marang bintang-bintang sing begja yen dheweke pancen bener.
  
  "Mungkin amarga aku ora bisa njaluk dheweke metu saka iku,"Dr. Helberg marang dheweke. "Sawise kabeh, iku dudu negara hipnotis. Iku pikirane dhewe, mung ditambahi!"
  
  Nina kudu setuju yen iki kesimpulan sing menarik lan logis saka psikiater sing sadurunge dheweke ora ngurmati profesional.
  
  Elma ngadeg lan mbuwang senjata menyang tengah ruang tunggu. Dheweke banjur mlaku menyang kantor dokter karo rokok ing tangane. Nina lan Dr. Helberg ducked ing ngarsane dheweke, nanging mung mesem marang Sam lan menehi dheweke rokok.
  
  "Apa aku bisa menehi sampeyan sing padha, Dr. Gould?" dheweke mesem. "Aku isih duwe loro maneh ing tas ranselku."
  
  "O, ora, matur nuwun," wangsulane Nina.
  
  Nina gumun. Apa wong wadon sing lagi matèni wong sing getihé adhem tenan nawarake rokok? Sam nyawang Nina karo mesam-mesem gumunggung, kang mung geleng-geleng sirahe lan ngempet. Elma menyang meja ngarep lan nelpon polisi.
  
  "Halo, aku pengin nglaporake pembunuhan ing kantor Dr. Helberg ing Old Town ..." dheweke nglaporake tumindake.
  
  "Sialan, Sam!" - Nina ngangguk.
  
  "Aku ngerti, kan?" mesem, nanging ketoke rada gemeter babagan panemon. "Dok, sampeyan kudu nggawe crita supaya bisa dingerteni polisi. Aku ora bisa ngontrol apa wae sing ditindakake ing ruang tunggu.
  
  "Aku ngerti, Sam," Dr. Helberg manthuk. "Sampeyan isih ana ing hipnotis nalika kedadeyan kasebut. Nanging kita loro ngerti dheweke ora bisa ngontrol pikirane, lan aku kuwatir. Kepiye carane aku bisa nglilani dheweke nglampahi sisa uripe ing pakunjaran amarga kejahatan sing ora ditindakake?"
  
  "Aku yakin sampeyan bisa mbuktekake stabilitas mental dheweke lan bisa uga menehi panjelasan sing bakal mbuktekake dheweke ana ing kesurupan utawa liya-liyane," Nina menehi saran. Telpone muni lan dheweke lunga menyang jendela kanggo njawab telpon nalika Sam lan Dr. Helberg ngawasi tumindake Elma kanggo mesthekake yen dheweke ora mlayu.
  
  "Satemene, sapa wae sing nguwasani sampeyan, Sam, pengin mateni sampeyan, apa asistenku utawa aku," ujare Dr. Helberg. "Saiki wis aman kanggo nganggep manawa kekuwatan iki minangka eling sampeyan dhewe, aku njaluk supaya sampeyan ngati-ati babagan niat utawa sikap sampeyan, yen ora, sampeyan bisa uga mateni wong sing sampeyan tresnani."
  
  Nina ujug-ujug kelangan ambegan, satemah wong loro mau padha nyawang dheweke. Dheweke katon kaget. "Iku Purdue!"
  
  
  Bab 17
  
  
  Sam lan Nina ninggalake kantor Dr. Helberg sadurunge polisi muncul. Dheweke ora ngerti apa sing bakal dikandhakake psikolog kasebut marang panguwasa, nanging dheweke duwe perkara sing luwih penting kanggo dipikirake saiki.
  
  "Apa dheweke ngomong ngendi dheweke?" Pitakone Sam nalika nuju mobile Sam.
  
  "Dheweke ditahan ing kemah sing dikelola dening ... tebak sapa?" dheweke nyengir.
  
  "Srengenge Ireng, kebetulan?" Sam main bareng.
  
  "Bingo! Lan dheweke menehi aku urutan nomer kanggo mlebu ing salah sawijining piranti ing Reichtisusis. Piranti sing cerdas, padha karo mesin Enigma, "ujare dheweke.
  
  "Apa sampeyan ngerti kaya apa iki?" dheweke takon nalika padha ndamel menyang estate Perdue.
  
  "Ya wis. Iki digunakake sacara wiyar dening Nazi nalika Perang Donya II kanggo komunikasi. Intine, iki mesin enkripsi rotari elektromekanis, "terang Nina.
  
  "Lan sampeyan ngerti carane nindakake perkara iki?" Sam wanted kanggo ngerti amarga padha ngerti dheweke bakal kepunjulen nyoba kanggo tokoh metu kode Komplek. Dheweke tau nyoba nulis kode kanggo kursus piranti lunak lan pungkasane nggawe program sing ora nindakake apa-apa kajaba nggawe umlaut lan gelembung stasioner.
  
  "Perdue menehi kula sawetara nomer kanggo sijine menyang komputer, ngandika iku bakal menehi kita lokasi,"Dheweke mangsuli, looking liwat urutan ketoke nonsensical dheweke wis ditulis mudhun.
  
  "Aku kepengin weruh carane dheweke entuk telpon," ujare Sam nalika nyedhaki gunung ing endi perkebunan Perdue sing gedhe banget ora ndeleng dalan sing berliku. "Muga-muga dheweke ora ditemokake nalika dheweke ngenteni kita tekan dheweke."
  
  "Ora, angger dheweke aman. Dhèwèké kandha marang aku nèk para pengawal mau dipréntah matèni dhèwèké, nanging dhèwèké bisa uwal saka kamar sing ditahan. Dheweke saiki katon ndhelik ing ruangan komputer lan wis nyusup menyang saluran komunikasi supaya bisa nelpon kita, "ujare.
  
  "Ha! Sekolah lawas! Apik tenan, jago tua!" Sam chuckled ing resourcefulness Perdue kang.
  
  Dheweke mlebu ing dalan omahe Perdue. Penjaga kasebut ngerti kanca-kanca sing paling cedhak karo bos lan melambaikan tangan nalika mbukak gerbang ireng sing gedhe banget. Asisten Perdue ketemu ing lawang.
  
  "Apa sampeyan nemokake Pak Perdue?" - dheweke takon. "Oh, matur nuwun Gusti!"
  
  "Ya, kita kudu menyang kamar elektronike. Iki penting banget," pitakone Sam, lan dheweke cepet-cepet menyang ruang paling ngisor sing diowahi dening Perdue dadi salah sawijining kapel panemuan sing suci. Ing sisih siji dheweke nyimpen kabeh sing isih ditindakake, lan ing sisih liyane kabeh sing wis rampung nanging durung dipaten. Kanggo sapa wae sing ora urip lan ambegan teknik utawa kurang teknis, iki minangka kabel lan peralatan, monitor lan alat sing ora bisa ditembus.
  
  "Duh, delengen kabeh sampah iki! Kepiye carane bisa nemokake barang iki ing kene?" Sam kuwatir. Tangane mlayu menyang pinggir sirah nalika nggoleki wilayah sing diarani Nina minangka mesin tik. "Aku ora weruh sing kaya ngono ing kene."
  
  "Aku uga," dheweke sighed. "Tulungi aku ndelok lemari-lemari uga, Sam."
  
  "Muga-muga sampeyan ngerti carane ngatasi perkara iki, utawa Perdue bakal dadi sejarah," ujare dheweke nalika mbukak lawang lemari pertama, ora nggatekake lelucon sing bisa ditindakake babagan pernyataan kasebut.
  
  "Kanthi kabeh riset sing ditindakake kanggo salah sawijining makalah lulusan ing taun 2004, aku kudu ngerti, aja padha sumelang," ujare Nina, ngobrak-abrik sawetara lemari sing ngadeg ing baris ing tembok wétan.
  
  "Aku rumangsa ketemu," ujare santai. Saka loker tentara ijo lawas, Sam narik mesin tik sing dikalahake lan dicekel kaya piala. "Iki ta?"
  
  "Ya wis!" - dheweke exclaimed. "Oke, lebokna kene."
  
  Nina ngresiki meja cilik lan narik kursi saka meja liyane kanggo njagong ing ngarepe. Dheweke njupuk lembaran nomer sing diwenehake Perdue lan kudu kerja. Nalika Nina fokus ing sidhang, Sam mikir babagan acara paling anyar, nyoba ngerteni. Yen bener bisa nggawe wong manut dhawuhe, iku bakal rampung ngganti urip, nanging bab pesawat trep anyar saka talents iku Bunch wutuh saka lampu abang ing sirah.
  
  "Ngapunten, Dr. Gould," salah sawijining PRT Perdue nelpon saka lawang. "Ana priyayi ing kene sing arep nemoni kowe. Dheweke ngomong karo sampeyan ing telpon sawetara dina kepungkur babagan Pak Perdue.
  
  "Oh sial!" Nina nangis. "Aku lali tenan karo wong iki! Sam, wong sing ngelingake yen Perdue ilang? Mesthine dheweke. Sial, dheweke bakal kesel."
  
  "Oalah, dheweke katon apik banget," ujare karyawan kasebut.
  
  "Aku arep ngomong karo dheweke. Sapa jenenge?" Sam takon dheweke.
  
  "Holzer," wangsulane. "Detlef Holzer."
  
  "Nina, Holzer minangka jeneng mburi wanita sing tilar donya ing konsulat, ta?" pitakone. Dheweke nodded lan dumadakan kelingan jeneng wong saka obrolan telpon, saiki Sam wis kasebut.
  
  Sam ninggalake Nina kanggo nindakake bisnis lan ngadeg kanggo ngomong karo wong liyo. Nalika mlebu ing lobi, dheweke kaget ndeleng wong sing gagah perkasa nyruput teh kanthi kecanggihan kaya ngono.
  
  "Pak Holzer?" Sam mesem, nyekel tangane. "Sam Cleave. Aku kanca Dr Gould lan Pak Perdue. Kepiye carane bisa nulungi sampeyan?"
  
  Detlef mesam-mesem lan salaman karo Sam. "Sugeng rawuh, Pak Cleave. Hmm, ngendi Dr. Gould? Kayane saben wong sing dakjak guneman ilang lan ana wong liya sing njupuk Panggonan.
  
  "Dheweke mung kejiret ing proyek kasebut, nanging dheweke ana ing kene. Oh, lan nuwun sewu dheweke durung nelpon maneh, nanging kayane sampeyan bisa nemokake propertie Pak Perdue kanthi gampang, "ujare Sam nalika lungguh.
  
  "Kowe wis ketemu durung? Aku pancene kudu ngomong karo dheweke babagan bojoku, "ujare Detlef karo dolanan kertu terbuka karo Sam. Sam nyawang dheweke, penasaran.
  
  "Apa aku bisa takon apa hubungane Pak Perdue karo bojomu?" Apa dheweke mitra bisnis?" Sam ngerti lengkap uga sing padha ketemu ing kantor Carrington kanggo pirembagan bab larangan landing, nanging pisanan wanted kanggo ketemu wong liyo.
  
  "Ora, sejatine aku pengin takon sawetara pitakon babagan kahanan bojoku. Sampeyan ngerti, Pak Cleave, aku ngerti dheweke ora bunuh diri. Pak Perdue ana nalika dheweke dipateni. Apa kowe ngerti aku arep menyang ngendi?" - takon marang Sam kanthi nada sing luwih keras.
  
  "Sampeyan mikir Perdue mateni bojomu," Sam dikonfirmasi.
  
  "Aku percaya," wangsulane Detlef.
  
  "Lan sampeyan kene kanggo mbales dendam?" Sam takon.
  
  "Apa pancene dadi adoh banget?" - mbantah raksasa Jerman. "Dheweke minangka wong pungkasan sing ndeleng Gabi urip. Apa maneh aku ana ing kene?"
  
  Suasana ing antarane dheweke cepet dadi tegang, nanging Sam nyoba nggunakake akal sehat lan sopan.
  
  "Pak Holzer, aku ngerti Dave Perdue. Dheweke dudu pembunuh. Wong iki minangka penemu lan penjelajah sing mung kasengsem ing peninggalan sejarah. Apa sampeyan mikir yen dheweke bakal entuk manfaat saka pati bojomu?" Sam takon babagan katrampilan jurnalistik.
  
  "Aku ngerti yen dheweke nyoba mbabarake wong-wong sing ana ing mburi pembunuhan kasebut ing Jerman, lan ana hubungane karo Kamar Amber sing angel dipahami, sing ilang nalika Perang Dunia II. Dheweke banjur nemoni David Perdue lan seda. Apa sampeyan ora mikir sing rada curiga? - takon Sam confrontationally.
  
  "Aku bisa ngerti kepiye sampeyan nggawe kesimpulan iki, Pak Holzer, nanging sanalika sawise Gaby tiwas, Perdue ilang ..."
  
  "Iki maksude. Apa wong sing matèni ora bakal nyoba ngilang supaya ora kejiret?" Detlef nyegat dheweke. Sam kudu ngakoni yen wong lanang duwe alasan apik kanggo curiga Perdue mateni bojone.
  
  "Oke, aku bakal ngomong apa," Sam nawakake diplomatis, "sawise kita nemokake ..."
  
  "Sam! Aku ora bisa ngomong kabeh tembung. Rong ukara pungkasan Perdue nyritakake babagan Kamar Amber lan Tentara Abang! Nina bengok-bengok, mlaku munggah tangga menyang Mezzanine.
  
  "Iki Dr. Gould, ta?" Detlef takon marang Sam. "Aku kenal swarane ing telpon. Dakkandhani, Pak Cleave, apa hubungane karo David Perdue?"
  
  "Aku kolega lan kanca. Aku menehi saran babagan perkara sejarah sajrone ekspedisi, Pak Holzer," dheweke mangsuli pitakone kanthi mantep.
  
  "Seneng banget bisa ketemu adhep-adhepan, Dr. Gould," Detlef mesem adhem. "Saiki dakcritakake, Pak Cleave, kepiye bojoku nyelidiki perkara sing meh padha karo subyek sing diomongake dening Dr. Gould?" Lan wong loro kasebut ngerti David Perdue, mula kenapa sampeyan ora ngandhani aku. aku kudu mikir?"
  
  Nina lan Sam ijol-ijolan jenggot. Iku ketoke minangka pengunjung sing ilang potongan ing teka-teki dhewe.
  
  "Pak Holzer, barang apa sing sampeyan omongake?" Sam takon. "Yen sampeyan bisa nulungi kita ngerteni iki, kita bisa uga nemokake Perdue, banjur, aku janji, sampeyan bisa takon apa wae sing dikarepake."
  
  "Tanpa mateni dheweke, mesthi," Nina nambah, gabung karo wong loro ing kursi beludru ing ruang tamu.
  
  "Bojoku nyelidiki pembunuhan para pemodal lan politikus ing Berlin. Nanging sawise dheweke mati, aku nemokake kamar - kamar radio, aku mikir - lan ing kana aku nemokake artikel babagan pembunuhan lan akeh dokumen babagan Kamar Amber, sing nate diwenehake marang Tsar Peter Agung dening Raja Frederick William I saka Prusia. " ujare Detlef. "Gabi ngerti ana hubungane, nanging aku kudu ngomong karo David Perdue kanggo ngerteni apa iku."
  
  "Inggih, wonten cara sampeyan bisa ngomong karo wong, Pak Holzer," Nina shrugged. "Aku mikir informasi sing sampeyan butuhake bisa uga ana ing komunikasi anyar karo kita."
  
  "Dadi sampeyan ngerti ngendi dheweke!" - dheweke barked.
  
  "Ora, kita mung nampa pesen iki, lan kita kudu decipher kabeh tembung sadurunge kita bisa pindhah lan ngluwari saka wong-wong sing nyulik dheweke," Nina nerangake marang pengunjung sing gugup. "Yen kita ora bisa ngerteni pesen kasebut, aku ora ngerti carane nggoleki."
  
  "Ngomong-ngomong, apa sing ana ing pesen liyane sing bisa sampeyan decipher?" Sam takon dheweke penasaran.
  
  Dheweke ngguyu, isih bingung karo tembung sing ora ana gunane. "Iki nyebutake 'Tentara' lan 'Steppe', bisa uga wilayah pegunungan? Banjur ana tulisan 'goleki Kamar Amber utawa mati' lan siji-sijine sing daktampa yaiku akeh tanda baca lan tanda bintang. Aku ora yakin mobile ora apa-apa."
  
  Detlef nimbang informasi iki. "Delengen iki," kandhane dumadakan karo nyopot kanthong jakete. Sam njupuk posisi defensif, nanging wong liyo mung narik metu ponsel. Dheweke mbukak foto-foto kasebut lan nuduhake isi ruangan rahasia kasebut. "Salah sawijining sumber menehi koordinat ing ngendi aku bisa nemokake wong sing diancam Gabi bakal mbukak. Apa sampeyan ndeleng nomer kasebut? Sijine ing mobil sampeyan lan deleng apa sing ditindakake.
  
  Padha bali menyang kamar ing ruang paling ngisor saka omah gedhong lawas ngendi Nina nggarap mesin Enigma. Foto-foto Detlef cetha lan cukup cedhak kanggo mbedakake saben kombinasi. Sajrone rong jam sabanjure, Nina nglebokake nomer siji-siji. Pungkasan, dheweke duwe printout tembung sing cocog karo kode kasebut.
  
  "Saiki iki dudu pesene Purdue; pesen iki adhedhasar nomer saka kertu Gabi, "Nina nerangake sadurunge maca asil. "Kaping pisanan, ujar 'Ireng vs. Abang ing Steppe Kazakh', banjur 'kandang radiasi' lan rong kombinasi pungkasan 'Kontrol Pikiran' lan 'Orgasme Kuno'."
  
  Sam ngangkat alis. "Orgasme kuno?"
  
  "Ugh! Aku salah ngomong. Iku 'organisme kuna,' "dheweke gagap, akeh kanggo hiburan Detlef lan Sam. "Dadi, 'The Steppe' kasebut dening loro Gabi lan Perdue, lan iku mung pitunjuk sing kelakon dadi lokasi.
  
  Sam nyawang Detlef. "Dadi sampeyan teka kabeh saka Jerman kanggo nemokake pembunuh Gabi. Kepiye yen lelungan menyang steppe Kazakh?"
  
  
  Bab 18
  
  
  Sikil Perdue isih lara banget. Saben langkah dheweke kaya mlaku ing kuku sing tekan tungkak. Iki ndadekake dheweke meh ora bisa nganggo sepatu, nanging dheweke ngerti yen dheweke kudu uwal saka pakunjaran. Sawise Klaus metu saka rumah sakit, Perdue langsung nyopot IV saka lengen lan wiwit mriksa apa sikile cukup kuwat kanggo ndhukung bobote. Dheweke ora percaya yen dheweke arep nglamar dheweke sajrone sawetara dina sabanjure. Dheweke ngarepake panyiksa anyar sing bakal nglumpuhake awak lan pikirane.
  
  Kanthi kasengsem ing teknologi, Perdue ngerti dheweke bisa ngapusi piranti komunikasi, uga kontrol akses lan sistem keamanan sing digunakake. The Order of the Black Sun minangka organisasi berdaulat sing mung nggunakake sing paling apik kanggo nglindhungi kepentingane, nanging Dave Perdue minangka jenius sing mung bisa diwedeni. Dheweke bisa nambah panemuan para insinyur tanpa gaweyan.
  
  Dheweke lungguh munggah ing amben lan banjur kasebut kanthi teliti, slid mudhun kanggo alon-alon meksa ing tlapak sikil kang perih. Merengut, Perdue nyoba nglirwakake rasa lara sing nggegirisi amarga luka bakar tingkat kapindho. Dheweke ora pengin ditemokake nalika dheweke isih ora bisa mlaku utawa mlayu, yen ora bakal rampung.
  
  Nalika Klaus menehi katrangan marang wong-wong mau sadurunge mangkat, tawanan kasebut wis limping liwat labirin koridor sing amba, nggawe peta mental kanggo ngrancang uwal. Ing lantai katelu, ing ngendi dheweke dikunci, dheweke nyusup ing tembok sisih lor kanggo nemokake ujung koridor, amarga dheweke ngira mesthi ana tangga sing ana. Dheweke ora kaget banget nalika ndeleng kabeh benteng kasebut pancen bunder lan tembok njaba digawe saka balok wesi lan trusses sing dikuatake nganggo lembaran baja sing digulung.
  
  "Iki katon kaya pesawat ruang angkasa," dheweke mikir dhewe, ndeleng arsitektur benteng Kazakh saka Srengenge Ireng. Ing tengah bangunan kosong, papan ageng ing ngendi mobil utawa pesawat raksasa bisa disimpen utawa dibangun. Ing kabeh sisi, struktur baja nyedhiyakake sepuluh lantai kantor, stasiun server, kamar interogasi, ruang makan lan ruang tamu, ruang rapat lan laboratorium. Perdue seneng banget karo efisiensi listrik lan infrastruktur ilmiah bangunan kasebut, nanging dheweke kudu terus maju.
  
  Dheweke mlaku liwat dalan peteng ing pawon sing cacat lan bengkel sing mbledug, nggoleki dalan metu utawa paling ora sawetara piranti komunikasi sing bisa digunakake kanggo njaluk bantuan. Kanggo lega, dheweke nemokake kamar kontrol lalu lintas udhara lawas sing kayane wis pirang-pirang dekade ora digunakake.
  
  "Mungkin minangka bagean saka sawetara peluncur jaman Perang Dingin," dheweke mrengut, mriksa peralatan ing ruangan persegi dowo. Tetep mripat ing Piece lawas saka pangilon kang dijupuk saka lab kosong, kang nerusake kanggo nyambungake mung piranti kang dikenali. "Katon versi elektronik saka pemancar kode Morse," dheweke nyaranake, squat mudhun kanggo golek kabel kanggo plug menyang soket tembok. Mesin kasebut mung dirancang kanggo nyebarake urutan nomer, mula dheweke kudu ngeling-eling latihan sing wis ditampa sadurunge ana ing Wolfenstein pirang-pirang taun kepungkur.
  
  Kanthi ngetrapake piranti kasebut lan ngarahake antena menyang papan sing dikira ing sisih lor, Perdue nemokake piranti transmisi sing bisa digunakake kaya piranti telegraf nanging bisa nyambung menyang satelit telekomunikasi geostasioner kanthi kode sing bener. Kanthi mesin iki, dheweke bisa ngowahi frase dadi setara angka lan nggunakake cipher Atbash kanthi kombinasi sistem kode matematika. "Binar bakal luwih cepet," dheweke seethed minangka piranti outdated terus ilang asil amarga short, outages daya sporadis amarga fluktuasi voltase ing saluran listrik.
  
  Nalika Perdue pungkasanipun nyedhiyani Nina karo pitunjuk sing perlu kanggo solusi ing ngarep mesin Enigma, kang disusupi menyang sistem lawas kanggo nggawe sambungan karo saluran telekomunikasi. Ora gampang nyoba ngubungi nomer telpon kaya ngono, nanging dheweke kudu nyoba. Iki minangka siji-sijine cara dheweke bisa ngirim urutan nomer menyang Nina kanthi jendela transmisi rong puluh detik menyang panyedhiya layanan, nanging kaget, dheweke sukses.
  
  Ora let suwe krungu wong Kemper padha mlayu ngubengi benteng baja lan beton, nggoleki dheweke. Saraf dheweke dadi kuwat, sanajan dheweke wis bisa nelpon darurat. Dheweke ngerti yen bakal butuh sawetara dina sadurunge ditemokake, mula dheweke duwe jam sing angel banget. Perdue wedi yen dheweke nemokake dheweke, paukuman bakal dadi paukuman sing ora bakal pulih.
  
  Awake isih krasa lara, dheweke ngungsi ing blumbang lemah sing ditinggalake ing mburi lawang wesi sing ditutupi jaring laba-laba lan karat dening teyeng. Cetha yen ora ana wong sing wis pirang-pirang taun, dadi papan sing cocog kanggo buronan sing tatu.
  
  Perdue didhelikake kanthi apik, ngenteni nylametake, nganti dheweke ora ngerti yen benteng kasebut diserang rong dina sabanjure. Nina ngontak Chaim lan Todd, ahli komputer Purdue, kanggo mateni jaringan listrik ing wilayah kasebut. Dheweke menehi koordinat sing ditampa Detlef saka Milla sawise nyetel stasiun nomer. Nggunakake informasi iki, loro Skotlandia ngrusak sumber daya lan sistem komunikasi utama komplek lan nyebabake gangguan ing kabeh piranti kayata laptop lan ponsel ing radius rong mil watara Black Sun Fortress.
  
  Sam lan Detlef nyelinep liwat lawang utama sing ora dideteksi, nggunakake strategi sing wis disiapake sadurunge mabur menyang terrain sing sepi ing stepa Kazakh nganggo helikopter. Dheweke njaluk bantuan saka anak perusahaan Polandia Purdue, PoleTech Air & Transit Services. Nalika wong-wong mau nyerbu senyawa kasebut, Nina ngenteni ing kapal karo pilot sing dilatih militer, mindhai wilayah sekitar kanthi pencitraan infra merah kanggo gerakan musuhan.
  
  Detlef bersenjata karo Glock, loro lading mburu lan siji saka rong klub expandable. Dheweke menehi sing liyane marang Sam. Wartawan, ing siji, njupuk karo dhewe Makarov lan papat bom kumelun. Padha bledosan liwat lawang utama, nyana udan es peluru ing pepeteng, nanging malah kesandhung liwat sawetara awak kasebar ing lantai ing lorong.
  
  "Ana apa?" Sam bisik-bisik. "Wong-wong iki kerja ing kene. Sapa sing bisa matèni wong-wong mau?
  
  "Saka sing dakrungu, wong Jerman iki mateni awake dhewe kanggo promosi," wangsulane Detlef kanthi tenang, ngarahake senter menyang wong mati ing lantai. "Ana sekitar rong puluh. Rungokna!"
  
  Sam mandheg lan ngrungokake. Dheweke bisa krungu kekacauan sing disebabake dening pemadaman listrik ing lantai liyane ing bangunan kasebut. Padha kasebut kanthi teliti, mlaku munggah pesawat pisanan saka undhak-undhakan. Mbebayani banget yen dipisahake ing kompleks sing gedhene kaya iki tanpa ngerti babagan senjata utawa jumlah sing manggon. Padha mlaku kanthi ati-ati ing file siji, kanthi gaman ing siyap, madhangi dalan nganggo obor.
  
  "Muga-muga dheweke ora langsung ngakoni kita minangka penyusup," ujare Sam.
  
  Detlef mesem. "Bener. Ayo mlaku terus."
  
  "Ya," ujare Sam. Padha ndeleng lampu sumunar saka sawetara penumpang mlayu menyang kamar genset. "Ya ampun! Detlef, lagi arep nguripake genset!"
  
  "Ngalih! Ngalih!" Detlef mrentah asistene lan nyekel klambi. Dheweke nyeret Sam bebarengan karo dheweke kanggo nyegat wong keamanan sadurunge bisa menyang kamar generator. Sawise bola-bola sing mencorong, Sam lan Detlef ngetokake gaman, nyiapake kanggo sing ora bisa dihindari. Nalika padha mlayu, Detlef takon marang Sam, "Apa sampeyan wis mateni sapa wae?"
  
  "Ya, nanging ora sengaja," wangsulane Sam.
  
  "Oke, saiki sampeyan kudu - kanthi prasangka sing ekstrim!" - ngandika Jerman dhuwur. "Mboten ampun. Utawa kita ora bakal bisa metu saka kono urip-uripan."
  
  "Kecekel kowe!" Sam janji nalika padha ngadhepi karo wong papat pisanan ora luwih saka telung meter saka lawang. Wong-wong mau ora ngerti yen wong loro sing nyedhaki saka arah liyane iku penyusup nganti peluru pisanan mecah tengkorak wong pisanan.
  
  Sam winced nalika felt semprotan panas saka materi otak lan getih ndemek pasuryan, nanging ngarahke ing wong liya ing baris, sing, tanpa flinching, ditarik pemicu, matèni wong. Wong mati ambruk limply ing kaki Sam nalika crouched kanggo njupuk bedhil. Dheweke ngarahake wong-wong sing nyedhak, sing wiwit nembak wong-wong mau, nyebabake loro liyane. Detlef njupuk enem wong kanthi nembak massa tengah sing sampurna sadurunge nerusake serangan marang rong target Sam, ngetokake peluru ing saben tengkorak.
  
  "Great proyek, Sam," Jerman mesem. "Sampeyan ngrokok, ya?"
  
  "Aku percaya, kenapa?" - Sam takon, wiping kekacoan getih saka pasuryan lan kuping. "Wenehi korekmu," kandhane kancane saka lawang. Dheweke mbuwang Detlef Zippo sadurunge mlebu kamar generator lan ngobong tangki bahan bakar. Ing dalan bali, padha mateni mesin karo sawetara peluru uga-diangkah.
  
  Perdue krungu kegilaan saka papan ndhelik cilik lan tumuju menyang lawang utama, nanging mung amarga mung metu sing dheweke ngerti. Limping banget, nggunakake tangan siji ing tembok kanggo nuntun dheweke ing pepeteng, Perdue alon-alon menek tangga darurat menyang foyer ing lantai siji.
  
  Lawang-lawang padha mbukak amba, lan ing cahya kurang sing tiba ing kamar, kang kasebut kanthi teliti, mlaku liwat awak nganti tekan ambegan sambutan saka anget lan garing udhara malang ing njaba. Karo nangis karo rasa sukur lan wedi, Perdue mlayu nyedhaki helikopter, ngelus-elus tangane, ndedonga marang Gusti Allah, supaya ora dadi musuh.
  
  Nina mlumpat metu saka mobil lan mlayu nyedhaki dheweke. "Purun! Purdue! Opo sampean ora opo-opo? Ayo mrene!" - dheweke nguwuh, nyedhaki dheweke. Perdue mandeng marang sejarawan ayu. Dheweke njerit menyang pemancar dheweke, ngandhani Sam lan Detlef yen dheweke duwe Perdue. Nalika Perdue tiba ing tangane, dheweke ambruk, nyeret dheweke menyang pasir.
  
  "Aku wis ora sabar ngrasakake sentuhanmu maneh, Nina," ambegan. "Sampeyan wis ngalami."
  
  "Aku mesthi nindakake iki," dheweke mesem lan ngrangkul kancane sing kesel nganti wong liya teka. Dheweke numpak helikopter lan mabur ing sisih kulon, ing ngendi dheweke duwe omah sing aman ing pesisir Segara Aral.
  
  
  Bab 19
  
  
  "Kita kudu nemokake Kamar Amber, yen ora, Ordo bakal nemokake. Penting yen kita nemokake dheweke sadurunge nindakake, amarga wektu iki bakal nggulingake pamrentah ing jagad iki lan nyebabake kekerasan kanthi skala genosida, "ujare Perdue.
  
  Padha ngubengi geni ing latar mburi omah sing disewa Sam ing pemukiman Aral. Iki minangka gubuk telu-kamar turu semi-pelengkap sing ora duwe setengah fasilitas sing biasa digunakake ing negara-negara Donya Pertama. Nanging dheweke ora katon lan aneh, lan dheweke bisa ngaso ing kana, paling ora nganti Perdue rumangsa luwih apik. Sauntara iku, Sam kudu ngati-ati marang Detlef kanggo mesthekake duda kasebut ora nggebug lan mateni miliarder kasebut sadurunge ngadhepi sedane Gabi.
  
  "Kita bakal entuk yen sampeyan rumangsa luwih apik, Perdue," ujare Sam. "Saiki kita mung santai lan santai."
  
  Rambute Nina, dikepang, metu saka sangisore tutup rajutan nalika nyumet rokok liyane. Peringatan Purdue, sing dimaksudake minangka pertanda, ora dadi masalah kanggo dheweke amarga kepiye rasane babagan jagad iki. Ora akeh ijol-ijolan lisan karo entitas kaya dewa ing jiwa Sam sing nyebabake pikirane ora peduli. Dheweke mung luwih ngerti kesalahane manungsa sing bola-bali lan gagal njaga keseimbangan ing saindenging jagad.
  
  Aral minangka plabuhan nelayan lan kutha pelabuhan sadurunge Segara Aral sing kuwat meh garing, mung ninggalake ara-ara samun minangka warisan. Nina sedhih amarga akeh banyu ayu sing garing lan ilang amarga kontaminasi manungsa. Kadhangkala, nalika dheweke rumangsa apatis, dheweke mikir apa jagad iki ora bakal dadi papan sing luwih apik yen manungsa ora mateni kabeh, kalebu awake dhewe.
  
  Wong-wong ngelingake dheweke babagan bayi sing ditinggalake ing sarang semut. Padha mung ora duwe kawicaksanan utawa andhap asor kanggo éling sing padha bagéan saka donya lan ora tanggung jawab kanggo iku. Ing arrogance lan ora tanggung jawab, padha tambah akeh kaya kecoak, ora mikir yen tinimbang mateni planet iki kanggo nyukupi jumlah lan kabutuhan, mesthine kudu ngalangi wutah populasi dhewe. Nina frustasi amarga wong-wong, minangka kolektif, ora gelem ndeleng manawa nggawe populasi sing luwih cilik kanthi kabisan intelektual sing luwih dhuwur bakal nggawe jagad sing luwih efisien tanpa ngrusak kabeh kaendahan kanggo kepentingane srakah lan ora sembrono.
  
  Ora kepikiran, Nina ngudud rokok ing pinggir perapian. Pikiran lan ideologi sing ora kudu ditindakake dheweke mlebu ing pikirane, ing ngendi topik tabu bisa didhelikake kanthi aman. Dheweke nggambarake tujuan Nazi lan nemokake manawa sawetara ide sing katon kejam kasebut minangka solusi nyata kanggo akeh masalah sing nyebabake jagad iki mudhun ing jaman saiki.
  
  Alami, dheweke ora seneng pembantaian, kekejeman lan penindasan. Nanging pungkasane, dheweke sarujuk yen, nganti sawetara, ngilangi struktur genetik sing lemah lan ngenalake kontrol lair liwat sterilisasi sawise lair saka anak loro ing kulawarga ora patiya nggegirisi. Iki bakal nyuda populasi manungsa, mula njaga alas lan lahan pertanian tinimbang terus-terusan ngresiki alas kanggo mbangun habitat manungsa.
  
  Nalika dheweke ndeleng tanah ing ngisor nalika penerbangan menyang Segara Aral, Nina kanthi mental sedih kabeh iki. Landskap sing apik banget, sing biyen kebak urip, wis garing lan garing ing sikile manungsa.
  
  Ora, dheweke ora ngakoni tumindak Reich Katelu, nanging skill lan urutane ora bisa dipungkiri. "Yen saiki ana wong sing duwe disiplin sing ketat lan semangat sing luar biasa sing pengin ngganti jagad iki dadi luwih apik," dheweke ngempet, ngrampungake rokok pungkasan. 'Bayangake donya ing ngendi wong kaya iki ora nindhes wong, nanging mandhegake perusahaan sing kejam. Ing endi, tinimbang ngrusak budaya, dheweke bakal ngrusak media brainwashing lan kita kabeh bakal luwih apik. Lan saiki bakal ana tlaga sing kurang ajar ing kene kanggo mangan wong-wong."
  
  Dheweke nguncalake puntung rokok menyang geni. Mripate nangkep pandelenge Perdue, nanging dheweke pura-pura ora keganggu karo perhatiane. Mbok menawa wewayangane nari saka geni sing ndadekake pasuryane kurus kaya mengkono, nanging dheweke ora seneng.
  
  "Kepiye sampeyan ngerti ngendi arep miwiti nggoleki?" - takon Detlef. "Aku maca manawa Kamar Amber dirusak nalika perang. Apa wong-wong iki ngarep-arep sampeyan bakal nggawe barang sing wis ora ana maneh?"
  
  Perdue katon emosional, nanging wong liya nganggep amarga pengalaman traumatis ing tangane Klaus Kemper. "Dheweke ujar manawa isih ana. Lan yen kita ora ndhisiki dheweke, mesthi dheweke bakal ngalahake kita ing salawas-lawase.
  
  "Kenapa?" pitakone Nina. "Apa sing kuat banget babagan Kamar Amber - yen isih ana?"
  
  "Aku ora ngerti, Nina. Dheweke ora njlentrehake kanthi rinci, nanging dheweke nerangake manawa dheweke duwe kekuwatan sing ora bisa dipungkiri, "ujare Perdue. "Apa sing ana utawa ora, aku ora ngerti. Aku mung ngerti yen iki mbebayani banget - kaya biasane kedadeyan karo kaendahan sing sampurna.
  
  Sam bisa ndeleng manawa ukara kasebut ditujokake marang Nina, nanging nada Perdue ora tresna utawa sentimental. Yen ora salah, muni meh misuh. Sam kepingin weruh carane Perdue tenan felt Nina mbuwang dadi akeh wektu karo wong, lan ketoke titik perih kanggo billionaire biasane bubbly.
  
  "Endi dheweke pungkasan?" Detlef takon marang Nina. "Sampeyan ahli sejarah. Apa sampeyan ngerti ngendi Nazi bisa nggawa dheweke yen dheweke ora dirusak?"
  
  "Aku mung ngerti apa sing ditulis ing buku sejarah, Detlef," dheweke ngakoni, "nanging kadhangkala ana fakta sing didhelikake ing rincian sing menehi pitunjuk."
  
  "Lan buku sejarah sampeyan ngomong apa?" - takon loropaken, ndalang sing banget kasengsem ing telpon Nina.
  
  Dheweke ambegan lan shrugged, ngelingi legenda Kamar Amber dictated ing buku teks dheweke. "Kamar Amber digawe ing Prusia ing awal 1700-an, Detlef. Iku digawe saka panel amber lan inlays emas saka godhong lan ukiran karo pangilon ing mburine supaya katon luwih megah nalika ana cahya.
  
  "Duwene sapa?" takon, nresep menyang lemah garing roti krasan.
  
  "Raja nalika iku Frederick William I, nanging dheweke menehi Kamar Amber marang Tsar Peter Agung Rusia minangka hadiah. Nanging sing kelangan, "ujare. "Nalika iku kagungane raja, iku bener ditambahi kaping pirang-pirang! Bayangna regane malah banjur!"
  
  "Saka raja?" Sam takon dheweke.
  
  "Ya wis. Dheweke ujar manawa dheweke rampung ngembangake kamar kasebut, ana enem ton amber. Dadi, kaya biasane, Rusia wis entuk reputasi amarga tresna marang ukuran. dheweke ngguyu. "Nanging banjur dijarah dening unit Nazi nalika Perang Donya II."
  
  "Tentu," Detlef ngeluh.
  
  "Lan ing ngendi dheweke nyimpen?" Sam kepengin ngerti. Nina geleng-geleng kepala.
  
  "Apa sing isih ana diangkut menyang Königsberg kanggo dipulihake, lan banjur dipajang ing kono. Nanging... ora kabeh," Nina neruske karo nampa segelas anggur abang saka Sam. "Dipercaya manawa ing kono dirusak sepisan lan kanggo kabeh dening serangan udara Sekutu nalika kastil dibom ing taun 1944. Sawetara cathetan nuduhake yen nalika Reich Katelu ambruk ing taun 1945 lan Tentara Abang nguwasani Königsberg, Nazi wis njupuk sisa-sisa Kamar Amber lan diselundupake menyang kapal penumpang ing Gdynia kanggo digawa metu saka Königsberg.
  
  "Dheweke tindak menyang ngendi?" - Aku takon. - Perdue takon karo kapentingan ngengkel. Dheweke wis ngerti akeh babagan sing dikandhakake Nina, nanging mung nganti kamar Amber dirusak dening serangan udara Sekutu.
  
  Nina ngangkat bahu. "Ora ana sing ngerti. Sawetara sumber ujar manawa kapal kasebut ditorpedo dening kapal selam Soviet lan Kamar Amber ilang ing segara. Nanging sejatine, ora ana sing ngerti.
  
  "Yen sampeyan kudu ngira," Sam nantang dheweke kanthi sopan, "adhedhasar apa sing sampeyan ngerti babagan kahanan umum nalika perang." Apa sampeyan mikir kedadeyan?"
  
  Nina duwe teori dhewe babagan apa sing ditindakake lan ora percaya, miturut cathetan kasebut. "Aku pancen ora ngerti, Sam. Aku mung ora percaya karo crita torpedo. Iki muni banget kaya crita sampul kanggo nyegah kabeh wong nggoleki. Nanging maneh, "dheweke mendesah, "Aku ora ngerti apa sing bisa kedadeyan." Aku bakal jujur; Aku percaya yen Rusia nyegat Nazi, nanging ora kanthi cara iki. Dheweke chuckled awkwardly lan shrugged maneh.
  
  Mripate biru peteng Perdue mandeng geni ing ngarepe. Dheweke nganggep konsekuensi saka crita Nina, uga apa sing wis disinaoni babagan kedadeyan ing Teluk Gdansk ing wektu sing padha. Dheweke metu saka kahanan beku.
  
  "Aku mikir kita kudu nindakake kanthi iman," ujare. "Aku nyaranake miwiti saka ngendi kapal kudune klelep, mung duwe titik wiwitan. Sapa ngerti, bisa uga kita bakal nemokake pitunjuk ing kana."
  
  "Maksudmu nyilem?" Detlef seru.
  
  "Bener," Perdue dikonfirmasi.
  
  Detlef geleng-geleng: "Aku ora nyilem. Ora, matur suwun!"
  
  "Ayo, wong tuwa!" Sam mesem, napuk geger Detlef entheng. "Sampeyan bisa kesandhung ing geni urip, nanging sampeyan ora bisa nglangi karo kita?"
  
  "Aku sengit banyu," wong Jerman ngakoni. "Aku bisa nglangi. Aku mung ora ngerti. Banyune nggawe aku ora kepenak banget."
  
  "Kenapa? Apa sampeyan duwe pengalaman ala?" pitakone Nina.
  
  "Sampeyan ngerti, ora, nanging mbok menawa aku kepeksa lali apa sing nggawe aku ngremehake nglangi," dheweke ngakoni.
  
  "Ora masalah," Perdue interjected. "Sampeyan bisa uga pengin ngawasi kita amarga kita ora bisa entuk ijin sing dibutuhake kanggo nyilem ing kana. Apa kita bisa ngandelake sampeyan iki?"
  
  Detlef mandeng Perdue kanthi dawa lan keras, sing ndadekake Sam lan Nina katon kuwatir lan siap campur tangan, nanging dheweke mung mangsuli, "Aku bisa nindakake."
  
  Wektu iku sakdurunge tengah wengi. Padha ngenteni daging lan iwak panggang siap, lan kresek geni sing nyenengake, nuli turu, menehi rasa lega saka masalah.
  
  "David, critakna babagan bisnis sampeyan karo Gaby Holzer," Detlef dumadakan ngeyel, pungkasane nindakake sing ora bisa dihindari.
  
  Perdue mrengut, bingung karo panjaluk aneh saka wong liyo sing dianggep minangka konsultan keamanan pribadi. "Maksudmu opo?" dheweke takon Jerman.
  
  "Detlef," Sam ngelingake alon-alon, menehi saran marang duda supaya tetep keren. "Sampeyan elinga perjanjian kasebut, kan?"
  
  Atine Nina mlumpat. Dheweke wis anxiously nunggu iki kabeh wengi. Detlef tetep kalem nganti bisa dingerteni, nanging dheweke mbaleni pitakone kanthi swara adhem.
  
  "Aku pengin sampeyan ngandhani babagan hubungan sampeyan karo Gaby Holzer ing konsulat Inggris ing Berlin nalika dina dheweke mati," ujare kanthi nada tenang sing ngganggu banget.
  
  "Kenapa?" - Perdue takon, infuriating Detlef karo evasion ketok.
  
  "Dave, iki Detlef Holzer," Sam ngandika, ngarep-arep pitepangan bakal nerangake insistence Jerman. "Dheweke - ora, iku - bojone Gabi Holzer, lan dheweke nggoleki sampeyan supaya sampeyan bisa ngandhani apa sing kedadeyan ing dina iku." Sam sengaja ngucapake tembung kasebut kanthi cara kanggo ngelingake Detlef yen Perdue nduweni hak praduga ora salah.
  
  "Aku nyuwun pangapunten kanggo mundhut sampeyan!" Perdue nanggapi meh langsung. "Duh Gusti, ngeri tenan!" Cetha yen Perdue ora ngapusi. Mripate kebak luh nalika ngelingi wektu-wektu pungkasan sadurunge diculik.
  
  "Media ujar manawa dheweke bunuh diri," ujare Detlef. "Aku ngerti Gabi. Dheweke ora bakal..."
  
  Perdue mandeng duda karo mripate amba. "Dheweke ora bunuh diri, Detlef. Dheweke dipateni ing ngarepe mripatku!"
  
  "Sapa sing nindakake?" Detlef nggero. Dheweke emosi lan ora seimbang, amarga cedhak karo wahyu sing digoleki nganti saiki. "Sapa sing mateni dheweke?"
  
  Perdue mikir sedhela lan nyawang wong sing bingung mau. "A-aku nggak inget."
  
  
  Bab 20
  
  
  Sawise rong dina pulih ing omah cilik, rombongan kasebut mangkat menyang pesisir Polandia. Masalah antarane Perdue lan Detlef kayane durung rampung, nanging padha rukun. Perdue duwe utang marang Detlef luwih saka mung panemuan manawa Gabi mati dudu kesalahane dhewe, utamane amarga Detlef isih curiga yen Perdue ilang memori. Malah Sam lan Nina kepingin weruh yen bisa Perdue tanggung jawab kanggo pati diplomat kang, nanging padha ora bisa ngadili soko padha ngerti apa-apa.
  
  Sam, contone, nyoba kanggo njaluk dipikir luwih apik karo kemampuan anyar kanggo nembus pikirane wong liya, nanging ora bisa. Dheweke kanthi meneng-meneng ngarep-arep yen dheweke wis ilang hadiah sing ora dikarepake.
  
  Padha mutusaké kanggo tindakake rencana. Mbukak Kamar Amber ora mung bakal ngalang-alangi upaya Black Sun sing jahat, nanging uga bakal nggawa keuntungan finansial sing signifikan. Nanging, urgensi nemokake kamar gedhe dadi misteri kanggo kabeh. Kamar Amber kudu luwih akeh tinimbang kasugihan utawa reputasi. Saka iki, Srengenge Ireng wis cukup dhewe.
  
  Nina duwe mantan kolega universitas sing saiki nikah karo pengusaha sugih sing manggon ing Warsawa.
  
  "Kanthi telpon siji, wong lanang," dheweke gumunggung marang wong telu. "siji! Aku ngamanake kanggo kita gratis patang dina tetep ing Gdynia, lan karo prau nelayan cukup kanggo kita sethitik ora tanggung legal diselidiki.
  
  Sam ngacak-acak rambute playfully. "Sampeyan kewan sing apik banget, Dr. Gould! Apa padha duwe wiski?
  
  "Aku bakal ngakoni, aku bisa mateni sawetara bourbon saiki," Perdue mesem. "Apa sing sampeyan racuni dhewe, Pak Holzer?"
  
  Detlef ngangkat bahu: "Kabeh sing bisa digunakake ing operasi."
  
  "Priyayi becik! Sam, kita kudu njaluk sawetara iki, konco. Apa sampeyan bisa nindakake iki?" - Perdue takon impatiently. "Aku bakal njaluk asistenku nransfer dhuwit sawetara menit supaya bisa entuk apa sing dibutuhake. Prau-apa iku kagungane kancamu?" pitakone Nina.
  
  "Iki kagungane wong tuwa sing kita tinggali," wangsulane.
  
  "Apa dheweke bakal curiga karo apa sing bakal kita lakoni ing kana?" Sam kuwatir.
  
  "Ora. Dheweke ujar manawa dheweke minangka penyelam lawas, nelayan lan penembak jitu sing pindhah menyang Gdynia sawise Perang Dunia II saka Novosibirsk. Pranyata ora tau nampa lintang emas siji-sijia amarga tumindak becik," Nina ngguyu.
  
  "Nggih! Banjur dheweke bakal pas," Perdue ngguyu.
  
  Sawise tuku panganan lan omben-omben akeh kanggo diwenehake marang tuan rumah sing ramah, rombongan kasebut lunga menyang papan sing ditampa Nina saka mantan kancane. Detlef ngunjungi toko hardware lokal lan uga tuku radio cilik lan sawetara baterei. Radio cilik sing prasaja kuwi angel ditemokake ing kutha-kutha sing luwih modern, nanging dheweke nemokake ing cedhak toko umpan iwak ing dalan pungkasan sadurunge tekan omah sementara.
  
  Pelataran kasebut kanthi santai dipageri kawat duri sing ditaleni ing tiang-tiang sing reyot. Pelataran ing mburi pager biasane ana suket sing dhuwur lan tanduran gedhe sing ora diurus. Saka gapura wesi sing kresek tekan undhak-undhakan menyang dek, dalan sing sempit tumuju gubug kayu cilik sing serem ditutupi wit anggur. Wong tuwa wis ngenteni dheweke ing teras, katon meh persis kaya sing dibayangke Nina. Mripate peteng gedhe kontras karo rambut abu-abu lan jenggot sing disheveled. Dheweke wis padharan gedhe lan pasuryan riddled karo bekas sing nggawe dheweke katon medeni, nanging dheweke grapyak.
  
  "Halo!" - dheweke nelpon nalika padha liwat gapura.
  
  "Duh Gusti, muga-muga dheweke bisa nganggo basa Inggris," ujare Perdue.
  
  "Utawa Jerman," Detlef sarujuk.
  
  "Halo! Awake dhewe nggawa apa-apa kanggo kowe," Nina mesem karo ngulungake botol vodka, lan wong tuwa kasebut kanthi seneng tepuk tangan.
  
  "Aku weruh kita bakal akur banget!" - dheweke bengok-bengok kanthi bungah.
  
  "Apa sampeyan Pak Marinesco?" - dheweke takon.
  
  "Kiril! Panggil aku Kirill, please. Lan mangga mlebu. Aku ora duwe omah gedhe utawa panganan sing paling apik, nanging kene anget lan mulyo, "dheweke njaluk ngapura. Sawise ngenalake awake dhewe, dheweke menehi sup sayur-sayuran sing wis disiapake sedina muput.
  
  "Sawise nedha bengi, aku bakal ngajak sampeyan ndeleng prau, ya?" Kirill nyaranake.
  
  "Apik tenan!" Perdue nanggapi. "Aku pengin ndeleng apa sing sampeyan duwe ing omah kapal iki."
  
  Dheweke ngladeni sup karo roti sing anyar dipanggang, sing cepet dadi sajian favorit Sam. Dheweke mbantu awake dhewe irisan sawise irisan. "Apa bojomu sing nggawe iki?" - dheweke takon.
  
  "Ora, tak lakoni. Aku tukang roti sing apik, ta?" Kirill ngguyu. "Bojoku ngajari aku. Saiki dheweke wis mati."
  
  "Aku uga," gumam Detlef. "Iku kedadeyan bubar."
  
  "Aku njaluk ngapura krungu iki," Kirill simpati. "Aku ora mikir bojo kita tau ninggalake kita. Dheweke tetep ana kanggo menehi wektu sing angel nalika kita ngaco.
  
  Nina lega ndeleng carane Detlef mesem marang Kirill: "Aku uga mikir!"
  
  "Apa sampeyan butuh kapalku kanggo nyilem?" takon tuan rumah, ngganti topik kanggo tamu. Dheweke ngerti apa lara sing bisa ditindakake dening wong nalika ana tragedi kasebut, lan dheweke uga ora bisa ngomong babagan iki nganti suwe.
  
  "Ya, kita pengin nyilem, nanging ora luwih saka sedina utawa rong dina," ujare Perdue.
  
  "Ing Teluk Gdansk? Ing lapangan apa?" Kirill ditakoni. Iku prauné lan kang nginstal, supaya padha ora bisa nolak wong bagean.
  
  "Ing wilayah sing Wilhelm Gustloff tenggelam ing taun 1945," ujare Perdue.
  
  Nina lan Sam tukaran pandang, ngarep-arep wong tuwa kuwi ora curiga apa-apa. Detlef ora peduli sapa sing ngerti. Kabeh sing dikarepake yaiku ngerteni apa peran Kamar Amber ing pati bojone lan apa sing penting banget kanggo Nazi aneh iki. Ana kasepen cendhak lan tegang ing meja nedha bengi.
  
  Kirill nyawang kabeh, siji-siji. Mripate nembus pertahanan lan niyate nalika nyinaoni karo smirk sing bisa ateges apa wae. Dheweke ngresiki tenggorokan.
  
  "Kenapa?"
  
  Pitakonan bab siji tembung unsettled kabeh. Dheweke ngarepake upaya njlimet kanggo mbantah utawa sawetara teguran lokal, nanging kesederhanaan kasebut meh ora bisa dingerteni. Nina nyawang Perdue lan ngangkat bahu, "Kandhanana."
  
  "Kita nggoleki sisa artefak sing ana ing kapal kasebut," ujare Perdue marang Cyril, nggunakake katrangan sing amba.
  
  "Kamar Amber?" - Dheweke ngguyu, nyekeli sendok langsung ing tangan waving. "Sampeyan uga?"
  
  "Maksudmu opo?" Sam takon.
  
  "Ya ampun! Akeh wong sing wis pirang-pirang taun nggolek barang sialan iki, nanging kabeh bali kanthi kuciwa! - dheweke nyengir.
  
  "Dadi sampeyan ngomong dheweke ora ana?" Sam takon.
  
  "Kandhaa, Pak Perdue, Pak Cleave lan kanca-kanca liyane ing kene," Kirill mesem, "karepmu apa saka Kamar Amber, ta? Dhuwit? kamulyan? Mulih. Sawetara barang sing ayu mung ora pantes dikutuk."
  
  Perdue lan Nina padha pandeng-pandengan, disabetake karo podho tembung antarane welinge wong tuwa lan perasaane Perdue.
  
  "Kutukan?" pitakone Nina.
  
  "Lha kok nggoleki iki?" takon maneh. "Apa sing sampeyan tindakake?"
  
  "Bojoku mati amarga iki," Detlef dumadakan campur tangan. "Yen sapa wae sing nguber bandha iki gelem mateni dheweke, aku pengin ndeleng dhewe." Mripaté pinned Perdue ing panggonan.
  
  Kirill ngangguk. "Apa hubungane bojomu karo iki?"
  
  "Dheweke nyelidiki pembunuhan ing Berlin amarga dheweke duwe alasan kanggo percaya yen pembunuhan kasebut ditindakake dening organisasi rahasia sing nggoleki Kamar Amber. Nanging dheweke tiwas sadurunge bisa ngrampungake investigasi," ujare duda kasebut marang Kirill.
  
  Sambil nyengir tangane, sing duwe ambegan. "Dadi sampeyan ora pengin iki kanggo dhuwit utawa kamulyan. nggih. Banjur aku bakal ngandhani sampeyan ing ngendi Wilhelm Gustloff ambruk lan sampeyan bisa ndeleng dhewe, nanging muga-muga sampeyan bakal mungkasi omong kosong iki.
  
  Tanpa tembung utawa katrangan liyane, dheweke ngadeg lan metu saka kamar.
  
  "Apa kuwi?" Sam njelajah. "Dheweke ngerti luwih akeh tinimbang sing dikarepake. Dheweke ndhelikake soko."
  
  "Kowe kok ngerti?" - Perdue takon.
  
  Sam katon rada isin. "Aku mung duwe firasat." Dhèwèké nglirik Nina sakdurungé ngadeg saka lenggahan njupuk mangkok sup menyang pawon. Dheweke ngerti apa tegese katon. Mesthine dheweke nemokake apa sing ana ing pikirane wong tuwa.
  
  "Ngapunten," dheweke kandha marang Perdue lan Detlef lan ngetutake Sam. Dheweke ngadeg ing lawang ngarep menyang taman, nonton Kirill metu menyang boathouse kanggo mriksa bahan bakar. Nina nyelehake tangane ing pundhake. "Sam?"
  
  "Inggih".
  
  "Apa sampeyan ndeleng?" - dheweke fished metu karo penasaran.
  
  "Ora ana apa-apa. Dheweke ngerti sing penting banget, nanging mung naluri jurnalistik. Sumpah iki ora ana hubungane karo sing anyar," kandhane lirih. "Aku pengin takon langsung, nanging aku ora pengin meksa dheweke, sampeyan ngerti?"
  
  "Aku ngerti. Pramila kula badhe nyuwun pirsa," kandhane kanthi yakin.
  
  "Ora! Nina! Bali mrene," mbengok, nanging dheweke tetep wae. Ngerti Nina, Sam ngerti banget yen dheweke ora bisa nyegah dheweke saiki. Nanging, dheweke mutusake bali menyang njero kanggo nyegah Detlef mateni Perdue. Sam krasa tegang nalika nyedhaki meja nedha bengi, mung nemoni Perdue ndelok foto-foto sing ana ing HP Detlef.
  
  "Dheweke kode digital," jelas Detlef. "Saiki delengen iki."
  
  Wong loro mau squinted nalika Detlef nggedhekake foto sing dijupuk saka kaca diary ngendi dheweke nemokake jeneng Perdue. "Gusti!" Perdue ngandika gumun. "Sam, ayo ndeleng iki."
  
  Sajrone rapat antarane Perdue lan Carrington, rekaman digawe ngrujuk marang 'Kirill'.
  
  "Apa aku mung nemokake hantu ing endi wae utawa bisa dadi salah sawijining web konspirasi gedhe?" Detlef takon marang Sam.
  
  "Aku ora bisa ngomong kanthi pasti, Detlef, nanging aku uga duwe perasaan yen dheweke ngerti babagan Kamar Amber," Sam nuduhake rasa curiga karo dheweke. "Barang-barang sing ora kudu dingerteni."
  
  "Ngene Nina?" - Perdue takon.
  
  "Aku lagi ngobrol karo wong tuwa. Mung nggawe kanca yen kita kudu ngerti luwih akeh, "Sam njamin dheweke. "Yen buku hariane Gabi ngemot jenenge, kita kudu ngerti sebabe."
  
  "Aku setuju," Detlef setuju.
  
  Nina lan Kirill mlebu ing pawon, ngguyu karo bab bodho sing diomongake. Telu kanca-kancane padha bungah yen dheweke wis nampa informasi maneh, nanging amarga kuciwane, Nina meneng-meneng nggeleng.
  
  "Iku," Sam ngumumake. "Aku bakal nggawe dheweke mendem. Ayo ndeleng carane dheweke ndhelikake nalika njupuk susu.
  
  "Yen sampeyan menehi vodka Rusia, dheweke ora bakal mendem, Sam," Detlef mesem. "Iku mung bakal nggawe dheweke seneng lan rame. Jam piro saiki?"
  
  "Meh jam 9 bengi. Apa, kowe duwe kencan?" Sam nggodha.
  
  "Sejatine aku," wangsulane bangga. "Jenenge Milla."
  
  Penasaran karo jawabane Detlef, Sam takon, "Apa sampeyan pengin kita telu nindakake iki?"
  
  "Mila?" Kirill dumadakan njerit, dadi pucet. "Kowe ngerti Milla?"
  
  
  Bab 21
  
  
  "Kowe ngerti Milla uga?" Detlef manggut-manggut. "Bojoku ngobrol karo dheweke meh saben dina, lan sawise bojoku mati, aku nemokake ruangan radio. Ing kana Milla ngomong karo aku lan ngandhani carane nggoleki dheweke nggunakake radio gelombang pendek.
  
  Nina, Perdue lan Sam lungguh ngrungokake kabeh iki, ora ngerti apa sing kedadeyan ing antarane Kirill lan Detlef. Nalika padha ngrungokake, padha diwutahake sawetara anggur lan vodka lan ngenteni.
  
  "Sapa bojomu?" pitakone Kirill ora sabar.
  
  "Gabi Holzer," wangsulane Detlef, swarane isih goyang nalika nyebut jenenge.
  
  "Gabi! Gabi iku kancaku saka Berlin!" - seru wong tuwa. "Dheweke kerja bareng karo kita wiwit mbah kakunge ninggalake dokumen babagan Operasi Hannibal! Duh Gusti, nggegirisi! Sedhih banget, dadi salah." Wong Rusia ngangkat botol lan mbengok: "Kanggo Gabi! Putri Jerman lan pembela kamardikan!"
  
  Kabeh padha melu lan ngombe kanggo pahlawan tiba, nanging Detlef meh ora bisa njaluk tembung metu. Mripate mbrebes mili, lan dhadhane krasa sedhih marang bojone. Ora ana tembung sing bisa nggambarake rasa kangen dheweke, nanging pipine sing teles ngomong kabeh. Malah Kirill mripate getihen nalika menehi upeti marang sekutu sing wis tiwas. Sawise pirang-pirang nembak vodka lan sawetara bourbon Purdue, wong Rusia rumangsa nostalgia nalika ngandhani duda Gabi kepiye bojone lan wong Rusia lawas ketemu.
  
  Nina ngrasakake rasa welas asih marang wong lanang loro mau nalika dheweke mirsani crita-crita manis babagan wanita istimewa sing ditresnani lan ditresnani. Iku digawe dheweke wonder yen Perdue lan Sam bakal ngurmati memori dheweke supaya fondly sawise dheweke lunga.
  
  "Kanca-kanca," Kirill nggero kanthi sedhih lan mendem, mbuwang kursine nalika ngadeg lan mbanting tangane kanthi kuat ing meja, mbuwang sisa-sisa sup Detlef, "Aku bakal ngandhani apa sing kudu sampeyan ngerti. Sampeyan," dheweke stammered, "iku sekutu ing geni mardika. Kita ora bisa ngidini dheweke nggunakake bug iki kanggo nindhes anak-anak utawa awake dhewe!" Dheweke nyimpulake pernyataan aneh iki kanthi serangkaian tangisan perang Rusia sing ora bisa dingerteni sing katon nesu.
  
  "Marang kita," Perdue nyengkuyung Cyril, ngangkat gelas. "Marang kita kepiye Kamar Amber dadi ancaman kanggo kebebasan kita. Apa kita kudu nyirnakake utawa kudu ngilangi wong-wong sing pengin ndarbeni kanggo tujuan jahat?
  
  "Tinggalake ing ngendi wae!" Kirill njerit. "Wong biyasa ora bisa mlebu! Panel kasebut-kita ngerti kepiye ala. Bapak-bapak kita padha matur marang kita! Oh iya! Ing wiwitan, dheweke nyritakake kepiye kaendahan ala iki nggawe dheweke mateni sedulur-sedulure, kanca-kancane. Dheweke ngandhani kepiye Ibu Rusia meh nyerah marang kekarepane asu Nazi, lan kita sumpah ora bakal nemoni dheweke!
  
  Sam wiwit kuwatir babagan pikirane wong Rusia amarga dheweke kaya sawetara crita sing digabung dadi siji. Dheweke fokus ing daya tingling sing mili liwat otak, alon-alon nelpon metu, ngarep-arep ora bakal njupuk liwat kasar kaya sadurunge. Sengaja, dheweke nyambung menyang pikirane wong tuwa lan nggawe mental tether nalika liyane nonton.
  
  Dumadakan Sam kandha, "Kirill, critakna babagan Operasi Hannibal."
  
  Nina, Perdue lan Detlef noleh lan nyawang Sam kanthi gumun. Panjaluke Sam langsung nggawe wong Rusia bisu. Durung semenit mandeg omonge, banjur lungguh lan nggegem tangane. "Operasi Hannibal babagan ngevakuasi pasukan Jerman liwat segara kanggo nyingkiri Tentara Merah sing bakal teka kanggo nyepak kuldi Nazi," wong tuwa kasebut ngguyu. "Dheweke numpak Wilhelm Gustloff ing kene ing Gdynia lan menyang Kiel. Dheweke uga didhawuhi ngemot panel saka ruangan amber. Nah, apa sing isih ana. Nanging!" bengok-bengok, awak rada goyang-goyang nalika nerusake, "Nanging dheweke diam-diam diunggahake menyang kapal pengiring Gustloff, kapal torpedo Löwe." Sampeyan ngerti kenapa?"
  
  Klompok lungguh kaget, mung nanggepi nalika ditakoni. "Ora, kenapa?"
  
  Kirill ketawa riang. "Amarga sawetara "Jerman" ing pelabuhan Gdynia yaiku Rusia, uga kru kapal torpedo pengiring! Dheweke nyamar dadi prajurit Nazi lan nyegat Kamar Amber. Nanging dadi luwih apik!" Dheweke katon bungah babagan saben rinci sing dicritakake, nalika Sam tetep nganggo tali otak iki nganti suwe. "Apa sampeyan ngerti manawa Wilhelm Gustloff nampa pesen radio nalika kapten bodho nggawa dheweke menyang banyu sing mbukak?"
  
  "Apa sing ditulis ing kono?" pitakone Nina.
  
  "Iki menehi tandha yen konvoi Jerman liyane wis nyedhak, mula kapten Gustloff nguripake lampu navigasi kapal kanggo ngindhari tabrakan," ujare.
  
  "Lan iki bakal katon ing kapal mungsuh," ujare Detlef.
  
  Wong tuwa nuding Jerman lan mesem. "Bener! Kapal selam Soviet S-13 torpedo kapal lan tenggelam - tanpa Kamar Amber."
  
  "Kok kowe ngerti? Sampeyan durung cukup umur kanggo ana, Kirill. Mungkin sampeyan maca sawetara crita sensasional sing ditulis wong, "perdue mbantah. Nina mrengut, menehi Perdue teguran sing ora diucapake amarga overestimating wong tuwa.
  
  "Aku ngerti kabeh iki, Pak Perdue, amarga kapten S-13 iku Kapten Alexander Marinesko," Kirill gumunggung. "Bapakku!"
  
  Rahang Nina ambruk.
  
  Esem katon ing pasuryan amarga dheweke ana ing ngarsane wong sing ngerti rahasia saka lokasi Kamar Amber tangan pisanan. Iki minangka momen khusus kanggo dheweke ana ing perusahaan sejarah. Nanging Kirill durung rampung. "Dheweke ora bakal bisa ndeleng kapal kasebut kanthi gampang yen ora amarga pesen radio sing ora bisa diterangake sing ngandhani kapten manawa konvoi Jerman wis nyedhak, apa?"
  
  "Nanging sapa sing ngirim pesen iki? Apa padha ngerti?" - takon Detlef.
  
  "Ora ana sing ngerti. Siji-sijine wong sing ngerti yaiku wong sing melu rencana rahasia, "ujare Kirill. "Wong kaya bapakku. Pesen radio iki teka saka kanca-kancane, Pak Holzer, lan kanca-kanca. Pesen radio iki dikirim dening Milla.
  
  "Iki mokal!" Detlef nolak wahyu kasebut, sing ndadekake dheweke kabeh kaget. "Aku ngomong karo Milla ing radio nalika aku nemokake ruangan radio bojoku. Ora ana wong sing aktif nalika Perang Dunia II isih urip, apa maneh nyiarake stasiun radio nomer iki.
  
  "Sampeyan bener, Detlef, yen Milla iku wong," Kirill ngeyel. Saiki dheweke terus mbukak rahasiane, sing nyenengake Nina lan kanca-kancane. Nanging Sam kelangan kontrol Rusia, kesel saka gaweyan mental gedhe tenan.
  
  "Banjur sapa Milla?" Nina takon cepet, éling sing Sam bakal kelangan kontrol wong tuwa, nanging Kirill pingsan sadurunge bisa ngomong liyane, lan tanpa Sam tetep otak ing mantra, ora ana sing bisa nggawe wong tuwa mabuk ngomong. Nina kuciwa, nanging Detlef ora kepincut karo omongane wong tuwa. Dheweke ngrancang kanggo ngrungokake siaran kasebut mengko lan ngarep-arep supaya bisa menehi katrangan babagan bebaya sing ana ing Kamar Amber.
  
  Sam njupuk sawetara ambegan jero kanggo ngranggeh fokus lan energi, nanging Perdue ketemu karo pandelengan tengen meja. Iku katon ora percaya sing jelas sing nggawe Sam ora kepenak banget. Dheweke ora pengin Perdue ngerti yen dheweke bisa ngapusi pikirane wong. Iku bakal nggawe dheweke luwih curiga, lan dheweke ora pengin.
  
  "Kowe kesel, Sam?" Perdue takon tanpa memungsuhan utawa curiga.
  
  "Kesel banget," wangsulane. "Lan vodka uga ora mbantu."
  
  "Aku uga arep turu," Detlef ngumumake. "Aku nganggep ora ana sing nyilem sawise kabeh? Iku bakal apik!"
  
  "Yen kita bisa tangi master kita, kita bisa mangerteni apa kedaden kanggo prau ngiringan," Perdue chuckled. "Nanging aku mikir dheweke wis rampung, paling ora ing wayah wengi."
  
  Detlef ngunci awake ing kamare ing pojok koridor. Iku sing paling cilik kabeh, jejer karo kamar turu sing diwenehake kanggo Nina. Perdue lan Sam kudu manggon ing kamar turu liyane ing jejere ruang tamu, mula Detlef ora bakal ngganggu dheweke.
  
  Dheweke nguripake radio transistor lan wiwit nguripake dial alon-alon, nonton nomer frekuensi ing panah obah. Iku saged FM, AM lan shortwave, nanging Detlef ngerti ngendi kanggo nyetel. Wiwit kamar komunikasi rahasia bojone ditemokake, dheweke seneng karo swarane ombak radio sing kosong. Piye wae kemungkinan sadurunge dheweke nggawe dheweke tenang. Subconsciously, iki menehi wong kapercayan sing ora piyambak; sing ing eter jembar saka atmosfer ndhuwur ana umpetaken akèh urip lan akeh allies. Iku ndadekake apa wae sing bisa dibayangake bisa ana yen mung siji sing kepéngin nglakoni.
  
  Ketok lawang njalari dheweke mlumpat. "Scheisse!" Dheweke ora gelem mateni radio kanggo mbukak lawang. Iku Nina.
  
  "Sam lan Perdue lagi ngombe lan aku ora bisa turu," dheweke bisik-bisik. "Apa aku bisa ngrungokake acarane Milla karo kowe? Aku nggawa pulpen lan kertas."
  
  Detlef semangat banget. "Mesthi, mlebu. Aku mung nyoba kanggo nemokake stasiun tengen. Akeh lagu sing muni meh padha, nanging aku kenal musike."
  
  "Apa ana musik ing kene?" - dheweke takon. "Apa padha muter lagu?"
  
  Dheweke manthuk. "Mung siji, ing wiwitan. Mesthi wae ana tandha-tandha, "ujare. "Aku mikir saluran kasebut digunakake kanggo macem-macem tujuan, lan nalika dheweke nyebarake kanggo wong kaya Gabi, ana lagu khusus sing menehi kabar yen nomer kasebut kanggo kita."
  
  "Pengeran! Ilmu kabeh," Nina gumun. "Ana akeh kedadeyan sing ora dingerteni jagad iki! Iku kaya kabeh sub-alam semesta sing kebak operasi rahasia lan motif tersembunyi."
  
  Dheweke nyawang dheweke kanthi mripat sing peteng, nanging swarane alus. "Medeni, ta?"
  
  "Ya," dheweke setuju. "Lan kesepian."
  
  "Kesepian, ya," Detlef mbaleni, nuduhake perasaane. Dheweke nyawang sejarawan ayu kanthi rasa kangen lan kagum. Dheweke ora kaya Gabi. Dheweke ora katon kaya Gabi, nanging dheweke katon akrab karo dheweke kanthi cara dhewe. Mbok menawa amarga padha duwe panemu sing padha babagan donya, utawa mung amarga nyawane dhewekan. Nina ngrasa rada ora kepenak amarga katon ora seneng, nanging dheweke bisa slamet amarga swara speaker tiba-tiba, sing nggawe dheweke mlumpat.
  
  "Ngrungokake, Nina!" - dheweke bisik-bisik. "Wiwiti".
  
  Musik wiwit diputer, didhelikake ing endi wae sing adoh, ing kekosongan ing njaba, tenggelam dening getaran modulasi statis lan whistling. Nina mringis, gumun karo lagu sing diweruhi.
  
  "Metallica? Tenan?" dheweke geleng-geleng.
  
  Detlef seneng krungu dheweke ngerti iki. "Ya wis! Nanging apa hubungane karo angka? Aku mikir babagan kenapa dheweke milih lagu iki.
  
  Nina mesem. "Lagu kasebut diarani 'Sweet Amber,' Detlef."
  
  "Oh!" - dheweke nguwuh. "Saiki wis masuk akal!"
  
  Nalika padha isih ngguyu karo lagu kasebut, siaran Milla diwiwiti.
  
  "Nilai rata-rata 85-45-98-12-74-55-68-16..."
  
  Nina nulis kabeh.
  
  "Jenéwa 48-66-27-99-67-39..."
  
  "Yéhuwah 30-59-69-21-23..."
  
  "Duda..."
  
  "Duda! Iki aku! Iki kanggo aku!" - dheweke whispered banter ing kasenengan.
  
  Nina nulis nomer ing ngisor iki. "87-46-88-37-68..."
  
  Nalika siaran 20 menit pisanan rampung lan musik mungkasi segmen kasebut, Nina menehi Detlef nomer sing wis ditulis. "Apa sampeyan duwe gagasan apa sing kudu ditindakake babagan iki?"
  
  "Aku ora ngerti apa dheweke lan kepiye cara kerjane. Aku mung nulis lan nyimpen. Kita digunakake kanggo nemokake lokasi kemah ing ngendi Perdue dianakake, elinga? Nanging aku isih ora ngerti apa tegese kabeh, "ujare.
  
  "Kita kudu nggunakake mesin Purdue. Aku nggawa iki. Ana ing koperku," ujare Nina. "Yen pesen iki khusus kanggo sampeyan, kita kudu ngerti saiki."
  
  
  Bab 22
  
  
  "Iki pancen luar biasa!" Nina seneng banget karo apa sing ditemokake. Wong-wong mau banjur numpak prau karo Kirill, lan dheweke nginep ing omah kanggo nindakake riset, kaya sing diomongake. Sejatine Nina lagi sibuk mbeber nomer sing ditampa Detlef saka Milla wingi bengi. Sejarawan kasebut duwe perasaan yen Milla ngerti yen Detlef cukup apik kanggo menehi informasi sing penting lan relevan, nanging saiki bisa digunakake kanthi apik.
  
  Setengah dina wis liwati, wong-wong mau padha bali karo crita-crita lucu babagan mancing, nanging kabeh padha ngrasa sregep nerusake lakune yen ana sing arep ditindakake. Sam ora bisa nggawe sambungan liyane karo pikirane wong tuwa, nanging dheweke ora ngandhani Nina yen kemampuan aneh wis wiwit ninggalake dheweke bubar.
  
  "Apa sing sampeyan temokake?" - Sam takon, njupuk sweter lan topi direndhem ing splashes. Detlef lan Perdue ngetutake dheweke mlebu, katon kesel. Dina iki Kirill nggawe dheweke entuk rezeki kanthi mbantu dheweke jaringan lan ndandani mesin, nanging dheweke seneng ngrungokake critane sing nyenengake. Sayange, ora ana rahasia sejarah ing crita kasebut. Dheweke kandha mulih nalika njupuk tangkapan menyang pasar lokal sawetara mil saka dermaga.
  
  "Sampeyan ora bakal pracaya iki!" - dheweke mesem, nglayang ing laptop. "Program stasiun Numbers sing dakrungokake lan Detlef menehi sing unik. Aku ora ngerti carane dheweke nindakake lan aku ora peduli, "dheweke terus nalika padha ngubengi dheweke," nanging dheweke bisa ngowahi trek audio dadi kode digital!
  
  "Maksudmu opo?" Perdue takon, kesengsem dheweke wis nggawa komputer Enigma karo dheweke yen perlu. "Iku konversi prasaja. Apa sampeyan seneng enkripsi? Kaya data saka file mp3, Nina," mesem. "Ora ana sing anyar babagan nggunakake data kanggo nerjemahake enkoding menyang audio."
  
  "Nanging angka? Nomer sing bener, ora luwih. Ora ana coding utawa omong kosong kaya nalika sampeyan nulis piranti lunak, "dheweke mbantah. "Deleng, aku pancen ora ngerti babagan teknologi, nanging aku durung nate krungu nomer pindho digit berturut-turut nggawe klip swara."
  
  "Aku uga," Sam ngakoni. "Nanging maneh, aku uga dudu geek."
  
  "Iku kabeh apik, nanging aku mikir sing paling penting ing kene yaiku apa sing dikandhakake audio," saran Detlef.
  
  "Iki minangka transmisi radio sing dikirim liwat gelombang radio Rusia; Ngaranku. Ing klip sampeyan bakal krungu presenter TV wawancara karo wong lanang, nanging aku ora bisa basa Rusia. "Endi Kirill?"
  
  "Ing dalan," ujare Perdue santai. "Aku yakin kita butuh kanggo terjemahan."
  
  "Ya, wawancara nganti meh 15 menit sadurunge diselani dening swara squeaking iki sing meh bledosan gendang telingaku," dheweke ngandika. "Detlef, Milla pengin sampeyan krungu iki amarga sawetara alasan. Kita kudu ngelingi iki. Iki bisa dadi kritis kanggo nemtokake lokasi Kamar Amber."
  
  "Swara sing banter," Kirill dumadakan ngomel nalika mlaku liwat lawang ngarep karo rong tas lan botol omben-omben sing diselehake ing lengen, "iku intervensi militer."
  
  "Mung wong sing pengin dideleng," eseman Perdue, mlaku nulungi wong Rusia tuwa karo tas. "Nina duwe program radio ing basa Rusia. Apa sampeyan seneng banget nerjemahake iki kanggo kita?"
  
  "Pancen! Tentu saja," Kirill nyengir. "Ayo dakrungokake. Oh, mangga kula aturi ngombe wonten ing ngriku."
  
  Nalika Perdue manut, Nina muter klip audio ing laptop. Amarga kualitas rekaman sing kurang apik, swarane meh padha karo pertunjukan lawas. Dheweke bisa mbedakake rong swara lanang. Sing siji takon, sing siji njawab dawa. Ana isih crackling statis ing rekaman, lan swara wong loro bakal sirna metu saka wektu kanggo wektu, nanging banjur bali banter saka sadurunge.
  
  "Iki dudu wawancara, kanca-kanca," ujare Kirill marang klompok kasebut ing menit pisanan ngrungokake. "Apa sampeyan interogasi".
  
  Atine Nina deg-degan. "Iki asline?"
  
  Sam menehi isyarat saka mburi Kirill lan njaluk Nina ora ngomong apa-apa, nanging ngenteni. Wong tuwa iku ngrungokake kanthi teliti saben tembung, pasuryane katon surem. Kadhang-kadhang dheweke geleng-geleng sirahe alon banget, ngeling-eling apa sing dirungokake kanthi ekspresi surem. Perdue, Nina lan Sam padha dying ngerti apa wong-wong mau ngomong bab.
  
  Ngenteni Kirill rampung ngrungokake, kabeh wong padha bingung, nanging kudu meneng supaya dheweke bisa krungu swarane rekaman.
  
  "Wong lanang, ati-ati karo squealing," Nina ngelingake nalika dheweke weruh timer teka ing mburi klip. Kabeh padha nyiapake iki, lan nindakake perkara sing bener. Iki misahake swasana kanthi njerit dhuwur sing suwene sawetara detik. Awake Kirill kedutan saka swara kasebut. Dheweke noleh kanggo ndeleng kelompok kasebut.
  
  "Keprungu tembakan ing kono. Apa sampeyan krungu? " takone santai.
  
  "Ora. kapan?" pitakone Nina.
  
  "Ing swara sing nggegirisi iki, jeneng lan tembakane dirungokake. Aku ora ngerti apa screech dimaksudake kanggo nyamarake tembakan utawa mung kebetulan, nanging tembakan kasebut mesthi asale saka bedhil," ujare.
  
  "Wah, kuping sing apik," ujare Perdue. "Ora ana sing krungu."
  
  "Ora ana gosip sing apik, Pak Perdue. Pangrungon sing dilatih. Kupingku wis dilatih kanggo ngrungokake swara lan pesen sing didhelikake, amarga wis pirang-pirang taun kerja ing radio, "ujare Kirill, mesem lan nuding kuping.
  
  "Nanging tembakan kasebut kudu cukup banter kanggo dirungokake sanajan kuping sing ora dilatih," ujare Perdue. "Maneh, gumantung apa sing dadi obrolan. Iki kudu menehi pitutur marang kita apa iki relevan.
  
  "Ya, tulung ngomong apa sing diomongake, Kirill," panjaluk Sam.
  
  Kirill ngeculake gelas lan ngresiki tenggorokan. "Iki minangka interogasi antarane perwira Tentara Merah lan tahanan Gulag, mula kudu direkam sawise tiba Reich Katelu. Aku krungu jeneng wong diceluk ing njaba sadurunge ditembak.
  
  "Gula?" - takon Detlef.
  
  "Tawanan perang. Prajurit Soviet sing dicekel Wehrmacht didhawuhi Stalin supaya bunuh diri nalika dicekel. Wong-wong sing ora bunuh diri - kaya wong sing diinterogasi ing video sampeyan - dianggep pengkhianat dening Tentara Merah," ujare.
  
  "Dadi mateni awak dhewe utawa tentara sampeyan bakal nindakake?" Sam njlentrehake. "Wong-wong iki ora bisa istirahat."
  
  "Tepat," Kirill setuju. "Ora nyerah. Wong iki, penyidik, minangka komandan, lan Gulag, kaya sing dikandhakake, saka Front Ukrainia kaping 4. Dadi, ing obrolan iki, prajurit Ukrainia iku salah siji saka telung wong sing slamet ..., - Kirill ora ngerti tembung kasebut, nanging dheweke nyebar tangane, - ... sing ora bisa diterangake tenggelam ing pesisir Latvia. Dheweke ujar manawa dheweke nyegat bandha sing kudu dijupuk Nazi Kriegsmarine.
  
  "Harta karun. Panel kasebut saka Kamar Amber, aku percaya, "tambah Perdue.
  
  "Mesthi wae. Dheweke ngomong yen piring lan panel ambruk?" Kirill nganggo basa Inggris kanthi angel.
  
  "Rapuh," Nina mesem. "Aku elinga ujar manawa panel asli dadi rapuh kanthi umur ing taun 1944, nalika kudu dibongkar dening klompok Nord Jerman."
  
  "Ya," Kirill ngangguk. "Dheweke ngomong babagan carane dheweke ngapusi kru Wilhelm Gustloff lan nyolong panel amber kanggo mesthekake yen Jerman ora njupuk panel kasebut. Nanging dheweke ujar manawa ana sing salah sajrone lelungan menyang Latvia, ing ngendi unit seluler nunggu kanggo njupuk. Amber sing ambruk ngeculake apa sing ana ing sirahe - ora, kepala kapten."
  
  "Nyuwun pangapunten?" Perdue tambah semangat. "Apa sing ana ing sirahe? Dheweke ngomong?"
  
  "Mungkin sampeyan ora ngerti, nanging dheweke ujar manawa ana barang ing ambar, dikunci ing kono nganti pirang-pirang abad lan luwih akeh. Aku mikir dheweke ngomong babagan serangga. Iki muni ing kuping kapten. Ora ana sing bisa ndeleng dheweke maneh, amarga dheweke cilik banget, kaya midge, "Kirill nyritakake critane prajurit kasebut.
  
  "Yesus," Sam mumet.
  
  "Wong iki ujar manawa nalika kapten dadi putih, kabeh wong nindakake tumindak sing ala?"
  
  Kirill mrengut, ngelingi omongane. Dheweke banjur manthuk-manthuk, marem yen critane prajurite sing aneh iku bener. Nina nyawang Sam. Dheweke katon kaget nanging ora ngomong apa-apa.
  
  "Dheweke ujar apa sing ditindakake?" pitakone Nina.
  
  "Dheweke kabeh wiwit mikir kaya wong siji. Dheweke duwe otak siji, ujare. Nalika kapten dhawuh supaya klelep dhewe, kabeh padha metu menyang geladhak kapal lan, tanpa katon keganggu, mlumpat menyang banyu lan klelep cedhak karo pesisir, "ujare wong Rusia sing tuwa.
  
  "Kontrol pikiran," Sam dikonfirmasi. "Iki sebabe Hitler pengin Kamar Amber bali menyang Jerman sajrone Operasi Hannibal. Kanthi kontrol pikiran sing kaya ngono, dheweke bakal bisa nguwasani jagad kabeh tanpa gaweyan!
  
  "Nanging kepiye dheweke ngerti?" Detlef kepengin ngerti.
  
  "Kepiye menurutmu Reich Katelu bisa ngowahi puluhan ewu priya lan wanita Jerman sing normal lan sehat dadi prajurit Nazi sing padha?" Nina nantang. "Apa sampeyan tau mikir kenapa para prajurit iki pancen ala lan ora bisa dipungkiri yen padha nganggo seragam?" Tembung-tembunge nggumunake ing angen-angen meneng kanca-kancane. "Pikirake kekejaman sing ditindakake malah marang bocah cilik, Detlef. Ewonan lan ewu Nazi duwe pendapat sing padha, tingkat kekejeman sing padha, nindakake pesenan sing ora ana pitakonan, kaya zombie sing wis dicuci otak. Aku yakin Hitler lan Himmler nemokake organisme kuno iki sajrone salah sawijining eksperimen Himmler."
  
  Wong-wong padha setuju, katon kaget karo perkembangan anyar.
  
  "Iki nggawe akal sehat," ujare Detlef, ngusap dagu lan mikir babagan rusake moral para prajurit Nazi.
  
  "Kita mesthi mikir yen dheweke wis dicuci otak kanthi propaganda," ujare Kirill marang tamu, "nanging ana disiplin sing akeh banget. Tingkat persatuan iki ora wajar. Apa sampeyan mikir yen aku nyebut Kamar Amber minangka kutukan wingi?"
  
  "Enteni," Nina njerit, "Apa sampeyan ngerti babagan iki?"
  
  Kirill nanggapi tatapan sing ngremehake dheweke kanthi tampilan galak. "Ya wis! Apa sampeyan mikir sing wis ditindakake sajrone pirang-pirang taun karo stasiun digital? Kita ngirim kode ing saindenging jagad kanggo ngelingake sekutu kita, kanggo nuduhake intelijen babagan sapa wae sing nyoba nggunakake kode kasebut marang wong. Kita ngerti babagan kewan omo sing dikunci ing ambar amarga bajingan Nazi liyane digunakake marang bapakku lan perusahaane setahun sawise bencana Gustloff.
  
  "Mulane sampeyan pengin nyegah kita nggoleki iki," ujare Perdue. "Aku ngerti saiki".
  
  "Dadi, apa kabeh prajurit kasebut marang penyidik ?" Sam takon marang wong tuwa.
  
  "Dheweke takon kepiye dheweke bisa slamet saka pesenan kapten, banjur dheweke mangsuli yen kapten ora bisa nyedhaki dheweke, mula dheweke ora tau krungu prentah kasebut," ujare Kirill.
  
  "Yagene dheweke ora bisa marani dheweke?" Pitakone Perdue, nulis fakta ing notebook cilik.
  
  "Dheweke ora ngomong. Mung yen kapten ora bisa ing kamar sing padha karo dheweke. Mungkin mulane dheweke ditembak sadurunge sesi rampung, bisa uga amarga jenenge wong sing padha bengok-bengok. Dheweke ngira yen dheweke ndhelikake informasi, mula dheweke dipateni," Kirill shrugged. "Aku mikir bisa uga radiasi."
  
  "Radiasi opo? Sa adoh aku ngerti, ora ana kegiatan nuklir ing Rusia nalika iku, "ujare Nina, pour vodka liyane kanggo Kirill lan anggur kanggo awake dhewe. "Apa aku bisa ngrokok ing kene?"
  
  "Mesthi," dheweke mesem. Dheweke banjur mangsuli pitakone. "Petir pisanan. Sampeyan ndeleng, bom atom pisanan njeblug ing steppe Kazakh ing taun 1949, nanging ora ana sing bakal ngandhani yen eksperimen nuklir wis ditindakake wiwit pungkasan taun 1930-an. Aku kira prajurit Ukrainia iki manggon ing Kazakhstan sadurunge dheweke direkrut dadi Tentara Merah, nanging," dheweke shrugged acuh tak acuh, "Aku bisa salah."
  
  "Nama apa sing padha bengok-bengok ing latar mburi sadurunge prajurite dipateni?" - Perdue takon metu saka ngendi wae. Dheweke mung mikir yen identitas penembake isih dadi misteri.
  
  "BABET!" - Kirill nyengir. "Ya, sampeyan bisa krungu wong njerit, kaya-kaya arep nyegah dheweke." Dheweke lirih niru njerit. "Kampret!"
  
  
  Bab 23
  
  
  Perdue krasa nggegirisi nalika krungu jeneng kasebut. Ora ana sing bisa ditindakake. "Ngapunten," dheweke njaluk ngapura lan mlayu menyang WC. Tiba ing dhengkul, Perdue muntahake isi wetenge . Iki nggumunake dheweke. Dheweke ora nate lara sadurunge Kirill nyebutake jeneng sing wis dikenal, nanging saiki kabeh awak goyang amarga swara sing ngancam.
  
  Nalika wong liya seneng-seneng karo kemampuan Perdue kanggo nahan ngombe, dheweke nandhang mual weteng nganti ngalami depresi anyar. Kringet lan mriyang, dheweke njupuk jamban kanggo resik sabanjure sing ora bisa dihindari.
  
  "Kirill, sampeyan bisa ngomong babagan iki?" - takon Detlef. "Aku nemokake iki ing ruang komunikasi Gabi kanthi kabeh informasi babagan Kamar Amber." Dheweke ngadeg lan mbukak kancing klambi, mbukak medali sing disematake ing rompi. Dheweke njupuk lan nyerahake Kirill, sing katon kesengsem.
  
  "Apa iki?" Nina mesem.
  
  "Iki minangka medali khusus sing diwenehake marang para prajurit sing melu pembebasan Praha, kancaku," ujare Kirill kanthi nostalgia. "Apa sampeyan njupuk iki saka barang-barange Gabi? Dheweke kaya ngerti akeh babagan Kamar Amber lan Serangan Praha. Iki kebetulan sing apik banget, ya?"
  
  "Ana apa?"
  
  "Prajurit sing ditembak ing klip audio iki melu ing Serangan Praha, sing asale saka medali iki," ujare kanthi bungah. "Amarga unit sing dilayani, Front Ukrainia kaping 4, melu operasi kanggo mbebasake Praha saka pendhudhukan Nazi."
  
  "Kanggo kabeh sing kita ngerti, bisa uga saka prajurit sing padha," saran Sam.
  
  "Iku bakal unnerving lan apik tenan ing wektu sing padha," Detlef ngakoni karo grin pleased. "Ora ana jeneng, utawa apa?"
  
  "Ora, nuwun sewu," ujare sing duwe. "Sanadyan menarik yen Gabi nampa medali saka keturunan prajurit iki nalika nyelidiki ilang Kamar Amber." Dheweke mesem sedhih, ngelingi dheweke kanthi lembut.
  
  "Sampeyan disebut dheweke pejuang kamardikan," Nina nyathet absently, ngaso sirahe ing ajiné. "Iki minangka katrangan sing apik babagan wong sing nyoba mbabarake organisasi sing nyoba ngrebut jagad iki."
  
  "Bener, Nina," wangsulane.
  
  Sam lunga kanggo ndeleng apa salah karo Perdue.
  
  "He, jago lawas. Opo sampean ora opo-opo?" takon, looking mudhun ing awak Perdue kneeling. Ora ana wangsulan, lan ora ana swara mual sing keprungu saka wong sing nyender ing jamban. "Purun?" Sam jumangkah maju lan ditarik Perdue bali dening Pundhak, mung kanggo nemokake wong limp lan unresponsive. Wiwitane Sam ngira yen kancane wis seda, nanging nalika Sam mriksa tandha-tandha vital, dheweke nemokake manawa Perdue kaget banget.
  
  Nyoba nggugah dheweke, Sam terus nyebut jenenge, nanging Perdue ora nanggapi ing tangane. "Purdue," Sam nelpon mantep lan banter lan ngrasakake sensasi tingling ing mburi atine. Dumadakan energi mili lan dheweke rumangsa semangat. "Perdue, tangi," dhawuhe Sam, nggawe sambungan karo pikirane Perdue, nanging dheweke ora bisa nggugah. Dheweke nyoba iki kaping telu, saben wektu nambah konsentrasi lan niat, nanging ora ana gunane. "Aku ora ngerti iki. Sampeyan kudu bisa nalika sampeyan aran kaya iki!
  
  "Detlef!" Sam nelpon. "Sampeyan bisa nulungi aku ing kene?"
  
  Wong Jerman sing dhuwur dhuwure mlayu mudhun ing koridor menyang ngendi dheweke krungu jeritan Sam.
  
  "Tulung aku nggawa dheweke menyang amben," Sam groaned, nyoba kanggo ngangkat Perdue kanggo ngadeg. Kanthi bantuan Detlef, padha sijine Perdue menyang amben lan metu kanggo mangerteni apa sing salah karo dheweke.
  
  "Iki aneh," ujare Nina. "Dheweke ora mendem. Dheweke ora katon lara utawa apa wae. Ana apa?
  
  "Dheweke mung muntah," Sam shrugged. "Nanging aku ora bisa nggugah dheweke kabeh," ujare marang Nina, nuduhake yen dheweke malah nggunakake kemampuan anyare, "ora preduli apa sing dakcoba."
  
  "Iki minangka sabab kanggo kuwatir," dheweke ngonfirmasi pesen kasebut.
  
  "Dheweke kobongan kabeh. Koyone keracunan pangan," saran Detlef, mung nampa pandangan sing ora becik saka sing duwe. "Nyuwun pangapunten, Kirill. Aku ora maksud ngenyek masakanmu. Nanging gejala kasebut katon kaya iki.
  
  Priksa Perdue saben jam lan nyoba nggugah dheweke ora ana pengaruhe. Padha bingung dening serangan dadakan iki mriyang lan mual saka kang nandhang sangsara.
  
  "Aku iki bisa dadi komplikasi telat disebabake soko sing kedaden kanggo wong ing pit ula ing ngendi dheweke disiksa," Nina whispered kanggo Sam nalika padha lungguh ing amben Perdue kang. "Kita ora ngerti apa sing ditindakake karo dheweke. Kepiye yen dheweke nyuntikake racun utawa, muga-muga, virus sing mateni?
  
  "Dheweke ora ngerti dheweke bakal mlayu," wangsulane Sam. "Yagene dheweke tetep ing rumah sakit yen pengin dheweke lara?"
  
  "Mungkin kanggo nginfeksi kita nalika nylametake dheweke?" - Dheweke whispered urgently, dheweke amba coklat mata kebak gupuh. "Iku piranti sing ora sopan, Sam. Apa sampeyan bakal kaget?
  
  Sam sarujuk. Ora ana apa-apa sing bakal ditindakake dening wong-wong mau. The Black Sun nduweni kapasitas meh ora winates kanggo nimbulaké karusakan lan intelijen angkoro perlu kanggo nglakoni.
  
  Detlef ana ing kamar, ngumpulake informasi saka ijol-ijolan telpon Milla. Swara wong wadon kang maca metu nomer monotonously, muffled dening miskin reception njaba lawang kamar turu Detlef mudhun bale saka Sam lan Nina. Kirill kudu nutup lumbung lan nyopir mobil sadurunge miwiti nedha bengi. Tamu-tamune kudu budhal sesuk, nanging dheweke isih kudu ngyakinake supaya ora nerusake nggoleki Kamar Amber. Pungkasane, ora ana sing bisa ditindakake yen dheweke, kaya akeh liyane, meksa nggoleki sisa-sisa mukjizat sing mateni.
  
  Sawise ngusap bathuke Perdue nganggo waslap sing lembab kanggo nyuda demam sing isih mundhak, Nina nemoni Detlef nalika Sam adus. Dheweke nuthuk lirih.
  
  "Mlebu, Nina," wangsulane Detlef.
  
  "Kepiye sampeyan ngerti yen aku iki?" pitakone karo mesem sumringah.
  
  "Ora ana sing nemokake iki menarik kaya sampeyan, kajaba aku, mesthine," ujare. "Bengi iki aku nampa pesen saka wong ing stasiun. Dheweke kandha yen kita bakal mati yen terus nggoleki Kamar Amber, Nina.
  
  "Apa sampeyan yakin ngetik nomer kanthi bener?" - dheweke takon.
  
  "Ora, dudu angka. Delengen." Dheweke nuduhake ponsel dheweke. Pesen dikirim saka nomer sing ora bisa dilacak kanthi link menyang stasiun kasebut. "Aku nyetel radio menyang stasiun iki lan dheweke ngandhani supaya aku mandheg - nganggo basa Inggris sing gampang."
  
  "Apa dheweke ngancam sampeyan?" Dheweke mrengut. "Apa sampeyan yakin dudu wong liya sing ngganggu sampeyan?"
  
  "Kepiye dheweke ngirim pesen kanthi frekuensi stasiun banjur ngobrol karo aku ing kana?" dheweke mbantah.
  
  "Ora, dudu maksudku. Kepiye sampeyan ngerti yen saka Milla? Ana akeh stasiun kaya sing kasebar ing saindenging jagad, Detlef. Ati-ati karo sapa sing sampeyan sesambungan, "dheweke ngelingake.
  
  "Bener kowé. Aku malah ora mikir babagan iki," ujare. "Aku nekat banget kanggo njaga apa sing ditresnani Gabi, apa sing dikarepake, sampeyan ngerti? Iku ndadekake aku wuta saka bebaya, lan kadhangkala ... aku ora peduli.
  
  "Wah, sampeyan kudu peduli, duda. Donya gumantung marang kowe," Nina nglirik, nepuk-nepuk tangane kanthi semangat.
  
  Detlef ngrasakake maksud sing diucapake. "Aku seneng," dheweke ngguyu.
  
  "Apa?" pitakone Nina.
  
  "Iki jenenge duda. Kayane superhero, ta?" dheweke gumunggung.
  
  "Aku rumangsa apik tenan, sanajan tembung kasebut nuduhake kahanan sing sedhih. Iku nuduhake bab sing nglarani ati, "ujare.
  
  "Iya bener," manthuk-manthuk, "nanging aku saiki, ngerti? Dadi duda berarti aku isih bojone Gabi, lho?"
  
  Nina seneng karo cara Detlef ndeleng barang. Sawise liwat neraka kang kapitunan, dheweke isih bisa njupuk celukan sedih lan ngowahi iku menyang ode. "Iki apik banget, duda."
  
  "Oh, omong-omong, iki nomer saka stasiun nyata, saka Milla dina iki," dheweke nyathet, ngulungake Nina selembar kertas. "Sampeyan bakal decipher iki. Aku elek ing apa wae sing ora ana pemicu.
  
  "Oke, nanging aku mikir sampeyan kudu nyopot telpon sampeyan," saran Nina. "Yen duwe nomer sampeyan, dheweke bisa nglacak kita, lan aku duwe perasaan ala banget saka pesen sing sampeyan tampa. Ayo padha ora ngarah marang kita, oke? Aku ora pengin tangi mati."
  
  "Sampeyan ngerti yen wong kaya iki bisa nemokake kita tanpa nglacak telpon, ta?" wangsulane, nampa sorotan tenan saka sejarawan nggantheng. "Nggih. Aku bakal mbuwang."
  
  "Dadi saiki ana sing ngancam kita liwat pesen teks?" Kandhane Perdue karo santai nyedaki lawang.
  
  "Purun!" Nina njerit lan cepet-cepet maju ngrangkul dheweke kanthi bungah. "Aku bungah banget yen wis tangi. Ana apa?
  
  "Sampeyan kudu nyingkirake telpon, Detlef. Wong-wong sing mateni bojomu bisa uga sing ngubungi sampeyan," ujare duda. Nina ngrasa rada ditinggal karo keseriusane. Dheweke cepet lunga. "Tindakake apa sing dikarepake."
  
  "Ngomong-ngomong, sapa wong-wong iki?" Detlef ngguyu. Perdue dudu kancane. Dheweke ora seneng didikte wong sing dicurigai mateni bojone. Dheweke isih durung duwe wangsulan sing nyata babagan sapa sing mateni bojone, mula yen dheweke ngerti, dheweke mung rukun kanggo Nina lan Sam-saiki.
  
  "Ndi Sam?" pitakone Nina, nyelani adu jago sing lagi masak.
  
  "Ing padusan," wangsulane Perdue acuh. Nina ora kaya sikap kang, nanging dheweke wis digunakake kanggo kang ing tengah testosteron-bahan bakar kontes pipis, sanajan sing ora ateges dheweke disenengi iku. "Iki mesthi udan paling dawa sing wis tau," dheweke chuckled, meksa nindakake perkara liwat Perdue kanggo metu menyang lorong. Dheweke menyang pawon kanggo nggawe kopi kanggo nyuda swasana sing surem. "Wis adus durung, Sam?" Dheweke nggodha nalika mlaku ngliwati jedhing, ing kono dheweke keprungu banyu sing nggetak ing ubin. "Iki bakal biaya wong tuwa kabeh banyu panas." Nina budhal kanggo njlentrehake kode-kode sing paling anyar sinambi ngrasakake kopi sing wis sejam luwih dheweke ngidam.
  
  "Yesus Kristus!" - dheweke dumadakan nguwuh. Dheweke kesandhung bali menyang tembok lan nutupi cangkeme nalika ndeleng. Dheweke dhengkul buckled lan dheweke alon ambruk. Mripate beku, dheweke mung nyawang Rusia lawas, sing lungguh ing kursi favorit. Ing meja ing ngarepe ngadeg gelas vodka sing kebak, ngenteni ing swiwine, lan ing jejere dheweke ngaso tangane sing getihen, isih nyekel pecahan pangilon sing rusak sing wis dipotong tenggorokan.
  
  Perdue lan Detlef mlayu metu, siap perang. Padha ngadhepi karo pemandangan nggegirisi lan ngadeg stunned nganti Sam gabung saka jedhing.
  
  Nalika kaget, Nina wiwit gonjang-ganjing, nangis amarga kedadean njijiki sing mesthi kedadeyan nalika dheweke ana ing kamar Detlef. Sam, mung nganggo andhuk, nyedhaki wong tuwa kasebut kanthi penasaran. Dheweke kanthi teliti sinau posisi tangan Kirill lan arah tatu jero ing ndhuwur tenggorokan. Kahanan kasebut cocog karo bunuh diri; dheweke kudu nampa . Dheweke nyawang wong loro liyane. Ora ana rasa curiga ing mripate, nanging ana peringatan peteng sing nyebabake Nina ngganggu dheweke.
  
  "Sam, yen sampeyan wis klambi, bisa mbantu aku nyiapake?" - dheweke takon, sniffling minangka dheweke wungu kanggo dheweke kaki.
  
  "Inggih".
  
  
  Bab 24
  
  
  Sawise padha ngurus awak Kirill lan mbungkus dheweke ing sprei ing amben, swasana ing omah kebak tension lan kasusahan. Nina lungguh ing meja, isih ngeculaké luh saka wektu kanggo wektu liwat pati saka Rusia lawas dear. Ing ngarepe ana mobil Perdue lan laptope, sing alon-alon lan setengah-setengah ngetokne urutan nomer Detlef. Kopine adem malah rokok sebungkus ora kena.
  
  Perdue mlaku nyedhaki dheweke lan alon-alon narik dheweke menyang ngrangkul simpatik. "Nuwun sewu, mas. Aku ngerti sampeyan tresna marang wong tuwa." Nina ora ngomong apa-apa. Perdue alon-alon nempelake pipine marang pipine, lan sing bisa dipikirake yaiku sepira cepet suhu dheweke bali normal. Ing tutup rambute, dheweke bisik: "Ati-ati karo wong Jerman iki, tulung, tresnaku. Dheweke katon kaya aktor sing apik, nanging dheweke wong Jerman. Apa kowe weruh aku arep menyang ngendi?"
  
  Nina ngangguk. Mripate ketemu Perdue nalika frowned lan meneng nuntut panjelasan. Dhèwèké ngguyu lan nyawang sakcedhake kanggo mesthekake yen padha piyambak.
  
  "Dheweke tekad kanggo nyimpen ponsel. Sampeyan ora ngerti apa-apa babagan dheweke kajaba keterlibatan ing penyelidikan pembunuhan Berlin. Kanggo kabeh sing kita ngerti, dheweke bisa dadi tokoh utama. Dheweke bisa uga sing mateni bojone nalika ngerti yen dheweke main ing sisih mungsuh, "dheweke alon-alon nampilake versi.
  
  "Apa sampeyan ndeleng dheweke mateni dheweke?" Ing kedutaan? Apa sampeyan malah ngrungokake dhewe?" dheweke takon kanthi nada kebak nesu, "Dheweke mbantu nylametake sampeyan, Perdue. Yen ora amarga dheweke, aku lan Sam ora bakal ngerti yen sampeyan ilang. Yen ora Detlef, kita ora bakal ngerti ngendi kanggo nemokake Lubang Srengenge Ireng Kazakh." kanggo nylametake sampeyan."
  
  Perdue mesem. Ekspresi raine nuduhake kemenangane. "Mekaten ingkang badhe kula aturaken, mas. Iku trap. Aja mung nuruti kabeh pituduhe. Kepiye sampeyan ngerti yen dheweke ora nuntun sampeyan lan Sam menyang aku? Mungkin sampeyan kudu ketemu kula; kudu njaluk kula metu. Apa iki kabeh bagean saka rencana gedhe?"
  
  Nina ora gelem percaya. Ing kene dheweke njaluk Detlef supaya ora nutup mripat kanggo bebaya saka nostalgia, nanging dheweke nindakake perkara sing padha! Ora ana sangsi manawa Perdue bener, nanging dheweke durung bisa ngerteni kemungkinan pengkhianatan.
  
  "Srengenge Ireng umume wong Jerman," Perdue terus bisik nalika mriksa lorong. "Dheweke duwe wong ing endi wae. Lan sapa sing paling pengin dibusak saka pasuryan planet? Aku, kowe lan Sam. Apa cara sing luwih apik kanggo ngumpulake kita kabeh kanggo ngupayakake bandha sing angel dipahami tinimbang nggawe agen ganda Black Sun minangka korban? Korban sing duwe kabeh jawaban luwih kaya ... wong jahat.
  
  "Apa sampeyan bisa nerjemahake informasi kasebut, Nina?" - Detlef takon, teka saka dalan lan goyang-goyang klambi.
  
  Perdue nyawang dheweke, ngelus-elus rambute sing terakhir sadurunge menyang pawon kanggo ngombe. Nina kudu tetep kelangan lan main nganti dheweke bisa ngerti yen Detlef main kanggo tim sing salah. "Meh siap," dheweke kandha marang dheweke, ndhelikake keraguan sing dirasakake. "Muga-muga kita entuk informasi sing cukup kanggo golek sing migunani. Apa yen pesen iki dudu babagan lokasi Kamar Amber?
  
  "Aja kuwatir. Yen mangkono, kita bakal nyerang Ordo kanthi langsung. Jancok Kamar Amber, "ujare. Dheweke nggawe titik kanggo tetep adoh saka Perdue, paling ora nyingkiri dhewekan karo dheweke. Wong loro wis ora rukun maneh. Sam adoh lan ngginakaken paling wektu piyambak ing kamar, ninggalake Nina kroso piyambak.
  
  "Kita kudu cepet lunga," Nina menehi saran kanthi banter supaya kabeh wong krungu. "Aku arep nyimpulake transmisi iki, banjur kita kudu mlaku sadurunge ana wong sing nemokake kita. Kita bakal ngubungi panguwasa lokal babagan mayat Kirill sanalika kita cukup adoh saka kene.
  
  "Aku setuju," ujare Perdue, ngadeg ing lawang saka ngendi dheweke ndeleng srengenge surup. "Sing cepet kita menyang Kamar Amber, luwih apik."
  
  "Anggere entuk informasi sing bener," Nina nambahake, nulis baris sabanjure.
  
  "Ndi Sam?" takon Perdue.
  
  "Dheweke menyang kamar sawise kita ngresiki kekacoan Kirill," wangsulane Detlef.
  
  Perdue pengin ngomong karo Sam babagan anggepan dheweke. Anggere Nina bisa nggawe Detlef sibuk, dheweke uga bisa ngelingake Sam. Dheweke thothok-thothok lawang, nanging ora ana wangsulan. Perdue nuthuk banter kanggo nggugah Sam yen dheweke lagi turu. "Tuan Cleve! Saiki dudu wektu tundha. Kita kudu cepet-cepet siyap!"
  
  "Aku ngerti," Nina nguwuh. Detlef teka melu dheweke ing meja, kepengin weruh apa sing dikandhakake Milla.
  
  "Apa dheweke ngomong?" - takon, lungguh mudhun ing kursi jejere Nina.
  
  "Mungkin iki katon kaya koordinat? Kowe weruh? "dheweke menehi saran karo menehi kertas. Nalika dheweke nonton iki, Nina kepingin weruh apa sing bakal ditindakake yen dheweke ngerti yen dheweke nulis pesen palsu, mung kanggo ndeleng apa dheweke wis ngerti saben langkah. Dheweke nggawe pesen kasebut, ngarepake dheweke bakal mangu-mangu dheweke kerja. Banjur dheweke bakal ngerti yen dheweke mimpin grup kasebut kanthi urutan nomer.
  
  "Sam wis ora ana!" Perdue njerit.
  
  "Ora bisa!" Nina mbengok maneh, ngenteni wangsulane Detlef.
  
  "Ora, dheweke pancen lunga," Perdue kluruk sawise nggoleki kabeh omah. "Aku nyawang endi-endi. Aku malah mriksa metu. Sam lunga."
  
  Hp Detlef muni.
  
  "Lebokna speaker, juara," Perdue ngeyel. Kanthi mesem dendam, Detlef nuruti.
  
  "Holzer," wangsulane.
  
  Dheweke bisa krungu telpon diterusake menyang wong nalika wong-wong mau ngomong ing latar mburi. Nina kuciwa amarga ora bisa ngrampungake tes Jerman cilik.
  
  Pesen sing bener saka Milla, sing dheweke decipher, ngemot luwih saka nomer utawa koordinat. Iki luwih ngganggu. Nalika dheweke ngrungokake telpon, dheweke ndhelikake kertas kanthi pesen asli ing drijine sing langsing. Kaping pisanan ujar 'Tajfel ist Gekommen', banjur 'fasilitas'pengungsi' lan 'kontak dibutuhake'. Bagian pungkasan mung ujar 'Pripyat, 1955'.
  
  Liwat speaker telpon padha krungu swara menowo, konfirmasi wedi sing paling awon.
  
  "Nina, aja nggatekake omongane! Aku bisa slamet iki!"
  
  "Sam!" - dheweke squealed.
  
  Dheweke krungu scuffle nalika Sam diukum sacara fisik dening para penculik amarga ora sopan. Ing latar mburi, ana wong sing njaluk Sam ngomong apa sing diomongake.
  
  "Kamar Amber ana ing sarcophagus," Sam gagap, muntahake getih saka jotosan sing nembe ditampa. "Sampeyan duwe 48 jam kanggo njaluk dheweke bali utawa bakal mateni Kanselir Jerman. Lan ... lan, "dheweke gasped," ngontrol EU.
  
  "WHO? Sam, sapa?" Detlef takon cepet.
  
  "Ora rahasia sapa, kancaku," ujare Nina blas.
  
  "Sapa sing arep kita wenehi iki?" Perdue melu. "Endi lan kapan?"
  
  "Sampeyan bakal nampa instruksi mengko," ujare wong lanang. "Wong Jerman ngerti ngendi kanggo ngrungokake."
  
  Telpon mungkasi dumadakan. "Ya ampun," Nina ngeluh liwat tangane, nutupi raine nganggo tangane. "Sampeyan bener, Perdue. Milla ana ing mburi kabeh iki.
  
  Padha nyawang Detlef.
  
  "Apa sampeyan mikir aku tanggung jawab kanggo iki?" - dheweke mbela awake dhewe. "Kowe edan?"
  
  "Sampeyan sing wis menehi kabeh instruksi nganti saiki, Pak Holzer - ora kurang, adhedhasar transmisi Milla. "Black Sun" bakal ngirim instruksi liwat saluran sing padha. Gawe kalkulasi sing kurang ajar!" - Nina bengok-bengok, ditahan dening Perdue supaya ora nyerang Jerman gedhe.
  
  "Aku ora ngerti apa-apa bab iki! Sumpah! Aku nggoleki Purdue kanggo njaluk katrangan babagan carane bojoku mati, demi Gusti! Misiku mung golek pembunuh bojoku, dudu iki! Lan dheweke ngadeg ing kono, Darling, ing kana karo sampeyan. Sampeyan isih nutupi dheweke, sawise kabeh wektu iki, lan kabeh wektu iki sampeyan ngerti yen dheweke mateni Gabi," Detlef mbengok nesu. Pasuryane dadi abang lan lambene gemeter amarga nesu nalika dheweke ngarahake Glock menyang dheweke, mbukak geni.
  
  Perdue nyekel Nina lan ditarik menyang lantai karo dheweke. "Menyang jedhing, Nina! Maju! Maju!"
  
  "Yen sampeyan ngomong yen aku wis ngomong iki, aku sumpah bakal mateni sampeyan!" - dheweke njerit ing wong nalika di-push dheweke maju, lagi wae dodging uga-diangkah peluru.
  
  "Aku ora bakal, aku janji. Obah wae! Dheweke bener ing kita!" - Perdue nyuwun nalika nyabrang ambang jedhing. Wewayangane Detlef, gedhe banget ing latar mburi tembok koridor, cepet-cepet nyedhaki dheweke. Padha mbanting lawang jedhing lan dikunci mung minangka tembakan liyane rang metu, mencet pigura lawang baja.
  
  "Duh Gusti, dheweke bakal mateni kita," Nina kluruk, mriksa kothak P3K apa wae sing bisa digunakake nalika Detlef njeblug lawang. Dheweke nemokake gunting baja lan dilebokake ing kanthong mburi.
  
  "Coba jendhela," Perdue nyaranake, ngusap alis.
  
  "Opo sing salah?" - dheweke takon. Perdue katon lara maneh, kringet banget lan nyekel gagang bathtub. "Duh Gusti, ora maneh."
  
  "Swara kuwi, Nina. Wong ing telpon. Aku rumangsa ngerti dheweke. Jenenge Kemper. Nalika padha ngucapake jeneng ing cathetan sampeyan, aku rumangsa kaya saiki. Lan nalika aku krungu swarane wong lanang ing telpon Sam, mual sing nggegirisi kasebut teka maneh, "aku ngakoni, ambegan ragged.
  
  "Apa sampeyan mikir mantra iki disebabake swarane wong liya?" dheweke takon hastily, mencet pipi menyang lantai kanggo katon ing ngisor lawang.
  
  "Aku ora yakin, nanging aku rumangsa kaya ngono," wangsulane Perdue, berjuang nglawan genggaman sing akeh banget.
  
  "Ana wong ngadeg ing ngarep lawang," dheweke bisik-bisik. "Purdue, kowe kudu tetep ceria. Dheweke ana ing lawang. Kita kudu liwat jendhela. Apa sampeyan mikir sampeyan bisa ngatasi?"
  
  Dheweke geleng-geleng sirahe. "Aku kesel banget," dheweke snorted. "Sampeyan kudu metu ... eh, saka kene ..."
  
  Perdue ngomong ora koheren, kesandhung menyang kamar mandi karo tangane dicekel.
  
  "Aku ora bakal ninggalake sampeyan kene!" - dheweke protes. Perdue muntah-muntah nganti ora kuwat lungguh. Iku curiga sepi ing ngarep lawang. Nina nganggep yen Jerman psikotik bakal sabar ngenteni dheweke metu supaya bisa nembak dheweke. Dheweke isih ana ing ngarep lawang, mula dheweke nguripake keran bathtub kanggo ndhelikake gerakane. Dheweke nguripake keran kabeh lan banjur mbukak jendhela kanthi ati-ati. Nina kanthi sabar nguncalake bar nganggo gunting siji-siji, nganti bisa nyopot alat kasebut. Iki angel. Nina groaned, twisting dheweke awak kanggo ngedhunaké iku, mung kanggo nemokake tangan Perdue diangkat kanggo bantuan dheweke. Dheweke ngedhunake bar, dadi kaya wong tuwa maneh. Dheweke pancen kaget amarga mantra-mantra aneh iki, sing ndadekake dheweke lara banget, nanging dheweke banjur dibebasake.
  
  "Apa sampeyan krasa luwih apik?" dheweke takon. Dheweke manthuk kanthi lega, nanging Nina bisa ndeleng manawa demam lan muntah sing terus-terusan nyebabake dehidrasi. Mripate katon kesel lan raine pucet, nanging tumindak lan ngomong kaya biasane. Perdue nulungi Nina menek metu saka jendhela lan dheweke mlumpat menyang suket ing njaba. Awak dhuwure arched awkwardly ing wacana rada ciut sadurunge mlumpat menyang lemah jejere dheweke.
  
  Dumadakan, wewayangane Detlef tiba ing dheweke.
  
  Nalika Nina ndeleng ancaman raksasa, atine meh mandheg. Tanpa mikir, dheweke mlumpat lan nusuk dheweke ing groin nganggo gunting. Perdue nuthuk Glock saka tangane lan njupuk, nanging bolt macet, nuduhake majalah kosong. Wong gedhe nyekel Nina ing tangane, ngguyu karo upaya Perdue sing gagal nembak dheweke. Nina narik gunting lan digebugi maneh. Mripat Detlef bledosan nalika dheweke nyopot lading sing ditutup menyang soket.
  
  "Ayo, Nina!" Perdue njerit, mbuwang senjata sing ora ana gunane. "Sadurungé tangi. Isih obah!"
  
  "Ya?" - dheweke grinned. "Aku bisa ngganti iki!"
  
  Nanging Perdue narik dheweke lan mlayu menyang kutha, ninggalake barang-barange.
  
  
  Bab 25
  
  
  Sam kesandung konco tiran bony-figured. Saka laceration ing ngisor alis tengen, getih mili ing pasuryan lan stained klambi. Para bandit nyekel tangane, nyeret dheweke menyang prau gedhe sing lagi bobbing ing banyu Teluk Gdynia.
  
  "Pak Cleave, aku ngarepake sampeyan nuruti kabeh pesenan kita, yen ora kanca-kanca bakal disalahake amarga matine Kanselir Jerman," ujare sing nyekel dheweke.
  
  "Sampeyan ora duwe apa-apa kanggo digantung!" Sam mbantah. "Saliyane, yen dheweke main ing tangan sampeyan, kita kabeh bakal mati. Kita ngerti carane njijiki tujuan Ordo."
  
  "Lan ing kene aku mikir yen sampeyan ngerti tingkat genius lan kemampuan Ordo. Bodho tenan aku. Aja nggawe aku nggunakake kanca-kanca minangka conto kanggo nuduhake yen kita serius, "ujare Klaus sarkastik. Dheweke noleh marang anak buahe. "Ajak dheweke numpak kapal. Kita kudu lunga".
  
  Sam mutusake kanggo ngenteni wektu sadurunge nyoba nggunakake katrampilan anyare. Dheweke kepengin ngaso dhisik supaya ora gagal maneh. Wong-wong mau kanthi kasar nyeret dheweke nyabrang dermaga lan nyurung dheweke menyang kapal sing reyot.
  
  "Nggawa wonge!" - salah siji saka wong dhawuh.
  
  "Sampeyan tekan panggonan sing dituju, Pak Cleve," ujare Klaus kanthi apik.
  
  'Duh Gusti, aku iki maneh ing kapal Nazi kurang ajar!' Sam sedhih ing nasibe, nanging swasana ati dheweke meh ora pasrah: "Kali iki aku bakal nyuwek otak lan nggawe wong-wong mau padha mateni saben liyane." Anehe, dheweke rumangsa kuwat nalika emosine negatif, pikirane saya peteng. dadi, saya kuwat sensasi tingling ing otak."Iki isih ana," mesem.
  
  Dheweke wis biasa karo rasa parasit. Ngerti manawa iku ora liya mung serangga saka nom-noman bumi ora ana bedane kanggo Sam. Iki menehi kekuwatan mental sing gedhe banget, bisa uga nutul sawetara kabisan sing wis suwe dilalekake utawa durung dikembangake ing mangsa ngarep. Mbokmenawa, dheweke mikir, iku organisme sing diadaptasi khusus kanggo mateni, kaya naluri predator. Iki bisa uga wis ngalihake energi saka lobus tartamtu saka otak modern, redirecting menyang naluri psikis utami; lan wiwit naluri iki ngawula slamet, padha ngarahke ora kanggo tormenting, nanging subjugating lan matèni.
  
  Sadurunge nyurung wartawan sing diantemi menyang kabin sing wis dicawisake kanggo tahanan, wong loro sing nyepeng Sam diudani. Ora kaya Dave Perdue, Sam ora nolak. Nanging, dheweke ngentekake wektu ing pikirane kanggo ngalangi kabeh sing ditindakake. Gorila Jerman loro undressing wong aneh, lan saka apa sethitik Jerman mangertos, padha nggawe totohan ing suwene iku bakal njupuk runt Scottish kanggo break.
  
  "Kasepen biasane sisih negatif saka arep mudhun," wong gundul mesem nalika ditarik Sam kang boxers mudhun kanggo kang ankles.
  
  "Pacarku nindakake iki sadurunge dheweke tantrum," ujare sing kurus. "100 euro, yen sesuk dheweke bakal nangis kaya asu."
  
  Bandit gundul glared ing Sam, ngadeg uncomfortable cedhak wong. "Sampeyan mlebu. Aku ngomong dheweke nyoba lolos sadurunge tekan Latvia.
  
  Wong loro chuckled nalika padha ninggalake tawanan wuda, tattered lan seething konco topeng ekspresi impassive. Nalika padha nutup lawang, Sam tetep ora obah kanggo sawetara wektu. Dheweke ora ngerti sebabe. Dheweke mung ora gelem obah, senajan pikirane babar pisan ora keributan. Ing njero dheweke rumangsa kuwat, bisa lan kuwat, nanging dheweke ngadeg ing kono mung kanggo ngevaluasi kahanan kasebut. Gerakan pisanan mung mripate mindhai kamar ngendi padha ninggalake dheweke.
  
  Kabin ing saubengé adoh saka mulyo, kaya sing dikarepake saka pemilik sing kadhemen lan ngitung. Tembok baja krim-colored disambungake ing papat sudhut ngaco menyang kadhemen, lantai gundhul ing ngisor sikil. Ora ana amben, ora ana jamban, ora ana jendhela. Mung lawang, dikunci ing pinggir kanthi cara sing padha karo tembok. Mung ana siji bohlam lampu, dimly madhangi kamar squalid, ninggalake wong karo sethitik stimulasi sensori.
  
  Sam ora mikir yen ora sengaja ora ngganggu, amarga apa sing dianggep minangka cara penyiksaan saka Kemper minangka kesempatan sing apik kanggo sandera supaya bisa fokus ing kemampuan mentale. Baja kasebut kadhemen, lan Sam kudu ngadeg kabeh wengi utawa beku bokonge. Dheweke lungguh, ora mikir banget babagan kahanane, meh ora kesengsem karo hawa adhem sing dumadakan.
  
  "Kanggo neraka karo kabeh," ujare dhewe. "Aku wong Skotlandia, wong bodho. Apa sampeyan mikir yen kita nganggo kilt ing dina biasa?" Kadhemen ing kelamine mesthi ora nyenengake, nanging bisa ditampa, lan iku sing dibutuhake ing kene. Sam pengin ana saklar ing ndhuwur dheweke kanggo mateni lampu. Cahya ngganggu semedi. Nalika prau goyang ing ngisor dheweke, dheweke nutup mripate, nyoba nyingkirake sirahe sing nggegirisi lan kobong ing ros-rosan sing kulit wis suwek nalika nglawan para penculik.
  
  Alon-alon, siji-siji, Sam nyetel rasa ora nyaman sing cilik kaya lara lan kadhemen, alon-alon mlayu menyang siklus pikiran sing luwih kuat nganti dheweke ngrasakake arus ing tengkorak, kaya cacing sing ora tenang ing inti tengkorak. Gelombang sing akrab ngliwati otak, lan sawetara sing mlebu ing sumsum balung mburi kaya adrenalin. Dheweke krasa mripate dadi panas amarga petir sing misterius ngebaki sirahe. Sam mesem.
  
  A tether kawangun ing mripat atine nalika nyoba kanggo fokus ing Klaus Kemper. Dheweke ora perlu nemokake dheweke ing kapal anggere dheweke nyebutake jenenge. Sawise kira-kira sejam, dheweke isih ora bisa ngontrol tiran sing ana ing cedhake, ninggalake Sam lemes lan kringet banget. Frustasi ngancam kontrol dhiri uga pangarep-arep kanggo nyoba, nanging dheweke tetep nyoba. Pungkasane, dheweke kenceng banget pikirane nganti ora sadar.
  
  Nalika Sam teka menyang, kamar peteng, ninggalake wong ora yakin ing kahanan kang. Ora ketompo carane hard mripate, dheweke ora bisa ndeleng apa-apa ing peteng peteng. Pungkasane, Sam wiwit takon babagan kewarasane.
  
  "Apa aku ngimpi?" dheweke gumun karo tangane ing ngarepe, pucuk driji ora marem. Nanging dheweke ora bisa. Sawise kabeh, nalika liyane njupuk kontrol, Sam biasane nonton liwat sing katon kaya kudung tipis. dadi metu, ana kegiatan angel dipahami, lan ora ana sing teka saka iku kajaba swara adoh saka diskusi digawe panas lan ngguyu banter wong liya.
  
  Ujug-ujug, kaya bledheg, pangerten ing sakubenge ilang, menehi dalan menyang memori sing ora dingerteni nganti saiki. Sam mrengut, kelingan carane dheweke lungguh ing meja ing sangisore lampu reged sing ngetokake cahya melas ing bengkel. Dheweke ngelingi panas banget sing katon ing ruang kerja cilik sing diisi alat lan wadhah. Sadurunge bisa ndeleng luwih akeh, memori kasebut nyebabake sensasi liyane sing dipilih kanggo dilalekake dening pikirane.
  
  Rasa lara banget ngebaki kupinge nalika dheweke lungguh ing panggonan sing peteng lan panas. Tetesan jus wit bocor saka tong minyak ing ndhuwur dheweke, meh ilang pasuryane. Ing sangisore tong minyak, geni gedhe njerit ing sesanti goyah saka kenangan. Iku sumber panas banget. Ing jero kupinge, ana sengatan sing landhep nggawe dheweke njerit kesakitan nalika sirup kuning netes ing meja ing jejere sirahe.
  
  Ambegan Sam kejiret ing tenggorokan minangka pangerten kesusu ing atine. 'Amber! Organisme kasebut kepepet ing ambar, sing dilebur dening bajingan tuwa kasebut! mesthi! Nalika lebur, makhluk getih kasebut bisa lolos kanthi bebas. Sanajan, sawise kabeh taun iki, dheweke kudu mati. Maksudku, jus saka wit kuna meh ora cryogenic!' Sam mbantah kanthi logika. Iki kedadeyan nalika dheweke setengah sadar ing kemul ing ruang kerja - wilayah Kalihasa - nalika dheweke isih pulih saka cobaan ing kapal DKM Geheimnis sing dikutuk sawise dibuwang.
  
  Saka ing kono, kanthi kebingungan lan lara, kahanan dadi peteng. Nanging Sam eling marang wong tuwa sing mlayu kanggo nyegah cairan kuning metu. Dheweke uga eling marang wong tuwa sing takon apa dheweke diusir saka Neraka lan duweke sapa. Sam langsung mangsuli "Purdue" kanggo pitakonan wong tuwa, luwih saka refleks subconscious saka koherensi nyata, lan rong dina mengko dheweke ketemu ing dalan menyang sawetara fasilitas rahasia adoh.
  
  Ing kono Sam nggawe pemulihan bertahap lan angel ing perawatan lan ilmu medis saka tim dokter sing dipilih tangan Purdue nganti dheweke siap gabung karo Purdue ing Reichtisusis. Kanggo bungahe, ing kono dheweke ketemu maneh karo Nina, kekasihe lan obyek sing terus-terusan gelut karo Perdue sajrone pirang-pirang taun.
  
  Kabeh sesanti mung suwene rong puluh detik, nanging Sam rumangsa kaya-kaya ngeling-eling saben rinci ing wektu nyata - yen konsep wektu ana ing rasa eksistensi sing kleru iki. Yen dideleng saka pangeling-eling sing wis ilang, nalar Sam wis meh normal maneh. Antarane rong donya ngumbara mental lan kasunyatan fisik, pangertèné pindhah kaya tuas nyetel arus bolak-balik.
  
  Dheweke bali ing kamar, mripate sing sensitif lan mriyang diserang dening cahya sing surem saka bolam sing ora ana. Sam lay ing mburi, shivering saka lantai kadhemen ngisor wong. Saka pundhak nganti pedhet, kulitku mati rasa amarga suhu baja sing ora ana. Lampah kaki nyedhaki kamar sing dituju, nanging Sam mutusake kanggo dolanan possum, maneh frustasi amarga ora bisa nyeluk dewa entomo sing nesu sing diarani.
  
  "Pak Cleave, aku duwe latihan sing cukup kanggo ngerti yen ana wong sing ngapusi. Sampeyan ora luwih lumpuh tinimbang aku," Klaus ngomel ora peduli. "Nanging, aku uga ngerti apa sing sampeyan coba lakoni, lan aku kudu ngomong, aku seneng karo keberanian sampeyan."
  
  Sam penasaran. Tanpa obah, dheweke takon: "Oh, matur nuwun, wong tuwa." Klaus ora gumun dening tiron snide Sam Cleave digunakake kanggo moyoki olahan, meh feminin eloquence. Ajiné meh klepek-klepek amarga kurang ajar wartawan kasebut, nanging dheweke pancen ahli ngontrol diri lan njaga awake dhewe. "Sampeyan nyoba nuntun pikiranku. Salah siji, utawa sampeyan mung tetep ana ing pikiranku minangka kenangan sing ora nyenengake saka mantan pacar.
  
  "Kaya sampeyan ngerti apa cah wadon," Sam muttered cheerfully. Dheweke ngarepake jotosan ing iga utawa tendhangan ing sirah, nanging ora ana kedadeyan.
  
  Nolak upaya Sam kanggo mbales dendam, Klaus nerangake, "Aku ngerti sampeyan duwe Kalihasa, Pak Cleve. Aku seneng yen sampeyan nganggep aku minangka ancaman sing cukup serius kanggo nggunakake iki marang aku, nanging aku kudu njaluk supaya sampeyan nggunakake praktik sing luwih tenang. Sakdurungé budhal, Klaus mesem marang Sam, "Simpen hadiah khusus kanggo ... sarang."
  
  
  Bab 26
  
  
  "Sampeyan ngerti yen Pripyat udakara patbelas jam, ta?" Nina ngandhani Perdue nalika dheweke nyolong menyang garasi Kirill. "Ora kanggo sebutno kasunyatan manawa Detlef isih ana ing kene, amarga sampeyan bisa ngira yen mayit dheweke ora ana ing papan sing dakkarepake, ta?"
  
  "Nina, sayangku," ujare Perdue lirih marang dheweke, "ing endi imanmu? Luwih apik, ing endi penyihir sing biasane sampeyan tindakake nalika kahanan dadi angel? Percaya aku. Aku ngerti carane nindakake. Kepiye carane bisa nylametake Sam?"
  
  "Apa amarga Sam? Apa sampeyan yakin ora amarga Kamar Amber?" - dheweke disebut metu kanggo wong. Perdue ora pantes mangsuli tuduhan kasebut.
  
  "Aku ora seneng iki," dheweke grumbled, squatting ing jejere Perdue, mindhai perimeter saka omah lan pekarangan sing wis sempit oncat saka kurang saka rong jam sadurungé. "Aku duwe perasaan ala yen dheweke isih ana."
  
  Perdue nyusup nyedhaki lawang garasi Cyril, rong lembar wesi sing ora bisa dipasang nganggo kabel lan engsel. Lawang-lawang kasebut disambungake nganggo gembok ing ranté sing karat sing kandel, kanthi jarak sawetara inci saka posisi sing rada miring ing lawang tengen. Pancen peteng ing mburine kresek ing njero kandhang. Perdue nyoba kanggo ndeleng apa dheweke bisa break gembok, nanging creaking elek njalari dheweke kanggo ninggalake upaya kanggo ngganggu duda pembunuh tartamtu.
  
  "Iki ide sing ala," Nina ngeyel, mboko sithik ilang sabar karo Perdue.
  
  "Noted," ngandika absently. Kanthi mikir kanthi jero, dheweke nyelehake tangane ing pupu kanggo njaluk perhatian. "Nina, sampeyan wanita cilik banget."
  
  "Thanks kanggo ngeweruhi," dheweke muttered.
  
  "Apa sampeyan mikir sampeyan bisa pas karo awak ing antarane lawang?" pitakone kanthi tulus. Ngangkat alis siji, dheweke mandeng dheweke, ora ngomong apa-apa. Nyatane, dheweke mikir babagan iki, amarga wektune wis entek lan jarake cukup adoh kanggo tekan tujuan sabanjure. Pungkasane, dheweke ambegan, nutup mripate lan njupuk hawa sing cocog kanggo penyesalan sing wis direncanakake kanggo apa sing bakal ditindakake.
  
  "Aku ngerti aku bisa ngandelake sampeyan," dheweke mesem.
  
  "Menengo!" - dheweke ngagetake ing wong, pursing lambé ing gangguan lan musataken karo sakabehe konsentrasi. Nina maju ngliwati suket sing dhuwur lan semak eri, sing eri nyusup kain jins sing kandel. Dheweke winced, ipat-ipat, lan muttered dalan liwat teka-teki lawang pindho nganti tekan ngisor alangan sing ngadeg antarane dheweke lan Kirill kang ngalahake-up Volvo. Kanthi mripate, Nina ngukur jembaré celah peteng ing antarane lawang, goyang-goyang ing arah Perdue.
  
  "Maju! Sampeyan bakal teka, "ujare dheweke, ngintip saka mburi suket kanggo nonton Detlef. Saka sudut pandang dheweke bisa ndeleng omah sing jelas lan utamane jendela ing kamar mandi. Nanging, kauntungan kasebut uga dadi kutukan, amarga ora ana sing bisa nonton saka omah. Detlef bisa ndeleng wong-wong mau kanthi gampang kaya sing bisa dideleng, lan iki sing dadi sebabe.
  
  "Duh Gusti," Nina bisik-bisik, nyurung tangan lan pundhake ing antarane lawang, cringing marang pinggir kasar lawang miring sing chafed dheweke bali nalika dheweke liwat. "Gusti, apik banget yen aku ora menyang dalan liyane," dheweke ngomel lirih. "Iku kaleng tuna bakal nggawe kulitku dadi nggegirisi!" Dheweke frowned malah luwih minangka dheweke pupu nyeret ing cilik jagged rocks, ngiring dening dheweke merata rusak Palms.
  
  Mripate Perdue sing sregep tetep ing omah, nanging dheweke ora krungu utawa ndeleng apa-apa sing bakal menehi tandha-durung. Atine krasa deg-degan nalika mikir ana wong bersenjata sing agawe metu saka lawang mburi gubuk, nanging dheweke percaya marang Nina supaya dheweke bisa metu saka prekara sing ana. Ing sisih liya, dheweke wedi yen kunci mobil Kirill ora ana ing kontak. Bareng krungu swara rante, dheweke weruh pinggul lan dhengkul Nina mlebu ing longkangan, banjur sepatu bote ilang ing pepeteng. Sayange, ora mung dheweke sing krungu swarane.
  
  "Karya sing apik, tresna," bisike, mesem.
  
  Sawise mlebu, Nina lega amarga lawang mobil sing dicoba dibukak ora dikunci, nanging dheweke kaget banget amarga nemokake kunci kasebut ora ana ing lokasi sing disaranake dening akeh wong bersenjata sing dideleng.
  
  "Sialan," dheweke hissed, rummming liwat peralatan fishing, kaleng bir, lan sawetara item liyane sing tujuane malah ora pengin nimbang. "Kuncimu ana ngendi, Kirill? Ing ngendi para prajurit Rusia tuwa sing edan nyimpen kunci mobil, kajaba ing kanthong?
  
  Ing njaba, Perdue krungu lawang pawon ditutup. Amarga dheweke wedi, Detlef katon ing pojok. Perdue nyemplung ing suket, ngarep-arep yen Detlef metu ing njaba kanggo perkara sing ora pati penting. Nanging raksasa Jerman kasebut terus mlaku menyang garasi, ing kana Nina katon angel golek kunci mobil. Sirahe kebungkus kain getih, nutupi mripate, sing wis ditusuk dening Nina nganggo gunting. Ngerti yen Detlef musuhan karo dheweke, Perdue mutusake kanggo ngganggu dheweke saka Nina.
  
  "Muga-muga dheweke ora duwe bedhil sialan iku," Perdue muttered nalika mlumpat menyang tampilan lan tumuju menyang boathouse, kang cukup kadohan. Ora let suwe, dheweke krungu swara bedhil, krasa sentak panas ing pundhake lan siji liyane nyembur liwat kupinge. "Sialan!" - dheweke squealed nalika tripped, nanging mlumpat lan terus mlaku.
  
  Nina krungu tembakan. Nyoba supaya ora gupuh, dheweke njupuk piso ukiran cilik sing ana ing lantai ing mburi kursi penumpang, ing ngendi peralatan mancing ditumpuk.
  
  "Muga-muga ora ana sing nembak iki sing mateni mantan pacarku Detlef, utawa aku bakal ngubengi bokongmu nganggo pilihan cilik iki," dheweke nyengir, nguripake lampu gendheng mobil lan mlengkung kanggo nggayuh kabel ing setir. Dheweke ora duwe niat kanggo rekindling Roman kepungkur dheweke karo Dave Perdue, nanging iku salah siji saka loro kanca paling apik lan dheweke adored wong, sanajan dheweke tansah njaluk dheweke menyang kahanan ngancam nyawa.
  
  Sadurunge tekan omah kapal, Perdue ngerti yen tangane kobong. Tetesan getih sing anget mudhun ing sikut lan tangane nalika dheweke mlayu menyang papan perlindungan ing bangunan kasebut, nanging nalika pungkasane bisa ndeleng maneh, kejutan liyane sing ora nyenengake nunggu dheweke. Detlef ora ngoyak babar pisan. Ora nganggep awake dhewe dadi resiko, Detlef nyekel Glock lan tumuju menyang garasi sing reyot.
  
  "Oh ora!" Perdu ngangguk. Nanging, dheweke ngerti yen Detlef ora bakal bisa nyedhaki Nina liwat celah sempit ing antarane lawang sing dikunci rantai. Ukuran nyengsemaken wis drawbacks sawijining, lan iku lifesaver kanggo cilik lan feisty Nina, sing nang, wiring mobil karo tangan sweaty lan meh ora cahya.
  
  Frustasi lan lara, Perdue mirsani tanpa daya nalika Detlef mriksa kunci lan ranté kanggo ndeleng apa ana sing bisa ngilangi. 'Dheweke mesthi mikir yen aku ana ing kene. Ya Allah, muga-muga ngono, batine Perdue. Nalika wong Jerman lagi nggarap lawang garasi, Perdue mlebu omah njupuk barang-barang sing bisa digawa, tas laptope Nina uga ngemot paspor, lan paspor Sam ditemokake. wartawan kamar ing kursi jejere amben saka dompet Jerman, Perdue njupuk awis lan kertu kredit AMEX emas.
  
  Yen Detlef percaya yen Perdue ninggalake Nina ing kutha lan bakal bali kanggo ngrampungake perang karo dheweke, mesthi apik banget; billionaire ngarep-arep nalika piyambakipun mirsani Jerman mikir kahanan saka jendhela pawon. Perdue krasa lengene mati rasa nganti tekan drijine lan getihe ilang gawe mumet, mula dheweke nggunakne kekuwatan sing isih ana kanggo nyelinep bali menyang omah kapal.
  
  "Cepat, Nina," bisik-bisike karo nyopot kacamata kanggo ngresiki lan ngusapi kringet ing raine nganggo klambi. Kanggo lega saka Perdue, Jerman mutusake supaya ora nyoba nyolong garasi, utamane amarga dheweke ora duwe kunci gembok. Nalika lagi nganggo kacamata, dheweke weruh Detlef nyedhaki dheweke. "Dheweke bakal teka kanggo mesthekake yen aku wis mati!"
  
  Saka mburine dhudha gedhe mau, suwarane kobongan nyuwara ing wayah sore. Detlef noleh lan cepet-cepet bali menyang garasi, njupuk pistole. Perdue nduweni tekad kanggo njaga Detlef adoh saka Nina, senajan ngrugekake nyawane. Dheweke metu saka suket maneh lan njerit, nanging Detlef ora nggatekake dheweke nalika mobil nyoba miwiti maneh.
  
  "Aja klelep dheweke, Nina!" mung Perdue bisa bengok-bengok nalika tangan massive Detlef nutup chain lan wiwit push lawang loro. Aku ora bakal menehi adoh chain. Iku nyaman lan kandel, luwih dipercaya tinimbang lawang wesi tipis. Ing njaba lawang, mesin rame maneh, nanging mati sedhela. Saiki mung swara ing udhara sore yaiku swarane lawang sing dibanting ing sangisore kekuwatan lonceng Jerman. Tetesan luh logam njerit nalika Detlef mbongkar kabeh instalasi, nyuwek lawang saka engsel sing tipis.
  
  "Duh, Gusti!" Perdue ngerang-erang, ngoyak-ngoyak kanggo nylametake Nina sing ditresnani, nanging dheweke ora kuwat mlayu. Dheweke mirsani lawang-lawang padha mabur kaya godhong-godhong sing tiba saka wit nalika mesine rame maneh. Entuk momentum, Volvo squealed ing sangisore sikil Nina lan cepet-cepet maju nalika Detlef mbuwang lawang kapindho ing sisih pinggir.
  
  "Matur nuwun kanca!" Kandhane Nina karo menet akselerator lan ngeculake kopling.
  
  Perdue mung weruh pigura Detlef ambruk nalika mobil lawas mbanting menyang dheweke kanthi kacepetan lengkap, mbuwang awak sawetara kaki menyang sisih ing pasukan saka kacepetan sawijining. A boxy, sedan coklat elek skidded tengen tembelan suket lendhut, tumuju menyang ngendi Perdue wis mandheg dheweke. Nina mbukak lawang penumpang nalika mobil meh mandheg, mung cukup suwe kanggo Perdue nyelehake awake ing kursi sadurunge dheweke metu menyang dalan.
  
  "Opo sampean ora opo-opo? Purdue! Opo sampean ora opo-opo? Ing ngendi dheweke nabrak sampeyan?" - dheweke terus njerit, bengok-bengok liwat mesin mlaku.
  
  "Aku ora apa-apa, sayangku," Perdue mesem wedi, squeezing tangane. "Untung banget yen peluru kapindho ora kena ing tengkorakku."
  
  "Iku berkah sing aku sinau carane miwiti mobil kanggo ngematake hoodlum panas getih saka Glasgow nalika aku pitulas!" - dheweke nambah bangga. "Purun!"
  
  "Terus nyopir, Nina," wangsulane. "Cukup kita nyabrang tapel wates menyang Ukraina kanthi cepet."
  
  "Nganggep jalopy lawas Kirill bisa ngatasi perjalanan," dheweke ngempet, mriksa ukuran bahan bakar, sing ngancam bakal ngluwihi tandha bahan bakar. Perdue nuduhake kertu kredit Detlef lan mesem liwat pain nalika Nina bledosan ngguyu triumphant.
  
  "Wenehi aku!" dheweke mesem. "Lan ngaso. Aku bakal tuku bandage yen wis tekan kutha sabanjure. Saka ing kono, kita ora bakal mandheg nganti kita bisa tekan Cauldron Iblis lan nggawa Sam bali."
  
  Perdue ora ngerti bab pungkasan. Dheweke wis turu.
  
  
  Bab 27
  
  
  Ing Riga, Latvia, Klaus lan punggawa cilik dheweke dermaga kanggo lelungan sabanjure. Ora ana wektu kanggo nyiapake kabeh kanggo akuisisi lan transportasi panel saka Kamar Amber. Ora akeh wektu kanggo ilang, lan Kemper minangka wong sing ora sabar banget. Dheweke mbengok pesen menyang dek nalika Sam ngrungokake saka pakunjaran baja. Pamilihe tembung-tembunge Kemper ora ana pungkasane Sam-sarang-pikirane nggawe dheweke dheg-dhegan, nanging luwih-luwih amarga dheweke ora ngerti apa sing dikarepake Kemper, lan kuwi cukup alesan kanggo kerusuhan emosi.
  
  Sam kudu menehi ing; dheweke wedi. Plain lan prasaja, gambar lan ajining dhiri, dheweke wedi karo apa sing bakal teka. Adhedhasar sekedhik katrangan ingkang dipun paringaken, piyambakipun sampun ngraosaken bilih piyambakipun sampun pinasthi slamet. Kaping pirang-pirang sadurunge dheweke bisa uwal saka sing diwedeni yaiku pati, nanging wektu iki beda.
  
  "Sampeyan ora bisa nyerah, Cleve," dheweke ngusir awake dhewe, metu saka jurang depresi lan putus asa. 'Omong kosong iki ora kanggo wong kaya sampeyan. Apa cilaka sing bisa nyebabake neraka ing kapal teleportasi sing sampeyan kepepet? Apa dheweke duwe ide sing sithik babagan apa sing sampeyan lakoni nalika dheweke nindakake perjalanan neraka liwat jebakan fisik sing padha bola-bali?' Nanging nalika Sam nggambarake sethithik babagan latihane dhewe, dheweke langsung ngerti yen dheweke ora bisa ngelingi apa sing kedadeyan ing DKM Geheimnis nalika ditahan ing kono. Sing dieling-eling yaiku rasa putus asa sing ditimbulake ing jero jiwane, siji-sijine sisa saka kabeh perkara sing isih bisa dirasakake kanthi sadar.
  
  Ndhuwur dheweke, dheweke bisa krungu wong-wong mbongkar piranti-piranti abot menyang apa sing mesthine minangka kendharaan gedhe lan abot. Yen Sam ora ngerti luwih apik, dheweke bakal nganggep yen iku tank. Lampah cepet nyedhaki lawang kamare.
  
  "Saiki utawa ora tau," dheweke kandha marang awake dhewe, nglumpukake wani kanggo nyoba uwal. Yen dheweke bisa ngapusi wong-wong sing teka kanggo dheweke, dheweke bisa ninggalake prau kasebut tanpa digatekake. Kunci diklik saka njaba. Atine wiwit deg-degan nalika arep mlumpat. Nalika lawang mbukak, Klaus Kemper dhewe ngadeg ing kono, mesem. Sam cepet-cepet maju nyekel penculik sing njijiki. Klaus ngandika: "24-58-68-91."
  
  Serangan Sam langsung mandheg lan dheweke tiba ing lantai ing sikile target. Rasa isin lan nesu nyabrang bathuk Sam, nanging ora ketompo carane hard, dheweke ora bisa mindhah otot siji. Sing bisa dirungokake ing ndhuwur awak wuda lan bruised mung snickering triumphant saka wong banget mbebayani sing nyekeli informasi agawe.
  
  "Aku arep ngomong apa, Pak Cleave," Kemper kandha karo nada tenang sing jengkel. "Amarga sampeyan wis nuduhake tekad banget, aku bakal ngandhani apa sing kedadeyan karo sampeyan. Nanging!" dheweke nglindungi kaya guru sing bakal menehi welas asih marang murid sing luput. "Nanging... sampeyan kudu setuju ora menehi alesan maneh kanggo kuwatir babagan usaha sampeyan sing terus-terusan lan ora sopan kanggo uwal perusahaanku. Ayo diarani ... sopan santun profesional. Sampeyan bakal mungkasi prilaku bocah-bocah lan sabanjure aku bakal menehi wawancara kanggo sampeyan nganti pirang-pirang abad.
  
  "Nuwun sewu. Aku ora wawancara babi," wangsulane Sam. "Wong kaya sampeyan ora bakal entuk publisitas saka aku, dadi jancok."
  
  "Maneh, kene aku, menehi kesempatan maneh kanggo mikir maneh prilaku kontraproduktif," Klaus mbaleni karo desahan. "Secara prasaja, aku bakal ngganti idin sampeyan kanggo informasi sing mung aku duwe. Apa sampeyan wartawan ora pengin ... apa sampeyan ngomong? Sensasi? "
  
  Sam terus ilat; ora amarga dheweke wangkal, nanging amarga dheweke mikir babagan proposal iki. 'Apa gawe piala kanggo nggawe wong bodho pracaya sampeyan lagi prayoga?' Dheweke isih arep mateni kowe. Sampeyan bisa uga ngerteni luwih akeh babagan misteri sing wis arep dipecahake, dheweke mutusake. Kajaba iku, luwih apik tinimbang parade nganggo bagpipe sampeyan supaya kabeh wong bisa ndeleng nalika mungsuh sampeyan ngalahake sampeyan. Njupuk. ."
  
  "Yen aku njaluk klambiku maneh, kowe duwe kesepakatan. Nalika aku mikir sampeyan pantes diukum amarga ndeleng barang sing jelas ora duwe akeh, aku luwih seneng nganggo celana ing hawa adhem iki," Sam niru dheweke.
  
  Klaus wis biasa karo wartawan sing terus-terusan moyoki, mula dheweke ora gampang gelo maneh. Sawise dheweke weruh yen bullying lisan minangka sistem pertahanan Sam Cleve, gampang diluncurake, yen ora dibales. "Mesthi. Aku bakal ngidini sampeyan nyalahke ing kadhemen," wangsulane karo nunjukake alat kelamine Sam sing jelas isin.
  
  Ora ngurmati efek serangan balesane, Kemper noleh lan njaluk supaya sandhangane Sam dibalekake. Dheweke diijini ngresiki, klambi lan gabung karo Kemper ing SUV. Saka Riga, dheweke bakal nyabrang rong wates menyang Ukraina, disusul kendaraan taktis militer gedhe sing nggawa wadhah sing dirancang khusus kanggo ngeterake panel sing isih ana regane ing Kamar Amber, sing bakal ditindakake dening asisten Sam.
  
  "Nyengsemaken," ujare Sam marang Kemper nalika gabung karo komandan Black Sun ing dermaga prau lokal. Kemper mirsani transfer wadhah kaca plexiglass gedhe, sing dikontrol dening rong tuas hidrolik, saka dek miring saka prau samudra Polandia menyang truk kargo gedhe. "Kendaraan apa iki?" - dheweke takon, ndeleng truk hibrida gedhe, mlaku ing sisih pinggire.
  
  "Iki prototipe Enric Hübsch, insinyur bakat saka pangkat kita," Kemper gumunggung, ngancani Sam. "Kita nggawe model sawise truk Ford XM656 buatan Amerika wiwit pungkasan taun 1960-an. Nanging, ing gaya Jerman sejati, kita wis nambah kanthi signifikan kanthi ngembangake desain asli kanthi nambah 10 meter ing area platform lan baja sing dikuatake ing sadawane as, sampeyan ngerti?
  
  Camper bangga nuduhake struktur ing ndhuwur ban gemuk, disusun ing pasangan ing saindhenging dawa kendaraan. "Jarak setir diwilang kanthi pinter kanggo ndhukung bobot sing tepat saka wadhah kasebut, kanthi fitur desain sing nyegah mumbul sing ora bisa dihindari sing disebabake dening tangki banyu sing ngayun, saéngga stabilake truk nalika nyopir."
  
  "Aquarium raksasa iku kanggo apa?" - Sam takon nalika padha mirsani kothak ageng banyu kang hosted menyang mburi monster kargo kelas militèr. Eksterior plexiglass sing kandel lan anti peluru disambungake ing saben pojok papat kanthi piring tembaga sing mlengkung. Banyu mili kanthi bebas liwat rolas kompartemen sing sempit, sing uga dilapisi tembaga.
  
  Slot mlaku jembaré kotak disiapake supaya siji panel amber bisa dilebokake ing saben lan disimpen kanthi kapisah saka sabanjure. Nalika Kemper njlentrehake piranti lan tujuane, Sam ora bisa nahan nggumunake kedadeyan sing kedadeyan ing lawang kabine ing kapal sejam kepungkur. Dheweke sregep ngeling-eling Kemper supaya ngumumke apa sing dijanjekake, nanging saiki dheweke nglembutake hubungane sing rame karo dolanan.
  
  "Apa ana sawetara jinis senyawa kimia ing banyu?" pitakone Kemper.
  
  "Ora, mung banyu," komandan Jerman mangsuli blas.
  
  Sam ngangkat bahu: "Lah banyu sing prasaja iki kanggo apa? Apa sing ditindakake ing panel Kamar Amber?"
  
  Kemper mesem. "Mikir iku minangka pencegah."
  
  Sam ketemu karo dheweke lan takon santai, "Kanggo ngemot, umpamane, grombolan saka sawetara jinis sarang?"
  
  "Melodramatis banget," wangsulane Kemper, nyabrang tangane kanthi yakin nalika wong-wong mau ngamanake wadhah nganggo kabel lan kain. "Nanging sampeyan ora kabeh salah, Pak Cleave. Iki mung pancegahan. Aku ora njupuk risiko kajaba aku duwe alternatif sing serius.
  
  "Noted," Sam manthuk affably.
  
  Bareng-bareng padha nyawang anak buahe Kemper ngrampungke proses loading, ora ana sing melu omong-omongan. Ing jero jero, Sam pengin dheweke bisa mlebu ing pikirane Kemper, nanging ora mung dheweke ora bisa maca pikirane, nanging wong PR Nazi wis ngerti rahasiane Sam-lan ketoke ana perkara liya kanggo boot. Iku bakal ora perlu kanggo nyelipake Ndeleng. Soko mirunggan disabetake Sam bab cara tim cilik makarya. Ora ana master tartamtu, nanging saben wong dipindhah kaya-kaya dipandu dening prentah tartamtu kanggo mesthekake yen tugas dhewe-dhewe bisa ditindakake kanthi lancar lan rampung bebarengan. Iku nggumunake carane dheweke pindhah kanthi cepet, efisien lan tanpa ijol-ijolan lisan.
  
  "Ayo, Pak Cleve," Kemper ngeyel. "Wis wayahe lunga. Kita kudu nyabrang rong negara lan wektu sethithik banget. Kanthi kargo sing alus, kita ora bakal bisa nyabrang lanskap Latvia lan Belarus kurang saka 16 jam.
  
  "Sialan! Seberapa bosen kita?" - Sam seru, wis kesel prospek. "Aku malah ora duwe majalah. Kajaba iku, sajrone lelungan sing dawa banget, aku bisa maca kabeh Kitab Suci!"
  
  Kemper ngguyu, keplok-keplok tangan bungah-bungah nalika munggah ing SUV krem. "Maca iki saiki bakal mbuwang wektu gedhe. Kaya maca fiksi modern kanggo nemtokake sejarah peradaban Maya!
  
  Wong-wong mau pindhah menyang mburi kendaraan, sing nunggu ing ngarep truk kanggo ngarahake rute sekunder menyang tapel wates Latvia-Belarus. Bareng mlaku kanthi cepet, interior mobil sing mewah wiwit kebak hawa adhem kanggo ngenthengake panase awan, diiringi musik klasik sing alus.
  
  "Muga-muga sampeyan ora kepikiran Mozart," ujare Kemper kanthi ora sopan.
  
  "Ora kabeh," Sam nampa formalitas. "Sanajan aku luwih dadi pendukung ABBA."
  
  Sepisan maneh, Kemper banget nggumunake rasa ora peduli Sam. "Tenan? Sampeyan main!"
  
  "Aku ora ngerti," Sam ngeyel. "Sampeyan ngerti, ana sing ora bisa ditolak babagan pop retro Swedia sing bakal mati ing menu."
  
  "Yen ngomong ngono," Kemper ngangkat bahu. Panjenenganipun njupuk Petunjuk, nanging ora cepet-cepet kanggo gawe marem penasaran Sam Cleave ing prakara ing tangan. Dheweke ngerti banget yen wartawan kaget amarga reaksi sing ora disengaja saka awak marang serangan kasebut. Kasunyatan liyane sing didhelikake saka Sam yaiku informasi babagan Calihas lan nasib sing nunggu dheweke.
  
  Lelungan liwat liyane Latvia, wong loro meh ora ngomong. Kemper mbukak laptop, pemetaan lokasi strategis kanggo target sing ora dingerteni sing Sam ora bisa diamati saka posisine. Nanging dheweke ngerti manawa kudu nefarious - lan kudu kalebu peran ing rencana ala komandan jahat. Kanggo bagean, Sam ngempet saka takon bab prekara penting sing dikuwasani pikirane, mutusaké kanggo nglampahi wektu sayah. Sawise kabeh, dheweke yakin ora bakal duwe kesempatan kanggo nindakake maneh ing wektu sing suwe.
  
  Sawise nyabrang tapel wates karo Belarus, kabeh diganti. Kemper menehi Sam ngombe pisanan wiwit padha ninggalake Riga, nyoba toleransi awak lan karsane wartawan investigasi supaya Highly dianggep ing Inggris. Sam langsung setuju, nampa kaleng Coca-Cola sing disegel. Kemper uga ngombe siji, ngyakinake Sam yen dheweke wis diapusi ngombe wedang sing ditambah gula.
  
  "Prost!" Sam ngandika sadurunge downing seprapat saka bisa ing siji gulp amba, nglaras rasa fizzy saka ngombe. Mesthi wae, Kemper ngombe terus-terusan, njaga katentremane sing apik banget. "Klaus," Sam dumadakan noleh marang sing nyekel dheweke. Saiki wis entek ngelak, dheweke nglumpukake kabeh keberanian. "Angka kasebut ngapusi, yen sampeyan seneng."
  
  Kemper ngerti yen dheweke kudu nerangake marang Sam. Sawise kabeh, wartawan Skotlandia ora bakal urip kanggo ndeleng dina sabanjure, lan dheweke bisa ditrima. Iku isin kang arep ketemu mburi dening lampus.
  
  
  Bab 28
  
  
  Ing dalan kanggo Pripyat, Nina nyopir mobil kanggo sawetara jam sawise ngisi tank Volvo ing Wloclawek. Dheweke nggunakake kertu kredit Detlef kanggo tuku Perdue kit sepindah kanggo nambani tatu ing lengen. Nemokake apotek ing kutha sing ora pati ngerti minangka solusi, nanging perlu.
  
  Sanajan para penculik Sam wis ngarahake dheweke lan Perdue menyang sarcophagus ing Chernobyl - kamar panguburan Reaktor 4 sing nandhang lara - dheweke kelingan pesen radio saka Milla. Iki nyebutake Pripyat 1955, istilah sing durung dilunasi wiwit ditulis. Piye wae, ana ing antarane frasa liyane, kaya-kaya sumorot janji. Iku kudu dicethakaké, lan Nina wis sawetara jam pungkasan nyoba kanggo unrave sawijining makna.
  
  Dheweke ora ngerti apa-apa sing penting babagan kutha hantu 1955 sing ana ing Zona Pengecualian lan dievakuasi sawise kacilakan reaktor. Nyatane, dheweke mangu-mangu yen Pripyat wis tau melu apa wae sing penting sadurunge evakuasi sing kondhang ing taun 1986. Tembung-tembung kasebut ngganggu sejarawan nganti dheweke ndeleng jam tangan kanggo nemtokake suwene dheweke nyopir lan ngerti yen taun 1955 bisa uga nuduhake wektu tinimbang tanggal.
  
  Ing wiwitan, dheweke ngira yen bisa dadi wates jangkauane, nanging mung ana. Yen dheweke tekan Pripyat jam 8 bengi, mesthine dheweke ora duwe cukup wektu kanggo turu ing wayah wengi, prospek sing mbebayani banget amarga kesel sing wis dialami.
  
  Iku medeni lan sepi ing dalan peteng liwat Belarus nalika Perdue ngorok ing turu antidol-mlebu ing kursi penumpang jejere dheweke. Sing njalari dheweke terus maju yaiku pangarep-arep yen dheweke isih bisa nylametake Sam yen dheweke ora goyah saiki. Jam digital cilik ing dashboard mobil lawas Kirill nuduhake wektu ing werna ijo eerie.
  
  02:14
  
  Awake lara lan kesel, nanging dheweke nglebokake rokok ing cangkeme, nylametake, lan ambegan jero sawetara kanggo ngisi paru-paru kanthi pati alon. Iku salah siji saka raos favorit dheweke. Muter mudhun jendhela iku apike. Angin hawa wengi sing adhem banget nyegerake dheweke, sanajan dheweke pengin duwe flask kafein sing kuwat karo dheweke supaya dheweke tetep apik.
  
  Saka tanah sakubenge, sing didhelikake ing pepeteng ing loro-lorone dalan sing sepi, dheweke bisa mambu bumi. Ing beton pucet sing ula menyang tapel wates antarane Polandia lan Ukraina, mobil hummed dirge melankolis karo ban karet worn.
  
  "Duh Gusti, iki krasa kaya purgatory," dheweke ngeluh, mbuwang bokong rokok sing dibuwang menyang lalen sing ngundang ing njaba. "Muga-muga radio sampeyan bisa digunakake, Kirill."
  
  Ing printah Nina, tombol nguripake karo klik, lan cahya samar ngumumake yen ana urip ing radio. "Ya ampun!" dheweke mesem, tetep mripate kesel ing dalan nalika tangane nguripake telpon liyane, nggoleki stasiun cocok kanggo ngrungokake. Ana stasiun FM sing disiarake liwat siji-sijine speaker ing mobil, sing dipasang ing lawang mobil dheweke. Nanging Nina ora pilih-pilih bengi iki. Dheweke butuh banget perusahaan, perusahaan apa wae, kanggo nyuda moodiness sing berkembang kanthi cepet.
  
  Umume wektu, Perdue ora sadar lan kudu nggawe keputusan. Dheweke arep menyang Chelm, sawijining kutha 25 km saka tapel wates karo Ukraina, lan turu sethithik ing sawijining omah. Anggere wis tekan tapel wates karo 14:00, Nina yakin yen bakal ing Pripyat ing wektu tartamtu. Keprigelan dheweke mung kepiye tekan kutha hantu kanthi papan papriksan sing dijaga ing endi wae ing Zona Pengecualian ing sekitar Chernobyl, nanging dheweke ora ngerti yen Milla duwe kanca sanajan ing kemah sing paling angel dilalekake.
  
  
  ***
  
  
  Sawise sawetara jam turu ing motel kulawarga sing aneh ing Chelm, Nina sing seger lan Perdue sing nyenengake nyabrang tapel wates Polandia, menyang Ukraina. Jam 13.00 wis tekan Kovel, udakara 5 jam saka tujuane.
  
  "Deleng, aku ngerti yen aku durung nate dadi aku ing pirang-pirang perjalanan, nanging apa sampeyan yakin ora mung menyang Sarcophagus iki tinimbang ngoyak buntut dhewe ing Pripyat?" Perdue takon Nina.
  
  "Aku ngerti keprihatinan sampeyan, nanging aku rumangsa yen pesen iki penting. "Aja takon aku nerangake utawa ngerteni," wangsulane, "nanging kita kudu ngerti sebabe Milla nyebutake."
  
  Perdue katon kaget. "Sampeyan ngerti manawa transmisi Milla langsung saka Ordo, ta?" Dheweke ora percaya yen Nina mutusake main ing tangane mungsuh. Sanadyan dheweke dipercaya, dheweke ora bisa ngerti logika dheweke ing upaya iki.
  
  Dheweke nyawang dheweke kanthi temenan. "Aku wis ngomong ora bisa nerangake. Mung..." dheweke mangu-mangu, mangu-mangu tebakane dhewe, "... percoyo aku. Yen kita duwe masalah, aku bakal dadi sing pertama ngakoni aku ngaco, nanging ana sing beda babagan wektu siaran iki.
  
  "Intuisi wanita, ta?" dheweke ngguyu. "Aku bisa uga ngidini Detlef nembak sirahku ing Gdynia."
  
  "Ya ampun, Perdue, apa sampeyan bisa luwih ndhukung?" dheweke mrengut. "Aja lali kepiye carane kita entuk iki ing wiwitan. Aku lan Sam kudu nulungi sampeyan maneh nalika sampeyan nemoni masalah karo bajingan kasebut kaping satus!"
  
  "Aku ora ana hubungane karo iki, sayang!" - dheweke moyoki dheweke. "Asu iki lan peretas dheweke nyerang aku nalika aku lagi mikir babagan bisnisku dhewe, nyoba liburan ing Kopenhagen, demi Gusti!"
  
  Nina ora percaya karo kupinge. Perdue ana ing sandhinge, tumindak kaya wong liyo sing durung nate ditemoni. Mesthi, dheweke wis diseret menyang kasus Kamar Amber dening agen ing njaba kontrol, nanging dheweke ora nate njeblug kaya sadurunge. Jijik dening kasepen tegang, Nina nguripake radio lan mudhun volume kanggo ngidini kanggo katelu, liyane ceria ngarsane ing mobil. Dheweke ora ngandika apa-apa sawise iku, ninggalake Perdue fuming nalika dheweke nyoba kanggo nggawe pangertèn saka kaputusan ridiculous dheweke dhewe.
  
  Dheweke nembe ngliwati kutha cilik Sarny nalika musik ing radio wiwit ilang lan metu. Perdue ora nggatekake owah-owahan sing dumadakan, mandeng jendela ing malang sing ora biasa. Biasane gangguan sing kaya ngono bakal nggawe Nina jengkel, nanging dheweke ora wani mateni radio lan nyemplungake awake dhewe ing bisu Perdue. Nalika iku terus, tansaya banter nganti ora bisa digatekake. Lagu sing akrab, sing pungkasan dirungokake ing siaran gelombang pendek ing Gdynia, asale saka speaker battered ing jejere dheweke, ngenali siaran sing bakal teka.
  
  "Mila?" Nina ngomel, setengah wedi, setengah bungah.
  
  Malah praupane Perdue sing watu dadi animasi nalika ngrungokake kanthi kaget lan kuwatir karo melodi sing alon-alon ilang. Padha ijol-ijolan glances curiga minangka statis kapenuhan gelombang udara. Nina mriksa frekuensi. "Iku ora ing frekuensi normal kang,"Dheweke ngandika.
  
  "Maksudmu opo?" takon, muni luwih kaya awake sadurunge. "Apa ora biasane sampeyan nyetel iki?" pitakone karo nuding panah sing rada adoh saka papan sing biasane Detlef nyetel kanggo nyetel menyang stasiun nomer. Nina geleng-geleng, nggawe Perdue tambah penasaran.
  
  "Kok kudu beda...?" dheweke pengin takon, nanging panjelasan teka nalika Perdue mangsuli, "Amarga dheweke ndhelikake."
  
  "Ya, kuwi sing tak pikir-pikir. Nanging kenapa?" - dheweke bingung.
  
  "Ngrungokake," dheweke croakes bungah, perking munggah kanggo krungu.
  
  Swarane wong wadon kuwi ngeyel, nanging malah. "Wuda".
  
  "Iki Detlef!" Nina marang Perdue. "Dheweke nyerahake marang Detlef."
  
  Sawise ngaso sedhela, swara kabur terus: "Woodpecker, wolung telung puluh." Ana klik banter saka speaker lan tinimbang transmisi rampung mung ana swara putih lan statis. Kaget, Nina lan Perdue mikirake apa sing lagi wae kedadeyan nalika ana kacilakan sing katon nalika gelombang radio ngubengi siaran stasiun lokal saiki.
  
  "Apa sih Woodpecker? Aku yakin dheweke pengin kita ana ing jam setengah wolu, "ujare Perdue.
  
  "Ya, pesen kanggo lelungan menyang Pripyat jam pitu seket lima, mula dheweke pindhah lokasi lan nyetel wektu tekan kono. Saiki wis ora tekan mbiyen, mula aku ngerti, Burung Pelatuk kuwi ora adoh saka Pripyat," Nina nggagas.
  
  "Duh Gusti, kepengen aku duwe telpon! Apa sampeyan duwe telpon dhewe?" pitakone.
  
  "Aku bisa - yen isih ana ing tas laptopku, sampeyan nyolong saka omahe Kirill," wangsulane dheweke, ndeleng maneh ing tas zip ing kursi mburi. Perdue tekan mburi lan ngobrak-abrik kanthong ngarep tas, ngoyak-oyak ing antarane notepad, pulpen, lan kaca tingal.
  
  "Ngerti!" - dheweke mesem. "Saiki muga-muga bisa diisi."
  
  "Mesthi ngono," ujare dheweke, ngintip kanggo ndeleng. "Iki kudu cukup kanggo paling ora rong jam sabanjure. Terus. Temokake Woodpecker kita, wong tuwa."
  
  "Ing," wangsulane, browsing Internet kanggo apa wae kanthi jeneng celukan sing padha. Dheweke cepet-cepet nyedhaki Pripyat nalika srengenge sore madhangi lanskap datar sing coklat-abu-abu, ngowahi dadi raksasa ireng sing nggegirisi saka tiang penjaga.
  
  "Iki raos ala," ujare Nina nalika mripate ndeleng lanskap. "Deleng, Purdue, iki kuburan ilmu pengetahuan Soviet. Sampeyan meh bisa ngrasakake sinar sing ilang ing atmosfer.
  
  "Iki mesthi radiasi sing ngomong, Nina," dheweke guyon, nggambar ngguyu saka sejarawan, sing seneng yen Perdue bali. "Aku ngerti".
  
  "Arep menyang ngendi?" dheweke takon.
  
  "Kidul Pripyat, menyang Chernobyl," ujare kanthi santai. Nina ngangkat alis, nuduhake dheweke ora gelem ngunjungi lemah Ukrainia sing ngrusak lan mbebayani. Nanging ing pungkasan, dheweke ngerti yen dheweke kudu lunga. Sawise kabeh, dheweke wis ana - kena kontaminasi dening sisa-sisa bahan radioaktif sing ditinggal ing kono sawise taun 1986. Perdue mriksa peta ing telpon. "Terus langsung saka Pripyat. Sing diarani "Russian Woodpecker" ana ing alas ing saubengé, "ujare, ndhisiki ing kursi kanggo nggoleki. "Wengi bakal teka, tresnaku. Dheweke uga bakal kadhemen."
  
  "Apa iku pelatuk Rusia? Apa aku arep nggoleki manuk gedhe sing ngisi bolongan ing dalan lokal utawa liya-liyane?" dheweke nyengir.
  
  "Iku sejatine peninggalan Perang Dingin. Jeneng julukan kasebut asale saka ... sampeyan bakal ngurmati iki ... interferensi radio misterius sing ngganggu siaran ing saindenging Eropa ing taun 80-an, "ujare.
  
  "Radio phantom maneh," dheweke ngandika, goyang-goyang sirahe. "Sampeyan nggawe aku kepengin weruh yen kita diprogram saben dina kanthi frekuensi sing didhelikake, kebak ideologi lan propaganda, sampeyan ngerti? Tanpa konsep manawa panemu kita bisa dibentuk kanthi pesen subliminal ... "
  
  "Niki!" - kang dumadakan exclaimed. "Basis militer rahasia saka ngendi militer Soviet nyebarake udakara 30 taun kepungkur. Iki diarani Duga-3, sinyal radar canggih sing digunakake kanggo ndeteksi serangan rudal balistik potensial.
  
  Saka Pripyat katon sesanti elek, bewitching lan grotesque. Munggah kanthi meneng ing sadhuwure pucuk wit-witan alas sing disinari karo sinar srengenge sing surup, barisan menara baja sing padha ngempet pangkalan militer sing ditinggal. "Mbok menawa sampeyan bener, Nina. Delengen dheweke ukuran gedhe. Pemancar ing kene bisa gampang ngapusi gelombang radio kanggo ngganti cara mikir wong, "dheweke hipotesis, kaget karo tembok baja sing medeni.
  
  Nina nyawang jam digitale. "Wis meh wayahe."
  
  
  Bab 29
  
  
  Saindhenging Alas Abang akeh-akehe wit cemara tuwuh saka lemah sing nutupi kuburan bekas alas. Minangka asil saka bilai Chernobyl, mantan vegetasi bulldozed lan disarèkaké. Balung pinus abang-abang ing sangisore lapisan lemah sing kandel nglairake generasi anyar sing ditandur dening panguwasa. Lampu Volvo siji, sinar dhuwur ing sisih tengen, madhangi batang wit sing nggegirisi ing Red Forest nalika Nina munggah menyang gapura baja sing bobrok ing lawang menyang kompleks sing ditinggal. Dicet ijo lan dihiasi karo bintang-bintang Soviet, loro gerbang kasebut condong, meh ora dicekel pager perimeter kayu sing ambruk.
  
  "Duh Gusti, iki depresi!" Nina ngeweruhi, condong ing setir kanggo ndeleng luwih apik ing sakcedhake meh ora katon.
  
  "Aku kepengin weruh menyang ngendi kita kudu lunga," ujare Perdue, nggoleki tandha-tandha urip. Nanging, tandha-tandha urip mung ana ing bentuk satwa liar sing nggumunake, kayata kidang lan berang-berang, sing ditemokake Perdue ing dalan menyang lawang.
  
  "Ayo mlebu wae. Aku menehi maksimal 30 menit, banjur kita bisa metu saka jebakan pati iki, "ujare Nina. Mobil kasebut alon-alon alon-alon, nyusup ing sadawane tembok bobrok ing ngendi propaganda jaman Soviet katon metu saka watu sing ambruk. Ing wayah wengi sing ora ana urip ing pangkalan militer Duga-3, mung keprungu swara ban.
  
  "Nina," ujare Perdue lirih.
  
  "Ya?" dheweke mangsuli, fascinated dening nilar Willys Jeep.
  
  "Nina!" - ngandika banter, looking nerusake. Dheweke mbanting rem.
  
  "Sialan!" dheweke squealed minangka grille mobil mandegake inci adoh saka dhuwur, lancip Balkan kaendahan disandangi ing boots lan sugih putih. "Apa sing ditindakake ing tengah dalan?" Mripate biru peteng wong wadon iku nembus pandelenge peteng Nina liwat sorotan lampu mobil. Dheweke beckoned wong-wong mau karo alon alon saka tangan dheweke, nguripake kanggo nuduhake dalan.
  
  "Aku ora percaya karo dheweke," bisik Nina.
  
  "Nina, kita kene. Dheweke ngenteni kita. Kita wis ana ing jero banyu. Aja nganti cah wadon ngenteni," dheweke mesem nalika ndeleng carane sejarawan ayu cemberut. "Ayo." Iku idemu." Dheweke nglirik dheweke kanthi semangat lan metu saka mobil. Nina slempang tas laptop ing pundhak lan ngetutake Perdue. Pirang enom ngandika apa-apa nalika padha ngetutake dheweke, glancing ing saben liyane saka wektu kanggo wektu kanggo dhukungan. Akhire, Nina nyerah lan takon, "Apa sampeyan Milla?"
  
  "Ora," wangsulane wanita kasebut santai, tanpa noleh. Dheweke mlaku munggah rong undhak-undhakan menyang sing katon kaya kantin saka jaman biyen, kanthi cahya putih sing mencorong liwat lawang. Dheweke mbukak lawang lan terus kanggo Nina lan Perdue, sing wegah mlebu, tetep mripat ing dheweke.
  
  "Iki Milla," dheweke kandha marang tamu Skotlandia, nyingkir kanggo mbukak limang wong lanang lan loro wanita sing lungguh ing bunder karo laptop. "Iki tegese Indeks Militer Leonid Leopoldt Alpha.
  
  Saben uwong duwe gaya lan tujuane dhewe-dhewe, kanthi giliran ngenggoni panel kontrol siji kanggo siarane. "Aku Elena. Iki minangka mitraku, "dheweke nerangake kanthi logat Serbia sing kuwat. "Apa sampeyan duda?"
  
  "Ya, iku dheweke," wangsulane Nina sadurunge Perdue bisa nindakake. "Aku kancane, Dr. Gould. Sampeyan bisa nelpon aku Nina, lan iki Dave.
  
  "Kita ngarep-arep sampeyan bakal teka. Ana sing kudu dielingake," ujare salah sawijining wong saka bunderan kasebut.
  
  "Babagan apa?" Kandhane Nina kanthi ambegan.
  
  Salah sawijining wanita lungguh ing stan terpencil ing panel kontrol lan ora krungu obrolane. "Ora, kita ora bakal ngganggu transmisi kasebut. Aja kuwatir," Elena mesem. "Iki Yuri. Dheweke saka Kiev."
  
  Yuri ngangkat tangan kanggo menehi salam, nanging terus kerjane. Kabeh padha ing 35 taun, nanging kabeh padha tato - lintang sing Nina lan Perdue katon ing njaba gapura, karo tulisan ing basa Rusia ing ngisor.
  
  "Tinta kelangan," ujare Nina nyetujoni, nuduhake sing ana ing gulu Elena. "Apa iki ngomong?"
  
  "Oh, ana tulisan Tentara Merah 1985 ... um, 'Tentara Abang' lan tanggal lair. Kita kabeh duwe taun lair ing jejere bintang-bintang kita, " dheweke mesem isin. Swarane kaya sutra, nandheske artikulasi tembung sing ndadekake dheweke luwih atraktif tinimbang mung kaendahan fisik.
  
  "Jeneng iki ing singkatan saka Milla," takon Nina, "Sapa Leonid ...?"
  
  Jawab Elena cepet. "Leonid Leopoldt minangka operator Ukraina lair ing Jerman nalika Perang Donya II sing slamet saka bunuh diri massal kanthi tenggelam ing pesisir Latvia. Leonid mateni kapten lan ngubungi komandan kapal selam, Alexander Marinesko, liwat radio.
  
  Perdue nudged Nina: "Marinesco iku bapake Kirill, elinga?"
  
  Nina manthuk-manthuk, pengin krungu liyane saka Elena.
  
  "Wong Marinesko njupuk pecahan kamar amber lan ndhelikake nalika Leonid dikirim menyang Gulag. Nalika dheweke ana ing kamar interogasi Tentara Merah, dheweke ditembak lan dipateni dening babi SS Karl Kemper. Scum Nazi iki mesthine ora ana ing fasilitas Tentara Merah! Elena seethed ing cara mulia dheweke, katon upset.
  
  "Ya ampun, Purdue!" Nina bisik-bisik. "Leonid minangka prajurit ing rekaman! Detlef duwe medali sing disematake ing dhadhane.
  
  "Dadi sampeyan ora afiliasi karo Ordo Srengenge Ireng?" - Perdue takon tulus. Ing katon banget musuhan, kabeh kelompok ditegur lan ngipat-ipati wong. Dheweke ora ngomong nganggo basa-roh, nanging jelas yen reaksi wong-wong mau ora apik.
  
  "Dadi duda ora ateges gelo," Nina nyisipake. "Hmm, agen sing ora dingerteni ngandhani yen transmisi radio sampeyan teka saka komando dhuwur Black Sun. Nanging kita wis diapusi dening akeh wong, mula kita ora ngerti apa sing kedadeyan. Sampeyan ngerti, kita ora ngerti sapa sing ngladeni apa."
  
  Omonge Nina dibarengi karo manthuk-manthuk setuju saka grup Milla. Dheweke langsung nampa katrangane, mula dheweke wani takon pitakon sing penting. "Nanging Tentara Abang ora bubar ing awal nineties? Utawa mung kanggo nuduhake kasetyanmu?"
  
  Pitakone Nina diwangsuli wong lanang sing umure kira-kira telung puluh lima. "Apa Ordo Matahari Ireng ora rusak sawise Hitler bunuh diri?"
  
  "Ora, para pengikut generasi sabanjure isih aktif," wangsulane Perdue.
  
  "Iki," ujare wong kasebut. "Tentara Abang isih nglawan Nazi; mung iki koperasi generasi anyar nglawan perang lawas. Abang lawan Ireng."
  
  "Iki Misha," Elena ngintervensi amarga sopan marang wong liya.
  
  "Kita kabeh wis ngalami latihan militer, kaya bapak-bapak lan bapak-bapak, nanging kita berjuang kanthi bantuan senjata paling mbebayani ing donya anyar - teknologi informasi," ujare Misha. Dheweke jelas dadi pimpinan. "Milla iku Tsar Bomba sing anyar, bayi!"
  
  Bengok-bengok kamenangan muni saka grup. Kaget lan bingung, Perdue nyawang Nina sing mesem lan bisik, "Apa Tsar Bomba, aku bisa takon?"
  
  "Ing kabeh sejarah manungsa, mung senjata nuklir sing paling kuat sing njeblug," dheweke nglirik. "bom H; Aku percaya yen dites ing taun suwidakan.
  
  "Iki wong lanang sing apik," ujare Perdue kanthi nyenengake, nggawe swarane mudhun. Nina nyengir lan manthuk. "Aku mung seneng yen kita ora ana ing mburi garis mungsuh ing kene."
  
  Sawise rombongan wis tenang, Elena nawakake kopi ireng Perdue lan Nina, sing ditampa kanthi matur nuwun. Iku wis trip banget dawa, ora kanggo sebutno galur emosi apa padha isih dealing with.
  
  "Elena, kita duwe sawetara pitakonan babagan Milla lan hubungane karo relik Kamar Amber," pitakone Perdue kanthi hormat. "Kita kudu golek karya seni, utawa apa sing isih ana, sadurunge sesuk wengi."
  
  "Ora! Oh ora, ora!" Misha mbukak protes. Dheweke mrentah Elena supaya mindhahake ing sofa lan lungguh ing ngarepe pengunjung sing ora ngerti. "Ora ana sing bakal njupuk Kamar Amber saka kuburane! ora tau! Yen sampeyan pengin nindakake iki, kita kudu nindakake langkah-langkah sing abot marang sampeyan.
  
  Elena nyoba nenangake dheweke nalika wong liya ngadeg lan ngubengi papan cilik ing ngendi Misha lan wong liya lungguh. Nina njupuk tangane Perdue nalika kabeh padha narik senjata. Ketukan palu sing nggegirisi sing ditarik mbuktekake manawa Milla serius.
  
  "Oke, santai. Ayo dadi rembugan alternatif, ora preduli apa wae, "ujare Perdue.
  
  Swarane Elena sing lirih sing sepisanan nanggapi. "Lah, nalika pungkasan ana wong nyolong bagean saka karya iki, Reich Katelu meh ngrusak kebebasan kabeh wong."
  
  "Piye?" - Perdue takon. Mesthi wae dheweke duwe ide, nanging dheweke durung bisa ngerteni ancaman sejatine sing didhelikake. Sing dikarepake Nina mung nyumerepi pistol sing gedhe banget supaya dheweke bisa santai, nanging anggota Milla ora gelem.
  
  Sadurunge Misha dibukak menyang liyane tirade, Elena nyuwun marang kanggo ngenteni karo salah siji sing ombak mesmerizing saka tangane. Dheweke ambegan lan nerusake, "Amber sing digunakake kanggo nggawe kamar amber asli saka wilayah Balkan."
  
  "Kita ngerti babagan organisme kuno - Calihas - sing ana ing njero ambar," Nina nyesel lirih.
  
  "Lan sampeyan ngerti apa dheweke nindakake?" Misha ora tahan.
  
  "Iya," konfirmasi Nina.
  
  "Banjur kok kowe arep menehi wong-wong mau? Apa sampeyan edan? Wong edan! Sampeyan, West, lan srakah! Dhuwit sundel, kowe kabeh!" Misha barked ing Nina lan Perdue ing nesu sing ora bisa dikendhaleni. "Tembak," ujare marang klompoke.
  
  Nina ngacungake tangane medeni. "Ora! Mangga ngrungokake! Kita pengin numpes panel amber sapisan lan kanggo kabeh, nanging kita mung ora ngerti carane. Rungokake, Misha," dheweke noleh karo njaluk perhatian, "rekan kita ... kanca kita ... dicekel Ordo, lan dheweke bakal mateni dheweke yen ora ngirim Kamar Amber sesuk. . Dadi, aku lan Duda ana ing jero lan jero! Ngerti?"
  
  Perdue cringed ing ferocity khas Nina marang Misha panas-tempered.
  
  "Nina, aku bisa ngelingake sampeyan yen wong sing sampeyan bengok-bengok duwe werni pepatah kita," ujare Perdue, narik kaos Nina kanthi alon.
  
  "Ora, Purdue!" Dheweke nolak, mbuwang tangane. "Iki kita ing tengah. Kita dudu Tentara Abang utawa Srengenge Ireng, nanging kita diancam saka loro-lorone, lan kita kepeksa dadi sundel, nindakake pakaryan sing reged lan nyoba supaya ora dipateni!
  
  Elena lungguh meneng manthuk-manthuk setuju, ngenteni Misha nyadari predicament wong liyo. Wong wadon sing wis nyiarake kabeh wektu metu saka booth lan menthelengi wong liyo lungguh ing kantin lan liyane grup dheweke, nyekeli senjata ing siap. Ing dhuwur luwih saka enem kaki telung inci, Ukrainia peteng-rambut katon luwih saka intimidating. Dreadlocks dheweke tumpah ing pundhak dheweke kanthi elegan mlaku nyedhaki dheweke. Elena kanthi santai ngenalake dheweke karo Nina lan Perdue: "Iki pakar peledak kita, Natasha. Dheweke minangka mantan prajurit pasukan khusus lan keturunan langsung Leonid Leopold.
  
  "Sapa iki?" - Natasha takon tenan.
  
  "Duda," wangsulane Misha, maju-mundur, mikirake omongane Nina sing anyar.
  
  "Ah, duda. Gabi kuwi kanca kita," wangsulane karo geleng-geleng. "Pati dheweke minangka kerugian gedhe kanggo kebebasan donya."
  
  "Ya, iku," Perdue sarujuk, ora bisa njupuk mripat saka rawuh anyar. Elena ngandhani Natasha babagan kahanan sing angel ditemokake para pengunjung, lan wanita kaya Amazon mangsuli: "Misha, kita kudu nulungi dheweke."
  
  "We are fighting war with data, with information, not with firepower," Misha ngelingake dheweke.
  
  "Apa informasi lan data sing mandhegake pejabat intelijen Amerika sing nyoba mbantu Black Sun entuk Kamar Amber ing jaman pungkasan Perang Dingin?" - dheweke takon marang. "Ora, senjata api Soviet mungkasi dheweke ing Jerman Kulon."
  
  "Kita peretas, dudu teroris!" - dheweke protes.
  
  "Apa iki peretas sing ngrusak ancaman Chernobyl Calihas ing taun 1986? Ora, Misha, padha teroris!" - dheweke mbantah. "Saiki kita duwe masalah iki maneh, lan kita bakal duwe anggere Kamar Amber ana. Apa sing bakal sampeyan lakoni nalika Black Sun sukses? Apa sampeyan bakal ngirim urutan nomer kanggo deprogram pikirane sawetara sing isih bakal ngrungokake radio sajrone uripe nalika Nazi sing kurang ajar nguwasani jagad iki liwat hipnotis massa lan kontrol pikiran?
  
  "Bencana Chernobyl dudu kacilakan?" Perdue takon santai, nanging mirit peringatan sing cetha anggota Milla nggawe dheweke bisu. Malah Nina ora percaya karo pitakone sing ora pantes. Ketoke Nina lan Perdue mung nggawe sarang hornet sing paling mateni ing sejarah, lan Black Sun bakal ngerti sebabe abang dadi warna getih.
  
  
  Bab 30
  
  
  Sam mikir Nina nalika ngenteni Kemper bali menyang mobil. Pengawal sing nyopir dheweke tetep ing mburi setir, ninggalake mesin mlaku. Malah yen Sam bisa uwal saka gorila ing setelan ireng, ana tenan ora ono kanggo mbukak. Ing kabeh arah saka wong-wong mau, mulet minangka adoh saka mripat bisa ndeleng, lanskap meh podho katon banget akrab. Nyatane, iku luwih saka sesanti akrab.
  
  Pancen padha karo halusinasi Sam sing disebabake hipnotis sajrone sesi karo Dr. Helberg, terrain sing rata lan tanpa fitur karo padang rumput sing ora ana warna ngganggu dheweke. Untunge Kemper ditinggal sedhela supaya bisa ngolah prastawa surealis mau nganti ora medeni maneh. Nanging luwih akeh sing diamati, njupuk, lan nyerep lanskap kanggo adaptasi, Sam luwih ngerti yen dheweke uga wedi.
  
  Ngalih kanthi ora kepenak ing kursine, dheweke ora bisa ngeling-eling ngimpi babagan sumur lan malang sing tandus sadurunge ana dorongan ngrusak sing madhangi langit lan numpes bangsa. Tegese apa sing biyen ora luwih saka manifestasi subconscious saka kelainan sing dideleng dadi, kanggo medeni Sam, ramalan.
  
  Ramalan? Aku?" dheweke gumun ing absurdity saka gagasan. Nanging banjur memori liyane wedged dhewe menyang eling, kaya Piece liyane saka teka-teki. Pikirane mbukak tembung sing wis ditulis mudhun nalika dheweke ana ing genggeman pas, bali ing. desa ing pulo kasebut; tembung-tembung kasebut, sing diserang dening penyerang Nina.
  
  "Silanga nabimu sing ala saka kene!"
  
  "Silanga nabimu sing ala saka kene!"
  
  "Silanga nabimu sing ala saka kene!"
  
  Sam wedi.
  
  'Omong kosong! Kepiye carane aku ora krungu iki nalika iku?' dheweke racked utek, lali kanggo nimbang sing kaya iku banget alam saka pikiran lan kabeh kabisan apik: 'Dheweke disebut kula nabi?' Pucet, dheweke ngulu hard minangka kabeh teka bebarengan - sesanti lokasi pas lan karusakan saka kabeh lomba ing langit amber.Nanging sing paling keganggu dheweke ana pulsing weruh ing sesanti, kaya bledosan nuklir.
  
  Kemper kaget Sam nalika mbukak lawang kanggo bali. Sing klik dadakan saka kunci tengah, ngiring dening klik banter saka gagang, teka mung Sam eling sing rangsang akeh banget sing rippled tengen negara.
  
  "Entschuldigung, Herr Cleve," Kemper njaluk ngapura nalika Sam njerit wedi, nggegem dhadhane. Nanging, iki nyebabake tiran ngguyu. "Kok kowe gugup banget?"
  
  "Cukup gugup karo kanca-kancaku," Sam ngangkat bahu.
  
  "Aku yakin dheweke ora bakal nguciwani sampeyan," Klaus nyoba dadi ramah.
  
  "Apa ana masalah karo kargo?" Sam takon.
  
  "Sensor gas mung masalah cilik, nanging saiki wis didandani," wangsulane Kemper serius. "Dadi, sampeyan pengin ngerti carane urutan nomer bisa nyegah serangan sampeyan marang aku, ta?"
  
  "Ya wis. Iku apik tenan, nanging malah luwih nyengsemaken ana kasunyatan sing mung mengaruhi kula. Wong-wong sing padha karo sampeyan ora nuduhake tandha-tandha manipulasi, "Sam kagum, nyenengi ego Klaus kaya-kaya dheweke penggemar gedhe. Iki minangka taktik sing asring digunakake Sam Cleave ing investigasi kanggo mbabarake para penjahat.
  
  "Iki rahasiane," Klaus mesem sumringah, alon-alon nyeret tangane lan kebak karo smugness. "Iku ora dadi luwih bab nomer, nanging bab kombinasi nomer. Matématika, kaya sing wis dingerteni, minangka basa Penciptaan dhewe. Nomer ngatur kabeh sing ana, ing tingkat seluler, geometris, fisika, senyawa kimia utawa ing ngendi wae. Iku kunci kanggo ngowahi kabeh data-kaya komputer ing bagean tartamtu saka otak sampeyan, ngerti?
  
  Sam manthuk. Dheweke mikir sawetara lan mangsuli: "Dadi, iki kaya cipher kanggo mesin enigma biologis."
  
  Kemper keplok-keplok. Secara harfiah. "Iki analogi sing akurat banget, Pak Cleave! Aku ora bisa nerangake luwih apik dhewe. Sing persis cara kerjane. Kanthi nggunakake rentengan kombinasi tartamtu, iku cukup bisa kanggo nggedhekake lapangan pengaruh, ateges short-circuiting reseptor otak. Saiki, yen sampeyan nambahake arus listrik kanggo tumindak iki," Kemper reveled ing kaunggulan, "bakal nambah efek saka wangun pikiran sepuluh kaping."
  
  "Dadi kanthi nggunakake listrik, sampeyan bisa nambah jumlah data sing dicerna? Utawa iku kanggo nambah kemampuan manipulator kanggo ngontrol luwih saka siji wong ing wektu?" Sam takon.
  
  "Terus ngomong, dobber," Sam panginten konco kang expertly diputer charade. 'Lan penghargaan dadi kanggo ... Samson Cleave kanggo kinerja minangka wartawan Pesona enchanted dening wong pinter!' Sam, ora kurang ngédap ing akting, ndhaftar saben rinci sing narcissist Jerman sped metu.
  
  "Menurutmu, apa sing pisanan ditindakake Adolf Hitler nalika njupuk kuwasa marang personel Wehrmacht sing ora aktif ing taun 1935?" - dheweke takon Sam rhetorically. "Dheweke ngenalake disiplin massal, efisiensi pertempuran lan kesetiaan sing ora bisa ditindakake kanggo ngetrapake ideologi SS nggunakake program subconscious."
  
  Kanthi kesel banget, Sam takon pitakonan sing njedhul ing sirah meh sanalika sawise statement Kemper. "Apa Hitler duwe Kalihas?"
  
  "Sawise Kamar Amber manggon ing Istana Kutha Berlin, master Jerman saka Bavaria..." Kemper ngguyu, nyoba ngelingi jeneng wong kasebut. "Eh, ora, aku ora ngelingi-dheweke diundang gabung karo pengrajin Rusia kanggo mulihake artefak kasebut sawise diwenehake marang Peter Agung, sampeyan ngerti?"
  
  "Iya," jawab Sam polos.
  
  "Miturut legenda, nalika dheweke nggarap desain anyar kanggo kamar sing dipulihake ing Istana Catherine, dheweke 'nuntut' telung potong amber, sampeyan ngerti, kanggo masalahe," Kemper nglirik Sam.
  
  "Sampeyan ora bisa nyalahake dheweke," ujare Sam.
  
  "Ora, kepiye wong bisa nyalahke dheweke? Aku setuju. Oalah, dheweke ngedol barang siji. Wong loro liyane diwedeni yen diapusi bojone lan uga didol. Nanging, iki katon ora bener, lan garwane sing ditakoni dadi anggota matriarki awal saka garis keturunan sing ketemu Hitler sing bisa dipengaruhi pirang-pirang abad sabanjure.
  
  Kemper jelas seneng karo critane dhewe, mateni wektu ing dalan kanggo mateni Sam, nanging wartawan kasebut tetep nggatekake nalika crita kasebut mbukak. "Dheweke ngirimake rong potongan amber sing isih ana saka Kamar Amber asli menyang keturunane, lan dheweke ora liya yaiku Johann Dietrich Eckart! Kepriye iki bisa dadi kacilakan?"
  
  "Nuwun sewu, Klaus," Sam nyuwun pangapunten, "nanging kawruh kula babagan sejarah basa Jerman ngisin-isini. Iki kok aku tetep Nina."
  
  "Ha! Mung kanggo informasi sejarah?" Klaus nggodha. "Aku ragu. Nanging mugi kula njlentrehaken. Eckart, wong sing sinau banget lan pujangga metafisika, tanggung jawab langsung kanggo narik kawigaten Hitler karo okultisme. Kita curiga yen Eckart sing nemokake kekuwatan Kalihasa, banjur nggunakake fenomena iki nalika dheweke nglumpukake anggota pertama Black Sun. Lan, mesthi, peserta sing paling pinunjul sing bisa nggunakake kesempatan sing ora bisa dipungkiri kanthi aktif kanggo ngganti pandangan jagad iki ... "
  
  "... yaiku Adolf Hitler. Saiki aku ngerti," Sam ngisi kekosongan, pura-pura pesona kanggo ngapusi sing nyekel dheweke. "Kalihasa menehi Hitler kemampuan kanggo ngowahi wong dadi drone. Iki nerangake kenapa massa ing Jerman Nazi umume duwe pendapat sing padha ... gerakan sing disinkronake lan tingkat kekejeman sing ora sopan lan ora manusiawi iki.
  
  Klaus mesem karo Sam. "Naluri ora sopan ... aku seneng."
  
  "Aku panginten sampeyan bisa," Sam ngempet. "Iki kabeh apik banget, sampeyan ngerti? Nanging kepiye sampeyan ngerti babagan iki?"
  
  "Bapakku," wangsulane Kemper tanpa basa-basi. Panjenenganipun disabetake Sam minangka selebriti potensial karo isin feigned kang. "Karl Kemper."
  
  "Kemper minangka jeneng sing metu ing klip audio Nina," kelingan Sam. 'Dheweke tanggung jawab kanggo matine prajurit Tentara Merah ing kamar interogasi. Saiki teka-teki teka bebarengan. Dheweke nyawang mripate monster sing ngadeg ing ngarepe kanthi pigura cilik. Aku ora sabar ngenteni sampeyan keselak, Sam mikir nalika dheweke menehi kabeh perhatian marang komandan Black Sun. 'Aku ora percaya yen aku ngombe karo bajingan pembantaian. Karepku yen aku bisa nari ing awumu, scum Nazi!" Gagasan sing muncul ing jiwane Sam katon asing lan pegatan saka pribadine dhewe, lan dheweke kaget. Kalihasa sing ana ing otak njupuk maneh, ngisi pikirane kanthi negatif. lan panganiaya primal , nanging dheweke kudu ngakoni yen bab-bab elek sing dipikirake ora sakabehe dibesar-besarkan.
  
  "Kandhaa aku, Klaus, apa tujuane pembunuhan ing Berlin?" Sam ngluwihi supaya disebut-wawancara khusus liwat kaca wiski apik. "Wedi? Kegelisahan umum? Aku tansah mikir yen iki cara sampeyan mung nyiapake massa kanggo introduksi sistem tatanan lan disiplin anyar. Carane cedhak aku iki! Kita kudu nggawe taruhan.
  
  Kemper katon kurang lintang nalika krungu babagan rute anyar sing ditindakake dening wartawan investigasi, nanging dheweke ora kalah karo mbukak motif marang wong mati.
  
  "Iku bener program banget prasaja," wangsulane. "Amarga kanselir Jerman ana ing kekuwatan kita, kita duwe pengaruh. Pembunuhan warga berpangkat tinggi, utamane tanggung jawab kanggo kesejahteraan politik lan finansial negara, mbuktekake manawa kita ngerti lan, mesthi, ora ragu-ragu kanggo nindakake ancaman kita.
  
  "Dadi sampeyan milih dheweke adhedhasar status elit?" Sam mung takon.
  
  "Semono uga, Pak Cleave. Nanging saben tujuan kita duwe investasi sing luwih jero ing jagad iki tinimbang mung dhuwit lan kekuwatan, "ujare Kemper, sanajan dheweke ora kepengin banget nuduhake apa sejatine investasi kasebut. Nganti Sam pura-pura kelangan kapentingan kanthi mung manthuk-manthuk lan wiwit ndeleng metu jendhela ing terrain obah ing njaba, Kemper rumangsa kudu ngandhani dheweke. "Saben target sing katon acak iki nyatane wong Jerman sing nulungi kanca-kanca Tentara Merah modern kanggo ndhelikake lokasi kasebut lan ndhelikake anane Kamar Amber, siji-sijine alangan sing paling efektif ing upaya Black Sun kanggo karya asli. Bapakku sinau langsung saka Leopold - pengkhianat Rusia - yen peninggalan kasebut dicegat dening Tentara Merah lan ora mudhun karo Wilhelm Gustloff, yaiku Milla, kaya legenda. Wiwit kuwi, sawetara anggota Black Sun, sing wis ngganti pikirane babagan dominasi donya, wis ninggalake rangking kita. Apa sampeyan bisa pracaya? Katurunan saka Aryans, kuat lan intelektual unggul, mutusaké kanggo break karo Ordo. Nanging pengkhianatan paling gedhe yaiku mbantu bajingan Soviet ndhelikake Kamar Amber, malah mbiayai operasi rahasia ing taun 1986 kanggo ngrusak enem saka sepuluh papan amber sing isih ana ing Kalihasa!
  
  Sam ngangkat. "Tunggu. Apa sampeyan ngomong babagan 1986? Apa setengah saka Kamar Amber wis dirusak?"
  
  "Ya, thanks kanggo anggota elit kita sing bubar tilar donya sing mbiayai Milla kanggo Operasi Tanah Air, Chernobyl saiki dadi kuburan setengah saka peninggalan sing apik banget," Kemper ngguyu, nggegem ajiné. "Nanging wektu iki kita bakal nyirnakake - nggawe dheweke ilang bebarengan karo kanca-kancane lan saben wong sing takon."
  
  "Piye?" Sam takon.
  
  Kemper ngguyu, kaget ana wong sing duwe wawasan kaya Sam Cleave ora ngerti apa sing kedadeyan. "Inggih, sampeyan duwe sampeyan, Pak Cleave. Sampeyan minangka Hitler anyar saka Srengenge Ireng ... karo makhluk khusus iki sing mangan otak sampeyan."
  
  "Nyuwun pangapunten?" Sam ngempet. "Menurutmu, aku arep ngladeni tujuanmu?"
  
  "Pikiran sampeyan duwe kemampuan kanggo ngapusi massa, kancaku. Kaya Führer, sampeyan bakal bisa nundukake Milla lan kabeh agensi liyane - malah pemerintah. Sisane dhewe-dhewe," Kemper ngguyu.
  
  "Lha kanca-kancaku piye?" - Sam takon, weker dening prospek mbukak.
  
  "Ora bakal ketompo. Nalika sampeyan nggambarake kekuwatan Kalihasa ing jagad iki, awak bakal nyerep sebagian besar otak sampeyan, "ujare Kemper nalika Sam mandeng dheweke kanthi medeni. "Sampeyan utawa kenaikan ora normal ing aktivitas listrik bakal nggoreng otak sampeyan. Ing kasus apa wae, sampeyan bakal mudhun ing sejarah minangka pahlawan Ordo.
  
  
  Bab 31
  
  
  "Wong-wong padha wenehi emas. Emas bakal dadi ora ana gunane kajaba bisa nemokake cara kanggo ngowahi kesombongan lan kapadhetan dadi paradigma kaslametan sing nyata, " Natasha moyoki kanca-kancane. Pengunjung Milla lungguh ngubengi meja gedhe karo klompok peretas militan sing saiki ditemokake Perdue yaiku wong sing ana ing mburi komunikasi misterius Gabi karo kontrol lalu lintas udhara. Iku Marco, salah siji saka anggota paling sepi saka Milla, sing ngliwati kontrol udara Copenhagen lan marang pilot Purdue kanggo ngganti dalan kanggo Berlin, nanging Purdue ora arep kanggo jotosan tutup saka Detlef kang "Widower" celukan kanggo mbukak sapa tenan. wis-durung .
  
  "Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake emas karo rencana kasebut," ujare Nina Perdue ing tengah-tengah diskusi karo Rusia.
  
  "Akeh lembaran amber sing isih ana isih ana inlays lan pigura emas, Dr. Gould," Elena nerangake, nggawe Nina rumangsa bodho amarga sambat banget babagan iki.
  
  "Ya!" - Misha melu. "Emas iki regane akeh kanggo wong sing bener."
  
  "Apa sampeyan babi kapitalis saiki?" Yuri takon. "Dhuwit ora ana gunane. Nilai mung informasi, kawruh lan bab praktis. We menehi wong emas. Sapa sing peduli? Kita butuh emas kanggo ngapusi dheweke supaya percaya yen kanca-kancane Gabi ora nindakake apa-apa.
  
  "Luwih apik," saran Elena, "kita nggunakake ukiran emas kanggo omah isotop. Kabeh sing kita butuhake yaiku katalis lan listrik sing cukup kanggo memanasake wajan.
  
  "Isotop? Apa sampeyan ilmuwan, Elena?" Perdue kepincut.
  
  "Fisikawan nuklir, kelas 2014," Natasha gumunggung karo eseman babagan kanca sing nyenengake.
  
  "Sialan!" Nina bungah, kesengsem karo kapinteran sing didhelikake ing wanita ayu. Dheweke nyawang Perdue lan nudged wong. "Panggonan iki minangka Valhalla saka sapioseksual, he?"
  
  Perdue ngangkat alis karo coquettishly ing guess Nina pas. Dumadakan, diskusi panas antarane peretas Tentara Abang diselani dening kacilakan banter sing nggawe kabeh beku ing nunggu. Padha ngenteni, ngrungokake kanthi teliti. Saka speaker tengah siaran sing dipasang ing tembok, swara sinyal mlebu ngumumake ana sing ora nyenengake.
  
  "Guten Tag, aku Kameraden."
  
  "Duh Gusti, iki Kemper maneh," Natasha ngempet.
  
  Perdue krasa lara weteng. Swarane wong lanang kuwi ngrasa mumet, nanging dicekel kanggo kelompok.
  
  "Kita bakal teka ing Chernobyl sajrone rong jam," ujare Kemper. "Iki minangka peringatan sing pertama lan mung sampeyan ngarepake ETA kanggo mbusak Kamar Amber saka sarcophagus. Gagal netepi bakal nyebabake ... "dheweke ngguyu dhewe lan mutusake kanggo ninggalake formalitas, "... uga, bakal nyebabake patine Kanselir Jerman lan Sam Cleave, sawise kita bakal ngeculake gas saraf ing Moscow, London lan Seoul ing wektu sing padha. David Perdue bakal melu jaringan media politik kita sing ekstensif, mula aja nyoba nantang kita. Zwei Stunden. Wiedersehen."
  
  A klik Cut liwat statis lan kasepen tiba liwat cafeteria kaya kemul asor.
  
  "Mulane awake dhewe kudu ngganti lokasi. Dheweke wis hacking frekuensi siaran kita kanggo sasi saiki. Kanthi ngirim urutan nomer sing beda karo kita, dheweke meksa wong mateni awake dhewe lan wong liya liwat saran subliminal. Saiki kita kudu jongkok ing situs hantu Duga-3, " Natasha nyengir.
  
  Perdue nguntal kanthi keras nalika suhu mundhak. Nyoba ora ngganggu rapat kasebut, dheweke nyelehake tangane sing adhem lan lembab ing kursi ing sisih kiwa. Nina langsung nyadari yen ana sing salah.
  
  "Purun?" - dheweke takon. 'Apa sampeyan lara maneh?'
  
  Dheweke mesem alon lan ngelus-elus sirahe.
  
  "Dheweke ora katon apik," ujare Misha. "Infeksi? Suwene sampeyan kene? Luwih saka sedina?"
  
  "Nggak," jawab Nina. "Mung sawetara jam. Nanging dheweke lara rong dina."
  
  "Aja kuwatir, wong," Perdue slurred, isih njaga ekspresi ceria. "Iku ilang sawise."
  
  "Banjur?" Elena takon.
  
  Perdue ngadeg, raine pucet nalika nyoba narik awake dhewe, nanging dheweke nyurung awak sing langsing menyang lawang, balapan nglawan kepinginan kanggo muntah.
  
  "Sawise iki," Nina unjal ambegan.
  
  "Kamar lanang ana ing lantai ngisor," ujare Marco santai, ndeleng tamune mudhun kanthi cepet. "Ngombe utawa saraf?" pitakone Nina.
  
  "loro-lorone. Black Sun tortured wong kanggo sawetara dina sadurunge kita kanca Sam lunga kanggo njaluk wong metu. Aku rumangsa ciloko isih mengaruhi dheweke, "ujare. "Dheweke nyimpen dheweke ing beteng ing steppe Kazakh lan nyiksa dheweke tanpa istirahat."
  
  Wong wadon katon ora perduli karo wong lanang. Ketoke torture wis dadi rumiyin bosok ing jaman kepungkur budaya perang lan tragedi sing diwenehi ing obrolan. Langsung ekspresi kosong ing pasuryan Misha padhang lan enlivens fitur kang. "Dokter Gould, apa sampeyan duwe koordinat papan iki? Iki... benteng ing Kazakhstan?"
  
  "Iya," jawab Nina. "Mangkono carane kita nemokake dheweke ing wiwitan."
  
  Wong lanang sing temperamental kasebut ngetokake tangane marang dheweke, lan Nina cepet-cepet ngobrak-abrik tas zip-top ngarep kanggo kertas sing wis digawe sket ing kantor Dr. Helberg dina iku. Dheweke menehi Misha nomer lan informasi sing direkam.
  
  Dadi, pesen pisanan sing digawa Detlef menyang Edinburgh ora dikirim dening Milla. Yen ora, dheweke bakal ngerti babagan lokasi komplek kasebut, "Nina mikir, nanging tetep ing awake dhewe. Ing sisih liya, Milla nyeluk dheweke 'Wuda'. Dheweke uga langsung ngakoni wong iki minangka bojone Gabi. 'Tangane. ngaso ing peteng, rambute kusut nalika dheweke propped sirahe munggah lan ngaso dheweke elbows ing meja kaya bocah sekolah bosen, ana ing dheweke sing Gabi - lan mulane Detlef - uga wis kesasar dening gangguan Ordo ing siaran, kaya wong-wong sing kena pengaruh saka urutan nomer Maleficent. 'Duh Gusti, aku kudu njaluk ngapura marang Detlef. Aku yakin dheweke slamet saka kedadeyan cilik karo Volvo. Muga-muga?'
  
  Perdue metu kanggo dangu, nanging luwih penting kanggo nggawe rencana sadurunge wektu wis rampung. Dheweke mirsani para jenius Rusia kanthi panas ngrembug babagan basane dhewe-dhewe, nanging dheweke ora mikir. Iku muni ayu kanggo dheweke, lan saka muni dheweke guessed sing idea Misha iku apik.
  
  Nalika dheweke wiwit kuwatir maneh babagan nasibe Sam, Misha lan Elena ketemu karo dheweke kanggo nerangake rencana kasebut. Peserta liyane ngetutake Natasha metu saka kamar, lan Nina krungu gludhug mudhun ing undhak-undhakan wesi, kaya nalika latihan geni.
  
  "Aku rumangsa sampeyan duwe rencana. Mangga ngomong sampeyan duwe rencana. Wektu kita wis meh entek lan aku rumangsa ora bisa nahan maneh. Yen padha mateni Sam, aku sumpah marang Gusti Allah, aku bakal ngaturake uripku kanggo mbuang kabeh, "dheweke nggresah kanthi kentekan niat.
  
  "Iki swasana ati abang," Elena mesem.
  
  "Lan ya, kita duwe rencana. Rencana apik," ujare Misha. Dheweke katon meh seneng.
  
  "Apik tenan!" Nina mesem, senajan isih katon tegang. "Apa rencanane?"
  
  Misha kanthi kendel ujar: "Kita menehi Kamar Amber."
  
  Eseme Nina luntur.
  
  "Teka maneh?" dheweke blinked cepet, setengah nesu, setengah kepingin krungu panjelasan. "Apa aku kudu ngarep-arep luwih akeh, gumantung karo kesimpulan sampeyan? Amarga yen iku rencana sampeyan, aku wis ilang kabeh kapercayan marang kekagumanku sing saya suda kanggo kapinteran Soviet."
  
  Padha ngguyu tanpa sadar. Cetha yen dheweke ora nggatekake panemune wong Kulon; malah ora cukup kanggo cepet-cepet ngilangi keraguan dheweke. Nina nempelake tangane ing dhadha. Pikiran saka penyakit pancet Perdue lan subordination pancet Sam lan anané mung nesu sejarawan brash luwih. Elena ngrasakake kuciwane lan kanthi kendel nyekel tangane.
  
  "Kita ora bakal ngganggu klaim Black Sun ing Kamar Amber utawa koleksi kasebut, nanging kita bakal menehi sampeyan kabeh sing dibutuhake kanggo nglawan dheweke. apik?" - dheweke ngandika marang Nina.
  
  "Apa sampeyan ora bakal nulungi kita bali Sam?" Nina ngangguk. Dheweke kepengin nangis. Sawise kabeh iki, dheweke ditolak dening siji-sijine sekutu sing dianggep dheweke nglawan Kemper. Mungkin Tentara Abang ora kuat kaya sing diklaim reputasi, dheweke mikir kanthi kuciwane pait ing atine. "Terus kowe arep nulungi apa?" - dheweke seeethed.
  
  Mripate Misha dadi peteng amarga ora toleran. "Ngrungokake, kita ora kudu nulungi sampeyan. Kita nyebarake informasi, dudu perang sampeyan.
  
  "Iku ketok," dheweke chuckled. "Dadi apa sing kedadeyan saiki?"
  
  "Sampeyan lan Duda kudu njupuk sisa-sisa Kamar Amber. Yuri bakal nyewa wong sing nggawa kreta abot lan blok kanggo sampeyan," Elena nyoba muni luwih proaktif. "Natasha lan Marco saiki ana ing sektor reaktor sublevel Medvedka. Aku enggal nulungi Marco nganggo racun."
  
  "Aku?" Nina ngangguk.
  
  Misha nuding Elena. "Iki sing diarani unsur kimia sing dilebokake ing bom. Aku padha nyoba kanggo dadi lucu. Contone, kanthi ngracuni awak nganggo anggur, dheweke ngracuni barang kanthi bahan kimia utawa liya-liyane.
  
  Elena ngambung dheweke lan njaluk ngapura kanggo gabung karo wong liya ing ruang paling ngisor rahasia reaktor peternak cepet, bagean saka pangkalan militer gedhe sing nate digunakake kanggo nyimpen peralatan. Arc-3 minangka salah siji saka telung lokasi sing dipindhah Milla sacara periodik saben taun kanggo ngindhari panangkepan utawa deteksi, lan grup kasebut kanthi diam-diam ngowahi saben lokasi dadi basis operasi sing fungsional.
  
  "Nalika racun wis siyap, kita bakal menehi bahan, nanging sampeyan kudu nyiapake senjata dhewe ing fasilitas Vault," jelas Misha.
  
  "Apa iki sarcophagus?" - dheweke takon.
  
  "Inggih."
  
  "Nanging radiasi ing kana bakal mateni aku," protes Nina.
  
  "Sampeyan ora bakal ana ing fasilitas Vault. Ing taun 1996, pakdhe lan simbah mindhah piring saka Kamar Amber menyang sumur lawas cedhak fasilitas Vault, nanging ing ngendi sumur kasebut ana lemah, akeh lemah. Ora nyambung karo reaktor 4 babar pisan, mula kudune ora apa-apa," jlentrehe.
  
  "Duh Gusti, iki bakal nyuwek kulit aku," dheweke muttered, serius considering ninggalake kabeh perusahaan lan ninggalake Perdue lan Sam kanggo nasibe. Misha ngguyu paranoia saka wanita Barat sing manja lan nggeleng. "Sapa sing bisa nuduhake carane masak iki?" - Nina pungkasane takon, mutusake yen dheweke ora pengin Rusia nganggep wong Skotlandia ora kuwat.
  
  "Natasha ahli bahan peledak. Elena minangka ahli babagan bahaya kimia. Dheweke bakal ngandhani kepiye carane nggawe Kamar Amber dadi peti mati, "Misha mesem. "Siji, Dr. Gould," sambunge kanthi nada meneng, ora khas karo sifat wibawane. "Mangga nangani logam nganggo peralatan pelindung lan coba aja ambegan tanpa nutupi cangkeme. Lan sawise sampeyan menehi wong-wong mau relik, tetep adoh. Jarak jauh, ya?"
  
  "Oke," wangsulane Nina, matur nuwun kanggo prihatine. Iki minangka sisih dheweke sing durung nate dirasakake nganti saiki. Dheweke dadi wong diwasa. "Misha?"
  
  "Ya?"
  
  Kanthi serius, dheweke njaluk ngerti. "Senjata apa sing dakgawe ing kene?"
  
  Dheweke ora mangsuli, mula dheweke mriksa maneh.
  
  "Sepira adohe aku sawise menehi Kemper Kamar Amber?" - dheweke wanted kanggo nemtokake.
  
  Misha blinked kaping pirang-pirang, looking rumiyin menyang mripat peteng saka wong wadon ayu. Dheweke ngresiki tenggorokan lan menehi saran: "Ninggalake negara."
  
  
  Bab 32
  
  
  Nalika Perdue tangi ing lantai jamban, klambine diwarnai karo empedu lan idu. Kanthi isin, dheweke nindakake sing paling apik kanggo ngumbah nganggo sabun tangan lan banyu adhem ing sink. Sawise sawetara reresik, dheweke mriksa kahanan kain ing pangilon. "Iku kaya ora tau kedadeyan," dheweke mesem, seneng karo usahane.
  
  Nalika mlebu kantin, dheweke ketemu Nina lagi disandangi Elena lan Misha.
  
  "Giliran sampeyan," Nina mesem. "Aku weruh sampeyan duwe penyakit liyane."
  
  "Iku ora kurang saka kekerasan," ujare. "Ana apa?"
  
  "Kita bakal ngisi sandhangan Dr. Gould nganggo bahan tahan radiasi nalika sampeyan loro mudhun menyang Kamar Amber," ujare Elena.
  
  "Iki lucu, Nina," sambate. "Aku ora gelem nganggo kabeh iki. Kaya-kaya tugas kita durung diganggu dening tenggat wektu, saiki sampeyan kudu nglakokake langkah-langkah sing ora masuk akal lan akeh wektu kanggo nundha kita luwih suwe?
  
  Nina mrengut. Iku ketoke kaya Perdue wis nguripake maneh menyang asu whiny dheweke 'd perang karo ing mobil, lan dheweke iki ora arep sijine munggah karo whims childish kang. "Apa sampeyan pengin bal sampeyan tiba sesuk?" - dheweke ngandika sarcastically nanggepi. "Yen ora, luwih becik sampeyan njupuk cangkir; mimpin."
  
  "Tuwuh, Dr. Gould," wangsulane.
  
  "Tingkat radiasi cedhak banget kanggo ekspedisi cilik iki, Dave. Muga-muga sampeyan duwe koleksi topi baseball sing akeh kanggo rambut rontog sing bakal nandhang sangsara sajrone sawetara minggu.
  
  Soviet meneng ngguyu ing patronizing patronizing Nina nalika padha nyiyapake pungkasan Gadgets dikiataken timbal. Elena menehi topeng medis kanggo nutupi cangkeme nalika mudhun ing sumur, lan helm panjat tebing.
  
  Sawise ndeleng mudhun sedhela, Perdue ngidini dheweke nganggo busana kaya ngono sadurunge ngancani Nina menyang ngendi Natasha wis siyap nyengkuyung perang. Marco wis nglumpuk sawetara pribadi potlot cilik ukuran-ukuran kanggo wong-wong mau, bebarengan karo instruksi carane jas amber ing prototipe kaca lancip kang wis digawe mung kanggo kesempatan kuwi.
  
  "Wong-wong, apa sampeyan yakin manawa kita bisa nindakake perusahaan khusus iki ing wektu sing cendhak?" - Perdue takon.
  
  "Dr. Gould ujar manawa sampeyan minangka penemu," wangsulane Marco. "Kaya nggarap elektronik. Gunakake alat kanggo akses lan pangaturan. Selehake potongan logam ing lembaran amber kanggo ndhelikake kaya lapisan emas lan tutup nganggo tutup. Gunakake klip ing sudhut lan BOOM! Kamar Amber, ditambah karo pati supaya bisa digawa mulih.
  
  "Aku isih durung ngerti apa tegese," Nina ngeluh. "Yagene awake dhewe nindakake iki? Misha menehi tandha yen kita kudu adoh, tegese bom, ta?"
  
  "Bener," Natasha dikonfirmasi.
  
  "Nanging mung koleksi pigura lan cincin logam perak sing reged. Kayane mbah montir simpen ana ing junkyard," dheweke nggereng. Perdue pisanan nuduhake sawetara kapentingan ing misi nalika dheweke weruh sampah sing katon kaya tarnished baja utawa perak.
  
  "Maria, Ibuning Allah! Nina!" - dheweke exhaled karo reverence, casting Mirit ing Natasha kebak condemnation lan surprise. "Sampeyan wong edan!"
  
  "Apa? Apa iki?" - dheweke takon. Kabeh padha mbalekake mripate, ora keganggu karo keputusane sing panik. Cangkeme Perdue tetep mbukak ora percaya nalika noleh menyang Nina karo tangane siji. "Iki plutonium kelas senjata. Dheweke ngirim kita ngowahi Kamar Amber dadi bom nuklir!
  
  Padha ora nolak statement lan ora katon intimidated. Nina ora bisa ngomong.
  
  "Iki bener?" - dheweke takon. Elena nyawang mudhun lan Natasha manthuk bangga.
  
  "Ora bisa njeblug nalika sampeyan nyekeli ing tangan sampeyan, Nina," Natasha nerangake kanthi tenang. "Cukup digawe kaya karya seni lan tutup panel nganggo kaca Marco. Banjur wenehake marang Kemper."
  
  "Plutonium ignites nalika kontak karo udhara lembab utawa banyu," Pardue gulped, mikir bab kabeh sifat unsur. "Yen lapisan lapisan utawa katon, bisa uga ana akibat sing ala."
  
  "Makanya jangan ngambek" ucap Natasha riang. "Saiki ayo, sampeyan duwe kurang saka rong jam kanggo nuduhake temuan kasebut menyang tamu."
  
  
  ***
  
  
  Kurang luwih rong puluh menit, Perdue lan Nina diturunake menyang sumur watu sing didhelikake, ditumbuhi suket lan grumbulan radioaktif nganti pirang-pirang dekade. Watu-watu kasebut ambruk kaya Tirai Wesi tilas, minangka bukti jaman biyen babagan teknologi lan inovasi sing wis maju, ditinggal lan rusak sawise Chernobyl.
  
  "Sampeyan adoh saka fasilitas Shelter," Elena ngelingake Nina. "Nanging ambegan nganggo irung, Yuri lan sedulure bakal ngenteni ing kene nalika sampeyan njupuk relik."
  
  "Kepriye carane bisa mlebu sumur iki? Saben panel luwih abot tinimbang mobilmu!" Perdue ngandika.
  
  "Ana sistem sepur ing kene," Misha mbengok mudhun menyang jugangan peteng. "Trek kasebut tumuju menyang bale Kamar Amber, ing ngendi mbah kakung lan pamane mindhah pecahan kasebut menyang papan sing rahasia. Sampeyan mung bisa mudhunake nganggo tali menyang kreta tambang lan gulungake ing kene, ing ngendi Yuri bakal nggawa dheweke munggah.
  
  Nina ngacungake jempol nalika mriksa walkie-talkie kanggo frekuensi sing diwenehake Misha kanggo ngubungi sapa wae yen dheweke duwe pitakon nalika ana ing pembangkit listrik Chernobyl sing nggegirisi.
  
  "Bener! Ayo rampung iki, Nina," Perdue proded.
  
  Padha mangkat menyang peteng ndhedhes karo lampu senter sing dipasang ing helm. Massa ireng ing pepeteng dadi mesin pertambangan sing diomongake Misha, lan dheweke ngangkat lembaran Marco nganggo alat, nyurung mesin kasebut.
  
  "Sithik ora kooperatif," ujare Perdue. "Nanging aku bakal padha yen aku wis karat ing peteng luwih saka rong puluh taun."
  
  Sorotan padhange mung sawetara meter ing ngarepe, katutup ing pepeteng sing kenthel. Ewonan partikel cilik ngambang ing udhara lan nari sadurunge sinar ing lalen saluran lemah.
  
  "Apa yen kita bali lan padha nutup sumur?" Nina dumadakan ngandika.
  
  "Kita bakal nemokake cara. Kita wis ngalami luwih parah tinimbang iki sadurunge, "ujare.
  
  "Iki pancen sepi banget," dheweke tetep ing swasana suram. "Biyen ana banyu ing kene. Aku kepingin weruh carane akeh wong sing klelep ing sumur iki utawa mati amarga radiasi nalika ngungsi ing ngisor iki.
  
  "Nina," mung sing diomongake kanggo ngusir dheweke saka sembrono.
  
  "Ngapunten," bisik Nina. "Aku wedi banget."
  
  "Ora kaya sampeyan," ujare Perdue ing swasana sing padhet sing ngrampok swarane. "Sampeyan mung wedi infeksi utawa akibat saka keracunan radiasi, sing nyebabake pati alon. Mulane sampeyan nemokake panggonan iki medeni."
  
  Nina nyawang dheweke kanthi ati-ati ing cahya lampune sing kabur. "Matur nuwun, David."
  
  Sawise sawetara langkah, pasuryane malih. Dheweke ndeleng soko tengen, nanging Nina tetep ora pengin ngerti apa iku. Nalika Perdue mandheg, kabeh jinis skenario sing medeni ngubengi Nina.
  
  "Deleng," dheweke mesem, njupuk tangane kanggo nguripake dheweke kanggo ngadhepi bandha sing apik banget sing didhelikake ing bledug lan lebu pirang-pirang taun. "Iki ora kalah apik banget tinimbang nalika Raja Prusia duweni."
  
  Nalika Nina madhangi slabs kuning, emas lan amber teka bebarengan dadi pangilon kepileh kaendahan ilang saka abad kepungkur. Ukiran ruwet sing dekorasi pigura lan pecahan pangilon nekanake kemurnian ambar.
  
  "Kanggo mikir yen dewa sing jahat lagi turu ing kene," dheweke bisik-bisik.
  
  "Sepotong apa sing katon minangka inklusi, Nina, deleng," ujare Perdue. "Spesimen kasebut, cilik banget nganti meh ora katon, katon ing kaca tingal Purdue, nggedhekake.
  
  "Dhuh Gusti, sampeyan dudu bajingan cilik sing aneh," ujare. "Katon kaya kepiting utawa kutu, nanging sirahe duwe pasuryan humanoid."
  
  "Ya ampun, nistha," Nina ndredheg ing pikirane.
  
  "Ayo delengen," ngajak Perdue, nyiapake reaksi dheweke. Dheweke nyelehake kaca pembesar kiwa ing kaca tingal liyane ing papan sing reged ing amber emas sing ora kena. Nina minger kanggo ndeleng dheweke.
  
  "Apa iki jenenge gonad Jupiter?" dheweke ngempet medeni karo raine bingung. "Sumpah aku bakal nembak awakku dhewe yen bab sing serem iki mlebu ing otakku. Dhuh Gusti, apa sampeyan bisa mbayangno yen Sam ngerti kaya apa Kalihassa dheweke?"
  
  "Ngomongake Sam, aku kudu cepet-cepet nyerahake bandha iki marang Nazi. Apa sampeyan ngomong? Perdue ngeyel.
  
  "Inggih".
  
  Nalika padha rampung painstakingly nguatake slabs buta karo logam lan kasebut kanthi teliti, sealing konco film protèktif minangka pitunjuk, Perdue lan Nina mbalek panel siji-siji menyang ngisor tutuk sumur.
  
  "Lah, kowe weruh? Kabeh wis ora ana. Ora ana wong ing kono," dheweke ngeluh.
  
  "Paling ora padha ora ngalangi mlebu," dheweke mesem. "Kita ora bisa ngarep-arep dheweke tetep ana ing kono sedina muput, ta?"
  
  "Aku guess ora," dheweke sighed. "Aku bungah yen wis tekan sumur. Percayaa, aku wis cukup karo katakombe sialan iki."
  
  Saka kadohan keprungu swarane mesin sing banter. Kendaraan-kendaraan sing mlaku alon-alon ing dalan sing cedhak nyedhaki area sumur. Yuri lan sedulure wiwit ngangkat slabs. Malah karo jaring kargo kapal sing trep, isih butuh wektu. Loro Rusia lan papat warga lokal mbantu Perdue ngegetake jaring ing saben papan, sing dikarepake bakal bisa ngangkat luwih saka 400kg sekaligus.
  
  "Ora bisa dipercaya," Nina ngomel. Dheweke ngadeg ing jarak sing aman, ing jero trowongan. Dheweke claustrophobia creeping munggah ing dheweke, nanging dheweke ora pengin njaluk ing dalan. Nalika wong-wong mau nguwuh saran lan ngetung wektu, radio loro-lorone dheweke ngangkat transmisi kasebut.
  
  "Nina, mlebu. Wis rampung," kandhane Elena liwat swara krik-krik sing wis biasa Nina.
  
  "Iki ruang resepsi Nina. Rampung," wangsulane.
  
  "Nina, kita bakal budhal nalika Kamar Amber dijupuk, oke?" Elena ngelingake. "Aku ora perlu kuwatir lan mikir yen kita mung mlayu, nanging kita kudu lunga sadurunge tekan Arc 3."
  
  "Ora!" Nina njerit. "Kenapa?"
  
  "Iku bakal dadi getihen yen kita ketemu ing lemah sing padha. Ngerti". Misha mangsuli dheweke. "Saiki aja kuwatir. Kita bakal sesambungan. Ati-ati lan lelungan sing apik."
  
  Atine Nina deg-degan. "Mangga, aja lunga". Ing uripe dheweke ora tau krungu tembung sing luwih sepi.
  
  "Maneh lan maneh".
  
  Dheweke krungu swara flapping nalika Perdue disapu bledug saka sandhangané lan mlayu tangan mudhun celonone kanggo ngilangke adoh rereget. Dheweke nggoleki Nina, lan nalika mripate ketemu dheweke, dheweke menehi dheweke eseman sing anget lan marem.
  
  "Wis, Dr. Gould!" dheweke bungah.
  
  Dumadakan, tembakan muni ing ndhuwur, meksa Perdue nyemplung ing pepeteng. Nina screamed kanggo kang safety, nanging crawled luwih menyang ngelawan arah saka trowongan, ninggalake dheweke lega sing ora apa-apa.
  
  "Yuri lan asistene dieksekusi!" - padha krungu swara Kemper ing sumur.
  
  "Ndi Sam?" Nina njerit nalika cahya tiba ing lantai trowongan kaya neraka swarga.
  
  "Pak Cleave wis kakehan ngombe... nanging... matur nuwun banget kanggo kerjasama sampeyan, David! Oh, lan Dr. Gould, nyuwun bela sungkawa sing tulus amarga iki bakal dadi wektu lara pungkasan ing bumi iki. Sugeng ndalu!"
  
  "Jebule kowe!" Nina njerit. "Enggal ketemu, bajingan! Enggal!"
  
  Nalika dheweke nesu banget marang wong Jerman sing mesem, wong-wong mau wiwit nutupi cangkeme sumur kanthi papan beton sing kandel, kanthi bertahap dadi peteng ing trowongan. Nina bisa krungu Klaus Kemper anteng ngucapake urutan angka kanthi swara lirih, meh padha karo swarane nalika siaran radio.
  
  Bareng wewayangane mboko sithik ilang, dheweke nyawang Perdue, lan medeni, mripate beku nyawang Kemper kanthi jelas. Ing sinar pungkasan saka cahya sirna, Nina weruh Perdue pasuryan twisted menyang grin lustful lan ala nalika dheweke katon langsung ing dheweke.
  
  
  Bab 33
  
  
  Sawise Kemper nampa bandha sing rampag, dheweke dhawuh marang anak buahe menyang Kazakhstan. Padha bali menyang wilayah Black Sun karo prospek nyata pisanan dominasi donya, rencana meh rampung.
  
  "Apa sampeyan kabeh enem ing banyu?" takon marang buruhe.
  
  "Injih pak".
  
  "Iki resin amber kuno. Iku cukup rapuh yen crumbles, conto sing kepepet ing njero bakal oncat, banjur kita bakal ngalami alangan gedhe. Dheweke kudu tetep ana ing jero banyu nganti tekan kompleks, Pak!" Kemper bengok-bengok sadurunge mangkat menyang mobil mewah.
  
  "Kok banyu, Komandan?" - takon salah siji wong kang.
  
  "Amarga padha sengit marang banyu. Ing kana, dheweke ora bisa duwe pengaruh lan sengit, ngowahi papan iki dadi pakunjaran sing cocog supaya bisa ditahan tanpa rasa wedi, "ujare. Kanthi tembung kasebut, dheweke mlebu mobil, lan mobil loro kasebut alon-alon mlayu, ninggalake Chernobyl luwih sepi tinimbang sing wis ana.
  
  
  ***
  
  
  Sam isih ana ing pengaruh wêdakakêna, kang ninggalake ampas putih ing ngisor kaca wiski kosong. Kemper ora nggatekake. Ing posisi macem anyar minangka pemilik saka ora mung mantan wonder donya, nanging uga ing ambang saka ngatur donya anyar teka, kang knthi angel ngeweruhi wartawan. Jeritane Nina taksih gumujeng ing pikirane, kaya musik manis ing atine kang bosok.
  
  Nggunakake Perdue minangka umpan ketoke mbayar mati ing pungkasan. Kanggo sawetara wektu, Kemper ora yakin manawa teknik cuci otak kasebut sukses, nanging nalika Perdue kasil nggunakake piranti komunikasi sing ditinggalake Kemper kanggo nggoleki, dheweke ngerti yen Cleve lan Gould bakal kejiret ing jaring. Pengkhianatan amarga ora nglilani Cleve lunga menyang Nina sawise kabeh kerja keras dheweke pancen nyenengake Kemper. Saiki dheweke wis ngeculke ends sing ora ana komandan Black Sun liyane sing bisa digayuh.
  
  Dave Perdue, pengkhianat kanggo Renatus, saiki ditinggal rot ing lemah godforsaken saka Chernobyl ipat-ipat, rauh matèni asu cilik ngganggu sing tansah inspirasi Perdue kanggo numpes Ordo. Lan Sam Cleave ...
  
  Kemper nyawang Cleve. Dhèwèké dhéwé lagi tumuju banyu. Lan yen Kemper nyiapake dheweke, dheweke bakal nduweni peran penting minangka penghubung media ideal Orde. Sawise kabeh, kepiye jagad bisa nemokake kesalahan babagan apa wae sing diwenehake dening wartawan investigasi sing menangake Hadiah Pulitzer sing mung mbukak cincin bedhil lan ngrusak sindikat kejahatan? Kanthi Sam minangka wayang media, Kemper bisa ngumumake apa wae sing dikarepake ing jagad iki nalika bebarengan ngembangake Kalihasa dhewe kanggo ngontrol massa ing kabeh bawana. Lan nalika kekuwatane dewa cilik iki entek, dheweke bakal ngirim sawetara wong liya menyang papan sing aman kanggo ngganti dheweke.
  
  Kabeh padha nggoleki Kemper lan Prentahe. Pungkasan, alangan Skotlandia dicopot lan dalane jelas kanggo nggawe owah-owahan sing dibutuhake nalika Himmler gagal. Kanthi kabeh iki, Kemper ora bisa mikir apa sing kedadeyan ing antarane sejarawan cilik sing seksi lan mantan pacare.
  
  
  ***
  
  
  Nina keprungu deg-degan, lan ora angel, yen dideleng saka geger-geger ing awak, nalika kupinge dicemplungake sanajan swara cilik. Perdue meneng lan dheweke ora ngerti ngendi dheweke bisa, nanging dheweke pindhah kanthi cepet ing arah ngelawan, tetep lampu supaya ora bisa ndeleng dheweke. Dheweke nindakake sing padha.
  
  "Duh Gusti Yesus, ana ngendi?" dheweke mikir, lungguh mudhun ing jejere ngendi Kamar Amber biyen. Cangkeme garing lan dheweke kepengin banget, nanging saiki dudu wektu kanggo golek panglipur utawa rezeki. Sawetawis mètêr, piyambakipun keprungu kringêtan watu-watu alit-alit, ndadosakên rêrêgêdipun. "Sialan!" Nina pengin ngganggu dheweke, nanging yen dideleng saka mripate sing kaca, dheweke ragu apa sing diomongake bakal ditindakake. 'Iku tumuju menyang kula. Aku krungu swara nyedhaki saben wektu!'
  
  Dheweke wis ana ing jero lemah ing sekitar Reaktor 4 luwih saka telung jam saiki, lan dheweke wiwit ngrasakake efek kasebut. Dheweke wiwit kroso mual, nalika migren meh ngrampok kemampuan kanggo konsentrasi. Nanging bebaya akhir-akhir iki teka marang sejarawan ing pirang-pirang wujud. Saiki dheweke dadi target pikiran sing wis dicuci otak, diprogram dening pikiran sing luwih lara kanggo mateni dheweke. Dipateni dening kanca sampeyan dhewe bakal luwih elek tinimbang mlayu saka wong liyo edan utawa tentara bayaran ing misi. Iku Dave! Dave Perdue, kanca lawas lan mantan kekasih.
  
  Tanpa dipèngeti, awaké gonjang-ganjing lan tiba ing dhengkul ing lemah sing adhem lan atos lan muntah. Saben-saben kejang-kejang dadi saya kuat nganti dheweke nangis. Nina ora duwe cara kanggo nindakake iki kanthi tenang, lan dheweke yakin yen Perdue bakal gampang nglacak dheweke kanthi gangguan sing disebabake. Dheweke kringet banget, lan tali senter sing diikat ing sirahe nyebabake gatal sing ngganggu, mula dheweke narik rambute. Kanthi gupuh, dheweke ngarahake lampu mudhun sawetara inci saka lemah lan nguripake. Balok kasebut nyebar ing radius cilik ing lemah lan dheweke njupuk saham ing saubengé.
  
  Perdue ora bisa ditemokake. Dumadakan, rod baja gedhe darted menyang pasuryan saka pepeteng ngarep. Dheweke nabrak pundhake, njalari dheweke njerit-njerit. "Purun! mandeg! Yesus Kristus! Apa sampeyan arep mateni aku amarga wong bodho Nazi iki? Tangi, bajingan!"
  
  Nina mateni lampune, ngos-ngosan kaya asu mburu kesel. Mudhun menyang dhengkul, dheweke nyoba nglirwakake migrain throbbing sing ketukan tengkorak dheweke minangka dheweke ditindhes bout liyane saka belching. Lampahipun Perdue nyedhaki dheweke ing pepeteng, ora peduli karo tangis sing sepi. Drijine Nina sing kesel ngutak-atik radio rong arah sing dipasang ing dheweke.
  
  Ninggalake kene. Nguripake kanthi banter banjur mlayu menyang arah liyane, "dheweke menehi saran marang awake dhewe, nanging swara batin liyane ora setuju. "Bodho, sampeyan ora bisa nyerahake kasempatan pungkasan kanggo komunikasi eksternal. Temokake barang sing bisa digunakake minangka senjata. , ngendi ana lebu.
  
  Sing terakhir minangka gagasan sing luwih bisa ditindakake. Dheweke njupuk sawetara watu lan ngenteni tandha panggonane. Peteng nyakup dheweke kaya kemul sing kandel, nanging sing ndadekake dheweke nesu yaiku bledug sing ngobong irung nalika ambegan. Ing jero pepeteng, dheweke krungu soko obah. Nina ngetokake watu sakepel ing ngarepe kanggo mbuwang dheweke sadurunge dheweke mlayu ngiwa, mbanting langsung menyang watu sing nyolong dheweke kaya truk. Kanthi ambegan, dheweke tiba limply menyang lantai.
  
  Minangka negara eling dheweke ngancam nyawane, dheweke ngrasa mundhak energi lan nyusup ing lantai ing dhengkul lan elbows. Kaya flu sing ala, radiasi kasebut wiwit mengaruhi awak. Goosebumps mlayu ing kulit, sirahe krasa abot kaya timah. Bathuke krasa lara amarga kena pengaruh nalika nyoba ngimbangi maneh.
  
  "Hei, Nina," bisik dheweke, sawetara inci saka awak sing gemeter, nggawe atine mlumpat amarga wedi. cahya padhang Perdue kang blinded dheweke kanggo wayahe ngarahke ing pasuryan dheweke . "Aku ketemu sampeyan".
  
  
  30 jam mengko - Shalkar, Kazakhstan
  
  
  Sam nesu, nanging ora wani nggawe alangan nganti rencana uwal wis rampung. Bareng tangi isih ana ing genggaman Kemper lan Sang Ordo, kendharaan sing ana ing ngarepe mlaku ajeg ing dalan kang sepi lan sepi. Ing wektu sing padha wis liwati Saratov lan nyabrang tapel wates menyang Kazakhstan. Wis telat anggone metu. Dheweke wis lelungan meh 24 jam saka ngendi Nina lan Perdue, mula dheweke ora bisa mlumpat lan mlayu bali menyang Chernobyl utawa Pripyat.
  
  "Sarapan, Pak Cleve," usul Kemper. "Kita kudu njaga kekuwatanmu."
  
  "Ora, matur nuwun," sahut Sam. "Aku nindakake kuota obat minggu iki."
  
  "Oh, ayo!" Wangsulane Kemper kalem. "Sampeyan kaya bocah enom sing rengek-rengeng ngojok-ojoki. Lan aku mikir yen PMS minangka masalah wanita. Aku kudu obat sampeyan, yen ora, sampeyan bakal mlayu karo kanca-kanca lan dipateni. Sampeyan kudu ngucap syukur yen sampeyan isih urip." Dheweke ngetokake roti isi sing dibungkus sing dituku saka toko ing salah sawijining kutha sing diliwati.
  
  "Apa sampeyan mateni wong-wong mau?" Sam takon.
  
  "Pak, enggal ngisi bensin ing Shalkar," ujare sopir.
  
  "Enak tenan, Dirk. Suwene?" takon marang sopir.
  
  "Sepuluh menit nganti tekan kono," ujare Kemper.
  
  "Nggih". Dheweke nyawang Sam lan eseman ala katon ing raine. "Sampeyan kudune wis ana!" Kemper ngguyu bungah. "Oh, aku ngerti sampeyan ana, nanging maksudku, sampeyan kudu ndeleng!"
  
  Sam dadi banget upset karo saben tembung bajingan Jerman muntahake metu. Saben otot ing raine Kemper nyebabake rasa sengite Sam, lan saben gerakan tangan nggawa wartawan kasebut nesu banget. 'Enteni. Mung ngenteni sedhela maneh.
  
  "Nina sampeyan saiki bosok ing reaktor-4 ground zero sing radioaktif banget." Kemper ngomong kanthi seneng banget. "Bokong cilik sing seksi blistered lan bosok nalika kita ngomong. Sapa sing ngerti apa sing ditindakake Perdue marang dheweke! Nanging sanajan padha urip luwih suwe, keluwen lan penyakit radiasi bakal ngrampungake.
  
  Enteni! Ora perlu. durung.
  
  Sam ngerti manawa Kemper bisa nglindhungi pikirane saka pengaruhe Sam, lan yen nyoba ngontrol dheweke ora mung mbuwang energi, nanging bakal muspra. Tekan Shalkar, kutha cilik sing cedhak karo tlaga ing tengah-tengah lanskap ara-ara samun. Pom bensin ing pinggir dalan gedhe dipasang kendaraan.
  
  - Saiki.
  
  Sam ngerti manawa dheweke ora bisa ngapusi pikirane Kemper, nanging komandan kurus bakal gampang ditundukake sacara fisik. Mripat Sam kang peteng cepet mindai seatbacks ngarep, footrest, lan item lying ing jog ing tekan Camper kang. Sam mung ancaman Taser jejere Kemper, nanging Highland Ferry Boxing Club mulang taruna Sam Cleave sing surprise lan kacepetan trump nimbali.
  
  Dheweke njupuk ambegan jero lan wiwit milih pikirane sopir. Gorila gedhe nduweni kaprigelan fisik, nanging pikirane kaya permen kapas dibandhingake karo baterei sing dilebokake Sam ing tengkorak. Ora ana siji menit kepungkur Sam bisa ngontrol otak Dirk lan mutusake kanggo mbalela. Bandit ing setelan metu saka mobil.
  
  "Ngendi f...?" Kemper wiwit, nanging pasuryan effeminate iki obliterated dening jotosan crushing saka ajiné uga dilatih ngarahke ing kamardikan. Durung dipikir-pikir arep nyekel bedhil setrum, Klaus Kemper digebugi maneh nganggo palu - lan saperangan maneh - nganti raine katon abuh abuh lan getih.
  
  Ing prentah Sam, sopir narik bedhil lan wiwit mbukak geni ing buruh ing truk raksasa. Sam njupuk telpone Kemper lan meluncur metu saka jok mburi, tumuju panggonan sing sepi cedhak tlaga sing dilewati nalika mlebu kutha. Ing kekacauan kasebut, polisi lokal teka kanthi cepet kanggo nangkep penembake. Nalika padha ketemu wong diantemi ing kursi mburi, padha nganggep iku Dirk kang. Nalika padha nyoba kanggo nyekel Dirk, kang murub siji dijupuk pungkasan - menyang langit.
  
  Sam nggulung dhaptar kontak sing tiran, nemtokake kanggo nelpon kanthi cepet sadurunge mbuwang ponsel supaya ora dilacak. Jeneng sing digoleki katon ing dhaptar, lan dheweke ora bisa nggunakake ajiné kanggo nglakoni. Dheweke mencet nomer kasebut lan ngenteni kanthi cemas, nyedhot rokok, nalika telpon dijawab.
  
  "Detlef! Iki Sam."
  
  
  Bab 34
  
  
  Nina wis ora weruh Perdue wiwit dheweke kenek wong ing candhi karo radio loro-lorone dina sadurunge. Nanging, dheweke ora ngerti suwene wektu wis liwati, nanging saka kahanan sing luwih elek, dheweke ngerti yen wis sawetara wektu. Lepuh cilik dibentuk ing kulite, lan ujung saraf sing radhang ora bisa ndemek apa wae. Sajrone dina kepungkur, dheweke wis nyoba ngubungi Milla kaping pirang-pirang, nanging Perdue sing bodho wis nyampurake kabel lan ninggalake dheweke nganggo piranti sing mung bisa ngasilake swara putih.
  
  "Mung siji! Wenehi saluran siji wae, sial," dheweke nangis kanthi frustasi karo terus-terusan menet tombol wicara. Mung hiss saka swara putih terus. "Batereiku bakal entek," dheweke mumet. "Milla, mlebu. Mangga. sopo wae? Mangga, mangga mlebu!" Tenggorokane kobong lan ilate bengkak, nanging dheweke terus. "Duh Gusti, siji-sijine wong sing bisa dak hubungi karo swara putih yaiku hantu!" - dheweke njerit putus asa, nyuwek tenggorokan. Nanging Nina ora perduli maneh.
  
  Ambune amonia, batu bara lan pati ngelingake dheweke yen neraka luwih cedhak tinimbang ambegan pungkasan. "Ayo! wong mati! Mati ... kurang ajar Ukraina ... mati wong Rusia! Red Dead, mlebu! Pungkasan!"
  
  Tanpa pangarep-arep ilang ing jerone Chernobyl, cackling histeris dheweke nyuarakke liwat sistem lemah sing wis dilalekake ing jagad pirang-pirang dekade kepungkur. Kabeh ora ana gunane ing sirahe. Kenangan kelip-kelip lan sirna bebarengan karo rencana kanggo masa depan, dadi ngipi elek sing jelas. Nina luwih cepet ilang pikirane tinimbang nyawane, mula dheweke mung ngguyu.
  
  "Aku durung mateni kowe?" - Dheweke krungu ancaman menowo ing pepeteng Jarak.
  
  "Purun?" dheweke snorted.
  
  "Inggih".
  
  Dheweke bisa krungu dheweke lunge, nanging dheweke ilang kabeh kroso ing dheweke sikil. Ngalih utawa mlayu ora dadi pilihan maneh, mula Nina nutup mripate lan nampani pungkasane lara. Pipa baja kasebut mudhun ing sirahe, nanging migren dheweke wis mati rasa tengkorak, mula getihe panas mung nggelitik raine. Jotosan liyane wis samesthine, nanging ora teka. Tlapukane Nina saya tambah abot, nanging sedhela dheweke weruh lampu swirling edan lan krungu swara kekerasan.
  
  Dheweke lungguh ing kono, ngenteni mati, nanging krungu Perdue mlayu menyang pepeteng kaya kecoa kanggo nyingkirake wong sing ora bisa digayuh cahyane. Dheweke leaned liwat Nina, alon-alon ngangkat dheweke menyang tangan. Demek dheweke nglarani kulite sing blistered, nanging dheweke ora peduli. Setengah tangi, setengah ora urip, Nina krasa dheweke nggawa dheweke menyang cahya sing padhang ing ndhuwur sirahe. Iku ngelingake dheweke babagan crita-crita wong sing mati sing ndeleng cahya putih saka swarga, nanging ing wayah awan sing peteng ing njaba cangkeme sumur, Nina ngerteni Juruwilujenge.
  
  "Wuda," dheweke ngempet.
  
  "Hai, mas," dheweke mesem. Tangane tattered stroked kang kosong soket mripat ngendi dheweke wis stabbed wong, lan dheweke wiwit sob. "Aja kuwatir," ujare. "Aku kelangan tresnaku. Mripat ora ana apa-apane yen dibandhingake karo iki."
  
  Nalika menehi banyu seger ing njaba, dheweke nerangake yen Sam nelpon dheweke, ora ngerti yen dheweke ora ana maneh karo dheweke lan Perdue. Sam aman, nanging dheweke njaluk Detlef golek dheweke lan Perdue. Detlef nggunakake latihan keamanan lan pengawasan kanggo triangulasi sinyal radio saka ponsel Nina ing Volvo nganti dheweke bisa nemtokake lokasi ing Chernobyl.
  
  "Milla teka online maneh, lan aku digunakake Kirill kang BW supaya padha ngerti sing Sam wis aman adoh saka Kemper lan pangkalan,"Dheweke marang dheweke nalika dheweke cradled wong ing dheweke penyelundupan. Nina mesem liwat lambe retak, pasuryan bledug ditutupi bruises, blisters lan luh.
  
  "Duda," dheweke ngetokake tembung kasebut kanthi ilat sing bengkak.
  
  "Ya?"
  
  Nina wis siyap semaput, nanging dheweke kepeksa njaluk ngapura. "Nyuwun sewu, aku nggunakake kertu kredit sampeyan."
  
  
  Kazakh steppe - 24 jam mengko
  
  
  Kemper isih ngurmati raine sing cacad, nanging dheweke ora bisa nangis. Kamar Amber, kanthi apik diowahi dadi akuarium kanthi ukiran emas hiasan lan amber kuning padhang sing nggumunake ing ndhuwur kayu. Iku akuarium nyengsemaken tengen ing tengah beteng ara-ara samun kang, watara 50 m ing diameteripun lan 70 m ing dhuwur, dibandhingake karo Aquarium Perdue katahan ing sak wektu iku. Sandhangan kaya biasane, monster canggih kasebut nyedhot sampanye nalika ngenteni asisten riset kanggo ngisolasi organisme pisanan sing ditanem ing otak.
  
  Kanggo dina kaping pindho, badai nyerang pemukiman Srengenge Ireng. Badai gludhug sing aneh, ora biasa ing taun iki, nanging kilat sing nyerang sawayah-wayah pancen megah lan kuat. Kemper ngangkat mripate menyang langit lan mesem. "Saiki Aku Gusti Allah."
  
  Ing kadohan, pesawat kargo Misha Svechin Il 76-MD katon liwat mega raging. Pesawat 93-ton laras karo turbulensi lan owah-owahan arus. Sam Cleave lan Marco Strenski ing Papan kanggo njaga Misha perusahaan. Didhelikake lan diamanake ing weteng pesawat ana telung puluh barel logam natrium, dilapisi lenga kanggo nyegah kontak karo hawa utawa banyu-saiki. Unsur sing molah malih, digunakake ing reaktor minangka konduktor panas lan coolant, nduweni rong fitur sing ora nyenengake. Iku ignited nalika kontak karo udhara. Iku mbledhos ing kontak karo banyu.
  
  "Niki! Ana ngisor. Sampeyan ora bisa kantun iki, "Sam marang Misha nalika Komplek Black Sun muncul. "Sanajan akuarium ora bisa digayuh, udan iki bakal nindakake kabeh kanggo kita."
  
  "Bener, kanca!" Marco ngguyu. "Aku durung nate ndeleng iki ditindakake kanthi skala gedhe. Mung ing laboratorium karo jumlah cilik kacang-ukuran sodium ing beaker. Bakal ditampilake ing YouTube." Marco tansah motret apa wae sing disenengi. Nyatane, dheweke duwe pirang-pirang klip video ing hard drive sing direkam ing kamar turu.
  
  Padha mlaku ngubengi bètèng. Sam flinched ing saben kilat bledhek, ngarep-arep iku ora bakal kenek pesawat, nanging Soviet edan katon ora wedi lan ceria. "Apa drum bakal nembus atap baja iki?" dheweke takon Marco, nanging Misha mung muter mripate.
  
  Ing pembalikan sabanjure, Sam lan Marco nyopot drum siji-siji, kanthi cepet nyurung wong-wong mau metu saka pesawat supaya tiba kanthi cepet lan cepet liwat atap kompleks. Logam molah malih bakal njupuk sawetara detik nalika kontak karo banyu kanggo ignite lan njeblug, ngancurake lapisan protèktif liwat piring Kamar Amber lan mbabarake plutonium kanggo panas bledosan.
  
  Nalika padha ngeculake sepuluh barel pisanan, gendheng ing tengah benteng sing bentuke UFO ambruk, mbukak tank ing tengah bunder.
  
  "Kaya iki! Sisane digawa menyang tank, banjur kita kudu cepet-cepet metu saka kene!" Misha njerit. Dhèwèké mandeng wong-wong sing padha mlayu lan krungu Sam kandha, "Muga-muga aku bisa ndeleng praupané Kemper kanggo pungkasan."
  
  Sambil ngguyu, Marco nyawang mudhun nalika sodium larut wiwit nglumpukake. "Iki kanggo Yuri, asu Nazi!"
  
  Misha njupuk kewan baja buta minangka adoh minangka bisa ing wektu cendhak padha duwe supaya padha bisa nampa sawetara atus mil lor zona impact. Dheweke ora pengin ana ing udhara nalika bom kasebut mati. Dheweke ndharat mung 20 menit mengko ing Kazaly. Saka lemah Kazakh sing padhet padha nyawang cakrawala karo bir ing tangane.
  
  Sam ngarep-arep Nina isih urip. Dheweke ngarep-arep yen Detlef bisa nemokake dheweke lan dheweke ora bisa mateni Perdue sawise Sam nerangake yen Carrington nembak Gabi nalika ana ing kahanan hipnotis ing kontrol pikiran Kemper.
  
  Langit ing sadhuwure lanskap Kazakh katon kuning nalika Sam nyawang malang sing tandus, dilebokake angin, kaya ing sesanti. Dheweke ora ngerti manawa sumur sing dideleng ing Perdue penting, mung ora kanggo pengalaman Sam ing Kazakhstan. Akhire, ramalan sing terakhir kelakon.
  
  Kilat disabetake banyu ing tank Kamar Amber, igniting kabeh nang. Kekuwatan bledosan termonuklir ngrusak kabeh sing ana ing radius, nggawe awak Calihas punah ing salawas-lawase. Nalika lampu kilat padhang malih dadi pulsa sing goyangake langit, Misha, Sam lan Marco mirsani minangka mega jamur tekan dewa kosmos ing medeni kaendahan.
  
  Sam ngangkat bir. "Kasedhiya kanggo Nina."
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Bocah
  Inten Raja Suleman
  
  
  Uga dening Preston William Child
  
  
  Stasiun Es Wolfenstein
  
  segara jero
  
  Srengenge ireng munggah
  
  Nggoleki Valhalla
  
  emas Nazi
  
  Konspirasi Srengenge Ireng
  
  Gulungan Atlantis
  
  Pustaka Buku Terlarang
  
  Makam Odin
  
  eksperimen Tesla
  
  Rahasia kapitu
  
  Batu Medusa
  
  kamar Amber
  
  topeng Babylonia
  
  Sumber Remaja
  
  Vault saka Hercules
  
  Hunt kanggo bandha ilang
  
  
  geguritan
  
  
  
  "Kelap-kelip, kelip-kelip, lintang cilik,
  
  Aku dadi penasaran kowe sapa!
  
  Dadi dhuwur ing ndhuwur donya
  
  Kaya inten ing langit.
  
  
  Nalika srengéngé terik surup,
  
  Nalika ora ana sing sumunar marang dheweke,
  
  Banjur sampeyan nuduhake cemlorot cilik sampeyan
  
  Padha kelip-kelip lan kelip-kelip kabeh wengi.
  
  
  Banjur lelungan ing peteng
  
  Matur nuwun kanggo cemlorot cilik sampeyan,
  
  Kepiye carane dheweke bisa ndeleng menyang ngendi,
  
  Yen sampeyan ora kelip-kelip kaya ngono?
  
  
  Ing langit biru peteng sampeyan nyekel,
  
  Dheweke kerep ngintip liwat sandiworo,
  
  Kanggo sampeyan, aja nutup mata,
  
  Nganti srengenge munggah ing langit.
  
  
  Kaya cemlorotmu sing padhang lan cilik
  
  Madhangi wong lelungan ing pepeteng,
  
  Sanadyan aku ora ngerti sapa sampeyan
  
  Kelip-kelip, kelip-kelip, lintang cilik."
  
  
  - Jane Taylor (No The Star, 1806)
  
  
  1
  Ilang ing mercusuar
  
  
  Reichtisusis malah luwih sumringah saka Dave Perdue bisa elinga. Menara-menara gedhong gedhong kang didunungi luwih saka rong puluh taun, cacahe telu, mbentang menyang langit Edinburgh sing ora ana bumi, kaya-kaya nyambungake estate karo langit. Makutha putih Perdue rambute dipindhah ing ambegan sepi ing wayah sore nalika dheweke nutup lawang mobil lan alon-alon mlaku liyane saka dalanmontor menyang ngarep lawang.
  
  Tanpa nggatekake perusahaan sing dicekel utawa njupuk barang-barange, mripate katon maneh ing omahe. Wis pirang-pirang sasi wis kepeksa ninggalake pengawale. safety sing.
  
  "Hmm, sampeyan uga ora nyingkirake stafku, ta, Patrick?" pitakone kanthi tulus.
  
  Ing sandhinge, Agen Khusus Patrick Smith, mantan pamburu Perdue lan sekutu anyar saka Dinas Rahasia Inggris, ngempet lan menehi isyarat supaya wong-wong mau nutup gerbang estate ing wayah wengi. "Kita disimpen kanggo awake dhewe, David. Aja kuwatir," wangsulane kanthi nada sing tenang lan jero. "Nanging dheweke nolak kawruh utawa keterlibatan ing kegiatan sampeyan. Muga-muga dheweke ora ngganggu investigasi atasan babagan panyimpenan relik agama lan larang regane ing wilayah sampeyan.
  
  "Pancen," Perdue setuju. "Wong-wong iki minangka pembantu omahku, dudu kanca kerja. Malah dheweke ora diidini ngerti apa sing dakkarepake, ing endi paten sing ditundha, utawa ing ngendi aku lelungan nalika aku lunga ing bisnis.
  
  "Iya, ya, kita yakin iki. Rungokna, David, awit aku wis ngetutake obah-obahmu lan ngetutake wong-wong sing ana ing dalanmu..." wiwite, nanging Perdue mandeng wong sing cetha.
  
  "Wiwit sampeyan nglawan Sam marang aku?" dheweke nyerang Patrick.
  
  Ambegan Patrick kepepet ing tenggorokan, ora bisa ngrumusake respon njaluk ngapura sing pantes kanggo kedadeyan ing antarane wong loro. "Aku wedi dheweke luwih penting kanggo kekancan kita tinimbang sing daksadari. Aku tau wanted kanggo break mudhun antarane sampeyan lan Sam liwat iki. Sampeyan kudu percaya karo aku, "Patrik nerangake.
  
  Iku keputusane kanggo jarak saka kanca kanak-kanak, Sam Cleave, kanggo safety kulawarga. Pemisahan iki nglarani lan perlu kanggo Patrick, kang Sam affectionately disebut Paddy, nanging sambungan Sam kanggo Dave Perdue ajeg ditarik kulawarga agen MI6 menyang donya mbebayani mburu peninggalan saka Reich Katelu lan ancaman banget nyata. Sam banjur dipeksa kanggo menehi munggah sih karo perusahaan Perdue ing ijol-ijolan kanggo persetujuan Patrick sepisan maneh, ngowahi Sam menyang mol sing nutup nasibe Perdue sak dolan kanggo nemokake Vault of Hercules. Nanging Sam pungkasanipun mbuktekaken kasetyan kanggo Perdue dening bantuan billionaire palsu pati dhewe kanggo nyegah dijupuk dening Patrick lan MI6, ngramut kecanduan Patrick kanggo bantuan nemokake Perdue.
  
  Sawise ngumumke status marang Patrick Smith minangka ijol-ijolan kanggo ngluwari saka Order of the Black Sun, Perdue sarujuk kanggo nyoba kanggo Kadurjanan arkeologi dipuntudhuh dening pamaréntah Ethiopian kanggo nyolong salinan Ark of the Prevenant saka Axum. Apa sing dikarepake MI6 karo properti Perdue ngluwihi pangerten Patrick Smith, amarga agensi pemerintah wis nyekel Reichtisousis sakcepete sawise tilar donya sing nduweni.
  
  Mung sajrone pangrungon pambuka sing cendhak kanggo nyiapake sidang utama pengadilan, Perdue bisa nglumpukake noda-noda korupsi sing wis dituduhake karo Patrick kanthi yakin nalika dheweke ngadhepi bebener sing ala.
  
  "Apa sampeyan yakin MI6 dikontrol dening Ordo Matahari Ireng, David?" - Patrick takon ing swara alon, nggawe manawa wong-wong mau ora krungu.
  
  "Aku taruhan reputasi, rejeki lan uripku, Patrick," wangsulane Perdue kanthi cara sing padha. "Aku sumpah, agensi sampeyan ana ing pengawasan wong edan."
  
  Nalika mlaku munggah ing undhak-undhakan ngarep omah Perdue, lawang ngarep mbukak. Karyawan Purdue omah ngadeg ing ambang karo pasuryan pait manis, nampa bali saka bendarane. Padha ora digatèkaké rusak elek ing katon Perdue sawise minggu keluwen ing kamar torture saka Black Sun matriarch, lan padha katahan surprise rahasia, aman didhelikake ing kulit.
  
  "Kula nyerbu gudang, Pak. Lan bar sampeyan dirampok nalika kita ngombe kanggo rejeki sampeyan, "ujare Johnny, salah sawijining penjaga lapangan Purdue lan wong Irlandia.
  
  "Aku ora pengin cara liya, Johnny." Perdue mesem nalika mlaku mlebu ing tengah-tengah amukan wargane. "Muga-muga aku bisa ngisi persediaan kasebut."
  
  Sambutan para rewange mung sedhela amarga cacahe mung sithik, nanging pengabdiane kaya manise sing nyusup saka kembang mlathi. Sakepel wong ing pelayanane kaya kulawarga, kabeh padha karo pikirane, lan padha seneng karo Perdue kanggo wani lan terus-terusan ngudi kawruh. Nanging wong sing paling pengin ditemokake ora ana.
  
  "Oh, Lily, ngendi Charles?" Perdue takon marang Lillian, juru masak lan gosip batine. "Aja ngomong yen dheweke mundur."
  
  Perdue ora bakal bisa ngumumake marang Patrick manawa butler Charles minangka wong sing tanggung jawab kanthi ora langsung ngelingake Perdue manawa MI6 bakal nyekel dheweke. Iki bakal ngilangi kapercayan manawa ora ana karyawan Wrichtisousis sing melu bisnis Purdue. Hardy Butler uga tanggung jawab kanggo ngatur pembebasan wong sing ditawan dening Mafia Sisilia sajrone Ekspedisi Hercules, nuduhake kemampuan Charles kanggo ngluwihi tugas. Dheweke mbuktekake marang Perdue, Sam, lan Dr. Nina Gould yen dheweke migunani ing luwih saka mung nyetrika kaos kanthi presisi militer lan ngeling-eling saben janjian ing tanggalan Purdue saben dina.
  
  "Dheweke wis sawetara dina ora, Pak," Lily nerangake karo pasuryan surem.
  
  "Apa dheweke nelpon polisi?" - Perdue takon serius. "Aku ngomong dheweke teka lan manggon ing estate. Dheweke manggon ing ngendi?"
  
  "Sampeyan ora bisa metu, David," Patrick ngelingake dheweke. "Elinga, sampeyan isih ditahan nganti rapat dina Senin. Aku bakal weruh yen aku bisa mampir ing panggonane nalika mulih, oke?"
  
  "Matur nuwun, Patrick," Perdue manthuk. "Lillian bakal menehi alamat sampeyan. Aku yakin dheweke bisa ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerti, nganti ukuran sepatune, "ujare karo nglirik Lily. "Sugeng dalu sedaya. Aku mikir aku bakal pensiun awal. Aku kangen kasurku dhewe."
  
  Master Raichtisusis sing dhuwur lan kurus munggah menyang lantai katelu. Dheweke ora nuduhake tandha-tandha gugup nalika bali menyang omahe, nanging wong-wong MI6 lan stafe wis kesel sawise wulan sing angel banget ing awak lan pikirane. Nanging nalika Perdue nutup lawang kamar turu lan mlaku menyang lawang loteng ing sisih liya amben, dhengkule dhengkul. Lagi wae ora bisa ndeleng liwat luh staining pipine, dheweke tekan gagang, tengen - alangan Rusty sing tansah kudu nguripake.
  
  Perdue mbuwang mbukak lawang lan gasped ing jeblugan saka udhara Scottish kelangan sing kapenuhan wong urip, urip nyata; panguripan kang mung bisa nyukupi tanahe leluhure. Ngagumi kebon gedhe kanthi pekarangan sing sampurna, bangunan kuno lan segara sing adoh, Perdue nangis ndeleng wit oak, spruces lan pinus sing njaga pekarangane. Tangis sing sepi lan ambegan ragged ilang ing rustling saka ndhuwur padha karo angin swinged wong.
  
  Dhèwèké tumungkul, ndadèkaké naraka ing atine, siksa neraka kang mentas dirasakaké, numpes dhèwèké. Gemeter, tangane dicemplungake ing dhadhane amarga kabeh diwutahake, muffled mung supaya ora narik perhatian wong. Dheweke ora mikir apa-apa, malah Nina. Dheweke ora ngomong utawa mikir utawa nggawe rencana utawa gumun. Ing ngisor gendheng lengkap omah lawas sing gedhe, sing duwe guncang lan nangis nganti sejam, mung krasa. Perdue nolak kabeh argumentasi nalar lan milih mung perasaan. Kabeh mlaku kaya biasane, mbusak sawetara minggu kepungkur saka uripe.
  
  Mripate biru peteng pungkasane mbukak kanthi angel amarga tutup sing abuh; dheweke wis suwe nyopot kacamata. Rasa mati rasa sing enak saka reresik sweltering ngelus-elus dheweke nalika eluhe suda lan dadi luwih muffled. Awan ing ndhuwur ngapura sawetara kelip-kelip padhang sing sepi. Nanging lembab ing mripate nalika dheweke nyawang langit wengi ngowahi saben lintang dadi padhang, sinar dawa sing intersected ing titik ngendi luh ing mripate digawe dowo unnaturally.
  
  A shooting star kejiret manungsa waé. Padha nyabrang ing kubah swarga ing lam bisu, plummeting ing arah ora dingerteni, mung kanggo lali ing salawas-lawase. Perdue gumun karo ndeleng. Sanajan dheweke wis ndeleng kaping pirang-pirang sadurunge, iki pertama kali dheweke nggatekake cara anehe lintang kasebut mati. Nanging durung mesthi lintang, ta? Dheweke mbayangno yen nesu lan tiba murub iku nasibe Lucifer - carane dheweke ngobong lan njerit ing dalan mudhun, numpes, ora nggawe lan pungkasanipun mati piyambak, ngendi sing nonton tiba karo indifference wikan minangka pati bisu liyane.
  
  Mripate ngetutake dheweke menyang sawetara kamar amorf ing Segara Lor nganti buntute ninggalake langit tanpa warna, bali menyang kahanan statis sing normal. Rumangsa melankolis sing jero, Perdue ngerti apa sing diomongake para dewa. Dheweke uga tiba saka puncake wong sing gagah perkasa, dadi bledug sawise salah percaya yen kabegjane langgeng. Ora tau dadi wong sing wis dadi, wong sing ora kaya Dave Perdue sing dikenal. Dhèwèké dadi wong liyo ing awaké dhéwé, biyèn lintang padhang nanging malih dadi kekosongan sepi sing ora diweruhi manèh. Sing bisa diarep-arep yaiku pakurmatan saka wong-wong sing mung nyawang langit kanggo ndeleng dheweke tiba, kanggo njupuk sawetara wektu saka urip kanggo nyenengake dheweke tiba.
  
  "Aku kepengin weruh sapa sampeyan," ujare lirih, ora sengaja, lan nutup mripate.
  
  
  2
  Nglangkahi ula
  
  
  "Aku bisa nindakake, nanging aku butuh materi sing spesifik lan arang banget," ujare Abdul Raya marang merek. "Lan aku bakal mbutuhake wong-wong mau sajrone patang dina sabanjure; yen ora aku kudu mungkasi persetujuan kita. Lha mbak, ana klien liyane sing nunggu aku."
  
  "Apa dheweke menehi biaya sing cedhak karo aku?" pitakone wong wadon marang Abdul. "Amarga kelimpahan kaya iki ora gampang dikalahake utawa ditanggung, sampeyan ngerti."
  
  "Yen sampeyan ngidini aku dadi kendel, Bu," dukun kulit peteng kasebut mesem, "dibandhingake, biaya sampeyan bakal dianggep minangka ganjaran."
  
  Wong wadon mau napuki, malah tambah marem yen kepeksa manut. Dheweke ngerti yen nerak dheweke minangka tandha apik lan bakal nggawe dheweke ego cukup bruised kanggo entuk apa sing dikarepake nalika dheweke ngapusi dheweke supaya percaya yen dheweke duwe klien sing mbayar luwih dhuwur ngenteni tekane ing Belgia. Nanging Abdul ora sakabehe diapusi babagan kemampuane kanthi gumunggung, amarga bakat sing didhelikake saka tandha-tandha kasebut minangka konsep sing luwih rusak kanggo dingerteni. Iki bakal dicekel ing dhadhane, ing mburi atine, nganti tekan wektune mbukak.
  
  Dheweke ora lunga sawise dheweke metu ing ruang tamu sing peteng ing omah mewah dheweke, nanging tetep kaya ora ana apa-apa, nyandhak siku ing mantelpiece ing setelan abang peteng, mung rusak dening lukisan lenga ing pigura emas lan loro antik ukiran dhuwur. Tabel wit oak lan pinus ing lawang menyang kamar. Geni ing sangisore jubahe kresek-kresek banget, nanging Abdul ora nggatekake panase sing ora bisa ditambani sing ngobong sikile.
  
  "Dadi sing sampeyan butuhake?" wong wadon chuckled nalika dheweke bali sakcepete sawise metu saka kamar, seething karo nesu. Ing tangan bejeweled dheweke nyekeli notebook hiasan, siap kanggo Jot mudhun panjalukan saka alkemis. Dheweke mung siji saka rong wong sing sukses dicedhaki. Sayange kanggo Abdul, umume wong Eropa kelas dhuwur duwe katrampilan ngevaluasi karakter lan cepet ngirim dheweke menyang dalan. Ing sisih liya, wong-wong kaya Madame Chantal gampang dimangsa amarga siji kualitas sing dibutuhake wong kaya dheweke kanggo korban - kualitas sing ana ing wong-wong sing tansah ana ing pinggir pasir: kentekan niat.
  
  Kanggo dheweke, dheweke mung ahli tukang logam mulia, panyedhiya barang-barang emas lan perak sing apik lan unik, watu-watu larang regane digawe ing pandai besi. Madame Chantal ora ngerti yen dheweke uga ahli pemalsuan, nanging rasa sing ora kepenak kanggo kemewahan lan kemewahan nggawe dheweke wuta marang wahyu sing bisa uga ora sengaja bocor liwat topenge.
  
  Kanthi ngiringake banget trampil ing sisih kiwa, dheweke nulis permata sing dibutuhake kanggo ngrampungake tugas sing dheweke nyewa dheweke. Dheweke nulis nganggo tangan kaligrafer, nanging ejaane elek. Nanging, amarga kepinginan banget kanggo ngluwihi kanca-kancane, Madame Chantal bakal nindakake apa wae kanggo entuk apa sing ana ing dhaptar. Sawise rampung, dheweke ndeleng dhaptar. Nyonya Chantal ambegan jero lan katon ing wong dhuwur sing ngelingake dheweke menyang yogi utawa guru kultus rahasia.
  
  "Kapan sampeyan butuh iki?" - dheweke takon cetha. "Lan bojoku mesthine ora ngerti. Kita kudu ketemu maneh ing kene amarga dheweke wegah teka ing wilayah iki."
  
  "Kula badhe wonten ing Bèlgi kirang saking seminggu, Bu, wekdal punika kula kedah netepi dhawuh panjenengan. Wes ora duwe wektu akeh, berarti aku butuh inten iki pas dilebokke dhompetmu," mesem lirih. Mripate kosong natap dheweke nalika lambene bisik-bisik manis. Nyonya Chantal ora bisa nggandhengake karo ular wedhus ara-ara samun, ngeklik ilat nalika pasuryane tetep watu.
  
  Tolak-meksa. Sing diarani. Dheweke sengit marang master endah iki, sing uga ngaku dadi pesulap kepileh, nanging sakperangan alesan dheweke ora bisa nolak wong. Ing aristokrat Prancis ora bisa njupuk mripate saka Abdul nalika dheweke ora katon, sanajan dheweke jijik ing kabeh cara. Piye wae, sifat njijiki, grunts kewan lan driji ora wajar cakar fascinated dheweke kanggo titik obsesi.
  
  Dheweke ngadeg ing cahya geni, ngetokake bayangan aneh sing ora adoh saka gambare dhewe ing tembok. Irung bengkok ing pasuryan balung menehi dheweke katon kaya manuk - mbok menawa manuk hering cilik. Mripat peteng Abdul sing sipit didhelikake ing ngisor alis sing meh ora ana rambut, ing depresi jero sing mung ndadekake balung pipine katon luwih menonjol. Kasar lan greasy, rambute ireng ditarik maneh menyang buntut kuda, lan anting gelung cilik sing nghias cuping kuping kiwa.
  
  Dheweke mambu menyan lan rempah-rempah, lan nalika ngandika utawa mesem, garis lambene peteng rusak dening untu sampurna eerily. Madame Chantal nemokake gondho sing akeh banget; dheweke ora bisa ngerti yen dheweke Firaun utawa Phantasm. Dheweke yakin siji bab: pesulap lan alkemis duwe ngarsane luar biasa, tanpa malah mundhakaken swara utawa nuduhake yen dheweke ngobahake tangane. Iki wedi dheweke lan nambah jijik aneh dheweke felt menyang wong.
  
  "Celeste?" dheweke gasped nalika dheweke maca jeneng menowo ing kertas kang menehi dheweke. Raine nggambarake rasa kuwatir sing dirasakake nalika nampa permata kasebut. Cemlorot kaya zamrud sing apik banget ing cahya geni, Madame Chantal nyawang mripate Abdul. "Pak Raya, kula mboten saged. Bojoku setuju menehi "Celeste" menyang Louvre. Nyoba mbenerake kesalahane, malah menehi saran yen dheweke bisa entuk apa sing dikarepake, dheweke nuli mudhun lan kandha, "Aku mesthi bisa ngatasi loro liyane, nanging ora iki."
  
  Abdul ora nuduhake pratandha kuwatir babagan kesalahan kasebut. Alon-alon tangane nutupi raine, mesem serene. "Muga-muga sampeyan bisa owah pikiran, Bu. Iku hak istimewa wanita kaya sampeyan kanggo nyekel tumindake wong gedhe ing tlapak tangan sampeyan. Nalika driji-driji sing mlengkung kanthi apik nggawe bayangan ing kulit sing padhang, aristokrat kasebut ngrasakake tekanan es sing nembus raine. Cepet-cepet ngusap raine sing wis adhem, dheweke ngresiki tenggorokan lan narik awake dhewe. Yen dheweke goyah saiki, dheweke bakal kelangan dheweke ing segara wong manca.
  
  "Balik rong dina. Temokake aku kene ing ruang tamu. Asistenku ngerti sampeyan lan bakal ngenteni sampeyan, "ujare dheweke, isih gonjang-ganjing karo sensasi nggegirisi sing katon ing pasuryane sedhela. "Aku bakal njaluk Celeste, Pak Raya, nanging luwih becik sampeyan entuk masalahku."
  
  Abdul ora ngomong maneh. Dheweke ora butuh.
  
  
  3
  A tutul saka tenderness
  
  
  Nalika Perdue tangi sesuk, dheweke rumangsa kaya omong kosong, polos lan prasaja. Nyatane, dheweke ora bisa ngeling-eling kapan pungkasane dheweke bener-bener nangis, lan sanajan dheweke rumangsa luwih entheng sawise diresiki, mripate bengkak lan murub. Kanggo mesthekake yen ora ana sing ngerti apa sing nyebabake kahanane, Perdue ngombe telung perempat saka botol Southern Moonshine sing disimpen ing antarane buku-buku medeni ing rak cedhak jendhela.
  
  "Duh Gusti, wong tuwa, sampeyan katon pas kanggo tramp," Perdue groaned, ndeleng bayangan ing pangilon jedhing. "Kepiye kedadeyane kabeh iki? Aja ngomong, aja," dheweke ngempet. Karo mlaku adoh saka pangilon arep nguripke kran padusan, dheweke terus ngomel-ngomel kaya wong tuwa sing bodho. Pas awake kayane wis umur setaun sewengi. "Aku ngerti. Aku ngerti kepiye kedadeyane. Sampeyan salah mangan panganan, ngarep-arep weteng sampeyan wis biasa karo racun, nanging malah keracunan.
  
  Sandhangané tiba kaya ora ngerti awaké, ngrangkul sikilé sadurunge metu saka tumpukan kain sing dadi lemari klambi wiwit ilang kabeh bobote ing guo omah "Ibu". Ing ngisor aliran banyu sing adhem, Perdue ndedonga tanpa agama, kanthi rasa syukur tanpa iman lan simpati sing jero kanggo kabeh sing ora ngerti kemewahan pipa njero ruangan. Wis dibaptis ing padusan, dheweke ngresiki pikirane kanggo ngilangi beban sing ngelingake yen pacoban ing tangane Joseph Karsten ora bakal rampung, sanajan dheweke muter kertu kanthi alon lan waspada. Ing mratelakake panemume, Oblivion diremehake amarga minangka papan perlindungan sing gedhe nalika ana masalah, lan dheweke kepengin ngrasakake lalen kasebut.
  
  Bener karo kacilakan akhir-akhir iki, Perdue, nanging ora seneng suwe sadurunge ketukan ing lawang ngganggu terapi sing isih enom.
  
  "Apa iki?" dheweke nyeluk liwat hiss banyu.
  
  "Sarapanmu, Pak," keprungu saka sisih lawang. Perdue perked munggah lan nilar nesu meneng ing panelpon.
  
  "Charles?" pitakone.
  
  "Injih pak?" Charles mangsuli.
  
  Perdue mesam-mesem, bungah banget krungu swarane butler sing wis akrab maneh, swara sing banget ora ana nalika dheweke mikirake jam mati ing guo; swara kang panginten ora bakal krungu maneh. Tanpa mikir kaping pindho, jutawan sing nandhang sungkowo mlumpat metu saka njaba padusan lan mbukak lawang. Butler babar blas bingung ngadeg karo pasuryan kaget nalika boss wuda ngrangkul dheweke.
  
  "Ya Allah, wong tuwa, dakkira sampeyan ilang!" Perdue mesem, ngeculake wong lanang kanggo salaman. Untunge, Charles pancen profesional banget, ora nggatekake bagpipe Purdue lan njaga prilaku sing ora ana gunane sing dibanggakake Inggris.
  
  "Kula namung sekedhik, Pak. Saiki kabeh wis apik, matur nuwun, "ujare Charles Perdue. "Apa sampeyan pengin mangan ing kamar utawa ing ngisor karo," dheweke rada merengut, "wong MI6?"
  
  "Temtunipun ing ngriki. Matur nuwun, Charles," wangsulane Perdue, ngerti dheweke isih salaman karo wong sing dipamerake perhiasan makutha.
  
  Charles manthuk. "Apik banget, Pak."
  
  Nalika Perdue bali menyang jedhing kanggo nyukur lan nyopot tas sing nggegirisi ing sangisore mripate, butler metu saka kamar turu utama, kanthi meneng-menengan ngeling-eling reaksi juragan sing nyenengake lan wuda. Iku tansah apik kanggo ora kejawab, panginten, malah kanggo ombone iki.
  
  "Apa dheweke ngomong?" - Lily takon nalika Charles mlebu pawon. Panggone ambune roti sing mentas dipanggang lan endhog orak-arik, samar-samar dikalahake dening ambune kopi sing disaring. Kepala masak sing nengsemake nanging penasaran wrung tangane ing ngisor andhuk pawon lan katon ora sabar ing butler, ngenteni jawaban.
  
  "Lillian," dheweke nggrundel ing wiwitan, jengkel kaya biasane amarga penasaran. Nanging banjur dheweke temen maujud sing dheweke, banget, ora kejawab pemilik saka omah lan dheweke duwe hak kanggo wonder apa wong kang pisanan tembung kanggo Charles. Tinjauan iki, kanthi cepet digawe ing sirahe, nyuda pandhangane.
  
  "Dheweke seneng banget bisa teka maneh," wangsulane Charles kanthi resmi.
  
  "Apa iku sing ngandika?" - dheweke takon tenderly.
  
  Charles njupuk kauntungan saka wayahe. "Ora akeh tembung, sanajan gerak-gerik lan basa awak nuduhake rasa seneng banget." Dheweke nyoba banget supaya ora ngguyu karo tembunge dhewe, kanthi tembung sing elegan kanggo nuduhake bebener lan karep.
  
  "Oh, iki apik banget," dheweke mesem, menyang prasmanan kanggo njupuk piring kanggo Perdue. "Telur lan sosis banjur?"
  
  Ora kaya biasane kanggo butler, dheweke ngguyu ngguyu, sing dadi owah-owahan sing apik saka sikape sing biasa. A little bingung, nanging esem ing reaksi mboten umum kang, dheweke ngadeg ngenteni konfirmasi sarapan nalika butler bledosan menyang Pas ngguyu.
  
  "Aku bakal njupuk minangka ya," dheweke giggled. "Dhuh Gusti, cah lanang, ana sing lucu banget mesthi kedadeyan kanggo sampeyan ninggalake kekerasan sampeyan." Dheweke njupuk piring lan dilebokake ing meja. "Deleng kowe! Sampeyan mung ngidini kabeh nongkrong."
  
  Charles pingkel-pingkel karo ngguyu, nyender ing alcove jubin ing jejere kompor batu bara wesi sing ana ing pojok lawang mburi. "Nyuwun pangapunten, Lillian, nanging aku ora bisa ngomong babagan kedadeyan kasebut. Iku mung ora sopan, sampeyan ngerti.
  
  "Aku ngerti," dheweke mesem, ngatur sosis lan endhog scrambled ing jejere roti panggang Purdue. "Mesthi wae aku pengin ngerti apa sing kedadeyan, nanging wektu iki aku mung bakal marem ndeleng sampeyan ngguyu. Iku cukup kanggo nggawe dinaku."
  
  Rumangsa lega amarga wektu iki wanita tuwa kasebut ora gelem njaluk informasi, Charles nepuk pundhake lan narik awake. Dheweke nggawa nampan lan diselehake panganan, mbantu dheweke ngombe kopi, lan pungkasane njupuk koran kanggo njupuk Perdue ing ndhuwur. Nekat kanggo ndawakake anomali Charles babagan kamanungsan, Lily kudu ngendhaleni maneh babagan apa sing dituduh dheweke nalika metu saka pawon. Dheweke wedi dheweke bakal nyelehake tray, lan dheweke pancen bener. Kanthi pandelenge sing isih cetha ing pikirane, Charles mesthi bakal nggawe kekacoan ing lantai yen dheweke ngelingake dheweke.
  
  Saindhenging lantai siji omah, pawns Secret Service banjir Reichtisousis karo ngarsane. Charles ora duwe apa-apa marang wong-wong sing makarya kanggo layanan intelijen ing umum, nanging kasunyatan sing padha dipasang ing kono ndadekake wong-wong mau ora luwih saka penjahat ilegal sing didanai dening kerajaan palsu. Dheweke ora duwe hak ana ing kono, lan sanajan mung nuruti prentah, para staf ora bisa nahan dolanan kekuwatan cilik lan sporadis nalika ditugasake kanggo ngawasi peneliti miliarder, tumindak kaya maling umum. .
  
  Aku isih ora bisa ngerti carane Intelligence militèr bisa annex omah iki nalika ora ana ancaman militèr internasional manggon kene, Charles mikir nalika dheweke nggawa tray menyang kamar Perdue. Nanging dheweke ngerti manawa kabeh iki disetujoni dening pamrentah, mesthine ana alesan sing ala - konsep sing luwih medeni. Mesthine ana liyane, lan dheweke bakal entuk dhasar, sanajan dheweke kudu njaluk informasi saka sedulure maneh. Charles nylametake Perdue nalika pungkasan dheweke nganggep adhine ipar. Dheweke ngusulake manawa adhine ipar bisa nyuplai sawetara liyane marang kepala pelayan yen tegese ngerteni apa tegese.
  
  "Hei Charlie, dheweke wis tangi?" - salah siji saka operatives takon cheerfully.
  
  Charles ora nggatekake dheweke. Yen dheweke kudu mangsuli sapa wae, ora liya Agen Khusus Smith. Saiki dheweke yakin manawa pimpinane wis nggawe hubungan pribadi sing kuat karo agen pengawas. Nalika dheweke tekan lawang Perdue, kabeh hiburan ninggalake dheweke lan dheweke bali menyang awake sing tenanan lan manut.
  
  "Sarapanmu, Pak," kandhane ing ngarep lawang.
  
  Perdue mbukak lawang kanthi maneka warna. Kanthi nganggo chinos, loafers Moschino lan klambi kancing putih kanthi lengen digulung nganti sikut, dheweke njawab lawang kanggo butlere. Nalika Charles mlebu, dheweke krungu Perdue nutup lawang ing mburine.
  
  "Aku kudu ngomong karo sampeyan, Charles," dheweke ngeyel kanthi swara lirih. "Apa ana sing ngetutake sampeyan ing kene?"
  
  "Ora, Pak, sak ngertiku, ora," wangsulane Charles kanthi jujur, nyelehake nampan ing meja kayu ek Perdue sing kadhangkala seneng brendi ing wayah sore. Dheweke mbenerake jaket lan nglempitake tangane ing ngarepe. "Apa sing bisa daktindakake, Pak?"
  
  Perdue katon liar ing mripate, sanajan basa awak dheweke nyaranake dheweke ulet lan persuasif. Ora ketompo carane hard dheweke nyoba kanggo katon prayoga lan manteb ing ati, dheweke ora bisa ngapusi butler. Charles wis kenal Purdue ing salawas-lawase. Dheweke wis ndeleng dheweke ing pirang-pirang cara sajrone pirang-pirang taun, saka nesu banget ing alangan ilmu nganti keceriaan lan kelembutan ing tangane akeh wanita sugih. Dheweke bisa ngomong yen ana sing ngganggu Perdue, luwih saka mung ngrungokake.
  
  "Aku ngerti sampeyan sing ngandhani Dr. Gould yen Dinas Rahasia arep nyekel aku, lan aku matur nuwun kanthi sepenuh ati amarga wis ngelingake dheweke, nanging aku kudu ngerti, Charles," ujare kanthi cepet kanthi bisik-bisik . "Aku kudu ngerti kepiye sampeyan ngerti babagan iki amarga ana luwih saka iku. Ana luwih akeh tinimbang iku, lan aku kudu ngerti kabeh lan apa wae sing bakal ditindakake MI6 sabanjure.
  
  Charles mangertos semangat panyuwunipun juragan, nanging ing wektu sing padha felt banget inept ing panjalukan. "Aku weruh," ngandika karo ngelingke isin. "Wah, aku mung kebetulan krungu. Nalika ngunjungi Vivian, adhine, bojone mung ... ngakoni. Dheweke ngerti yen aku ana ing layanan Reichtisusis, nanging ketoke dheweke krungu kolega ing salah sawijining cabang pemerintah Inggris nyebutake yen MI6 wis diwenehi ijin lengkap kanggo nguber sampeyan, Pak. Nyatane, aku mikir dheweke ora mikir babagan wektu kasebut."
  
  "Temtu dheweke ora nindakake. Iki konyol. Aku kurang ajar Scottish dening kewarganegaraan. Sanajan aku melu urusan militer, MI5 bakal narik senar. Hubungan internasional pancen abot babagan iki, aku pitutur marang kowe, lan aku kuwatir, "ujare Perdue. "Charles, aku njaluk sampeyan ngubungi iparmu kanggo aku."
  
  "Kanthi hormat, Pak," Charles mangsuli kanthi cepet, "yen sampeyan ora keberatan, aku luwih seneng ora melu kulawargaku. Aku nyesel karo keputusane Pak, nanging terus terang aku wedi karo adhiku. Aku wiwit kuwatir yen dheweke wis nikah karo wong sing duwe hubungan karo Secret Service lan dheweke mung dadi administrator. Nyeret wong-wong mau menyang kegagalan internasional kaya iki ... "Dheweke shrugged gultily, kroso elek babagan kejujuran dhewe. Dheweke ngarep-arep yen Perdue isih bakal ngormati kabisan minangka butler lan ora murub dheweke amarga sawetara bentuk insubordinasi sing pincang.
  
  "Aku ngerti," wangsulane Perdue alon, pindhah saka Charles kanggo ndeleng metu liwat lawang loteng ing serenity ayu Edinburgh esuk.
  
  "Nyuwun sewu, Pak Perdue," ujare Charles.
  
  "Ora, Charles, aku ngerti tenan. Aku percoyo, percoyo aku. Pira kedadeyan elek marang kanca-kanca cedhakku amarga padha melu kegiatanku? Aku ngerti akibate nyambut gawe kanggo aku, "ujare Perdue, kaya ora duwe pangarep-arep tanpa niat kanggo melas. Dheweke pancen ngrasakake beban dosa. Nyoba dadi ramah nalika ditolak kanthi hormat, Perdue noleh lan mesem. "Pancen, Charles. Aku ngerti tenan. Tulung aku ngerti kapan Agen Khusus Smith bakal teka?"
  
  "Mesthine, Pak," wangsulane Charles, nyelehake dagu kanthi cetha. Dheweke ninggalake kamar kanthi rasa kaya pengkhianat, lan yen dideleng saka para perwira lan agen ing lobi, dheweke dianggep siji.
  
  
  4
  Dokter ing
  
  
  Agen Khusus Patrick Smith ngunjungi Purdue ing dina iku amarga apa sing diomongake Smith marang atasane yaiku janjian dokter. Ngelingi apa sing ditindakake ing omah matriarch Nazi sing dikenal minangka Ibu, dewan kehakiman ngidini Perdue nampa perawatan medis nalika dheweke ana ing tahanan sementara saka Layanan Intelijen Rahasia.
  
  Ana wong telu sing tugas shift, ora ngetung loro njaba ing gapura, lan Charles sibuk karo houseworks, feed kang jengkel karo wong-wong mau. Nanging, dheweke luwih gampang sopan marang Smith amarga pitulungane marang Purdue. Charles mbukak lawang kanggo dhokter nalika bel lawang muni.
  
  "Malah dhokter miskin kudu digoleki," desahan Perdue, ngadeg ing ndhuwur undhak-undhakan lan condong banget ing pager kanggo dhukungan.
  
  "Wong lanang katon lemes, ya?" - siji saka wong bisik-bisik marang liyane. "Delengen mripate bengkak!"
  
  "Lan abang," tambah liyane, goyangake sirahe. "Aku ora mikir dheweke bakal luwih apik."
  
  "Guys, please cepet," Agen Khusus Smith ngandika cetha, ngelingaken tugas sing. "Dokter mung duwe wektu sejam karo Pak Perdue, mula maju."
  
  "Inggih, Pak," padha nguwuh bebarengan nalika rampung panelusuran medis.
  
  Nalika padha rampung karo dhokter, Patrick dikawal munggah ing ngendi Perdue lan butler kang nunggu. Ing kono Patrick njupuk pos jaga ing ndhuwur undhak-undhakan.
  
  "Ana apa maneh, Pak?" - Charles takon nalika dhokter mbukak lawang kanggo kamar Perdue kanggo wong.
  
  "Ora, matur nuwun, Charles. Sampeyan bisa lunga," wangsulane Perdue banter sadurunge Charles nutup lawang. Charles isih felt banget guilty kanggo brushing mati boss, nanging ketoke sing Perdue tulus ing pangerten.
  
  Ing kantor pribadi Perdue, dheweke lan dhokter ngenteni, ora ngomong utawa obah, sedhela, ngrungokake gangguan ing njaba lawang. Ora ana swara sing ribut, lan liwat salah sawijining peepholes rahasia sing nyedhiyakake tembok Purdue, dheweke bisa ndeleng manawa ora ana sing ngrungokake.
  
  "Aku kudu ngempet saka nggawe referensi bocah-bocah kanggo puns medis kanggo nambah humor sampeyan, wong tuwa, yen mung tetep ing karakter. Ngerti, iki gangguan banget karo kemampuan dramatisku," ujare dokter karo nyelehake lemari obat ing lantai. "Apa sampeyan ngerti carane aku berjuang kanggo njaluk Dr. Beach kanggo nyilih kula koper lawas?"
  
  "Nyedhot munggah, Sam," ngandika Perdue, mesem ceria nalika reporter squinted konco kaca tingal ireng-bingkai sing dudu kagungane. "Iku ide sampeyan kanggo nyamar dadi Dr. Beach. Ngomong-ngomong, piye kabare Juru Slametku?"
  
  Tim penyelamat Purdue dumadi saka rong wong sing kenal karo Dr. Nina Gould sing dikasihi, sawijining pastor Katolik lan dokter umum saka Oban, Skotlandia. Wong loro mau kanggo nylametake Perdue saka pati kasar ing ruang paling ngisor saka Yvette Wolf sing ala, anggota tingkat pertama Ordo Matahari Ireng sing dikenal minangka Ibu kanggo permaisuri fasis.
  
  "Dheweke pancen apik, sanajan dheweke rada pait sawise nyoba karo sampeyan lan Rama Harper ing omah neraka kasebut. Aku yakin apa sing nggawe dheweke kaya ngono bakal nggawe dheweke dadi terkenal, nanging dheweke ora gelem menehi katrangan babagan iki, " Sam ngangkat bahu. "Menteri uga bungah babagan iki, lan mung nggawe bal-balanku gatel, sampeyan ngerti."
  
  Perdu ngguyu. "Aku yakin iku. Pracayaa, Sam, apa sing ditinggalake ing omah lawas sing didhelikake iku paling ora ditemokake. Piye kabare Nina?"
  
  "Dheweke ana ing Alexandria ngewangi katalog museum sawetara bandha sing wis ditemokake. Dheweke pengin menehi jeneng pameran kasebut sawise Alexander Agung - kaya Gould / Earle Find, kanggo ngurmati kerja keras Nina lan Joanna nemokake Letter of Olympias lan liya-liyane. Mesthi wae dheweke ora nyebutake jeneng sampeyan sing mulya. Injeksi."
  
  "Aku weruh prawan kita duwe rencana gedhe," ujare Perdue, mesem alon-alon lan seneng krungu manawa sejarawan sing apikan, cerdas lan ayu pungkasane entuk pangenalan sing pantes saka jagad akademik.
  
  "Ya, lan dheweke isih takon kepiye carane bisa nylametake sampeyan saka predikat iki kanggo kabeh, sing biasane aku kudu ngganti topik amarga ... ngandika. njupuk obrolan menyang arah sing luwih serius.
  
  "Lho, mulane sampeyan ana ing kene, wong tuwa," Perdue ngempet. "Lan aku ora duwe wektu akeh kanggo ngisi sampeyan, mula lungguha lan ngombe wiski."
  
  Sam merengut, "Nanging Pak, kula niki dokter. Kok wani?" Dheweke masrahake gelas marang Perdue supaya bisa dicet nganggo grouse. "Aja pelit, saiki."
  
  Iku apik kanggo disiksa maneh dening banyolan Sam Cleave, lan menehi Perdue kabungahan gedhe kanggo nandhang sangsara maneh saka stupidity enom wartawan kang. Dheweke ngerti banget yen dheweke bisa ngandelake Cleve kanthi urip lan, yen sing paling penting, kancane bisa langsung lan apik banget dadi kanca profesional. Sam bisa langsung ngganti saka Scot bodho kanggo enforcer energik - kualitas invaluable ing donya mbebayani saka peninggalan gaib lan aneh ilmu.
  
  Wong loro lungguh ing ambang lawang loteng, mung ing njero supaya gorden renda putih sing kandel bisa ndhelikake obrolan saka prying mripat nonton pekarangan. Wong-wong mau ngomong nganggo swara lirih.
  
  "Singkatipun," ujare Perdue, "putra asu sing ngatur penculikanku, lan penculikan Nina babagan perkara kasebut, yaiku anggota Black Sun sing jenenge Joseph Karsten."
  
  Sam nulis jeneng ing notebook compang-camping sing digawa ing kanthong jaket. "Apa dheweke wis mati?" Sam takon kaya ora ana apa-apa. Nyatane, muni dheweke pancen penting banget, mula Perdue ora ngerti apa kudu kuwatir utawa bungah babagan jawaban kasebut.
  
  "Ora, dheweke urip banget," wangsulane Perdue.
  
  Sam nyawang kancane sing rambute salaka. "Nanging kita pengin dheweke mati, ta?"
  
  "Sam, iki kudu dadi gerakan sing halus. Pembunuhan kanggo wong sing cendhak, "ujare Perdue.
  
  "Tenan? Kandhanana marang asu tuwa wizened sing nindakake iki kanggo sampeyan," Sam growled, pointed ing awak Perdue. "Order of the Black Sun kudune mati karo Nazi Jerman, kancaku, lan aku bakal nggawe manawa dheweke wis ilang sadurunge aku nyelehake ing peti matiku."
  
  "Aku ngerti," Perdue nglipur dheweke, "lan aku ngormati semangat kanggo mungkasi rekaman para penghinaku. Aku pancene pengin. Nanging ngenteni nganti sampeyan ngerti kabeh crita. Banjur kandhaa yen apa sing dakrencanakake dudu pestisida sing paling apik.
  
  "Oke," Sam sarujuk, rada nyuda kepinginan kanggo mungkasi masalah sing ketoke langgeng digawe dening wong-wong sing isih nahan rusak elit SS. "Ayo, ngomong liyane."
  
  "Sampeyan bakal seneng turnaround iki, minangka pundung kaya aku," Perdue ngakoni. "Joseph Karsten ora liya Joe Carter, kepala Layanan Intelijen Rahasia saiki."
  
  "Yesus!" - Sam nguwuh gumun. "Sampeyan ora bisa serius! Wong iku kaya Inggris kaya teh sore lan Austin Powers.
  
  "Iki bagian sing mbingungake aku, Sam," wangsulane Perdue. "Apa sampeyan ngerti apa sing dakkarepake ing kene?"
  
  "MI6 nyalahake properti sampeyan," wangsulane Sam alon-alon nalika pikirane lan mripate mlayu liwat kabeh sambungan sing bisa ditindakake. "Layanan Rahasia Inggris dikelola dening anggota organisasi Black Sun, lan ora ana sing ngerti apa-apa, sanajan sawise penipuan legal iki." Mripat kang peteng darted kanthi cepet minangka rodha muter kanggo nutupi kabeh sisih masalah. "Perdue, kenapa dheweke butuh omahmu?"
  
  Perdue ngganggu Sam. Dheweke katon meh ora peduli, kaya-kaya wis kesel amarga lega anggone nuduhake kawruh. Kanthi swara sing alus lan kesel, dheweke shrugged lan nunjuk kanthi tangan sing mbukak: "Saka sing dakkira aku krungu ing ruang makan setan kasebut, dheweke mikir yen Reichtisusis ngemot kabeh peninggalan sing dikepengini Himmler lan Hitler."
  
  "Ora kabeh ora bener," Sam nyathet, njupuk cathetan kanggo referensi dhewe.
  
  "Iya, nanging Sam, apa sing didhelikake ing kene pancen kakehan. Ora mung iki. Apa sing dakkarepake ing kene mesthine ora ana, "dheweke ngremet lengene Sam kanthi kenceng, "sampeyan tiba ing tangane Joseph Karsten! Ora kaya Military Intelligence 6 utawa Ordo Matahari Ireng. Wong iki bisa nggulingake pamrentah kanthi mung setengah paten sing disimpen ing laboratoriumku! Mripate Perdue teles, tangane sing tuwa ing kulit Sam dheg-dhegan nalika nyuwun karo siji-sijine sing bisa dipercaya.
  
  "Oke, jago tuwa," ujare Sam, ngarep-arep bisa nyuda mania ing raine Perdue.
  
  "Ngrungokake, Sam, ora ana sing ngerti apa sing daklakoni," ujare miliarder kasebut. "Ora ana wong ing sisih kita sing ngerti yen Nazi sing kurang ajar ngurusi keamanan Inggris. Aku butuh sampeyan, wartawan investigasi sing apik, pemenang Hadiah Pulitzer, wartawan selebriti ... kanggo mbukak parasut bajingan iki, oke?"
  
  Sam entuk pesen, banter lan jelas. Dheweke bisa ndeleng sing tau penake lan diklumpukake Dave Perdue wis retak ing beteng. Cetha manawa pangembangan anyar iki nggawe potongan sing luwih jero kanthi lading sing luwih cetha, lan ngethok garis rahang Perdue. Sam ngerti dheweke kudu ngurus kasus iki sadurunge piso Karsten narik sabit abang ing tenggorokan Perdue lan mungkasi dheweke ing salawas-lawase. Kancane ngalami masalah serius lan uripe ana ing bebaya sing jelas, luwih akeh tinimbang sadurunge.
  
  "Sapa maneh sing ngerti identitas asline? Apa Paddy ngerti?" - Sam takon, njlentrehake sing melu supaya bisa mutusaké ngendi kanggo miwiti. Yen Patrick Smith ngerti yen Carter iku Joseph Karsten, bisa uga ana bebaya maneh.
  
  "Ora, ing pangrungon dheweke ngerti yen ana sing ngganggu aku, nanging aku mutusake kanggo nyimpen barang sing gedhe banget ing dhadhaku. Dheweke ana ing peteng ing wektu iki, "ujare Perdue.
  
  "Aku luwih apik kanthi cara iki," Sam ngakoni. "Ayo ndeleng sepira kita bisa nyegah akibat sing serius nalika kita ngerti carane nyepak charlatan iki ing cangkeme hawk."
  
  Isih ditemtokake kanggo tindakake saran Joan Earl wis diwenehi nalika obrolan ing es muddy Newfoundland nalika mbukak Alexander Agung, Perdue nguripake kanggo Sam. " Mangga, Sam, ayo daklakoni kanthi caraku. Aku duwe alesan kanggo kabeh iki."
  
  "Aku janji, kita bisa nindakake kanthi cara sampeyan, nanging yen ana masalah, Perdue, aku bakal nelpon brigade renegade kanggo ndhukung kita. Karsten iki nduweni kekuwatan sing ora bisa kita perang dhewe. Biasane ing cabang intelijen militer sing luwih dhuwur ana tameng sing ora bisa ditembus, yen sampeyan ngerti apa sing dakkarepake," Sam ngelingake. "Wong-wong iki kuat kaya tembung ratu, Perdue. Bajingan iki bisa nindakake perkara sing njijiki kanggo kita lan nutupi kaya kucing sing ngompol ing kothak. Ora ana sing bakal ngerti. Lan sapa sing ngakoni bisa cepet dibuwang."
  
  "Iya, aku ngerti. Pracayaa, aku ngerti banget babagan karusakan sing bisa ditindakake, "ujare Perdue. "Nanging aku ora pengin dheweke mati yen aku ora duwe pilihan liyane. Saiki, aku bakal nggunakake Patrick lan tim hukumku kanggo njaga Karsten sajrone aku bisa.
  
  "Oke, ayo dakdeleng sawetara sejarah, akta judhul, cathetan pajak lan liya-liyane. Luwih akeh kita sinau babagan bajingan iki, luwih akeh kita kudu njebak dheweke." Sam saiki wis kabeh cathetan ing urutan, lan saiki dheweke ngerti ombone saka alangan sing diadhepi Perdue, kang tetep kanggo nggunakake licik kanggo counteract.
  
  "Wong sing apik," Perdue ambegan, lega amarga ngandhani wong kaya Sam, wong sing bisa diandelake kanthi presisi pakar. "Saiki, aku kira manuk hering ing lawang iki kudu ndeleng sampeyan lan Patrick ngrampungake pemeriksaan medis."
  
  Kanthi Sam ing Dr. Beach guise lan Patrick Smith nggunakake ruse, Perdue pamit lawang kamar turu. Sam noleh mburi. "Wasir iku umum ing jinis laku seksual iki, Pak Perdue. Aku wis ndeleng iki biasane karo politisi lan ... agen intelijen ... nanging ora perlu kuwatir. Sehat terus lan aku bakal ketemu sampeyan."
  
  Perdue ilang menyang kamar kanggo ngguyu, nalika Sam dadi subyek saka sawetara glances gelo ing cara kanggo lawang ngarep. Kanthi manthuk-manthuk kanthi sopan, dheweke metu saka omah karo kancane nalika isih cilik. Patrick wis digunakake kanggo outbursts Sam, nanging ing dina iki kang wis angel kanggo njaga prilaku strictly profesional, paling nganti padha mlebu ing Volvo lan ninggalake Estate - ing jahitan.
  
  
  5
  Susah ing tembok Villa d'Chantal
  
  
  
  Entrevo - rong dina mengko
  
  
  Ing wayah sore anget lagi wae warmed Madame Chantal kang kaki nalika dheweke ditarik ing pasangan liyane saka kaose sikil liwat dheweke kathok ketat sutra. Iku musim gugur, nanging kanggo dheweke kadhemen mangsa wis ana ing ngendi wae dheweke lunga.
  
  "Aku wedi yen ana apa-apa karo sampeyan, sayang," bojone menehi saran karo mbenerake dasi kanggo kaping satus. "Apa sampeyan yakin ora bisa nandhang kadhemen bengi iki lan melu aku? Sampeyan ngerti, yen wong-wong terus ndeleng aku teka ing pesta dhewe, dheweke bisa uga curiga yen ana sing ora apik ing antarane kita."
  
  Dheweke nyawang dheweke kanthi prihatin. "Dheweke ora kudu ngerti yen kita pancen bangkrut, sampeyan ngerti? Ora ana sampeyan ing kana karo aku bisa nyebabake gosip lan narik kawigaten marang kita. Wong sing salah bisa uga nyelidiki kahanan kita mung kanggo marem rasa penasaran. Sampeyan ngerti yen aku kuwatir banget lan aku kudu njaga karsane Menteri lan para pemegang saham, yen ora, kita wis rampung.
  
  "Ya mesthi aku pengin. Percaya wae yen aku ujar manawa kita ora bakal kuwatir babagan njaga properti kasebut, "ujare dheweke kanthi swara sing ringkih.
  
  "Iki artine apa? Aku wis ngomong, aku ora dodol berlian. Iki mung siji-sijine bukti status kita!" Dheweke ngomong kanthi tegas, sanajan tembunge luwih prihatin tinimbang nesu. "Ayo karo aku bengi iki lan nganggo barang sing mewah, mung kanggo mbantu aku katon layak kanggo peran sing kudu daklakoni minangka wong bisnis sing sukses."
  
  "Henri, aku janji bakal ngancani kowe ing sabanjure. Aku mung ora rumangsa bisa nahan ekspresi ceria ing raiku nganti suwe nalika aku nglawan demam lan lara. Chantal marani bojone karo mlaku santai, mesem. Dheweke mbenerake dasi lan ngambung pipine. Dheweke nyelehake mburi tangane ing bathuk kanggo mriksa suhu dheweke, banjur katon ditarik.
  
  "Apa?" - dheweke takon.
  
  "Ya ampun, Chantal. Aku ora ngerti apa jenis mriyang sampeyan, nanging misale jek kaya ngelawan. Awakmu adem kaya... mayit," akhire mbandhingake sing elek.
  
  "Aku wis ngomong karo sampeyan," wangsulane kanthi santai, "Aku ora rumangsa cukup kanggo dekorasi sisih sampeyan kaya bojone baron." Saiki cepet-cepet, sampeyan bisa uga telat, lan ora bisa ditampa.
  
  "Inggih, mbak," Henri mesem, nanging atine isih deg-degan amarga kaget ngrasakake kulite bojone, sing suhune sithik banget nganti ora ngerti sebabe pipi lan lambene isih merona. Baron ngerti carane ndhelikake perasaane. Iki minangka syarat gelar lan cara bisnis. Dheweke langsung lunga, nekat ndeleng maneh bojone sing ngucapake pamit saka lawang ngarep kastil Belle Époque sing mbukak, nanging dheweke mutusake supaya tetep katon.
  
  Ing langit sedheng ing wayah sore April, Baron de Martin wegah ninggalake omahe, nanging bojone mung seneng karo privasi. Nanging, iki ora rampung kanggo piyambak. Dheweke enggal-enggal nyiapake kanggo nampa tamune, luwih dhisik njupuk telung inten saka brankas bojone. Celeste pancen apik banget, narik ati nganti dheweke ora pengin pisah karo dheweke, nanging sing dikarepake saka alkemis kasebut luwih penting.
  
  "Bengi iki aku bakal nylametake awake dhewe, Henri sing daktresnani," dheweke bisik-bisik karo nyelehake berlian ing serbet beludru ijo sing dipotong saka klambi sing biasane digunakake ing pesta kaya sing ditinggal bojone. Sambil ngusap-ngusap tangane sing kadhemen, Chantal dicekel geni ing pawon kanggo anget. Jam mantel sing nggegirisi nggegirisi omah sing sepi, nganti tekan separo nomer loro. Dheweke duwe telung puluh menit sadurunge dheweke teka. Ibu rumah tangga wis ngerti pasuryane, uga pembantune, nanging durung ngumumake tekane.
  
  Ing buku harian, dheweke nulis entri kanggo dina kasebut, nyatakake kahanane. Chantal minangka tukang rekaman, fotografer lan panulis. Dheweke nulis puisi kanggo kabeh kesempatan, sanajan ing hiburan sing paling gampang, dheweke ngarang puisi kanggo ngeling-eling. Kenangan saben dina ulang taun dideleng ing jurnal sadurunge kanggo marem nostalgia dheweke. Penggemar privasi lan jaman kuna, Chantal nyimpen buku harian ing buku sing larang regane lan seneng banget nulis pikirane.
  
  
  14 April 2016 - Entrevaux
  
  Aku rumangsa lara. Awakku adhem banget, sanajan suhu ing njaba ora kurang saka 19 derajat. Malah geni ing jejere kula katon mung khayalan mripatku; Aku weruh geni tanpa krasa panas. Yen ora amarga urusanku sing penting, rapat dina iki aku batal. Nanging aku ora bisa. Aku mung kudu nggawe apa karo sandhangan anget lan anggur supaya ora dadi edan saka kadhemen.
  
  Kita wis adol kabeh sing bisa kanggo njaga bisnis kasebut lan aku wedi karo kesehatan Henry sing daktresnani. Dheweke ora turu lan umume emosional. Aku ora duwe wektu akeh kanggo nulis liyane, nanging aku ngerti yen apa aku bakal nindakake bakal njaluk kita metu saka bolongan financial kita ing.
  
  Pak Raya, ahli alkimia Mesir kanthi reputasi sing apik ing antarane para klien, ngunjungi aku sore iki. Kanthi bantuan kita bakal nambah Nilai saka sawetara perhiasan aku wis ngiwa, kang bakal worth luwih nalika aku ngedol mau. Minangka ganjaran, aku menehi Celeste, tumindak sing ala, utamane marang Henri sing daktresnani, sing kulawargane nganggep watu kasebut suci lan wis diduweni wiwit biyen. Nanging iki jumlah cilik sing bisa diwenehake minangka ijol-ijolan kanggo ngresiki lan nambah regane berlian liyane, sing bakal mulihake kahanan finansial lan mbantu bojoku njaga baroni lan tanahe.
  
  Anna, Louise lan aku bakal nggawe break-in sadurunge Henry bali supaya kita bisa nerangake ngilang saka Celeste. Atiku krasa lara marang Henri yen aku ngrusak warisane kanthi cara iki, nanging aku rumangsa yen iki mung cara kanggo mulihake status kita sadurunge klelep ing samar lan pungkasane nistha. Nanging bojoku bakal entuk manfaat lan kabeh sing penting kanggo aku. Aku ora bakal bisa ngomong babagan iki, nanging yen dheweke wis mari lan kepenak ing jabatane, dheweke bakal turu maneh, mangan enak lan seneng. Iku worth adoh luwih saka sembarang permata sparkling.
  
  - Chantal
  
  
  Sawise menehi tandha asmane, Chantal ndeleng maneh jam ing ruang tamu. Dheweke nulis sawetara wektu. Kaya biasane, dheweke nyelehake buku harian ing ceruk ing mburi lukisan mbah kakunge Henri lan kepingin weruh apa sing bisa nyebabake gagal janjian kasebut. Nang endi wae ing kabut pikirane, nalika dheweke nulis, dheweke krungu jam nggegirisi, nanging ora nggatekake, supaya ora lali apa sing pengin ditulis ing kaca buku harian ing dina iku. Saiki dheweke kaget ndeleng tangan dawa sing hiasan wis mudhun saka rolas dadi lima.
  
  "Apa sampeyan wis telat rong puluh lima menit?" - dheweke whispered, mbuwang selendang liyane liwat pundak trembling. "Anna!" - dheweke disebut housekeeper nalika dheweke njupuk poker kanggo murub geni. Nalika dheweke hissed log liyane, iku muntahake embers smoldering menyang tutuk cerobong asep, nanging dheweke ora duwe wektu kanggo stroke geni lan nggawe iku kuwat. Nalika ketemu karo Raya telat, Chantal ora duwe wektu kanggo ngrampungake hubungan bisnis sadurunge bojone bali. Iki rada gawe kaget sing duwe omah. Cepet-cepet, sawise dheweke bali ing ngarep perapian, dheweke kudu takon marang stafe yen tamune wis nelpon kanggo nerangake kenapa dheweke telat. "Anna! Kowe nang endi, demi Gusti? "dheweke njerit maneh, ora krasa panas saka geni sing prakteke dilat tangane.
  
  Chantal ora krungu wangsulan saka pembantune, pembantune, utawa pembantune. "Aja ngomong yen dheweke lali yen dheweke kerja lembur ing wayah wengi," dheweke ngomel dhewe karo cepet-cepet mudhun ing lorong ing sisih wetan vila. "Anna! Bridget!" Dheweke nyeluk luwih banter nalika dheweke ngubengi lawang pawon, sing ana mung peteng. Ngambang ing pepeteng, Chantal bisa ndeleng cahya oranye saka Edo kopi, lampu multi-colored saka sockets tembok lan sawetara Perkakas dheweke; Iki carane tansah katon sawise Ladies ninggalake kanggo dina. "Dhuh Gusti, dheweke lali," dheweke muttered, sighing forcefully minangka kadhemen grip ing njerone kaya cokotan es ing kulit lembab.
  
  Sing duwe villa enggal-enggal pindhah menyang koridor, nemokake dheweke mung ana ing omah. "Apik, saiki aku kudu nggawe sing paling apik," dheweke ngeluh. "Louise, paling ora ngomong yen sampeyan isih tugas," dheweke kandha ing lawang sing ditutup, sing biasane ditangani asistene Chantal, kerja amal, lan ngurusi pers. Lawang kayu peteng mau dikunci, ora ana wangsulan saka njero. Chantal kuciwa.
  
  Sanajan tamune isih katon, dheweke ora bakal duwe cukup wektu kanggo ngajokake tuduhan langgar lan mlebu, dheweke bakal meksa bojone kanggo ngajokake. Grumbling kanggo dhéwé nalika dheweke mlaku, aristokrat terus narik shawls ing dodo lan nutupi mburi gulu, ngeculake rambute mudhun kanggo nggawe Urut saka jampel. Kira-kira jam 9 bengi dheweke mlebu ruang tamu.
  
  Kebingungan kahanan meh nyedhot dheweke. Dheweke ngandhani staf dheweke kanthi ora yakin yen ngarepake Pak Rye, nanging sing paling nggumunake yaiku ora mung asisten lan pengurus rumah tangga, nanging uga tamune, nyingkiri aturan kasebut. Apa bojone dadi angin saka rencana dheweke lan menehi wong-wong mau ing wayah wengi kanggo nyegah dheweke ketemu karo Pak Raya? Lan sing luwih ngganggu, apa Henry bisa nyingkirake Raya?
  
  Nalika dheweke bali menyang panggonan dheweke wis glethakaken metu serbet beludru karo telung mirah, Chantal felt luwih saka kejut saka mung ngarep piyambak. A gasp shuddering oncat dheweke nalika dheweke nutupi tutuk karo tangane nalika ndeleng kain kosong. Eluhe teka ing mripate, munggah kobong saka telenging weteng lan piercing atine. Watu-watu kasebut dicolong, nanging sing nambah nggegirisi dheweke yaiku ana sing bisa njupuk nalika dheweke ana ing omah. Ora ana langkah-langkah keamanan sing dilanggar, nggawe Madame Chantal nggegirisi amarga akeh penjelasan sing bisa ditindakake.
  
  
  6
  rega dhuwur
  
  
  'Luwih apik jenenge apik ketimbang sugih'
  
  - Prabu Suleman
  
  
  Angin wiwit sumilir, nanging tetep ora bisa mecah kasepen ing villa, ing kono Chantal ngadeg karo nangis amarga kelangan dheweke. Ora mung kelangan berlian lan regane Celeste sing ora bisa diukur, nanging kabeh liyane sing ilang amarga maling.
  
  "Kowe bodho, ora duwe otak! Ati-ati apa sing dikarepake, asu bodho!" dheweke nangis liwat panangkaran saka driji, lamenting kasil perverted saka rencana asli dheweke. "Saiki kowe ora usah ngapusi Anri. Pancen dicolong!"
  
  Ana sing obah ing lobi, mlaku-mlaku creaking ing lantai kayu. Saka mburi gorden sing madhep pekarangan ngarep, dheweke katon mudhun kanggo ndeleng apa ana wong, nanging kosong. Swara kriting nguwatirake keprungu setengah tangga mudhun saka ruang tamu, nanging Chantal ora bisa nelpon polisi utawa perusahaan keamanan kanggo nggoleki dheweke. Wong-wong mau bakal kesandhung marang kejahatan sing nyata, sing wis digawe, lan dheweke bakal ngalami masalah gedhe.
  
  Utawa bakal dheweke?
  
  Pikiran babagan akibat saka telpon kasebut nyiksa pikirane. Apa dheweke wis nutupi kabeh dhasar yen katon? Kanggo perkara kasebut, dheweke luwih seneng ngganggu bojone lan nesu nesu tinimbang dipateni dening penyusup sing cukup pinter kanggo ngliwati sistem keamanan omahe.
  
  Sampeyan luwih apik nggawe keputusan, cah. Wektu wis entek. Yen maling arep mateni sampeyan, sampeyan mbuwang wektu sampeyan ngeculake omah sampeyan. Ing tangan liyane, yen sampeyan nelpon polisi lan rencana dicethakaké, Henry bisa megat sampeyan kanggo ilang Celeste; kanggo malah wani mikir sing duwe hak kanggo menehi adoh!
  
  Chantal kadhemen banget nganti kulite kobong kaya frostbite ing ngisor lapisan sandhangan sing kandel. Dheweke nutul sepatu bot ing karpet kanggo nambah aliran banyu menyang sikile, nanging tetep kadhemen lan lara ing jero sepatu.
  
  Sawise ambegan jero, dheweke nggawe keputusan. Chantal wungu saka kursi lan njupuk poker saka geni. Angin tansaya banter, siji-sijine serenade kanggo kresek sepi geni tanpa daya, nanging Chantal tetep waspada nalika metu menyang lorong kanggo nemokake sumber kriting. Ing mripat kuciwane leluhure bojone sing wis mati sing digambarake ing lukisan sing ana ing tembok, dheweke sumpah bakal nindakake apa sing bisa ditindakake nglawan ide sing ora apik iki.
  
  Poker ing tangan, dheweke mlaku mudhun undhak-undhakan kanggo pisanan wiwit waving pamit kanggo Henri. Cangkeme Chantal garing, ilate krasa kandel lan ora kena, gulune kasar kaya amplas. Deleng lukisan-lukisan wanita-wanita kulawarga Henri, Chantal ora bisa ngrasakake kaluputan nalika ndeleng kalung berlian sing apik banget sing dekorasi gulu. Dheweke ngedhunake dheweke tinimbang ngidinke ekspresi arrogant nalika padha ngipat-ipati dheweke.
  
  Nalika Chantal pindhah liwat omah, dheweke nguripake saben lampu; dheweke kepengin nggawe manawa ora ana papan kanggo sapa wae sing ora seneng ndhelik. Ing ngarepe dheweke, undhak-undhakan sisih lor mudhun menyang lantai siji, saka ngendi creaking bisa keprungu. Drijiné krasa lara nalika nyekel poker kanthi kenceng.
  
  Nalika Chantal tekan ndharat ngisor, dheweke nguripake kanggo lumaku cara dawa tengen lantai marmer kanggo loncat karo muter awak saklar ing lobi, nanging atine mandheg ing apa semi-peteng presented. Dheweke nangis lirih ing sesanti nggegirisi sadurunge dheweke. Near switch ing tembok sisih adoh panjelasan kasar diwenehi kanggo gangguan squeaking. Ditunda dening tali saka balok langit-langit, awak wong wadon goyang saka sisih menyang sisih ing angin saka jendhela mbukak.
  
  dhengkul Chantal buckled lan dheweke kudu nahan njerit primal sing nyuwun lair. Iku Brigid, housekeeper dheweke. Pirang dhuwur lan kurus umur telung puluh sanga taun duwe pasuryan biru, versi nggegirisi lan horribly kleru saka dheweke katon ayu. Sepatune tiba ing lantai, ora luwih saka siji meter saka pucuk sikile. Atmosfer mudhun ing lobi katon Arktik kanggo Chantal, meh unbearable, lan dheweke ora bisa ngenteni dawa sadurunge dheweke wedi dheweke sikil bakal dijupuk adoh. Otot-otot dheweke kobong lan kaku amarga kadhemen, lan dheweke ngrasa urat-urat ing njero awak kenceng.
  
  Aku kudu munggah! dheweke mental njerit. Aku kudu menyang perapian utawa aku bakal mati beku. Aku mung bakal ngunci aku lan nelpon polisi." Nglumpukake kabeh kekuatan, dheweke waddled munggah ing undhak-undhakan, njupuk siji-siji, nalika paningal Bridget, mati, nonton dheweke saka sisih. Aja ndeleng dheweke, Chantal! Aja ndeleng dheweke.
  
  Ing kadohan, dheweke bisa ndeleng ruang tamu sing nyaman lan anget, sing saiki dadi kunci kanggo slamet. Yen dheweke mung bisa tekan perapian, dheweke mung kudu njaga siji kamar tinimbang nyoba njelajah labirin gedhe lan mbebayani ing omah gedhene. Sawise dheweke dikunci ing ruang tamu, Chantal mikir dheweke bisa nelpon panguwasa lan nyoba pura-pura ora ngerti babagan berlian sing ilang nganti bojone ngerti. Saiki, dheweke kudu ngrampungake karo kelangan pembantu rumah tangga sing ditresnani lan pembunuh sing isih ana ing omah. Pisanan dheweke kudu tetep urip, lan banjur diukum amarga keputusan sing salah. Ketegangan tali sing nggegirisi kaya ambegan sing nggegirisi nalika ngliwati pager. Dheweke krasa mual lan untune gremeng-gremeng amarga hawa adhem.
  
  A groan elek teka saka kantor cilik Louise, salah siji kamar cadangan ing lantai lemah. Udhara es metu saka ngisor lawang lan mlayu liwat boots Chantal lan munggah sikile. Ora, aja mbukak lawang, argumentasi dheweke yakin. Sampeyan ngerti apa sing kedadeyan. Kita ora duwe wektu kanggo nggoleki bukti sing wis sampeyan ngerti, Chantal. Ayo. Kowe ngerti. Kita bisa ngrasakake. Kaya ngimpi elek karo sikil, sampeyan ngerti apa sing nunggu sampeyan. Mung menyang geni.
  
  Nolak kepinginan kanggo mbukak lawang Louise, Chantal ngeculake gagang lan nguripake kanggo njaga apa sing groaning ing njero kanggo awake dhewe. "Alhamdulillah kabeh lampu wis urip," dheweke muttered liwat clenched rahang, mbungkus lengen watara dheweke nalika mlaku menyang lawang sambutan sing mimpin kanggo cemlorot oranye apik saka geni.
  
  Mripate Chantal merem-merem nyawang ngarepe. Wiwitane dheweke ora yakin yen dheweke weruh lawang kasebut pindhah, nanging nalika nyedhaki kamar, dheweke ngelingi yen lawang ditutup alon banget. Nyoba cepet-cepet, dheweke nyimpen poker siap kanggo sapa sing nutup lawang, nanging dheweke kudu mlebu.
  
  Apa yen ana luwih saka siji pembunuh ing omah? Apa yen sing ana ing ruang tamu ngganggu sampeyan karo sing ana ing kamar Louise?, batine, nyoba nggoleki bayangan utawa tokoh sing bisa mbantu dheweke ngerti babagan kedadeyan kasebut. Iki dudu wektu sing apik, ujare swara batin liyane.
  
  Pasuryane Chantal es, lambene ora ana warna, lan awake gemeter banget nalika nyedhaki lawang. Nanging mbanting mati sanalika dheweke nyoba nangani, mbuwang dheweke bali saka pasukan. Ing lantai kaya arena skating es lan dheweke enggal-enggal bali ngadeg, nangis amarga kalah amarga swara tangisan sing nggegirisi teka saka njaba lawang Louise. Amarga wedi, Chantal nyoba nyorong lawang ruang tamu, nanging dheweke lemes banget amarga adhem.
  
  Dheweke tiba ing lantai, ndeleng ing ngisor lawang sanajan mung ndeleng cahya geni. Malah iki bisa uga menehi dheweke sawetara comfort yen dheweke wis mbayangno panas, nanging karpet kandel nggawe dheweke angel kanggo ndeleng. Dheweke nyoba tangi maneh, nanging dheweke kadhemen banget, dheweke mung nggulung ing pojok ing jejere lawang sing ditutup.
  
  Menyang salah siji kamar liyane lan njaluk sawetara kemul, sampeyan bodho, dheweke mikir. Ayo, gawe geni maneh, Chantal. Ana patbelas perapian ing villa, lan sampeyan siyap mati amarga siji?Shuddering, dheweke pengin mesem ing relief saka kaputusan. Nyonya Chantal berjuang nganti tekan kamar turu tamu sing paling cedhak karo perapian. Mung papat lawang mudhun lan sawetara langkah munggah.
  
  Ing groans abot teka saka konco lawang kapindho mengaruhi psyche lan syaraf, nanging Jeng omah ngerti yen dheweke bakal mati saka hipotermia yen dheweke ora njaluk menyang kamar papat. Wis laci karo cocog lan korek ing turah mbrawah, lan ana cukup butane ing grate ing pipi saka geni kanggo njeblug. Ponsel dheweke ana ing ruang tamu lan komputere ana ing macem-macem kamar ing lantai dasar - papan sing dheweke wedi, papan sing jendela mbukak lan pembantu rumah tangga sing almarhum njaga wektu kaya jam ing mantelpiece.
  
  "Mangga, mangga, ana log ing kamar," dheweke gumeter, nggosok tangane lan narik pucuk selendang ing raine kanggo nyoba narik napas sing anget. Nyekel poker tightly ing dheweke lengen, dheweke katutup sing kamar iki mbukak. Gupuh Chantal mlayu antarane pembunuh lan kadhemen, lan dheweke terus-terusan kepingin weruh sing bakal matèni dheweke luwih cepet. Kanthi semangat banget, dheweke nyoba numpuk log ing perapian ing ruang tamu, nalika rintihan saka kamar liyane saya tambah ringkih.
  
  Tangane kikuk nyoba nyekel wit kasebut, nanging dheweke ora bisa nggunakake driji maneh. Mergo kahanane sing aneh, batine. Kasunyatan manawa omahe wis digawe panas kanthi bener lan dheweke ora bisa ndeleng uap saka ambegan kanthi langsung mbantah asumsi yen cuaca ing Nice pancen adhem banget kanggo wektu kasebut.
  
  "Kabeh iki," dheweke seethed karo maksud misdirected dheweke, nyoba kanggo madhangi gas ing ngisor log, "mung kanggo tetep anget nalika iku durung malah kadhemen!" Apa sing kedadeyan? Aku mati kedinginan saka njero!"
  
  Geni marak-marak urip, murub gas butana langsung mewarnai interior kamar sing pucet. "Oh! ayu!" - dheweke exclaimed. Dheweke sudo poker kanggo anget Palms ing geni ngamuk, kang urip, crackling karo ibu lan scatters sparks sing bakal wis extinguished dening push slightest. Dheweke ndeleng dheweke mabur lan ilang nalika dheweke nempelake tangane menyang perapian. Ana sing ngguyu ing mburine, lan Chantal noleh kanggo ndeleng pasuryane Abdul Raya sing kuciwo kanthi mripat sing ireng lan cekung.
  
  "Pak Paradise!" - dheweke ngandika involuntarily. "Sampeyan njupuk berlianku!"
  
  "Inggih, Bu," kandhane kalem. "Nanging apa wae, aku ora bakal ngandhani bojomu apa sing sampeyan lakoni ing mburi."
  
  "Kowe bajingan!" Dheweke nahan nesu, nanging awak ora gelem menehi ketangkasan kanggo lunge.
  
  "Luwih becik tetep cedhak karo geni, Bu. Kanggo urip, kita butuh kehangatan. Nanging inten ora bisa nggawe sampeyan ambegan," dheweke nuduhake kawicaksanan.
  
  "Apa kowe ngerti apa sing bisa daktindakake marang kowe? Aku ngerti wong sing trampil, lan aku duwe dhuwit kanggo nyewa pemburu sing paling apik yen sampeyan ora mbalekake berlianku!"
  
  "Stop ancaman sampeyan, Madame Chantal," dheweke ngelingake kanthi ati-ati. "Kita loro ngerti kenapa sampeyan butuh alkemis kanggo nindakake transmutasi magis saka permata pungkasan sampeyan. Apa sampeyan butuh dhuwit. Klak-klak," ceramahe. "Sampeyan sugih banget, mung ndeleng kasugihan nalika sampeyan wuta kaendahan lan tujuan. Sampeyan ora pantes apa sing sampeyan duwe, mula aku njupuk tanggung jawab kanggo mbebasake sampeyan saka beban sing nggegirisi iki."
  
  "Kowe wani?" dheweke frowned, pasuryan contorted lagi wae ilang werna biru ing cahya saka geni nggero.
  
  "Aku wani. Sampeyan bangsawan njagong ing peparingé paling apik ing bumi lan ngaku minangka duweke. Sampeyan ora bisa tuku kekuwatan para dewa, mung jiwa lanang lan wadon sing rusak. Sampeyan wis buktiaken. Lintang sing tiba iki dudu kagunganmu. Iku duweke kita kabeh, para pesulap lan tukang sing ngemu kanggo nggawe, dekorasi lan nguatake apa sing ringkih, "ujare kanthi semangat.
  
  "Sampeyan? Wisaya? " dheweke ngguyu kosong. "Sampeyan seniman-geologist. Ora ana sihir, wong bodho!"
  
  "Apa padha ora ana?" - takon karo eseman, muter karo Celeste antarane driji. "Banjur dakkandhani, Bu, kepiye carane aku nggawe ilusi nandhang hipotermia?"
  
  Chantal ora bisa ngomong, nesu lan nggegirisi. Sanajan dheweke ngerti yen negara aneh iki mung duweke dheweke, dheweke ora bisa ngerti yen dheweke wis ndemek tangane nalika pungkasan ketemu. Nalisir hukum alam, dheweke Nanging seda saka kadhemen. Ana medeni ing mripate nalika dheweke mirsani dheweke lunga.
  
  "Sugeng rawuh, Mbak Chantal. Mangga tetep anget."
  
  Nalika mlaku-mlaku ing sangisore pembantu sing nggegirisi, Abdul Raya krungu jerit-jerit saka kamar tamu, kaya sing dikarepake. Dheweke nyelehake berlian ing kanthonge, nalika Madame Chantal ing ndhuwur menek menyang perapian kanggo ngenthengake hawa adhem. Wiwit awak wis mlaku ing suhu aman 37,5 ў C kabeh wektu iki, dheweke tilar donya sakcepete sawise, engulfed ing geni.
  
  
  7
  Ora ana pengkhianat ing Pit of Revelation
  
  
  Perdue ngrasa ana sing ora biasa dingerteni sadurunge - gething banget marang wong liya. Sanajan dheweke alon-alon pulih fisik lan mental saka pacoban ing kutha cilik Fallin, Skotlandia, dheweke nemokake manawa mung siji-sijine perkara sing bisa nyebabake bali saka sikap sing ceria lan ora peduli yaiku nyatane Joe Carter, utawa Joseph Carsten, isih nyekel dheweke. ambegan. Dheweke ditinggalake kanthi rasa sing ora enak ing cangkeme saben-saben dheweke ngrembug babagan pengadilan sing bakal teka karo pengacarane, dipimpin dening Agen Khusus Patrick Smith.
  
  "Mung nampa cathetan iki, David," ngumumake Harry Webster, pejabat hukum Purdue. "Aku ora ngerti apa iki kabar apik kanggo sampeyan utawa ala."
  
  Webster loro partners lan Patrick gabung Perdue lan pengacara ing meja nedha bengi ing kamar panedhaan dhuwur-langit-langit Wrichtishousis Hotel. Dheweke ditawani scone lan teh, sing ditampa dening delegasi kanthi seneng sadurunge pindhah menyang apa sing dikarepake bakal dadi pangrungon sing cepet lan lembut.
  
  "Apa iki?" pitakone Perdue, krasa atine mlumpat. Dheweke ora tau wedi karo apa wae sadurunge. Kasugihan, sumber daya lan wakile mesthi bisa ngatasi masalah apa wae. Nanging, ing sawetara sasi kepungkur, dheweke nyadari yen mung kasugihan sejati ing urip yaiku kamardikan, lan dheweke meh ilang. Wawasan sing tenan medeni.
  
  Harry mrengut nalika mriksa print email sing ditampa saka Departemen Legal ing markas Secret Intelligence Service. "Oh, mesthine ora penting kanggo kita, nanging kepala MI6 ora bakal ana. Email iki dimaksudake kanggo menehi kabar lan njaluk ngapura marang kabeh pihak sing melu amarga ora ana, nanging dheweke duwe sawetara masalah pribadi sing kudu ditindakake.
  
  "Endi?" - Aku takon. - Perdue nguwuh ora sabar.
  
  Sawise nggumunake para juri kanthi reaksi, dheweke cepet-cepet ngremehake kanthi shrug lan mesem: "Cukup penasaran kenapa wong sing mrentahake pengepungan omahku ora repot rawuh ing panguburanku."
  
  "Ora ana sing bakal ngubur sampeyan, David," Webster nglipur Harry kanthi swara saka pengacarane. "Nanging ora nyebutake menyang ngendi, mung dheweke kudu menyang tanah kelairane leluhure. Aku mesthine ana ing sawetara pojok Inggris sing adoh."
  
  Ora, iku kudu nang endi wae ing Jerman utawa Swiss, utawa salah siji saka nests Nazi mulyo, Perdue chuckled ing pikirane, pengin dheweke mung bisa mbukak karo banter apa bebener iki pimpinan munafik. Dheweke kanthi meneng-menengan lega amarga ngerti yen dheweke ora kudu ndeleng pasuryan sing njijiki saka mungsuh nalika dheweke dianggep umum kaya penjahat, nonton bajingan kasebut ing kahanane.
  
  Sam Cleave wis nimbali wengi sadurunge kanggo ngandhani Perdue yen Channel 8 lan World Broadcast Today, bisa uga CNN, bakal kasedhiya kanggo nyiarake kabeh wartawan investigasi sing digabungake kanggo mbabarake kekejaman MI6 ing panggung jagad lan pamrentah Inggris. Nanging, nganti dheweke duwe bukti sing cukup kanggo ngukum Karsten, Sam lan Perdue kudu ndhelikake kabeh kawruh. Masalahe Karsten ngerti. Dheweke ngerti yen Perdue ngerti, lan iku ancaman langsung, sing kudu dideleng Perdue. Sing kuwatir, kepiye Karsten mutusake kanggo mungkasi uripe, amarga Perdue bakal tetep ana ing bayang-bayang ing salawas-lawase sanajan dheweke dikirim menyang pakunjaran.
  
  "Apa aku bisa nggunakake ponselku, Patrick?" takon karo nada angel, kaya ora bisa tekan Sam yen dheweke pengin.
  
  "Hm, iya, mesthi. Nanging aku kudu ngerti sapa sing bakal sampeyan telpon, "ujare Patrick, mbukak brankas kanggo nyimpen kabeh barang sing ora ana akses Perdue tanpa ijin.
  
  "Sam Cleave,"Perdue ngandika nonchalantly, langsung nampa persetujuan Patrick nanging nampa taksiran aneh saka Webster.
  
  "Kenapa?" dheweke takon Perdue. "Sidange kurang saka telung jam, David. Aku nyaranake nggunakake wektu kanthi wicaksana.
  
  "Iki sing tak lakoni. Matur nuwun kanggo pendapat sampeyan, Harry, nanging cukup ditrapake kanggo Sam, yen sampeyan ora keberatan, "Perdue nanggapi kanthi nada sing ngelingake Harry Webster yen dheweke ora tanggung jawab. Kanthi tembung kasebut, dheweke nelpon nomer lan tulisan 'Carsten ilang. Tebak sarang Austria.'
  
  Pesen singkat sing dienkripsi langsung dikirim liwat link satelit sing ora bisa dilacak, amarga salah sawijining gadget teknologi inovatif Perdue sing wis diinstal ing telpon kanca-kancane lan butler, mung wong sing dheweke rumangsa pantes hak istimewa lan wigati. Sawise pesen kasebut dikirim, Perdue mbalekake telpon menyang Patrick. "Ta."
  
  "Iku peduli cepet," nyathet Patrick kesengsem.
  
  "Teknologi, kancaku. Aku wedi yen tembung-tembung kasebut bakal larut dadi kode, lan kita bakal bali menyang hieroglif, "Perdue mesem bangga. "Nanging aku mesthi bakal nggawe aplikasi sing bakal meksa pangguna kanggo ngutip Edgar Allan Poe utawa Shakespeare sadurunge bisa mlebu."
  
  Patrick ora bisa nahan mesem. Iki minangka sepisanan dheweke nglampahi wektu karo penjelajah miliarder, ilmuwan, filantropis David Perdue. Nganti saiki, dheweke nganggep yen wong kasebut mung bocah sugih sing sombong, sing ngegungake hak istimewa kanggo entuk apa wae sing dikarepake. Patrick ndeleng Perdue minangka luwih saka penakluk utawa peninggalan kuna sing dudu kagungane, dheweke weruh dheweke minangka kanca-maling umum.
  
  Sadurungé, jeneng Perdue mung ndadékaké nistha, sinonim karo venality saka Sam Cleave lan beboyo sing digandhengake karo pamburu relic grizzled. Nanging saiki Patrick wiwit mangertos daya tarik kanggo wong carefree lan karismatik, sing, ing bebener, ana wong saka modesty lan integritas. Tanpa arti, dheweke seneng karo perusahaan lan kecerdasan Perdue.
  
  "Ayo rampung iki, cah lanang," nyaranake Harry Webster, lan wong-wong mau padha lungguh kanggo ngrampungake pidato sing bakal diwenehake.
  
  
  8
  Pengadilan Buta
  
  
  
  Glasgow - telung jam mengko
  
  
  Ing setelan sing sepi lan surem, kumpul cilik pejabat pemerintah, anggota masyarakat arkeologi lan pengacara ngumpul kanggo nyoba David Perdue ing tuduhan miturut omongane uwong keterlibatan ing spionase internasional lan nyolong properti budaya. Mripate biru pucet Perdue nliti ruang rapat, nggoleki praupane Karsten sing nistha, kaya-kaya wis lumrah. Dheweke kepengin weruh apa sing ditetesi wong Austria ing ngendi wae, nalika dheweke ngerti persis ing ngendi golek Perdue. Ing sisih liyane, Karsten mbokmenawa mbayangno yen Perdue wedi banget karo akibat sing ana hubungane karo pejabat tinggi karo anggota Ordo Matahari Ireng, lan bisa uga mutusake ninggalake asu sing turu.
  
  Petunjuk pisanan saka pertimbangan terakhir yaiku kasunyatan manawa kasus Perdue ora diadili ing Pengadilan Pidana Internasional ing Den Haag, sing biasane digunakake kanggo nyoba tuduhan kasebut. Perdue lan panel hukum sarujuk yen kasunyatane Joe Carter mbujuk pamrentah Ethiopia supaya nuntut dheweke ing pangrungon ora resmi ing Glasgow nuduhake yen dheweke pengin njaga rahasia kasebut. Kasus-kasus pengadilan sing sepele kaya ngono, senajan mbantu supaya para terdakwa ditangani kanthi tepat, mesthine ora bisa ngrusak dhasar hukum internasional sing ana hubungane karo spionase, apa wae.
  
  "Iki minangka pertahanan kita sing kuwat," ujare Harry Webster marang Perdue ing njaba sidang. "Dheweke pengin sampeyan dituding lan diadili, nanging dheweke ora pengin narik perhatian. Iki apik".
  
  Rapat lungguh lan ngenteni wiwitan proses.
  
  "Iki minangka uji coba David Connor Perdue kanthi tuduhan kejahatan arkeologi sing nglibatake nyolong macem-macem ikon budaya lan relik agama," jaksa ngumumake. "Bukti sing diwenehake ing uji coba iki bakal cocog karo tuduhan spionase sing ditindakake kanthi pretext riset arkeologi."
  
  Nalika kabeh woro-woro lan formalitas rampung, Kepala Jaksa atas jenenge MI6, Adv. Ron Watts ngenalake anggota oposisi sing makili Republik Demokratik Federal Ethiopia lan Unit Kejahatan Arkeologi. Ing antarane yaiku prof. Imru saka Gerakan Warisan Rakyat lan Kolonel Basil Yimenu, komandan militer veteran lan patriark Asosiasi Pelestarian Bersejarah Addis Ababa.
  
  "Pak Perdue, ing Maret 2016, ekspedisi sing sampeyan pimpin lan dibiayai diduga nyolong peninggalan agama sing dikenal minangka Peti Perjanjian saka kuil ing Axum, Ethiopia. Aku bener?" jaksa ngandika, whining irung karo jumlah sing tepat saka condescension.
  
  Perdue biasanipun tenang lan patronizing dhewe. "Sampeyan salah, Pak."
  
  Ana swara ora setuju ing antarane wong-wong sing ana, lan Harry Webster nepuk-nepuk lengen Perdue kanthi entheng kanggo ngelingake dheweke babagan kendharaan, nanging Perdue kanthi ati-ati terus: "Nyatane, iki minangka replika Pethi Prajanjian, lan kita nemokake ing njero. gunung ing njaba desa. Iku dudu Peti Suci sing misuwur sing ngemot kekuwatane Gusti, Pak."
  
  "Sampeyan ngerti, iki aneh," ujare pengacara kanthi sarkastik, "amarga aku mikir yen para ilmuwan sing dihormati iki bakal bisa mbedakake Ark sing asli saka sing palsu."
  
  "Aku setuju," wangsulane Perdue cepet. "Sampeyan bakal mikir dheweke bisa ngerti bedane. Ing sisih liya, amarga lokasi Ark sing sejatine mung spekulasi lan durung dibuktekake kanthi jelas, mula angel ngerti perbandingan apa sing kudu digoleki.
  
  Prof. Imru ngadeg, katon nesu, nanging pengacara menehi isyarat supaya dheweke lungguh sadurunge bisa ngomong.
  
  "Apa maksudmu kuwi?" - takon pengacara.
  
  "Aku mbantah, Bu," ujare Prof. Imru nangis nalika ngandika hakim lungguh Helen Ostrin. "Wong iki ngolok-olok warisan kita lan ngina kemampuan kita kanggo ngenali artefak kita dhewe!"
  
  "Lungguh, Prof. Imru," dhawuhe hakim. "Aku ora krungu tuduhan kaya ngono saka terdakwa. Mangga ngenteni giliranmu." Dheweke nyawang Perdue. "Maksud sampeyan, Pak Perdue?"
  
  "Aku dudu ahli sejarah utawa ahli teologi sing apik banget, nanging aku ngerti siji utawa loro babagan Raja Suleman, Ratu ing Syeba, lan Pethi Prajanjian. Adhedhasar katrangan ing kabeh teks, aku yakin manawa ora ana ukiran ing tutupe wiwit Perang Dunia II," ujare Perdue santai.
  
  "Maksud sampeyan, Pak Perdue?" Ora ana gunane," ujare pengacara kasebut.
  
  "Kaping pisanan, iku ora kudu duwe swastika etched ing," ngandika Perdue blithely, nglaras reaksi kaget saka pirsawan boardroom. Milyuner rambut perak kasebut nyebutake fakta-fakta sing selektif supaya dheweke bisa mbela awake dhewe tanpa mbabarake jagading wong mati ing ngisor iki, ing ngendi hukum mung bakal ngganggu. Dheweke milih kanthi ati-ati apa sing bisa dicritakake supaya ora menehi tandha marang Karsten babagan tumindake lan kanggo mesthekake yen perang karo Srengenge Ireng tetep ana ing radar cukup suwe kanggo dheweke nggunakake apa wae sing dibutuhake kanggo mlebu bab iki.
  
  "Apa sampeyan edan?" Kol. Yimenu bengok-bengok, nanging langsung digabung karo delegasi Ethiopia sing mbantah.
  
  "Kolonel, kendhali awakmu dhewe utawa aku bakal dakwa sampeyan ngremehake pengadilan. Elinga, iki isih sidang pengadilan, dudu debat!" - hakim ngagetake ing muni tenan dheweke. "Tuntutan bisa terus."
  
  "Apa sampeyan ngomong yen emas ana ukiran swastika?" pengacara mesem ing absurdity. "Apa sampeyan duwe foto kanggo mbuktekake iki, Pak Perdue?"
  
  "Aku ora ngerti," wangsulane Perdue kanthi getun.
  
  Jaksa seneng banget. "Dadi pertahanan sampeyan adhedhasar kabar angin?"
  
  "Catatanku dirusak sajrone nguber sing meh mateni aku," ujare Perdue.
  
  "Dadi sampeyan dioyak dening panguwasa," Watts ngguyu. "Mungkin amarga sampeyan nyolong potongan sejarah sing larang regane. Pak Perdue, basis legal kanggo tuntutan ukum kanggo karusakan saka monumen asalé saka konvènsi 1954, kang dileksanakake ing Panggonan kanggo nanggepi karusakan sing disebabake sawise Perang Donya II. Ana alesan sampeyan ditembak."
  
  "Nanging kita ditembak dening klompok ekspedisi liyane, pengacara Watts, dipimpin dening profesor tartamtu. Rita Medley lan dibiayai dening Cosa Nostra.
  
  Sepisan maneh, pratelan kasebut nyebabake rasa murka nganti hakim kudu nimbali dheweke supaya mrentah. Petugas MI6 saling pandang, ora ngerti keterlibatan Mafia Sisilia.
  
  "Dadi ing ngendi ekspedisi liyane iki lan profesor sing mimpin?" - takon jaksa.
  
  "Dheweke wis mati, Pak," ujare Perdue kanthi blaka.
  
  "Dadi apa sing sampeyan kandhani yaiku kabeh data lan foto sing ndhukung panemuan sampeyan wis dirusak, lan wong-wong sing bisa ndhukung pratelan sampeyan wis mati," Watts ngguyu. "Iku cukup trep."
  
  "Sing nggawe aku wonder sing mutusaké aku ninggalake karo Ark ing Panggonan pisanan," Perdue mesem.
  
  "Pak Perdue, sampeyan mung bakal ngomong nalika diajak," hakim ngelingake. "Nanging, iki minangka titik sing bener sing dakkarepake kanggo narik kawigaten para penuntut. Apa Ark malah ditemokake ing milike Pak Perdue, Agen Khusus Smith?"
  
  Patrick Smith wungu kanthi hormat lan mangsuli, "Ora, mbak."
  
  "Banjur kok pesenan Secret Intelligence Service durung dibatalake?" - takon hakim. "Yen ora ana bukti kanggo nuntut Pak Perdue, kenapa pengadilan ora diwenehi kabar babagan perkembangan iki?"
  
  Patrick ngresiki tenggorokan. "Amarga atasan kita durung menehi pesenan, Bu."
  
  "Lan ngendi bos sampeyan?" Dheweke mrengut, nanging tuduhan kasebut ngelingake dheweke babagan memorandum resmi ing ngendi Joe Carter njaluk alesan kanggo alasan pribadi. Hakim nyawang para anggota pengadilan kanthi teguran keras. "Aku rumangsa kurang organisasi iki nguwatirake, tuan-tuan, utamane yen sampeyan mutusake nuntut wong tanpa duwe bukti sing kuat manawa dheweke pancen duwe artefak sing dicolong."
  
  "Milady, yen aku bisa?" - ing angkoro Councilor Watts groveled. "Pak Perdue dikenal lan didokumentasikake amarga nemokake macem-macem bandha ing ekspedisi, kalebu Spear of Destiny sing misuwur, dicolong dening Nazi nalika Perang Donya II. Dheweke wis nyumbang akeh peninggalan nilai agama lan budaya kanggo museum ing saindenging jagad, kalebu penemuan Alexander Agung sing mentas ditemokake. Yen intelijen militer ora bisa nemokake artefak kasebut ing properti, mula iki mung mbuktekake yen dheweke nggunakake ekspedisi kasebut kanggo Spy negara liya.
  
  Ah, pikir Patrick Smith.
  
  "Mangga, Bu, kula saged matur?" Kol. Dheweke takon Yimena, sing hakim menehi ijin karo patrap. "Yen wong iki ora nyolong Tabut kita, amarga kabeh buruh saka Aksum sumpah, kepiye carane bisa ilang saka milike?"
  
  "Pak Perdue? Apa sampeyan pengin njlentrehake babagan iki? "- takon hakim.
  
  "Kaya sing dakkandhakake sadurunge, kita dioyak ekspedisi liyane. Nyonya, aku meh ora bisa lolos, nanging grup wisata Potpourri banjur ngrebut Tabut, sing dudu Tabut Prajanjian sing sejatine, "terangake Perdue.
  
  "Lan kabeh padha mati. Dadi ing ngendi artefak kasebut?" - takon profesor antusias. Imru, katon katon rusak amarga mundhut. Hakim ngidini wong-wong mau bisa ngomong kanthi bebas anggere padha njaga ketertiban kaya sing diprentahake.
  
  "Dheweke pungkasan katon ing villa ing Djibouti, Profesor," wangsulane Perdue, "sadurunge dheweke lunga menyang ekspedisi karo kanca-kancaku lan aku kanggo mriksa sawetara gulungan saka Yunani. Kita kepeksa nuduhake dalan, lan ana ing kana..."
  
  "Endi sampeyan nindakake pati sampeyan dhewe," jaksa penuntut kanthi kasar. "Aku ora perlu ngomong apa-apa maneh, Bu. MI6 ditimbali menyang lokasi kanggo nangkep Pak Perdue, mung kanggo nemokake dheweke 'mati' lan anggota ekspedisi Italia wis tiwas. Apa aku bener, Agen Khusus Smith?"
  
  Patrick nyoba ora katon ing Perdue. Dheweke mangsuli kanthi tenang: "Iya."
  
  "Yagene dheweke ngapusi pati supaya ora ditahan yen ora ana sing didhelikake?" - jaksa terus. Perdue kepengin banget kanggo nerangake tumindake, nanging mlebu kabeh drama Ordo Matahari Ireng lan mbuktekake manawa dheweke uga isih ana, rinci banget kanggo diganggu.
  
  "Milady, aku bisa?" Harry Webster pungkasane wungu saka lenggahane.
  
  "Go ahead," dheweke ngandika sarujuk, amarga pengacara pertahanan durung ngandika tembung.
  
  "Muga-muga aku menehi saran supaya entuk persetujuan kanggo klienku, amarga ana akeh bolongan ing kasus iki. Ora ana bukti konkrit marang klienku amarga ndhelikake peninggalan sing dicolong. Kajaba iku, ora ana wong sing bisa menehi kesaksian yen dheweke pancen ngandhani intelijen apa wae sing ana hubungane karo spionase. Dhèwèké mandheg anggoné nglairaké pandelenge marang saben anggota Intelijen Militer sing ana ing kono. 6 Banjur nyawang Perdue.
  
  "Tuan-tuan, Bu," sambunge, "kanthi idin saka klienku, aku kepengin melu kesepakatan."
  
  Perdue tetep raine lurus, nanging atine deg-degan. Dheweke wis ngrembug babagan asil iki kanthi rinci karo Harry esuk, mula dheweke ngerti yen dheweke bisa dipercaya pengacara utama kanggo nggawe keputusan sing bener. Isih, iku ndadekake sandi syaraf. Senadyan mangkono, Perdue sarujuk yen dheweke mung kudu ninggalake kabeh kanthi geni neraka sethithik. Dheweke ora wedi disebat amarga tumindak ala, nanging dheweke ora seneng karo prospek mbuwang pirang-pirang taun ing bar tanpa kesempatan kanggo nyipta, riset, lan sing paling penting, nyelehake Joseph Karsten ing panggonane.
  
  "Oke," ujare hakim karo nglempitake tangane ing meja. "Apa syarate terdakwa?"
  
  
  9
  Pengunjung
  
  
  "Kepriye sidhange?" Nina takon Sam ing Skype. Ing mburi dheweke, dheweke bisa ndeleng rak-rak sing katon ora ana watese karo artefak kuno lan wong lanang nganggo jas putih sing ngetutake macem-macem barang.
  
  "Aku durung krungu maneh saka Paddy utawa Perdue, nanging aku mesthi bakal nganyari sampeyan sanalika Paddy nelpon aku sore iki," ujare Sam, ngetungake rasa lega. "Aku mung seneng Paddy ana karo dheweke."
  
  "Kenapa?" dheweke mrengut. Banjur dheweke cekikikan kanthi bungah. "Perdue biasane mbungkus wong ing driji cilik tanpa nyoba. Sampeyan ora perlu wedi marang dheweke, Sam. Aku yakin dheweke bakal bebas mlaku tanpa kudu nggunakake pelumas sewengi sel penjara lokal."
  
  Sam ngguyu karo dheweke, amused dening loro dheweke yakin ing kabisan Purdue lan guyon dheweke babagan pakunjaran Scottish. Dheweke kantun dheweke, nanging dheweke ora bakal ngakoni kanthi banter, apamaneh ngomong langsung. Nanging dheweke kepengin.
  
  "Kapan kowe bali supaya aku bisa tuku malt siji?" - dheweke takon.
  
  Nina mesem lan leaned maju kanggo ngambung layar. "Oh, sampeyan kangen kula, Pak Cleave?"
  
  "Aja ngelem dhewe," dheweke mesem, katon isin. Nanging dheweke seneng katon maneh menyang mripat peteng saka sejarawan ayu. Dheweke luwih seneng yen dheweke mesem maneh. "Joanna neng endi?"
  
  Nina glanced bali cepet, gerakan saka sirah breathing urip menyang kunci dawa peteng padha miber munggah karo gerakan dheweke. "Dheweke ana ing kene ... ngenteni ... Joe!" - dheweke bengok nang endi wae saka layar. "Ayo ngomong halo karo crush sampeyan."
  
  Sam mringis lan nyelehake bathuk ing tangane, "Apa dheweke isih ngetutake bokongku sing apik banget?"
  
  "Ya, dheweke isih nganggep sampeyan bokong asu, larang regane," Nina guyon. "Nanging dheweke luwih tresna marang kapten laut. Ngapunten." Nina nglirik nalika ndeleng kancane sing nyedhaki, Joan Earl, guru sejarah sing mbantu dheweke nemokake bandha Alexander Agung.
  
  "Halo Sam!" Wong Kanada sing ceria melambaikan tangan marang dheweke.
  
  "Hei Joe, sampeyan ora apa-apa?"
  
  "Aku apik, mas," dheweke sumringah. "Sampeyan ngerti, kanggoku iki ngimpi sing dadi kenyataan. Akhire aku bisa seneng-seneng lan lelungan, kabeh nalika mulang sejarah!"
  
  "Ora nggolek ragad sing ditemokake, ta?" dheweke nglirik.
  
  Esem dheweke ilang, diganti karo tampilan srakah karo manthuk lan bisik, "Aku ngerti, ta? Aku bisa nggawe urip iki! Lan minangka bonus, aku entuk kayak lawas sing seksi kanggo bisnis charter fishing. Kadhangkala kita metu ing banyu mung kanggo nonton sunset, sampeyan ngerti, nalika kita ora isin banget kanggo nuduhake.
  
  "Swara banget," dheweke mesem, meneng ndedonga supaya Nina njupuk maneh. Dheweke adored Joan, nanging dheweke bisa ngapusi wong. Kaya-kaya maca pikirane, dheweke ngangkat bahu lan mesem, "Oke, Sam, aku bakal nggawa sampeyan bali menyang Dr. Gould. Saiki pamit!"
  
  "Bye-bye, Joe," ujare karo ngangkat alis. Gusti mberkahi.
  
  "Ngrungokake, Sam. Aku bakal bali ing Edinburgh rong dina. Aku nggawa rampokan sing dicolong kanggo nyumbang bandha kasebut menyang Alexandria, supaya kita bakal duwe alesan kanggo ngrayakake. Muga-muga tim hukum Purdue nindakake sing paling apik supaya bisa ngrayakake bebarengan. Kejaba kowe lagi misi, ya."
  
  Sam ora bisa nyritakake babagan tugas ora resmi sing diwenehake Perdue kanggo ngerteni babagan hubungan bisnis Karsten. Kanggo saiki, iku kanggo tetep rahasia antarane wong loro. "Ora, mung riset ing kene," dheweke ngangkat bahu. "Nanging ora ana sing cukup penting kanggo nyegah aku entuk pint."
  
  "Apik banget," dheweke ngandika.
  
  "Dadi sampeyan langsung bali menyang Oban?" - Sam takon.
  
  Dheweke kerut irunge. "Ora ngerti. Aku wis nimbang iki amarga Reichtisusis ora kasedhiya saiki.
  
  "Sampeyan ngerti manawa sampeyan uga duwe omah gedhong sing mewah ing Edinburgh," dheweke ngelingake. "Iki dudu benteng mitos lan legenda, nanging duwe jacuzzi sing apik banget lan kulkas sing kebak omben-omben sing adhem."
  
  Nina grinned ing nyoba boyish kanggo nggodho dheweke kanggo wong. "Oke, oke, sampeyan nggawe aku yakin. Mung njupuk kula saka bandara lan priksa manawa bagasi mobil sampeyan kosong. Wektu iki aku duwe koper, sanajan aku mung tukang bungkus."
  
  "Ya, aku bakal, cah. Aku kudu lunga, nanging apa sampeyan bakal ngirim pesen wektu tekan?"
  
  "Aku bakal," dheweke ngandika. "Dadi kuwat!"
  
  Sadurunge Sam bisa uncalan metu respon sugestif kanggo refute Nina guyon pribadi antarane wong-wong mau, dheweke mungkasi obrolan. "Sialan!" - dheweke groaned. "Aku kudu luwih cepet tinimbang iki."
  
  Dheweke ngadeg lan menyang pawon kanggo ngombe bir. Wis meh jam 9 bengi, nanging dheweke ora gelem ngganggu Paddy, njaluk nganyari babagan uji coba Perdue. Dheweke gugup banget babagan kabeh lan nggawe dheweke rada wegah nelpon Paddy. Sam ora ana ing posisi kanggo nampa kabar ala bengi iki, nanging dheweke sengit predisposition kanggo skenario asil negatif.
  
  "Aneh banget carane wani ngisi wong nalika dheweke nyekel bir ing tangane, apa sampeyan mikir?" takon Breichladditch, sing mulet lazily ing dhingklik ing bale mung njaba lawang pawon. "Aku kira aku bakal nelpon Paddy. Piye menurutmu?"
  
  Kucing abrit sing gedhe-gedhe mau mandeng karo ora peduli lan mlumpat menyang tembok sing njedhul ing jejere undhak-undhakan. Dheweke alon-alon nyusup menyang mburi jubah lan lungguh maneh - ing ngarepe foto Nina, Sam lan Perdue sawise pacoban sing ditindakake sawise nggoleki Watu Medusa. Sam mundut lambé lan manthuk, "Aku panginten sampeyan bakal ngomong sing." Sampeyan kudu dadi pengacara, Bruich. Sampeyan yakin banget."
  
  Dheweke ngangkat telpon pas ana thothok-thothok lawang. Ketukan dadakan meh nggawe dheweke ngeculake bir, lan dheweke nglirik Bruich kanthi santai. "Apa sampeyan ngerti iki bakal kelakon?" - takon karo swara alon, looking liwat peephole. Dheweke nyawang Bruich. "Sampeyan salah. Iki dudu Paddy."
  
  "Pak Chop?" wong njaba nyuwun. "Apa aku bisa ngomong sawetara tembung?"
  
  Sam geleng-geleng kepala. Dheweke ora semangat nampa tamu. Kajaba iku, dheweke seneng banget karo privasi saka wong liya lan tuntutan. Wong lanang thothok-thothok maneh, nanging Sam sijine driji ing tutuk, menehi isyarat supaya kucinge meneng. Kanggo nanggepi, kucing mung noleh lan nggulung turu.
  
  "Pak Cleave, jenengku Liam Johnson. "Kolegaku ana hubungane karo butler Pak Perdue, Charles, lan aku duwe informasi sing bisa narik kawigaten sampeyan," ujare wong lanang kasebut. Ana perang ing jero Sam antarane comfort lan penasaran. Klamben mung jins lan kaos kaki, dheweke ora ana ing swasana ati kanggo katon prayoga, nanging kudu ngerti apa iki Liam nyoba ngomong.
  
  "Tunggu," seru Sam tanpa sadar. Lha, rasa penasaranku saya tambah akeh. Kanthi greget ngarep-arep, dheweke mbukak lawang. "Halo Liam."
  
  "Pak Cleave, seneng ketemu sampeyan," wong iku mesem gugup. "Apa aku bisa mlebu sadurunge ana sing ndeleng aku ing kene?"
  
  "Mesthi, sawise aku ndeleng sawetara dokumen identifikasi," wangsulane Sam. Loro wanita tuwa sing gossipy mlaku liwat gapura ngarepe, katon bingung karo wartawan sing nggantheng, kasar, ora nganggo klambi nalika padha nuding. Dheweke nyoba ora ngguyu, malah nglirik.
  
  "Mesthi nggawe dheweke luwih cepet," Liam ngguyu nalika ndeleng dheweke cepet-cepet, menehi Sam ID kanggo mriksa. Kaget karo kacepetan Liam ngetokake dompete, Sam ora bisa nahan kesengsem.
  
  "Inspektur / Agen Liam Johnson, Sektor 2, Intelijen Inggris, lan liya-liyane," Sam muttered, maca print nggoleki, mriksa tembung otentikasi sethitik Paddy wis mulang wong goleki. "Oke, konco. Mlebet."
  
  "Matur nuwun, Pak Cleave," ujare Liam, cepet-cepet mlebu ing njero, goyang-goyang alon-alon ngilangake tetesan udan sing ora bisa nembus jas merak. "Apa aku bisa nyelehake brolly ing lantai?"
  
  "Ora, aku bakal njupuk iki," Sam nawakake lan digantung kuwalik ing gantungan sandhangan khusus supaya bisa netes menyang tikar karet. "Apa sampeyan pengin bir?"
  
  "Matur nuwun sanget," wangsulane Liam seneng.
  
  "Tenan? "Aku ora nyana iki," Sam mesem, njupuk jar metu saka kulkas.
  
  "Kenapa? Aku setengah Irlandia, lho," Liam guyon. "Aku arep ngomong yen kita bisa ngombé Skotlandia saben dina."
  
  "Tantangan ditampa, kancaku," Sam muter bebarengan. Dheweke ngajak tamune lungguh ing kursi empuk sing disimpen kanggo pengunjung. Dibandhingake karo telung lenggahan, kang Sam ngginakaken luwih bengi ing saka ing amben, loro-seater iki akeh sturdier lan ora kroso urip-in kaya sadurunge.
  
  "Dadi, apa sampeyan arep ngandhani aku?"
  
  Ngresiki tenggorokan, Liam dumadakan dadi serius. Katon kuwatir banget, dheweke mangsuli Sam kanthi nada sing luwih alus. "Panalitenmu wis dadi perhatian, Pak Cleave. Untunge, aku langsung nyekel amarga aku duwe reaksi akut kanggo gerakan.
  
  "Ora telek," Sam muttered, njupuk sawetara suwene sips kanggo kusam kuatir kang felt sing ditemokaké supaya gampang. "Aku weruh iki nalika sampeyan ngadeg ing lawang omahku. Sampeyan minangka wong sing teliti lan nanggepi kanthi cepet. Aku bener?"
  
  "Iya," jawab Liam. "Mulane aku langsung weruh manawa ana pelanggaran keamanan ing laporan resmi salah sawijining pimpinan senior, Joe Carter, kepala MI6."
  
  "Lan sampeyan ana ing kene kanggo menehi ultimatum kanggo hadiah, yen ora, sampeyan bakal mbukak identitas penjahat menyang asu intelijen rahasia, ta?" Sam mangsuli. "Aku ora duwe sarana kanggo mbayar wong sing meres, Pak Johnson, lan aku ora seneng karo wong sing ora metu lan ngomong apa sing dikarepake. Terus apa sing arep tak lakoni, supaya tak rahasiake?"
  
  "Sampeyan salah, Sam," Liam hissed mantep, prilaku enggal nuduhake Sam sing ora alus kaya kang ketoke. Mripate ijo mencorong, murub jengkel amarga ditudhuh kepinginan sepele. "Lan iku mung siji-sijine alesan aku bakal nglilani penghinaan iki. Aku Katulik lan kita ora bisa nuntut wong-wong sing ngina kita saka kesucian lan nggatekke. Sampeyan ora ngerti aku, nanging saiki dakkandhakake yen aku ora ana ing kene kanggo ngganggu sampeyan. Gusti Yesus Kristus, aku ing ndhuwur iki!"
  
  Sam ora ngomong yen reaksi Liam secara harfiah wedi, nanging sawise wayahe dheweke temen maujud sing Panyangka kang, minangka incomprehensible minangka iku, wis misplaced sadurunge ngidini wong kanggo bener nyatakake kasus. "Nyuwun pangapunten, Liam," ujare marang tamune. "Sampeyan pancen nesu karo aku."
  
  "Aku mung kesel banget karo wong-wong sing nganggep babagan aku. Aku pracaya nerangake karo pekarangan. Nanging ayo disisihake lan aku bakal ngandhani apa sing kedadeyan. Sawise Pak Perdue diluwari saka omahe wong wadon kasebut, Komisi Tinggi Intelijen Inggris mrentahake langkah-langkah keamanan sing luwih ketat. Tak kira saka Joe Carter," jlentrehe. "Kaping pisanan aku ora ngerti apa sing bisa nyebabake Carter reaksi kaya ngono, aku njaluk ngapura marang warga biasa sing mung sugih. Lha, ora ana gunane aku kerja ing sektor intelijen, Pak Cleave. Aku bisa ndeleng prilaku curiga mil adoh, lan cara wong kuat kaya Carter nanggepi kasunyatan sing Pak Perdue urip lan uga jenis ma kula cara salah, ngerti? "
  
  "Aku ngerti maksudmu. Sayange, ana prekara sing ora bisa dakungkapake babagan riset sing ditindakake ing kene, Liam, nanging aku bisa njamin yen sampeyan yakin banget karo perasaan curiga sing sampeyan duweni.
  
  "Deleng, Pak Cleave, aku ora ana ing kene kanggo ngremehake informasi saka sampeyan, nanging yen sampeyan ngerti, apa sing sampeyan ora ngandhani aku ana hubungane karo integritas agensi sing aku kerja, aku kudu ngerti," Liam ngeyel. "Kanggo neraka karo rencana Carter, aku nggoleki sing bener."
  
  
  10
  Kairo
  
  
  Ing sangisore langit Kairo sing anget ana geger jiwa, ora ing pangertèn puisi, nanging ing pangertèn saka roso mursid sing ana soko jahat obah liwat kosmos, nyiapake kanggo ngobong donya, kaya tangan nyekel kaca pembesar ing. sudut lan jarak sing tepat kanggo ngobong manungsa. Nanging iki kumpulan sporadis wong suci lan pandherekipun setya maintained antarane piyambak shift aneh ing precession sumbu stargazers sing. Garis keturunan kuna, dilindhungi kanthi aman ing masyarakat rahasia, njaga statuse ing antarane dhewe-dhewe kanthi njaga adat istiadat leluhure.
  
  Kaping pisanan, warga Libanon ngalami pemadaman listrik sing dadakan, nanging nalika teknisi nyoba nemokake sababe, kabar saka kutha-kutha liyane ing negara liya yen daya uga wis metu, nggawe kekacauan saka Beirut nganti Mekah. Ing sedina, ana laporan saka Turki, Irak lan bagean Iran manawa pemadaman listrik sing ora dingerteni nyebabake kacilakan. Saiki uga wis surup ing Kairo lan Alexandria, bagéan saka Mesir, meksa wong loro saka suku stargazer kanggo nggoleki sumber liyane saka jaringan pembangkit listrik.
  
  "Apa sampeyan yakin Nomer Tujuh wis ninggalake orbit?" Pitakone Penekal marang kancane Ofar.
  
  "Aku yakin satus persen, Penekal," wangsulane Ofar. "Delengen dhewe. Iki minangka owah-owahan kolosal sing mung sawetara dina!"
  
  "Dina? Apa sampeyan edan? Iki mokal!" Penekal mangsuli, nolak babar pisan teori kancane. Ofar ngangkat tangan sing lembut lan ngacungake kanthi tenang. "Ayo cak. Sampeyan ngerti yen ora ana sing mokal kanggo ilmu utawa Gusti Allah. Sing siji duwe keajaiban liyane."
  
  Mratelakake panemume, Penekal njedhul lan menehi isyarat marang Ofar supaya ngapura. "Aku ngerti. Aku ngerti. Wis ngono wae..." ambegan ora sabar. "Ora nate diterangake yen kedadeyan kaya ngono. Mungkin aku wedi yen iki bener, amarga pikirane salah sawijining benda langit sing ngganti orbit tanpa campur tangan karo kanca-kancane pancen nggegirisi.
  
  "Aku ngerti, aku ngerti," Ofar njerit. Wong lanang loro mau umure umur suwidakan, nanging awak isih sehat lan raine wis rada sepuh. Loro-lorone astronom lan sinau utamane teori-teori Theon saka Alexandria, nanging uga nampa piwulang lan teori modern, tetep karo kabeh astroteknologi lan warta paling anyar saka para ilmuwan ing saindenging jagad. Nanging ngluwihi kawruh akumulasi modern, wong tuwa loro kasebut netepi tradhisi suku-suku kuno, lan nalika sinau babagan swarga kanthi ati-ati, dheweke nganggep ilmu lan mitologi. Biasane, ndeleng loro subyek kanthi cara sing dicampur menehi titik tengah sing apik kanggo nggabungake wonder karo logika, sing mbantu mbentuk pendapat. Isih.
  
  Kanthi tangan gemeter ing tabung eyepiece, Penecal alon-alon narik lensa cilik sing wis dideleng, mripate isih tetep maju kanthi gumun. Pungkasane, dheweke noleh madhep Ofar, cangkeme garing lan atine klelep. "Aku sumpah marang dewa. Iki kedadeyan ing urip kita. Aku uga ora bisa nemokake lintang, kancaku, ora preduli ing ngendi aku nggoleki."
  
  "Lintang siji tiba," Ofar sesambat, katon mudhun sedih. "We lagi ing alangan."
  
  "Intan jenis apa iki miturut Code of Solomon?" - pitakone Penekal.
  
  "Aku wis nyawang. Iki Rhabdos, "ujare Ofar kanthi premati," korek lampu.
  
  Penekal sing bingung kesandhung menyang jendela kamar observasi ing lantai 20 Gedung Hathor ing Giza. Saka ndhuwur, dheweke bisa ndeleng metropolis Kairo sing wiyar, lan ing ngisore Kali Nil, snake kaya biru cair liwat kutha. Mripate peteng sing lawas nelusuri kutha ing ngisor iki, banjur nemokake cakrawala kabur sing mbentang ing garis pemisah antarane jagad lan langit. "Apa kita ngerti nalika padha tiba?"
  
  "Ora temenan. Adhedhasar cathetan sing dakkandhakake, iki mesthi kedadeyan antarane Selasa lan dina iki. Iki tegese Rhabdos wis tiba ing telung puluh loro jam pungkasan, "ujare Ofar. "Apa kita kudu ngomong apa-apa marang para pinituwa kutha?"
  
  "Ora," tekane Penekal kanthi cepet. "Durung. Yen kita ngomong apa-apa sing nerangake apa sing kita gunakake peralatan iki, mula bisa gampang mbubarake kita, njupuk ewu taun pengamatan karo dheweke.
  
  "Aku weruh," ujare Ofar. "Aku mimpin program piagam konstelasi Osiris saka observatorium iki lan observatorium cilik ing Yaman. Sing ana ing Yaman bakal nonton lintang-lintang nalika kita ora bisa nindakake ing kene, supaya kita bisa ngawasi."
  
  Telpone Ofar muni. Dheweke njaluk ngapura lan metu saka kamar, lan Penekal lungguh ing mejane kanggo nonton gambar ing screensaver dheweke pindhah liwat angkasa, menehi khayalan yen dheweke mabur ing antarane lintang-lintang sing ditresnani. Iki tansah calmed prilaku, lan Ambalan hypnotic saka wacana lintang menehi wong kualitas meditative. Nanging, ilang lintang kapitu ing sadawane keliling rasi lintang Leo temtu menehi dheweke bengi turu. Krungu lakune Ofar mlebu kamar luwih cepet tinimbang metu saka kamar.
  
  "Penekal!" - dheweke wheezed, ora bisa ngatasi tekanan.
  
  "Apa iki?"
  
  "Aku wis nampa pesen saka wong-wong kita ing Marseille, ing observatorium ing ndhuwur Mont Faron, cedhak Toulon." Ofar ambegan banget nganti sedhela dheweke kelangan kemampuan kanggo nerusake. Kancane kudu nepuk-nepuk entheng supaya ambegan luwih dhisik. Bareng wong tuwa sing kesusu wis ambegan, banjur nerusake. "Dheweke ujar manawa sawetara jam kepungkur ana wong wadon sing ditemokake digantung ing villa Prancis ing Nice."
  
  "Iki elek, Ofar," wangsulane Penekal. "Iku bener, nanging apa hubungane karo sampeyan yen sampeyan kudu nelpon babagan iki?"
  
  "Dheweke ngayun ing tali sing digawe saka rami," dheweke nangis. "Lan iki minangka bukti manawa iki dadi keprihatinan gedhe kanggo kita," ujare, kanthi ambegan. "Omah kasebut duweke bangsawan, Baron Henri de Martin, sing misuwur kanthi koleksi berlian."
  
  Penekal kejiret sawetara fitur menowo, nanging ora bisa sijine loro lan loro bebarengan nganti Ofar rampung crita. "Penecal, Baron Henri de Martin minangka pemilik Celeste!"
  
  Cepet nyerahake nggusah kanggo ngucapake sawetara jeneng suci kanthi kaget, wong Mesir tuwa lancip nutupi cangkeme nganggo tangane. Kasunyatan sing katon acak iki nduwe pengaruh sing ngrusak apa sing dingerteni lan ditindakake. Jujur, iki minangka tandha peringatan babagan kedadeyan apokaliptik sing bakal teka. Iki ora ditulis utawa diyakini minangka ramalan, nanging minangka bagéan saka rapat-rapat Sang Prabu Suleman, sing dicathet dening raja sing wicaksana dhewe ing codex sing didhelikake sing mung dikenal ing tradisi Ofar lan Penekal.
  
  Gulungan iki nyebutake harbinger penting saka acara langit sing nduweni konotasi apokrifa. Ora ana ing codex sing nyatakake yen iki bakal kelakon, nanging miturut cathetan Suleman ing kasus iki, bintang tiba lan bencana sakteruse ora mung kebetulan. Wong-wong sing ngetutake tradhisi kasebut lan bisa ndeleng pratandha kasebut bakal nylametake manungsa yen dheweke ngerti pertanda kasebut.
  
  "Elinga, sing endi sing babagan muter tali saka rami?" - takon Ofar lawas setya, sing wis flipping liwat cathetan kanggo golek jeneng. Sawise nulis jeneng kasebut ing sangisore lintang sing tiba sadurunge, dheweke ndeleng lan mbukak. "Onoskelis".
  
  "Aku pancen kaget, kanca lawasku," ujare Penekal karo nggeleng sirahe ora percaya. "Iki tegese Mason wis nemokake alkemis, utawa skenario paling awon - kita duwe Wisaya ing tangan kita!"
  
  
  sewelas
  Perkamen
  
  
  
  Amiens, Prancis
  
  
  Abdul Raya turu nyenyak, nanging ora ngimpi. Dheweke durung nate ngerti, nanging dheweke ora ngerti kepiye lelungan menyang papan sing ora dingerteni utawa ndeleng barang-barang sing ora wajar sing ana gandhengane karo benang plot dreamweavers. Ngimpi elek ora tau ngunjungi dheweke. Sajeroning uripé, dhèwèké ora naté percaya karo crita-crita horor turu ing wayah wengi sing dicritakaké déning wong liya. Dheweke ora tau tangi kringet, goyang-goyang amarga wedi, utawa isih rewel amarga gupuh sing lara ing jagad neraka ing mburi kelopak mata.
  
  Mung swara ing njaba jendhela iku obrolan muffled saka tangga-tangga ing ngisor nalika padha lungguh ing njaba ngombe anggur ing menit pisanan sawise tengah wengi. Dheweke wis maca babagan tontonan sing nggegirisi sing kudu ditanggung dening baron Prancis sing miskin nalika mulih ing wayah sore sadurunge nemokake mayat garwane ing geni ing omah gedhong ing Entrevaux ing Kali Var. Yen mung padha ngerti yen makhluk jahat sing tanggung jawab kanggo iki ambegan hawa sing padha.
  
  Ing ngisor cendhela, tanggane sing sopan ngomong lirih, nanging piye wae Raya bisa krungu saben tembunge, sanajan lagi turu. Ngrungokake, nulis apa sing diomongake, swarane kalen sing njedhul ing jejere plataran, pikirane disimpen kabeh ing memori. Mengko yen butuh, Abdul Raya bisa ngeling-eling informasi yen butuh. Sasampuning rêmbagipun botên wungu, awit sampun mangrêtos samukawis kasunyatan, botên kenging kawontênakên kabingungan utawi kabingungan bangsa Eropah sanès-sanèsipun, ingkang mirêng bab nyolong inten saking brankasipun sang baron tuwin pêjahipun ingkang nggegirisi. .
  
  Penyiar ing kabeh saluran televisi utama nglaporake babagan "koleksi akeh" perhiasan sing dicolong saka brankas baron, lan aman sing dicolong Celeste mung siji saka papat, kabeh wis diresiki saka permata lan berlian sing kebanjiran. Alamiah, kasunyatan sing ora ana sing bener iki ora dingerteni dening sapa wae kajaba Baron Henri de Martin, sing njupuk keuntungan saka pati bojone lan rampokan sing isih durung rampung kanggo njaluk jumlah sing rapi saka perusahaan asuransi lan ngumpulake pembayaran. kawicaksanan garwane Ora ana biaya sing digawa marang Baron, amarga dheweke duwe alibi wesi nalika matine Madame Chantal, sing njamin dheweke bakal entuk bathi. intine, Madame Chantal kabeh - ora mangu, dheweke mbantu bojone supaya bangkrut.
  
  Iku kabeh ironi manis sing Baron ora bakal ngerti. Nanging, sawise kaget lan nggegirisi kedadeyan kasebut, dheweke mikir babagan kahanan sing ana ing sekitar kedadeyan kasebut. Dheweke ora ngerti yen bojone wis njupuk Celeste lan rong watu liyane sing luwih cilik saka brankas, lan dheweke racking otak nyoba kanggo nggawe pangertèn saka mati mboten umum dheweke. Dheweke ora ana cara suicidal, lan yen dheweke wis malah mbatalake suicidal, Chantal ora bakal ngobong awake dhewe, kabeh wong!
  
  Mung nalika ketemu Louise, asisten Chantal, kanthi ilate dipotong lan wuta, dheweke ngerti yen sedane bojone dudu bunuh diri. Polisi sarujuk, nanging ora ngerti ngendi arep miwiti nyelidiki pembunuhan sing nggegirisi kuwi. Wiwit iku, Louise ditampa ing bangsal psikiatri saka Institut Psikologi Paris, ing ngendi dheweke mesthine tetep kanggo pemeriksaan, nanging kabeh dokter sing ketemu dheweke yakin yen dheweke wis gila, mula dheweke bisa tanggung jawab kanggo pembunuhan lan serangan sakteruse, mutilate dhéwé.
  
  Iki dadi berita utama ing saindenging Eropa, lan sawetara saluran TV cilik ing bagean liya ing jagad iki uga nuduhake kedadeyan aneh kasebut. Sajrone wektu kasebut, Baron nolak wawancara, nyatakake pengalaman traumatis minangka alasan dheweke butuh wektu adoh saka mripat umum.
  
  Tangga-tangga pungkasane ngrasa yen hawa wengi sing adhem banget ngganggu kenyamanan lan bali menyang apartemen. Sing isih ana mung suwara kali sing deres lan kadang-kadang asu sing adoh. Kadhang-kadhang ana mobil sing nyopir ing dalan sing sempit ing sisih liya komplek, nglewati sadurunge ninggalake kasepen.
  
  Abdul dumadakan tangi kanthi pikiran sing resik. Iku dudu wiwitan, nanging kepinginan cepet tangi nggawe dheweke mbukak mripate. Dheweke ngenteni lan ngrungokake, nanging ora ana sing bisa nggugah kejaba indra keenam. Wuda lan kesel, penipu Mesir mlaku menyang jendela kamar turu. Karo ndeleng langit sing lintang, dheweke ngerti kenapa dheweke dikon ninggalake impene.
  
  "Sawijining siji lagi tiba," dheweke muni nalika mripat tindikan ngetutake tiba cepet saka lintang shooting, mental nyathet posisi kira-kira lintang ing sakubenge. Abdul mesem. "Ana sithik sithik, lan jagad bakal ngrampungake kabeh kepinginan sampeyan. Wong-wong mau bakal njerit lan njaluk mati."
  
  Dheweke noleh saka jendhela sanalika garis putih ilang ing kadohan. Ing kamar turu sing surem, dheweke mlaku menyang dhadha kayu lawas sing digawa menyang endi wae, diamanake karo rong tali kulit gedhe sing nyambung ing ngarep. Mung lampu teras cilik, dipanggonke ing tengah ing rana ing ndhuwur jendhela, nyedhiyakake cahya menyang kamare. Padha madhangi tokoh lancip, cahya ing kulit gundhul nyorot otot wiry. Raya kaya akrobat saka akrobat sirkus, versi peteng saka akrobat sing ora preduli kanggo nglipur sapa-sapa kejaba awake dhewe, nanging nggunakake bakate kanggo nglipur wong liya.
  
  Kamar kasebut kaya dheweke - prasaja, steril, lan fungsional. Ana wastafel lan amben, lemari klambi lan meja karo kursi lan lampu. Iku kabeh. Kabeh liyane ana mung sementara supaya dheweke bisa ngawasi lintang-lintang ing langit Belgia lan Prancis nganti dheweke entuk berlian sing dikepengini. Sadawane tembok papat kamare ana peta rasi lintang sing ora kaetung saka saben pojok ndonya, kabeh ditandhani karo garis penghubung sing intersect ing garis ley tartamtu, dene liyane diwenehi tandha abang amarga prilaku sing ora dingerteni amarga ora ana peta. Sawetara kertu-kertu sing gedhe-gedhe sing disematake ana reregetan getih, reregetan coklat teyeng sing meneng-meneng nuduhake carane entuk. Liyane luwih anyar, mung dicithak sawetara taun kepungkur, beda banget karo sing ditemokake pirang-pirang abad kepungkur.
  
  Wis meh wayahe gawe kacilakan ing Timur Tengah, lan dheweke seneng mikir babagan ngendi dheweke kudu pindhah sabanjure: wong sing luwih gampang diapusi tinimbang wong Barat sing bodho lan rakus ing Eropa. Abdul ngerti yen ing Timur Tengah, wong bakal luwih rentan marang penipuan amarga tradhisi sing apik lan kepercayaan tahayul. Dheweke bisa gampang nesu utawa nggawe wong-wong mau padha pateni ana ing ara-ara samun, panggonane Sang Prabu Suleman biyen. Dheweke nylametake Yerusalem nganti pungkasan, mung amarga Ordo Bintang Mudhun.
  
  Raya mbikak dhadha lan nggolèki gulungan gulungan, sing digolèki ing kain lan sabuk emas. Coklat peteng, lengo katon Piece saka parchment tengen ing sisih kothak iku kang looking for. Kanthi katon antusias, dheweke mbukak lempitan lan diselehake ing meja, ngamanake rong buku ing saben ujung. Banjur, saka dada sing padha, dheweke ngasilake athame. Pisau sing mlengkung, mlengkung kanthi presisi kuno, sumunar ing cahya sing surem nalika dheweke nempelake pucuk sing landhep ing telapak tangan kiwa. Pucuk pedhang kasebut mlebu ing kulit kanthi gampang ing pengaruh gravitasi sing prasaja. Dheweke malah ora perlu meksa.
  
  Getih nglumpuk ing pucuk cilik piso, mbentuk mutiara layung sampurna sing alon-alon tuwuh nganti dheweke narik lading metu. Kanthi getih dheweke nandhani posisi lintang sing lagi wae tiba. Ing wektu sing padha, parchment peteng tremblingly eerily rada. Abdul seneng banget kanggo ndeleng reaksi saka artefak enchanted, Code of Laws saka Sol Amun, kang wis ketemu nalika enom nalika angon wedhus ing bayangan garing saka gunung Mesir tanpa jeneng.
  
  Sawise getihe wis direndhem ing peta lintang ing gulungan enchanted, Abdul kanthi ati-ati muter munggah lan naleni tendon sing nyekel gulungan ing simpul. Lintang kasebut pungkasane tiba. Saiki wektune ninggalake Prancis. Saiki dheweke duwe Celeste, dheweke bisa pindhah menyang papan sing luwih penting ing ngendi dheweke bisa nindakake sihir lan nonton jagad tiba, dirusak dening pimpinan berlian Raja Suleman.
  
  
  12
  Ketik Dr. Nina Gould
  
  
  "Sampeyan aneh, Sam. Maksudku, luwih aneh tinimbang keanehan bawaanmu," ujare Nina sawise nyedhot anggur abang. Bruich, isih ngeling-eling wanita cilik sing nyusoni dheweke nalika ora ana pungkasan Sam ing Edinburgh, krasa ing omah ing puterane. Kanthi otomatis, Nina wiwit ngelus-elus dheweke, kaya-kaya kedadeyan sing alami.
  
  Dheweke wis teka ing Bandara Edinburgh jam sadurungé, ngendi Sam wis ngangkat dheweke munggah ing udan deres lan nggawa dheweke bali menyang townhouse ing Dean Village minangka sarujuk.
  
  "Aku mung kesel, Nina." Dheweke shrugged, njupuk kaca saka dheweke lan wungu ing roti panggang. "Muga-muga kita bisa lolos saka belenggu lan kuldi kita diarahake menyang kidul nganti pirang-pirang taun kepungkur!"
  
  Nina ngguyu ngguyu, sanajan dheweke ngerti kepinginan sing ana ing roti panggang sing lucu iki. "Ya!" - dheweke exclaimed lan clinked dheweke kaca karo kang, goyang sirah cheerfully. Dheweke nyawang sak bujangane Sam. Tembok kosong kajaba sawetara foto Sam karo politisi sing wis misuwur lan sawetara selebriti masyarakat dhuwur, diselingi karo sawetara foto dheweke karo Nina lan Perdue, lan, mesthi, Bruich. Dheweke mutusake kanggo mungkasi masalah sing wis suwe dheweke disimpen.
  
  "Yagene kowe ora tuku omah?" - dheweke takon.
  
  "Aku sengit kebon," wangsulane santai.
  
  "Nyewa tukang kebon utawa tukang kebon."
  
  "Aku sengit kerusuhan."
  
  "Sampeyan ngerti? Aku bakal ngira yen urip karo wong ing kabeh pihak, mesthi bakal ana akeh kerusuhan.
  
  "Dheweke pensiunan. Padha mung bisa dipikolehi antarane 10 lan 11 am. "Nina, apa iki cara sampeyan njaluk aku pindhah karo sampeyan?"
  
  "Tenang," dheweke njerit. "Aja bodho. Aku mung mikir yen kanthi kabeh dhuwit sing kudu sampeyan entuk, kaya sing kita lakoni wiwit ekspedisi kasebut nggawa rejeki, sampeyan bakal nggunakake kanggo entuk privasi lan bisa uga mobil anyar?
  
  "Kenapa? Datsun kerjane apik, "ujare, mbela karepe kanggo fungsi liwat lampu kilat.
  
  Nina durung nggatekake, nanging Sam, amarga kesel, ora dipotong. Dheweke katon adoh, kaya-kaya dheweke nindakake divisi mental sing dawa nalika ngrembug karo dheweke babagan rampokan saka temuan Alexander.
  
  "Dadi dheweke menehi jeneng pameran kasebut miturut jeneng sampeyan lan Joe?" Dheweke mesem. "Iku cukup pedhes, Dr. Gould. Sampeyan saiki munggah ing donya akademisi. Wis suwe banget nalika Matlock isih ngganggu. Sampeyan mesthi nuduhake dheweke!"
  
  "Asshole," dheweke unjal ambegan sadurunge nyumet rokok. Mripate sing peteng ndhedhet nyawang Sam. "Apa sampeyan pengin rokok?"
  
  "Ya," dheweke nggereng, lungguh. "Iku bakal apik. Matur nuwun."
  
  Dheweke nyerahake Marlboro lan nyedhot saringan. Sam mandeng dheweke sedhela sadurunge wani takon. "Apa sampeyan mikir iki ide sing apik? Ora let suwe sampeyan meh nendhang Pati ing bal. Aku ora bakal muter cacing iki kanthi cepet, Nina.
  
  "Menenga," dheweke muttered liwat rokok dheweke, ngedhunake Bruich menyang karpet Persia. Sanadyan Nina ngajeni kasarasane Sam sing ditresnani, dheweke rumangsa yen ngrusak dhiri minangka hak prerogatif saben wong, lan yen dheweke mikir yen awak bisa nahan neraka iki, dheweke duwe hak kanggo nyoba teori kasebut. "Kowe mangan apa, Sam?" - dheweke takon maneh.
  
  "Aja ngganti topik," wangsulane.
  
  "Aku ora ngganti topik," dheweke frowned, sing temperament geni flickering ing dheweke coklat peteng mripat. "Sampeyan amarga aku ngrokok, lan aku amarga sampeyan katon sibuk karo wong liya."
  
  Butuh dangu Sam kanggo ketemu dheweke maneh lan akeh cajoling kanggo dheweke kanggo ngunjungi dheweke ing ngarep, supaya dheweke ora siyap kanggo ilang kabeh dening nesu Nina. Kanthi desahan abot, dheweke ngetutake dheweke menyang lawang patio, sing dibukak kanggo nguripake Jacuzzi. Dheweke njupuk klambi, mbukak dheweke nyuwek maneh ing ngisor bikini abang sing diikat. hips seksi Nina swayed saka sisih menyang sisih minangka dheweke uga njupuk mati jins, nyebabake Sam kanggo beku ing Panggonan kanggo njupuk ing ngarsane ayu.
  
  Kadhemen ing Edinburgh ora ngganggu dheweke. Musim salju wis liwati, sanajan durung ana tandha-tandha musim semi, lan umume wong isih seneng tetep ing njero. Nanging ana banyu anget ing Sam kang fizzy blumbang swarga, lan wiwit release alon saka alkohol sak libation warmed getih, padha gelem Strip.
  
  Lungguh ngelawan Nina ing banyu gak oleh pisan, Sam bisa weruh sing dheweke tetep kanggo laporan kanggo dheweke. Dheweke pungkasane wiwit ngomong. "Aku durung krungu apa-apa saka Perdue utawa Paddy, nanging ana sawetara perkara sing dheweke njaluk supaya aku ora diomongake lan aku pengin tetep kaya ngono. Sampeyan ngerti, ta?"
  
  "Iki bab aku?" - Dheweke takon calmly, isih ora njupuk dheweke ndeleng mati Sam.
  
  "Ora," dheweke mrengut, mratelakake swarane, bingung karo asumsi dheweke.
  
  "Terus kenapa aku ora bisa ngerti babagan iki?" - dheweke takon langsung, njupuk wong dening surprise.
  
  "Delengen," jlentrehe, "yen nganti aku, aku bakal ngandhani kowe sedhela. Nanging Perdue njaluk supaya aku tetep ing antarane kita saiki. Sumpah, tresnaku, aku ora bakal ndhelikake saka sampeyan yen dheweke ora takon aku kanthi cara sing ora mesthi."
  
  "Banjur sapa maneh sing ngerti?" - Nina takon, gampang ngeweruhi sing pandelengan dropped menyang dodo saben sawetara wektu.
  
  "Ora ana wong. Mung aku lan Purdue sing ngerti. Malah Paddy ora ngerti. Perdue njaluk supaya dheweke tetep ing peteng supaya ora ana sing bisa ngganggu apa sing dakkarepake lan Perdue, sampeyan ngerti? dheweke njlentrehake kanthi wicaksana, isih kepincut karo tato anyar ing kulit alus, ing ndhuwur susu kiwa.
  
  "Dadi dheweke mikir yen aku bakal ngganggu?" Dheweke mrengut, nunyuk driji ramping ing pinggir Jacuzzi nalika dheweke ngumpulake pikirane babagan perkara kasebut.
  
  "Ora! Ora, Nina, dheweke ora tau ngomong babagan sampeyan. Iku ora masalah ora kalebu wong tartamtu. Iku babagan ora kalebu kabeh nganti aku menehi informasi sing dibutuhake. Dheweke banjur bakal mbukak apa sing bakal ditindakake. Sing bisa dakkandhakake saiki yaiku Purdue minangka target wong sing kuat sing dadi enigma. Wong iki urip ing rong jagad, rong jagad sing beda-beda, lan dheweke duwe jabatan sing dhuwur banget ing loro-lorone.
  
  "Dadi kita ngomong babagan korupsi," pungkase.
  
  "Ya, nanging aku durung bisa menehi katrangan babagan kasetyan marang Perdue," panjaluk Sam, ngarep-arep dheweke bakal ngerti. "Luwih apik, yen kita krungu saka Paddy, sampeyan bisa takon Perdue dhewe. Banjur aku ora bakal rumangsa ora ana gunane merga nglanggar sumpahku."
  
  "Sampeyan ngerti, Sam, sanajan aku ngerti yen kita telu ngerti saben liyane biasane saka mburu peninggalan sok-sok utawa ekspedisi kanggo golek sawetara trinket antik terkenal," Nina ngandika ora sabar, "Aku panginten sampeyan, kula lan Perdue padha tim. " Aku tansah nganggep kita minangka telung bahan utama, tetep ana ing puding sejarah sing wis disedhiyakake ing jagad akademisi sajrone sawetara taun kepungkur. Nina lara amarga ora kalebu, nanging dheweke nyoba ora nuduhake.
  
  "Nina," Sam ngandika cetha, nanging dheweke ora menehi papan.
  
  "Biasane yen kita loro tim, sing katelu mesthi melu ing dalan, lan yen ana masalah, loro liyane mesthi melu. Aku ora ngerti yen sampeyan ngeweruhi iki. Kowe malah ngreti?" Swarane goyah nalika dheweke nyoba nyedhaki Sam, lan sanajan dheweke ora bisa nuduhake, dheweke wedi yen dheweke bakal mangsuli pitakon kasebut kanthi ora peduli utawa nyikat. Mungkin dheweke wis biasa dadi pusat atraksi ing antarane wong lanang sing sukses, sanajan beda. Ing babagan dheweke, dheweke duwe ikatan persahabatan sing kuat lan sejarah urip sing jero, cedhak karo pati, ngorbanake awake dhewe lan kasetyan ing antarane dheweke, sing ora diragukan.
  
  Kanggo dheweke lega, Sam mesem. Pandangan saka mripate saestu looking menyang dheweke tanpa kadohan emosi - ing ngarsane - menehi dheweke kesenengan gedhe, ora ketompo carane watu-ngadhepi dheweke tetep.
  
  "Sampeyan njupuk iki banget serius, tresna," jlentrehe. "Sampeyan ngerti yen kita bakal nguripake sampeyan sanalika ngerti apa sing kita lakoni, amarga Nina sayangku, kita ora ngerti apa sing kita lakoni saiki."
  
  "Lan aku ora bisa nulungi?" - dheweke takon.
  
  "Aku ora wedi," ujare kanthi nada yakin. "Nanging, nanging, kita bakal rauh bebarengan. Sampeyan ngerti, aku yakin Perdue ora bakal ragu-ragu kanggo nuduhake karo sampeyan sanalika asu tuwa mutusake nelpon kita, yaiku.
  
  "Ya, iki uga wiwit ngganggu aku. Sidhang kudu rampung jam kepungkur. Utawa dheweke sibuk banget ngrayakake utawa dheweke duwe masalah luwih akeh tinimbang sing kita pikirake, "ujare dheweke. "Sam!"
  
  Ngelingi rong kemungkinan kasebut, Nina ngeweruhi pandelengan Sam sing mlaku-mlaku ing pikiran lan ora sengaja mandheg ing cleavage Nina. "Sam! Mungkasi. Sampeyan ora bisa nggawe aku ngganti topik."
  
  Sam ngguyu nalika ngerti. Dheweke bisa uga ngrasa awake isin amarga ditemokake, nanging dheweke ngucapake matur nuwun marang bintang-bintang sing begja amarga dheweke nganggep entheng. "Oalah, ora kaya sampeyan durung weruh sadurunge."
  
  "Mungkin iki bakal njaluk sampeyan ngelingake aku maneh babagan ..." dheweke nyoba.
  
  "Sam, meneng wae, banjur wenehake wedang maneh," dhawuhe Nina.
  
  "Inggih, Bu," kandhane karo narik awak sing kecemplung lan tatu metu saka banyu. Iku giliran dheweke kanggo ngujo tokoh lanang kang liwat dheweke, lan dheweke felt ora isin nalika dheweke ngelingi sawetara kaping dheweke wis cukup begja kanggo seneng keuntungan saka maskulinitas sing. Senajan wayahe iku ora seger banget, Nina disimpen ing folder memori definisi dhuwur khusus ing atine.
  
  Bruich jejeg ing lawang, ora gelem nyabrang ambang ing ngendi mega uap ngancam dheweke. Pandangane mandeng marang Nina, sing kapisan lan kaloro ora kaya kucing gedhe, tuwa, kesed. Dheweke biasane slouched, telat kanggo sembarang kelas, lan lagi wae fokus ing apa liyane saka liyane padharan anget kang bisa nggawe ngarep kanggo wengi.
  
  "Ana apa, Bruich?" Nina takon karo nada dhuwur, ngarahake dheweke affectionate minangka dheweke tansah nindakake. "Ayo mrene. Ayo."
  
  Dheweke ora obah. "Ugh, mesthi kucing sialan ora bakal teka sampeyan, wong bodho," dheweke chastised dhéwé ing kasepen jam pungkasan lan gurgle alus saka kemewahan dheweke nglaras. Keganggu karo asumsi bodho babagan kucing lan banyu lan kesel ngenteni Sam bali, dheweke nyemplungake tangane menyang umpluk sing mengkilat ing permukaan, kaget kucing jahe dadi teror. Nonton dheweke mlumpat lan ilang ing ngisor chaise longue menehi dheweke luwih seneng tinimbang getun.
  
  Asu, swara batin dheweke dikonfirmasi atas jenenge kewan miskin, nanging Nina isih ketemu lucu. "Ngapunten, Bruich!" - dheweke bengok sawise wong, isih grinning. "Aku ora bisa nindakake apa-apa. Aja kuwatir, kanca. Aku bakal entuk karma mesthi ... karo banyu, kanggo nindakake iki kanggo sampeyan, mas.
  
  Sam mlayu metu saka ruang tamu lan menyang teras, katon bungah banget. Isih teles separo, wedange isih durung tumpah , senajan tangane diulur-ulur kaya nyekel gelas anggur.
  
  "Kabar apik! Paddy nelpon. Perdue dibebasake kanthi siji syarat, "ujare, njalari paduan suara "meneng, Cleve" saka tanggane.
  
  Raine Nina sumringah. "Ing kahanan apa?" dheweke takon, resolutely nglirwakake kasepen terus saka kabeh wong ing Komplek.
  
  "Aku ora ngerti, nanging ketoke ana babagan sejarah. Dadi, sampeyan ngerti, Dr. Gould, kita bakal butuh sing nomer telu," Sam relayed. "Kajaba iku, sejarawan liyane ora murah kaya sampeyan."
  
  Gasping, Nina kesusu maju, hissing karo mock mock, mlumpat ing Sam lan ngambong kaya dheweke wis ora ngambong wiwit sing folder urip ing memori dheweke. Dheweke seneng banget yen dilebokake maneh nganti ora weruh wong lanang sing ngadeg ing pinggir peteng ing plataran sing kompak, kanthi semangat nonton Sam tug ing renda bikini.
  
  
  13
  grahana
  
  
  
  Wilayah Salzkammergut, Austria
  
  
  Omah gedhong Joseph Karsten meneng, ndeleng kekosongan taman sing ora ana manuk sing nyanyi. Kembang lan rerumpute manggon ing taman kanthi sepi lan sepi, mung obah nalika angin kepéngin. Ora ana apa-apa ing kene sing luwih dhuwur tinimbang orane, lan kaya mangkono sifate Karsten nguwasani apa sing diduweni.
  
  Garwane lan anak wadon loro milih tetep ing London, milih kanggo ninggalake kaendahan striking saka panggonan pribadi Carsten. Nanging, dheweke cukup seneng karo kasunyatan sing bisa pensiun, conniving karo bab kang saka Order of the Black Sun lan mimpin karo equanimity. Anggere dheweke tumindak miturut dhawuhe pemerintah Inggris lan ngarahake intelijen militer internasional, dheweke bisa njaga posisine ing MI6 lan nggunakake sumber daya sing ora ana regane kanggo njaga hubungan internasional sing bisa mbantu utawa ngalangi investasi lan perencanaan Black Sun.
  
  Organisasi kasebut ora ilang kekuwatane sawise Perang Donya II, nalika dipeksa menyang jagading mitos lan legenda, dadi mung kenangan pahit kanggo wong sing lali lan ancaman nyata kanggo wong sing ngerti. Wong kaya David Perdue lan kanca-kancane.
  
  Nyuwun pangapunten marang pengadilan Purdue, wedi yen dheweke bakal ditunjuk dening wong sing lolos, Karsten nylametake sawetara wektu kanggo ngrampungake apa sing diwiwiti ing papan suci sarang gunung. Iku dina njijiki njaba, nanging ora ing pangertèn biasanipun. Srengenge surem madhangi ara-ara samun biasane ayu saka Pagunungan Salzkammergut, ngowahi karpet amba saka treetops ijo pucet ing kontras kanggo zamrud jero saka alas canopied. Ladies saka Karsten getun ninggalake konco sesawangan Austria narik ati, nanging kaendahan alam saka panggonan ilang luster sawijining ngendi wae Joseph lan kanca-kanca tindak, meksa padha mbatesi piyambak kanggo ngunjungi nengsemake Salzkammergut.
  
  "Aku bakal nindakake dhewe yen aku ora ana ing posisi umum," ujare Karsten saka kursi pekarangan, nyekel telpon meja. "Nanging aku kudu bali menyang London sajrone rong dina kanggo nglaporake babagan peluncuran Hebrides lan rencanane, Clive. Aku ora bakal bali menyang Austria kanggo sawetara wektu. Aku butuh wong sing bisa nindakake kabeh tanpa pengawasan, ngerti?"
  
  Dheweke ngrungokake wangsulane sing nelpon lan manthuk. "Bener. Sampeyan bisa hubungi kita nalika wong rampung misi. Matur nuwun, Clive."
  
  Dhèwèké nyawang meja nganti suwé, nyinaoni tlatah ing ngendi dhèwèké cukup beruntung urip nalika ora kudu ngunjungi London sing reged utawa Glasgow sing padhet.
  
  "Aku ora bakal kelangan kabeh amarga kowe, Perdue. Apa sampeyan milih tetep bisu babagan identitasku utawa ora, sampeyan ora bakal nylametake sampeyan. Sampeyan minangka beban lan kudu dipungkasi. Sampeyan kabeh kudu rampung, "ujare karo mripate ndeleng formasi watu putih sing ngubengi omahe. Watu atos lan pepeteng alas sing ora ana enteke nglipur mripate, dene lambene ndredheg karo tembung-tembung sing males. "Saben-saben sampeyan sing ngerti jenengku, sing ngerti pasuryanku, sing mateni ibuku lan ngerti ing ngendi papan ndhelik dheweke ... kabeh sing bisa nuduh aku melu ... sampeyan kabeh kudu rampung!"
  
  Karsten ngempet lambene, kelingan ing wayah bengi nalika dheweke mlayu, kaya wong pengecut, saka omahe ibune, nalika wong Oban katon ngrebut David Perdue saka cengkeramane. Pikiran yen rampasan larang regane bakal menyang warga biasa, dheweke nesu banget, nyebabake rasa bangga lan nyuda pengaruh sing ora perlu ing urusane. Kabeh kudu rampung saiki. Nanging, masalah dheweke tikel kaping pindho amarga kedadeyan kasebut.
  
  "Pak, kabar babagan David Perdue," asistene Nigel Lime ngumumake saka lawang patio. Karsten kudu nguripake kanggo ndeleng wong kanggo mesthekake yen topik strangely cocok bener presented lan ora figment saka pikirane.
  
  "Aneh," wangsulane. "Aku mung mikir babagan iki, Nigel."
  
  Amarga kesengsem, Nigel mlaku mudhun saka undhak-undhakan menyang teras ing sangisore kanopi bolong ing ngendi Karsten lagi ngombe teh. "Lho, mbok menawa sampeyan lagi kejiwaan, Pak," mesem karo nyekeli folder ing lengen. "Komite Kehakiman njaluk sampeyan ana ing Glasgow kanggo mlebu panjaluk guilty supaya Pamrentah Ethiopia lan Unit Kejahatan Arkeologi bisa nerusake ukuman Pak Perdue."
  
  Carsten kepengin banget ngukum Perdue, sanajan dheweke luwih seneng nindakake dhewe. Nanging pangarep-arep bisa uga atos banget ing pangarep-arep dendam sing lawas, amarga dheweke cepet kuciwa nalika ngerti paukuman sing dikarepake.
  
  "Lajeng ukaranipun menapa?" takon marang Nigel. "Apa sing kudu dikontribusi?"
  
  "Aku bisa lungguh?" - Nigel takon, nanggapi patrap sing disetujoni Karsten. Dheweke nyelehake berkas ing meja. "David Perdue njupuk kesepakatan panjaluk. Cekakipun, ijol-ijolan kamardikane..."
  
  "Kebebasan?" Karsten nggero, atine deg-degan karo nesu sing anyar. "Apa? Apa dheweke ora dihukum penjara babar pisan?"
  
  "Ora, Pak, nanging aku menehi katrangan babagan temuan kasebut," Nigel nawakake kanthi tenang.
  
  "Ayo dirungokake iki. Tetep ringkes lan prasaja. Aku mung pengin ngerti dasare," Karsten nggereng-gereng karo tangane goyang-goyang karo ngangkat cangkir menyang cangkeme.
  
  "Mesthine, Pak," wangsulane Nigel, ndhelikake rasa jengkel karo bose ing mburine sikap sing tenang. "Sing cendhak," ujare santai, "Pak. Perdue wis sarujuk kanggo mbayar ganti rugi kanggo pratelan wong Ethiopia lan mbalekake relik menyang ngendi dheweke njupuk, sawise iku, mesthi, dheweke bakal dilarang mlebu ing Ethiopia. maneh."
  
  "Enteni, iku kabeh?" Karsten mrengut, raine rada wungu. "Apa dheweke mung bakal ngidini dheweke mlaku?"
  
  Karsten dadi wuta amarga kuciwane lan kalah, nganti ora weruh ekspresi moyoki ing raine asistene. "Yen aku bisa, Pak, sampeyan kayane njupuk iki kanthi pribadi."
  
  "Sampeyan ora bisa!" Carsten njerit, ngresiki tenggorokan. "Dheweke iku wong sugih sing sugih, mbayar kabeh, masyarakat dhuwur sing nengsemake supaya tetep wuta tumindak kriminal. Mesthi, aku pancen kesel nalika wong-wong kaya ngono njaluk bebaya lan tagihan sing gampang. Wong iki miliarder, Lime! Dheweke kudu diwulang yen dhuwit ora bisa disimpen. Ing kene kita duwe kesempatan sing apik kanggo mulang dheweke - lan jagad perampok kuburan kaya dheweke ... sing bakal digawa menyang pengadilan, diukum! Lan apa sing padha mutusake? Dheweke nesu banget. "Ayo mbayar maneh kanggo cara sialan kanggo lolos! Yesus Kristus! Ora nggumunake hukum lan ketertiban ora ana maneh!"
  
  Nigel Lime mung ngenteni tirade rampung. Ora ana gunane ngganggu pimpinan MI6 sing ngamuk. Nalika dheweke yakin yen Karsten, utawa Pak Carter sing diarani bawahan sing ora waspada, wis rampung ngoceh, Nigel wani mbongkar rincian liyane sing ora dikarepake marang bose. Dheweke kanthi ati-ati nyorong dossier ing meja. "Lan aku njaluk sampeyan langsung mlebu iki, Pak. Dheweke isih kudu dikirim menyang panitia kanthi kurir dina iki kanthi tandha tangan sampeyan.
  
  "Apa iki?" Karsten raine luh-stained gumeter amarga dheweke nampa maneh kemunduran ing upaya babagan David Perdue.
  
  "Salah sawijining alasan pengadilan kudu nyerahake aplikasi Perdue yaiku rampasan sing ora sah saka properti ing Edinburgh, Pak," ujare Nigel, ngrasakake rasa mati rasa emosional sing dirasakake nalika dheweke ngrasakake serangan liyane saka Carsten.
  
  "Properti iki disita kanthi alasan! Apa ing jeneng kabeh sing suci kelakon karo panguwasa dina iki? ilegal? Dadi wong sing duwe minat MI6 sing ana hubungane karo urusan militer internasional disebutake nalika ora ana investigasi babagan isi propertie? bengok-bengok, mecah cangkir porselen nalika dibanting ing meja wesi tempa.
  
  "Pak, wong lapangan MI6 wis nyisir omah kanggo nggoleki apa-apa sing mbebayani lan ora nemokake apa-apa kanggo menehi saran spionase militer utawa akuisisi ilegal obyek sejarah, agama utawa liya-liyane. Mula anggone nahan tebusan Raichtishousi iku ora wajar lan dianggep ilegal amarga ora ana bukti kang bisa nyengkuyung pratelan kita," Nigel njlentrehake kanthi blaka, ora nglilani rai lemu Karsten sing kejam anggone njlentrehake kahanane. "Iki minangka writ pembebasan sing kudu ditandatangani kanggo mbalekake Wrichtishousis menyang pemilike lan mbatalake kabeh pesenan, miturut Lord Harrington lan wakile ing Parlemen."
  
  Karsten nesu banget, wangsulane alus, ngapusi. "Apa aku ora digatekake ing wewenangku?"
  
  "Inggih, Pak," Nigel konfirmasi. "Aku wedi ngono."
  
  Karsten nesu amarga rencanane digagalake, nanging dheweke luwih seneng pura-pura profesional babagan kabeh. Nigel minangka wong sing licik, lan yen dheweke ngerti babagan reaksi pribadi Karsten babagan hubungan kasebut, bisa uga menehi cahya banget babagan hubungane karo David Perdue.
  
  "Banjur wenehi pulpen," ujare, ora nuduhake jejak badai sing ana ing njero dheweke. Nalika Carsten nandhatangani prentah kanggo mbalekake Raichtisusis menyang musuhe, egoe dirusak dening pukulan sing nggegirisi kanggo rencana sing direncanakake kanthi ati-ati, regane ewonan euro, ninggalake dheweke minangka kepala organisasi sing ora duwe kekuwatan tanpa kekuwatan.
  
  "Matur nuwun, Pak," ujare Nigel karo nampa pulpen saka tangane Karsten sing gemeter. "Aku bakal ngirim iki dina iki supaya file bisa ditutup ing mburi kita. Pengacara kita bakal terus nganyari babagan perkembangan ing Ethiopia nganti peninggalan kasebut bali menyang papan sing bener.
  
  Karsten manthuk-manthuk, nanging ora krungu omongane Nigel. Kabeh sing bisa dipikirake yaiku prospek kanggo miwiti maneh. Nyoba kanggo mbusak sirahe, kang nyoba kanggo tokoh metu ngendi Perdue katahan kabeh peninggalan sing, Karsten, ngarep-arep kanggo nemokake ing properti Edinburgh. Sayange, dheweke ora bisa nindakake pesenan kanggo nggoleki kabeh properti Purdue amarga bakal adhedhasar intelijen sing diklumpukake dening Ordo Matahari Ireng, organisasi sing mesthine ora ana lan, luwih-luwih, ora kudu ditindakake. dening pejabat paling dhuwur saka Kantor intelijen Militer Inggris.
  
  Dheweke kudu njaga apa sing dheweke ngerti bener kanggo awake dhewe. Perdue ora bisa ditangkep amarga nyolong bandha lan artefak Nazi sing terkenal amarga ngungkapake bakal kompromi Black Sun. Otak Karsten makarya kanthi kapasitas lengkap, nyoba ngubengi kabeh, nanging jawaban sing padha teka ing kabeh babagan - Perdue kudu mati.
  
  
  14
  A82
  
  
  Ing kutha pesisir Oban, Skotlandia, omahe Nina tetep kosong nalika dheweke lunga menyang wisata anyar sing direncanakake Perdue sawise masalah hukum sing anyar. Urip ing Oban terus tanpa dheweke, nanging sawetara warga ing kana ora kejawab dheweke. Sawise kedadean penculikan sordid sing digawe berita lokal sawetara sasi kepungkur, panyiapan wis bali menyang urip blissfully tranquil sawijining.
  
  Dr Lance Beach lan garwane lagi nyiapake konferensi medis ing Glasgow, salah sawijining rapat sing ngerti sapa lan sapa sing nganggo apa sing luwih penting tinimbang riset medis utawa hibah kanggo obat eksperimen sing penting kanggo kemajuan ing lapangan.
  
  "Sampeyan ngerti aku ngremehake barang-barang iki," Sylvia Beach ngelingake bojone.
  
  "Aku ngerti, mas," wangsulane, karo nggegirisi karo gaweyan masang sepatu anyar ing kaos kaki wol sing kandel. "Nanging aku mung dianggep minangka fitur khusus lan inklusi khusus yen dheweke ngerti yen aku ana, lan supaya dheweke ngerti yen aku ana, aku kudu nuduhake pasuryanku babagan kasus sing wis ditemtokake iki."
  
  "Ya, aku ngerti," dheweke moaned liwat parted lambé, ngomong karo dheweke tutuk mbukak lan aplikasi rose dew lipstik. "Aja nglakoni sing wingi, ninggalke aku karo kandhang pitik iki nalika sampeyan lunga. Lan aku ora pengin suwe-suwe."
  
  "Dicathet". Dr Lance Beach palsu eseman minangka sikil creaked ing nyenyet boots kulit anyar. Ing jaman biyen, dheweke ora bakal sabar ngrungokake garwane rengek, nanging sawise wedi kelangan dheweke nalika diculik, dheweke sinau kanggo ngormati kehadirane bojone tinimbang liyane. Lance ora pengin ngrasakake kaya ngono maneh, wedi yen ora bakal ketemu bojone maneh, mula dheweke rengeng-rengeng karo bungah. "Kita ora bakal suwe. Aku janji".
  
  "Bocah-bocah wadon bali dina Minggu, dadi yen kita bali rada awal, kita bakal duwe sewengi lan setengah dina kanggo awake dhewe," dheweke ngandika, cepet glancing ing reaksi ing pangilon. Ing mburi dheweke, ing amben, dheweke bisa ndeleng dheweke mesem karo omongane kanthi sugestif, "Hmm, bener, Bu Pantai."
  
  Sylvia mringis nalika dheweke nglebokake pin anting menyang cuping tengen lan cepet katon dhéwé liwat kanggo ndeleng carane iku katon karo gaun sore dheweke. Dheweke manthuk-manthuk sarujuk marang kaendahane dhewe, nanging ora nyawang bayangane nganti suwe. Iki ngelingake dheweke kenapa dheweke diculik dening monster iki ing wiwitan - mirip karo Dr. Nina Gould. Paragane sing padha cilik lan kuncine peteng mesthi ngapusi sapa wae sing ora kenal karo wong wadon loro mau, apa maneh mripate Sylvia meh padha karo mripate Nina, kejaba wujude luwih sipit lan warnane luwih ambar tinimbang coklate Nina.
  
  "Siap, tresna?" Lance takon, ngarep-arep bisa ngilangi pikiran-pikiran ala sing mesthi nyiksa bojone nalika dheweke nate nyawang bayangane dhewe nganti suwe. Dheweke kasil. Kanthi desahan cilik, dheweke mungkasi kontes mentheleng lan cepet-cepet nglumpukake dompet lan jas.
  
  "Siap lunga," dheweke ngonfirmasi kanthi cetha, ngarep-arep bisa ngilangi rasa curiga sing bisa ditindakake babagan kesejahteraan emosional. Lan sadurunge bisa ngomong tembung liyane, dheweke gracefully miber metu saka kamar lan mudhun lorong menyang lorong ing ngarep lawang.
  
  Bengi iki njijiki. Awan ing sadhuwure padha klelep tangise titan meteorologi lan nutupi garis listrik kanthi statis biru. Udane deres lan dalane dadi kali. Sylvia mlumpat liwat banyu kaya sing bakal tetep sepatu dheweke garing kabeh, lan Lance mung mlaku konco dheweke kanggo nyekeli payung gedhe ing sirahe . "Silla, tunggu!" - bengok-bengok nalika dheweke cepet metu saka ing tutup brolly kang.
  
  "Cepetan, slow strike!" - dheweke nggodha lan tekan lawang mobil, nanging bojone ora ngidini dheweke moyoki mlaku alon. Dheweke mencet immobilizer ing mobil, ngunci kabeh lawang sadurunge dheweke bisa mbukak.
  
  "Ora ana wong sing nganggo remot kontrol kudu cepet-cepet," dheweke gumunggung karo ngguyu.
  
  "Mbukak lawang!" - dheweke mekso, nyoba ora kanggo ngguyu karo wong. "Rambutku bakal dadi kekacoan," dheweke ngelingake. "Lan dheweke bakal mikir yen sampeyan bojo sing ora peduli lan, mula, dhokter sing ala, sampeyan ngerti?"
  
  Lawang-lawang dibukak nalika dheweke pancene wiwit kuwatir yen bakal ngrusak rambut lan dandanane, lan Sylvia mlumpat menyang mobil kanthi nangis lega. Ora let suwe, Lance mlebu ing mburi setir lan miwiti mobil.
  
  "Yen ora lunga saiki, kita bakal telat banget," ujare, ndeleng saka jendhela ing mega sing peteng lan ora ana pangapura.
  
  "Kita bakal nindakake iki luwih cepet, sayang. Wis jam 8 bengi," ujare Sylvia.
  
  "Ya, nanging kanthi cuaca iki bakal dadi alon banget. Aku pitutur marang kowe, kahanan ora apik. Ora kanggo sebutno lalu lintas ing Glasgow yen wis tekan peradaban.
  
  "Bener," dheweke ngempet, ngedhunake pangilon kursi penumpang kanggo ndemek mascara sing bocor. "Aja nyopir cepet banget. Dheweke ora penting banget nganti kita bisa mati amarga kacilakan mobil utawa liya-liyane.
  
  Lampu mbalikke katon kaya lintang sing sumunar liwat udan nalika Lance nyopir BMW saka dalan cilik menyang dalan utama kanggo miwiti perjalanan rong jam menyang pesta koktail elit ing Glasgow, sing dianakake dening Leading Medical Society Skotlandia. Pungkasan, sawise karya sing ati-ati sajrone ngowahi lan ngerem mobil, Sylvia bisa ngresiki pasuryane sing reged lan katon ayu maneh.
  
  Lance ora pengin njupuk A82, sing misahake rong rute sing kasedhiya, dheweke ora bisa njupuk rute sing luwih dawa amarga bakal telat. Dheweke kudu pindhah menyang dalan utama sing nggegirisi sing ngliwati Paisley, ing ngendi para penculik wis njaga bojone sadurunge diangkut menyang Glasgow, ing kabeh panggonan. Iku nglarani dheweke, nanging dheweke ora pengin nggawa. Sylvia wis ora ana ing dalan iki wiwit dheweke ketemu karo wong-wong jahat sing nggawe dheweke percaya yen dheweke ora bakal ketemu kulawargane maneh.
  
  Mungkin dheweke ora bakal mikir apa-apa kajaba aku nerangake kenapa aku milih rute iki. Mungkin dheweke bakal ngerti, pikire Lance nalika nyopir menyang Taman Nasional Trossachs. Nanging tangane nggegem setir kanthi kenceng nganti drijine klelep.
  
  "Ana apa, tresna?" - dheweke dumadakan takon.
  
  "Ora ana apa-apa," ujare santai. "Kenapa?"
  
  "Kowe katon tegang. Apa sampeyan kuwatir yen aku bakal ngelingi perjalananku karo asu iki? Lha iki dalane padha," pitakone Sylvia. Dheweke ngomong kanthi ora sopan nganti Lance meh lega, nanging dheweke mesthine duwe wektu angel, lan dheweke kuwatir.
  
  "Sajujure, aku pancen kuwatir babagan iki," ujare, kanthi rada flexing driji.
  
  "Nggih, mboten, nggih?" Dheweke ngandika, stroking pupu kanggo calms wong mudhun. "Aku ora apa-apa. Dalan iki mesthi ana ing kene. Aku ora bisa ngindhari iki sajrone uripku, ngerti? Sing bisa daklakoni yaiku ngomong dhewe yen aku sing nglakoni iki karo sampeyan, dudu dheweke."
  
  "Dadi dalan iki wis ora medeni maneh?" pitakone.
  
  "Ora. Saiki iku mung dalan lan aku karo bojoku lan ora sawetara asu psycho. Iku masalah ngarahake rasa wedi menyang soko aku duwe alesan kanggo wedi, "dheweke nyaranake wistfully. "Aku ora bisa wedi karo dalan. Dalan ora nglarani aku, ora keluwen, lan ora ngipat-ipati aku, ta?"
  
  Kagum, Lance mandeng bojone kanthi gumun. "Sampeyan ngerti, Cilla, iku cara sing apik banget kanggo ndeleng. Lan iku pancen logis.
  
  "Inggih, matur nuwun, dhokter," dheweke mesem. "Gusti, rambutku duwe pikiran dhewe. Sampeyan wis ninggalake lawang dikunci suwe banget. Kayane banyu ngrusak gayaku."
  
  "Ya," dheweke setuju kanthi entheng. "Iku banyu. Mesthi wae."
  
  Dheweke ora nggatekake pitunjuk kasebut lan njupuk pangilon cilik maneh, kanthi temen-temen nyoba ngubengi rong helai rambut sing ditinggalake kanggo nggawe raine. "Wong suci...!" - Dheweke exclaimed angrily lan nguripake ing dheweke kursi kanggo katon konco dheweke. "Sampeyan bisa percaya wong bodho iki nganggo senter? Aku ora bisa ndeleng apa-apa ing pangilon."
  
  Lance nglirik kaca spion. Sorot lampu sorot mobil sing nyopir ing mburine madhangi mripate lan sedhela. "Duh Gusti! Apa dheweke nyopir? Mercusuar ing gembong?
  
  "Alon-alon, sayang, ayo dheweke liwat," dheweke menehi saran.
  
  "Aku wis nyopir alon banget kanggo teka menyang pesta ing wektu sing tepat, mas," dheweke protes. "Aku ora bakal nglilani bajingan kuwi nggawe kita telat. Aku mung bakal menehi obat dhewe."
  
  Lance nyetel pangilon supaya sinar mobil sing ana ing mburine langsung katon ing dheweke. "Cukup apa sing didhawuhake dokter, bodho!" Lance ngguyu. Mobil alon-alon sawise sopir ketoke entuk cahya padhang ing mripate lan banjur tetep adoh.
  
  "Mungkin Welsh," Sylvia guyon. "Dheweke mbokmenawa ora ngerti yen dheweke duwe sinar dhuwur."
  
  "Duh Gusti, kepiye dheweke ora ngerti yen lampu mobil sing kobong ing mobilku?" Lance mesam-mesem, njalari bojone ngguyu.
  
  Oldlochley mung ngeculake dheweke nalika mlaku-mlaku ing kidul kanthi meneng.
  
  "Aku kudu ujar manawa aku kaget karo lalu lintas sing jarang sore iki, sanajan dina Kamis," ujare Lance nalika nyepetake A82.
  
  "Ngrungokake, mas, apa sampeyan bisa alon-alon?" - Sylvia nyuwun, ngowahi pasuryan korban menyang dheweke. "Aku wedi".
  
  "Ora apa-apa, tresna," Lance mesem.
  
  "Ora, tenan. Ing kene udan luwih angel, lan aku rumangsa kurang lalu lintas paling ora menehi wektu kanggo alon-alon, apa sampeyan mikir? "
  
  Lance ora bisa mbantah. Dheweke bener. Dibutakan dening mobil sing ana ing mburine mung bakal nggawe masalah ing dalan sing teles yen Lance tetep cepet. Dheweke kudu ngakoni yen panjaluke Sylvia ora wajar. Dheweke alon banget.
  
  "Wareg?" takon dheweke.
  
  "Iya, matur nuwun," dheweke mesem. "Luwih apik ing sarafku."
  
  "Lan rambutmu uga wis pulih," dheweke ngguyu.
  
  "Lance!" - dheweke dumadakan njerit minangka pangilon dandanan dibayangke medeni mobil sing nunggang ing buntut, cepet-cepet maju madly. Ing wayahe kajelasan, dheweke nganggep sing mobil wis ora weruh Lance kenek rem lan wis ora bisa alon mudhun ing wektu ing dalan sodden.
  
  "Yesus!" Lance ngguyu nalika ndeleng lampu-lampu sing saya gedhe, nyedhaki cepet banget kanggo nyingkiri. Sing bisa ditindakake mung nglumpukake kekuwatane. Kanthi naluri, Lance nyelehake tangane ing ngarepe bojone kanggo nglindhungi dheweke saka jotosan. Kaya bledheg bledheg, lampu sorot ing mburine mlumpat menyang sisih. Mobil sing ana ing mburine rada miring, nanging kenek lampu sing tepat, nganti BMW muter ora menentu ing aspal sing lunyu.
  
  Jeritan sing ora dikarepke Sylvia dicelupake ing gegeran logam lan kaca pecah. Loro-lorone Lance lan Sylvia ngrasakake mobil sing ora bisa dikontrol, ngerti yen ora ana sing bisa ditindakake kanggo nyegah tragedi kasebut. Nanging padha salah. Padha mandheg nang endi wae saka dalan, antarane Strip saka wit alam bébas lan grumbulan antarane dalan A82 lan ireng, banyu kadhemen Loch Lomond.
  
  "Sampeyan ora apa-apa, mas?" - Lance takon ing nekat.
  
  "Aku urip, nanging guluku mateni aku," dheweke mangsuli liwat gurgle saka irung sing rusak.
  
  Suwe-suwe padha lungguh ora obah-obah ana ing reruntuhan bengkong, ngrungokake udan deres ing logam. Loro-lorone nemokake awake dhewe dilindhungi kanthi kanthong udara, nyoba nemtokake bagean awak sing isih bisa digunakake. Dr. Lance Beach lan bojone Sylvia ora nate ngarepake mobil sing ana ing mburine bakal cepet-cepet ngliwati pepeteng, langsung menyang dheweke.
  
  Lance nyoba kanggo njupuk tangan Sylvia minangka lampu setan blinded wong-wong mau pungkasan wektu lan mbanting menyang wong ing kacepetan lengkap. Kacepetan nyuwek lengen Lance lan ngethok duri loro, ngirim mobil menyang telenging tlaga sing bakal dadi peti mati.
  
  
  15
  Matchmaking
  
  
  Ing Reichtisusis swasana ati dhuwur kanggo pisanan ing luwih saka setahun. Perdue bali menyang omah, pamitan apik kanggo wong lanang lan wadon sing wis manggon ing omahe nalika ana ing sih saka MI6 lan pimpinan callous sawijining, duplicitous Joe Carter. Kaya Purdue sing seneng nggawe pesta mewah kanggo profesor akademik, pengusaha, kurator lan donor internasional kanggo hibah, wektu iki ana sing luwih murah.
  
  Wiwit dina riyaya gedhe ing sangisore atap omah gedhong bersejarah, Perdue wis sinau manawa kawicaksanan perlu. Ing wektu iku, dheweke durung nemoni Ordo Srengenge Ireng utawa cabang-cabange, sanajan ing retrospeksi, dheweke wis akrab karo akeh anggotane tanpa disadari. Nanging, salah sawijining pamindhahan sing salah ngrugekake dheweke dadi ora jelas ing kabeh taun nalika dheweke mung playboy kanthi karep kanggo obyek sejarah sing terkenal.
  
  Usaha kanggo nyenengake organisasi Nazi sing mbebayani, utamane kanggo nyerang egoe, mungkasi tragis ing Deep Sea One, platform minyak lepas pantai ing Segara Lor. Ana ing kono, nalika dheweke nyolong Tombak Takdir lan mbantu ngembangake jenis superhuman, dheweke pisanan ngindhari driji sikil. Kahanan dadi luwih elek wiwit ing kana nganti Perdue dadi sekutu dadi gangguan nganti pungkasane dadi duri paling gedhe ing sisih Black Sun.
  
  Saiki ora ana sing mundur. Ora dibalèkaké. Ora ana sing mundur. Saiki kabeh sing bisa ditindakake Perdue yaiku ngilangi kabeh anggota organisasi jahat kanthi sistematis nganti dheweke bisa tampil maneh kanthi aman ing umum tanpa wedi mateni kanca lan karyawane. Lan pambusakan bertahap iki kudu ati-ati, subtle lan methodical. Ora ana cara sing bakal numpes wong-wong mau utawa liya-liyane, nanging Perdue sugih lan cukup pinter kanggo ngethok siji-sijine kanthi nggunakake senjata agawe ing wektu kasebut - teknologi, media, undang-undang lan mesthi Mammon sing kuat.
  
  "Sugeng rawuh, Dhokter," Perdue guyon nalika Sam lan Nina metu saka mobil. Tandha-tandha pengepungan pungkasan isih katon nalika sawetara agen lan staf Purdue ngadeg ing saubengé, ngenteni MI6 ngosongake jabatane lan mbusak piranti lan kendharaan intelijen sementara. Pendekatan Perdue kanggo Sam rada bingung Nina, nanging dheweke ngerti saka ijol-ijolan ngguyu sing iki mbokmenawa liyane sing paling apik kanggo ninggalake wong loro.
  
  "Ayo, wong lanang," dheweke kandha, "Aku kaliren."
  
  "Oh, mesthi, Nina sing daktresnani," ujare Perdue kanthi lembut, nyedhaki dheweke. Nina ora ngomong apa-apa, nanging katon kesel banget ngganggu dheweke. Sanadyan bobote mundhak akeh wiwit kedadeyan Fallin, dheweke ora percaya yen genius sing dhuwur lan putih rambute isih katon kurus lan kesel. Esuk sing renyah iku, Perdue lan Nina tetep ing tangane, mung ngrasakake uripe siji lan sijine.
  
  "Aku seneng banget sampeyan ora apa-apa, Dave," dheweke whispered. Atine Perdue deg-degan. Nina arang, yen tau, nelpon dheweke kanthi jeneng. Iki tegese dheweke pengin nggayuh dheweke ing tingkat pribadi, sing kaya stroke swarga kanggo dheweke.
  
  "Matur nuwun, tresna," wangsulane lirih menyang rambute, ngambung ndhuwur sirahe sadurunge ngeculake dheweke. "Saiki," dheweke nguwuh kanthi bungah, keplok-keplok lan dicekel, "apa kita kudu ngrayakake sethithik sadurunge dakkandhani apa sing bakal kelakon sabanjure?"
  
  "Ya," Nina mesam-mesem, "nanging aku ora yakin apa sing bakal kelakon sabanjure. Sawise pirang-pirang taun ing perusahaan sampeyan, aku wis mandheg seneng kejutan.
  
  "Aku ngerti," dheweke ngakoni, ngenteni dheweke dadi sing pertama mlebu ing ngarep omah. "Nanging aku njamin yen aman, ing pengawasan pamrentah Ethiopia lan ACU, lan sah."
  
  "Kali iki," Sam nggodha.
  
  "Sampeyan kok wani, Pak?" Perdue guyon karo Sam, nyeret wartawan menyang lobi nganggo kerah.
  
  "Halo Charles." Nina mesam-mesem marang butler sing tansah setya, sing wis nyiyapake meja ing ruang tamu kanggo rapat pribadi.
  
  "Bu," Charles manthuk sopan. "Pak Crack."
  
  "Salam, sayangku," sapa Sam kanthi ramah. "Agen Khusus Smith wis lunga?"
  
  "Mboten, Pak. Nyatane, dheweke mung menyang WC lan bakal melu sampeyan, "ujare Charles sadurunge cepet-cepet metu saka kamar.
  
  "Dheweke rada kesel, wong mlarat," ujare Perdue, "wis suwe ngladeni tamu sing ora diundang iki. Aku menehi dheweke sesuk lan Selasa libur. Sawise kabeh, ora ana kerjaan kanggo dheweke yen aku ora ana kajaba koran saben dina, sampeyan ngerti?"
  
  "Ya," Sam setuju. "Nanging muga-muga Lillian bakal tugas nganti bali. Aku wis yakin dheweke nggawe strudel puding apricot kanggo aku nalika bali.
  
  "Endi?" - Aku takon. pitakone Nina, krasa ditinggal maneh.
  
  "Lho, kuwi alesan liyane aku ngajak kowe loro, Nina. Mangga lenggah lan dakwutahake bourbon, "ujare Perdue. Sam seneng ndeleng dheweke dadi ceria maneh, meh kaya suave lan percaya diri kaya sadurunge. Ing sisih liya, Sam nyaranake, reprise saka prospek pakunjaran bakal nggawe wong seneng acara paling cilik. Nina lungguh, nyelehake tangane ing ngisor kaca brendi ing ngendi Perdue nyedhot Comfort Kidul kanggo dheweke.
  
  Kasunyatan sing wis esuk ora ngganti swasana kamar peteng. Jendela-jendela sing dhuwur nduweni tirai ijo sing mewah sing ngetokake karpet coklat sing kandel, lan nada-nada sing menehi kamar mewah rasane bumi. Liwat celah renda sing sempit ing antarane gorden sing dipisahake, cahya esuk nyoba madhangi prabot, nanging ora bisa madhangi apa wae kajaba karpet sing ana ing jejere. Ing njaba, mega cenderung dadi abot lan peteng, nyolong energi srengenge sing bisa nyedhiyakake kemiripan dina.
  
  "Iki dolanan opo?" Sam ora ngomong sapa-sapa utamané nalika melodi sing wis dikenal ngambang ing omah, teka saka ngendi wae ing pawon.
  
  "Lillian, tugas kaya sing dikarepake," Perdue ngguyu. "Aku ngidini dheweke muter musik nalika dheweke masak, nanging aku ora ngerti apa iku. Angger ora ngganggu karyawan liyane, aku ora ketompo karo swasana ing ngarep omah."
  
  "Indah. Aku seneng," ujare Nina, kanthi ati-ati nggawa pinggiran kristal menyang lambe ngisor, nyoba ora nganggo lipstik. "Dadi, kapan aku bakal krungu babagan misi anyar kita?"
  
  Perdue mesem, nyerah marang Nina penasaran lan apa sing Sam durung ngerti. Dhèwèké nyelehake gelas lan nggosok-gosok tlapak tangane. "Iku cukup prasaja, lan bakal mbebasake kabeh dosaku ing mripate pamrentah sing melu, nalika mbebasake aku saka peninggalan sing nyebabake kabeh masalah iki."
  
  "Ark palsu?" pitakone Nina.
  
  "Bener," Perdue dikonfirmasi. "Iki minangka bagean saka kesepakatan karo Unit Kejahatan Arkeologi lan Komisioner Tinggi Ethiopia, penggemar sejarah sing jenenge Kolonel. Basil Yeaman kanggo mbalekake relik agamane..."
  
  Nina mbukak cangkeme kanggo mbenerake frown, nanging Perdue ngerti apa sing bakal diomongake lan banjur nyebataken bab sing nggumunake dheweke. "... Ora preduli sepira goroh wong-wong mau, menyang panggonan sing bener ing gunung ing sanjabane desa, menyang panggonan sing dakbuwang."
  
  "Apa dheweke pancen nglindhungi artefak sing ngerti yen dudu Pethi Prajanjian sing sejatine?" - Sam takon, nyuwara pitakone Nina sing tepat.
  
  "Inggih, Sam. Kanggo wong-wong mau, iku isih minangka peninggalan kuna sing aji banget, ora preduli apa sing ngemot kekuwatane Gusti Allah utawa ora. Aku ngerti, mula aku njupuk maneh." Dheweke ngangkat bahu. "Kita ora butuh iki. Kita entuk apa sing dikarepake saka dheweke nalika kita nggoleki Vault of Hercules, ta? Maksudku, ing prau iki wis ora akeh barang sing migunani kanggo kita. Iki nyritakake babagan eksperimen kejam marang bocah-bocah sing ditindakake dening SS nalika Perang Dunia II, nanging ora ana gunane maneh.
  
  "Apa sing dikira wong-wong kuwi? Apa dheweke isih yakin yen iki kothak suci?" pitakone Nina.
  
  "Agen Khusus!" Sam announced Patrick kang ngleboke menyang kamar.
  
  Patrick mesem isin. "Tenang, Sam." Dheweke njupuk Panggonan ing jejere Perdue lan nampa ngombe saka host kang bubar dirilis. "Matur nuwun, David."
  
  Anehe, Perdue utawa Sam ora nglirik babagan kasunyatan manawa loro liyane ora ngerti babagan identitas sejatine Joe Carter saka MI6. Semono uga wong-wong mau ngati-ati njaga rahasiane. Mung intuisi feminin Nina saka wektu kanggo nantang bisnis rahasia iki, nanging dheweke ora bisa ngerti apa iku.
  
  "Oke," Perdue miwiti maneh, "Patrick, bebarengan karo tim hukumku, nyiapake dokumen hukum kanggo nggampangake lelungan menyang Ethiopia kanggo mbalekake kothak suci nalika ana ing pengawasan MI6. Sampeyan ngerti, mung kanggo mesthekake yen aku ora ngumpulake intelijen kanggo negara liya utawa liya-liyane.
  
  Sam lan Nina kudu chuckle ing mockery Perdue saka Jeksa Agung bisa ngetokake, nanging Patrick kesel lan mung wanted kanggo njaluk iku kabeh liwat supaya bisa bali menyang Skotlandia. "Aku yakin manawa iki ora bakal luwih saka seminggu," dheweke ngelingake Perdue.
  
  "Kowe arep melu kita?" Sam bener-bener ngguyu.
  
  Patrick katon kaget lan rada bingung. "Inggih, Sam. Kenging punapa? Apa sampeyan ngrencanakake tumindak sing ala banget yen pengasuh bayi ora ana pitakonan? Utawa apa sampeyan ora percaya yen kanca sing paling apik ora bakal nembak sampeyan ing bokong?"
  
  Nina cekikikan kanggo ngentheng-enthengake swasana, nanging katon banget kakehan ing kamar. Dheweke nyawang Perdue, sing banjur nuduhake kesucian paling angel sing bisa ditindakake dening scoundrel. Mripate ora ketemu karo dheweke, nanging dheweke ngerti yen dheweke ndeleng dheweke.
  
  Apa sing didhelikake Purdue saka aku? Apa sing didhelikake saka aku, apa maneh sing diomongake karo Sam?, batine.
  
  "Ora ora. Ora kaya ngono," mbantah Sam. "Aku mung ora pengin kowe bebaya, Paddy. Alesan utama kabeh telek iki kedadeyan ing antarane kita yaiku amarga apa sing ditindakake Perdue, Nina lan aku nggawe sampeyan lan kulawarga sampeyan ing bebaya.
  
  Wah, aku meh percaya karo dheweke. Jero ati Nina ngritik penjelasane Sam, yakin yen Sam duwe niat liya kanggo ngedohi Paddy. Dheweke katon serius banget, nanging Perdue tetep ekspresi tanpa ekspresi nalika lungguh nyedhot gelas.
  
  "Aku appreciate iku, Sam, nanging sampeyan ndeleng, aku ora arep amarga aku ora tenan dipercaya sampeyan," Patrick ngakoni karo desahan abot. "Aku malah ora arep ngrusak pestamu utawa ngintip kowe. Sing bener... aku kudu lunga. Pesenku wis jelas lan aku kudu nuruti yen aku ora pengin kelangan kerjaan.
  
  "Enteni, dadi sampeyan didhawuhi teka apa wae?" pitakone Nina.
  
  Patrick manthuk.
  
  "Yesus," Sam ngandika, geleng-geleng sirahe. "Bajingan endi sing nggawe kowe lunga, Paddy?"
  
  "Menurutmu piye, wong tuwa?" Pitakone Patrick ora peduli, pasrah karo nasibe.
  
  "Joe Carter," Perdue nyatakake kanthi mantep, mripate mandeng menyang angkasa, lambene meh ora obah kanggo ngucapake jeneng Inggris sing ala Karsten.
  
  Sam felt sing sikil dadi numb ing jins. Dheweke ora bisa mutusake manawa dheweke kuwatir utawa nesu babagan keputusan ngirim Patrick ing ekspedisi kasebut. Mripat kang peteng ndhedhet nalika takon, "Ekspedisi menyang ara-ara samun kanggo nyelehake barang maneh ing kothak wedhi sing dijupuk iku dudu tugas kanggo perwira intelijen militer sing dhuwur, ta?"
  
  Patrick nyawang dheweke kanthi cara sing padha karo Sam nalika ngadeg ing kantor kepala sekolah, ngenteni sawetara paukuman. "Pancen sing tak pikir, Sam. Aku wani ngomong yen aku kalebu ing misi iki meh ... disengaja.
  
  
  16
  Dhemit ora mati
  
  
  Charles ora ana nalika grup kasebut nedha sarapan, ngrembug babagan perjalanan cepet kanggo mbantu Perdue ngrampungake penebusan sing sah lan pungkasane nyingkirake Ethiopia saka Perdue.
  
  "Oh, sampeyan kudu nyoba kanggo appreciate macem-macem tartamtu iki,"Perdue marang Patrick, nanging klebu Sam lan Nina ing obrolan. Padha ijol-ijolan informasi bab anggur apik lan Brandy kanggo pass wektu nalika nglaras nedha bengi cahya éca Lillian wis disiapake kanggo wong-wong mau. Dheweke seneng ndeleng bos dheweke ngguyu lan nggodha dheweke maneh, dadi salah sawijining sekutu sing paling dipercaya lan kepribadiane sing padha.
  
  "Charles!" dheweke nelpon. Ora suwe dheweke nelpon maneh lan menet bel, nanging Charles ora mangsuli. "Enteni, aku bakal njupuk botol," dheweke menehi saran lan tangi menyang gudang anggur. Nina ora bisa ngerti yen dheweke katon kurus lan kurus. Dheweke sadurunge dadi wong sing dhuwur lan kurus, nanging bobote mung ilang sajrone uji coba Fallin ndadekake dheweke katon luwih dhuwur lan luwih ringkih.
  
  "Aku bakal melu sampeyan, David," Patrick nawakake. "Aku ora seneng yen Charles ora mangsuli, yen sampeyan ngerti maksudku."
  
  "Aja dadi bodho, Patrick," Perdue mesem. "Reichtisusis cukup dipercaya kanggo ngindhari tamu sing ora dikarepake. Uga, tinimbang nggunakake perusahaan keamanan, aku mutusake kanggo nyewa keamanan pribadi ing gerbangku. Dheweke ora mangsuli gaji liyane kajaba sing ditandatangani kanthi bener."
  
  "Ide apik," Sam setuju.
  
  "Lan aku bakal enggal bali maneh kanggo nuduhake botol keagungan cairan sing larang regane," Perdue gumunggung karo sawetara leladen.
  
  "Lan kita bakal diidini mbukak?" Nina nggodha dheweke. "Amarga ora ana gunane kanggo gumunggung babagan perkara sing ora bisa diverifikasi, sampeyan ngerti."
  
  Perdue mesem bangga, "Oh, Dr. Gould, aku ngarep-arep bisa ngobrol karo sampeyan babagan peninggalan sejarah nalika nonton pikiranmu sing mabuk." Kanthi tembung kasebut, dheweke cepet-cepet metu saka kamar lan mudhun menyang ruang paling ngisor ing laboratorium. Dheweke ora pengin ngakoni kanthi cepet sawise mbalekake domaine, nanging Perdue uga prihatin amarga ora ana kepala pelayane. Sejatine dheweke nggunakake brandy minangka alesan kanggo pisah karo wong liya kanggo nggoleki alasan kenapa Charles nilar dheweke.
  
  "Lily, apa sampeyan ndeleng Charles?" dheweke takon marang sing duwe omah lan masak.
  
  Dheweke noleh saka kulkas kanggo ndeleng ekspresi kesel. Tangane njerit ing ngisor handuk pawon sing dienggo, dheweke mesem wegah. "Injih pak. Agen Khusus Smith njaluk Charles njupuk tamu liyane saka bandara.
  
  "Tamu liyane?" Perdue ngandika sawise dheweke. Dheweke ngarep-arep ora lali karo rapat penting kasebut.
  
  "Inggih, Pak Perdue," dheweke dikonfirmasi. "Apa Charles lan Pak Smith setuju yen dheweke melu sampeyan?" Lily muni rada kuwatir, biasane amarga dheweke ora yakin apa sing Perdue ngerti babagan tamu kasebut. Kanggo Perdue, kaya-kaya dheweke takon babagan kewarasane amarga nglalekake perkara sing ora dingerteni ing wiwitan.
  
  Perdue mikir sedhela, nutul driji ing kusen lawang supaya bisa ditata. Ing mratelakake panemume, iku bakal luwih apik kanggo muter kabuka karo nengsemake plump Lily, sing wis mratelakake panemume paling saka wong. "Eh, Lily, apa aku nelpon tamu iki? Apa aku kelangan sirah?
  
  Dumadakan kabeh dadi jelas kanggo Lily lan dheweke ngguyu manis. "Ora! Gusti, ora, Pak Perdue, sampeyan ora ngerti babagan iki. Aja kuwatir, kowe durung edan."
  
  Merga lega, Perdue nggresah, "Matur nuwun Gusti!" - lan ngguyu karo dheweke. "Sapa iki?"
  
  "Aku ora ngerti jenenge, Pak, nanging ketoke dheweke wis nawani mbantu sampeyan ing ekspedisi sabanjure." dheweke ngandika timidly.
  
  "Gratis?" dheweke guyon.
  
  Lily ngguyu, "Aku mesthi ngarep-arep, Pak."
  
  "Matur nuwun, Lily," ujare lan ilang sadurunge dheweke bisa mangsuli. Lily mesem ing angin sore sing nyebul liwat jendhela mbukak jejere kulkas lan freezer ngendi dheweke dikempalken jatah. Dheweke kandha kanthi tenang: "Seneng banget yen sampeyan bali, sayang."
  
  Mlaku-mlaku ngliwati laboratorium, Perdue rumangsa nostalgia, nanging uga duwe pengarep-arep. Mudhun ing ngisor lantai siji ing lorong utama, dheweke mlayu mudhun ing undhak-undhakan beton. Iku mimpin menyang ruang paling ngisor ing ngendi laboratorium dumunung, peteng lan sepi. Perdue ngrasakake nesu sing salah amarga keberanian Joseph Carsten muncul ing omahe kanggo nglanggar privasi, njupuk kauntungan saka teknologi sing dipatenake lan riset forensik, kaya-kaya mung ana kanggo ditliti.
  
  Dheweke ora ngganggu lampu langit-langit sing gedhe lan kuwat, mung nguripake lampu utama ing lawang mlebu lorong cilik. Nalika mlaku ngliwati alun-alun peteng ing lawang kaca lab, dheweke ngeling-eling babagan dina-dina emas sadurunge kedadeyan dadi ala lan politik lan mbebayani. Ing njero, dheweke isih bisa mbayangake krungu antropolog, ilmuwan, lan intern sing bebas ngobrol, mbantah babagan sambungan lan teori karo swara server lan intercooler sing mlaku. Iku ndadekake dheweke mesem, sanajan atine krasa lara yen dina-dina bali. Saiki dheweke dianggep minangka kriminal lan reputasi dheweke ora cocok kanggo resume, dheweke rumangsa yen ngrekrut ilmuwan elit minangka usaha sing ora ana gunane.
  
  "Bakal butuh wektu, wong tuwa," ujare dhewe. "Sabar wae, demi Gusti."
  
  Pasuryane sing dhuwur mau mlaku menyang lorong kiwa, ramp beton sing ambruk krasa padhet ing ngisor sikile. Iki beton diwutahake pirang-pirang abad kepungkur dening tukang batu sing wis suwe. Iki omah, lan nggawe dheweke rumangsa dadi duweke, luwih akeh tinimbang sadurunge.
  
  Nalika mlaku ngliwati lawang gudang sing ora ketok, detak jantunge saya cepet lan sensasi tingling mudhun mudhun menyang sikile. Perdue mesem nalika mlaku ngliwati lawang wesi lawas sing cocog karo tembok kanthi warna lan tekstur, nuthuk kaping pindho ing dalan. Pungkasane, ambune apak saka ruang paling ngisor sing cemlorot ngebaki irunge. Perdue seneng banget bisa dadi siji maneh, nanging dheweke cepet-cepet njupuk sebotol anggur Krimea wiwit taun 1930-an kanggo dibagi karo perusahaane.
  
  Charles katahan ing rong relatif resik, gendul dusted lan nguripake, nanging digunakake Perdue prentah butler sregep ninggalake liyane saka kamar minangka. Sawise kabeh, ora bakal dadi gudang anggur sing prayoga yen ora katon rada mudhun lan mudhun. Kanggo ngeling-eling ringkes babagan sing nyenengake, Perdue kudu mbayar miturut aturan Semesta sing kejem, lan banjur pikirane wiwit ngumbara ing arah liya.
  
  Tembok ruang paling ngisor padha kaya guo ing ngendi dheweke dicekel asu tirani saka Black Sun sadurunge dheweke ketemu mburi sing pas. Ora preduli carane dheweke ngelingake awake dhewe yen bab sing nggegirisi ing uripe iki ditutup, dheweke ora bisa ngrasakake tembok sing nutup ing sakubenge.
  
  "Ora, ora, iki ora nyata," bisike. "Iku mung pikiran sampeyan ngerteni pengalaman traumatis sampeyan ing wangun fobia."
  
  Nanging, Perdue rumangsa ora bisa obah amarga mripate ngapusi dheweke. Kanthi botol ing tangane lan lawang sing mbukak ana ing ngarepe, dheweke rumangsa ora duwe pangarep-arep njupuk nyawane. Dirantai menyang titik, Perdue ora bisa njupuk siji langkah, lan jantung deg-degan luwih cepet ing perang karo pikirane. "Duh Gusti, iki opo?" - dheweke squealed, mencet bathuk karo tangan free.
  
  Kabeh ngubengi dheweke, ora ketompo carane dheweke berjuang karo gambar kanthi raos nyata lan psikologis sing jelas. Kanthi grundelan, dheweke nutup mripate kanthi upaya nekat kanggo ngyakinake jiwane yen dheweke durung bali menyang guo. Dumadakan, ana tangan nyekel dheweke kenceng lan narik lengene, nggawe Perdue wedi banget. Mripate langsung mbukak lan pikirane resik.
  
  "Yesus, Perdue, kita panginten sampeyan ditelan dening portal utawa apa wae," ujare Nina, isih nyekeli bangkekane.
  
  "Ya ampun, Nina!" - dheweke nguwuh-uwuh, mbukak mripat biru cahya kanthi amba kanggo mesthekake yen dheweke tetep ing kasunyatan. "Aku ora ngerti apa sing kedadeyan karo aku. Aku... aku-aku weruh guo... Duh Gusti! Aku dadi edan!"
  
  Dheweke tiba ing ndhuwur Nina lan dheweke kebungkus tangan watara wong minangka panted hysterically. Dheweke njupuk botol saka wong lan diselehake ing meja konco dheweke, ora obah inchi saka ngendi dheweke cradled Perdue kang mimpin lan diantemi awak. "Ora apa-apa, Perdue," dheweke bisik-bisik. "Aku ngerti banget perasaan iki. Fobia biasane lair saka pengalaman traumatik siji. Iku kabeh sing kudu kita edan, percaya marang aku. Cukup ngerti yen iki trauma pacobanmu, dudu ambruk kewarasanmu. Anggere sampeyan ngelingi iki, sampeyan bakal apik."
  
  "Apa iki sing sampeyan rasakake saben-saben kita meksa sampeyan menyang papan sing sempit kanggo entuk manfaat dhewe?" - dheweke takon quietly, gasping kanggo udhara ing jejere kuping Nina.
  
  "Ya," dheweke ngakoni. "Nanging aja nganti muni kejem banget. Sadurunge Deep Sea One lan kapal selam, aku kelangan kalem saben-saben aku dipeksa menyang papan sing nyenyet. Awit aku wis kerja karo sampeyan lan Sam, "dheweke mesem lan nyurung dheweke rada adoh supaya dheweke bisa ndeleng mripate, "Aku kudu ngadhepi claustrophobia kaping pirang-pirang, kudu ngadhepi, utawa kabeh wong bakal entuk. matèni, sing, ateges, sampeyan loro maniacs mbantu aku ngatasi masalah iki luwih apik.
  
  Perdue nyawang mubeng lan krasa gupuh suda. Dheweke njupuk ambegan jero lan kanthi ati-ati mlayu tangane ing sirah Nina, twirling dheweke curls watara driji. "Apa sing bakal daklakoni tanpa sampeyan, Dr. Gould?"
  
  "Inggih, pisanan kabeh, sampeyan bakal ninggalake grup ekspedisi sampeyan ing ngarep-arep solemn kanggo kalanggengan," dheweke mbujuk. "Dadi, aja nganti kabeh wong ngenteni."
  
  "Kabeh?" - dheweke takon penasaran.
  
  "Ya, tamu sampeyan teka sawetara menit kepungkur karo Charles," dheweke mesem.
  
  "Apa dheweke duwe bedhil?" dheweke nggodha.
  
  "Aku ora yakin," Nina muter bebarengan. "Dheweke mung bisa. Paling ora, persiapan kita ora bakal bosen."
  
  Sam nimbali wong-wong mau saka arah lab. "Ayo," Nina nglirik, "ayo bali mrana sadurunge padha ngira yen kita lagi reged."
  
  "Apa sampeyan yakin bakal ala?" Perdue pacaran.
  
  "Hey!" Sam nelpon saka lorong pisanan. "Apa aku kudu ngarepake anggur bakal diinjak-injak ing kana?"
  
  "Percaya Sam, dheweke nggawe referensi umum dadi ora sopan." Perdue ambegan kanthi bungah lan Nina nyengir. "Sampeyan bakal ngganti nada sampeyan, wong tuwa," Perdue bengok. "Nalika sampeyan nyoba Ayu-Dag Cahors, sampeyan bakal pengin liyane."
  
  Nina ngangkat alis lan menehi Perdue tampilan curiga. "Oke, sampeyan ngrusak kabeh wektu iku."
  
  Perdue nyawang ngarep kanthi bangga nalika dheweke tumuju ing lorong pisanan. "Aku ngerti".
  
  Bareng Sam, wong telu padha bali menyang tangga ing lorong arep mudhun menyang lantai siji. Perdue gething yen wong loro kuwi ndhelikake tamune. Malah butlere dhewe ndhelik saka dheweke, nggawe dheweke rumangsa kaya bocah sing rapuh. Dheweke ora bisa bantuan nanging aran patronizing sethitik, nanging ngerti Sam lan Nina, kang ngerti padha mung wanted kanggo surprise wong. Lan Purdue, kaya biasane, paling apik.
  
  Dheweke weruh Charles lan Patrick ijol-ijolan sawetara tembung ing njaba lawang ruang tamu. Ing mburine, Perdue weruh tumpukan tas kulit lan dodo lawas sing wis rusak. Nalika Patrick weruh Perdue, Sam, lan Nina mlaku munggah ing undhak-undhakan menyang lantai siji, dheweke mesem lan menehi isyarat supaya Perdue bali menyang rapat. "Apa sampeyan nggawa anggur sing sampeyan gumunggung?" Patrick takon mockingly. "Utawa padha dicolong dening agenku?"
  
  "Gusti, aku ora bakal kaget," Perdue muttered guyonan nalika mlaku liwat Patrick.
  
  Nalika dheweke mlebu kamar, Perdue mesam-mesem. Dheweke ora ngerti yen bakal kepincut utawa kaget karo sesanti ing ngarepe. Wong sing ngadeg ing sacedhake geni mesem, tangane manut ing ngarepe. "Piye kabarmu, Perdue Efendi?"
  
  
  17
  Pambuka
  
  
  "Aku ora percaya mripatku!" - Perdue nguwuh, lan dheweke ora guyon. "Aku mung ora bisa! Hello! Apa kowe pancen ana kene, kancaku?"
  
  "Aku, Efendi," wangsulane Ajo Kira, krasa rada sanjung karo kabungahane miliarder mau weruh dheweke. "Sampeyan katon kaget banget."
  
  "Aku panginten sampeyan wis mati," ujare Perdue tulus. "Sawise lis sing padha nembaki kita ... aku yakin yen dheweke mateni sampeyan."
  
  "Sayange, dheweke mateni sedulurku Efendi," sambat wong Mesir. "Nanging iki dudu tumindakmu. Dheweke ditembak nalika nyopir jip kanggo nylametake kita.
  
  "Muga-muga wong iki entuk panguburan sing layak. Percayaa, Ajo, aku bakal menehi ganti rugi marang kulawargamu kanggo kabeh sing wis ditindakake kanggo mbantu aku lolos saka cengkeraman wong Etiopia lan monster Cosa Nostra sing dikutuk.
  
  "Ngapunten," ujare Nina kanthi hormat. "Keparenga kula nyuwun pirsa panjenengan menika sinten sejatosipun Pak? Aku kudu ngakoni yen aku rada kesasar ing kene.
  
  Wong lanang mesem. "Tentu, mesthi," Perdue ngguyu. "Aku lali yen sampeyan ora karo aku nalika aku ... angsal," dheweke nyawang Ajo karo nglirik nakal, "Peti Prajanjian palsu saka Axum ing Ethiopia."
  
  "Apa sampeyan isih duwe, Pak Perdue?" - pitakone Ajo. "Utawa apa dheweke isih ana ing omah sing ora sopan ing Djibouti sing nyiksa aku?"
  
  "Duh Gusti, apa dheweke uga nyiksa sampeyan?" pitakone Nina.
  
  "Inggih, Dr. Gould. Prof. Bojone Medley lan troll sing kudu disalahake. Aku kudu ngakoni, sanajan dheweke ana, aku bisa ndeleng manawa dheweke ora setuju. Apa dheweke saiki wis mati?" - pitakone Ajo kanthi lancar.
  
  "Ya, sayangé, dheweke tiwas nalika ekspedisi Hercules," Nina dikonfirmasi. "Nanging kepiye sampeyan bisa melu wisata iki? Purdue, kok awake dhewe ora ngerti bab Pak Cyrus?"
  
  "Wong-wong Medley nahan dheweke kanggo ngerteni endi aku karo peninggalan sing dikarepake, Nina," ujare Perdue. "Wong iki minangka insinyur Mesir sing nulungi aku lolos nganggo Kothak Suci sadurunge aku nggawa menyang kene-sadurunge Vault of Hercules ditemokake."
  
  "Lan sampeyan mikir dheweke wis mati," tambah Sam.
  
  "Bener," Perdue dikonfirmasi. "Mulane aku kaget weruh kancaku sing 'almarhum' saiki lagi urip lan waras ing ruang tamu. Jare Ajo, kowe kok neng kene yen ora mung kanggo reuni sing meriah?"
  
  Ajo katon rada bingung, ora ngerti carane nerangake, nanging Patrick kanthi sukarela ngisi kabeh perkara kasebut. "Nyatane, Pak Kira ana ing kene kanggo nulungi sampeyan mbalekake artefak kasebut menyang papan sing bener sing sampeyan nyolong, David." Dhèwèké mandeng wong Mesir kanthi cepet lan njlentrehake, supaya saben wong bisa cepet. "Nyatane, sistem hukum Mesir meksa dheweke nindakake iki kanthi tekanan saka Departemen Kejahatan Arkeologi. Alternatif kasebut bakal dipenjara amarga mbantu buronan lan mbantu nyolong artefak sejarah sing terkenal saka wong Ethiopia.
  
  "Dadi paukumanmu padha karo paukumanku," Perdue nggresula.
  
  "Kajaba aku ora bakal bisa mbayar denda iki, Effendi," jlentrehe Ajo.
  
  "Aku ora mikir," Patrick sarujuk. "Nanging iki uga ora bakal dikarepake, amarga sampeyan minangka accomplice lan dudu kriminal utama."
  
  "Lho kok padha ngongkon kowe, Paddy?" - Sam takon. Dheweke jelas isih kuwatir babagan keterlibatan Patrick ing ekspedisi kasebut.
  
  "Iya, dakkira. Sanajan kabeh biaya wis ditanggung dening David minangka bagean saka paukumane, nanging aku isih kudu ngancani sampeyan kabeh kanggo mesthekake yen ora ana kecurangan liyane sing bisa nyebabake kejahatan sing luwih serius, "ujare kanthi jujur sing brutal.
  
  "Nanging dheweke bisa ngirim agen lapangan senior," wangsulane Sam.
  
  "Ya, padha bisa nindakake iku, Sammo. Nanging dheweke milih aku, mula ayo padha nindakake sing paling apik lan ngerteni omong kosong iki, ya?" Patrick nyaranake, nepuk pundhak Sam. "Iki uga bakal menehi kesempatan kanggo ngimbangi wektu sing ilang sajrone taun kepungkur. David, mbok menawa kita bisa ngombe nalika sampeyan nerangake kemajuan ekspedisi sing bakal teka?"
  
  "Aku seneng cara sampeyan mikir, Agen Khusus Smith," Perdue mesem, nyekel botol minangka hadiah. "Saiki ayo njagong lan nulis dhisik visa lan ijin khusus sing dibutuhake sing kudu ditindakake liwat bea cukai. Sawise iku, kita bisa ngupayakake rute sing paling apik kanthi bantuan wong sing mumpuni sing bakal melu Kira ing kene, lan miwiti transportasi charter.
  
  Ing dina liyane lan ing wayah sore, rombongan ngrancang bali menyang negara, ing ngendi dheweke bakal ngadhepi cemoohan warga lokal lan tembung kasar saka panuntun nganti misi rampung. Iku apik banget kanggo Perdue, Nina lan Sam bisa bebarengan maneh ing ageng, omah gedhong Perdue sajarah, ora kanggo sebutno sing padha ing perusahaan saka loro kanca pamilike, kang digawe kabeh sethitik liyane khusus wektu iki.
  
  Ing wayah esuk, kabeh wis direncanakake lan saben-saben padha saddled karo tugas kanggo ngumpulake peralatan kanggo trip, uga mriksa akurasi passports lan dokumen travel ing pesenan saka pamaréntah Inggris, intelijen militèr lan delegasi Ethiopian, Profesor. J. Imru lan Kolonel. Yimen.
  
  Rombongan ngumpul sedhela kanggo sarapan ing mripat buritan saka Butler Perdue, ing kasus padha mbutuhake apa-apa saka wong. Wektu iki Nina ora nggatekake obrolan sing sepi ing antarane Sam lan Perdue nalika mripate ketemu ing meja rosewood sing gedhe, nalika lagu-lagu rock klasik Lily sing nyenengake ing pawon.
  
  Sawise liyane wis turu ing wayah wengi sadurunge, Sam lan Perdue ngginakaken sawetara jam piyambak, ijol-ijolan gagasan carane mbabarake Joe Carter kanggo mripat umum, nalika ripping mati paling saka Ordo kanggo langkah apik. Padha sarujuk sing tugas iki angel lan bakal njupuk sawetara wektu kanggo nyiyapake, nanging padha ngerti sing kudu nyetel sawetara jenis trap kanggo Carter. Wong iki ora bodho. Dheweke ngitung lan ganas kanthi cara dhewe, mula dheweke butuh wektu kanggo mikir babagan rencana. Dheweke ora bisa ninggalake sambungan sing ora diverifikasi. Sam ora ngandhani Perdue babagan kunjungan agen MI6 Liam Johnson utawa apa sing dicethakaké marang pengunjung ing wayah wengi nalika dheweke ngelingake Sam babagan spying sing katon.
  
  Ora ana wektu akeh kanggo ngrancang ambruk Carsten, nanging Perdue tetep ora bisa cepet-cepet. Nanging Perdue saiki kudu fokus supaya kasus kasebut dibubarake ing pengadilan supaya uripe bisa bali menyang normal sing sepisanan sajrone pirang-pirang wulan.
  
  Kaping pisanan, dheweke kudu ngatur supaya peninggalan kasebut diangkut ing wadhah sing dikunci, dijaga dening pejabat bea cukai miturut pengawasan Agen Khusus Patrick Smith. Sacoro prakteke nindakake panguwasa Carter ing dompet karo saben langkah kang njupuk ing trip iki, soko Panglima Tertinggi MI6 bakal siap ora sarujuk. Nyatane, siji-sijine alesan dheweke ngirim Smith ing perjalanan kanggo mirsani ekspedisi Aksum yaiku kanggo nyingkirake agen kasebut. Dheweke ngerti Smith cedhak banget karo Purdue supaya ora kejawab ing crosshair Black Sun. Nanging Patrick, mesthi, ora ngerti iki.
  
  "Apa sing sampeyan tindakake, David?" - Pitakone Patrick nalika dheweke mlaku menyang Perdue, sing sibuk kerja ing lab komputer. Perdue ngerti yen mung peretas paling elit lan sing duwe kawruh babagan ilmu komputer sing bisa ngerti apa sing ditindakake. Patrick ora cenderung nindakake iki, mula miliarder kasebut meh ora nglirik nalika ndeleng agen kasebut mlebu laboratorium.
  
  "Mung ngumpulake apa sing dakgarap sadurunge aku adoh saka laboratorium, Paddy," Perdue nerangake kanthi riang. "Isih akeh gadget sing kudu dakgarap, ndandani gangguan lan liya-liyane. Nanging aku mikir amarga tim ekspedisiku kudu ngenteni persetujuan pemerintah sadurunge lunga, aku uga bisa nindakake sawetara pakaryan.
  
  Patrick mlaku kaya-kaya ora ana apa-apa, saiki luwih ngerti apa sing sejatine jenius Dave Perdue. Mripate kebak piranti-piranti sing ora bisa diterangake sing bisa dibayangake pancen rumit banget ing rancangane. " Apik banget," ujare, ngadeg ing ngarep kothak server sing dhuwur banget lan ndeleng lampu-lampu cilik sing padhang karo hum mesin ing njero. "Aku pancene ngujo kateguhan sampeyan karo prekara iki, David, nanging sampeyan ora bakal bisa nyekel aku ing kabeh motherboard lan kertu memori lan liya-liyane."
  
  "Ha!" Perdue mesam-mesem, ora nyawang saka pagaweane. "Apa maneh, Agen Khusus, sampeyan bisa uga bisa mateni geni kanthi jarak sing luar biasa?"
  
  Patrick ngguyu. "Oh, sampeyan wis krungu babagan iki?"
  
  "Aku," wangsulane Perdue. "Nalika Sam Cleave mabuk, sampeyan biasane dadi subyek crita kanak-kanak sing rumit, wong tuwa."
  
  Patrick felt flattered dening panemon iki. Kanthi andhap asor, dheweke ngadeg, ndeleng lantai kanggo mbayangake wartawan sing edan. Dheweke ngerti persis kaya apa kancane nalika nesu, lan mesthi dadi pesta sing nyenengake. Swara Perdue tansaya banter amarga flashbacks lan kenangan lucu sing nembe muncul ing sirahe Patrick.
  
  "Dadi, apa sing paling sampeyan seneng nalika ora kerja, Patrick?"
  
  "BABET!" - agen nyuwil metu saka kenangan. "Hmm, aku seneng banget karo kabel."
  
  Perdue mendongak saka layar pemrograman kanggo pisanan, nyoba mbongkar pernyataan misterius kasebut. Noleh menyang Patrick, dheweke pura-pura penasaran lan mung takon, "Kabel?"
  
  Patrick ngguyu.
  
  "Aku pendaki. Aku kaya tali lan kabel supaya kula ing wangun. Minangka Sam bisa utawa ora wis marang sampeyan sadurunge, Aku ora akeh pemikir utawa motivasi mental. Aku luwih seneng aktif sacara fisik ing panjat tebing, nyilem utawa seni bela dhiri," Patrick njlentrehake, "tinimbang, sayangé, sinau luwih akeh babagan subyek sing ora jelas utawa ngerti babagan fisika utawa teologi."
  
  "Kenapa" Sayange? - Perdue takon. "Mesthi, yen mung ana filsuf ing donya, kita ora bakal bisa mbangun, njelajah, utawa, nyatane, nggawe insinyur sing apik. Iki bakal tetep ana ing kertas lan dipikirake tanpa wong sing nindakake pengintaian, apa sampeyan ora setuju? "
  
  Patrick ngangkat bahu, "Aku kira. Ora tau mikir babagan iki sadurunge.
  
  Nalika iku dheweke temen maujud sing lagi wae disebutake paradoks subyektif, lan iku chuckle sheepishly. Isih, Patrick ora bisa nahan kasengsem karo grafik lan kode Purdue. "Ayo, Perdue, ngajari wong awam babagan teknologi," dheweke coaxed, narik kursi. "Cerita apa sing sampeyan lakoni ing kene.
  
  Perdue mikir sedhela sadurunge mangsuli kanthi kapercayan sing wis biasa. "Aku nggawe piranti keamanan, Patrick."
  
  Patrick mesem nakal. "Aku ngerti. Supaya MI6 ora ana ing mangsa ngarep?"
  
  Perdue mbaleni grin Patrick kang mischievous lan amiably gumunggung, "Ya."
  
  Sampeyan meh bener, jago lawas, Perdue mikir kanggo awake dhewe, ngerti sing Petunjuk Patrick mbebayani cedhak bebener, karo corak, mesthi. Apa sampeyan ora bakal seneng mikir babagan iki yen sampeyan mung ngerti yen pirantiku dirancang khusus kanggo nyedhot MI6?
  
  "Apa aku kaya iki?" Patrick mangsuli. "Banjur kandhanana kepiye ... Oh, ngenteni," ujare kanthi riang, "Aku lali, aku kalebu organisasi elek sing sampeyan perang ing kene." Perdue ngguyu karo Patrick, nanging wong loro kasebut nuduhake kepinginan sing ora dingerteni sing ora bisa diungkapake.
  
  
  18
  Liwat langit
  
  
  Telung dina sabanjure, partai kasebut munggah ing Super Hercules, disewakake dening Perdue, karo klompok wong sing dipilih ing komando Kolonel J. Ing pengawasan, Yimenu ngemot kargo Ethiopian sing larang regane.
  
  "Apa sampeyan bakal melu kita, Kolonel?" - Perdue takon veteran lawas grumpy nanging hasrat.
  
  "Ing ekspedisi?" - Apa iki? dheweke takon Perdue cetha, senajan ngormati anget panjelajah sugih kang. "Ora, ora, babar pisan. Beban sampeyan, nak. Sampeyan kudu nggawe amends piyambak. Kanthi risiko muni ora sopan, aku luwih seneng ora ngobrol karo sampeyan yen sampeyan ora keberatan.
  
  "Ora apa-apa, Kolonel," wangsulane Perdue kanthi hormat. "Aku pancen ngerti".
  
  "Kejaba iku," ujare veteran kasebut, "Aku ora pengin ngalami kerusuhan lan pandemonium sing kudu sampeyan adhepi nalika bali menyang Axum. Sampeyan pantes memungsuhan sing bakal sampeyan adhepi, lan terus terang, yen ana kedadeyan ing sampeyan nalika ngirim Peti Suci, mesthi ora bakal daksebut minangka kekejaman.
  
  "Wah," ujare Nina, lungguh ing ramp mbukak lan ngrokok. "Aja ngempet."
  
  Kolonel mandeng Nina. "Kandhanana wong wadonmu uga ngurusi urusane dhewe. Pambrontakan dening wanita ora diijini ing tanahku."
  
  Sam nguripake kamera lan ngenteni.
  
  "Nina," ujare Perdue sadurunge bisa nanggepi, ngarep-arep dheweke bakal nyerahake neraka sing ditimbali kanggo ngeculake veteran sing ora setuju. Pandangane tetep marang kolonel, nanging mripate ditutup nalika krungu dheweke ngadeg lan nyedhaki. Sam, seger saka vigil ing padharan saka Hercules, mesem nalika ngarahke lensa.
  
  Kolonel mirsani kanthi eseman nalika setan miniatur tumuju marang dheweke, ngeklik pucuk rokok nganggo kuku nalika mlaku. Rambute peteng mili ing pundhake, lan angin sepoi-sepoi nyapu lembaran ing candhi ing ndhuwur mripat coklat sing tindikan.
  
  "Kandhaa, Kolonel," pitakone rada lirih, "Apa sampeyan duwe bojo?"
  
  "Mesthi wae," wangsulane kanthi cetha, ora nglirik Perdue.
  
  "Apa sampeyan kudu nyulik dheweke utawa sampeyan mung mrentahake prajurit militer kanggo ngrusak alat kelamine supaya dheweke ora ngerti yen kinerja sampeyan njijiki kaya prilaku sosial sampeyan?" - dheweke takon langsung.
  
  "Nina!" Perdue njerit, noleh kanggo ndeleng dheweke kaget nalika veteran kasebut ngucap, "Kowe wani!" ing mburine.
  
  "Ngapunten," Nina tersenyum. Dheweke sembrono njupuk rokok lan nyebul asap menyang kolonel. praupane Yimenu. "Nyuwun pangapunten. Sampai jumpa di Ethiopia, Kolonel." Dheweke bali menyang Hercules, nanging bali menyang setengah dalan kanggo ngrampungake apa sing dikarepake. "Oh, lan ing pesawat mrana, aku bakal ngurus kanthi apik babagan nistha Abraham ing kene. Aja kuwatir." Dheweke nuding menyang sing diarani Kothak Suci lan nglirik Kolonel sadurunge ilang ing petenge teluk kargo sing gedhe banget.
  
  Sam mandheg ngrekam lan nyoba kanggo njaga pasuryan lurus. "Sampeyan ngerti dheweke bakal mateni sampeyan ing kana amarga apa sing sampeyan lakoni," dheweke nggodha.
  
  "Ya, nanging aku ora nindakake ing kana, ta, Sam?" - dheweke takon mockingly. "Aku nindakake ing kene ing tanah Skotlandia, nggunakake pantang pagan babagan budaya sing ora ngajeni jenderku."
  
  Dheweke ngguyu lan nyelehake kamerane. "Aku nyekel sisih apik sampeyan, yen ana panglipur."
  
  "Kurang ajar! Apa sampeyan nulis iki?" - dheweke njerit, clutching ing Sam. Nanging Sam luwih gedhe, luwih cepet lan kuwat. Dheweke kudu setuju marang tembung dheweke ora bakal nuduhake wong-wong mau menyang Paddy, yen ora, dheweke bakal push dheweke adoh saka dolan amarga wedi buron dening wong Kolonel nalika dheweke teka ing Axum.
  
  Perdue njaluk ngapura amarga omongane Nina, sanajan dheweke ora bisa entuk pukulan sing luwih apik. "Jaga dheweke kanthi aman, Nak," ujare veteran kasebut. "Dheweke cukup cilik kanggo kuburan sing cethek ing ara-ara samun, ing ngendi swarane bakal kenceng ing salawas-lawase. Lan dudu arkeolog sing paling apik sing bisa nganalisa balunge sanajan sawise sewulan. Kanthi mangkono dheweke mlaku tumuju jip, sing wis nunggu dheweke ing sisih ngelawan area flat gedhe ing bandara Lossiemouth, nanging sadurunge dheweke bisa adoh, Perdue ngadeg ing ngarepe.
  
  "Kolonel Yimenu, aku bisa uga duwe utang ganti rugi negara sampeyan, nanging aja mikir yen sampeyan bisa ngancam kanca-kancaku lan lunga. Aku ora bakal ngidinke ancaman pati marang wong-wongku-utawa aku dhewe, ing prakara iki-dadi saran siji, "ujare Perdue kanthi nada tenang sing nuduhake nesu sing alon-alon. Jari telunjuk sing dawa munggah lan tetep ngambang ing antarane raine lan raine Yimenu. "Aja ngidak lumahing tanahku sing mulus. Sampeyan bakal nemokake yen sampeyan entheng banget, sampeyan bisa nyingkiri eri ing ngisor iki."
  
  Patrick dumadakan mbengok: "Oke, iku! Siapke kanggo lepas landas! Aku pengin kabeh wongku diresiki lan ditanggung sadurunge kasus iki ditutup, Colin! Dheweke terus-terusan ngoyak pesen, saengga Yimenu rumangsa jengkel kanggo nerusake ancaman marang Perdue. Ora let suwe, dheweke cepet-cepet menyang mobil ing ngisor langit Skotlandia sing mendhung, nutupi jakete kanggo nglawan hawa dingin.
  
  Ing satengahe tim, Patrick mandheg bengok-bengok lan ndeleng Perdue.
  
  "Aku krungu, sampeyan ngerti?" - ngandika. "Sampeyan pancen bocah bunuh diri, David, ngomong karo raja sadurunge sampeyan dilebokake ing kandang beruang." Dheweke nyedhaki Perdue. "Nanging iku bab kurang ajar paling keren aku tau weruh, mate."
  
  Patting billionaire ing mburi, Patrick terus takon salah siji agen kanggo mlebu sheet ditempelake ing tablet wong. Perdue kepengin mesem, rada mbungkuk nalika mlebu pesawat, nanging kasunyatan lan cara kasar saka ancaman Yeaman marang Nina ana ing pikirane. Iku siji liyane kang perlu kanggo njaga mripat ing nalika nglacak Karsten kang MI6 urusane, tetep Patrick ing peteng bab boss lan tetep kabeh urip nalika padha ngganti Sacred Box.
  
  "Kabeh apik?" - Sam takon Perdue nalika lungguh mudhun.
  
  "Sampurna," wangsulane Perdue kanthi cara sing gampang. "Kita durung ditembak." Dheweke nyawang Nina sing wis rada medeni amarga wis tenang.
  
  "Dheweke njaluk," dheweke muttered.
  
  Kathah takeoff sakteruse dumadi ing swara putih conversational. Sam lan Perdue ngrembug babagan wilayah sing wis dibukak sadurunge nalika misi lan lelungan camping, nalika Nina ngadeg kanggo turu.
  
  Patrick nliti rute kasebut lan nyathet koordinat desa arkeologi sauntara ing ngendi Perdue pungkasane mlayu kanggo urip. Senadyan kabeh latihan militèr lan kawruh hukum donya, Patrick iki subconsciously gemeter bab rawuh ing kono. Sawise kabeh, keslametan tim ekspedisi dadi tanggung jawabe.
  
  Kanthi meneng-meneng ndeleng pertukaran sing katon nyenengake antarane Perdue lan Sam, Patrick ora bisa mikir babagan program sing ditindakake dening Perdue nalika dheweke mlebu ing kompleks laboratorium Reichtisousis ing ngisor lantai. Dheweke ora ngerti kenapa dheweke malah paranoid babagan iki amarga Perdue nerangake manawa sistem kasebut dirancang kanggo misahake wilayah tartamtu ing papan kasebut nggunakake remot kontrol utawa kaya ngono. Dheweke ora tau dadi jargon teknis, mula dheweke nganggep manawa Perdue ngubah sistem keamanan omahe kanggo nyegah agen sing wis sinau kode lan protokol keamanan nalika omah kasebut ana ing karantina MI6. Cukup, pikire ing kesimpulan, rada ora marem karo pambijine dhewe.
  
  Sajrone sawetara jam sabanjure, Hercules sing kuwat nggero ing Jerman lan Austria, nerusake perjalanan sing kesel menyang Yunani lan Mediterania.
  
  "Apa barang iki bisa ngisi bahan bakar?" pitakone Nina.
  
  Perdue mesem lan mbengok, "Trah Lockheed iki bisa terus lan terus. Mula aku seneng mobil-mobil gedhe iki!"
  
  "Ya, iki pancen mangsuli panjalukku sing ora profesional, Perdue," dheweke kandha ing awake dhewe, mung geleng-geleng.
  
  "Kita kudu tekan pesisir Afrika kurang saka limalas jam, Nina," Sam nyoba menehi ide sing luwih apik.
  
  "Sam, tulung aja nganggo tembung 'landing' kembang-kembang kuwi saiki. Ta," dheweke moaned, kanggo dheweke seneng.
  
  "Bab iki minangka dipercaya minangka ngarep," Patrick mesem lan patted Nina ing pupu kanggo reassure dheweke, nanging ora éling ngendi dheweke sijine tangan nganti dheweke nindakake iku. Dheweke cepet-cepet ngilangi tangane, katon gelo, nanging Nina mung ngguyu. Nanging, dheweke nyelehake tangane ing pupu karo ekspresi serius: "Ora apa-apa, Paddy. Jeansku bakal nyegah perversion."
  
  Rumangsa lega, dheweke ngguyu ngguyu bareng karo Nina. Senajan Patrick luwih cocok kanggo docile lan demure wanita, kang bisa ngerti Sam lan Perdue kang jero atraksi kanggo sejarawan feisty lan dheweke langsung, pendekatan ora wedi.
  
  Srengenge surup ing zona wektu lokal sanalika sawise mabur, saengga nalika tekan Yunani, dheweke mabur ing langit wengi. Sam mirsani jam tangan lan nemokake mung dheweke sing isih tangi. Amarga bosen, utawa ngetutake apa sing bakal teka, para peserta pesta liyane wis turu ing kursine. Mung pilot sing ngomong apa-apa, karo nggumunake co-pilot: "Apa sampeyan ndeleng iki, Roger?"
  
  "Oh, ngono ta?" takon co-pilot lan nunjuk ing ngarepe. "Ya, aku weruh!"
  
  Rasa penasaran Sam dadi refleks cepet lan dheweke cepet-cepet mandeng menyang ngendi sing ditunjuk dening wong kasebut. Pasuryane katon sumringah amarga kaendahane lan dheweke nonton kanthi temenan nganti ilang ing pepeteng. "Duh Gusti, muga-muga Nina bisa ndeleng iki," dheweke ngomel, lungguh maneh.
  
  "Apa?" pitakone Nina sing isih setengah ngantuk krungu jenenge. "Apa? Delengen apa?
  
  "Oh, ora apa-apa, aku kira," wangsulane Sam. "Iku mung sesanti sing apik."
  
  "Apa?" - dheweke takon, lungguh munggah lan wiping dheweke mata.
  
  Sam mesem, pengin dheweke bisa nggunakake mripate kanggo nuduhake bab kuwi karo dheweke. "Lintang sing padhang banget, tresnaku. Mung lintang shooting super padhang."
  
  
  19
  Ngoyak naga
  
  
  "Lintang liyane wis tiba, Ofar!" Penekal bengok-bengok saka tandha ing telpon sing dikirim dening salah sawijining wong ing Yaman.
  
  "Aku weruh," wangsulane wong tuwa sing kesel. "Kanggo ngetutake Wisaya, kita kudu ngenteni lan ndeleng penyakit apa sing bakal nemoni manungsa sabanjure. Aku wedi iki tes sing ati-ati lan larang banget.
  
  "Kok ngomong ngono?" - pitakone Penekal.
  
  Ofar ngangkat bahu. "Inggih, amarga karo kahanan donya saiki - kekacauan, kegilaan, salah urus moralitas dhasar manungsa - iku cukup angel kanggo nemtokake kacilakan apa sing bakal ditindakake manungsa ngluwihi piala sing wis ana, ta?"
  
  Penekal sarujuk, nanging padha kudu nindakake soko kanggo mungkasi Wisaya saka ngumpulake daya swarga malah luwih. "Aku arep ngubungi Freemason ing Sudan. Padha kudu ngerti yen iku salah siji saka wong. Aja kuwatir, "dheweke ngilangi protes sing bakal ditindakake Ofar marang ide kasebut, "Aku bakal takon kanthi wicaksana."
  
  "Sampeyan ora bisa menehi ngerti yen kita ngerti ana kedadeyan, Penekal. Nek malah ngentut..." Ofar ngelingake.
  
  "Dheweke ora bakal nindakake, kancaku," jawabe Penekal kanthi tegas. Wong-wong mau wis ngati-ati ing observatorium luwih saka rong dina, kesel, ganti-ganti turu lan ndeleng langit yen ana penyimpangan sing ora biasa ing rasi lintang kasebut. "Aku bakal bali sadurunge awan, muga-muga ana jawaban."
  
  "Cepat, Penekal. The Scrolls of King Solomon prédhiksi sing bakal njupuk mung sawetara minggu kanggo Magical Power dadi invincible. Yen dheweke bisa nggawa wong sing tiba ing bumi, bayangake apa sing bisa ditindakake ing swarga. Lintang-lintang sing obah-obah bisa ngrusak eksistensi awake dhewe," Ofar ngeling-eling, ngadepi ambegan. "Yen dheweke duwe Celeste, ora ana salah sawijining piala sing bisa dibenerake."
  
  "Aku ngerti, Ofar," ujare Penekal, nglumpukake denah bintang kanggo kunjungan menyang Master lokal Yurisdiksi Masonik. Siji-sijine alternatif yaiku ngumpulake kabeh berlian Raja Suleman lan bakal kasebar ing saindenging bumi. Iki kaya tugas sing ora bisa diatasi kanggo aku.
  
  "Akeh-akehe isih ana ing ara-ara samun," Ofar nglipur kancane. "Akeh sing dicolong. Ora akeh sing bisa diklumpukake, mula kita bisa uga duwe kesempatan kanggo nglawan Wisaya kanthi cara iki.
  
  "Apa sampeyan edan?" Penekal njerit. "Saiki kita ora bakal bisa nuntut inten kasebut bali saka sing duwe!" Kesel lan krasa ora duwe pengarep-arep, Penekal nyemplung ing kursi sing wis turu bengi. "Dheweke ora bakal nyerahake kasugihan sing larang regane kanggo nylametake planet iki. Dhuh Allah, punapa Paduka mboten nggatosaken srakahipun manungsa kanthi ngrugekaken planet ingkang nyengkuyung gesangipun?"
  
  "Aku duwe! Aku wis!" Ofar mundur. "Mesthi aku duwe."
  
  "Banjur kepiye sampeyan bisa ngarepake dheweke menehi permata marang wong bodho tuwa sing njaluk dheweke nindakake iki kanggo nyegah wong jahat sing duwe kekuwatan gaib ngganti alignment lintang-lintang lan ngirim maneh bencana Alkitab menyang jagad modern?"
  
  Ofar dadi defensif, wektu iki ngancam bakal ilang. "Sampeyan mikir aku ora ngerti swarane, Penekal?" dheweke barked. "Aku ora bodho! Kabeh sing dakkarepake, sampeyan mikir njaluk tulung kanggo ngumpulake apa sing isih ana, supaya Sang Wisaya ora bisa nindakake gagasan sing lara lan nggawe kita kabeh ilang. Endi imanmu cak? Endi janjimu kanggo mungkasi ramalan rahasia iki supaya ora kelakon? Kita kudu nindakake kabeh sing bisa ditindakake kanggo nyoba paling ora ... nyoba ... nglawan apa sing kedadeyan.
  
  Penekal weruh lambene Ofar ndredeg, lan gemeter sing medeni mlayu ing tangane sing balung. "Tenang, kanca lawas. Tenang please. Atimu ora bisa nanggung beban nepsumu."
  
  Dheweke lungguh ing jejere kancane, kertu ing tangan. Swara Penekal mudhun banget kanthi intensitas, yen mung kanggo njaga Ofar lawas saka emosi kasar sing dirasakake. "Lah, kabeh sing dakkandhakake yaiku yen kita ora tuku maneh berlian sing isih ana saka sing duwe, kita ora bakal bisa entuk kabeh sadurunge Wisaya. Iku gampang kanggo dheweke mung mateni kanggo wong-wong mau lan ngaku watu. Kanggo kita, wong sing apik, tugas kanggo ngumpulake sing padha luwih angel.
  
  "Banjur ayo padha ngumpulake kabeh bandha. Hubungi sedulur-sedulur ing kabeh menara pengawas kita, malah sing ana ing Timur, lan ngidini kita entuk inten sing isih ana," panjaluke Ofar kanthi napas sing serak lan kesel. Penekal botên sagêd ngrumaosi kabêtahanipun pamanggih punika, mangertos sipating manungsa, mliginipun tiyang ingkang sugih ing jaman samangke, ingkang taksih pitados bilih watu punika dados ratu lan ratu, dene mangsanipun botên kenging kasangsaran, keluwen, saha kesel. Nanging, supaya ora ngganggu kanca sing isih urip, dheweke manthuk lan nyuwil ilat minangka tandha nyerah. "Kita bakal weruh, oke? Sawise aku ketemu karo master lan yen kita ngerti yen Freemason ana ing mburi iki, kita bisa ndeleng opsi liyane sing kasedhiya, "ujare Penekal kanthi yakin. "Nanging sauntara, ngaso sethithik, lan aku bakal cepet-cepet ngandhani sampeyan, muga-muga kabar apik."
  
  "Aku bakal ana ing kene," Ofar ambegan. "Aku bakal nyekel garis."
  
  
  ***
  
  
  Ing kutha, Penekal nyeluk taksi kanggo nggawa dheweke menyang omahe kepala Freemason lokal. Dheweke nggawe janjian ing premis yen dheweke kudu ngerteni apa Freemason ngerti babagan ritual sing ditindakake nggunakake grafik bintang tartamtu iki. Iki dudu tutup sing ngapusi, nanging kunjungane luwih adhedhasar nemtokake keterlibatan jagad Masonik ing karusakan swarga anyar.
  
  Ana akeh lalu lintas ing Kairo, sing beda karo budaya kuna. Nalika gedung pencakar langit munggah lan nggedhekake menyang langit, langit biru lan oranye ing ndhuwur ambegan sepi lan tenang. Penekal tumenga ing langit liwat kaca mobil, mikirake nasibe manungsa sing lungguh ing dhampar sing katon apik lan tentrem.
  
  Kaya alam manungsa, pikire. Kaya sing paling akeh ing tumitah. Urutan metu saka kekacauan. Chaos, displaceing kabeh urutan ing dhuwur wektu. Muga-muga Gusti Allah nulungi kita kabeh ing urip iki, yen iki Wisaya sing diomongake.
  
  "Cuaca aneh, ya?" - sopir dumadakan ngeweruhi. Penekal manthuk-manthuk sarujuk, kaget yen wong lanang iku bakal nggatekake bab kang kaya mangkono mau nalika Penekal mikir-mikir kedadeyan sing bakal kelakon.
  
  "Iya, bener," jawabe Penekal kanthi sopan. Wong gembel nang mburine marem karo jawabane Penekal, paling saiki. Sawetara detik sabanjure dheweke ujar: "Udan sing surem lan ora bisa diramalake. Kaya-kaya ana ing awang-awang sing ngowahi awan lan segara dadi gila."
  
  "Kok ngomong ngono?" - pitakone Penekal.
  
  "Apa sampeyan ora maca koran esuk?" sopir ngempet. "Garis pesisir Alexandria wis nyusut 58% sajrone patang dina kepungkur lan ora ana tandha-tandha owah-owahan atmosfer kanggo ndhukung acara iki."
  
  "Banjur apa sing dikira nyebabake fenomena iki?" Pitakone Penekal, nyoba ndhelikake gupuh ing mburi pitakonan kanthi nada datar. Senadyan kabeh tugase minangka wali, dheweke ora ngerti yen permukaan laut wis munggah.
  
  Wong lanang iku nggeleng: "Aku ora ngerti tenan. Maksudku, mung rembulan sing bisa ngontrol ombak kaya ngono, ta?"
  
  "Aku percaya. Nanging padha ngandika rembulan tanggung jawab? Apa iku, "dheweke rumangsa bodho malah nyatakake," owah-owahan ing orbit?"
  
  Sopire mandeng Penekal liwat kaca spion. "Sampeyan lagi guyon ta, Pak? Iki ora masuk akal! Aku yakin yen rembulan diganti, kabeh jagad bakal ngerti babagan iki.
  
  "Iya, iya, sampeyan bener. Aku mung mikir," Penekal cepet mangsuli kanggo mungkasi ejekane sopir.
  
  "Banjur maneh, teori sampeyan ora edan kaya sawetara sing dakrungu wiwit pisanan dilaporake," sopir kasebut ngguyu. "Aku wis krungu sawetara omong kosong sing konyol saka sawetara wong ing kutha iki!"
  
  Penekal nggendhong kursine, ndlosor. "BABET? Kaya apa?"
  
  "Aku rumangsa bodho malah ngomong babagan iki," wong lanang chuckled, sok-sok nglirik menyang pangilon kanggo ngomong karo penumpange. "Ana sawetara warga senior sing idu, nangis lan nangis, ujar manawa iki kerjane roh jahat. Ha! Apa sampeyan bisa pracaya telek iki? Ana setan banyu ana ing Mesir, kancaku." Dheweke ngece ide kasebut kanthi ngguyu banter.
  
  Nanging penumpange ora ngguyu karo dheweke. Kanthi rai stuck lan mikir jero, Penekal alon-alon njupuk pulpen ing kanthong jaket, njupuk lan nulis ing telapak tangan: "Setan Banyu."
  
  Sopir ngguyu kanthi riang nganti Penekal mutusake supaya ora njeblug gelembung lan ora nambah jumlah wong edan ing Kairo, ujar manawa teori-teori konyol iki pancen bener. Senadyan kabeh kuwatir anyar dheweke, wong tuwa mesem isin kanggo nyenengake sopir.
  
  "Pak, aku ora bisa ngerti yen alamat sing dijaluk nggawa sampeyan," sopir ragu-ragu, "yaiku papan sing nggawe misteri gedhe kanggo wong biasa."
  
  "BABUR?" pitakone Penekal polos.
  
  "Ya," konfirmasi sopir sing sregep. "Iki candhi Masonik, sanajan sawetara wong sing ngerti babagan iki. Dheweke mung mikir yen iki minangka salah sawijining museum utawa monumen sing paling apik ing Kairo.
  
  "Aku ngerti apa, kancaku," ujare Penekal kanthi cepet, kesel nahan omongane wong lanang sing ngguyu nalika dheweke nyoba mbongkar sababe bencana ing swarga.
  
  "Oh, aku ngerti," wangsulane sopir, katon luwih asor amarga bledosan penumpange. Pesen sing dheweke ngerti tujuane yaiku papan ritual magis kuno lan kekuwatan panguwasa jagad kanthi anggota pangkat dhuwur katon rada medeni wong kasebut. Nanging yen diwedeni nganti meneng wae, pancen apik, batine Penekal. Dheweke wis cukup kuwatir.
  
  Dheweke pindhah menyang bagean sing luwih sepi ing kutha, wilayah omah kanthi sawetara papan pangibadah, gréja lan kuil ing antarane telung sekolah sing ana ing sacedhake. Anane bocah-bocah ing dalan saya suwe saya suda, lan Penekal ngrasakake owah-owahan ing hawa. Omah-omah sansaya mewah, lan pager-pagere saya aman ing sangisore kekandelan taman-taman mewah sing ana dalane. Ing pungkasan dalan, mobil kasebut mudhun ing gang cilik sing tumuju menyang bangunan megah kanthi gerbang keamanan sing kaku katon metu.
  
  "Ayo ta, Pak," sopir ngendelake mobil sawetara meter saka gapura, kaya-kaya wedi yen ana ing radius candhi tartamtu.
  
  "Matur nuwun," ujare Penekal. "Aku bakal nelpon sampeyan yen wis rampung."
  
  "Nuwun sewu, Pak," wangsulane sopir. "Niki". Dheweke nyerahake kertu bisnis kancane marang Penekal. "Sampeyan bisa nelpon kancaku kanggo njupuk sampeyan. Aku luwih seneng ora mrene maneh, yen kowe ora keberatan."
  
  Tanpa basa-basi, dheweke njupuk dhuwit Penekal lan mlayu, nyepetake kanthi cepet sadurunge tekan pertigaan menyang dalan liyane. Astronom tuwa mirsani lampu rem taksi ilang ing pojok sadurunge njupuk ambegan jero lan nguripake menyang gapura dhuwur. Ing mburine ana Candhi Masonik, mikir lan meneng, kaya ngenteni dheweke.
  
  
  20
  Mungsuh mungsuhku
  
  
  "Tuan Penekal!" - dheweke krungu saka adoh ing sisih liyane pager. Iku wong sing padha teka kanggo ndeleng, master lokal lodge. "Kowe rada awal. Enteni, aku bakal teka lan mbukak kanggo sampeyan. Muga-muga sampeyan ora keganggu lungguh ing njaba. Listrik mati maneh."
  
  "Matur nuwun," Penekal mesem. "Aku ora masalah golek hawa seger, Pak."
  
  Dheweke durung nate ketemu Prof. Imru, kepala Mason Kairo lan Giza. Kabeh Penekal ngerti babagan dheweke yaiku dheweke minangka antropolog lan direktur eksekutif Gerakan Rakyat kanggo Perlindhungan Situs Warisan, sing bubar melu ing pengadilan donya kanggo kejahatan arkeologi ing Afrika Lor. Senadyan profesor iku wong sugih lan pengaruh, pribadine dadi banget penake, lan Penekal langsung felt ing ngarep.
  
  "Kowe arep ngombe?" Prof. pitakonku marang Imra.
  
  "Matur nuwun. Aku bakal duwe apa sing sampeyan duwe," Penekal mangsuli rada bodho karo gulungan perkamen lawas ing lengen kene, sepi saka kaendahan alam njaba bangunan. Ora yakin karo protokol, dheweke terus mesem kanthi ramah lan nyetujoni tembung-tembunge kanggo jawaban tinimbang pernyataan.
  
  "Dadi," profesor. Imru miwiti nalika lungguh karo gelas es teh, menehi liyane menyang tamu, "Sampeyan ngomong sampeyan duwe pitakonan babagan alkemis?"
  
  "Inggih, Pak," ujare Penekal. "Aku ora bisa main game amarga aku wis tuwa banget kanggo mbuwang wektu kanggo gimmicks."
  
  "Aku bisa ngapresiasi," Imru mesem.
  
  Mbusak tenggorokan, Penekal dara langsung menyang game. "Aku mung kepingin weruh yen bisa uga Freemason lagi nglakoni praktik alkimia sing kalebu ... eh ...," dheweke berjuang karo tembung saka pitakonane.
  
  "Takon wae, Master Penekal," ujare Imru, kanthi pangarep-arep bisa nenangake gugup tamune.
  
  "Mungkin sampeyan nindakake ritual sing bisa mengaruhi rasi lintang?" Pitakone Penekal karo menyipit mripate lan meringis ora kepenak. "Aku ngerti swarane, nanging ..."
  
  "Piye iki muni?" - Imru takon karo penasaran.
  
  "Luar biasa," ngakoni astronom lawas.
  
  "Sampeyan ngomong karo panyedhiya ritual gedhe lan esoterisme kuno, kancaku. Ayo kula njamin, ana sawetara banget ing Semesta iki sing katon luar biasa kanggo kula, lan sawetara banget sing ora mungkin, "ujare profesor. Imru nuduhake kanthi bangga.
  
  "Lho, sedulurku iki uga organisasi sing kurang dikenal. Iki diadegake wiwit biyen nganti meh ora ana cathetan pendiri kita, "terang Penekal.
  
  "Aku ngerti. Sampeyan saka grup Hermopolis Dragon Watchers. Aku ngerti," Profesor. Imru mengangguk mengiyakan. "Sawise kabeh, aku dadi profesor antropologi, sing apik. Lan minangka inisiat Masonik, aku ngerti banget babagan karya sing ditindakake pesenan sampeyan sajrone pirang-pirang abad iki. Nyatane, iku resonates karo akeh ritual lan dhasar kita dhewe. Aku ngerti leluhurmu ngetutake Thoth, nanging apa sing sampeyan pikirake ing kene?
  
  Meh mlumpat kanthi semangat, Penekal nyelehake gulungan ing meja, mbukak kertu kanggo profesor. Kula badhe sinau kanthi tliti. "Lah?" - dheweke exhaled bungah. "Iki lintang-lintang sing tiba saka panggonane seminggu setengah kepungkur, Pak. Apa sampeyan ngerteni dheweke?
  
  Suwe-suwe Prof. Imru meneng nyawang lintang-lintang sing ditandhani ing peta, nyoba ngerteni. Akhire dheweke mendongak. "Aku dudu ahli astronomi sing apik, Guru Penekal. Aku ngerti yen berlian iki penting banget ing bunderan magis, uga ana ing Code of Solomon.
  
  Dheweke nuding lintang pisanan sing ditetepake Penekal lan Ofar. "Iki minangka perkara penting ing praktik alkimia ing Prancis pertengahan abad kaping-18, nanging aku kudu ngakoni manawa, sawayah-wayah aku ngerti, kita ora duwe alkemis siji sing saiki kerja ing kene," ujare profesor kasebut. Imru informed Penekal. "Elemen endi sing nduwe peran ing kene? emas?"
  
  Penekal mangsuli kanthi ekspresi sing nggegirisi: "Inten."
  
  Dheweke banjur nuduhake Prof. Aku nggoleki link berita babagan pembunuhan ing cedhak Nice, Prancis. Kanthi nada sing tenang, gumeter amarga ora sabar, dheweke ngandhani rincian pembunuhan Madame Chantal lan pengurus rumah tangga. "Intan sing paling misuwur sing dicolong nalika kedadeyan iki, Profesor, yaiku Celeste," dheweke nggresah.
  
  "Aku krungu bab iku. Aku krungu manawa sawetara watu sing apik banget kualitase luwih dhuwur tinimbang Cullinan. Nanging apa sing penting ing kene?" Prof. pitakonku marang Imra.
  
  Profesor kasebut ngelingi yen Penekal katon rusak banget, sikape katon peteng amarga pengunjung lawas ngerti yen Freemason dudu arsitek fenomena anyar. "Celeste minangka watu master sing bisa ngalahake koleksi berlian Solomon pitung puluh loro yen digunakake nglawan Magician, sage gedhe kanthi niat lan kekuwatan sing nggegirisi," Penekal nerangake kanthi cepet nganti ambegan kepepet ing tenggorokan.
  
  "Mangga Pak Penekal lenggah wonten mriki. Sampeyan overexerting dhewe ing panas iki. Mandheg sedhela. Aku isih ana ing kene kanggo ngrungokake, kancaku, "ujare profesor. Imru ngandika sadurunge dumadakan tiba menyang negara contemplation jero.
  
  "A-apa... ana apa, Pak?" - pitakone Penekal.
  
  "Tulung aku sedhela, please," profesor nyuwun, frown minangka kenangan burned liwat wong. Ing iyub-iyub wit akasia sing nutupi bangunan Masonik lawas, profesor mlaku-mlaku kanthi mikir. Nalika Penekal nyruput es teh kanggo nyedhot awak lan ngilangi rasa kuwatir, dheweke ndeleng profesor kasebut ngomel-ngomel kanthi tenang. Kayane sing duwe omah langsung sadar lan noleh marang Penekal karo raine aneh ora percaya. "Guru Penekal, apa sampeyan tau krungu bab Ananias sing wicaksana?"
  
  "Kula mboten gadhah, Pak. Muni alkitab," ujare Penekal karo ngangkat bahu.
  
  "Penyihir sing sampeyan critakake marang aku, kemampuane lan apa sing digunakake kanggo ngrusak neraka," dheweke nyoba nerangake, nanging tembunge dhewe gagal, "he... aku ora bisa mikir babagan iki, nanging kita wis dideleng, pirang-pirang absurditas sing wis dadi nyata sadurunge," dheweke geleng-geleng. "Wong iki kaya mistik sing ditemoni dening inisiat Prancis ing taun 1782, nanging jelas ora bisa dadi wong sing padha." Tembung-tembung pungkasan kasebut katon rapuh lan ora mesthi, nanging ana logika. Iki sing Penekal ngerti banget. Dhèwèké lungguh mandeng marang pimpinan sing pinter lan bener, kanthi pangarep-arep menawa dhèwèké wis mbentuk kasetyan, ngarep-arep profesor ngerti apa sing kudu dilakoni.
  
  "Lan dheweke nglumpukake berlian Raja Suleman kanggo mesthekake yen ora bisa digunakake kanggo nyabotase karyane?" Prof. Imru takon karo karep sing padha karo Penekal pisanan crita bab predicament.
  
  "Bener, Pak. Kita kudu njupuk inten sing isih ana, sing gunggunge ana sewidak wolu. Kaya sing disaranake Ofar kancaku sing mlarat ing optimisme sing tanpa wates lan bodho," Penekal mesem pait. "Kajaba tuku watu sing diduweni wong-wong sing misuwur lan sugih ing donya, kita ora bakal bisa entuk sadurunge Wisaya."
  
  Prof. Imru mandheg mondar-mandir lan mandeng marang astronom tuwa. "Aja ngremehake tujuan konyol saka wong sing optimis, kancaku," ujare karo ekspresi sing dicampur karo hiburan lan minat sing anyar. "Sawetara usulan-usulan pancen konyol sing biasane bisa digunakake."
  
  "Pak, kanthi hormat, sampeyan ora mikir kanthi serius babagan kemungkinan tuku luwih saka sèket berlian sing misuwur saka wong paling sugih ing donya? Bakal regane...eh...akeh dhuwit!" Penekal berjuang karo konsep. "Sampeyan bisa nganti mayuta-yuta, lan sapa sing bakal ngentekake dhuwit akeh kanggo penaklukan sing apik banget?"
  
  "David Perdue", Prof. Imru sumringah. "Tuan Penekal, apa sampeyan bisa bali ing kene ing patlikur jam?" - dheweke nyuwun. "Mungkin aku mung ngerti carane bisa mbantu pesenan sampeyan nglawan Mage iki."
  
  "Sampeyan ngerti?" Penekal mesam-mesem bungah.
  
  Prof. Imru ngguyu. "Aku ora bisa janji apa-apa, nanging aku ngerti miliarder sing nglanggar hukum sing ora ngajeni panguwasa lan seneng ngganggu wong sing kuwat lan jahat. Lan, kaya sing dikarepake, dheweke duwe utang lan, kaya sing diomongake, lagi arep menyang bawana Afrika.
  
  
  21
  The Omen
  
  
  Ing langit Oban sing peteng, kabar kacilakan dalan sing mateni dokter lokal lan bojone nyebar kaya geni. Para penjaga toko, guru lan nelayan sing kaget nuduhake sungkawa kanggo Dr Lance Beach lan garwane Sylvia. Anak-anake ditinggalake ing perawatan sauntara biyunge, isih nggegirisi saka tragedi kasebut. GP lan garwane padha disenengi kabeh wong lan pati nggegirisi ing A82 ana jotosan elek kanggo masyarakat.
  
  Desas-desus muffled nyebar liwat supermarket lan restoran babagan tragedi sing ora ana gunane sing dialami kulawarga miskin sakcepete sawise dhokter meh kelangan garwane karo pasangan sing nyulik dheweke. Malah banjur, warga kutha padha kaget sing Beaches nyimpen acara saka Bu Beach nyulik lan sakteruse ngluwari kuwi rahasia dijaga rapet. Nanging, umume wong mung nganggep yen Pantai pengin pindhah saka cobaan sing nggegirisi lan ora pengin ngomong babagan iki.
  
  Ora ngerti manawa Dr Beach lan imam Katolik lokal, Rama Harper, dipeksa ngliwati garis moral kanggo nylametake Mrs Beach lan Pak Perdue kanthi menehi rasa obat sing njijiki marang penculik Nazi. Temenan, umume wong ora ngerti yen kadhangkala mbales dendam sing paling apik kanggo wong jahat yaiku - dendam - bebendu Prajanjian Lawas lawas.
  
  Ana bocah enom, George Hamish, mlayu kanthi cepet nyabrang taman. Dikenal amarga kaprigelan atletik minangka kapten tim bal-balan sekolah menengah, ora ana sing nemokake balapan fokus dheweke aneh. Dheweke nganggo klambi olahraga lan sepatu Nike. Rambute sing peteng nyawiji ing rai lan gulu sing teles nalika dheweke mlayu kanthi cepet ngliwati pekarangan taman sing ijo lan muter. Bocah sing cepet-cepet ora ngelingi cabang-cabang wit sing nabrak lan ngeruk dheweke nalika mlayu liwat lan ing ngisore menyang Gréja St. Columbanus ngliwati dalan sing sempit saka taman.
  
  Lagi wae ora ngindhari mobil sing teka nalika nyabrang aspal, dheweke mlayu munggah ing undhak-undhakan lan sliding menyang pepeteng ngluwihi lawang gereja sing mbukak.
  
  "Bapak Harper!" - ngandika, metu saka ambegan.
  
  Akeh wong paroki sing ana ing njero mbalik ing bangku lan nutupi bocah bodho kasebut amarga ora ngajeni, nanging dheweke ora peduli.
  
  "Bapak wonten pundi?" Dheweke takon, ora kasil njaluk informasi amarga dheweke katon luwih frustasi karo dheweke. Wanita tuwa ing jejere dheweke ora bakal ngidinke rasa ora hormat marang wong enom.
  
  "Sampeyan ana ing greja! Wong-wong padha ndedonga, bocah cilik sing ora sopan, "dheweke ngejar, nanging George ora nggatekake ilat sing landhep lan mlayu nyabrang pulo menyang mimbar utama.
  
  "Urip wong dadi taruhan, Bu," ujare ing tengah penerbangan. "Simpen pandonga kanggo wong-wong mau."
  
  "Scott, George, apa sih...?" Rama Harper mrengut nalika ndeleng bocah lanang sing cepet-cepet menyang kantore ing sacedhake bale utama. Dheweke nguntal pilihan tembung nalika jamaah dheweke mrengut karo omongane lan nyeret remaja sing kesel menyang kantor.
  
  Nutup lawang mburi, dheweke jengkel marang bocah lanang. "Apa sing salah karo sampeyan, Georgie?"
  
  "Rama Harper, sampeyan kudu ninggalake Oban," George ngelingake, nyoba ambegan.
  
  "Nyuwun pangapunten?" - ngandika Rama. "Apa sing ana ing pikiranmu?"
  
  "Sampeyan kudu lunga lan aja ngandhani sapa wae sing arep menyang ngendi, Rama," panjaluke George. "Aku krungu wong takon babagan sampeyan ing toko barang antik Daisy nalika aku lagi pacaran karo h...eh...nalika aku ana ing gang mburi," George mbenerake critane.
  
  "Wong apa? Dheweke njaluk apa?" Bapak Harper.
  
  "Lah, Rama, aku malah ora ngerti yen wong iki bener ing sirah kanggo apa claims, nanging ngerti, aku mung panginten aku bakal ngelekake tho," George mangsuli. "Dheweke ngandika sampeyan ora tansah dadi imam."
  
  "Ya," bapake Harper dikonfirmasi. Ing kasunyatan, dheweke nglampahi akeh wektu nglaporake kasunyatan sing padha karo almarhum Dr. "Iki bener. Ora ana sing lair dadi imam, Georgie.
  
  "Ya dakkira. Aku ora tau mikir kaya ngono," gumam bocah lanang sing isih ambegan amarga kaget lan mlayu.
  
  "Apa sejatine wong iki ngomong? Apa sampeyan bisa nerangake kanthi luwih jelas apa sing nggawe sampeyan mikir yen dheweke bakal nglarani aku? "- takon imam, pour cah enom segelas banyu.
  
  "Akeh perkara. Kayane dheweke nyoba ngrusak reputasi sampeyan, sampeyan ngerti?"
  
  "Ngrusak reputasiku?" Pitakone Rama Harper, nanging ora suwe ngerti maknane lan mangsuli pitakone dhewe. "Ah, reputasiku wis rusak. Ora masalah."
  
  "Inggih, bapak. Lan dheweke ngandhani sawetara wong ing toko manawa sampeyan melu mateni wanita tuwa. Dheweke banjur ngomong yen sampeyan nyulik lan mateni wong wadon saka Glasgow sawetara sasi kepungkur nalika bojone dokter ilang ... dheweke mung nerusake. Kajaba iku, dheweke ngandhani kabeh wong yen sampeyan bajingan munafik, ndhelikake kerahmu supaya wanita bisa dipercaya sadurunge ilang. Crita George mili saka pangeling-eling lan lambene sing geter.
  
  Rama Harper lungguh ing kursi dhuwur, mung ngrungokake. George kaget amarga imam ora nuduhake tandha-tandha pelanggaran, sanajan critane ala, nanging dheweke nganggep kawicaksanan para ulama.
  
  Imam sing dhuwur lan kuwat lungguh mandeng George miskin, condong ngiwa. Tangane sing dilipat ndadekake dheweke katon kandel lan kuwat, lan driji telunjuk tangan tengen kanthi alon-alon ngetutake lambe ngisor nalika mikirake omongane bocah kasebut.
  
  Nalika George njupuk wayahe kanggo kosongaké kaca banyu, Rama Harper pungkasanipun ngalih posisi ing kursi lan ngaso elbows ing meja antarane wong-wong mau. Karo mendesah jero, dheweke takon, "Georgie, apa sampeyan bisa kelingan kaya apa wong iki?"
  
  "Elek," wangsulane bocah kasebut karo isih ngulu.
  
  Rama Harper ngguyu: "Mesthi dheweke elek. Umume wong Skotlandia ora dikenal amarga fitur sing apik.
  
  "Ora, kuwi dudu maksudku, Rama," George nerangake. Dheweke nyelehake gelas tetes ing meja kaca imam lan nyoba maneh. "Maksudku, dheweke elek, kaya monster film horor, sampeyan ngerti?"
  
  "BABUR?" - Takon Rama Harper, penasaran.
  
  "Ya, lan dheweke uga dudu wong Skotlandia. Dheweke duwe logat Inggris karo liyane, "jelas George.
  
  "Sing liya kaya apa?" imam takon luwih.
  
  "Inggih," bocah lanang kasebut mrengut, "basa Inggrise duwe twist Jerman. Aku ngerti iki mesthi muni bodho, nanging kaya wong Jerman lan gedhe ing London. Mergo ngono".
  
  George kuciwa amarga ora bisa njlèntrèhaké kanthi bener, nanging imam manthuk kanthi tenang. "Ora, aku ngerti, Georgie. Aja kuwatir. Ngomong aku, dheweke ora menehi jeneng utawa ngenalake awake dhewe?"
  
  "Mboten, Pak. Nanging dheweke katon nesu banget lan ngaco ... " George mandheg kanthi cepet amarga sumpah sing ora peduli. "Ngapunten, bapak."
  
  Rama Harper, Nanging, luwih kasengsem ing informasi saka ing njaga decorum sosial. Saking gumunipun George, pandhita wau tumindak kados-kados boten sumpah babar pisan. "Piye?"
  
  "Ngapunten, bapak?" takon George bingung.
  
  "Kepiye ... kepiye dheweke ... ngaco?" Pitakone Rama Harper santai.
  
  "Bapak?" cah lanang sing gumun iku nggumunake, nanging pandhita sing katon jahat mung ngenteni dheweke menehi wangsulan, kanthi ekspresi sing tenang ing raine sing medeni. "Hmm, maksudku, dheweke kebakar utawa bisa uga dipotong." George mikir sedhela, banjur dumadakan nguwuh kanthi semangat: "Katon sirahe dibungkus kawat berduri, lan ana sing narik sikile. Rusak, sampeyan ngerti?
  
  "Aku ngerti," wangsulane Rama Harper, bali menyang posisi kontemplatif sadurunge. "Oke, ngono ta?"
  
  "Inggih, bapak," wangsulane George. "Mangga lunga sadurunge dheweke nemokake sampeyan amarga dheweke ngerti ngendi Saint Columbanus saiki."
  
  "Georgie, dheweke bisa nemokake ing peta apa wae. Sing njalari aku, dheweke nyoba nglebokake jenengku ing kuthaku dhewe," bapake Harper nerangake. "Aja kuwatir. Gusti Allah mboten sare."
  
  "Inggih, kula mboten badhe, bapak," ujare bocah lanang kasebut, tumuju lawang karo pandhita. "Wong iki pancen ora apik, lan aku pancene ora pengin krungu kabar babagan sampeyan sesuk. Sampeyan kudu nelpon polisi. Ayo padha patroli ing kene lan liya-liyane.
  
  "Matur nuwun, Georgie, kanggo keprihatinan sampeyan," Rama Harper kanthi tulus. "Lan matur nuwun banget kanggo ngelingake aku. Aku janji, aku bakal nggatekake peringatan sampeyan lan bakal ngati-ati nganti Iblis mundur, oke? Kabeh apik?" Dheweke kudu mbaleni supaya bocah enom bisa tenang.
  
  Dheweke nuntun bocah lanang sing wis dibaptis pirang-pirang taun kepungkur metu saka pasamuan, mlaku kanthi wicaksana lan kanthi panguwasa ing sisihe nganti padha metu ing wayah awan. Saka ndhuwur undhak-undhakan imam nglirik lan waved ing George nalika dheweke jogging bali menyang arah omahe. Gerimis mendhung sing adem lan rusak mudhun ing taman lan dadi peteng ing aspal dalan nalika bocah lanang kasebut ilang ing kabut memedi.
  
  Rama Harper manthuk marang sawetara wong liwat sadurunge bali menyang lobi gereja. Ora nggatekake wong-wong sing isih gumun ing bangku-bangku, pandhita sing dhuwur banget kasebut cepet-cepet bali menyang kantore. Dheweke tulus nggatekake welinge bocah mau. Nyatane, dheweke wis ngarep-arep iki kabeh. Ora ana keraguan manawa retribusi bakal teka kanggo apa sing ditindakake lan Dr Beach ing Fallin nalika nylametake David Perdue saka kultus Nazi modern.
  
  Dheweke cepet-cepet mlebu ing koridor cilik kantore, nutup lawang kanthi banter banget. Dheweke ngunci lan nggambar gorden. Laptope mung siji-sijine sumber cahya ing kantor, layare sabar ngenteni imam nggunakake. Rama Harper lungguh lan ngetik sawetara tembung kunci sadurunge apa sing digoleki katon ing layar LED - foto Clive Mueller, agen ganda Perang Dingin sing wis suwe lan kondhang.
  
  "Aku ngerti yen sampeyan kudu dadi sampeyan," ujare Rama Harper ing sepi ing kantore. Furnitur lan buku, lampu lan tanduran ing saubengé mung dadi bayangan lan siluet, nanging swasana diganti saka swasana statis lan tenang dadi area negativitas subconscious sing tegang. Ing jaman biyen, para superstitious bisa uga diarani ana, nanging Rama Harper ngerti yen iki minangka premonisi konfrontasi sing bakal teka. Panjelasan pungkasan, nanging ora nyuda serius apa sing bakal kelakon yen dheweke wani ngeculake.
  
  Wong ing foto kang rama Harper disebut munggah katon kaya monster looking grotesque. Clive Muller nggawe kabar ing taun 1986 amarga mateni duta besar Rusia ing ngarepe 10 Downing Street, nanging amarga ana celah hukum, dheweke diboyong menyang Austria lan mlayu ngenteni sidhang.
  
  "Katon sampeyan ana ing sisih salah pager, Clive,"Bapak Harper ngandika nalika mentas informasi jarang bab pembunuh sing kasedhiya online. "Saiki kita tetep low profile, ta? Lan saiki sampeyan mateni warga sipil kanggo dhuwit nedha bengi? Mesthine angel kanggo ego."
  
  Ing njaba, cuaca saya tambah lembab lan udan deres ing jendela kantor ing sisih liya saka gorden sing ditarik nalika imam nutup telusuran lan mateni laptop. "Aku ngerti kowe wis ana ing kene. Apa sampeyan wedi banget kanggo nuduhake awake dhewe marang abdine Gusti Allah sing andhap asor?"
  
  Nalika laptop dipateni, kamar dadi meh rampung peteng, lan minangka flicker pungkasan layar mati mudhun, rama Harper weruh tokoh ireng imposing metu saka konco lemari buku. Tinimbang serangan sing dikarepake, Rama Harper nampa konfrontasi lisan. "Sampeyan? Manungsa Allah? Wong lanang kuwi ngguyu.
  
  Swara sing nyaring kasebut nutupi logat ing wiwitan, nanging ora bisa dipungkiri yen konsonan guttural sing abot, nalika dheweke ngomong nganggo basa Inggris sing padhet - keseimbangan basa Jerman lan Inggris sing sampurna - ngiyanati pribadine.
  
  
  22
  Ganti kursus
  
  
  "Apa dheweke ngomong?" Nina mrengut, mbudidaya nyoba kanggo ngerti apa padha ngganti dalan ing tengah pesawat. Dheweke nudged Sam, sing nyoba kanggo krungu apa Patrick marang pilot.
  
  "Enteni, ayo dheweke rampung," ujare Sam, nyoba ngerteni sebabe owah-owahan rencana kasebut. Minangka wartawan investigasi sing berpengalaman, Sam wis sinau kanggo ora percaya owah-owahan cepet ing rute lan mulane ngerti keprihatinan Nina.
  
  Patrick kesandhung bali menyang weteng pesawat, nyawang Sam, Nina, Ajo lan Perdue sing ngenteni meneng, ngenteni katrangane. "Ora ana sing kudu kuwatir, wong," Patrick nglipur.
  
  "Apa Kolonel mrentahake owah-owahan supaya kita ndharat ing ara-ara samun amarga Nina ora sopan?" - Sam takon. Nina nyawang dheweke mockingly lan tamparan wong hard ing lengen. "Serius, Paddy. Napa kita noleh? Aku ora seneng."
  
  "Aku uga, kanca," ujare Perdue.
  
  "Sejatine wong lanang iku ora elek. Aku mung nampa tembelan saka salah siji penyelenggara ekspedisi, profesor. Imru," ujare Patrick.
  
  "Dheweke ana ing pengadilan," ujare Perdue. "Apa sing dikarepake?"
  
  "Nyatane, dheweke takon apa kita bisa nulungi dheweke ... prakara sing luwih pribadi sadurunge ngatasi prioritas hukum. Ketoke dheweke ngubungi Kolonel J. Yimenu lan ngandhani yen kita bakal teka sedina saka sing direncanakake, mula sisih kasebut diurus, "ujare Patrick.
  
  "Apa sing bisa dikarepake saka aku ing ngarep pribadi?" Perdue mikir banter. Milyuner kasebut ora percaya banget babagan acara anyar iki, lan keprihatinan kasebut uga katon ing pasuryane anggota ekspedisi.
  
  "Apa kita bisa nolak?" pitakone Nina.
  
  "Sampeyan bisa," wangsulane Patrick. "Lan Sam bisa, nanging Pak Kira lan David cantik akeh ing genggeman saka wong angkara arkeologi, lan Prof. Imru minangka salah sawijining pimpinan organisasi kasebut.
  
  "Dadi kita ora duwe pilihan kajaba nulungi dheweke," Perdue ngempet, katon kesel banget karo giliran ing rencana kasebut. Patrick lungguh ing ngelawan Perdue lan Nina, karo Sam lan Ajo jejere wong.
  
  "Ayo dak jelasake. Iki walkthrough dadakan, guys. Saka apa sing wis dakkandhakake, aku bisa njamin yen sampeyan bakal narik minat sampeyan.
  
  "Koyoke sampeyan pengin kita mangan kabeh sayuran, Bu," Sam nggodha, sanajan tembunge tulus banget.
  
  "Lah, aku ora nyoba kanggo sugarcoat iki game pati kurang ajar, Sam," Patrick snapped. "Aja mikir yen aku mung nuruti prentah utawa aku mikir sampeyan cukup naif nganti aku kudu ngapusi sampeyan supaya bisa kerja sama karo Divisi Kejahatan Arkeologi." Sawise negesake awake dhewe, agen MI6 njupuk wektu kanggo tenang. "Temenan iki ora ana hubungane karo Peti Suci utawa perjanjian panjaluke David. ora ana apa-apa. Prof. Imru takon apa sampeyan bisa nulungi dheweke babagan perkara rahasia sing bisa nyebabake akibat sing mbebayani kanggo jagad iki.
  
  Perdue mutusake kanggo ngilangi kabeh anggepan saiki. Mbok, dheweke mikir, dheweke mung kepengin banget ora. "Lan dheweke kandha, ana apa, bisnis rahasia iki?"
  
  Patrick ngangkat bahu. "Ora ana sing spesifik sing dakngerteni. Dheweke takon apa kita bisa ndharat ing Kairo lan ketemu dheweke ing Kuil Masonik ing Giza. Ing kana dheweke bakal nerangake apa sing diarani "panyuwunan absurd" kanggo ndeleng apa sampeyan gelem nulungi.
  
  "Apa tegese 'kudu mbantu', aku kira?" Perdue mbenerake frase sing dirajut Patrick kanthi ati-ati.
  
  "Aku guess," Patrick sarujuk. "Nanging jujur, aku rumangsa dheweke tulus. Maksudku, dheweke ora bakal ngganti kiriman peninggalan agama sing penting iki mung kanggo entuk perhatian, ta? "
  
  "Patrick, apa sampeyan yakin iki dudu jinis penyergapan?" pitakone Nina lirih. Sam lan Perdue katon kuwatir kaya dheweke. "Aku ora bakal menehi sing luwih dhuwur tinimbang Black Sun utawa diplomat Afrika iki, sampeyan ngerti? Nyolong peninggalan iki saka wong-wong mau misale jek wis menehi wong-wong iki sawetara wasir gedhe banget. Kepiye carane ngerti yen dheweke ora mung nyelehake kita ing Kairo lan mateni kita kabeh lan pura-pura ora nate menyang Ethiopia utawa liya-liyane?
  
  "Aku rumangsa dadi agen khusus, Dr. Gould. Sampeyan duwe masalah kepercayaan luwih akeh tinimbang tikus ing bolongan ula, "ujare Patrick.
  
  "Percaya karo aku," ujare Perdue, "dheweke duwe alasan." Kaya kita liyane. Patrick, kita pitados bilih sampeyan bakal ngerti yen iki jenis ambush. We are arep wae, ta? Cukup ngerti yen liyane kudu sampeyan mambu asap sadurunge kita kepepet ing omah sing kobong, oke?"
  
  "Aku pracaya," wangsulane Patrick. "Lan mulane aku ngatur karo sawetara wong sing aku kenal saka Yaman kanggo ngancani kita menyang Kairo. Dheweke bakal siluman lan ngawasi kita, mung kanggo mesthekake.
  
  "Iki muni luwih apik," Ajo unjal ambegan.
  
  "Aku setuju," ujare Sam. "Anggere kita ngerti manawa unit eksternal ngerti lokasi kita, bakal luwih gampang kanggo ngatasi iki."
  
  "Ayo, Sammo," Patrick mesem. "Sampeyan ora mikir yen aku mung bakal nampa perintah yen aku ora duwe lawang mburi sing mbukak?"
  
  "Nanging apa kita bakal tetep suwe?" - Perdue takon. "Aku kudu ngakoni yen aku ora pengin ngomong babagan Kotak Suci iki nganti suwe. Iki bab sing arep dakpungkasi lan bali menyang uripku, ngerti?"
  
  "Aku ngerti," ujare Patrick. "Aku tanggung jawab kanggo keamanan ekspedisi iki. Kita bakal bali kerja sanalika ketemu karo profesor. Imru."
  
  
  ***
  
  
  Nalika ndharat ing Kairo wis peteng. Iku peteng ora mung amarga wis wengi, nanging uga ing kabeh kutha-kutha cedhak, dadi angel banget kanggo Super Hercules kanggo kasil ndharat ing landasan pacu, kang surem dening panci geni. Ndelok saka jendela cilik, Nina krasa ana tangan sing nggegirisi, meh padha karo serangan claustrophobia nalika dheweke nemoni awake dhewe ing papan sing sempit. A suffocating, raos medeni teka liwat dheweke.
  
  "Aku rumangsa kaya dikunci ing peti mati," dheweke ngandhani Sam.
  
  Dheweke kaget kaya dheweke karo apa sing ditemoni ing Kairo, nanging Sam nyoba ora gupuh. "Aja kuwatir, tresna. Mung wong sing wedi karo dhuwur kudu ngrasakake rasa ora nyaman saiki. Listrike mati mungkin amarga ana pembangkit listrik utawa apa wae.
  
  Pilot nyawang maneh. "Mangga sabuk munggah lan supaya kula fokus. Matur nuwun!"
  
  Nina krasa sikile luwe. Kanggo satus mil ing sangisore wong-wong mau, siji-sijine sumber cahya yaiku panel kontrol Hercules ing kokpit. Kabeh Mesir ireng peteng, salah siji saka sawetara negara ngalami pemadaman listrik sing ora bisa diterangake sing ora ana sing bisa ditemokake. nuduhake Minangka stunned minangka dheweke iki, dheweke ora bisa goyangake koyo sing phobia iki njupuk liwat dheweke.Ora mung ana ing sup mabur lawas bisa karo mesin, nanging dheweke saiki katutup sing lack cahya rampung simulasi papan tertutup.
  
  Perdue lungguh ing jejere dheweke, nggatekake dagu lan tangane goyang-goyang. Dheweke ngrangkul dheweke lan ora ngomong apa-apa, sing ditemokake Nina sing nyenengake. Ditambahake Kira lan Sam disiapake kanggo kebangkrutan, ngumpulake kabeh peralatan lan bahan maca sadurunge strapping piyambak ing.
  
  "Aku kudu ngakoni, Effendi, aku cukup penasaran karo pitakonan iki, Profesor. Imru pancen pengin rembugan karo kowe," Ajo bengok-bengok karo swarane mesin sing mbudheg. Perdue mesam-mesem, ngerti banget marang kasenengane mantan pemandu.
  
  "Apa sampeyan ngerti apa sing ora ngerti, Ajo?" - Perdue takon.
  
  "Ora, mung Prof. Imru dikenal minangka wong sing wicaksana lan raja ing masyarakate. Dheweke seneng sejarah kuno lan, mesthine, arkeologi, nanging kasunyatan manawa dheweke pengin ndeleng sampeyan minangka pakurmatan gedhe kanggo aku. Aku mung ngarep-arep rapat iki babagan perkara sing dikenal. Dheweke minangka wong sing kuat banget kanthi tangan sing kuwat ing sejarah.
  
  "Dicathet," wangsulane Perdue. "Banjur ayo ngarep-arep sing paling apik."
  
  "Kuil Masonik," ujare Nina. "Apa dheweke Mason?"
  
  "Inggih, Bu," Ajo mangsuli. "Grand Master saka Lodge of Isis ing Giza."
  
  Mripate Perdue mencorong. "Masons? Lan padha nggoleki pitulunganku?" Dheweke nyawang Patrick. "Saiki aku penasaran."
  
  Patrick mesem, lega yen dheweke ora kudu njupuk tanggung jawab saka trip Perdue wis ora kapentingan ing nggawe. Nina uga nyender ing kursi, krasa luwih tergoda karo kemungkinan rapat kasebut. Sanajan tradisional wanita ora diijini kanggo rawuh rapat-rapat Freemason, dheweke ngerti akeh wong gedhe sajarah sing kagungane organisasi kuna lan kuat, asal kang tansah fascinated dheweke. Minangka sejarawan, dheweke ngerti yen akeh ritus lan rahasia kuna sing dadi inti sejarah lan pengaruhe ing acara donya.
  
  
  23
  Kaya inten ing langit
  
  
  Prof. Imru menehi salam ramah marang Perdue nalika mbukak gerbang dhuwur kanggo grup kasebut. "Sugeng rawuh, Pak Perdue. Muga-muga kabeh apik kanggo sampeyan?"
  
  "Inggih, kula rada kesel nalika turu, lan panganan isih ora narik kawigaten, nanging saya sehat, matur nuwun, Profesor," wangsulane Perdue karo mesem. "Satemene, aku ora seneng karo keramahan para tahanan wis cukup kanggo nggawe aku seneng saben dina."
  
  "Aku bakal mikir," profesor setuju karo simpati. "Secara pribadi, ukuman pakunjaran dudu tujuan kita ing wiwitan. Kajaba iku, misale jek tujuane wong MI6 yaiku ngpenjara sampeyan seumur hidup, dudu delegasi Ethiopia. Pratelan profesor ngetokaké sawetara cahya ing ambisi dendam Karsten, malah luwih kapercayan kanggo kasunyatan sing metu kanggo njaluk Purdue, nanging iku soko kanggo wektu liyane.
  
  Sawise grup gabung karo master mason ing iyub-iyub adhem apik banget ing ngarepe Candhi, diskusi serius bakal miwiti. Penekal ora bisa mandheg mandeng marang Nina, nanging dheweke nampa rasa seneng sing sepi karo sih. Perdue lan Sam nemokake tresnane sing jelas dheweke lucu, nanging dheweke ngganggu hiburan kasebut kanthi nglirik lan nyenggol nganti obrolan kasebut dadi formalitas lan serius.
  
  "Tuan Penekal percaya yen awake dhewe angker dening apa sing ana ing mistik sing diarani Sihir. Dadi, aja nganti mbayangake karakter iki licik lan licik miturut standar saiki, "ujare profesor kasebut. Imru miwiti.
  
  "Contone, dheweke sing dadi penyebab listrik mati," tambah Penekal kanthi tenang.
  
  "Yen sampeyan bisa, Master Penekal, monggo ngendhaleni dhewe sadurunge aku nerangake sifat esoterik saka dilema kita," ujare profesor. Imru takon marang astronom tuwa. "Akeh bener omongane Penekal, nanging sampeyan bakal luwih ngerti yen aku nerangake dhasar. Aku ngerti yen sampeyan mung duwe wektu tartamtu kanggo mbalekake Kothak Suci, mula kita bakal nyoba nindakake kanthi cepet."
  
  "Matur nuwun," ujare Perdue. "Aku pengin nindakake iki sanalika bisa."
  
  "Mesthi," Prof. Imru manthuk-manthuk lan banjur nerusake mulang marang klompok apa sing wis dikumpulake lan ahli astronomi nganti saiki. Nalika Nina, Perdue, Sam lan Ajo lagi diwulang bab hubungan antarane lintang shooting lan rampokan matèni wong wicaksana perantauan, ana wong sing ngutak-atik gapura.
  
  "Nyuwun pangapunten," Penekal njaluk ngapura. "Aku ngerti sapa kuwi. Kula nyuwun pangapunten awit telatipun."
  
  "Liwat kandel lan tipis. Iki kuncine, Master Penekal, "ujare profesor karo ngulungake Penekal kunci gapura supaya Ofar sing bingung mlebu nalika dheweke terus nulungi ekspedisi Skotlandia. Ofar katon kesel, mripate mencorong karo gupuh lan ngarep-arep nalika kancane mbukak gerbang. "Apa dheweke wis ngerti durung?" dheweke ambegan abot.
  
  "Saiki kita ngandhani, kancaku," ujare Penekal Ofara.
  
  "Cepetan," panjaluk Ofar. "Lintang liyane tiba ora luwih saka rong puluh menit kepungkur!"
  
  "Apa?" Penekal mengigau. "Sing sapa?"
  
  "Kapisan saka pitung sadulur!" Ofar mbukak, tembunge kaya kuku ing peti mati. "Kita kudu cepet, Penekal! Awaké dhéwé kudu nglawan saiki, utawa kabèh bakal ilang!" Lambene ndredheg kaya wong sekarat. "Kita kudu mungkasi Wisaya, Penekal, utawa anak-anak kita ora bakal tuwa!"
  
  "Aku ngerti iki, kanca lawasku," Penekal ngyakinake Ofara, ndhukung dheweke karo tangan sing mantep ing mburine nalika nyedhaki perapian sing anget lan nyaman ing kebon. Geni kasebut sambutan, madhangi fasad candhi lawas kanthi woro-woro sing apik banget, ing endi bayangan para peserta sing digambarake ing tembok lan nggawe animasi saben gerakane.
  
  "Sugeng rawuh, Master Ofar", prof. Imru ngandika nalika wong tuwa lungguh mudhun, manthuk marang anggota jemaah liyane. "Saiki aku wis nggawa Pak Perdue lan kanca-kancane kanggo nyepetake spekulasi kita. Dheweke ngerti yen Wisaya pancen sibuk nenun ramalan sing nggegirisi, "ujare profesor kasebut. "Aku pasrahake marang para astronom saka Dragon Watchers of Hermopolis, wong-wong saka garis keturunan para imam Thoth, kanggo menehi pitutur marang kowe apa sing bisa ditindakake pembunuh iki."
  
  Penekal wungu saka dhingklik, mbukak gulungan ing cahya lantern padhang saka wadhah sing digantung saka cabang wit. Perdue lan kanca-kancane langsung ngumpul nyedhak sinau kodeks lan diagram kasebut kanthi teliti.
  
  "Iki minangka peta lintang jaman kuna, sing nutupi langsung langit ing Mesir, Tunisia ... umume, kabeh Timur Tengah kaya sing kita kenal," jelas Penekal. "Sajrone rong minggu kepungkur, kancaku Ofar lan aku wis weruh sawetara fenomena langit sing ngganggu."
  
  "kayata?" - Sam takon, kasebut kanthi teliti, sinau parchment coklat lawas lan informasi nggumunke ditulis ing nomer lan font dingerteni.
  
  "Kaya lintang shooting," dheweke mandhegake Sam kanthi gerakan mbukak telapak tangan sing objektif sadurunge wartawan bisa ngomong, "nanging ... dudu sing bisa tiba. Aku bakal ngomong yen benda-benda langit iki ora mung gas sing ngonsumsi awake dhewe, nanging planet-planet, cilik ing kadohan. Nalika jinis-jinis lintang kasebut tiba, tegese wis dicopot saka orbite. Ofar katon kaget banget karo omongane dhewe. "Iki tegese pati bisa nyebabake reaksi berantai ing rasi lintang ing saubengé."
  
  Nina ngangguk. "Swara kaya alangan."
  
  "Wanita iku bener," Ofar ngakoni. "Lan kabeh badan tartamtu iki penting, dadi penting banget supaya duwe jeneng sing bisa dingerteni."
  
  "Ora nomer sawise jeneng ilmuwan biasa, kaya akeh lintang penting saiki," Penekal informed pirsawan ing meja. " Jenenge penting banget, kaya posisine ing swarga ing ndhuwur bumi, nganti wong-wong mau uga dikenal kanggo umate Gusti Allah."
  
  Sam kepincut. Sanajan dheweke ngentekake urip karo organisasi kriminal lan penjahat rahasia, dheweke kudu nyerah marang daya tarik sing diwenehake dening reputasi mistis saka langit berbintang. "Piye, Pak Ofar?" Sam takon karo kapentingan asli, nggawe sawetara cathetan kanggo awake dhewe kanggo elinga terminologi lan jeneng posisi ing grafik.
  
  "Ing Prajanjian Suleman, raja ing Kitab Suci sing wicaksana," Opar nyritakake kaya bard lawas, "kanthi ujar manawa Raja Salomo nangkep dhemit pitung puluh loro lan meksa wong-wong mau mbangun Padaleman Suci ing Yerusalem."
  
  Pratelan kasebut kanthi alami disambut dening grup kasebut kanthi sinis sing nyamar minangka kontemplasi meneng. Mung Ajo sing lungguh ora obah, nyawang lintang ing ndhuwur sirahe. Nalika kekuwatane dipateni ing saindenging negara lan wilayah liyane sing ora kaya Mesir, sinare lintang-lintang ngluwihi pepeteng ing antariksa sing terus-terusan katon ing kabeh.
  
  "Aku ngerti kaya apa swarane," Penekal nerangake, "nanging sampeyan kudu mikir babagan penyakit lan emosi sing ala, dudu setan sungu, kanggo ngematake sifat 'dhemit'. Iki bakal muni absurd ing wiwitan nganti kita ngandhani apa sing diamati, apa sing kedadeyan. Mung banjur sampeyan bakal miwiti nundha kafir kanggo menehi peringatan.
  
  "Aku njamin Master Ofar lan Penekal sing banget sawetara wicaksana cukup ngerti bab rahasia iki bener bakal duwe sarana kanggo nindakake apa-apa bab iku,"Says profesor. Imru marang pengunjung saka Skotlandia. "Lan mulane aku nganggep kowe, Pak Perdue, lan kanca-kancamu dadi wong sing pantes dicedhaki bab iki. Aku uga wis maca akeh karyamu, Pak Cleave," kandhane Sam. "Aku sinau akeh babagan pacoban lan petualangan sing kadhangkala luar biasa karo Dr. Gould lan Pak Perdue. Iki wis nggawe aku yakin yen sampeyan dudu wong sing kanthi wuta nyingkirake masalah aneh lan mbingungake sing kita temoni saben dina ing pesenan kita.
  
  Pakaryan gedhe, profesor, pikir Nina. Iku apik sing nyenengi kita karo iki nengsemake, yen patronizing, akun exaltation. Mbok menawa kekuatan feminine sing ngidini Nina nangkep psikologi pujian sing apik, nanging dheweke ora bakal ngomong kanthi banter. Iki wis nyebabake ketegangan antarane Perdue lan kolonel. Yimen, mung siji saka mungsuh sing sah. Ora perlu mbaleni praktik kontraproduktif karo Prof. Aku bakal ngganti lan salawas-lawase ngrusak reputasi Perdue mung kanggo konfirmasi intuisi dheweke babagan Master Mason.
  
  Dadi Dr. Gould terus ilat nalika ngrungokake narasi astronom sing apik banget, swarane kaya swarane penyihir lawas saka film fiksi ilmiah.
  
  
  24
  kasepakatan
  
  
  Ora let suwe banjur dilayani dening Prof. Pengasuh rumah tangga Imru. Nampan roti Baladi lan ta'meyi (falafel) diterusake karo rong nampan Hawushi pedhes maneh. Daging sapi lan rempah-rempah ngisi bolongan irung karo aroma sing mabuk. Nampan-nampan kasebut dilebokake ing meja gedhe, lan wong-wong profesor lunga kanthi dumadakan lan sepi kaya sing katon.
  
  Pengunjung kanthi semangat nampa suguhan Mason lan nyawisake kanthi rame sing nyetujoni, sing pancen disenengi pemilik. Nalika kabeh padha duwe refreshment sethitik, iku wektu kanggo informasi luwih lengkap, amarga partai Perdue ora duwe akeh wektu free.
  
  "Mangga, Master Ofar, terusaken," Prof. Imru diundang.
  
  "Kita, pesenanku, duwe sakumpulan perkamen kanthi irah-irahan 'The Code of Solomon,'" Ofar nerangake. dhemit kaiket ing watu ndeleng - inten." Mripat kang peteng shimmered karo misteri nalika ngedhunaké swara, ngarahake saben pamireng. "Lan saben inten lintang tartamtu dibaptis kanggo tandha roh tiba."
  
  "Peta lintang," ujare Perdue, nuding tulisan langit sing nggegirisi ing salah sawijining lembar parchment. Loro-lorone Ofar lan Penekal manthuk-manthuk kanthi samar, karo wong lanang loro-lorone katon luwih tenang babagan nggawa predicament menyang kuping modern.
  
  "Saiki, kaya ngendikane Prof. Mbok Imru njlentrehake marang kowe nalika ora ana, yen kita duwe alasan kanggo percaya yen wong wicaksana mlaku maneh ing antarane kita," ujare Ofar. "Lan saben lintang sing tiba saiki wis dadi penting ing peta Salomo."
  
  Penekal nambahake, "Mangkono, kekuwatan khusus saben wong kasebut katon ing sawetara wujud sing bisa dingerteni mung kanggo wong sing ngerti apa sing kudu digoleki, sampeyan ngerti?"
  
  "Pembantu omah almarhum Madame Chantal, digantung saka tali rami ing omah gedhong ing Nice sawetara dina kepungkur?" Ofar ngumumke, ngenteni kancane ngisi kekosongan.
  
  "Kodeks kasebut ujar manawa setan Onoskelis nggawe tali saka rami sing digunakake ing pambangunan Kuil Yerusalem," ujare Penekal.
  
  Ofar terus: "Lintang kapitu ing rasi lintang Leo, disebut Rhabdos, uga tiba."
  
  "A korek kanggo lampu ing candhi sak construction sawijining," Penekal nerangake ing siji. Dhèwèké ngangkat tlapak tangané munggah lan nyawang pepeteng sing nutupi kutha. "Lampu-lampu ing sakiwa tengene padha mati. Mung geni sing bisa nggawe cahya, kaya sing wis sampeyan deleng. Ora bakal ana lampu utawa lampu listrik."
  
  Nina lan Sam ijol-ijolan karo wedi nanging ngarep-arep. Perdue lan Ajo nuduhake kapentingan lan kasenengan tipis babagan transaksi aneh. Perdue manthuk alon-alon, njupuk pola sing diwenehake dening para pengamat. "Tuan Penekal lan Ofar, apa sejatine sing dikarepake? Aku ngerti apa sing sampeyan omongke . Nanging, aku butuh klarifikasi babagan apa sejatine aku lan kanca-kancaku ditimbali.
  
  "Kula keprungu wonten ingkang ngganggu babagan lintang ingkang ambruk pungkasan, Pak, ing taksi ing dalan mriki mau. Ketoke segara mundhak, nanging nglawan sabab alami. Miturut lintang ing peta sing pungkasan ditunjukake kancaku, iki pancen nggegirisi, "ujare Penekal. "Pak Perdue, kita butuh bantuan sampeyan kanggo entuk Inten King Solomon sing isih ana. Wisaya ngumpulake wong-wong mau, lan nalika dheweke nindakake iki, lintang liyane tiba; Wewelak liyane bakal teka."
  
  "Lho, endi inten-inten iki? Aku yakin aku bisa nyoba mbantu sampeyan ngubur dheweke sadurunge Wisaya..." ujare.
  
  "Swara, Pak," swarane Ofar geter.
  
  "Nuwun sewu. Penyihir," Purdue kanthi cepet mbenerake kesalahane, "nemokake dheweke."
  
  Prof. Imru ngadeg, menehi isyarat marang kanca-kancane sing nyawang lintang supaya sedhela. "Sampeyan weruh, Pak Perdue, iku masalah. Akèh inten raja Suléman sing wis kasebar ing antarané wong-wong sing sugih ing pirang-pirang abad - raja, kepala negara, lan tukang nglumpukake permata sing langka - mula Tukang sihir kasebut ngapusi lan mateni supaya entuk siji-siji."
  
  "Ya ampun," gumam Nina. "Iku kaya jarum ing tumpukan jerami. Kepiye carane bisa nemokake kabeh? Apa sampeyan duwe cathetan babagan berlian sing digoleki?"
  
  "Sayange, ora, Dr. Gould," Prof. Imru nangis. Dheweke ngguyu ngguyu, rumangsa bodho malah digawa munggah. "Nyatane, pengamat lan aku guyon yen Pak Perdue sugih cukup kanggo tuku maneh berlian sing dimaksud, mung kanggo ngirit repot lan wektu."
  
  Kabeh wong ngguyu karo absurditas sing lucu, nanging Nina nggatekake tingkah lakune master tukang batu, ngerti banget yen dheweke ngusulake proposal kasebut tanpa pangarep-arep liyane kajaba dorongan bawaan Perdue sing boros lan njupuk risiko. Sawise maneh, dheweke nyimpen manipulasi sing paling dhuwur kanggo awake dhewe lan mesem. Dheweke nyawang Perdue, nyoba menehi tandha peringatan, nanging Nina bisa ndeleng yen dheweke ngguyu banget.
  
  Ora ana cara ing donya, dheweke mikir. Dheweke pancen mikir!
  
  "Sam," dheweke ngandika ing bledosan merriment.
  
  "Iya, aku ngerti. Dheweke bakal njupuk umpan lan kita ora bakal bisa ngalang-alangi dheweke," wangsulane Sam tanpa ndeleng dheweke, isih ngguyu nyoba katon bingung.
  
  "Sam," dheweke mbaleni, ora bisa ngrumusake jawaban.
  
  "Dheweke bisa mbayar," Sam mesem.
  
  Nanging Nina wis ora bisa nyimpen dhewe. Janji dhéwé kanggo mratelakake panemume kanthi cara sing paling ramah lan hormat, dheweke ngadeg saka kursi. Tokoh cilik dheweke nantang bayangan raksasa profesor. Aku ngadeg ing latar mburi tembok candhi Masonik ing bayangan geni ing antarane.
  
  "Kanthi hormat, Profesor, aku ora mikir," dheweke mbantah. "Ora luwih becik nggunakake perdagangan finansial biasa yen barang kasebut duwe nilai kasebut. Aku wani ngomong iku absurd kanggo mbayangno bab kuwi. Lan aku meh bisa njamin, saka pengalamanku dhewe, yen wong bodho, sugih apa ora, ora gampang pisah karo bandha. Lan kita mesthi ora duwe wektu kanggo nemokake kabeh lan melu ijol-ijolan sing nyenengake sadurunge Wisaya sampeyan nemokake.
  
  Nina nyoba njaga nada sing nyengsemake, swarane sing entheng nuduhake yen dheweke mung menehi saran cara sing luwih cepet, nanging nyatane dheweke pancen nglawan ide kasebut. Para priya Mesir, malah ora biyasa nanggapi anane wong wadon, apamaneh diijini melu rembugan, banjur meneng suwe-suwe nalika Perdue lan Sam ngempet ambegan.
  
  Saking kagete, Prof. Imru mangsuli: "Aku setuju banget, Dr. Gould. Cukup absurd nyana iki, apamaneh ngirim ing wektu.
  
  "Deleng," Perdue miwiti babagan turnamen kasebut, lungguh kanthi nyaman ing pojok kursi, "Aku ngapresiasi keprihatinan sampeyan, Nina sing daktresnani, lan aku setuju yen kayane ora bisa ditindakake. Nanging, siji perkara sing bisa dakbuktekake yaiku ora ana sing dipotong utawa dikeringake. Kita bisa nggunakake macem-macem cara kanggo entuk apa sing dikarepake. Yen ngono, aku yakin bisa nyedhaki sawetara pamilik lan menehi tawaran.
  
  "Sampeyan lagi guyon," Sam nguwuh santai saka sisih liyane meja. "Apa sing nyekel? Mesthi ana siji, yen ora, sampeyan pancen edan, wong tuwa."
  
  "Ora, Sam, aku pancen tulus," Perdue njamin dheweke. "Wong, rungokna aku." Milyuner noleh ngadep sing duwe. "Yen sampeyan, Profesor, bisa ngumpulake informasi babagan sawetara wong sing duwe watu sing kita butuhake, aku bisa njaluk makelar lan entitas legal kanggo tuku berlian iki kanthi rega sing wajar tanpa saya bangkrut. Dheweke bakal ngetokake akta judhul sawise ahli sing ditunjuk negesake keasliane. Dheweke menehi profesor tampilan steely sing radiated kapercayan kaya kang Sam lan Nina wis suwe ora weruh ing kanca sing. "Iku gosok, profesor."
  
  Nina mesem ing pojok cilik lan geni, njupuk cokotan saka scone nalika Perdue menehi hasil karo mantan mungsuh. "Tangkapan kasebut yaiku sawise kita gagal misi Penyihir, berlian Raja Suleman sah dadi milikku."
  
  "Iki anakku," bisik Nina.
  
  Kaping pisanan, Prof. Mboko sithik Imru nyadari yen iki tawaran sing adil. Sawise kabeh, dheweke durung nate krungu babagan berlian sadurunge para ahli nujum nemokake trik saka sage. Dhèwèké ngerti yèn Raja Suléman nduwèni emas lan selaka akèh banget, nanging dhèwèké ora ngerti yèn raja kuwi duwé inten . Saliyane tambang berlian sing ditemokake ing Tanis, ing wilayah lor-wétan Delta Nil, lan sawetara informasi babagan situs liya sing bisa dijawab marang raja, Prof. Imr kudu ngakoni yen iki anyar kanggo dheweke.
  
  "Apa kita setuju, profesor?" - Perdue ngeyel, ndeleng jam tangan kanggo njaluk jawaban.
  
  Kanthi wicaksana, profesor setuju. Nanging, dheweke duwe syarat dhewe. "Aku iki pinter banget, Pak Perdue, lan uga mbiyantu," ujare. "Nanging aku duwe macem-macem tawaran. Sawise kabeh, aku uga mung nulungi Dragon Watchers ing upaya kanggo nyegah bencana swarga sing nggegirisi.
  
  "Aku ngerti. Apa saranmu?" - Perdue takon.
  
  "Intan sing isih ana sing ora ana ing kulawarga sugih ing saindenging Eropa lan Asia bakal dadi properti saka Masyarakat Arkeologi Mesir," ujare profesor kasebut. "Wong-wong sing bisa dicegat dening makelar sampeyan duweke sampeyan. Apa sampeyan ngomong?
  
  Sam mrengut, digodha kanggo njupuk notebook. "Ing negara endi kita bakal nemokake berlian liyane iki?"
  
  Profesor bangga kasebut mesem marang Sam, nyabrang tangane kanthi seneng. "Oalah, Pak Cleave, kita percaya yen dheweke dikubur ing kuburan sing ora adoh saka ngendi sampeyan lan kanca-kanca bakal nindakake bisnis resmi sing nggegirisi iki."
  
  "Ing Ethiopia?" Ajo ngomong sepisanan wiwit dheweke wiwit ngisi cangkeme karo masakan sing enak ing ngarepe. "Dheweke ora ana ing Axum, Pak. Aku bisa njamin sampeyan. Aku ngenteni pirang-pirang taun nggarap penggalian karo macem-macem kelompok arkeologi internasional ing wilayah kasebut.
  
  "Aku ngerti, Pak Kira," Prof. ujare Imru mantep.
  
  "Miturut teks-teks kuno kita," Penekal ngumumake kanthi serius, "berlian sing kita goleki dikubur ing biara ing pulo suci ing Lake Tana."
  
  "Ing Ethiopia?" - Sam takon. Nanggepi frown serius sing ditampa, dheweke shrugged lan nerangake: "Aku Skotlandia. Aku ora ngerti apa-apa bab Afrika sing ora ana ing film Tarzan.
  
  Nina mesem. "Dheweke ujar manawa ana pulo ing Tana Tana, ing ngendi Maria Perawan mesthine ngaso ing perjalanan saka Mesir, Sam," dheweke nerangake. "Sampeyan uga percaya yen Tabut Prajanjian sing sejatine disimpen ing kene sadurunge digawa menyang Axum ing taun 400 Masehi."
  
  "Aku kesengsem karo kawruh sejarah sampeyan, Pak Perdue. Mbok Dr. Gould ing sawijining dina bisa kerja karo Gerakan Warisan Rakyat? Prof. Imru nyengir. "Utawa malah kanggo Masyarakat Arkeologi Mesir utawa bisa uga kanggo Universitas Kairo?"
  
  "Mungkin minangka penasihat sementara, Profesor," dheweke nolak anggun. "Nanging aku seneng sejarah modern, utamane sejarah Perang Dunia II Jerman."
  
  "Ah," wangsulane. "Mesakaké. Iki minangka jaman sing peteng lan brutal, mula sampeyan kudu menehi atimu. Aku wani takon apa iki nuduhake ing atimu?
  
  Nina ngangkat alis, mangsuli cepet. "Iki mung ateges aku wedi karo pengulangan acara sejarah sing ana gegayutane karo aku."
  
  Profesor sing dhuwur lan kulite peteng katon mudhun ing dhokter cilik kulit marmer kontras, mripate kebak rasa gumun lan anget. Perdue wedi karo skandal budaya liyane saka Nina sing ditresnani, mula dheweke ngganggu pengalaman cilik nggawe hubungan antarane dheweke lan profesor. Imru.
  
  "Oke, banjur," Perdue keplok tangan lan mesem. "Ayo esuk diwiwiti."
  
  "Ya," Nina setuju. "Aku kesel kaya asu, lan wektu tundha ing penerbangan uga ora ana gunane."
  
  "Ya, owah-owahan iklim cukup agresif ing Skotlandia asli sampeyan," presenter setuju.
  
  Dheweke ninggalake rapat kasebut kanthi semangat sing dhuwur, nggawe para astronom lawas rumangsa lega amarga bantuane, lan Prof. Aku bungah babagan golek harta karun sing bakal teka. Ajo minggir supaya Nina mlebu ing taksi nalika Sam nyusul Perdue.
  
  "Apa sampeyan ngrekam kabeh iki?" - Perdue takon.
  
  "Ya, kabeh menehi hasil," Sam dikonfirmasi. "Dadi saiki kita nyolong saka Ethiopia maneh?" - dheweke takon innocently, nemokake iku kabeh ironic lan lucu.
  
  "Ya," Perdue mesem licik, wangsulane mbingungake kabeh wong ing perusahaane. "Nanging wektu iki kita nyolong kanggo Black Sun."
  
  
  25
  Alkimia para Dewa
  
  
  
  Antwerpen, Belgia
  
  
  Abdul Raya mlaku-mlaku ing dalan sing rame ing Berchem, sawijining lingkungan aneh ing wilayah Flemish ing Antwerp. Dheweke ana ing dalan menyang bisnis omah saka wong kuno sing jenenge Hannes Vetter, ahli Flemish sing kepengin banget karo watu larang. Koleksi kasebut kalebu macem-macem potongan kuna saka Mesir, Mesopotamia, India lan Rusia, kabeh disetel karo rubi, zamrud, berlian lan safir. Nanging Raya ora peduli babagan umur utawa langka koleksi Vetter. Mung ana siji bab sing kasengsem, lan bab iki mung perlu kaping lima.
  
  Wetter wis ngomong karo Raya ing telpon telung dina sadurunge, sadurunge banjir wiwit serius. Dheweke ngetokake jumlah eksentrik kanggo gambar sing asale saka India sing ana ing koleksi Wetter. Sanajan dheweke ngeyel yen barang tartamtu iki ora bisa didol, dheweke ora bisa nolak tawaran aneh saka Rai. Sing tuku nemokake Wetter ing eBay, nanging saka apa sing Wetter sinau saka ngomong karo Raya, wong Mesir ngerti akeh babagan seni kuno lan ora ana babagan teknologi.
  
  Tandha banjir saya tambah akeh ing Antwerp lan Belgia sajrone sawetara dina kepungkur. Sadawaning pasisir, saka Le Havre lan Dieppe ing Prancis nganti Terneuzen ing Walanda, omah-omah padha dievakuasi amarga tingkat segara terus mundhak tanpa bisa dikendhaleni. Kanthi Antwerp diapit ing tengah, daratan sing wis tenggelam ing Tanah Saftinge wis ilang amarga ombak. Kutha liya, kayata Goes, Vlissingen lan Middelburg, uga kebanjiran ombak, nganti tekan Den Haag.
  
  Raya mesem, ngerti yen dheweke dadi master saluran cuaca rahasia sing ora bisa dingerteni dening panguwasa. Ing lurung-lurung dheweke terus nemoni wong-wong sing ngobrol, spekulasi, lan wedi amarga mundhake tingkat segara sing terus-terusan bakal mbanjiri Alkmaar lan wilayah Holland Lor ing dina sabanjure.
  
  "Gusti Allah ngukum kita," krungu wong wadon setengah baya marang bojone ing njaba warung. "Mulane kedadeyan iki. Iki bebendune Gusti Allah."
  
  Bojone katon kaget kaya dheweke, nanging dheweke nyoba golek panglipur ing nalar. "Matilda, tenang. Mungkin iki mung fenomena alam sing wong cuaca ora bisa njupuk karo radar iki," panjaluke.
  
  "Nanging kenapa?" - dheweke mekso. "Fenomena alam disebabake saka kersane Gusti, Martin. Iki hukuman ilahi."
  
  "Utawa ala gaib," muttered bojone, kanggo medeni bojoné agama.
  
  "Kok bisa ngomong ngono?" - dheweke squealed, mung nalika Raya liwat. "Apa sebabe Gusti Allah bakal ngirim piala marang kita?"
  
  "Oh, aku ora bisa nolak iki," ujare Abdul Raya banter. Dheweke noleh gabung karo wong wadon lan bojone. Wong-wong padha gumun amarga katon ora biasa, tangane kaya cakar, pasuryane landhep, balung lan mripate cekung. "Bu, kaendahan ala iku, beda karo kabecikan, ala ora mbutuhake alesan kanggo ngrusak. Inti saka piala yaiku karusakan sing disengaja kanggo kesenengan sing murni. Sugeng sonten." Nalika dheweke lunga, wong lanang lan bojone ngadeg beku amarga kaget, biasane amarga wahyu, nanging uga katon.
  
  Bebaya dikirim ing saluran televisi ing endi wae, dene laporan babagan kematian banjir gabung karo laporan liyane saka cekungan Mediterania, Australia, Afrika Kidul lan Amerika Kidul sing ngancam banjir. Jepang ilang setengah populasi nalika akeh pulo tenggelam ing banyu.
  
  "Oh, ngenteni, sayangku," Raya nyanyi kanthi riang, nyedhaki omahe Hannes Vetter, "iki kutukan banyu. Banyu ditemokake ing ngendi wae, ora mung ing segara. Enteni, Kunospaston sing tiba iku setan banyu. Sampeyan bisa klelep ing bathtub dhewe!"
  
  Iki minangka musim gugur pungkasan saka lintang sing diamati Ofar sawise Penekal krungu babagan mundhake permukaan laut ing Mesir. Nanging Raya ngerti apa sing bakal kelakon, amarga dheweke sing dadi arsitek kekacauan iki. Wisaya sing kesel mung ngupaya kanggo ngelingake manungsa babagan ora pentinge ing mripate Semesta, saka mripat sing ora kaetung sing padhang ing saben wengi. Lan ing ndhuwur kabeh, dheweke seneng karo kekuwatan karusakan sing dikendhaleni lan sensasi enom sing mung siji sing ngerti sebabe.
  
  Mesthine, sing terakhir mung pendapate babagan perkara kasebut. Wektu pungkasan dheweke nuduhake kawruh karo manungsa, nyebabake Revolusi Industri. Sawise iku, dheweke ora kudu nindakake akeh. Manungsa nemokake ilmu ing cahya anyar, mesin ngganti paling kendharaan, lan teknologi mbutuhake getih Bumi kanggo terus èfèktif saingan ing lomba kanggo numpes negara liyane ing kompetisi kanggo daya, dhuwit, lan évolusi. Kaya sing dikarepake, manungsa nggunakake kawruh kanggo nyebabake karusakan - nglirik sing enak kanggo inkarnasi ala. Nanging Raya dadi bosen karo perang bola-bali lan srakah monoton, mula dheweke mutusake kanggo nindakake liyane ... soko definitif ... kanggo nguwasani donya.
  
  "Pak Raya, seneng banget ketemu sampeyan. Hannes Wetter, ing layanan sampeyan." Bakul barang antik mesam-mesem nalika wong aneh mlaku munggah tangga menyang ngarep lawang.
  
  "Sugeng siyang, Pak Vetter," sapa Raya kanthi anggun, salaman karo wong lanang kuwi. "Aku ngarep-arep nampa hadiahku."
  
  "Mesthi. Mlebet," wangsulane Hannes kalem karo mesam-mesem saka kuping. "Tokoku ana ing ruang paling ngisor. Kene sampeyan. " Dheweke menehi isyarat marang Raya supaya mudhun ing undhak-undhakan sing mewah banget, dihiasi karo perhiasan sing apik lan larang ing stand sing mudhun ing pager. Ndhuwur wong-wong mau, ing ngisor angin sepoi-sepoi saka kipas cilik sing digunakake dening Hannes kanggo njaga barang-barang sing adhem, sawetara barang tenunan gleamed.
  
  "Iki minangka papan cilik sing menarik. Endi klien sampeyan? pitakone Raya. Hannes rada bingung karo pitakonan kasebut, nanging dheweke nganggep yen wong Mesir luwih seneng nindakake perkara sing lawas.
  
  "Pelangganku biasane pesen online lan kita ngirim produk menyang dheweke," ujare Hannes.
  
  "Apa dheweke percaya sampeyan?" - Wisaya lancip wiwit karo surprise tulus. "Piye carane mbayar sampeyan? Lan kepiye carane dheweke ngerti yen sampeyan bakal netepi janji sampeyan?"
  
  Bakul ngguyu bingung. "Menika, Pak Raya. Ing kantorku. Aku mutusaké kanggo ninggalake hiasan sing takon kanggo ana. Dheweke duwe bukti, mula sampeyan yakin manawa tuku sampeyan," wangsulane Hannes kanthi sopan. "Iki laptopku."
  
  "Panjenengan?" - tukang sulap peteng sopan takon coldly.
  
  "Laptopku?" Hannes mbaleni, nuding komputer. "Endi sampeyan bisa nransfer dana saka akun sampeyan kanggo mbayar barang?"
  
  "BABET!" Raya ngrti. "Ya mesthi wae. Nuwun sewu. Aku wis wengi dawa."
  
  "Wanita utawa anggur?" Hannes ceria nyengir.
  
  "Aku wedi yen mlaku. Lha, saiki aku wis tuwa, malah kesel," ujare Raya.
  
  "Aku ngerti. Aku ngerti banget iki," ujare Hannes. "Aku mlayu maraton nalika isih enom, lan saiki aku berjuang munggah tangga tanpa mandheg kanggo ambegan. Mlaku-mlaku nang endi?"
  
  "Ghent. Aku ora bisa turu, mula aku mlaku-mlaku marani kowe," terange Raya karo kaget nyawang kantor.
  
  "Nyuwun pangapunten?" Hannes ngempet. "Apa sampeyan mlaku saka Ghent menyang Antwerp? Lima puluh kilometer aneh?"
  
  "Inggih".
  
  Hannes Vetter kaget, nanging nyathet yen katon klien katon cukup eksentrik, wong sing ora kaget karo akeh perkara.
  
  "Iku nyengsemaken. Apa sampeyan pengin sawetara teh?
  
  "Aku pengin ndeleng gambar kasebut," ujare Raya kanthi mantep.
  
  "Oh, mesthi," ujare Hannes lan mlaku menyang tembok sing aman kanggo njupuk patung rolas inci. Nalika dheweke bali, mripate Raya sing ireng langsung ngerteni enem inten seragam sing didhelikake ing segara permata sing dadi bagian njaba saka patung kasebut. Iku dhemit sing katon njijiki, kanthi untu sing godhok lan rambute ireng dawa ing sirahe. Diukir saka gadhing ireng, obyek kasebut duwe rong sisi ing saben sisih pasuryan utama, sanajan mung siji awak. Inten dipasang ing bathuk saben facet.
  
  "Kaya aku, setan cilik iki malah elek ing urip nyata," ngandika Raya karo eseman lara, njupuk figurine saka Hannes ngguyu. Sing bakul ora duwe niat nantang panemune sing tuku amarga akeh sing bener. Nanging rasa keprigelane bisa diluwari saka rasa isin amarga rasa penasarane Rai. "Yagene ana lima sisih? Iku mung cukup kanggo nyegah penyusup.
  
  "Oh, ngono," ujare Hannes, sregep nggambarake asale. "Dideleng saka asal-usule, biyen mung duwe loro. Ing abad kaping loro ana raja saka Sudan, nanging ngaku yen dheweke dikutuk, mula dheweke nyumbang menyang gereja ing Spanyol nalika kampanye ing Segara Alboran, cedhak Gibraltar.
  
  Raya nyawang wong lanang iku kanthi ekspresi bingung. "Dadi kok ana limang sisih?"
  
  "Ora, ora, ora," Hannes ngguyu. "Aku isih tekan kono. Hiasan iki dimodelake miturut dewa India Rahwana sing ala, nanging Rahwana duwe kepala sepuluh, mula bisa uga minangka ode sing ora akurat kanggo dewa-raja.
  
  "Utawa iku dudu raja dewa," Raya mesem, ngetung inten sing isih ana enem saka Seven Sisters, demonesses saka Prajanjian Prabu Suleman.
  
  "Maksudmu opo?" - takon Hannes.
  
  Raya jumeneng, isih mesem. Kanthi nada sing lembut lan didaktik, dheweke kandha, "Deleng."
  
  Siji-siji, sanajan wong antik sing mbantah kanthi keras, Raya nyopot saben berlian nganggo peso saku nganti ana enem ing telapak tangane. Hannes ora ngerti apa sebabe, nanging dheweke wedi banget karo tamu kasebut, ora bisa nindakake apa wae kanggo nyegah dheweke. Ajêg-jêjêg kang njalari, kaya-kaya sétan piyambak kang jumênêng ana ing ngarsané, lan ora bisa apa-apa kajaba mung mirsani, kaya dene wong kang mèlu. Wong Mesir sing dhuwur dhuwur mau nglumpukake inten ing telapak tangane. Kaya pesulap parlor ing pesta murah, dheweke nuduhake watu kasebut marang Hannes. "Ndelok iki?"
  
  "Y-ya," Hannes ngonfirmasi, bathuke teles kringet.
  
  "Iki enem saka pitu sadulur, dhemit kaiket dening Raja Suleman kanggo mbangun candhi," Raya ngandika karo informasi showman-kaya. "Dheweke tanggung jawab kanggo ndhudhuk pondasi Padaleman Suci Yerusalem."
  
  "Menarik," Hannes squeezed metu, nyoba kanggo ngomong roto-roto lan ora gupuh. Apa sing diomongake klien dheweke ora masuk akal lan medeni, sing ing mripate Hannes nggawe dheweke edan. Iki menehi alesan kanggo mikir yen Raya bisa mbebayani, mula dheweke main bareng. Dheweke ngerti manawa dheweke ora bakal dibayar kanggo artefak kasebut.
  
  "Ya, menarik banget, Pak Vetter, nanging sampeyan ngerti apa sing menarik?" - takon Raya nalika Hannes katon kosong. Kanthi tangan liyane, Raya narik Celeste saka kanthonge. Obah-obahe lengen sing lonjong lan mulus katon apik banget, kaya penari balet. Nanging mripate Rai dadi peteng karo tangane loro. "Saiki sampeyan bakal weruh sing menarik banget. Nyebataken alkimia; alkimia saka Desain Agung, transmutasi para dewa!" Raya nangis karo gumuruh sing teka saka kabeh sisih. Ing jero cakar, ing antarane driji sing tipis lan lempitan telapak tangan, ana cahya abang. Dheweke ngangkat tangane, kanthi bangga nuduhake kekuwatan alkimia aneh marang Hannes, sing nggegem dhadhane kanthi medeni.
  
  "Tunda serangan jantung iki, Pak Vetter, nganti sampeyan ndeleng dhasar candhi sampeyan dhewe," pitakone Raya kanthi bungah. "Deleng!"
  
  Iki pesenan elek kanggo dipikir banget kanggo Hannes Vetter, lan sank menyang lantai, clutching dodo constricting. Ing sadhuwure dheweke, Wisaya sing jahat seneng karo cemlorot layung ing tangane nalika Celeste ketemu enem berlian adhine, nyebabake dheweke nyerang. Lemah wiwit gumeter ing sangisore wong-wong mau, lan gumeter kasebut nggeser pilar penyangga bangunan sing dienggoni Hannes. Dheweke krungu kaca pecah nalika lindhu tansaya gedhe, lan potongan-potongan gedhe saka beton lan rod baja crumbling menyang lantai.
  
  Ing njaba, aktivitas seismik mundhak kaping enem, goyangake kabeh Antwerp minangka pusat lindhu, lan banjur nyusup ing lumahing bumi ing kabeh arah. Ora let suwe dheweke bakal teka ing Jerman lan Walanda lan ngrusak dhasar segara ing Segara Lor. Raya entuk apa sing dibutuhake saka Hannes, ninggalake wong sing sekarat ing ngisor reruntuhan omahe. Pesulap kudu cepet-cepet menyang Austria kanggo ketemu wong ing wilayah Salzkammergut sing ngaku duwe watu sing paling digoleki sawise Celeste.
  
  "Sampeyan enggal ketemu, Pak Karsten."
  
  
  26
  We ngeculake kalajengking ing Snake
  
  
  Nina ngombe bir pungkasan sadurunge Hercules wiwit ngubengi jalur pendaratan darurat ing cedhak klinik Dansha ing wilayah Tigray. Iku, kaya sing wis direncanakake, wayah sore. Kanthi bantuan saka asisten administratif, Perdue bubar entuk ijin kanggo nggunakake landasan pacu sing ditinggal sawise dheweke lan Patrick ngrembug strategi. Patrick njupuk marang awake dhewe kanggo ngandhani kolonel. Yimen, kepiye dheweke kudu tumindak sesuai karo kesepakatan sing ditindakake tim uji coba Perdue karo pamrentah Ethiopia lan wakile.
  
  "Ngombe, wong lanang," dheweke ngandika. "Saiki kita ana ing mburi garis mungsuh ..." dheweke nglirik Perdue, "... maneh." Dheweke lungguh nalika kabeh mbukak bir kadhemen pungkasan sadurunge mbalekake Sacred Box menyang Axum. "Dadi, mung dadi cetha. Paddy, kenapa kita ora ndharat ing bandara gedhe ing Axum?"
  
  "Amarga sing dikarepake, sapa wae," Sam nglirik. "Ora ana sing kaya owah-owahan rencana impulsif kanggo njaga mungsuh ing driji sikil."
  
  "Nanging sampeyan ngandhani Yimen," dheweke mbantah.
  
  "Inggih, Nina. Nanging umume warga sipil lan ahli arkeologi sing nesu marang kita ora bakal dilaporake kanthi cepet supaya bisa teka ing kene, "terang Patrick. "Nalika tekan kene kanthi lisan, kita bakal menyang Gunung Yeha, ing ngendi Perdue nemokake Peti Suci. Kita bakal lelungan nganggo truk 'Two and a Half Piece' sing ora ditandhani tanpa warna utawa emblem, nggawe kita meh ora katon kanggo warga Ethiopia. Dheweke ijol-ijolan grin karo Perdue.
  
  "Apik," wangsulane. "Nanging kenapa kene yen penting takon?"
  
  "Inggih," Patrick nuding peta ing sangisore cahya pucet sing dipasang ing atap kapal, "sampeyan bakal weruh yen Dansha dumunung kira-kira ing tengah, separo antarane Axum, kene," dheweke nuding jeneng kutha lan mlayu pucuk driji indeks ing sadawane kertas ngiwa lan mudhun. "Lan tujuan sampeyan yaiku Lake Tana, ing kene, kidul-kulon Axum."
  
  "Dadi, kita pindho mudhun sanalika kita nyelehake kothak?" - Sam takon, sadurunge Nina duwe wektu kanggo mangu sing Patrick nggunakake tembung "Panjenengan" tinimbang "kita".
  
  "Ora, Sam," Perdue mesem, "Nina sing ditresnani bakal melu sampeyan menyang Tana Kirkos, pulo sing ana inten. Ing sawetoro wektu, Patrick, Ajo lan aku bakal menyang Axum karo Kothak Suci, tetep katon ing ngarsane Pamrentah Ethiopia lan wong Yimenu.
  
  "Ngenteni, apa?" Nina gasped, nyekeli Sam kang pupu nalika dheweke leaned maju, frowning. "Aku lan Sam arep nyolong berlian?"
  
  Sam mesem. "Aku seneng".
  
  "Oh, jancok mati," dheweke moaned, condong bali menyang padharan pesawat minangka rumbled menyang muter, nyiapake kanggo ndharat.
  
  "Ayo, Dr. Gould. Iki ora mung bakal nylametake wektu ngirim watu menyang para pengamat bintang Mesir, nanging uga bakal dadi tutup sing cocog, "ujare Perdue.
  
  "Lan sabanjure sampeyan ngerti, aku bakal dicekel lan dadi warga Oban sing paling kondhang maneh," dheweke frowned, mencet lambene lengkap menyang gulu botol.
  
  "Sampeyan saka Oban?" - pilot takon Nina, tanpa nguripake watara nalika mriksa kontrol ing ngarepe.
  
  "Ya," wangsulane.
  
  "Elek banget karo wong-wong saka kutha sampeyan, ta? Isin banget," ujare pilot kasebut.
  
  Perdue lan Sam uga perked munggah karo Nina, loro minangka ditampani minangka dheweke. "Wong apa?" - dheweke takon. "Ana apa?"
  
  "Oh, aku weruh iki ing koran ing Edinburgh udakara telung dina kepungkur, bisa uga luwih suwe," ujare pilot. "Dokter lan bojone tiwas amarga kacilakan mobil. Kecemplung ing Loch Lomond sawise mobile tiba ing banyu utawa kaya ngono.
  
  "Duh, Gusti!" - dheweke nguwuh, katon wedi. "Apa sampeyan ngerti jeneng?"
  
  "Ya, ayo dipikirake," dheweke bengok-bengok liwat rame mesin. "Kita isih ngomong yen jenenge ana hubungane karo banyu, sampeyan ngerti? Ironi iku padha klelep, ngerti? Uh..."
  
  "Pantai?" - dheweke squeezed metu, banget pengin ngerti, nanging wedi konfirmasi sembarang.
  
  "Iki wae! Ya, Pantai, iku kabeh. Dhokter Beach lan bojone, "dheweke nyentak jempol lan driji cincin sadurunge ngerti sing paling ala. "Duh Gusti, muga-muga dheweke dudu kancamu."
  
  "Oh, Yesus," Nina nangis ing tangane.
  
  "Nyuwun pangapunten, Dr. Gould," pilot njaluk ngapura nalika dheweke nguripake kanggo nyiapake kanggo ndharat ing pepeteng kenthel sing wis umum ing saindhenging Afrika Lor akhir-akhir iki. "Aku ora ngerti sampeyan ora krungu."
  
  "Ora apa-apa," dheweke ambegan, rusak. "Mesthi, sampeyan ora ngerti manawa aku ngerti babagan dheweke. Kabeh apik. Kabeh apik".
  
  Nina ora nangis, nanging tangane goyang-goyang, lan rasa sedhih katon ing mripate. Perdue ngrangkul dheweke karo tangan siji. "Sampeyan ngerti, dheweke ora bakal mati saiki yen aku ora lunga menyang Kanada lan nyebabake kabeh kebingungan identitas iki sing nyebabake dheweke diculik," dheweke bisik-bisik, gritting untune amarga kesalahan sing nyiksa dheweke.
  
  "Omong kosong, Nina," protes Sam lirih. "Sampeyan ngerti iki omong kosong, ta? Bajingan Nazi kuwi isih bakal mateni sapa wae sing ana ing dalane..." Sam mandhek ora ngomong sing jelas banget, nanging Perdue rampung nyalahake dheweke. Patrick tetep meneng lan mutusake kanggo tetep dadi saiki.
  
  "Ing dalan kanggo numpes kula," Perdue muttered wedi ing pratelan kang. "Iki dudu salahmu, Nina. Kaya biasane, kerja sama sampeyan karo aku nggawe sampeyan target sing ora salah, lan keterlibatan Dr. Beach ing nylametake aku narik kawigaten kulawargane. Yesus Kristus! Aku mung minangka pertanda mati, ta? "ujare, luwih karo introspeksi tinimbang rasa welas asih.
  
  Dheweke ngeculake awak Nina sing kedher, lan sedhela dheweke kepengin narik dheweke bali, nanging dheweke ninggalake dheweke ing pikirane. Sam bisa banget uga ngerti sing iki pajek loro kanca-kanca patut. Dheweke nyawang Ajo sing lungguh ing ngarepe, nalika rodhane montor mabur kebanting-banting ing aspal landasan pacu lawas sing rada thukul kanthi kekuatan Hercules. Wong Mesir kedhip alon banget, menehi tandha supaya Sam santai lan ora nanggepi kanthi cepet.
  
  Sam manthuk sepi lan mental siap kanggo trip mbesuk Lake Tana. Ora let suwe, Super Hercules alon-alon mandheg, lan Sam weruh Perdue mentheleng ing peninggalan Sacred Box. Penjelajah miliarder sing rambute salaka wis ora ceria kaya biyen, nanging malah lungguh ngeluh obsesi karo artefak sejarah, tangane sing dicekel lan dangling ing antarane pupu. Sam ambegan jero. Iki minangka wektu sing paling ala kanggo pitakon biasa, nanging uga informasi penting sing dibutuhake. Milih wektu sing paling wicaksana, Sam nglirik Patrick sing meneng sadurunge takon marang Perdue, "Aku lan Nina duwe mobil kanggo tekan Tana Tana, Perdue?"
  
  "Sampeyan ngerti. Iki minangka Volkswagen cilik sing ora katon. Muga-muga sampeyan ora keberatan," ujare Perdue lemes. Mripate Nina sing teles bolak-balik lan gemeter nalika nyoba ngendheg eluhe sadurunge metu saka pesawat gedhe. Dheweke njupuk tangan Perdue lan squeezed. Swarane goyah nalika dheweke bisik-bisik marang dheweke, nanging tembung-tembunge ora nyenengake. "Saiki sing bisa ditindakake yaiku mesthekake yen bajingan loro-lorone entuk apa sing pantes, Perdue. Wong sesambungan karo sampeyan amarga sampeyan, amarga sampeyan antusias babagan eksistensi lan kasengsem ing ayu. Sampeyan mbukak dalan menyang standar urip sing luwih apik kanthi jenius, kanthi panemuan sampeyan.
  
  Ing latar mburi swarane sing nggumunake, Perdue bisa ngerteni kanthi ora jelas bukaan tutup mburi lan wong liya sing terus-terusan nyiapake kanggo mbusak Peti Suci saka jero Gunung Yeha. Dheweke bisa krungu Sam lan Ajo ngrembug babagan bobote peninggalan kasebut, nanging sing bener-bener krungu mung ukara pungkasane Nina.
  
  "Kita kabeh mutusake kerja bareng karo sampeyan sadurunge cek rampung, cah lanang," dheweke ngakoni. "Lan Dr. Beach mutusake kanggo nylametake sampeyan amarga dheweke ngerti pentinge sampeyan kanggo jagad iki. Dhuh Gusti, Perdue, sampeyan luwih saka lintang ing langit kanggo wong sing ngerti sampeyan. Sampeyan iku srengenge sing njaga kita kabeh ing imbangan, supaya kita anget lan nggawe kita berkembang ing orbit. Wong-wong ngidam kehadiran magnet sampeyan, lan yen aku kudu mati kanggo hak istimewa kasebut, mesthi wae.
  
  Patrick ora pengin ngganggu, nanging dheweke duwe jadwal sing kudu ditindakake, lan alon-alon nyedhaki dheweke kanggo nunjukake yen wis wayahe mangkat. Perdue ora ngerti carane kanggo nanggepi tembung Nina kang pengabdian, nanging dheweke bisa ndeleng Sam ngadeg ana ing kabeh kang kasar kamulyan, lengen nyabrang lan mesem kaya ndhukung Nina raos. "Ayo, Perdue," Sam ngandika eagerly. "Ayo bali kothak sialan kasebut lan menyang Wisaya."
  
  "Aku kudu ngakoni, aku pengin Karsten luwih," Perdue ngakoni pait. Sam mlaku nyedhaki dheweke lan nyelehake tangan sing kuat ing pundhake. Nalika Nina ngetutake Patrick menyang Mesir, Sam diam-diam nuduhake comfort khusus karo Perdue.
  
  "Aku nyimpen kabar iki kanggo ulang tahunmu," ujare Sam, "nanging aku duwe sawetara informasi sing bisa nyenengake sisih dendam sampeyan saiki."
  
  "Apa?" - Perdue takon, wis kasengsem.
  
  "Eling, kowe njaluk aku nulis kabeh transaksi, ta? Aku nulis kabeh informasi sing diklumpukake babagan kabeh wisata iki uga Pesulap. Sampeyan elinga yen sampeyan njaluk kula kanggo njaga mripat ing berlian sing diduweni wong sampeyan lan liya-liyane, " Sam terus, nyoba kanggo mbenerake swarane, "amarga sampeyan pengin nandur ing omah gedhong Karsten kanggo pigura anggota utama Black. Sun, kan?"
  
  "Ya wis? Ya, iya, apa iku? Kita isih kudu golek cara kanggo nindakake iki yen kita wis rampung njoget karo whistling saka panguwasa Ethiopia, Sam," Perdue snapped ing muni sing ngiyanati kaku kang klelep ing.
  
  "Aku elinga sampeyan kandha yen sampeyan pengin nyekel ula nganggo tangane mungsuh utawa liya-liyane," Sam nerangake. "Dadi, aku njupuk kebebasan muter bal iki kanggo sampeyan."
  
  Pipine Perdue memerah amarga intrik. "Piye?" - dheweke bisik-bisik kasar.
  
  "Aku duwe kanca-aja takon-temokake ing ngendi korban Penyihir nampa layanane," Sam cepet-cepet nuduhake sadurunge Nina bisa nggoleki. "Lan kaya kanca anyar sing duwe pengalaman bisa hack menyang server komputer Austria, kedaden kanca kita sing dihormati saka Black Sun ketoke ngundang alkemis sing ora dingerteni menyang omahe kanggo menehi hasil sing apik."
  
  Praupane Perdue padhang lan katon mesem.
  
  "Saiki sing kudu kita lakoni yaiku ngirim berlian sing diiklanake menyang omahe Karsten ing dina Rebo, banjur kita bakal ndeleng ula kasebut digigit kalajengking nganti ora ana racun maneh ing urat kita," Sam mringis.
  
  "Pak Cleave, sampeyan jenius," Perdue nyathet, nandur ngambung tenan ing pipi Sam. Nina mandheg mati nalika dheweke mlebu lan nyabrang tangane ing dhadhane. Ngangkat alis, dheweke mung bisa spekulasi. "Skotlandia. Kaya-kaya nganggo rok ora cukup kanggo nguji kewanenan."
  
  
  27
  ara-ara samun
  
  
  Nalika Sam lan Nina ngempalaken jip kanggo lelungan menyang Tana Kirkos, Perdue ngomong karo Ajo babagan wong Etiopia lokal sing bakal ngancani dheweke menyang situs arkeologi ing mburi Gunung Yeha. Patrick enggal gabung karo wong-wong mau kanggo ngrembug rincian pangiriman kanthi paling ora keributan.
  
  "Aku bakal nelpon kolonel. Yeemen supaya dheweke ngerti nalika kita teka. Dheweke mung kudu ngrampungake," ujare Patrick. "Anggere dheweke ana nalika Kothak Suci bali, aku ora ngerti kenapa kita kudu ngandhani dheweke ing sisih endi."
  
  "Bener banget, Paddy," Sam setuju. "Elinga, apa wae reputasi Perdue lan Ajo, sampeyan makili Inggris ing komando pengadilan. Ora ana sing diijini ngganggu utawa nyerang sapa wae ing kana kanggo mbalekake relik kasebut."
  
  "Bener," Patrick sarujuk. "Iki wektu kita duwe pangecualian internasional anggere kita tundhuk karo syarat-syarat kesepakatan, lan malah Yimenu kudu netepi iki."
  
  "Aku seneng banget karo rasa apel iki," Perdue ngempet nalika mbantu Ajo lan telu wong Patrick ngangkat Ark palsu menyang truk militer sing wis disiapake kanggo ngeterake. "Pedagang pemicu ahli iki nggawe aku kaget saben ndeleng dheweke."
  
  "Oh!" - Nina nguwuh, nguripake irunge nalika ndeleng Perdue. "Aku saiki ngerti. Sampeyan ngusir aku saka Aksum supaya aku lan Yimenu ora saling campur, he? Lan sampeyan ngirim Sam kanggo mesthekake yen aku ora metu saka tali."
  
  Sam lan Perdue ngadeg bebarengan, milih kanggo tetep bisu, nanging Ajo chuckled lan Patrick jumangkah antarane dheweke lan wong kanggo nyimpen wayahe. "Iki pancen paling apik, Nina, apa ora? Maksudku, kita pancen kudu ngirimake berlian sing isih ana menyang Bangsa Naga Mesir ... "
  
  Sam winced, nyoba kanggo ora ngguyu ing Patrick salah nelpon Order of the Stargazers "miskin", nanging Perdue mesem mbukak. Patrick katon maneh ing wong reproachfully sadurunge nguripake manungsa waé bali menyang sejarawan sethitik medeni. "Dheweke urgently mbutuhake watu, lan karo pangiriman artefak ..." dheweke terus, nyoba kanggo calms dheweke mudhun. Nanging Nina mung ngangkat tangan lan geleng-geleng. "Tinggal wae, Patrick. Ora masalah. Aku bakal lunga lan nyolong barang liya saka negara miskin iki kanthi jeneng Inggris, mung kanggo ngipi ngipi elek diplomatik sing mesthi bakal ana ing pikiranku yen aku ndeleng wong bodho misoginis maneh."
  
  "Kita kudu lunga, Efendi," ujare Ajo Perdue, kanthi matur nuwun kanggo ngilangi ketegangan sing ana ing statement kasebut. "Yen kita ragu-ragu, kita ora bakal teka ing wektu sing tepat."
  
  "Ya wis! Kabeh kudu cepet-cepet," Perdue menehi saran. "Nina, sampeyan lan Sam bakal ketemu kita kene ing wektu patang puluh papat jam karo inten saka biara pulo. Banjur kita kudu bali menyang Kairo kanthi cepet.
  
  "Telpon aku nitpicker," Nina jenggot, "nanging aku kelangan soko? Aku mikir yen inten-inten iki kudune dadi duweke profesor. Egyptian Archaeological Society Imru."
  
  "Ya, iku kesepakatan, nanging makelarku entuk dhaptar watu saka profesor. Wong-wong Imru ana ing masyarakat, nalika aku lan Sam langsung kontak karo Master Penekal," Perdue nerangake.
  
  "Duh Gusti, aku rumangsa dobel," ujare, nanging Sam alon-alon nyekel lengen lan narik dheweke adoh saka Perdue kanthi ati, "Salam, wong tuwa!" Ayo, Dr. Gould. Kita kudu nindakake kadurjanan lan kita duwe wektu sethithik kanggo nindakake.
  
  "Duh Gusti, apel bosok uripku," dheweke moaned nalika Perdue waved ing dheweke.
  
  "Aja lali nyawang langit!" Perdue guyon sadurunge mbukak lawang penumpang truk lawas idling. Ing kursi mburi, peninggalan iki ditonton dening Patrick lan wong-wong mau nalika Perdue nitih shotgun karo Ajo ing setir. Insinyur Mesir isih dadi panuntun paling apik ing wilayah kasebut, lan Perdue ngira yen dheweke wis nyopir mobil dhewe, dheweke ora kudu menehi pituduh.
  
  Ing tutupe pepeteng, saklompok wong ngeterake Kothak Suci menyang situs penggalian ing Gunung Yeha supaya bisa mbalekake kanthi cepet kanthi masalah cilik saka wong Etiopia sing nesu. Truk gedhe warnane reged creaked lan nggero ing sadawane dalan potholed, tumuju wétan menyang Axum misuwur, dipercaya minangka panggonan ngaso saka Prajanjian Kitab Suci.
  
  Maju ing sisih kidul-kulon, Sam lan Nina mlayu menyang Lake Tana, sing mesthine butuh paling ora pitung jam ing jip sing diwenehake kanggo dheweke.
  
  "Apa kita nindakake perkara sing bener, Sam?" - dheweke takon, unwrapping coklat bar. "Utawa kita mung nguber bayangan Purdue?"
  
  "Aku krungu apa sing sampeyan critakake ing Hercules, tresnaku," wangsulane Sam. "Kita nindakake iki amarga perlu." Dheweke nyawang dheweke. "Sampeyan pancen maksude apa sing diomongake marang dheweke, ta? Utawa sampeyan mung pengin nggawe dheweke rumangsa kurang greget?"
  
  Nina mangsuli wegah, nggunakake mamah minangka cara kanggo warung kanggo wektu.
  
  "Mung sing aku ngerti," ujare Sam, "yaiku Perdue disiksa dening Black Sun lan ditinggal mati ...
  
  Sawise Nina nguntal permen, dheweke ndeleng lintang-lintang sing lair siji-sijine ing ndhuwur cakrawala sing ora dingerteni sing dituju, mikir kepiye jumlahe sing duweni potensi jahat. "Sajak pembibitan saiki dadi luwih penting, sampeyan ngerti? Kelip-kelip, kelip-kelip, lintang cilik. Kok aku penasaran kowe sapa."
  
  "Aku ora nate mikir babagan iki, nanging ana sawetara misteri. Sampeyan bener. Lan uga ngucapake pangarep-arep marang bintang lintang," tambahe karo nyawang Nina sing ayu, nyedhot pucuk driji kanggo ngrasakake coklat. "Sampeyan nggawe sampeyan mikir kenapa bintang jatuh bisa, kaya jin, menehi kekarepan sampeyan."
  
  "Lan sampeyan ngerti sejatine bajingan iki jahat, ta? Yen kepinginanmu adhedhasar alam gaib, aku mikir sampeyan mesthi bakal nendhang bokong. Sampeyan ora kudu nggunakake malaekat sing tiba, utawa setan, apa wae sing diarani neraka, kanggo ngobong rasa serakah. Mula sapa wae sing nggunakake..." Dheweke nyepelekake. "Sam, iki aturan sampeyan lan Perdue ditrapake kanggo profesor. Imr utawa Karsten?
  
  "Apa aturane? Ora ana aturane," mbelane kanthi sopan, mripate nemplek ing dalan kang angel ing pepeteng kumpul.
  
  "Apa mungkin Karsten srakah bakal nyebabake karusakan, nggunakake Wisaya lan inten Raja Suleman kanggo nyingkirake jagad iki?" dheweke disaranake, muni banget manteb ing ati ing dhéwé. Wis wayahe Sam ngaku. Sejarawan feisty ora bodho, lan liyane, dheweke dadi bagean saka tim, mula dheweke kudu ngerti apa sing kedadeyan ing antarane Perdue lan Sam lan apa sing dikarepake bisa digayuh.
  
  Nina turu watara telung jam terus. Sam ora sambat, sanajan dheweke wis kesel banget lan berjuang kanggo tetep siyaga ing dalan sing monoton, sing paling mirip karo kawah sing kukul parah. Tekan jam sewelas, lintang-lintang padha sumunar ing langit sing ora ana cacad, nanging Sam sibuk banget ngujo lahan teles sing ana ing dalan reget sing padha nyopir mudhun menyang tlaga.
  
  "Nina?" ngandika, arousing dheweke minangka alon-alon sabisa.
  
  "Apa kita wis ana?" - Dheweke muttered ing shock.
  
  "Meh," wangsulane, "nanging aku pengin sampeyan ndeleng apa-apa."
  
  "Sam, aku ora seneng karo kemajuan seksual bocah enom saiki," dheweke mrengut, isih kluruk kaya ibu sing wis urip maneh.
  
  "Ora, aku serius," dheweke ngeyel. "Lah. Delengen ing jendela lan kandhanana yen sampeyan ndeleng apa sing dakdeleng."
  
  Dheweke nurut kanthi angel. "Aku weruh pepeteng. Wis tengah wengi."
  
  "Rembulane wis purnama, dadi ora peteng. Ngomong apa sing sampeyan weruh ing malang iki, "ujare. Sam ketoke bingung lan upset ing wektu sing padha, soko rampung metu saka karakter kanggo wong, supaya Nina ngerti iku kudu penting. Dheweke katon luwih cedhak, nyoba mangertos apa tegese. Mung nalika dheweke ngelingi yen Ethiopia minangka lanskap sing biasane gersang lan ara-ara samun, dheweke ngerti apa sing dimaksud.
  
  "Apa kita lelungan ing banyu?" dheweke takon kanthi ati-ati. Banjur jotosan kebak keanehan kasebut lan dheweke nguwuh, "Sam, kenapa kita nyopir ing banyu?"
  
  Ban jip iku teles, senajan dalane ora kebanjiran. Ing kiwa tengene dalan kerikil, rembulan madhangi wedhi gumuk-guyu kang gumebyar ing angin lirih. Amarga dalan rada munggah ing sadhuwure lemah sing kasar, mula durung kecemplung banyu kaya ing wilayah liyane.
  
  "Kita ora kudu kaya ngono," wangsulane Sam, shrugged. "Minangka aku ngerti, negara iki misuwur amarga kahanan garing lan kurang banyu, lan lanskap kudu garing."
  
  "Enteni," kandhane karo nguripake lampu gendheng kanggo mriksa peta sing diwenehake Ajo. "Ayo aku mikir, ing ngendi kita saiki?"
  
  "Kita mung ngliwati Gondar kira-kira limalas menit kepungkur," wangsulane. "Kita saiki kudu cedhak Addis Zemen, kira-kira limalas menit saka Wereta, tujuan kita, sadurunge numpak prau nyabrang tlaga."
  
  "Sam, dalan iki kira-kira pitulas kilometer saka tlaga!" - dheweke gasped, ngukur jarak antarane dalan lan paling cedhak banyu. "Ora bisa dadi banyu tlaga. Bisa?"
  
  "Ora," Sam setuju. "Nanging sing nggumunake, miturut riset awal dening Ajo lan Perdue sajrone rong dina nglumpukake sampah, ora ana udan ing wilayah iki luwih saka rong wulan! Dadi, aku pengin ngerti endi tlaga kasebut entuk banyu ekstra kanggo nutupi dalan sialan iki."
  
  "Iki," dheweke geleng-geleng, ora bisa ngerteni, "ora ... alam."
  
  "Sampeyan ngerti apa tegese iki, ta?" Sam mangsuli. "Kita kudu menyang biara kanthi banyu."
  
  Nina ora seneng banget karo perkembangan anyar: "Aku rumangsa apik. Obah kabeh ing banyu duwe kaluwihan - bakal kurang katon tinimbang nindakake perkara turis.
  
  "Maksudmu opo?"
  
  "Aku menehi saran supaya njaluk kano saka Veret lan nggawe kabeh perjalanan saka kana," dheweke menehi saran. "Ora ana owah-owahan transportasi. Sampeyan ora perlu ketemu warga lokal kanggo iki, ngerti? Kita njupuk kano, nganggo sandhangan lan laporan iki marang sedulur wali inten kita.
  
  Sam mesem ing cahya pucet tiba saka gendheng.
  
  "Apa?" - dheweke takon, ora kurang kaget.
  
  "Oh, boten. Aku mung tresna marang kejujuran pidana anyar sampeyan, Dr. Gould. Kita kudu ngati-ati supaya ora kelangan sampeyan ing Sisih Gelap." Dheweke nyengir.
  
  "Oh, jancok," dheweke ngandika, mesem. "Aku mrene arep ngrampungke tugas. Kajaba iku, sampeyan ngerti carane aku sengit marang agama. Oalah, kenapa para wiku iki ndhelikake inten?"
  
  "Titik apik," Sam ngakoni. "Aku ora bisa ngenteni kanggo ngrampok klompok wong sing andhap asor lan sopan saka kasugihan pungkasan sing ana ing jagade." Amarga dheweke wedi, Nina ora seneng karo sarkasme lan mangsuli kanthi nada sing rata: "Ya."
  
  "Oalah, sapa sing arep menehi kano jam siji esuk, Dr. Gould?" - Sam takon.
  
  "Ora ana wong, dakkira. Kita mung kudu nyilih siji. Iku bakal dadi apik limang jam sadurunge padha tangi lan weruh padha ilang. Ing wektu iku kita wis milih bhikkhu, ta? " dheweke wani.
  
  "Godless," dheweke mesem, mindhah jip menyang gear kurang kanggo rembugan potholes angel sing didhelikake dening rush aneh banyu. "Sampeyan pancen ora duwe dewa."
  
  
  28
  Perampokan Kuburan 101
  
  
  Nalika tekan Vereta, jip kasebut ngancam bakal kecemplung ing banyu telung meter. Dalan ilang sawetara mil kepungkur, nanging padha terus pindhah menyang pinggir tlaga. Tutup wengi perlu kanggo infiltrasi sing sukses menyang Tana Kirkos sadurunge akeh wong sing ngalang-alangi.
  
  "Kita kudu mandheg, Nina," Sam ngempet ngarep-arep. "Apa sing saya kuwatir yaiku kepiye kita bakal bali menyang titik pertemuan yen jip kasebut ambles."
  
  "Kuwatir liyane wektu," wangsulane, nyelehake tangane ing pipine Sam. "Saiki kita kudu ngrampungake proyek kasebut. Cukup nindakake siji-sijine, yen ora, kita bakal ngapura, klelep ing kuatir lan gagal misi.
  
  Sam ora bisa mbantah. Dheweke bener, lan saran dheweke supaya ora kewalahan sadurunge ana solusi. Dheweke mandhegake mobil ing lawang mlebu kutha ing wayah esuk. Saka ing kono, dheweke kudu golek prau supaya bisa tekan pulo kasebut kanthi cepet. Lelampahan kang dawa malah nganti tekan ing pinggiring tlaga, apamaneh baris menyang pulo.
  
  Kutha iki murka. Omah-omah padha ilang ing tekanan banyu, lan sing paling akeh padha bengok-bengok 'sihir' amarga ora ana udan, sing nyebabake banjir. Sam takon marang salah siji warga sing lungguh ing undhak-undhakan balai kutha ngendi dheweke bisa njaluk kano. Wong lanang mau ora gelem ngomong karo turis nganti Sam narik sebongkah birra Ethiopia kanggo mbayar.
  
  "Dheweke ngandhani yen ana pemadaman listrik ing dina-dina sadurunge banjir," ujare Sam marang Nina. "Kanggo ngrampungake, kabeh kabel listrik mudhun sejam kepungkur. Wong-wong iki wis wiwit ngungsi ing jam-jam sadurunge, mula dheweke ngerti yen kedadeyan bakal dadi ala.
  
  "Apik-apik. Sam, kita kudu mungkasi iki. Apa kabeh iki pancen ditindakake dening ahli alkimia sing duwe katrampilan khusus isih rada adoh, nanging kita kudu nindakake kabeh sing bisa kanggo nyegah bajingan kasebut sadurunge rusak kabeh jagad iki, "ujare Nina. "Mung yen dheweke duwe kemampuan nggunakake transmutasi kanggo nyebabake bencana alam."
  
  Kanthi tas kompak ing mburi, padha ngetutake sukarelawan siji-sijine sawetara blok menyang College of Agriculture, telu-telune padha nyabrang banyu sedheng. Ing sakiwa-tengené, para warga isih padha kluyuran, padha nguwuh-uwuh lan nguwuh-uwuh marang sapadha-padha ana sing nyoba nylametake omah-omahé, ana uga sing pingin minggat menyang lereng sing luwih dhuwur. Nom-noman sing nggawa Sam lan Nina pungkasane mandheg ing ngarep gudang gedhe ing kampus lan nuding menyang bengkel.
  
  "Iki, iki bengkel fabrikasi logam sing kita mulang kelas babagan konstruksi lan perakitan peralatan pertanian. Mungkin sampeyan bisa nemokake salah sawijining tankwa sing disimpen dening ahli biologi ing kandhang, Pak. Dheweke digunakake kanggo njupuk conto ing tlaga.
  
  "A tan-?" Sam nyoba mbaleni.
  
  "Tankva," wong enom mesem. "Perahu sing digawe saka uh, pa-p... papirus? Padha tuwuh ing tlaga lan kita wis nggawe prau saka wong-wong mau wiwit jaman leluhur kita, "jlentrehe.
  
  "Lan sampeyan? Yagene kowe nindakake kabeh iki?" pitakone Nina.
  
  "Aku ngenteni adhiku karo bojone, Bu," wangsulane. "Kita kabeh mlaku wetan menyang peternakan kulawarga, ngarep-arep bisa lolos saka banyu."
  
  "Wah, ati-ati ya?" ujare Nina.
  
  "Sampeyan uga," ujare wong enom, cepet-cepet bali menyang tangga balai kutha sing ditemokake. "Sugeng enjang!"
  
  Sawise sawetara menit frustasi saka bejat menyang gudhang cilik, padha pungkasanipun kesandhung marang soko worth alangan. Sam nyeret Nina liwat banyu kanggo dangu, cahya dalan karo senter.
  
  "Sampeyan ngerti, iku hadiah saka Gusti sing ora udan," dheweke bisik-bisik.
  
  "Aku mikir bab sing padha. Apa sampeyan bisa mbayangno lelampahan iki ing banyu kanthi bebaya bledhek lan udan deres sing ngganggu penglihatan kita?" dheweke sarujuk. "Niki! Ndhuwur kono. Katon kaya kano."
  
  "Ya, nanging dheweke cilik banget," dheweke ngeluh babagan pemandangan iki. Kapal sing digawe tangan ora cukup gedhe kanggo Sam, apa maneh loro-lorone. Nemokake apa-apa liyane malah mbatalake migunani, loro padha ngadhepi karo kaputusan ono.
  
  "Sampeyan kudu lunga dhewe, Nina. Kita mung ora duwe wektu kanggo omong kosong. Dawn bakal teka kurang saka patang jam, lan sampeyan padhang lan cilik. Sampeyan bakal lelungan luwih cepet dhewe, Sam nerangake, wedi ngirim dheweke piyambak menyang panggonan sing ora dingerteni.
  
  Ing njaba, sawetara wanita njerit nalika atap omah ambruk, nyebabake Nina njupuk berlian lan mungkasi kasangsarane wong sing ora salah. "Aku pancene ora pengin," dheweke ngakoni. "Pikiran iki saya wedi, nanging aku bakal lunga. Maksudku, apa sing dikarepake para bhikkhu sing seneng tentrem lan selibat saka wong sesat kaya aku iki?"
  
  "Kajaba ngobong sampeyan ing tiang?" Sam ngandika tanpa mikir, nyoba kanggo dadi lucu.
  
  Tamparan ing lengen nerangake kebingungan Nina ing asumsi akeh, sadurunge dheweke motioned kanggo dheweke mudhun kano. Kanggo patang puluh lima menit sabanjure dheweke ditarik ing banyu nganti nemokake area sing mbukak tanpa bangunan utawa pager sing ngalangi dalane.
  
  "Rembulan bakal madhangi dalan sampeyan, lan lampu ing tembok biara bakal nuduhake tujuan sampeyan, kekasih. Ati-ati, ya?" Panjenenganipun tikaman kang Beretta karo anyar clip menyang dheweke tangan. "Ati-ati karo baya," ujare Sam, ngangkat dheweke lan nyekeli dheweke kanthi kenceng ing tangane. Ing kasunyatan, dheweke kuwatir banget babagan usahane sing sepi, nanging dheweke ora wani nambah rasa wedi karo bebener.
  
  Nalika Nina draped ing jubah burlap liwat dheweke cilik awak, Sam felt bongkahan ing tenggorokan ing beboyo dheweke wis kanggo ngadhepi piyambak. "Aku bakal ngenteni sampeyan ing balai kutha."
  
  Dheweke ora noleh maneh nalika miwiti dayung, lan ora ngucapake tembung. Sam nganggep iki minangka tandha yen dheweke fokus ing tugase, nanging nyatane dheweke nangis. Dheweke ora bisa ngerti carane wedi dheweke lelungan piyambak menyang biara kuna, tanpa ngerti apa sing nunggu dheweke ana, nalika dheweke adoh banget kanggo nylametake dheweke yen ana kedadeyan. Ora mung panggonan sing ora dingerteni sing nggawe Nina wedi. Pikiran apa sing ana ing sangisore banyu tlaga - tlaga sing asale saka Nil Biru - nggawe dheweke wedi. Untunge dheweke, nanging akeh warga kutha sing duwe ide sing padha karo dheweke, lan dheweke ora mung ana ing banyu gedhe sing saiki ndhelikake tlaga sing sejatine. Dheweke ora ngerti saka ngendi sejatine Tana Tana, nanging kaya sing diprentahake Sam, dheweke mung kudu nggoleki geni geni ing sadawane tembok biara ing Tana Kirkos.
  
  Iku medeni kanggo ngambang ing antarane akeh prau kaya kano, krungu wong-wong ing saubengé ngandika ing basa sing ora ngerti. "Kira-kira kaya iki sing nyabrang Kali Styx," dheweke kandha karo kesenengan nalika mlaku kanthi cepet tekan panggonan sing dituju. "Kabeh swara; kabeh bisik-bisike wong akeh. Wong lanang lan wadon lan macem-macem dialek, kabeh mlaku ing pepeteng ing banyu ireng kanthi sih-rahmat para dewa.
  
  Sejarawan nyawang langit sing bening lintang. Rambute sing peteng nggegirisi ing angin sing lembut ing banyu, ngintip saka ngisor hood. "Twinkle, twinkle, Little Star," dheweke bisik-bisik, nggegem gagang senjata api nalika luh meneng mudhun ing pipine. "Jahat sialan iku sapa sampeyan."
  
  Mung njerit-njerit sing gumebyar ing sadhuwure banyu ngelingi dheweke yen dheweke ora pait dhewekan, lan ing kadohan dheweke ngeweruhi sorotan geni sing diomongake Sam. Nang endi wae ing kadohan lonceng pasamuwan muni, lan ing kawitan ketoke gawe kaget wong ing prau. Nanging banjur padha miwiti nembang. Ing wiwitan ana macem-macem melodi lan nada, nanging alon-alon wong-wong ing wilayah Amhara wiwit nyanyi bebarengan.
  
  "Apa iki lagu kebangsaane?" Nina gumun banter, nanging ora wani takon amarga wedi menehi identitas. "Ora, ngenteni. Iki... anthem."
  
  Ing kadohan, swara lonceng peteng nyuworo ing banyu nalika ombak anyar muncul, katon saka endi wae. Dheweke krungu sawetara wong mandhegake lagu kanggo nangis medeni, dene liyane nyanyi luwih banter. Nina merem mripate nalika banyu ombak ganas, ninggalake dheweke ora mangu yen bisa uga baya utawa kuda nil.
  
  "Duh, Gusti!" - dheweke njerit nalika tank dheweke miring. Kanthi nggegem dayung kanthi sekuat tenaga, Nina dayung luwih cepet, ngarep-arep manawa monster apa wae sing ana ing kono bakal milih kano liyane lan ngidini dheweke urip sawetara dina maneh. Atine wiwit deg-degan nalika krungu panjerit-jerite wong-wong ing endi-endi ing mburine bebarengan karo swara cipratan banyu sing banter sing pungkasane tangis.
  
  Sawetara makhluk nangkep prau sing kebak wong, lan Nina kaget amarga mikir yen ing tlaga sing ukurane iki, saben makhluk urip duwe sedulur. Ana akeh serangan liyane sing bakal teka ing sangisore rembulan sing ora peduli ing ngendi daging seger katon bengi iki. "Aku rumangsa yen sampeyan lagi guyon babagan baya, Sam," ujare dheweke kanthi wedi. Tanpa disadari, dheweke mbayangake yen kewan sing salah iku pancen kaya dheweke. "Dhemit banyu, kabeh," dheweke kluruk nalika dhadha lan tangane kobong amarga nyoba nyusup liwat banyu Tana sing cidra.
  
  Nalika jam papat esuk, tankva Nina nggawa dheweke menyang pesisir pulo Tana Kirkos, ing kono isih ana inten-inten Raja Suleman sing isih ana ing pasarean. Dheweke ngerti lokasi kasebut, nanging Nina ora duwe ide sing tepat ing ngendi watu kasebut bakal disimpen. Ing kasus? Ing tas? Ing peti, Gusti Allah ngalang-alangi? Nalika dheweke nyedhaki benteng sing dibangun ing jaman kuna, sejarawan wis ngeculke siji bab sing ora nyenengake: pranyata yen tingkat banyu sing munggah bakal mimpin dheweke langsung menyang tembok biara, lan dheweke ora perlu ngliwati terrain sing mbebayani. kebak pengawal utawa kewan sing ora dingerteni.
  
  Nggunakake kompas, Nina nemtokake lokasi tembok sing kudu ditembus, lan nggunakake tali panjat, dheweke naleni kano menyang penyangga sing metu. Para bhikkhu sibuk banget nampa wong ing lawang utama, uga mindhah pasokan panganan menyang menara sing luwih dhuwur. Kabeh kekacauan iki entuk manfaat kanggo misi Nina. Ora mung para bhikkhu sing sibuk banget kanggo nggatekake para penyusup, nanging kringet bel pasamuwan njamin manawa dheweke ora bakal bisa dideteksi kanthi swara. Sejatine, dheweke ora kudu nyelinep utawa meneng nalika dheweke mlebu ing kuburan.
  
  Mlaku-mlaku ngubengi tembok kapindho, dheweke seneng nemokake kuburan kasebut persis kaya sing digambarake dening Perdue. Beda karo peta kasar sing diwenehake dheweke babagan wilayah sing bakal ditemokake, kuburan kasebut dhewe ukurane luwih cilik. Nyatane, dheweke nemokake kanthi gampang sepisanan.
  
  Iki gampang banget, dheweke mikir, krasa rada kikuk. Mungkin sampeyan wis biasa ngeduk telek nganti ora bisa ngapresiasi apa sing diarani 'kacilakan seneng'.
  
  Mbok menawa nasibe bakal cukup suwe kanggo abbot, sing weruh dheweke nerak, kanggo nyekel dheweke.
  
  
  29
  Karma Bruichladdich
  
  
  Kanthi obsesi paling anyar babagan fitness lan latihan kekuatan, Nina ora bisa mbantah babagan keuntungan, saiki dheweke kudu nggunakake kahanan supaya ora kejiret. Sebagéan gedhé upaya fisik ditindakake kanthi nyenengake nalika nyepetake alangan tembok njero kanggo nggoleki dalan menyang bagean ngisor sing cedhak karo balai. Kanthi stealthily, Nina entuk akses menyang seri kuburan sing katon kaya parit sempit. Iku ngelingaken dheweke saka baris serem gerbong sepur sing dumunung ngisor saka liyane saka kuburan.
  
  Sing ora biasa yaiku kuburan katelu sing ditandhani ing peta duwe papan marmer sing anyar banget, utamane dibandhingake karo tutup sing wis rusak lan reged kabeh liyane ing baris kasebut. Dheweke curiga iku minangka indikasi akses. Nalika nyedhaki, Nina weruh manawa watu utama kasebut ana tulisan "Efipas Abizitibod".
  
  "Eureka!" - dheweke ngandika kanggo dhéwé, pleased sing nemokake iku persis ngendi iku ngirim wis. Nina minangka salah sawijining sejarawan paling apik ing donya. Sanajan dheweke dadi ahli utama ing Perang Donya II, dheweke uga duwe semangat kanggo sejarah kuno, apokrifa, lan mitologi. Tembung loro sing diukir ing granit kuna ora makili jeneng sawetara bhikkhu utawa benefactor canonized.
  
  Nina tumungkul mudhun ing marmer lan mlayu dheweke driji liwat jeneng. "Aku ngerti sapa sampeyan," dheweke nyanyi kanthi riang, nalika biara wiwit narik banyu saka retakan ing tembok njaba. "Efipas, sampeyan dhemit sing disewa dening Sang Prabu Suleman kanggo ngangkat watu pojokan ing padalemane, papan sing gedhe banget kaya iki," bisik dheweke, kanthi ati-ati mriksa watu nisan kanggo sawetara piranti utawa tuas kanggo mbukak. "Lan Abizifibod," dheweke ngumumake kanthi bangga, ngusap bledug saka jenenge nganggo telapak tangane, "sampeyan bajingan nakal sing mbantu para tukang sihir Mesir nglawan Musa ...
  
  Dumadakan slab wiwit obah ing dheweke dhengkul. "Sialan!" - Nina nguwuh, mundur lan ndeleng langsung menyang salib watu raksasa sing dipasang ing atap kapel utama. "Ngapunten".
  
  Wigati kanggo awake dhewe, dheweke mikir, nelpon Rama Harper yen iki wis rampung.
  
  Sanadyan ora ana mendhung ing langit, banyune terus munggah. Nalika Nina njaluk ngapura marang salib, ana bintang shooting liyane. "Ya ampun!" - dheweke groaned, crawling liwat lendhut kanggo njaluk metu saka dalan saka marmer seragam animasi. Padha dadi kandel ing jembaré sing padha bakal enggal crush dheweke sikil.
  
  Beda karo watu-watu nisan liyane, iki duwe jeneng setan-setan sing kaiket dening Prabu Suleman, kanthi ora bisa dipungkiri yen ing kene para wiku nyimpen berlian sing ilang. Nalika slab tubrukan ing cangkang granit kanthi swara nggiling, Nina menjerit, mikir apa sing bakal dideleng. Sejatine dheweke wedi, dheweke nemoni balung sing ana ing amben wungu saka sutra. Makutha emas, dilapisi rubi lan safir, glittered ing tengkorak. Werna kuning pucet, emas mentah asli, nanging Dr. Nina Gould ora peduli karo mahkota kasebut.
  
  "Endi berlian?" dheweke mrengut. "Duh Gusti, ojo kandha yen inten iku dicolong. Ora ora". Kanthi kabeh pakurmatan sing bisa ditindakake ing wektu kasebut lan ing kahanan kasebut, dheweke wiwit nliti kuburan kasebut. Balung siji-siji banjur ngguyu-ngguyu, ora nggatekake banyune mbanjiri kalen sing ciyut karo kuburan, sing lagi sibuk nggoleki. Kuburan pisanan kapenuhan banyu nalika tembok pager ambruk ing bobot munggah tlaga tingkat. Pandonga lan tangisan keprungu saka wong-wong sing ana ing sisih dhuwur beteng, nanging Nina teguh kanggo entuk inten sadurunge kabeh ilang.
  
  Sanalika kuburan sing sepisanan diisi, lemah sing ditutupi dadi lemah. Peti mati lan watu nisan ambruk ing banyu, saéngga aliran kasebut bisa tekan kuburan kapindho, ing mburi Nina.
  
  "Ngendi mas berlianmu, demi Gusti?" - dheweke screamed kanggo muni maddening saka lonceng pasamuwan.
  
  "Kanggo swarga?" - wong ngandika ndhuwur dheweke. "Utawa kanggo Mammon?"
  
  Nina ora gelem ndongak, nanging ujung laras bedhil sing adhem meksa dheweke nurut. Ndhuwur dheweke ana biksu enom dhuwur, katon ngamuk positif. "Saka kabeh wengi nalika sampeyan bisa najisake kuburan kanggo nggoleki bandha, apa sampeyan milih iki? Muga-muga Gusti Allah paring welas asih marang kowé, merga saka srakahmu, wong wadon!"
  
  Dheweke dikirim dening abbot nalika kepala biarawan fokus upaya kanggo nylametake jiwa lan delegasi kanggo evakuasi.
  
  "Nggak Please! Aku bisa nerangake kabeh! Jenengku Dr. Nina Gould!" - Nina nguwuh, mbuwang tangane kanggo nyerah, ora ngerti yen Beretta Sam, diselehake ing sabuk, katon jelas. Dheweke geleng-geleng sirahe. Driji biksu kasebut muter ing pemicu M16 sing dicekel, nanging mripate mlengkung lan ngunci awak. Nalika iku dheweke kelingan bedhil. "Ngrungokake, ngrungokake!" - dheweke nyuwun. "Aku bisa nerangake."
  
  Kuburan kaping kalih ambruk ing pasir apung, kawangun dening arus banyu tlaga lendhut, sing nyedhaki kuburan katelu, nanging Nina lan biksu ora ngerti.
  
  "Sampeyan ora nerangake apa-apa," ujare, katon ora seimbang. "Meneng! Ayo aku mikir!" Little iya dheweke ngerti, kang dibintangi ing dodo, ngendi dheweke kancing klambi wis parted lan dicethakaké tato sing uga fascinated Sam.
  
  Nina ora wani ndemek bedhil sing digawa, nanging dheweke nekat golek berlian. Dheweke butuh gangguan. "Awas banyu!" - dheweke nguwuh-uwuh, pura-pura panik lan nggoleki biksu kasebut kanggo ngapusi dheweke. Nalika dheweke nguripake kanggo katon, Nina ngadeg lan coolly cocked Pethel karo bokonge Beretta dheweke, ngengingi wong ing dhasar tengkorak kang. Sang bhikkhu tiba ing siti kanthi gegeran, lan kanthi gegeran ngoyak-oyak balung balung, malah nyuwek kain satin, nanging ora ana sing bisa.
  
  Dheweke nangis ngamuk amarga kalah, ngobahake kain wungu ing nesu. Gerakan kasebut misahake tengkorak saka balung mburi kanthi retakan aneh sing mbengkongake balung sirah. Loro watu cilik sing ora kena dicekel metu saka mripat lan menyang kain.
  
  "Ora ana ing neraka!" Nina ngguyu seneng. "Sampeyan wis nggawe kabeh iki menyang sirahmu, ta?"
  
  Banyune nggegirisi awak biksu enom sing lemes lan njupuk bedhil serbu, nyeret menyang kuburan lendhut ing ngisor, nalika Nina ngumpulake inten, diiseni maneh ing tengkorak, lan sirahe dibungkus kain ungu. Nalika banyu tumpah ing kuburan katelu, dheweke ngiseni hadiah ing tas lan dibuwang maneh ing mburi.
  
  A groan melas teka saka biksu klelep sawetara meter saka kita. Dheweke kuwalik ing tornado awujud corong banyu keruh mili mudhun menyang ruang paling ngisor, nanging grate saluran nyegah dheweke ora liwat. Dadi dheweke ditinggal klelep, kejiret ing spiral nyedhot mudhun. Nina kudu lunga. Wis meh subuh, banyune mbanjiri kabeh pulo suci bebarengan karo jiwa-jiwa apes sing ngungsi ing kono.
  
  Kano dheweke mumbul liar ing tembok menara kapindho. Yen ora cepet-cepet, dheweke bakal mudhun karo daratan lan mati ing sangisore amukan sendhang, kaya mayit liyane sing diikat ing kuburan. Nanging jeritan gurgling sing saka wektu kanggo wektu saka banyu seething ndhuwur ruang paling ngisor sesambat kanggo Nina karep.
  
  Dheweke arep nembak sampeyan. Jancok wong, asu batin dheweke ndesek. Yen sampeyan repot mbantu dheweke, sampeyan uga bakal kelakon. Kajaba iku, dheweke bisa uga mung pengin nyekel sampeyan lan nyekel sampeyan amarga nandhang baton. Aku ngerti apa sing bakal daklakoni. Karma.
  
  "Karma," Nina muttered, sadhar soko sawise dheweke wengi ing bak panas karo Sam. "Bruich, aku wis ngomong yen Karma bakal nyumet aku nganggo banyu. Aku kudu mbenerake samubarang."
  
  Ngipat-ipati awake dhewe amarga takhayul, dheweke cepet-cepet ngliwati arus sing kuat kanggo nggayuh wong sing klelep. Tangane keplok-keplok nalika raine ana ing banyu nalika sejarawan mlayu nyedhaki dheweke. Sejatine, masalah sing paling diadhepi Nina yaiku pigura cilik. Dheweke mung ora cukup kanggo nylametake wong lanang sing wis diwasa, lan banyune nggegirisi dheweke nalika dheweke mlebu ing pusaran air, sing luwih akeh banyu tlaga.
  
  "Terus!" - dheweke bengok-bengok, nyoba nyekel salah sawijining bar wesi sing ngalangi jendhela sing sempit sing tumuju ruang paling ngisor. Banyu kasebut nesu, nyemplungake dheweke lan nyuwek esophagus lan paru-paru tanpa perlawanan, nanging dheweke nindakake sing paling apik kanggo ora ngeculake genggaman nalika dheweke nyedhaki pundhake sang wiku. "Tangkep tanganku! Aku bakal nyoba supaya sampeyan metu!" - dheweke njerit nalika banyu mlebu cangkeme. "Aku duwe utang maneh marang kucing," dheweke ora ngomong marang sapa wae amarga dheweke rumangsa tangane nutup lengene, nyenyet lengen ngisor.
  
  Kanthi kabeh kekuwatane dheweke ditarik munggah, sanajan mung kanggo mbantu dheweke ambegan, nanging awak Nina sing kesel wiwit gagal. Lan maneh dheweke nyoba ora kasil, nonton tembok ruang paling ngisor retak amarga bobote banyu, banjur ambruk ing loro-lorone kanthi pati sing ora bisa dihindari.
  
  "Ayo!" dheweke njerit, mutusake wektu iki kanggo mencet jempol saka boot marang tembok lan nggunakake awak minangka pengaruh. Kekuwatan banget kanggo kemampuan fisik Nina, lan dheweke rumangsa dislocate pundhak amarga bobote biksu lan kejut kasebut nyuwek saka manset rotator. "Yesus Kristus!" - dheweke njerit ing sangsara sadurungé banjir lendhut lan banyu ngulu dheweke.
  
  Kaya edane cairan sing njeblug saka ombak samodra, awak Nina nyentak banget lan dibuwang menyang ngisor tembok sing ambruk, nanging dheweke isih ngrasa tangane wiku nyekel dheweke kenceng. Nalika awak dheweke nggebug tembok kaping pindho, Nina nyekel loket nganggo tangane sing apik. "Kaya dagu sampeyan luwih dhuwur," swara batin dheweke yakin. "Cukup pura-pura iki minangka pukulan sing angel banget, amarga yen ora, sampeyan ora bakal bisa ndeleng Skotlandia maneh."
  
  Kanthi nggero pungkasan, Nina nyuwil saka lumahing banyu, mbebasake awake saka pasukan nyekel wiku, lan cepet-cepet munggah kaya pelampung. Sedhela ora eling, nanging nalika krungu swarane Nina, mripate mbukak. "Kowe karo aku?" - dheweke bengok. "Mangga njupuk soko amarga aku wis ora bisa ndhukung bobot maneh! Lengenku rusak parah!"
  
  Dheweke nindakake kaya sing dijaluk, tetep ngadeg kanthi nyekel salah sawijining bar ing jendela sing cedhak. Nina kesel nganti kelangan eling, nanging dheweke duwe inten lan dheweke kepengin nggoleki Sam. Dheweke kepengin karo Sam. Dheweke rumangsa aman karo dheweke, lan saiki dheweke butuh sing luwih saka apa wae.
  
  Nuntun wiku sing tatu, dheweke munggah menyang ndhuwur tembok pager kanggo ngetutake menyang buttress ing ngendi kano dheweke ngenteni. Sang wiku ora ngoyak dheweke, nanging dheweke mlumpat menyang prau cilik lan ndayung madly nyabrang Lake Tana. Nggoleki kanthi temen-temen saben langkah, Nina mlayu bali menyang Sam, ngarep-arep dheweke durung klelep karo Wereta liyane. Ing wayah esuk sing pucet, kanthi pandonga marang predator sing uwal saka lambene, Nina lelayaran adoh saka pulo ciyut sing saiki ora liya mung suar sepi ing kadohan.
  
  
  telung puluh
  Yudas, Brutus lan Cassius
  
  
  Kangge, nalika Nina lan Sam berjuang karo adversity sing, Patrick Smith ditugasi ngatur pangiriman Sacred Box menyang papan ngaso ing Gunung Yeha, cedhak Axum. Dheweke lagi nyiapake dokumen sing kudu ditandatangani dening kolonel. Yeaman lan Pak Carter kanggo transmisi menyang markas MI6. Pamrentahan Pak Carter, minangka kepala MI6, banjur ngirim dokumen menyang pengadilan Purdue kanggo ngilangi kasus kasebut.
  
  Joe Carter wis teka ing bandara Axum sawetara jam sadurunge ketemu karo Kolonel J. Yimenu lan wakil legal saka pamaréntah Ethiopian. Dheweke bakal ngawasi pangiriman kasebut, nanging Carter waspada yen ana ing perusahaan David Perdue maneh, wedi yen miliarder Skotlandia bakal nyoba mbukak identitas sejati Carter minangka Joseph Karsten, anggota tingkat pertama saka Ordo Black Sun.
  
  Nalika lelungan menyang kutha tarub ing dhasaring gunung, pikirane Karsten saya rembug. Purdue dadi tanggung jawab serius ora mung kanggo dheweke, nanging kanggo Black Sun sacara sakabehe. Mbebasake Wisaya kanggo mbuwang planet kasebut menyang jurang bencana sing nggegirisi maju kaya jam. Rencana kasebut mung bisa gagal yen urip kaping pindho Karsten katon lan organisasi kasebut katon, lan masalah kasebut mung ana siji pemicu - David Perdue.
  
  "Apa sampeyan krungu babagan banjir ing Eropa Lor sing saiki nyerang Skandinavia?" Kolonel. Yimenu takon Karsten. "Pak Carter, aku njaluk ngapura amarga pemadaman listrik sing nyebabake ora nyaman, nanging umume negara ing Afrika Lor, uga Arab Saudi, Yaman, nganti tekan Suriah, nandhang pepeteng."
  
  "Ya, aku krungu. Kaping pisanan, kudu dadi beban ekonomi sing nggegirisi, "ujare Karsten, kanthi sampurna main peran ora ngerti nalika dheweke dadi arsitek saka dilema global saiki. "Aku yakin yen kita kabeh nggabungake pikiran lan cadangan finansial, kita bisa nylametake apa sing isih ana ing negara kita."
  
  Sawise kabeh, iku tujuane Black Sun. Sawise jagad nandhang bencana alam, kegagalan bisnis, lan ancaman keamanan sing nyebabake penjarahan lan karusakan gedhe-gedhe, bakal nyebabake karusakan sing cukup kanggo organisasi kanggo nggulingake kabeh negara adidaya. Kanthi sumber daya tanpa wates, profesional sing trampil lan kasugihan kolektif, Ordo bakal bisa nguwasani jagad ing sangisore rezim fasisme sing anyar.
  
  "Aku ora ngerti apa sing bakal ditindakake pemerintah yen pepeteng iki lan saiki banjir nyebabake karusakan liyane, Pak Carter. Aku mung ora ngerti," Yimenu sesambat amarga swarane jaran sing nggegirisi. "Aku nganggep Inggris duwe sawetara langkah darurat?"
  
  "Padha kudu," wangsulane Karsten, kanthi ngarep-arep ndeleng Yimena, mripate ora ngiyanati penghinaan marang sing dianggep spesies sing luwih murah. "Minangka babagan militer, aku yakin kita bakal nggunakake sumber daya kita sabisa-bisa kanggo tumindak Gusti Allah." Dheweke ngangkat bahu, katon simpatik.
  
  "Iku bener," wangsulane Yimenu. "Iki tumindaké Gusti Allah; dewa kejem lan duka. Sapa ngerti, mbok menawa kita wis ana ing ambang punah.
  
  Karsten kudu ngempet mesem, ngrasa kaya Nuh, ndeleng wong sing ora duwe hak nemoni nasibe ing tangane dewa sing ora cukup disembah. Nyoba supaya ora kejiret ing wayahe, dheweke kandha, "Aku yakin manawa sing paling apik ing antarane kita bakal slamet ing apocalypse iki."
  
  "Pak, kita wis teka," sopir ngandika marang Kolonel. Yimen. "Katoné klompok Perdue wis teka lan njupuk Kotak Suci ing njero."
  
  "Ora ana wong ing kene?" Kol. Yimenu njerit.
  
  "Injih pak. Aku weruh Agen Khusus Smith nunggu kita ing truk, "ujare sopir.
  
  "Oh, oke," Kolonel. Yimenu manggut-manggut. "Wong iki munggah menyang kesempatan. Aku kudu congratulate sampeyan ing Special Agent Smith, Pak Carter. Dheweke mesthi maju selangkah, nggawe kabeh pesenan wis rampung.
  
  Karsten meringis ing pujian Yemenu Smith, palsu minangka eseman. "Oh ya wis. Mulane aku mekso Agen Khusus Smith ngancani Pak Perdue ing trip iki. Aku ngerti dheweke bakal dadi siji-sijine wong sing cocog kanggo pakaryan kasebut.
  
  Dheweke metu saka mobil lan ketemu karo Patrick, sing ngandhani yen tekane awal grup Perdue disebabake owah-owahan cuaca, sing meksa njupuk rute alternatif.
  
  "Aku kaya aneh yen Hercules sampeyan ora ana ing bandara Axum," ujare Carsten, ndhelikake nesu banget amarga pembunuh sing ditunjuk ditinggal tanpa target ing bandara sing ditunjuk. "Kowe ndharat ing ngendi?"
  
  Patrick ora seneng nada bose, nanging amarga dheweke ora ngerti identitas asline bose, dheweke ora ngerti kenapa Joe Carter sing dihormati pancen ngeyel babagan logistik sing ora pati penting. "Inggih, Pak, pilot nyelehake kita ing Dunsha lan nerusake menyang landasan pacu liyane kanggo ngawasi perbaikan kerusakan landing."
  
  Karsten ora mbantah babagan iki. Iki muni banget logis, utamane amarga umume dalan ing Ethiopia ora bisa dipercaya, luwih-luwih ora bisa dijaga sajrone banjir tanpa udan sing mentas nyerang bawana ing sekitar Mediterania. Dheweke tanpa syarat nampa kawulo Patrick marang kolonel. Yeeman lan menehi saran supaya padha menyang gunung kanggo mesthekake yen Perdue ora melu sawetara jinis scam.
  
  Kol. Yimenu banjur nampa telpon ing telpon satelit lan njaluk ngapura, menehi isyarat kanggo delegasi MI6 supaya terus mriksa situs kasebut. Sawise mlebu, Patrick lan Carsten, bebarengan karo wong loro sing ditunjuk Patrick, nututi swarane Perdue kanggo nggoleki dalane.
  
  "Menika, Pak. Saking karsane Pak Ajo Kira, sakiwa-tengenipun saged ngamanaken sakiwa-tengenipun supados Kotak Suci wau dipun wangsulaken wonten ing papan ingkang rumiyin tanpa ajrih ambruk," katrangane Patrick marang atasane.
  
  "Apa Pak Kira ngerti carane nyegah longsor?" pitakone Karsten. Kanthi condescension gedhe, dheweke nambahake: "Aku panginten dheweke mung pemandu wisata."
  
  "Inggih, Pak," Patrick nerangake. "Nanging dheweke uga insinyur sipil sing berkualitas."
  
  Koridor sing nduwurke tumpukan nuntun wong-wong mau mudhun menyang bale ing ngendi Perdue pisanan ketemu karo wong-wong lokal, sakdurunge nyolong Peti Suci, sing disalahake minangka Peti Prajanjian.
  
  "Sugeng sonten, Bapak-bapak," sapa Karsten, suwarane kaya tembang medeni ing kupinge Perdue, nyuwek-nyuwek jiwane kanthi gething lan medeni. Dheweke terus ngelingake awake dhewe yen dheweke ora dadi tahanan maneh, yen dheweke ana ing perusahaan aman saka Patrick Smith lan wong-wonge.
  
  "Oh, halo," Perdue nyapa kanthi riang, nyepit Karsten kanthi mripat biru es. Ing moyok, dheweke nandheske jeneng charlatan. "Seneng banget bisa ketemu sampeyan... Pak Carter, ta?"
  
  Patrick mrengut. Dheweke ngira yen Perdue ngerti jeneng bose, nanging minangka wong sing cerdas, Patrick cepet ngerti yen ana kedadeyan liyane ing antarane Perdue lan Carter.
  
  "Aku weruh sampeyan miwiti tanpa kita," Karsten nyathet.
  
  "Aku nerangake Pak Carter kok kita teka awal,"Patrick Perdue. "Nanging saiki sing kudu kita kuwatir yaiku mbalekake relik iki menyang papan asale supaya kita kabeh bisa mulih, he?"
  
  Sanajan Patrick njaga nada sing ramah, dheweke bisa ngrasakake ketegangan ing saubengé kaya jerat ing gulu. Miturut dheweke, iku mung bledosan emosi sing ora pantes amarga rasa ora enak sing ditinggalake dening maling relik ing cangkeme saben wong. Karsten mirsani, yen Kotak Suci wis dipasang kanthi bener, lan nalika dheweke noleh menyang mburi, dheweke ngerti yen Kolonel J. Yimenu pancen durung bali.
  
  "Agen Khusus Smith, apa sampeyan bisa gabung karo Pak Perdue ing Kotak Suci?" - pitunjuk marang Patrick.
  
  "Kenapa?" Patrick mrengut.
  
  Patrick langsung sinau sing bener babagan maksud bose. "Amarga aku kurang ajar marang sampeyan, Smith!" - kang roared furiously, narik metu pistol. "Serahno senjatamu, Smith!"
  
  Perdue beku ing panggonan, ngangkat tangane kanggo nyerah. Patrick gumun, nanging tetep manut marang pimpinane. Bawahane loro padha geli-geli, ora yakin, nanging enggal-enggal ayem, mutusake ora arep nyolong senjata utawa obah.
  
  "Pungkasane nuduhake werna sejatimu, Karsten?" Perdue moyoki. Patrick mrengut bingung. "Sampeyan ngerti, Paddy, wong sing sampeyan kenal minangka Joe Carter iki sejatine Joseph Karsten, kepala cabang Ordo Matahari Ireng ing Austria."
  
  "Ya ampun," Patrick gumujeng. "Kok ora kandha karo aku?"
  
  "Kita ora pengin sampeyan melu apa-apa, Patrick, supaya kita tetep ing peteng," Perdue nerangake.
  
  "Pakaryan sing apik, David," gerutu Patrick. "Aku bisa nyingkiri iki."
  
  "Ora, sampeyan ora bisa nglakoni!" - Karsten bengok-bengok, raine abang lemu kedher dipoyoki. "Ana alesan kenapa aku dadi kepala intelijen militer Inggris lan sampeyan ora, cah. Aku ngrencanakake lan ngerjakake PR."
  
  "Bocah?" Perdu ngguyu. "Aja pura-pura yen sampeyan pantes dadi Skotlandia, Carsten."
  
  "Karsten?" - Patrick takon, frowning ing Perdue.
  
  "Joseph Karsten, Patrick. Ordo Srengenge Ireng, Kelas I, lan pengkhianat sing Iskariot dhewe ora bisa mbandhingake.
  
  Carsten ngarahake senjata api layanan langsung menyang Perdue, tangane goyang banget. "Aku kudune wis rampung sampeyan ing omah ibumu, sampeyan rayap karo hak istimewa banget!" - dheweke hissed liwat pipi maroon nglukis kang.
  
  "Nanging sampeyan sibuk banget mlayu kanggo nylametake ibumu, apa ora, sampeyan pengecut sing nistha," ujare Perdue kanthi tenang.
  
  "Tutup cangkemmu, pengkhianat! Sampeyan Renatus, pimpinan Srengenge Ireng ...! - dheweke njerit njerit.
  
  "Kanthi standar, ora kanthi pilihan," Perdue mbenerake kanggo Patrick.
  
  "...lan sampeyan mutusake kanggo nyerahake kabeh kekuwatan iki kanggo nggawe karya urip sampeyan kanggo ngrusak kita. We! Garis keturunan Arya sing gedhe, dipupuk dening para dewa sing dipilih kanggo mrentah jagad! Sampeyan pengkhianat!" Karsten nggero.
  
  "Lha, arep apa ta, Karsten?" - Perdue takon minangka wong edan Austria nudged Patrick ing sisih. "Apa sampeyan arep nembak aku ing ngarep agen sampeyan dhewe?"
  
  "Ora, mesthi ora," Karsten ngguyu. Dheweke cepet nguripake lan nyelehake rong peluru menyang saben perwira dhukungan MI6 Patrick. "Ora bakal ana saksi sing isih ana. Kejahatan iki rampung ing kene, ing salawas-lawase.
  
  Patrick krasa lara. Weruh wong-wonge padha mati ing lantai guwa ing negara manca, dheweke nesu banget. Dheweke tanggung jawab kanggo kabeh wong! Dheweke kudu ngerti sapa mungsuhe. Nanging Patrick langsung nyadari yen wong-wong sing ana ing jabatane ora bakal ngerti kepiye kedadeyane. Siji-sijine sing dheweke ngerti yaiku dheweke saiki wis mati.
  
  "Yimenu bakal enggal bali," Carsten ngumumake. "Lan aku bakal bali menyang Inggris kanggo nuntut properti sampeyan. Sawise kabeh, sampeyan ora bakal dianggep mati wektu iki.
  
  "Elinga siji wae, Karsten," wangsulane Perdue, "sampeyan kudu ilang. Aku ora ngerti. Sampeyan uga duwe perkebunan."
  
  Karsten narik palu senjatane. "Kowe main apa?"
  
  Perdu ngangkat bahu. Wektu iki dheweke ilang kabeh rasa wedi marang akibat saka apa sing bakal diomongake, amarga dheweke nampa apa wae nasib sing bakal ditindakake. "Sampeyan," Perdue mesem, "duwe bojo lan anak wadon. Apa ora bakal teka ing omah ing Salzkammergut, oh, "Perdue nyanyi, nglirik jam tangane, "kira-kira jam papat?"
  
  Mripatipun Karsten tansaya wungu, irungipun mlebur, lan njerit kecekik saking jengkel sanget. Sayange, dheweke ora bisa nembak Perdue amarga kudu katon kacilakan supaya Karsten dibebasake supaya Yimen lan warga percaya marang dheweke. Mung banjur Karsten bisa main korban kahanan kanggo ngalihake perhatian saka awake dhewe.
  
  Perdue seneng banget karo Karsten sing katon medeni, nanging dheweke bisa krungu Patrick ambegan abot ing jejere dheweke. Dhèwèké krasa welas marang kancané Sam, sing sepisan manèh ing ambang pati amarga keterlibatan karo Perdue.
  
  "Yen ana apa-apa marang kulawargaku, aku bakal ngirim Clive kanggo menehi pacarmu, asu Gould, wektu paling apik ing uripe ... sadurunge dheweke njupuk!" Karsten ngelingake, ngidoni lambene sing kandel nalika mripate murub sengit lan kalah. "Ayo, Ajo."
  
  
  31
  Penerbangan saka Vereta
  
  
  Karsten tumuju menyang metu saka gunung, ninggalake Perdue lan Patrick rampung dumbfounded. Ajo ngetutake Carsten, nanging mandheg ing lawang trowongan kanggo nutup nasibe Purdue.
  
  "Apa sih!" Patrick grundel nalika hubungane karo kabeh pengkhianat rampung. "Sampeyan? Kowe kok, Ajo? kepriye? Kita nylametake sampeyan saka Black Sun lan saiki sampeyan dadi favorit?"
  
  "Aja njupuk dhewe, Smit-Efendi," Ajo ngelingake, tangane sing tipis lan peteng ing ngisor kunci watu sing ukurane tapak tangane. "Sampeyan, Perdue Effendi, bisa nindakake iki kanthi serius. Amarga kowe, adhiku Donkor tiwas. Aku meh dipateni kanggo mbantu sampeyan nyolong relik iki, banjur?" bengak-bengok nesu, dhadhane sumelang amarga nesu. "Banjur kowe ninggal aku nganti mati sadurunge kanca-kancamu nyulik aku lan nyiksa aku kanggo ngerteni ngendi kowe! Aku nanggung kabeh iki kanggo sampeyan, Efendi, nalika sampeyan kanthi bungah ngoyak apa sing ditemokake ing Kotak Suci iki! Sampeyan duwe alesan kanggo ngiyanati aku, lan muga-muga bengi iki sampeyan bakal mati alon-alon ing watu sing abot. Dheweke nyawang sak njero sel. "Iki papan ngendi aku dikutuk kanggo ketemu sampeyan, lan ing kene aku ngipat-ipati sampeyan supaya dikubur."
  
  "Gusti, sampeyan mesthi ngerti carane nggawe kanca, David," Patrick muttered jejere wong.
  
  "Sampeyan nggawe jebakan iki kanggo dheweke, ta?" Perdue ngira, lan Ajo manthuk-manthuk, negesake rasa wedine.
  
  Ing njaba, padha krungu Karsten bengok-bengok marang kolonel. Wong Yimenu kudu ndhelik. Iki minangka sinyale Ajo, lan dheweke mencet tombol telpon ing tangane, nyebabake gemuruh sing nggegirisi ing watu ing ndhuwur. Watu-watu pondasi sing digawe Ajo kanthi ati-ati ing dina-dina sadurunge rapat Edinburgh ambruk. Dheweke ilang menyang trowongan, mlaku ngliwati tembok koridor sing retak. Dheweke kesandhung ing udhara wengi, wis ditutupi sawetara lebu lan bledug saka ambruk.
  
  "Dheweke isih ana ing njero!" - dheweke bengok. "Wong liya bakal remuk! Kowe kudu nulungi wong-wong mau!" Ajo nyekel klambi kolonel, ethok-ethok mbujuk. Nanging Kolonel. Yimenu nyurung dheweke, nuthuk menyang lemah. "Negaraku ana ing jero banyu, ngancam nyawa anak-anakku lan dadi luwih cilaka nalika kita ngomong, lan sampeyan njaga aku ing kene amarga ambruk?" Yimen menegur Ajo lan Karsten, dumadakan ilang rasa diplomasi.
  
  "Kula ngertos, Pak," kandhane Karsten garing. "Ayo nimbang kacilakan iki minangka pungkasan saka bencana peninggalan saiki. Sawise kabeh, kaya sing sampeyan ucapake, sampeyan kudu ngurus bocah-bocah. Aku ngerti banget pentinge nylametake kulawargaku.
  
  Kanthi tembung kasebut, Karsten lan Ajo nonton kolonel kasebut. Yimenu lan sopiré mundur menyang tandha jambon esuk ing cakrawala. Iku meh wektu nalika Sacred Box asline mestine kanggo bali. Ora let suwe, para buruh konstruksi lokal bakal bungah nalika ngenteni apa sing dikira tekane Perdue, ngrencanakake supaya bisa ngalahake panyusup grizzled sing wis ngrampas bandha negarane.
  
  "Go ndang ambruk bener, Ajo," prentahe Karsten. "Cepat, kita kudu lunga."
  
  Ajo Kira cepet-cepet menyang apa sing dadi lawang mlebu Gunung Yeha kanggo mesthekake yen runtuhe iku padhet lan pungkasan. Dheweke ora weruh Karsten nglacak maneh langkahe, lan sayangé, mbungkuk kanggo ngira-ngira kasil karyane ngrampas nyawane. Karsten ngangkat watu sing abot ing ndhuwur sirahe lan dilebokake ing mburi sirahe Ajo, langsung pecah.
  
  "Ora ana saksi," Karsten bisik-bisik, ngresiki tangane lan tumuju menyang truk Perdue. Ing mburine, mayit Ajo Kira nutupi watu lan reruntuhan ing ngarep lawang sing rusak. Kanthi tengkorak kang remuk ninggalake tandha aneh ing wedhi ara-ara samun, ora ana sangsi manawa dheweke bakal katon kaya korban rockfall liyane. Karsten nguripake truk militèr loro lan Setengah Purdue kanggo balapan bali menyang omahé ing Austria sadurunge banyu sing munggah ing Ethiopia bisa njebak dheweke.
  
  Luwih kidul, Nina lan Sam ora dadi begja. Kabeh wilayah ing sekitar Tana Tana ana ing banyu. Wong-wong padha gegeran, gupuh ora mung amarga banjir, nanging uga amarga banyu sing ora bisa diterangake. Kali lan sumur mili tanpa arus saka sumber pasokan. Ora ana udan, nanging banyu mancur metu saka endi-endi saka amben kali sing garing.
  
  Ing saindenging jagad, kutha-kutha ngalami pemadaman listrik, lindhu lan banjir sing ngrusak bangunan penting. Markas PBB, Pentagon, Pengadilan Dunia ing Den Haag lan akeh institusi liyane sing tanggung jawab kanggo ketertiban lan kemajuan dirusak. Saiki padha wedi yen landasan udhara ing Dunsha bisa dirusak, nanging Sam duwe pengarep-arep amarga komunitas kasebut cukup adoh supaya Lake Tana ora kena pengaruh langsung. Iku uga cukup adoh ing daratan sing bakal sawetara wektu sadurunge segara bisa tekan.
  
  Ing kabut ghostly esuke awal, Sam weruh karusakan wengi ing kabeh kasunyatan elek sawijining. Dheweke nggawe film remnants saka kabeh tragedi minangka asring sabisa, njupuk care kanggo ngreksa daya baterei ing kamera video kompak nalika dheweke anxiously ngenteni Nina bali kanggo wong. Nang endi wae ing kadohan, dheweke terus krungu swara buzzing aneh sing ora bisa ngenali, nanging chalked iku nganti sawetara jenis halusinasi pendengaran. Dheweke wis tangi luwih saka patlikur jam lan bisa ngrasakake efek kesel, nanging dheweke kudu tetep tangi supaya Nina nemokake dheweke. Kajaba iku, dheweke nindakake kerja keras lan dheweke duwe utang marang dheweke yen dheweke bali. Dheweke nyerahake pikirane negatif sing nyiksa dheweke babagan keamanan dheweke ing tlaga sing kebak makhluk cidra.
  
  Liwat lensa, dheweke simpati karo warga Ethiopia sing saiki kudu ninggalake omah lan urip supaya bisa urip. Ana sing nangis kelara-lara saka payoné omahé, ana uga sing mbalèni tatuné. Saka wektu kanggo wektu Sam ketemu awak ngambang.
  
  "Yesus Kristus," dheweke ngucap, "pancen pungkasane jagad iki."
  
  Dheweke nggawe syuting banyu sing akeh banget sing katon tanpa wates sadurunge mripate. Nalika langit sisih wetan nglukis cakrawala jambon lan kuning, dheweke ora bisa ngelingi kaendahan latar mburi sing dianakake drama elek iki. Banyu Gamelan mandheg churning lan isi tlaga kanggo wayahe, lan beautified malang, urip manuk manggoni pangilon Cairan. Akeh sing isih ana ing tangki, mancing golek pangan utawa mung nglangi. Nanging ing antarane wong-wong mau mung ana prau cilik sing obah-obah tenan. Kaya-kaya mung siji-sijine kapal sing tumuju menyang endi wae, kanggo hiburan para penonton saka kapal liyane.
  
  "Nina," Sam tersenyum. "Aku mung ngerti yen sampeyan, sayang!"
  
  Diiringi lolongan ngganggu saka swara sing ora dingerteni, dheweke nggedhekake prau sing ngleyang kanthi cepet, nanging nalika lensa disetel kanggo visi sing luwih apik, esemane Sam ilang. "Dhuh Gusti, Nina, menapa ingkang panjenengan tindakaken?"
  
  Dheweke diterusake dening limang prau sing padha cepet-cepet, obah luwih alon amarga sirah Nina. Raine ngomong dhewe. Gupuh lan gaweyan nglarani contorted pasuryan ayu nalika dheweke dayung adoh saka biksu nguber. Sam mlumpat mudhun saka perch ing bale kutha lan nemokake sumber swara aneh sing mbingungake dheweke.
  
  Helikopter militèr mabur saka sisih lor kanggo njupuk warga lan ngeterake wong-wong mau menyang dharatan ing sisih kidul-wétan. Sam ngetung udakara pitung helikopter sing mendarat saka wektu kanggo wektu kanggo njupuk wong saka ditahan sementara. Siji, CH-47F Chinook, lungguh sawetara blok adoh nalika pilot ngumpulake sawetara wong kanggo airlift.
  
  Nina wis meh tekan pinggiran kutha, raine pucet lan teles amarga kesel lan tatu. Sam navigated Waters angel kanggo nggayuh dheweke sadurunge wiku ing dheweke Trail bisa. Dheweke alon mudhun Ngartekno minangka dheweke tangan wiwit gagal dheweke . Kanthi kabeh kekuwatane, Sam nggunakake tangane kanggo mindhah luwih cepet lan nelusuri bolongan, obyek sing landhep, lan alangan liyane ing jero banyu sing ora bisa dideleng.
  
  "Nina!" - dheweke bengok.
  
  "Tulung aku, Sam! Aku dislokasi pundhakku!" - dheweke moaned. "Ora ana apa-apa ing aku. Mangga, dheweke mung ... " dheweke gagap. Nalika dheweke tekan Sam, dheweke scooped munggah menyang tangan lan nguripake watara, slipping menyang klompok bangunan kidul bale kutha kanggo golek panggonan kanggo ndhelikake. Ing mburine, para bhikkhu padha bengok-bengok supaya wong-wong mau nulungi para maling kasebut.
  
  "Oh telek, kita lagi ing telek jero saiki," kang wheezed. "Apa kowe isih bisa mlayu, Nina?"
  
  Mripat kang peteng ndhedhet lan ngeluh, nyekel tangane. "Yen sampeyan bisa masang iki menyang soket, aku bisa nggawe gaweyan nyata."
  
  Sajrone pirang-pirang taun kerja ing lapangan, syuting lan nglaporake ing zona perang, Sam sinau katrampilan sing penting saka EMT sing digarap. "Aku ora bakal ngapusi, tresna," dheweke ngelingake. "Iki bakal lara kaya neraka."
  
  Minangka warga gelem mlaku liwat gang sempit kanggo nggoleki Nina lan Sam, padha kudu tetep meneng nalika nindakake panggantos Pundhak Nina. Sam menehi dheweke tas supaya dheweke bisa cokotan tali, lan nalika pursuers sing njerit ing banyu ngisor, Sam jumangkah ing dodo karo siji sikil, nyekeli tangan trembling karo loro.
  
  "Siap?" - dheweke bisik, nanging Nina mung nutup mata lan manthuk. Sam ditarik hard ing dheweke lengen , alon obah adoh saka kang awak . Nina njerit-njerit sengsara ing sangisore terpal, luh saka ngisor kelopak mata.
  
  "Aku krungu wong-wong mau!" - wong nguwuh ing basa asline. Sam lan Nina ora perlu ngerti basa kanggo ngerti statement, lan alon-alon nguripake lengen nganti didadekake siji karo manset rotator sadurunge relenting. Jerit-jerit Nina sing njerit ora keprungu nganti keprungu dening para wiku sing nggoleki dheweke, nanging ana wong loro sing wis munggah ing undhak-undhakan sing metu saka permukaan banyu kanggo nggoleki.
  
  Salah siji saka wong-wong mau bersenjata karo tumbak cendhak, lan langsung tumuju awak Nina sing ringkih, ngarahake senjata ing dhadhane, nanging Sam nyegat tongkat kasebut. Dheweke njotosi pasuryane persegi dowo, sauntara nuthuk dheweke semaput nalika penyerang liyane mlumpat saka ambang jendela. Sam ngayunake tumbak kaya pahlawan baseball, ngrusak tulang pipi wong kasebut ing impact. Sing ditabrak dadi sadar. Dheweke ngrebut tumbak saka Sam lan disabetake ing sisihe.
  
  "Sam!" - Nina nguwuh. "Sirah munggah!" Dheweke nyoba tangi, nanging banget banget, mula dheweke mbuwang Beretta marang dheweke. Wartawan kasebut nyekel senjata api lan kanthi gerakan siji nyemplungake sirah penyerang ing banyu, nyelehake peluru ing mburi gulu.
  
  "Dheweke mesthi krungu tembakan kasebut," ujare dheweke, menehi tekanan ing tatu tusuk. Skandal njeblug ing lurung-lurung sing kebanjiran ing tengah-tengah penerbangan helikopter militer. Sam katon metu saka lemah dhuwur lan weruh sing helikopter isih ngadeg.
  
  "Nina, kowe bisa?" - dheweke takon maneh.
  
  Dheweke lungguh kanthi angel. "Aku bisa mlaku. Apa rencana?
  
  "Nanggepi kawiranganmu, aku rumangsa yen sampeyan bisa entuk berlian Raja Suleman?"
  
  "Ya, ing tengkorak ing ranselku," wangsulane.
  
  Sam ora duwe wektu kanggo takon bab referensi tengkorak, nanging bungah dheweke menang hadiah. Dheweke pindhah menyang bangunan sing cedhak lan ngenteni pilot bali menyang Chinook sadurunge limping kanthi tenang nalika wong sing ditulungi lagi lungguh. Ing jalur kasebut, ora kurang saka limalas biksu saka pulo kasebut lan enem wong saka Vetera ngoyak wong-wong mau liwat banyu sing nggegirisi. Nalika co-pilot nyiapake kanggo nutup lawang, Sam menet moncong bedhil kanggo sirah.
  
  "Aku pancene ora pengin nindakake iki, kancaku, nanging kita kudu ngalor, lan saiki kudu ditindakake!" Sam chuckled, nyekeli tangan Nina lan tetep dheweke konco wong.
  
  "Ora! Sampeyan ora bisa nindakake iki!" - co-pilot protes banget. Jeritan para wiku sing nesu saya saya cedhak. "Sampeyan ditinggal!"
  
  Sam ora bisa nglilani apa-apa sing ngalangi dheweke munggah helikopter, lan dheweke kudu mbuktekake yen dheweke serius. Nina mbalik maneh marang wong akeh sing ambek mbalangi watu nalika nyedhak. Watu kasebut nabrak Nina ing candhi, nanging dheweke ora tiba.
  
  "Yesus!" - dheweke njerit, nemokake getih ing driji ing ngendi dheweke ndemek sirahe. "Sampeyan mbenturi wanita saben kesempatan, primitif kurang ajar ..."
  
  Tembakan kasebut nggawe dheweke bisu. Sam nembak co-pilot ing sikil, kanggo medeni penumpang. Dheweke ngarahake para wiku, mandheg ing tengah dalan. Nina ora bisa ndeleng biksu sing disimpen ing antarane wong-wong mau, nanging nalika dheweke nggoleki pasuryane, Sam nyekel dheweke lan ditarik menyang helikopter sing kebak penumpang sing wedi. Co-pilot lay groaning ing lantai jejere dheweke, lan dheweke mbusak sabuk kanggo bandage wentis. Ing kokpit, Sam bengok-bengok pesenan ing pilot ing gunpoint, dhawuh marang menyang lor menyang Dansha, titik Rendezvous.
  
  
  32
  Penerbangan saka Axum
  
  
  Ing sikil Gunung Yeha, sawetara warga lokal padha nglumpuk, nggegirisi nalika ndeleng panuntun Mesir sing wis mati, sing kabeh dikenal saka situs penggalian. Kaget liyane sing nggumunake kanggo dheweke yaiku rockfall kolosal sing nutup weteng gunung. Ora yakin apa sing kudu ditindakake, sekelompok penggali, asisten arkeologi lan warga lokal sing males dendam nyinaoni kedadeyan sing ora dikarepke, muttering ing antarane awake dhewe kanggo nyoba ngerteni apa sing kedadeyan.
  
  "Ana trek ban jero, tegese truk abot diparkir ing kene," salah sawijining buruh menehi saran, nuduhake cetakan ing lemah. "Ana loro, bisa uga telung mobil ing kene."
  
  "Mbok menawa mung Land Rover sing digunakake Dr. Hessian saben dina," saran liyane.
  
  "Ora, ing kana, ing ngendi dheweke ninggalake sadurunge njupuk alat anyar ing Mekele wingi," buruh pisanan mbantah, nuding Land Rover arkeolog sing ngunjungi, sing diparkir ing ngisor atap kanvas sawetara tenda. meter adoh saka dheweke.
  
  "Banjur kepiye carane ngerti yen kothak kasebut wis bali? Iki Ajo Kira. mati. Perdue mateni dheweke lan njupuk kothak kasebut!" - wong siji bengok. "Mulane padha ngrusak kamera!"
  
  Pengurangan agresif kasebut nyebabake kerusuhan ing antarane warga ing desa-desa tetangga lan ing tenda-tenda cedhak lokasi penggalian. Sawetara wong nyoba kanggo alesan rationally, nanging paling wanted ora luwih saka mbales murni.
  
  "Apa sampeyan krungu?" Perdue takon Patrick ngendi padha katon saka slope wétan gunung. "Dheweke pengin kulit kita urip, wong tuwa. Apa sampeyan bisa mlaku nganggo sikil iki?"
  
  "Ora bisa," Patrick nyengir. "Tungkakanku patah. Delengen."
  
  Ambruk sing disebabake dening Ajo ora mateni wong loro amarga Perdue wis ngelingi fitur penting saka kabeh rancangan Ajo - metu kothak layang sing didhelikake ing tembok palsu. Untunge, wong Mesir ngandhani Perdue babagan cara-cara kuno nggawe jebakan ing Mesir, utamane ing kuburan lan piramida lawas. Iki carane Perdue, Ajo, lan adhine Ajo, Donkor, oncat karo Sacred Box ing Panggonan pisanan.
  
  Ditutup ing goresan, potholes lan bledug, Perdue lan Patrick, ati-ati supaya ora deteksi, crawled konco sawetara watu gedhe ing dhasar gunung. Patrick cringed minangka pain tajem ing tungkak tengen ditembak liwat wong karo saben gerakan nyeret maju.
  
  "Bisa...a-bisa kita istirahat sebentar?" dheweke takon Perdue. Peneliti sing rambut abu-abu katon maneh.
  
  "Lah, buk, aku ngerti iki lara kaya neraka, nanging yen kita ora cepet-cepet, dheweke bakal nemokake kita. Ora perlu dakkandhani gegaman apa sing digegem wong-wong iki, ta? Sekop, paku, palu...", Perdue ngelingake kancane.
  
  "Aku ngerti. Landy iki adoh banget kanggo aku. Dheweke bakal nyusul aku sadurunge langkah kapindho," ujare. "Sikilku sampah. Mlaku maju, njaluk perhatian, utawa metu lan njaluk bantuan.
  
  "Omong kosong," wangsulane Perdue. "Kita bakal tekan Landy iki bebarengan lan metu saka kene."
  
  "Kepiye sampeyan menehi saran supaya kita nindakake iki?" Patrick mangsuli.
  
  Perdue nuding alat gali ing cedhake lan mesem. Patrick ngetutake arah karo mripate. Dheweke mesthi ngguyu karo Perdue yen uripe ora gumantung saka asile.
  
  "Ora ana ing neraka, David. Ora! Kowe edan?" - Panjenenganipun whispered banter, slapping Perdue ing lengen.
  
  "Apa sampeyan bisa mbayangno kursi rodha sing luwih apik ing kene ing kerikil?" Perdu nyengir. "Siap. Nalika aku bali, kita bakal menyang Landy."
  
  "Lan aku nganggep sampeyan bakal duwe wektu kanggo nyambungake?" - Patrick takon.
  
  Perdue narik tablet cilik sing dipercaya sing dadi sawetara gadget ing siji.
  
  "Oh, sampeyan cilik iman," dheweke mesem marang Patrick.
  
  Biasane, Purdue wis ngeksploitasi kemampuan infra merah lan radar utawa digunakake minangka piranti komunikasi. Nanging, dheweke terus-terusan ningkatake piranti kasebut, nambahake panemuan anyar lan nambah teknologi. Dheweke nuduhake Patrick tombol cilik ing sisih piranti. "Elektrik lonjakan. Kita duwe psikis, Paddy.
  
  "Dheweke nyapo?" Patrick mrengut, mripate sok-sok nglirik Perdue supaya waspada.
  
  "Iku njaluk mobil mlaku," ujare Perdue. Sadurunge Patrick bisa mikir respon, Perdue ngadeg lan mlayu menyang gudang alat. Dheweke obah kanthi sembunyi-sembunyi, miringake awak sing langsing maju supaya ora kelet.
  
  "Sampeyan adoh banget, bajingan edan," bisik Patrick nalika ndeleng Perdue njupuk mobil. "Nanging sampeyan ngerti bab iki bakal nggawe ribut, ta?"
  
  Nyiyapake kanggo mburu ahead, Perdue njupuk ambegan jero lan kabiji carane adoh wong akeh saka dheweke lan Patrick. "Ayo," ujare lan menet tombol kanggo miwiti Land Rover. Ora ana lampu liyane kajaba sing ana ing dashboard, nanging sawetara wong ing cedhak lawang mlebu gunung bisa krungu swara mesin nalika idling. Perdue mutusake yen dheweke kudu nggunakake kebingungan sedhela kanggo keuntungane, lan dheweke mlayu menyang Patrick kanthi mobil sing njerit.
  
  "Mlumpat! Luwih cepet!" - dheweke nguwuh marang Patrick nalika arep tekan dheweke. Agen MI6 lunged ing mobil, meh nuthuk liwat karo kacepetan kang, nanging adrenaline Perdue katahan dheweke ing panggonan.
  
  "Ngene lho! Pateni bajingan iki! "- wong nggero, nuding wong loro sing mlayu menyang Land Rover kanthi gerobak.
  
  "Duh Gusti, muga-muga tanke kebak!" - Patrick bengok, nyopir ember wesi reyot langsung menyang lawang penumpang 4x4. "Tulangku! Balungku ana ing bokongku, Purdue. Dhuh Gusti, panjenengan mateni kula wonten mriki!" kabeh wong akeh bisa krungu nalika padha mlayu nyedhaki wong-wong sing padha mlayu.
  
  Nalika tekan lawang penumpang, Perdue nyuwil jendhela nganggo watu lan mbukak lawang. Patrick berjuang kanggo metu saka mobil, nanging madmen nyedhak nggawe percoyo wong nggunakake kekuatan cadangan, lan mbuwang awak menyang mobil. Padha mangkat, muter rodha, mbuwang watu marang sapa wae ing antarane wong akeh sing nyedhaki banget. Banjur Perdue pungkasane mlaku ing pedal lan nggawe jarak ing antarane wong-wong mau lan geng warga sing ngelak getih.
  
  "Pinten wektu kita kudu menyang Dunsha?" Perdue takon Patrick.
  
  "Kira-kira telung jam sadurunge Sam lan Nina arep ketemu kita ana," Patrick informed marang. Dheweke nglirik ing gauge gas. "Gusti! ora bakal nggawa kita luwih saka 200 kilometer.
  
  "Kabeh ora becik anggere kita lunga saka sarang tawon Iblis ing dalan kita," ujare Perdue, isih nglirik ing kaca spion. "Kita kudu ngubungi Sam lan ngerti ngendi dheweke. Mungkin dheweke bisa nggawa Hercules luwih cedhak kanggo njupuk kita. Dhuh Gusti, mugi-mugi panjenenganipun taksih gesang."
  
  Patrick groaned saben wektu Land Rover ora kejawab bolongan utawa jerked nalika ngganti pindah. tungkak dheweke mateni dheweke, nanging dheweke isih urip lan sing penting.
  
  "Sampeyan wis ngerti babagan Carter. Kok ora kandha?" - Patrick takon.
  
  "Aku wis ngomong, kita ora pengin sampeyan dadi kanca. Yen sampeyan ora ngerti, sampeyan ora bisa melu."
  
  "Lan bisnis iki karo kulawargane? Apa sampeyan ngirim wong kanggo ngurus dheweke uga?" - Patrick takon.
  
  "Ya ampun, Patrick! Aku dudu teroris. Aku bluffing, "Perdue njamin dheweke. "Aku kudu goyangake kandhange, lan matur nuwun kanggo riset Sam lan mol ing Karsten '... kantor Carter, kita nampa informasi manawa garwane lan anak-anake lagi menyang omahe ing Austria."
  
  "Mokal kanggo kurang percaya," wangsulane Patrick. "Sampeyan lan Sam kudu ndaftar dadi agen Ratu, ngerti? Kowe edan, sembrono lan rahasia nganti histeria, kowe loro. Lan Dr. Gould ora adoh saka mburi."
  
  "Inggih, matur nuwun, Patrick," Perdue mesem. "Nanging kita seneng kebebasan, sampeyan ngerti, nindakake pakaryan sing reged tanpa katon."
  
  "Ora ana apa-apa," Patrick mangsuli. "Sapa sing Sam digunakake minangka mol?"
  
  "Aku ora ngerti," wangsulane Perdue.
  
  "David, sopo iki molen? Aku ora bakal napuk wong lanang, percaya karo aku, "Patrick nyentak.
  
  "Ora, aku pancene ora ngerti," Perdue ngeyel. "Dheweke nyedhaki Sam pas dheweke nemokake Sam sing kikuk hacking file pribadi Karsten. Tinimbang nyetel dheweke, dheweke nawarake kanggo njaluk informasi sing dibutuhake kanthi syarat Sam bakal mbukak Karsten.
  
  Patrick nguripake informasi ing sirahe. Iku digawe akal, nanging sawise misi iki dheweke ora yakin maneh sapa sing bisa dipercaya. "Mole" menehi informasi pribadhi Karsten, kalebu lokasi properti lan liya-liyane?"
  
  "Mudhun kanggo jinis getihe," ujare Perdue, mesem.
  
  "Nanging, kepriye rencanane Sam arep mbabarake Karsten? Dheweke bisa duwe properti kasebut kanthi sah, lan aku yakin kepala intelijen militer ngerti carane nutupi trek kasebut nganggo pita merah birokrasi, "ujare Patrick.
  
  "Oh, sing bener," Perdue sarujuk. "Nanging dheweke salah milih ula kanggo dolanan karo Sam, Nina lan aku. Sam lan "mol" disusupi sistem komunikasi server, sing digunakake Karsten kanggo tujuane dhewe. Nalika kita ngomong, alkemis sing tanggung jawab kanggo pembunuhan berlian lan bencana global bakal menyang omah Karsten ing Salzkammergut.
  
  "Kanggo apa?" - Patrick takon.
  
  "Carsten ngumumake yen dheweke duwe berlian kanggo didol," Perdue shrugged. "Watu utami langka sing diarani Sudanese Eye. Kaya watu Celeste lan Firaun sing paling dhuwur, Mripat Sudan bisa sesambungan karo inten cilik sing digawe Raja Suleman sawise ngrampungake Pedalemané. Nomer prima dibutuhake kanggo ngeculke saben pageblug sing kaiket dening Sang Prabu Suleman pitung puluh loro."
  
  "Ngenteni. Lan saiki apa sing kita alami ing kene nggawe kita mikir maneh cynicism kita, "ujare Patrick. "Tanpa angka prima, Penyihir ora bisa nggawe alkimia setan?"
  
  Perdu manthuk. "Kanca-kanca Mesir ing Dragon Watchers ngandhani yen, miturut gulungan-gulungan, para ahli sihir Sang Prabu Suleman naleni saben watu menyang benda langit tartamtu," ujare. "Mesthine, teks sadurunge teks sing dikenal ing Kitab Suci nyatakake yen malaekat sing tiba ana rong atus, lan pitung puluh loro kasebut disebut dening Salomo. Iki minangka kertu bintang kanthi saben berlian.
  
  "Apa Karsten duwe mripat Sudan?" - Patrick takon.
  
  "Ora, aku wis . Iki minangka salah siji saka rong berlian sing bisa dipikolehi dening makelarku saka baroness Hungaria sing ana ing ambang bangkrut, lan saka duda Italia sing pengin miwiti urip anyar adoh saka sedulure mafia, bisa mbayangno? Aku duwe rong nomer prima saka telung. Sing liyane, "Celeste," ana ing kepemilikan Wisaya.
  
  "Lan Karsten didol?" Patrick mrengut, nyoba ngerteni kabeh.
  
  "Sam nindakake iki nggunakake email pribadi Karsten," Perdue nerangake. "Karsten ora ngerti yen Penyihir, Pak Raya, teka kanggo tuku berlian sing paling apik saka dheweke."
  
  "Oh, apik!" Patrick mesem, tepuk tangan. "Angger bisa ngeterake inten turah marang Master Penekal lan Ofar, Raya ora bisa gawe kejutan liyane. Aku ndedonga marang Gusti supaya Nina lan Sam bisa entuk.
  
  "Kepriye carane bisa ngubungi Sam lan Nina? Pirantiku ilang ing sirkus," pitakone Patrick.
  
  "Iki," ujare Perdue. "Gulung mudhun menyang jeneng Sam lan deleng manawa satelit bisa nyambungake kita."
  
  Patrick nindakake kaya sing dijaluk Perdue. Speaker cilik diklik kanthi acak. Ujug-ujug swarane Sam njerit-njerit ing speaker, "Sampeyan wis tekan ngendi? Kita wis nyoba nyambung nganti pirang-pirang jam!"
  
  "Sam," ujare Patrick, "kita lunga saka Axum, lelungan kosong. Yen sampeyan tekan kana, apa sampeyan bisa njupuk kita yen kita ngirim koordinat?"
  
  "Lah, kita lagi ing telek jero kene," Sam ngandika. "Aku," dheweke desahan, "Aku jenis ... ngapusi pilot lan mbajak helikopter penyelamat militer. Panjang critane."
  
  "Gusti!" Patrick squealed, mbuwang lengen ing udhara.
  
  "Dheweke mung ndharat ing lapangan udara Dansha, kaya sing dakpeksa, nanging dheweke bakal nangkep kita. Ing endi-endi ana prajurit, mula aku rumangsa ora bisa nulungi sampeyan, "sambat Sam.
  
  Ing latar mburi, Perdue bisa krungu swara rotor helikopter lan wong njerit. Iku muni kaya zona perang kanggo wong. "Sam, sampeyan entuk berlian?"
  
  "Nina entuk, nanging saiki mesthine bakal disita," ujare Sam, swarane banget lan nesu. "Ing kasus apa wae, priksa koordinat sampeyan."
  
  Raine Perdue dadi fokus, kaya biasane nalika dheweke kudu ngrancang rencana kanggo metu saka kahanan sing angel. Patrick ambegan jero banget. "Seger saka wajan."
  
  
  33
  Apocalypse liwat Salzkammergut
  
  
  Ing udan gerimis, taman-taman Karsten sing ijo-ijo katon apik banget. Ing udan udan sing werna abu-abu, warna kembang katon meh padhang, lan wit-witan ngadeg kanthi megah ing kebak gembur. Nanging, sakperangan alesan, kabeh kaendahan alam ora bisa ngemot raos abot saka mundhut, siksa sing Hung ing udhara.
  
  "Duh Gusti, swarga sengsara sing sampeyan tinggali, Joseph," Liam Johnson ngamati nalika dheweke parkir mobil ing sangisore gumpalan kayu birch perak lan wit cemara sing subur ing bukit ing ndhuwur properti kasebut. "Kaya bapakmu, Setan."
  
  Ing tangane nyekel tas sing isine pirang-pirang zirconia kubik lan watu sing rada gedhe, sing diwenehake asisten Perdue amarga panjaluke bos. Ing bimbingan Sam, Liam wis ngunjungi Reichtisousis rong dina sadurunge kanggo njupuk watu saka koleksi pribadi Purdue. Wanita patang puluh sing apik sing ngatur urusan dhuwit Purdue cukup apik kanggo menehi tandha marang Liam babagan ilang berlian sing wis disertifikasi.
  
  "Nyolong iki lan aku bakal ngethok bal sampeyan nganggo gunting kuku sing tumpul, ya?" - ngandika Lady Scottish nengsemake kanggo Liam, nyerahke tas sing mestine kanggo uncalan ing omah gedhong Karsten. Iki minangka memori sing apik banget amarga dheweke uga katon kaya jinis - kaya ... Miss Moneypenny ketemu Mary Amerika.
  
  Sawise mlebu ing wilayah negara sing gampang diakses, Liam kelingan kanthi ati-ati sinau cithak biru omah kanggo golek dalan menyang kantor ing ngendi Karsten nindakake kabeh bisnis rahasia. Ing njaba, wong-wong keamanan tingkat menengah keprungu ngobrol karo sing duwe omah. Garsten lan anak-anake Karsten wis teka rong jam luwih dhisik, lan wong telu wis leren menyang kamar turu kanggo turu.
  
  Liam mlebu ing vestibule cilik ing mburi sayap wétan lantai siji. Dheweke gampang milih kunci kantor lan menehi mata-mata liyane marang rombongan sadurunge mlebu.
  
  "Sialan!" - Dheweke bisik-bisik, mlebu, meh lali nonton kamera. Liam krasa wetenge kluruk nalika nutup lawang mburi. "Disneyland Nazi!" - dheweke exhaled ing ambegan. "Duh Gusti, aku ngerti sampeyan ana apa-apa, Carter, nanging iki? Telek iki tingkat sabanjure!"
  
  Kantor kabeh dihiasi nganggo simbol Nazi, lukisan Himmler lan Göring lan sawetara patung komandan SS liyane sing pangkat dhuwur. Ing mburi kursine ana spanduk gantung ing tembok. "Ora tau! Order of the Black Sun," Liam negesake, creeping nyedhaki simbol elek sing disulam benang sutra ireng ing kain satin abang. Sing paling ngganggu Liam yaiku klip video bola-bali saka upacara penghargaan Partai Nazi taun 1944 sing terus diputer ing monitor layar datar. Ora sengaja, dadi lukisan liyane, sing nuduhake pasuryan njijiki Yvette Wolf, putri saka Karl Wolf, SS-Obergruppenführer. "Iki dheweke," Liam muni lirih, "Ibu."
  
  Tumindakmu, cah lanang, swara batine Liam njaluk. Sampeyan ora pengin nglampahi wektu pungkasan ing jugangan, ta?
  
  Kanggo spesialis aksi rahasia sing berpengalaman lan pakar spionase teknologi kaya Liam Johnson, mecah brankas Karsten minangka dolanan bocah. Ing brankas, Liam nemokake dokumen liyane kanthi simbol Black Sun, sawijining memorandum resmi kanggo kabeh anggota yen Ordo wis nglacak Freemason Mesir Abdul Raya sing diasingake. Carsten lan kanca-kanca senior ngatur supaya Rai dibebasake saka asylum ing Turki sawise riset ngenalake karyane nalika Perang Donya II.
  
  Umure mung, nyatane dheweke isih urip lan sehat, minangka sifat sing ora bisa dimangerteni sing ndadekake kekaguman Srengenge Ireng. Ing pojok kamar, Liam uga masang monitor CCTV kanthi swara, padha karo kamera pribadine Karsten. Bedane mung siji iki ngirim pesen menyang layanan keamanan Pak Joe Carter, sing bisa gampang dicegat Interpol lan instansi pemerintah liyane.
  
  Misi Liam minangka tugas sing rumit kanggo mbabarake pimpinan backstabbing MI6 lan mbukak rahasia sing dijaga kanthi rapet ing televisi langsung sawise Perdue ngaktifake dheweke. Bebarengan karo informasi sing dipikolehi Sam Cleave kanggo laporan eksklusif, reputasi Joe Carter ana ing bebaya gedhe.
  
  "Ana endi?" Swarane Karsten njerit ing omah, nggegirisi wong sing nyolong MI6. Liam cepet-cepet nyelehake tas berlian ing brankas lan nutup kanthi cepet.
  
  "Sapa, Pak?" - takon petugas keamanan.
  
  "Bojoku! M-m-anak-anakku, kowe padha bodho!" - kang barked, kang mbeta liwat lawang kantor lan whining kabeh cara munggah ing undhak-undhakan. Liam bisa krungu swara interkom ing jejere rekaman looping ing monitor ing kantor.
  
  "Herr Karsten, ana wong sing arep nemoni sampeyan, Pak. Apa jenenge Abdul Raya?" - swara ngumumake kabeh interkom ing omah.
  
  "Apa?" Karsten njerit saka ndhuwur. Liam mung bisa ngguyu karo proyek framing sing sukses. "Aku ora duwe janji karo dheweke! Dheweke mesthine ana ing Bruges, nyebabake kacilakan!"
  
  Liam nyusup menyang lawang kantor, ngrungokake bantahane Karsten. Kanthi cara iki dheweke bisa nglacak lokasi pengkhianat. Agen MI6 metu saka jendhela jamban ing lantai loro kanggo ngindhari wilayah utama sing saiki angker dening petugas keamanan paranoid. Sambil ngguyu, dheweke mlayu saka tembok swarga sing nggegirisi sing bakal ana konfrontasi sing nggegirisi.
  
  "Kowe edan ta, Raya? Wiwit kapan aku dodolan berlian?" Karsten nggerok, ngadeg ing ngarep lawang kantore.
  
  "Pak Karsten, sampeyan ngontak kula nawani adol watu mata Sudan," wangsulane Raya kalem, mripate kang ireng kerlap-kerlip.
  
  "Mripat Sudan? Apa ing jeneng kabeh sing suci sampeyan ngomong babagan? Karsten mendesis. "Kula mboten mbebasaken panjenengan, Raya! We mbebasake sampeyan kanggo nepaki panjalukan kita, kanggo nggawa donya menyang dhengkul! Saiki kowe teka lan ngganggu aku karo omong kosong iki?"
  
  Lambene Rai njedhul, mbukak untu sing njijiki nalika mlaku nyedhaki babi lemu sing ngomong karo dheweke. "Sing ati-ati banget karo sapa sing kokanggep asu, Pak Karsten. Aku rumangsa kowe lan organisasimu wis lali sapa aku!" Raya nesu. "Aku dadi wong wicaksana sing gedhe, penyihir sing tanggung jawab kanggo wabah belalang ing Afrika Lor ing taun 1943, nikmat sing dakkarepake marang pasukan Nazi menyang pasukan Sekutu sing dipasang ing tanah tandus sing ditinggalake dening wong-wong mau!"
  
  Karsten nyender ing kursine, kringet banget. "Aku...aku ora duwe inten, Pak Raya, sumpah!"
  
  "Bukti!" Raya nyembur. "Tuduhna brankas lan dhadhamu. Yen aku ora nemu apa-apa lan sampeyan wis mbuwang wektu sing larang regane, aku bakal ngusir sampeyan nalika sampeyan isih urip."
  
  "Duh, Gusti!" Karsten nguwuh-uwuh, gumregah menyang brankas. Pandangane tiba ing potrete ibune, nyawang dheweke kanthi temenan. Dheweke ngelingi tembung Perdue babagan penerbangan tanpa spine nalika dheweke ninggalake wanita tuwa kasebut nalika omahe diserang kanggo nylametake Perdue. Pungkasane, nalika kabar babagan seda dheweke tekan Ordo, pitakonan wis muncul babagan kahanan wiwit Karsten karo dheweke bengi. Kepiye carane dheweke mlayu lan dheweke ora? Black Sun minangka organisasi sing ala, nanging kabeh anggotane padha lanang lan wadon kanthi akal sing kuat lan cara sing kuat.
  
  Nalika Karsten mbukak brankas kanthi aman, dheweke ngadhepi sesanti sing nggegirisi. Saperangan berlian sumunar saka tas sing ditinggalake ing pepeteng brankas tembok. "Ora mungkin," ujare. "Iki mokal! Iku dudu duwekku!"
  
  Raya nyurung wong gemblung sing dheg-dhegan lan nglumpukake inten ing telapak tangane. Dheweke banjur noleh marani Karsten karo mrengut adem. Pasuryan lan rambute sing ireng ndadekake dheweke katon kaya pratandha pati, bisa uga Reaper dhewe. Karsten nelpon petugas keamanane, nanging ora ana sing mangsuli.
  
  
  34
  Ndhuwur satus kilogram
  
  
  Nalika Chinook ndharat ing landasan udara sing ditinggal ing njaba Dunshae, telung jip militer diparkir ing ngarep pesawat Hercules Perdue sing disewakake kanggo tur Ethiopia.
  
  "Wis rampung," Nina mumet, isih nyekeli sikil pilot tatu karo tangan getih. Kesehatane ora ana bebaya amarga Sam ngarahake paha njaba, ora ana sing luwih elek tinimbang tatu cilik. Lawang sisih mbukak lan warga padha metu sadurunge prajurit teka kanggo njupuk Nina adoh. Sam wis dilucuti senjata lan dibuwang menyang kursi mburi salah sawijining jip.
  
  Kanthong loro sing digawa Sam lan Nina disita banjur diborgol.
  
  "Sampeyan mikir sampeyan bisa teka ing negaraku lan nyolong?" - Kapten bengok-bengok marang wong-wong mau. "Sampeyan mikir sampeyan bisa nggunakake patroli udara minangka taksi pribadi? Hey?"
  
  "Rungokna, bakal dadi tragedi yen kita ora cepet menyang Mesir!" Sam nyoba kanggo nerangake, nanging sing njaluk dheweke doyo ing isine weteng.
  
  "Mangga rungokna!" - Nina nyuwun. "Kita kudu menyang Kairo kanggo mungkasi banjir lan pemadaman listrik sadurunge jagad ambruk!"
  
  "Langene kok ora mandheg, ya?" Kapten moyoki dheweke, squeezing rahang anggun Nina karo tangan kasar.
  
  "Kapten Ifili, copot tanganmu saka wong wadon iku!" - swara lanang dhawuh, njaluk kapten langsung nurut. "Bene dekne lungo. Lan wong lanang uga."
  
  "Kanthi hormat, Pak," ujare kapten, ora ninggalake sisih Nina, "dheweke ngrampok biara, banjur wong sing ora matur nuwun iki," dheweke nggereng, nendhang Sam, "kudu wani ngrampas helikopter penyelamat kita."
  
  "Aku ngerti banget apa sing ditindakake, kapten, nanging yen sampeyan ora nyerahake dheweke saiki, aku bakal ngadili sampeyan amarga ora setuju. Aku bisa uga wis pensiun, nanging aku isih dadi kontributor finansial utama kanggo tentara Ethiopia, "ujare wong kasebut.
  
  "Inggih, Pak," wangsulane kapten lan menehi isyarat supaya wong-wong mau ngeculake Sam lan Nina. Nalika dheweke minggir, Nina ora percaya sapa sing nylametake dheweke. "Kol. Yimen?
  
  Rombongan pribadhi, gunggunge wong papat, ngenteni ing sandhinge. "Pilot sampeyan ngandhani aku babagan tujuan kunjungan sampeyan menyang Tana Kirkos, Dr. Gould," ujare Yimenu marang Nina. "Lan amarga aku duwe utang sampeyan, aku ora duwe pilihan kajaba mbukak dalan kanggo sampeyan menyang Kairo. Ingsun bakal ninggalaké wong loro saka ing Étiopia lan saka ing Éritrea lan Sudan nganti tekan ing Mesir."
  
  Nina lan Sam padha ijol-ijolan pandang sing kebak bingung lan ora percaya. "Eh, matur nuwun, Kolonel," ujare kanthi ati-ati. "Nanging aku bisa takon kenapa sampeyan nulungi aku? Ora dadi rahasia yen sampeyan lan aku salah mlaku."
  
  "Senadyan penilaianmu sing nggegirisi babagan budayaku, Dr. Gould, lan serangan sing ganas marang uripku pribadi, sampeyan nylametake nyawa anakku. Kanggo iki, aku ora bisa ngeculake sampeyan saka dendam apa wae sing bisa daklakoni marang sampeyan, "Kol. Yimenu pasrah.
  
  "Duh Gusti, aku rumangsa kaya omong kosong," ujare dheweke.
  
  "Nyuwun pangapunten?" pitakone.
  
  Nina mesem lan ngulurake tangane marang dheweke. "Aku kandha, aku njaluk ngapura marang sampeyan amarga asumsi lan statementku sing kasar."
  
  "Apa sampeyan nylametake wong?" - Sam takon, isih mbalekake saka jotosan menyang weteng.
  
  Kol. Yimenu nyawang wartawan kasebut, ngidini dheweke mbatalake pernyataane. "Dheweke nylametake anakku saka klelep nalika biara kebanjiran. Akeh sing mati wingi bengi, lan Cantuku mesthi ana ing antarane yen Dr. Gould ora narik dheweke metu saka banyu. Dheweke nimbali aku nalika aku arep melu Pak Perdue lan liyane ing gunung kanggo nyekseni baline Peti Suci, diarani malaekat Suleman. Dheweke ngandhani jenenge lan dheweke nyolong tengkorak. Aku bakal ujar manawa iki dudu kejahatan sing pantes dihukum pati.
  
  Sam nyawang Nina liwat viewfinder kamera video kompak lan nglirik. Luwih becik yen ora ana sing ngerti apa isi tengkorak kasebut. Ora let suwe, Sam lunga karo salah sijine wong Yimenu kanggo njupuk Perdue lan Patrick menyang panggonan Land Rover sing dicolong wis entek diesel. Padha bisa nyopir luwih saka separo sadurunge mandheg, mula ora suwe mobil Sam bisa nemokake.
  
  
  Telung dina mengko
  
  
  Kanthi ijin Yimenu, rombongan kasebut langsung tekan Kairo, ing ngendi Hercules pungkasane ndharat ing cedhak Universitas. "Malaikat Suleman, ya?" Sam nggodha. "Kenapa, ndedonga?"
  
  "Aku ora ngerti," Nina mesem nalika mlebu ing tembok kuno Naga Watcher Sanctuary.
  
  "Apa sampeyan ndeleng kabar?" - Perdue takon. "Dheweke nemokake omah gedhong Karsten wis ditinggal kabeh, kajaba ana tandha-tandha geni sing ninggalake jelaga ing tembok. Dheweke resmi kadhaptar ilang bebarengan karo kulawargane.
  
  "Lan kita ... dheweke ... nyelehake berlian iki ing brankas?" - Sam takon.
  
  "Wis," wangsulane Perdue. "Salah siji Wisaya njupuk wong-wong mau tanpa langsung nyadari yen dheweke palsu, utawa Black Sun njupuk wong-wong mau nalika teka kanggo njupuk pengkhianat kanggo njawab kasunyatan sing ibune nilar dheweke."
  
  "Apa wae wujud sing ditinggalake dening Wisaya," Nina cringed. "Sampeyan krungu apa sing ditindakake dening Madame Chantal, asisten lan pengurus rumah tangga ing wayah wengi. Gusti Allah pirsa apa kang dadi karsane kanggo Karsten."
  
  "Apa wae sing kedadeyan karo babi Nazi kasebut, aku seneng banget lan ora rumangsa ala," ujare Perdue. Dheweke munggah ing tangga pungkasan, isih ngrasakake efek saka trek sing lara.
  
  Sawise lelampahan ngeselake bali menyang Kairo, Patrick ditampa ing klinik lokal kanggo nyetel tungkak lan tetep ing hotel nalika Perdue, Sam lan Nina mlaku munggah ing undhak-undhakan menyang observatorium ngendi Master Penekal lan Ofar nunggu.
  
  "Sugeng rawuh!" Ofar muni, lempitan tangane. "Aku krungu sampeyan bisa duwe kabar apik kanggo kita?"
  
  "Muga-muga, yen ora, sesuk kita bakal nemokake awake dhewe ing ara-ara samun kanthi segara ing ndhuwur kita," grumbulan sinis Penekal saka dhuwur sing lagi ndeleng teleskop.
  
  "Katoné kowé padha slamet perang donya liyane," Ofar ngandika. "Muga-muga sampeyan ora nandhang tatu serius."
  
  "Dheweke bakal ninggalake bekas, Master Ofar," ujare Nina, "nanging kita isih urip lan sehat."
  
  Kabeh observatorium dihiasi karo peta antik, tapestri tenun lan instrumen astronomi lawas. Nina lungguh ing sofa ing jejere Ofar, mbukak tas, lan cahya alam saka langit sore kuning gilded kabeh kamar, nggawe atmosfer gaib. Nalika dheweke nuduhake watu kasebut, loro astronom kasebut langsung nyetujoni.
  
  "Iki nyata. Inten Prabu Suleman," Penekal mesem. "Matur nuwun kanthi sanget kanggo bantuan sampeyan."
  
  Ofar nyawang Perdue. "Nanging apa ora dijanjekake marang Prof. Imru?"
  
  "Apa sampeyan bisa njupuk kesempatan iki lan ninggalake dheweke ing pembuangan bebarengan karo ritual alkimia sing dheweke ngerti?" Perdue takon marang Ofar.
  
  "Pancen ora, nanging aku ngira iki kesepakatan sampeyan," ujare Ofar.
  
  "Prof. Imru ngerti yen Joseph Karsten nyolong wong-wong mau saka kita nalika dheweke nyoba mateni kita ing Gunung Yeha, mula kita ora bakal bisa mbalekake, ngerti?" Perdue nerangake kanthi nyenengake.
  
  "Dadi kita bisa nyimpen ing kene ing brankas kita kanggo nyegah alkimia jahat liyane?" - takon Ofar.
  
  "Inggih, Pak," Perdue dikonfirmasi. "Aku tuku loro saka telu berlian biasa liwat dodolan pribadi ing Eropa, lan miturut kesepakatan, sampeyan ngerti, apa sing daktuku tetep dadi milikku."
  
  "Cukup adil," ujare Penekal. "Aku luwih seneng sampeyan nyimpen. Mangkono, angka prima bakal tetep kapisah saka..." dheweke cepet-cepet ngevaluasi inten kasebut, "... liyane sewidak loro inten Raja Suleman.
  
  "Dadi Wisaya wis nggunakake sepuluh wong kanggo nyebabake wabah nganti saiki?" - Sam takon.
  
  "Ya," Ofar dikonfirmasi. "Nganggo nomer prima siji, 'Celeste.' Nanging dheweke wis dibebasake, mula dheweke ora bisa gawe piala maneh nganti dheweke entuk loro prima lan Pak Perdue.
  
  "Pertunjukan sing apik," ujare Sam. "Lan saiki alkemis sampeyan bakal numpes epidemi?"
  
  "Ora kanggo mbatalake, nanging kanggo mungkasi karusakan saiki, kajaba Wisaya nyelehake tangan ing wong-wong mau sadurunge alkemis kita ngowahi komposisi kanggo nggawe wong-wong mau ora kuwat," wangsulane Penekal.
  
  Ofar pengin ngganti topik sing nglarani. "Aku krungu sampeyan nggawe kabeh mbabarake & # 233; Gagal korupsi MI6, Pak Cleave.
  
  "Ya, bakal ditayangake dina Senin," ujare Sam bangga. "Aku kudu nyunting lan nyritakake kabeh sajrone rong dina nalika aku lara tatu."
  
  "Great job," Penekal mesem. "Utamane babagan masalah militer, negara kasebut ora kudu ditinggal ing peteng ... supaya bisa ngomong." Dheweke nyawang Kairo, isih ora kuwat. "Nanging saiki kepala MI6 sing ilang bakal ditampilake ing televisi internasional, sapa sing bakal ngganti?"
  
  Sam smirked, "Katon Agen Khusus Patrick Smith munggah kanggo promosi kanggo wani pinunjul ing nggawa Joe Carter kanggo kaadilan. Lan count. Yimenu uga ndhukung eksploitasi tanpa cela ing ngarep kamera.
  
  "Iki apik banget," Ofar bungah. "Muga-muga alkemis kita bakal cepet-cepet," dheweke ngempet, mikir. "Aku duwe perasaan ala nalika dheweke telat."
  
  "Sampeyan mesthi duwe perasaan ala yen wong telat, kanca lawas," ujare Penekal. "Sampeyan kuwatir banget. Elinga, urip ora bisa ditebak."
  
  "Iki mesthi kanggo sing durung siyap," swara nesu saka ndhuwur undhak-undhakan. Kabeh padha noleh, ngrasakake hawane adem banget.
  
  "Duh, Gusti!" - Perdue seru.
  
  "Sapa iki?" - Sam takon.
  
  "Iki... iki... sage!" Jawabe Ofar karo dheg-dhegan karo nggegem dhadhane. Penekal ngadeg ing ngarepe kancane nalika Sam ngadeg ing ngarepe Nina. Perdue ngadeg ing ngarep kabeh wong.
  
  "Apa sampeyan bakal dadi mungsuhku, wong dhuwur?" - Si Pesulap takon kanthi sopan.
  
  "Ya," wangsulane Perdue.
  
  "Perdue, sampeyan mikir apa sing sampeyan lakoni?" Nina mendesis medeni.
  
  "Aja nindakake iki," ujare Sam Perdue, nyelehake tangane ing pundhake. "Sampeyan ora bisa dadi martir amarga kaluputan. Wong luwih seneng nindakake telek kanggo sampeyan, elinga. Kita pilih!"
  
  "Aku wis entek saka sabar lan mesthi wis telat cukup dening sing babi kalah kaping pindho ing Austria," Raya growled. "Saiki pasrahna watu-watuné Suléman, utawa kowé kabèh bakal Dakjupuk urip-uripan."
  
  Nina nyekeli inten ing mburine, ora ngerti yen makhluk sing ora wajar duwe bakat kanggo dheweke. Kanthi kekuwatan sing luar biasa, dheweke mbuwang Perdue lan Sam lan tekan Nina.
  
  "Aku bakal ngremuk kabeh balung ing awak cilik sampeyan, Izebel," dheweke grundel, baring sing untu ganas ing pasuryan Nina. Dheweke ora bisa mbela awake dhewe nalika tangane nyekel inten kasebut kanthi kenceng.
  
  Kanthi kekuwatan sing medeni, dheweke nyekel Nina lan nguripake dheweke menyang dheweke. Dheweke dipencet bali marang weteng, lan ditarik dheweke nyedhaki dheweke kanggo ngeculake tangane.
  
  "Nina! Aja diwènèhaké marang dhèwèké!" - Sam barked, njupuk kang kaki. Perdue creeping munggah ing wong saka sisih liyane. Nina nangis medeni, awak goyang-goyang ing rangkulan elek Mage minangka cakar painfully squeezed susu kiwa.
  
  A tangisan aneh oncat saka dheweke, tuwuh dadi nangis saka sangsara elek. Ofar lan Penekal mundur, lan Perdue mandheg nyusup kanggo ngerteni apa sing kedadeyan. Nina ora bisa uwal saka dheweke, nanging genggeman dheweke cepet longgar lan njerite tambah banter.
  
  Sam mrengut bingung, ora ngerti apa sing kedadeyan. "Nina! Nina, ana apa?"
  
  Dheweke mung geleng-geleng kepala lan ngomong karo lambene, "Aku ora ngerti."
  
  Nalika iku Penekal entuk syaraf kanggo mlaku-mlaku kanggo nemtokake apa sing kedadeyan karo Wisaya sing njerit. Mripate mencorong nalika weruh lambene sing dhuwur lan kurus padha rontok bebarengan karo kelopak mata. Tangane nemplek ing dhadhane Nina, kulite kaya ketaman arus listrik. Ambune daging kobong ngebaki kamar.
  
  Ofar nguwuh lan nuding dhadhane Nina: "Iki tandha ing kulite!"
  
  "Apa?" Pitakone Penekal karo nyawang luwih cedhak. Dheweke ngerteni apa sing diomongake kancane lan raine dadi sumringah. "Dokter Mark Gould ngrusak Sage! Delengen! Delengen," dheweke mesem, "iki Segel Suleman!"
  
  "Apa?" - Aku takon. - Perdue takon, nyekeli metu tangane kanggo Nina.
  
  "Segel Salomo!" Penekal mbaleni. "Sawijining jebakan setan, senjata kanggo nglawan dhemit sing dikandhakake wis diparingake marang Sang Prabu Suleman dening Gusti Allah."
  
  Pungkasane, alkemis sing apes tiba ing dhengkul, mati lan layu. Mayitipun ambruk ing jogan, ninggal Nina ora kena tatu. Kabeh wong lanang beku sedhela ing kasepen stunned.
  
  "Paling atus kilogram aku wis tau ngginakaken," Nina ngandika ing unremarkable muni, stroking dheweke tato, detik sadurunge semaput.
  
  "Momen paling apik sing durung nate syuting," ujare Sam.
  
  Nalika kabeh padha wiwit waras saka edan luar biasa sing mentas disekseni, alkemis sing ditunjuk Penekal kesed munggah ing undhak-undhakan. Kanthi nada ora peduli, dheweke ngumumake: "Ngapunten, aku telat. Renovations ing Talinki kang Fish & Kripik katahan kula pungkasan kanggo nedha bengi. Nanging saiki wetengku kebak lan aku siap nylametake jagad iki."
  
  
  ***END***
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Preston W. Bocah
  Gulungan Atlantis
  
  
  Prolog
  
  
  
  Serapeum, candhi - 391 AD. e.
  
  
  Angin sing nggegirisi njedhul saka Segara Mediterania, mecah kasepen sing nguwasani kutha Alexandria sing tentrem. Ing tengah wengi, mung lampu lenga lan cahya geni sing katon ing lurung-lurung amarga limang tokoh sing nganggo busana para wiku kanthi cepet ngliwati kutha. Saka cendhela watu sing dhuwur, ana bocah lanang sing isih enom banget ndeleng dheweke mlaku-mlaku, bisu, kaya para wiku. Dheweke narik ibune menyang dheweke lan nuding dheweke.
  
  Dheweke mesem lan njamin yen dheweke arep menyang misa tengah wengi ing salah sawijining gereja ing kutha kasebut. Mripate coklat gedhe bocah lanang kasebut mirsani bintik-bintik cilik ing ngisor dheweke kanthi kepincut, nglacak wewayangane kanthi pandelengan nalika wujude ireng lan elongated dadi dawa saben liwat geni. Utamane, dheweke bisa mirsani kanthi jelas siji wong sing ndhelikake barang ing sangisore sandhangane, sing penting, sing ora bisa dingerteni.
  
  Ing wayah wengi pungkasan mangsa panas entheng, ana akeh wong njaba lan lampu anget dibayangke fun. Ing sadhuwure, lintang-lintang padha kelip-kelip ing awang-awang, dene ing ngisore ana kapal-kapal dagang sing gedhe-gedhe njedhul kaya raksasa ambegan ing ombak segara sing mumbul-mumbul. Kadhang-kadhang ngguyu utawa kriting kendhi sing pecah ngganggu swasana kuwatir, nanging bocah kasebut wis biasa. Angin sing muter ing rambute peteng nalika dheweke ndedonga ing windowsill kanggo ndeleng luwih apik ing klompok misterius wong suci kang karo kang dadi kepincut.
  
  Nalika tekan prapatan sabanjure, dheweke weruh dheweke ujug-ujug mlayu, sanajan kanthi kecepatan sing padha, ing arah sing beda. Bocahe mrengut, mikir yen saben-saben padha nekani upacara-upacara sing beda-beda ing wilayah kutha. Ibune lagi omong-omongan karo tamune lan didhawuhi turu. Dikagumi dening gerakan aneh saka wong suci, bocah kasebut nganggo jubah dhewe lan nyusup liwat kulawarga lan tamu menyang kamar utama. Barefoot, dheweke mlaku mudhun ing undhak-undhakan watu amba ing tembok kanggo tekan dalan ngisor.
  
  Dheweke mutusake kanggo ngetutake salah sawijining wong kasebut lan ndeleng apa tatanan aneh iki. Para bhikkhu dikenal kanggo pindhah ing kelompok lan nekani misa bebarengan. Kanthi ati sing kebak rasa penasaran sing ora jelas lan rasa ngelak sing ora wajar, bocah kasebut ngetutake salah sawijining biksu. Tokoh sing nganggo jubah mlaku ngliwati gereja sing bocah lanang lan kulawargane asring nyembah minangka wong Kristen. Saking kagete, bocah lanang mau weruh yen dalan sing ditempuh bhikkhu kuwi tumuju ing candhi pagan, yaiku Candhi Serapis. Wedi njedhul ing atine kaya tumbak ing pikirane malah mlaku ing lemah sing padha karo papan ibadah kapir, nanging rasa penasarane mung saya tambah. Dheweke kudu ngerti sebabe.
  
  Ing sadhuwure jembare gang sing sepi, candhi sing megah katon kanthi tampilan lengkap. Isih panas ing dhengkul wiku maling, bocah sregep nguber wewayangane, ngarep-arep supaya tetep cedhak karo abdining Allah ing wektu kaya iki. Atine dheg-dhegan gumun ing candhi, ing kono dheweke krungu wong tuwane ngomong babagan para martir Kristen sing disimpen ing kono dening para pagan kanggo nanem ing paus lan raja saingan. Bocah lanang kasebut urip ing jaman pergolakan gedhe, nalika transisi saka paganisme menyang Kristen katon ing saindenging bawana. Ing Alexandria, konversi dadi getih lan dheweke wedi dadi cedhak karo simbol sing kuat, yaiku omah dewa pagan Serapis.
  
  Dheweke bisa ndeleng rong biksu liyane ing pinggir dalan, nanging dheweke mung ngawasi. Dheweke ngetutake tokoh sing nganggo jubah menyang fasad persegi sing rata saka struktur sing kuwat, meh ora katon. Bocahe ora cepet kaya wiku, nanging ing pepeteng dheweke bisa nuruti lakune. Ing ngarepe ana plataran gedhe, lan ing sadhuwure ana bangunan dhuwur ing kolom-kolom sing megah, sing nggambarake kabeh kaluhuraning Padaleman Suci. Nalika bocah kasebut mandheg kaget, dheweke ngerti yen dheweke ditinggal dhewe lan kelangan wong suci sing nggawa dheweke mrene.
  
  Nanging isih, mimpin dening larangan Fantastic kang nandhang sangsara, dening kasenengan sing mung pareng bisa menehi, kang tetep. Swara-swara kasebut teka ing cedhak, ing kono ana wong kafir loro, sing siji dadi imam ing Serapis, nuju menyang bangunan kolom gedhe. Bocah mau nyedhak lan wiwit ngrungokake.
  
  "Aku ora bakal nyerah marang khayalan iki, Salodius! Aku ora bakal nglilani agama anyar iki ngrebut kamulyan para leluhur kita, para dewa kita!" - wong sing katon kaya imam bisik-bisik serak. Ing tangane dheweke nggawa koleksi gulungan, nalika kancane nggawa patung emas setengah lanang, setengah ras. Dheweke nyekel tumpukan papirus ing tangane nalika mlaku nyedhaki lawang ing pojok tengen plataran. Saka apa sing dirungokake, iki kamar-kamar wong, yaiku Salodius.
  
  "Sampeyan ngerti aku bakal nindakake kabeh kekuwatanku kanggo nglindhungi rahasia kita, Gusti. Sampeyan ngerti yen aku bakal menehi nyawaku, "ujare Salodius.
  
  "Aku wedi yen sumpah iki bakal dites dening gerombolan Kristen, kancaku. Dheweke bakal nyoba nyirnakake kabeh sing isih ana ing eksistensi kita ing pambersihan sesat sing nyamar dadi taqwa, " pandhita ngguyu pait. "Mulane aku ora bakal nate ngetutake imane. Lambemu apa sing luwih dhuwur tinimbang kianat, nalika sampeyan ngaku dadi allahe manungsa, yen sampeyan ngaku ngabekti marang allahe manungsa?"
  
  Kabeh omongane wong-wong Nasrani sing ngaku panguwasa ing sangisore panji-panji Kang Mahakwasa banget ngganggu bocah kasebut, nanging dheweke kudu ngempet ilat amarga wedi yen ditemokake dening wong-wong sing ora sopan sing wani nyenyamah ing lemah kutha gedhene. Ing njaba papan Salodius ana wit pesawat loro sing bocahe milih lungguh nalika wong lanang mlebu. Lampu sing surem madhangi lawang saka njero, nanging kanthi lawang ditutup dheweke ora bisa ndeleng apa sing ditindakake.
  
  Amarga kepinteran sing saya tambah akeh, dheweke mutusake kanggo nyelinep ing njero lan ndeleng dhewe kenapa wong loro kasebut meneng, kaya-kaya mung memedi sisa saka acara sadurunge. Nanging saka ngendi dheweke ndhelikake, bocah kasebut krungu scuff singkat lan beku ing panggonane supaya ora ditemokake. Saking gumunipun, piyambakipun ningali bhikkhu lan kalih priyantun rasukan kalih malih kanthi cepet nglangkungi piyambakipun, lajeng sami mlebet ing kamar kanthi cepet. Sawetara menit mengko, bocah sing gumun katon metu, getih cipratan ing kain coklat sing dienggo kanggo nyamar seragam.
  
  Dheweke dudu wiku! Iki minangka Pengawal Kepausan Paus Koptik Theophilus! Dheweke nguwuh kanthi mental, sing nggawe jantunge deg-degan kanthi medeni lan kaget. Amarga wedi banget kanggo pindhah, dheweke ngenteni nganti wong-wong mau lunga golek wong kapir liyane. Dheweke mlayu menyang kamar sing sepi kanthi sikil sing mbengkongake, obah ing posisi crouched kanggo mesthekake anané sing ora diweruhi ing panggonan sing nggegirisi iki, disucèkaké déning para pagan. Dheweke mlumpat menyang kamar tanpa disadari lan nutup lawang ing mburi supaya bisa krungu yen ana wong sing mlebu.
  
  Bocah kasebut ora sengaja njerit nalika ndeleng wong loro sing wis mati, swarane sing narik kawicaksanan sawetara menit kepungkur dadi meneng.
  
  Dadi bener. Pengawal Kristen kaya ngelak getih kaya wong sesat sing dikutuk imane, pikir bocah kasebut. Wahyu sobering iki ngremuk atine. Pancen bener. Paus Theophilus lan abdiné Gusti Allah nindakake iki mung kanggo panguwasa marang wong, lan ora kanggo ngluhurake bapakne. Apa iku ora ndadekake wong-wong mau padha ala kaya wong kapir?
  
  Ing umure, bocah kasebut ora bisa nanggapi babagan barbarity sing muncul saka wong-wong sing ngaku ngladeni doktrin katresnan. Dhèwèké ndredheg medeni weruh tenggorokané slit lan keselak mambu sing ngélingaké wedhus sing disémbelèh déning bapaké, bau tembaga sing anget sing meksa dhèwèké ngakoni yèn manungsa.
  
  Gusti Allah katresnan lan pangapunten? Punapa punika kadospundi paus lan pasamuwanipun nresnani sesaminipun lan ngapunten tiyang ingkang dosa?Dheweke ngudi-udi ing sirahe, nanging saya suwe saya mikir, saya tambah welas asih marang wong-wong sing dipateni ing lantai. Banjur dheweke kelingan papirus sing digawa karo dheweke lan wiwit ngoyak-oyak kabeh kanthi tenang.
  
  Ing njaba, ing plataran, bocah kasebut keprungu swarane tambah akeh, kaya wong-wong sing ngusir saiki wis nilar rahasia. Saka wektu kanggo wektu dheweke krungu wong njerit ing sengsara, asring ngiring dening tabrakan baja ing baja. Ana kedadeyan ing kuthane bengi iku. Dheweke ngerti. Dheweke krasa ana ing bisik-bisike angin segara sing klelep kresek kapal-kapal dagang, pratandha sing ora nyenengake yen bengi iki ora kaya liyane.
  
  Kanthi nesu mbukak tutup dhadha lan lawang lemari, dheweke ora bisa nemokake dokumen sing dideleng Salodius digawa menyang omahe. Pungkasan, ing tengah-tengah rame perang agama sing nesu ing candhi, bocah kasebut tiba ing dhengkul amarga kesel. Ing jejere wong kapir sing wis mati, dheweke nangis kelara-lara amarga kaget amarga kasunyatan lan pengkhianatan imane.
  
  "Aku ora pengin dadi wong Kristen maneh!" - bengok-bengok, ora wedi yen dheweke bakal nemokake dheweke saiki. "Aku bakal dadi wong kafir lan bakal mbela cara sing lawas! Aku ninggal imanku lan ndadèkké kuwi ing dalané wong-wong sing sepisanan ing donya iki!" - dheweke nangis. "Dadekna aku pelindungmu, Serapis!"
  
  Swara gegaman lan jeritan wong-wong sing dipatèni banter banget, mula bengok-bengok bisa ditafsiraké mung minangka swara pembantaian. Screams ngamuk dielingake wong sing soko adoh luwih cilaka wis kedaden, lan mlayu menyang jendhela kanggo ndeleng kolom ing bagean saka candhi gedhe ndhuwur wis numpes siji. Nanging ancaman nyata teka saka bangunan sing dikuwasani. A panas searing ndemek pasuryan nalika dheweke katon metu jendhela. Geni sing dhuwuré kaya wit-witan sing dhuwuré didilat gedhong-gedhong nalika reca-reca ambruk kanthi impact kuat sing muni kaya tapak raksasa.
  
  Metu lan nangis nangis, bocah sing keweden nggoleki metu darurat, nanging nalika dheweke mlumpat liwat mayit Salodius sing ora ana nyawane, sikile kecekel ing lengene wong kasebut lan dheweke tiba banget ing lantai. Sawise pulih saka jotosan, bocah kasebut weruh panel ing ngisor lemari sing digoleki. Iku panel kayu sing didhelikake ing lantai beton. Kanthi angel banget, dheweke nyorong lemari kayu lan ngangkat tutupe. Ing njero dheweke nemokake tumpukan gulungan lan peta kuno sing digoleki.
  
  Dheweke nyawang wong sing wis mati, sing dipercaya nuding dheweke menyang arah sing bener, kanthi harfiah lan spiritual. "Matur nuwun kanggo sampeyan, Salodius. Kematianmu ora bakal muspra," mesem karo nggegem gulungan ing dhadhane. Nggunakake awak cilik minangka asete, dheweke ngliwati salah sawijining pipa banyu sing ana ing ngisor candhi minangka saluran badai lan lolos tanpa disadari.
  
  
  Bab 1
  
  
  Bern mentheleng ing hamparan biru amba ing sadhuwure dheweke sing katon dawa ing salawas-lawase, rusak mung dening garis coklat pucet ing ngendi dhataran warata tandha cakrawala. Rokokne mung siji-sijine pratandha yen ana angin, nyebul asap putih sing kabur ing sisih wétan nalika mripate biru baja nyisir pinggiran. Dheweke wis kesel, nanging ora wani nuduhake. Absurdities kuwi bakal ngrusak panguwasa. Minangka salah siji saka telu kapten ing camp, kang kudu njaga kadhemen, kekejeman inexhaustible lan kemampuan inhumane kanggo tau turu.
  
  Mung wong kaya Bern bisa nggawe mungsuh shudder lan tetep jeneng unit urip ing whispers kabut warga lokal lan muni hushed saka sing adoh ing samodra. Rambute dicukur cendhek, kulit sirahe katon ing sangisore tunggul werna abu-abu ireng, ora keganggu dening angin kenceng. Kanthi lambe sing dicekel, rokok sing digulung njeblug ing lampu kilat oranye sedhela sadurunge nguntal racun sing ora wujud lan mbuwang bokong ing pager loteng. Ing sangandhaping barikade kang jumeneng, tetesan sawetara atus kaki mudhun menyang sikil gunung.
  
  Iku titik vantage becik kanggo teka tamu, sambutan lan liya-liyane. Bern ngelus-elus jenggot lan jenggot ireng lan abu-abu kanthi driji, ngelus-elus kaping pirang-pirang nganti rapi lan ora ana sisa awu. Dheweke ora butuh seragam - ora ana sing butuh - nanging disiplin sing kaku ngiyanati latar mburi lan latihane. Wong-wonge padha banget regimented lan saben padha dilatih kanggo sempurno ing macem-macem lapangan, anggota gumantung ngerti sethitik saka kabeh lan spesialisasine ing paling. Kasunyatan bilih piyambakipun gesang ing seklusi lan nindakake pasa sing ketat ora ateges padha duwe moralitas utawa kesucian para bhikkhu.
  
  Ing kasunyatane, wong-wong ing Bern minangka sekelompok bajingan multi-etnis sing seneng karo kabeh sing ditindakake dening wong-wong sing ora sopan, nanging dheweke sinau nggunakake kesenengane. Nalika saben wong nindakake tugas lan kabeh misi kanthi sregep, Bern lan loro kancane ngidini paket kasebut dadi asu.
  
  Iki menehi tutup sing apik banget, katon mung brutes sing nindakake pesenan merek militer lan najisake apa wae sing wani ngliwati ambang pager tanpa alesan sing apik utawa duwe dhuwit utawa daging. Nanging, saben wong ing komando Bern iku banget trampil lan pendidikan. Sejarawan, tukang bedhil, profesional medis, arkeolog lan ahli basa mlaku bebarengan karo pembunuh, matématikawan lan pengacara.
  
  Byrne umur 44 taun lan duwe masa lalu sing dadi iri para perampok ing saindenging jagad.
  
  Mantan anggota unit Berlin saka apa sing disebut New Spetsnaz (Rahasia GRU), Bern ngliwati sawetara game pikiran sing nyenengake, ora duwe ati kaya regimen latihan fisik, sajrone taun-taun Jerman njabat ing pasukan khusus Rusia. Dadi ing sangisore swiwine, dheweke mboko sithik dituju dening komandan langsung menyang misi rahasia saka urutan Jerman rahasia. Sawise Bern dadi agen sing efektif banget kanggo klompok rahasia aristokrasi Jerman lan taipan jagad iki kanthi rencana jahat, dheweke pungkasane ditawani misi tingkat entri, sing diwenehake dadi anggota tingkat lima yen sukses.
  
  Nalika dadi cetha yen dheweke kudu nyulik bocah cilik saka anggota dewan Inggris lan mateni bocah kasebut yen wong tuwane ora netepi syarat organisasi kasebut, Bern ngerti yen dheweke ngladeni klompok getih sing kuat lan njijiki lan ora gelem. Nanging, nalika dheweke bali menyang omah kanggo nemokake garwane dirudopekso lan dipateni lan anake ilang, dheweke sumpah bakal nggulingake Ordo Matahari Ireng kanthi cara apa wae. Dheweke nduweni wewenang sing apik yen anggotane dioperasikake ing macem-macem lembaga pemerintah, lan tentakele tekan adoh menyang pakunjaran Eropa Timur lan studio Hollywood, nganti tekan bank kekaisaran lan real estate ing Uni Emirat Arab lan Singapura.
  
  Nyatane, Bern rauh dikenali minangka Iblis, bayangan; kabeh sing ora katon nanging ana ing endi wae.
  
  Sawise mimpin pambrontakan operasi sing padha lan anggota tingkat kapindho kanthi kekuwatan gedhe dhewe, Bern lan kanca-kancane ninggalake tatanan kasebut lan mutusake supaya tujuane mung kanggo numpes saben bawahan lan anggota dewan tinggi Black Sun. .
  
  Mangkono lair Brigade Renegade, pemberontak sing tanggung jawab kanggo oposisi sing paling sukses ing Ordo Matahari Ireng, siji-sijine mungsuh sing cukup elek kanggo njamin peringatan ing barisan Ordo.
  
  Saiki Brigade Renegade nggawe dheweke dikenal ing saben kesempatan kanggo ngelingake Black Sun yen dheweke duwe mungsuh sing kompeten banget, sanajan ora kuat ing jagad teknologi informasi lan keuangan minangka Bab, nanging unggul ing kemampuan taktik lan intelijen. Sing terakhir yaiku katrampilan sing bisa njabut lan ngrusak pamrentah, sanajan tanpa bantuan kasugihan lan sumber daya tanpa wates.
  
  Bern mlaku ing sangisore lengkungan ing lantai kaya bunker rong lantai ing ngisor ruang tamu utama, ngliwati rong gerbang wesi sing dhuwur, ireng, sing nampani wong-wong sing dikutuk ing wetenge kewan, ing ngendi anak-anak saka Srengenge Ireng dieksekusi kanthi prasangka. . Lan apa-apa, dheweke nggarap potongan sing kaping satus, sing diklaim ora ngerti apa-apa. Burn mesthi kepincut karo kepiye kesetiaan dheweke ora nate entuk apa-apa, nanging dheweke rumangsa kudu ngorbanake awake dhewe kanggo organisasi sing duwe tali lan wis mbuktekake manawa dheweke nolak upaya kasebut. diwenehake. Kanggo apa?
  
  Yen ana apa-apa, psikologi budak kasebut mbuktekake manawa sawetara kekuwatan sing ora katon saka niat jahat bisa ngowahi atusan ewu wong sing normal lan apik dadi tentara timah seragam sing mlaku menyang Nazi. Soko bab "Black Sun" dilakokno karo brilliance padha wedi-mlebu sing ndamel wong prayoga ing printah Hitler kanggo ngobong bayi urip lan nonton anak suffocate saka asap gas nalika padha sesambat kanggo ibune. Saben-saben numpes salah siji saka wong-wong mau, dheweke rumangsa lega; ora banget amarga relief saka ngarsane mungsuh liyane, nanging amarga dheweke ora kaya wong-wong mau.
  
  
  Bab 2
  
  
  Nina keselak ing hodgepodge dheweke. Sam ora bisa bantuan nanging chuckle ing tikaman dadakan lan expression aneh dheweke digawe, lan dheweke biji wong karo narrowed glare sing cepet nggawa wong bali kanggo normal.
  
  "Nuwun sewu, Nina," ujare, nyoba ndhelikake rasa senenge, "nanging dheweke mung ngandhani yen sup wis panas, lan sampeyan mung kudu nyelehake sendok. Apa sampeyan mikir bakal kelakon?"
  
  Ilate Nina krasa krasa lara amarga sup sing dirasakake banget, nanging dheweke isih bisa sumpah.
  
  "Apa aku kudu ngelingake sampeyan kepiye aku luwe?" dheweke nyengir.
  
  "Ya, paling ora ping patbelas maneh," ujare karo bocah lanang sing ngganggu, sing nggawe dheweke nyekel sendok ing ajiné ing sangisore bohlam sing wuta ing pawon Katya Strenkova. Iku mambu saka jamur lan kain lawas, nanging kanggo sawetara alesan Nina ketemu banget mulyo, kaya-kaya omah saka urip liyane. Mung serangga, didhukung dening musim panas Rusia, ngganggu dheweke ing zona nyaman, nanging yen ora, dheweke seneng keramahan sing anget lan efisiensi kasar saka kulawarga Rusia.
  
  Rong dina wis liwati wiwit Nina, Sam lan Alexander nyabrang bawana kanthi sepur lan pungkasane tekan Novosibirsk, saka ngendi Alexander menehi kabeh numpak mobil sing disewa sing ora layak kanggo dalan, sing nggawa dheweke menyang peternakan Strenkov ing Kali Argut, sisih lor. tapel wates antarane Mongolia lan Rusia.
  
  Wiwit Perdue wis ninggalake perusahaan ing Belgia, Sam lan Nina saiki ing sih saka pengalaman lan kasetyan saka Alexander, dening adoh paling dipercaya saka kabeh wong sing ora dipercaya padha urusan karo akhir-akhir iki. Ing wayah wengi Perdue ilang karo Renata tawanan saka Ordo Srengenge Ireng, Nina menehi Sam koktail nanite, padha karo sing wis diwenehi Perdue, kanggo nyisihaken saka loro-lorone saka mripat kabeh weruh saka Srengéngé Ireng. Minangka adoh minangka dheweke ngarep-arep, iki minangka mbukak minangka bisa, considering dheweke wis milih affections Sam Cleave liwat kasugihan saka Dave Perdue. Miturut budhal, dheweke njamin yen dheweke adoh saka nyerahake pratelan marang atine, sanajan kasunyatane ora dadi kagungane. Nanging kaya ngono kuwi cara playboy jutawan, lan dheweke kudu menehi pujian - dheweke pancen kejam ing katresnan kaya ing petualangane.
  
  Padha saiki lay kurang ing Rusia nalika padha ngrancang pamindhahan sabanjuré kanggo gain akses menyang Komplek renegade ngendi musuh Black Sun nyekeli benteng sing. Iki bakal dadi tugas banget mbebayani lan ngeselake, amarga padha ora ana maneh kertu trump - mangsa deposed Renata saka Black Sun. Nanging, Alexander, Sam lan Nina ngerti manawa klan para pembelot mung dadi papan perlindungan saka pamrentahan kanggo nggoleki lan mateni wong-wong mau.
  
  Malah yen padha ngatur kanggo gawe uwong yakin pimpinan pemberontak sing padha ora telik Ordo Renata, padha ora idea apa Brigade Renegade ing atine kanggo mbuktekaken. Sing ing dhewe ana idea medeni ing paling.
  
  Wong-wong sing njaga bètèngé ing Mönkh Saridag, pucuk paling dhuwur ing Pagunungan Sayan, ora dadi guyonan. Ajining diri padha dikenal Sam lan Nina, amarga padha sinau nalika dikunjara ing markas Black Sun ing Bruges kurang saka rong minggu sadurungé. Isih seger ing pikirane carane Renata arep ngirim Sam utawa Nina ing misi fateful kanggo infiltrate Brigade Renegade lan nyolong Longinus coveted, gegaman bab kang ora akeh wis dicethakaké. Nganti saiki, dheweke isih durung ngerti apa sing diarani misi Longinus minangka misi sing sah utawa mung taktik kanggo nyukupi napsu ganas Renata kanggo ngirim korban menyang game kucing lan tikus supaya patine luwih nyenengake lan canggih. hiburan dheweke.
  
  Alexander tindak piyambak ing kampanye pengintaian kanggo ndeleng apa jenis keamanan Brigade Renegade kasedhiya ing wilayah sing. Kanthi kawruh teknis lan latihan kaslametan, dheweke meh ora cocog karo wong-wong sing murtad, nanging dheweke lan kanca-kancane loro ora bisa nginep ing peternakan Katya ing salawas-lawase. Pungkasane, dheweke kudu ngubungi klompok pemberontak, yen ora, dheweke ora bakal bisa bali menyang urip normal.
  
  Dheweke ngyakinake Nina lan Sam yen luwih becik dheweke lunga dhewe. Yen piye wae, Ordo isih nglacak wong telu, mesthi ora bakal nggoleki tangane petani tunggal ing LDV (kendaraan tugas ringan) sing dikalahake ing dataran Mongolia utawa ing pinggir kali Rusia. Kajaba iku, dheweke ngerti tanah kelairane kaya mburi tangane, sing nyumbang kanggo lelungan sing luwih cepet lan pangaturan basa sing luwih apik. Yen salah sawijining kolega diinterogasi dening pejabat, kekurangane basa bisa ngalangi rencana kasebut kajaba dicekel utawa ditembak.
  
  Dheweke nyopir ing dalan kerikil cilik sing sepi sing mlaku menyang pagunungan sing dadi tapel wates lan kanthi meneng ngumumake kaendahan Mongolia. Kendaraan cilik kasebut minangka barang biru tua sing bosok sing squeaked saben gerakan roda, nyebabake tasbeh ing kaca spion ngayun kaya pendulum suci. Mung amarga perjalanan Katya sing dikasihi, Alexander nandhang swara manik-manik ing dashboard ing kasepen ing kabin, yen ora, dheweke bakal nyuwek peninggalan saka pangilon lan dibuwang metu saka jendhela. Kajaba iku, wilayah kasebut cukup dilalekake. Ora bakal ana uwal kanggo iki ing rosary.
  
  Rambute ambruk ing angin adhem sing nyebul liwat jendhela sing mbukak, lan kulit ing lengen wiwit kobong amarga adhem. Dheweke sumpah ing gagang compang-camping sing ora bisa ngangkat kaca kanggo menehi comfort saka ambegan adem saka gurun warata sing lagi nyabrang. Ing njero dheweke, ana swara cilik sing ngusir dheweke amarga ora matur nuwun amarga isih urip sawise kedadeyan sing nyenengake ing Belgia ing ngendi Axelle sing ditresnani dipateni lan dheweke bisa lolos saka nasib sing padha.
  
  Ing ngarep dheweke bisa ndeleng pos tapel wates, ing ngendi, untunge, bojone Katya kerja. Alexander cepet-cepet ndeleng rosary sing ditulis ing dashboard mobil sing goyang, lan dheweke ngerti manawa dheweke uga ngelingake berkah sing seneng iki.
  
  "Ya wis! ya wis! Aku ngerti. "Aku ngerti, sial," dheweke croaked, looking ing bab swaying.
  
  Pos tapel wates ora luwih saka bangunan cilik ramshackle liyane, diubengi dening dawa extravagant saka kawat barbed lawas lan patroli wong karo bedhil dawa mung nunggu sawetara tumindak. Wong-wong mau mlaku-mlaku males mrana-mrana, ana sing nyumet rokok kanggo kanca-kancane, ana sing takon turis aneh sing arep liwat.
  
  Alexander weruh ing antarane wong-wong mau Sergei Strenkov, sing difoto karo wong wadon Australia banter sing meksa sinau ngomong "jancok sampeyan" ing Rusia. Sergei minangka wong sing religius banget, kaya kucing liar Katya, nanging dheweke nyenengi wanita kasebut lan ngajari dheweke ngucap "Salam Maria", ngyakinake dheweke yen iki minangka tembung sing dijaluk. Alexander kudu ngguyu lan geleng-geleng sirah nalika ngrungokake obrolan nalika ngenteni ngomong karo penjaga.
  
  "Ya ampun, Dima! Aku bakal njupuk iki!" Sergei bengok-bengok marang kancane.
  
  "Alexander, sampeyan kudu teka ing wayah wengi," dheweke muni kanthi ambegan, nyamar njaluk dokumen kancane. Alexander masrahake dokumen lan mangsuli: "Aku bakal nindakake, nanging sampeyan wis rampung sadurunge, lan aku ora ngandel sapa wae kajaba sampeyan ngerti apa sing bakal daklakoni ing sisih liya pager iki, sampeyan ngerti?"
  
  Sergei manthuk. Dheweke duwe kumis sing kandel lan alis sing ireng lebat, sing ndadekake dheweke katon luwih medeni ing seragame. Loro-lorone Sibiryak, Sergei, lan Katya minangka kanca cilik saka Alexander edan lan nginep pirang-pirang bengi ing pakunjaran amarga gagasan sembrono. Malah banjur, lanang ceking, gemuk iku ancaman kanggo sapa waé sing ngupaya kanggo mimpin urip sing tertib lan aman, lan bocah enom loro mau cepet temen maujud sing Alexander bakal rauh njaluk wong menyang alangan serius yen padha terus setuju kanggo nggabungake wong ing ilegal kang. petualangan gay.
  
  Nanging telu tetep kanca malah sawise Alexander ninggalake kanggo ngawula ing Perang Teluk minangka navigator ing salah siji saka unit Inggris. Taun-taun minangka pakar pramuka lan kaslametan mbantu dheweke cepet munggah pangkat nganti dheweke dadi kontraktor independen sing kanthi cepet ngurmati kabeh organisasi sing nyewa dheweke. Sauntara kuwi, Katya lan Sergei ngalami kemajuan sing mantep ing urip akademik, nanging kekurangan pendanaan lan kerusuhan politik ing Moskow lan Minsk, masing-masing, meksa loro-lorone bali menyang Siberia, ing ngendi dheweke ketemu maneh, meh sepuluh taun sawise ninggalake sing luwih penting. prakara sing ora tau kelakon.
  
  Katya marisi farm mbah kakungipun nalika tuwane tiwas ing bledosan ing pabrik amunisi ing ngendi dheweke makarya nalika dheweke isih mahasiswa ilmu komputer taun kapindho ing Universitas Moscow, lan dheweke kudu bali kanggo lay claims kanggo farm sadurunge dheweke didol menyang negara. Sergei gabung karo dheweke, lan wong loro mau manggon ing kono. Kalih taun salajengipun, nalika Alexander the Unstable diundang ing pesta, wong telu kasebut dadi kenalan maneh, nyritakake petualangane liwat pirang-pirang botol rembulan nganti padha ngelingi dina-dina sing liar kaya-kaya wis urip.
  
  Katya lan Sergei nemokake urip ing deso sing nyenengake lan pungkasane dadi warga gereja, dene kancane sing liar milih urip sing mbebayani lan owah-owahan pemandangan sing tetep. Saiki dheweke njaluk bantuan kanggo nglindhungi dheweke lan kanca-kancane Skotlandia loro nganti bisa ngurutake perkara kasebut, ngilangi, mesthine, tingkat bebaya sing ana, Sam lan Nina. Atine apik lan tansah seneng duwe perusahaan sing apik, Strenkovs ngundang kanca telu kanggo nginep sawetara wektu.
  
  Saiki wis wektune kanggo nindakake apa sing dikarepake, lan Alexander janji marang kanca-kancane nalika isih cilik yen dheweke lan kanca-kancane bakal metu saka bebaya.
  
  "Lungaa liwat gapura kiwa; sing ana ing kono padha ambruk. Gembok iku palsu, Alex. Mung narik chain lan sampeyan bakal weruh. Banjur menyang omah ing pinggir kali, ing kono-" dheweke ora nuding apa-apa, "kira-kira limang kilometer. Ana operator, Costa. Menehi dheweke sawetara omben-omben utawa apa wae sing ana ing botol kasebut. Dheweke pancen gampang nyogok," Sergei ngguyu, "lan dheweke bakal nggawa sampeyan menyang ngendi wae."
  
  Sergei nyelehake tangane menyang kanthonge.
  
  "Oh, aku weruh," Alexander guyon, isin kanca karo isin sehat lan ngguyu bodho.
  
  "Ora, kowe iku wong bodho. Kene," Sergei ngulungake Alexander rosary rusak.
  
  "Oh, Yesus, dudu siji-sijine," Alexander nggresula. Dheweke weruh tampilan hard sing diwenehake Sergei kanggo pitenah lan ngangkat tangane kanthi nada apologetic.
  
  "Iki beda karo sing ana ing pangilon. Delengen, wenehake iki marang salah sawijining pengawal ing kemah lan dheweke bakal nggawa sampeyan menyang salah sawijining kapten, oke?" Sergei nerangake.
  
  "Kenapa tasbeh rusak?" Alexander takon, katon rampung puzzled.
  
  "Iki minangka simbol murtad. Brigade murtad iki digunakake kanggo ngenali siji lan sijine," wangsulane kancane acuh.
  
  "Tunggu, piye kabarmu-?"
  
  "Ora apa-apa, kancaku. Aku uga wong militer, ngerti? "Aku dudu wong bodho," bisik Sergei.
  
  "Aku ora sengaja, nanging kepiye sampeyan ngerti sapa sing pengin kita deleng?" - Alexander takon. Dheweke kepingin weruh yen Sergei mung sikil liyane saka laba-laba Black Sun lan yen dheweke bisa dipercaya. Banjur dheweke mikir Sam lan Nina, ora curiga, ing manor.
  
  "Ngrungokake, sampeyan muncul ing omahku karo wong loro sing ora duwe apa-apa: ora ana dhuwit, ora ana sandhangan, ora ana dokumen palsu ... Lan sampeyan mikir aku ora bisa ndeleng pengungsi nalika aku ndeleng siji? Kajaba iku, dheweke karo sampeyan. Lan sampeyan ora tetep karo wong sing aman. Saiki terus. Lan coba bali menyang peternakan sadurunge tengah wengi, "ujare Sergei. Dheweke nutul gendheng tumpukan sampah wheelie lan whistled ing njaga ing gapura.
  
  Alexander manthuk ing rasa syukur, nyelehake tasbeh ing pangkone nalika mobil nyopir liwat gapura.
  
  
  Bab 3
  
  
  Kacamatane Perdue nggambarake sirkuit elektronik ing ngarepe, madhangi pepeteng sing dheweke lungguh. Iku sepi, mati wengi ing bagean donya. Dheweke ora kejawab Reichtishusis, dheweke ora kejawab Edinburgh lan dina-dina sing ora nyenengake ing omah gedhonge, tamu lan klien sing nggumunake karo panemune lan genius sing ora bisa ditandingi. Kawigatèné wis dadi lugu, dadi gratuitous diwenehi rejeki sing wis dikenal lan obscenely nyengsemaken, nanging wis ora kejawab. Mbalik maneh, sadurunge dheweke entuk telek jero karo wahyu ing Deep Sea One lan pilihan mitra bisnis sing ora apik ing ara-ara samun Parashant, urip minangka petualangan sing menarik lan penipuan romantis.
  
  Saiki kasugihane meh ora bisa nyukupi uripe, lan keprigelan kanggo safety wong liya tiba ing pundhake. Nyoba minangka bisa, kang ketemu sing tetep kabeh bebarengan wis dadi meh mokal. Nina, sing ditresnani, bubar ilang mantan pacangan kang dimaksudaké kanggo menang maneh, ana nang endi wae ing Asia karo wong sing dianggep dheweke tresna. Sam, saingan kanggo katresnan Nina lan (aja nolak) juara anyar saka kompetisi padha, tansah ana kanggo bantuan Perdue ing gaweyan - sanajan iku unjustified.
  
  Kaslametane dhewe ana ing bebaya, ora preduli saka safety pribadine, utamane saiki dheweke wis mandheg mandhegake pimpinan Black Sun. Dhéwan sing ngawasi pimpinan pesenan iki mbokmenawa nonton dheweke lan sakperangan alesan iki njaga rangking ing wayahe, lan iki ndadekake Perdue banget gugup - lan dheweke ora ateges wong gugup. Kabeh sing bisa ditindakake yaiku njaga sirah nganti dheweke duwe rencana kanggo gabung karo Nina lan nggawa dheweke menyang safety nganti dheweke ngerti apa sing kudu ditindakake yen dewan kasebut tumindak.
  
  Sirahe deg-degan amarga mimis gedhe sing wis nandhang sawetara menit kepungkur, nanging saiki dheweke ora bisa mandheg. Ana kakehan ing saham.
  
  Bola-bali, Dave Perdue tinkered karo piranti ing layar holographic kang, nanging ana soko salah sing mung ora bisa ndeleng. Konsentrasi ora cetha kaya biasane, sanajan dheweke nembe tangi saka turu sing ora keganggu. Dheweke wis lara sirah nalika tangi, nanging ora kaget amarga dheweke wis ngombe meh kabeh botol Johnnie Walker abang nalika lungguh ing ngarep perapian dhewe.
  
  "Kanggo swarga!" Perdue bengok-bengok meneng, supaya ora nggugah tangga-tanggane, banjur nggebugi ajiné ing meja. Iku pancene metu saka karakter kanggo wong ilang kelangan, utamané liwat tugas cilik kaya sirkuit elektronik prasaja, kaya kang wis nguwasani ing umur patbelas. Solah bawane sing surem lan ora sabar iku akibat saka sawetara dina kepungkur, lan dheweke ngerti yen dheweke kudu ngakoni yen ninggalake Nina karo Sam wis entuk dheweke.
  
  Biasane, dhuwit lan pesona bisa gampang ngrebut mangsa apa wae, lan ing ndhuwur kabeh, dheweke duwe Nina luwih saka rong taun, nanging dheweke ora nganggep lan ilang saka radar tanpa ngganggu supaya dheweke ngerti yen dheweke isih urip. Dheweke wis digunakake kanggo prilaku iki, lan umume wong nampa iku minangka bagéan saka eccentricity kang, nanging saiki ngerti sing iki jotosan serius pisanan kanggo hubungan. Penampilan kasebut mung ngganggu dheweke, utamane amarga dheweke ngerti yen dheweke sengaja nyimpen dheweke ing peteng lan banjur, kanthi pukulan fatal, narik dheweke menyang konfrontasi sing paling ngancam karo "Srengenge Ireng" sing kuat nganti saiki.
  
  Perdue nyopot kacamata lan diselehake ing kursi bar cilik ing sandhinge. Nutup mripate sedhela, dheweke ngencengi jembatan irung kanthi jempol lan telunjuk lan nyoba ngilangi pikirane sing bingung lan mbalekake otak menyang mode teknis. Bengi iku entheng, nanging angin ndadekake wit-witan sing mati nyenderake menyang jendhela lan ngeruk kaya kucing sing arep mlebu. Ana sing ngintip ing wayah wengi ing njaba bungalow cilik sing dienggoni Perdue tanpa wates nganti dheweke ngrancang pamindhahan sabanjure.
  
  Iku angel kanggo mbedakake antarane nutul tanpa henti saka cabang wit disebabake badai lan fumbling karo master key utawa klik saka busi ing kaca jendela. Perdue mandheg ngrungokake. Biasane, dheweke pancen dudu wong sing duwe intuisi, nanging saiki, miturut naluri sing wis lair, dheweke diadhepi kanthi serius.
  
  Dheweke luwih ngerti tinimbang ngintip, mula dheweke nggunakake salah sawijining piranti, sing isih durung diuji, sadurunge uwal saka omah gedhonge ing Edinburgh ing petengan. Iku jenis spyglass, repurposed kanggo tujuan liyane mawarni-warni saka mung ngresiki kadohan kanggo scrutinize tumindak wong-wong sing ora ngerti apa-apa. Isine fungsi infra merah lengkap karo sinar laser abang sing meh podo karo senapan pasukan tugas, Nanging laser iki bisa Cut liwat paling lumahing ing satus yard. Kanthi gulung cepet saka saklar ing jempol, Perdue bisa nyetel teleskop kanggo njupuk teken panas, supaya nalika ora bisa ndeleng liwat tembok, kang bisa ndeteksi sembarang suhu awak manungsa nalika obah njaba tembok kayu kang.
  
  Dheweke cepet-cepet munggah ing sangang undhak-undhakan saka tangga makeshift sing amba tumuju lantai loro gubug lan tiptoed menyang pojok banget lantai ngendi dheweke bisa ngintip menyang longkangan sempit kang nyambung menyang gendheng thatched. Nempatake mripat tengen menyang lensa, dheweke mriksa area ing njaba bangunan, alon-alon pindhah saka sudhut menyang pojok.
  
  Siji-sijine sumber panas sing bisa dideteksi yaiku mesin jip. Kajaba iku, ora ana indikasi ancaman langsung. Bingung, dheweke lungguh sedhela, mikirake indra nenem sing anyar ditemokake. Dheweke ora tau salah babagan perkara kasebut. Utamane sawise ketemu anyar karo mungsuh fana, dheweke wis sinau kanggo ngenali ancaman sing bakal teka.
  
  Nalika Perdue munggah maneh menyang lantai siji saka kabin, dheweke nutup lawang ngisor sing mimpin kanggo kamar ndhuwur dheweke lan mlumpat liwat telung langkah pungkasan. Dheweke ndharat banget ing sikile. Nalika dheweke mendongak, ana sosok lungguh ing kursine. Dheweke langsung ngerti sapa iku lan atine mandheg. Saka ngendi dheweke teka?
  
  Mripat biru gedhe dheweke katon ethereal ing cahya padhang hologram warna-warni, nanging dheweke langsung nyawang diagram kasebut. Liyane saka dheweke ilang menyang bayangan.
  
  "Aku ora tau ngira yen aku bakal ketemu maneh," kandhane ora bisa ndhelikake rasa kagete sing tulus.
  
  "Mesthi kowe ora nglakoni, David. Aku yakin sampeyan pengin perkara sing padha tinimbang ngetung keruwetan sing nyata, "ujare. Swara sing akrab kasebut katon aneh ing kupinge Perdue sawise kabeh wektu iki.
  
  Dheweke nyedhaki dheweke, nanging bayang-bayang sing menang lan ndhelikake dheweke saka dheweke. Pandangane mudhun lan ngetutake garis gambare.
  
  "Siklik segi empat sampeyan ora teratur ing kene, apa sampeyan ngerti?" - dheweke ngandika kaya ora ana apa-apa. Mripat dheweke fokus ing kesalahane Perdue lan dheweke meneng sanajan dheweke takon babagan topik liyane, kayata anane dheweke ana ing kono nganti dheweke mbenerake kesalahane sing wis dingerteni.
  
  Iku mung khas Agatha Perdue.
  
  Kepribadian Agatha, jenius kanthi sifat-sifat kepribadian obsesif sing ndadekake adhine kembar katon biasa-biasa wae, minangka rasa sing dipikolehi. Yen ana wong sing ora ngerti yen dheweke duwe IQ sing nggumunake, dheweke bisa uga salah yen dheweke edan. Beda karo adhine sing nggunakake kapinteran sing sopan, Agatha ana ing ambang sertifikasi nalika dheweke fokus ing masalah sing mbutuhake solusi.
  
  Lan ing iki kembar padha banget beda saka saben liyane. Perdue kasil nggunakake bakat kanggo ilmu lan teknologi kanggo entuk rejeki lan reputasi raja-raja kuna ing antarane kanca-kanca akademisi. Nanging Agatha ora kurang saka pengemis dibandhingake adhine. Amarga saka introversion unattractive dheweke, kanggo titik ngendi dheweke dadi freak karo mentheleng, wong mung ketemu dheweke aneh lan intimidating. Ajining dhiri kasebut utamane adhedhasar mbenerake kesalahane kanthi gampang ditemokake ing karyane wong liya, lan iki sing paling akeh nyebabake potensi dheweke nalika dheweke nyoba kerja ing bidang fisika utawa sains sing kompetitif.
  
  Ing pungkasan, Agatha dadi pustakawan, nanging ora mung dadi pustakawan, dilalekake ing antarane menara sastra lan cahya surup kamar arsip. Dheweke nuduhake sawetara ambisi, ngupayakake dadi luwih saka psikologi antisosial sing didikte. Agatha duwe karir sampingan minangka konsultan kanggo macem-macem klien sugih, biasane sing nandur modal ing buku arcane lan nguber okultisme sing ora bisa dihindari sing teka karo trappings grisly sastra kuna.
  
  Kanggo wong kaya wong-wong mau, sing terakhir iki anyar, ora luwih saka hadiah ing kontes pipis esoterik. Ora ana klien sing nate nuduhake apresiasi sejati kanggo Donya Lawas utawa para ahli Toret sing nyathet acara sing ora bakal dideleng dening mata anyar. Iku ndamel dheweke edan, nanging dheweke ora bisa nguripake mudhun acak enem-tokoh ganjaran. Sing mesthi wae bodho, ora preduli sepira komitmen dheweke kanggo tetep setya karo makna sejarah buku-buku lan papan sing dituju kanthi bebas.
  
  Dave Perdue katon ing masalah adhine ngganggu wis nuding metu.
  
  Kepriye sih aku kangen iki? Lan kenapa dheweke kudu ana ing kene kanggo nuduhake aku? dheweke mikir, nyetel paradigma, kanthi diam-diam nguji reaksi dheweke karo saben pangalihan sing digawe ing hologram. Ekspresi dheweke kosong lan mripate meh ora bisa dipindhah nalika dheweke ngrampungake babak. Iki minangka tandha apik. Yen dheweke sighed, shrugged, utawa malah blinked, kang bakal ngerti yen dheweke mbantah apa kang dilakoni-ing tembung liyane, iku bakal ateges sing sanctimoniously patronize wong ing cara dhewe.
  
  "Seneng?" dheweke wani takon, mung ngarep-arep yen dheweke nemokake kesalahan liyane, nanging dheweke mung manthuk. Mripate pungkasane mbukak kaya wong normal, lan Perdue ngrasakake ketegangan.
  
  "Dadi, kanggo apa aku utang invasi iki?" takon dheweke karo njupuk botol liyane omben-omben saka tas travel.
  
  "Oh, sopan kaya biasane," dheweke ngempet. "Aku njamin sampeyan, David, gangguanku pancen bener."
  
  Dheweke nyedhot gelas wiski lan menehi botol marang dheweke.
  
  "Ya matur nuwun. "Aku bakal njupuk sawetara," dheweke mangsuli lan leaned maju, nggawa tangane bebarengan lan ngusapake antarane pupu. "Aku butuh bantuan sampeyan babagan sesuatu."
  
  Tembung-tembunge kaya pecahan kaca ing kupinge. Nalika kobongan geni, Perdue noleh madhep adhine, abu-abu abu-abu amarga ora percaya.
  
  "Oh, ayo, nganggo melodrama," ujare ora sabar. "Apa pancen ora bisa dingerteni yen aku butuh bantuan sampeyan?"
  
  "Ora, ora kabeh," wangsulane Perdue, nyedhot segelas cairan masalah. "Ora bisa dingerteni yen sampeyan takon."
  
  
  Bab 4
  
  
  Sam ndhelikake memoar saka Nina. Dheweke ora pengin dheweke ngerti babagan pribadine babagan dheweke, sanajan dheweke ora ngerti sebabe. Cetha yen dheweke ngerti meh kabeh babagan pati elek tunangane ing tangan organisasi senjata internasional sing dipimpin dening kanca paling apik saka mantan bojone Nina. Kaping pirang-pirang sadurunge, Nina nangisi hubungane karo wong sing ora duwe ati sing mandhegake impen Sam ing dalan getih nalika dheweke mateni katresnane kanthi brutal. Nanging, cathetan kasebut ngemot rasa nesu, dheweke ora pengin Nina weruh yen dheweke wis maca, mula dheweke mutusake kanggo ndhelikake saka dheweke.
  
  Nanging saiki, nalika ngenteni Alexander bali kanthi pesen babagan carane gabung karo pangkat murtad, Sam nyadari yen wektu bosen ing deso Rusia ing sisih lor tapel wates bakal dadi wektu sing tepat kanggo nerusake memoar.
  
  Alexander banjur kendel, mbok menawa bodho, kanggo ngomong karo wong-wong mau. Dheweke bakal menehi pitulungan, bebarengan karo Sam Cleave lan Dr.. Nina Gould, kanggo ngadhepi Order of the Black Sun lan pungkasanipun nemokake cara kanggo nggawa mudhun organisasi sapisan lan kanggo kabeh. Yen pambrontak durung nampa kabar babagan wektu tundha kanthi resmi ngusir pimpinan Black Sun, Alexander ngrancang kanggo ngeksploitasi kelemahan sedhela iki ing operasi pesenan kanggo nyerang pukulan sing efektif.
  
  Nina mbantu Katya ing pawon, sinau masak pangsit.
  
  Saben-saben, nalika Sam nyathet pikirane lan kenangan sing lara ing buku tulise sing rusak, dheweke krungu wong wadon loro kasebut ngguyu nyaring. Iki bakal diterusake kanthi ngakoni sawetara ineptitude ing bagean Nina, nalika Katya bakal nolak kesalahane isin dheweke.
  
  "Sampeyan apik banget ..." Katya njerit, tiba ing kursi karo ngguyu: "Kanggo Skotlandia! Nanging kita isih bakal nggawe wong Rusia saka sampeyan!
  
  "Aku ragu, Katya. Aku arep ngajari sampeyan carane nggawe Highland haggis, nanging jujur, aku uga ora apik banget! Nina ngguyu banter.
  
  Iki kabeh muni rada meriah, Sam mikir, nalika nutup tutup notebook lan diselehake kanthi aman menyang tas bebarengan karo pulpen. Dheweke wungu saka amben siji kayu ing kamar tamu kang dienggo bareng karo Alexander lan mlaku mudhun lorong amba lan mudhun undhak-undhakan cendhak menyang pawon, ngendi wong wadon padha nggawe neraka swara.
  
  "Lah! Sam! Aku nggawe ... oh ... aku nggawe kabeh batch ... saka akeh? Akeh barang...?" dheweke mrengut lan menehi isyarat supaya Katya nulungi dheweke.
  
  "Dumpling!" Katya nguwuh-uwuh kanthi bungah, karo nunjukake tangane menyang adonan lan daging sing kasebar ing meja pawon.
  
  "Akeh!" Nina cekikikan.
  
  "Apa sampeyan cah wadon mabuk kanthi kebetulan?" pitakone, gumuyu karo wong wadon ayu loro sing untunge bisa macet ing tengah-tengah. Yen dheweke wis dadi wong sing luwih cavalier karo views ganas, iku uga wis ngemot pikiran reged, nanging Sam, kang mung plopped mudhun ing kursi lan mirsani Nina nyoba kanggo Cut keuangan bener.
  
  "Kita ora mabuk, Pak Cleave. We are mung mabuk, "Katya nerangake, nyedhaki Sam karo jar senggol kaca prasaja setengah isi karo cairan bening ominous.
  
  "Oh!" - dheweke nguwuh, nganggo tangane ing rambute peteng sing kandel, "Aku wis weruh iki sadurunge, lan iki sing bakal kita sebutake Cleaves minangka trabasan menyang Slocherville. Aku rada awal, matur nuwun.
  
  "Awal?" Katya takon, bener-bener bingung. "Sam, isih ana jam nganti tengah wengi!"
  
  "Ya wis! Awake dhewe wiwit ngombe wiwit jam 7 bengi," Nina nyeluk karo tangane nyemplungake daging babi, bawang, bawang putih lan peterseli sing dicincang kanggo ngisi kanthong adonan.
  
  "Aja bodho!" Sam gumun nalika dheweke kesusu menyang jendhela cilik lan weruh langit padhang banget kanggo apa sing ditampilake jam tangane. "Aku ngira iku luwih dhisik lan aku mung dadi bajingan sing kesed, pengin tiba ing amben."
  
  Dheweke nyawang wong wadon loro, beda kaya rina lan wengi, nanging ayu kaya liyane.
  
  Katya katon persis kaya sing dibayangake Sam nalika krungu jenenge, sadurunge dheweke teka ing peternakan. Kanthi mripat biru gedhe sunken menyang sockets orbital bony lan tutuk sudhut karo lambé lengkap, dheweke katon stereotypically Russian. Tulang pipine padha banget pocapan sing nggawe bayangan ing pasuryan ing sangisore cahya atos tiba saka ndhuwur, lan rambute pirang lurus tiba ing pundhak lan bathuk.
  
  Slender lan dhuwur, dheweke towered liwat tokoh cilik saka cah wadon Scottish peteng-paningalan jejere dheweke. Nina pungkasanipun dibalèkaké kanggo werna rambute dhewe, coklat peteng sugih sing banget tresna kanggo drown pasuryan nalika dheweke lungguh astride wong ing Belgium. Sam lega weruh yen dheweke pucet gauntness wis ilang lan dheweke bisa maneh mameraken kurva anggun lan kulit abang. Wektu sing adoh saka cengkeraman Srengenge Ireng wis nambani dheweke.
  
  Mbokmenawa hawa negara sing adoh, adoh saka Bruges sing nggawe tenang wong loro, nanging dheweke rumangsa luwih revitalisasi lan santai ing lingkungan Rusia sing lembab. Ing kene kabeh luwih prasaja, lan wong-wong padha sopan nanging angel. Iki dudu tanah kanggo prudence utawa sensitivitas, lan Sam seneng kaya ngono.
  
  Looking metu liwat dataran warata ngowahi ungu ing cahya rowo lan ngrungokake fun ing omah karo wong, Sam ora bisa bantuan nanging wonder carane Alexander iki dilakoni.
  
  Sam lan Nina mung bisa ngarep-arep yen para pemberontak ing gunung bakal percaya marang Alexander lan ora nyalahke dheweke minangka mata-mata.
  
  
  ***
  
  
  "Sampeyan iku mata-mata!" - bengok pemberontak Italia sing kurus, kanthi sabar mlaku-mlaku ngubengi awak rawan Alexander. Iki menehi Rusia sirah elek, kang mung digawe Samsaya Awon dening regane mudhun posisi liwat bathtub banyu.
  
  "Ngrungokake aku!" Alexander nyuwun kaping atus. Tengkorakipun bledosan nalika getih mlumpat ing mburi mripate, lan tungkak dheweke mboko sithik ngancam bakal dislokasi amarga bobot awak, sing digantung saka tali lan ranté sing dipasang ing langit-langit watu sel. "Yen aku dadi mata-mata, kenapa aku teka ing kene? Yagene aku teka mrene nggawa informasi sing bisa mbantu kasus sampeyan, mie kurang ajar?"
  
  Italia ora ngurmati penghinaan rasial Alexander lan, tanpa protes, mung nyemplungake sirah Rusia menyang adus banyu es, supaya mung rahang sing tetep ing ndhuwur. Kanca-kancane ngguyu karo reaksi wong Rusia nalika lungguh lan ngombe ing njaba gerbang sing dikunci.
  
  "Sampeyan luwih ngerti apa sing kudu diomongake nalika bali, stronzo! Uripmu gumantung marang wong pasta iki, lan interogasi iki wis entuk wektu kanggo ngombe. Aku bakal nggawe sampeyan klelep, aku bakal nindakake!" - bengok-bengok, dhengkul ing jejere jedhing supaya wong Rusia sing kecemplung bisa krungu dheweke.
  
  "Carlo, apa masalahe?" Bern nyeluk saka koridor sing dicedhaki. "Sampeyan katon gugup banget," ujare kapten kanthi blaka. Swarane saya banter nalika nyedhaki lawang mlebu. Wong loro liyane nggegirisi nalika ndeleng pimpinan kasebut, nanging dheweke ngucapake supaya santai.
  
  "Kapten, wong bodho iki ujar manawa dheweke duwe informasi sing bisa nulungi kita, nanging mung duwe dokumen Rusia, sing katon palsu kanggo kita," ujare wong Italia nalika Bern mbukak gerbang ireng sing kuwat kanggo mlebu ing wilayah interogasi, utawa luwih - kanggo nyiksa. kamar.
  
  "Wonten makalahipun?" takon kapten, lan Carlo nuding kursi sing pisanan ditaleni Rusia. Bern nglirik pas wewatesan lan kertu identifikasi sing dipalsukan kanthi apik. Tanpa nyingkirake prasasti Rusia, dheweke kandha kanthi tenang: "Carlo."
  
  "Sopo, piye?"
  
  "Wong Rusia klelep, Carlo. Ayo dheweke tangi."
  
  "Duh, Gusti!" Carlo mlumpat munggah lan ngangkat Alexander gasping. Wong Rusia sing wis direndhem ngempet hawa nepsu, batuk banget sadurunge muntahake banyu sing berlebihan ing sisteme.
  
  "Alexander Arichenkov. Apa jeneng aslimu?" Byrne takon tamu, nanging banjur nyadari yen jeneng wong iku ora penting kanggo nudge. "Kira-ira ora masalah. Sampeyan bakal mati sadurunge tengah wengi."
  
  Alexander ngerti dheweke kudu nggawe perkara marang atasane sadurunge ditinggalake dening penyiksa sing kurang perhatian. Banyu isih nglumpukake ing mburi bolongan irung lan ngobong saluran irung, mula meh ora bisa ngomong, nanging uripe gumantung.
  
  "Kapten, aku dudu mata-mata. Aku pengin melu perusahaan sampeyan, iku kabeh," Rusia wiry rambled.
  
  Bern nguripake tumit. "Lan kenapa sampeyan pengin nindakake iki?" Dheweke menehi tandha supaya Carlo ngenalake subyek menyang ngisor bathtub.
  
  "Renata wis dibuwang!" Alexander njerit. "Aku dadi bagean saka rencana kanggo nggulingake pimpinan Ordo Matahari Ireng, lan kita sukses ...
  
  Bern ngangkat tangan kanggo nyegah wong Italia nindakake pesenan sing pungkasan.
  
  "Sampeyan ora usah nyiksa aku, Kapten. Aku ing kene kanggo menehi informasi kanthi bebas!" - diterangno Russian. Carlo mandeng karo gething, tangane twitched ing blok sing kontrol nasib Alexander.
  
  "Kanggo ijol-ijolan informasi iki, sampeyan pengin ...?" - Bern takon. "Apa sampeyan pengin melu kita?"
  
  "Ya wis! ya wis! Aku lan kanca loro sing uga mlayu saka Srengenge Ireng. Kita ngerti carane golek anggota sing paling dhuwur, mula dheweke nyoba mateni kita, kapten, "ujare gagap, ngalami rasa ora nyaman kanggo nemokake tembung sing bener nalika banyu ing gulune isih angel ambegan.
  
  "Endi kancamu loro iki? Apa padha ndhelik, Pak Arichenkov?" pitakone Bern sinis.
  
  "Aku teka dhewe, kapten, kanggo mangerteni apa gosip babagan organisasi sampeyan bener; Apa sampeyan isih akting," Alexander muni cepet. Bern tumungkul ing sandhinge lan nyawang dheweke munggah-mudhun. Wong Rusia iku setengah umur, cendhak lan kurus. Parut ing sisih kiwa pasuryane ndadekake dheweke katon kaya pejuang. Kapten buritan ngusapake driji telunjuk ing catu, saiki dadi ungu ing kulit Rusia sing pucet, lembab, lan adhem.
  
  "Muga-muga iki dudu akibat saka kacilakan mobil utawa liya-liyane?" takon Alexander. Mripat biru pucet wong teles padha getih saka meksa lan meh drowning nalika piyambakipun nyawang kapten lan guncang sirahe.
  
  "Aku duwe akeh bekas, kapten. Lan ora ana sing dadi akibat saka kacilakan, aku njamin sampeyan. Umume peluru, serpihan lan wanita kanthi karakter panas, "jawab Alexander karo lambene biru tremor.
  
  "Wong wadon. Oh ya, aku seneng. Sampeyan muni kaya wong saka jinisku, kanca, "Bern mesem lan katon meneng nanging hard ing Carlo, sing Alexander unsettled sethitik. "Oke, Pak Arichenkov, aku bakal menehi keuntungan saka keraguan. Maksudku, kita dudu kewan kurang ajar! " grenenge wong-wong sing ana ing kono lan padha gremeng-gremeng banget.
  
  Lan Ibu Rusia menehi salam marang sampeyan, Alexander, swara batine nggegirisi ing sirahe. Muga-muga aku ora tangi mati.
  
  Minangka relief sing ora mati wis sakabeheng liwat Alexander kupeng lolong lan surak saka Pack saka kewan, awak dadi limp lan ambruk menyang lalen.
  
  
  Bab 5
  
  
  Sakdurunge jam loro esuk, Katya nyelehake kertu pungkasan ing meja.
  
  "Aku gulung mudhun."
  
  Nina ngguyu guyon, squeezes tangane supaya Sam ora bisa maca raine tanpa ekspresi.
  
  "Ayo. Entuk, Sam!" - Nina ngguyu nalika Katya ngambung pipine. Si ayu Rusia banjur ngambung nduwur sirahe Sam lan muni ora krungu, "Aku arep turu. Sergei bakal enggal bali saka shift.
  
  "Sugeng dalu, Katya," Sam mesem, nyelehake tangane ing meja. "Loro pasangan".
  
  "Ha!" Nina mbengok. "Aula lengkap. Bayar, mitra."
  
  "Sialan," Sam muttered lan nyopot kaos kaki kiwa. Strip poker nyuworo luwih apik nganti dheweke sinau sing Ladies luwih apik ing saka kang pisanan panginten nalika piyambakipun sarujuk kanggo muter. Kanthi celonone cendhak lan kaos kaki siji, dheweke nggegirisi ing meja.
  
  "Sampeyan ngerti iki ngapusi lan kita mung ngidini amarga sampeyan mendem. Iku bakal elek yen kita njupuk kauntungan saka sampeyan, ta?" dheweke kuliah dheweke, lagi wae ora bisa ngemot dhéwé. Sam wanted kanggo ngguyu, nanging ora pengin ngrusak wayahe lan sijine ing slouch paling pathetic kang.
  
  "Nuwun sewu, nggih sampun kendel. Saiki mung sawetara wanita sing sopan ing planet iki, "ujare kanthi nyenengake.
  
  "Inggih leres," Nina sarujuk, nyedhot jar kapindho saka moonshine menyang kaca. Nanging mung sawetara irungnya, padha mung spilled unceremoniously menyang ngisor kaca, mbuktekaken, kanggo medeni dheweke, sing seneng-seneng lan game ing wayah wengi wis rampung kusam. "Lan aku mung ngidini sampeyan ngapusi amarga aku tresna sampeyan."
  
  Gusti, aku pengin dheweke sober nalika dheweke ngomong sing, Sam wished minangka Nina cupped pasuryan ing tangan. Aroma alus saka wangi dheweke campur karo serangan beracun saka roh sing disuling nalika dheweke ngecup lambene.
  
  "Ayo turu karo aku," dheweke ngandika, lan mimpin Skotlandia wangun Y staggering metu saka pawon nalika painstakingly diklumpukake sandhangané ing dalan metu. Sam ora ngomong apa-apa. Dheweke ngira yen dheweke mlaku-mlaku menyang Nina menyang kamar kanggo mesthekake yen dheweke ora tiba ing undhak-undhakan, nanging nalika dheweke mlebu kamar cilik ing pojok liyane, dheweke nutup lawang ing mburi.
  
  "Apa sing sampeyan tindakake?" dheweke takon nalika dheweke weruh Sam nyoba kanggo narik ing jins, klambi kang di buwang liwat Pundhak.
  
  "Aku kedinginan, Nina. Sedhela wae," wangsulane karo ngempet resleting.
  
  Drijine Nina sing tipis nutupi tangane sing gemeter. Dheweke slid dheweke tangan menyang jins, narik kuningan zipper untu loro maneh. Sam froze, entranced dening dheweke tutul . Panjenenganipun involuntarily nutup mata lan felt dheweke anget, lambé alus dipencet marang kang.
  
  Dheweke di-push bali menyang amben lan dipateni lampu.
  
  "Nina, kowe mendem, cah. Aja nindakake apa-apa sing bakal disesali ing wayah esuk, "dheweke ngelingake, mung minangka wewaler. Nyatane, dheweke kepengin banget supaya dheweke bisa bledosan.
  
  "Ing bab mung aku bakal getun iku aku kudu nindakake iki quietly," dheweke ngandika, dheweke swara kaget sober ing pepeteng.
  
  Dheweke bisa krungu boots dheweke ditendhang ing sisih lan banjur kursi obah ing sisih kiwa amben. Sam felt dheweke nyerang wong, clumsily crushing tempik karo dheweke bobot.
  
  "Ngati-ati!" - dheweke groaned. "Aku butuh wong-wong mau!"
  
  "Aku uga," ujare, ngambung dheweke kanthi semangat sadurunge bisa nanggapi. Sam nyoba ora ilang kalem nalika Nina dipencet awak cilik marang wong, ambegan mudhun gulu. Dheweke gasped nalika dheweke anget, kulit wuda kena wong, isih kadhemen saka muter shirtless poker kanggo rong jam.
  
  "Sampeyan ngerti aku tresna sampeyan, ta?" - dheweke whispered. Mripatipun Sam mriyang malih ing ecstasy wegah nalika krungu tembung iku, nanging alkohol sing ngiringi saben syllable ngrusak Bliss kang.
  
  "Ya, aku ngerti," dheweke ngyakinake dheweke.
  
  Sam egois ngidini dheweke duwe pamrentahan bebas ing awak. Dheweke ngerti yen dheweke bakal rumangsa salah babagan iki, nanging saiki dheweke ujar manawa dheweke menehi apa sing dikarepake; bilih piyambakipun namung panampa begja passion dheweke.
  
  Katya ora turu. Lawange creaked mbukak lirih nalika Nina wiwit moan, lan Sam nyoba kanggo nggawe bisu Nina karo ambungan jero, wus padha ora bakal disturb Jeng. Nanging ing tengah-tengah kabeh iki, dheweke ora bakal peduli sanajan Katya mlebu kamar, nguripake lampu lan nawarake kanggo gabung - anggere Nina mikirake urusane dhewe. Tangane ngelus-elus punggung dheweke lan dheweke ngusapake driji ing siji utawa loro bekas, sing saben-saben dheweke bisa ngelingi sababe.
  
  Dheweke ana ing kana. Wiwit ketemu, uripe ora bisa dikendhaleni dadi sumur bebaya sing peteng lan tanpa wates, lan Sam mikir kapan dheweke bakal tekan lemah sing ora ana banyu. Nanging dheweke ora preduli, sing utama yaiku padha nabrak bebarengan. Piye wae, karo Nina ing sisihe, Sam rumangsa aman, sanajan ana ing genggaman pati. Lan saiki dheweke ana ing tangane tengen kene, dheweke manungsa waé wis fokus kanggo wayahe ing wong lan wong piyambak; dheweke rumangsa ora bisa dikalahake, ora kena.
  
  Mlaku Katya teka saka pawon, ngendi dheweke mbukak kunci lawang kanggo Sergei. Sawise ngaso sedhela, Sam krungu pacelathone sing ora bisa dimangerteni. Dheweke ngucapke matur nuwun kanggo obrolan ing pawon supaya bisa seneng screams muffled Nina saka kesenengan nalika dipencet menyang tembok ngisor jendhela.
  
  Limang menit banjur lawang pawon ditutup. Sam ngrungokake arah swara. Boots abot ngetutake langkah anggun Katya menyang kamar turu utama, nanging lawange ora keri. Sergei meneng, nanging Katya ngendika, banjur kanthi ati-ati nuthuk lawang Nina, ora ngerti yen Sam karo dheweke.
  
  "Nina, aku bisa mlebu?" - dheweke takon cetha saka sisih liyane saka lawang.
  
  Sam njagong, siap njupuk jins, nanging ing pepeteng dheweke ora ngerti ngendi Nina dibuwang. Nina semaput. Dheweke orgasme ngangkat lemes sing alkohol wis nyebabake kabeh wengi, lan dheweke teles, limp awak dipencet blissfully marang wong, motionless minangka mayit. Katya thothok-thothok maneh: "Nina, aku kudu ngomong karo sampeyan? Mangga!"
  
  Sam mrengut.
  
  Panjaluk ing sisih liya saka lawang muni banget meksa, meh kuwatir.
  
  Oh, kanggo neraka karo kabeh! Dadi aku ngalahake Nina. Apa wae, apa sing dadi masalah?, batine, ngraba-raba ing petengan karo tangane ing lantai kanggo nggoleki sing padha karo sandhangan. Dheweke meh ora duwe wektu kanggo narik jins nalika gagang lawang diuripake.
  
  "Eh ana apa?" Sam takon innocently nalika katon liwat celah peteng lawang mbukak. Ing tangane Katya, lawang mandheg kanthi cepet nalika Sam dipencet sikile saka sisih mburi.
  
  "BABET!" dheweke jerked, kaget yen dheweke wis salah ndeleng pasuryan. "Aku ngira Nina ana ing kene."
  
  "Dheweke kaya ngono. Ilang eling. Kabeh sedulur-sedulur ing omah iki nyepak bokonge," wangsulane karo ngguyu isin, nanging Katya ora katon kaget. Nyatane, dheweke katon banget wedi.
  
  "Sam, klambi wae. Tangi Dr. Gould lan teka karo kita, "ujare Sergei ominously.
  
  "Ana apa? Nina mabuk kaya neraka lan kayane dheweke ora bakal tangi nganti dina pengadilan, "ujare Sam marang Sergei kanthi luwih serius, nanging dheweke isih nyoba muter.
  
  "Gusti, kita ora duwe wektu kanggo omong kosong iki!" - wong mbengok saka konco saperangan. "Makarov" katon ing sirah Katya, lan driji mencet pemicu.
  
  Klik!
  
  "Klik sabanjure bakal digawe saka timbal, kanca," penembake ngelingake.
  
  Sergei wiwit sob, muttering madly kanggo wong-wong sing ngadeg konco wong, ngemis kanggo urip bojoné. Katya nutupi pasuryane karo tangane lan tiba ing dhengkul amarga kaget. Saka apa sing diklumpukake Sam, dheweke dudu kanca-kancane Sergei kaya sing dipikirake. Sanajan dheweke ora ngerti basa Rusia, dheweke nyimpulake saka nada yen dheweke serius banget kanggo mateni kabeh yen dheweke ora nggugah Nina lan lunga karo dheweke. Merga debate tambah mbebayani, Sam ngangkat tangane lan metu saka kamar.
  
  "Apik apik. Kita bakal lunga karo sampeyan. Cukup ngomong apa sing kedadeyan lan aku bakal tangi Dr. Gould, "dheweke nglipur preman papat sing katon nesu.
  
  Sergei ngrangkul bojone sing nangis lan nglindhungi dheweke.
  
  "Jenengku Bodo. Aku kudu percaya yen sampeyan lan Dr. Gould ngancani wong sing jenenge Alexander Arichenkov menyang lemah sing apik banget, "ujare penembake Sam.
  
  "Sapa sing pengin ngerti?" Sam nyentak.
  
  Bodo ngangkat pistol lan ngarahake marang pasangan sing nggegirisi.
  
  "Ya!" Sam bengok-bengok karo ngacungake tangane marang Bodo. "Yesus, sampeyan bisa santai? Aku ora arep mlayu. Tudingake aku yen sampeyan butuh latihan shooting ing tengah wengi!"
  
  Preman Prancis ngedhunake senjatane nalika kanca-kancane wis siyap. Sam meneng lan mikir Nina sing ora ngerti apa sing kedadeyan. Panjenenganipun getun konfirmasi ngarsane dheweke ana, nanging yen intruders iki wis ditemokaké wong, padha mbokmenawa wis matèni Nina lan Strenkovs lan Hung wong njaba dening bal kanggo ambruk dening alam bébas.
  
  "Wong wadon tangia, Pak Cleave," dhawuhe Bodo.
  
  "Nggih. Cukup...tenang wae, oke?" Sam manthuk pasrah karo alon-alon mlaku bali menyang kamar peteng.
  
  "Lampune urip, lawange mbukak," kandhane Bodo mantep. Sam ora arep nggawe Nina ing bebaya karo wicaksana, mula dheweke mung setuju lan nguripake lampu, matur nuwun kanggo nutupi Nina sadurunge mbukak lawang kanggo Katya. Dheweke ora pengin mbayangake apa sing bakal ditindakake kewan-kewan iki marang wong wadon sing wuda lan semaput, yen dheweke wis rawan ing amben.
  
  Awake cilik meh ora ngangkat kemul sing dheweke turu ing punggung, cangkeme mbukak ing siesta mendem. Sam sengit kudu ngrusak preian sing apik banget, nanging uripe gumantung marang dheweke tangi.
  
  "Nina," kandhane rada banter karo nyandhak dheweke, nyoba kanggo nglindhungi dheweke saka makhluk jahat sing nggandhol ing lawang nalika salah sijine nyekel sing duwe omah. "Nina, tangi."
  
  "Kanggo katresnane Gusti, mateni lampune. Sirahku wis mateni aku, Sam!" dheweke whined lan nguripake sisih dheweke. Dheweke cepet-cepet mandeng wong-wong sing ana ing lawang, sing mung kaget, nyoba ndeleng wanita sing lagi turu sing bisa nggawe isin pelaut.
  
  "Nina! Nina, awaké dhéwé kudu tangi lan nganggo klambi saiki! Ngerti?" Sam ndesek, rocking dheweke karo tangan abot, nanging dheweke mung frowned lan di-push wong adoh. Embuh saka ngendi-endi, Bodo melu-melu lan napuk raine Nina kanthi keras nganti simpule langsung berdarah.
  
  "Bangun!" - dheweke nggero. Swarane sing adem lan nyeri sing nggegirisi saka tamparan gawe kaget Nina, kaya kaca. Dheweke lungguh, bingung lan nesu. Sambil ngayunake tangan marang wong Prancis, dheweke mbengok: "Menurut sampeyan sapa?"
  
  "Nina! Ora!" Sam njerit, wedi yen dheweke lagi njupuk peluru.
  
  Bodo nyekel tangane lan digebugi nganggo geger tangane. Sam cepet-cepet maju, nempelake wong Prancis dhuwur ing lemari ing sadawane tembok. Dheweke ndharat telung pancingan tengen ing cheekbone Bodo, kroso ros-rosan dhewe shift bali saben jotosan.
  
  "Aja wani-wani nabrak wong wadon ing ngarepku, sial!" - bengok, seething karo nesu.
  
  Dheweke nyekel kuping Bodo lan mbanting mburi sirahe menyang lantai, nanging sadurunge bisa nyerang kaping pindho, Bodo nyekel Sam kanthi cara sing padha.
  
  "Apa sampeyan kangen Skotlandia?" Bodo ngguyu liwat untu getih lan narik sirahe Sam menyang dheweke, ngirim headbutt debilitating sing langsung ngalahake Sam semaput. "Iku jenenge Kiss Glasgow ... cah lanang!"
  
  Wong-wong padha ngguyu ngguyu nalika Katya nyeluk wong-wong mau kanggo nulungi Nina. Irung Nina getihen lan ana bruise abot ing pasuryan, nanging dheweke nesu lan bingung, Katya kudu nyekel sejarawan miniatur. Ngeculake ipat-ipat lan janji bakal mati ing Bodo, Nina nggegirisi untune nalika Katya nutupi dheweke nganggo jubah lan ngrangkul dheweke kanthi kenceng kanggo nenangake dheweke, kanggo entuk manfaat kanggo kabeh.
  
  "Ampun, Nina. Ayo, "Katya ngandika ing kupinge Nina, karo nyekeli dheweke supaya wong-wong mau ora krungu tembung.
  
  "Aku bakal mateni dheweke. Aku sumpah marang Gusti Allah, dheweke bakal mati nalika aku entuk kesempatan," Nina nyengir ing gulu Katya nalika wanita Rusia nyekel dheweke.
  
  "Sampeyan bakal entuk kesempatan, nanging luwih dhisik sampeyan kudu slamet, oke? Aku ngerti sampeyan bakal mateni dheweke, mas. Urip mung merga..." Katya ngyakinake. Mripate sing teles karo nangis nyawang Bodo liwat helai rambute Nina. "Wanita mati ora bisa mateni."
  
  
  Bab 6
  
  
  Agatha duwe hard drive cilik sing digunakake kanggo kahanan darurat sing dibutuhake nalika lelungan. Dheweke nyambungake menyang modem Purdue, lan kanthi gampang banget, dheweke mung butuh enem jam kanggo nggawe platform manipulasi piranti lunak sing disusupi database finansial Black Sun sing sadurunge ora bisa diakses. Adhine lungguh meneng ing jejere dheweke ing esuk frosty, tightly clutching cangkir kopi panas ing tangané. Ana sawetara wong sing isih bisa nggumunake Perdue kanthi kepinteran teknis, nanging dheweke kudu ngakoni manawa adhine isih bisa nggawe dheweke kaget.
  
  Dudu dheweke ngerti luwih akeh tinimbang dheweke, nanging piye wae dheweke luwih seneng nggunakake ilmu sing diduweni loro-lorone, nalika dheweke terus-terusan nglirwakake sawetara rumus sing wis diapalake, meksa dheweke kerep ngobrak-abrik memori otak, kaya ilang. nyawa Iki minangka salah sawijining momen sing nggawe dheweke ragu karo rencana wingi, lan mula Agatha bisa nemokake rencana sing ilang kanthi gampang.
  
  Saiki dheweke ngetik kanthi kacepetan cahya. Perdue meh ora bisa maca kode sing dilebokake ing sistem kasebut.
  
  "Apa sing sampeyan lakoni?" pitakone.
  
  "Kandhanana maneh katrangan bab kancamu loro iki. Aku butuh nomer KTP lan jeneng mburi, saiki. Ayo! Ing kono. Sampeyan sijine ing kono, "dheweke rambled, nggulung cepet driji indeks kanggo nunjuk kaya dheweke nulis jeneng ing udhara. Apa mukjijat dheweke. Perdue wis lali carane lucu tingkah lakune. Panjenenganipun lumaku liwat kanggo dresser dheweke nuding lan ditarik metu loro folder ngendi kang wis katahan cathetan Sam lan Nina wiwit pisanan digunakake kanggo bantuan wong ing trip kanggo Antartika kanggo nemokake Wolfenstein Ice Station legendaris.
  
  "Apa aku bisa njaluk sawetara liyane saka barang iki?" dheweke takon, njupuk makalah saka wong.
  
  "Materi apa?" pitakone.
  
  "Iki... Pak, sing gawe gula lan susu..."
  
  "Kopi?" - Aku takon. takone nggumun. "Agatha, sampeyan ngerti apa kopi."
  
  "Aku ngerti. Tembung kasebut mung ilang saka sirahku amarga kabeh kode iki ngliwati proses otakku. Kaya-kaya sampeyan ora duwe gangguan saka wektu-wektu, "ujare dheweke.
  
  "NGGIH NGGIH. Aku bakal masak sawetara iki kanggo sampeyan. Apa sing sampeyan lakoni karo data Nina lan Sam, aku bisa takon?" Perdue nelpon saka mesin cappuccino konco counter kang.
  
  "Aku unfreezing rekening bank, David. "Aku hacking akun bank Black Sun," dheweke mesem, chewing tongkat licorice.
  
  Perdue meh kejang. Dheweke cepet-cepet nyedhaki adhine kembar kanggo ndeleng apa sing ditindakake ing layar.
  
  "Sampeyan wis waras ta, Agatha? Apa sampeyan duwe ide babagan keamanan ekstensif lan sistem weker teknis sing diduweni wong-wong iki ing saindenging jagad? dheweke ngidoni gupuh, reaksi liyane Dave Perdue ora bakal ditampilake nganti saiki.
  
  Agatha menatapnya dengan prihatin. "Carane nanggepi serangan saka bitchiness ... hmm," dheweke ngandika calmly liwat Candy ireng antarane untu. "Kaping pisanan, servere, yen ora salah, wis diprogram lan firewall karo ... sampeyan ... huh?"
  
  Perdue manthuk mikir: "Ya?"
  
  "Lan mung siji wong ing donya iki ngerti carane hack sistem, amarga mung siji wong ngerti carane kode, apa sirkuit lan subservers sampeyan nggunakake,"Dheweke ngandika.
  
  "Sampeyan," dheweke ngguyu kanthi lega, lungguh kanthi ati-ati kaya sopir sing gugup ing kursi mburi.
  
  "Inggih leres. Sepuluh poin menyang Gryffindor, "ujare sarkastik.
  
  "Ora perlu melodrama," Perdue menegur dheweke, nanging lambene mesem nalika arep ngrampungake kopi.
  
  "Sampeyan kudu njupuk saran dhewe, wong tuwa," Agatha nggodha.
  
  "Kanthi cara iki, dheweke ora bakal ndeteksi sampeyan ing server utama. Sampeyan kudu njaluk cacing, "dheweke menehi saran karo nyengir nakal kaya Perdue lawas.
  
  "Aku kudu!" Dheweke ngguyu. "Nanging dhisik, ayo bali kanca-kancamu menyang status sing lawas. Iki minangka salah sawijining restorasi. Banjur kita bakal hack maneh nalika bali saka Rusia lan hack menyang akun financial. Nalika pimpinane ana ing dalan sing angel, kenek finansial kudu menehi pakunjaran sing pantes. Bend mudhun, Black Sun! Tante Agatha wis boner!" dheweke nyanyi playfully, nyekeli licorice antarane untune kaya dheweke lagi muter Metal Gear Solid.
  
  Perdue ngguyu bareng karo adhine sing nakal. Dheweke mesthi bosen karo cokotan.
  
  Dheweke ngrampungake invasi. "Aku ninggalake scrambler kanggo mateni sensor panas."
  
  "Nggih".
  
  Dave Perdue pungkasan ketemu adhine ing mangsa panas 1996 ing tlaga kidul wilayah Kongo. Dhèwèké isih rada isin nalika iku, lan ora duwé saprasepuluh saka kasugihané saiki.
  
  Agatha lan David Perdue ngancani sedulur sing adoh kanggo sinau sethithik babagan apa sing diarani kulawarga kasebut "budaya". Sayange, ora ana siji-sijine sing seneng mburu mburu, nanging amarga dheweke ora seneng ndeleng wong tuwa kasebut mateni gajah amarga perdagangan gadhing ilegal, dheweke ora duwe cara kanggo ninggalake negara sing mbebayani tanpa manual.
  
  Dave seneng petualangan sing nggambarake petualangane ing umur telung puluhan lan patang puluhan. Kaya pakdhene, adhine sing terus-terusan njaluk panjaluke supaya ora mateni dadi kesel lan ora suwe dheweke ora ngomong. Sanadyan dheweke kepengin lunga, dheweke nganggep nyalahake pamane lan adhine minangka perburuan dhuwit - alesan sing paling ora dikarepake kanggo wong Purdue. Nalika dheweke weruh yen Pakdhe Wiggins lan adhine ora kepincut karo kegigihane, dheweke ngandhani yen dheweke bakal nindakake kabeh kekuwatane kanggo nyerahake bisnis cilik pakdhene marang panguwasa nalika dheweke bali menyang omah.
  
  Wong tuwa mung ngguyu lan ngandhani David supaya ora mikir apa-apa kanggo meden-medeni wong wadon lan dheweke mung bingung.
  
  Piye wae, panjaluke Agatha supaya dheweke lunga pungkasane dadi pertengkaran, lan Pakdhe Wiggins tanpa janji janji marang Agatha yen dheweke bakal ninggalake dheweke ing alas kene yen dheweke krungu keluhan liyane saka dheweke. Ing wektu iku, iku dudu ancaman sing bakal ditindakake, nanging saya suwe, wanita enom kasebut dadi luwih agresif babagan cara dheweke, lan ing wayah esuk, Pakdhe Wiggins nuntun David lan rombongan mburu, ninggalake Agatha ing kemah. karo wanita lokal.
  
  Sawise dina liyane mburu lan wengi sing ora dikarepke nginep ing alas, rombongan Perdue munggah ing feri esuk. - Pitakone Dave Perdue kanthi semangat nalika nyabrang Lake Tanganyika ing prau. Nanging pamane buyut mung menehi jaminan yen Agatha "dirawat kanthi apik" lan bakal diterbangake ing pesawat charter, sing disewakake kanggo njupuk dheweke ing lapangan udara sing cedhak, lan dheweke bakal melu ing pelabuhan. Zanzibar.
  
  Nalika nyopir saka Dodoma menyang Dar es Salaam, Dave Perdue ngerti adhine wis ilang ing Afrika. Nyatane, dheweke ngira yen dheweke wis cukup kerja keras kanggo mulih dhewe lan ngupayakake supaya masalah kasebut ora ana ing pikirane. Sajrone pirang-pirang wulan, Perdue nyoba golek Agatha, nanging dalane dadi adhem ing kabeh sisih. Sumber-sumber kasebut bakal ujar manawa dheweke wis katon, dheweke isih urip lan sehat, lan dheweke dadi aktivis ing Afrika Lor, Mauritius lan Mesir nalika pungkasane krungu saka dheweke. Banjur dheweke pungkasane nyerah, mutusake yen adhine kembar wis ngetutake semangat kanggo reformasi lan pelestarian, mula ora perlu nyimpen maneh, yen dheweke duwe.
  
  Luwih kaget dheweke bisa ndeleng dheweke maneh sawise pirang-pirang dekade pisah, nanging dheweke seneng banget karo dheweke. Dheweke yakin yen kanthi tekanan sethithik, dheweke bakal mbukak apa sebabe dheweke saiki muncul.
  
  "Dadi, ngomong apa sampeyan pengin aku njupuk Sam lan Nina metu saka Rusia," Perdue ngeyel. Dheweke nyoba kanggo njaluk menyang ngisor alasan biasane didhelikake dheweke kanggo seeking bantuan kang, nanging Agatha wis knthi angel menehi wong Gambar lengkap lan cara kang ngerti dheweke iku kabeh bisa njaluk nganti dheweke mutusaké liya.
  
  "Sampeyan mesthi prihatin babagan dhuwit, David. Aku mangu-mangu sampeyan bakal kasengsem ing bab sing ora bakal entuk bathi, " wangsulane kadhemen karo nyruput kopi. "Aku butuh Dr. Gould kanggo nulungi aku golek apa sing dakkarepake. Kaya sing sampeyan ngerti, bisnisku yaiku buku. Lan crita dheweke minangka sejarah. Aku ora butuh apa-apa saka sampeyan kajaba nelpon wanita kasebut supaya bisa nggunakake keahliane.
  
  "Apa mung iku sing sampeyan butuhake saka aku?" takone karo ngguya-ngguyu.
  
  "Ya, David," dheweke ngempet.
  
  "Sajrone sawetara wulan kepungkur, Dr. Gould lan anggota liyane kaya aku wis dadi penyamaran supaya ora dianiaya dening organisasi Black Sun lan afiliasi. Wong-wong iki ora usah diremehake."
  
  "Ora mangu ana apa sing sampeyan lakoni nggawe dheweke nesu," ujare kanthi blaka.
  
  Dheweke ora bisa mbantah.
  
  "Oalah, aku butuh kowe golek dheweke kanggo aku. Dheweke bakal dadi larang regane kanggo investigasiku lan diganjar kanthi apik saka klienku, "ujare Agatha, kanthi ora sabar saka sikil menyang sikil. "Lan aku ora duwe selawase kanggo tekan titik iki, sampeyan ngerti?"
  
  "Dadi iki dudu kunjungan sosial kanggo ngobrol babagan kabeh sing wis ditindakake?" mesem sarkastik, muter ing intoleransi adhine kang kondhang telat.
  
  "Oh, aku ngerti kegiatanmu, David, lan ngerti. Sampeyan durung andhap asor babagan prestasi lan kamulyan. Sampeyan ora kudu dadi bloodhound kanggo nggali apa sing sampeyan tindakake. Apa sampeyan mikir aku krungu babagan Nina Gould?" dheweke takon, nada dheweke kaya bocah sing gumunggung ing papan dolanan sing rame.
  
  "Ya, aku wedi yen kita kudu menyang Rusia kanggo njupuk dheweke. Nalika dheweke ndhelik, aku yakin dheweke ora duwe telpon lan ora mung bisa ngliwati wates tanpa entuk identitas palsu, "ujare.
  
  "Nggih. Go lan njaluk dheweke. Aku bakal ngenteni ing Edinburgh, ing omahmu sing manis," dheweke manthuk-manthuk.
  
  "Ora, dheweke bakal nemokake sampeyan ing kana. Aku yakin ana mata-mata dewan ing kabeh propertiku ing saindenging Eropa," ujare. "Kok kowe ora melu aku? Kanthi cara iki, aku bisa ngawasi sampeyan lan nggawe manawa sampeyan aman."
  
  "Ha!" - dheweke niru karo ngguyu sardonic. "Sampeyan? Sampeyan malah ora bisa nglindhungi dhewe! Delengen sampeyan, ndhelikake kaya cacing sing nyusut ing pojok-pojok Elche. Kanca-kanca ing Alicante nglacak sampeyan kanthi gampang nganti aku meh kuciwa.
  
  Perdue ora seneng jotosan sing sithik, nanging dheweke ngerti yen dheweke pancen bener. Nina ngomong kaya dheweke nalika pungkasan dheweke nyekel tenggorokan uga. Dheweke kudu ngakoni dhewe yen kabeh sumber daya lan rejeki ora cukup kanggo nglindhungi wong-wong sing ditresnani, lan kalebu safety dhewe, sing saiki katon yen dheweke gampang ditemokake ing Spanyol.
  
  "Lan aja lali, sedulurku sing ditresnani," dheweke nerusake, pungkasane nuduhake prilaku males dendam sing wiwitane diarepake saka dheweke nalika pisanan ndeleng dheweke ana, "yen pungkasane aku dipercaya sampeyan kanthi safety ing safari, aku nemokake dhewe. , kanggo sijine iku entheng, ing kahanan ala."
  
  "Agatha. Mangga?" - Perdue takon. "Aku bungah banget yen sampeyan ana ing kene, lan aku sumpah marang Gusti Allah, saiki aku ngerti yen sampeyan urip lan sehat, aku duwe niat supaya sampeyan tetep kaya ngono."
  
  "Ugh!" dheweke nyender ing kursi, nyelehake tangane ing bathuk kanggo nandheske drama saka statement: "Mangga, David, aja dadi ratu drama."
  
  Dheweke ngguyu mockingly ing katulusan lan leaned maju kanggo ketemu pandelengan karo gething ing mripate: "Aku bakal lunga karo sampeyan, dear David, supaya sampeyan ora nandhang sangsara padha nasibe Pakdhe Wiggins marang kula, wong tuwa. Kita ora pengin kulawarga Nazi sing jahat nemokake sampeyan saiki, ta?"
  
  
  Bab 7
  
  
  Bern mirsani minangka sejarawan cilik glared ing wong saka dheweke lenggahan. Dheweke seduced wong ing luwih saka mung cilik cara seksual. Sanajan dheweke luwih milih wanita kanthi fitur Nordic stereotip - dhuwur, tipis, mata biru, rambut pirang - dheweke kepincut karo iki kanthi cara sing ora dingerteni.
  
  "Dr. Gould, Aku ora bisa nyebut ing tembung carane appalled aku dening cara kolega nambani sampeyan, lan aku janji, aku bakal nggawe manawa dheweke nampa paukuman adil kanggo iki,"Ngandika karo panguwasa lembut. "Kita akeh wong sing kasar, nanging ora ngetung wanita. Lan kita ora ngidini penyalahgunaan tawanan wanita! Apa kabeh wis jelas, Monsieur Baudot? "pitakone wong Prancis sing dhuwur banget karo pipine pecah. Bodo manthuk-manthuk pasif, gawe kagete Nina.
  
  Dheweke ditampung ing kamar sing cocog karo kabeh fasilitas sing dibutuhake. Nanging dheweke ora krungu apa-apa bab Sam saka ngumpulake saka eavesdropping ing obrolan cilik antarane juru masak sing nggawa dheweke pangan dina sadurunge nalika dheweke ngenteni kanggo ketemu pimpinan sing wis mrentah wong loro digawa mrene.
  
  "Aku ngerti yen cara kita kudu gawe kaget sampeyan ..." dheweke wiwit isin, nanging Nina kesel krungu kabeh jinis sombong iki njaluk ngapura. Kanggo dheweke, dheweke kabeh mung teroris sing sopan, preman sing duwe akun bank gedhe lan, kanthi kabeh akun, mung hooligan politik kaya hierarki bosok liyane.
  
  "Ora temenan. Aku wis biasa dianggep ora sopan karo wong sing duwe bedhil gedhe, "ujare dheweke. Pasuryane rame, nanging Bern bisa ndeleng dheweke ayu banget. Dheweke weruh dheweke nesu marang wong Prancis, nanging ora digatekake. Sawise kabeh, dheweke duwe alasan kanggo sengit marang Bodo.
  
  "Pacarmu ana ing puskesmas. Dheweke ngalami geger otak sing sithik, nanging dheweke bakal sehat, "ujare Byrne, ngarep-arep kabar apik bakal nggawe dheweke seneng. Nanging dheweke ora ngerti Dr. Nina Gould.
  
  "Dheweke dudu pacarku. "Aku mung kurang ajar karo dheweke," ujare kadhemen. "Gusti, kula badhe mateni rokok."
  
  Kapten jelas kaget karo reaksie, nanging nyoba mesem tipis lan langsung menehi rokok siji. Kanthi tanggepan sing licik, Nina ngarep-arep supaya bisa ngadohi Sam supaya dheweke ora nyoba nglawan saben liyane. Yen dheweke bisa gawe uwong yakin dheweke ora emosional ditempelake Sam ing sembarang cara, padha ora bakal bisa babras wong kanggo pengaruh dheweke yen sing goal.
  
  "Oh, oke," ujare Bern karo nyumet rokoke Nina. "Bodo, mateni wartawan."
  
  "Inggih," Bodo nggerok lan cepet-cepet metu saka kantor.
  
  Atine Nina mandheg. Apa padha mriksa dheweke? Utawa dheweke mung nulis eulogy kanggo Sam? Dheweke tetep kelangan, njupuk seret dawa saka rokok.
  
  "Saiki, yen sampeyan ora keberatan, Dhokter, aku pengin ngerti apa sebabe sampeyan lan kanca-kancamu teka ing kene kanggo nemoni kita yen sampeyan ora dikirim?" takon dheweke. Dheweke nyumet rokok dhewe lan kanthi tenang ngenteni wangsulane. Nina ora bisa mikir babagan nasibe Sam, nanging dheweke ora bisa nyedhaki dheweke kanthi cara apa wae.
  
  "Ngrungokake, Kapten Bern, kita buronan. Kaya sampeyan, kita wis ora becik run-in karo Ordo saka Srengenge Ireng, lan jenis ninggalake rasa shitty ing tutuk kita. Dheweke ora setuju karo pilihan kita supaya ora gabung utawa dadi pets. Nyatane, bubar kita cedhak banget, lan kita kepeksa nggoleki sampeyan amarga sampeyan mung siji-sijine alternatif kanggo mati sing alon, "dheweke hissed. Raine isih abuh, lan catu elek ing pipi sisih tengen dadi kuning ing pinggir. Werna putih mripate Nina minangka peta urat abang, lan tas ing mripate minangka bukti kurang turu.
  
  Bern manthuk mikir lan nyeret rokok sadurunge ngomong maneh.
  
  "Pak Arichenkov ngandhani yen sampeyan arep nggawa Renata menyang kita, nanging ... sampeyan ... ilang dheweke?"
  
  "Dadi," Nina ora bisa ngguyu, mikir babagan carane Perdue ngiyanati kapercayan lan dibuwang karo dewan kanthi nyulik Renata ing menit pungkasan.
  
  "Maksudmu, 'dadi ngomong', Dr. Gould?" takon pimpinan buritan karo nada tenang, sing nesu serius bisa krungu. Dheweke ngerti yen dheweke kudu menehi apa-apa tanpa menehi kedekatan karo Sam utawa Perdue - bab sing angel banget kanggo navigasi, sanajan kanggo bocah wadon sing pinter kaya dheweke.
  
  "Hm, nggih, kita lagi ing dalan - Pak Arichenkov, Pak Cleave lan aku ..." dheweke ngandika, kanthi sengaja ngilangi Perdue, "kanggo ngirim Renata menyang sampeyan minangka ijol-ijolan kanggo sampeyan melu perang kanggo nggulingake Srengenge Ireng. lan kanggo kabeh."
  
  "Saiki balia menyang panggonan sing ilang Renata. Mangga, "Bern coaxed, nanging dheweke felt sing ora sabar wistful ing kang alus muni, kang kalem ora bisa tahan luwih suwe.
  
  "Ing nguber liar kanca-kancane, mesthine, kita melu kacilakan mobil, Kapten Byrne," dheweke nyritakake kanthi ati-ati, ngarep-arep yen kesederhanaan kedadeyan kasebut bakal dadi alesan kanggo ilang Renata.
  
  Dheweke ngangkat alis siji, katon meh kaget.
  
  "Lan nalika kita sadar, dheweke wis ora ana maneh. Kita nganggep yen wong-wonge - sing ngoyak kita - nggawa dheweke bali, "tambah dheweke, mikir babagan Sam lan apa dheweke tiwas ing wektu kasebut.
  
  "Lan dheweke ora mung nyelehake peluru ing saben sirah sampeyan kanggo mesthekake? Apa wong-wong sing isih urip ora mbalekake?" dheweke takon karo streak tartamtu saka cynicism militer-dilatih. Dhèwèké ndhêdheg ing ndhuwur meja lan nggeleng-geleng sirahe kanthi nesu: "Iki sing bakal tak lakoni. Lan aku tau dadi bagéan saka Black Sun. Aku ngerti persis cara kerjane, Dr. Gould, lan aku ngerti yen dheweke ora bakal nyerang Renata lan nggawe sampeyan ambegan.
  
  Kali iki Nina ora bisa ngomong. Malah licik dheweke ora bisa nylametake dheweke kanthi menehi alternatif kanggo crita kasebut.
  
  Apa Sam isih urip?, dheweke mikir, banget pengin dheweke ora nelpon nggetak wong salah.
  
  "Dokter Gould, mangga aja nguji unggah-ungguhku. Aku duwe bakat nyeluk omong kosong, lan sampeyan menehi panganan omong kosong, "ujare karo sopan santun sing nggawe kulit Nina nyusup ing sweter gedhene. "Saiki, kanggo pungkasan, kepiye sampeyan lan kanca-kancamu isih urip?"
  
  "We wis bantuan saka wong kita," dheweke ngandika cepet, referring to Perdue, nanging dheweke mandheg ora menehi jeneng. Iki Berne, minangka adoh minangka dheweke bisa ngomong bab wong, ora wong sembrono, nanging dheweke bisa ngomong saka mripate sing kagungane jenis "sampeyan ora bisa jancok karo" spesies; jenis "pati ala,"lan mung wong bodho sing bakal mindhah eri sing. Dheweke kaget cepet karo jawaban lan ngarep-arep sing bisa ngucapake sentences liyane migunani langsung mati bat tanpa screwing munggah lan matèni dhéwé. Sa adoh dheweke ngerti, Alexander, lan saiki lan Sam bisa uga wis mati, supaya bakal dadi kauntungan kanggo jujur karo sekutu sing isih ana.
  
  "Ing njero wong?" - Bern takon. "Sapa sing aku kenal?"
  
  "Kita malah ora ngerti," dheweke mangsuli. Secara teknis aku ora ngapusi, bayi Yesus. Nganti saiki kita ora ngerti yen dheweke sekongkol karo dewan, dheweke ndedonga ing pikirane, ngarep-arep yen dewa sing bisa ngrungokake pikirane, bakal menehi sih. Nina ora mikir babagan sekolah minggu wiwit dheweke mlayu saka pasamuwan nalika isih remaja, nanging nganti saiki dheweke ora rumangsa kudu ndedonga kanggo uripe. Dheweke meh bisa krungu Sam chuckling ing dheweke pathetic usaha kanggo please sawetara dewa lan moyoki dheweke kabeh cara ngarep kanggo iku.
  
  "Hmm," pimpinan burly mused, mbukak dheweke crita liwat otak kang kasunyatan-mriksa sistem. "Lan iki ... ora dingerteni ... wong nyeret Renata adoh, supaya wong sing ngoyak ora nyedhaki mobil sampeyan kanggo mriksa apa sampeyan wis mati?"
  
  "Ya," dheweke ngandika, isih ngolah kabeh alasan ing sirahe nalika dheweke mangsuli.
  
  Dhèwèké mesem kanthi bungah lan ngucap: "Iki larang, Dr. Gould. Padha disebarake banget tipis, iki. Nanging aku bakal tuku ... kanggo saiki."
  
  Nina cetha ambegan lega. Dumadakan, komandan gedhe leaned liwat meja lan forcefully mlayu tangan menyang rambute Nina, squeezing tightly lan violently narik dheweke menyang dheweke. Dheweke screamed ing gupuh lan dipencet marang pasuryan painfully marang dheweke perih pipi .
  
  "Nanging yen aku ngerti yen sampeyan ngapusi aku, aku bakal menehi sisa-sisamu kanggo bangsaku sawise aku dhewe ngoyak sampeyan mentah. Apa kabeh jelas kanggo sampeyan, Dr. Gould?" Bern hissed ing dheweke pasuryan . Nina krasa atine mandheg lan meh semaput amarga wedi. Sing bisa ditindakake mung manthuk.
  
  Dheweke ora nate ngarepake kedadeyan iki. Saiki dheweke yakin yen Sam wis mati. Yen Brigade Renegade minangka makhluk psikopat, mesthine ora bakal kenal karo welas asih utawa ngempet. Dheweke lungguh ing kono sawetara wektu, kaget. Kuwi kabeh bab tumindak kejem marang tawanan, dheweke mikir lan ndedonga marang Gusti Allah, supaya dheweke ora sengaja ngomong kanthi banter.
  
  "Kandhanana Bodo nggawa loro!" - dheweke nguwuh marang penjaga ing gapura. Dhèwèké ngadeg ing pojok kamar, nyawang cakrawala manèh. Sirahe Nina didhudhuk, nanging mripate njedhul nyawang dheweke. Bern katon getun nalika mbalik: "Aku... njaluk ngapura ora perlu. Kasep kanggo nyoba dadi apik, nanging ... aku pancene ngrasa kikuk babagan iki, dadi ... Nyuwun pangapunten.
  
  "Ora apa-apa," dheweke ngatur, tembunge meh ora bisa dirungokake.
  
  "Ora, tenan. Aku... - angel ngomong, diremehake karo kelakuane dhewe, "Aku duwe masalah karo nesu. Aku dadi upset nalika wong ngapusi aku. Pancen, Dr Gould, aku ora biasane cilaka wanita. Iki minangka dosa khusus sing dakkarepake kanggo wong sing khusus.
  
  Nina kepengin sengit marang dheweke kaya dheweke sengit marang Bodo, nanging dheweke ora bisa. Kanthi cara sing aneh, dheweke ngerti yen dheweke tulus lan malah ngerteni rasa frustasi dheweke. Nyatane, iku persis predicament dheweke karo Purdue. Ora ketompo carane akeh dheweke wanted kanggo tresna marang, ora ketompo carane akeh dheweke mangertos yen dheweke padhang lan tresna bebaya, paling wektu dheweke mung wanted kanggo kick wong ing bal. Emosi galak dheweke uga dikenal kanggo nuduhake awake dhewe tanpa guna nalika dheweke diapusi, lan Perdue minangka wong sing ora sengaja njeblug bom iki.
  
  "Aku ngerti. Bener, aku pengin," dheweke kandha mung karo kaget. Bern weruh owah-owahan swarane. Wektu iki mentah lan nyata. Nalika dheweke ujar manawa dheweke ngerti nesu, dheweke jujur banget.
  
  "Saiki, aku percaya, Dr. Gould. Aku bakal nyoba kanggo dadi adil sabisa ing kaputusan sandi, "dheweke njamin dheweke. Bareng wewayangane mundur saka srengenge kang lagi njedhul, solah bawane bali menyang komandan kang ora memihak sing wis dikenalake. Sadurunge Nina bisa ngerti apa sing dimaksud karo "nyoba", gerbang mbukak lan dheweke weruh Sam lan Alexander.
  
  Padha sethitik tattered, nanging sakabèhé padha katon apik. Alexander katon kesel lan absen. Sam isih nandhang sangsara marga saka jotosan sing wis dijupuk ing bathuk, lan lengen tengen bandage. Wong loro mau katon serius ndeleng tatune Nina. Ana nesu ing mburi mundur, nanging dheweke ngerti mung kanggo kabecikan sing luwih gedhe yen dheweke ora nyerang preman sing wis nglarani dheweke.
  
  Bern menehi isyarat marang wong loro mau lungguh. Loro-lorone diborgol nganggo borgol plastik ing mburine, beda karo Nina sing bebas.
  
  "Saiki aku wis ngomong karo kowe telu, aku wis mutusake ora arep mateni kowe. Nanging-"
  
  "Ana siji nyekel," Alexander sighed, tanpa ndeleng ing Bern. Sirahe digantung ora duwe pangarep-arep, rambute abu-abu kuning ambruk.
  
  "Mesthi, ana sing nyekel kene, Pak Arichenkov," Bern nanggapi, muni meh kaget dening Alexander ngandika ketok. "Sampeyan pengin papan perlindungan. Aku pengin Renata."
  
  Wong telu padha nyawang dheweke ora percaya.
  
  "Kapten, ora ana cara kanggo nyekel dheweke maneh," Alexander wiwit.
  
  "Tanpa wong batin sampeyan, ya, aku ngerti," ujare Byrne.
  
  Sam lan Alexander mandeng marang Nina, nanging dheweke shrugged lan nggeleng.
  
  "Mulane aku ninggalake wong ing kene minangka jaminan," tambah Byrne. "Wong liya, kanggo mbuktekake kasetyane, kudu ngirim Renata marang aku urip. Kanggo nuduhake sampeyan minangka tuan rumah sing apik banget, aku bakal ngidini sampeyan milih sapa sing bakal tetep karo Strenkov.
  
  Sam, Alexander lan Nina pingsan.
  
  "Oh, santai!" Bern nguncalake sirahe kanthi dramatis, maju mundur. "Dheweke ora ngerti yen dheweke dadi target. Aman ing pondhoke! Wong-wongku wis ana ing papan, siap nyerang pesenanku. Sampeyan duwe persis siji sasi kanggo bali mrene karo apa sing dakkarepake.
  
  Sam nyawang Nina. Kanthi mung lambene dheweke kandha: "Wis rampung."
  
  Alexander manthuk-manthuk setuju.
  
  
  Bab 8
  
  
  Beda karo tahanan apes sing ora nyenengake para komandan brigade, Sam, Nina lan Alexander duwe hak istimewa mangan bareng karo anggota ing wayah wengi. Ing saubengé geni ageng ing tengah-tengah payon beteng sing ditatah watu, kabeh padha lungguh lan ngobrol. Ana sawetara booths njaga dibangun ing tembok kanggo pengawal kanggo njaga pancet watch liwat perimeter, nalika watchtowers ketok sing ngadeg ing saben sudhut cardinal padha kosong.
  
  "Pinter," ujare Alexander, ngamati penipuan taktik kasebut.
  
  "Ya," Sam sarujuk, nresep rumiyin menyang rusuk gedhe kang clutch ing tangan kaya wong guwa.
  
  "Aku ngerti manawa kanggo ngatasi wong-wong iki - kaya karo wong liya - sampeyan kudu terus-terusan mikir babagan apa sing sampeyan deleng, yen ora, dheweke bakal nyekel sampeyan saben wektu," ujare Nina kanthi akurat. Dheweke lungguh ing jejere Sam, nyekeli sepotong roti sing anyar dipanggang ing driji lan dicelupake menyang sup.
  
  "Dadi sampeyan tetep ing kene - apa sampeyan yakin, Alexander?" Nina takon karo kuwatir banget, senajan dheweke ora pengin wong liya kajaba Sam kanggo pindhah menyang Edinburgh karo dheweke. Yen perlu golek Renata, panggonan sing paling apik kanggo miwiti yaiku Purdue. Dheweke ngerti yen dheweke bakal teka ing Reichtisusis lan nglanggar protokol.
  
  "Aku kudu. Aku kudu cedhak karo kanca-kanca cilik. Yen arep ditembak, aku mesthi bakal nggawa paling ora setengah saka bajingan iki karo aku, "ujare lan ngunggahake labu sing bubar dicolong ing roti panggang.
  
  "Sampeyan Rusia gila!" Nina ngguyu. "Apa wis kebak nalika sampeyan tuku?"
  
  "Iku," gumunggung alkohol Rusian, "nanging saiki meh kosong!"
  
  "Apa iki padha karo sing diwenehake Katya marang kita?" - Sam takon, nggawe grimace njijiki ing memori moonshine vile sing dianggep sak game poker.
  
  "Ya wis! Digawe ing wilayah iki banget. Mung ing Siberia kabeh bisa luwih apik tinimbang kene, kanca-kanca. Apa sampeyan mikir ora ana sing tuwuh ing Rusia? Kabeh jamu mati nalika sampeyan tumpahake moonshine!" Dheweke ngguyu kaya wong maniak bangga.
  
  Ing ngelawan geni dhuwur, Nina bisa ndeleng Bern. Dheweke mung mandeng ing geni, kaya ndeleng sejarah sing ana ing jerone. Mripate biru es meh bisa mateni geni ing ngarepe, lan dheweke ngrasakake simpati marang komandan sing nggantheng. Saiki dheweke ora ngayahi tugas, salah sijine pimpinan liyane sing njupuk alih ing wayah wengi. Ora ana sing ngomong karo dheweke, lan sing cocog karo dheweke. Boots dheweke duwe piring kosong lan dheweke nyekel sadurunge salah sawijining Ridgebacks entuk turahane. Nalika iku mripate ketemu karo Nina.
  
  Dheweke kepengin ngalih, nanging ora bisa. Dheweke pengin mbusak memori dheweke babagan ancaman sing ditindakake nalika dheweke kelangan, nanging dheweke ngerti yen dheweke ora bakal bisa nindakake. Bern ora ngerti yen Nina nemokake ancaman "kira-kira bajingan" dening wong Jerman sing kuwat lan nggantheng, nanging dheweke ora bisa nglilani dheweke ngerti babagan iki.
  
  Amarga bengok-bengok lan gumujeng ora kendhat, musike mandheg. Kaya sing dikarepake Nina, musik kasebut biasane ana ing melodi Rusia kanthi tempo upbeat sing nggawe dheweke mbayangake klompok Cossacks sing mlumpat saka ngendi wae ing baris kanggo mbentuk bunder. Dheweke ora bisa nolak yen swasana ing kene apik, aman lan nyenengake, sanajan dheweke ora bisa mbayangake sawetara jam kepungkur. Sawise Bern ngomong karo wong-wong mau ing kantor utama, wong telu kasebut diutus kanggo adus panas, diwenehi sandhangan sing resik (luwih cocog karo rasa lokal), lan diidini mangan lan ngaso sewengi sadurunge mangkat.
  
  Kangge, Alexander bakal dianggep minangka anggota saka tingkat utama saka brigade renegade nganti kanca-kanca provoke pimpinan menyang pracaya menawa tawaran iku charade. Banjur dheweke lan pasangan Strenkov bakal dieksekusi kanthi cepet.
  
  Bern natap Nina kanthi melankolis aneh sing nggawe dheweke ora kepenak. Ing jejere dheweke, Sam ngomong karo Alexander babagan nyebarake wilayah kasebut nganti tekan Novosibirsk kanggo mesthekake yen dheweke navigasi negara kanthi bener. Krungu swarane Sam, nanging pandelengan komandhane sing nggumunake nggawe awak dheweke murub kanthi kepinginan gedhe sing ora bisa dijelasake. Pungkasane, dheweke wungu saka lungguhe, karo piring ing tangan, lan lunga menyang apa sing diarani galley dening wong-wong mau.
  
  Rumangsa duwe kewajiban ngomong karo dheweke dhewe, Nina njaluk ngapura lan ngetutake Bern. Dheweke mlaku mudhun tangga menyang lorong cabang cendhak sing ana pawon, lan nalika dheweke mlebu, dheweke metu. Piring dheweke nabrak awak lan pecah ing lemah.
  
  "Duh Gusti, nyuwun pangapunten!" - dheweke ngandika lan diklumpukake pecahan.
  
  "Ora masalah, Dr. Gould." Dheweke tumungkul ing jejere ayu cilik, nulungi dheweke, nanging mripate ora ninggalake pasuryane. Dheweke felt kang ndeleng lan felt anget menowo rush liwat dheweke. Bareng wis dikumpulake kabeh gedhe-gedhe, banjur menyang galley kanggo nyingkirake piring sing pecah.
  
  "Aku kudu takon," ujare karo isin sing ora biasa.
  
  "Ya?" dheweke ngenteni, goyangake keluwihan roti panggang saka klambi.
  
  Nina isin karo kekacoan, nanging dheweke mung mesem.
  
  "Ana sing aku kudu ngerti ... pribadi," dheweke ragu-ragu.
  
  "Pancen. Kaya sing dikarepake," wangsulane kanthi sopan.
  
  "Tenan?" dheweke ora sengaja menehi pikirane maneh. "Hmm, oke. Aku bisa uga salah babagan iki, kapten, nanging sampeyan uga ndeleng aku miring. Apa mung aku?"
  
  Nina ora percaya karo mripate. Wong lanang iku isin. Iku ndadekake dheweke rumangsa dadi luwih bajingan amarga nglebokake dheweke ing kahanan kaya ngono.
  
  Nanging maneh, dheweke ngandhani sampeyan kanthi ora mesthi manawa dheweke bakal kawin karo sampeyan minangka paukuman, mula aja kuwatir babagan dheweke, swara batine marang dheweke.
  
  "Iku mung ... sampeyan ..." Dheweke berjuang kanggo mbukak kerentanan apa wae, dadi meh ora bisa ngomong babagan perkara sing dijaluk sejarawan. "Sampeyan ngelingake aku karo almarhum bojoku, Dr. Gould."
  
  Oke, saiki sampeyan bisa aran kaya bajingan nyata.
  
  Sadurunge dheweke bisa ngomong apa-apa, dheweke nerusake, "Dheweke meh padha karo sampeyan. Mung rambute nganti tekan mburi, lan alise ora kaya... dadi... dandan apik kaya sampeyan," jlentrehe. "Dheweke malah tumindak kaya sampeyan."
  
  "Nyuwun pangapunten, kapten. Aku rumangsa kaya omong kosong kanggo takon."
  
  "Telpon aku Ludwig, please, Nina. Aku ora pengin kenal karo sampeyan, nanging kita wis ngluwihi formalitas, lan aku percaya yen sing ijol-ijolan ancaman paling ora kudu ditangani kanthi jeneng, ya?" mesem andhap asor.
  
  "Aku setuju banget, Ludwig," Nina ngguyu. "Ludwig. Iku jeneng mburi sing bakal dakgandhengake karo sampeyan."
  
  "Opo sing iso tak unekke? Ibuku duwe titik alus kanggo Beethoven. Alhamdulillah dheweke ora seneng karo Engelbert Humperdinck!" dheweke shrugged karo dheweke diwutahake ombenan.
  
  Nina squealed karo ngguyu, mbayangno komandan buritan makhluk paling jahat iki sisih Segara Kaspia kanthi jeneng kaya Engelbert.
  
  "Aku kudu nyerah! Ludwig paling klasik lan legendaris, "dheweke cekikikan.
  
  "Ayo, ayo bali. Aku ora pengin Pak Cleave ngira yen aku njajah wilayahe," kandhane Nina lan alon-alon nggandhengake tangane menyang mburi kanggo nuntun dheweke metu saka pawon.
  
  
  Bab 9
  
  
  Ana Frost liwat Pagunungan Altai. Mung para pengawal sing isih ngomel-ngomel ing ambegan, ijol-ijolan korek api lan bisik-bisik babagan macem-macem legenda lokal, pengunjung anyar lan rencanane, malah ana sing nggawe taruhan kanggo validitas pernyataan Alexander babagan Renata.
  
  Nanging ora ana sing ngrembug babagan keterikatan Berne karo sejarawan.
  
  Sawetara kanca-kanca lawas, wong-wong sing wis ninggal dheweke pirang-pirang taun kepungkur, ngerti kaya apa bojone, lan meh ora aneh yen bocah wadon Skotlandia iki katon kaya Vera Burn. Miturut panemune, ora becik yen komandhane ketemu karo almarhum garwane, amarga dheweke dadi luwih melankolis. Malah nalika wong liyo lan peserta anyar ora bisa ngomong, sawetara bisa jelas bedane.
  
  Mung pitung jam sadurunge, Sam Cleave lan Nina Gould sing nggumunake wis dikawal menyang kutha paling cedhak kanggo miwiti panelusuran nalika jam jam diuripake kanggo nemtokake nasib Alexander Arichenkov, Katya lan Sergei Strenkov.
  
  Kanthi ora ana, Brigade Renegade ngenteni wulan ngarep. Mesthi, nyulik Renata bakal dadi prestasi sing luar biasa, nanging yen wis rampung, kru bakal duwe akeh pangarep-arep. Rilis pimpinan Black Sun mesthi dadi momen bersejarah kanggo dheweke. Nyatane, iki bakal dadi kemajuan paling gedhe sing wis ditindakake organisasi wiwit didegake. Lan karo dheweke ing pembuangan, padha duwe kabeh daya kanggo pungkasanipun drown Nazi spawn babi ing saindhenging donya.
  
  Angin dadi ora enak sakdurunge jam 1 awan lan umume wong lanang turu. Ing sandhuwure udan sing nyedhak, ana serangan liyane sing ngenteni benteng brigade, nanging wong-wong padha lali karo pukulan sing bakal teka. Kendaraan padha nyedhak saka arah Ulangom, ajeg ngliwati pedhut sing kandel amarga dhuwure lereng, ing kono mendhung padha nglumpuk sadurunge tiba ing pinggire lan tumpah ing lemah.
  
  Dalan kasebut ala lan cuacane luwih elek, nanging armada kasebut terus maju menyang pucuk gunung, kanthi tekad kanggo ngatasi perjalanan sing angel lan tetep ana ing kana nganti misi kasebut rampung. Lampahipun badhe tumuju rumiyin tumuju biara Mengu-Timur, saking pundi utusanipun badhe nglajêngakên dhatêng M'nkh Saridag saperlu manggihakên susuhipun Brigade Renegade, amargi ingkang botên sanès-sanèsipun.
  
  Nalika gludhug wiwit goyangake langit, Ludwig Bern mudhun ing ambene. Dheweke mriksa dhaptar tugas lan dheweke bakal duwe rong dina sabanjure bebas saka peran minangka kepala anggota pisanan. Mateni lampu, dheweke ngrungokake swara udan lan ngrasakake kasepen sing luar biasa. Dheweke ngerti yen Nina Gould minangka kabar ala, nanging dudu salahe. Kelangan kekasihe ora ana hubungane karo dheweke, lan dheweke kudu ngetutake. Nanging, dheweke mikir babagan putrane, sing ilang pirang-pirang taun kepungkur, nanging ora adoh saka pikirane saben dinane. Bern mikir nèk mikirké anak lanang luwih apik ketimbang bojoné. Iku jenis katresnan beda, siji luwih gampang kanggo menehi hasil karo liyane. Dheweke kudu ninggalake wanita-wanita kasebut amarga kenang-kenangan saka loro-lorone mung nambahi sungkawa, ora luwih alus sing digawe dheweke. Kelangan pinggiran bakal ngrampok kemampuan kanggo nggawe keputusan sing angel lan kadhang-kadhang disalahake, lan iki minangka perkara sing mbantu dheweke urip lan mrentah.
  
  Ing pepeteng, dheweke ngidinake rasa lega saka turu kanggo ngatasi dheweke sedhela sadurunge dheweke dicopot kanthi brutal. Saka mburi lawang dheweke krungu swara seru - "Breaches!"
  
  "Apa?" - bengok-bengok banter, nanging ing kekacauan sirine lan wong-wong ing pos mbengok pesenan, dheweke tetep ora dijawab. Bern mlumpat lan narik celonone lan sepatu bot, ora keganggu nganggo kaos kaki.
  
  Dheweke ngarepake tembakan, malah bledosan, nanging mung ana swara kebingungan lan tumindak korektif. Dheweke nyerbu metu saka apartemene, karo gun ing tangan, siap kanggo perang. Dheweke cepet-cepet pindhah saka gedhong kidul menyang sisih wétan ngisor sing ana toko-toko. Apa gangguan dadakan iki ana hubungane karo pengunjung telu? Ora ana sing nate nembus sistem brigade utawa gerbang nganti Nina lan kanca-kancane muncul ing bagean negara iki. Apa dheweke bisa nggawe provokasi iki lan nggunakake dheweke minangka umpan? Sewu pitakon ana ing sirahe nalika dheweke menyang kamar Alexander kanggo ngerteni.
  
  "Wong Ferry! Ana apa?" - takon marang salah siji anggota klub liwat dheweke.
  
  "Ana sing ngrusak sistem keamanan lan mlebu ing papan kasebut, kapten! Dheweke isih ana ing kompleks."
  
  "Karantina! Aku ngumumake karantina!" Bern nggero kaya dewa duka.
  
  Teknisi sing njaga ngetik kode siji-siji, lan ing sawetara detik kabeh benteng dikunci.
  
  "Saiki Squads 3 lan 8 bisa mburu terwelu kasebut," dhawuhe, kanthi pulih saka konfrontasi sing tansah nggawe dheweke bungah banget. Bern bledosan menyang kamar turu Alexander lan ketemu wong Rusia nggoleki liwat jendhela. Dheweke nyekel Alexander lan mbanting dheweke menyang tembok kanthi kekuwatan nganti aliran getih wiwit mili saka irunge, mripate biru pucet amba lan bingung.
  
  "Apa iki tumindakmu, Arichenkov?" Bern nggegirisi.
  
  "Ora! Ora! Aku ora ngerti apa sing kedadeyan, kapten! Sumpah tenan!" Alexander njerit. "Lan aku bisa janji yen iki ora ana hubungane karo kanca-kancaku! Kenging punapa anggen kula badhe nindakaken kados mekaten, nalika kawula wonten ing ngarsa Paduka? Mikir bab iku."
  
  "Wong sing luwih pinter wis nindakake perkara sing ora dingerteni, Alexander. Aku ora ngandel apa-apa kaya ngono!" Bern ngeyel, isih nempelake wong Rusia ing tembok. Pandangane nyekel gerakan ing njaba. Sawise ngeculake Alexander, dheweke kesusu kanggo nggoleki. Alexander gabung karo dheweke ing jendela.
  
  Loro-lorone weruh rong tokoh nunggang jaran metu saka tutupe wit-witan sing cedhak.
  
  "Pengeran!" Bern njerit, frustasi lan seething. "Alexander, ikut aku."
  
  Dheweke tumuju kamar kontrol ing ngendi teknisi mriksa sirkuit kaping pindho, ngalih menyang saben kamera CCTV kanggo ditinjau. Komandan lan kanca Rusia gludhug menyang kamar, nyisihake loro teknisi kanggo mlebu interkom.
  
  "Achtung! Daniels lan McKee, njaluk jaran! Tamu sing ora diundang pindhah menyang kidul-wétan nganggo jaran! Aku mbaleni, Daniels lan McKee, nguber ing jaran! Kabeh penembak jitu lapor menyang tembok kidul, SAIKI!" - dheweke barked pesenan liwat sistem sing diinstal ing saindhenging beteng.
  
  "Alexander, apa sampeyan nunggang jaran?" pitakone.
  
  "Aku percoyo! Aku tracker lan pramuka, kapten. Ing endi stables? Alexander gumunggung kanthi semangat. Tumindak jinis iki minangka tujuane dheweke digawe. Kawruh babagan kaslametan lan pelacakan bakal migunani kanggo kabeh bengi iki, lan anehe, wektu iki dheweke ora peduli yen ora ana rega kanggo layanane.
  
  Mudhun ing lantai lemah, kang ngilingake Alexander garage gedhe, padha nguripake sudhut menyang stables. Sepuluh jaran padha saya katahan ing cilik saka terrain ora bisa diliwati nalika banjir lan snowfalls, nalika kendaraan ora bisa liwat ing dalan. Ing lebak-lebak gunung kang ayem tentrem, kewan-kewan mau saben dina digawa menyang pangonan ing sisih kidul jurang sing ana panggonane brigade. Udane adhem, cipratan-cipratane dibuwang ing alun-alun sing mbukak. Malah Alexander milih kanggo tetep adoh saka iku lan meneng pengin dheweke isih ana ing amben bunk anget, nanging banjur panas ngoyak bakal bahan bakar kanggo tetep anget.
  
  Bern menehi isyarat marang wong loro sing ditemoni ing kana. Iki wong loro sing wis disebut liwat interkom kanggo nunggang, lan jarane wis saddled.
  
  "Kapten!" - wong loro salam.
  
  "Iki Alexander. Dheweke bakal ngancani kita nggoleki jejak para penyusup, "ujare Bern nalika dheweke lan Alexander nyiapake jarane.
  
  "Ing cuaca kaya ngono? Sampeyan mesthi hebat!" McKee nglirik wong Rusia.
  
  "Kita bakal ngerti kanthi cepet," ujare Byrne, nyepak stirrups.
  
  Wong papat padha metu menyang badai sing ganas lan adhem. Bern ana ing ngarep saka telu liyane, nuntun wong-wong mau ing sadawane dalan sing dheweke weruh para penyusup mlayu. Saka padang rumput ing saubengé gunung kasebut wiwit miring ing sisih kidul-wétan, lan ing pepeteng sing peteng banget mbebayani kanggo kéwan-kéwané nyabrang wilayah sing watu. Kacepetan alon nguber dheweke perlu kanggo njaga keseimbangane jaran. Yakin manawa para penunggang jaran sing mlayu wis nglakoni perjalanan sing padha-padha ngati-ati, Bern isih kudu ngimbangi wektu sing wis ilang sing bisa ditindakake.
  
  Padha nyabrang kali cilik ing ngisor lembah, nyabrang kanthi mlaku kanggo nuntun jarane liwat watu-watu sing padhet, nanging saiki aliran sing adhem ora ngganggu dheweke. Saking rendhem udane langit, wong papat mau akhire nunggang jarane lan terus ngidul ngliwati jurang sing bisa tekan sebrang gunung. Kene Bern alon mudhun.
  
  Iki minangka siji-sijine dalan sing bisa dilewati dening penunggang liyane sing bisa metu saka wilayah kasebut, lan Berne menehi isyarat supaya wong-wong mau nunggang jaran. Alexander mudhun lan nyusup ing jejere jarane, rada ngarep saka Bern kanggo mriksa ambane cetakan kuku. Sikep dheweke nuduhake yen ana sawetara gerakan ing sisih liya watu jagged ing ngendi dheweke ngetung mangsane. Kabeh padha mudhun, ninggalake McKee kanggo mimpin jaran adoh saka situs penggalian, mundur supaya padha ora mbukak ngarsane grup ing kono.
  
  Alexander, Bern lan Daniels crept menyang pinggiran lan katon mudhun. Matur nuwun kanggo swara udan lan keplok gludhug, dheweke bisa obah kanthi nyaman tanpa sepi yen perlu.
  
  Ing dalan menyang Kobdo, tokoh loro kasebut mandheg kanggo ngaso nalika ana ing sisih liya saka formasi watu gedhe sing lagi diklumpukake tas pelana, partai moro brigade katon kumpul wong-wong sing bali saka biara Mengu Timur. Loro tokoh slid menyang bayangan lan nyabrang watu.
  
  "Ayo!" Bern marang kanca-kancane. "Dheweke melu konvoi mingguan. Yen kita ora ndeleng dheweke, dheweke bakal ilang lan campur karo wong liya.
  
  Bern ngerti babagan konvoi. Dheweke dikirim kanthi pranata lan obat menyang biara saben minggu, kadhangkala saben rong minggu.
  
  "Genius," dheweke nyengir, ora gelem ngakoni kekalahan, nanging dipeksa ngakoni yen dheweke wis ora duwe daya amarga ngapusi sing pinter. Ora ana cara kanggo mbedakake klompok kasebut kajaba Bern bisa nangkep kabeh lan meksa wong-wong mau ngosongake kanthonge kanggo ndeleng manawa ana apa-apa sing dijupuk saka brigade. Ing cathetan kasebut, dheweke kepengin weruh apa sing dikarepake kanthi cepet mlebu lan metu saka omahe.
  
  "Apa kita bakal dadi musuhan, kapten?" - Daniels takon.
  
  "Aku percaya, Daniels. Yen kita ngidini wong-wong mau lolos tanpa upaya nangkep sing bener, dheweke bakal entuk kamenangan sing bakal diwenehake," ujare Burn marang kanca-kancane. "Lan kita ora bisa nglilani kedadeyan kasebut!"
  
  Wong telu padha mlayu menyang pinggir lan, karo nyekel bedhil siap-siap, ngubengi wong sing lelungan. Iring-iringan mobil limang mobil mung nggawa wong sewelas, akeh sing dadi misionaris lan mantri. Siji-siji, Byrne, Daniels, lan Alexander mriksa warga Mongolia lan Rusia kanggo tandha-tandha pengkhianatan, nuntut kanggo ndeleng dokumen identifikasi.
  
  "Sampeyan ora duwe hak kanggo nindakake iki!" - wong protes. "Sampeyan dudu patroli tapel wates utawa polisi!"
  
  "Apa sampeyan duwe sing didhelikake?" Bern takon banget nesu sing wong mundur maneh menyang baris.
  
  "Ana wong loro ing antaramu sing ora kaya sing katon. Lan kita pengin supaya bisa diwarisake. Sanalika kita duwe, kita bakal ngidini sampeyan nindakake bisnis sampeyan, supaya luwih cepet sampeyan ngirim, luwih cepet kita kabeh bisa dadi panas lan garing! Bern ngumumake, prancing saben wong kaya komandan Nazi laying mudhun aturan saka kamp konsentrasi. "Aku lan wong-wongku ora masalah tetep ing kene karo sampeyan ing mangsa adhem lan udan nganti sampeyan manut! Anggere sampeyan ngayomi para penjahat iki, sampeyan bakal tetep ana ing kene!"
  
  
  Bab 10
  
  
  "Aku ora nyaranake sampeyan nggunakake iki, mas," Sam guyon, nanging ing wektu sing padha, dheweke pancen tulus.
  
  "Sam, aku butuh jins anyar. Delengen!" Nina mbantah, mbukak jas kegedhen kanggo nuduhake Sam kahanan worn metu saka jins reged, saiki ambruk. Jas kasebut dipikolehi saka admirer paling anyar, Ludwig Bern. Iku salah sawijining barang, sing dilapisi wulu alami ing njero klambi sing digawe kanthi kasar sing nutupi awak cilik Nina kaya kepompong.
  
  "Durung kudu ngentekake dhuwit. Aku pitutur marang kowe. Apa ana sing salah. Dumadakan akun kita ora beku lan kita duwe akses lengkap maneh? Aku nang iku trap supaya padha bisa nemokake kita. "Srengenge Ireng" beku akun bank kita; kenapa ing bumi iki dumadakan dadi apik banget sing bakal menehi urip maneh? pitakone.
  
  "Perdue bisa uga narik sawetara senar?" dheweke ngarep-arep kanggo jawaban, nanging Sam mesem lan katon munggah ing langit-langit dhuwur saka bangunan bandara ngendi padha dijadwal kanggo fly metu ing kurang saka jam.
  
  "Duh Gusti, sampeyan pracaya banget marang dheweke, ta?" dheweke ngguyu. "Kaping pira dheweke nggawe kita ngalami kahanan sing ngancam nyawa? Apa sampeyan ora mikir yen dheweke bisa narik trik 'srigala nangis', nggawe kita digunakake kanggo welas asih lan karsane sing apik kanggo entuk kapercayan, banjur ... banjur kita tiba-tiba ngerti yen sajrone wektu iki dheweke pengin nggunakake kita minangka umpan. ? Utawa kambing hitam?
  
  "Apa sampeyan ngrungokake dhewe?" dheweke takon karo kaget asli muter ing pasuryan. "Dheweke mesthi nggawe kita metu saka barang-barang sing ditindakake, ta?"
  
  Sam ora ana swasana ati kanggo mbantah babagan Perdue, makhluk sing paling aneh sing wis ditemoni. Dheweke kadhemen, kesel, lan kesel amarga adoh saka omah. Dheweke kangen kucinge, Bruichladditch. Dheweke ora kejawab duwe pint karo kanca paling apik Patrick, lan saiki dheweke meh ora kenal karo dheweke. Kabeh kang wanted kanggo bali menyang flat ing Edinburgh, ngapusi mudhun ing sofa karo Bruich purring ing weteng lan ngombe malt siji apik, ngrungokake lurung-lurung Skotlandia lawas apik njaba jendhela.
  
  Liyane bab sing perlu karya ana memoir bab kabèh kedadean ring gun sing mbantu numpes nalika Trish matèni. Penutupan kasebut bakal ndadekake dheweke apik, kaya uga publikasi buku sing diasilake, sing ditawakake dening rong penerbit sing beda ing London lan Berlin. Iku ora soko kang wanted kanggo dodolan, kang temenan bakal skyrocketed ing cahya saka Fame Pulitzer sakteruse lan crita narik konco kabeh operasi. Dheweke kudu ngandhani jagad babagan tunangan pungkasane lan peran sing ora ana regane kanggo sukses ing pungkasan cincin tangan. Dheweke mbayar rega sing paling dhuwur kanggo keberanian lan ambisi dheweke, lan dheweke pantes dikenal amarga apa sing diraih kanggo nyingkirake jagad iki organisasi insidious lan antek-antekne. Sawise kabeh iki rampung, dheweke bisa nutup bab urip iki kanthi lengkap lan ngaso sawetara wektu ing urip sing nyenengake lan biasa - kajaba, mesthi, Perdue duwe rencana liyane kanggo dheweke. Dheweke kudu ngujo genius inggil kanggo ngelak insatiable kanggo ngulandara, nanging minangka adoh Sam iki mrihatinake, kang iki biasane panganan munggah karo kabeh.
  
  Saiki dheweke ngadeg ing njaba toko ing terminal gedhe Bandara Internasional Domodedovo ing Moskow, nyoba mikir karo Nina Gould sing wangkal. Dheweke negesake supaya entuk kesempatan lan mbuwang bagean saka dana kanggo tuku sandhangan anyar.
  
  "Sam, aku mambu yak. Aku rumangsa kaya patung es kanthi rambut! Aku katon kaya pecandu narkoba sing diusir dening mucikari!" - dheweke moaned, obah nyedhaki Sam lan nyekel wong dening iker-iker rasukan. "Aku butuh jins anyar lan topi sing cocog karo tutup kuping, Sam. Aku kudu ngrasakake manungsa maneh."
  
  "Ya, aku uga. Nanging kita bisa ngenteni nganti kita bali ing Edinburgh kanggo aran manungsa maneh? Mangga? Aku ora percaya owah-owahan dadakan ing kahanan finansial kita, Nina. Paling ora, ayo bali menyang negarane dhewe sadurunge kita mulai mbebayani keamanan kita, " Sam nyatakake kasus kasebut kanthi alon-alon, tanpa ceramah. Dheweke ngerti banget yen Nina duwe reaksi alami kanggo mbantah apa wae sing kaya teguran utawa khutbah.
  
  Kanthi rambute ditarik maneh menyang ponytail kurang, longgar, dheweke perused jins biru peteng lan topi prajurit ing toko antik cilik sing uga adol sandhangan Russian kanggo turis sing arep kanggo campuran karo fashion budaya Moscow. Ana janji ing mripate, nanging nalika dheweke ndeleng Sam, dheweke ngerti yen dheweke pancen bener. Dheweke bakal njupuk gamble gedhe nggunakake kertu debit utawa ATM lokal. Ing ora kentekan niat, akal sehat nilar dheweke kanggo wayahe, nanging dheweke cepet mbalek maneh marang dheweke karsane lan ngasilaken kanggo pitakonan kang.
  
  "Ayo, Ninanovich," Sam nglipur dheweke, ngrangkul pundhake, "ayo ora mbukak posisi kita menyang kanca-kanca ing Black Sun, ya?"
  
  "Ya, Klivenikov."
  
  Dheweke ngguyu, narik tangane nalika ana pengumuman yen dheweke kudu laporan menyang gerbang. Saka pakulinan, Nina nggatekake kabeh wong sing padha ngumpul ing sakiwa tengene, mriksa saben pasuryan, tangan lan gawan. Ora amarga dheweke ngerti apa sing digoleki, nanging dheweke bakal cepet ngerteni basa awak sing curiga. Saiki dheweke wis dilatih maca wong.
  
  A rasa tembaga seeped mudhun mburi dheweke tenggorokan, ngiring dening Mesem sirah tengen antarane dheweke mripat, throbbing dully ing dheweke eyeballs. Lempitan jero katon ing bathuk amarga rasa lara.
  
  "Ana apa?" - Sam takon.
  
  "Sakit sirah," dheweke ngomel karo tangane ing bathuk. Dumadakan, aliran getih panas wiwit mili saka bolongan irung kiwa, lan Sam wis munggah kanggo push sirahe bali sadurunge dheweke malah ngerti.
  
  "Aku ora apa-apa. Kabeh apik karo aku. Ayo kula jiwit lan menyang WC," dheweke ngulu, kedhip cepet ing pain ing ngarep tengkorak dheweke.
  
  "Wis, ayo budhal," kandhane Sam, nuntun dheweke menyang lawang gedhe kamar mandi wanita. "Cepet wae. Pasang amarga aku ora pengin ketinggalan pesawat iki.
  
  "Aku ngerti, Sam," dheweke nyentak lan mlaku menyang lemari sing adhem karo sink granit lan peralatan perak. Iku lingkungan banget adhem, impersonal lan super higienis. Nina mbayangno yen iki bakal dadi kamar operasi sing cocog ing fasilitas medis sing mewah, nanging meh ora cocog kanggo nguyuh utawa nglamar blush.
  
  Wong wadon loro padha omong-omongan nganggo pengering tangan, lan sing liyane lagi metu saka warung. Nina kesusu menyang lapak kanggo njupuk sakepel kertas jamban lan, nyekeli ing irung, nyuwek sepotong kanggo nggawe plug. Diiseni ing bolongan irung, dheweke njupuk liyane lan kanthi ati-ati lempitan kanggo dilebokake ing kanthong jaket yak. Wong wadon loro mau padha omong-omongan nganggo dhialèk sing apik banget nalika Nina metu kanggo ngumbah noda getih sing garing saka rai lan dagu, ing ngendi tetesan sing netes ora bisa ditanggapi Sam kanthi cepet.
  
  Ing sisih kiwa, dheweke weruh ana wong wadon tunggal metu saka stan ing jejere sing digunakake. Nina ora gelem noleh menyang arahe. wanita Russian, dheweke temen maujud sakcepete sawise teka karo Sam lan Alexander, padha cukup wicara. Amarga dheweke ora bisa basa, dheweke pengin ngindhari ijol-ijolan mesem, kontak mata, lan nyoba miwiti obrolan. Saka pojok mripate, Nina weruh ana wong wadon sing lagi mandeng marang dheweke.
  
  Ya Allah ora. Aja nganti padha ana ing kene.
  
  Ngusapi raine nganggo kertas jamban sing lembab, Nina ndeleng awake dhewe ing pangilon, pas karo wong wadon loro liyane lunga. Dheweke ngerti dheweke ora pengin ana ing kene dhewekan karo wong liyo, mula dheweke cepet-cepet menyang tong sampah kanggo mbuwang tisu lan tumuju lawang, sing ditutup alon-alon ing mburi loro liyane.
  
  "Sampeyan ora apa-apa?" - wong liyo dumadakan ngandika.
  
  Ngakak.
  
  Nina ora bisa kasar sanajan dietutake. Dheweke isih nyedhaki lawang, ngundang wong wadon kasebut, "Ya, matur nuwun. Aku bakal ok". Karo mesem coy, Nina slipped metu kanggo golek Sam nunggu dheweke tengen ana.
  
  "Hei, ayo budhal," dheweke ngandika, praktis push Sam maju. Padha mlaku cepet liwat terminal, diubengi dening intimidating kolom perak sing mlaku kabeh dawa bangunan dhuwur. Nalika dheweke mlaku-mlaku ing ngisor macem-macem layar datar kanthi iklan digital abang, putih lan ijo sing sumunar lan nomer penerbangan, dheweke ora wani noleh maneh. Sam meh ora weruh yen dheweke rada wedi.
  
  "Muga-muga wong sampeyan entuk dokumen palsu sing paling apik ing sisih CIA iki," ujare Sam, ndeleng pemalsuan paling dhuwur sing dipeksa dening Notaris Byrne supaya bisa bali menyang Inggris kanthi aman.
  
  "Dheweke dudu pacarku," dheweke protes, nanging pikirane ora kabeh ora nyenengake. "Kajaba iku, dheweke mung pengin nggawe manawa kita cepet mulih supaya bisa entuk apa sing dikarepake. Aku njamin, ora ana unen-unen unggah-ungguh ing tumindake."
  
  Dheweke ngarep-arep dheweke salah ing asumsi cynical dheweke, digunakake liyane kanggo nggawe bisu Sam bab dheweke kekancan karo Bern.
  
  "Iki bab iku," Sam sighed nalika padha mlaku liwat checkpoint keamanan lan njupuk sing cahya-ing gawan bagasi.
  
  "Kita kudu golek Purdue. Yen dheweke ora ngandhani ngendi Renata..."
  
  "Sing ora bakal nindakake," Sam interjected.
  
  "Banjur dheweke mesthi bakal nulungi kita menehi alternatif kanggo Brigade," dheweke rampung kanthi jengkel.
  
  "Piye carane arep nggoleki Purdue? Menyang omah gedhonge mesthi bodho," ujare Sam karo nyawang Boeing gedhe ing ngarepe.
  
  "Aku ngerti, nanging aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Saben uwong sing kita kenal wis mati utawa kabukten dadi mungsuh, "ujare Nina. "Muga-muga kita bisa ngerteni langkah sabanjure nalika mulih."
  
  "Aku ngerti iki bab elek malah kanggo mikir bab, Nina," Sam ngandika dumadakan, sanalika padha lungguh ing kursi. "Nanging mungkin kita bisa ilang. Alexander banget trampil ing apa sing ditindakake.
  
  "Kok iso awakmu?" - dheweke whispered hoarsely. "Dheweke nggawa kita metu saka Bruges. Kanca-kancane njupuk kita lan nglindhungi kita tanpa pitakonan, lan pungkasane dirayakake - kanggo kita, Sam. Aja ngomong yen sampeyan wis kelangan integritas bebarengan karo keamanan sampeyan, amarga banjur, mas, aku mesthi bakal dhewekan ing donya iki. Nada dheweke tegas lan nesu marang gagasane, lan Sam mikir yen luwih becik ninggalake samubarang, paling ora nganti bisa nggunakake wektu ing pesawat kanggo nggoleki lan nemokake solusi.
  
  Penerbangan kasebut ora ala banget, kajaba selebriti Australia sing nggawe guyon karo mammoth homo sing nyolong sandaran tangane, lan pasangan sing rame sing katon ora bisa ngenteni tekan Heathrow sadurunge nerusake martir. saka perkawinan sing padha nandhang sangsara. Sam turu nyenyak ing kursi jendhela nalika Nina perang mati mual oncoming, ailment dheweke wis nandhang sangsara saka wiwit ninggalake kamar Ladies ing bandara. Saka wektu kanggo wektu dheweke bakal cepet-cepet menyang jamban kanggo muntah, nanging ora ana sing kudu disiram. Iku dadi cukup tire lan dheweke wiwit kuwatir bab raos worsening sing mencet ing weteng.
  
  Iku ora bisa dadi keracunan pangan. Kaping pisanan, dheweke duwe weteng wesi, lan kaping pindho, Sam mangan kabeh panganan sing padha karo dheweke, lan dheweke ora cilaka. Sawise upaya liyane sing ora kasil kanggo ngredhakaké kahanane, dheweke katon ing pangilon. Dheweke katon sehat, ora pucet utawa lemes. Pungkasane, Nina nyatakake kesehatane sing ora apik amarga dhuwure utawa tekanan ing kabin lan mutusake kanggo turu uga. Sapa sing ngerti apa sing ditunggu ing Heathrow? Dheweke kudu ngaso.
  
  
  Bab 11
  
  
  Bern ngamuk.
  
  Ngoyak para penyusup, dheweke ora bisa ndeteksi wong-wong mau ing antarane wong-wong sing lelungan sing dheweke lan anak buahe ditahan ing cedhak dalan sing berliku saka biara Mengu-Timur. Siji-siji padha nggoleki wong-wong mau - biksu, misionaris, perawat lan telung turis saka Selandia Baru - nanging ora nemu apa-apa sing penting kanggo brigade kasebut.
  
  Dheweke ora ngerti apa sing digoleki begal loro ing kompleks sing durung nate dibobol. Amarga wedi marang nyawane, salah sawijining misionaris kasebut marang Daniels yen konvoi kasebut asale saka enem kendharaan, nanging ing halte kapindho, mung siji kendharaan. Ora ana sing mikir apa-apa amarga dikandhakake yen salah sijine mobil bakal mati kanggo nglayani asrama Janste Khan sing cedhak. Nanging sawise Byrne ngeyel ing review rute sing diwenehake dening pembalap utama, ora ana sing nyebutake enem mobil.
  
  Ora ana gunane nyiksa warga sipil sing ora salah amarga ora ngerti, ora ana maneh sing bisa ditindakake. Dheweke kudu ngakoni manawa maling kasebut kanthi efektif nyingkiri dheweke lan kabeh sing bisa ditindakake yaiku bali lan netepake karusakan sing disebabake dening break-in.
  
  Alexander bisa ndeleng rasa curiga ing mata komandhane sing anyar nalika mlebu ing kandhang, nyeret sikile kanthi kesel nalika nuntun jaran supaya dipriksa dening staf. Ora ana kabar saka wong papat, nanging kabeh padha ngerti apa sing dipikirake Bern. Daniels lan McKee ijol-ijolan glances, suggest sing partisipasi Alexander iku umumé konsensus umum.
  
  "Alexander, ayo karo aku," ujare Bern kanthi tenang lan mung lunga.
  
  "Sampeyan luwih nonton apa sing sampeyan ucapake, wong tuwa," Mackey menehi saran ing logat Inggris. "Wong iki fiktif."
  
  "Aku ora ana apa-apa karo iki," wangsulane Alexander, nanging wong loro liyane mung nyawang saben liyane lan banjur katon pitifully ing Rusia.
  
  "Aja meksa dheweke nalika sampeyan miwiti nggawe alesan. Kanthi ngremehake awak dhewe, sampeyan mung bakal ngyakinake dheweke yen sampeyan salah, "dheweke menehi saran marang Daniels.
  
  "Matur nuwun. Aku bakal mateni kanggo ngombe saiki," Alexander shrugged.
  
  "Aja kuwatir, sampeyan bisa duwe salah siji saka iki minangka kepinginan pungkasan," Daniels mesem, nanging ndeleng ekspresi serius ing raine kanca-kancane, dheweke ngerti yen statement kasebut ora ana gunane, lan dheweke nindakake bisnise. kanggo njaluk rong kemul kanggo jaran.
  
  Liwat bunker sing sempit, dipadhangi lampu tembok, Alexander ngetutake komandan menyang lantai loro. Bern mlayu mudhun ing undhak-undhakan tanpa nggatekake wong Rusia, lan nalika tekan lobi lantai loro, dheweke takon marang salah sijine wong lanang kanggo ngombe kopi ireng sing kuwat.
  
  "Kapten," Alexander ngandika ing mburine, "Aku njamin yen kanca-kancaku ora ana hubungane karo iki."
  
  "Aku ngerti, Arichenkov," Bern ambegan.
  
  Alexander bingung karo reaksi Bern, sanajan dheweke lega karo jawaban komandan kasebut.
  
  "Lajeng menapa panjenengan ngajak kula ngancani panjenengan?" - dheweke takon.
  
  "Enggal, Arichenkov. Mung nyedhot kopi lan ngrokok dhisik supaya bisa ngevaluasi kedadeyan kasebut, "jawab komandan. Swarane nguwatirake anteng nalika nyumet rokok.
  
  "Kok kowe ora adus banyu panas? Kita bisa ketemu ing kene maneh ing, ngomong, rong puluh menit. Ing sawetoro wektu, aku kudu ngerti apa, yen ana, dicolong. Sampeyan ngerti, aku ora mikir bakal padha repot kabeh iki kanggo nyolong dhompetku, "ujare lan nyebul dawa asap biru-putih ing garis lurus ing ngarepe.
  
  "Inggih, Pak," ujare Alexander lan noleh menyang kamar.
  
  Ana sing katon salah. Dheweke mlaku munggah ing undhak-undhakan baja menyang lorong dawa sing paling akeh wong lanang. Lorong iki sepi banget, lan Alexander sengit swara sepi saka boots ing lantai semen, kaya countdown kanggo soko elek sing teka. Saka kadohan, dheweke bisa krungu swara lanang lan sing kaya sinyal radio AM utawa bisa uga ana mesin swara putih. Swara creaking ngilingake marang dolan menyang Wolfenstein Ice Station, jero ing weteng stasiun, ngendi prajurit matèni saben liyane saka mriyang kabin lan kebingungan.
  
  Nguripake pojok, dheweke nemokake lawang kamare mbukak. Dheweke mandheg. Ing jerone sepi lan kaya ora ana wong, nanging latihane wis mulang dheweke supaya ora njupuk apa-apa. Dheweke alon-alon mbukak lawang kabeh kanggo mesthekake yen ora ana sing ndhelik ing mburine. Ana sinyal sing cetha ing ngarepe babagan sethithike kru sing dipercaya dheweke. Kabeh kamare dibalik lan sprei dicopot kanggo digoleki. Sakabehing panggonan dadi rame.
  
  Mesthi wae, Alexander duwe sawetara perkara, nanging kabeh sing ana ing kamare dijarah.
  
  "Asu kurang ajar," dheweke bisik-bisik, mripate biru pucet mriksa tembok sawise tembok kanggo nggoleki pitunjuk curiga sing bisa mbantu dheweke nemtokake apa sing bakal ditemokake. Sadurunge tumuju menyang padusan komunal, dheweke nglirik wong-wong ing kamar mburi, sing saiki swarane putih wis rada diredam. Lungguh ing kono, mung wong papat, mung nyawang dheweke. Digodha kanggo ngipat-ipati wong-wong mau, mutusaké kanggo nglirwakake lan mung digatèkaké, tumuju ing arah ngelawan menyang jamban.
  
  Nalika banyu anget lan alus nyemplungake dheweke, dheweke ndedonga supaya Katya lan Sergei ora bakal cilaka nalika dheweke lunga. Yen iki tingkat kapercayan kru wis ing wong, banjur iku aman kanggo nganggep sing farm uga wis nandhang sangsara sethitik looting kanggo nguber bebener. Kaya kewan sing ditawan sing ora bisa mbales, wong Rusia sing lagi mikir ngrancang langkah sabanjure. Bodho banget yen padu karo Bern, Bodo, utawa wong-wong sing ora sopan ing kene babagan rasa curiga. Tindakan sing kaya mengkono bakal cepet nggawe masalah kanggo dheweke lan kanca-kancane. Lan yen dheweke oncat lan nyoba kanggo njupuk Sergei lan bojoné adoh saka kene, iku mung bakal konfirmasi mamang babagan keterlibatan.
  
  Bareng wis garing lan nganggo busana, banjur bali menyang kantore Bern, ing kono ketemu komandan dhuwur ngadeg ing jejere jendhela, ndeleng ing cakrawala, kaya sing tansah ditindakake nalika lagi mikir.
  
  "Kapten?" Alexander ngandika saka lawang.
  
  "Mlebu. Ayo mlebu," ujare Byrne. "Muga-muga sampeyan ngerti kenapa kita kudu nggoleki kamar sampeyan, Alexander. Penting banget kanggo kita ngerti posisi sampeyan babagan masalah iki, amarga sampeyan teka ing kahanan sing curiga kanthi statement sing kuwat banget.
  
  "Aku ngerti," Rusia setuju. Dheweke mati ngombe sawetara gelas vodka, lan botol bir krasan sing disimpen ing mejane Bern ora apik.
  
  "Ngombe," ajak Bern, nuding botol, sing dheweke weruh wong Rusia sing dideleng.
  
  "Matur nuwun," Alexander mesem lan nyuguhake gelas. Nalika nggawa banyu murub menyang lambene, dheweke mikir yen ana racun sing dicampur, nanging dheweke ora ngati-ati. Alexander Arichenkov, wong Rusia sing edan, luwih seneng mati amarga nglarani sawise ngicipi vodka sing enak tinimbang ora kejawab. Begjanipun, wedang menika namung beracun kados ingkang dipunkajengaken dening pangriptanipun, lan boten kenging dipun pendhet raos bingah amargi raos kobong ing dhadha ingkang dipunraosaken nalika nguntal sedaya.
  
  "Aku bisa takon, Kapten," ujare sawise ambegan, "apa sing rusak nalika mlebu?"
  
  "Ora ana apa-apa," mung Bern ngandika. Dheweke ngenteni sedhela ngaso dramatis lan banjur mbukak bebener. "Ora ana sing rusak, nanging ana barang sing dicolong saka kita. Soko sing larang regane lan mbebayani banget kanggo jagad iki. Sing paling saya kuwatir yaiku mung Ordo Matahari Ireng sing ngerti yen dheweke duwe."
  
  "Apa iki, aku bisa takon?" - Alexander takon.
  
  Bern noleh marang dheweke karo pandeleng penetrating. Iku ora katon nesu utawa kuciwo ing nggatekke, nanging katon saka prihatin asli lan ditemtokake wedi.
  
  "Gegaman. Dheweke nyolong gaman sing bisa ngrusak lan ngrusak, diatur miturut undang-undang sing durung ditaklukake, "ujare, njupuk vodka lan nyedhot gelas kanggo saben wong. "Tamu sing ora diundang nylametake kita saka iku. Dheweke nyolong Longinus."
  
  
  Bab 12
  
  
  Heathrow rame karo kegiatan sanajan jam telu esuk.
  
  Bakal sawetara wektu sadurunge Nina lan Sam bisa munggah pesawat sabanjuré mulih, lan padha mikir babagan pesenan kamar hotel supaya padha ora kudu ngenteni ing blinding lampu putih terminal.
  
  "Aku bakal nggoleki nalika kita kudu bali maneh ing kene. Kita butuh panganan kanggo siji. "Aku luwe," Sam marang Nina.
  
  "Sampeyan mangan ing pesawat," dheweke ngelingake dheweke.
  
  Sam menehi tampilan bocah sekolah sing nggodha, "Sampeyan ngarani panganan iki? Ora nggumunake bobote sampeyan ora ana apa-apa."
  
  Kanthi mangkono, dheweke tumuju menyang loket tiket, ninggalake dheweke nganggo jas yak sing gedhe banget dilebokake ing lengen lan tas lelungan loro-lorone diselehake ing pundhake. Mripate Nina drooping lan cangkeme garing, nanging dheweke krasa luwih apik tinimbang minggu-minggu kepungkur.
  
  Meh mulih, dheweke mikir dhewe, lan lambene njedhul dadi eseman isin. Dheweke wegah ngidini eseman dheweke mekar, ora preduli saka apa sing dikira saksi lan wong sing liwat, amarga dheweke rumangsa wis entuk eseman kasebut, nandhang sangsara. Lan dheweke mung metu saka rolas babak karo Pati, lan dheweke isih ngadeg. Dheweke amba coklat mripat roamed liwat Sam kang uga-dibangun awak, sing amba pundhak menehi kang gait malah liyane poise saka kang wis nuduhake. Esem dheweke uga ana ing dheweke.
  
  Dheweke wis mamang peran Sam ing uripe kanggo supaya dawa, nanging sawise stunt paling anyar Perdue, dheweke yakin dheweke wis kesel macet ing antarane wong loro gelut. Ngakoni katresnan marang Perdue mbantu dheweke kanthi cara sing luwih akeh tinimbang sing diakoni. Kaya pelamar anyar ing tapel wates Rusia-Mongolia, kekuwatan lan sumber daya Perdue entuk manfaat kanggo dheweke. Kaping pirang-pirang dheweke bakal dipateni yen ora kanggo sumber daya lan dhuwit Perdue utawa welas asih Bern amarga dheweke mirip karo garwane sing pungkasan?
  
  Esem dheweke langsung ilang.
  
  Wong wadon metu saka wilayah kedatangan internasional sing katon akrab. Nina perked munggah lan mundur menyang sudhut kawangun dening cornice protruding saka cafe, ngendi dheweke nenggo, ndhelikake pasuryan saka Lady nyedhaki. Meh ambegan, Nina ngintip saka pinggir kanggo ndeleng ngendi Sam. Dheweke ora ana ing ngarsane lan dheweke ora bisa ngelingi babagan wanita sing langsung nyedhaki dheweke.
  
  Nanging kanggo relief dheweke, wong wadon lumebu ing toko Candy, dumunung cedhak kasir, ngendi Sam nuduhake mati Pesona kanggo bungahaken saka Ladies enom ing seragam sampurna.
  
  "Pengeran! Khas," Nina merengut lan nggigit lambene frustasi. Dheweke cepet mlaku nyedhaki dheweke, dheweke raine buritan lan dheweke stride sethitik banget dawa minangka dheweke nyoba kanggo mindhah minangka cepet minangka dheweke bisa tanpa tarik manungsa waé kanggo dhéwé.
  
  Dheweke mlaku liwat lawang kaca pindho menyang kantor lan mlayu menyang Sam.
  
  "Wis rampung?" - dheweke takon karo angkara isin.
  
  "Wah, deleng kene," dheweke seneng-seneng, "wanita ayu liyane." Lan iki dudu ulang tahunku!"
  
  Pegawe administrasi cekikikan, nanging Nina serius banget.
  
  "Ana wong wadon ngetutake kita, Sam."
  
  "Sampeyan yakin?" pitakone kanthi tulus, mripate nglirik wong-wong sing ana ing sacedhake.
  
  "Positip," wangsulane kanthi ambegan, nyenyet tangane kanthi kenceng. "Aku weruh dheweke ing Rusia nalika irungku getihen. Saiki dheweke ana ing kene."
  
  "Oke, nanging akeh wong sing mabur ing antarane Moskow lan London, Nina. Bisa uga kebetulan," jlentrehe.
  
  Dheweke kudu ngakoni yen tembunge duwe akal. Nanging kepiye carane dheweke bisa ngyakinake yen ana wanita sing katon aneh karo rambut putih lan kulit pucet sing nggawe dheweke ora tenang? Koyone ora masuk akal nggunakake penampilan sing ora biasa minangka basis kanggo tuduhan, utamane kanggo nuduhake manawa dheweke saka organisasi rahasia lan bakal mateni sampeyan amarga alasan lawas "ngerti banget."
  
  Sam ora weruh sapa-sapa lan Nina lungguh ing kursi tunggu.
  
  "Sampeyan ora apa-apa?" Dheweke takon, mbebasake dheweke saka tas lan nyelehake tangane ing pundhak kanggo kepenak.
  
  "Ya wis, aku ora apa-apa. Kayane aku mung rada gugup," batine, nanging ing jero batin dheweke isih ora percaya karo wanita iki. Nanging, sanajan dheweke ora duwe alasan kanggo wedi, Nina mutusake tumindak kanthi rata.
  
  "Aja kuwatir, cah," dheweke nglirik. "Kita bakal enggal mulih lan butuh sedina utawa rong dina kanggo pulih sadurunge miwiti nggoleki Purdue."
  
  "Purun!" Nina ngangguk.
  
  "Ya, kita kudu nemokake dheweke, elinga?" Sam manthuk.
  
  "Ora, Perdue ngadeg ing mburi sampeyan," ujare Nina santai, nadane dumadakan tenang lan kaget ing wektu sing padha. Sam noleh. Dave Perdue ngadeg ing mburi, nganggo jaket windbreaker sing pinter lan nyekel tas ransel gedhe. Dheweke mesem, "Aneh ndeleng sampeyan loro ing kene."
  
  Sam lan Nina padha gumun.
  
  Apa sing kudu ditindakake saka ngarsane dheweke ing kene? Apa dheweke sekongkol karo Black Sun? Apa dheweke ana ing sisihe, utawa loro-lorone ing ndhuwur. Kaya biasane karo Dave Perdue, ora ana kepastian apa jabatane.
  
  Wong wadon sing didhelikake Nina metu saka mburine. A lancip, dhuwur, awu-pirang karo mata shifty padha Perdue lan padha crane-kaya karep, dheweke ngadeg calmly, netepke kahanan. Nina bingung, ora ngerti apa dheweke kudu nyiapake mlayu utawa perang.
  
  "Purun!" - Sam seru. "Aku weruh sampeyan urip lan sehat."
  
  "Ya, sampeyan ngerti aku, aku tansah pinter metu saka kahanan," Perdue nglirik, ngeweruhi Nina katon liar liwat dheweke. "BABET!" - ngandika, narik wong wadon maju. "Iki Agatha, adhine kembarku."
  
  "Alhamdulillah kita kembar ing sisih bapak kita," dheweke chuckled. Humor garing dheweke nyerang Nina mung sedhela, sawise pikirane ngerti yen wong wadon iku ora mbebayani. Ing wektu iku, sikape wong wadon marang Purdue dadi aku.
  
  "Oh, nyuwun pangapunten. "Aku kesel," Nina menehi alesan pincang kanggo mandeng dawa banget.
  
  "Apa kowe yakin bab iki. Mimisan kuwi pancen ala, ta?" Agatha setuju.
  
  "Senang ketemu sampeyan, Agatha. Aku Sam," Sam mesem lan nyekel tangane sing mung diangkat rada kanggo salaman. Kelakuane sing aneh katon jelas, nanging Sam bisa ngerti yen ora mbebayani.
  
  "Sam Cleave," Agatha ngandika mung, ngiringake sirahe menyang sisih. Dheweke salah siji kesengsem utawa ketoke Sam kang pasuryan uga apal kanggo referensi mangsa. Dheweke nyawang sejarawan cilik kasebut kanthi semangat jahat lan ujar, "Lan sampeyan, Dr. Gould, sing dakgoleki!"
  
  Nina mandeng Sam: "Lah? Aku ngomong ngono."
  
  Sam ngerti yen iki wong wadon sing diomongake Nina.
  
  "Dadi sampeyan uga ana ing Rusia?" Sam main bisu, nanging Perdue ngerti banget manawa wartawan kasebut kasengsem ing rapat sing ora sacara acak.
  
  "Iya, bener, aku nggoleki sampeyan," ujare Agatha. "Nanging kita bakal bali maneh yen sampeyan entuk sandhangan sing pas. Dhuh Gusti, jas iki mambu."
  
  Nina kaget. Wong wadon loro kuwi mung pandeng-pandengan karo ekspresi kosong.
  
  "Miss Perdue, aku ngira?" Sam takon, nyoba kanggo ease tension.
  
  "Ya, Agatha Perdue. "Aku durung nikah," wangsulane.
  
  "Ora wonder," Nina grumbled, mbungkuk sirahe, nanging Perdue krungu dheweke lan chuckled kanggo awake dhewe. Dheweke ngerti adhine wis njupuk sawetara wektu kanggo nyetel, lan Nina mbokmenawa paling ora siap kanggo nampung eccentricities dheweke.
  
  "Nyuwun pangapunten, Dr. Gould. Iki dudu penghinaan sing disengaja. Sampeyan kudu ngakoni, sing sial iki mambu kaya kewan sing wis mati, "ujare Agatha ora peduli. "Nanging nolak nikah iku pilihanku, yen sampeyan bisa pracaya."
  
  Saiki Sam ngguyu karo Perdue ing masalah terus-terusan Nina disebabake pribadine padu.
  
  "Aku ora maksud..." dheweke nyoba kanggo ndandani, nanging Agatha ora nggatekake dheweke lan njupuk tas dheweke.
  
  "Ayo mas. Aku arep tuku sawetara tema anyar ing dalan. Kita bakal bali sadurunge jadwal penerbangan kita, "ujare Agatha karo mbuwang jas ing lengen Sam.
  
  "Apa sampeyan ora lelungan nganggo jet pribadi?" pitakone Nina.
  
  "Ora, kita ana ing penerbangan sing kapisah kanggo mesthekake yen ora gampang dilacak. Sebutake paranoia sing dibudidaya kanthi apik, "Perdue mesem.
  
  "Utawa kawruh babagan panemuan sing bakal teka?" Agatha malih ngadhepi kakangipun ingkang evasiveness sirah-on. "Ayo, Dr. Gould. Kita budhal!"
  
  Sadurunge Nina bisa protes, wong wadon aneh nuntun dheweke metu saka kantor nalika wong-wong mau diklumpukake tas lan hadiah mentahan elek Nina.
  
  "Saiki kita ora duwe kahanan kang ora tetep estrogen kanggo ngganggu obrolan kita, apa sampeyan ora ngomong apa sampeyan lan Nina ora karo Alexander," Perdue takon nalika padha mlaku menyang café cedhak lan lungguh mudhun kanggo ombenan panas. "Dhuh Gusti, mugi karsaa ndhawuhi kula boten wonten ingkang kedadosan dhateng tiyang Rusia ingkang edan!" Perdue nyuwun kanthi tangan siji ing pundhake Sam.
  
  "Ora, dheweke isih urip," Sam miwiti, nanging Perdue bisa ngerti saka nada swara yen ana berita liyane. "Dheweke karo Brigade Renegade."
  
  "Dadi sampeyan bisa ngyakinake dheweke yen sampeyan ana ing sisihe?" - Perdue takon. "Aku melu seneng. Nanging saiki sampeyan loro kene, lan Alexander ... isih karo wong-wong mau. Sam, aja ngomong yen sampeyan mlayu. Sampeyan ora pengin wong-wong iki mikir sampeyan ora bisa dipercaya.
  
  "Ngapa ora? Kayane sampeyan ora luwih ala amarga mlumpat saka kasetyan siji menyang liyane kanthi cepet, "Sam ngukum Perdue kanthi ora mesthi.
  
  "Ngrungokake, Sam. Aku kudu njaga posisiku kanggo mesthekake yen Nina ora ana cilaka. Sampeyan ngerti, "ujare Perdue.
  
  "Apa aku, Dave? Lungguh endi? Kowe tansah nyeret aku karo kowe."
  
  "Ora, aku nyeret sampeyan kaping pindho, miturut cacahku. Sisane mung reputasi sampeyan dhewe minangka salah sawijining klompokku sing nyelehake sampeyan ing bolongan telek," Perdue shrugged. Dheweke bener.
  
  Paling asring, sing nyebabake dheweke dadi masalah yaiku mung kahanan sing kedadeyan saka keterlibatan Sam ing upaya Trish kanggo nggulingake cincin tangan lan partisipasi sabanjure ing kunjungan Perdue menyang Antartika. Mung sepisan sawise iki Perdue njaluk layanan Sam ing Deep Sea One. Luwih saka iku, iku mung kasunyatan sing Sam Cleave saiki kuwat ing crosshairs organisasi jahat sing wis ora nyerah nguber dheweke.
  
  "Aku mung pengin uripku bali," Sam lamented, staring menyang cangkir steaming saka Earl Grey.
  
  "Mangkono uga kita kabeh, nanging sampeyan kudu ngerti manawa kita kudu ngrampungake apa sing kita lakoni," Perdue ngelingake.
  
  "Ing cathetan kasebut, ing endi peringkat kita ing dhaptar spesies sing kaancam punah?" Sam takon karo kapentingan asli. Dheweke ora ngandelake Perdue luwih saka sadurunge, nanging yen dheweke lan Nina ngalami alangan, Perdue mesthi wis nggawa dheweke menyang papan sing adoh sing diduweni, lan dheweke bakal mungkasi uripe. Ya, mungkin dudu Nina, nanging mesthi Sam. Dheweke mung pengin ngerti apa sing ditindakake Perdue marang Renata, nanging dheweke ngerti yen taipan sing kerja keras ora bakal ngandhani utawa nganggep Sam cukup penting kanggo mbukak rencana.
  
  "Sampeyan wis aman saiki, nanging aku kira iku adoh saka rampung," ujare Perdue. Informasi iki diwenehake dening Dave Perdue loman.
  
  Paling Sam ngerti saka sumber langsung sing ora perlu kanggo katon liwat Pundhak asring banget, ketoke nganti sungu fox sabanjuré muni lan teka bali saka mburi salah goleki.
  
  
  Bab 13
  
  
  Sawetara dina wis liwati wiwit Sam lan Nina mlayu menyang Perdue lan adhine ing Bandara Heathrow. Tanpa njlentrehake babagan kahanan dhewe-dhewe lan liya-liyane, Perdue lan Agatha mutusake ora bali menyang Reichtisousis, omah gedhong Perdue ing Edinburgh. Iki mbebayani banget amarga omah kasebut minangka landmark sejarah sing kondhang lan dikenal minangka omah Purdue.
  
  Nina lan Sam padha disaranake kanggo nindakake padha, nanging padha mutusaké liya. Nanging, Agatha Perdue njaluk rapat karo Nina kanggo njaluk layanan dheweke kanggo nggoleki apa sing dikarepake klien Agatha ing Jerman. Reputasi Dr. Nina Gould minangka ahli sejarah Jerman mesthi ora bisa digatekake, uga katrampilan Sam Cleave minangka fotografer lan wartawan ngrekam apa wae sing ditemokake Miss Perdue.
  
  "Mesthi wae, David uga ngeling-eling manawa dheweke dadi alat kanggo nemtokake papan sampeyan lan rapat sabanjure. Aku bakal ngidini dheweke stroke ego, yen mung kanggo ngindhari metafora incessant lan alliions kanggo wigati. Lha, awake dhewe budhal nganggo dhuwite, kok ora gelem nolak?" Agatha nerangake marang Nina nalika lagi lungguh ing meja bunder gedhe ing omah liburan kosong kanca ing Thurso, ing titik paling lor ing Skotlandia.
  
  Panggonan iki kosong kajaba kanggo mangsa panas, nalika Agatha lan kanca Dave, Professor What's-His-name, manggon ing kene. Ing pinggiran kutha, cedhak Dunnet Head, ana omah rong tingkat sing andhap asor ing garasi mobil loro ing ngisor iki. Ing wayah esuk sing pedhut, mobil-mobil sing liwat ing dalan katon kaya memedi sing nyusup ing njaba jendela ruang tamu sing diangkat, nanging geni ing njero ruangan kasebut kepenak banget. Nina kepincut karo desain perapian raksasa, sing bisa dilebokake kanthi gampang kaya jiwa sing bakal mlebu neraka. Nyatane, pancen kaya sing dibayangake nalika dheweke ndeleng ukiran sing rumit ing gril ireng lan gambar relief sing ngganggu sing ana ing alcove dhuwur ing tembok watu omah.
  
  Saka awak wuda intertwined karo setan lan kéwan ing relief, iku ketok sing pemilik omah banget kesengsem dening gambar abad tengah geni lan belerang nggambarake bid'ah, purgatory, paukuman gaib kanggo bestialitas lan ing. Iku menehi Nina goosebumps, nanging Sam amused piyambak dening mlaku tangane ing sadawane kurva wong dosa wadon, sengaja kanggo ngganggu Nina.
  
  "Mungkin kita bisa neliti iki bebarengan," Nina mesem kindly, nyoba kanggo ora amused dening eksploitasi enom Sam nalika ngenteni Perdue bali saka godforsaken omah anggur cellar karo soko kuwat kanggo ngombe. Ketoke sing duwe omah duwe karep kanggo tuku vodka saka saben negara sing kerep dikunjungi nalika lelungan lan nyimpen bagean ekstra sing ora dipangan.
  
  Sam njupuk Panggonan ing jejere Nina minangka Perdue triumphantly mlebu kamar karo rong gendul unlabelled, siji ing saben tangan.
  
  "Kula kinten-kinten nyuwun kopi mboten saget," Agatha ngempet.
  
  "Ora bener," Dave Perdue mesem nalika dheweke lan Sam narik kaca tingal sing cocog saka lemari gedhe ing jejere lawang. "Kebetulan ana pembuat kopi ing kana, nanging aku wedi yen aku kesusu banget kanggo nyoba."
  
  "Aja kuwatir. Nanti tak rampas," wangsulane Agatha acuh. "Matur nuwun Gusti, kita duwe roti cekak lan kue gurih.
  
  Agatha mbuwang rong kothak cookie menyang rong piring nedha bengi, ora peduli yen pecah. Iku ketoke Nina minangka kuna minangka geni. Agatha Perdue diubengi dening atmosfer sing padha karo setelan ostentatious, ngendi ideologi rahasia lan serem tartamtu didhelikake, tanpa isin kapapar. Kaya makhluk jahat iki urip kanthi bebas ing tembok lan ukiran perabotan, uga kepribadian Agatha - tanpa kabeneran utawa makna subconscious. Apa sing diomongake kuwi apa sing dipikirake, lan ana kebebasan tartamtu, pikire Nina.
  
  Dheweke pengin dheweke duwe cara kanggo ngungkapake pikirane tanpa mikir babagan akibat sing bakal muncul mung saka kesadaran superioritas intelektual lan jarak moral saka cara masyarakat ndhikte supaya wong tetep jujur kanthi ngandhani setengah bebener kanggo njaga. munggah penampilan. Iku cukup sumilir, yen banget patronizing, nanging sawetara dina sadurunge, Perdue wis marang dheweke sing adhine kaya sing karo kabeh wong lan sing mangu-mangu dheweke malah ngerti rudeness unintentional dheweke.
  
  Agatha nolak alkohol dingerteni sing telu liyane padha savoring nalika dheweke unpacked sawetara dokumen saka apa katon kaya tas sekolah Sam wis ing awal SMA , tas kulit coklat supaya worn iku kudu antik. Ing sisih, ing sisih ndhuwur kasus, sawetara lapisan wis ngeculke lan tutup alon mbukak amarga nyandhang lan umur. Ambune omben-omben kasebut nyenengake Nina, lan kanthi ati-ati ngetokake tangane kanggo ngrasakake tekstur ing antarane jempol lan driji.
  
  "Babagan taun 1874," Agatha gumunggung. "Diwenehake marang aku dening rektor Universitas Gothenburg, sing banjur mimpin Museum Budaya Dunia. Dadi kagungane mbah buyut, sadurunge bajingan tuwa dipateni bojone ing taun 1923 amarga kawin karo bocah lanang ing sekolah sing mulang biologi, aku percaya.
  
  "Agatha," Perdue winced, nanging Sam nahan bledosan ngguyu sing malah Nina mesem.
  
  "Wah," Nina kagum, ngeculake kasus kasebut supaya Agatha bisa ngganti.
  
  "Saiki, apa sing dijaluk klienku yaiku golek buku iki, buku harian sing mesthine digawa menyang Jerman dening prajurit Legiun Asing Prancis telung puluh taun sawise pungkasan Perang Franco-Prusia ing 1871," ujare Agatha, nuding. menyang foto salah sawijining buku kaca.
  
  "Iki jaman Otto von Bismarck," ujare Nina, kanthi ati-ati sinau dokumen kasebut. Dheweke squinted, nanging isih ora ngerti apa sing ditulis ing tinta reged ing kaca.
  
  "Iki angel banget diwaca, nanging klienku mekso saka buku harian sing asale saka Perang Franco-Dahomean Kapindho dening legionnaire sing ditugasake ing Abomi sakcepete sadurunge perbudakan King B & # 233; Khanzina ing taun 1894," Agata ngutip akun dheweke kaya tukang crita profesional.
  
  Kemampuan crita dheweke nggumunake, lan kanthi lafal lan owah-owahan nada sing apik, dheweke langsung narik penonton telu kanggo ngrungokake ringkesan buku sing digoleki. "Miturut legenda, wong tuwa sing nulis iki tiwas amarga gagal ambegan ing rumah sakit lapangan ing Algiers ing wiwitan taun 1900-an. Miturut laporan kasebut, "dheweke menehi sertifikat lawas liyane saka petugas medis lapangan - dheweke umure luwih saka wolung taun lan sejatine isih urip."
  
  "Dadi dheweke dadi prajurit lawas sing ora nate bali menyang Eropa?" - Perdue takon.
  
  "Bener. Ing dina pungkasan, dheweke dadi kanca karo perwira Legiun Asing Jerman sing ditugasake ing Abomey, sing diwènèhi buku harian sakdurungé tiwas, "ujare Agatha. Dheweke mlayu driji liwat certificate minangka dheweke terus.
  
  "Ing dina-dina padha bebarengan, dheweke nglipur warga Jerman karo kabeh crita perang, sing kabeh dicathet ing buku harian iki. Nanging siji crita khusus nyebar amarga ramblings saka prajurit tuwa. Sajrone layanan ing Afrika, ing taun 1845, perusahaane dumunung ing properti cilik saka pemilik tanah Mesir sing wis marisi rong tanah pertanian saka mbah kakunge lan wis pindhah saka Mesir menyang Aljazair nalika isih enom. Saiki, wong Mesir iki ketoke duwe apa sing diarani prajurit lawas "harta karun sing dilalekake dening jagad", lan lokasi bandha kasebut dicathet ing puisi sing ditulis mengko."
  
  "Iki geguritan sing ora bisa diwaca," Sam mangsuli. Dheweke nyender ing kursi lan njupuk gelas vodka. Geleng-geleng sirah, dheweke nguntal kabeh.
  
  "Sing pinter, Sam. Kaya-kaya crita iki ora cukup mbingungake, sampeyan kudu mendhung otakmu maneh, "ujare Nina karo nggelengake sirahe. Perdue ora ngomong apa-apa. Nanging dheweke nuruti lan nguntal cangkeme. Wong loro mau ngerang-erang, ngempetake kaca tingale sing elegan ing taplak meja sing dirajut apik.
  
  Nina mikir kanthi banter: "Dadi, legiun Jerman nggawa dheweke menyang Jerman, nanging saka ing kono buku harian kasebut ilang dadi ora jelas."
  
  "Iya," Agatha setuju.
  
  "Banjur kepiye klienmu ngerti babagan buku iki? Ngendi dheweke entuk foto kaca kasebut?" Sam takon, muni kaya sinis jurnalistik lawas sing biyen. Nina mesem maneh. Seneng krungu maneh wawasane.
  
  Agatha natap mata.
  
  "Deleng, jelas yen wong sing duwe jurnal sing ngemot lokasi bandha donya bakal nyathet ing papan liya kanggo anak-anake yen ilang utawa dicolong utawa, Gusti Allah ngalang-alangi, dheweke mati sadurunge bisa nemokake" , gesticulating wildly ing dheweke frustasi. Agatha ora ngerti kepiye carane iki bisa nggawe Sam bingung. "Klienku nemokake dokumen lan surat sing nyritakake crita iki ing antarane barang-barange mbah putri nalika dheweke seda. Panggonane mung ora dingerteni. Sampeyan ngerti yen dheweke ora ana maneh."
  
  Sam banget mendem kanggo nggawe pasuryan ing dheweke, kang apa wanted kanggo nindakake.
  
  "Lah, iki muni luwih bingung tinimbang," Perdue nerangake.
  
  "Ya!" Sam setuju, ora kasil ndhelikake kasunyatan yen dheweke ora ngerti.
  
  Perdue nyuntak gelas liyane lan ngringkes kanggo persetujuan Agatha: "Dadi, kita kudu golek buku harian sing asale saka Aljazair ing awal 1900-an."
  
  "Aku ngira, ya. Step by step," adhine ngonfirmasi. "Sawise kita duwe buku harian, kita bisa maca geguritan lan ngerteni apa bandha sing diomongake iki."
  
  "Apa klien sampeyan ora kudu nindakake iki?" pitakone Nina. "Ing pungkasan dina, sampeyan kudu njupuk buku harian kanggo klien sampeyan. Potong lan garing."
  
  Telu liyane mandeng Nina.
  
  "Apa?" - dheweke takon, shrugging.
  
  "Apa kowe ora pengin ngerti apa ta, Nina?" - Perdue takon ing surprise.
  
  "Sampeyan ngerti, akhir-akhir iki aku wis istirahat sethithik saka petualangan, yen sampeyan ora nggatekake. Iku bakal dadi apike kanggo aku mung njaluk penyuluhan babagan iki lan tetep adoh saka kabeh liyane. Sampeyan kabeh bisa nerusake lan mburu apa sing bisa uga omong kosong, nanging aku kesel ngoyak sing angel, "ujare.
  
  "Kepiye iki bisa dadi omong kosong?" - Sam takon. "Puisi sing ana."
  
  "Inggih, Sam. Kaya sing kita ngerti, siji-sijine salinan sing ana, lan ora bisa dingerteni! - dheweke ngagetake, mundhakaken swara ing iritasi.
  
  "Duh Gusti, aku ora percaya sampeyan," Sam perang maneh. "Sampeyan pancen ahli sejarah, Nina. crita. Kowe kelingan iki? Apa dudu sing sampeyan urip?"
  
  Nina pinned Sam karo dheweke murub. Sawise ngaso, dheweke tenang lan mung mangsuli: "Aku ora ngerti liyane."
  
  Perdue nahan ambegan. Rahangé Sam ambruk. Agatha mangan kue.
  
  "Agatha, aku bakal nulungi sampeyan nemokake buku iki amarga aku pancene apik. Pancen," ujare Nina.
  
  "Sampeyan nindakake? Sampeyan wis mbalekake akun kita marang kita. Agatha, sampeyan juara sejati! Sam nguwuh, ora sadhar ing intoxication kang tuwuh kanthi cepet sing wis diselani Nina.
  
  Dheweke mandeng marang Agatha lan nerusake, noleh menyang Agatha: "Nanging mung iki sing bakal daklakoni." Dheweke nyawang Perdue kanthi ekspresi sing jelas ora sopan ing raine. "Aku kesel mlayu kanggo uripku amarga wong mbuwang dhuwit marang aku."
  
  Ora ana sing duwe bantahan utawa argumentasi sing bisa ditampa babagan kenapa dheweke kudu nimbang maneh. Nina ora ngandel yen Sam kepengin banget ngetutake Perdue maneh.
  
  "Apa kowe lali kok awake dhewe ana kene, Sam?" - dheweke takon langsung. "Apa sampeyan lali yen kita lagi ngombe setan ing omah mewah ing ngarep perapian sing anget mung amarga Alexander nawakake asuransi kita?" Swarane Nina kebak nesu sepi.
  
  Perdue lan Agatha padha cepet-cepet nglirik, kepingin weruh apa sing dikandhakake Nina marang Sam. Wartawan kasebut mung nyekeli ilat, nyruput wedang nalika mripate ora duwe martabat kanggo ndeleng dheweke.
  
  "Sampeyan arep golek bandha, Gusti Allah ngerti ngendi, nanging aku bakal netepi janjiku. Wis telung minggu maneh, wong tuwa, "ujare dheweke gruffly. "Paling ora aku bakal nindakake apa wae babagan iki."
  
  
  Bab 14
  
  
  Agatha thothok-thothok lawange Nina pas tengah wengi.
  
  Perdue lan adhine ngyakinake Nina lan Sam supaya tetep ing omahe Thurso nganti ngerti ngendi arep nggoleki. Sam lan Perdue isih ngombé ing kamar blumbang, diskusi alkohol-mlebu tambah banter saben pertandhingan lan saben ngombe. Topik-topik sing dirembug dening wong loro sing dididik yaiku saka skor bal-balan nganti resep-resep Jerman; saka amba paling apik kanggo matak baris nalika fly fishing kanggo Monster Loch Ness lan sambungan kanggo dowsing. Nanging nalika ana crita babagan hooligans Glasgow wuda, Agatha ora bisa nahan maneh lan kanthi tenang munggah menyang ngendi Nina uwal saka pesta liyane sawise spat cilik karo Sam.
  
  "Mlebu, Agatha," dheweke krungu swarane sejarawan saka sisih liya lawang kayu oak sing kandel. Agatha Perdue mbukak lawang lan kaget dheweke ketemu Nina Gould lying ing amben, mripat abang nangis, sulking bab apa jerks wong. Kaya sing bakal ditindakake, Agatha weruh Nina ngubengi Internet kanggo nliti latar mburi crita kasebut lan nyoba nggawe paralel antarane gosip lan kronologis nyata saka crita sing padha ing jaman kasebut.
  
  Banget remen karo rajin Nina ing bab iki, Agatha slipped liwat curtains ing lawang lan nutup lawang konco dheweke. Nalika Nina nyawang, dheweke weruh yen Agatha meneng-menengan nggawa anggur abang lan rokok. Dheweke wis, mesthi, paket saka Walkers jahe biskuit tucked ing lengen. Nina kudu mesem. Pustakawan eksentrik mesthi duwe momen nalika dheweke ora ngina, mbenerake utawa ngganggu sapa wae.
  
  Saiki luwih saka sadurunge, Nina bisa ndeleng podho antarane dheweke lan adhine kembar. Dheweke ora nate ngrembug babagan dheweke sajrone dheweke lan Nina bebarengan, nanging sawise maca ing antarane baris komentar kasebut, dheweke bisa ngerti yen perpisahan pungkasane ora rukun - utawa bisa uga mung salah sawijining wektu nalika padudon dadi tambah akeh. serius tinimbang sing kudune amarga kahanan.
  
  "Apa ana sing nyenengake babagan titik wiwitan, sayang?" - takon pirang Insightful, lungguh mudhun ing amben jejere Nina.
  
  "Durung. Klien sampeyan ora duwe jeneng kanggo prajurit Jerman kita? Iku bakal luwih gampang, amarga banjur kita bisa nglacak latar mburi militer lan ndeleng ing ngendi dheweke manggon, mriksa cathetan sensus lan liya-liyane, "ujare Nina kanthi manthuk kanthi mantep nalika layar laptop katon ing mripate sing peteng.
  
  "Ora, sak ngertiku, ora. Aku ngarep-arep bisa nggawa dokumen kasebut menyang ahli grafologi lan dianalisis tulisan tangane. Mbok menawa kita bisa ngresiki tembung kasebut, bisa menehi pitunjuk babagan sapa sing nulis buku harian kasebut, "ujare Agatha.
  
  "Ya, nanging iki ora ngandhani sapa sing menehi dheweke. Kita kudu netepake identitas Jerman sing nggawa dheweke ing kene sawise bali saka Afrika. Ngerti sapa sing nulis iki ora bakal nulungi babar pisan," Nina ngelus-elus, nutul pulpen ing lekuk sensual lambe ngisor nalika pikirane golek alternatif.
  
  "Bisa. Kepribadian penulis bisa menehi pitutur marang kita carane ngerteni jeneng wong ing unit lapangan ing ngendi dheweke seda, Nina sing daktresnani, "ujare Agata, karo nyuwil cookie kanthi aneh. "Ya ampun, iki kesimpulan sing jelas sing dakkira wong sing pinter sampeyan bakal dianggep."
  
  Mripate Nina nusuk dheweke karo bebaya landhep. "Adoh banget, Agatha. Sejatine nelusuri dokumen sing ana ing donya nyata rada beda karo nggawe prosedur fantasi saka keamanan perpustakaan.
  
  Agatha mandheg mamah. Dheweke nyawang sejarawan asu kasebut kanthi tampilan sing Nina cepet getun karo jawabane. Meh setengah menit Agatha Perdue tetep ora obah ing panggonane, ora ana urip. Nina isin banget ndeleng wong wadon iki, wis kaya boneka porselen ing wujud manungsa, mung lungguh lan uga tumindak kaya dheweke. Dumadakan, Agatha wiwit ngunyah lan obah, wedi Nina ing ambane rambute saka serangan jantung.
  
  "Inggih, Dr. Gould. Tutul é," gumam Agatha antusias karo ngrampungi kue. "Apa sampeyan menehi saran?"
  
  "Iki mung ... jenis ... ilegal," Nina winced, njupuk sip saka botol anggur.
  
  "Oh, ngomongi aku," Agatha nyengir, reaksi dheweke nggawe Nina kaget. Sawise kabeh, dheweke ketoke duwe karep sing padha kanggo masalah karo adhine.
  
  "Kita kudu ngakses cathetan Kantor Dalam Negeri kanggo neliti imigrasi warga manca ing wektu kasebut, uga cathetan wong sing mlebu ing Legiun Asing, nanging aku ora ngerti carane nindakake," ujare Nina kanthi serius, njupuk cookie saka pak.
  
  "Aku mung bakal hack, goblok," Agatha mesem.
  
  "Cukup hack? Ing arsip konsulat Jerman? Kanggo Departemen Dalam Negeri Federal lan kabeh cathetan arsip?" pitakone Nina, kanthi sengaja mbaleni awake dhewe kanggo mesthekake yen dheweke ngerti tingkat kegilaan Miss Perdue. Duh Gusti, aku wis bisa ngrasakake panganan penjara ing weteng sawise kancaku sing lesbian mutusake kanggo ngempet banget, batin Nina. Ora ketompo carane hard dheweke nyoba kanggo tetep adoh saka kegiatan ilegal, ketoke kaya dheweke mung njupuk dalan liyane kanggo nyekel.
  
  "Iya, wenehi mobilmu," Agatha dumadakan ngandika, tangane sing dawa lan lancip metu kanggo njupuk laptop Nina. Nina nanggapi kanthi cepet, ngrebut komputer saka tangane klien sing antusias.
  
  "Ora!" - dheweke njerit. "Ora ana ing laptopku. Apa sampeyan edan?
  
  Sepisan maneh, paukuman kasebut nyebabake reaksi instan sing aneh ing Agatha sing rada edan, nanging wektu iki dheweke langsung sadar. Pegel karo sikap Nina sing terlalu sensitif marang samubarang sing bisa diganggu, Agatha anteng tangane, ngempet.
  
  "Tindakake ing komputer sampeyan dhewe," tambah sejarawan.
  
  "Oh, dadi sampeyan mung kuwatir yen dilacak, ora sampeyan kudu ora," Agatha ngandika marang awake dhewe. "Inggih, langkung sae. Aku ngira sampeyan mikir yen iku ide sing ora becik.
  
  Mripate Nina njedhul amarga gumun marang wong wadon sing ora peduli karo ngenteni gagasan ala sabanjure.
  
  "Aku bakal bali maneh, Dr. Gould. Ngenteni," ujare lan mlumpat. Nalika dheweke mbukak lawang, dheweke glanced maneh sedhela kanggo ngandhani Nina, "Lan aku isih arep nuduhake iki menyang graphologist, mung kanggo mesthekake," dheweke nguripake lan stormed metu lawang kaya bocah bungah ing esuk Natal.
  
  "Ora ana cara kurang ajar," ujare Nina lirih, nyekel laptop ing dhadhane, kaya nglindhungi. "Aku ora percaya yen aku wis ditutupi telek lan mung ngenteni wulu mabur."
  
  A sawetara wektu mengko, Agatha bali karo tandha sing katon kaya soko metu saka episode Buck Rogers lawas. Bab iki biasane transparan, digawe saka sawetara jinis fiberglass, kira-kira ukuran kertas tulis, lan ora ana layar tutul kanggo navigasi. Agatha njupuk kothak ireng cilik saka kanthonge lan ndemek tombol perak cilik karo pucuk driji indeks. Sing cilik lungguh ing pucuk driji kaya thimble warata nganti dheweke macet ing sudhut kiwa ndhuwur tandha aneh.
  
  "Deloken. David nindakake iki kurang saka rong minggu kepungkur," Agatha gumunggung.
  
  "Mesthi," Nina chuckled lan guncang sirah ing efektifitas saka teknologi adoh-fetched dheweke privy kanggo. "Dheweke nyapo?"
  
  Agatha menehi dheweke salah siji sing katon patronizing lan Nina braced dhéwé kanggo ono sampeyan-ora-ngerti-apa? muni.
  
  Pungkasane, si pirang mangsuli langsung: "Iku komputer, Nina."
  
  Ya, iki! swara batine sing jengkel ngumumake. Mung supaya lunga. Tinggalen wae, Nina.
  
  Alon-alon mabuk, Nina mutusake kanggo tenang lan santai sepisan. "Ora, maksudku iki," dheweke kandha marang Agatha lan nuding obyek sing rata, bunder, perak.
  
  "Oh, iki modem. Ora bisa dilacak. Ayo ngomong, meh ora katon. Secara harfiah njupuk frekuensi bandwidth satelit lan nyambung menyang enem pisanan sing bisa dideteksi. Banjur, ing interval telung detik, ngalih ing antarane saluran sing dipilih kanthi cara sing mumbul, ngumpulake data saka panyedhiya layanan sing beda-beda. Dadi katon kaya penurunan kacepetan sambungan tinimbang log aktif. Aku kudu menehi iki kanggo wong bodho. Dheweke apik banget ing sistem kurang ajar, "Agatha mesem ngimpi, bragging babagan Perdue.
  
  Nina ngguyu banter. Iku ora anggur sing digawe dheweke nindakake iku, nanging rodo swara saka Agatha kang tepat basa ngandika "jancok" dadi gratuitously. Awake cilik nyender ing headboard amben karo botol anggur nalika dheweke nonton pertunjukan sci-fi ing ngarepe.
  
  "Apa?" Agatha takon innocently, mlaku driji ing pinggir ndhuwur tandha.
  
  "Mboten, Bu. Terus," Nina nyengir.
  
  "Oke, ayo kita berangkat" kata Agatha.
  
  Sistem serat optik kabeh nglukis peralatan kasebut kanthi warna ungu pastel sing ngelingake Nina babagan lightsaber, mung ora kaya iyub-iyub. Mripate ndeleng file biner sing katon sawise driji terlatih Agatha ngetik kode ing tengah layar persegi dowo.
  
  "Pen lan kertas," pesen Agatha marang Nina, tanpa ngalihake mripate saka layar. Nina njupuk pulpen lan sawetara kaca sobek saka notebook lan wiwit ngenteni.
  
  Agatha maca link menyang kode sing ora dingerteni sing ditulis Nina nalika dheweke ngomong. Padha krungu wong mlaku munggah ing undhak-undhakan, isih nggawe guyonan omong kosong Absolute nalika padha meh rampung.
  
  "Apa sing sampeyan tindakake karo gadgetku?" - Perdue takon. Nina mikir yen dheweke kudu luwih defensif ing nada amarga brashness adhine, nanging dheweke muni luwih kasengsem ing apa sing dilakoni tinimbang apa sing ditindakake.
  
  "Nina kudu ngerti jeneng legiun manca sing teka ing Jerman ing awal 1900-an. Aku mung ngumpulake informasi iki kanggo dheweke," Agatha nerangake, mripate isih mbukak sawetara baris kode, sing dheweke milih ndhikte sing bener kanggo Nina.
  
  "Sialan," mung Sam bisa nglumpukake nalika dheweke ngginakaken paling kekuatan fisik nyoba kanggo tetep ing sikil. Ora ana sing ngerti yen kekaguman sing disebabake dening tandha teknologi dhuwur, jumlah jeneng sing bakal ditarik, utawa nyatane yen dheweke nindakake kejahatan federal ing ngarepe.
  
  "Apa sing sampeyan duwe saiki?" - Perdue takon, uga ora banget coherently.
  
  "Kita bakal ngunggah kabeh jeneng lan nomer KTP, bisa uga sawetara alamat. Lan kita bakal menehi sarapan," ujare Nina marang wong-wong mau, nyoba nggawe swarane tenang lan percaya diri. Nanging padha tuku lan setuju kanggo terus turu.
  
  Telung puluh menit sabanjuré ngginakaken tediously download jeneng ketoke kaetung, pangkat lan posisi kabeh wong enlisted ing Foreign Legion, nanging Ladies loro tetep fokus minangka akeh minangka alkohol bakal ngidini. Siji-sijine kuciwane ing panlitene yaiku ora ana wong sing mlaku.
  
  
  Bab 15
  
  
  Nandhang lara mabuk, Sam, Nina lan Perdue ngomong kanthi swara sing tenang kanggo nylametake sirah sing luwih gedhe. Malah sarapan sing disiapake dening housekeeper Maisie McFadden ora bisa nyuda rasa ora nyaman, sanajan dheweke ora bisa mbantah keunggulan sajian tramezzine sing digoreng karo jamur lan endhog.
  
  Sawise mangan, dheweke kumpul maneh ing ruang tamu sing medeni, ing ngendi ukiran katon saka saben perch lan watu. Nina mbukak buku tulise, tulisane sing ora bisa dibaca nantang pikirane esuk. Saka dhaptar dheweke mriksa jeneng kabeh wong sing didaftar, urip lan mati. Siji-siji, Perdue nglebokake jeneng-jenenge menyang database sing disedhiyakake adhine kanggo sementara supaya bisa dideleng tanpa nemokake bedo ing server.
  
  "Ora," ujare sawise sawetara detik nggulung entri saben jeneng, "dudu Algeria."
  
  Sam lagi lungguh ing meja kopi lan ngombe kopi asli saka pembuat kopi sing Agatha wis dadi ngimpi dina sadurunge. Dheweke mbukak laptop lan ngirim email menyang sawetara sumber sing mbantu dheweke nglacak asal-usule prajurit lawas sing nulis geguritan babagan bandha donya sing ilang sing diklaim dheweke wis weruh nalika dheweke manggon ing kulawarga Mesir.
  
  Salah sawijining sumber, editor Maroko lawas sing apik saka Tangier, nanggapi sajrone jam kasebut.
  
  Dheweke katon kaget amarga crita iki wis tekan wartawan Eropa modern kaya Sam.
  
  Editor mangsuli: "Sak ngertiku, crita iki mung mitos sing dicritakake nalika rong perang donya dening legiun ing Afrika Lor kanggo njaga pangarep-arep yen ana sawetara jinis sihir ing wilayah liar iki. Ora tau dianggep manawa ana daging ing balung kasebut. Nanging kirimi aku apa sing sampeyan duwe lan aku bakal weruh kepiye carane bisa mbantu ing sisih kasebut.
  
  "Apa dheweke bisa dipercaya?" pitakone Nina. "Sepira sampeyan ngerti dheweke?"
  
  "Aku ketemu dheweke kaping pindho, nalika aku nutupi bentrokan ing Abidjan ing 2007 lan maneh ing rapat World Disease Control Fund ing Paris telung taun sabanjure. Iku padhet. Sanajan skeptis banget," kelingan Sam.
  
  "Sing apik, Sam," ngandika Perdue lan patted Sam ing mburi. "Banjur dheweke ora bakal nganggep tugas iki luwih saka tugas wong gemblung. Iku bakal luwih apik kanggo kita. Dheweke ora pengin entuk barang sing ora dipercaya, ta?" Perdu ngguyu. "Kirimi salinan kaca kasebut. Ayo ndeleng apa sing bisa ditindakake saka iki."
  
  "Aku ora mung ngirim salinan kaca iki kanggo sapa wae, Perdue," Nina ngelingake. "Sampeyan ora pengin disiarake manawa crita legenda iki bisa uga duwe makna sejarah."
  
  "Keprigelan sampeyan wis kacathet, Nina," Perdue njamin dheweke, esemane mesthi rada sedih amarga kelangan katresnane. "Nanging kita uga kudu ngerti iki dhewe. Agatha ora ngerti apa-apa babagan kliene, sing bisa uga bocah sugih sing marisi pusaka kulawarga lan kepengin weruh apa dheweke bisa entuk buku harian iki ing pasar gelap.
  
  "Utawa dheweke bisa nggodha kita, ngerti?" dheweke nandheske tembung dheweke kanggo nggawe manawa Sam lan Perdue mangertos sing Black Sun Council uga wis konco iki kabeh bebarengan.
  
  "Aku ragu," wangsulane Perdue langsung. Dheweke percaya yen dheweke ngerti apa sing ora dingerteni, mula dheweke yakin dheweke bakal muter dadu. Kosok baline, kapan dheweke ngerti apa sing ora dingerteni wong liya. Tansah siji langkah ahead lan banget rahasia babagan urusane, Perdue ora nuduhake keprihatinan babagan gagasan Nina. Nanging Sam ora ngremehake Nina. Dheweke menehi Perdue tampilan dawa lan ngarep-arep. Dheweke banjur ragu-ragu ngirim email sadurunge ngomong, "Sampeyan pancen yakin yen kita durung ... mbujuk."
  
  "Aku seneng carane sampeyan telu nyoba kanggo nggawe obrolan, lan aku ora ngerti sing ana liyane kanggo apa sing sampeyan ngomong. Nanging aku ngerti kabeh babagan organisasi lan kepiye kedadeyane sampeyan wiwit sampeyan ora sengaja bajingan sawetara anggota. Ya Allah, bocah-bocah, mulane aku nyewa kowe!" Dheweke ngguyu. Iki wektu Agatha muni kaya klien setya lan ora sawetara tramp edan sing nglampahi kakehan wektu ing srengenge.
  
  "Sawise kabeh, dheweke sing hack server Black Sun kanggo ngaktifake status financial ... anak," Perdue ngilingake karo nglirik.
  
  "Inggih, sampeyan ora ngerti kabeh, Miss Perdue," Sam mangsuli.
  
  "Nanging aku ngerti. Aku lan sadulurku bisa uga terus-terusan bersaing ing bidang keahliane dhewe-dhewe, nanging ana sawetara perkara sing padha. Informasi babagan misi kompleks Sam Cleave lan Nina Gould kanggo geng renegade sing terkenal ora rahasia, ora nalika sampeyan nganggo basa Rusia, "dheweke hinted.
  
  Sam lan Nina kaget. Apa Perdue bakal ngerti yen dheweke kudu nemokake Renata, rahasia sing paling gedhe? Kepiye carane bisa njaluk dheweke saiki? Padha nyawang saben liyane karo sethitik liyane badhan saka padha wanted.
  
  "Aja kuwatir," Perdue memecah keheningan. "Ayo bantuan Agatha njaluk artefak klien dheweke, lan luwih cepet kita nindakake sing ... sing ngerti ... Mungkin kita bisa teka kanggo sawetara jenis persetujuan kanggo njamin kasetyan kanggo kru," ngandika karo nyawang Nina.
  
  Dheweke ora bisa ngeling-eling kapan pungkasan dheweke ngomong sadurunge Perdue ilang tanpa panjelasan sing tepat. "Perjanjian" dheweke ketoke tegese kesetiaan sing anyar lan ora bisa diragukan. Sawise kabeh, ing obrolan pungkasan, dheweke wis njamin dheweke ora nyerah kanggo nyoba kanggo njaluk dheweke bali saka tangan Sam, saka amben Sam. Saiki dheweke ngerti kenapa dheweke uga kudu menang ing kasus Renata / Renegade Brigade.
  
  "Sampeyan kudu netepi janjimu, Perdue. We...aku...kehabisan sendok kanggo mangan telek, yen sampeyan ngerti apa sing dakkarepake," Sam ngelingake. "Yen kabeh salah, aku lunga kanthi becik. ilang. Dheweke ora bakal katon maneh ing Skotlandia. Alasanku tekan kene mung kanggo Nina."
  
  Wayahe tegang nggawe kabeh padha meneng sedhela.
  
  "Oke, saiki kita kabeh ngerti ing ngendi kita lan sepira kita kudu lelungan nganti tekan stasiun, kita bisa ngirim email marang wong Maroko lan miwiti nglacak jeneng-jeneng liyane, kan David?" Agatha mimpin klompok rekan-rekan sing bumbling.
  
  "Nina, apa kowe gelem melu aku rapat ing kutha? Utawa sampeyan pengin wong telu liyane karo wong loro iki?" Sister Perdue takon pitakonan rhetorical lan, tanpa ngenteni jawaban, dheweke njupuk tas antik lan sijine dokumen penting ing. Nina nyawang Sam lan Perdue.
  
  "Apa kowe loro arep tumindak nalika Ibu lunga?" - dheweke guyon, nanging muni dheweke kebak sarcasm. Nina nesu nalika wong loro kasebut nyatakake yen dheweke duweke dhewe ing sawetara wujud. Dheweke mung ngadeg ana, kejujuran kasar Agatha sing biasane nggawe dheweke ngerti tugas sing ditindakake.
  
  
  Bab 16
  
  
  "Arep menyang ngendi?" Nina takon nalika Agatha entuk mobil rental.
  
  "Halkirk," dheweke ngandika marang Nina nalika padha budhal. Mobil mlayu ngidul, Agatha nyawang Nina karo mesem aneh. "Aku ora nyulik sampeyan, Dr. Gould. Kita bakal ketemu karo graphologist sing klienku diarani aku. Panggonan sing apik, Halkirk," dheweke nambah, "tengen ing Kali Thurso lan ora luwih saka limalas menit saka kene. Rapat kita dijadwalake jam sewelas, nanging kita bakal teka luwih dhisik."
  
  Nina ora bisa mbantah. Pemandangan sing narik ati lan dheweke pengin dheweke bisa metu saka kutha luwih kerep kanggo ndeleng deso asale Skotlandia. Edinburgh ayu dhewe, kebak sajarah lan urip, nanging sawise trials sukses taun anyar dheweke iki considering dumunung ing desa cilik ing Highlands. kene. Iku bakal becik kene. Saka A9 padha nguripake menyang B874 lan tumuju kulon menyang kutha cilik.
  
  "George Street. Nina, goleki George Street, "ujare Agatha marang penumpange. Nina njupuk telpon anyar lan ngaktifake GPS karo eseman childish sing amused Agatha menyang hearty chuckle. Nalika wong wadon loro kasebut nemokake alamat kasebut, dheweke njupuk sedhela kanggo ambegan. Agatha ngarep-arep manawa analisa tulisan tangan bisa ngerteni sapa sing nulis, utawa, luwih apik, apa sing ditulis ing kaca sing ora jelas. Sapa ngerti, pikire Agatha, profesional sing wis sinau tulisan tangan sedina muput mesthi bisa ngerteni apa sing ditulis ing kana. Dheweke sumurup iku babagan, nanging worth njelajah.
  
  Nalika padha metu saka mobil, langit abu-abu siram Halkirk karo drizzle cahya penake. Kadhemen, nanging ora banget karu, lan Agatha clutched koper lawas dheweke menyang dodo, nutupi karo jas nalika mlaku munggah ing undhak-undhakan semen dawa menyang ngarep lawang omah cilik ing mburi George Street. Iki minangka omah boneka cilik sing aneh, pikir Nina, kaya sing metu saka House & Home edisi Skotlandia. Tetanduran sing ditata rapi katon kaya beludru sing lagi wae dibuwang ing ngarep omah.
  
  "O, cepetan. Nyingkiri udan, cah-cah!" - swara wadon teka saka retak ing lawang ngarep. Wong wadon setengah baya gedhe lan eseman manis katon metu saka pepeteng ing mburine. Dheweke mbukak lawang kanggo dheweke lan menehi isyarat supaya dheweke cepet-cepet munggah.
  
  "Agatha Perdue?" - dheweke takon.
  
  "Ya, lan iki kancaku, Nina," wangsulane Agatha. Dheweke ngilangi judhul Nina supaya ora menehi tandha marang nyonya rumah babagan pentinge dokumen kasebut sing kudu dianalisis. Agatha duwe maksud kanggo ndalang yen iku mung sawetara kaca lawas saka sedulur adoh sing wis dadi milik dheweke. Yen iku worth jumlah dheweke mbayar kanggo nemokake iku, iku ora soko sing kudu wis iklan.
  
  "Hallo, Nina. Rachel Clark. Seneng ketemu sampeyan cah wadon. Saiki, apa kita kudu menyang kantor?" graphologist ceria mesem.
  
  Wong-wong mau ninggal bagian omah sing peteng lan mulyo kanggo mlebu ing kamar cilik, kanthi cahya sing padhang ing wayah awan sing nyaring liwat lawang ngusapake menyang kolam renang cilik. Nina mirsani bunderan-bunderan ayu sing nggegirisi nalika tetes udan tiba ing lumahing blumbang, lan ngujo paku-pakuan lan godhong-godhongan enom sing ditandur ing saubengé blumbang supaya sampeyan bisa nyemplungake awak ing banyu. Iku estetis nggumunke, ijo padhang ing cuaca lembab werna abu-abu.
  
  "Kowe seneng, Nina?" Rachel takon nalika Agatha ngulungake kertas.
  
  "Ya, pancen luar biasa lan alam sing katon," wangsulane Nina sopan.
  
  "Bojoku dadi desainer lanskap. Serangga kasebut nyakot dheweke nalika dheweke golek nafkah ing macem-macem alas lan alas, lan dheweke njupuk kebon kanggo ngenthengake kasus saraf sing ala iki. Sampeyan ngerti, stres minangka perkara sing nggegirisi sing saiki ora ana sing ngerti, kaya kita kudu goyang amarga stres banget, ya?" - Rachel muttered incoherently, mbukak dokumen ing lampu magnifying.
  
  "Pancen," Nina setuju. "Stress mateni luwih akeh wong tinimbang sing disadari."
  
  "Ya, mulane bojone malah ngrumat kebone wong liya. Luwih kaya proyek jinis hobi. Mirip banget karo karyaku. Oke, Miss Perdue, ayo dideleng corat-coretmu iki," kandhane Rachel karo masang wajah kerja.
  
  Nina mamang babagan kabeh gagasan kasebut, nanging dheweke seneng banget metu saka omah lan adoh saka Perdue lan Sam. Dheweke lungguh ing kursi cilik ing cedhak lawang geser, ndeleng desain warna-warni ing antarane godhong lan cabang. Wektu iki Rachel ora ngomong apa-apa. Agatha ngawasi dheweke kanthi temenan, lan dadi sepi nganti Nina lan Agatha ijol-ijolan sawetara kalimat, loro-lorone penasaran kenapa Rachel sinau siji kaca nganti suwe.
  
  Akhire Rachel mendongak, "Kowe entuk saka ngendi, mas?" Nada dheweke serius lan rada ragu-ragu.
  
  "Oh, ibu duwe sawetara barang lawas saka mbah buyut, lan dheweke nyalahke kabeh marang aku," Agatha trampil ngapusi. "Nemokake iki ing antarane sawetara tagihan sing ora dikarepake lan mikir yen menarik."
  
  Nina manggut-manggut: "Kenapa? Apa sampeyan ndeleng apa sing ana ing kono?"
  
  "Ladies, aku iki dudu mantan.
  
  "Ya?" - Nina lan Agata seru bebarengan.
  
  "Katon kaya ditulis ing ..." dheweke nyawang, bingung, "papirus?"
  
  Agatha masang ekspresi sing paling ora ngerti ing raine nalika Nina mung ngguyu.
  
  "Iki apik?" pitakone Nina, nggolek informasi.
  
  "Ya ampun kok. Tegese makalah iki aji banget. Miss Perdue, apa sampeyan duwe sing asli?" pitakone Rachel. Dheweke nyelehake tangane ing Agatha kanthi penasaran.
  
  "Aku wedi ora ngerti, ora. Nanging aku mung kepengin weruh foto kasebut. Saiki kita ngerti manawa buku kasebut minangka buku sing menarik sing dijupuk. Kayane aku wis ngerti wiwit wiwitan, "Agatha naif, "amarga aku kepengin banget ngerteni apa sing diomongake. Mungkin sampeyan bisa nulungi kita ngerti apa sing diomongake?"
  
  "Aku bisa nyoba. Maksudku, aku ndeleng akeh conto tulisan tangan lan aku kudu gumunggung yen aku duwe mata sing wis dilatih, " Rachel mesem.
  
  Agatha njedhul mripate marang Nina kaya-kaya ngomong "Aku wis ngomong ngono," lan Nina kudu mesem nalika dheweke nguripake sirahe kanggo ndeleng taman lan blumbang, sing saiki wis udan.
  
  "Wenehi sawetara menit, ayo dakdeleng yen... aku... bisa..." tembunge Rachel ilang nalika nyetel lampu pembesar supaya bisa ndeleng luwih apik. "Aku weruh sapa sing njupuk foto iki nggawe cathetan cilik dhewe. Tinta ing bagean iki luwih seger lan tulisan tangan penulis beda banget. Terus."
  
  Iku katon kaya kalanggengan liwati, ngenteni Rachel kanggo nulis tembung kanggo tembung nalika dheweke deciphered apa sing wis ditulis dicokot dening dicokot, ninggalake garis burik kene lan ora bisa ngerti. Agatha nyawang sak njero ruangan. Nang endi wae dheweke bisa ndeleng conto foto, poster kanthi sudut lan tekanan sing beda, nuduhake predisposisi psikologis lan sipat karakter. Ing dheweke mratelakake panemume, iku telpon macem. Mbok Agatha, minangka pustakawan, disenengi katresnan tembung lan makna konco struktur lan kuwi.
  
  "Iku kaya jinis puisi," Rachel muni, "sing dibagi antarane loro tangan. Aku yakin yen ana rong wong sing nulis geguritan iki - siji bagean pisanan, lan liyane pungkasan. Baris pisanan ana ing basa Prancis, liyane ana ing basa Jerman, yen memoriku bisa digunakake kanthi bener. Oh, lan ing ngisor iki ditandatangani karo apa sing katon ... bagean pisanan saka tandha rumit, nanging bagean pungkasan katon kaya 'Venen' utawa 'Wener'. Apa sampeyan ngerti sapa wae ing kulawarga sampeyan kanthi jeneng kasebut, Miss Perdue?"
  
  "Ora, sayangé, ora," wangsulane Agatha kanthi rada getun, main peran kanthi apik nganti Nina mesem lan ndhelikake sirahe.
  
  "Agatha, sampeyan kudu nerusake iki, sayangku. Aku malah bakal wani ngomong yen bahan ing lontar sing ditulis iki wis rampung ... kuna, "Rachel jenggot.
  
  "Kaya taun 1800-an kuna?" pitakone Nina.
  
  "Ora, mas. Kira-kira sewu taun luwih sadurunge taun 1800-an - kuna, "ujare Rachel, mripate saya kaget lan tulus. "Sampeyan bakal nemokake papirus kaya iki ing museum sejarah donya kaya Museum Kairo!"
  
  Bingung karo kepinteran Rachel ing dokumen kasebut, Agatha ngalihake perhatiane.
  
  "Lan geguritan ing kono padha karo kuna?" - dheweke takon.
  
  "Ora, ora. Tinta ora setengah luntur kaya sing wis ditulis nganti suwe. Ana sing njupuk lan nulis ing kertas, sing regane ora ngerti, sayangku. Saka ngendi dheweke entuk dheweke isih dadi misteri, amarga jinis papirus iki mesthi disimpen ing museum utawa ... - dheweke ngguyu babagan absurditas apa sing bakal diomongake - mesthine disimpen ing endi wae wiwit jaman Perpustakaan. saka Alexandria. Nolak kepinginan kanggo ngguyu banter ing statement konyol, Rachel mung shrugged.
  
  "Tembung apa sing sampeyan njupuk saka iki?" pitakone Nina.
  
  "Iku ing basa Prancis, aku mikir. Dadi, aku ora nganggo basa Prancis ... "
  
  "Nggak apa-apa, aku percaya," jawab Agatha cepat. Dheweke nyawang jam tangane. "Duh Gusti, delengen wektune. Nina, kita telat kanggo nedha bengi tante Millie!"
  
  Nina ora ngerti apa sing diomongake Agatha, nanging dheweke nganggep minangka omong kosong yen dheweke kudu main kanggo ngilangake ketegangan diskusi. Dheweke guessed bener.
  
  "Duh, kowe bener! Lan kita isih kudu njaluk jajan! Rachel, apa sampeyan ngerti toko roti sing apik ing cedhak?" pitakone Nina.
  
  "Kita meh mati," ujare Agatha nalika nyopir ing dalan utama bali menyang Thurso.
  
  "Ora ana sial! Aku kudu ngakoni yen aku salah. Nyewa ahli grafologi minangka ide sing apik banget, "ujare Nina. "Apa sampeyan bisa nerjemahake apa sing ditulis saka teks kasebut?"
  
  "Iya," jawab Agatha. "Sampeyan ora bisa basa Prancis?"
  
  "Cik banget. Aku mesthi dadi penggemar basa Jermanik, "sejarawan kasebut ngguyu. "Aku luwih seneng karo wong lanang."
  
  "Oh, tenan? Apa sampeyan luwih seneng wong Jerman? Lan gulungan Skotlandia ngganggu sampeyan?" Agatha weruh. Nina ora bisa ngerti yen ana malah ons ancaman ing statement Agatha, nanging karo dheweke iku bisa apa wae.
  
  "Sam minangka spesimen sing apik banget," dheweke guyon.
  
  "Aku ngerti. Aku wani ngomong aku ora keberatan njaluk review saka wong. Nanging apa sing sampeyan deleng ing David? Iku babagan dhuwit, ta? Mesthi ana dhuwite," pitakone Agatha.
  
  "Ora, ora akeh dhuwit tinimbang kapercayan. Lan semangate kanggo urip, dakkira," ujare Nina. Dheweke ora seneng dipeksa kanggo njelajah atraksi kanggo Purdue supaya sak tenane. Nyatane, dheweke luwih seneng nglalekake apa sing dianggep menarik babagan dheweke ing wiwitan. Dheweke adoh saka aman nalika nerangake tresno dheweke kanggo wong, ora ketompo carane vehemently dheweke rek.
  
  Lan Sam ora istiméwa. Dheweke ora ngandhani yen dheweke kepengin karo dheweke utawa ora. Nemokake cathetan ing Trish lan urip karo dheweke dikonfirmasi iki, lan ing risiko heartbreak yen dheweke nyudhuk marang bab iku, dheweke katahan kanggo dhéwé. Nanging ing jero ati, Nina ora bisa nolak yen dheweke tresno karo Sam, pacangan sing ora bisa ditemokake luwih saka sawetara menit.
  
  Atine krasa lara saben-saben mikirake kenangan-kenangan uripe karo Trish, sepira tresnane marang dheweke, sifat-sifat cilik lan sepira cedhake dheweke-sepira dheweke kangen karo dheweke. Yagene dheweke bakal nulis akeh babagan urip bebarengan yen dheweke wis pindhah? Yagene dheweke ngapusi dheweke babagan carane dheweke tresna marang dheweke yen dheweke nulis odes kanggo leluhure? Ngerti yen dheweke ora bakal ngukur nganti Trish dadi jotosan sing ora bisa ditindakake.
  
  
  Bab 17
  
  
  Perdue murub geni nalika Sam nyiapake nedha bengi ing pengawasan ketat Miss Maisie kang. Ing kasunyatan, dheweke mung nulungi, nanging dheweke nggawe dheweke percaya yen dheweke dadi koki. Perdue mlaku menyang pawon karo grin boyish nalika piyambakipun mirsani lam digawe Sam ing nyepakaké apa bisa wis riyaya.
  
  "Dheweke ngganggu sampeyan, ta?" Perdue takon Maisie.
  
  "Ora luwih saka bojoku, Pak," dheweke nglirik lan ngresiki panggonan Sam wis tumpah glepung nalika nyoba nggawe pangsit.
  
  "Sam," ujare Perdue lan manthuk supaya Sam melu geni.
  
  "Mbak Maisie, aku wedi yen aku kudu ngeculake tugas pawon," ujare Sam.
  
  "Aja kuwatir, Pak Cleave," dheweke mesem. "Matur nuwun Gusti," dheweke krungu dheweke ngomong nalika metu saka pawon.
  
  "Apa sampeyan wis nampa kabar babagan dokumen iki?" - Perdue takon.
  
  "Ora ana apa-apa. Aku guess kabeh padha mikir aku edan kanggo nindakake crita bab mitos, nanging ing tangan siji iku apik. Sing luwih sithik wong sing ngerti babagan iki, luwih apik. Mung yen buku harian isih utuh ing endi wae," ujare Sam.
  
  "Ya, aku kepengin weruh apa sing dianggep bandha iki," ujare Perdue nalika nyedhot scotch.
  
  "Mesthi wae," wangsulane Sam, rada geli.
  
  "Ora bab dhuwit, Sam. Gusti ngerti, aku wis cukup iki. Aku ora perlu mburu relik domestik kanggo dhuwit, "ujare Perdue. "Aku pancen kecemplung ing jaman kepungkur, apa sing disimpen ing jagad iki ing papan sing didhelikake, sing ora dingerteni wong liya. Maksudku, kita manggon ing tanah sing wis katon paling apik tenan, urip liwat jaman paling Fantastic. Pancen pancen khusus kanggo nemokake sisa-sisa Donya Lawas lan ndemek perkara sing ngerti perkara sing ora bakal kita ngerti.
  
  "Iki banget jero kanggo wektu iki, man," Sam ngakoni. Dheweke ngombe setengah gelas scotch ing siji gulp.
  
  "Gampang," Perdue ngajak. "Sampeyan pengin siyaga lan weruh nalika wong wadon loro bali."
  
  "Sejatine, aku ora yakin babagan iki," ujare Sam. Perdue mung nyengir amarga rasane meh padha. Nanging, wong loro iku mutusaké ora kanggo ngrembug Nina utawa apa dheweke karo salah siji saka wong-wong mau. Anehe, ora ana getih ala antarane Perdue lan Sam, loro saingan atine Nina, amarga dheweke duwe awak.
  
  Lawang ngarep mbukak lan wong wadon loro sing setengah udan mlebu. Ora udan sing nyurung dheweke maju, nanging kabar. Sawise nyritakake babagan apa sing kedadeyan ing kantor graphologist, dheweke nolak kepinginan sing ora bisa dikendhaleni kanggo nganalisa geguritan kasebut, lan nyenengake Miss Maisie kanthi ngicipi sajian masakan sing enak banget. Iku bakal ora wicaksana kanggo ngrembug rincian anyar ing ngarepe dheweke, utawa wong liya ing prakara, mung ing sisih aman.
  
  Sawise nedha awan, wong papat lungguh ngubengi meja kanggo ngerteni apa ana sing penting ing cathetan kasebut.
  
  "David, apa iku tembung? Aku curiga yen basa Prancis dhuwurku ora cukup," ujare Agatha ora sabar.
  
  Dheweke nyawang tulisan tangan Rachel sing njijiki, ing ngendi dheweke wis nyalin bagean Prancis saka puisi kasebut. "Oh, uh, tegese pagan, lan sing ..."
  
  "Aja dadi bodho, aku ngerti," dheweke nyengir lan ngrebut kaca saka dheweke. Nina cekikikan marang paukumane Perdue. Dheweke mesem karo dheweke rada isin.
  
  Pranyata Agatha ping satus luwih jengkel nalika nyambut gawe tinimbang sing bisa dibayangake dening Nina lan Sam.
  
  "Inggih, nelpon kula ing bagean Jerman yen sampeyan butuh bantuan, Agatha. "Aku arep njupuk teh," ujare Nina santai, ngarep-arep pustakawan sing eksentrik ora bakal nganggep minangka ujaran sing ora sopan. Nanging Agatha ora nggatekake sapa wae nalika rampung nerjemahake bagean Prancis. Sing liyane ngenteni kanthi sabar, ngobrol-ngobrol cilik-cilik nalika kabeh padha penasaran. Dumadakan Agatha ngetokaké tenggorokané: "Oke," dheweke kandha, "dadi iki ngandika: "Saka pelabuhan pagan sadurunge owah-owahan salib teka para ahli Torèt lawas kanggo njaga rahasia saka ula Gusti Allah. menyang ara-ara samun, lan hieroglif klelep ing sikil Ahmed.'
  
  Dheweke mandheg. Padha ngenteni. Agatha mandeng wong-wong mau ora percaya: "Lha piye?"
  
  "Iki kabeh?" Sam takon, risking displeasure saka genius elek.
  
  "Ya, Sam, iki," dheweke nyentak, kaya sing dikarepake. "Kenapa? Apa sampeyan ngarep-arep opera?"
  
  "Ora, mung ... sampeyan ngerti ... aku ngarep-arep sing luwih suwe amarga sampeyan njupuk wektu sing suwe ... " dheweke miwiti, nanging Perdue nolak adhine kanggo ndhelikake Sam supaya ora nerusake proposal kasebut.
  
  "Apa sampeyan bisa nganggo basa Prancis, Pak Cleave?" - dheweke ngandika sarcastically. Perdue nutup mripate, lan Sam nyadari yen dheweke gelo.
  
  "Ora. Ora, aku ora ngerti. Mesthi wae aku kudu ngerti apa wae, "Sam nyoba mbenerake awake dhewe.
  
  "Apa sih 'Serapis?'" Nina nulungi dheweke.Dheweke mrengut tegese penyelidikan serius, ora mung pitakonan sing ora ana gunane sing dirancang kanggo nylametake bal-balane Sam saka cengkeraman.
  
  Kabeh padha geleng-geleng.
  
  "Priksa metu ing Internet," Sam menehi saran, lan sadurunge tembunge entek, Nina mbukak laptop dheweke.
  
  "Inggih," dheweke ngandika, skimming informasi kanggo ngirim ceramah singkat. "Serapis minangka dewa pagan sing disembah utamane ing Mesir."
  
  "Mesthi. Kita duwe papirus, mula kita kudu duwe Mesir ing endi wae, "ujare Perdue.
  
  "Ing kasus apa wae," Nina terus, "ing cendhak ... Ing abad kaping papat ing Alexandria, Uskup Theophilus nglarang kabeh nyembah dewa pagan, lan ing sangisore Kuil Dionysus sing ditinggalake, isi kubah katakombe katon najis. .. mbokmenawa peninggalan pagan," dheweke menehi saran, "lan sing nggawe wong-wong kafir ing Alexandria nesu banget.
  
  "Dadi padha mateni bajingan?" Sam thothok-thothok, amusing everyone kajaba Nina, sing menehi wong glare steely sing dikirim wong bali menyang pojok.
  
  "Ora, dheweke ora mateni bajingan kasebut, Sam," dheweke ngguyu, "nanging dheweke nggawe kerusuhan kanggo mbales dendam ing dalan. Nanging, wong-wong Kristen nolak lan meksa wong-wong percaya pagan kanggo ngungsi ing Serapeum, candhi Serapis, sing katon minangka struktur sing apik banget. Mula, wong-wong mau padha ngalang-alangi awaké dhéwé ing kana, njupuk sawetara wong Kristen sing disandera kanthi apik."
  
  "Oke, sing nerangake pelabuhan pagan. Alexandria minangka pelabuhan sing penting banget ing jaman kuna. Pelabuhan pagan dadi Kristen, ta?" Perdue dikonfirmasi.
  
  "Miturut iki, bener," wangsulane Nina. "Nanging para ahli Torèt kuna, njaga rahasia ...
  
  "Para ahli Torèt lawas," kandhané Agatha, "mesti dadi imam-imam sing padha nyathet cathetan ing Alexandria." Perpustakaan Alexandria!"
  
  "Nanging Perpustakaan Alexandria wis diobong nganti lemah ing Boomfack, British Columbia, ta?" - Sam takon. Perdue kudu ngguyu karo pilihan tembung wartawan.
  
  "Iki dikabarake wis diobong dening Caesar nalika dheweke ngobong armada kapal, sawayah-wayah aku ngerti," Perdue sarujuk.
  
  "Oke, nanging sanajan mangkono, dokumen iki ketoke ditulis ing papirus, sing dikandhakake ahli grafologi kuno. Mbok menawa ora kabeh dirusak. Mungkin iki tegese wong-wong mau ndhelikake ula-ula Gusti Allah - para panguwasa Kristen!" Nina mbengok.
  
  "Kabeh iki adil, Nina, nanging apa hubungane karo legiun taun 1800-an? Piye carane dheweke cocok ing kene?" Agatha mikir. "Dheweke nulis iki, kanggo tujuan apa?"
  
  "Legendha yen ana prajurit tuwa nyritakake nalika dheweke ndeleng kanthi mripate dhewe harta karun Donya Lawas, ta?" Sam nyelani. "Kita mikir babagan emas lan perak nalika kita kudu mikir babagan buku, informasi lan hieroglif ing geguritan. Jeroné Serapis mesti isiné candhi ta?"
  
  "Sam, sampeyan pancen jenius!" Nina mbengok. "Iki wae! Lumrahe, mirsani jeroane diseret ing ara-ara samun lan klelep... dikubur... ing ngisor sikile Ahmed. Prajurit tuwa nyritakake babagan peternakan sing diduweni dening wong Mesir ing ngendi dheweke ndeleng bandha. Telek iki dikubur ing sikile wong Mesir ing Aljazair!"
  
  "Sempurno! Dadi prajurit Prancis lawas ngandhani apa iku lan ing ngendi dheweke weruh. Kuwi ora ngandhani buku hariane ing ngendi," Perdue ngelingake kabeh. Padha dadi engrossed ing misteri sing padha ilang trek saka document nyata padha sawise.
  
  "Aja kuwatir. Iki peran Nina. Jerman, ditulis dening prajurit enom sing diwenehi buku harian, "ujare Agatha, nambah pangarep-arep. "Kita kudu ngerti apa bandha iki - cathetan saka Perpustakaan Alexandria. Saiki kita kudu ngerti carane nggoleki, sawise kita nemokake buku harian kanggo klienku, mesthi.
  
  Nina njupuk wektu karo bagean maneh saka puisi Prancis-Jerman.
  
  "Pancen angel banget. Akeh tembung kode. Aku curiga bakal ana luwih akeh masalah karo masalah iki tinimbang sing pisanan, "ujare dheweke, negesake sawetara tembung. "Akeh tembung sing ilang ing kene."
  
  "Ya, aku weruh. Katon yen foto iki wis dadi teles utawa rusak sajrone pirang-pirang taun amarga akeh permukaan sing wis ilang. Muga-muga kaca asline ora rusak kaya ngono. Nanging wenehana tembung-tembung sing isih ana, dhek," panjaluke Agatha.
  
  "Saiki mung elinga yen iki ditulis luwih cepet tinimbang sing sadurunge," Nina kandha marang awake dhewe, kanggo ngelingake konteks sing kudu nerjemahake. "Babagan taun-taun awal abad iki, dadi ... sekitar sangalas. Kita kudu nyebutake jeneng wong sing direkrut, Agatha.
  
  Nalika dheweke pungkasane nerjemahake tembung-tembung Jerman kasebut, dheweke nyender ing kursine, jenggot.
  
  "Ayo krungu," ujare Perdue.
  
  Nina maca alon-alon: "Iki mbingungake banget. Dheweke jelas ora pengin ana wong sing nemokake nalika isih urip. Ing mratelakake panemume, ing awal taun 1900-an, legiun junior mesthi wis liwat umur tengah. Aku mung sijine titik ing ngendi tembung ilang.
  
  
  Anyar kanggo wong
  
  Ora ing lemah ing 680 rolas
  
  Indeks Gusti Allah sing isih tuwuh ngemot rong trinitas
  
  Lan keplok Malaikat nutupi ... Erno
  
  ... kanggo banget ...... tetep
  
  ...... ora katon... Heinrich I
  
  
  "Kanggo liyane, kabeh baris ilang," Nina ngempet, mbuwang pulpen ing sisih pinggir amarga kalah. "Bagian pungkasan yaiku tandha tangan wong sing jenenge 'Wehner,' miturut Rachel Clarke."
  
  Sam lagi mamah roti manis. Dheweke nyandhak pundhake Nina lan ngomong kanthi cangkeme kebak: "Ora 'Venus'. Iki "Werner", cetha minangka dina."
  
  Nina wungu lan narrowed dheweke mripat ing nada patronizing kang, nanging Sam mung mesem, minangka iya nalika ngerti kang impeccably pinter: "Lan iki 'Klaus.' Klaus Werner, 1935.
  
  Nina lan Agatha mandeng Sam kanthi gumun.
  
  "Lah?" - ngandika, pointing menyang paling ngisor foto. "1935. Apa sampeyan mikir iki nomer kaca? Amarga yen ora, buku hariane wong iki luwih kenthel tinimbang Kitab Suci, lan dheweke mesthi umure dawa lan akeh acara."
  
  Perdue ora bisa nahan maneh. Saka panggonane ing sacedhake perapian, ing ngendi dheweke nyender ing pigura karo gelas anggur, dheweke nggero karo ngguyu. Sam ngguyu heartily karo wong, nanging mung ing kasus, dheweke cepet pindhah adoh saka Nina. Malah Agatha mesem: "Aku uga bakal nesu banget yen dheweke ora nylametake kita akeh karya ekstra, apa sampeyan setuju, Dr. Gould?"
  
  "Ya, dheweke ora ngaco wektu iki," Nina nggodha lan menehi Sam mesem.
  
  
  Bab 18
  
  
  "Anyar kanggo wong, dudu kanggo lemah. Dadi iki panggonan anyar nalika Klaus Werner bali menyang Jerman ing 1935, utawa saben bali. Sam mriksa jeneng-jeneng legiun ing taun 1900-1935, "ujare Nina Agate.
  
  "Nanging apa ana cara kanggo ngerteni ngendi dheweke manggon?" pitakone Agatha karo nyenderake sikile lan nutupi raine nganggo telapak tangan, kaya bocah wadon umur sangang taun.
  
  "Aku duwe Werner, sing mlebu negara kasebut ing taun 1914!" - Sam seru. "Dheweke minangka Werner sing paling cedhak karo tanggal kasebut. Liyane tanggal bali menyang 1901, 1905 lan 1948.
  
  "Iki isih bisa dadi salah sijine sing sadurunge, Sam. Priksa metu kabeh. Apa sing diarani gulungan 1914 iki?" Pitakone Perdue karo nyenderake kursine Sam kanggo sinau informasi ing laptop.
  
  "Akeh papan sing anyar nalika iku. Ya Allah, Menara Eiffel kuwi isih enom. Iki minangka revolusi industri. Kabeh iki bubar dibangun. Apa 680 rolas?" Nina cekikikan. "Aku duwe sirah".
  
  "Kudu rolas taun," ujare Perdue. "Maksudku, iki nuduhake sing anyar lan sing lawas, mula menyang jaman eksistensi. Nanging apa 680 taun?"
  
  "Umur ing papan sing diomongake, mesthi," Agatha slurred liwat untu clenched, nolak kanggo mbusak rahang saka comfort saka tangane.
  
  "Oke, dadi papan iki umure 680 taun. Isih tuwuh? Aku kapitunan. Ora ana cara sing bisa urip," Nina nggresula.
  
  "Mungkin populasi saya akeh?" Sam ngusulake. "Deleng, ana tulisan 'indeks Gusti Allah' sing ngemot 'loro trinitas', lan iki jelas gereja. Ora angel."
  
  "Apa sampeyan ngerti pira akeh gereja ing Jerman, Sam?" Nina nyengir. Cetha yen dheweke kesel banget lan ora sabar banget babagan kabeh. Kasunyatan manawa ana liyane sing nimbang dheweke ing wektu, pati saka kanca-kanca Rusia sing bakal teka, mboko sithik njupuk dheweke.
  
  "Sampeyan bener, Sam. Iku ora angel kanggo guess sing kita looking for pasamuwan, nanging jawaban kanggo kang dumunung, aku yakin iki, ing "loro trinitas". Ing saben pasamuwan ana trinitas, nanging arang ana telung set liyane," wangsulane Agatha. Dheweke kudu ngakoni yen dheweke uga wis mikirake aspek enigmatic puisi kasebut kanthi maksimal.
  
  Pardue dumadakan nyender ing Sam lan nuding layar, sing ana ing nomer Werner 1914. "Kecekel dheweke!"
  
  "Endi?" Nina, Agatha lan Sam ngucap bebarengan, matur nuwun kanggo terobosan kasebut.
  
  "Cologne, tuan-tuan. Wong kita manggon ing Cologne. Ing kene, Sam, "dheweke nggarisake ukara kasebut kanthi gambar cilik," sing ujar: 'Klaus Werner, perencana kutha ing administrasi Konrad Adenauer, walikota Cologne (1917-1933)'.
  
  "Iki tegese dheweke nulis puisi iki sawise Adenauer dipecat," ujare Nina. Iku apik kanggo krungu soko menowo dheweke ngerti saka sajarah Jerman. "Ing taun 1933, Partai Nazi menang pemilihan lokal ing Cologne. mesthi! Ora let suwe, gréja Gotik ing kana diowahi dadi monumen Kekaisaran Jerman sing anyar. Nanging aku mikir Herr Werner rada salah nalika ngitung umur pasamuwan, menehi utawa njupuk sawetara taun.
  
  "Sapa sing peduli? Yen iki pasamuwan sing bener, mula kita duwe lokasi, wong-wong!" Sam ngeyel.
  
  "Enteni, aku priksa kaping pindho sadurunge kita menyang mrana tanpa siyap," ujare Nina. Dheweke mlebu "Atraksi Cologne" menyang mesin telusuran. Raine dadi cerah nalika maca ulasan babagan Kölner Dom, Katedral Cologne, monumen paling penting ing kutha kasebut.
  
  Dheweke manthuk lan ujar kanthi ora bisa dibantah: "Ya, rungokna, Katedral Cologne minangka papan suci saka Tiga Raja. Aku yakin iki trinitas nomer loro sing diarani Werner!
  
  Perdue ngadeg kanthi napas lega: "Saiki kita ngerti arep miwiti, matur nuwun marang Gusti Allah. Agata, gawe persiapan. Aku bakal ngumpulake kabeh sing dibutuhake kanggo njupuk buku harian iki saka katedral.
  
  Esuke, rombongan wis siyap lelungan menyang Cologne kanggo ndeleng apa solusi teka-teki kuno bakal nggawa dheweke menyang peninggalan sing dikarepake klien Agatha. Nina lan Sam ngurus mobil rental nalika Perdues nyedhiyakake gadget ilegal sing paling apik yen penyitaan kasebut diganggu dening langkah-langkah keamanan sing ditindakake dening kutha-kutha kanggo nglindhungi monumen kasebut.
  
  Penerbangan menyang Cologne ora lancar lan cepet, amarga kru penerbangan Purdue. Jet pribadi sing dijupuk dudu salah siji sing paling apik, nanging dudu perjalanan mewah. Wektu iki Perdue nggunakake pesawat kanggo alasan praktis tinimbang naluri. Ing jalur kebangkrutan cilik ing arah kidul-wétan bandara Cologne-Bonn, Challenger 350 entheng ngerem kanthi apik. Cuaca elek, ora mung kanggo mabur, nanging uga kanggo lelungan umum. Dalan-dalan teles amarga ana badai sing ora dikarepke. Nalika Perdue, Nina, Sam lan Agatha mlaku liwat wong akeh, padha weruh prilaku pathetic saka penumpang, bemoning nesu sing padha dianggep minangka dina udan normal. Prakiraan lokal ora ujar babagan intensitas wabah kasebut.
  
  "Alhamdulillah aku nggawa sepatu karet," ujare Nina nalika nyabrang bandara lan tumuju metu saka balai kedatangan. "Iku bakal ngrusak sepatuku."
  
  "Nanging jaket yak sing njijiki bakal nindakake tugas sing apik saiki, apa sampeyan mikir?" Agatha mesem nalika mudhun saka undhak-undhakan menyang lantai dasar menyang kantor tiket sepur S-13 menyang tengah kutha.
  
  "Sapa sing menehi iki kanggo sampeyan? "Sampeyan ngomong iku hadiah," takon Agatha. Nina bisa ndeleng Sam cringe ing pitakonan, nanging dheweke ora bisa ngerti apa amarga dheweke kejiret munggah ing pengeling-eling Trish.
  
  "Komandan brigade pemberontak, Ludwig Bern. Iku salah sijine," ujare Nina kanthi rasa seneng. Dheweke ngilingake Sam saka sekolah swooning liwat pacar anyar dheweke. Dheweke mung mlaku sawetara meter, pengin bisa nyetop rokok saiki. Dheweke gabung karo Perdue ing mesin tiket.
  
  "Dheweke muni apik tenan. Sampeyan ngerti yen wong-wong iki dikenal banget kejam, disiplin lan kerja keras banget, "ujare Agatha kanthi jujur. "Aku nindakake riset ekstensif babagan dheweke bubar. Dakkandhani, apa ana kamar panyiksa ing beteng gunung?"
  
  "Iya, nanging untunge aku ora dadi tahanan ing kana. Pranyata aku kaya bojone almarhum Bern. Aku ngira yen sopan santun sing kaya ngono nylametake bokongku nalika dheweke nyekel kita, amarga aku ngalami reputasi dheweke minangka kewan nalika ditahan," ujare Nina marang Agata. Pandangane mantep ing lantai nalika nyritakake episode kekerasan kasebut.
  
  Agatha weruh reaksie Sam, kaya depresi, banjur bisik-bisik, "Apa nalika dheweke nglarani Sam?"
  
  "Inggih".
  
  "Lan sampeyan duwe bruise sing ora becik?"
  
  "Iya, Agatha."
  
  "Kunci."
  
  "Iya, Agatha. Sampeyan wis bener. Dadi, kaget banget yen manajer shift kasebut nganggep aku luwih manusiawi nalika aku diinterogasi ... mesthi ... sawise dheweke ngancam aku dirudo pekso ... lan pati, "ujare Nina, meh nggumunake. bab kabèh.
  
  "Ayo. Kita kudu ngatur asrama supaya bisa ngaso, "ujare Perdue.
  
  Asrama Perdue sing wis kasebut dudu sing biasane dipikirake. Padha mudhun saka trem ing Trimbornstrasse lan mlaku ing pamblokiran sabanjuré lan setengah menyang bangunan lawas unassuming. Nina nyawang gedhong bata dhuwure papat lantai sing katon kaya persilangan antara pabrik Perang Dunia II lan omah menara lawas sing wis dipugar. Panggonan wis Pesona donya lawas lan atmosfer sambutan, senajan wis cetha katon dina sing luwih apik.
  
  Jendhela-jendhela kasebut dihias nganggo bingkai lan kusen hiasan, nalika ing sisih liya kaca Nina bisa ndeleng wong sing ngintip saka mburi gorden sing resik banget. Nalika tamu mlebu, ambune roti lan kopi sing anyar dipanggang ing lobi sing cilik, peteng, lan asem.
  
  "Kamar sampeyan ana ing ndhuwur, Herr Perdue," ujare wong lanang sing apik banget ing umur telung puluhan marang Perdue.
  
  "Vielen dunk, Peter," Perdue mesem lan mindhahake supaya para wanita bisa munggah ing undhak-undhakan menyang kamar. "Aku lan Sam ana ing kamar sing padha; Nina lan Agata ing liyane.
  
  "Alhamdulillah aku ora kudu tetep karo David. Malah saiki dheweke ora mandheg anggone ngoceh-ocehake anggone turu," Agatha nyengkuyung Nina karo sikut.
  
  "Ha! Apa dheweke tansah nindakake iki?" Nina mesam-mesem karo nyelehake tas ing lemah.
  
  "Wiwit lair, dakkira. Dheweke tansah verbose, nalika aku meneng lan ngajari dheweke macem-macem," Agatha guyon.
  
  "Oke, ayo padha ngaso. Sesuk sore kita bisa ndeleng apa sing ditawakake katedral, "ujare Perdue, mulur lan nguap.
  
  "Aku krungu!" Sam sarujuk.
  
  Kanthi ndeleng Nina pungkasan, Sam mlebu kamar karo Perdue lan nutup lawang ing mburi.
  
  
  Bab 19
  
  
  Agatha tetep ing mburi nalika telu liyane menyang Katedral Cologne. Dheweke kudu nonton mburi nganggo piranti pelacak sing disambungake menyang tablet adhine, identitase nganggo jam tangan telu. Nggunakake laptop dhewe ing amben dheweke, dheweke mlebu menyang sistem komunikasi polisi lokal kanggo ngawasi tandha apa wae babagan band perampok kakangne. Kanthi cookie lan labu kopi ireng sing kuwat, Agatha nonton layar ing mburi lawang sing dikunci ing kamar turu.
  
  Ing kagum, Nina lan Sam ora bisa njupuk mripat saka daya gedhe tenan saka struktur Gothic sadurunge wong-wong mau. Iku megah lan kuna, puncaké tekan rata-rata 500 kaki saka pangkalan. Arsitèktur ora mung mirip menara gaya abad pertengahan lan proyeksi sing runcing, nanging saka kadohan, garis bangunan sing apik banget katon ora rata lan padhet. Kerumitan kasebut ngluwihi imajinasi, sing kudu dideleng dhewe, pikir Nina, amarga dheweke wis ndeleng katedral sing misuwur ing buku sadurunge. Nanging ora ana sing bisa nyiapake dheweke kanggo sesanti sing narik ati sing nggawe dheweke gumeter.
  
  "Iku gedhe banget, ta?" Perdue mesem yakin. "Katon luwih nggumunake tinimbang pungkasan aku ing kene!"
  
  Sejarah kasebut nyengsemaken sanajan standar kuno sing dianakake dening kuil Yunani lan monumen Italia. Menara loro iku ngadeg massive lan bisu, pointed munggah minangka yen padha ngarahake Gusti Allah; lan ing tengah, ngleboke intimidating nggodha ewu wong teka nang lan ngujo interior.
  
  "Duwene luwih saka 400 kaki, apa sampeyan percaya? Delengen! Aku ngerti kita ana ing kene kanggo tujuan liyane, nanging ora nate ngormati keagungan arsitektur Jerman sing sejati, "ujare Perdue, ngujo buttresses lan spiers.
  
  "Aku pengin ndeleng apa sing ana ing njero," ujare Nina.
  
  "Aja nganti ora sabar, Nina. Sampeyan bakal nglampahi akeh jam ing kana, "Sam ngelingake dheweke, nyabrang tangane ing dhadha lan mesem banget. Dheweke noleh irung lan mesem nalika wong telu mlaku menyang monumen raksasa.
  
  Amarga padha ora ngerti ngendi buku harian kasebut, Perdue ngusulake supaya dheweke, Sam, lan Nina pisah supaya bisa njelajah bagean-bagean katedral ing wektu sing padha. Dheweke nggawa spyglass laser ukuran pena kanggo njupuk sinyal panas ing njaba tembok gereja, sing bisa uga kudu diselehake.
  
  "Omong kosong, iki bakal njupuk sawetara dina," ujare Sam rada banter nalika mripate nggumun ndeleng bangunan sing megah lan gedhe banget. Wong-wong padha mumet-mumet marang panguwuhe, ing njero pasamuwan ora kurang!
  
  "Banjur luwih apik kanggo miwiti. Apa wae sing bisa menehi ide babagan papan sing bisa disimpen kudu dianggep. Kita kabeh duwe gambar liyane ing jam tangan, mula aja nganti ilang. Aku ora duwe tenaga kanggo golek buku harian lan rong jiwa sing ilang, "Perdue mesem.
  
  "Oh, sampeyan kudu muter kaya ngono," Nina ngguyu. "Mengko cah lanang."
  
  Padha dipérang dadi telung arah, pura-pura yen dheweke mung ana ing kono kanggo ndeleng pemandangan, sinambi mriksa pitunjuk sing bisa nuding lokasi buku harian prajurit Prancis. Jam tangan sing dianggo minangka sarana komunikasi supaya bisa ijol-ijolan informasi tanpa kudu nglumpukake maneh.
  
  Sam mlaku-mlaku menyang kapel komuni, mbaleni dhewe yen dheweke pancen nggoleki sing katon kaya buku cilik. Dheweke kudu terus ngomong apa sing digoleki supaya ora keganggu karo bandha agama ing saben pojok. Dheweke ora nate religius lan, mesthine, akhir-akhir iki ora ngrasakake apa-apa sing suci, nanging dheweke kudu nyerah marang katrampilan para pematung lan tukang batu sing nggawe barang-barang sing nggumunake ing saubengé. Bangga lan rasa hormat sing digawe dheweke nggawe emosine, lan meh kabeh patung lan struktur pantes difoto. Wis suwi Sam ora ana ing papan sing bener-bener bisa nggunakake katrampilan fotografi.
  
  Swarane Nina liwat earpiece sing disambungake karo piranti bangkekane.
  
  "Apa aku kudu ngomong 'perusak, perusak' utawa kaya ngono?" dheweke takon liwat sinyal creaky.
  
  Sam ora bisa ngguyu, banjur krungu Perdue ngomong, "Ora, Nina. Aku wedi mikir apa sing bakal ditindakake Sam, mula ngomong wae.
  
  "Aku rumangsa duwe epiphany," ujare.
  
  "Simpen nyawa sampeyan ing wektu sampeyan dhewe, Dr. Gould," Sam joked, lan krungu dheweke desahan ing mburi liyane saka baris.
  
  "Ana apa ta, Nina?" - Perdue takon.
  
  "Aku mriksa lonceng ing puncak kidul lan aku nemokake brosur iki babagan kabeh lonceng sing beda-beda. Ana lonceng ing menara pagunungan sing diarani Lonceng Angelus," wangsulane. "Aku kepingin weruh yen iki ana hubungane karo puisi."
  
  "Endi? Malaikat keplok?" - Perdue takon.
  
  "Inggih, 'Malaikat' dieja nganggo huruf kapital 'A' lan aku mikir bisa uga jeneng lan ora mung referensi kanggo malaikat, sampeyan ngerti?" Nina bisik-bisik.
  
  "Aku mikir sampeyan bener babagan iki, Nina," Sam nyaut. "Ngrungokake, ana tulisan 'malaikat keplok' ing kene. Ilat sing njedhul ing tengah bel diarani penabuh, ta? Apa iki ateges buku harian kasebut ana ing pangayoman Angelus Bell?"
  
  "Duh Gusti, sampeyan wis ngerti," bisik Perdue kanthi bungah. Swarane ora bisa keprungu maneh ing antarane para turis sing rame ing Kapel Marien, ing ngendi Perdue ngagumi lukisan Stefan Lochner babagan para suci pelindung Cologne ing rendition Gothic. "Saiki aku ana ing Kapel St. Mary, nanging ketemu aku ing pangkalan Ridge Turret, umpamane, 10 menit?"
  
  "Oke, ketemu ana ing kono," wangsulane Nina. "Sam?"
  
  "Ya, aku bakal teka maneh yen aku bisa njupuk langit-langit maneh. Sialan!" Dheweke kandha nalika Nina lan Perdue bisa krungu wong-wong ing saubengé Sam ngempet maneh ing statement.
  
  Nalika padha ketemu ing dek observasi, kabeh tiba ing panggonane. Saka platform ing ndhuwur menara ridge cetha yen lonceng cilik bisa ndhelikake buku harian.
  
  "Kepiye carane dheweke bisa mlebu ing kono?" - Sam takon.
  
  "Elinga, wong iki Werner minangka perencana kutha. Dheweke bisa uga duwe akses menyang kabeh pojok lan celah bangunan lan infrastruktur kutha. Aku yakin, mula dheweke milih Angelus Bell. Iku luwih cilik, luwih andhap asor tinimbang lonceng utama, lan ora ana sing bakal mikir ndeleng kene, "ujare Perdue. "Oke, dadi aku lan adhiku bakal teka ing kene bengi iki lan sampeyan bisa ngawasi kegiatan ing sekitar kita."
  
  "Agatha? munggah kene?" Nina ngangguk.
  
  "Ya, dheweke dadi senam tingkat nasional nalika SMA. Apa dheweke ora ngandhani sampeyan?" Perdu manthuk.
  
  "Ora," wangsulane Nina, kaget banget karo informasi kasebut.
  
  "Iki bakal nerangake awak sing langsing," ujare Sam.
  
  "Inggih leres. Bapak wiwit awal weruh yen dheweke kurus banget dadi atlet utawa pemain tenis, mula dheweke ngenalake senam lan seni bela diri kanggo mbantu dheweke ngembangake katrampilane, "ujare Perdue. "Dheweke uga dadi pendaki sing seneng banget, yen sampeyan bisa metu saka arsip, kamar panyimpenan lan rak buku." Dave Perdue ngguyu ing reaksi saka loro kolega. Loro-lorone cetha kelingan Agatha ing boots lan sabuk.
  
  "Yen ana sing bisa menek bangunan monstrous iki, iku bakal dadi pendaki," Sam sarujuk. "Aku seneng banget ora dipilih kanggo kegilaan iki."
  
  "Aku uga, Sam, aku uga!" Nina shuddered, looking mudhun maneh ing menara cilik perched ing gendheng tajem saka katedral ageng. "Dhuh Gusti, mung pikirane ngadeg ing kene nggawe aku kuwatir. Aku sengit karo papan sing sempit, nanging nalika kita ngomong, aku ora seneng karo sing dhuwur.
  
  Sam njupuk sawetara foto ing wilayah sekitar, kurang luwih kalebu lanskap ing saubengé, supaya bisa ngrancang eksplorasi lan nylametake barang kasebut. Perdue njupuk teleskop lan mriksa menara.
  
  "Becik," ujare Nina, mriksa piranti kasebut kanthi mripate. "Apa sing ditindakake iki?"
  
  "Deleng," ujare Perdue lan menehi dheweke. "Aja pencet tombol abang. Tekan tombol perak."
  
  Sam leaned maju kanggo ndeleng apa kang lagi dilakoni. Cangkeme Nina mbukak amba, banjur lambene alon mlengkung menyang eseman.
  
  "Apa? Opo sing mbok delok?" Sam ditekan. Perdue mesem bangga lan ngangkat alis marang wartawan sing minat.
  
  "Dheweke nggoleki tembok, Sam. Nina, apa sampeyan ndeleng sing ora biasa ing kana? Apa kaya buku?" takon dheweke.
  
  "Ora ana tombol, nanging aku bisa ndeleng obyek persegi panjang sing ana ing sisih ndhuwur, ing njero kubah lonceng," dheweke nerangake, mindhah obyek kasebut munggah lan mudhun ing turret lan lonceng kanggo mesthekake yen dheweke ora kantun apa-apa. "Niki".
  
  Dheweke masrahake marang Sam, sing kaget.
  
  "Perdue, apa sampeyan bisa nglebokake piranti iki menyang selku? Aku bisa ndeleng liwat lumahing apa sing tak motret," Sam nggodha.
  
  Perdue ngguyu: "Yen sampeyan tumindak, aku bakal nggawe sampeyan yen aku duwe wektu."
  
  Nina geleng-geleng kepala mendengar omongan mereka.
  
  Ana sing mlaku liwat dheweke, ora sengaja ngelus rambute. Dheweke noleh lan weruh wong ngadeg cedhak banget karo dheweke lan mesem. Untune bledosan lan ekspresine serem. Dheweke nguripake kanggo nyekel lengen Sam supaya wong ngerti dheweke lagi dikawal. Nalika dheweke nguripake maneh, dheweke wis ilang ing hawa tipis.
  
  "Agatha, aku menehi tandha lokasi barang kasebut," ujare Perdue liwat piranti komunikasi. Sedhela mengko, dheweke nuding spyglass menyang arah Angelus Bell lan bip cepet muni nalika laser nandhani posisi global menara ing layar Agatha kanggo ngrekam.
  
  Nina duwe rasa njijiki marang wong lanang sing njijiki sing ngadhepi dheweke sawetara wektu kepungkur. Dheweke isih bisa mambu jas apak lan ambune mambu rokok ing ambegan. Ora ana wong sing kaya ngono ing klompok turis cilik ing saubengé. Mikir iki rapat sing ora becik lan ora ana liyane, Nina mutusake ora ana sing penting.
  
  
  Bab 20
  
  
  Ing jam pungkasan sawise tengah wengi, Perdue lan Agatha padha nganggo busana kanggo acara kasebut. Bengi sing elek karo angin gedhe lan langit sing surem, nanging untunge durung udan. Udan kasebut bakal ngrusak kemampuane kanggo skala struktur sing gedhe banget, utamane ing endi menara kasebut, kanthi rapi lan mbebayani ngenani ndhuwur papat payon sing disambungake kanggo mbentuk salib. Sawise ngrancang kanthi ati-ati lan nimbang risiko keamanan lan efisiensi wektu, dheweke mutusake kanggo skala bangunan saka njaba, langsung menyang menara. Padha menek liwat niche ngendi tembok kidul lan wétan ketemu, lan nggunakake projecting buttresses lan lengkungan kanggo ease legwork saka pendakian.
  
  Nina ana ing ambang rusak saraf.
  
  "Apa yen angin saya tambah kuwat?" dheweke takon Agatha, mondar-mandir ngubengi pustakawan pirang nalika dheweke masang sabuk pengaman ing sangisore jas.
  
  "Mas, mula kita duwe tali pengaman," dheweke muttered, naleni jahitan saka overalls kanggo boots dheweke supaya ora kejiret ing apa-apa. Sam ana ing sisih liya ruang tamu karo Perdue, mriksa piranti komunikasi.
  
  "Apa sampeyan yakin ngerti carane ngawasi pesen?" - Agatha takon Nina, sing saddled karo tugas mbukak basa nalika Sam kudu njupuk posisi pengamat saka dalan ngelawan facade utama saka katedral.
  
  "Iya, Agatha. Aku pancene ora ngerti teknologi," Nina nggresula. Dheweke wis ngerti yen dheweke ora kudu nyoba mbela awake dhewe saka serangan sing ora disengaja saka Agatha.
  
  "Bener," Agatha ngguyu kanthi cara sing unggul.
  
  Bener, kembar Perdue minangka peretas lan pangembang kelas donya sing bisa ngapusi elektronik lan ilmu pengetahuan kaya wong liya naleni sepatune, nanging Nina dhewe ora kekurangan kecerdasan. Sepisanan, dheweke sinau kanggo ngontrol emosi alam bébas dheweke sethitik; mung sethithik kanggo nyetel oddities Agatha. Jam 2.30 esuk, tim ngarep-arep manawa para pengawal ora aktif utawa ora patroli babar pisan, amarga dina Selasa bengi ana angin gedhe.
  
  Sakdurunge jam telu esuk, Sam, Perdue lan Agatha tumuju lawang, Nina nututi ing mburine kanggo ngunci lawang ing mburine.
  
  "Sing ati-ati, cah-cah," ajak Nina maneh.
  
  "Hei, aja kuwatir," Perdue nglirik, "kita iki profesional sing nggawe masalah. Kita bakal apik."
  
  "Sam," dheweke ngandika lirih lan stealthily njupuk tangan sarung tangan ing dheweke, "Balik cepet."
  
  "Awas kita, ya?" - Panjenenganipun whispered, mencet bathuk kanggo dheweke lan mesem.
  
  Ana sepi ing dalan-dalan ing saubengé katedral. Mung sumilir angin sing nglilingi pojok-pojok gedhong lan goyang-goyang rambu-rambu dalan, dene koran-koran lan godhong-godhongan njoged ing arahe. Telung tokoh ireng nyedhaki saka wit ing sisih wétan pasamuwan gedhe. Ing sinkronisasi bisu, padha nyiyapake piranti komunikasi lan tracker sadurunge pendaki loro nyuwil adoh saka vigil lan wiwit climbing sisih kidul-wétan tugu.
  
  Kabeh mlaku miturut rencana nalika Perdue lan Agatha kanthi ati-ati mlaku menyang menara ridge. Sam mirsani minangka padha mboko sithik pindhah munggah lengkungan nuding nalika angin whipped tali sing. Dheweke ngadeg ing iyub-iyub wit-witan, ing endi lampu dalan ora bisa ndeleng dheweke. Ing sisih kiwa dheweke krungu swara. Ana bocah wadon umure kira-kira rolas taun mlaku-mlaku ing dalan tumuju stasiun sepur, karo nangis medeni. Dheweke diterusake tanpa henti dening papat preman remaja nganggo busana neo-Nazi, nguwuh-uwuh kabeh jinis saru marang dheweke. Sam ora ngerti akeh basa Jerman, nanging dheweke ngerti yen dheweke ora duwe maksud sing apik.
  
  "Apa sing ditindakake bocah wadon iki ing wayah wengi iki?" kandhane dhewe.
  
  Penasaran dadi luwih apik saka dheweke, nanging dheweke kudu tetep kanggo njamin safety.
  
  Apa sing luwih penting? Kesejahteraan bocah sing ana ing bebaya nyata utawa loro rekan kerja sampeyan sing kabeh lancar nganti saiki? Dheweke berjuang karo nurani. Ngapusi, aku bakal mriksa iki lan bali sadurunge Purdue katon mudhun.
  
  Sam mirsani bullies furtively, nyoba kanggo tetep adoh saka cahya. Dheweke meh ora krungu wong-wong mau amarga swarane badai sing nggegirisi, nanging dheweke bisa ndeleng bayangane mlebu stasiun sepur ing mburi katedral. Dheweke pindhah menyang wetan, saengga ora bisa ndeleng gerakan kaya bayangan Perdue lan Agatha ing antarane buttresses lan jarum watu Gotik.
  
  Saiki dheweke ora bisa krungu wong-wong mau, nanging, amarga dilindhungi dening gedhong stasiun, ana sepi ing njero. Sam mlaku minangka quietly minangka dheweke bisa, nanging ora bisa maneh krungu cah wadon enom. Ana rasa lara ing weteng nalika dheweke mbayangake dheweke bisa nyekel dheweke lan meksa dheweke meneng. Utawa mbok menawa dheweke wis mateni dheweke. Sam guncang hypersensitivity absurd kang metu saka atine lan terus mlaku bebarengan platform.
  
  Ana langkah shuffling konco dheweke, cepet banget kanggo wong kanggo mbela awake, lan kroso sawetara tangan nyegat dheweke menyang lantai, groping lan nggoleki dhompet.
  
  Kaya dhemit sing dicukur, dheweke nempel karo dheweke kanthi nyengir serem lan tangisan kekerasan Jerman sing anyar. Ing antarane wong-wong mau ngadeg ana bocah wadon, kanthi latar mburi cahya putih ing gedung kantor polisi, sing sumunar ing mburine. Sam mrengut. Sawise kabeh, dheweke dudu bocah wadon cilik. Wong wadon enom iku salah siji saka wong-wong mau, digunakake kanggo nggodho wong Samaria sing ora curiga menyang wilayah terpencil ing ngendi pak dheweke bakal ngrampok wong-wong mau. Saiki dheweke bisa ndeleng pasuryane, Sam weruh yen dheweke umure paling sethithik wolulas taun. Dheweke cilik, awak enom ngiyanati wong. Saperangan jotosan menyang iga nggawe dheweke ora duwe pertahanan, lan Sam ngrasakake memori sing akrab karo Bodo metu saka atine.
  
  "Sam! Sam? Apa sampeyan ora apa-apa? ngomong karo aku!" Nina njerit ing kupinge, nanging dheweke muntahake getih.
  
  Dheweke krasa dheweke narik jam tangane.
  
  "Ora ora! Iki dudu jam tangan! Sampeyan ora bisa duwe! "dheweke bengok-bengok, ora preduli apa protes dheweke nggawe percoyo yen jam tangane akeh banget kanggo dheweke.
  
  "Tenang, Scheiskopf!" cah wadon grinned lan kicked Sam ing scrotum karo boot dheweke, nyebabake wong ilang ambegan.
  
  Dheweke bisa krungu pak ngguyu nalika mlaku-mlaku, sambat babagan turis tanpa dhompet. Sam nesu banget nganti dheweke mung njerit putus asa. Ing kasus apa wae, ora ana sing bisa krungu apa-apa liwat badai lolong ing njaba.
  
  "Pengeran! Kowe kok bodho, Cleve?" dheweke nyengir, klenting rahang. Dheweke nuthuk beton ing ngisore nganggo ajiné, nanging durung bisa munggah. Tumbak lara sing nyusup ing weteng ngisor ora bisa digerakake, lan dheweke mung ngarep-arep geng kasebut ora bakal bali sadurunge dheweke bisa ngadeg. Dheweke mesthi bakal bali sanalika ngerti yen jam tangan sing dicolong ora bisa nemtokake wektu.
  
  Sauntara kuwi, Perdue lan Agatha ana ing tengah-tengah bangunan kasebut. Dheweke ora bisa ngomong babagan swara angin amarga wedi yen ditemokake, nanging Perdue bisa ndeleng yen celana adhine kejiret ing watu sing madhep mudhun. Dheweke ora bisa nerusake, lan ora ana cara kanggo menehi tali kanggo mbenerake posisi dheweke lan mbebasake sikile saka jebakan sing ora sopan. Dheweke nyawang Perdue lan menehi isyarat supaya dheweke ngethok kabel kasebut nalika dheweke nyekel lis kasebut kanthi kenceng, ngadeg ing pinggiran cilik. Dheweke geleng-geleng kepala amarga ora setuju lan menehi ajine kanggo njaluk dheweke ngenteni.
  
  Alon-alon, waspada banget marang angin kenceng sing ngancam bakal nyapu tembok watu, dheweke kanthi ati-ati nyelehake sikile ing celah-celah bangunan. Siji-siji dheweke mudhun, mlaku menyang lis sing luwih gedhe ing ngisor iki supaya lokasi anyare bisa menehi Agatha kelonggaran ing tali sing dibutuhake kanggo mbukak celonone saka pojok bata sing diamanake.
  
  Nalika dheweke mbebasake awake dhewe, bobote ngluwihi wates sing diidini lan dheweke dibuwang saka kursi. A njerit uwal saka awak dheweke wedi, nanging badai cepet nguntal munggah.
  
  "Ana apa?" Gupuhe Nina keprungu ing headphone. "Agatha?"
  
  Perdue nyekel sisir kasebut kanthi kenceng ing ngendi drijine ngancam bakal menehi bobote, nanging dheweke nguwasani kekuwatan supaya adhine ora tiba nganti mati. Dheweke nyawang dheweke. Pasuryane pucet lan mripate mencorong karo mendongak lan manthuk-manthuk syukur. Nanging Perdue nyawang dheweke. Beku ing panggonan, mripate kasebut kanthi teliti, dipindhah bebarengan soko ngisor dheweke. Moyok-moyok, cemberut njaluk katrangan, nanging alon-alon nggeguyu lan njaluk supaya meneng mung nganggo lambene. Liwat piranti komunikasi, Nina keprungu Perdue bisik-bisik, "Aja obah, Agatha. Aja muni."
  
  "Duh, Gusti!" Nina nguwuh saka omah. "Apa sing kedadeyan ing kana?"
  
  "Nina, tenang. Mangga," mung dheweke krungu Perdue ngandika liwat speaker statis.
  
  Agatha gugup, ora amarga jarak sing digantung saka sisih kidul Katedral Cologne, nanging amarga dheweke ora ngerti apa sing dideleng adhine ing mburi.
  
  Sam tindak pundi? Apa dheweke uga nyekel dheweke? Pardue kepingin weruh, nggoleki bayangane Sam ing area ngisor, nanging ora ana jejak wartawan kasebut.
  
  Ing ngisor Agatha, ing dalan, Perdue nonton telung petugas polisi sing patroli. Amarga angin banter, dheweke ora krungu apa sing diomongake. Padha bisa uga wis ngrembug topping pizza kanggo kabeh kang sumurup, nanging wiwit sing ngarsane wis provoked dening Sam, digunakake padha wis katon munggah saiki. Dheweke kudu ninggalake adhine sing ngayun-ayun kanthi mbebayani nalika ana angin nalika ngenteni dheweke pindhah menyang pojok, nanging dheweke tetep katon.
  
  Perdue mirsani diskusi kasebut kanthi teliti.
  
  Dumadakan Sam kesandhung metu saka stasiun, katon jelas mendem. Petugas langsung tumuju marang dheweke, nanging sadurunge bisa nyekel dheweke, loro bayangan ireng cepet-cepet metu saka tutupe wit-witan sing peteng. Perdue ambegan ing tenggorokan nalika dheweke weruh loro Rottweiler nuduh polisi, nyingkiri wong-wong ing grup.
  
  "Apa...?" - dheweke bisik-bisik dhewe. Nina lan Agata, sing siji njerit lan sing liyane ngobahake lambe, mangsuli: "APA?"
  
  Sam ilang menyang bayangan ing tikungan dalan lan ngenteni ana. Dheweke wis dioyak asu sadurunge, lan iku dudu salah sawijining kenangan sing paling disenengi. Loro-lorone Perdue lan Sam nonton saka stasiun nalika polisi narik senjata api lan murub menyang udhara kanggo medeni kewan ireng ganas.
  
  Loro-lorone Perdue lan Agatha flinched, squeezes mripate ditutup amarga jeblugan saka peluru nyasar ngarahke ing wong-wong mau. Untunge, ora ana siji tembakan sing nempuh watu utawa daginge sing lembut. Asu loro-loroné ngongkon, nanging ora maju. Kaya-kaya lagi dikontrol, pikire Perdue. Petugas kasebut alon-alon bali menyang kendaraan kanggo nyerahake kabel kasebut menyang Kontrol Kewan.
  
  Perdue cepet-cepet narik adhine menyang tembok supaya dheweke bisa nemokake pinggiran sing stabil, lan dheweke menehi isyarat supaya dheweke tetep meneng kanthi nyelehake driji indeks ing lambe. Bareng wis ketemu sikile, dheweke wani nyawang ngisor. Atine wiwit deg-degan ing dhuwur lan ndeleng polisi nyabrang dalan.
  
  "Ayo ngalih!" - Perdue bisik-bisik.
  
  Nina ngamuk.
  
  "Aku krungu tembakan! Apa ana wong sing bisa ngomong apa sing ana ing kana?" - dheweke squealed.
  
  "Nina, kita ora apa-apa. Mung alangan cilik. Saiki ayo padha nindakake iki, "ujare Perdue.
  
  Sam langsung nyadari yen kewan-kewan mau wis ilang tanpa tilas.
  
  Dheweke ora bisa ngomong wong-wong mau supaya ora ngomong ing com yen ana geng nakal remaja krungu dheweke, lan dheweke uga ora bisa ngomong karo Nina. Ora ana telu sing duwe ponsel kanggo nyegah gangguan sinyal, mula dheweke ora bisa ngomong marang Nina yen dheweke ora apa-apa.
  
  "Wah, saiki aku lagi kleru," dheg-dhegan dheg-dhegan lan mirsani para pendaki loro mau tekan puncak payon tanggane.
  
  
  Bab 21
  
  
  "Apa maneh sadurunge aku lunga, Dr. Gould?" takon nyonya rumah wengi saka sisih liyane lawang. Nada tenang dheweke kontras banget karo acara radio sing dirungokake Nina, lan nggawe pikiran Nina beda.
  
  "Ora, matur nuwun, iku kabeh," dheweke mbengok maneh, nyoba kanggo muni minangka kurang histeris sabisa.
  
  "Nalika Pak Perdue bali, matur marang dheweke yen Miss Maisie ninggalake pesen telpon. "Dheweke njaluk aku ngandhani yen dheweke menehi panganan asu," pitakone abdi sing gemuk.
  
  "Um... Ya wis tak lakoni. Sugeng dalu!" Nina ethok-ethok ceria lan nggigit kuku.
  
  Kaya-kaya dheweke ora bakal peduli yen ana wong sing menehi panganan asu sawise kedadeyan ing kutha. Bodho, Nina nggereng ing pikirane.
  
  Dheweke wis ora krungu saka Sam wiwit dheweke wis bengok-bengok babagan jam, nanging dheweke ora wani ngganggu loro liyane nalika padha wis nggunakake kabeh raos kanggo njaga piyambak saka tiba. Nina nesu amarga ora bisa ngeling-eling babagan polisi, nanging ora salah dheweke. Ora ana pesen radio sing dikirim menyang pasamuwan, lan kedadeyan sing ora disengaja ing kana dudu salahe. Nanging, mesthi, Agatha bakal menehi dheweke khutbah babagan uripe.
  
  "Ngerti karo iki," Nina mutusake, mlaku menyang kursi kanggo njupuk windbreaker. Saka jar cookie ing lobi, dheweke njupuk tombol kanggo E-jinis Jag ing garasi sing kagungane Peter, kang duwe omah sing dadi tuan rumah pesta Perdue. Ninggalake jabatane, dheweke ngunci omah lan menyang katedral kanggo menehi pitulung luwih lanjut.
  
  
  ***
  
  
  Ing pucuk gunung, Agatha nyepeng ing sisih sloping gendheng, kang dheweke nyabrang ing kabeh papat. Perdue rada ndhisiki dheweke, tumuju menyang menara ing ngendi Lonceng Angelus lan kanca-kancane meneng. Bobot meh sak ton, lonceng meh ora bisa mumbul amarga angin ribut, sing cepet lan kanthi acak ngganti arah, dipojok dening arsitektur kompleks gereja monumental. Loro-lorone padha kesel banget, sanajan kondisine apik, amarga gagal pendakian lan adrenalin sing meh ditemokake ... utawa ditembak.
  
  Kaya owah-owahan bayangan, wong loro kasebut mlebu ing menara, matur nuwun kanggo lantai sing stabil ing ngisor lan keamanan kubah lan kolom menara cilik.
  
  Perdue mbukak zipper sikile lan njupuk teleskop. Ana tombol sing nyambungake koordinat sing wis direkam sadurunge menyang GPS ing layar Nina. Nanging dheweke kudu ngaktifake GPS ing mburine kanggo mesthekake yen lonceng kasebut menehi tandha panggonan sing tepat ing ngendi buku kasebut didhelikake.
  
  "Nina, aku ngirim koordinat GPS kanggo ngubungi sampeyan," ujare Perdue ing piranti komunikator. Ora ana wangsulan. Dheweke maneh nyoba nggawe kontak karo Nina, nanging ora ana jawaban.
  
  "Lha saiki piye? "Aku wis ngomong yen dheweke ora cukup pinter kanggo wisata kaya iki, David," Agatha grumbleng nalika ngenteni.
  
  "Dheweke ora nglakoni. Dheweke dudu wong bodho, Agatha. Ana sing salah, yen ora dheweke bakal mangsuli lan sampeyan ngerti, " Perdue ngeyel, nalika ing njero wedi yen ana kedadeyan karo Nina sing ayu. Dheweke nyoba nggunakake visi teleskop kanggo nemtokake kanthi manual ing endi obyek kasebut.
  
  "Kita ora duwe wektu kanggo nangisi masalah sing diadhepi, mula ayo diterusake, oke?" - ngandika marang Agatha.
  
  "Sekolah lawas?" - takon Agatha.
  
  "Sekolah lawas," dheweke mesem lan nguripake laser kanggo motong ing ngendi ruang lingkup nuduhake anomali diferensiasi tekstur. "Ayo njaluk bayi iki lan metu saka kene."
  
  Sadurunge Perdue lan adhine bisa budhal, Animal Control muncul ing ngisor kanggo mbantu petugas nggoleki asu sing kesasar. Ora ngerti babagan pangembangan anyar iki, Perdue kasil ngilangi wesi persegi panjang sing aman saka sisih tutup sing wis diselehake sadurunge logam dibuwang.
  
  "Cukup pinter, ya?" Agatha ngeweruhi karo sirah cocked menyang sisih nalika dheweke proses data engineering sing kudu wis digunakake ing casting asli. "Sapa wae sing mimpin nggawe mercon iki disambungake karo Klaus Werner."
  
  "Utawa iku Klaus Werner," tambah Perdue, sijine kothak gandheng menyang tas ransel.
  
  "Lonceng wis pirang-pirang abad, nanging wis diganti kaping pirang-pirang sajrone sawetara dekade kepungkur," ujare, kanthi tangane liwat casting anyar. "Iki bisa uga ditindakake sanalika sawise Perang Dunia I, nalika Adenauer dadi walikota."
  
  "David, yen sampeyan wis rampung cooing liwat bel ..." adhine ngandika casually lan nuding mudhun menyang dalan. Ing ngisor iki, sawetara pejabat padha nongkrong, nggoleki asu.
  
  "Oh, ora," Perdue ambegan. "Aku ilang kontak karo Nina, lan piranti Sam dadi offline sakcepete sawise kita miwiti climbing. Muga-muga dheweke ora ana hubungane karo perkara ing ngisor iki.
  
  Perdue lan Agatha kudu njagong metu nganti sirkus ing dalan mati. Padha ngarep-arep bakal kelakon sadurunge esuke, nanging saiki padha lungguh kanggo ngenteni lan ndeleng.
  
  Nina tumuju menyang katedral. Dheweke nyopir kanthi cepet tanpa narik kawigaten marang awake dhewe, nanging dheweke terus-terusan kelangan katentreman amarga prihatin marang wong liya. Nalika dheweke ngiwa saka Tunisstrasse, dheweke terus mata ing spiers dhuwur sing ditandhani lokasi gréja Gotik lan ngarep-arep sing dheweke isih bakal nemokake Sam, Perdue lan Agatha ana. Ing Domkloster, ngendi katedral dumunung, dheweke ndamel luwih alon kanggo nggawa mesin mudhun kanggo hum mung. Gerakan ing dhasar katedral kaget dheweke, lan dheweke cepet mbanting rem lan mateni lampu. Mobil rental Agatha ora katon ing endi wae, amarga ora bisa mbayangake yen dheweke ana ing kono. Pustakawan parkir mobil sawetara blok saka ngendi padha miwiti mlaku menyang katedral.
  
  Nina mirsani wong liyo sing nganggo seragam nyisir wilayah kasebut, nggoleki apa wae utawa sapa wae.
  
  "Ayo, Sam. Kowe nang endi?" - dheweke takon quietly ing kasepen saka mobil. Aroma saka kulit asli ngebaki mobil, lan dheweke kepingin weruh yen pemilik bakal mriksa jarak tempuh nalika dheweke bali. Sawise pasien limalas menit, klompok perwira lan penangkap asu nyebat wengi , lan dheweke ndeleng patang mobil lan van mlayu siji-sijine ing arah sing beda menyang ngendi wae sing dikirim ing wayah wengi.
  
  Wis meh jam 5 esuk Nina wis kesel. Dheweke mung bisa mbayangake kepiye rasane kanca-kancane saiki. Pikirane apa sing bisa kedadeyan karo dheweke nggawe dheweke nggegirisi. Apa sing ditindakake polisi ing kene? Apa padha looking for? Dheweke wedi gambar serem atine conjured-saka Agatha utawa Perdue Mudhun pati nalika dheweke ana ing jamban, hak sawise padha marang dheweke kanggo meneng; carane polisi ana kanggo mulihake ketertiban lan nyekel Sam, lan ing. Saben alternatif luwih elek tinimbang sing sadurunge.
  
  Tangane ana sing nabrak jendela, atine Nina mandheg.
  
  "Yesus Kristus! Sam! Aku bakal mateni kowe yen aku ora ngrasa lega ndeleng kowe urip!" - dheweke nguwuh, nyekeli dhadhane.
  
  "Apa kabeh wis ilang?" pitakone, dheg-dhegan banget amarga adhem.
  
  "Ya, lungguha," ujare.
  
  "Perdue lan Agatha isih ana ing ndhuwur, isih kepepet dening wong bodho ing ngisor iki. Dhuh Gusti, muga-muga dheweke durung beku ing kono. Wis suwe banget," ujare.
  
  "Endi piranti komunikasi sampeyan?" dheweke takon. "Aku krungu sampeyan njerit babagan iki."
  
  "Aku diserang," ujare blas.
  
  "Maneh? Apa sampeyan magnet jotosan utawa apa? "- dheweke takon.
  
  "Critane dawa. Sampeyan uga bakal nindakake, supaya meneng, "dheweke ambegan, gosok tangan supaya tetep anget.
  
  "Kepiye dheweke ngerti yen kita ana ing kene?" Nina mikir kanthi banter nalika dheweke alon-alon nguripake mobil ngiwa lan nganggur kanthi ati-ati menyang katedral ireng sing swaying.
  
  "Dheweke ora bakal. Kita mung kudu ngenteni nganti ketemu, "ujare Sam. Dhèwèké mandeng ngarep kanggo ndelok kaca ngarep. "Menyang kidul wetan, Nina. Iki ngendi padha munggah. Dheweke mbokmenawa..."
  
  "Padha mudhun," Nina intervened, looking munggah lan pointing menyang ngendi loro tokoh padha dilereni soko tugas dening Utas siro lan padha mboko sithik ngusapake mudhun.
  
  "Oh, matur nuwun Gusti, dheweke ora apa-apa," dheweke ngguyu lan mbalangake sirahe, nutup mripate. Sam metu lan menehi isyarat supaya padha lungguh.
  
  Perdue lan Agatha mlumpat menyang kursi mburi.
  
  "Sanadyan aku ora kakehan parsial kanggo profanity, aku mung arep takon apa neraka kedaden ing kono?" Agatha njerit.
  
  "Lah, iki dudu salah kita polisi muncul!" Sam mbengok maneh, scowling ing dheweke ing spion.
  
  "Purdue, mobil sewaan diparkir neng endi?" Nina takon nalika Sam lan Agatha mudhun kanggo bisnis.
  
  Perdue menehi pituduh lan dheweke nyopir alon-alon liwat pamblokiran nalika altercation terus ing njero mobil.
  
  "Aku setuju, Sam, sampeyan pancene ninggalake kita ing kono tanpa menehi peringatan yen sampeyan mriksa kahanan karo bocah wadon kasebut. Sampeyan mung lunga," Perdue mbantah.
  
  "Aku wis dilereni soko tugas dening lima utawa enem Jerman perverted kurang ajar, yen sampeyan ora keberatan!" Sam nggero.
  
  "Sam," Nina ngeyel, "tinggalake. Sampeyan ora bakal krungu pungkasane."
  
  "Mesthi ora, Dr. Gould!" Agatha nyentak, saiki ngarahake nesu marang target sing salah. "Sampeyan mung ninggalake pangkalan lan ilang kontak karo kita."
  
  "Oh, aku rumangsa ora diidini ndeleng bongkahan kasebut, Agatha. Apa, sampeyan pengin aku ngirim sinyal kumelun? Kajaba iku, ora ana apa-apa ing saluran polisi babagan wilayah iki, mula simpen tuduhan sampeyan kanggo wong liya! "- wangsulane sejarawan sing panas-panas. "Wangsulanmu mung siji, aku kudu meneng wae. Lan sampeyan mesthine dadi jenius, nanging iku logika dasar, mas!"
  
  Nina nesu banget nganti meh nyopir mobil sewaan Perdue lan Agatha sing arep nyopir maneh.
  
  "Aku bakal njupuk Jaguar bali, Nina," Sam menehi saran, lan padha metu saka mobil kanggo pindhah panggonan.
  
  "Elinga aku supaya ora ngandel maneh karo uripku," ujare Agatha marang Sam.
  
  "Apa aku mung nonton preman sing mateni bocah wadon enom? Sampeyan bisa uga asu sing adhem lan ora peduli, nanging aku campur tangan nalika ana wong sing ana ing bebaya, Agatha!" Sam hissed.
  
  "Ora, kowe sembrono, Pak Cleave! Kekejaman egois sampeyan mesthi wis mateni tunangan sampeyan! " dheweke njerit.
  
  Seketika, wong papat dadi sepi. Omongan Agatha sing nglarani ati Sam kaya tumbak, lan Perdue krasa atine deg-degan. Sam gumun. Ing wektu iki ora ana apa-apa kajaba mati rasa, kajaba ing dhadhane sing lara banget. Agatha ngerti apa sing wis ditindakake, nanging dheweke ngerti yen wis kasep kanggo ndandani. Sadurunge dheweke bisa nyoba, Nina ngirim pukulan remuk ing rahang dheweke, mbuwang awak dhuwure miring kanthi kekuwatan nganti dheweke ndharat ing dhengkul.
  
  "Nina!" Sam wiwit nangis lan banjur nyekel dheweke.
  
  Perdue mbantu adhine munggah, nanging ora njupuk sisih dheweke.
  
  "Ayo, ayo bali menyang omah. Sesuk isih akeh sing kudu ditindakake. Ayo padha adem lan istirahat," ujare kalem.
  
  Nina iki goyang madly, idu moistening ing sudhut kang tutuk minangka Sam nyekeli dheweke tatu tangan ing kang. Nalika Perdue ngliwati Sam, dheweke nepuk lengen kanthi yakin. Dheweke rumangsa tenanan marang wartawan sing, sawetara taun kepungkur, wis ndeleng wong sing ditresnani ditembak ing raine ing ngarepe.
  
  "Sam..."
  
  "Ya ampun, Nina. Ora perlu," ujare. Mripate kang kaca tingal mandeng ngarep alon-alon, nanging ora nyawang dalan. Akhire ana sing ngomong. Apa sing wis dipikirake sajrone pirang-pirang taun iki, kaluputan sing ditindakake saben wong saka dheweke amarga welas asih, yaiku goroh. Pungkasane, dheweke nyebabake pati Trish. Kabeh sing dibutuhake mung ana sing bisa ngomong.
  
  
  Bab 22
  
  
  Sawise sawetara menit sing ora kepenak banget ing antarane bali menyang omah lan jam 6:30 am wayah turu, rutinitas turu wis diganti. Nina turu ing sofa kanggo ngindhari Agatha. Perdue lan Sam lagi wae ngomong kanggo saben liyane nalika lampu mati.
  
  Iku wis wengi banget angel kanggo kabeh, nanging padha ngerti sing padha kudu Kiss lan dandanan yen padha tau arep njaluk proyek rampung ing nemokake bandha mestine.
  
  Nyatane, nalika mulih numpak mobil sewaan, Agatha ngusulake supaya dheweke njupuk brankas sing ngemot buku harian lan dikirim menyang kliene. Sawise kabeh, mula dheweke nyewa Nina lan Sam kanggo mbantu dheweke, lan amarga dheweke saiki duwe apa sing dikarepake, dheweke kepengin nyerah lan mlayu. Nanging pungkasane adhine ngyakinake dheweke lan banjur menehi saran supaya dheweke tetep nganti esuk lan ndeleng kepiye kedadeyan. Perdue dudu jinis wong sing nyerah nguber misteri, lan puisi sing durung rampung mung nggumunake rasa penasaran sing ora bisa diendhegake.
  
  Perdue nyimpen kothak karo dheweke mung ing kasus, ngunci ing koper baja-utamane brankas portabel-nganti esuk. Mangkono dheweke bisa njaga Agatha ing kene lan nyegah Nina utawa Sam supaya ora mlayu. Dheweke mangu Sam bakal peduli. Wiwit Agatha wis ngucapake penghinaan sing pedas marang Trish, Sam bali menyang jinis surem, swasana ati melankolis ngendi dheweke ora gelem ngomong karo sapa wae. Bareng wis tekan ngomah, dheweke adus banjur langsung turu, ora ngucap selamat wengi, malah ora nyawang Perdue nalika mlebu kamar.
  
  Malah bullying entheng sing Sam biasane ora bisa nolak gabung ing ora bisa push wong menyang tumindak.
  
  Nina kepengin ngomong karo Sam. Dheweke ngerti yen wektu iki jinis ora bakal ndandani risak paling anyar Trish. Nyatane, pikirane dheweke sing isih nggantheng Trish kaya ngono mung nggawe dheweke luwih yakin yen dheweke ora ana gunane kanggo dheweke dibandhingake karo tunangane sing wis bubar. Nanging, iki aneh, amarga ing taun-taun pungkasan dheweke wis tenang babagan kabeh perkara sing elek iki. Ahli terapi seneng karo kemajuane, Sam dhewe ngakoni yen dheweke ora ngrasakake rasa lara maneh nalika dheweke mikir babagan Trish, lan jelas yen dheweke pungkasane nemokake penutupan. Nina yakin yen dheweke duwe masa depan bebarengan yen dheweke pengin, sanajan kabeh neraka sing ditindakake kanthi tangan.
  
  Nanging saiki, Sam lagi nulis artikel rinci babagan Trish lan uripe karo dheweke. Kaca-kaca ing kaca-kaca kasebut nggambarake puncake kahanan lan kedadeyan sing nyebabake wong loro kasebut melu kedadeyan penyelundupan bedhil sing bakal ngganti uripe ing salawas-lawase. Nina ora bisa mbayangno saka ngendi kabeh iki teka, lan dheweke kepingin weruh apa sing nyebabake scab iki ing Sam.
  
  Kanthi kebingungan emosional dheweke, sawetara penyesalan amarga ngapusi Agatha, lan luwih akeh kebingungan sing disebabake dening game pikiran Perdue babagan katresnan marang Sam, Nina pungkasane mung nyerah karo teka-teki dheweke lan ngidini dheweke turu.
  
  Agatha tetep tangi tinimbang wong liya, ngusap rahang sing nggegirisi lan pipi sing lara. Dheweke ora bakal ngira yen wong cilik kaya Dr. Gould bisa nyerang, nanging dheweke kudu ngakoni manawa sejarawan cilik kasebut ora bisa ditindakake kanthi fisik. Agatha seneng ngleksanani seni bela dhiri gegeran kanggo seneng-seneng saka wektu kanggo wektu, nanging dheweke ora tau weruh jotosan iki teka. Iki mung mbuktekake yen Sam Cleave tegese banget kanggo Nina, sanajan dheweke nyoba ngremehake. Si pirang dhuwur mudhun menyang pawon kanggo njupuk es maneh kanggo pasuryan abuh.
  
  Nalika dheweke mlebu ing pawon peteng, tokoh lanang sing luwih dhuwur ngadeg ing cahya cahya saka lampu kulkas, sing tiba vertikal ing weteng lan dhadhane saka lawang sing rada mbukak.
  
  Sam nyawang bayangan sing mlebu lawang.
  
  Loro-lorone langsung beku ing kasepen kikuk, mung mandeng siji-sijine kaget, nanging ora bisa nutup mripate. Loro-lorone padha ngerti yen ana alesan kenapa dheweke teka ing panggonan sing padha nalika liyane padha adoh. Koreksi kudu ditindakake.
  
  "Ngrungokake, Pak Cleave," Agatha miwiti, swarane meh ora ana bisik-bisik, "Aku nyesel banget yen aku nabrak sabuk." Lan iki dudu amarga paukuman fisik sing aku nandhang.
  
  "Agatha," dheweke mendesah, ngangkat tangane kanggo nyegah dheweke.
  
  "Ora, tenan. Aku ora ngerti apa aku ngomong! Aku pancene ora percaya yen iki pancen bener!" - dheweke nyuwun.
  
  "Lah, aku ngerti awake dhewe padha ngamuk. Sampeyan meh mati, akeh wong bodho Jerman ngalahake aku, kita kabeh meh dicekel ... Aku ngerti. Kita kabeh mung dipompa," jlentrehe. "Kita ora bakal mbukak rahasia iki yen kita pisah, ngerti?"
  
  "Bener kowé. Nanging, aku rumangsa kaya omong kosong kanggo ngandhani iki, mung amarga aku ngerti iki minangka titik perih kanggo sampeyan. Aku pengin nglarani kowe, Sam. Aku wanted. Iki ora bisa diapura," dheweke ngeluh. Ora ana ciri khas Agatha Perdue kanggo nuduhake penyesalan utawa malah nerangake tumindake sing salah. Kanggo Sam, iku minangka tandha yen dheweke tulus, lan maneh dheweke ora bisa ngapura awake dhewe amarga sedane Trish. Anehe, telung taun kepungkur dheweke seneng-seneng tenan. Ing mburi pikirane dheweke mikir wis nutup lawang iku kanggo salawas-lawase, nanging mbok menawa amarga sibuk nulis memoar kanggo penerbit London, tatu lawas isih duwe daya kanggo nimbang dheweke.
  
  Agatha nyedhaki Sam. Dheweke ngeweruhi carane atraktif dheweke tenan yen dheweke ora duwe resemblance uncanny kuwi kanggo Perdue - kanggo wong, iku mung tengen kontol blocker. Dheweke disapu resik marang wong lan braced piyambak kanggo bayangan karukunan minangka dheweke tekan liwat wong kanggo njupuk bak saka rum raisin es krim.
  
  Iku apik yen aku ora nindakake apa-apa bodho, dheweke mikir isin.
  
  Agatha nyawang dheweke langsung ing mripate kaya ngerti apa sing dipikirake lan mundur kanggo mencet wadhah beku menyang tatu sing tatu. Sam mringis lan njupuk botol bir cahya ing lawang kulkas. Nalika dheweke nutup lawang, mateni jalur cahya kanggo nyemplungake pawon menyang peteng, ana tokoh katon ing lawang, siluet mung katon nalika kamar panedhaan padhang. Agatha lan Sam kaget weruh Nina ngadeg ana ing wayahe, nyoba kanggo ndeleng sing ana ing pawon.
  
  "Sam?" - dheweke takon menyang pepeteng ing ngarepe dheweke.
  
  "Iya, cah," wangsulane Sam lan mbukak kulkas maneh supaya dheweke bisa ndeleng dheweke lungguh ing meja karo Agatha. Dheweke siap campur tangan ing perang cah ayu sing bakal teka, nanging ora ana sing kedadeyan. Nina mung mlaku nyedhaki Agatha, nudingi jar es krim, tanpa ngomong apa-apa. Agata ngulungake wadhah banyu adhem marang Nina, lan Nina lungguh, nyedhot ros-rosan kulite ing wadhah es sing nyenengake.
  
  "Ahh," dheweke ngeluh, mripate bali menyang soket. Nina Gould ora duwe niat njaluk ngapura, Agatha ngerti, lan ora apa-apa. Dheweke wis entuk pengaruh iki saka Nina, lan ing sawetara cara aneh iku luwih maringi hadiah kanggo dheweke sirno tinimbang Sam ngapura anggun.
  
  "Dadi," ujare Nina, "apa ana sing duwe rokok?"
  
  
  Bab 23
  
  
  "Purdue, aku lali marang kowe. Tukang omah, Maisie, wingi bengi nelpon lan njaluk supaya ngerti yen dheweke menehi panganan asu, "ujare Nina Perdue nalika nyelehake brankas ing meja baja ing garasi. "Apa iki kode kanggo soko? Amarga aku ora ngerti gunane nelpon internasional kanggo nglaporake perkara sing ora pati penting.
  
  Perdue mung mesem lan manthuk.
  
  "Dheweke duwe kode kanggo kabeh. Dhuh Gusti, panjenengan kedah mirengaken bandingaken pilihanipun kados relik peninggalan museum arkeologi ing Dublin utawi ngganti komposisi racun ingkang aktif..." Agatha gosip banter nganti adhine nyelani.
  
  "Agatha, apa sampeyan bisa nyimpen iki dhewe? Paling ora nganti aku bisa ngrampungake kasus sing ora bisa ditembus iki tanpa ngrusak apa sing ana ing njero.
  
  "Apa sampeyan ora nggunakake obor?" - Sam takon saka lawang, ngetik garasi.
  
  "Peter ora duwe apa-apa nanging alat sing paling dhasar," ujare Perdue, kanthi ati-ati mriksa kothak baja saka saben sudut kanggo nemtokake manawa ana sawetara trik, bisa uga ana kompartemen sing didhelikake utawa metode titik tekanan kanggo mbukak brankas. Kira-kira ukurane ledger sing kandel, ora ana lapisan utawa tutup utawa kunci sing katon; nyatane, iku misteri carane majalah rampung munggah nang contraption kuwi ing Panggonan pisanan. Malah Perdue, sing kenal karo sistem panyimpenan lan transportasi sing luwih maju, bingung karo desain barang kasebut. Nanging, iku mung baja, lan ora sembarang logam impenetrable liyane nemokke dening ilmuwan.
  
  "Sam, tas olahragaku ana ing kana ... Mangga nggawa kula spyglass," Perdue takon.
  
  Nalika ngaktifake fungsi IR, dheweke bisa mriksa bagian njero kompartemen. A persegi dowo cilik nang dikonfirmasi ukuran majalah, lan Perdue digunakake piranti kanggo nandhani saben titik pangukuran ing orane katrangan kanggo mesthekake fungsi laser tetep ing paramèter kasebut nalika digunakake kanggo Cut sisih kothak.
  
  Nalika disetel kanggo abang, laser, siro kajaba titik abang ing tandha fisik, ngethok ing sadawane dimensi ditandhani karo tliti impeccable.
  
  "Aja ngrusak buku, David," Agatha ngelingake saka mburi. Perdue klik ilat irritably ing dheweke gedhe banget saran.
  
  Ing aliran kumelun lancip, garis oranye lancip ing baja molten dipindhah saka sisih siji menyang sisih liyane, banjur mudhun, mbaleni dalane nganti persegi dowo papat-sisi sampurna diukir ing sisih warata kothak.
  
  "Saiki mung ngenteni nganti rada adhem supaya kita bisa ngangkat sisih liyane," ujare Perdue nalika wong liya padha ngumpul, condong ing meja kanggo ndeleng apa sing bakal dicethakake.
  
  "Aku kudu ngakoni, buku kasebut luwih gedhe tinimbang sing dakkarepake. Aku mbayangno kuwi barang biasa kaya notepad," ujare Agatha. "Nanging aku ngira iki buku nyata."
  
  "Aku mung pengin ndeleng papirus sing katon ana," komentar Nina. Minangka sejarawan, dheweke nganggep barang-barang antik kasebut meh suci.
  
  Sam nyimpen kamerane siap kanggo ngrekam ukuran lan kondisi buku, uga naskah ing njero. Perdue mbukak tutup potong lan nemokake tinimbang buku tas kulit sing disamak.
  
  "Apa iki?" - Sam takon.
  
  "Iki kode," ujare Nina.
  
  "Kode?" Agatha mbaleni kanthi kepincut. "Ing arsip perpustakaan, ing ngendi aku kerja suwene sewelas taun, aku terus kerja bareng karo wong-wong mau kanggo ngrujuk marang juru tulis lawas. Sapa sing ngira nèk prajurit Jerman bakal nggunakké codex kanggo ngrekam kegiatané saben dina?"
  
  "Iki pancen luar biasa," ujare Nina kanthi nggumun nalika Agatha nyopot saka kuburan kanthi tangan nganggo sarung tangan. Dheweke uga ngerti babagan nangani dokumen lan buku kuno lan ngerti keruwetan saben jinis. Sam njupuk gambar saka buku harian. Iku ora biasa kaya sing diramalake dening legenda.
  
  Tutup ngarep lan mburi digawe saka kayu oak gabus, kanthi panel sing rata lan dilapisi lilin. Nggunakake rod wesi abang-panas utawa alat sing padha, kayu iki gosong kanggo nulis jeneng Claude Hernault. Juru tulis tartamtu iki, mbok menawa Erno dhewe, ora trampil ing pyrography, amarga ing sawetara panggonan panggonan charring bisa discerned ngendi kakehan tekanan utawa panas wis Applied.
  
  Antarane wong-wong mau, tumpukan lembaran papirus dadi isi codex, lan ing sisih kiwa ora ana utomo, kaya buku modern, nanging ana barisan senar. Saben dasi dilebokake ing bolongan sing dibor ing sisih pinggir panel kayu lan ngliwati papirus, sing akeh sing wis suwe saya suwe. Nanging, buku kasebut nyimpen kaca ing pirang-pirang panggonan, lan mung sawetara godhong sing ambruk.
  
  "Iki minangka wayahe penting," Nina gumun nalika Agatha ngidini dheweke ndemek materi kanthi driji telanjang kanggo ngormati tekstur lan umur. "Coba pikirake, kaca-kaca iki digawe kanthi tangan saka jaman sing padha karo Alexander Agung. Aku yakin wong-wong mau uga slamet saka pengepungan Kaisar ing Alexandria, lan uga ngowahi gulungan kasebut dadi buku.
  
  "Kutu buku sejarah," Sam nggodha garing.
  
  "Oke, saiki kita wis admired iki lan sante Pesona kuna, kita mbokmenawa bisa nerusake menyang geguritan lan liyane saka pitunjuk kanggo jackpot,"Perdue. "Buku iki bisa tahan uji wektu, nanging aku ragu, mula ... ora ana wektu kaya saiki."
  
  Ing kamare Sam lan Perdue, wong papat padha ngumpul golek kaca sing ana fotone Agatha, supaya Nina muga-muga bisa nerjemahake tembung-tembung sing ilang saka larik-larik geguritan mau. Saben kaca ditulis ing basa Prancis dening wong sing nggegirisi ing tulisan tangan, nanging Sam tetep nyekel saben lembar lan disimpen ing kertu memori. Nalika pungkasane nemokake kaca kasebut, luwih saka rong jam sabanjure, papat peneliti kasebut seneng banget ndeleng geguritan sing lengkap isih ana. Kepengin ngisi kesenjangan, Agata lan Nina arep nulis kabeh sadurunge nyoba nerangake maknane.
  
  "Dadi," Nina mesem karo marem, lempitan tangane ing meja, "Aku nerjemahake tembung sing ilang, lan saiki kita duwe bagean lengkap."
  
  
  "Anyar kanggo wong
  
  Ora ing lemah ing 680 rolas
  
  Indeks Gusti Allah sing isih tuwuh ngemot rong trinitas
  
  Lan Malaikat keplok ndhelikake Rahasia Erno
  
  Lan kanggo tangan sing nyekel
  
  Iku tetep ora katon malah kanggo wong sing ngaturake kawentar kanggo Henry I
  
  Ing ngendi para dewa ngirim geni, ing ngendi donga
  
  
  "Misteri 'Erno'... hmm, Erno iku diarist, penulis Prancis," ujare Sam.
  
  "Ya, prajurit tuwa dhewe. Saiki wis duwe jeneng, dheweke katon kaya mitos, ta? Perdue ditambahake, looking ora kurang saka intrigued dening kasil saka apa sadurunge intangible lan beboyo.
  
  "Temenan, rahasiane yaiku bandha sing dicritakake biyen," Nina mesem.
  
  "Dadi, ing ngendi bandha kasebut, wong-wong ing kana ora ngerti?" Sam takon, blinking cepet kaya kang tansah nindakake nalika nyoba kanggo untangle sarang manuk gagak saka kemungkinan.
  
  "Bener. Lan iki ditrapake kanggo Henry I. Apa Henry I misuwur?" Agatha mikir banter, nutul dagu nganggo pulpen.
  
  "Henry the First minangka raja pisanan ing Jerman," ujare Nina, "ing Abad Pertengahan. Dadi mungkin kita nggoleki papan kelairane? Utawa mbok menawa papan panguwasane?"
  
  "Ora, ngenteni. Ora mung kuwi, "ujare Perdue.
  
  "Kaya apa?" pitakone Nina.
  
  "Semantik," wangsulane langsung, ndemek kulit ing ngisor bingkai kacamata. "Baris iki nyritakake babagan 'wong sing ngaturake lair maneh kanggo Henry', mula ora ana hubungane karo raja sing sejatine, nanging karo wong sing keturunane utawa ing sawetara cara mbandhingake awake dhewe karo Henry I."
  
  "Ya ampun, Purdue! Sampeyan bener!" Nina bengok-bengok, ngusap pundhake setuju. "Pancen! Keturunané wis suwé ical, kajaba garis sing adoh sing ora penting banget ing jaman nalika Werner urip, Perang Donya Kapisan lan Kapindho. Elinga, dheweke dadi perencana kutha Cologne nalika jaman Perang Dunia II. Iku penting".
  
  "Nggih. nggumunake. Kenapa?" Agatha leaned ing karo dheweke biasanipun sobering kasunyatan mriksa .
  
  "Amarga mung Henry I sing padha karo Perang Donya II yaiku wong sing percaya yen dheweke minangka reinkarnasi raja pisanan - Heinrich Himmler!" Nina meh njerit ing kasenengan sing ora bisa dikendhaleni.
  
  "Bajingan Nazi liyane wis muncul. Kok aku ora kaget?" Sam mangsuli. "Himmler minangka asu gedhe. Iki kudu gampang dingerteni. Dheweke ora ngerti yen dheweke duwe bandha iki, sanajan ana ing tangane, utawa liya-liyane.
  
  "Iya, sing Sejatine aku njaluk saka interpretasi sing banget," Perdue sarujuk.
  
  "Dadi ing ngendi dheweke bisa nyimpen barang sing ora dingerteni?" Agatha ngangguk. "Omahe?"
  
  "Ya," Nina nyengir. Kasenengane dheweke angel digatekake. "Lan ing ngendi Himmler manggon ing jamane Klaus Werner, perencana kutha Cologne?"
  
  Sam lan Agatha ngangkat bahu.
  
  "Sir Herte Herren and the Lady," ujare Nina kanthi dramatis, ngarep-arep basa Jerman dheweke akurat ing kasus iki, "Kastil Wewelsburg!"
  
  Sam mesem ing statement padhang. Agatha mung manthuk lan njupuk cookie liyane nalika Perdue ora sabar nggepuk tangane lan digosok bebarengan.
  
  "Aku rumangsa yen sampeyan ora nolak, Dr. Gould?" Agatha takon metu saka biru. Perdue lan Sam uga nyawang dheweke penasaran lan ngenteni.
  
  Nina ora bisa nolak yen dheweke kepincut karo codex lan informasi sing ana gandhengane, sing dadi motivasi dheweke kanggo terus nggoleki apa wae sing bisa banget. Dheweke mikir yen dheweke bakal nindakake perkara sing pinter wektu iki; ora bakal maneh ngoyak angsa liar, nanging saiki dheweke wis ndeleng keajaiban sejarah liyane, kepiye dheweke ora bisa ngetutake? Apa ora worth resiko kanggo dadi bagéan saka soko gedhe?
  
  Nina mesem, nyingkirake kabeh keraguan babagan apa sing bisa didhelikake kode kasebut. "Aku mlebu. Gusti tulungi aku. Aku mlebu."
  
  
  Bab 24
  
  
  Rong dina sakbanjure, Agatha setuju karo kliene kanggo ngirim kodeks, sing dheweke disewa. Iku hard kanggo Nina kanggo part karo Piece terkenal saka sajarah kuna. Sanajan dheweke duwe spesialisasi ing sejarah Jerman, utamane amarga ana hubungane karo Perang Donya II, dheweke duwe karep banget kanggo kabeh sejarah, utamane jaman sing peteng lan adoh saka Donya Lawas sing isih ana sawetara peninggalan utawa akun sing asli.
  
  Kathah-kathahipun ingkang sampun kaserat ngengingi sejarah ingkang saestu kuna sampun sirna saking wekdal, najis lan dipunrusak dening kepinginan manungsa kangge nguwasani sedaya bawana lan peradaban. Perang lan pamindahan wis nyebabake crita-crita lan peninggalan-peninggalan sing larang regane saka jaman sing dilalekake dadi mitos lan perselisihan. Punika item sing bener ana ing wektu nalika dewa lan monsters padha ngandika lumaku ing bumi, nalika raja breathed geni lan heroines mrentah kabeh bangsa karo siji tembung saka Gusti Allah.
  
  Tangane sing anggun ngelus-elus artefak sing larang regane. Tandha-tandha ing ros-rosan wiwit mari, lan ana nostalgia aneh ing prilaku dheweke, kaya-kaya minggu kepungkur mung ngimpi sing kabur, lan dheweke duwe hak istimewa kanggo dikenalake babagan sing misterius lan gaib. Tato rune Tiwaz ing lengen rada metu saka lengen klambi, lan dheweke ngelingi kedadeyan liyane sing padha, nalika dheweke terjun ing jagad mitologi Norse lan kasunyatan sing nyenengake ing jaman saiki. Ora wiwit iku dheweke ngrasakake rasa gumun banget marang kasunyatan sing kakubur ing donya, saiki wis dadi teori sing ora masuk akal.
  
  Nanging ing kene, katon, nyata lan nyata banget. Sapa sing bisa ngomong yen tembung liyane, ilang ing mitos, ora bisa dipercaya? Senajan Sam motret saben kaca lan dijupuk kaendahan saka buku lawas karo efficiency profesional, dheweke mourned ilang ono. Sanajan Perdue nawarake kanggo nerjemahake kabeh buku harian ing kaca berturut-turut supaya bisa diwaca, nanging ora padha. Tembung ora cukup. Dheweke ora bisa nyelehake tangane ing cetakan peradaban kuno kanthi tembung.
  
  "Ya ampun, Nina, sampeyan kepengen kaliyan bab menika?" - Sam guyon, mlebu kamar karo Agatha ing buntut. "Apa aku kudu nelpon imam tuwa lan imam enom?"
  
  "Oh, tinggalake dheweke, Pak Cleave. Ana sawetara wong sing isih ana ing jagad iki sing ngurmati kekuwatan sejatine jaman kepungkur. Dr. Gould, aku wis nransfer ragadmu," Agatha Perdue ngandhani dheweke. Ing tangane dheweke duwe tas kulit khusus kanggo nggawa buku; ana ing ndhuwur kanthi kunci sing padha karo tas sekolah lawas Nina nalika umur patbelas.
  
  "Matur nuwun, Agata," ujare Nina ramah. "Muga-muga klien sampeyan ngurmati kaya ngono."
  
  "Oh, aku yakin dheweke ngajeni kabeh masalah sing kita lakoni kanggo mbalekake buku kasebut. Nanging, aja nganti ngirim foto utawa informasi," pitakone Agatha marang Sam lan Nina, "utawa ngandhani sapa wae yen aku wis menehi idin kanggo ngakses konten kasebut." Padha manthuk-manthuk. Sawise kabeh, yen kudu mbukak bukune, ora perlu mbukak buku kasebut.
  
  "Ana ngendi David?" - dheweke takon, ngempalaken dheweke tas.
  
  "Kanthi Pétrus ing kantoré ing gedhong liyané," wangsulané Sam, nulungi Agatha karo tas ranjat.
  
  "Oke, ngomong karo dheweke yen aku pamit, oke?" - dheweke ngandika, ora ngarahake sapa ing tartamtu.
  
  Kulawarga sing aneh, Nina mikir dhewe nalika ndeleng Agatha lan Sam ilang mudhun saka tangga menyang lawang ngarep. Si kembar wis pirang-pirang umur ora ketemu, lan iki carane dheweke bubar. Sial, aku panginten aku iki relatif kadhemen, nanging loro iki mung ... mesthi bab dhuwit. Dhuwit ndadekake wong bodho lan tegese.
  
  "Aku panginten Agatha bakal teka karo kita," Nina nelpon saka balustrade ndhuwur Purdue nalika dheweke lan Peter tumuju ing lobi.
  
  Perdue mendongak. Peter nepuk tangane lan pamit marang Nina.
  
  "Wiedersechen, Peter," dheweke mesem.
  
  "Aku nganggep adhiku wis ora?" Perdue takon, skip sawetara langkah pisanan kanggo nggabungake dheweke.
  
  "Pancen, saiki wae. Aku kira sampeyan loro ora cedhak," dheweke ngandika. "Dheweke ora bisa ngenteni sampeyan teka pamit?"
  
  "Sampeyan ngerti dheweke," ujare, swarane rada serak kanthi jelas rasa pait lawas. "Ora banget tresnani sanajan ing dina sing apik." Dheweke nyawang Nina kanthi tliti, lan mripate dadi luwih alus. "Ing sisih liya, aku seneng banget, nganggep klan asale."
  
  "Mesthi, yen sampeyan ora kaya bajingan manipulatif," dheweke Cut wong mati. Omongane ora kebacut kasar, nanging nuduhake pendapat sing jujur marang mantan pacare. "Sampeyan katon cocok karo klanmu, wong tuwa."
  
  "Apa kita siap lunga?" Swarane Sam saka ngarep lawang ngilangake rasa tegang.
  
  "Ya wis. Ya, kita siyap miwiti. Aku takon Peter kanggo ngatur transportasi menyang Buren, lan saka ing kono kita bakal njupuk demo ing Bèntèng kanggo ndeleng apa kita bisa nemokake makna ing tembung majalah," ngandika Perdue. "Kita kudu cepet, bocah-bocah. Ana akeh piala sing kudu ditindakake!"
  
  Sam lan Nina mirsani nalika dheweke ilang mudhun ing lorong sisih anjog menyang kantor ngendi dheweke ninggalake bagasi.
  
  "Apa sampeyan bisa percaya yen dheweke isih ora bosen nggali kabeh jagad kanggo golek hadiah sing angel dingerteni?" pitakone Nina. "Aku kepengin weruh yen dheweke ngerti apa sing dikarepake ing urip, amarga dheweke kepengin banget golek bandha, nanging ora bakal cukup."
  
  Sam, mung sawetara inci ing mburi dheweke, ngelus rambute alon-alon, "Aku ngerti apa sing digoleki. Nanging aku wedi yen ganjaran sing ora bisa dingerteni iki isih dadi patine.
  
  Nina noleh menyang Sam. Ekspresi dheweke kebak rasa sedih sing manis nalika dheweke narik tangane saka dheweke, nanging Nina cepet-cepet nyekel lan nyekel bangkekane kanthi kenceng. Dheweke njupuk tangane ing dheweke lan sighed.
  
  "Oh, Sam."
  
  "Ya?" pitakone karo dolanan drijine.
  
  "Aku uga pengin sampeyan ngilangi obsesi sampeyan. Ora ana masa depan ing kana. Kadhang kala, senajan lara yen ngakoni yen wis kalah, sampeyan kudu terus maju," Nina menehi pitutur kanthi lembut, ngarep-arep yen dheweke bakal ngrungokake saran babagan belenggu sing ditindakake dhewe marang Trish.
  
  Dheweke katon sedhih banget, lan nggawe atine lara krungu dheweke ngomong babagan apa sing diwedeni sing dirasakake. Dheweke wis adoh wiwit dheweke ketok atraksi kanggo Bern, lan karo Perdue kang bali menyang pemandangan, kadohan saka Sam iku mesti. Dheweke kepengin supaya bisa budheg supaya bisa nyingkiri lara saka pengakuane. Nanging sing dheweke ngerti. Dheweke ilang Nina sapisan lan kanggo kabeh.
  
  Dheweke ngelus pipi Sam nganggo tangan sing alus, sentuhan sing ditresnani. Nanging tembung-tembunge dheweke lara banget.
  
  "Sampeyan kudu nglilani dheweke lunga, utawa impen sampeyan sing angel dingerteni iki bakal nyebabake sampeyan mati."
  
  Ora! Sampeyan ora bisa nindakake iki! Pikirane njerit, nanging swarane tetep meneng. Sam felt ilang ing finality saka iku, ilang ing raos elek digawa. Dheweke kudu ngomong apa-apa.
  
  "Bener! Kabeh wis siyap!" Perdue nyuwil wayahe emosi dilereni soko tugas. "Kita ora duwe wektu akeh kanggo tekan kastil sadurunge ditutup kanggo dina iki."
  
  Nina lan Sam ngetutake gawan-gawane tanpa ngomong maneh. Dalan kanggo Wewelsburg ketoke kaya kalanggengan. Sam njaluk ngapura lan lungguh ing kursi mburi, masang headphone ing telpon, ngrungokake musik lan pura-pura ngantuk. Nanging ing sirahe kabeh kedadeyan campur aduk. Dheweke mikir kepiye carane Nina mutusake ora bakal bareng karo dheweke, amarga dheweke ngerti, dheweke ora nindakake apa-apa kanggo nyurung dheweke. Pungkasane, dheweke keturon karo musik lan kanthi seneng ora kuwatir babagan perkara sing ora bisa dikontrol.
  
  Padha kesah paling dalan bebarengan E331 ing kacepetan nyaman kanggo ngunjungi kastil sak dina. Nina njupuk wektu kanggo sinau geguritan liyane. Dheweke tekan baris pungkasan: "Ing ngendi para dewa ngirim geni, ing ngendi pandonga."
  
  Nina mrengut, "Aku yakin lokasi kasebut Wewelsburg, baris pungkasan kudu menehi katrangan babagan kastil ing ngendi."
  
  "Mbok. Aku kudu ngakoni, aku ora ngerti ngendi arep miwiti. Iki minangka papan sing apik banget ... lan gedhe banget," wangsulane Perdue. "Lan karo dokumen jaman Nazi, sampeyan lan aku ngerti tingkat penipuan sing bisa ditindakake, lan aku rumangsa rada medeni. Ing sisih liya, kita bisa uga wedi, utawa kita bisa ndeleng minangka tantangan liyane. Sawise kabeh, kita wis ngalahake sawetara jaringan sing paling rahasia sadurunge, sapa sing ora bisa nindakake wektu iki?
  
  "Muga-muga aku percaya marang kita kaya sing sampeyan lakoni, Perdue," Nina ambegan, ngusap rambute.
  
  Akhir-akhir iki, dheweke rumangsa kepengin munggah lan takon menyang ngendi Renata lan apa sing ditindakake karo dheweke sawise dheweke lolos saka kacilakan mobil ing Belgia. Iku perlu dheweke ketemu - lan cepet. Nina kudu nylametake Alexander lan kanca-kancane kanthi biaya apa wae, sanajan kudu mlumpat bali menyang amben Perdue - kanthi cara apa wae - kanggo entuk informasi.
  
  Bareng padha omong-omongan, mripate Perdue terus nglirik kaca spion, nanging ora alon-alon. Sawetara menit banjur padha mutusake mampir ing Soest kanggo mangan. Kutha sing apik banget nyeluk wong-wong mau saka dalan gedhe kanthi menara gereja munggah ing ndhuwur payon omah lan gumpalan wit-witan sing ngudhunake cabang-cabang sing abot menyang blumbang lan kali ing ngisor iki. Tenquility tansah sambutan lan Sam mesthi wis seneng ngerti sing ana pangan ana.
  
  Saindhenging nedha bengi njaba café aneh & # 233; ing alun-alun kutha, Perdue ketoke adoh, malah sethitik ora rata ing prilaku, nanging Nina chalked iku nganti adhine ninggalake supaya dumadakan.
  
  Sam meksa nyoba soko lokal, opting kanggo Pumpernickel lan Zwiebelbier, minangka disaranake dening klompok banget ceria turis saka Yunani sing kangelan mlaku ing garis lurus ing wektu awal iki.
  
  Lan iki sing nggawe Sam yakin yen iki ngombe. Sakabèhé obrolan iku entheng, biasane babagan kaendahan kutha kanthi dosis cilik kritik sehat marang wong liwat sing nganggo jins sing ketat banget utawa sing ora nganggep kebersihan pribadi perlu.
  
  "Aku rumangsa wis wayahe kita lunga, wong-wong," Perdue nggresah, ngadeg saka meja, sing saiki wis kebak serbet bekas lan piring kosong karo sisa-sisa sing kasebar saka pesta sing apik tenan. "Sam, sampeyan mbokmenawa ora duwe kamera sampeyan ing tas sampeyan, ta?"
  
  "Inggih".
  
  "Aku pengin njupuk gambar gereja Romanesque sing ana ing kana," pitakone Perdue, nuding bangunan warna krim lawas kanthi gaya Gotik sing ora nggumunake kaya Katedral Cologne nanging isih pantes dijupuk kanthi definisi dhuwur.
  
  "Mesthine, Pak," Sam mesem. Dheweke nggedhekake gambar kanggo nutupi kabeh dhuwure pasamuan, nggawe manawa cahya lan nyaring pas supaya kabeh rincian cilik arsitektur bisa dingerteni.
  
  "Matur nuwun," ujare Perdue lan nggosok tangane. "Saiki, ayo padha lunga."
  
  Nina ngawasi dheweke kanthi ati-ati. Dheweke iku wong pompous padha, nanging ana sing waspada marang dheweke. Dheweke katon rada gugup, utawa ana sing ngganggu dheweke sing ora pengin dituduhake.
  
  Purdue lan rahasia. Sampeyan mesthi nyimpen peta ing lengenmu, ta?, batin Nina nalika nyedhaki kendaraane.
  
  Sing ora digatekake yaiku rong bocah enom sing ngetutake lakune ing jarak sing aman, pura-pura mlaku-mlaku. Dheweke wis ngetutake Perdue, Sam lan Nina wiwit ninggalake Cologne meh rong setengah jam kepungkur.
  
  
  Bab 25
  
  
  Erasmusbrug mbentang gulu angsa menyang langit langit ndhuwur minangka sopir Agatha liwat kreteg. Dheweke wis meh ora teka ing Rotterdam ing wektu amarga wektu tundha pesawat ing Bonn, nanging saiki nyabrang Jembatan Erasmus, affectionately dikenal minangka De Zwaan amarga wangun saka pylon putih mlengkung dikiataken karo kabel sing nyekeli munggah.
  
  Dheweke ora bisa telat utawa bakal dadi pungkasan karir konsultasi dheweke. Sing ditinggalake ing obrolan karo adhine yaiku klien dheweke yaiku Jost Bloom, kolektor artefak sing ora dingerteni ing saindenging jagad. Ora kebeneran yen ana keturunan sing nemokake dheweke ing loteng mbah putri. Foto kasebut kalebu cathetan pedagang barang antik sing bubar tilar donya, sayangé, ana ing sisih salah klien Agatha, wakil dewan Walanda.
  
  Dheweke uga ngerti yen dheweke ora langsung kerja ing dewan anggota dhuwur saka organisasi Black Sun sing campur tangan nalika pesenan kasebut duwe masalah karo pamrentahane. Dheweke uga ngerti sapa dheweke melu, nanging sakperangan alesan ana pendekatan netral ing loro-lorone. Agatha Purdue kapisah dhewe lan karir saka sadulure lan njamin Dhéwan sing padha ora ana hubungane kajaba jeneng, kang fitur paling getun ing r dheweke & # 233; jumlah & # 233 ;.
  
  Nanging sing padha ora ngerti, Agatha wis nyewa wong-wong sing padha nguber ing Bruges kanggo ndarbeni item padha looking for. Iku, ing cara, dheweke hadiah kanggo sadulure, kanggo menehi wong lan kolega miwiti sirah sadurunge wong Bloom deciphered wacana lan ngetutake Trail kanggo nemokake apa kang dianakaké ing weteng Wewelsburg. Yen ora, dheweke mung peduli karo awake dhewe, lan dheweke nindakake kanthi apik.
  
  Sopir dheweke nyopir Audi RS5 menyang parkir ing Institut Piet Zwart, ing kana dheweke bakal ketemu karo Pak Bloom lan asistene.
  
  "Matur nuwun," dheweke ngandika sullenly lan nyerahke sopir sawetara euro kanggo masalah kang. Penumpange katon murung, sanajan dheweke nganggo busana tanpa cela minangka arsip profesional lan konsultan ahli babagan buku langka sing ngemot informasi rahasia lan buku sejarah umume. Dheweke lunga nalika Agatha mlebu Akademi Willem de Kooning, sekolah seni utama ing kutha, kanggo ketemu kliene ing gedung kantor ing ngendi kliene duwe kantor. Pustakawan dhuwur ditarik rambute menyang bun gayane lan strode mudhun lorong sudhut ing setelan rok potlot lan hak, ngelawan lengkap saka recluse vapid dheweke saestu.
  
  Saka kantor pungkasan ing sisih kiwa, ing ngendi gorden ing jendhela ditarik supaya cahya meh ora nembus ing njero, dheweke krungu swarane Bloom.
  
  "Mbak Perdu. Tepat ing wektu kaya biasane, "ujare karo tangane loro kanggo salaman. Pak Bloom iku arang banget atraktif, ing awal seket, karo blonde rambute karo tint reddish tipis sing tiba ing kunci dawa liwat iker-iker rasukan. Agatha wis digunakake kanggo dhuwit, teka saka kulawarga ridiculously sugih, nanging dheweke kudu ngakoni yen sandhangane Pak Bloom iku dhuwur saka gaya. Yen dheweke ora lesbian, dheweke bisa uga wis ngrayu dheweke. Ketoke dheweke duwe panemu sing padha amarga mripate biru nepsu kanthi terang-terangan njelajah kurva dheweke nalika dheweke menehi salam.
  
  Siji-sijine sing dheweke ngerti babagan Walanda yaiku dheweke ora tau disimpen.
  
  "Aku ngira sampeyan nampa majalah kita?" - dheweke takon nalika padha lungguh ing sisih ngelawan saka meja.
  
  "Inggih, Pak Bloom. Nang kene," wangsulane. Dheweke kanthi ati-ati nyelehake koper kulit ing permukaan sing dipoles lan mbukak. Asisten Bloom, Wesley, mlebu kantor karo nggawa tas kerja. Dheweke luwih enom tinimbang bose, nanging padha-padha elegan ing pilihan sandhangane. Iki minangka pemandangan sing apik sawise pirang-pirang taun nginep ing negara-negara sing durung berkembang ing ngendi wong sing nganggo kaos kaki dianggep apik, pikir Agatha.
  
  "Wesley, wenehi dhuwit marang wong wadon iku, please," Bloom exclaimed. Agatha nganggep dheweke minangka pilihan sing aneh kanggo dewan kasebut, amarga dheweke minangka wong tuwa, wong tuwa sing meh ora duwe kepribadian utawa bakat Bloom kanggo dramatis. Nanging, wong iki nduwèni lenggahan ing dewan direksi saka sekolah seni misuwur, dadi kudu sethitik liyane warni. Dheweke njupuk koper saka tangan Wesley enom lan ngenteni nalika Pak Bloom mriksa tuku.
  
  "Nyenengke," dheweke ambegan kaget, narik sarung tangan saka kanthong kanggo ndemek obyek kasebut. "Miss Perdue, sampeyan arep mriksa dhuwit sampeyan?"
  
  "Aku dipercaya sampeyan," dheweke mesem, nanging basa awak dheweke ngiyanati rasa kuwatir. Dheweke ngerti manawa kabeh anggota saka Srengenge Ireng, ora preduli carane gampang dicedhaki, bakal dadi individu sing mbebayani. Wong sing duwe reputasi Bloom, wong sing mlaku kanthi pitutur, sing ngluwihi anggota liyane saka pesenan, mesthine pancen ala lan apatis. Ora sepisan Agatha ngidini kasunyatan iki ilang saka pikirane kanggo ngganti kabeh pleasantries.
  
  "Sampeyan percaya marang aku!" dheweke nguwuh nganggo logat Walanda sing kandel, katon kaget banget. "Wong wadon sing daktresnani, aku dadi wong pungkasan sing kudu dipercaya, utamane babagan dhuwit."
  
  Wesley ngguyu bebarengan karo Bloom nalika padha ijol-ijolan glances mischievous. Padha nggawe Agatha aran kaya bodho lengkap, lan siji naif ing sing, nanging dheweke ora wani tumindak ing dheweke condescending. Dheweke banget kasar, lan saiki dheweke ana ing tingkat anyar bajingan sing nggawe dheweke ngenyek marang wong liya katon ringkih lan bocah.
  
  "Lha ngono ta, Pak Bloom?" - dheweke takon ing muni manut.
  
  "Priksa dhuwit sampeyan, Agatha," dumadakan ngandika ing jero, swara serius, nalika mripate bosen menyang dheweke. Dheweke manut.
  
  Bloom kanthi ati-ati mbukak codex, nggoleki kaca sing ngemot foto sing diwenehake Agatha. Wesley ngadeg ing mburine, nyawang pundhake, katon seneng nulis kaya gurune. Agatha mriksa yen pembayaran sing wis disepakati wis rampung. Bloom nyawang dheweke meneng, nggawe dheweke rumangsa kikuk banget.
  
  "Apa kabeh ana?" pitakone.
  
  "Inggih, Pak Bloom," dheweke manthuk, mandeng ing wong kaya wong bodho pasrah. Iku tampilan iki sing tansah nimbulaké disinterest ing wong, nanging dheweke ora bisa nindakake apa-apa. Otak dheweke wiwit spiral lan ngitung wektu, basa awak, lan napas. Agatha wedi banget.
  
  "Tansah priksa kasus kasebut, mas. Sampeyan ora ngerti sapa sing nyoba ngapusi sampeyan, ta?" dheweke ngelingake lan nguripake maneh menyang codex. "Saiki dakcritakake, sadurunge sampeyan mlayu menyang alas..." kandhane tanpa ndeleng dheweke, "Piye carane sampeyan entuk relik iki?" Maksudku, kepiye sampeyan bisa nemokake?
  
  Omongane nggawe getihe dadi adhem.
  
  Aja ngaco, Agatha. Dolanan goblok. Play bisu lan kabeh bakal nggoleki, dheweke ndhukung ing otak petrified, pulsating dheweke. Dheweke leaned maju, lempitan tangane rapi ing puterane.
  
  "Aku ngetutake pituduh ing geguritan, mesthine," dheweke mesem, nyoba ngomong mung sacukupe. Dheweke ngenteni; banjur ngangkat bahu: "Kaya ngono?"
  
  "Inggih, Pak," dheweke kandha kanthi percaya diri sing cukup ngyakinake. "Aku mung ngerti yen ana ing Angel Bell ing Katedral Cologne. Mesthi, aku butuh sawetara wektu kanggo riset lan ngira-ngira umume sadurunge aku ngerti.
  
  "Tenan?" dheweke nyengir. "Aku duwe wewenang sing apik yen kapinteran sampeyan ngluwihi pikiran sing paling gedhe lan sampeyan duwe kemampuan sing luar biasa kanggo ngrampungake teka-teki kayata kode lan liya-liyane."
  
  "Aku muter-muter," dheweke ngandika bluntly. Ora ngerti apa sing dicritakake, dheweke main kanthi lurus lan netral.
  
  "Sampeyan lagi dolanan. Apa sampeyan kepengin weruh apa sing diminati kakangmu?" pitakone, nudhuhake mripate marang sajak sing wis diterjemahake Nina menyang Turso.
  
  "Kula mboten mangertos," wangsulane, atine deg-degan ora karuan.
  
  "Kakangmu, David. Dheweke mesthi seneng kaya ngono. Malah kondhang ngoyak-oyak barang sing dudu kagungane," Bloom ngguyu sarkastik karo ngelus-elus sajak nganggo pucuk driji sarunge.
  
  "Aku krungu dheweke luwih saka penjelajah. Ing sisih liya, aku luwih seneng manggon ing njero ruangan. Aku ora nuduhake kecenderungan alami kanggo nandhang bebaya," wangsulane. Sebutake sedulure wis nggawe dheweke nganggep yen Bloom curiga dheweke nggunakake sumber daya, nanging dheweke bisa nggetak.
  
  "Banjur sampeyan dadi sedulur sing luwih wicaksana," ujare. "Nanging dakkandhani, Miss Perdue, apa sing ngalangi sampeyan sinau luwih lanjut babagan puisi sing jelas luwih akeh tinimbang Werner lawas sing ngeklik Leica III lawas sadurunge ndhelikake buku harian Erno?"
  
  Dheweke ngerti Werner lan dheweke ngerti Erno. Dheweke malah ngerti kamera sing digunakake Jerman, sakdurunge ndhelikake codex kasebut nalika jaman Adenauer lan Himmler. Kepinteran dheweke luwih unggul tinimbang dheweke, nanging ora mbantu dheweke ing kene amarga kawruhe luwih gedhe. Kanggo pisanan ing uripe, Agatha nemokake awake dhewe dipojokake ing kompetisi akal amarga dheweke ora siyap percaya yen dheweke luwih pinter tinimbang umume. Mbok menawa dolanan bisu bakal dadi tandha manawa dheweke ndhelikake apa-apa.
  
  "Maksudku, apa sing bakal ngalangi sampeyan nindakake perkara sing padha?" pitakone.
  
  "Wektu," dheweke kandha kanthi nada tegas kaya kapercayan sing biasane. Yen dheweke curiga dheweke khianat, dheweke percaya yen dheweke kudu ngakoni sesambungan. Iki bakal menehi alesan kanggo pracaya dheweke jujur lan bangga karo kabisan, malah ora wedi ing ngarsane wong kaya wong.
  
  Bloom lan Wesley mandeng ing nakal yakin sadurunge bursting menyang ngguyu rame. Agatha wis ora digunakake kanggo wong lan quirks. Dheweke ora ngerti yen dheweke dianggep serius utawa yen dheweke ngguyu amarga nyoba katon ora wedi. Bloom mbengkongaken liwat codex, kang setan attractiveness nggawe dheweke helpless sadurunge Pesona kang.
  
  "Miss Perdue, aku seneng karo kowe. Bener, yen sampeyan dudu Purdue, aku bakal nganggep sampeyan nyewa full time, "dheweke ngguyu. "Sampeyan pancen mbebayani, ta? Otak kaya ngono karo maksiat kaya ngono ... aku ora bisa ngajeni sampeyan."
  
  Agatha milih ora ngomong apa-apa kajaba mung manthuk-manthuk apresiasi nalika Wesley kanthi ati-ati nyelehake codex kasebut ing kasus Bloom.
  
  Bloom ngadeg lan mbenerake setelane. "Miss Perdue, matur nuwun kanggo layanan sampeyan. Sampeyan worth saben sen."
  
  Padha salaman lan Agatha mlaku menyang lawang sing Wesley nyekeli kanggo dheweke, briefcase ing tangan.
  
  "Aku kudu ujar manawa proyek kasebut rampung kanthi apik ... lan ing wektu sing cendhak," ujare Bloom kanthi swasana ati sing apik.
  
  Sanajan dheweke wis ngrampungake urusane karo Bloom, dheweke ngarep-arep supaya dheweke bisa main kanthi apik.
  
  "Nanging aku wedi aku ora ngandel karo sampeyan," ngandika cetha saka konco dheweke, lan Wesley nutup lawang.
  
  
  Bab 26
  
  
  Perdue ora ngomong apa-apa babagan mobil sing ngetutake dheweke. Pisanan dheweke kudu ngerteni apa dheweke paranoid utawa yen wong loro kasebut mung loro warga sipil sing arep ndeleng Kastil Wewelsburg. Saiki dudu wektu kanggo narik kawigaten wong telu, utamane amarga dheweke khusus nganakake pengintaian kanggo nindakake kegiatan ilegal lan nemokake apa sing diomongake Werner ing kastil. Bangunan, kang telu wis dibukak sadurunge ing kesempatan dhewe, gedhe banget kanggo wong-wong mau kanggo muter game saka luck utawa guess.
  
  Nina njagong nyawang geguritan lan ujug-ujug nyolong Internet ing ponsel, nggoleki apa wae sing dianggep cocog. Nanging sawetara wektu mengko dheweke geleng-geleng sirah karo grunt kuciwa.
  
  "Ora ana apa-apa?" - Perdue takon.
  
  "Ora. 'Endi para dewa ngirim geni, ing ngendi pandonga' nggawe aku mikir babagan gereja. Apa ana kapel ing Wewelsburg?" dheweke mrengut.
  
  "Ora, sak ngertiku, nanging aku mung ana ing aula jenderal SS. Ing kahanan kasebut, aku ora ngerteni apa-apa sing beda," Sam nyritakake salah sawijining tutup sing luwih mbebayani sawetara taun sadurunge kunjungan terakhir.
  
  "Ora kapel, ora. Ora, kajaba padha nindakake owah-owahan, banjur ing ngendi para dewa ngirim geni?" - Perdue takon, isih ora njupuk mripate saka mobil nyedhaki konco wong. Wektu pungkasan dheweke wis ing mobil karo Nina lan Sam, padha meh mati sak ngoyak, soko dheweke ora pengin mbaleni.
  
  "Apa geni para dewa?" Sam mikir sedhela. Banjur tumenga lan ngandika, "Kilat! Apa bisa dadi kilat? Apa hubungane Wewelsburg karo kilat?"
  
  "Ya, iki bisa uga dadi geni sing dikirim para dewa, Sam. Sampeyan pancen anugerah... kadang-kadang," dheweke mesem marang dheweke. Sam iki kejiret mati njaga dening dheweke tenderness, nanging tampi. Nina nliti kabeh kedadeyan kilat kepungkur ing cedhak desa Wewelsburg. A beige 1978 BMW ditarik munggah uncomfortably cedhak karo wong-wong mau, supaya cedhak sing Perdue bisa ndeleng pasuryan saka penumpang. Dheweke percaya yen dheweke minangka karakter aneh sing bisa digunakake minangka mata-mata utawa pembunuh dening sapa wae sing nyewa profesional, nanging bisa uga gambar sing ora bisa dipercaya dadi tujuan kasebut.
  
  Supir kasebut duwe potongan rambut Mohican sing cendhak lan eyeliner sing abot, dene pasangane duwe potongan rambut Hitler kanthi penyonggo ireng ing pundhak. Perdue ora ngerti salah siji saka wong-wong mau, nanging padha cetha umur rong puluhan.
  
  "Nina. Sam. Pasang sabuk pengamanmu," prentahe Perdue.
  
  "Kenapa?" - Sam takon lan instinctively katon metu jendhela mburi. Dheweke katon langsung menyang tong minyak Mauser, ing mburi sing dobel psikopat Fuhrer ngguyu.
  
  "Yesus Kristus, dheweke nembak kita saka Rammstein! Nina, tumungkul ing jogan. Saiki!" Sam njerit nalika bledosan peluru nempuh mburi mobil. Nina nggulung ing ngisor kompartemen sarung tangan ing sikile lan mbungkuk sirahe nalika peluru udan.
  
  "Sam! kanca-kancamu?" Perdue njerit, klelep luwih jero menyang kursi lan ngowahi transmisi menyang gear sing luwih dhuwur.
  
  "Ora! Dheweke luwih kaya kanca sampeyan, pamburu peninggalan Nazi! Demi Gusti, apa wong-wong mau ora bakal ninggal kita?" Sam nggereng.
  
  Nina mung nutup mripate lan ngarep-arep dheweke ora bakal mati nalika nyekel telpon.
  
  "Sam, jupuk spyglass! Pencet tombol abang kaping pindho lan arahake menyang Iroquois ing mburi setir, "Perdue nggero, ndawakake obyek pena dawa ing antarane kursi.
  
  "Heh, awas endi sing sampeyan tuduhake barang sialan kuwi!" Sam nangis. Dheweke cepet nyelehake jempol ing tombol abang lan ngenteni jeda ing antarane klik peluru. Lying mudhun, pindhah langsung menyang pojok kursi, ngelawan lawang, supaya padha ora bisa antisipasi posisi kang. Sanalika Sam lan teleskop katon ing pojok jendela mburi. Dheweke mencet tombol abang kaping pindho lan mirsani nalika sinar abang tiba langsung ing ngendi dheweke nuding - ing bathuk sopir.
  
  Hitler murub maneh, lan peluru sing dituju kanthi apik mecahake kaca ing ngarepe Sam, nyiram dheweke nganggo serpihan. Nanging laser dheweke wis ditunjuk ing Mohican cukup suwe kanggo nembus tengkorak. Panas balok sing nggegirisi nyebabake otak pembalap menyang tengkorak, lan ing kaca spion, Perdue ndeleng raine njeblug dadi pecahan getih lan serpihan balung ing kaca ngarep.
  
  "Inggih, Sam!" - Perdue nguwuh-uwuh nalika BMW nguripake kanthi cepet saka dalan lan ilang ing pucuk gunung sing dadi tebing sing curam. Nina noleh nalika krungu Sam kang gasps saka kejut dadi moans lan screams.
  
  "Ya ampun, Sam!" - dheweke squealed.
  
  "Ana apa?" - Perdue takon. Dheweke perked munggah nalika weruh Sam ing pangilon, nyekeli pasuryan karo tangan getih. "Duh, Gusti!"
  
  "Aku ora bisa ndeleng apa-apa! Wajahku murub!" Sam njerit nalika Nina slid antarane kursi kanggo ndeleng wong.
  
  "Njajal tak delok. Njajal tak delok!" - dheweke mekso, obah tangané adoh. Nina nyoba ora njerit gupuh kanggo Sam. Raine dipotong pecahan kaca cilik, sing ana sing isih metu saka kulite. Sing bisa dideleng ing mripate mung getih.
  
  "Apa sampeyan bisa mbukak mripatmu?"
  
  "Kowe edan? Duh Gusti, ana pecahan kaca ing mripatku!" dheweke nangis. Sam adoh saka wong squeamish, lan ambang pain cukup dhuwur. Krungu dheweke njerit-njerit kaya bocah cilik, Nina lan Perdue dadi kuwatir banget.
  
  "Bawa menyang rumah sakit, Perdue!" - dheweke ngandika.
  
  "Nina, dheweke pengin ngerti apa sing kedadeyan, lan kita ora bisa mbukak. Maksudku, Sam mung mateni wong," Perdue nerangake, nanging Nina ora pengin krungu.
  
  "David Perdue, nggawa kita menyang klinik sanalika kita tekan Wewelsburg, utawa aku sumpah marang Gusti Allah ...!" - dheweke hissed.
  
  "Iki bakal ngilangi tujuan kita mbuwang wektu. Sampeyan ndeleng yen kita wis dioyak. Gusti ngerti pira maneh pelanggan, ora mangu-mangu amarga email Sam menyang kanca Maroko," Perdue protes.
  
  "Heh, jancok kowe!" Sam nggero ing kekosongan ing ngarepe. "Aku ora tau ngirim foto. Aku ora nate nanggapi email kasebut! Ora saka kontakku, konco!"
  
  Perdue bingung. Dheweke yakin yen iki mesthine bocor.
  
  "Lajeng sapa, Sam? Sapa maneh sing bisa ngerti babagan iki? - Perdue takon nalika desa Wewelsburg katon siji utawa loro mil ahead.
  
  "Klien Agatha," ujare Nina. "Mesthi wae. Mung wong sing ngerti ... "
  
  "Ora, klien dheweke ora ngerti yen ana wong liya kajaba adhine sing nindakake tugas iki dhewe," Nina Perdue cepet mbantah teori kasebut.
  
  Nina kasebut kanthi teliti, mbusak pecahan kaca cilik saka pasuryan Sam nalika dheweke cupped pasuryan karo tangan liyane. Anget saka telapak tangan iku mung comfort Sam bisa aran marang diobong ageng saka akeh lacerations, lan tangan getih rested ing dhengkul.
  
  "Oh, omong kosong!" Nina ujug-ujug ngguyu. "Grafolog! Wong wadon sing nguwasani tulisan tangan Agatha! Ora ana cara kurang ajar! Dheweke ngandhani yen bojone dadi desainer lanskap amarga dheweke nate nggali kanggo urip.
  
  "Lan apa?" - Perdue takon.
  
  "Sapa sing golek nafkah, Perdue? Arkeolog. Kabar yen legenda kasebut pancen wis ditemokake mesthi bakal narik minat wong sing kaya ngono, ta? "- dheweke nggawe hipotesis.
  
  "Apik. Pemain sing ora ngerti. Mung apa sing kita butuhake, "Perdue ngempet, ngira-ngira tingkat cedera Sam. Dheweke ngerti ora ana cara kanggo njaluk perhatian medis wartawan sing tatu, nanging dheweke kudu ngeyel utawa kelangan kesempatan kanggo ngerteni apa sing didhelikake Wewelsberg, ora kanggo sebutno wong liya sing bakal nyekel wong telu kasebut. Ing wayahe nalika akal sehat njupuk liwat thrill saka goleki, Perdue mriksa kanggo ndeleng apa ana fasilitas medical cedhak.
  
  Dheweke nyopir mobil luwih jero menyang dalan omah sing cedhak karo kastil ing ngendi dhokter tartamtu, Johann Kurtz, praktek. Dheweke milih jeneng kanthi acak, nanging ana kacilakan sing nyenengake sing nggawa dheweke menyang dokter sing ora duwe janji nganti jam 3 sore kanthi ngapusi cepet. Nina marang dhokter sing bundhas Sam disebabake rockfall nalika lagi nyopir liwat salah siji gunung liwat ing dalan kanggo Wewelsburg kanggo nyawang. Dheweke tuku. Kepiye dheweke ora bisa? Kaendahane Nina jelas nggumunake bapak setengah tuwa sing kikuk anak telu sing mlayu latihan saka omah.
  
  Nalika padha ngenteni Sam, Perdue lan Nina lungguh ing kamar tunggu sauntara, kang veranda diowahi dijamin ing jendhela mbukak gedhe karo layar lan lonceng angin. Angin sing nyenengake mili liwat papan iki, sing dibutuhake banget kanggo dheweke. Nina terus nyoba apa sing dicurigai babagan perbandingan kilat.
  
  Perdue ngangkat tablet cilik sing asring digunakake kanggo mirsani jarak lan wilayah, mbukak karo gulung cepet driji nganti nuduhake outline Kastil Wewelsburg. Dheweke ngadeg nyawang kastil saka jendhela, katon nyinaoni struktur telung sisi nganggo pirantine, nglacak garis menara lan mbandhingake dhuwure kanthi matematis, yen perlu ngerti.
  
  "Perdue," bisik Nina.
  
  Dheweke nyawang dheweke karo isih adoh. Dheweke menehi isyarat supaya dheweke lungguh ing jejere dheweke.
  
  "Deleng ing kene, ing taun 1815 Menara Lor kastil diobong nalika disabet bledheg, lan ana rectori ing sisih kidul nganti taun 1934. Aku wiwit ngandika bab Menara Utara lan pandonga ketoke ana ing swiwi kidul, siji ngandhani lokasi, liyane ngendi kanggo pindhah. Menara Utara, munggah."
  
  "Apa sing ana ing ndhuwur Menara Lor?" - Perdue takon.
  
  "Aku ngerti yen SS ngrancang mbangun bale liyane kaya balai jenderal SS ing ndhuwur, nanging ketoke ora tau dibangun," Nina kelingan saka disertasi sing tau nulis babagan mistisisme sing ditindakake dening SS, lan rencana sing durung dikonfirmasi kanggo nggunakake menara kanggo ritual.
  
  Perdue mulled iki liwat ing sirah kanggo menit. Nalika Sam metu saka kantor dhokter, Perdue manthuk. "Oke, aku njajal. Iki sing paling cedhak karo solusi. Menara Utara mesthi papan kasebut.
  
  Sam katon kaya prajurit tatu sing lagi wae bali saka Beirut. Sirahe dibalut kanggo njaga salep antiseptik ing pasuryan nganti jam sabanjure. Amarga karusakan ing mripate, dhokter menehi tetes, nanging dheweke ora bisa ndeleng kanthi bener kanggo dina sabanjure.
  
  "Dadi giliranku sing mimpin," dheweke guyon. "Wielen dank, Herr Doktor," ujare kesel nganggo logat Jerman sing paling ala sing dialami wong asli Jerman. Nina giggled kanggo dhéwé, nemokake Sam banget cute; dadi melas lan shriveled ing bandages. Dheweke seneng ngambung dheweke, nanging ora nalika dheweke kepengin banget karo Trish, dheweke janji karo awake dhewe. Dheweke ninggalake GP sing kaget karo pamitan lan salaman, lan telu tumuju mobil. Ana bangunan kuno sing nunggu wong-wong mau ing cedhak, dijaga kanthi apik lan kebak rahasia sing nggegirisi.
  
  
  Bab 27
  
  
  Perdue ngatur kamar hotel kanggo saben wong.
  
  Iku aneh yen dheweke ora kamar karo Sam kaya biasane, amarga Nina wis njupuk adoh kabeh hak istimewa karo dheweke. Sam temen maujud dheweke wanted kanggo piyambak, nanging pitakonan ana apa. Perdue wis tumindak luwih serius wiwit padha ninggalake omah ing Cologne, lan Sam ora mikir budhal dadakan Agatha ana apa karo. Saiki dheweke ora bisa langsung rembugan karo Nina amarga dheweke ora pengin dheweke kuwatir babagan perkara sing bisa uga ora ana apa-apa.
  
  Sanalika sawise nedha awan pungkasan, Sam mbusak bandage. Dheweke ora gelem mlaku-mlaku ngubengi kastil sing dibungkus kaya mumi lan dadi ngguyu kabeh wong manca sing ngliwati museum lan bangunan sekitar. Syukur yen dheweke duwe kacamata, paling ora bisa ndhelikake mripate sing njijiki. Werna putih ing sakubenge irise dadi jambon peteng, lan inflamasi wis dadi marun. Ing pasuryane, potongan-potongan cilik katon abang padhang, nanging Nina ngyakinake dheweke supaya nggawe dandanan cilik ing goresan supaya ora katon.
  
  Ana mung cukup wektu kanggo ngunjungi kastil lan ndeleng apa padha bisa nemokake apa Werner iki ngomong bab. Perdue ora seneng ngira, nanging wektu iki dheweke ora duwe pilihan. Padha kumpul ing aula jenderal SS lan saka ing kono kudu nemtokake apa sing katon, yen ana sing ora biasa. Paling ora bisa ditindakake sadurunge dicekel para pamburu, sing muga-muga nyepetake rong klone Rammstein sing wis diilangi. Nanging, padha dikirim dening wong, lan wong bakal ngirim liyane lackeys kanggo njupuk Panggonan.
  
  Nalika padha mlebu ing bètèng sing bentuké segi telu sing éndah, Nina ngelingi watu sing wis dibangun kaping pirang-pirang nalika gedhong-gedhong dibongkar, dibangun manèh, ditambahi lan diobong ing saindhenging jaman kepungkur, wiwit abad kaping sanga. Iku tetep salah siji saka kastil paling misuwur ing Jerman, lan dheweke utamané tresna sajarah sawijining. Wong telu mau langsung tumuju Menara Lor, ngarep-arep yen teorine Nina bisa dipercaya.
  
  Sam meh ora bisa ndeleng kanthi bener. Pandangane diowahi supaya dheweke bisa ndeleng umume garis-garis obyek, nanging yen ora, kabeh isih kabur. Nina njupuk lengen lan nuntun dheweke, mesthekake yen dheweke ora munggah ing undhak-undhakan sing ora kaetung ing bangunan kasebut.
  
  "Apa aku bisa nyilih kameramu, Sam?" takon Perdue. Dheweke seneng amarga wartawan sing meh ora duwe sesanti, milih pura-pura yen dheweke isih bisa motret interior.
  
  "Yen kowe gelem. Aku ora bisa ndeleng apa-apa. Ora ana gunane malah nyoba, "ujare Sam.
  
  Nalika padha mlebu ing Hall SS Obergruppenführer, Hall of SS Generals, Nina cringed ing ngarsane desain sing dicet ing lantai marmer werna abu-abu.
  
  "Muga-muga aku bisa ngidoni iki tanpa narik perhatian," Nina ngguyu.
  
  "Ing apa?" - Sam takon.
  
  "Tandha sialan sing aku sengit banget," wangsulane nalika nyabrang roda srengenge ijo peteng sing nggambarake simbol Ordo Srengenge Ireng.
  
  "Aja ngidoni, Nina," Sam menehi saran garing. Perdue mimpin, sepisan maneh ing kahanan ngalamun. Dheweke ngangkat kamera Sam, ndhelikake teleskop ing antarane tangane lan kamera. Nggunakake spyglass disetel kanggo IR, dheweke mindhai tembok kanggo samubarang obyek sing didhelikake ing njero. Ing mode pencitraan termal, dheweke ora nemokake apa-apa kajaba fluktuasi suhu ing kontinuitas masonry nalika mriksa tandha panas.
  
  Nalika paling pengunjung nuduhake kapentingan ing Wewelsburg 1933-1945 memorial, dumunung ing tilas guardhouse SS ing plataran kastil, telu kolega sregep nggoleki soko khusus. Apa iku, padha ora ngerti, nanging karo kawruh Nina, utamané ing jaman Nazi ing sajarah Jerman, dheweke bisa ngerti yen ana soko metu saka panggonan ing apa sing mestine dadi pusat spiritual saka SS.
  
  Ing ngisor iki ana kubah sing kondhang, utawa gruft, struktur kaya kuburan sing dicemplungake ing pondasi menara lan kaya kuburan kubah Mycenaean. Ing kawitan Nina panginten sing misteri bisa ditanggulangi dening curious bolongan got ing bunder sunken ing zenith karo swastika ing kubah, nanging dheweke kudu munggah, miturut cathetan Werner.
  
  "Aku ora bisa mikir yen ana apa-apa ing peteng," dheweke kandha marang Sam.
  
  "Delengen, ayo padha munggah menyang titik paling dhuwur Menara Lor lan ndeleng saka kana. Sing digoleki dudu ing njero kastil, nanging ing njaba," saran Sam.
  
  "Kok ngomong ngono?" - dheweke takon.
  
  "Kaya Perdue ngandika ... Semantik ..." dheweke shrugged.
  
  Perdue katon penasaran: "Kandhakna, sayangku."
  
  Mripat Sam murub kaya geni ing antarane kelopak mata, nanging dheweke ora bisa ndeleng Perdue nalika ngomong karo dheweke. Nyedhakake dhadhane ing dhadha, ngatasi rasa lara, dheweke nerusake: "Kabeh ing pungkasan kasebut nuduhake perkara sing njaba, kayata kilat lan donga munggah. Umume gambar teologis utawa ukiran lawas nuduhake pandonga minangka kumelun saka tembok. Aku pancene lagi nggoleki bangunan luar utawa bagean tetanèn, sing ana ing njaba papan sing diobong para dewa," jlentrehe.
  
  "Ya, pirantiku ora bisa ndeteksi obyek asing utawa anomali ing menara. Aku suggest tetep karo teori Sam. Lan luwih becik kita nindakake kanthi cepet, amarga pepeteng bakal teka, "ujare Perdue, ngulungake kamera Nina.
  
  "Oke, ayo," Nina sarujuk, alon-alon narik tangane Sam supaya bisa pindhah karo dheweke.
  
  "Aku ora wuta, ngerti?" - dheweke nggodha.
  
  "Aku ngerti, nanging iki minangka alesan sing apik kanggo nglawan aku," Nina mesem.
  
  Iki maneh!" batine Sam. Esem, flirting, lembut bantuan. Apa rencana dheweke? Banjur dheweke mikir kenapa dheweke ngandhani dheweke supaya dheweke lunga, lan kenapa dheweke ngandhani yen ora ana masa depan. Nanging saiki meh ora wektu sing tepat kanggo wawancara babagan perkara sing ora penting ing urip sing saben detik bisa dadi sing terakhir.
  
  Saka platform ing ndhuwur Menara Utara, Nina katon metu liwat hamparan kaendahan murni sing diubengi Wewelsburg. Kejaba deretan omah sing apik lan rapi ing dalan-dalan lan warna-warna ijo sing ngubengi desa, ora ana liyane sing penting. Sam lungguh karo mburi menyang ndhuwur tembok njaba kanggo nglindhungi mata saka angin adhem sing nyebul saka ndhuwur bastion.
  
  Kaya Nina, Perdue ora weruh sing ora biasa.
  
  "Aku rumangsa wis tekan mburi dalan kene, wong lanang," akhire dheweke ngakoni. "Kita nyoba, nanging iki bisa uga dadi salah sawijining cara kanggo mbingungake wong sing ora ngerti apa sing dingerteni Werner."
  
  "Ya, aku kudu setuju," ujare Nina karo nyawang lembah ing ngisor iki kanthi rasa kuciwane. "Lan aku malah ora pengin nindakake. Nanging saiki aku rumangsa gagal."
  
  "Oh, ayo," Sam muter bebarengan, "kita kabeh ngerti sampeyan ora bisa melas dhewe, ya?"
  
  "Menenga, Sam," dheweke snapped, nyabrang dheweke tangan supaya ora bisa gumantung ing dheweke kanggo panuntun dhumateng. Karo chuckle cocky, Sam ngadeg lan dipeksa piyambak kanggo seneng tampilan, paling nganti padha lunga. Dheweke lunga menyang kene kanthi angel, ora ninggalake tanpa panorama mung amarga mripate lara.
  
  "Kita isih kudu ngerteni sapa wong bodho sing nembak kita Perdue. Aku yakin dheweke ana hubungane karo wong wadon Rachel ing Halkirk, "Nina ngeyel.
  
  "Nina?" Sam nelpon saka mburi.
  
  "Ayo, Nina. Tulung wong sing mlarat sadurunge mati," Pardue ngguyu amarga dheweke ora peduli.
  
  "Nina!" Sam njerit.
  
  "Duh Gusti, jaga tekanan darahmu, Sam. "Aku teka," dheweke grundel lan muter mripate ing Perdue.
  
  "Nina! Delengen!" Sam terus. Dheweke nyopot kaca tingal ireng, ora nggatekake kasangsarane angin gusty lan cahya sore sing atos nempuh mripate. Dheweke lan Perdue ngapit dheweke nalika ndeleng ing pedalaman, bola-bali takon, "Apa sampeyan ora weruh? Dudu kuwi?"
  
  "Ora," wangsulane wong loro mau.
  
  Sam ngguyu maniacally lan nuding karo tangan ajeg sing dipindhah saka tengen ngiwa, nyedhaki tembok kastil, mandheg ing sisih kiwa. "Kepiye sampeyan ora bisa ndeleng iki?"
  
  "Ndelok opo?" Pitakone Nina rada jengkel karo meksa dheweke isih ora ngerti apa sing ditunjuk. Perdue mrengut lan shrugged, looking ing dheweke.
  
  "Ana seri garis kabeh kene," Sam ngandika, ambegan gumun. "Dheweke bisa dadi garis gradien sing overgrown, utawa bisa uga kaskade beton lawas sing dirancang kanggo nyedhiyakake posisi sing dhuwur kanggo dibangun, nanging kanthi jelas nggambarake jaringan wates bunder sing amba. Sawetara bakal rampung ing njaba keliling kastil, dene sing liyane ilang kaya-kaya wis ngubur luwih jero menyang suket.
  
  "Tunggu," ujare Perdue. Dheweke nyiyapake teleskop supaya bisa ndeleng relief permukaan ing wilayah kasebut.
  
  "Penglihatan x-ray sampeyan?" - Sam takon, glancing sedhela ing tokoh Perdue karo sesanti rusak, kang ndadekake kabeh katon kleru lan kuning. "Heh, cepet arahake iki menyang dhadhane Nina!"
  
  Perdue ngguyu banter, lan loro-lorone ndeleng pasuryan sing rada cemberut saka sejarawan sing ora puas.
  
  "Ora ana apa-apa sing sampeyan loro ora weruh sadurunge, supaya mungkasi fooling watara," dheweke nggodha kanthi yakin, entuk grin rada lanang saka wong loro. Ora kaya wong-wong sing kaget yen Nina mung metu lan ngomong sing biasane kikuk. Dheweke wis kaping pirang-pirang turu karo wong loro, mula dheweke ora ngerti kenapa ora cocog.
  
  Perdue ngangkat teleskop lan miwiti ngendi Sam miwiti wates khayalan. Ing wiwitan, ora ana sing owah kajaba sawetara pipa saluran pembuangan lemah sing ana ing pinggir dalan pisanan ing njaba tapel wates. Banjur dheweke weruh.
  
  "Duh, Gusti!" - dheweke exhaled. Banjur dheweke ngguyu kaya wong sing lagi golek emas.
  
  "Apa! Apa!" Nina njerit bungah. Dheweke mlayu menyang Perdue lan ngadeg marang dheweke kanggo mblokir piranti kasebut, nanging dheweke luwih ngerti lan njaga dheweke ing lengen nalika mriksa titik-titik sing isih ana ing ngendi kluster struktur lemah ngumpul lan bengkong.
  
  "Rungokna, Nina," pungkasane dheweke kandha, "Aku bisa uga salah, nanging kayane bangunan lemah ana ing ngisor kita."
  
  Dheweke nyekel teleskop kasebut, nanging kanthi ati-ati, lan dilebokake ing mripate. Kaya hologram sing surem, kabeh sing ana ing njero lemah rada bersinar amarga ultrasonik sing metu saka titik laser nggawe sonogram saka materi sing ora katon. Mripatipun Nina mrenyukake kagum.
  
  "Great proyek, Pak Cleve," Pardue congratulated Sam kanggo mbukak jaringan apik tenan. "Lan kanthi mripat langsung, ora kurang!"
  
  "Ya, apike dheweke nembak aku lan meh buta, ta?" Sam ngguyu, tamparan Perdue ing lengen.
  
  "Sam, iki ora lucu," ujare Nina saka sudut pandang dheweke, isih nggolek dawa lan ambane sing katon minangka nekropolis leviathan sing ana ing ngisor Wewelsburg.
  
  "Kacacatanku. Lucu yen aku ngomong kaya ngono," wangsulane Sam, saiki seneng karo awake dhewe kanggo nylametake dina.
  
  "Nina, sampeyan bisa ndeleng ngendi dheweke miwiti, paling adoh saka kastil, mesthi. Kita kudu nyelinep saka titik sing ora dijaga kamera keamanan, "ujare Perdue.
  
  "Ngenteni," dheweke muttered, ngetutake baris siji sing mbukak liwat kabeh jaringan. "Dheweke mandheg ing ngisor sumur ing njero plataran pisanan. Mesthine ana bolongan ing kene sing bisa kita lewati."
  
  "Nggih!" - Perdue seru. "Iki ngendi kita bakal miwiti riset speleologis. Ayo turu sedhela supaya bisa tekan kene sadurunge subuh. Aku kudu ngerti apa Wewelsburg tetep rahasia saka donya modern.
  
  Nina manthuk kanthi setuju, "Lan apa sing kudu dipateni."
  
  
  Bab 28
  
  
  Miss Maisie rampung nedha bengi njlimet dheweke wis nyiyapake rong jam kepungkur. Bagéyan saka pakaryane ing estate yaiku nggunakake kualifikasi minangka koki sing disertifikasi ing saben dhaharan. Samangke sang jeng sampun lungo, wonten ing griya punika wonten punggawa ingkang alit, nanging taksih dipunajeng-ajeng anggenipun nindakaken kuwajiban kanthi sae minangka lurah. Kelakuane wong sing manggon ing omah ngisor saiki sing ana ing omah utama nggawe jengkel Maisie, nanging dheweke kudu tetep profesional. Dheweke sengit kudu ngladeni penyihir sing ora ngucapke matur nuwun sing sauntara manggon ing kono, sanajan majikane wis jelas yen tamune bakal tetep ing salawas-lawase.
  
  Tamu iku wanita sing ora sopan kanthi kapercayan sing luwih saka cukup kanggo ngisi prau raja, lan kebiasaan mangan dheweke ora biasa lan pilih-pilih kaya sing dikarepake. Wiwitane minangka vegan, dheweke ora gelem mangan sajian daging sapi utawa pai sing disiapake Maisie kanthi susah payah, luwih milih salad ijo lan tahu. Ing kabeh taun, juru masak sing umure sèket taun ora tau nemoni bahan sing umum lan bodho, lan dheweke ora ndhelikake rasa ora setuju. Kanggo nggegirisi, tamu sing dilayani kasebut nglaporake apa sing diarani insubordination marang majikane, lan Maisie cepet-cepet nampa teguran, sanajan wong sing ramah, saka juragan.
  
  Nalika dheweke pungkasane entuk masak vegan, wong sing lagi masak duwe keberanian kanggo ngandhani yen veganisme ora ana maneh sing dikarepake lan dheweke pengin steak langka lan beras basmati. Maisie nesu amarga ora perlu ngentekake anggaran rumah tangga kanggo produk vegan sing larang, sing saiki ana ing panyimpenan amarga konsumen sing pilih-pilih wis dadi predator. Malah panganan cuci mulut sing diadili kanthi kasar, ora ketompo carane enak. Maisie minangka salah sawijining tukang roti sing misuwur ing Skotlandia lan malah nerbitake telung buku masak dhewe babagan panganan cuci mulut lan panganan ing umur patang puluhan, mula ndeleng tamune nolak karya sing paling apik, mula dheweke bisa entuk botol rempah-rempah sing luwih beracun.
  
  Tamu dheweke minangka wanita sing nyengsemake, kanca saka tuan tanah, miturut apa sing diomongake, nanging dheweke wis diwenehi instruksi khusus supaya ora ngidini Miss Mirele ninggalake akomodasi sing disedhiyakake kanggo dheweke kanthi biaya apa wae. Maisie ngerti yen cah wadon condescending ora ana dening pilihan, lan dheweke wis melu ing misteri politik global, ambiguity kang perlu kanggo nyegah donya saka tiba ing sawetara jinis malapetaka sing pungkasan Perang Donya II. Pengurus rumah tangga nandhang lara lan kekejeman sing ditindakake dening tamune mung kanggo ngladeni majikane, nanging yen ora, dheweke bakal nggawe karya sing cendhak kanggo wong wadon sing kuwat.
  
  Meh telung sasi wis digawa menyang Thurso.
  
  Maisie wis biasa ora takon marang majikane amarga dheweke ngajeni dheweke lan dheweke mesthi duwe alasan sing apik kanggo panjaluk aneh sing ditindakake. Dheweke kerja ing Dave Perdue sajrone rong puluh taun kepungkur, nyekel macem-macem posisi ing telung estates, nganti dheweke diwenehi tanggung jawab iki. Saben sore, sawise Ms. Mirela wis diklumpukake nedha bengi nedha bengi lan nyetel perimeters keamanan, Maisie didhawuhi nelpon juragan lan ninggalake pesen sing asu wis panganan.
  
  Dheweke ora nate takon apa sebabe, lan uga minat dheweke ora cukup kanggo nindakake. Meh robot ing pengabdian, Miss Maisie mung nindakake apa sing didhawuhake kanthi rega sing pas, lan Pak Perdue mbayar kanthi apik.
  
  Mripate marani jam pawon ing tembok ing sadhuwure lawang mburi sing tumuju menyang wisma. Panggonan iki diarani wisma mung kanthi cara grapyak, kanggo njaga penampilan. Ing kasunyatan, iku ora luwih saka sel nyekeli bintang lima karo meh kabeh fasilitas sing manggoni bakal seneng yen dheweke free. Mesthine, ora ana piranti komunikasi sing diidini, lan bangunan kasebut kanthi cerdas dilengkapi karo scramblers satelit lan sinyal sing butuh sawetara minggu kanggo nembus sanajan nganggo peralatan sing paling canggih lan eksploitasi peretas sing ora ana tandhingane.
  
  Rintangan liyane sing diadhepi tamu yaiku watesan fisik saka wisma.
  
  Tembok sing ora katon lan kedap swara dilapisi karo sensor termal sing terus-terusan ngawasi suhu awak manungsa ing njero kanggo mesthekake kabar langsung babagan pelanggaran.
  
  Ing njaba kabeh omah tamu, alat sing adhedhasar pangilon utama nggunakake sleight lawas sing digunakake dening ilusionis jaman kepungkur, penipuan sing prasaja lan trep. Iki ndadekake papan kasebut ora katon tanpa pamriksan sing cedhak utawa mripat sing dilatih, apa maneh kacilakan sing disebabake nalika badai gludhug. Umume properti kasebut dirancang kanggo ngalihake perhatian sing ora dikarepake lan ngemot apa sing dimaksudake supaya tetep kepepet.
  
  Sadurungé jam 8, Maisie ngemas nedha bengi kanggo para tamu sing bakal dikirim.
  
  Wengi iku adem lan angin kenceng nalika dheweke liwat ing sangisore wit pinus dhuwur lan pakis kebon watu sing jembar ing dalan kaya driji raksasa. Kabeh babagan properti Lampu sore madhangi dalan lan tanduran kaya cahya lintang bumi, lan Maisie bisa ndeleng kanthi jelas menyang ngendi dheweke arep. Nelpon kode pisanan kanggo lawang njaba, dheweke mlebu lan ditutup ing mburi. Wisma tamu, meh padha karo lawang ngisor kapal selam, ngemot rong bagean: lawang njaba lan tambahan kanggo mlebu bangunan.
  
  Mlebet ing kamar kaping kalih, Maisie nemu sepi.
  
  Biasane TV urip, disambungake saka omah utama, lan kabeh lampu sing dipateni lan dipateni saka kontrol daya utama omah dipateni. Surup sing nggegirisi tiba ing prabot, lan kasepen mrentah ing kamar, malah obahe hawa saka penggemar ora keprungu.
  
  "Makan siangmu, Bu," ujare Maisie kanthi jelas, kaya-kaya ora ana penyimpangan saka norma. Dheweke waspada karo kahanan sing aneh, nanging meh ora kaget.
  
  Tamu kasebut wis ngancem dheweke kaping pirang-pirang sadurunge lan janji yen dheweke bakal mati nglarani sing ora bisa dihindari, nanging bagean saka tumindake housekeeper yaiku ngeculake barang-barang lan nglirwakake ancaman kosong saka bocah-bocah sing ora seneng kaya Miss Mirela.
  
  Mesthi, Maisie ora ngerti yen Mirela, tamu sing ora sopan, wis dadi pimpinan salah sawijining organisasi sing paling diwedeni ing donya sajrone rong dekade kepungkur lan bisa nindakake apa wae sing dijanjekake marang mungsuh. Ora dingerteni Maisie, Mirela yaiku Renata saka Ordo Matahari Ireng, saiki dadi sandera Dave Perdue, sing bakal digunakake minangka chip tawar-menawar marang dewan nalika wektune teka. Perdue ngerti yen ndhelikake Renata saka dewan bakal menehi wektu larang regane kanggo mbentuk aliansi kuat karo Brigade Renegade, mungsuh saka Black Sun. Dewan nyoba nggulingake dheweke, nanging nalika dheweke ora ana, Sun Black ora bisa ngganti dheweke lan kanthi mangkono nyatakake maksude.
  
  "Madam, banjur aku bakal ninggalake nedha bengi sampeyan ing meja makan," Maisie ngumumake, ora pengin lingkungan alien ngganggu dheweke.
  
  Nalika dheweke noleh arep lunga, ana wong sing medeni nyeluk dheweke saka lawang.
  
  "Aku mikir kita kudu nedha bengi bebarengan, apa sampeyan setuju?" Swara baja Mirela ngeyel.
  
  Maisie mikir sedhela babagan bebaya sing ditimbulake Mirela, lan amarga ora ngremehake wong sing ora duwe ati, dheweke mung setuju: "Mesthine, Bu. Nanging dhuwitku mung cukup kanggo siji."
  
  "Oh, ora ana apa-apa sing kudu dikuwatirake," Mirela mesem, nggegek acuh-acuh nalika mripate mencorong kaya kobra. "Sampeyan bisa mangan. Aku bakal tetep karo sampeyan. Apa sampeyan nggawa anggur?"
  
  "Mesthi mbak. Anggur manis sing sederhana kanggo disedhiyakake karo kue Cornish sing aku panggang khusus kanggo sampeyan," wangsulane Maisie manut.
  
  Nanging Mirela bisa ngomong yen housekeeper kang katon lack saka badhan wewatesan patronizing; pemicu paling ngganggu sing nyebabake musuhan khayal saka Mirela. Sawise pirang-pirang taun dadi kepala kultus paling elek saka maniacs Nazi, dheweke ora bakal ngidinke insubordinasi.
  
  "Apa kode kanggo lawang?" - dheweke takon terus terang, njupuk metu saka konco dheweke alur sandiworo dawa, digawe ing wangun saka sawetara jenis tumbak.
  
  "Wah, iki kudune mung diweruhi karyawan lan abdi dalem, Bu. Aku yakin sampeyan ngerti," Maisie nerangake. Nanging, swarane ora wedi, lan mripate langsung ketemu karo Mirela. Mirela nyelehake tenggorokan Maisie, kanthi diam-diam ngarep-arep yen pembantu rumah tangga bakal menehi alasan kanggo tetep maju. Pinggiran sing landhep ninggalke kulit sing duwe omah lan punctured mung cukup kanggo nggawe tetes getih sing apik ing permukaan.
  
  "Sampeyan bakal wicaksana kanggo nyimpen senjata iki, Bu," dumadakan Maisie menehi saran kanthi swara sing meh dudu dheweke. Tembung-tembung kasebut metu kanthi logat sing cetha kanthi nada sing luwih jero tinimbang lonceng ceria biasane. Mirela ora pracaya marang impudence lan mbuwang sirahe maneh ngguyu. Temenan, pembantu biyasa kuwi ora ngerti sapa sing ditresnani, lan sing luwih elek, Mirela nandhang pasuryane Maisie nganggo bar aluminium sing fleksibel. Iki ninggalake tandha kobong ing pasuryan housekeeper nalika dheweke mbalekake saka jotosan.
  
  "Sampeyan bakal wicaksana kanggo ngandhani apa sing dakkarepake sadurunge aku nyingkirake sampeyan," Mirela sneered nalika dheweke ngirim lash liyane kanggo Maisie dhengkul, njalari pembantu kanggo nangis ing pain. "Saiki!"
  
  Sing ngurus omah iki nangis, ngubur raine ing dhengkul.
  
  "Lan sampeyan bisa merengek sak senenge!" Mirela nggereng, nyepeng gegamane siap-siap nusuk tengkorak wong wadon mau. "Sampeyan ngerti, sarang cilik sing nyaman iki kedap swara."
  
  Maisie mendongak, mripat biru gedhene ora nuduhake toleransi utawa manut. Lambene mlengkung maneh, mbukak untune, lan karo gremengan ora suci sing metu saka telenging wetenge, dheweke ngempet.
  
  Mirela ora duwe wektu kanggo ngayunake gegaman sadurunge Maisie nyuwil tungkak karo siji tendangan shin kuat menyang shin Mirela. Dheweke ngeculake senjata nalika tiba nalika sikile krasa lara banget. Mirela ngeculake aliran ancaman sengit liwat jeritan serak, nyeri lan nesu sing ana ing njero dheweke.
  
  Sing ora dingerteni Mirela yaiku Maisie direkrut menyang Thurso ora amarga katrampilan kuliner, nanging amarga efektifitas pertempuran sing trampil. Yen ana terobosan, dheweke ditugasake kanggo nyerang kanthi prejudis banget lan nggunakake latihan kanthi lengkap minangka operator saka Tentara Irlandia Ranger Wing, utawa Fian óglach. Wiwit dheweke mlebu ing masyarakat sipil, Maisie McFadden wis kasedhiya kanggo disewakake minangka penjaga keamanan pribadi, lan ing kene Dave Perdue nimbali layanane.
  
  "Scream kaya sing sampeyan pengin, Miss Mirela," swara jero Maisie muni liwat mungsuh writhing, "Aku nemokake banget nyenengake. Lan bengi iki sampeyan bakal nindakake sethithik banget, aku njamin sampeyan.
  
  
  Bab 29
  
  
  Rong jam sadurunge subuh, Nina, Sam, lan Perdue mlaku ing telung blok pungkasan munggah ing dalan omah supaya ora ngiyanati sapa wae. Dheweke wis parkir mobil ing jarak sing apik, ing antarane sawetara mobil sing diparkir ing dalan sewengi, dadi cukup wicaksana. Nggunakake overalls lan tali, telung kolega menek liwat pager omah pungkasan ing dalan. Nina tumenga saka ngendi dheweke wis ndharat lan stared ing siluet intimidating saka bèntèng kuna massive ing gunung.
  
  Wewelsburg.
  
  Dheweke meneng mimpin desa, mirsani kanthi kawicaksanan pirang-pirang abad jiwa para pedunung. Dheweke kepingin weruh yen kastil ngerti yen dheweke ana ing kana, lan kanthi imajinasi rada mikir yen kastil bakal ngidini dheweke ngrusak rahasia lemah.
  
  "Ayo, Nina," dheweke krungu Perdue bisik. Kanthi bantuan Sam, dheweke mbukak tutup wesi persegi gedhe sing dumunung ing pojok pekarangan. Dheweke cedhak banget karo omah sing sepi lan peteng lan nyoba pindhah kanthi meneng. Begjanipun, tutup kasebut biasane ditumbuhi suket lan suket sing dhuwur, saéngga bisa ngleyang kanthi meneng liwat kekandelan ing saubengé nalika mbukak.
  
  Wong telu ngadeg ngubengi cangkeme cemeng ireng ing suket, luwih didhelikake dening pepeteng. Malah lampu dalan ora madhangi dhukungan, lan ana bebaya kanggo nyusup menyang bolongan tanpa tiba lan cilaka ing ngisor. Sawise ing pinggir, Perdue nguripake senter kanggo mriksa bolongan got lan kondisi pipa ing ngisor iki.
  
  "Oh. Dhuh Gusti, kula mboten percados menawi badhe nindakaken malih," Nina ngerang-erang ambegan, awak tegang klaustrofobia. Sawise ketemu grueling karo hatches kapal selam lan akeh panggonan liyane sing ora bisa diakses, dheweke sumpah ora bakal tundhuk marang apa maneh - nanging kene dheweke.
  
  "Aja kuwatir," Sam ngyakinake dheweke, ngelus tangane, "Aku ana ing mburi sampeyan. Uga, kaya sing dakdeleng, iki trowongan sing amba banget.
  
  "Matur nuwun, Sam," ujare ora duwe pangarep-arep. "Aku ora peduli sepira jembare. Iki isih trowongan."
  
  Raine Perdue ngintip saka bolongan ireng, "Nina."
  
  "Oke, oke," dheweke mendesah lan, ndeleng pungkasan ing kastil kolosal, dheweke mudhun menyang neraka gaping sing nunggu dheweke. Peteng minangka tembok materi saka siksa alus ing Nina, lan njupuk saben ons saka wani ora break metu maneh. Siji-sijine panglipur dheweke yaiku dheweke dikancani karo wong lanang loro sing bisa banget lan peduli banget sing bakal nindakake apa wae kanggo nglindhungi dheweke.
  
  Ing sisih liya dalan, umpetan ing mburi rerumput kandel saka punggungan sing ora rapi lan godhong-godhongan liar, ana sepasang mripat sing banyune mandeng wong telu kasebut nalika padha mudhun ing pinggir bolongan ing mburi tank njaba omah.
  
  Mlaku-mlaku nganti jero tungkak menyang lendhut pipa saluran, dheweke kanthi ati-ati nyusup menyang grate wesi sing karat sing misahake pipa saka jaringan saluran pembuangan sing luwih gedhe. Nina grunted displeasedly nalika mlaku liwat portal lunyu pisanan, lan Sam lan Perdue padha wedi giliran. Sawise kabeh telu rampung, padha ngganti bolong. Perdue mbukak tablet loncat karo muter awak cilik, lan karo gulung cepet driji elongated, gadget ditambahi kanggo ukuran buku referensi. Dheweke njupuk nganti telung lawang trowongan sing kapisah kanggo nyinkronake karo data struktur lemah sing wis dilebokake sadurunge kanggo nemokake bukaan sing bener, pipa sing bakal menehi akses menyang pinggiran struktur sing didhelikake.
  
  Ing njaba, angin muni kaya peringatan sing ora nyenengake, niru groan jiwa sing ilang teka liwat celah-celah sempit ing tutup lawang, lan hawa sing ngliwati macem-macem saluran ing sakubenge menehi ambegan ala. Ing jero trowongan luwih adhem tinimbang ing permukaan, lan mlaku liwat banyu sing reged lan es mung nggawe sensasi luwih elek.
  
  "Terowongan sisih tengen," ujare Perdue nalika garis padhang ing tablet cocog karo pangukuran sing wis direkam.
  
  "Banjur kita menyang sing ora dingerteni," Sam nambah, nampa manthuk ora matur nuwun saka Nina. Nanging, dheweke ora pengin tembunge katon peteng lan mung shrugged ing reaksi dheweke.
  
  Sawise mlaku sawetara meter, Sam njupuk potongan kapur saka kanthonge lan menehi tandha ing tembok sing dileboni. Sing scratching kaget Perdue lan Nina, lan padha bali.
  
  "Mung-mugi..." Sam wiwit nerangake.
  
  "Babagan apa?" Nina bisik-bisik.
  
  "Yen Purdue kelangan teknologi. Sampeyan ora ngerti. Aku tansah sebagean karo tradhisi sekolah lawas. Biasane bisa tahan radiasi elektromagnetik utawa baterei mati, "ujare Sam.
  
  "Tabletku ora nganggo baterei, Sam," Perdue ngelingake dheweke lan terus mudhun ing koridor sing sempit ing ngarep.
  
  "Aku ora ngerti yen aku bisa nindakake iki," ujare Nina lan mandheg, wedi ana trowongan sing luwih cilik ing ngarep.
  
  "Temtu sampeyan bisa," bisik Sam. "Ayo, njupuk tanganku."
  
  "Aku wegah nyalahake suar ing kene nganti kita yakin manawa kita ora ana ing omah iki," ujare Perdue.
  
  "Ora apa-apa," Sam mangsuli, "Aku duwe Nina."
  
  Ing sangisore lengen, dipencet marang awak sing dicekel Nina cedhak karo dheweke, dheweke bisa ngrasakake awak dheweke gemeter. Dheweke ngerti yen dudu hawa adhem sing medeni dheweke. Kabeh kang bisa nindakake iku terus dheweke tightly kanggo wong lan caress lengen karo jempol kanggo soothe dheweke nalika padha mlaku liwat bagean karo langit-langit ngisor. Perdue engrossed ing pemetaan lan nonton saben obahe, nalika Sam kudu maneuver awak Nina ora gelem bebarengan karo dhewe menyang tenggorokan saka net dingerteni sing saiki nguntal wong munggah. Ing gulu, Nina ngrasakake gerakan hawa ing njero lemah, lan saka kadohan dheweke bisa ndeleng banyu sing netes saka saluran ing sadhuwure tetesan banyu selokan.
  
  "Ayo," ujare Perdue dumadakan. Dheweke nemokake apa sing katon minangka lawang jebakan ing sadhuwure wong-wong mau, gapura wesi sing dipasang ing semen sing dirancang ing kurva lan gulungan sing apik. Iku mesthi ora ngleboke layanan kaya lawang lan talang. Ketoke sakperangan alesan iku struktur hiasan, mbok menawa nuduhake iku ngleboke menyang struktur lemah liyane tinimbang grate liyane. Iku cakram warata bunder ing wangun swastika Komplek, palsu saka wesi ireng lan tembaga. Lengen bengkong simbol lan pinggiran gapura kasebut kanthi teliti didhelikake ing sangisore awet lan suwene pirang-pirang abad. Ganggang ijo sing diobati lan karat erosif wis nancepake disk menyang langit-langit ing sakubenge, saengga meh ora bisa dibukak. Nyatane, wis diamanake kanthi kuat, ora obah, kanthi tangan.
  
  "Aku ngerti iku idea ala," Nina nyanyi saka konco Perdue. "Aku ngerti yen aku kudu mlayu sawise nemokake buku harian."
  
  Dheweke ngomong karo awake dhewe, nanging Sam ngerti amarga wedi banget marang lingkungan sing ana ing kahanan panik. Dheweke bisik-bisik, "Bayangake apa sing bakal ditemokake, Nina. Bayangake apa sing ditindakake Werner kanggo ndhelikake iki saka Himmler lan kewan-kewane. Mesthi ana sing istimewa, elinga?" Iku misale jek Sam sing nyoba kanggo mbujuk bayi kanggo mangan sayuran dheweke, nanging ana motivasi tartamtu ing tembung kanggo sejarawan cilik, sing petrified kanggo nangis ing tangan. Akhire dheweke mutusake kanggo pindhah luwih karo wong.
  
  Sawise pirang-pirang usaha dening Perdue kanggo mindhah bolt adoh saka serangan pecah, dheweke katon maneh ing Sam lan takon wong kanggo mriksa blowtorch tangan-dianakaké kang wis diselehake ing tas ziplock. Nina clung menyang Sam, wedi pepeteng bakal mangan dheweke yen dheweke nglilani dheweke lunga. Siji-sijine sumber cahya sing bisa digunakake yaiku senter LED sing surem, lan ing pepeteng sing ora ana telu iku surem kaya lilin ing guwa.
  
  "Purdue, tak kira sampeyan uga kudu ngobong jerat. Aku mangu-mangu isih bakal muter sawise pirang-pirang taun iki, "ujare Sam Perdue, sing manthuk-manthuk karo nyalakake alat pemotong wesi cilik. Nina terus nyawang mubeng-mubeng nalika kembang api madhangi tembok beton lawas sing reged saka kanal-kanal ageng lan cemlorot oranye sing dadi padhang saka wektu kanggo wektu. Pikiran babagan apa sing bisa dideleng ing salah sawijining wektu sing padhang iku wedi karo Nina. Sapa sing ngerti apa sing bisa didhelikake ing papan sing lembab lan peteng sing ambane pirang-pirang hektar ing lemah?
  
  Ora let suwe, gapura kasebut suwèk saka engselé sing dipanasaké lan sisih pinggiré ambruk, lan wong loro mau kudu nanggung boboté ing lemah. Kanthi ngguyu lan grundelan, dheweke kanthi ati-ati ngedhunake gapura kanggo njaga kasepen ing sakubenge, yen swarane bisa narik perhatian sapa wae sing bisa dideleng.
  
  Siji-sijine padha munggah menyang papan sing peteng ing ndhuwur, papan sing langsung entuk rasa lan mambu sing beda. Sam nandhani tembok maneh nalika ngenteni Perdue nemokake rute ing piranti tablet cilik. Sakumpulan garis sing rumit katon ing layar, dadi angel mbedakake terowongan sing luwih dhuwur saka sing rada ngisor. Perdue ngguyu. Dheweke dudu jinis sing kesasar utawa nggawe kesalahan, ora biasane, nanging dheweke kudu ngakoni manawa dheweke ora yakin babagan langkah sabanjure.
  
  "Nyalakake suar, Perdue. Mangga. Mangga," bisik Nina ing pepeteng sing mati. Ora ana swara babar pisan - ora ana tetes, ora ana banyu, ora ana obahe angin kanggo menehi panggonan kaya urip. Nina krasa atine sesak ing dhadhane. Ing ngendi dheweke ngadeg saiki, ana bau kabel sing kobong lan bledug kanthi saben tembung sing diomongake, digabung dadi mutter laconic. Iku ngelingake Nina saka coffin; cilik banget, coffin Dibuwang karo ora kamar kanggo mindhah utawa ambegan. Mboko sithik serangan gupuh ngluwihi dheweke.
  
  "Purun!" Sam ngeyel. "Flash. Nina ora bisa ngrampungake karo lingkungan iki. Kajaba iku, kita kudu ndeleng menyang ngendi kita arep.
  
  "Ya ampun, Nina. Mesthi wae. Nyuwun pangapunten, "Perdue njaluk ngapura nalika njupuk suar.
  
  "Panggonan iki katon cilik banget!" Nina ambegan, tiba ing dhengkul. "Aku rumangsa tembok ing awakku! Dhuh Gusti Yesus, kula badhe pejah ing ngriki. Sam, tulung!" Sigh dheweke dadi cepet ambegan ing peteng peteng.
  
  Kanggo lega banget, retak lampu kilat nyebabake cahya sing nggegirisi, lan dheweke ngrasa paru-parune berkembang kanthi ambegan sing jero. Wong telu mau nglirik-nglirik mripate ndeleng cahya sing padhang dadakan, ngenteni sesanti bisa laras. Sadurunge Nina bisa ngrasakake ironi babagan ukuran papan kasebut, dheweke krungu Perdue ngucap, "Ibu Suci Gusti!"
  
  "Katon kaya kapal angkasa!" Sam muni, rahang nggandhol ing gumun.
  
  Yen Nina ngira yen papan sing dikurung ing sakubenge ora kepenak, dheweke saiki duwe alesan kanggo mikir maneh. Struktur leviathan sing ditemokake dhewe nduweni kualitas sing nggegirisi, ing endi wae ing antarane jagad intimidasi sing bisu lan kesederhanaan sing aneh. Lengkungan sing amba metu saka tembok abu-abu sing rata sing mili menyang lantai tinimbang nyambungake kanthi tegak.
  
  "Ngrungokake," ujare Perdue kanthi bungah lan ngunggahake driji telunjuk nalika mripate mriksa gendheng.
  
  "Ora ana apa-apa," Nina nyathet.
  
  "Ora. Mungkin ora ana swara sing spesifik, nanging ngrungokake ... ana hum sing terus-terusan ing papan iki, "ujare Perdue.
  
  Sam manthuk. Dheweke uga krungu. Kaya-kaya trowongan kasebut urip kanthi geter sing meh ora katon. Ing loro-lorone, bale gedhe bubar dadi peteng sing durung padhang.
  
  "Iki nggawe aku goosebumps," ujare Nina, nggandhengake tangane menyang dhadhane.
  
  "Ana wong loro, tanpa mangu-mangu," Perdue mesem, "nanging kita ora bisa ngujo."
  
  "Ya," Sam setuju karo njupuk kamerane. Ora ana fitur sing bisa ditemokake ing foto, nanging ukuran lan kelancaran tabung kasebut minangka keajaiban dhewe.
  
  "Kepiye carane mbangun panggonan iki?" Nina mikir banter.
  
  Iku temenan sing iki kudu wis dibangun sak pendhudhukan Himmler ing Wewelsburg, nanging ora tau sebutno iki, lan mesthi ora gambar saka bèntèng tau kasebut orane struktur kuwi. Ukuran gedhine, iku nguripake metu, mbutuhake skill engineering owahan ing bagean saka tukang, nalika donya ndhuwur ketoke ora tau weruh penggalian ing ngisor iki.
  
  "Aku nang padha digunakake tahanan camp konsentrasi kanggo mbangun panggonan iki,"Sam nyatet, njupuk liyane dijupuk, kalebu Nina ing pigura kanggo kebak ngirim ukuran trowongan ing hubungan kanggo dheweke. "Nyatane, meh kaya aku isih bisa ngrasakake dheweke ing kene."
  
  
  Bab 30
  
  
  Perdue mikir yen dheweke kudu ngetutake garis-garis ing tandhane, sing saiki nuding wetan, nggunakake trowongan sing ana. Ing layar cilik, kastil kasebut ditandhani karo titik abang, lan saka ing kono, kaya laba-laba raksasa, sistem terowongan sing akeh banget, utamane dadi telung arah utama.
  
  "Aku pancen luar biasa yen sawise kabeh wektu iki ora ana lebu utawa erosi ing kanal iki," ujare Sam nalika ngetutake Perdue menyang peteng.
  
  "Aku setuju. Aku ora kepenak banget mikir yen papan iki tetep kosong, nanging ora ana jejak apa sing kedadeyan ing kene nalika perang," Nina sarujuk, mripate coklat gedhe nyathet saben rincian tembok lan bunder sing gabung karo lantai.
  
  "Swara apa kuwi?" Sam takon maneh, jengkel dening hum pancet sawijining, supaya muffled sing meh dadi bagéan saka kasepen ing trowongan peteng.
  
  "Iku ngelingaken kula soko kaya turbin," ngandika Perdue, frowning ing obyek aneh sing katon sawetara yard ahead ing diagram kang. Dheweke mandheg.
  
  "Apa iki?" pitakone Nina kanthi swara gupuh.
  
  Perdue terus alon-alon, waspada karo obyek persegi sing ora bisa diidentifikasi kanthi bentuk sing ora jelas.
  
  "Tetep kene," bisik-bisik.
  
  "Ora ana cara kurang ajar," ujare Nina lan nyekel tangane Sam maneh. "Sampeyan ora bakal ninggalake aku ing peteng."
  
  Sam mesem. Iku felt apik kanggo aran dadi migunani kanggo Nina maneh, lan sante dheweke pancet tutul.
  
  "Turbin?" Sam maneh karo manthuk mikir. Iki bakal nggawe akal yen jaringan trowongan iki pancen digunakake dening Nazi. Iki bakal dadi cara sing luwih rahasia kanggo ngasilake listrik nalika jagad sing kasebut ing ndhuwur ora ngerti anane.
  
  Saka bayang-bayang ing ngarep, Sam lan Nina krungu laporan bungahe Perdue: "Ah! Kayane generator!"
  
  "Alhamdulillah," Nina unjal ambegan, "Aku ora ngerti suwene aku bisa mlaku ing pepeteng iki."
  
  "Wiwit kapan kowe wedi peteng?" Sam takon dheweke.
  
  "Aku ora kaya ngono. Nanging yen ana ing hanggar lemah sing durung dibukak lan medeni sing ora ana cahya kanggo ndeleng sakubenge, sampeyan ora mikir? "- dheweke nerangake.
  
  "Ya, aku bisa ngerti."
  
  Lampu kilat ilang cepet banget, lan ireng sing saya suwe saya suwe saya nutupi kaya jubah.
  
  "Sam," ujare Perdue.
  
  "Inggih," wangsulane Sam lan jongkok kanggo njupuk suar liyane saka tas.
  
  Ana swara clanging ing peteng nalika Perdue fiddled karo mesin bledug.
  
  "Iki dudu generator run-of-the-mill sampeyan. Aku yakin iki sawetara jinis contraption sing dirancang kanggo macem-macem fungsi, nanging sing aku ora ngerti, "ujare Perdue.
  
  Sam nyorot suar liyane nanging ora weruh tokoh obah ing kadohan nyedhaki ing trowongan konco wong. Nina jongkok ing jejere Perdue kanggo mriksa mobil sing ditutupi sarang laba-laba. Dilebokake ing pigura logam sing tahan lama, ngelingake Nina babagan mesin cuci lawas. Ana knobs kandel ing ngarep, saben karo papat setelan, nanging aksara wis burem dadi ora ana cara kanggo ngomong apa padha mestine kanggo nyetel.
  
  Driji sing dawa lan dilatih Perdue muter-muter karo sawetara kabel ing mburi.
  
  "Ati-ati, Perdue," ujare Nina.
  
  "Aja kuwatir, Sayang," mesem. "Nanging, aku keganggu karo keprihatinan sampeyan. Matur nuwun."
  
  "Aja kakehan percoyo. Aku wis luwih saka cukup kanggo ngatasi panggonan iki saiki, "dheweke snapped, tamparan lengen, sing nggawe dheweke ngguyu.
  
  Sam ora bisa nahan rasa gelisah. Minangka wartawan sing kondhang ing donya, dheweke wis tau menyang sawetara papan sing paling mbebayani lan nemoni sawetara wong lan lokasi sing paling ganas ing donya sadurunge, nanging dheweke kudu ngakoni yen wis suwe dheweke ora rumangsa ora tenang. dening atmosfer. Yen Sam minangka wong sing percaya takhayul, mesthine dheweke bakal mbayangake yen terowongan kasebut angker.
  
  Kacilakan banter lan udan cemlorot teka saka mobil, diterusake kanthi irama sing ora konsisten. Nina lan Perdue jumangkah bali saka urip dadakan bab lan krungu engine mboko sithik njupuk munggah kacepetan, ngowahi menyang rotasi anteng.
  
  "Idles kaya traktor," Nina nyathet, ora ngomong sapa wae. Swara kasebut ngelingake dheweke nalika isih cilik, nalika dheweke tangi sadurunge subuh amarga swarane traktor mbah kakunge diwiwiti. Iki minangka memori sing nyenengake ing kene, ing omah hantu lan sejarah Nazi sing ditinggalake.
  
  Siji-sijine lampu tembok sing cilik-cilik padha teka. Tutup plastik sing atos nahan serangga lan bledug sing mati nganti pirang-pirang taun, kanthi signifikan nyuda cahya bolam ing njero. Iku ngageti sing wiring tipis isih fungsi, nanging kaya samesthine, cahya iku banget banget.
  
  "Wah, paling ora kita bisa ndeleng menyang ngendi," ujare Nina, karo ndeleng maneh ing trowongan sing katon ora ana pungkasane rada ngiwa sawetara yard ing ngarep. Kanggo sawetara alesan aneh, pangembangan iki menehi Sam raos ala, nanging dheweke tetep kanggo awake dhewe. Dheweke ora bisa ngilangake rasa preman iki - lan ana alesan sing apik.
  
  Ing mburine, ing dalan sing surem ing jagading wong mati, ana limang bayangan cilik sing obah ing pepeteng, kaya sing sadurunge Nina ora weruh.
  
  "Ayo lan ndeleng apa sing ana ing sisih liyane," Perdue nyaranake, mlaku karo tas ziplock sing diselehake ing pundhake. Nina ditarik Sam bebarengan karo dheweke, lan padha mlaku ing kasepen lan penasaran, mung hum turbin kurang lan swara saka mlaku sing echoing ing papan jembar bisa krungu.
  
  "Purdue, kita kudu nindakake iki kanthi cepet. Kaya sing dakelingake wingi, aku lan Sam kudu enggal bali menyang Mongolia," Nina ngeyel. Dheweke nyerah kanggo nggoleki ngendi Renata, nanging dheweke ngarep-arep bali menyang Bern kanthi kepenak, apa wae sing bisa ditindakake kanggo ngyakinake dheweke babagan kasetyane. Sam menehi tugas kanggo nggoleki Perdue kanggo Renata ing ngendi Renata marang Nina amarga dheweke luwih seneng karo Sam.
  
  "Aku ngerti, mbak Nina. Lan kita bakal ngerti iki yen kita ngerti apa Erno ngerti lan ngapa dheweke dikirim menyang Wewelsburg, kabeh panggonan. Aku janji aku bisa ngatasi iki, nanging saiki mung nulungi aku nemokake rahasia sing angel dingerteni iki, "ujare Perdue. Dheweke ora nate nyawang Sam nalika dheweke janji bantuan. "Aku ngerti apa sing dikarepake. Aku ngerti kok dikongkon bali mrene."
  
  Kanggo saiki, iku wis cukup, Nina temen maujud, lan mutusaké ora kanggo mencet wong luwih.
  
  "Apa sampeyan krungu?" Pitakone Sam dumadakan, kupinge pinggit.
  
  "Ora, apa?" Nina mrengut.
  
  "Ngrungokake!" Sam ngelingi karo ekspresi serius ing pasuryan. Dheweke mandheg ing trek kanggo luwih mbedakake nutul lan ticking konco wong ing pepeteng. Saiki Perdue lan Nina uga krungu.
  
  "Opo iki?" pitakone Nina kanthi swarane ndredheg ketok.
  
  "Aku ora ngerti," Perdue whispered, nyekeli munggah telapak tangan mbukak kanggo reassure dheweke lan Sam.
  
  Cahya saka tembok terus saya padhang lan surem nalika arus mundhak lan tiba liwat kabel tembaga sing lawas. Nina nyawang mubeng lan ngempet banter nganti medeni nggegirisi ing labirin gedhe.
  
  "Duh Gusti Yesus!" - dheweke nguwuh-uwuh lan nyekel tangane kanca-kancane karo medeni sing ora bisa diungkapake ing raine.
  
  Ing mburi, ana limang asu ireng katon saka guwa peteng ing kadohan.
  
  "Oke, kepiye iki nyata? Apa aku ndeleng apa sing dakkarepake?" - Sam takon, siap-siap mlayu.
  
  Perdue ngelingi kewan saka Katedral Cologne ing ngendi dheweke lan adhine kepepet. Padha jenis padha karo cenderung padha menyang disiplin Absolute, supaya padha kudu asu padha. Nanging saiki dheweke ora duwe wektu kanggo mikir babagan ngarsane utawa asal-usule. Dheweke ora duwe pilihan kajaba ...
  
  "Mlayu!" Sam screamed lan saklawasé kalah Nina mati karo kacepetan kang rush . Perdue ngetutake kaya kewan-kewan kasebut kanthi cepet. Telu panjelajah ngubengi kurva struktur sing ora dingerteni, ngarep-arep golek papan kanggo ndhelikake utawa uwal, nanging trowongan kasebut terus ora owah nalika asu-asu kasebut kejiret.
  
  Sam nguripake lan murup suar. "Maju! Maju!" - dheweke bengok-bengok kanggo loro liyane, nalika piyambakipun dados barricade antarane kéwan lan Perdue lan Nina.
  
  "Sam!" - Nina njerit, nanging Perdue narik dheweke maju menyang cahya pucet trowongan.
  
  Sam nyekel geni ing ngarepe, waving menyang Rottweiler. Padha mandheg ing ngarsane geni padhang, lan Sam temen maujud sing mung sawetara detik kanggo golek dalan metu.
  
  Dheweke keprungu lakune Perdue lan Nina mboko sithik dadi sepi amarga jarak antarane dheweke lan dheweke saya tambah. Mripate cepet-cepet nglirik saka sisih menyang sisih, nalika dheweke ora njupuk mripat saka posisi kewan. Growling lan drooling, padha curled lambene ing ancaman nesu marang wong sing nganggo teken geni. Singsot landhep liwat pipa kuning, enggal-enggal nyeluk saka ujung trowongan, batine Sam.
  
  Asu telu enggal-enggal noleh lan mlayu bali, dene asu liyane tetep ing panggonane kaya ora krungu apa-apa. Sam pracaya padha kang diapusi dening bendarane; kaya singsot pangon sing bisa ngontrol asu kanthi swara sing beda-beda. Iki carane dheweke ngontrol obahe.
  
  Apik banget, pikir Sam.
  
  Loro tetep njaga dheweke. Dheweke weruh yen lampu kilate saya lemes.
  
  "Nina?" dheweke nelpon. Ora ana sing bali. "Wis ta, Sam," kandhane dhewe-dhewe, "sampeyan dhewe, cah.
  
  Nalika lampu kilat rampung, Sam njupuk kamera lan nguripake lampu kilat. Paling ora lampu kilat bakal nggawe wuta kanggo sementara, nanging dheweke salah. Loro sundel semok digatèkaké cahya padhang saka kamera, nanging padha ora maju. Singsot nyebul maneh lan padha wiwit grundel ing Sam.
  
  Ing endi asu liyane? dheweke mikir, ngadeg bosok menyang titik.
  
  Ora let suwe, dheweke entuk jawaban saka pitakonane nalika krungu Nina njerit. Sam ora perduli yen kewan-kewan kecekel dheweke. Dheweke kudu nulungi Nina. Nuduhake luwih wani tinimbang akal sehat, wartawan kasebut cepet-cepet menyang arah swarane Nina. Nalika dheweke ngetutake, dheweke keprungu cakar asu ngeklik semen nalika dioyak. Ing sawayah-wayah dheweke ngarepake bangkai kewan sing mlumpat sing abot bakal tiba ing dheweke, cakar ngeduk kulit lan taringe nusuk tenggorokan. Sajrone sprint, dheweke noleh maneh lan weruh yen dheweke ora kejiret. Saka apa Sam bisa deduce, katon yen asu digunakake kanggo sudhut wong, ora matèni wong. Nanging, posisi kasebut dudu posisi sing apik.
  
  Nalika dheweke ngubengi tikungan, dheweke weruh rong trowongan liyane sing metu saka siji iki, lan dheweke nyiapake kanggo cepet-cepet menyang ndhuwur loro. Siji ing ndhuwur liyane, mesthine ngluwihi kacepetan Rottweiler nalika dheweke mlumpat menyang lawang sing luwih dhuwur.
  
  "Nina!" dheweke nelpon maneh, lan wektu iki krungu dheweke adoh, adoh banget kanggo ngerti ngendi dheweke.
  
  "Sam! Sam, ndhelik!" - krungu dheweke njerit.
  
  Kanthi kacepetan ekstra, dheweke mlumpat menyang lawang sing luwih dhuwur, sawetara yard sadurunge lawang mlebu menyang trowongan liyane. Dheweke nabrak beton sing atos lan atos kanthi bledosan sing meh nyuwil iga, nanging Sam cepet-cepet nyusup liwat bolongan sing gaping, dhuwure kira-kira rong puluh kaki. Kanggo medeni, siji asu ngetutake dheweke nalika liyane nguwuh-uwuh amarga akibat saka upaya sing gagal.
  
  Nina lan Perdue kudu ngadhepi wong liya. Rottweilers piye wae bali kanggo ambush wong ing sisih liyane trowongan.
  
  "Sampeyan ngerti tegese kabeh saluran iki disambungake, ta?" Perdue kasebut nalika ngetik informasi ing tablet.
  
  "Iki meh ora wektu kanggo ngepetake labirin sialan, Perdue!" dheweke mrengut.
  
  "Oh, nanging iki bakal dadi wektu sing apik, Nina," wangsulane. "Informasi luwih akeh babagan titik akses, luwih gampang kita bisa lolos."
  
  "Dadi apa sing kudu kita lakoni karo dheweke?" dheweke nudingi asu-asu sing padha mlayu-mlayu.
  
  "Cukup meneng lan tetepake swaramu," dheweke menehi saran. "Yen bendarane pengin kita mati, kita wis dadi panganan asu."
  
  "Oh, becik. Saiki aku krasa luwih apik," kandhane Nina nalika mripate weruh wewayangane manungsa kang dhuwur mendhung ing tembok sing mulus.
  
  
  Bab 31
  
  
  Sam ora ana ngendi-endi, nanging mlayu tanpa tujuan menyang pepeteng ing trowongan cilik sing dituju. Nanging, ana sing aneh, dheweke bisa krungu swara turbin sing luwih banter amarga dheweke adoh saka trowongan utama. Senadyan kabeh kesusu lan deg-degan sing ora bisa dilawan, dheweke ora bisa ngujo kaendahane asu sing apik sing wis mimpin dheweke menyang pojok. Dheweke pelt ireng wis Sheen sehat kanggo iku malah ing cahya miskin, lan dheweke tutuk diganti saka moyoki kanggo eseman Mesem nalika dheweke wiwit ngendhokke , mung ngadeg ing dalan kang, AMBEGAN akeh banget.
  
  "Oh, ora, aku ngerti wong kaya sampeyan uga cukup kanggo ora diapusi dening grapyak iku, cah," Sam countered ing cara kang gampang-arep. Dheweke luwih ngerti. Sam mutusaké kanggo pindhah luwih jero menyang trowongan, nanging ing jangkah normal. Asu kasebut ora bakal bisa ngoyak yen Sam ora menehi apa-apa kanggo dioyak. Alon-alon, ora nggatekake intimidasi dheweke, Sam nyoba tumindak normal lan mlaku mudhun ing lorong beton sing peteng. Nanging usahane padha diselani dening grumbulan dheweke ora setuju, nggero peringatan sing Sam ora bisa nggatekake.
  
  "Sugeng rawuh, sampeyan bisa melu aku," ujare kanthi semangat nalika adrenalin ngisi urat.
  
  Asu ireng ora pengin iki. Grinning duraka, dheweke mbaleni posisi lan njupuk sawetara langkah nyedhaki goal dheweke, kanggo persuasiveness luwih. Iku bakal bodho Sam nyoba kanggo uwal, malah saka mung siji kewan. Padha mung luwih cepet lan deadlier, ora mungsuh kanggo tantangan. Sam lungguh ing lantai lan ngenteni apa sing bakal ditindakake. Nanging siji-sijine reaksi sing ditawani kewan yaiku lungguh ing ngarepe kaya sentinel. Lan sing persis sing dheweke.
  
  Sam ora pengin natoni asu. Dheweke dadi pacangan kewan sing semangat, malah kanggo wong-wong sing bakal nyuwek dheweke. Nanging dheweke kudu ninggalake dheweke yen Perdue lan Nina ana ing bebaya. Saben-saben dheweke pindhah, dheweke nggero dheweke.
  
  "Nyuwun pangapunten, Pak Cleve," ana swara saka guwa peteng ing mburi lawang, gawe kaget Sam. "Nanging aku ora bisa ngidini sampeyan lunga, ngerti?" Swara lanang lan ngomong nganggo logat Walanda sing kuwat.
  
  "Ora usah sumelang. Aku cukup nengsemake. Akeh wong sing ngeyel yen dheweke seneng karo aku," wangsulane Sam kanthi cara sarkastik sing kondhang.
  
  "Aku seneng sampeyan duwe rasa humor, Sam," ujare wong lanang. "Gusti Allah ngerti ana akeh banget wong sing kuwatir ing kana."
  
  Ana wong teka ing tampilan. Dheweke nganggo overall, kaya Sam lan rombongane. Dhèwèké kuwi wong sing atraktif banget lan klakuané kaya-kaya cocok, nanging Sam ngerti nèk wong sing paling beradab lan terpelajar biasane sing paling bodho. Sawise kabeh, kabeh anggota Brigade Renegade iku wong sing berpendidikan lan sopan santun, nanging bisa nindakake kekerasan lan kekejeman kanthi cepet. Soko babagan wong sing ngadhepi dheweke ngandhani Sam supaya mlaku kanthi ati-ati.
  
  "Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan goleki ing ngisor iki?" pitakone wong lanang mau.
  
  Sam tetep meneng. Sejatine dheweke ora ngerti apa sing digoleki dheweke, Nina, lan Perdue, nanging dheweke uga ora duwe niat kanggo mangsuli pitakone wong liyo.
  
  "Pak Cleave, aku takon sampeyan."
  
  Rottweiler nggereng, nyedhaki Sam. Pancen nggumunake lan medeni dheweke bisa nanggepi kanthi tanpa prentah.
  
  "Aku ora ngerti. Kita mung ngetutake sawetara cetak biru sing ditemokake ing cedhak Wewelsburg, "jawab Sam, nyoba njaga tembung kasebut kanthi gampang. "Lan sampeyan sapa?"
  
  "Bloem. Jost Bloom, Pak," ujare wong lanang. Sam manthuk. Dheweke saiki bisa ngenali logat kasebut, sanajan dheweke ora ngerti jenenge. "Aku mikir kita kudu gabung karo Pak Perdue lan Dr. Gould."
  
  Sam bingung. Kepiye wong iki ngerti jenenge? Lan carane dheweke ngerti ngendi kanggo nemokake wong-wong mau? "Saliyane," ujare Bloom, "sampeyan ora bakal tekan ngendi wae liwat trowongan iki. Iki murni kanggo ventilasi.
  
  Sam ngerti yen Rottweiler ora bisa mlebu jaringan terowongan kanthi cara sing padha karo dheweke lan kanca-kancane, mula wong Walanda mesthi ngerti babagan titik mlebu sing beda.
  
  Padha metu saka trowongan sekunder bali menyang bale utama, ing endi lampu isih urip, supaya kamar madhangi. Sam mikir babagan perawatan getih kadhemen Bloom lan Face marang pet, nanging sadurunge bisa ngramu rencana, ana telu tokoh katon ing kadohan. Asu-asu liyane padha nututi. Iku Nina lan Perdue mlaku karo wong enom liyane. Pasuryane Nina katon sumringah nalika weruh Sam wis aman.
  
  "Saiki, tuan-tuan, apa kita terus?" Disaranake dening Yost Bloom.
  
  "Endi?" - Aku takon. - Perdue takon.
  
  "Oh, mandeg, Pak Perdue. Aja dolanan karo aku, wong tuwa. Aku ngerti sapa kowe, sapa kowe kabeh, senajan kowe ora ngerti sapa aku iki, lan kanca-kancaku, mesthine gawe kowe waspada banget yen dolanan karo aku," jlentrehe Bloom, kanthi alon-alon nyekel tangane Nina lan nuntun dheweke adoh saka Perdue lan Sam. "Utamane yen sampeyan duwe wanita ing urip sampeyan sing bisa cilaka."
  
  "Aja wani ngancam dheweke!" Sam cekikikan.
  
  "Sam, tenanglah," pinta Nina. Soko ing Bloom marang dheweke sing ora bakal ragu-ragu kanggo njaluk nyisihaken saka Sam, lan dheweke bener.
  
  "Ngrungokake Dr. Gould ... Sam," Bloom mimicked.
  
  "Nyuwun pangapunten, nanging apa kita kudu ngerti saben liyane?" - Perdue takon nalika padha wiwit lumaku mudhun wacana buta.
  
  "Sampeyan kabeh wong kudune, Pak Perdue, nanging sayange, sampeyan ora," wangsulane Bloom kanthi ramah.
  
  Perdue sah prihatin karo omongane wong liyo, nanging dheweke ora bisa ngelingi yen ketemu dheweke sadurunge. Wong lanang iku nyekel tangane Nina kanthi kenceng, kaya kekasih pelindung, ora nuduhake musuhan, sanajan dheweke ngerti dheweke ora bakal nglilani dheweke lolos tanpa penyesalan sing signifikan.
  
  "Kancamu liyane, Perdue?" Sam takon karo nada caustic.
  
  "Ora, Sam," Perdue barked bali, nanging sadurunge bisa mbantah Sam kang Panyangka, Bloom ono wartawan langsung.
  
  "Aku dudu kancane, Pak Cleave. Ananging adhine ya raket...kenalan," Bloom mesem.
  
  Raine Perdue dadi pucet amarga kaget. Nina ambegan.
  
  "Dadi mangga coba njaga hubungan sing rukun ing antarane kita, ya?" Bloom mesem marang Sam.
  
  "Dadi iki carane sampeyan nemokake kita?" pitakone Nina.
  
  "Mesthi ora. Agatha ora ngerti ngendi sampeyan. Kita ketemu sampeyan liwat duweni saka Pak Cleave, "Bloom ngakoni, ngrasakake rasa ora percaya sing tuwuh ing Perdue lan Neene marang kanca wartawan.
  
  "Omong kosong!" - Sam seru. Dheweke ngamuk ndeleng reaksi kanca-kancane. "Aku ora ana hubungane karo iki!"
  
  "Tenan?" - takon Bloom karo grin setan. "Wesley, tuduhna."
  
  Nom-noman sing mlaku ing mburi karo asu kasebut manut. Dheweke ngetokake piranti saka kanthonge sing katon kaya ponsel tanpa tombol. Iki nggambarake tampilan sing kompak ing wilayah kasebut lan lereng ing saubengé kanggo makili terrain lan pungkasane dadi labirin struktur sing dilalui. Mung siji titik abang pulsated, alon obah ing sadawane koordinat salah siji garis.
  
  "Deleng," ujare Bloom, lan Wesley mandhegake Sam ing tengah-tengah. Titik abang mandheg ing layar.
  
  "Kowe bajingan!" Nina hissed ing Sam, sing geleng-geleng sirahe ora percoyo.
  
  "Aku ora ana hubungane karo iku," ujare.
  
  "Aneh, amarga sampeyan ana ing sistem pengawasan," ujare Perdue kanthi condescension sing nesu Sam.
  
  "Sampeyan lan adhine sing kurang ajar mesthi nandur iki ing aku!" Sam njerit.
  
  "Banjur kepiye wong-wong iki entuk sinyal? Iki kudu dadi salah sawijining pelacak, Sam, supaya katon ing layar. Ing ngendi maneh sampeyan bakal ditampilake yen sampeyan ora karo dheweke sadurunge?" Perdue ngeyel.
  
  "Aku ora ngerti!" Sam mbantah.
  
  Nina ora percaya karo kupinge. Bingung, dheweke meneng nyawang Sam, wong sing dipercaya uripe. Kabeh sing bisa ditindakake mung nolak keterlibatan apa wae, nanging dheweke ngerti yen karusakane wis rampung.
  
  "Saliyane iku, saiki kita kabeh ana ing kene. Luwih becik gotong royong supaya ora ana sing lara utawa tiwas," Bloom ngguyu.
  
  Dheweke seneng banget yen dheweke bisa ngatasi kesenjangan antarane kanca-kancane, ora percaya. Iku bakal nalisir gol yen kang dicethakaké ana sing Dhéwan iki nelusuri Sam nggunakake nanites ing awak padha karo sing ana ing awak Nina ing Belgia sadurunge Perdue menehi dheweke lan Sam bokor ngemot penangkal kanggo ingest.
  
  Sam ora percaya marang maksude Perdue lan ndadekake Nina percaya yen dheweke uga njupuk obat penawar. Nanging kanthi ora njupuk cairan sing bisa netralake nanites ing awak, Sam ora sengaja ngidini dewan kasebut kanthi gampang nemokake dheweke lan ngetutake dheweke menyang lokasi rahasia Erno.
  
  Saiki dheweke kanthi efektif diarani pengkhianat, lan dheweke ora duwe bukti sing nalisir.
  
  Wong-wong mau teka ing trowongan sing cetha lan ketemu ing ngarep lawang kubah ageng sing dibangun ing tembok ing ngendi trowongan kasebut rampung. Iku lawang werna abu-abu burem karo bolt Rusty ngamanake ing sisih lan ing tengah. Rombongan mandheg kanggo mriksa lawang gedhe ing ngarepe. Werna werna abu-abu-krim pucet, mung rada beda karo werna tembok lan lantai pipa. Sawise dipriksa kanthi luwih cetha, dheweke bisa nggawe silinder baja sing ngamanake lawang abot menyang pigura lawang ing sakubenge, dipasang ing beton sing kandel.
  
  "Pak Perdue, aku yakin sampeyan bisa mbukak iki kanggo kita," ujare Bloom.
  
  "Aku ragu," wangsulane Perdue. "Aku ora duwe nitrogliserin karo aku."
  
  "Nanging mesthine sampeyan duwe sawetara teknologi jenius ing tas sampeyan, kaya sing biasane sampeyan lakoni, kanggo nyepetake dalan sampeyan ing kabeh papan sing sampeyan nggolek irung?" Bloom ngeyel, swarane jelas dadi luwih musuhan amarga kasabarane saya tipis. "Tindakake kanggo wektu sing winates ..." ujare marang Perdue, lan nggawe ancaman sabanjure: "Tindakake kanggo adhine."
  
  Agatha bisa uga wis mati, pikire Perdue, nanging dheweke tetep lurus.
  
  Sanalika, kabeh asu limang wiwit katon agitated, squealing lan moaning nalika padha pindah saka sikil menyang sikil.
  
  "Ana apa, cah-cah?" - Wesley takon kewan, cepet-cepet kanggo calms wong mudhun.
  
  Rombongan padha nyawang, nanging ora weruh bebaya. Bingung, dheweke ndeleng asu-asu kasebut dadi rame banget, ngorok ing ndhuwur paru-paru sadurunge wiwit nguwuh ora mandheg.
  
  "Yagene dheweke nindakake iki?" pitakone Nina.
  
  Wesley geleng-geleng, "Dheweke krungu prekara sing ora bisa kita lakoni. Lan apa wae, kudu kuat!"
  
  Ketoke kewan-kewan kasebut banget jengkel karo nada subsonik sing ora bisa dirungokake manungsa, amarga dheweke wiwit nguwuh-uwuh, muter-muter ing panggonane. Siji mbaka siji, asu-asu mau wiwit mundur saka lawang kubah. Wesley whistled ing macem-macem variasi, nanging asu ora gelem manut. Padha nguripake lan mlayu, kaya Iblis ngoyak, lan cepet ilang ing tikungan ing kadohan.
  
  "Telpon aku paranoid, nanging iki minangka tandha manawa kita ana masalah," Nina nyathet, nalika wong liya katon bingung.
  
  Yost Bloom lan Wesley sing setya njupuk pistol saka ngisor jaket.
  
  "Apa sampeyan nggawa senjata?" Nina merengut kaget. "Lajeng kenapa kuwatir babagan asu?"
  
  "Amarga yen sampeyan dicelupake dening kewan galak, sampeyan bakal nggawe pati sampeyan ora sengaja lan apes, Dr. Gould. Ora bisa dilacak. Lan njupuk akustik kaya ngono mung bodho, "jelas Bloom kanthi santai, narik pemicu.
  
  
  Bab 32
  
  
  
  Rong dina sadurunge - Monkh Saridag
  
  
  "Lokasi diblokir," ujare peretas marang Ludwig Bern.
  
  Dheweke kerja awan lan wengi kanggo nemokake cara golek senjata sing dicolong sing dicolong saka geng renegade seminggu kepungkur. Dadi mantan anggota Black Sun, ora ana wong siji-sijia sing digandhengake karo geng kasebut sing dudu ahli ing pakaryane, mula bisa dimangerteni manawa ana sawetara ahli IT ing kana kanggo mbantu nglacak papan sing mbebayani. Longinus.
  
  "Sing pinunjul!" Bern nguwuh, noleh marang loro komandhane kanggo njaluk persetujuan.
  
  Salah sijine yaiku Kent Bridges, mantan SAS lan mantan anggota tingkat katelu Black Sun sing tanggung jawab kanggo amunisi. Sing liyane yaiku Otto Schmidt, sing uga dadi anggota tingkat katelu saka Black Sun sadurunge gabung karo brigade renegade, profesor linguistik terapan lan mantan pilot pesawat tempur saka Wina, Austria.
  
  "Nang endi dheweke saiki?" - Bridges takon.
  
  Peretas ngangkat alis: "Pancen, papan sing paling aneh. Miturut indikator serat optik sing disinkronake karo hardware Longinus, saiki ... ing ... Kastil Wewelsburg.
  
  Telu komandhan padha tukaran mata bingung.
  
  "Ing wayah bengi iki? Saiki durung esuk, ta, Otto?" - Bern takon.
  
  "Ora, kira-kira jam 5 esuk," wangsulane Otto.
  
  "Wewelsburg Castle durung mbukak, lan mesthi ora ana pengunjung sauntara utawa turis sing diidini ing wayah wengi," Bridges guyon. "Kados pundi anggenipun mrika? Yen ora... ana maling sing lagi mlebu Wewelsburg?"
  
  Kamar dadi sepi amarga kabeh wong ing njero mikirake panjelasan sing cukup.
  
  "Ora masalah," Bern dumadakan ngomong. "Sing penting kita ngerti ngendi iku. Aku dadi sukarelawan menyang Jerman kanggo njupuk. Aku bakal njupuk Alexander Arichenkov karo kula. Wong iki minangka pelacak lan navigator sing luar biasa.
  
  "Lakukake, Bern. Kaya biasane, priksa karo kita saben 11 jam. Lan yen sampeyan duwe masalah, kabari kita. Kita wis duwe sekutu ing saben negara ing Eropa Kulon yen sampeyan butuh bala, "ujare Bridges.
  
  "Bakal rampung".
  
  "Apa sampeyan yakin bisa dipercaya wong Rusia?" Otto Schmidt takon meneng.
  
  "Aku yakin bisa, Otto. Wong iki ora menehi alesan kanggo pracaya liyane. Kajaba iku, kita isih duwe wong sing nonton omahe kanca-kancane, nanging aku ragu yen bakal kedadeyan. Nanging, wektu sejarawan lan wartawan kanggo nggawa kita Renata wis entek. Iki luwih kuwatir tinimbang sing dakkarepake, nanging siji-sijine, "ujare Bern marang pilot Austria.
  
  "Setuju. Bon voyage, Bern, "tambah Bridges.
  
  "Matur nuwun, Kent. Kita budhal sak jam, Otto. Apa kowe siap?" - Bern takon.
  
  "Pancen. Ayo bali ancaman iki saka sapa sing bodho kanggo njaluk paws ing. Dhuh Gusti, manawi tiyang-tiyang wau sami mangertosi menapa ingkang saged dipuntindakaken!" Otto ngguyu.
  
  "Iki sing tak wedeni. Aku duwe perasaan dheweke ngerti persis apa sing bisa ditindakake.
  
  
  ***
  
  
  Nina, Sam lan Perdue ora ngerti suwene dheweke wis ana ing trowongan. Malah yen wis subuh, ora ana cara sing bisa ndeleng awan ing ngisor iki. Saiki dicekel ing gunpoint, padha ora ngerti apa padha njupuk piyambak menyang nalika padha ngadeg ing ngarepe buta, lawang brankas abot.
  
  "Pak. Perdue, yen sampeyan pengin," Yost Bloom nudged Perdue karo pistol kanggo mbukak vault karo blowtorch portabel, kang digunakake kanggo Cut mati segel ing kalen.
  
  "Pak Bloom, aku ora ngerti sampeyan, nanging aku yakin wong sing pinter sampeyan ngerti yen lawang kaya iki ora bisa dibukak nganggo piranti pathetic kaya iki," Perdue mbantah, sanajan dheweke tetep nada sing cukup.
  
  "Aja ngremehake aku, Dave," raine Bloom dadi adhem, "amarga aku dudu piranti cilik sampeyan."
  
  Sam ora ngece ing pilihan tembung sing aneh, sing biasane ndadékaké dheweke ngucap. Mripate peteng gedhe Nina nyawang Sam. Dheweke bisa ndeleng dheweke banget duka amarga ngiyanati sing katon nalika dheweke ora njupuk vial antidote sing diwenehake, nanging dheweke duwe alasan dhewe kanggo ora percaya karo Perdue sawise apa sing dilebokake ing Bruges.
  
  Perdue ngerti apa sing diomongake Bloom. Kanthi dipikir abot, dheweke narik spyglass kaya pena lan ngaktifake, nggunakake infra merah kanggo nemtokake kekandelan lawang. Dheweke banjur nempatake mripate menyang kaca cilik, nalika liyane saka grup ngenteni ing nunggu, isih Angker dening eerie kahanan sing asu barking edan adoh saka wong-wong mau.
  
  Perdue menet tombol kapindho nganggo driji, tanpa njupuk mripat saka teleskop, lan titik abang samar katon ing bolt lawang.
  
  "Pemotong laser," Wesley mesem. "Keren banget".
  
  "Mangga cepet, Pak Perdue. Lan yen sampeyan wis rampung, aku bakal nyingkirake alat sing apik iki," ujare Bloom. "Aku bisa nggunakake prototipe kasebut kanggo kloning dening kanca-kancaku."
  
  "Sapa sing bisa dadi kolega sampeyan, Pak Bloom?" Perdue takon nalika balok klelep menyang baja hard karo cemlorot kuning sing ndadekake iku ringkih marang impact.
  
  "Wong-wong sing padha karo sampeyan lan kanca-kanca nyoba uwal saka ing Belgia ing wayah wengi sampeyan ngirim Renata," ujare Bloom, cemlorot saka baja molten kerlip ing mripate kaya geni neraka.
  
  Nina ambegan lan nyawang Sam. Ing kene padha maneh ing perusahaan dewan, hakim sethitik kondhang saka pimpinan Black Sun, sawise Alexander wis thwarted sing ngrancang nilar saka pimpinan isin, Renata, sing bakal dibuwang dening wong-wong mau.
  
  Yen saiki wis ana ing papan catur, mesthine bakal kacau, pikir Nina, ngarep-arep yen Perdue ngerti ngendi Renata. Saiki dheweke kudu ngirim dheweke menyang dewan tinimbang mbantu Nina lan Sam nguripake dheweke menyang Brigade Renegade. Salah siji cara, Sam lan Nina ketemu piyambak ing posisi kompromi, anjog kanggo asil kalah.
  
  "Sampeyan nyewa Agatha kanggo golek buku harian," ujare Sam.
  
  "Ya, nanging iki meh ora kasengsem. Iku, minangka sampeyan ngomong, umpan lawas. Aku ngerti yen kita nyewa dheweke kanggo usaha kaya ngono, mesthi dheweke butuh bantuan adhine kanggo nemokake buku harian, padahal Pak Perdue minangka peninggalan sing digoleki, "jelas Bloom marang Sam.
  
  "Lan saiki kita kabeh kene, kita uga bisa ndeleng apa sing wis mburu kene cedhak Wewelsburg sadurunge kita rampung kita bisnis," Wesley ditambahake saka konco Sam.
  
  Ing kadohan, asu-asu nggerok lan ngrengek nalika turbin terus hum. Iki menehi Nina rasa wedi banget lan ora duwe pengarep-arep sing cocog karo sifate sing sedhih. Dheweke nyawang Yost Bloom lan, ora kaya biasane, ngontrol emosine: "Apa Agatha ora apa-apa, Pak Bloom? Apa dheweke isih ana ing perawatanmu?"
  
  "Ya, dheweke ana ing perawatan kita," wangsulane kanthi cepet kanggo ngyakinake dheweke, nanging meneng babagan kesejahteraan Agatha minangka pertanda sing ora becik. Nina nyawang Perdue. Lambene padha pursed ing konsentrasi ketok, nanging minangka mantan pacar, dheweke ngerti basa awak-Perdue upset.
  
  Lawang kasebut nggawe kringet sing nggumunake ing telenging labirin, mecah kasepen sing sepisanan nguwasani swasana surem iki nganti pirang-pirang dekade. Padha jumangkah bali minangka Perdue, Wesley, lan Sam di-push mbukak abot, lawang unsecured karo short jerks. Pungkasane, dheweke nyerah lan muter kanthi tabrakan menyang sisih liyane, ngetokake bledug pirang-pirang taun lan kertas kuning sing kasebar. Ora ana sing wani mlebu dhisik, senajan ruangan apak padha dipadhangi lampu tembok sing padha karo trowongan.
  
  "Ayo ndeleng apa sing ana ing njero," ujare Sam, karo nyekel kamera siap-siap. Bloom ngeculake Nina lan maju karo Perdue saka ujung tong sing salah. Nina ngenteni nganti Sam ngliwati dheweke sadurunge ngelus-elus tangane, "Arep apa?" Dheweke bisa ngomong yen dheweke nesu karo dheweke, nanging ana ing mripate dheweke ora gelem ngandel yen Sam bakal mimpin dewan kasebut kanthi sengaja.
  
  "Aku ing kene kanggo ngrekam panemuan kita, elinga?" - ngandika cetha. Dheweke waved kamera ing dheweke, nanging pandelengan diarahake dheweke menyang layar tampilan digital, ngendi dheweke bisa ndeleng sing lagi syuting captors sing. Yen perlu kanggo blackmail dewan, utawa bukti Photographic dibutuhake ing kahanan apa wae, Sam njupuk minangka akeh gambar saka wong-wong mau lan aktivitas sing sabisa nalika bisa ndalang kanggo nambani rapat iki minangka proyek normal.
  
  Nina manthuk-manthuk lan nututi dheweke menyang kamar sing kebak.
  
  Lantai lan temboke wis ubin, lan langit-langit dilapisi pirang-pirang pasang tabung neon, ngetokake cahya putih sing nggegirisi sing saiki wis suda dadi suar ing jero tutup plastik sing rusak. Para penjelajah sedhela lali sapa dheweke amarga kabeh padha gumun karo tontonan kanthi rasa gumun lan kagum.
  
  "Panggonan apa iku?" Wesley takon, njupuk piranti bedhah kadhemen, tarnished saka wadhah ginjel lawas. Ndhuwur dheweke, bisu lan mati, ngadeg lampu operasi bobrok, permeated karo web saka eras diklumpukake antarane extremes sawijining. Ana reregetan sing nggegirisi ing lantai ubin, sawetara sing katon kaya getih garing lan liyane sing katon kaya sisa-sisa wadhah kimia sing wis rada tertanam ing lantai.
  
  "Iku kaya sawetara jinis fasilitas riset," wangsulane Perdue, sing wis ndeleng lan ngatur bagean dhewe saka operasi padha.
  
  "Apa? Prajurit super? Ana akeh pratandha saka eksperimen ing wong, "Nina nyathet, meringis nalika ndeleng lawang kulkas sing rada mbukak ing tembok sing adoh. "Iki kulkas kamar mayat, ana sawetara tas mayat ditumpuk ing kana..."
  
  "Lan sandhangan robek," Yost nyathet saka ngendi dheweke ngadeg, ndeleng saka mburi sing katon kaya kranjang umbah-umbah. "Ya Allah, kain kuwi mambu telek. Lan blumbang getih gedhe ing endi kerah. Aku Dr. Gould bener - nyobi padha ing manungsa, nanging aku mangu padha rampung ing pasukan Nazi. Sandhangan ing kene katon kaya sing digunakake utamane dening tahanan kamp konsentrasi."
  
  Mripate Nina wungu karo mikir nalika nyoba ngeling-eling apa sing dheweke ngerti babagan kamp konsentrasi ing cedhak Wewelsburg. Kanthi nada alus, emosional lan simpatik, dheweke nuduhake apa sing dikawruhi babagan wong-wong sing nganggo sandhangan sing robek lan getihen.
  
  "Aku ngerti manawa para tahanan digunakake minangka buruh ing pambangunan Wewelsburg. Padha bisa banget uga wong Sam ngandika felt mudhun kene. Dheweke digawa saka Niederhagen, sawetara liyane saka Sachsenhausen, nanging kabeh padha dadi tenaga kerja kanggo mbangun apa sing dianggep luwih saka mung kastil. Saiki kita wis nemokake kabeh iki lan trowongan, kaya gosip kasebut bener, "ujare dheweke marang kanca-kancane.
  
  Wesley lan Sam katon banget ora nyaman ing lingkungane. Wesley nyabrang tangane lan ngusapake lengen sing adhem. Sam mung nggunakake kamera kanggo njupuk sawetara liyane gambar saka jamur lan teyeng ing kulkas kamar mayat.
  
  "Katon kaya digunakake kanggo luwih saka mung ngangkat abot," ujare Perdue. Dheweke nyingkirake jas lab sing digantung ing tembok lan nemokake ana retakan sing kandel ing tembok.
  
  "Cadhangake," dhawuhe, ora ana sing ngomong khusus.
  
  Wesley ngulungake senter, lan nalika Perdue mencorong menyang bolongan, dheweke kesel amarga bau banyu sing stagnant lan bosok balung lawas sing wis rusak ing njero.
  
  "Pengeran! Delengen iki!" dheweke watuk lan padha nglumpuk ngubengi bolongan kanggo nemokake sisa-sisa sing katon kaya rong puluh wong. Dheweke ngetung rong puluh tengkorak, nanging bisa uga luwih akeh.
  
  "Ana kasus ngendi sawetara wong Yahudi saka Salzkotten ngandika dikunci ing pakunjaran Wewelsburg ing pungkasan taun 1930-an,"Nina nyaranake nalika dheweke weruh. "Nanging dheweke dilaporake mengko ana ing kamp Buchenwald. Kacarita. Kita mesthi mikir yen guo sing dimaksud yaiku kubah ing ngisor Obergruppenführer Hersal, nanging mbok menawa iki panggonan iki!
  
  Kaget amarga dheweke nemokake apa sing ditemokake, rombongan kasebut ora ngelingi yen asu-asu sing terus-terusan ngguyu langsung mandheg.
  
  
  Bab 33
  
  
  Nalika Sam lagi motret pemandangan sing nggegirisi kasebut, rasa penasarane Nina dibuwang dening lawang liyane, macem-macem kayu sing biasane ana jendhela ing sisih ndhuwur sing saiki reged banget kanggo ndeleng. Ing sangisore lawang, dheweke weruh sinar cahya saka seri lampu sing padha sing madhangi kamar sing dienggoni.
  
  "Aja mikir babagan mlebu ing kana," ujare Jost sing dumadakan ing mburi dheweke kaget banget nganti serangan jantung. Nyekel tangane ing dhadha amarga kaget, Nina menehi Jost Bloom tampilan sing asring ditampa saka wanita - salah sawijining iritasi lan pasrah. "Ora tanpa aku dadi pengawalmu, ya," dheweke mesem. Nina bisa weruh yen anggota dewan Walanda ngerti dheweke menarik, luwih-luwih alesan kanggo nolak kemajuane sing sithik.
  
  "Kula saged, matur nuwun, Pak," dheweke nggodha lan narik gagang lawang. Butuh sawetara kasurung, nanging padha mbukak tanpa akeh gaweyan, malah karo teyeng lan ora digunakake.
  
  Nanging, kamar iki katon beda banget saka sing sadurunge. Iku sethitik luwih atraktif tinimbang kamar pati medical, nanging isih makaryakke aura Nazi foreboding.
  
  Isine buku-buku antik babagan kabeh saka arkeologi nganti okultisme, saka buku teks anumerta nganti Marxisme lan mitologi, kamar kasebut meh padha karo perpustakaan utawa kantor lawas, amarga meja gedhe lan kursi dhuwur-dhuwur ing pojok panggonan loro rak buku ketemu. Buku lan folder, malah kertas sing kasebar ing endi-endi, warnane padha amarga bledug.
  
  "Sam!" - dheweke nelpon. "Sam! Sampeyan kudu njupuk gambar iki!"
  
  "Lan apa sing arep sampeyan tindakake karo foto-foto iki, Pak Cleave?" Jost Bloom takon Sam nalika njupuk salah siji saka lawang.
  
  "Tindakake apa sing ditindakake para wartawan," ujare Sam kanthi bungah, "adol menyang penawar paling dhuwur."
  
  Bloom nguwatirake ngguyu sing cetha nuduhake ora setuju karo Sam. Dheweke nepuk tangane ing pundhake Sam: "Sapa sing kandha yen sampeyan bakal metu saka kene, bocah?"
  
  "Inggih, aku manggon ing wayahe, Pak Bloom, lan aku nyoba ora supaya assholes daya-luwe kaya sampeyan nulis takdir kanggo kula," Sam grinned smugly. "Aku bisa uga entuk dhuwit saka foto mayatmu."
  
  Tanpa bebaya, Bloom ngirim pukulan kuat menyang pasuryan Sam, nuthuk dheweke bali lan nuthuk dheweke menyang lemah. Nalika Sam tiba ing lemari baja, kamerane tiba ing lantai, ambruk ing impact.
  
  "Sampeyan lagi ngomong karo wong sing kuat lan mbebayani sing kebeneran duwe bal Scotch, bocah. Aja nganti lali bab iku!" Jost gludhug nalika Nina kesusu nulungi Sam.
  
  "Aku malah ora ngerti apa aku nulungi sampeyan," dheweke ngandika quietly, ngusapi irung getih. "Sampeyan nggawe kita dadi telek iki amarga sampeyan ora percaya karo aku. Sampeyan bakal percaya Trish, nanging aku dudu Trish, ta?"
  
  Omongane Nina gawe Sam kaget. "Enteni, apa? Aku ora percaya karo pacarmu, Nina. Sawise kabeh sing ditindakake, sampeyan isih percaya apa sing diomongake, nanging aku ora percaya. Lan apa kabeh iki dumadakan kedadeyan karo Trish?"
  
  "Aku ketemu memoar, Sam," Nina ngandika ing kuping, ngiringake sirahe maneh kanggo mungkasi getihen. "Aku ngerti aku ora bakal dadi dheweke, nanging sampeyan kudu ngeculake."
  
  Rahang Sam secara harfiah dropped. Dadi sing dimaksud dheweke ana ing omah! Ayo Trish lunga, dudu dheweke!
  
  Perdue lumaku karo bedhil Wesley terus-terusan nuding ing mburi, lan wayahe mung ilang.
  
  "Nina, apa kowe ngerti babagan kantor iki? Apa ana ing cathetan?" - Perdue takon.
  
  "Purdue, ora ana sing ngerti babagan papan iki. Kepiye carane iki bisa ana ing cathetan apa wae?" dheweke ilang.
  
  Jost mbelek-belek kertas ing meja. "Ana sawetara teks apokrifa ing kene!" dheweke ngumumake, katon kepincut. "Asli, kitab suci kuna!"
  
  Nina mlumpat lan melu dheweke.
  
  "Sampeyan ngerti, ing ruang paling ngisor menara kulon Wewelsburg ana brankas pribadi sing dipasang Himmler ing kana. Mung dheweke lan komandan kedhaton sing ngerti, nanging sawise perang, isine dicopot lan ora ditemokake, "ujare Nina karo ndeleng dokumen rahasia sing mung krungu ing legenda lan kode sejarah kuno. "Aku yakin iki dipindhah menyang kene. Aku malah arep ngomong ... "dheweke nguripake kabeh arah kanggo nliti umur sastra, "sing iki bisa uga dadi gudang. Maksudku, sampeyan weruh lawang sing kita lebokake.
  
  Nalika dheweke ndeleng mudhun ing laci mbukak, dheweke nemokake sawetara gulungan saka jaman kuna. Nina weruh yen Jost ora nggatekake, lan nalika dipriksa kanthi tliti, dheweke ngerti yen iku papirus sing padha karo buku harian kasebut. Nyuwek-nyuwek mburi nganggo driji-driji sing apik, dheweke rada mbukak lan maca apa-apa ing basa Latin sing nggawe ambegan - Alexandrina Bibliotes - Naskah saka Atlantis
  
  Apa iki? Dheweke nggawe manawa ora ana sing weruh dheweke nalika dheweke nyelehake gulungan kasebut menyang tas kanthi ati-ati.
  
  "Pak Bloom," ujare sawise njupuk gulungan kasebut, "bisa sampeyan ngandhani apa maneh sing ditulis ing buku harian babagan papan iki?" Dheweke katahan dheweke muni conversational, nanging wanted kanggo tetep wong dikuwasani lan nggawe sambungan liyane cordial antarane wong-wong mau, supaya dadi ora kanggo ngulungaké dheweke maksud kanggo wong.
  
  "Satemene, aku ora seneng banget karo codex, Dr. Gould. Keprigelanku mung nggunakake Agatha Perdue kanggo nggoleki wong iki," wangsulane karo manthuk menyang Perdue nalika wong liya ngrembug babagan umur ruangan kaset sing didhelikake lan isine. "Nanging sing menarik, yaiku apa sing ditulis ing endi wae sawise geguritan sing nggawa sampeyan menyang kene, sadurunge kita kudu ngatasi masalah kanggo ngrampungake."
  
  "Apa dheweke ngomong?" dheweke takon karo kapentingan feigned. Nanging apa kang ora sengaja marang Nina kasengsem dheweke mung ing istilah sajarah.
  
  "Klaus Werner minangka perencana kutha Cologne, apa sampeyan ngerti?" - dheweke takon. Nina manthuk. Dheweke terus: "Ing buku harian dheweke nulis yen dheweke bali menyang papan sing ditugasake ing Afrika lan bali menyang kulawarga Mesir sing duwe tanah sing diklaim wis ndeleng bandha donya sing apik banget iki, ya?"
  
  "Ya," wangsulane dheweke, nglirik Sam, sing lagi nyusoni bruises.
  
  "Dheweke pengin nyimpen dhewe, kaya sampeyan," Yost nyengir sinis. "Nanging dheweke butuh bantuan saka kolega, arkeolog sing kerja ing Wewelsburg, wong sing jenenge Wilhelm Jordan. Dheweke ngancani Werner minangka sejarawan kanggo njupuk bandha saka Mesir cilik nyekeli ing Aljazair, kaya sampeyan, "dheweke seneng mbaleni ngenyek. "Nanging nalika dheweke bali menyang Jerman, kancane, sing ing wektu iku ngurus penggalian ing sacedhake Wewelsburg atas jenenge Himmler lan Komisaris Tinggi SS, dheweke mendem lan nembak dheweke, njupuk rampokan sing kasebut ing ndhuwur. Werner isih ora disebutake langsung ing tulisane. Aku kira kita ora bakal ngerti apa dheweke.
  
  "Kasihan," Nina pura-pura simpati nalika atine deg-degan ing dhadhane.
  
  Dheweke ngarep-arep supaya bisa nyingkirake wong-wong sing kurang ramah iki luwih cepet tinimbang mengko. Swara sawetara taun kepungkur , Nina wis bangga dhéwé ing berkembang saka kurang ajar, sanajan pacifist, ilmuwan dadi saged bokong-kicker sing wong kang pinanggih wis nyetak dheweke menyang. Sawise dheweke bakal nganggep angsa dheweke wis masak ing kahanan kaya ngono, saiki dheweke mikir cara supaya ora ditangkep kaya-kaya diwenehi - lan pancen bener. Ing urip sing saiki urip, ancaman pati terus-terusan nyedhaki dheweke lan kanca-kancane, lan dheweke dadi peserta sing ora disengaja ing kegilaan saka main daya maniacal lan karakter sing surem.
  
  Srengenge turbin teka saka koridor - dadakan, bisu sing mbingungake, diganti mung karo singsot angin sing ngempet sing ngganggu trowongan kompleks. Wektu iki kabeh wong weruh, padha ndeleng siji liyane kanthi bingung.
  
  "Ana apa?" Wesley takon, pisanan ngomong ing kasepen mati.
  
  "Aneh yen sampeyan mung ngelingi rame sawise diredam, ta?" - ngandika swara saka kamar liyane.
  
  "Ya wis! Nanging saiki aku bisa krungu dhewe mikir, "ujare liyane.
  
  Nina lan Sam langsung ngerti swara kasebut lan padha madhep prihatin.
  
  "Wektu kita durung rampung, ta?" Sam takon Nina karo bisik-bisik banter. Ing tengah-tengah ekspresi bingung saka wong liya, Nina manthuk-manthuk marang Sam kanthi ora setuju. Wong loro ngerti swara Ludwig Bern lan kanca Alexander Arichenkov. Perdue uga ngerteni swarane wong Rusia.
  
  "Apa sing ditindakake Alexander ing kene?" takon Sam, nanging sadurunge bisa mangsuli, wong loro mlaku liwat lawang. Wesley nuding senjata marang Alexander, lan Jost Bloom kira-kira nyekel rambute Nina cilik lan dipencet moncong Makarov menyang candhi dheweke.
  
  "Mangga, aja," dheweke ngucap tanpa mikir. Pandangane Bern fokus marang wong Walanda.
  
  "Yen sampeyan cilaka Dr. Gould, aku bakal numpes kabeh kulawarga, Yost," Byrne dielingake tanpa mangu-mangu. "Lan aku ngerti ngendi dheweke."
  
  "Sampeyan kenal?" - Perdue takon.
  
  "Iki minangka salah sawijining pimpinan saka Monkh Saridag, Pak Perdue," wangsulane Alexander. Perdue katon pucet lan ora kepenak banget. Dheweke ngerti sebabe kru ana ing kene, nanging dheweke ora ngerti kepiye carane dheweke nemokake dheweke. Nyatane, kanggo pisanan ing urip, billionaire flamboyant lan carefree felt kaya cacing ing pancing; game adil kanggo njupuk banget jero menyang panggonan kang kudu ninggalake ana.
  
  "Ya, aku lan Jost ngladeni master sing padha nganti aku sadar lan mandheg dadi pion ing tangane wong bodho kaya Renata," Bern ngguyu.
  
  "Aku sumpah, aku bakal matèni dheweke," Jost mbaleni, babras Nina mung cukup kanggo nggawe dheweke njerit. Sam njupuk sikap nyerang, lan Jost langsung nesu karo wartawan: "Apa sampeyan pengin ndhelikake maneh, pendaki gunung?"
  
  "Jancok kowe, kontol keju! Rusak malah rambute ing sirahe lan aku bakal nyuwek kulit kurang ajar mati karo sing scalpel Rusty ing kamar liyane. Coba aku!" Sam barked, lan temenan iku.
  
  "Aku bakal ngomong yen sampeyan ana ing minoritas ora mung amarga wong, nanging uga amarga nasib ala, kanca," Alexander grinned, njupuk peserta metu saka kanthong lan cahya karo match. "Saiki cah lanang, lebokake gegamanmu utawa kita uga kudu masang tali ing sampeyan."
  
  Kanthi tembung kasebut, Alexander mbuwang limang kerah asu ing sikile Wesley.
  
  "Apa sing wis ditindakake marang asu-asuku?" dheweke njerit panas, urat bulged ing gulu, nanging Bern lan Alexander ora menehi perhatian marang dheweke. Wesley ngeculake safety ing pistole. Mripate kebak eluh lan lambene ndredheg ora karuan. Cetha kanggo saben wong sing nyekseni dheweke ora stabil. Bern nudhuhake mripate menyang Nina, tanpa sadar njaluk dheweke njupuk langkah pisanan kanthi manthuk sing ora katon. Dheweke mung ana ing bebaya langsung, mula dheweke kudu nglumpukake keberanian lan nyoba nyekel Bloom kanthi kaget.
  
  Sejarawan cantik njupuk wayahe kanggo ngelingi apa dheweke almarhum Val nate mulang dheweke nalika padha sparring kanggo dicokot. Kanthi rush adrenaline, dheweke awak wiwit obah, lan karo kabeh kekuatan dheweke Yanked lengen Bloom munggah dening sikut, meksa bedhil kanggo pointed mudhun. Perdue lan Sam bebarengan kesusu menyang Bloom, nuthuk wong mudhun karo Nina isih ing genggeman.
  
  A tembakan deafening rang metu ing trowongan ngisor Wewelsburg Castle.
  
  
  Bab 34
  
  
  Agatha Perdue nyusup ing lantai semen sing reged ing ruang paling ngisor ing ngendi dheweke tangi. Nyeri banget ing dhadhane minangka bukti cedera pungkasan sing ditanggung dening Wesley Bernard lan Jost Bloom. Sadurunge dilebokake rong peluru menyang awak, dheweke dilecehke dening Bloom nganti pirang-pirang jam nganti dheweke mati amarga lara lan getihen. Saklawasé urip, Agatha nggunakake upaya kanggo tetep obah ing dhengkul skinned menyang kothak cilik saka kayu lan plastik sing bisa ndeleng liwat getih lan luh ing mripate.
  
  Berjuang kanggo paru-paru kanggo nggedhekake, dheweke wheezed saben gerakan maju. Kothak switch lan arus ing tembok reged beckoned, nanging dheweke ora krasa yen dheweke bisa tekan adoh sadurunge lalen njupuk dheweke. Bolongan searing lan pulsating, unhealing ditinggalake dening peluru logam sing wis pierced ing daging dheweke diafragma lan iga ndhuwur bleed profusely, lan iku felt kaya paru-paru dheweke pincushions kanggo mancep railway.
  
  Ana jagad ing njaba ruangan, ora ngerti kahanane, lan dheweke ngerti dheweke ora bakal weruh srengenge maneh. Nanging siji-sijine pustakawan sing jenius ngerti yaiku manawa panyerang dheweke ora bakal urip maneh. Nalika dheweke ngancani adhine menyang bèntèng ing gunung ngendi Mongolia lan Rusia ketemu, padha sumpah bakal nggunakake senjata dicolong marang Dhéwan ing sembarang biaya. Tinimbang risiko Black Sun Renata liyane munggah ing panjalukan dewan yen padha dadi ora sabar ing panelusuran kanggo Mirela, David lan Agatha mutusaké kanggo dismantle dewan uga.
  
  Yen wis nyingkirake wong-wong sing milih mimpin Ordo Srengenge Ireng, mesthi ora ana sing milih pimpinan anyar nalika nyerahake Renata menyang Brigade Renegade. Lan cara sing paling apik kanggo nindakake iki yaiku nggunakake Longinus kanggo numpes kabeh bebarengan. Nanging saiki dheweke ngadhepi pati dhewe lan ora ngerti ngendi sedulure, utawa yen dheweke isih urip sawise Bloom lan kewan-kewane nemokake dheweke. Nanging, ditemtokake kanggo nindakake dicokot kanggo sabab umum, Agatha risked matèni wong resik, yen mung kanggo males awake dhewe. Kajaba iku, dheweke ora nate nglilani moral utawa emosi dheweke dadi luwih apik saka apa sing kudu ditindakake, lan dheweke bakal mbuktekake yen dina iki sadurunge dheweke ambegan pungkasan.
  
  Kanthi nganggep yen dheweke wis mati, dheweke mbuwang jas ing awak kanggo dibuwang nalika dheweke bali. Dheweke ngerti yen dheweke ngrancang golek sedulure lan meksa dheweke nyerah Renata sadurunge mateni dheweke lan banjur ngilangi Renata kanggo nyepetake introduksi pimpinan anyar.
  
  Kothak daya ngajak dheweke nyedhaki.
  
  Nggunakake kabel ing, dheweke bisa pangalihan saiki kanggo pemancar perak cilik sing Dave wis dibangun kanggo tablet dheweke digunakake minangka modem satelit bali ing Thurso. Kanthi rong driji sing rusak lan akeh kulit sing ambruk, Agatha ndudhuk kanthong jas sing dijahit kanggo narik locator cilik sing digawe dheweke lan sadulure sawise bali saka Rusia. Iki dirancang lan dirakit khusus kanggo spesifikasi Longinus lan dadi detonator remot. Dave lan Agatha dimaksudaké kanggo nggunakake iki kanggo numpes markas dewan ing Bruges, ngarep-arep kanggo ngilangke paling, yen ora kabeh, saka anggota.
  
  Nalika tekan kothak listrik, dheweke nyandhak ing prabot lawas sing rusak sing uga dibuwang ing kono lan dilalekake, kaya Agatha Perdue. Kanthi angel banget, dheweke nindakake sihir, mboko sithik lan kanthi ati-ati, ndedonga supaya dheweke ora mati sadurunge ngrampungake persiyapan kanggo njeblug superweapon sing katon ora pati penting sing wis dipasang ing Wesley Bernard sawise dheweke dirudopekso kaping pindho.
  
  
  Bab 35
  
  
  Sam showered Bloom karo jotosan nalika Nina dianakaké Perdue ing dheweke penyelundupan. Nalika bedhil Bloom mati, Alexander kesusu ing Wesley, njupuk peluru menyang Pundhak sadurunge Byrne kalah wong enom mudhun lan kalah wong metu. Perdue ditembak ing pupu kanthi bedhil Bloom sing diarahake mudhun, nanging dheweke sadar. Nina disambungake Piece saka kain watara kang wentis, kang nyuwek menyang ngudani kanggo mungkasi getihen kanggo saiki.
  
  "Sam, sampeyan bisa mandheg saiki," ujare Bern, narik Sam saka awak Jost Bloom sing lemes. Iku felt apik kanggo njaluk malah, Sam panginten, lan menehi piyambak jotosan liyane sadurunge ngidini Bern kanggo ngangkat wong saka lemah.
  
  "Enggal kita urus. Sanalika kabeh wong bisa tenang, "ujare Nina Perdue, nanging ngarahake tembunge marang Sam lan Bern. Alexander lungguh ing tembok cedhak lawang karo Pundhak getihen, looking for a flask karo elixir ing kanthong jas.
  
  "Apa sing kudu kita lakoni karo dheweke saiki?" - Sam takon Bern, wiping kringet saka pasuryan.
  
  "Kaping pisanan, aku pengin mbalekake barang sing dicolong saka kita. Banjur kita bakal nggawa dheweke menyang Rusia minangka sandera. Dheweke bisa menehi akeh informasi babagan tumindak Sun Ireng lan menehi informasi babagan kabeh institusi lan anggota sing durung ngerti, "jawab Bern, strapping Bloom mudhun saka bangsal medis ing jejere.
  
  "Kok tekan kene?" pitakone Nina.
  
  "pesawat kab. Nalika kita ngomong, ana pilot nunggu aku ing Hannover. Kenapa?" dheweke mrengut.
  
  "Inggih, kita ora bisa nemokake item sing dikirim kita bali menyang sampeyan," dheweke marang Byrne karo sawetara prihatin, "lan aku kepingin weruh apa sing sampeyan tindakake kene; Kepiye carane sampeyan nemokake kita?
  
  Bern geleng-geleng kepala, eseman alus muter ing lambé ing tact disengojo karo kang wadon ayu takon dheweke pitakonan. "Aku yakin ana sawetara sinkronisasi. Sampeyan ngerti, Alexander lan aku ana ing dalan sing dicolong saka Brigade pas sampeyan lan Sam lunga ing perjalanan sampeyan.
  
  Dheweke jongkok ing sandhinge. Nina bisa ngomong yen dheweke curiga ana apa-apa, nanging rasa tresna marang dheweke nyegah dheweke ora ilang sikap tenang.
  
  "Sing nggegirisi aku, mula kita mikir sampeyan lan Sam ana hubungane karo iki. Nanging Alexander ing kene ngyakinake kita yen ora, lan kita percaya marang dheweke, isih ngetutake sinyal saka Longinus, sing kudu kita temokake, nanging wong-wong sing, kita yakin, ora ana hubungane karo nyolong, "ujare.
  
  Nina krasa atine mlumpat wedi. Kabecikan sing tansah dirasakake Ludwig kanggo dheweke wis ilang, ing swara lan mripate sing nyawang dheweke kanthi nistha. "Saiki dakkandhani, Dr. Gould, aku kudu mikir apa?"
  
  "Ludwig, kita ora ana hubungane karo maling!" - dheweke protes, kasebut kanthi teliti, nonton dheweke muni.
  
  "Kapten Burn luwih disenengi, Dr. Gould," dheweke langsung nyentak. "Lan aja nyoba nggawe aku katon kaya wong gemblung kaping pindho."
  
  Nina nyawang Alexander kanggo dhukungan, nanging dheweke ora sadar. Sam geleng-geleng kepala, "Dheweke ora ngapusi sampeyan, Kapten. Kita mesthi ora ana hubungane karo iki.
  
  "Banjur kepiye kedadeyan Longinus ana ing kene?" Bern nggerus marang Sam. Dheweke ngadeg lan nguripake kanggo ngadhepi Sam, dhuwur imposing ing pose menacing lan mripat es. "Iki nggawa kita langsung menyang sampeyan!"
  
  Purdue wis ora tahan maneh. Dheweke ngerti sing bener, lan saiki, maneh amarga dheweke, Sam lan Nina digoreng, uripe maneh ing bebaya. Gagap amarga lara, dheweke ngangkat tangan kanggo narik perhatian Bern: "Iki dudu pakaryan Sam utawa Nina, Kapten. Aku ora ngerti kepiye Longinus nggawa sampeyan mrene, amarga dheweke ora ana ing kene.
  
  "Kowe kok ngerti?" Bern takon sternly.
  
  "Amarga aku sing nyolong," Perdue ngakoni.
  
  "Duh Gusti Yesus!" - Nina nguwuh, mbuwang sirahe maneh kanthi ora percaya. "Sampeyan ora bisa serius."
  
  "Ana endi?" - Bern bengok-bengok, fokus ing Perdue kaya manuk hering nunggu rattle mati.
  
  "Iki karo mbakyuku. Nanging aku ora ngerti ngendi dheweke saiki. Nyatane, dheweke nyolong saka aku nalika dheweke ninggalake kita ing Cologne, "ujare, nggeguyu sirahe babagan absurditas kasebut.
  
  "Duh Gusti, Purdue! Apa maneh sing didhelikake?" - Nina njerit.
  
  "Aku wis ngomong ngono," ujare Sam kanthi tenang marang Nina.
  
  "Aja, Sam! Aja ngono wae!" - Dheweke dielingake lan ngadeg saka ing Perdue. "Sampeyan bisa ngatasi masalah iki, Purdue."
  
  Wesley metu saka ngendi wae.
  
  Dheweke nyemplungake bayonet sing rusty menyang wetenge Bern. Nina njerit. Sam ditarik dheweke metu saka gawe piala minangka Wesley kapandeng Bern terus ing mata karo grimace maniacal. Panjenenganipun ditarik baja getih metu saka vakum nyenyet awak Bern lan plunged maneh ing kaping pindho. Perdue mlaku kanthi cepet kanthi sikil siji nalika Sam nyekel Nina cedhak karo dheweke, pasuryane dikubur ing dhadhane.
  
  Nanging Bern dadi luwih kuwat tinimbang sing dikarepake Wesley. Dheweke nyekel gulune wong enom lan mbuwang wong loro menyang rak buku kanthi pukulan sing kuat. Kanthi grumbulan ngamuk, dheweke nyuwil lengen Wesley kaya ranting, lan wong loro kasebut perang ing lemah. Swara kasebut ndadekake Bloom metu saka stupor. Guyune klelep lara lan perang antarane wong loro ing lantai. Nina, Sam lan Perdue frowned ing reaksi, nanging ora digatèkaké. Dheweke mung terus ngguyu, ora peduli karo nasibe dhewe.
  
  Bern kelangan kemampuan kanggo ambegan, tatune banjir celonone lan sepatu bot. Krungu Nina nangis, nanging dheweke ora duwe wektu kanggo ngujo kaendahan dheweke ing pungkasan wektu - dheweke kudu mateni.
  
  Kanthi jotosan remuk ing gulu Wesley, kang immobilized wong enom syaraf, nggumunke wong kanggo cepet, mung cukup dawa kanggo break gulu. Bern ambruk dhengkul, krasa uripe mlumpat. ngguyu Bloom sing ngganggu narik perhatiane.
  
  "Mangga mateni dheweke uga," ujare Perdue lirih.
  
  "Sampeyan mung mateni asistenku, Wesley Bernard!" Bloom mesem. "Dheweke digedhekake dening wong tuwa angkat ing Black Sun, sampeyan ngerti, Ludwig? Dheweke pancen apikan supaya dheweke tetep dadi bagian saka jeneng asline, Bern.
  
  Bloom bledosan ngguyu nyaring sing nggawe nepsu kabeh wong ing kuping, nalika mripate Burn sing mati klelep ing luh bingung.
  
  "Sampeyan mung mateni anake dhewe, bapak," Bloom chuckled. Medeni iki banget kanggo Nina.
  
  "Nyuwun pangapunten, Ludwig!" - dheweke wailed lan terus tangané, nanging ora ana apa-apa kiwa ing Bern. Awake sing kuwat ora bisa nahan kepinginan kanggo mati, lan dheweke mberkahi awake dhewe karo pasuryan Nina sadurunge cahya pungkasane ilang saka mripate.
  
  "Apa sampeyan ora bungah Wesley wis mati, Pak Perdue?" Bloom ngarahake racun ing Perdue. "Mesthi wae, sawise tumindak sing ora bisa dicritakake marang adhine sadurunge dheweke ngrampungake asu kasebut!" Dheweke ngguyu.
  
  Sam nyekel bookend timbal saka beting konco wong. Dheweke mlaku nyedhaki Bloom lan ngedhunake barang sing abot menyang tengkorak tanpa ragu-ragu utawa getun. Balunge retak nalika Bloom ngguyu, lan swara sing nguwatirake metu saka cangkeme amarga masalah otak bocor ing pundhake.
  
  Mripate Nina sing abang nyawang Sam kanthi rasa syukur. Kanggo bagean, Sam katon kaget karo tumindake dhewe, nanging ora ana sing bisa ditindakake kanggo mbenerake. Perdue pindah kanthi ora kepenak, nyoba menehi wektu kanggo Nina kanggo nangisi Bern. Sawise nguntal kapitunane dhewe, dheweke pungkasane ujar, "Yen Longinus ana ing antarane kita, luwih becik lunga. Saiki. Dewan bakal weruh manawa cabang Walanda durung ndhaptar lan bakal teka nggoleki.
  
  "Bener," ujare Sam, lan dheweke ngumpulake kabeh sing bisa disimpen saka dokumen lawas. "Lan ora sedetik maneh, amarga turbin mati iki minangka salah siji saka rong piranti cilik sing njaga aliran listrik. Lampu bakal cepet mati lan kita wis rampung.
  
  Perdue mikir cepet. Agatha kagungan Longinus. Wesley mateni dheweke. Tim kasebut nglacak Longinus ing kene, lan dheweke nggawe kesimpulan. Dadi Wesley mesthi duwe bedhil lan wong bodho iki ora ngerti dheweke duwe?
  
  Sawise nyolong senjata sing dikarepake lan ditangani, Perdue ngerti apa sing katon, lan apa maneh, dheweke ngerti carane ngeterake kanthi aman.
  
  Dheweke nggawa Alexander menyang pikirane lan njupuk sawetara bandage sing dibungkus plastik sing bisa ditemokake ing lemari medis. Sayange, akeh instrumen bedah sing reged lan ora bisa digunakake kanggo nambani tatu Perdue lan Alexander, nanging luwih penting kanggo metu saka labirin infernal Wewelsburg dhisik.
  
  Nina mesthekake kanggo nglumpukake kabeh gulungan sing bisa ditemokake, yen isih ana peninggalan donya kuna sing ora ana regane sing kudu disimpen. Sanajan dheweke lara kanthi rasa jijik lan sedhih, dheweke ora bisa ngenteni kanggo njelajah bandha esoterik sing ditemokake ing lemari rahasia Heinrich Himmler.
  
  
  Bab 36
  
  
  Ing wayah wengi, dheweke kabeh wis metu saka Wewelsburg lan arep menyang landasan udara ing Hannover. Alexander mutusaké kanggo katon adoh saka kanca-kancane amarga padha apikan banget kanggo nyakup awake semaput ing uwal saka trowongan lemah. Dheweke tangi sakdurunge metu saka gapura sing wis dicopot dening Perdue nalika teka, krasa pundhake Sam nyengkuyung awak sing lemes ing guwa-guwa sing surem nalika Perang Dunia II.
  
  Mesthine, ragad sing ditawakake Dave Perdue uga ora ngrusak rasa kesetiaane, lan dheweke mikir yen luwih becik tetep ana ing sih-rahmat kru kanthi mbukak umum. Padha dimaksudaké kanggo ketemu Otto Schmidt ing landasan lan hubungi komandan brigade liyane kanggo instruksi luwih.
  
  Nanging, Perdue tetep meneng babagan tawanan ing Thurso, sanajan dheweke nampa pesen anyar sawise muzzled asu kasebut. Iki kegilaan. Saiki dheweke wis kelangan adhine lan Longinus, dheweke kehabisan kertu amarga pasukan lawan nglumpuk nglawan dheweke lan kanca-kancane.
  
  "Iki dheweke!" Alexander nuding Otto nalika tekan Bandara Hannover ing Langenhagen. Dheweke lungguh ing restoran nalika Alexander lan Nina nemokake dheweke.
  
  "Dr. Gould!" bengak-bengok bungah nalika weruh Nina. "Sugeng rawuh malih."
  
  Pilot Jerman iku wong sing ramah banget, lan dheweke minangka salah sawijining pejuang brigade sing mbela Nina lan Sam nalika Bern nuduh dheweke nyolong Longinus. Kanthi angel banget, dheweke ngandhani kabar sedih marang Otto lan nyritakake kanthi ringkes apa sing kedadeyan ing pusat riset.
  
  "Lan sampeyan ora bisa nggawa awak?" akhire dheweke takon.
  
  "Ora, Herr Schmidt," Nina campur tangan, "kita kudu metu sadurunge senjata mbledhos." Kita isih ora ngerti yen njeblug. Aku menehi saran supaya sampeyan ora ngirim luwih akeh wong ing kana kanggo njupuk awak Bern. Mbebayani banget."
  
  Dheweke ngrungokake bebaya Nina, nanging cepet-cepet ngubungi kancane Bridges kanggo menehi informasi babagan status lan kelangan Longinus. Nina lan Alexander ngenteni kanthi cemas, ngarep-arep Sam lan Perdue ora bakal kehabisan sabar lan gabung sadurunge nggawe rencana tumindak kanthi bantuan Otto Schmidt. Nina ngerti yen Perdue bakal nawarake kanggo mbayar Schmidt kanggo masalahe, nanging dheweke rumangsa ora cocog sawise Perdue ngakoni nyolong Longinus ing wiwitan. Alexander lan Nina nggawe persetujuan kanggo njaga kasunyatan iki kanggo awake dhewe.
  
  "Oke, aku njaluk laporan status. Minangka komandan kanca, aku duwe wewenang kanggo nindakake apa wae sing dakanggep perlu, "ujare Otto nalika bali saka gedhong saka ngendi dheweke nelpon pribadi. "Aku pengin sampeyan ngerti yen kelangan Longinus lan isih ora bisa nyedhaki nyekel Renata ora cocog karo aku ... kita. Nanging amarga aku percaya karo sampeyan, lan amarga sampeyan ngandhani yen aku bisa lolos, aku mutusake kanggo nulungi sampeyan..."
  
  "Oh, matur nuwun!" Nina ambegan lega.
  
  "NANGING..." sambunge, "Aku ora bali menyang Mönkh Saridag tangan kosong, dadi ora nglilani kowe. Kanca-kancamu, Alexander, isih duwe jam pasir sing wedhi cepet metu. Sing durung owah. Apa aku wis jelas?"
  
  "Inggih, Pak," wangsulane Alexander, nalika Nina manthuk matur nuwun.
  
  "Saiki critakna babagan wisata sing sampeyan sebutake, Dr. Gould," ujare marang Nina, ngalih ing kursi kanggo ngrungokake kanthi temenan.
  
  "Aku duwe alesan kanggo pracaya yen aku wis nemokake tulisan-tulisan kuna, sing kuna kaya Gulungan Laut Mati," dheweke miwiti.
  
  "Apa aku bisa ndeleng dheweke?" - Otto takon.
  
  "Aku luwih seneng nuduhake dheweke menyang sampeyan ing papan sing luwih ... pribadi?" Nina mesem.
  
  "Digawe. Kita arep menyang ngendi?"
  
  
  ***
  
  
  Kurang saka telung puluh menit mengko, Jet Ranger Otto karo papat penumpang - Perdue, Alexander, Nina lan Sam - tumuju ing Thurso. Dheweke bakal nginep ing Estate Perdue, panggonan Miss Maisie nyusoni tamu saka ngipi elek tanpa ngerti sapa-sapa kajaba Perdue lan kang disebut housekeeper. Perdue ngusulake yen iki bakal dadi lokasi sing paling apik amarga bakal nyedhiyakake laboratorium darurat ing ruang paling ngisor ing ngendi Nina bisa tanggal karbon ing gulungan sing ditemokake, kanthi ilmiah dating basis organik parchment kanggo verifikasi keasliane.
  
  Kanggo Otto, ana janji kanggo njupuk soko saka Discovery, sanajan Perdue ngrancang kanggo njaluk nyisihaken saka aset banget larang lan ngganggu luwih cepet tinimbang mengko. Kaping pisanan, dheweke kepengin weruh kepiye panemune Nina.
  
  "Dadi sampeyan mikir iki minangka bagean saka Gulungan Laut Mati?" Sam takon dheweke nalika dheweke nyiyapake peralatan sing Perdue wis diselehake ing pembuangan dheweke, nalika Perdue, Alexander lan Otto njaluk bantuan saka dhokter lokal kanggo nambani wounds peluru tanpa takon kakehan pitakonan.
  
  
  Bab 37
  
  
  Bu Maisie mlebu ruang paling ngisor karo nggawa nampan.
  
  "Apa sampeyan pengin teh lan cookie?" dheweke mesem marang Nina lan Sam.
  
  "Matur nuwun, Bu Maisie. Lan mangga, yen sampeyan butuh bantuan ing pawon, aku bakal nglayani sampeyan, "ujare Sam karo pesona lanang sing khas. Nina mesam-mesem karo nyetel scanner.
  
  "Oh, matur nuwun, Pak Cleave, nanging aku bisa ngatasi dhewe," Maisie njamin dheweke, menehi Nina katon medeni playful sing nyabrang pasuryane, ngelingi bilai pawon Sam nyebabake pungkasan wektu dheweke mbantu dheweke nggawe sarapan. . Nina nundukake raine kanggo cekikikan.
  
  Kanthi tangan sing nganggo sarung tangan, Nina Gould ngangkat gulungan papirus pisanan kanthi lembut.
  
  "Dadi sampeyan mikir iki gulungan sing padha sing tansah kita waca?" - Sam takon.
  
  "Ya," Nina mesem, raine sumringah amarga bungah, "lan saka basa Latinku sing karat, aku ngerti yen telu iki utamane minangka Gulungan Atlantis sing angel dipahami!"
  
  "Atlantis, kaya ing bawana cekung?" takon, ngintip saka mburi mobil kanggo ndeleng teks kuna ing basa asing, ditulis ing tinta ireng luntur.
  
  "Bener," wangsulane, fokus nyiapake perkamen sing rapuh kanggo tes.
  
  "Nanging sampeyan ngerti sing paling iki spekulasi, malah kang banget orane, ora kanggo sebutno ngendi kang," ngandika Sam, condong ing meja kanggo nonton dheweke trampil karya.
  
  "Ana akeh kebetulan, Sam. Akeh budaya sing ngemot doktrin sing padha, legenda sing padha, apa maneh negara-negara sing dipercaya ngubengi bawana Atlantis duwe arsitektur lan zoologi sing padha, "ujare. "Pateni lampu ing kana, please."
  
  Dheweke mlaku menyang switch lampu nduwur sirah utama lan adus ruang paling ngisor ing cahya surem saka rong lampu ing sisih ngelawan saka kamar. Sam mirsani dheweke karya lan ora bisa bantuan nanging aran admiration telas kanggo dheweke. Dheweke ora mung tahan kabeh beboyo sing Perdue lan panyengkuyung kapapar wong, nanging uga maintained profesionalisme dheweke, tumindak minangka pelindung kabeh ngurmati sajarah. Dheweke ora tau mikir babagan njupuk peninggalan sing ditangani utawa njupuk kredit kanggo panemuan sing digawe, menehi risiko urip kanggo mbukak kaendahan masa lalu sing ora dingerteni.
  
  Dheweke kepingin weruh carane dheweke felt nalika dheweke katon ing wong saiki, isih ambruk antarane tresna marang lan ndeleng wong minangka sawetara jenis pengkhianat. Sing terakhir ora digatekake. Sam nyadari yen Nina nganggep dheweke ora percaya kaya Perdue, nanging dheweke pancen cedhak karo wong loro kasebut, mula dheweke ora bakal bisa ninggalake.
  
  "Sam," swarane dheweke metu saka kontemplasi bisu, "Apa sampeyan bisa nyelehake iki maneh ing gulungan kulit? Yaiku, sawise nganggo sarung tangan!" Dheweke ngoyak-oyak isi tas dheweke lan nemokake kothak sarung tangan bedah. Dheweke njupuk sepasang lan sijine ing ceremoniously, mesem ing dheweke. Dheweke nyerahake gulungan kasebut. "Terusake telusuran lisan nalika sampeyan mulih," dheweke mesem. Sam chuckled nalika kang kasebut kanthi teliti, sijine gulung menyang rol kulit lan kasebut kanthi teliti, disambungake ing njero.
  
  "Apa sampeyan mikir kita bakal bisa mulih tanpa kudu nonton mburi?" dheweke takon kanthi cathetan sing luwih serius.
  
  "Muga-muga. Sampeyan ngerti, looking bali, Aku ora bisa pracaya sing ancaman paling gedhe sapisan Matlock lan condescension sexist ing universitas, "dheweke ngelingi karir akademisi ing panuntun dhumateng sundel manungsa waé pretentious sing njupuk kredit kanggo kabeh prestasi minangka dhewe. kanggo tujuan publisitas nalika dheweke lan Sam pisanan ketemu.
  
  "Aku kangen Bruich," Sam cemberut, nangis ora ana kucing sing ditresnani, "lan siji liter bir karo Paddy saben malem Jum'at. Dhuh Gusti, rasane kaya umure adoh saka jaman semana, ta?"
  
  "Ya wis. Iku meh kaya yen kita urip loro ing siji, apa ora? Nanging ing tangan liyane, kita ora bakal ngerti setengah saka apa sing kita duwe, lan ora bakal nemu malah ons saka iku apik tenan kita duwe, yen kita padha ora dibuwang ing urip iki, huh? dheweke consoled wong, sanajan, ing bebener, dheweke bakal bali dheweke boring memulang urip kanggo nyaman, orane aman ing deg-degan.
  
  Sam manthuk, setuju karo iki 100 persen. Ora kaya Nina, dheweke percaya yen ing urip sadurunge dheweke wis digantung saka tali sing digantung ing pipa jedhing. Pikiran babagan urip sing meh sampurna karo almarhum tunangane, sing saiki wis tilar donya, bakal ngganggu dheweke saben dina yen dheweke isih kerja dadi wartawan lepas kanggo macem-macem publikasi ing Inggris, kaya sing wis direncanakake miturut saran saka terapis. .
  
  Ora ana sangsi yen apartemene, sing kerep mabuk lan jaman biyen, saiki wis ngetutake dheweke, dene saiki dheweke ora duwe wektu kanggo mikir babagan masa lalu. Saiki dheweke kudu nonton langkahe, sinau kanthi cepet ngadili wong lan tetep urip kanthi biaya apa wae. Dheweke ora seneng ngakoni, nanging Sam luwih milih ana ing bebaya tinimbang turu ing geni rasa welas asih.
  
  "Kita butuh ahli basa, penerjemah. Dhuh Gusti, kita kudu milih wong liyo sing bisa dipercaya maneh, "dheweke ngempet karo tangane ngusap rambute. Iki dumadakan ngelingake Sam marang Trish; cara dheweke kerep twirled curl keblasuk watara dheweke driji, saéngga kanggo tiba maneh menyang Panggonan sawise dheweke ditarik nyenyet.
  
  "Lan sampeyan yakin manawa gulungan kasebut kudu nuduhake lokasi Atlantis?" dheweke mrengut. Konsep iki adoh banget kanggo Sam kanggo mangerteni. Ora nate percaya karo teori konspirasi, dheweke kudu ngakoni akeh inkonsistensi sing ora dipercaya nganti dheweke ngalami langsung. Nanging Atlantis? Miturut Sam, iku sawetara jenis kutha sajarah sing banjir.
  
  "Ora mung lokasi, nanging dikandhakake manawa Scrolls of Atlantis nyathet rahasia peradaban maju sing maju banget ing jamane sing didunungi dening wong-wong sing dianggep mitologi saiki minangka dewa lan dewi. Dikandhakake yen wong-wong Atlantis duwe intelijen lan metodologi sing unggul, mula dheweke dianggep mbangun piramida ing Giza, Sam, "ujare. Dheweke bisa ndeleng yen Nina ngentekake wektu akeh ing legenda Atlantis.
  
  "Dadi kudu ana ing ngendi?" pitakone. "Apa sing bakal ditindakake dening Nazi karo tanah sing tenggelam? Apa ora padha marem kanthi nguwasani kabeh budaya sing ana ing sadhuwure banyu?"
  
  Nina miringake sirahe menyang sisih lan sighed ing cynicism kang, nanging nggawe dheweke mesem.
  
  "Ora, Sam. Aku mikir apa sing padha sawise ditulis nang endi wae ing gulungan kasebut. Akeh panjelajah lan filsuf wis spekulasi babagan posisi pulo kasebut, lan umume setuju manawa ana ing antarane Afrika lor lan patemon Amerika, "dheweke menehi ceramah.
  
  "Pancen gedhe banget," ujare, mikir babagan bagean gedhe saka Samudra Atlantik sing ditutupi dening daratan siji.
  
  "Wis. Miturut tulisan Plato, lan sabanjure teori-teori liyane sing luwih modern, Atlantis minangka alesan kenapa akeh bawana sing beda-beda duwe gaya bangunan lan fauna sing padha. Kabeh iki asale saka peradaban Atlantis, sing nyambungake bawana liyane, "ujare.
  
  Sam mikir sedhela. "Dadi apa sing dikarepake Himmler?"
  
  "Kawruh. kawruh majeng. Ora cukup yen Hitler lan asu-asune ngira yen ras unggul iku keturunan saka sawetara jenis liyane. Bisa uga dheweke ngira yen iki sejatine wong Atlantis, lan dheweke bakal duwe rahasia sing ana gandhengane karo teknologi canggih lan liya-liyane, "dheweke spekulasi.
  
  "Iki bakal dadi teori sing nyata," Sam setuju.
  
  Kasepen suwé, lan mung mobil nyuwil kasepen. Dheweke nggawe kontak mata. Iku wayahe langka piyambak, nalika padha ora kaancam bakal punah, lan ing perusahaan campuran. Nina weruh ana sing ngganggu Sam. Sanadyan dheweke kepengin ngilangi pengalaman sing gawe kaget, dheweke ora bisa nahan rasa penasarane.
  
  "Ana apa, Sam?" - dheweke takon meh involuntarily.
  
  "Sampeyan mikir aku kepengin banget karo Trish maneh?" - dheweke takon.
  
  "Aku iya," Nina nudhuhake mripate menyang lantai, clasping dheweke tangan ing ngarepe dheweke. "Aku weruh tumpukan cathetan lan kenangan sing apik iki lan aku ...
  
  Sam mlaku nganti dheweke ing cahya alus saka ruang paling ngisor dreary lan ditarik dheweke menyang kiyat. Dheweke ngidini dheweke. Ing wektu iki, dheweke ora preduli apa sing ditindakake utawa sepira dheweke kudu percaya yen dheweke ora sengaja mimpin dewan kasebut ing Wewelsburg. Saiki, ing kene, dheweke mung Sam - Sam.
  
  "Cathetan babagan kita-Trish lan aku-ora kaya sing sampeyan pikirake," bisik dheweke nalika driji muter ing rambute, cradling mburi sirahe nalika lengen liyane iki kebungkus tightly watara dheweke langsing bangkekan. Nina ora gelem ngrusak wayahe kanthi mangsuli. Dheweke pengin dheweke terus. Dheweke kepengin ngerti babagan apa. Lan dheweke kepengin krungu langsung saka Sam. Nina mung meneng lan nglilani dheweke ngomong, nikmati saben wayahe sing larang karo dheweke; nyedhot ambune cologne lan pelembut kain saka sweter, anget awak ing jejere dheweke lan irama jantung sing adoh ing njero dheweke.
  
  "Iku mung buku," ujare dheweke, lan dheweke bisa krungu dheweke mesem.
  
  "Maksudmu opo?" dheweke takon, frowning ing wong.
  
  "Aku nulis buku kanggo penerbit London babagan kabeh sing kedadeyan, wiwit aku ketemu Patricia nganti ... uga, sampeyan ngerti," jlentrehe. Mripate coklat peteng saiki katon ireng, lan siji-sijine titik putih yaiku glimmer cahya sing nggawe dheweke katon urip - urip lan nyata.
  
  "Duh Gusti, aku rumangsa bodho banget," dheweke moaned lan dipencet bathuk dheweke kuwat menyang kothong otot kang dodo. "Aku wis rusak banget. Aku panginten...oh sial, Sam, aku njaluk ngapura," dheweke whimpered bingung. Dheweke grinned ing respon dheweke lan ngangkat raine kanggo kang, tanduran jero, Kiss sensual ing lambé. Nina krasa atine deg-degan, banjur rada ngeluh.
  
  Perdue ngguyu. Dheweke ngadeg ing ndhuwur undhak-undhakan, condong ing tebu kanggo nyelehake paling bobot ing sikil sing tatu.
  
  "Kita bali lan kita wis ndandani kabeh," ujare karo mesem rada kalah nalika ndeleng wayahe romantis.
  
  "Purun!" - Sam seru. "Tebu iki piye wae menehi tampilan sing canggih, kaya penjahat James Bond."
  
  "Matur nuwun, Sam. Aku milih kanggo alasan iki. Ana cutlass sing didhelikake ing njero, sing bakal daktuduhake mengko," Perdue nglirik tanpa akeh banyolan.
  
  Alexander lan Otto nyedhaki dheweke saka mburi.
  
  "Lan dokumen-dokumen kasebut asli, Dr. Gould?" pitakone Otto marang Nina.
  
  "Hmm, aku durung ngerti. Tes kasebut bakal njupuk sawetara jam sadurunge pungkasane ngerti apa iku teks apokrif lan Alexandrian nyata, "terang Nina. "Mulane kita kudu bisa nemtokake saka siji gulungan umur kira-kira kabeh liyane sing ditulis ing tinta lan tulisan tangan sing padha."
  
  "Nalika ngenteni, aku bisa ngidini wong liya maca, ta?" Otto nyaranake ora sabar.
  
  Nina menatap Alexander. Dheweke ora ngerti Otto Schmidt cukup kanggo dipercaya karo dheweke nemokake, nanging ing tangan liyane, iku salah siji saka kepala Brigade Renegade lan mulane bisa langsung mutusaké nasibe kabeh. Yen dheweke ora seneng karo dheweke, Nina wedi yen dheweke bakal mrentahake Katya lan Sergei mateni nalika dheweke main darts karo partai Perdue kaya-kaya dheweke pesen pizza.
  
  Alexander manthuk setuju.
  
  
  Bab 38
  
  
  Otto Schmidt, umur sewidak taun, lungguh ing biro antik ing ruang tamu ndhuwur kanggo nyinaoni prasasti ing gulungan kasebut. Sam lan Perdue main darts, nantang Alexander kanggo uncalan tangan tengen, amarga wong Rusia kiwa tatu ing pundhak kiwa. Tansah gelem njupuk risiko, Rusia edan nuduhake wong-wong mau tenan uga, malah nyoba kanggo muter babak karo tangan ala.
  
  Nina melu Otto sawetara menit mengko. Dheweke kepincut karo kemampuane maca loro saka telung basa sing ditemokake ing gulungan kasebut. Dheweke sedhela nyritakake babagan pasinaon lan kasenengane kanggo basa lan budaya, sing uga narik kawigaten Nina sadurunge dheweke milih sejarah minangka jurusan. Senajan dheweke unggul ing basa Latin, wong Austria uga bisa maca basa Ibrani lan Yunani, sing dadi anugerah. Babagan pungkasan sing dikarepake Nina yaiku risiko urip maneh kanthi nggunakake wong liyo kanggo nangani peninggalan dheweke. Dheweke isih yakin yen neo-Nazi sing nyoba mateni wong-wong mau ing dalan menyang Wewelsburg dikirim dening graphologist Rachel Clark, lan dheweke ngucapke matur nuwun yen dheweke duwe wong ing perusahaan sing bisa mbantu bagean sing bisa diwaca saka basa sing ora bisa dingerteni.
  
  Pikiran Rachel Clark nggawe Nina ora tenang. Yen dheweke dadi wong sing ngoyak mobil getih ing dina iku, dheweke mesthi wis ngerti yen antek-antekne wis dipateni. Pikiran yen dheweke bisa teka ing kutha tetanggan, Nina luwih ora tenang. Yen dheweke kudu ngerti ngendi dheweke, ing sisih lor Halkirk, dheweke bakal ngalami masalah luwih akeh tinimbang sing dibutuhake.
  
  "Miturut bagean Ibrani ing kene," Otto nuding marang Nina, "lan ing kene, ujar manawa Atlantis ... Dheweke nyumet rokok lan nyedhot kumelun saka saringan sadurunge nerusake. "Miturut wektu nalika ditulis, bisa uga ditulis nalika Atlantis dipercaya wis ana. Iku nyebataken lokasi bawana sing ing peta modern bakal mbukak pesisir, uh, ayo ndeleng ... saka Meksiko lan Kali Amazon ing Amerika Selatan, "dheweke groaned liwat exhale liyane, mripate fokus ing Kitab Suci Ibrani. "Sadawane pesisir kulon Eropa lan Afrika lor." Dheweke ngangkat alis, katon kesengsem.
  
  Nina duwe ekspresi sing padha ing raine. "Aku yakin iki ing ngendi Samudra Atlantik entuk jenenge. Duh Gusti, iki pancen apik banget, kepiye kabeh wong bisa ora kejawab iki? dheweke guyon, nanging pikirane tulus.
  
  "Katon kaya," Otto setuju. "Nanging, Dhokter Gould sing dikasihi, sampeyan kudu ngelingi manawa iki dudu masalah circumference utawa ukuran, nanging ambane bumi iki ana ing sangisore permukaan."
  
  "Aku percaya. Nanging sampeyan bakal mikir yen kanthi teknologi sing kudu nembus ruang angkasa, dheweke bisa nggawe teknologi kanggo nyilem kanthi jero, "dheweke ngguyu.
  
  "Ngomongake paduan suara, Bu," Otto mesem. "Aku wis ngomong sing pirang-pirang taun."
  
  "Tulisan apa iki?" - Dheweke takon marang, kanthi tliti mbukak gulungan liyane, sing ngemot sawetara entri sing nyebutake Atlantis utawa sawetara turunan kasebut.
  
  "Iku Yunani. Ayo dakdeleng, "ujare, konsentrasi ing saben tembung sing diprodhuksi driji telunjuk. "Khas kenapa Nazi sialan pengin nemokake Atlantis ..."
  
  "Kenapa?"
  
  "Teks iki nyritakake babagan nyembah Srengenge, yaiku agama Atlantis. Nyembah srengéngé...suara akrab karo kowé?"
  
  "Duh Gusti, ya," dheweke ngempet.
  
  "Mungkin iki ditulis dening wong Athena. Wong-wong mau padha perang karo Atlantis, ora gelem nyerahake tanahe marang para penaklukan Atlantis, lan wong Athena nyepak bokonge. Ing kene, ing bagean iki, dicathet yen bawana dumunung 'ing sisih kulon Pilar Hercules,' dheweke nambahake, ngremukake bokong rokok ing asbak.
  
  "Lan iki bisa uga?" pitakone Nina. "Tunggu, Pilar Hercules iku Gibraltar. Selat Gibraltar!"
  
  "O apik. Aku panginten iku kudu nang endi wae ing Mediterania. Tutup," wangsulane karo ngelus-elus perkamen kuning lan manthuk-manthuk. Dheweke seneng banget karo jaman kuna, mula dheweke entuk pakurmatan sinau. "Iki papirus Mesir, kaya sing sampeyan ngerti," ujare Otto marang Nina kanthi swara ngimpi, kaya mbah kakung sing crita karo bocah cilik. Nina seneng karo kawicaksanan lan ngormati sejarah. "Peradaban paling kuna, mudhun langsung saka Atlantean sing paling maju, didegake ing Mesir. Saiki, yen aku dadi jiwa sing lirik lan romantis," dheweke nglirik Nina, "Aku pengin mikir yen gulungan iki ditulis dening keturunan Atlantis sing sejati."
  
  Raine montok katon kaget, lan Nina ora kalah seneng karo ide kasebut. Wong loro mau bareng-bareng ngguyu sedhela karo ide kasebut sadurunge padha ngguyu.
  
  "Saiki sing kudu ditindakake yaiku peta geografi lan ndeleng manawa kita bisa nggawe sejarah," eseman Perdue. Dheweke ngadeg nonton wong-wong mau karo segelas wiski malt tunggal ing tangane, ngrungokake informasi sing menarik saka Scrolls of Atlantis sing pungkasane Himmler mrentah supaya Werner mati ing taun 1946.
  
  Saka panjaluke para tamu, Maisie nyawisake dhaharan sing entheng. Nalika kabeh wong lungguh ing nedha bengi sing nyenengake ing geni, Perdue ilang sedhela. Sam kepingin weruh apa Perdue ndhelikake wektu iki, ninggalake meh langsung sawise housekeeper ilang metu lawang mburi.
  
  Ora ana wong liya sing weruh. Alexander marang Nina lan Otto crita medeni bab wektu ing pungkasan telung puluhan ing Siberia, lan padha ketoke rampung fascinated dening crita.
  
  Sawise rampung wiski pungkasan, Sam metu saka kantor kanggo ngetutake lakune Perdue lan ndeleng apa sing ditindakake. Sam wis muak karo rahasia Perdue, nanging apa sing dideleng nalika dheweke ngetutake dheweke lan Maisie menyang omah tamu nggodhok getihe. Iku wektu kanggo Sam kanggo mungkasi taruhan sembrono Perdue, nggunakake Nina lan Sam minangka pion saben wektu. Sam njupuk ponsel saka kanthong lan wiwit nindakake apa sing paling apik: motret transaksi.
  
  Bareng wis cukup bukti, dheweke mlayu bali menyang omah. Sam saiki wis sawetara Rahasia dhewe, lan, bosen kang nyeret menyang konflik karo kelompok padha ala, kang mutusaké iku wektu kanggo ngalih peran.
  
  
  Bab 39
  
  
  Otto Schmidt nginep ing wayah wengi kanthi ati-ati ngetung titik pandang sing paling apik saka ngendi grup kasebut bakal nggoleki bawana sing ilang. Sawise pirang-pirang titik mlebu sing bisa diwiwiti kanggo nyilem, dheweke pungkasane nemokake manawa garis lintang lan bujur paling apik yaiku Kapuloan Madeira, sing ana ing sisih kidul-kulon pesisir Portugal.
  
  Senajan pilihan luwih populer kanggo paling dolan wis mesthi Selat Gibraltar, utawa tutuk saka Segara Mediterania, kang mutusaké ing Madeira amarga saka cedhak panemuan sadurungé kasebut ing salah siji saka Black Sun ndhaftar lawas. Dheweke kelingan penemuan sing kasebut ing laporan misterius nalika dheweke neliti lokasi artefak Nazi-gaib sadurunge ngirim tim riset sing relevan ing saindenging jagad kanggo nggoleki barang-barang kasebut.
  
  Dheweke nemokake sawetara pecahan sing digoleki ing jaman kasebut, dheweke kelingan. Nanging, akeh gulungan sing bener-bener gedhe, kain legenda lan mitos sing bisa diakses sanajan pikiran esoterik SS, ora ana kabeh. Wusanane wong-wong mau mung dadi wong bodho kang padha ngoyak-oyak, kayadene bawana Atlantis kang ilang lan perangane kang aji-aji, kang digoleki wong kang padha ngerti.
  
  Saiki dheweke duwe kesempatan kanggo ngaku paling ora sawetara kredit kanggo nemokake salah siji sing paling angel dipahami kabeh - Residence of Solon, sing diarani minangka papan asale saka Aryans pisanan. Miturut literatur Nazi, iki minangka peninggalan ovoid sing ngemot DNA saka ras superhuman. Kanthi temuan kaya ngono, Otto ora bisa mbayangake kekuwatan apa sing bakal ditindakake brigade nglawan Srengenge Ireng, apamaneh jagad ilmiah.
  
  Mesthine, yen nganti dheweke, dheweke ora bakal ngidini jagad duwe akses menyang golek sing larang regane. Konsensus umum saka Brigade Renegade yaiku peninggalan sing mbebayani kudu didhelikake lan dijaga kanthi apik supaya ora disalahake dening wong-wong sing ngrembaka kanthi srakah lan kekuwatan. Lan apa sing bakal ditindakake - ngaku lan dikunci ing watu sing ora bisa diakses ing pagunungan Rusia.
  
  Mung dheweke sing ngerti babagan lokasi Solon, mula dheweke milih Madeira kanggo ngenggoni wilayah sing isih ana banjir. Mesthine, penting kanggo nemokake paling ora sawetara bagean saka Atlantis, nanging Otto nggoleki sing luwih kuat, luwih larang tinimbang perkiraan sing bisa ditindakake - sing ora bakal dingerteni jagad iki.
  
  Iku cukup dawa lelampahan kidul saka Skotlandia menyang pesisir Portugal, nanging klompok inti Nina, Sam lan Otto njupuk wektu karo mandeg kanggo ngisi bahan bakar helikopter lan nedha awan ing pulo Porto Santo. Kangge, Perdue wis procured prau kanggo wong-wong mau lan outfitted karo peralatan scuba lan sonar scanning peralatan sing bakal nggawe institusi sembarang short Institut Riset Arkeologi Nautical Donya kanggo isin. Dheweke duwe armada cilik yacht lan pukat nelayan ing saindenging jagad, nanging dheweke menehi tugas ing cabang-cabange ing Prancis kanggo nindakake tugas sing penting kanggo nemokake kapal pesiar anyar sing bisa nggawa kabeh sing dibutuhake lan isih cukup kompak kanggo nglangi tanpa bantuan.
  
  Panemuan Atlantis bakal dadi panemuan paling gedhe ing Purdue. Tanpa mangu, iki bakal ngluwihi reputasi minangka panemu lan panjelajah sing luar biasa lan nempatake dheweke ing buku sejarah minangka wong sing nemokake maneh bawana sing ilang. Kajaba saka ego utawa dhuwit, iki bakal ngunggahake statuse menyang posisi sing ora bisa diganggu, sing terakhir bakal menehi keamanan lan wewenang ing organisasi apa wae sing dipilih, kalebu Ordo Matahari Ireng utawa Brigade Renegade, utawa masyarakat kuat liyane. dheweke milih.
  
  Mesthi, Alexander karo dheweke. Wong loro kasebut nangani ciloko kanthi apik lan, minangka petualang utama, ora ana sing ngidini ciloko ngalangi dheweke ing eksplorasi iki. Alexander matur nuwun amarga Otto nglaporake sedane Bern menyang brigade lan menehi kabar marang Bridges yen dheweke lan Alexander bakal mbantu sawetara dina sadurunge bali menyang Rusia. Iki bakal nyegah wong-wong mau saka ngeksekusi Sergei lan Katya kanggo saiki, nanging ancaman sing isih duwe efek hourglass ing, lan iku soko sing nemen kena pengaruh Russian biasane glib lan carefree prilaku.
  
  Dheweke jengkel amarga Perdue ngerti ngendi Renata nanging tetep ora peduli karo perkara kasebut. Sayange, kanthi jumlah sing dibayar Purdue, dheweke ora ujar babagan perkara kasebut lan ngarep-arep bisa nindakake sadurunge wektune entek. Dheweke kepingin weruh yen Sam lan Nina isih bakal ditampa ing Brigade, nanging Otto bakal duwe wakil legal organisasi kanggo ngomong kanggo wong-wong mau.
  
  "Dadi, kanca lawasku, apa kita kudu numpak prau layar?" - Perdue nguwuh saka lawang kamar mesin saka ngendi dheweke metu.
  
  "Ya, ya, kapten," mbengok wong Rusia saka setir.
  
  "We kudu seneng-seneng, Alexander," Perdue chuckled, nepuk-nepuk ing mburi Russian nalika seneng angin.
  
  "Ya, sawetara saka kita ora duwe wektu akeh," ujare Alexander kanthi nada serius sing ora biasa.
  
  Wayah sore lan segara alus banget, ambegan kanthi tenang ing ngisor lambung nalika srengenge pucet nyorot garis-garis perak lan permukaan banyu.
  
  Dadi kapten sing dilisensi kaya Perdue, Alexander mlebu koordinat menyang sistem kontrol lan wong loro kasebut lunga saka Lorient menyang Madeira, ing ngendi dheweke bakal ketemu karo wong liya. Sawise ing segara mbukak, grup kudu navigasi miturut informasi diwenehi ing gulungan sing pilot Austria nerjemahake kanggo wong-wong mau.
  
  
  ***
  
  
  Nina lan Sam nuduhake sawetara saka crita perang lawas bab ketemu karo Black Sun mengko sore sing padha ketemu munggah karo Otto kanggo ngombe bebarengan nalika ngenteni rawuh saka Perdue lan Alexander dina sabanjuré yen kabeh tindak miturut rencana. Pulo iki nggumunake lan cuacane entheng. Nina lan Sam pindhah menyang kamar kapisah kanggo decency, nanging Otto ora mikir kanggo sebutno langsung.
  
  "Kenapa sampeyan ndhelikake hubungan sampeyan kanthi ati-ati?" - pilot lawas takon wong-wong mau sak break antarane crita.
  
  "Maksudmu opo?" Sam takon polos, nglirik Nina cepet.
  
  "Cukup ketok yen kowe padha cedhak. Ya ampun, buk, sampeyan pancen pacangan, mula aja nganti tumindak kaya bocah enom loro sing ora sopan ing njaba kamar wong tuwa lan mriksa bareng! "ujare rada banter tinimbang sing dikarepake.
  
  "Otto!" Nina ngangguk.
  
  "Nyuwun pangapunten bilih kirang sopan, Nina, nanging serius. Kita kabeh wis diwasa. Utawa amarga sampeyan duwe alasan kanggo ndhelikake hubungan sampeyan? " suarane serak-serak nyenggol goresan sing dihindari wong loro mau. Nanging sadurunge ana sing bisa mangsuli, ana sing ngeling-eling Otto lan dheweke ambegan banter: "Ah! Wis jelas!" lan lungguh maneh ing kursi karo bir amber frothy ing tangané. "Ana pemain katelu. Aku uga ngerti sapa iku. Milyuner, mesthi! Apa wong wadon ayu sing ora bakal tresna marang wong sing sugih, sanajan atine kepengin banget karo wong sing luwih murah ...?
  
  "Ayo ngerti yen aku nemokake komentar iki nyerang!" Nina seethed, dheweke kondhang watek inflamed.
  
  "Nina, aja dadi defensif," Sam ngajak dheweke, mesem marang Otto.
  
  "Yen sampeyan ora bakal nglindhungi aku, Sam, mangga meneng," dheweke mringis lan ketemu karo Otto sing ora peduli. "Herr Schmidt, aku ora mikir sampeyan ana ing posisi umum lan nggawe asumsi babagan perasaanku marang wong-wong nalika sampeyan ora ngerti apa-apa babagan aku," dheweke menegur pilot kasebut kanthi nada kasar sing bisa ditindakake kanthi tenang. , considering carane ngamuk dheweke. "Mungkin wanita ing level sing sampeyan temoni pancen nekat lan cethek, nanging aku ora kaya ngono. Aku ngurus awakku dhewe."
  
  Dheweke menehi dheweke tampilan dawa lan hard, kabecikan ing mripate dadi paukuman dendam. Sam felt kang clench weteng ing Otto kang sepi smirking gaze. Mula dheweke nyoba ngendheg Nina supaya ora nesu. Dheweke kaya-kaya wis lali yen nasibe Sam lan dheweke gumantung marang Otto, yen ora, Brigade Renegade bakal nggawe karya cekak saka loro-lorone, apa maneh kanca-kancane Rusia.
  
  "Yen ngono, Dr. Gould, sampeyan kudu ngurus awak dhewe, aku mesakake sampeyan. Yen iki kekacoan sing sampeyan tindakake dhewe, aku wedi sampeyan luwih seneng dadi selir wong budheg tinimbang asu bodho sugih iki," wangsulane Otto karo condescension husky lan mengancam sing bakal nggawe wong misoginis ngadeg ing manungsa waé. keplok. Ora nggatekake omongane, dheweke alon-alon bangkit saka kursine: "Aku kudu bocor. Sam, gawe kita siji siji."
  
  "Apa sampeyan edan, sampeyan sundel?" Sam hissed ing dheweke.
  
  "Apa? Apa sampeyan krungu apa sing diisyaratake? Sampeyan pancen ora duwe spineless kanggo mbela kehormatanku, mula apa sing dikarepake bakal kelakon? dheweke mbengok maneh.
  
  "Sampeyan ngerti dheweke mung siji saka loro komandan sing isih ana saka wong-wong sing duwe kita kabeh; wong-wong sing nggawa Srengenge Ireng nganti saiki, ta? Nggawe dheweke nesu lan kita kabeh bisa nindakake panguburan sing nyenengake ing segara! Sam ngelingake dheweke kanthi tegas.
  
  "Apa sampeyan ora kudu ngajak pacar anyar menyang bar?" dheweke quipped, ngamuk ing dheweke kasekengan kanggo ngremehake wong ing grup dheweke minangka gampang kaya biasane dheweke. "Dheweke pancen nyebutake aku sundel sing gelem nyengkuyung karo sapa wae sing kuwasa."
  
  Sam, tanpa mikir, ngomong, "Inggih, ing antarane aku lan Perdue lan Bern, iku angel kanggo ngerti ngendi sampeyan pengin nggawe amben sampeyan, Nina. Mbok menawa dheweke duwe sudut pandang sing pengin sampeyan nimbang.
  
  Mripatipun Nina ingkang peteng ndhedhet, nanging nepsunipun katutup dening lara. Apa dheweke mung krungu Sam ngucapake tembung kasebut, utawa ana setan alkohol sing ngapusi dheweke? Atine krasa lara lan ana gumpalan ing tenggorokan, nanging nesune tetep, amarga dikhianati. Ing pikirane, dheweke nyoba ngerti sebabe Otto nyebutake Perdue sing ora kuwat. Apa iku kanggo natoni dheweke utawa kanggo nggodho dheweke metu? Utawa dheweke ngerti Purdue luwih apik tinimbang dheweke?
  
  Sam mung froze lan ngadeg ana, ngenteni dheweke kanggo break wong, nanging medeni kang, luh katon ing mata Nina lan dheweke mung tangi lan lunga. Dheweke rumangsa kurang getun tinimbang sing dikarepake, amarga pancen bener.
  
  Nanging ora ketompo carane apik bebener iku, dheweke isih aran kaya bajingan kanggo ngandika.
  
  Dheweke lungguh kanggo seneng-seneng liyane ing wayah wengi karo pilot lawas lan crita menarik lan saran. Ing meja sabanjure, wong loro katon ngrembug babagan kabeh episode sing nembe dideleng. Turis padha ngomong Walanda utawa Flemish, nanging padha ora pikiran Sam ndeleng wong ngomong bab dheweke lan wong wadon.
  
  "Wanita," Sam mesem lan ngangkat gelas bir. Wong-wong mau padha ngguyu setuju lan ngangkat kaca mata tanda setuju.
  
  Nina ngucapke matur nuwun amarga dheweke duwe kamar sing kapisah, yen ora, dheweke bisa mateni Sam nalika turu amarga nesu. Nesu dheweke ora dadi luwih saka kasunyatan sing dheweke sisih karo Otto liwat dheweke cavalier perawatan saka wong, nanging saka kasunyatan sing dheweke kudu ngakeni bilih ana akèh bebener ing statement kang. Bern minangka kanca dhadhane nalika padha dadi tawanan ing Mönx Saridag, utamane amarga dheweke sengaja nggunakake pesona kanggo nyuda nasibe nalika ngerti yen dheweke minangka salinan sing tepat saka bojone.
  
  Dheweke luwih seneng maju Perdue nalika dheweke nesu marang Sam tinimbang mung ngurutake dheweke. Lan apa sing bakal ditindakake tanpa dhukungan finansial Perdue nalika dheweke ora ana? Dheweke ora nate keganggu nggoleki dheweke kanthi serius, nanging dheweke miwiti riset, dibiayai dening rasa tresna marang dheweke.
  
  "Duh Gusti," dheweke njerit kanthi tenang sawise dheweke ngunci lawang lan tiba ing amben, "Pancen bener! Aku mung bocah wadon sing duwe hak nggunakake karisma lan statusku kanggo njaga uripku. Aku iki lonthe pengadilan saka raja sing kuwasa!"
  
  
  Bab 40
  
  
  Perdue lan Alexander wis mindai dhasar segara sawetara mil nautical saka panggonan. Dheweke pengin nemtokake manawa ana anomali utawa variasi sing ora wajar ing geografi lereng ing ngisore sing bisa nuduhake struktur manungsa utawa puncak seragam sing bisa makili sisa-sisa arsitektur kuno. Sembarang inconsistencies geomorphic ing fitur lumahing bisa nuduhake yen materi submerged beda saka sedimen lokal lan worth diselidiki.
  
  "Aku ora ngerti yen Atlantis mesthine gedhe banget," ujare Alexander, ndeleng keliling sing dipasang ing pemindai sonar jero. Miturut Otto Schmidt, iki ngluwihi Atlantik, antarane Segara Mediterania lan Amerika Lor lan Kidul. Ing sisih kulon layar lengkap nganti Bahama lan Meksiko, kang digawe pangertèn ing teori sing iki alesan ngapa arsitektur Mesir lan Amérika Kidul lan agama ngemot piramida lan struktur bangunan padha minangka pengaruh umum.
  
  "Oh ya, dheweke ujar manawa luwih gedhe tinimbang gabungan Afrika Lor lan Asia Minor," ujare Perdue.
  
  "Nanging banjur amba banget kanggo ditemokake, amarga ana akeh tanah ing pinggiran iki," ujare Alexander, luwih akeh tinimbang sing saiki.
  
  "Oh, nanging aku yakin daratan iki minangka bagean saka piring dhasar - kaya puncak gunung sing ndhelikake gunung liyane," ujare Perdue. "Duh Gusti, Alexander, pikirake yen kita wis nemokake bawana iki, kamulyan apa sing bakal kita lakoni!"
  
  Alexander ora peduli babagan ketenaran. Kabeh sing dipikirake yaiku nemokake ing ngendi Renata supaya bisa nyingkirake Katya lan Sergei sadurunge wektune. Dheweke ngeweruhi sing Sam lan Nina wis banget loropaken karo Comrade Schmidt, kang ing sih, nanging minangka adoh minangka menehi hasil, ora ana owah-owahan ing syarat-syarat lan katahan wong munggah kabeh wengi. Dheweke terus-terusan nggayuh vodka kanggo tenang, utamane nalika iklim Portugis wiwit ngganggu sensibilitas Rusia. Negara iki apik banget, nanging dheweke kangen omah. Dheweke ora kejawab kadhemen, salju, moonshine kobong lan wanita panas.
  
  Nalika padha tekan pulo ing sekitar Madeira, Perdue ngarep-arep ketemu Sam lan Nina, sanajan dheweke waspada marang Otto Schmidt. Mbok menawa afiliasi Black Sun Perdue isih seger banget, utawa mbok menawa Otto ora seneng yen Perdue wis jelas ora milih sisih, nanging pilot Austria ora ana ing papan suci Perdue, sing mesthi wae.
  
  Nanging, wong tuwa kasebut nduweni peran sing penting lan isih nulungi wong-wong mau kanggo nerjemahake parchment menyang basa sing ora jelas lan nemokake panggonan sing bisa ditemokake, mula Perdue kudu setuju lan nampa kehadirane. wong iki ing antarane.
  
  Nalika padha ketemu, Sam nyebutake carane kesengsem dheweke karo prau Purdue wis dituku. Otto lan Alexander nyisihaken lan ngerti ngendi lan ing apa ambane landmass mestine dumunung. Nina ngadeg ing sisih pinggir, ambegan ing segara seger lan kroso rada metu saka panggonan amarga akeh gendul karang lan kaca tingal ponchi sing wis dituku wiwit bali menyang bar. Kroso depresi lan nesu sawise Otto ngenyek, dheweke nangis ing amben kanggo meh siji jam, ngenteni Sam lan Otto lunga supaya dheweke bisa menyang bar maneh. Lan dheweke nindakake kaya sing dikarepake.
  
  "Hai, mas," Perdue ngomong ing jejere dheweke. Pasuryane njedhul saka srengenge lan uyah ing dina kepungkur utawa luwih, nanging katon apik ngaso, ora kaya Nina. "Ana apa? Apa bocah-bocah padha bully sampeyan?"
  
  Nina katon kesel banget, lan Perdue langsung ngerti yen ana sing salah. Panjenenganipun alon-alon kebungkus lengen watara dheweke Pundhak , nglaras koyo dheweke cilik awak dipencet marang kang kanggo pisanan ing taun . Iku uncharacteristic Nina Gould ora ngomong apa-apa ing kabeh, lan iki bukti cukup dheweke felt metu saka panggonan.
  
  "Dadi, kita arep menyang ngendi dhisik?" - dheweke takon metu saka biru.
  
  "Sawetara mil ing sisih kulon kene, Alexander lan aku nemokake sawetara formasi sing ora duwe aturan ing jerone sawetara atus kaki. Aku arep miwiti karo iki. Mesthine ora katon kaya gunung ing jero banyu utawa jinis kapal karam. Dawane kira-kira 200 mil. Iki ageng! "- dheweke terus incoherently, cetha bungah ngluwihi tembung.
  
  "Pak Perdue," Otto bengok nalika nyedhaki wong loro, "apa aku bakal mabur liwat sampeyan kanggo nonton nyilem saka udhara?"
  
  "Inggih, Pak," Perdue mesem, menehi pilot tepukan ati ing pundhak. "Aku bakal ngubungi sampeyan yen wis tekan situs nyilem pisanan."
  
  "Bener!" - Otto seru lan menehi Sam jempol munggah. Kanggo apa, Perdue lan Nina ora bisa ngerti. "Banjur aku ngenteni ing kene. Sampeyan ngerti pilot ora kudu ngombe, ta?" Otto ngguyu atine lan salaman karo Perdue. "Sugeng enjang, Pak Perdue. Lan Dr. Gould, sampeyan minangka tebusan raja miturut standar priyayi apa wae, sayangku, "ujare dheweke marang Nina.
  
  Amarga ora waspada, dheweke mikir babagan wangsulan, nanging kaya biasane, Otto ora nggatekake lan mung nguripake tumit menyang kafe sing madhep bendungan lan perengan sing cedhak karo area nelayan.
  
  "Iku aneh. Aneh, nanging nggumunake sing dikarepake, "gume Nina.
  
  Sam ana ing dhaftar omong kosong dheweke lan dheweke nyingkiri wong kanggo paling trip, kajaba kanggo nggawe cathetan perlu kene lan ing nyilem pindah lan bantalan.
  
  "Lah? Luwih akeh panjelajah, aku yakin, "ujare Perdue marang Alexander kanthi ngguyu, nuding prau nelayan sing ramshackle sing mlaku adoh. Padha krungu wong Portegis terus-terusan padu bab arah angin, saka apa sing bisa decipher saka patrap. Alexander ngguyu. Iku ngelingaken dheweke ing wayah wengi dheweke lan enem prajurit liyane nginep ing Segara Kaspia, banget tahap kanggo navigasi lan hopelessly ilang.
  
  A langka rong jam istirahat mberkahi kru ekspedisi Atlantis nalika Alexander nggawa yacht menyang garis lintang direkam dening sextant karo kang takon. Senajan padha sibuk karo omongan cilik lan crita rakyat babagan panjelajah Portugis lawas, penyayang sing mlayu lan tenggelam, lan keaslian dokumen liyane sing ditemokake karo Scrolls Atlantis, dheweke kabeh kanthi diam-diam kepengin weruh yen bawana kasebut pancen ana ing ngisore. kamulyan. Ora ana sing bisa nahan rasa seneng babagan nyilem.
  
  "Untung, aku njupuk luwih akeh nyilem ing sekolah nyilem sing diakoni PADI mung kurang saka setahun kepungkur, mung kanggo nindakake sing beda kanggo ngendhokke," Sam gumunggung nalika Alexander nyetel setelan kanggo nyilem pisanan.
  
  "Sing apik, Sam. Ing jerone sampeyan kudu ngerti apa sing sampeyan lakoni. Nina, kowe kangen iki?" - Perdue takon.
  
  "Ya," dheweke shrugged. "Aku duwe mabuk sing bisa mateni kebo, lan sampeyan ngerti kepiye tekanan kasebut."
  
  "Oh, ya, mbok menawa ora," Alexander manthuk, ngisep ing joint liyane nalika angin ruffles rambute. "Aja kuwatir, aku bakal dadi kanca sing apik nalika wong loro iki nggodha hiu lan ngrayu putri duyung sing mangan wong."
  
  Nina ngguyu. Gambaran Sam lan Perdue kanthi welas asih saka wanita Pisces lucu. Nanging, ide hiu kasebut pancen ngganggu dheweke.
  
  "Aja kuwatir babagan hiu, Nina," ujare Sam sadurunge nyedhot rokok, "dheweke ora seneng getih alkohol. Aku bakal ok".
  
  "Iku ora sampeyan aku kuwatir, Sam," dheweke grinned ing dheweke paling bitchy muni lan ditampa peserta saka Alexander.
  
  Perdue nyamar ora krungu apa-apa, nanging Sam ngerti persis apa sing diomongake. Omongane wingi, pengamatan sing jujur, wis ngrusak ikatan dheweke mung cukup kanggo dheweke dadi males. Nanging dheweke ora bakal njaluk ngapura. Dheweke kudu awakened kanggo prilaku lan dipeksa kanggo nggawe pilihan sapisan lan kanggo kabeh tinimbang dolanan karo emosi Perdue, Sam, utawa wong liya sing dheweke milih kanggo panghibur anggere calmed dheweke mudhun.
  
  Nina menehi Perdue dipikir preduli sadurunge plunged menyang jero, biru peteng ing Atlantik Portugis. Dheweke mutusake kanggo nggawe nesu, pasuryan narrowed-eyed ing Sam, nanging nalika dheweke nguripake kanggo katon ing wong, sing isih ana mung kembang blossoming saka umpluk lan umpluk ing lumahing banyu.
  
  Sayange, dheweke mikir lan mbukak driji jero ing kertas sing dilipat. Mugi putri duyung nyuwek bal sampeyan, Sammo.
  
  
  Bab 41
  
  
  Ngresiki ruang tamu mesthi paling pungkasan ing dhaptar Miss Maisie lan loro wanita reresik, nanging kamar sing paling disenengi amarga perapian gedhe lan ukiran sing nggegirisi. Bawahan loro dheweke yaiku wanita enom saka perguruan tinggi lokal sing disewa kanthi ragad nggantheng, kanthi syarat ora bakal ngrembug babagan properti utawa langkah-langkah keamanan. Untunge kanggo dheweke, bocah wadon loro kasebut minangka siswa sing isin sing seneng kuliah sains lan maraton Skyrim, lan dudu jinis manja lan ora disiplin sing ditemoni Maisie ing Irlandia nalika dheweke kerja ing keamanan pribadi wiwit taun 1999 nganti 2005.
  
  Bocah-bocah wadon iku siswa kelas siji sing bangga karo tugas, lan dheweke ajeg mbayar tips kanggo dedikasi lan karya efisien. Iku hubungan apik. Ana sawetara panggonan ing estate Thurso sing Miss Maisie milih kanggo ngresiki dhéwé, lan bocah-bocah wadon nyoba kanggo tetep adoh saka wong-wong mau - omah tamu lan ruang paling ngisor.
  
  Dina iki utamané kadhemen amarga badai gludhug sing diumumake dening radio dina sadurunge, sing samesthine bakal ngrusak sisih lor Skotlandia paling ora telung dina sabanjure. Geni kluruk ing tungku gedhe, ing ngendi geni didilat tembok-tembok bangunan bata sing ngubengi cerobong asap sing dhuwur.
  
  "Meh rampung, girls?" Maisie takon saka lawang ngendi dheweke ngadeg karo nampan.
  
  "Ya, aku wis rampung," salame Linda, brunette ceking, nutul bokonge kancane Lizzie sing rambute abang nganggo lap bulu. "Jahe isih ketinggalan, sanajan," dheweke guyon.
  
  "Opo iki?" - takon Lizzie nalika dheweke weruh kue ulang tahun sing ayu.
  
  "Gratis diabetes sithik," ujare Maisie, curtsying.
  
  "Kanggo acara apa?" pitakone Linda karo nyeret kancane menyang meja karo dheweke.
  
  Maisie nyalakake lilin ing tengah, "Dina iki para wanita ulang tahunku lan sampeyan dadi korban apes saka rasa wajibku."
  
  "Dhuh Gusti. Muni mung ngeri, ta, Ginger?" Linda guyon nalika kancane leaned liwat kanggo mbukak dheweke driji ing frosting kanggo rasa iku. Maisie playfully tamparan lengen lan wungu meat cleaver ing ancaman moyoki, njalari bocah-bocah wadon kanggo squeal ing bungahaken.
  
  "Sugeng Ambal Warsa Bu Maisie!" - wong loro bengok, bungah kanggo ndeleng kepala housekeeper nyenengi ing banyolan Halloween. Maisie nggawe pasuryan, nutup mata, ngarep-arep serangan saka crumbs lan frosting, lan sudo piso menyang jajan.
  
  Kaya sing diarep-arep, impact dibagi dadi loro lan bocah-bocah wadon squealed bungah.
  
  "Ayo, ayo," ujare Maisie, "gali luwih jero." Aku durung mangan sedina muput."
  
  "Aku uga," Lizzie moaned minangka Linda skillfully masak kanggo wong-wong mau kabeh.
  
  Bel mlebu muni.
  
  "Ana tamu maneh?" pitakone Linda kanthi cangkeme kebak.
  
  "Oh ora, sampeyan ngerti aku ora duwe kanca," Maisie chuckled, muter mripate. Dheweke mung njupuk cokotan pisanan lan saiki dheweke kudu cepet ngulu kanggo katon apik, kang feat paling mumetake, mung nalika dheweke panginten dheweke bisa ngendhokke . Miss Maisie mbukak lawang lan disambut dening wong loro nganggo jins lan jaket sing ngelingake dheweke babagan pemburu utawa tukang kayu. Udan wis tiba, lan angin adhem nyebul liwat emper, nanging ora ana wong lanang sing nggegirisi utawa nyoba ngunggahake kerah. Cetha yen hawa adhem ora medeni.
  
  "Saget kula byantu?" - dheweke takon.
  
  "Sugeng siang, Bu. Muga-muga sampeyan bisa nulungi, "ujare sing luwih dhuwur saka wong loro sing ramah karo logat Jerman.
  
  "Karo opo?"
  
  "Tanpa nyebabake adegan utawa ngrusak misi kita ing kene," wangsulane wong liya kanthi ora sopan. Nadanya tenang, beradab banget, lan Maisie bisa ngomong yen dheweke duwe aksen saka ngendi wae ing Ukraina. Tembung-tembunge bakal ngrusak akeh wanita, nanging Maisie pinter ngumpulake wong lan nyingkirake akeh. Dheweke pancen pemburu, dheweke percaya, wong manca dikirim menyang misi sing didhawuhi tumindak kanthi kasar kaya sing diprovokasi, mula sifate tenang lan panjaluk terbuka.
  
  "Apa misimu? Aku ora bisa janji kerjasama yen mbebayani dhewe, "ujare kanthi mantep, ngidini dheweke ngenali dheweke minangka wong sing ngerti urip. "Kowe karo sapa?"
  
  "Kita ora bisa ngomong, Bu. Apa sampeyan bisa nyingkirake."
  
  "Lan njaluk kanca-kancamu sing enom supaya ora bengok-bengok," pitakone wong sing luwih dhuwur.
  
  "Dheweke wong sipil sing ora salah, Pak. Aja padha melu-melu iki," ujare Maisie luwih kenceng lan mlaku menyang tengah lawang. "Dheweke ora duwe alesan kanggo njerit."
  
  "Apik, amarga yen dheweke nindakake iki, kita bakal menehi alasan," wangsulane wong Ukraina kanthi swara sing apik banget nganti dheweke nesu.
  
  "Mbak Maisie! Kabeh apik?" Lizzie nelpon saka ruang tamu.
  
  "Dandy, boneka! Mangan jajanmu!" Maisie mbengok maneh.
  
  "Kowe dikongkon mrene apa? Aku mung siji-sijine sing manggon ing omah majikanku sawetara minggu sabanjure, mula apa wae sing sampeyan goleki, sampeyan teka ing wektu sing salah. Aku mung pembantu rumah tangga, " ujare dheweke kanthi resmi lan manthuk kanthi sopan sadurunge alon-alon narik lawang kanggo nutup.
  
  Dheweke ora nanggepi babar pisan, lan anehe, iki sing nyebabake Maisie McFadden ngalami serangan panik. Dheweke ngunci lawang ngarep lan njupuk ambegan jero, ngucapke matur nuwun sing wis ditampa dheweke charade.
  
  Piring pecah ing ruang tamu.
  
  Miss Maisie kesusu kanggo ndeleng apa iki kedados lan ketemu dheweke loro wadon ing ngrangkul kenceng saka loro wong lanang liyane sing ketoke melu karo loro pengunjung. Dheweke mandheg mati ing trek.
  
  "Endi Renata?" - takon salah siji saka wong.
  
  "Aku-aku ora ngerti sapa iku," Maisie stammered, wringing tangan ing ngarepe dheweke.
  
  Wong kasebut narik Makarov lan nggawe luka jero ing sikil Lizzie. Cah wadon melolong histeris, kaya kancane.
  
  "Marang wong-wong mau supaya meneng utawa kita bakal nggawe bisu karo peluru sabanjure," dheweke hissed. Maisie nindakake kaya sing didhawuhake, ngandhani bocah-bocah wadon supaya tetep tenang supaya wong-wong sing ora kenal ora ngeksekusi dheweke. Linda semaput, kaget banget saka serangan kasebut. Wong lanang sing nyekeli mung diuncalake ing lantai lan kandha, "Iki ora kaya film, ta, mas?"
  
  "Renata! ana ngendi dheweke?" - dheweke nguwuh, nyekeli Lizzie sing gumeter lan wedi karo rambute lan ngarahake gegaman ing sikut. Maisie saiki temen maujud sing padha temenan cah wadon ora matur nuwun dheweke kudu ngurus nganti Pak Perdue bali. Senajan dheweke sengit karo asu sing ora ana gunane, Maisie dibayar kanggo nglindhungi lan menehi panganan. Dheweke ora bisa nransfer aset kasebut marang dheweke kanthi prentah saka majikane.
  
  "Ayo dakgawa menyang dheweke," dheweke nawakake kanthi tulus, "nanging muga-muga bocah-bocah wadon sing ngresiki dhewe."
  
  "Tali lan ndhelikake ing lemari. Yen padha njerit, kita bakal mbukak dheweke liwat kaya sundel Paris," gunslinger agresif smirked, ngunci mata karo Lizzie minangka bebaya.
  
  "Ayo aku njaluk Linda saka lemah. Demi Gusti, sampeyan ora bisa nglilani bayi ing lantai ing kadhemen," Maisie ngandika marang wong-wong mau tanpa wedi ing swarane.
  
  Dheweke ngidini dheweke nuntun Linda menyang kursi ing jejere meja. Thanks kanggo gerakan cepet saka tangan trampil dheweke ora sok dong mirsani piso ukir sing Miss Maisie ditarik metu saka ngisor jajan lan sijine ing kanthong apron dheweke. Kanthi desahan, dheweke ngelus-elus tangane ing dhadha kanggo ngresiki remah-remah lan frosting lengket lan ngandika, "Ayo."
  
  Wong-wong mau ngetutake dheweke ngliwati ruang makan sing ageng karo kabeh barang-barang antik, mlebu ing pawon sing ambune kue sing mentas dipanggang isih bisa mambu. Nanging tinimbang digawa menyang wisma, dheweke digawa menyang ruang paling ngisor. Wong-wong mau ora ngerti ngapusi, amarga ruang paling ngisor biasane dadi papan kanggo sandera lan nyimpen rahasia. Kamar iku peteng banget lan mambu belerang.
  
  "Apa ana lampu ing ngisor iki?" - takon salah siji saka wong.
  
  "Ana saklar ing ngisor. ora apik kanggo pengecut kaya aku sing ngremehake kamar peteng, ngerti. Film medeni sialan sampeyan saben-saben, "dheweke ngucap kanthi entheng.
  
  Satengahing undhak-undhakan, Maisie dumadakan mudhun lan lungguh. Wong lanang sing ngetutake dheweke kanthi rapet nabrak awak sing remuk lan ambruk mudhun ing undhak-undhakan nalika Maisie cepet-cepet ngayunake goloke bali kanggo nyerang wong liya ing mburine. Pisau sing kandel lan abot nyemplung ing dhengkul, misahake tempurung dhengkul saka balunge nalika balunge wong pisanan crunched ing pepeteng ing ngendi dheweke ndharat, langsung nggawe bisu.
  
  Nalika nggero ing sangsara elek, dheweke felt jotosan crushing kanggo pasuryan, kang momentarily immobilized dheweke, Rendering dheweke semaput. Nalika kabut peteng wis ilang, Maisie weruh wong loro saka ngarep lawang katon ing ndharat ndhuwur. Minangka latihan dheweke wis didikte, sanajan dheweke bingung dheweke menehi perhatian marang interaksi kasebut.
  
  "Renata ora ana kene, wong bodho! Foto-foto sing dikirim Cleve nuduhake dheweke ing omah tamu! Sing ana ing njaba. Nggawa pengurus omah!"
  
  Maisie ngerti yen dheweke bisa ngatasi telu kasebut yen dheweke ora nylametake dheweke. Dheweke isih keprungu wong sing nyusup tempurung dhengkul njerit ing latar mburi nalika padha metu menyang plataran sing padha kesiram udan beku.
  
  "Kode. Ketik kode. Kita ngerti babagan spesifikasi sistem keamanan, sayang, mula aja mikir babagan ngolok-olok kita," ujare wong sing nganggo logat Rusia.
  
  "Apa kowe teka kanggo mbebasake dheweke? Apa sampeyan kerja kanggo dheweke?" - takon Maisie, mencet urutan nomer ing keyboard pisanan.
  
  "Ora ana urusanmu," wangsulane wong Ukraina saka lawang ngarep kanthi nada sing ora apik. Maisie noleh, mripate merem amarga statis saka banyu mili.
  
  "Iki urusanku," wangsulane. "Aku tanggung jawab kanggo dheweke."
  
  "Sampeyan pancen serius nindakake tugas sampeyan. Iki nggumunake, "Jerman sing ramah ing ngarep lawang ngomong karo dheweke. Dheweke dipencet piso mburu hard marang dheweke collarbone . "Saiki bukak lawange."
  
  Maisie mbukak lawang pisanan. Telu saka wong-wong mau mlebu spasi ing antarane loro lawang karo dheweke. Yen dheweke bisa njaluk dheweke liwat Renata lan nutup lawang, dheweke bisa ngunci wong-wong mau nganggo rampokan lan hubungi Pak Perdue kanggo bala.
  
  "Bukak lawang sabanjuré," dhawuh Jerman. Dheweke ngerti apa sing direncanakake lan nggawe manawa dheweke campur tangan dhisik supaya dheweke ora bisa ngalangi. Panjenenganipun motioned kanggo Ukrainia kanggo njupuk Panggonan ing lawang njaba. Maisie mbukak lawang sabanjure, ngarep-arep Mirela bakal mbantu dheweke nyingkirake para penyusup, nanging dheweke ora ngerti babagan game kekuwatan egois Mirela. Yagene dheweke bakal nulungi wong sing nyekel dheweke nglawan para penyerang yen loro faksi kasebut ora duwe niat apik marang dheweke? Mirela ngadeg jejeg, nyender ing tembok njaba lawang, nyekeli tutup porselen sing abot. Bareng weruh Maisie teka liwat lawang, dheweke ora bisa nahan mesem. Mbales dheweke cilik, nanging cukup kanggo saiki. Kanthi kabeh kekuwatane, Mirela nguripake tutupe lan mbanting menyang pasuryane Maisie, mecah irung lan rahang karo siji jotosan. Awake sing duwe omah tiba ing ndhuwur wong loro, nanging nalika Mirela nyoba nutup lawang, dheweke cepet banget lan kuwat.
  
  Nalika Maisie ana ing lantai, dheweke njupuk piranti komunikasi sing digunakake kanggo ngirim laporan Perdue lan ngetik pesen. Dheweke banjur diiseni menyang bra lan ora obah nalika krungu bandit loro subduing lan brutalizing tawanan. Maisie ora bisa ndeleng apa sing lagi ditindakake, nanging dheweke bisa krungu jeritan Mirela sing ora ana ing ndhuwur grumbulan sing nyerang. Tukang omah ngguling-ngguling ing weteng kanggo nggoleki ing ngisor sofa, nanging dheweke ora bisa ndeleng apa-apa ing ngarepe. Kabeh padha meneng, banjur dheweke krungu pesen Jerman: "Bedup omah tamu sanalika kita metu saka radius. Tanduran bahan peledak."
  
  Maisie lemes banget kanggo obah, nanging dheweke nyoba nyusup menyang lawang.
  
  "Lah, iki isih urip," ujare wong Ukraina. Wong-wong liyane muttered soko ing Rusia nalika padha nyetel detonators. Wong Ukraina mandeng Maisie lan nggeleng sirahe: "Aja kuwatir, sayang. Awaké dhéwé ora bakal nglilani kowé mati nggegirisi ing geni."
  
  Dheweke mesem saka mburi moncong kelip-kelip nalika tembakan kasebut nyedhak saka udan deres.
  
  
  Bab 42
  
  
  Kemegahan biru jero saka Atlantik nyakup loro panyilem nalika alon-alon mudhun menyang puncak karang sing ditutupi karang saka anomali geografis ing jero banyu sing dideteksi Perdue ing pemindai. Dheweke dadi jero kanthi aman lan ngrekam materi kasebut, nyelehake sawetara macem-macem endapan ing tabung sampel cilik. Kanthi cara iki, Perdue bisa nemtokake endi wedhi lokal lan bahan manca kayata marmer utawa tembaga. Sedimen sing kasusun saka mineral sing beda karo sing ditemokake ing senyawa segara lokal bisa diinterpretasikake minangka barang manca, bisa uga digawe manungsa.
  
  Saka pepeteng jero dhasar segara sing adoh, Perdue ngira yen dheweke weruh bayangan hiu sing ngancam. Iku wedi wong, nanging ora bisa ngelekake Sam, sing wis kang bali kanggo wong sawetara meter adoh. Perdue ndhelik ing mburi karang lan ngenteni, kuwatir yen umpluk bakal menehi ngarsane. Pungkasane, dheweke wani nliti wilayah kasebut kanthi ati-ati lan, kanthi rasa lega, dheweke nemokake yen bayangan kasebut mung penyelam tunggal sing syuting urip segara ing karang. Dheweke bisa ndeleng saka outline saka awak panyilem iku wong wadon, lan kanggo wayahe panginten iku Nina, nanging dheweke ora arep nglangi kanggo dheweke lan nggawe wong bodho.
  
  Perdue nemokake luwih akeh bahan warna sing bisa uga penting lan diklumpukake sabisane. Dheweke weruh Sam saiki obah ing arah temen beda, oblivious kanggo posisi Perdue. Sam mesthine njupuk foto lan video nyilem supaya bisa ngevaluasi media nalika bali menyang yacht, nanging dheweke cepet ilang menyang petenge karang. Sawise rampung ngumpulake conto pisanan, Perdue ngetutake Sam kanggo ndeleng apa sing ditindakake. Nalika Perdue mlaku-mlaku ngubengi klompok formasi watu ireng sing cukup gedhe, dheweke nemokake Sam mlebu guwa ing ngisor kluster liyane. Sam muncul ing njero kanggo njupuk video saka tembok lan lantai guwa banjir. Perdue nyepetake nyedhak, yakin yen bakal kehabisan oksigen.
  
  Panjenenganipun yanked sirip Sam, scaring wong meh pati. Perdue menehi isyarat supaya dheweke bali menyang ndhuwur lan nuduhake marang Sam bokor sing wis diisi bahan. Sam manthuk lan padha munggah menyang cahya padhang saka cahyo srengenge kang penetrated lumahing cepet nyedhaki ndhuwur wong.
  
  
  ***
  
  
  Sawise nemtokake manawa ora ana sing ora biasa ing tingkat kimia, klompok kasebut rada kuciwa.
  
  "Lah, dharatan iki ora mung ing pesisir kulon Eropa lan Afrika," Nina ngelingake. "Mung amarga ora ana sing jelas ing ngisor iki, ora ateges ora sawetara mil ing sisih kulon utawa kidul-kulon saka pesisir Amerika. Kepala munggah!"
  
  "Aku mung yakin ana apa-apa ing kene," Perdue ngguyu, mbuwang sirahe maneh amarga kesel.
  
  "Kita bakal mudhun maneh rauh," Sam njamin marang, patting wong ing Pundhak reassuringly. "Aku yakin manawa kita bakal ana, nanging aku rumangsa durung cukup jero."
  
  "Aku setuju karo Sam," Alexander manthuk, njupuk SIP liyane saka alkohol. "Pemindai nuduhake manawa ana kawah lan struktur aneh sing rada ngisor."
  
  "Yen aku mung duwe submersible saiki sing gampang diakses," ujare Perdue, ngusap dagu.
  
  "Kita duwe peneliti remot," saran Nina. "Ya, nanging ora bisa nglumpukake apa-apa, Nina. Iku mung bisa nuduhake kita terrain wis kita ngerti.
  
  "Inggih, kita bisa nyoba kanggo ndeleng apa sing kita temokake ing nyilem liyane," Sam ngandika, "sing cepet mengko." Dheweke nyekel kamera ing jero banyu ing tangane, mbukak macem-macem gambar kanggo milih sudut sing paling apik kanggo diunggah mengko.
  
  "Pancen," Perdue sarujuk. "Ayo dijajal maneh sadurunge awan. Mung wektu iki kita bakal luwih ngulon. Sam, sampeyan nulis kabeh sing kita temokake.
  
  "Ya, lan wektu iki aku melu sampeyan," Nina nglirik ing Perdue nalika dheweke nyiapake kanggo nyandhang setelan.
  
  Ing nyilem kaping pindho, dheweke nglumpukake sawetara artefak kuno. Ketoke ana sejarah sing luwih tenggelam ing sisih kulon situs kasebut, dene uga akeh arsitektur sing dikubur ing jero banyu ing dhasar samodra. Perdue katon kuwatir, nanging Nina bisa ngomong yen barang-barang kasebut durung cukup umur kanggo dadi jaman Atlantis sing misuwur, lan nggeleng sirahe kanthi simpatik saben Perdue mikir yen dheweke duwe kunci Atlantis ing tangane.
  
  Pungkasane, dheweke nyisir sebagian besar wilayah sing ditunjuk kanggo dijelajahi, nanging isih ora nemu jejak saka bawana dongeng. Mbok menawa dheweke pancen jero banget kanggo ditemokake tanpa kapal riset sing nyukupi, lan Perdue ora bakal duwe masalah yen dheweke bali menyang Skotlandia.
  
  
  ***
  
  
  Mbalik ing bar ing Funchal, Otto Schmidt nyimpulake asil pungkasan saka perjalanane. Para ahli saka M önkh Saridag saiki wis weruh yen Longinus wis dipindhah. Dheweke ngandhani Otto yen dheweke ora ana maneh ing Wewelsburg, sanajan dheweke isih aktif. Nyatane, dheweke ora bisa nglacak lokasi saiki, tegese dheweke ana ing lingkungan elektromagnetik.
  
  Dheweke uga nampa kabar saka wong-wong ing Thurso kanthi kabar apik.
  
  Dheweke nelpon Brigade Renegade sakdurunge jam 5 sore kanggo laporan.
  
  "Bridges, iki Schmidt," ujare ing ambegan, lungguh ing meja ing pub ing ngendi dheweke ngenteni telpon saka kapal pesiar Purdue. "Kita duwe Renata. Mbatalake vigil kanggo kulawarga Strenkov. Arichenkov lan aku bakal bali telung dina.
  
  Dheweke ndeleng turis Flemish ngadeg ing njaba, ngenteni kanca-kancane ing prau nelayan kanggo dermaga sawise dina ing segara. Mripate menyipit.
  
  "Aja kuwatir karo Purdue. Modul pelacakan ing sistem Sam Cleave nggawa dewan langsung menyang dheweke. Dheweke mikir yen dheweke isih duwe Renata supaya dheweke bakal ngurus dheweke. Dheweke wis ngetutake dheweke wiwit Wewelsburg, lan saiki aku weruh yen dheweke ana ing Madeira kanggo njupuk dheweke, "ujare Bridges.
  
  Dheweke ora ngomong apa-apa babagan Panggonan Solon, sing dadi tujuane dhewe nalika Renata dikirim lan Longinus ditemokake. Nanging kancane Sam Cleave, sing wiwitan pungkasan saka Brigade Renegade, ngunci awake ing guwa, sing ana persis ing ngendi gulungan kasebut nyabrang arah. Minangka tandha kasetyan marang brigade, wartawan ngirim Otto koordinat sing dipercaya minangka Panggonan Solon, kang pinpointed nggunakake piranti GPS diinstal ing kamera.
  
  Nalika Perdue, Nina, lan Sam muncul, srengéngé wiwit klelep ing cakrawala, sanajan awan sing nyenengake lan alus tetep nganti rong jam. Wong-wong mau kanthi kesel munggah ing yacht, ngewangi siji-siji kanggo mbongkar piranti scuba lan beban riset.
  
  Perdue kaget: "Alexander ing endi?"
  
  Nina mrengut, ngowahi awak kanggo ndeleng dek: "Mungkin sub-level?"
  
  Sam mudhun menyang kamar mesin nalika Perdue mriksa kabin, gandhewo lan galley.
  
  "Ora ana apa-apa," Perdue ngangkat bahu. Dheweke katon kaget, uga Nina.
  
  Sam metu saka kamar mesin.
  
  "Aku ora weruh dheweke ing endi wae," dheweke ambegan, nyelehake tangane ing pinggul.
  
  "Aku wonder yen wong gemblung edan tiba ing segara sawise ngombe kakehan vodka," Perdue mused banter.
  
  Piranti komunikasi Perdue muni. "Oh, nuwun sedhela," ujare lan mriksa pesen kasebut. Iku saka Maisie McFadden. Padha ngandika
  
  "Pemburu asu! Rusak dhewe."
  
  Raine Perdue tiba lan pucet. Dheweke butuh sawetara wektu kanggo nyetabilake denyut jantung lan dheweke mutusake kanggo njaga keel sing rata. Tanpa ana tandha-tandha kasusahan, dheweke ngobong tenggorokan lan bali menyang loro liyane.
  
  "Apa wae, kita kudu bali menyang Funchal sadurunge peteng. Kita bakal bali menyang segara Madeira sanalika aku duwe peralatan sing cocog kanggo jerone sing saru iki, "ujare.
  
  "Ya, aku duwe perasaan sing apik babagan sing ana ing ngisor iki," Nina mesem.
  
  Sam ngerti yen ora, nanging dheweke mbukak bir kanggo saben wong lan ngarepake apa sing ditunggu nalika bali menyang Madeira. Srengenge ora mung surup ing Portugal sore iki.
  
  
  END
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"